W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Fuss el véle

2008.04.25. 05:00 Tóta W. Árpád


A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie annak, aki a címekből kisakkozza, melyik szól munkahelyteremtésről, oktatásról vagy nyugdíjról. És hogy hol találja ehhez a háttéranyagot, ha netán két percnél bővebben érdekelné a téma - márpedig ugye az lenne a lényeg, hogy érdekelje.

Ezért dobtam össze ezt a kis ajándékot (a képre kattintva elérhető), házilag, sk., önszorgalomból, hogy el ne vesszen, amit csináltunk. Címkék, témák, és hiperlinkekkel hozzárendelt szakszövegek, tiszta huszonegyedik század. Kellemes nézelődést és egészséges továbbgondolkodást kíván a botcsinálta webmester.



(Ja hogy nyolcvan részt ígértünk? Egy dolog a kampány, meg egy másik a kormányzás, ugye. Egy harmadik pedig a népszavazás.)


Címkék: tévé magyarland képmesék

382 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr18441180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon tetszett. Kicsit rövidek, túlzottan hosszú a bevezető animáció, de nagyon jó. A szöveg pedig profi.Azt hiszem megvágom, leveszem a bevezető és vége részeket, és egyben is megnézem, elteszem magamnak.
Köszönet érte, a tehetségért.
Ha mindezt letölthetném az iPodomra, hogy bárhol és bármikor megnézhessem, no az lenne az igazán huszonegyedik század! :-)
Sajna a YouTube minősége nem igazán követi az igényeket.
:-(

Ave, Saabi.
Persze mindezzel együtt köszi az erőfeszítést. :-)

Ave, Saabi.
nagyon jok voltak. koszi hogy feltetted temak szerint.
Engem is idegesít az elején a 15 mp intró. Zajos is meg idegesítő is. Az oldal viszont jó.
De az nem tetszik, hogy állami pénzből van, és mégse lehet pl. jó minőségben letölteni ingyen. Ha már ennyi pénz elmegy országimázsra, ezt igazán megcsinálhatták volna.
Köszönet érte Árpi. Remek munkát végeztél.
Én csak reménykedem,hogy áldásos tevékenységed végeztével a közszolgálatiban, több időd jut a magánszektorra

:o)

P.
Áldásos tevékenységed nekem úgy tűnt fel, nem volt rossz szándékú, a kivitelezés ízlés dolga, de én örültem volna, ha többen nézik, még többen letöltik. A szándék nemes volt.
köszönet
csak így tovább, hajrá Árpi!

(bocs, ez lenne itt az Árpi-sáv?)
Régebben próbáltam keresni youtube-on, de akkor még nem volt fent. Ez viszont örvendetes, hogy online az egész.
Ja, a szakszövegeket be lehetne írnia a blogba is, "more" gombra kattintva behozná azt. Ki tudja meddig kívánják az MTV-nél üzemeltetni az oldalt...
Amúgy kb egy részt láttam, de az nem annyira tetszett (nem nézek tv-t...).
Ennek ellenére én máig jó ötletnek tartom ezt.
Szuper volt! Utoljára az ötvenes években láttam ilyen klassz propagandafilmeket.
Mi van srácok, semmi agitprop,bértollnok és hasonló? Ennyire nincs korán:)
Egyébként tényleg jó volt, bár nem láttam csak a sorozat első tizenvalahány részét. Én talán a kevesebb, de hosszabb részt preferáltam volna, mert az ember két percért nem ül le a TV elé, ha még nem ülne ott.
Meg lehetne azért linkelni az mtv-től letölthető verziókat is.

Node most tényleg- hova lett a hiányzó öt százalék?
Pár részt láttam csak az üdítő volt, mind tartalmilag mind képileg. Úgyhogy felirtam a megnézendő listára.

Amit meg a posztban ígérsz, nagyon hasznos, kíváncsi vagyok hogy sikerült a kivitelezés.
Letölthetőek az M1-ről is! Nekem nagyon tetszettek nagyon jópofák, meg kéne nézetni sok magyarral, elsőként a politikusainkkal kezdeném!!!!
Tényleg klassz ez a külön kis blog, hadd maradjon fenn egy darabig hátha jó sokan hozzászólnak.. :-)
Köszönöm Árpi ,hogy a közpénzt ismét remek dolgokra fordítottunk. Ezek a 2 percek a nemzetet mentették meg. Ó bakker, te sem gondolod komolyan ,hogy felnőtt embereknek 2 perc animációval megmagyarázod a tutit! Bakker a reformok itt kezdődnek, közpénzt nem adunk baromságokra, plussz az embereket nem nézzük majomnak.
Ritkán jutok hozzá, de a tegnapit pont láttam, és pont azon morfondíroztam, hogy ez a rész nagyon összefoglaló jellegűre sikerült, csak nem véget ért?
Esetleg DVD-n nem lehet majd megvásárolni?
Mucuska!
Ne hagyd abba, amíg le nem viszed a maszopot 5% alá. :-)
Árpííííí!

Hú, de mekkora ötletem van:

Csinálj antifasiszta-diszkriminációellenes-anirasszista PR-filmsorozatot, jó?t

(5% jutalékot kérek, az ötletér')
Örülök, hogy a kommentelők nagy része hasonlóan gondolkodik. Emlékezetes alkotások, hiánypótló munkák, nagy szükség volt rájuk. Jó tudni, ha nagy a szükség, ott áll Állam Bácsi egy valag pénzzel. Csak így tovább, még több alkotást a felelős állampolgári gondolkodásról, az öngondoskodásról, és a piacról. Köszönjük, Állam Bácsi!
én felvettem DVD-re az összes részt és végtelenítettre állítottam, erre aerobicolok, a ritmusa pont megfelelő, hogy fogyjék a hüje magyarija.
Nagyon tetszett a sorozat, a tegnap esti, amiben egy jövőbeli Magyarországot rajzoltak meg, kifejezetten elgondolkodtató volt - mint az összes többi... Köszönet érte.
Igazából nem ért véget a dolog, ahogy Árpi is írja. Éppen elkezdődött. Már csak élni kell.
Megvalósítani a mi országunkat. Elkezdeni. Most.

Egyszer egy bölcs ember rájött, hogy akkor tudja megvalósítani a nagy álmát, ha az első pillanattól kezdve abban a szellemben dolgozik, mintha már megvalósult volna.
A bölcs embert úgy hívták, hogy Thomas Watson. A később megvalósított álom pedig három betű: IBM

Hajrá Magyarország! :)
néha azért megpihenek, levágólag egy adómentes kanapén még.
Pont most van vége? Lehetett volna még egy rész az ellenzéki vezetők megfigyeléséről is. Tényleg Árpád, erről miért nem írsz?
mikor kezdődött az mtv-n megnéztem belőle 1-2 részt, aztán rájöttem, hogy megint hülyének vagyunk nézve. ballib média animációs meséje 35 IQ alattiaknak, az én adóforintjaimból. még mit találnak majd ki, amire elverhetik a pénzünket?
Engem is az ötvenes évek propaganda filmjeire emlékeztetett, de le van szarva. Az a lényeg, hogy Árpi te kaptál egy valag pénzt ezért a szarért, és így valóban hiányt pótolt a film!
Ezek a köszönöm Árpi hozzászólások. Ennyi seggnyalót egyszerre!Felnőtt emberek vagytok, kicsit több méltóságot!
ballib média animációs meséje 35 IQ alattiaknak, az én adóforintjaimból.


akkor már értem nekem miért tetszett.
Hát én láttam vagy 10 részt... Nos, volt nagyon jó is (pártfinanszírozás, pártkorrupció) és volt nagyon gáz is. Az egész ötletesebb volt, mint az Új Magyarország kiadvány, a haszna meg pont annyi, azaz nagy és kövér nulla, és ezt nem bántásképpen mondom...
Hihi.. Én leszek az első kerékkötő. Röviden nem fogalmazom meg a véleményemet, mert kimoderálnak. DE. Ennyire egyoldalú, a világot vagy feketében, vagy fehérben látó borzalmat az 50-es évek termelési filmjeiben láttam utoljára. Minden rossz, de majd jön az áldásos láthatatlan kéz (az 50-es években ez a szovjet elvtársak segítő keze volt), aztán majd jó lesz minden. Persze addig meg kell közdenünk a folyton kételkedőkkel (60 éve ezek a szociálfasiszták, kulákok voltak, akik szabotálták a fejlődést), akik aláaknázzák az eszmét.
De a mese végére persze a gonosz szabotőrök megbuknak és győz a kommunizmus. (akarom mondani az ultraliberalizmus) Szánalmas.
én már a dr. agyat sem néztem, de ebből persze sose vontam le messzemenő következtetéseket, mert akkoriban nem volt internetadó, végtelenítettem viszont a let it be-t, meg a seems it never rains in southern california című szöszögéseket, miközben téglából volt az ágy lába.
*(Ja hogy nyolcvan részt ígértünk? Egy dolog a kampány, meg egy másik a kormányzás, ugye. Egy harmadik pedig a népszavazás.)

Csak tudnám, h TWÁ mit várt a kommunistáktól? Egyik kézzel simogat, másikkal ostoroz... A "népek tanítómesterének" tanítványai: beszóltál az internetadónkra? Megharapod az ételt adó kezet? Nesze Te hálátlan dög! Elzárjuk a pénzcsapot...
A filmek amugy szerintem jók, csak az a baj, h azoknak szólnak, akik amugy is értik a dolgokat... És TWÁ: eléggé "megvesszük kilóra" ill. "bértollnok" - szagúak... Vagy nem???
én nagyon szerettem, meg fogom nézni őket.
azt nem lehetne valahogy ki/megpályázatozni, hogy iskolákba, gimnáziumokba, etc. kerüljön belőle 1-1 dvd-n? rájukférne...
japo 2008.04.25. 09:08:21

Hallottam olyanról, hogy furcsa emberek megköszönik, ha kapnak valamit, akkor is, ha fizettek érte. Őket hívom én polgároknak.
rajta kalapács és sarló, ájku-báno-ájku-báno.
Igazán kedvelem Tóta W. metsző iróniával megírt, lényeglátó elemzéseit. Nem csak ezek tartalmát, hanem stílusát is. Épp ezért volt csalódás a Modern Képmesék. A tartalma és a stílusa miatt is. Előbbi triviális, utóbbi kissé együgyű, szájbarágós, mintha a célközönség nagy része idióta lenne (a szájbarágással nincsen egyedül a magyar médiában: vendég: „… melynek mértéke 15 százalék.“ Baló György visszakérdez: „jól értettem, 15 százalék?“ vendég: „igen“. majd Baló megint: „tehát 15 százalék”). Tudom, a politikusok részéről le van sajnálva a választókorú népesség (részben nyilván okkal), és a modern politikai marketing egyik alapvetése, hogy egymondatos/a lehető legegyszerűbb üzeneteket kell megfogalmazni. De talán nem véletlen, hogy az Este előtt nyomja le az MTV. Nem vagyok sem szociológus, sem médiakutató, de úgy gondolom, hogy aki az Estét nézi (egyébként miért kapcsolna az MTV-re este 10 magasságában?), az eleve újságot olvasó, valamennyire tájékozott ember. Nekik pedig semmi szükségük arra, hogy a teljesen nyilvánvaló és triviális tényeket a végletekig leegyszerűsített formában tálalják számukra. A többi meg úgyis leszarja, nézi a Győzike sót. Nem hiszem, hogy roppant igényeim lennének e téren, de szerintem a Modern Képmesék gagyi volt.
Nincs új a nap alatt, ha a szocik kormányoznak, emlékszem, a '60-as évek végén az új gazdasági mechanizmust magyarázták Kádárék rajzfilmen a tévében. Kábé ugyanolyan eredménnyel, mint most Gyurcsányék. Hiába na, az utódpárt, az utódpárt, az ötleteket is örökölték, nemcsak a pártvagyont...
"Hallottam olyanról, hogy furcsa emberek megköszönik, ha kapnak valamit, akkor is, ha fizettek érte. Őket hívom én polgároknak"ekkerjoz- itt egy valaki kapott valamit: Árpika közpénzt.Köszönje ő meg!
tégla lábú ágy, az semmi, ezer éves szalma ágybetét, jó erős zsákba tömve, na azon lehet leépülni, amikor az ágyrács a földig hajol.
Ingyen Thomas Mannt a népnek!
Polgárosodunk szépen, csendben, ahogy a csillag megy az égen, hogy halmozzam itten a képzavart.
Komolyan klassz így felvezetve a dolog, mert egyenként bizony elvesztek a műsorfolyamban.
Gratulálok!
nekem meg egy Horthy Mátyás portrém van, amikor fehér tankon belovagol a kis Matyi, és ráhúzza a veres lepedőt, ékes Budapestre, kalapácsilag és sarlósilag, a tarló viszont tar, mert hiánycikk mint a jó ízű burgonya.
élénk vitába szállok, miszerint az igazi szalmazsák törvényszerűen volt alkalmatlan a rácsosságra, talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy a téglán gerendák voltak hosszirányban, ezeken pedig keresztben deszkák, a tele sörösüvegek álló helyzetben, míg az üresek tetszőleges pozícióban.
Szegény Tóta, gondolom a nyolcvan részért járó gázsit már bekalkulálta a családi költségvetésbe, ami nem vall különösebb politikai éleslátásra, azt ugyanis már néhány hónappal ezelőtt is lehetett tudni, hogy ennyi részt Gyurcsány és politikája nem fog megérni...
Néhány részt láttam csak, azok sem tetszettek.
Most kíváncsiságból belenéztem az anyagba, hát ugyanaz a szar semmitmondó szöveg.
Például az egészségügyi reform. Ha már van háttéranyag, abba bele lehetne írni komolyabb dolgokat is, részletekbe menően. De csak dobálóznak számokkal: máshol kevesebb kórházi ágy van, több háziorvos, stb. ÉS? Az a jobb? Ha igen, miért? Csak egyetlen üdvözítő megoldás van? Ha igen, akkor meg kell csinálni! Ha nem, akkor nem kellene más országok számaival példálózni.
A hiba biztosan bennem van, de miért baj a sok ágy? Nagyobb teret kell fűteni? Nem hinném, hogy a magas rezsi miatt veszteséges az egészségügy.
élénkségben most nem hangoskodnék, de a szalmazsákosság a vasrácsossággal előfordulható, nem kritériuma az annak hogy az álló sörösüvegek is egy kis idő múltán szintén üresek, a tetszőlegesség bioformátum, légyen az fagerendás vagy újsüttetű modernizált koszorújú, de ez már magasan van az alaptézistől.
előfordulható, ámde kényelmetlen az ellentmondás kedvéért, a sörösüvegek kaotikus elhelyezkedése és viszonylagos helyzete a végkifejlet szempontjából számottevő, úgyis mint a céltudatosság velejárója a fülbemászással együtt.
Most akkor miért csak 75-ig lehet letölteni? Árpi, Te nem tudod letölthető verzióban kirakni a maradékot?
ha dalamát nézzük nyálas sláger, ami a céltudatosság által manipulált a végkifejletség megítélése végett, hogy e kettőség ellentmondó, kinek-kinek szájíze szerint.
A következő témákról látnék szívesen modern képmeséket:

- BKV (bebukott) busztender
- MÁV-Cargo privatizáció - 2 milliárdos sikerdíjas Bt.
- Internetadó (+0.8%)
- BP 4-es Metró - hogyan lett 200 milliárdból 500 milliárd
stb.
Árpi bátyánk, a zenéje nincs meg valahol valamilyen extended formában?

Várjuk a DVD-t is, a making offal :)

Tompus, te meg próbálj meg 2 percben világmegváltó komolyságú anyagot sűríteni. Ez nem újság, vagy tankönyv, hanem ébresztő. ÉBRESZTŐ!
nem tagadom percig sem, de dialektikám szerfölött tiltakozik, hiszen ami ellentmond, az bét is mondhat, mert nincs kizárva, míg a szájíz múlandó.
Persze felvetődik a kérdés, hogy miért is nézik a szocik olyan hülyegyereknek a népet, amit ilyen módszerekkel kell okítani. Gondolom abból indulnak ki, hogy ez ugyanaz a nép, amelyik őket újraválasztotta...
Musaic · www.musaic.hu 2008.04.25. 09:51:06 Bakker tényleg ébresztő! Kapitalizmus van ,ha kell a képmese vedd meg. Nem a 70-es éveket írjuk ,ahol pártmesékkel oktatnak ki. Érted , ha kell vedd meg ,döntsön a piac.
ezért mentolos szájvízen kelek-fekszem, sőt ha nem normatíve, akkir még a járást is tudom prezentálni elvtelenül, de ez a keresztény diskurzus végtelen történet hiába is jósolgatnak, hogy az izét oda rakták, meg miegymás, így csak a tagadás az elfogadás, de ezt én nem tudom megmagyarázni.
Ez nem ébresztő sajnos, hanem egy-egy lájtos összefoglaló, az igazi szarban vagyunk érzés gondos mellőzésével.
Pedig nagyon nem ártana, mert szarban vagyunk.
Jonh42,

Ha figyeltél volna, nem csak bámultad volna a képernyőt, akkor rájöhetnél, hogy ezekről is volt szó. Nyilván nem konkrétan ezekről az ügyekről, hanem általánosságban.
micsoda meltanytalanossag.
a penzt remelem megkaptad azert!
ha kell szervezunk villanotomeget az mtv ele!! en ott leszek !!!
tobb (koz)penzt az Arpiknak, tobb penzt az embereknek !
@csubus:
"Ha figyeltél volna, nem csak bámultad volna a képernyőt. Nyilván nem konkrétan ezekről az ügyekről, hanem általánosságban."

Engem konkrétan ezek az ügyek érdekeltek volna, nem valami elvont kamu mesék.

Ja, és Budapest lakossága valójában 1.7 millió fő, nem pedig, mint ahogy a "képmesében" említik (hazudják): 2 millió. Volt 2 millió is, a 90-es évek elején, de valamiért mégse lehet olyan jó budapesten lakni, ha 300 ezren elhúztak.
states 2008.04.25. 09:55:43

Azért nézik ilyen hülyének a népet, mert tényleg ilyen hülye. Ennyire elhülyítette az a bizonyos 40 év, meg utána a másik 18.
Csak nézz körbe, milyen a pénzügyi kultúrája az átlagmagyarnak, mit tud az internetről vagy a gazdaságról.
Egy olyan országban, ahol a felmérések szerint az emberek 75%-a azt várja, hogy az állam gondoskodjon a lehető legtöbb dologról, ahol az emberek úgy veszik fel a devizás hiteleket 20-25 évre, hogy fogalmuk sincs mit jelenthet egy komolyabb árfolyamváltozás, ahol az egészségügy-nem-üzlet dumával be lehet hülyíteni a népet, hogy leszavazzon 300 Ft-t, aztán másnap az ötezreseket dugdossa az orvos zsebébe...
Hát, szerintem ilyen országban az alapoktól kell kezdeni az oktatást.
Meg lehet nézni online? Állat. Ezt fogom nézni a családdal éjjel nappal. Mer' annyira rohadtul marhára jó volt. Te Árpi, te nagyon penge vagy. Mikor lesz a következő? Remélem ott duplázzak a gázsidat, mert ez után a bombasiker után tényleg megérdemled. Nem is értem miért állt le vele a királyi tévé. Én is annyira de annyira sajnálom. Hiába, nincs igény a minőségre.
agyarázatként logikai svédcsavarral csak egy félresikerült dupla leszúrt rittbergert lehetne felhozakodni, amennyiben a mentolos szájvíz fodor- avagy borsmenta ízű-e vajon. mutatkozzék bár ez túlzott szőrszál hasogatásnak.
Japo, szerinted mit mondana és hogyan ez a sorozat, ha a mostani ellenzék mutatná be?
Mennyire pártfüggő EZ, és mi lenne a különbség ha másik oldalt hallanánk?
Párszor néztem bele, de a képi világtól és szájbarágós magyarázó szövegtől elkezdett zsibbadni az agyam azonnal.
Azt gondolom, hogy ez semmiben nem különbözik a korább Szerencsy (vagy valami ilyesmi) családos népszerűstő/oktató sorozattól. Valakik letudták a feladatot, hogy felvehessék a pénzt érte. Az ilyen szájbarágók nem tájékoztatnak és nem felnőtt módon való gondolkodásra nevelik az embereket, hanem előemésztett gondolatokat táplálnak beléjük. Amit aztán, mint androidok tudnak ismételgetni, amg azt nem hiszik, hogy ők találták ki. Az átlag ember azért stupid konzumidióta, mert mindenki, akinek pénze, hatalma van igyekszik ilyen állapotban tartani őt.
Ez csak ugy lett volna jobb, ha nem derul ki, hogy Arpi irta s itt jol elvitatkozunk rola.

talan kicsit sablonos, de megis hinaypotlo a sorozat - tulajdonkeppen szorakoztato volna, ha valaki osszevagna az osszes reszt a focim meg a vege nelkul (mert kicsit idegesito a zene).

Jobbat mondok, ezt pl. lehetne vetiteni a metroban, pont van eleg ido megnezni egy-egy reszt, mielott megerkezik a szerelveny
Leendő alkotmányunk szellemében: Dícsértessék.
Gratula a sorozathoz, és köszi a szervezett formát. A jobboldaltól meg már megszokhattuk, hogy nekik semmi sem jó.
Ha nem lenne ennyire impotens ez a kormány és tényleg lenne minden iskolában digitális tábla, ami agyrém, meg háromszoros faszkorbács amúgy, de megígérték. Na akkor, nem tartanám kizártnak, hogy a Modern Képmesék iskolai tantárgy lenne. Semmin sem csodálkoznék. Mindig elképzelem az átlag nyugger mszp szavazót akik esténként megnézi otthon a fotelban és elismerően csettintget, hogy hát igen, de jó, hogy ennyire okos emberek elmagyarázzák nekünk az "egyszerű embereknek" a dógokat.
??? Meg akartam nézni eyget, és azt mondja
"we are sorry, this video is no longer available"
???
Musaic · www.musaic.hu 2008.04.25. 10:28:13
Először is Ez szar volt. Lehet szépíteni ,de ez van. Levették a műsorról ennyi. Ez nem más, mint közpénz elfolyatás, innentől kezdve tökmindegy melyik oldal csinálja, a lényeg ,hogy ne tegye.
borsmenta klasszikus népi gyógymód szerinti, egy sima egy fordított.
@Ómájgád:
"Leendő alkotmányunk szellemében: Dícsértessék."

Gratulálunk a legújabb suttogó propaganda eme jeles terjesztőjének!
úgyis jó, de minden harmadik szemet akkor le köll kötni.
Árpi, ezt te sem gondolod komolyan...
A 10%-os nézettségű köztévén, a Híradó előtt ilyen stílusban?!
A célcsoportnak fullra mellétrafált a dolog. Mondjuk még fel lehetne használni arra, hogy harmadikos-negyedikes általános iskolásoknak leadják.

Az igazi zombik, az IQ 35-ök, ahogy valaki írta, abban a műsorsávban a bulvármagazint vagy a barátok köztöt nézik, nem a Híradót....
Az annál intelligensebb embereknek meg túl primitív a sorozat.

Nem is akarok rá gondolni, hogy mennyit költött erre a magyar állam.
omájgád: "ennek a jobboldalnak semmi sem jó" Végre egy szellemes hozzászólás balról, Tótát eszi a sárga irigység, hogy ezt nem vette be a Képmesékbe...
én nem szokom lekönti minden harmadikat, fordulónál visszafelé igen, hogy nehogy túl mocorogjon, bár még ígyis szalad a szem.
"ennek a jobboldalnak semmi sem jó"

liberál-szocialistáknak" meg mindennel megvagyunk elégedve", sőt miazhogy.
én még ferenc józseffel is meg voltam elégedve, noha régen volt már, sőt!

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=16278
a szemek újabban túlmozgásosok, mióta nem lehet hypermangánt kapni, de majd lesz.
Egy régi videó, a rossz emlékű pozsonyi úrról és a mi tóta gyerekünkről.
magyarinfo.blog.hu/2008/04/24/jezus_fasza
na akkor szóljál előre, bespájzolok egy tucatot.
masterblaster 2008.04.25. 10:16:41

kedves barátom, te nagyon el vagy tévedve. nyomod is a süketliberál dumát és nem nézel a dolgok háta mögé.
gondolod, hogy a 300 Ft-os vizitdíj kiváltotta volna a hálapénzt?
anyám bent feküdne a kórházban, a meglévő nyomorúságos körülmények között, akkor első dolgom az orvos, majd utána a nővérek zsebébe csúsztatni. a lelkiismeretesebbje ezért tesz is valamit. ha nem adsz, szarik bele. ezen a tényen a 300 ft semmit sem változtat.
Japo, te hogyan csinálnád?
Milyen módon próbálnád az embereknek megmondani, hogy kegyeskedjenek meglátni hogy egyáltalán milyen helyzetben vannak, és éppen mit akarnak csinálni azzal amijük van?
És mennyit költenél erre?
Sütemény1975
Orvosa válogatja tudod? Az én egyik kedvenc dokim meg se próbált olyan helyzetet engedni létrejönni, ahol odaadhattam volna a pénzt. Pedig akartam. És NEM KENŐKÉNT, hanem tényleg hálából.
Sütemény

lehet, hogy a 300Ft nem volt telitalálat, de masterblaster kommentjének többi része ül.

Musaic na látod ez a különbség! Én nem akarom megmondani! És Ferencnek sem kéne megmondania, kormányozni kellene! Tóta W. meg aztán tényleg ki a pöcsöm, hogy megmondja, milyen is az ideális állam. Pontosabban mondja meg ,de ne közpénzből.Bölcsész diplomával nem hiszem ,hogy lövése lenne bármiről is. Az , hogy ti kiskutyaként csüngtök a szaván ,az a szellemi képességeitek hiányát tükrözi.
és hogy masterblastert kiegészítsem, nemcsak a pénzügyi kultúránk alacsonyszintű, hanem úgy általában.

Nézzünk körül az utcákon: mocsok van. És nemcsak a kutyaszar miatt hanem eldobált zacskók, csikkek, sörösdobozok. Autóból dobáljuk ki a csikket, zacskókat.

Terekre ültetett virágokat kitapossuk.

Közlekedési kultúra nulla.

Történelemismeret siralmas.

Itt tartunk. A vezetőink ebből a népből valók (mégha tömjén szerint csak magyarulbeszélők), ismernek minket.
A magyar kommentezők/fórumozók általában a pénzt látják először. Az állam ennyit és ennyit költött erre és erre és hogy mennyire sok az, mennyire felesleges és egyébként is. Ebben benne van az alacsony bérünk miatti frusztráció, a felháborító jövedelemkülönbségek, a Kádár-rendszer egyenlőség-ideálja, a félelem a jövőtől, a vadkapitalizmusból való kiábrándultság és persze a politikai elit mélységes utálata.
Ennek ellenére, bár megértem ezeket az érzéseket, nem tudom elfogadni, hogy költségvetési szempontból bolhafingek miatt pattongjunk. Igenis szükség van a változatosságra, nem csak az X önkormányzat támogatására vagy a Nemzeti Színházra, hanem például propagandára is. Tudom, ez rosszízű szó, de szolgálhat nemes célokat is, például hogy elmagyarázzuk a miérteket és hogyanokat. A népszavazás engem pontosan arról győzött meg, hogy tízszer ennyi propagandaköltségre lenne szükség. Nem arról van szó, hogy a "nem"-eket szeretném többségben, hanem arról, hogy az "igen"-ek megdöbbentő fölénye szerintem a mélységes tájékozatlanságról tanúskodik. A tájékozott állampolgár nem "utálom a kormányt" felkiáltással szavaz, hanem "szerintem ez így lesz jó" mentalitással. Nálunk szinte senki sem tudta, mi lenne a jó az országnak valójában, hanem csak azt tudtuk, hogy az a vágyunk, húzzon már el mindenki a picsába. Ez így nem jó, ezzel csak rosszabb lesz minden.
álommókus 2008.04.25. 11:52:22
Nem a reformokat szavazták le ,hanem a kapkodó , ideggyenge miniszterelnököt, aki képtelen egy reformcsomagot letenni az asztalra. Az küzd szellemi kihívásokkal ,aki Gyurcsányt valami hatalmas reformerként kezeli.
japo,

nem azt kellene megmondani milyen "az ideális állam" (merthogy valószínűleg olyan nincs is).

De abban tényleg lépni kellene, hogy az emberek elfogadják, hogy több felelősséget kell vállalni a sorsukért. Nem a kormányra várni, hogy majd X, Y, Z messiás jobbra fordítja. Megismertetni velük, hogy állami kassza NINCS. Csak annyi van amit adóból összedobunk közösen. Ha a szomszéd adót csal, az nem faszagyerek, hanem tőlem (is) LOP.

Ilyen triviálisnak tűnő dolgokkal kéne tán kezdeni.

Ez volt a legjobb forma? Kétlem, nekem is dedósnak tűnt (egyet láttam, lehet, hogy csak rosszul választottam).
japo,

"Nem a reformokat szavazták le ,hanem a kapkodó , ideggyenge miniszterelnököt, aki képtelen egy reformcsomagot letenni az asztalra."

azért erre ne fogadj. Tudod, hány embertől hallottam, hogy 'jaj-jaj a 300Ft, ennyi alkalommal az évente ennyi meg annyi...' És persze gyf húzzon el, de nem azért mert ez a 'reform' nem volt átgondolva (tényleg nem volt), hanem mert fizetni kell valamiért ami eddig ingyen volt. És relatíve kevesen, mondták, hogy már fizetettem egyszer és sokan gondolták, hogy eddig ingyen volt.

"Az küzd szellemi kihívásokkal ,aki Gyurcsányt valami hatalmas reformerként kezeli. " huhh megnyugodtam, ez engem nem érint
"Ha a szomszéd adót csal, az nem faszagyerek, hanem tőlem (is) LOP." Így vn. Amúgy én ezt is lopásnak tartom, egy végig nem gondolt project, baráti körnek kiadott megbízással.

Persze, onszorgalombol, szabadidoben. Kivancsi volnek hany kreativ indexes hany orat kreativkodott ezen, elukon az ertekezlet es megbeszelesfuggo Uj Peterrel :-)
tiszta web2

Az intrót nem lehetne lepucolni? Az jár hozzá mint a lyuk a sajthoz?
ezen egy indexes se kreatívkodott, én csináltam. azért ilyen amatőr.
"A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat." Igazából ezzel a sorral kezdődhetne egy cikk ,ami a kormányválságról szól:)
a reformok kapcsán érdemes elolvasni a 4 jegybankelnök kerekasztal beszélgetését. No az reform lenne. De nincs politikus, aki bele merne vágni!
igen! kudos Schmidt Máriának, hogy összerántotta őket.
sracok en nem sajnalom a totatol (sem) a penzt amit kapott ezert, amig en is kapok!

ha a hornmeggyesiorbangyurcsany azt mondja innentol olcsobb lesz minden akkor ra szavazok, ha valamelyik azt mondja, hogy mostantol fizetnem kell ha ki akarom iratni magam az orvossal, akkor meg a masikra.

nekem itt ne akarja egyik se lenyulni a penzemet, amiert en dolgoztam meg, mert mindjart felmegy a pumpa.

Redfred:

van aki megcsinalna, Na oket nem akarom a parlamentben latni 2010-tol.
Én Gyurcsányt nagy politikusnak tartom. Ha nem Magyarországon kell miniszterelnöknek lennie, simán sikeres lett volna. Lám, a reformok elkezdése után Sárközyt is utálják a franciák, lassan a béka segge alatt lesz.
Nem vagyok hajlandó beszállni a kórusban, amelyik Gyurcsányt gyalázza akkor sem, ha most nem neki áll a zászló. Én hittem a reformokban és most is hiszek bennük. Úgy gondolom, meg kellett volna csinálni. Akkor is, ha ezért mi szívunk, én, te a Rózsi néni. De én jobban kibírom, viszont a Rózsi néni inkább kapjon több támogatást.
Éljen, éljen...

Egyetlen részt sem kellett volna...

Van erről már jópár blogon jópár bejegyzés, hogy miért, úgyhogy inkább nem ragoznám...
Álommókus: mégis, melyik ország kapkodna utána két kézzel :)))

Vegyék, vigyék!
Japo
"És Ferencnek sem kéne megmondania, kormányozni kellene!"

Dejól megmondtad. Ha már itt tartunk, melyik van előrébb nálad? A Gazdaság-tudomány, vagy az erkölcsi-emberi alapok?

"Tóta W. meg aztán tényleg ki a pöcsöm, hogy megmondja, milyen is az ideális állam. Pontosabban mondja meg ,de ne közpénzből.Bölcsész diplomával nem hiszem ,hogy lövése lenne bármiről is."

Te bizonyára okosabb vagy. Attól mert valaki BTK-s, nem kell hogy hülye legyen. Vagy ezt tanították nektek?? KÖZPÉNZBŐL (az enyémből is) ???

"Az , hogy ti kiskutyaként csüngtök a szaván ,az a szellemi képességeitek hiányát tükrözi."

Az meg a tiéd, hogy azt képzeled, egy pár hozzászólásból kiderül minden. Küldtem én már neki elg durva levelet is, csak azt nem láttad...

Természetesen a kérdésemre kitérő választ adtál. Pedig én nem vagyok BTK-s..
álommókus 2008.04.25. 12:18:23 Nézd meg mit írnak a jegybankelnökök, hogy képzelik a reformot és hasonlítsd össze Feri eddigi szarakodásával.Kicsit nagyon más a kettő. Nem kell szidnod , de tény még 2 évig marad ez a marha , gazdaságilag végképp lemaradunk a többi európai államtól.Ennyi.
Ja, és érdekes módon, valahogy CSAK ellenzékből hajlandók meghallgatni a pénzügyi szakértőket.
Mikor kormányon voltak, MIÉRT NEM??!
Felraktam egy röpke etűdöt annak a körvonalazására, hogyan űzték a műfajt a vagy negyven évvel ezelőtt. Érdekesnek látszik, hogy a korszellem ellenére még annyira sem kérhető rajta számon bármifajta erőltetettség, mint a mostani kampányfilmeken.

www.indavideo.hu/video/Magyarazom_a_mechanizmust_-_Tajekoztato_kampany_a_hatvanas_evekbol
Na hagyjuk ezt a szarakodást.
Inkább ilyen sorozatra költsék a pénzem, mint a kis vukra. Vagy lélegeztetőgépre, stb.
Musaic · www.musaic.hu 2008.04.25. 12:20:27 ne fárassz már a hülyeségeddel! Tőlem lehetsz maszop fan, nem gond. Amit mondtam azt fenntartom.
Nekem nem világos, hogy ni a bak szegény kis Vukkal?
Jaj, ki hiszi azt, hogy a kormányok nem gazdasági szakértők tanácsait követik? Baszki, kurva könnyű egy válságban kimondani: "rosszul csináltátok". Erre Józsi bácsi is képes a kocsmában. De nagy arcok lettek, mint Kóka meg Kuncze, akik nem szégyellik ütni egykori ivócimborájukat. Könnyű kívülről okosnak lenni. Csak azt felejtik el, hogy a politika nem úgy működik, mint egy bankmenedzsment.
Sütemény1975
A 300 Ft egy első lépés lett volna. Arról szólt volna, hogy az emberek rájöjjenek, hogy sokba kerül az egészségügy, nem csak úgy van magától. És most ne gyere a "kétszer nem fizetek" dumával, mert ha fizetsz járulékot, akkor van jövedelmed, és valószínűleg a két gombóc fagyi árába kerülő vizitdíj sem vág földhöz, viszont a magyar társadalom nagyobbik része legalább EGYSZER fizetett volna. Aztán mikor már nem csak homályos fogalmai vannak mindenkinek a témáról, na akkor elkezdhettük volna felszámolni a hálapénzt.
Most az egészből nem lett semmi, és ha a FIDESZ össze nem kapja magát választások után, nem is lesz. Az orvos-beteg kapcsolat "elüzletiesítése" miatt rinyáló orvosok pedig teszik továbbra is zsebre a borítékot, és fogadják munkaidőben a kórházban a magán betegeiket. Ez van, demagóg populizmussal ma mindenre rá lehet venni az embereket, és ezen csak az segítene, ha legalább alapismereteik lennének a körülöttük lévő világról, nem csak a nekik szimpatikus politikusuk hülyeségeit ismételnék gondolkozás nélkül.
japo,
én csak azt nem értem, hogy itt láthatod, hogy sokaknak tetszett, voltak akiket elgondolkodtatott.
mér fáj ez neked?
mér baj az, ha valakinek más az ízlése, mások a preferenciái, mint neked?
Miért biztos, hogy csak és kizárólag Te tudod a frankót, és ha ez így is van, ezt miért csak fikázással tudod kinyilvánítani??
masterblaster 2008.04.25. 12:29:14
Attól ,hogy visszamondod amit Feriék belédmagyaráztak még nem lesz igazad. Bukott ügy mára a Gyúrcsány-kormány,a kérdés elvegetál 2 évig, vagy lesz előtte választás. Ma kinek érdeke már egy működésképtelen kisebbségi kormány?
bigyobogyo 2008.04.25. 12:30:31
egyszerűen:) Ja és ne felejtsd el csak azért vették le ,mert nekem nem tetszett!
Amúgy Tóta megírhatná hány éveseknek készült a sorozat! 10-alatt, alzheimer felett?
Jó volt ez a sorozat, csak nem Tótawé elvtársnak kellett volna megírnia, kurvára idegesít, hogy mindenhová benyalja magát, először szélsőliberális, aztán balliberális, ma meg már inkább jobboldali kezd lenni. Ráadásul pocsék újságíró. Észre kéne vennie magát, bár valamiért foglalkoztatják, de nem tudok rájönni, honnan fúj a szél.
ÁM:
És mi lenne ha hirtelen kiderülne, nem is ő írta, csak a nevét adta hozzá? Persze, akkor meg "csaló nyerészkedő" lenne..
A tartalom számít neked, vagy a forma?
Öööö...
K: miért...?
V: egyszerűen.
Értem. köszönöm:)

Igazából úgy szólok a témához, hogy 1 részt sem láttam, csak ki tud akasztani a fröcsögés, ha nem látok mögötte tartalmat. és azt még nem nagyon nyilvánítottál sajnos.
Igazából sosem fogom asszem megérten, hogy miért csap át itt minden téma kibeszélése egy "bezzeg te meg/bezzeg ti meg... és különbenis milyen hülye neved van már"-ba.
Szerintem lehetett értelme és tényleg hiányzik kis hazánkból a pénzügyi és szociális kultúra és bármi ami ezt támogatja, számomra támogatandó. Akár látatlanul is és oldaltól függetlenül.

A képmesék kurva jó volt :) tényleg :)
Nagyon csíptem a stílusát. Ugyanakkor a két percekben nagyon sok leegyszerűsítés szerepelt. Árpinál egyébként rendszeres a "piac, mint legfőbb szabályzó" szerepének túlértékelése. Ez egy kicsit zavart. Bár ilyen egyszerű lenne.
Túllépve kicsit a "lefizetettakormánymocsoklibsi" meg a "kösziárpijajdejóvoltelőreajövőbe"-kommenttípusokon: A rajzolók profi munkát végeztek, érdekes vizuális élmény a sorozat.
Helyenként nagyon didaktikus lett, néhol közhelyeket puffogtat. A szövegek hol telitalálatok, hol rutinmunkák. Párszor átment nagyon demagógba (a "három falunak is elég volt Szt. István idején egy templom"-os rész különösen kínos volt). Én bírtam a kicsit netszlenges nyelvezetét, Kállóy Molnár pedig kiváló narrátor. Összességében a helyenkénti bugyataságba hajlásával együtt sem volt rossz, a jószándék végig érződött benne, a gyengeségei részben a műfajából is adódnak (a propagandafilm az propagandafilm, ha fejreáll, is az marad).
Kordokumentumként mindenképp el kell tenni, száz év múlva érdekes lesz az unokáknak újranézni.
japo,

nem az a kérdés, hogy jó-e a mszp vergődés két évig, mert elég egyértelmű nem a válasz. Az az igazi kérdés, hogy ha másik (=ov) kormány lenne, megcsinálná-e legalább 80%-t annak amit a jegybankelnökök és más szakértők mondanak? Hááát vannak kétségeim. De (korábban is írtam már) az a véleményem hogy próbáljuk ki.

Ha megcsinálja, nyert az ország. Ha nem, nem vesztettünk. Mert ez a mszp semmit nem fog csinálni. Annyira tele van a gatya, ...már Lendvai Ildikó is a magánbiztosítók ellen fog szavazni szeptemberben. Ragyogó. Megjött a megvilágosodás.
álommókus,

TótaW mint jobboldali? No ez jó.
japo 2008.04.25. 12:33:07
Éppen az volt a gond, hogy nem ezt mondták. Azonnali hálapénzcsökkenésről, meg feleslegesen rendelőben üldögélő nénikékről hadováltak, nem erről, amit én mondok.
Egyébként meg egy szót sem szóltam a regnáló kormányról, ki nem állhatom őket, mert elvesztegették a drága időt. Én lennék a legboldogabb, ha előrehozott választások lennének.
Tudod nem fekete-fehér a világ, hogy az egyik oldal csupa rosszat, a másik pedig csupa jót tesz.
Ha ez még nem esett le, neked talán még a Képmesék is túl bonyolult egyenlőre:)
akarsz rossz újságírót hallani? Olvass el MN-en Pilhál Györgyöt. No azt tényleg nem értem egy magáncég miért foglalkoztatja. Közhelyek sorozata, hihetetlenül dedós stílusban. Nem hiszem el, hogy MN olvasóknak ez tetszik. Nem létezik. Vagy akinek igen, annak a részére nem érdemes újságot szerkeszteni.
masterblaster 2008.04.25. 12:55:
Ok ezt Tóta neked csinálta!
Egyenlőre a focicsapatok állnak. Így írjuk:egyelőre - n nélkül. Tudod, mást jelent!
japo 2008.04.25. 13:02:26
Na akkor most leszerepeltem.
Én azért képes vagyok a Vesszen Gyurcsány-on kívül más érvet is felhozni.
Totya, igazad van, de az előrehozott választás, amíg az MSZP nem akarja, jelenleg ugyanolyan lehetetlen dolog, mint egy éve. (Tévhit, hogy ha a Parlament négyszer nem szavazza meg a kormány előterjesztéseit, akkor Sólyom feloszlathatja. Az a passzus valójában arról szól, hogy ha egy éven belül BIZALMI SZAVAZÁSSAL négy különböző(!) kormányfő is megbukik, akkor a közt. elnök feloszlathatja az Országgyűlést. Ettől meg ugye messze vagyunk.)
masterblaster 2008.04.25. 13:07:05
Jelöllek téged ezért majd Kossuth-díjra.
Ha nem sikerül elfogadni a költségvetést, akkor sem kell új választás? Persze ehhez is az kéne, hogy az SZDSZ-t ne vegyék meg újra kilóra, amire nincs sok esély.
tehéntőgy,

tudom. Az a kérdés mi lesz, ha nincs jövő évi költségvetés? Akkor ugye a 2008-as előirányzat 1/12-t kapják az intézmények havonta. Azaz NULLA kiadásnövekedés van, a konvergenciaprogramot túl is teljesítjük! Csak mit tesz a kormány a befolyó és el nem költött extra bevétellel?
Egyetlen darabot bírtam végignézni azokból a modernnek nevezett mesékből. Köszi, de nem kérem az ajándékot. Bocs.
japo 2008.04.25. 13:11:52
Hiába, nincsenek haverjaim az MSZP-ben úgy sem kapnám meg:)
DVD-n nem fog megjelenni a sorozat?
masterblaster,

miért csak az szdsz-t tudják megvenni? A kis muck az mdf-t már meg is vette. Vajon miért? Szerintem nem azért, hogy örökre a fideszhez kösse.
Corydon 2008.04.25. 13:16:51
DVD-n nem fog megjelenni a sorozat?


DE! Epizód /dvd
totya87 2008.04.25. 13:16:53
Tényleg, az MDF. Pedig micsoda reményeket tápláltam velük kapcsolatban. Még az is lehet, hogy összejön az MSZP-MDF koalíció.
Akkor aztán tényleg eláshatjuk magunkat.
Úgyse néztük. Két perces műsorrra nem kapcsolunk tévét.

Majd megnézzük, ha letölthető lesz az interneten.
masterblaster,

hát igen.

Már csak két remény maradt:

1. OV megteszi a szükséges fordulatot és az állam szerepe helyett az emberek felelősségéről kezd sokat beszélni.

2. Egy új erő nyeri meg a választást és megteszi a szükséges lépéseket.

Melyiknek adsz nagyobb esélyt?
Rákattintottam a képre és megnéztem kettőt. Jók.
totya87 2008.04.25. 13:26:12
1. verzió: 20%
Beszélni nem fog róla, de megtenni talán igen. '98-ban is mondtak mindent a sokszoros fizetésemeléstől az újraállamosításig, aztán a ciklus majdnem végéig mégis hagyták a gazdaságot teljesíteni.
2. verzió: Új erő??? Bár volna ilyen! Valahogy össze kéne boronálni a különböző pártokból a még nem teljesen lejáratódott embereket, hogy megalapítsák a Magyar Kapitalista Pártot. Rájuk szavaznék szívesen. Kár, hogy max. 10%-t lehetne elérni őszinte beszéddel.
masterblaster,

az a helyzet, hogy most más a teendő, mint '98-ban. Akkor elég volt ráülni a bokros által meglökött csónakra és hagyni hadd menjen. Nem adtak annyit amennyit ígértek, de nem is vettek el (kivéve nyugdíjasok).

Most viszont el kell venni. Meg kell mondani rétegeknek, hogy nem jár az ami eddig járt, ezért meg azért. Ez húzósabb lesz.
Tényleg jópofa kis sorozat volt, de esélye sem volt Chuck Norris és Rex felügyelő ellen, mert az ő nézettségüket nem lehet ám csak úgy leverni!
És a jóízlésű magyar népakarat még azt is tudja, mit akar nézni és különben sem szereti ha megmanipulálják a nem magyarul gondolkodó, mocskos média bigyulák!
Ezzel tisztában vagyok. Javarészt csak hagyták, hogy menjen minden a maga útján. Ez azonban még mindig jobb, mint az az esztelen osztogatás, amit a 100 napos program jelentett 2002.-ben, aztán meg a problémák elodázása, letagadása, a végén meg az esztelen kapkodás.
Ha Gyurcsány marad, a kisebbségi kormány nem tesz majd semmit 2 évig, mert nem lesz meg semmihez a többsége, ha viszont megy, ki ül a helyére? Valaki a régi gárdából, akkor meg még rá is raknak majd egy lapáttal a pénzszórásra egy kis népszerűség növelés reményében.
Akkor már jöjjön a kisebbik rossz.
egyreszt sztrajkolnek, tuntetnek es mennek megint kukakat gyujtogatni, ha orban ahelyett, hogy betartana amit iger, hogy minden szebb es jobb lesz, elkezddene itt terroristaskodni es penzt szedni mindenfele jott-ment indokokkal, hogy nincs eleg penz, meg ilyenek..
Vicces szituáció lesz, amikor viktor újra miniszterlenök lesz és le kell nyomnia a rajongói torkán egy csomó olyan dolgot, ami ellen most elnépszavazgatunk. Vagy annál húzósabbakat. Ugyanis most nincs bokros csomagunk, ami helyre tette az ország gazdaságát, most egy nagy rakás szart fog átvenni.
Szarból pedig igen nehezen lehet várat építeni.
gomes 2008.04.25. 13:46:40
Az új Alkotmányba hátha berakják majd, hogy ezentúl az Árpádsávos legyen a hivatalos nemzeti zászló. Ennek biztos sokan örülnének az utcakövesek közül:)

Kangörény_ 2008.04.25. 13:50:50
Tessék, még egy ok az előrehozott választásokra. Már alig várom, hogy lássam, hogy oldják meg. Bár a FIDESZ-től még ezt is elfogadják majd. Ha Vezér mondja, az úgy van! Tessék nagyot álmodni, mert különben baj lesz!
Kangoreny:

na azt adja meg neki az uristen, azonnal valaki mas lesz a kedvencem!
Mingegyki.
Elsőzőknek ajánlom az oldalt, sok szűz képmese van még!
masterblaster 2008.04.25. 12:29:14

értem a logikádat. ákár még igazad is lehet, de szemléltessük egy másik példán keresztűl.

nekem pékségem van. megegyezem veled, hogy fizetsz nekem minden évben X összeget, ezért minden nap bejössz a boltba és kapsz egy kenyeret.másokkal is hasonló szerződést kötök.
aztán pár hónap múlva mikor bejössz, én azt mondom neked, hogy bocsi, mások nem tartották be a megállapodást, ezért te még fizess Y összeget minden vásárláskor.
te nem lennél felháborodva? te nyudotan fizetnél más helyett?
az állam és az adóhatóság feladata, hogy mindenkitől beszedje a járulékokat, megszüntesse a fekete gazdagságot.
a 300 forint nem nagy pénz. (sok nyugdíjasnak az)
nem is az összeg nagyságáról van szó. az elvről. arról, hogy ez a kormány a saját ballépéseit velünk akarja megfizettetni.

szeretnem leszogezni, hogy a zaszlo szine nekem mindegy, felolem, lehet piros, sarga, kek vagy csikos, ha attol jobb es szebb lesz az elet.
most a narancsosak beszelnek szepen, rajuk szavazok. elorehozva lehetoleg.
Emberek!
Nektek is szarul jön be a w.blog.hu főoldala, vagy csak nálam állítódott el a winfos?
sutike:

ha a te peksegedben ingyen is lehet kenyeret kapni, oda fogok jarni. es szolok a haveroknak is. felporgetjuk az uzletet!
@masterblaster:
"A 300 Ft egy első lépés lett volna. Arról szólt volna, hogy az emberek rájöjjenek, hogy sokba kerül az egészségügy, nem csak úgy van magától."

Aha.

Tehát amikor az éves adóbevallásomon az szerepel, hogy "TB járulék 700 ezer Forint", az azt jelenti, hogy ingyenes az egészségügy?

Lehetett volna esetleg csak azoktól kérni a 300 Forintot, akik amúgy nem fizetnek TB-t.
Sütemény1975 2008.04.25. 14:00:07
Értem én a logikád, csak hát kivel mással fizettetné meg? Csak velünk tudja, ez a szomorú helyzet.
Másrészt pedig az gond, hogy ez a hatalmas hiány nem abból jött össze, hogy ellopták, bármilyen egyszerű is ezt kiabálni. Persze sokat nyúltak belőle, de a java szét lett osztva, és nem a haverok közt, hanem mindenki közt, szociális támogatás, nyugdíjemelés, autópálya építés, stb. formájában. Még én is kaptam belőle, alanyi jogon járó családi pótlékként, ahogy a bankigazgató, meg menő ügyvéd is.
Most vissza kéne nyesni az ilyen kiadásokat, de képzeld el, mi lenne, ha megpróbálnák. A fél ország rohanna tüntetni, mert neki jár a 13. havi nyugdíj, a GYES, a gázártámogatás, stb. Így hát inkább még egy kicsit szorítanak a présen, aki idáig is fizetett, az is fizessen többet, meg aki nem fizetett semmit, az is fizessen legalább 300 Ft-t.
Nem jó ez így, de jelenleg ezt tartják a legjárhatóbb útnak, sajnos.
@álommókus:
"Én Gyurcsányt nagy politikusnak tartom. Ha nem Magyarországon kell miniszterelnöknek lennie, simán sikeres lett volna."

Azt hiszem, Magyarország legnagyobb szégyene nem is Gyurcsány, hanem azok az emberek (max 10%), akik a messiást látják benne, pedig csak egy hatalmas f*sz.
John42 2008.04.25. 14:16:23
Én nem írtam egy szóval sem hogy ingyenes az egészségügy. Sokan viszont annak érzik, mert nincs közvetlen kapcsolat a fizetés és a szolgáltatás közt.
john 42:

bocsi mire fel kellene nekem fizetnem vizitdijat, ha neked nem kellene, ha?
az ugy fair lenne?

meg az en adombol fizetik az egyetemeket, ahol soha nem jartam, az mi? sima lenyulas. az.

Jaj de jó, hogy vége!
A 15 mp-es intro hasznos volt, pont annyi, hogy el tudtam kapcsolni. Ahogy felcsendült ting elkapcsoltam. Kellett az.
A modern képmeséknél Juci néni is jobban nyomta anno a Szomszédokban
Szégyeljed magadat! Nem volt elég a lopott közpénz a béna műsorodra. Örülj, hogy ennyit lophattál. Irány a hetihetes! Ez már tényleg pofátlanság. Keress tisztességes munkát magadnak, pl. építőipari segédmunkásnak talán jó lennél.
A Modern képmeséknek csak 3 hibája volt:
1. Minden rész túl rövid volt, így semmilyen témát se tudott Árpi említésre méltóan kifejtemi.
2. Állami pénzből ment.
3. Szar volt.
Semmi bajom veled Árpi, de van abban valami, hogy nem a legjobb húzás volt ez a képmesés szösszenet. Sokaknak, nemhogy idejük energiájuk nem volt megsasolni.
Sajnos, csak néhány részt láttam. Lesz DVD-s kiadás is? Megvenném díszdobozos kiadásban. Lesz folytatás? Nagyon kellene látva március 9 eredményét. Úgy tűnik, még sokan nem értik, hogy nincs ingyen ebéd.
gomes 2008.04.25. 14:09:54,

hagyjuk már ezt az ingyenes dumát :)
látom neked nem jött át a példám. masterblaster megértette, még ha nem is értünk egyet a kérdést illetően.
"Semmi bajom veled Árpi, de van abban valami, hogy nem a legjobb húzás volt ez a képmesés szösszenet. Sokaknak, nemhogy idejük energiájuk nem volt megsasolni."

Ja, de ezt mindnek ideje volt idekommentezni. Szánalmas képmutatók!
Aki a szájbarágósságot kéri számon (mert tényleg), az próbálja felfogni az ő 110+ IQ-jával, hogy a nép _jelentős_része_ sajnos annyira műveletlen, hogy még ezt sem érti.
Rengeteg embert ismerek, akinek halvány fogalmas sincs az oktatás, az egészségügy, a piac vagy a költségvetés összefüggéseiről. Semmi. Annyit tudnak, amit a politikusainktól megtanultak. "büdös kommunista" és "szemét fidesz". Ez a gondolati alap. Erre kell építkezni. Ez pedig az óvoda szintje.

Tehát mielőtt nagyokosként ledorongoljuk a cuccot nézzünk magunkba, hogy _mi_ hogyan tudnánk ezt elmagyarázni a bizonyos vidéki kocsma egyszerű népének. Szinte megoldhatatlan feladat. Nem ettől érjük el a német polgárosodás szintjét. De talán közelebb kerülünk hozzá.
Sütemény1975 2008.04.25. 14:53:42
A példád annyiban nem klappol, hogy a pék és a vevője egyenrangú felek, így kötnek szerződést. Az állam viszont szükségszerűen feletted áll, tehát egyoldalúan módosíthatja a szerződést, például azzal az indokkal, hogy sokan csak lopják a kiflit, sokaknak ingyen kell adni, és a liszt is egyre drágább.
Persze itt is átmehetsz egy másik "pékségbe" ha ez nem tetszik, de ez az életben korántsem olyan egyszerű.
nekem tetszett az, hogy olyan népmesés volt. Ott lesz -e máj. 5-én 18-kor a nagy Tóta W. a veszprémi egyetemen? Mert nekem csak azt írják, az alkotók...
Hm..a képmesék.. Tetszett a koncepció, az animáció a narrátor és a nyitózene! Az első részeket még kíváncsian vártam, azonban több epizód megtekintése után elkezdtem rettegni..hogy "csak nehogy már megint az agitprop kormányseggnyalás és az emberek lehülyézése jöjjön elő..", de így lett. Hál' istennek VÉGE lett. Éljen a 'független' közírói tevékenység, Éljen a népbutító Tótha W. Árpi bácsi!
Pontosan melyik részek voltak kormányseggnyalás témakörűek? Az öngondoskodásról, az internetről, a gazdaságról, esetleg az EU-ról szólók?
...és mindez Youtube-on :) Ennél álmodni sem lehet többet, végre, kösz, Árpád :)
masterblaster 2008.04.25. 15:03:19,

nem szeretnék máshová menni, szeretnék ebben az országban egy korrekt gazdaságpolitika alatt élni és dolgozni.
én nagyon sjnáltam amikor 2002-ben leváltották az Orbán kormányt, mert az ő négy évük alatt fejlődött az ország és elindultunk egy úton. ehelyett le lettek váltva, aztán a következő 4 év szerencsétlenkedését azzál hálálta meg az orszég a baloldalnak, hogy 2006-ban megint megválasztotta. újabb 2 év vakvágány és itt tartunk most.
sajnos nem tudok egyetérteni azzal, hogy nem minden rossz ami balról jön. ennek a liberális társaságnak már annyira megkopott a szavahihetősége (van még aki hisz nekik?), hogy legközelebb akkor fogok megfontolni egy balos érvet, ha nem ez a garnítúra mondja.
addig meg legyen egy választás, adjuk oda jobbra az pálcát és nézzük, hogy 8 évnyi dumából mit hoz ki a narancsos párt. ha pár év múlva ők is belebuknak, akkor nincs több ötletem....
tisztelt sutemeny,

(nincs ingyen kenyer, nincs bratyizas)

mivel en dontom el ki legyen a pekseg fonoke, szerintem jobban jarnal, ha azt mondanad, hogy Van. akkor porogne az uzlet, szivesen latnank a vezetoi szekben meg negy evig.
szerintem gondold ezt meg. olvassal a jelekbol, hacsak nem akarsz ido elott nyudijba vonulni. ott az a srac a sarokban azt mondja o megoldja, es en most neki hiszek.

Ugye.
haha, emberek. akkor ismételném: nem én találtam ki se a sorozatot, se a tantervet. ennyit kb a kommentek feléről.

ja hogy szájbarágós? hát sajnos az a büdös - igen büdös - helyzet, hogy az itt és a neten meg a sajtóban szanaszét nyüzsgő igen kvalifikált, okos, tájékozott emberek többsége egyáltalán nem lát tovább annál, hogy nyerjen a pártja. nem is akar. ami ebből a szempontból ellentmond - így pl a bankelnökök mondandója -, az nincs. fülét befog, vezér nevét ordít. mindkét térfélen. lehet, hogy ez a zemberek akarata - ebben az esetben leszarom a zemberek akaratát. de azért remélem, hogy ez csak egy zajos szerepjátékos kisebbség.
Érdekes, hogy a "nem értem miért vannak úgy oda csak 300 ft-ról van szó" dumát nyomó hernádi jucik, hetihetesek tóták mind állami pénzből élősködnek elég nagy lábon (nekik tényleg nem számít). Húzzanak el, dolgozzanak 60000-70000 ft-ért és próbáljanak megélni belőle. A jellemük is biztosan fejlődne a munkától. Ezek soha életükben nem dolgoztak!


Hála Istennek egyet sem láttam belőle.

Libsi seggnyalás és hazudozás

nem érdekel.

csimota, tök szerencsés a helyzet, mert engem meg te nem érdekelsz :P
Sütemény1975 2008.04.25. 15:30:24
Orbánék csúnyán elszúrták a végére. Sok-sok olyan apróság összejött, ami piszkálta az embereket. Kaya Ibrahim, Happy End, Milenniumi Országjáró, stb. stb. Pont elég volt hozzá, hogy elege legyen az embereknek, és a másik oldalra szavazzanak. Ne felejtsük el, hogy akkor egy olyan MSZP-re szavaztak, akik az előző ciklusban kifejezetten jól teljesítettek, gazdasági és politikai szempontból is.
A jelenlegi garnitúráról már nehezebb jót mondani, de megpróbálok:
- EVA
- Kötelező sorkatonaság megszüntetése
- mezőgazdaság szinten tartása
Gondolom ez utóbbival sokan nem értenek egyet, de Gráf szerintem a legjobb szakember a bagázsban, főleg pld. Torgyán bombaszakértőhöz hasonlítom. a FIDESZ szervezésű MAGOSZ balhéktól eltekintve most nincs olyan nagy gáz, persze ez köszönhető az Uniós pénznek is.
Istvánka
Havonta megközelítőleg mennyit költesz cigire/sörre/bulizásra/mozira?
És szerinted az átlagmagyar mennyit költ ezekre?
OFF

Árpád, mit szólsz ehhez?
Még csak azt se lehet mondani, hogy elfogult, jelentéktelen emberekről lenne szó: 2 jobb, 2 baloldali szimpatizáns, melleseleg aktuális (vagy volt) jegybankelnök.

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-195675

Azt csak csöndben teszem hozzá, hogy szerintem ez a mai kormány a mai állapotában nem fog tudni ezekbe az átalakításokba belevágni.
Aggasztónak tartom, hogy még két évig úgy kelljen tenni, mintha kormányoznának...
ON


De hogy a rajzfilmeket is értékeljem: összesítve pozitívan csalódtam, utólag bevallom én is benyalok-a-kormánynak részekre számítottam, de szerintem nem erről szólt. Talán az lett volna az igazi, ha a retekkubbon ment volna Barátok Közt szünetben, pont megfelelt volna a nézettség és a célözönség is...

Az utolsó rész kicsit utopisztikus, de hát gondolom ez volt a cél... :)
n.e.v.: volt már, örvendetes. schmidt mária időnként nagyon jó végén fogja meg a dolgokat. visszhangja is van.

"Azt csak csöndben teszem hozzá, hogy szerintem ez a mai kormány a mai állapotában nem fog tudni ezekbe az átalakításokba belevágni."

mit szerintem? gyurcsány megmondta, hogy nem. (és orbán is!)
Csak most kattintottam ide, elso komment amit elolvastam Arpi 15:37:23-asa, aszt le is szurtem a lenyeget...
asszem nem is olvasok visszabb.
csimota,

te elég bátor vagy ám és kemény legény. Nem láttál egy részt sem, de a véleményed határozott! Derék.
Istvánka,

két szerény kérdés:

1. A színjátszás (pl Hernádi, Gálvölgyi) nem munka? (Csak a fizikai munka az?)

2. A retekklub mitől állami?
csak nem egy csendes forradalomnak leszünk a szemtanúi, ami talán már el is kezdődött ? ?? Mer akkor még időben kell lopni
Szerintem sokkal kevesebbet, mint te Master . Ezért leszek pipa amikor hallom, hogy a 4-es metronál jegyzőkönyvvezetésért 9 milla jár havonta stb.
Annak idején - még az átkosban - tavasszal és ősszel országjáró kirándulásokat szerveztem a munkahelyemen. Hogy minden zökkenőmentes legyen, egy héttel korábban lementem valamelyik kiemelt városba körülnézni mik az aktuális események és az elérhető látnivalók.
Egy ilyen alkalommal Szombathelyen jártam és a vonatról leszállva, rögtön bementem a nagytemplomba, éppen akkor kezdődött a 11 órás mise. A mise nem a hagyományos liturgia szerint zajlott. Amikor bementem a pap - valamelyik egyházi vezető lehetett - éppen egy előző heti, külföldön megtartott hitelméleti kongresszusról számolt be, igen magasröptűen ecsetelve az elhangzottakat és a vitatott kérdéseket. Szellemileg nagyon izgalmas előadást tartott, majd szinte észrevétlenül átvezette mondókáját egy szélesebb néprétegek számára is érthető nyelvezettel és tartalommal, és végül a Mari néninak is mondott valamit. Nagyon szimpatikus volt az előadás felépítése és a szándék, hogy mindenkihez akart szólni, mindenkinek a maga szintjén akarta eljuttatni az üzenetét.

Azóta a különféle szabadságoknak, elsősorban persze a vallásszabadságnak köszönhetően ez is alapvetően megváltozott és maradt a hazai hívőknek a Képes Biblia, amikor nincsenek szellemi üzenetek, nincsenek vitatott és vitatható tézisek csak a képeskönyvek szintjén eljuttatható elsődleges és megkérdőjelezhetetlen értelmezés létezik. De persze erről alapvetően nem a különféle szabadságok tehetnek.

A Tóta W. által készített sorozat üzenetében engem a "Magyarázom a mechanizmus"-ra emlékeztetett, ami nem csak a szóban immanensen rejtőzködő "magyar" szóalak miatt lehet fontos, hanem elsősorban a két sorozat üzenete miatt. Megpróbálni a közbeszéd szintjén túllépni a közhelyeken és a mindennapokat nyálkás pókhálóval bevonó, a politikai dislexia táplálta üres és értelmetlen ferdítéseken. Néhány mindannyiunk számára fontos dologban, "aha"-élmény szerűen egy-két egyszerű mondattal kimondani az igazságot, vagy egy koncepció igazságát a további megvitathatóság érdekében.

Nyilván számomra is és sokak számára is ismert és evidens dolgokról szólt. De nem csak azért volt fontos, mert ugyancsak sokak számára - a "Keressük Petőfit" - országában ezek a dolgok nem ismertek és nem evidensek, legalábbis nem annyira, hogy a belőlük levonható legegyszerűbb következtetéseket is közmegegyezéssel el lehetne fogadni, éppen egy emberibb, jobb és hatékonyabban működő Magyarország megteremtése érdekében.

Időben lehetett volna-e jobb esti időpontot választani? Négyszer adták le összesen az M1-s és az M2-s csatornán.

fromme
john42,

1. Tudod, hány embertől hallottam, hogy "...rohadt Gyurcsány, eddig ingyenes volt az eü, mostantól fizetni kell érte..." Ne abból indulj ki, hogy Te tudod, hogy fizetsz érte. Tudod hány ember van aki azt mondja, hogy "...nem éri meg többet keresni, mert megemelkedik a sáv és kevesebb lesz a nettóm..."? Aztán ha mondod, hogy "ááá dehogy, mert csak a sáv felett..." akkor végig sem hallgat, mert Ő tudja (mint pl csimota, aki olyanról is mer véleményt nyilvánítani, amit bevallottan nem is látott).

2. Szerinted, hány ember gondolja azt, hogy a nyugdíjasok előre befizették a járulékukat életük végéig? És hányan tudják, hogy Ők akkor az AKKORI nyugdíjasoknak fizettek nyugdíjat? Ezért hánynak tudod elmagyarázni, hogy korfa, befizetők/igénybevevők egyensúlya...stb?

És nem a fentiek nem politikai (jobb/bal, narancs/szegfű...) kérdések, hanem az alapvető összefüggések. Ez nem olyan bonyolult mint 'a GDP arányos elvonás hatása a versenyképességre'. Ez lenne az alap. De ezt sem tudja a nagy átlag. Itt tartunk.
totya87

ha gálvölgyi dolgozik mit termel? (gyűlöleten kívül, ami fröcsög belőle). Természetesen ha van olyan barom magánember aki a saját pénzét ezeknek adja az ellen nincs kifogásom.

totya87 2008.04.25. 15:54:38

Ugyan mit nézzek azon, hogy a köz torkán

le akarják nyomni a neolibsi közgazdasági

gondolkodásmód nevű mocsok

animácoóvá butított verzióját.

totaw,

addig veled sem volt bajom amig kocsmakrol irtal, meg ilyenek.

de ezzel a kepmese dologgal a tokom kivan. bar nem lattam egyet se, mindegy nemtudok olvasni ugyse, de azt hallottam, hogy arrol szol, hogy van annal szebb orszag, mint ahol minden ingyen van.
szerintem ez hazugsag es jobbos handa-banda.
az igaz balos (ez vagyok en) szamara minden allami ellatas ingyen kell legyen, beleertve a kulonbozo segelyeket is. es ez nem lehetetlen: egy reszerol epp most szavaztuk meg, hogy igy legyen.

a bankelnokok meg mondjanak le, ha csak annyi telik toluk a milkas fizetesukert, hogy azt mondjak csokkenteni kell a segelyeket, meg a nyugdijakat. ja, es akkor tankolni mibol fogok? vagy innentol csak ok jarhatnak kocsival?
Csimota

LOL! :-D

Ha megneztel volna belole 1-2 reszt, akkor tudnad, hogy annyira nincs igazad, amennyire Irdatlan bacsi odaall a gyerek melle!
szép, szép, de már tényleg lehet írni az új forgatókönyvet... új rendszerváltás... Új választásokon párt nem indulhat, csak képviselő
Istvánka,

1. Én nem azt mondtam, hogy Gálvölgyit szeretni kell, hanem kérdeztem, hogy a színjátszás munka-e? Pl Eperjes dolgozik-e vagy csak naplopó?
(De hogy konkrét kérdésre is válaszoljak: Láttad 'Az Alku' c darabban Gálvölgyit? Nézdd meg (ha még megy) és megvitatjuk.)

2. Arra azért nem válaszoltál, hogy a retekklub mitől állami? És tudod mit? Te is fenntartod. Mivel szerintem vásárolsz és a termékárba beépített reklámköltségből fizetik őket.
csimota,

én nem mondtam, hogy nézd, csak azt kérdezem, hogyan tudsz olyanról véleményt mondani, amit nem láttál?
totya
állami pénzt eperke se kapjon természetesen! A színjátszás szerintem nem munka! De legalábbis nem értem miért fizet 5-10 szer jobban, mint egy kőműves.
Attól állami, hogy én is fenntartom, magadnak válaszoltál totya
Ja meg az a sok ilyen olyan kereszt meg érdemes művész díj a havi fix zsozsóval vajon nem a hetihetesben és párt újságokban elkövetett ámokfutás jutalma? vajon?
Istvánka,

"... a színjátszás nem munka..." és még a liberálisokra, mondják, hogy pénzmániások. Sajnállak kicsit.

" ...Attól állami, hogy én is fenntartom..." húúúú, van még felvilágosítanivaló bőven. Az az állami, amit a tőlem elvett adóból támogatnak (tehát nem választás kérdése). Amit a saját választásod alapján vásárolsz (még akkor is ha ezt az egész társadalom megteszi,pl mosópor), az NEM állami.

Van még zavar a fejekben bőven.

Azzal egyetértek, hogy sajnos a kitüntetések egy része nem a művészi kvalitás elismerése. És ezzel rossz fényt vetnek azokra, akik tényleg csak művészetükért kapják.
Miért fizet jobban egy művészet mint a kőműves?

Hány kőműves van az országban? És hány Kocsis Zoltán?

Szerintem Kocsis Zoltán néhány hónap alatt megtanulna egyenes falat rakni (amit egyébként a magyar kőművesek nagy része nem tud :-), viszont egy kőműves mennyi idő alatt tanulna meg olyan szinten zongorázni?
Én nem jószántamból adózom, hanem levonják és már kezdik a fizummal mikor még egy fillért sem költöttem, hoppá! és azt nem autópályaépítésre vagy ilyesmire fordítják hanem ilyen tótáknak gálvölgyiknek szórják el. Tényleg zavar van a fejekben:) lehet ha totya sem csak a liberós médiumokból tájékozódna ,hanem pl a kurucról átlátná a dolgokat. Amúgy én liberális bagyok, de nem liberós...
Szamuráj/Jocky/PenészszagúTecsókenyér 2008.04.25. 14:51:15


Örülnék ha nem a nevemben irogatna fiatalember, avagy feltörtek, mi van már itt, és még a sztrájk is gyün????
Próbáltál már egyenes falat rakni? Nem olyan egyszerű az...és pl. a megrendelő nem akarják megfizetni aki tud, mert az ilyenek mint te aki életében nem vett téglát a kezébe inkább színházjegyre költ utána csodálkozik, hogy a jó kőművesek elmennek nyugatra és óránként ötszázért szar falat rak és az anyagot is kispórolja! Mégegyszer ideírom saját pénz mehet Kocsisnak, állami ne, sztem. Ezek szerint a legszebb falat rakó kőművesnek is járna kitünti meg a sok lóvé?
"Időben lehetett volna-e jobb esti időpontot választani? Négyszer adták le összesen az M1-s és az M2-s csatornán."

Az MTV a legszűkebb keresztmetszet. Ezt nem rosszallóan mondom - azt már elmondtam a website kapcsán -, hanem egyszerűen az egy tévé, aminek be kell osztani a műsoridejét. Ezért 2 perc, és ezért az időpontok. Egyébként a hírműsorok környezete azért nem rossz ehhez. 500k és 1M között alakult a nézettség.
Na úgy tünik valaki belekotort a az accomba, úgyhogy jelszót változtatok azt re :)

Árpi, az megoldható, hogy ne csak a videókat, hanem a szövegeket is közzé tedd? Inkább olvasnám mint nézném a videjókat : )

Na rohan jelszót változtattni.
Minden megoldható, csak ennyi babramunka nekem most pont elég volt, és ennyit muszáj volt a sorozat kifutásáig. Az eredeti szájttal funkcionális, navigációs gondok voltak, vagyis a címkék/téma szerinti bontás hiánya, valamint a mese és a háttéraqnyag összelinkelésének hiánya, ezeket kellett most sürgősen megoldani.
istvanka,

teljesen egyetertunk, a kinai muvirag igenis szep.
meg a bologatos kutya a hatsoablakban.
ezt nemcsak a kuruc de a blikk is megirta. tehat igaz.

Nem gomes itt az indexen írják az igazat, ezért olvasom én is. Úgyhogy nem értek egyet veled.
a 76os képmesék teljesen korrekt és rendben van (összes maximális belekötés: a rendőr a kintfelejtett táblát elviszi, újat pedig csak a mi biztonságunkért rak ki). elkezdtem visszafelé nézni, de azok már nekem kicsit hm... no mind1, nem én vagyok a célközönség.

az a ronda, hogy fél családom kiment. és ott valahogy az a tapasztalat, hogy ezek a dolgok mind teljesülnek. szépen, egyszerűen, csendesen és nyugodtan. és elfogadnak, segítenek (bár nem is ingyenélni, hanem továbbra is keményen dolgozni mennek oda... csak valahol ezt megfizetik).

várjak a csodára, szorítsam össze a fogam, vagy emigráljak... a gyerekeimnek pedig felejtsem el megtanítani a magyart, a szokásokat és pár kifejezetten jó dolgon és hagyományon kívül mindent? arrafelé ritka a magyar, de általában kilométerekről ki szoktuk szúrni őket. általában a k*baszott antiszociális viselkedésükről, amihez képest a weltschmerz az összes fájdalma együtt is eltörpül, de még a sas fennhordott orra is (ld a 10millió közgazdász/focibíró, de leginkább Mekk Mester országa). jó, nem nagy a minta, de alapvetően az országban minden negyedik ember depressziós, és ugyanennyi a skizoid, diagnosztizálva és kezelve pedig kevés van. az egy bolond százat csinál pedig ilyen sűrűség mellett hatványozottan érvényesül.

Árpád: az keresztény egyházat általában ostorozni szoktad. ha itthon a főbűnöket legalább megpróbálnák kerünli (jóra való restség, harag, torkosság, irigység, kevélység, fösvénység leginkább, a bujaság ezek mellett eltörpül), valószínűleg jobb lenne. az, hogy országos szinten a hét főbűnből hatot szinte a teljes nemzet életvitelszerűen űz, egy kicsit erős. és ez itt most nem a keresztény/zsidó egyház erősítésére felhívás (sőt, mintha a mohamedán vallásnak is része lenne), ezek alapvetően olyan dolgok, amik a huzamos társadalmi együttélésnek kritériumai (azért ezeket hoztam fel, mert minél kevesebb/egyszerűbb a szabály, annál inkább nincs kiskapu). lehetne jönni, hogy dehát ezek [behelyettesíthető akármi]!-al, de ez már inkább emlékeztet a kocsmai verekedésre, avagy úgy kezdődött, hogy valaki visszaütött.

felmerül a kérdés: lesz e lehetőség valaha arra, hogy itt bármilyen épeszűen ember módjára gondolkodó, szociálisan legalább mikroszinten -család, közeli ismerősök, munkatársak- érzékeny generáció felnőjön?
procival egyetértek, vajon egyházszidó bátor bloggoló, aki lerántotta a leplet az arabokról és a keresztényekről mikor rántja le a leplet a ... egyházról?
Re: proci

A hozzászólásodhoz kapcsolódó két régebbi poszt:
index.hu/velemeny/eheti/herder/
w.blog.hu/2007/08/14/re_hol_nemzet_sullyed_el

Nekem még nem aktuális az "emigrálás" a tanulás miatt, de talán nem is lennék képes végleg elszakadani, max. 1-2 évre. Ugyanakkor egyre kilátástalanabbnak látom ezt az országot, Őszöd óta van egy olyan rosszízű politikai hangulat, ami óhatatlanul becsöpög a mindennapi életbe.

Nagyon fontosnak tartom, hogy csökkenteni kellene a munkát terhelő adót, mert ezzel ami most van csak azt érjük el, hogy aki "használható" tudással, diplomával bír, az ha teheti elmegy külföldre, és meg kevesebb embernek kell eltartani az országot... :(
És ez sajnos egy irreverzibilis folyamat..
Javaslom a járdahasználatért 300 ft-os díj bevezetését is, mert a sok tahó ember azt hiszi a járda ingyen van! Meg kell neki tanítani, hogy nem!
Amit nem értek, hogy külföldi tapasztalataim szerint lustábbak és butábbak is mint az átlag magyar (görög, olasz, angol, spanyol tapasztalatok)! Ez az én meglátásom! Valami nagyon nem működik itt!
Istvánka: ezt most hagyjuk, nem ez a lényeg. k*rvára nem a vallás a lényeg, mert kb az összes vallás alapja arról szól, hogy ha kitolsz a másikkal az végeredményben rossz lesz. csak ha ott van mellette a szakrális szint is, akkor talán az nagyobb visszatartó erő. a szektásokat meg hagyjuk, a keresztény szektákról vannak adataim bővebben, ott úgy néz ki a dolog, hogy a parancsok és funkciók egyrészét ilyen olyan megfontolásokból kidobják. vagy megváltoztatnak pár szót, ami akár ellentétes jelentésre is vezethet. még a kétféle fordításból is gabalyodás volt itthon, nemhogy amikor valaki szándékosan kókányol bele a szövegbe.

nonestvolentis: ezért vagyok még én is itthon;> öszöd csak egy csepp volt, nem tulajdonítanék neki akkora jelentőséget, mint itthon sokan, bár tény, hogy katalizátor szerepe volt. a rohamos életszínvonal romlásnak inkább, ami utánna kezdődött. a közhangulat meg mindig is ilyen volt, csak sokak emlékezetében él még a csengőfrász. és hogy kussolj, addig se visznek el.

nem az adót kéne csökkenteni, bár az se ártana. a teljes járulék TBvel együtt 70-75% körül alakul, és ez itt a lényeg. emiatt képtelenség versenyképes fizetést adni az embereknek. úgy meg a diplomást nehéz itthon tartani, ha versenyképes ágazatban van, és nem csak a kevélység miatt kellett a papír.
proci: hát, nem véletlenül lett a finálé-epizód ilyen scifis. nem holnap lesz.
"kb az összes vallás alapja arról szól, hogy ha kitolsz a másikkal az végeredményben rossz lesz"

kivéve, ha a másik, akivel kitolunk, hitetlen/eretnek/gyaur/pogány. mert akkor az jó.
masterblaster 2008.04.25. 15:24:39 Az összes téma, amit említettél. Mintha Ferencünk szóvivőjét halottam volna szájbarágni..
"kivéve, ha a másik, akivel kitolunk, hitetlen/eretnek/gyaur/pogány. mert akkor az jó."

LOL

Azért bizonyos vallások már túlléptek elvileg ezen a szinten.

Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy ha "kitolnak" a másikkal, az jó, amennyiben hitetlen/pogány/stb. ?
pontosan azt, amit odaírtam. szeresd embertársadat, kivéve, ha más vallású, ebben az esetben nem kell szeretni. igen, Jézus elvileg túllépett ezen, csak az egyháznak nem sikerült utolérni őt.
"kivéve, ha a másik, akivel kitolunk, hitetlen/eretnek/gyaur/pogány. mert akkor az jó. "

az már csak utólagos belehaxolás.
Istvánka,

az tipikus, hogy amikor valaki nem tud érvet mondani, személyeskedni kezd.

"sem csak a liberós médiumokból tájékozódna ,hanem pl a kurucról átlátná a dolgokat" Köszi megint tanultam. De jó hogy van kurucinfo is.

"Próbáltál már egyenes falat rakni? Nem olyan egyszerű az" Iges és sikerült is. Elismerem nem olyan gyorsan mint egy mesternek, de ha kellene tudnám.

"megrendelő nem akarják megfizetni aki tud, mert az ilyenek mint te aki életében nem vett téglát a kezébe inkább színházjegyre költ" Úgy van. Nem is házban lakom, hanem híd alatt, de legalább gyakran járok színházba. Most akkor zavarban vagyok. Van szükség a magyarság megmaradásához kultúrára avagy nincsen?

Istvánka: te mint liberális? ne röhögtess már!
Istvánka,

Te -mint igazi liberális- halottál már kereslet-kínálatról? Lehet, hogy gaz dög vagyok, de ha óránként 1000Ft-ért vállalja jó kőműves a munkát, nem fogok óránként 2000-t fizetni. De nem fogok 500-ért szar kőművessel dolgoztatni, mert életem végéig én nézem a ferde falat és nem ő.

De az, hogy elmegy nyugatra több pénzért, pont a kereslet kínálatot támasztja alá. És ha hiszed, ha nem haragszom rá.

Vagy nem ezt írja a kurucinfo? (ma még nem tájékozódtam a hiteles hírforráson)
korrekció

"És ha hiszed, ha nem, NEM haragszom rá. "

kicsit gyorsan írtam és így pont az ellenkezője jött le :-)
Én akkor is liberális vagyok, ha hiszed ha nem.:) Amúgy pedig aki szerint kell fizetni a 300-at vizitdíjat, mert az amúgy sem sok stb-stb az helyettem is befizetheti és tuti megnyugszik a lelke. Sőt a tandíjat is befizetheti. Örülök, hogy sokat jársz színházba, biztos attól gondolod magad okosabbnak. 100 adszor leírom, nincs bajom a kultúrával, színházzal, bértolnokkal csak ne közpénzből. Na ez a liberalizmus!
Istvánka,

nem azért lenne rá szükség mert nem sok, hanem mert fontos lenne tudatosítani, hogy az eü nincs ingyen. Valamint azokat is be kellene vonni a fizetésbe akik most kibújnak alóla. Nem ez az egyetlen mód és kétségtelenül rosszul volt előkészítve.

Nem gondolom magam okosabbnak.

Ne legyen közpénzből? Csak az lesz a baj, hogy a Győzike show eltartja magát, ellentétben a az Operaházi Bánk bán-nal. És melyik az értékesebb?

És mégegyszer: a kereskedelmi tv-k NEM közpénzből mennek. Az, hogy a reklámokon keresztül (=a társadalom többsége fizeti) finanszírozódnak még nem közpénz. Persze ettől még lehet gagyi.
Totya erről elmaradtál?!

Javaslom a járdahasználatért 300 ft-os díj bevezetését is, mert a sok tahó ember azt hiszi a járda ingyen van! Meg kell neki tanítani, hogy nem!
Istvánka,

amivel egyetértek azt nem kommentálom :-)
Aszongya az Istvánka (derék liberális ember egyébként), hogy őneki "nincs baja a kultúrával, színházzal, bértolnokkal csak ne közpénzből. Na ez a liberalizmus!"

Érdekes, hogy az egészségügyi ellátást viszont 100 %-ban közpénzből tervezi megvalósítani, amennyiben pfúj vizitdíj.

És ez akkor micsoda? Merugye liberalizmus az nem lehet...
Többeket olvastam itten elég magasra tekert nyomatékosítóval határozottkodni, hogy "a kormány a saját hibáit ne vele fizettesse meg".

Na most ugye a kormány hibái, amit ma meg kell fizessünk, az a 2001. óta bekövetkezett 30 %-os jövedelem és 40 %-os nyugdíjnövekedés, valamint a szociális juttatások garmadája, amit "a zemberek" kaptak/kapnak kézhez, meg zsebbe. Az ember ilyenkor ugyebár logikusan azt várná, hogy az akkori korból óriási tüntetésekre és "Medgyessy takarodj!" táblával felvonuló tömegekre emlékezzen, mely tömegek a hibázó kormány elkergetéséért küzdenek, és bár nem a legjobb a memóriám, de ilyenekre emlékeznék. Ha lettek volna.
Érdekes még megjegyezni, hogy akkoriban a kormányzó koalíció előrehozott választásokon gondolkodott, annyira népszerű volt.

Végkövetkeztetések:
1./ Kis pénz, kis népszerűség, nagy pénz, nagy népszerűség.
2./ A pénz zsebretétele nagy kussban történik, a visszafizetése meg nagy üvöltözés mellett. Se.

Nem vagyok nagy rajongója az index stílusának, amennyiben a "mindenki hülye csak én nem" attitűd, nem a szívemhez legközelebb álló embertípus sajátja, de most elolvasásra javaslom a
index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/kme080424/
cikk Dzurindáról szóló fejezetét, melyből kiderül, hogy a puliszka mellett a knédli sem robban. Ellentétben a gulyással.
"Az üzletember szerint a közigazgatásban, az egészségügyben és az oktatásban nincs is reform, csak maszatolás; az elmúlt években egyetlen sikeres reformra futotta, mégpedig a haderőreformra.

Demján szerint a Fidesz rendezett állapotban adta át az országot 2002-ben, a párt bűnéül azt rója fel, hogy kormányzásuk négy éve alatt egyetlen társadalmi alrendszert sem alakítottak át. Az üzletember szerint a bajok a két száznapos programmal kezdődtek, amelyek az ország eladósodásához vezettek, de a dolgokat 2004-ben és 2005-ben még rendbe lehetett volna tenni."
Demján Sándor


www.fn.hu/makro/20080212/demjan_eu_legszegenyebb_orszaga/

Vakapád, természetesen igazad van. A jelenlegi helyzet minden kétséget kizáróan a 7 évvel ezelőtti kormányzás szükségszerű következménye.

Semmi köze nincs a dolognak Medgyessy Péter száz napos programjához, vagy Gyurcsány-"két évig úgy kellett csinálom, mintha kormányoztam volna" Ferenchez, hogy az átgondolt reformkoncepciót végrehajtó hiteles kormányzásról ne is beszéljünk.

Az igazi megoldás természetesen most következik, Magyarország új aranykora a következő két éves kisebbségi kormányzásban fog kicsúcsosodni.


Csak én vagyok hülye, hogy erre nem magamtól jöttem rá, de hála neked, megvilágosodtam...
karesz !

és ezzel a cikkel mit kellene kezdenie a liberálisoknak ?
erőspista 2008.04.25. 22:02:26
"és ezzel a cikkel mit kellene kezdenie a liberálisoknak ?"

hogyhogy mit?
elolvasni, magukba szallni!
es privatizacio helyett allamositani!

de legalabbis abbahagyni azt a kommunikaciot, hogy a verseny jo!
stb
Istvánka 2008.04.25. 19:13:56
"Amúgy pedig aki szerint kell fizetni a 300-at vizitdíjat, mert az amúgy sem sok stb-stb az helyettem is befizetheti és tuti megnyugszik a lelke."

hogy ugy mondjam nekem nem nyugszik meg a lelkem.
akkor nyugodna meg ha mindenki rendesen fizetne az adot es elfogadnanak egy olyan egyszeru elvet, hogy aki igenybe vesz egy szolgaltatast az fizseesen...
(nem a nagykalapbol, mert az elidegenedett)
"es privatizacio helyett allamositani!"

esetleg eladni a földet annak, aki meg tudja művelni. ezalatt a tőkést értem.
proci 2008.04.25. 17:32:26

"nem az adót kéne csökkenteni, bár az se ártana. a teljes járulék TBvel együtt 70-75% körül alakul, és ez itt a lényeg. emiatt képtelenség versenyképes fizetést adni az embereknek."
olyan keveset ugyse tudunk fizetni mint a kinaiak... i.e. sose leszunk 'versenykepesek'!

"úgy meg a diplomást nehéz itthon tartani, ha versenyképes ágazatban van,"
viccelsz?
pont az a gond, hogy a magyar munkaero nem mobil. orszagon belul se,
de kivulre meg kevesbe! nyelveket se tudunk, es ha annyian elmentek volna amennyien fenyegetoztek, mar kiurult volna az orszag, orvosbol mindenkeppen.

"esetleg eladni a földet annak, aki meg tudja művelni. ezalatt a tőkést értem."
pontosan...!!!

de talan nem eleg olyannak eladni, aki meg tudja, meg tudna muvelni...esetleg olyannak kene aki meg is muveli...

kulonben ugy jarunk mint az Ikarus-szal.
a Renault-Iveco tulajdonos nem akarta, hogy legyartsuk az orosz piacra az igenyelt buszokat...
Egyet láttam ezekből a Budapestes hülyeséget na azután Demsky is megnyalta volna mind a tíz újját :D:D:D
amúgy mik ezek a cikkek a nol-on ? Felvették TGM-et "szakérteni" :)


Azért Karesz gondolom képben vagy olyan történetekkel is, mint a kolhozosítás Sztálin alatt (fél Ukrajna halt csak bele kb.) vagy, ha jól tudom Rákosival szemben ez is része volt az elégedetlenségnek.
De veheted Észak-Koreát is, ahol nem győzik revolverezni a világot az atomjukkal, hogy kapjanak enni valamit, mert ők, meg az elődjeik is olyan rohadtul jól összehozták a verseny nélküliséget. Kösz, de én nem kérnék belőle, te meg olvasgass mondjuk Észak-Koreáról, ahogy a tehészarból túrják ki azt a kevés kukoricaszemet, ha találnak benne egyáltalán.
igen, Carnivora, akkor is beböffentetted ide, hogy "budapest-propaganda". kérdeztem, hogy mégis mit jelent nálatok hülyéknél, hogy "budapest-propaganda", de emlékeim szerint nem sikerült kifejteni. olyasmi lehet, mint a széljobbon a judapestezés?
"esetleg eladni a földet annak, aki meg tudja művelni. ezalatt a tőkést értem."

Ezzel csak az a baj, hogy jogi szemely nem birtokolhat megmuvelesre alkalmas foldteruletet. (Orok hala az MDF-nek.)
A berlessel meg az a baj, hogy 100 hektar alatt nem erdemes termesztessel foglalkozni, igy kb. 50-100 1-2 hektaros teruletet kell kiberelni. Na ezt kepzeld el magyar viszonyok kozott milyen szep kivitelezheto.

A legjobb az volt, amikor a foldre valo licitnel, a TSz-ben dolgozo 6. volt a randsorban, mig a csaladi vallalkozo meg a helyi lakos az elso ketto. Csodas!

Egyebkent meg eddig eleg keves EU-s ceg jelezte, hogy majd 2011 utan (foldliberalizacio) jonnenek ide foldet vasarolni/befektetni/termelni.
OFF

Ez itt az igazi sztori: index.hu/politika/belfold/kapkekstotz0/
(mármint nem maga a cikk, hanem ami anyagot ezek begyűjthettek innen-onnan)

Kíváncsi vagyok, hogy mi lehet még Kapolyi tarsolyában. Vén komcsi, de nem hülye...

az urak a tokaji beszédre vadásznak nagy erőkkel. izgalom, feszültség, thrill! vajon milyen hang- és képfelvételeket táraztak be 2010-re? és van-e valami az őszödinél potensebb doksi a jobb sarokban? jó lesz a műsor.
ON

Demján keserű viccében nagyjából benne van minden:

"Két ember megy a sivatagban, egy magyar és egy környező országbeli. Meglátják az oroszlánt, mire a szomszéd országbeli atyafi lerúgja a cipőjét, és sietve felhúz egy futócipőt. Így szól erre a magyar: „Te meg vagy őrülve? Mit csinálsz? Az oroszlán úgyis gyorsabban fut, mint mi.” Mire a másik azt feleli: „Nekem nem az oroszlánnál kell gyorsabban futni, hanem nálad”"

www.fn.hu/makro/20080212/demjan_eu_legszegenyebb_orszaga/
"vajon milyen hang- és képfelvételeket táraztak be 2010-re?"

Csak a pontosság kedvéért: 2008-ra, de legkésőbb 2009-re... 2010 úgy fog ránk köszönteni, hogy addigra már rég túl leszünk a következő száznapos, vagy addigra kiderül, hogy Igazember időnként blöfföl.

(Nem értettem anno, hogy közjogilag hogy akarják kivitelezni az előrehozottat, oszt' lám. Egyszerű ez, mint egy gátszakadás. Elég egyetlen kritikus helyen lévő átázott homokzsák, és oda egy fél megye, mindent visz a víz.)

"Magyar diszkósok, magyar gazdák, magyar melegek, zsidók és cigányok, szevasztok!"

Nane. Pont így? És pont ők? Ezt muszáj volt?

De ami a KO: "Ők együtt a magyarok"

LOL!
Kedves vakapad,
te összehasonlítód az egészségügyet, a színházzal meg a bértolnokokkal, ez nem semmi. Az egészségügy kockázatközösség, mert ha rákos lennél, akármennyit is loptál nem bírnád megfizetni a kezelést és véged, nehogy már ezt hasonlítsd a színházban bohóckodó sasjózsikhoz, szedd már össze magad! A színház nem létszükséglet, pláne nem az a politikai szar.
Istvánka,

mint este írtam: egyetértek a színház nem létszükséglet. Csak az lesz a bibi, hogy a Győzike show majd el tudja tartani magát (és még a Sas Józsi is bármennyire pocsék), de a Bánk bán és az Ember tragédiája nem. Az jó lenne?

Vagy a kultúra nem segít a magyarság megmaradásában (amelyért oly sokat sírnak jobboldalon)?

Neked csak az alapvető létfenntartás az érték: étel+egészség+biztonság? Még nem jutottunk túl ezen a fázison?
Istvánka,

de felőlem leválaszthatjuk a létfenntartáson felüli funkciókat a közpénzről, természetesen az adóterhelés csökkentése mellett.

Szerinted ki fog rosszul járni?
T nve!

1./ Hát igen. Demjánt ismerjük. Ő a Demján, és az elég. Amit mond, az aztán meg van mondva. Nem fogom megint leírni, amit már sokszor leírtam, talán csak annyit, hogy az Orbán kormány alatt elfogyott a képzetlen, de olcsó munkaerő, maradt helyette a képzetlen, de drága. Ezeket a nyugdíjba/rokkantnyugdíjba menekült, tartós munkanélküliségbe zuhant embereket tartom/tartjuk el most. Hogy a kormányátadáskor olyan 600 milliárdos csontváz esett ki a szekrényből (gázár, lakásépítési kedvezmények, stb.) az már csak hab a tortán, ahogy az is, hogy megoldani nem oldottak meg semmit, ezzel a gazdaság irányát hosszú időre kijelölték, Medgyessy pl. kényszerhelyzetbe került. Demjánnak (és a közgazdászoknak) egyébként igaza van, tessen a FIDESZ-hez fordulni az az általa javasolt tevékenységek akadályoztatásának megszüntetése érdekében.

2./ Az azért nem semmi, hogy amit ott konkrétan írtam, azt úgy appercipiáltad, hogy én az Orbán kormányt hibáztatom, ilyen tökéletes félreértést ritkán lát az ember. Na persze hibáztatom, de az a hozzászólás véletlenül pont nem erről szólt. Abszolúte nem.
T. Istvánka!

Akár hiszed, akár nem, tudom mi a kockázatközösség. Jelenleg például az, hogy az ország lakosságának 35 %-a fizet TB-t, és 100 %-a használja az egészségügyet. Korlátlanul. Odáig már eljutottunk, hogy legalább TB kártya nélkül nincs kiszolgálás, és nem is értem, hogy miért nem lett ez ellen utcára vezényelve a nép.

Érdekes lenne egyébként a liberalizmus (no támogatás) bevezetése a színházakban, a komolyzenében, és minden egyéb ilyen politikai szarban, mikoron is minden sarkon a Csárdáskirálynőt meg a Macskákat játszanák, meg Brahms magyar táncait rap-es feldolgozásban, ugyanis a színház tényleg nem létszükséglet, csak a színészeknek, rendezőknek, meg egyéb ilyen kultúrmocsokkal foglalkozó embereknek. Rétegigény kielégítésére közpénzt nem adunk, csak a tömegigény által úgyis eltartott dolgokra van szükség.

Na e za zigazi liberalizmus. Ugyebár.
Karesz, Charlie 2008.04.25. 21:53:53
Nem semmi, hogy valaki 2008-ban Europa közepén visszaállamosításban lássa a megoldást.
Miért van az az érzésem, hogy Te nem igazán tapasztaltad meg a szocializmust? Éltél már egyáltalán a rendszerváltás idején? Mert ha kipróbáltad volna, milyen a tervgazdaság, nem írkálnál ekkora baromságokat.
"Nem semmi, hogy valaki 2008-ban Europa közepén visszaállamosításban lássa a megoldást. "

Sokan a bankrendszer államosítását például egész reális lehetőségnek tartják.
( pl. Soros is.
www.georgesoros.com/ )
vakapad,

hányan nézik meg Az Ember Tragédiáját? Nem sokan, nem kell.

hányan nézik meg a Bánk bán-t? Nem sokan, nem kell.

hányan vesznek Arany János verseskötetet? Nem sokan, nem kell.

hányan nézik meg a Macskákat? Alig lehet jegyet kapni, ergo ez igazi kultúrális érték.

hányan hallgatnak rap "zenét"? Rengetegen, tehát a trágárság érték lett.

hányan veszik Dan Brown könyveit? Millióan, tehát az az igazi kultúra.

Hol itt a hiba? Hogy pár mitugrász szerint mégiscsak a magyarság alapvető értéke a Tragédia, Bánk bán, Arany János? Kit érdekel, tartsa el a piac.

Liberalizmus a'la Istvánka.
Az államosítás még soha semmi jót nem szült. Bankrendszer visszaállamosítása? Miért is?

Istvánkának meg halvány fogalma sincs róla, mi az a liberalizmus.
A jelenlegi világgazdasági problémák abból adódnak, hogy a bankok az üzletkötők javadalmazáshoz kötött teljesítménykényszere miatt olyanoknak is folyósítottak kölcsönt (a többieknek már mind volt kölcsöne), akik nem tudták/tudják visszafizetni.

Magam úgy gondolom, hogy az államosított bankok még több ilyen embernek adnának kölcsönt, mert ott (lévén az állami vállalat tönkremehetetlen) a teljesítménykényszer ugyanúgy működne, de az ezt a magánbankoknál valamennyire azért korlátozó védekezési kényszer nem. Ebből következően szerintem állami bankok esetén a zuhanás ugyanígy alakult volna ki, csak a mélysége nagyobb lenne valamicskével.
"Az államosítás még soha semmi jót nem szült. Bankrendszer visszaállamosítása? Miért is?"

Mert a bankok egyre egzaktabb feladatokat látnak el, egyre megmerevedettebb struktúrákkal.
Egy jó ideje már nehéz hatékonyságnövekedésről beszélni, pedig pont ez lenne a verseny célja.
(A hitelezési gyakorlattól eltérés pedig rendszerint katasztrófákhoz vezet, ami egyébként is állami beavatkozást igényel)

A "termékfejlesztéseik" többet ártanak, mint amennyit használnak.
A jegybank jelenleg is állami, anélkül használhatatlan káosz lenne az egész, tehát az erősen túlszabályzott keretek nélkül a bankrendszer simán elszállna, ha magára hagynánk.

A piaci folyamatok ciklikussága most is rendszeres (egyébként előre jelzett) pénzügyi válságokhoz vezet, hiába az állami szervek figyelmeztetése. A jelenlegi bankrendszer ha nem is mindíg okozója, de megfigyelhetően mindíg mélyití a válságot. (pl. irreálisan megdráguló beruházási feltételekkel, mint napjainkban)

A piacra hagyott pénzintézetek még akkor is tulsúlyozottan veszélyes szereplők, ha mindenki mindent jól csinál, mert a piaci automatizmusok beindulása helyett a bankrendszerben pont az ellenkezőjére lenne szükség. Túl sok idő és fölöslegesen nagy áldozat arra várni, hogy erre a piac magától jöjjön rá.
(persze rájön, csak nagyon lassan)

Soros honlapján találsz egy kb. 1 órás interjút (ápr. 4), ott beszélt többek között erről is.
T. vakapad

"az államosított bankok még több ilyen embernek adnának kölcsönt,"

Pont fordítva.
T. Kiemelt Hozzászólás! (annyi pontot nincs kedvem leírni)

1./ Az egzakt jelző helyett szerintem jobb a komplikált.

2./ A Nemzeti Bank azért állami tulajdonú, mert jegybanki feladatot lát el, ami messze más, mint a kereskedelmi banki feladat.

3./ A piaci mechanizmusok valóban nem tökéletes szabályozók. Jellegük PI (arányos, integráló) a kívánatos PID szabályozás helyett, amiben a differenciáló tag is benne van. És bár mindenki figyeli a trendeket, csak nagyon okos és nagyon sok információval (ipari kémkedés, politikai kémkedés) bíró piaci szereplő tudja a differenciáló tag ismeretében irányítani a működését, a fenti feltételeknek meg csak borzasztóan kevés cég felel meg, magyarán a ciklikusság, azaz az időnkénti egyik irányban való túllendülés (amit majd követ a másik irányban való túllendülés) nem zárható ki a rendszerből.
Hogy érthetőbb legyek, ha például a repce ára felmegy valamely ok miatt (pl. biodízel), akkor mindenki elkezd repcét vetni mindenütt, és gyorsan eljutunk oda, hogy túl sok lesz a repce, aminek következtében leesik az ára. Akkor mindenki abbahagyja, és kezdődik az egész elölről.
Ezt a ciklikusságot egy világkormány iszonyatos mennyiségű információt feldolgozó számítógépparkkal és fantasztikus képzettségű, óriási létszámú személyzettel el tudná ugyan hárítani, de ennek realitása jelenleg nincs. Történt ugyan ilyesmire kísérlet (a szovjet tömb országaiban), ami látványos gazdasági kudarccal végződött, fenti okból javasolnám, hogy ezzel még egyszer ne kísérletezzünk.

Majd ha lesz világkormány, melynek a fenti információfeldolgozó kapacitás birtokában hozott döntéseit a Föld teljes népessége végrehajtja, majd akkor. Addig semmi értelme.

Nopersze lesz ilyen, de azt az unokáink se fogják megérni.
T. K. H.!

Ezt a pont fordítvát valahogy indokolni kéne, addig nem tudok vele mit kezdeni.
A piaci folyamatokra valóban jellemző a ciklikusság, csakhogy a hullámzás átlaga felfelé vezet, egyre fejlettebbek a termékek, átlagban egyre magasabb az életszínvonal. Gazdasági visszaesés után a fejlődés tovább vezet, mint ahonnan a recesszió elindult.
Állami struktúra esetén talán valóban nem ilyen erős a mozgás -bár ott is van- de nincs is fejlődés, legjobb esetben is csak az marad, ami volt, de mivel nincs verseny, nincs fejlődés sem. Érdekeltség hiányában leáll mindenfajta innováció, a bürokrácia becsontosodik, teret nyer a korrupció, nem változik semmi. Gondolom nem kell példákat sorolnom, hova vezet ez.
Ez a válság nem volt komoly hatással a világgazdaságra, ilyen alapon a gazdaság bármelyik ágát államosítani lehetne.
Minden tiszteletem Soros Györgyé, de nem értek vele egyet, ágyúval lőne verébre.
Lehet javítani a szabályozáson, jobban odafigyelni az emberek felvilágosítására, de államosítani azt nem szabad.
T. vakapad

"T. Kiemelt Hozzászólás! (annyi pontot nincs kedvem leírni)"

copy-paste?

"Az egzakt jelző helyett szerintem jobb a komplikált."

És egzakt. (Így együtt.)
A komplikáció alól nem ártana egy kis mentesítés. Megmaradna nekik pl. az ügyfélszolgálat. Az is nagyon szép feladat. Még ha elbasszák az se olyan nagy baj.

"A Nemzeti Bank azért állami tulajdonú, mert jegybanki feladatot lát el, ami messze más, mint a kereskedelmi banki feladat."

Ha megszüntetnéd a jegybankot, akkor a szerepét valószínüleg egy erős bank venné át, mindenki megelégedésére. A bankrendszer igényli a központi irányítást, ahogy írod: a világkormányt.
A kereskedelmi bankok viszont bármilyen szépnek mutatják magukat (ilyen ROA-val szépek is), szeretnek beleszarni a palacsintába, és akkor azonnal mennek sírni az államhoz. Fordított esetben viszont azt mondják: mi köze az államnak az én tulajdonomhoz?

Egyébként nekem úgy tűnik, te valami különlegesen nehezet reggeliztél, hogy szovjet tömbről vízionálsz. Ez igen korlátolt ismeretekre vall. A bankrendszer esetében az a helyzet, hogy a kereskedelmi bankok a látható, ajánlott megoldások ellen is tiltakoznak (lásd CDS-ek nem létező tranzparenciája), nehogy romoljon a jövedelmezőségük. Ezt teljesen meg lehet érteni, én is ezt tenném, a profit az profit, csak sajnos mi isszuk meg a levét, és ez már nagyobb baj.

Az esetleges államosítás bankrendszer esetében azt jelenti, hogy törvényekkel közös érdekünk csökkenteni a kereskedelmi bankok mozgásterét.
Ez sajnos a profitjuk csökkenésével is jár, ami a magántőke kivonulását is eredményezheti, ami akár odáig is mehet, hogy az állam lenne kénytelen működtetni a kevésébé jövedelmező részeket (na itt van a bűvös szó: államosítás), de könnyen elképzelhető hogy ezzel a cserével globálisan többet nyernénk, mint amennyit vesztenénk. Tehát ha a magántőke majd azzal riogat, hogy kivonul a bankrendszerből, mert nem éri meg neki és akkor lesz itt nemulass, majd meglátjuk az apokalipszist, az nem feltétlenül rossz.
Teccik érteni?
"Ezt a pont fordítvát valahogy indokolni kéne, addig nem tudok vele mit kezdeni."

"Magam úgy gondolom, hogy az államosított bankok még több ilyen embernek adnának kölcsönt, mert ott (lévén az állami vállalat tönkremehetetlen) a teljesítménykényszer ugyanúgy működne,"

Szó sincs teljesítménykényszerről.
Kiemelt HSz,

a kereskedelmi bankok valóban szeretnek az államhoz rohanni, mert a politikusok rászoktatják őket.

Ld: most USA. Emberek nyakló nélkül vettek fel jelzálodhitelt, abban a hitben, hogy csak jó idők lehetnek. Most meg sírnak, hogy "elvesztik az élet munkáját". Gyáva politikusok (hja ott is van választás és ez a szavazta pont annyi mint Sorosé) meg egymást licitálják túl, hogy miben mentesítsék az embereket a rossz döntéseiktől.

Ha egyszer kicsiben hagyták volna bedőlni egy bankot és néhány ezer embert...

Most tényleg nem lehet hagyni, de ez azért van mert az egész rendszert rászoktatták arra, hogy úgysem lesz nagy gáz.
Dehogy nincs teljesítményszer, csak nem úgy, ahogy piaci viszonyok közt lenne. A vezetőségben előírnának egy számot, mint az elérendő célt, amit majd jól lehet kommunikálni, hogy lám, milyen jól fejlődik így is a gazdaság, milyen jól megy az embereknek. Ezt a tervszámot aztán tűzzel-vassal kicsikarnák, és mivel a bürokráciában természetszerűleg elkenődik a felelősség, a sor végén álló ügyintézők adnák is a hitelt mérlegelés nélkül. Maximum a fizetendő csúszópénz mértéke szabályozná valamelyest a kiáramlást.
A szocializmus pontosan így működött, ebből nem kérek többet, ha egy mód van rá.
masterblaster

"Ez a válság nem volt komoly hatással a világgazdaságra"

Reméljük!

", ilyen alapon a gazdaság bármelyik ágát államosítani lehetne."

Nem a gazdaság bármely ágáról van szó.
Mondj még egy hasonló súlyú szektort, ami ennyire könnyen felborítja a rendet.
KHSZ

...mezőgazdaság és élelmiszeripar...
KHSZ,

azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a kommunizmusban kétféle mg-i koncepció működött:

- Rákosi: totális államosítás és padlássöprés. Ennek ellenére volt élelmiszerhiány

- Kádár: a háztáji (magángazdaság) engedélyezése. Nem is volt Mo-n élelmiszerhiány.
totya

A mezőgazdaság messze nem ennyire koncentrált. A bankrendszerben egy néhány 100 milliárd dolláros hiány óriási balhét generált. A mezőgazdaságban erről szó sincs.
Képmese
Mottó: Nem mese az, gyermek!

Szóval az úgy volt, hogy a kormány elgondolkodott azon a nem valami bonyolult tényen, hogy az emberek sokkal jobban megértik a "sarc", "népnyúzás", "elvonták a pénzt a ...-bólből" (tetszés szerint behelyettesíthető ágazat) szavakat, mint az általam is sűrűn alkalmazott "Tetszik tudni az azért van..." és itt egy hosszas magyarázat következik.

A emberek (jobb esetben) belekezdtek a magyarázat elolvasásába/meghallgatásába, de egy idő után elvesztették a fonalat, és azt mondták, hogy "Tessen nekünk egyenesen megmondani, igen, vagy nem! Fekete, vagy fehér! És hol a lóvé? Olvassa a rohadtrosseb az elmefuttatásukat!"

Miután a kormány ezt megértette, úgy gondolta, hogy nem az emberek gondolkodásával van a baj, hanem az ő kommunikációja rossz, ezzel aztán néha nyilvánosan ostorozta is önmagát, mert az volt a meggyőződése, hogy az embereknek a nem annyira bonyolult dolgokat (végül is) (valahogy) el lehet magyarázni (a kormány tévedett, súlyosan, vaskosan, de ezt most hagyjuk). Fenti okból próbálkozott néhány egyszerű összefüggés megfogalmaztatásával, melynek nép elé tárásától azt remélte, hogy a politikája érthetővé, vagy legalábbis érthetőbbé válik, illetve talán eljut odáig, hogy az egyszerűbb összefüggések ellenére a nép számára még nem eléggé világos dolgokra a nép majd rákérdez, és ő lelkesen kifejtheti részletesebben és pontosabban, hogy mit is akar, és miért csinálja ezt vagy azt, ahelyett, hogy amazt csinálná.

A könyvben, brosúrában való kiadást elvetette, mert az gyanús, nyilván fényezik magukat, gondolta volna a nép, és olvasatlanul vágja bele egyenest a szemétkosárba. Hát akkor hol juthat el a néphez a leginkább, kérdezte önmagától a kormány, és válaszolt is rá: hát a televízióban! Régen könnyű dolga lett volna, lévén egy adó, de manapság ez már nem így van, megtekintvén tehát a nézettségi statisztikákat, rájött, hogy a Barátok közt közepe lenne a legjobb, mikor valaki éppen úgy gondolja hogy a másik igen, de közbe pedig nem, és ebből sok mulatságos és szívszaggató kalamajka keletkezik. Na ekkor megszakítva az adást kellene a reklámblokkba benyomni az eltervezett rövid, de velős filmecskét. Viszont ez mégse jó, gondolt bele a kormány, mert az emberek először is agyilag nem erre vannak beállva, másodszor a sírás és/vagy nevetés miatti könnyeik zavaró hatása miatt úgyse látnának belőle semmit. Maradt a királyi TV, ezt egyszerűbb és olcsóbb is volt elintézni.

Szóval filmecske. Legyen rajzfilm, az illik a rövidségéhez (hosszú nem lehet, hiszen pont ezt akarták elkerülni), és annak úgysincsenek képi korlátai, bele lehet rajzolni bármit, amit akarunk. Fel is kértek egy embert, aki megírja, meg egy másikat, aki megrajzolja (sajnos fizettek nekik, ahogy a munkáért szokás, ebből aztán sok bajuk lett, de ez most nem tartozik ide). El is készültek, le is vetítették. Eddig jó - gondolta a kormány. Amilyen hülye.

Ezekkel az ismeretterjesztésekkel mindig az a baj, hogy aki nézné ezeket, az már tudja (kezdek leszokni a Discovery Channel meg a National Geografic, stb. szigorúan egy órára elhúzott, szövegében ismétlésekkel teletűzdelt, az amerikai néző szellemi színvonalára primitivizált, bombasztikusra meg horrorisztikusra kicsicsázott műsorairól) akinek meg tudni kellene, az nem nézi. Ráadásul a képi megjelenítés a (nem tudom, miért) kapkodó, a szöveg meg (akármilyen jól is lett légyen megírva) információsűrűségét tekintve sok, ami a népagyat illetően rázúdulásjellegű, és akkor katt (ha véletlenül a megcélzott réteg 2 - 3 tagja nézte volna). Egy mondatra kellett volna kihegyezni mindegyik darabot. Nem többre. Sajnos.

Most egy kicsit fölvágós rész következik. Egy nagy író írja valamelyik könyvében:
"...a buták egyébként azért nem szeretik az okosokat, mert nem tudják, hogy azok mit miért csinálnak, és állandó félelemben élnek, hogy abból káruk származik. Ráadásul el se lehet nekik magyarázni, mertmivelhogy buták."
Az utolsó mondaton van a hangsúly. Na.
masterblaster

"A vezetőségben előírnának egy számot, mint az elérendő célt, amit majd jól lehet kommunikálni, hogy lám, milyen jól fejlődik így is a gazdaság, milyen jól megy az embereknek. Ezt a tervszámot aztán tűzzel-vassal kicsikarnák,"

Ez hülyeség.
A Norhern Rock-ot fél éve vette át az állam, teret hagyva arra, hogy a jövőben más bankokat is átvegyen. Nincsenek tervszámok, és nem is lesznek, így semmit nem kell túlteljesíteni.
Egyébként a piac már tiltakozik is, mivel a Northern Rock valószínüleg nem kevés ügyfelet tud majd elszippantani a magán kereskedelmi bankoktól.
A britt kormány enged, a bank valószínüleg nem marad állami.


totya

"Most tényleg nem lehet hagyni, de ez azért van mert az egész rendszert rászoktatták arra, hogy úgysem lesz nagy gáz."

Így van. Ezért kell a jelenleginél komolyabb állami szabályozás.
Hiába lobbiznak a bankok ez ellen, ha nincs lóvé a bizniszben, akkor inkább szálljanak ki, ne a kockázatokat növeljék.
KHSZ,

akkor a gond a koncentráció miatt van? Azzal egyetértek. Bármely iparágban a túlzott koncentráció ide vezethet.

Lehet, hogy államosítás helyett ez a megoldás? Limitálni valamilyen módon a bankokat? Ügyfélszám, mérlegfőösszeg, tranzakció típus (pl vállalati ill lakossági ügyletek)...

Ez ugyanúgy eredményromláshoz vezetne az tuti, de a növekedő verseny révén ennek egy része ellensúlyozódna.
KHSZ,

"Ezért kell a jelenleginél komolyabb állami szabályozás.
Hiába lobbiznak a bankok ez ellen, ha nincs lóvé a bizniszben, akkor inkább szálljanak ki, ne a kockázatokat növeljék"

Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Az állam szerepe a szabályozás. Mindenkire egyformán.
totya

Igen. Ilyesmiről lenne szó.

Jó lenne elkerülni a farok csóválja a kutyát effektust, amit a benkrendszer sajnos rendszeresen bemutat.
KHSZ

egyetértünk, de ez nemcsak a bankrendszerben káros. Minde szektorban oligopólium nélküli verseny lenne az ideális. Az utóbbi időben nagyon elrohant a világ a oncentráció irányába. Pl: mosóporok: P&G, Henkel, Reckitt&Benckiser lefedi a piack több mint 90%-t. Ok, hogy ez "csak" mosópor, de nem vagyok meggyőződve a tisztességes versenyről. Ahol 3-4 játékos van (ld autópálya tenderek) ott könnyű leosztani a lapokat. Ahol 10, ott sokkal nehezebb (mindig ott a veszély, hogy aki nem kap jó lapot borítja az asztalt).
totya

Így van.
Nagyon ritkán olvasok cégek osztódásáról, kisebbek felvásárlásról viszont rengeteget.
Nyilván a felvásárolt cégek helyébe elvileg jöhet új, de valószínüleg még nehezebb dolga van a piacralépést illetően, mint a felvásárolt elődjének.
T. ( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.26. 12:35:25 (legyen copy-paste)

1./ Az egzakt az pontosan meghatározottat jelent. Nem tudom, hogy jön ez ide:
"Mert a bankok egyre egzaktabb feladatokat látnak el, egyre megmerevedettebb struktúrákkal."
Egyébként a bankok nem annyira (valakitől kapott) feladatokat hajtanak végre, hanem saját jószántukból pénzügyi műveleteket végeznek. Ez nem ügyfélszolgálat, hanem szolgáltatás.

2./ A jegybank feladata a monetáris politika, és nem a pénzügyi műveletek, Ezt, gondolom, semelyik állam se engedné szabadjára, megszüntetvén a saját jegybankját, még ha át is venné a feladatát egy nagy, magántulajdonú kereskedelmi bank "mindenki megelégedésére"(???). Szóval ne államosítsunk, hanem adjuk át a jegybanki szolgáltatást IS a magántőkének?

3./ Nem emlékszem rá, hogy kereskedelmi bankot (akár beleszart a palacsintába, akár nem) az állam bármikor fogadott volna, ha sírni jött hozzá.

4./ Én nem vízionáltam szovjet tömbről, hanem azt mondtam, hogy a központi (állami) irányítást már kipróbáltuk egyszer mindenféle vízió nélkül, és ha jól emlékszem, az a szovjet tömb országaiban létezett. Tényleg, mi volt nálatok a reggeli?

5./ Érdekes törvények lehetnek, amikkel csökkentenénk a kereskedelmi bankok mozgásterét. A "Zs" betűvel kezdődő nevűeknek nem adhatnak kölcsön? Vagy valami ilyesmi?

6./ Szóval megtiltanánk nekik sokmindent, erre ők rövid riogatás után kivonulnának, és akkor visszajönne az áldott OTP korszak. És hogy szerinted ez nem is lenne annyira rossz. Aha. teccem érteni. De lehetőleg ne próbáljuk ki.

7./ Szóval teljesítménykényszerről nincs szó. Azaz az állami irányítás legszebb hagyományai. Nem adnak kölcsön, hát nem adnak. Majd fizetik az alkalmazottakat, a fűtést meg a világítást az adózók, ahogy a boldog szovjetérában. Nem rossz. És én még azt hittem, hogy komoly...
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.26. 13:11:33

Angliában. Fél éve. Egy kis bankot a sok közül.
És ez alapján arra következtetsz, hogy ez pont így működne Magyarországon, a teljes szektor államosítása után, hosszú távon is. Elég merész következtetés ez, nem?

Kedves Árpád!

Szívesen letölteném az egészet, de amit találtam (WMV és FLV), az nagyon rossz minőségű, és zárt formátumú.
Kérlek, tedd elérhetővé az epizódokat valami normális formátumban és minőségben.

Köszönöm!
N.E.L.

"A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat."


Végre!
T józan'!

Azt hallottam, nem volt kötelező nézni, ráadásul nálunk például 74 csatorna van, és azt hiszem, másfelé se sokkal kevesebb.

Fentiekből következően a hozzászólásodból nem annyira a produktum megtekintéséből eredő negatív esztétikai élmény (gondolom, nemigen néztél meg belőle akár egyet is), hanem jóval inkább a tudatlansággal vegyes rosszindulat sugárzik. Kissé szemfájdítóan.
Jól látjátok itt a fórumon. Nem kellene szerintem a színházakat támogatni sem a színészeket. Ha csak azon emberek fele elmenne színházba, ahány a fórumokon a rendszeres színházbajárásával bizonygatja, hogy neki van igaza és milyen kútúrált nem is kéne állami pénz. A sok kőgazdag ember, miért nem támogatja a színházakat? A rengeteg ellopott közpénzből jutna oda is. A szegény adózó ember akinek 11 óra munka után se kedve se pénze színházasdira támogassa Gálvölgyi luxuskiadásait. NANE!
T. vakapad

"Szóval megtiltanánk nekik sokmindent, erre ők rövid riogatás után kivonulnának, és akkor visszajönne az áldott OTP korszak."

Milyen volt az OTP korszak?
Mit emelnél ki,ami miatt fóbiád van tőle? (Konkrétan a bank működése érdekelne, nem az hogy puha székbe ültettek-e. Pazarló volt? Korrupt? Csúszópénzért adták a hitelt?)

Mint írtam az államosításnak számtalan módja van, és te (illetve sokan) valami megkövesedett görcs miatt mindíg egy rosszul működő kommunista állami vállalatra gondoltok. Ennél azért bonyolultabb kérdés ez.

"Szóval teljesítménykényszerről nincs szó."

Nincs.

"Azaz az állami irányítás legszebb hagyományai. Nem adnak kölcsön, hát nem adnak. Majd fizetik az alkalmazottakat, a fűtést meg a világítást az adózók, ahogy a boldog szovjetérában. Nem rossz. És én még azt hittem, hogy komoly..."

Jól hitted, az ötlet nem tőlem származik, és még csak nem is Soros-tól.
Miből gondolod, hogy az államnak ki kellene fizetnie olyasmit, amihez semmi köze?
Próbálj meg egy bankrendszert a mainál több rétegben elképzelni!
Az ügyfélszolgálatok ugye eleve magánkézben maradnának, tehát ha valahová nem megy ügyfél, azt szépen bezárják, ha a tulajdonos úgy dönt.
Többek között a lakossági hitelek osztályzása (is) lenne egy automatikus, a kereskedelmi bankoktól független, központosított, ugyanakkor transzparens folyamat.
Megy az adat, jön a válasz.
Ha nincs bejelentett munkahely, akkor nincs hitel, hiába ígéri meg a drága ügyfél, hogy van neki bőven illegális jövedelme, és tudja törleszteni a hitelt. A bank saját hatáskörében ne bírálgasson kénye-kedve szerint, mert nem a saját pénzével játszik!

Jelenleg a bankok innovációja sajnos harmatgyenge, leginkább épületek feldíszítése, marketing, és az állami szabályozás törvényes (de azért barátságos) kijátszása körül forog. És ez remekül működik, mint innováció...
Nyilván a világ folyamatos fejlődését, (pl. IT), a bankok sem kerülik ki, hiszen nem hülyék, de azt azért ne gondoljuk, hogy ez a mai bankrendszer zseniális felépítésének köszönhető.

Tehát hogy jön ide a kommunista OTP?


masterblaster

"És ez alapján arra következtetsz, hogy ez pont így működne Magyarországon, a teljes szektor államosítása után, hosszú távon is. Elég merész következtetés ez, nem?"

Nem. Magyarország balkán, itt nem is érdemes példákat keresni, mert csak rossz eseteket találsz.

Hogy mit érdemes államosítani és mit nem, arról elég sokan vitáznak.
Angliában pont abból van gond, hogy valószínüleg ez a kis bank képes lenne állami kezekben is olyan minőségű szolgáltatást nyújtani - akár olcsóbban is, mint a magánbankok. Ezért az állam egy törvénytervezetben most azt ígéri, hogy ez a kis bank maximum egy évig marad állami, nehogy meghízzon. Így szerencsére megnyugodhatnak a kedélyek. (Volt olyan kérés is, ami kizárná, hogy olyan bank, amely állami tulajdonba kerül, új ügyfeleket akvirálhasson. Csak a régieket fizesse ki, és adja tovább az ügyfelet magánbanknak. Ez legyen a dolga, és ne több! Magyarul az állami céget még versenyezni sem engedik, nehogy baj legyen belőle. De vajon miért nem, ha egyszer úgysem hatékony? Mitől félnek ennyire a piaci szereplők?)
"vakapad 2008.04.26. 15:50:59
T józan'!

Azt hallottam, nem volt kötelező nézni, ráadásul nálunk például 74 csatorna van, és azt hiszem, másfelé se sokkal kevesebb.

Fentiekből következően a hozzászólásodból nem annyira a produktum megtekintéséből eredő negatív esztétikai élmény (gondolom, nemigen néztél meg belőle akár egyet is), hanem jóval inkább a tudatlansággal vegyes rosszindulat sugárzik. Kissé szemfájdítóan."

T. vakapad!

Azt hallottam,hogy nem kötelező valakit két mondatból megítélni,elvégre sokféle vélemény létezik a világon.

Fentiekből következően a hozzászólásÁBÓL(nem odból,ha már 'tisztelt'-el kezded a megszólítást,te balfasz)nem annyira a véleményt és az egyén gondolkodásának szabadságát,esetlegesen negatív hozzáállását figyelembe vévő a hozzászólása,inkább a nevezett produktum és/vagy a produktum szerzője iránti elfogult érzelmi és/vagy gondolkodás-beli elfogultság érződik.Kissé szemfájdítóan.


Nyilván modhatnám azt is,hogy FOGLALOD A KURVAANYÁDAT,de az sajnos nem lenne elég szalonképes,ugye-ugye.


És természetesen nézni sem kötelező,de a látott részekből(kb.5-6),és a produktum szerzőjének ismeretében a tanulság az,hogy ezek a "modern" képmesék nem hogy használnának,de még ártanak,károsítják is annak bizonyos 'hülyemagyar'-nak a gondolkodását.

Mert úgy senkit nem lehet kiokosítani,hogy ha hülyének és szellemi torznak nézik,akinek elmagyarázzák,hogy miért a pénz legyen az istene.

Erre a fajta stílusra a nemmondommeg melyik réteg fogékony igazán,akik ezt a blogot is redszeresen olvassák,és tótawét afféle szellemi nehézbombázónak tartják.

A korány hatalmának hanyattlásával párhuzamosan szerencsére a számuk is folyamatosan fogyóban van.
Az OTP úgy jön ide, hogy mivel nem volt verseny, pontosan ugyanúgy működött 20-30 évig. Nem fejlődött semmit, nem kínált semmi újat. Berakhattad a pénzed, esetleg leköthetted, vehettél fel egyféle hitelt és kész.
Ha minden bank állami irányítás alá kerülne, azzal megszűnne a verseny. Ha a rendszerváltás után nem jött volna a konkurencia, gondolod lenne telebank, netbank, százféle befektetési lehetőség, különféle hitelek? Nem, mert nem kéne harcolni az ügyfelekért.
Angliában pedig teljesen jogosan háborognak a kereskedelmi bankok. Az állam azzal, hogy megmentett egy rosszul gazdálkodó konkurenst és közpénzből feljavítja, drasztikusan beleavatkozott a versenybe, tulajdonképpen azokat büntetve, akik jól dolgoztak.
Tulajdonképpen az OTP még mindig abból él, hogy sok ember számára a bank és az OTP szinonim fogalmak. Az egyik legdrágább lakossági bank, innováció alig, mégis viszi előre a lendület. Ha egy kicsit magasabb lenne a pénzügyi kultúra szintje, tömegesen hagynák ott az emberek.
T. ( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.04.26. 16:09:20

1./ Az úgy volt, hogy ha a lakosság bankba akart menni, akkor nem kellett néznie a THM-et, mert csak egy volt. Annyi, amennyi, passz.

2./ Én megértem a szabályozás igényét, az az igazi, okos emberek a minisztériumban eldöntik, mi legyen, és aztán Békéscsabától Sopronig minden bankban az lesz. Emlékszem, mikor régen (70-es, 80-as évek) a cégnek nem volt munkája, az igazgatónk elment, nem, nem a potenciális vevőinkhez, hanem a minisztériumba, és lett. Egyébként államosítástól teljesen függetlenül lehet hozni olyan rendeletet, mely bejelentett munkahely nélkül nem engedélyezi a kölcsön adását. Ehhez egyáltalán nem kell semmit sem államosítani.

3./ "A bank saját hatáskörében ne bírálgasson kénye-kedve szerint, mert nem a saját pénzével játszik!"
Noha elhiszem neked, hogy a bankrendszer pocsék rosszul működik (nehezen, de legyen), de ez legyen a tulajdonosok baja, ne pedig az adófizetőké. Nekem is van kölcsönöm, kettő is, a bank részéről jelzáloggal kurvára megtámogattatva, kötelező életbiztosítással, fizetésem kötelezően aláírt letiltási lehetőségével, stb., stb., ezen kívül úgy tudom, a bankoknak egymás között van kölcsönös finanszírozási szerződésük, meg még biztosításuk is, és tudomásom szerint a bankfelügyelet is működik. Ezek után tényleg az lenne a még biztosabb megoldás, hogy állami kézbe vesszük, vállalva annak mindenféle (árfolyam, kamat, stb.) kockázatát, melyért kizárólag az adófizetőknek kellene helytállnia, ha az államilag kinevezett vezérigazgató vagy igazgatótanács hibázik? Egy vállalatnál a vezetőség a részvényesek pénzével "játszik", egy bank esetében pedig a részvényeseken kívül a betétesekével is. De magánbank esetében előbb a részvényeseké vész el, ami állami bank esetén rögtön az adófizetők pénze. Magánbank esetén odáig nehezen jutunk el, hogy a betétesek pénze is veszélyben legyen.
Egyébként a bank abból él, hogy a hozzá betett pénzeket magasabb kamaton kihitelezi. Enélkül a "játék" nélkül nincsen bank.
T. józan!

1./ Azt találtad írni, hogy:
"És természetesen nézni sem kötelező,de a látott részekből(kb.5-6),és a produktum szerzőjének ismeretében a tanulság az,hogy ezek a "modern" képmesék nem hogy használnának,de még ártanak,károsítják is annak bizonyos 'hülyemagyar'-nak a gondolkodását."
Ebből következően a produktum megítélésének alapja nálad csak részben maga a produktum, részben ugyanis a szerző maga. Hááát... (ha Wagner antiszemita volt, Csajkovszkij meg buzi, akkor a műveik más megítélés alá esnek?)

2./ "Mert úgy senkit nem lehet kiokosítani,hogy ha hülyének és szellemi torznak nézik,akinek elmagyarázzák,hogy miért a pénz legyen az istene."
Na most itt zavarban vagyok, fogalmam sincs, melyik darab melyik részéből jutottál arra a következtetésre, hogy a sorozat azt magyarázta volna, hogy a pénz legyen az istenünk (szerintem sorozat nélkül is az sajna, anélkül, hogy erre a sorozatból kellett volna a népnek rágyönnie). De majd Tóta W.-vel, az idézőjeles nehézbombázóval tisztázzátok. Érdekes lesz. Majd figyelek. Mint fogyó, de még lévő.
masterblaster

"Az OTP úgy jön ide, hogy mivel nem volt verseny, pontosan ugyanúgy működött 20-30 évig."

Ez lehet akár egy kívánatos cél is.

"Nem fejlődött semmit, nem kínált semmi újat. Berakhattad a pénzed, esetleg leköthetted, vehettél fel egyféle hitelt és kész."

Én ma pont ennyit várok egy banktól.
Nem többet!!!
Az általad említett többletet egészen nyugodtan le lehetne választani, és valami új intézményként üzemeltetni, ami már nem a megbízható bank, csak annak tűnik. Kockázatosabb betétek, kockázatosabb hitelkihelyezésekkel. Erre én nem adok felhatalmazást, csakhogy nem kérdés, hogy én mit szeretnék, mert aggregáltan mozgatják a pénzt. ha csőd, akkor én is szopok. Amiért egyáltalán tudunk vitatkozni azon, hogy jól működik-e a bankrendszer az pont az állami beavatkozásnak köszönhető. Egy nagyobb csődhullám után már nem tennénk fel a kérdést.

"Ha a rendszerváltás után nem jött volna a konkurencia, gondolod lenne telebank, netbank,"

Lenne. ebben a kettőben pl. egészen biztos vagyok. ilyen tempójú innovációra képes az állami szektor is. Te összekevered a kommunizmusban működő OTP-t a piacgazdaság igényeit kielégítő állami bankkal , pedig a kettő nagyon nem ugyanaz! (egyébként tipikus hiba az állami vs magán vitákban)

"Angliában pedig teljesen jogosan háborognak a kereskedelmi bankok. Az állam azzal, hogy megmentett egy rosszul gazdálkodó konkurenst és közpénzből feljavítja, drasztikusan beleavatkozott a versenybe, tulajdonképpen azokat büntetve, akik jól dolgoztak."

De szép is lenne az élet, ha ilyen egyszerű lenne...
Mint írtam, az állam tétlenkedése még több "jól dolgozó" bank csődjét okozta volna.
Ezért történt a beavatkozás, és nem az állam túlbuzgósága miatt, ahogyan azt te beállítod. Amikor a bankoknak meg kellett becsülniük, hogy melyik mennyire érintett a jelzálogválságban, először többnyire azt a választ adták, hogy semennyire, majd ezt módosították olyanformán, hogy inkább nem tudják, és az is lehet hogy nagyon. Ennyire dolgoztak "jól".
masterblaster

"Tulajdonképpen az OTP még mindig abból él, hogy sok ember számára a bank és az OTP szinonim fogalmak. Az egyik legdrágább lakossági bank, innováció alig, mégis viszi előre a lendület."

Pontosan erről beszélek.
A bank egyre inkább nem az a bank, aminek az emberek gondolják, és ez nemcsak az otp-re igaz. vakapad említette a teljesítménykényszert. a magánbankokban ez óriási. Opciós programoktól kezdve a mérleg alapján kiszámolt prémiumig minden arra viszi a rendszert, hogy egyre vadabb erdménynövelő dolgokat találjanak ki.
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S
ha szerinted az kívánatos cél, hogy ne változzon semmi 20-30 évig, azzal nem tudok vitatkozni. Én például rohadtul örülök, hogy ez alatt a 20-30 év alatt szinte minden megváltozott, de ha neked a langyos posvány a cél, hát legyen. De nem hiszem, hogy örülnél, ha most hirtelen úgy kéne élned, mint mondjuk '88-ban.
Lehet, hogy Te annyit vársz el egy banktól, amit írtál, de én nem így vagyok vele. Szeretem ha van miből választani.
Egyébként miből gondolod, hogy lenne netbank? Miből gondolod, hogy egyáltalán lenne net??? Mi kényszerítene rá bárkit is a fejlesztésre, ha úgy sem mehetnének máshova az ügyfelek? Szerintem semmi.
A nagyszüleim pld. 40 éven át vártak vonalas telefonra. A telefontársaság nem volt kénytelen bővíteni, hát nem tette. Ezek a dogok így működnek, akár tetszik, akár nem.

Azt nem vitatom én sem, hogy szükség van szabályozásra, felügyeletre, hogy a kilengéseket csillapítsa, vagy irányban tartsa a folyamatokat. De egy állami monopóliumot jobbnak beállítani, mint a többszereplős versenyt...

Csak ismételni tudom magam. A központosítást próbáltuk már nem jött be sem itt, sem máshol.
vakapad

"Én megértem a szabályozás igényét, az az igazi, okos emberek a minisztériumban eldöntik, mi legyen, és aztán Békéscsabától Sopronig minden bankban az lesz."

És ez a kiegyenlítettség nagyjából indokolt, kívánatos is lenne! (a jegybanki alapkamatból kiindulva, amit egyébként általad gúnyolt okos emberek döntenek el, és Békéscsabától Sopronig érvényes.)
Gondolom ezt sem érted, de annyi baj legyen. gondolj csak arra, amit magad is leírtál, hogyan lesz a banknak jövedelme? Vonzóbb betéti kamatokkal, amiket csak drágább hitelekkel tud finanszírozni. Ki veszi fel a drágább hitelt és miért?)

"Nekem is van kölcsönöm, kettő is, a bank részéről jelzáloggal kurvára megtámogattatva, kötelező életbiztosítással, fizetésem kötelezően aláírt letiltási lehetőségével, stb., stb., ezen kívül úgy tudom, a bankoknak egymás között van kölcsönös finanszírozási szerződésük, meg még biztosításuk is, és tudomásom szerint a bankfelügyelet is működik."

Ezzel csak egy nagy gond van, ha még húszféle biztosítást köttetnek veled, akkor sem vagyunk nagyobb biztonságban, ugyanis ezek képesek egyszerre összeomlani, hiába tekinti a bank megfelelően diverzifikáltnak (nem véletlenül) és akkor felteheted a kérdést:
Dehát akkor mire volt jó a 20 féle biztosítás?

neked is írom újra:
amiért ez az összeomlás nem következett be, az pont az állami beavatkozásnak köszönhető.

"Egyébként államosítástól teljesen függetlenül lehet hozni olyan rendeletet, mely bejelentett munkahely nélkül nem engedélyezi a kölcsön adását."

Lehet. Miután elég sok rendeletet hoztál, érdemes elgondolkodnod azon, hogy maradt-e még jelentősége annak, hogy a cégnek ki a tulajdonosa. Hiszen lassan eljutunk odáig, hogy a hitelezés működtetése csak egyféle lehet. Az ügyfélszolgálat pedig szépen megmaradhat versenyző piacon, szebb-gyorsabb internetbankkal, zenélő ajándékot osztogató alkalmazottal. Ez ugyanis egy más problémakör,csak te rendszeresen összekutyulod.
masterblaster

"ha szerinted az kívánatos cél, hogy ne változzon semmi 20-30 évig, azzal nem tudok vitatkozni. Én például rohadtul örülök, hogy ez alatt a 20-30 év alatt szinte minden megváltozott, de ha neked a langyos posvány a cél, hát legyen. De nem hiszem, hogy örülnél, ha most hirtelen úgy kéne élned, mint mondjuk '88-ban."

Te is kevered a dolgokat, mint vakapad.
Az hogy Magyarországon mi volt 88-ban nem a bankrendszert minősíti, hanem a kommunizmust.
A bankok egyre több feladatot vesznek a nyakukba, viszonylag divatos például a biztosítás+bank összeolvadás.
Nem tudom szájbarágósabban magyarázni:
Azok az innovációk, amiket te a bankrendszernek tulajdonítasz, nem a bankrendszer érdemei.
A stabil bankrendszertől sajnos egyre inkább távolodunk, amelyet sok elemző veszélyesnek tart.
(van aki meg nem!)
Az a kívánság miszerint legyenek olyan paraméterek amelyek 50 évre is tervezhetőek, egyáltalán nem az ördögtől való.
A piac hosszú távon tervezett működését is segíti. (ma sajnos erről ritkán beszélhetünk.)

"Egyébként miből gondolod, hogy lenne netbank? Miből gondolod, hogy egyáltalán lenne net??? Mi kényszerítene rá bárkit is a fejlesztésre, ha úgy sem mehetnének máshova az ügyfelek? Szerintem semmi."

vakapadnak már írtam:
Ezek ügyfélszolgálati problémák. Az maradhat akár magántulajdon is. Versenyezzen, fejlődjön! Ahol jobb a netbank, ott több lesz az ügyfél, nagyobb lesz a profit, és a technológia elterjed. Részletkérdés. Természetesen akár ugyanazt a felületet is láthatnád, mint most. A bankrendszer esetleges állami voltától függetlenül!

"A nagyszüleim pld. 40 éven át vártak vonalas telefonra. A telefontársaság nem volt kénytelen bővíteni, hát nem tette. Ezek a dogok így működnek, akár tetszik, akár nem."

Ennek sajnos megint semmi köze a bankrendszerhez.

"egy állami monopóliumot jobbnak beállítani, mint a többszereplős versenyt..."

A "monopol" jegybank helyett jobb lenne ha több szereplő versenyezne?
Ki döntse el, hogy mit csináljon a jegybank? Hogyan döntse el?
Meddig terjedjen az állam feladata, ha a rendszer lazul, de a túlszabályzás ellen már ma is tiltakoznak?
A fenti dilemmák kezelésére Képezhetünk-e állami bankot a pontosan meghatározható feladatokra, amit a kereskedelmi bankok jó esetben ugyanúgy vagy rosszabbul tudnak elvégezni?

Ezekre a kérdésekre nem lehet azzal válaszolni, hogy a kommunizmus rossz volt, 40 évig kellett várni a telefonra, mert ezzel nem a kérdésre adsz választ.

"Csak ismételni tudom magam. A központosítást próbáltuk már nem jött be sem itt, sem máshol."

Dehogynem. Nagyon fontos kérdés, hogy mit engedsz központosítani!!!
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )
Az, hogy hogyan nézett ki a bankrendszer '88-ban, az a bankrendszert is minősíti, nem csak a környezetét. Miért lenne jó, ha megint az lenne? Azért, mert Te nem tudsz, vagy nem akarsz választani, még nem kell, hogy a lehetőséget mástól is megvond.

Továbbra sem találom a válaszodban annak magyarázatát, hogy miért fejlesztene bármin is egy monopolium, ha nincs rákényszerítve. Az innováció drága és esetleges az eredménye, csak akkor érdemes belevágni, ha van remény a megtérülésre. Azaz hogy több ügyfél több pénzt költsön. Ha máshova úgy sem mehetnek az emberek, miért kéne bármit is tenni? Eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Mint már írtam, ilyen már volt.

Az "ügyfélszolgálat" témakörhöz. Szerinted ha a termék ugyanaz csak a csomagolás más, ott van igazi verseny? Ha minden autókereskedésben csak piros Dacia Logan-t árulnának egyféle felszereltségben, ugyanazon áron és vásárlási feltételekkel, az szerinted kívánatos lenne? Az, hogy hogyan díszítik fel a bemutatótermet, elég lenne a versenyhez? Kötve hiszem.

Arra, hogy a kereskedelmi bankok funkcióit a jegybank funkcióival hasonlítod össze, inkább nem is írok semmit. Körtét az almával, ahogy mondani szokták.
Itten vmi idióta azt akarja hinni, hogy van magánbank...
Na, ja tápióröcsögén orsós-kónéknál...!!!
A jegybank mai szerepéről mesélj "masterblaster", hogy mindenki okuljon!
viszonlátás!
Ja és:
A "Szerző" mindíg siránkozik, amikor "meghúzzák" a termékét...
Fogd a politikai helyzetre! Ha már mi is elfelejtjük a minőségét, akkor vedd elő, mint életed fő "művét"...
Oszt lesz ami lesz...
abandi 2008.04.27. 02:46:02

Biztos az én hibám, de egy büdös szót sem értek abból, amit írtál.
masterblaster

"Továbbra sem találom a válaszodban annak magyarázatát, hogy miért fejlesztene bármin is egy monopolium, ha nincs rákényszerítve."

-Amit fixálni akarunk, az lehet állami monopólium. Így garantálhatjuk a változatlanságát.
-Amiben szeretnénk látni innovációt (netbank,bef.alapok változó hozammal és kockázattal), azt versenyeztetjük.

"Az "ügyfélszolgálat" témakörhöz. Szerinted ha a termék ugyanaz csak a csomagolás más, ott van igazi verseny?"

Természetesen.
Ugyanannál a kamatnál a gyorsabb, vagy a lassabb netbankot választod?
A kamatversenynek pont az állami szabályozás adja jelenleg is a határait, tehát még csak nem is újkeletű dologról beszélünk, amikor az "igazi" versenyt kizárjuk.

"Arra, hogy a kereskedelmi bankok funkcióit a jegybank funkcióival hasonlítod össze, inkább nem is írok semmit."

Újra leírom. Nem a funkciók azonosságáról beszélek.
Jó-e az, hogy a jegybank oszt-szoroz, és dönt?
Nem lenne jobb ehelyett inkább piaci mechanizmusokra bízni a jegybank döntseit? Jó a jelenlegi rendszer a piachívőknek?
Azaz : miért engedjük meg a jegybanknak, hogy megerőszakolja a piacot?
Adhatunk-e át a jegybanknak további feladatokat. (kvázi államosítás)
Hol a határ és ki fogja kijelölni ezt?
A bankszövetség?

T. ( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )!

Megpróbálom a lehető legegyszerűbben:

1./ A jegybankok azért szükségesek, mert a világban vannak országok, mégpedig, láss csodát, különböző gazdasági fejlettséggel és fizetőeszközzel. Ha nem lennének ilyenek, nem lenne szükség jegybankra, mely az államnak a különböző fejlettségű és bérszinvonalú államok alkotta pénzügyi világpiactól, valamint a világpiactól eltérő fizetőeszköz kereskedésére építő spekulánsoktól való védelmét biztosítja. Az iparban például nincs ilyen, és ha a gazdasági fejlettség, a bérszínvonal, valamint a fizetőeszköz azonos lenne az egész világon, akkor a jegybankok jelentősége is megszűnne, és nem zavarnák tovább a piacot. Amíg az államok esetleges rossz gazdálkodásuk ellenére sem akarnak tönkremenni, addig megtartják a jegybankjukat.

2./ A verseny azért szükséges, mert monopólium esetén (mindegy, hogy állami, vagy nem, szolgáltató vagy árutermelő) a monopólium által nyújtott termék, illetve szolgáltatás nem mérhető, ugyanis egyedül lévén a piacon, ráadásul olyan termékkel, amire igény van, olyan árat szab meg, amilyet akar. Ha többen vannak, akkor kiderülhet, hogy lehet azt olcsóbban is. Ha egyedül van valaki, akkor nem.


Én, szerinted, keverem a dolgokat. Te viszont, szerintem, nem érted.
Ha mindenki ugyanazt a kocsit árulja, elmész csak azért a szomszéd városba, mert ott jobb kávét adnak ügyintézés közben? Ez nem igazi verseny, csak valami szenvedés tényleges mozgástér nélkül.
A kérdés nyilván az, mit akarsz a "változatlan" kategóriába sorolni. Ki dönti majd el, hogy mondjuk az egy éves lekötés az fix, de ha már kapcsolódik hozzá befektetési alap is, akkor üzleti? Mi van a biztosítók által nyújtott termékekkel?Ki és milyen alapon fog átsorolni innen oda, onnan-ide? Rengeteg kérdést felvetne egy ilyen ötlet.
Arról már nem is beszélek, hogy mi történne, ha a kormány nekilátna államosítani. Amint bejelentené eme szándékát, azonnal összeomlana a teljes gazdaság. Olyan mértékű tőkekivonás következne be 1-2 napon belül, amit el sem merek képzelni. Így tehát az egész ötlet hamvában holt.

Azt meg továbbra sem értem, hogy jön ide a jegybank. Én nem arról beszélek, hogy a lovak közé kell dobni a gyeplőt, aztán lesz ami lesz. Szükség van a piacok szabályozására, csak éppen nem úgy ahogy Te gondolod.
T.vakapad

"Az iparban például nincs ilyen,"

Sajnos hülyébb vagy, mint a sokéves átlag. Árupiacról halottál már?
Beittál, délelőtt mi?


"Amíg az államok esetleges rossz gazdálkodásuk ellenére sem akarnak tönkremenni, addig megtartják a jegybankjukat."

Te jó ég...
Inkább aludjál.


masterblaster

"Ha mindenki ugyanazt a kocsit árulja, elmész csak azért a szomszéd városba, mert ott jobb kávét adnak ügyintézés közben? Ez nem igazi verseny, csak valami szenvedés tényleges mozgástér nélkül."

Nem.
Viszont szigorúan ugyanarra az autóra van szükségem.
(erősen kétlem például hogy az egyik bank átutalása jobb lenne mint a másiké)
Nincs innováció. Ami van, az marketing, illetve hagyományosan nem banki termékek
bankba zsúfolása kockázatok növelése mellett.

"Azt meg továbbra sem értem, hogy jön ide a jegybank."

Kérdezd meg T. vakapadot, ő már nagyon vágja.
Istvánka,

Te kő buta vagy. Nem vitatkozom tovább veled. Bámuld nyugodtan a garantáltan politikamentes Balázs és Maunika sót meg a Barátok közt-öt.

"Arról már nem is beszélek, hogy mi történne, ha a kormány nekilátna államosítani."

pedig milyen szépen leírtam.
nem kényszerállamosításról van szó.
arpi,
tkp miert 76 a 80? Hogy jon ide a kampany meg a nepszavazas? Egyebkent melyik nepszavazasra gondolsz?
A budapest te csodas resz eleg megdobbento volt. Mar egzszer irtam itt rola a forumon.
Uzenet? Bp nagy, meg ize. Lehetne jobb is.
Ezt most igy kinek?
***
rohamost csokken arpi tenykedeseinek szinvonala...burn out? Hirtelen összezavarodas?
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S )
"(erősen kétlem például hogy az egyik bank átutalása jobb lenne mint a másiké)"
Tévedsz. Van olyan bank, amelyek külföldre 4-5 nap alatt teljesít átutalást, és van olyan, amelyik egy nap alatt. Ez számodra talán marginális különbség, de vannak akiknek a vállalkozása múlik rajta. Ha minden bank állami lenne, még ez az "alapszolgáltatás" sem létezne.
Ha Te szemszögedből nézem, tulajdonképpen nem is létezik olyan, hogy innováció. A kocsik alapvetően ugyanolyanok, mint a Ford T volt, hiszen 4 kerekük van, motor hajtja őket, és el lehet velük menni távolabbra. A PC, amin netezel, ugyanaz, mint a régi ZX Spectrum-od, hiszen gombok vannak rajta, és belül nullákat meg egyeseket ad össze. A többi már lényegtelen apróság, igaz?

Nem kényszerállamosításról? Akkor miről? Majd önként felajánlják a bankok, hogy ugyan már vegye át őket az állam, inkább oda fizetik a profitot, és különben is, milyen jó az, ha egy minisztériumi szobában üldögélő pártkatona mondja meg a frankót, nem az, aki ért hozzá.

Egyébként miért pont a bakszektort kéne államosítani? Az élelmiszeripari válság sokkal többeket és sokkal komolyabban érint az egész világon, még sem hallom, hogy bárki hangosan követelné a kolhozrendszer és a kényszerbeszolgáltatás újbóli bevezetését.
masterblaster

"Van olyan bank, amelyek külföldre 4-5 nap alatt teljesít átutalást, és van olyan, amelyik egy nap alatt. Ez számodra talán marginális különbség, de vannak akiknek a vállalkozása múlik rajta. Ha minden bank állami lenne, még ez az "alapszolgáltatás" sem létezne."

Egy homogén bankrendszer adná a leggyorsabb tranzkciósebességet.
Vagyis valószínüleg még egy napot sem igényelne az átutalás.

Az autóiparban vagy az informatikában én látok innovációt.
A bankoknál nem. (ami van, azt sem a bankok adják)

"Nem kényszerállamosításról? Akkor miről? Majd önként felajánlják a bankok, hogy ugyan már vegye át őket az állam"

A bankszektor jövedelmezőségének csökkenése miatt valószínüleg bezárna néhány bank. Ezeket az ügyfeleket átvenné az állam.

Ha megnézed az EU pénzügyi liberalizációjáról szóló vitákat,ott néhány dolog elég jól látszik:
-nagyon tartanak a globális pénzügyi szolgáltatók beengedésétől, mondhatjuk versenyellenesek
-a bankrendszer szigorúbb felügyeletét tervezik, ami a pénzt tovább drágítja, holott ez nem lenne indokolt, a piac kényszeríti ki.
(költséges dolog ennyi szereplőt folyamatosan ellenőrizni)
-További probléma, hogy a kereskedelmi bankok természetes reakciói tovább drágítják a pénzt, holott erre szintén nem lenne szükség, ugyanakkor egyre kockázatosabb, de törvényes konstrukciókkal hoznak jelentős instabilitást és további drágulást, ahelyett hogy a fordítottja történne.

"Egyébként miért pont a bakszektort kéne államosítani?"

Egyenlőre nem államosít senki, de ha a piac nem tud megbírkózni a feladattal, akkor ebből könnyen lehet hangsúlyosabb téma.

"Az élelmiszeripari válság sokkal többeket és sokkal komolyabban érint az egész világon,"

Már jeleztem, hogy ott sokkal kisebb a koncentráció, tehát néhány termelő kiesése nem okoz globális bizalmi válságot.
Kiemelt!
>A bankszektor jövedelmezőségének
>csökkenése miatt valószínüleg bezárna
>néhány bank. Ezeket az ügyfeleket
>átvenné az állam.

Ez egyszerűen nem történne meg.
Jó tíz éve céges bankszámlát nyitottam az ING Banknál. Akkor az ING úgy gondolta, hogy a hozzám hasonló törpecégek neki jó bolt, ezért kapart az ügyfelek után ezerrel. Pár év után az ING viszont úgy döntött, hogy ez a bolt neki mégse éri meg (csökkent vagy eleve alacsony volt a jövedelmezőség). Nem várták meg, amíg bukik a cég, hanem az egész ügyfélportfóliót át(el)adták a Citibanknak. Magánkézből magánkézbe.
Szerinted hol tudna az állam egy ilyen ügyletbe beavatkozni? Budapest nekiállna hisztizni, hogy márpedig New York és Amszterdam ne merészeljen egymással bizniszelni? Plusz megtiltja a bank ügyfeleinek, hogy más cégnél nyissanak számlát?

A kisebb élelmiszeripari koncentrációhoz:
>néhány termelő kiesése nem okoz
>globális bizalmi válságot.
Legyen ez a néhány termelő mondjuk a Nestlé és a Danone (csak, hogy tudasosdjon: a globális pénzügyi fejreállást se a Balatonfőkajári Takszöv okozta)
te józan, nekem valahogy elkeveredett ez a rész, amiben mondjuk, hogy "a pénz legyen az istened, magyar!"

de te olyan bölcs vagy, biztos felvilágosítasz.
9mmPara

"Szerinted hol tudna az állam egy ilyen ügyletbe beavatkozni? Budapest nekiállna hisztizni, hogy márpedig New York és Amszterdam ne merészeljen egymással bizniszelni?"

Ezt nem értem.
Mikor kezdene el hisztizni?
(Egyáltalán hogy jön ez ide?)

"Legyen ez a néhány termelő mondjuk a Nestlé és a Danone"

Semmi nem történne. Más termékkel lakatnád jól a gyomrod, amíg fel nem áll az új nestle. (elég gyors folyamat lenne,hiszen ugyanaz az infrastruktúra menne tovább, új managementtel és új tulajdonosokkal)

"csak, hogy tudasosdjon: a globális pénzügyi fejreállást se a Balatonfőkajári Takszöv okozta"

Nem.
Az általd említett cégtípus egyébként sajnos szintén remek példája a nulla innovációnak.
hhh: a vizitdíjas és a tandíjas részt a népszavazás ütötte ki, az eü pénztárakról szóló dupla részt a koalíciós szakítás. (pedig az jó lett, a másik kettőt nem is láttam).

Bp: biztos ismerős neked az a - sajnos széles körben elterjedt vélekedés, hogy Bp "bűnös város" (Horthy, Bayer stb), nem is magyar, judapest, panelprolik, stb. ezzel akartunk szembemenni.
OFF:
Mi történt a zindexszel? Már napközben is szarakodott, este aztán teljesen behalt vagy 2-3 órára.
„Ezekkel az ismeretterjesztésekkel mindig az a baj, hogy aki nézné ezeket, az már tudja.”
Azért vannak fiatal generációk is, akik még nem tudnak egy halom mindent, ráadásul a fiatal generációk folyamatosan újratermelődnek.


A múltkor a Rolling Stones film apropóján az új dolgokhoz viszonyulásról beszélgettünk, hogy az újhoz való viszonyulás gyakran (mindenféle) negációkon keresztül indul el, aztán kinél-kinél ez remélhetőleg finomodik, átalakul, megértődik, akár termékítőleg hat, pozitívba fordul, vagy nem, persze-persze, mindenféle outcome kijöhet, egyéne, témája válogatja... Szal ezt a Rolling Stones filmet láttam nemrégen, ami egy koncertfilm, a mai 60 éves zenészekkel a színpadon, de a filmbe belevágnak egy-egy fikázós (=nulla konstruktív kritika, max de-szar-ez nyávogás) és-vagy humoros interjút fiatalkorukból (a humor azért a zenészektől származik leginkább). De volt bőven miből válogatniuk fikázós interjúkat, ez láccik :-) . Pl 2 szuperjó mai koncertkép között, a ma 60 éves zenészekkel a színpadon egy gyors kis FF bevágás egy ősrégi interjúból, ilyen kérdésekkel, hogy pl: „El tudja képzelni, hogy 60 évesen is majd ezt csinálja?” kérdezi a pikírt riporter az akkor kábé 25 éves Jaggertől, de olyan hangon, mintha valójában azt kérdezné: „El tudja képzelni, hogy 60 éves vénemberként is ebből a kínos majomkodásból éljen?” Mire a 25 éves Jagger elmosolyodik és mindössze csak annyit mond: „Könnyedén.”
Árpád? Megfigyelésről semmi? Sunnyogsz?
" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.27. 16:34:48
hhh: a vizitdíjas és a tandíjas részt a népszavazás ütötte ki, az eü pénztárakról szóló dupla részt a koalíciós szakítás. "

Árpád, ha elfogadjuk, hogy a sorozat nem politikai propaganda, hanem ismeretterjesztés, akkor miért kell vajon szemérmesen dugdosni a valószínűleg-most-nem-annyira-népszerű részeket? Már azt is furcsállom, hogy az MTV műsorideje drága ahhoz, hogy nem aktuális témákra akár két percet is áldozzon. Na de az Interneten azért sokminden elfér.
Mérsékelt hipotézissel megállapítom, sem helyi szintem, sem az ovális teremben nincs sunnyogás, ez egy rossz hír terjesztéssel való fennforgás, kérem ne vágjon a szavamba, hanem beszélek, ez már megint csak arról szól, hogy Orbán tematizálja a közhelyeket. Test üregeim vallatásra készen állnak, csak ne kínozzanak viccesen. Hoppá! elnyeltem a vibrátorom.
kg: Talan mert mar aktualitasat vesztette? Ezt a luzer kerdest vazze...
"hogy Bp "bűnös város" (Horthy, Bayer stb), nem is magyar, judapest, panelprolik, stb."

ahétszázát! hülyeségben nagyon progresszívek vagyunk
" Szindbad 2008.04.28. 09:32:10
kg: Talan mert mar aktualitasat vesztette? Ezt a luzer kerdest vazze... "

Pont ezt a kérdést feszegetem barátom. Ha csak az az ismeretterjesztés, ami politikailag aktuális, akkor az egész egy nagy rakás kaki.
Ha pedig valóban elgondolkodtatni vágytak az alkotók, akkor az aktualitástól el lehet vonatkoztatni.

Mellesleg semmi nem vesztett az aktualitásából, legfelejebb most és itt van, amit nem praktikus megvalósítani az éppen hatalmon lévő kormánynak. Még azt sem mondom, hogy nem lehet...
kg: ez nem az én döntésem volt, simán le lehetett volna adni mindet, pont azért, hogy tudja, aki eddig nem tudta, miről is van nagyba szó. online: rákérdezek.
Héttörpe, te még mindig ostoba vagy, mint voltál. mi az, h sunnyogok? mert ha nem írom meg a megfigyelést, akkor nincs? barom. de csak a te kedvedért összefoglalom: enyveskezű fideszes barátaid zsákszám lopnak az önkormányzati pénzekből, részben pártfinanszírozásra, részben luxuskurvákra és kokainra. mivel azonban az önkormányzatokon az EU-pénzek is átcsorognak, és azokra vigyázni kéne, Szilvásy Miniszter Úr megpróbálta elejét venni az ormótlan tolvajlásnak. nem véletlen, hogy Kósa habosította a nyálát leghangosabban. tessék.
Asszem Bodoky Tamás megint hősöm lett ma.
index.hu/velemeny/eheti/tibet8138/

Istenem, de nagy hiány van ma ilyen újságíróból!
liidiiia,

A Shine a Light című Scorsese-Stones dokumentumfilmet láttad? ÁÁ, de irigyellek!

Mesélj, milyen, én már tűkön ülök!
travis,
szia, jaja, A Shine a Light-ot láttam :-) . nekem nagyon tetszett. :-)
de kezdem a kritikával: szal nekem az volt, hogy a kedvenc számaim nem nagyon voltak, ami számomra egy szubjektív, de igen erős mínusz, valamint a kameramozgás igazodott a zenészhez, és a Jagger vibráló lényének ilyen vibráló követése nekem egy klippnél bőven hosszabb film alatt paffra tette a szemem. Viszont a Keith-et, Ronnie-t és a Charlie-t meg szinte csak egy kameraállásból, statikusabban mutatja, és ott pihenhetnek a szemgolyók. A koncert létrejöttével kapcs doku részeknél is sokat ugrál a kamera, nekem. A pozitívumok: Jack White, Christina Aguilera és Buddy Guy a vendégzenészek, és a Jack White-tal előadott duó szerintem csúcs volt, de mindegyik vendégzenész is szuper volt, szerintem. Az is jó volt, hogy a koncert bazi erős reflektorfényében extra nagyon látszik az arcukon az életkoruk, minden ráncuk 10szer olyan éles, mint a nem koncert felvételeken, és hogy nem fotoshoppolták ezt meg, így a színpadon azután örökifjú de nyilvánvalóan 60 éven felüliek vannak, akiknek ez az imidzs teljesen természetesen fekszik, és én szeretem azt, ha az ember a maga életkorát hozza, bármennyi is az, de ehhez belül lélekben fiatal tud maradni. + ami nagyon nagyon tetszett még benne, hogy belevágtak egy csomó kedves és-vagy humoros apró, spontán mozdulatot. + És a nagyon régi interjúbevágások (amik ált ff-ek, és rövidek) is nagyon jók, a legtöbbjében a riporter (in)direkten hülyének nézi őket, és az ezekre a pikírt kérdésekre adott válaszaik kincset érnek, haha :-DDD . És akkor ott van tök jó kontrasztnak, ezekhez a kérdésekhez, amik általában jól megkérdőjelezik őket, az, hogy 60 évesen milyen lelki, zenei és fizikai koncert-„teljesítményre” képesek, volt, hogy a moziban is elkezdtek sikítani az emberek, mintha a koncerten lennének, annyira bele lehetett feledkezni. :-)
na kedveskéim, pár perce bejelentették az új kormánytagokat, olyan durván néztek ki, a kamera alig merte mutatni őket...

biszti nagyon rosszul viselkedtek a frakcióban és ezzel büntették őket... ))
"Családtagokat és ügyvédet továbbra sem engednek a halálraítélthez, sőt még az elítélt állapotáról sem informálják őket, viszont kifizettetik velük a kivégzés költségét."

Ez szép hagyomány.
Ezt is intézményesíteni kéne, mint a kivégzést. A család fizesse ki a szerv eltávolítás költségeit:

"koncentrációs táborokban tartanak fogva több százezer embert, élő foglyok piacképes szerveivel kereskednek a korrupt kínai erőszakszervezetek."
masterblaster
es ( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) Vakapad es meg masok is...

nagyon elbeszeltek egymas mellett.

kozulunk kevesen akarnak ugy elni mint 1988-ban, nem szerettuk a hianyt, szidtuk a rendszert stb.
de attol, hogy ma az emberek 10%-a sokkal jobban el meg nagyon is problemas a mai elet. azt a 70%-ot is meg kene kerdezni aki ma rosszabbul el.

vagy pl a nemzeti jovedelem jelentos resze kocsikba fagyasztva ázik szerte az orszagban az autokereskedesek udvaran...
minek? minek ennyi?!

korabban az allam ugye ugy mukodott, hogy aki jol dolgozott attol elvette, aki rosszul annak odaadta.
hat most nem igy mukodik az allam?
de pontosan ugyanigy. jol teszi?

mikor hogy:
a kapitalizmus ma valahogy ugy nez ki, hogy osszeallunk, vallalkozunk, ha sikerul, nagyot kaszalunk, ha nem akkor segitesen az allam elvegre munkahelyekrol van szo.

mindeg meglepodok mikor valaki keszpenznek veszi hogy a privat az hatekonyabb. mintha az IBM nem ugyanugy elbukta volna a kissszamitogepes versenyt mint az allam.

most halalra hörgi magat egy bloggal odebb csaknem mindenki az internetado miatt... mennyi is? 0.8 %.

mennyi volt a monopolhelyzetu T COM osztaleka iden, 100 Ft-ra? 87?
ennyire hatekony volt? ugyan mar!

tobb tenyt kevesebb hiedelmet!

"enyveskezű fideszes barátaid zsákszám lopnak az önkormányzati pénzekből, részben pártfinanszírozásra, részben luxuskurvákra és kokainra."

Árpi,
ez egyre rosszabb. Ezért a mondatodért akár fel is lehetne jelenteni. Aligha tudnád bizonyítani, amit leírtál.
Árpi,
neeeeee, ne menj le ennyire kutyába!
Bocs, de ez már nagyon lent van, nagyon...

Üdv.
Karesz

"T COM osztaleka iden, 100 Ft-ra? 87?"

74
"Árpi,
neeeeee, ne menj le ennyire kutyába!
Bocs, de ez már nagyon lent van, nagyon..."

Csatlakozom.
travis 2008.04.28. 13:45:14
malacka
"Árpi,
neeeeee, ne menj le ennyire kutyába!
Bocs, de ez már nagyon lent van, nagyon..."

"Csatlakozom."

Én is csatlakozom. (De csak: akkor, ha nincsenek a nagyon erős szavak valahogy "relativizálva" súlyuk egy részétől megfosztva, mittom én: kacsintással, valahogy..., ;-) )
"Ezért a mondatodért akár fel is lehetne jelenteni."

helyes a bőgés, tanár úr! nem tökölni, plajbászt elő, oszt írjuk is, de izibe! még ilyet!
malac, travis !

Viktor kutyát már elintéztétek ? Segítsetek már Bajnainak újrafogalmazni:

index.hu/politika/belfold/ov070927/

erőspista,

Finoman jelzem, hogy itt volt egy óriási szoci bukó, nevezetesen Zuschlag.
Nem a tolvajkiáltással van a baj, hanem a bizonyítékokkal.
Tessék rámutatni konkrétan, hol szivárognak az önkormányzatoknál a Fidesz-zsebbe az EU-pénzek! Pont a Zuschlag-féle szocik mellé kellett volna titkosszolgálat.
Ha bizonyítható, börtönbe a fideszesekkel is, de ha nincs semmi, akkor szimplán csak szomorú, hogy mérvadó emberek csinálnak segget a saját szájukból.
na kérem, itt a pártfinanszírozás forradalmi új útja!!
www.hirszerzo.hu/cikkr.uj_korszak_kezdete_-_gyurcsany_a_kormanyt_es_az_mszp-t_is_atalakitja.64575.html

Puch László államtitkár! Én már csak egy kávét kérek.
"Puch László államtitkár! Én már csak egy kávét kérek."

XDDDD
A tények azt mutatják, hogy Gyurcsany vezetése alatt magyarorszagban romlott az emberek egészségi állapota, a közbiztonság, a versenyképesség, és elburjánzott a korrupció.
Travis

Ott van neked KH cikke, és akkor a te felületes megközelítéseddel ott van az óriási Fidesz bukó Tatabányán. És, így teljesen jogos a kijelentés az egész Fideszre, ugyanannyira, mint Orbáné. Vagy Orbán adott bizonyítékokat a kijelentésére, mert ő nem Zuschlagról beszélt, hanem mindenkiről ,aki nem ők.

ÉRTED MÁR ?
erőspista,

Elolvastam ezt a tatabányi dolgot.
Bár nem látom az EU-pénzeket a cikkben, vagyis ezzel nem lehet magyarázni a titkosszolgálati akciót, de a lopás az lopás.
Remélem mihamarabb ülni fognak ezek is.
hacsa...

Nekem eszembe sem jutna, de azért nem kicsit necces ilyet írni egy nevesített újságírónak. Ennél kisebb kijelentésekért is hurcoltak már meg újságírót. Igaz, az nem egy poszt kommentjében volt, hanem egy országos napilap publicisztikájában. Nyilván ez súlyában más megítélés alá esik, de azért..... Mindegy, én nem ezt a "luxuskurvákra és kokainra" szintet várom el Árpitól, és ezt teljesen pozitív értelemben mondom. Csalódás lenne nekem, ha ez lenne a bloggeri megújulás útja, amire alighanem nagy szükség volna...
Ez a szerintem, de lehet, h megint én vagyok a hülye, és totál rosszul látok mindent, és különben is kapjam be...

Na mentem...

Egyébként jellemző, primitív hiba az általánosítás. Igen még Árpi is elköveti, bár az mindenképpen pozitív, hogy a vallás már nem ugyanaz nála sem az egyházzal (lásd. fentebb, amire a legjobb bizonyíték, hogy a téma főszereplőjének is az akkori egyházzal volt gondja, annyira, hogy bele is halt), de ezzel együtt az egyházak megint kivétel nélkül vannak megbélyegezve.

Ilyen technikákkal ne csodálkozzunk, ha nettó anyázásnak hat az egész, mert az is minden területen.

Sajnos a Tallián cikk is ugyanezt tudja a másik szekcióban. A középkori keresztény inkvizíciók érvelési színvonalával teszi nevetségessé az érvelést, ahogy Wilders is, annak ellenére, hogy a végső megállapításnak van alapja.

Korrekció: Tillmann J A cikk az előzőleg hivatkozott
Itt van mindenkinek az újabb makrogazdasági szakértő.

Persze honnan máshonnan, mint a MÁV-tól:

index.hu/gazdasag/blog/2008/04/28/borsik_beszolt_a_jegybankelnoknek/

Gaskó arcát hamar megirigyelték.
TGM meg ugrál örömében gondolom. Barmok.

re. malacka69 Boldogok a lélekben egyszerűek, mert... 15:46:35

malacka, én pont így értettelek, hogy az őszinte féltés + és a minőségellenőrzés olthatatlan vágya szól belőled együttesen,

hacsából meg szerintem erre részben a humora is szólt, doszt ua.ez
(szerintem!!!!! persze, mer már a sumérok is megmondták ugye, hogy "ki láthat a szívekbe"... :-) )

kávé kell ma ide, mindenre, jaja, :-DDDD
malacka: + 1 kötőjel :-D
Tyűű, mikor lesz új poszt Árpi? Már kezd kicsit sok hozzászólás lenni
Szerintem TWÁnak most lett elege az egészből (Vekker úr).
Az is lehet, hogy pihen, megérdemli : )

Most meg jöhet a flame, hogy nyalom a seggít ihíí
Antifityisz
"Az is lehet, hogy pihen, megérdemli : ) "
jaja :-)

"Most meg jöhet a flame, hogy nyalom a seggít ihíí"
Hát tudod..., kinek milyen gondolatra futja, ugye... ;-)
Amikor a Depardieu-vel vala egy interjú anno a Cyrano eljátszása után, kérdezték tőle, hogy mi volt a kulcs gondolatja a szerepe megformálása közben, és
aztat mondta, hogy végig az járt az eszében, hogy egy gyáva embert formál meg, aki nem meri felvállalni igazi jóérzésekkel azt, akit-amit fontosnak tart (az életében).
antifityisz: természetesen a Depardieu-s "Cyrano" megjegyzés nem rád, hanem azokra vonatkozott, akik flame-lnének, vagy mi, azaz azonnal szétrobban az agyuk, ha azzal találkoznak, hogy valaki létrehozott esetleg valamit, illetőleg ha dícsérő szót hallanak valaki felé... mellesleg sztem nem értettél félre, de én biztosra akarok menni ebben, azt inkább extra pontosítok... :-)
Karesz

"de attol, hogy ma az emberek 10%-a sokkal jobban el meg nagyon is problemas a mai elet. azt a 70%-ot is meg kene kerdezni aki ma rosszabbul el."

Szép sommás megfogalmazás, szerintem a második fele nem igaz. Érdeklődnék, hogy:

Ezek a százalékok honnan jönnek?
A "rosszabbul él" mit jelent?
Abszolút él rosszabbul, mint mondjuk 1980-ban, vagy relatív, a mostani átlaghoz képest? (Tényleg, ki ma az átlag?)
Ez most egy nagyon érdemi hsz lesz:

Az új egészségügyi minisztert Máris szomszédnak hívják!;)))
Azt hittem, nem engednek be.
Mondtam, vidéki sertés; ne provokáld a civilizációt.
Jó lenne, ha az új erkölcsügyi miniszter, egy (főiskolai) osztályutolsó (jó gimi, ex-kémia verseny nagyjából leszarva) lenne. Malackának hívnák, amúgy népnemzetileg. Hogy rajta röhögne mindenki? Szocializálódás kérdése, már a disznók körében.
(Ha anyázol,; a Tiéd kétszer)
Lényegileg: TWA képmeséi, lehet hogy számomra egyszerűek, de mint látom, a magyarázatra, jóhéhány szerény képességűnek szüksége vagyon...
Üdv.
speciel,
de egy hülye vagy wazze, a humorod meg olyan unicum+sör szagú.... no persze hányás után... A tefélék teszik majd tönkre ezt a blogot, de én ahhoz már nem asszisztálok. Tiéd a pálya faszfej...
szóval gyurcsány folytatja.
kisebbségi kormány.
tisztán szoci. :)
ez kicsit olyan, mint a coke zero: zero sugar, zero calories, zero caffeine...de akkor mi van benne?

jó lesz ez most nekünk? számít egyáltalán?
mit folytatnak? amit el se kezdtek?

én nem látom az irányt.

közben itt megy ez a megfigyelős-levadászós ügy. ez tipikusan olyan ügy, aminek sosem fogok a mélyére látni. meg nem is akarok. mindkét oldal mondja a magáét, mindkettő hihetően hangzik, de úgy őszintén engem rohadtul nem érdekel az egész.

árpád, különben gratula a képmesékhez! eleinte szkeptikus voltam, de igazán jól sikerültek: olyan dolgokat próbálnak elmagyarázni, amikről nem szokás így beszélni. és nekem egyáltalán nem tűnt benyalósnak, mint ahogy itt többen mondták.

6-os Explorer alatt súlyosan szét van esve a w.blog.hu. Másnak is?
"Mondtam, vidéki sertés..."

Te előember!
totya87 2008.04.26. 13:38:31
megdobbenek, hogy hihetsz ilyesmiben...

" Minden szektorban oligopólium nélküli verseny lenne az ideális."
akkor nem csak az alkoholistak, ciganyok, munkaerejuket az arupiacon eladni nem tudok esnenek ki a normalis eletbol, hanem a vallalkozok is, ha rosszul merik fel... marpedig boritekolod, hogy 1 nyer, 8-10 hoppon marad!!!
ok mibol fizetik a tervpalyazatok koltseget?

"ez "csak" mosópor, de nem vagyok meggyőződve a tisztességes versenyről."
sehol nincs tisztesseges verseny, maga ez a szooszetetel is fabol vaskarika. erosebb kuty b..ik van.

"Ahol 3-4 játékos van (ld autópálya tenderek) ott könnyű leosztani a lapokat. Ahol 10, ott sokkal nehezebb (mindig ott a veszély, hogy aki nem kap jó lapot borítja az asztalt). "
szoval mi lesz a vesztesekkel? legkozelebb olcsobb aron vallaljak, olyan aron hogy az alvallalkozo tonkremegy de nem baj mert jonnek majd ujak romaniabol?
vagy megvesztegetnek ok is?
vagy egyszeruen csak dragabb minden mert 10 palyazatot kell irni egy sikeresert, megvenni a dokumentaciot dolgozni rajta stb...

Shore 2008.04.28. 18:04:07
"szerintem a második fele nem igaz." [70% rosszabbul el.]
ez csak hit, nem alapozod tenyekre.

"Ezek a százalékok honnan jönnek?"
vannak vizsgalatok.
pl a nemz. jov 2002ben erte el a 1988-as szintet ujra. azota megint ezt a szintet kozelitjuk (igaz folulrol),
kozben a felso 10% es az also10% jovedelme kozotti kulonbseg 3szorosrol 5,5szorosre nott, megelozve pl az USA-t is. szamitasok nelkul is,
elemi logika alapjan a tulnyomo tobbsegnek ma rosszabbul kell elnie.

de van mas adat. pl nyaralas. a csaladok nagyobb resze nem tud elmenni, nem er ra nincs penze stb a kadar korszakban ez termeszetes volt.

"A "rosszabbul él" mit jelent?"
a kerdes jogos. van olyan parameter ami ma jobb pl nem volt mobiltelefon most van stb. sok beznikut van es mindenfelet lehet ott venni...tobb csatorna kozul valaszthat a TV-n

"Abszolút él rosszabbul, mint mondjuk 1980-ban, vagy relatív, a mostani átlaghoz képest? (Tényleg, ki ma az átlag?)"
na ez az erveles a legdicsobb marxista szeminariumokat idezi a munkasosztaly relativ elnyomorodasarol, ami ugyebar nyugaton kovetkezett be, mig mi ugy szerettunk volna ugy elni mint ok relative elnyomorodva...

de nem megkerulve a kerdest a relativ rosszabbul eles az bizonyos...
videken megszuntek a mozik, az ertelmes ujsagok, stb, es sokanal az abszolut is
nem volt munkanelkuliseg ma van nem volt hajlektalan ma van stb.

coke zero: zero sugar, zero calories, zero caffeine...de akkor mi van benne?

a kerdes jogos!
a valasz:

money
erőspista 2008.04.25. 23:57:37

"Azért Karesz gondolom képben vagy olyan történetekkel is, mint a kolhozosítás Sztálin alatt (fél Ukrajna halt csak bele kb.) vagy, ha jól tudom Rákosival szemben ez is része volt az elégedetlenségnek."
termeszetesen... nem tartom ugyan ezeket szocialistanak, de ketsegtelen van a baloldal rovasan rendesen.
de mintha a kapitalizmus oldalan tobb lenne a rosszbol gondolj afrikara delamerikara...

"De veheted Észak-Koreát is,"
epp a minap olvastam, hogy az olimpiai langot egyedul ott tudtak vinni balhe letartoztas, verekedes nelkul.

de ne hidd hogy vedeni akarom.
a peldaidba nem a verenynelkuliseg a lenyeg, hanem a periferian levo, "gyarmati" allapot, fejletlenseg.

gondolj svedorszagra ha szocializmust mondok.
Árpi !

Ez az utsó rész most jött ide ?

Nagyon OK, ezt úgy többször is futtatni kellene bárhol. De a középiskolákat amúgy is meg lehetne szórni az egésszel.
igen, tegnap tettem be, ha már em tudok beddelni.

minden egyes érettségiző kap egy dvd-t, asszem duplát. ezen lesznek extrákok is, most csinálják.
süti beállítások módosítása