W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

No pasaran

2009.06.09. 17:50 Tóta W. Árpád

EP-választás, III. rész - MSZP

Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk.
Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1


Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem megvan az MSZP-nek, és még majdnem egy év hátra. Csak a harci helyzet változott, de az gyökeresen.

Baljós árnyak

Nincs már a világgazdaságnak pénzbősége, mindenekelőtt. Nem lehet mínuszba menni, az akkori haditerv nem használható, ezenkívül jóval szarabb négy éven vannak túl, mint 2006-ban.

És nincsen már Gyurcsányuk se.

Ezzel először is elvesztették azokat a maradék támogatókat, akik úgy értékelték a ciklust, hogy Gyurcsány legalább megpróbálta azt, amit a kerékkötők egyenesen tagadtak. És hogy a gonosz ellenzék mellett éppen az MSZP lomhaságán buktak meg a reformok. A párt lemaradt a távollátó Commandante mögött. Másrészt meg elvesztették a tekintetek fókuszálására használatos vezért, a sztárműsorvezetőt. Ami nem lenne baj, ha gyorsan pótolnák, de ezen nem igyekeznek. Még pletyka is alig van arról, hogy ki legyen a miniszterelnök-jelölt.

A választók többsége ugyanis nem egy pártot vagy programot, hanem valakit szeret. Szeretni valakit valamiért. A másikat pedig természetesen utálja, fél tőle, fúj. Erre most is van lehetőségük a baloldal otthonülőinek, sőt mindjárt kettőt is utálhatnak, de nincs többé szőrapa, akihez oda lehet bújni gondolatban. Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert.

Fegyvertelen munkaszolgálatos alakulat, lapátokkal. Innen nyerni már nem fognak, nem is volna hiteles ezzel a tervvel belevágni.

Új remény

Az MSZP azonban tétmeccsre játszó alakulat, a szoci tömegek fegyelmezetlenek, és pont leszarják, ki megy Brüsszelbe. Nem érzik kötelességnek vagy sorskérdésnek, hogy apró-cseprő, mondvacsinált alkalmakkor kiálljanak a párt mellett – ellentétben a jobbosokkal és a jobbikosokkal, akiknek ez a buli színe. De amikor élesben megy, akkor a munkásököl oda csap, ahova köll. Országgyűlési választáson jó tíz százalékot hozzá lehet írni az MSZP mostani eredményéhez.

Ld. még: Túl a csúcson

Előnyükre válik még az is, hogy most már egyedül ők állíthatják meg a világos- és sötétbarna seregek menetelését. Az antifasizmus legendás harcosa, az SZDSZ elhullott, az MDF-et az efféle ideologikus eposz kevésbé érinti, részben ezzel az ún. civakodással szemben határozza meg magát, ráadásul a bejutása is kérdéses. Akit Orbán teljhatalma, és a Jobbik akármilyen hatalma elvi okokból borzongat, az kénytelen lesz az MSZP-t választani, legalább azért, hogy legyen egyáltalán ellenzék, aki valamennyire ellenőrizheti őket, és megvédheti a kirekesztett nemjobbosokat a diszkriminációtól, az üldöztetéstől, a pogromoktól meg az éhezéstől. No pasaran, ez a jelszó: a fasiszták nem törnek át. Egyébként ahol ez volt a jelszó, ott végül áttörtek, és negyven évig uralkodtak.

Hogy hányan lesznek az Orbán-protestszavazók, az kevéssé múlik a szocialistákon. Még a válság sem kerget át mindenkit a Fideszbe, mert simán és joggal mondhatja bárki, hogy megszopta ő a válságot valóban, de semmi jel nem utal arra, hogy a Fidesz (pláne a Jobbik) okosabban tudna navigálni. És tényleg nem: ez merő hitkérdés. Szűk a senkiföldje, könnyen billen a szavazó. A szocik láthatatlan ötödik hadoszlopát maga Orbán irányítja, illetve az ő híresen ügyes személyi döntései. Minél visszataszítóbban viselkedik, annál többen taszítódnak vissza a Nem-Jobboldali Pártba, amiből lényegében egy maradt a vízszint felett. Ha igazán súlyos bunkók lesznek, és rendesen belegyalogolnak a ma még szundikáló tömegek lelkébe Mikolástul, Semjénestül, Kövérrel meg a többivel, akkor az így felébresztetteknek nem is lesz más választásuk.

Márpedig a bunkóságot aligha nélkülözhetik. De az már egy másik történet, a Fideszé és a Jobbiké.



Címkék: mszp ep választás

308 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr991174454

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:00:27

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.09. 23:46:19

Kimoderálta Tóta Kedves Mindenkikek! Ezúton létrehozok egy posztot, aminek egyetlen célja van csupán, nevezetesen az, hogy Tóta W. Árpád blogjából kimoderált hozzászólásokat összegyűjtse. A következő a teendő: 1. Mielőtt elküldenéd a kommented

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.09. 19:47:15

Hús és vérElmúlt két választásunk (2002, 2006) alkalmával olykor még az olyan felkészült politikai elemzők, mint Lakner Zoli, a vicces hajú Dolph Lundgren-alteregó, vagy éppen a mindig elfogulatlan Stumpf István is csak értetlenül álltak azelőtt, hogy az…

Trackback: Luczifer-bazár 2009.06.09. 18:39:10

A valóság fogságábanUtópikus az a tudat, amely az őt körülvevő „léttel” nincs összhangban – kezdi Mannheim Károly közismert dolgozatának egyik fejezetét, majd odébb folytatja – a lét utópiákat szül, ezek pedig szétfeszítik a létet,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attól, hogy az MDF nem megy bele ideológiai harcokba, nem biztos, hogy nem jelent alternatívát a mindenféle barna seregektől félők számára. Végülis vasárnap este D. Ibolya is kijátszotta a fasiszta-kártyát, másrészt egyetlen világosan kapitalista értékrendet hirdető erőként(ha következetes) simán feljebb törhetnek. Meg persze tévedhetek is :)
Tudom, nem ez a lényeg - de szerintem az a 18 akkoriban a teljes népesség körében lehetett annyi…
azt nem csekkoltam, milyen mérés volt pontosan.
de nem is olyan fontos, most az ep-n az mtv-n mutatott kutatás szerint 27 % a programok alapján döntött. háppersze.
Szerintem profi elemzés. Nekem tetszik. Punktum.
A szocik egyszerűen hülyék. Sok évig csak osztogattak a NÉPnek. Sajnos, a NÉP viszont ezt úgy köszöni meg, hogy a másik szocikra szavaz, a nemzetiekre. Ott még javában folyik a hazudozás, a majdmimindentvisszaadunk című revü.
A NÉP jellemtelen, szemét alak. Csak addig szavaz egy pártra, míg az kilóra megvásárolja őt, meg hazudik neki. Ez már Kádárnak is bejött. A NÉP leszarja a haza sorsát, ha saját zsebéről van szó.
Ébresztő, pártok! Nem éri meg a NÉP dolgával foglalkozni, mert ő csak kapni szeret, adni meg soha.
" A szocik láthatatlan ötödik hadoszlopát maga Orbán irányítja, illetve az ő híresen ügyes személyi döntései."

Ezt nem is értem, hogy a Nagy Taktikus ezt miért nem látja, hogy a Szíjjártó-féle verőlegények inkább visznek, mint hoznak szavazatokat.

Kicsit vissza kellene venni, és lágyítani a szavakon, hogy ne hihessék azt az Orbán-gyűlölők, hogy ugyanaz lesz a stílus, mint 98-02 között.

De nem könnyű, mert a másik oldalon meg ott ágál a fiatal farkas Jobbik. Ha Viktor pajtás lazít, akkor nem elég kemény, és a Jobbik visz embereket, ha pedig keményít, akkor az ingadozókat riasztja el.

Szóval érdekes dilemma, hogy szabadjára kell-e engedni Kövért, és a társait, vagy inkább vissza kell fogni őket.
Magyarországon van ilyen inverz kampány igen, pölö a jobbik és a fidesz legnagyobb aktivistája az elmúlt években Gyurcsány volt. Erre elég szar volt rájönni, de így van. Az mszp kb tényleg csak abban bízhat, hogy a jobbosok elszúrják. Meg, hogy a zemberek pufferolják a várható fidesz kétharmadot, és tényleg elmennek szavazni.
Orbán sokat tanult az mszp csapásaiból. Jelenleg az mszp kezében a titkosszolgálat, rendőrség, törvényhozás, végrehajtó hatalom, nem tudtak vele élni, csak démonizálni.

Ebbe a hibába Orbán tuti nem esik bele, neki más verem van megásva, mindenkinek van sajátja.

A jobbikot nem szeretném lebecsülni, magam is rájuk szavaznék ogy választáskor, s nem ideológiai alapon, hanem mert félnek tőlük, mint a tűztől.

A fidesznek is megvan a maga holdfogyatkozása, a jobbik is tündökölhet egy darabig, belefinganak a nullás lisztbe, aztán meglátjuk. Kell még 20-30 év, mire nálunk is kialakul, s mindegyik párt kifullad.
Az mszp-t 80%-ban feri buktatta meg, a ferizmus.
Ameddig nem tudnak rendesen elhatárolódni a ferizmustól, és félraállítani a ferizmus prominenseit, addig a mélyrepülés tovább tart, rendszeres lesz a villanypóznákba ütközés.
"Akit Orbán teljhatalma, és a Jobbik akármilyen hatalma elvi okokból borzongat, az kénytelen lesz az MSZP-t választani"
Elkeserítően hangzik. Azért én mégis megpróbálnám az MDF-t, ha addig ki nem zárják egymást.
Az MSZP legnagyobb gondja az, hogy mire évek és médiamunkások kitartó munkájával pavlovi reflexszé tették a "csak Orbánra ne" hívószót, felbukkant egy alakulat, aki történetesen nem Orbán, láthatóan olyanokat mond, amiket már 20 éve senki (nem mer ennyire világosan kimonadni) és láthatóan be tud jutni a parlamentbe.

Az orbánfóbiánál már több kell, mert már minden hernádijucis szemüveglevételes orbánozás egyet hoz az mszp-nek és egyet a jobbiknak.

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: de pont azt mondom, h ferizmus nélkül nem marad semmijük! ott vannak, ahol az szdsz.
Árpi, már megint kavarsz!

"Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem megvan az MSZP-nek, és még majdnem egy év hátra."

Az a 18%, amiről feri beszélt, az 100 választókorú lakosra vonatkozott. Ugyanarra az alapra nézve ez a mostani 17% csak kb. 6,5%

Megismétlem: az a 18% a mostani választáson 6,5%!!!!!!!!!!!!!!!!!
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: olvasd tovább ez egy ep-választás.

(ahol a fidesz elsöprő fölénye, ugye, 20%)
@Tóta W. Árpád: Hogy a bánatba szavazhatott valaki a programok alapján, amikor nem is hirdettek programot? Magamat, talán jogtalanul, egy eléggé tájékozott polgárnak tartom, de lövésem sincs, melyik EP-képviselőnk milyen törvénynél hova szavazott, egyáltalán szavazott?! Idén (se) volt szó arról, hogy mit akarnak elérni, és miért lenne jó ez nekünk.
@Tóta W. Árpád:

Én meg azt mondom, h még mindig ferizmus van! Bajnai a feizmus továbbfolytatója. Azt a programot viszi, amit feri talált ki, de nem bírta, nem merte megcsinálni, h biztos legyen a pártelnökség, ahonnan 2010-ben harcba szállhat.

nem történt meg a ferizmustól való elhatárolódás.

Csak annyi ment le, amennyi az afeletti csalódás, h feri elhúzott, de sokkal több jöhetne, ha a ferizmussal leszámolnának, hidd el.

Kell két új párt:

a) egy balos maszop, ami kiveti a feris szárnyat,
b) egy ferista szárnyból + szdsz-ből létrejött libkapitalista

Ez a jövő. Még nem késő, én szóltam!
Azért erre dillemára alkalmazák már régóta kétfenekű beszédet. Aminek orbána mestere... A normalizált azt hallja benn amit akar, de a szésoséges is be tudja hallani azt, hogy zsidó, kommunista, cigány.Ez működik!!!

A jobbik nem akkora veszély mint gondolják: ha mindenki szavazni magy lesz maximum 10% Az MDF 5% MSZP 25% egyéb 5% a fidesz igy is kormanyzó képes lesz a maga 55%-val! Főleg a jobbik külső támogatásával... Akár a 2/3 os törvenyek is meglesznek nekik...
Kedves TótaV úr!

Érzésem szerint az ön Ov-fóbiája szinte gyógyíthatatlan. Lehet, hogy "genetikus". Mi van akkor, ha győz a FIDESZ? Miért kell félni? Demokrácia és emberjogi helyzetből az utóbbi 7 év sem volt tökéletes, pl.2006.október 23 vagy Keller elvtárs. Magyarországon EU- és NATO-tagként, mi fog történni egy FIDESZ-kormány alatt? Befogják önt börtönözni, mint egyeseket a falangista Spanyolországban? Vagy betiltják az INDEX-et? Mégis mi fog történi?

Ön szerint 1998 és 2002 között milyen volt a gazdaságpolitika? 2002-ben hol állt az országunk az ön által is tisztell Economist Intelligence Unit rangsorában? Hol áll most? Kik a felelősök? OV? Miért is erősödött meg a Jobbik Borsodban és Hevesben? Miért működött a Jobbik primitív law and order retorikája? Ez is OV miatt? Miért szavaztak a kiábrándult MSZP-szavazók a Jobbikra? Ez is OV miatt?

Miért van ma Magyarországon morális válság? Ez is OV miatt?

Maradok őszínte híve.

Kendeffy Botond
attól tartok, malacka, ahogy te definiálod a ferizmust, azzal elég hamar szembe fogsz találkozni a következő orbán-kormányban.

btw (többiek) ez most az mszp-ről szól, fideszes post majd este vagy holnap.
@kendeffybotond: attól tartok, hogy az mszp stratégiáját összekeverted az én véleményemmel.

"Befogják önt börtönözni, mint egyeseket a falangista Spanyolországban? Vagy betiltják az INDEX-et?"

nyilván nem, mondjuk az ide meg máshova írogató totál elhülyült fideszes söpredék nagyon szeretné, megjegyzem.
a remény hal meg utoljára, Árpi.

de észre kéne venni: nem lesz elég egy nagyot orbánozni meg fasisztázni a helyzet "megmentéséhez".

különben meg: tényleg csak ennyire futja a baloldal "intellektuális fölényéből"? hihi

ha igen, akkor tényleg jobb, hogy végük. (mer most az van, kiszcókolom)
Ez egy nagyon szánalmas poszt.
Aza baj ezzel a rohadt nagy demokraciaval nalunk, hogy a tobbseg nem a tobbsegnek akar jot, hanem a tobbseg minden egyes elkarhozott egyede csak sajat javat keresi. Barmi, amit kap, az jar neki, barmi amit elvesznek, neki faj a legjobban. Ugyanaz az osszes, mint a parasztok a rendszervaltas utan: foldet vissza! Mind a harom hold foldet - mar akkor azt mondtam, hogy vigye, ugyse el meg belole, mert nincs a nagy ellenseges kozosbol, havi fix, termeszetbeni juttatas - zabra, keresetkiegeszites, nem lesz kitol lopni, ami addig jart, ezentul nem fog. Erre tessek, ott hozong a paraszt csapatostul, hogy ot is en tartsam el az adombol. Meg ott hozong a sok - ma mar - valasztopolgar, amelyik nem emlekszik arra, hogy Viktorunk milyen volt hatalmon, mekkora magus volt az MDF a szocialista javak ujraelosztasaban es milyen volt a puloveres farmeros fidesz - primitiv politikaja az elso szabadonvalasztottban...
Ezek edes nosztalgiaval akarjak vissza a bekebeli polgari idillt amit csak filmekbol ismernek, csak epp egyik sem Gorbe Janos, vagy Torocsik mari akar lenni, mindenki Javor Pal, vagy Tolnai Klari jelmezebe vagyik...
Még egy politikai elemzésben sem láttam megjelenni a demográfiai aspektusát a jelen választási eredményeknek. Mert sajnos a maszopnak be kell látni, hogy kihalófélben van a szavazóbásia, nem csak úgy metaforikusan, hanem abszolút értelemben. Az ős-megveszekedett bolsevik szavazó, a baby-boom generáció ( magyarországon munkásőr-generáció...) elöregedett. Pl. nagyszüleim közül is már csak egyik ment el ( természetesen a maszopra ) szavazni, míg mondjuk három éve ez máshogy volt. Közben pedig felnőtt egy rendszerváltási generáció, egy 18-22 évesekből álló szavazóképes réteg, akiknek szerintem 10% vetemedik maximum arra, hogy baloldali/liberálisnak hazudott pártra szavazzon.

A rendszerváltáskor születettek és mára felnőtté vált generáció jórészt jobboldali pártokra szavaz.
Mindig is mondtam nagyanyáméknak, hogy kb. addig lesz olyan, hogy mszp, míg az ő bolsevik generációjuk választóképtelenné nem válik.
Mondjuk teszemazt megdöglik.
...hogy ilyen tótásan fejezzem ki magam.
@Tóta W. Árpád:
Pedig Malackának igaza van, a ferizmus nem igazán kompatibilis az MSZP-vel, csak a személyes karizmája benntartotta eddig. Abban viszont téved, hogy kompatibilis lenne egy valóban libkapitalista párttal. Ahhoz, még ő is túlságosan third-way.
Az a 18% biztos hogy a teljes lakosság volt. Mennyire örülnének most ennyinek a szocik :)
@Tóta W. Árpád: Fideszes söpredék? Én óvakodnék az ilyen jelzős szerkezetektől. De ön tudja.
@Tóta W. Árpád: "totál elhülyült fideszes söpredék"..

hihi. min húztad fel magad ennyire, Árpi? Van ennek köze a vasárnapi sajnálatos eseményekhez? :))
@Tóta W. Árpád: pontosabban marad Lamperth, Bajnai, Kiss Péter, és az tényleg semmi. vőlegény, f*sz nélkül.

a 10%-ot tényleg hozzá lehet írni. összedobtam ma egy táblázatot, már több helyre be is írtam, ami kjött belőle, beírom ide is. 2010, listás, mandátum:

FIDESZ 2700 ezer, 240
MSZP 1460 ezer, 91
MDF 280 ezer, 13
Jobbik 600 ezer, 42

ha bejut az LMP, akkor a FIDESZtől nem vesz el, mivel csak országoson jut be, ott meg nem nyer a FIDESZ.

aztán ide is írom, hogy tessék az otthonmaradottakban is gondolkodni, amikor a szavazók mozgását úgy elemzi valaki, hogy MSZP->Jobbik. helyesen: 2006 MSZP->2009 otthon, 2006 otthon->2009 Jobbik (döntően, van FIDESZ->Jobbik és MSZP->Jobbik is, de nem döntően). és azért jöttek elő az otthoniak Jobbikozni, mert a tavalyi népszavazás, meg az ilyen Elég! kampányok azt mondták, hogy lehet. ennek a hergelésnek az erkölcsi felelősségével a FIDESZnek még el kell számolni. a FIDESZ kampányol az emberek hergelésével a Jobbiknak. cigány már volt 30 éve is, ne arra tessék fogni, otthon, családban volt már problémázás 30 éve is. csak eddig azt mondták nem lehet nyilvánosan. ja, ha Elég!, meg a miniszterelnököt személyében lehet sértegetni, meg akárminek elmondani, akkor persze én is előjöhetek az én dühömmel. aki szelet vet, vihart arat.
nem húztam fel magam, a fideszes söpredék a fideszes sokaságnak egy alcsoportja, azok a szerencsétlenek, akik a 80-20-as eredménnyel se lennének elégedettek, mert kurvára idegesíti őket, hogy egyáltalán léteznek mások, nemfideszesek, pláne hogy írnak meg tévét csinálnak. szóval nem az összesség.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy a szocik még mindig bízhatnak Orbánban, hátha megint meg talál szólalni, vagy ő, vagy valamelyik spanja. Bár szerintem az Orbánozást is meg lehet unni, arról nem is beszélve, hogy 8 év alatt részben cserélődött/öregedett a szavazóbázis, és akik nyugdíj előtt IGEN-eztek 2006-ban, azok most azért matekoznak, akik meg pályájuk elején IGEN-eztek, azok meg azért matekoznak most. Szóval, Feri nem font nekik kerítést kolbászból.


Kíváncsi lennék a Jobbik szavazók korfájára is, mert ez alapvetően meghatározza a hosszútávú kilátásokat... Akik huszonévesen érzelmileg elköteleződnek, azokat nehéz lesz bárhová is billenteni, erre eddig is rájátszott minden párt, nyilván, a Jobbik is tudja ezt. Szóval, mindenki elgondolkozhat azon, a jövő évi kampányban a 16. havi nyugdíj az vajon hoz-e valamit...

SünMalac neked Gyurcsány fóbiád van vazze. Kezeltesd magad.

A cikk korrekt, mint a legtöbb esetben. Annyit még hozzátennék (kicsit kívülröl figyelve), hogy szörnyü nézni azt a tényt, hogy ma Magyarországon elenyészö azon emberek száma, akik valamilyen pártra és programjára szavaznak. Nem. Nálunk pártok ELLEN szavaznak és senkit nem érdekel, hogy az a párt mit "ígért", akihez behúztam az x-et. Ezen tessék elgondolkodni.
"Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem megvan az MSZP-nek, és még majdnem egy év hátra."

-Csak 12 % hiányzik ehhez, de a tények ne zavarjanak...

"mondjuk az ide meg máshova írogató totál elhülyült fideszes söpredék "

- Kemény volt a vasárnap mi ? Kemény... :D
"Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk.
Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1

Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem megvan az MSZP-nek, és még majdnem egy év hátra. Csak a harci helyzet változott, de az gyökeresen."

Ájjáj. Itt nem kicsit van elkúrva a számolás, szerintem. Mert nem 100%-ból van 18%-a az MSZP-nek, hanem 36%-ból, ami azt jelenti, hogy 100 emberből 6,5 (!) szavazna rá a Szonda 18-ával szemben (ez ugyanis teljes népességből van számítva !). Azaz, azóta megharmadolódott a dolog.

Ki kellene javítani. Szerintem.
@egyittlakó: Emmá' szöntigaz !
A nép má' csak ijjen....

L. Madách Imruska alapműve....
"Előnyükre válik még az is, hogy most már egyedül ők állíthatják meg a világos- és sötétbarna seregek menetelését."

Az ő volt szavazóik pont ezek a seregek. Lásd: Borsod, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun. Megelégelték, hogy beléjük törölte az MSZP a lábát, és lőn a Jobbik. Nemzeti és szocialista. Sokkal vonzóbb, mint egy internacionalista szocialista. Utóbinál ugyanis nem érték a szavazó előbbinél viszont igen.
@Tóta W. Árpád:

Egyetértek "hápperszéddel", bár ebbéli kétkedésemet, magam inkább a lószerszámmal látnám kifejezőbbnek.

Ugyan miféle programra szavaztak volna?
Még arról se lehetett tudni, hogy akik már ott voltak, mit csináltak, nem hogy, akik most mennek!

Volt erről rendszeres tájékoztatás?
Ki, mikor, miben, milyen elvet képviselve, hogyan szólalt meg, s annak volt-e valami foganatja, bármilyen hatása az adott kérdésben?
Már a kérdésnél magánál elakadunk, mert azokat sem ismerjük.
Nabucco, na bumm! És? Tovább?
Biztos van, de hány ilyet tudunk még kapcsiból felsorolni az előző garnitúrára mutatva?

Leszarta a média is a témát, főleg a híradók.
Persze az emberek sem(tyúk vagy a tojás? Ki a hibás tehát?) éheztek az ebbéli infóra, bőven elég volt gyomruknak bevenni a hazai szennyáradatot, ááá, Brüsszel úgyis olyan messze van, az is csak dereng, hm...mintha a csipkéjük híres lenne...?
Na kábé így.

Gurmai asszonyságról azért vannak elképzeléseim a jövőben...

Ő volt az, aki a bejutása utáni pillanatok eufóriájában, a szokottnál is nagyobb vehemenciával beszélt szent küldetéséről, amiből semmit nem lehetett kibogozni, - lévén, hogy fosta, levegővétel nélkül - csak azt, hogy Nő, és hogy Nőként természetesen a Nőkért, meg hát a Nőket, és egyébként is a Nőknek, továbbá a Nőkből, ugyanakkor a Nőkre, de hát persze a Nőktől is...

Egyszóval, Gurmai személyében Mo.-ot többek között, egy szélsőségesen radikális nősoviniszta képviseli majd!:)

Szomorú, hogy egy pártra azért szavaz valaki, mert a többit utálja. Ráadásul az mszp-re szavaz.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: "Kell két új párt:"

en erre varok mar par eve. igaz lassan feri nem kell (kellett volna meg mondjuk 2 eve) es a jelenlegi szdsz-bol sem sokan.
Kétségtelen hogy cigány volt 30 éve is , de akkor nem volt Olaszliszka, segíííj, neg a liberalizmus általános váltsága se volt, csak gulyás , a kommunizmusban....
@Tóta W. Árpád:

Jó, tudom. Olvassam végig, mielőtt kommentelek. :)
"És tényleg nem: ez merő hitkérdés"

Na ez a baj, merő hitkérdés már jóideje a magyar politika.
Közel két évtizeden át az ország jelentős része - legyen melós vagy filozófus, mindenképpen igen vak és buta tömeg - hitt és bízott a régi rendszer utódpártjában. De mi a szarért? Nosztalgiából? Vagy komolyan azt hitték, hogy ebből a formációból lesz a korszerű baloldal? Hogy hosszútávon megmaradnak és még hatékonya kormányozni is tudni fognak? Én éveken át csak csodálkoztam, mi megy itt. Most nem.
@Tóta W. Árpád: A Fidesz elsöprő fölénye jelenleg nem 20% hanem 39%.Legalábbis az 56% és a 17% között ennyi a különbség.Amúgy nem hallottam még magyarázatot az MSZP-től hogy hogy lehet az hogy a Jobbik nem a Fideszes szavazókat vitte inkább hanem az MSZP szavazóit.(Borsod ,Heves,Szabolcs stb.)
Szerintem akik nem mentek el szavazni azok nem potenciális x szavazók, hanem inaktív szavazók szín nélkül.

A választási hajlandóság jól hangzik, csak épp felmérhetetlen. Könnyen lehet hogy aki eddig azt mondta "nem tudja, lehet el se megy, vagy talán x" az pont hogy y-ra szavazott volna, csak nem merte/szégyellte bevallani, félt a kirekesztéstől stb.
Ezek a szavazók sok helyen nem mszpsek voltak, sőt, nagyon úgy tűnik hogy pont Jobbikosok.
Ezért jósolgatni ilyen magabiztosan elég meredek.
A "barna inges tömegek" már Hitler idejében is a KIÁBRÁNDULT MELÓS tömegek voltak. Hja kérem, a tömeg már csak ilyen....
@papamaci1: ezért is fura nekem a multiellenes svung. csak a saját szavazóik ostobasága menti meg őket. mármint hogy nem jönnek rá, hogy ha elkergetik a multit, akkor nem lesz nekik hol árufeltölteni.
A legnagyobb bunkó itt, és nagyon magasan W, a többi kismiska
@Tóta W. Árpád: A világ minden gazdasága paternalista és protekcionista.(Csak nem vallják be...) A magyar tőkésnek is kell ugyanaz az árúfeltöltő....
A lényeg, hogy a Jobbik-para miatt most nagyon felpumpálja magát antifasizmussal, és csak lüktetni kezd a szoci vérfasz. Már amennyire tud még ez a leharcolt nyugdíjas.
Jövőre nem lesz olyan, mint 2002-ben, hogy a média kiforgatja Orbán vagy bármely FIDESZ poltikikus szavát, mivel az ORTT kormánydelegáltjain nem tudták keresztül vinni a ker.tv-k a koncessziós díj csökkentést. Emiatt pedig kedves ker.tv-k nem lesznek haveri kutyák 2010-ben... :)
a jobbik-para miatt lehetne a fideszre is szavazni, sőt ésszerű volna, ezért mondom, h orbán faszságán múlik.
@papamaci1: Ahogy a magyar árufeltöltönek is szüksége van a multira. Régen TSZ volt, ma multi. Kis különbség akad. A multi ellenben a TSZ-szel, életképes. Szidhatjuk akárhogy a multit, a tény tény marad. Az általunk megválasztott helyi képviselök és polgármesterek kötik a "mi nevünkben" velük a szerzödéseket. Vajh miért nincs tüntetés a helyiek körében egy-egy polgármester háza elött?
@Tóta W. Árpád:
Jobb lenne, ha levenné a szájkosarat Kövérről? A hülyeség ellen nem úgy kell harcolni, hogy beállunk közéjük.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
bakker, malac, mi történt veled? általában (vagyis soha) nem értünk egyet de már a fehér kockás blogban is tetszett az ötleted az érvénytelen voksok parlamentbe jutására ha többen vannak mint 5%, meg a népszavazás az előrehozott választásról. ez a két párt ötleted is nekem nagyon szimpi. hajrá gy.f.
Szerintem ma este korán feküdj le, aztán írj egyet abban a stílusban, amit szívesen olvasnak az idelátogatók, beállítottságuktól függetlenül. Nem kell napi két poszt, ha láthatóan nem bírod. Szórakoztass, az itt a dolgod ;)
Nocsak, nocsak....

Szinte ide hallom, Göncz Kinga hatalmas hátasát.... Bummm...
És Hegyi Gyula felette elköröző szárnycsapásait is...
Amivel tovaröppen Brüsszelbe, épp Göncz Kinga helyére, aki csak értetlenül néz utána, míg az el nem tűnik a horizonton...

Azért ez disznóság!

De az még nagyobb, hogy az az egyszem Bokros is átbajszintja a rá szavazókat!

Elegánsan átadja helyét a
Habsburg úhnak, mintha csak egy hallban futnának össze...
Hihetetlen, komolyan!
Ez a pasas megméretetett, oszt könnyűnek találtatott! Akkor?!?
Hát hogy van ez?!
Bokros mit sunyizott?
Készültek erre a stratégiára nyilván!
Milyen alattomos banda!
Egyiken sincs mit csodálkozni!
Hisz annyira jellemző...
A népakarat volt mindig az utolsó, amit tiszteletben akartak tartani...
Minden baloldali érzelmű ember szavazzon nyugodtan a fideszre, mert az is egy baloldali párt.
Jobboldali az mdf és a jobbik.
Teljesen egyetértek azzal, hogy ezért az egész 20 év fosért, na jó, elmúlt 7 évért nem Gyurcsány a hibás. Ez egy röhej, egy érinthetetlen tabu, mindkét oldal immáron ezt szajkózza(már a cucilisták is). Nem ő cseszte el, hanem az SZDSZ-es és szocialista nagyvadak és sleppjük. Tovább tombol a korrupció, a totális bénaság, tolvajlás nagyüzemben, beleszarás a dolgokba. Ha Orbán V. lesz a miniszterelnök, mitől fog ez megváltozni? Szerintem legyen államcsőd, én arra szavazok.
" A legnagyobb bunkó itt, és nagyon magasan W, a többi kismiska "

Ez így megint nem igaz. Az ország valóban eléggé meghülyült és élvezetes bunkósággal sportol a politikában, és ebben örömmel részt vesz szinte mindenki,Te is, én is, meg Tóta Árpád is. Az aszertivitás teljes hiánya mellett, de azért többnyire jogosan és időnként jól eltalált poénokkal (most nem) püföl mndenkit, akit ér. Néha ő is elfárad és olyankor kilátszik a lóláb.
Nem csak az a különbség 2006-hoz képest, hogy nincs vezér a baloldalon, és nincs már mit osztogatni. Ez még csak stagnálás lenne.

A Bajnai-féle intézkedések döntő többségét karácsonykor fogják megérezni a Zemberek, amikor egyszercsak kiderül, hogy nincs 13. havi fizetés, nyugdíj, stb.

Valamiért azt tippelem, hogy a még megmaradt MSZP-szavazók egy része emiatt nem a patás "Orsós"ra fogja dobni a jutalomszavazatot, inkább kicsit jobbra, az új erőre.

Kb afelé tartunk, mint ami pár éve volt Franciaországban: lehetett választani a szélsőjobb meg a jobbközép között...
Árpi, az új baloldal az LMP.
Félreértések elkerülése végett, a Jobbik szavazói között sem csak idióták vannak. Lehet, hogy egyszerűen kiábrándultak a mostani politikusainkból? Unják a sok szőnyeg alá söpört kérdést? 20 éve (ha nem több) ugyanazok a köztörvényesek ülnek a bársonyszékekben. Kettős mérce, kriminális közbeszerzések, számla nélküli mutyizások (képviselők büntetve, felfüggesztve stb). Valószínűleg több hitelt adnak egy teljesen új pártnak mint a régiek közül bárkinek.
Érdemes volt odafigyelni a választás estéjén pl. a Magyar Orvosok Szövetségének is köszönetet mondtak. Őket is az elvakult nácifasisztarasszistákhoz kell sorolni?:)
@roli101:
nem, a jobbik is olyan balos, hogy már szocialista. meg nemzeti. nemzeti szocialista.
Szeretnéd Árpi, érzem hogy szeretnéd. Vágyod mint egy falat kenyeret.
Itt mindenki a 18/6,5 százalék dilemmán onanizál, ami itt abszolút részletkérdés.

Van egy kurva egyszerű dolog (másrészt), amit itt szemmel láthatóan nagyon sok ferigyűlölő nem lát, és amiről Árpika már több, mint három éve ugat, szemmel láthatóan minden foganat nélkül.

Az ország tökig el van adósodva. A gazdaságot Megyó rohadttul megterhelte. Ezt a problémát a Fidesz úgy oldaná meg, hogy még inkább megnöveli a költségvetési hiányt: bevételt csökkent (járul, adócsökkentés).

Amiről azt mondják (maguk között ebben a Fidesz közgazdászai sem hisznek; szakmai konferenciákon Járainak, Vargának, Chickánnak vannak érdekes kiszólásai), hogy majd munkahelyeket hoz, abból majd többletbevétel lesz.

Amiről minden egyes közgazdász látja, akinek az e-mail címe nem @fidesz.hu-ra végződik, hogy rövid távon nem működik, nem működhet - már Megyóék is kipróbálták.

Ahogy Árpi fogalmazott egyszer: "Nem tetszettek figyelni! járulékcsökkentés! abból lesz a sok pénz, úgy bújik elő éjszaka az utca repedéseiből zizegve a sok zöldhasú!"

Ébresztő, Kedveseim! A gazdaság gondjai-bajai járulékcsökkentésből, adócsökkentésből kurvára nem lesznek megoldva azonnal. Hosszabb távon, akkor igen - de ha a kiadási oldal átírása nélkül csináljuk meg ezeket, akkor ránk omlik az egész költségvetés, az egész gazdaság.

Igen. Vágni kell. Csonkolni. Le kell építeni a szociális kiadások meghatározott részeit. El kell küldeni x közalkalmazottat.
Ez egy kurva egyszerű összeadom-kivonom típusú alsós matekpélda.
Semmi neoliberalizmus nincs benne, az ég világon semmi. Csak a racionalitásra próbálna apellálni. Akinek volna még ilyenje.

Ps.: A munkanélküliség 100 százalék, ha te vagy munka nélkül; a megszorítások áldozatait a jövőbeli prosperitás lehetősége nem tudja vigasztalni; főként hogy ezekből az áldozatokból már kevéssé élvezhetik a jövőbeli prosperitást is (nyugdíjasok).
Két rossz közül lehet választani: most szívjunk, vagy szívjunk inkább később és többet és hosszabban?
"de semmi jel nem utal arra, hogy a Fidesz [...] okosabban tudna navigálni. És tényleg nem"

Tehát van egy kormányunk, aki így vagy úgy, de eljutott mai alakjáig, és akiről mondjuk azt, hogy mindegy mit tett és mit nem tett, jól vagy rosszul, kis vagy nagy támogatással, maradjanak ők hatalmon, mert nem utal semmi arra, hogy mások jobban működnének? Mégis mi utal arra, hogy ők maguk jobban működnének? A hiten kívül, mert ha azt mondod, hogy a választás inkább hitvita lesz, akkor ennek - a mai és a maihoz vezető állapotokat látva - minkét oldalon hitvitának kell lennie (?).

Én olyan "szerencsétlen" vagyok, hogy két országban is sikerült bőrömön tapasztalnom posztkommunista kormányzásban hatalmot szerző szocialista utódpártok tevékenységét. Egyik sem volt egy lakodalmas menet. Mégis szocialista-párti tömegek majd összeszarják magukat bármilyen jobboldali kormányzás gondolatától.

És végül a legfőbb érvnek miníg az tűnik, hogy dehiszbiza ők sem csinálnák jobban... na basszus, ha a szoc. hívők között mindenki ilyen látnok, hogy sikerült az elmúlt hosszú éveket ilyen szinten elbizbaszolni?
@hölgyválasz: Kedves Hölgyválasz? Szerinted mennyire szavaztak most az emberek listákra, és mennyire pártokra? Szerinted hány ember olvasta el szavazás előtt a névsort?
Tisztelt hölgyek és urak, mindazok akik mindenféle %okat számolnak és abból messzemenő következtetéseket akarnának levezetni.

A Maszop jelenlegi eredménye az egész választóképes lakosságra vetítve valóban csak kb. 6%, de a poszt elején Gurcsány által említett 18% meg valószínűleg egy 1000-es, reprezentatívnak tartott közvéleménykutatás eredménye volt, amikor is a megkérdezettek a választóképes lakosságnak - ha jól kalkulálom - csak 0,0015%át képviselték, aminek a 18%-a meg éppen csak 0,0003% volt (bizony Sündiszó Úr!).

Tehát mindkettő egy mintavétel, de az EP választás, mivel a minta kb. kétezerszer nagyobb volt, sokkal megbízhatóbbnak tekintendő. Így az EP választás eredménye sokkal, de sokkal jobban tükrözi a választói véleményt, mint a Gurcsány által említett közvéleménykutatás. A 18(17)% tehát tényleg megvan, TW-nek igaza van.

Persze, hogy jelenlegi a modell végül mennyire fedi a valóságot, arra majd jövő májusban tetszenek választ kapni. (Én nem Önökkel szavazok, más urat szolgálok.)
@Jaffar:

"SünMalac neked Gyurcsány fóbiád van vazze. Kezeltesd magad."

Édes istenem, te nem tudsz szöveget értelmezni, de nem baj.

Lefordítom, baszkika.
Két párt kéne:

- egy normális balos, amiben nincs helye a ferizmusnak (értsd: milliárdos balos vagyok, de öngondoskodást akarok, de ha kell, a szádba sz...k, meg a gdp-re, mert egyensúlypárti megszorító vagyok)

- emellett a feristákból és a párt nélkül maradt szadistákból lehetne egy liberál neokon, rászorultsági cigányvédő, langyilakodalmon gajdoló párt

Ez a kettő együtt már kezdetben is simán lenne kb. 20+15% a ténylegesen szavazók között, később meg akár 50% fölé is nőhetne együtt.
Olvasgatva a kommenteket, és mivel a szocikról van szó:
Igenis itt az idő bedobni a türcsit! Egyszerűen azért, mert elszúrták, mert nem jó, ahogy(!!!!) hozzá nyúlnak a dolgokhoz. Igenis választásokat kell kiírni, igenis kezdődjön mielőbb a kampány. Igenis lássuk, mit tud a Fidesz. Itt az idő feltenni a kérdéseket. Odaállni, és üvöltve rákérdezni: hogyan, honnan, miből? Emlékeztetni, mit mondtak, mire mondtak nemet, mire igent. Mindegyik pártnak nekimenni, és EMLÉKEZTETNI ŐKET, HOGY VOLT MÁR EGY ŐSZÖD, és nem lenne ajánlatos hazudni!!! Azt hiszem W., ez például az Indexnek is dolga lenni, hogy végre 20 év után sokkal keményebben álljon ki a politikusok ellen. UFF
Kár,kár...

- Kár a Fideszért, hogy ilyen lomha nagypárt lett belőle, aki egyelőre csak a cinizmusban jeleskedik...
- Kár az MDF-ért, aki rendszerváltó nagypártból lett sunyi, kiszámíthatatlan kalapos bohóc...
- Kár az SZDSZ-ért, aki belehalt folyamatos hibáiba...
- Kár a Jobbikért, akinek szándékait a retorika és a bakkancsok vészjósló hangja teljesen hiteltelenné teszi...

Kár az országért...

De az MSZP-ért nem kár. Ő a fő bűnös. Elvtelen, pragmatista, buta és káros gyülekezet, számos jó arc ellenére. Ideje végleg eltűnniük ebben a formációban!
Gyurcsány, Lendvai vagy akár Bajnai - a nagy fejlődés ellenére - még Váci Mihályig sem jutottak el (A jó szándék kevés, több kell, az értelem!)

Hehehe...

De most télleg. Aki nem ment el szavazni az nem ment el szavazni. Tehát egy nagy 0! Ki a fenét érdekli, hogy mit gondol amikor választás helyett nézi a Múnika Súút. Az nem szavazat. A szavazat az amit leadnak, megszámolnak és érvényes. Tehát aki nem ment el szavazni az nem mondott véleményt és pont. Eztet kéne már megérteni kéremszépen. Az zembereknek és a pártoknak is. Szánalmas a "nemszavazókra" hivatkozni!
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: Azért te sem hiszed el, hogy egymaga a "hatalmas" Gyurcsány döntött MINDEN lépésröl és MINDENT ö ellenörzött aprólékosan? Ha ez megoldható lenne, akkor nem itt tartanánk vazze. Szidhatod az Mszp-t, engem nem érdekel, de nehogymá egy faszkalap ugráltassa az országot. Ennyire naiv nem lehetsz. Szerintem akkor te simán beveszed a mi Viktorunk minden aranyköpését is. Ez most nem személyeskedés akart lenni, inkább vedd észre, hogy nem lehet 1 kibebaszott emberre kenni mindent. A kommunizmusban még csak-csak, bár az is kérdéses.
@minkanti:

Ez most komoly?

Hát öcsém, azt ferkó egy olyan kutatásra mondotta, amiben 100 megkérdezettből 18 mondotta, h ő biztosan szavazna rájuk. És ez 2005. nyarán volt!!!
Ebből lett 2006. tavaszán 29,3%. (A tényleges szavazók tekintetében 43,2%)

Ma pedig 100 megkérdezettből kb. 6-7 szavazott valójában a szocikra. Minden közvélemény-kutatás szerint soha nem látott mélyponton vannak.

Tképpen én örülök, ha a szoci hívők azt gondolják, h nincs itt nagy baj, ugyanaz a helyzet, mint 2005. nyarán, mert ez a tökéletes útja a biztos vereségnek.

Ringassátok csak magatokat hamis illúziókba. De ne is ti, hanem a pártvezetés, amelyik kb. annyit bírt kinyögni magából, mikor a riporterek a vereség okai felől érdeklődtek, h hát ezt várták a kutatások alapján, nem érte őket meglepi.

Nab+, ez lenne egy korekt magyarázat???

Selejtes párt, selejtes pártelnökkel.
Egy olyan nővel, aki még 40-es éveiben is cenzúrázott egy másik rendszernek. Túl öreg volt már akkor is ahhoz, h később demokratává váljon.

Éljen sokáig Lendvai. Sztem jó, h ő a szocik pártelnöke. Hurrá! - ezt csipogja minden fidesz vezető.

Továbbá felhívnám a figyelmed arra, h manapság már csak félkegyelmű fajankók legyintenek a közvélemény-kutatási eredményekre, a többiek viszont figyelik, és alkalomadtán levonják a konzekvenciát. Túl sokat most sem tévedtek. (Kivéve Jobbik-Fidesz reláció, ahol -5-6%, illetve +5-6%)
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: A közváleménykutatás az OK, csak nálunk vannak/voltak Fideszközeli és mszp-közeli meg minden egyéb-közeli közv. kutatók. Ami még érdekesebb, a mi kis Vityánk és párja mindkét alkalommal a közv. kutatókon bukott el. Azt hitték, hogy már eleget hazudtak ahhoz, hogy nyerjenek..Aztán mégse. Btw, most öszintén. Ha lenne fehér kocka opció, te akkor is a Fideszre szavaznál?
"megszopta ő a válságot valóban, de semmi jel nem utal arra, hogy a Fidesz (pláne a Jobbik) okosabban tudna navigálni. "

Egyrészt a válságot ennél szarabbul igazán nehéz navigálni mintahogy a szocik tették. Először is, a létezését még akkor is tagadták szinte, amikor már a nyakunkon volt.
Aztán meg sikeresen az utolsóvá züllesztették az országot az újonnan csatlakozók közötti versenyben (az első helyről melyet Orbánéktól örököltek), hogy minket érintsen a legdurvábban.
Magyarul a legerőteljesebb és legfelkészületlenebbek voltunk a válság hatásait illetően, és mindkét jelző felsőfokát tekintve a szocik alaposan benne voltak.

Az Orbánék örökségéről csak annyit, hogy igen lehet hogy Bokrosnak köszönhetik az említett első helyet, de legalább nem kúrták el, és ez sokkal több, mint amennyit a szocik megtettek a témában.

Szóval a tapasztalati faktor az jelen választás tekintetében, lehet többet számított minden ígérgetős, polulista hadjáratnál.

Ezt a fideszes söpredék dumát pedig felejsd el sürgősen, mert megmagyarázhatatlan. Hogy csak azokra akik nem is, és különben, ....
Neeeee... Árpi ne már!
@Tóta W. Árpád: Ne írj olyat, hogy fideszes söpredék, mert jön a fideszes söpredék és megsértődik.
@Trompf: már miért volna megmagyarázhatatlan? minden csoportnak van söpredéke, még a papságnak is, nemhogy egy néppártnak.

"Először is, a létezését még akkor is tagadták szinte, amikor már a nyakunkon volt. "

ezért mondom, hogy hitkérdés, ti. a fidesz se nagyon hemzsegett, hogy gyorsan-gyorsan, igazítsunk, mert itt a válság.
@Jaffar:
Állítom, ha nincs ferenc, most nem itt tart az mszp.

Ferkó a maszopnak egy olyasmi, mint mikor a a motort megpiszkálod, h 60 helyett 100-al menjen, de aztán 200kilométer múlva elkezd köhögni, prüszkölni, s végül teljesen szétesik. Ha nem piszkáltad volna meg, már rég Rómában lennél, ahová minden út vezet, így meg csak ott teszetoszáskodol Hegyeshalomnál.

És igen, azt állítom, h egy karizmatikus pszichoizé képes gallyra vágni egy pártot, de akár egy országot is. Soroljam a történelemből?
@cooper:
hát ehhez csak annyit, hogy gálné pelcz kisasszony azt atv-ben arra a vona gábor kijelentésre, hogy kim kell menni az utcára kormányt váltani azt mondta, hogy minek kimenni, erre ott van a parlament.
atv.hu/videotar/090608_a_fidesz_nem_vonul_utcara_a_jobbikkal_a_kormany_ellen.html

érted, a parlament. ahol a fidesz felállt és kivonult ha felszólalt gy.f.
@tarzus:

"Gyurcsány, Lendvai vagy akár Bajnai - a nagy fejlődés ellenére - még Váci Mihályig sem jutottak el (A jó szándék kevés, több kell, az értelem!)"

Ott a pont...

Nekem is ez lett a kedvenc versem az évek kormányzati teljesítményei láttán, nap mint eszembe jutnak ezek a sorok... :)
@Tóta W. Árpád:

Írtál valaha olyat, h maszopos söpredék?
Írtál? Tudnád linkelni?

Köszönjük a Független Alkotók Szövetségének (FASZ) nevében

:-))
Nagyon értelmes és okos dolgokat olvasok itten,de a naptáram nekem másutt van nyitva,mint a zömnek:
faszikáim,nem az OGY,hanem az EP-választásokon vagyunk túl!

Aki már most teljesen a Parlamenten kívül látja az SZDSZ-t,az vagy vak,vagy hülye,vagy hülyevak!
Bárki balheréjét ráteszem,hogy minimálszinten ott lesznek a következő Országgyűlésben is.Ez most nagy-nagy-nagy hereropi volt nekik - ezért fogják összekapni magukat.
Meglatiatuc feleim...
@Tóta W. Árpád: Alapvetően azért nem kellene, mert három eset van.
Vagy abba a 4-5%-ba tartozom akikre mondod, és megsértődöm,
Vagy nem abba, de magamra veszem.
Vagy nem veszem magamra, mi több bólogatva kiterjesztem, mind a 100%-ra, mint Kettes tette elötted.

Magyarul, mint publicista, sehogy nem jársz jól az ilyen szófordulatokkal.
Tótágas Árpi megint fejre állt.
Már az Árpád név is dupla v-sávos (W), ami ugyebár egy újfasiszta utalás.
A maszop vereségéhez ez a fasisztoid tol forgatás, mint a Tóta W. írásai szintén hozzájárultak. Nem más ez, mint a gyűlöletkeltés és annak megjelenítése. Árpi ennek a fizetett szócsöve.

Ír a bunkóságról, miközben az MSZP-s Szanyi szerint az anyák ellenek. Legalábbis ezt mondta egy általa nem elfogadott nőre, aki nem első gyermekének adott már életet. De a maszop és emberei nem azok - ügye? Emlékezzünk akkor Szabó (trágár) Zoltán parlamenti beszédére, (jegyzőkönyvezve)ami által megkapta a trágár titulust. De ő sem bunkó, mert nem jobboldali. Tehát a szoci és a szoclib értékrendbe ez mind belefér. A Fidesz és a jobbik meg bunkó, antiszemita, gyűlölködő Tóta W Árpi szerint. Ezt sulykolja végig, és ezt kajáltatja a hívőkkel. A rendszerváltozás óta eltelt 20 évből 4 évig volt a Fidesz a kormánynál. Ez alatt tett annyi kárt, hogy az MSZP nem tér magához? ettől nyög most az ország? Vagy attól a jól prosperáló 4 évtől, amikor a narancsosok vitték a prímet Európában? Ugyan már, ennyi hülye a balfékek között sem lehet. És nincs is. Ezért mentek át az MDF-re, vagy a LMP-re voksolni. De lehet, hogy a Jobbikban több reményt látva, vagy bosszúból szavaztak az ellenzékiekre, vagy éppen Tóta Árpád volta okán választották az Árpád-sávosokat. Ezzel nem számol Tóta W?
Aztán az sem közömbös, hogy a bal-libek szava hitelessége zéró. Egy hazug pártnak még a választások alatt sem igaz egyetlen szava sem. Ezért cserélik be Göncöl Kingát, és Bokros Lajost. Ezzel bizonyítva, hogy 72 órát nem tart ki egy szoci állítás. Az MDF meg egy szatellit, vagy hiéna párt, aki a lehulló mócsingokból él. Ilyen a maszop-ból kihulló Bokros, vagy a Fideszből kirúgott, elhulló Lengyel Z.
Ezek mint tények, nem befolyásolják a gyilkos felmentéséért kiáltót. Tóta árpádsávos W ilyen D-típusú bértollnok lehet. Mi más vezérelné, s hajtaná baromságaiban?
Árpád:
Miért KELL félni a Jobbiktól, elárulod? Oké, kispárt, sok amatőrséget csinál és mond még, de ettől még lehet bennünk kunszt.
@amergin:

Kedves Amergin!

Azt gondolom, hogy a listák vezetőit (úgy köbö az első hármat)eleget citálták, így éppen lehetett fogalmuk, hogy ki lesz nagyjából az a személy, akit szavazatuk Brüsszelbe juttathat.
A fülekbe ha bele is másztak a nevek, kétségtelen, valóban nem a listára, sokkal inkább a pártokra voksoltak.

Egyetlen kivétellel!

Meggyőződésem ui., hogy az Mdf még azt az egyetlen páholyt se tudta volna összeharácsolni, ha nem épp Bokros a jelöltjük.
Nos, épp ezért tartom felháborítónak a _rá_ szavazók szembeköpését, ami slájmot - a nagyobb botrány elkerülése okán - most még csak bent tartogat, ismeri a magyarokat, pillanatnyilag tán dühöngenek egy sort, aztán fél év múlva már senkit sem zakkant meg a tényleges helycsere.
Enyhén szólva sem elegáns eljárás!

A szocik persze hagyományosan szarnak a választói akaratra, és egyébként is, nekik legalább van 4 helyük, meg jó vastag bőrük, hát ugyan miért ne tili-tolizhatnának?!

@Féldecis Rezsim:

"Bárki balheréjét ráteszem,hogy minimálszinten ott lesznek a következő Országgyűlésben is."

Ha szabadna kérném, az ne az én herém legyen, hanem mondjuk.... ööööö.... mondjuk a Janié!

Nem jut be.

Tippem:
Alku a szocikkal, h elsegítik őket 2010-ig, cserébe pedig felvesznek közülük 15-20 embert a saját listájukra. Olyan lesz ez, mint a Fidesz-kdnp. Aztán a parlamentben persze két frakció lesz. Úgy jutnak be, mint a kdnp, amelyik most szintén parlamenti párt;-)))
ha igaz az a feltételezésem, miszerint a jobbik az mszp szavazóiból csemegézett, akkor hibának tűnik, hogy a maszop egyből szembemegy a jobbikkal.

jobban járna, ha megpróbálna közös pontokat keresni, amik visszavezethetnék a szavazóikat + a nem szavazók szemében is a tudatosság látszatát keltenék.

Igen, most elsősorban a vidék legnagyobb problémájáról az un. cigánykérdésről beszélek.
Csak egy apró kérdés, drága Árpi, ez a majd 8 év OK volt? Már nem igazán szofisztikáltan megkapták a jobb oldal tôled hogy ôk biztos szarul fogják csinálni. Lehet. Ennél csak jobban. Sajnos. És, ha egy demokratikus rendszerben, egy párt majd (75 000 szavazattal) annyit szerez mint az MSZP, akkor fasiszták. Drága Árpi, a nemzeti radikalizmust ne tévesszük a szélsô jobbal, mert ha az, akkor ugyis kuka. Miért foglalkozol vele? Ha nemzeti radikalizmus, amit te nem értesz valószinûleg, az paraszti ésszel a magyar érdekek védelme. Ami nem hiszem hogy gáz. 1867 ben jó ötletnek tünt, akkor talán most is. Nem értem miért probléma, ha esetleg bizonyos dolgokat meg kéne nézni, hogy vajon miért kerül minden magyar állampolgárnak 2800 forintjába a Margithíd? Szerinted biztos annyiba kerül? Talán paraszti ésszél bele kéne gondolni. És sok ilyen van. NE legyen. Talán et a 14%. Ha nem, akkor ôk is SZDSZ lesznek. Teljesen feleslegesen írok, mert azt hiszem más világ. Nem baj. LÉBENUNDLÉBENLASSEN. Tiszteletben tartva mások véleményét.
@hölgyválasz:
Meg ne sértődj, de én Bokros neve feletti kockát ixeltem. Ja, hogy az az MDF-é volt? Szerinted engem érdekel? Az meg legyen Ibolya asszony és a Political Capitalos fiúk gondja, hogy rájuk szavazok-e legközelebb, és miért nem. Különben is, Bokros húzzon hazafelé, itthon van dolga, nem Brüsszelben.

Nem érzem, hogy szemközt köptek volna.
@füligjimmy77:

Akkor olvass, tájékozódj! :) Programokba bele lehet kötni, de azért a legtöbb párt honlapjáról letölthető a saját programjuk. Persze az csak egy vázlat, de szerintem a kritizálók többsége még azt se olvasta el. A Jobbiknak pl 56 oldalas programja van fent már hosszú hetek óta neten (más pártot is hozhatnék példának). Szerintetek hány választópolgár olvasta azt el? 1% se...
@grupi:
"Az MDF meg egy szatellit, vagy hiéna párt, aki a lehulló mócsingokból él. Ilyen a maszop-ból kihulló Bokros, vagy a Fideszből kirúgott, elhulló Lengyel Z."

Ezzel nagyon egyetértek! Jelenleg az egyik legszánalmasabb párt a szememben, mindenfajta eszmék és elvek nélkül. A sok kizárásról meg nem is beszélve. Többet zártak már ki, mint aki bent marad. Ez egy Dávid és Herényi baráti kör. Aki őket kritizálni meri azt kizárják. Most Katonát cseszegetik legújabban. Mondjuk azt a fazont nem fogom sajnálni ha hoppon marad, ő tehet róla, hogy Demszky polgármester maradhatott Budapesten :(
@nembiztoshogy: "ez a majd 8 év OK volt? "

kevesen írták meg nálam többször, hogy mi nem OK.

"egkapták a jobb oldal tôled hogy ôk biztos szarul fogják csinálni"

nem. én azt mondom, hogy semmi nem utal arra, hogy jól. a szövegeik konkrétan az azonnal csődre utalnak.

"Ha nemzeti radikalizmus, amit te nem értesz valószinûleg"

miért is?

"LÉBENUNDLÉBENLASSEN. Tiszteletben tartva mások véleményét. "

na látod, ez a "leben lassen" nem nagyon látszik nekem a t. radikálisok irányából. nem látom, hogy szerintük magyarországon helye volna a nem-jobbosoknak, az ateistáknak, a buziknak, a zsidóknak, a liberálisoknak.
@Ferenc Testvér:
Legközelebb ha tömegközlekedsz számold össze, légyszi, hogy hányan olvasnak Népszabit, Népszavát, illetve hányan olvasnak Magyar Nemzetet vagy Hírlapot, Heti választ. És néha pillants ki az autók seggére nagy-Magyarország matrica ügyében.

Várom az eredményeket.
bakker Árpi, múltkor még azt fejtegetted, hogy a fideszre kell szavazni, nincs mese
Árpád!

"Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert."

Rajta múlott, igenis rajta. Ha 2006. őszén lemond, akkor most sem az ország, sem a maszop nem ott tart, ahol...

Ferkó kései kiszállása olyan, mintha egy szarrá hajtott autóból szállna ki, h "nesze baszki, vezesse most már más", de ekkor már se a kuplung, se a karburátor nem jó. A motor nem húz, csak rángat és döcögve halad, szinte irányíthatatlanul.

Te meg úgy állítod ezt be, mint annak bizonyítékát, h lám, nem ferin múlott a maszop mélyrepülése.

De igen, de igen, de igen-igen!
A korrupció kivégezte a választók előtt a hét éve kormányzó szocialistákat és liberálisokat. Nincs az a (volt) szocialista vagy liberális szavazó, aki ne tudná sorolni sajátjai korrupt üzleteit... - Népszabi
Úgy látszik lehet más a politika. Csak nem úgy ahogy sokan gondolják.

Azt hogy a Fidesz hogyan navigálna most sosem fogjuk megtudni, ez biztos. De hogy így nem kúrták el amikor náluk volt a karmesteri pálca az is biztos.

Sokan úgy állítják be Orbánt mint a mumust. Mondja már el valaki, hogy mi a baj vele? Tényleg nem vagyok a Viktor-fanclub tagja, csak érdekel, mert néhol már Hitleri magasságokba emelik a személyét.
Árufeltöltés: a kies Nyugateuban protekcionista/patrióta a mez. gazd., a francia paraszt áruját francia (na jó afro-francia) melós tölti fel.
Nem a TSZ volt életképes hanem a háztáji + melléküzemág, tehát a belső munka erő termelt a belső piacra. Nyugateuban meghatározott %-nyi hazai árut kell a polcra rakni az árufeltöltőnek....
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: "Tippem: ..."

Bármi megeshet, de nekem a két szoci párt ötlet jobban tetszik. És nem kizárt, hogy Bokros is odakeveredik valahogy Fletó és az ex szadeszesek mellé. Hogy hogyan? Bokrost megkérdezték, hogy ugyanmá' mé' pont az MDF. Mert csak ők hívtak, volt a válasz. Mint a faék, olyan egyszerű.
Ha gondolod, megkeresem a linket, néhány nappal azelőtt, hogy Bokros és Ibolya házasodott, volt a Népszabiban egy interjú Bokrossal, aki azzal zárta a beszélgetést, hogy neki TELJESEN MINDEGY, hogy ki hívja, egy feltétele van: csak a saját programjához adja a nevét. Meggyőződésem, ha az SZDSZ korábban ébred és nem csak a Miniszterelnök kerestetik sóműsorban hozakodik elő Bokros nevével, most Fodor Gabi isten lenne az 5%-kal, Ibolya meg menne a 2%-kal kapálni.
Azért az faktum hogy Patásorbán idejében nőtt a GDP, jobban mint Keleteuban bárhol...
Ja és még valami. Ha valaki akkor Lendvai Botox Ildikó fog belőlem egyszer Jobbik szavazót csinálni! :)
Aszongya' a tévébe': "a Jobbik nem felel meg az európai demokratikus normáknak!"
TeraLOL! Minek nem felel meg??? Amikor az etalonnak tartott angol demokráciában a képviselők pornókazettákra költik a költségtérítést? Hát ehhez képest a Morvai elsőbálozó szűzlány b+ !
Gusztos remek elnök lenne, hiszen azt sugározza a közép és alsó osztály felé, hogy nézz meg engem, 33 évesen, érettségivel és nyelvvizsga nélkül is havi 1 milkát akasztok, és mindössze csak annyi a dolgom, hogy reggel-délben-este szélsőségezzek-fasiztázzak-riogassak ...

Gál J Zoltán szintén ilyen képességekkel, iskolai végzettséggel volt államtitkári posztban, fizetéssel szóvivőként, közéleti jelenség.

Csoda hogy kiszavazzák őket?
Gusztos remek elnök lenne, hiszen azt sugározza a közép és alsó osztály felé, hogy nézz meg engem, 33 évesen, érettségivel és nyelvvizsga nélkül is havi 1 milkát akasztok, és mindössze csak annyi a dolgom, hogy reggel-délben-este szélsőségezzek-fasiztázzak-riogassak ...
Én csak józan paraszti ésszel gondolkodom. Minden ország vezetőit az adott ország népe választja. Ergo egy okos vezető szükségképpen populista, nacionalista, patrióta és protekcionista, stb.-ista.
Mert az országa népe választja meg....Eccerű....
Van abban valami, hogy az MSZP-re többen fognak szavazni jövőre.
Nézzük meg meg az előző két választást.
Egyiket sem az MSZP nyerte meg. A FIDESZ baszta el.
@szemeteske:
"...Hitleri magasságokba emelik a személyét."
Gyurcsányt szinte rajongásig imádták a hívők. Ott sokkalta jobban elfogadott lenne a hitleri magasztalás.
Aztán ahogy előkerült a cilinderből, úgy el is tüntetik most a süllyesztőben.

Most keresik az újabb Jancsi bohócot.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: őket téeszelnöktagozatként szokás emlegetni.

btw ismét megjegyzem, a maszopnak nicns olyan szegmense, amelyik idejönne zörögni, hogy őket nem szabad kritizálni, mert majd jól becsukjuk/lecsukjuk ám. a fidesznek van. na de ez majdnem off, annyiban kapcsolódik csak, hogy semjénen és mikolán túl az ilyen túlpörgött aktivisták tudják felpiszkálni az ov-ellenes érzelmeket, úgyhogy jó lesz ezt észben tartani.
@Ferenc Testvér:
A Jobbiktól leginkább azok félnek, akiknek nagyapját Auschwitzba hurcolták, mint zsidót, szocdemet, cigányt. Kicsit azok is félnek, akik nem szeretik az ilyesfajta hurcolkodást.
Végül azok sem örülnek nekik, akiknek van némi szépérzékük, és megfordult a gyomruk a szépséges Krisztina szövegétől.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Tavaly március 9-én elment szavazni úgy 3,4 milla ember. Most vasárnap 2,8. A hatszázezer hová tűnt?

Szerintem a történet a következő. Tavaly, emlékezz, megy minden mint a karikacsapás, mondanám dübörög a gazdaság, 240 körül az euró, minden háváj, dizsi, napszemüveg, minek is basztatják a jónépet azzal a szaros 300 pénzzel, Fletó, menj a picsába. Azóta beütött a krach, 320 körül az euró, sok-sok proli elkergetve mert multi leépít, Gordonka "Nagyon fájni fog"-gal nyit, és fáj is, nem nagyon hihető, hogy a Fidesz sem szorítana meg ha kormányváltás lenne, nem is töri magát az előrehozott választások miatt, úgy tűnik mégiscsak Fletónak volt igaza (meg Gyilkos Áginak, bár lenne a viztidíj, talán lenne a 13. havi), reform kell ide, nem kevés, de sem Fletó, sem Ágnes, takarodj sincs, szívás van. Meg ingyenélő cigány, biztos miattuk rossz minden.

Hát így történt.
@szemeteske:
Sok minden hozható ellene, de nekem leginkább a Torgyán-sztori csípi í csőrömet.
Mivel a Fidesz sem egyedül, sem a Jobbikkal nem lesz képes teljesíteni egy töredékét sem mindannak, amit igért, kénytelen lesz bevetni a bünbakképzést és a "bűnösök" elleni terrort: lesz majd koncentrációs tábor, halálbüntetés visszaállítása, minden. Már pedzegetik, és nem szívbajosak. A NATO meg az EU egy kicsit fintorogni fognak, de csapatokat csak nem fognak bevetni Magyarország ügyeinek rendbetételére, anélkül meg nem tudnak majd semmit sem csinálni. (Legfeljeb ha Schengenlandból zárhatnak ki. Kit érdekel? - fogja modani Jobbán Viktor.)
@érdeklődő:

"Mondjuk teszemazt megdöglik."

Nagyidnak így mondtad? És örült neki?

Hmm, valaki itten nagyon meg van sértődve, de az nem én (fideszes söpredék) vagyok. Hanem talán az, aki fideszes söpredékezik. Vajon miért? Beérett az élsztő a trágyában, amik voltatok (baloldai média) az elmúlt 7 évben, és kicsordult a bili? Mikor beleugrottatok, akkor kellett volna gondolkodni, nem most.
Szerintem sok sakkozni valód nincsen Árpád. Jó döntés számodra, számotokra nincs más, csak az egy, amit fletó ajálnott anno a szlovák gazdaságot példának felhozóknak. Ugye tudod mire gondolok?
@okostojgli:

Kedves Okostojgli!

Akkor hát Te vagy az a kivétel, aki erősíti a szabályt!
Azaz, aki nem pártra, hanem listára, kifejezetten névre szavazott!
Mellesleg, ezek szerint tökéletes fedésben az én állításommal, miszerint nem az Mdf nyerte meg azt a mandátumot, hanem Bokros nekik./azaz magának, ill. dehogy! Habsburgnak!/

Hogy itthon miféle _bokros_ teendői lennének, arról inkább nem nyitnék vitát.
Azt viszont készséggel elhiszem, hogy a mödöf a szűzjány izgalmával várja majd haza, nászban egyesülni leendő me. jelöltjükkel.

Naná, hogy jön haza ezerrel!

Elemezzük csak, ha a slájmot nem is, de mit kéne érezned valójában, hisz ha úgy látod, itthon a helye, akkor mi okod volt kiküldeni?

1.Szavazol célzottan 1 főre.
2.Kijuttatod.
3.Kimegy.
4.Dolgavégezetlenül visszajön.

5.Nem zavar a színjáték.

6.Párnázott idegeid vannak!:))

@grupi:

Gál J. nem volt nagy kedvencem, de azért azt el kell ismerni, hogy reggelire megevett 2 Répássyt, egy Szijjártóval, meg egy Cserpalkoviccsal.
Érettségi ide vagy oda.
Tartalmilag annyira nem értek egyet,hogy bele sem kívánok folyni. Formailag pedig annyit, hogy a legutóbb a "lapda", most pedig a "fúj" verte ki nálam a biztosítékot. Segítek: labda és pfúj. Úgy látom legalább egy gyöngyszem minden írásba jut. De, ha a tartalmat is nézzük, egy rakás gyöngysor.
@anyátok:
És ne feledkezzünk el a metélt farkincájúakról.
És a nem metélt farkincájúakról. Mert metélt farkincájú bárki lehet. Bárkire rá lehet fogni hogy metélt a farkincája.
@szemeteske: Az ocsmány rasszizmusuk az, ami nem felel meg az európai normáknak.
@füligjimmy77 -nek még az elejéről egyet tudok mondani és nem azért mert rájuk szavaztam (de): www.lehetmas.hu , részletesen európai célirányuk volt, ahogy elég sokmindent részleteznek még.
@Nancsi: LOL. látod, ti vagyok az ötödik hadoszlop.

"Jó döntés számodra, számotokra nincs más, csak az egy, amit fletó ajálnott anno"

na mesélj, mert ha nem, akkor mi lesz? he?
@okostojgli:

Sztem a reménytelenség tartott otthon sok embert. Az, h manapság sokkal inkább az események diktálják a teendőt, ezért túl sok varia nincsen, kevesen hisznek abban, h egy azonnali kormányváltás bármit megoldana hirtelen.

Ráadásul olyan közel van már 2010. hogy már nem oszt, nem szoroz, h van-e előrehozott. Én a Fidesz helyében már csak kamuból hangoztatnám, h akarom, de igazából a helyükben kivárnám 2010. tavaszát. A faxom se kívánna egy őszi győzelem után, kellő tájékozódási lehetőség nélkül belevágni a 2010-es költségvetésbe, h aztán 2010. őszére elfogyjon a népszerűség, és jelentős pozícióvesztés álljon be az önkormányzatokban.

Népszavazás vitát nem nyitok. Csak annyit, h nem azon bukott meg semmi, hanem azon, h 2006. őszére elfogyott a társadalmi legitimáció. Országérdek lett volna akkor egy előrehozott, de minimum ferkó lecserélése. Az, h most cserélték Bajnaira, az erősen megkésett, barna eső utáni köpönyeg. (Ld. fentebb 21:34)
@papamaci1:
Mégpedig úgy nott aszongyahogy...'98 választások éjszakájától'02 választások éjszakájáig. Ugye?:) Elotte, utána ferto, meg poshadás. A köv. mennyei királyság pedig 2010-tol.
Mondjuk lesz egy kis fingorászás a jobbik miatt, de Vikt. megoldja azt is.(ketto füles, de talán most már tobb is elkél):)
Érik a lófaszkirályság.

Azon meg nem gyozok rohogni, ahogy ToW Árpád, osszekuszálja a sok idiótát.

@amergin: bizony az igazság valahol nálad van, meg Gyurcsánynál: elkúrtuk!, Nem kicsit, nagyon. És mi nép ehhez asszisztáltunk. Azt hittük kolbászból van a kerítés és a manna alá csak alá kell állnunk, hogy becsepegjen a szánkba. És még ehhez a kényszerképzethez hozzá is járultak, hogy igen, csak tátsd ki a szád. És most? Most is ezt mondják és megint elhisszük!
Megérdemeljük!
Vágni kell, akár addig, hogy beledögöljön, aki életképtelen!Nem elég csonkolni! Igen! A nem termelő közalkalmazottakat alaposan meg kell szűrni, nem kell támogatni sem pártot, sem szakszervezetet, sem egyházat, sem alapítványt, sem nem kell családi pótlék, gyes, 13. havi nyugdíj azoknak akik nem szorulnak rá, és a rászorulók közül ki kell választeni, ki jár ezét Mercedessel, vagy Audival.
Lenin elvtárs megmondta? dogozni, dolgozi, dolgozni. (lehet hogy tanulni?)
@hölgyválasz:
"1.Szavazol célzottan 1 főre.
2.Kijuttatod.
3.Kimegy.
4.Dolgavégezetlenül visszajön.

5.Nem zavar a színjáték."

1 és 5 igaz, 2,3,4 nem érdekel. Hidd el, tényleg nem érdekel.
Ha Orbán szerint ez a választás arról szólt, hogy menjen a kormány és nem kell ingatlanadó, akkor szerintem meg arról, hogy hajrá Bokros.
Ugye te sem gondolod, hogy ez az EP választás tényleg EP választás volt nem pedig egy baromi drága de brutálisan autentikus közvélemény kutatás?
@anyátok:

"leginkább a Torgyán-sztori csípi í csőrömet."

Az csípte-e a szemed, h Kuncze egyértelműen kijelentette, h nem fognak (na még egyszer: nem fognak) Horn Gyula miniszterelnöksége esetén koalícióra lépni. Az kijelentő volt, semmi árnyalás.

Fideszék viszont azt mondták, h NEM SZERETNÉNEK TORGYÁNNAL koalíciót.

De ott kényszer volt, különben nincs többség. Neked nem Torgyán fájt, hanem h Torgyánnal nyertek, azaz a tieid veszítettek.

Bögyösleg, a maszopnak nem kellett a többséghez a szadesz, mégis, a szavak ellenére is, bementek a koalícióba.

Orbán 100%, h nem veszi be Torgyánt, ha megvan neki az 50%+1 képviselői hely.
@grupi: Itt a nagy pirospont!
@szernyeteglejos:
A Jobbikkal az lesz, ami a Kisgázzal volt.
Amíg kellenek a kétharmadhoz, addig két füles között kutyuli-mutyuli, utána vissza anyukába.
Nagyon sajnálom de valszeg utóljára olvastalak kedves Árpád.pedig nem vagyok ám OV fan,szadeszre voksoltam én állat.
Írásaid kezdenek kísértetiesen hasonlítani egy bizonyos 168 óra nevű újság színvonalához-legalábbis számomra.
Egyszer megszámoltam M. Tamás 20 vezércikkéből 19-ben véresszájúan fityesz meg ovézott függetlenül az aktuális témától.azóta nem olvasom a lapot..
már csak az hiányzik,hogy úgy kezd legközelebb "Kedves Hatalom".
sajnálom, de tényleg és az én véleményem
is az: tessék jönni OV bácsi,meg lehet
mutatni...szarból várat építeni.
kösz
Árpád! Az anno azt jelenti: évében, szóval utánna egy konkrét évszám kívánkozik. Helyette mond úgy: "annak idején"!
Én nem baszogatni akarlak ám, csak úgy gondolom, hogy hamár egyszer valaki ilyen nagy megmondóember, akkor annak illenék ismernie és becsülettel használnia az édes anyanyelvét. Ha ez az anyanyelved.? És elnézést a burkolt zsidózásért. Majd leszokom róla.
@CSÉ: figyelj öreg, neked kibaszottul nincs fogalmad a nyelvről, kezdve a lapdával, a fújjal és ezzzel, húzzál leckét írni.
Énnekem egy emlékezetes pillanat maradt meg a pártpolitikai mindennapokból. 2007 az Mszp épp elnököt választana. Ferenc népszerűsége töretlen(az mszp-ben), övéi rögtön mozdultak, ahogy elejtette a szappant zuhanyzás közben...
Azonban a pártelnökség átvételekor rájött hogy ide bezony centralizáló reformok kellenek.Merthogy az mszp néhányszáz helyi faszacsávó gyülekezete aki azonnal SZOCiÁLIS-ÉRZÉKENYSÉGMAN-né változik ahogy a választók kezében a töke. Ezt ideig-óráig késleltethette néhány karizmatikus vezető(Horn vagy Gyurcsány akkortájt) de idővel megindult ez óhatatlanul.Nem volt ez a szigorítás olyan véres mint narancséknál, de látta hogy ez a működőképes lehetőség.Elnök lett de a tervezet még csak a kongresszus elé sem került.Ebből a félsikerből lett a teljes bukás(részben). Csak azért akartam ezt megosztani mert ma már senki sem emlékszik rá, de szerintem fontos a tisztánlátáshoz...
Vannak olyan vélemények is, miszerint a Jobbik az MSZP-től is sok szavazatot vitt el.Nekem két ilyen ismerősöm is van. Kéri azt nyilatkozta az ATV-ben, hogy a Jobbik szavazó nem írható le a cigányellenes, antiszemita,rendpárti, globalizációellenes halmaz egészével. Sokszor csak ezek egyike igaz rá. Akár lehet, hogy csak sima egyenruhabuziról van szó.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

"h Kuncze egyértelműen kijelentette, h nem fognak (na még egyszer: nem fognak) Horn Gyula miniszterelnöksége esetén koalícióra lépni. "

Azt ugye tudod, hogy ez nem igaz. Vagy másképp színtiszta hazugság?

(és most szemét voltam:))
Árpád, nyugi van! A lecó meg készen, és a tiéd?
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Nagyjából egyet beszélünk.

2006-ban viszont Fletó ott cseszte el, hogy korrekt módon nem várta be, hogy halálra nyerje magát ősszel, hanem előbb elkezdett kormányozni. Az Őszödi ráért volna az önk. választás után. És kegyetlenül beleállni a reformokba. Azokba, amiket majd csak ezután fogunk megszenvedni. Már rég túl lennénk az egészen, ha Viktor nem cseszi szét. Az egészségügy. oktatás rendben lenne, lenne fasza kis munkabarát adórendszerünk, és kevésbé ért volna szar helyzetben a világválság. Ne gondold, hogy Bajnaival le van tudva minden, ez eddig csak kiigazítás volt, nem reform. Figyeld meg, mindaz amit Bokros akar, előbb vagy utóbb de meg lesz csinálva.
@anyátok: Úgya'
@CSÉ: Te meg elrontottad az egyik mondatod végén az írásjeleket.:)
Ugyan má'...ne legyél ilyen merev. Lazulj.:)

@blokkos:

"Lenin elvtárs megmondta:dolgozni,dolgozni,dolgozni,nem lopni!

igazad van fijam,mindent el kell venni a kapitalistáktól,mer vérszivók,meg kizsákmányolnak a szemetek.Nem dógoznak csak füveznek,a népeket meg kűdik a templomokba handabandázni,hogy elég az nekijük,meg elveszik a lovettájukat.

Ha Vona 1 ököl, oszt majd lecsap(na) rájuk.Hát innen ered a beszarás.

@papamaci1: Addig, amig futotta a Bokros-csomag által generált lendületből. 2001-től már elkezdett nőni az adósság...
@okostojgli: :) ...és ha ez Vikóra marad(márpedig igen) akkor a megareformok után, nemhogy két pofon, de két T34-es se lesz elég a jobbik hazazavarására.:)
Már nem is tudom, h miér' röhögök??!!!
Addig ertem, hogy az MSZP egyetlen eselye Orban Viktor.
De mi az, hogy mar Gyurcsanyuk sincs?
Az legfeljebb a FIDESZ-nek hatrany, hogy nincs a Gyurcsany. :D
Ez a magyar politika...

Es az is milyen mar, hogy az indexen meg cikk Gyurcsany eszoszto blogbejegyzese a hogyan tovabbrol. :D
Elkepeszto. Mindent elkurt, de meg mindig vindikalna maganak a jogot, hogy okositson.
Mondjuk ehhez kellenek azok is, akik meg mindig kepesek elolvasni a hulyesegeit.
okostojgli 2009.06.09.

Te ebben az országban/bolygón élsz amúgy? Meg mi a véleményed a demokráciáról mintegy mellékesen? :)
A képlet sokat változott. Ma már a média csak utánfutó, és magyarázza az eseményeket. Ez az egyik kulcsa a történetnek. A Fidesz már nem kiscserkész, akinek ugrálnia kellett a megjelenésért, hogy eljusson az emberekhez. Kiépítette a saját rendszerét, amivel az MSZP veleszületett. A média 2002-ben feltörölte a padlót a Fidesszel, és boldog volt, mert korábban a Fidesz keményen kiosztotta a nagyarcú, de alapvetően egyszerű médiát. 2010-ben ugyan lehet sóhajtozni egy szépen terített köteles beszéd után, de merő önámítás. Az öszödi beszéd után más a kicsengése a kötelesezésnek.
És hogy ki nem nélkülözheti a bunkóságot? :-) Ezt vicces egy sötétbarnázó és fideszsöpredékező tollából olvasni. Persze nyilván Tóta szókimondó, Kövér meg bunkó. Aztán van aki nem sok különbséget lát a kettő között. Kövérnek sosem volt kevésbbé igaza, mint Tótának, és sosem volt cinikusabb, mint bármelyik Tóta cikk. Csak éppen Tóta kúúlnak gondolja magát. De hát Kövér éppen annyira kúúl.
@Shore:

Kedves Shore,

az lehet, hogy nem pontosan így, ebben a szórendben, de hogy volt olyan kijelentésük, hogy a szocikkal márpedig nem lépnek koalícióra, arra én is emlékszem!

@Shore:

De igaz, az ellentéte viszont nem igaz, másszóval színtiszta hazugság!
arpad, ezkurvagyenge. ha jot akarsz a liberalis seggednek, szavazhatsz legkozelebb a magyar polgari platformra. a szocik minel tobbet baszakodnak, annal inkabb nullazzak le magukat. de mar nem ok a strategiai ellenfel. balrol nezve nincs miben remenykedni. ja es meg vmi, ezen a valasztason a a te arkod partjarol elfogytak az emberek. buszken mondhatod, szep egyedul.
@hölgyválasz: @sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

Írtam nem, hogy szemét voltam?
A bibi ott van, hogy ezt nem Kuncze mondta. (Tehát a kijelentés nem igaz:))
Hogy ki, abban meg segít a gugli.
@okostojgli:

én is ezt mondom. előbbutóbb úgy is rákényszerít minket erre a rögvalóság. no persze aki a táltoskirályságban hisz annak ez nem tétel.
Nem, nem rontottam el, az szándékos volt, de az utánát, azt elgépeltem. De nem értem miért vagy rám pipa.? Büszke lehetnél rá, szemtelenkednek veled, mint ahogyan te is a nagyokkal, ez már a közszerplőség kapuja. Tényleg, mit rövidít a W. Weist?
Bocs kicsúszott, majd leszokom róla.
A MASZOP kudarca a sok free riders-nek, azaz potyautasnak köszönhető. Ők azok (pl. ejtőernyős megyei és városi elnökök, listán mnadátumot szerzett képvuiselők), akik csak haszonélvezői voltak a Fletó-érának.
Nem volt a pucájukban annyi vér, hogy a március 15-i koszorúzáson oda merjenek állni, és szemébe merjenek nézni a tömegnek,hogy vállalják az MASZOPT-hoz tartozást.
Na,ez egy üzenet volt mindkét irányba: balra az, hogy nincs gerinc, jobbra az, hogy ne találjatok el.
Ez okozta a maszop erodálását. Nem volt egész Debrecenben egy nyomorult Ogy képviselő, egyetlen fizetett maszopt alkalmazott, aki koszorúzott volna március 15-én.
Fel lehet venni a "pecsenye sütögető" pólót valamennyi debreceni maszoposnak.
Jobb let volna, ha 2006-ban nem a költségtérítésre+az nyugdíj előtti/melletti apanázsra gondolnak, hanem a felelősségre.

A SZADESZ kudarca idő kérdése volt, amit az elmult 2 évben műveltek az tök homály.

A JOBBIK lehet az a gyűájtőpárt, amelyet a két nagy pártból egyaránt kiábrándultak választhatnak.

A MAdöf AZ eredmény ellenére eltünhet a politikai palettáról: Eassy come easy go.

Na és most a ZSIDESZ.
Sok elagott fazon, akik már csak a zsíros konc megkaparintására várnak.
Lehet-e sikernek nevezni azt, hogy Surjánt, Deutch-FÜR-MIndenkitől-van- gyermekem-de semmire sem vagyok alkalmas- Tamást elküldik Brüsszelbe?
Orbán VV, azaz vesztes és újra vesztes Viktor ismét saját használatú terepjáróhoz juthat extraként lövöédözős kormányőrrel?

Ez siker, ez győzelem?

Ez bizony nem szinvonalasabb csak nagyobb publicitással rendelkező show, mint a palócföldi tősgyökeres, de hú dekurva érdekes an alfa+béta folytatásos epizódjai.
@okostojgli: Jó lenne, ha így lenne. A helyzet az viszont hogy nem előbb vagy utóbb, hanem vagy előbb, vagy soha. Jó hír, hogy reális esély van arra, hogy OV megcsinálja.
Azt tudjuk, hogy szeretne történelmi jelentőségű személyiség lenni, erre most a következő 4 év kihagyhatatlan esélyt ad neki. 40+20 év kádárizmusból kivinni az országot jól működő kapitalista országgá, azért ezt tényleg feljegyezné az utókor.
rossz példaként ott van előtte az elmúlt 8 év mszp-szadi kormányzása, aminek lényege kb az volt, hogy eltapicskolunk abban amiben vagyunk, közben azért permanensen intézünk magunknak ezt-azt, és lám-lám mégis elketyeg az ország. Hát nem ketyeg el.
@xsasha:

Kövér egy faszparaszt. Ha másért nem, hát azért mert húsz éve politikus. (OK, az első néhány év megbocsátva. Rendszert váltott, vagy mit csinált.)
"btw ismét megjegyzem, a maszopnak nicns olyan szegmense, amelyik idejönne zörögni, hogy őket nem szabad kritizálni, mert majd jól becsukjuk/lecsukjuk ám. a fidesznek van."

Hmmm, akkor minek nevezzem az antiszemitázó, fasisztázó, szélsőségesező, nácizó entellektüelleket? Most akkor van egy párt, amelyik a szemébe mondja a véleményét a baloldalnak. A reakciókat látjuk. Pedig csak annyit mondanak, hogy a média gusztustalan, manipulatív és hazug, a gazdaság aljas módon termeli ki a rabszolgákat, a cigányok lopnak a zsidók megpróbálnak felsőbbrendűként viselkedni. És minél inkább szidják őket, annál elszántabbak. És mind1, hogy kik pénzelik őket és milyen célból, kiválóan felszippantják az MSZP azon részét, amelyiknek létellentmondás lenne Orbánra szavazni, bármennyire is igaza volt, van.
@CSÉ: na látod, tudtam én, hogy csak egy fasz vagy. szevasz.
@xsasha: hm. ...mi lenne, ha Tótát is, meg Kövért is lecserélnénk valami normálisabbra?
Valakire, aki 1) nem azt gondolja hogy ő a tuti, a másik oldalon álló meg a spőredék, hanem 2) képes méltányolni a másik érzelmi- és eszmerendszerét. (Persze ha létezik egyáltalán olyan?)
@Shore:

Igazad van, Magyar Bálint mondta:

"Ha az MSZP Horn Gyulát nevezi meg miniszterelnök-jelöltnek a választás után, ezzel gyakorlatilag kizárja a szocialisták és a szabad demokraták koalícióját" - mondta Magyar Bálint az SZDSZ május 13-i sajtótájékoztatóján (lásd Heti Világgazdaság, Fókuszban, 1994/22. szám). Öt nappal Magyar Bálint sajtótájékoztatója előtt, a választás első fordulójában az MSZP 33 százalékot kapott, az SZDSZ (hajszál híján) húszat, az MSZP elnöke, listavezetője, következésképp miniszterelnök-jelöltje Horn Gyula volt. A kijelentésnek akkor lett volna értelme, ha Magyar Bálint azt akarta volna tudatni Horn Gyulával, hogy szó sem lehet koalícióról. A helyzet azonban nem ez volt.

A lehetőség csábítása

A két forduló között az SZDSZ meghirdette: "a választás tétje, kizárólagos szocialista kormány lesz-e, vagy többpárti kormány alakulhat". A szocialisták 54 százalékos győzelme után megszűnt a koalíció kényszere, mondta nyomban az eredményhirdetés után Pető Iván. A lehetőség fennmaradt, folytatta, a lehetőséggel azonban a szabad demokraták - vezetők és tagok - túlnyomó többsége nem kíván élni. Hamarosan megérkezett azonban Horn Gyula üzenete, hogy az MSZP elsöprő győzelme ellenére továbbra is koalíciót akar. A koalíciót támogatták az SZDSZ-közeli vállalkozók, a chartás értelmiségiek, a nyugati nagykövetek. A választás másnapjának reggelére az SZDSZ-vezetők többsége a koalíció pártjára állt, és Magyar Bálint lett a legdinamikusabb szószólója annak, hogy a szabad demokraták lépjenek be Horn Gyula kormányába.

Innen jön:
portal.jobbik.net/index.php?q=node/6104
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Az is csípi a szememet.
Nem is szavaztam rájuk.
Igen, Lehet Más a Politika!
@Shore:

"Kövér egy faszparaszt."

Miért nem írsz faszprolit?

Kezdesz szélsőséges indulatokat megfogalmazni.
Jújjj, szálsőliberális, jujj!
Rád is fog vonatkozni a gyűlölettörvény
:-)
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Egyébként a síma többségük megvolt. A kétharmadhoz kellettek, ha jól emlékszem.
Az a helyzet, hogy én már nagyon várom Tóta öszödi beszédét.
"Hazudtunk éjjel és nappal, a különcködni vágyó tömegeknek azt mondtunk, amit hallani akart, ami jól hangzott, amivel sok klikkelést el lehetett érni. Úgy szerkesztettük a cikkeket, ahogyan a fizető ügyfelek megrendelték, hiszen profitból élünk mi is, az olvasó csak a profit hozója, egy eszköz. Hazudtunk, mert Orbán beszólt a médiának, és meg akartuk mutatni, hogy mi sokkal keményebb tényező vagyunk. Az igazság sokféle, a valóság részletkérdés, a pénz meg fontos, mert a kutya csak ugat."
Azt hiszem, a médiában is új idők jönnének.
"De az már egy másik történet, a Fideszé és a Jobbiké."

Van egy olyan érzésem, hogy a Jobbik ma nem véletlenül tart ott, ahol. Ha az mszp legyűrni nem tudta, okosan rájött, hogy inkább használja őket, és az élére állt a mozgalomnak... Ez elmúlt egy-két évben az az érzésem, hogy az egész Jobbikot az mszp "találta ki": úgy hiányzik nekik egy 5-10%-os szélsőjobbos párt, mint egy falat kenyér. Lehet kikre ujjal mutogatni, ideális ellenségkép, és ők azok, akik megállíthatják a fideszt (legalábbis a fidesz 2/3-ot), ha már az mszp képtelen rá (főként az szdsz nélkül). Miért gondolom ezt? A szóbeszédeken kívül az apró jelekből. Soha nem léptek föl igazán keményen se a Jobbik, se a gárda, se a kurucinfo, se Budaházi ellen. Ügyek azok voltak, de mindig csendben elhaltak. Morvai nyugodtan farkincázhat, még a fejüket sem csóválják. Ingyencirkusz ez kérem.

Annyiban számolták el magukat, hogy a cigányellenesség nagyobb az országban (főként vidéken), mint amit seccoltak, a cigány szavazatokra viszont nem igazán számíthatnak (lásd a mostani választási szereplésüket), így valószínűleg leszállnak a cigány témáról, és inkább az átlagember biztonság- és igazságérzetét erősítő intézkedéseket fognak ezután hozni (ami különösebben még nagy pénzekbe sem kerül).

Persze lehet, hogy ismét túlbecsülöm az mszp-t, Gyurcsány visszavonulását is megszervezettnek és kitaláltnak gondoltam, aztán mi lett belőle...

Itt már tréfálni sem lehet? Hülye ország.
@xsasha: hát azt hiába várod, kispofám. feküdj le inkább aludni.

vagy szerkessz szépen listát nekem a hazugságokból.
@CSÉ: az már meg se lep, hogy neked ez a humor. vidám társaság lehetsz.
nem azert, de ha a kozvelemy-kutatasokban jovore nem zarul az ollo a ket nagy kozott, akkor szvsz meg az is benne van h a most otthon maradok reszerol lazan jump on the bandwagon lesz es meg durvabb eredmenyek lesznek.
@Shore:

szó szerint idézek 1 filmecskéből:

....de egyébként Horn Gyula személye elfogadhatatlan az SZDSZ számára.Ha Horn GYula az MSZP miniszterelnökjelöltje,akkor nincs koalició.

Mondotta ezt Kunce Gábor a horn kormány belügyminisztere.Természetesen a választások előtt.
Természetesen a filmet azóta törölték a
YouTube-ról,de megvan máshol.
Na jó, akkor viccet félretéve, csak kíváncsiságból kérdezem: ezt a w.-t csak felvetted,hogy érdekesebb legyen a neved, vagy le akartad rövidíteni?
off: Árpi, te újabban nem moderálsz, vagy ilyen magas már az ingerküszöböd? Ezzel az erővel megjelenhetnének egyből is a kommentek, neked is kisebb meló lenne, meg a web2 fíling sem veszne el. Kb. olyan pörgős így a kommentelés, mint száz évvel ezelőtt a távsakkpartik voltak :-).
@dark future: moderálok. képzeld, mi lenne anélkül.
Hogy 2001-től nőtt az államadósság ? Igaz.
Mégsem FIDESZ tornászta fel a 21 milliárd dolláros (rendszerváltó) államadósságot 140 milliárdra, az egyszer biztos...Ha jól emléxem valami Medgyessy nevű alak indította "jóléti rendszerváltást"...höhö...
@anyátok:

Anyátok a nicked, LMP-re szavazol.... hmmmm.... Nem te vagy a nagy Soma mamagésa?

:-))
@szemeteske: Ha olvastad A'DER nyilatkozatait, akkor tudhatnád, hogy ez a frakció nem a zsidesz frakciója, hanem ov (oda-vissza nyalok mindent, csak újra miniszterelnök lehessek)frakciója.
Ha ez kevés lenne, tanulmányozd a zsidezs párt-dokumentumait és meglátod, hogy ov (ó, de mondhatatlanul vágyom magamra) dönt minden lényeges kérdésben,
Ov lassacskán érinthetetlenné (brahmin) válik, annak ellenére, hogy kétszer - még egyszer mondom, miként rostfrei tamás

- kétszer elvesztette a választásokat, no és persze Budapest is kétszer elesett.
A történtek ellenére Orbán Vesztes&Vesztes Viktor a zsidesz elnöke maradt, sőt, sportminiszterként ámokfutó barátja is Brüsszelbe teszi át "pótolhatatlan és páratlan" kvalitással bíró tehetségét. Miután Deutch MIndenféle Tomika budapesti lelnökként a nagy leégést mutatta fel, frankón megjutalmazzuk.
A jutalomjáték az, ami közel félmilló voksot hozott a J'obbiknak. Ezúton köszönjük meg O' de nélkülemmegállaz élet Viktornak.
@sün!malac69 szegfűt helyez a fityesz sírjára:
"Az mszp-t 80%-ban feri buktatta meg, a ferizmus.
Ameddig nem tudnak rendesen elhatárolódni a ferizmustól, és félraállítani a ferizmus prominenseit, addig a mélyrepülés tovább tart, rendszeres lesz a villanypóznákba ütközés."

Nyilván te is nekimentél néhány villanypóznának, így lettél orbánista. Ami nem lenne baj, ha nem mondanál emeletes marhaságokat. Fletót eladta a maradi, keményvonalas mszp banda, a nagy túlélők. Azok amortizálták le a saját pártjukat. Gyurcsány választást nyert vesztes helyzetből. Ezt ne feledd, és ne maszatolj.
@Tóta W. Árpád:

:-)
Bár tőlem is szokták kérdezni az ügyfelek, hogy miért nem próbálom kiszűrni a spameket a levelezőszervereken. Ha tudnák...
@zebaek: De ne keverd a közvéleménykutatást a választási eredménnyel.
Az MSZP szavazók, bár duzzognak és megsértődnek, de tényleg elmennek és leszavaznak akkor amikor köll.
Számukra a közvéleménykutatás + EP választás olyan mint a barátságos meccs, az országgyűlési választás meg ehhez képest egy VB selejtező tétmeccs.
@dark future: Jogos a két pont a vidéki csapat javára ! ! !
Hogy ez kérem összeesküvés-elmélet ? Valóban Iulius Caesar se hitt az összeesküvés-elméletekben... :-)
@Tóta W. Árpád: És mégis mi alapján moderálsz? Tök ártalmatlan hozzászólásaimból egy sem jelenik meg Miért?

Mégis előrehozott lesz?
index.hu/belfold/2009/06/09/partertekezlet_helyett_kongresszust_tartanak_a_szocialistak/

Még egy garnitúracserét nem élnének túl, ráadásul az szdsz is erősen agonizál.

@egyittlakó: Ez is igaz. A 2010-es választást még nem nyerte meg OVi. Még elb@szhatja... Egy kis szinglihordázás, egy kis kötelezés...
@6.Lenin:

Én is emlékszem erre a videóra, kerestem is az imént a youtube-on, de sohol sincs...
Kösz, h megerősítettél!

@dark future:

Én nem hiszek ebben a "Jobbik az mszp trójai falova jobbra" elméletben.

A napnál is világosabb, h ott a legerősebb a Jobbik, ahol régen a maszop bástyái voltak, ergo a maszoptól rengeteget vittek el.

Vagy gondolod, h olyan buták voltak, h ezzel nem kalkuláltak?
És figyeljetek egy kicsit, Ti öszödibeszédezők:
Végre egy ember felállt, és megmondta az igazat, meg, hogy elege van a hazudozásból.
Ezt utáljátok?
Ha egyszer Ovit ültetnétek a Karinthy-féle igazmondó székbe, hallanátok ám csudadolgokat. De ő, persze, soha életében nem hazudott. A kisaranyos.
@dark future: én úgy tudom, "baloldali fordulatra" készülnek a rohadékok.

ebebn az esetben nagyon remélem, bajnai megszopatja őket, gyurcsány pártot alapít, és kurvára megszívják az előrehozottat.
dark future:

Nekem is volt ilyen érzésem. Annak idején komoly vád is érte őket, miért nem fékezik meg a rendbontóikat.
Ha jól emlékszem, valamelyik blogon egy magát jobbikosnak valló még "sírt" is, hogy mit tudnának tenni. Ott kapott egy választ, hogy zárják el az illetőt (fogják le ne balhézzon, közösítsék ki stb.) és hívjanak rendőrt.
Na ez az eset után 1-2x meg is történt még volt is belőle cikk, hogy "egymásnak estek". Azóta nagyobb a csend.
Ez elgondolkodtató, főleg annak tükrében hogy az mszpnek nem egy párt kell akire rámondhatja hogy náci. Arra ott volt a fidesz. Hanem egy olyan amelyik randalírozik is... és a kisebbségek ellen elkövet olykor dolgokat, na ez meg hibádzik a jobbik esetében.
Lehet hogy a csikósnindzsa szakkörnek már több köze volt a népiesen "Szilvásy-fiúknak" nevezett gyanús motivációjú "aktivistákhoz".
Jaj de nehéz így írni. :]
@kandiszno: a konkrét nácikat, meg a szimplán személyeskedő hülyéket szoktam megfogni.
@6.Lenin: Ezt Kuncze is el- és beismeri, tehát ha az általad idézett filmrészlet esetleg eltűnt a youtube-ról, akkor az nem azért van, mert gonosz világhatalomra törő pajeszos-kaftányos manók történelemhamisítási szándékkal eltüntették, hanem mert ilyen a youtube. (vagy a franc se tudja miért tűnt el.)
@korxi: Medvebőr effektus ! Bár ha Bajnai ragaszkodik a további mexorításokhoz (és az IMF erre nyomja) TALÁN kitart az mszp választók durcája 2010 tavaszáig...
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Ki az a mamagésa? (Műveletlen vagyok ám!)
És mondd, ki a csodára szavazhattam volna jó lelkiismerettel? Az LMP-nek volt programja. A többiét nem láttam, talán az én hibámból.
@Shore:
Aki 20 éve politikus, az mitől faszparaszt? Nem konkrétan értem.
Tóta mióta is nyomja a médiát? A média kevésbbé manipulatív, pénzhajhászó, hazudozó és hangulatkeltő?
@papamaci1: Innen már Viki se tudja elrontani. (Hogy utána mit csinál, az a nagy talány.)
Csak hit kérdése, hogy a Fidesz jobban csinálná-e vagy nem? Valóban nem tudhatjuk, de már a valószínűségek okán is inkább ők tűnnek a jobb választásnak. Az elmúlt 6 évben egy környékbeli kormány sem csinált ekkora ürülékkupacot a gazdaságából, pedig nem kell messzire menni rossz politikusokért egyik szomszédnak sem. Nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy egy ország eldöcögjön valahogy, de a szocik még a minimumot sem tudták teljesíteni másfél ciklus alatt. Én nem hiszem, hogy a Fidesz annyira jól kormányoz majd, de az is elég, ha nem nagyon rosszul.
Most én is szimplán személyeskedő hülye vagyok, vagy megfeledkeztél rólam?
A zöld alma egészségesebb, mint a génmódosított narancs.
@Tóta W. Árpád: Mármint akiket te annak ítélsz, ugye? Hát így is lehet.
@Tóta W. Árpád: Árpi,

érdekes kis könyvecskét lehetne
- szépen, témák szerint rendszerezve - összeállítani a kimoderált kommentekből...:)

Vajon mik lennének a legtöbbx előforduló kulcsszavak?:)
@I_Isti: Azért kérem ne becsüljük le az összeesküvés- elméleteket: a világon egy két "forradalmat" csináltak már a titkosszolgálatok. A MOSZAD nem egy gyenge szervezet.... :-D :-D
@I_Isti:

shore állitotta,hogy nem Kuncze mondta,én meg megnéztem és nem volt igaza.
Ennyi.A többi nem érdekes.
@papamaci1:

"egy kis kötelezés..."

Már csak fajankók onanizálnak azon, h "köteles beszéd". El kéne tán olvasnod Debreczeni nagyszerű könyvét fletóról, és azt a részt, amiben arról vall, hogyan építették fel ezt a kampányt:

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés" - mondja Gyurcsány Ferenc.
@hölgyválasz: természetesen a zsidó.
de nem lenne izgalmas, elárulom. ezek általában egysoros büfik, ha ilyen érdekel, akkor a hírlap kommentjeit ajánlom.
@I_Isti:
Mind Tóta, mind Kövér szükségszerű, a társadalom markere, mutatója. Mindkettő gondolataiban meg tudom látni az igazságot, a magvas gondolatot, és egyiket sem tartom jobbnak a másiknál.
Az informatika kicsit felborította a világ fejlődési ütemét, ilyenkor ez a jelenlegi helyzet csak egy ütem a sok közül.
@Tóta W. Árpád:
Ha szerkesztek listát, tételesen, magyarázattal, megírod azt a beszédet?
@xsasha: ez egy egész normális alapállás, egy apró különbséget azért felhoznék, ha nem is konkrétan kövérrel szemben, hanem a jobbos vérgőzzel szemben: én nem akarom betiltani a másmilyeneket, még a fasisztákat sem, sőt nem is zavar, hogy vannak. a jobbos lendületben azt érzem általában, hogy homogén országban éreznék jól magukat, ahol nincsenek másként gondolkodók (ateisták, libsik stb), vagy legalább kussolnak.
@xsasha: hát ha te szerkesztesz nekem listát arról, hogy hol is hazudtam, akkor arról elbeszélgetünk.

malacka: ne személyeskedj, ne komcsizd le a pajtásodat, az sehova se visz.
@Alc: Valóban itt nem arról van szó hogy a FIDESZ annyira jól fog kormányozni. Arról van csupán hogy jelenleg NINCSEN MÁS. (Vagy a JOBBIK-ot akarjátok ?)
A baloldal egész EU-ban bukta, ez tény.
"Nincs sok választás. Azért nincs mert ELKÚRTÁK."
@Tóta W. Árpád: Érdekes. Én nem is zsidóztam, mégis kimoderáltál. Náci vagyok úgy hogy nem zsidózok?
@Alc: Nem elég. Az egész magyar társadalmat szőröstől-bőröstől át _kell_ alakítani, és egy modern, ütő- és versenyképes társadalommá _kell_ alakítani. Ehhez pedig az alapokról újra kell rakni az egészet. Ha nem látnak neki, akkor inkább húzzuk le magunkat a wc-n. Én inkább attól tartok, hogy nekilátnak, aztán az eredmény olyan lesz, mint a vágóhíd mellé telepített nemzeti. szar is, ronda, is, rossz helyen is van, viszont legalább egy csomó pénzbe került, és lehet mutogatni.
@Tóta W. Árpád:

Nem is értem, hogy Gyurcsány miért nem alapított pártot. Az 5%-a meglenne csak azokból a mamsikból, akiknek a szeme könnybe lábad ha meghallják. Pár hónapja el tudtam volna képzelni egy olyan formációt, amiben Gyurcsány és szűkebb csapata (pl. Bajnai...), az szdsz-ből a kókisták, meg néhány nagyjából független, még nem lejáratott jogász/közgazdász áll össze, a háttérben valami pénzesebb vállalkozóval. Azóta némileg változott a helyzet, az szdsz márkanév egyre rosszabbul cseng, Gyurcsány is kezd feledésbe merülni.

Így lesz egy elég nagy űr a szadesz helyén, amire az LMP és az MDF tenyerel rá. Kérdés, hogyha itthon tartják Bokrost, formálódhat-e körülötte valami olyan erő, ami 2010-ben megugorja az 5%-ot, aztán 2014-ben akár még számolni is lehet vele.
@anyátok:

"és megmondta az igazat,"

Arról is, h trükközött, h eltitkolta, mire készülnek, stb...
Ezeket nem kéne elfelejteni! Én mondjuk kb. 10-szer végighallgattam, kár magyarázni...
Az kérem egy igazságbeszéd, igazat mondott a disznóságaikról és hazugságaikról.

A többire meg igaz, h csak üres szavak maradtak, tettek nélkül...
@kandiszno: hm, akkor vajon mit csinálhattál? :)

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: és te jobban szereted, ha nem mondják meg soha, ugye?
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: Arról beszélek hogy nem szabad támadási felületet adni. Főleg nem szabad egy nagy számú, öntudatos réteget(szinglihorda) vérig sérteni. Főleg nem az igazsággal.... :-D
@anyátok:
Kérlek, olvasd el vagy hallgasd meg az öszödi beszédet teljes egészében. Semmivel sem értékesebb az a pedofil, amelyik a mónika sóban mondja el, hogy szórakozott a gyerekeivel, pedig ezt soha nem gondolta korábban.
Az MSZP a 2001-ben kezdődött hazugságkampányba fullad szépen lassan bele. Ez a nagy helyzet. Csak nehéz kimondani, hogy márpedig Orbán jól, helyesen csinálta a kormányzását.
@xsasha: és szerinted orbán is bele fog fulladni a hazugságkampányába?
@Tóta W. Árpád:

Nem komcsiztam le! És nem is a pajtásom!
És ő személyeskedik, azt meg átengeded.
Ezt az egyittlakót nagyon véded. Személyes ismerősöd?

A kapcsolat.hu mióta komcsi?

Majd ezután azt csinálom, h beszólok neki, aztán teszek még bele pár érdemit is mellékesen. Úgy jó lesz?

Mentem ezt is, hadd működjön a posztod végre.
:-)
És TWÁ, ne feledd, hogy akik most a jobboldal csőcselék-részét alkotják, azok 20 évvel ezelőttig "koncsi", avagy "kommancs" csőcselék voltak, még régebben nyilasok.
Hja, kérem, szegény ország vagyunk, neküknk csak egy csőcselékre telik.
@Tóta W. Árpád:

Nem, kösz, azért ennyire nem vagyok ínyenc...:)

Mondjuk azt már egyszer kifejtettem itt, hogy bármelyik pontról el lehet jutni (akkor még)fletóig, ill. a fletózásig, és a nem szokványos tér és idő parabolikus elhajlásának taglalását hoztam fel példának, ahonnan csak néhány lóugrás, és már ott is lehetünk a féreglyuknál, innen pedig egyenesen leképezhetővé válik fletó személye, már aki talál párhuzamot:)

Na most miért ne lenne ez másként a zsidókkal, ha valakinek kifejezetten erre jár az agya?:)

De hagyjuk, és egyébként igazad van.
@Tóta W. Árpád: Én csak annyit írtam, hogy az szdsz-es szemüvegedtől nem látsz az orrodig sem. Ez már zsidózás? Netán az vagy? (egyébként nem érdekel, ez legfeljebb neked fontos, nekem nem). Vagy más módon a lényegre tapintottam?
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Az a baj hogy az igazat nem az MTV első csatornáján mondta, 2 milla embernek(akkor még jól is jött volna ki belőle !!) hanem 200 havernek...
Mellesleg ha én 4 évig nem dolgoznék a munkahelyemen és ez kiderülne, milyen sorsom lenne ? Az MSZP-nek akkor kellett volna kirúgni Ferit... ma nem így állna...
@kandiszno: nem, ezzel siomán csak bebizonyítottad, hogy teljesen el vagy tévedve, röviden hülye vagy.

az szdsz-ről szóló post eggyel ezelőtt található. keresd meg benne a szemüvegemet, te kis eccerűcske.
@anyátok: Igen: csak egy proletáriátusunk van, pártunk meg sok...
@anyátok: ja, olyan ez, mint mikor Gubinyi ezredes (Gáspár Sándor) a Csocsó c. filmben magából kikelve tiltakozik az ellen, hogy Csomai Gusztáv (Koltai Róbert) érezteti vele, hogy emlékszik még arra, hogy nyilas is volt. Valami olyan szöveget mond, hogy "Engem a budapesti elvtársak ez alól teljesen tisztáztak". Mire Csocsó valami olyasmit mond, hogy: "a budapesti elvtársak lehet, de mi itt voltunk..."
@Tóta W. Árpád:
Remélem, mert az sem szép, ha bagoly mondja a másik bagolynak.
@Tóta W. Árpád:

Ez nem a jobbos-balos tengely, hanem a hívő-nem hívő/toleráns-intoleráns. Ismerek balról is olyanokat, akik mindenáron homogenizálni szeretnének. Az erős hit (tágabb értelemben, tehát nem a vallásos hit) általában beszűkít és intoleránssá tesz.

A magamfajták/magadfajták :-) figyelik a világot, elemezgetnek, próbálják ebben vagy abban az üzenetben megtalálni a rációt, gyanakvóak (minden politikussal szemben), méregetnek, kételkednek.

A magukfajták meg nem ilyenek. Jutalmuk a közösségi érzés, a felsőbbrendűség tudata, az a könnyen magával ragadó fíling, hogy tagjai a nyájnak. Ha ráadásul a csapat még győzni is tud, az meg maga az eufória.

Nekem nincsenek ilyen eufóriáim, cserébe tisztábban látok és a saját utamat járhatom.

@papamaci1:
Elnézést, azért ne tévesszük össze a lumpenprolit a proletariátussal.
@Tóta W. Árpád:
Nem zavar, hogy vannak? Ez sok korábbi megnyilvánulásodnak ellentmond, gondold végig mégegyszer. Nem zavar, hogy vannak? Dehogynem. Te 21 fokos szobában érzed jól magad, Kövér 24 fokosban. És mutogattok másokra meg véleményezitek. Kövér pont annyit nem ártott senkinek, mint te sem, és pont annyit használt a környezetének, mint te használsz az egygondolkodásúaknak. Éppolyan megosztó és cinikus vagy, mint Kövér, csak más összefüggéseiben szemléled a világot. Ha megmérettnétek az IQ-tokat, egyik irányba se lenne 10 pontnál nagyobb különbség.
@Tóta W. Árpád: Na végre! Azért ne húzd fel megad! Szerintem egész visszafogott voltam. Miért van sárgával kiemelve a nickem? Ez már valami megbélyegzés?
mindenkinek a sajátja van kiemelve.
@Tóta W. Árpád:
Mindenkit a tettei ítélnek meg. Szándék, cselekedet, eredmény. Gyurcsány se csupán a hazugságai miatt bukott meg, hanem az eredményei, teljesítménye buktatta meg és vágta pofán.
@papamaci1:
Elnézést, ezt még meg kell jegyeznem: most még sok pártunk van, de vajon meddig? (Most a Fidesz bedarálósdijára próbáltam célozni, finoman, nehogy TWÁ kimoderáljon.)
@Tóta W. Árpád: Persze, egyébként meg Te nem tiltanád be a másképp gondolkodókat, a jobbosokat, a hívőket, az erkölcsileg elkötelezetteket, az antialkoholistákat, az antidrogosokat, stb.
TE csak lenézed őket, és meg vagy győződve arról, hogy TE vagy az ész, és ők a sötétség.
Ugye?
Tudsz idézni Orbántól három hazugságot?
@okostojgli: Valóban lehet mindenkinek metélt a farkincája, bár bizonyos vallású emberek ebben is előnyben vannak.
@xsasha: 1) "Az egészség nem üzlet"
(Nem a frászt nem, nagyon is nagy üzlet, csak nem mindegy, hogy kinek.)
@I_Isti: figyike, kurvára nem mindegy, hogy be akarnak tiltani, vagy lenéznek. ebben mi nem egyértelmű?
@xsasha:
Tudok, de majd holnap kifejtem, most megyek aludni.
Joccakát mindenkinek.
Na akkor feszültség oltásnak,egy kis zene:
Akit érint,vegye sértésnek:)

www.youtube.com/watch?v=67bTpVQfB6U
@Tóta W. Árpád: A betiltós legalább őszinte a maga primitívségében. A lenézős az igazi gáz. A lenézés az ugyanaz, mint a betiltás, csak kifinomult és társadalmilag "elfogadott" módszer. Perzse csak az ilyen magyar-jellegű fostalicska társadalmakban elfogadott.
@Tóta W. Árpád:

tényleg nem mindegy, csakhogy a betiltás előszobája, épp a lenézés!/többek közt/
@I_Isti:

Az egészség nem üzlet. Ez egy alapelv. A gyógyulás viszont pénzbe kerül. Az állam feladata az egyensúly fenntartása. Nagyon fontos kérdést vetettél fel, aminek megértése elengedhetetlen lenne a mai világ megértésében, Orbán céljainak megértésében, és a helyes értékítéletben.
@Tóta W. Árpád:
Hello,
Pedig egyfolytában azt harsogják, hogy demokrácia, demokrácia, de amint ellentétes vélemény van...azonnal elkezdenek büfizni. Azt nem értem - mondjuk azért sejtem:) - hogy mi a faszért olvassák és véleményezik azokat a postokat, ami bassza a csőrüket? Szép évek jönnek...
@I_Isti: súlyos tévedés. attól, hogy lenéznek, még mehetsz adventista istentiszteletre, ahányszor akarsz, olvashatsz fantasyt, lehetsz meleg. mindig lesznek, akik emiatt lenéznek vagy kiröhögnek, és nem is várhatod el, hogy ne tegyék.

ha betiltják, akkor mindezt nem teheted. nevetséges vagy, ha nem látod a különbséget.
@Tóta W. Árpád: Most tök komolyan! Te valóban abszolút pártatlannak tartod magad? Odamondogatsz mindenkinek,és megpróbálod elhitetni, hogy ugyanolyan mércével mérsz mindenkit. De nem tudod letagadni, hogy merre is húz a szíved. Ha a komcsiknak vagy az szdsz-nek szólsz oda, mindig van benne egy kis menekülőútvonal, hogy de a másik oldal sem különb, stb. A jobboldal szapulásából meg csak úgy süt az Orbán-gyűlölet önmagában, zsigerből.Próbálod fenntartani a látszatot, de hidd el nem megy. Nincs is ezzel baj különösebben, csak akkor vállald fel, ki vagy valójában, és mi a véleményed. Az írásaid stílusa pedig sokszor kifejezetten élvezetes (a mostani kicsit kevésbé), de gyakran az az érzésem, hogy utólag mondod meg a frankót. Amikor a ballib teljes gőzzel a szakadék felé kormányozta az országot, te még mindig bőszen orbánoztál. Most pedig itt vagyunk a szakadékban, és lám te megmondtad. Pedig nem. Utólag meg mindenki okos. Hát csak ennyi, és légyszíves ne moderáld ki! Egyébként nem akartalak megbántani.
@xsasha:
"Orbán céljainak megértésében, és a helyes értékítéletben"

Orbán a messiás és xsasha az ő prófétája? Vagymi? Emlékeztetnélek, hogy a Mikola kezdte.


BTW, lehet, hogy az MSZP elbaszta, nagyon. Nem jó rájuk szavazni. Azonban a Fidesz meg egyszerűen - khm - butaságokat beszél. Ezért rájuk sem jó szavazni.

Egyszeri liberálisként az MDF-re nem fogok, az LMP meg elhiteti magával, hogy a határon meg lehet állítani a gloablizációt. Szóval nem nagyon van alternatíva. Kéne egy centrum-liberális párt, és boldogan ikszelnék. Csak ez nincs. Úgyhogy miképpen most nem voltam szavazni, jövőre sem leszek, hacsak vmelyik párt be nem tölti ezt az űrt.
@Tóta W. Árpád:
Bocsi, mit is tíltottak be az utóbbi húsz évben? A tüntetéseket a Kossuth téren, a traktorokat a Parlament elől, a szabad parkolást Budapesten. Demszkyn kívül volt még valaki, aki betíltott valamit?
@Amon:
Miért, ide messiás kell meg próféta?
Milyen butaságokat beszél a Fidesz?
@dark future:
Nálad a pont!!!
Teljes mértékben egyet értek.
Igen, a nyájszellem: nem kell gondolkodni - úgy sem menne, vagy ha mégis megpróbálja, akkor lásd fentebb a bejegyzések 95%-át, és a tömeg az biztonságot is ad, nincs köztünk okosabb, stb. Egy vezér van, egy isten, egy zászló, csak követni kell.
Akkor van nagyobb baj, ha ez az "egy vezér" kimondja, hogy aki nincs velünk-köztünk, az az ellenség.
@xsasha: Például azt, hogy az egészség nem üzlet. :)
Még egyszer: bazi nagy üzlet, nagyon-nagyon nagy üzlet. Erre még a Norbi is ráérzett. Persze lehet nyomni az agymosott dumát arról, hogy nem az, de az az igazság, hogy üzlet. Ez azt is jelenti, hogy van aki rosszabbul jár, de lehet úgy csinálni, hogy a többség jól járjon.
@xsasha: Nem kell. Ezért nem kéne úgy fogalmaznod, mintha itt egyedül te értenéd meg OV félmondataiban az igazságot, mi meg helikopterek vagyunk.

Például "a kormány ne hozzon döntést, mert az új kormány első dolga az lesz, hogy visszacsinálja". "Ne az emberekkel fizettessék meg". Az EU választás a kormány mércéje. ésatöbbi.

OV úgy beszél, mintha lenne más út, mint az, hogy költségcsökkentés, az újraelosztás átalakításán kívül más módja is annak, hogy prosperálóbb legyen ez a szerencsétlen, pici, nyitott gazdaság.
Ja, és persze úgy beszél, mintha nem lennének vesztesei egy esetleges átalakításnak.

Magyarán semmit sem mond arról, hogy hogyan is fogja csinálni ő. Ezekre a butaságokra pedig az én olvasatomban nem szabad voksot adni. Aki a Fideszre szavaz ugyanolyan hívő, mint aki a történtek után az Mszp-re. Egyik kutya, másik eb.

Ilyen egyszerű.
@xsasha:
igen, most éppen folyamatban van a budai szórakozóhelyek tönkretétele. asszem' fideszes önkormányzatok, ha jól emlékszem (alkohol-árusítási tilalom, rémlik?)
@Amon: Az a szépsége a dolognak, hogy az a Közgazdaságtan I-II-III. c könyv(Samuelson-Nordhaus) már a rendszerváltás _előtt_ hozzáférhető volt ékes magyar nyelven - kiváló fordításban, amiből a normálisabb közgazdák most is dolgoznak, és ami főiskolai tananyag is volt - már a nyolcvanas évek végén. Viszont nagyon úgy látszik, hogy Viktorék nem olvasták.
@Amon: Nem mintha kár lenne értük...
@I_Isti: A lényeg pont az, hogy olvasták. Csak éppen hazudnak nappal, éjjel és este. Elhitetik az egyszeri választópolgárral, hogy majd ők osztják a mannát.

I_Isti 2009.06.10. 00:26:08
Szerintem kár értük. Meg azért is kár, mert többek között én is érintett vagyok néha.
@I_Isti:
Az egészség nem üzlet. Az egészség a betegnek nem üzlet. Az egészség az embernek nem üzlet. Az egészség megőrzése pénzbe kerül. Akik erre szakosodnak azoknak ez üzlet. Az állam feladata vigyázni az egyensúlyra. Sokat segítene, ha ez értenéd.
A szerelem nem üzlet. A virág pénzbe kerül, egy gyűrű pénzbe kerül, egy gyerek felnevelése pénzbe kerül. Akik erre szakosodnak, azoknak üzlet, de nekem a szerelem nem üzlet. Sosem lesz az, ha majd a levegőért is fizetni kell majd, akkor sem.
@papamaci1: láttunk már olyan politikust, aki egy teljes évig be sem ment a munkahelyéül szolgáló önkormányzat üléseire... (tipp: Deautsch Tamás) Kapott büntetést? Nem, kibújtatták.

@Amon: ha a XI. kerületre gondolsz, az pont MSZP-s vezetésű.
Tisztelt Tóta W. , Kedves Árpád! Most – kivételesen – nem értek egyet. A négyszázezer barna szavazat – és mi, akik itthon maradtunk – zöme a kilátástalanná és reménytelenné tettek véleménye. A jéggel vert szőlő teljes pusztítása. Az a szenny, amit kaptunk a kormánytól (és ez most sem látszik változni), valamint az a szutyok, amit (múltjuk alapján joggal feltételezünk és) kapunk a következő Elég Volt kormánytól radikálissá, anarchistává tesz. Karót ragadunk – így gondolom. Nem tudom, hogy ez a nincstelenség és megoldhatatlanság forradalmi feltétel-e, de azt hiszem…
@Tóta W. Árpád: Én meg azt remélem, hogy a nagy bukta előtt visszavonnak minden válságkezelő/népnyúzó intézkedést úgy, hogy a visszavonás a következő kormány első hónapjaiban lépjen hatályba.
Mostantól az mszp-nél fog élni a jelszó. hogy Egy a tábor egy a zászló! (bár ott eddig is ez működött)
@dark future:

"Az erős hit (tágabb értelemben, tehát nem a vallásos hit) általában beszűkít és intoleránssá tesz."

Ebben van valami...

"A magamfajták/magadfajták :-) figyelik a világot, elemezgetnek, próbálják ebben vagy abban az üzenetben megtalálni a rációt, gyanakvóak (minden politikussal szemben), méregetnek, kételkednek."

Igen, létezik ez a csoport is.

"A magukfajták meg nem ilyenek. Jutalmuk a közösségi érzés, a felsőbbrendűség tudata, az a könnyen magával ragadó fíling, hogy tagjai a nyájnak. Ha ráadásul a csapat még győzni is tud, az meg maga az eufória."

Akkor most megkérdezem: szerinted melyik típussal lehet egységes, jó és hatékony politikát csinálni?! Lehetőleg olyat, amiben nem hátrafelé battyog az ország?
/persze meg lehet lépni ue.-el az ellenkezőjét is, l. mszp kormányzás!/

A közösségi érzés, - vagy inkább ahogy manapság lesajnálólag, szarkasztikusan ejtik, pedig milyen szép szó - a nyájszellem, azért nem jelenti azt, hogy akik eufóriára jutnak általa, azok együgyű barmok.
Nem. Az ő jutalmuk a bizalom érzése!
Majd beledöglöttem ebbe a 7,5 évbe, mert soha, egyetlen percig se hittem ennek a - és képzeletben itt néhány cifra jelző következik...- ennek a rabló bandának!

Ha kívül tudnék helyezkedni, más volna.
Ha hidegen hagyhatna, mit és hogy qúr el a bármikori kormányzat, hanyag eleganciával eltekinthetnék e fontos tételtől.
De amíg a bőrömre megy a játék, addig nem! És ennek semmi köze valamiféle eufóriához, ez maga a praktikus, jobb közérzetet jelentő, hölgyválaszbarát megoldás:)

@avram iancu:
Faszkalap vagy, hogy stílszerű legyek, a lényeg, hogy attól FÜGGETLENÜL bárkire rá lehet fogni, hogy metélt a farkincája, RÁD IS, bár valójában nem is metélt.

Magyarul vagy mindenkinek metélt, képzavar de Krisztikének is, vagy senkinek.
@korxi:
@SevenDeadlySins:
Egyet értünk, legyünk még többen. Csak a következmény kérdéses, amit @szernyeteglejos: feszeget, ezt a verziót már a Kormányfő kerestetik nevű komédiában felhoztam, azóta be is van készítve a sör a hűtőbe.
Hajrá Krisztina, hajrá Viktor, győzzön a jobb. Ja, hogy egymást fogjátok szétszedni, közben a surranópályán becsúszik talán Bokros, talán Fletó, talán még Gyilkos Ágnes is?

@I_Isti: Ne haragudj, te tényleg baromi hülye vagy, ha egyszinten látod azt, hogy esetleg Tóta Wé itt lenéz téged (megjegyzem, az írottak alapján teljes joggal), és azt, hogy esetleg nem írhatod le a véleményed, mert valakik orrba gyűrnek érte.

Kívánom neked, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod a kettő közötti kontinensnyi különbséget.
anyátok 2009.06.09. 23:20:37
"És figyeljetek egy kicsit, Ti öszödibeszédezők:"

Az én "bajom" az öszödi beszéddel és elkövetőjével a következő, csak, hogy közös nevezőn lehessünk. :]

1. Az országértékelést a választások előtt illik elkövetni.
2. Nagy nyilvánosan, főleg ha "igazságbeszédnek akarja valaki feltüntetni."
3 Ha zárt ülésen teszi, ahonnan akár kilopják akár nem a beszédet, akkor használja azt a *beeep* kényszerhelyzetet amit teremtett és passzírozza át, ha kell az addigi langymeleg párteliten is a kész reformterveket. Hangsúlyozom, kész reformterveket.
4. Ne akkor álljon neki tervezni, elvileg az aktív nemkormányzás mellett azért hatástanulmányok készítése stb stb. azért ment volna.
5. Ne hazudozzon tovább, ha már természetes "igénye" alakult ki az igazmondásra.
6. Ha nincs reformterve, akkor álljon vezetőként a mozgalom élére amit indított és a támogatottságát meglovagolva szalámizás mellett (ami szükséges ilyen ellenállás mellett)
kapcsolja nagyobb sebességre a párt szakpolitikusait, és a reformok elindításáig *beeep* gyorsan csináljanak valami értelmes reformtervet a megfelelő háttérmunkák mellett.
7. Ha az eddigi kontraszelekció miatt nincs alkalmas embere, keressen mást, végre szakértelem és ellenvélemény igényével egyszerre felvértezett embereket, hogy ne talpnyalói hanem társai legyenek.
8. Kezelje állami vezetőhöz méltón a kialakult elégedetlenséget... és ne nyúljon vissza a diktatúra eszköztárához...
9. Ha ezek nem mennek, ne feküdjön vissza a hálózat ölébe, akit támadott beszédével, hanem mondjon le.
10. Ne pörgesse fel a "barna esőt" csak hogy ne kelljen lemondania.

Remélem érthetően sikerült átadnom...
2006-ban is ezen a véleményen voltam. Ha nem hiszed, olvass utána. ;)
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

hölgyválasz, Lenin

portal.jobbik.net/index.php?q=node/6104


""Ha az MSZP Horn Gyulát nevezi meg miniszterelnök-jelöltnek a választás után, ezzel gyakorlatilag kizárja a szocialisták és a szabad demokraták koalícióját" - mondta Magyar Bálint "

Na én kiterítettem a kártyáimat. Lássuk nektek mi van:)!

(Választhattok tetszés szerint Pető vagy Magyar, de nem Kuncze!)
@Tóta W. Árpád:

"súlyos tévedés. attól, hogy lenéznek, még mehetsz adventista istentiszteletre, ahányszor akarsz, olvashatsz fantasyt, lehetsz meleg. mindig lesznek, akik emiatt lenéznek vagy kiröhögnek, és nem is várhatod el, hogy ne tegyék."

attól hogy valaki zsidózik, még a zsidók mehetnek zsinagógába, leadhatják minden nap a köztv-n közpénzen a zsidó műsoraikat, meállhatnak a város közepére zsidófesztiválozni, ahányszor akarnak. de te ezt nagyon jól tudod.
@xsasha:

bizony-bizony, ahogy írod!

"Bocsi, mit is tíltottak be az utóbbi húsz évben? A tüntetéseket a Kossuth téren, a traktorokat a Parlament elől,"

tóta, nevetséges vagy, ha nem látod a különbséget.
@Amon: Amon, a fidesz mióta mondja, hogy adócsökkentés? ha erre válaszoltál magadnak, akkor vedd a bátroságot és kérdezd meg magadtól, hogy ezt eddig miért nem láttad? azért, mert nem akartad látni, vagy azért, mert, bocs, de ennyire hülye vagy...
@xsasha: "Tudsz idézni Orbántól három hazugságot?"

nem tőlem kérdezted, de..
te hol élsz fiam?, mióta?,
minden évben memory deleten vagy vagy mi?
nem bírsz visszaolvasni-ellenőrizni?
és ilyenek osztják itt az észt...
olcsójánosok..

400%-os egészségügyi béremelés
7%-os gazdasági növekedés
1000km autópálya

nesze kisfiam, ha köll még füllentés a Főmérnöktől, keress magadnak..
@Jaffar:

"Nálunk pártok ELLEN szavaznak"

A Fidesz és a Jobbik esetében ez nem teljesen igaz.

Sőt, inkább úgy mondanám, pártok mellett nem savazás volt inkább, lásd a maszop és a szadesz savazóinak elmaradása.
@roli101:

"joboldali az mdf és a jobbik"

Lószart. A jobbik "nemzeti" _szocialista_ párt, per definitionem baloldali, de még abból is a szélbal.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

"Ma pedig 100 megkérdezettből kb. 6-7 szavazott valójában a szocikra. "

Én még emlékszem arra a malacra, aki fél napját arra szentelte, hogy bizonygassa, a 29% az valójában sokkal több ...
@Jaffar:

"Ha lenne fehér kocka opció, te akkor is a Fideszre szavaznál? "

Hát ... a Fidesznek azért van stabil 1,5 milliója, a maszopnak meg most éppen nem tudjuk, van-e. És ez a vakfolt. A magyarázatot tökéletesen leírta Árpád.

Az előző EP választást sem volt valódi útmutató a parlamentire, csak szólok.
Shore 2009.06.10. 10:31:40

Hallottál már a betű szerinti és tartam/szellem szerinti nézőpontról és hűségről? :)

Ha nem, segítek.
A.,
Betű szerint, Kunce olyat nem mondott, így ő, sőt esetleg az szdsz nem is ludas a szószegésben.

B.,
Szellem szerinti...
Szdsz egyik prominense, erős embere stb. mondta, nem Kuncze, de ez a tartam miatt lényegtelen. Mivel egy prominens a pártja, így Kuncze maci nevében is beszél, ezért prominens. Mivel kizárta a lehetőséget, és aztán mégis beleugrott a vadházasságba, ezért szószegésben vétkesnek találtatott.
Nem általam, hanem a szavazók által.

Remélem segítettem. :]
Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert.


Hát, azért egy onsórózó liba-szadizónál (csőd)biztos próbálkozhattak volna egy, az etikai értékekre szenzitívebb, s íly módon elfogadhatóbb jelölttel is. Ha akartak volna, persze.
@dark future:

"Bár tőlem is szokták kérdezni az ügyfelek, hogy miért nem próbálom kiszűrni a spameket a levelezőszervereken. Ha tudnák..."

:-)

(sajnos tudom)
@Tóta W. Árpád:

2009.06.09. 23:20:42
'... én úgy tudom, "baloldali fordulatra" készülnek a rohadékok.

ebebn az esetben nagyon remélem, bajnai megszopatja őket, gyurcsány pártot alapít, és kurvára megszívják az előrehozottat.'


Mindez megint egy őrült hülyeség.
Gyurcsány párt, és megszívni az előrehozottat. Micsoda képzavar, mekkora baromság, ferdítés és életképtelen gondolatsor.
@Shore:
Gál J Zoli csak egy nagyképű buta (tuskó, flegma, arrogáns) tökfej volt. Fletó sem kedvelte, el is küldte. Bátorsága, bunkó flegma modora, magabiztossága apja révén és primitív szemléletéből fakadó volt, hiszen számára már az is a léc feletti volt, hogy kiállhatott a kamerák elé.
Az a baj, hogy a maszoposok kb ilyenek komázzák.
Lásd még Szanyi, és társai.
Aki egy kicsit is normális, akár Szűrös, az már megfekszi a gyomrukat.
Ezért tart itt a párt és ott az ország, ahol most van. Szar a köbön. Ez a szoc-lib kormányzás eredménye. Megyótól - Bajnai Gordonig. Lefelé a lejtőn. Minden szinten. Ez a valóság, ez a jelen.
Tévedés, aki útálja a Jobbikot az lazán szavazhat a Fideszre. A Jobbik arra jó, hogy a visszfényüknél jól látszik, mennyire liberális is a Fidesz, a maga összes hülyeségével együtt. A Jobbik príma alkalom arra, hogy a fasisztázás lepöröghessena Fideszről, és begyűjthesse a Jobbik ellenes szavazatokat is!
Megmondom nektek ingyen: jövőre Szabó Csabával vágnak neki a szocik a kampánynak. Botka a második jelölt, de ő egy kissé normálisabb, így háttérbe szorul.
De ez még messze van.
Világosan látszik, hogy Orbán nem akar előrehozott választást, csak a harci kedvet akarja szinten tartani jövő januárig, amikor megnevezik a képviselőjelölteket. Addigra a Jobbik 20%-ra hízik a Fidesz rovására, a szocik pedig bejönnek majd 30% környékére a most alvó prolik és a sok kis rózsaszínű-világoszöld pártocska biztonsági szavazóival - ahogyan lényegében Árpád megírta.

Shore 2009.06.10. 10

Hová küldjem a filmet?

Kuncze Gábor azt mondta:
amennyiben HGY minisztelenöjelölt ,nincs kolalició

Pető Iván azt mondta:az MSZP az SZDSZ politikai,választási ellenfele,akit le kell győzni.1994.áprilris.

Mindkét film megvan.

www.youtube.com/watch?v=RAbBpRNKE2g&NR=1

www.youtube.com/watch?v=SqedE0e_2LQ&feature=related

az első a Kuncze film helye volt,a második a Petőé,azóta törölték,de megvan.
@Tóta W. Árpád: "ebebn az esetben nagyon remélem, bajnai megszopatja őket, gyurcsány pártot alapít, és kurvára megszívják az előrehozottat. "

hat ennek kurvara orulnek!
@dark future:
Miért lehet az, hogy épp ezek a gondolatok futottak át az én csepűnyi agyamon is???
@Kristl:
Köszönöm a segítséged, hogy így megvilágítottad számomra a kérdést. Igazán hálás vagyok érte.
(Mindenesetre a továbbiakban lehet, hogy több emoticont fogok használni.)

@xsasha:
"Aki 20 éve politikus, az mitől faszparaszt? Nem konkrétan értem.
Tóta mióta is nyomja a médiát? "

Ha 20 éve megélhetési politikus valaki, az szvsz elég romboló az ember személyiségére nézve. Tóta és Kövér között meg az a lényeges különbség, hogy Kövér egy párt (jelenleg A Párt) második embere, és így esetleges emberi gyengeségei sokkal nagyobb hatással vannak az életemre, mint Árpádéi. (Még akkor is, ha Tóta W. érdekes módon megkerülhetetlen viszonyítási pont a jobbos blog-szcénában)

@grupi:
"Gál J Zoli csak egy nagyképű buta (tuskó, flegma, arrogáns) tökfej volt."

Egyetértünk. És mindezek ellenére is igaznak tartom, amit írtam.

@VIKUNYA:

Bizony-bizony. Szvsz a Jobbik kifejezetten jól jött a FIDESZnek. Hogy úgy mondjam sokkal szerethetőbb párttá vált, csak attól, hogy van egy szörnyűbb.

@6.Lenin:

Blöffölsz, nincs semmi a kezedben, a linkek semmi relevánsra sem mutatnak:)
(Egyébként én Petőre emlékeztem, és mivel akkoriban ő volt az SZDSZ elnöke, elvileg az ő szava ért legtöbbet. Ettől függetlenül lehet, hogy Kuncze is mondta.)

@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

Ó malac, ezért görcsöltem ennyit!
@grupi: gáljzoli az apja miatt került oda, ahova. És annak, hogy kirúgta Gyurcsány az apja most törlesztett. Állítólag ő firtatta, hogy húzzon el Gyurcsány. Ahelyett, hogy kitanította volna a tökkelütött gyerekét valami rendes szakmára. Mondjuk a zöreg is abból élt, mint a valamikori BM államtitkár, miről mit tud. Rosszul eshetett, hogy a gyereke már nem szolgáltat neki új infókat...
Hát kábé magam is ezt gondolom, mint te Tóta, de van egy bizonytalansági faktor ebben az egészben.

Mi van akkor, ha a most leszarom, hogy ki megy az EU-ba hozzáállás miatt otthon maradók, akik nem akarnak protestálni az MSZP mellett minden apró és jelentéktelen választáson... mert tényleg nem érdekli őket, vagy éppen az Orbánt a nagyobbik rossznak tartják, és csak az országgyűlésin MSZP-sek... úgy gondolják, hogy veszett fejsze nyele, és otthon maradnak...
@Doktor Kotász: veszett fejsze akkor lenne, ha nem lenne meg az 5% (ld szdsz, lmp, stb). majd gondolom az lesz a szoci mozgósítószöveg, hogy előre a kétharmad ellen.
Shore 2009.06.11. 17:50:36

Szívesen. Ha máskor is gondod lenne, csak szólj.
Emoticont meg használj nyugodtan. Sőt, olykor szükséges... :)
Ez most tényleg egész más helyzet, mint négy éve.
@Tóta W. Árpád:
Hát ebben van ráció, de ennek szőnyegalatti, underground kampánystratégiának kell lennie, mert hivatalosan kiállni, hogy mi nem akarunk oltári nagyot bukni, és megelégszünk egy szimpla hatalmas bukással, az eléggé visszaüthet.

Szóval ehhez amolyan underground mozgósítás kell, de abban a fideszesek a járatosak. Elég, ha itt Malackára gondolunk. Hivatalosan menne a nyerésre játszás, a háttérben meg agitálnák a hivatalosan nem vállalható antikétharmad kampány.

Bár a jobberek megvannak győződve, hogy kész "amőbaregimentek" zsoldosként küzködnek a neten, ez a valóságban nem így van...
@xsasha:
Közben lett uj blog, azt néztem kevéske szabadidőmben, de most még idéznék:
1. Megfigyelés-ügy :)))
2. Nem kérünk Torgyánékból! :)))))
3. Rosszabbul élünk, mint négy éve.
4. Választási igéretek tömege.
5. Országértékelési beszédek tömege....
Stb.
És a legszebb:
Én még soha életemben nem hazudtam senkinek!
anyátok 2009.06.13. 21:30:20

Ha jól emlékszem 2002-ben és 2006-ban ki is kaptak.
Az 1. pontért közröhej tárgyaivá váltak.
2.ért szintén és komoly arcvesztést hozott Torgyán a chilei cseresznyével meg hasonlókkal... /elég szétzüllött miniszériumok jelezték a kisgazdák munkáját./
A 3. legalább a plakátkultúránkat javította ideiglenesen. A wukis wraa wrhu whaa vagy mi, mind a mai napig megvan jpgben, a "idősebb vagyok mint négy éve" plakát mellett. :]
A magyarország "bekaphatja" zseniális Deutsch értelmezést meg még ki is hagytad ;)
De ezek együtt a Budapest-minisztériummal meg hasonlókkal, elhozták a választási vereséget.
Joggal, mondták akkor sokan.
Bár utólag kiderült, pár országértékelőben igenis igazuk volt, s az ország tényleg elég komoly gondokkal néz szembe az addigi pannon pumás stb retorika mellett.

Az öszöd dolgát nagyban tompította Viktor eme hm szórakoztató megjegyzése. :)
De most mond őszintén, ezen bűnök, amiért meglakoltak idejében (és sajnos velük mi is...) felmentik az mszp/szdsz elitet a sajátjai alól, és mentesülniük kellene emiatt a bukás és bármiféle felelősségre vonás alól?
Most úgy őszintén.

A fehérterrorozást meg nyugodtan hagyjuk a küszöbön kívül. A koncepciósperrel riogatás, kapcsolat.hu-ra illő téma.
@anyátok:

Anya, ez elég hőzöngésszerűen hangzott.

1. A megfigyeltek csendesebbek lettek, azaz vissza is léptek a vezérkarból, szép csendben, pl.:zsurki vodkagyár? rémlik?

2. Nem kérünk Torgyánból. A választási eredmények döntöttek, és legalább megpróbálták az együttműködést. És amikor kiderült, hogy a politikában csak hordószónok kvalitásai vannak, akkor tényleg nem kértek Torgyánból.

3. Valóban rosszabbul éltek az emberek, csak nem vették észre. Nem vették észre, mert kezes nélkül felvehető hitelek, valamint az állam eladósodása lehetővé tette, hogy kompenzálják az életszínvonal romlását.

4. Semmivel sem voltak érthetetlenebbek, megalapozatlanabbak mint Ferenc, Lampert, Lendvai szózatok. Ez utóbbiak beváltott ígéreteit most sorozatban vonják vissza, semmisítik meg, csak épp az államadósság lett az akkorinak 6-7-szerese. A fidesz kormányzat mindenesetre nem hagyta ilyen súlyos helyzetben az országot, amikor leköszönt a kormányzati pozícióról.

5. Egy aktív politikus, aki bírja a pártja többségének bizalmát első számú vezetőként, miért ne értékelhetné a regnáló kormányzat eredményeit. Amúgy ezt bárki megteheti, és ráadásul nem is ártana.

6. Te Magad is tudod, hogy milyen körülmények között tette ezt a kijelentést, arra ment ki a játék, hogy a kérdező összemossa a felelősségeket, és mentse GYF, KJ, VJ megtévesztésre alapított választási csalását.

(ha ilyen szép nicket választottál, akkor többet várok el Tőled, különben Apát választom:-))
"Országgyűlési választáson jó tíz százalékot hozzá lehet írni az MSZP mostani eredményéhez."

Jelen esetben ezt alig hiszem. Ez már nem az a világ, azok a szavazatok vagy már a jobbiknál vannak (Orbánra nem szavaznak, mert ő a patás ördög), vagy jövőre se fognak realizálódni. A legtöbb ember tesz az ideológiára, az mszp meg úgy elqrta, hogy 1-2 éven belül nem mászik ki ebből.
Az emberek jó 60%-a egyébként is látens Jobbikos. Most már a tv-ben is mutogatni fogják őket. Jövőre még mindig nekik áll a zászló, lesz vagy 2x több szavazatuk, mint most, ami min. 15-20%.
stat rosa pristina nomine, nomine nuda tenemus.

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:42:43
" fura nekem a multiellenes svung. csak a saját szavazóik ostobasága menti meg őket. mármint hogy nem jönnek rá, hogy ha elkergetik a multit, akkor nem lesz nekik hol árufeltölteni. "

Arpi! a multit nem lehet elkergetni, foleg nem azt ahol arufeltoltessel lehet foglalkozni.
ellenkezoleg a multi bovul, uj es uj konnyuszerkezetes supermarketeket epit.

csak ugy tud minket kizsakmanyolni, ha itt marad. az pedig a celja.

de jobb lenne ha elmenne, mert az epulet, hely maradna, es a vilagpaicarol olcso termekekekkel a magyar elit is fel tudna tolteni, annyi polcpenz se lenne mint most, olcsobb lenne a kaja, mindenkinek jo lenne... mitol felsz hat???
"És nincsen már Gyurcsányuk se."

Hála Istennek!

Kevés nala kartékonyabb politikust ismerek, marmint a baloldal szamara karosat.
"No pasaran, ez a jelszó: a fasiszták nem törnek át. Egyébként ahol ez volt a jelszó, ott végül áttörtek, és negyven évig uralkodtak."

ez igaz, de mier utalsz ezzel Arpi?

itt is lesz 40 ev jobbik uralom? vagy a fidesz is fasiszta neked?

"Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert."

imadom az ilyen ex catedra kijelnteseket.
Honnan lathato?

honnan veszed, hogy nem epp a fele lett volna a szocikra leadott szavazatszam ha GYF marad?
szerintem annyi se....

@Tóta W. Árpád: . Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:01:10
"ahogy te definiálod a ferizmust, azzal elég hamar szembe fogsz találkozni a következő orbán-kormányban."
wishful thinking...
@Tóta W. Árpád:
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:02:41
""betiltják az INDEX-et?"
nyilván nem, mondjuk az ide meg máshova írogató totál elhülyült fideszes söpredék nagyon szeretné, "

hat en akarhogy olvasom, ebbol nem az derul ki, hogy a fideszes söpredék egy része csak az egész fidesznek...

nade, ha a szocik ennyire impotensek, es meg ferijük sincs,

az szdszéert nem kár,

az mdf botranybol botranyra szalamizza le sajat magat, nyiltan szavazzak meg a nyero partelnokot,

akkor megis ki a TUTI jo part, a legkevesbe rossz?

te kire szavaztal Arpi?
Jaffar 2009.06.09. 19:54:33
". Régen TSZ volt, ma multi. Kis különbség akad. A multi ellenben a TSZ-szel, életképes."

most mit hulyeskedsz? melyik multi eletkepes? a GM? az Opel? a citibank?

ja ha az allam a hona ala nyul, akkor a TSZ is eletkepes, sot meg ez se kell, csak mondjuk Daniaban kene szervezni, ott mukodik nalunk miert nem?

inkabb szervezni kene egy fogyasztasi szovetkezetet, mint ilyen liberalis hulyesegeket terjeszteni...
@amergin: mergin 2009.06.09. 20:13:35
"egyszerű dolog ... amit itt szemmel láthatóan nagyon sok ferigyűlölő nem lát, és amiről Árpika már több, mint három éve ugat, szemmel láthatóan minden foganat nélkül."
pedig olyan ertelmesnek latszol amergin!
attol meg nem lesz igaza mert sokat ugatja, sőt ezert fizetik, hat ez a meggyozodese :)

"Az ország tökig el van adósodva."
ez igaz
" A gazdaságot Megyó rohadttul megterhelte."
ez mar nem igaz. az terhelte meg hogy eladtak nyaklo nelkul mindent, privatizaltak, szetszedtek, elrontottak mindent, ahelyett hogy valamit megmentettek volna...

"Ezt a problémát a Fidesz úgy oldaná meg, hogy még inkább megnöveli a költségvetési hiányt: bevételt csökkent (járul, adócsökkentés)."
ez a tanmese. olyan tanmese mint a bibliaban az adam-eva,(ugye akkor beltenyesztett monoklonoknak kene lennunk); 4 evet mar kormanyoztak es akkor is igerték, de rendben tartottak az allamhaztartast, igaz nem epittetek autopalyat meg metrot de nem is ment 10% fole a hiany, a nyugdijasok penzet atszamoltak...stb

"minden egyes közgazdász látja, ... hogy rövid távon nem működik, nem működhet - már Megyóék is kipróbálták."
ez igaz. tudjak ok is.

"Ahogy Árpi fogalmazott egyszer: "Nem tetszettek figyelni! járulékcsökkentés! abból lesz a sok pénz, úgy bújik elő éjszaka az utca repedéseiből zizegve a sok zöldhasú!""
ez jol hangzik, talalo gunyolodas.

"A gazdaság gondjai-bajai járulékcsökkentésből, adócsökkentésből kurvára nem lesznek megoldva azonnal."
tudjuk, sot koronausztatastol se, meg nemzeti szinu zaszlok kiaggatásátol se.

"Vágni kell. Csonkolni. Le kell építeni a szociális kiadások meghatározott részeit. El kell küldeni x közalkalmazottat."
a radai rossebet. nem szabad vagni. (az allam tenyleg nagy, de csak ovatosan azzal a leepitessel) beruhazni kell, akar hitelre is, termelni, eladni, helyet tiporni magunknak a vilagpiacon, ujratargyalni a szerzodeseket, a 8%-os kozmuprofitot mikor az inflacio 4 %. visszaallitani a mezogazdasagot, az ontozest, az elelmiszeripart-feldolgozast, nehogy mar azert szunkjon mega HErz mert a Ft romlasa miatt megdragul az alapanyag!

"Ez egy kurva egyszerű összeadom-kivonom típusú alsós matekpélda."
es annak is a zaloga hogy soha innen ki ne kecmeregjunk. Rona Petert, a szamvevoszek elnoket es masokat is halgassal meg, Fekete Janost, ilyeneket..

"Semmi neoliberalizmus nincs benne, az ég világon semmi. Csak a racionalitásra próbálna apellálni. Akinek volna még ilyenje."
nem ez a racionalis. az sem szocialista politika, hogy kiosztjuk unokaink jovojet a nyugdijasoknak.
racionalis lett volna OTP reszvenyt venni az allamnak a valsag alatt es odaadni a nyugdijasoknak (eladhatatlanul)

"Két rossz közül lehet választani: most szívjunk, vagy szívjunk inkább később és többet és hosszabban?"
4% az adossagszolgalat, enelkul meg a valsagot se ereznenk, ezt kene visszafiatni egyszeri vagyonaadoval, es aztan szarnyalni...
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
sün!malac69 a fegyelmezett renitens · szenzor.freeblog.hu 2009.06.09. 21:04:46
"Tóta W. Árpád:
Írtál valaha olyat, h maszopos söpredék?
Írtál? Tudnád linkelni?"

ez fontos es talalo mozzanat, szerintem nem irt ilyet... de ha jobban belegondolsz
nem is nagyon van... ki lenne? az mszpnel nem nagyon rasszistaznak, nem dobalnak tojast, buzikat,
hivatalosan se, nem szoktak mondani, hogy ok az orszag, meg nem lehetnek ellenzekben, meg hogy a jobboldal rarontott a nemzetere stb... pedig ket vilaghaborut rogyasztott rank a jobboldal, trianonikovetkezmenyekkel, de az mind smafu... csak abalodla a bunos...
@szemeteske: emeteske 2009.06.09. 21:38:24
" hogy így nem kúrták el amikor náluk [fidesz] volt a karmesteri pálca az is biztos."
ez igaz!

"Sokan úgy állítják be Orbánt mint a mumust. Mondja már el valaki, hogy mi a baj vele? Tényleg nem vagyok a Viktor-fanclub tagja, csak érdekel, mert néhol már Hitleri magasságokba emelik a személyét."
tenyleg nem tudod? rengeteg baj van vele, pl
-nagy a szemelyes hatalma a partjaban, o dont meg a megyei kuldottekrol is, de ez a fidesz baja,
-az hogy kirekeszt, hogy ilyeneket mond, hogy a haza nem lehet ellenzekben az megbocsathatatlan, meg a kokardat is le akartak nyulni, de halaistennek nem sikerult,
-kettos beszede van, en ertem miert mert egyben akarja tartana a jobboldalt, ott a nagymagyarorszag matrica is a kocsijan, es
-meg vannak a szolobanyak...

olyan politikust szeretnék, aki nem lop, nem adja el a szekhazat amit rabiznak stafirungban, hanem mondjuk megszervez egy csempegyarto ceget, vagy magyar tescot... es sikeres de nem ingatlanspekulacioval, adoelkerulessel offshoreval, hanem epiT!!!!
ES AKKOR TALAN EPITHET ORSZAGOT IS!
süti beállítások módosítása