W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Látjátok, feleim

2009.07.13. 14:45 Tóta W. Árpád

 

Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.

 

Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle.

Kóka János köszöntése
Libera nos!
Blues
Hiszterolib
Szövetség a nemzetért
Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába



Címkék: szdsz cikkajánló

324 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr421242830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Empíriokriticizmusok az EU-tagság körül 2009.07.25. 12:37:07

Öt éve vagyunk tagja az Európai Uniónak. Amolyan kisjubileum ez, amely alkalmat ad arra, hogy megvonjunk egy mérleget, gondolatokat fogalmazzunk meg első benyomásunkról. Egyszersmind feltegyük a kérdést önmagunknak: van-e értelme tovább, s ha igen, mil...

Trackback: Liberális párt wanted 2009.07.22. 16:42:36

Mondjuk ha geci kókáék meg a többi szarrágó nem baszta volna szét a magyar népet, lenne pénz moziba járni a kurva isten megbassza hozzászólás egy szinkronhaglopásokról szóló cikkhez  Hát körülbelül ilyen ma a közhangulat Magyarországon. Az á...

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.19. 16:11:35

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Trackback: MALAC NEWS 2009.07.13. 15:57:16

Te vagy a leggyengébb láncszem, János. Viszlát! Mottó: "A legügyesebb emberek egy életen át úgy tesznek, mintha megvetnék a ravaszkodást, holott amikor alkalom kínálkozik rá és ha fontos érdekükről van szó, akkor alaposan élnek vele." (Francois de…

Trackback: Konzervatórium 2009.07.13. 15:24:06

Az SZDSZ pokla és a tisztítótüzeMea culpa, mea culpa, mea maxima culpa – mégis van olyan, hogy bűn az SZDSZ szerint. A régi őseszdéeszesek kilépésével kezdődött szétesési folyamat, amely az előző hónapokban, illetve az európai parlamenti választások…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg nem érdemel több szót, miután felszámolóbiztost neveztek ki az élére.

Gondolom tökmindegy a vezérkarnak, hogy a három lúzer közül melyik viszi el a balhét önként és dalolva, lényeg az, hogy ne ők. Választásokig lesz idejük hátrahúzódni, átkonvertálni a maradék politikai tőkét forintosíthatóra (eurósíthatóra), elvarrni (kibogozhatatlanná tenni) a szálakat, lenullázni (lemínuszolni) a pártkasszát, aztán utánuk a vízözön. Az szdsz név, a három madár és a kék szín marketingértéke jelenleg nulla, tök felesleges lenne még ezzel köröket futni (a liberális eszméket meg eddig is leszarták). Aki továbbra is politikai pályán akar maradni, annak sokkal kifizetődőbb vagy átülni az mszp-be (erre szükség is lesz, hogy biztosan kihúzzák 2010-ig), vagy új pártot alapítani.

Ha máshoz nem is értenek, de csődkezelésben, vagyonátmentésben és reorganizálásban elég jók :-)
Talán nem kellene leírni még a Strabag Demokraták Szövetségét.Vannak még a kipróbált régiek közül akik ott henteregnek a pénzes csap körül és még egy darabig Kóka doktor vezetésével támogatni fogják az ál-koalíció regnálását.
Vártam valamit, de nem ezt. Mást. Valami elemzést.
De temetésre ez is "elmegy".
Na nem azért, mert évek óta erre vártam, de ezeknek valóban menniük kell és ezt TWA teljesen jól összefoglalta. Nincs kereseni valójuk, ebben a közegben, csak azért, mert kevésbé rosszabbak mint a többi. Ennyi, épp elég volt. Bele kell törödni.
"nem az a néhány ellopott milliárd zavarja őket – előfordul a legjobb családban is"

Na, ez a mentalitás, amitől kinyílik a zsebemben ... Amúgy jellemző rád meg erre a ritka kártékony, országrontó bandára ...
Semmi pénzért nem lettem volna az utolsó SZDSZ-elnök, és nem is értettem, miért jelentkezett bárki is erre a melóra, de az Index videóját nézve rájöttem. Kóka arcát látni, miközben éppen rúgod ki alóla a kissámlit: priceless.
Megnyugtató elégtételt érzek ezzel kapcsolatban, mert ez a párt megérdemelte a sorsát. Gyakorlatilag a budapestiek a dugókban izzadva és bosszankodva azonosították Demszky Gábor megalomániás ámokfutását a szadesz által képviselt értékekkel. Az eredmény megvan. Sokan pedig nem felejtették el, hogy ennek a volt pártnak köszönhető az eddigi leggyengébb köztársasági elnök, aki ugyan nem pártpolitikus, viszont Orbán-rajongó.
Nálam az SZDSZ ott vesztett arcot amikor kiderült, hogy Kóka csalás útján lett elnök, oké, van ilyen, viszont miután Fodor minimális különbséggel nyerte a megismételt választást nem mondta azt, hogy sszátok meg, ilyen pici különbség nem különbség, ha már Kóka még ha csalással is de nyert, maradjon elnök. De Fodor ilyet nem mondott.

Tesi szakos. :)
@jenőke: ja, de már így is magamat ismétlem, leírtam már mindent erről a pártról.
Eleve gusztustalan ugy kezdeni, hogy csakis es azonnal is a felelos keresese. Ittand maris buzlik valami. Megpedig a programtalansag. Ha lenne program, lenne mivel foglalkozni.

Amugy meg nem tokmindegy? A szadesz igyis ugyis megy a levesbe.
Jovore a valasztasok utan a kapun ez all majd:
"Erdeklodes hianyaban..."
Kíváncsi vagyok, h bunkó szdszes lesz, aki fel lesz háborodva, mert TWÁ merte szidni a pártot.
Mert ha a jobbikot, netán a nagy ov-t éri kritika, akkor mindennek elmondják, csak becsületes embernek nem. :D
@egyittlakó:
R.I.P.
Egyébként ne Demszkyzz- én Rogán jóvoltából izzadok a dugóban, és közben leborotválják a jobboldali oldaltükrömet. A köztársaság elnökét pedig tényleg a kalapjukra tűzhetik, ennél Szili Kati is jobb lett volna.
Lényeg: a Szadesz főbűne nem a Demszky, hanem Sólyom, hogy repülne a retekbe.
@lujo22: na jó, de nekik könnyítés, hog szdsz-es már nem nagyon van.
szerintem ennek az elemzésnek nincs sok köze a valósághoz. kezdjük ott, hogy nincs is olyan, hogy szdsz. illetve van egy ilyen nevű párt, ez a Retkes-féle, de az nem parlamenti, tekintve, hogy a parlamenti frakcióra az égvilágon semmilyen befolyása nincs. nem volt már a Fodornak sem, hogy lenne ennek a homo novusnak.
a parlamenti frakciót ugyanis úgy hívják, hogy Kóka János, ismertebb nevén A Magyar Szocialista Párt Elitje. ők az mszp-kormányt mindenáron megvédik, tökmindegy mi történik. hülyeség azon vekengeni, hogy érdeke vagy nem érdeke az szdsznek a Bajnai-kormány megbuktatása, mert az szdsznek nincs is erre lehetősége parlamenti képviselők hiányában.
Persze, nemcsak ezért tiszteljük.
@lujo22:

nem lesz. megmondom mi ennek az oka. hogy szadeszesek nem léteznek, nemcsak bunkók, hanem úgy egyáltalán. jobbikos meg ovis meg sok van. köztük sok bunkó is.
@hebab:
Hol látsz Te itt elemzést?
@Tóta W. Árpád: Ez legyen a legnagyobb örömük, mint egy jobbsorsa érdemes politikai irányzat eltünése. De kétségtelen, sok balfaszságot csináltak, és még csinálnak is a teljes kimúlásig. Remélem, majd néhány év múlva új arcokkal, esetleg más néven újjászületik.
@lujo22:
Ne busulj, lujo, vannak még lappangó szadeszesek, én is ismerek néhányat. Azok most kire szavazzanak? A Kétfarkú Kutyára?
"Talán a Jobbik körül zsidózó-cigányozó söpredék gondolná meg magát?"

12 éve dolgozok mint mérnök, azóta rendesen fizetem az adót, rendőrséggel dolgom sose volt(kivéve 1 gyorshajtást)! Feleségem ELTE-n végzett jogász. Mindketten jobbikos szavazók vagyunk! Ki vagy te, hogy minket söpredéknek nevezel?

Nagyapám alföldön él, hetente lopnak el tőle terményt vagy állatot és fenyegetik, hogy elvágják a torkát ha rendőröknek szól. Mikor felháborodottan kérdőre vontam a rendőrt miért nem csinálnak semmit, széttárta karjait és körberöhögött!

Te mered nagyapámat, feleségemet lesöpredékezni? Ki vagy Te? Egy senkiházi utolsó firkász... Takarodj dolgozni, tegyél valamit a közösbe!
@MALAC NEWS:
Figyelj, bátyám, arra az ügyes uj elnökre...
Te mennyiért vállalnád?
Game over, nem is érdemes vele foglalkozni.

A régi nagy nevekkel és új, fiatal jóarcokkal vagy új liberális pártot alapítani vagy megerősíteni az LMP-t, ezt kellene.

Esetleg egy magyar torrentpártot gründolni és megnépszavaztatni a legális fájlcserét.
Itt az ideje hogy elmenjenek a p*csaba a bolsikkal egyutt.
Teljesen tonkreb@sztak az orszagot, anyagilag erkolcsileg.
Es most megint a fostalicskatologatok szivjak meg megint, a birka magyar.

Sajnos a masok oldalon is vekony a valasztek, en ujrakezdenem az egeszet, soval bevetnem oszt kezdjuk elolrol persze a regiek nem indulhatnanak.
"első szava a bűnbakot jelölte ki [1] Kóka János személyében. Programjáról egyebet nem tudni."

Ez effektíve nem igaz, kár ilyen fóbiásan nyitni, csak mert odabaszott Kókának, aki valóban nagyban hozzájárult a párt totális lezülléséhez mentalitásával.

Sztem nézz utána a neten, mert egyebet is tudni.
1. Nyitás a vidék felé,
2. Nyitás a külhoni magyarok problémái felé,
3. Korrupció felszámolása (ezt te is írtad),
4. A gazdaságpolitikában a neoliberalizmus helyett az igazságos és méltányos verseny következetes képviselete, a kis- és középvállalkozások támogatása és az EU-források hatékonyabb kiaknázása a célja.
5. A szociálpolitikában Solt Ottília és a Szegényeket Támogató Alap hagyományaihoz térne vissza.
6. Hangsúlyosabb ökopolitika, környezettudatosság
7. A felsőbbrendű értelmiségi attitűd megszüntetése, szerethető párt létrehozása.
@snipa: az a pozitívum a jobbik előretörésében, hogy bármikor lehet találni egy vitapartnert.

nézd, értem én, te élesen megkülönbözteted magadat a zsidózó-cigányozó söpredéktől. azt nem értem, hogy jobbik-szavazóként nem zavar-e, hogy ilyen tökhülye skinekkel vagy egy csapatban.

amúgy az idézett szöveghely csak arról szólt, hogy sem te, se más nem szavazna át a szadira azért, mert megpróbálná megbuktatni a kormányt (ami amúgy sem sikerülne az mdf, sőt a fidesz miatt).
@anyátok:

Hö? Mire megy ez a kérdés? Nem vágom. A posztban leírtam a véleményem (még tegnap este). Részemről az van. Pont.

Üdv.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: malacka, ezt láttam, de hát ez üres duma. "szerethető párt létrehozása", oh my. olyat én is szeretnék, csak ma nincs kedvem pontosabban kidolgozni :)

"neoliberalizmus helyett az igazságos és méltányos verseny"

ahahaha, már megint az a gonosz neoliberalizmus, akármi is legyen.

"Szegényeket Támogató Alap hagyományaihoz térne vissza"

na erről beszélek, a balraátról. ott nincs már hely!
@snipa: Szivembol szolsz cimbora, nem ertem hogy azert mert jobbik az miert sopredek? Az a baj hogy a nepbutitas meg hirferdites megtette a hatasat
@anyátok: ém MDF-re. Lehet, h ezért apad oly gyorsan a létszámuk. :D
Tegyétek fel a kérdést: ha az a talpig becsületes Fodor Gábor, (Orbán kollégiumi szobatársa) aki önzetlenül, - alig 10 M Ft lelépési pénzért, ügyvivői posztért és befutó képviselői helyért - igazol át az SZDSZ-hez, (tehát nem Orbán megbízásából, a pártot szétverni) mit vártatok? Lehetetett volna-e eredményesebb akkor, ha - ez persze kizárt - vakondként küldik oda?
Árpád, tavaly aug. 28-án írtam egy posztot, amiben azt fejtegettem, h az szdsz egyetlen esélye az 5%-ra, ha az újonnan választott Fodorral megbuktatják gyurcsányt, és ha kell, szembenéznek az előrehozottal. Nálad is gyakran elmondtam ezt a koncepcióm.
Úgy véltem, h a fletóbuktatás olyan jelentős píár értékkel bírna, ami betolta volna őket a parlementbe.
Nem adtál igazat, pedig sztem az lett volna a nyerő húzás, és ma már Eörsi is ezen az állásponton van (legalábbis a lényeget illetően, h akkor bátran neki kellett volna vágniuk az előrehozottnak).

Emlékszel? Nem adtál igazat, pedig sztem bejött volna. A pártnak biztosan, sőt, talán még a szocik is jobban jártak volna.
No de vissza a cikkedre...
@Tóta W. Árpád:

De hát nem várhatsz egy pártelnökjelölttől ennél részletesebb programot!!!
Sztem az irány kijelölése ebben a stációban épp elég. És az bizony ki lett jelölve, ha tetszik neked a direktíva, ha nem.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: "Nem adtál igazat, pedig sztem bejött volna."

azért ez nem egy laboreredmény :)
azt mondd meg, melyik az a választói csoport, amely ennek hatására szavazott volna rájuk. én ilyet nem látok. most (bajnaival) még kevésbé.
Árpi te elhiszed ezt a butaságot amit Kókáról és sleppjéről összehordtál?
Tisztelt Tóta w Úr! (sértődjön meg ha akar....)
Délelőtt olvastam (elmentettem) cikkét az SzDSz-ről.
A "délutáni" változat megrövidített...
Kérdeném ki cenzúrázott?
Csak nem "öncenzúra"?
Ha igen, "ki fogja a tollát".
Válaszát várom.
kope
@kope2: pontosan mi a difi? én nem látok különbséget.
Drága Árpád!
Miért vagy még mindíg ennyire elvakult vagy jobban mondva elfogult???
Ha valaki az MSZP-t és a hozzá lojális Kókát bírálja már csak jött ment lehet?
Szerintem ez a Retkes meglepetés, és jó fej. A Kóka közutálatnak örvend !
Azzal amit mondott visszatudja a liberálisok 5 % -át hozni, ha továbbra is nyíltan és egyenesen beszél, mert szerintem a választóknak elegük van a mellébeszélésből.
@snipa: "12 éve dolgozok mint mérnök, azóta rendesen fizetem az adót, rendőrséggel dolgom sose volt(kivéve 1 gyorshajtást)! Feleségem ELTE-n végzett jogász. Mindketten jobbikos szavazók vagyunk! Ki vagy te, hogy minket söpredéknek nevezel?"

Lehet, hogy vak vagyok, de itt nem olvastam jobbikos szavazókról, csak zsidózó-cigányozó söpredékről. Zárójelben megjegyzem, hogy a náci pártokban is előfordultak, előfordulnak magasan képzett emberek. De mint régebben is leírtam, a szakmai zsenik még lehetnek politikailag igen gyengén képzettek.
Tesi szakos :)

már csak egy piros gomb hiányzik
"kisebbségeket, zsidókat, füveseket, melegeket. Ők igazán elkötelezett hívek lehetnének, és nem az a néhány ellopott milliárd zavarja őket – előfordul a legjobb családban is"

Értem, tehát a kisebbségeket, zsidókat, füveseket, melegeket nem zavarja a lopás. Azt kell mondjam, engem igen. És nem arról van szó, h elloptak néhány milliárdot, hanem a párt méretéhez képest messze a legtöbbet lopták.
"Az szdsz tele van korrupciós ügyekkel" - mondta Medgyessy.
Na bazmeg, megbuktaqtták. Íme a bizonyíték, h igaza volt.

Szerethető párt.
Lehet, h neked lózung, de Kóka ezt is elkúrta. Egy olyan országban dicsekedett az ebül szerzett vagyonával, amelyben 3 millió nagyon szegény ember van. Ott, azon a ponton Kóka teherként telepedett a pártjára. Ez a teher tonnásra nőtt, mikor kiderült, h a pannon pumája nem szökik, és bizony a mocsári békáknak is van véleménye.
Kóka volt az, aki mindent megtett, h a pártja ne legyen szerethető.
Kóka a hibás nagyobbrészt, és a mögötte álló spanjai: Kuncze, Magyar, Pető, Eörsi.
Ők azok, akik mindent megtettek azért, h hintapolitikával és Kóka, Molnár Lajos, Horváth Ágnes futtatásával tökéletesen megutáltassák pártjukat.

De még milyen fontos a szerehetőség!
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: "tehát a kisebbségeket, zsidókat, füveseket, melegeket nem zavarja a lopás."

nem ezt mondom, hanem hogy pl ha valaki bigott vallásos, akkor vsz a fidesz-kdnp-re fog szavazni simicska-kaya-kövérszilárd ellenére is, mert ez áll legközelebb az identitásához. a fent említettekből simán meglenne az 5, de a 10% is, csak a szadi gyáva volt ehhez is, pl egy legalizációs kampányhoz.

"Egy olyan országban dicsekedett az ebül szerzett vagyonával, amelyben 3 millió nagyon szegény ember van."

de nem is azokra hajtott, ahogy pl bokros se.
@Tóta W. Árpád: de amúyg ezt témát leírtam: ez egy balos ország, itt az ingyenlófasszal lehet néppártilag aratni, csak ne essünk abba a hibába, hogy homogénnek tekintjük az egészet, mert nem az.
check.blog.hu/2009/07/13/retkes

"Bárcsak minden ilyen flottul menne""
(Annie Hall)
Trackbacknek ajánlott.
@Tóta W. Árpád:

"azt mondd meg, melyik az a választói csoport, amely ennek hatására szavazott volna rájuk. én ilyet nem látok."

Az a sok-sok választó lett volna a szavazójuk, aki gyurcsányt vállalhatatlannak tartotta a balliberális oldalon, és hálás lett volna az szdsz-nek, h hathatós segedelmükkel megbuktatják a nagyorrú piniokkijót.

Olyanok szavaztak volna az szdsz-re, akiknek alapvetően fontos lett volna egy bátor és hiteles liberális párt.
Tudom, ezek nem racionális dolgok, de a Jobbik sem racionális dolgokkal gyalogolt el 15%-ig, tehát az érzelmi vonal igenis fontos, talán a legfontosabb.
@sün!malac69 a firkász:
"...írtam egy posztot, amiben azt fejtegettem..."

Ezt nem lehet kibírni röhögés nélkül. :-)

"Úgy véltem, h a fletóbuktatás olyan jelentős píár értékkel bírna, ami betolta volna őket a parlementbe."

Lószart. Már azzal kitáncoltak a parlamentből, hogy kihátráltak a kormányból. Ez is felért egy Fletó-buktatással, a választók pedig nem díjazták azt, hogy összefosták magukat.
Jaaaa, az kimaradt az előbb:

abban talán igazad van a cikkben, h Bajnai megbuktatása kétes értékű dicsőség, de ettől függetlenül fletó megbuktatása lehetett volna 5%-os truváj, pláne ha együtt jár Kóka eltávolításával.
"Aki a kormánybuktatásban érdekelt, az az SZDSZ-t még sokkal jobban utálja, mint Bajnait."

Sztem ma már egyetlen párt érdekelt csak a kormány megbuktatásában: Jobbik.

A többiek némelyike eljátssza, h ő bizony nagyon-nagyon akarja, h húzzon el a libás et., de nekem nem meggyőző, és nem látom mögötte a valódi érdeket, inkább csak a bázis őrizgetésének, együtt tartásának céljait szolgálja.
"intézkedéseik egytől egyig eltöröltetnek"

Biztos, h ezt mondja a Fidesz?
Lassan szocialista kampány épül arra, h Viktor lebukott, mert egy-két elcsent mondata alapján tőle sem várhatnának mást a választópolgárok.
@Tóta W. Árpád: Bocs, hogy belekotyogok. Az SZDSZ, ha esetleg fel tudná fedezni, hogy piaci rés van buzi-füves-zsidó vonalon, és ezt kihasználva lenne (újra, majd) parlamenti párt, az ezen előzmények után számomra már csak egyvalamit jelentene: a vegytiszta cégszerű működés politikai megkísérlését. Ha ui. a Kiss és Nagy Bt. már nem él meg a húsz éve kínált termékek eladásából, senki nem fogja őket hibáztatni, ha másra térnek át. Ha nagyon szarul állnak, esetleg még ügyvédre sem igen költenek, csak lecserélik az árukészletet, és várják az új célcsoportot.
Politikában mindez minimum gerincferdülés, de inkább a gerinc műtéti eltávolítása árán valósulhat meg. Ezért sem komálom pl. Ovit, emlékezvén a pápalátogatás körüli egykori fideszes hőbörgésre, majd a tökéletesen kivitelezett befarolásra az antalli (szétesett, megszűnt) MDF helyére később.
Én inkább házalok Amway-mosóporral, mint hogy ilyesmit vállaljak, de nem vagyunk egyformák. És ennél Amway-ezni semmivel nem rosszabb, sőt. (Mielőtt, nem Amway-ezek, csak példa volt. :)) Ha pedig Fodor ezt (is) érti a hivatásáról való lemondásnak, akkor már túllehet a műtéten rég.

Ed
Legközelebb elég lesz csak a videót feltenni.
Végül is már ez is tiszteletreméltó, ha valaki talál egy jó videót.

Semmi sem bizonyítja jobban, hogy Retkes viszonylag ok,( bár valószínűleg tényleg egy balfácán),mint az, hogy Konrád György, akire úgy fognak emlékezni 10 év múlva már, mint az értelmiség legszervilisebb, legsötétebb bérenc söpredéke, végre kilépett.
Iszonyat fog el, ha belegondolok, hogy mennyi szart pottyantott el ez az ember a saját hazájáról, jártában keltében egy koromsötét ügy szolgálatában.
Alighanem elnéztem, sry.
Viszont.
89 óta vagyok tagja az SzDSz-nek, a mai napig semmiféle tisztséget, javakat, állást, lehetőséget egyszóval semmit sem kaptam-fogadtam el, ezalatt 8 évig dolgoztam klubvezetőként saját időmet és pénzemet használva "kommenistaműszakban" mert egyetértettem a magyar liberalizmus gondolataival, és mert mindezzel szerettem volna valamit visszaadni azért a rengeteg tanulásért, amire ebben a pártban Kis, Tölgyessy, TGM, Magyar, (kapaszkodni tessék) Pető, Eörsi István, Göncz, Konrád, és mások (elnézést a kihagyottaktól...)előadásain, velük beszélgetve volt lehetőségem.

Ha:
"kisöpri a pártból a korrupciót; és akkor aztán ott áll majd egy tök üres párttal, mivel abban a korrupción kívül régen nincs semmi egyéb."
a tök üres pártban egyedül én maradok, akkor én korrupt vagyok, (az ítélete szerint)?
Konkrétum?
Feljelentés?
Vagy Önnek is elég a fideszmódszer, célozgatva?
Hát...
Sőt az én kurva anyámat.....
@kope2: arra célzok, h az szdsz-nek nincs elmagyarázható, közvetíthető eszmerendszere. nem tudom kitalálni, mire törekednek. kókáról még ki tudom. ezért üres.

@Epokit Drive: ezen lehet fintorogni, de a politikai piac is piac, és az ilyen mozgások természetesek, az általad is felhozott fideszes példa ül.
@Tóta W. Árpád:
Ezt vitatom, szerintem (hagyományosan) JOBBOS az ország, számtalan érvem volna, pár a teljesség igénye nélkül:
Kedvelik a magyar emberek ha "fentről megmondják nekik" (centralizáció)
Kedvelik, ha megmondják nekik "ki a felelős" (hogy sz@rul éltek...)
Kedvelik, ha rosszul élnek is, de legyen lehetőségük "édeserdélyezni"...
Kedvelik a hazaffyas szövegeket (program helyett is) biankó voksolnak érte.
Kedvelik a kisebbségek ellen "harcolókat"
Kedvelik az irredentizmust..
Kedvelik a "rendpártokat", akik megmondják a "tutit", hogy ne kelljen gondolkozni.
És hát a legutóbbi szavazás sem igazolta a balosország elméletet.
@kope2: ja, én a gazdasági tengelyen helyeztem el. így a legutóbbi szavazás is igazolja, ugyanis attól még lehet egy párt balos, hogy jobbnak nevezi magát.
Az oktatásban sem történt érdemleges előrelépés (na jó, az új érettségi például az, de egyetemhez megkövetelném az emelt szintet), pedig itt is lehetett volna szavazatokat szerezni (kutyába lemenés nélkül). Először lett volna országos felháborodás, hogy "itten népbutítás foJik, bazmeg": "Általános iskolában mondatelemzés helyett a helyesírásra fókuszálnak nyelvtan órán, középiskolában már nem tananyag a spanyol abszolutizmus és Berzsenyi életrajza, ez felháborító!" De előbb-utóbb a lurkók ráébredtek volna arra, hogy bizony ezerszer jobb, ha nem lexikonokat képzünk az internet korában (és azzal foglalkozhat többet az illető, ami érdekli és amiben tehetséges), és körberöhögték volna a poroszos oktatás visszasíróit.

Nem bírom megállni, hogy ne jegyezzem meg, hogy még ha neki is álltak volna a fentiek megvalósításának, a felháborodás után a "gatyába rottyant + visszavon" lépés következett volna az elmúlt 7 évből kiindulva. :-(
@Tóta W. Árpád:
Bocs, de "gazdasági tengelyem" nekem a feleségemmel van...:)
@kope2:

Javaslom szétválasztani:

- ez az ország gazdasági szempontból, szociális gondolkodás témájában tényleg, csaknem 90%-ban balos,

- ideológiailag pedig sztem nagyjából fele-fele arányban megosztott.
Szerintem aki kormányozni akar, annak -mint adott peremfeltétel- tudomásul kell vennie, hogy Magyarország nagy része (gazdasági értelemben) balos. A Zembereket nem lehet leváltani.

www.publicus.hu/blog/politikaiterkep

Ezen lehet bosszankodni, lehet örülni, kinek mi tetszik. Egy dolgot nem lehet: figyelmen kívül hagyni.

Azt nem tudom, hogy lehet-e egy társadalmat belátható időn belül "jobbra tolni" (öngondoskodás, vállalkozásra való hajlandóság, stb.).

Lépésenként szerintem lehet, sőt kell is, ahogy öregszik a társadalom, és egyre kevesebb ember tart el egyre többet. Ha jól emlékszem Gy. F. közgázos előadására, még kb 20-25 évig fenntartható a nyugdíjrendszer ebben a formában.
,,Talán a Jobbik körül zsidózó-cigányozó söpredék gondolná meg magát?"

Snipa 16:00-ás hozzászólásában teljesen igaza van. Felháborító amit 400 ezer felnőtt emberre megengedsz magadnak. Ugyanakkor a baloldalra meg ezt írod: ,,ne essünk abba a hibába, hogy homogénnek tekintjük az egészet, mert nem az.” Kicsit árnyaltabban nézd a jobbikos szavazók tömegét is. (Én például cigányozni nem szoktam)
Véleményem szerint az SZDSZ gazdasági érdekérvényesítő bevételmaximalizáló lobbicsoprttá vált. Nem így indult. Eltorzult. Szélsőségessé lett. Olyanná vált, mint egy torzó, mint a Jobbik.
Csak emez már senkinek sem kell.

Pedig kéne egy liberális párt.
Hiányzik.
Ám ahogyan az MSZP mondta meg annó, hogy szerinte milyen egy konzervatív párt (nó Fidesz, de bezzeg az MDF), most a Fidesz fogja megmondani, hogy milyen egy igazi baloldali párt.
De azt sajna már a baloldalon sem tudják. Blair kudarca óta csak vergődnek. S vergődünk velük mi is a kezeik között. Amíg ez nem dől el, addig bolyongunk a világ útvesztőiben.
Tóta, súlyos csúsztatás, hogy csak néhány milliárdról van szól, amit elloptak. ,,nem az a néhány ellopott milliárd zavarja őket – előfordul a legjobb családban is” Mégis miféle családban? Madofféra gondolsz?

Csak egy-egy korrupciós ügy a néhány milliárd. Ősszeségében inkább százmilliárdokat osztottak szét egymás között az SZDSZ-esek. Mindenhol ott voltak: az erőművek, a gázszolgáltatók, MOL, több száz állami vállalat elkótyavetyélésében 94-től. A Tocsik perben, a Strabag-ügyben, az autópályák dupla árában, stb.

A felügyelőbizottságokban, igazgatótanácsokban kormánypárti helyeken mit keresnek még másfél évvel is a kormányból való kilépésük után? Hogy lehet az egyik legtöbbet termelő cég vezetője most is Székely Gábor? De az SZDSZ irányította az elmúlt 19 évben a Fővárost is, ahol mindegyik cégnél milliárdok folytak szét, eladták a FCSM-et, Vízművek negyedét épp most szervezték ki a fürdők üzemeltetését. Bp. 20 éves története a telekspekulációról és a zöldterületek beépítéséről szól. De a Hévízi Tófürdőt és Kórházat még mindig Molnár Lajos sógornője, Nagy Rozália vezeti és tízmilliókat szór el. (Lásd a legfrisebb Célpontot.)

És ezt mered bagatellizálni ezzel az aljas mondatoddal?
A fehérvári SZDSZ egykori alapítója -Világosi Gábor ex-elvtársa/barátja- visszalépett az SZDSZ-be.
Eddig ugyanis a kisgazdáknál dekkolt...már amíg volt...:-)

De most,hogy a Konrád kilépett,alighanem megalakítom pl.Alsósinatelepen a szadeszt!
Vagy Felsőbesnyőn!
A vidéki SZDSZ-ben nagy jövő van.Vagy lesz...
Most én is a Jobbikot erősítettem és nem zavartak a skinek,volt ami sokkal jobban...
A szadi-projektre meg azért is rá kell feküdjek,mert valahol a balherém tettem rá,hogy 2010-ben is parlamenti párt lesz...van meló bőven!
:-)
A jobbik tesiszakos... :) :D :D
Fél órát visítottam rajta. De igaz.
Hat R.I.P. SZDSZ, de oriasit tevedsz, ha azt gondolod, h Kokaval barmi jobb lehetne. En oszinten szolva nem ertem a Koka-maniadat...(Sztem kicsit UFO vagy :) ) Lehet, hogy a gazdasagpolitikarol alkotott velemenye hasznalhatobb a "komenymag"-enal, de nem csak ebbol all egy politikus. Koka gusztustalan. Koka nyulos. Kokanak nincs karizmaja. Taszito, undorito, nincs olyan politikai uzenet szeles e foldon, amiert hajlando lennek ra szavazni. Es megha ez nagyon szubjektiv is, sztem ezzel messze nem vagyok egyedul, es normalis part nem allit a kirakatba olyan politikust, akitol taszulnak a valasztok.
@Tóta W. Árpád:

Ezt írtad:
"arra célzok, h az szdsz-nek nincs elmagyarázható, közvetíthető eszmerendszere. nem tudom kitalálni, mire törekednek. kókáról még ki tudom. ezért üres."
Talán azért gondolod így, mert nem vagy 10tában a liberalizmussal.
Azon agyalsz, hogy a szabad piac megregulázása nem liberális, miközben persze de. Más kérdés, hogy erről Te nem tudsz.
Csak apró példa, hogy a globalizáció idején talán érdemes elgondolkodni a szabadpiaci mechanizmusok liberális bírálatain.
Egy dologban igazad van: a jobbik előretörésével vannak már vitapartnereid. Persze csak addig legyél nyugodt, amíg újdonsült jobbikos kollégáiddal csak a neten keresztül kell tartanod a kapcsolatot.
Majd ha az ablakod alá gyűlnek kiváló vitapartnereid, alakzatban, akkor legyél nagy fiú :))) ))
@Tóta W. Árpád: Nem, ha megengeded: egy párt a maga eszméit, jelöltjeit, megoldásait reklámozhatja a választóknak, mint eladó a vevőnek, de ezzel megszűnik a hasonlóság. A politika szerintem erkölcsi megalapozottságú, világnézetileg jellegzetes valami, amit nem lehet "árukészletként" adni-venni, leselejtezni stb. Senki nem tart pisztolyt senki fejéhez (legalábbis remélem), hogy akkor holnaptól neked másnak kell lenned, mint eddig, van a választásokig két éved, ess neki sürgősen. (N.b. Kádár ettől lett hazaáruló 56-ban, mert behívta a szovjetet a saját népe és - kommunista - párttársai ellen. Szabadon dönthetett volna másképp is, ez az ő bűne, ez Pilátus bűne.) Ha meg mégis, és a politika nem az én idealizmusom szerint működik, akkor ideje ezt a működést megváltoztatni. Bocs, hogy így, ilyen minden alap és előzmény nélkül idevágom ezt, de erkölcsi alap nélkül nem működik az ember, sem az általa létrehozott képződmények. Amíg ezt nem adjuk vissza (magunknak), nem megyünk semmire, sem piaci alapon, sem állami gazdaságban. És ez korántsem fintorgás kérdése.

Ed
@Laetus: Ja, mert az Orbán és bandája a szívjóságából lett milliomos...:S Ezt mindannak írom, akit a másik oldalon nem zavar a lopás...vagy csaknem elnézi szeretett vezérének, mint egy jó családban???

@ymre: ez elgondolkoztatott...de ha így van, ídy mindenhonnan kikopik, holott még fiatal arra, hogy talonban maradjon...
szép nekrológ.
aki énekel - laár andrás fiatalon? mert a dal meg zseniális:)
@kope2: nem rólad van szó, hanem a pártról. és még csk nem is arról, hogy baj lenne, hogy egy párt részt vesz elvtelen alkukban, pénzek elsíbolásában, hiszen tízből kilenc ember a helyükben ugyanúgy ügyeskedne és tíz olyanból aki nem tenné csak egy van aki azért nem, mert szent elvei vannak és nem pedig túl hülye még a lopáshoz is. (maradjunk annyiban, hogy te voltál a 10 nem lopóból az egy aki nem hülye, hanem becsületes.) attól még a szervezetnek mint olyannak beépített része a korrupció, és nem is ez a baj, még worluk szerint sem, hanem: -lehetne egyébként arról vitatkozni, hogy a kiirthatatlan VALAMENNYI korrupcióből mennyi a túl sok, itt és most nem ez a tanulság, hanem - hogy a párt addig volt életképes, amíg hihetőnek tűnt, hogy valami hasznot is hoz, erkölcsi, emberi jogi hozadékra gondolva. a haszonállat is maga alá szarik, de legalább cserébe tejet ad, vagy tojást tojik, vagy legalább szép, mint a palotapincsi. ezért ezek alól a gazda kiganézik és eteti őket tovább. a szadi kapcsán megszűnt már halovány rménye is annak, hogy bármit hitelesn képviselni képes, vagy hajlandó, ezért van vége. azér még egy pártot sem hagytak el a szavazói, mert lopott. a szadit sem. a fideszt sem, a maszopot, de még a mdföt sem. csak nekik még van valami más (a választók által hitt, a pártnqk tulajdonított) extájuk azon kívül, hogy lopnak.
kimaradt az "extrájuk" szóból a "r", bocs.
Ezt olvassátok el, k@vajó!

ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2009/07/13/title_96237

Ízelítő:
"A kóka létének egyetlen metafizikai értelme egyébként az, hogy az ő személyének a tükrében lehet megítélni a támogatóit, a pető, a kuncze és a magyar elvtársakat például. Ha a kóka féle közjáték nincs, még talán mindig lehetne turizni a szeméttelepen 150 ezer olyan barmot, aki az szdszre szavaz. De ha nincs a kóka, sosem tudjuk meg, hogy ezek a hazaárulók, micsoda jellemek, micsoda remek politikusok. Istenem, miféle lények azok, akiknek a kóka a politikai reménység?"
Igen, Árpádnak igaza van.
Ha nem lenne olyan negatív kicsengése, már minden második párt, nemzeti szocialistának vallaná magát.
NSDAP... A munkást(Arbeiter) azért elhagynák, mert az itthon, senkit sem szólítana meg.:)
Európában, egyébként rajtunk kívül, majdnem minden országban ebbe az irányba megy a politika.Aki nem így gondolkodik, az elmaradott országgá válik, mert a nemzeti érdekek feladása egyenlő a másik nemzet érdekeinek térnyerésével.Ahol vákuum van, oda rögtön benyomul valami más.
Félelmetesen hangzik ez az okfejtés, de a történelemmel kár dacolni, mert az ti. ismétli önmagát.
Bravó!

index.hu/velemeny/eheti/2009/07/13/szdszover/

Árpi bá megint más filmet néz, mint más (pl. én) és ahogy nézem, az MDF-nek kampányol.

"A semmiből előbújt elnökbáb" Hehe, kié? Az első ember húsz év óta, aki szemmel láthatólag nem báb. (Az más kérdés, hogy esélye sincs az árral szemben ...) Aki tényleg rájött, hogy ez így nem mehet tovább. Kérdés, hogy miért csak most lépett? Talán, mert most jutott el oda a pártja, hogy már nem üzlet, és ha nem üzlet, jöhet bárki ...

"Kóka János, a bűnbak azon az úton próbált haladni, amin most – Bokros Lajos nála jóval hitelesebb arcával – az MDF besétált az EP-be. Piac, verseny, kapitalizmus, öngondoskodás – ezzel a modellel persze lehet vitatkozni, de mindig van biztos tábora." Milyen úton? A lopás támogatási? (Nem lakás ...)

"Kóka kiszorításával a szigorú pénzügyi politikának, az osztogatás felfüggesztésének két képviselője maradt a színpadon" Hehe, mi?

"Az egyik Bajnai és kormánya, akik akkor sem indulhatnak újra, ha netán már 2010-ben mérhetővé válik a józanság sikere, sőt csakhamar a konjunktúra megalapozásaként emlékezünk rá, mint a Bokros-programra." Te még hiszel a mesékben? Meg a Bokros-féle illúzióban? Bruhahaha! Ha más nem marad, Bajnaival vág majd neki az MSZP.

"Ehhez a kormányhoz szövegében, törekvéseiben legközelebb a bokrosista MDF áll – és ők léphetnek arra az útra, amin Fodor gyáva volt továbbmenni. Ha lesz mit aratni, azt ők vihetik haza. Győzelemhez nagyon kevés, de legalább valami, ami megy valahova." Hová? A zsebükbe? 1990-től 1994-ig az MDF volt kormányon. Ők vezényelték le a privatizációt, teljes sikertelenséggel (értem ez alatt: hagyták és aktívan közreműködtek az ország ki és szétrablásában). 1998-tól 2002-ig Dávid Ibolya KORMÁNYTAG volt egy olyan ember kormányában, akit mára jobban gyűlöl, mint a legutolsó tömeggyilkos nácit.
@Tóta W. Árpád:

"azt nem értem, hogy jobbik-szavazóként nem zavar-e, hogy ilyen tökhülye skinekkel vagy egy csapatban."

Évekig tök hülye emberekkel voltál egy csapatban és ha ráállsz az MDF-re akkor leszel most is. Tudod, akik szétcseszték az országot, az emberek jövőjét. (Nem a tiédet, mert te azért kaptál állami megrendeléseket, de sokakét. vsz emiatt moderációra szorulok ...) Most eltűntek, te MDF-es lettél, de "vesszen a zOrbán!"
Fodor Gábor teljesítette a führer parancsát - egy párttal kevesebb.

A süllyedő hajóról elsőként kiugró "kapitányra" legkésőbb 2010-ben zsíros állami vezérigazgatói állás vár, de lehet, hogy már most megkapja, nehogy kilógjon a lóláb.

Addig lesz ott ez a kitartó aknamunkás, amíg a kancellár vasbetonhatalma 20 év múlva véget ér.
@ymre:
"Tegyétek fel a kérdést: ha az a talpig becsületes Fodor Gábor, (Orbán kollégiumi szobatársa) aki önzetlenül, - alig 10 M Ft lelépési pénzért, ügyvivői posztért és befutó képviselői helyért - igazol át az SZDSZ-hez, (tehát nem Orbán megbízásából, a pártot szétverni) mit vártatok? Lehetetett volna-e eredményesebb akkor, ha - ez persze kizárt - vakondként küldik oda?"

Persze, Fodor Gábor tette tönkre az SZDSZt. Persze. A világért sem az a csoport, amelyiknek még most a kasszában maradt bevételt próbálja meg lenyúlni, ill. gyűjtöget, a hosszú és nehéz tél miatt. Istenem, hogy valakinek még az SZDSZ eltűnése kapcsán is Orbán jut az eszébe! Eszméletlen ez a fóbia. Eszedbe sem jut, hogy saját maguk baszták tönkre, miután 1994ben! kijelentették (Pető), hogy nem lépnek koalícióra a szocikkal??? :) EFM!
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Persze. Aztán ha a Jobbik se kerül be, akkor majd tovább szidhatjátok a zOrbánt.
Tiszelt Tóta Úr!

Kikérem magamnak azt a hangnemet amit ön megenged magának egyes irásaiban.

Ismeretlenül nem lehet le söpredékezni rengeteg embert, még Önnek sem.

Írásai sértik az érzéseimet, és félelmet keltenek bennem, javasolni kéne a bíróságon, hogy tiltsuk be Önt!

Másrészt nem kívánok vitázni Önnel, mert egy öntelt, egoista, okoskodó, másoknál mindent jobban tudó (legalábbis ezt hiszi) egyénnel nem lehet értelmes eszmecserét folytatni.

Az ország szégyene, hogy olyanok mint Ön, publikálhatnak írásokat bármilyen médiában. Ráadásúl sok esetben a valóságtól elrugaszkodva a tudatlanság talajára építkezve teszik ezt. Gondolt e már arra, hogy nem biztos, hogy az a h.ü.ly.e akit Ön annak gondol. Mindenesetre a szerző szóhasználata, nem a "söpredéket" minősíti, hanem saját magát.

Javaslom Önnek, hogy tanuljon ki valamilyen szakmát, és kezdjen el dolgozni, mert ezekből az írásokból a nem is olyan távoli jövőben nem fog tudni megélni.

Üdvözlettel!

Gáspár Attila
@ezisfoglalt: "Az ország szégyene, hogy olyanok mint Ön, publikálhatnak írásokat bármilyen médiában."

sőt, a demokrácia szégyene!!!
de még ennél is durvább, hogy olyanok vessző mint Ön, még be is kommentelhetnek!
@Tóta W. Árpád:

A kritikát tessék mindíg szeretettel, és megértéssel fogadni, annak tartalmától függetlenül, hisz az abban foglalt irányvonalak követése, mindig az alany hasznára válnak.
@ezisfoglalt:
1. Nem ismeretlenül söpredékezünk. (Én is). Nagyon is jól ismerjük azokat, akiket söpredékezünk.
2. Önnek valóban van oka félelemre, ha közéjük tartozik, mert azok a jegenyefák sem nőnek az égig Európában.
3. Ha nem tastoik középbük, mitől fél?
@ezisfoglalt:
annak tartalmától - és stílusától is - függetlenül?
@anyátok: Ne dőlj be ezisfoglaltnak. Nem jobbikos. A zsidó Baló újfasiszta feleségén kívül ugyanis egy jobbikos gárdista nem tud ilyen választékosan fogalmazni.
Hát eleve az SZDSZ kitalációja volt a kórházreform vizit-díjjal, és a népszavazás után a "Jani menj a picsába" helyett "Feri menj a picsába" erős félrehallás volt.

Mondhatni az SZDSZ rángatta bele az MSZP-t olyan ötletekbe, ami a fidesznek muníciót adott minden értelmes reformkezdeményezés megfúrására.

Így enyhén szólva is pofátlanság volt a kilépésük a koalícióból, de még inkább az volt, hogy úgy játszották el az ellenzékit, hogy közben életben tartották a koalíciót.
Magyarán felelősséget nem vállaltak, de kvázi kormányoztak. A szürke eminenciásnak jellegzetessége, hogy nem látszik, az meg egy parlamenti pártnak nem megy.

Valamit tenni kell, hát pótcselekvésként cigót védtek a szokásosnál is vehemensebben. Hát ez választási programnak kevés.

Úgyhogy valóban Kóka kúrta szét az SZDSZ-t, nem csak egy szimpla bűnbak.
@ezisfoglalt: soronként 3 helyesírási hibával nehéz komolyan venni vkit.
amúgy meg csodás érv kapásból kijelenteni, hogy a másikkal nem folytat értelmes eszmecserét, mert hogyőmármégismilyengáz, és az ilyenekkel ugyebár nem lehet:)
pff...
btw Árpád, nem gondolod, h az SZDSZ hanyatlását nagyban előidézte az LMP megjelenése?
sztem sok, esetleg liberális, szélsőségektől mentes fiatal ábrándult ki pesten az SZDSZ-ből, amihez pont kapóra jött az EP választás - a pénztelen kampányú LMP.
@anyátok: Ne dőlj be ezisfoglaltnak!

Nem tartozhat a söpredékhez, hiszen a zsidó műsorvezető újfasiszta feleségén kívül egyetlen jobbikos gárdista sem tud ílyen választékosan fogalmazni.
@Letícia-Charlotte in SBp:

"Orbán és bandája a szívjóságából lett milliomos"

Milliomos? Az is nagy szám? Annyi még nekem is van.
Dehamár milliárdost akartál írni, akkor pontosan kire gondolsz?

Orbán? Pokorni? Rogán? Kövér? Cser-Palkovics? Fónagy?

Ki? Kik a Fidesz milliárdosai?

Én ismerek egy pár milliárdost:
gyurcsány, Bajnai, Molnár Lajos, Kóka, stb..., de ők mintha nem a Fideszben politizálnának.

Azt még ajánlom figyelmedbe, h Tocsik, Hunvald, Cusi, Szabó Lóránt és a többiek, akik ellen bírósági eljárás folyt/folyik nem éppen a Fidesz rákos kinövései.

Lopik-lopik, de könyörgöm, mennyit?

------------------

@Tóta W. Árpád:

Árpád, te is említetted Kövér Szilárdot.
Mi is a pontos baj vele?
És ha van is baj vele, mi köze ahhoz a Lászlónak?
Szeretném, ha kifejtenéd, mert ez így csak egy felkapott lózung, tartalom nélkül tátong benne az kiüresedettség sivársága.
Véleményem szerint elég nagy félreértelmezés a Fodor kontra Kóka ilyen módú szembehelyezése.
Ugyan az igaz, hogy az SZDSZ alkalmas lett volna párszázezer füves gyerek, meleg kisebbrendű és zsidó szavazat összeverbuválására. Ehhez már senki nem adta az arcát.
Viszont az SZDSZ bukása éppen a Kóka mögött álló "kapitalista" vonal miatt történt. Az arcvesztés éppen abból adódott, hogy ez a vonal arrogáns, hazug és korrupt volt. A szabadságelvű emberek egy nagy köpetet találtak az arcukban, amit Orbánnal már nem lehetet kitörölni.
Kóka egy elvtelen, nyerészkedő, hatalomra vágyó klikk tagja. A púderen átütött a vastag bőr, ami szükségszerűvé tette a megomlást. Kuncze jól látta, hogy a cinikus odamondással már nem lehet eltakarni az SZDSZ lényegét, a korrupciós hatalmi rendszert.
Az SZDSZ valamikor a Kiss Jánosok, Béki Gabriellák, TGM-ek pártja volt, akik hittek valamiben, és ezért tisztelni is lehetett őket, mégha nem is szerettem. A horvát nyaralós Demszkyék, gyurcsányista Kókáék pártja csak a végzete után futott.
@zawinul: "nem gondolod, h az SZDSZ hanyatlását nagyban előidézte az LMP megjelenése?"

összesen se lett volna meg az 5%. amúgy persze nyilván vittek tőlük.
@egyittlakó:

"Lehet, hogy vak vagyok, de itt nem olvastam jobbikos szavazókról, csak zsidózó-cigányozó söpredékről. Zárójelben megjegyzem, hogy a náci pártokban is előfordultak, előfordulnak magasan képzett emberek. De mint régebben is leírtam, a szakmai zsenik még lehetnek politikailag igen gyengén képzettek."

Miért ne lehetne valaki mérnöki vagy doktori végzettséggel is söpredék? Nem a diploma teszi az embert, hanem az erkölcsi színvonal, ne feledjük, hogy anno Hitler idején az NSDAP azaz a náci párt arról volt híres, hogy roskadásig televoltak doktorátussal rendelkező emberekkel, sőt náluk volt a legtöbb ilyen.

Többieknek:

Ami Kókát illeti, nem értek egyet a cikkíróval. Kóka szerintem tipikusan ahhoz a posztkomcsi politikai elithez tartozik, akik Dél-Amerika volt kommunista államaitól kezdve egészen a Kelet-Európai blokkig elhiteltelenítették a szabadversenyes kapitalizmus és úgy általában a kapitalizmus fogalmát, mert bort isznak és vizet prédikálnak. Szabadversenyt hirdetnek, közben a privatizációt úgy ahogy van eltolták, a becsődölt szoci nagyvállalatokat jóval piaci ár alatt értékesítették. Ami viszont megbocsáthatatlan az az, hogy kapcsolataik révén magáncégeiknek állami megrendeléseket teljesítettek, az adófizetők pénzéből, és fillérekért a saját nevükre privatizáltok üzemeket, vállalatrészeket, ahelyett, hogy rendes áron eladták volna. Emlékszünk a Strabag ügyekere, igaz? Emlékszünk a 4-es metró fúrásával kapcsolatos balhéra, amikor a jobban, olcsóbban dolgozó Japán cégnek kellett hazamennie és a pályázatot egy olyan mamutcég nyerte meg, melynek egyik tulajdonosa (minő meglepetés!) a Strabag. A kapitalizmus neméppen erről szól. Akkor emlékszünk még a másik oldalról a Vegyépszer és a Happy End Kft. nevű pénzmosodákra is. Meg mindenki emlékszik, hogy a vizitdíj autómatákat, pont Kóka cégétől rendelték volna... Nem értek egyet azzal, hogy Kóka a haazai kapitalizmus bajnoka, szerintem inkább lejáratója. A hasonló emberek adják a lovat világszerte a szociáldemagóg, álszent és kapzsi neoliberálisozó LMP és más zenebohócok alá. (természetesen egyikük sem tudja, mit jelent a neoliberalizmus...) Mert a kapitalizmus az öngondoskodásról, a minimális államról és a magántulajdon szentségéről szól, hogy nem kotorászhat se az állam, se senki kényszerítő erővel a zsebünkben, hogy aztán a munkánk gyümölcsét saját zsebbe áramoltassa.

A Jobbik meg egy iszlám fundamentalisták, és posztkomcsi orosz milliárdosok áljobboldali, zavarkeltő szervezete, kár rájuk akár egy szót is vesztegetni.
"Piac, verseny, kapitalizmus, öngondoskodás – ezzel a modellel persze lehet vitatkozni, de mindig van biztos tábora.....Ezzel volt egy csomó komplikáció, többek közt a Kóka üzleti sikerének kétes volta, meg az ő általános medgyessyzmusa."
Volt azér azzal más gáz is. Merthogy ez itt mind nem volt, és most sincs, ehelyett egyre jobban tarol a csókosság, a mutyi, kétes üzleti siker. "...és nem az a néhány ellopott milliárd zavarja őket" - sztem meg elég sok lepattant szavazót zavar, főleg, hogy semmi se változik, ha mégis, csak egyre rosszabb. Mi okozhatna nagyobb frusztrációt egy egységsugarú szavazónak, hogy az a párt áll az élére a szabadrablásnak, akire azért szavazott, mert fájtak neki az ezüsthajók?

Egy dologra azért igazán büszke lehet a párt, feltalálta a nyolcszögletű, piros bumerángot. Még 2002-ben dobta el, működött is, szép győzelmet arattak szoros versenyben. Csak hát János akkor még nem volt ott, és ezt az apróságot csúnyán benézte. A találmány most beleállt az arcába. Izé, mi is volt ráírva?
Kisöpri a korrupciót a pártból? És hogyan képzelte? Még egyetlenegy feljelentést se tett. Ő lesz a tisztító tűz, aki 145.000.000 Ft-ot adott saját cégeinek? phhh.. És ebben az országban ennek is örülni kell.
"Piac, verseny, kapitalizmus, öngondoskodás – ezzel a modellel persze lehet vitatkozni, de mindig van biztos tábora.....Ezzel volt egy csomó komplikáció, többek közt a Kóka üzleti sikerének kétes volta, meg az ő általános medgyessyzmusa."
Volt azér azzal más gáz is. Merthogy ez itt mind nem volt, és most sincs, ehelyett egyre jobban tarol a csókosság, a mutyi, kétes üzleti siker. "...és nem az a néhány ellopott milliárd zavarja őket" - sztem meg elég sok lepattant szavazót zavar, főleg, hogy semmi se változik, ha mégis, csak egyre rosszabb. Mi okozhatna nagyobb frusztrációt egy egységsugarú szavazónak, hogy az a párt áll az élére a szabadrablásnak, akire azért szavazott, mert fájtak neki az ezüsthajók?

Egy dologra azért igazán büszke lehet a párt, feltalálta a nyolcszögletű, piros bumerángot. Még 2002-ben dobta el, működött is, szép győzelmet arattak szoros versenyben. Csak hát János akkor még nem volt ott, és ezt az apróságot csúnyán benézte. A találmány most beleállt az arcába. Izé, mi is volt ráírva?
Azon is elgondolkodtam, hogy az index egyik törzsközönsége, a műveltséget, kultúrát vagányságból elutasító fiatalság mennyivel intelligensebb, mint bármelyik skinhead? Tapasztalatom szerint a legtöbb, kifelé agresszív ember magasfokú empátiával, mély érzelmi rétegekkel rendelkezik, ellentétben a so cool gyerekekkel, akiknek a Viva meg Majka a menő. Szerintem az ítélkezésed megalapozatlan, és ismerethiányon, előítéleteken alapul.
@Tóta W. Árpád:

Ennél azért több bevált recept van arra, hogy mivel lehet ebben a lángossal körülvett kis hazában nyerni.
Lehetett gyűlölködéssel, ami Ron Werber kopirájtja volt, és nagyon bejött.
És lehet most 10% felett a parlamentbe bejutni a "menjeteka jókurvaanyátokbamár"-projekttel amivel a Jobbik próbálkozik. Őket lehet persze nácinak nevezni, de ez egy olyan mellékvonal, amint az erdei kisvonat sem megy el.
A köménymag által meghirdetett nagytakarítás pedig - mert bizony, nem a liberalizmus ömlött a fecskendőből waze - csak paraszthajszállal maradt le a nyugodtan alvó erőtől 90-ben. Azóta viszont mást sem tettek, mint az exkomcsik testnyílásait csókolgatták keményen. A koncban lévő csontért.
Na, azt kéne kikutatni, hogy akik eddig rájuk szavaztak, azok több kovácspitit akartak-e, vagy valami mást. Ha ezt nem sikerül kiazsúrozni, mint a (legalább!) két bubit a pókerben, még mindig el lehet menni vendégnek a hetihetesbe.
Nyugodjanak békében!
Kedves Tóta W. Úr!

Ön pont olyan mint az az SZDSZ, amely miatt most bocsánatot kért az új elnök. A piac mindenhatóságát hirdető, arrogáns, hisztérikus.
Ajánlom, hogy az önnek szimpatikus Kóka Jánossal alapítsanak egy új pártot. Biztosan sokan támogatnák felvilágosult gondolataikat.
Ha véletlenül mégsem, akkor maguk úgy is tudják, hogy azért nem, mert a magyar társadalom többsége hülye, kádárista, ingyen ebédet szerető, műveletelen tróger.
Valamit kihagytam:

Örülök, hogy az SZDSZ padlót fogott és a beképzelt, elefántcsonttoronyban élő, mindenkit kioktató "értelmiségi" holdudvarával együtt (pl. Béki Gabriella), mennek az utcára söprögetni! :-) Juhé! Rég vártam ezt a pillanatot!
“Semmi sem bizonyítja jobban, hogy Retkes viszonylag ok”

akkor ezt légyszi olvasd el:

check.blog.hu/2009/07/13/retkes
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: most replikázhatnék, és te is loptad???????? De biztos vagyok benne, hogy nem. Ám Orbánék milliárdosak, úgy van, köszönöm, hogy kijavítottál...Ugye Várhegyi Ati az eszéből lett gazdag?? És Kaya Ibrahimos átfuttatásokhoz semmi közük. Kövér Szilárdoz se, Deutsch Petihez se...ááá. Malacka szeretem, hogy ilyen vonalas vagy. Őszintén tisztellek érte, mert engem semmiféle lózung nem tud elámítani, még ha a szoci/fidesz legszebb, legjobbképű és legkívánatosabb képviselője mondja rózsacsokorral a kezében a szemembe, akkor se!:D Aki lop, az tökmindegy milyen színben lop. És ha bárkinek is egyik oldalon feloldozást és okot adunk a lopás tilalma alól, akkor az megilleti a másik oldalon állót is a feloldozás joga.

Na nem vagyok a lopás mellett, sőt. Csak jó lenne belátni,a hatalom természetrajza minden egyénnél azonos színtől függetlenül, legfeljebb a retorika lehet más, de a lényeg ugyanaz.
@snipa:

Miért szavaztál a jobbikra?

Ezt most komolyan és nagy tisztelettel kérdeztem.
@xsasha:
Az a helyzet, hogy a liberalizmus története a XX. században két gyökeresen eltérő irányba kanyarodott és a kettő mérsékelten kompatibilis egymással. Az egyiket jobban képviselte Fodor, a másikat Kóka ,bár egyik sem csinálta valami jól, pláne nem hitelesen, de az igazi baj, hogy a kettő együtt nehezen valósítható meg, ezért még hiteles arcokkal is nehéz lenne egyszerre képviselni a kettőt.

@Keer:
Igy van.

Már igen régóta gondolkodok, hogy időszerű lenne létrehozni egy Liberatóriumot, a Konzervatóriumhoz hasonlóan, csak marhára nem érek erre rá. Talán most az SZDSZ eltűnésével különösen aktuálissá válik a dolog (nem mintha ettől jobban ráérnék). Többek közt nem ártana elmagyarázni, hogy mi a francot is jelent a neoliberalizmus, azontúl, hogy lehet utálni.
@14,77 %: "Felháborító amit 400 ezer felnőtt emberre megengedsz magadnak."

Jaaaj, neee! Csak ne mondtad volna azt, hogy "felnőtt emberek"...
Megnyugtatlak: Magyarisztánban legalább 3 millió szavazó birka van, akinek fogalma sincs a gazdasági és politikai folyamatokról, ezért a szockók (és ide értem az ellenzéki szocikat is, akik jobbosnak mondják magukat) mindig arra törekednek, hogy "felvásárolják" a szavazataikat. A te 400 ezer jobbikos szavazód annyiban különbözik ezektől, hogy akut agysejthiánytól szenved, ha azt hiszi, hogy újnáci höbörgéssel meg lehet oldani az ország gondjait.
Azért az, hogy Tóta W itt Kókát védi, mindent elárul róla...
E@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

"Orbán? Pokorni? Rogán? Kövér? Cser-Palkovics? Fónagy?

Ki? Kik a Fidesz milliárdosai?

Én ismerek egy pár milliárdost:
gyurcsány, Bajnai, Molnár Lajos, Kóka, stb..., de ők mintha nem a Fideszben politizálnának."

Emlékezzünk csak 1999-re! Mahir, autópálya dolomit, Josip Tot, Kaja Ibrahim. Érdekes, ezek mintha nem az MSZP-hez kapcsolódának, ráadásul következmények nélkül.

Vannak ott is milliárdosok, csak nem kötik a vagyonukat az orrunkra.

Lopik-lopik, mindegyik amennyit tud, amennyire a mandátumából futja.
@laji: mindent azért nem, hidd el. a világ bonyolultabb, mint a te kis világod.
Ma a Klubrádióban Tamás Gáspár Miklós valami olyasmit böfögött, hogy az SZDSZ vége egyben a legújabb kori magyar polgári demokrácia végét jelenti. . Bammeg Gazsi, hol vésték kőbe, hogy az SZDSZ a polgári demokrácia egyetlen földi letéteményese???
@Tóta W. Árpád: Ez kb. olyan ingoványos talaj, mint a szociális népszavazás kérdése. A mi családunkban szinte mindenki diplomás. Édesapám, az öcsém, (szerény személyem) az összes unokatestvérem, majdnem minden nagybátyám, nagynéném, stb. Sőt, van köztük olyan, akinek több diplomája is van, illetve több dr (orvos, ügyvéd), és két phd is (közgazdász, mérnök). Szinte kivétel nélkül a jobbikra szavaztak. Nem veheted egy kalap alá az alja antiszemitát (szerintem egyébként ők vannak kevesebben, sőt igazából minimális lehet a számuk) az elkeseredett szabolcsi gazdával, vagy a protestszavazóval.

Egyébként sem értem ezt a logikát. A "széljobbra" (MIÉP) eddig 1-2% szavazott, és ők se mind antiszemiták. Honnan lett most hirtelen - szerinted - több százezer nácink?
@Keer:

"Miért ne lehetne valaki mérnöki vagy doktori végzettséggel is söpredék? Nem a diploma teszi az embert, hanem az erkölcsi színvonal,"

Remekül időzitett hsz!
Igazad van,talán SZDSZ a legjobb példa erre.
Több diplomával is rendelkező erkölcsi nullák.

Most milyen kéjjel rugdossák a döglött lovat a szintén erkölcsi nullák.

Remek időket élünk.
@laji: hol védte?? Szerintem nem védte, sőt, áment mondott reája is. Olvassál, és majd rájössz.

Kiderült a Retkesről hogy ahol szakmai kollégiumi tag (NKA), ott a cégeinek sok pízt szavaznak meg. Az NKA-ból eddig kapott állítólag 145.000.000 petákot...Szóval jól ismeri a mechanizmust, azaz Kóka, ne lopj! című nótája tán a hattyúdala volt??? Hogy lehet ilyen ostoba valaki???? Azaz kiadta a szakmai és minisztériumban tudott dolgokat a nagy világnak, így nemcsak a Kókát, hanem a pártját és főleg magát járatta le...Nomen ost omen, retkes ez még, ki kell vackolnia, rájön majd, hogy nem elég itt elüvölteni magát, mint a vállalatánál és az emberek kussolnak az állásukét! Majd észreveszi, hogy egy szabad be- és kilépést jelentő párt, laza konglomerátum, s ahol egymással üvöltöznek és milliók, milliárdok elsinkofálásáról fecserésznek, onnan elmenekülnek a normális emberek.. Aki meg nem normális, az ciki, vagy haszonleső, annak meg jattolni kell, szóval sehogy se kerek ez. Ez a párt már pénzmosodának is kevés, oly hiteltelen.

Sosem volt identitásuk, mert mindig saját magukat kérdőjelezik meg...legszebb, nő vagyok-e vagy valóban férfi, női testben??? Mit szívjak ma, kendert vagy mást? Zsidó vagyok-e vagy még sem? Úristen-hova álljak-hogy-ne-bántsanak attitűdű emberekkel nem lehet pártot csinálni, mert az első balhéra visszahúzódnak a biztonságos vagy annak hitt vackukba...Főleg ha egyik se gyúrt, meg egyik se "tesi" szakos...
@Keer: „Örülök, hogy az SZDSZ padlót fogott és a beképzelt, elefántcsonttoronyban élő, mindenkit kioktató "értelmiségi" holdudvarával együtt (pl. Béki Gabriella), mennek az utcára söprögetni!”

Ezt komolyan gondolod? Mármint, hogy söprögetni fognak? - és a kiépített kapcsolati háló? Gondolj a rendszerváltásra, a kiszesek „bukására” (gyf stb) Magyarországon egy szint felett nem lehet megbukni, csak akkor ha nagyon hülye valaki, vagy nagy pechje van, pl ha kamerába zsidózik.

De legyen igazad; menjenek söprögetni..
@6.Lenin:

Höhö, kösz. :-) Én mindenesetre nem tartom magamat annak, mert rendesen dolgozom és nem lopok mástól.
@Keer: "Mert a kapitalizmus az öngondoskodásról, a minimális államról és a magántulajdon szentségéről szól, hogy nem kotorászhat se az állam, se senki kényszerítő erővel a zsebünkben, hogy aztán a munkánk gyümölcsét saját zsebbe áramoltassa."

Igazán nem értem, miért vagytok így felháborodva. Mindenki - az SzDSz is - az öngondoskodás fontosságát hangsúlyozta ki. Ők ezzel a szisztémával gondoskodtak magukról, és miután jó mélyre beásták magukat egyes helyekre, még fognak is.
Engem csak az zavart, hogy Mari néninek és Pista bácsinak mondták az öngondoskodást, akinek elprivatizálták a feje felöl azt, ami miatt nem tudott félretenni, hiszen azért kapott kevesebb fizetést, mert az oktatás, az egészségügy, a nyugdíj mind alanyi jogon és élete végéig...
Gondolom, azért a saját szüleiknek - akik Mari néni korúak -, nem ezt ajánlgatják, persze nincs kizárva, hogy otthon kezdték kipróbálni a gyakorlatban.
@6.Lenin: OK :), akkor hozzáteszem: mindenki becsületesen dolgozik a családtagjaim közül, és senki nem tagja az SZDSZ-nek sem! :)))
Söpredékezni sokkal több indoka volna azoknak, akiket ti előszeretettel illettek ezzel. Titeket kedves liberálisok.
Tóta W, a te söpredékezésed semmivel sem jobb, mint mások cigányozása vagy zsidózása.
Téged pl az írásaidon keresztül nagyjából fel lehet mérni, neked meg homályos elképzeléseid lehetnek csak (pl) a jobbik szavazókról. Mind söpredék mi? Bazdmeg. :)
De most megértelek, erősen fájhat kedvenc csoportosulásod végleges ellehetetlenülése.
@Lord_Valdez:

Én is akartam ilyet csinálni, jelenleg nekem sincs időm. Küldjek anyagot, lehet, hogy egyszer be tudnék segíteni. :-)
@6.Lenin:

"Remekül időzitett hsz!
Igazad van,talán SZDSZ a legjobb példa erre.
Több diplomával is rendelkező erkölcsi nullák."

Egyik része, a másik meg hülye.
@egyittlakó: Hát pedig látod, ennyi idióta van de csak ti, 2% alatt vagytok elég okosak. Mindenki más meg hülye, aki nem a libsi álláspontodat osztja.
Sőt, az söpredék, MIND!!! Őket nem gáz verni, tulajdonképpen bármi megengedhető velük szemben, a lesöpredékezés is teljesen jogos, a minimum amit kapniuk kell. Mivel mind agysejthiányos azért szavazott oda, ahova.

Na szóval ezt állítod, csak így látatlanba, messziről. Én meg asszem, te egy idióta gyökér vagy. :) Minimum.

Valszeg az én tippemre járna a kisebb odds.
Egyébként az szdsz kimúlását főleg nem a meghasonlásuk vagy az elképesztő mértékű lopkodásuk esetleg szakmai impotensségük okozta. Ugyan, ez Magyarország.

A fasiszta hisztériájuk segítette ezt a legjobban, nyomjátok csak ti is tovább. :)
"Felháborító amit 400 ezer felnőtt emberre megengedsz magadnak."

Mér? A kurucinfón milyen szavakkal illetik a magyar népet? "Agymosott birkák, birkanép". És az MSZP-SZDSZ-Fidesz-MDF szavazói táborát? Naugye. Vagy csak nektek szabad, a szólásszabadság egyoldalú?
@snipa:

A nagyapádat valóban igazságtalan dolog lesöpredékezni. Ő bizonyára egy nehéz élethelyzetben élő ember, aki fogékonnyá vált a jobbikos-magyar gárdás demagógiára, részben tájékozatlanságból, részben pedig azért, mert a hatóságok nem mindig állnak a feladatuk magaslatán.

Viszont veled meg a feleségeddel kapcsolatban nem szolgálhat mentségül a tanulatlanság. Ha te meg a feleséged Jobbik-szavazók vagytok, akkor ti messzemenően rászolgáltatok a söpredék minősítésre.
nem értem min vagyunk meglepődve...
az a "liberális" párt, aki belemegy abba a szerpbe hogy szellemi tőkét kölcsönözzön az agyhalott öreg állampárt-utódnak hatalomért cserébe (haszonbérletbe pontosabban)nyilvánvalóan a megsemmisülés sorsára jut.
magyarországon sajnos NINCS liberális párt, jobb ha ezt elfogadjuk.
A helyzet ami ide vezetett, egyáltalán nem bonyolult. A Kuncze Gábor vezette Szdsz-en belűl hosszú-hosszú éveken át megbújt a belső ellenzék. Csak néha, és akkor is csendesen hallatta csak a hangját. Fodorék sokáig megelégettek ezzel a szereppel. Szóval ez a belső ellenzék lappangott, majd a pártnak a koalícióból való kilépésével mint a gejzír, olyan vehemenciával tört föl a felszínre. Kóka még az "öregek" (Kunczéék) embere volt, de Fodor elnökké választásával a korábbi pártellenzék ragadta magához az irányítást úgy, hogy a frakcióval a régiek is tényezők maradtak. Ez volt eddig. Most a "fodoristák" annyi év háttérbe szorítkozás után buzgón nekiláthatnak pártot építeni...csak már minden hiába. Tervek vannak, hit meg buzgóság, csak párt nincs már.

Korábban volt párt csak épeszű gondolkodás és program nélkül. Most lesz megannyi terv, program, elhatározás: csak éppen párt nem lesz ezek mögött, ami ezeket megvalósítja.

Ennyi. Tényleg nem érdemes több szót vesztegetni az szdsz-re. Mondhatnám, béke poraira, csak sajnos a haláltusa nem lesz még egy szép látvány. Halálhörgés, siralom... majd kímúlik.
Ez megint egy alattomos írás. A szerző egyetlen dologért aggódik: maradjon meg a kormány. Ezért ostorozza Retkest (aki amúgy kvázi nem kevésbé korrupt az NKA-s 145 milliójával, mint a többi szdsz-s). Kókában nem a kapitalizmust szereti, hanem az MSZP-pártiságot, Fodorban nem a baloldali szdsz-t ostrozza, hanem a koalíciós szakítást (még ha kvázi is). Ez a baja az önmagukat liberálisként meghatározó gondolkodóknak: egzisztenciális önérdekből és intelektuális konkurrencia visszaszorításától vezérelve egy értelmes pártot értelmes szavazóival végérvényesen odaláncoltak kicsinyes módon egy nagyobb politikai párthoz. Most ezt egy bukásra ítélt új elnök kimondta. Ennyi. Ehhez semmi köze sem a kapitalizmushoz, sem a buzikhoz, sem a zsidókhoz, semmi máshoz. Ez ennél jóval egyszerűbb, szerintem.
@sertésmájkrém:

"Tóta W, a te söpredékezésed semmivel sem jobb, mint mások cigányozása vagy zsidózása."

De joob, mert mi viselkedés alapján minősítünk, Ti meg nemzetiség és etnikai hovatartozás alapján.
@medve2: haha, a nagy leleplező, aki mindig tudja, mit gondolok valójában, még ha egyébként nyolc másik írás is mond neki ellent. LOL.

mellesleg a koalíció felbontása nem fodor, hanem pont kóka lépése volt, de ez ebben a tempóban mindegy is, ugye.
anyátok: A ti világnézetetek a félelemre alapul.Az, hogy gyávaságból mindent a saját rémséges arcotokra próbáltok formálni erőszakkal, az manapság szánalmas.Nemcsak, hogy nem trendi, hanem egyenesen kártékony.
Az Szdsz politikája fölött elszaladt az idő.Igen, volt idő, amikor a multikultira volt szükség és a melegség ,meg a hasonló nyalánkságok kurrens áruk voltak, a politikai piacon és még azt sem tagadom, hogy ez kellett és jó volt, de most ennek nincs egyenlőre tovább létjogosultsága.Most fontosabb az ország szempontjából, hogy újra legyen identitás.Miért? Mert a söpredék többség, most ezt akarja.
Eddig a söpredék multikultit akart.Most egy időre ebből elég volt.Most egy picit álljatok hátrébb.Majd eljön még a ti időtök is, aztán lehet megint rombolni, mert kell is, de ne nem most.
@Transylvanianmixedgrill: Gazsi meg nyugodjon meg, jön egy másik, legfeljebb oda már nem veszik be...:DD
Keves árpád! Akkor nyilván tévedek. De mi a kapitalista SZDSZ? És mia balos SZDSZ? Meg mitől kapitalista az, aki kitartott Horn mellett? És miért kapitalista az, aki megmenti D209-et, aki bemnyal az öszödi beszédnek, aki kigúnyol a parlamentben egy, a rendőrök által megvert képviselőt? És miért kaputalista az, aki 2006 és 2008 között asszisztált egy kormányzati semmittevésnek? És persze azt is megkérdezném, hogy miért baloldali az, aki utána hatalmon tart egy ugyanolyan kormányzati semmittevést?

Csak próbálom megérteni a nagy öreg szdsz-sek kapitalizmusát, és a nem nagy öreg szdsz-sek bolsevizmusát.
A liberalizmusnak semmi köze nem lehet a szocdemhez, pláne nem egy kommunista utódpárthoz. Itt bukott az egész projekt. Ha liberális vagyok nem állok le egy MSZP-vel, soha, semmiért.
@gregor gysi: nem is tudom, mióta próbálok szólni, hogy ez az egész világnézet tévedés. mármint: "és a melegség ,meg a hasonló nyalánkságok kurrens áruk voltak, a politikai piacon", "Most egy picit álljatok hátrébb."

szóval újra: az ország nem egy monolit egység, és nem egyvalamit akar, hanem sok mindent, egymásnak ellentmondó dolgokat is. például a melegek ugyanúgy megvannak, mint azelőtt, nekik ugyanúgy fontos, hogy egy kurva kórházi látogatás vagy öröklés magától értetődő legyen. hatványozottan téves, hogy "az ország" éppen nem akar multikultit meg modernizációt meg liberalizmust, már csak azért is, mert még a radikálisan demokrácia-, liberalizmus-, globalizáció- és modernizációtagadó csoportok is magától értetődően élnek ezek gyümölcseivel. például természetesnek veszik, hogy a véleményüket elmondhatják (és ez nem azonos a rendbontással meg az agresszióval), hogy ötvenféle autómárkából és ugyanennyi finanszírozási konstrukcióból választhatnak, hogy van nekik is rétegtévéjük meg klubjaik és magazinjaik. sokszor úgy látom, főleg az "ifjúkonzi" mozgalmat figyelve, hogy ezek az emberek tök liberálisak, csak valamiért szeretik letagadni.
@medve2: ezek irrelevánsak a gazdasági irányvonal dolgában, a komcsizásnak NINCS gazdasági vetülete ma magyarországon, egyszerű showbusiness. ha a komcsizásnak volna gazdasági vetülete, akkor például a szociális népszavazást volna szokás komcsizni, meg a semmi adó és teljes ellátás programját. hogy kóka (fodorral szemben) a fiskális konz. vonalat vitte, az kb egyértelmű, erről szól az szdsz-ről írt cikkek többsége, linkelve fent. ez a hajó már elment bokrossal, persze, fodor elbalfaszkodta, pedig más lehetőség nem nagyon volt akkor se, most már ez sincs, porladjanak békében.
@Cartman (ex Cartman):

Ti felvilágosult, értelmiségi emberek vagytok, ezt a papírok is bizonyítják.

A gyűléseken haptákban álló, vérszomjas keretlegények azonban nem azok. A Fidesz kotlott a jobbikos, gárdás tojásokon, az ő testmelege, bíztatása keltette életre.

Kicsit elszámította OV magát, amikor a bájvigyoros-népiigazságos (régebben dakotás) populizmusában "elkergetjük"-ös jelszavakat üzengetett azoknak, akik alig várják, hogy mások vérébe fojtsák saját hibájukból, elégtelen neveltetésükből eredő sérelmeiket. (Ebben mindig jók voltunk mi magyarok, Hitler is furcsálta az akkori magyarok és árpádsávosok népírtó buzgalmát. Más országokban a honfitársak bújtatták egymást, itt a lakásért a házmester ráhívta a nyilasokat a kedves szomszédjára, akik mehettek a gázkamrába.)

Most aztán OV kancellár is csak tágra meredt szemekkel nézi, mi kelt ki a tojásból, és milyen önjáróvá vált a fekete mellényes hadsereg. Az EP-ben is így fogunk megjelenni, majd a nemzetközi sajtóban már az újfasizmius melegágyaként fogják Magyarországot emlegetni.

Ez a réteg örömmel elvégzi a piszkos munkát, kedvére való tevékenység, leginkább ennek a reménye kovácsolja őket ilyen unformizált egységbe.

Ezekkel helyezted egy platformra magadat, meg a többdiplomás teljes rokonságot.

Persze OV azért próbál korrigálni a téves számításokon. Már most betiltatta a "független" ügyészséggel a gárdát, nehogy a fidesz éra alatt kelljen neki megtenni.
Szerintem sokkal izgibb dolgok jönnek,mint ez a döglődés.

Majd a maszop,amikor megindúl a harc a 30-40 kéviselői helyért,na az kemény lesz.
Lészen majd bili borogatás ,meg szar kenegetés ezerrel.Na, akkor fog csak sziporkázni az erkölcsi.

Ez csak 1 igen gyenge előjáték.A Retkesre már kenik is a kakát,hogy magának osztogatott.Igy megy ez itten kérem.
Csupa uriember.

Keer!

Apropo,erkölcsi szinvonal,ha mondjuk ez egybeesik a bányász béka seggének vonalával,az is jó?
@Letícia-Charlotte in SBp: pedgréje=pedigréje...elnézést!
Kedves Árpád! Az SZDSZ kudarcát nagyon nehéz lesz megmagyarázni ezzel a kapitalizmus kudarca a baloldali szdsz-szel szemben. Nehéz lesz, mert szerintem nem igaz. Semmi kedvem védeni Fodor Gábort, de nem nagyon tudok baloldali gazdasági fordulatról beszélni vele kapcsolatban. Szerintem történetükben sokkal inkább relevánsabb a fent feltett kérdések, a hitelesség és az, hogy semmi másról nem szólnak, mint egy hatalmi elit fenntartása. És ebben bizony ludasak azok a vezetőik, akiket gyaníthatóan te kapitalistának nevezel.
@6.Lenin: persze, azért is írtam, hogy ezekkel többet nem szeretnék foglalkozni. ha ilyen vegetáló kis klikkeket akarok tanulmányozni, akkor ott a munkáspárt vagy a bombagyár vagy észak-korea, de ez már nem érdekes.

egyébként most már majd tényleg jönnek a nem aktuálpolitizáló szövegek, mert van is félkészen egy csomó, meg kell nekem is a friss levegő.
@6.Lenin:

"Apropo,erkölcsi szinvonal,ha mondjuk ez egybeesik a bányász béka seggének vonalával,az is jó?"


?????
@generálmutyi: Mert az MSZP_SZDSZ-nek, az általuk kreált helyzetnek semmi köze ahhoz, hogy megerősödött a szélsőség, ugye?
@Letícia-Charlotte in SBp: Nem, de nagyon unom ezt az egysíkú ostoba címkézést. Jobbikra csak a náci szavaz, ahogy Fideszre csak a fanatikus (populistademagóg) Orbánhívő, az MSZP-re csak a kisnyugdíjas, az SZDSZ-re pedig a városi értelmiség. Hát ez egy nagy baromság! Én pl. 15 éve vagyok választásra jogosult, és eddig háromféle pártra adtam a voksom. (Pedig nem jártam - nem is járhattam - végig a fenti palettát... :) )
@generálmutyi: a papírok csak azt bizonyítják, hogy képesek voltak egy tudásanyagot elsajátítani és erről van papírjuk. A felvilágosultság nem papírtól függő!!! Főleg, ha jó része a Jobbikra szavazott, max. idealisták a "tesi szakosokkal", mert fogalmuk sincs arról a világról. Ha pl. Krisztinkéről megtudnak majd egyet s mást, lesz nagy csodálkozás...
@Keer:

"Apropo,erkölcsi szinvonal,ha mondjuk ez egybeesik a bányász béka seggének vonalával,az is jó?"

Egyébként nem tudom mit akarsz ezzel mondani, de a válaszom: nem.
@medve2: ja hát az biztos, hogy ebben a végzetben sok minden benne van, korrupció is, hitelesség stb. de mindezek ellenére a küszöb fölött lehet maradni, ha van a pártnak valamilyen agendája, amivel a szavazók tudják azonosítani. ezt írtam már itt valahol, még az lmp-s hippigyerek is el tudja mondani, hogy "azért szavaztam az elempére, mert világbékét szeretnék meg környezetvédelem".

korrupció, hitelességi probléma, hazudozás, hálózatosodás, pálfordulás, meglepő szövetségi politika: ez igaz a fideszre, a szocikra és az mdf-re is. mégsem haltak meg.

természetesen az mdf sem fog 70%-ot szerezni azzal, hogy "nincs ingyenebéd" (ez ugye egy karakteres irány), de nem baj, ennek van tábora, mert mint mondtam, az ország nem monolit.
@Letícia-Charlotte in SBp:

"Csak jó lenne belátni,a hatalom természetrajza minden egyénnél azonos színtől függetlenül, legfeljebb a retorika lehet más, de a lényeg ugyanaz."

Nem, ez tipikus maszatolás, ahogy egy itteni ostoba fajankó mondaná.
Bizony, van aki többet lopik, és van aki kevesebbet. És ha kettőjük közül lehet és kell választani, akkor jöjjön az, amelyik kevesebbet lopik.

Tudod, volt egy Keller bizottság, megvizsgált tán 200 ügyet, rárepült a Fideszre mit légy a rothadó húsra. És mire jutottak? Emlékszel a bizottság fontosabb eredményeire?

Egyébként mi a pontos verdikt Kövér Szilárddal, és miképpen sározza az be Lászlót? Pontosan mi Kövér László bűne?

Más.
Itt sokkalta drágábban épülnek az autópályák, de megmagyarázzák...
Itt sokkalta drágábban épül a metró, de megmagyarázzák azt is.
Itt irtó drágán völgyhidat és alagutakat építenek, de megmagyarázzák.
Itt eszement költséggel hidat újítanak fel, de megmagyarázzák.

Én meg azt mondom, h mikor azzal dicsekednek, h mennyi utat és egyebet építettek, akkor azzal dicsekednek, h hány helyről lopták össze magukat...

Üdv.
@medve2: van hozzá közük, de aki felnőtt létére elfogadta, elismerte a radikáljobbos debil mítoszok létjogosultságát, meg még a lovat is adta alájuk (ahelyett, hogy megpróbálta volna felvilágosítani őket), az nem az mszp volt. és igen, most aztán a gólem megmozdult.
@Cartman (ex Cartman): jó, ez igaz, valóban, elég egysíkú egy náciszerű alakulatra azt mondani, hogy náci...

Tán körültekintőbb kellene lenni pl. Vonával. Az ő pedigréje is megérne egy misét, dr. Morvaiéről nem is beszélve...
@generálmutyi: Látod, ezért írtam, hogy sokan, sokféle okból szavaztak a jobbikra. Az EP választás a legjobb alkalom, hogy protestszavazattal éljen az ember. A választásnak nincs igazi tétje, de üzenetértéke van...

Másrészt túl van ez a Jobbik-kérdés lihegve egy kicsit. 2010-től két lehetőségük van: vagy elindulnak egy konszolidált politika irányába, vagy 4 (maximum 8) éven belül a parlamenten kívül találják magukat.

"a nemzetközi sajtóban már az újfasizmius melegágyaként fogják Magyarországot emlegetni" 1993-ban készült Magyarországról egy svéd dokumentumfilm. A szélsőjobb előretöréséről szólt. Nagyon megható és rémisztő is volt egyben, szerencsétlen sorsú cigánygyerekekkel, meg őrjöngő neonácikkal (asszem Szabó Albert volt akkor az ügyeletes). Az 1994-es parlamenti választások eredményei megvannak? :)))
remélem az szdsz az msz(m)p-vel együtt a történelem szemétdombjára kerül. ahova való.
Én nem hiszem, hogy túl sok köze lenne a Fidesznek a Jobbik előretöréséhez. A nemzeti radikális boom sokkal inkább annak köszönhető, hogy elterjedt az internet itthon is, és nem kell sok szűrőn-áttételen-pénzen keresztül mennie egy cikknek, hogy megjelenjen.

Meg nyilván benne van a vidéki közbiztonság, az örökös politikai korrektség, x év sikeres kormányzás, munkanélküliség, stb.

De a lényeg alapvetően a kontroll nélküli és olcsó publikációs lehetőség. Ami igazából független attól, hogy támogatja-e valaki a radikáljobbot titokban, vagy nem...
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: drága Malacka, megtisztelsz, hogy "harcba hívsz" a kommenteddel, de nem tudok olyant komolyan venni, aki nem tudja mi köze van Kövér Szilárd pénzmosodájának Kövér Laci, volt MTA politika-tudományi főmunkatárs, ó'pardőz, kedvenc fideszes képviselő, titoktudó testvéréhez...

Sajnos én elég sokat tudok mind két, há', négy, öt oldalról, így csak csendben nézelődöm...és maradok továbbra is tisztelettel, bár egyre nagyobb aggódással a csalódásaid lassan bekövetkező sorára...Komolyan, Malacka féltelek!Az élet nehéz:

www.youtube.com/watch?v=sCEZ2m9o7vc&NR=1
@14,77 %: "(Én például cigányozni nem szoktam)"
Az jó, persze nyilván zsidózni azt igen.
Meg vagyok nyugodva.
@Letícia-Charlotte in SBp: Még Bajnai is elismerte, hogy valós problémákat feszegetnek! Ehhez viszont kellett az a 14,77%-nyi szavazó. Nélkülük csak SZDSZ-es válasz létezne a cigánykérdésre.

Namost, mielőtt félreértenéd: a fentiek nem azt jelentik, hogy a Jobbik bizonyosan jó válaszokat tud, de a jó válaszok megszületéséhez igenis szükség van arra, hogy a problémát álszent liberális elkenés helyett végre megfogalmazzuk, és akkor tehetünk is a megoldásukért! A jelen helyzetben erre a politika rá fog kényszerülni (remélem).
@Tóta W. Árpád: 1. Igen ezt értem, még egyet is értek, dehát a politikát is gólra játszák, illetve szavazatokról szól.Akkor amikor 2002-ben nyert az mszp, azt gondoltam, hogy a p..ba, hát ezt akarja a "nép" a "söpredék", mert hát azért gondolom, legalább annyi söpredék akarta az mszp-t, mint a jobbikot, ebben én kérek elnézést, akkor legyen ez és még mérgelődtem is, hogy mit túráztatja magát mindenki a jobboldalon, ez van és kész.Hidd el, vannak sokan, akiknek az mszp sokkal több félelmet kelt a lelkében mint a jobbik és ezt végre tényleg illene mostmár egy demokráciában tudomásul venni.
Miért kell mindent átpolitizálni?
Mert ez egy politikáról szóló blog és emellet nem tudok egy olyan szegmensét az életnek felsorolni most, ami ne lenne átpolitizált.
És ezzel nincs is baj.Ha görögöknél ez működött és eköznen még mindig oda járunk Akropoliszt meg köveket nézegetni és nem ők ide turult vagy szovjet emlékművet koszorúzni, akkor valószínűleg ők csinálták jobban.

2. Butaság lenne attól a ténytől eltekinteni, hogy a humanizmus és a nacionalizmus egy egymást váltó örök körforgásnak a két meghatározó része , még akkor is , ha néha ezek közelednek egymáshoz, vagy akát metszik egymást.
Ha nem lett volna Holokauszt, lehet, hogy a bolygó se lenne már meg.Ha nem lett volna Nagaszaki már 3 fejjel rohangálnánk, ha egyáltalán élnénk.
Összefoglalva: Én ezt az egész dolgot mindig megpróbáltam történelmi távlatokban szemlélni és ahhoz bizony néha le kell vonni egy-egy markáns konzekvenciát, aminek sokszor áldozatául esik egy olyan téma, mint a meleg kérdés pld.De persze, nagy általánosságban igazad van.
Keer 2009.07.13. 22:42:31
@Keer:

Hát küzdök ezzel a söpredék/erkölcsi szinvonal problematikával.
Nem adtál elég útmutatást/kapaszkodót.
@Keer:

"De joob, mert mi viselkedés alapján minősítünk, Ti meg nemzetiség és etnikai hovatartozás alapján."

Ez merő fasság. Ők is viselkedés alapján minősítenek. Olvass utána.

Sztem 400ezer szavazó söpredékezése éppolyan, mint minden cigány bűnözőnek tekintése. Igaza volt annak, akit cáfolni véltél.
@Cartman (ex Cartman): na abban nagyon egyetértünk, hogy a liberális oldal fiúvagyokvagylány, lányvagyokdemégisférfi tökölésből nagyon elegem volt nekem is...
jájjájjáj árpád !

ó, hát nem csak a (ööö)szödösz bukott itten wazze ! itten a magjarosch kapitalizmus vérzett el ecsémurambratyóm. a kóka,gyurcsány, stb által fémjelzett (veres) műkapitalisták. az, hogy ennek a korzsaknak voltak, vannak haszonélvezői az egy dolog,de hidd el ennek már jóval előbb be kellett volna következnie.lásd kőmüvesekből lett cukrászok, bányászból pékké avanzsált újkapitalisták megjelenését.
szal az szdsz diszkrét (bájos) haláltusájával bebizonyosodott, hogy az amerikai mintás magyar álomnak
vége.méghogy piaci verseny (ha+nyiha !!)
egy ország ment rá.

www.youtube.com/watch?v=d8m8sQ6U57E
Oké, oké, és akkor mi van?
Jön az unalomig ismert SZDSZ-es trükk, arcátültetés, arculatváltás, koffer, hoffer...?
Be fog dőlni ennek még valaki?
Osztogatni sincs mit.
Lassan közeleg az az idő, ami németországban volt a 20-as években.
Annyi különbséggel, hogy Hitler előtt egy világháború meg egy világválság söpörte tisztára az utat.
Nálunk viszont a tolvaj-elit és kitartottjaik végeztek legalább akkora pusztítást.
És már bocsánat, de hülye idióta nem normális, aki azt gondolja ha lop, akkor mekkora fasisztaság, hogy akitől lopott az majd jól betöri a fejét.
A fekete ködmön csak külsőség...
Egyébként nagyon zsír, ahogy a Fidesz folyamatosan tolja az adócsaló dumát, jó kis cukkolás... :)
Kérdés ezt mondja nekik valaki, vagy maguktól ilyen okosak. Félő nem lesz egy meleg trágyadomb se amibe majd beleülhetnek, ha jönnek a hidegek, ha így folytatják.
@Cartman (ex Cartman): Legyen neked igazad, bár nem is a parlamenti részvételük miatt aggódom. Sztem a jobbikot és a gárdát hamarosan már a Morvai sem fogja tudni féken tartani, a Vonáról nem is beszélve. Budaházy lesz az, aki őket leváltja, és anarchiába sodorja az országot.

A gyűléseken látott embereknek több kell a parlamenti részvételnél. Ezeket az embereket harcba hívták, ezzel lehetett mozgósítani őket. Ha nem lesz harc, nem lesz levezetve a bennük felgyülemlett, és főleg felgerjesztett feszültség.

Lelki szemeim előtt már fekete mellényes, felfegyverzett MTV1 hírolvasókat látok. Igaz, egy pár napra csak - remélem.
@stalien: nem kellett volna rendszert váltani, ugye?
@generálmutyi:

"OV azért próbál korrigálni a téves számításokon. Már most betiltatta a "független" ügyészséggel a gárdát, nehogy a fidesz éra alatt kelljen neki megtenni."

Jesszusom! Ezt nem hiszem el. Milyen torz szellemlények bírnak megfoganni súlyosan elfogult orbánfóbiások fejében...
@sün!malac69 maszatoló:
"Tudod, volt egy Keller bizottság, megvizsgált tán 200 ügyet, rárepült a Fideszre mit légy a rothadó húsra. És mire jutottak? Emlékszel a bizottság fontosabb eredményeire?"

És te emlékszel-e, hogy ki volt akkor a főügyész?
@Tóta W. Árpád:

dedede!

de ez nem volt az !
s ő t !!
a politikai elemzés nem a kenyerem, de pár dolgot leírnék, hátha valakiket érdekelnek a tények, és esetleg még a véleményüket is befolyásolja.

nekem valóban hiányzik egy párt, amelyik felvállalja a melegek, zsidók és füvesek védelmét, tehát legalább egy ember már van, aki vevő lenne egy ilyen pártra, de szerintem van még pár százezer (és nem azért mert egy gazdag családból származom, ahol már csak ezek a problámák vannak, nem. szerintem egy átlagosnál valamivel szegényebb családban nőttem fel, és mégsem lett belőlem megkeseredett, szélsőségekre hajlamos ember). én meleg vagyok (zsidó nem), de nem érzem magam kisebbrendűnek, mint ahogy valaki ezt a jelzőt kapcsolta hozzánk. és nem érzem, hogy most bármelyik párt is kiállna mellettünk.

a zsidó barátaim ibolya ominózus beszólása óta "nem tudom, nem értek a focihoz" vagy valami hasonló, nem tudnak kibékülni az mdf-fel. de ibolya egyszer nyilatkozott, hogy politikájukkal segíteni fogják, hogy a melegek jogilag ne szenvedjenek hátrányt. pirospont. de, hogy mit is tettek, azt már nem tudom...

itt berlinben a cdu-nak is volt kamionja a melegfelvonuláson, és a kamion szlogenje az európai melegek jogai melletti kiállás volt, nálunk a mikor lesz a fidesznek kamionja a melegfelvonuláson? és mikor lesz az, hogy nem csak a saját sorsunkon nyávogunk, hanem esetleg felelősséget érzünk a világ más része iránt is?

szerintem európában vannak olyan liberális értékek, amelyek mellet még a konzervatív pártok is kiállnak normális esetben. egy liberális pártnak nem feltétlenül a kormányzás az erénye, hanem sok sok ember életét, szabadságát érintő kérdés felvetése. és történelmileg és politikailag műveltebb emberek talán fel tudnának sorolni pár dolgot, amit a liberális pártoknak köszönhetünk, és esetleg még a konzervatív beállítottságú pártok szimpatizánsai is ma már természetesnek veszik. (nem tudom, hogy az szdsznek vannak e ilyen érdemei, de számomra nincs csak fekete, valamit talán letettek ők is az asztalra, és hát halottakról...)

ha meghalt az szdsz, hát meghalt. nem volt elég "radikális". remélem hamarosan enyhül ez a hatalmas feszültség, és mint ahogy a világ gazdagabbik feléhez való tartozás szerintem megengedi megtanulunk toleránsabbak lenni egymással.

ja, és a legjobb. arra még emlékszik valaki, hogy az egyik első kendertüntetésen fábry sándor volt a konferanszié? a vörösmarty téren volt. és ott még nem volt ellentüntetés meg tojásdobálás. valahogy mintha 10 évvel ezelőtt még az eltérő nézetek nem okoztak volna akkora feszültséget.
@generálmutyi:

1. A Gárdát jelenleg nem kell féken tartani. Eddig nem csináltak semmi olyat, ami miatt ez egyáltalán szóba kerülhetne.

2. Ha jön Budaházy, akkor megy a Jobbik támogatottsága, mert

3. Sok rosszat el tudok képzelni a magyar választókról (az elmúlt 60 év megtette a hatását), de azt nem, hogy egy erőszakra épülő rendszert (vagy akár csak egy erőszakra épülő pártot) támogassanak.

4. A feszültség nem mesterségesen gerjesztett. Pontosabban annyiban mégis, hogy a felmerült társadalmi problémákat a politikusok (megoldás helyett) egyszerűen negligálták.
@darnmarquee: ó hát tíz éve annyi minden más volt. azért is linkeltem a jegyzet végére azt a laár-videót, mert pár hete végignéztem, ami tőlük (holló színház, galla, laár) fent van a youtube-on, és egészen elképesztő. mármint az, hogy mekkora országos sztárok voltak ők, mindenki őket nézte és röhögött, pedig ez nagyon kifinomult, intellektuális humor. és akkor most visszaköthetném fábryhoz, de minek.
@egyittlakó: Polt tanár urat nem védem, de Keller foxterrier nem volt alkalmas a szerepére...
@Tóta W. Árpád: 10 év múlva még jobban fogunk sírni. Tanárként nap, mint nap szembesülök a jövővel... :) Helyesebben :(
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Szerintem ne hüledezz, inkább godolkozz!
Vaslogika. Vagy Te úgy gondolod, hogy az ügyészség pártatlan?
@Letícia-Charlotte in SBp:

Fussunk neki még egyszer.
Te is, Árpád is leírta: Kövér Szilárd.

És ebből most próbáltok egy szőlőbányát csinálni.
De mi a konkrét vád Kövér Lászlóval szemben? Tudnillik ő a politikus, ő van itt megtámadva.
Tehát mi a bűne konkrétan?
Ha tudod, vagy tuják sokan, miért nem jelentik fel Kövért, a Lászlót?

Van tesód?
Ha van, és seggbe rúg egy rendőrt, akkor azért te számonkérhető vagy?

Az a helyzet, h sztem egy új lufit fújtok ezzel a Kövér Szilárd végtelenített lemezzel, mert a régi lufik már kipukkadtak. A szőlőbányában lisztharmat pusztít, Kaja Ibrahim meg sehol sincs.

Na, akkor mi is a Kövér László _bizonyított_ bűne?
nem gondoltam volna, hogy 31 évesen nosztalgiázni fogok :-) de a maiak min fognak? hogy de fasza volt amikor a rendőrökkel kergetőztünk? én sajnálom, hogy vannak huszonévesek, akiknek ezek lesznek a szép emlékek...
@Cartman (ex Cartman):

Hát nem tudom, de a Jobbik válasza a csendőrséggel (figyelem: olyan a galloknál és a digóknál is van!) eléggé potens válasznak tűnik...
@darnmarquee: én se gondoltam volna, de egyre gyakoribb. egyszer majd ezeket össze is szedem csokorba.

azt persze hozzá kell tenni, hogy Laárék kifinomult humora azért lehetett országos siker, mert a kvázimonopol mtv-ben voltak, és nem volt helyettük bruhahafilm a tv2-n meg fábryfingás az rtl-en.
@darnmarquee: kevés a fóka, sok az eszkimó effektus. Sajnálom, de a magyar tradíciók sosem teszik lehetővé a melegség vagy másság társadalomban való normális megélését. Egy olyan nemzet, aki a múltjából is a szerencsétlenségén kesereg, ahelyett, hogy tovább lépne, és nézzük meg, mit csinÁLHATUNK EGYÜTT helyett a másiknak a tehene is dögöljön meg, és akkordögöljönmegmindenki attitűddel bír, szal itt nektek nem terem babér, mert ti még "azok" is is vagytok. Mit kezdjenek veletek, amikor magával se se tud mit, csak hőbörög??? Sajnálom egyébként, mert pont az a liberális oktatáspolitika cseszte szét még jobban a társadalmat, amit szégyenmagyarjánosbálint neve fémjelez...és a korrodálódásnak még nincs vége!!!

Én is most ráfekszem a nyelvekre az elkövetkező 1 évben...Evvan.
@generálmutyi: Ugyan, ezt te sem gondolohatod komolyan.
Ha meg ez lesz, akkor annak is meglesz az oka.
A 15%-ban már vastagon benne van rengeteg ember, akinek családja van és a hátára mint púp úgy kell a randalírozás.
Az hogy ennyi jobbik szavazó lett, az egy olyan indikátor, ami azt mutatja, hogy valakik a legjobb indulattal is "elrontottak valamit", de én inkább hajlanék arra, hogy minden elképzelhető arcátlanságot elkövettek és emellet még pökhendiek és arrogánsak is voltak.
Na erre jött a protest szavazat, amiből lehet még jobbik parádézás, ha tovább hergelitek a népet, az ilyen hülyeségekkel, meg provokáljátok a söpredékezéssel.
@generálmutyi:

Istenem, jön a következő őrület, a szerző ugyanaz:

"Budaházy lesz az, aki őket leváltja, és anarchiába sodorja az országot.(...)
Lelki szemeim előtt már fekete mellényes, felfegyverzett MTV1 hírolvasókat látok. Igaz, egy pár napra csak - remélem."

Most komolyan: nem érzed, h politikai sci-fit kéne írnod? Brutál jól nyomod, esküszöm.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Egyrészt az ördög a részletekben rejlik. Az, hogy mondjuk 2011. január 1-től lesz egy Magyar Csendőrség nevű szervezetünk, önmagában nem old meg semmit. Még ha jól működik, akkor is csak a komplex probléma egy szeletét próbálja megoldani (ami lehet, hogy inkább csak újabb feszültségek melegágya lenne).

Másrészt én már elég szkeptikus vagyok ezekkel a választási ígéretekkel kapcsolatban... :)
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Köszi, igyekszem.

Segíts abban, melyik rész az, amelyik egy kicsit talán erős?

A TV székházban már bent voltak, csak a székbe nem tudtak beülni....

Vagy ez is csak az én képzeletem szüleménye?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Ha lesz benne naiva szerep, rád fogok gondolni
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: van tesóm, és nagyon összetartunk...nagyon-nagyon!! Mint egy normális családban általában, a dutyiba is mennék utána, ha kell...

És ha nem lett volna Simicskával Kövér Szilárdnak közös bótja még bájos naivitásodat érteném...áááhh, ne sértődj meg, de nem vagy te szőke?:DDDDD
@Letícia-Charlotte in SBp:

"a liberális oktatáspolitika cseszte szét még jobban a társadalmat, amit szégyenmagyarjánosbálint neve fémjelez" Ha másban nem is, ebben biztos egyetértünk! :)
"Könyörgöm, akasszuk fel!"

Mint amikor a munkásgyereket elvitték a cukrászdába, és nem tudott választani.
Én sem tudok.
Mindegy hogy melyiket, az lenne a legjobb ha mindet.
@darnmarquee: mindennek eljön az ideje.
A CDU se így kezdte, hidd el.
Mi még nem tartunk itt.
Ez olyan mint amikor az ember elkezdi csinosítani, otthonossá tenni a házikóját.
Sajnos sokan még csak ott tartanak, hogy felhúzták a tetőt, hogy ne essen be az eső.
Persze egyszerűbb dolgotok lenne, ha értékes emberek coming out-olnának és nem idióták vonulnának egy szál pöcsben stilizált bibliával a kézben.Dehát ez az ország ilyen.
Provokáció és utána bőgés...Az emberek itt csak más kárára tudnak csak "szabadok" lenni, valahogy ez teszi őket boldoggá.
@generálmutyi: pedig össze se beszéltem veled!:)))
@Letícia-Charlotte in SBp: én szerencsés voltam, szerintem egy kellő önértékeléssel rendelkező ember megteheti, hogy normálisan élje meg ezt még magyarországon is, nem olyan rossz a helyzet, csak sajnos nem javul. engem egytől egyig minden barátom elfogadott, és atrocitás engem soha nem ért. nem azért jöttem el mert nem élhettem melegen nyugodtan. hanem mert világot akartam látni, és pesten már nem volt számomra több lehetőség a kibontakozásra (a munkára gondolok). ha visszanézek, pest nem rossz hely egy elegnek, mert nemcsak a nők, hanem a pasik is nagyon jók.

a tavalyi melegfelvonulásra már nem mentem el, szerintem jó döntés volt. a barátommal a normafára mentünk, és gyakran nem szoktam ilyet, de fogtam a kezét a buszon, és senki nem dobált meg minket kővel. a biciklis felvonulásra sem mentem már az utóbbi években. elmentünk sokan, a világ legnagyobb biciklis demonstrációja volt, de minek. és hát ha a demszky nagyon akarta volna, mint a négyes metrót, akkor most nem ezt írtam volna.
@Tóta W. Árpád:

Én jól ismerem Laár és Fábry munkásságát is, és gyanítom, h mindkettő zseniális, de ami a humorukat illeti, sztem Laárék sem egy kifinomult, intellektuális humor. Néha abszurd, néha kifacsart szóvicces, néha egyéb nyelvi eszközöket használ, de a humor ettől még nem lesz intellektuális.

Olyat Karinthy művelt, esetleg később Sándor György, vagy mittomén...

Ha már humor, akkor tán említhetted volna az adócsaló Sast, akinek munkásságáról sok mindent el lehet mondani, de egyet nem: vicces.
Gálvölgyit pedig annyira béna már, h évek óta nem tudok a környezetemben senkit, aki nézné. De arra van esze irigységében, h a nála sokkal viccesebb, és ütősebb Kiss Ádámékat ekézze.

Fábry legalább azzal bizonyított, h 10 éve ott van a topon, és még ma is az egyik legjobb, Hajós szerint is, pedig ő talán ért hozzá, és politikailag sem egy platform.

Egyébként a neten is vannak zsenik:
tarda.blog.hu/
@generálmutyi: igen.Szerinted mi a jó búbánatot csináltak a Nádor utcában a rohamosztagosok?
Te nálad nagyobb naivát nem tudnék elképzelni.A Gaál Franciska hozzád képest egy tragika.
és lám, itt a Kóka válasz az alázásért...:

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2009%2F07%2F13%2Fretkesek_osztottak_retkes_cegeinek%2F


apropó, a Kóka-villa ügy hogy áll? És a magyar földgáz mezők???
@Letícia-Charlotte in SBp:

Te, Letícia-Charlotte in SBp, még mindig nem mondtad meg, h mi is a Kövér Laci bűne?

Tudod, én ismertem egy nőgyógyász két fiát, az öccse osztálytársam volt, fasza gyerek és dolgos, mindenben a legkorrektebb, családja szép, gondoskodik róluk.

A bátyja viszont egy elzüllött tróger, aki most már betegesen alkoholista, elvált és még bűncselekményekbe is keveredett.

Tehát még egyszer: mi az, ami Kövér László sara?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: tarda.blog szerintem is nagyon jó...

Fábry se magától van a topon...!! Jó kis leányfalusi tót gyerek az ott, jó beette magát, ki se tudják tenni...hiába na...adj a tótnak, ja az a másik poszt volt, lényeg ua....
@gregor gysi: Kérlek, légyszives tanulmányozd az alábbi idézetet, és véleményezd, hogy mennyire békés szándékú emberek azok, akik innen merítik mindennapi szellemi táplálékukat.

Kérlek azt is próbáld eldönteni, hogy vajon az alábbi üzenet, vagy az arra válaszként megfogalmazott spontán söpredékezés az ingerlőbb.

Az idézet a gárditák első számú mediumáról származik. Íme:

A Kuruc.info üzenete az SZDSZ-nek

Az SZDSZ és a zsidópárt holdudvarának minden tagjának feljánlunk egy-egy bőröndöt a meneküléshez. Cserébe elfogadunk aranyat (nem baj, ha fog formájú), ezüstöt (a tőlünk ellopott családi érdekelne leginkább) valamint emberi bőrt, lámpaernyők készítéséhez. Hitelre nem adunk semmit, mert tudjuk, hogy nem kapnánk vissza.

Amennyiben két bőröndöt vásárol, úgy ajándékba egy Zyklon B-t tartalmazó gázpalackot adunk.
Jó utat Izraelbe, soha ne halljunk egymásról!
Kuruc.info
@gregor gysi: szerintem bénáztak. lehet, hogy valamit nem tudok?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: jaj már malacka! Mondjunk nekem kedvenc népi hősön a pápai fideszes, ezek ott Pápán valami hihetlenül beszélgetés- és megmondási kényszerrel engedték útjukra a z'atyafiakat, mert Gyurcsány se tudta befogni kellő időben a száját..Na ippen úgy Lacink se. Kedvencem a köteles szövege volt..:DDD

Na hogy okuljál, és mert TE AKARTAD, és hirtelen csak ez a forrás jutott az eszembe:

www.168ora.hu/buxa/mszp-a-fidesz-hasznot-huzott-a-parthoz-kozeli-adocsalo-cegekbol-39889.html
Na üljük itt a tort a retkes szdsz-en, holott hogy fognak majd hiányozni!:) Miről vitatkozunk majd?? Jó éjt, én most ma egyelőre leléptem...
"A szabad demokraták tucatnyi alapítója, támogatója - köztük a demokratikus ellenzék a rendszerváltásban közreműködő több egykori tagja is - jelezte az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös levélben, hogy kilép az SZDSZ-ből.
Indoklásul az aláírók azt hozták fel, hogy ők mindeddig támogatták a pártot, de hűek kívánnak maradni eszményeikhez (...)"
inforadio.hu/hir/belfold/hir-291349

Mihez akarnak hűk maradni? És kihez? Kókához, Petőhöz, Hornhoz, Magyarhoz, Kunczéhoz, traktoros Demszkyhez?

Hölgyek, urak, ezt nem most kéne bejelenteni, hanem 1994-ben kellett volna. Az alapításkori elvekkel az szdsz akkor szakított, és nem most.
@Letícia-Charlotte in SBp:

"Kedvencem a köteles szövege volt..:DDD"

Én meg a Kuncze Ciános Riporter Gábor nagy rajongója vagyok.

Életem virága, Letícia-Charlotte in SBp, én nem linket kértem, hanem egy rövid, tömör, ám de annál intenzívebb mondatot arról, h mi a nagybüdőslószerszám a mi Kövér Lacink büntetőjogi felelőssége?

Télleg, nem olvasok 168 órát, mert tartózkodom a bulvártól, de ha a Lacikámnak bűne van, gondolom, az egy, de legfeljebb két mondatban leírható.

Szóval várom ezt a két mondatot türelmesen.
@gregor gysi: én itt majdnem egy szál pöcsben vonultam. pesten nem mertem volna. és itt szülők a gyerekeikkel jöttek oda, hogy fotózzanak. a biblia az valóban durva volt.
@darnmarquee:

Dávid Ibolyának bizonyára vannak hibái, de ezt a "nem értek a focihoz"-ügyet a szemére vetni egyszerűen méltánytalan. Az történt, hogy egy botrányos, randalírozással és zsidózással végződő focimeccset követően az orra alá dugtak egy mikrofont, amikor kijött egy egészen más jellegű rendezvényről, és megkérték, hogy kommentálja a botrányt. A részleteket nem ismerte, tehát aligha vehető tőle rossz néven, hogy hirtelenjében azt találta mondani, "nem értek a focihoz".
@generálmutyi: Ez is provokáció.
Ki az a hülye, aki ilyeneket olvas?
Ez annyira egyértelműen provokáció, hogy még erősebben azt hiszem, hogy naiv vagy.
Erről egyébként volt egy tökéletes műsor a Bayer Zsolttal.
Pontról pontra leleplezi az egész dolgot.
Egyébként akkor most ki a náci? A kurucinfó? Vagy Bayer , aki állítólag a kurucinfó szerint "egy zsidóbérenc liberális köcsög"?
Döntsétek már végre el kit kell vuduzni!
Csak azzal a részével nem értek egyet ami kóka jancsit akár minimálisan is pozitív színben tünteti fel.

Sztem a szadesz szavazótáborának az utolsó injekciót kóka és horváth ágnes adta be.
szóval talán a lényeget túlságosan elrejtettem. én a kellő önértékeléssel bíró emberekről írtam. ami egy erős embert jelent. de egy liberális párt azért tehetett volna többet, hogy azoknak is lehetővé tegyék a coming outot, akiknek többet számít mások véleménye, és nem olyan erősek, hogy megküzdjenek az előítéletekkel. sajnos rengeteg olyan kapcsolatom volt, ahol óriási feszültség volt emiatt a családban. itt németországban még nem találkoztam olyan meleggel, aki ezt titkolta volna a családja elől. magyarországon rengeteggel. és akkor lengyelországról még nem is beszéltem.
@hebab: Tévedsz. 19 éve vagyok az SZDSZ tagja. Nem vagyok zsidó és nem vagyok cigány. Nem vagyok meleg és drogos sem. Liberális vagyok tini korom óta, amikor még azt sem tudtam, mit jelent ez a szó. Ezért csatlakoztam az SZDSZ-hez. És most azt kell látnom, hogy néhány karrierpolitikus tönkretette az egyetlen magyar liberális pártot. Ki fogja képviselni ezután azokat az értékeket, amik nekem fontosak? Erre az SZDSZ-re már akkor sem fogok szavazni, ha egyáltalán el tud indulni a választásokon. Lehet, hogy megfogadom a "jó tanácsokat" és elköltözöm ebből az országból. Elegem van abból, hogy vasárnap délután hallgatnom kell ahogy a szomszéd és haverjai tökrészegen üvöltik: Sieg Heil! Elegem van a zsidózásból, a cigányozásból, a randalírozásokból, a hazaárulózásból. Nem akarom itt megélni a fasiszta bunkók hatalomra kerülését. Soha nem gondoltam volna, hogy idáig jut ez az ország...
@Letícia-Charlotte in SBp:

Nos, elolvastam azt a cikket, de

ad1. Nekem a dátumok nem stimmelnek, mivelhogy alapvetően hiányoznak is. Orbán könyve 2003-as, a köztartozás meg mostaninak néz ki.

Tehát a dátumokból nem derül ki, h ugyanazon időben halmozódtak-e fel a köztartozások, mint mikor kifizették Orbánnak a 18 millkát fantasztikus sikerkönyvéért;-)
Nem zárom ki (vagy te igen?), h amikor a 18 milliót kifizették, ahhoz képest jóval később keletkeztek a köztartozások. Ez esetben pedig még csak morálisan sem támadható a lévendő királyunk.

ad2. Meggyes gazember, az esztergomi polgármester nagy tehertétel a Fidesznek, mielőbb ki kéne rúgni a francba. Ehhez adalékokat kapsz a poszt kommentjeiből:
agyzaj.blog.hu/2009/07/09/kommentar_nelkul_101

ad3. Ennél a történetnél, ha egyáltalán a dátumok úgy esnek össze, h abból Orbán szarul jöjjön ki, még Bajnai esete a libákkal is sokkalta húzósabb történet, ugyanis az is tálalható úgy, h miképpen lehetséges, h miközben a libások tönkrementek, és megöngyilkolászták magukat emiatt sokan, aközben Bajnai "Nem Értettünk Hozzá" György Gordon simán milliárdos maradt. Hmmm?

Nos, ugyebár nem kérdéses, h Orbán semmilyen törvénytelenséget sem követett el; Bajnai talán igen, talán nem, nem tudom, de ugye Gordon úr esetén jóval nagyobb összegek forogtak.

Kb. ennyi. Sztem ezzel a történettel nem futnak messzire Nyakó elvtársék.

Üdv.
Úúúúúúúú, ezt kapd ki: az esti hiradóban láttam, ahogy a magyar Himnuszt éneklik az szdsz küldöttek. Szinte mindenki énekelt, egyedül Horn Gábor nem. Csak állt ott zavartan, és nem tudott mit kezdeni a helyzettel, miközben körötte mindenki énekli a magyar Himnuszt...

Mit lehet ehhez hozzátenni?
Nem erre mondják egyesek, h idegenszívű?
@generálmutyi:

"bennük felgyülemlett, és főleg felgerjesztett feszültség."

felgerjeszteni a végletekig, alaptalanul nem lehet. hogy az embereket erőszakra bírjuk, nem elég pusztán vezényszavakat kiáltozni.

akik gőgösen visszaéltek az emberek jámborságával, azoknak esetleg el kell viselniük a jámborság ellenkezőjét is.

tudod ezt te is, ezért javítod ki magad, pontosabban szólva "finomítod" a véleményed.

"FELGYÜLEMLETT", elsőre írtad jól.
mindig az első a jó...
"A semmiből előbújt elnökbáb első szava a bűnbakot jelölte ki Kóka János személyében."

Így igaz. S milyen helyesen tette!

Kóka János talán nem szintén a semmiből jött? Rendszerváltó ősszdszes? Mezei talpas szdsz párttag aki felküzdötte magát? Ugyan nem. Rövid előjáték után hamar a csúcson kezdte, akár Gyurcsány.

Kapitalista, gazdasági értelemben jobboldali értékeket meg nem kötnék hozzá, semmi pozitívumot.

Azzal a hozzászólói véleménnyel egyetértek, aki szerint sokat nyerhetett volna az Szdsz egy kormánybuktatással. Csak el kellett volna játszani Öszödkor, hogy Gyurcsány őket is átverte. Akkor simán meg lehetett volna buktatni a kormányt és akkor még - 2006 őszén - az SZDSZ is nyert volna vele.

A párt bukását azonban nem Kóka okozta, ő csak beállt az SZDSZ-nél szokásos sorba, aminek módja, mértéke azonban már az addig az Szdsz mellett kitartó szavazóknak is sok volt.

A párt a szavazótáborának 2/3-át már 1994-1998 között elveszítette, amiért lepaktáltak a kommunistákkal. A maradék 1/3 3/4-e pedig eltűnt Öszödtől mostanáig ugyanúgy a kommunisták melletti mindenáron való kitartás miatt. Azt én meg nem gondolom, hogy az MSZP "szocdem" :-) párt lenne.

Az EU parlamenti választásokra még megmaradt 1/9, 1/10-nyi Szdsz szavazó pedig valószínűleg szintén talál magának kevésbé ellenszenves pártot a parlamenti választásokig. A 2006-os Szdsz szavazók nagy többsége három felé osztódott, MSZP, MDF, LMP. A maradék 2,1% is így fog tenni valószínűleg.

Olyan Szdsz szavazó, párttag, meg már valóban 1994 óta nem létezik, aki hű maradt volna az elveihez.

Ha kibírt volna akkor a párt még 4 évet ellenzékben, akkor 1998-ban váltópárti esélyekkel indulhatott volna. De nem, nekik a hatalom meg a pénz kellett hamar gyorsan. Hát így jártak.

A szerző "söpredék" minősítgetésével én sem értek egyet.

Már az előző cikkéhez leírtam, hogy minden párt szavazói szeretik magukat különbnek, okosabbnak hinni a többi párt szavazóinál.

Pedig egyáltalán nem különbek.
Csak más a véleményü(n)k.
"A semmiből előbújt elnökbáb első szava a bűnbakot jelölte ki Kóka János személyében."

Így igaz. S milyen helyesen tette!

Kóka János talán nem szintén a semmiből jött? Rendszerváltó ősszdszes? Mezei talpas szdsz párttag aki felküzdötte magát? Ugyan nem. Rövid előjáték után hamar a csúcson kezdte, akár Gyurcsány.

Kapitalista, gazdasági értelemben jobboldali értékeket meg nem kötnék hozzá, semmi pozitívumot.

Azzal a hozzászólói véleménnyel egyetértek, aki szerint sokat nyerhetett volna az Szdsz egy kormánybuktatással. Csak el kellett volna játszani Öszödkor, hogy Gyurcsány őket is átverte. Akkor simán meg lehetett volna buktatni a kormányt és akkor még - 2006 őszén - az SZDSZ is nyert volna vele.

A párt bukását azonban nem Kóka okozta, ő csak beállt az SZDSZ-nél szokásos sorba, aminek módja, mértéke azonban már az addig az Szdsz mellett kitartó szavazóknak is sok volt.
Valamikor -talán egy éve-egy volt MDF-es országgyűlési képviselő haverom a következőket mondta: "Nem látod hogy az SZDSZ-nek annyi?Betöltötte történelmi küldetését,átadta az ország gazdaságát idegen érdekeltségeknek,megszedte mindenki magát aki a környezetében volt,és most vége".Meg kell férfiasan mondanom,hittem is meg nem is.Azt hogy velejéig korrupt emberekkel van a párt körbevéve azt sejtettem.Azt láttam,hogy a rendszerváltó párt azon tagjai akiknek gyomruk volt, időben távoztak.És akik maradtak...?Sajnálom hogy a szabadelvűség távozik a politika színteréről,hiányozni fog a politikai palettáról.De most én jósolok: Így fog járni minden párt 10 év alatt,ha nem veszi észre hogy új,az országot és a polgárait nem az utolsó filléréig szerető politikai elitet kell kiállítania.Mert az elmúlt 20 évben már sajnos mindenki lejáratódott aki a politika közelében volt.
Jobbik körül zsidózó-cigányozó SÖPREDÉK?

Azt hiszem téged kár lenne bárkinek is komolyan vennie, Árpád.
Attól eltekintve, hogy egy döglött lovat (madarat) nem túl elegáns dolog rúgdosni, hogy mások röhögjenek rajta, miféle mérleg van itt még? Amiről te beszélsz, az 2006 volt. A magyar politika egyik baja, hogy egyáltalán vannak benne ilyen mérlegpártok. Rengeteg pénzt visznek, politikai felelősségük és befolyásuk korlátozott, tulajdonképpen az uralkodó párt kiszervezett tagozatai, viszont minden korrupciós ügyben nyakig benne vannak. Én meglennék nélkülük.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Bocs, hogy beleszólok, de van választása?
Bérek alacsonyak, adók horribilisek, az adófizető méltán várja el a magasabb szintű állami gondoskodást. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kapitalizmus politikai élharcosairől többnyire az tudható, hogy az állami vagyon megcsapolásából gazdagodtak meg, hát nem egy vonzó perspektíva.
Nem baj, egy rosszal kevesebb.
Mondjuk kettővel, mert az MDF is szarban van.

Mikor megy már a többi is a búsba?
vannak a cikkben jók, de az nem tetszik ahogy a Jobbikról beszél... söpredékek? ez kirekesztő hozzáállás! elhati!
TótaW,
Debreczeni Józsefnek valami másfél éve a népszabiban megjelent egy kisebb vihart kavart cikke, "Fejek a homokban" címmel (a NOL archívumában fellelhető még).
A gárdajelenséggel, cigányproblémával foglalkozik, érdemes elolvasnod, az abban (meglepő módon) leírt problémák miatt van ma a jobbiknak ca. 15%-a az EP parlamenti választáson, nem azért amit te jó előítélesen vélelmezel és általánosítol (nem túl liberálisan) :)).
Amit írt senki nem vette komolyan a kormányoldalon, tagadták mint korábban, de akiket érintett a probléma és nem a budai villák magasában élnek, azoknak elege volt abból a struccpolitikából, amit a budai elit és köldöknéző kávéházi konrádok folytathatnak (és meglepő módon te is), de ők, akiket napi szinten súlyosan érint a probléma, nem.
ezek a százezrek jobb híján olyan erőhöz fordultak, amely legalább foglalkozott problémáikkal, nem tekintette semmisnek ezt, és nem nácizta és rasszistázta le őket ezért, és amely a bűnöző naplopásnál, segélyből élésnél többre becsülte a dolgozó, a segélyt megtermelők érdekét.

további rossz hír, h. a jobbik szavazóinak max kb. 10-15 %-a az általad nácinak tartott buta réteg, más része elkeseredett és magára hagyott maszop-szavazó, mindennapi szavazópolgár a nagy átlagból, viszont jelentős része magasan kvalifikált, (több)diplomás, értékteremtő munkát végző rendes adófizető szavazópolgár.
akik nálad picit racionálisabbak, lévén a versenyszférában nyomuló emberkék, nem interneten publikálgató pest bölcsészek.
Hat en meg azt se tudom miert jobb a "merleg segge" (uj szoalkotas, sose hallottam még) mint a mérleg nyelve,
de annak nagyob orulok, hogy nem foglalkozol tobbe veluk, Arpi!

ennel jobban csak annak orulnek, ha a mediamogulokat is meggyozned errol, bolgarurat, oroszjóskát, kiralyi TV-t...

es meg azt is szeretnem, ha a nagyobb szavazatarányt elert LMPvel is foglakoznal ugyanennyit... csak az igazsagossag kedveert!
kinizsi07 2009.07.13. 15:18:50
" ebben a közegben, csak azért, mert kevésbé rosszabbak mint a többi. Ennyi, épp elég volt."

hat szerintem rosszabbak mint a tobbi, mert nem eleg, hogy sokat loptak meg farizeusok is, a lop-stop tablakkal...esatobbi
@anyátok:
anyátok 2009.07.13. 15:48:58
" A köztársaság elnökét pedig tényleg a kalapjukra tűzhetik,"
az lehet, de mi szivunk folytonosan a szemelyi szam es egyebek miatt...

"ennél Szili Kati is jobb lett volna."
ebebn nem vagyok biztos, a kozt elnok legalabb a VEDEGYLETBEN UGYKODIK. mitcsinal szili?

anyátok 2009.07.13. 15:51:35
"Lényeg: a Szadesz főbűne nem a Demszky, hanem Sólyom, hogy repülne a retekbe."
a lenyeg hogy demszkyek sokkal tobbet (ezerszer-millioszor, nem lehet tudni) loptak es tobbe kerultek nekunk, mint a kozt. elnok,
hogy lehettek erre immunisak???
@lanyi:
lanyi 2009.07.13. 20:39:28
"Miért szavaztál a jobbikra?

Ezt most komolyan és nagy tisztelettel kérdeztem."

eskuszom nem szavaztam a jobbikra, hanem az LMP-re, csak az LMP eltunt a mediabol, pedig figyelem, es azert jobb eredmenyt ert el mint az szdsz...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.07.13. 16:07:20
"értem én, te élesen megkülönbözteted magadat a zsidózó-cigányozó söpredéktől. ...nem zavar-e, hogy ilyen tökhülye skinekkel vagy egy csapatban."
biztos zavarja, dehat tokhulyek minden partban vannak...

"amúgy az idézett szöveghely csak arról szólt, hogy sem te, se más nem szavazna át a szadira azért, mert megpróbálná megbuktatni a kormányt"
ez igaz.
"(ami amúgy sem sikerülne az mdf, sőt a fidesz miatt)."
ez meg inkabb igaz!!!!

""szerethető párt létrehozása", oh my. olyat én is szeretnék,... "stb

Arpi ha ilyen jol latod akkor hogy tudsz ilyen hulyesegeket irkalni:

""neoliberalizmus helyett az igazságos és méltányos verseny"
ahahaha, már megint az a gonosz neoliberalizmus, akármi is legyen."
arpi ne tettesd magad!!! az a lenyeg hogy a multik is adozzanak annyit mint a KKV-k...nem eleg hogty monopolhelyzetuk van meg kedvezmenyeket is adunk nekik....

"na erről beszélek, a balraátról. ott nincs már hely!"
baloldalon van a legtobb hely: a jobboldalt balkozeptol foglalja a fidesz, nota bene a jobbik is baloldali...
csak baloldali hely van a palettan!:
a bokros fele MDF,
a milliardoasok partja helyett egy rendes szocdem part,
68-as hippiknek aposztrofalt LMP,
ket munkaspart...

egyetlen hiteles baloldali alternativa sincs... es nem lesz ez rendes orszag, addig amig amig az MSZP utodpart lesz, amig komcsizas es fasisztazas megy...
elnyelte őket a piac mindenhatósága, már a pártot, de ahogy olvasom a pökkhendiség a kivagyiság és rátartiság megmaradt liberális örökségnek, hogy gyülöletem mindig táptalajra hulljon, vagy maradjunk az egypártiság eszményénél, merthát mi maradt 20 év idétlenségéből, hát a fájós térdű Gyurcsány a futó, Bajnai a csodakapus, Orbán a jobbbekk, ja és Vona, akire mindenki rászól, hé srác! ne bravúroskodj, mert holnap is lesz meccs, és ha így folytatod még valaki lerúg, és oda ülhetsz Torgyán gyúró mellé és lehetsz celeb, sőt ha egy mellel többet villantasz, ingyen kerülsz a szopóágra, hüje magyar, hüje liberális!
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: azért a Sas és a Heller Tomi előadásában a Magyar Nemzetet és Népszabadságot olvasó buzik, na azok jópofák.
@zawinul:

"a pénztelen kampányú LMP"

sőt, nem hogy fizettek a reklámért, még ők kaptak érte pénzt, hogyne. Csak ezt ne bazmeg, ha van valami, ami irritált bennük csont ostoba a balos lózungokon kívül, hát ez.

Ingyen süti nincs. És ingyen reklám se.
@14,77 %:
14,77 % 2009.07.13. 17:23:56
" (Én például cigányozni nem szoktam)"
csak zsidozni?
ezisfoglalt: "Az ország szégyene, hogy olyanok mint Ön, publikálhatnak írásokat bármilyen médiában."

Nyugodj meg, kedvesem, ha így folytatódik, nem sokáig lesz így. Sőt, könyveket is kéne égetni, filmeket betiltani, termékeket bojkottálni. Emlékeztet valamire?
Itt van egy interjú Kókával:

www.origo.hu/itthon/20090630-koka-janos-interju-szetszabdalt-szdsz.html

Már értem hogy, Kókának igaza van, hogy nem hagyja magát kitúrni a neoliberálisozó tökfej Retkes által.
@Tóta W. Árpád: Az igazán kifinomult humor az SZDSZ választási kampánya lesz. Ha csak a Lorem Ipsumot nyomtatják a papírokra, az is vidám lesz, ezt nem lehet elrontani.
AZ ÁJTATOS MANÓ LÁZADÁSA

(Rögtön az elején kezdeném azzal, hogy eddig 1990. óta minden egyes választáson az SZDSZ re, és annak jelöltjére szavaztam. Tettem ezt egyrészt szabadelvűségem okán, továbbá azért, mert a ’80-as évek közepe óta „részt vettem mozgalomban”, olvastam hivatalos és szamizdat „szaksajtót”, jártam előadásokra, és túlnyomó részt a későbbi SZDSZ alapítóival és szellemiségével találkoztam... Ezen személyek pl. már akkor fecsegtek bizonyos államháztartási átalakítások szükségességéről, politikai szabadságról, stb.)
---
Az SZDSZ-nek vége. Kimúlt. Pont. Persze nem ma kezdődött a vergődés: Kezdte a ’90-es évek elején, a radikális antikommunista attitűd feladásával, mely a Horn-kormányban való részvétellel és Tölgyessy távozásával vált egyértelművé. Ezt ugyan én teljes mértékben támogattam, de be kell látni, hogy a szimpatizánsog egy jó részét elveszítette, és tömegpártból egyértelműen rétegpárttá alakult. Aztán egy kis kacskaringó Demszky részéről, aki centiméterben akarta mérni a távolságot a Maszop és a Fityesz között – hát, hmmm... Aztán a D-209-es ügy, és ennek kapcsán az értelmiség, az ideológia-adók távozása. Közben persze szegény Solt Ottíliával kimúlt a SZETA-vonal is, ami különösen érdekes a Szadi (pártpolitikai) balratolódásával együtt. Maradt tehát a racionális gazdasági liberalizmus, némi kisebbségvédelmi frazeológiával meghintve, a baloldali liberális szavzók támogatásával. És a pontot az i-re a Gyurcsány-kormányból való kiválás tette fel, no meg a (nyilván nem véletlenül ekkor sűrűsödő) korrupciós ügyek napvilágra kerülése...

A Szadi tehát olyan ívet járt be röpke húsz év alatt, mint egy dodzsem: Mintha más célja nem lenne, mint pillanatnyi szeszélye, játékkedve szerint lökdösné el sorra azokat, akik közelednek hozzá, vagy a közelében akarnának maradni. Ezeket persze lehet kiútkeresésnek, elvi politikának is tekinteni – mindenkinek lelke rajta.

Na de hogy a következetes, komoly SZDSZ-ből egy párzó ájtatos manó legyen a végjátéban?
---
Az ájtatos manó, vagy más nevén imádkozó sáska többek között arról közismert, hogy a nőstény a párzás után megeszi a nála jóval kisebb hímet. Sokszor ezt a nőstény már a párzás közben megkezdi, méghozzá úgy, hogy leharapja a fejét. A hím ezután folytatja a párzást „ész nélkül”, addig él, amíg ki nem elégül – onnan kezdve közvetve utódai táplálékául szolgál kizárólag, nincs visszaút.

Nos, itt van a szemünk előtt egy hím ájtatos manó, amelyik épp egy nála jóval nagyobb entitással, az MSZP-vel közösül. Feje nincs, ki tudja, ki harapta le... Túlélési esélye nulla, azaz 00, lemegy a vécén, mostmár tuti. Létének még egyetlen célja és értelme, hogy a Bajnai-kormányt támogassa, annak politikájához biztosítsa a szavazattöbséget a Parlamentben. Ha addig nem, de a kormány kimúlásával a Szadi is menthetetlenül kimúlik, és párja, valamint utódai fognak csemegézni belőle. Ha a közösülést abbahagyná, azonnal meghalna, és még halála is céltalanná és értelmetlenné válna.

Ez az Retkes sáska pedig lázadozni látszik: Nem tanult politikai természetrajzot, és azt hiszi, hogy a Bajnai-kormánnyal való közösülése a halálos betegsége, ha coitus interruptus-t hajt végre, megmenekül. Pedig pont kizárólag emiatt és ezért az üzekedésért él: Ez tartja életben,ez ad értelmet vergődésének.

Persze, ennél rosszabb a helyzet: Ha sikerül a feje helyére kerülő objektumnak fellázadnia, nem csak önmagát múlasztja ki idő előtt, de tönkretesz midnent, aminek még volna értelme.
---
Kedves SZDSZ-nek látszó tárgy!

Annyit kérek a húsz évnyi feltétlen támogatásomért cserébe, hogy ha a természetadta haláltusád miatt használni a továbbiakban már nem tudsz az országnak, legalább ne árts neki!
Egyébként pedig, Retkes úr nagy sietséggel igyekszik leműteni magáról még azokat is, akikre esetleg még számíthatott: a más pártok által megtagadott kisebbségeket (melegek, drogfogyasztk, stb.).

Nos, Retkes úr által vezetett SZDSZ-nek biztos vannak még tartalékai. A következő választáson nagy valószínűséggel számíthat legalább annak a néhányszáz küldöttnek a választópolgári szavazatára, akik most éljenezve pajzsra emelték.

Maradt-e még ezután 200+1 SZDSZ-es szavazó?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Engem ez nem különösebben érdekel, magánügy, hogy valaki szereti-e a Himnuszt. Engem csak az a része érdekel, amit Retkes mondott.

Eddig ugye úgy csengett, hogy aki nemzetioldalazik, nemzetizik, nemzetietlenezik, nedajisten hazaárulózik, akkor azért teszi (ok-okozat!), mert ő fideszes vagy újabban jobbikos. (Arra nem gondol, hogy esetleg pont fordított a folyamat: tehát valaki azért fordul a jobbos pártok felé, mert Gyurcsány szabadidejében a Szent Koronát szidja a német kancellárnak... Nem: a bírálat a fideszességből mint olyanból következik, nyilván.)

És akkor most itt van az SZDSZ vallomása:

"Kitért arra is, hogy a párt nem foglalkozott kellő súllyal a magyarságot érintő sorskérdésekkel, a határon túli magyarok ügyével, s ezzel magára vonta egyfajta nemzetietlen, kozmopolita alakulat képét."

Na de ilyenkor mi van? Ezekszerint mégiscsak van "nemzeti" meg "nem-annyira-nemzeti" oldal? És ha valakit ez még érdekel is?

Hmmm...
@ern0:

Az SZDSZ-nek már a mostani választási kampánya is humor volt, bár azt most így nem tudom, hogy mennyire kifinomult.
Én a minap azon gondolkoztam, hogy ha nincs a Jobbik, mivel kampányol az SZDSZ.
Mit írnak a plakátokra?
"Lesz-e harmadik erő?"
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
"Szóval várom ezt a két mondatot türelmesen."

Jó, hogy ezt mondod, sün. Én is legalább ennyire várom válaszod ama régi kérdésemre, hogy mi jót adott a "jobboldal" kis hazánknak eddig? Nem felejtettem el. Szóval? ( A két vesztes háború, az ország kétharmadának elvesztése, a 600 ezer zsidó magyar állampolgár deportálása, 200 ezer magyar katona feláldozása a Don-nál, 45 év szovjet megszállás és szocialista rendszer stb. ezeket ne hozd elő, mert ismert tények.) De nem ám maszatolni!
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Majd 2010 május elsején az MSZP kinevezi főügyésznek az ifjabb Bárándyt és lesz nagy csodálkozás no meg szakajtóval a lepetés, hogy valahogy EGYETLEN maszop vagy szadesz érdekeltségű panama sem minősül bűncselekménynek.
Ha pedig az ügyészség (bűncselekmény hiányában) nem hajlandó vádat emelni, akkor hogyan is fogja az új kormány megtorolni a milliárdok elsíbolását? Népbíróságokat alakít? Bevezetik a népítéletet? Autodafékat rendez?
@egyittlakó:

Ha ez igaz, akkor az mszp mér esett akkorát? Ők is azért mert megbukott a Feri? De hát előtte is ennyin álltak, pont az volt a szép az egészben hogy érdemi változást a megítélésükben nem jelentett a léte/nemléte.
Szóval miért? :)
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Életem értelme, sünmalacka, azt a két mondatot, mit gondolok bünetőjogilag, le nem írom, mert Árpádot perbe fogják! Azt meg csak nem akarhatod?:)))

Maradjunk abban, hogy vannak olyan titokbelügyérek, akik a mai napig is abból élnek, kiről mit tudnak..Hogy példa?? ÁÁÁhhh, én nem a gálzolibára gondolok!:;)Hú, khmkhm!:DDD Bocsi, ez a köhögés de elfogott...

(De rá ne kérdezz életem legkedvesebbike, miért köhögök, mert mérges leszek...a bolha kisszívem, az köhög!:DDD)
@generálmutyi: de élete virágjának szólít, na most képzeld!:))) Kis naiv, télleg!:DDD
@Cartman (ex Cartman): már másban is...pl. ott kezdődik: Cartman..a kedvencem!:)))
@Akitlosz: ja, eljátszhatták volna...és akkkor az életben nem lesznek a székükben 2010-ig....Te meg ezzel a gondolattal játsz el. És ne higgy el mindent, amit a mosópor reklámokban mondanak!!:)))
@Naiv Gyermek:

Namostan kiderült, hogy a zemberek miért is szavaztak a Jobbikra. Egyszerű az ügy:

"...mert Gyurcsány szabadidejében a Szent Koronát szidja a német kancellárnak..."

Gyurcsány egyébként úgy szidta a SZENT KORONÁT, hogy azt mondta Merkelnek, ez nem lehet a Magyar Köztársaság jelképe, azaz nem a Parlamentben kellene lennie (néhányan úgy gondoljuk, hogy inkább mentegetőzött, lévén semmilyen császári jelkép sincs a Reichstagban). Persze "szabadidejében" mondta természetesen, valószínűleg Merkel vetette fel, hogy vakációzzanak a Parlamentben. Ha már úgyis erre jár.

Továbbá azt is gondolom, hogy aki a "jobboldali pártokra" szavaz, annak erre a mozzanatra a szavazásához már semmi szüksége nem volt.
@Kristl: mi miért? mit szeretnél tudni?
@gregor gysi: "Egyébként akkor most ki a náci? A kurucinfó? Vagy Bayer , aki állítólag a kurucinfó szerint "egy zsidóbérenc liberális köcsög"?"

Azon lehet a legjobban röhögni, amikor náci zsidózza a mélymagyart. Kíváncsi lennék rá, mi lenne, ha ezeket összezárnák egy stadionba a barom Slota legszlovákabb szlovákjaival és Funar nagyromán híveivel? Szerintem előbb ledarálnák együttesen a magyar majmokat, aztán piálnának egyet. Ugyanis a magyarokat mindenki utálja a környékünkön. Nem lehet, hogy velünk van a baj? Minden esetre, amit Bayer elvtársról mondtak, azt nem akarom vitatni. :-)
@Naiv Gyermek:

Igazad van.Pont.

Üdv.
----------------------
@egyittlakó:

A kérdés már önmagában is toszott nagy idiótaság, dehamár, akkor lássuk:

A fidesz nem_jogutódja_egyetlen_pártnak_sem, semmiféle számonkérni való nincs a mai jobboldalon, míg a maszop vállaltan jogutódja annak a kommunista pártnak, amelyet előbb Rákosi, majd később Kádár és Grósz fémjelez. Itt tökéletesen kimutatható, akár tagság alapján is a folytonosság.
Neked kéne számot adni, nem a Fidesz szerinti jobboldalnak.

Jaaaaa, és gondolom, a Szovjetunió baloldalhoz sorolható volt, hát lehet elszámolni a halottaival.

Ha pedig akarsz, nézz utána annak, h Horthy mennyire utálta a nyilasokat, és annak, mi minden épült az ő 18(?) éve alatt.
-------------------------

@Letícia-Charlotte in SBp:

Arannyal ékesített gyöngyvirág, Letícia-Charlotte in SBp, a dátumokat firtatnám továbbra is, a d-á-t-u-m-o-k-a-t(!!!), mint az alább linkelt megszólalásomban tettem azt:

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Üdv.
@sün!malac69 a maszatoló:
"Ha van, és seggbe rúg egy rendőrt, akkor azért te számonkérhető vagy?"

Gyurcsányt lehetett számon kérni Apró Antal miatt?

Az nem zavar, hogy a nagy jobbos alakjaid mind komcsi felmenőkkel rendelkeznek? Az sem, hogy tele van a pártod vén kommunistákkal? Ugyan már, maszatolj inkább a saját pelenkádban. Mikor dobtad el a piros könyvedet, sün elvtárs?
@14,77 %:
Már bocsáss meg, de akárhol cigányozik és zsidózik akárhány ember, az bizony sópredék. Akkor is, ha a Jobbik körül sertepertél. Akkor is, ha esetleg csakugyan 400 ezer van az szemetjéből. (Számoltad?)
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Te malac, a Fletó egyik bűne az apósa volt.
@egyittlakó:
Pardon, még nem volt fenn a kommented, amikor én az enyémet elküldtem.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: egyetlen sünmalackám, olyan szépeket és szépen írsz, hogy lassítok az oknyomozás dokumentálásban, hogy abba ne hagyd!:))

Nálam most havazás van, és ígérem, ahogy befejeztem, jelentkezem a dátumokkal és a forrásokkal...annyit megjegyeznék édes sünmalackám, ha titokügyben lennél otthon picinykét, mennyi nyomot hagynál vagy ha lennének barátait, hagynának rólad a rendszerben?? Na ugye?:) Szóval ügyesnek kell lennem arany malackám, meg alaposnak, ahhoz meg idő kell, ami meg nincs..ám majd jövök, léci, ne nyugtalankodj!:)
@anyátok: meg az előnye is, lássuk be..:DD
@anyátok:

Én sosem emlegettem fletó kapcsán az apósát.

Deviszont, az tökegyértelmű, h az apósa kapcsolati tőkéjét használta fel gátlástalanul, h milliárdos legyen.

Mégdeviszontabban, drágagyöngyöm (Leticia) által linkelt cikk alapján nem Kövér Laci lett megtámadva Kövér Szilárd "üzelmei" által, hanem Orbán. Így viszont kurvincásan rossz analógia ez a fletó és családja cucc. Vagy Kövér Szilárdnak rokona lenne Orbán?

Ha jól értem, az a vád, h miközben Kövér Szilárd cége 18 millát adott Orbánnak a sikerkönyvéért, köztartozásokat halmozott fel 100 milliós nagyságrendben, amit Nyakó úgy aposztrofál, h Orbán 18 millája végülis az államot illetné meg, tehát Orbán (morális értelemben) adócsaló. Kacifántos, az biztos. Csakhogy:

a dátumok nekem nem stimmelnek, ugyanis Orbán könyve 2003-as, a köztartozások keletkezése pedig nem derül ki a cikkből. Ha ezek jóval későbbiek, akkor Viktorkirály még morálisan sem támadható.

De amúgyis eléggé erőltetett a történet. Kb. olyan, mint a köteles beszéd kimódolása.
Árpád, holnap lesz abból poszt, hogy Bárándy betiltaná a jobbikot? Mai hír.
@egyittlakó:

Darálni akarsz?
Magyart akarsz darálni?
Bocsánat! "magyar majmokat"...
A gatyás-csülkös paraszt jelzőt is kihagytad.
Meg azt is kihagytad, hogy anyáitok és apáitok disznóvágáson ismerkedtek össze (mármint a magyarok anyái és apái).
Gondoltam szólok.
Amúgy mindig "ti" kezditek.
És már unjuk.
Tessék megnyugodni, nehogy darálás legyen a vége!
.


A gyakorlat igazolja azt a tézist, miszerint a liberalizmus lett Magyarországon a korrupció legjobb táptalaja.
Nézzük meg ki pusztítja az SZDSZ-t, ki az aki jól megtalálja a hangot akár a Fidesszel is, mert ügyesen takarít!

www.origo.hu/itthon/20080219-demszky-gabor-tanacsadoja-mesterhazy-erno-portreja.html


.
Nem lesz holnap post. És utána is kevésbé aktuál dolgokkal szeretnék foglalkozni egy darabig.
@ugocsanoncoronat: "A részleteket nem ismerte, tehát aligha vehető tőle rossz néven, hogy hirtelenjében azt találta mondani, "nem értek a focihoz"."

... és később igyekezett valamely mikrofonhoz, hogy helyretegye a hirtelenjében mondott szavait?

[vagy esetleg inkább örömmel sunnyogott tovább, hogy sikerült kibújnia az igazmondás kényszere alól]
@eMeL:

Igen, igyekezett, és helyre is tette. Nem csak egy alkalommal. Láttam, hallottam, olvastam.

part.mdf.hu/index.php?akt_menu=879&hir_reszlet=2043

Ajánlom figyeledbe ezt is:

portal.c-press.hu/200803272513/belfold/david-ibolya-level-zsido-es-nem-zsido-barataimnak.html

Egyébként egy dologra rosszul emlékeztem, ugyanis a szóban forgó kijelentés nem 2003-ban, a botránnyal végződő FTC-Debrecen meccset követően hangzott el, hanem 2001-ben, annak kapcsán, hogy Várszegi Gábor 80 százalékos üzletrészt vásárolt az FTC Labdarúgó és Sport Kft-ben. De úgy gondolom, hogy ez a lényeget - Dávid Ibolyának a sunnyogáshoz való viszonyát - nem érinti.
@ZOLDMANO: "Magyart akarsz darálni?"

Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam, mert látom, hogy gondjaid vannak a magyar szövegértéssel. Honnan települtél Abszurdisztánba?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Kapcsolati tőkéről nekem a végítéletig a következő mondat fog elsőre beugrani: "Ne mi nyerjük a legtöbbet".
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
"Én sosem emlegettem fletó kapcsán az apósát" - akkor elnézést. Dehát olyan sokan emlegették...
"Deviszont, az tökegyértelmű, h az apósa kapcsolati tőkéjét használta fel gátlástalanul, h milliárdos legyen."
De viszont akkor még nem volt politikus.

Orbán viszont akármikor kapott is 18 millát a sikerkönyvéért, sohasem volt más, mint politikus (vagy van neki tisztességes foglalkozása is?
És Esterházy, vagy Csányi Vilmos, stb. mikor kapott ennyit? De azok az urak nem perc-emberkék, könyveik viszont - én mondjam meg? (Itt jegyezném meg, hogy TWÁ sem, de még én sem kaptam sok millát, pedig őt is, engem is többen olvastak az elmúlt években, mint Ovit, és több haszonnal, szerintem).
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Ja, és attól félek, akármikor keletkeztek a köztartozások, ha az Ovi könyv nincs, talán 18 millel kevesebben lettek volna.
De mi köze ennek az SzDSz csődjéhez? Mert nekünk aróól kéne most halotti beszédeket írnunk.
@Tóta W. Árpád:
Elég baj. Akkor ezután miről tépjük a kis szánkat?
Ne lazsálj, Te!
@egyittlakó: Klikkelj a hivatkozásra és odaugrik az írásodra. :]

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Látom megpróbálsz érdemi választ kicsalni Letíciából, hát, sok sikert. :]
@ROBERTO:
Cigánybűnözők támadtak a Hertha szurkolóira

sportgeza.hu/futball/2009/07/15/hajtovadaszat_hertha-szurkolokra_budapesten/

(kissé szelektív a figyelmünk, nemde.)
!malac69 a fegyelmezett renitens · szenzor.freeblog.hu 2009.07.13. 23:36:52
"Na, akkor mi is a Kövér László _bizonyított_ bűne? "

malacka ez nem birosag itt nem kell bizonyitani te is sokszor irtad, hogy loptak a szocik meg demszkyek... igy is van de itelet ellenuk nincs (vagy csak zuschlag fele balekoknal lesz)

az uj szdsz vezeto is sajat partjat STRABAG demokratak szovetsegenek nevezte... mi van ebbol bizonyitva?
aztan megis mindnyajan tudjuk mi volt...
@vakapad:

Nem, nem csak és kizárólag azért, tudod, ez egy PÉLDA volt tőlem, egy SZEMLÉLTETÉS, egy rész-egész viszony. Hiszem, hogy tudod.

A "szabadidőt" is úgy értettem, hogy ha már a kancellárasszonnyal sétálgat, akkor beszélhetne másról is, szélsőséges példa következik: a Korona vagy a parlamenti épület történetéről esetleg. De az túl "nazimessig", lehet a magyar melegfelvonulásokról is, az jó.

Csak nálam gyomorforgató volt, ahogy ott megállt a jelkép előtt, és a kezét dörzsölgette.

De persze nemcsak "erről a mozzanatról" van szó, hanem mindarról a "mozzanatról", amiről Retkes az SZDSZ kapcsán pofázott. Ergo valakit még érdekel az ún. "nemzet".
(Természetesen "natimässig" helyesen a fönti szó, csak elkúrtam.)
anyátok 2009.07.15. 15:49:27
"" ...az apósa kapcsolati tőkéjét használta fel gátlástalanul, h milliárdos legyen."
De viszont akkor még nem volt politikus."
ez igaz, de a milliardossaga alkalmatlanna tette, hogy politikus legyen, hogy megjelenitsen egy hiteles szocdem partot.
+ meg tonkre is tette...

"sohasem volt más, mint politikus (vagy van neki tisztességes foglalkozása is?"
elvben a politikussag is tisztes foglalakozas. Sajnos nalunk csak 'megtestesito' politikusok vannak, olyanok, akik megtestesitik a magyarsagot, a liberalizmust stb.
olyan, aki mondjuk meg tudna szervezni valamit, netan a gyartas profitjabol finanszirozna politikai ambicioit es nem az allami penz lenyulasabol, olyan persze nincs.

" hogy TWÁ sem, de még én sem kaptam sok millát, pedig őt is, engem is többen olvastak az elmúlt években, mint Ovit, és több haszonnal, szerintem)"
hat hogy arpi ne kapott volna milliokat azt nem hiszem. nepszeru blogja van, filmeket csinalt, az meg draga dolog.
az hogy kit forgatnak tobb haszonnal azt nehez megitelni,

de kivancsiva tettel, ki az akit annyian olvasnak, aki raadasul anyank is!???
@Karesz (Charlie):
"milliardossaga alkalmatlanna tette, hogy politikus legyen, hogy megjelenitsen egy hiteles szocdem partot."
Sajnos, nekem nagyon gyanús, ha valaki abból akar megélni, hogy politizál. A milliárdost megveszetegni is nehezebb.

"hogy arpi ne kapott volna milliokat azt nem hiszem" - számold át, hogy 2003 18 milliója mai árfolyamon mennyi?
Egyetlen könyvért? Filmért talán inkább, de az sem valószínű - Árpi nem Torgyán.
@anyátok: sajnos a forgatókönyvírás a filmkészítés legolcsóbb fázisa :(

viszont nem egészen értem, mi a gond, könyvért úgy kap pénzt az ember, hogy megegyezik a kiadóval a jutalékban (6-15% között, ha jól tudom), aztán az eladott példányszám (mínusz lopás/csalás/hazugság a terjesztő részéről) alapján kifizetik. gondolom, egy jó Orbán-könyvből el lehet adni sokat, ez ráadásul egy szép színes album szőlőfürtökkel, tehát eleve nagyobb összegből jön a jutalék. mi nem tiszta ebben?
index.hu/belfold/2009/07/15/besokallt_299_szabad_demokrata/

A liberális magyar csúcsértelmiség immáron szarral dobálja egymást. A fideszes meg csak ül a fotelben, és mozizik.
@Karesz (Charlie):

A blogolásnál/írásnál/forgatókönyvírásnál azért vannak jobb bizniszek is...
@Tóta W. Árpád:
Be kell vallanom, nem láttam az Orbán-könyvet, feltételezem, hogy bestseller volt. Se az Alexandránál, se a Librinél nem láttam - meg kell néznem a bookline-on... Azt sem tudom, hogy a 18 milliót hogyan kapta - fiatalabb éveimben az ember kapott a kiadótól párszázezret, amikor a kéziratát megvették, aztán annyi, 3% már szép volt. Ismerek neves írót, akinek ma is így működik, 3-5% körül (ez nem biztos).
Jellemző módon Csurka helyett Torgyánt írtam - meleg van - ő a teljes filmért vett fel 28 milliót 17-18 évvel ezelőtt, sokan hánytorgatták annak idején. A filmből nem lett semmi, pénz az ablakban.
A forgatókönyv régen sem volt nagy üzlet :((( Persze, nem tudhattam, hogy Te csak a forgatókönyvet írtad-e, vagy részt vettél-e a rendezésben, szerkesztésben, bármiben. A rendezés viszont jobb üzlet volt, de ennek is már több, mint 15 éve.
én csak a szöveget írtam, a többi nem az én asztalom.
ez a kéziratért fizetés tényleg régen lehetett. ma azért 10% fölött lehet kérni. én láttam a könyvet, teljesen rételmetlen, beszédek és vidéki fotók, de ilyen albumot amúgy is polcdísznek vesznek vagy ajándékba, és végül is ha valakiről tudod, hogy nagyon fideszes, akkor ez egy szép ajándék.
tudom gugli a jobaratom, de nem tud vki egy kinket az ss uniformisos koka videora?
elore is kosz.
Létében ez a mai magyar "demokrácia" nem a buzikat, zsidókat és osztálytársaikat fenyegeti , hanem azokat, akik a 70-es évek végén felbukkanó decentralizmus jegyében próbálnak manapság autonóm módon létezni.
Szard össze magad, de pl a Magyar Gárda is ilyesmi
@Letícia-Charlotte in SBp:

Tündérkosárban megbúvó csiszolt gyémánt, Letícia-Charlotte in SBp, ne kárhoztass tudálékos és unalmas olvasmányokra.
Csak azt az egy linket add meg nekem, amelyből egyértelműen kiderül, h egy időre esett az Orbánnak való 18 milliós kifizetés és a köztartozások be nem fizetése.

Ha ugyanis jóval később keletkeztek a köztartozások, akkor itt semmi baj, még morálisan sem, de ezt már mondtam.

Bögyösleg Orbán könyve majd 6000 volt, és baszom sok példányban kelt el, tehát a 18 millka reálisnak tűnik. Ám a lényeg nem ez, hanem az idősíkok egymáshoz való viszonya.

Szóval, melyik az az egyetlen link, amelyik pontot tesz bájosan romantikus eszmecserénkre?
na, hát ha 6000, akkor nem is kell olyan nagy példányszám. mondjuk kap 15%-ot, mégiscsak ő az orbán viktor, 6000 ft-ból az 900, ha elkel 20 ezer, már meg is van. nem sok az, stahl judit simán veri :D
marad a dobozgitár...:) de ki hallgatja?:)
@navera: az a súlyos, hogy ennél vonalasabb lap alig van a baloldalon, és ilyen kérdés van benne: " Arra próbáltam célozni: ugyanilyen akciókat lehetne szervezni az MSZP-székház elé is. Nem lehetne valamilyen átfogó intézkedést tenni a korrupció visszaszorítására?"


ilyen kérdés nemhogy a demokratában, a nemzetben, de a "high-brow" heti válaszban sem tudna lejönni. ez egyébként egy kruciális különbség jobb- és baloldal között. vagy ha nem is kruciális, elég látványos.
Sorry, lemaradt, Mészáros Tamás kimondottan taszít, még akkor is, ha épp' okosokat ír.
@Tóta W. Árpád: na erre jó volt felébredni, köszi! Ez a kedvenc lárpurlárom!:)

@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: keresem, de nem találom, úgyhogy miatta fogunk továbbra is romantikázni...:) Te széles látókörű aranytartalékokkal teli bizalombank malackám, ez nem elég bűne neki?:D
@Letícia-Charlotte in SBp:
Letícia-Charlotte in SBp · erolenduletenergia.blog.hu 2009.07.14. 00:22:03
ÁNa üljük itt a tort a retkes szdsz-en, holott hogy fognak majd hiányozni!:) Miről vitatkozunk majd??"
ez igaz, jo gondolat...

es meg hogy fognak hianyozni a szociknak, kire kenik majd az osszes hibat, amit a liberalis gazdsagra lehet fogni...???
@Letícia-Charlotte in SBp: ajjaj, Letícia!
de bizarr ez a románc. ne felejts el védőöltözetet magadhoz venni. a süniknek a tüskéi nem a legsimogatóbbak...
@Tóta W. Árpád:

ápröpő laár pour l'art
egy filozófikus, természetesen ourbánizmussal vegyítve

www.youtube.com/watch?v=wex0DSTnIaA&feature=related
@Letícia-Charlotte in SBp:

ciaíós sárlott !

te mint a malackaellenesliga egyik szószólója
neme lapinée vagye?mer' itten egy a legény vó't aki mmasonért rajongott:
sir lapi
Ha már SZDSZ, az miért van, hogy nem találkoztam az Indexen a Kóka-Nemzet jogerős ítélettel?

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=91593

Vagy én vagyok a béna mert nem csüngök egész nap a neten?
Ma reggeli Napkelte ismétlés:
Hánynom kell, pedig liberálisnak vallom magam:
Lakos Imre: "Milyen SzDSz-es korrupciós ügyek?"
Öööö lesz vki olyan tökös, hogy bebizonyítja: Strabag Demokraták Szövetsége?
Félek tőle, nem.

PS: ez most indulatból ment, lehet nem is kéne betenni...
@okostojgli:
Béna vagy! Ám ezért kedvelünk! :)
Malacnak: mit szólsz, megint lesz Pintér művek?!
@Karesz (Charlie): hát már is rájuk lehet fogni, azzal nem lesz gond...OPNI-t is horváthági miatt szüntették meg, ez evidens, azóta is alacsony a kerítés vagy mindenütt az állatkert van?:)

@forgó hangszóró: tudom, már voltunk szétültetve is..asszem ő vele!:))

@stalien: 1) nem, nem én nem vagyok malackaellenes, ligába meg Gaskó óta nem vágyok, úgyhogy marad az együttgondolkodás..:DDD
2) Malacka bájos naivitása rabul ejtett,
nem mondom, hogy nem, de miatta nem változtattam nicket (bár még lehet, hogy kell:D,) Én csak ezen nyomom max. még Let'is nicknéven ismerhetsz...
3) Igazából Tim Burton akit kedvelek, MM a ráadás, most meg ez:

www.youtube.com/watch?v=Wdq2GocJsEE

;)
@navera: Hát...nem sokáig, van olyan érzésem...:))
@dark future:
dark future · www.andocsek.hu 2009.07.15. 19:15:37
"A blogolásnál/írásnál/forgatókönyvírásnál azért vannak jobb bizniszek is..."
ki vitatta!???

nekunk ennyi sincs...
Szerény véleményem szerint a Kóka azt csinálta amire leszerződött, a ferivel. A feri ezt sajnos nem érhette már meg...

Az egész kicsit balul, szó szerint értve, sült el.

Az SZDSZ a maszop szavazógépe volt, Én sosem láttam őket máshogy. Semmiféle eredményt sem tudtak felmutatni, de arra büszkék lehetnnek.
Eleve egy liberális antikomcsinak mondott párt, hogyan tud kokketálni hitelesen egy csomó pártállamos káder majommal?

Szdsz béke poraidra, a legyen más is politika már várja a kádereket, és a pénzesebb tagokat!
.


A kommunista-liberális szárny eddig sem tétlenkedett, ha a szabad piac szembepofozásáról volt szó.
Legfrissebb látleletük az Orbán könyv után kifizetett 18 Millió Ft (munkadíj) sérelmezése.
A kommunista kérés magyarra lefordítva így hangzik:

Az államnál kevésbé transzparens magáncégeknél munkát vállalóktól (esetünkben Orbán Viktortól) elvárjuk, hogy csak olyan cégeknél vállaljanak megbízást, amelynek nincs, és a jövőben sem lesz köztartozása.
Ennek kiderítése a munkavállaló feladata.
A magáncégek transzparenciájának növelése érdekében (hogy a nyomozás terhein könnyítsünk) ezeket a lépéseket tettük:

www.penzcentrum.hu/cikk/1018724/1/docog_a_koztartozasmentes_adatbazis_az_apeh-nal

Érdemes végigolvasni a cikket, nem hosszú.
Ennyit sikerült tenni az elvtársaknak.
Aki nem jár el a fent elképzeltek szerint (példánkban Orbán Viktor), az ha jól értem csaló!
Szép új, kommunista-liberális világ...
Ilyenkor Bauer Tamás nem üt össze gyorsan egy cikket, hogy ezt azért nem kéne?


.
@navera: "Malacnak: mit szólsz, megint lesz Pintér művek?!"

Nem hinném, hogy csak ennyivel megúsznánk. Lesz itt fehér-terror is, aki itt élt a fityesz kormány idején, az sejtheti, hogy mi következik ( Bosszúvágy 6, Victor Bronson). Én is bebiztosítottan magam egy-két orbánista haverral, akik megvédenek majd 2010-ben, ha valaki lámpavasra akarna húzni. Amúgy fogadni merek, hogy Orbán vezér beiktatása (a nép akaratából való felkenése)után 48 órát sem kell várni az első fidesznyik korrupciós botrányig. Na akkor nem lesz annyira lelkes sün malac patrióta... :-)
Árpi, szeretnék egy cikket Tőled a 3 millió magyar birkáról, a haszonhajhászokról. Lehet, hogy már kértem egyszer... :-)
@Tóta W. Árpád:
Most nem tudom, viccelsz-e. 20 000 a Harry Potterből ment el.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Bögyösleg Orbán könyve majd 6000 volt, és baszom sok példányban kelt el, tehát a 18 millka reálisnak tűnik. Ám a lényeg nem ez, hanem az idősíkok egymáshoz való viszonya."
Elkelésről szó sincs, 20% internetkedvezménnyel árulja egy webbolt.
(Részletesen írtam róla, de kimoderáltatott, teljes joggal, ez nem raklámhely.)
Szóval: ennyiért adta el Ovi a közlés jogát - tehát előre fizették neki - vagy utólagos elszámolással?
@klacus: "Eleve egy liberális antikomcsinak mondott párt, hogyan tud kokketálni hitelesen egy csomó pártállamos káder majommal? "

Úgy, ahogy a fidesz. Sőt, ezek ugyanakkor még jobbikos náci majmokkal is kokettálnak. "Ez politika, öregem...", ahogy A szakasz című filmben is hallani.
Off leszek.

Tegnap hallottam a Radio Q-n Fiala új műsorát, az Itt és mostot. Török Gábor politológussal beszélgetett egy órán keresztül. Mindenféle személyes dolgokon kívül két rendkívül érdekes dolog hallottam. Az egyik, természetesen az Őszödi. Azt állították, hogy Gy.F-nek le kellett volna akkor mondania. Mert ha 2006. őszén lemond, akkor most megtisztulva, megújulva az MSZP üdvöskéje lehetne. Szóval az Őszödi mégsem volt akkora balfaszság mint ahogy komoly(nak látszó), magukat függetlennek mondó elemzők azóta is mondják? A másik, hogy ha Török leül beszélgetni egy mszp-ssel akkor annyira őszintén és megnyílva beszéli el szinte minden titkát, hogy szinte már kínos. Ellenben ha fideszessel beszélget, akkor a delikvens annyira kínosan skizofrén módon semmit nem mond, hogy az meg azért fájdalmas. Jól értem, van olyan dolog amit nem feltétlenül kell a másik orrára kötni? Például az Őszödit? Aztán Fiala meséli, hogy ő is valami ilyesmit tapasztal, bulikon részeg fideszessel őszintén lehet beszélgetni, de amint kijózanodik, simán letagadja. Végül megállapították, hogy egy beszélgetés után simán meg lehet állapítani bárkiről, hogy ki milyen attitűdű ember, hogy ki "fidesz" gondolkodású, ki "mszp"-s. Szóval az MSZP- és a Fidesz-világlátás nem egyebet jelent mint, hogy ki mennyire meri őszintén, nyíltan felvállalni gondolkodását, véleményét?
Az, hogy Fiala milyen, nagyjából tudható. De egy politikai elemző ilyen véleményen tud lenni, elgondolkoztató. Elgondolkoztató, hogy ez miért nem hangsúlyosabb a közbeszédben.
Érdekes, na.
@okostojgli:

"Végül megállapították, hogy egy beszélgetés után simán meg lehet állapítani bárkiről, hogy ki milyen attitűdű ember, hogy ki "fidesz" gondolkodású, ki "mszp"-s."

Hazudtunk,reggel,délben,este, szokták volt mondani a megtisztúltak.
Csak úgy.Oszt hajrá,eccer majd megint bevallom.

Ez olyan,mint a gyónás,hazudtam,megcsaltam az asszonyt stb,OK! 15 miatyánk,oszt holnap mehet minden előről.

Csodálatos az ember,mindent bevesz,de a másik a hülye,csakis a másik.

Érdekes,na.Mi?
@6.Lenin: "Hazudtunk,reggel,délben,este,"

Ja, te meg elhitted, mint orbánimádó egysejtű. Gratulálok. Eddig azt hittem, hogy "jobbos" beállítottságú egyének nem hisznek a komcsiknak, és csak az egy igaz megváltót imádják. Na tessék.
@egyittlakó:

Mi a fene,Mo-on is van fekete lyuk és ráadásúl lakott.
Oszt ilyen ragadós?

Habár a "rabositottak" után már voltak sejtéseim,de ezt azért nem hittem,hogy ennyire.Azért nem válaszoltam,mondok,minek,úgyse.
Hát igazam lett,mint mindig,a fenébe is,már én is kezdem unni.
@6.Lenin:
Hála az égnek, nem vagyunk egyformák, ezért érteni sem kell amit írok.
Reagálni pedig végképp nem kötelező.

Érdekes, ugye, Vlagyimir Iljics?
Az SDSZ már arra sem képes, hogy a Bajnai kormányt megbuktassa. Ugyanis megbuktatni csak a parlamenti frakció tudná, de az Kóka irányítása alatt van, aki nem fog távozni a posztjáról. Ha távozna, akkor sem változna semmi, hisz a frakció tagok Kóka kívánsága szerint szavaznak. Furcsa, van egy frakció a parlamentben, amely mögött nincs párt.Kabaré már ez az egész bal-liberális kormányzás, csak sajnos ennek a kabarénak az árát mi fizetjük és még az unokáink is.
@okostojgli:

Nem vagy Te olyan bonyolult,mint gondolod.
Miért lenne ez érdekes?
@6.Lenin:
Bonyolult vagyok vagy nem, neked mégsem jön le amiről írtam. Tessék érteni ne csak felismerni a betűket. Tanulni, tanulni, tanulni, mondottad volt, hát vonatkozzon ez rád is, Iljics.

Szerinted hazudtak, bevallják, aztán újra hazud(hat)nak. Szerintem meg nem hazudtak, és láss csodát, mások szerint sem hazudtak. Én erről írtam. De értsd és értelmezd ahogy akarod, ehhez, mármint a félreértelmezéshez a kézikönyvet megkaptad már Viktortól, gondolom.

Miért ne lenne ez érdekes?
Olyan ez a post, mintha elolvastál volna egy-két cikket, mondjuk, az indexes tudósítást a küldöttgyűlésről, aztán megírtad volna, mint valami művészi kiáltványt.

Tulajdonképpen el sem kellett volna olvasnom ahhoz, hogy ne értsek egyet vele (úgy az egésszel, ami még nem inspirálna kommentelésre, de hát mégis az SzDSz-ről van szó), mert a tételmondatok itt, a blogban is szerepelnek:

"Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle."

"Vajon van-e pártélet a halál után?"

Van. Amint helyreáll a gazdaság, és beindul az ingatlanpiac, az SzDSz újjáéled. Persze lehet, hogy más néven, na és, a parlamenti köszöböt át fogja ugrani.
@okostojgli:

Drága barátom!

"Szerinted hazudtak, bevallják, aztán újra hazud(hat)nak. Szerintem meg nem hazudtak, és láss csodát, mások szerint sem hazudtak."

Ezt nem én állitottam!!!

Ezt a kommunista,szocialista,(ál)sziáldemokrata,meg a fasz tudja mik lesznek még,polgártársain szokták meggyónni.Pl 56-ban 9o-ben,legutóbb 2006-ban az Universum Géniusza vallotta be.Nem én!

azóta is folyamatosan hazudnak.Mi közöm nekem O Viktorhoz?Sose irtam róla és addig,amig nem ő fog kormányozni,nem érdekel.Mindig az érdekel,akik kormányon vannak.Tőlük függ,mi történik Mo-on.
@6.Lenin:

@okostojgli:

mielőtt még belekötnél:
javitás
"Mindig azok érdekelnek,akik kormányon vannak."
Ez a "mérleg segge se" szövegen mindig elfog a röhögés...:DD Leküzdötték magukat addig...:DD
süti beállítások módosítása