W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Libera nos!

2008.03.25. 05:30 Tóta W. Árpád

A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét liberálisként lehet leírni, és akiket e minőségükben az SZDSZ próbált eddig képviselni.

Na de kik azok a liberálisok, eleve. Nincs sokkal jobb állapotban ez a fogalom se, mint a "konzervatív" vagy a "jobboldali". Olyannyira, hogy a neokonzervatív pejorativitása egyenértékű a neoliberálissal. A neo-akármi a szívtelen, racionalista elhajló, pénz- és haszonközpontú mentalitás bélyege; az irányzat ellen magas hőfokon nyálasított, a csúnya-rideg számítást elutasító zsoltárokkal divat küzdeni. A neoliberális azonban nem azonos az úgynevezett "libsivel", akit egészen másért utálunk.

 A "libsi" kifejezés utal a liberalizmus másik közkeletű jellegzetességére, miszerint zsidók találták fel, zsidók terjesztik, zsidók képviselik és zsidók profitálnak belőle. Zsidónak tekintendő továbbá minden nemzsidó, amennyiben liberalizmus jeleit mutatja, ilyet ugyanis fehér/szittya/igaz ember csak akkor tesz, ha zsidóbérencként zsidóvá aljasult. Megy ez.

Síkhülyéknek a mese tovább egyszerűsíthető, két perc se kell neki: a liberálisok abortuszt, drogozást és valami "öngondoskodást" prédikálnak, mert velünk akarják megásatni a saját sírunkat.

Hálistennek ez nem a teljes lakosság, még csak nem is a nemliberális, többségi lakosság álláspontja, de azért az egyértelmű, hogy a liberalizmus, akármi is az, defenzívában létezik Magyarországon. És ebben a defenzívában az SZDSZ-nek kevés hasznát vettük.

Vajjon s mikor


A párt történelme ma már egy felnőtt generációnak a gyerekkor homályába vész, és még így is többen ismerik, mint ahányat érdekel. Kutassa, aki akarja; nekünk most elég annyi, hogy a magyar liberalizmust az SZDSZ-en belül és azon kívül is két irány határozta meg, akiket nevezhetünk bal- és jobbszárnynak, de talán érdemesebb szociológusoknak és közgazdászoknak hívni őket. A rendszerváltás előtt és egészen sokáig utána ez a két nyíl nagyjából egyfelé mutatott, ugyanis a létező szocializmus se igazságos nem volt, se toleráns, sem pedig nyugatos és szabadpiacos.

Liberális honfitársainknak ma nincs pártjuk. Az SZDSZ-ben csak az operatív személyzet maradt, a borzalmas tagság borzalmas áltagsággá rothadt. Sem érzelmi, sem érvekkel működő kötődés nem maradhatott, mióta köpött a Maci.

Az elbizonytalanodó liberális nyilván le fog pattanni a Fideszről, ha netán arrafele keresgélne. Garancia erre Orbán Viktor, és a köreiből folyton előburjánzó valláserkölcsi maszlag, tőkeellenes hülyeség és szimpla fanatizmus, a jó kis magyarnemzetes-hörrtévés, buta janicsárkommunikáció. Valamint Semjén és Mikola urak életvezetési leckéi. Anyádnak adj körmöst, papa.

Az MSZP ma még nem tudja magához kötni a liberálisokat, mert mégiscsak utódpárt, illetve ők Az Elkúrók, a kapitalista átalakulás legfőbb merénylői. E tekintetben a Gyurcsány-vonalban volt a legtöbb potenciál, de az, ahogy eddig ismertük, nincs többé.

MDF nem létezik.

A nyolcadik utas szép


A klasszikus "libsi" kifejezéshez kötődő, az SZDSZ pusztulásában kulcsszerepet játszó elképzelések a balszárnynak köszönhetők. Az ő termékük volt a tolerancica, ami leglátványosabban abban a szlogenben fejezhető ki, hogy Az Idegen Szép. A társadalompolitikai tagozat multikultis, nyitottársadalmas, jajdecuki-máskultúrás jövőképére brutálisan rácáfolt az élet. Magyarországon a cigánybűnözés, Nyugat-Európában a muszlim és másféle bevándorlók hogyismongyamcsak nehezen tolerálható viselkedése mutatott rá: az odáig oké, hogy mindent szabad, ami másnak nem árt, de itt bizonyos illetők ezt nem tudják. És ártanak nekünk. Mert ők bezzeg nem toleránsak velünk szemben, és nem tudnak együtt örülni a mi sikereinknek.

Nincs nekik SZDSZ-ük.

Ezt a balfogást, amiről Tony Blair is csak távoztában bökkentette oda, "a multikulturalizmus egy tévedés", nem lesz egyszerű jóvátenni. Ennek újrafogalmazásához - bár a feladat papíron nem is bonyolult - egy magyar Pim Fortuyn kellene, vagy egy Sarkozy. Valaki, aki maga is kisebbséghez tartozik, de egy icipicit bonyolultabban látja a világot annál, hogy minden más kisebbséget országos cimboraként fessen le, alanyi jogon. Pim Fortuyn felismerte, hogy az ő másokat nem bántó kisebbségét, a homoszexuálisokat nem a többség fenyegeti aktívan, hanem egy másik, agresszív kisebbség. Ahogy Theo van Goghot sem a felháborodott, kritikát és gúnyt nem tűrő hollandok gyilkolták meg. Hanem fundamentalista muszlimok, egy jajdecuki-egzotikus kisebbség, akik valami ezoterikus, középkori faszság, az úgynevezett "vallás" alapján ezt igazolhatónak találták. Ezek a primitív, elmaradott majmok konkrétan megöltek egy embert, mert az ő szubkultúrájuk szerint Istennek az bejön. Na itt kell kimondani kereken, hogy asszimilálódsz, köcsög, és elfogadod, hogy mások máshogy élnek, vagy takarodsz máshova. Gályára, ha nincs másik hazád.

A Szabad Demokraták Szövetsége erre a feladatra belátható időn belül nem lesz képes. Még akkor sem, ha Gusztos Péter egyértelmű frizurális célzásokat tesz Pim professzorra.

Hass, alkoss, gyarapíts


Időnként már-már programmá fogalmazódik a vágy, hogy Fodor Gábor esetleg sikeres zöld párttá formálhatná az SZDSZ-t. Ehhez elég csatolni a Totalcar bazinagy mintán végzett kutatását: az autózó magyarság magasról a perem alá szarik, ha környezetvédelemről kérdezik. Daciától Mercedesig, Battonyától Ópusztaszerig. Szép lenne, ha szépítenénk, de ahhoz korán kell kelni és későn feküdni. Ebből nem lesz parlamenti párt.

A SZETA-hagyományú szociális frakciót felejtsük el. Ott túlkínálat van.

Marad tehát a gazdasági vonal, az egyetlen piaci rés. A Magyar Kapitalista Párt. Amely a legutóbbi megmérettetésen Kóka Jánost bírta kiállítani a keretből. Egy sikeres vállalkozót, aki azonban totálisan alkalmatlannak bizonyult arra, hogy kedvet csináljon másoknak a kapitalizmushoz. Nemcsak azért, mert valójában android, hanem mert viszonylag kevés köze van ahhoz az ablakzsiráfos kapitalizmushoz, amiről egyébként nem is készült ablakzsiráf, mert Magyar Bálint ezt nem tartotta fontosnak.

Elkúrta.

Vannak Kókánál eladhatóbban sikeres vállalkozók, magyar emberek, akik képesek lehetnek elmagyarázni, miért élünk mi a létező világok legjobbikában. Ebben az országban létezett egykor a Vállalkozók Pártja, ami aztán a Fidesz bendőjében végezte, de röpke névválasztásával rá tudott mutatni a rendszerváltás értelmére. A gyöngélkedő magyar szabadpiac haszonélvezőinek nemcsak erkölcsi kötelessége lenne életre segíteni a Kapitalista Pártot, de saját jól felfogott érdekük is ezt diktálja.

Nincs más használható rés, ahova liberális párt érdemi mondanivalóval befurakodhat. Csak ez: új felmutatása, ismételt felfedezése annak, hogy tizennyolc éve rendszert váltottunk, és e rendszerváltás lényege nem a szobordöntés és a zászlócsere volt, hanem a lehetőség, hogy győzhet a jobb, és bukhat a szarabb. Ennek gyümölcsét esszük, amikor mobilozunk, pelenkák közül válogatunk, vagy blogot írunk és olvasunk. Ezt a gyümölcsöt kockáztatjuk, amikor arról hümmögünk, nem is volt olyan rossz az a szocializmus. Nejloningben, táskarádióval a hátunkon, háromévente rácsodálkozva az internetre nem hümmögne ilyet senki. Hiszen anno nem is hümmögtünk, hanem bámultuk tátott szájjal az eggyesgolfot.

Kóka János nem az út, nem az igazság, és nem az élet. Hanem a zsákutca, a csalás és a pusztulás. De nincs másfelé út, se igazság, se élet. A műsorhoz új férfi kell.


A Közjó és Kapitalizmus Intézet nyilatkozata


Címkék: kóka szdsz

1537 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr74395394

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: I hate it here » Blog Archive » Európai tolerancia 2008.04.22. 11:51:19

[...]és, mint minden bonyolult és némi empátiát is igénylő kérdésben, most is csak a nyáladzó idiotizmus eszköztárát felvonultatni képes tótavé) egyenesen megelőző[...]

Trackback: Újgén Média 2008.03.27. 03:36:16

Tisztújítás felé zakatolvaVagy inkább pöfékelve. Meglepően gyorsan bedölt a Kóka-Civilizátor front. Demszky interjú után hamarosan már ki lett hirdetve, hogy az ÜT is új küldöttgyűlést javasol. Persze így a jó, így marad több esélye a pártnak. Persze belü…

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.03.25. 08:56:42

SZDSZ: pártszakadás? II. Az előző rész tartalmából: Nyílt levél! Csaba szerint János tisztázta magát! Gábor, Emese, Gabriella és István felfüggesztik magukat! Albert is fantomküldött! Csaba a rendőrséghez fordul! Cselszövés, fondorlat, ármány - az el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóccakát szintén. :-)
malacka69 Új kondást a nagy, magyar disznóólba!;) 2008.03.28. 15:16:14

Az MDF utolsó húzása lenne, ha Fletóékat (kívülről, belülről, akárhogyan) megtámogatnák. És ezt tudják az MDF-esek is. Ráadásul a tagság is abban a pillanatban elpárologna mögülük. Amúgy ha lenne ilyen szándéka Ibiéknek, pont itt lenne az ideje, hogy elkezdjenek közeledni a maszophoz, de nem teszik, pedig a sajtó folyamatosan dobálja nekik hozzá a magas labdát. Lehet, hogy komolyan gondolják, amiket mondanak? És mit gondolsz, nem lenne (nekünk) jó, ha egy következő kormányban az MDF is szerepet kapna? Kívánom, hogy meglegyen Oviékkal együtt a kétharmados többségük, de abban nem vagyok biztos, hogy azzal is jól járnánk, ha a fidesz önállóan is összehozná...
index.hu/politika/belfold/msz0328/

Istenem, be szép is lenne... De ott az a sok négykarikás kulcstartó... Meg fognak egyezni a rohadékok. És akármit találnak ki, nekünk csak rosszabb lesz... Azért hátha. Elmormolok egy imát lefekvés előtt :).
hali! :D

remélem jól aludtál cartman. :D

én igen, de korán keltem, s a blogomon törtem a fejem. rájöttem, hogy csak úgy indulhatok neki, ha eleve plágiumra alapozom a cuccot. és itt jön be paszternak a képbe, mert télleg jó és korrekt a blogja, s neki van egy ilyen postja "az igazi választás" és ezzel ketdi: "Akkó gyűjjön egy virtigli kamingaut."

ez ellopom és így megvan a blogom neve: kamingaut!

az első post subject-éhez viszont kell egy igazi húzónév. ez pedig csakis malacka lehet.

a fejemben már meg is van a nyitó post, fókuszban malackával, mert liidiiia rövid hsz-e hirtelen felnyitotta a szemem a minap. ő különben is megígérte, hogy jön. meg biztos vagyok még geccben, hölgyiben, nonestben, mert ők nyíltan a pofámba vágták, hogy szeretik a hülye sztorijaimat, abból pedig van egy csomó még a zsákban.

nagyon erősen bízok még egy csomó nagyon jó arcban. őket nem nevezném meg, mert még pszichés nyomásnak tünne, meg különben is rühellek pofára esni. :D

a többit meglátjuk.

ps: paszti, te ugye beugrasz néha? :D
most látom sándor györgy 70 éves. isten éltesse!!! minden műsorán ott voltam szegeden a 70-es években a jate klubban. nagy király volt!!!
cartman, lapi és többek
Még ahhoz a témához, hogy "segíj" vagy nem segíj.
2006-ban láttam egy kanadai filmet, nálunk nem mutatták be, talán nem teljesen véletlenül.
Adva van egy kis kanadai halászfalu, k-rvára nem jönnek a halak, a befektetők még úgy sem. Amúgy is sz-r hideg a klíma. Kb. 300-an laknak ott, semmiféle munka se távol, se közel. Kitaláltátok: csak a polgármestert fizeti az állam, az összes többi segélyből él. Talán az sem lesz meglepő, egyetlen cigány nincs köztük. (Indián is talán kettő.)
A film - elég jókat röhögtem pl azon, hogy egy elhunyt polgártárs segélyét is rendszeresen felveszi a szomszédja - humorosan mutatja be: nincs jó megoldás, az ügy előbb-utóbb torzsalkodásba, ellenségeskedésbe fordul. Egy kívülről jött személy - aki baromira vissza akar fordulni ám 2 nap után - végül kissé gatyába rázza a társaságot, leköti őket ezzel-azzal.(Meg őt is leköti egy fehérszemély.)
Ennyit ahhoz, hogy a fejlett Kanadában sem tudnak olyan jaj de jó ötleteket kitalálni ebben a témában.
"remélem jól aludtál cartman :D"

Kösz, de nem mondhatnám, hogy túl jól. Sok az izgalom mostanság. Viszont nemsokára jobban leszek. Egy igazi Dedicated to John Holmes kolbász vár a konyhában :).

Ahogy nézem, ez elég buzisan hangzott... Tehát azt akartam mondani, hogy nemsokára óriási kolbászt fogok magamba tolni... Hmmm... Nem megy ez ma nekem... Úgy értettem, sült kolbászt fogok enni, na! És sok lesz, és lesz hozzá fehér kenyér, meg bilagit! :)
Sándor Gyuri Makoveczet és Eperjest hiányolta. Asszem ő nem humorista, hanem a szokásos röhelyes jobbos, csak régebben azt hittük, ez valami különös egyéniség, pedig csak egy a sok közül. Ezért áldozott le a napja. Ma már minden sarkon ilyenek fogják a hangosbeszélőt.
sztem ez a segélyezés egy rohadt bonyolult finomhangolásos cucc. olyan mint a simcity, csak sokkal bonyolultabb. folyamatos karbantartást igényel. mert legfeljebb csak az alapelvekben lehetne vita.

mert ugye annyit adni kell, hogy minimum senki se éhhezen. viszont elihatják, viszont a jegyrendszerrel azonnal visszaélnének.

másik oldalról annyit meg nem lehet adni, hogy ne menjen el a szegény, ám munkaképes ember spanyolországba narancsot szedni.

az meg a legfontosabb, hogy világos legyen, mindez mennyiben kerül. na itt válik nagyon csúszossá a jég. ha kiszámolod, mindez mennyiben fáj a te konkrét adódban. és akkor mond meg, ha látod a számot, amit lekapnak a jövedelmedből, hogy éhenhaljon-e honfitársad, akárki is ő?
cartman:

"Ahogy nézem, ez elég buzisan hangzott... Tehát azt akartam mondani, hogy nemsokára óriási kolbászt fogok magamba tolni... Hmmm... Nem megy ez ma nekem... Úgy értettem, sült kolbászt fogok enni, na! És sok lesz, és lesz hozzá fehér kenyér, meg bilagit! :) "

bakker, hangosan röhögtem, mert még aszittem kamingautolsz itten, pedig ahhoz még kurva korán van!!! :DDDDDD

nem hittem ám, de van ilyen! jó étvágyat. én ilyen sportos reggeliket fiatalabb koromban akkor abszolváltam a helyi piacon, amikor egész éjjel ittunk a haverokkal, de már jöttünk le a cuccról (etil-alkohol). :DDDD
lapi
A blogodat majd szívesen olvasom.
Látszik, igen jó az emlékezőtehetséged, az élményanyagod rk. hasonló az enyémhez, kivéve a piálást, az nekem nem jött be sohasem.
lapi
Nem véletlen foglalkoztat ez, mivel "bonyolult finomhangolásos ügy". Jól vágod, mik a fő paraméterek. Nagyon kultúrafüggő ez is. Elég jól ismerem, h Ny-Európában meg Dániában mivel foglalkoznak a munkaügyi központokban.
Ha alacsony a település eltartó ereje, nem lehet semmi munkát adni. Viszont senki nem kap csak úgy segélyt, valamilyen feltételt teljesíteni kell.Nem vállal takarítói munkát? Beiskolázzák takarító szakképzésre bakker. Kap utána papírt, aztán nem mondhatja, nem vállalja.
simon:

"Sándor Gyuri Makoveczet és Eperjest hiányolta. Asszem ő nem humorista, hanem a szokásos röhelyes jobbos, csak régebben azt hittük, ez valami különös egyéniség, pedig csak egy a sok közül. Ezért áldozott le a napja. Ma már minden sarkon ilyenek fogják a hangosbeszélőt."

kedves simon! ezt én baromira másként látom. ez az ember zseni. az volt 35 éve is, amikor még a tévében sem mutatták, de mi lógtunk a csilláron a jate klubban. mind imádtuk. mert aki ilyet meg bír csinálni, hogy beadja a sálát a patyolatba, s amíg töltögetik a papírt, kérdi a dolgozóktól, hogy hová költöznek, mert itt lesz az új metrófeljáró... és aztán elsétál... zseni az ember és ez azt jelenti, hogy kibaszott öntörvényű. egy szabad lelkü ember, akit semmiféle ideológia nem tart kordába. szarok rá, hogy kikereszkedett-e vagy sem, jobbos lett-e, vagy fletó-párti. pont attól jó, hogy azt csinál, amit pont akar. cseh tamás is teljesen úgy szól nekem mai is, mint ezer éve és ettől még felőlem üldögélhet akár ovi mögött is. én persze a művészektől teljesen függetlenül alakítom ki a politikai nézeteimet. de az izlésemet pont a művészek (is) csinálják, alakítják. ők is.
Lapi.
Látszik, hogy nem nézted a felköszöntőjét.
A zsenidet felköszöntötték szülinapja alkalmából, és azt mondta rá, hogy ezek a másik oldaliak, és őt Makovecz és Eperjes köszöntse.
Úgyhogy nem én skatulyázok, hanem a pali egy surmó.
"nem hittem ám, de van ilyen! jó étvágyat. én ilyen sportos reggeliket fiatalabb koromban akkor abszolváltam a helyi piacon, amikor egész éjjel ittunk a haverokkal, de már jöttünk le a cuccról (etil-alkohol). :DDDD" Mi is így. Csak bevágtunk hozzá még néhány Dreher Bakot. Mostanában viszont csak kakaót dobok mellé. Így hamar kifosom az egészet, aztán délben újra tudok jóízűen zabálni. Gondolkodtam a pávatollon is, de az olyan gusztustalan. Nem? Ráadásul kevesebb koleszterint tud megkötni a szervezet, ha az egészet rögtön kihányom... :)
Sándor György szerintem zseniális!
lebenyi1:

"Látszik, igen jó az emlékezőtehetséged, az élményanyagod rk. hasonló az enyémhez, kivéve a piálást, az nekem nem jött be sohasem."

:D kösz. azért én is fejlődtem, nemcsak a társadalom. már vagy nyolc éve nem fogyasztok szeszt, vagy ha megpróbálom nem jön be, mint a sárgaborsófőzelék. mégcsak nem is orvos tiltott le. azt szoktam mondani elsétáltam a szakadék szélére, belenéztem aztán ugrás helyett visszasétáltam. sajnos néhány közeli ismerősöm beleszédült, biztos meg kellett volna valakinek fognia a határvonalnál a kabátjuk végét, de arrafelé magányosan szokott a legtöbb ember bolyongani. viszont, ha magadtól sétálsz vissza, rengeteg tapasztalatot építhetsz be a fejedbe. mondjuk én edit piafot imádom. talán még janis joplinnál is jobban, pedig őt is nagyon. (namost ezért a két nőért számos okból lehetett rajongani, de nem azért, mert jó csajok lettek volna ifjú korukban.)

www.youtube.com/watch?v=kFRuLFR91e4

hát én sem.
simon:

"Látszik, hogy nem nézted a felköszöntőjét."

néztem és vérgáznak tartottam, hogy pont egy sasjóskát, meg azt a dagadt szinésznőt ültették be. namost tőlem kibaszott kurva távol áll a magyar jobboldal, sohasem rejtegettem a markáns álláspontomat fleto vs ovi subject-ben. és ez jottányit sem változott, sőt...

viszont nálam simán elment volna, ha sasjóska meg a dagadt szinésznő miatt el sem megy. (nem bocsátom meg neki, hogy 94-ben egyéniben hazavágta pető ivánt!!!! :DDDDD)

nekem zseni, nekem nem. az rendben van, hogy egyikünk benézi, sándorgyuri zseni volt/van-e. száz év múlva eldől melyikünk a hunyú itten. :D
lebenyi1:

"A blogodat majd szívesen olvasom."

:DDDD kösz és welcome. itten eredetileg marketingelni jöttem reggel, de az élet mindig közbeszól. :D

most szólok, hogy célt is tűztem ki magam elé, nem is kicsit. az első post-ra el szeretném érni a százas álomhatárt hsz-ben. ha csak annyit dobnál, hogy "hali" a többit 99-et simán megírom. sok vitám van magammal! :DDDD

cartman! bakker a tőzsdei post-on rád hivatkozva fejtettem ki rejtett reklámot a blogomra, amit mindjárt megycsinálok. :DDDDD

ps: ezen a kolbászoc cuccon azóta is röhögök!!!! :DDDDDD
lapi!

A 2008.03.29. 08:33:37-kor simonnak írt dolgaid miatt respect.


Még a merilinmenzont is elnézem neked... :o) Nem is beszélve a kutyás filmről XD

Üdv,

P.
lapi,


ps: paszti, te ugye beugrasz néha? :D


Wáó.

Én bakker, a másik poszton kussolok, mer az energiához max annyira értek, hogy Red Bull-t iszom vagy sem (nem). Oszt most kiderül, hogy a társasági élet itt folyik?!?!?!?!

Egy a baj, csessze meg a kaporszakállú hónaljmankós énekes kódis azzal a rongyokba tekert, kacskaringós retkes szerszámával: hogy hát én mostan dógozom délig.

Üdv,

P.
"ps: ezen a kolbászoc cuccon azóta is röhögök!!!! :DDDDDD" Nem röhögnél, ha Te toltad volna be... :) John Holmes! Ha hallasz a mennyben (végülis, valószínüleg inkább a pokolban)! Max. respect! Pedig én nem is egyben nyomtam be azt a 35 centit... :)
Lapi.
Tévedsz. Nekem bejött a Sándor György anno. Abszurd humorra mindig vevő vagyok. De arra, hogy Sas Jóskát, vagy akár Pécsi Ildit alázza, tényleg nem kellett volna odamennie. Szemétkedésben már nem egyéni, mert kurzusa van, mióta alcsúti a módi.
Asszem pont ez a kicsinyes aljaskodás az, ami nekem sose fog bejönni a "magukfajtákban"- válogatniuk nem is kell magukat. Ahol a surmóság, ott a jobboldal.
"Ahol a surmóság, ott a jobboldal." Ilyeneket én is tudok! Ahol a címkézés, ott a baloldal!
Ja, és az abszurd már nem humor. Egy ideje ez a magyar szinonímája.
Ha még egyértelműbben akarok fogalmazni.
Szia Cartman, hogy vagy mindig?
Kösz, Simon! Olyan sok jó meglátásod van: "az abszurd már nem humor. Egy ideje ez a magyar szinonímája.", de még Rád fér egy kis fejlődés, ami a politikai/közéleti témákat illeti...

(Ez a tanárbácsis-lekezelős stílusom. Milyen? Ha a diákoknak adom elő, igyekszem megspékelni idegen kifejezésekkel is, hogy minél több és mélyebb komplexust sikerüljön beléjük plántálni. A megalázott diákok - persze csak megfelelő testi erőfölény megtartása mellett - sokkal jobban kezelhetők. Asszem, írok majd erről egy publikációt!)
lapi

"az első post-ra el szeretném érni a százas álomhatárt hsz-ben. ha csak annyit dobnál, hogy "hali" a többit 99-et simán megírom."

Beállsz a sorba? Ilyen blog tulaj van már néhány az itteni kommentelők közt.
Nem is tudom, Cartman. Lekezelő tanárbácsisban láttam már arcosabbat is.
De lehet, hogy félreértelek.
Ja, a politika engem nem érdekel. Csak a közélet. Ezen nem tudok változtatni, sajna. Számomra a pártok egyformák és dögunalmasak. A pártkatonák meg kábé annyira érdekelnek, mint a tamponreklámok.
Jo reggelit!

Lapi

Aszittem reggel kelsz, azt itt var a friss blogod olvasgatni, mire felkelek. Csalodnom kellett. :-]
Cartman

Kolbasz...
Tereskova...
P...

Hova jutunk ma? :-]
lapi.blog.hu/

itt van ni, gecc!!! hogy mennyit baszakodtam vele!!! nem a posttal, hanem a technológiával. baszki kifáradtam, de legalább dobj egy hellót!!! :DDDD
nasta:

"Beállsz a sorba? Ilyen blog tulaj van már néhány az itteni kommentelők közt."

én itt maradok a twá post-oknál továbbra is. csak gyakran én magam cseteltem szét a post-ot, mert baromira szeretek sztorizgatni. ezért az ilyen baromkodásokat, meg csetteléseket ott lenne jó csinálni. hát megalkuvás az élet. :D most megyek reklámozni magam, hú de meg fognak azok is utálni, akik eddig még nem...

Lapi

Azt kell mondanom, mint elso hozzaszolo, feler nekem annyival, mintha a konyvedet en kaptam volna meg elsonek, dedikalva (ahogy azt meg nemreg megigerted).
:-]
kösz, gecc. kipróbáltam. szal kicsit el van baszva persze. először is a főcímben nem ut, hanem út. meg valami hátterem is van az ifjúságból, afféle giccses baromság a kulcstartókon. na meglátjuk, majd bíbelődök vele, mert nem vagyok tökhülye júzer, csak félhülye, s mint ilyen a legveszélyesebb a számítástechnikára. zene, video is lesz, de most kis realax. meglátjuk, érdemes-e felöltöztetni a cuccot. :DDDD

É S M E G A T H X, G E C C!!!!

(hátha így reklámozod máshol is... :DDDDD)
elég a nickem melletti kis linkre kattintani és felugrik a blogom EMBEREK!!!!! :DDDDDDD
Lapi

En koszonom neked! Nem kicsit, nagyon! :-]

A halyesirasi hibakkal ne torodj, a blogod kinezetevel sem. (Nekem majdnem 1 eve van mar blogom, de leszarom, hogy nez ki. Kivalasztottam egy normal alap felszint hozza, amit a blog.hu felajanlott, oszt jonapot).
A helyesirasi hibak azert jok, mert ha bejon egy ismeretlen latogato es nyenyerezik a hibak miatt, el lehet kuldeni melegebb eghajlatra, meg Grecsi tanarurhoz segiteni neki ebben-abban. :-D
index.hu/politika/belfold/mszp1667/

Na ugye? En megmondtam! De lehurrogtatok, hogy biztos nem lesz ittend kiugrasi kiserlet az ue reformbol maszop reszrol, koalicio felbomlasi tenyezi novekedes. Na majd csak lassatok csodat.
Nostradamus Gecc...
Gecc 2008.03.29. 11:01:03
Cartman

Kolbasz...
Tereskova...
P...

Hova jutunk ma? :-]

És ezt pont egy gecc mondja?... :o))))
Bocs, nem délig, ebédszüni vót, most jön a folytköv a melóban, itt meg a kurva nagy kussolásom megent.
Paszti

Asszem most kezdek meggajdulni. Jo ertelemben persze. :-D
Nevet fogok valtani, mert ma Te vagy a masodik (Simon az elso, raadasul melyen meg is sertett... asszem, de zen meg gondolkodnom kell), aki aszonnya, Gecc egy gecc.


Vagy tudjatok mit? Dehogy valtoztatok! Mert en egy gecc vagyok!
"Nem is tudom, Cartman. Lekezelő tanárbácsisban láttam már arcosabbat is." Hát, remélem is, hogy viccen kívül ez a helyzet. Undorító, amikor valaki tényleg kölönbnek érzi magát azért, mert összegyűjtött egy-két diplomát/luxusautót/tudományos fokozatot/stb. Van olyan kollégám, aki a diákoknak henceg a három diplomájával. Szakiskolás diákoknak! Akiknek sokszor nem is (csak) a képességei, hanem anyagi/családi helyzete miatt sem lesz soha... Milyen tanár az ilyen?
Na feljött végül a szar a víz tetetejére, de még ott is osztja !

Most lennék kíváncsi, hogy pl. lapi mennyire tudja még idealizálni ezt az utsó senkiházit árulót !

Kicsit OFF (Egyébkénr lapi értékelem a blogodat, és az előre borítékolható színvonalasan szórakoztató írásokat, de ez most ugye egy másik cikk. Tehát csak garatula, és hajrá, ahhoz !:)

Abba rúg bele, aki itt valamilyen valódi reformot kezdeményezett és közben még össze is fossa magát, amit zavarodosttságában az általa gyalázottra próbál rákenni. Emelni az adókat és így csökkenteni a hiányt, ahhoz nem kell ész, program, stratégia. Erre veri magát Ferink, meg a "progresszíó vezető ereje" az MSZP.
Hát tényleg menjen a picsába !

De szerintem tökéletes az alkalom, hogy ac jelenleg töketlen liberálisok most karaktert nyerjenek és lerázzák magukról a mindig is fölösleges koloncot. Menjen a picsába az MSZP is ! Szerencsére a TGM-ek, már magányos holdkórosként hallucinálnak őskommunista, marxista baromságokat.

Nagy eséllyel nem lesz kormányon az SZDSZ, de legalább megmaradna. Ha csak minimálisat is aszisztál a szarfaszúnak, akkor maga is azzá válik.

DE !!!!

Ultra extra verzióban, mivel mindenki szereti a libsikkel feltakaríttatni a létező csődtömeget, még lehet, hogy Viktor lesz annyira gyáva, hogy ős is rájuk gondol. De ehhez is az kell,hogy egy mm-t sem szabad engedni az eddig képviseltekből.
És lehet, hogy csak újabb 4 év múlva, de az értelmesebbje majd megérti és/vagy többen lesznek az értelmesek. Lehet, hogy kell egy összeomlás, de akkor meg azért fogják megérteni.

Erospista

Copy, paste? :-D
Ja, ja :)

Tudod én ilyen lusta csávó vagyok. Mondjuk ide jobban passzol, de odaát meg vakapád, és kriptomán barátunk mondott most okosakat, szerintem.
És Gecc !

Ehhez minek megint liberális gyertyát tartani:

index.hu/politika/belfold/mszpelemz113/

Cseszegessék egymást a vörösök, mert csicskákat meg ledarálják, mert meg is érdemlik (Kisgazd + MDF +KDNP stb.)

Erospista

A masodik kerdesedre, hogy mi az a zenei/video portal, hat fogalmam nincs. Nem is hallottam meg ilyenrol. Ez olyan, mint a youtube? En csak azt ismerem, meg nehany magyar portalt, mint pl az indavideo.

Gusanyi...
Hogy Lapit idezzem, en nem temetnem Ferenc baratunkat ennyire, mint azt itt irjak a link alatt. A maszopon belul meg mindig csirajat sem latom az ellentabor reggeli parasztfelkelesenek. Ezek a leszavazasos dolgok... lozungok csak. Ha most Gusanyi aszondana, kedves barataim, csinaljatok nelkulem, ugy szetesne a part, mint Babylonban a jolfejlett tarsadalom. Ki is lenne Feri helyett? Milyen programmal is? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan, hogy tulelesre lehet jatszani a kurrens helyzetben azzal, hogy osztogatunk? De azt sem gondolhatjak komolyan, hogy nem csinalnak semmi erdemit.
Szal szerintem... ha a koalicio marad, marpedig marad, akkor Gusanyi marad, 2010-ben O lesz a jelolt. Ha a a koalicio nem marad meg, akkor a szadesz vagy vallalja azt, hogy kiirjak a valasztasokat, es bukik (de akkor ezek bekerulni mar nem fognak soha a budos eletben), vagy a hatterbol egyuttmukodve segitik a maszopot a kormanyzasban. Gusanyi ettol fuggetlenul lehet jelolt mindket esetben.
Én is most néztem meg, hát nem egy elalvás előtti videó, az biztos... :SS
Gecc

"Ugye ezt senki nem gondolja komolyan, hogy tulelesre lehet jatszani a kurrens helyzetben azzal, hogy osztogatunk?"

Miért ne lehetne?
Osztogatásra nincs szükség, elég ha stagnálnak a dolgok.
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.29. 22:17:49

Hogy lenne eleg, ha stagnalnak a dolgok? a minden igy marad, 1 szavazoval sem lesz tobb a mostanihoz kepest a maszopnal. Gusanyi tudja, hogy valamit tenni kell. Ha osztogati kezdenek az nem az O erdeme lesz, hanem az eroszakos megalkuvo szarhazi parttarsake, akik inkabb ebben latjak a megoldast es a tulelesre jatszanak, mint abban, hogy tegyenek valamit, osszekaparni valahogy az orszagot 2010-re, hogy annak latszatja is legyen, es azzal szavazokat szerezni.
Node majd jovoheten tobbet latunk mar ebbol is.
gecc

"a minden igy marad, 1 szavazoval sem lesz tobb a mostanihoz kepest a maszopnal."

Óriási tévedés!
Az idő és az eseménytelen politikai hétköznapok a visszarendeződés felé viszik a támogatottságot.

"Gusanyi tudja, hogy valamit tenni kell. Ha osztogati kezdenek az nem az O erdeme lesz, hanem az eroszakos megalkuvo szarhazi parttarsake"

Neki ez lett a mániája, másra már nem is tud gondolni. (A sírig ezt fogja hajtogatni.)

A Fidesznél nyerő stratégiának bizonyult az óvodás szintre csúszó mindenttagadás.
Az MSZP nyerő stratégiája most az, ha _megszüntet_ minden konfliktust és kussol.
Szerinted melyik a nagyobb szarházi?
Reméljük 2010-ben a Fidesz nyer és már a ciklus elején működő reformokat hoz, ami 4 év alatt simán beérhet.
Én egy 2008-as előrehozott választásnak is örülnék, de az MSZP-nek ez jelenleg nagyon rossz üzlet lenne.
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.29. 23:39:58
"Az idő és az eseménytelen politikai hétköznapok a visszarendeződés felé viszik a támogatottságot."
Na ez az orasi tevedes.
A visszarendezodesnek nincsenek hivei. Hova is rendezodnenk vissza? 2006-os szintre, amit a fityesz mar mint a hazugsag napvilagrakerulesenek idopontjat hozott be a koztudatba? Arra a szintre, ahonnan a reformokat el kellett (volna) kezdeni? Ezt a szintet senki nem akarja. Ugyhogy vagy osztogatni kezdenek abbol, amit sikerult eddig megsporolni, es szereznek nehany szavazot, vagy belekezdenek valami erdeminek nevezheto reformba, es szamitanak arra, hogy a befektetett mereszseg meghozza gyumolcset.

"A Fidesznél nyerő stratégiának bizonyult az óvodás szintre csúszó mindenttagadás."
Hat ez igen szomoru...

"Az MSZP nyerő stratégiája most az, ha _megszüntet_ minden konfliktust és kussol."

A maszop egyetlen jarhato utja, ha elkezdi a reformokat es nem csak baszakszik.

"Szerinted melyik a nagyobb szarházi?"
Ugye ez most csak egy beugratos kerdes? :-D

"Reméljük 2010-ben a Fidesz nyer..."
Ha igy mennek a dolgok, biztos is lehetsz benne, hogy ez megvalosul. Azt persze nem igerheti senki, hogy ezzel a mar most programnelkuliseggel lesz is valami 2014-ig, de hat van meg 2 evuk, hogy valamivel elorukkoljanak es ne csak azt halljuk toluk a tv-ben, hogy a maszopnak meg a kerdesei is hazugak.

"Én egy 2008-as előrehozott választásnak is örülnék, de az MSZP-nek ez jelenleg nagyon rossz üzlet lenne."
Ne is szamits elorehozott valasztasokra. Az szadesz fog kuncsorogni a legjobban a maszopnal, nehogy valasztasok legyenek, mert akkor nem kerulnenenk be.

Jo ebedhez szol a nota... :-D
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.30. 11:04:54

Hogy sikerult ketszer elkuldened a semmit?
Megdontotted Malac rekordjat. :-D
Sztív.
Ez a nyerő stratégia, ezzel a kussolással, nekem tetszik.
Arra emlékeztet, mint a vizitdíj azonnali eltörlése.
Ha nem kell, akkor nem kell.
Asszem lehetneflegmapofát vágni és hagyni, hogy földhözveregesse magát mindenki a nagy akarásban.
Ez azért lenne jó stratégia, mert ha tuti, hogy a reformpolitika miatt lapátra kerülnek, akkor legalább nem ágyazzák be a következő kurzust, mint Bokrossal.
index.hu/politika/belfold/orban7219/

Ez az ember... bolond!
""Világosan látszik, hogy nem megy nekik" - mondta a kormányról. Példaként említette, hogy megverik a tanárokat az iskolákban, a legbrutálisabb krimijelenetek történnek meg vidéki kis falvakban. "Vagyis az állam nem tudja megvédeni a polgárait.""

Ennel jobb peldat nem is mondhatott volna egy kormany mukodesenek hibairol.
"Megalapították a Fidesz-alapítók egyesületét is, ahová az ősfideszesek gyermekei is beléphetnek."

És így ki is alakul az új magyar (FIDESZ) arisztokrácia:)

Gecc

"Ne is szamits elorehozott valasztasokra. Az szadesz fog kuncsorogni a legjobban a maszopnal, nehogy valasztasok legyenek, mert akkor nem kerulnenenk be."

Te úgy látszik nagyon nem szereted az SZDSZ-t. Ez szerintem néha helytelen következtetésekre sarkall.
Előrehozott választásnál szerintem az MSZP kevesebb, mint felére zsugorodik, az SZDSZ meg bekerül. Ki veszt többet?

"A maszop egyetlen jarhato utja, ha elkezdi a reformokat es nem csak baszakszik."

Abszolút igaz. De szerintem ők mégis 'baszakodni' fognak.

"Ez az ember... bolond!"

Nem bolond, csak demagóg. A béna kacsás részben például tök igaza van.

Shore

Nagyon jol latod a helyzetet. Tenyleg nem birom a szadesz, mint partot, attol fuggetlenul, hogy liberalis gondolkodasmodu is vagyok.
Neked az a velemenyed, hogy a maszop veszit szavazokat, a szadesz meg nyerne, ha elorehozott valasztasok lennenek. Legyen igazad... De en akkor sem igy latom. A baszakodas vagy nem baszakodas ugyis eldol elobb vagy utobb. En remenykedek... hinni lehet benne, nem kerul semmibe. :-]

"Nem bolond, csak demagóg."
De, bolond... es demagog. Es amikor ez a ketto keveredik, akkor lesz valakibol Dermeszto 2 szinten a Songokubol (ha ismered a rajzfilmbeli szereploket, akkor vagod). :-]

Gecc

"a szadesz meg nyerne, ha elorehozott valasztasok lennenek"

Nyerni nem nyerne, éppen hogy, de bejutna.

"En remenykedek... hinni lehet benne, nem kerul semmibe."

Legyen igazad! (Komolyan)

De kérdezem, hogy te el tudod képzelni, hogy az MSZP annak ellenére, hogy tudja 2010-ben a FIDESZ jön, elkezdje megnyírbálni/átalakítani a segélyeket, szigorítson a nyugdíjazás feltételein, visszavegye a 13. havi nyugdíjat, még elbocsásson a közszférából, kevesebb alamizsnát osszon szét a művészek, tudósok, egyéb állam csecsén élők között? (ilyesmik kellenének ugyanis a kiadási oldal csökkentéséhez)
Majd ha _ez_ _már_ megvan, akkor esetleg adót és járulékot csökentsen?
Miközben az első felvonás alatt a FIDESZ, csatolt részei és több millió ember úgy fog nyüszíteni, mint a fábaszorult?

Ez lehetetlen. Egyrészt így nem 15%-ot, hanem 10-et sem érnének el, másrészt a memóriájuk még működik. A második ciklusban kikaparták a gesztenyét a FIDESZ-nek, ezt már többet nem fogják megtenni.
Shore

Tehat akkor a fityesz fogja megnyirbalni ezen jarulekokat?
De most oszinten. Mit fognak ok csinalni 2010-tol, amitol jobb lesz a magyar nepnek?
Gecc 2008.03.30. 17:39:26

Válaszom röviden: Nem tudom.
Hosszan: Kevés esélyt adok neki. Egyszer már leírtam, hogy szvsz. 2010-ig ez a koala semmit sem fog csinálni. 2010-től pedig a FIDESZ nem fog semmi érdemit csinálni. 2014 az első dátum, ahonnan valami elkezdődhet.

Viszont tényleg szívből kívánom, hogy ne legyen igazam.

De biztos jön majd egy-két kommentelő, aki elmagyarázza, hogy igen, a FIDESZ majd 'reformál', mert ők hitelesek, és ők 'tudják, merik, teszik'.
Vagy hogy nem, mert nem is kell, elég az, hogy ők tiszták, és nem lopnak. A nem ellopott pénz pedig elég lesz mindenre.
Vagy hogy nem, mert nem is kell, elég az, hogy leviszik az adókat, ettől az eddigi adócsalók megrohamozzák az APEH-t, és több adó bevétel lesz, mint annak előtte.
Vagy ...
Shore
"De biztos jön majd egy-két kommentelő, aki elmagyarázza, hogy igen, a FIDESZ majd 'reformál', mert ők hitelesek, és ők 'tudják, merik, teszik'."

Legkesobb holnap reggel, Malac. :-]


Tudod az a legszebb a politikaban, hogy soha nem lehet tudni, mi lesz. Ejjjde szep! Mert ezek ahogy Lapi is mondana (nem plagium akar lenni, Lapi! :-] )tobb lepest latnak elore, mint a szavazok, szal csak ok tudjak, hogy mi lesz holnap, es tiszta lelkiismerettel kelnek, mert azt hiszek az ugy jo lesz. Vagy nem, de az biztos... ahogy pedig en mondom mindig. :-|
"2010-ig ez a koala semmit sem fog csinálni"

Tehát utána adjunk nekik MÉG 4 évet? Hány kell nekik, hogy elkezdjenek végre valamit??????? 2002 óta 2x kaptak lehetőséget. Nem éltek vele, tünés!!!
Asszem Viktornak igaza volt a kormánypártokkal kapcsolatban ma:
"A kupleráj az kupleráj."
:DD

"2010-től pedig a FIDESZ nem fog semmi érdemit csinálni"
Ha így lesz, 4 év után nekik is tünés!

Ejnye Travis.
Miért kellene négy évig várni, hogy kiderüljön, tesznek-e valamit?
Hát hol vagyon az megírva, hogy legyen négy év diktatúra a választások után?
Két hét múlva újraszámláltatunk, aztán számonkérjük a beígért magyar felemelkedést.
Két hónap múlva rádöbbenünk, hogy hazudtak, és ostrom alá vesszük őket, nem válogatva az eszközökben.
Ez a demokratikus forgatókönyv.
Két év után előrehozott választás.
Gecc !

Kösz az utánajárást, igen az is valamilyen megosztó, de mindegy.

Ugyanakkor most már tényleg csak hívőket látok sokadjára. Te sem tudod miért menne tovább, meg hogyan a Feri, csak egyszerűen elintézitek azzal, hogy nem lehet másképpen, de semmi bizonyíték Dehogynem, most bizonyította, hogy fontosabb a pártszimpátia. Ugyanez a beleképzelt isteni karaktert látják a Viktornál a jobboldalon. Nézd meg Malac, Carni, Carman írásait. Biztos megcsinálja. De könyörgöm, miért biztos ???

Szerintem Gyurcsány fogja az MSZP szavazóbázisának, ez most már világos, és ez önmgagában gátja minden reformnak, ezért kellet mindig beáldozni az adócsökkentést, mert nem volt kiadáscsökkentés, de még a szándéka se, vagy, ha igen az nem az ő területükön. Lehet, hogy jót tenne az országnak, MSZP-nek, hogy egyszer megbomlana ez a görcsös ragaszkodás egy időre, mert sem a párt, sem az adott rétegek nem az egyedül üdvözítőt látnák egymásban, hanem elkezdenének rac. gondolkodni, és akkor hosszú távon is működhetne. Amit, ma az MSZP képvisel önmagában, az halott. Fideszben sem látom a számokat, de lehet, hogy ezért kell egy méretes zakó, hogy az emberek egy növekvő része ne a mindenható Viki vagy Feri királyt keresse, meg az államot, hanem a racionalitást.

De addig is, ha ő annyira jobban tudja mi a reform, akkor mutassa meg SZDSZ nélkül és senki nem hártráltatja reformgőggel, blabla-val, mennyivel könnyebb lesz végre neki. Tulajdonképpen megköszönhetné, hogy az SZDSZ végre nem kadályozza.
Igaz arról semmit nem mondott, hogy neki mi a reform, meg hogyan képzeli, mert szerintem kamu, üres só a kommunista keménymagnak. Na ehhez nem szabad egy percig sem társulni senkinek akinek esze van.
Majd ő elődja a tökéletest magában, meg a kivitelezhető reformokat. Nagyon várom !
travis

""2010-ig ez a koala semmit sem fog csinálni"

Tehát utána adjunk nekik MÉG 4 évet? Hány kell nekik, hogy elkezdjenek végre valamit??????? "

Az első mondatot én írtam.
A következőt te szülted. Én elhatárolódom:)
Shore,

Ok, persze, hogy én szültem, és kérdezem, hogy ezek szerint az lenne-e a megoldás
Az lenne? Ha nem, akkor csak egy út van: kormányváltás
Aztán utána meglátjuk, Viktorék hogy muzsikálnak.
travis

Mivel most két téma is megy párhuzamosan Árpinál, bemásolom mit írtam a másikon. Ez a véleményem az előrehozott választásról.

"Ha nem lenne benne a 2/3 lehetősége, akkor azt mondanám, hogy ez a legjobb megoldás. De 2/3-al az országot még magamra sem bíznám, nem hogy Viktorra:)."
Erospista

Lehet akkor en fejeztem ki magam rosszul, de en nem azt szerettem volna a kommentemnek tulajdonitani, hogy csak az a jarhato ut. En azt mondtam, hogy Gusanyinak most csak ez a jarhato utja van ahhoz, hogy valamit elerjen.
A kurrens helyzet sajna nagyon megbonyolitja a dolgokat. Itt a szadesz, akik olyanba rangatjak megint bele (vagy legalabbis akarja belerangatni) a maszopot, ami halalra van itelve legkesobb osszel. A maszop szeretne ebbol kihatralni, de a szadesz koti az ebet a karohoz. A maszop fenyegetozik, a szadesz ugyszinten. Orban jon a hulyesegeivel, hogy szar a egesz, mert a tanarokat is megverik a diakok. Oksa, szar a egesz, de lehet itt meg tenni sokmindent, racionalisan. Node hogyan, ha nincs tobbseg? Jojjon a fityesz? Nekem mindegy... de mit akar tenni? Nincs programjuk, csak egy nagy kb 80 oldalnyi lozung, hogy mi hogyan jo, de annak megvalositasarol szo nincs benne. Akkor majd kitalaljak ha kormanyra kerulnek? Eloszor kormanyra kerulnek, aztan bejelentik, hogy nagyobb megszoritasok lesznek, mint a szoci kormany alatt? Vagy a valasztasok (esetleg elore hozott valasztasok) eseten aszonnyak adocsokkentes lesz, amikor mindenki tudja, hogy az nem jarhato ut? Tehat hazudni akarnak?
Itt biza senkinek nem lesz konnyu dolga. Valaki nagyot fog meg hazudni itt a kovetkezo 2 evben... es az a fityesz lesz, mert Gusanyinak mar nem kell hazudnia a szart.
Shore,

Ha jövő hétvégén lennének a választások, a Fidesz semmilyen körülmények között nem kapna 2/3-ot. Orbánnal soha nem lesz 2/3-os Fidesz-kormány.
Gecc !

Akkor, ahogy azt lapinál is írtam:

Szerintem a legoptimálisabb a kisebbségi kormány minden szempontból. Nincsenek előrehozott választások, Gyurcsány előadhatja , amit akar, ha van neki. SZDSZ nincs odaláncolva a nagy bizonytalan semmihez, ami nála a totális eltűnést is jelentheti.
Ráadásul ott van a kriptomán téma. Hiába lenne, újabb népszavazás nagy eséllyel nagyon mások lennének a számok a dolog jellege miatt. Esetleg az MSZP sem lenne annyira hülye, hogy először azt monjdja ne menj el, aztán meh, hogy menj mégis, de NEMMEL.

Az össszes ismerősöm, aki nem ment el, azon logikával élt, hogy az nála NEM-et jelent. Érted ?
Mindenki túllihegi ezt a 3 hetes semmit. Senki nem számolja azokat akik nem mentek el, pedig az a másik oldalon jelentkezne egy választásnál inkább.

Nézd meg a szavazás utáni adatokat. Egyetlen dimenzióban van 2/3, de két másikban NEM !

NEM LENNE MEG A 2/3-ad. Ezért volt NAGYON HÜLYE GYURCSÁNY A HÉTVÉGÉN !
Összeszarta magát, és ráadásul abba rúgott idegbajában aki, tényleg tud segíteni reform vonalon.
HÜLYE HÜLYE HÜLYE :)

Viszont lépésre kényszeríti az SZDSz-t és ők a kisebbségi kormánnyal minimalizálják leginkább a saját kockázataikat, azaz, ha kilépnek.
Erospista

Gyurcsany nem a szadeszt akarta beszopatni. Egyszeruen csak nemet mond egy olyan reformra, ami halalra van itelve, mert a nep leszavazza.
En nem hiszek abban, hogy osszel masok lennenek a szamok. Azok, akik most nem voltak szavazni, valoszinuen osszel sem mennenek. En nem tudom mivel lehetne oket rabirni egy reform melletti X-re.

"Viszont lépésre kényszeríti az SZDSz-t és ők a kisebbségi kormánnyal minimalizálják leginkább a saját kockázataikat, azaz, ha kilépnek."
Na azert ennek is 2 modozata van... ha tamogatjak a hatterbol a maszopot, ugyanott vannak. Ha nem, akkor elorehozott valasztasok lesznek. Akkor most melyik is a jobb?
elegem van ebből a "kisebbik rossz" elméletből most lett elegem belőle.

sőt, egyáltalán nem vagyok biztos, h valóban ők a kisebbik rossz. kivívták maguknak (legalábbis nálam), hogy gyurcsánnyal, kókával ugyanúgy lehet fenyegetőzni, mint ahogy 2006-ban mikolával, semjénnel lehetett.

sztem kell tenni két lépést hátra, és objektíven megítélni a helyzetet: ez a kormányzat lejáratta magát, hibát-hibára halmozott, átverte a jónépet (aztán ezt nem tudta jóvá tenni), nem ért el eredményeket, nem indította el a reformot...nem tudtam megértetni pl. velem, hogy mi a fenét akar mondjuk az egészségügyben.

tehát...itt már nem az a kérdés, h mit tenne a fidesz, hanem itt kell húzni egy vonalat, elismerni és tudomásul venni, h az elkúrást nem sikerült jó irányba fordítani. sikerülhetett is volna. de nem ment.

előrehozott választások kellenek.

nem azért, mert a fidesz ezt akarja. hanem mert meg kell tanítani a politikusoknak, h következmények nélkül nem lehet ennyit és ennyiszer elkúrni. eredmények is kellenek, mert ha nincsenek, csak hibák, akkor hátra kell lépni.

hogy ez most a fidesz győzelmével egyenértékű, ám legyen. ha nincs más a palettán, akkor ez van. hátha tanultak valamit.

de a mostani banda viszont túl sokszor leszerepelt a szememben ahhoz, hogy tovább nézzem a bohóckodásukat.
Gecc !

Te is tudod, hogy nem ugyanaaz koalícióban támogatni valami vagy kívülről. Utóbbi esetben lényegtelen kérdésekben látványosan ellent lehet mondani, mert nincs koalíciós szerződés.
Így végre saját karaktert nyerhet a túléléshez. Egyébként az MSZP, meg Gyurcsány azért is hülye, mert a pol-i marketingben a különálló 1+1 az több tud lenni, mint 2, viszont egyben meg nem lesz annyi, mert ugyanaz. Ez még később is jó lenne nekik, tudod választék :)
Én nem tudnék szavazni egy MSZP-re, mert a szememben nem ők képviselik a reformot, a háttere viszont nem igazán vonzó, és most is azt látom, hogy a régi gárdának megy a műsor. Ők meg nyíltan a semmittevés hívei: Szili, Karsai, társtud. tagozat stb.

Tényleg, hogy lesz egy fiatalból MSZP szimpatizáns, pl. belőled ?
Én csak olyan arcokat ismerek ezeken a vonalakon (minden színben), akik nyíltan a lenyúlható pénzre utaztak, vagy családi örökség volt.
Erospista
"Utóbbi esetben lényegtelen kérdésekben látványosan ellent lehet mondani, mert nincs koalíciós szerződés"

Csakhogy nem a lenyegtelen kerdesek elutasitasa tesz egy partot a szavazok szemeben jobba.

"Tényleg, hogy lesz egy fiatalból MSZP szimpatizáns, pl. belőled ?"
Na erre mar nem emlekszem. Asszem 16 lehettem, amikor jobban kezdtem erdeklodni a politika irant. Nem volt jobb dolgom, es reggel a metron Nepszavat olvasgattam suliba menet. Emelett az egesz csaladom akkora liberalbolsevik, hogy a voros szin hozzajuk kepest fehernek tunik. Bar egyre jobban csalodom bennuk. Nem mentek el szavazni, holott a "reformok" mellett voltak. Ugyhogy nem huek a parthoz, meg is mondtam nekik. :-]
Mingyábehalok

Szóról szóra egyetértek azzal, amit írtál.
A gond csak az, hogy mivel a magyar alkotmány szerint a köztársasági elnök nem oszlathatja fel a Parlamentet, és nem írhat ki új választásokat, ezért csak akkor lennének új választások, ha a kormány belátná, hogy ez, ami most van tényleg nem vezet sehova.
Gyurcsány Ferenc magától soha nem fog lemondani, és szerintem az SZDSZ se fog kilépni a koalícióból. Inkább elvergődnek 2010-ig, pedig már most látszik, hogy rohadtul lőttek a reformoknak, már ha egyáltalán voltak.
Rettegnek a Fidesz 2/3-os győzelmétől, ezért inkább választják még a két év bónusz teszetoszáskodást...
Szerintem sokan beijedtek a 2/3 -ad Fidesztõl (maga az MSZP is), de ez kisebbségi kormánynál eltolható 2010-ig, és addig az MSZP visszaszerezheti az SZDSZ miatt elpártoltakat, és fordítva. Mindkét párt növelhetné a saját bázisát, mert kölcsönösen nem bírják egymást, nem véletlenül. (Most nem pont rád gondoltam Gecc :)
túl kéne lépni az ideológiákon - amik itt a magyar politikában amúgy is elég nyakatekert és kissé skizofrén módon jelennek meg - és józanul, hideg fejjel be kéne látni, hogy ami most van, az instabilitást, bizonytalanságot és komoly ellenérzéseket váltott ki nagy tömegekből.

és ha ezt belátták: gyurcsány valami effélét is mondott a hétvégén, abból következményeket kell levonni - és ennek túl kell mutatnia horváth ágnes menesztésén.

itt ez alapvetően nem jött be. lehetett bizonyítani 2006 előtt. aztán megnyerték a választást, újra esélyt kaptak a bizonyításra.
én a saját érdekemben drukkoltam, h sikerüljön.

nem sikerült.

mondom mindezt olyan álláspontból, hogy soha nem voltam elkötelezett híve egyik oldalnak sem.

az őszödi beszéd után úgy gondoltam, na jó, ha nagyon igyekeznek, ha nagyon megmutatják, hogy fasza gyerekek, és úgy istenigazából belevágnak az igazmondásba és a kőkemény, valóban szükséges reformokba, akkor hajrá, lássuk meg, mi lesz belőle.

vártam. nem láttam meg semmit. csak 300 ft-ot.

erre én azt mondom: ez édes kevés volt, fiúk.

az őszödi beszéd hozhatott volna tisztulást, újrakezdést...de az elmúlt másfél év tükrében a beszéd kikerülése csak egy lebukás volt.

az tény, h orbánék vaskalapos, modoroskodó ideológiai hátterével a nemannyira ősmagyar, nemannyira hipervallásos rétegnek nehéz azonosulni. ez engem is taszít. de nem kéne ettől eltekinteni, és arra koncentrálni, h mit csinálnának a gazdasággal, egészségüggyel, oktatással, nyugdíjakkal, stb...? vagyis mindazokkal a dolgokkal, amik számítanak.

ezt valóban nehéz megmondani, mert elég szűkszavúak a fiúk azon az oldalon, ha konkrét lépésekről esik szó. de újabban egyre azon agyalok, h a mostaninál csak jobb lehet...
"de újabban egyre azon agyalok, h a mostaninál csak jobb lehet..."
Fütyülés a sötétben?
Sajnos én nem bízom ebben. Abban, hogy a mostaninál csak jobb lehetne.
Mozog a célpont.
Ami ma jó, 2012-ben nem biztos, h az lesz.
"előrehozott választások kellenek.

nem azért, mert a fidesz ezt akarja. hanem mert meg kell tanítani a politikusoknak, h következmények nélkül nem lehet ennyit és ennyiszer elkúrni. eredmények is kellenek, mert ha nincsenek, csak hibák, akkor hátra kell lépni."

ÁMEN!
Árpád-nap van, boldog névnapot mindnek :D
erőspista 2008.03.30. 21:49:57

Biztos lehetsz benne, hogy ha most lennének a választások, meglenne a Fidesz 2/3-ad. Ezt nemcsak a népszavazás eredményéből lehet leszűrni, hanem a választási rendszerünkből. OK, hogy listán nem lenne meg a 2/3-ad, de egyéniben egy-két kivételtől eltekintve Fideszesek futnának be.

"Az össszes ismerősöm, aki nem ment el, azon logikával élt, hogy az nála NEM-et jelent. Érted?" Ez semmit nem jelent. Biztos sok ilyen volt, de 3millióan szavaztak igennel! Tökmindegy, hányan mentek volna el és szavaztak volna nemmel, csak az arány változott volna, a lényeg nem. Mindemellett vedd figyelembe, hogy ez a mostani részvételi arány kiemelkedő volt, ezért nehéz elképzelni, hogy - ha a maszop kommunikációja inkább a nem-re buzdított volna - sokkal többen mentek volna el, és komolyan befolyásolják az arányokat.
tisztelettel csatlakozok stavroshoz. :D
ARPAD!!!

Boldog nevnapot, ha ma unnepled! :-D
Cartman, erőspista

A választási rendszerből következik, h kb. 50%-os listás eredmény szinte biztossá teszi a párt kétharmadát. Aki ezt nem vágja, az nem méltó a twá-ban való minőségi kommentelésre;))))
*
Az otthon maradok és a "nem". Erről már pénteken írtam!!! Ha van ideged powersteve, olvasgasd, és soha többé nem mondasz ilyen baromságot, h aki nem ment el, az nemnek számít. Ez örökös ökörés díjas tévhit.

szenzor.freeblog.hu/archives/2008/03/28/A_kinlodas_hatalma/

Nincs értelme kormányt váltani. Maradjanak Fletóék 2010 után is. A Viktoréák úgysem értenek semmihez, csak az ugatáshoz. Bezzeg a reformerek.

Az ilyen véleményekről azt gondolom, hogy a Monty Pythonban még elfér, meg a Brájen életében jópofa.

Inkább a biztos szar, mint a bizonytalan akármi.

Sok okos szakács ezt tálalja nekünk naponta.

Bazmeg, berúgok mingyá és falra hányok egy fél rénszarvast.
malacka69 Új kondást a nagy, magyar disznóólba!;) 2008.03.31. 09:36:01

Kösz, Malacka, de én is valami hasonlót írtam. És nem akarom védeni erőspistát (megteszi ő maga is), de ő nem azt írta, hogy MINDEN otthon maradó, otthon maradásával nemre voksolt, vagy ha elment volna, nemmel szavazott volna! Csak annyit írt, hogy sok ilyet ismer. Biztos van sok ilyen, de a népszavazás eredményén LÉNYEGÉT TEKINTVE nem módosítottak volna, ha sikerül is mozgósítani őket!
Csa Malac!!!

Sikrult a hetvegi kerteszkedes. Banyek, kibaszott jo ido volt vasarnap.

Remelem az epret nem zabaljak ki a pajorok. :-D
Gecc, Cartman? Paszti-->:)))

Gyerekek! Igaza van a szadinak, Fletó már megírhatja az újabb őszödi "elkúrtuk", "nem csináltunk semmit", stb... szöveget.

Máskülönben meg én esztet mondom a weekendhez:

malacnews.freeblog.hu/

Ps.: Az epresemben repesve kerestem tetveket, de nem leltem, ehelyett keveset elnyestem, ne legyen terhelten termesztve!

Üdv.
Gyerekek!

Én ebből a kormányból csak a Buday Bernadettet (BB) venném át, de más pozitúrába..... ühümmm&khmm, akarom mondani: más pozicióba;))

Melóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, bááááá
atyaisten, hát senki sem veszi észre, hogy fleto szombaton mondott egy öszöd 2.0-át?????????

"még mindig tapsoltok?" mondta. és vigyorgott....
Gecc

"A visszarendezodesnek nincsenek hivei. Hova is rendezodnenk vissza?"

Nem a gazdaság visszarendeződéséről van szó, hanem a pártok támogatottságáról.
Az MSZP esetében ez olyan alacsony, hogy azt a nulla teljesítmény is felfelé viszi. (visszarendeződik)
Osztogatni sem kell hozzá, "csak" tartani a reálbéreket, nyugdíjakat.
( K.I.E.M.E.L.T...H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.03.31. 16:18:14
"Osztogatni sem kell hozzá, "csak" tartani a reálbéreket, nyugdíjakat."

Hidd el, ez sem lesz eleg. Mert azok az emberek, akik most az eletszinvonal csokkenesemiatt elpartoltak a maszoptol, a szintentartassal nem nyerhetoek vissza.
Node majd meglatjuk, hogy szena vagy szalma.
"Ahogy Theo van Goghot sem a felháborodott, kritikát és gúnyt nem tűrő hollandok gyilkolták meg. Hanem fundamentalista muszlimok, egy jajdecuki-egzotikus kisebbség, akik valami ezoterikus, középkori faszság, az úgynevezett "vallás" alapján ezt igazolhatónak találták. Ezek a primitív, elmaradott majmok konkrétan megöltek egy embert, mert az ő szubkultúrájuk szerint Istennek az bejön. Na itt kell kimondani kereken, hogy asszimilálódsz, köcsög, és elfogadod, hogy mások máshogy élnek, vagy takarodsz máshova. Gályára, ha nincs másik hazád."

MAX RESPECT
Tótawé antiliberalizmusáról és szélsőjobb felfogásáról lásd: nol.hu/cikk/489347/
süti beállítások módosítása