W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Papír, ami elérhető

2010.09.22. 07:04 Tóta W. Árpád

Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az a támogatás, amivel próbaüzemben elindulhat.

Itt, ni.

Ilyet úgy érdemes csinálni - felmérni a valós igényt - ha tényleg mindennap (minden hétköznap) elkészül, ezért mostantól néhány hétig ezzel foglalatoskodom. Publicisztika emellé nem nagyon fog beférni, de nincs kizárva. Igaz, lesz közben egy önkormányzati választás, de bevallom, nem bír felizgatni. 

Nem érdemes spekulálni, ennyiről van szó, én akartam ezt, bár azt már most látom, hogy elég hülye szórakozásokat tudok kitalálni, mivel ez egyelőre rengeteg küszködéssel jár. Viszont vannak, akik meg hegyet másznak passzióból. A tördelés legalább a munkavédelmi előírások betartása mellett veszélytelen. 

I'll be back.



Címkék: lapszemle index inside

275 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr362314082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Publicisztikai cölibátus és ami mögötte lehet 2010.09.26. 10:51:51

A Fidesz ördögi terve a finish-be ért. Nemcsak azt érték el, hogy az önkormányzati választás érdektelenségbe fulladt publicisztikailag, nemcsak azt, hogy hiába vannak égbekiáltó hiányosságok, keresztbeszéd, és logikai bukfencek a jelenlegi kormányzásba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon partolom a magyar memot! nekem tokeletes lenne. tok mindegy hogy nem par perces friss hirek.

ps: ja a hegymaszas is nagyon fasza dolog. csak mondom. foleg ha nem eg a hagyoldal...
Árpi!
Ezt nem mondod komolyan!!Egyszerűen nem hiszem el,hogy a következő hetekben nem írsz publicisztikát. Néhány írásod (na jó, a többség )olyan volt, mint szmogban egy ózonfröccs.Hozzászoktattál bennünket a mákonyhoz,jogunk van hozzá:))
Kétséged ne legyen afelől, hogy tanácsod ellenére mindenki spekulálni fog, és kétségem nincs afelől, hogy erről nem fogsz többet mondani.
Próbálj meg legalább heti egyet belesűríteni, inkább besegítek a moderálásba:))
Az elso szam tetszik :)
"Nemelehetnee" elofizetni ra email cimmel, tudod, az abszolut lustaknak. Igy aztan a tegnapi hirekkel kezdodhetne a nap es nem a hibastatisztikaval.
Én is pártolom , jó ötlet , hasznos , sok sikert és kitartást hozzá Árpi.
@huba: Egyetértek veled, minden szempontból jó ötlet, hasznos , időt kímélő. Sok sikert és kitartást hozzá Árpád.
Inkább perszonalizáció lenne, kivenni a ciciket, f*szokat, celebeket. Hátha marad valami...
A Memonak örülök, sajnálom, hogy nincs benne vélemény, kommentár.

"Publicisztika emellé nem nagyon fog beférni"
De. Be kell férjen. Sőt, inkább publicisztika mint Memo.
A sajtófigyelést úgy általában pártolom, nem árt, ha valaki összefoglalja a dolgokat. Viszont ez a webes világban, egyszemélyi feladatként nem túl értelmes szerintem.
Neked van egy nézőpontod, nyilván ez alapján fogsz majd válogatni. A blogtermést pedig esélyed sincs végigszemezgetned, így az egész olyan féllábú-félkarú.
Azonban nem a kritikai szándék volt a hozzászólásom célja, hanem javasolni szeretnék valamit.
Össze kéne verbuválni egy csapatot (biztos lennének lelkes önkéntesek), akik valamilyen tematika szerint végigpásztázzák a sajtót (és nem csak az index csoport termését) Ebből aztán készülne egy ajánló, a legjobb írásokat pedig bérakhatnátok az összefoglaló kiadványba.
A kategóriák pedig nagyjából adottak, az index menüi és tematikus oldalai megfelelőek, kiegészítve egy kicsit a civil blogszféra színeseivel.
tök jó, én most olvasom az 1. számot, volt több hír, amiről tegnap lemaradtam, pedig érdekelt volna, úgyhogy én rendszeres fogyasztója leszek ezen újságnak.
izé, olvasója, csak nem tudok fogalmazni.
Nagyon jó ötlet, de a középmodern rétegnap jó lenne egy RSS változat is - hisz látom, nemcsak a cikkek összeválogatásáról van szó, hanem rövidítéséről is. Kösz!
kindlén olvasgatni tökéletes lesz, köszönjük :)
Tótavé kiiktatva. Egy veszélyforrással kevesebb.
A Memo jó lesz, de az élet unalmasabb.
Mi jöhet még?
ezt úgy hívják: pucolás
forró lett a talaj?
el akartak lehetetleníteni és most előre menekülsz?
Ügyesen tördelsz, azért egy két kép nem férne bele? Persze fekete-fehérben :)
lájkolom. ha nem túl nagy kérés, lehetne neki egy rss-t is hegeszteni?
Én ezt nem értem. Az Index nem pörög ki teljesen egy nap alatt. Így nagyon vékonyka számok lesznek csak napi szinten.
hmm azért poénból egy tollal kitölthető kommentdobozt rakhattál volna a cikkek végére...
ez zseniálisan jó ötlet, de kérlek benneteket, ne erőltessétek ezt a papírújság kinézetű design-t, mert borzalmas.
vagy erőltessétek, de akkor tényleg legyen megcsinálva, mert ennél még az is jobb lenne, ha úgy nézne ki mintha index címlapba integráltátok volna.
komolyan. :)
egyébként tényleg nagyon jó ötlet, teljesen oda vagyok tőle. :)
átfutottam az első számot. olyan, mint a metropolitan. másrészt mégsem olyan sok témát ölel föl. hasonlót régen én is csináltam a barátaim boldogítására, puszta szórakozásból. ami itt zanzásítva van, szerepel az összes híradóban. illetve a lényegi problémám, hogy az összes híradóban ez szerepel. mi következik ebből: el lehet hitetni, hogy ezek az egyedüli fontos és meghatározó hírek adott napon. erre ráerősít a memo is. száz másik csatornával. mintha kézivezérléssel egyetlen helyről irányítanák valamennyiünk gondolkodását. miközben illene fölvállalni a szubjektív nézőpontból történő válogatást (mert gondolom nem mindenkinek ugyanaz a húsz hír tűnik fontosnak és érdekesnek, mert ennyi erővel az mtv teletextjét is ki lehetne küldeni naponta). ami persze nem mehet a mindenkori tophírek tálalásának kárára. egyébként érdekes, hogy országhatáron túlról egyedül chile és a t-rex éri el a napi memo ingerküszöbét… valamint egy gyilkossági statisztika. a „magyar memo” kifejezés gondolom nem arra vonatkozik, hogy pusztán magyarországi hírek szerepelhetnek benne, különben nem kerültek volna bele a fent említett anyagok. a memós kezdeményezést támogatom, hiszen a legtöbb embernek gőze sincs, hogy mi folyik körülötte. arról viszont sajnos pláne nem, hogy mi folyik a világban. hiszen javarészt nem is érdekli. én ezt kétségbeejtőnek tartom. a magyarokra ez nagyon jellemző. ezen változtatni kell. ha már valami célja van a memonak, a minimális tájékozottsághoz ez is hozzá tartozik.
Én is támogatom. Az mit jelent, hogy "Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni" ?
Csak nem parkoló pályára tesznek politikai alapon?:)
Ez nagyon király, de 2008. óta változott a világ. Ha megjelenne epub vagy mobi (leginkább mindkettő) formátumban is, akkor kinyomtatás nélkül lehetne kényelmesen olvasni vécén, ágyban, orvosi rendelőben várakozva, stb. Én legalábbis elégedett lennék… :)
Remekül lefagyasztotta a böngészőmet, úgyhogy egy ideig biztosan nem fogom keresni.
Hát inkább írhatnál Szőcs Géza legújabb ámokfutásairól.
Aki utólag el akar olvasni valami összefoglalót, annak legyenek a cikkek rövidebbek. Ehhez a célhoz a "távirati" stílus jobb. Ez a 2 oldal túl tömény.
@asok: Csatlakozom. Epub vagy mobi, ne több hasábos pdf.

És akkor már csak egy link kéne, hogy hol lehet előfizetni rá... :)
@secimaci: RSS-t biztos lehet csinálni hozzá. vagy kiviheti a postás!
Fölöslegesnek érzem. Amióta van iPod, azóta a budin is tudunk online olvasni. És ez csak terjedni fog. A nyomtatás idő-, és pénzpazarló folyamat. Szóval szerintem halott ötlet.
@okostojgli: véleményt és egyéb szubjektív műfajokat azért nem akarok belerakni, mert egyrészt ennek a célja a tájékoztatás, másrészt ezeket nagyon nehéz húzni (a beszerkesztett anyagok túlnyomó többsége rövidítve van).
@lebowski71: nekem sokkal-sokkal könnyebb lenne képekkel, mert ugye azokkal lehet kitölteni helyeket, hogy szép legyen a layout.

ipod/kindle/ipad: ezt ki kell találni. én nem vagyok híve azoknak a mondásoknak, hogy "az internet/világ erre megy", mert sokfelé megy, pl az a tippem, hogy még sokáig több lesz a nyomtató, sőt a céges printerhez hozzáférők száma is, mint az ipad-tulajdonosoké. ha nyomtatóra (is) célzunk, akkor viszont a képek ki vannak zárva, a júzer nem akar képekre tintát pazarolni.

azt már nem tudom vállalni, hogy két verziót csináljak.
@thcr: azt hogy érted, hogy index-címlapba integrálni?
Kedves TWÁ,
sajnálom, hogy meguntad az acsarkodásainkat.
Nem lehetne-e ezt automatizáltan megoldani?
Minden nap lefut egy script, ami összegyűjti valamiféle algoritmus alapján a legérdekesebbnek vélt cikkeket, utána ismét okos algoritmusok szerint, előre elkészített sablonok variálásával betördeli, majd generál az egészből egy szép PDF-et egy fejléccel. Emberi érintés nélkül, teljesen robotizálva.
Mert hát miért végezzen az ember olyan munkát, amit a robot is el tud végezni? Így nem csak a belefáradásból adódó leállás kerülhető el, de az is biztosítható, hogy a robot pontosan, precízen szállít minden nap ugyanakkor, még hétvégén is.
@dH2K: az nagyon jó lenne, de például a szerkesztés olyan munka, amit még sokáig nem fog megoldani a gép, főleg nem magyarul. ebben sok időt vesz el pl az, hogy kihúzzak az mti-s anyagokból olyan fordulatokat, amelyek nem tesznek hozzá semmit az anyaghoz ("a nyomozati eljárás során megállapításra került" stb).

továbbá a gép nem fog tördelni se, imho. majd egyszer.

amúgy az nincs kőbe vésve, h ezt pdf-ben és printre optimalizálva kell, abban most is biztos vagyok, hogy az olvasók kisebb része fog nyomtatni, mint aki böngészőben olvassa. az csak egy lehetőség.

nyilván itt, online és azon belül is egy blogon felülreprezentáltak az early adopterek, akik előrendelésben veszik meg a legújabb zsebgépeket és bármit, ami i-vel kezdődik, de nemcsak a húszéveseké a világ. (btw azt se hiszem, hogy ez okos megatartás.)
kamill77 2010.09.22. 18:19:19
"a lényegi problémám, hogy az összes híradóban ez szerepel. mi következik ebből: el lehet hitetni, hogy ezek az egyedüli fontos és meghatározó hírek adott napon. erre ráerősít a memo is. száz másik csatornával. mintha kézivezérléssel egyetlen helyről irányítanák valamennyiünk gondolkodását. miközben illene fölvállalni a szubjektív nézőpontból történő válogatást (mert gondolom nem mindenkinek ugyanaz a húsz hír tűnik fontosnak és érdekesnek, mert ennyi erővel az mtv teletextjét is ki lehetne küldeni naponta)."

Worluk :
"ezért mostantól néhány hétig ezzel foglalatoskodom. Publicisztika emellé nem nagyon fog beférni"

Árpi, csak nem akarod egymagad eljátszani a három majmot - a süketet, a vakot és a némát - az egyre fokozódó és önmagát gerjesztő, mámorítóan bornírt forradalom napjaiban ? Mi a faxom ez, rugalmas elszakadás ?
Sok sikert, szerkezd az éppen ügyeletes igazságot
Itt egy vakvezető :

thepeoplescube.com/
@Tóta W. Árpád: "Azért még ""írhatnál Szőcs Géza legújabb ámokfutásairól"" ezt most Wilburytól idézem.
Ne légy már olyan lusta.
Szia Árpád!

Értékelem, hogy több lábon akarsz állni, és egy ilyen macerás és göcsörtös fába vágod a fejszét, biztos üdítőbb foglalatosság mint ilyen fafejűekkel bíbelődni, mint amilyen én is vagyok. (azért nem vagyok elszállva, tudom hogy le se szarsz, vagy épp leszarsz)

De már megbocsáss! Néhány kérdés azért mégis csak felmerül.

Most elmégy cenzornak?
Visszafejlesztjük a küllős kereket táblakerékké? Virtuálisból papírra?
Feri beszédeit akarjátok így terjeszteni, a ferifanok költségére (papír+fösték)

7 dologról szólnak a hírek.

viktor Hülye.
feri Hülye.
úgyis minden mindegy, mer' mindenki és mindegyik lop. Aki nem lop, az csak azé van mer még nem derült ki.
a cigányok
a nácik
a komcsik
nos és a szaftos tragédiák.

(A tudományos dolgokról meg úgyis évekkel később tájékoztatnak ékes magyar nyelven.

Szóval ne törd össze nagyon magadat ebben a projektben, de megértem, hogy eleged van az ilyenekből, mint én is vagyok.

Hajrá Árpi, Hajrá Magyarország! Jah! és hajrá Vidék! (ez most már kötelező elem:-)

Üdv. Jobb jelent.

J.
Szerintem ez jó dili, fogom olvasni, mert kényelmes.
Amit talán érdemes lenne megpróbálni, az a fekvő formátum. Egy az egyben úgysem nyomtatnám, mert túl kicsik a betük, rá kell zúmolnom. Vagy ez csak az én ügyetlenségem?
@Bűvös Vadász: Nem spekulál. Fölösleges. Annak jobban örülnék, ha konstruktív javaslatokat írnátok. Legyen keresztrejtvény? Folytatásos detektívregény? Tárca? Pontösszekötős pornó? Nap vicce?
@anyátok: fekvő formátum? olyan alakú újság nincs is. vagy úgy érted, összehajtható?
azzal meg az a baj, hogy kétoldalas nyomtatás kellene hozzá, és azzal már kevesen fognak szórakozni, otthoni inkjeteknél nem is feltétlen egyszerű.

a betűk tényleg kicsik, de így is épp befér. ez 8-as Arial Narrow. valaki írta, hogy talpas betű kéne - az ekkorában olvashatatlan (ld Kommentár).
@Tóta W. Árpád: Elnézést, 8-as sajnos, Arialban is kicsi, nem próbáltad a Tahomát?
Talpas betü - na ne.
@anyátok: Mindent próbáltam, ami volt a gépemen, és ez vált be legjobban. Muszáj a lehető legkisebbre venni, mert így is borzalmas hentesmunka húzni a cikkeket. A gripenes anyagot órákon át műtöttem.
Szerintem ez igazi favágás, és nincs elég jutifali ahhoz hogy ez sokáig működjön. Szerintem 3-4 hónap és kifúj. A net nem így működik. Szabad Földet sem annyian olvasnak már a pottyantóson mint 1971-ben.
@Bűvös Vadász:

"Csak nem parkoló pályára tesznek politikai alapon?"

:(

ha lenne ilyesmi a háttérben, nem csodálkoznék. bár namapság az iq már önmagában kizáró tényező egyes helyeken. tendáljon az illető bármerre is. erősen ajánlott az elhagyása. legalábbis ahol papagájkommandó lepi el a szerkesztőségeket...
@algi:

"Így nagyon vékonyka számok lesznek csak napi szinten."

de azért gondolom nem szeretnéd naponta elolvasni a háború és békét... :)
tök jó ötlet, én előfizetek rá. ki is nyomtatom és anyám kezébe nyomom, legyen valamivel tájékozottabb.
egy észrevétel: rögtön két elválasztási hiba is van az első oldalon: Ferihegy... "összezsúfolódásra", és Csak a szokásos influenza... "ősszel".
úgy látszik az indesign cs2 magyarnyelv-támogatása még nem volt tökéletes... (:
@Tóta W. Árpád:

"pontosszekötős ponró" atyavilág! :-)
ez aztán egyedi...

tipp: tudományos hírek, kisszínesnek álcázott okosságmorzsák. fain volna. (most ezzel nem azt akarom mondani, hogy többet szeretnék a T-REXekről olvasni:D de mondjuk mindenféle ilyesmiről szívesen)

"borzalmas hentesmunka húzni a cikkeket. A gripenes anyagot órákon át műtöttem"

részvétem. el tudom képzelni. amúgy kis fehér kocka a hírek mellé nem ártana. valami program számlálhatná a pipákat. meg lehetne belőle tudni, ki mit hajlandó végigolvasni. vagy hogy mely hírtípusokat tart relevánsnak.
@BakterHouse: igen, ezeket sajnos nem tudja. ha rajtakapom, akkor javítom.
egyébként pedig kizártnak tartom, hogy meg tudnék lenni t.w.a. publicisztikák nélkül. muszáj, hogy legyenek. ha csak úgy megy, álnéven is megfelel. megint eljött a szamizdatok kora?
Hát ez mobilon élvezhetetlen, gondolom PDA-n is, pedig elsőre örültem neki, mert az Index 24 órát végigböngészni minden nap kínkeserves a sok sallang miatt, úgyhogy bocs, de nem, viszont hűséges olvasója lennék ugyanennek HTML-ben, kérlek alássan, kit érdekel a véleményem, pedig mobiltelefonja mindenkinek van, internetet olvasni mindenki tud rajta, már aki akar, jobban kéznél van, mint egy PC vagy egy laptop, papír dolgokat már alig-alig olvasok, de azér' ne ítéljetek el.

Tótawé a furcsa irományaid mindig elolvasom, kivétel nélkül, évekre visszamenőleg, ha néha beugatok, azt nézzed el.

Maradok tiszteletlen
@====== vadparaszt ======: Indesignból lehet HTML-t exportálni, csak nem annyira egyszerű, de megpróbálom később. A PDF a mobilnak nem barátja. Ezek egyébként már tényleg nem tőlem függnek, most azt kell megnézni, mennyi stabil igény van egyáltalán a tegnapi indexre, azon belül a papírra. ezért fut most egy darabig konokul.
Kösz, hogy jössz, szerintem egyáltalán nem hülyeség, mennyi előfizetője van ugyanis a Nemzetnek meg a Népszabinak, pedig az is tegnapi, de valamennyi mégis van, pedig ott az online, szóval ha egyszer lesz papír Index azt támogatom, bár én hamarabb fogok az élőért fizetni, de ezt már tárgyaltam.
@Tóta W. Árpád: Minden esetre a heti egy-két publicisztikáról nem szívesen mondanék le.
"JÓ HíREK"
:D
tetszett a mai válogatás
@Tóta W. Árpád:
"Nem spekulál. Fölösleges. Annak jobban örülnék, ha konstruktív javaslatokat írnátok. Legyen keresztrejtvény? Folytatásos detektívregény? Tárca? Pontösszekötős pornó? Nap vicce?"

Mozogjanak a képek, minta a heripotterbe!
Szomoru vagyk, nem erdekel a tegnapi index, publicisztikat akarok.
Teljesen újságszerű, a tartalom azonban nem fog meg, amennyiben ezeket a cikkeket már az Index vagy MTI vagy akármi is valamilyen formában leközölte és nem legalább 10 éve. Megjegyzem, lehet, hogy túlságosan szórakoztató szövegek fele hajlok, maguk a cikkek hírértéke nem mindig köt le, hamarabb egy szófordulat, de ez nem biztos hogy reális értékítéletnek nevezhető.
Sztem tökre fölösleges. Nézd meg este, milyen szép a Jupiter a Hold mellett, és gondolj arra, hogy ez csak a második bolygó innen kifelé, és ilyen kicsik vagyunk. Nem is folytatom. Még képernyőn is elég "kisvilági" ez az egész, de két oldalban összefoglalva, esetleg hülyék által ki is nyomtatva, csak az esőerdők zsugorítására alkalmas.
Bocs, lehet ez a hobbid, de talán lehetne más is. :)
@orica:
"olyan volt, mint szmogban egy ózonfröccs"
Az egyik büdös, a másikba meg belehalsz.

Árpád, ugye látod már a felelősséged? Nélküled lélegezni sem tudnak...
@kamill77: Egyetértek, már jeleztem ebbéli igényemet:)) Nincs az az álnév, ami TWÁ stílusát elfedné, tehát ez nem járható:)) Itt jelzem Árpádnak (ötleteket kért), keresztrejtvény helyett jöhet a publicisztika:))))
Szerintem ezzel teljesen fölösleges foglalkozni. Az emberek többsége utálja a pdf-et, híreket olvasni egy ilyen dokumentumban emberkínzás. Ezt csak szerződések tárolására használják. Napi 10p-et elég eltölteni a neten, h az ember tájékozott legyen, egy pdf-es hírösszefoglaló meg gyanús. Miért válogatják össze nekem a híreket? Pont ezeket? Aki nem olvassa az Indexet, az W által összerakott pdf-et sem fog. A kinyomtatás meg eleve baromság. Megkérdeztétek erről a fákat is?
Szerintem a tárca jó ötlet, bár az már hozzáadott érték lenne, ha nem jelenik meg a normál elektronikus formában, csak a nyomtathatóban. A folytatásos story is jó lehet. A pontösszekötős pornóról még nem hallottam, de igen érdekesnek tűnik:)

Volt (talán még van is) Index hangulat jelző grafikon. A fenti sávban az árfolyamok mellett ezt is fel lehetne tüntetni.
@Tóta W. Árpád: úgy, hogy egyszerűen a hírek úgy jelennek meg, hogy az index címlapra vannak kigyűjtve, és ez a címlap egy külön címen jelenik meg (pl.memo.index.hu), ahol csak a fontos hírek vannak kigyűjtve.
a jelenlegi megjelenéssel több munka van, és egy címlap design-hoz képest még gyengébb is.
persze lehetne akár papír alapú újság designt is csinálni neki, ahogy most jelenik meg PDF-ben, de akkor azzal többet kellene szerintem foglalkozni.
Kösz, hogy jössz, szerintem egyáltalán nem hülyeség, mennyi előfizetője van ugyanis a Nemzetnek meg a Népszabinak, pedig az is tegnapi, de valamennyi mégis van, pedig ott az online, szóval ha egyszer lesz papír Index azt támogatom, bár én hamarabb fogok az élőért fizetni, de ezt már tárgyaltam.
@Pecccca: Már nem olyan rémség a PDF, mint pár éve volt, a gépek túlnyomó többsége pillanat alatt megnyitja a böngészőben. Léteznek PDF magazinok, nálunk ugyan kevésbé terjedtek el, de például a Heti Válasz és a Népszava is kapható így.

"Napi 10p-et elég eltölteni a neten, h az ember tájékozott legyen"

nekem az arra elég, hogy az index címlapról kinyitogassam, ami érdekes, és éppen (még) fent van. hogy miről maradtam le, az már nem feltétlen fér bele.
"Annak jobban örülnék, ha konstruktív javaslatokat írnátok. Legyen keresztrejtvény? Folytatásos detektívregény? Tárca? Pontösszekötős pornó? Nap vicce?"

Reklámokat tegyél bele feltétlenül!
Napi 10p-et elég eltölteni....
Ez alatt azt értem, h akinek nincs elég ideje hírről-hírre szörfözni, és rászorul egy MM-szerű összefoglalóra, az is jobban jár, ha inkább 10p-et gyors, céltudatos hírolvasással tölt el.
A MM-ért is be kell kapcsolni majd a gépet (ha nem a postás dobja be a postaládába, de istenőrizz, h így legyen), és akkor már inkább 10p szörfözés.
Ugye emailben nem terjesztik majd a MM-t?
@Tóta W. Árpád: Javaslom használj egy ilyen típusú linket is, ha valakinek még mindig nem lenne telepítve valamilyen PDF olvasó.

docs.google.com/gview?url=http://m.blog.hu/w/w/file/memo_20081002.pdf

Nemrég találkoztam vele először: minden fenntartás mellett azért mégiscsak jó hogy van ez a gugli cég ;)
@Tóta W. Árpád:
Sudoku?
Napi egy magyar közmondás?
Napi egy, ritkán használt magyar szó értelmezéssel és egy szépirodalmi példával?
Napi egy latin kifejezés vagy szólás magyar kifejtéssel?
Napi egy gazdasági kifejezés értelmezéssel?
Napi egy szlovák, román, ukrán, szerb szó vagy kifejezés, esetleg mondat kiejtéssel és fordítással?
Napi egy részlet különböző filozófiákból és vallásokból, egy héten azok, amik hasonlítanak a különböző f/v-kben?
Napi egy rovat a szabadságról, ahol lehetne idézeteket, fogalom magyarázatokat és elveket megjeleníteni.

Próbáltam átfogó és kreatív lenni, mert szerintem ha ez mind benne lenne egyszerre, akkor sem lenne sok. :-)

Mivel gondolom nagyon nem fogod értékelni az ötleteimet, azért egy perc erejéig hasonlítsd össze az általad javasoltakkal, és próbálj ráérezni a különbségre. Ha nem sikerült, nem baj, én azért megpróbáltam.
@Tóta W. Árpád:

Szia Árpi!

Akkor konstruktívan:

nagyon tetszik, végre lett belőle valami.
De nem lehetne egyel nagyobb betűvel az egészet?

Tudom, akkor kevesebb fér, meg az is lehet, h több oldal lesz, ami esetleg a nyomtatástól rettentheti el az embereket, de így meg túl kicsik a betűk nekem.

ha újságként akarom printben olvasni, egyszerűen furcsán néz ki.
@xsasha: ezek jók! és még Dr. Schmitt Pál-érdemérmet is kaphatok értük! azért a latin, az nagyon hardcore.

napi homíliavázlat esetleg.
lehet választani: sok információ amit nem tudsz elolvasni, ill. kevesebb info amit legalább el lehet olvasni
Kedves Árpi, azért Tomiban is írj, még ha nem jelentet(het)ed is meg. Esetleg memókat magadnak, bár te még nagyon ifjú vagy, egyszer jó lenne nekünk is elolvasni, mit gondoltál.
Amúgy nem szép Tőled, hogy ilyen könnyű szívvel hagysz itt csapot-papot.
Most kardalészámba hagyod a blogodat, amelybe annyi munkát, lelkesedést,(talán szeretetet is?)öltél, és ide "szelídítettél" minket is.
Agyő!
@Tóta W. Árpád:
Navigare necesse est!
A latinnal rengeteg kultúrát, évezredes gondolatot és bölcsességeket lehet közvetíteni. Ez a mondás például annyira meghatározza napjainkat, hogy naphosszat lehetne sorolni a példákat, hol érvényesül ez a hatás.
Biztos vagyok benne, hogy olvasóid széles rétegei tanulnának belőle, és ugye a liberalizmus egyik alapfeltétele a széleskörű kulturális tájékozottság.
@Tóta W. Árpád: hányan olvassák a mai memót? nekem meg kellett keresnem a rovatot (erről a posztról találtam oda), mert nem találtam közvetlen linket a főoldalon.
@Tóta W. Árpád:
Szerinted orica vagy a liberális követőid bármelyike is tudja azt, hogy mi az a homília? Fogadunk egy sörbe? Orica esetében mondjuk egy láda sörbe?
@Tóta W. Árpád: Ráadásul ezt a latin cuccot totál el tudom képzelni Tóta-stílusban.

Az a baszás, hogy a magyar liberálisnak művelődnie ciki. Tök gáz, ha trendi lófasz helyett Kőszívű ember fiait olvasol, vagy éppen jobban ismered az íróinkat mint az aktuális celebeket a hetihetesben.
@AKIsTUDATLAN: álljunk már meg, nem arról van szó, hogy csapot-papot, hanem hogy most egy rövid ideig inkább ezt csinálom.
lesz még muppet show.

@xsasha: esetleg ízes latin káromkodások!

a kőszívű szar. amiatt nem olvasnak a gyerekek. súlyosabb gond, hogy a konzervatív magyar kánon szerint a világháború után nem történt semmi érdemleges. és itt most nem politikailag értem a konzervatívot.
de ezek amúgy tényleg jó ötletek, az ilyen push médium arra (is) való, hogy olyasmit toljunk az olvasónak, amit magától nem keres ki.
@TH:
most már van ajánló kint, jobb oldalon. egyelőre jól halad.
@xsasha: "a magyar liberálisnak művelődnie ciki"

mert az Ovira csápolók olyan fene műveltek!

@Tóta W. Árpád:
Miért kellene kinyomtatni? Örülök, hogy nem kell! (60 kg papir egy fa élete - ez áll a visszaváltó bolt ajtaján a Dob és a Holló utca sarkán).
@Tóta W. Árpád: én szerettem a Kőszívűt, mondjuk akkoriban mindent elolvastam, amit elém tettek.

a Memo remek, zseniális, pontosan ennyire vágyom az Indexből, színes-szagos sallang nélkül. szóval részemről +1 valós igénnyel számolhatsz.

azt se bánom, ha ez miatt egy ideig hanyagolod a blogot, úgyis annyira unalmas már, hogy bármit írsz, mindenkinek, mindig, mindenről ugyanaz jut eszébe és semmi változás nincs.

szóval csak így tovább, tápláld a hírre szomjazókat.
@kamill77: volt jó pár éve egy Brutal News nevű híroldal, sajnos kimúlt (ma sokkal feketébb és bénább változatait találtam). Csak rossz híreket válogattak össze, de a végeredmény kifejezetten mulatságosra sikerült.
@Tóta W. Árpád: Kerestem az ajánlót a jobboldalon, de nem találtam.
@xsasha: @Tóta W. Árpád: esetleg napi egy magyar szó angol-német-francia-etc megfelelővel. For a nyelveketbeszélő magyarland.
@Tóta W. Árpád: A kőszívű tényleg szar. Legalábbis 12-13 évesen ez lett a meggyőződésem, és azóta se vettem újra kézbe. Emlékeim szerint az egyetlen könyv, amit félbehagytam.
@Tóta W. Árpád: "van ajánló kint, jobb oldalon. egyelőre jól halad"

Azt írod, reggel hétig.
Hát akkor hiába van ott. Ki a fene kel fel félórával korábban, hogy bekapcsoljon?
@Tóta W. Árpád: "Nap vicce?"= garancia arra, hogy minden nap megnézem.
@anyátok: reggel 7-ig megy ki a friss PDF.
holnap nem.
Ez a Memo dolog jó ötlet. Kíváncsi leszek a sikerére...

Véleményem szerint sokaknak fog tetszeni.
@Tóta W. Árpád: "napi homíliavázlat esetleg."

Na az király lenne:D

Én valami nap idézetét látnék szívesen. Pölö jövő héttől liberalizálják pálinkafőzést kis hazánkban. Ehhez biztos lehetne valami szépen passzoló idézetet találni.
@Tóta W. Árpád: Kőszívű nem szar egyébként, hanem csak nem való öt-hatodikosoknak, sőt annak se, aki ezen a blogon is küzd a magyar nyelvvel, és többnyire alulmarad. A vicces az, hogy akik általában szövegértési problémákkal vívnak, azok akarják a latint (basszus, latint!...) meg a Kőszívűt nyomatni. És meg vannak győződve, hogy a liberális (mint olyan) műveletlen. LOL. A hét vicce. És pont egy olyan posztnál, ahol az a cél, hogy röviden és a lényeget olvassák a zemberek.
@xsasha:

garantálom, hogy nagyságrendekkel több jobber van aki nem tudja ennek a teljesen felesleges szónak a jelentését :)

az arányok is kb egyenlőek lehetnek
Hétfőn lesz poszt arról, h a ferinek mennyire igaza van a tekintetben, h leszarja a parlamenti bizottságot, és hogy ettől függetlenül mennyire demokrata, européer meg minden?
@szerénységem: na ez érdekes; ismerek olyan gimit, ahol a nyolcosztályos első két évében nyomatják az ógörögöt és a latint is, de azok a kölykök is inkább a Harry Pottert olvassák
@Pantagruel: Hát nem véletlenül. Van egy rossz hírem azoknak, akik (nyilván valamilyen ostoba sznobériából következően) úgy gondolják, hogy a latin, az valamiféle műveltséget feltételez ma. 2010 van, csókolom! Nem 1505, nem 1645, nem 1844, és még csak nem is 1992, amikor én tanultam latint. (Már amennyire... :-) Ma a műveltség ott kezdődik, hogy szövegértés, számítógép-internet használata, mobilkommunikáció, angol nyelv társalgási-olvasási szinten minimum. A gyerekeknél persze ehhez hozzájön az ő köreikben elvárt tudás, a különböző fantasy-játékok, számítógépes cuccok, és igen, Harry Potter meg a vámpíros izék. És ha szülő vagy, akkor nem lehetsz olyan hülye, hogy 1. ezeket eltiltod a gyerekedtől 2. magad is ki nem tanulod, legalább alapszinten 3. nem igyekszel ezek mellett pár érdekes, de semmiképp sem hasznavehetetlen dologra felhívni a figyelmét.
Hát az a szülő is megér egy misét, aki olyan suliba adja ma a gyerekét, ahol tízévesen ógörögöt meg latint töltenek a fejébe.
Anno, amikor olvastam Nick Hornbyt, (About a boy), éreztem, hogy nagyon rátapintott egy óriási problémára: míg régen semmi gáz nem volt abból, ha a szülők átadták a kulturális mintáikat a gyerekeknek, ma ez nem működik. Egy generáció ugyanis 20-40 év, teljes memória és vinyócsere van ezalatt. Sőt. Rövidebb idő alatt is.
@Tóta W. Árpád: Napi homília? Óriási ötlet! Szerintem kezdd a kereszténység alapítójának, Pál apostolnak bölcsességével: "Ha pedig Krisztus fel nem támadott, akkor hiábavaló a mi prédikálásunk, de hiábavaló a ti hitetek is." (1Kor, 15,14)
@test subject #28:
:-)))

Az arányok esetében szerintem már csak az egyházi iskolák miatt is tévedsz. Amúgy meg tényleg nem az ilyen jellegű latin kifejezésekre gondoltam.
@secimaci: Maci, javaslom a google reader + rss feed hasznalatatat. Az eredmeny kb. ua. lesz
Árpi én csalódtam.
Egy napi lapszemle...., minek? Akkor inkabb a tirpakbokrétást,olvasom.
Árpi!

Azért az a whitelist már nagyon időszerű lenne ;)

Ha nincs kapacitás a megvalósításhoz, keressetek freelancer fejlesztőket, van szép számmal.
Csodákra képesek (gyorsan, olcsót) :-O
@anyátok:
Erre nem tudok valós adatokon alapuló választ adni, de azt tudom, hogy jobber körökben nem ciki a művelődés és a neveltség.
@xsasha: Ne viccelj, kinézik a gugliból és elnyerik a sörödet.
@pimpalini: hát nekem nem tetszik, elég avittas ötletnek tűnik. de sebaj, majd én legfeljebb nem olvasom.
@malacz69 rettegéselemző: "Hétfőn lesz poszt arról, h a ferinek mennyire igaza van a tekintetben, h leszarja a parlamenti bizottságot"

Legalább ebben a kérdésben hallgatnátok - éppen a fidesz volt az, aki annó bizottságokat felállítani sem volt hajlandó, ha ellenzéki kérésre jött. Olvass vissza, mit mondtak akkor Csermelyék, na az a válasz rá.
@test subject #28: Nem is tudom, miért kellene tudni egy katkó szakszót az alapvetően nem katolikus társadalomnak. Ez is onnan ered, hogy a katkók szerint általában mindenki alacsonyabb rendű, műveletlen, bűnös lelkű faszparaszt, aki nem éli velük a hitéletet.

Bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekszenek.
@Pantagruel:
Nem vonom kétségbe.
Azonban emlékezetem szerint, amikor a Star Wars volt a menő, akkor játszásiból legszívesebben lézerkardokkal kaszabolták volna egymást a gyerekek.
@szerénységem: Hoppsza! - félreérthető voltam. Azt akartam írni, hogy bár tanulnak latint meg ógörögöt, nem A Kőszívű ember fiai a kedvenc, hanem A Gyűrűk Ura és a HP. Ugyanakkor persze lehet, hogy a latin és ógörög nyelvemlékekkel, teszem azt egy Stésikhoros kardalköltő pár sorával bíbelődő bizánci scholion fordításával sincsenek kielégítve. :)

Amúgy, ha már említettem, utánanéztem, hogy is van pontosan ma: "A 6. és a 7. évben az első nyelv mellett diákjaink latin és a 6. tanévben ógörög nyelvet tanulnak, a 9. osztálytól angolt, németet, olaszt vagy franciát választhatnak második idegen nyelvként."

www.verespg.hu/bemutatkozas

"Hát az a szülő is megér egy misét, aki olyan suliba adja ma a gyerekét, ahol tízévesen ógörögöt meg latint töltenek a fejébe."

Ha jól emlékszem, azzal indokolták ennek a két holt nyelvnek az oktatását, hogy (a klasszikus műveltség megszerzésén túl, amihez nyilvánvalóan hozzájárul) a későbbi nyelvtanuláshoz, az élő nyelvek tanulásához nyújt alapokat. Ez utóbbi viszont mennyire igaz!
@Tóta W. Árpád:
A latin káromkodások engem is érdekelnének. :-)

itt a lehetőség, hogy rovatszerűen bemutasd a világháború óta történt érdemleges dolgokat. Lenne rá vevő.

Igazándiból az a kérdés részemről, hogy csak sört nyomsz virslivel, vagy tartalmat is adsz a népnek per tangentem.
@kaffogó hebrencs:

Leszarom, ki és mikor, milyen és hány bizottságot állított fel, vagy nem (mellesleg: a szoci sem állított fel egy csomót, ha a Fidesz kérte). Egy dolog fontos: egy honatya érezze kötelességének egy parlamenti bizottsági beidézésen való megjelenést, különben menjen a p...ba, és legfőképpen ne papoljon alkotmányosságról és demokráciáról.

Remélem, hamar hoznak egy 2/3-os törvényt a kötelező megjelenésről.

„A kormánynak élnie kell azzal a felhatalmazással, amelyet a választóktól kapott. Ebben nem szabad szégyenlősnek lennie.” (Gyurcsány Ferenc)
@Tóta W. Árpád:

Ez a "kőszívű szar" vélemény érdekes. Az utóbbi években gyakran hallom, olvasom fórumokon, egyéb helyeken, hogy nehéz és olvashatatlan egy 13 évesnek.

Kb egyidősek vagyunk (mármint én és W), tehát kb ugyanabban az ingervilágban nőttünk fel, de úgy emlékszem, hogy a általánosban 80%-ban simán elolvastuk, megkockáztatom, hogy még tetszett is (nekem biztosan).

Valami történt ebben a 20 évben, amit nem vettem észre és emiatt leküzdhetetlenné vált a kőszívű?

Megjegyzem, nem vagyok könyvmoly, a kőszívű sem a szívem csücske, tehát, ha kell, le tudok róla mondani róla. Csak valaki a folyamatot magyarázza el (ha lehet politikamentesen, tehát libsizés és konzervatívozás nélkül).
@jaegtoer: tényleg, :), a star wars és a gall háború egyformán érdekelt, meg a tatárjárás

@malacz69 rettegéselemző:

"egy honatya érezze kötelességének egy parlamenti bizottsági beidézésen való megjelenést, különben..."

Mit törődsz vele, malacz69? Még a végén sírba visz. :) Casablanca megvan?

Ugarte: You despise me, don't you?
Rick: If I gave you any thought I probably would.

- Megvetsz, igaz?
- Ha érdekelne, hogy a világon vagy, alighanem megvetnélek.
@malacz69 rettegéselemző: "egy honatya érezze kötelességének egy parlamenti bizottsági beidézésen való megjelenést"

Mivel elvből nem követem a "napi eseményeket" gőzöm sincs miről is van szó, vagyis elvi megközelítést adok ;)

Egy intézményt vagy hivatalt tisztelni illik, egyetlen kivételt ismerek, ha a hivatal leginkább már csak gittegylet jellegű [ne adj isten az ítélet már megvan, már csak a vádiratot kell összehozni].
Ebben az esetben polgári engedetlenség lehet egy hivatal, vagy hatóság semmibe vétele.
Mondom, a konkrét ügyet nem is ismerem, de gyurcsánytól feltételezem ezen utóbbi lehetőséget.
@Nyomek: én spec nem szerettem, de elolvastam, kötelező is volt.

"Valami történt ebben a 20 évben, amit nem vettem észre és emiatt leküzdhetetlenné vált a kőszívű?"

igen, történt. a kultúrabefogadás normái és főleg szokásai például teljesen megváltoztak. ezen lehet keseregni, de ez van. erről bővebben volt már: w.blog.hu/2008/12/05/klasszikusok_popritmusban
@Tóta W. Árpád: nem lehetne ezt ugy csinalni mint a wikipediat? az "olvasok" csinaljak te pedig csak "moderalod". biztos egyszerubb lenne.
@Nyomek:

A kőszívűt egyrészt a hazaszeretet másrészt a szókincs miatt olvastatnák a gyerekekkel.
A hazaszeretet napjainkra provinciálissá vált egyes túlfejlett gondolkodók szerint, a szókincs meg felesleges, hiszen a reklámokból meg lehet tudni, mit kell megvenni a tescoban, meg az auchanban. Ez a tudományos magyarázat Jókai mellőzésének igényére.
Vannak mértéktartó vélemények is, ezekben az hangzik el, hogy Jókai mellett igazán lehetne a Harry Potter is a Gyürük Ura is... Ezzel még egyet is lehet érteni.

Annak a gyereknek, akinek nincs szókincse, valóban elég nehéz a lehet Jókai (is).
@malacz69 rettegéselemző: "Leszarom, ki és mikor, milyen és hány bizottságot állított fel,"

Miért is? A fidesz taposhatja az alkotmányosságot?

"vagy nem (mellesleg: a szoci sem állított fel egy csomót, ha a Fidesz kérte)."

Vagy mindekettő rendben van, vagy egyik sem.

Egy dolog fontos: egy honatya érezze kötelességének egy parlamenti bizottsági beidézésen való megjelenést, különben menjen a p...ba, "

A parlamenti vizsgálóbizottság felállítása sötét esetén ugyanúgy belső kötelesség lenne.

"és legfőképpen ne papoljon alkotmányosságról és demokráciáról. "

Pontosan. Aki leszarja, hogy a fidesz két lábbal rugdosta az ellenzéket, ha vizsgálóbizottságról volt szó, az ne papoljon alkotmányosságról meg demokráciáról.

Persze nem hiszem, hogy megértenéd. De megbocsátok, mert nem tudod, mit cselekszel.

Eközben ájulásig szeretett pártod kormányod már elkezdte a co-paymant bevezetését az EÜ-be.

Nézd csak, itt már a vizitdíj gondolatát is elfogadhatónak tartják:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/kepmutato_egeszsegugy.html

"A szolgáltatási alapcsomag korlátozásával enyhülhet a kórházak eladósodása. Mert a kiegészítő biztosítások révén kapott pénzek kiegészítik a szegényes OEP-bevételt.
"

Ezt mintha én írtam volna:

"Az európai rendszerek átvételé hez „csak” politikai bátorság kell. Az óriási politikai bizalmat bíró kormány „most vagy soha” van abban a helyzetben, hogy a betegellátás – politikai kockázattal járó – átalakításába belevágjon. Ha az önkormányzati választások után sem fog hozzá a finanszírozás átalakításához, akkor folytatódik az egészségügyi rendszer elnyomorodása, a kórházak újratermelődő eladósodása és a hálapénzrendszer.

Itt az idő!"

De jókat fogunk itt már páran röhögni a következő években:D:D:D
@jaegtoer: "A hazaszeretet napjainkra provinciálissá vált egyes túlfejlett gondolkodók szerint..."

No de vigyázat! :) Ezzel a regénnyel nem csak a nacionalizmus eszméjével oltjuk be a gyereket, nem "csupán" patrióta érzelmeket csepegtetünk a lelkébe, hanem a liberalizmus eszméjével is megfertőzzük: kezdve azzal, hogy egyáltalán nem ciki megtagadni egy haldokló végakaratát, legyen bár a hites urunk az illető, egészen odáig, hogy nem ciki megtagadni és felforgatni őseink 900 (ma már 1000) esztendős alkotmányát! ;-)

Amúgy nem is tudom... ha nem ajánlom a Kőszívűt, akkor az ciki, mert hát a magyar nyelv és a szókincs... de ha most ilyen szavakat kezdenék el használni, hogy exordium, homiletika, perduellio, expresse, exorbitáns, epochális, pleonazus stb. az nem ugyanolyan necces és cinkes?

Egyébként én ajánlom a Kőszívűt, csak kicsit érettem fővel való olvasásra, annak, aki szeret olvasni.
@anyátok: "mert az Ovira csápolók olyan fene műveltek!"

Nem erről van szó... Tudod, szerintem, akikre te gondolsz, mármint "a csápolók", azok mind olvasták a Kőszívűt (rögtön Wass Albert és a Biblia után), és a szívükbe / kőbe vésték annak minden szavát. Így aztán pontosan tudják, hogy... micsoda istentelen nagy pinzbe kerül nemes votizáló publikumot megtraktálni? Hát még ha valamennyi parasztnak mind votuma lesz; nincs anyi bor a világon! [...] Ezt tekintetes ur nem ért, ugye? Aj! Akor én izs tudnam lenni liberalis. Azutan még nipnevelis! De minek az a csuda? Nip fölnő magatul, ha nem nevelünk izs. Akor volt jó világ, mikor nem tudta más irni, olvasni, csak káptalanba barát; orszagbiro neve helyett odanyomta kardja markolatát dekretumba spanyolviaszkba. Most még paraszt is tudjon olvasni? Hisz akkor soha el nem hisz, amit paptul hall. Csak azt is elrontottuk, hogy eddig irtunk törvinyeket deákul; minden simplex ember nem belekotorászhatta; most asszony, zsellér, zsidó minden nekiálljon olvasni, okoskodni. No, majd meglátnak tekintetes karok és rendek, mi kilóg ebbül majd utoljára? Ha azt akarunk, hogy legyen nipnek szabadsag, ne agyunk neki aztat; mert amig nem adunk neki, addig megvan; de amint odaadunk neki, bizony elveszti aztat. Ragaszkogyunk őseink kilencszaz esztendős alkotmanyahoz, mert ha csak még ezer esztendeig élvezhetünk is aztat, mar azzal is nagyon sokat nyertünk.
ami nekem a mai memoból hiányzott:
-Francia diákok faházakat építenek a sátrakba száműzött romáknak
-Kisebb lakásba költöztetnék a devizahiteleseket
-Gumiszobás gyermekotthon
-Genovai kompbaleset
-Bolygófaló csillag

hogy az országosan mindenki által egyedüli módon fogható ker.csatornák fizetőssé válhatnak... no comment.
@Pantagruel: "Ha jól emlékszem, azzal indokolták ennek a két holt nyelvnek az oktatását, hogy (a klasszikus műveltség megszerzésén túl, amihez nyilvánvalóan hozzájárul) a későbbi nyelvtanuláshoz, az élő nyelvek tanulásához nyújt alapokat. Ez utóbbi viszont mennyire igaz!"

Nos az élő nyelvek későbbi megtanulásához a legjobb alapokat az élő nyelvek korábbi megtanítása adja.
Minek két (ma már) fölösleges nyelvet megtanítani a fontosak előtt???

Egyébként a latin és a görög nyelvek későbbi elsajátításához meg elengedhetetlen némi szanszkrit és hettitta tudás. Úgyhogy inkább kezdjük először ezekkel.
Nem fűzök sok reményt ehhez a kísérlethez.

Én már régen rájöttem, hogy igazából az interneten is azokat a cikkeket keresem, amiket egy színvonalas papír-alapú újságban is megtalálnék, tehát a mélyebb, elemző posztokat. Tehát adva lehetne egy olyan felosztás, hogy interneten/tévéből kapjuk meg a legfrissebb híreket, papíron meg megvesszük hozzá a szakértők véleményét. De mivel minden embernek más az érdeklődése, illetve más stílusú cikkeket szeret (akár ugyanarról a témáról), és ehhez képest az újságnak drága a kiadási költsége (megírás + szerkesztés + nyomtatás), itt egy nagyon labilis egyensúly van. Kis réteglapokat kellene készíteni, azok meg az újság fénykorában se voltak túl kifizetődők, nemhogy most.

A megoldás talán az lehetne, hogy az internetes lapokra rovatonként lehetne előfizetni. Ez még mindig nem papír, de megspórolja a nyomda és a tördelés árát.

Ehhez képest én az egyszerű papír-alapú Indexet egy egyszerűbb kísérletnek látom. Az az Index stílusának kipróbálása papíron. Azt meg úgy kellene megtenni, hogy szerződtök, néhány hétre, egy nagyobb kiadóval, és ők rendesen megcsinálnak egy lapot. Nem egy emberes feladat.
Az miért van, hogy a Kamera Hungárián az Index a saját videójáról, az ATV Kálmán Olgáról az RTL meg fölényes RTL díjazásról tudósít, és csak arról?
@Nyomek:
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ki fogja ezt elmondani neked politikamentesen, hiszen a politika vastagon benne van. Na meg libsizés mentesen, hisz az mégannyira benne van.
Szóval ha nem kapsz kielégítő választ, és feloldod ezeket a megkötéseket, akkor talán majd én is előállok egy verzióval. :-)
@Pantagruel: Nem értettelek félre, oké volt. De. Ezek szerint először két, majd három, később négy nyelvet tanulnak ott. Nem sok egy kicsit ez? Szerintem egyet kéne, de azt jól. Azt kétlem, hogy a latin és az ógörög ebben a formában segítené a többi nyelvet, különösen, hogy nem az első nyelvek.
Szvsz a latin tipikus magolós, bonyolult nyelvtannal bíró nyelv, kevés sikerélményt ad egy kisgyereknek. És persze nem tudja használni, ha körülnéz a világban. Az angol ideális, könnyű (eleinte legalábbis - ezért ad sok sikerélményt), mivel a német és a neolatin nyelvek sem állnak messze tőle, lehet rá építeni. Ja, és minden angolul van, a gyerkőcök imádják, ha megértenek valamit kevés tanulás után is a tévében, a neten vagy akár idegen nyelvű ismerősökkel beszélve.
@jaegtoer: És az milyen jó is volt, nekem is volt "lézerkardom" ám! :-) Meg építettünk űrbázist, és mindenki Han Solo akart lenni, naná, hogy nem a nyomi Luke... Mellesleg mostani gyerekek is nyomták a Star Warst, amikor reneszánsza volt. És pont ugyanúgy, csak nekik igazibb volt már a kardjuk... :-)
@malacz69 rettegéselemző: Gondolom, akkor is ilyen nagy volt a pofád, amikor a Fidesz még az ülésterembe se tette be a lábát kollektíve... és itt üvöltötted, hogy kötelességük megjelenni a munkahelyükön, stb. Hát hogyne. Mert nem mérsz kettős mércével, á, dehogy. :-)
@kaffogó hebrencs: Kinek volt itt kétsége afelől, hogy lesz vizitdíj? W. is jelezte nem egyszer. És előkotorják a sutban heverő automatákat is, pardon, dehogyis, lesz egy saját automatagyártó cégük, akiktől rendelnek újakat... :-) és megint alkalmaz egy nénit a kórház meg a rendelőintézet arra, hogy ott álljon az automata mellett, és beledobálja a 300 forintokat, amit az ügyfél adott oda neki (mert nem tudja saját maga bedobni, ááá...), és kiadja a számlát vagy mit.
A hülyeség-része biztos meg fog maradni, efelől nincs kétségem, és kitalálják azt is, hogy miképp lehet még lopni is egy keveset (vagy sokat) az átalakítások során.
@jaegtoer: ja, ilyeneket tanulhatunk belőle :)

„...e dicső férfiút, országunk terhét vállán emelő Átlászunkat az igaz hazafiúságnak örök időkre emlegetendő példányát, a mi győzelemre siető elvbaráti táborunknak fő-fő és legfőbb vezérét, gyámolunkat, oszlopunkat és világító phárószunkat, ki bár jelenleg nincs is jelen, az Isten számos és számtalan évekig éltesse!”

„Nagyságos és tekintetes, nemes, nemzetes és vitézlő Baradlay Kazimir úr, örökös és valóságos aranykulcsos és sarkantyús úr; ura nagy földeknek, falvaknak és városoknak, szíveknek
és véleményeknek; vezére és hét-választófejedelme a leghatalmasabbak szövetségének... a valódi Dalai Láma.”

"Mikor aztán az ajtón kívül érve, a hosszú lépcsőn aláballagtak, azt mondá a koadjutor úr az adminisztrátornak:
- Ejnye, de nagy barom ez a Zebulon!
Az adminisztrátor úr pedig azt mondá a koadjutornak:
- Soha életemben unalmasabb szószaporítót nem láttam ennél a vén papnál."
@anyátok:
Akinek ez megéri, annak odaadom a sörömet.
@Pantagruel:

Én ebben a kérdésben nem vagyok mérvadó, mert a kötelezőkön már túl voltam, mire aktuálissá váltak (legalábbis a többségükön) éppen ezért mire "kötelező" lett volna, nekem már nem volt kényszer. Így azért egyszerű az élet:-), talán ezért is vagyok Viktor jó alattvalója:-)(más olvasatban seggnyalója:-) persze, csak ha nem viszi túlzásba a bablevest.
@szerénységem:

:-)

Nekem Yoda mester volt a sztár... de akkor még nem ismertem Hacsaturján maestro-t.
@szerénységem:

Mondtam már, fenékarc, h ne vigyorogj smájlival, ha egyszer bunkóskodol.

Másfelől gyurcsány a persona non grata a magyar politikában, azért az, h 2006. őszétől kivonult a Fidesz, ha ez a - veled egyívású - seggarc beszélt, mélyen egyetértek.

Viszont illene nem keverni Gizikét a gőzekével: parlamenti bizottság előtt megjelenni erősebb kötelezettség, mint bent ülni a plenáris ülésen, amit egyébként nemrég szigorított saját képviselői számára a Fidesz frakció.

Szocijaid megtették ezt, droid?
@Pantagruel:

A csűrés-csavarás, a szónak szaporítása érdekes, mondhatni lenyűgöző mesterség. ...és mennyivel kellemesebb és jövedelmezőbb, mint követ törni, noha meglehet ugyanolyan fárasztó, esetenként nehezebb is.

Azért írtam az előbb, hogy nem vagyok mérvadó Jókai-ügyben, mert szeretek idő-utazni, és a citált részletek pont erre (is) jók.
@almodhi: @szerénységem: Mivel nem vagyok sem pedagógus, sem nyelvtanár, ezeknek a nyelveknek az oktatásával kapcsolatban nem foglalnék állást, ugyanakkor pontosítanék. A latin és az ógörög nekem hasznomra válik: segít az angol és újlatin nyelvek megértésében, ill. elsajátításában. A latint két évig tanultam alap óraszámban gimiben -, az ógöröggel teljesen hétköznapi módon, szójegyzékek és antik irodalmi tanulmányok kapcsán kerültem kapcsolatba. Annyi hasznom biztosan származott belőlük, hogy amikor találkoztam egy latin vagy ógörög eredetű idegen szóval, nem kellett azonnal szótárhoz nyúlnom, mert hiszen már ismertem a jelentését. Ezért aztán hajlok arra, hogy elfogadjam azt az érvet, hogy hasznos lehet egy-két évig ismerkedni ezekkel a nyelvekkel. Azt persze elismerem, hogy ha egyszer pl. az olasz igeidők alapján meg lehet érteni az angol igeidőket, és viszont, akkor jogos a kérdés, hogy miért ne inkább élő nyelvet tanuljon a gyerek - már ha a nyelvtan szerkezete / természete / logikája az elsődleges a szempont.
@Pantagruel: Persze, ez így ok, csak kicsit sokkolt ez a négy nyelv szegény gyerekeknél. A latin nekem azért volt hasznos, mert ma is értem Jókait meg a Kőszívűt. :-) Bár én az orosz meg az angol után tanultam... :-)
@szerénységem: "A latin nekem azért volt hasznos" - hát, én meg csak egyszerűen szerettem.
@szerénységem: a német és a neolatin nyelvek sem állnak messze tőle, lehet rá építeni.

Te, a német nehezebb, mint a latin.

És próbáltál Te már "élő nyelven" beszélni egy szásszal, vagy egy svábbal?
A Bűhnendeutsch nem mindenütt használható.
@malacz69 rettegéselemző: "ülni a plenáris ülésen, amit egyébként nemrég szigorított saját képviselői számára a Fidesz"

:)))))
@malacz69 rettegéselemző: Dehogynem teszek szmájlit, mindig szívesen, amikor rajtad nevetek.
Amikor a droid droidozik, (jól mellélőve ráadásul) az azért elég vicces ahhoz, hogy egy szmájlit pöttyintsek ide, ugye, kurtafarkú? :-)
@szerénységem: én elővettem ezt a cuccot, hogy majd huzigálom az ikszeket meg a nullákat. egy pipa már van. s ez tök jó. hülyeség ide vagy oda.

www.nfu.hu/download/465/eum108.pdf
@anyátok: Lehet, nem tanultam németül. de nem is zártam ki ezt a lehetőséget. :-)
A rossz hír az, hogy az itthon szerzett angoltudásod is rögvest összeomlik, ha egy jó kis angliai utat teszel, ha meg átmégy az írekhez, netán elkeveredsz Ausztráliába, jajj... :-)
Egyszer egy yorkshire-i ismerős mutatta meg, milyen az ő eredeti angolja... Na az brutális volt. Rögtön utána, hogy vidámabbak legyünk, bemutatta a jamaicai angolt is. Lenyűgöző. :-)
A mi nyelvjárásaink ezekhez képest közérthetőek, tán a csángót leszámítva, na de az különleges zárvány.
@Pantagruel: "A latin és az ógörög nekem hasznomra válik..."

Jah, az megvan, hogy hexameterben verselni két nyelven tudunk.? Ógögörgül, magyarul. Mármint úgy igazán.

"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."

"Írok azért, s úgy élek e kerge világ közepén, mint
ott az a tölgy él; tudja kivágják, s rajta fehérlik
bár a kereszt, mely jelzi, hogy arra fog irtani holnap
már a favágó, - várja, de addig is új levelet hajt."
@jaegtoer: hmm. Már én is nagyon szeretnék jó alattvaló lenni.

A fő ellenlábast padlóra küldték a választók, azóta is rászámolnak. Az ellenzék maradéka konstruktív, a kihívás, amit a létük jelent, egyelőre jelképes. A Bajnai-kormány megtette, amit megtehetett: bár keresztülhúzta a Fidesz számításait, szépen megágyazott egy racionális gazdaságpolitikának. Az EU gazdasága a válság miatt gyengélkedik, így a GMU-hoz való csatlakozás karnyújtásnyira: ha összekapjuk magunkat, a gyengébb EU-átlagok miatt a mutatók állása is kedvező lehet, így az euró bevezetése reális célkitűzésnek tűnik. A küszöbön álló EU-elnökség is eddig nem látott lehetőség az érdekérvényesítésre. Ha az euró összejön, az olyan fegyvertény, ami a Fidesznek már elég lehet az újabb győzelemhez a következő választásokon. Ezt az együttállást nevezem történelmi lehetőségnek! Egy ilyen konstelláció túl kell, hogy élje a leggyatrább kormányzati teljesítményt is. Ha az önkormányzati után most már tényleg azonnal jönnek - végre valahára - a refo... akarom mondani: a szükséges forradalmi átalakítások*, tőlem se nagyon látsz majd fanyalgó sorokat. Akár még "jó alattvaló" is lehetek. *Nem csak, és elsősorban nem az adóforradalom.

@tulok ex betonputtó: Mondják.
Naná, a latin az nagyon hasznos, ha mély nyelvi ismereteket akarsz a gyerekbe verni. Angol-latin szakot végzett ismerősöm csak úgy passzióból megtanult olaszul, spanyolul és franciául - a biztos latin alap sokat segített neki.
@malacz69 rettegéselemző: Egyre idegesebb vagy, malac. azt gondolom te látod már, hogy Gyf és miniszterei nem hogy börtönbe nem kerülnek, de még egy jelképes, 10 ezer fornitos büntetést sem kell fizetniük. A tanárok bérét nem emelik, az adócsökkentésről összevissza beszélnek, a hiányt lek ell szorítani 3%-ra.

Nem ezt vártad a Fidesztől, tudjuk, ezért most feszült vagy, ideges és frusztált. Nehéz lehet most neked, de én együttérzek veled.
@malacz69 rettegéselemző:

"parlamenti bizottság előtt megjelenni erősebb kötelezettség, mint bent ülni a plenáris ülésen, amit egyébként nemrég szigorított saját képviselői számára a Fidesz frakció.
"

Albizottság. Ott meg még csak nem is kötelező...

ezt is elqrták, nem kicsit, nagyon. :-)))
fyi: csak par nap kereses utan talaltam meg a magyar memot az index kezdo oldalan. lehetne feltunobb!
@jaegtoer:

pedig nem is hasonlítok arra a yodára, vazze! az egyik macsekom, az igen. :)))
@tulok ex betonputtó:

a zember sose tudhassa, mikor mi okoz nekije valódi gyönyörűséget. :)))
@tulok ex betonputtó:

"Jah, az megvan, hogy hexameterben verselni két nyelven tudunk."

Persze, persze mi magyarok vagyunk a különlegesek... Különlegesen nagyképűek és tudatlanok...

Aj, zde leží zem ta před okem mým slzy ronícím,
někdy kolébka, nyní národu mého rakev.
Stůj, noho! Posvátná místa jsou, kamkoli kráčíš,
k obloze, Tatry synu, vznes se, vyvýše pohled,
neb raději k velikému přichyl tomu tam se dubisku,
jenž vzdoruje zhoubným až dosaváde časům.

latin példát nem is írok...
@tulok ex betonputtó: Az még hagyján, de franciául (a hangsúlyozás miatt) gyakorlatilag lehetetlen időmértékes verseket írni, a fordításokat is átírják. Egyszer, a legenda szerint, magyar költők, tán Illyésék lehettek, kinn jártak Franciaországban (már bőven a cocializmus alatt), és ottani költőkkel beszélgettek. Szóba került Radnóti, és megkérték a magyarokat, ugyan, mondjanak már el egy tipikus Radnóti-verset. És hát jött a Hetedik ecloga – magyarul.
Némi csend után az egyik francia megszólalt: Oké. Azt hiszem, most értettem meg Vergiliust.
Nálam error 404 ez összes pdf. Eltűnt a szerverről?
@kaffogó hebrencs:

"Egyre idegesebb vagy"

Tévedsz. Rég voltam már ilyen nyugodt és boldog. Utolsó mért adatom: 125/82/56, ha érted, miről beszélek:-)

@anyátok:

"Októbertől szigorúbb szabályokat ír elő tagjainak a parlamenti jelenlétre vonatkozóan a Fidesz-frakció: a képviselőcsoport legalább 30 százalékának minden előterjesztés vitája alatt jelen kell lennie az Országgyűlés üléstermében; aki a beosztást nem tartja be, százezer forintos bírságot lesz köteles fizetni. Lázár János kifejtette: a meghozott döntés szerint az egy adott indítványért felelős szakmai kabinet tagjai mellett október 4-től a 227 fideszes frakciótag 30 százalékának jelenléte lesz kötelező egy-egy törvényjavaslat tárgyalásánál. A beosztást egy hónapra előre készítik majd el."

mti.hu/cikk/2010/09/14/szigorubb_elvarasok_a_parlamenti_jelenletre_a_fidesznel-500283

@Walter Melone:

"nem is kötelező..."

Na de egy virtigli demokrata feltétlen tiszteli az alkotmányos intézményrendszert, nem? Pláne, ha vádlottból vádló akar lenni, és folyton gyávázza legfőbb riválisát.

malacnews.freeblog.hu/archives/2010/09/28/Napi_gondolat_2/

@szerénységem:

Seggfej.
@malacz69 rettegéselemző:
Bocs, de ez egy komoly vizsgálat? Akkor mit keres a bizottságban Révész Máriusz?
Ha már egyesek annyira vágynak a latinra: Nemo iudex in causa sua

Mellesleg egy parlamenti vizsgálóbizottság, nem bíróság, hanem közös gittrágás. Leülnek, anyáznak hónapokig, írnak egy jegyzőkönyvet, majd majd pár millió forinttal a zsebükben felállnak (én szívesen lennék bizottsági tag, igen jól fizet). Ennyi. Szóval, akár el is mehetne, mert semmi jelentősége.
"Viszont vannak, akik meg hegyet másznak passzióból. A tördelés legalább a munkavédelmi előírások betartása mellett veszélytelen."

...még a lábad is megmaradt,csak lehet hogy az "állásod" nem?!:)

Biztosítsd magad, így meglepetés nem érhet!:)
@malacz69 rettegéselemző: Nemcsak okos vagy, hanem kedves is, nem vagy te véletlen tanár?? :-)
@kaffogó hebrencs: Én úgy látom,hogy Ti vagytok egyre idegesebbek, leginkább három dolog miatt.
1. Nem találtok fogást, mert itt van ez a fránya kétharmad és még itt is lesz egy darabig.
2. A két bázisotok, az SZDSZ és az MDF kiköltözött Farkasrétre, így aztán teret vesztettetek.
3. Az MSZP......szóra sem érdemes!!

Szóval, "ha nem tetszik, akkor el lehet menni".
@malacz69 rettegéselemző: "a képviselőcsoport legalább 30 százalékának minden előterjesztés vitája alatt jelen kell lennie az Országgyűlés üléstermében; aki a beosztást nem tartja be, százezer forintos bírságot lesz köteles fizetni"

Tehát 70% nyugodtan lóghat. Elképzelni sem tudom, hogy működne egy olyan munkahely, aho la dolgozók 70%-a lóghat. Ja de: sehogy, hacsak nem parlamentnek hívják.
@Lord_Valdez:

"Mellesleg egy parlamenti vizsgálóbizottság, nem bíróság, hanem közös gittrágás."

Nono! Elfelejted, h nyilvános, tehát minden ami ott elhangzik kimegy a nép felé. Kőkemény politika. Egy ilyen meghallgatásnak nagyon erős visszhangja lenne a sajtóban, és a politikai hatása sem elhanyagolható. Az őszödi beszéd következményei máig tisztázatlanok sok esetben.

Arról nem beszélve, h éppen a sajtó nyilvánosságát megragadva feri bizonyíthatta volna igazát, vagy ahogy ő mondta, vádlottból vádló lesz, aki leleplezi a Fidesz hazugságait.

És gyáva is volt, pedig ezt írta nyár derekán:
"Üzenem a Fidesz elnökének: ha harc, hát legyen harc. Én nem fogok kitérni előle. De legyen annyira férfi, hogy ne a táskahordóit küldje rám. Ne legyen gyáva. Mert az nem csak neki szégyen, hanem az országnak is. Az tudniillik, hogy gyáva miniszterelnöke van.”

Mégis kitért előle. Megfutamodott, pedig a sajtó nyilvánossága védte volna őt.
Sőt: akár a maga javára is fordíthatta volna a dolgot, ahogy azt beígérte bíróság esetére.
@szerénységem:
Ha most félreteszem, hogy ezt a blogot pont az ilyen kakaskodásokra találták ki, mert az sok klikket hoz, azért megkérdeném, hogy hol látod a kettős mércét?
Ha alkoholos filcet nem fogyasztok, de bort meg igen, akkor kettős mércét alkalmazok, mert mindkettőben van alkohol? Bojkottáltak egy olyan országvezetőt, aki a rábízott országot kurvaországozta. Bojkottáltak egy olyan ország első emberét, aki saját bevallása szerint a pártja hatalmi érdekeit előbbre tette az ország érdekeinél. Lehetne sorolni. Te ezt párhuzamba állítod azzal, hogy Gyurcsány szerint ő és a törvényt sértő rendőrök és rendőri vezetők álltak a köztársaság oldalán, és nem a megvert, szétlőtt és atrocitásba kevert ellenzék és támogatói?
Azért ezt nem kellene.
Sőt.
Határozottan ki kell mondani, hogy szó sincs kettős mércéről. Folyamatosan összehasonlítjátok a szezont a faszommal, és azzal jöttök, hogy a szezon hosszabb, mert legalább 30 napból áll. Ugyan már. Én értem, hogy népszerű mém ez a kettős mércézés, de csak a nagyon primitíveknek való. Laller, ne égesd már magad.
@malacz69 rettegéselemző: ???
de hát ezek pont a táskahordozók.
abban még szilvásy györgynek is igaza van, sőt magának sztálinnak is igaza volna, hogy ez az "elszámoltatás" elég nevetséges görcs eddig. kezdve azzal, hogy papcsáknak kurvára nem áll jól, eddig magánál nagyobb tolvajt nem talált.
@szerénységem:

Paul Verlaine: Őszi chanson - Tóth Árpád -
Ősz húrja zsong
jajong, busong
a tájon
s ont monoton
bút konokon
és fájón.

Állítólag egy francia konferencián magyar költők elmondták a magyar fordítást és a franciák megrökönyödötten hallgatták, hogy a magyar változat az jobb, mint az eredeti francia ;)
@malacz69 rettegéselemző:
Ha van valami, akkor bűncselekmény gyanújával bíróság elé lehetne állítani őket. Ha nincs, ami bizonyítható lenne, akkor meg parasztvakítás a népnek. Elég sokan azt gondolták, hogy az önkormányzati választások előtt miniszterek, vagy akár maga a valamelyik volt miniszterelnököt helyeznek előzetesbe. Ha ez a következő héten nem történik meg, akkor világos, hogy ez az "elszámoltatósdi" is ugyanolyan olcsó trükk volt, mait Ovi és bandája már eljátszottak 12 éve is.

Közben a bankadó hatására a lekötött betétek kamata a padlón, már megint a tisztességesen gyűjtögetők szívják meg, míg a hitelből dőzsölőket rohan megmenteni az állam, a mi adónkból.

A szuperbruttó megmarad, leviszik a 17%-os, megnövelt adóalapú adót 16%-ra, ez aztán az adócsökkentés. De 5 millió forint feletti jövedelemnél már jól jársz vele, kíváncsi vagyok, hány embert érint ez az országban összesen.

Ez is egy olyan négy év lesz, mint a többi.
@eMeL: "a magyar változat az jobb, mint az eredeti"

- ez a Micimackóra és a Szép uj világra is köztudott.

(Szóma, ha mondom, segít a gondon...)
@kaffogó hebrencs:

A szocik a sima plenáris ülésen 2-5 fővel vannak bent átlagban, abból is csak max. 2 figyel. Ez nagyjából 10% alatt van.

@Tóta W. Árpád:

Nekem kezd elegem lenni a verbális vádaskodásokból és a lassú bírói ítélkezésekből.

Kezdek arra az álláspontra jutni, h csak a letartóztatások és az ítéletek érvényesek, a többi csak szó... ...meglehetősen kiüresítve. Szó, szó, szó... UNOM!

A feri viszont saját hitelességét rontotta! Nem igaz, h nem érzed, h szembemegy eddigi nyilatkozataival, amiben a jogállamiság, a demokrácia, a bátorság mellett tesz hitet.

Az albizottság egy legitim szerve a legitim parlamentnek, ő pedig egy honatya, aki ráadásul bátran szembenéz az esetleges vádakkal.
Akkor esztet most hogy?

Lehet nem hinni a parlamenti bizottságokban, lehet azokat gittegyletnek nevezni, de akkor nem kell védeni a jelenlegi alkotmányos berendezkedést, ami azt legitimálja. Ráadásul ők is nem egy és nem kettő bizottságot hoztak létre annak idején.
@kaffogó hebrencs:

"az "elszámoltatósdi" is ugyanolyan olcsó trükk volt"

Te most jössz rá, h a politika tele van olcsó trükkökkel?

Szted mi volt 2006. őszén a TITKOS bizalmi szavazás?

Szted mi volt az, amikor feri lemondott a miniszterelnökségről, h megtarthassa a pártelnökséget?

Szted mi volt a "trükkök százai"?

Ne szórakozzunk egymással! A politika a kommunikációs és egyéb trükkök mocskos világa, de nekem még mindig feri trükkjei hánytatóbbak.
@malacz69 rettegéselemző: "ahogy azt beígérte bíróság esetére"
- akkor talán várjuk meg az illetékes bíróságot..
@malacz69 rettegéselemző:
Ez igaz, erre valóban nem gondoltam. Ebben az esetben is csak puszta show az egész, de ha nagyon-nagyon ügyes akár jól is kijöhet belőle. Azt azonban lássuk, hogy ez baromi nehéz lesz. Ez most kb. olyan, mint ha a párbajnak képzelnéd a kivégzésed. Veled szemben 5 katona és neked nincs fegyvered. Ha győzöl valóban király csávó vagy.

A parlamenti bizottságnak nem lehet célja a politikai kivégzés. Erre sok mindent lehet mondani, de azt aligha, hogy ez az alkotmányos berendezkedés rendeltetésszerű használata.

@vakcsibe:
Tudod, hogy mitől vagyok én frusztrált?
Megmondom.
Attól, hogy azt látom, hogy évről évre nagyobb teret nyer a hülyeség.
Ennek pl. ragyogó példája az "el lehet menni" szajkózása. És ugyanez a bajom a Fidesszel is, hogy elhülyíti az embereket (bár a Jobbik az igazi zászlóshajó). Azt elviselem, ha valaki lop, azt is, ha hazudik, de azt azonban nagyon rosszul, ha elhiteti az emberekkel, hogy az ég barna, a fű halványkék és a pénz a fán terem. Én ugyanis rettegek a hülyéktől. Úgy tapasztaltam eddig életemben, hogy semmi nem olyan káros, mint a hülyeség. Nincs az az emberi gonoszság, ami felvehetné a versenyt a hülyeség destruktív erejével és ez ráadásul még ragályos is. Ha elég ember elhiszi, hogy a fű kék, ők maguk terjesztik tovább és ne próbáld meg megmondani nekik, hogy zöld, mert te leszel az ellenség. Mindenről te tehetsz ettől kezdve, sőt, ha majd belebuknak a hülyeségükbe, arról is te tehetsz majd. Tudom, átéltem már többször.
Na, ettől vagyok frusztrált, nem az SZDSZ-től, vagy az MDF-től.
@anyátok:

A politikai felelősséget egyetlen bíróság sem tudja számonkérni. Ez alól bújik ki feri azzal, h gyáván megfutamodik, és egy nyílt ülésen nem mer szembe nézni a kínos kérdésekkel.

Hiába na, aki Krizsó überkönnyed kérdezési stílusához szokott, az beszarik rögtön, amint kicsit keményebben kérdezik.

Ha pedig így van, akkor jobb lenne ha a gyávaság/bátorság kérdésében többet nem nyitná ki a száját.
@malacz69 rettegéselemző: "A feri viszont saját hitelességét rontotta!"

Hú! Honnan hova? Hogyan osztályoznád Őhiteltelensége hitelességét? C? C-? D? E?
@malacz69 rettegéselemző: LOL. azért Krizsó hatásosabban szoktat a kemény kérdezéshez, mint a hírtv bármelyik faszszopója :D

amúgy L. Valdez helyesen említi az "el lehet menni"-t, abból is látszik, hogy a disznókkal nem kell leállni birkózni.

te magad is beismered, hogy politikai színjáték az egész.

és ismétlem: papcsák feri bátyánknak még nem sikerült magánál nagyobb tolvajt találnia.
@xsasha: Ócska kis szofizmus ez, barátom, mégpedig az egyszerűbb fajtából. Szerintem fölösleges reagálnom.
@eMeL: Igen, ez a tipikus példája ennek. Más kérdés, hogy a nálunk a legnagyobb írók, költők fordítottak (sokszor a megélhetés végett), angoloknál, franciáknál, németeknél egy külön szakma a fordító, kevés kivételtől eltekintve a nagy költők viszonylag ritkán készítettek szakmányban műfordítást.
@Tóta W. Árpád: Nem baj, most, hogy eltávolították Krizsóékat, jönnek a keményen kérdezők az MTV-ben (is). Csak győzzön szegény Orbán bejárni a lófaszért. Ledugják a mikrofont is a torkán ezek a tökös legények/leányok! :-)
@Tóta W. Árpád:

"azért Krizsó hatásosabban szoktat a kemény kérdezéshez"

A ferit sose kérdezte keményen. Jellemző volt, h amikor egy "bátrabb" kérdést feltett, és feri mellébeszélve kitért, nem bökte oda neki: miniszterelnök úr, nem válaszolt az előbbi kérdésemre, ezért megismétlem".

A 2006. őszi CNN-interjú, az valami, az példa, de Krizsó.... Vicc, na.

...mondjuk, ha úgy kérdezte volna egyszer is gyurcsányt, mint M. Antónia Orbánt.... na akkor talán ...de nem.
@Tóta W. Árpád: "eddig magánál nagyobb tolvajt nem talált."

Tudod mit, nem is kell heti blogbejegyzés, elég néhány komment. Rövid, tömör, egyértelmű.
@Tóta W. Árpád:
"mint a hírtv bármelyik faszszopója"
"és ismétlem: papcsák feri bátyánknak még nem sikerült magánál nagyobb tolvajt találnia."

Hú, nagyon kiakadtál valamire. Valakire.
Tetszik az új Tótawé.
@malacz69 rettegéselemző: Aha.

Mintha OVI arra hivatkozott volna egy TV vitára való felkérés lemondásakor, hogy ilyen hazug pasival őszentsége nem áll szóba.
kérek mostmár egy publicisztikát, plíz

pár soros etap is elég lesz...

ez így nem oké

kedves Árpi! úgyis tudom, hogy mindenről van véleményed.
@Tóta W. Árpád:
Van egy olyan beteg elképzelésed, hogy egy hülye picsa keménykedésére kellene válaszolnia bárkinek is, ha a médiában megjelenik. Én ezt nem így gondolom. Persze értem én, hatásosság űber állesz, de én baromira leszarom, hogy Krizsó a gombnyi agyával mivel akarja baszogatni az illetékes elvtársat. Engem érdekel, hogy egy politikus hogyan rakja össze a gondolatait, mit tart fontosnak, milyen irányba akar elmozdulni, van köze a realitásokhoz vagy sem. Egy politikus mondja el azt, amit akar, amit üzen, amit közölni akar az emberekkel. És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni. Ha az illetékes elvtárs elmondta a magáét, utána lehet véleményezni meg cincálni, de az egy másik történet.
@szerénységem:
Azért, mert te azt mondod, vagy azért, mert nem érted?
Ha Orbánék bejártak volna Gyurcsány szövegeire a Parlamentbe, azzal nem történt volna semmi. Gyurcsány a felelősségre vonást kerüli el azáltal, hogy nem megy el a bizottsági ülésre. Ha ez neked szofizmus, akkor valóban nincs értelme válaszolnod.
@szerénységem:
Azért ezt is megéltük, hogy a Tóta-blogon gyönyörűséges nyelvünk szépségét és egyedülállóságát taglaljuk.
@xsasha: "Egy politikus mondja el azt, amit akar, amit üzen, amit közölni akar az emberekkel. És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni."

Hát csalatkoztam benned.
Legalább annyit elvártam volna, hogy felismerd, hogy a politikusokat ellenőrizni is kell.
Ennek egyik formája az ellenzéke, a másik pedig a média.

Leszerepeltél!
@Tóta W. Árpád:

hmm mégis csak ízéletes valami ez, épp most ropogtatom:

Pl.: mf.index.hu/docs/memo/memo_1001.pdf

Azt hittem a főoldal győz, azonban, hiányos újságolvasási kultúrám ellenére ez tetszik jobban. EZ az első újság, amit magamtól is kedvemre kávé mellé előkapok napi szinten.
Mai kedvencem:
"– Életem nagy álma egy közös fotó Orbán Viktorral! – lépett oda hozzá egy harmincas hölgy, és elpirult a megtiszteltetéstől, amikor a miniszterelnök melléje állt, és hagyta magát lefotózni vele. A jelenetnek tanúja volt egy helyi képviselőjelölt, Tirpák György, aki Orbán Viktor háta mögött állva erre azt kérdezte fennhangon:
– Hol van az udvari festő? A poén rosszul sült el. Tirpák tréfáján rajta kívül senki sem nevetett. A miniszterelnök pláne nem."

Csak egyet kérdeznék: Tirpák elvtárs! Azért ilyen bénán nem kellett volna lebukni... ha megígéri, hogy százszor leírja: "értjük a viccet, csak nem szeretjük", akkor lesz még azért egy kis helyecske ott a közgyűlésben? :-)
@xsasha: Egész pontosan: mi itt hárman-négyen taglaltuk. És már néhányszor. Mikre nem képesek ezek a fene liberálisok, mi?
@eMeL:
Többszáz oldalnyi hozzászólást olvashattál már tőle, és nem tudod megmondani, hogy mire mit fog mondani? :o
@eMeL:
Mi az, hogy ellenőrizni a politikusokat? Te hol élsz?
Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak.

Ma a média az egyik legnagyobb gond a társadalmi működésben. Nem létezik sajtószabadság, nincs sajtó. A média azt mond, amiért fizetsz. A média cirkusszá változott, színházzá, a szórakoztatás és a pénzszerzés az egyetlen funkciója. Egyesek emellett hatalmi érdekeik eszközeként használják médiakapcsolataikat.

Szerinted egy percig is érdekel, hogy szerinted leszerepeltem?
@malacz69 rettegéselemző:

„Lehet nem hinni a parlamenti bizottságokban, lehet azokat gittegyletnek nevezni, de akkor nem kell védeni a jelenlegi alkotmányos berendezkedést, ami azt legitimálja. Ráadásul ők is nem egy és nem kettő bizottságot hoztak létre annak idején.”

Tehát sem az ügyészség, sem a köpedelem legfelsőbb bíróságon ülő kutyafejű tatárok, (épp a választások előtt találnak rendellenességet, de csak pirosvirág kódnév alatt?) sem pedig az OVB zsiráf dugta gnómjai, akiket Mutogatni kellene az Animal Planet állatmentő sorozataiban, nem róható fel a szent tehenednek? Deazonban Öszöd.

tudod mibe bukik a nemzet? -->

Ugye, te Kossuthot választanád Nem Széchenyit? Aztán meg siránkozol, hogy belehugyoznak a szent magyar levesbe, és no persze hogy az idegenek.

Stradivariból mamutfenyő, ez, az.
@Lord_Valdez:
"hogy az ég barna, a fű halványkék és a pénz a fán terem. "
Abszolút biztos vagy benne, hogy ez nem így van? Abszolút biztos, hogy te látod jól?
Már nem tudom, melyik postban beszéltünk róla, de ezen szabad elgondolkozni.

index.hu/belfold/2010/10/01/nbh/
@almodhi: "Aj, zde leží zem ta před..."
Jó, jó, de ennek semmi értelme. :)

Nyilván nem arra gondoltam, hogy idestova stelázsi skodu farmotorú-ék nyelvén ne lenne hexameter.
De ha adnál egy linket a Odüsszeiához, vagy az Iliászhoz, ami egészében így van lefordítva azt megköszönném + megígérném, hogy a jövőben nem terjesztem a hülyeséget.
@xsasha: "És magasan leszarom, hogy egy vékony rétege a társadalomnak éppen min akar rágódni"

Nem mindegy, melyik vékony rétegeről beszélünk. Az összes adó 80-át a munkavállalók 20%-a fizeti be, tébére ugyanez igaz. Ezzel éppen Semjén jött mindig, olyan 2007-2008 magasságában.
Ez a vékony réteg a társadalom gerince és agya. Vagy ők emelik ki az országot a mélyből, vagy senki. Nyugdíjasok, segélyezettek, minimálbér körül keresők egyszerűen nem képesek rá.
@anyátok: "Mintha OVI arra hivatkozott volna egy TV vitára való felkérés lemondásakor, hogy ilyen hazug pasival őszentsége nem áll szóba."

Dehát az csaj a szokásos sárdobálás volt. visszanézve a pápaság történetét, beleértve az exnáci, pedofil papokat védő mostanit is, nyugodtan kijelenthetjük, hogy tisztességes ember nem áll egy ilyen önjelölt "isteni helytartóval" szóba.
Pedig csak azt akartam, megkérdezni:
-Mi az, mindenki memózni ment? erre a blogmotor is elment.
@Törpemongúz: köszi, de a próbaüzemnek jövő héten vége, sajnos nem voltatok elegen, illetve még ha komolyabban futtatnánk, akkor is aránytalanul sok munka csinálni. egy érdekes mutációval búcsúzik a kísérlet kedden.
@xsasha: @Lord Valdez:"hogy az ég barna, a fű halványkék és a pénz a fán terem." "
Abszolút biztos vagy benne, hogy ez nem így van? Abszolút biztos, hogy te látod jól?

Na látod, tudsz Te liberális lenni, ha akarsz!
@tulok ex betonputtó: Ja. lehet, hogy félreértettelek, oppardon.
@Tóta W. Árpád:

Pedig kezdtem megszokni.
reggel kv feltesz, gép bekapcsol, kávé lefő, nyomtató nyomtat, majd ITTHON NYOMTATOTT újság a kávé mellé.

olyan volt ez, mint a házi sütemény...

:-)

Nem lehet valahogy automatizálni, legalább egy részét? vagy napközben szerkeszteni és este már csak tördelni?

Nem hülyeség ez...
@Tóta W. Árpád:
És akkor lesznek megint véleményeid?
Várom!
@Walter Melone: Ebben a formában nem lehet automatizálni. A PDF az egyik probléma, ahelyett végül is lehetne HTML-t csinálni, de a szerkesztést akkor sem lehet megúszni. Az pedig rengeteg idő még akkor is, ha nem kell sorra pontosan nyesni (tehát nem PDF). A cikkek többségének legalább a harmadát tudtam kidobni információvesztés nélkül, sokszor a felét úgy, hogy még mindig minden érdemi tartalom megmaradt. tanulság: borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv, igaz, hogy ez főleg MTI-ből jön.
@xsasha:
A tudomány jelenlegi állása ez, de gondolom nem fogadod el és van egy alternatív javaslatod. Döntsön róla a nép?
@xsasha: "Szerinted egy percig is érdekel, hogy szerinted leszerepeltem?"

Csak akkor meg azt nem értem miért itt adod elő magad, miért nem a "baráti médiákban".
Itt valami ellentmondás feszül.
@Tóta W. Árpád: "borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv"

ühüm.
És ahhoz mit szóltok, hogy szegény szegedi jobbikosok kénytelenek a Fideszre szavazni, ha Miskolc kell nekik?

És ezt a Fidesz szó nélkül tűri?
@kolbászoszsömle: "nem tudod megmondani, hogy mire mit fog mondani?"

Korábban valahol jeleztem, hogy betegesen optimista és bizakodó lélek vagyok: még xsashaban is bízom, hogy a józan ész néha győzedelmeskedik és megérti amit mondanak neki. ;)

De tény, hogy kezdek fáradni :-(
@xsasha: "Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak."

Látom a társadalom (gazdaság, világ stb) működését sem érted.

Mindig mindennek van ellenérdekelt, ellensúlyozó ereje (azaz ellenzéke).
Ez tartja egyensúlyban és működésben.
@malacz69 rettegéselemző:
Szó, szó, szó... korpa, avagy a nép nyelvén ocsú Ferenc testvér minden szava. "Vádlottból vádló" nemhogy bíróság előtt nem lett, de még egy parlamenti bizottság előtt sem. Ott előadhatta volna a magyar Dimitrovot (aki csak gyújtogatott, nem lövetett).
@eMeL: Ezt hívják dialektikának?
@Tóta W. Árpád: ari, meg egyszer kerdezem, nem lehetne ezt valahogy az olvasokkal csinaltatni mint a vikipediat?
@Tóta W. Árpád:
Hosszúkat írtok és szinte mindegyikben van gyurcsányozás meg nyolc év, meg más töltelékek.
Ami eredeti infógyüjtés, az meg nincs súlyozva.
Ha megdobnak 20 új névvel és 40 számmal, akkor sokszor nem is jutok el addig, hogy mi is derült ki ebből az oknyomozásból valójában...
Ölég sokszor csak a címeket futom át.
A Blikk is azért népszerű, mert rövid.
Egy-két mondat bőven tartalmazza az egész hír minden újdonságát.
Aki hátteret akar, az majd éjjel kiguglizza.
Kilóra vagy grammra vették meg őket, csak ez itt a kérdés. :-) Nagyon vezethetett a Botka. De meg is érdemli - Szeged a kevés kellemes helyek közé tartozik kies honunkban. Meg hát a szegediek nagyon nem akarják elfelejteni azt a négy évet, amikor az ottani Fidesz még a várat is el akarta lopatni valamelyik csókosával. :-)
Sopron még ilyen jó hely egyébként, hogy ne csak szocik vezette helyet mondjak. A hűség és a fogorvosok városa. :-)
Ne hagyjátok ki:

index.hu/velemeny/jegyzet/2010/10/01/ha_kicsi_a_tet_a_kedvem_sotet/

Naccerű írás! -én mondom. Pedig U.P. követte el. Van benne legalább 5 szólás ami szállóige lesz. Ja! és egyet is értek vele. Ritka pillanat. Mégiscsak forradalom zajlik.
@Tóta W. Árpád:

Nem vagyunk elég érettek (felkészültek, anyagilag sem) erre a kényelmi szolgáltatásra.
Aztán meg még figyelmen kívül maradt, hogy nyomtatni (saját papírra, saját festékkel, saját printerrel, a sajátot értsd:privát) drága dolog. A háztartásokban eleve kevés a nyomtató, ami meg van, zabálja a drága patront. Akik pedig megtehetnék, azok jelentős része szeret önállóan böngészni, vagy eleve készen megkapják más forrásból...

Bocs az utólagos okoskodásért, már az elején is gondoltam erre, de akkor pozitív hozzáállást vártál, ez meg huhogásnak tünt volna, így mégiscsak más, mert így ez egy utólagos tűnődés...
Ha jelent valamit: Ne tekintsd kudarcnak, inkább volt egy korai kísérlet.

(Az oknyomozó írásokat mondjuk én személy szerint zabálnám. Van/lesz mit, van/lesz kinek, csak nincs aki tenné.)

P.S.

Régebben, vagy még régebben nyomtatásban megkaptam a jól sikerült posztjaidat, imádtam. aztán ahogy változott a világ, meg én is, meg talán te is, már nem gyűjtöttem. Mégasztánabb, egy idő után idejöttem feleselni.
@Tóta W. Árpád:

"_A cikkek többségének legalább a harmadát tudtam kidobni információvesztés nélkül, sokszor a felét úgy, hogy még mindig minden érdemi tartalom megmaradt. tanulság: borzasztó hosszúkat írunk, az a gyanúm, hogy nem is olvassák el. másik tanulság, hogy rengeteg a rendőrnyelv, igaz, hogy ez főleg MTI-ből jön."

Árpád! Ha ezt a következtetést le tudtad vonni, akkor már nem volt hiábavaló a fáradozásod.
Ilyen lényegre törő megállapításokért más helyeken súlyos milliókat és rengeteg munkát feccölnek ún. átvilágításokba. Szerintem járna neked ezért egy kis (hat számjegyű, legalább 5-össel kezdődő) bónusz.
@eMeL: Én is optimista vagyok, de az xsasha-félékre csak amolyan tanulmányozandó fajtaként tekintek. Nagyon sokat tanultam tőle, hogy működik egy szavak szintjén sokat tudó, elvakult fideszes, aki tényleg komoly referenciamunkaként hozta fel, hogy ő négy színnel kirakott valami beépített windowsos logikai játékot.

Én nem nézegettem különösebben ezt pdf-esített indexet, pont az online világ előnye marad ki belőle. A vidók, a linkek, mindaz, amiért a internetes sajtó kiszorítja a nyomtatottat.
@xsasha: "Ellenzéke a kormánynak van, nem a politikusoknak."

Sőt, 2002 óta tudjuk, hogy a Fidesz nem lehet ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben:D:D:D
@Tóta W. Árpád:
Két megjegyzésem lenne, asszem inkább konstruktív, mint nem.
Egyrészt gyenge volt a Memo marketingje.
Másrészt a sok munkát megspórolni úgy lehetne, ha ugyanezen az elven, mint a Memo, csak html-ben létezne. Nem kellene minden cikket kidolgozni, csak levágni a végét, és a linkjét bedobni a végére, mint a blogod esetén a tovább is van c. megoldás. Ugyan nem nyomtatható-barát, de még azt is lehet, és az ember bejelölgetheti, mely cikkeket akarja majd még elolvasni.
És inkább hívnám NapiLapozónak ebben a formában.

Ha még emléxel, mi volt a Memo ötletének az alapja, akkor szerintem egy próbát ez is megér.
Ja, és a Magyar Memo nagyon rossz cím.
Az arculat nagyon áporodott.
A hírekből kevés fér föl, mert sok a bla-bla.
Maradhattál volna az Index főoldal tördelésénél-szineinél és minden hír alá nyomhatnál egy kis kockában két mondatot - slussz.

Ezzel megkapta volna az olvasó az illúziót, hogy nem maradt le semmiről, és ami jobban érdekli, majd utánamegy.

Kár, hogy így elbasztad.
@anyátok:
Ezt csak a kedvedért nyögtem be, és hogy rávilágítsak, mekkora balfaszok a magyar liberáliskodók.
@Lord_Valdez:
Én pontosan tudom, az ég színe az miből adódik, ezért azt is tudom, milyen az ég színe. És leszarom a liberáliskodók relativizálgatását, mert annyira sötétek, hogy fel sem fogják, miről is szólnak a liberális elvek, csak valami divatos lózungokat hajszolgatnak erőből.

Viszont hozzád azért szólt ez a kérdés, mert kíváncsi voltam arra, hogy akkor most mennyire vagy liberális? Te akarod eldönteni, mi hogy van, és eleve hülyének állítod be, aki másképp látja? Ilyenkor hogyan érvényesülnek nálad a liberális elvek? Nem érzed az önellentmondást az egyes gondolatkapcsolásaidban? Nem veszed észre, hogy az állításaid nem koherensek, leginkább skizofrénnek lehetne nevezni.

Tucatnyi oka lehet annak, hogy valaki barnának látja az eget, te meg hülyének állítod be, holott a hülyeség csupán egy a tucatból. Gondolom erre nem is gondoltál.
@eMeL: Addig igaz amit, leírtál, hogy nem érted.
@eMeL:
Nem, nem, te vagy az, aki nem érted a társadalom működését, a világ működését. Ostoba általánosításokat próbálsz rám erőltetni, teljesen feleslegesen.

De csak hogy rávilágítsak, mennyire ostoba az általánosításod, egy gondolat.
A világon van egy dolog, ami biztos. A változás. A változásnak van lefolyása és iránya. Az evolúció arról szól, hogy ha valami nem a világ szabályainak megfelelően változik, akkor erők kezdenek hatni rá, amik végül mederbe terelik az adott folyamatokat. Viszont azok a folyamatok, amik a mederben folynak, azoknak nincs ellensúlyuk, mindenféle ellenzék nélkül, kialakult belső mechanizmusok által folyik a megfelelő irányba.

De mondok neked egy egyszerűbb szemléltetést is. A világűrben, ahol nincs gravitáció, lebeg minden, ott mi az ellensúly?
@eMeL:
A médiának mi az ellenzéke?
@xsasha: föl lehetett volna húzni pár ezerre, de sokkal nagyobb melónak bizonyult, mint gondoltam. igen, html-ben könnyebb volna. biztos, hogy az összefoglalók koncepciója ezzel nem ér véget, ez fel-felmerül az indexben.

a NapiLapozó viszont eléggé nyugdíjas.

@jaegtoer:
ó, hát ezt a bónuszt felvetem, tök jó ötlet. amúgy átvilágításként tényleg nagyon bevált.
@huba:
olvasókkal nem lehet csináltatni, most egy ilyen rendszer fut az indexen, ami a legolvasottabb cikkeket válogatja le; bizony mondom, nem azok a legfontosabbak.

esetleg ha valahogy az indapassal összekötnénk, és lenne egy külön panel a cikkek mellett, miszerint "napilényegbe ajánlom", akkor már tompulna ez a hatás. de ehhez meg fejleszteni kéne, szóval erről egyelőre ennyit.
@xsasha: "A világűrben, ahol nincs gravitáció, lebeg minden, ott mi az ellensúly? "

A súlytalanság állapotában? Kötéllel kötik ki magukat az űrhjaósok, hogy el ne szálljanak.
Hülyegyerek.
@eMeL:
LOL

És akkor mi lesz, ha nem váltja le Matolcsyt? :-)))

A HVG még megpróbálta a választások előtt a Fideszt, mint a zavarodottság pártját bemutatni, de a választások eredménye némileg más képet mutat. A Vezénylő tábornok ezt is elég eredményesen levezényelte. A következő a költségvetés készítése. Mi legyen? Fogadunk, hogy azt is eredményesen le fogja vezényelni? :-))
"Csupa olyan van itt, aki retteg az ismeretlentől, hogy lehetne közülük választani?"

Valakinek sikerült a lényeget összefoglalni ;)

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30861:miert-nem-szavaztam&catid=66:koezoes&Itemid=102&limitstart=2
"Engem a legkevésbé sem érdekel az LMP arca és jövője, nem érdekelnek az MSZP túlélési harcai és üres baloldali szólamai, rám az tartozik, hogy felismernek-e egy vészhelyzetet, és képesek-e alkalmazkodni hozzá."

Örülök ha az én gondolataim megjelennek --adott esetben még összeszedettebben, jobban megfogalmazottan-- másoknál is.
Szóval ez egy visszaigazolás, miért nem ér fabadkát sem az LMP.

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=30861:miert-nem-szavaztam&catid=66:koezoes&Itemid=102&limitstart=5

TWA: bocs hogy szétoffolom a blogot, de kicsit uncsi már a 'változatlanság' [ideje lenne a whitelistnek, mert így el fog halni ez a fórum :( szükséges lesz kicsit több időt rászánnod ].
@jaegtoer: köszi, valóban nagy írás. Ráadásul én szeretem UP-t.
@xsasha:
Ó, bárcsak értelmeznéd nekünk, hogy miről szól a liberalizmus, de nem vagyunk rád méltók.

Kevered a liberalizmust a demokráciával. Bizonyos dolgok a liberalizmusban nem képezik vitat tárgyát. És mindettől függetlenül a tudomány sem demokratikus. Ha te barnának látod, akkor fordulj szemészhez, vagy neurológushoz, de nem fogjuk átírni a könyveket úgy, hogy a Nap valójában zöldes sárga, de a Rayleigh-szóródástól a többség sárgának látja, az eget pedig kéknek, azonban egyesek láthatják barnának, maovörösnek, petyhüdt lilának és ocsmány rózsaszínnek. Igény szerint más árnyalatok is elérhetők.
Talán jobban megérted a mondani valót, ha úgy fogalmazom meg, hogy elhitetheted akárhány emberrel, hogy a Föld lapos, de nem fog ettől még kilapulni.
@xsasha: De előbb még megállítja a Föld forgását, nemde?
@eMeL: elolvastam az ajánlott linket.

Bolgár György legutóbbi könyvének

(mandiner.blog.hu/2010/07/16/made_in_hungary_printed_for_china_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccxxxviii)

zárszavát juttatta eszembe, ahol is a szerző szellemeskedve megjegyzi, hogy meglehet, feltaláljuk még - a gulyáskommunizmus után - a gulyásdemokráciát és a gulyáskapitalizmust is.

A linkelt szösszenetről épp az jutott eszembe, hogy szerintem mindkettő sikerült, noha nyilván ugyanarra a sorsra jut mindkettő, mint szép emlékű elődjük.
„Én pontosan tudom, az ég színe az miből adódik, ezért azt is tudom, milyen az ég színe.”

Sületlen marha, nem látod, hogy mondattani, nyelvészeti (Kifejezésbéli) analfabetizmus, amit ide fostál?

Ha tudod, hogy miből adódik az ég színe, abból semmilyen alapon nem jön meg, hogy mit nevezünk kéknek. (hát még a kék érzete: a „milyen”) …előtte a kéket látnod kellet szemmel (Pl. az égen)

Tudni valamiről, ok okozati viszonyt feltételez: a kék pedig egy puszta tapasztalat. Semmiféle tudást nem takar. Egyébként is, ettől varázslatos. Fogadjunk a földön élő több százmillió gyerekkel ellentétben te utálod a Potter könyveket is, mer a söprűre oksági alapon fel se lehet ülni. DE azonban a Star Trek-et megnézed mindennap, mer azok meg, parittyával tér-ugranak.

Tudod az Echo TV-n az ilyen sületlen marhákra vadásznak, mert kiadja az eszük akár azt is, hogy Nem érte meg a WTC-t üzemeltetni de drága volt lebontani, ezért hagyták az araboknak, hogy nekimenjenek repülővel. Viszont sokat mondó volt a bemondó arcát: mikor ezt bejelentette majd szétdurrant a szeme a röhögéstől, barátom, mert van aki beveszi: libsizik, bolsizik közbe meg:

csőváz : )

DE most gondolkodom, nem rossz módszer, nem is tudom a többi idáig lebontott felhőkarcolóval miért nem a repülős lebontós módszert választották, ha ez ilyen jó üzlet.
@xsasha:

AZ előbbiről lemaradt, kinek szól, te lennél az barátom.
@eMeL:

A Vezénylő Tábornok soha sem volt túl jó a tisztek kiválasztásában (sem).
Ld. Mikola doktor, Semjén, Matolcsy, vagy az esztergomi Meggyes elvtárs.
Viszont legalább csökönyösen kitart mellettük.
Árpi, mesélj a lényegről:
megfogtad a békát a pincében?
@xsasha: " A következő a költségvetés készítése. Mi legyen? Fogadunk, hogy azt is eredményesen le fogja vezényelni? :-))"

Összeszarom magam ettől a teljesítménytől, 100%-os hatalommal a kezükben meg tudnak csinálni egy költségvetést. Ez aztán nem semmi, büszkék lehetünk, hogy ekkora kaliberű emberek vezetik az országot.

A Matolcsy leváltását már a Pravda is megírta, művelődj, hülyegyerek:

mno.hu/portal/740250
@UrsaMajor: "Viszont legalább csökönyösen kitart mellettük."

Ismered a régi paradigmát?
- A hülyeség nagy probléma, de akkor lesz veszélyes ha kitartással és szorgalommal párosul.

Na jó, ovinál még tegyük mellé a tehetséget is.
@xsasha: "azt is eredményesen le fogja vezényelni"

Tisztázzuk, mit értesz eredményen?

Hogy rendesen megszavazzák ugyanazok, kik 4 éve, 8 éve az ellenkezőjét vitték nagyszerű győzelemre?

Eredmény az lenne - annak én is örülhetnék - ha csökkenne a szegénység, stb.
Az ég kék - revisited.

Szürkehályog-műtétem után jöttem rá, mi az, hogy kék.

Fantasztikus élmény volt.
Először a jobbszememet műtötték. Az egy hónap a második műtét előtt még fantasztikusabb volt: felváltva takartam le jobb, ill. balszememet, úgy nézegettem tarka-barka könyvespolcomat. Két teljesen különböző könyvespolcom - sőt, világom - volt egy hónapig. A második műtét azután eldöntötte, hogy igaziból csak egy van, és az ég sem szürke.
Sajnos, az is kiderült, hogy körülöttem mindenki öregebb tíz évvel. Mindenki, engem kivéve, mert én 15-tel. Azóta ha lehet, nem a tükörbe nézek, hanem az égre.
Kedves TWÁ, ne búsulj! Az, hogy itt vagyunk, mégiscsak jelent valamit, nem?
Kár, hogy olyan sok munkád volt ezzel a kisérletteé. Vigasztaljon, hogy a negativ eredmény is eredmény, méghozzá fontos.
Gyere vissza, minden meg van bocsátva!
Megnézzük a holnapit, de aztán várjuk az új posztot.
Joccakát, aludd ki magad.
(Mellékesen: nem tudom, más hogy van vele, de engem a holnapi újság jobban érdekel, mint a tegnapi.)
@anyátok: nem búsulok én, érdekes volt. a holnapi meg nem fix, hogy holnapra kész lesz, de nagyon igyekszem.
@RedFred:
sok ott a szirszar, és most nem láttam. remélem, nem nő meg kezelhetetlen méretűre, mint az Alligátor című klasszikusban.
"Vesztettek a Fidesz polgármester-jelöltjei Alcsútdobozon és Felcsúton is; e két településen töltötte gyermekéveit Orbán Viktor miniszterelnök - írja a Blikk

Ok talan jobban ismerik....

:-))"

hvg.hu egy PAPA nevű kommentelő.

Mondjuk így nem igaz, a valasztas.hu szerint csak felcsúton győzött a független polgármester jelölt a fidesz jelöltjével szemben.
Azért tényleg érdekes :-)
Tarlós: Orbán szavainak értelmezgetése szellemi önkielégítés.

atv.hu/video/video-202004_tarlos_istvan

-8:50-nél
Matolcsy körül szorosabbra húzta a hurkot a Nemzeti Együttműködés Rendszere:
mno.hu/portal/740427

"Ingyen és bérmentve, fizetés és szerződés nélkül végzi a munkáját egy-másfél hónapja a középvezetők és az új munkatársak egy része a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – értesült lapunk. A Matolcsy György által vezetett tárcánál többek között emiatt akadozik folyamatosan a munka, hiszen a még nem véglegesített munkatársak kaotikus körülmények között kénytelenek végezni a tevékenységüket"

Malac, szasika, várúr, na ez a ti ájulásig szeretett kormányotok.
Helókáim, ezt nézzétek !

Beatles
Elvis,
meg aki azóta volt, mind elmehet a picsába...

www.youtube.com/watch?v=_BEvRNV83uA
@anyátok:
Gondolom holnapra gondoltad a szegénység csökkenését.
@kaffogó hebrencs:
Ki beszélt űrhajósokról, hülyegyerek. Ki beszélt űrhajóról? Hülyegyerek.
Arpad, negy eve azt irtad az onkormanyzati valasztasokrol, hogy nem is baj, hogy a fidesz nyerte, mert az mszp altal folenyesen megnyert orszaggyulesi valasztasok utan a fidesz nem tudna kulonben eleg penzt lopni a tuleleshez. Az mszp 10 milliard forintja allna szemben a fidesz kanyi vasaval. Ugy tunik ez bejott. (bocsi ha nem pontosan ideztem, mert fejbol tettem)
Most meg tisztara azt hittem, hogy a valasztasokhoz irsz majd kommentet...
@eMeL: Úgy érted, tehetséges hülye? Vagy hülyén tehetséges?
@anyátok: Én megelégednék annyival, ha a lépések helyes irányba történnek.
Minden helyes lépés egy jó lépés és közelebb visz a célhoz.

Egyelőre nem látok lépéseket [csak toporgást és sasszékat], pedig egyik kedvenc mondásom szerint az ezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik.
A kis kínaiaknak okulásul még hozzátenném, hogy minden lépésnek [vagy legalábbis a többségének] helyes irányba kell történnie.
@anyátok: "Úgy érted, tehetséges hülye? Vagy hülyén tehetséges?"

Csak hülye. Persze találhatunk milliónyi jelzőt rá (pl. nárcisztikus), de olyan gyermeki egyszerűsítéssel nekem "csak hülye". [így, ez összevontan tartalmaz mindent]

Ez nem zárja ki hogy tehetséges alak, jól manipulálja az embereket, kemény kézzel irányít... csak a realitásoktól áll távol, álomvilágban él és egy egész országot képes volt bevontatni az álmába.
OK, ez a Magyar Memo meg hasznos is lehetne, ha e-reader-re (is) lenne formazva (1 hasab, HTML)
@anyátok:
:-)
Ehhez csak gratulálni tudok.
@eMeL:
:-)))

Szóval Orbán szerinted hülye. Ezt feljegyzem, hogy majd idézhesselek.
:-)))

Tudod az a helyzet, hogy erre csak az élet ad majd választ. Ha kiderül, hogy mégsem Orbán él álomvilágban, akkor belátod, hogy az az álom, amit te láttál?
@xsasha: Ez csak arra bizonyíték, hogy ovi makacs.
Ami lehet jó tulajdonság is, de ha egy hibához ragaszkodik valaki, akkor az már negatívum.
@xsasha: "Ha kiderül, hogy mégsem Orbán él álomvilágban..."

Minden korábbinál több eszköz áll rendelkezésére hogy bizonyítson.
Ha letesz valamit az asztalra, akkor megkövetem. Ha bizonyít négy év múlva még szavazok is rá... de jelenleg csak hülye.
@eMeL:
Csak hogy veled és sokakkal ellentétben az én modellem helyes következtetésre jutott. Nem lehet, hogy túl primitív ez a "ovi makacs" következtetésre futó modelled?
@eMeL:
LOL
Ha Orbán letesz valamit az asztalra 4 év alatt, attól megokosodik? Érdekes egy világban élsz.
A helyi Fidesz szerint "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban".

Hihetelen csávók. Meggyes elvtárs és bandája azért még mindig tud meglepőt csinálni.

"bűnben fogant":))))
:)

www.origo.hu/itthon/20101005-orban-matolcsy-gyorgy-a-jobbkezem.html

"Matolcsy György a jobbkezem"

"..a miniszterelnök az kvázi Adenauer és a gazdasági miniszter meg kvázi Erhard".

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=242

"A testet öltött neoliberális politika akkori (tudniillik a gyorsan bővülő gazdaság keretei között) legjobb példája Ludwig Erhard"

Te jó ég! Orbán jobb keze "neoliberális"?!

(Ami nem is biztos, hogy távol áll az igazságtól, hiszen a hírek szerint a minisztériumában legalább akkora kupleráj van, mint a megboldogult SZDSZ-ben volt.)
@UrsaMajor: "Hihetelen csávók."

Nem vetted még észre, hogy megelőző csapásként mindig azzal a jelzővel sz*rozzák az ellenfelüket, amiben a leginkább ők maguk sárosak?
Ennek szép új magyar neve "tematizálás".
@xsasha: "Nem lehet, hogy túl primitív ez a "ovi makacs" következtetésre futó modelled?"

Kissé összetettebben: be van ájulva egy nem alátámasztható elméletnek (álom) és jó amatörként hisz benne. A jó vezetőnek meg pont az az ismérve, hogy jól választja meg a munkatársait, céljait.
Ehhez egy minimális hozzáértés (modellalkotás szinten ;) hihi) kell, de ovi hadilábon áll a számokkal és közgazdasági ökölszabályokkal is. Ezt ellensúlyozhatná, ha nem dől be az első hittérítőnek, hanem elismert szakértőkkel venné körül magát.
De nem, továbbra is hisz a csillogó igérgetésben és makacsul ragaszkodik hozzá, amikor pedig "csak" az eu és az uas, meg az imf és a világ közgazdász krémje jelzi, hogy ez így hülyeség.
@xsasha: "Ha Orbán letesz valamit az asztalra 4 év alatt, attól megokosodik?"

Szövegértés!
"megkövetem", ami azt jelenti elismerem, hogy én tévedtem.

De legnagyobb sajnálatomra nem nagyon hiszem, hogy nagy nyilvánosság előtt ki kell majd jelentenem, hogy én voltam a hülye. Pedig az országnak jobb lenne ha kicserélnénk a jelzőket.
Ha egy ilyen kis mitugrász kommentelő hülye, mint én, akkor az nem akkora gáz, de ha egy ország miniszterelnöke... háááát.
@eMeL:
Ok, akkor én kivárom azt, amíg megköveted. Hiszen addig úgysem lennél hajlandó felébredni az álmodból.
"S ha száját tátja a gyerek
és fölnéz rád, vagy pityereg -
ne dőlj be néki, el ne hidd,
hogy elkábítják elveid!
Nézz a furfangos csecsemőre:
bömböl, hogy szánassa magát,
de míg mosolyog az emlőre,
növeszti körmét és fogát."
süti beállítások módosítása