W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Álmodik a nyomor

2008.09.08. 06:00 Tóta W. Árpád

A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők, akik simán, laptopon kiszámolnák, hogy is kell pályára állítani az országnak az ő szekerét.

Lehet, hogy a szakértői kormány is olyasmi, mint az ország szekere. Költői kép.

Megasztár


A szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. De nem azt, hogy We Are The World, hanem hogy Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind. Fodor Gábor kotonjelmezben szólózik. Hát hiszen épp azért kell őhelyettük szakértői kormányt állítani, mert ők nem tudják ellátni azt a feladatot, amire felvettük őket, és amiért amúgy zsebbe, számla nélkül veszik fel a fizetésük nagyobbik felét, féllegálisan és sima lopással, fehéredésre alkalmatlanul. Ezt a pénzt természetesen jótékony célra ajánlják fel mostantól, egyenként, szintén a tévében.

A műsor végén ünnepélyesen bevonul a szakértői kormány. Ismeretlen arcok fehér laborköpenyben, munkaruhában, a honvédelmi népbiztos terepszínben. A miniszterelnök nyilván közgazdász. Ezt nagyjából tudhatjuk, a szakértői kormánynak, ennyi kiderült, legfőképp valamiféle közgazdasági jellegű piszkosmunkát kellene elvégeznie. Hogy pontosan mit is, azt szégyenlősen titkolja mindenki, aki eddig szakértői kormány mellett kardoskodni viszont nem szégyellt. Nyugdíjfagyasztás? Segélymegvonás? Privatizáció? Részletkérdés, azért vannak a szakértők, hogy megmondják, ugye. A politikus túl finomlelkű teremtés ahhoz, hogy ilyen szavakkal szennyezze be ajkát.

Ki kopog?


Kik ezek a titokzatos szakértők személy szerint? Ha már azt nem tudhatjuk meg, mit fog csinálni, legalább hadd lássuk, kicsoda fogja csinálni azt a valamit. Csudálatosféle ember lehet: ma még egyszerű bankár, tudós, vagy papucs orrán pamutbojt. Holnap meg már miniszterelnök, de nem ez a csoda, mert ilyen már volt. Bankár is, tudós is, a pamutbojt volt a legviccesebb. Ám a szakértői kormányfő szarik a politikai jövőjére, szabott időre szerződik, és utána visszaváltozik. Vagy hazamegy, mint az íti.

Esetleg utazó nagykövetként lebeg tovább a háttérben, szakértelmének simogató sugarait a hazára bocsátva.

A szakértői kormány mentes attól a primitív bírvágytól, amitől az erre szerződtetett politikusok képtelenek például arra, hogy bármi kicsit is értelmes programot le merjenek tenni az asztalra. Kívüláll és felülemelkedik, tűnékeny népszerűségre nem vágyik; ezzel összefüggésben páncélautón jár, sőt tankoszloppal.

A szakértői kormány nyilván hozza magával a saját parlamenti képviselőit, hiszen azok a debilek, akiknek helyettesítésére most ki kellett hívni a szerelőt, használhatatlanok. A szánalmas napi kötözködés helyét fegyelmezett tudományos munka veszi át, a parlamentben lecserélik a mátrixot, mert a képviselők algoritmusokat futtatnak rajta, és kiszámolják a szakértelmi igazságot. Tényekről meg nem kell szavazni.

Nem, ez nem lehet igaz. Ennyire kibasztunk magunkkal? Végig ott ácsorgott a küszöbön a tudományos kormányzás lehetősége, és észre sem vettük? Van egy tartalék elitünk? Előjönnek a Bakonyból a robotizált hétvezérek, és rendet raknak? Mekkora hepiend lenne. Már azt hittük, nekünk annyi… és akkor jött a Tenkes kapitánya! A Sárga Angyal. Soha többé el nem engednénk. Nem lenne itt semmiféle előrehozott választás. A rendest pedig megnyernék a szakértők. Lubickolnánk a józanságban, amíg világ a világ.

A szakértőzés tehát béna, értelmetlen, jelentés nélküli, sunyi szöveg. Az, hogy legyen előrehozott választás, és próbálják meg Orbánék, az értelmezhető, védhető és egyenes. Ők se mondják meg, hogy mit tennének, úgyhogy akár szakértők is lehetnek. Viszont gyanús, hogy érdekelné őket az újraválasztásuk, ami, mint kiderült, kormányzásképtelenséget okoz. A húszéves berendezkedés álma meg főleg.

Need walkthrough


A szakértői kormány ötlete, illetve hogy ezt a pszichedelikus szöveget elég sokan komolyan veszik (és adják!), aggasztó tünet. Mit tudunk róla? Semmit. Érdekel minket, mit csinálna és kicsoda? Nem; a javaslat – a szürkeállomány indítványa – annyit tartalmaz, hogy jöjjön valaki a rendszeren kívülről, és tegyen csodát. Vagy legalább műtsön, és majd nem nézünk oda.

Magyarán és röviden ez úgy hangzik: segítség!

ENSZ-beavatkozást! NATO-hadműveletet! Küldjenek hadihajókat, repülőket, csillagrombolót! Magyarország, once again, segítséget kér a világtól. Nem támadott meg minket senki, csak nem bírunk magunkkal. Nem lett elmagyarázva, csak a kezünkbe nyomták az adminjelszót. Egy darabig ment, de most már kéne a kézikönyv. Kitehetnénk Hegyeshalomra a táblát: kormányzót felveszünk.

Előfordul, hogy egy állam egyszer csak becsődöl. Addig tusakodnak a törzsek vallási és egyéb fiktív ügyeken, amíg az ország szétesik. Ilyenkor általában egy szomszéd állam leveszi az önrendelkezésbe belefáradt nép válláról az igazgatás terhét. Jobb esetben civilizál, közműveket épít és értéket közvetít.

Az Európai Unió tagjaként ettől védve vagyunk. Maradunk magunknak. Azzal főzünk, ami van. A zászlók egyek, a kétpártrendszer kiépült. Gyurcsány és Orbán közül lehet választani. Nem könnyű. Gyengébb jellemek könnyen beleroppannak a szörnyű dilemmába, ha döntésre kényszerülnek. Képzeletükbe menekülnek, megszállottan bizonygatják környezetüknek, hogy van más út, hogy van egy abszolút jóakaró. Van isten, van Jézuska, és van szakértői kormány. Hogy másképp is lehet élni. Pedig csak szeretnék, ha lehetne. Dönteni viszont gyávák.

A magyar demokrácia mint piaci kudarc



Címkék: kampány szdsz hülyemagyar

357 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr44653213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2009.03.23. 15:24:07

Eltakarodott - kik maradtak?Magyarországon a legundorítóbb dolgokat  Gyurcsányért, illetve Gyurcsány ellen követték el.A politikailag motivált erőszakhullám, a szélsőjobboldal penetráns izmosodása, az egyre rövidebb szavatosságú kormányzati tervek, a…

Pingback: I hate it here » Blog Archive » Politikusok nélkül 2008.09.12. 20:26:16

[...]kapcsán. A véleményem azóta is változatlan. (Nemrégiben Tóta W. is írt erről egy egészen szellemeset.) Most Kovács Zoltánról, illetve az általa képviselt értelmiségi[...]

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.09.08. 08:46:54

A szakértői kormány hívei és ellenségei Worluk mai bejegyzését olvasva vetődött fel bennem a kérdés, hogy akkor most ki az, aki szeretne szakértői kormányt, és ki az, aki nem? Összeszedtem néhány támogató és ellenző nyilatkozatot a közelmúltból (a Fi…

Trackback: Propeller 2008.09.08. 08:02:37

w - Álmodik a nyomorA szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem erről Fábry vicce jut eszembe, aki Schobert Norbi legutóbbi "most tényleg lefogyhatsz!" reklámszlogenjével kapcsolatban csak ennyit mondott:
"Miért Norbi, eddig mi volt ?!"

az, h a jelenlegi kormány ezzel a teljesítménnyel ilyen sokáig kihúzza nagyban köszönhető az ellenzék bénaságának.
" A szakmai közgondolkodás változásának szükségessége mint téma vékony jég, de nem mehetünk el mellette. Vegyük talán a legeklatánsabb példát, a Bokros-csomag kérdését. Ma a véleményed ebben a kérdésben amolyan lakmusztesztje annak, hogy te jó közgazdász vagy-e, vagy sem. És természetesen, ha azt gondolod, hogy a Bokros-csomag a legnagyszerűbb dolog volt, akkor te egy komoly közgazdász vagy, ha az ellenkezőjét, akkor te egy populista nem tudom mi vagy.

Egyrészt ez nyilván nonszensz: a közgazdaságtanban semmi sem ilyen fekete és fehér, ráadásul szerintünk ez a konkrét eset inkább sötétszürkés, de most érdekesebb az a kérdés, hogy miért lett a Bokros-csomag szent tehén, amiről gyakorlatilag vitatkozni sem lehet. Azért, mert van egy közgazdasági hiedelemvilág, amiről sokan sokáig azt hitték, hogy az egyetlen elfogadható szakmai megközelítés, és a szóban forgó intézkedéssorozat ennek a szimbóluma. Vannak persze más szimbólumai is, de ez a leglátványosabb."

/index.hu - Akik igazi kormányprogramot írnak - index.hu/gazdasag/magyar/oriensint080/?main&rnd=816/
Szerintem mostmár legyen előrehozott választás!
Ez az ország tanulja még a demokráciát. Most értünk ehhez a leckéhez.

Egyébként ha a Fideszen múlik, akkor nem lesz. Nem akarnak ők felelősséget a nyakukba. Most nem. Aki most nyerne, az tuti bukja a hosszú távot. Az meg ugye nem cél....
Emberek ne vitatkozzatok tovább én bevéllalom a szakértői komány vezetését.
Szabad kezet kérek a minisztereim kijelölésében és garanciát arra, hogy 4 évig egyik párt sem pofázik bele a dolgomba. Viktor és Feri Ibolya , Gábor, ,meg az összes parlamenten kívüli pártelnök utazó nagykövetek lesznek addig, csak oda szóló jeggyel.
Annál nagyobb kupit én sem hagynék magam után 4 év múlva mint mostanáig bármelyik kormány sőt kis szerencsével akár....Akkor elmondhatnánk, hogy már volt szakértői kormányunk is, és én sem járnék rosszul így 5 évvel a nyugdíj elött.
"TWÁ"!- Te önkényeskedő kis perzekútor. Gondolom ezt sem engeded át, mert ahol cenzÚRavan,ott bizony cenzÚR a one. Na de mit lehet tenni? Nevelni és nevelni, mert "Sosem lehessen tudni".
A mai lecke: ha klónozni akarok- én a hülye mély magyar, antik ismerettel- én bizony genetikust hívok. Jó, elavult, de ha a boyler /nem a csirke/ bemondja az unalmast akkor talán többet segít egy háztartási gép szerelő, mint a vizes.
Szóval mára ennyi.
Igen, elismerem, hogy kicsit megszaladt a billentyű tegnap, de korrigálok, és ezúton kiveszem lapit a közjót kívánók sorából, hiszen, mint mindig ismét hűségesküt tett Fiktív Ferinek.

De, a reményt ne adjuk fel, hátha hajlandó olvasni, mert, ha már szóbahoztad a bődületes lózungokat, akkor itt egy árnyaltabb megközelítés a lapi-módon agyonmantrázott hiperszuper GDP növekedésről:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-224019

A szintén bálványozott adócsomagról a portfolio.hu egy teljes hasábot visz a bal felső sarok felé, valahogy nem túl lelkesen.

Ennyit az üres lózungokról
moláris: "ha a boyler /nem a csirke/ bemondja az unalmast akkor talán többet segít egy háztartási gép szerelő"
Én inkább fűtésszerelőt hívnék, mert a bójler nem mosógép. :) (a medve nem játék, az asszon meg nem ember)
staropramen: Te kis diktátorjelölt. Magadhoz ragadnád a hatalmat és bepakolnád a családot a minisztériumokba, aztán pumpálnátok kifelé a pénzt. Tudom én... Első dicsőséges Staropramen. Aloktmányt módosítanál és bevezetnéd a kiráyságot.
De legalább olcsó lenne az igenjófajta cseh sör. Én benne vagyok, részemről rendben, ha kell meg is szavazlak. :)
Ugyan minek ide szakértői kormány?

"Bekerültünk a tíz legjelentősebb reformot végrehajtó ország közé"

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-224398
Okos ez a Kalapos Nő.
Ha a térnyerésre játszik a jobb oldalon. Ha ugyanis a Fidesz nem szavazza meg a parlament feloszlatását, akkor a szavazóik joggal róhatják fel nekik, hogy nem tesznek semmit.
Márpedig ők most nem akarnak kormányozni.

Ha mégis lennének új választások az a Fidesz súlyos népszerűségvesztését hozná mondjuk 1-1.5 év alatt.

A szadesz meg mehet vissza a kispadra gondolkodni, hogy hogyan lehet igényt teremteni az általuk képviselt politikára.
erőspista, szerintem felesleges megsértődni, meg ilyesmiket írni: "a lapi-módon agyonmantrázott hiperszuper GDP növekedésről:" ugyanis sohasem állítottam azt, hogy szlovákiának vagy romániának nem nő gyorsabban a gdp-je, mint nekünk.

az meg nem az én problémám, hogy racionális érvelés többnyire érzelmi alapú reagálásokat vált ki és nemcsak nálad.

tehát továbbra is állítom, hogy valakiknek meg kell fizetni a növekedés érdekében alkalmazandó vállalkozói adó- és járulékcsökkentést.

ehhez képest fingom sincs, hogy jön ide lohengrin kiskert metaforája a vadkenderrel. a kert-magyarországról németh lászlóéktól tudok valamit, de az kicsit más történelmi szituációban fogant elképzelés volt, nem is jött be. másrészt én mindig is városi gyerek voltam, még egy hobbi földem, vagy üdülőm sem volt soha, szal ha nem lenne pénzem, mennék instant levest venni a knorrtól, vagy a podravkától. de csakis diszkontban. fletó földhöz fűződő kapcsolata előttem nem ismert.

a vadkender gondolom úgy jön ide, hogy évek óta meggyőződéses legalizációpárti vagyok, amit soha nem is rejtettem véka alá. ám belátom, ma nem ez a kérdés áll a belpolitika fókuszában. ha már népművelünk, akkor gyorsan szögezzük is le, csak egészen hülye ember szí vadkendert, mert az büdös, mint a szárított egérszar, hatóanyaga alig van, s most hagyjuk, miért a delta 9-thc a tilos a kannabinol származékoknál, s miért nem a kannabinol vegyületek sokszínű kombinációja, ami pl éles különbséget tesz az indica és a sativa jellegű növények között. szerintem az isten/teremtő/ősrobbantó is be volt szívva, amikor ezeket a növényeket útjára bocsátotta, lásd még un "varázsgombák". de ehhez hogy jön a gyurcsány politikájának bírálata, esetleg elemzése??? hát erről meg fingon sincs, de biztos erről is a kender tehet. :DDDD

ps: megjegyzem a személyeskedés többnyire az érvek hiányát hivatott pótolni.

Nem is olyan rossz ötlet ez a szakértői kormány az SZDSZ részéről. Ha a nagy pártok az acsarkodás lenépszavazás, stb. ellenére meg tudnának állapodni a személyekben, a kis pártok kontrollálhatnák a döntéseket, mint a mérleg nyelve. Talán jó ötlet ez a Fodor Gábortól... Csak kár hogy nem lehet már semmit sem egyenesen kommunikálni.
Karesz
"vagy nem neki volt az a cege amibol milliardokat vettek ki, csodbe ment, a leszallitott tejert pedig nem fizettek a parasztoknak?"

Nem, nem neki volt.
Hamár pocskondiázni akarsz, akkor legalább pontosan. Súgok: HajdúBét
mar feltettem ezt a kerdest de nem nagyon valaszolta meg nekem eddig senki:

szoval tudom en hogy kellenek a szakertok mert szarban az orszag, meg soha ilyen valsagban nem voltunk meg stb. en csak azt nem tudom hogy pontosan mikor is volt jobb? mondjuk az elmult 100 evben.

(ja es nem moralisan meg egyeb faszsagok, hanem szamokban jobb. a zembereknek!)
a gyurcsány-kormány egy olyan öregecskedő feleség, akit le akarunk cserélni egy fiatal szeretőre, aki szakértő a paplan alatt.
csak a végén ki ne derüljön, h szarok vagyunk az ágyban!
mingyabehalok: az a baj hogy logo poccsel varjuk a csodat!
A legjobb akkor volt, mikor fölvettem a diákhitelt, a lakáshitelt meg álmaim autóját hitelre.
Istenigazából azóta csak szívok.
T. huba!

Sajnos most gazdasági csőd van, és a katasztrófa felé sodródunk. Ezt pledául az is mutatja, hogy az utóbbi két évben számottevően csökkent hazánkban az egy főre jutó autóvásárlás, Szlovákiában, Csehországban meg Lengyelországban viszont nőtt (hja, nekik megy). Nem csoda, hogy ilyen előzmények után jelenleg az egy főre vetített autóvásárlások számában first, and region champion: Hungary.

hajduszoboszlo.mconet.biz/index.php?action=fullnews&id=404548&category=19
kicsit off, de nem biztos. a svédek szaros lábú parasztnak látatják a magyart!!!
ez bosszúért kiállt!!!! :DDDD

sportgeza.hu/futball/2008/09/10/a_magyarok_szaros_csizmas_parasztok/
huba 2008.09.10. 19:20:06

Igen, szóval ez a lényeg. Nekem is mindig ez jut eszembe, amikor pl. a Fidesz szitok-mocsok-áradatát hallgatom hosszú évek óta. Szóval, hogy mikor is volt nekünk jobb a mainál? Csak egyetlen konkrét időpillanatot, ha meg tetszenének mégis jelölni...

És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett tönkre vagy pusztított el, végromlásba döntve azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana. Csak hörgés meg fröcsögés. (Lsd. pl.: mai Tárki-jelentés.)

Rettentően szánalmas dolog ez alapjában. És elképesztően sértő, megalázó politikai felfogás. Hogy ennyire becsülnek csak minket némely politikai erők, olyanoknak minősítve a választópolgárokat ezzel, akiknek ennyi is elég.

Hát... Kedves.
Na jól van, gusztos megmondta, az mdf megközösölheti a feloszlatási javaslatát, nem fogják támogatni....

igaz, ferit sem...

de ferit megfogja erősíteni a kongresszusa...

bazmeg, nagy szarban vannak fodorék...

és a dologban az a leggenyább, h annak idején kóka-horn vágta pofán fletót, ők szóltak be neki leginkább, miközben fodor békülékenyebb volt, nem akart kiszállni a koqalícióból...
most pedig fodornak kell elvinnie a balhét... szopattyú gabesz, szopattyú...

tudatosan kicsinálják, vagy megint lúzer lesz?

Más
Dekurvárabaromira unom már Magyarország legális miniszterelnökét.... unalmas, szánalmas, idegesítő, gyomorforgató, minden, ami csak rossz eszembe jut...
Tehát, ha jól olvastam a posztot, s jó néhány hozzászólást, akkor az Országos Pszichiátriai Intézetet nem szüntették meg, csak alkotóeleme lett minden ház, minden család, s jó Ferencünk az intézetvezető főorvos. Fejrángása és jellegzetes fejtartása is ezt a verziót támasztja alá.
Az artikulációjáról most ne essék szó...

Bár mintha a nemzeti árkon egyre több palló ívelne át, úgy veszem észre, egyre több a közös, együttes gondolat.

"... Nem támadott meg minket senki, csak nem bírunk magunkkal. Nem lett elmagyarázva, csak a kezünkbe nyomták az adminjelszót. Egy darabig ment, de most már kéne a kézikönyv. Kitehetnénk Hegyeshalomra a táblát: kormányzót felveszünk."

Árpád! Ezzel a fenti verzióval is egyetértek. Csak le ne verjék a derekunkat:-)

Egy másik posztodból plagizálva:
Hol van az a kurva RESET gomb? :-))
huba 2008.09.10. 19:57:57
''''mingyabehalok: az a baj hogy logo poccsel varjuk a csodat! ''''
mingyábehalok 2008.09.10. 19:37:05

''''a gyurcsány-kormány egy olyan öregecskedő feleség, akit le akarunk cserélni egy fiatal szeretőre, aki szakértő a paplan alatt.
csak a végén ki ne derüljön, h szarok vagyunk az ágyban! ''''

És sokan másoknak!

Szerintem az a csoda, hogy ilyen sok hozzá nem értő nyílvánit véleményt.

Előzőleg már megírtam: fogalmilag kizárt egy szakértői kormány létrehozása.
Megindokoltam.

Ellenvélemény (az indoklásomra) nem volt. Egyetértés igen.
Meggyőződésem (véleményem persze nem mérvadó), hogy jelenleg vak pókert játszik az MSZP-vel szemben minden parlamenti párt.

Hogy miért?
Mert még mindíg az egyik legerősebb parlamenti párt, igen erős támogatottsággal.

Nem mondom, nem is gondolom, hogy az SZDSZ tudatlan, politikailag vak.
De azt igen, hogy ne Orbán valamikori barátja, szobatársa, később ellenlábasa képviseljen bármit is (minisztersége után) az MSZP-vel szemben.

Miért hallgat Kóka?
Mennyire erős a frakció Fodorral szemben?

Értékeltétek (zsigeri gyűlölet nélkűl) Gyurcsány lépéseit?
Volt valaki is, aki nem csak a saját óhaját írta meg?

Nos, azt hiszem én igen.
Amit most írtam az már csak reflex.

Egy megjegyzés a végére: a szerencsétlen TWA nem azt engedte vitára, amin a most jelenlétükkel demonstrálók ágálnak.

Legyen szabad még annyi megjegyeznem: mit ér az SZDSZ, mint elvekben elkötelezett párt, ha saját tagjaival szemben elvtelen.
Hová lett a tolerancia? Átváltozott a mindenre jó, mindent eltakaró FODOR GÁBORRÁ?
(egyébként ez régebben is probléma volt)
Kedves lapi !

Nem állt szándékomban megbántani, sem személyeskedni, csak gondoltam élesebbre lehet venni az iróniát a kiívülről tényeleg nehezen dekódolható Feri fanságod és kapcsolódó érveid alapján.
Nálam nincs sértődés, és külön kiemelném az idézett cikk lényegét azzal kapcsolatban, hogy tőled nemegszer olvastam mekkora királyság a 2 % ilyen durva környezetben:

A Standard & Poor's úgy számol, hogy a kormány 2010-ig a GDP mindössze egy százalékával tudja csökkenteni az államháztartási hiányt. A második negyedévi gazdasági növekedéssel kapcsolatosan a 4cast nevű pénzügyi előrejelző intézet azt mondja, "annak nagyon nehéz örülni".

A cég szerint nem is az a baj, hogy az előzetes becsléshez képest kisebb mértékben nőtt a GDP, hanem az, hogy a mezőgazdaságot nem számítva még borúsabb a kép. Enélkül a 4cast 0,5-1 százalékos gazdasági növekedést vár a második negyedévre. Az éves növekedés sem lesz olyan mértékű, mint azt várni lehetett - írja a 4cast, 2008-ra 2,5 százalékos bővülést vár a londoni előrejelző."

Tehár örülhetünk a mezőgazdaság egyszeri tételének, ami most éppen van, mert jó a termés, de a struktúra,a kasztni változatlanul rossz, akármennyire szépnek láttatja Feri vagy éppen te. És nem fenntartható, aminek csak egyik jele, hogy amikor növekedhettünk volna, mint a románok vagy szlovákok, mi sehol se vagyunk.

Ha kedvező környezetben szart se fejlődünk, akkor nem eléggé nyílvánvaló mekkora lehet a kaki egy mindenütt lassuló környezetben ???
Amúgy erről én nem is beszéltem, meg a kenderről sem, most.

Tehát az érvek hiányát ne az én nyakamba vard, amikor te vitatod hitelesen idézett szakmai források megállapításait.

huba

lehet, hogy te igen...

de mi az új többség keményen csináljuk a csodát...
Háj, Lapi,

na, ez a "dől ide a lé" azért elég kétes.

"Magyarország várható pénzügyi egyenlege 2004 – 2006:

Befizetés: 2,263 mrd € (cc. 588 mrd HUF)
Kifizetés Mo-nak: 3,653 mrd € (cc. 950 mrd HUF)
Egyenleg: 1,39 mrd € (cc. 348 mrd HUF), azaz 34.800 HUF/fő*

A költségvetési befizetés 62 %-át teszi ki a Mo-nak járó kifizetéseknek. Azaz ahhoz, hogy nullszaldósok legyünk, minimum 62%-os lehívási teljesítményt kell produkálnunk."

Na, szal 62%-os teljesítményt ilyen pályázati teljesítmény mellett naggyon nehéz ám elérni...

Azaz, a befizetéseink egy része várhatóan elúszik, mert nem vagyunk faja pályázók...

De nem ám.

A tervezett 950 Mrd Ft összeg helyett az NFÜ bevallása szerint ennyit fizettek ki:

10 857 lezárt pályázat
643,1 Mrd Ft kifizetett támogatás.

Vagyis NETTÓ 54 mrd Ft jött be... Ennyi. Három pü-i évre elosztva évi 18 mrd.

Csak mondom.

Üdv,

P.
Ne felj!

baszki! ha en ezt hamarabb tudom mar reg megtertem volna!

CrL : "huba, a kérdésedre egy válasz:

index.hu/gazdasag/magyar/tarki080910/"

CrL, nem valaszoltal a kerdesemre: MIKOR volt lenyegesen jobb magyarorszagon mint most. mondjuk az eletszinvonal. vagy a nyugdijak.

azt en is tudom hogy ha igy megy tovabb akkor 1-2 evtized es tenyleg bedol az egesz rendszer mert ahogy a tarki elemzes egyik legfobb kritikaja is mondja: "intézményi reformok elmaradása" a fo baj. az egeszseg ugy a nyugdij stb. de mikor volt jobb?

"Egy őrült akkor válik igazán veszélyessé, ha már a közvetlen környezete sem tud, vagy nem is akar semmit sem tenni a mielőbbi megfékezésére ..."

1.1.1.4/bmi/api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2453.jpg

Köszönjük Emeseferi!
index.hu/politika/belfold/hornkemeny68/

""Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon nyugodtan az MSZP-re", reagált a bírálatokra Fodor Gábor. A Népszava úgy tudja, hogy az ügyvivő megerősítette, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, inkább jöjjön az előre hozott választás, mert a jelenlegi lehetetlen helyzetnél még az is jobb. (1)

Horn mindenestre úgy kalkulál, hogy jövőre úgyis el kellene érnie az SZDSZ-nek 5 százalékot az európai parlamenti választáson, ezt az eredményt pedig esetleg egybeeső előrehozott országgyűlési voksoláson is lehetne hozni." (2)

1. Jaaaaj, a kis butos asziszi, hogy sertettsegeben majd minden "valos" szadesz szavazo melle all, a partkatonak felsorakoznak mogotte es nem lesz atszavazas, esetleg partszakadas.

2. :-D
"Azert kell enni, hogy ero legyen, hogy az embernek legyen optimista, pozitiv hozzaallasa es akkor ugy lehet egyutt menni!"
(Roncsfilm)
"Ötödik éve mondják azt, hogy ez még tanulóév, és ötödik éve nem halad az uniós támogatások kifizetése – panaszkodnak pályázati tanácsadók. Az uniós támogatások 2007 és 2013 közötti 8000 milliárd forintosnak mondott összegéből eddig 30 milliárd érkezett az országba, de ennek egy részét is a pénzek elosztásával foglalkozó intézményrendszerre költötték. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül: másfél év alatt még senki nem kapott 100 millió forintot meghaladó támogatást." (index.hu - index.hu/gazdasag/magyar/euks080808/)

Dől a lé mi?

"a Fidesz szitok-mocsok-áradatát hallgatom hosszú évek óta."

Ez arra emlékeztet amikor a csákó a lövészárokban a 3 napi zárótűz és folyamatos tűzpárbaj után tárcsere közben megjegyzi hogy "bazmeg ezek a köcsögök lőnek ránk".

"És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett tönkre vagy pusztított el, végromlásba döntve azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana."

A válaszom egy kérdés:
És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett jobbá vagy épített meg, felvirágoztatva azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana.
Mindazoknak, akik szerint a szakértői kormány önmagában paradoxon, egy kis gondolatjáték.
Tehát a SZ.K. néhány kiragadott jellemzője:
- A vezetők valamilyen területen "szakértők".
- A "szakértés" azt jelenti, hogy ők tudják, a többiek vagy elhiszik, vagy nem.
- Mivel a népszerűséghajhász "politikusok" helyett dolgoznak, egy kicsit mások a szabályok: a bizalmat nem lehet tőlük megvonni csak azért, mert nem tetszik, amit csinálnak.

Ha egy történelmi példát keresünk a fentiekre, volt ilyen 40 évünk.

Még mielőtt valaki azt gondolja, hogy az nem szakértés volt, gondolja át még egyszer. Szakértő nem csak közgazdász lehet. Egy országnak lehetnek problémái, amiket gazdasági, ideológiai, pszichológiai, stb. megközelítéssel is lehet kezelni. Már a problémák, a célok megfogalmazása is a szakértő privilégiuma. És nem az a kérdés, hogy elhiszed-e, hogy jól kezelik, mert ők a szakértők. A kérdés az, meddig viseled el.

És most visszakanyarodnék a címhez, mert nagyon megihletett. Volt kb. 200 éve egy parlamentünk, ahol egy képviselő a közigényt és egyéni lehetőségeit felmérve nagylelkű ajánlatot tett. Birtokai egy évi jövedelmét (mely összeget azonnal be is mondott) ajánlotta közcélra. És ehhez csatlakoztak többen is.

Ne mondja senki, hogy genetikailag vagyunk vesztesek. Vannak pozitív, követhető példáink.

Az egyetlen gond, hogy újszülött demokráciánknak újra fel kell nőnie. A társadalomnak ismét be kell rétegződnie.
És akkor ismét lesz olyan elitünk is (a sokadik generációs arisztokrata), aki a családi vagyonban nem a lopott, eltitkolandó pénzt látja, hanem a társadalmi felelőség és a tenni akarás kellékét.
a Tarki vizsgalatabol figyelemremelto:
indexen olvashato

"a rendszerváltás összességében jelentős nyereséggel járt az egész társadalom számára - még akkor is, ha ezt a társadalom többsége nem így éli meg -, az idősek egyes csoportjai, a sok-gyermekesek, az alacsony iskolai végzettségűek, valamint a munkaerőpiacról kiszorulók a rendszerváltás veszteseinek tekinthetők."

es

"a közigazgatás tudatos politikai szétzilálása zajlott 2004 után, ...[pl] közigazgatási államtitkári poszt megszűntetése, amellyel lefejezték a közszolgálatot. A politika a közigazgatás elleni harcával annak működését veszélyezteti."
Shore 2008.09.10. 19:10:20
"... a leszallitott tejert pedig nem fizettek a parasztoknak?"
Nem, nem neki volt.
Hamár pocskondiázni akarsz, akkor legalább pontosan. Súgok: HajdúBét"

es kik voltak a tulajdonosok?
lehet tudni?
akar a rosseb pocskondiazni!!!
Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.11. 00:11:47

Nahát, ilyen a kormányzati kommunikáció és az igazság viszonya.

Roppant tanulságos volt az adatsor, nagyon köszi, h utánanéztél...

Elmentve!
jenőke, drága, ne ess kétségbe, ezt a sok hablatyolást végigolvasva is az jön át egy magamfajta átlagbélának, hogy még mindig a fleto a legnormálisabb az egész bagázsban, sőt mitöbb, a legszakértőbb. hogy nagy az orra meg hogy dilis, az csak viszonyítási alap, de ettől függetlenül a vigyorgó mégiscsak itt van. :))) a röhej, hogy ímmár mindenki válságban van, még a betlen jani is, csak éppen a fleto nem. a többi "szakértő" meg hallgat, mint szar a sivatagban.
"Vagyis NETTÓ 54 mrd Ft jött be... Ennyi. Három pü-i évre elosztva évi 18 mrd."

amiből jövőre 80 milliárd huf-ot költenek csak iskolafelújításokra. vagy a debreceni szívcentrum csak úgy kinőtt a földből? mert kósa locsolgatta a kis intézet-alapkövet?

valójában én már belefáradtam ebbe a meddő vitába. már csak egy kérdésem maradt. most akkor te örülsz az ilyesfajta 'bizonyításnak'? mert a magyar nemzet & co láthatóan minden negatív hírre (és mindegy, hogy igaz, vagy sem) majd elájul a gyönyörűségtől.

töprengenék a válaszon, mert valahol az egész magyar közélet állapotára utal az az örömmámor, ami minden negatív hírt kísért magyarland-on.

éljen a világvége!!!! :DDDD
és ne adjuk itt a hülyét, elvtársak, pls. itt van ez az interjú a szélsőbaloldali 168 órában. pontosan mi nem érthető gyurcsány és az mszp álláspontjából? szerintem nem kell politológusi diploma ahhoz, hogy bárki megértse fletót. persze róla könnyebb hitelességi alapon mindenféle ködös baromságokat mantrázni két éve, ám annál nehezebb magáról a tartalomról vitatkozni.

csak mondom, paszti. :D

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=24055
Lapi
"már csak egy kérdésem maradt. most akkor te örülsz az ilyesfajta 'bizonyításnak'?"

Ne feledjuk!!! Bekesi a nyar eleji Fridi interjun megmondta, nem kell csodalkozni, csak a negativumok erdeklik az embereket es a sajtot, a kormany meg ne buszkelkedjen avval, amit jol csinalt, mert az a dolga, ne varjon tapsvihart.
:-D
Lapi!

Te nem érted, mit írt Paszti!

Az iskolafelújítás 80 milliárdja mögött egy csomó befizetés van! Ergo a 80 milliárd zöme a saját lovéból megy!

Az igaz, h 643 milliárdot lehívtunk, de be is fizettünk 588 milliárdot, tehát a nettó egyenleg 55 milliárd a mi javunkra, ergo az iskolára költött 80 milliárdból csak 80*(55/643) résznyi a valóban eu-s pénz (arányosan számítva), azaz kb. 6,84 milliárd, és 80*(588/643)=73,16 milliárd pedig a saját befizetésből származik.

Köszönöm szépen a figyelmet.

Üdv.
sajnos nem értem a végére tegnap a töprengésnek. még csinosítom, holnap meglesz.

Közben Tölgyessy says:
index.hu/velemeny/jegyzet/tolgyessy454/

Mondjuk ő se ért a végére.
Ha Tölgyessy tényleg komolyan gondolja amiket ír, legyen ő az új m.elnök. :)
Ő már megjárta mindkét oldalt, valamiyen szinten el is fogadják és távolságot is tartanak tőle a pártok.
ez most jó Tölgyesy-től, jobb, mint Török Gábor, akit meg hallgattam, aki az alkalmi hatalommaximalizálás alapján értékel.

Lapi, te is kihúzhatnád a fejed az egységsugarú Gyurcsány lukból, mert lenne mit olvasni a 168 ó mellett :)
huba, két újabb cikk:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?cCheck=1&k=3&i=98652

"a szlovák életszínvonal 2007-ben elhagyta a magyart - írja az Index. Míg az ezredforduló környékén még nyolc százalék körüli különbség volt a javunkra, tavaly az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson mért GDP az uniós átlag 69 százaléka volt ott, 63 nálunk."

A kádár korszak 'életszínvonalát' a 90-es évekre érte el amúgy megint a zország, a 2001-2002 óta tartó rossz gazdpol pedig rendesen odavert ennek.

index.hu/gazdasag/magyar/eletsz050722/

szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?
Aha, legyen Tölgyessy. Az is jó. Vagy legyen Bokros Lajos, Simor, Hajós András. Megint el tetszünk felejteni, hogy a politika egy szakma, és a csúcsvezetői posztokhoz olyan skillek kellenek, amikkel ezek a jelöltek nem rendelkeznek.
malacka, pontosan értettem, mit írt paszti, sőt a belinkelt cikkeket is elolvastam, kivéve a tiéd, mert azt nem nyitotta meg a böngészőm, a brand new firefox.

eddig érteni véltem az nf kettőt, meg az eu finanszírozás lényegét, hogy utólag adja brüsszel a lét. (lásd utófinanszírozás.)

biztos az egyébként tök eladósodott kecskeméten is azért csatornáznak mindenfelé, mint a mérgezett egér, mert előtte kiszipolyozták fletóék a nyugdíjasokat meg mindenkit. most voltam szentendrén. kivezető út rulez, biztos arra járt ovi és magától szélesedett ki. szentendre alatt a dombról jól látszik a megyeri híd, sztem az is csak azért néz ki jól, mert... és folytathatnám. de nem fogom. sétálj be a szekszárdi tanácsházára a polgármester félfogadási idején és kérdezd meg tőle, esik-e le valami az unióból a térségre, városra.

paszti meg pesten lakik, nyilván a saját szemével látja, hogy mindenfelé kis kátyúkat tesznek be szorgos kis munkások a lezárt utakba, hogy már télen is legyenek gödrök, ne csak tavasszal. a budai alsó rakpart meg azért van lezárva, hogy direkt szoci szart nyomjanak a folyóba a nagy csövön keresztül. most pont a köztársaság téri kazamaták alatt járnak, ezért állt le a fúrópajzs.

talán, ha az interjúban közölteket cáfolnád, az lehetne értelmes vitaalap.

tölgyessy okos faszi és még nálam is jobban ismeri az szdsz-t belülről. két dologra fog rájönni hamarosan:

1. fletó kivételes képességű politikus, aki magyarországon megcsinál néhány alapvető modernizációs lépést.

2. a liberálisoknak 1994-ben jött el az igazság pillanata. akkor és ott kellett állást foglalni, hogy ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal.

akkor az szdsz (egyébként helyesen 80-20 arányban úgy döntött, a stratégiai (igazi) ellenfél a jobboldal és nem az mszp. ebben nagyon sok frusztráció, kulturális gyökerű, akármi benne volt.

tehát az azóta eltelt idő nagyon pontosan igazolta a 80 % igazát. most ne menjünk bele mélyebben, de hol volt akkor még orbán viktor és lelkes kis csapata? hát 7 %-on és az első forduló után bizony hivatalosan is jelezték hornéknak, hogy készek belépni a koalába, ha úgy hozza a második forduló. úgy hozta, hogy kaptak 7 %-ot, pedig előtte álltak 46-on is.

tölgyessy, kőszeg akkor a 20 %-ba tartozott és becsülöm bennük, hogy ezt azóta is tartják valamennyire.

most szólok, hogy eljön még az az idő, amikor felajánlják talán fodorék sugallatára jobb (szakértői) oldalról orbán fejét. de ez sem fog működni. fletó marad és nyer 2010-ben. alig várom a parlamenti vitát...

most szólok, ha veszi a kalapját nagyon pontosan el fogja mondani, miért teszi. az az ember öszöd óta teljes joggal teszi a szívére a kezét a himnusz közben. ő ugyanis magyarország hosszú távú érdekeit nézi. mellesleg valóban visszaadta a baloldal önbizalmát, ami még hornnak sem sikerült a nagy győzelmével. az mszp biztos szavazók körében 90 %-os a támogatottsága. csak szólok...

éljen nádas péter!!! :DDD

bárki lehet, aki elmondja világosan, hogy a versenyképességhez szükséges néhány ezer milliárdot, hogyan és mi módon kívánja kivenni a jóléti kiadásokból. mi ebben a bonyolult???
"Lapi, te is kihúzhatnád a fejed az egységsugarú Gyurcsány lukból, mert lenne mit olvasni a 168 ó mellett :)"

mást is olvasok, erőspista. örülnék, ha belinkelnél interjúkat, amint orbán/dávid/fodor beszél arról hasonló világos stílusban, hogy ők hogyan vennék elő a kívánt lóvét és főleg kiktől. tehát nyomhatod a linket akár a demokratából, elolvasom.
"ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal"

na, pont ezt akarom megírni, ezt a dilemmát, csak nem sikerült tegnap szép pirosra sütni.

az a megfogalmazás, hogy "ki az ellenség", nem szerencsés, ez egy kompatibilitási kérdés, kb annyi, hogy _nő-e fű_ a magyar liberálisoknak (és ez nem feltétlen/csak az SZDSZ) jobboldalon, illetve egy OV-kormány alatt.

szerintem nem annyira egyértelmű, hogy nem, mert OV lengeti ugyan a keresztet a hülyéinek, de jó eséllyel kormányon meg úgy bebassza a sarokba, hogy kettéreped. vannak ennek jelei, és persze vannak jelek ellenkező irányba; 2002 óta többször jelezte, hogy ű most már nagyon hiszik, meg az egyház az ország lelke, meg a többi faszság, plusz Mikola.

(ja, ebből nagyjából kiderül, énnekem az egyik fő törésvonal a szekuláris/keresztény-autoriter szembenállás; utóbbit nyilván nem fogadom el, mert nekem kecskeszarból ne ezoterizáljanak törvényt.)
én pontosan értem ezt a logikát, nem is állítom, hogy baromság.

csak annyit mondok erre, hogy a pudding próbája... a hatalomgyakorlás módja és iránya. a szocik (after fletó) viszonya a kisebbségekhez, egyház-állam szekularizáció, kultúra finanszírozás iránya punks not dead, etc gyakorlatilag alig eshet liberális kifogás alá.

most a mai magyar jobboldal élcsapatát hagyjuk. esetleg te is annyira naív vagy, hogy orbán támogatói a püspököktől az elvetélt és magyar nemzetszerű izéknél kikötő iróemberek nem fogják benyújtani a számlát?

ha.ha.ha. orbánnak már rég nincs ahhoz sem ereje, sem bátorsága, hogy féken tartsa a veszetteket. igazad van, valóban ellenfél, csak gyorsan írok és csak utána olvasok. tehát mivel cáfolod békesi hónapokkal ezelőtt tett kijelentését (klubrádió), azt mondta, számos jelét látja, hogy orbán ma már elhiszi, hogy populista gazdaságpolitikával is van megoldás. ha meg nincs, hát az sem érdekli a faszit. pont jöttem haza pestről, soha sem hallottam annyira idegesnek békesit, szinte kiabált, hogy ez ILLÚZIÓ! ettől még persze ő is tévedhet.

árpád,
a keresztény-undort megértem, de a cicomát leszámítva a lényegi kormányzásban tényleg olyan sokat számít az a kereszt?
CrL : ha figyelmesen elolvasod az altalad belinkelt cikkeket rajossz hogy egyik sem allitja hogy magyarorszagban abszolut ertelemben csokkent volna az eletszinvonal. (lehet hogy egyes statisztikak szerint igen, mondjuk 1%-kal tavajhoz kepest de ez nem lenyeges, ez nem a vilag vege!) tehat meg soha nem volt olyan jo mint most!

"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?"

termeszetesen mindig lehetett volna jobb, sokkal jobb! (de ez nem egyenlo azzal hogy rosszabb lett)

termeszetesen attol lesz jobb ha vegre lefaragjak az allamot, bekenhagyjak az embereket es a vallalkozasokat es ha megcsinaljak az elmaradt szerkezeti reformokat. gyurcsanynak nem engedtek hogy ezt megcsinalja, foleg az OV mogott allo 85%-os uj tobseg. a kerdes az hogy ugyanok majd engedi e OV-nak megcsinalni ugyanezt.

en kicsit aggodom hogy nem fogjak...
lapi

az a sor, hogy ne babráljunk az alanyi joggal, felesleges a rászorultság elve önmagában minősíti Gyurcsányt, és az a lefitymált 15-20 Mrd sztem bőven nem annyi, ha az összes lehetőséget átnéznék.

Ennek az elvnek 2 brutális üzenete van:

1. Szarik ő a lehetséges hatékonyságjavításra, ha ezzel ő bármennyi választót veszíthet (a nyugdíjasok szándékosan kihagyva a 168 ó-ban, mert: forint.blog.hu/2008/09/10/talaltunk_valakit_akinek_tetszik)

2. Szarik ő arra is, hogy akár az a 15 Mrd is milyen igazságtalanságokat konzervál, amikor az igazán rászorult kevesebbet kap, csak azért, hogy inkább több embert kenyerezhessern le, azaz megint csak a hatalom a lényeg, és egyáltalán nem a valós szolidarítás.
"tehat meg soha nem volt olyan jo mint most!"

i gave up
Szerintem Tök mindegy mi jön ezútán. Nehéz lesz alúlmulni a Magyar valóságshowt. Én továbbra is azt mondom, hogy a Szadesz menti a székeit, még két évre, csak még nem tudják a módját, hogyan táncoljanak ki. De meg fogják találni.

Azon meg nem kell kiakadni, hogy az OV keresztényi, családi, emberszerető és minden egyebet megragad. Ez a stílus, tessék megérteni, hogy ezek nélkűl nincs hatalomszerzés. Mivel számonkérés sem volt soha, ezért meg lehet tenni. Azt hogy a pszihó Feri egy-két viselt dógáról nyiltan magnóba beszélt, még nem jelenti azt, hogy komolyan is gondolta. Hiszen csak ma minimum kétszer is belehazudott a sajtó képes felébe. Gondolok itt a nem igazán egybecsengő nyilatkozatokra maszop kontra szadesz.

Nem lesz itt előrehozott, mert minek. Én már annak is örülnék ha 2-3 %-ot dobnának. Az is valami a többit meg leszarom. Ha a figyesz jön akkor is engem fog megbaszni valami új és szövevényes adóval, ha a maszop marad akkor meg újraértékelik, és egyszerúen törlik az adótörvényeket. Én választási évekre szoktam a nagyobb beruházásokat időzíteni, mert akkor visszaosztanak kicsit. Ez van, robbantani nem akarok, hagyom magam elnyomatni, mert a pofám járhat ugyan, de azt eddíg is leszarták.
"az a sor, hogy ne babráljunk az alanyi joggal, felesleges a rászorultság elve önmagában minősíti Gyurcsányt, és az a lefitymált 15-20 Mrd sztem bőven nem annyi, ha az összes lehetőséget átnéznék."

persze ez sem így van, erőspista, de ez ne zavarjon. a szocik nyomják, hogy a legszegényebb rétegek kapjanak több támogatást a középosztály rovására. lásd energiaártámogatás. vagy nem ovi támogatott MINDEN gázárat.

szal ez megint nem volt értelmes érv szvsz.
"ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal"

Árpi, valamelyik előző posztodban én is erről írtam, akkor a magam részéről oda jutottam, hogy gazdaságpolitikai szempontból igenis a jobboldal és a liberális szemlélet lényegesen közelebb lenne egymáshoz, ha körülnézel nyugaton lényegében egy és ugyanaz.

"szekuláris/keresztény-autoriter" ellentétet szerintem egy kicsit túldimenzionálod. Egy dolog, hogy ki milyen kommunikációs bonbonokat osztogat, de azt azért nem hiszem, hogy a tényleges törvényhozásra olyan nagy befolyása lenne a keresztény-autoriter szemléletnek. (néhány jelképes, gesztus értétű témában komoly viták lehetnek persze (fű, melegházasság, abortusz), de ami a gerincet alkotja (költségvetés, adóreform), az azért eléggé ideológia-független.

Most komolyan, Lengyelországban sincs teokrácia, és hol vagyunk mi a lengyelektől hit szempontból...

Az már egy más kérdés, hogy van-e még visszaút az SZDSZ-nek, illetve hogy a Fidesz hogy vágja ki magát kormányzáskor az utóbbi 4-6 év gazdpol kommunikációja alól...
hadoválsz mert nem is tudsz mást:

-Eddig magyaráztad, hogy mekkora kiráyság a 2 % GDP növekmény, amire 2x linkeltem egy gazd. elemzői megállapítást kimutatva annak teljesen üres, sírnivaló jellegét. Erre már nem reagátál, mert nincs mit.

-Az adócsomagot szinten naponta rögögik porfolión, indexen, origo-n, szintén adtam linkeket. Erre sem reagáltál, mert nincs mit.

-Bevágod a 168 ó-t, ami nettó politikai mosdatás, de abból is kiemelhető a képmutató tagadása a rászorultság elvének, a nyugdjasokat szándékosan hanyagolva. Erre te bevágod a gázárat, amiről nem beszéltem, meg Ovit sem dícsértem, és nem is tenném ebben a témában. Bezzeg a nyugdíjas szektorra megint nem reagálsz mert nem is lehet. Ja ,pont ezzel negatívkapmpányol véletlenül Fiktív Feri ? Neki lehet ? Azt miért nem nehezményezed ?

És ezek után írod, hogy "nem értelmes érv" Ja, mert nem tudsz csak mellébeszélni.
T. erőspista! (2008.09.09. 22:30:33)

Elnézést, csak most vettem észre a konkrétan nekem szóló passzusokat. Talán még nem késő válaszolni.

1./ Hogy mit írtam „HÁgnes gerinctelen, legalja és ultraképmutató kirúgásakor”, arra biz’ valóban nem emlékszem, csak azt tudom, hogy egyetértettem HÁgnes elképzeléseivel, ahogy Molnárral, a vizitdíjjal, meg a tandíjjal szintúgy, sőt ezt minden lehetséges fórumon hangoztattam is. Annyi azért rémlik, hogy mikor az SZDSZ vezetésű és elképzelésű minisztérium meghozta döntéseit (figyelem, nem MSZP, hanem SZDSZ vezetésű és elképzelésű! nem elfelejteni!), Gyurcsány, mint miniszterelnök teljes mellszélességgel kiállt értük, sőt, miután ez önmagában bakfitty lett volna, biztosította nekik az MSZP-s szavazatokat is (nem egyszerű ám az). És az is rémlik, hogy mikor egy népszavazással elgáncsolták a terveket, sőt nyilvánosan megígérték (netudki), hogy a többit is el fogják gáncsolni, Gyurcsány nem az SZDSZ-szel együtt állt ki a nép elé a szégyenpadra bevallani a baromi nagy pofonnal felérő politikai kudarcot, hanem az MSZP vezérkarával. Az SZDSZ elegánsan oldalt állt, és tévén figyelte, hogy mi lesz, sőt tett egy jóindulatú megjegyzést is (Horn, ha jól emlékszem), aminek az volt a lényege, hogy a nép egyedül téged küldött a picsába, Feri, velünk semmi baja. Végül is nekik tényleg semmi közük hozzá, elvégre Gyurcsány a miniszterelnök, nemde? Ezután jött „HÁgnes gerinctelen, legalja és ultraképmutató kirúgása”. Ha valaki ezek után csodálkozott rajta, azt csak sajnálni tudom, én ugyanis kizárólag azon tudok csodálkozni, hogy miután az SZDSZ nekivezette Gyurcsányt MSZP-stül a falnak (jómaga a kollízió előtt elegánsan oldalt lépett, és röhögött, hogy milyen hülye agyurcsány), a hátratántorodás után megkérték, hogy hátráljon egy kicsit, aztán menjen neki újra, egyébként a viselkedését a „reformok mögül való kihátrálás”-nak fogják minősíteni. Azzal az SZDSZ láthatóan nincs tisztában, hogy nem olyan egyszerű dolog az SZDSZ(!) elképzeléseihez az azzal finoman szólva sem teljesen azonos elképzelésű MSZP képviselőinek szavazatát megszerezni, és hogy erre hány ember képes kies hazánkban.

2./ Emlékezetem szerint sohasem írtam a „szadi kifarolásáról a változások mögül” (amennyiben valaki a saját soraimmal megcáfol, akkor elnézést fogok kérni), arról viszont igen, hogy a szadi kifarolt a felelősség mögül (lásd fentebb). Erős agymunkát kíván félreérteni, remélem, nem erről van szó.

3./ A MOTIM esetében valóban magyaráztam ezt-azt, hátha valaki nem ösmerős a témában. Azzal, hogy „jó pár más cég vett volna olcsóban”, egyetértek, a cégek nem hülyék. Ugyanakkor köztudott, hogy az áramvásárlásokat a SZERZŐDÉSSEL szokták „elintézni”. Amennyiben valaki a kijelentéseihez nem csatol a vonatkozó szerződésekből passzusokat, amik igazolják, hogy UGYANAZÉRT a szolgáltatásért két cég MÁS árat fizet, addig az ezekre vonatkozó eszmefuttatásokat, nem perdöntő bizonyítéknak, hanem egy hitvilág szenvedélyes ismertetésének tekintem. És persze nem fogok többet magyarázni a mások hitvilágába való beletaposás elkerülése érdekében.

A „Fodor-Fiktív Feri találkozó mikéntjének lehazudása” ügyben a „mikéntje” kissé bővebb magyarázatot érdemelne, mert egyébként nem egészen érthető. Számomra legalábbis.
Árpád írta:

Tóta W. Árpád (2008.09.11. 18:26:06)
'...nem, mert OV lengeti ugyan a keresztet a hülyéinek, de jó eséllyel kormányon meg úgy bebassza a sarokba, hogy kettéreped. .....
... meg az egyház az ország lelke, meg a többi faszság, plusz Mikola....
... mert nekem kecskeszarból ne ezoterizáljanak törvényt.)"

Kedves Árpád!

El sem hiszed mennyire megkönnyebbültem:-)

Mán asztat hittem, valami nagy-nagy bajom van, hogy mennyi mindenben hasonlatosan látunk dolgokat.
De most igazán nagy kő esett le a szívemről!:-)

Csakhogy ezek után hogy higgyek Neked?
... de rendben!
O.K. Ki a pichába a kereszttel. Aztán a hívők is hajintsák a pina colladaba a Tízparancsolatot, aztán meglátjuk mire megyünk! Mit szólsz hozzá? Mert a hit azért több mint az egyház...

Tiszteletben tarthatnád a hívők hitét... Merthogy pont annyit hárulna Rád is vissza:-)

Amúgy mikola meg egy pöcs! Látod, végre ebben sem értünk egyet!

Hurrá! Egészséges vagyok!
:-)
lapi

"hogy orbán ma már elhiszi, hogy populista gazdaságpolitikával is van megoldás. ha meg nincs, hát az sem érdekli a faszit. pont jöttem haza pestről, soha sem hallottam annyira idegesnek békesit, szinte kiabált, hogy ez ILLÚZIÓ! ettől még persze ő is tévedhet."

Békesi két hete lényegében ugyan ezt mondta a "kiegyezés" Gyurcsányi programjáról...

de azért éljen Fletó az ingyenélők és a nyuggerek védőszentje, tehát hajrá lapi... további jó csápolást...

Namostan,
a hír az, h a szadisták azzal kínozzák a szotyeszt, h fletó programját ignorálják, deviszontámbátor egy másfajta közös programról már folyik a tárgyalás...

Mi következik ebből, tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim?

Mindössze annyi, h újra össze fog állni a koalíció, vagy legalábbis a kívülről támogatás, de fletó nélkül, és bizony 2010. tavaszáig kell néznünk ezt a töketlen bandát.
Ferkó meg majd a háttérből adja a 23 milliós tanácsokat. Felhív egy-két újságírót, akiket ugye lehet vezetni, mert ezt tudjuk az őszödiből:
"fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak."

Lesz itt minden, kayaibrahimozás, kőbányásapjúzás, és közben tokaj hímvesszein rothadássá válik az aszusodás.... vagy nem...

Bazmeg feri, mikor kezded már el írni a kibaszott jó könyveket a baloldalról?
Biz' Isten, várom már nagyon...
malacka, ha így lesz, az izgalmas lesz.

ti. Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt, és én nem látok olyan jelöltet, aki a szadinak megfelelőbb lenne, ha az elvieket nézzük.

Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti. Igaz, MSZP-elnökként vsz maradhat GyF. Meglássuk.
Non est

Árpád ugyan ezeket leírhatná mind a két amerikai elnök jelőltről, mint amit Orbánról itt írogat... Obama is, és McKain szintén klerikális reakciós az itt megismert Tóta W-i elvek szerint, de hát balkániában ennyivel is lehet boldogulni,
"Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt,"


nem is lesz Árpád, ez így marad örökre...

persze van aki liberális meg van a liberálisabb...

meg van aki nem érti a szavak jelentését...

Öööö te lapi a klubrádió nem balos és alapítás óta hisztérikus Orbánt illetően véletlen? Vagy csak én emlékszem rosszul?
T. Tóta W.!

Döbbenetes. Egyetértek.

"Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti. Igaz, MSZP-elnökként vsz maradhat GyF."

Nem rezegne a léc, hanem csak max. fél méterre tudná megközelíteni. Alulról. Talán. Ő nem nyerte meg az MSZP-nek a választást 2006.-ban, és nem mondott Őszödön egy árva kanyi fenyegető és megrémítő szöveget se. Ezenkívül (el nem vitatván az eszét) sajnos karizmatikailag se igazán az MSZP ostora. Azzal, amit mondtál, és amivel én most egyetértek, az SZDSZ valószínűleg nincs tisztában, amint azzal se, hogy ha az SZDSZ Gyurcsányt kirúgja a korrmányból, akkor pártelnökként már feleannyi MSZP szavazatot se tud biztosítani az SZDSZ elképzeléseinek, mint pártelnök-miniszterelnökként. Ha ezután egyáltalán akar.
T. Ne félj!

Így van. Sőt akad olyan is, aki nem csak a szavak jelentését nem érti, hanem egyebet se.
vakapad, ismét óvatosabb lennék: Medgyessy sem volt egy karizmata. Sőt még párttag se.

Khm, szakértő volt.

Bajnai ezt Gyurcsány pártelnöktől függésben tudná csinálni, nélküle aligha. Nem ismeri uis azokat a kungfu-mozdulatokat, amikkel a karsaikat és hasonló őskomcsikat kezelni lehet.
CrL "i gave up"

ne add fol! gondoltam hogy bele fognak ebbe kotni a kerdesekre adott valasz helyett. ugyhogy itt van megint amit irtam e nelkul a mondat nelkul:

"CrL : ha figyelmesen elolvasod az altalad belinkelt cikkeket rajossz hogy egyik sem allitja hogy magyarorszagban abszolut ertelemben csokkent volna az eletszinvonal. (lehet hogy egyes statisztikak szerint igen, mondjuk 1%-kal tavajhoz kepest de ez nem lenyeges, ez nem a vilag vege!)

"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?"

termeszetesen mindig lehetett volna jobb, sokkal jobb! (de ez nem egyenlo azzal hogy rosszabb lett)

termeszetesen attol lesz jobb ha vegre lefaragjak az allamot, bekenhagyjak az embereket es a vallalkozasokat es ha megcsinaljak az elmaradt szerkezeti reformokat. gyurcsanynak nem engedtek hogy ezt megcsinalja, foleg az OV mogott allo 85%-os uj tobseg. a kerdes az hogy ugyanok majd engedi e OV-nak megcsinalni ugyanezt.

en kicsit aggodom hogy nem fogjak..."
Arpad: "Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti."

en mondjuk kurvara orulnek ha szakadna az mszp! egy nagyabol ertelmesebb fiskalis konzervativ (-fele) modernebb reszre es egy karsai fele barmokbol allo reszre. ez lenne a legjobb kimenetel szerintem.

"Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt"

nem, ennel tenyleg csak szarabbul jarhatnak massal, legalabb is ha az "elveiket" nezzuk.
T. Tóta W.!

Medgyessy más. Akkoriban nem volt az MSZP-ben kiemelkedő személyiség, és a sok egyforma választott egy mindenkinek megfelelőt, aki egyik se volt közülük.

Egyébként (a khm-re reagálva):
Már sokszor megírtam, hogy az előző kormány többszörös reálbér növelése miatt a nővérek, orvosok, pedagógusok, stb. anyagilag ellehetetlenültek, a pályák kezdtek kiürülni. Ezt Medgyessy úgy próbálta kezelni, hogy a közalkalmazottak bérét jócskán megemeli (az arányokat helyreállítja), majd megfelelő inflációval visszaviszi a helyére a bérátlagot. Az infláció egyébként Bokros kedvenc fegyvere is volt, ahogy Gyurcsány mondta, egyszerűen elinflálta a béreket, és elinflálta az adósságot, Medgyessy valószínűleg tőle leste el. A befejező lépést a beépített ember (Járai) kemény kézzel akadályozta meg, elintézve a lejtő lényeges meredekítését, amin éppen volt az ország. Medgyessy egyébként tudta, hogy az SZDSZ kedvenc választási szlogenjével, azaz az adócsökkentéssel nem megy az ország semmire, se a munkanélküliség nem csökken, se a GDP nem nő, csak a szegény/gazdag arány tolódik el a nagypénzűeknek megfelelő arányba. Ellen is állt, amíg lehetett, de mivel lusta volt, határozatlan, és rosszul fogalmazott, az MSZP levette róla a kezét. És akkor annyi lett neki.

Ha Gyurcsányról az MSZP leveszi a kezét, akkor az SZDSZ-nek a programja szempontjából lesz annyi, mert az MSZP-ben nem lesz ember aki az SZDSZ program megszavazására kényszerítené az MSZP frakciót (nincs ott olyan ember, aki akár képes lenne rá, akár akarná, pedig mindkettő kell). Kíváncsi vagyok, akkor mire jut Fodor Orbánnal, Semjénnel meg Dáviddal egyszerre. Külön-külön nem ér semmit velük. És az új választásban úgy süllyed majd el az SZDSZ, mint a kő, és bár néhányan sírnak majd, olyan sokan nem lesznek.
Bajnainál jobb lenne Simor.

Gyurcsány meg fasse liberális, hanem kapitalista katyvasz, egy erőszakos énekes, azaz vélemény tenorista, aki nem tudja eldönteni, h miképp hozza össze az öngondoskodást a baloldalisággal, azt viszont remekül össze tudja hozni, amit Gréczy 'Zsolti a béka' a szájába ad:
""a Fidesz a történelem ítélőszéke előtt még felelni fog azért, mert megfertőzte magát, majd a társadalom jelentős részét a nyilas eszmékkel."

Bazmeg Zsolti, tegnap is láttam, ott lihegtél a mester árnyékában...
Fasza tanácsokat adsz neki, én mondom kegyetlen jókat!
Gyurcsány párton belüli kungfu-mozdulatainak csodálatával telne az ország ideje...
na de hát kinek van erre szüksége?

azon a pár száz holdudvarló független értelmiségen kívül, akik belőlük élnek...
árpi

Tölgyessy-t akkko írta, ő elemző tpus, és most jót írt. Egy bokrosi karakternek meg csak mozgásteret kell adni, mint problémamegoldónak. GyF mániákus kavarásai nélkül is lenne annyi szoci,aki térdreborul a még 1,5 évért. A Fidesz a legtávolabbról hallgatólagosan "megtűrhetné" a rendcsinálást, de addig csak ameddig akarja, és bármikor boríthat, hogy megint ő legyen az erő. Addig viszont megy a takarítás.

A keresztény-autoritert meg te fújod fel annyira, mint Feri a náciveszélyt, de ugyanolyan üresre.
Ez a kecskeszarózós hasonlat úgy állítja be megint a kerókat, mintha mindegyikük a kőbalta szintjén mozogna, pedig nem, és a Könyvük sem azt írja, hogy imádkozz, oszt legyél hülye. Egy gazdaság szükséges átalakításában érvényesülnek annyira törvényszerűségek, mint mondjuk a fizikában. És nem hallottam külön keresztény autoriter fizikáról, mert logikádból ez következne. Viszont hallottam bársonyos reformokról, aminek nyílván semmi értelme.

A szabadelvű megnyílvánulásnál meg ne feldejük már el, hogy tisztán az MSZP izmozza már évek óta a gyűlöletbeszéd törvényét, még a szadisok ellenében is, ami az egyik fő leberális értéket támadja. És akkor nem beszéltünk a MEH, Népszabi, Szonda-Ipszosz hazugságokról. Ezek után Feri, mint ideális liberális szoci ?
"Nagypárti létezése kockáztatása nélkül az MSZP nem irányíthat át sok százmilliárd forintot törzsközönségétől a vállalkozói szféra felé." T.P.

Továbbá egyezzünk meg abban is, hogy nem a vállalkozói réteget, hanem a törzsközönséget kellene kifehéríteni!
"És nem hallottam külön keresztény autoriter fizikáról, mert logikádból ez következne."

hajjaj. kerkó biológia biztosan van, például a fogamzásgátlás eszköze az ima. az ima amúgy még sok minden más eszköze is.

én azt írtam, hogy babonaságok alapján ugyan ne hozzanak már törvényeket. tehát pl nehogy már az legyen a melegjogok megítélésének az alapja, hogy mit hordtak össze valaha valakik a Könyvbe. mert azt leszarom. leszarandó.
"nem a vállalkozói réteget, hanem a törzsközönséget kellene kifehéríteni!"

Szuperbruttó!
Árpi

"mit hordtak össze valaha valakik a Könyvbe. mert azt leszarom. leszarandó."

ha a választó polgárok többsége olyan kormányra szavaz, aki a Könyv alapján hoz melegjogi törvényeket- akkor a liberális elveid alapján illik tapsolnod hozzá... mert az nem megy, hogy a "leszarós" elvek jók sőt tudományosak, mert azok az enyémek, a Könyv elvei szerint élők meg babonások stb...

ja elfelejtettem mondani én is szarok a liberális elvekre: hatalmat a kisebbség kezébe!

éppen ezért érdekel, hogy kell-e erre készülni, illetve hogy ennek alapján eldönthessem, kire szavazok.
Árpi

írásaidból kiderül, hogy sohasem volt kételyed aaz iránt, hogy kire szavazol

ha nem titok, te kire szavaznál: Obamára vagy McKáinra?

mert én Obamára...
Obamára vagy Osamára... pont ma?

Mckéne már mondani ferkónak, h a fodor aszonta az ő szájával, az szdsz egysége megbonthatatlan, akár Katus mami gázplombája.

www.stop.hu/articles/article.php?id=381321
"-Eddig magyaráztad, hogy mekkora kiráyság a 2 % GDP növekmény, amire 2x linkeltem egy gazd. elemzői megállapítást kimutatva annak teljesen üres, sírnivaló jellegét. Erre már nem reagátál, mert nincs mit."

félreértettél, erőspista. azt magyaráztam, hogy ma magyarországon nem az a kérdés, ha minden így megy tovább, holnap belezúgunk a szakadékba. azaz gazdasági válság van.

hanem az a kérdés, hogy fejlődhetne a gazdaság gyorsabban is, csakhogy annak az árát ki fizesse meg.

mert az óhajtott 1-2-3 ezer milliárd huf-ot - amit a gazdasági élet szereplői multiktól kis-falusi-boltos magánvállalkozóig igényel jól átgondolt adó-és járulékcsökkentés formájában - valahonnan el kell venni. és valakiktől.

a gyurcsány vezette mszp ajánlata: a pénz ott van a feketegazdaságban, onnan vegyük el ezerféle módszerrel.

az szdsz valódi óhaja: túlméretezettek a magyar jóléti kiadások a gazdaság fejlettségi állapotához képest. azokat kell tehát lefaragni. innentől lásd fodor szakértői kormányát. a plusz növekedés árát tehát döntően a nyugdíjasok és szegények viseljék.

az ingyenélők, mint valóságos társadalmi csoport emlegetése nem több, mint jobbos rögeszme szvsz. ezermilliárdokról van ugyanis szó, amit nem elloptak fletóék, vagy korábban oviék, hanem a nyugdíjakkal, gyessel, gyeddel, segélyekkel nap mint nap kifizetnek és azt lényegében elfogyasztják az érintettek.

természetesen az szdsznek igaza van. ha a naponta elfogyasztott pénzeket csökkentjük, mégpedig olyan mértékben, mint ahogy azt a versenyképesség növelése céljából igénylik, nos akkor valakinek meg kell ragadni a szikét és amputálni kell. mert a gyermektámogatás ma formája, a nyugdíjak svájci indexálása fékezi a növekedés ütemét.

nem nyuggerezni kell, bazd meg, hanem kiállni és elmondani a lépcsőházban az öregeknek, családban ha van nagypapi, nagymami, hát nekik:

idáig túl sok pénzt teccettek kapni, most kicsit fel szeretnénk pörgetni az új lakások és kocsik eladását, ha még teccenek húzni öt évig, akkor majd sokkal jobb lesz maguknak is.

nem demagógia, hanem bizony erkölcsi kérdés is, mit adunk a nyugdíjasainknak. ebben fletó kérlelhetetlen, a 168 órában is megerősítette, ehhez más madam kell. (meg lehet csinálni, de nélküle.)

itt jöb elő a demokrácia paradoxona. mégis mit várunk egy olyan társadalomtól, amely ezer ok miatt elöregedett, nyugdíj-ellenes politika sikerét? mert az okay, ha simán átbasszuk őket azzal, hogy tökhülyék és nem bírnak számolni? apáink, nagyapáink, vagy mi magunk, ha pont öregek vagyunk?

természetesen ez az én véleményem, s ezt baromi necces dolog azzal nyírni, hogy belinkelsz egy valag cikket, azt hozzáteszed, hogy cáfoljam meg.

b+, ez majdnem olyan, mintha isten létéről menne a vita, s belinkelnéd a bibliát, azt pár óra múlva bepötyögnéd:
megint nem cáfolta meg sorról sorra, tehát hülye.

persze senki sem linkelt be az éjjel egyetlen sort sem gyurcsánytól, de még a megegyezés című cuccból sem. amivel éppen hadban álltok. amivel vitatkoztok.

ráadásul a gazdaságpolitika csak része (talán legfontosabb, de ez izlésfüggő) a teljes politikának, hiszen magyarország nem részvénytársaság, ha jól emléxem a fidesz szavaira a régmúltból.

ezért is reménytelen vállalkozás a liberális szavazókat áttolni a jobboldalhoz. ezért lesz vége az szdsznek, mint a botnak, ha fodorék komolyan gondolják, amit mondanak. bármilyen furcsa is, az idő fletónak dolgozik. napról napra világosabb, valójában melyik párt, mit akar. ez persze a fideszre nem vonatkozik. a hallgatás is válasz. ők mindössze biankó felhatalmazást kérnek, s ez valóban nem igényel magyarázatot, indokolást. ugyanis hit és nem ráció kérdése.

demokráciában ez teljesen rendben is van. csak legyünk tisztában vele. aztán bármikor mehetünk az urnákhoz. tudni fogjuk, mire szavazunk.
na b+! kis jános is megszólalt:

"- Érdekében áll a két pártnak a megegyezés? Az SZDSZ elveszíthetné politikai súlyát. Az MSZP viszont megegyezés nélkül is megszerezhet annyi SZDSZ-es szavazatot, amenynyire szüksége van.

- Az SZDSZ vitathatatlanul nehéz helyzetben van. De a kormány megbuktatása a politikai véget jelentené számára. Más módot kell keresnie mozgásterének tágítására. Ami a frakció esetleges szétszavazását illeti: ez is maga volna a politikai vég. Az MSZP rövidlátó módon taktikázna, ha erre játszana. Akár 2010-ben, akár előbb: a választási harcot a két pártnak nem egymás, hanem a jobboldal ellen kell megvívnia. Megegyezésre vannak ítélve."

www.nol.hu/cikk/506736/
"nem demagógia, hanem bizony erkölcsi kérdés is, mit adunk a nyugdíjasainknak. ebben fletó kérlelhetetlen, a 168 órában is megerősítette, ehhez más madam kell. (meg lehet csinálni, de nélküle.)"

És ezt te komolyan el is hiszed? A Ferinknél még Viktor se kapaszkodik jobban a székbe. Ez teljesen nyílvánvaló. A probléma nem a feri csomagjával van, hanem azzal, hogy nincs pénzügyi elemző aki hinne neki. Nemcsak itt hanem a tengerentúlon sem. Az elemzői táblázatok valamely oszlopának valamely sorában elmarasztaló jelzők állnak a feri neve mellett. Ezt viki sem játszotta el. Nem mondom, hogy viki egy igaz ember, de egy fényévvel hitelesebb mint feri. Bajnai elvtárs tózse, mivel Őt még látványosan nem fogták hazugságon. A piaci elemzők azonban előrehozott választást szeretnének/valószínűsítenek, vagyis lassan meglesz hozzá a pénz is. Tehát az idő abszolute nem dolgozik frankinak, mivel csilingelő összegek csoportosulnak a gazadasági érdekek mentén a leváltására. feri azt nem mondta el öszödön a kispajtiknak, hogy a kapitalisták ellen mit tesz, ha megunják ezt masztolást. A szélsőségesek hazahúztak, a kispénzűek a szlovák határ mögött, de mi lesz a nagytökéssel, akinek itt a piaca? Ott az excell már kidobta, hogy feri nem gazdaságos üzem a piacnak, tehát csá...

Vagyis a Szadesz itt a kérdés a felszínen, de aháttérben a piac diktál.

A mostani kapállózást pedíg a Discovery-s Survivor-man nevű sorozattal vetélkedik, még nám láttam, hogy gyurcsi fűteát kortyolgatna egy fenyősátor alatt, de remélem eljön a pillanat.

okos érvelés volt, klacus. ezek szerint a tőke orbánért kiállt. :DDD akkor szólni kellett volna a bush faterjának is, hogy okay a faszi, hadd menjen meginni egy fűteát a rancson! talán még jockey is benézett volna egy kortyra. :DDDD
tegnap nem tudtam elkuldeni, kiderithetelen okbol:

huba 2008.09.10. 19:20:06
"mar feltettem ezt a kerdest de nem nagyon valaszolta meg nekem eddig senki:"
hat ha annyira akarod! ime:

"soha ilyen valsagban nem voltunk meg stb. en csak azt nem tudom hogy pontosan mikor is volt jobb? mondjuk az elmult 100 evben."
nem egyertelmu a valasz. mert az orszag pupulacioja 10%-anak, a blogozok 100%-anak jobb most mint 10, 20 vagy 50 eve.

de a tobbsegnek rosszabb, szamokban kifejezhetoen. persze az eletminoseg javult, mert van szinesTV meg mobiltelefon, komputer.

korabban jo ha lada volt de inkabb skoda meg trabant, de senkinek se volt ferrarija, meg 80 millios egyeb autocsodai. most meg 20eves sracoknak is van... es ez sokakat irrital.

"(ja es nem moralisan meg egyeb faszsagok, hanem szamokban jobb. a zembereknek!)"
a moralis dolgok nem faszsagok.
nehezen merhetok az igaz, de ketsegtelen, hogy ugyailyen anyagi szinvonal mellett sokkal jobban erezhetnenk magunkat. mint ahogy nalunk szegenyebb orszagok siman boldogabbak.

szamokban. ill. tendenciakban: a rendszervaltas ota a nemz jovedelem jelentosen csokkent majd nott es ugy 2002-re erte utol az 1989-es szintet.
ez akkor is katasztrofa ha tudjuk, hogy minden atrendezodes aldozatokkal jar.

azota kiderult, hogy az utobbi novekedes hitelbol ment es azota is csak toporgunk a novekedes helyett.
most 8% az adossagszolgalat enelkul europa eltanuli lennenk.
ez a valasz arra mit is tett tonkre gyurcsany ill a szocik.

volt egy idoszak az elmult 100 evben, amikor evrol evre szilardan novekedtunk es az eletszinvonal is nott.

aki megelte mondjuk az 1963-1983-as idoszakot semmi penzert el nem cserelne a legutobbi 20 evre...
shore!
akarhogy olvasom nem derult ki a hajdubet-bajnai ugy azota.
ki is a tulajdonosa a hajdubetnek? vagy Gordon csak penzt adott nekik fejlesztesre?
tenyleg nem tudom es nem pocskondiazni akarok csak tisztan latni, de nehez, ha nem lehetetlen eben az ugyben.
numberz 2008.09.11. 08:53:25
"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül: másfél év alatt még senki nem kapott 100 millió forintot meghaladó támogatást."
ne is kapjon! nincs olyan cegunk amelyik ennyit hatekonyan fel tudna hasznalni.
az a nehany az meg megel tamogatas nelkul is...
CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.11. 17:34:00
"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb"

de bizony a kerdes meg mindig ez. ugyais az atlagba beleszamit a felso 10% ertelmetlen luxusfogyasztasa is.

a 90% meg kinn van a vizbol, ha tudja hogy 1000 helikopter van magyarorszagon
(ellenorizetlen hir allitolag a berletek is benne vannak)
kg 2008.09.11. 09:04:17
"Volt kb. 200 éve egy parlamentünk, ahol egy képviselő a közigényt és egyéni lehetőségeit felmérve nagylelkű ajánlatot tett. Birtokai egy évi jövedelmét (mely összeget azonnal be is mondott) ajánlotta közcélra. És ehhez csatlakoztak többen is"
igen ez megtortent dombormu orokiti meg az akademia oldalaban.

de azt mar kevesen tudjak hogy nem fizette ki mert vegul is a parlament megszavazta az MTA felallitasara a penzt...
"És akkor ismét lesz olyan elitünk is (a sokadik generációs arisztokrata), aki a családi vagyonban nem a lopott, eltitkolandó pénzt látja, hanem a társadalmi felelőség és a tenni akarás kellékét."

istenem de szep lenne!!!
dehat mit TAW kifejtette almodik a nyomor!


de szep lenne, ha nem prima primisszima dijakat ajanlananak 3 tudosnak akit a kozvelemeny szavaz meg (SIC!) hanem milliardokat az OTKA projectjeire...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.11. 18:08:18
"a csúcsvezetői posztokhoz olyan skillek kellenek..."

ugyan milyenek?

egyetlen dolog kell, hogy elfogadjak, hogy megtestsitsen valamit: orszagot partot.
A szovegeit megirjak, es meg napi sajtotajekoztatas se kell a sikerhez.

eleg csak Kádárra gondolni, akinek meg erettsegije se volt...megis elfogadottabb volt evtizedekig a véres kezdet dacara... mint ezek a maiak egyuttveve...
de jo az mas rendszer volt...mi van ma a koztarsasagi elnokkel?
akarmilyen hulye f@sz a nepszerusegi listan elen all... ugyan miert?
mert jo a skill-je?
ugyan mar!
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.11. 18:11:07
pesten: "mindenfelé kis kátyúkat tesznek be szorgos kis munkások a lezárt utakba, hogy már télen is legyenek gödrök, ne csak tavasszal. a budai alsó rakpart meg azért van lezárva..."

ertem en az ironiat de ez akkor is öv alatti! Bp jovedelme ugyanis unios atlag folotti, de az utjai atlag alattiak. (messze.)

en evtizede jarok a nemetvolgyi uton (fout!) csak a katyuk, foltok szama nott.
a Tokoly ut meg rosszabb! vilaghaboru ota nem sikerult cserelni a koveket...

klacus 2008.09.12. 06:38:26
"Vagyis a Szadesz itt a kérdés a felszínen, de aháttérben a piac diktál."

A kerdes csak hogy meddig. Mert ha valtasra is kerul a sor, a kovetkezo kormanyt mar nem a piac valasztja meg, hanem az istenadta nep. Es a nep altalaban nem arra szavaz, aki kivieszi a penzt a zsebebol. Meg akkor sem, ha az lenne a legidealisabb a problemak megoldasara. Mert a szavazok nagyobbik fele nem lat tovabb a holnapnal, es biza holnap is kenyeret kell venni. A kerdes az, hogy amennyiben valtas lesz es a partok eloallnak a farmaval, akkor kire megy az x. Es ne feledjuk, hazudni nem lehet. Meg elore sem, mert aztan jon egy 2. Oszod, oszt mehetnek ok is a babgulyasba. Ennyit sikerult biztosan elerni az utobbi 2 evben, de azt nagyon.
Gecc · gecc.blog.hu 2008.09.12. 11:46:14
"hazudni nem lehet. Meg elore sem, mert aztan jon egy 2. Oszod, oszt mehetnek ok is a babgulyasba."

igen mehetnek, de akkor mar jo par evre megszedtek magukat.

mar a torok korban kialakult ez a mantalitas, a szultan kinevez: addig adoztathatsz mig mast nem nevez ki a helyedre.. a szultan akar felevente is valthatott...

azota csak annyi a kulonbseg, hogy demokratikusan negyevente a nep csereli le az elozoket.
Lapi vedelmeben megjegyeznem meg, hogy ha nem volna ki kene talalni!

evek ota tesztelem ismeroseimet, rokaonaimat( jobbara persze melosokat es melosokbol lett ertelmisegieket, aki egyetemre foiskolar jaratjak gyermekeiket)
de Fleto fannal nem sikerult talalkoznom...

marpedig kell lennie ilyeneknek is, pl a parttagsag koreben 90% folotti nepszerusege van...

szoval kell ilyen velemeny ide! nagyon is!!!
süti beállítások módosítása