W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kompország vitorlát bont

2010.12.28. 06:38 Tóta W. Árpád

Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de, éppolyan durva. És ez az év semmi másról nem szólt, mint hogy az optimizmus, a szorongásokat enyhítő, szkeptikus jóindulat tévedés volt. Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték, bazinagy szarosszendvicset kaptak a képükbe. Semmi nem jött be, az égvilágon semmi. A gyurcsányista rettegőket igazolta az élet. Ezt még pár napig büntetlenül pontokba lehet szedni. 

Utána is igaz lesz azonban.
 

Perverz újraelosztás

 
Azok a jobbosok, akik a Fidesz kellemetlen, antiliberális allűrjeitől ódzkodtak, még ők is tartották magukat a tételhez, hogy ha másban nem is, a gazdaságpolitikában sokkal ügyesebbek, mint a legokosabb szoci. 
 
Ennek emblematikus eleme az egykulcsos adó, ami mellesleg ősi liberális szokás. Na ezt megcsinálták, nem vitás. Van viszont vele egy aprócska, kábé garattól ánuszig húzódó bibi. Az adócsökkentéssel a közterhek összege nem lett kevesebb, mivel a kiadások megvágásához viszont nem fűlött a foguk. Saját választási ígéreteikbe (és hallgatásukba) gabalyodva konkrétan elsumákolták az egykulcsos adó másik lábát. A műtét sikerült, a beteg meghalt.
 
Az eredmény természetesen deficit. Annak kezelésére látványos kapkodást mutattak be: próbálkoztak a hiánycél növelésével, a különadókkal, a nyugdíjszámítás kozmetikázásával. Végül ennél maradtak, és közben örömmel rácuppantak az eddigi megtakarításokra. Nézd már, Viktor, pénz! Lopjuk el, és osztogassuk szét! Ennek a – törvény által magántulajdonként védett – tartaléknak a felélésére alapozzák a gazdaságpolitikát. Végül is csak kicsit gusztustalanabb, mint külső hitelből, ahogy Medgyessy csinálta. Hogy utána mi lesz, azt a tökük se tudja. A nyugdíjvédelmi megbízottnak meg semmit se kell tudnia, egész más az ő hivatása.
 
Az állítólag a Fidesz tenyerén hordozott aktív középosztály az adókedvezményt a saját megtakarításával fedezi, amíg az kitart. Utánuk az özönvíz.
 
Az elismerten kockázatos kísérlet a pozitív forgatókönyv szerint oda lyukad ki, hogy az alacsony adótól hülyére pörgi magát a versenypiac, és Európa Dél-Koreája leszünk. Ez eleve merész feltételezés, ráadásul maga a Fidesz és kormányzása az egyik akadálya.
 
Az alacsony adó tényleg vonzza a tőkét, más tényezők viszont taszítják. Ilyen például, ha nem tudhatja a befektető, hogy a gyár holnap is az övé lesz-e, vagy a rendkívüli világéjszakára hivatkozva portfóliójába emeli az állampárt. És nem tudja előre azt sem, mennyit kell adakoznia, hogy ne tegyék tönkre. Az állam ugyanis termelni bár nem tud, a szabotázsra számos eszköze van. Számíthat például a különadók kivetésekor, melyik vállalat mennyire volt kedves, jólnevelt, melyik vette figyelembe hirdetései elhelyezésekor a nemzeti együttműködés szerződött partnereit, és melyik reklámozott nemzetellenes felületeken.
 
És ez nemcsak nagyvállalatokra igaz, hanem egészen a láthatóság szintjéig lefelé. Hiszen van a Pártnak szeme, keze és zsebe megyei, városi, falusi szinten is. Ez a rendszer így működött: pucsítani kell a téeszelnöknek, akkor is, ha ocsmány alak. És ez a rendszer nem bizonyult gazdaságilag fenntarthatónak. Az egyetlen cél, amiért annyian eltekintettek a Fidesz otrombaságától, elérhetetlenné válik éppen az otrombaság, a kontraszelekció miatt. A liberális gazdaságpolitikát keresztbe veri az antiliberális zsákmányszerzés. Magyarország nem lett biztonságosabb gazdasági közeg Orbán kormányzása alatt.
 

Kádár koponyája

 
Hatalomra kerülése óta (meg előtte) sokszor megkapta Orbán Viktor, hogy Kádár az ő szerepmodellje. Bár nyomokban tartalmaz Horthyt és Antallt is, ezek nüanszok; a legközelebbi hasonlat tényleg az MSZMP első titkára. A mai fideszes slepp simán elképzelhető, ahogy 1989-ben a Köztársaság téren, ízléstelen függönyök mögött hallgatják a pimasz ellenzékieket, akik jogállamot meg sajtószabadságot akarnak, és gúnyos megjegyzések között fontolkodnak, hogy lehetne befogni a pofájukat ezeknek a kis köcsögöknek. Nem volt Magyarországon Kádár óta olyan kormány, amely ennyire idegesen fogadta volna, hogy nem uralja a teljes nyilvánosságot. Akkor underground amatőrzenekarokat figyeltettek és szuttyongattak, most a blogokig merészkednek a pribékek és pribékhölgyek. Mert összefossák magukat a gondolattól, hogy valami titkos sarokban kiröhögik őket.
 
Itt döccen a Kádár-párhuzam. Az érett szocializmusban már nem lehetett akármiért agyonütni az újságírót, a szabályok le voltak fektetve, a morgolódás joga adott volt. Most az jön, hogy a közerkölcs nevében megszívatható bárki, akire pikkelnek. Csak a személyes bizalom tehetne optimistává, de sajnos a médiahatóság nem szentekkel van tele, hanem ami a szentnek az ellentéte, azzal. Állampártok ritkán nemzenek szenteket. Ha mégis, azokból hamar kurva lesz.
 
A forradalmak rákfenéje, hogy elölről kell kezdeni mindent. Jön az új osztály, ahogy a nemesek helyébe a kommunisták léptek Kelet-Európában, úgy a komcsi funkcik és cenzorok székébe ülnek az új genyók, és jól érzik magukat ott. A szocializmussal és a proletárdiktatúrával kiegyeznek, ha ők csinálhatják. Újra elkezdi egy nyeretlen banda a határok feszegetését, elfelejtve azt is, amit a szocik megtanultak 56-ban. Nem, Kádár ennél sokkal reflektáltabb államférfi volt.
 
A szocializmus ugyanis hazugságok és féligazságok gondosan kidolgozott, interkonnektált rendszere. Teoretikusok és filozófusok álltak mögötte, a munkásmozgalom évszázadai. Rendszer nem lesz pusztán ambícióból és akaratból. Abból csak beszarás lesz.
 
További tévedés a nosztalgia összekeverése a jelenidővel. Kádár rendszerébe ma tényleg milliók vágyódnak vissza, ennek azonban nem az az oka, hogy akkor boldogok voltak, hanem hogy rosszul emlékeznek. Igenis utálták, szenvedtek, és az első alkalommal leszavaztak akárki másra.
 

A Nemzeti Turing-teszt Rendszere

 
Kádár is lemaradt a fejleményekről, bár Orbánhoz képest csudálatosan friss volt az elméje hetvenéves korában. A Fidesz csillagászati léptékben számítja el magát már most, alig egy év után. Az nem igaz, hogy az internet puszta léte megmenti a szabad sajtót. Igen könnyen le lehet állítani Bauer Tamás elemzéseit vagy Debreczeni József indulatos, ötkolumnás vádbeszédeit, amelyekben akár azt is leírja, hogy Weimar. Amit nem lehet leállítani, az ez: 
 
szalai-annamaria.me (18++)
 
Ehhez nem kell újságírás, szellemi műhely, hozzáértés, stilisztikai vagy akármilyen tehetség. Ezt megteheti bárki, akinél van internet. De ha csak ez marad, akkor ez fog terjedni minden egyéb, névvel vállalt, aprólékos kritika helyett. Meg még tízmillió ugyanilyen, szabadon cserélgethető figurákkal. És tulajdonképpen a célnak megfelel. Aki az épeszű kritikát el akarja fojtani, az megérdemli.
 
Mindezt kiszámolhatták volna előre, ha még tudnának számolni. De alig egy év elmúltával ott tartunk, hogy annál rosszabb a tényeknek. Az elmebaj végső fázisa, a valóságvesztés máris bekövetkezett. Szegény hülye Merkel nem tudja, mit beszél. Teljesen európai a médiatörvényünk. Meg amit a háttérben machinálunk, az is tökéletesen európai. És amikor másnap a külügyminiszter elmondja ugyanazt szótagolva, akkor is úgy tesznek, mintha nem hallanák. Elemében van a pannon strucc. Hátha tényleg senki nem tud németül: még be is hekkelünk a frissen megszállt MTI-be egy hamisított nyilatkozatot. Pedig a diplomácia Európán belül úgy működik, hogy az udvarias különvéleményekből értenek a felek, és a pofont már nem kell lekeverni. 
 
A Fidesz kormányzásának legfőbb vezérelve, hogy radikálisan hülyének nézik az embereket. Ez a ciklus tényleg kísérlet: az derül ki a végén, hogy tényleg annyira hülyék-e a magyarok, amilyennek Orbán látja őket. Nem variálnak ők túl sokat, csak arra ügyelnek, hogy egyszer lepattintsák a labdát. Nem az emberekkel fizettetik meg, hanem a gázszolgáltatóval, a bankkal, a nyugdíjpénztárral, aztán remélik, hogy az emberek nem veszik észre, ahogy mégis megfizetik. Remélik, hogy ha nyugdíjvédelemnek nevezik a nyugdíjak elverését, az elég lesz. Remélik, hogy Selmeczi Gabriella bármire is elég lesz. Remélik, hogy külföldről semmi sem látszik, hogy innen nem látszik a külföld, hogy magyarok külföldiekkel nem kommunikálnak, és hogy ha a köztévéből kiszerkesztik a rossz híreket, attól majd közbiztonság lesz. És semmiféle tervük nincs arra az esetre, ha a magyarok többsége nem lesz vevő arra a homoerotikus gerjedelemre, ami őket magukat fűti, és ami a párton belül olyan kiválóan működik. Legfeljebb remélik, hogy akik utánuk jönnek, nem lesznek ekkora seggfejek, és valahogy megússzák az elszámoltatást.


Címkék: orbán fidesz hülyemagyar nemzeti egyuttmukodes rendszere

1039 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr462541118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feljelentőlap, kitöltési útmutatóval 2011.01.10. 21:54:31

  (Forrás: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapja, „Írásbeli Bejelentő Lap”)  

Trackback: Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet 2010.12.31. 09:10:58

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban): A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lop...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.28. 22:48:04

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: HM(p)P zászlóbontás 2010.12.28. 18:29:30

 HM(p)P Credo Politika: Nem szitokszó. Értsd, mint a szótári jelentésben: a köz dolgaival történő foglalatosság. Ha az ember gondolkodik és nem vég...

Trackback: Csak hogy ne érezd magad biztonságban 2010.12.28. 15:10:49

Akárhogyan is nézem, a médiatörvényt meghozták, és nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán kormány nem is fogja ezt visszavonni, a külföldi rosszalló megnyilvánulások ellenére sem. A törvény van és lesz, január elsejétől teljességgel hivatalban. Ha a törvény h...

Trackback: A NYUFIG nevén nevezi a dolgokat 2010.12.28. 12:36:50

A sorszám alatt olvasható az ügyéntézés típusa: szabadság korlátozásA Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a magánnyugdíj-rendszerben maradóknak, finoman jelezték, hogy nem bátorítja őket a Nemzeti Együttműködés Rendszere: az ügyintézés típusa, szabadság ko...

Trackback: Megint Hazudsz Bazmeg 2010.12.28. 10:40:18

Jean Asselborn tegnapi nyilatkozata szerint nem a magán-véleményét  hangoztatta karácsony előtt a médiatörvénnyel kapcsolatban, hanem a kormány nevében beszélt.Bár a magyar emberek értelmesebbje tudta jól, hogy így van, azért nem árt ezzel a ténny...

Trackback: Narancsmátrix 2010.12.28. 10:28:07

Nem vicc: Szalai Annamária üldözött álmomban - konkrétan Smith ügynökként.Úgy rémlik, először egy plazában ücsörögtem egy szökőkút peremén, ölemben netbook, mobilinternet, ahogyan kell, éppen egy posztot próbáltam élesíteni, amikor hirtelen megjelent k...

Trackback: Főméltóságú Őszentségessége: a Szalai Láma 2010.12.28. 08:24:40

A Konzervatív Anarchista Párt az ország lesújtó politikai, társadalmi, gazdasági, erkölcsi és kozmetikai helyzete okán szükségállapotot hirdetett: a ránk leselkedő veszedelmek nem engedik, hogy tétovázzunk. Rendkívüli kormányülésünkön újra összeolvaszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: Hehe. Hát ha valami elkeserít, az az, hogy én azt hittem halál naivan valamikor 90-ben, hogy a politika olyan szent dolog, emberi nagyság, őszinteség, tenni akarás, stb. Gondolom, nem kell részleteznem. Túl sok a csalódás, akármerre nézek, s nekem még talán több, mint neked, mert én konzervatívnak tartom magam - és Magyarországon az elmúlt 20 évben nem láttam tisztességes, igazi, konzervatív pártot, igazi jobboldalit. (Az én fogalmaim szerint a kádári értelemben vett baloldali pártok különböző csomagolásban - ez minden, ami itt volt és van, most még az exmdf is becsapódott jó érzékkel a szürke tömegbe, Jólét és Szabadság, tejóságoség.)

Nem mondtam, hogy "hiszterizál", ez a szó eszembe se jutott, csak az, hogy panelekből összerakott paranoiagyűjtemény - számomra. Nem az a baj, hogy szól. Az a baj, hogy miközben szól, nem mond szinte semmit. Arra gondolok, hogy ugyanez a szöveg pár szó kicserélésével tetszőleges konfliktus esetén már elhangzott. Többtucatszor. Ezért nem ér semmit, azon kívül, hogy megmozdítja bennem azt a húrt, hogy "jaj ne, hagyjuk ezt, jó?"
Itt van ez a cikk:
www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/27/AR2010122702864.html?hpid=opinionsbox1
Erről pl. eszembe se jutott a "hagyjuk ezt". Nem érdekel, hogy KI mond kritikát, legyen az JÓ kritika, értelmes kritika, a témához tartozó kritika. Ha sz*r a médiatörvény, és Orbán mindenhova a sameszait dugja, és mindenkitől ellopja a demokráciát, annak semmi köze a cigányok elleni diszkrimációhoz. Csak hát így volt meg fájlban? vagy mittudomén.

Mondok más példát. Ha Gyurcsány tiltakozik valami nagy-nagy igazságtalanság ellen, akkor is kicsit feláll a szőr a hátamon. Neki már rég a balettben kellene megin ugrálnia, hogy ne csapja agyon az mszp esélyeit, mert nagyon sokakban - bennem is - azt a reakciót váltja ki, hogy "jaj ne". Csak itt annyiban más a helyzet, hogy a konkrét ember ellen van kifogásom, nem a panelszöveg ellen.
@mozzie: "Hűha! Ezek szerint Bayer Zsoltira kínkeserves idők várnak."

A baj az, hogy rá valszeg nem.
@kako_j:

"kurvaanyázzák élő egyenesben a nézőket?"

Te hülye vagy!
Azt adáson kívül mondta, csak van róla fölvétel, és feltették a netre. Ennyi.
@mozzie:

Vannak emberek, akik 2 szóban is le tudnák írni állapotukat:
"hülye vagyok",

mégis veszik a fáradságot, és képesek arra, hogy néhány mondattal fejezzék ki ugyanezt az eszenciát.

Te ezúttal (is) ezt tetted.
@knausz: Nekem tovabbra is az uj mediahatosag jon be rajta.
@knausz: Én már tegnap is írta, hogy a link a Médiahatósághoz visz. Az is pornó valahogy, ha jól belegondolunk. Én meg azt nem akarnám újra megnézni... :-DDDDDDDD
@Paszternak:
"Mit jelent a szabadelvűség? ()vagy pedig azt, hogy minden nézetet el kell fogadni, csak a más nézetek képviselőit lehet útálni hozzá?!"

Csak a szabadségot kell szeretni és talán ennyi az egész. Írj még! Szépek a verseid. És EZT is jelenti:

"Ahol nem leszek elfeledve
Ahol rokonom mind ki él
aki velem hazának mondja
hogy ittapályaittatér"
@a szív fészkei:
Nekem a Szalait hozza még mindig!

@Oldkag:
Megint megnéztem, de most már tényleg utoljára, és őszintén mondom:
Nem bánnám, ha nekem is az jönne be, ami neked!
Vagy te mit szeretnél, ha ez, ami nekem? Mert engem meg pont az érdekel, amit kiraktak helyette.. itt pornó van, ezt kell szeretnem.
@malacz69 rettegéselemző: Akkor ez olyan, mint az őszödi beszéd, legújabb kori nyelvemlékünk, ugye? :-)
@a szív fészkei:
""A tartuffe szó a francia – és még sok más – nyelvben ma is használatos; azt az embert jelöli, aki csak színleli az erkölcsiséget, de főképpen a vallásos erényeket." (wiki)"

Jött egy új évi körbeszéd a templomba, amiben üdvözlik az új kormányt és pozitívan néznek a jövőbe, ahol majd mindenki római katolikus keresztény lesz.

Közeledvén az 1000-hez, szerintem Te szóltál hozzá legtöbbet érdemben és értékben, ezért szeretném, ha Tiéd lenne a megtisztelő 1000.
(az enyém meg a pornó, ugyebár, ami maradt, hogyaza..!!)
@malacz69 rettegéselemző:
"Te hülye vagy!
Azt adáson kívül mondta, csak van róla fölvétel, és feltették a netre. Ennyi. "

Bizony, én vagyok a hülye.

Hát, én nem tudom, hogy úgy mondta, hogy levették róla a képet, vagy elszólta magát. De ha levették a képet, akkor már mindjárt lehet? Ez nektek belefér a kettős mércétekbe?

Csak azért, mert akkor ez mindent megmagyaráz. Ugyanez érhető tetten az egész büdös fideszes bagázsnál: "nem baj, hogy lopunk, mí nem derül ki, nem lényeg."

És én vagyok a hülye mi? Elmész te a ...
@knausz: "Lehet, hogy én egy privilegizált személy vagyok, de nekem OTT a link még mindig. Szalai Annamária és ami még ott."

Nyomsz egy [F5] billentyut, es jo lesz az neked is. Csak szivat a böngésződ.
@kako_j:

Márpedig kurvára nem mindegy, h élesben mondta-e vagy sem, és egyébként abban tökigaza volt, h baromi sok idióta nézte annak idején az ő műsorát, és általában a Z+ televíziót, és nem mellesleg az alábbi kommentben kifejtettem, miért van alaposan túlhabozva ez a téma:

malacz69 rettegéselemző 2011.01.03. 01:51:09

Itt a linkje:
@malacz69 rettegéselemző:
Ezt a képet rakd be a gyerekújságba is, hagy tanuljanak a kis köcsögpalánták!
@knausz: Kozben csinaltak uj domaint es megint mukodik (ha visszaolvasol, kovetheted az izgalmas esemenyeket, de el tudom kepzelni, hogy ennel jobb dolgod is van).
Mar ismet a regi kep lathato. Elismerem, ez nem az a kep ami tuti beinditja a tesztoszteron elvalasztast (legalabbis nem mindenkiet), de a feladatat betolti. Sajnalhatod, hogy kihagytad az atmeneti allapotokat. Izgalmas hireket olvashattal volna bizonyos novemberi esemenyek kapcsan (bocs, de elfelejtettem mitol is volt remek).
Vegulis remek elmeny volt megelni a sajtohaboru egyik - ha nem is donto, de mindenkeppen hosies - csatajat.
Hajra bloggerek, hajra hackarek!

Deklaracio:
Unnepelyesen kijelentem, hogy sem Tota W. Arpad, sem a magam irasaival nem ertek egyet, vele es magammal kozosseget nem vallalok, ellenben felveszem a harcot minden ehhez hasonlo nemzetellenes, izles- es kozossegrombolo irassal szemben.
@a szív fészkei: kezdő szójátékod ragyogó, bár a szalonnamariska nemcsak od hanem máshova is megérdemelne sok mindent, amit valószínűleg meg is fog kapni idők múltán... a többi nagyon tetszik, kérdésem, hogyan tudod megőrizni hamvas nyugalmadat amikor állami pénzen mucsaiszintű ájsztí fordítások jelennek meg dr...főosztályvezető aláírással... és egyre inkább a zájsztí megoldásait kellene követnünk -a nigga tapasztalatból mondja hogy a bőrszine miatt ott csesznek ki vele ahol akarnak- lelőttem, bummm oszt annyi
@a szív fészkei: mondtam volt: segítek, fegyverbe! ma még sok nagyon rendes ember vak mert a 8 év ellenpasszátszele és a zalagútból kifelé türemkedő fényszóró egy söprűnyélen elvakította... de már inognak... van akit a számok valósága rettentett meg ...másokat... hát ki tudja

lőni kell, most!
@malacz69 rettegéselemző:
"Márpedig kurvára nem mindegy, h élesben mondta-e vagy sem"

Számodra mindegy. Számomra a gerinctelenség teteje.

"Miért gondolod, h a műsorvezető más lenne? Miért gondolod, h ő a hülyenézőt nem küldi el az anyjába, amikor egymás közt vannak?
"

Ha egymás között mondta, akkor hogy került a jutubra? Úgy, hogy nem egymás között mondta.

Filip egy nagyypofájú undorító féreg, számomra ez nem vitás. De a hangsúly mégsem ezen van. Egyszer majd megérted - talán -, hogy aki közszerepet vállal, az ahhoz méltóan viselkedjen. A diák nem vállal, ő beszélhet a kocsmában a "hülyeprofról". Aki kamera elé áll, az ne viselkedjen így.
Persze Demcsák Zsuzsán bírtatok rugózni (nem tudom, hogy konkrétan te is tetted-e) akárcsak magatokban is. Akkor magától értetődő volt, hogy "nem maradhat, mert az erkölcs blablabla". Most egy durvább szituban nem olyan egyértelmű. Ilyen az egész hipokrita jobboldal. Képmutató, álszent pöcsök serege, akik kifelé erkölcsösnek szeretnének látszani, de az egyik hullarészegen a görög munkásokat basztatja, a másik sorozatosan félrekefél, míg tisztességről, becsületről papol, a harmadik egy nagyvárosi állomás parkolójában egy kurvát pipáztat, majd mikor feljelentik kirugatja a rendőrt, a negyedik lehet belügyminiszter két jogerős ítélettel a háta mögött.
Csak most kétharmaddal tehetik meg ugyanezeket a mocsokságokat, és kaptak hozzá fegyvert, hogy el lehessen tussolni.

Ja, és ez természetesen szlovákiában van, ha nem lenne egyértelmű.
@Oldkag:@kako_j:
Amikor megnyomtam az F5 billentyűt, mert az ember azonnal cselekszik, ugyebár, akkor még mindig a kép volt, de már kérdezett is tőlem. Angolul.

"Sajnalhatod, hogy kihagytad az atmeneti allapotokat."

Ez a vacak gépem van, holnap jön a szerelő, gondolom nem frissített automatikusan. Nálam az első verzió volt és most ez, mely már zászlóval és aláírásokkal megminden..

..kár, hogy elfelejtetted, mitől volt remek, mert elmondhatnád - nekem, aki mindenből kimarad, aki mellett elfut az élet - csak úgy. Amikor pedig meg kéne élni minden percét a teljességben és szabadságban. Nahát! Szép estét!:)
@a szív fészkei: Hát ez, bizony, bánatos dolog.
@malacz69 rettegéselemző:

pótdíj elvtárs sem élesben humorkodott a kácettekben meghalt bibsiken, oszt mégis, az cúna dolog, ez meg egyrészt tulajdonképpen meg sem történt, de amit igazából nem is mondott, az még igaz is.

jó a gerinc, ha kicsit gumi is. :)
@knausz: Nagyon kedves vagy! Szómenéses vagyok, ez tény...

Hoppácska, visszajött Szalonnamari teljes erdetei arckezelése... Esküszöm, két napig a médiahatósági oldalt hozta be. akkor ezt megmagyarázza, aki ért hozzá.

Ide-odacibálják a domaint vagy hogy?
@Rodeo36: Most hallottam, hogy beszélgettek német vagy osztrák újságírók azzal a jó magyar munkásemberrel, aki Szalonnamariska médiaszabadságharcos főszerkesztő asszonyság képszerkesztője volt a Miami-s időkben. (mert akkor a kis tündér bizony hős élcsapatnak látta és írta le magát, nekimenve a begyöpösödött kádári erkölcs falanxának.)
Az az ember teljes komolyságával állította, hogy bizony Amariska lelkemnél senki jobban nem tudhassa- láthassa hivatalosan azt, mi erkölcsös, mi nem, mert a Miami-s lapok minden sorát ő jegyzette szaftosra. (osztrák képeket másodközöltek, szóval a pucéran élveteg ifjú majdnemszüzek még csak nem is hazánk vadvirágai voltak)

Tehát most már aztán tényleg lehet megnyugodni: elsejétől a haza morálja a legjobb/an/ manikűrözött kezecskékben van letéve...

Január 14-én 18 órakor megint lehet a sajtószabadságért egy kicsit együtt fagyoskodni a Parlament előtt. http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=174931022547487
@malacz69 rettegéselemző: "Vannak emberek, akik 2 szóban is le tudnák írni állapotukat:
"hülye vagyok""

akkor nem is volna igaz.
@knausz: "Anyátok MERRE?"

Ágyikóban, teásbögrével, ötszázas C-vel és aszpirinkomplexxel.
Köszönöm, hogy eszedbe jutottam.

Most viszont nekem semmi olyan nem jut eszembe, amit érdemes volna megírni. Olvasom a kommenteket, amikor úgyis fölkelek zuhanyozni, meg ilyenek (sőt tegnap megnéztem a Vígben a Ványa bácsit, zseniális szereplőkkel, de a darab sem rossz). Ó, de jó volna, ha csupa ilyenből állna a magyar szinházi élet...

Vigyázz magadra, ne fázz meg, mert ilyen időben nehezen múlik.
Pláne, ha az ember szinházba mászkál.
Valaki azért mondja meg nekem: ha Tóta W.-nek igaza van, miért bővít itt az AUDI?

Na pajtások tudja valaki a választ?
@anyátok: Jobbulást és megint Újházyt! Ede bácsi, tudod...

Ki volt Ványa bácsi?
Hát, addig piszkálta a nmhh a domaineket, hogy a protestáló fiúk/lányok rá lettek kényszerítve egy másfajta domain-regisztrációra.
Kíváncsi leszek, ezt meg tudják-e torpedózni, mert a whitelist infobol nem derul ki semmi, csak az, hogy kaliforniában regisztrálták. A szerver pedig dallasban van a traceroute szerint.
Lehet, már Smith ügynök úton van dallasba, hogy beépüljön a rack-szekrénybe.
Mindenesetre gyanítom, hogy
1, Az nhh penze ra fog menni, ha minden domaint at akar majd kerni, ami nekik nem tetszik
2, már érzem az izzadságszagot a nagy kapkodástól.

Viszont azt nem értem, hogy ha ilyen könnyen tud menni egy nem tetsző domain kiiktatása, akkor az excsajos portállal, meg a napiszar.com-mal miért nem lehet valamit csinálni? Vagy csak oda is fel kell tölteni annamária képét, és el lesz intézve? Itt is csak én érzek kettős mércét?
Valaki kedvéért meg lehet mozgatni minden követ, de sokezer másik miatt már nem?
gané bagázs ez!
@anyátok:
Javulást kívánok Neked!

Másfajta gondjaim vannak és azzal rohantam orvoshoz tegnap este (ez a link is itt engem inkább óva int a terhességtől, mint szexre inspirál!), két beírás között, de talán elmúlik. Folyton ilyenekkel küzdök. Tudat alatt menekülök, ez lehet benne(m), de hová is futhatnék..
@knausz:
Tessék, itt van neked az élet a maga teljességében kibontakozva. Vért izzadva, fáradságot nem kimélve megkerestem neked az egyetemes igazság forrását (röviden EIF), melynek kristálytiszta vizéből mélyeket kortyolhattunk azon röpke órákban, amig a gonoszság forrása (röviden GF) által terjesztett jeges szennyáradat helyett az igazság izzó fényével sugározta be sivár életünket. Emeld fel tekintetedet a Nemzeti Egység hajnalhasadásos firmámentumára, élj szabadságoddal és éld meg annak minden rezdülését, rezonálj vele, hagyd, hogy átitassa génjeidet, fodrozza aurádat, olvadj bele a Nagy Lüktetés mindenen áthatoló katarzisába.

www.nmhh.hu/
@kako_j: Sertés kollégának rajta és a hasonszőrüeken kivül mindenki más "hülye". Ezt eddig nem vetted észre?
Nem tudom a Facebook linkje előbb miért nem nyílik: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=174931022547487

Médiatörvény kehéiről: blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=16247

"A Fidesz Kulturális Tagozata megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja azt a hatalmi arroganciát, amellyel Medgyessy Péter beleavatkozik a közszolgálati televíziók hírszerkesztésébe. Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy diktatórikus törekvéseit szüntesse be!
Hisszük, hogy a sajtószabadság olyan érték, amelyet minden józan értékrendű politikus és közszereplő alapvetőnek tart, és elfogadhatatlannak tartja a visszatérést a végrehajtó hatalom által közvetlenül irányított sajtó korába.
Kéréssel fordulunk ezért a magyar és a nemzetközi sajtó képviselőihez, hogy a fenti - nézetünk szerint demokráciában elfogadhatatlan - törekvések ellen emelje fel a szavát.
Meggyőződésünk, hogy Medgyessy magatartása az Európai Unió bármely országában a kormányfő lemondását vonná maga után. Nálunk, mint tudjuk, még a titkosszolgálati múlt sem elegendő erre.

Budapest, 2003. október 21.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Kulturális Tagozatának
Elnöksége"

hihi
Házi olvasmány Szalai Annamáriának. Ez Thomas Jefferson javaslatára került bele az amerikai alkotmányba.
Amerikai Alkotmány 1. kiegészítése:
Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.
@malacz69 rettegéselemző:

"Te hülye vagy!
Azt adáson kívül mondta, csak van róla fölvétel, és feltették a netre. Ennyi."

Akkor ez így mehet az öszödi beszédre is?
@Oldkag:
Nekem nem olyan könnyű ám odaérni, a Paradicsomba, ahol megélhetném az évtizedeket átívelő katarzist, mert van a rideg valóság, ami nem hagyott és ma sem hagy engem szellők szárnyán suhanni - könnyedén.

"A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló, 2011. január 1-jétől hatályos médiatörvény szövegét honlapunkról is elérheti." Itt egy nyomtatható verzió és én még a héten biztosan nem tudok nyomtatni!

Emberünk, a számítógépes, ma megjelenik itt, elviszi a gépemet, marad ez a laptop, amire semmire nem jó, a gépemet pedig majd hozza. Addig pedig benne vagyok a tudatlanságban és nincs médiatörvényem! Ráadásul ez is.

Azért köszönöm a segítségedet! Ha lesz gépem, viszont kérhetsz valamit.
@Che21:
"Valaki azért mondja meg nekem: ha Tóta W.-nek igaza van, miért bővít itt az AUDI?"

Duplájára bővül 2013-ra. Ez jó, persze, de tudni kell annak, aki belép oda, hogy alacsony a bérezés és rengeteg a munka. Sima mérnöknek még nem éri meg. Középvezető az a kategória, aki anyagilag már ott van, hogy talán, de még így se olyan sok arányosan és bizony mondom: házasságok mennek rá egy ilyen pozícióra.

Persze ugyanaez a mérnök kimehet külföldre, benne a pakliban és lényegesen kevesebb munkáért a többszörösét hozza.

"Na pajtások tudja valaki a választ?"

Több válaszom is volna, de legyen elég ennyi.
@knausz: Sajnos, nálam is itt van még, sőt, megnéztem, hátha valami más van rajta, de nem. Ugyanaz a főförtetelem.
@knausz: "óva int a terhességtől"

miért, az a rengeteg csudás előny és kedvezmény Téged nem ihlet 8-10, esetleg 11 magyar gyermek vállalására? Kenedyéknek 12 volt! (Igaz, nem magyar - a Tieid viszont igaz magyar gyerekek lennének.)).
@a szív fészkei: "Ki volt Ványa bácsi?"

Gálffy. (Így írják?)
Zseniálisan. Hegedüs D. volt a doktor, Margittay Ági a nagymama és Benedek Miklós a professzor. A szép Jelena nevére nem emlékszem, de félek, nem ilyen légies, aprómellű nádszálakba voltak szerelmesek anno a macsókák. Szonját Bata Éva játszta. Ja, és a dadus is zseniális volt.
Megért egy nappal tovább tartó prüszkölést - de Ujházy Ede bácsinak már az emlékét is unom.
Háááá...pci!
@anyátok:
"sőt, megnéztem"

Én nem nézem meg többet, csak akkor, ha Szív szól, hogy fejlemény van.

"az a rengeteg csudás előny és kedvezmény Téged nem ihlet"

Nem ihlet. Engem a pénz sose érdekelt! Bár idénre van prognosztizálva csaknem húsz év után nekem egy új szerelem, mireföl én nyissam ki a szívem! Akkor is bizonytalan volnék, hogy erre a világra szüljek-e. Pedig szeretem a gyerekeket.
@anyátok: Az az igazság, hogy Hegedűs D.-től minden szőr feláll a hátamon. az egy ripacs, bocs. Párszor olyan szinten végezte ki a Radnóti-eclogákat, hogy lőni tudtam volna és BETILTANI ŐT HDG-t!!!

Szóval Asztrov doktort hogy játszhatja, amikor az Darvas volt??????????(akiben szintén volt persze manír, de az is jól állt a zsenijének ugye) A többiek bíztatók, Szonja anno Venczel Vera volt...
Aztán Láttam a Ványát a Radnótiban Kulkával, Kováts Adéllal és azt hiszem Szervét Tibor volt Asztrov.
"Jelenetek a falusi életbõl
Bemutató: 1996. október 26.
Fordította: Morcsányi Géza

SZEREBRJAKOV, ALEKSZANDR
VLAGYIMIROVICS, nyugalmazott egyetemi tanár BÁLINT ANDRÁS
JELENA ANDREJEVNA, a felesége KOVÁTS ADÉL
SZOFJA ALEKSZANDROVNA (SZONYA), Szerebrjakov lánya
elsõ házasságából SCHELL JUDIT
VOJNYICKAJA, MARJA VASZILJEVNA
titkos tanácsos özvegye KOÓS OLGA
VOJNYICKIJ, IVAN PETROVICS
(VÁNYA BÁCSI) KULKA JÁNOS
ASZTROV, MIHAIL LVOVICS, orvos SZERVÉT TIBOR
TYELEGIN, ILJA ILJICS elszegényedett földbirtokos KOCSÓ GÁBOR
MARINA, öreg dajka MARTIN MÁRTA
CSELÉD BAJKA PÁL

Díszlet: Szlávik István
Jelmez: Szakács Györgyi
Asszisztens: Őri Rózsa"

Jobbulj! :-DD ha így zavar, Ede bácsi kihúzva.
@knausz: Ott van és szerintem ott is marad, annak illusztrálására, hogy mindig újra termelhető új helyen, új domain alatt, ha a névtelen netező úgy akarja. Bárhonnan a világból, a hatóságnak elérhettlenül... És ez nem téged vagy anyátokat akar elriasztani, csak - elismerem - durva jelzés szalonnának arra, hogy "azért a víz az úr!"
@anyátok: Az öreg Kennedy Rose asszonyt ilyen tenyészkancai szinten tartotta, míg ő a korszak legszebb moziszínésznéit imádta a világ szeme láttára. Tartuffe bejátszott ott is - hiszen amúgy vallásos volt az öreg. És a fiai ebben is követték ugye: Robertnak is volt 11 gyereke mellette meg a bátyóval közös szertője, Marilyn. Ja: 8 óra munka, 8 óra szórakozás, 8 óra pihenés...

Azok a szent politikusi családok! Minden gyermek ott nagy szerelemből fogan???? Vagy a PR-érték is befigyel?
@Lord Kilburn: "hogy kommunista az, aki nem Fideszes, illetve akit a Fidesz annak nevez"

Volt Hubay Miklósnak egy musicalja Radnótiról, amelyben valaki megkérdezte, hogy ki a zsidó.
- Akit a házmester annak mond - felelte egy másik valaki.

Most nincsenek házmesterek, egyelőre III/2.-ek sem.

Tehát komenisták sincsenek.
Vagy látsz Te valakit, aki annak vallja magát?
@a szív fészkei: Robertnak is volt 11 gyereke mellette meg a bátyóval közös szertője, Marilyn.

Nem véletlenül volt Robert a kedvenc. De azért Edward sem volt oszlopos szent.
@a szív fészkei: "Az öreg Kennedy" már fiatal korában is Amerika meghódítására játszott. Ami a piárt illeti, azt hiszem, az pénzkérdés.

A kölkök mindenesetre úgy hasonlítottak egymásra, hogy Rose asszony lovásza ott vagy szóba sem jött, vagy protestáns lévén, óvszert mert használni. Nem tartottam a gyertyát.
És akkor ilyen cirkuszt csináltak Clintonnal.
@a szív fészkei:
"azért a víz az úr!"

Erre egy Petri-verssel szeretnék felelni, az a címe, hogy Hírösszefoglaló:

"Mint lépcsőzugban a pormacska
gyűlik puhán a korszak mocska."

(Értem a dolog jelentőségét, figyelemfelkeltő jellegét, ugyanakkor azt is tudom, hogy nem lesz visszaút.)
@a szív fészkei: "Ede bácsi kihúzva" - mert már megettem.

No, én meg láttam Kulkát III. Richárdnak... brrr. Soha többé. (A Szomszédok-ban elhittem.)
El tudom képzelni, hogy Darvas meggyőzőbb Asztrov volt, de az sem mindegy, hogy a rendező hogyan látja a figurákat.
Kicsit zavart engem, hogy Ványa is, Asztrov is összesen két percig láthatók látszólag józan állapotban, de akkor is zsíros, mocskos, kócos a hajuk - no és ebbe a gusztustalan doktorba szerelmes mindkét lány?
El kellene már olvasnom a darabot.

Radnóti biztosan nem való Hegedűs D.-nek.
@knausz: "Emberünk, a számítógépes, ma megjelenik itt, elviszi a gépemet"

Jó Neked. Most van a gépemben egy kellemetlen "vendégszoftver", de nem hívhatok hozzá segítséget, mert kiröhögne a világ, hogy nem tudok elbánni a saját gépemmel. Pedig csudára unom már...
@a szív fészkei: "Magyar Munkáspárt"

utána kell néznem, mert az a gyanúm, derengésük sincs a kommunizmusról. Cimkének persze, jó - és prímán pukkasztja a polgárokat. (SZDSZ-t és társait).
Még szerencse, hogy mindenkit pozitívan érintenek az adóváltozások, ezért volt szükséges ezt a rendeletet megalkotni.
Magyar Közlöny 2010. évi 200. szám.

A Kormány 352/2010. (XII. 30.) Korm. rendelete
a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2011. évi kompenzációjáról

kozlony.magyarorszag.hu/pdf/8072

A lényeg, hogy a mocskos Gyurcsány hazudott, szargyártó, szarbán viktor és a többi idióta droid nem.
@knausz: Ő mit írna erre a mai szitura? Lenne benne bazmeg.
@anyátok: Ja lovászra én se gondoltam. Csak az asszony - jó sokáig élt - egyszerű babagyár volt, semmi más. És minden fiú a hatalomra lett ráállítva, igazad van, klánként működtek. Beszélnek Kennedy-átokról és valami sújtotta őket - a nagyot akarásnak nyögés a vége formában... Hány borzasztó halál, baleset (az Edwardé ugye), aztán betetőzésül a kisunoka John-John repülőszerencsétlensége...www.polc.hu/konyv/john_john_kennedy/106462/ (nem olvastam)

Hübrisz. Elér mindenkit, hiszem.
@savanyú a narancs ( Villanyfényes):

Ön nyerte a hangszórót az 1000. hozzászólásával! Énnálam átveheti vagy az Index szerkesztőségében.
@Oldkag:
"repesve várom"

HOL vagy? Megint beírhatnám magam a médiatörténetbe, kaptam egy újabb lehetőséget, de nem megy!
Előbb lesz belőlem ufó vagyénnemtudom mi, de ebből is kimaradok. Az orrom előtt futnak el az események, lóhalálában. Ehhez is tehetség kell ám! Így kimaradni mindenből.
@a szív fészkei:
"Ő mit írna erre a mai szitura?"

Petri György ezt írná:
"Szép rendet csináltatok. Túl szépet is."
@Tóta W. Árpád: @anyátok:

Ilyen nincs! Kigondoltam 3 szót, megfontoltam jól, mi legyen, erre küldöm is, mire lefagyott a gép!!!

Most akkor mit mondjak? Emberünk ma elvitte a másikat, ezen vagyok el, MAJD jelentkezik!
@anyátok: Hát nem való. Azt nem üvöltve kell mondani, végig egy tébolyult hangnemben, hogy "Nem tudhatom..."

A III. Richardot nem is akartam megnézni, ill. a tévében bealudtam előtte. Pedig a Molnár Piroskát imádom.

De Ványának jó volt és nem is volt annyira mólés, inkább a doktort tették meg fő piásnak.

Nézd - off, de ugye most értékmentés folyik nagyüzemileg kormányilag, hát akkor emlékezzünk - egy Latinovits-Ruttkai-Darvas kombó az annyira stimulálta mindhármat, hogy abbul felszínes nem jöhetett ki. Perzseltek. És a Darvas az mindig annyira úriember volt, a romlásban is, a pokolban is úr... Ehhez habitus is kell.

Igazságtalan összevetni maiakat régiekkel, de mondjuk én ezért nem nézem meg a Macskajátékot. Sulyok Mária nekem az örök Orbánné és passz. :-) Egy színésznő, aki mamuszban is fejedelmi de ugyanakkor annyira esendő és úgy össze tud törni.

Viszont Hegedűs soha nem volt szerintem jó színész.
@a szív fészkei: De Hegedüs a "Legenda a lóról"-ban jó volt - lecsúszó, ripacskodó herceget játszott. Más kérdés, hogy a rendezéssel itt is bajaim voltak. Igaz, nem értek hozzá, de akkor is én vagyok a nagyérdemű közönség.

"Molnár Piroskát imádom" - aha, én is.
@anyátok: "Most van a gépemben egy kellemetlen "vendégszoftver", de nem hívhatok hozzá segítséget, mert kiröhögne a világ, hogy nem tudok elbánni a saját gépemmel. Pedig csudára unom már... "

:-)
1997-ben untam rá ezekre a dolgokra. Azóta használok linuxot. Nincs vírus, nem csinál olyat, amit nem akarok. A windows mostanában kezdi a win7-tel utolérni ezt a színvonalat, csak továbbra is a vírusok...
nekem bejött
@a szív fészkei: "Sulyok Mária nekem az örök Orbánné és passz. :-) Egy színésznő, aki mamuszban is fejedelmi "

Ebben teljesen egyetértünk és érzünk. Nem néztem meg azóta én sem.
@anyátok: "derengésük sincs a kommunizmusról"

Churchill után szabadon:

Aki tinédzser korában nem kommunista, az egy szívtelen gazember, nyomoronc.

Aki meg mindezt elfeledi (megtagadja) időskorára, az egy karrierista talpnyaló senki.
@a szív fészkei: ja, hát ügyes "hullámlovas" amíg nem találkozik egy valódival olyan 50 méteressel a tsunamikor, ami várható, egyébként a Tőkés Anna, Sulyok, Gobbi és a nagyok, Major mint III. Richard, Bessenyei, Ungvári és Gábor mint Tanner John a többit meg tedd hozzá a Darvas a Macska a forró tetőn...
@knausz: Varlak a jovoben. Talalkozas zero zero zerokor. Helyszin (univerzalis koordinatarendszerben megadva): a kovetkezo TWA poszt. Keszultsegi fokozat: voros.
Szorgos nepunk gyozni fog!
@a szív fészkei: én most olvasom a pofátlanság csimborasszóját a martonyi elvtárs: sjtették, hogy lesz majd visszhangja, de hogy ilyen? hát sejtették, akkor nagyon jól tudták, hogy szemét állatok módjára csináltak valamit, a cigánybárót most készítik fel az ideggyógyászai a hét végén kezdődő szeánszokra, szerintem nem fogja bírni 12 óránál tovább... és akkor tömjénezhetjük hahahahaha az egészet... lehetséges, hogy már az avatás helyett a leváltásról lesz szó? és most a helyettesítő beugró művészt és társulatát keresik? tarts ki már nem tart sokáig... a többi mint Hofi mondta azt hitték a szarról, hogy Fabulon

közben belenéztem a Ványa bácsi-ról szólódba: te nem léttad Bessenyeit, Várkonyit, Ajtay-t, Gábor-t Tőkés Anná-t, Tolnay-t??? nem sorolom a többit, de egy Peer Gynt OOze Anyója Gobbi-val?
@a szív fészkei: én most olvasom a pofátlanság csimborasszóját a martonyi elvtárs: sjtették, hogy lesz majd visszhangja, de hogy ilyen? hát sejtették, akkor nagyon jól tudták, hogy szemét állatok módjára csináltak valamit, a cigánybárót most készítik fel az ideggyógyászai a hét végén kezdődő szeánszokra, szerintem nem fogja bírni 12 óránál tovább... és akkor tömjénezhetjük hahahahaha az egészet... lehetséges, hogy már az avatás helyett a leváltásról lesz szó? és most a helyettesítő beugró művészt és társulatát keresik? tarts ki már nem tart sokáig... a többi mint Hofi mondta azt hitték a szarról, hogy Fabulon
@Rodeo36: Volt, akit láttam, volt,. akit nem. A régi Blahán álló Nemzetiben azt hiszem, talán egyszer voltam. 53-as vagyok és nem éjjel-nappal jártam a színházakat azért. a Víg közelében laktunk, oda gyakrabban eljutottam. Testőrre pl. Meg kell mondjam, Bessenyeit nem nagyon szerettem, mindig dúvadolt bármiben lépett fel.
Darvas az Egy őrült naplójában - atyaég! Plusz a rajzai... Gobbit igen, de néha ő is too much volt nekem. Akikért én őrültem meg, az az ős-Kaposvár volt, amit aztán szétvertek felhozva a javát ide. szétszóratva, kitéve őket a karrierharcnak, amibe páran bele is pusztultak. Most mi van Kaposvárott? Szolnokon?

Te túl optimistapista vagy, ha azt hiszed, bármilyen gyógykezelési kudarc leváltatja ezt a szerencsétlent. Csak vízszintesen tepsiben távozik egyszer, de addigra kineveli a fiát, nem? Dinasztia rulez; anyátokkal épp tegnap ragoztuk a Kennedyeket. (akik mondjuk tehetségek voltak ellenbógen másokkal :-DD)

Martonyi elvtárs azt mondja, amire beidomították. Mi más választása van? Bajszot pödörni.
@eMeL: Volt bezony Hősleg Vezérünk kommunista, továbbtanulási élet-halálról döntő KISZ-titkár, apukája meg pláne nem kevéset profitált a kommunistaságból - már ahogyan ezt itt értelmezték ugyebár... Üzletileg.

A kommunista fényes szelek mentalitását-gyakorlatát követő Bibó Szakkollégium a Gellérthegy legfrekventáltabb részére reptette a kis drágánkat harcotársaival együtt. Jól jött azért az is faluról felkerülve.
Szóval a haszon vastag föle le volt szedve idejében az eszméről, na akkor már meg is lehet köpködni az egészet.

Churchill a szivarja hamuját se pöckölné rá szerintem. Azt is sajnálná tőle.
@Rodeo36: Sokakat hozzá lehet tenni, igazad van. Mindent nem láttam, csak hallottam róla vagy tévé - ami azért nem ugyanaz persze - de van fogalmam az akkoriak tehetségéről. Aki most felrémlik - múltkor irogattunk szerénységemmel vagy kivel Őzéről - az Moscaként penészzöld maszkban (mindig maga csinálta) és félelmetesen szuggesztív jelenléttel. Kb. ilyen undorító most minden, mint aminek ő ábrázolta mikor már!

Hallottam, hogy Alföldi menesztése faktum - teszem hozzá nem jártam a Nemzeti Salátabárban, nem érdekelt eddig onnan semmi sajnos és a III. Richárd fiaskó lehetett - de már az utódnak felkért!! Vidnyánszky is lapátnak néz elébe. Mert van az ország legnagyobb Szamócája, és az ne vidéken porosodjék ugyebár, hanem...

Szóval az alattvalók közül is van egyenlő az egyenlőbbnél - és akkor a másodlagos frissességű kiszemelttel így elbánnak, hogy ejtik seperc alatt. Édibédik mindenben, humanitás a zeniten náluk.
@a szív fészkei: sok minden mellett Gábor mint Tanner John és egyébként is sokkal több GB Shaw-t, és elgfőképpen bemutatni Latinovits-al és Kozák András-sal a Mário és a Varázsló-t... aktuális!
@eMeL: az öreg whisky pusztító nem is volt olyan undok? bár a mai szentfazekak mindíg kifelejtik a vörös zászlók alól Jézus Krisztust, minden általuk emlegetett kritériumnak megfelel: zsidó, kommunista, és hisz valamint a jobblét valamikori eljövetelében való hitet prédikálja, tipikus komcsi ja, és kiűzte a kufárokat a templomból, tönkre is ment a templom?
@a szív fészkei: mivel a Somlai öngyilkossága egy félreértésen alapúlt -Gobbi szerint behívták éji beszélgetésre és nem mert elmenni- de legalább volt valami olyan respekt az igazi értékekért ami ma nincs... Alföldy-nak az ilyen parvenű polgárok pukkasztása célja és ez nem tetszik a fafejeknek, egyébként -ha van is- nincs abszolút mérce hacsak nem mértteti meg magát valaki a nemzetközi porondon... mint annakidején sokan az Operából ha nem is mind... ezt a mai "művészeti izét gennyesebbnek tartom, mint a bármi mást korábban, mert hipokrita is
@Rodeo36: "Mário és a Varázsló-t... aktuális"

Latinovits démonibb annál..
Ez a piti kis törpemanó egy percemberke, Thomas Mann nem írt volna róla egy sort sem.
Hitler gyűlöletes, Ovi megvetendő.
@eMeL: "Churchill után szabadon" stb.

Köszönöm!
@kormoran: "nekem bejött"

Köszönöm, már én is gondoltam rá, csak ne volnék olyan lusta.
@a szív fészkei: azért a tepsis megoldás a legjobb, ahogy Kipling írja a Riki Tiki Tévi-ben a mongooz elpusztítja nem csak Nag-ot hanem Nagainát is amint menti a tojásait, na ez, mint a görög tragédiákban: iát fiát és az ángyát is...tepsibe velük
@anyátok: bruhahahahahaha, egy niemand? esetleg tudomására kellene hoznunk? azóta gyanús, hogy fekete öltönyhöz barna félcipőt hordott... az leleplezte... a tv1-ben fel kellene kérni (géppisztollyal a hátában) élő adásban, hogy mutassa be hogyan kell a csokornyakkendőt megkötni
@Rodeo36: Senki nem akar erre emlékezni, de majdnem így volt, ahogy írod; amikor először győzött a Fidesz, az m1-en adták utána az Állítsátok meg Arturo Uit! c. darabot Bezonyisten! Megkövülten néztem, minden szava telitalálat és jóslat volt.Valami régi színházi fekete-fehér előadás volt, nem emlékszem a szereplőkre.

Épp ma meséltem a férjemnek, hogy emlékszem a mindig nagyon elegáns Somlayra, nem messze lakott tőlünk.

Hát színésznek elmenni külföldre - Jávor, Kabos beleroppant ugye Amerikába - az önfeladás valahol, nem? Operáé nemzetközi nyelv, de színésznek lenni máshol idegenben? Marozsán Erika - gyönyörű, szeretem - ő megpróbálta, sikere is van. Gryllus Dorka is. De most egy Básti Juli hová menjen? Sinkóval olyan Übüék voltak - na azt is kéne játszani, nem? - hogy tyuhaj-fahaj!

Őze hová mehetett volna? Kálmán György? Darvas perfekt volt oroszul, németül csehül. Maradt, pedig világsztár lehetett volna azzal hihetetlenül elegáns és érzékeny stílusával, humorával, hangjával, sármjával.

Alföldinek láttam a Velencei kalmárját. az jó volt. Pukkasztott, melegre volt véve nagyon, de az még belefért. De csak mindig piszkálni, az nem ér azért. És Kulka nem akkora formátum, hogy Richard legyen. Nem kívülről kellett volna vicsorognia. (amúgy nemrég azt írták, hogy a legújabb kutatások szerint - brittudósok, tudod ;-)) - III. Richárd igenis egy jóságos ember volt. Csak rossz lett a PR-ja.)
@a szív fészkei: hát igen, a szinész és a külföld, Kürtös Antal? mondta a Schwarzenegger-nek ne féljen az akcentjétől küzdjön és ime, mai napig röhögnek rajta az akcentje miatt, Gábor Zsazsa aki még a haldoklásából is pénzt csinál... kifelejtettük a Mensáros-t... hogy hogy nem tudtuk, hogy milyen meleg és mindenki imádta, meg a Márkus akiről csak a tollak hiányoztak de akkora szinész volt mint annak a rendje... én nagyon nagyra tartom Darvas-t miután megtanúlt énekelni is a Házy Böské-től, hát az Ui az hatalmas dolog lehetett, Őze lehetett a Peer Gynt Gobbi mellett? tudnunk kell a világban a szenvedélyek lanyhadnak, már a puhaságunk sem a régi hahahahaha hát még ha ezeket a hermafroditákat elnézem a parlamentben?
@Rodeo36: Na kicsit mintha vérszomj öntötte volna el az agyad.

Jó lenne erőszak és vér nélkül megúszni. Mindent.
@a szív fészkei: "És Kulka nem akkora formátum, hogy Richard legyen."

Nemcsak a formátumával van baj (igaz, azzal óriási) hanem a jellegével is.
Lawrence Oliviernek elhittem, hogy lady Annát a férje koporsója mellett tudja meghódítani - node Kulka?
Várj csak. Peter O'Toole a világ egyik legnagyobb szinésze szerintem, de ő sem Richard. Sötét, félelmetes szekszepil kelletik ehhez. Major nem Olivier, mégis jobban közelíti (nekem) a figurát. (Egyébként Major Lear királynak remek volt).
@Rodeo36: Azért zizegett az avar Mensárosról... Akkor is. Ahogy Ferencsikről, Róna Viktorról. Csak nem volt lényeges. Noha a III/III-asoknak remek zsarolási alapul szolgált, lásd MGP.

Szegény Zsazsa, szerintem ebben már nem oszt, nem szoroz, a főúri férje bizniszelhet a múlásán inkább. Egyszer láttam egy filmben, szarabb színésznőnek hittem. Végülis elviselhető volt egy élveteg szépasszonyként és még mindig a leghíresebb magyar jóformán. Jól ki is nézünk, ők a csúcsdíszünk az Óperencián túl. Itthon meg, na... :-DD
@anyátok: "Köszönöm, már én is gondoltam rá, csak ne volnék olyan lusta. "

a rest, meg az ő többszörös fáradsága. :-)
@a szív fészkei: én láttam a Rónát Páris-ban az utcán, el kellett hagynia a hajót... de a Ferencsik nem is igen titkolta de a híres hármas Oláh, Ferencsik Nádasdy egymást vállán és egymásnak háttal kitartottak 3 zseni, Takács Paula is meg minek erről dumcsizni, a nagyságuk a Takács Aidáját csak nagyon kevesen tudják felűlmúlni mai napig a világban... a magyar társadalom hülye és undok, mert tapsolni akar ér kivenni részét a sikerből de kitartani a nagyságok mellett, a legszebb történet a Marton Éva, olyan magasságokba emelkedett, hogy az El Condor-t is felűlről szemlélte és teljes joggal, pedig "csak" nem akarták elismerni, a Melis meg mondta neki: Éva menj külföldre és hagyd ezeket... és úgy lett, a Melis hát ha színarany szobrot állítanánkneki talán, a Winterreise vele és DFD-vel Melis egy csodálatos magyar fordításban adta elő hát a DFD sehol sincs hahahaha és nekünk itt énekű't szinte nap mint nap
@a szív fészkei: "még mindig a leghíresebb magyar jóformán"

Azt hiszem Zsazsa és Puskás Öcsi mellé most Orbán is fölkerült, de őrá csak a többségi zemberek büszkék.

(Zsazsa tényleg "personalité" volt)
@anyátok: Peter O`Toole-t láttam valami amerikai giccsfestőről www.thomaskinkade.com/magi/servlet/com.asucon.ebiz.home.web.tk.HomeServlet - övé minden karácsonyi lapocska, amit a neten küldözgetnek az emberek - készült romantikus életrajziban nemrég. Ő, PO egy nagy bölény még, de tényleg túl jó sok sötét szerephez. Még a Jeanne d`Arc film püspökszerepe se volt pont rá illő. www.youtube.com/watch?v=uZkDJypZ7x4
Bár Tartuffe-ösnek azért az volt, a kis, szája szögletében bújkáló mosollyal. A nagyon értelmes Tartuffe - na, nem 1 Semjén Zsolt-kaliber, aki síkra száll a fegyvertartás enyhítéséért, mint Pampalini, a nagy vadász :-DD - mindig valahol röhög a szemétségein. Pontosan tudja, mennyire álságos, de kifizetődő a szerepe.

Na itt vissza is kanyarodtunk a mai csodás kompunkhoz, ami áll szügyig a dagonyában. :-((

Ja és Jeanne d`Arc meg 1 hülye francia ribi volt, akinek kormányát most osztotta ki a mi Nagy Vezérünk. Teljes kuss legyen már ott minden vonalon, oszt jónapot! Sárközy, gondolom már le is esett a magasított sarkú cipőiről és bőg valahol a Elysée palota sarkában.
@Rodeo36: És tudod, mennyire kedves és közvetlen maradt Marton Éva ilyen út és karrier után is? 10 éve Villachnál leszólítottam autogramért, mikor ott álltak meg ők is az autópihenőben, - nagyon aranyosan eldumált velünk, még később is írt lapokat. Van mire szerénynek lennie! - tipikus példa.

Na most van hírverésünk b+!; borzasztó égő lehet most az ilyen és más normális, befutott, elismert magyaroknak kint... Meg minden turistának is, mit mondjak. Hát nem hittem volna még tavaly, de örülök, hogy nem tudok elmenni még Bécsbe se. :-(
@a szív fészkei: tudod-e, hogy Solti Károly és Sir Georg Solti édes testvérek?

Ferencsik sok minden okból nem távozott végleg, de mikor beintettek neki akkor -ugyanúgy mint Foscher Ádám ma- azt mondta, a határidőnaplója évekre előre tele van külföldre, és vérző szívvel de ment és sikert dicsőséget hozott a magyaroknak... Sir Georg Solti ha jól tudom 5 nyelven volt perfekt... van egy térfa aa youtube-on amikor a Birgit Nilsson-nal a Tetralógiát lemezesítették, a Nilsson híres volt a humorérzékéről, Solti-t meglepték -próba volt- behozták nek a Grané-t a próbaterembe... valami nagy magyar hazafi még anno hosszas tárgyalások után megállapodtak és Solti elvállalta, de a nacionális izé miatt kiplakátolták, hogy Solti György stb megtudta és azt mondta, hogy akkor ő már nem is kell? mert ugye még Budapesten is: ő Sir Georg Solti... Kónya Sándor aki Pavarotti és Domingo szintje volt sőt mint Lohegrin verhetetlen, van egy Aida részletek LP-n Kónya, Komlóssy Erzsébet!!!! Dery Gabriella és a többiek, hát nem akármi... szerintem sok magyar zseni megállta volna a helyét bárhol, bármilyen nyelven...bizonyos mértékig, csak hát ugye francia verseket, vagy Shakespeare-t eredeti-ben, Petrarca-t latinúl... hát inkább nem... mikor a Brad Pitt és a Hopkins, Sir eljátszották az ördögöt és a kufárt... miért nem lehet a nagy magyar darabokból nagy magyar szinészekkel filmet csinálni, újra? ha olyant akarok akkor a Hypoolit-ra emlékszem Csortos-sal és a többiekkel pedig lenne könyvtárnyi ma is... nem kell beijedni attől, hogy esetleg meleg vagy izé... a Pamina Sarastro viszony sem tisztázott egészen hahahahaha meg a Cosi... és a Mozart Figaró-ja is ... bele kell mélyedni kis sikamlós izé a női duettekben?
@a szív fészkei:
"Jó lenne erőszak és vér nélkül megúszni."

Csak az erőszak kissé bonyolultabb fogalom. Lásd alábbi linket:

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=45100:a-polgari-ertekek-es-a-fidesz-alkotmany-iii&catid=82:cskremerferenc&Itemid=120

Vannak lelkileg vastagbőrű emberek, akik csak a fizikai erőszakra reagálnak és vannak a 'széplelkek', akiket a lelki erőszak, eszmei terror is képes tönkretenni.
@eMeL: Hát igazad van, nemcsak testi erőszak van és szenvedtet.Csak a humor és az irónia látszik megoldásnak. A király régóta meztelen és teljesen kész. Mondani kell és kiröhögni a páváskodását.
süti beállítások módosítása