W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Recipe ferrum

2007.09.20. 06:30 Tóta W. Árpád

judgement dayNagy sárga munkagépek szorítják visszafelé a feketegazdaságot ezekben a pillanatokban is, dolgoznak a kanalak és hidraulikák, a feketegazdaság meg vinnyogva hátrál a hegyekbe.

Meneküljön csak! Magyarország lelkesen üdvözli a mindent átitató korrupció visszaszorítását. Nem élhetünk örökké hazugságban. Nem épülhet arra állam, hogy mindenki lopjon-csaljon magának, amennyit tud. Milyen szép is lesz az új, igaz Magyarország! Ahol nem sikk lógni a buszon, nem szánalmas, aki tisztességesen adózik, és nem is döglik bele. Ahol a látványos sikerben nem azt szaglásszuk, hogy kit kellett ehhez megkenni, vagy honnan lehet ennyit sikkasztani. Ez nemes és becses cél, küzdelemre méltó. Kedvem lenne munkagépre kapni nekem is. Hajnal vezesse léptedet!

Ja, de van még itt valami, főnök. Mielőtt valakinek fejébe állna a tolólap. Egy ilyen harcot a politikai elit képes csak meghirdetni és levezényelni. Hogy miért, az nyilvánvaló, elég szó esett az utóbbi időben az állam erőszakmonopóliumáról. Attól nem lesz kevesebb a csalás meg a hálapénz meg a bliccelés, hogy szépen kérjük. Lehet szépen kérni egyszer, kétszer, de mindig lesznek olyanok, akik juszt se akarnak jó gyerekek lenni. Ilyenkor aztán jön a fenyegetőzés, az idézés, majd a rendőr és a bíróság. Ebből a többiek látják, hogy nem érdemes az adóval lacafacázni, és nekik már elég lesz a szép szó.

Miért legyek én tisztességes?


Tehát választott képviselőink, mint művezetők, felsorakoztak buldózereink előtt, hogy mutassák az utat, az ellenséget, a gaz feketegazdaságot. És ekkor az egyik öltöny alól kicsúszik egy otromba nagy darab feketegazdaság. Nem olyan óriásnagy, ötven dokumentumról beszélünk, egy normálisabb családi ház áráról. De akkor is lopott.

Szóval mielőtt feltörjük a magyar ugart, ennek az ügynek a végére kéne egy pont. Oké, várjuk ki a vizsgálatot, meg ártatlanság vélelme, plusz angolkisasszony. De évekig nem várhatunk, addig nem állhat a munka.

Azt már most tudom, hogy nem taggyűlés volt. Meg nem ők nyerték a legtöbbet. Viszont ne feledjük, hogy éppen indulunk behajtani az elcsalt pénzeket. Kisebb és nagyobb csalók figyelnek feszülten, hogy most mi lesz. Ismét olyan ítélet születik, hogy hát igen, el lett itt lopva egy csomó pénz, de azért börtönbe nem megy senki? Hogyan és mivel lehet akkor meggyőzni az adócsaló, bliccelő civilt, hogy ő viszont legyen jó? Miért legyen ő tisztességes? Hogy biciklizhessen a pisztollyal cirkáló kiváltságosok közt?

Karón varjút


Ezt a nagyszerű hadműveletet nem lehet úgy végigvinni, hogy közben az utolsó pártköcsögöt is kimossuk a szarból, ha füstölgő pisztollyal bukik is le. Ehhez fegyelemre van szükség, és az büntetés nélkül nem létezik. Ha elmaradnak az akolbéli ragadozók ellen indított látványos és gyors perek, az egyértelműen azt üzeni, hogy lopni, csalni és sikkasztani nem szabad. Mármint nektek, kis hülyék. Nekik meg igen.

Nemcsak a gazdaságfehérítést sodorná veszélybe Z. közlegény megmentése, hanem az egész stabilizációt és reformot, ha van még ilyesmi tervben. Azt le lehet vezetni, hogy nincs pénz erre meg arra. Csak hát az állampolgár ilyenkor nem hagyja ki azt az ízetlen, olcsó poént, hogy hát persze, hogy nincs pénz, mert ni, ott viszi szatyorban az ifiúr. Lenne itt pénz, ha nem tetszenének ellopni, aztán bekopogni papírért meg még több pénzért.

Ami egyébként nem igaz: nem az az az ötvenmillió hiányzik, hanem százmilliárdok. Makróban tekintve, ugye. Mikróban viszont: miért fizessek bármennyi adót plusz buszjegyet, ha az emeszpés senkihelyettes kisétálhat ötvenmillióval? Azért, mert erőszakmonopólium van? Hát még a végén gárdát alapítok, hogy ne legyen. Az persze törvénytelen meg szélsőséges, mi?

A törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan. Elvtársak, tegyék a kötelességüket.


Címkék: mszp reform korrupció

486 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr36170954

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: petiBlog 2007.09.20. 12:47:04

Utópia Ébren álmodom. Utópisztikus álmot látok. Álmomban lebukik egy politikus korrupció, csalás, sikkasztás gyanújával. Kiderül, hogy ezt bizony nem egyedül követte el (hogy is lehetne ilyesmit egyedül elkövetni), sorra buknak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ó! Hát én ilyent már átéltem. "Szocializmus Építése" volt a neve!
Bruhaha! Persze a megoldást én sem tudom, de előre!
emiatt nem lesz itt rend sohasem.
itt maradtak az elvtársak, 89 után nem lettek kitakarítva, szó szerint azok kerültek vissza hatalomba, akik 89 előtt is a magasban voltak.
mit várunk tőlük? másfél-két év hazudozás után már senki nem hiszi el, hogy igazat mondanak.
egyébként kiváncsi vagyok, meddig nyúlik el a z-ügy... ugye volt ott valami helyettes államtitkárocska, aki mondott neveket, akik részt vettek a pályázatok elosztása körül, de egy nevet nem mondott, csak miniszterként emlegette...
az a baj, hogy normális nyugati demokráciában nincs szükség "folyamatos utcai nyomásra", hogy lemondjon egy ilyen kormány, ott minden piszlicsáré fiszf.szságért lemondanak maguktól. ez itt elképzelhetetlen
Addig amíg az emberek nem érdekeltek abban, hogy számlát kérjenek (fizessenek ÁFA-t) addig virágzani fog a feketegazdaság.
Ez független a politikusoktól, pártoktól...
Vannak régi beidegződések, mint a "államtól lopni nem bűn".
Ezeket kell végre elfelejteni.
rolika! 1 azaz egy qva nagy baj van! Nevesítve az, hogy akik leváltanák az elvtársakat, maguk is azok.
Anno a taggyűléseken is egymást szapulták, csak akkor még kevesebbért.
Én emléxem, hogy az Antall, és Fidesz kormányban több volt a kommunista, mint most az egész parlamentben
Jaaa, de kerem szepen, nem azert mossuk ki a senkihelyettest, mert o a Nagy Senkihelyettes, keziccsokolom. Hanem mert ha elkapja vmelyik proli suttyo csephadaroja meg a mi zakonkba kapaszkodik, oszt elovillan a meg sok-sok feketegazdasag. Ertem?!
Hát, a helyzet egyre bonyolultabb. Ui. egyre több a különféle hivatal, akinek ilyen vagy olyan előírásai, eljárásrendje van. Ha valaki pályázaton nyer, sokszáz jó papírt kell mutasson (+ mostanság meg is nézik a pályázott dolgot előtte - utána). Minden hivatalban minden ember, aki az üggyel kapcsolatba kerül, elsősorban a saját seggét félti, meg még a különféle hivatalok között is verseny van a fennmaradásért. A pályázati pénzekből sok "veszik el". De nézzünk csak a dolog mögé, ki a legnagyobb gengszer? A KOMPLETT ÖNKORMÁNYZATI SZFÉRA. A legtöbb pályázat oda megy. Persze nincs meg a szükséges önrészük. Kiügyeskedik valahogy (a pályázat célja persze megvalósul, ez sem mellékes.), ha előre akarnak jutni. Külön téma annak a megértése, hogy maga a magyar (NEM EU, kéremszépen, ez szemenszedett hazugság, az EU országokban ugyanez a pályázati rendszer nem így működk) pályázati rendszer hogyan kényszeríti adminisztratív okokból a valóság kreatív alakítására a pályázókat. Ezt mindenki tudja, aki részt vesz a játékban, a hatóság, a pályázó egyaránt.
Egy valamit azonban már egyre kevésbé lehet: fiktív számlákat benyújtani, egy oldalon elszámolni vagy meg nem valósítani a pályázat célját.
Z. közlegény nem lészen megmentve. Fel lészen ő égőáldozva. Már talpig feketére is van festve a birkája. Nyakába kenyve a törzs összes bűne. Ősi szokás szerint. Holnaptól nyugodtan foroghat a világ kereke tovább.

Más olvasatban:
És feláldozá az úr az ő együgyű szülöttjét, hogy megmutassa tinéktek lelki szegények, kib.szottul komolyan gondolja ezt a reformot.
"Senkihelyettes" - ez nagyon tetszett :-) Az egész írás is nagyon jó.

Én csak attól félek, hogy a végén Füle Sándornál lesz a pont... Félek, hogy ez most csak a szokásos "panem et circenses" játék része.
1. Ezt a nyikhajt már régen ki kellett volna zárni a pártból (pl. méltatlan viselkedés miatt)
A szocik ilyen hülyeségek miatt veszítenek már megint 1-2%-okat
2. Ugye senki nem gondolja, hogy Gyurcsány 50 milló forint miatt kockáztatna (kb. 2 karórája kerülhet ennyibe)

Igazad van Árpi. Kell a példa, hogy a sajátunkat se kíméljük, sőt tölük még inkább megköveteljük. Bár ezt egyik pártban se láttam még müködni, de elvben kellene.

"Én emléxem, hogy az Antall, és Fidesz kormányban több volt a kommunista, mint most az egész parlamentben "
Ez igaz, de sajnos nem a fejétől bűzlik a hal. A fejet azért kell tisztán tartani, hogy legyen mire hivatkozni, mikor számonkérünk a következő szinten.
Volt egy ember Lee Iacocca (vagy hogy írta a nevét). Felkérték, hogy segítsen kihúzni a szarból a Ford gyárat, évi fizetésnek 400000 dollárt ajánlottak. Ő nem kért csak 1 dollárt. Kérdezték, hogy miért. Azt mondta, hogy mikor kiáll a munkások elé, és arról beszél, hogy áldozatokat kell hozni, a munkások megkérdezik majd, és őn milyen áldozatot hozott. Akkor ő azt tudja majd felelni, hogy 399 ezer 999 dollárt.
Sajnos, (nem csak magyar jelenség) hogy tudjuk mit kellene, de senki se akar áldozatot hozni. Kell szemétégető? Kell, de ne itt. Kell erőmű? Kell, de ne itt. Bármiről is legyen szó, kell, de ne az én pénzemből, én telkemen stb.
Hasonlóképp a pártok se magukon akarják elkezdeni a Nagy Megtisztulást. (ld. képviselői költségelszámolás, pártfinanszírozás)
Addig pedig marad a Bikini nóta:
Évek óta nem történik semmi, csak várom a nagy csodát, évek óta nem változik semmi, miért kezdjem én a változást?

" Addig amíg az emberek nem érdekeltek abban, hogy számlát kérjenek (fizessenek ÁFA-t) addig virágzani fog a feketegazdaság."
"Vannak régi beidegződések, mint a "államtól lopni nem bűn"."
Ez így van.

Füle Sándor · fule-sandor.blog.hu 2007.09.20. 07:38:14
Könnyen lehet. Persze ez is több a semminél. Egy politikus börtönben jó példa :)
Egészen röhejes az az ötlet, hogy Zuschlagot Gyurcsányék dobták fel, miközben épp lázasan agyalnak azon, mit ajánljanak fel neki, hogy menjen csak szép nyugodtan börtönbe pár évre és ne dobja fel az összes főnökét (Fletót is beleértve) egy felfüggesztettért cserébe.
Jó lett a "terminátor-hibrid" TWÁ:)
nemtom Ti hogy vagytok vele de szerintem ez a 20 év akkor is túlzás..persze 50 métert nem kevés, de nehogy már több legyen mint mondjuk egy ember élet..mert aki meg megöl valakit kap 10 év fegyházat, jó magaviseletért meg 6 év után kiengedik..pedig ha vaki az megérdemelné h még a lakat is rá rohadjon...
Az újságírók előszeretettel emlegetik a maximális büntetési tételeket. Zuschlag szvsz max 5 évet kap, 3 év múlva szabadul.
("Karón varjút"? Nem inkább "karon"?)
Idéznék egy korai filmélményemből (a címére már nem emlékszem): "Adót csalni alkotmányadta jog. Sőt, istenadta jog!"
Biztos z-ügynök is sokszor megnézte ezt a filmet.
"itt maradtak az elvtársak, 89 után nem lettek kitakarítva, szó szerint azok kerültek vissza hatalomba, akik 89 előtt is a magasban voltak."

És nem gondolod, hogy ez a FIDESZ szégyene, hogy annyira elkúrták a hitelüket, hogy az ország azt gondolta háromszor is, hogy ezeknél még a régiek is jobbak? És most ne gyere itt az elhazudott választással, nem azon múlott. Egy olyan teljesítmény után, amit nyújtottak az előző ciklusban, kevés lett volna néhány adat elhallgatása ahhoz, hogy a helyükön maradjanak, ehhez az ellenzék totális hitlevesztése is kellett, hogy a kampányuk a kriminalitás határát súrolja, és hogy százszor nagyobb hazugságokkal traktálták a népet, mint a kormány. És mivel ebből azóta se tanultak, sőt csak rosszabbak lettek ezen a téren, hiába vezet most a FIDESZ tizenvalahány százalékkal, bármibe lefogadom, hogy 3 év múlva megint csak a célfotó fog dönteni, és nem biztos, hogy nekik.

Persze ami Z. közlegényt illeti (bár szerintem ő inkább századosból lefokozott hadnagy - bár értem honnan jött ez a kép), bíróság elé vele. Derüljön ki a teljes igazság, bármi is az.
Egyet értek Lord Valdez.
A fejet tisztán kell /kellene/ tartani.Félek azonban, hogy éppen, hogy elkezdik csutakolni, aztán minden marad a régiben. Anno volt Lee Iacocca, de ilyen csak a jól bejáratott kapitalizmusban létezik, ot sem sokszor.
Ugyanis ott lehet bukni. Ott!
Valahogy úgy látom én ezeket a dolgokat, mint a háborúkat. Annak is az a célja, hogy háború legyen, s az sokmindent elfed.
Igen, de ki a fene hiszi el, hogy egyedül ez az egyszem baromarc lopott?
Hiába fogják beáldozni az antikorrupció oltárán, az emberek többségének az fog lejönni, hogy íme egy eset a sok közül, ami bizonyítható is, ahol még a jogi tanácsot is megspórolták a kapzsi disznók. Csak azért buktak le.
Vagy csak egy kis jelentéktelen pöcsikét odadobnak a vonyító farkasoknak, hogy a többi menekülhessen.
Szerintem ettől nem fog javulni jelentősen a kormány megítélése korruptság tekintetében.

Ugye senki sem hiszi, hogy ez a Zuschlag az egyetlen, akinek tömve a zsebe lopott cuccal?
Persze, ha olyan hülye, hogy kiejti a szajrét, akkor megérdemli, hogy elkapják.


Egyébként valóban, amíg ezzel a korrupció dologgal nem számolnak le, addig nem fogják gatyába rázni az országot. De a Zuschlag-ügy nagyon kevés lesz ahhoz, hogy korrupció-ellenes harcnak lehessen nevezni. Sőt még csak egy szimpla csatának sem. Ez max. hadüzenet.
Jol hallom, azt mondja Tota, hogy Fleto monnyon le? Meg a bortonbe is betolna? Hat ez kesz, hova lett a nagy szerelem? Pfff
Az a baj, hogy ez a sok fiatalbalos már az egyetemeken megtanulják a lopás művészetét, mindenféle diákönkormányzatok élén nyúlják(ták) le a pénzeket és persze mindig volt valahonnan "számla". Aztán persze feljebb lépve a szamárlétrán (mondjuk az ifi minisztériumba), ha már megvannak a számlázó kapcsolatok, miért ne használnák ki továbbra is. Vagy ha nem sikerül minisztériumba jutni, mondjuk egy megyei közgyűléselnök titkáraként fogadok el milliókat, mondván "majd én elintézem".
Szóval itt már nem sok remény van. A politika második, sőt a harmadik vonala is bűzlik, nemcsak az első vonal.
"El lehet menni, kérem szépen!"
Úgy látom egyre többen gondolkoznak ezen az opción.
Nincs szükség orosz megszállásra ahhoz, hogy újra elveszítsünk 200000 fiatal tettrekész magyart. És mi marad utána?
Talán az utolsó kínai újra felkapcsolja a villanyt?
Vagy mar megint csak a kis csorasok szamitanak valamit?
No igen. Nekem is mindjárt az jutott eszembe, hogy ki mindenkit tudna ő magával rántani, és megéri-e ez a hatalomnak? Sajnos bármennyire is csak bárány a Terror Házánál élcelődő Z-közlegény a nyájban, fekete gyapját már egy nyári zápor is képes, hogy fehérre mossa!
Zuschlag János a Rém.

Ez a szimpatikus neonáci fiatalember, aki tévedésből, vagy jobb híján az MSZP-be lépett be (mert gondolom a MAGYAR GÁRDA még nem volt elérhető). Hogy ilyen csúnyán elbánjanak vele, lám így járnak a fasiszták. Amennyire meg lehet ezt állapítani a Zuschlag János volt az egyetlen politikus, aki félremagyarázhatatlanul antiszemita kijelentéseket tett, mégsem határolódott el tőle senki. Sőt néhány napja még Lendvai Ildikónál tett látogatást, gondolom üzenni kívánt az ügyészségnek, hogy neki milyen komoly kapcsolatai vannak. Szegénykém rosszul számított, mert nem vette figyelembe, hogy már marhára ideje volt valakit kidobni a farkasoknak és hát ezt ugye nem szokták megmondani annak, aki erre a posztra van kiszemelve.
Ráadásul szegény Zuschlag nagyobb erők játszmájában játssza az egyik paraszt szerepét, hiszen M-on senki nem gondolhatja komolyan, hogy a hátsó-kurdisztáni ügyészség csak úgy magától, politikai hátszél nélkül elkezd nyomozgatni kormánypárti politikusok ellen. Azt a szabályt, nagyon okosan, megtartották a pártállam idejéből, hogy a nómenklatúra tagjai ellen csak a Párt jóváhagyásával lehet eljárást indítani. Azon se nagyon vitatkozhatnak a magyar realitás ismerői, hogy eleve nehéz lenne az elmúlt 17 évből olyan közpénzelköltést találni, ahol nem lehet még a kuratóriumi elnök nagymamáját is simán bűnszövetségben elkövetett sikkasztásért elkaszálni. A számviteli fegyelmet meg nem lehet betartani, mert a trv. úgy van megalkotva, hogy komoly önértékelési zavarnak számítson bárki azon hiedelme, hogy érti a trv. szövegét.
Szegény Zuschlag János élt mint bármelyik átlagos ifjú titán a magyar politikai szennyvízben és csinálta azt, amit maga körül látott és elhitte azt amit a Népszabadságban olvasott. Konkrétan, követte a Nekem, Rokonomnak, Haveromnak, valamint add meg a Pártnak, ami a Párté és az Elvtársaknak, ami az Elvtársaké és minden rendben lesz elvet. Valljuk meg egy olyan országban ahol a síkságon épült autópályákon több a híd meg az alagút, mint az Alpokban, természetes, hogy nem alakul ki veszélyérzet az emberben, holmi néhány millás számla miatt amit a Haver nagyijának bt-je adott ki.
A mi jó Jánosunk pediglen országos nagyság lett, nyilatkozott a tv-ben, okosakat mondott folyvást és az a benyomása támadt, hogy Ő már tényező. Fogadni mernék esténként el-el képzelte magát a koronával a fején, vagy amint táncikál a miniszterelnöki dolgozóban. Szegényem a Hír tv kamerája előtt is csak a tőle és környezetétől megszokott erkölcsi és intellektuális színvonalon nyilvánulgatott meg. A téma kénye volta azonban (Te hülye mi vagyunk az antifasiszták!!!) elfűrészelte azokat a vékonyka ágakat amin a jó Janó csüngeszkedett és országos beágyazottsága kisebbnek bizonyult, mint az a bódulat pillanataiban tűnt. Helyi környezete persze támogatta tovább, mert abban a közegben, csak a Fideszes kapcsolat megbocsájthatatlan az antiszemitizmus különösebben nem ciki, hiszen a zsidók messzi vannak pesten és a bázis is osztja ezt a nézetet.
A hullámok elültek a jó Jánosra pesten szeretettel mosolyogtak újólag és olybá tűnt eme ígéretes karrier új életre kél.
De az országos politika üstjében új vegyület fortyog és valakiknek az az okos emlékük idéződik fel, hogy a Fletó, meg a jó János sokat valának egy szobában, mikor is azok a számviteli fegyelemsértések előkészülete folyamatba tétetett. Ehhez nem kellett nagy ész, mint már mondtam, csak néhány nem elkötelezett ügyész, meg az a mondat: „Természetes, hogy minden ügyet, a politikai kapcsolataitól függetlenül fel kell göngyölíteni, ebben a kormány teljes mértékben partner, éppen a hét végén mondta ezt nekem X., Y. sőt maga Z Elvtárs. Mindenről jelentést kérek azonnal.”
Csak ami kiszivárgott már az is egyértelműen mutatja, hogy itt a miniszterelnök elleni támadásról van szó. Miután Zuschlag János már nem képviselő, őt nem védi a mentelmi jog és az előzetesbe eltöltött néhány nap felkészíti egy beszélgetésre valamelyik magas rangú elvtárssal, aki elmondja majd neki: János! A Pártnak szüksége van rád. Fasiszta veszély van és a Fletó mindent ellop, amit mi akartunk ellopni. Arról nem is beszélve, hogy leköpdösnek minket miatta az utcán. És nem akar lemondani az istennek se. De ha te azt mondanád, hogy a Fletó mindenről tudott, sőt Ő adta az utasításokat (Nem, nem kell azt mondanod, hogy könnyűbúvár ruhában volt) akkor (Jó tudom, hogy Te ártatlan vagy és a Pártnak mindig letejeltél) jöhetne a Péter és minden rendben lesz. Honnan veszed, hogy képzeled, hogy nem védünk meg? Ki hinné el, hogy öngyilkos lettél ugyan….
Már a móri csávot se vette be senki és ő különben sem fizetett rendesen…….
A csata folyik, hogy melyik múlt érvényes? Az amelyikben Fletó nem volt az irodájában amikor a pályázati pénzeket osztogatták, vagy amelyikben árnyék vetül a makulátlan múltú Grál lovagra, a nemzet megmentőjére, Deák Ferenc és Nagy Imre egyetlen méltó utódjára.
Izgalommal figyeljük a végjátékot és reméljük nem vígjáték lesz belőle, amikor is kiderül, hogy megvan minden bajok okozója a Rém, akinek köszönhetjük az államadósságot, a fasiszta veszélyt, valamint a miniszterelnök hitelének megrendülését.
Ja a vörös farkot majdnem lefelejtettem: De ez mind semmi, mert az OV is lopos.

Sosem fog kiderülni semmi, előbb kap csak felfüggesztettet ez a gennyes kis szardarab, aztán majd egy kisebb-nagyobb cég vezetőjeként viszonlátjuk.
Ha meg felmerülne az a veszély, hogy feldobhatna egy-két embert a felsőbb körökből, akkor hirtelen elüti egy kamion. Kétszer.
Amíg a főtolvajok - Gyurcsány, Kóka - szabadlábon vannak, addig itt változás nem lesz.
Dave23 2007.09.20. 07:47:54
2. Ugye senki nem gondolja, hogy Gyurcsány 50 milló forint miatt kockáztatna (kb. 2 karórája kerülhet ennyibe)

Sztem 1 :)
"Az a baj, hogy ez a sok fiatalbalos már az egyetemeken megtanulják a lopás művészetét, mindenféle diákönkormányzatok élén nyúlják(ták) le a pénzeket és persze mindig volt valahonnan "számla"."

Fenntatva, hogy van igazság abban, amit mondasz, közbevetném, hog a HÖK-ökben többségében jobbosok vannak. És persze az umbuldázás náluk is megy ezerrel, szóval ez nerm balos találmány, ez diákönkormányzato találmány (sajnos), pártfüggetlenül.
Fedor 2007.09.20. 08:29:32

ki beszélt a fideszről? mert én nem.
én arról beszéltem, hogy elmaradtam egy fontos, megtisztulást hozó számonkérés a pártállam összeomlásakor.

nemrég volt a jobbiknak egy népszavazás-kezdeményezése arról, hogy aki mszmp- vagy kisz-felsővezetésben tevékenykedett, az ne tölthessen be fontos állami funkciót. én gond nélkül megszavaznék egy ilyet, de sajnos nem ment át az ovb-n, mert valszeg kiürülne a parlament :-)
Sziasztok!

Attól tartok, ez a "z-akta" csak fingszeletelés.Megint az bukik le, aki ellopja a perselypénzt, aki az aranyozott oltárképet viszi, az simán megússza.Szóval roppant hiteles az egész ügy.Sakkban létezik tisztáldozat kifejezés is.Vagy ezt felljebb nem ismerik?Vagy az túl kockázatos lenne?Még így is megtörténhet, hogy ez az alhonvédsgédhelyettes Dugovics Tituszként magával ránt egy-két janicsárt.Bár lehet, hogy ez a cél...
Fedor 2007.09.20. 08:55:26

Hát ja, ilyenkor illik szembesíteni a t. Kollégákat azzal az egyébként büszkén hangoztatott ténnyel, hogy az egyetemeken (ált. a fiatalok között)nagyon durván masszív jobbos fölény van. (Találós kérdés: ha most fidesz:mszp 50:30 a közvéleménykutatások szerint társadalmi nagy átlagban, mennyi lehet a töriszakon? Nem Pázmány! Elte. :D)
"a HÖK-ökben többségében jobbosok vannak"

Nekem más tapasztalataim voltak, de lehet, hogy ma már így van.
Csak az a szörnyű, hogy Te is az írod van "umbuldázás", de hallottál már olyat, hogy valamelyikük lebukott volna, és mondjuk kirúgják az egyetemről?
Nem hiszem,mert a "hírnév" védelme mindent felülír.
"Amíg a főtolvajok - Gyurcsány, Kóka - szabadlábon vannak, addig itt változás nem lesz."
Bocsika, de azelőtt se volt változás, hogy színre léptek.
A korrupció nem az ő sajátjuk, nem miattuk van. Tehát akár van Gyurcsány, akár nincs lopni fogunk.
Ami miatt mégis tisztogatni kellene az az, hogy a felülről hírdetett tisztulás egyáltalán nem hiteles, ha fent kosz van.
Kizo kerdes: na kinek a rendeloje kapta a ket legnagyobb tamogatast az EÜ-Miniszteriumtol eppen? Ha a Zuschlagot eldaraljak meg nem fog itt valtozni semmi.
Combi* · www.knorr-bremse.hu 2007.09.20. 08:53:59

Szerintem kb. 25 karórája kerül annyiba. Kétmillióért már nagyon komoly órákat lehet venni. De ha mutattok egy képet a böszme csuklójáról, lenyomozom :D
Nem kell betojni, Z-t nem fogják beáldozni hanem szépen kivakarják a trutyiból. Ezt onnan gondolom, hogy ha meg tudnának szabadulni tőle akkor már megtették volna a zsidózása, fantomtag-toborzási balhé és egyéb nyalánkságok okán. Csak sajnos túl közel volt Gyurcsányhoz, ebben az esetben meg különösen. Túl sokat tud, ezért nem lesz bátorságuk magára hagyni.
És hová tűnt Kulcsár Attila?
borboja 2007.09.20. 08:51:57

Csak a baloldalon vannak fotolvajok?
mcrém!

Mi van akkor, ha tudatosan dobták fel más érdekkörök éppen arra számítva, hogy bosszúból teríteni fog?
Csak nehogy visszafelé süljön el a dolog
ugyanaz a jó komcsi képlet, nézzétek meg, a tavaly attrocitásokkor a kormány gergényit "tette felelőssé" (azaz egy fiktív, de valószerű dialógus: GYF: Figyelj Petikém, gyere már át egy kicsit, beszélnünk kell. - A vasprefi átslattyog El Qro rezidenciájára.
GP: Na mi a stájsz?
GYF: A helyzet az, hogy a nép anyázik mert szarrá lettek verve nemrégiben, a népszerűségünk meg csökken ebben a kurva országban bassza meg.
GP: Szopó.
GYF: Az. Namost. Kisütöttük, hogy mi lenne, ha megmondanánk, hogy rendőri túlkapás volt valóban, és ebből kifolyólag leváltanánk (magában: amúgy is elég idióta fejed van rendőrfőkapitánynak), kapnál némi zsetont, meg egy kondérközeli kamuállást. Na?
GP (oszt szoroz magában, majd némi gondolkodás után imígyen szóla): Nos rendben, legyen így. Gondolom azért a pénzért kussoljak is, nem?
GYF: Hmm... vág az eszed, mindig is hűséges szolgám voltál.

S így történt, hogy a Sötét Nagyúr egy elcsépelt, de a birkák számára még mindig beadható trükkel a kondér mellett tudta tartani a vasrozmárt.

Namost ezt a Zuschlagot már csak azért is el kéne tüntetni, mert leírhatatlan a neve (plusz ilyen névvel az antiszemitizmus kábé olyan, mint hogy: Következzék Sánta Péter táncművész!), azaz ha más nem, akkor közröhej. És nyilván, mivel csak kis mitugrász, nem kell neki annyi zseton, hogy kussoljon. Pláne, ha látja a zsé mellett a kétkamionos alternatívát.

Azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne ide bejutni. Elmegyek kerületi emeszpébe csicskásnak, felküzdöm magam egy darabig, max 5 év seggnyalásból egész jó pozíciókat lehet szerezni, majd csinálok valami faszságot, és jönnek kussoltatni. A pénzből pedig boldogan élek, míg meg nem halok, vagy el nem fogy.
Zuschlag amúgy is cikis volt, már sokkal korábban el...szta, ezért most logikusnak tűnik vezéráldozatot csinálni belőle. Ami mindenképpen figyelemre méltó, hogy egy kis vidéki ügyészség kezdte el a keménykedést. Nem a rendőrség, Budapesten senki sem, hanem egy kis vidéki ügyészség.

Lehet, hogy naiv vagyok, de lehetőségként felmerült bennem a tökös "na, fiúk ebből már tényleg elég volt" ügyész rémképe. Idejében fölnyomta az ügyet a sajtóba rendesen, mostanra már nagyon nehéz lesz a felettesnek a "magamhoz vonom az ügyet, oszt kuss" lépést meghúzni. De szép is lenne... Mert ha így van, akkor ez egy kishal kísérlet. Ha összejön, akkor hűha...
TWÁ.: jó írás,elismerésem.
tAiltos-9:14:
nekem is Kulcsár ugrott be a cikket olvasva.Ott mrd-okról volt/van szó és rég el van mismásolva az egész.
Hajlok azon hozzászólók nézete felé,akik velem együtt azt gondolják,hogy idővel ez is el lesz mismásolva,2 hónap mulva háziőrizet,majd valami ejnye-bejnye 2 év után,amikor már rég más ügyek borzolják a polgárok idegeit.
.
Érthetetlen,hogy még most se zárták ki a Pártból.Nagy szolgálatot tehetett.Hypothesis:kevésbé a saját,mint a Pártkasszát gyarapította.
.
FIDESZ:ők is lenyúltak sok mindent,de uraim az arányok,a mérték!Ennyire gátlástalanok azért nem voltak,mint amit az MSZP művel.
ehhehh:
"Meglehet, a hallgatói önkormányzatok világát nem itatta át a politika, de azt is túlzás lenne állítani, hogy tejesen mentes tőle. Hogy néhány példát említsünk: a Jobbik jelenlegi elnöke és alapító tagja Kovács Dávid, az ország legnagyobb egyetemének, az ELTE-nek az önkormányzatát vezette, és a mostani vezető színe is viszonylag egyértelmű: Szávay István a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke. Az ELTE HÖK szervezeti és működési szabályzata 2003-ig, a Jobbik párttá alakulásáig tartalmazta, hogy a Jobbik használhatja a HÖK infrastruktúráját. Ez pedig feljebb vezet, mert a HÖOK gerincét tradicionálisan ELTE-sek adják."
Jo cikk, bar szerintem is aldozati baranyrol beszelhetunk.

off

Minap irta az index, hogy a megszoritasok reven tobbletbevetel keletkezett a varthoz kepest. Es ezt a tobbletbevetelt a mav megsegitesere fogjak forditani. Megallt bennem az uto, de azonnal. Koztudott, hogy a mav a politikusok legnagyobb mutyiszervezete, amin keresztul lopjak ki az a sulyos milliardokat. Tota ur, szerintem ez is megerne egy tenyfeltaro glosszat. Bar azt is tudom, hogy On nem oknyomozo riporter.

on

jo napot mindenkinek
"2. Ugye senki nem gondolja, hogy Gyurcsány 50 milló forint miatt kockáztatna (kb. 2 karórája kerülhet ennyibe)"

Miért, szerinted honnan vannak a karórái? :)))
SRB: naiv vagy. GYF-hez az 50 millás ügyek tényleg nem jutnak el. Azon a szinten nem böszméskednek ám aprópénzzel.
Amugy szerintem az is brutal, hogy Kulcsar haziorizetben van. Azaz szaladgalhat es jar-kel szabadon. Par evig elmolyolnak, kijon, hogy bunos 5 ev borton, de ebbol ugye letoltott 4-et hayiorizetben, aztan majd bezsuppoljak 1 evre valami cimbilakosytalzba.

En ettol fuggetlenul kilyukasztom a jegyem a hev-en ha ne adj Isten hasznalom, ha eppen otthon vagyok.
Hej, Tocsik Kulcsár.. Nekem most hirtelen egy politikus jut eszembe akit rendesen lesitteltek, a szépemlékű Szabadi Béla, de azt csapdába is csalták, igaz nem mszp kormányzás volt éppen. Mszp kormány alatt kulcsárunk díszkisérettel szökött bécsig..

Ne számítson senki semmi jóra.
nem naiv csak humoros. nem ugyanaz..
Ez a MÁV megsegítés a sajtó újabb ferdítése, ugyanis a M.-ot minden évben kisegítik, ha jól emlékszem, idén valami 200-300 milliárd(!) Ft-tal.
Zuschlagot odadobták a szocik koncnak, marakodjon rajta a média és közvélemény.
Addig is mehet tovább a többiek uabrálása.

A feketegazdaság elleni küzdelem meg kb. annyi, hogy helikopterről figyelik a szőlőhegyeket, aztán lecsapnak a szüretelőkre, ha nem tudják igazolni a tulajjal a közvetlen rokonságukat.

A kisembert tudják ezek csak basztatni, az MSZP-n belül is Zuschlag a kisember, és még kellően hülye is hozzá.

Gyurcsány, Veres, Kóka addig is lophat tovább nyugodtan. Csak ők ezt elnevezték reformnak.
Most még nagyon az alajén vagyunk a dolognak, számos kérdésre az idő fogja megadni a választ:

1. ZJ csak az első volt a sorban, vagy tényleg ő volt az áldozati báránynak szánt valaki.
2. Tényleg meg is büntetik, amit le is tölt, avagy a "nagy elődök" sorsára jut? Gondolok itt az olajszőkítőkre, Kulcsár úrra és akár még Palotás Jánosra is, akinél az ügyész felejtett el vádat emelni és vád hiányában a bíróság nem tudott sokat tenni. Nem sorolom, emlékezetem hiányos, de voltak itt egypáran akik megúsztak minden ilyent.


Én szeretném ha ZJ egy hosszú hosszú sor legelső tagja lenne...

Várjuk ki a végét.
Dave23 és sga! Én sem hiszem, hogy Flat-O 50 guriga miatt kockáztatna, neki az a pénz nem kell. Viszont kell neki az ezen a pénzen megvásárolt emberek támogatása, szemethunyása és beállása a sorba. Nekik annyi is elég. Én úgy látom, Flat-O igyekezett a későbbi hátterét és mai tetteinek későbbi legitimizációját az ifjú titánokkal biztosítani. Arról nem tehet szegény, hogy nem jó az emberismerete. (Csuszlág, Arató, Newplace, Ocsovai, stb.) Persze az is lehet, hogy kevés volt a srácoknak a lé, eleve többet kellett volna nekik adni, akkor talán nem kanászodtak volna el. Bízom benne, hogy ez a zsidózó gyerek elkezd majd énekelni az ügyről.
Mígviszont a tényálladék egyelőre annyi, hogy a kecskeméti ügyészség őrizetbe vett egy delikvenst. Meg van ugye hiszti, de erről nem rendelkezik a BTK.
Én is a Füle Sándor féle véleményen vagyok. Reggel még tovább is összeesküvéselmélkedtem. Lehet, hogy már régóta ki van "jelölve" a későbbi áldozatszerepre. A holokausztos balhé után nem lett látványosan kegyvesztett, hanem azért forgatva maradt a neve, hogy mégse egy senki legyen majd a nagy bukovári, a kommunikációs áldozat.
És csöppet sem lepődnék meg, ha mindezek után hamarosan kiderülne egy Fidesz holdudvari balhé is...
A post záróakkordja 10 pontos!!!
:DD
az tetszett itt, hogy még a cúslágügyet is volt, aki össze tudta kapcsolni zorbánnal. gratulálok!

1épként magának a cikknek az első része is értelmezhető orbánnakbeszólok-nak, ezért is csodáxtam, amikor hirtelen átcsapott a téma komcsizásba. (bár újabban állítólag zorbán is komcsi, zindeksz legalábbis azt írta.)

persze tényleg az kellene, hogy mind1ik párt homályos ügyletei kiderüljenek, (ne feledkezzünk meg az mdf-szdszről sem!). azt viszont el kell ismerni, hogy a "politikai felelősséget" - már ha van ilyen - inkább csak a fideszben szokták bevasalni a tagokon. ld. mandátum megvonása, kizárás a pártból.

ha első lépésként mindenki más is meglépné az ilyesmit, máris elindulnánk nagy célunk, a büntetőjogi felelősségrevonás felé.

hajrá, agyarország - hajrá, agyarok!
"Kétmillióért már nagyon komoly órákat lehet venni."

www.deluxe.hu/cikk/20060126/a_patek_philippe_oraremekei/

...kétmillióért krumplit veszel, nem órát! :-)
Héttörpéhez csatlakozva:

Nem Gyurcsánynak kellenek a millerek, de neki, a Nagyvezírnek kell gondoskodnia a hűséges pártkatonák etetéséről. Az ő dolga, hogy megfelelő pozícióba juttassa őket és elegendő pénzt pályáztasson, amivel jóllakhatnak. Ez az ő felelőssége.
Meg persze a kampányfinanszírozó nagytőke befektetéseit is meg kell téríteni. Nehogymá csak úgy a munkás-paraszt mozgalom dicsőségére áldozták be a sok lét. Mint ahogy a Zuschlag-félék sem a nemzetközi munkásmozgalom iránti elkötelezettség hevében kampányoltak a vezérkarnak.
(Azért persze elismerendő, hogy ha Ovi hatalomra kerül, neki is sok-sok éhes szájat kell majd betömnie. Mert a pártkatonák ott sem csupa nemzettudatból güriznek nap, mint nap.)
"Elvtársak, tegyék a kötelességüket."

INKÁBB NE.
Az elvtársi kötelesség a szerecsenmosdatás.
Z. János terhelt csak egy parasztáldozat, különben is beosztásához képest rövid idő alatt pofátlanul sokat ügyeskedett, ergo helyén van. Majd dalolni kezd, és így rajta keresztül szivárogtatnak ki valami csúnya dolgot...
Ajánlom figyelmetekbe a Hírszerző cikkét. Olyan egyértelműen kiderül belőle, hogy a Fidesz miatt van az egész, hogy csak na. Mert az teljesen hihető, hogy cúslág mög a szijjjjártó a megyó kormány alatt mögegyeztek, hogy megosztoznak a pízeken. Csak azért, mert a szoci ifik olyan rendesek. Ők hagynak mást is lopni. Hehehehehe
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.20. 09:53:54

Volt már hatalmon, voltak ügyek is. Nem újság.

Alapvetően az a gond, hogy Móricz nem kevésbé aktuális, mint a húszas-harmincas években volt. Csak ráadásul közben a dzsentri mellé felnőtt a 40 év komenizmus nyomán egy másik kapcsolati necc. Hol felváltotta, hol összenőtt vele, hol szimbiózisban élnek. (A köz számára persze: öldöklő versenyt folytatnak :)

És elsőként mindenkinek a saját kezét kéne lefogni, de ez nagyon nem megy.
Pitiáner emberek, pitiáner pénz, pitiáner módon elcsalva....Szánalmas kis bűnszövetkezet. - mondhatjuk nyugodtan, amikor nagy elődök, nagyívű altuszolásaitól már néhányszor kiöklendeztük az aznapit. Pedig ezek milyen gógyisnak hitték magukat !Nem tanultak semmit a Nagy Mestertől. És lám...
Zuschlag, Zuschlag,... sic transit gloria mundi....!
android2: ROTFL :-)))
RoFä 2007.09.20. 09:11:50

Igazad van, utánanéztem :)
Gyurcsány Ferenc - Omega Seamaster Planet Ocean (630 ezer forint) és feltehetően Fossil
Kóka János - Jaeger-LeCoultre Master (becslések alapján 1-1,5 millió forint)
Nicolas Sarkozy - Rolex Daytona ref. 116520 (7800 euró, 2 millió forint)
Vlagyimir Putyin - Blancpain Leman Chrono Flyback (8200 euró, 2,1 millió forint)
José María Aznar - Breguet Classique 3892 (25 ezer dollár, 4,8 millió forint)
stbstb
forrás: www.deluxe.hu/cikk/20070613/politikusok_legdragabb_karorai/
Árpád,

ugyan nem közpénzek elosztásáról szól, de ugyanolyan bicskanyitogató az ORTT ámokfutása testületileg.

index.hu/sport/foci/070919ortt/ index.hu/kultur/media/ortt5121/

Erről nem várható egy post?
Paranoid Android2 2007.09.20. 09:59:54

A furcsa szocialista magyarázatok... c. cikkről beszélsz?
Combi* · www.knorr-bremse.hu 2007.09.20. 10:08:58

Nekem egy Omega Seamaster 600 van :)

Kb 25 éves, érhet vagy harmincezer forintot, és nem szereti, ha dobálják. Évek óta rossz. Ez most jel? Lehetek még miniszterelnök???

A Jaegernek nagy rajongója vagyok, Kókának van ízlése :D

Sarkozy: fujj Rolex

A többit nem ismerem...
Zuschlag? Ugyanmár. Mennyit is lopott? Néhányszor tíz milliót?
Na most kérdem én, ennek hányszorosát veszik fel a "tisztelt" képviselők évente számla nélkül? Vagy havonta. Pártállástól függetlenül.
Valaki azt találta mondani, hogy nem a fejétől bűzlik a hal. Akkor miért van itt ez a kupi lassan már 18 éve?
Bárgyú és puhány mint az elrontott trappisták asztal táncoltatássa, hogy ne lopikázz mert semmilyen bántodásod nem ér fel oly csúcsok árnyékáig hogy mélységesen széles-mosolyú Lendvai ne kiáltana Orbánért: hazámat egy kivénhedt csatalóért, és lassabban mondom, hogy a feltámadottak is rezonáljanak, óh mondd Iván, merre jár a komp, hogy halottainkon és halálunkon gúny-köny ne fakadjon, óh mondd Iván, miért szakad fel állandóan ez a régi-új seb, óh mondd Iván ki a gyilkosabb aki játsza a gyilkolót, vagy az ki hagyva-hiszi gyilkolni gyilkosát, hogy vele éljen mig gyilkolja újabb cinkosát, óh mondd Iván, óh, de csitt te, halld a tolvaj ott oson el, s viszi az eget, ahogy gombolja szemfedőnk az öreg tiszta kéz.
És Demszkynek vajon milyen krumplija lehet, hogy így elbírt késni?

:-)
Egyszer szeretnék látni egy hosszú listát minden ilyen ügyről, legalább a sajtóban megjelentekről. Aztán szépen összeadjuk a számokat. Akár pártok szerinti bontásban is, akkor végre látszana, hogy az Mszp és az Szdsz lopja a legtöbbet és a sok hülye, aki azt mondja, mind egyforma, majd ledöbbenne. Hiú remény, hogy Gyurcsány is belebukjon, de remélem az aljas és gyűlölködő, hazug Ujhelyi és Mesterházi belebukik és mehetnek Zuschlag után a börtönbe.
Magnat 2007.09.20. 10:09:06

Hát ezzel semmi baj, amolyan Robin Hood mentalitás. A gazdag szélsőliberális-pornós-bértollnok Retekklubtól elvett pénz az ifjú nemzeti csatárok korrekt flash-animálására fordítható.

(Engem nem érdekelne, a kertévéket nem szeretem, a focit igen :D De az ORTT helyét ettől függetlenül is régóta be kellett volna vetni sóval.)
"Zuschlag János volt az egyetlen politikus, aki félremagyarázhatatlanul antiszemita kijelentéseket tett, mégsem határolódott el tőle senki."

Uristen ez mekkora marhasag, te josagos eg! Kezicsokolom, kulonbseg van az antiszemitizmus es a hiperizlestelen, ubertaplo viccelodes kozott.

Felremagyarazhatatlanul antiszemita kijelenteseket a jobboldalrol lehet hallani, egyre tobbet es kevesbe kodoltan.
Meg még az is lehet, hogy csóró Fletó az Apró családtól kapja ajándékba az órákat, hogy azokat cserélgesse, ne a Klárikát. Öregecskedik szegényke.

Meg persze most látszik, hogy Kóka beelőzte a miniszterelnököt, úgyhogy sürgősen upgradelni kell egy drágább modellre.

"Zuschlag? Ugyanmár. Mennyit is lopott? Néhányszor tíz milliót?
Na most kérdem én, ennek hányszorosát veszik fel a "tisztelt" képviselők évente számla nélkül?"

Mintha azt akarnád mondani, hogy ne is foglalkozzunk Cuslággal, hanem csak a 100 millió fölöttiekkel. Jól értem?
Egyéb,
a twa logo kisertetiesen hasonlit a wolfensteinre
href.hu/x/3jq9
kopirajt nuku
RoFä 2007.09.20. 10:15:52
Nem vagyok órarajongó. Sőt egyáltalán nem szeretek semmilyen ékszert magamon. Egyszerűen frusztrál ha óra/nyaklánc/gyűrű van rajtam :)
"
17 évesen már az Ifjú Szocialisták Mozgalmának Bács-Kiskun megyei elnöke, 1997-98-ban országos alelnök, közben az MSZP országos választmányának is tagja."
Csak hogy a posthoz is szóljak: Nem gyenge, hogy valaki már tiniéveiben aktívan arra készül, hogy politikus lesz. De gondolom korán realizálódott benne, hogy ez a leggyorsabb út a meggazdagodáshoz :)
"Felremagyarazhatatlanul antiszemita kijelenteseket a jobboldalrol lehet hallani, egyre tobbet es kevesbe kodoltan."

Példákat kérnénk, így nem vagy hiteles.
kerti órias

Félremagyarázhatatlanul antiszemita kijelentéseket pár elszigetelt embertől lehet hallani.

Félremagyarázhatatlanul kirekesztők, gyűlölködők viszon az Mszp és az Szdsz.
Beszéljünk azért a nem nyilvánvaló lopásokról, azonban annál nyilvánvalóbb adóelkerülésekről, mondjuk Pannon Puma házépítése kapcsán (a Gyurcsányi uszodáról már nem is beszélünk, kifújt, minden tisztességesen és törvényesen bazmeg kisköcsög).

Mert ugye a Puma most elvesztette a pert a Hetiválasszal szemben, mindkettőt ráadásul, erre nem folytatják tovább Puma rágalomoldalát... Fejétől bűzlik a szar, tisztességesen és törvényesen.
A posthoz:
"Nagy sárga munkagépek szorítják visszafelé a feketegazdaságot ezekben a pillanatokban is, dolgoznak a kanalak és hidraulikák, a feketegazdaság meg vinnyogva hátrál a hegyekbe."

Nekem úgy tűnik, hogy még ott tartanak, hogy a munkagépek terveit melyik céggel készíttessék el, mindegy milyen költségen. Jobb helyeken. Más munkaterületen még csak a homlokukat vakarják, hogy "hát, lehet hogy kellenének ilyen izék, munkagépek".
"nemrég volt a jobbiknak egy népszavazás-kezdeményezése arról, hogy aki mszmp- vagy kisz-felsővezetésben tevékenykedett, az ne tölthessen be fontos állami funkciót."

Ez megélt volna 90-ben, a rendszerváltás hevében, még én is támogattam volna akkor (mintahogy az ügynöklistákat is már akkor nyilvánosságra kellett volna hozni, bár speciel ez még most is aktuális lenne), de azóta eltelt egy kis idő, nem gondolod? Háromszor lettek demokratikusan megválasztva az előéletük ismeretében, szóval szerintem elég álságos lenne ma már ezzel előhozakodni. Tessék őket a mostani tevékenységük alapján megitélni, és aztán utálni vagy kedvelni saját belátás szerint.
Nincs túl kifejlett konspirációs érzékem, de ez alkalommal biztosra veszem, hogy kirakat-perre számíthatunk. Az MSZP sosem volt még ilyen mélyen, a reformokat végig kell nyomni, különben bukás. Gyurcsány is látja, hogy az embereknek kurvára nem tetszik ez az egész, kinek azért, mert többet kell fizetni, és különbenis monnyonle, kinek meg azért, mert egy éve nem történik semmi értelmes, csak toporgunk. Azt is tudja, hogy folytatni csak úgy lehet, ha valahogy növekszik az MSZP támogatottsága. Nem hiszem, hogy valaha is elővették volna ezt a szerencsétlen balfaszt, ha nem 20%-on állna az mszp. Bár azon kívül lehet, hogy egyébként is rühellik zuschlagot, amilyen irritáló feje van...
"...az egyik öltöny alól kicsúszik egy otromba nagy darab feketegazdaság."
Vajh' véletlenül csúszott ki éppen most?
Rofa Igen
Kerti Óriás
Szeretném már látni azt a botrányt amit a Fideszes hasonló megnyilvánulás keltene. A kódolt antiszemitzmusról csak annyit úgy könnyű, hogy te kódolod ki.
A balos okosokat utálni pedig nem antiszemitzmus. Ajánlom figyelmedbe Kishont Ferencet pl.
Azért ez tetszik: "bűnszövetkezetben elkövetett"... Minek is tagja ő? Akkor itt most az MSZP van lebűnszövetkezetezve? :-)
Arról senki nem beszél, ami miatt ez az ember igazán irritáló?
Nem tud beszélni. :-) Nincs egy tiszta hang, amit ki tudna ejteni. :))
Aki ismeri az egész bulit, az tudja, Czusi szegény nem volt ebben a csúcsragadozó, de persze közlegény sem. Meg azt is, hogy ilyen büntetési tételnél már a "majd megháláljuk" nem elég ahhoz, hogy befogja a száját. Most nem lennék U. István az biztos. Czusi egyébként közelről nem egy annyira antipatikus figura, mint ami lejön róla, míg újhülye egy állat.
kerti orias 2007.09.20. 10:25:39
"Uristen ez mekkora marhasag, te josagos eg! Kezicsokolom, kulonbseg van az antiszemitizmus es a hiperizlestelen, ubertaplo viccelodes kozott."

Aha, ha jobbos mondja, akkor zsidózás, ha ballib, akkor viccelődés?

Tóta:
"Ja, de van még itt valami, főnök. "

Az is, hogy a főnök és csapata a legnagyobb tolvajbanda. Persze, rablóból lesz a legjobb pandúr, de ne olyanok osszák már az észt a népesség pénzügyi analfabétizmusáról, akik 5 év alatt megduplázták az államadósságot...
Ez a cikk szar. Nem írtam még ilyet,remélem nem is fogok, meg illetlenség is egy kicsit mert ez mégis Árpád blogja. A történet mögötti okfejtésben erősen felsejlik a régmúltból ismert "a párt mindenek felett" elv. Fel sem merül, hogy a politikának nem így, vagy úgy kellene viszonyulni az esthez, hanem leginkább sehogyse. Nem kell Z-t sem megmenteni, sem feláldozni, hanem hagyni az igazságszolgáltatásnak, hogy tegye a dolgát, Z-nek, meg hogy védekezzen ahogy tud. A sajtó meg talán szintén maradjon a tájékoztatásnál meg a véleményezésnél. Az uszítás, meg a megmondjukmitcsináljanak, az maradjon meg inkább a gárgyúistáknak.
Qayol: Bűnszervezet, nem szövetkezet.
Egyébként én úgy látom, a Gyurcsány-kormány döglődik, a padlón van. Saját magát küldte oda. A "Recipe ferrum"-ot támogatom. Lehet lámpavas is.
A szockó himnusz egyébként minden szinten a következő: "Loopni, megyünk loopni"
Czusi csak tanult a nagy elődöktől, de rendkívül extrovertált egyéniségével és egészen elképesztő önbizalmával nem volt eléggé óvatos. Én szinte sajnálom, mert legalább annyira a rendszer áldozata, mint a saját hülyeségéé.
Ja feketegazdaság elleni küzdelem:
Ferenc testvér f..sza kis találmánya, a kék könyv, kb. annyit ér, mint halottnak a csók.
úgyanúgy megy a csalás, mint amikor nem volt. Csak arra jó, hogy csesztessék a rokonokat a szüreten meg ilyenek.
Közben meg a vállalkozó hol ragaszt hol nem ragaszt kis bélyegecskét, hol beír hol átír, majd felülír.
Mutyi mutyi hátán.
Közben Nálunk már nem is kell hírdetést feladni, hogy eladó az ország, mint Belgiumban. Már rég elfolyt kézen-közön minden. Élelmiszeripar, könnyűipar stb.
azért az valahol ironikus, hogy amikor mindenki tudja, hogy "ezek lopnak", mármint az összes parlamenti párt, milliárdokat, csak a választási kampányhoz, akkor a hülyegyerek Zuschlaggal csinálnak politikaimaffia-pert, pár tízmillió miatt...
Andal:

Pedig ez tényleg csak primkó viccelődés. Én is mondok néha gázkamrás viccet, pedig semmi bajom a zsidókkal, csak néha ilyen bunkó vagyok :)

Engem egyébként jobban zavart az ügyben a mérhetetlen ostobaság, hogy egy politikus kamerák előtt nyomat ilyesmit. Ennyire hülye embereknek nem kellene hatalmat adni.
"Az a baj, hogy ez a sok fiatalbalos már az egyetemeken megtanulják a lopás művészetét, mindenféle diákönkormányzatok élén nyúlják(ták) le a pénzeket és persze mindig volt valahonnan "számla"."

Szívemből szóltál, de ahogy azt Fedor írja ez pártfüggetlen!
De a lényeg, h a HÖK a legnívósabb iskola arra, hogyan kell lopni, és azt ismerettségi alapon levajazni.... Ott kéne valakinek rendet tenni..
rogeryoung 2007.09.20. 10:42:38

Szegény Czusit nem is azzal gyanúsítják, hogy nem szimpatikus, hanem bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett csalással.
noszty, egyetértek, a hökösök tudják a módját. Én mindig azt tapasztaltam, hogy a leggennyesebb törekvő, máson átgázoló f@szok mennek a hökbe. Tisztelet a kivételnek. Flat-O nem hökös volt véletlenül? Ja, nem persze, kiszes.

ÜVEGZSEB, TISZTA KEZEK és más egyéb hablatyok nem más mint parasztvakítás. Az is, hogy most van egy pitiáner ügy, ami konc a népnek.

RoFä,


én sem az Rtl védelmében jegyeztem meg a dolgot, elhiheted :-) De valahol mégiscsak pofétlanság ez is, még ha nem is a mi zsebünkre megy.
jan 2007.09.20. 10:55:16
Az hogy tudjuk kevés. Bizonyítani is kell. Aki okos, és már évek óta csinálja az nyilván nem lesz olyan ostoba, hogy lebukjon. Z. hülye volt, lebukott, és ezt már nem lehetett elkendőzni a párton belül.
Így viszont a pártvezetés tudja fényezni magát, hogy igen, mi mindent megteszünk a korrupció ellen, még ha saját párttársat is kell beáldozni azon a bizonyos oltáron.
jaja a régi reflex: Közös vagyon drága kincs, aki nem lop, annak nincs.

Kell egyszerűbb, szélesebb bázison nyugvó kedvezmények nélküli adórendszer, esetleg flat tax, sok fasza kis vagyonadónemmel, (ingatlanadó pl. meg örökösödési), meg 25%-os ÁFA-val, eva ekho stb delete. és mindezt úgy, hogy ne kelljen évente belenyúlni, mert a gazdaságot semmi sem szedi szét jobban, mint az, ha évente kell új üzleti tervet csinálni.

De mindenekelött vagyonregiszter, mert ha a vagyonnövekedéssel valaki nem tud elszámolni, akkor nem tudja legalizálni az eltitkolt jövedelemetakkor csökken az adócsalás vonzereje az már önmagában lényegesen (miből vette a II kerületi villát meg a 30 millás tütüt kedves 10 éve minimálbéres barátom?)

Ehelyett mit látunk? Enyhe próbálkozások ezek, adóbázisszélesítés minimális, ingatlanadó a holdban, de már nyomatják a hosszú távú befektetési számlát (tudjátok nincs kamat és árfolyamyereségadó ha három évig lekötöd a zsetont. Megvan ki tud három évre félretenni? Az akinek nagy pénzügyi vagyona van. Tehát kamat és árfolyamnyereségadót fizessen továbbra is a lúzer.
Nem értem a cikk apropóját, mivel szemlátomást a szocik képesek beáldozni az anyacsecsen nevelkedett tagocskákat is. Na, nyilván nem mindet, nem is az igazánnagypályásokat, de azoknál már túl sok kéz tette be a lábát, hogy csak úgy bedönthetők legyenek. Zushlag megkapja a magáét, ezügyben nincsenek félelmeim.
A probléma inkább az vele, mint ami a suliban is volt, ha a tanár átlapozta nevedet a naplóban, majd felszólította a napi áldozatot, akkor a többiek nyugodt sóhajjal dőltek hátra: aznap megúszták.
Lendvai Ildikó a cúslág ügyet már Torgyán Józsefnével is sikeresen összekapcsolta, elmehetne az űrközpontba, de a legizgalmasabb az volt, amikor Bánó András azt kérdezte, hogy egy ilyen zűrös csávót, mint ez a cúslág, akinek már korábban is voltak ügyei, csak mindig ártatlannak bizonyult, miért nem lehetett félreállítani. Na, cúslágnál csak egy szocinak volt több zűrös ügye, Gyurcsány Ferencnek, bár mindannyiszor ártatlannak bizonyult (hála a magasságos úristennek!). Akkor ez azt jelenti, hogy jobb lenne Gyurcsányt is félreállítani, mielőtt valamivel lebukik?!
Kicsi Zuschlag most megszívta... nem mintha sajnálnám, csak nézzük már meg kik vannak mögötte, és miket csinálnak...
gyenge kezdetnek nem rossz. én nagyon remélem még magával ránt egy pár tolvajt, színektől függetlenül. Bukjon vele Deutsch- Für, GYF, és a többi, de nem fog, mert ez a kis takony befogja a pofáját mert egyrészt fél, másrészt ha befogja akkor kap 5 évet max, azt kihúzza bent, és utána kap egy szép mellékállást valamelyik haver cégében, akit nem nyomott fel, és boldogan él, amíg nem találkozik velem az utcán, mert biztos hogy összetöröm :)
szerintetek Z. a sajat zsebere dolgozott? szerintetek nem kellett a sapot leadni? ahogy a lapok megirtak, a lovebol a fiatal baloldal rendezvenyeit penzeltek, a buli szine piros, az b..meg.

csak esetleg nem modtak meg neki hogy ennyire hülye ne legyel, nem mutattak meg neki az okossagot, a fineszt, most meg mindenki kussol, nehogy akadalyozzak a nyomozast.

es ez egy kis szar pitianer nulla kis ügy, de mindenkivel fogadnek hogy nem fogjak elitelni.
estig lehetne sorolni a korrupcios ügyeket amikben maig nem született semmi, olajügyektöl a sztradakig, es most ezt a kis kukit fogjak megcibalni egy kicsit? szanalmas
Qayol 2007.09.20. 10:40:07
"Azért ez tetszik: "bűnszövetkezetben elkövetett"... Minek is tagja ő? Akkor itt most az MSZP van lebűnszövetkezetezve? :-) "

Bűnszervezetnek nem csak a maffia minősül, hanem ha mondjuk a csalást elkövető alapítvány, mifene valóban szervezetként vesz részt a buliban, nem csak mondjuk 1-2 vezetőségi tag az alapítványt felhasználva bűnelkövet...
Valahol el kell kezdeni a cibálást. Itt van egyértelmű bizonyíték.
Zuschlag az ipszilon-bizottság és terv kiagyalója. Megakarta buktatni az Orbán-Torgyán polgári kormányt.
Ami ebben az egész korrupció-tengerben a legidegesítőbb, az az, hogy piciny hazánkban a polelit nem egyszerűen csak hébe-hóba elfogadgat kenőpénzeket vagy lenyúl állami zsetonokat, hanem hogy a fő tevékenységük a saját zsebük tömöszölése és közben csesznek elvégezni az országmenedzselés feladatát. Igen, ez a legnagyobb gond. Mert lássuk be a korrupt politikus nem ősi magyar foglalkozás. De, míg más országokban a politikus alapvetően az országért gürizik és csak úgy mellékesen bizniszel a családi és pártkasszába, nálunk ez mintha fordítva lenne. Akármilyen látványos országjótevésről van is szó, mindig ordít belőle az egyéni haszonszerzés, a haveroknak juttatott zseton, a zsíros kis állások, miközben valójában semmi jó nem történik az ország javára.
Ettől van a népnek olyan érzete, hogy a befizetett adó csak a polelit zsebét tömi és hiába fizet egyre többet és többet, ettől mintha csak az étvágya nőne a disznyóknak.
És még le is hülyézik cserébe.
Gyurcsányék meggebedhetnek a fene nagy igyekezetben, de már a kutya nem hisz nekik. Akár sittelik Zusit, akár kamionozzák.
Kamionozás! Lám, hogy fejlődik a nyelvünk. Nagyon jó kifejezés.
Kivonat az Indexes Gyurcsany-interjubol:

Index: A hírek szerint a szocialista frakció sem támogatja azt az elképzelést, hogy a költségtérítés szabályai változzanak.

Gy.F.: Én ma [csütörtökön] levelet írok a házelnöknek és a frakcióvezetőknek, azt kérve a parlamenttől – hiszen ez parlamenti és nem kormányzati kérdés –, hogy ebben tegyenek lépéseket. Szeretnék ebben nagyon normálisan beszélni. Nagyon nehéz elképzelni egyetlen munkavállalót is, aki maga szeretné csökkenteni a fizetését. Ennek ellenére szerintem valamekkora lépést – olyat, ami mutatja az irányt – érdemes és kell tenni. Azért, mert jogosan háborít fel embereket, hogy akkora költségtérítést, mint amekkorát a képviselők kapnak, számla nélkül számoljanak el. Őszintén szólva egyszerre nem lehet ezt megszűntetni, mert nagyságrendileg 30-40 százalékokkal csökkenthetnének bizonyos jövedelmek, de el kellene indulni ezen az úton.

Hat basszameg! Es most erezzem at a problemajukat? Mondjuk ugy egyik ismerosom ismerosenek az ismerose szamlazott. Programozo volt, jo fizetes, plane, ha x+AFA es EVA alany az ember. Namarmost az AFA 25-rol 20 szazalekra csokkent, az eva 15-rol 25-re nott, raadasul ugye jottek azok a dolgok, hogy aki minimalberen van bejelentve, azt majd baszogassa az APEH, szoval a minimalberrol hirtelen folment a berkoltseg 140.000 brutto (188.000 ceges bruttora). Igy hirtelen 30-40%-al csokkentek bizonyos jovedelmei. Es mit tudott csinalni? Kussolt. Persze amit csinalt az meg igy is illegalis. En inkabb arra az ellentmondasra akartam ramutatni, hogy jaj, szegeny kepviseloknek nem lehet lenyomni a torkan 30-40%-os jovedelemkiesest az amugy is joreszt illegalis jovedelmukbol (csak a szamla nelkuli koltsegteritest ertem ezalatt), merthat ertsuk mar meg (mi a nep), hogy azert az nem ugy van. Ezt mi is belathatnank igazan. Az tul durva lenne. Namost ilyen uzenetek utan KI A FASZOM FOG RENDESEN ADOZNI? ES MIERT IS CSINALNA EGYALTALAN???
John A. Kárki 2007.09.20. 11:43:10

A lényeg nem bukott ki:
"...mert nagyságrendileg 30-40 százalékokkal csökkenthetnének bizonyos jövedelmek..."

Szóval akkor mégsem kölségtérítés? Mert azért a kettő koránt sem ugyanaz. Adómentes jövedelem? Pedig hogy igyekeztek a tisztelt uraságok kimagyarázni ezeket a "költségeket" és hogy miért nem bírnak számlát hozni róla...Ejhh. Ezek a freudi elszólások.
:-)
"Aha, ha jobbos mondja, akkor zsidózás, ha ballib, akkor viccelődés?"

Nem, attol fugg, mit mond. Nincs mit vedeni Zuschlagon, aki a magyar politikai elitben is (az egyik) melypont, de amit o mondott ("azok mar nem faznak"), az taplosag, nem antiszemmizitmus. Termeszetesen ez a fekevesztett taplosag eppen eleg ok a lemondasra es kozelettol valo visszavonulasra.

Az antiszemitizmusban mindig van egy ellenszenv/gyulolet elem (persze a konkret szoveg lehet hogy csak egyetertoleg reflektal egy antiszemita diskurzusra - mindenki erteni fogja). Zuschlag "poenjaban" en latok ilyet.

Aki a mai magyar jobboldal sajtojaban, politikai beszedeiben nem talal antiszemitizmust, az suket es vak. Valami furcsa skizofrenia van itt... a regi torzskocsmamban tobb olyan torzsvendeg volt, aki rendszeresen az egesz estet zsidozassal toltotte, ugyanakkor allati felhaborodassal tiltakozott az ellen, hogy o antiszemita lenne.

Horthyek legalabb nem sunnyogtak.
A szocialisták szavazatvesztéséről:
Én érzelmi okokból még mindig stabil szocialista szavazó vagyok, de

először a Szekeres hazaáruló tankeladása miatt azt hiszem most 12 T-72-esünk van kiképzési célra)

másodszor emiatt a hiperaktív kis hülye gyerek miatt vettem fontolóra az otthonmradást a szavazás idején.
Már az emlékezetes "már nem fáztak" mondáskor vissza kellett volna lépnie minden politikai funkciójától. (Azok nem voltak tréfás dolgok szerintem akárki akármit mond, Holohoax meg ilyesmi. Barátaim most egy Madeleine eltűnik már ugat a pápa meg mindenki. Akkor hány Madeleine tűnt el a gázban? Ez a hülye meg röhög rajta.)
Igekötőkkel még szebb:
lekamionoz vkit,
elkamionoz pl. egy problémát,
bekamionoz vkinek,
kikamionozza vki belét,
stb.

:-)
A recipe kamion is szép piréz mondás.
:-)
Jó az írás csak kár, hogy kizárólag az adózási fegyelemmel hozza összefüggésbe a Zuschlag ügyet. Szerintem érdemes lett volna feszegetni a pártok finanszírozásának kérdését is, ami valószínüleg összefüggésben áll ezzel az üggyel (is).
sorry, helyesen: Zuschlag "poenjaban" en NEM latok ilyet
Jó az írás csak kár, hogy kizárólag az adózási fegyelemmel hozza összefüggésbe a Zuschlag ügyet. Szerintem érdemes lett volna feszegetni a pártok finanszírozásának kérdését is, ami valószínüleg összefüggésben áll ezzel az üggyel (is).
pontosan, partfinanszirozas kampanyfinanszirozas stb stb, fizetni a sleppet uralni a mediat, ez mind rengeteg love, perzse hogy bugazni kell
Elkamionoztuk a gazdaságot
A kamionos anyád
Kamionnal vittük el a pénzt
Gyere megmutatom az új kamionomat
Ez nem fér fel a kamionomra (pl. a Lánchíd)
Két kamion is elütötte szegényt
Mond miért félsz a kamionoktól?
Nyugi kamionstop van!
Nagyobb kamion kéne
Zuschlag matrica a kamionon

Van kedvenc kamionod?
Ez kinek a kamionja volt?
A papámnak nagyobb kamionja van
Z. nek azért nem sok köze van Kulcsárhoz. (2 vagy 3 nulla hiányzik a volumenből)
Z.-t nem védi senki, így W. Árpád is nyitott kapukat dönget, Z. el lesz ítélve. (pár évre persze, azért nem sokra.)
És mindenki megnyugszik: Van igazság, végre jól működik a rendszer!
Ha meg az a forgatókönyv jönne, hogy Jó elvtársak állnak a háttérben a Rossz elvtársak (mondjuk Ferenc) bukását előkészítve, akkor mégjobban hisszük majd, hogy van igazság. 10 évig nyugton leszünk, becsületesen adózunk.
Fedor:

"(mintahogy az ügynöklistákat is már akkor nyilvánosságra kellett volna hozni, bár speciel ez még most is aktuális lenne), de azóta eltelt egy kis idő, nem gondolod? Háromszor lettek demokratikusan megválasztva az előéletük ismeretében"

ez az önmagának ellentmondó tételed világítja meg sztem az egész lényegét: itt kérem fingja se volt a jónépnek arról, hogy kiket is választ meg "háromszor". mert pl. -írod- aktuális lenne egy ügynöklista. némi infó arról, hogy a kopogtatócéduláért pofátlankodó jelölt pár éve még aktív spicli volt.

más: többen megjegyzik, hogy bezzegnyugaton, bezzegafejlettdemokráciában a fletó félék kevesebbért is simán lemondanak. egy faszt! ott is épp úgyműködik mint kurvaországban, ti. a rivalizáló erők, akár egy párton belül is, nyírják ki azokat akiket éppen kell. ezért sztem nagyonis elképzelhető, hogy ez az akció nem az agysérült cuslág, hanem elkúró megbuktatására -egyben a főutált eltávolítására- tett szoci vészforgatókönyv része. fentebb utalt erre valaki.
laziorom 2007.09.20. 12:12:47

Nem. Nem persze, hogy bugázni kell.
Nyugaton ezt a problémát már megoldották valahogy. Pl. nyilvános, hogy ki és mennyivel támogat egy pártot.
Vajon mi a faxért nem lehet valamit nálunk is kitalálni. Miért nem nyúl ehhez a kérdéshez egyetlen párt sem?

Szerintem egyértelmű, hogy nem csak a párt- és kampányfinanszírozás a problem, hanem a polelit nagyúri életvitelének finanszírozása.
Szerintem Magyarország az az ország, ahol több gazdag vagyonosodott meg politikából, mint üzletből. Még az üzleti vagyon is sokszor politikai kapcsolatokon és állami pénzeken borjadzik és nem valós teljesítményen.
Csoda-e hogy csak dübörgünk, ahelyett, hogy száguldanánk, mint a többi feltörekvő gazdaság?
TWÁ
Látod, látod! Mondtam én, hogy nem vagy te független újságíró! Jó a stílus, rendben, izgatottan vártam a szöveg kiteljesedését, de hüpp, elpukkadt, a lényegig nem jutottál el. Vihet-e magával nagy embert az ügy?
(1) Mikor múlt héten Lendvainál volt Zushlag, ő azt nyilatkozta, "szóba jött az ügy is". Hát könyörgöm, miért volt ott, ha nem ezért. Mi az,hogy szóbajött? Azért hívták oda, mert be van szarva a pártvezetás, hogy Dugovics Tituszként nagyobb arcot is magával ránt Zushlág testvér, mint önnön maga...
(2) Azt sem boncolgatod, hogy Zushlag miért pont attól a minisztériumtól kapta a zsét, amelyiktől, és hogy a csudába lehet, hogy GyF-nek fogalma sincs erről az egész disznóságról. Na hallod! Ha Őszödöt meguszta, akkor ezt is megfogja... De elhiszi még neki valaki, hogy tiszta ebben az ügyben?
Örülök,h Z.-ot leültették, talán betojik annyira, hogy tevévé válik és köp. Hajrá kihallgató tisztek, legyetek ti a hashajtók, tojjon és follyon szájából az igaz!
Paranoid Android2 2007.09.20. 12:14:17

:-)

Kamionba fojtja bánatát.
Jobb ma egy kamion, mint holnap egy tank.
Ki későn kel, kamiont lel.
Könnyebb utólérni kamionnal, mint sántikálva.
Kinek a kamion, kinek a kamionné.
Aki másnak vermet ás, annak nincs kamionja.
Jó pap kamionig tanul.
Országomat egy kamionért!
Kamionnyereg alatt puhítja a húst.
Nem látja a kamiontól a kamionparkolót.
Néma gyereknek a kamion sem érti a szavát.
malacka

"talán betojik annyira, hogy tevévé válik és köp."

Nem biztos, hogy GYF tudott erről, elég kis kaliberü az ügy. Szóval azon kivül, hogy Z. simlizett a szemétdombján, talán másba nem is volt benne, így köpni se nagyon tud. (Pletyka szinten ugye kevés, ha mond valamit, azt a kutya nem hiszi el.)

Még az is lehet, hogy egy kis noname fasiszta rendőrtiszt figyelt fel az ügyre, mármint hogy Z. már nem képviselő, volt itt valami feljelentés még a tavalyon, de el lett tusolva, a célszemély már kegyvesztett, vegyük csak elő! Mit lehet tudni, mint tudjuk: Fasisztaveszély van!
Ebben a (két) mondatban minden benne van:
"Miért legyen ő tisztességes? Hogy biciklizhessen a pisztollyal cirkáló kiváltságosok közt?"
:)
hát igen, ezért van megbaszva ez az ország. kik indítsák el a munkagépeket, amikor az összes "jó munkásember" fülig s(z)áros!!!??? Mo-n ez így ment, így megy, és mindig is így fog, mert ez egy ilyen ország, és ezt mindenki tudja/mondja/cselekszi!!!
Egyetértek a cikkíróval, csak fölhínnám a tisztelt figyelmit, kedvös Árpád, hogy ez a rongyos 50 miller eltörpül a 4 évente elszórt 6-8 milliárd mellett (lásd választási kampány), melyet pártjaink szórnak el a levegőbe, a népnek nagy-nagy örömére!
Szarom le az 50 millert, csak azt mondják meg, honnan van a 8 milliárd!
sztiv:

"Nem biztos, hogy GYF tudott erről, elég kis kaliberü az ügy."

miközben az általa irányított minisztérejomba' ment a party? höhö...
Ok gyerekek, ki az a hülye fasz aki elhiszi, hogy itt, Magyarországon ami állami, meg köztulajdonban van az nem lesz ellopva.
Emlékszem a Postabankra (nem károg, először figyel!!!).
Egy olyan iparágban, ahol van 40 szereplő és mindegyik 30-40%-os adószás utáni eredménnyel dolgozik, abba az egybe kell milliárdokat feccolni, amelyik állami kézben van. Érted vazzeg. Van 39 bank, amelyik fizet adót és így is termel egy csomó profitot. Van egy amelyik állami és minden évben milliárdokat kell beletenni. Amióta megvette az Erste bank, azóta nem kell milliárdokat beletenni.
S hogy ide kapcsoljam: MINDENT EL KELL ADNI, mert különben az ilyen kis fazs Zuschlagok elviszik.
Adjuk el a Postát a MÁV-ot, az egészségügyet, mert amíg az ilyen kis faszoknak közük van hozzá addig csak szarul járunk.
De eladhatnánk a minisztériumokat is, meg a parlamentet, mert itt vazzeg ezeknek még mindig az a fontos, hogy mennyi lesz az utiköltség elszámolás és hogy tudnak korruptak lenni.
Bezzeg ha megkérdezed, akkor ő azért lett képviselő, mert jót akart a "zemberkenek". Akkor ne vegyél fel fizut és ne lopj, hanem csinálj jót vazzeg. Ha ingyen nem csinálod, akkor el lehet menni a Tescoba árut feltölteni.
Egyébként malackával egyettértek csak nehogy már azt higgyük, hogy itt a lopás pártfüggő, meg van eltérés kis lopás meg nagy között. Nincs olyan politikus a parlamentben, aki kiállhatna és hitelesen mondhatná ne lopj, mert már mind eladta a lelkét.
Feudalizmus

Ha mostanság megbüntetnek egy politikust, az inkább ijesztő mintsem örömteli.

A Rendszer ugyanis imigyen néz ki: mindenki bűnös, másként nem is megy, és amíg valaki nem tesz "rosszat" (a'la maffiaszabályzat), addig halad is előre.

Persze, lehetne örülni, hogy valakit legalább 5 évre elítélhetnek azért, mert 50 milliós nagyságrendben lopott. Másrészt lehet inkább félni, hiszen ha bármi összefügges van
eközött:

www.antiszemitizmus.hu/zuschlag.htm

és a mostani ügy között

index.hu/politika/belfold/zuschlag1877/

akkor van mitől, hiszen eszerint "kiesni a pixisből" a diktatúrákhoz illetve a középkorhoz hasonló mélyrebukással jár. Ez aztán a szabadság! (Még ha a saját, elítélhető hibájából esett is ki).

Az tehát a baj, hogy épp Zuschlag, épp most, csak ő.

Hogy a cikkre is...: kérdés, hogy a tisztán félelemre, nem pedig valamilyen erkölcsre építő társadalom jó-e illetve működik-e. Számomra a nagy kérdés: volt-e már a történelemben példa arra, hogy korrupttá vált társadalom komoly bukás (más népek által történt elsöportetés) nélkül tudta csökkenteni a korrupció és ezzel együtt az elmaffiásodás mértékét? Ha nem, akkor nagyon nem fogadnék a jelenlegi nyugati társadalmakra sem...

Rettentő érdekesnek találom a korrupcióról ezt a cikket:

unqualified-reservations.blogspot.com/2007/09/general-theory-of-corruption.html
ApukadHUN 2007.09.20. 12:48:33

"Adjuk el a Postát a MÁV-ot, az egészségügyet..."

Ne izgulj, már árulják! Csak előbb totál széjjelcseszik, hogy meg lehessen magyarázni, miért csak tizedannyit fizet érte a vevő, mint amennyit ér és hogy miért lesz minden még sokkal drágább, mint nyugaton.
off:
Ezzelmivan? :-D:
zsanett 2007.09.20. 10:16:55
on:
hát az elég durva lenne, ha megúszná, de hogy nem fog komoly büntit kapni, az tuti... Még beköpné a felette állókat véletlenül, és az meg ugye hogy néz ki?
Valaki írta, hogy Kulcsár, olajügyek stb...-ből sem lett semmi, az elvtársak mindent esimítottak. Erre reagálnám, hogy az ilyen nagy horderejű ügyekből azért nem lesz semmi, mert abban mind benne vannak, Vikiék is, nemcsak Feriék... Máshogy ugyanis nem lehetne ekkorát nyúlni úgy, hogy ne maradjon nyoma. Illetve biztos, hogy maradt nyoma, csak senkinek nem érdeke, hogy az napvilágot lásson.... Se balnak, se jobbank... Nem furcsa, hogy mindkét oldalnak jelentek meg a lapokban ilyen olyan milliárdos csalási ügyeinek gyanúja, de soha nem bizonyítódik be semmi senkiről? Kéz kezet mos....
kukacka:
Szerinted a kommunizmus MÁV-ja volt a legjobb?
Szerinted a kommunizmus egészségügye utánozhatatlan és pótolhatatlan?
Mert én azt látom, hogy 17 évvel rendszerváltás után ugyanaz az egészségügy és MÁV lenne az optimális, mint ami 30 évvel ezezlőtt volt.
Ugyanazok a vonalak, ugyanazok a vonatok, ugyanbban az időpontban... adjuk el vazzeg és megátjuk mi lesz.
Ez olyan mint az Airport. ott átvette multi kirúgott embereket (jó sokat) és ettől függetlenül ugyanúgy mennek a repülőgépek, meg minden.
Kukacka, Te mint volt tulajdonos, kérlek, magyarázd meg nekem, hogy mi a faszért fizetted azt a 200 (nem tudom potnosan mennyi) embert, akik nélkül ugyanúgy megy az üzletmenet. Komolyan Te egy tulajdonos voltál, mert az a cég a magyar embereké volt.
Kukacka magyarázd el, hogy miért kellett egy évtizedig pénzt feccolni a Postabankba, s miért nem kell mióta az Erste megvette! Ja és az erste nem is ment csődbe azóta...
Mert az állam (Zuschlag János) kurva jó tulajdonos?

Nőjön kamion a belükbe!

Betakarta, mint kamion a Zuschlagot.
baldvin

Szivemből szóltál Elvtárs! (Bocs, ha a másik oldalon állsz, visszavonom)
Ha valaki a prixisből kiesik, annak vége!

A nyugati társadalmakra azért nyugadtan fogadhatsz, a világ szépen működik korrupcióval is, csak másképp.

Ja és ez a zuschlag csak véletlenül hasonlít Szíjjártóra, vagy ilyen nagy a Család?
Remélem a statuálás lesz a lényeg.

Amúgy meg szerintem nekünk, az istenadta népnek kellene elgondolkoznunk azon, hogy milyen ideálok alapján választunk képviselőnek köztörvényes bűnözőket.

Attól tartok, hogy a betyáros-zsiványos-rúzsasándoros vadromantika még mindig alapvető vonása a magyar népléleknek.
Alapvetően tiszteljük és elismerjük a köztörvényes bűnözőket, ld. Ambrus Attila.
Tetszik nekünk ha valaki vagány, stiklijei vannak, képes túljárni mások eszén.

Amíg ez nem változik, szerintem minden így marad.
ApukadHUN 2007.09.20. 13:10:40

Nem fogtad a lényeget! Nem az a kérdés, hogy eladják-e vagy sem, hanem hogy hogyan és milyen feltételekkel. És persze, hogy mennyi jut ebből saját zsebbe az államkassza helyett. Mert itt van a kutyus (kamion) elásva.
Baldvin-nak van igaza, ne álljunk meg egynél, lámpavasra mindegyiket! Na jó, kegyes hangulatban vagyok, rabszállító kamionra! :-)
Sötétben minden tehén fekete. És kis hazánkban most nagy-nagy sötétség vala.
Gera 2007.09.20. 10:55:17

kerti orias 2007.09.20. 11:55:27


Z. "viccelődése" azért volt különösen nagy pofáraesés, mert éppen a harcos antifasisztát játszották, akkor nem a Gárda, hanem Bácsfi Diána fenyegette a magyar demokráciát, és természetesen a Fidesz állt bátorítólag a neonácik mögött, akiktől nem/nem eléggé/nem elég gyakran határolódtak el (nincs új a nap alatt).

Z. bűne az volt, hogy közröhejessé tette a szoclib antifasiszta hőbörgéseket. Ha mondjuk Kövér nyomta volna el ezt a poént, találd ki mi lett volna (lásd fideszes képviselő esetét, aki katonai egyenruhákban pózolt).
Tud olyan pénzről valaki ami megkerült? Tud bárki is olyan pénzről, amit elsíboltak , de a törvény visszaadta az államnak (nekünk)? Tud valaki olyan milliárdos balhét, amit végrehajthatóan elítéltek? Ha belegondolunk, a Kínai piacon a nyugtát nem képesek ellenőrizni hatásosan az illetékesek, nem pedig milliárdokat visszaadni a jogos tulajdonosoknak!

Karesz
kareszka.extra.hu
kukacka · 2007.09.20. 12:57:55

Sajnos ezek a dolgok így mennek errefele. Szerintem azonban még mindíg jobb, ha valaki mondjuk 1000 mrd forinttal olcsóbban megveszi majd normálisan működteti, mint ha évente bele kell tolni 200-300 mrd forintot a gazdaságtalan működtetés finanszírozására.

Persze egy tökéletes világban az állam is jó gazda lenne, de ha így nézzük akkor a szocializmus mellett kellett volna maradnunk... :-)
'Z. közlegény' menjen dutyiba ha tényleg sáros (annak tűnik) - ez így tiszta sor.
DE!
Kizártnak tartom, hogy egyedül el tudta volna lopni a kis 50 misijét - nyilván volt nem is egy segédje ehhez.
(Az is lehet, hogy az 50 sem 50, csak ennyi derült ki...)
Ott a probléma lényege persze, hogy Z. a beáldozható, a többiek meg majd folytatják ott, ahol abbahagyták.
Z. közlegény szerepére meg sorban állnak a statiszták a progyúször ajtaja előtt sajnos.
És EZ, ha semmi más nem is, teljesen és százszázalékosan pártsemleges és pártfüggetlen dolog.
Mindegyik brigádnak megvannak (voltak) a maga Z. közlegényei és azok felettesei.
Maximum a pofátlanság mértéke és lebukások aránya tér el. (Kicsit.)

Munkámból adódóan elég sokat járok külföldre - annak idején, amikor ez az egész öszödi-beszéd kipattant, meg azóta is, ahányszor tüntetés van - nem azért röhög rajtunk magyarokon a világ, mert pl. 56 évfordulóját tank elkötéssel 'ünnepeltük' hanem mert a reakciókból ítélve nem is olyan kevesen TÉNYLEG azt hitték hogy a politikusok igazat mondanak és kizárólag az ország javára akarnak hatalomba kerülni.
(Te tényleg azt hitted? Tényleg? - De cuki!)
Kb. utoljára Kossuth vs. Szécheny vita volt valóban arról, hogy ki tudna és hogyan többet használni az országnak.
(Mondjuk nem is hazaárulózták le egymást, akkoriban kevesebbért is kimentek a zöldbe párbajozni...)
Tud olyan pénzről valaki ami megkerült? Tud bárki is olyan pénzről, amit elsíboltak , de a törvény visszaadta az államnak (nekünk)? Tud valaki olyan milliárdos balhét, amit végrehajthatóan elítéltek? Ha belegondolunk, a Kínai piacon a nyugtát nem képesek ellenőrizni hatásosan az illetékesek, nem pedig milliárdokat visszaadni a jogos tulajdonosoknak!

Karesz
kareszka.extra.hu
sztiv 2007.09.20. 13:14:35

És Szíjjártó véletlenül hasonlít Ernie-re a Sesame-street-ből ? :-D
(Vagy hogy a fenébe hívják azt a citromsárga körtefejűt akinek csak a feje búbján van egy kis haj...)
Ezek az ex-BIT-es csákók így lettek szocializálva.Kérdés hogy az ügyészség meddig megy el a vizsgálódásban, azaz hány dominó dől még fel. Elér-e Fletóig, vagy megússza mint a múltkor elévüléssel? Azért a pártsajtó reflexszerűen elkezdte a tények fiomítását: Mai METRO címlap: Ottfogták Z.-oz a rendőrségen. Persze jó buli volt és marasztalták...
Ezzel csak egyetérteni lehet, amiket írsz! Reális esély viszont nincs a változásra szerintem.Csak a teljes csőd segíthet,a szarba vagyunk nem elég,még akkor is van mit lopni..Lásd magyar foci..
Gyanitom nem Zuchslag a nagy hal a "vízben".Őt már fel lehet áldozni. A Hír Tv kicsinálta már anno.Csak a szánalom fogja el az embert a neve láttán, hallatán.
Ne várja senki,h bármi változik,alkalmazkodnak az öreg és fiatal elvtársak, nem pedig elfelejtik az államkasszát,mint megélhetési formát!
Reálisan nézve nincs sok esélyed a piacról meggazdagodni!Vagy Ti tudtok pozitiv példát?
A jobbos középréteget még végképp nem riasztja el Zucslag.na végre lebukott a kis komcsi..Kb ezt gondolják.Közben élnek a 2 szintes házban, lopják az áramot, a légkondi,meg a szauna magas költsége miatt. Adót nem fizet,plazma tv-t vesz,és amitől szeretem Őket,h imádják a romákat,melegeket, és a komcsikat szidni..
Kedves TWA.
Jogos és igaz amit írsz, de jelen esetben a kígyó a farkába harap.
Ezek az emberek közülünk valók.És ezek még a tanultabbak.Milyen lenne a többi?Állítsuk oda janiakeményt, vagy a nefürgyélegyurit? Alternatívát, ember.
Mert igen, mi MAGYAROK, nagy- és kisbetűs magyarok vagyunk köcsögök, tolvajok, hazugok.MINDENKI.Mert aki nem, az nemigen adja tovább a génjeit.Egyszerű evolúciós törvényszerűség, némi közgazdaságtannal és pszichológiával.
kadarnepe 2007.09.20. 13:25:38

Csak azt a szupernagy titkot kellene már megfejteni, hogy miért jó gazda az angol, francia, német, sőt az amerikai állam és miért nem bír a magyar állam jó gazda lenni. Már írtam, de leírom mégegyszer: nem az a baj, hogy előfordul némi korrupció, hanem hogy a korrupciónak van alárendelve az egész politikai irányító réteg és nem végzi el azt a munkát (még részben sem), amiért megválasztották, amiért fizetik. Az a havi 1 milka tényleg olyan kevés, hogy nem éri meg "fáradozni" és inkább csak a "mellékes" a fő?
Kukacka:
véleményem szerint qrva mindegy mennyiért adják el az állami intézményeket, csak adják el. A postabankba évtizedekig tették a pénzt, ráadásul még a haverokat ültették pozicióba is, így talán jobb lett volna, ha az első évben odaadják ingyen valakinek.
A MÁV esetében is jobb lett volna, ha 1990 ben odadják csak úgy ajándékba mondjuk valamelyik nyugati cégnek.
Szerinted várjunk még egy-két évtizedet? Addig is majd a Gyurcsány keresztfia lehet a MÁV tanácsadója, 2010-től meg Rogán Antal új apósa kap valami poziciót ott. közben meg beletolunk minden évben 60 milliót.

Egyébként az eredeti kérdés: a kommunizmus MÁV-ját tartod a legjobbnak? Mert a mostani MÁV egy az egyben a kommunizmus MÁV-ja, csak pár vonalat bezártak azóta. de ha azokat visszaállítjuk már meg is van az életérzés.

az a baj, hogy a mostani politikai elit, meg egy az egyben azt gondolja, hogy itt úgy kell lopni, meg pozicióba ültetni, mint a kommunizmusban. elárulom itt még kommunizmus van.
A MÁV kérdéshez két pontosítás.
1. Nem milliót, hanem milliárdot.
2. Anno, míg éltek az ipari központok (Kaba, Ercsi, Dunai vasmű, stb.) volt forgalma,(nem volt se teherautó,se út)de ezek megszűntével céltalan lett.

Nem beszélve persze a 20 évnyi helytelen vezetői döntésekről.
Kukacka please mondj már valami amerikai állami vállalatot. Ott már az első villamos sínt is magánszemélyek építtették. (egyébként NASA az állami)
Na most a franciák és németek esetében az állami tulajdon úgy működik, mint a MOL esetében, szóval sehol nem úgy, hogy az állam a 100%-os tulaj aztán a politikai elit ezt kihasználja az állam és a "zemebrek" nevében.
táltos-nak nagyon igaza volt abban, hogy hol és milyen korban kezdődik a lopás művészetének elsajátítása

rengeteg korombéli már egyetemi, főiskolai diákönkormányzatokban vakarja a seggét, sokan röhögve mesélik nekem, mennyire megéri nekik ezt csinálni

18-20 évesen már ugyanúgy öltönyben fontoskodnak, ravaszul mosolyogva csípnek le mindenféle hallgatóknak szánt juttatásokból, reklámozzák magukat és pofáznak meg konferenciáznak mindenféle hülyeségről, miközben ténylegesen dolgozni alig látja őket az ember (a hallgatók érdekeinek érvényestése, amire elvileg ki lettek találva, az pl. nem tartozik az erősségeik közé - ha szopatnak, oldd meg egyedül, mi éppen országos kerekasztal - beszélgetést szervezünk az elvtársakkal)

ezek lesznek azok, akik az itt szerzett tapasztalatokkal később bekerülnek a "nagypolitikába" is, de a szerzett tapasztalatok között sajnos kiemelkedő helyet foglal el a "lopás - csalás -hazugság" mesterhármas mesterszintű ismerete is, a 20 éves kutyából pedig mint tudjuk, 40 éves korára sem lesz becsületes szalonna
kukacka · 2007.09.20. 13:37:39

Magad is leírod, de pont erről ír ApukadHUN is. A magyar állam azért nem jó gazda, mivel nem a tehetséges és jó vezető ül oda, hanem Sanyi a haverunk aki majd visszaoszt.
báró Csekonics 2007.09.20. 13:25:42

"nem azért röhög rajtunk magyarokon a világ, mert pl. 56 évfordulóját tank elkötéssel 'ünnepeltük' hanem mert a reakciókból ítélve nem is olyan kevesen TÉNYLEG azt hitték hogy a politikusok igazat mondanak és kizárólag az ország javára akarnak hatalomba kerülni.
(Te tényleg azt hitted? Tényleg? - De cuki!)"

Ez szvsz a ballib mellébeszélésnek és szarkenésnek köszönhető. Öszöd kapcsán nem az a probléma, hogy hazugság vagy igazságbeszéd, a politikusok hazudnak stb., hanem hogy fehéren-feketén kiderült, lebuktak és nem beismerték, hogy tudatosan kúrták el az ország pénzügyeit, vettek fel hiteleket nyakló nélkül (5 év alatt megduplázva az államadósságot), hogy fogalmuk sincs, hogyan tudnák kivezetni a szarból az országot.

Nem a hazugság a fő bűn, hanem a hazugság ára: minimum 8 ezer milliárd Ft.

Persze a szarkenés megy továbbra is: nem a kormány a felelős, hanem a Zorbán, a 17 év, a népellenség orvosok, diákok, tanárok, vasutasok stb.

Amikor szdsz-sek jönnek az "állam rossz tulajdonos" önkritikus dumával, szívesen emlékeztetném őket: hahó, faszfej, Te képviseled az államot! Ha hülye vagy hozzá, akkor húzzál el. De nem, inkább leosztják a lóvét a haveroknak...
Sziasztok!
Az azért zavar kicsit, hogy mennyire nem eléxik senki a Várhegyi A - Josip Tot - Orbán szőlők és bányák - Kaya Ibrahim - Schlecht Csaba - Varga asszem Tamás - Happy End - Aranyszarvas (Csodaszarvas?, vmilyen szarvas - ahová a kommunikációs milliárdokat lopták ki) - Simicska... folytassam?
A szocik ügyeivel szemben annyi a különbség, hogy a fidesz anno kíméletlenül gyorsan elfoglalta az ügyészséget, és a főügyészük (Polt P) még évekkel OV kormánya után is, regnálása legutolsó napjáig alapból megakadályozta ezen ügyek kivizsgálását. (A legkisebb, az egy szál Várhegyi volt kivétel, ő, ha jól emlékszem, nemrég szabadult - de lehet, h tévedek.)
A különbség a két nagy párt között szerintem nem a korrupció nagyságában és minőségében van, hanem szervezettségében. Ez ugyanaz, amit a kommunikációban is látunk. A fidesz központosított és felülről vezérelt. Ahogy kitalálnak egy-egy lózungot, és aztán azt a két szót hajtogatja mindenki heteken-hónapokon át (lásd neobolsevik = új többség, hehe, nekem még mindig ez a kedvencem). Ahogy hatékonyan elfoglalják a legfőbb ügyészi posztot, központilag lefogva minden vizsgáldási lehetőséget. A szocik ezzel szemben egy nagy, maszatos, áttekinthetetlen televény, érdekcsoportok és erős emberek dzsungele, amelyet nem lehet központilag irányítani. Képtelenek egyformán (egyformát) kommunikálni. Ugyanígy képtelenek egységesen erős pozíciókat szerezni a közigazgatásban. (Egyébként szerencsére - szerintem.)
Na, ezért aztán a szocikon ált könnyebb fogást találni. Nem az övék a teljes államhatalom, ráadásul a fidesz bizton számíthat a szocikon belüli ellenérdekelt csoportok együttműködésére, legalábbis bizonyos fokig. Ez egyértelmű hátrány a szociknak, de ugynakkor előny is. Nem lehet ugyanis egyetlen üggyel lefejezni őket. (Ha anno a fent felsorolt fidesz-ügyek bármelyike bírósági szakaszba kerülhetett volna, vsz dominószerűen bukik az egész felső vezetés.)
Még fontosabb előny a szocik számára a másodlagos kommunikációs haszon. A fidesz anno sikeresen megakadályozta ügyei érdemi kivizsgálását - de így nem az ügyek részletei maradtak meg a közvéleményben, hanem az a tény, hogy a fifesz központilag akadályozta meg, stb. Ez mérhetően hozzájárult 2002es vereségükhöz, de szerintem valamennyire még a 2006oshoz is. Ezzel szemben az mszp maszatos világában ki-kiderülnek dolgok (Tocsik, Kulcsár (bár ez utóbbi ügy eltűnt a süllyesztőben, érzésem szerint azért, mert a fidesz legalább annyira benne volt, így aztán egy bizonyos ponton túl már nekik se érdekük a dolog forszírozása)), tehát a szocikról ki-kiderülnek dolgok, amit menet közben próbálnak is elkenni, bagatelizálni, aztán mégse, akkor verik a mellüket, hogy lám ők kivizsgálnak mindent, de aztán azt se egészen - összeségében tehát az jön le, hogy "piszkosak ezek, de legalább szégyellik". Tehát míg a fideszről mind a mai napig az látszik, hogy kőkeményen, központilag szervezik a korrupciójukat, és akadlyozzák annak felderítését, hatékonyan és szégyenkezés nélkül, addig a szocik lopnak ugyan, de legalább nem próbálják meg minden eszközzel elnyomni a kivizsgálást, és néha egy kicsit szégyellik magukat, ha kiderül. És ez nagy különbség - kommunikációs szempontból. (Erről mindig az a 2000 körüli vicc jut eszembe a fidesz viselkedéséről: ... mindenki belepisál a medencébe... de nem az ugródeszkáról, mindenki szeme láttára.) Kíváncsi vok, erre mikor jön rá a fidesz - szvsz amíg OV a főnök, addig már nem.
Asszem, Zuschlag úr esete is ebbe a sorba illeszthető be. Szerintem akad majd néhány társa is, bíróság lesz, és el is ítélik őket, kb annyira, mint anno a fideszes Várhegyit, vagyis nem nagyon, de azért a dorgálásnál többre. Nem azért, mert nem akarnák inkább elkenni az mszp-ben, és nem azért, mert akkora kirívó hatalmas ügy, hogy lehetetlen lenne eldugni - hanem azért, mert a szociknál van, aki azt gondolja, hogy igenis, gyorsan és egyértelműen játsszunk végig minden korrupciós ügyet, van aki épp ellenkezőleg, van, akinek hatalmában állna segíteni Z urat, de nem teszi, mert örül a Z klikk bukásának, más nem örül, de nem tud tenni értük semmit... szóval ennek az egész televénynek az eredője lesz az, amit majd látni fogunk. Ahogy az ellenkező oldalon is ezt látjuk: a "mi tiszták vagyunk és hófehérek, és én nem hazudtam soha" pontosan, ezernyi leleplező iratnál világosabban jelzi, hogy mi van a háttérben. (Egyébként bajban lesznek majd nemsokára, amikor a tavaly ősszel elfoglalt irdatlan mennyiségű önkormányzatból elkezdenek majd előszivárogni az ő ügyeik. Most már nem az övék az ügyszéség...)
Namármost: ez ilyen, látjuk. Figyelj: nem a politikusaink ilyenek, hanem mi mindanyian, az egész ország. Ez nem jelenti azt, hogy te személy szerint lopsz csalsz korrumpálsz. Esetleg nem kérsz számlát a gázostól. A legtöbbeb így vagyunk ezzel. De lefogadom, van olyan az ismeretségi körödben, aki ennél azért jobban sáros. És valahol vannak, akik még jobban. És valahol mind-mind-mind érthető. te is, amikor nem kérsz számlát, úgyis elég szar az a kis fizetés, alig lehet kijönni belőle, hát számít az 3000, amivel kevesebbe kerül számla nélkül. És a vállalkozónak is számít, nem győz trükközni, hogy ki tudja pengetni az összes áfát, tb-t, lószart. És még a nagymenő is érthető, aki azért százmilla körül forgalmaz évente (pl ingatlanfejleszt, vagy mittom), mert bár százszor többet keres, de ezerszer nagyobb a kockázata. Egy rossz lépés, és a gatyája is rámegy, és semmi nem marad, nemhogy egy szarul fizetett állás, de semmi. Érthető, hogy lefizeti (bebiztosítja magának) amit/akit csak lehet. Ha személyesen (meg)ismered, mondom, meg lehet érteni. Nem gonosz ember ő se, nem bűnöző. Jóformán egyikünk se az...
... DE MINDANNYIUNK VISELKEDÉSÉNEK, ÉLETÉNEK AZ EREDŐJE AZ, AMIT LÁTUNK. Amit a politikusainkon látunk, az is. Ahogy nem külön identitás a gázosok csoportja, vagy az ingatlanfejlesztőké, úgy a politikusok se ufók. Ők is mi vagyunk.
Amíg ezt meg értjük és érzzük (az összes logikus és logikátlan következményével együtt), addig nem tudunk semmit. És addig nem is fog változni semmi.
Ez nem jelenti azt, hogy te ugynúgy, ugyannyira felelős lennél a fideszes és mszp-s korrupciós ügyekért, mint azok, akik csinálták(ják). Ők sokkal jobban - de egy egészen kicsit te is, én is. (Ahogyan pl a számlanemkérésünkben meg mi vagyunk nagyon felelősek, és ők csak egy egészen kicsit.)
Amíg ezt nem tudjuk mindannyian, vagy legalábbis nagyon sokan, hogy ez ezért ilyen, és nem másért, és meg nem érlelődik nagyon sokakban, hogy ez így nincsen jól, és ezért nincsen jól, addig... hát lehet szidni a komcsikat, hogy átmentették és direkt tönkreteszik az országot (ja, magukat is, olyan hülyék, persze), ésvagy a fideszt, és törvényeken rágódni, meg bíróságért kiáltani, és arról álmodozni, hogy ha ezeket ésvagy azokat kimetszenénk a társadalomból, eltűntetnénk, lecsuknánk, stb, akkor minden rendben lenne...
Hát nem lenne rendben. Nem változna semmi. Mert - figyelj - egy olyan rendszerben, amelynek minden eleme logikai relációban áll minden másik elemmel, a rendszer összműködését (eredőjét) nem tudod úgy megváltioztatni, hogy csak egyetlen elemet változtatsz. Márpedig a társadalom hatalmas logikai szövet, amelynek minden egyes eleme relációban áll minden más elemmel.
Szép napot. :)
Nekem a drogterjesztők esete jut eszembe az ügyről. Kivonhatják a forgalomból Z-t, B-t, majd K-t, de rögtön jelentkezik a helyére ZZ, BB és KK.

Egy nagy különbség azért van. Közpénzt pályázatok útján elosztani legális tevékenység. Akkor hajrá, tegyük nyilvánossá és átláthatóvá az egész folyamatot. Pályázati kiírás, bírálóbizottság, nyertes pályázat teljes dokumentációja, szerződés, jelentések, jegyzőkönyvek, tételes elszámolás, stb. Nevekkel, felelősökkel. Felpakolni az internetre mindent, hisz elfér. Ne legyen biztonságban az, aki lopni akar vagy egyszerűen csak trehány. Hátha egy újságíró 2 év múlva kezdi bogarászni az ügyet, és az lesz a vége, mint most Z-vel. Aki pedig nem szeretné megmutatni a csúnnnnyáját, az húzzon a közpénzektől jó messzire.

Egy hasonló eset volt nemrég. Az Egészségügyi Minisztérium előírta, hogy a kórházaknak fel kell tenni a várólistát az internetre, csökkentendő a „megoperálunk ha fizettél” játékot. A korházak 80%-a első blikkre nem tett fel semmit, mondván, hogy a milliárdos költségvetésű intézménynek erre nincs kapacitása. Hülyének nézik az embert.
Andal: Itt nem Orbán a felelős, de az elmúlt 17 év és a Postabank bebizonyította, hogy az állam rossz tulajdonos. ismétlem egy olya iparágban ahol van 40 bank mindegyik számolja az adózás utáni nyereséget. az állami cég meg veszteséges. Vazzeg Andal ez nem Orbán függő dolog, hanem magyarfüggő. Itt el kell adni mindent, mert nincs olyan politikus és politikai erő, aki megbízható lenne. Főleg az mszp nem.
egyébként az airportos rész is Neked szól teljesen keresd feljebb. Na ezért rossz tulajdonos az állam.
Jó, akkor konkretizáljunk: felőlem a MÁV-ot, meg a Postát eladhatják a picsába, tényleg csak jobb lehet. De az egészségügyet nemá. Meg az is bassza a csőrömet, hogy miért kell nekem a francia államtól megvennem a magyar villamos áramot és az ivóvizet. Azért ez túlzás.

Amerika mondjuk igy egyben tényleg nem igaz, de az egyes államokban, mondjuk Kaliforniában elég sok állami intézmény (oktatásügy, egészségügy) van és működik.

Azért az se semmi, hogy Írországban ingyenes az ivóvízellátás és a szemétszállítás, pl. és nincs kommunizmus.
Itt sincs kommunizmus és soha nem is volt. Egyszerűen diktatúra volt, ahol elszedték a néptől és annak adták, aki "kiérdemelte". Ez úgy ma is érvényes. Nem volt igazi rendszerváltás, és ami itt folyik az minden, csak nem piacgazdaság és kapitalista versengés.
De ennek semmi köze a privatizációhoz. Sőt!
Persze van, ahol okés volt a piacosítás, de a monopolhelyzetben lévő, alapszolgáltatást végző cégek azért elég durvák tudnak lenni.
ApukadHUN 2007.09.20. 13:59:35

Arról lehetne (álmodozom) értelmes vitát folytatni, hogy mekkora állam kell, mi maradjon állami tulajdonban.

Pl. a Postát EU miatt kell privatizálni, piacot liberalizálni? Erről kevés infom van, nem tud vki egy jó linket a témáról?

De ami most is megy: privatizálás haveroknak, baráti áron, azt csinálhat amit akar, a befolyt összeg meg a lyukak foldozgatására megy el.
ez egy ziccer volt, amit nem lehetett nem kihagyni.
a kecskeméti ügyészség bátorsága dícséretes, előbb a végigvitt maffia-per, majd egy aktív kormánypárti ex-képviselő... ha végig tudják csinálni annak a felét, amit sugallnak, akkor lehet hogy elindul végre valami. és ha marad erejük szemezhetnek még: autópályaépítés, (metróépítés), egyetemi ppp-k.
USA-ban ha jól tudom, több államban most szívják a fogukat a áramproblémák miatt, a privatizáció nem hozott árcsökkenést, sőt, az ellátás meg gyengébb lett.
Hari Seldon: ekkora lenne a gond,h meg kellett jelenned, mert kicsiny országunkat a megsemmisülés veszélye fenyegeti?

Amúgy meg... én nem szeretnem, de annyira jár a szátok, hogy... én tényleg nem akarom, hogy ez legyen, de... meg lesztek kamionozva. Vagy megoldjuk okosba`.

Pfujj!
Fasiszta Tótawé!
Antiszemita!
Kirekesztő!
Gyűlöletkeltő!
Náci!
Micsoda hangnem, piha!
Abcúg, Tótawé!
"Ezt a nagyszerű hadműveletet nem lehet úgy végigvinni, hogy közben az utolsó pártköcsögöt is kimossuk a szarból, ha füstölgő pisztollyal bukik is le. ...

... Nemcsak a gazdaságfehérítést sodorná veszélybe Z. közlegény megmentése, hanem az egész stabilizációt és reformot, ha van még ilyesmi tervben."

Bocs mindenkitől, ha valamiről lemaradtam, de ki akarja egyáltalán megmenteni Zuschlagot? Egyrészt valószínűleg menthetetlen (kívülállóként saját fülemmel hallottam rettenetes helyzetén óriási hanggal panaszkodni), másrészt vele együtt mehet a levesbe Szíjjártó et. és a többi köcsög is, persze 2/3 - 1/3 arányban.
Egyébként az antiszemita viccelődéseiről anno hírhedtté vált Z. János csupán parasztáldozat. Kóka "autópályázásai" ennél sokkal-sokkal több pénzt tüntettek el, és akkor még nem is érintettük a privatizációs ügyeket, a bankbotrányokat, az olajügyeket.
A Tocsik-ügynek is Tocsik Márta csak a címszerepét alakította, a főszereplők mások voltak.
ez az irás megint szar...
legjobban a egy nemrég a Népszavában olvasott írás stíluára hajaz: éberség, elvtársak!
vagy hogy van ez?
meg: van itt egy kis hal, ezt jól büntessük meg, hogy lássák, komolyak vagyunk?
meg: példastatuálás?
akkor jöjjön már a halálbüntetés, néhanéha, hátha az bárkit visszarettent bármitöl.
nagy buldózerek? hol? az apró villában? ha bárki is olvasta a miniszterelnök házának a történetét, az tudhatja: onnan buldózer nem indul...vagy ha igen, nem a korrupció ellen, hanem a "veszteséges" iskolák és kórházak reformálására.
utálok ilyen sablonosan fogalmazni, de nagyon felidegesített ez a primitív, talpnyaló írás.
ami viszont megnyugtat (ha netán TWÁ a "akkor minek jössz ide" kártyát venné erre elö), hogy a kommentekben (pl maestro, paranoid android2) értelmesebb meglátásokat találtam
HariSeldon · www.trenka.hu 2007.09.20. 13:56:04

Közelít a valósághoz, de azt hiszem az még árnyaltabb.

Tételezzük fel, hogy a mai Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás (és adósságfelhalmozás) időszakát éljük. Ki innen (információ, privatizáció), ki onnan (paraszolvencia, mutyizás) gyűjtöget. Kérdés, hogy amit gyűjtöget hova fekteti be, és hol költi el (itt már az újraelosztás sokadik szála mozog), és aki az utánpótlása lenne az mit tud az örökséggel kezdeni.

Ha szakad a harisnya, de csak egy lyukat tudsz befoltozni akkor vajh mi a teendő?

HSeldon:
a piszok fidesz zsebre tette az iagzságszolgáltatást, azért nem buktak meg ilyen ügyekkel? Ne röhgötess.
A pártkasszák felöltésének kényszere komoly nehézség. Pénz kell a szakértőknek, pénz kell a párt vezetőinek, pénz kell kongresszusozásra és főképp sok pénz kell a kampányra. Megkaptuk az EU választást is. Sőt egykettő népszavazás is beesik ittott. Alapfokú módszerekkel is megbecsülhető, hogy a pártok állami támogatása plusz a tagdíjak
nem fedezik töredékét sem. Mi marad: a szimpatizánsok adományai. Naivitás lenne azonban feltételezni, hogy a szimpatizánsok százmilliókat adnak csak úgy, semmit sem várva cserébe. Kilépni ebből nagyon nehéz: a szponzorálásból csurran-cseppen a zsebekbe is.

Őőő. A Fidesz is többet költ kampányra mint amenyi elvileg lehet neki.

Ezért a szarért egyformán felel mindkét oldal. Más esetben, például a gazdaság elkúrásáért jól azonosítható egyik oldal felelőssége, itt nincs így. A lopásban is, de az állapot fenntartásában is. Az én szememben óriásit lép előre, aki ezért tesz kézzelfogható lépést. Sőt, tovább megyek: odaadom a szavazatom legközelebb, minden egyéb feltétel nélkül., akár Ibolyának, vagy Viktornak, de akár - nehéz ezt nekem leírni - Semlyénzsoltnak, vagy a maszopnak (miket írok el sem hiszem), sőt - már remegő kézzel - a szadesznak is, ha konkrétan tesz ezellen.

Egy szavazat, nekem megéri.
Sem Tóta W. Árpád sem mások tényfeltáró/elemző/sopánkodó/etc cikkei nem fognak változtatni egy jottányit sem a szockoid alienek ténykedésén. Megtehetik hogy ellopják, tehát el is lopják. Te is ellopnád: vagy default mohó vagy és eleve ellopod, vagy rákényszerítenek. Ha sokat arcoskodsz, akkor kicsinálnak. Ilyen egyszerű. Persze, időnként felbukkannak Edgar Hoover szerű figurák, na de itt nálunk? Ááá. Kéne vagy két tucat, és akkor már irányban lennénk.
1+

Látom, többen - HSheldon :) - megint megálmodták hogy a Zuslag ügy kapcsán hol lehet a Fideszen fogást találni.

Pediig most ez mégiscsak egy ma szop ügy.
Tóta fején találta a szöget.Melldöngetve zéró toleranciát hírdetnek mindenkivel szemben, de saját magukkal szemben végtelenül toleránsak és megbocsájtók.Ők a 21.század neofarizeusai.
A mai politikai elit megbukott.Kész.
Nomen est omen!

Zuschlag azt jelenti németül hogy: "becsap"

:)

Majdnem beszartam a röhögéstől amikor ezt megláttam!
khmm...MSZP...khhmmm
jaj csak meg vagyok fázva
Zuschlaggal egy kollégiumban laktam és egy karra jártunk az egyetemen. Egy többszemélyes kollégiumi szobában lakott egyedül, úgy, hogy már parlamenti képviselő volt, míg más vidéki csórók mehettek az albérletbe kolesz híján! Szóval a mutyizás már ott elkezdődött.
(Meg kell jegyeznem, hogy Gusztos is ott lakott már képviselőkorában, igaz, neki nem volt büdös a szobatárs.)
Már akkor lehetett tudni, hogy erről az emberről (Zuschlag) még hallani fogunk, mert hihetetlen nagyképű, arrogáns, agresszív módon taposott le mindenkit maga körül és építgette a politikai kapcsolatait.
Csak sajnos túl buta és EQ-ban zéró volt hozzá, hogy a kiépített rendszert jól kamatoztassa.
Az meg ugye csak vicc akar lenni, hogy őt most beáldozza az MSZP, mikor Gyurcsány minisztersége alatt ment a pénzlopás?
Pascal:
Nem akarok a fideszen fogást találni. Van rajtuk fogantyú. :-)
Komolyan: aszondod, ez mégiscsak egy maszop ügy. Igen, Z úr esete konkrétan bizony maszop.
A jelenség azonban nem maszop. Hanem mai magyar társadalom.
Hülye lennék, ha azt hinném (így hát nem hiszem, még ha bizonygatná is valaki), hogy nincs még ezer hasonló mszp-ügy, meg mszp közeli ügy, stb. És ugyanezt le kell írnom, ugyanezt a mondatot, fidesszel és fidesz-közelivel. Ugye, nem gondoljátok, hogy a fentebb beidézett Schlect-varga-JosipTot-KayaIbrahim-bánya-szőlő- (nemisfidesz hanem fideszközeli... naugyehogyrágalom)-Simicska-Várszegi... stb úgy ahogy van, légből kapott cucc volt, és fehérek és ártatlanok ezek, mint a ma született bárány.
Hát nem. Ha van, aki elhiszi, lelke rajta *- én nem fogom.
Azért kellett beráncigálnom ide a fidesz-ügyeket is, mert csak így tudok szemléletesen rámutatni, hogy az egész cucc mélyen beágyazódik a mai magyar társadalomba (és persze elég meszire nyúló történelmi előzményei vannak, de azt most hagyjuk).
Ki is írta... ja, azt is te Pascal! - hogy a pártközeli lopások és kenőpénzek konkrét törvényi oka-kényszere a kampány (párt-)finanszírozásban van.. Tök jó észrevétel, igazad van. Vagy legalábbis ez az egyik legfontosabb az okok közt.
De az, hogy ez a szabályozás ilyen, és hiábva látjuk, hogy ilyen, az öszes hátrányával, véletlenül se változik, és jól láthatóan nem is akar rajta változtatni komolyan egyik párt se, és ezt megtehetik, hogy ne változtassanak... na, annak nem a pártok az okai. Ez nem egy lehatárolt, ördögtől való dolog, amit postán kaptunk csomagban, és ha megfogjuk, és kihajítjuk a záhonyi ablakon, akkor nem lesz többi.
Szal azt mondom, most még egyszer: az, hogy ez van, pártkorupci, meg mindenféle, az mindannyiunkból ered, 10millió viselkedés, gondolkodás, attitűd, hiedelem, (hehe: információs horizont) eredője. Ha nem ebből indulunk ki, amikor változtatni akarunk rajta, akkor szükségszerűen sikertelenek leszünk, mert rossz a kiindulópontunk.
Pascal:

"megint megálmodták hogy a Zuslag ügy kapcsán hol lehet a Fideszen fogást találni."

Pediig most ez mégiscsak egy ma szop ügy."

Most még...
De várjunk!
dr Deutsch Für Tamás (fidesz) is dolgozott abban a szobában. :)
Kerti Óriás, te nem az emeszpé szóvivője vagy? Ő mondotta azt, hogy amikor mi zsidózunk, az taplóság, meg elszigetlet eset, de a jobb oldalon a vezetői felekben gyökerezett meg az antiszemitizmus. Ha azt a megjegyzést mondjuk Csurka, vagy Kövér mondta volna, mindjárt nálad sem taplóság lenne...

Kérlek, mutass már valamelyik parlamenti jobboldali párt képviselőjének bezsédében, írásában antiszemita kifejezést. Konkrétumot írj, általánosításban erősek vagytok...

Az antiszemitizmus, rasszizmus riogatásával ugyanez a helyzet: ha Ferikének igaza lenne, naponta 10-15 hírt kaphatnánk arról, hogy megint megvertek egy romát, vagy egy izraelita valáásút. Nos ugye legutoljára épp az elenkezőjére volt példa Olaszliszkán, az is hónapokkal ezelőtt. A nagy kedvenc Merkel szűk hazájában naponta előfordul, hogy elvernek 1-1 török vendégmunkást, mégse riogat senki fasizmussal, illetve mégse próbál senki éket verni a másik politikai erő, és a lakosság közé.

Nem lehet, hogy a mi cuslágunk már a terror házás nagyjelenete után ki lett jelölve bűnbaknak, csak jegelték kicsit?
Ugyanmar.......
Ha a "Senkihelyettes" el tudott sibolni X -et akkor hagy X -et tud a Senki, es hany 10000 X -et a valaki ? Hat ez az elgondolkodtato .......
Nade sicc gondolatok.
A bányászbéka 20. senkihelyettese...
Muhaha...
És megint elnézést mindekitől a helessirÁséé, cak sosse nics dürelmem viszaovasnyi... ni.
És javítgatni.
"itt kérem fingja se volt a jónépnek arról, hogy kiket is választ meg "háromszor". mert pl. -írod- aktuális lenne egy ügynöklista. némi infó arról, hogy a kopogtatócéduláért pofátlankodó jelölt pár éve még aktív spicli volt."

Igen, de azt már az ilyen-olyan kiszivárogtatásokból lehet tudni, hogy ebből a szemponttból az összes párt közül az MSZP a legkevésbé érintett. Ott a másik fél ül, nem aki írta, hanem aki kapta a jelentést, márpedig ez meg köztudott volt... Ráadásul az egész annyiban OFF, hogy most itt az új nemzedékről van szó, amelyet kisdobosként ért a rendszerváltás, tehát a régi rendszerben is aktívak kiebrudalása nagyon nem javítana a helyzeten ezúttal.
Ajjaj, Tóta, ezért az írásért nem kapsz év végén vöröscsillagos kitüntetést... Lehet hogy még a blogodat is megszűntetik a bűnöző politikusok elleni uszításért, aztán majd írhatsz a KurucInfo-n :)
Baszki ha ezek után Zuschlagot tényleg elüti egy kamion, akkor a Gyorskocsiban lesz a blogtalálkozónk :D :D
Fedor, Fedor, ha Fleto, Juhász Feri, Szekeres Imrus, vagy Lendvai Ildi kisdobós volt 89-ben, akkor sokáig járhattak általánosba :)))
Azzal van baj, hogy választások vannak, emiatt a pártoknak 4 évig bohóckodniuk kell a félkegyelmű választópolgárok szórakoztatására és közben összelopni a kampányra valót. Sokkal jobb lenne, ha sorsolással dőlne el, hogy ki legyen képviselő, akkor mindenki csak magának lopna, és nem kell hálából a pártkasszába is lopni, mivel a mandátumot nem a pártnak csak a szerencsének köszönheti. Külön előny, hogy mivel az idióta választópolgár ki van vonva a folyamatból, őt sem kell elszórakoztatni nyilvánvaló baromságokkal, hanem tökösen meg lehetne tenni a fontos lépéseket.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.20. 13:37:39

Mondott országokban miben jó gazda az állam? Lehet, hogy valamiben? Vagy mindenben? Egyes dolgokban? Konkretizálj már légyszi.

Angliában a vasutak magánkézben vannak nagyrészt. Közvetlen a magánosítás után volt botrány (kisiklott pár vonat - tragédiák történtek). Megoldották, szabályozással.

A vonatok színvonalasak, pontosak, a pályaudvarok nem úgy néznek ki, mint egy lehányt és teleszart vécé, vannak mellékszolgáltatások, mindez természetesen kurva drágán. Viszont legalább csak az fizet érte, aki igénybe veszi.

Nincsenek ilyen általános igazságok, hogy jó gazda meg rossz gazda. Mihez képest, és kinek jó?

(Angol állami egészségügyről is lehetne írni... Megint az a baj, hogy egyszerű mondatokkal akarunk nagyon bonyolult problémakört kezelni, ráadásul úgy, hog nem vagyunk a téma szakértői...)

Amúgy ez magyar szokás, hogy mindenki mindenhez ért, vagy tapasztaltatok ilyet máshol is? :D
véleményem szerint a mai magyar politikai elit, élén a mostani kormányzattal, abszolút nem alkalmas arra, hogy rendelkezzen akármilyen pénz felett is. A rosszabbik oldala az a dolognak, hogy sajnos a követező 20 évben nem is nagyon lesz alkalmas politikai erő.
nincs felelősség, nincs közért való tenni akarás
A tököm ki van az egésszel, remélem ezt a kis buzit berakják a börtönbe, aztán meg majd jól ledobják neki a szappant.
Andal 2007.09.20. 13:53:46

Mondjuk az igaz, hogy hasonló esetben jobb helyeken a főnökség lemond és elsunnyog, itt meg még egy esélyest játszik. Ami felőlem még nem lenne gond, mert mint írtam igazából a 'másik' oldal sem lenne jobb, csak csinálnák végre jobban. (Nem az a baj, ha az ember elront valamit, mert attól ember, csak akkor legalább másodjára ne lépjünk már ugyanabba a sz@rba, nem?
Persze erre mondják, hogy tévedni emberi dolog, másra kenni még emberibb.

Hülyét attól kapok, amikor valaki azzal jön ,hogy bezzeg OV vagy akárki más hogy rendet tudna tenni... Ja, persze mert a seggéből is húszezresek jönnek, vagy mi?
Meg hogy 'nem történt rendszerváltás' - ez így is van, csak gengszterváltás volt legfeljebb és négyévente az van. (Kivéve 2006)
RoFä 2007.09.20. 15:35:38

Ja, Fr-ban a vonat ugyan állami, de kiemelt presztizscég. Főleg a TGV része. menedzsment szerintem multikhoz hasonló topfizetést kap. Mindemellett iszonytató drága az utazás, és az SNCF így is masszívan veszteséges... Színvonal az van (TGV Méditerranéen - az kemény, feleim), de legalább átlagos (900 km-t 8 óra alatt drága, de megfizethető áron tettem meg éjszaka.)

Egyébként nem értem az újságírókat. Amikor híres emberrel beszélgetnek, nyugodtan megkérdezik, hogy miért lettél zenész. Megéri-e ma zenésznek lenni.
Valaki hallott már olyat, hogy egy politikustól megkérdezték, hogy miért is lett politikus. És hogy vállalná-e ezt, ha nem lenne útiköltségelszámolás, meg jutalék.
Caracala77 2007.09.20. 15:21:54

Na igen, és a belem jön ki attól, hogy sokuknak 'alanyi' jogon jár ez + az csak mert 'hátrányos helyzetű'.
Annyi járjon, amennyi bárki másnak is, se több, se kevesebb. Politikusok - már amelyik annyira fel akarja karolni őket - fogadjanak örökbe egy-egy cigó gyereket.
Majd ha 18. szülinapján pótfater hátába veri a bicskát akkor védheti a jogait hogy neház gyerekkora volt.
Az a baj, hogy most is csak a politikat latja itt mindenki. Pedig az allami milliardok elherdalasa nagyon is kotheto szemlyekhez, es uzelti korokhoz, eleg sok nevet fel tudnek sorolni en is, de semmit sem er, meg akkor sem ha a szerzodeseket teszem azt, ide masolnam, mivel ezert meg soha senkit nem buntettek meg. Az alapszitu egyebkent BKV/MAV foleg, barmilyen tenderen tuti a legdragabbat veszik meg, ami meg szar is, az egesz palyazatosdi csak alca. De ugyanez igaz a miniszteriumi palyazatora is. Aztan az index is evekik pereskedik 1-1 szerzodese kiadasaert mikor mar egyreszt senkit nem is erdekel, meg persze nem is jar senki uatnna.
Az az egeszben a szep, ha valakit megdorgalnak, akkor helyet cserel valami igazgatosagban, es kesz, kezdodik az egesz elolrol. Aki meg meg mindig trianonnal tart, az ugysem latja, hogy a hatterben hogyan fognak kezet a politikusaink minden oldalrol, es ot vagjak at a legjobban, mert meg azert is lehuzzak az orszagot,hogy szetveri a varost. A megalehuzas amugy meg a villamos aram, inkabb nem is kezdem el, mert csak felidegesitem magam... :)
Viszont ami engem aggaszt, az az, hogy az arak igy kusznak fel, mert ha az allam dragan veszi, akkor nem eri meg olcson termelni masnak, egyszeruen tonkre megy, igy viszont lassan mar a kutya nem jon ide termeltetni, mert minden bazi draga mar igy is.
Meg egy dolog,a multkoriban volt egy szabad oram, es meg a szuper volgyhidra feltuntetett koltsegtakaregossagi szempontokbol a feszitett iv+labakat kiszamoltam, mivel az volt az egyik szakmai indok, hogy igy kevesebb anyag kell bele, hat nagyon nem, akar hogy szamoltam, de csak nem jott ki, erdekes modon viszont pl. a nyugaton hasznalt volgyhidszerkezetekre optimalis erteket kaptam ;) ,de hat mar ezt is kibeszeltuk...
Caracala77 2007.09.20. 15:21:54

Bontsuk ketté a dolgot, illetve inkább sokba bontsuk.

1) a magyar ÁTLAGEMBER az bizony gyakorta rasszista. Utálja átalányban a cigányt, és megvan a véleménye a zsidókról, akkor is, ha soha életében eggyel sem találkozott (zsidóval - cigánnyal azért találkozott már mindenki). Elég bemenni, tényleg, egy kocsmába. Munkahelyre. (Vagy az iskolába).
2) Az ún. jobboldalon van pár ember, aki nagyon finoman vagy durván meg szok pendíteni olyan húrokat, hogy itten vannak magyarok és kevésbé magyarok, vannak idegenszívűek, vannak genetikailag kódoltak. Nem mondok neveket. Ez nem antiszemitizmus, csak rájátszás az általános érzésekre. Nem van ma magyarországon nyílt, kimondott politikai antiszemitizmus, except Csurka és hasonlók. Ami van, az a szavazók érzelmeire való finom, jól lekódolt rájátszás. (De most tényleg, gyerekek: ki, mit ért idegenszívűn?)

Az ún. baloldal ezt ritkán teszi valamiért, pedig tehetné, ugyanis a szoci szavazók között is van elég rasszista. Szerintem a szoci képviselők között is :) Ellenben szoktak cigányozni, és ugye mint emlékszünk, románozni is. Ez pont olyan gáz.

3) A jelenlegi jobboldal valamiért kurvára fosik teljesen elengedni a valódi agyhalott turbómagyarok kezét. Ezer szálú, de nem túl szoros az összefonódás a kedvenc hetilaptól Wittner Márián át a kétértelmű nyilatkozatokig. Ez sem antiszemitizmus, de ha joggal baszogattuk anno a szocikat a Munkáspárttal való együttműködésért, akkor a Fidesz is megérdemli a baszogatást.

4) Témának valóban "jó", tényleg alkalmas érzelemkeltésre, meg elterelni a figyelmet kínosabb kérdésekről. Viszont azt hazudni magunknak, hogy totál minden alap nélkül teszik, hát, tuggyátok, véleményes.

Részemről annak örülnék, ha olyan lenne ez, mint a baráti körömben. Ismerjük egymást, ezért egyrészt vaskos poénokat ereszt meg mindenki a saját és a többiek származásáról, de valójában senkit sem érdekel, mert SEMMI jelentősége. :D
HariSeldon, vigyázz magadra, nekem a Pelikán ügyirat jött be...
Az is jól végződött...
Egyébként igaz...
nomac 2007.09.20. 15:51:55

Én ezt ilyen mélyen nem látom át, de ha ez a helyzet, akkor valóban a legjobb megoldás eladni mindent. Aztán ha majd lesz pénz és lesz kuktúránk nem ellopni magunktól a közöst, és mindenképpen állami vasutat és postát akar a nép, akkor esetleg vissza lehet vásárolni.

(Mindig MINDENT vissza lehet egyébként vásárolni, nem kell itt államosításra gondolni. Létezik az az ár, amiért bármilyen cég eladó.)
„.. DE MINDANNYIUNK VISELKEDÉSÉNEK, ÉLETÉNEK AZ EREDŐJE AZ, AMIT LÁTUNK.”


Ez a béke ára.

A béke felpuhítja az erkölcsi elhivatottságot, és csökkenti a tapasztalt politikai vezetők iránti igényt.

Külső ellenség híján az egyéni önérdek üti a nemzeti elhivatottságot.
Pantagruel 2007.09.20. 16:00:48

Külső "ellenség" van. Versenynek hívják. (Mások globalizációnak).

Ez egy vonat. Vagy felszállsz rá, vagy elüt. Ha felszálltál, akkor sem mindegy, hogy első, másodosztály, vagy tehervagon.

Ezt kéne már felfogni a sok seggarcnak.
nomac 2007.09.20. 15:51:55

No igen - mondjuk szívesen elmagyaráznám azoknak, akik a Kossuth téren a képviselő és minsztár 'urak' (?) autóit megrugdosták, megdobálták, hogy BASZKI EZT TUDOD KI FOGJA KIFIZETNI?! Te meg én meg a többi birka! Ugyanúgy, mint az új vízágyúkat, amit zavargás nélkül sosem vettek volna, az új páncélokat, amit szintén stb. stb.

Ezekre mind mi 'kisemberek' dobtuk össze a zsét. (Vagy legalábbis ennyivel kevesebbet költenek értelmes célra, mert az senki ne higgye, hogy az ellopandó keretből fognak a főnökök kicsit kevesebbet lopni emiatt.)
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.20. 13:18:38
Sötétben minden tehén fekete. És kis hazánkban most nagy-nagy sötétség vala.

Helyesebben: Sötétben minden kamion fekete. :)
RoFä 2007.09.20. 15:53:32

Tudod, a rasszizmusról én azt a kérdést tenném fel felmérésekben, hogy szívesen költöznél-e xy kisebbség közé. Hidd el, hogy 10 emberből 9 nemmel válaszolna... Komoly probléma, amit hisztériakeltéssel nem lehet megoldani, sem úgy, hogy azt nyilatkozzák felelős emberek, hogy a többség alkalmazkodjon a kisebbséghez, mert ez a többségben elkeseredettséget, haragot és indulatot szül.

Igen, itt is, ott is vannak raszisták, és jól kirajzolódik, hogy a kisebbik kormánypárt azért kapta ezt fel, mert remek "niche" témának tűnt. A tévedés az érvelésedben az, hogy egyenlőségjelet teszel a szélsőjobb és a parlamenti jobboldal közé. A Munkáspárttal való szoci együttműködés pedig vihar volt egy kávéscsészében, gyorsan el is múlt. Pedighát több köze van a szociknak a szélsőbalhoz, mint a parlamenti jobbnak a szélsőjobbhoz. Gondolj csak bele, milyen pártszékházakban ülnek, milyen pártvagyont örököltek, játszottak át. (Tudom, nincs közük a régiekhez, mint ahogy Gál J.-nek sem az apjához..:)))

Azt sem tudom elfogadni, hogy a baloldal ritkán játszanak rá érzelmekre, hiszen pont a jelenleg regnáló miniszterelnökünk beszélt ugye korcskutyákról, illetve hogy hogy is kell ezekkel bánni. Én azt is uszításnak, érzelmek hurain való bendzsózásnak veszem, amikor véleményt formáló szoci, szabad madár politikusok burkoltan, áttétetesen az egész jobboldalt Szálasi méltó örökösének állítják be, mert ugye ki akar azonosulni a nyilasokkal...

"Nem mondok neveket": please, pont ezt kértem, enélkül érvelésed légvárakon áll... :)) (Ja és Feri könyve után Kövér akasztós beszéde nem elfogadható..)

Jó lenne, ha tényleg úgy menne, mint a baráti körödben, csak sajnos a magyar liberálisok csak a saját oldalukkal szemben liberálisok, és toleránsok.
Nagyon jó a cikk, szívemből szól. Csak sajnos az a baj, hogy semmi hatása nincs az írásoknak, lebukásoknak, fejreolvasásoknak, ilyetén szembesítéseknek. Szeretve tisztelt képviselőink rinocérosz bőrűek, s nekik a jólétért, kiváltságokért, kiemelt javadalmakért megéri kockáztatni, sunnyogni, lapítani, megalázkodni, mutyizni. Most nyilvánosan Z. urunk ellen szólnak, a hátunk mögött meg nyilván mennek a telefonok...
Hogy képzeli Fletó, hogy ANNAK/AZOKNAK van joga/joguk itt reformozni, akiknek az egész rosszlétet köszönhetjük!? Sunnyogva kellene elhúzniuk, nyomuk se maradjon! Arról nem is beszélve, hogy a tűzoltás soha sehova nem vezetett Magyarországon. A hetvenes évek óta áltat mindig valami behízelgő modorú konfabulátor minket, hogy "még ezt bírjuk ki, még ezt a pár évet, még ezeket az elkerülhetetlen intézkedéseket, s akkor jobb lesz"! Hát az országnak soha nem jobb, csak nekik ezáltal sikerül túlélni a nagy bukást. Minket újra és újra az agyagba döngölve biztosítják nem szerény túlélésüket. S közben az ország látványosan visszafejlődik, korhad, ásatagosodik, erkölcstelenedik, élhetetlenné, s főképp korruptá válik. Amint van reform, néhány intézkedés, pár hónap alatt eltompul a szükségesség, s kezdődik minden előről. Toporgunk, vagy mint a rák, megyünk visszafelé.
És kire nézzünk fel? Ki a példa? Ki az iránymutató személyiség, az erkölcsi mérvadó, az önzetlenül, közért tenni akaró nagy formátumú igazi, karizmatikus hazafi, a nagy népi etalon? Van nálunk ilyen? A jelenleg ismert arcok között aligha.
Abban bezzeg egyöntetűen értettek egyet tisztelt képviselőink, hogy az elszámolási kiváltságaik, számolatlanul költött forintjaink megnyírbálásáról, mederbe tereléséről szó sem lehet. Ugyanis ilyen piszlicsáré dolgok megvitatásával nem rabolhatják drága idejüket...
Hát nem vicc? Hozzájuk fogható jellemtelen embereket a Föld nem hordott a hátán! Übereljük a banánköztársaságokat, a Bokassákat, Idi Aminokat, meg hasonszőrűeket!
Nálunk a miniszterek nem felelősek semmiért: az eü. miniszter az elkerülhető halálokért, a pénzügyminiszter a rosszul becsült költségvetési hiányért, a közlekedési ügyekért felelős miniszter a balesetekért, a késve átadott sztrádákért és hidakért, a lapályon is méregdrágán épülő autópályákért, az ifjúsági miniszter az alapítványi pénzek lenyúlásáért. A pesti főpolgármester a körgyűrű hiányáért, a harmincéve aktuális közlekedési keresztemtszet bővítésért, Budapest mocskosságáért, dugóiért, a meg nem épült parkolókért, az aluljárók, az újonan szükségessé vált lámpás kereszteződések, körforgalmak hiányáért. Azért, hogy minden évben csak szeptemberben és októberben kezdenek mindenütt egyidejűleg (!), egymáshoz közeli, esetleg párhuzamosan futó utak/utcák felújításába. S olyanok kapják a munkát, akiknek nincs kapacitásuk, amely cégeknél reggel nyolckor még csak két ember lézeng lapáttal a kezében...
Ebben az országban senki sem szakszerű és senki sem önkritikus!
Más! Zalában Lenti népe! Miért asszisztáltok ahhoz, hogy a város egyetlen valamirevaló pénzteremtő intézményét, aranytojást tojó tyúkját (a fürdő) privatizálják? Mert erre megy ki a játék, azt mindenki látja! Továbbá: miért jó nektek az olyan polgármester, aki nem a város lakója, s aki közpénzen heti több alkalommal ingázik lakóhelye és Lenti között! Csak mert nem szoci? S ettől már jó? El kellene végre felejteni a párthovatartozást, s a racionalitás elvei mentén dönteni, választani, élni! Legyen végre vége az ország megosztottságának, ami nyomorba dönti!
Háj RoFä!

"A jelenlegi jobboldal valamiért kurvára fosik teljesen elengedni a valódi agyhalott turbómagyarok kezét. Ezer szálú, de nem túl szoros az összefonódás a kedvenc hetilaptól Wittner Márián át a kétértelmű nyilatkozatokig."

Mert ez része a legitimációjának. Mert azt hiszik, hogy elég komonistázni és akkor választ adtak minden ármányra. Zsidózni, és akkor önfelmentés megadva. És bár tényleg sok a nyomulós zsidó, ott van pl. Fischer Iván a Fesztiválzenekarával, akik alakítják a sztereotípiákat és tápot adnak az antiszemitázásnak: azért ez még mindig nem magyarázza meg, hogy MI mit, hol qrtunk el. Hogy meg-e tettük-e, ami tőlünk elévárható volt és ha nem, miért nem?
Mert kétségtelennek tűnik számomra, hogy van összetartás zsidó és zsidó között, ahogyan két tót is összefog a vérszomjasan fogát csattogtató hungarista malinahedvigek ellen - mégis, az az érzésem, b@szunk megoldásokat találni, csak fikázunk rendületlenül, ez éltetőnk, s ha elbukánk, az is a zsidrákgecik miatt vót.
Tehát olyan itt minden, ebbe ja Magyarisztánba, amint a Fradi B-közép MTV-székházostromában mgmutatkozott: rohattszemétbanda, ki akarják nyírni a szerencsétlen, 1,8 mrdos adósságot felhalmozott Fradikát!!!
Nem az 1800 misin van a lényeg, ééééértitek... hanem a ligából való kizáráson. És ez elfedi a lényeget, hogy hogy is történhetett az, hogy ennyi lóvé elfolyt?
Az már csak a hab a sörön, hogy ezért mért is kellett megostromolni a tévét? mért kellett szovjetcímert lefeszegetni? böszmézni a Kossuth-téren?
Én 40 napot (estét) töltöttem ott tavaly, nem is tom, mijatosznak, de talán igen: azt vártam, hogy Fletó húzzon el a vérbe. Kopaszcsákók meg a Fradi kizárása miatt hörögtek.
Ilyenek vagyunk. Síkhülyék, élünkön velem, aki idén 17-én is kimentem a térre este, pedig tudtam, hogy Feri most mégannyira sem fog menni, mint tavaly.

És néhány irodalmi neologizmus:

"Mindenkit érhet kamion" (Fülig Jimmy)

"Pelikán elvtárs, az élet nem kamion..." (virág et.)

"Rabok legyünk, vagy kamion, ez a kérdés, válasszatok..."

és végül egy halálszar:

"Kamion baby, light my fire..."

XD
Caracala77,

"Pedighát több köze van a szociknak a szélsőbalhoz, mint a parlamenti jobbnak a szélsőjobbhoz."

Szerinted.

De ha emléxel még, ki kampányolt az EU ellen (Thürmer) és ki mondta, hogy az EU-n kívül is van élet; ha emléxel, hogy ki mondott nemet a NATO-ra (Thürmer és Csurka), ha megnézed, ki szónokol az eladandó magyar nemzeti vagyon privatizálása ellen (Thürmer és Viktor), azért a hideg szaladgál le-föl a hátadon, ugye?

Jó-jó, az MSZP persze, hogy jogutódja az MSZMP-nek. Vagyonilag, meg káderileg. Mert egyébként jogilag a Munkáspárt a jogutód... de jure (ha jól tudom).
Nincs új a nap alatt.
Lásd:
Móricz Zsigmond: Rokonok

Én már rég ott tartok, hogy az ilyen ügyek szinte nem is érdekelnének, ha emelett érdemi munkát is végeznének a politikusok.

Ha látnék valami koncepció a reformban (nem csak az első egy két lépés, ugye).

Ha nem csak ilyen PR-marketing teszetoszáskodás menne, fasisztázással, meg gárdázással. Látványos mobilszámmegadással (lehet, hogy egy érettségi csak erre elég).

Nem tudom miért, de valahogy Merkelről, vagy Sarkozyről jobban el tudom hinni, hogy ténylegesen vannak értelmes céljaik, amiket meg szeretnének valósítani.


Azzal, hogy egyre jobban elegünk van a politikusokból (teljes joggal :) sajnálatos módon azt erősítjük meg, hogy az értelmes, tehetséges, sikeres, (gerinces) jó vezetői képességgel rendelkező értelmiségiek messziről el fogják kerülni ezt a pályát.

Szóval a jövőben is csak a selejt megy politikusnak, akik szeretnek szórakozni az útiköltségelszámolással.

Azt pedig, hogy valaki kb 30 évesen már ott pattogjon (Kóka, vagy Rogán), az pedig kifejezetten ellenszenves számomra.
Előbb érjen el valamit a saját szakmájában, keressen (tisztességesen) sok pénzt, szerezzen tapasztalatokat, komolyodjon meg, majd 40-50 évesen, ha már nem a pénzért akar dolgozni(mert már van), hanem elhivatottságól(/=hatalomvágy) szeretne valamit tenni a közjóért, akkor menjen csak politikusnak.
Ez persze a (számomra idealizált) politikuskép, és nem hiszem, hogy ez jellemző lesz valaha is Magyarországon.

Azt hiszem kicsit elkanyarodtam, hát ez van. :)
Caracala77 2007.09.20. 16:16:40

1) Nagyjából igazad van. A szocik tényleg vannak olyan gázosak néha. (Meg nemnéha is, csak másban). A szadesz meg túllihegi a dolgot, viszont az meggyőződésem, hogy közülük néhányan komolyan gondolják, érted, elvek mentén. Lásd 6. pont :)

2) Nem, nem mostam össze, csak megpróbáltam rámutatni, hogy van egy szürkezóna és van egy igény a "jobboldaliak" részéről ilyen kódolt dumára
3) Én magyar liberális vagyok... (Semmi közöm az SZDSZ-hez, félreértések elkerülése végett)
4) Nevek? OV genetikázott Tusnádfürdőn, félremagyarázták biztos. (Okos ember amúgy, tud fogalmazni, azt meg kell adni). Ha akarod, keresek még.
5) Korcskutya az mi volt, biztos volt csak nem emlékszem. Cigányozás, gondolom, kódoltan.
6) Mindez, úgy gondolom, szocializáció és érzékenység kérdése. Mindenki másra érzékeny. Ha például van az embernek cigány barátja, barátnője, akkor esetleg érzékenyebb lesz ilyesmire. A zsidókba kódolt félelmet meg nem ragozom, korábbi posthoz már végigzongoráztuk, akkor sem volt egyetértés.

Summa: játsznak is vele, meg van is, részemről pont. Három...
Nagybuksi 2007.09.20. 16:18:38

A reformozás nem jog, hanem kötelesség.

Továbbá:
Húzzon el minden politikus, ja.
Meggyőződésem, hogy az itteni purifikátorok (mi), ha hatalmat kapnának, nagy átlagban hoznák az eddigi szintet. Bocs mindenkitől.

Mi történt ezzel az országgal,h még a románok is leelőztek?!
Ennyire fatökűek lennénk???
Kedves Árpád!

A rádióban hallgatom, hogy Olaszországban egy népszerű humorista szervezi a "MENJETEK A FENÉBE NAPOT". Ez az egész olasz politikai és gazdasági elit ellen szól, ott sem különböznek a mieinktől. Nekik is tele van a tökük az egésszel. Az interneten szerveződik, már hatalmas a tömegtámogatásuk.

Kezdjük el!
Hajós András, Tóta W. Árpád, Új Péter, kopaszmercis, Paszternak, RoFa, Pascal,

először a neten, majd ténylegesen szervezzük meg a "MENJETEK A FENÉBE NAPOT"

„Ezt kéne már felfogni a sok seggarcnak.”

Jelen esetben a magyar állampolgároknak kell felfogni, hogy verseny van, és hogy ez mit jelent: hogy ez mivel jár rájuk - az egzisztenciájukra, a jövőjükre, az élőhelyükre - nézve. Ha ők nem fogják fel, hogy Verseny van, és hogy önmaguk ellenségei, ha nem választanak tapasztalt, az ő érdekeik képviseletét élet-halálharcként felfogó vezetőket, mert az erősebb baszik versenye valódi élet-halálharc, akkor seggarcok.

Szerencsés esetben az állam fennhatósága és erőforrásai koncentrálódnának, a nemzeti egység megerősödne, a közös ellenség - a versenytársak teljesítménye - láttán félretetténk a lehetséges megosztó belső konfliktusokat. Így csökkenhetnének a társadalmi és gazdasági különbségek, és növekedne a gazdaság termelékenysége is. A helyzet súlyának felfogása elősegít(het)ené a polgárok kötelezettségvállalását, a közös ügy érdekében tett önkéntes hozzájárulását, a társadalmi tőke gyarapodását és a szélesebb értelemben vett nemzeti egység, valamint a nemzet iránti elhivatottság erősödését + az ilyen-olyan, pl. faji megkülönböztetés és elkülönítés felszámolására irányuló törekvéseket. Mindez a jótékony hatás érvényesülne, ha a szavazók felfognák, mit jelent a verseny, míg jelen helyzet - békebeli marakodás - igen kedvezőtlen ránk, ill. az országra nézve: az oktalanság, a békebeli állapotok hamis illúziója ugyanis elősegíti a belső egység felbomlását, megnöveli a nemzetek alatti identitások vonzerejét; jelentős külső veszély (fel nem fogása, érzékelése) híján csökken az erős nemzeti kormány és az összetartó, egységes nemzet iránti igény. A béke visszaveti a nemzet politikai összetartozását: előbukkannak az etnikai és felekezeti különbségek, és belső társadalmi egyenlőséget és jólétet bonyolultabb, újra felerősödő osztálykülönbségek váltják fel. Meggyengül a kormányzatba vetett hit, felpuhul az erkölcsi elhivatottság, és végül, de nem utolsó sorban: csökken a tapasztalt politikai vezetők iránti igény. (Mondja a politológus.)
Ne félj!

Én olyan dilettáns vagyok mindenben (érted: régészként...), hogy természetesen csak támogatni tudom az ötletet!!!

Én is megyek!
nonestvolentis:

"komolyodjon meg, majd 40-50 évesen, ha már nem a pénzért akar dolgozni(mert már van), hanem elhivatottságól(/=hatalomvágy) szeretne valamit tenni a közjóért, akkor menjen csak politikusnak."

Hát Ferenc nem pont ilyen?
Paszternák

Köszönöm!
A szervezőknek, már most meg kell ígérni, hogy soha az életbe nem teszik be a lábukat, pártházba és országházba!

ÁRPÁD! AZ ÉLRE!!

Zászló az kellene, de nagyon!!!! Lobogjon!!!
Lófő 2007.09.20. 16:50:47
"Mi történt ezzel az országgal,h még a románok is leelőztek?!"

Az, hogy a románok előttünk, vagy mögöttünk vannak attól függ, hogy merrefelé megyünk.
Jó reggelt.

Kérem szépen, nyilván nem Zuschlag az egyetlen pernahajder. Mint már többen leírták, úgy van kitalálva nálunk a demokrácia, hogy lopásra épül. Maga a pártfinanszírozás. Innen csak egy lépés, hogy a Parlament rezsijét abból fizessék, hogy Vadász János járókelőket rabol ki a Kossuth téren, pisztollyal.

Ennek megváltoztatását már többször, többen felvetették, mindig elbukott. Ugyanis ha rendbetennék, akkor el is kéne számolni, vagyis a kis pártköcsögök kevésbé tudnának csak úgy belenyúlni a kasszába.

Ez vonatkozik minden pártra. Látom, megint érkezett pár egyszerű polgártárs, akik szerint ezt is megoldaná, hogy Gyurcsány, takaroggy. Az ő ostobaságuk az ő bajuk, engem nem érdekel. Viszont szólnék, hogy aki szeint minden egyes írásnak, sőt minden használati utasításnak azzal kell befejeződnie, hogy Gyurcsány, takaroggy, az keressen más olvasnivalót, ma már bőséges a hülyék ellátása.

Mindazonáltal. Zuschlag kezének elengedése hatalomtechnikai kérdés. Nem ő az egyetlen, de ha ő is megússza, akkor tényleg semmi más nem kell a szabadrabláshoz, mint emeszpés kisköcsögnek lenni. Ez rossz üzenet. Úgyhogy meg kell lépni.

Megjegyzem, a Fidesz kirúgta Lengyel Zoltánt, azt a gondolán írogató náci ribancot, meg a lánchídrádiós ostoba picsát is. Itt viszont köztörvényes az ügy, nem elég a pártfegyelmi.
HariSeldon:
Azert azt, hogy ki hogyan keruli meg az adok egy reszet, nem feltetlenul gonoszsag. Csak peldakent, mondjuk egy ceg 10milla adodt fizet egy evben, ezen a tiszta bevetele, kb. 3 millio, meg ehhez feketen hozza jon 7 millio haszon, ebbol mondjuk 4 ember megel, az allamnak 10millat befizettek, plusz az utakert, az orvosert, es az eramert, meg a midnenert meg fizetunk megegyszer ennyit. Az jon ki, hogy a munkam 200-300% ado, es ha "jol" akarok elni, akkor egyszeruen elcsalom a tobbit. Bazira pofatlansag, es nem hiszem, hogy ezert bunosok vagyunk. Sok aldozatot hoz az ember az orszagert, legyen ennyi eleg. Magam reszerol csak azt tudom mondani, hogy fekete gazdasag rulez, az legalabb jol mukodik, az allam meg ossza be ami van, mert igazabol minden allami feladatert kulon fizetsz mostmar (illetekek, orvos, allami nyugdji, aram, viz, LEVEGO!, stb...) egyedul a rendoresg, es a tuzoltosag ingyenes meg. En soha nem loptam el semmit, igaz, nem is lettem miliardos, de nem is akarok, probalok tisztesseges lenni, de azert mert nem vagyok hajlando, egy meg elviselhetetlen osszeg folott fizetni az allamnak, senki nem mondja hogy tolvaj. Viszont nem is fogom eltolni a biciklit, es kulfoldrol oszatani az eszt, mert azt konnyu, meg cserbenhagyni az orszagot is konnyu. A politikusok meg kapjak be, de vannak terveim, szal nem aggodok azert nagyon, ki lehet kerulni a allamot egyre jobban, okes, igy nem lesz ingyen vonat, de en nem is akarom, hogy legyen, mert az csak a penzem ellopasara valo.

RoFä 2007.09.20. 16:48:58
"Húzzon el minden politikus, ja.
Meggyőződésem, hogy az itteni purifikátorok (mi), ha hatalmat kapnának, nagy átlagban hoznák az eddigi szintet. Bocs mindenkitől."
Ez visszautasitom !
Re: sztiv

Huh, ez fájt...
De jogos :D

A "tisztességes" alatt nem cégecskék adását-vevését, meg üdülő vásárlás-bérbedás az államnak értem. Meg nem kakaóbiztos számítógépet.

Hanem eltölt közgazdászként 15 évet mittudomén a General Motorsnál, vagy Siemensnél, és közben keres annyit, hogy ne legyen pénzgondja...

sztiv 2007.09.20. 17:16:16

Megjegyzem, Viktor sem ilyen. Sok rosszat tudnék róla mondani, de hogy a lóvéért csinálná, aztat nem hiszem.
Ne félj!


"Zászló az kellene, de nagyon!!!! Lobogjon!!!"

Lehetne mongyuk... ööö... Árpádsávos?...

XD
RoFä,

na épp ez a gond.

A megélhetés Szküllája és a messianisztikus küldetéstudat Karübdisze közt hajózik a politikus, és hát egyikhez se csapódjon, mert egyforma szar.

Lássuk be: ha jön Csurka bácsi meg Vona Gabesz, nemzetmentő terveivel, esetleg ingyér', attól azért ugyanúgy elmenne az étvágyunk, mint Zuschlag "Kishalas" Jánostól... (csak hogy témánál maradjunk)

nomac 2007.09.20. 17:21:02

Lófaszt.

Azért ez így túl könnyeden demagóg volt.

Illetékek: nem fizeted meg vele a hivatalok fenntartását. Az más (fontos) kérdés, hogy a hivatal lehetne mondjuk ötödekkora, és/vagy esetleg igazodhatna ahhoz a furi tényhez, hogy a magyar polgároknak valamiért reggel 8 és 15 között nemigen van ideje ügyet intézni. Meg esetleg ott az alig 40 éves újítás, internetnek hívják.

Orvos: nemár a vizitdíj fedezze az egész ellátást...? Szívatsz minket?

Áram: még dotált. Víz: dettó. Gáz is, csak neked már nem. (Ha igen, akkor egy nagy csaló vagy barátom). A benzin nem, bár a taxisok szeretnék.

Munkanélküli segély, szociális ellátás, faszomfüttye.

Iskola, közvilágítás, utak, középületek, múzeumok, MTA, és persze minden sallang is, amire nem lenne szükség. Szóval nemár úgy legyen, hogy mindent megfizetünk külön, az adót meg úgy ahogy van, ellopják.

Hadsereg. Bár azt tőlem bezárhatnák, majd kapok ezért Árpitól :D

Már megbocsáss, de az érvelésed pont megmutatja egy részét a problémáknak. Az okoknak.

(Azt a nem elhanyagolható részt tegyük félre, hogy persze kevesebbet kéne lopni és pazarolni. De gondolj bazze azokra is, akik egy fillér adót nem tudnak csalni. Na a te gondolatmeneted is rajtu(n)k hajtják be.
Paszternak

Lehet! Mi az, hogy!

Az én javaslatom: fehér mezőben, hét ezüst csík, (azaz minden fehér)
középen: vörös pajzsban zöld hármas halmon egy fehér szamár ágaskodik

De lehet bármi más is!
H I R D E T E K
Kedves Árpád!

A rádióban hallgatom, hogy Olaszországban egy népszerű humorista szervezi a

"MENJETEK A FENÉBE NAPOT".

Ez az egész olasz politikai és gazdasági elit ellen szól, ott sem különböznek a mieinktől. Nekik is tele van a tökük az egésszel. Az interneten szerveződik, már hatalmas a tömegtámogatásuk.

Kezdjük el!

Hajós András, Tóta W. Árpád, Új Péter, kopaszmercis, Paszternak, RoFa, Pascal, és a többiek...

először a neten, majd ténylegesen szervezzük meg a "MENJETEK A FENÉBE NAPOT"
Rofa:

Nem ugy van az!

Vegyuk sorba, a 4 fos ceg, 10 millat adozik, 4 ember a 10millajabol leadozik megegyszer ennyit (erra majd kiterek), 20millabol/ev 4 emberre csak lehessen mar fentartani az orszagot, ha nem akkor kalap.

Nezzuk bontva:

- orvos: tb fizetve van, az benne van a 10milla adoban, amugy meg nem igen jarunk oda, es ugye ott is vannak plusz kotsegek, pl. a magan fogorvos gyakorlatilag jol, es olcson dolgozik, szal az egesz TB csak penzkidobas (a magan is kap amugy a TB-tol)
- utak: benzinben benne van
- aram: paks olyan ~2.5Ft/Kw-et terlemi az aramot, az olajos ~5Ft/Kw, te fizetsz erte 26-ot, khmmm... fogalmazzunk, ugy hogy a kozvilagitasra fussa...
- gaz dotalva van mar akinek, az is egy nagy barmosag mondjuk, nekem meg nem dotalt, ennyi.
- Munkaugyi segely, ez ado, ezert fizetsz, meg en is.
- Muzeum mar reg fizetos, van ahol meg fotot sem csinalhatsz ingye'.
- Altalanos ez a kozepsuli az megyei, vagy onkormanyzati finanszirozasu. Namost az onkromanyzatnak 10millanbol jut 300e, ezert kb., 2 gyereket kell tanitani 9 honapig (4x2x12 evre), ez kicsit szoros, de megerheti.
- Illetek torvenyileg, annyi amennyi a hozza tartozo munka ara, hogy ez hogyan epul fel pontosan, es a muszaki mirt 8e azt nem tudom, de egy adatbazis kuldeser, az a 5e csak erje mar meg az allamnak, utlevel detto.

mehetunk tovabb van meg egy rakas hozzajarulas, es ado, amit be is fizetunk, aztan nezzuk meg 4 ember hanyat tart meg el abbol, most kb 8-at, akkor 2.5millio munkakepesbol elvben nem is dolgozik, csak 830e.

Szal, hol vagyok en demagog ? Az a bajom, hogy ezert a penzert elegge meg kell dolgozni, es nem csak egy allami forrasbol elo, vagy allami irdoban csucsukelni.

Ne félj: igen, értesültem már róla. Szerinted van ennek aktivizálható tábora nálunk? Mert én úgy látom, hogy nincs. Értelmes ember nem szereti az utcai kiabálást, hanem tanakodik, hogy legyen- még atomerőmű vagy ne. A nem értelmeseknek viszont van elég gyűlés meg vonulás ma is.

srí=swen?
Te nomac!

Szerinted az önkormányzatnak honnan van pénze? Helyi adóból és a kalapból, amit kitesznek a városháza elé?

Megmondom mi történt. Mindketten leegyszerűsítettük a dolgokat. Te azért, mert mittudomén, én meg azért, mert blikkfangosan akartam válaszolni.

Az igazság feltérképezése, mint mindig, hosszas munkát igényelne, amihez senkinek nem fűlik a foga. Kezdhetnénk mondjuk a .....-adik törvénnyel a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről, hm?

(ps kifelejtettem, adósságszolgálat, kormányzati Audik, és maga az őszödi üdülő meg a Club aliga - tessék gumicsont, ezek is adóból :D)

Tehát ne rongáljuk már egymást. Igazad van a magad módján: én is utálok adót fizetni, és ha csalnék, roppant jól meg tudnám ideologizálni. Amúgy az általad felvázolt cég még szerintem is a szódával elmegy kategória, na de ugyan nézd már meg hány totálnullás Kft, Bt és egyéni vállalkozó volt tavaly, és aztán beszélgessünk, jó?

Rofa, aki 47% körül bukik a bruttójábúl
Értelmes embernek nem kérdés, hogy legyen-e még egy atomerőművünk. Igen kell, és kelleni fog.
Csökkentendő az energiafüggőségünk, ugye.

OFF
Jaj, kedvenc vesszőparipám, amit már régóta mondogatok, mikor lesz a következő Európa-post?

w.blog.hu/2007/03/26/the_final_countdown_i#comments
most még meg kell mérnem, milyen új szeleket fingik Sarkozy Európában, és hova :)
Ne félj!

Setét klándesztin street art és pörformansz mozgalmat látnék értelmesnek, á la Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Csak lazán és viccesen. Túl komolyan venni sosem szabad :D

Utcán gyűlni tényleg nincs értelme.

(Ja amúgy ha valaki nem ismerné www.mkkp.hu. Vigyázat, fulladásveszély, röhögéstől.)
RoFa:
Nem arra akartam kilyukadni, hogy adot nem fizetbni az rendben van, hanem azt "ideologizalom meg", hogy az adonak van egy meg elfogadhato merteke, es a folott nem vagyok hajlando fizetni, akkor inkabb elemgyek munkanelkulinek, es meg is erted miert. Az megint mas, hogy van aki alabol elcsal mindent, de most itt nem errol van szo.
Azt viszont fentartom, hogy a feketegazdasagban en igen is latok potencialt, mert az allamnak kar egy garast is adni, mert nem eleg hogy elszorjak, meg szivatnak is belole. Magyaran a piaci versenyt torzitja, ami nekem rossz, mint piaci szereplo.
Szal' ket megoldast latok: vagy lesz egy epkezlab kormanyunk (hamarabb megyek a marsa az tuti), vagy a kormanyt probaljuk "szineten" tartani, hogy legalabb ugy ne jarjunk mint az oroszok, es a gazdasag meg szepen megkeruli az egesz szar. Adot igyis-ugyis fizetsz, mert nem facsarhatok magamnak beznint minden utszeli fabol, es nem fogok alkudozni a kili afajarol sem a boltban. Namost ha csak nincs egy urhajo nalad keznel, akkor belathato mi lesz...
Árpád!

Nem, én sem szeretem az utcai balhékat!
De a humort azt igen!

Ezer ötletünk lehetne, mondjuk egy kiáltvány (feltétlenül 12 pont) MIT AKAR A MAGYAR NEMZET? (Svédországot, de mindjárt!)

Az Indexen lehetne szavazni az alternatív pontokról?

Gyűjtetnénk szoborra Gyurcsánynak és Orbánnak!!! (Szamaras-páncélos netán)

Fölényesen röhögni rajtuk Bokrostól- Orbánig,Beyertól-Szili Katalinig.

Luca-napját nemzeti ünnepnek!

Ha mindig mindenki inkább otthon ült volna és gondolkozott volna,h mi a jobb,akkor itt még mindig Habsburgék uralkodnának és most nem lenne ilyen fasza kormányunk.
Az utolsó bekezdés a legszebb. Bámulatos, hogy ebből a filmből minden élethelyzethez lehet idézetet találni! :)
RoFä,

qrwajó a 2farkú kutyás oldal! Bár off, de mondom: nekem a www.mapnpp.hu is begyün... bár kicsit egysíkú.

Hö-hö.
"úgy van kitalálva nálunk a demokrácia, hogy lopásra épül."

Igen. Ez az orszag 150 eve hazugsagban el; a kiegyezes hazugsaga, a kereszteny Magyarorszag hazugsaga, majd a legvidamabb barakk hazugsaga. Kivul-belul, keresztul-kasul a hazugsagra, az alszentsegre, az onbecsapasra, az onfelmentesre, olcso lozungokra epul az orszag. Es itt visszajutunk egyik elozo postod temajahoz, hogy miert zuznak el annyian kulfoldre.
És lőn reggel!TWÁ felébredt, és látá: itt semmi nem változott. Ez még mindig ugyanaz a posvány.Vissza is ülz gyotsan a klaviatúra elé és nekikezdett a következő postnak. "Van egy álmom.....",és rádöbbent, itt a legtridiálisabb dolog is egy álom.ÉS Mi vele álmodunk,verjük a klviatúrát, küszködünk egymással.

Gondoljatok bele mi lesz itt,ha mongjuk decemberben lesz 10 nap kemény -15C°-kal. 56-ban csak szűzek sétáltak ehhez képest. Berdől 3-400000 háztartás, utána meg nem tud mesélni Múmia Ildikó, hogy majd megvizsgáljuk. Ugyanígy nem mérték fel az "őszödi" következményeit.
Na, puszi mindenkinek,mennem kell.
mollaris.
Csak egy ötlet:

Mikuláskor el képzelem, ahogy a parlament kapujánál tesco gazdaságos csomaggal kedveskednénk a képviselőknek.

"Elvtárs segítsd a lebukottakat!"

felirat a dobozokon,
molaris, túlméred egy picit ezt a nyomordolgot, attól tartok.
90 ezer forint fejenkénti jövedelem alatt jár a gázárkompenzáció, ha jól emlékszem.
Z bács-kiskun megyei kapcsolatrendszere még belekavarhat. a közelmúltban történt ott ez-az.
Rohadt országban permanens bűz terjeng. Ez az igazi hungarikum, nem az unikum.
Tessék mondani, a gondolatot mikor fogják magánositani?

Milyen szép lenne,ha mindenkinek lenne saját gondolata.Persze tudom,hogy gondolkodni elég macerás meg fárasztó is,sokkal jobb a késztermék.

Bármi a téma a harmadik hozzászólás után a szokásos késztermékeket lehet olvasni.

Még ilyen 1xü ügy esetében is mennyi minden marhaság jön elő.Fantasztikus, mit el lehet adni ebben az országban.Nagy piaca van itt a marhaságoknak.
Szamárfül:

"szép köteles(ség)beszéd! :D"

Ha ezt a 2007.09.20. 17:02:42-re reagáltad, nem retorika :) :: szociológiai elméletek állítják, történelmi tények, tapasztalatok támasztják alá. S talán feleslegesen térek ki rá, de azért (csak azért, hogy félre ne érts): "erős nemzeti kormány" alatt itt egyáltalán nem egy esetleges majdani Orbán-kormány víziója értendő.
Molaris, Molaris. Már megint úgy tűnik, szeretnél egy jóféle éhséglázadást...
...még mielőtt szétzavarnánk a bandát. Tudni kell, hogy egy ilyen kis országnak nincs két komplett válogatottja. Legfeljebb, ha egy-két kispados van. Megesküdhetünk, hogy a következő választáson csupa becsületes emberre fogunk szavazni. És akkor majd jól tele leszünk megint írókkal, költőkkel, történészekkel. Nem mintha bajom lenne velük, de országvezetőknek nem váltak be. Persze tökéletesen egyetértek Tótával, de nem látok megoldást. És sajnos ő sem.
Aha. Ha ez ilyen egyszerű lenne. Vannak (betyár)becsületes üzletemberek, érzelmes művészlélek mérnökök és tolvaj költők is :D

Nem emberekre szavazunk, hanem stábokra, különben is. És szerintem még jól is van így. A főorvos úr vagy az agronómus lehet hogy elvezetgeti a nagyközséget, ismeri a terepet, de sajnos a nagypolitikához dörzsölt profik kellenek. Kellenének. (Dörzsölt not equal gátlástalan... na jó, egy kicsit úgyis gátlástalanok, de ne teljesen...)
Ez a Molaris már sejt valamit.
A gáz nem annyira érdekes,van fa az erdőben,de mi lesz,ha nincs ménkő a drótban,mitől fog szólni az erősitő.Ha nem szól a zene a gyerek rögtön rájön,hogy éhes .Akkor mi lesz?Se TV,DVD se kaja.Tiz gyerek meg visit a 3x3m-es kastélyban,nem látja a Gyözikét.
Túl sok ilyen kastély van Mo-on.Meg kastály x 10purdé.Sok szőnyeg kéne,hogy ne zavarjon minket a ketyegés.A még nagyobb baj,hopgy meló sincs,a gádzsó-nak se.
Igaz lesz zenélő szökőkut,meg műfüves sportpálya/igazi "fűvel"/.Ez kell a magyarnak.
Érdekes ez a világ.
A "nagy "politikusok kevergetnek-kevergetnek,egyszer csak jönnek a "rövidnadrágosok" a "mezitlábasok" igénybe vesznek néhány lámpavasat ,nem rendeltetésszerű használatra,aztán megváltozik minden.
Kevergetés közben meg sose,vagy csak igen ritkán és nagyon lassan.
Aztán kezdődik minden előről.
sörecet!
Miért pont most kéne ezt a többezer éves problémat megoldani,ha van egyátalán megoldás.

Talán,ha" becsületesre" programozott gépek fognak irányitani,teljesen elhülyitett embereket.

Ami nekem jó,az neked nem.Ami nekünk jó,az nekik nem.
Mi lenne,ha mindenki egy nőt szeretne?
Sose kerülne rám a sor a kettyintésnél,ha meg sorszámoznánk,akkor meg mindig lennének elsők meg utolsók.
Persze lenne megoldás,de azt már megbuktatták még csirájában.
Igen, W.jár a kompenzáció. Én meg, a mesés 92000 ft-os fizummal meg dúsgazdagnak számítok ugye, ezért fizessem ki a harmadát fűtésre? És akkor még nem volt kemény tél...
"A gombócot is megette, a bort is megitta, fel sem akasztják... Egy brancs maguk, ne is tagadja."
Ja, hozzáteszem hogy nem palotában élek: 30 éves, 54 m3-es panel. Úgyhogy hagyjuk ezt a kompenzáció dolgot mert sírnom kell... Viszont a cikk jó. Kár hogy Fletóék nem ez alapján döntenek majd Z sorsa felől.
"túlméred egy picit ezt a nyomordolgot, attól tartok."

muhhhahaha! mennyit keresel kedves Árpi ha nem vagyok windischgraetz?
tibike: a világért sem akarom bagatellizálni a problémát. szomorú, hogy a fűtés vagy akár az evés bárkinek is gondot okoz.

de.

van a gáznak egy ára. ennyiért adja az orosz. lehet, hogy ha jobban elmélyednénk Putyin seggében, akkor olcsóbb lenne, de még az se biztos.

na most akkor hogyan fizessük ki azt az x köbmétert, amit elhasználsz?

- kifizeted te?
- kifizetem én?

mennyi lenne az optimális jövedelemhatár? 200 ezer? van anyni pénz? honnan?
nameg ha már itt vagy árpád, hátha olvasod kis véleményemet, ami gondolom nem nagyon hat meg, de azért már csak kinyögöm ide...szal mióta elmentél nyaralni azóta nem olvastalak. aztán lehet hogy többet nem is foglak, max. kínomba' röhögni. kifinomultan mentél alá eddigi színvonaladnak, és valószínűleg ez a blog is értelmetlen, már amennyiben vita fórum szeretne lenni, ugyanis az álláspontok sosem fognak közelíteni. Bolgáros elfogultsággal beszélsz a kormány szinte minden lépéséről...igazából nem tudom miért. Te biztos tudod. Szal...ez...nem sértés képpen, de primitív gondolkodásról tesz tanúbizonyságot. vagyis valamiféle beszűkültségről, és ahogy olvasom írásaidat arra kellett rájönnöm, hogy benned sokkal több az előítélet, mint azokban akik ellen folyamatosan ágálsz...nyi!
Kifizetem én! Az európai mércével is tisztességes jövedelmemből. Csak az a baj, hogy az európai árakhoz valahogy nehezen akarnak társulni az magyar bérek. Hidd el, nem fájna a gázár, ha csak kétszer ennyit keresnék. Ráadásul elárulom: Egy nagyváros hőszolgáltató vállalatánál dolgozom. Egy jól menő, nyereséges cégnél. És mégis... Hidd el, ez tényleg nem kis galibát okozhat idén télen, ha bejön egy igazi tél. Ne legyen igazam. Ráadásul egyre inkább úgy tűnik, ez a kompenzáció dolog is vissza lesz nyesegetve szépen.
Hello Tota!

Latom itt buzogsz.
Jo volt a nyar?
b2, szerintem primitív gondolkodásról és beszűkültségről tettél tanúbizonyságot, na meg nem is olvastál figyelmesen. bye!


(még egyszer elmondom: kurvára nem izgat, hogy kinek mi tetszik. azok pedig, akik szerint a tisztességes írás úgy kezdődik és fejeződik be, h gyurcsány takaroggy, sőt ezt egyenesen megoldásnak állítja be, azok húzhatnak nyugodtan, nincs szükségem mindenkire.)

tibike: mondom, ez mind szomorú. de azért gondoljuk már végig ezt az "európai árakhoz európai béreket" követelést. eleve a gázár nem európai, hanem ruszki. ennyi és kész. természetesen nem hagyhatunk senkit megfagyni, de ha már, akkor kezdjük a hajléktalanokkal, ugyanis nekik hősugárzójuk sincs.

igen, az előfordulhat, hogy takarékoskodni kell a télre. szomorú. de a kérdés akkor is megmarad: ki fogja kifizetni a gázt?

Szerintem van annyi pénz,sőt több is.

Látott már valaki itt egy valóságos elszámolást,
mennyi be ,honnan,mennyi ki,hová?Fillérre,pontosan.
Vakitás->átlagkereset-nagyon magas.
Szeretnék már látni egy pontos kimutatást:
x 1mill/hó
x >100 000/ho
x < " / "
x minimálbér
x
Árpád!

Pénzügyekben illene észnél lenned! Ha a gazdasági elit nem akar számolni!

Az átlag netto bér kb 500 euro. A benzin olcsóbb Ausztriában, a bolti élelmiszer árak kb: Németországiak.

Ezt a kormányt januárban -15 fok után, karácsonykor 400 forintos krumpli ár után
és 6-700 fotos alma ár kiséretében Afganisztánig fogják kergetni.

Nem lesz itt idő reformokra, Gyurcsány nem számolt az aszállyal, bár még reménykedik a + 10 fokos télben.

a fele lemaradt az előzőből,na mindegy.
Szerintem mindenki ingyen fűthetne 1-2évig,ha mindent pontosan elszámolnának nálunk.
Pontos elszámolást sajnos még nem láttam,csak a kamut.
"tibike: mondom, ez mind szomorú. de azért gondoljuk már végig ezt az "európai árakhoz európai béreket" követelést. eleve a gázár nem európai, hanem ruszki. ennyi és kész. természetesen nem hagyhatunk senkit megfagyni, de ha már, akkor kezdjük a hajléktalanokkal, ugyanis nekik hősugárzójuk sincs."

Árpád nem tudod???? pedig már többször leírtam: Az Oroszok január 1-ig 300 dollárért szállították gázt, majd azóta 270-ért a fogyasztói árat nem csökkentette 10%-kal a kormány, mert a gáz még mindig hatósági áras!!
Csak az állami árkiegészítést törölte, helyette? a szegényeket és a csalókat támogatja azóta.

úgy hogy világpiaci árról nagy tisztelettel kérlek ne beszélj.
Mindegy, Árpád, nagyon elmentünk a témától... Nem nagyon érdemes ezen vekengeni, az energia árát meg kell fizetni, és addig amíg magyarlandban a munkaerőt nem kell megfizetni, ez örök vita lesz. Viszont kérdezem: mit gondolsz, fog még több bábu is dőlni ebben a Z ügyben?Mert az a baj hogy ha megáll a vád ellene, az rögtön további vádakat szül majd. (sportminiszteri iroda, pártpénzek). Elmegy ez az ügy addig ameddig elérnek a szálai? Képesnek tartod az elitet erre, hogy ezt végigvigye? Nem naivitás ezt feltételezni?
ki fizeti a gázt W? :
itt a javaslatom: az állam engem semmiven sem támogaz. nincs rendes orvos tömegközlekedés gáz stb. OK. ne legyen de akkor mér fizetek adót? Kicsit demagóg leszek de komolyan hogy a sok dögmind1 milyen szinű ellpoja? Akkor én nem fizetnék a jövőben adót és töröljön el a fleto vagy az OV nekem mind1 minden támogatást azt kvittek vagyunk... Nos mitszósz? Anarchista vagyok?
Ne félj: és még így is mínuszban van a gázkassza, hogy fűthessen a szegényember. a csalókra meg le kell csapni erőszakmonopóliummal.

Lenin: "mindenki ingyen fűthetne 1-2évig,ha mindent pontosan elszámolnának nálunk"

ez így persze nem igaz, de az igen, hogy amíg az egész rendszer lopásra épül, amíg szekeres imre következmények és eget repesztő hahota nélkül mondhatja, hogy 386 millió volt a kampányuk, addig nincs rend a pénzügyekben, mert milliárdokat KELL ellopni a "normál" működéshez, és ahol milliárdokat el lehet lopni, ott a zuschlag is megy a szatyrával.

ttibike: 7 gyanúsítottunk van, izgalmas része az, hogy ebből a pártkasszába ment-e, meg ki tudhatott róla, és utóbbi bizonyítható-e. gyanítom, h nem, mert ilyesmiről nincs jegyzőkönyv, nem taggyűlés stb.

de államtitkári szintre már felér a dolog, ugye. halálra váltan gondolok arra, hogy esetleg, talán még miniszterek is érintettek lehetnek korrupcióban, de ezt azért nem hiheti komoylan a békés többség. mindenesetre már az is szép eredmény, ha legalább a konkrétan lebukott elvtársak ülni fognak.

ez a karónvarjú. ami szó szerint azt jelenti, hogy a gazda kirak egy döglött varjat egy karóra, amitől a többi varj elgondolkodik, érdemes-e ott csipegetni.
árpi:
az hogy gyurcsánynak már itt sem kéne lennie evidens...nem kértem hogy kezdj így akár egy mondatot is és nem is fogom. mondanivalód nem ezen okból silány, bár az a fajta szemérmes szerecsen mosdatás, amit indexes cikkedben teszel, hát minimum arcpirító...

a gázárral való példálózásod pedig kb. olyan, mint a miniszterelnök gázórát vacogva figyelő anyukája. megkérdeztem mennyi a havi jövedelmed, de úgy gondolom (ha megengeded feltételezem) hogy nem éppen a létminimumon tengeted életed...szóval asszem a nagy sajnálkozásod, hogy is mondjam: képmutató. 2.7 millió ember él a létminimum alatt ma az országban és a szám nem csökken. szóval asszem a fene nagy szíjhúzogatás közepette talán a gázárkompenzáción spórolni legalábbis pofátalnság, de biztosan nem szocialista gondolat.
árpi:
az hogy gyurcsánynak már itt sem kéne lennie evidens...nem kértem hogy kezdj így akár egy mondatot is és nem is fogom. mondanivalód nem ezen okból silány, bár az a fajta szemérmes szerecsen mosdatás, amit indexes cikkedben teszel, hát minimum arcpirító...

a gázárral való példálózásod pedig kb. olyan, mint a miniszterelnök gázórát vacogva figyelő anyukája. megkérdeztem mennyi a havi jövedelmed, de úgy gondolom (ha megengeded feltételezem) hogy nem éppen a létminimumon tengeted életed...szóval asszem a nagy sajnálkozásod, hogy is mondjam: képmutató. 2.7 millió ember él a létminimum alatt ma az országban és a szám nem csökken. szóval asszem a fene nagy szíjhúzogatás közepette talán a gázárkompenzáción spórolni legalábbis pofátalnság, de biztosan nem szocialista gondolat.
b2, akor nem tudom, mi bajod van ezzel a cikkel vagy az előzővel. mondjuk nem is nagyon érdekel.

a gázárkompenzáció épp a létminimum alatt élőknek megmarad. a gyurcsánynak meg nekem viszont nem jár. helyesen.
nem helyesen má bocs nekem se jár (hál istennek) de mivel k.sok adót fizetek ez nem elég miért kell még sarcolni? Hogy elmenjek külföldre? Az miért lenne jó az országnak?
ttibike!
Még azt sem tisztáztuk,hogy miért lett egy bolhafingból,ágyudörgés és már a hatásáról beszélsz.
Komolyan gondolja valaki,hogy ez a kis "z",kis pénz az igazi ok vagy cél?
A kis "z" csak egy rosszul kitalált eszköz,mint az öszödi szivárgás,az is forditva sikerült.
2x...bocs...

"ez a karónvarjú. ami szó szerint azt jelenti, hogy a gazda kirak egy döglött varjat egy karóra, amitől a többi varj elgondolkodik, érdemes-e ott csipegetni."

ezt meg te sem gondolhatod komolyan...ez pont nem az az eset. ez az amikor beáldozok egy csicskát az oltáron aztán addig meg mehet a dajdaj tovább. 50 millió...leszakad a pofámról a kép...csak a leisztinger féle kopszi-gát tranzakciót nézzük meg...a csóka egy 4.3 milliárdért kiprivatizált üzletrészt 25 milliárdért értékesített.
most komolyan gondolod hogy zuschlag az üzenet a sok korrupt emberkének a pártkasszák körül, hogy az mszp bizony üvegzsebileg odafigyel ám itten a nagy pénzlenyúlásokra! beröhögök...
nekem se jár de aki sokat fizetr szopassuk még jobban? Aki sokat fizet az valshzinűleg nem segédmunkás és nem is hülye. Őket meg el akarjuk üldözni?
de monnyuk ha egy családban 2 gyerek van de apu meg nincs viszont anya meg pont annyira szarrá keresi magát hogy 20 éves munkaviszonyból haza visz 100 hufot...akkor őnekik most jár?
A gázártámogatás egy dolog, de nincs villanyártámogatás, élelmiszerártámogatás, víz-csatornadíjtámogatás, bkv-jegyártámogatás, stb. és ezeknek az ára is jelentősen növekedett, meg úgy általában mindené.
ezekhez képest lassan az olajosok is elhúzhatnak a picsába...ha sikerül még az OEP-et is leakasztani, akkor lazán túlszárnyalnak mindenkit...egyenes út a törikönyvbe!
b2 2007.09.20. 23:01:39

Igen, jár nekik, mégpedig max. mértékű, ha az 1 főre jutó kereset 53.000 Ft alatt van.
egyébként meg árpi...élj meg innentől egy évig havi 80-ból aztán visszatérünk ezekre a dolgokra monnyuk és megnézzük, hogy ugyanaz a szőrösszívű racionális ólomkatona maradtál mint most...kétlem
Lenin!Al Capone is valami semmiségért ült a kaptárban végül. A Watergate ügy sem volt olyan nagy dolog elsőre. És monica lewinsky ügye sem volt nagy durranás. Az elején. A kérdés az, kivesz valaki a sorból egy dominót, hogy ne boruljon el az egész sor?
miaz hogya hajléktalanoknak még hősugárzójuk sincs?

mér?

ha öregnéne nemtuggya a gázot fizetni, de van sugarazója, akkor minden oké?

thx... jó az ilyet tudni ;)
Cikkre: Na mi mi tortent Arpi, hogy csak ironikusan megy? Elolvasom
igy is, de hidd el felesleges ez a dolog. Hidd el nekem 50 millios
balhe van a jobbon is: nezd csak meg Szijjarto homlokan a cseppeket,
mert azok mind azok; csak o eddig ugyesebb volt. Warte mal bitte noch
ein bisschen:-)
"monica lewinsky ügye sem volt nagy durranás. Az elején"

nem is bukott bele clinton...sőt:D:D:D
hát a szijjártón nem lepődnék meg...amúgy is többet árt mint használ, bár ezt z.-ról is elmondhatta a möszöpö.
Vért izzadt azért Bill a dolog miatt. Viszont megtudtuk ahogy az orális szex nem szex...

Hát nem is tudom, azért ez a Szíjjártó fiú keményen megszenved a zsetonért. Többet látni, mint a teljes fideszt együttvéve, minden nap prezentálnia kell egy átkot a kormányra. Kínkeserves egy meló.
:-)
ilyen ez a popszakma...viszont az idegesítőségi faktora nem csak a baloldalon, de a jobbon is igen nagy:D
Hát most Zuschlag cumizik.
Pár éve egy naiv ürge elkezdett glasznoszty-ozni,marha nagy bukta lett belőle.
Nagyon rosszkor kezdték ezt a kis z-t is piszkálni,de reménykedjünk,de hol egy Mózes?
Ja,igen a glsznoszty-ra is volt "suttyomban" igény.
Na,jóccakát
b2 2007.09.20. 23:18:18

Pedig olyan bájos azzal a kis csatakos maszat hajával és kisfiús szégyenlős vigyorával. Nyuggernénik biztosan buknak rá.

:-)
olyan kisunokás mi?:D
b2, mao, lyla... ha jól sorolom fejből (és hadd ne nézzem vissza még egyszer):

Szal. Azt mondjátok, hogy, hogy jójó, világpiaci ára van a gáznak, meg mindcennek, és tiu ki is fizetnétek, de hát akkor kéritek a világpiaci fizetést is hozzá. Na, ez elsőre jól hangzik, olyan igazságos. Perkáloma világpiaci árakat, ha van világpiaci jövedelmem.
Csak az a lépés marad ki mindig, hogy a jövedelmünket is a világpiac határozza meg (és nem a gonosz kormány).
A nemzetiszín fabatka, amit gyártunk-szolgáltatunk, ennyit ér. Amennyi a fizetésünk. (Ha többet érne, akkor többet kapnánk érte. Ha az azért a munkáért, amit végzel (bármit is csinálsz), valahol többet fizetnének, nyilván elemnnél oda dolgozni. És nyilván azért nem megyünk máshová többért, mint ahol vagyunk, mert nincs ilyen "máshol".)
Tehát a nemzetiszín magyar fabatka (kukorica, frigó, kamionozás, síkcsőüveg, mittom... összességében ennyit ér, amennyi a jövedelmünk összességében. (Ez lehet, hogy piszok igazságtalan, kurva sokat dolgoztunk azon rohadt fabartkán, beleadtuk szívünklelkünk, meg még szent magyar termék is, ősi meg minden - de basszus, csak ennyit fizetnek érte. Van nekik jobb fabatkájuk. Vagy nincs szükségük rá. Mindegy.)
Szóval a gáz (meg a világpiaci ketyere, autó, számítógép, titánezüst, mittom) annyiba kerül a világon, amennyit a világnak ér, amennyit hajlandók érte fizetni. Legyen, mondjuk 100 arany. Mi is ennyit vagyunk érte kénytelenek fizetni, mert szükségünk van a gázra, különben fázunk. És hiáűba mondjuk, de nekünk csak 80 aranyunk van, mert amig van olyan, aki tud és megéri neki 100-at fizetni, addig annak annyi az ára.
Namármost, ha mi magyar fabatkánkat megveszik szintén 100ért, akkor nincs baj. De elég tartósan úgy néz ki, hogy nem, nem veszik mneg annyiért, csak 80ért. Ennyi a jövedelmünk tehát, mert ennyit ér a munkák. Amit dolgozunk. (Ami, ugye, nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszul csináljuk a fabatkát, illetve h lusták, lógósok vagyunk. Lehet, hogy igen, de nem feltétlenül. ez csak azt jelenti, hogy a fabatáért ennyit fizetnek a világpiacon.
Na és hogy ebből nem tudjuk kifizetni a gázt? Piszok kellemetlen. Nekem is. (Mondjuk, a gázzal még nincs gondom, de a könyvespolc meghosszabbítását 8 éve halogatom..)
Namost, akkor ennek az a megoldása, hogy lecsalom a közös feladatokra (rendőrség, oktatás, közig, árv1zvédelem, + még 1001 dolog) szánt összeget, az adót? Ha ezt teszed, azzal azt csináltad, hogy a gáz és a fabatka közti világpiaci árkülönbség rád eső részét áttoltad a többiekre (durván: elloptad tőlük). Hehe, de ügyes vagy. Miközben sírsz, hogy csak kényszerűségből loptál, mer nem világpiaci a fizetésed.
Ehelyett az értelmes megoldás az lenne, hogy...bármilyen kellemetlen, de kevesebb gázt fogyasztunk. Ja, kicsit fázni fogunk. De akkor is csak 80 aranyért veszünk gázt, mert 80 aranyat kaptunk a fabatkánkért.

Más. Áritól kérdeztétek, hogy mi lesz Zuschlaggal. Elkapják-e rendesen, lesz-e teljes tényfeltárás, lesz-e büntetés. Nos, szerintem, ha csak mszp-n belüli az egész ügy (pláne, ha nem bizonyíthaó, elérne az ügy a legmagasabb körökbe), akkor lesz. Elég nagy csillagszóró ez a szerencsétlen ahhoz, hogy még lopni se tudjon rendesen, megfogható nyomok nékül.
Ha ellenben az ügy szálai elvezetnek a fideszhez is, akkor nem lesz se tisztázás, se büntetés, se semmi. Akkor el fog tűnni a dolog a semmiben, mint a Kulcsár-ügy.
Fejenként értendő a 90 ezer. Gyerekek fejével együtt.

"miért kell még sarcolni?"

ácsi!! a gázár nem sarc! az ennyibe kerül. miről beszélsz?
Jó, akkor beszéljünk a megemelt áfá-ról!
Kukacka az a probléma, hogy egyáltalán bármit is támogatnak. A támogatás ugyanis azt eredményezi, hogy az olcsóbb ár miatt beindul a pazarlás. Sok példát lehetne írni, most 2 ilyen: a szocializmusban valami ok miatt támogatták a pelenkát. Ez azzal is járt, hogy a felmosótól kezdve az autószerelő olajos rongyáig minden pelenkából volt. Ami eléggé kívül esett a csecsemők érdekein. Másik: olvastam egy esetet az indiaiak ingyenes találkozásáról az óvszerrel. Tudjuk milyen célt szolgál az ilyesmi, leleményes indiaiak viszont megoldották azt a technológiai kérdést, hogyan lehet tetőt szigetelni vele. Kár, hogy a nemi betegségek terjedését ez a felhasználási mód kevésbé tudta befolyásolni.
Szóval direkt támogatást sosem szabadna adni, mert az utcát fűtik vele, kidobják a maradékot a tányérról vagy kiváltják a gyógyszertárban de nem veszik be (támogatott gyógyszerek 20%-a megy a kukába). Hanem az arra rászorulóknak kell pénzt adni, ezzel emelve az életszínvonalát. Tehát ne a gáz legyen olcsóbb, hanem kapjon a fogyasztástól függetlenül segélyt, mert akkor a gázzal nem fog pazarolni.

A gáznál még egy külön probléma is jelentkezik, ugyanis nem megújuló erőforrás. Minél többet fűtjük vele az utcát, annál hamarabb elfogy. Ráadásul a globális felmelegedéshez is hozzájárul, amit szintén jobb lenne elkerülni.
Dreman 2007.09.21. 00:33:57

Ezzel nagyjából egyetértek, de pl. nálunk hiába szeretnék spórolni a fűtéssel, mert központi van és néhány lakó fázik. Én meg az utcát fűtöm. Egyszerűen szar a rendszer és nincs pénzünk korszerűsíteni. És még sok ilyen szituban lévő ház, lakás van. Egyszerűen több százezer lakást az olcsó baráti gázra alapoztak, pazarló technológiával és most szívunk, mint a torkosborz, nem tudunk spórolni.
A gyógyszernél sem mindig gondatlan a potyázás. Pl. amcsi filmekben látni, hogy a patikában személyre szólóan dobozolják a gyógyszert, pont annyit, amennyit az orvos felír. De nálunk csak gyári kiszerelés van, a fölösleg meg megy a kukába.
Szóval tényleg szükség van a dolgok átértékelésére, de sajna nem mindig a nép a hibás.
Z. gengula volt, amennyit lopott, annyit is bunhodjon. 50mio az 50mio. Bele is fog szerintem bukni. Jut eszembe, azert az az ember ne mutogasson ra ujjal, aki ugyanezt csinalta. (marpedig volt, amit egyutt csinaltak: na ez a szep a politikai eletben...) Nem csodalkoznek, ha a Szijjartot szep lassan levennek a kozszereplesrol (erdemei kozt szerepel tenyleg, hogy csak ot latni) Tisztelem, becsulom, de ugy tunik, hogy aki a nagypolitika kozelebe kerul, az durvan bemocskolodik, mert nem eleg az eleg...
szijjártó "tökfej" péter után se fog senki sírni, csak az a baj, hogy cser-palkovics nemistudommi még nála is bénább.

egyébként a pártszóvivők mintha egy külön faj volnának.
...hát Zuschlag "elkúrta" tényleg,de Kovács Attilának a VOLT e.ü.minisztériumi dokibácsinak több esze volt.Ő "törvényesen szavaztatott meg magának vagyis a budaörsi rendelőjének",sok sok milliót abból a plussz megmaradt közpánzből ami az e.ü.minisztériumi kasszába maradt.Aztán értelem szerűen komótosan távozik az élről.
Dreman:

édesanyám tanár, és a módszerváltás óta egyre sűrűbben panaszkodik arra, hogy pl. a szociális segélyben részesülők kölkei az ingyenebédből kiszedett virslivel dobálják egymást. de van úgy, hogy zsemlével fociznak. lám, feltalálják magukat...

Harysheldon:

jó ez a Szent Világpiac-ba vetett (tév)hit. kár hogy csak hit és nem tény a Szt. Vp. léte. stratégiai termékek esetén legalábbis - finomítok én az előbbin. nézzük csak, h a júeszéj mit is tesz (mert teheti) az iraki olajmezőkön: belefeccölt x mrd dolcsit (mennyit is?) abba, hogy 40 évre odabetonozza magát ezekhez az olajmezőkhöz. nyugodt lehetsz benne, hogy semmiféle Szt. Vp. ár nem fog érvényesülni az irak-usa viszonylatban ezen túl. nyesegetteti majd a náci izraellel a lokális nagyhatalom atomprogramját is, így aztán kussolnak majd a perzsák is.

szerintem.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.20. 23:01:56

De könyörgöm, minek? Tényleg vissza akarod kapni a szocializmusodat?

Egyébként a BKV jegy speciel keményen dotált, a MÁV is, és nem vennék rá mérget hogy a vízdíjon és a villanyáron nincs állami támogatás egy fillér sem.
Pantagruel 2007.09.20. 19:56:26 :
nem, Tóta zárszavára írtam..
A maszopnak ki kellett volna 3 éve a zsidózás után zárni Zuschlágot. Mára elkéstek vele, nem tudják lemosni magukról a bűnt! És ennek én nagyon örülök. Elkezdődik lassan a felelőségre vonás, és ha repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg. Rendet! Rendet! Rendet! De ne gyurcsányi szemkilövetős, adócsalós, urambátyámozós rendet.
HariSeldon · www.trenka.hu 2007.09.20. 23:45:14

Ezért riszpekt, de mindjárt megkapod te is, hogy grafomán vagy továbbá evidenciákat írsz. És tényleg. Kár, hogy valójában ez nem mindenkinek evidencia.

Tisztelt többiek, és főleg a hőbörgők!

Igen, van piaci ár, nekünk speciel az orosz.
Igen, a putri termelékenységünk miatt a bérek sajna nem európaiak
Igen, ennek kurva sok oka van, de lényegi csak egy: nem adunk elég értéket hozzá a cucchoz, átlagban. Azért egy Audi ad hozzá.
Igen, szar az adórendszerünk, meg "ezek lopnak" is, de főleg pazarolnak.
Igen, baszki, ha kirugdosnak 70 ezer közalkalmazottat, akkor azért van a sírás, ha nem rugdosnak ki, akkor meg azért, hogy vízfejű az állam és a szemét ingyenélők miatt ennyi az adó

Ja és igen, mindenki meg tudja magyarázni, hogy speciel neki miért nem kell adót fizetnie

Ez így együtt.
ibanez 2007.09.21. 07:23:30

Persze, megtehetné a mindenkori állam, hogy még fizet is, minél többet fűtök, annál több lé jön a számlámra.

Ki fogja kifizetni?
Már a Szetey is: www.origo.hu/itthon/20070921-szetey-gabor-szemelyugyi-allamtitkar-egykori-cege-nyert-az-allamtitkarsag-tenderen.html

Oké, nem akkora szardarab, de pont az ilyeneket kellene mellőznie a mai kormányzatnak.
Esetleg javítana a közállapotokon, hogy ha a politikusok közül minden másodikat lelőnénk. Mindenféle vizsgálat nélkül.
A maradék viselkedésére kiváncsi lennék. Gondolom nagy hanggal elkezdenék magyarázni, hogy "most, túl a megtisztuláson, lássunk neki a komoly munkának..." és habozás nélkül folytatná, amit eddig is csinált.
Ez egy különleges állatfaj. Sem a magáéből, sem mások példájából nem tanul.
Néha úgy érzem, hogy egy tébolydában élek.
Én néha úgy érzem, hogy a politikusok vitathatatlan romlottsága ad erkölcsi alapot mindenki másnak, aki a közügyekre immunis, továbbá lop, csal, önfelment. Kicsiben, nagyban.

Te levajazod azt a hetvenötmilliós tendert, ő minimálbérre jelenti be a négyszázezres rendszergazdát, én bliccelek a kombínón és filmeket töltök le.

Ki kezd, ki? Ki lesz az első, ki? A fickó neve: ki?
"a politikusok vitathatatlan romlottsága ad erkölcsi alapot mindenki másnak"

Értem én, de senki ne az ő személyiségükhöz lője be a saját morális fékjét. Ők a felelősek minden rosszért? Az élet sajnos nem ilyen egyszerű. A nempolitikusok felelőssége legalább akkora.
Hát ugyanest mondom tezsvír dikkmá, hogy nem jól ván ezs így.
tegnap azt hallotam a pisztolyos csavo ugyvedjetol, hogy az autoban 300e ft-os kar keletkezett. igy hazudnak egy honappal kesobb. beszaras. felo, hogy a vegen meg a futart meszelik el, aki valoszinuleg nem egy eszleny, hisz azt se tudja (tudta, bano fele bunko beszelgetes), hogy szabalyosan kozlekedett.
Kell a lé borbélyra.
RoFä 2007.09.21. 08:52:58

Hol írtam én ilyet, hogy vissza akarom kapni?
Ez a komment csak azért van ott, hogy jelezzem, nem csak a gázszámlák kifizetése okoz problémát.

Egyébként felőlem nyugodtam megvonhatják a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezményét (meg persze a közalkalmazottakét, amit amúgy sem értek), mert egyik sem vagyok, de csak figyeld meg mi lesz abból! Úgy tudom, hogy a közlekedési vállalatokra jelentős terhet raknak ezek az állami támogatások, amelyeket az állam nem térít meg rendesen, ettől lesznek úgymond "veszteségesek". Nemrég kurtítottak a támogatásokon, volt is nagy hörrr.

Különben lehet itt vadkapitalizmust csinálni, de maszop is tudja, hogy attól fejre állna az egész ország. És nem, nem csak a régimódi szocik fogják le Gyurcsányt meg a reformlendületét.

Meg úgy mellesleg nyugat-európai országokban is rengeteg állami támogatott dolog van, még sincs szocializmus, vagy ha igen, akkor az nem is olyan rossz. (Svédország)
RoFä 2007.09.21. 09:28:25

Sokat gondolkoztam már én is erről egy ideje. A keményebb fellépés a kisemberekkel és a kisvállalkozókkal szemben (elvárt adó, házipénztár adó ötlete, dupla minimálbérre fizetni, több vagyonosodás vizsgálat) még érdekes eredményt hozhat! Mint már többen is írtátok a közállapotok oka, hogy összekacsint a lakosság és a politika. Ha ezután a kisembernek nem lehetnek stiklijei, akkor kevésbé fogja ezt eltűrni a politikától is. Ha sikerül azt elérni, hogy a felháborodás az egész társadalmat érintse és ne a pártvonalak mentén oszoljon meg, akkor bizony komolyan javulhatnak a dolgok. Nem lesz egy gyors folyamat, nade lassú víz partot mos...
Igen HSheldon, és RoFa, persze azt is hozzá lehet tenni, hogy a "kirúgjam vagy fizessünk több adót" kérdésben nemcsak fekete-fehér válasz létezik. Pl. a tízszázalékos adósságállomány, ha az ország minden évben 10%ot bővül, a négyéves ciklus végére "magától" lecsökken 7% alá. Ugyanezen bővülés mellett - változatlan adókulcsokkal - a bevételek megnőnek a ciklus végére majdnem másfélszeresére. A csatlakozásé a növekedés lehetősége megvan, ld. Portugália, Írország, Szlovákia.

Csúnya és erkölcstelen dolog a lopás, nem vitás. Az egyenleget és a mindennapjainkat azonban sokkal inkább érintik azok az intézkedések, amelyek miatt 1%-2% növekszünk csak. Egy dolog a szabad piac, és egy másik dolog az elhibázott gazdaságpolitika, és az utóbbit nem szabad az előzővel takargatni.
Azért a nagy antiszemitázókat, antifasisztákat és jogvédőket az egy cseppet sem zavarta, hogy fű alatt meg felett "cigányozták" ovit.
A fenti cikkhez, persze Zuslag most hunyó lesz vitathatatlanul, látni kell azt is, hogy minden párt egy kis törtető hülye senkihelyettessel intézteti azokat a dolgokat, amelyekkel a pártkasszát töltik fel. Amelyet ezek az emberek - történelmi ismeretek hiányában - szívesen vállalnak, hiszen csurran nekik is. Csakhogy ha gáz van, minden eddigi esetben következetesen "beáldozták" a kis senkit. Szabadi, Tocsik, Eskütt Lajos (utóbbi 1930 körül). Nincs új a Nap alatt.
összekacsint a politika a kisemberrel, nem nem!!!! esetleg a vallalkozoi reteg kacsintgathat, inkabb azt is tikkelesnek neveznem, ert eredmenyednek kell lennie hogy lophas, adotcsalhass

de a teco penztaros hova kacsintgat???

most irja a Figyelö, az mno-ra hivatkozva hogy Szetey volt cege 40 millas megrendelest kapott, na akkor buzievagy????
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 10:19:11

"Vad"kapitalizmust akkor lehetne teljes joggal csinálni, ha a lehető legtöbb versenytorzító tényező kiesne. (Álmodik a nyomor). A legnagyobb versenytorzító tényező az állam maga, és speciálisan a korrupció.

Az én eszményem egyébként egy közmegegyezéses (haha) szint alatt erős szociális háló, felette leginkább semmi támogatás senkinek. Esetleg picit degresszíven, hogy ne két forint döntsön, és a zeurópai értelemben vett baloldaliság érvényesüljön. :)

Ehhez már csak azt a pár százezer potyautast kellene kigyomlálgatni, hehe.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 10:19:11

Jó, tök igaz, csak tényleg el kéne felejteni a svéd meg német szociális modellre való hivatkozást, mert ott egy picivel több elosztható szarvasgombáról beszélünk.

A sírás, hogy mennyivel faszább Szlovákia, meg már a románok is leelőznek, szintén humoros, egyébként. Román átlagéletszínvonalat nem akar senki, és éhséglázadások meg Szlovákiában voltak. És megvan a maguk gondja nekik is, ezeken kívül is. Tegye fel a kezét, aki szívesebben élne románként Romániában, mint itt és most.
táltos 2007.09.21. 10:31:57

Az pont akkora prosztóság. Különben meg engem az se érdekelne, ha cigány lenne. Sőt. Több Járóka Líviát a fideszbe! Intellektuális és esztétikai okokból egyaránt :D
laziorom 2007.09.21. 10:35:14

"de a teco penztaros hova kacsintgat???"

Hálapénzt ad, megvesztegeti a rendőrt, lakásvásárláskor a valódi összegnél kevesebbet irat a szerződésbe, hogy kisebb legyen az illeték, bejelent boldog-boldogtalant a lakásba a gázár kompenzáció miatt, nem kér számlát a vízvezeték szerelőtől, bliccel a buszon stb.

Tudom, hogy kevés a fizetésük, de ez még nem ok arra, hogy ezeket tegye. Ha úgy érzed, hogy cserébe megteheti akkor pont ez az összekacsintás érzése amiről beszéltem.
Ebbe a gázár a dologba az csöppet visszataszító, hogy annak idején óriási propagandával, kedvezményes hitelekkel, olcsó árral és egyéb nyalánkságokkal beszélték rá Józsi néni, hogy cserélje le a villany/olaj/fa tüzelésű kályháját fasza gázkonvektorra. Aztán egyszer csak hirtelen mindenki fizessen "világpiaci árat"
Nem baj. Nekünk van otthon cserépkályha, a fizum se olyan rossz, a panelproli meg fagyjon ki Békásmegyeren. Leszarom.
Annál kevesebben szavaznak a seggfűre meg a madárkákra
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.21. 10:28:50

Eztet már tegnap megkérdeztem valakitől, hogy hogyan csinálsz tíz százalékos növekedést. Főleg látványos egyensúlyborulás nélkül. (Egyébként még egy stabilan 8% inflációt elviselnék, ha az lenne a borulás egyetlen jele. De már a növekedés maga, az két forrásból jöhet: belső fogyasztás vagy export. A belső fogyasztásnövelés fedezet nélkül, törpegazdaságban tudjuk hova szokott vezetni, ez a húzd meg-ereszd meg megy harminc éve. Az exportképességünk meg csak úgy magától, három és fél látványos kormányzati intézkedésre nem fog nőni. (És ez itt nem Kína - hála az égnek).

Egyébként a szintén példának hivatkozni szokott balti államok közül asszem legalább kettő éppen súlyos egyensúlygondokkal küzd. (Ott alacsony államadósság és nagy növekedés van, de mégsem tökéletes a képlet ezek szerint).

Ezek kérem szépen nem ilyen egymondatos gordiuszi csomók...
RoFa megint: minek álmodik a nyomor? A versenytorzító tényező nélküli kapitalizmus modellje látványosat bukott 1898ban és később 1930ban még nagyobbat; a kivezető út pont annak a felismerése volt, hogy rengeteg létező és kikerülhetetlen piaci tényező közül azt, amelyet befolyásolni tudunk - az állami feladatokat elsősorban - úgy kell működtetni, hogy az a kedvező irányba torzítson. Persze több elhibázott és túlzó próbálkozás is történt (totális tervgazdálkodás) de a roosevelti alapelveknél jobbat azóta sem sikerült kidolgozni. Ergo nem szabad a totális versenyre törekedni - a kikerülhetetlen ciklikus és drasztikus visszaesések miatt - hanem pozitív egyensúlyba hozni a szabad piacot és a versenyt korlátozó tényezőket.

Pl. nem szabad csak és tisztán szociális alapon beavatkozni hiszen így várhatóan egyre többen szorulnak arra (fogadják el, hogy úgy élnek), ami senkinek sem jó. Fontos még a hajtóerő boostolása, a növekedést hozó dolgok támogatása (megintcsak roosevelti elvek).
Nem, a panelproli nem fog kifagyni a paneljéből, hanem elárverezik a tetőt a feje felől, mert akkor is fizetnie kell a fűtést, ha nem kéri és nem fizeti. Bírósági döntés.
kadarnepe 2007.09.21. 10:48:08

ezt tulelesnek hivjak, halapenzt ad, nem ker szamlat, megvesztegeti a rendört
az orvos a rendör meg a vallalkozo aki jol jar, nem mo-70%a

itt van pl az egeszsegügyi reform, kap egy fasza sebesz 1-2 millat per ho???
nem, marad a halapenz es ezen nem segit a varolista es fizetni fogsz ha nem akarsz megdögleni, ez max pislogas
kukacka

Szvsz. leginkább a fűtés / hőszigetelés _korszerűsítést_ kell támogatni (normális módon, nem úgy ahogy most), ha már valamit. (Persze csak így a gázárral összefüggésben.)
Mert akkor egyszeri támogatással meg van oldva a dolog, neked (meg az öreg néninek) is jó, meg állambácsinak is.
Persze a hőszolgáltatónak és az ő lobbijának meg nem annyira, ezért aztán nézz meg egy ilyen támogatási űrlapot - kb. nagymama cipőmérete is kell, plusz születési anyakönyvi kivonata stb. - Végül én is inkább saját zsebből cseréltettem ablakot. Eredmény: még mindig nincs beindítva a konvektor (gyújtóláng se!) és este 25, reggel 23 fok volt a lakásban - ki kellett nyitni az ablakot.

Úgy egyáltalán szerintem nem a tűzoltás jellegű módszereket kell támogatni, ami aztán azt eredményezi, hogy a közös kasszán kívül mindenki csak a fenntartásban érdekelt, hanem az olyat, ami a változtatást segíti.
Ez olyan, mint pl. a százdolláros laptopot is sokan megkérdőjelezik, mert ugye nincs is mit enniük szegényeknek, meg ilyenek.
Igen, ez igaz. De ha CSAK kaját kapnak, akkor azzal szépen konzerváltuk a helyzetet. Éheznek - bemutatják a megfelelő televíziós és egyéb stábok - küldenek a fejlett országokból kaját, majd ha elfogyott, ez megy előlről.
Ellenben, ha arra IS fordítunk energiát (a hangsúly azért it az IS) hogy kijöjjenek a gödörből, akkor pár év (vagy inkább évtized) múlva nem lesznek már a kajacsomagra rászorulva.

Persze megintcsak gond, hogy bizonyos körök érdekeit sért(het)i ha változik a helyzet.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.21. 10:58:02

Ja.

Én az olyan versenytorzító tényezőkről beszéltem, mint állami vízfej, pazarló és gyenge, nem szolgáltató adminisztráció, korrupció lépten nyomon, állami monopolvállalatok pénzzel tömése, "stratégiainak" kinevezett szolgáltatások mindenáron ellenőrzése (kell a vezetői állás a lekötelezetteknek...)

Mondja már meg nekem, hogy a magyar posta mi a fütyitől "stratégiai"? Mikor már mindenki emailt küld, ha meg valami tényleg fontos, akkor futárt?

(Még a MÁVnál értem a szociális felhangokat, csak annyira szörnyű látni mikor a nagyságos MÁV éveken keresztül szabotálhatja - szó szerint - a konkurrens teherszállító társaságok piacra lépését a saját múmiáinak jól felfogott érdekében).

Ps: sorold légyszi a kívánatos versenykorlátozó tényezőket, most én leszek a drágabolgárúr, beszéljük meg :)
+1 nem kell feltalálni a gordiuszi csomót: az Áfa csökkentése a fogyasztás növekedésével jár, a kamatadó úgyszintén - hiszen az átlagember tök logikusan jár el, amikor kiveszi a pénzét a bankból és elkölti kisáfás plazmatévére. A "szolidaritási adó" - a társasági és személyi jövedelemadók megemelése - pedig a vállalkozási kedvet, a termelést fogja vissza. Lesz ebből import. A túlmagas import és a magas államháztartás hiánya együtt a mumus: "ikerhiány".

Pont fordítva kellene: magasabb ÁFA, hogy egy picit visszafogja a fogyasztást, nulla kamatadó + alacsonyabb társasági és személyi adó ami élénkíti a vállalkozási kedvet.

Abban igazad lehet, hogy van olyan szintű növekedés ami egyensúlyproblémákat teremt - de a békasegge 1-2%ről feljebb menni még nem az, és ha ez lesz még mindig kisebb gond mint a mostani.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 11:02:59

Egy rokonom feje fölül elárverezték. Kb. öt évig nem fizetett SEMMIT. Áram, távfűtés, közös költség, milliókkal tartozott (3-4 millióval egész pontosan, és még a kilencvenes évek végén). Ja, amúgy kicsit alkesz, élet által megvert nő az illető, aki a személyisége és a körülmények szemét összjátéka miatt mintegy húsz éve csak és kizárólag panaszkodással tölti az életét. Modellt állhatna a rendszerváltás vesztese c. szoborhoz...

Ha valakinek mondjuk egy 2008 január-március időszak alatt nemfizetés miatt majd elárverezik a kéróját, akkor szólj, és nagyon be fogom fogni a pofámat.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.21. 11:06:33

Csakhogy drága jó kormányunk pont a luxuscikkek áfáját csökkentette 25%-ról 20%-ra, a kenyérét meg szépen megemelte.
RoFä 2007.09.21. 11:09:50

Lehet, leszel még rövidesen nagyon, de nagyon csendes. Sokan most élik fel tartalékaikat, sokan hitelt vesznek fel a közműszámlák fizetésére. Pár év múlva robban a bomba, ha addig nem lesz javulás. És úgy néz ki nem lesz.
laziorom 2007.09.21. 11:03:29

Itt egyáltalán senki sem jár jól. A hálapénz csak az orvosok 10-30 százalékának jó, a többi nem lát semmit. Milyen hálapénzt kap egy patológus? Mondjuk látszik is, hogy milyen orvosszakmákban van hiány. Sőt a rendőrök sem keresnek valami jól, így ők is biztosan jogosnak tartják, ha elfogadják a kenőpénzt. Mindenki azt mondja, hogy végül is a túlélésére kell, hiszen a fizetése nevetséges.

Én csak azt mondtam, ha senki sem élhetne ezekkel a mindennapi kis stiklikkel, akkor sokkal nagyobb lenne a felháborodás ha egy politikus korrupciós ügye napvilágra kerül. A megtisztuláshoz az kellene, hogy ez a harag átlépjen a pártvonalakon.
"TWÁ;RoFa" és feleim tegnapról. Nem vízíó! Most, hogy kissé drágul az élet látszik majd meg, hogy az energiaárak mit is jelentenek. 6% körül csökkentek a reálkeresetek. 30-50%-al ugrottak az energiaárak, és ugye várható egy 15-20% körüli élelmiszer áremelés. Közben előrevetítettek még 20% körüli újabb gázéremelést. Akkor hol itt a vízíó, sajnos tények vannak.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.09.21. 11:06:33

A kamatadó az bolsevista trükk, annál nagyobb bolsevista trükk csak a banki különadó :D (Jól hangzik és olyan nagyon baloldalinak tűnik).

ÁFA emelés tőlem jöhet, de kössük össze azzal, hogy ha a gázszerelő szaki számla nélkül dolgozik, akkor minden alkalomért egy ujját levágjuk.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 11:15:57

Én már most is nagyon csendes vagyok, mert bérlakásban élek (piaci alapon, nem csókos önkormányzati :D)

Ebből következik némi vélemény, amit nem fejtek ki, mert végleg megkapnám a szívtelen liberális jelzőt.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 11:15:57

Ps: ha pár évvel előre látsz a jövőbe úgyis, akkor kérhetném a lottószámokat?

Bocs, ma geci napom van. :D
báró Csekonics 2007.09.21. 11:04:02

Tökéletesen egyetértek azzal, hogy inkább a szigetelést, nyílászáró cserét illetve a fűtési rendszer korszerűsítését kellene támogatni, és nem a gáz árát. Egy panelban a fűtés mérésre való áttérés több százezer forintos munka lakásonként, így sokan nem merik bevállalni. De ha mindenki kicserélné legalább a radiátorok csapjait thermosztatikus szelepekre, akkor ez kijönne lakásonként szerintem 40 kHUF-ból. Nem kevés fűtésszámlát lehetne azzal megtakarítani, ha a zemberek nem az ablakon engednék ki a meleget.

A gázár támogatásánál már az is igazságtalan, hogy nincs villanyár, fa vagy szénár támogatás. Pedig a szegények közül szerintem nem egy család lehet akik ezzel fűtenek. Őket egyébként ki sajnálja?
6, 34, 45, 59, 78

Azt sajnos nem tudom, hogy mikor fogják kihúzni.
:-)
kadarnepe 2007.09.21. 11:45:25

A fűtés mérés is baromi igazságtalan tudna lenni, mert aki a csőhálózat elején van, az sokkal melegebbet kap, mint aki a végén, aki körbe van véve fűtött lakásokkal, annak kevesebbet kell fűtenie, mint aki csak félig van kívülről fűtve. Szóval mindenki fűt mindenkit. A konyhában én le is szereltettem a radiátort olyan fölösleges volt, de azért, mert alattam és felettem és oldalról is kapja a fűtést, meg persze az átmenő csövekből.
kukacka · 2007.09.21. 12:06:21

A csőhálózat eleje/vége kevésbé számítana, mivel a mérők tudtommal a kivett hőmennyiséget mérik. Az valós kockázat, hogy valaki középen nagyon alacsonyra állítja a fűtését, és így másokkal fűttetné a lakását. Erre találtak ki mindenféle kompenzációs számításokat, közelítőleg jól meg lehet oldani. Mókás módon valószínűleg itt is ugyanaz lenne a helyzet mint a vízórák felszerelésekor: a végén valahogy mindenki kevesebbet fizetne. Gondolom nem kell magyarázni, hogy ezek után mindenki érdekelt lenne a spórolásban, ablakcserében, szigetelésben és ezekre már mint beruházásra tekintenének és nem csak valami újabb költségre. Meg lehetne magyarázni, hogy az ablakra vegyen fel hitelt és ne a plazma tv-re. Ugyanis egy ablakcsere lehet, hogy négy éven belül visszahozná az árát. A szegényeknek lehetne 0%-os kölcsönt adni rá, ahol is az ablakok árát viszont a lakásra terhelnék.
kadarnepe 2007.09.21. 12:21:28

Oké, tudom, hogy meg lehetne oldani technikailag, csakhogy akkor meg jönnek a jogi akadályok, meg a tömény hülyeség. Nálunk már kb. 10 éve folyik a kurvanyázás a fűtés miatt és mindig marad minden a régiben. Az mondjuk tény, hogy idén először sikerült a spórolás-pártiaknak lebirkózniuk a szauna-pártiakat, de kemény menet volt.
Nekünk egyébként kazánt kell rövidesen cserélnünk és az sem lesz egy sétagalopp, amellett már nem jut még további százezrekre, hogy újabb kütyüket szereljünk be. A vízórákat is cserélni kell rövidesen, az egész vízvezetékrendszer is elöregedett, meg a villany, stb, stb.
Olyan sokat kellene most így hirtelenjében költeni, hogy az képtelenség, az emberek többsége nem tud ilyen gyorsan reagálni a "reformokra". Ez a baj. Persze hosszú távon, 10-20-30 év alatt esetleg, de addigra már....

Valahogy olyan magyarosan reménytelennek tűnik az egész.
kadarnepe 2007.09.21. 11:45:25

Nekem ez még mindig kevés, félmegoldás. Üldözendő!

Nézz meg télen, ha esik 2 centi hó egy lakótelepi játszóteret. Ahol a fűtéscsövek mennek, fél óra alatt elolvad a hó. Van, ahol a hőközpont ezerpárszáz méterre van a háztól. A távfűtő művészek elavult hálózata olyan jó 80% szállítási veszteséget produkál állítólag.

A Havannán egy panel végigszenvedte az összes eléjük gördített adminisztratív korlátot, és levált a távfűtésről. Állítólag két év alatt megtérül a kezdeti befektetés. (A gond, hogy képzelj el egy 200 lakóból álló "lakóközösséget" milyen egyszerű meggyőzni erről, főleg mert az elején csengetni kell egy nagyobb summát).

BTW ez még mindig nem "A" megoldás, mert ha az a panel továbbá is minden résen engedi ki a meleget, nem jön ki sokkal olcsóbbra a fűtés. Míg egy-egy tisztességesen megtervezett új építésű garzonnál a megemelt árak mellett is kijön egy ötezresből a leghidegebb hónap is.
Naivitás azt feltételezni, hogy megszűnik a korrupció és a lopás, ha a most vádoltak ülnek a bűneikért.(különben pedig senki sem kerül börtönbe...)
Ők csak a jéghegy csúcsa, a mély hallgat.
Apropó mi van Kulcsár Attilával, hallott róla vki...?:)

kadarnepe 2007.09.21. 12:21:28

A barátnőm múltkor pont egy ilyen fűtésmérő rendszer szoftverét fordította, én meg besegítettem. Ki van az találva, a környezeti hőt is méri és különbözeti kivett hőmennyiséget számol. Persze a magyar ügyes, biztos tud ezzel is csalni.

A baj mint mondtam inkább a nem hatékony fűtőrendszerrel és a szigetelés szinte teljes hiányával van.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.21. 12:31:56

Sajnos korábban kellett volna észbekapni. Folyamatosan felesztgetni, hogy ne egyszerre kelljen. (Vedd úgy, hogy ez az áremelés pozitív hatása: most mindenki hirtelen elkezd gondolkodni, hogyan lehetne korszerűbben fűteni :D)
"Igen, a putri termelékenységünk miatt a bérek sajna nem európaiak
Igen, ennek kurva sok oka van, de lényegi csak egy: nem adunk elég értéket hozzá a cucchoz, átlagban. Azért egy Audi ad hozzá." ÁTLAGBAN!!! A polelit (gazdikeyman) kurva minuszosan ad hozzá, de baszott mód +++ a saját javadalmazását illetően.

Én néha úgy érzem, hogy a politikusok vitathatatlan romlottsága ad erkölcsi alapot emindenki másnak, aki a közügyekre immunis, továbbá lop, csal, önfelment. Kicsiben, nagyban."

Te levajazod azt a hetvenötmilliós tendert, ő minimálbérre jelenti be a négyszázezres rendszergazdát, én bliccelek a kombínón és filmeket töltök le."


összekacsint a politika a kisemberrel, nem nem!!!! esetleg a vallalkozoi reteg kacsintgathat, inkabb azt is tikkelesnek neveznem, ert eredmenyednek kell lennie hogy lophas, adotcsalhass"

Nos nézzük akkor emígyen. Lehetetlenítek (el), ezáltal lopikázásra ösztökélek, jövőt lengetek,elkúrok,hazudok,oszt utána megrovásosan kacsintok rád,mert" a politika egy úri huncuttság"
és az újparasztok palotásosdit tanulgatnak
uncacca,uncacca...

Nagykevély:

"Ebbe a gázár a dologba az csöppet visszataszító, hogy annak idején óriási propagandával, kedvezményes hitelekkel, olcsó árral és egyéb nyalánkságokkal beszélték rá Józsi néni, hogy cserélje le a villany/olaj/fa tüzelésű kályháját fasza gázkonvektorra. Aztán egyszer csak hirtelen mindenki fizessen "világpiaci árat""

Igen, a gázkonvektorokra az elvtársak beszéltek rá minket kb. 25 éve. A gáz telepítéséből persze rengeteg koma is jól járt. Úgyhogy nem "hirtelen" történt a váltás. :)

Kétségtelen, hogy jobb lett volna inkább több atomerőmű + villanyfűtés. (Én paksról 3Ft/kwh-t hallottam 2000-ben, de mindegy 5-nél biztos nem több) Mondjuk az atom-tól fél a nép.


Pascal

"Ergo nem szabad a totális versenyre törekedni - a kikerülhetetlen ciklikus és drasztikus visszaesések miatt "

Ez is igaz, a ciklusok kilengéseit levágandó kell az állami szabályozás, mert ugyan a piac ezt idővel magától is megoldja, de közben letarol nem kevés ember áldozatot. (És erre mondja az igaz kapitalista, hogy még mindíg jobb, mintha mesterségesen torzítanánk el a természetes folyamatot. :-)

A magasabb Áfa a magyar szarra szerintem is jó!

Rofa

"Mondja már meg nekem, hogy a magyar posta mi a fütyitől "stratégiai"?"

Rengeteg papír jön-megy a világban (még egy ideig)
+ csomagok (talán örökre)


Közben engem az a rémálom kezd gyötörni, hogy ha sokat fehéredne a gazdaság, akkor még több pénz áramlana át az állami szerveken, amiből még többet lophatnának a politikusok / tisztviselők / komák, stb.
Nyugtasson meg valaki, hogy ez nem így lesz! :-)


kadarnepe:

"Nem kevés fűtésszámlát lehetne azzal megtakarítani, ha a zemberek nem az ablakon engednék ki a meleget."

Tavaly télen a lakótömbünk fele az utcát fűtötte, a másik fele villannyal egészítette ki a távhőt, mert valami gebasz van a rendszerünkben. (Én a nyitott ablakos részlegen vagyok. Mázli.)
Nyertünk állami támogatást a javításhoz (bár az is megfordult már a fejemben, hogy ez inkább a főtáv dolga, ha már kötelezve vagyok arra, hogy velük fűtsek, rakja rendbe a ganaját), felkértünk egy jó referenciákkal rendelkező vállalkozót, nyáron nem jött, mert sok volt a dolga. Most beindult a fűtés, és azért nem fog jönni. Még egy takarékos tél...


goriot:

"Apropó mi van Kulcsár Attilával, hallott róla vki...?:)"

Úgy tudom jól van (otthonában, oldott légkörben várja a sorát), nincs még végleges bünti, pénze is maradt elég. Nem egy Zuschlag János..
Pascal:
Azert a kamatado bevezetese, vagy a kamat csokkentese, az egyaltalan nem hulye dolog. Ha te veszel valamit, azt masnak meg kell termelni, ergo fokozza a gazdasagot. A baj akkor van, ha a gazdasag tulfutott, de ez kishazankat nem fenyegeti ;)
Szal' az afa csokkentes, kamatado, szerintem jo dolgok, a baj csak az, hogy a mindenkori kormany a penzunket ellopja. Egyszoval, tok mindegy merre csavarod az adoparametereket, ha ellopjak ugyis szar lesz, en mar nem hiszek egyik partnak sem, mert idiotak egytol egyig. Bar ez igazabol nem magyar jelenseg, lehet a partoktol az ideologiai handabandan kivul mast nem is kellene elvarni.
Viszont a energiar nagyon fontos dolog, csak eppen itt is megy a hatterben a susmus, irtam is, hogy az aramot pofatlanul dragan adjak, es persze eromuvet nem epithetsz. Teli van mar vele a fel vilag, de itt gyakoratilag lehetetlen. Jo most liberalizalni akarjak a piacot, de meg itt valami kis valtozas is megtortenik, addig a vilag elhuz mellettunk...
RoFä 2007.09.21. 12:58:19

Szerintem csak az egyéni mérést kell megoldani, utána már minden megy magától. Ha látják az emberek, hogy a havi számla úgy áll össze, hogy az óra által mutatott értéket beszorozzuk az egységárral akkor rögtön elkezdenek gondolkozni azon, hogy két dolgot is tehetnek: a) szigetelik és korszerűsítik a lakásukat, így csökkenni fog a fogyasztás, b) megvizsgálják, hogy lehetne-e olcsóbban fűteni. Az olcsóbb fűtési módok máris konkurrenciát fognak jelenteni a monopol távhő szolgáltatónak, amivel kénytelen lenne versenyezni: le kellene építeni a felesleges embereket, korszerűsíteni kellene a hálózatát, kevesebb A8-ast vehetne az igazgatóságnak stb. Azért a mérés a kulcs, mivel ez teremti meg az érdekeltséget, és ez fogja az emberek érdekét és az ország/város érdekét összekötni (jelenleg ezek ellentétesek).

kukacka · 2007.09.21. 12:31:56
Nem megtenni olyan beruházásokat amik 5-10 év alatt behozzák az árukat felelőtlenség. Ha elodázzuk őket 10 évvel, akkor pont kifizetjük duplán az egészet. Érdekes módon ez még az államnak is érdeke, tehát hasznos lehet kedvezményekkel segíteni/ösztönözni. Plusz haszon, hogy ez még az építőipart is fellendítheti egy picit. Furcsa módon ez piaci alapon is nyereséges befektetés lehet, ekkor az államnak elég csak az elindításában részt vállalni.
sztiv 2007.09.21. 13:21:55

Az 5 Ft / Kwh árban úgy tudom, nincs benne a hulladékelhelyezés, de az atom inkább a zsigeri félelmek miatt nem terjed.

Azért egyébként gondoljatok bele abba, hogy a félelmek nem is olyan alaptalanok. Itteni viszonyok közepette. Tkp leszarom, ha egy utat haver cége újít fel rossz minőségben, ahhoz képest, ha mondjuk a haver cégére bármit rábíznak aminek egy nukleáris reaktorhoz a legcsekélyebb köze van.

Semmi baj az atommal, csak és kizárólag az emberi tényező. Csernobilban és 3mileislanden is azzal volt a baj, nem a technikával.
sztiv 2007.09.21. 13:21:55

A fontos papírokat már rég futárszolgálat viszi, pláne külföldre. A diplomáciai képviseleteken PLÁNE. Csomagot meg aztán defőleg, mert különben esélyes hogy nem kapod meg.

Egy érvet mondjatok, ami miatt a Magyar Posta 1 szent tehén. Mondom, ehhez képest még a Mávot is értem.
Ja és másik vesszőparipőám a Szerencsjáték Rt. Koncesszióba kiadni, 5 vagy 10 évente újrapályáztatni, szigorúan ellenőrizni, a regálé egy részét a kultúrába polfüggetlen módon visszapumpálni! A modell nem világújdonság, egy kéthetes angliai tanulmányutat javasolnék Kókának, tőlem mehet helikopterrel is :D (National Lottery)
"Fejenként értendő a 90 ezer. Gyerekek fejével együtt.
"

Ezt Te is tudod, hogy nem így van. a 4 gyerekem ér összesen 2,5 -t.

Egyébként persze, igazad van.
kadarnepe 2007.09.21. 13:25:30

Jelenleg a monopol távhőszolgáltató inkább adminisztratív eszközzel nehezíti a leválást, ezen kívül hatósági jogokat vindikál magának, valamint jutalmat oszt korszerűsítés helyett, és felháborodik, ha nem árazhat költségbázis + X% profit módszerrel.

Mint minden monopólium, egyébként. A helyi matávok is!

Nem a versennyel van baj, hanem hogy Mo-n néha azt hívjuk versenypiacnak, ami lokális monopólium vagy kartell, hát persze hogy az embereknek elege lesz a "versenyből".

Ja igen, és még valami. (Nem mintha panaszkodni szeretnék, a gyermekeim nem a gázártámogatásért születtek)

Az egy főre jutó (2 fül = 1.00 fő) 60000 alatt van.
És mégis egy kategóriaba kerültem OV -val, meg GYF -el. (meg Veled :-))

Ez igen megtisztelő!
Ti 4,4 FE vagytok?
Árpád tényleg!

Csalsz te adót?

"Fogyasztási egység alatt a háztartás tagjainak - a háztartáson belüli fogyasztási szerkezetet kifejező - arányszámát kell érteni, amely az alábbi:
•első nagykorú tagjának arányszáma 1,0,
•második nagykorú tagjának arányszáma 0,9,
•háztartás minden további nagykorú tagjának arányszáma 0,8,
•háztartás első és második kiskorú tagjának arányszáma személyenként 0,8,
•háztartás minden további kiskorú tagjának arányszáma tagonként 0,7."

Akinek a fenti metodika az agyában megszületett egy nagyméretű légycsapóval szívesen megkergetném.
Szerintem meg ezt az országot a korrupció tartja egyben úgy-ahogy. Informális kapcsolati hálókkal meg pénzzel lehet csak bármit is elintézni.Ha ennek hirtelen nekimenne valaki bedőlne az egész.
Akkor nem értem, hogy jön ki a négy gyerek 2.5-re. Akárhogy számolom nekem 3.

A teljes család meg 4,9, szorozva 90-nel (vagy 92?) = 450 ezer nettó, osztva hattal az egy főre eső = 75 ezer.

Valamit rosszul számoltam?

(Nem mintha a 75e olyan kurva sok lenne, a kétszeresével már el lehet lenni.)
Árpi bácsi, miért nem írsz/írtok Bajnai vízágyúiról? Nem lehet? Hahahahaha!
RoFä 2007.09.21. 13:38:39

Anno, még amikor egyáltalán elkezdődött (úgy 5-6 éve?) hogy le lehetne esetleg válni a távfűtésről, volt egy jópofa interjú az akkori fő-fő-főtávos emberkével.
Hosszan fejtegette hogy miért is nem éri meg inkább nem távfűtéssel fűteni, hanem saját kazánnal / lépcsőház, vagy konvektorral / lakás.
Azt hittem pofám leszakad... Mármint hogy ezt ő maga sem hitte szertinem.
Xenu! A vízágyú beszerzésére kiírt pályázat jóval korábbi, mint azt az MN írta!

A Magyar Nemzet cikkről kiderült, hogy kamu! Nem az első, és vélhetően nem az utolsó ilyen MN-cikk (amíg az újság jól érzi magát OVI valagában).

Haha!
Rofa

"A fontos papírokat már rég futárszolgálat viszi, pláne külföldre. A diplomáciai képviseleteken PLÁNE. Csomagot meg aztán defőleg, mert különben esélyes hogy nem kapod meg."

Nekem a papírokat postás hozza, a diplomáciában nem vagyok érintett. :)
Csomagot ritkábban kapok, de eddig mind megjött felbontatlanul.
De ezen ne nyissunk vitát, mert tényleg nem annyira stratégiai, mint mondjuk a villany.

Apropó piac. kb. 5 évente szokott felmerülni igény (minden politikai oldalról), a paksi atomerőmű privatizálására, de csak nagyon halkan, suttogva próbálkoznak, valószínüleg sejtik, hogy nem tetszene ez sokunknak. Ha van a közelben piaci hívő (mondjuk egy szdsz-es :-), akkor elmondhatná, hogy egy ilyen privatizáció miért lehet nekünk (a népnek) jó. Még az sem kizárt, hogy van érv mellette, csak nem ismerjük.
Nagyon egyszerű.

Ha a naaaagy távfűtőkazán felszorozva a távművészek működési költséghányadával és 1/szállítási veszteséggel olcsóbb, mint a helyi kazán, konvektor, cirkó, fancoil vagy árapály-erőmű, akkor megéri a leválás. Ínyencek belevehetik a helyi kütyü hosszú távú amortizációs költségét is. (Bár ez feltételezné, hogy a távművészeknél is korrektül számolják ezt, ami azt jelentené, hogy folyamatosan fejlesztenek és nemcsak a törött csöveket foltozzák, ha egyáltalán).

Jelenleg még arra is nehéz őket rávenni, hogy ha egy panelt komolyan kiszigetelnek a lakók, akkor ezt ugyan érvényesítsék már az árban.
Na,még mielőtt itt mindenki azon fikázódna,hogy a politikusok lopnak,gondolja már végig,hogy saját maga köreiben élt-e a hasonlóval,vagy nem.Szerintem mindenki megjátssza a maga kis trükkjeit.
sztiv 2007.09.21. 14:10:03

Egy atomerőművet még én sem adnék el szívesen... Bár mint a mellékelt ábra mutatja, az állami tulajdon nem (sem) zárja ki, hogy fogalmatlan faszok is kerüljenek ott pozícióba. (Lehetett volna ebből a karbantartási balesetecskéből kurva nagy gebasz).

Mondjuk az az igazán csúnya, ha egy állami nukleáris erőműnél is a haveri kontraszelekció kezd működésbe lépni akár vezetők, akár egy karbantartási tender esetén, mert akkor tényleg nincs lejjebb. A magam részéről info híján csak remélem, hogy tényleg csak szimplán hülye volt a döntéshozó, és nem saját zsebre vagy pártkasszába baszogatják a fűtőelemeket. Bár mintha lett volna ott is valami pártközeli botrányocska a vezető gárdával kapcsolatban (?)
Rofa

"A fontos papírokat már rég futárszolgálat viszi, pláne külföldre. A diplomáciai képviseleteken PLÁNE. Csomagot meg aztán defőleg, mert különben esélyes hogy nem kapod meg."

Nekem a papírokat postás hozza, a diplomáciában nem vagyok érintett. :)
Csomagot ritkábban kapok, de eddig mind megjött felbontatlanul.
De ezen ne nyissunk vitát, mert tényleg nem annyira stratégiai, mint mondjuk a villany.

Apropó piac. kb. 5 évente szokott felmerülni igény (minden politikai oldalról), a paksi atomerőmű privatizálására, de csak nagyon halkan, suttogva próbálkoznak, valószínüleg sejtik, hogy nem tetszene ez sokunknak. Ha van a közelben piaci hívő (mondjuk egy szdsz-es :-), akkor elmondhatná, hogy egy ilyen privatizáció miért lehet nekünk (a népnek) jó. Még az sem kizárt, hogy van érv mellette, csak nem ismerjük.


"Árpád tényleg!

Csalsz te adót? "


Van rá egy százasom, hogy evás, vagy az volt, vagy az lesz!


neeskens 2007.09.21. 14:00:31
"Szerintem meg ezt az országot a korrupció tartja egyben úgy-ahogy. Informális kapcsolati hálókkal meg pénzzel lehet csak bármit is elintézni.Ha ennek hirtelen nekimenne valaki bedőlne az egész. "

Faszt dőlne be. Másképp kéne intézkedni, de működne!
Néhány hígagyú bersze éhenhalna, ez kétségtelen, csak nyernénk vele.

Neeskens

Ja, tényleg szar dolog lenne, ha a
levajazott haver helyett esetleg te nyernél önkormányzati megrendelést, mert olcsón és jól dolgozol.

Vagy te volnál a levajazott haver?
bocs, most látom, hogy az atomerőmű 2x ment.
mindegy, legalább hangsúlyos
Rofa!
Nem én vagyok:).Nézd meg az előző hozzászólásomat.
Persze,nagyon jó lenne,olyan országban élni,ahol nincs korrupció.Én nem loptam milliókat,de az egyetemi koleszba jelentkezéskor azért átjelentkeztem nagymamámhoz,mert mindenki ezt csinálja.Amikor anyám 40 évesen gyereket szült,kifizettünk x ezer forintot,hogy ne a környékbeli kisváros,hanem a legnagyobb megyei kórházba kerüljön.Apám a napi 8 óra melója után 30 éve feketén ezermesterkedik. Ahol dolgozom,csak a fizetésem egy részét kapom hivatalosan,a többit zsebbe.Soroljam még?
Ez nem 50 millió,de ez így működik.Sajnos.
És nem a politikusokat védem,csak azért nem kéne habzó szájjal üvölteni,ha mutyiznak.Miért itt ki nem?
neeskens 2007.09.21. 15:18:47

Azt kellene már végre tudomásul vennie mindenkinek, hogy a mi dübörgő pannon pumánk, vagy akármink legfeljebb egy csökönyös egyhelyben álló öszvér lesz, ha mindenkinek megfelel az amiben csücsül, meg tapicskol. És igenis a mi politikai is társadalmi mára a minusz végtelenbe konvergáló "elitünknek" kellett volna példát mutatnia. Persze, hogy mutyizik mindenki. És mielőtt valaki visszasírná a szocializmust megjegyzem ott is voltak szegények! (Ferge Zsuzsa) Csak az igazán elesettekért nem sikk kiállni. És azt sem sikk megmutatni, hogy képesek az emberek boldogan is élni. (médiák - broáf).
...és az elvtársak meg is teszik amit a párt elvár, kimossák a cuslág szennyest, nehogy az az icipici koszfoltocska nyomot hagyjon a szép piros logójukon ! Jön majd a napkeltébe a pattogó hangú baromfi - nem lesz gázár...ja nem ! Nem is történt sikkasztás - mondja majd a szetey, hogy: " kérem én büszke vagyok és a gárda a fasiszta és nem is a cuslág lopott....szóval íme a kulcsár II. ügy. Izgalommal várom, hogy a cuslág gyerek meddig lesz háziőrizetben.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.20. 23:55:50

"ácsi!! a gázár nem sarc! az ennyibe kerül. miről beszélsz?"

Tényleg ? No, csak azért kérdezem, mert emeléskor azt mondták, hogy nyugateurópában is ennyi az ára, csak azt felejtették el mondani, hogy mi nem ott vásároljuk be a gázt, ahol nyugateurópa, valamint azt, hogy jobb nekünk a molos árú gáz, mint a saját, tehát azt meg eladják kanadának. Cö...cö
neeskens

"az egyetemi koleszba jelentkezéskor azért átjelentkeztem nagymamámhoz,mert mindenki ezt csinálja."

Ezt már hallottam mástól is. Jópofa.

"És nem a politikusokat védem,csak azért nem kéne habzó szájjal üvölteni,ha mutyiznak.Miért itt ki nem?"

Te mutyizol havonta ötvenezret. A mutyizott plusszból még mindíg egyik napról a másikra élsz. A politikus meg ötszázat, amit motorcsónakra költ. Miért is nem kell habzó szájjal üvöltened?


Zuschlag:

"Ha két órán át nyugton kellene ülnöm odahaza, kiszaladnék a világból"

Jópofa. Most akkor mit csinál vajon?
0xFFFF 2007.09.21. 15:35:59

Ha taggyules sem volt akkor sikkasztas sem. Igy megy ez.
neeskens 2007.09.21. 14:00:31
"Szerintem meg ezt az országot a korrupció tartja egyben úgy-ahogy. Informális kapcsolati hálókkal meg pénzzel lehet csak bármit is elintézni.Ha ennek hirtelen nekimenne valaki bedőlne az egész. "

Mi történik akkor, amikor a nagy határ szar bedől? Építünk egy újat, szebbet. Szal többször elhangzott itt, hogy mit lehet kezdeni ezzel az elittel stb. Sokmindent nem, de néhány dominót kiemelni a sorból, azért csak megmozgatná az állóvizet.
OK, nem 2,5, hanem 3. Bocs.

Nem ez zavar. Tényleg elfogadom, hogy akik nem szorulnak rá, azok ne vegyenek igénybe támogatást.

Csak az szúrja a csőrömet, hogy azzal a 75e -vel a (leg)felsőbb 10000 tagja lehetek.
Felfele nincs differenciálás.
Kínai piac: mindig azon gondolkozom, hogy ha valóban cél a feketegazdaság visszaszorítása, a józsefvárosi kínai piacnak miért van még működési engedélye... Pofátlanság egy olyan helyet üzemeltetni hagyni, amiről még az utolsó értelmi fogyatékos is tudja, hogy ott még a levegő is illegális! Jakérem nem engedi a jog a bezáratást? Módosítsuk a jogot, vagy állítsunk minden árus mellé 0-24/7 ellenőröket...

Gázár:
Részben egyetértek veled Árpád, viszont ne feledd, hogy a Mol extraprofitot realizál a(z orosz) földgázon.
Madárijesztő 2007.09.21. 16:48:44

Van differenciálás. Ennyi pénzt szántak rá (vitatható, de az áremelés célja az volt, hogy kevésbé legyen veszteséges a kassza). Ebbe a jövedelemstatisztika alapján ennyi és ennyi fér bele. Határ 92e / FE.

Mindannyian tudjuk, hogy a jövedelemstatisztika szar, mert nem jelentéktelen számú ember svarcol.

Mindannyian tudjuk azt is, hogy lesz aki még a svarcoláson kívül is sunyizik, hogy beférjen. Akik mondjuk hárman élnek 300e-ből, azoknál meg is tudom érteni.

(Nem tudom, ha 150e / FE húznák meg a határt, és minden fa mellé ellenőrt állítanának akkor mi lenne... Ez persze teoretikus, mert ilyet nem lehet).

Ja, az elméletnek van egy olyan eleme is, hogy így, a megemelkedő költségek hatására majd korszerűsítés lesz, szintén csak a felső rétegeknél működik, a többiek inkább fáznak. (Illetve van, akik nem fáznak, de idén nem mennek síelni és az autó lecserélését is elhalasztják).

De szerintem hagyjuk abba az osztályharcot mert a végén még megalapítjuk a kommunista pártot :D
BSz 2007.09.21. 17:03:50

A Fáy utcait bezárták, kiköltöztek az árusok az Asia Centerbe... Állítólag megy tovább az üzlet...

A józsefvárosi inkább a nagykereskedelemről szól, és állítólag kőkeményen benne van a maffia. Anno Pintér Sándornak is volt ott valami ügye, nem emlékszem már, talán őrizte a korábbi cége... Mindenesetre súlyos hely az tény.

(Na, most pld. magamat is mutyizáson kaptam, ugyanis rendszeresen szoktam ott parfümöt, piát, csokit vásárolni :)

neeskens

Persze lehet itt felhozakodni az első kődobálókkal, csakhogy az arányok ugye.
Lehet, hogy a papád sem ezermesterkedne
30 éve feketén,ha a sarc nem egy audi
arany szelepsapka formájában testesülne meg.
nol.hu/cikk/464828/

A cikkben Márfai Péter, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének elnöke nyilatkozza:

"Ami Zuschlag politikai jövőjét illeti, az kizárólag az őt támogató bázison múlik. Ha nem veszíti el a bizalmukat - legyen az ügynek bármi a vége -, még visszatérhet" - mondta."

Szerintem ezt az embert is ki kéne baszni a pártból, sebesen!
A helyes válasz ugyanis:
Nem térhet vissza, csak ha ártatlannak bizonyul.
(Ja persze értem én, ha sokan támogatják, nagy a bázisa, akkor mégiscsak jó elvtárs, akár maradhat is)
Súlyos...

érdemes átfutni, bár itt is ugyanezt kérdezzük, boncolgatjuk:
www.nol.hu/cikk/464638/
xenu: el vagy te tévedve, én röhögök rajtad. te tényleg a hörrtévéből meg a dögkútbirodalomból eszel? megárthat.

index.hu/politika/belfold/press0921/
sírtok-ríttok? nesztek.

Varga: Ne osztogasson a kormány
index.hu/gazdasag/magyar/vvgy070921/
Vargának t-k igaza van, persze ő nem a független közgazdász, hanem a pártpolitikus, ezt ne feledjük.

Kérdés, hogy ők hogy csinálják majd, ha újra odakerülnek. (Nem úgy értem, hogy jól vagy rosszul, én a konkrét eszközökre lennék kíváncsi).

Meg arra is, hogy Varga magánemberként beszél ilyen értelmes dolgokat (a kötelező kis túlzásokkal), vagy akkor ez most a fidesz hivatalos véleménye.
asszeretnem megkerdezni, hogy mi jot, ha barmit tett eddig ez a Gyurcsany gyerek, hogy ennyire vedeni fenyezni kell? Az ma mar teljesitmenynek szamit es attol jobb nekunk, ha valaki ~2 even at nem csinal semmit, apolja fenntartja a lopos, hazudos mutyizos rencerunket, majd zart ajtok mogott ezt bevallja? Ezen kivul csinalt valami jot? Az mar onmagaban jo, ha o mondjuk jobb ember a Viktornal?
Ha en megolok valakit es azt bevallom, illetve nem olyan csunyan oltem meg, mint egy masik bunozo, akkor engem is megtapsolnak majd? Ha ez nem az a blog, mert csak a kozepebe olvastam bele es onnan jott az ihlet, majd
keresek masikat.
Hú, egy tök izgalmas dokumentum került a kezembe nemrég. Ajánlom mindenkinek olvasásra!

www1.pm.gov.hu/web/home.nsf/portalarticles/F40B40AE95D9C031C12572580040C06C/$File/torveny.pdf
Aszta, Árpád.
w.blog.hu/2007/09/03/nem_a_haverom_a_kalauz#comments

Tomcatet kihoztad, Zushlagot lecsukattad? Kérhetek én is valamit? Mondjuk egy kapuccsínót?
Nemrég nagy vezérünk szónoklatának egyik alapgondolata az volt, hogy vissza kell szorítani a feketegazdaságot, mert az ugye Európában a legmagasabb. Hivatalos számok szerint 18%. Valóban magas szám /hát még ha nem a Statisztikai Hivatalt vennénk figyelembe! hanem a valós, inkább-30-30%-ot!/ a buzdítás nemes célért való.
Csakhogy vezérünk elfelejtette mellé biggyeszteni azt a számot is, hogy Európában nálunk a legmagasabb az adóterhelés, a járulékokkal együtt 65% körül mozog. és itt sem kicsi az eltérés, merthogy az utánunk következő Svédországban 52%. Mielőtt populista fideszes PRral vádolna bárki is azér gondolkodásra kérnék mindenkit. Hogyan lehet elvárni bárkitől is, hogy minden megtermelt forintja mellé tegyen még kettőt, hogy hivatalos legyen a jövedelme?
Hát szankciókkal. És itt köszön vissza a régmúlt. Lesz majd APEH ami hatalmi diktatúrával /ez esetben nem politikaival/ elveszi. Sőt nem csak elveszi, de tönkre is tesz végleg.

Szóval vezérünknek példát kéne mutatni, igaz. De nem csak példát mutatni, hanem olyan helyzetet teremteni, amiben etikusan elvárható lenne, hogy az állampolgár jogkövető magatartást tanusítson. Ilyen adótejer ugyanis nem etikus. De ami még rosszabb, hogy nem is működik. Mert az a sok % feketegazdaság a piac velejárója. Jó mutatószáma a mai magyar társasalom és gazdaság működésképtelenségének.
Most tényleg a Zuschlag a téma? Esetleg a Szíjjártó, vagy Tomcatbarom? Vegyük meg azt a kibaszott ásdelmagad felszerelést. Ehhez nagyon be kell rúgni, hogy őszinte legyek.
Átmászom a Hölgyvilág portálra, esetleg kersek sok pucér seggű nőt; no csá..
Hát kéremszépen, van itten ez a félelem. A félelem mibenléte abban áll, hogy a Zuschlag gyereket kimossák a szarból, és nem kapja meg azt a húsz évet, ami őreá vár. 20, azaz HÚSZ, azaz köbgyök nyolcezer év, minden TV, rádió és hírportál által gondos kihangsúlyozás révén sulykolva bele az agyakba.

Na mostan itten jövőileg két lehetőség áll fenn. Vagy elítélik, vagy nem ítélik el. Ha elítélik, egyszerű az ügy. Ha nem ítélik el, még egyszerűbb: tuti, hogy a gyurcsány kimosta. Hiszen én is lopok, a szomszéd is lop, a nagymama is a hipermarketben, muszáj, hogy ez a Zuschlag gyerek is lopjon, ő is a mi Kárpát medencénk kölyke, nemigaz? Az egész ország érdeke tehát, hogy elítéljék, mert akkor, ha lebukik az ember, nem érez haragot, ahogy egyébként érez a rohadt rendőr, parkolóőr, ellenőr, APEH levél, stb. láttán, sőt megnyugszik. Hát még a Zuschlag is lebukott kérem! Akkor jogos! Lenne is itt rend hamarost, csak ítéljék már el azt a Zuschlag gyereket. Javaslom a gyurcsánynak, intézze el, hogy elítéljék. Ha ártatlan, akkor is.
hunter41 2007.09.21. 19:42:29

Tudsz egy elfogadható forrást mondani erre a svédországinál is magasabb adóterhelésre?
Na drága én találtam egyet.

Igaz, 2004-es adat.

Sweden 50,5%, Hungary 39,1%, öhöm, öhöm.
Itt a forrás

www.uni-corvinus.hu/.../tanszekek/kozgazdasagtudomanyi/tsz-penz/files/Putan/Europa_adozik_Kiraly_Laszlo.ppt


(Egyébként Litvánia a legalacsonyabb 28,4%-kal. Visegrádiak közül vastagon élmezőnyös Szlovákia 30,3%-kal. A lengyelek alig lemaradva 33% körül, a régióban minket csak a szlovénok előznek meg. Érdekes, hogy a viszpnlyag szociális piacgazdaságot működtető Németország nálunk egy hajszállal alacsonyabb (38,7%) adóterhelést mutat.

Félreértések elkerülésére: ez a teljes GDP-re vetített terhelést (újraelosztási ráta) és nem az élőmunka-terheket mutatja.

T. hunter41!

Javasolnám "újságok" olvasását, amiből kiderül, hogy Magyarországon az adóteher kb. 37,5 % az adóteher, míg a pártlapok esetleg marhaságokat írnak. Bár Svédországban valóban 52 %.
Tessen parancsolni, ennél autentikusabb kevés van.
www.oecd.org/topic/0,3373,en_2649_37427_1_1_1_1_37427,00.html

Van azonban egy lényeges elem, amit el tetszenek felejteni. Magyarországon az a 37.5 % nem tartalmazza a TB-t, míg a svédek 52% a teljes általános elvonást. Pedig a TB bizony adó!

Ja, az OECD vweboldal nem könnyű olvasmány. De kijön az általam említett %. :-)
De tartalmazza, nézd meg a belinkelt előadást. A szociális járulékok alatt. Még az egyes tagország arányai is megvannak (Közvetlen, közvetett, TB).
Ja kérem, újságot az olvasson /különösen hazait/ aki nagyon szereti álomba ringatni magát. Az adóelvonás /járulékokkal!!!/ mértéke pedig pragmatikus valami, ahhoz nem újságra, hanem hiteles forrásra van szükség.
Szlovákiában valóban kevesebb adót szednek be. Ott 17 %-os egységes szja van. A gazdagok sokkal több pénzt kapnak a bruttó bérükből, mint nálunk, a gázár kb. másfélszer akkora, mint nálunk, a foglalkoztatottak aránya is lényegesen magasabb, mint nálunk, a szociális juttatások pénzbeli értéke lényegesen kevesebb, mint nálunk, lényegesen alacsonyabb a rokkantnyugdíjasok lakosságra vetített számaránya, mint nálunk. Utóbbi érték a minimálbérre bejelentettek számára is vonatkozik.
Jézusom, tudnál egy menüponttal mélyebbre is linkelni, ez olyan mint anno a szakdolgozat idején a BIS meg a többi nemzetközi sóhivatal honlapjai :D
Rofa!

Akkor egy kis paraszti logika:
Szerinted hogy jön ki 37.5%, ha maga a TB 39% minden megtermelt forint után? A nyereségadózás is tartalmaz a 35% forrásadón felül 11% TB kiegészítést. Akkor vezesd már le nekem ezt a 37.5%.
Pontosabban áruld már el nekem, hogy milyen trükkel lehet ma hazánkban pénzhez jutni ilyen adóteher mellet?

Ja tudom, a minimálbér.
De már az se, mert az is dupla minimálbér után járulékozik...
Inkább ez a baj, lásd még hivatkozott oldal adóelem-összehasonlító grafikon.

tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=371274&red=latest

A közép- és kelet-európai regionális viszonylatban magasnak számító magyar adóterhelés főleg az élőmunkát terhelő nagy elvonások miatt aggályos. Hazánkban a munka implicit adórátája (vagyis a munkajövedelmeket terhelő átlagos effektív elvonások mértéke a versenyszféra munkaerőköltségein belül) eléri a 40,5 százalékot a 2005-ös Eurostat-adatok szerint, míg az EU-átlag e téren csupán 35,2 százalék.
"
T hunter41!

Amennyiben az adó 65 % lenne, akkor a kb. 23000000000000 Ft magyar GDP-ből a kormány tizenötezermilliárdot szedne be, és akkor lenne harmincadik havi nyugdíj is, meg ingyengáz dögivel. A nagyságrendekkel illik tisztában lenni.
Egy vállalkozásból hazavihető nyereség után a következő módon adózunk:
Bruttó adózás előtti nyereség - 18% nyereségadó, 35% forrásadó, 11% TB kiegészítés, 4 százalék EÜ hozzájárulás, 1.5% szolidaritási adó. Ez nem élő munka, és nagyon messze van a 40%-tól

Ellenpélda?
hunter41 2007.09.21. 20:08:17

Lásd lentebb.

Ugye nálam különben sem 37,5 hanem 39,2%, mint mondtam 2004-es adat, és teljes adóterhelés (redisztribúciós ráta).

Ha a társasági adó + ÁFA + tőkejövedelmek adója ennél az értéknél alacsonyabb, az élőmunkáé nyilván magasabb.

Nem vitatkozom veled, Mo-n magasabb az adóterhelés, csak dühös leszek mikor valaki be akarja mesélni, hogy a svédnél is magasabb.

BTW ezt így nem lehet összehasonlítani. A magyar átlagbér valószínűleg a svéd, holland, UK legalsó kulcsba tartozik. Nálunk a TB állami monopólium, míg máshol (FR) egyrészt kialakult a magánbiztosítók rendszere másrészt még így is komoly Eü önrész van... Szezon a fazonnal, pro és kontra.

De ha nem értetted volna, megismétlem: igen, Magyarországon relatíve magas az élőmunka teljes adóterhelése az EU-átlaghoz és különösen az új belépőkhöz képest, R U happy now? :D
A kb. 22 ezer milliárdos éves GDP-ből az államháztartás jelenlegi költségvetése /még egyszer mondom, TB-vel!!!/ 13 ezer milliárd.
Sajna ilyen egyszerű.
De nehogy aTV Hiradóra hivatkozz, jó?
Bazmeg vegyétek már észre, hogy kurvára elbeszéltek egymás mellett.

T. RoFa!
(majd megkeresem az umlautot egyszer, addig sorry)

Ha az élőmunkát nem terhelné ekkora adó, akkor másból kellene beszedni. Azt meg a nép imádja, lásd ingatlanadó megpendítése. Ha nálunk kevesen dolgoznak, és azok, akik dolgoznak, keveset keresnek (minimálbér), akkor az adónak magasnak kell lenni. Várom a közgazdász guruk nyilatkozatát, de nem arról, hogy ez rossz (olyan nyilatkozatot kb. harmincmilliárdot olvastam már kormányszidalmazással együtt), hanem a megoldásról. Legalább egyet. De annyit minimum.
Még egy /utolsó/ nagyon egyszerű példa. Én mint magyar állmpolgár semmilyen hivatalos formát nem ismerek arra, hogy 1000 Euro jövedelemhez jussak anélkül, hogy még 2000 Eurot ne kellene valamilyen járulék vagy adó formájában befizetnem. Egyébként hazánk egyik legnevesebb könyvvizsgáló cége a könyvvizsgálóm.
Trükközni persze ők is tudnak. De normális és egyenes utaon nekik sincs tippjük.
Ha valakinek van, írja ide le nekem.
vakapad 2007.09.21. 20:19:18

Itt nincsenek közgazdász guruk, csak mintegy 12 dühös ember.

Egyik pillanatról a másikra kizárt, hogy meg lehessen oldani. Evolutív folyamat, sok elemből. Fehérítés, értelmetlen költségvetési kiadások lefaragása, lopás és korrupció (= pazarlás, mert drágább mint amennyibe enélkül kerülne) leszorítása, és voilá, már lehet is adót csökkenteni.

Asszem most nemvagy kint a vízből. :D

Rövid távon lehet esetleg áfát emelni és SZJA-t csökkenteni, továbbá tőkejövedelmet adóztatni, ennek meg lehet tőkemenkítés a vége. Lehet továbbá minden ember mellé adóellenőrt állítani, csak az pont úgy nem éri meg, mint azt a 43 969 268 darab szelvényt kitölteni a tuti öttalálatoshoz.
T. RoFa!
(még mindig sorry)

Egyetértek. Azt még nem mondtad, melyek az értelmetlen (és nem marginális mértékű) költségvetési kiadások, de azt más se meri mondani. Talán egyedül Bokros (13. havi nyugdíj).

T. hunter41!

Ja, ha úgy érted, hogy mint ADÓZÓ magánember nem jutsz hozzá nagyobb jövedelemhez az adók miatt, abban egyetértek, ugyanis magam se vagyok vele másképp, sőt Dávid Ibolya se, ezért harcol az egységes szja-ért, akkor ugyanis lényegesen megemelkedne a nettó jövedelme. Sajnos kevesen vagyunk adófizetők, ezért az átlagos nem annyi, mint az enyém.

A TB bevétel egyébként 3661 millió Ft volt 2006.-ban, a központi költségvetés bevételei 6549 millió Ft, a GDP meg 23753 millió.

z agenthoz: nemcsak karón varjú, de 1 évvel öszöd után lehet, hogy áldozati bárány is...
nagyon kitréningezte a srácokat az az amcsi agymosó arc. már az 50 millás tét is vicc abban a gamában. ennyi 1 rendes smukk abban a partyban. nesztek, konc.
csak fél gőzzel figyeld kisgyerek az évfordulót. itt van z a hangya...
hunter41 2007.09.21. 20:20:19

Ha már így eltévedtünk az átlag és a szórás valamint a többedrendű momentumok szürke zónájában, hadd mondjam a személyes példámat.

A rendes (munka)jövedelmemet érintő teljes elvonás 47,78 %.

Emellett van (szokott lenni) más jövedelmem is, amit 25% forrásadó terhel, ennek bevonásával a teljes jövedelmemet terhelő összes elvonás leesik olyan 42% környékére.

Semmilyen kedvezményt nem tudok igénybe venni, de nem érint a szolidaritási adó sem...
Önkritikát tartok: utolsó zárójeles mondatom visszavonom. Azért mert általánosítottam.
Nincsen Zuschlag-ügy, ezt maga Zuschlag János mondta. És ezt így be is mutatja az összes tv!
A Monty Python-os Erik, a viking jutott eszembe (már a dübörög a Pannon Puma idején is), amikor Atlantisz süllyed és azt skandálják, hogy "nem süllyedünk, nem süllyedünk!".
Szerintem illene különbséget tenni a file-letöltés a minimálbérre való bejelentés és az állami vezetők lenyúlása valamint elbaszása közt. Bár láthatóan kezd divatossá válni az, hogy "összemosni mindet" azaz "egy jelenség tünete" sztem ebben a formában nem igaz.

A minimálbéres dologgal jól jár rövidtávon a munkavállaló is, mert lehet nem lesz oly nagy nyugdíjja, de hol van az? Most meg élhető körülményeket tud teremteni a családjának.
+Felteheti mosolyogva a kérdést. Adózni? Ezeknek?????
A kérdés pedig sajna így jogos. Az ország nem Kovács János kőművesé, hanem Gy.F.-é.

Lefordíthatom: "Úgyis velünk fizettetik meg a saját elkúrásukat. Beleszólás úgysincs, akkor meg ha több marad itthon, könnyebben megfizetem..."
Ugye mennyivel másképp hangzik? :)

A médiaipar izlésformáló törekvése és "extra profitja" vs letöltésben nem az egyszeri letöltő áll a kormány lenyúlásához közel. Hanem az ipar maga. ( Lehet ez jó, mert így működik a "piac"... idővel megmondják mit vehetsz... )
Csupán van jo nehany olyan ember aki nem hajlandó fizetni rakás szemétért, és ha kell neki 1-2 szám inkább beszerzi máshonnan.
Romantikusan megfogalmazva ellenáll az egyszerű agymosásnak.
A szemét következtében visszaeső forgalmat meg rájuk lehet kenni.
T. Kristl!

Valahogy nincs olyan érzésem, hogy a "kis lopás megengedett, a nagy lopás meg nem" elv demokráciánk alappillére lenne. Közgazdaságilag se az igazi, ugyanis ha többmillióan lopnak kicsit, akkor az ötven nagylopás már se nem oszt, se nem szoroz. Az elkúrások állandó emlegetése meg konkrétumok nélkül csupán handabandázásnak tekinthető.
T vakapad.

Ezzel nem is vitatkoztam. Ám valahol illik különbséget tenni. :)
Azt is vitatom hogy a "fej" azért csinálja mert hát mi vérünk, azt csinalja amit a társadalom.
Már csak azért is mert nem mindenkinek adatik meg ugye az áfás trükk vagy a minimálbéres bejelentés... :)

Az elkúrások állandó emlekedése ugyanakkor jelentheti azt, hogy nem óhajtja az illető felsorolni a mindenki számára ismert ügyeket. :) Mivel mindenki számára ismert, és így rövidebb. ;)

Összemosni az elkúrásokat a minimálbéressel meg az áfással az meg maszatolás. :)
Pláne ha a korrupció elleni harc nagy bajnokai a mai napig trükköznek.
Tulajdonképpen nézzünk már bele az M5-ös K. féle ügyeskedésbe.

Egyébként van egy ilyen remek mű, "Aranykoporsó" abban a társcsászár azt mondja Diocletianusnak, hogy nem nyúlhatnak a kereszténykehez, mer a köznép morog... "kezdjük a császárnén".
Na, ez hasonló helyzet.
"Kezdjük a fejen."

A file-letöltés meg a zártabbá váló világrend elleni nemes lázadás. :)

Remélem rajtam kívül az összes normálisan bejelentett és adózó alkalmazott jóízűen szopikázik ezeket a kommenteket olvasva.
Kedves Árpád!

Ennyit a "szabad piacról":

" Népszabadság • Munkatársunktól • 2007. szeptember 22.
Lapunk értesülései szerint a Gazprom januárig 10 százalékkal emeli a Magyarországra szállítandó gáz árát. Jelenleg anagykereskedelmet végző E.ON-nak ezer köbméterenként 270 dollárt kell fizetnie.

Ez a Mol által korábban kötött, 2015-ig hatályos szerződés alapján jóval magasabb, mint számos európai ország tarifája. Tavaly ez alapján még több mint 300 dollár volt az árunk. Ez az akkori magas olajáraknak volt betudható. Az ezt követő 10 százalékos tarifacsökkenés is az olajár csökkenéséből következett. Azóta újfent megemelkedett az olajár, amit az orosz fél az árképlet alapján ismét érvényesít. Ennek megfelelően októbertől már 290, januártól pedig ismét több mint 300 dollárt kell majd fizetnünk. Az importárcsökkenés idén azért nem jelent meg a gázárakban, mert a kormány és a nagykereskedő korábban az akkori gázárak emelkedésének tompítása végett titkos szerződésben a költségek elnyújtott kifizetéséről állapodott meg. A mostani áremelkedést azonban érvényesítik.(M. I) "

Gy. F.-nek valószínű a választások megnyeréséhez ez kellett.

Feleim, mindannyian látjuk, hogy ez itt nem jó. Ahhoz, hogy előre lépjünk, gatyába kell rázni a gazdaságot. Ennek feltétele a korrupció megszüntetése.Ez a legnagyobb lemaradásunk, ugyanis ha javítanánk 20-25 helyet, akkor lehetne beszélni arról, hogy elindult a tisztulás. A másik, hogy előrelökne bennünket az is, ha az adótörvényeket csak 4/5-ös többséggel lehetne meghozni és vátoztatni. Meg lenne az oly régóta hiányolt kiszámíthatóság.

A bíróságokat, ügyészséget függetleníteni kellene végre, és nem csak látszat szintjén. Miután mindig azt követelitek,- hogyan- itt a megoldás. 4/5-ös többséggel el kell fogadni EGY KÖLTSÉGVETÉST %-os alapon. Ez érvényes 15 évig. Innen évente csak a Ft-t kell valorizálni hozzá. Ami fix: az adó, költségvetési számok. Na innen lehet megbízható fejlődésre számítani. Az ugyanis, hogy év közepén kissé lágyabb a széklete a Veres Janinak, és hasraütve átírja az éves költségvetést?-lássátok be nem megy.
Ui:
Z. úr nem fej. :)

Még egyszer a Zuschlag ügy kapcsán:

A diktatúrákban (és ilyen volt Kádár apánk régi, szép, átkos rendszere is) az "Ami nem szabad, az tilos" elv érvényesül. A demokráciákban az "Ami nem tilos, az szabad" elve. Régebben gumitörvények voltak, és ha valakinek nem tetszett a pofája a rendszer bármelyik nagy vagy akár kis, helyi potentátjának (kakas-úr-szemétdomb elv), azzal törvényesen számolhatott le, mert mindig ráhúzható volt valamelyik. Némi csűrés-csavarással ugyan, de törvényesen, és a bíróságok ebben partnerek voltak. Persze azért ma is van ilyen "törvény", mégpedig a "jó erkölcsbe ütközés". A jó erkölcsről tudni kell, hogy mindenkinek van egy különbejáratú, saját jó erkölcse, amit állandóan használ mérceként, és sehogyansem érti, hogy a többieknek miért nem ugyanolyan van. Rejtélyes ügy (persze hivatkozhatunk arra, hogy aki szereti a kelkáposztafőzeléket, az képtelen megérteni, hogy más meg nem szereti, hiszen ő TUDJA, HOGY FINOM - kisgyermekek sokat tudnának mesélni erről).

Ezzel persze csak azt akartam mondani, hogy jogállamban egyetlen objektív mérce van, mégpedig a törvények és rendeletek összessége, minden más csak szubjektív megítélés, aminek demokratikus jogállamban nem szabad(na) érvényesülnie. A törvények és rendeletek összessége egyetlenegyféle, elvileg mindenkire egyformán vonatkozó mércét jelent, aminek alapján ítélet hozható, azaz, ha valaki betartotta a törvényeket, akkor bárki mondhatja rá, hogy rohadt, simlis disznó, de azt is, hogy ügyes. Az objektív mérce alapján viszont nem ítélhető el, az ügyesség versenyképes demokráciákban nem elítélési ok, sőt pozitívum. Az elítéléssel ugyanis a demokratikus jogállamiságba rúgnánk bele (sok ilyen esetén azt tipornánk el), és csökkentenénk a versenyképességet.

Zuschlag esetében azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel túllépett a törvényesség határán (tudjuk, hogy Gyurcsány mit talált az IGYSM-ben, mikor miniszter lett, első lépésként megszüntette a miniszteri keretet, és 10 %-ra csökkentette azt a 2/3-os arányt a támogatási rendszerben, amiről az ifjúbaloldaliak azt gondolták, hogy lévén az MSZP kormányon, automatikusan jár nekik). Zuschlag bűnösségének valószínűségét legalább 95 %-nak mondanám (hozzászokott, hogy megteheti, korábban ezt tette a környezetében mindenki vele együtt), de jó lenne, ha azt az elvet végre elfelejtenénk, hogy ha valaki valamihez hozzájut, de ezt a törvényeket betartva teszi, akkor saját tehetetlenségünk/tehetségtelenségünk okán rendőrt és bíróságot követelünk. Esetenként hóhért. A demokráciához hozzátartozik a verseny, minden használható, ami nem tilos, a szabályok adottak, tessen velük élni.

Akinek pedig a szabályok nem tetszenek, az alapíthat pártot, megnyerheti a választásokat, és saját "erkölcsi mércéje" szerint módosíthatja őket. Szabad a pálya hölgyek és urak.
T. Kristl!
Azért mégiscsak szeretném olvasni azokat az elkúrásokat. Valahogy jobban tudnánk beszélni róluk, meg aztán érvelhetnénk is, mivel kevéssé kedvelem a "De igen", "De nem" típusú vitákat.

T. molaris!
A gazdaság gatyába rázása igen sajnálatos módon nem tartozik a közgazdaságilag primitív feladatok közé. Magam például csodálkozom az ipar száguldásán (pannon puma, majdnem 10 % az első hét hónapban), noha mindannyian tudjuk, hogy épeszű cég Magyarországra már nem jön, mert nincs szabad munkaerő (illetve ami van, az drága és képzetlen - a cégek közül talán a Hankook kivétel, de ahogy látom, ő se lesz itt sokáig). A mezőgazdaság gatyába rázásához meg Szent Pétert kellene először gatyába rázni, úgy tudom, odafönt az időjárásért ő felel. Az állami beruházások lecsökkentek, a "gatyába rázáshoz" nyilván növelni kellene ezeket. Ez egyben a hiány növeléséhez és a forint összeomlásához is vezet, lehet, hogy mégse lenne jó?

Az baromi érdekes lenne, ha az adótörvényeket 4/5-ös többséggel hoznák, gyakorlatilag lebénulna az a szükséges iterációs folyamat (kormány mindig igen, ellenzék mindig nem, totálisan függetlenül attól, hogy ki van kormányon), amivel a mindenkori hazai és (sajnos állandóan változó) nemzetközi gazdasági helyzethez lehetne igazítani a magyar gazdaságot. Na persze kiszámíthatóság az lenne dögivel.

A 15 évre tervezett költségvetés szintén érdekes gondolat. Néhány közgazdász támogatót azért még kellene hozzá szerezni.

T. Ne félj!
Bizony hogy ez kellett Gyurcsánynak a választások megnyeréséhez. Semmi más. Most már csak az a kérdés, hogy a fogyasztóknak ez jó volt-e, vagy rossz. Ha ugyanis jó volt nekik, akkor ez, a látható és méltánylandó erőfeszítések ellenére, mégse vet Gyurcsányra rossz fényt (a fenébe is!).
Ügyes. Törvényes is volt a szónoklat.
Jó erkölcsbe való ütközés. Azt hiszem a kopaszmercis írt itt nemrég a tisztességtelen piaci magatartásról például, hogy egy kicsit tágítsuk a kört, a kelkáposztafőzelék egyéni ízléspreferenciáját illetően. Na nem mintha az erkölcsről szeretnék monologizálni.
vakapad

ez azért humornak szántad nem?

Mikor a MOL a Gázprommal 2015-ig szerződést kötött, akkor még a részvények 25+1%-ban állami tulajdonban volt. Hogy lehetett az europai árak feletti árban megegyezni?

molaris 2007.09.22. 11:38:52

15 éves költségvetés? És mi van közben a választásokkal és a változó makrokörnyezettel? Négy ciklusra előre megkötöd a mindenkori kormány kezét, rendben. Akkor minek választásokat tartani?

Vagy csak a főösszegről beszélsz? Esetleg fejezet? Cím? Alcím? Még lejjebb? És honnan tudod, mire lesz szüksége a Nemzeti Színháznak és a nyugdíjalapnak 15 év múlva?

Kivitelezhetetlen, jól hangzó lózung.
vakapad 2007.09.22. 12:30:35

A mezőgazdasághoz St. Peteren kívül más is kell. Például kiszámítható birtokviszonyok (nincs - magyarfődnemeladó), előre tekintő és a piacot vizslató gazdák, vagy legalább az őket képviselő szakmai szervezetek legyenek ilyenek (nincs) és főleg koncepció (nincs).

Csak és kizárólag niche termékek és szolgáltatások segítségével juthat valahova a mg. Biotermék, minőségi gyümölcs, magasabb feldolgozottsági fokú elitcuccok a kecskesajttól a mangalicasonkáig, minőségi tájborok hungarikum szőlőkből egy-két húzónévvel, falusi turizmsu ezerrel. Az intenzív mennyiségi gazdálkodás kevés kivétellel nem a mi terepünk.

érdemes olvasgatni itt, lazán kapcsolódik a témához: buvosszakacs.blog.hu

T. Ne félj!

Csak a tájékoztatás végett:
"Ne feledjük, hogy itthoni kényelmünket háromnegyed részben a Nyugat- Szibéria fagyos vidékein termelő kutak kincse szolgálja. A földgáz mint termék költsége a végfelhasználói gázár 60-70%-át teszi ki. Idehaza a végfelhasználói árakra legnagyobb befolyással bíró földgáztermékárat az elmúlt években két fő tényező határozta meg. Ezek az orosz import (hazai fogyasztás 75%-a) gáz beszerzésének ára, illetve a hazai gázkitermelés (hazai fogyasztás 25%-a) költsége. Előbbi a MOL és a PANRUSGAZ (GAZPROM) közötti, 1996-ban kötött hosszú távú szerződésbe foglalt ármegállapítási rendszeren nyugszik. 2004. januártól a hazai kitermelésű földgáz értékét is az említett szerződésbe foglalt értékhez köti az új gáztörvény (GET). A szerződésbe foglalt árszabályozás jellemzője, hogy az a kitermelőnek a lehető legmagasabb járadékot biztosítja azáltal, hogy a gáztermék árát a gázfelhasználás – kitermelési és szállítási költségek által meghatározott – határköltsége helyett a helyettesítő alternatív tüzelőanyag, azaz bizonyos kőolajtermékek piaci árához indexálja oly módon, hogy a kialakuló gázár mellett a fogyasztóknak éppen ne érje meg gáz helyett olajtüzelésre váltaniuk. Ezt az árazási elvet az 1960-as években Hollandiában alakították ki éppen abból a célból, hogy az állami tulajdonú gázmezők kincsének értékesítéséből a holland állam a legnagyobb járadékbevételre tegyen szert. Ezt a rendszert adaptálta a MOL–PANRUSGAZ-szerződés is."

Annyit még, hogy Magyarország a gáz 75 %-át importálja, valamint a Gazprom méretéhez kicsi piac. Nemigen volt a MOL nyeregben a tárgyalásokon, ha kereskedelemtechnikailag tekintjük az ügyet.

Egyébként ezt se humornak szántam.
T. RoFa!
(még mindig nincs umlautom, izvinyítye pázsálusztá)

Az persze gyönyörű lenne. A vázolt jövőkép elérési technikáját tekintve vannak azért problémák:

1./ A "magyarfődnemeladó" állapot még sokáig fenn fog maradni. A választások azok választások, ugyebár, meg osztán népszavazás is lösz.
2./ A szakmai érdekképviselet sosem szakmai, hanem mindig politikai. Mezőgazdálkodók kontra adófizetők, St Peter negatív működése miatt. Tóta W. is írt már erről, ha jól emlékszem.
3./ A biotermék akkor adható el drágán, ha a piac hajlandó megfizetni. A magyar nem hajlandó, külföldön meg csak iszonyú pénzzel és sokévi munkával lehet egy új, ismeretlen brand-ot bevezetni.
4./ A falusi turizmus nálunk egyelőre Zimmer Feri szinten működik. Talán az EU pályázatok segítenek, de azt tudomásul kell venni, hogy a megtérülési ideje nagyon hosszú. Ki veszi majd tudomásul?
4./ Idén azért nem rossz az intenzív mennyiségi gazdálkodóknak, búza- és kukoricaár az egekben. Jövőre persze mindenki azt fog vetni, és ha StP 2008.-ban jól működik, belefulladunk. Ahogy tavaly is.
Molaris, mindig megmosolyogtat, amiket írsz, vagy ahogyan ;) bekopizom ide a "másik feledet", a dáridós topikról. Nem vagyunk ötletszegények pl. a korrupció megszűntetésére vonatkozóan, ugyanakkor igény az akkora van rá, hogy emiatt van is és virul is.

Shenpen · neokon.blog.hu 2007.09.08. 21:55:57
"Jelmondatunk szerény, de irányt mutató: Egy nemzet boldogsága inkább függ az emberek jellemétől, mint a kormányzás formájától."

Ez tökéletesen igaz, és nagyon jó mondat, de akkor miért a postabezárásokról ír meg a létrehozandó értelmiségi felsőházról ami természetesen a kormányzás formáját befolyásolná? Amikor ezeknek semmi köze az emberek jelleméhez.

Szerintem a kapitalizmus morális alapját - ami szükséges, mert anélkül nem megy - nem az állami szférában, hanem a civil társadalomban kell létrehozni, egyszerűen azért, mert csak ott lehet: Bővebben: neokonblog
T. vakapad

Oké, hogy ne legyek negatív nem csak elqrás :)

Beszélgessünk el az M5-ös építésének módozatairól, miért került ennyibe, miért volt annyira drága, miért kellett garantált nyereséged adni mellé ahol az üzemeltetőnek nem érdeke a nagy forgalom. Ha megvete az állam, mért csak egy részét, és mért akarta más versenyzők kizárásával ugyanannak az üzemeltető cégkörnek eladni, akitől vette, pár hónap multán, a vásárlási árnál lényegesebben alacsonyabban.
Miért nem lett országos sajtóvisszhangja. Stb. :) Egyáltalán a strabag-ügy mér "osztrák belpolitikai" ügyként lett tálalva? :)

A magyar mezőgazdaság koordinálása és érdekképviselete az euban miért késik még mindig? Mi végtére a feladata? A nagy befektetést igénylő összetett rendszer (mint egy csatornázás-öntözés megtervezése és kivitelezése... ) megvalósítása érdekében a megfelelő minisztérium milyen erőfeszítéseket tesz. Mennyiben következetes a magyar gazdák nevelésében, és segítésében. Milyen stratégiai tervekkel bír hosaszú távon a megváltozó éghajlati körülményekhez és az ezzel felboruló világpiachoz viszonyítva. Hpgy egyáltalán ilyen minisztérumoknak legyen bármilyen értelme az országban. :)

Miként szeretné Gy. F. kormánya és pártja a Z.-úr ügyéhez hasonlatos, középvezetői szinten jellemző maszatolásnak és pénzelfolyásnak gátat szabni. Mennyiben egyszerűsödik, és hm ésszerűsödik általában a páylázati rendszer az országban ennek érdekében.

Készült e kimutatás hogy az autópályák emellett mekkora mértékben dobják meg a környék gazdasági fejlődését.

Kezdetnek ennyi elég?
vakapád,
1., a főd bizony pár év múlva eladó lesz, és majd jönnek azok, akik hajlandóak korszerűen termelni rajta (hallottatok már pl. a szkennelős , növényfelismerős kapálógépről?)
2., Ja.
3., Egyre inkább hajlandó megfizetni a biotermékeket meg a hungarikumokat. Nagyságrendeket fog 10 éven belül növekedni ez a piac itthon is. (Az más kérdés, hogy az alulképzett magyar paraszt nem tud biót termelni, de majd aki helyette megveszi a földet - pölö a holland paraszt - az majd fog. És még több adót is fog fizetni mint a magyar. Ha magyar paraszt létére eltékozolja a hon drága főgyét értékesíthetetlen buziságokra, hát csak jöjjenek, akik megbecsülik azt és értenek is hozzá. Voltak ilyenek nemrég, úgy hívták őket, hogy téesz agronómusok... Ők már kihaltak. )
4., Vannak nagyon fasza falusi turizmusos helyek itthon, csak ki kellene próbálnod.
5., Azért nézd hozzá a termésátlagokat is, az árak önmagukban nem sokat mondanak.Kurva nagy aszály volt az idén, főleg a kukoricára. Ettől még igaz, hogy jövőre nagyobb lesz a vetési kedv, de most úgy néz ki, hogy sanszos lesz a magas ár még akár magas termésátlagok esetén is. Lehet néha a parasztoknak is mázlija. Az viszont igaz, hogy ettől nem modernizálódik a parasztok agya.
A visegrádi országokban Magyarországon a legalacsonyabbak a bérek.

Míg hazánkban 112 ezer forint a nettó átlagkereset, Szlovéniában ennek közel kétszeresét kapják kézhez a munkavállalók. A magyarokat többek között a csehek és a lengyelek is megelőzik, sőt idén a szlovákok is lekörözték hazánkat 116 ezer forintos átlagkereset
Guga 2007.09.22. 17:16:57

(hallottatok már pl. a szkennelős , növényfelismerős kapálógépről?)

-

Jah felénk Józsi bácsinak, Béla bácsinak, Julis néninek, Mari néninek hívják ezeket a szerkezeteket :D
vakapad 2007.09.22. 13:57:35

Nekem Alt + 132, mármint az: ä.
Szerintem az öntözés és a belvízelvezetés megoldása is drámai javulást okozna a termelékenységben.

Ez mintha már több ezer éves technológia lenne.
Szolgálati közlemény: rigt alt (altGr) + a = ä

:D

Nezőgazdaság: lehet így is gondolkodni, meg lehet úgy is gondolkodni, hogy coki stájer, füvesholland, békazabáló paraszt, a magyar földön a magyar gazda termeljen nyereségesen (vagy akár veszteségesen), majd kifizetjük. És én azt mondom, hogy még az utóbbi is egy érvényes gondolkodási keret, vannak akik egyszerűen ezt gondolják, és kész.

Csak ott kezdődnek a hatalmas problémák, hogy akik a leghangosabban üvöltöznek parasztügyekben, azok speciel kurvára nem is értenek hozzá, és nem is érdekli őket az egész. (Most éppen a jelenlegi ellenzék, ha változás lesz, akkor majd a szocik). Egész egyszerűen a magyar parasztot túszul ejtette a politika még a kárpótláskor, folytatva Torgyán doktorral és a kis gizda pártjával. A történelmi-nemzeti érzelmek mellett (még csak 160 éve volt a jobbágyfelszabadítás és 60 éve a földosztás, aztán téeszesítés! alig pár generáció!) rájátszanak a zsigeri félelmekre is, hogy majd ha nem termelik meg itthon, nem lesz kaja, amit megegyünk, és kiszolgáltatottá válunk.

De ez nagyon hosszú téma és nem igazán hiszem, hogy bárkit is érdekelne. Mindenesetre just a hint: nem minden külföldi gabona génkezelt szar, a szlovák brindza nagyon finom, de ettem már jó magyar kecskesajtot is, pedig az meg inkább francia 'gallikum', továbbá tessék csak körülnézni egy átlag olasz piacon, fűszerboltban. (Ahogy olvasni tessék: mezőgazdaság-ügyben is szálljunk le a lazán odakenhető sztereotípiákról, mert hamisak). Hosszú távon egy dolog dönt: a vásárlóerő. Akar-e a magyar piac igényes termékeket enni. Ha akar, akkor vagy megtermelik itthon, vagy megvesszük külföldről. És ha így megy tovább, tényleg lehet hogy itthon, de nem magyarok termelik majd.
Árpád, írtam mailt egy közös blogbeli "ismerősünkről".
RoFä!
Sok érdekes dolgot irtál,de egyet mindig kifelejtetek.
1x van az elmélet,aztán van a gyakorlat.
Makó->Jeruzsálem.

"Hosszú távon egy dolog dönt:a vásárlóerő.Akar-e a magyar piac igényes termékeket enni"
Ez az elmélet.
Jelentem akarNA,de ma Mo-on több millió ember az igénytelen,vagy inkább az alapvető élelmiszert sem tudja,vagy nagyon nehezen tudja megfizetni.

Ez a gyakorlat.
Ez nem CSAK PIAC kérdése.
Mi az,hogy társadalom?Szolidaritás?
Miért fizetünk adót,járulékokat,Áfát?Miért választunk vezetőket?/parlament,kormány/

Szerintem azért választunk,hogy a vezetőink az elmélet és a gyakolat között megtalálják az optimális, a nagy többség által is efogadható egyensúlyt.Semmi bűvészkedés meg lopikálás.

A tiszta piac=mindig az erősebb kutya b.....,és mindig kevesebb az erős kutya,mint a gyenge.
az ember egyik jó tulajdonsága a szolidaritás.
RoFä 2007.09.22. 22:01:23

Kopipészt rulez!

Nemrégiben parasztoztunk agyba-főbe itt a blogon és nagyjából alaposan mellényúltunk sok mindenben.

Egyébként én egész nyáron nem tudtam rendes gyümölcsöt venni. Drágán sem.
A szomszédomtól kaptam egy zacsi háztáji barackot, paradicsomot, szőlőt. Húúúú.... anyám évek óta nem ettem ilyen jót. Már el is felejtettem, milyen is az ízük valójában. Nem igaz, hogy miért nem lehet ilyet kapni sem a zöldségesnél, sem a boltban, de még a piacon sem. Hogy gennyednének meg. Sőt, mintha az ár fordított arányban lenne a minőséggel.
hvg irja hogy fehergalleros kozpenzcsapolo halozat a szocialistaknal es azt is hogy Bacs-Kiskun a kozpenzek Bermuda-haromszogekent valik politologiai fogalomma. ze janos a cuslag szamara bilincsben sincs valamifele ugy és azt ki tudja hogy vajon mar Kecskemeten es Bajan is szimatolnak-e a fiatalokra ..... ?
Szolgálati pótközlemény: altGr + e úgyszintén ä-t eredményez (mikor mellik kézreesőbb)...

6.Lenin 2007.09.22. 23:04:40

Na, pont erre írhattam volna. Nem igaz, hogy igénytelen és csak olcsót akar venni az ember. Inkább fizetek többet, de az legyen ehető. És ez gyümölcsnél nagyon igaz. A tökízű dinnye, a savanyú paradicsom, a betonkemény barack, stb. ugyanannyiba kerül, mint a jóízű. Idő előtt leszedik a disznyók, hogy jobban elálljon, ne legyen lekvár a szállítástól, meg szezon előtt drágábban lehet eladni, mint amikor dömping van. De leginkább - szerintem - eladják nyugati/flancosabb piacra a jobb minőséget, mi meg drágán vesszük a kaksit. Grrrrrrr.
Nekem AltGr + e = Ä és AltGr + a = ä

De továbbra is maradok a kopipésztnél.
És különben is: Monnyon le!!!!!!!
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.09.22. 23:19:41

A Mórakert fürtös paradicsoma egész jó bír lenni, próbáld ki. (Persze legjobb ha frissen szeded, akár az erkélyről :)
RoFä 2007.09.23. 08:42:55

Köszi. Már én is gondoltam arra, hogy bevetem az erkélyt. Anyum méregerős vietnami paprikát termesztett rajta, egy életre elegendő termett belőle és eláll szépen szárazon.
Láttam én is virágárusnál piciparadicsomot, lehet jövőre veszek.

:-)
äääääääää

Köszönettel mindenkinek, aki e tárgyban írt.
Kukacka!
Már megint a szövegértés probléma.
Én nem azt irtam,hogy az emberek szart akarnak enni,hanem sok százezer család már a szart sem tudja megfizetni.
Mit gondolsz havi 50-60 ezer/fő,vagy ez alatt mire elég?
Próbálj számolni!
Villany,telefon,vizdij,anyámkinyadij,stb,stb,
utazás,gyógyszer sok apró napi kiadás.
Mi marad kajára?
Ha netán még gyerek is van,több is.
Ne átlagokat számoljunk!
Szeretnék már látni egy pontos kimutatást,a bérből élők mennyit keresnek valójában.
x drb > 1 mill/hó
x "
x "
Miért marad le mindig,ha azt kérdezem,mire elég a minimálbér?
Miért törlődik a hozzászolásból?
Tilos róla beszélni?
Tényleg ennyire szart ér?
Carnivora

"A visegrádi országokban Magyarországon a legalacsonyabbak a bérek.

Míg hazánkban 112 ezer forint a nettó átlagkereset, Szlovéniában ennek közel kétszeresét kapják kézhez a munkavállalók."

Ez azért is fontos, mert Szlovénia soha nem volt tagja a visegrádi országoknak.
6.Lenin 2007.09.23. 13:20:48

Ilyen kimutatást nemigen fogsz látni, legalábbis nem egyfélét

- Hivatalos APEH
- KSH jövedelemstatisztika
- TÁRKI panel
- Különböző piackutatók felmérései
- Fásomtudja

Mind mást mér, és nagy különbség hogy a hivatalos nettó BÉREKET, a JÖVEDELMEKET, vagy az ún RNEDELKEZÉSRE ÁLLÓ JÖVEDELMET nézed. És hogy beszámítod-e a svarcot és esetleg a háztájit.

Kérdésedre: a minimálbér, igen, pont szarra se elég (drága ám a jó tehéntrágya.)
Hát ez az!
Ezért nincs megoldás,elméletileg 120 körül van az átlagkereset,ehhez számitják az árakat.
Gyakorlatban pedig több millió emberke él ennek a feléből,aztán,hogy ne legyen éhséglázadás,segély,kompenzáció meg mindenféle osztogatás.Közben lopni is kell,meg rákényszeritik az embereket a feketemunkára,merthát lent is szeretnének élni.
Igy aztán mindig ott koválygunk ahol a gólyafosch.
Az elméleti magaságból egyszer már le kéne jönni a gyakorlati szintre is,talán közelebb kerülnénk a megoldáshoz is.
Nemigen számítanak semmilyen árat. Az energiahordozóknál igen, de minden egyéb szabadáras úgy 18 éve. És az ehordozóknál is van köze a piaci árhoz. (A politika-alapú húzogatástól eltekintve követi annak emelkedését hosszú távon, ismétlem hosszú távon).

Számíthatnának alacsonyabb árat, ez volt egy ideig (lakossági dotált gázár). Az a közösből megy. Innentől meg tudjátok, indulhat a vita hogy miért nincs a közösben egyéb, ki döntse el hogy mire jut és mire nem, és igazságos-e az úgy, meg satöbbi.

Amúgy toljad az elmélet nélküli gyakorlatot, kíváncsi vagyok rá. Szerintem ugyanis olyan nincs.
Most jöttem meg Bulgáriából. Két dolog tűnt fel:
1. úgy néz, ki, hogy a magyar politikai elit sikkasztásból elégséges a bolgárokhoz képest, mert Bulgáriában csak az van, amit magánberuházásban megcsináltak, a többi úgy néz ki elveszett.
2. adózási bulldózerkezelésből nagyon jók. Mindenhol(!) kaptunk tételes számlát.
na tessék, a kurva annyukat:
index.hu/politika/belfold/kolts070923/
a kőccségtérítést ugye nem kell elszámolni? csak úgy 18 misi zsebbe... fasza, mi meg fizessük be...
pifasz a lócsájukba!
RoFä!
Természetesen nem számolnak semmit,kinyitjuk az ablakot és bezug,mint a tavaszi szél.
Csak a Világpiaci Jóska számol valahol egy sötét szobában,mi meg átvesszük.
Mondjuk az Audi ugyanannyit fizet Dajcsban a melósnak,mint Györben.Ja.
Az elmélet nélküli gyakorlatról,légyszi olvasd el,mit irtam 2007.09.27. 23:04:40-kor.
Ha elméletileg a tuti kőbe van vésve,miért nem happy mindenki?Hol cseszik el a mókát,
Szerintem nem a magyar melóstól függ mennyit ér a munkája,ugyanis nem ő határozza meg,mit kell neki gyártani és hogyan.
A süketelést kéretik mellőzni.
Ugyanaz a melós nyugaton,nyugati szinvonalon,nyugati bérért is képes dolgozni/természetesen nem mindenki/,de ott sem mindenki lángész.
A szinvonal,a technológia,ár,bér fent dől el,nem lent.Ne tologasuk a felelőséget.
Szerencsétlen Zuschlag vérgeci nyálasképű János. Sajnálom a tenyérbemászó orcáját...

Közben meg a gyurcsányok és joszipok vígan röhögnek a markukba...

Árpádunk meg nyomja a propaganda agitprop szöveget. Elvtársok, söpörjük a padlást, pusztuljon a kulákja. Buldózert a néprontó adócsaló gennyestöbbség magyar bandának. Ja. Így is lehet. Elvtársok. Kérjünk jó sokat, amennyit úgysem tudnak adni. Mert ha adnak, megdöglenek. Nem adnak? Na, akkor viszont joggal döglesztjük meg őket. Csak így tovább, elvtársok:)))
ok. ertem.
ezek lopnak. mar mint a szegfuvesek.
meg a tobbiek is, a narancsosok, na azok is lopnak.
nyilvan nem szabad kihagyni a dobogosok kozul az elenjaro - mandatumhoz jutas tekinteteben mar aligha - harommadaras tarsasagot sem.

a kerdes szamomra tehat az, hogy hogyan is kerultunk ide, ahol vagyunk. ugy ertem, a sor vegere, a bbb minuszba, a minusz ezermilliardok koze.

mert ott vannak az axiomaink, amiben mindenki egyetert:
- ezek mind lopnak (feltetelezhetoen a kormanyzo partok jobban tudnak lopni)
- a 17(18) eve megkesett strukturalis reformok miatt az allamhaztartas megeszi sajat magat, es deficitet urit.

de polgarok, elvtarsak, azer' itt megint santit valami. az utobbi 5 evben nagyon megugrott a deficitcsuszda. ennek az axiomainkbol levezetve ket oka lehet:

- a strukturalis reformok hianya exponencialisan novekedo deficitet termeltet az eloregedett allami gepezettel
- ... (ezek b+ jobban lopnak, mint eddig barmikor)

na, szerinted mi lehet az ok?
index.hu/politika/belfold/0924jlk/

Rend itt csak egyféleképp lesz: kiválasztunk 386 lámpaoszlopot, és nevet adunk nekik:

DR. ÁDER JÁNOS
ÁGH PÉTER
ALEXA GYÖRGY
ALFÖLDI ALBERT
ALMÁSSY KORNÉL
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
ARATÓ GERGELY LÁSZLÓ
DR. ASZÓDI PÁL
DR. AVARKESZI DEZSŐ
...
zuschlagen bevág
becsap
üt-ver
püföl
becsapódik
zuschlag (r) ráadás
pótdíj
felár
zuschlagfrei portómentes
pótdíjmentes
zuschlagsfrei portómentes
pótdíjmentes
zuschlagskarte (e) pótjegy
Keresés a kibővített szótárban :

2 különböző kifejezést találtam:
zuschlag (r) pótlék
adalék
hölgyek és urak!
az a baj hogy ezek nem csak lopnak.
talán még annál is nagyobb kárt okoznak azzal, hogy nem értenek ahhoz amit csinálnak.
a vezetést tanulni kell, valamint nem árt ha az ember erre születik. csak az utóbbiból van bennük egy csipet.
de az előbbi (vezetéstudomány, szervezés, tervezés) totálisan hiányzik.
egy nyugateurópai középvállalat tanult középvezetője ezeket röhögve kenterbe verné.
"eladó az egész világ"
süti beállítások módosítása