W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

No pasaran

2009.06.09. 17:50 Tóta W. Árpád

EP-választás, III. rész - MSZP

Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk.
Gyurcsány Ferenc, Ősz 27,1


Ez eddig reménytelien hangzik, a 18 százaléka majdnem megvan az MSZP-nek, és még majdnem egy év hátra. Csak a harci helyzet változott, de az gyökeresen.

Baljós árnyak

Nincs már a világgazdaságnak pénzbősége, mindenekelőtt. Nem lehet mínuszba menni, az akkori haditerv nem használható, ezenkívül jóval szarabb négy éven vannak túl, mint 2006-ban.

És nincsen már Gyurcsányuk se.

Ezzel először is elvesztették azokat a maradék támogatókat, akik úgy értékelték a ciklust, hogy Gyurcsány legalább megpróbálta azt, amit a kerékkötők egyenesen tagadtak. És hogy a gonosz ellenzék mellett éppen az MSZP lomhaságán buktak meg a reformok. A párt lemaradt a távollátó Commandante mögött. Másrészt meg elvesztették a tekintetek fókuszálására használatos vezért, a sztárműsorvezetőt. Ami nem lenne baj, ha gyorsan pótolnák, de ezen nem igyekeznek. Még pletyka is alig van arról, hogy ki legyen a miniszterelnök-jelölt.

A választók többsége ugyanis nem egy pártot vagy programot, hanem valakit szeret. Szeretni valakit valamiért. A másikat pedig természetesen utálja, fél tőle, fúj. Erre most is van lehetőségük a baloldal otthonülőinek, sőt mindjárt kettőt is utálhatnak, de nincs többé szőrapa, akihez oda lehet bújni gondolatban. Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert.

Fegyvertelen munkaszolgálatos alakulat, lapátokkal. Innen nyerni már nem fognak, nem is volna hiteles ezzel a tervvel belevágni.

Új remény

Az MSZP azonban tétmeccsre játszó alakulat, a szoci tömegek fegyelmezetlenek, és pont leszarják, ki megy Brüsszelbe. Nem érzik kötelességnek vagy sorskérdésnek, hogy apró-cseprő, mondvacsinált alkalmakkor kiálljanak a párt mellett – ellentétben a jobbosokkal és a jobbikosokkal, akiknek ez a buli színe. De amikor élesben megy, akkor a munkásököl oda csap, ahova köll. Országgyűlési választáson jó tíz százalékot hozzá lehet írni az MSZP mostani eredményéhez.

Ld. még: Túl a csúcson

Előnyükre válik még az is, hogy most már egyedül ők állíthatják meg a világos- és sötétbarna seregek menetelését. Az antifasizmus legendás harcosa, az SZDSZ elhullott, az MDF-et az efféle ideologikus eposz kevésbé érinti, részben ezzel az ún. civakodással szemben határozza meg magát, ráadásul a bejutása is kérdéses. Akit Orbán teljhatalma, és a Jobbik akármilyen hatalma elvi okokból borzongat, az kénytelen lesz az MSZP-t választani, legalább azért, hogy legyen egyáltalán ellenzék, aki valamennyire ellenőrizheti őket, és megvédheti a kirekesztett nemjobbosokat a diszkriminációtól, az üldöztetéstől, a pogromoktól meg az éhezéstől. No pasaran, ez a jelszó: a fasiszták nem törnek át. Egyébként ahol ez volt a jelszó, ott végül áttörtek, és negyven évig uralkodtak.

Hogy hányan lesznek az Orbán-protestszavazók, az kevéssé múlik a szocialistákon. Még a válság sem kerget át mindenkit a Fideszbe, mert simán és joggal mondhatja bárki, hogy megszopta ő a válságot valóban, de semmi jel nem utal arra, hogy a Fidesz (pláne a Jobbik) okosabban tudna navigálni. És tényleg nem: ez merő hitkérdés. Szűk a senkiföldje, könnyen billen a szavazó. A szocik láthatatlan ötödik hadoszlopát maga Orbán irányítja, illetve az ő híresen ügyes személyi döntései. Minél visszataszítóbban viselkedik, annál többen taszítódnak vissza a Nem-Jobboldali Pártba, amiből lényegében egy maradt a vízszint felett. Ha igazán súlyos bunkók lesznek, és rendesen belegyalogolnak a ma még szundikáló tömegek lelkébe Mikolástul, Semjénestül, Kövérrel meg a többivel, akkor az így felébresztetteknek nem is lesz más választásuk.

Márpedig a bunkóságot aligha nélkülözhetik. De az már egy másik történet, a Fideszé és a Jobbiké.



Címkék: mszp ep választás

308 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr871174454

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:00:27

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.09. 23:46:19

Kimoderálta Tóta Kedves Mindenkikek! Ezúton létrehozok egy posztot, aminek egyetlen célja van csupán, nevezetesen az, hogy Tóta W. Árpád blogjából kimoderált hozzászólásokat összegyűjtse. A következő a teendő: 1. Mielőtt elküldenéd a kommented

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.06.09. 19:47:15

Hús és vérElmúlt két választásunk (2002, 2006) alkalmával olykor még az olyan felkészült politikai elemzők, mint Lakner Zoli, a vicces hajú Dolph Lundgren-alteregó, vagy éppen a mindig elfogulatlan Stumpf István is csak értetlenül álltak azelőtt, hogy az…

Trackback: Luczifer-bazár 2009.06.09. 18:39:10

A valóság fogságábanUtópikus az a tudat, amely az őt körülvevő „léttel” nincs összhangban – kezdi Mannheim Károly közismert dolgozatának egyik fejezetét, majd odébb folytatja – a lét utópiákat szül, ezek pedig szétfeszítik a létet,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Tóta W. Árpád: Érdekes. Én nem is zsidóztam, mégis kimoderáltál. Náci vagyok úgy hogy nem zsidózok?
@Alc: Nem elég. Az egész magyar társadalmat szőröstől-bőröstől át _kell_ alakítani, és egy modern, ütő- és versenyképes társadalommá _kell_ alakítani. Ehhez pedig az alapokról újra kell rakni az egészet. Ha nem látnak neki, akkor inkább húzzuk le magunkat a wc-n. Én inkább attól tartok, hogy nekilátnak, aztán az eredmény olyan lesz, mint a vágóhíd mellé telepített nemzeti. szar is, ronda, is, rossz helyen is van, viszont legalább egy csomó pénzbe került, és lehet mutogatni.
@Tóta W. Árpád:

Nem is értem, hogy Gyurcsány miért nem alapított pártot. Az 5%-a meglenne csak azokból a mamsikból, akiknek a szeme könnybe lábad ha meghallják. Pár hónapja el tudtam volna képzelni egy olyan formációt, amiben Gyurcsány és szűkebb csapata (pl. Bajnai...), az szdsz-ből a kókisták, meg néhány nagyjából független, még nem lejáratott jogász/közgazdász áll össze, a háttérben valami pénzesebb vállalkozóval. Azóta némileg változott a helyzet, az szdsz márkanév egyre rosszabbul cseng, Gyurcsány is kezd feledésbe merülni.

Így lesz egy elég nagy űr a szadesz helyén, amire az LMP és az MDF tenyerel rá. Kérdés, hogyha itthon tartják Bokrost, formálódhat-e körülötte valami olyan erő, ami 2010-ben megugorja az 5%-ot, aztán 2014-ben akár még számolni is lehet vele.
@anyátok:

"és megmondta az igazat,"

Arról is, h trükközött, h eltitkolta, mire készülnek, stb...
Ezeket nem kéne elfelejteni! Én mondjuk kb. 10-szer végighallgattam, kár magyarázni...
Az kérem egy igazságbeszéd, igazat mondott a disznóságaikról és hazugságaikról.

A többire meg igaz, h csak üres szavak maradtak, tettek nélkül...
@kandiszno: hm, akkor vajon mit csinálhattál? :)

@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: és te jobban szereted, ha nem mondják meg soha, ugye?
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára: Arról beszélek hogy nem szabad támadási felületet adni. Főleg nem szabad egy nagy számú, öntudatos réteget(szinglihorda) vérig sérteni. Főleg nem az igazsággal.... :-D
@anyátok:
Kérlek, olvasd el vagy hallgasd meg az öszödi beszédet teljes egészében. Semmivel sem értékesebb az a pedofil, amelyik a mónika sóban mondja el, hogy szórakozott a gyerekeivel, pedig ezt soha nem gondolta korábban.
Az MSZP a 2001-ben kezdődött hazugságkampányba fullad szépen lassan bele. Ez a nagy helyzet. Csak nehéz kimondani, hogy márpedig Orbán jól, helyesen csinálta a kormányzását.
@xsasha: és szerinted orbán is bele fog fulladni a hazugságkampányába?
@Tóta W. Árpád:

Nem komcsiztam le! És nem is a pajtásom!
És ő személyeskedik, azt meg átengeded.
Ezt az egyittlakót nagyon véded. Személyes ismerősöd?

A kapcsolat.hu mióta komcsi?

Majd ezután azt csinálom, h beszólok neki, aztán teszek még bele pár érdemit is mellékesen. Úgy jó lesz?

Mentem ezt is, hadd működjön a posztod végre.
:-)
És TWÁ, ne feledd, hogy akik most a jobboldal csőcselék-részét alkotják, azok 20 évvel ezelőttig "koncsi", avagy "kommancs" csőcselék voltak, még régebben nyilasok.
Hja, kérem, szegény ország vagyunk, neküknk csak egy csőcselékre telik.
@Tóta W. Árpád:

Nem, kösz, azért ennyire nem vagyok ínyenc...:)

Mondjuk azt már egyszer kifejtettem itt, hogy bármelyik pontról el lehet jutni (akkor még)fletóig, ill. a fletózásig, és a nem szokványos tér és idő parabolikus elhajlásának taglalását hoztam fel példának, ahonnan csak néhány lóugrás, és már ott is lehetünk a féreglyuknál, innen pedig egyenesen leképezhetővé válik fletó személye, már aki talál párhuzamot:)

Na most miért ne lenne ez másként a zsidókkal, ha valakinek kifejezetten erre jár az agya?:)

De hagyjuk, és egyébként igazad van.
@Tóta W. Árpád: Én csak annyit írtam, hogy az szdsz-es szemüvegedtől nem látsz az orrodig sem. Ez már zsidózás? Netán az vagy? (egyébként nem érdekel, ez legfeljebb neked fontos, nekem nem). Vagy más módon a lényegre tapintottam?
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:
Az a baj hogy az igazat nem az MTV első csatornáján mondta, 2 milla embernek(akkor még jól is jött volna ki belőle !!) hanem 200 havernek...
Mellesleg ha én 4 évig nem dolgoznék a munkahelyemen és ez kiderülne, milyen sorsom lenne ? Az MSZP-nek akkor kellett volna kirúgni Ferit... ma nem így állna...
@kandiszno: nem, ezzel siomán csak bebizonyítottad, hogy teljesen el vagy tévedve, röviden hülye vagy.

az szdsz-ről szóló post eggyel ezelőtt található. keresd meg benne a szemüvegemet, te kis eccerűcske.
@anyátok: Igen: csak egy proletáriátusunk van, pártunk meg sok...
@anyátok: ja, olyan ez, mint mikor Gubinyi ezredes (Gáspár Sándor) a Csocsó c. filmben magából kikelve tiltakozik az ellen, hogy Csomai Gusztáv (Koltai Róbert) érezteti vele, hogy emlékszik még arra, hogy nyilas is volt. Valami olyan szöveget mond, hogy "Engem a budapesti elvtársak ez alól teljesen tisztáztak". Mire Csocsó valami olyasmit mond, hogy: "a budapesti elvtársak lehet, de mi itt voltunk..."
@Tóta W. Árpád:
Remélem, mert az sem szép, ha bagoly mondja a másik bagolynak.
@Tóta W. Árpád:

Ez nem a jobbos-balos tengely, hanem a hívő-nem hívő/toleráns-intoleráns. Ismerek balról is olyanokat, akik mindenáron homogenizálni szeretnének. Az erős hit (tágabb értelemben, tehát nem a vallásos hit) általában beszűkít és intoleránssá tesz.

A magamfajták/magadfajták :-) figyelik a világot, elemezgetnek, próbálják ebben vagy abban az üzenetben megtalálni a rációt, gyanakvóak (minden politikussal szemben), méregetnek, kételkednek.

A magukfajták meg nem ilyenek. Jutalmuk a közösségi érzés, a felsőbbrendűség tudata, az a könnyen magával ragadó fíling, hogy tagjai a nyájnak. Ha ráadásul a csapat még győzni is tud, az meg maga az eufória.

Nekem nincsenek ilyen eufóriáim, cserébe tisztábban látok és a saját utamat járhatom.

@papamaci1:
Elnézést, azért ne tévesszük össze a lumpenprolit a proletariátussal.
@Tóta W. Árpád:
Nem zavar, hogy vannak? Ez sok korábbi megnyilvánulásodnak ellentmond, gondold végig mégegyszer. Nem zavar, hogy vannak? Dehogynem. Te 21 fokos szobában érzed jól magad, Kövér 24 fokosban. És mutogattok másokra meg véleményezitek. Kövér pont annyit nem ártott senkinek, mint te sem, és pont annyit használt a környezetének, mint te használsz az egygondolkodásúaknak. Éppolyan megosztó és cinikus vagy, mint Kövér, csak más összefüggéseiben szemléled a világot. Ha megmérettnétek az IQ-tokat, egyik irányba se lenne 10 pontnál nagyobb különbség.
@Tóta W. Árpád: Na végre! Azért ne húzd fel megad! Szerintem egész visszafogott voltam. Miért van sárgával kiemelve a nickem? Ez már valami megbélyegzés?
mindenkinek a sajátja van kiemelve.
@Tóta W. Árpád:
Mindenkit a tettei ítélnek meg. Szándék, cselekedet, eredmény. Gyurcsány se csupán a hazugságai miatt bukott meg, hanem az eredményei, teljesítménye buktatta meg és vágta pofán.
@papamaci1:
Elnézést, ezt még meg kell jegyeznem: most még sok pártunk van, de vajon meddig? (Most a Fidesz bedarálósdijára próbáltam célozni, finoman, nehogy TWÁ kimoderáljon.)
@Tóta W. Árpád: Persze, egyébként meg Te nem tiltanád be a másképp gondolkodókat, a jobbosokat, a hívőket, az erkölcsileg elkötelezetteket, az antialkoholistákat, az antidrogosokat, stb.
TE csak lenézed őket, és meg vagy győződve arról, hogy TE vagy az ész, és ők a sötétség.
Ugye?
Tudsz idézni Orbántól három hazugságot?
@okostojgli: Valóban lehet mindenkinek metélt a farkincája, bár bizonyos vallású emberek ebben is előnyben vannak.
@xsasha: 1) "Az egészség nem üzlet"
(Nem a frászt nem, nagyon is nagy üzlet, csak nem mindegy, hogy kinek.)
@I_Isti: figyike, kurvára nem mindegy, hogy be akarnak tiltani, vagy lenéznek. ebben mi nem egyértelmű?
@xsasha:
Tudok, de majd holnap kifejtem, most megyek aludni.
Joccakát mindenkinek.
Na akkor feszültség oltásnak,egy kis zene:
Akit érint,vegye sértésnek:)

www.youtube.com/watch?v=67bTpVQfB6U
@Tóta W. Árpád: A betiltós legalább őszinte a maga primitívségében. A lenézős az igazi gáz. A lenézés az ugyanaz, mint a betiltás, csak kifinomult és társadalmilag "elfogadott" módszer. Perzse csak az ilyen magyar-jellegű fostalicska társadalmakban elfogadott.
@Tóta W. Árpád:

tényleg nem mindegy, csakhogy a betiltás előszobája, épp a lenézés!/többek közt/
@I_Isti:

Az egészség nem üzlet. Ez egy alapelv. A gyógyulás viszont pénzbe kerül. Az állam feladata az egyensúly fenntartása. Nagyon fontos kérdést vetettél fel, aminek megértése elengedhetetlen lenne a mai világ megértésében, Orbán céljainak megértésében, és a helyes értékítéletben.
@Tóta W. Árpád:
Hello,
Pedig egyfolytában azt harsogják, hogy demokrácia, demokrácia, de amint ellentétes vélemény van...azonnal elkezdenek büfizni. Azt nem értem - mondjuk azért sejtem:) - hogy mi a faszért olvassák és véleményezik azokat a postokat, ami bassza a csőrüket? Szép évek jönnek...
@I_Isti: súlyos tévedés. attól, hogy lenéznek, még mehetsz adventista istentiszteletre, ahányszor akarsz, olvashatsz fantasyt, lehetsz meleg. mindig lesznek, akik emiatt lenéznek vagy kiröhögnek, és nem is várhatod el, hogy ne tegyék.

ha betiltják, akkor mindezt nem teheted. nevetséges vagy, ha nem látod a különbséget.
@Tóta W. Árpád: Most tök komolyan! Te valóban abszolút pártatlannak tartod magad? Odamondogatsz mindenkinek,és megpróbálod elhitetni, hogy ugyanolyan mércével mérsz mindenkit. De nem tudod letagadni, hogy merre is húz a szíved. Ha a komcsiknak vagy az szdsz-nek szólsz oda, mindig van benne egy kis menekülőútvonal, hogy de a másik oldal sem különb, stb. A jobboldal szapulásából meg csak úgy süt az Orbán-gyűlölet önmagában, zsigerből.Próbálod fenntartani a látszatot, de hidd el nem megy. Nincs is ezzel baj különösebben, csak akkor vállald fel, ki vagy valójában, és mi a véleményed. Az írásaid stílusa pedig sokszor kifejezetten élvezetes (a mostani kicsit kevésbé), de gyakran az az érzésem, hogy utólag mondod meg a frankót. Amikor a ballib teljes gőzzel a szakadék felé kormányozta az országot, te még mindig bőszen orbánoztál. Most pedig itt vagyunk a szakadékban, és lám te megmondtad. Pedig nem. Utólag meg mindenki okos. Hát csak ennyi, és légyszíves ne moderáld ki! Egyébként nem akartalak megbántani.
@xsasha:
"Orbán céljainak megértésében, és a helyes értékítéletben"

Orbán a messiás és xsasha az ő prófétája? Vagymi? Emlékeztetnélek, hogy a Mikola kezdte.


BTW, lehet, hogy az MSZP elbaszta, nagyon. Nem jó rájuk szavazni. Azonban a Fidesz meg egyszerűen - khm - butaságokat beszél. Ezért rájuk sem jó szavazni.

Egyszeri liberálisként az MDF-re nem fogok, az LMP meg elhiteti magával, hogy a határon meg lehet állítani a gloablizációt. Szóval nem nagyon van alternatíva. Kéne egy centrum-liberális párt, és boldogan ikszelnék. Csak ez nincs. Úgyhogy miképpen most nem voltam szavazni, jövőre sem leszek, hacsak vmelyik párt be nem tölti ezt az űrt.
@Tóta W. Árpád:
Bocsi, mit is tíltottak be az utóbbi húsz évben? A tüntetéseket a Kossuth téren, a traktorokat a Parlament elől, a szabad parkolást Budapesten. Demszkyn kívül volt még valaki, aki betíltott valamit?
@Amon:
Miért, ide messiás kell meg próféta?
Milyen butaságokat beszél a Fidesz?
@dark future:
Nálad a pont!!!
Teljes mértékben egyet értek.
Igen, a nyájszellem: nem kell gondolkodni - úgy sem menne, vagy ha mégis megpróbálja, akkor lásd fentebb a bejegyzések 95%-át, és a tömeg az biztonságot is ad, nincs köztünk okosabb, stb. Egy vezér van, egy isten, egy zászló, csak követni kell.
Akkor van nagyobb baj, ha ez az "egy vezér" kimondja, hogy aki nincs velünk-köztünk, az az ellenség.
@xsasha: Például azt, hogy az egészség nem üzlet. :)
Még egyszer: bazi nagy üzlet, nagyon-nagyon nagy üzlet. Erre még a Norbi is ráérzett. Persze lehet nyomni az agymosott dumát arról, hogy nem az, de az az igazság, hogy üzlet. Ez azt is jelenti, hogy van aki rosszabbul jár, de lehet úgy csinálni, hogy a többség jól járjon.
@xsasha: Nem kell. Ezért nem kéne úgy fogalmaznod, mintha itt egyedül te értenéd meg OV félmondataiban az igazságot, mi meg helikopterek vagyunk.

Például "a kormány ne hozzon döntést, mert az új kormány első dolga az lesz, hogy visszacsinálja". "Ne az emberekkel fizettessék meg". Az EU választás a kormány mércéje. ésatöbbi.

OV úgy beszél, mintha lenne más út, mint az, hogy költségcsökkentés, az újraelosztás átalakításán kívül más módja is annak, hogy prosperálóbb legyen ez a szerencsétlen, pici, nyitott gazdaság.
Ja, és persze úgy beszél, mintha nem lennének vesztesei egy esetleges átalakításnak.

Magyarán semmit sem mond arról, hogy hogyan is fogja csinálni ő. Ezekre a butaságokra pedig az én olvasatomban nem szabad voksot adni. Aki a Fideszre szavaz ugyanolyan hívő, mint aki a történtek után az Mszp-re. Egyik kutya, másik eb.

Ilyen egyszerű.
@xsasha:
igen, most éppen folyamatban van a budai szórakozóhelyek tönkretétele. asszem' fideszes önkormányzatok, ha jól emlékszem (alkohol-árusítási tilalom, rémlik?)
@Amon: Az a szépsége a dolognak, hogy az a Közgazdaságtan I-II-III. c könyv(Samuelson-Nordhaus) már a rendszerváltás _előtt_ hozzáférhető volt ékes magyar nyelven - kiváló fordításban, amiből a normálisabb közgazdák most is dolgoznak, és ami főiskolai tananyag is volt - már a nyolcvanas évek végén. Viszont nagyon úgy látszik, hogy Viktorék nem olvasták.
@Amon: Nem mintha kár lenne értük...
@I_Isti: A lényeg pont az, hogy olvasták. Csak éppen hazudnak nappal, éjjel és este. Elhitetik az egyszeri választópolgárral, hogy majd ők osztják a mannát.

I_Isti 2009.06.10. 00:26:08
Szerintem kár értük. Meg azért is kár, mert többek között én is érintett vagyok néha.
@I_Isti:
Az egészség nem üzlet. Az egészség a betegnek nem üzlet. Az egészség az embernek nem üzlet. Az egészség megőrzése pénzbe kerül. Akik erre szakosodnak azoknak ez üzlet. Az állam feladata vigyázni az egyensúlyra. Sokat segítene, ha ez értenéd.
A szerelem nem üzlet. A virág pénzbe kerül, egy gyűrű pénzbe kerül, egy gyerek felnevelése pénzbe kerül. Akik erre szakosodnak, azoknak üzlet, de nekem a szerelem nem üzlet. Sosem lesz az, ha majd a levegőért is fizetni kell majd, akkor sem.
@papamaci1: láttunk már olyan politikust, aki egy teljes évig be sem ment a munkahelyéül szolgáló önkormányzat üléseire... (tipp: Deautsch Tamás) Kapott büntetést? Nem, kibújtatták.

@Amon: ha a XI. kerületre gondolsz, az pont MSZP-s vezetésű.
Tisztelt Tóta W. , Kedves Árpád! Most – kivételesen – nem értek egyet. A négyszázezer barna szavazat – és mi, akik itthon maradtunk – zöme a kilátástalanná és reménytelenné tettek véleménye. A jéggel vert szőlő teljes pusztítása. Az a szenny, amit kaptunk a kormánytól (és ez most sem látszik változni), valamint az a szutyok, amit (múltjuk alapján joggal feltételezünk és) kapunk a következő Elég Volt kormánytól radikálissá, anarchistává tesz. Karót ragadunk – így gondolom. Nem tudom, hogy ez a nincstelenség és megoldhatatlanság forradalmi feltétel-e, de azt hiszem…
@Tóta W. Árpád: Én meg azt remélem, hogy a nagy bukta előtt visszavonnak minden válságkezelő/népnyúzó intézkedést úgy, hogy a visszavonás a következő kormány első hónapjaiban lépjen hatályba.
Mostantól az mszp-nél fog élni a jelszó. hogy Egy a tábor egy a zászló! (bár ott eddig is ez működött)
@dark future:

"Az erős hit (tágabb értelemben, tehát nem a vallásos hit) általában beszűkít és intoleránssá tesz."

Ebben van valami...

"A magamfajták/magadfajták :-) figyelik a világot, elemezgetnek, próbálják ebben vagy abban az üzenetben megtalálni a rációt, gyanakvóak (minden politikussal szemben), méregetnek, kételkednek."

Igen, létezik ez a csoport is.

"A magukfajták meg nem ilyenek. Jutalmuk a közösségi érzés, a felsőbbrendűség tudata, az a könnyen magával ragadó fíling, hogy tagjai a nyájnak. Ha ráadásul a csapat még győzni is tud, az meg maga az eufória."

Akkor most megkérdezem: szerinted melyik típussal lehet egységes, jó és hatékony politikát csinálni?! Lehetőleg olyat, amiben nem hátrafelé battyog az ország?
/persze meg lehet lépni ue.-el az ellenkezőjét is, l. mszp kormányzás!/

A közösségi érzés, - vagy inkább ahogy manapság lesajnálólag, szarkasztikusan ejtik, pedig milyen szép szó - a nyájszellem, azért nem jelenti azt, hogy akik eufóriára jutnak általa, azok együgyű barmok.
Nem. Az ő jutalmuk a bizalom érzése!
Majd beledöglöttem ebbe a 7,5 évbe, mert soha, egyetlen percig se hittem ennek a - és képzeletben itt néhány cifra jelző következik...- ennek a rabló bandának!

Ha kívül tudnék helyezkedni, más volna.
Ha hidegen hagyhatna, mit és hogy qúr el a bármikori kormányzat, hanyag eleganciával eltekinthetnék e fontos tételtől.
De amíg a bőrömre megy a játék, addig nem! És ennek semmi köze valamiféle eufóriához, ez maga a praktikus, jobb közérzetet jelentő, hölgyválaszbarát megoldás:)

@avram iancu:
Faszkalap vagy, hogy stílszerű legyek, a lényeg, hogy attól FÜGGETLENÜL bárkire rá lehet fogni, hogy metélt a farkincája, RÁD IS, bár valójában nem is metélt.

Magyarul vagy mindenkinek metélt, képzavar de Krisztikének is, vagy senkinek.
@korxi:
@SevenDeadlySins:
Egyet értünk, legyünk még többen. Csak a következmény kérdéses, amit @szernyeteglejos: feszeget, ezt a verziót már a Kormányfő kerestetik nevű komédiában felhoztam, azóta be is van készítve a sör a hűtőbe.
Hajrá Krisztina, hajrá Viktor, győzzön a jobb. Ja, hogy egymást fogjátok szétszedni, közben a surranópályán becsúszik talán Bokros, talán Fletó, talán még Gyilkos Ágnes is?

@I_Isti: Ne haragudj, te tényleg baromi hülye vagy, ha egyszinten látod azt, hogy esetleg Tóta Wé itt lenéz téged (megjegyzem, az írottak alapján teljes joggal), és azt, hogy esetleg nem írhatod le a véleményed, mert valakik orrba gyűrnek érte.

Kívánom neked, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod a kettő közötti kontinensnyi különbséget.
anyátok 2009.06.09. 23:20:37
"És figyeljetek egy kicsit, Ti öszödibeszédezők:"

Az én "bajom" az öszödi beszéddel és elkövetőjével a következő, csak, hogy közös nevezőn lehessünk. :]

1. Az országértékelést a választások előtt illik elkövetni.
2. Nagy nyilvánosan, főleg ha "igazságbeszédnek akarja valaki feltüntetni."
3 Ha zárt ülésen teszi, ahonnan akár kilopják akár nem a beszédet, akkor használja azt a *beeep* kényszerhelyzetet amit teremtett és passzírozza át, ha kell az addigi langymeleg párteliten is a kész reformterveket. Hangsúlyozom, kész reformterveket.
4. Ne akkor álljon neki tervezni, elvileg az aktív nemkormányzás mellett azért hatástanulmányok készítése stb stb. azért ment volna.
5. Ne hazudozzon tovább, ha már természetes "igénye" alakult ki az igazmondásra.
6. Ha nincs reformterve, akkor álljon vezetőként a mozgalom élére amit indított és a támogatottságát meglovagolva szalámizás mellett (ami szükséges ilyen ellenállás mellett)
kapcsolja nagyobb sebességre a párt szakpolitikusait, és a reformok elindításáig *beeep* gyorsan csináljanak valami értelmes reformtervet a megfelelő háttérmunkák mellett.
7. Ha az eddigi kontraszelekció miatt nincs alkalmas embere, keressen mást, végre szakértelem és ellenvélemény igényével egyszerre felvértezett embereket, hogy ne talpnyalói hanem társai legyenek.
8. Kezelje állami vezetőhöz méltón a kialakult elégedetlenséget... és ne nyúljon vissza a diktatúra eszköztárához...
9. Ha ezek nem mennek, ne feküdjön vissza a hálózat ölébe, akit támadott beszédével, hanem mondjon le.
10. Ne pörgesse fel a "barna esőt" csak hogy ne kelljen lemondania.

Remélem érthetően sikerült átadnom...
2006-ban is ezen a véleményen voltam. Ha nem hiszed, olvass utána. ;)
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

hölgyválasz, Lenin

portal.jobbik.net/index.php?q=node/6104


""Ha az MSZP Horn Gyulát nevezi meg miniszterelnök-jelöltnek a választás után, ezzel gyakorlatilag kizárja a szocialisták és a szabad demokraták koalícióját" - mondta Magyar Bálint "

Na én kiterítettem a kártyáimat. Lássuk nektek mi van:)!

(Választhattok tetszés szerint Pető vagy Magyar, de nem Kuncze!)
@Tóta W. Árpád:

"súlyos tévedés. attól, hogy lenéznek, még mehetsz adventista istentiszteletre, ahányszor akarsz, olvashatsz fantasyt, lehetsz meleg. mindig lesznek, akik emiatt lenéznek vagy kiröhögnek, és nem is várhatod el, hogy ne tegyék."

attól hogy valaki zsidózik, még a zsidók mehetnek zsinagógába, leadhatják minden nap a köztv-n közpénzen a zsidó műsoraikat, meállhatnak a város közepére zsidófesztiválozni, ahányszor akarnak. de te ezt nagyon jól tudod.
@xsasha:

bizony-bizony, ahogy írod!

"Bocsi, mit is tíltottak be az utóbbi húsz évben? A tüntetéseket a Kossuth téren, a traktorokat a Parlament elől,"

tóta, nevetséges vagy, ha nem látod a különbséget.
@Amon: Amon, a fidesz mióta mondja, hogy adócsökkentés? ha erre válaszoltál magadnak, akkor vedd a bátroságot és kérdezd meg magadtól, hogy ezt eddig miért nem láttad? azért, mert nem akartad látni, vagy azért, mert, bocs, de ennyire hülye vagy...
@xsasha: "Tudsz idézni Orbántól három hazugságot?"

nem tőlem kérdezted, de..
te hol élsz fiam?, mióta?,
minden évben memory deleten vagy vagy mi?
nem bírsz visszaolvasni-ellenőrizni?
és ilyenek osztják itt az észt...
olcsójánosok..

400%-os egészségügyi béremelés
7%-os gazdasági növekedés
1000km autópálya

nesze kisfiam, ha köll még füllentés a Főmérnöktől, keress magadnak..
@Jaffar:

"Nálunk pártok ELLEN szavaznak"

A Fidesz és a Jobbik esetében ez nem teljesen igaz.

Sőt, inkább úgy mondanám, pártok mellett nem savazás volt inkább, lásd a maszop és a szadesz savazóinak elmaradása.
@roli101:

"joboldali az mdf és a jobbik"

Lószart. A jobbik "nemzeti" _szocialista_ párt, per definitionem baloldali, de még abból is a szélbal.
@sün!malac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

"Ma pedig 100 megkérdezettből kb. 6-7 szavazott valójában a szocikra. "

Én még emlékszem arra a malacra, aki fél napját arra szentelte, hogy bizonygassa, a 29% az valójában sokkal több ...
@Jaffar:

"Ha lenne fehér kocka opció, te akkor is a Fideszre szavaznál? "

Hát ... a Fidesznek azért van stabil 1,5 milliója, a maszopnak meg most éppen nem tudjuk, van-e. És ez a vakfolt. A magyarázatot tökéletesen leírta Árpád.

Az előző EP választást sem volt valódi útmutató a parlamentire, csak szólok.
Shore 2009.06.10. 10:31:40

Hallottál már a betű szerinti és tartam/szellem szerinti nézőpontról és hűségről? :)

Ha nem, segítek.
A.,
Betű szerint, Kunce olyat nem mondott, így ő, sőt esetleg az szdsz nem is ludas a szószegésben.

B.,
Szellem szerinti...
Szdsz egyik prominense, erős embere stb. mondta, nem Kuncze, de ez a tartam miatt lényegtelen. Mivel egy prominens a pártja, így Kuncze maci nevében is beszél, ezért prominens. Mivel kizárta a lehetőséget, és aztán mégis beleugrott a vadházasságba, ezért szószegésben vétkesnek találtatott.
Nem általam, hanem a szavazók által.

Remélem segítettem. :]
Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert.


Hát, azért egy onsórózó liba-szadizónál (csőd)biztos próbálkozhattak volna egy, az etikai értékekre szenzitívebb, s íly módon elfogadhatóbb jelölttel is. Ha akartak volna, persze.
@dark future:

"Bár tőlem is szokták kérdezni az ügyfelek, hogy miért nem próbálom kiszűrni a spameket a levelezőszervereken. Ha tudnák..."

:-)

(sajnos tudom)
@Tóta W. Árpád:

2009.06.09. 23:20:42
'... én úgy tudom, "baloldali fordulatra" készülnek a rohadékok.

ebebn az esetben nagyon remélem, bajnai megszopatja őket, gyurcsány pártot alapít, és kurvára megszívják az előrehozottat.'


Mindez megint egy őrült hülyeség.
Gyurcsány párt, és megszívni az előrehozottat. Micsoda képzavar, mekkora baromság, ferdítés és életképtelen gondolatsor.
@Shore:
Gál J Zoli csak egy nagyképű buta (tuskó, flegma, arrogáns) tökfej volt. Fletó sem kedvelte, el is küldte. Bátorsága, bunkó flegma modora, magabiztossága apja révén és primitív szemléletéből fakadó volt, hiszen számára már az is a léc feletti volt, hogy kiállhatott a kamerák elé.
Az a baj, hogy a maszoposok kb ilyenek komázzák.
Lásd még Szanyi, és társai.
Aki egy kicsit is normális, akár Szűrös, az már megfekszi a gyomrukat.
Ezért tart itt a párt és ott az ország, ahol most van. Szar a köbön. Ez a szoc-lib kormányzás eredménye. Megyótól - Bajnai Gordonig. Lefelé a lejtőn. Minden szinten. Ez a valóság, ez a jelen.
Tévedés, aki útálja a Jobbikot az lazán szavazhat a Fideszre. A Jobbik arra jó, hogy a visszfényüknél jól látszik, mennyire liberális is a Fidesz, a maga összes hülyeségével együtt. A Jobbik príma alkalom arra, hogy a fasisztázás lepöröghessena Fideszről, és begyűjthesse a Jobbik ellenes szavazatokat is!
Megmondom nektek ingyen: jövőre Szabó Csabával vágnak neki a szocik a kampánynak. Botka a második jelölt, de ő egy kissé normálisabb, így háttérbe szorul.
De ez még messze van.
Világosan látszik, hogy Orbán nem akar előrehozott választást, csak a harci kedvet akarja szinten tartani jövő januárig, amikor megnevezik a képviselőjelölteket. Addigra a Jobbik 20%-ra hízik a Fidesz rovására, a szocik pedig bejönnek majd 30% környékére a most alvó prolik és a sok kis rózsaszínű-világoszöld pártocska biztonsági szavazóival - ahogyan lényegében Árpád megírta.

Shore 2009.06.10. 10

Hová küldjem a filmet?

Kuncze Gábor azt mondta:
amennyiben HGY minisztelenöjelölt ,nincs kolalició

Pető Iván azt mondta:az MSZP az SZDSZ politikai,választási ellenfele,akit le kell győzni.1994.áprilris.

Mindkét film megvan.

www.youtube.com/watch?v=RAbBpRNKE2g&NR=1

www.youtube.com/watch?v=SqedE0e_2LQ&feature=related

az első a Kuncze film helye volt,a második a Petőé,azóta törölték,de megvan.
@Tóta W. Árpád: "ebebn az esetben nagyon remélem, bajnai megszopatja őket, gyurcsány pártot alapít, és kurvára megszívják az előrehozottat. "

hat ennek kurvara orulnek!
@dark future:
Miért lehet az, hogy épp ezek a gondolatok futottak át az én csepűnyi agyamon is???
@Kristl:
Köszönöm a segítséged, hogy így megvilágítottad számomra a kérdést. Igazán hálás vagyok érte.
(Mindenesetre a továbbiakban lehet, hogy több emoticont fogok használni.)

@xsasha:
"Aki 20 éve politikus, az mitől faszparaszt? Nem konkrétan értem.
Tóta mióta is nyomja a médiát? "

Ha 20 éve megélhetési politikus valaki, az szvsz elég romboló az ember személyiségére nézve. Tóta és Kövér között meg az a lényeges különbség, hogy Kövér egy párt (jelenleg A Párt) második embere, és így esetleges emberi gyengeségei sokkal nagyobb hatással vannak az életemre, mint Árpádéi. (Még akkor is, ha Tóta W. érdekes módon megkerülhetetlen viszonyítási pont a jobbos blog-szcénában)

@grupi:
"Gál J Zoli csak egy nagyképű buta (tuskó, flegma, arrogáns) tökfej volt."

Egyetértünk. És mindezek ellenére is igaznak tartom, amit írtam.

@VIKUNYA:

Bizony-bizony. Szvsz a Jobbik kifejezetten jól jött a FIDESZnek. Hogy úgy mondjam sokkal szerethetőbb párttá vált, csak attól, hogy van egy szörnyűbb.

@6.Lenin:

Blöffölsz, nincs semmi a kezedben, a linkek semmi relevánsra sem mutatnak:)
(Egyébként én Petőre emlékeztem, és mivel akkoriban ő volt az SZDSZ elnöke, elvileg az ő szava ért legtöbbet. Ettől függetlenül lehet, hogy Kuncze is mondta.)

@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

Ó malac, ezért görcsöltem ennyit!
@grupi: gáljzoli az apja miatt került oda, ahova. És annak, hogy kirúgta Gyurcsány az apja most törlesztett. Állítólag ő firtatta, hogy húzzon el Gyurcsány. Ahelyett, hogy kitanította volna a tökkelütött gyerekét valami rendes szakmára. Mondjuk a zöreg is abból élt, mint a valamikori BM államtitkár, miről mit tud. Rosszul eshetett, hogy a gyereke már nem szolgáltat neki új infókat...
Hát kábé magam is ezt gondolom, mint te Tóta, de van egy bizonytalansági faktor ebben az egészben.

Mi van akkor, ha a most leszarom, hogy ki megy az EU-ba hozzáállás miatt otthon maradók, akik nem akarnak protestálni az MSZP mellett minden apró és jelentéktelen választáson... mert tényleg nem érdekli őket, vagy éppen az Orbánt a nagyobbik rossznak tartják, és csak az országgyűlésin MSZP-sek... úgy gondolják, hogy veszett fejsze nyele, és otthon maradnak...
@Doktor Kotász: veszett fejsze akkor lenne, ha nem lenne meg az 5% (ld szdsz, lmp, stb). majd gondolom az lesz a szoci mozgósítószöveg, hogy előre a kétharmad ellen.
Shore 2009.06.11. 17:50:36

Szívesen. Ha máskor is gondod lenne, csak szólj.
Emoticont meg használj nyugodtan. Sőt, olykor szükséges... :)
Ez most tényleg egész más helyzet, mint négy éve.
@Tóta W. Árpád:
Hát ebben van ráció, de ennek szőnyegalatti, underground kampánystratégiának kell lennie, mert hivatalosan kiállni, hogy mi nem akarunk oltári nagyot bukni, és megelégszünk egy szimpla hatalmas bukással, az eléggé visszaüthet.

Szóval ehhez amolyan underground mozgósítás kell, de abban a fideszesek a járatosak. Elég, ha itt Malackára gondolunk. Hivatalosan menne a nyerésre játszás, a háttérben meg agitálnák a hivatalosan nem vállalható antikétharmad kampány.

Bár a jobberek megvannak győződve, hogy kész "amőbaregimentek" zsoldosként küzködnek a neten, ez a valóságban nem így van...
@xsasha:
Közben lett uj blog, azt néztem kevéske szabadidőmben, de most még idéznék:
1. Megfigyelés-ügy :)))
2. Nem kérünk Torgyánékból! :)))))
3. Rosszabbul élünk, mint négy éve.
4. Választási igéretek tömege.
5. Országértékelési beszédek tömege....
Stb.
És a legszebb:
Én még soha életemben nem hazudtam senkinek!
anyátok 2009.06.13. 21:30:20

Ha jól emlékszem 2002-ben és 2006-ban ki is kaptak.
Az 1. pontért közröhej tárgyaivá váltak.
2.ért szintén és komoly arcvesztést hozott Torgyán a chilei cseresznyével meg hasonlókkal... /elég szétzüllött miniszériumok jelezték a kisgazdák munkáját./
A 3. legalább a plakátkultúránkat javította ideiglenesen. A wukis wraa wrhu whaa vagy mi, mind a mai napig megvan jpgben, a "idősebb vagyok mint négy éve" plakát mellett. :]
A magyarország "bekaphatja" zseniális Deutsch értelmezést meg még ki is hagytad ;)
De ezek együtt a Budapest-minisztériummal meg hasonlókkal, elhozták a választási vereséget.
Joggal, mondták akkor sokan.
Bár utólag kiderült, pár országértékelőben igenis igazuk volt, s az ország tényleg elég komoly gondokkal néz szembe az addigi pannon pumás stb retorika mellett.

Az öszöd dolgát nagyban tompította Viktor eme hm szórakoztató megjegyzése. :)
De most mond őszintén, ezen bűnök, amiért meglakoltak idejében (és sajnos velük mi is...) felmentik az mszp/szdsz elitet a sajátjai alól, és mentesülniük kellene emiatt a bukás és bármiféle felelősségre vonás alól?
Most úgy őszintén.

A fehérterrorozást meg nyugodtan hagyjuk a küszöbön kívül. A koncepciósperrel riogatás, kapcsolat.hu-ra illő téma.
@anyátok:

Anya, ez elég hőzöngésszerűen hangzott.

1. A megfigyeltek csendesebbek lettek, azaz vissza is léptek a vezérkarból, szép csendben, pl.:zsurki vodkagyár? rémlik?

2. Nem kérünk Torgyánból. A választási eredmények döntöttek, és legalább megpróbálták az együttműködést. És amikor kiderült, hogy a politikában csak hordószónok kvalitásai vannak, akkor tényleg nem kértek Torgyánból.

3. Valóban rosszabbul éltek az emberek, csak nem vették észre. Nem vették észre, mert kezes nélkül felvehető hitelek, valamint az állam eladósodása lehetővé tette, hogy kompenzálják az életszínvonal romlását.

4. Semmivel sem voltak érthetetlenebbek, megalapozatlanabbak mint Ferenc, Lampert, Lendvai szózatok. Ez utóbbiak beváltott ígéreteit most sorozatban vonják vissza, semmisítik meg, csak épp az államadósság lett az akkorinak 6-7-szerese. A fidesz kormányzat mindenesetre nem hagyta ilyen súlyos helyzetben az országot, amikor leköszönt a kormányzati pozícióról.

5. Egy aktív politikus, aki bírja a pártja többségének bizalmát első számú vezetőként, miért ne értékelhetné a regnáló kormányzat eredményeit. Amúgy ezt bárki megteheti, és ráadásul nem is ártana.

6. Te Magad is tudod, hogy milyen körülmények között tette ezt a kijelentést, arra ment ki a játék, hogy a kérdező összemossa a felelősségeket, és mentse GYF, KJ, VJ megtévesztésre alapított választási csalását.

(ha ilyen szép nicket választottál, akkor többet várok el Tőled, különben Apát választom:-))
"Országgyűlési választáson jó tíz százalékot hozzá lehet írni az MSZP mostani eredményéhez."

Jelen esetben ezt alig hiszem. Ez már nem az a világ, azok a szavazatok vagy már a jobbiknál vannak (Orbánra nem szavaznak, mert ő a patás ördög), vagy jövőre se fognak realizálódni. A legtöbb ember tesz az ideológiára, az mszp meg úgy elqrta, hogy 1-2 éven belül nem mászik ki ebből.
Az emberek jó 60%-a egyébként is látens Jobbikos. Most már a tv-ben is mutogatni fogják őket. Jövőre még mindig nekik áll a zászló, lesz vagy 2x több szavazatuk, mint most, ami min. 15-20%.
stat rosa pristina nomine, nomine nuda tenemus.

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:42:43
" fura nekem a multiellenes svung. csak a saját szavazóik ostobasága menti meg őket. mármint hogy nem jönnek rá, hogy ha elkergetik a multit, akkor nem lesz nekik hol árufeltölteni. "

Arpi! a multit nem lehet elkergetni, foleg nem azt ahol arufeltoltessel lehet foglalkozni.
ellenkezoleg a multi bovul, uj es uj konnyuszerkezetes supermarketeket epit.

csak ugy tud minket kizsakmanyolni, ha itt marad. az pedig a celja.

de jobb lenne ha elmenne, mert az epulet, hely maradna, es a vilagpaicarol olcso termekekekkel a magyar elit is fel tudna tolteni, annyi polcpenz se lenne mint most, olcsobb lenne a kaja, mindenkinek jo lenne... mitol felsz hat???
"És nincsen már Gyurcsányuk se."

Hála Istennek!

Kevés nala kartékonyabb politikust ismerek, marmint a baloldal szamara karosat.
"No pasaran, ez a jelszó: a fasiszták nem törnek át. Egyébként ahol ez volt a jelszó, ott végül áttörtek, és negyven évig uralkodtak."

ez igaz, de mier utalsz ezzel Arpi?

itt is lesz 40 ev jobbik uralom? vagy a fidesz is fasiszta neked?

"Jól látható már, hogy nem Gyurcsány személyén múlt: a lemondása sem hozott sikert."

imadom az ilyen ex catedra kijelnteseket.
Honnan lathato?

honnan veszed, hogy nem epp a fele lett volna a szocikra leadott szavazatszam ha GYF marad?
szerintem annyi se....

@Tóta W. Árpád: . Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:01:10
"ahogy te definiálod a ferizmust, azzal elég hamar szembe fogsz találkozni a következő orbán-kormányban."
wishful thinking...
@Tóta W. Árpád:
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.06.09. 19:02:41
""betiltják az INDEX-et?"
nyilván nem, mondjuk az ide meg máshova írogató totál elhülyült fideszes söpredék nagyon szeretné, "

hat en akarhogy olvasom, ebbol nem az derul ki, hogy a fideszes söpredék egy része csak az egész fidesznek...

nade, ha a szocik ennyire impotensek, es meg ferijük sincs,

az szdszéert nem kár,

az mdf botranybol botranyra szalamizza le sajat magat, nyiltan szavazzak meg a nyero partelnokot,

akkor megis ki a TUTI jo part, a legkevesbe rossz?

te kire szavaztal Arpi?
Jaffar 2009.06.09. 19:54:33
". Régen TSZ volt, ma multi. Kis különbség akad. A multi ellenben a TSZ-szel, életképes."

most mit hulyeskedsz? melyik multi eletkepes? a GM? az Opel? a citibank?

ja ha az allam a hona ala nyul, akkor a TSZ is eletkepes, sot meg ez se kell, csak mondjuk Daniaban kene szervezni, ott mukodik nalunk miert nem?

inkabb szervezni kene egy fogyasztasi szovetkezetet, mint ilyen liberalis hulyesegeket terjeszteni...
@amergin: mergin 2009.06.09. 20:13:35
"egyszerű dolog ... amit itt szemmel láthatóan nagyon sok ferigyűlölő nem lát, és amiről Árpika már több, mint három éve ugat, szemmel láthatóan minden foganat nélkül."
pedig olyan ertelmesnek latszol amergin!
attol meg nem lesz igaza mert sokat ugatja, sőt ezert fizetik, hat ez a meggyozodese :)

"Az ország tökig el van adósodva."
ez igaz
" A gazdaságot Megyó rohadttul megterhelte."
ez mar nem igaz. az terhelte meg hogy eladtak nyaklo nelkul mindent, privatizaltak, szetszedtek, elrontottak mindent, ahelyett hogy valamit megmentettek volna...

"Ezt a problémát a Fidesz úgy oldaná meg, hogy még inkább megnöveli a költségvetési hiányt: bevételt csökkent (járul, adócsökkentés)."
ez a tanmese. olyan tanmese mint a bibliaban az adam-eva,(ugye akkor beltenyesztett monoklonoknak kene lennunk); 4 evet mar kormanyoztak es akkor is igerték, de rendben tartottak az allamhaztartast, igaz nem epittetek autopalyat meg metrot de nem is ment 10% fole a hiany, a nyugdijasok penzet atszamoltak...stb

"minden egyes közgazdász látja, ... hogy rövid távon nem működik, nem működhet - már Megyóék is kipróbálták."
ez igaz. tudjak ok is.

"Ahogy Árpi fogalmazott egyszer: "Nem tetszettek figyelni! járulékcsökkentés! abból lesz a sok pénz, úgy bújik elő éjszaka az utca repedéseiből zizegve a sok zöldhasú!""
ez jol hangzik, talalo gunyolodas.

"A gazdaság gondjai-bajai járulékcsökkentésből, adócsökkentésből kurvára nem lesznek megoldva azonnal."
tudjuk, sot koronausztatastol se, meg nemzeti szinu zaszlok kiaggatásátol se.

"Vágni kell. Csonkolni. Le kell építeni a szociális kiadások meghatározott részeit. El kell küldeni x közalkalmazottat."
a radai rossebet. nem szabad vagni. (az allam tenyleg nagy, de csak ovatosan azzal a leepitessel) beruhazni kell, akar hitelre is, termelni, eladni, helyet tiporni magunknak a vilagpiacon, ujratargyalni a szerzodeseket, a 8%-os kozmuprofitot mikor az inflacio 4 %. visszaallitani a mezogazdasagot, az ontozest, az elelmiszeripart-feldolgozast, nehogy mar azert szunkjon mega HErz mert a Ft romlasa miatt megdragul az alapanyag!

"Ez egy kurva egyszerű összeadom-kivonom típusú alsós matekpélda."
es annak is a zaloga hogy soha innen ki ne kecmeregjunk. Rona Petert, a szamvevoszek elnoket es masokat is halgassal meg, Fekete Janost, ilyeneket..

"Semmi neoliberalizmus nincs benne, az ég világon semmi. Csak a racionalitásra próbálna apellálni. Akinek volna még ilyenje."
nem ez a racionalis. az sem szocialista politika, hogy kiosztjuk unokaink jovojet a nyugdijasoknak.
racionalis lett volna OTP reszvenyt venni az allamnak a valsag alatt es odaadni a nyugdijasoknak (eladhatatlanul)

"Két rossz közül lehet választani: most szívjunk, vagy szívjunk inkább később és többet és hosszabban?"
4% az adossagszolgalat, enelkul meg a valsagot se ereznenk, ezt kene visszafiatni egyszeri vagyonaadoval, es aztan szarnyalni...
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
sün!malac69 a fegyelmezett renitens · szenzor.freeblog.hu 2009.06.09. 21:04:46
"Tóta W. Árpád:
Írtál valaha olyat, h maszopos söpredék?
Írtál? Tudnád linkelni?"

ez fontos es talalo mozzanat, szerintem nem irt ilyet... de ha jobban belegondolsz
nem is nagyon van... ki lenne? az mszpnel nem nagyon rasszistaznak, nem dobalnak tojast, buzikat,
hivatalosan se, nem szoktak mondani, hogy ok az orszag, meg nem lehetnek ellenzekben, meg hogy a jobboldal rarontott a nemzetere stb... pedig ket vilaghaborut rogyasztott rank a jobboldal, trianonikovetkezmenyekkel, de az mind smafu... csak abalodla a bunos...
@szemeteske: emeteske 2009.06.09. 21:38:24
" hogy így nem kúrták el amikor náluk [fidesz] volt a karmesteri pálca az is biztos."
ez igaz!

"Sokan úgy állítják be Orbánt mint a mumust. Mondja már el valaki, hogy mi a baj vele? Tényleg nem vagyok a Viktor-fanclub tagja, csak érdekel, mert néhol már Hitleri magasságokba emelik a személyét."
tenyleg nem tudod? rengeteg baj van vele, pl
-nagy a szemelyes hatalma a partjaban, o dont meg a megyei kuldottekrol is, de ez a fidesz baja,
-az hogy kirekeszt, hogy ilyeneket mond, hogy a haza nem lehet ellenzekben az megbocsathatatlan, meg a kokardat is le akartak nyulni, de halaistennek nem sikerult,
-kettos beszede van, en ertem miert mert egyben akarja tartana a jobboldalt, ott a nagymagyarorszag matrica is a kocsijan, es
-meg vannak a szolobanyak...

olyan politikust szeretnék, aki nem lop, nem adja el a szekhazat amit rabiznak stafirungban, hanem mondjuk megszervez egy csempegyarto ceget, vagy magyar tescot... es sikeres de nem ingatlanspekulacioval, adoelkerulessel offshoreval, hanem epiT!!!!
ES AKKOR TALAN EPITHET ORSZAGOT IS!
süti beállítások módosítása