W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Papír, ami elérhető

2010.09.22. 07:04 Tóta W. Árpád

Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az a támogatás, amivel próbaüzemben elindulhat.

Itt, ni.

Ilyet úgy érdemes csinálni - felmérni a valós igényt - ha tényleg mindennap (minden hétköznap) elkészül, ezért mostantól néhány hétig ezzel foglalatoskodom. Publicisztika emellé nem nagyon fog beférni, de nincs kizárva. Igaz, lesz közben egy önkormányzati választás, de bevallom, nem bír felizgatni. 

Nem érdemes spekulálni, ennyiről van szó, én akartam ezt, bár azt már most látom, hogy elég hülye szórakozásokat tudok kitalálni, mivel ez egyelőre rengeteg küszködéssel jár. Viszont vannak, akik meg hegyet másznak passzióból. A tördelés legalább a munkavédelmi előírások betartása mellett veszélytelen. 

I'll be back.



Címkék: lapszemle index inside

275 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr412314082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Publicisztikai cölibátus és ami mögötte lehet 2010.09.26. 10:51:51

A Fidesz ördögi terve a finish-be ért. Nemcsak azt érték el, hogy az önkormányzati választás érdektelenségbe fulladt publicisztikailag, nemcsak azt, hogy hiába vannak égbekiáltó hiányosságok, keresztbeszéd, és logikai bukfencek a jelenlegi kormányzásba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Tóta W. Árpád: Nem baj, most, hogy eltávolították Krizsóékat, jönnek a keményen kérdezők az MTV-ben (is). Csak győzzön szegény Orbán bejárni a lófaszért. Ledugják a mikrofont is a torkán ezek a tökös legények/leányok! :-)
@Tóta W. Árpád:

"azért Krizsó hatásosabban szoktat a kemény kérdezéshez"

A ferit sose kérdezte keményen. Jellemző volt, h amikor egy "bátrabb" kérdést feltett, és feri mellébeszélve kitért, nem bökte oda neki: miniszterelnök úr, nem válaszolt az előbbi kérdésemre, ezért megismétlem".

A 2006. őszi CNN-interjú, az valami, az példa, de Krizsó.... Vicc, na.

...mondjuk, ha úgy kérdezte volna egyszer is gyurcsányt, mint M. Antónia Orbánt.... na akkor talán ...de nem.
@Tóta W. Árpád: "eddig magánál nagyobb tolvajt nem talált."

Tudod mit, nem is kell heti blogbejegyzés, elég néhány komment. Rövid, tömör, egyértelmű.
@Tóta W. Árpád:
"mint a hírtv bármelyik faszszopója"
"és ismétlem: papcsák feri bátyánknak még nem sikerült magánál nagyobb tolvajt találnia."

Hú, nagyon kiakadtál valamire. Valakire.
Tetszik az új Tótawé.
@malacz69 rettegéselemző: Aha.

Mintha OVI arra hivatkozott volna egy TV vitára való felkérés lemondásakor, hogy ilyen hazug pasival őszentsége nem áll szóba.
kérek mostmár egy publicisztikát, plíz

pár soros etap is elég lesz...

ez így nem oké

kedves Árpi! úgyis tudom, hogy mindenről van véleményed.
@Tóta W. Árpád:
Van egy olyan beteg elképzelésed, hogy egy hülye picsa keménykedésére kellene válaszolnia bárkinek is, ha a médiában megjelenik. Én ezt nem így gondolom. Persze értem én, hatásosság űber állesz, de én baromira leszarom, hogy Krizsó a gombnyi agyával mivel akarja baszogatni az illetékes elvtársat. Engem érdekel, hogy egy politikus hogyan rakja össze a gondolatait, mit tart fontosnak, milyen irányba akar elmozdulni, van köze a realitásokhoz vagy sem. Egy politikus mondja el azt, amit akar, amit üzen, amit közölni akar az emberekkel. És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni. Ha az illetékes elvtárs elmondta a magáét, utána lehet véleményezni meg cincálni, de az egy másik történet.
@szerénységem:
Azért, mert te azt mondod, vagy azért, mert nem érted?
Ha Orbánék bejártak volna Gyurcsány szövegeire a Parlamentbe, azzal nem történt volna semmi. Gyurcsány a felelősségre vonást kerüli el azáltal, hogy nem megy el a bizottsági ülésre. Ha ez neked szofizmus, akkor valóban nincs értelme válaszolnod.
@szerénységem:
Azért ezt is megéltük, hogy a Tóta-blogon gyönyörűséges nyelvünk szépségét és egyedülállóságát taglaljuk.
@xsasha: "Egy politikus mondja el azt, amit akar, amit üzen, amit közölni akar az emberekkel. És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni."

Hát csalatkoztam benned.
Legalább annyit elvártam volna, hogy felismerd, hogy a politikusokat ellenőrizni is kell.
Ennek egyik formája az ellenzéke, a másik pedig a média.

Leszerepeltél!
@Tóta W. Árpád:

hmm mégis csak ízéletes valami ez, épp most ropogtatom:

Pl.: mf.index.hu/docs/memo/memo_1001.pdf

Azt hittem a főoldal győz, azonban, hiányos újságolvasási kultúrám ellenére ez tetszik jobban. EZ az első újság, amit magamtól is kedvemre kávé mellé előkapok napi szinten.
Mai kedvencem:
"– Életem nagy álma egy közös fotó Orbán Viktorral! – lépett oda hozzá egy harmincas hölgy, és elpirult a megtiszteltetéstől, amikor a miniszterelnök melléje állt, és hagyta magát lefotózni vele. A jelenetnek tanúja volt egy helyi képviselőjelölt, Tirpák György, aki Orbán Viktor háta mögött állva erre azt kérdezte fennhangon:
– Hol van az udvari festő? A poén rosszul sült el. Tirpák tréfáján rajta kívül senki sem nevetett. A miniszterelnök pláne nem."

Csak egyet kérdeznék: Tirpák elvtárs! Azért ilyen bénán nem kellett volna lebukni... ha megígéri, hogy százszor leírja: "értjük a viccet, csak nem szeretjük", akkor lesz még azért egy kis helyecske ott a közgyűlésben? :-)
@xsasha: Egész pontosan: mi itt hárman-négyen taglaltuk. És már néhányszor. Mikre nem képesek ezek a fene liberálisok, mi?
@eMeL:
Többszáz oldalnyi hozzászólást olvashattál már tőle, és nem tudod megmondani, hogy mire mit fog mondani? :o
@eMeL:
Mi az, hogy ellenőrizni a politikusokat? Te hol élsz?
Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak.

Ma a média az egyik legnagyobb gond a társadalmi működésben. Nem létezik sajtószabadság, nincs sajtó. A média azt mond, amiért fizetsz. A média cirkusszá változott, színházzá, a szórakoztatás és a pénzszerzés az egyetlen funkciója. Egyesek emellett hatalmi érdekeik eszközeként használják médiakapcsolataikat.

Szerinted egy percig is érdekel, hogy szerinted leszerepeltem?
@malacz69 rettegéselemző:

„Lehet nem hinni a parlamenti bizottságokban, lehet azokat gittegyletnek nevezni, de akkor nem kell védeni a jelenlegi alkotmányos berendezkedést, ami azt legitimálja. Ráadásul ők is nem egy és nem kettő bizottságot hoztak létre annak idején.”

Tehát sem az ügyészség, sem a köpedelem legfelsőbb bíróságon ülő kutyafejű tatárok, (épp a választások előtt találnak rendellenességet, de csak pirosvirág kódnév alatt?) sem pedig az OVB zsiráf dugta gnómjai, akiket Mutogatni kellene az Animal Planet állatmentő sorozataiban, nem róható fel a szent tehenednek? Deazonban Öszöd.

tudod mibe bukik a nemzet? -->

Ugye, te Kossuthot választanád Nem Széchenyit? Aztán meg siránkozol, hogy belehugyoznak a szent magyar levesbe, és no persze hogy az idegenek.

Stradivariból mamutfenyő, ez, az.
@Lord_Valdez:
"hogy az ég barna, a fű halványkék és a pénz a fán terem. "
Abszolút biztos vagy benne, hogy ez nem így van? Abszolút biztos, hogy te látod jól?
Már nem tudom, melyik postban beszéltünk róla, de ezen szabad elgondolkozni.

index.hu/belfold/2010/10/01/nbh/
@almodhi: "Aj, zde leží zem ta před..."
Jó, jó, de ennek semmi értelme. :)

Nyilván nem arra gondoltam, hogy idestova stelázsi skodu farmotorú-ék nyelvén ne lenne hexameter.
De ha adnál egy linket a Odüsszeiához, vagy az Iliászhoz, ami egészében így van lefordítva azt megköszönném + megígérném, hogy a jövőben nem terjesztem a hülyeséget.
@xsasha: "És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni"

Nem mindegy, melyik vékony rétegeről beszélünk. Az összes adó 80-át a munkavállalók 20%-a fizeti be, tébére ugyanez igaz. Ezzel éppen Semjén jött mindig, olyan 2007-2008 magasságában.
Ez a vékony réteg a társadalom gerince és agya. Vagy ők emelik ki az országot a mélyből, vagy senki. Nyugdíjasok, segélyezettek, minimálbér körül keresők egyszerűen nem képesek rá.
@anyátok: "Mintha OVI arra hivatkozott volna egy TV vitára való felkérés lemondásakor, hogy ilyen hazug pasival őszentsége nem áll szóba."

Dehát az csaj a szokásos sárdobálás volt. visszanézve a pápaság történetét, beleértve az exnáci, pedofil papokat védő mostanit is, nyugodtan kijelenthetjük, hogy tisztességes ember nem áll egy ilyen önjelölt "isteni helytartóval" szóba.
Pedig csak azt akartam, megkérdezni:
-Mi az, mindenki memózni ment? erre a blogmotor is elment.
@Törpemongúz: köszi, de a próbaüzemnek jövő héten vége, sajnos nem voltatok elegen, illetve még ha komolyabban futtatnánk, akkor is aránytalanul sok munka csinálni. egy érdekes mutációval búcsúzik a kísérlet kedden.
@xsasha: @Lord Valdez:"hogy az ég barna, a fű halványkék és a pénz a fán terem." "
Abszolút biztos vagy benne, hogy ez nem így van? Abszolút biztos, hogy te látod jól?

Na látod, tudsz Te liberális lenni, ha akarsz!
@tulok ex betonputtó: Ja. lehet, hogy félreértettelek, oppardon.
@Tóta W. Árpád:

Pedig kezdtem megszokni.
reggel kv feltesz, gép bekapcsol, kávé lefő, nyomtató nyomtat, majd ITTHON NYOMTATOTT újság a kávé mellé.

olyan volt ez, mint a házi sütemény...

:-)

Nem lehet valahogy automatizálni, legalább egy részét? vagy napközben szerkeszteni és este már csak tördelni?

Nem hülyeség ez...
@Tóta W. Árpád:
És akkor lesznek megint véleményeid?
Várom!
@Walter Melone: Ebben a formában nem lehet automatizálni. A PDF az egyik probléma, ahelyett végül is lehetne HTML-t csinálni, de a szerkesztést akkor sem lehet megúszni. Az pedig rengeteg idő még akkor is, ha nem kell sorra pontosan nyesni (tehát nem PDF). A cikkek többségének legalább a harmadát tudtam kidobni információvesztés nélkül, sokszor a felét úgy, hogy még mindig minden érdemi tartalom megmaradt. tanulság: borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv, igaz, hogy ez főleg MTI-ből jön.
@xsasha:
A tudomány jelenlegi állása ez, de gondolom nem fogadod el és van egy alternatív javaslatod. Döntsön róla a nép?
@xsasha: "Szerinted egy percig is érdekel, hogy szerinted leszerepeltem?"

Csak akkor meg azt nem értem miért itt adod elő magad, miért nem a "baráti médiákban".
Itt valami ellentmondás feszül.
@Tóta W. Árpád: "borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv"

ühüm.
És ahhoz mit szóltok, hogy szegény szegedi jobbikosok kénytelenek a Fideszre szavazni, ha Miskolc kell nekik?

És ezt a Fidesz szó nélkül tűri?
@kolbászoszsömle: "nem tudod megmondani, hogy mire mit fog mondani?"

Korábban valahol jeleztem, hogy betegesen optimista és bizakodó lélek vagyok: még xsashaban is bízom, hogy a józan ész néha győzedelmeskedik és megérti amit mondanak neki. ;)

De tény, hogy kezdek fáradni :-(
@xsasha: "Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak."

Látom a társadalom (gazdaság, világ stb) működését sem érted.

Mindig mindennek van ellenérdekelt, ellensúlyozó ereje (azaz ellenzéke).
Ez tartja egyensúlyban és működésben.
@malacz69 rettegéselemző:
Szó, szó, szó... korpa, avagy a nép nyelvén ocsú Ferenc testvér minden szava. "Vádlottból vádló" nemhogy bíróság előtt nem lett, de még egy parlamenti bizottság előtt sem. Ott előadhatta volna a magyar Dimitrovot (aki csak gyújtogatott, nem lövetett).
@eMeL: Ezt hívják dialektikának?
@Tóta W. Árpád: ari, meg egyszer kerdezem, nem lehetne ezt valahogy az olvasokkal csinaltatni mint a vikipediat?
@Tóta W. Árpád:
Hosszúkat írtok és szinte mindegyikben van gyurcsányozás meg nyolc év, meg más töltelékek.
Ami eredeti infógyüjtés, az meg nincs súlyozva.
Ha megdobnak 20 új névvel és 40 számmal, akkor sokszor nem is jutok el addig, hogy mi is derült ki ebből az oknyomozásból valójában...
Ölég sokszor csak a címeket futom át.
A Blikk is azért népszerű, mert rövid.
Egy-két mondat bőven tartalmazza az egész hír minden újdonságát.
Aki hátteret akar, az majd éjjel kiguglizza.
Kilóra vagy grammra vették meg őket, csak ez itt a kérdés. :-) Nagyon vezethetett a Botka. De meg is érdemli - Szeged a kevés kellemes helyek közé tartozik kies honunkban. Meg hát a szegediek nagyon nem akarják elfelejteni azt a négy évet, amikor az ottani Fidesz még a várat is el akarta lopatni valamelyik csókosával. :-)
Sopron még ilyen jó hely egyébként, hogy ne csak szocik vezette helyet mondjak. A hűség és a fogorvosok városa. :-)
Ne hagyjátok ki:

index.hu/velemeny/jegyzet/2010/10/01/ha_kicsi_a_tet_a_kedvem_sotet/

Naccerű írás! -én mondom. Pedig U.P. követte el. Van benne legalább 5 szólás ami szállóige lesz. Ja! és egyet is értek vele. Ritka pillanat. Mégiscsak forradalom zajlik.
@Tóta W. Árpád:

Nem vagyunk elég érettek (felkészültek, anyagilag sem) erre a kényelmi szolgáltatásra.
Aztán meg még figyelmen kívül maradt, hogy nyomtatni (saját papírra, saját festékkel, saját printerrel, a sajátot értsd:privát) drága dolog. A háztartásokban eleve kevés a nyomtató, ami meg van, zabálja a drága patront. Akik pedig megtehetnék, azok jelentős része szeret önállóan böngészni, vagy eleve készen megkapják más forrásból...

Bocs az utólagos okoskodásért, már az elején is gondoltam erre, de akkor pozitív hozzáállást vártál, ez meg huhogásnak tünt volna, így mégiscsak más, mert így ez egy utólagos tűnődés...
Ha jelent valamit: Ne tekintsd kudarcnak, inkább volt egy korai kísérlet.

(Az oknyomozó írásokat mondjuk én személy szerint zabálnám. Van/lesz mit, van/lesz kinek, csak nincs aki tenné.)

P.S.

Régebben, vagy még régebben nyomtatásban megkaptam a jól sikerült posztjaidat, imádtam. aztán ahogy változott a világ, meg én is, meg talán te is, már nem gyűjtöttem. Mégasztánabb, egy idő után idejöttem feleselni.
@Tóta W. Árpád:

"_A cikkek többségének legalább a harmadát tudtam kidobni információvesztés nélkül, sokszor a felét úgy, hogy még mindig minden érdemi tartalom megmaradt. tanulság: borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv, igaz, hogy ez főleg MTI-ből jön."

Árpád! Ha ezt a következtetést le tudtad vonni, akkor már nem volt hiábavaló a fáradozásod.
Ilyen lényegre törő megállapításokért más helyeken súlyos milliókat és rengeteg munkát feccölnek ún. átvilágításokba. Szerintem járna neked ezért egy kis (hat számjegyű, legalább 5-össel kezdődő) bónusz.
@eMeL: Én is optimista vagyok, de az xsasha-félékre csak amolyan tanulmányozandó fajtaként tekintek. Nagyon sokat tanultam tőle, hogy működik egy szavak szintjén sokat tudó, elvakult fideszes, aki tényleg komoly referenciamunkaként hozta fel, hogy ő négy színnel kirakott valami beépített windowsos logikai játékot.

Én nem nézegettem különösebben ezt pdf-esített indexet, pont az online világ előnye marad ki belőle. A vidók, a linkek, mindaz, amiért a internetes sajtó kiszorítja a nyomtatottat.
@xsasha: "Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak."

Sőt, 2002 óta tudjuk, hogy a Fidesz nem lehet ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben:D:D:D
@Tóta W. Árpád:
Két megjegyzésem lenne, asszem inkább konstruktív, mint nem.
Egyrészt gyenge volt a Memo marketingje.
Másrészt a sok munkát megspórolni úgy lehetne, ha ugyanezen az elven, mint a Memo, csak html-ben létezne. Nem kellene minden cikket kidolgozni, csak levágni a végét, és a linkjét bedobni a végére, mint a blogod esetén a tovább is van c. megoldás. Ugyan nem nyomtatható-barát, de még azt is lehet, és az ember bejelölgetheti, mely cikkeket akarja majd még elolvasni.
És inkább hívnám NapiLapozónak ebben a formában.

Ha még emléxel, mi volt a Memo ötletének az alapja, akkor szerintem egy próbát ez is megér.
Ja, és a Magyar Memo nagyon rossz cím.
Az arculat nagyon áporodott.
A hírekből kevés fér föl, mert sok a bla-bla.
Maradhattál volna az Index főoldal tördelésénél-szineinél és minden hír alá nyomhatnál egy kis kockában két mondatot - slussz.

Ezzel megkapta volna az olvasó az illúziót, hogy nem maradt le semmiről, és ami jobban érdekli, majd utánamegy.

Kár, hogy így elbasztad.
@anyátok:
Ezt csak a kedvedért nyögtem be, és hogy rávilágítsak, mekkora balfaszok a magyar liberáliskodók.
@Lord_Valdez:
Én pontosan tudom, az ég színe az miből adódik, ezért azt is tudom, milyen az ég színe. És leszarom a liberáliskodók relativizálgatását, mert annyira sötétek, hogy fel sem fogják, miről is szólnak a liberális elvek, csak valami divatos lózungokat hajszolgatnak erőből.

Viszont hozzád azért szólt ez a kérdés, mert kíváncsi voltam arra, hogy akkor most mennyire vagy liberális? Te akarod eldönteni, mi hogy van, és eleve hülyének állítod be, aki másképp látja? Ilyenkor hogyan érvényesülnek nálad a liberális elvek? Nem érzed az önellentmondást az egyes gondolatkapcsolásaidban? Nem veszed észre, hogy az állításaid nem koherensek, leginkább skizofrénnek lehetne nevezni.

Tucatnyi oka lehet annak, hogy valaki barnának látja az eget, te meg hülyének állítod be, holott a hülyeség csupán egy a tucatból. Gondolom erre nem is gondoltál.
@eMeL: Addig igaz amit, leírtál, hogy nem érted.
@eMeL:
Nem, nem, te vagy az, aki nem érted a társadalom működését, a világ működését. Ostoba általánosításokat próbálsz rám erőltetni, teljesen feleslegesen.

De csak hogy rávilágítsak, mennyire ostoba az általánosításod, egy gondolat.
A világon van egy dolog, ami biztos. A változás. A változásnak van lefolyása és iránya. Az evolúció arról szól, hogy ha valami nem a világ szabályainak megfelelően változik, akkor erők kezdenek hatni rá, amik végül mederbe terelik az adott folyamatokat. Viszont azok a folyamatok, amik a mederben folynak, azoknak nincs ellensúlyuk, mindenféle ellenzék nélkül, kialakult belső mechanizmusok által folyik a megfelelő irányba.

De mondok neked egy egyszerűbb szemléltetést is. A világűrben, ahol nincs gravitáció, lebeg minden, ott mi az ellensúly?
@eMeL:
A médiának mi az ellenzéke?
@xsasha: föl lehetett volna húzni pár ezerre, de sokkal nagyobb melónak bizonyult, mint gondoltam. igen, html-ben könnyebb volna. biztos, hogy az összefoglalók koncepciója ezzel nem ér véget, ez fel-felmerül az indexben.

a NapiLapozó viszont eléggé nyugdíjas.

@jaegtoer:
ó, hát ezt a bónuszt felvetem, tök jó ötlet. amúgy átvilágításként tényleg nagyon bevált.
@huba:
olvasókkal nem lehet csináltatni, most egy ilyen rendszer fut az indexen, ami a legolvasottabb cikkeket válogatja le; bizony mondom, nem azok a legfontosabbak.

esetleg ha valahogy az indapassal összekötnénk, és lenne egy külön panel a cikkek mellett, miszerint "napilényegbe ajánlom", akkor már tompulna ez a hatás. de ehhez meg fejleszteni kéne, szóval erről egyelőre ennyit.
@xsasha: "A világűrben, ahol nincs gravitáció, lebeg minden, ott mi az ellensúly? "

A súlytalanság állapotában? Kötéllel kötik ki magukat az űrhjaósok, hogy el ne szálljanak.
Hülyegyerek.
@eMeL:
LOL

És akkor mi lesz, ha nem váltja le Matolcsyt? :-)))

A HVG még megpróbálta a választások előtt a Fideszt, mint a zavarodottság pártját bemutatni, de a választások eredménye némileg más képet mutat. A Vezénylő tábornok ezt is elég eredményesen levezényelte. A következő a költségvetés készítése. Mi legyen? Fogadunk, hogy azt is eredményesen le fogja vezényelni? :-))
"Csupa olyan van itt, aki retteg az ismeretlentől, hogy lehetne közülük választani?"

Valakinek sikerült a lényeget összefoglalni ;)

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30861:miert-nem-szavaztam&catid=66:koezoes&Itemid=102&limitstart=2
"Engem a legkevésbé sem érdekel az LMP arca és jövője, nem érdekelnek az MSZP túlélési harcai és üres baloldali szólamai, rám az tartozik, hogy felismernek-e egy vészhelyzetet, és képesek-e alkalmazkodni hozzá."

Örülök ha az én gondolataim megjelennek --adott esetben még összeszedettebben, jobban megfogalmazottan-- másoknál is.
Szóval ez egy visszaigazolás, miért nem ér fabadkát sem az LMP.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30861:miert-nem-szavaztam&catid=66:koezoes&Itemid=102&limitstart=5

TWA: bocs hogy szétoffolom a blogot, de kicsit uncsi már a 'változatlanság' [ideje lenne a whitelistnek, mert így el fog halni ez a fórum :( szükséges lesz kicsit több időt rászánnod ].
@jaegtoer: köszi, valóban nagy írás. Ráadásul én szeretem UP-t.
@xsasha:
Ó, bárcsak értelmeznéd nekünk, hogy miről szól a liberalizmus, de nem vagyunk rád méltók.

Kevered a liberalizmust a demokráciával. Bizonyos dolgok a liberalizmusban nem képezik vitat tárgyát. És mindettől függetlenül a tudomány sem demokratikus. Ha te barnának látod, akkor fordulj szemészhez, vagy neurológushoz, de nem fogjuk átírni a könyveket úgy, hogy a Nap valójában zöldes sárga, de a Rayleigh-szóródástól a többség sárgának látja, az eget pedig kéknek, azonban egyesek láthatják barnának, maovörösnek, petyhüdt lilának és ocsmány rózsaszínnek. Igény szerint más árnyalatok is elérhetők.
Talán jobban megérted a mondani valót, ha úgy fogalmazom meg, hogy elhitetheted akárhány emberrel, hogy a Föld lapos, de nem fog ettől még kilapulni.
@xsasha: De előbb még megállítja a Föld forgását, nemde?
@eMeL: elolvastam az ajánlott linket.

Bolgár György legutóbbi könyvének

(mandiner.blog.hu/2010/07/16/made_in_hungary_printed_for_china_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccxxxviii)

zárszavát juttatta eszembe, ahol is a szerző szellemeskedve megjegyzi, hogy meglehet, feltaláljuk még - a gulyáskommunizmus után - a gulyásdemokráciát és a gulyáskapitalizmust is.

A linkelt szösszenetről épp az jutott eszembe, hogy szerintem mindkettő sikerült, noha nyilván ugyanarra a sorsra jut mindkettő, mint szép emlékű elődjük.
„Én pontosan tudom, az ég színe az miből adódik, ezért azt is tudom, milyen az ég színe.”

Sületlen marha, nem látod, hogy mondattani, nyelvészeti (Kifejezésbéli) analfabetizmus, amit ide fostál?

Ha tudod, hogy miből adódik az ég színe, abból semmilyen alapon nem jön meg, hogy mit nevezünk kéknek. (hát még a kék érzete: a „milyen”) …előtte a kéket látnod kellet szemmel (Pl. az égen)

Tudni valamiről, ok okozati viszonyt feltételez: a kék pedig egy puszta tapasztalat. Semmiféle tudást nem takar. Egyébként is, ettől varázslatos. Fogadjunk a földön élő több százmillió gyerekkel ellentétben te utálod a Potter könyveket is, mer a söprűre oksági alapon fel se lehet ülni. DE azonban a Star Trek-et megnézed mindennap, mer azok meg, parittyával tér-ugranak.

Tudod az Echo TV-n az ilyen sületlen marhákra vadásznak, mert kiadja az eszük akár azt is, hogy Nem érte meg a WTC-t üzemeltetni de drága volt lebontani, ezért hagyták az araboknak, hogy nekimenjenek repülővel. Viszont sokat mondó volt a bemondó arcát: mikor ezt bejelentette majd szétdurrant a szeme a röhögéstől, barátom, mert van aki beveszi: libsizik, bolsizik közbe meg:

csőváz : )

DE most gondolkodom, nem rossz módszer, nem is tudom a többi idáig lebontott felhőkarcolóval miért nem a repülős lebontós módszert választották, ha ez ilyen jó üzlet.
@xsasha:

AZ előbbiről lemaradt, kinek szól, te lennél az barátom.
@eMeL:

A Vezénylő Tábornok soha sem volt túl jó a tisztek kiválasztásában (sem).
Ld. Mikola doktor, Semjén, Matolcsy, vagy az esztergomi Meggyes elvtárs.
Viszont legalább csökönyösen kitart mellettük.
Árpi, mesélj a lényegről:
megfogtad a békát a pincében?
@xsasha: " A következő a költségvetés készítése. Mi legyen? Fogadunk, hogy azt is eredményesen le fogja vezényelni? :-))"

Összeszarom magam ettől a teljesítménytől, 100%-os hatalommal a kezükben meg tudnak csinálni egy költségvetést. Ez aztán nem semmi, büszkék lehetünk, hogy ekkora kaliberű emberek vezetik az országot.

A Matolcsy leváltását már a Pravda is megírta, művelődj, hülyegyerek:

mno.hu/portal/740250
@UrsaMajor: "Viszont legalább csökönyösen kitart mellettük."

Ismered a régi paradigmát?
- A hülyeség nagy probléma, de akkor lesz veszélyes ha kitartással és szorgalommal párosul.

Na jó, ovinál még tegyük mellé a tehetséget is.
@xsasha: "azt is eredményesen le fogja vezényelni"

Tisztázzuk, mit értesz eredményen?

Hogy rendesen megszavazzák ugyanazok, kik 4 éve, 8 éve az ellenkezőjét vitték nagyszerű győzelemre?

Eredmény az lenne - annak én is örülhetnék - ha csökkenne a szegénység, stb.
Az ég kék - revisited.

Szürkehályog-műtétem után jöttem rá, mi az, hogy kék.

Fantasztikus élmény volt.
Először a jobbszememet műtötték. Az egy hónap a második műtét előtt még fantasztikusabb volt: felváltva takartam le jobb, ill. balszememet, úgy nézegettem tarka-barka könyvespolcomat. Két teljesen különböző könyvespolcom - sőt, világom - volt egy hónapig. A második műtét azután eldöntötte, hogy igaziból csak egy van, és az ég sem szürke.
Sajnos, az is kiderült, hogy körülöttem mindenki öregebb tíz évvel. Mindenki, engem kivéve, mert én 15-tel. Azóta ha lehet, nem a tükörbe nézek, hanem az égre.
Kedves TWÁ, ne búsulj! Az, hogy itt vagyunk, mégiscsak jelent valamit, nem?
Kár, hogy olyan sok munkád volt ezzel a kisérletteé. Vigasztaljon, hogy a negativ eredmény is eredmény, méghozzá fontos.
Gyere vissza, minden meg van bocsátva!
Megnézzük a holnapit, de aztán várjuk az új posztot.
Joccakát, aludd ki magad.
(Mellékesen: nem tudom, más hogy van vele, de engem a holnapi újság jobban érdekel, mint a tegnapi.)
@anyátok: nem búsulok én, érdekes volt. a holnapi meg nem fix, hogy holnapra kész lesz, de nagyon igyekszem.
@RedFred:
sok ott a szirszar, és most nem láttam. remélem, nem nő meg kezelhetetlen méretűre, mint az Alligátor című klasszikusban.
"Vesztettek a Fidesz polgármester-jelöltjei Alcsútdobozon és Felcsúton is; e két településen töltötte gyermekéveit Orbán Viktor miniszterelnök - írja a Blikk

Ok talan jobban ismerik....

:-))"

hvg.hu egy PAPA nevű kommentelő.

Mondjuk így nem igaz, a valasztas.hu szerint csak felcsúton győzött a független polgármester jelölt a fidesz jelöltjével szemben.
Azért tényleg érdekes :-)
Tarlós: Orbán szavainak értelmezgetése szellemi önkielégítés.

atv.hu/video/video-202004_tarlos_istvan

-8:50-nél
Matolcsy körül szorosabbra húzta a hurkot a Nemzeti Együttműködés Rendszere:
mno.hu/portal/740427

"Ingyen és bérmentve, fizetés és szerződés nélkül végzi a munkáját egy-másfél hónapja a középvezetők és az új munkatársak egy része a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – értesült lapunk. A Matolcsy György által vezetett tárcánál többek között emiatt akadozik folyamatosan a munka, hiszen a még nem véglegesített munkatársak kaotikus körülmények között kénytelenek végezni a tevékenységüket"

Malac, szasika, várúr, na ez a ti ájulásig szeretett kormányotok.
Helókáim, ezt nézzétek !

Beatles
Elvis,
meg aki azóta volt, mind elmehet a picsába...

www.youtube.com/watch?v=_BEvRNV83uA
@anyátok:
Gondolom holnapra gondoltad a szegénység csökkenését.
@kaffogó hebrencs:
Ki beszélt űrhajósokról, hülyegyerek. Ki beszélt űrhajóról? Hülyegyerek.
Arpad, negy eve azt irtad az onkormanyzati valasztasokrol, hogy nem is baj, hogy a fidesz nyerte, mert az mszp altal folenyesen megnyert orszaggyulesi valasztasok utan a fidesz nem tudna kulonben eleg penzt lopni a tuleleshez. Az mszp 10 milliard forintja allna szemben a fidesz kanyi vasaval. Ugy tunik ez bejott. (bocsi ha nem pontosan ideztem, mert fejbol tettem)
Most meg tisztara azt hittem, hogy a valasztasokhoz irsz majd kommentet...
@eMeL: Úgy érted, tehetséges hülye? Vagy hülyén tehetséges?
@anyátok: Én megelégednék annyival, ha a lépések helyes irányba történnek.
Minden helyes lépés egy jó lépés és közelebb visz a célhoz.

Egyelőre nem látok lépéseket [csak toporgást és sasszékat], pedig egyik kedvenc mondásom szerint az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik.
A kis kínaiaknak okulásul még hozzátenném, hogy minden lépésnek [vagy legalábbis a többségének] helyes irányba kell történnie.
@anyátok: "Úgy érted, tehetséges hülye? Vagy hülyén tehetséges?"

Csak hülye. Persze találhatunk milliónyi jelzőt rá (pl. nárcisztikus), de olyan gyermeki egyszerűsítéssel nekem "csak hülye". [így, ez összevontan tartalmaz mindent]

Ez nem zárja ki hogy tehetséges alak, jól manipulálja az embereket, kemény kézzel irányít... csak a realitásoktól áll távol, álomvilágban él és egy egész országot képes volt bevontatni az álmába.
OK, ez a Magyar Memo meg hasznos is lehetne, ha e-reader-re (is) lenne formazva (1 hasab, HTML)
@anyátok:
:-)
Ehhez csak gratulálni tudok.
@eMeL:
:-)))

Szóval Orbán szerinted hülye. Ezt feljegyzem, hogy majd idézhesselek.
:-)))

Tudod az a helyzet, hogy erre csak az élet ad majd választ. Ha kiderül, hogy mégsem Orbán él álomvilágban, akkor belátod, hogy az az álom, amit te láttál?
@xsasha: Ez csak arra bizonyíték, hogy ovi makacs.
Ami lehet jó tulajdonság is, de ha egy hibához ragaszkodik valaki, akkor az már negatívum.
@xsasha: "Ha kiderül, hogy mégsem Orbán él álomvilágban..."

Minden korábbinál több eszköz áll rendelkezésére hogy bizonyítson.
Ha letesz valamit az asztalra, akkor megkövetem. Ha bizonyít négy év múlva még szavazok is rá... de jelenleg csak hülye.
@eMeL:
Csak hogy veled és sokakkal ellentétben az én modellem helyes következtetésre jutott. Nem lehet, hogy túl primitív ez a "ovi makacs" következtetésre futó modelled?
@eMeL:
LOL
Ha Orbán letesz valamit az asztalra 4 év alatt, attól megokosodik? Érdekes egy világban élsz.
A helyi Fidesz szerint "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban".

Hihetelen csávók. Meggyes elvtárs és bandája azért még mindig tud meglepőt csinálni.

"bűnben fogant":))))
:)

www.origo.hu/itthon/20101005-orban-matolcsy-gyorgy-a-jobbkezem.html

"Matolcsy György a jobbkezem"

"..a miniszterelnök az kvázi Adenauer és a gazdasági miniszter meg kvázi Erhard".

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=242

"A testet öltött neoliberális politika akkori (tudniillik a gyorsan bővülő gazdaság keretei között) legjobb példája Ludwig Erhard"

Te jó ég! Orbán jobb keze "neoliberális"?!

(Ami nem is biztos, hogy távol áll az igazságtól, hiszen a hírek szerint a minisztériumában legalább akkora kupleráj van, mint a megboldogult SZDSZ-ben volt.)
@UrsaMajor: "Hihetelen csávók."

Nem vetted még észre, hogy megelőző csapásként mindig azzal a jelzővel sz*rozzák az ellenfelüket, amiben a leginkább ők maguk sárosak?
Ennek szép új magyar neve "tematizálás".
@xsasha: "Nem lehet, hogy túl primitív ez a "ovi makacs" következtetésre futó modelled?"

Kissé összetettebben: be van ájulva egy nem alátámasztható elméletnek (álom) és jó amatörként hisz benne. A jó vezetőnek meg pont az az ismérve, hogy jól választja meg a munkatársait, céljait.
Ehhez egy minimális hozzáértés (modellalkotás szinten ;) hihi) kell, de ovi hadilábon áll a számokkal és közgazdasági ökölszabályokkal is. Ezt ellensúlyozhatná, ha nem dől be az első hittérítőnek, hanem elismert szakértőkkel venné körül magát.
De nem, továbbra is hisz a csillogó igérgetésben és makacsul ragaszkodik hozzá, amikor pedig "csak" az eu és az uas, meg az imf és a világ közgazdász krémje jelzi, hogy ez így hülyeség.
@xsasha: "Ha Orbán letesz valamit az asztalra 4 év alatt, attól megokosodik?"

Szövegértés!
"megkövetem", ami azt jelenti elismerem, hogy én tévedtem.

De legnagyobb sajnálatomra nem nagyon hiszem, hogy nagy nyilvánosság előtt ki kell majd jelentenem, hogy én voltam a hülye. Pedig az országnak jobb lenne ha kicserélnénk a jelzőket.
Ha egy ilyen kis mitugrász kommentelő hülye, mint én, akkor az nem akkora gáz, de ha egy ország miniszterelnöke... háááát.
@eMeL:
Ok, akkor én kivárom azt, amíg megköveted. Hiszen addig úgysem lennél hajlandó felébredni az álmodból.
"S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát."
süti beállítások módosítása