W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A kocka el van vetve

2009.06.04. 00:45 Tóta W. Árpád

Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem egy országos polipszervezet gyűjtötte, csak egy magánszemély, még ha nyilván nem is egyedül.

A költségtérítés nemcsak nálunk kurrens téma: Britannia elitje éppen azon töpreng, hogyan másszon ki a szarból, miután lebuktak. Igaz, ott nem kellett ehhez népszavazni, elég volt a sajtó. A politikai osztály egyetemesen korrupt – ez a felfedezés szomorítja a briteket manapság, és persze ettől erősödnek a szélsőségek, csattognak a bakancsok. A brit politikusok is csalnak és hazudnak, viszont nem hülyék, ezért igyekeznek a népharagnak elébe menni, és beleállni az establishment-ellenes hullámba.

Ősténytan

Nálunk a költségtérítések mellé van egy még súlyosabb, közismert, minden egyes pártra, képviselőre és önkormányzatra árnyékot vető, de ugyanúgy az álszerénységből eredő probléma, a pártfinanszírozásé. Ezek lopnak, nem vitatéma, nem tagadható, tudományosan bizonyított, úgynevezett őstény.

Mindig csak tétova szavakig jutottak: volt itt tisztasági csomag, sőt Gyurcsány népszavaztatási szándékot is lebegtetett. Aztán ezt a témát valaki minden alkalommal zsebrevágja, és eloldalog vele. Tegnap még az asztalon volt, másnapra lába kélt. Ha kérdezik, ki vitte haza, kussolnak nagyokat. Hiszen tudjuk: ezek lopnak. Maguk közt lezsírozták a disznók, hogy mégsem jó ötlet a tisztaság.

Erre találták ki a népszavazást. Nem arra, hogy az egyik klikk így szerezzen gólokat a másik ellen, hanem hogy amikor valamely átok igen nyomasztja az embereket, és az a parlamentben - kartellezés miatt - sehogy se bír szóba kerülni, akkor maga a nép tűzhesse napirendre. Szöveges feladat: ha egy képviselő egy hónap alatt a fizetése többszörösét szerzi koszos forrásból, akkor melyik képviselő fogja megszavazni a koszos forrás betömését? Amelyiket rákényszerítjük, az.

Minden egyéb hülyeséget vidáman felkarolnak, ha tömegtámogatást éreznek mögötte, csak ezt ne. Szavazzon a nép akármi másról, de a saját bizniszük, az ne legyen vita tárgya. De ettől még a tömeg nem tűnik el, azt nem lehet ellopni. Az a párt, amely ennek a harcnak hitelesen, áldozatot is vállalva élére tud állni – akár hozzácsapva a pártpénztárak ügyét –, az nem is hosszú, sőt nem közepes, csak középrövid távon is nyerni fog. A lehetséges jelöltek közül az egyiknek nincs vesztenivalója rövidtávon sem: ha mindenki más hallgat, ez is a Jobbik témája lesz.

Ez az ötszázezer aláíró, és az a még sokkal több, akik erre a kérdésre leszavaznának igennel, különösen értékes célcsoport, afféle szűzföld. Ugyanis az elkötelezett MSZP-s nem akarja elszámoltatni a snájdig Boldvai Lacit, a Fidesz-rajongó viszont úgy gondolja, az az aranyos Répássy Pufi igazán megérdemli ezt a kis zsebpénzt, amiért fideszes, viszont a kommunistáktól vegyék el a fizetésüket is. A korrupciót a drukker lenyeli a sajátjaitól; pontosan ezért engedik meg azok maguknak.

A kocka kikelt

Az elitellenes érzelmek, ahogy Britanniában, nálunk is előbb-utóbb szélsőséges szavazatokban jelennek meg. Nem mind, és nem minden szélre szavazó ezért teszi, de viszonylag logikus, hogy ha a parlamentben mindenki lop, akkor jöjjenek azok, akik nincsenek bent. Ez természetesen nem jó, egyáltalán nem kívánatos, hogy akit amúgy érdekel a politika, de rühelli mind a kormányt, mind a hivatalos, leigazolt váltópártot, annak valami amatőr bohóctársulatra kelljen szavaznia, puszta heccből.

Ezt a meggondolatlanságot előzi meg, ha létrehozunk egy pufferzónát, ahol az általánosságban elégedetlenek anélkül jelezhetik kiábrándultságukat, hogy ezzel aláírnának mindenféle beteg képzelgést szakrális királyságról meg etnikai tisztogatásról. Csak egy plusz négyzet a szavazólapon: mindenki húzhat az anyjába, Fidesz, MSZP, SZDSZ, MDF, Jobbik, LMP, Munkáspárt, egyként és futólépésben.

Néha az ember kiüríti a zsebét egy tisztáson, és évekkel később arra vetődve látja, hogy az elhullajtott mag szárba szökkent. Kezdetben van az ige, mellesleg importáru, hiszen a fehér kocka, az egyiketsem-opció működik már keleten és nyugaton többfelé. Ilyenkor a türelmetlenek ott ugrálnak a mailboxban, hogy rajta, csináljad meg, ne csak okoskodjál, hass, alkoss, alapíts mozgalmat. Pedig ahhoz mások, másmilyen emberek kellenek. Akik aztán továbbgondolnak, rajta maradnak, nyüzsögnek, spammelnek, szervezkednek, és egyszer talán majd népszavaztatnak, hogy lehessen olyat szavazni, hogy egyik sem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

De talán népszavazás nélkül is megvalósul az álom. Elég hozzá egy kétharmados többség, amivel hozzá lehet nyúlni a választási rendszerhez. A kormányozhatóságon ugyanis sokat segít, ha nem minden ezért-azért elégedetlen protestszavazó megy át automatikusan az ellenzékhez, például mert azok sem győzték meg. Volna egyáltalán esélye a Fidesznek kétharmadra, ha az ország úgy is mondhatná, „elég volt”, hogy azzal nem szavaz rájuk? Mire számíthatna saját jogán?

Igen, ők valóra válthatják a Fehér Kocka Mozgalom célját, és van is rá okuk. 2002-ben is azon buktak meg, hogy akinek a töke tele volt Orbánnal, Simicskával és Semjénnel, az kénytelen volt cserébe Medgyessyt, Puchot és Kovács Lászlót választani. Ha lett volna pufferzóna, nem történik meg a tragikus bukás, amibe aztán beleőrültek szegények. Ha meglesz a kétharmaduk, és meghúzzák ezt az apró módosítást, soha többé nem lehet kormányt váltani olyan üres szöveggel, mint amivel ők most nyerni készülnek. De ehhez az kell, hogy addig a fehér kockát nehogy bevezessék valahogyan, mert megenné a kétharmadukat reggelire.

Mi a fehér kocka?
Feherkocka.info



Címkék: kampány fidesz reform magyarland

282 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr301154259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.07. 18:13:53

Beszéljük meg! Mottó: "Tiszteld a tisztelhetőt, tiszteld a germánt, rómait, zsidót és mindenkit ki arra érdemes. De vérben ázott ősi nemzeted, s az uralmat szent szelleme fölött ne engedd senkinek, ne engedd

Trackback: Fideszfigyelő 2009.06.04. 10:11:33

Díszletnek használta a Fidesz a fogyatékkal élőket és Tőkés Lászlót?Programalkotót konferencia, programalkotás nélkülSchmitt Pál a napokban azt mondta a Fidesz programjáról, hogy "a 280 oldalas programot hét konferencián állítottuk össze". Azonb…

Trackback: Tudtad? 2009.06.04. 06:44:22

Fehér kocka, ha nincs választásBizonyára nem én vagyok az egyedüli ebben az országban, akinek tele van a töke a hazai politizálással. Nem tudnám kire leadni a szavazatomat, mert úgy látom, hogy csak a kevésbé rosszat lehet választani. Valami ilyesmi ok mi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Shore: "Más a kampány és más a kormányzás":)
@Tóta W. Árpád: Valóban azt írod, csak a 2/3-hoz nagyon lealázó módon kellene nyernie a Fidesznek a jelenlegi választási rendszer szerint. Ám a javaslatod a fehér kockával csak arra jó, hogy szavazatokat tegyen haszontalanná, ami ugye pont a Fidesznek nem jó, véletlenül.
Talán hiteles média kellene, hiteles civil szerveződések amik orrukra koppint a politikus uraknak és érezteti mennyire elégedet(len)t velük a nép. Szóval, mindenképp hosszú folyamat lesz, mire normális politikai helyzet lesz kies hazánkban.
Az érvénytelen szavazatok aránya világszerte max 1 % körül szokott lenni, a leghülyébb helyeken is ( valószinüleg a leghülyébb helyeken egyszerűen lehazudják a szavazatszámláló széplelkek ha túl kinosra sikeredik).
Ha az érvénytelen szavazatok aránya most M.o-on mondjuk 13 % lenne, azt bizony nehezen lehetne kimagyarázni. Mindenki a világon úgy értelmezné :a zemberek azt üzenik : húzzanak a picsába mind .
Úgyhogy szerintem el kéne ballagnunk szavazni/választani, oszt mondjuk beikszelnénk mindenkit, vagy úgy általában egy óriási X-et húznánk az egész lapra, mondjuk csendéletet rajzolunk rá stb. Üresen nem kell hagyni mert akkor abbúl szavazat lesz, vagy ilyen, vagy olyan : a fiúk érvényesitenék ! Gyerünk emberek, van remény : menjünk el és küldjük őket a zannyukba !!
Ha már a nevek(Fehér kocka párt),van egy ötletem amit már régebben írtam.
Két javaslat:
1-Vidám sörivók :)
2-Éljen a fizetésnap.
Programunk:
-south park vetítés a "politikusoknak".
-Pénzügyi ismeretek előadás,szakértőkel.
-A vitatott kérdésekben,(Legyen alagút/Ne legyen alagút piripócson) sms-ben megszavaztatni hogy akkor mégis melyik legyen?
-A parlamenti büfében,fényképek készítése a "am blokk"pártférgek unikumos,cigizős,laza bratyizásairól. :)
Egyébként voltak itt igen magvas hümmögések arról, hogyaszonggya : "hiteles média kellene, hiteles civil szerveződések amik orrukra koppint a politikus uraknak és érezteti mennyire elégedet(len)t velük a nép. Szóval, mindenképp hosszú folyamat lesz, mire normális politikai helyzet lesz kies hazánkban."
Szemtanú komám, már most is késő van ! Ha most 10 % hülyén ( érvénytelenül) szavaz egy általában irni-olvasni tudó országban ( 10 % : hasamra ütöttem : a lényeg a nemzeközileg kiugró érvénytelen szavazat !)az bizony iggenis felér egy nemzetközileg pukkanó civil "lépjetek le vazze"-val !!
www.youtube.com/watch?v=Fpt5xxdPhvg


Ez lehetne a "pártinduló".
Szerintem minden benne van...hallgassátok szeretettel. :)
Szép dolog a "nem szavazás", de koromnál fogva én még emlékszem azokra az időkre, amikor egy jelöltből, vagy a Hazafias Népfront két jelöltjéből lehetett választani, ráadásul a szavazás még kötelező is volt :)
Ennél még az is jobb, ha a retardált idióták és az internacionalista tolvajok pártja közül lehet választani. Aki meg nem bír ezek közül választani, menjen el kirándulni a családjával. Sokkal jobban jár.
LaurentNkunda:
Nem rossz, de ezzel ismét elérhetővé válik a 2/3 :).
Szerintem, ha az érvénytelen voksok számaránya eléri az 5%-ot, akkor jusson be az érvénytelenség is a parlamentbe. Ez az érvénytelenség még frakciót is alakíthasson. Az ő irodáik legyenek üresek, az ő helyük a parlamentben szintén hiátusok sora legyen.

Jelentse tehát az érvénytelen szavazat a kisebb parlamentre szavazást. Ha elérjük a 30%-ot, az már egészen komoly létszámcsökkentést jelentene. Ráadásul nulla költségtérítés, nem kéne a frakciónak fizetett alkalmazott, és így tovább...
@nerángass:

"Mindenki a világon úgy értelmezné :a zemberek azt üzenik : húzzanak a picsába mind ."

2008 márc.9. ????????

Viszont a legszebb része:

Kössük a szavazást,mekkora az IQ-d,mennyi adót fizetsz,stb

sok adót fizetsz,magas az iq-d(?) aztán elmész szavazni és húzol egy fehér kockát.
Gratulálok!Mo-on vagyunk.
@nerángass: Tényleg sok itt a magvas hümmögés. Mégis mi történik, ha 10 vagy legyen 15% érvénytelenül szavaz, -bár ennyi anarchista nincs szerintem- bejönnek a nemzetközi csapatok és rendet tesznek? Látod, te is csak álmodozol! No, jó éjt, nem zavarlak:)
@6.Lenin: Kedves VI. Lenin! 2008 március 9-én rendeztek egy kurva drága közvéleménykutatást, hogy szeret-e Ön fizetni.

Akkor, aki protest-szavazatot adott le, az a koalíciót küldte el a picsába; a Fidesz pedig (gratuláció neki érte!) megtalálta a módját, hogy picsázhatja ki sikeresen ellenzékből a kormányt.

Nem az egész politikai elit ellen irányuló véleménynyilvánítás volt. Aki véleményt nyilvánított, az konkrétan a kormánnyal szemben tette azt.

És ennek apropóján még egyszer aláhúzom azt, aminek az ellenkezőjéről itt egyikőtök sem tudna meggyőzni engem: az, hogy az Alkotmánybíróság akkor népszavazásra engedte azokat a kérdéseket történelmi bűn volt a magyar haza ellen.
biztos írta már valaki, nem olvastam végig 194 hsz-t, de azért nem árt akár még egyszer felemlíteni: a magyar, és a brit képviselők költségtérítési gyakorlata hasonló reakciókat vált ki a szavazókból, de van egy óriási különbség:

- a briteknél abból van botrány, hogy miket merészelnek ELSZÁMOLNI a képviselők; ott ugyanis elszámolás van, számla alapján megy a költségtérítés, míg nálunk számla nélkül, bemondásos alapon lehet annyi pénzt felvenni, amennyit nem szégyell a képviselő.

www.origo.hu/itthon/20090511-korrupcio-partfinanszirozas-modszerek-technikak.html


A fehér kockával csak azt érjük el, amit már mondtatok, azt bizonyítjuk, hogy nincs érdektelenség az állampolgárban.
A pártok leváltásának esélye ma jelenleg csak az ha a nagy pártokon kívül másokra szavazol. Akik rajta vannak a szavazó cédulán!!!!!
Stumph nyilatkozza ma , hogy Gyurcsány esetleg a szocdem. pártot venné át. Nem lenne hülyeség.
A baloldalnak is jót tenne egy leválás és lássuk be a FIDESznek is jót tenne egy Orbán nélküliség.
A baloldalnál a tagságnak kellene elgondolkozni a Fidesznél pedig a 2x bukott vezérnek. Most 8 év után gazdasági válságban tényleg nagy eredmény lesz 2/3 ra nyerni!!!???

Sokszor mondogattuk, hogy Viktor egy tégla. Hisz Megyó ellen választást veszíteni és nem engedni a szocikat reformokat csinálni, hogy a pártom beleüljön a készbe- mint Bokros után ez nem okos és logikus dolog.
Most nekik kell reformokat csinálni, hisz pl. az egészségügy nyárra összeomlik. III./ III-as törvény is elkerülte a figyelmét a jobboldalnak.

Most az EP választáson szerintem a legnormálisabb fej a Bokros.
Schmidt Pali, aki leszavazta az amerikai olimpiát , majd kiutazott és egyéb értelmes, korrekt dolgai valahogyan nem meggyőzőek.
Göncz Kinga aranyos, de lássuk, be apukájától az ,aki. A többit szóba se hozom...

@amergin: ha ez neked bűn, akkor nézz szét egy picit szeretet politikusaink háza tájékán. na ott aztán találsz eleget...
@sün!malac69-nek már csak 3-at kell aludni:

"Jelentse tehát az érvénytelen szavazat a kisebb parlamentre szavazást. Ha elérjük a 30%-ot, az már egészen komoly létszámcsökkentést jelentene. Ráadásul nulla költségtérítés, nem kéne a frakciónak fizetett alkalmazott, és így tovább..."

ez elég ritkán fordul elő közöttünk, malacka, de ezért leveszem a kalapom előtted és meghajtom a fejem. szvsz döbbenetes eredmény is kijöhetne, ha minden választó megértené a fehér kocka jelentését. szal az ötleted kurvajóóóó és grat érte. :DDD

tettyék mondani, ide kell beírni, hogy :
kognitív disszonancia ?-)
nyertem ?
smitt ?
@amergin:

Nagyon kéne már ebbe az országba egy alkotmánymódosítás, és egy új passzus (meg sok más is, de azt most hagyjuk):

1. 500.000-re emelni a népszavazási kezdeményezés aláírásszámát.

2. Lehessen arról népszavazni, h legyen-e előrehozott választás.

Ha a 2. megvalósul, nem lehet továbbiakban szimbolikus értelmeket ráragasztani sem egy népszavazásra, sem egy EP-választásra.

Sztem tiszta sor lenne, és ha jól tudom, ez műxik is másutt.

@futureboy:

Akkor szavazz arra a pártra aki ezt forszírozza. Jah, hogy nincs is ilyen párt? Akkor?
@dzsek szperó: "hogy Gyurcsány esetleg a szocdem. pártot venné át. Nem lenne hülyeség."
Melyiket?
a „történelmi” Szociáldemokrata Párt vagy a Magyarországi Szociáldemokrata Párt vezetését?
IMHO egyiket se tegye. Már a Kapolyi is egy vicc, hogy nagytőkés a szocdemek atyja, de a Gyurcsányból hiányzik az a hozzáállás, ami mondjuk egy Mónus Illésben megvolt, viszont az is hiányzik, ami jobb napjaiban - a háború előtt - Marosán Györgyben is benne volt. (Holott ő egy elég borzalmas figura volt - szerintem, de baromi jól tudott hordószónokolni.)
Ha lenne egy igazi szocdem párt, mondjuk egy mini Willy Brandttal vagy Olof Palméval, biztos rájuk szavaznék.
(Így meg csak ötletelek, hogy a Semjén Zsoltot válasszam-e vagy a Kövér Lászlót. :> )
Szerintem kellenének állampolgári ismeretek is. Amíg valaki nem tudja miről beszélünk, addig a többi csak ideig óráig alkalmas a rendszer normalizálására.

Nem szokásos poroszos jelleggel, hanem ilyen beszélgetősre, mint 1-2 önismereti óra volt... Ahol elővehetik a társadalom építményét és a hozzá kapcsolódó gondolatokat... Montesquieu-től Taylorig /meg Huntingtonig/. Akkor a töri végre nem leíró évszámos zagyvalék lehetne, hanem ismereteket közvetítő tárgy, módszerekkel és szemlélettel amiből nagy hiány van... és növelhetné a leendő polgár egészséges öntudatát is.

Az ismeretekről meg az érettségin számot lehetne adni ha valakinek lenne rá igénye.
Teljesülhetne vele az értelmi cenzus egy része...
Az ismeretek hiányában az összes kapcsoló ki van téve az "elit" folyamatos alattomos támadásának ugyanis. :)
@sün!malac69-nek már csak 2-öt kell aludni:
"Jelentse tehát az érvénytelen szavazat a kisebb parlamentre szavazást."

Ez eléggé baromság. Attól hogy valaki nem szavazott, nem következik egyenesen, hogy az illető kisebb parlamentet szeretne. Nincs az az alkotmányjogász, akin ez átmenne.
Ha valaki nem hajlandó szavazni, az le van szarva, mehet a levesbe. Pusztán a statisztika miatt fentartani egy ilyen hülyeséget nem hiszem hogy túl produktív dolog lenne.

"Az ő irodáik legyenek üresek, az ő helyük a parlamentben szintén hiátusok sora legyen."
Aha, látszik, hogy átgondoltad. Az üres irodákat ki tartaná fent? Az önkormányzatok? Nekik mondtad már?
@sün!malac69-nek már csak 2-öt kell aludni: "Lehessen arról népszavazni, h legyen-e előrehozott választás."

TÁMOGATOM! Annyi de annyi jó ígéretem van, amivel csak népszavazás útján való kormányváltással tudnék hangoztatni! Különösen sűrgős volna ez most, mielőtt a Fidesz belekezd a bnépsanyargatásba - így hiába ígérgetek, nem jutok a húsos fazék közelébe...

Csak szólok, hogy mondjuk néhány Skandináv országban műxik a buszjegy-váltás hat-(ökör) ellenőrök nélkül is. Igaz, ott nincsenek olyan pártok sem, amelyek kormánybuktató lelkesedésükben gyakoraltilag feloldozzák az adócsaló polgárokat, hogy még népszerűbbek legyenek, az ország érdeke ide vagy oda. Tehát teljesen igazad van: A populista retorika, a hülyeségre, szélsőséges indulatokra és a mézesmadzag után való rohanásra nincs is jobb terep, mint Magyarország.

Megye is, gyűjtöm az aláírásokat, meg végső érvnekl a molotov-koktélokat. Az is műxik...
@futureboy: Ennyivel is jobb a mi rendszerünk. Emlékszem, hogy mikor felmerült a költségek számlára való elszámolása, az egyik (azt hiszem, szoci) képviselővel volt egy tévéinterjú, aki kicsit félve, kicsit kárörvendve fogta a fejét, hogy "jaj, mi lesz itt, ha a képviselők elkezdik megint gyűjteni a számlákat, mint régebben..." Épp csak a "számlagyár" szót nem mondta ki. Aztán persze néhány hét múlva megmagyarázta, hogy ez "túl sok munka" volna a képviselőknek.

És még mennyi munka meg költség lenne pl. annak a szegény albérlet-kiadónak, akinél állítólag a budapesti illetőségű képviselők is feketén bérelnek jelenleg lakást! Vagy nem...

Broáááá...
@cga82: oszinten szolva tamogatom hogy a feher kocka is szerezzen mandatumot.
igen, az EP-ben is. legalabb peldat mutatunk valamiben Europanak, kovetendot. "ezek nem erdemlik meg az ojropai kepviseloseget, mert nem meltoan kepviselnenek minket" alapon.

a masik megoldas a szinten import preferenciasorrend lehetne. magyaran hogy nem csak a partlistat adod meg, hanem a sorrendet is. pl. mondjuk neked szimpatikus x, es letett valamit az asztalra, akkor lehessen nalad elso, hiaba van a partlistan 15. helyen.

csak ennek a megvalositasa meg neccesebb, mint a feher kockae. egyreszt feltetelezi, hogy az atlag valaszto nem hot sotet. masreszt feltetelezi, hogy a partok ertunk vannak, es nem mi a partokert. :/
@6.Lenin: mondjuk a befizetett ado alapjan sulyozni a szavazatokat nem lenne akkora ostobasag. viszont jelenleg, ha azt akarod, hogy tenylegesen a valasztoi akarat nyilvanuljon meg, akkor preferenciasorred es/vagy feher kocka kell melle.

es nyugodtan tekintsetek kirekesztonek, de aki nem tesz a kozosbe, szerintem ne mondja mar meg, hogy mire koltik.
@Kristl: "Szerintem kellenének állampolgári ismeretek is. Amíg valaki nem tudja miről beszélünk,..."

Te se nagyon tudod, mert az általad említett már elég régóta benne van az ált.isk. és középisk. tantervében, meg tanítják is.
Gyerekek!

Ne legyünk már hülyék… A Fideszek egyáltalán nem érdeke semmiféle Tisztulás. Azt még ellenzékben is támogathatták volna. Eszük ágába se volt, éppen mindig kolbászt sütöttek a kertben, meg sört ittak hozzá. A Te, a Te és a Te pénzedből, reprezentációs költség címén. De futotta abból szülinapi külön „Gundel”-ra is. Különben is, volt 4 évük, de valahogy épp mással voltak örökké elfoglalva, hiába na, elfoglaltak a képviselők. Naugye. Aki azt hiszi, mer’ jobboldali, hogy a mostani önkormányzatok (FIDESZES MSZP-s egyaránt) a közpénzt nem fogja pártfinanszírozásra meg és nem fog belőle jachtbérletet vásárolni a Horvát tengerparton, iszonyatosat téved.
A baj, hogy a hatalomért, már nem drága, hogy szélsőjobbos láthatóan erőszakos egyedek, náluk kisebbektől megkérdezgessék kire szavazna? Majd ha netán a kis nyurga megmeri mondani, számon kérik, hogy képzeli. Naszóval bazmeg erről ugattam,

erre minden hülye aki odaszavazott, már megint egy súlyos torz diktatúrát, és egy diktátort : egy kommunista világot szavaz vissza.

Elképesztő.

Igen sokan itt véresszájúan fröcsögnek: Amíg rá nem fognak jönni, amikor a gyerekük kapja a második pofont, ezektől a félhülye barmoktól, mert nem számít…De akkor már, barátocskáim, nem lesz hatalmatok fölöttük, mert nekik a legitimációt egyszer kell megszerezni… Aztán mehettek a gyárba dolgozni – megint indul az 5. Pecsét.

Gyerekek, egy dolgot sokkal szarbabul is lehet csinálni - a lényeg, hogy mi látszik kívülről. Nem számít, ha férges belülről. Egy minimális muszájból is el lehet vegetáltatni Ha egy globális jó lett volna bármikor is a céljuk, nem kötöttek volna a békés többség ellenére szélsőséges erőkkel szövetséget.

Egy országgal fizettetitek meg butaságot,
A jövő nemzedékének építettünk, egy most már teljesen torz gennyező társadalmi, szellemi, erkölcsi, struktúrát, ahol az agresszió a sötétség a hamiskodás….

Magyarország disznók elé van vetve…
@ylion:

"es nyugodtan tekintsetek kirekesztonek, de aki nem tesz a kozosbe, szerintem ne mondja mar meg, hogy mire koltik."

Úgy érted, h aki nyugdíjba vonul, aki súlyos baleset miatt rokkant lesz, aki egyetemen tanul, aki gyesen vagy gyeden van, stb.... szóval ők ne szavazhassanak?
megleptél ezzel az erősen kirekesztő gondolattal...

Más:
Ha a képen te vagy, szívből gratulálok önmagad névvel és képpel való vállalásáért...
@pipacsaripacspapucs:

"Csak szólok, hogy mondjuk néhány Skandináv országban műxik a buszjegy-váltás hat-(ökör) ellenőrök nélkül is."

ccsakk kérdem fasz-e a fejed ?
embörvan ! mirül beszélsz ?
talán a majd 10xs jövedelem kükömmségre ?
ők már nrm a te "én vagyok én a kocsma közepén" szindrómában hajtanak !

mégeccer !!!
nyele van a fejednek !!!!
ripacspipacspacsicsacsi

Az iróniád teljesen felesleges, ugyanis párt legyen a talpán, aki mondjuk félidőben legalább 50%-ot urnák elé bír szólítani ezzel a kérdéssel, és el is éri a többséget. Még a "szociális népszavazás" is csak alig 50% feletti részvételt hozott.

Nem olyan egyszerű ám, és nagyon szarul sülne el, ha egy párt kierőszakolna egy ilyen népszavazást, aztán lenne rajta 35-40%-os részvétel. Azt bizony úgy hívják: torkos szopacs.

Ez egy olyan veszélyes fegyver, ami nagyon könnyen öngyilkosságot okozhat óvatlan kezekben.

Egy efféle referendum eredményességéhez télleg olyan politikai közhangulat kell, amelyben totális bizalmatlanság alakult ki a kormánypártok irányában, különben kezdeményezni sem érdemes.
@sün!malac69-nek már csak 2-öt kell aludni:
Sün, Te egy zseniális malac vagy!
Igen, ez a fasza, tanítónéni, ezt énekeljük!
Azzal is egyetértek, hogy a népszavazáshoz 500 000 aláírás kívántassék.
Az alkotmánymódosításnak viszont semmi értelme, mert mindenki fütyül rá, elsősorban az alkotmánybírák.
@lapi: Ha visszaolvasol, malac előtt említették ezt a lehetőséget.

@sün!malac69-nek már csak 2-öt kell aludni:
2-t kell aludni, tanítónéni!
@amergin:

2008. márc. 9-i választáts azért emlitettem,mert 1 ekkora zakónak sem volt komolyabb következménye Mo-on,se.
A fehérkockás játéknak azonkivül,hogy semmi értelme,semmi értelme.
1 demokráciában(nem Mo-on)létezik több lehetőség is a véleménynyilvánitásra az elittel kapcsolatban.

@ylion:

Aki adót fizet Mo-on=1 drb szavazat
Aki nem Mo-on fizet adót=bársonyszék Mo-on
Akinek kurva sok pénze van,de sehol nem fizet adót=az törvény feletti Mo-on.

nyugger,diák,otthon gyermeket nevelő anya,stb=kuss!

Aki fizet adót,rendelkazik szavazati joggal,nem megy szavazni mert fogalma sincs,mit jelent a demokrácia.Fehérkockázik.

A fehér kocka jelentősége=azok állnak nyerésre,akiket útálunk.Mindent el kell követni,hogy ne szavazzanak rájuk,mert elveszithetjük az eddig megszerzett kiváltságainkat.Ki a fasz adna nekünk ennyi lóvét mesékre,pl.
@Törpemongúz:

Magyarország a EU tagja,aki azt hiszi,hogy OV királyságot csinálhat itt és ezt fennen hirdeti is,az nincs magánál.
Kérjen sürgős orvosi segitséget.
@hebab: "és még mindig nem értem, mi értelme lenne ennek."

Pl. erőt ad alternatív politikai szerveződéseknek, hogy látják, mennyi "kósza" szavazatot szerezhetnek meg.
@Törpemongúz:

"Igen sokan itt véresszájúan fröcsögnek"

Lássuk csak!
1. "Ne legyünk már hülyék"
2. "Naszóval bazmeg erről ugattam,"
3. "erre minden hülye aki odaszavazott, már megint egy súlyos torz diktatúrát, és egy diktátort : egy kommunista világot szavaz vissza."
4. "a gyerekük kapja a második pofont, ezektől a félhülye barmoktól"
5. "nem kötöttek volna a békés többség ellenére szélsőséges erőkkel szövetséget."
6. "Egy országgal fizettetitek meg butaságot"
7. "most már teljesen torz gennyező társadalmi, szellemi, erkölcsi, struktúrát, ahol az agresszió a sötétség a hamiskodás…."
8. "Magyarország disznók elé van vetve…"

Egy higgadt hangot hallottunk, mindenféle fröcsögés nélkül...

Köszönjük szépen, sokat tanultunk belőle.
@6.Lenin:

"aki azt hiszi,hogy OV királyságot csinálhat itt és ezt fennen hirdeti is,az nincs magánál."

Kedves Leninem, én nagyon szeretném, ha itten királyságot csinálna OV, és királyság lenne itt az élet, és királyság lenne a fizum és a létszínvonalam, meg ilyesek... szóval királyságot akarok mindenben

:o)
EvelynW

Tényleg? Na ez jó hír.
Akkor te biztos tudod, légyszi áruld el, mit tanítanak Huntingtontól vagy Taylortól és melyik "tárgy" keretén belül? Komolyan érdekel, mi került be és melyik művüktől az oktatási rendszerbe, mikor stb.
@amc:

"2-t kell aludni, tanítónéni!"

Okés, megigazítottam... és a tangámat meg a cickófixemet is... érdekel, milyen színű?
Képzeld, narancs mindkettő!:-)

Rendőrök egymás között:
- Baszki, hazamegyek, letépem a feleségem bugyiját...
- Mijé? Ennyire kanos vagy?
- Nem, de mán nagyon szorít.

:-))
Szörfözés közben a GalaxyCentrum hírportálon találtam egy anyagot a fehér kockáról. Nagyon érdekes és valóban van értelme a kérésüket teljesíteni:

galaxycentrum.com/index.php?action=belpolitika&id=136

Totál igazuk van. Régóta úgy gondolom, tennünk kell már valamit.
@sün!malac69-nek már csak 2-t kell aludni:

Malac már majdnem igazad van. Közel vagy. Csak te a sorok szavait emeled ki, nem azt hogy mire irányul.

Nem mindegy, hogy valaki mit mond:

- Megütlek
Vagy:
- Megütnek.

Az egyik egy agresszív fenyegetés, a másik egy megállapítás. (természetesen vissza lehet vele élni, te meg is tetted)

az említett sorban az általam látott fickók szellemi állapotából következő viselkedéskomplexumra gondoltam : - ) (A gyerekes-pofonos ügy)

Te persze ebből azt állítottad ki, hogy ejnyemár: evvel fenyegetőzök… Kár, mert nyelvtanilag nem ez jön ki, nem én fenyegetőzök.

De most kapcsolok, te nem szubjektív olvasod. Hiszen az egészet „Fideszre szavaztunk”, és „Mi” ként fogtad magadra.

Más: a „disznók elé van vetve” sorban erőszakos arcokra gondoltam. Érted? A Kérdés, hogy kerültél bele a körbe…azért ezen el kell gondolkoznod, mert súlyos fogalmi, önértelmezési zavarok állhatnak mögötte(d).

De ez már a 23. eset, hogy egy közösségi szubjektivizmu8s nevében olvasol és értelmezel.

De végül is te vagy a közösség szelleme ;-)

A helység kalipácsa : - )

Igaz ismerek én olyan rokkert, aki Mozart-ra váltott.
@6.Lenin:

Nem is tudom… Te meg ellenkezője vagy a malackának, ő egy kihelyezett közösségi tudat, te meg maga az objektivizmus, : - )

Ugye ezt nem mondod komolyan, hogy egy kiskirályságot létrehozni nem, lehet? AZ EU még fiatal, bizalmat a benne lakóktól akkor fog nyerni valójában, amikor a gazdasági lobbi tevékenység, fölé fog emelkedni a szellemisége az egyszerű emberek szemében is (meg amikor képesek lesznek a társadalmi tudat részévé tenni az EU szellemiségét, mint az USA-ban: Ennek próbája lesz az is, hogy miként fogják kezelni egy ország belügyét, ami egyben az EU belügye is). Még nem látom… Egyébként nagyon jónak tartom, de még nincs komoly bőszen jelenlévő egyesség, még nem formálódott meg, mi is ez, a világ politikai mezején.
kétségbeesés van, azt látom. Ne félj worluk, nem fog fájni. Ilyen, ha egy értelmes embert elkezd a félelem mozgatni és minden írása arról szól a választáshoz közeledvén, hogy jön az Orbán, a sátán, ajjajjaj. Persze kis szolid establishment-szidás az alap mellé, mégsem lehetsz népszava
@hubert_1975: te nem tanultál meg olvasni, azt látom.
Malac: "Nagyon kéne már ebbe az országba egy alkotmánymódosítás, és egy új passzus (meg sok más is, de azt most hagyjuk):
1. 500.000-re emelni a népszavazási kezdeményezés aláírásszámát.
2. Lehessen arról népszavazni, h legyen-e előrehozott választás.
Ha a 2. megvalósul, nem lehet továbbiakban szimbolikus értelmeket ráragasztani sem egy népszavazásra, sem egy EP-választásra.
Sztem tiszta sor lenne, és ha jól tudom, ez műxik is másutt."

Na, ezért mondtam pár napja, ez a Malac nem a Régi Malac, mégha tagadja is. Ez egy kamu-Malac!, a régi ezeknek az ellentétjét mondta mindig!
Szerintem korábban is azon a véleményen volt hogy lehessen népszavazni az előrehozott választásról. Az meg automatikusan maga után vonja az 1. pontot is. De mind1.

@Törpemongúz:

Azért azt elfogadod,hogy az EU-ban azért már nagy marhaságokat,amit itt sokan vizionálnak ov győzelemnél,nem lehet csinálni.
Elsősorban mert nem lehet megtenni,másodsorban meg azért, ismerjük el,Orbán V. sem akkora hülye,hogy megtenné.
Én annak ellenére,hogy nem vagyok feltétlen hive,meghallgatom megnyivánulásait és nem vettem észre,hogy nem lenne tisztában azzal,mik a lehetőségei az Uniót illetően.Hazai használatra,mit mond az más,de ebben az esetben,19 és 20-1 a másik.
Szóval a többi agyrém,1 ideig szórakoztató,de kezd unalmas lenni,sőt aki ilyesmiket vizionál,magáról mond/ir véleményt.
Morvai nem szívbajos, hanem hülye. De ezt már megszokhattuk...
@fénydublőr: A fenntartható fejlődés sodorvonalában fuldoklunk. Van aki úszni is tud. Van aki a fuldoklókat is menti:-)) azaz mentené, ha hagynák:-))
@navera:

"...az ügyben Jeszenszky Géza, Magyarország korábbi külügyminisztere (a Deák-kör alapító tagja) is megszólalt, aki a levelezőkörnek azt írta: – Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz."

Birta mondani J.G.

J.G. külülügyminisztersége idején, valamennyi nagykövetnek a fogadó országok külügyminisztereit, így Argentína, Brazília (?)Külügyminiszterét is tájékoztatni kellett a magyar-román viszony mibenlétéről és jelenteni a válaszokat, illetve a reakciókat.
Nos, az említett dél-amerikai nagykövetek egyikének beszámolója így kezdődött.

Ismertettem a körlevélben foglaltakat, s a külügyminiszter úr "jeges megdöbbenéssel hallgatott". Majd kisvártatva megszólalt: és önök mit szeretnének? Hadat üzennek?

Szóval J.G-nak nincs mire ráznia magát.

Amúgy TWÁ az említtettnél hatszor különbeket bir írni (hát képzelem miket tud gondolni?:-))) Szóval gondolom, arrafele is szokatlan a leplezetlen mondandó, és ezerszer több a hazug szó, úgy szocializálódtak. Mit lehessen tenni. Változik a világ, nem csak a kamat.
lopimpili

Már mér lenne hülye? :)
Jól illeszkedik az új politikai kultúrába.

***

Valaki kitöltötte még rajtam kívül a szavazatszondát errefelé? :)
Na, joccakát, várom az uj posztot. Ez már erősen fárad.
Gabbesz úr véleménye szimpatikus.
mi ki a bánatra lehet szavazni?
Éljen Spartacus
@dzsek szperó: a Bokros tényleg nem változott, én is rá fogok szavazni.
De: el kéne azon gondolkodni, hogy egy országban élünk. Próbáljunk jól élni.
Üdv, és minden jót
@Helvét: az nem lenne egy rossz jelzés, ha az mdf ezzel a bokrosizmussal fel tudna jönni.

@anyátok: jó, én az eredményeket várom előbb.
@sün!malac69 a pofon célegyenesében: latom a pofon celegyeneseben valahogy nem erted a gondolat alapjat.

a jelenlegi allapot arrol szol, hogy van kb. 1.5m adofizeto allampolgar. es van tovabbi tobb, mint 3 millio felnottkoru allampolgar, aki nem fizet.

mivel mindenki szavazata 1-et er, igy nyilvan a nemfizetok szavazata fontosabb barmely partnak, hiszen minden part nyerni szeretne, akarmilyen valasztas jon. ennek megfeleloen szavazatmaximalizalasra jatszik mindenki. jo, persze ezt lehetne elvek menten is, de Magyaroszagon vagyunk, tehat illuzioim nincsenek.

ennek kovetkezmenye: az adofizeto kussoljon. hamar olyan szocialisan erzekeny vagy, az emlitett peldakrol par szo:

1. ha valaki diak akar lenni, megteheti, es igen sokan ejtozni mennek a rendszerbe. ez nem tegnap ota van igy, nem is 7 eve, hanem legalabb 10 eve divat, egyre nagyobb mertekben.

mondjuk akkor legyen kicsit atszabva a dolog:

a. egyseges varhato palya:
1. elso ev utan vizvalaszto. aki nem eri el a 2.2-es atlagot, annak ajto, koszontuk a reszvetelt. 2.2-es es 2.5-os atlag kozott (a szamokat persze lehet tologatni lejjebb es feljebb is) felsofoku szakkepzettsegi papir (technikum), es viszontlatasra.
2. masodik ev vegen, elso szigorlat(ok) utan ujabb vizvalaszto: 2.2-es gorgetett atlag alatt technikumi papir, es viszlat. 2.2-es es mondjuk 2.8-as gorgetett atlag kozott atiranyitas tanarszakra, amennyiben a pszichologiai alkalmassagi vizsgan atmegy. amennyiben nem, technikumi papir, viszontlatasra.
3. harmadik ev vegen Bsc papirral ki lehet szallni, nem kotelezo egyetemi diplomaval diszelegni (es az elhelyezkedeshez amugy a technikum is elegendo, egy Bsc diploma plane).
4. aki meg ezek utan is akar Msc diplomat, hajra, 3.0-s gorgetett atlag eleresekor teljesen tandijmentesse valik (jelenleg Msc kepzeseken felevente 200.000 forint koruli osszegeket szednek, holott nem biztos hogy ez jo otlet). 5 ev utan allamvizsga.
5. doktori kepzesre 4.0-s atlag szuksegeltetik minimum, a szigorlatokbol, valamint a tanszek - melyre jelentkezik - altal oktatott targyakbol.

Egy ilyesmi strukturaju rendszernel valahogy diaknak lenni nemileg felemelobb statusz lenne.

Gyes, gyed: tekintheto adofizetonek, meghozza az inaktivva valasa elotti jovedelme, adoja sulyaval. jo, ha valaki eletformanak valasztja a gyes/gyedet, azert annak meg hadd ne adjon az ember a kezebe lehetoseget, hogy dontse el, hogyan eljen a tobbi.

sulyos baleset miatt rokkant lesz: eloszor talan ki kene szurni a 800.000 rokkantunk kozul azokat, akik papiron azok, amugy nem. utana lehet mondani hogy hozzajuk valamilyen jovedelmet rendelni, ami alapjan szavazhatnak. unalmas mar, hogy ilyen alapdolgokat magyarazni kell, raadasul pont neked. ennel ertelmesebb vagy.

aki nyugdijba vonul, annal a nyugdij utani elso szavazason meg lehet szamitani adozott jovedelmet, ha mashogy nem, akkor a 4-5 utolso ledolgozott evenek atlagos jovedelmebol.

de aki gazdasagi inaktivitasra rendezkedik be, az azert hadd ne szabja mar meg, hogy aki meg dolgozik az o eltartasaert, milyen szarban tegye ezt.

ja es politikusok: orszaggyulesi kepviselonek valasztason szavazati joga megszunne - adozott jovedelme ugyanis a legtobbnek nincs, ami belepo.

jo, persze igazabol a korrupciot (okositasokat) kene visszaszoritani, mert felszamolni teljesen lehetetlen.

ehhez viszont eros rendorseg kene, raadasul politikatol fuggetlen modon (azaz az epp aktualis belugyminiszter ne szolhasson le telefonon, hogy bocs de ezt a nyomozast ti torolni szeretnetek). emelle eleg lenne egy 2-8 eves bortontetel, plusz a korrupcios vagyon azonnali elkobzasa.

egy alternativa erre az apeh, vagyonosodasi vizsgalatok egesz soraval a politikusi szferan belul is, nem nezve hogy ki hova tartozik.

tudom, hogy az erdekek figyelembe vetele a mai magyarlandon illuzio.

mondjuk annak, aki adozik, meg az illuzio se marad, hogy az adojat az altala valasztottak, es legalabb reszben az altala tamogatandonak velt celok erdekeben koltik el.

mielott ebbe is belekotnel: igen, tudom, vannak kotelezo elemek is (kozalkalmazottak, koztisztviselok bere, nyugdijak, allamadossag, stb.).
a fennmarado osszeg koltesi prioritasaiba viszont lehet, hogy lenyegesen tobb beleszolasa kellene legyen annak, aki szponzoralta, nem?
@ylion:
az egyetemeket nem lehet ilyen egyszerűen általánosítani. a 2.2 átlag egyes szakokon röhejesen egyszerű, illetve vannak olyan szakok ahol már 2.0-tól ösztöndíj van, mert egy cseppet nehéz. (humán szak vs reál szak. de itt is van olyan, hogy kirúgják, csak azok kredithez vannak kötve)

illetve, az egyetemeknek az a jó, ha sok hallgatójuk van, mert utánuk kapnak pénzt. Na, most vagy az osztályzás válna viccé, vagy a tananyag, mert mindenki arra játszik majd hogy benn maradjanak a hallgatók.

erőszakkal nem lehet ilyen szinten szabályozni a folyamatokat. lásd orvosok: hiány van, erre úgy oldják meg, hogy röghöz kötik őket?! szerinted hányan maradnak itt? (felmérések szerint alig 25%uk)megoldás az lenne, ha megfizetnék őket, de ahhoz pénz kellene...

visszatérve az egyetemekhez szerintem a ponthatárokat kellene feljebb tolni, hogy aki bejut valahová az _biztosan_ el is végezze. (most vannak helyek 180-200 ponttal. ez gyakorlatilag = 2 db 50%-os érettségivel ami röhej) Illetve megvonni az állami támogatást azoktól az egyetemektől ahol nem folyik kutatómunka és azt átcsop. a maradéknak. Ugyanis kutatásra rengeteg pénz kell. (és kifizetődő, mert az állam profitál a szellemi termékekből)

hú, kicsit offra sikerült... bocsánat
Hüm. elmehetnék politikai elemzőnek. Egész jól megbecsültem a leosztást. :)

várom az elemzést, ha összeszedted magad ;)
@Tóta W. Árpád:
Az eredmények itt vannak.
Hát ilyenek.
A kocka el van vetve...

Az SZDSZ az ötödik erő, a Jobbik meg valószínűleg maga sem számított ekkora sikerre, a vezérkar kihelyezheti a székhelyét Brüsszelbe. Még jó, hogy csak hárman voltak azon a plakáton :-).
Láttátok? Lendvai szamárfüllel beszélt, (az "újult erővel" ő-je) , jól állt neki, ahogy bizonygatta, az MSZPs szavazók a fotelban, ugrásra készen várják, hogy eljöjjön a parlamenti választás. Illik a fül!
Apropó fül !
Morvai fülében egy 6águ csillag volt...
Hmm.....
össze vagyok szedve, csak egy kisebb társaságban vártuk az eredményeket, és most értem haza.

turbulencia van, zavarok az erőben.

@buntus: az nyuszifül volt, és szerintem szexi!
azt monsja az index vezető: "Csak jobboldal van"

haha. bal az a jobb, nyugi.
Szomorú, de egyben örömteli napja ez a magyarországi liberalizmusnak... meg annak a baloldaliságnak, amely csak hatalomcentrikus, és ez a politikusi garnitúra fémjelzi... Szomorú, mert liberalizmusra szükség lenne, meg baloldaliságra is, örömteli, mert lehetőség lesz új elvek és pártok alapítására majd később... Ez a fajta ostoba, kirekesztő, nagyképű balliberalizmus mindenesetre megérett a teljes bukásra, ahogy ez meg is történt... :-)
Tényleg új időszámítás kezdődik...
nem a liberalizmus bukott meg itt, hanem az szdsz. pont az kapták, amit megérdemeltek, különös tekintettel fodor gáborra.

az összes többi pártról el tudja mondani a szavazó, h miért oda szavaz. legalább nagyjából, még az lmp-s is annyit, hogy világbéke. de ezekről mit lehet mondani?
"de ezekről mit lehet mondani? "

hat hogy valaha voltak koztuk liberalisok is.
amugy gratulalok a fidesznek hogy sikerul a valasztopolgarok 20%-nak a szavazataval elsopro gyozelmet aratni.
indy.media.hu/node/5578

Tegyük fel, hogy ülünk egy rozzant, döcögõ buszon.

A kormánynál két sofõr váltja egymást hosszabb-rövidebb idõközökben. Amíg az egyik vezet, a másik addig sem pihen, hanem folyamatosan kritizálja a vezetõt, és önmagát dicsõíti.

Az utasok ezt érdeklõdve figyelik. Az egyik fele az egyiknek, a másik fele inkább a másiknak Hisz. Az utasok nem nagyon tudják Merre Haladnak. Csak közvetett jelekbõl, és a két vezetõ gyökeresen ellentétes leírásából próbálják értelmezni a helyzetet, így aztán nem is nagyon tudnak beleszólni abba, hogy Merre, Hova, és egyáltalán Miért.

Azt viszont érzik, hogy ez így elég Kellemetlen, és már Nagyon Unják a jelenetet. Neheztelnek a vezetõkre, mert nem erre a busz útra Fizettek Be. A sofõrökbõl a Választék meg Kicsi, mert abban az egyben viszont egyetértenek, hogy Nem Engednek mást a kormányhoz.

�Akkor Én Itt Most Leszállnék!�
jaja, már megint "egy ország mondja", hogy szarik rá :P

meg még ilyet mondott a viktor, hogy fogadjuk ezt a győzelmet UGYANAZZAL AZ ALÁZATTAL, amivel a vereségeket.

hát igen, az az alázat szinte krisztusi volt.
nem negyzet az a kocka veletlenul?
miféle vereségek?! aszittem azok győzelmek voltak, amiket elorozott az élelmes ezüstérmes meg a szemfüles bronzérmes
azert az kurva szomoru hogy az mdf az egyetlen normalis figurajat brusszelbe exportalja.
igen, a káderhiány keményen szorítja a pártot. elnéztem a fejeket DI és BL mögött, hát nem tudom, kivel mennek neki 2010-nek.
a nagy kerdes hogy szakad a vegre az mszp. szerintem szakadjon! (akar egyesulhetne is az mdffel. marmint a kiszakado fele.)
@huba:

Milyen mdf milyen normális figuráját?

Bokros tesz rá magasról, hogy milyen párt indította, ő Brüsszelbe akart kijutni. Kb. annyira mdf-es, mint te vagy én. Névházasság volt ez keményen.

Egyébként sajnálom, hogy befutott Bokros. Nem őmiatta, hanem az mdf-es szakadárok miatt. Így mostanában nem fogják tudni eltakarítani Ibolykát meg azt a vadbarmot az útból.

Az szdsz-nek béke poraira (az előbb elszámoltam, csak a hatodik erő...), de mehetett volna velük együtt az mdf is a süllyesztőbe. A megélhetési politizálás számomra elég undorító, kispályás fajtáját űzik már évek óta.

@huba:

Hová szakadjon? Nem két jól körülhatárolható tábor mozgatja, hanem vagy öt... Más az érdekük a vidéki polgármestereknek, más a fiataloknak, megint más a régi motorosoknak, nem is beszélve a "vállalkozói tagozatról". Nem szakadni fognak, hanem a túlélésre optimalizálni, bármi áron.

az mdf-es szakadárokat miért is kell szeretni? mert a stumpf pénzeli őket?
@Tóta W. Árpád:
azert ez a jobbikra is igaz, hogy kivel?
mar a harmadikat se tudom kicsoda
/jo en messze vagyok/
az szdsz meg nem fodor miatt tart itt, hanem amit mondtal, 94 ota nincs mondanivaloja
azota csak az mszp tartja bent
de mar magat sem tudja
igy aztan....
az mszp jobban jart volna Lendvay ildikoval mint Bajnaival
a "balosok" meguntak hogy milliardos vallalkozok szoritgatjak a nadragszijat
mas vilag volt de Kadar nepszerusege abban is rejlett hogy meglehetosen egyszeruen elt
most mar nem kell egyszeruen elni es nem is lehet, de ki lehet mondani Horn volt az utolso akire azt mondtak a balosok
ez a mi kutyank kolyke
ez van
@dark future: "Egyébként sajnálom, hogy befutott Bokros. Nem őmiatta, hanem az mdf-es szakadárok miatt."

miert sajnalod a szakadarokat? remekul ellesznek a fideszben.


"Hová szakadjon? Nem két jól körülhatárolható tábor mozgatja, hanem vagy öt..."

mindegy nekem! en csak egy fiskalis konzervati/liberalis/libertarius partot szeretnek vegre a rengeteg beloldali mellett. rohely hogy csak baloldali gazdasagpolitika van reprezentalva a jelenlegi partok altal ( leszamitva bokrost).
@hagyma: "Horn volt az utolso akire azt mondtak a balosok
ez a mi kutyank kolyke"

gyurcsányra elsöprőleg azt mondták. nyert medgyessy is.

eleve, ez a baljobb nem úgy van már.
Jo lenne, ha mondjuk az SzDSz-bol egy ertelmes Zold Partot vagy Kaloz Partot lehetne lefaragni. Azokra meg szavaznek is.
Na meg mellejuk valami kapitalista partot, csak hogy Arpi is oruljon ;)

Tenyleg! Bejutott a sved Piraten Partie?
Bocs, Piratpartiet.

Es (wiki):

The Pirate Party got 7.1% in the 2009 European Parliament elections, which will result in two seats in parliament.
@Tóta W. Árpád:

"az mdf-es szakadárokat miért is kell szeretni?"

Nem kell őket szeretni, csak pl. Katonától nem fordul fel a gyomrom, Herényitől meg igen. Persze ízlés kérdése.
tudom hogy nem ugy van ertem is azt hiszem, de hidd el maskepp szabazott a joanyam is Meggyesire
a bizalom, valami elszantsag, hogy mindegy ki de mszp-s legyen es ne Orban
es ez mukodni fog tavasszal is
nyerni nem nyernek de sokkal tobben elmennek
most mit tudtak kezdeni Bajnaival, meg stb.
14 fideszes megy brusszelbe vagy 12

ettol fuggetlenul politikailag Bajnai nem vlt jo otlet meggyozodesem, de meg feljohet a
"tehetseges, okos, munkabol szerezte a penzet, nem ugy mint az Orban , aki sose dolgozott "
stb effektus
anyam irt ilyeneket gyurcsanyrol, mer neha rajon hogy irjon errol meg telefonal Bolgarnak, hiaba nyugtatom, hogy 71 evesen haggya mar a turoba az egeszet
ja hat ezt nem erti anyam se, hogy ez mar nem a bal ez csak MSZP
de mindegy csak ne "Vitya" ahogy O hivja
aze' hala egnek ritkan csetelunk errol
neha en se birom ki es szoba kerul
aztan meg is banom
lehet barki a jelolt O amig el "balra" fog szavazni
genekben van
hát nemtom, én katonát rég láttam, a herényit viszont kifejezetten bírom. a múltkor is nagyon jókat mondott a demokráciáról (ti. hogy a többségi döntés mindig rövidlátó.)
Ja. Csak akkor távlatos, és intelligens, ha az a szóló érdekét szolgálja.
@Tóta W. Árpád: "a herényit viszont kifejezetten bírom"

Csatlakozom, ahogy látom a kiosztott szerepek szerint Ő mondja az értelmes, támogatható mondatokat, ibolyka meg reprezentál a tömegeknek.
@Gabbesz

Ezzel a megoldással az egyetlen baj az, hogy nem jelenik meg a szavazatomban, hogy tiltakozom a mostani politikusok, pártok ellen.

Ezen hozzáállásod jogosságát 3 sorral feljebb saját magad érvényteleníted, mikor azt írod a "Fideszre nem!" - magatartás kapcsán indoklásul, hogy "Arról már nem is beszélve, hogy az EP-választásnak nulla köze van a belpolitikához." Csak konzekvensen!
@Nyugdíjas Szektor

Szép dolog a "nem szavazás", de koromnál fogva én még emlékszem azokra az időkre, amikor egy jelöltből, vagy a Hazafias Népfront két jelöltjéből lehetett választani, ráadásul a szavazás még kötelező is volt :)


Legalább tutira megvolt a 2/3 :)
@ylion
a fennmarado osszeg koltesi prioritasaiba viszont lehet, hogy lenyegesen tobb beleszolasa kellene legyen annak, aki szponzoralta, nem?

Kicsit mintha elfeledkeznél arról, hogy a kormány feladata nem csak az újraelosztás, hanem a törvények előkészítése is. Itt milyen alapon érzed jogosnak alulreprezentálni a kevésbé vagyonosokat?
@huba

amugy gratulalok a fidesznek hogy sikerul a valasztopolgarok 20%-nak a szavazataval elsopro gyozelmet aratni.

Az kábé mindig is várható volt, hogy az EP-választás ennyi embert mozgat meg.
Régi vágyam, hogy legyen a szavazólapon az a bizonyos négyzet, csak kicsit hosszabb szöveget fűznék hozzá:

"Tudomásul vettem, hogy ma parlamenti szavazáson veszek részt, értem, hogy miért számít a szavazatom. A szavazólapon szereplő pártok közül lehet, h van, aki az érdekemet hangoztatja, de nincs olyan, akiben megbízom. Így a felkínált lehetőségek közül az 'ezek közül köszönöm, de inkább egyik sem' rublikába teszem a keresztemet."

Alaposan leírva, hogy mindenki megértse...:-)

Low effort megoldásként érvénytelen szavazatokat lehetne leadni, már jövő tavasszal. Ha elég sok, majd értelmezi valaki...:-)

De félek, nem lenne elég sok...
süti beállítások módosítása