W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Dezsőnek nem kell meghalnia

2011.01.25. 07:40 Tóta W. Árpád

Szűk egy hetük maradt azoknak, akik a kormány diktátumát elutasítva megtartanák magánnyugdíj-pénztári tagságukat. Az sem biztos, hogy az ötvenezer nyilatkozat meglesz. 
 
Ebben persze benne van, hogy a Fidesz teljes erejével emelgeti a flipperasztalt; átsodródni az állami kasszába sokkal könnyebb, mint maradni, és a hivatali ügyintézés nem éppen tömegek hobbija. (Mellesleg elég simán megy mondjuk egy autó átíratásához képest, egyszeri odafáradást igényel csak.) Nyilván szerepet játszanak az ordenáré fenyegetőzések és a megbélyegzés. De még ezekkel együtt is nehezen érthető, ami történik.
 
Százezrek veszik a fáradságot, hogy üdítőskupakokat és vonalkódokat szépen becsomagoljanak és postára adjanak, hátha nyernek valamit. Ennél nem kellene sokkal több, hogy megtartsák a számlájukat, ami maga a nyeremény. Igaz, kevésbé kézzelfogható, mint egy Suzuki vagy egy hifitorony, viszont minden sorsjegy nyer. Nem felfoghatatlan, csak picit bonyolultabb, mint a bankszámla.
 
Az állami és a magánnyugdíj között ugyanaz a különbség, ami a munkásszálló és a saját lakás között. Elvileg mindkettőtől megfosztható az ember, de míg a lakását (már ha az övé, és nem a banké) elég nehéz elvenni tőle, a munkásszállót akármikor bezárhatja a hivatal, széttárva karját: erre most nem futja.
 
Állami nyugdíjra sem fogja futni, a csodát leszámítva nincs olyan forgatókönyv, ami a mai, közismerten bőkezű juttatásokat fenntarthatónak hozná ki. Ami biztosan a jövő nyugdíjasának ellátására fordítható, az a saját megtakarítása. A többi esetleges. Járni jár, de senki sem tudja, mennyi marad addigra. 
 

Széles kőfala földig lerontatik 

Egy pillanatnyi töprengéssel belátható, hogy mire a ma érintettek többsége nyugdíjba megy, nem Matolcsy György fogja megmondani, mire is jogosít a mellesleg továbbra is fizetendő járulék. Tovább is lehet gondolkodni a sorsán, például hogy milyen álnéven fog bujkálni Latin-Amerikában, de ez most nem releváns. Mint ahogy az sem, mit képzeleg a mostani jobboldal a tíz, húsz, harminc évvel későbbi Magyarországról. Már látszik, hogy a húszéves berendezkedés álom marad. Bukásuk után nyilván erőteljes és szimbolikus intézkedések következnek, amelyek megpróbálják kijavítani a legnagyobb felháborodást keltő otrombaságokat. Ez már most szép csokorba szedhető, egyben programot is ad bármelyik pártnak, amely le szeretné őket váltani. Az állami nyugdíjat érintő fenyegetések tehát nyugodtan figyelmen kívül hagyhatók.
 
A Fidesz leváltására készülő erő, akármelyik legyen is az, valószínűleg meg fogja ígérni, hogy mindenkinek visszaadja a magánmegtakarítását. Talán még egy tizennegyedik havi befizetéssel is megtoldják. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Aki lemond a számlájáról, arról sokkal nehezebb lesz kideríteni, mije volt a padlássöprés előtt, és az vajon mennyit érne, ha megmaradt volna. A kárpótlás nem tudja visszaadni, amit elvettek, ez a rendszerváltás egyik tanulsága. A megőrzött számlákon viszont ott lesz a pénz maga, kamatostul. Amit nem adunk oda, az nem a kárpótláson múlik. A kárpótlás már ugyanolyan nyúlós képletek tárgya lesz, mint az állami nyugdíj.
 
Kérem, csavarja le a monitor fényerejét, ami most jön, arról nem kiabálunk nyilvános helyen. Jogos a kérdés: mit tegyenek a közalkalmazottak és mindazok, akik úgy érzik, megüthetik a bokájukat a nyakasságuk miatt. Nos, felelőtlenség volna legyinteni azzal, hogy hát hiszen jogállam ez, és ilyet már csak nem tesznek. Az már látszik, hogy rosszul viselik, ha valaki nem kér az együttműködésükből. A döntést mindenki maga hozza meg, lelkiismerete és lehetőségei szerint. 
 
Ehhez is érdemes azonban tudni, hogy nem tart ez örökké. Senki nem vágja el magát egy életre, mert az a rendszer, amelyben ez egyáltalán felmerül, az nem maradhat fenn sokáig. Nincs hozzá megszálló hadsereg, és nem lesz hozzá gulyáskommunizmus. Nincs továbbá hatékony cenzúra, ami megakadályozhatná, hogy nyilvánosságra kerüljön mindenfajta politikai retorzió és tisztogatás. Azt is jegyzik ám egy számlán, és az a számla is megmarad.
 


Címkék: fidesz másnap nemzeti egyuttmukodes rendszere

433 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr932611543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Do we bow boy or do we fight for it? 2011.01.25. 18:37:26

Közelegvén a határidő, felhívtam életem párját és egyben a figyelmét arra, hogy lassan el kell ballagnunk a Nyugdíjbiztosítóhoz, nyilatkozni a magánpénztárban maradásról (neki csaknem 3 millió forintja gyűlt össze eddig a magánszámláján, nekem alig val...

Trackback: Maradok 2011.01.25. 17:58:11

Kérem tisztelettel, én vagyok az a jogkövető állampolgár, aki a jövedelmét nem titkolja el, aki tisztességesen befizet minden adót és járulékot. Nincs szándékomban feketén dolgozni, nem akarom zsebbe kapni a fizetésem egy részét, és mindig betartom a j...

Trackback: Boldogságügyi biztost a kormányba! 2011.01.25. 17:00:44

A brit miniszterelnök egyik tanácsadójának más dolga sincs, mint boldoggá tenni a polgárokat, korra és nemre való tekintet nélkül. Az úriembert Cary Coopernek hívják, és még véletlenül sem Gary Coopernek, pedig az elhallás az első mondat után tálcán kí...

Trackback: Gazemberség: Nem tudják, mi lesz a pénzünkkel + videó 2011.01.25. 14:57:17

Menni vagy maradni? - ez mostanában a kérdés nyugdíjügyben. Engedjünk-e a kormány zsarolásának, vagy tartsunk ki pénztárunk mellett? A döntés nem is olyan egyszerű, mert akiknek a dolguk lenne minket tájékoztatni, még azt sem tudják, mi lesz például...

Trackback: Magánnyugdíjpénztár: Mennyi? Harminc? 2011.01.25. 13:22:31

A hírek és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szerint péntekig mintegy harmincezer ember nyilatkozott arról, hogy szeretne a magánnyugdíjpénztárában maradni. Nem valami sok. Sőt, kifejezetten kevés, és a várakozások alapján (számolva az "...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@elinor52: Én meg anyagi helyzetnél fogva csak egy hazaáruló anyja vagyok - tudod az a kétséges foglalkozású, akiről a másikban xsasha annyira szépen megemlékezett. :-))) Na egy ilyenből csak ilyen jön ki.
@orica: Neki megmondják, hogy miről mit gondoljon. Ezt szokta meg, hát mit értene meg az önállóságról??? Hogy valaki nem politikusért rajong, hanem figyeli, ki mit csinál és azt hogyan?

Aztán dönt. És ha nem tecc neki, akkor dönt máshogy, de nem a pártközpont diktálja neki a véleményét.

Figyeld meg, megint miket fog okádni rám ezért (már kurva vagyok is szerinte, kíváncsi vagyok a fejlődő szókincsére és fantáziájára.). Ha kijön a sodronyából - mindig - akkor tuti betaláltam.
@anyátok: A Tanúból a gátőr malaca. Amit le kell vágni, mert helyzet van, de ugye az feketevágás és titkolni kell.

Íme. www.youtube.com/watch?v=bq8rTZoJiSk
@xsasha:
"Másoljam be neked Tóta teljes cikkét? Másoljam be azokat a sorokat, ahol leírja, hogy a MaNyup számla maga a főnyeremény, és hogy olyan a különbség a javára az állami nyugdíjhoz képest, mint a saját ház és a munkásszálló között."

Nem tudom, te mit dolgozol, és nem is érdekel, de jött egy ilyen számla nekünk is, milliókról szól és ez most beinvesztálódik az állami kasszába úgy, hogy senki nem mondja el, miért, senki nem ad garanciát a továbbra.

Nem várom el a Fidesztől, hogy angolul kommunikálja a miérteket, nekem ezt még magyarul is pont elég fölfogni. De elvárnék valami magyarázatot.

"de legalább nem fog összeomlani a nyugdíjrendszer, és lesz esélyünk nyugdíjhoz."

Biztos?
Többen is említették, hogy nem jár rokkantnyugdíj a manyupban maradóknak (és hogy ezért rizikós volna maradni). Csak tájékoztatásul: egy negyvenéves full vak ismerősöm 15 000 Ft rokinyugdíjat kap.
Értjük. És miért szar a fantasy? Annyiszor megígérted már, hogy írsz erről (konkrétan egyre emlékszem, de ha tök véletlenül pont egy ilyen kommentedbe akadtam bele, akkor valószínűleg kellett lennie több alkalomnak is), hogy most már muszáj egy posztot szánnod erre, diktatúra elleni harc ide vagy oda. De belekeverheted Orbánt is, meg mondjuk vonhatsz analógiákat a jellegzetes fantasy-világkép és a fidesznyikek gondolkodásmódja közt vagy mittudomén, hogy a metaplothoz is kapcsolódjon a poszt. Tényleg, Tóta, miért szar a fantasy?
@Squid:

Es Xsasha meg az egyik legszofisztikaltabb fidiota :D
@anyátok:
Dezső a disznó a Tanú című filmben :)
www.youtube.com/watch?v=bq8rTZoJiSk
A "Dezsőnek meg kell halnia" mondat hasonló, mint "Az élet nem habostorta" vagy "A nemzetközi helyzet fokozódik", ez utóbbiak is ebből a filmből váltak híressé.
@Tóta W. Árpád: "ha lerohad egy t-72-es a hősök terén, mit csinálok?"

Majd jönnek a műszakiak a bikával, megmutatják mit tudnak, látványos lesz.
@Állandóan változó: Milyen vizummal van kint? Itt NY-ban gond nélkül elfogadták H4-et.
@Lord Kilburn: a komporszagos irasodhoz en is gratualok! Linkkel, nevvel tovabbkuldtem vagy 300 embernek, talan - akar pro, akar kontra - segit donteni nekik :)
( egy masik alsobbrendu kiszerzodo )
@a szív fészkei: "Tanúból a gátőr malaca"

Hú, lesül a bőr a képemről - művelt ember elfelejthet ilyet? Leköpni!
@eMeL: A mai politikai helyzetre nekem is van idézetem:

Ranschburg Jenő: „Nem igaz, hogy a demokrata nem fél - én demokratának vallom magam, mégis félek. A demokratát az különbözteti meg a nem demokratától, hogy mérges arra, ami miatt félnie kell, és megpróbálja leküzdeni a félelmét.”

www.fn.hu/belfold/20110112/ranschburg/
@xsasha: „Mi a faszt nem értesz? Másoljam be neked Tóta teljes cikkét? Másoljam be azokat a sorokat, ahol leírja, hogy a MaNyup számla maga a főnyeremény, és…”

Tóta nem ígér, csak megpróbálja a szinte lehetetlent: ebben a zavaros helyzetben tisztán látni, és mérlegelni, mit célszerűbb tenni, mi a biztosabb.

Orbán viszont masszívan rájátszik az emberek lustaságára, nemtörődömségére, posztkádári gondolkodásmódjára. Hadat üzen az öngondoskodás eszméjének. Azt a megtévesztő hitet táplálja, hogy a tisztán állami rendszer biztonságosabb.

„És már megint hazudsz, mert Orbán nem mondta, hogy dúskálni fogunk a nyugdíjunkban, de legalább nem fog összeomlani a nyugdíjrendszer, és lesz esélyünk nyugdíjhoz.”

Aha. Tehát ma – legalábbis jelentős részben – felélünk háromezer milliárdos, a jövő nyugdíjaira félretett vagyont, és ettől arra számítunk, hogy a jövőben kisebb valószínűséggel fog összeomlani a nyugdíjrendszer.

Ezt akkor sem veszem be, ha Orbán mondja, akkor sem, ha Cristina Fernández de Kirchner, Argentína elnöknője, meg akkor sem, ha Evo Morales, Bolívia elnöke.

Felhívnám a figyelmed, milyen illusztris társaság részesei vagyunk.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101130-magannyugdijpenztarak-allamositasa-argentin-magyar-parhuzamok.html

„Feneketlen lyuk nyelte el a magyar utat bejáró argentin nyugdíjakat”
@xsasha: „Ki mondta, hogy ez volt a cél? Írtam én ezt valahol? Ez egy eredmény volt, a ballib támadásának visszafelé elsülése.”

„Mit fizetne egy-egy ország, hogy ilyen figyelem alá kerüljön... Vannak, akik ezért repülőteret robbantanak... Nekünk meg ingyen reklám. Ma már mindenki tudja az EU-ban, hogy Magyarország az EU soros elnöke, és hogy Orbán miniszterelnök. A HC indexünk az egekben - egy-két látványos intézkedés, és minden lépésünknek hatványozott eredménye lesz. Valakit is érdekel, hogy Mourinho elküldte az anyjába a bírót? Valakit érdekel, hogy Mutu balhéi miatt lett ismert Itáliában?”

Nekem a második idézett szövegrészből teljesen az jött le, hogy – szerinted – még direkt örülnünk is kellene a hazánkat ért negatív visszhangnak. Amelyhez hasonló a rendszerváltás óta sosem érte még Magyarországot.

Gábor Zsazsa ugrott be: „Mindegy, hogy mit írnak rólam, csak benne legyek az újságban.”

„Se a jogállamiság sem a sajtószabadság nem lett beáldozva. Ezek orbitális hazugságok.”

A jogállamisággal kapcsolatban: hvg.hu/itthon/20110105_jogallamisag_index

A sajtószabadság ügyében pedig elég az uniós hercehurcára utalnom. Kedvenc karikatúrám: 2.bp.blogspot.com/_RJxApu8d8V0/TReGJyJJByI/AAAAAAAAAEE/6R_Na7QoKWM/s1600/34814_1707706725060_1009816339_2003525_1198624_n.jpg
@salamander: "Azok bizony csak ócska papírfecnik és én még nem láttam olyan nyugdíjast akik az állampapírokkal jóllakott volna. "

Kapaszkodj meg: minden, amit ma nem eszel és iszol meg, ócska papírfecni, annyi értékkel, amennyit te, a szomszéd Józsi, meg Mari néni az alvégről együtt hisztek, hogy lesz neki holnapután.

In God we trust - all others cash, tartotta a görög bölcselet, csak azt nem részletezte, hogy a cash is csupán trust, csak nehezebb hamisítani, mint istent.
Na, most olvastam az újabb lazán fikázóst az Index címlapján. Csak 5-6 ezren már 7 körül voltak, amikor elindultak egy óra fagyhalál után az emberek haza, de még fél 8-ig eltartott a műsor ennyi nép előtt, befejezve az együtt elénekelt Tavaszi szép vizet áraszttal... A kezdetén többen voltak, mint két hete, mert teljesen beterítette a tömeg a Földművlsügyi Minisztériumig a tgerületet. Szeem még nekem is.
De számháborúzni nincs kedvem és nem vagyok Philip, a Pataki-verő fejszámoló. aki odament immár harmadszor tiltakozni, az tudja, miről beszélek, aki meg ezt nem hisz, az úgy járt. Bródy húzónév, de amúgy leszarom, nem névre megyek ilyenkor.

Mint mondtam, sok felkért és valószínűleg másik húzónév ember - beszart és nem jött. Gratula nekik a kiállásukért, biztos várja őket egy Ady Vajna-szerep vagy valami más fincsiség jutalmul. Mindegy ki van a színpadon, ez nem becsali csárda nagy nevekkel, Dáridó vagy ilyesmi. Hanem valaminek a mutatója, jelesül, hogy van még civil akarat. És lesz is.

Akinek jó azt lekicsinyelni, hogy emberek nem kirendelésre - volt egy édes papundekli tábla: "Hoztak busszal" :-)) - hanem maguktól, kvázi saját szervezésükben és pénzükért (igen, mi is fizettünk és fogunk is)gründolt megmozduláson kiállnak valamiért, az csinálja ezt. xsashának és a többi mértékadónak biztos örömet szerez vele a szerző.
@Viktus: "Jah magyar államkötvénybe pl. aminek ugyanúgy a magyar állam a fedezete, ugyhogy az sokban nem tehermentesíti a jövőben sem az államot , mert a magánnyugdíjas nyugdíját is majdan az állam fizeti ezáltal közvetve."

Felmerül a kérdés: vajh az ördögtől való gondolat-e, hogy egy magánszemély államkötvényt - amely azért adatik ki, hogy valaki megvásárolja - vásároljon?
Ha nem az ördögtől való, akkor az vajon ront-e a helyzeten, ha közvetve, a pénzügyi elosztórendszeren át teszi?
Ha ez sem az ördögtől való, akkor mi ezzel a probléma? Hogy az állam felár ellenében kap egy rakás pénzt a polgáraitól, akiket egyszerűen adóztathatna is adott mértékben? Hát akkor adóztassa, ne járulékoltassa, legyen mán tiszta, ami tisztázandó, ne bohóckodjunk mindenféle kitételekkel!

- o -

Ma hallottam - midőn megjegyeztem, hogy 12 éve egy Fidesz-kormány alatt lettem mnyp-tag, és most egy másik Fidesz-kormány alatt szűnnék meg annak lenni -, hogy aszonták, ők már akkor sem akarták.
Hát jó, elhiszem.

De akkor hová tegyem a prezent pörfikt kontinjúöszban kommunistázott MSZMP-s arcokat, akik a bukás után rögtön megmondták, hogy azt a sok izét ők úgy auszgetippelt nem is akarták... csak megszavazták, és sose vonták vissza?
Mostan akkor mégsenem komonisták?
@anyátok: Sajnos egyre aktuálisabb lesz.

Jó sokan voltunk a mínuszokban , férjem szerint többen, mint múltkor, a zeniten 15-ezren. Iszonysok rendőrautó volt, háromszor annyi, mint mint az előzőn és volt egy busz teli kommandósnak vagy minek öltözött rendőrökkel. Na de nem volt semmi, amiért be kellett volna őket vetni. Még hülyegyrek bekiabálók se. Összejött felajánlásokból 800 ezer forint, volt műsor, ledfal, stb.. Neten követte a dolgokat 10 ezer ember. Azt mondták, sok fellépő lemondta, mert nem merték vállalni... Érdekes ugye.

Még Bali szigetén is tüntettek értünk a tengerparton, mondta Bakács. Hát puszi a napbarnított hasukra, ott én is szolidarítanék egész nap. :-DD Vidéken is voltak megmozdulások.

Lefagyott a lábam, de jó volt a hangulat meg minden, március 15-én lesz újra. Tehát MUK!
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
/Woody Allen/
Ma újra voltam az illetékes ONYF ügyfélszolgálatán, leadtam a Stabilitás Pénztárszövetség „a pénztártagság fenntartására szóló nyilatkozat”-át is. (www.stabilitas.hu)

Elég groteszk látvány volt, ahogyan a „Legyen béke, szabadság és egyetértés” című nemzeti együttműködési nyilatkozat előtt várakoztak a magánnyugdíjpénztáruk fenntartásáért küzdők tömegei.
@pazola: Köszi, jól esett az elismerés. Miután megírtam, én is éreztem, hogy az a jobban sikerült hozzászólásaim közé tartozik. Talán, mert írása közben volt bennem némi megtermékenyítő indulat.
Majd elfelejtettem elújságolni: Tegnap Török Gábor, a Záróra című bejegyzése alatt egy kommentben elárulta nekem, hogyan döntött a magánnyugdíjpénztári tagságával kapcsolatban. Marad, nem megy vissza az állami rendszerbe. Talán nem véletlen, hogy az a két blogger, TWÁ és TG, akiknél kommentelni szoktam, mindketten a maradást választották, mint ahogyan én is.

Értékazonosság, hasonló gondolkodásmód. Persze nem szeretném túldimenzionálni a dolgot.
Izvenyítye pazsaliszta!

Nem tudják a kommentes elvtársak egészen véletlenül, hogy egy ilyen öreg KB-tag (47), aki még Lenint is látta és nem volt MNYP-tag, az milyen feltételekkel léphet át a magánnyugdíj rendszerébe? Csak úgy inverzileg. Van erre valami jogszabály (ukaz)?

Tribuszernét az állami nyugdíjalapok élére!
Éljen a forradalom!
(A Duma pedig - ahogyan a neve is mutatja - csak duma!)

LDT
@/tmp: igen, a feleségemnek is simán elfogadták H4-gyel a nyilatkozatát. Korábban arról érkeztek hírek, hogy ezzel problémáznak, de szerencsére semmi ilyet nem tapasztaltunk.
A kedves OTP Magannyugdijpenztarnak sikerult a 2011. januar 15.-en keltezett eszamlaegyenlegemet januar 28-an megkuldeni e-mailben, segitve a dontesemet. (Mikozben mar kedden megkaptam papiron is.)
A levelnek az egyenlegen tuli resze gyakorlatilag csak azzal foglalkozik, hogy takarodjak vissza az allami csecsre es hogy hogyan vehetem fel a Judas penzt. Asszem futballooligarcha ur elvesztett egy jovedelmezo ugyfelet :D
@kvasztics47:
Stílusod az van, kisöcsi, mindenesetre a szádban világít a negró ez már látszik.
Vajon ha ellenforradalomnak nevezem a fulkeforradalmat es kisebbitem a bunben fogant, nemzetronto Gyurcsany kommunista-cionista-globaltoke diktatura altal kilott embermilliok szemenek a szamat, akkor az ugyeszseg vadat emel ellenem?
@Lord Kilburn:

Meglep hogy kepes volt donteni.
Azt hittem, hogy vegtelen ciklusban porognek az agyaban az ennek is van igaza meg annak is van igaza ervek :D

Remelem azert legalabb hatalomtechnikai okokbol azert igaza van Orbannak, hogy valodi kormanyzas helyett a csaladi ezustot eljuk fel?
@Waldi!: sztem jó fej

"talán nem írok elég világosan, vagy esetleg... a politikai szimpátiákon időnként a kelleténél erősebb fénytörést szenved a más logika alapján formálódó mondanivaló."
@Pantagruel:

A jo fejhez nem tudok hozzaszolni, de az biztos, hogy emblematikus kepviseloje a magat objektivitas maszkjaba oltozteto, kenyszeresen kozepen allo politologus janicsar hadnak. Mikozben az igazsag legfeljebb csak veletlenul van kozepen.
Az, hogy Hitler jo utakat epitett meg hatalomtechnikailag milyen ugyes volt, meg nem jelenti azt, hogy minden elvi alapot nelkulozve az igazsagot patika merlegen probalja valaki meghatarozni.
@Lord Kilburn:

"a „Legyen béke, szabadság és egyetértés” című nemzeti együttműködési nyilatkozat előtt várakoztak"

Mylord!

Meditált Ön már az "egyetértés" aktuális jelentéséről??? :-))
(Béke-szabadság dettó)

Mivel ABBAN a sorban álltak és AZÉRT, így volt közöttük egyetértés, csak nem AZ az egyetértés, amiről a függeszték szelleme szól...ráadásul még egy névlista is készül róluk, hogy - kvázi - protestáltak.
Lásd: "Aki mibennünk nem bízik..."

Sajna nekem nincs ilyen pénztári tagságom (maradnék!), de esetleg valamilyen más ötlet arra, hogy milyen módon lehet még kiiratkozni ebből a nagy együttműködési systemből hivatalosan, névlistán? Fizessek elő a Népszavára? Folyamodjak szlovák állampolgárságért? Vagy ilyen dolgok kombinálásával? Valami papír kéne róla, hogy engem kiírtak a NER-ből. (Bocs, én írtam ki magam...!)
Csak a leendő unokáimnak legalább.
@Lord Kilburn: Újabb bizonyíték a (szerintük) demokráciára és jogállamiságra, hogyan tartják a halántékodhoz a pisztolyt: tessék, maradhatsz nyugodtan a manyupban:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/28/a_penztarban_maradok_nem_kapnak_eu-ellatast/
@Waldi!: IGENNNN!
Jól mondád.
@Lord Kilburn: Majd jól kidöglesz nyugdíjasan, mert az eü-ellátás se jár neked, rút hazaárulónak, csak ha befizetsz. index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/28/a_penztarban_maradok_nem_kapnak_eu-ellatast/
@knausz:
Ugyan már, csak megint rávilágítottál elbaszott sajtószabadságunkra. Orbán személyesen, saját szavaival és teljesen világosan elmondta, hogy miért van szükség a nyugdíjtörvényre. Baromira nem csodálkozom rajta, hogy nem találkoztál ezzel. Ez a magyar média.
@l.x.:

Torok Gabor ilyenkor utasitja vissza, ha azon spekulalunk, hogy mi lesz akkor, ha az elkovetkezendo 30-40 evben tenyleg nem kerul hatalomra egy epeszu kormany sem, hogy o nem vegez kodszurkodast :D
@lev davidovics: Ahogy ide írsz, az is mutatja, hogy kiiratkoztál. Lájkold a sajtószabis FB-oldalt, akkor rajta lesz a neved is.
@lev davidovics: Irigykedsz, mi? :))

Azért ne nagyon csüggedj, valami azt súgja, hogy az elkövetkező években még bőven lesz lehetőséged megtalálni a módját a kiiratkozásnak.
@Waldi!: „Meglep hogy kepes volt donteni.
Azt hittem, hogy vegtelen ciklusban porognek az agyaban az ennek is van igaza meg annak is van igaza ervek :D”

Nehéz döntés volt, azt úgy emlékszem, írta is Gábor. :)
@elinor52:
@l.x.:
@a szív fészkei:

Igen, igen. Ezt én is akartam linkelni, itt is, meg Török Gábornak is.

TG-nál avval a provokatív felkéréssel, hogy írjon már valamit újra a jogállamiság magyarországi helyzetéről.

De nem tettem.

Kezdek már belefáradni ebbe a kommentszériába. Egy pár hétig megint alámerülök: sok a munka, meg az egyéb más is. Aztán, ha újra felszívtam magam politikából és közéletből, jövök vissza.
@Lord Kilburn: Alámerülsz és kibekkeled. Makkhetesben? (mondom régen, finom húslevest főztek ott. Ők voltak Magyarország első olyan alperesei, akik Strasbourgban elvesztettek egy pert a felettük lakó szerencsétlen és addigra ebben tönkre ment nővel szemben. Valami bazi ételszag miatt tört ki a balhéjuk ezer éve, de Makkhetest mindig patyolattisztára hozták ki, és mindig akkor mentek mérni bűzt meg mindent a fenti lakásban, amikor arról a vendéglős tudott. Tehát eredmény zéró, a nőt meg kicsinálták először a tanácsnál, bíróságon, mint összeférhetetlen hülyét. Strasbourg, Orbán kedvenc város igazságot adott neki, csak lehet, hogy későn. Na valamirül eszembe jutott, dézsa már megint a vű.)

Igazoltan leszel távol, én elengedlek. :-DD
@a szív fészkei:
:-)
Matolcsy 10%-ot feltételezett, Árpiéknak meg jól bele kell húzniuk, hogy meglegyen a 3% Ennyi liberális sincs a dolgozó emberek között, vagy még ezeket sem sikerült meggyőzni Árpi fantazmagóriáiról?
Mi történt, megjött a whitelist?
@xsasha:

kiscsirke, a kérdés sokkal inkább rólad, mint a liberalizmusról szól, ezt írd föl magadnak és jusson eszedbe, ha az iperedett kölked majd fordulásból tökön rúg.
@Waldi!:
Miféle családi ezüstöt élünk fel, kedves Waldi? A családi ezüstöt már felélték az előző 8 évben. Ami maradt az ezüst után, azt úgy hívják, hogy államadósság. Ha vissza akarjuk szerezni a családi ezüstöt, akkor versenyképessé kell tenni a gazdaságot, hogy elkezdjen növekedni, és akkor talán egyszer vissza lehet csinálni, amit elkúrtak.
@elinor52:
Szánalmas, vergődő brigád. Még a cikk szerkesztője is leírta azért:
" Ez az egyik – szándékolt vagy véletlen, figyelmetlenségből fakadó – következménye a magánnyugdíjrendszer felszámolására indított állami akciónak."
Ha módosítják majd ezt a törvényt, leköpöd magad? Vagy legalább bármit is újragondolsz? Dehogy. Megvonod a vállad. Te csak hőbörögni akarsz, mint valami B-szektoros csőcselék. Szánalmas.
@Waldi!: Kedves Waldi.
Érdekes szemüvegen át nézed a történéseket. :-) 2002-ben a normalitás ígérete? :-)))))))) De most komolyan, ennyire hülye nem lehetsz, ezzel valami szándékod kell legyen. 2003-ban még ezt le lehetett írni, de 2011-ben valami súlyos betegség kell hozzá, hogy bármi normalitást felfedezzél a 2002-es ballib kampányban. Ma már pontosan tudjuk, hogy hazugságokon és manipulációkon alapult - mondj olyan elemét a kampánynak, amelyik nem, amelyik a normalitás jegyében született. Csak három ilyen elemet mondj, kérlek.

Tokaji? Ok. Legyen! A győzelmet egyszerű mérni. Orbán és a kormány népszerűsége nem csökken a szokásos kormánypártisági aránynál jobban. A másik tételt már nehezebb, de általánosan mondhatjuk azt, hogy a győzelem az, hogy ha a "diktatúra" ellenére 1 éven belül érezhetően nő a külföldi beruházások volumene.
A döntőbíró te magad vagy. A népszerűségi hatást nézzük meg február közepén, a gazdasági hatást fél év múlva, július közepén. 1-1 üveg 5 puttonyos Aszút teszek fel tétnek.
@Waldi!: Ok, mikorra adod a határidőt, hogy a fal adja a másikat? Felelősséget vállalsz szavaidért, vagy csak hőbörögsz itt és racionalizálsz? Szerinted mennyi idő, amíg ez a fal adja a másikat hatás bekövetkezik? Mikben nyilvánulhat meg megközelítőleg? Mit teszel fel, ha nem így lesz? Nekem elég annyi is, ha azt mondod majd: "Kurvára nem értem én a politikát, bocsi."
@Waldi!: Még valami. Én értem, hogy fáj a demokrácia, és nem bírjátok elviselni, hogy nem a ti agybetegségeitek mozgatják az országot. De légyszi, döntsétek már el, hogy akkor most a demokráciát véditek vagy gyűlölitek. A millió légy és a szar esete azért érdekes, mert egy maréknyi légy a saját szarját akarja a mindenek feletti szarnak beállítani. Ezt pedig nehéz összeegyeztetni, amit a szabadságról és a demokráciáról mondanak.
@Lord Kilburn:
Se értékazonosság se azonos látásmód nincs TG és TWA között. Ha ezt eddig nem vetted észre, ezután se fogod, de ez a te problémád. Van néhány kérdés, amiben a végkövetkeztetésük hasonló - kb. ennyit lehet elmondani róluk. Tótának az alapfogalmai hiányoznak a politikáról, TG politológus. Viszont Tóta szórakoztatóbb, afféle Örkény-utód, beleköp a levesbe és jól felhabosítja, aztán mintákat lát meg benne és jósol belőle. A végén meg csodálkozik, hogy nem arra megy az a rohadt szekér, és ekkor mindenki más hülye. Viszont Tótát azért érdemes olvasni, mert elég jól leképezi a magyar liberálist, és sok választ ad arra, miért ebbe az elbaszott irányba ment az országunk, holott már sokkal messzebb is tarthatnánk.
@eMeL:
Azt a sok kurva tudóst mind le kellene fejezni.
Én azért nem kételkedem abban, hogy a Föld forog a Nap körül, hogy a gravitáció tart a földön és rántja le az almát a fáról, hogy a vörös a kék szín elnyelésének a következménye, hogy a fa úszik a vízen.

Ezek a primitív magyarliberális szlogenek kis hazánkon kívül sehol sem menők. Ehhez anyag kell. És mi hozott anyagból dolgozunk.
@anyátok:
Kedves anyátok! Te valamit nagyon nem értesz, de ez nem is csoda, ilyen zsenik mellett, mint Tóta. A nyugdíjra költhető pénzmennyiség nem fog megváltozni attól, hogy bárki is kormányra kerül, marad a MaNyup vagy sem. Tökmind1, hogy a pénztárban ott van a saját pénzed, ha ezáltal az állam csak 70%-nyit tud majd hozzátenni. Lehet hinni meg nem hinni a kormánynak, semmi sem fog ettől megváltozni. A nyugdíjad csakis attól függ, hogy sikerül-e növekednie az államnak, és ezáltal több nyugdíjra költhető pénzt termelnie, illetve hogy sikerül-e több embert bevonni a munkavégzésbe, ugyanezen indokból. Harmadrészt sikerül-e kiegyensúlyozni a korfát bevándorlással, gyerekszülés támogatással. Minden más csak a zsebek cserélgetése. Tóta már megint olyanról beszél, amihez hülye. És sajnos nincs egyedül.
@a szív fészkei: +volt már két hete....
...szóval az FB-n már ki is iratkoztam ezzel...se nyögdíj, se NER, se eü...
Megint Mexikóban kell kikötnöm... :-))
@a szív fészkei: +volt már két hete....
...szóval az FB-n már ki is iratkoztam ezzel...se nyögdíj, se NER, se eü...
Megint Mexikóban kell kikötnöm... :-))
@lev davidovics: De jégcsákányra ügyelj, bár akkor már mindegy is az eü-jogosultság! Ám ha előtte lesz megint Frida...
@xsasha:

Azért ez nem ilyen egyszerű. Az emberek elsöprő többsége nem döntési, hanem kényszerhelyzetben van. Döntési helyzetben a fiatalabb és nagyon jól kereső munkavállalók és vállalkozók vannak.
Az eredmények inkább azt mutatják, hogy az emberek inkább számoltak, mint heveny felindulásból ellenszegültek a kormányzati akaratnak. Persze visszasodródó 50-es korosztály (közöttük én is) súlyos árat fog ezért fizetni 2020-2025 táján, amikor a fidesz már csak kibicként szemléli a nyugdíjrendszer lavinaszerű összeomlását. Most azonban most van, és számolni is csak a jelenlegi premisszák szerint lehet. A "HA" kategória nincs részletesen definiálva, az azonban tény, hogy a fidesz vezetésű kormányzat ugyanúgy szórja minden szarra a nehezen kinyögött adóbevételeit, mintha nem az összeomlás szélén táncolna az ország. Ennél tovább is mehetek...
...egész pontosan úgy viselkednek, mintha arra kaptak volna felhatalmazást, hogy megosszák a társadalmat, és egyre több embert kényszerítsenek vissza a szocializmusba, miközben a csókos haverokkal, köztük a szocikkal tovább építhessék maguknak a kapitalizmust. Fidesz fanság ide vagy oda, azért ezt lássuk be.
@lev davidovics: de remélem a családi adókedvezményekkel elégedett vagy, onnan még nem iratkoztál ki:
"Az alsó jövedelmi kategóriákba tartozó családok esetében a nettó jövedelem is csökkenhet, az átlag feletti jövedelmeknél viszont jelentősebb a jövedelemtöbblet, különösen a nagycsaládosok esetében. A minimálbéresek esetén például nincs különösebb jelentősége a gyermekszámnak, a nettó jövedelem attól függetlenül 64 500 forint, hogy a családban 1, 2, vagy ennél is több gyermek van, míg ha valaki például havi 600 ezer forintos bruttó keresettel rendelkezik, akkor az első két gyermek után 10-10 ezer forintot kap pluszként, a harmadik gyermek pedig csaknem további 80 ezer forintot ér."
Örülök, mint nem nagy jövedelmű nagycsaládos, hogy a gyerekeim már felnőttek, persze nekik meg gáz ez a fajta adózás. Sajnos, annál a fiamnál, ahol vannak gyerekek és gyesen van az anyuka, nagyon rosszul jönnek ki belőle, ráadásul, mivel nem hivatalos házasok, meg is vannak különböztetve.
@kaffogó hebrencs:

"Miért nem egyből deportáltatjuk őket valami lágerbe?"

Fasiszta állatok vagytok ezzel a deportálásmániával!
@borboja:
Felesleges a magyar magánpénztárak és az amerikai nyugdíjalapok működését összehasonlítani, olyan mértékben eltérnek egymástól gyakorlatilag mindenben.
@xsasha:

Orban alma egy totalitarius allam, ahol mindent es mindenkit iranyit. Ahol "onkentes" kenyszermunkara es kenyszer osztalykirandulasra kuldhetik a gyerekeket. Ahol zsarolhatja az alattvaloit, ahol hatalmi szoval es ezer trukkel elveheto az emberek magantulajdona. Ahol duplagondol van es senki sem kerdez vissza, hogy tegnap miert pont az ellenkezojet tetszett mondani. Ahol politikai alapon dol el, hogy ki a jo szinesz, rendezo, iro, tudos. Ahol az ujsagiro nem kritizal, ha megis csak jobbito szandekkal, de az allamparti propaganda es a magyarsagellenes osszeskuves elmeletek gyartasa a fo feladata. Ahol imakonyv van, meg tarogato, meg szep magyar "hejesiras". Ahol mindenkinek joga es kotelessege egyet gondolni es mukodni. Ahol a valasztas nem egyeb puszta formalitasnal, elvegre a haza nem lehet ellenzekben. Ahol apostoli juss a 20 ev bebetonozva, hogy aztan majd a kis Gyozo vagy Rachel vegye at a marsallbotot.
A problema csak az, hogy ez mar 2002-ben sem kellett az embereknek. Ne szolj bele az eletembe, mert el leszel kergetve. Foleg ne ateista, kabszeres, kurvapecerek, tolvajok, elitelt bunozok ne papoljanak a erkolcsrol, hitrol, csaladrol meg tartogatozasrol.
De ezek az idiotak azt hiszik, hogy nem mondtak eleg erthetoen nem voltak eleg remisztoek, hogy pofa be es tessek igazodni a sorba. Majd most. Orban olyan mint a Bourbonok. Nem felejt semmit es nem tanul semmit.
Csakhogy a vilag meg 2002-hoz kepest is kinyilt. Normalisan akarnak elni, ugy ahogy nyugaton. Kocsi, lakas, Wii, Xbox, nyaralo, kulfoldi utazasok. Egy olyan orszagban, ahol azt nezel, azt olvasol amit akarsz. Ahol nem egy mult szazadba revedo, kepmutato, ideges bacsika mondja meg, hogy mikor vagyok hazaarulo meg mikor nem, akirol onnan tudni, hogy eppen hazudik, hogy levego jon ki a szajan. Facebookon nyert valasztas, OMFG? De elvesztve lehett, hogy ott lesz.
@xsasha:

1 ev, na ne rohogtes, az max egy csata, nem a haboru.
Hogy Orban szerint o mikor lesz sikeres azt tudjuk, 20 eves centralis eroter vagyis 4x meg kell nyernie a valsztasokat. Az orszag sikeret Matolcsy fogalmazta meg, 20 even belul utolerjuk az unio atlagat.
De ne legyunk ennyire szigoruak. Ha Orban mondjuk 2 egymast koveto, az EBESZ altal tokeletesen rendbenlevonek es demokratikusnak mondott valasztason kepes megorizni a hatalmat, fenntartva az egy a tabor egy a zaszlo elvet, akkor az Orbani politika sikeresnek nevezheto.
Az orszag sikeresnek nevezheto, ha a voodoo gazdasagpolitika kovetkezteben a gazdasagi novekedesi uteme folyamatosan lenyegesen (tobb mint 2 %) meghaladja a regio legjobb neoliberalis gazdasagpolitikat folytato orszagainak novekedesi utemet, amig Orban kormanyon van. Es az orszag nem szigetelodik el nemzetkozileg, az EU tagjai maradunk.
Bonuszknet felajanlok egy asszu eszenciat, ha 10 ev alatt a foglalkoztatottak szama 1 millioval novekszik, illetve ha a Ratko korszak korosztalyainak nyugdijbavonulasa utan sikerul a mai torvenyeknek megfeleloen biztositani a nyugdijakat jarulekemeles nelkul, ugy hogy az allami nyugdijkasszanek nem lesz hianya. Persze kreativ konyveles nelkul (elonyugdijasok, rokkantnyugdijasok, stb).
@Waldi!: Tökéletesen összefoglaltad -én is várom már mikor kezdi beszivárogtatni az utódait... Focista kezdés az egyszem fiúnál ugye, az még oké, aztán lassan, fokozatosan egyre többet dug majd be belőle mint a mesében a farkas a malackák házánál. Konteo, ha.

Hát a másik poszthoz éjjel már elküldtem egy-egy idézetet a fanatikusról meg arról, hogy a sokezer éves indiai szent iratok a "semmiből semmit nem tanulás"-t tartják az ember legfőbb hibájának. Na ennyiben Orbán valóban klasszikus értékes képvisel. :-DDD

De tényleg nem lehet egy nyitott világban ezt véghez vinni, hiába inhalálja naponta magába a molyirtót, leporolva a 30-as éveket. Már akkor is "szóóólt a rádióóóó" www.youtube.com/watch?v=5czQD6pUcXs , volt telefon - ne becsüljük le azt se, hogy hányan tapadtak Londont hallgatva rá a legszörnyűbb időkben!

Na és ma???? Elvághatnak kábelt. Betilthatnak mindent és mégis végigfut majd valami az avitt hazugságok ellen. Ugye az Egymillióan a sajtószabadságért adminjával voltak eleinte cirkuszok: "Az Egymillióan a magyar sajtószabadásért Facebook oldal szerkesztőinek közleménye Kedves csatlakozók, tisztelt érdeklődők! Oldalunk, indulásának második napján meghaladta a 30 ezres tágmogatói taglétszámot. Éppen ebből kifolyólag az adminisztrátorok megosztási jogát korlátozta a Facebook*, így pillanatnyilag nem tudunk mindenkihez egyszerre eljutni. A probléma megoldása folymatban van, bízunk benne, hogy sikerül hamarosan megoldást találni. Az ünnepek csak lassítják a folyamatot, ezért elnézéseteket, megértéseteket, és türelmeteket kérjük. Amint tudunk, jelentkezünk."

Szóval kemény meccselés lesz, de én bízom abban, hogy te nyered a fogadást. Bukjon ez a gyesznyóóltakarító akkorát, mint az ólajtó.
@a szív fészkei:

Az angol nyelv uldozeset csak kihagytam :D
Kanyarognak a jó utolsó napiakból verbuvált sorok nyilatkozni maradásról.index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/31/nyugdij_utcan_allo_sor_varta_a_nyitast/

Édes egy OTP most kézbesítette a papírkákat,"[...]Egy harminc körüli férfi azt mondta, ő OTP-nyugdíjpénztári tag, csak a múlt hét második felében kapta meg az egyenlegértesítőjét, " - teljesen véletlenül, hiszen a kádárizmus alatt a Demjánnal egy cellában sínylődő, elnyomott Csányinak nem érdeke betartani a nála pénzt parkoltatóknak, ha maradni akarnának. Erre gondolni is baromság, nem?? :-DDD

Jaj de kisszerű és ciki ez az egész - de Matolcsayné mit csinál??? Arról miért nincs színes-szagos propagandafilmecske by Káel Csaba (nekik ez jutott, Leni Riefenstahl meghalt), hogy az a jóasszony kacagó, fülig érő szájjal marad állami csecsen a kis tűpénzükkel? Ilyet kihagyni...
"Ilyet kihagyni..."

Azért ha volnék egy tökös performerújságíró, csak-csak addig zrikálnám a párt/kormány szóvivőjét/elnökét vagy netán személyesen a mennybement és onnan hozzánk megváltás jogcímén visszatért Selmeczi Gabriellát, amíg valamelyik elő nem keríti az összes fideszes parlamenti pajtás állami nyb tagságát igazoló dokumentet, vagy el nem hajt a halál náthására - de az utóbbi is egy jól érthető bizonylat.
@l.x.: "Azért ha volnék egy tökös performerújságíró, csak-csak addig zrikálnám a párt/kormány szóvivőjét/elnökét vagy netán személyesen a mennybement és onnan hozzánk megváltás jogcímén visszatért Selmeczi Gabriellát, amíg valamelyik elő nem keríti az összes fideszes parlamenti pajtás állami nyb tagságát igazoló dokumentet, vagy el nem hajt a halál náthására - de az utóbbi is egy jól érthető bizonylat."

Kapna egy 50-60 misis bírságot és az UD Zrt-s (elnézést BM-es) fiúk befeszítenék neki szárazon hálából. Amerikában esetleg megoldható lett volna ez a performansz, itt nem hiszem, hogy menne..
@Squid: Meglehet. De mindenképpen kényelmes - és a mégyatörvény ürügyén most trendi is - az az újságírói álláspont, hogy Orbán Viktor bassza meg a fűnyíróját.
@xsasha: Pontosan ezt mondtam. Hogy azt esztek, amit kaptok. Rezsimfüggetlenül.
@xsasha: Pontosan ezt mondtam. Hogy azt esztek, amit kaptok. Rezsimfüggetlenül.
@anyátok: "Meglehet. De mindenképpen kényelmes - és a mégyatörvény ürügyén most trendi is - az az újságírói álláspont, hogy Orbán Viktor bassza meg a fűnyíróját."

Az újságírókat hagyjuk szerintem! Általam tisztelt firkászok is beszívták a médiatörvény vörös posztót.. Ahelyett, hogy a MNYP katasztrófára koncentráltak volna és a kötelességüknek megfelelően a szart is kiverték volna a témából, hogy mindenki megértse mit vesztett az ország és az egyén.

Bár ez csak az én véleményem.
@a szív fészkei: "Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona tavaly június óta..." Ezt én is elmondhatom magunkról - nagyszerű közös nevező!
@elinor52: <<"Nem változott jelentősen Orbán Viktor vagyona tavaly június óta..." Ezt én is elmondhatom magunkról - nagyszerű közös nevező!>>

Azért orbán király nagyszerű nemzetvezető.
Nem is kéri a királyt megillető tizedet!
Így hát míg a 20%-os kósa láthatóan szépen meggazdagodik, szegény orbánunk bizonnyára csak egyre szegényebb lesz a hatalom közepén. Ritka madár errefelé!
Férfi Nő
Belépési életkor (x) lf(x) df(x) ln(x) dn(x)
0 100 000 1 366 100 000 1 106
1 98 634 81 98 894 67
2 98 553 56 98 827 45
3 98 497 49 98 782 44
4 98 448 30 98 738 29
5 98 418 22 98 709 16
6 98 396 24 98 693 13
7 98 372 28 98 680 15
8 98 344 31 98 665 18
9 98 313 31 98 647 19
10 98 282 29 98 628 18
11 98 253 24 98 610 16
12 98 229 20 98 594 16
13 98 209 22 98 578 22
14 98 187 37 98 556 37
15 98 150 43 98 519 33
16 98 107 53 98 486 33
17 98 054 66 98 453 34
18 97 988 79 98 419 35
19 97 909 93 98 384 35
20 97 816 105 98 349 37
21 97 711 114 98 312 38
22 97 597 121 98 274 39
23 97 476 129 98 235 41
24 97 347 137 98 194 44
25 97 210 149 98 150 49
26 97 061 163 98 101 56
27 96 898 177 98 045 64
28 96 721 194 97 981 73
29 96 527 215 97 908 84
30 96 312 241 97 824 97
31 96 071 272 97 727 111
32 95 799 307 97 616 127
33 95 492 345 97 489 144
34 95 147 386 97 345 163
35 94 761 433 97 182 181
36 94 328 485 97 001 200
37 93 843 541 96 801 219
38 93 302 601 96 582 240
39 92 701 660 96 342 259
40 92 041 717 96 083 281
41 91 324 768 95 802 300
42 90 556 816 95 502 319
43 89 740 863 95 183 339
44 88 877 916 94 844 361
45 87 961 978 94 483 387
46 86 983 1 051 94 096 420
47 85 932 1 130 93 676 454
48 84 802 1 212 93 222 492
49 83 590 1 293 92 730 530
50 82 297 1 369 92 200 568
51 80 928 1 437 91 632 601
52 79 491 1 500 91 031 632
53 77 991 1 561 90 399 664
54 76 430 1 623 89 735 702
55 74 807 1 692 89 033 749
56 73 115 1 764 88 284 804
57 71 351 1 836 87 480 867
58 69 515 1 908 86 613 934
59 67 607 1 980 85 679 1 005
60 65 627 2 048 84 674 1 079
61 63 579 2 113 83 595 1 150
62 61 466 2 172 82 445 1 219
63 59 294 2 228 81 226 1 293
64 57 066 2 281 79 933 1 378
65 54 785 2 333 78 555 1 479
66 52 452 2 382 77 076 1 593
67 50 070 2 425 75 483 1 714
68 47 645 2 460 73 769 1 842
69 45 185 2 486 71 927 1 977
70 42 699 2 502 69 950 2 118
71 40 197 2497 67832 2247
72 37 700 2 471 65 585 2 362
73 35 229 2 442 63 223 2 483
74 32 787 2 420 60 740 2 626
75 30 367 2 411 58 114 2 802
76 27 956 2 500 55 312 3 069
77 25 456 2 431 52 243 3 208
78 23 025 2 356 49 035 3 340
79 20 669 2 275 45 695 3 460
80 18 394 2 184 42 235 3 560
81 16 210 2 083 38 675 3 634
82 14 127 1 971 35 041 3 675
83 12 156 1 846 31 366 3 675
84 10 310 1 708 27 691 3 626
85 8 602 1 557 24 065 3 523
86 7 045 1 396 20 542 3 362
87 5 649 1 227 17 180 3 142
88 4 422 1 054 14 038 2 868
89 3 368 882 11 170 2 547
90 2 486 715 8 623 2 192
91 1 771 559 6 431 1 820
92 1 212 420 4 611 1 450
93 792 300 3 161 1 102
94 492 204 2 059 793
95 288 130 1 266 538
96 158 78 728 340
97 80 43 388 198
98 37 21 190 106
99 16 10 84 51
100 6 6 33 33
a fenti táblázat egy mortalitási tábla, ami azt mutatja, hogy 100 ezer férfi illetve nőből mennyien élik meg az adott kort (lf, ln) illetve az adott évben mennyien halnak meg (df, dn)

Magyar férfiaknál 54 785-en élik meg a 65 évet 100.000 főböl. Ha esetleg 68-70 év lesz a korhatár, akkor akkor 47.000 illetve 42.000 a várható érték.

Durva nem?
@PontifexMaximus: erre mondom, hogy lám-lám-lám...! a magyar milyen derűlátó: aggódik a nyugdíja miatt, meg sem fordul a fejében, hogy esetleg meg sem éri. persze az örökölhetőség kérdése bekavar.
@PontifexMaximus: "Magyar férfiaknál 54 785-en élik meg a 65 évet 100.000 főböl. Ha esetleg 68-70 év lesz a korhatár, akkor akkor 47.000 illetve 42.000 a várható érték."

És még nem beszéltünk arról, vajh milyen munkát kaphat a 70 évesek nagy többsége, amiből még szja-t meg nyugdíjjárulékot is képes fizetni, az ennivalóra szánt részen felül.
@eMeL: Férjemnek 50 valahány évesen azt írta vissza - 100-ból 1 - HR-es, hogy minden okés, csak miért nem született tíz-tizenöt évvel később. Mert ezért ugye, sajnos... 70-esekért egyenesen kapdosni fognak.
Mi ez a folytonos error? Mára szeme rád vetül Árpád?
@a szív fészkei: Mária szeme akarna ez lenni; de én már annyira nagyon felzárkóztam lélekben-elütésben Schmitthez - remélem, jól jön majd a vérzivataros időkben ez a nyilatkozatom :-DDD
öt percen belül a harmadik error, mi van itt?

elinor52 (törölt) 2011.02.01. 13:55:03

@a szív fészkei: erről jut eszembe, tényleg (bár a bűnös város elnevezés messzire nyúlik vissza, Horthy 19-ben, népi írók később) - most, hogy elfoglalták a fellegvárat, vajon fogják-e még bűnös városnak hívni a nagy "szellemi" jobboldalon a sajtójukban? Van egy fogadásom, hogy csak ha újra elvesztik. Addig marad a jobbikosok kedvenc fordulata.
Nagyon rövid leszek, de ezt muszáj megosztanom Veletek:

Na mit hozott nekünk ma a posta (2011.02.01.)?

A feleségem megkapta az OTP Magánnyugdíjpénztár egyenlegértesítőjét.

Mindig próbálok szalonképes lenni, gyengébb idegzetűek ezért most ne olvassák tovább a hozzászólásomat.

Orbán egy szarházi. Csányi meg a szarházi legszarházibb barátja.

Meneküljetek az OTP-ből, amíg lehet.

elinor52 (törölt) 2011.02.01. 21:34:47

@Lord Kilburn: lásd a fenti kis animációt tőlem...
süti beállítások módosítása