W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Roncsderbi

2008.12.01. 13:50 Tóta W. Árpád

Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A pártszóvivőnek ez a munkája, olyan, mint az uránbányászé vagy a szippantósé. Különben is a a kampány, az mindig túloz, ne játsszuk az álnaivat, kérem. A tetteket kell nézni, nem a szöveget. Ezt még ki lehet védeni némi arisztokratikus emelkedettséggel.

Mármost az a kérdés, hogy amikor Szijjártó Péter módosító indítványt öklendez az Országgyűlés elé, akkor az micsoda. Szöveg az is, természetesen, csakhogy nincs az a szöveg, ami a törvénynél közelebb állna a tetthez. Azt a szöveget leírják, elfogadják, és onnantól a dolgoknak úgy kell lenniük, ahogy le van ott írva.

Ebben az esetben az volna leírva Szijjártó Péter javaslatára, hogy a tizenharmadik havi nyugdíjat semmiképpen se maximálják nyolcvanezer forintban, hanem tessék továbbra is kifizetni mindenkinek. Világválságról, IMF-hitelről, sarokszámokról nem tárgyalunk, az minket nem érdekel. Több pénzt az embereknek! Magyarország többet érdemel! Sárgabögre görbebögre!

Ha többségük lenne, akkor ezt szavaznák meg. De minek ehhez kormányváltás? Ez az eggyel ezelőtti komcsi megoldás.

A múlt elkezdődött

Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra. Hogy a ti félhülye szóvivőtöknek van arca úgy tenni, mintha nem tudná, mintha nem lenne tudható, hogy a pénz konkrétan elfogyott. Nem az van, hogy a gonosz kormány nem akar többet adni, hanem ha akarna se tudna. Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs. A dugiszámlán se. Letolta a gatyáját ország-világ előtt, kirakta maga elé a műanyagpoharat: adakozzanak, jó emberek.

Akarna adni, egyébként. A tizenharmadik havi nyugdíjat éppenhogy a szocialistáknak köszönhetjük. Szeretnek ők helikopterről pénzt szórni. Ez a szenvedélyük. Ha nem szórnak, ha a karnevál elmarad, annak az az oka, hogy nincs pénz. Az Úr adta, az Úr elvette.

Íme, az elkúrás működés közben. Hejehuja, dínomdánom, ejráérünkarramég. Amíg van idő, hogy finoman módosítsunk a röppályánkon, addig nem tesszük. Amikor elérjük a falat, akkor viszont olyan hirtelen koppanunk, hogy nincs már idő hosszú távra tervezni. Olyankor eret vágunk.

Ebben a helyzetben ellenzéknek lenni nem túl bonyolult feladat. Ki volt kormányon a válság előtt? Ki az oka annak, hogy a becsapódás egy kivérzett, hitelfüggő, alanyijog-fetisiszta nemzetet talált meg? Ki vezette a falnak az országot? Ennyi. Ennyivel agyon lehetett verni az amerikai republikánus pártot.

Ilyen lejtős pályán csak kivételes idióták képesek olyat alakítani, hogy mégis, a legfőbb felelősnél is alkalmatlanabbnak tűnjön az ő pártjuk. A szó már ide nem elég, tettek kellenek. Törvényjavaslat. Indítvány. Meg kell mutatni, hogy mi mégis, minden körülmények között súlyosabb elmebetegek tudnánk lenni. Megmutatni, mit csinálnánk, ha csinálhatnánk végre. Hogy mit tennénk azért, hogy ez a nemzet maradjon kivérzett, hitelfüggő és alanyijog-fetisiszta. Hogy mire kellene nekünk előrehozott választás, forradalom, húsz év. Arra, hogy végre mi kúrhassuk el.



Címkék: fidesz program válság

459 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr53797811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2008.12.02. 11:46:07

Nerm lesz reform, szövetség!Az MTI írja: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden 11 órakor találkozik a Reformszövetség vezetőivel az Országház Nándorfehérvári termében. A találkozó elején fotó, vágókép készíthető, a megbeszélés után pedig…

Trackback: Nem értek hozzá, de ... 2008.12.01. 17:16:54

Politikai matematika MagyarországonEbben a posztban azt próbálom bebizonyítani, hogy ma Magyarországon egyik nagy politikai pártnak sem áll érdekében - ebben a pillanatban - komoly reformokat, változásokat végigvinnie. Ha a lakoss…

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.12.01. 15:01:08

Az utolsó töltényig a 13. havi nyugdíjért Ma délután van utoljára esély, hogy az Országgyűlésben megmeneküljön a 13. havi nyugdíj 80 ezer Ft feletti része is. A Fidesz (és a KDNP) el is indította az Utolsó Esély hadműveletet: Iván László a Száj, Solt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra."
Dehogy, mert van magyarázat: "Van pénz, csak nem kell ellopni!", illetve egy fokkal jobban kell utálni a kioktatókat, mint eddig tették és minden meg van oldva.

"Ennyivel agyon lehetett verni az amerikai republikánus pártot."
Ahhoz azért kellett az is, hogy egy páviánt válasszanak meg elnöknek, akinek annyi esze sincs, hogy levegye a lencsesapkát a távcsőről.

"a legfőbb felelősnél is alkalmatlanabbnak tűnjön az ő pártjuk"
Az emberek nem úgy gondolkoznak, mint egy közgazdász. Az azt mondja, hogy ez egy szuicid baromság, de az emberek arra fognak emlékezni, hogy ők harcoltak értünk. Tehát politikailag nem annyira rossz húzás. Ja, hogy az országnak rossz, apróság. A politika a pártokért van, nem az országért.
én összehívnám a fideszescsúcsot, vagy egy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak fideszes szlogenű csúcsot a hetedik kerületbe, a régi zsidó negyed még önkormányzati épületeibe, hogy ámuljunk mint a beletrafálásnál, -nem baj, megyek, beállok amnesztiának, vagy a pártus hercegnek kinyomon az összes szemit, hogy mi az anya kinjáért zavar akciós karácsonyi árzuhanásokkal, de lehet, hogy meglepem magam egy gáz-csekkel, csak az a csúklásom múlna már el, amit az erre járó nyugdíjasokra pócséklok.
Valamibe nekik is kell kapaszkodniuk. Ellenzékeskednek, mert amikor a kormány így, akkor ők úgy.

A nyugdíjasok, Hornék szent tehenei most el fognak pártolni az MSZP-től, erre a Fidesz úgy gondolta, udvarolni kezd nekik.

A Fidesz kampányolni nem tud, az MSZP pedig kormányozni.
ha jól emlékszem, a korlátozás megszavazásánál a FIDESZ nemet mondott (név szerinti szavazáson). teljesen logikus, hogy még egyszer is megpróbálják. nem az indítvány volt hülyeség, már egy hete leírhattad volna, ha figyeltél volna, mert a FIDESZ az, aki szerint elkúrás van, de a 100 napos program, és a nyugídjasok megvédése (lásd még vizitdíjlenépszavazás, alkotmányos népítéletre felbújtás formájában, 85% magyar röhejessé tételével) bizony támogatandó dolog.

ez egyébként már túl összetett gondolkodást igényel sok szimpatizánstól, és nem nagyon értik ők, csak azt látják, hogy már megint támadod a FIDESZ-t. esetleg matematikai úton világosabb lenne: Magyarországon a világon a második legmagasabb a munkabér/nyugdíj arány nyugdíjba menéskor. ennyire meg nem vagyunk gazdagok. aki ezt fent akarja tartani, az az ország ellensége. bár lehet, hogy ez is túl bonyolult még.
hogy ők harcoltak értünk."

én meg azt hittem nagykoalíció van, ez most kellett megtudnom,
Eddig javarészt egyetértettem az írásaiddal, Árpád. De ezzel most vitatkoznom kell. Ugyanis a FIDESZ, a KDNP-vel karöltve, az egyigaz-szent-anyaszentegyház oltárán Szent Mária országában, az édes egyigaz jó úristen segedelmével a szent magyar nép felemelkedését kell hogy eredményezze. Engem már csak az a kérdés foglalkoztat, hogy mondjuk, azon még lehet, vitatkozni, hogy Jézus zsidó volt-e, és a jó magyar ember az tudja, hogy ez csupán amolyan zsidó ármány, megtévesztés, na. De az, hogy lehet, hogy az István a Király rockoperában is megénekelt módon, ahogy az írva vagyon, Szent István urunk egy bizonyítottan, vitán felül álló zsidó nőnek ajánlotta fel Magyarországot, már ezer éve, nevezetesen Máriának? Árpád, hogyan tekintsünk mi most szümtünkkel a KDNP-re, ki fogja nekünk helyretenni a dolgokat, én remélem, hogy amikor a FIDESZ hatalomra jut, akkor Hegedűs Lóránt bácsi lesz az ország vallási vezetője, csak általa juthatunk ki ebből a szociáldemokrata hangulatú, liberális, kénköves pokolból! Autokratikus diktatúrát a magyar népnek! Remélem érthetően fejeztem ki magam, aki magyar, az érti!
nem tudom, hogy jön ide, de mi a helyzet az erzsébetvárosi milliárdokkal?

lkiuztr (törölt) 2008.12.01. 14:42:40

"Szijjártó Péter azzal indokolta a 13. havi nyugdíj megőrzését, hogy a válságkezelés receptjét az európai országok adócsökkentésben, kamatcsökkentésben és növekedési programok bevezetésében látják. Véleménye szerint a magyar kormány viszont rossz útra tévedt, mert szembemegy az európai gyakorlattal."

Igen, most is szembemegy. Amikor meg másolta volna, szépen leszavazta a NÉP! Családi vitám volt arról, hogy bezzeg a szlovákok, hogy leelőztek minket, a kis pondrók! Mondom, Papa, tud mondani egy reformot, amit a szlovákok megcsináltak, mi meg nem? Átment kacsába az öreg! Szorgalmi a Fidesz mellett bólogatóknak: A szlovák recept: www.fn.hu/penzugy/20080507/szlovakia_bevezetheti_eurot/
Én narancsos vagyok, és valóban gáz ez az alak. Én is aszondom, ha már értelmeset nem tud szólni, maradjon inkább csendben.
Télleg a Nyakóról írtál már?
rájöttem: Tóta W, olyan mint egy született nyugdíjas, aki örökölte a nyugdíját.
1. Miért nincs kép a cikkhez?
2. Szíjjártó jól csinálja, amit csinál, mert fújja a végetnemérő demagógiát, de...
3. ...igazán jól Viktor csinálja, mert még az arcát sem adja ehhez. (meg sok minden máshoz sem). Ő el fogja játszani 2010 tavaszán a "végre itt a vezérünk..." kezdetű abszurd játékot, amit választási kampánynak fognak nevezni.

Egyszerűen kellenek nekik a nyugdíjasok 2010-ben. Ennyi.
Kíváncsi leszek, mit fog mondani ugyanezekről Szíjjártó, amikor a Fidesz majd hatalomra kerül.
Okoska Törp megnyilvánulásai siralmasak. Örülök, h megkésve ugyan, de erről is kerekedett írás..
Sajnos egyre valószínűbb forgatókönyv, hogy a Fidesz 2010-ben is bukni fog.

Nem vagyok Fidesz-mániákus, nem gondolom, hogy Orbánnak sokkal nagyobb mozgástere lenne a problémák megoldásában, mint Gyurcsánynak. Ráadásul ezt a mozgásteret saját magának szűkítette le szisztematikusan ostoba kommunikációval. Ezzel együtt, ha ők győznének, előrébb járnánk annyival, hogy a csodavárók megint kénytelenek lennének elbúcsúzni egy illúziótól.

Nem tudom, mi a rosszabb, ha a Fidesz csak taktikai okokból erőlteti ezt a baromságot (értsd: hazudik), vagy ha komolyan gondolja. Az utóbbi eshetőség engem még jobban elborzaszt. Ráadásul könnyen belesülhetnek ebbe a bárgyú mondókába, ha valamilyen magasabb helyről (mondjuk IMF) rájuk reccsentenek, hogy az ország fizetőképességét nem kéne már direkt megfúrni. Akkor a Fidesznek 2 választása marad: Vagy eldugul, mint a hülye tanuló, ha a tanító bácsi leülteti, vagy Orbán kurucos kardcsörtetésbe kezd a gonosz nagytőke meg az imprilisták ellen. A magyar lakosság nem úgy néz ki, mint aki szuronyrohamot akarna indítani a világ pénzügyi központjai ellen.
Látszik az indulat.... :-D

1.) TELJES ELITVÁLTÁS KELL!

2.) Úgy tűnik, mintha nem követné a világ eseményeit a Fidesz politikai gépezete. Pedig most nem lehet teszetoszáskodni! Ez a szöveg, hogy ne az emberek fizessék meg egy éve még elment. Akkor is gáz volt, de elment.

Azóta nyomják ezt a munkahely teremtéses baromságot. Nem képesek felfogni, hogy egy csökkenő piacon csökken a termelés, így nem kell annyi munkaerő. Akármilyen kedvezményt kap is a cég az államtól, akkor sem kell, mert nem tudna mit csinálni a gyárban. Unatkozni meg otthon lehet a kapitalizmusban.

És akkor most ez. Ahelyett, hogy teljesen megszüntetnék ezt a 13. havi baromságot, nem már a megkurtitását(ami baromira kevés ám..) is ellenzik!

Gratulálok.
Egyszerűen kellenek nekik a nyugdíjasok 2010-ben. Ennyi. "

a szocik meg rájuk se bagóznak, mi?
Azt gondolom Tota Te egy senkiházi pártmunkás vagy. Családomban sok uránbányász volt és az nem összehasonlítható a kukás napfényes napjaival...
A magadfajták meg a kurva anyjukkal példálozannak.
"Ha többségük lenne, akkor ezt szavaznák meg."

Dehogy szavaznák meg. Ezek a dumák csak a kényelmes ellenzéki székből hangzanak el, népbutításként, hátha ezzel behazudják magukat a kormánypozícióba legközelebb. Maguk sem gondolják komolyan. Nyilván már rég készen vannak az érvek, hogy amint kormányra kerülnek már vonhassák is vissza minden igéretüket.
Mondjuk ez még mindig a jobbik lehetőség, mintha tényleg végrehajtanának mindent, amit ígértek.
Teljes elitváltás kell. Persze. Hogyan? Mibűl? Úgy értem, hol vannak az erre rátermett emberek?

Hol vannak azok a választók, akik ezeket a rátermett embereket megválasztják?

A probléma megoldása túlnő (jócskán) ezen a blogon. Ha itt mindenki egyetért abban, hogy mi a frankó (de még itt sem ért egyet mindenki, vazze!), akkor is kevesen vagyunk. Kár is beszélni róla. Hozzatok másik hárommillió nyugdíjast!
Tudod, Árpád, amiolta a 13. haviról vigadozol a sirámaidban, egészen megkedveltelek. Sőt, még azt is elmondom nyíltan: ezek után biztos még véletlenül sem fogok a Fideszre szavazni.
nem lesz itt semmi penzszoras ha a fidesz nyer. elintezik annyival hogy az imf, a nemzetkozi nyomas, meg a nagyvilag armanykodasa most arra kenyszeriti oket, hogy az emberektol vegyenek el, akiket ugy szeretnenek szolgalni. meg lesz ez magyarazva nyugi
Nekem úgy tűnik Árpád, hogy az indoklás elolvasását kihagytad.
Vagy nem elég érdekes számodra.
Vagy csak a konzekvencia miszerint a Gyurcsány elkúrásából, csak Gyurcsány emelhet ki minket, enélkül nem ül annyira.

Szóval legalább link szinten betehetted volna pl Navrasics beszédének részletét, ami némileg rávezet arra, hogy a Fidesz miből miként állította volna elő ezt a jelentősnek nem mondható összeget.

(Máshol is megtalálható.. google a hibás)
www.mno.hu/portal/599552
...
Az ellenzéki politikus szerint a 13. havi nyugdíj mostani módosítása – közvetlen költségvetési kihatásait tekintve – 50 milliárd forintot, közvetve pedig 100-120 milliárd forintot jelent. Vagyis – folytatta – a szocialista kormánynak csupán fél- vagy egyszázalékos gazdasági növekedést kellett volna produkálnia, hogy a nyugdíjak továbbra is biztonságban legyenek.

Navracsics Tibor szerint máshonnan is biztosítani lehetett volna ezt a fedezetet, hiszen mint mondta: „szemtanúi vagyunk a milliárdos reklámkampányoknak, a felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi fizetéseknek és a miniszteri fizetéseknek, amelyek sokszorosára nőttek 2002 óta”. A Fidesz frakcióvezetője szerint mindez azt mutatja: a szocialista kormány úgy gondolja, mindenkitől el lehet venni, csak tőlük ne vegyenek el.
Na. Ez az első írásod, amivel egyetértek. Jó sokáig kellett próbálkoznod, de sikerült.

(Azt csak zárójelesen jegyzem meg, hogy most már leírhatnád azt is, hogy a 80.000 forintos 13. havi maximum is csak a szarnak egy pofon. Szóval a kormányzati munkát is kritizálhatnád végre, nemcsak az ellenzéket.)
Télleg szar lehet, ha szíjártó is ottvan az a srác több mint tenyérbemászó
Továbbra is fenntartom. Nekünk népnek, mindegy ki nyer, mi már rábaxtunk. Fenntartom, hogy jelenleg egy parlamenti párt sem képes kormányozni és egy sem való a prlamentbe. Még nagyobb baj, hogy értelmes alternatíva sincsen! Rábaxtunk feleim, rábaxtunk, de nagyon! Fusson ki merre lát!
Az a szörnyű az egészben, hogy notórius baloldali liberális szavazó létemre nyugodt szívvel beikszelném 2010-ben a fideszt, ha azt kommunikálnák, hogy a szocik túlköltekeztek, és ezt másként kellene csinálni. Azt gondolnám, hogy hátha a fideszes fiúk racionálisabban gazdálkodnának. De nem, ők azt kommunikálják, hogy a szocik elkúrták a magas költségvetési hiánnyal, amit úgy lehetne orvosolni, hogy mégtöbbet költünk...

És akkor azt mondom, hogy ezek egy fokkal hülyébbek egy büdös bakkancsnál...
Nincs mit szépíteni:

Szijjártó "Gyurcsány hazudik" Péter a Fidesz majma.
Azért a legnagyobb baromságokat már Szíjjártó sem meri bevállalni, van lentebb is, úgy hívják Cser-Palkovics!

Na amit ő olvas fel az ám a negatív csúcs!
Korrekt a cikk, és előre sírok, ha ezeket megválasztják. (Igaz akkor is, ha az elkúrós csapat, vagy a testét nemrég újra eladó kiscsoport, vagy a falloszos mentőangyalért imádkozó másik kiscsoport nyer.)

PS: Szijjártó nem rövid i-e? Nem mintha sok vizet zavarna...
Szijjártó nem az egyetlen, akinek tengermély bölcsességéből ez bír felbugyogni. Képviselője ő az egész gondolkodásmódnak, pl. itt van ez az eszmetársaitól épp ma: mno.hu/portal/600608
Teccikérteni a gondolatmenetet, ugye?! Aztat írja a PÓGÁRI napilap a vezércikkében, hogy neazemberekkelfizettessékmeg (pláne: ne a közalkalmazottakkal!), mert nem ők tehetnek róla!
Ha ezt 1933-ban a Népszava írja, akkor még tudom körvonalazni az ojjektumot.
De bakker ez a saját állítása szerint PÓGÁRI napilap! (Na az mondjuk mélyen jellemző, hogy a Bogár László nevű, kamatgazdaságról és -rabszolgaságról papoló anitglobalista fantaszta az nálunk PÓGÁRI közgazdaságtannak számít, és interjúzzák a PÓGÁRI napilapban bőszen.)
Nem is tudom, mi a baj a magyar jobboldallal, talán hogy nem annyira PÓGÁRI...
Vicc ez az egész, komolyan. Már felháborodni sincs értelme, minek. Kicsit várunk, aztán meglátjuk mi lesz. Egy cimborám mondta a napokban, (aki jóval tájékozottabb politikailag, mint én), hogy "Figyeld meg bezmag a Fidesz elveszíti 2010-ben." Kinevettem. Háát...

A posttal egyet kell értsek, de az igazi lényeget egy fentebb kommentelő mondta ki:
"A Fidesz kampányolni nem tud, az MSZP pedig kormányozni."
"A tetteket kell nézni nem a szöveget".

És mit kell még tennie ennek a kormánynak ahhoz hogy ugyanilyen kemény kritikákat kapjanak (bár ez inkább leminősítés, függetlenül attól, hogy egyet értek az írás alapmondanivalójával hogy a fidesz ilyen tevékenysége baromság). Ugye nem gondoljátok komolyan hogy az amit csinálnak illetve eddig csináltak az jó, és bármiben is segíti az országot. Eddig még semmilyen eredmény nem igazolja, hogy a tetteik előremutatóak és hasznosak lennének. (a nagy ivű bemondások és igéretek ugye nem érnek mert csak a tettek számítanak). Ennek ellenére nem ők kapják a kemény bírálatokat hanem mindig csak az ellenzék, aki a módosító javaslatokon kívül mit tud tenni??
Nos igen, ez a dilemmája sok embernek mikor mérlegeli a Fideszt mint alternatívát. Maximum reménykedni lehet benne, hogy ez a párt aktuális hülyéje vagy hülyéi, akiket el lehet pazarolni értelmetlen "népszerűségről" szóló harcokban. Aztán meg szemétbe dobni mint egy kesztyűbábot.

Ez sem sokkal jobb, de legalább nem az egész párt hülye.
Végül is, a mszp is sokáig ragaszkodott hozzá... és most sem nyugdíjkorrekciós csomagról beszélünk hanem juttatásról ami olyan kegy, hogy csak na.

Bár megragadom a szót, hacsak nem kapok Cenznét meg az urát, hogy Feri a "nagy" egyetemi beszédében, a sok lelkes hallgatóság előtt mintha pont ,amellett harcolt volna köröm szakadtáig hogy ez a nagyszerű vívmány. Mármint a 13. havi nyugdíj valami utolsó morzsa amit el akarnak venni a szegények szájából.
Úgy emlékszem, hogy tanult barátunk Árpád mintha éltette volna eme államférfiúi magasságokhoz illő előadást. Vitatni meg maga volt a megveszekedett eretnekség és ördöngösség egyenesen.

Akkor most mi van?
-Ha az imf a tökére lép, tud értelmesen is beszélni, és eddig nem írtam akkora marhaságot mint állították itt egyesek.
-Nem az számít mi hangzik el hanem ki mondja... (Éljen a nagy magyar Mounika shou).
-Esetleg nem frissít megfelelően a szemem és emiatt tűnik fel, hogy ez más köpönyeg?

Alternatívákra is vevő vagyok.
A magyar lakosság már csak azért sem fog szuronyrohamot indítani a világ pénzügyi központjai ellen, mert az államát azok finanszírozzák. Itt pedig az állam finanszírozásán nem elsősorban az "elnyomó gépezetet" kell érteni, a "gyarmati katonaságot és rendőrséget" (copyright: kuruc), a "komprádor burzsoáziát" (copyright: eszmélet), hanem a költségvetés magas százalékát kitevő szociális rendszert, ami konkrétan enni ad komoly tömegeknek. Előbb-utóbb el fog fogyni a levegő (már most is elfogyott, csak Fefe nem hajlandó tudomásul venni), és akkor már nem lehet máshova fordulni kiadáscsökkentésért, mint a segélyezettekhez és a segélyeikhez, bárhogy is sikoltozik TGM.
Mondjuk a következő gondolatmenet nem a kognitív disszonancia iskolapéldája-e?
1. állítás: szociológiai alaptétel, hogy a (bármilyen) szegénységből igazából kizárólag iskoláztatás útján lehet kitörni (bocs: a kulturális tőke növelésével).
2. állítás: NEM SZABAD, mert ERKÖLCSTELEN a legszegényebb rétegek segélyeit a gyermekeik iskolalátogatásához (horribile dictu - valamiféle tanulmányi eredményhez!) kötni. A magyarázat esetleges és diffúz, jelenleg a következő: "úgyis a gyerekek szívnák meg". (Nem csodálkoznék, ha ez a magyarázat akár napi rendszerességgel változna.)
3. következtetés: az 1. és 2. állítás között nincs ellentmondás. (Feloldás TGM szerint: az iskola nyelvezete, tananyaga stb. révén amúgy is csak az osztályelnyomás, a status quo megőrzésének eszköze, tehát a picsába vele meg a látogatásával!)
Ó nem értem az okát a hisztinek. Aki tényleg rászorul az eztán is megkapja ma maga kis 13. havi nyugdíját.
Akinek meg 20000000000000000000000000000000000000000000000000Huf a nyugdíja az ne rinyáljon már hogy nem elég neki a 80 zöldhasú.
Mikor dolgozó emberek élnek ettől jóval kevesebből...
Szijjártóról azt gondolsz, amit akarsz. engem Lendvai Ildikó nem kevésbé irritál.
viszont ez az álnaiv "állambácsi letolta a nadrágját és mutatja az üres zsebeit" hozzáállás nagyon idegesítő, és végtelenül demagóg.
nincs pánz, az lehet, de az a pénz nem eltűnt, meg köddé vált. másrészt az államnak folyamatosan van bevétele, tehát olyan, hogy üres zseb, nincs is.
1x titokban bemondták, hogy elkúrták. most nyilvánosan bevallották, hogy nincs elég pénz. tehát akkor szerinted most csöndben kell maradni, húmmögni minden elvonásra és várni?

Nyomek 2008.12.01. 14:52:42
"Egyszerűen kellenek nekik a nyugdíjasok 2010-ben. Ennyi. "
nehez lesz az biztos, tegnap beszeltem egy nyugdijassal Mádon, ma is emlegeti hogy a 16 ezer ft-t elvette tole a fidesz es persze azt is, ami a nagyobb osszegre epulne...
Magyarországon ismeretlen az a fogalom, hogy konstruktív ellenzék. Magyarországon az elmúlt 18 évben az ellenzék mindig azt mondta a kormány összes javaslatára, hogy szar. És ha ők lennének kormányon akkor eljönne a kánaán. Amikor pedig kormányra kerültek, akkor fordult a kocka, de a szerepkörök maradtak, csak a szereplők kerültek át a másik oldalra. Onnantól kezdve a korábbi kormánypártok fújolták ellenzékből a kormányt.
Amíg a politika úgy működik, hogy frakciófegyelem van (azaz, ha nem szavazol meg bármilyen baromságot, amit mondunk, kirúgunk, kivégzünk és még a pénzedből is levonunk), a kormánypártok az ellenzék épkézláb javaslatait sem szavazzák meg csak azért, mert az ellenzék javasolja és fordítva az ellenzék nem szavaz meg egyetlen kormánypárti javaslatot sem, addig az ilyen cikkeknek semmi értelme.
Igen, ezek csak szavak. Szíjártó 100%-ig biztos volt benne, hogy nem szavazzák meg a módosító indítványát, de majd jófejnek fogja eladni magát. Ha meg majd kormányra kerülnek, akkor meg azért nem fog eszébe jutni ilyen ökör javaslat, mert lehet indokolni, hogy az mszp 8 éven keresztül jól elkúrt mindent, így tényleg nem jut. És akkor majd megint jófej lesz. Így megy ez.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.01. 14:59:24
"egy csökkenő piacon csökken a termelés, így nem kell annyi munkaerő. Akármilyen kedvezményt kap is a cég az államtól, akkor sem kell, mert nem tudna mit csinálni a gyárban. Unatkozni meg otthon lehet a kapitalizmusban"
lehetni lehet otthon is de jobb az ha megszokjak hogy fol kell kelni, be kell menni, stb.
ebben az orszagban a korosztaly (18-62) 57%-a dolgozik, ezzel utolsok vagyunk Europaban.
normalis orszagokban ez 67-69% azaz tobb embernek kell dolgoznia. vagy a tesco-eknal vagy az allmmi szektorban vagy mindkettoben.
Nehéz eldönteni, hogy mi a jó taktika.

Ha a Fidesz most bedobna egy törvényt, hogy legyen 0 Ft a 13. havi nyugdíj, 2010-ben előrángatná ezt az MSZP, és kinyírná a népszerűségüket a nyugdíjasok körében.

Most is azzal jön az MSZP, hogy "dehát a Fidesz is megszavazta a 13. havi nyugdíjat" (jó vicc, próbálták volna nem megszavazni).

A rosszabbul élünk, mint 4 éve kampány lehet, hogy nem is volt rossz, csak 4 évvel korábban adták le, mint kellett volna :-)
Hát igen, most visszakapja az Mszp a nyári nyugdíjemeléses, egyébként roppant demagóg kampányát, amelyet Viktor egyetlen mondatára épített, és akkor el is vitt jó pár százalékot a Fidesztől. De mint hírekből élő ember ezt Te is tudod, úgyhogy miért teszel úgy minha nem értenéd. Ez nem kevésbé manipulatív, mint Gyurcsány kampánya és Szíjártó törvényjavaslata. És ez csak Szíjjártó talán legrosszabb olvasata.
szerintem a Szijjarto amit osszehord komolyan gndolja, gyogykezelni kene
ha nem,
nos az lenne a durva nem a Tarzan sarka

A legnagyobb baj az, hogy az egyszerűbb emberek sajnos nem értik, h Szíjjártó hülyeséget beszél!!! Sokak szó szerint átveszik és egyetértenek, felháborodnak vele!

Aztán meg ha elmennek szavazni és győzelemre juttatják a Fideszt, akkor majd azt hirdeti Szíjjártó: hát, sajnos nincs mit tenni, elkúrt mindent az előző kormány...
kedves árpád,
végre eszedbe jutott ez az ember.
valóban egy rettenet,s hogy osztja az észt?!
"a kincs /-et /,ani nincs." / neki /
Baromság volt a 13. havi? Igen.Baromság megtartani?Igen.Elveszik a 13. havit? Nem, csak megnyírbálták.Politikai tőkét kovácsolt belőle az MSZP, mikor adta? Igen.Politikai tőkét kovácsol a FIDESZ, mikor kampányol mellette? Igen.Ez a legnagyobb probléma? Nem.Ért a választó más nyelven? Nem.Van még miből osztani? Nincs.Ki lesz a hunyó a nyuggereknél?Gyurcsányi.Mi lesz a válasza? Nyakó közli, hogy a Zorbán befagyaszt.Hülye a Szijjártó? Nem, csak választást akar nyerni.Kapnak majd a nyuggerek 13. havit tőle? Nem, de vehetnek majd hűtőládát támogatott hitellel. Fog akkor majd Árpád kormányrajzfilmet írni közpénzen?Nem, de mások népszerűsíteni fogják a fagyasztás előnyeit.Szájbarágó, he-he.
Ugyan már! Nincs itt semmi látnivaló.

Nyomeknek van igaza.

Szijjártó arra vagyon szerződtetve, hogy hülyeségeket beszéljen. Az a dolga, hogy faszfejnek látszódjon. Szar ügy, nem is mindenki alkalmas rá, a FIDESZ-ben nagyon kevesen alkalmasak erre.

Majd meglátjuk, hogy mit ezért kap cserébe a képviselő úr 2010-ben.

Ez az egész faszság "üzenetekről" és "kommunikációs terek" létrehozásáról szól, arról, hogy a FIDESZ jól "megszólítson választói csoportokat", most pl. a tizenharmadik havi nyugdíjukból "kiforgatottakat".

Mit kell ezen csodálkozni?

Itt igazából az a szörnyű, hogy van olyan párt, aki azt hiszi, hogy faszfejségekkkel szavazókat nyerhet.

Avagy tényleg ilyenek vagyunk, és a Fidesz pontosan azt a töketlen színjátékot játsza Szijjártó személyén keresztül, ami ide kell - lásd Tóta több elemzését a magyarokról úgy en bloc.

Egyébként is a Fidesz (sőt valszeg más pártok is) ilyen(ek): számos prominens szájából szerencsém volt közvetlenül hallani, ahogy lasajnálja a retardált, szellemileg visszamaradott választót. Azt mondja amit hallani akar. Nem azt, ami a valóság - azzal nem lehet nyerni.

Tényleg, Tóta: el van csúszva kissé ez az írás ebből a szempontból. Ne Szíjjártót rugdosd, nagy mágus ő, hogy hihetően el tudja játszani Forrest Gump-ot. Vagy Józsi bácsit a kricsmiből. Ezt a teljesítményt színészi szempontból kellene értékelni - de a lényeg egyáltalán nem ez.
Szerintem is annak van igaza aki azt mondja: Van itt pénz, csak nem kéne ellopni, pártra és felekezetre való tekintet nélkül.

Aki mást mond az vak. Ugyan menjünk már el hétvégén a bevásárlóközpontok parkolójába! Mi a fenéből van tele? Miből állnak ott a méregdrága autók sorra? Nem, nem csak a hitelből. Hanem abból, hogy Mo.-n az emberek tetemes része kap hivatalosan 70-80ezret, a többit meg zsebbe. Ha ezt a különbözetet beterelnék a fehér gazdaságba, plusz a drága politikusaink és holdudvara beérné azzal, hogy kevesebbet lop (nem mondom, h semmit, mert olyan soha nem lesz), akkor máris előrébb lennék. Thats All Folks!
Üdv.

"Ebben a helyzetben ellenzéknek lenni nem túl bonyolult feladat. Ki volt kormányon a válság előtt? Ki az oka annak, hogy a becsapódás egy kivérzett, hitelfüggő, alanyijog-fetisiszta nemzetet talált meg? Ki vezette a falnak az országot? Ennyi. Ennyivel agyon lehetett verni az amerikai republikánus pártot..."

Hm, érdekes. Legalább két évig az volt a publicista úr vesszőparipája, hogy pont ez nem elég. Hogy igenis alternatív program kell. Meg árnyékkormány, meg a kormány minden egyes rezdülésére egy árnyékkormánynak kell reagálnia virtuálisan, mintegy. Aki meg azt mondta, hogy az ellenzéknek elég csak a regnáló kormány hibáit ekézni, mert a tettekből induljunk ki, azt csípőből hülyézte mondván, hogy akkor mi alapján lehet a Fideszre szavazni, ha ők nem mondják el, mit csinálnak.

Most pedig ugyanezzel az éllel (hogy ne mondjam: magabiztossággal, mintha ez a legegyértelműbb dolog volna a világon)anyázza az ellenzéket, hogy miért nem csak a Fletót szidja, bőven elég lenne a szimpla monnyonle is.

Phű, ki itt kiigazodni?

"Ha többségük lenne, akkor ezt szavaznák meg..."

Na itt van a lófasz elásva. Vagy tán jövőbe lát a publicista úr?

Üdv: Peti
Elitváltás - olyan nincs. Egy elitünk van, ezer madzaggal összekötve.

Ebből köll főzni.
Lord: "Ahhoz azért kellett az is, hogy egy páviánt válasszanak meg elnöknek, akinek annyi esze sincs, hogy levegye a lencsesapkát a távcsőről."

ugy latom a magyarok meg mindig csak ketsoros blikk hirekbol tajekozodnak amerikarol...
"TELJES ELITVÁLTÁS KELL!"
Milyen elitváltás? Kinek van itt egy váltás elitje? ...ha lól belegondolok, egy sincs, nemhogy egy váltás.
arpi, az a rettenetes hogy erre konnyen meg lehet a parlamenti 50%+1. szep kompenzacioja a koltsegvetesi plafonnak. gondolom ez egy rugalmas gumiplafon.
ahah, navracsics, tényleg.
"Vagyis – folytatta – a szocialista kormánynak csupán fél- vagy egyszázalékos gazdasági növekedést kellett volna produkálnia, hogy a nyugdíjak továbbra is biztonságban legyenek. "

ezt írom. ezt kell mondani. ki csinálta a szart? gyurcsány csinálta a szart. (ez is demagógia, de legalább nem az a fajta öntökönszúrós debil, ami a szíjjártó.)

másrészt meg a "lehetett volna" nem igazán válasz a mostani gázra. azt meg hagyjuk is, hogy milyen nagyságrendek vannak a komm. és hasonló kiadások meg a nyugdíjkassza között.
egyébként sokáig kerestem, csak nem találtam meg, navracsics, de lehet, hogy ov mondta, h persze a kampány populista lesz, de meg kell nyerni a szakpolitikai vitákat is. kérdésem, hogy lehet megnyerni azokat anélkül, hogy előtte szíjjártó pétert rituálisan feláldoznák? úgy kezdik majd, hogy "nyilvánvaló, hogy amit a másik fejünkkel mondunk, az nem igaz"?
Csatlakozom Lord Valdezhez. Az ehhez hasonló javaslatok az emberek szemében épnek, életképesnek fognak tűnni egészen addig, amíg a kormány nem változtat a még mindig eléggé "elkúrt" állapotban lévő kommunikációján, amíg nem közli az emberekkel, hogy ezt ezért azt meg azért csináljuk, és bizony lehet hogy fájni fog, de erre szükség van. Ezt nem teszi meg a kormány, attól függetlenül, hogy véleményem szerint jó irányba indult el a megkezdett intézkedésekkel. Tehát a javaslatból ilyen szempontból valóban tud hasznot húzni a Fidesz. A másik dolog: a kormány alkalmazhatna a Fideszhez hasonló lejáratókampányt, véleményem szerinte meglehetősen sikeres lenne vele. A megfelelő kommunikáció mellett persze, azt firtatva, hogy vajon a Fidesz miért nem áll az épkézláb javaslatok mellé, és miért akarja ott hagyni az országot a szarban ahol van, növelni tudná az MSZP a szavazótáborát.
Walter...

1.) TELJES ELITVÁLTÁS KELL!

Nincs más elit!!! Ez van, ez a miénk...ilyen. zöld is savanyú is de a miénk! Aki valamit akart az már rég betagozódott valamelyik oldalra és kellôen cinikus már régen.

Nagyon jó a cikk, és tulképp nagyon pesszimista.

Hiába lesz váltás 2010-tôl ugyan az fog folytatódni mint most, sôt könnyen lehet hogy egy még a mostaniaknál is tehetségtelenebb gárda paszírozza a szart majd mégrosszabbul.
Azt kellene megérteni, hogy ez a demokráciának nevezett valami egy nagyon sok szereplős játék. Egy speciális szereplőnak, akit úgy hívnak, hogy parlamenti párt elégé világos célja van: a végrehajtó hatalom megszerzése, ami a legmagasabb kfizetést jelenti a demokrácia nevű játékban.

A virtuális és valós játétékteret az alkotmány, a törvények, a szavazók etikai, erkölcsi normái, tudása (stb.) jelölik ki.

Na most, a Fidesz nevű párt (vagy mi az anyám kínja, a Reakción volt erről egy jó post) ezt a demokrácia nevű játékot per ma így játsza. Komolyan azt hiszi, hogy ez a játékstratégia szavazatokat maximalizálhat számára. Mivel a környezet pillanatnyilag olyan-amilyen (a szabályrendszer, a normák, és az a tény, hogy a Fidesz nevű játékos szerint sok ostoba fasz lakik itt a K.medencében, aki a kecskét is m..ná két forintért, még azon az áron is ha holnap emiatt éhen kell halnia) - a jelenlegi, magukat lehugyozó stratégia teljesen ésszerűnek tűnik.

Szíjjártó e stratégia manifesztációja.

A fő kérdés nem a Fidesz meg a Szíjjártó, hanem mi magunk, a sok hülye szavazó. Be lehet bennünket etetni ezzel a startégiával? A Fidesz szerint hogyne, dalolva.

Még az a szerencse, hogy a demokrácia egy ismétléses játék, azaz az elkúrásokból a szereplők tanulhatnak is.

Úgyhogy majd 20 év múlva nézzünk ide vissza.

Addig meg még sok kis és nagy elkúrás lesz itten a K.medencében.
Nem hiszem, hogy azt tennék, amit most javasolnak, ha kormányon lennének. A tömegek szemében szimpatikus, hogy a Fidesz meg akarja menteni a nyugdíjasokat, de ők is tudják, nem lesz belőle semmi, a kibicnek semmi nem drága. A gáz inkább az, hogy a tömegek ezt milyen szinten nem látják át.
Arra akartam csupán a figyelmet felhívni, hogy a Fidesz nem csupán azt kommunikálja, hogy több pénzt az embereknek, hanem forrásokat is megjelelölnek. És ne fussunk el olyan könnyen a több milliárdos kormányzati kommunikáció mellett, mert az tényleg elég lenne a 13. havira. Vagy másra.

Egész egyszerűen nem igaz, hogy csak az, és kizárólag az az egyetlen kiút amit Gyurcsány csinál éppen.
Azon lehet vitatkozni hogy kinek van jobb kiútja, éshogy a kiút az tényleg kifele vezet-e, vagy gödörbe.

De ne menjünk el úgy a dolgok mellett,, mintha csak Gyurcsánynak lenne programja, amit minden elkúrása után az egyetlen járhatú útként aposztrofálunk.

lkiuztr receptjét pl elolvastam.
Amit Fideszeseknek javallt, bár szerintem az MSZP-sek tanulhatnának belőle.
A szlovák receptet.
És ez a recept sokkal inkább hasonlít a Fidesz programjához.
Nevezetesen, hogy adócsökkenéssel, és vállalkozások támogatásával lehet növekedést és stabilitást elérni.

Mert a megszorítások hozadéka ebben a nyomorúságos helyzetben nem többletbevétel, hanem többlet adócsalás, feketemunka, kiszámíthatatlanság, bizonytalanság.
Karesz (Charlie) 2008.12.01. 15:44:02

Persze, értem én. De most nem azokat az időket éljük, amikor cél lehet a teljes foglalkoztatás.... ;-)

Ha annyira el akarod foglalni a munkanélkülieket akkor küldhetnénk őket iskolába. Mit szolnál egy "Segélyt tanulásért" programhoz?
A "TELJES ELITVÁLTÁS" az valami olyasmi mikor a centrum megnyeri a választást, majd beolvad az MSZP-be.

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

Ez nem célzás akar lenni. Az idézet a Fidesz és MSZP kormány alatt is igaz.
Mert önmagában igaz.
Szóval nem az elitet kell lecserélni, hanem nekünk kell megváltoznunk, és az "elit" magától lesz elit.
"Nincs más elit!!! Ez van, ez a miénk...ilyen. zöld is savanyú is de a miénk! Aki valamit akart az már rég betagozódott valamelyik oldalra és kellôen cinikus már régen."


Akkor tényleg nem maradt más megoldás, mint hadat üzenni egy nagyhatalomnak, majd másnap megadni magunkat.
Ők megszállnak, és le van a gond megint 40-50 évre....

Be kell látnunk, hogy ez egyedül nem megy nekünk. Már nagyon régóta nem megy...
Republikánus Péter a világ nem fekete és/vagy fehér, hanem középszürke.
Te viszont fehéren-feketén hülye vagy,
mintegy.
Deutsch-Fürtelen, Rogán, Szíjjártó sorrendben mind olyan kommunikátorok, akiket a Vezér választott ki és idomított be. A FIDESZ gatyájára több fütyinek is terveztek egyszerre zipp-zárt. Ezeknek a szájmozgatóknak egyetlen önálló gondolatuk sincs. Még az ötleteik is központilag irányítottak.
TWA-nak igaza van: ezt a legnehezebb agyilag felfognunk. Hát még megszokni...
A fidesz képes lesz elveszíteni ezt a választást is. Nem mindennapi teljesítmény. Több embert riaszt el, mint amennyit magához vonz, szerintem.

Nincs valami kommunikációs szakértőjük? Sokkal-sokkal nagyobb hatékonysággal lehetne csinálni a szoc. demagógiát is, mint ahogy most csinálják.
Ettől függetlenül, hogy a cikk minden szava igaz, azért azt hiányolom, hogy ojjektíve aztat mondjátok, ugyanilyen ökrökkel van tele a parlamenti karéj fennmaradó része is... Hogy, mondjak egy szépet pl. Eörsi Mátyás, na az milyen?
Értem én, hogy kellenek nekik a nyuggerek 2010-ben. De biztos, hogy az a jó megoldás, ha hülyének nézik őket? Úgy gondolják, hogy a nyugdíjas az nem gondolkodik? Bepróbálkoztak. Ennyi. Majd megnézik 2 hónap múlva a közvéleménykutatásokat, hogy bejött-e. Ha nem, akkor Dj Petya feltesz egy másik lemezt.
Üdv!

A poszt teljesen jogos (42).

AMit még hozzá tennék innen, az az, hogy általában az a nemzet, ami 20 év után sem képes az egység megteremtésére, és amelynek a polgárai nagyrészt híján vannak annak a bölcsességnek, hogy megítéljék, melyik politikus ill. melyik politikai garnítúra mire is képes a Parlamantben, tehát mennyire hiteles és józan, az csaknem halálra van ítélve, de mindenesetre megérdemli a sorsát.

Z
gyengék vagyunk, hogy leváltsuk azokat akik idióták. a jóérzésű kreatív embereket elüldözzük, hogy külföldön termeljék a hasznot majd az oktatási rendszer és a politika kitermeli ugyanazokat az idiótákat mégegyszer.
nincs remény.
Tromf Szlovákia csinált mást is, nem csak adókat csökkentett:
korkep.sk/2008/11/25/a-szlovak-csoda-titka/
Kitalaltuk magunknak, hogy "Fejetol buzlik a hal!" Ismetelgetjuk is elegedetten, csak az nem tunt meg fel, hogy mikor a hal buzleni kezd, akkor mar rohad az egesz.
Tótha, rövid az i. Szijjártó, ahogy a belinkelt indexes cikkből is kiderül. Zavaró a hiba számomra.
Teljesen el vagyok keseredve. Itt még minimum 6 évig biztos nem lesz semmi, hacsak valami nagy baj nem lesz.
Walter: "Akkor tényleg nem maradt más megoldás, mint hadat üzenni egy nagyhatalomnak, majd másnap megadni magunkat.
Ők megszállnak, és le van a gond megint 40-50 évre...."

en.wikipedia.org/wiki/The_Mouse_That_Roared
pántlika: kösz, javítva. (én pedig h nélkül.)
Hagyjuk ezt a baromságot, hogy nincs más elit!

Bármelyik barátomnak a hátsó felébe több szellem szorult, mint ezekbe a korrupt csepűrágókba együttvéve.
Ma viszont az értelmes és tiszetsséges emberek hanyatt-homlok menekülnek a politikának még a közeléből is.
Jónéhány komoly ember szájából hallottam, hogy nem megy el a következő választáson szavazni, mert egyetlen olyan pártot sem lát, amelyik számára vállalható lenne.

A probléma az, hogy demokráciában hatalmat csak választáson lehet szerezni, azt viszont el lehet úgy bonyolítani, hogy paíron bárki elindulhat, eséllyel viszont csak az, akinek több milliárdja van és több ezer aktivistát tud mozgatni. Ilyenre viszont esélye sincs annak, aki még nem produkált eredményeket (és aki nem tud állami pénzeket pártkasszába síbolni). Így a kör bezárul. Van egy rendszerünk, ami papíron demokrácia, a gyakorlatban azonban egy önmagát túlélt, mind morálisan, mind intellektuálisan régen megbukott zárt kör osztja magának a lapokat.

Olyan ez, mint a piac, amit két monopólium felosztott egymás között, ahol csak a Trabant és a Wartburg között választhatsz, esetleg korlátozott számban hozzájuthatsz Zaporozsechez és Volgához. Azt pedig hiába várjuk, hogy a piacot megnyissák és végre olyat válasszunk, amilyet szeretnénk.

És ez mindaddig így is fog maradni, amíg mindazok, akik egy normális 21.századi Magyarországot akarnak, meg nem szervezik magukat, és be nem juttatják a maguk trójai falovát a parlamentbe.
"Olyan ez, mint a piac, amit két monopólium felosztott egymás között, ahol csak a Trabant és a Wartburg között választhatsz, esetleg korlátozott számban hozzájuthatsz Zaporozsechez és Volgához. Azt pedig hiába várjuk, hogy a piacot megnyissák és végre olyat válasszunk, amilyet szeretnénk"

LOL.
w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac

"Kábé úgy vagyunk, mintha a Wartburg és a Lada felosztotta volna a piacot: van fehér szar meg piros szar, de esélyes versenytárs nincsen. Azokat büntetővámokkal és egyéb praktikákkal távol tartja a Tröszt."
inautentikus

Még szerencse, hogy analfabétákkal nem kell foglalkoznom.
huba 2008.12.01. 17:19:10


Tényleg! :-DDD
Árpád, mintha nem tudnád, hogy mikor kiszivárogtatták, mit akarna csinálni OV (még a válság "előtt") a helyzet kezelésére, a következő héten -500k szavazatot mértek náluk.

Tanulniuk kellett a leckéből... Erről ennyit. Ez egy halálraítélt ország.

Egyébként az igazmondást ugyanilyen vehemenciával számon kérhetnéd a kedvenceiden is.

Innen középről (a szocialistákra 1-el többször szavaztam, mint kellett volna, jobboldalira meg most sem fogok) nevetséges, ahogy próbálsz értelmet találnia szoclib tettek mögött, a másik oldalon pedig képtelen vagy megérteni, hogy 2+2 mennyi is. :|
Majd kérek egy posztot a szerzőtől az MSZP szóvivőinek értékeléséről is.
A helyzet rosszabb: a kollégáim (mérnök vagyok) 20-25%-a (1/5-1/4) már vagy elment nyugatra dolgozni, vagy már írja a CV-t. Mégis ki fog itthon maradni? Ez a helyzet nagyon nagy tragédiává válhat...
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 17:23:32

Hehe Árpi, még a végén elkanyarodsz a zöld párt felé.

Két párt pont elég. Nagy, kevés csoport nagy gyűlölet.

Oszd meg és uralkodj.

ugyebár

Naszta · ertekel.blog.hu 2008.12.01. 17:29:32
A kollegaid elbasztak. Mar akik most irjak a CV-t. Kulfoldon is valsag van, csak van aki nem tudja elhinni.
Semmivel sem kell, csak ha szeretnéd. Ne legyél ilyen szigorú magaddal.
Ikiuztr: Nem egészen értettem a hozzászólásodat, mi az amiben Magyarországon ugyanúgy megcsinálták a reformokat? Történt Mo-n adócsökkentés az elmúlt 6 évben, ami a legnagyobb sikert hozta Szlovákiának? Gyógyszerfronton valamit sikerült csinálni, de csak töredékét, mint Szlovákiában, ugyanis ott nem adóztatnak és orvoslátogatói díjat vezettek be, hanem csak árversenyt gerjesztenek, itt is gerjesztenek árversenyt, csak éppen az alacsony árnak gátja a magas adó. És még ezt csinálták meg a legjobban..., egyébként hol is történt olyan, miben ami reformértékű? A páncélszekrények vagy mi? Ezek persze nem mentik a fideszt, akik azt gondolják, hogy nekik is az a kötelességük, hogy hülyének nézzek az embert, mert azt azért nagyon remélem, hogy legalább nem gondolják komolyan az ilyen demagóg dumát.
Na most ez a Szijjártó nem egy rokonszenves alak.

Azt azért ugye senki nem gondolja, hogy a Fidesz frakcióban bárki (értsd:bárki) benyújthat egy önálló (értsd:önálló) törvényjavaslatot.
Amit itt a zavarodott Fidesz stratégia összehord azt Szijjártó csak képviseli. Mint a legkisebb rossz. A legnagyobb rossz meg röhög a markunkba.

" az átkosban (mivel csak egy párt volt és gilisztákból nagy volt a túljelentkezés) valószínűleg csak egy statiszta szerep jutott volna neki "

azért marosán györgy szép ívet írt le!

egyébként az addig nyilvánvaló, hogy ez most az a pozitúra, amit hajós andrás úgy írt le, h "nézettségért szopok-nyalok". csakhogy ennek a vége az lesz (sőt már benne is vagyunk), hogy tényleg semmi módon nem fogják tudni elmagyarázni, hogy miért is lenne olyan jó, ha ők jönnének.

oké, van, aki annyira droid, hogy attól is boldog tud lenni, ha látja a tévében, hogy "orbán viktor, miniszterelnök". meg van, aki a komcsizóklubban így állítódott be. de ez semmiség, ez nem elég.

a kismackó szelettel megetethető réteget meg hiába hajszolják. abban a komcsiknak utcahossznyi előnyük van.

tényleg nem maradt semmi szegény fideszeseknek, mint vmi homályos remény.

csakhogy azt meg nehéz számonkérni bárkin, hogy miért nem hisz.
nem baj, jók leszünk díszpéldánynak.
lehet majd minket mutogatni afrikai kormány küldöttségeknek mint elrettentő példát a demokrácia felé vezető úton.
vagy nyithatunk elqurtuk tanszéket valami jó nevű külföldi egyetemen.
Amíg csak a Szíjártó mondja még nincs baj. Őt úgyis csak arra tartják, hogy demagóg legyen. Szerintem őt kifejezetten a két agysejtű választóknak tartják fenn, csak az a baj, hogy más is hallja amit mond.
Majd, ha elkezdenek népszavazni róla. Akkor van gáz! :o)
Beren: ez a fidesznek egy régóta meglévő fogyatékossága. ők azt hiszik, hogy lehet külön valóságot mutatni a "proliknak", meg az "értelmiségnek" (bár nekik rég nem mutatak semmit); illetve hogy nem baj, ha ezek totál ütik egymást.

pedig baj.
Naszta · ertekel.blog.hu 2008.12.01. 17:29:32
"Mégis ki fog itthon maradni?"

No ez az. De hol érdekli ezeket, hogy mi lesz holnap? Meg úgy az országgal.

Majd ha jó sokan elmennek az irreális terhek miatt, akkor majd a nyugdíjasok, a tanárok, és a munkanélküliek bartelezni fognak. Jó lesz nézni.
Azoknak, akik elitváltást akarnak: Lehet Más a Politika - www.lehetmas.hu/

Persze ahhoz, hogy ne ragadjunk be a két monopólium által kialakított kétpártendszerbe, értelmesen módosítani kellene a választási törvényt:

- 5% helyett 1% küszöb, akkor az ilyen új kezdeményezéseknek könnyebb lenne a parlamentbe bejutni. Az 1% még mindig 3-4 képviselői hely a parlamentben, az 5% küszöb túlzás.
- Kopogtatócédulák eltörlése. Az valóban csak egy nem-anonim 0. forduló, semmi szükség rá.
- Országos listaállítás megkönnyítése. Túl nagy itt is a küszöb, jelenleg emiatt bukják el a töredékszavazatokat a kis pártok.

Ezzel a módszerrel persze több szélsőség is bejutna a parlamentbe, bal is, jobb is. És akkor mi van?

Nem kellene ettől annyira félni...

Most, hogy nincsenek beengedve a parlamentbe, a szélsőjobb az utcán (már ha nem komcsi provokáció az egész :) a libertariánusok meg a háttérben lobbizva politizálnak.

Ez most jobb?
Bastie: "Majd ha jó sokan elmennek az irreális terhek miatt, ..."

az jo lesz! akkor vegre majd sokan fogjak az otthonmaradottaknak elmeselni hogy olyan csaldtamogatas es szocialis halo mint magyarorszagon nincs mashol! es akkor talan az otthonmaradottaknak meg jon az esze es lesz esely hogy visszavegyunk az elkurasi lenduletbol.
Helikopterrel a komcsik szórták a pénzt. Pl. Kóka helikopterével. Szíjjártónak meg konkrétan igaza van, hogy ne vegyék el a 13. havi nyugdíjat. A kormány köhögje ki a kompenzációt máshonnan. Pl. az önreklámozásnál kezdhetik. Te meg, Árpád, leülhetsz, egyes.
az lmp még adós annak a megfogalmazásával, hogy mégis hogyan és milyen irányban lehetne más a politika, pl mit is szólnának az ilyen konkrét kérdésekhez, amikhez szijjártó épp egy faszságot szólt. ez így kevés.
Unalmas ez, mint egy megakadt lemez.

Huszadszor is csak azt tudnám írni, amit eddig is: 2006-tal és az őszödivel a politikai csatatéren legalizálódott a szabad bemondás, az ócska blöffölés, a hazudozás. Speciel nem a fidesz volt az, aki legalizálta ezt, de most ők is élnek vele, hülyék lennének nem élni. Észérvekkel ezért felesleges ezt megtámadni, a fedezetlen ígérgetés a politikai marketing elfogadott eszköze lett.

Más kérdés az, hogy lehet: közben harcmodort kellett volna váltani, mert a népek már átlátnak a lyukas szitán, látják, hogy mennyi az annyi. Bár ezt nem hiszem, mert a mérleg nyelvét jelentő 10-20% ugyanolyan tesco-gazdaságos büdösgyökér, mint eddig is volt.

"a népek már átlátnak a lyukas szitán, látják, hogy mennyi az annyi"

már előtte átláttak, nézd meg, ki ígért többet 06-ban
Na, ez most teljesen korrekt.
Az a baj, hogy ez a 13. havi nyugdíj egy orbitális baromság volt. Mármint bevezetni. Ebből kihátrálni nem könnyű. Az MSZP megpróbál egy félmegoldással, amin többen kiakadtunk. A Fideszt meg nem értem, hogy mi a fenének keresi az inaktív nyugdíjasok kegyeit. Egyrészt sose nyeri el, másrészt ezekkel a faszságokkal sikerül magát már ellenzékben kényszerpályára lavíroznia. Még azt se vártam el tőlük, hogy verjék az asztalt, hogy miért veszik el a 13. havi fizut teljesen, miközben a nyugdíjasok megint jól járnak (a szocialista szent tehén). Legalább hallgattak volna, ha már arra nem építik kommunikációs stratégiájukat, amit Á. írt – nagyon helyesen.
És az a baj, hogy nem a Fidesz-győzelem úszik, mert azt speciel leszarnám, hanem annak a reménye, hogy bármiféle perspektíva felcsillanjon e totálisan debil politikai “elitünk”-től. De biztos ezt érdemeltük. Aki meg teheti, jó messzire húzzon – én meg talán haza se megyek …
"már előtte átláttak, nézd meg, ki ígért többet 06-ban"

Árpi,
én nem hiszem, hogy csak ezen bukott a dolog. Akiket a "kolbászból lesz a kerítés" téma le tud venni a lábáról, általában rém gyengék közgázból. Még nagyságrendileg sem tudják megsaccolni, mi mibe kerülne.

A Fidesz SZVSZ ideológiailag is bukott, mert azt az egyszerű ember is rühelli, ha központilag baszogatják, amiért nem jár templomba. Értelmiségi körökben persze sokan megijedtek a gazdaság feltámasztására hirdetett csodarecepttől. Azt még elviselték volna, ha biztosan tudják, hogy hazudik, de többekben felmerült, hogy basszus, de mi van, ha tényleg komolyan gondolja!
Nah, Arpi mar aggodtam, hogy "mi van", de azert jo latni, hogy csak ott van a fityesz opportunizmusa az irasban.

Hat igen. Peter egy igen kellemes megjelenesu... komplett idiota. O mar nem is egy szocso, nem provokal, hanem egy olyan ember, aki igazan komolyan is gondolja amit mond.
Namost itt csak egy a baj... no persze alapjaban veve nem is igazan vele, hanem a szavazobazissal. Amit a szovivo, rahatassal sem kepes megvaltoztatni. Namost emmeg az lenne, hogy a parton belul es kivul sem emlekszik mar arra senki, hogy a jobb kez anno mast akar tenni, mint most a bal. Nem Orban Viktor volt az, aki azon a bizonyos kiszivargott beszelgetesen azt mondta, ha kell akkor a 13. havi nyugdij is bevonasra kerulhet?

Vagy nem, de az biztos.

13. havi nyugdíj ügyben meg mélységesen egyetértek Hamecz Istvánnal:

"Aljas, gonosz lépés volt a 13. havi nyugdíj bevezetése"

index.hu/gazdasag/magyar/nyug081120/
"A Fidesz SZVSZ ideológiailag is bukott, mert azt az egyszerű ember is rühelli, ha központilag baszogatják, amiért nem jár templomba."

hát nemtom, ezek a megnyilvánulások szerintem inkább abban játszottak szerepet, hogy az SZDSZ-szavazók, ill. egyes MSZP-sek elmentek szavazni, pedig igazából nem akartak, de attól megijedtek, hogy egy mikola/semjén féle baromállat pedellus kotorjon a magánéletükben húsz évig.

megjegyzem, viktor egyre jobban belegabalyodik a vallási tébolyba, úgyhogy ez a hatás előjöhet még (viszont a Kéri-beszédben cáfolta, h akar keresztény kurzust).
Elitváltás: a következő reményeket tudom nyújtani az érdeklődőknek:
- német-francia viszony: 1950, 5 évvel az utolsó háború után, francia javaslatra szén és acél unió a németekkel.
- spanyolország: Moncloa-paktum
- ausztria: 1955-1980-ig kb. mint nálunk, korrupció, hatalomra hajtás. aztán jött Bruno Kreisky, és sikerült kilépni az ördögi körből
- mexikó: 1992-ben milliós tüntetések, táblán jelszó "MIND HÚZZON EL!". elhúztak/megváltoztak. ez tűnik nekem egyébként a legperspektivikusabbnak, nem a Tarka Magyar és társai.
a fentebb említett reflex a legrosszabb az egész tébolydában. Ma magyarországon az igazságot és a jobbító szándékú terveket ki kell szivárogtatni.
őrület.
Konkrétan a 13. nyugdíjról nem mondtak még semmit, de úgy általában a nyugdíjakról ezeket mondták.

Ezek egy része sajnos "népszerűtlen intézkedés", de egyrészt elkerülhetetlen, másrészt még mindig a lehető legkorrektebben akarják csomagolni:

www.lehetmas.hu/img/lehetmas_agenda.pdf

1.1. A foglalkoztatás bôvítése.
Évente egy százalékkal növeljük a foglalkoztatási rátát. Ezt a munkanélküliek motiválásának erôsítésével, az alternatív kivonulási utak (fôleg a rokkantnyugdíjazás) szûkítésével, a képzetlenekre fókuszáló aktív munkaerôpiaci programokkal, a munkába állás elôtt álló akadályok (a magas közlekedési költségek, a bölcsôdei férôhelyek szûkössége, a diszkrimináció) lebontásával akarjuk elérni. Négy év alatt 25 százalékkal csökkentjük a minimálbér teljes bérköltségét, elsôsorban a munkáltatói járulékok csökkentésével (a részleteket ld. az 1. sz. mellékletben), ugyanakkor a dolgozó szegények számára is elérhetôvé tesszük a szociális segélyeket.

...

1.4. Kiszámítható és fenntartható
nyugdíjrendszer.
A jelen és a jövô nyugdíjas generációi számára is biztosítjuk az idôskori tisztes megélhetés feltételeit, és mindenkit megóvunk a végletes idôskori szegénységtôl. A legális munkavállalásra és a járulékfizetésre ösztönzô nyugdíjrendszert teremtünk: a késôbbi nyugdíjjárandóság már a munkavállalási korban nagy biztonsággal kalkulálható lesz, a kiszámítás sarokszámait, algoritmusait és a várható ellátás nagyságát nyilvánossá tesszük, minderrôl - német vagy svéd mintára - rendszeres tájékoztatást adunk. A rendszert pénzügyileg stabilizáljuk. A konszenzussal elôre megtervezett kiadási pályán kívüli egyedi, aktuálpolitikai célú emelések lehetôségét megszüntetjük. A nyugdíjkorhatárt hosszú idôre elôre ütemezve, a várható élettartam változásához igazítva növeljük. A nyugdíjak indexálását rövid távon az inflációhoz közelítjük a reálbér-emelkedés helyett. A magasabb nyugdíjakat kevésbé, de legalább az inflációt követô mértékben emeljük.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. A blogger blogbejegyzései megsemmisítő csapást mérnek a dolgok alakulásáért hibás... ellenzékre, he-he:-)
inautentikus: hahahaha, szavakon nem lovagolok. űzzed mással kisded játékaidat. pá.
Ilyen írásoktól van tele a balos média. Nagy tudás kell leírni azt, hogy elfogyott a pénz és mit akar a fidesz ha nincs pénz. Miért nem azt fitogtatja Tóta, hogy az elmúlt 6 évben mi történt, hogy ide jutott az ország ?
boygo: látod, és még ennyivel is okosabb lehetek, mint a hülye szijjártó.
is:

1, nalunk nem volt haboru 5 evvel ezelott

2, franko sem volt

4, mexikoban egy part volt hatalmon 70 (!!!) evig.

nem adottak a feltetelek ehhez nalunk. kell elobb egy hatalmasat szivnunk; majd johet a katarzis, es utana talan. 20 eve elbasztuk, az biztos.
tóta, nincsmit, és tudom, h ohne h, csak ugye, téved az ember :-)
Árpi! Élvezettel olvasom az írásaidat, az alapkonklúziókkal általában egyetértek. A Fidesz tényleg megint lökött egyet a hintán az Atlantistátol a Populista felé, de azért legyünk igazságosak. Te tényleg elhiszed, hogy:

"Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs. A dugiszámlán se. Letolta a gatyáját ország-világ előtt, kirakta maga elé a műanyagpoharat: adakozzanak, jó emberek."

Szerinted nincs a dugiszámlán ennek a tételnek a sokszorosa? Nem folyik tartalékolás a kampányra, (hogy legyen miből választási költségvetést csinálni), meg juttatás az elvtársaknak hogy magát a kampányt legyen miből finanszírozni, nem beszélve arról, hogy utána kitartsanak 4-8 évig?
"Romlott gyomrom még a legkisebb baj, a morális katzenjammer, melyet érzek, ha kedves törvényhozóinkat látom, sokkal kellemetlenebb, de végre el kell viselni ezt is. - Ismertem egy angol asszonyt, ki, mikor a hajóra lépett, tengerbajba esett, s így utazott minden két évben egyszer Indiába férjéhez s innen Londonban nevelt gyermekeihez. Ha politikai pályámra gondolok, mindig ezen asszonyság, Lady Erskin jut eszembe. Életem nagy része az undor érzete között folyt le, s valószínûleg így lesz végsõ napjaimig. Mert bármit teszek, mindazon ostobaságot és aljasságot, mely mindenfelõl környez, nem tudom megszokni." (Báró Eötvös József)

Vajon miért van oly érzetem, hogy ebben a qrva országban csaknem százötven éve (circa egy török hódoltságnyi idő óta) nem változott semmi??
Steve, a kampány pár tízmilliárd lopott pénz (összesen), a 13. haviu juttatások 100 Mrd-os nagyságrendek.

Ezenfelül az IMF ahhoz a hitelhez, ami (ne felejtsük) megmentette a forintot többek közt, adott egy utasítást is: kiadáscsökkentés. azt a hitelt azért adták, mert ismertté vált, hogy itt a pénzhiány fenyegető.

erre mondhatja a szájjártató péter, h az állami szférán kell spórolni, csak azt felejti el, hogy a nyugdíj meg a közalkalmazottak, az már az állami szféra, vastagon.
Boygo, neked annyi eszed sincs, hogy észrevedd, hogy az elmúlt 6 évben (egyébként 8 az a 6 év) pont azért jutott ide az ország, amit a fidesz folytatni szeretne.
Árpi a kampányhoz lopott pénz lehet néhány 10 milliárd, de az elvtársak feltőkésítése ennél nagyságrenddel több.

De ami ennél is nagyobb nagyságrend az a túl szigorú fiskális politika, ami viszont ahhoz kell hogy lehessen nadrágszíjat engedni a kampányidőszakban. Elsősorban erre gondoltam, nem az óriásplakátpénzre.
"Szíjártó 100%-ig biztos volt benne, hogy nem szavazzák meg a módosító indítványát, de majd jófejnek fogja eladni magát."

Ezt miként fogja megcsinálni? Gyanítom, nehéz lesz.
"az a túl szigorú fiskális politika, ami viszont ahhoz kell hogy lehessen nadrágszíjat engedni a kampányidőszakban"

ja vagy úgy.
ezt nem tudom, hogy gondolod, gyurcsány megmondta, hogy nem lesz választási költségvetés.

egyébként amíg hitelfüggők vagyunk, addig (ha vissza nem jön a hitelbőség), nemigen lehet kiadást növelni.
Árpi ne viccelj már, mennyit ér neked hogy Gyurcsány megmondta?


Amit elvárnak tőlünk az sarokszámok teljesítése, és egyébként addigra vissza fognak állni a hozamelvárások egy lényegesen alacsonyabb szintre. Már most nagyot zuhantak. Az elvárásokat első körben teljesíteni fogjuk. Talán még a választási évben is. De pont azért kell most jobban megszorítani, hogy a sarokszámokat a választási évben - választási költségvetés mellett is hozni tudjuk.

Üveg pezsgőm van arra hogy lesz választási költségvetés.
Steve: nyilván tréfáltam. de egyébként akkor meg mi a gond? most félreteszünk, hogy 2010-ben bulizhassunk egy nagyot!
Na, jó hír. Ma este az Estében magyarázze el bölcsességeit a Peti. Van fogalmatok mit művel ez az alak Győrben?
"ezt nem tudom, hogy gondolod, gyurcsány megmondta, hogy nem lesz választási költségvetés."

Lol Árpi, és amit Fletó mond, az már mindjárt úgy is van? Te ennyire naív vagy?

A témához annyit fűznék hozzá, hogy egyrészt valóban baromi szarul áll a fidesznek, hogy a 13. havi nyugdíjért hőbörög. Másrészről viszont azt kell látni, hogy a szocik csak adtak egy pofont a szarnak, jövőre nem hogy nem csökken, hanem tovább növekednek a nyugdíjkiadások GDP arányában. Hiába no, a szent tehén az szent tehén.

Ha a számok mögé nézünk, nagyon könnyen belátható, hogy a 13. havi nyugdíj tervezett megnyirbálása, illetve a tervezett 3.1% -os nyugdíjemelés eredője azt adja, hogy nominálértékben az éves nyugdíja csak annak fog csökkenni, aki havi 130 ezernél többet kap. Lássuk be, ezek viszonylag kevesen vannak. És én azt gondolom, hogy ezek között a jómódú nyugdíjasok között jóval alacsonyabb lehet a szoci szavazók aránya, mint a teljes nyugdíjas populációban. A fidesz magyarán tett egy tiszteletkört a "saját" nyugdíjasainak, semmi több.
Ez a Szijjártó az esszenciája annak, ami miatt a mai magyar politikára gondolva sírhatnékom támad. Ahol egy ilyen nyilvánvalóan tehetségtelen, visszataszító és alaktalan valaki pozícióba kerülhet, csak azért mert az átlagot messze meghaladó csapásszámmal képes segget nyalni, ott közel a világvége. És az egész politikai "elit" sem ér többet egy talicska majom f@szánál.
Lehetne is kiadást csökkenteni, de ahhoz, amiből lehetne ugye ferencünk nem nyúl, mert nem.
Árpád,

megint bölcset szóltál. a gondom csak az, hogy valamiért még mindig úgy tűnik, mintha benned nem tudatosult volna 2006 óta: ferkóék keményen átbaszták az emberek agyát. lehet itt mellébeszélni, meg terelni, meg szétkenni, de egyetlen mondatoddal sem ismerted még el: ezt elkúrták. sőt, szándékosan kúrták el.

azért mondom, hogy nem tudatosult, mert a mai napig hiszel neki. ez persze két ok miatt lehet: a) a fanatizmusodon illetve fidesz-fóbiádon egyszerűen nem tudsz túllépni - ez szánalmas. b) szándékosan csinálod, pont úgy, mint 2006 előtt is, tekinteten kívül hagyva a valóságot - ez pedig felháborító.

nem az a bajom, hogy szijjártó baromságairól írsz (mert ő aztán tényleg ütnivaló bolond), hanem az, hogy a mai napig nem olvastam tőled egyetlen sort sem arra vonatkozóan, hogy ferkóék mennyire arcátlanul fosztották ki ezt az országot, hányszor hazudtak az embereknek, hányszor a külföldnek. ennek oka több, mint prózai: a megvezetésben te és "újságíró" társaid vastagon benne voltatok. többek között ezért súlytalan minden írásod: mert te is pont olyan hiteltelen vagy, mint ferkó. és pont úgy, ahogyan azt ő is teszi, te sem jutsz el odáig gondolatban, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni...
Bakker, kiadáscsökkentés? Az kell? Mi a faszomnak van még most is 3200 önkormányzat? Mindenki kistérségben gondolkodik. Mi a tökömnek 19 megye, + megyei jogú városok? Mikor már léteznek a régiók is? Van fingotok, mennyi lóvét elvisz ezeknek a fenntartása? Hogy is állunk az önkormányzati reformmal? Ki mondotta volt, hogy nem engedi bántani az ezeréves megyerendszert?
Minek is van 365 képviselő? Azok mennyi lóvét visznek el? Nem a fizetésükre gondolok, hanem az egyebekre.
Minek van minden kistököm faluban 8 osztályos iskola? Amikor ott csak a teljesen lepusztultak maradnak? Mindenki más hordja a gyerekét a városba, vagy a szomszéd faluba? Az önkormányzatoktól - mind a 3200-tól - mennyi lóvét visz el egy olyan iskola fenntartása, amelyik a nyomort termeli újjá?
Lehet folytatni!
A nyuggereket meg tessék békén hagyni, ők elégedjenek meg a 80 ezres plafonnal, azt viszont kapják meg! A többségüknek amúgy is szar élete volt!
"de egyetlen mondatoddal sem ismerted még el: ezt elkúrták. sőt, szándékosan kúrták el. "

Neked még ezt az egy cikket sem sikerült elolvasnod és értelmezned :(
"Mi a tökömnek 19 megye, + megyei jogú városok?"

Megkérdeztem Szijjártó Petyát, üzeni: EZERÉVES, azért.
bakker Árpi az ezerévest én akartam előhozni:) egyébként remélem malacka igazoltan van távol
steve, arpi: "most félreteszünk, hogy 2010-ben bulizhassunk egy nagyot!"

mar nem azert mondom de ez maga az elorelato ONGONDOSKODAS! hat nem ezt papoljuk mar evek ota? mennyivel jobb ez mint pusztan hitelbol bulizni.
Előrebocsátom, hogy Szijjártó láttán és hallatán öklendezni kezdek, de azért ha nagyon kéne, simán lehetne találni pénzt a nyugdíjakra. Csak akkor kevesebb jutna píárra, kommunikációra, na meg a slepp cégeinek kiadott munkákra.
Huba 2008.12.01. 16:17:08
"ugy latom a magyarok meg mindig csak ketsoros blikk hirekbol tajekozodnak amerikarol..."
ez igaz de ezzel meg mindig jobbak mint az atlagamerikai a sajat orszagaról a mienkrol nem is beszelve!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 16:23:30
" kérdésem, hogy lehet megnyerni azokat anélkül, hogy előtte szíjjártó pétert rituálisan feláldoznák? úgy kezdik majd, hogy "nyilvánvaló, hogy amit a másik fejünkkel mondunk, az nem igaz"?

nem. nyilvan lesznek akik minden hiradast figyelnek de eleg ha az egyiket a radioban, a masikat a TV-ben kommunikaljak, ha meg kell vajtszemueknek is valami az mehet az ESbe...
Karesz: "ez igaz de ezzel meg mindig jobbak mint az atlagamerikai a sajat orszagaról a mienkrol nem is beszelve!"

latod karesz ez is csak egy tipikus egysoros blikk hir! es persze ez is hamis.
Tótawé ehetije a (mindenkori) ellenzék felelősségéről szól. És mivel bajban ismerszik meg, kommunikációja és tettei alapján arra is rámutat: valódi alternatíva lenne-e, ha holnaptól ők osztanák a ….(bajban vagyok: mit? a külföldi kölcsönből fenntartott alamizsnát?).

A baj előállt: egy állam 1 lépésre a csődtől. (Most már lehet, hogy 2,5-re.) Mit csinál a legnagyobb ellenzéki erő? A megszokott választási retorikával nyomja, hogy a tehetségtelen kormány mindennek az oka, így válságkezelés sem lesz, csak újabb csalás, meg hazugság, meg amit megszokhattunk. (Ennek az igazságtartalmáról javaslom, azok foglaljanak állást, akik pontosan átlátják, hogy a nemzetközi pénzügyi armageddon, majd a most kibontakozó gazdasági cunami lényegesebben megkímélte-e volna HU-t, ha a populista gazdaságpolitikát más párt folytatja kormányon.)

Más – nálunk kicsit fejlettebb – országokban, ahol kicsivel nagyobb a tétje a pénzügyek / gazdaság megroppanásának (és itt felsorolhatnám a G7 legtöbb országát), és ahol az ellenzék semmivel nem kevésbé akarja a hatalmat, és semmivel kevésbé nem szereti a kormánypártot bírálni, nos ott a válság (és réme) összezárja a sorokat. Van felsőbb (nemzeti) érdek, amely közös akciókat követel. Még akkor is, ha nem értenek maradéktalanul egyet a válságkezelésben. Azt, hogy az USA-ban, amely lélektanilag a magyarországinál súlyosabb helyzetben van, a válság miatt könnyebben hatalomra jutott Obama továbbra is Bush-ra és kormányára hagyja a válságkezelést, és támogatja őket, amiben feltétlenül szükséges, azt húzza alá: a demokráciához érettség is kell, meg megfelelő tét is. A hazai politikai szereplők se nem érettek, se nem fogják fel: az államcsőd tét-e?

Vissza HU-ra: Az ellenzék két dolgot érhet el, a mostani válság során tanúsított magatartásával. Egyrészt megnehezíti az ország (szerintük a kormány) nemzetközi hitelének (Hitelének) helyreállítását. Másrészt eljátsza saját hitelét. Ez nem kommunikációs, vagy politikai kérdés. Bizalmi. Ha a Fidesz holnap 99,9%-kal hatalomra jut, maga is meglepődik majd miért lesz nehezebb a dolga, mint a bizalom-deficites mai kormány helyzete, amikor a nemzetközi pénzpiacoktól gesztusokat vár majd. Mert azt 13. havi nyugdíjra nem adják. Sem annak kampány-ígéretére. Sem az inkompetens kormány és ostoba ellenzéke közös eredményére: egy lejáratott ország Mohács utáni romhalmazára.

De egy csoda azért bekövetkezik: Néhány évszázadot ugorva, rögtön Világosnál ébredünk fel.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.01. 16:46:02
Karesz (Charlie) 2008.12.01. 15:44:02

"Persze, értem én. De most nem azokat az időket éljük, amikor cél lehet a teljes foglalkoztatás.... ;-)
"
a 67% az nem teljes... es en mar 1-2% plussazl is boldog lennek, ehelyett minusz jon!!!

"Ha annyira el akarod foglalni a munkanélkülieket akkor küldhetnénk őket iskolába. Mit szolnál egy "Segélyt tanulásért" programhoz?"
nekem teszene!
(dacara a sok funkcionalis analfabetanak)

de en mar annak is orulnek ha reggel bemennenek asnanak egy jo nagy arkot, es a masik honapban betemetnek, alegjobbakat meg kituntetnek...

de lehet hogy csak az arokaso gepeket kene betiltani
:)

vagy a munkanelkuli segelyt!
Pala es a többiek a kedvemért még ezt is olvassátok el, és utána gyertek vissza papolni ha lehet

index.hu/gazdasag/magyar/tabu081027/
"eleg ha az egyiket a radioban, a masikat a TV-ben kommunikaljak, ha meg kell vajtszemueknek is valami az mehet az ESbe..."

aha, csak a tévében rá fognak kérdezni arra, amit a rádióban mondtak
Trompf 2008.12.01. 16:52:46
"Szóval nem az elitet kell lecserélni, hanem nekünk kell megváltoznunk, és az "elit" magától lesz elit."

hat tudod ez olyasmi, mintha ugy akarnad megjavitani a balaseti statisztikakat hogy elhatarozod magjavulunk es betartjuk a kreszt.
de szerintem ha megszigoritanak a torvenyt , ha vennenek nehany (ezer)trafipaxot, ha kimeletlenul ellenoriznenek, gyorsabban lehetne rendes kozlekedesunk...

az elit nem lesz magatol, ugy valasztodik ki ahogy, de ez nem jo, uj szelekcios mechanizmus kell.
az elit az nem mi vagyunk, az elit az kulonb nalunk, attol elit.
ettol van joga az iranyitasra.

ha a reformkorban a nemesek megszavaztak hogy ok is adozzanak, esetleg a mai elitnek is ezt kene tennie...
amig nem teszi a valsagnak se dolunk be!

Roncsderbi, Ron Jeremivel...

Az a baj Árpád, hogy negatív vagy, és nem tudsz hinni.
Vagy legalább úgy csinálni, mint aki hisz.

Itten most gesztuspolitizálás folyik.
Tudja a Szájgyártó, hogy úgysem, meg azt is, hogy mégis, de csakazértis, hogy megmutassa.

És megmutatta.

Te is tudod, ő is tudja, mindannyian tudjuk, de ez már kötelező kör.

Mint azt mondani, hogy részvétem, holott le van szarva...

Ennyik vagyunk.
Mindannyian.
"aha, csak a tévében rá fognak kérdezni arra, amit a rádióban mondtak"

ebben biztos vagy? jo lenne ha igy lenne, de ez nem a BBC.
nyilván a hörrtévében nem fognak, de az kevés ám a kampányoláshoz magában.
Trompf 2008.12.01. 16:45:25
"És ne fussunk el olyan könnyen a több milliárdos kormányzati kommunikáció mellett, mert az tényleg elég lenne a 13. havira. Vagy másra."
hat nem azonos nagysagrend, de valamire leg lenne, pl a hajlaktalanugyre..
azt azert remelem tudod ezt a kormanyzati kommunikaciot ezt a fidesz talalta ki es a szocik eltanultak...

"Egész egyszerűen nem igaz, hogy csak az, és kizárólag az az egyetlen kiút amit Gyurcsány csinál éppen."
ez viszont igaz! sot. szerintem kevesen csinalak ilyen rosszul.
de kommunikalni tud azt meg kell hagyni!
""Mi a tökömnek 19 megye, + megyei jogú városok?"

Megkérdeztem Szijjártó Petyát, üzeni: EZERÉVES, azért. "
Nem mondtad neki, hogy csak 58 éves? Hogy ő az 1950-es megyereform eredményeit védi? Pedig Rákosi neve szokott használni az ilyeneknél.
Republikánus Péter ha jól értem, egyet ért Szijjártóval.
És következetlenséggel vádolja a TWA-t.
Az első esetén RP vagy nyugger (hogy a fineszes terminológiát használjam), vagy pont olyan fényes elme mint Szijjártó. Ehhez azonban külön is szeretnék gratulálni.
Azonban a következetlenség vádja is csak részben áll meg, TWA elvárása az ellenzékkel (fidesszel) szemben értelmiségi attitűd eredménye: azt mondja, hogy szerinte egy ellenzéki pártnak megoldást is fel kellene mutatnia.
De nem mondja azt, hogy a következő választásokon való győzelemhez ez fontos és elengedhetetlen feltétel.
És ezt nagyon jól gondolja. A kettő között nem látok logikai kapcsolatot.
Viszont ha megállna logikailag TWA következetlensége, akkor sem elfogadható Szijjártóék javaslata, mivel az nem megoldás, ezt úgy tűnik Rep. Péteren kívül a túlnyomó többség megérti.
És hangosan röhög.
boygo 2008.12.01. 19:14:07

"hogy az elmúlt 6 évben mi történt, hogy ide jutott az ország"
fátylat rá! Tótát nem érdekli az a „mellékes” körülmény, hogy amennyiben a hat év "nem csináltunk semmit" helyett lett volna gazdaságpolitika Magyarországon, akkor ma 30-40%-al magasabb GDP-nk lehetne! Ja, esetleg jutna belőle arra a szar 13 nyugdíjra is! Ez szerinte nem fontos. Hagyjuk a múltat, nézzünk a jövőbe!
Előre elvtársak!

Engem az szomorít el, hogy tényleg ennyik vagyunk. Ilyen faszságokkal be lehet etetni a tömeget.
Én ott tartok, hogy komolyan kezdek a Fidsznek szorítani 2010-ben.

Mert:
1., Ha innen is el tudják baszni, akkor az elmúlt évek balfaszkodása jön megint.


2., Ha viszont nyernek; akkor

2/a., Ugyanolyan balfaszkodást rendeznek, mint elődeik. => (Rolólehúzó-gépgyártásba kell fektetni)
2/a(1) Ekkor egy kicsit visszavesznek majd az arcukból,
2/a(2) nem mintha ekkor ez már számítana.

2/b., Minden mai kinyilatkozatatott hülyeségük _ellenére_ valami üdvöset fognak cselekedni, ez azért nem lenne baj.

2/b(1) Ezt úgy úgy tudják megtenni, ha szembeköpik mai enmagukat. (Remélem, ebben az esetben nem ugyanazt a demagóg szarságot fogják visszakapni, amit most művelnek, bár illúzióim ezen a téren sincsenek)

2/b(2) Ezt úgy tudják megtenni, hogy _valóban_ náluk a bölcsek köve. (Erre azért nem fogadnék nagy összegben.)
Ja Árpi, azt én is el akartam küldeni neked. OV személyesen üzent (kb), hogy olyan kampányt akar folytatni, aminek egyszerű üzenete van, és egy átlagember is megérti. Nem kell az értelmiségi gőg. A szakmai vitákat meg meg kell nyerni... :DDD

Amúgy ha hiszed ha nem, tényleg nagyon idegesítő ez a 13.havi nyugdíjazás jobboldalon. Meg úgy önmagában a Sz.P.-jelenség.

Ez persze semmit sem von le az utóbbi 6,5 fél év kormányzati teljesítményből... :DDD
(államháztartási hiány, GDP, munkanélküliség, stb.)

Peace.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 21:04:40
"aha, csak a tévében rá fognak kérdezni arra, amit a rádióban mondtak "
melyik tvben? a kiralyiban egyenlore fideszes az iranyultsag.
egyszeruen szazezrek hallgatjak a radiot es milliok nezik a tv-t

huba 2008.12.01. 21:13:47
""aha, csak a tévében rá fognak kérdezni arra, amit a rádióban mondtak"
ebben biztos vagy? [TAW] jo lenne ha igy lenne, de ez nem a BBC."
elo mikrofonallvanyok vannak, bolgarur es orosz joska is ra tud kerdezni ki miert rasszista, de egyik se arra, hogy miert nem lehet megadoztatni a multikat, gazdagokat stb.

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 21:15:55
nyilván a hörrtévében nem fognak, de az kevés ám a kampányoláshoz magában."
ez persze igaz. de az rtl klubon se fognak, foleg nem fabri sanyi!
populista, drága, amit csinálni kellen, az mind kétharmados. Belekezdtek, aztán belenbuktak az önkormányzati reformba.
Ami meg nem kétharmados, azt az ellenzék jól megszavaztatja - rémlik talán valami eü-reformnak nevezett cucc, amiről senki nem tudja, milyen lett volna...
Csak azon csodalkozom, hogy ha Gyurcsany tehet a Vilagvalsagrol is, akkor miert nem jon valami NATO kommando, hogy elvigye Szent Ilona szigetere? Vagy azt meg egy fidesznyik droid se hiszi el, hogy "minden"-rol Gyurcsany tehet?
A vicces az, hogy ha egyszeruen normalisan viselkednenek, akkor Orban megnyerhette volna akar az utolso 2 valasztast is. De nem O erre nem kepes. Minden pillanatban nyerni kell. De ez vegso soron a bukashoz vezet.
Ki hiszi el 4 ev utan, hogy holnap jon az elorehozott valasztas? Hogy gondoltak egy pillanatra is? Vagy gondolnak egyaltalan barmit komolyan is? Aki nem mond semmi, illetve mond mindent, az meg hazudni se tud. Egyszeruen nincs hitele a szavanak. Bohoc.
Lord_Valdez 2008.12.01. 21:17:38
": EZERÉVES, azért. "
Nem mondtad neki, hogy csak 58 éves? Hogy ő az 1950-es megyereform eredményeit védi? Pedig Rákosi neve szokott használni az ilyeneknél. "

nem Rakosi a lenyeg, o nem szuntette meg bacs megyet csak osszevonta a kiskunnal.
a lenyeg hogy a megyerendszer az bazis, ott a fidesznek van tobbsege, de a masik part sok ingyenelojet is eltartja, akik masra versenyszferara nem alkalmasak.
persze ki kell rugni oket es aztan mit csinalnak?
kapjaka segelyt, meg kelljen emelni???
menjenek vissza autófényezőnek bazeg, na nehogymár azért tartsunk fenn egy közig. rendszert, hogy a megyei titkár elvtársnak legyen hol melegedni.
gyógyszerész 2008.12.01. 17:49:09
" mi az amiben Magyarországon ugyanúgy megcsinálták a reformokat? Történt Mo-n adócsökkentés az elmúlt 6 évben, ami a legnagyobb sikert hozta Szlovákiának?"
nem' ami sikert hozott szlovakianak, az a szlovak adocsokkentes (infrastuktura elhanyagolasa, tudomany megszuntetese, ehseglazadas letorese...stb)volt

nalunk is volt adocsokkentes, de minden kozgazdasz szerint f@szsag, vissza is csinaltak rogton!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 21:32:23
"menjenek vissza autófényezőnek bazeg, na nehogymár azért tartsunk fenn egy közig. rendszert, hogy a megyei titkár elvtársnak legyen hol melegedni"
en egyetertek, de en nem tudom elerni ezt, talan neked sikerul.
egyebkent nem parttitkarelvtarsak ezek hanem altalaban felsegek, ketgyerekes anyak ilyesmi...
Waldi! 2008.12.01. 21:25:39
"Csak azon csodalkozom, hogy ha Gyurcsany tehet a Vilagvalsagrol is, akkor miert nem jon valami NATO kommando,..."
pedig egyszeru! ok biztak meg vele!
:)
Karesz:

"ugy akarnad megjavitani a balaseti statisztikakat hogy elhatarozod magjavulunk es betartjuk a kreszt."
Ez is egy működő projekt szerintem. Én apró lépésekben, de javulást látok ezügyben.

"megszigoritanak a torvenyt , ha vennenek nehany (ezer)trafipaxot, ha kimeletlenul ellenoriznenek, gyorsabban lehetne rendes kozlekedesunk..."
És igazad van, nekünk Mohács kell. (Meg IMF)

Már csak a plotikai / korruciós traffipaxot* kellene szabdalmaztatni.

*Civil közösségek.

(Mellékszál, de ha már: Közlekedésügyben a legzseniálisabb találmányt Svédországban láttam; alapban zöldhullám volt végig az úton, de csak akkor, ha max. a megengedett sebességgel mentél. Ha _bárki_ túllépte, akkor a következő lámpa (a bárki sebességéhez viszonyodva) pirosra váltott. És a bárkit a pirosnál beérte az összes szabályokat betartva közlekedő, akiknek így meg kellett állniuk, holott, ugye zöldhullám esetén, stb. Néhány kínos pillantás és mindenkinek lejön a lényeg. És egy idő után senki sem lesz "bárki".)
tulok ex betonputtó · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.12.01. 21:21:26
"Én ott tartok, hogy komolyan kezdek a Fidsznek szorítani 2010-ben"

megertelek, bar nehezen vennem ra magam ilyesmire...
az is eleg lenne ha mas lop. mertha szocik maradnak, nincs mar hatar a csillagos egig se...
Árpi,

"de attól megijedtek, hogy egy mikola/semjén féle baromállat pedellus kotorjon a magánéletükben húsz évig."

Azért az masszívan, irreálisan, röhejesen túl lett parázva, nagyrészt azért, mert a t. értelmiség & újságírók keltették a pinákat, pardon, pánikot, ezerrel.

Direkt nem magyar példát mondok erre, hogy ne induljon be a kétoldali droidlégió: amikor anno Haider koalícióba került, vót nagy felhördülés Európa-szerte. És a felháborodás mondjuk jogos volt, mert tényleg mondott olyan dolgokat, amiket úriember nem mond, de a felháborodást övező általános para, félelem, az vajon indokolt volt, reális volt szerinted? Igy visszagondolva? Amit mondtak versus amit csináltak?

Vagy. Csurka. Aki persze megagáz (volt, amíg divatban volt) de az a vicc, hogy amikor valaki ki tudott pofozni belőle valahogy valami konkrétumot, hogy hát mit is akarna CSINÁLNI, nem dumálni, akkor ilyenek voltak, hogy hát, kéne egy olyan törvény, mint a fhansziáknál, hogy heti egy napon magyar filmek legyenek a tévében. Amivel lehet egyetérteni, nem egyetérteni - valszeg ebből is még három másik Szomszédok / Anyátok közt lenne, tehát inkább ne - de pánikra, parára, arra nem ad okot.

A lényeg az, hogy nyugi. Azonkívül: nyugi. Főleg pedig: NYUGI. Nem kell rögtön azt hinni, hogy ha valaki valamiről ítéletet mond, akkor az rögtön azt jelenti, hogy neki is állna izomból, erőszakkal nekimenni annak.
Shenpen: nem vitatom, h túl lett parázva, de a tárgyalt célcsoport ilyen. nem szereti, ha magánéletébe beleüti az orrát egy mikola/semjén/palin méretű irdatlan faszkalap, és ha ennek jelét látja, akkor megijed, szalad az szdsz-hez. később szánja-bánja.

de amúgy olyat is lehet csinálni, hogy akkor az illető faszkalap mondjuk értelmes mondatokban elmondja, hogy ő személy szerint így és így gondolja a szentírás alapján, de esze ágában sincs ezt másokra oktrojálni.
karesz, arpi: kerdes hogy pl orban fog e interjut adni annak aki esetleg rakerdezne. ezzel remekul kivedheto a rakerdezes otromba fellege. szerintem meg minszterelnoki vita sem lesz. (hacsak nem lesz uj jelolte a maszopnak)
Karesz: "megertelek, bar nehezen vennem ra magam ilyesmire..."
Jah, hát nekem sem könnyű, kognitív disszonancia és barátai. :)
tulok ex betonputtó · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.12.01.
"És igazad van, nekünk Mohács kell. (Meg IMF)"
ne bagatellizald el! tudod, hogy mukodne, megis fikazod...

"Már csak a plotikai / korruciós traffipaxot* kellene szabdalmaztatni."
foltalaltak mar!
ujsagiroknak, medianak hivjak, no de ha oket is megveszik kilora...
hm, be kell vallanom, hogy félreismertelek, Árpád.
Azt gondoltam, hogy már olyan koravén csodabogár vagy, mint Mészáros, vagy Avar, aki éjjel-nappal fideszezik, de semmi hatása. Max. a törzsszocik hergelődnek tovább, a jobbosok meg röhögnek. Nos, tévedtem, jól ütöd az ellenzéket, még ezen hozzászólások között is lehet olvasni olyat, aki a hatásodra állt be újra a szocisorba, fogadd tehát elismerésem.
Modern Képmesék2 ? Hm?

Arra azért ne számíts, hogy túl sokan komolyan vennék az ellenzék iránti állítólagos aggódásodat, sajnos az a helyzet (te ne tudnád?), hogy az ilyen kampányokkal behülyíthető tömegek többen vannak, mint akik végig tudják számolni a dolgokat, ezek egyébként is elkötelezettek valamerre, így aztán hiába szerzel pár szavazót a kormánynak, a szoc. demagógia nem szűnik meg.
Lecsúszott a cipp a sliccen? Oda se nézünk?
Ejnye TWÁ! Ennyire közönségesnek kell lenni a gyűlöletkeltéshez?
Nem gondolod, hogy te vagy nagyon gusztustalan? Nincs több/más lövedék?Ezzel leszel jópofa és vonzó???
Szegény twá
"Közlekedésügyben a legzseniálisabb találmányt Svédországban láttam; alapban zöldhullám volt végig az úton, de csak akkor, ha max. a megengedett sebességgel mentél. Ha _bárki_ túllépte, akkor a következő lámpa (a bárki sebességéhez viszonyodva) pirosra váltott. És a bárkit a pirosnál beérte az összes szabályokat betartva közlekedő,"
Ez szenzacios!
miert nem lehet nalunk!!!???
biztos draga! :)

(szerintem hateKonyabb annal mintha nagy levegot vennénk es mindeki megjavul)

ez sz
tulok
"Remélem, ebben az esetben nem ugyanazt a demagóg szarságot fogják visszakapni,"

Nem. Még különbet.
kisa: hozzatartozik ehhez az is hogy a reform legfobb kozvetlen kerekkotoje az a rengeteg beszari mszp-s kepviselo volt.
Na de kedves Árpád???!!

Nincs az országban ember, még fideszes se, aki ne tudná évek óta, hogy Szíjjártó egy seggfej. Ez nem újdonság.
Szijjártó aktualitásának az lehet az oka, hogy kényelmesebb a nagyon hülye Szijjártót ekézni, mint a frissiben lebukott SZDSZ-es elvtársakat (Gál György, és a vádalkus Nagy György) aktuális ügyködését (700 millió Ft.) kipellengérezni, mert akkor kiderülne, azért nincs zsé semmire, mert az elvtársak folytatólagosan túllopják magukat.
Zuschlag: 70 milla.
Gál György 700. milla
?................7000 milla
És így tovább…
Még csak a szorzók ismeretlenek…

Új mértékegységek bevezetését is tervezi az Eu:
1 cuslag, 1 gál, 1 gyurcsány

Mert Árpi! A válság és a lopás, az két különböző dolog. Ne hadoválj.

Próbálj meg visszatérni a régi önmagadhoz. Kezdesz unalmassá válni.

Üdv.
Tóta, tudom,elkalandozás:
"ő személy szerint így és így gondolja a szentírás alapján, de esze ágában sincs ezt másokra oktrojálni."
De: a legtöbb egyháznak nem éppen pont az oktrojálás az egyik lényege?
hát e tekintetben az volna a jobb, ha gyurcsány maradna az mszp élén. ov kénytelen lesz szembefordulni a baromságaival, népszavazással, szijjártóságokkal (sztem utóbbit el kéne küldeni külföldre, ne is lássák), azok alapján nyilván nem lehet kormányozni. de ha az ellenzék gyurcsány, akkor talán nem lesz pofája népszavazást rendezni a nyugdíjakért meg a segélyekért. egy új főszocinak lesz.

bár ahogy kinéz, még az is lehet, hogy megrendezi azt is orbán még ebben a ciklusban, hogy az isten áldja meg érte.
Non est volentis · twareakcio.blog.hu 2008.12.01. 21:21:54
"OV személyesen üzent (kb), hogy olyan kampányt akar folytatni, aminek egyszerű üzenete van, és egy átlagember is megérti."

Ja. Egész konkrétan erről lenne szó:
"Adót csökkentünk, adunk tizenhetedik havi nyugdíjat, és ingyen lesz minden."
Pont ugy szidjuk egymast, felhanytorgatjuk a multat, mint a politikusok. Ha mi is igy csinalunk, mi sem kulonbozunk, nem jutunk semmire, merthogy veluk erre jutottunk.
A kovetkezo valasztasokra mindenki menjen el, es ne a 2 nagy barom egyikere, hanem az lmp-re vagy az elolancra szavazzon. Mar most el kell donteni, hogy az ertelmiseg egyontetuleg kire szavaz feri es viktor helyett. Es el kell menni, otthon maradni semmi ertelme.
Jé én hova tűntem? Vagy már quenyául sem lehet beszélni?
"Kábé úgy vagyunk, mintha a Wartburg és a Lada felosztotta volna a piacot: van fehér szar meg piros szar, de esélyes versenytárs nincsen. Azokat büntetővámokkal és egyéb praktikákkal távol tartja a Tröszt."

LOL

A South Park témába vágó része:
www.videoplayer.hu/videos/play/239653

(Gennyes tus és redvás szendvics közül lehet választani... :)
karesz, tulok: "megertelek, bar nehezen vennem ra magam ilyesmire...
az is eleg lenne ha mas lop. mertha szocik maradnak, nincs mar hatar a csillagos egig se..."

ez igy igaz mindaddig amig valaki nem tud 20 evre berendezkedni.
huba, erre valami konkrétumot tudnál hozni, vagy csak úgy általában mondod?
"ha az ellenzék gyurcsány, akkor talán nem lesz pofája népszavazást rendezni a nyugdíjakért meg a segélyekért."

Árpi, szerintem naiv vagy. Pár hónapja még azzal ámította a gumilabdán ugráló nyugdíjasklubot, hogy az élete árán is megvédi a nyugdíjat. De az is lehet, hogy rosszul emlékszem, és nem gumilabdán ugráltak.
Hogyne! ne szavazzak esetleg a Beatlesre? Imagine!
Én mint fideszes úgy gondolom, az egész vezetéssel van a baj. Kósát kéne ME jelöltnek választani és az egész vezérkart lefejezni úgy ahogy van.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 21:51:03

Ha végignézed a magyar történelmet, akkor a helyedben nem lennék ilyen optimista. Ha hasonló szituációk kellenek, elég csak a XX. század.

A legsikeresebb időszak a magyar törtenelemben a dualizmus kora volt. Akkor sem voltunk függetlenek...
a kósát azt bírom, egy ilyen jó értelemben vett bumburnyák hiányzik az országos politikából. csak nem tudom, képes lenne-e navigálni ennyi helyiértékkel feljebb.
Hat ez nagyon vicces Arpi!
Csak neked, csak most megengedem, hogy szavazhatsz ferire vagy viktorra.
A 2014-es valasztasok elott pedig hallgasd meg a God cimu szamot.
"Kósát kéne ME jelöltnek választani"

Ez jó. Neki pláne van tapasztalata hitelfüggőség terén.
kisa 2008.12.01. 21:24:40

Kedves kisa!
Hány igazán fontos gazdaságot élénkítő intézkedésről emlékszel, az elmúlt 6 évből?
Érted, magasabb GDP, több bevétel! Ilyen egyszerű! 1% + GDP, 100 Mlrd. + az államnak! Ugyebár szerinted is több a több? vagy nem? És akkor le van sz…..a az összes reformduma, kiadáscsökkentés, miegymás ami egyébként is csak a népek hülyítésére való (persze azért kell!)!
Egy bizonyos határon túl ugyanis nem lehet kiadásokat csökkenteni. Sőt, bizonyos területeken növelni kell: lásd orvosok, tanárok fizetése.
A bevételek növelése, növekvő gazdasági teljesítménnyel nem tűnik kézenfekvőnek?

No, lehet demagógozni, Fideszesezni…..!

Karesz:
(És igazad van, nekünk Mohács kell. (Meg IMF))
"ne bagatellizald el! tudod, hogy mukodne, megis fikazod"

Hűha, nem egy csónakban pendülünk szerintem. Sem Mohácsot, sem az IMF-t nem volt szándékomban bagatellizálni. Az utóbbi szerintem az utolsó pillanatban jövő mentőöv (fid.: manna) volt számunkra. Külön öröm az ürömben, hogy elég nagy szeletet sikrült lehasítani belőle.
Gulyás Máté 2008.12.01. 22:01:13

Kétségtelen, hogy ő még egész normális, de szerintem még így is egy idióta. Kedvencem, amikor elmagyarázza, hogy Budapest hitelből épül és hogy le kéne mondani minden városvezetőnek, aki hitelből építkezik. E mellett röhej, hogy Debrecen az egyik város, amelyik kurv@ nagy gázban van a válság miatt, mert szinte csak hitelből épített műköves kutat... :)
kisa: hat az osszes megtorpedozott reform ilyen. a nepszavazas relative keves konkretumot erintett. a tobbit intezte el a szocialista frakcio.
tulok ex betonputtó · www.youtube.com/watch?v=-c5X5QtkeHs&feature=related 2008.12.01. 22:04:03

Az IMF hitel arról szólt, hogy "EU-s államba ne kössél, köcsög!" Sajnos nem azért kaptuk, mert minden a legjobb úton halad.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 22:06:01

A hátamon áll tőle a szőr. Hülyének néz és azt utálom. Én nem bosszantom vele magam. Ha akarod, moderálhatod... :)
"Külön öröm az ürömben, hogy elég nagy szeletet sikrült lehasítani belőle."

az igazi orom hogy nem adtak feltetelek nelkul!
Jééééééé, hát ez a poszt mikor lett? Lemaradtam, elkóricáltam a nyájtól, pedig két napja:

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/11/29/A_13_bekaphatod_elvetele/

Na majd holnap...

Csók/pacsi, ossza be ki-ki a magának valót, én is magamnak való vagyok:-))
"szijjártó az estében, most"

Te Árpi, mostanában egyre többet nézel tv-t!:o)
Mondtam én, ott dől el a választás, tudni kell, mi megy a dobozban. Nemcsak mindig a háló... ...szoba:-)
Szíjjártó a formát hozza. Semmi különös.
Naszta:
"IMF hitel arról szólt..."
Ööö...
1., (kontra) Hány Eu tagállam is kapott IMF-hitelt előttünk / mindezidáig? Elég a számot megjelölni.

2., (pró) Inkább, egy "figyi speki kisköcsög, nagyobb veszteségeink lennének nekünk abból, ha bedöntenétek ezt a szánalmas kis valutát / országot, mint akkor, ha megmarad olyan bumfordi / rántotthús-szerűnek, ahogy megismertük" feelingem van az IMF + EUbank hitellel kapcsolatban.

3., Én örültem, hogy megkaptuk, a rend.tart.díj valamint a kamat mértékének, valamint az ismert elvárások tükrében pedig kifejezetten jónak is tartom. (Kicsit keveslem az elvárosok szigorúságát, de ez legyen ((egyelőre)) az én bajom).
Árpád, megint a közepén kezdted el olvasni a könyvet. Ki csinált itt világra szóló hisztit a kiszivárgott Orbán-beszéd után, hogy Orbán be akarja fagyasztani a nyugdíjakat? (Ami aztán rendesen meg is látszott a FIDESZ támogatottságán.) Az első (demagóg) lépést ebben a történetben (is) az MSZP tette. Más kérdés, hogy a FIDESZ baromság-mondásban felveszi a kesztyűt...:-)
Na de van-e más választásuk? Meglehet, hogy ha kormányra kerülnek, lesznek bajban a mostani ígéretekkel, csakhogy előbb meg kell nyerni a választásokat. És ahhoz -hiába állítod az ellenkezőjét - pont ilyen ígéretek kellenek. Sajnos, van még egy - elég széles - réteg az országban, akinek ez kell.
Be kell látni, hogy ez a gazdasági válság jól jött fletónak. De, hogy van olyan ember aki ennek a válságnak tulajdonítja be az ország visszaesését /hanyatlását/ az már csúcs. Na meg, hogy a fidesz tehet mindenről meg OV , itt kezdődnek a problémák. A fizetett újságírók meg teszik a dolgukat bár mekkora szarban vagyunk.
Egyáltalán, minek nekünk a nyugdíjasok? Legyen erkölcsileg jóváhagyott a kegyes és önkéntes halál, 50-60 év közt önkéntes, felette kötelező. Ünnepi keretek közt tisztességben mind át kell segíteni a túlvilágra. Külön vállalkozó réteg hozzá, akik ezt bonyolítják. Minden halálba segítésért az öreg fizet, persze számlát kap, amit aztán a család leírhat az adójából. Alanyi jogon mindenkinek, de lehet luxusmód is, persze jó drágán. Az állam finanszírozza szegényeknél, avagy a nyugdíjalpból, annak lehet ez a célja.

Persze ezt nem én találtam ki, írt hasonló megoldásokat több sci-fi szerző is (pl. Buzzati, bár nála ez durvább:).
Cpt01
Gondolod Te, hogy erről van szó.
Mi helyette a valóság, megyénkben (Sz-Sz-B) a nyugdíjasoknak csak a fele idősebb a nyugdíjkorhatárnál a másik fele fiatalabb.
Rossz irányba indultál.
A nyugdíjasokkal a legjobbat az tenne, aki egy reformmal ettől látszat nyugdíjas társaságtól megszabadítaná a rendszert. Mert ezt nem bírjuk ki.
Akkor még a szociális rendszernél nem is jártunk.
na, látom azóta sem változott semmi... néhány szösszenetet találtam, rengeteg okos mondatot, én is itt hagyok párat...

no:

Árpád,


miért hörrtévé? miért vagy már megint egyoldalú? miért nem az atv-vel példálózol? van ott elég szenny, vagy nem? vagy ott mindig az igazi iagzságot hallhatod (ferkó után szabadon)? én értem, hogy nyilván jobb a hörrtévét leírni, az mégis a másik oldal szara, de legalább néha figyelnél arra, hogy próbálj hitelesnek tűnni... legalább egyszer megpróbálhatnád, tényleg csak a látszat kedvéért...

érdekelne az is, hogy mi a véleményed például arról, hogy ferkó szerint - talán 2 hónapja rebegte a kamerába - nincs ok pánikra, magyarországot elkerüli a válság (ez már akkor is nyilvánvaló baromság volt, ettől függetlenül az ő szájából annyira súlytalanok a mondatok, hogy senki sem foglalkozott vele igazán. inkább csak ráhagyták.... egy hétre rá, már finomított, azt mondta, az elsődleges hatások kerülik el, egyébként "nyilvánvalóan" kell következményekkel számolnunk... még egy hét, és már arról tájékoztatott ez a szent ember, hogy nagyobb a baj, mint amilyennek gondoltuk, problémáink lehetnek... következő héten már arról szóltak a hírek (erről már nem ő vartyogott először), hogy mentünk tarháért a valutaalaphoz... ok, jött a rizsa, hogy erre tulajdonképpen nekünk nincs szükségünk, de a biztonság kedvéért és a "piacok megnyugtatására" elintézték a hitelkeretet(a piacot valószínűleg középtávon - ha a válságtól eltekintünk, akkor rövid távon is - az nyugtatná meg, ha egy ilyen hitelét vesztett ember nem kötne már semmiféle megállapodást senkivel) tényleg parádés kondikkal, hiszen a rendtart most csak 0,25% évente, és a kamat is piti, bár erről azóta már kiszivárgott ez+az, pl. hogy valójában nem is fix, hanem hetente változó... azt nem mondom, hogy a szerződés még a mai napig nem ismert a nyilvánosság számára, mert nem akarom a saját érdeklődésemet (merthogy engem tényleg érdekelne az a doksi) kivetíteni másokra, de főleg azt nem szeretném, hogy rámsüssé(te)k az egyébként oly elcsépelt és unalmas "fidesznyik" jelzőt, minden esetre annyi bizonyos, hogy az első részt már lehívták ferkóék (annak ellenére, hogy semmi szükség rá). de biztosan fontos, hiszen a további lehívásoktól még maga ferenc császár is viszolyog: "a Jóisten mentsen meg attól, hogy elköltsük. Lényegében ez egy biztonsági tartalék, itt van a spájzban. Magyarország eurótartaléka 17-18 milliárd euró, az IMF ezt növeli, a jegybank pedig ezt befekteti, kamatoztatja. Egyébiránt, ha mégis lehívnánk, és esetleg (figyeled, esetleg...) el is költenénk, az csak annyira adósítaná el az országot, mint a mai hitelek, mivel azokat nem iskolafelújításokra, bérekre, vagy választási kampányokra költenénk".

erről nyilván nincs véleményed. szijjártóról szerencsére van...
zsolikám, tök fölösleges lenne vitatkoznom veled, mert úgysem érdekel téged. ezt a cikket sem olvastad el, meg a többit sem. ez így rólad szól, viszont engem meg épp ezért nem érdekel.

"mi a véleményed például arról, hogy ferkó szerint - talán 2 hónapja rebegte a kamerába - nincs ok pánikra, magyarországot elkerüli a válság (ez már akkor is nyilvánvaló baromság volt"

w.blog.hu/2008/10/07/hitel_vilag_stadium

satöbbi.

Jé, én is Sz-Sz-B megyei földi vagyok. Én még olyan rokinyugdíjast is ismerek itt, aki a nyugdíja mellett színlelt szerződéssel könyvel egy cégnél (főállásban), és még emellett igazgatósági tisztsége is van, amire még plusz felvesz néhány százast. Na erre varrjál gombot.
Árpád,


mea culpa, mea maxima culpa. legalábbis amiatt, mert aztat írtam, hogy nem írtál erről (bár nem teljesen erről írtál, de azért legalább foglalkoztál a témával, csak volt valami haszna a 2006-os nagy bértollnok bummnak...) igazság szerint annyira nem tehetek ezirányú tájékozatlanságomról, mert nem szoktam a twá "cikkekre" sok időt szánni, 2-3 havonta beleolvasok egybe-egybe, ez "sajnos" kimaradt... viszont ez egy folyamatosan frissülő téma, hisz nap mint nap kapunk újabb infót feritől (vagy janitól, esetleg hallunk valami új dallamot a gordonkából is), tehát inkább ezzel kellene foglalkoznod, mint szijjártó "deirritálóagépiesítettbeszéd" péterről... na mind1.

annyi még, hogy a válság úgy tűnik feriéknek nagyon jól jön, mert ezzel takarózva minden szart le tudnak majd nyomni az emberek torkán... a nem létező/megvont/átalakított 13. havimat fölteszem rá, hogy a ciklus végére a seggére vernek a teljes overdraftnak...

ps: ezek után pofátlanság lenne a hörrtévés szösszenetemre is rákérdezni nálad?
Én is a szijjártót gyűlölöm a legjobban már évek óta. Régebben a hiradó igy nézett ki: hir, szijjártó elmondja róla a véleményét, hir, szijjártó elmondja róla a véleményét.. és igy tovább. Akármit akart csinálni az mszp, a szijjártó elintézte annyival, hogy ez csak a gyúcsány ragaszkodása a hatalomhoz, foggal-körömmel. Egy konkrét, épkézláb ellenérv sosem hangzott el. Arról nem is beszélve, hogy úgy néz ki, mint egy gimnáziumi tanuló..
"ps: ezek után pofátlanság lenne a hörrtévés szösszenetemre is rákérdezni nálad?"

igen!
Olvastam itt vkitől, hogy OV "nyerhetett volna megint"... Ez így nem igaz, sosem nyert szavazást. A Fidesz sosem nyert, csak a Kisgazdákkal együtt megszerezte a többséget. Kis mellékszál, de úgy érzem, vannak, akik nincsenek ezzel tisztában.
"És ne fussunk el olyan könnyen a több milliárdos kormányzati kommunikáció mellett, mert az tényleg elég lenne a 13. havira."

Ne vicceljünk már, a nyugdíj egy évben úgy 2,5 billióba fáj a költségvetésnek, vagyis a 13. havi durva saccra kétszázmilliárdba...
Árpi Úr!
Én sem írhattam volna jobbat!
Még a körben állok, de már eléggé a vonalnál.Hamarosan kirepít a centrifugális erő.A Flum bácsi bérházában születtem és éltem az elején, a földszinten mozija volt. Aztán ugyan ott éltem de már tanácsi lakás besorolásban.Aztán megvettem a Flum bácsi házának egyik lakását a tanácstól.2.700 ft/hó fizetéssel kezdtem a mérnöki pályát, akkoriban a melósnak volt becsülete és jobb keresete. Azért volt alacsony a fizetésem, mert volt egy csomó üdülőm, szociális intézményem, erdőm, stb.92-ben hirtelen a vállalkozói szférát erősítettem. Közel 50 évesen a versenyszférában kezdeni nagy odafigyelést igényelt, eléggé lekötötte az energiámat. Ezért aztán észre se vettem, hogy már se erdőm, se szociális intézményeim, se üdülőim nincsenek, ill. ha oda megyek kiderült hogy más -eddig sosem hallott emberek - tulajdonába járok. Szóval én az utóbbi időben csak hallgatok, olvasok és nézek, de nagyot. Mi mindent beszélnek?Na minden esetre megbeszéltem a fiammal mit szólna ha ezt az egészet kintről figyelné? 5 éve dolgozik külföldön.Időnként hazajön, itteni dolgokról nemigen tudunk beszélni mert meg sem érti mi történik itt. Minden esetre utóljára azzal ment vissza, hogy 5 évig még biztos nem települ vissza.Én jól elvagyok, akármerre járok az országban sokszor eszembe jut: itt ezt építettem, ott azt, ez nagyon jó érzéssel tölti el az embert, bár talán már túl sok az emlékem.
És akkor hallgatom a Szíjjártót. vajon ez a fiatal ember mikor annyi idős lesz mint én mire fog emlékezni? Hol milyen mocskot fröcsögött másra?
Valószínű zavaros voltam, de azt hiszem a fiamhoz hasonlóan már én sem értek itt semmit!
Elnézést hogy hozzászólásommal zavartam önöket.
Hö, Árpi.

Ritka, mint a szemüveges cigány, hogy megveregetem a válladat, de most megteszem.

Mert - for a better Magyarland - spec figyelmen kívül hagyom az előzményeket, és tudomásul veszem, hogy a szar már akkora halmaz, hogy fel kell úsznunk a tetejére, ha levegőt karunk vennei. Ez még messze nem az ideális zimbabwei ősközösségi társadalom, de már közeledünk. Ezért aztán aszondom, ha ekkora a válság, és egy ekkora nagy fasz a miniszterelnökünk, akkor az ellenzék ne a nemiszerv méretében akarjon versengeni vele (politikai péniszhosszabbítás), hanem a válság megoldásában.

Csak a postod kigészítéseként írom le, hogy egyébként Feri meg menjen a jó büdös picsába, ezzel a kormányzati teljesítménnyel, ezzel a destabilizált országgal, ezzel a gátlástalan demagógiájával, ezzel a felelősséget másokra toszogató erkölcstelenségével, ezzel a tisztikaszinóból-már-régen-kitiltották-volna-mert-olyan-kisstílű-és-faszarágó stílusával (elegancia teljes hiánya).

Üdv,

P.
"aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás"

Hát akkor most definiáltad magad Árpi. :)
Árpád: ha a kormánynak nincs pénze miért nem lépjük már meg végre a segélyvágást meg a monoki modellt?

Briték már lépik megfelé:

„A brit kormány hétfőn bejelenti a jóléti állam radikális átalakítását. A tervek szerint a segély csak akkor folyósítható, ha a munkanélküli aktívan próbál állást találni. Mint a Times már két héttel ezelőtt megírta, a kormány javaslata értelmében a munkanélküli támogatásban részesülőknek közmunkát kell végezniük, hogy a segély mellett ne vállalhassanak feketemunkát”
...
A baloldalon viszont biztosan lesznek képviselők, akik hevesen tiltakoznak majd a segélyezés szigorítása ellen. De nem valószínű, hogy sikerül meghatniuk a munkaügyi minisztert. Purnell korábban úgy nyilatkozott, hogy „Nincs abban semmi baloldali, ha valaki munkanélküli, és segélyből él.”
www.metazin.hu/node/1395
Kedves Árpi! Ha már ezt a fideszes baromságot így feltűnően (és Index címlapot érően) kivesézed, nem illendő elfelejtened, hopgy közben 20.000 Ft/hó emelés a tanároknak (ha hátrányos helyzetűeket tanítanak, 50 % béremelés az osztályfőnököknek.. (50 % emelés?? honnan is ismerős ez, tán még 2002-ből??:-)))

Szóval szép, hogy itt egy tehetségtelen ifjú baromságán élcelődsz (mely baromságnak egyebekben semmilyen gyakorlati köveztekezménye nincs!), de közben a kormány megint (politikai, oszd még és uralkodj alaponn) ismét csak milliárdokkal szór meg egy réteget, válság ide, költségvetési hiány oda. Nem más ez, mint a régi jó osztogatás, ráadásul nem szavakban, mint Szíjártó, hanem tettekben, valódi költségvetési milliárdokban.
Igaz, nem Hiller havernek kell az IMF 25 milliárd Eurójáűt visszafizetni, hanem nekünk...nekem... neked.
Az senkinek sem tűnik fel, hogy ez az álszent, hazug, tolvaj és teljesen alkalmatlan komcsileszármazott bagázs miatt tartunk ott ahol tartunk? Na persze minden pártban vannak kevésbé értelmes emberek, de azért ha ez egy valóban fejlett európai uniós ország lenne, akkor ez a sok tetűláda már rég a sitten ülne teljes vagyonelkobzással sújtva. Na, abból a pénzből bőven futná a 13.havi illetményekre, de még sok minden másra is.
Ez már a választási kampány?
Árpi, ezt írod:

"most félreteszünk, hogy 2010-ben bulizhassunk egy nagyot!"

Az a kérdés, hogy mennyire káros ez a gazdaságnak, mennyivel rosszabb mint a racionális gazdasági pálya, ki mennyit kell hogy fizessen érte. (persze azon túl hogy mennyire álságos).
Gratula Árpi! Végre valaki kimondta, hogy a Fideszesek nem veszik észre, hogy a sivatagon nincs ajtó!
A nyugdíjasokat meg soha de soha nem fogják tudni maguk mellé állítani ( szavazóként), akármit csinálnak, mert ellenük már annyi rosszat tettek, hogy a nyugdíjas amikor a WC-n ül akkor is azt nyögi: FIDESZ , most kinyomlak!
Szóvivőnek lenni hivatás és ehhez megfelelő baromságnak is kell társulnia. Kormányoldalról ez még érthető is, hiszen sok pénzzel jár. Nincs az a pénz, amiért részt vennék benne... vagy van, Árpád? Te hogyan gondolod, van az a pénz?
"Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A pártszóvivőnek ez a munkája, olyan, mint az uránbányászé vagy a szippantósé."


Nagyon találó! :-)
Tényleg ennek így kell lennie?
Vagy miért hiszi a Fidesz vezetése vagy Orbán Viktor, hogy ilyen szinten kell alázni a választópolgárokat? Ez a néppártiság lényege?
"de ha az ellenzék gyurcsány, akkor talán nem lesz pofája népszavazást rendezni a nyugdíjakért meg a segélyekért."

hm, nekem azért rémlik valami olyasmi, hogy a hazai rajzfilmszakma bőkezű szponzorai, azért elég rendesen betámadták az ellenzéket Orbán Kéri-körben elhangzott beszéde után...

ez alig pár hónapja volt, sőt, Fletó épp két hete mondá, hogy a nyugdíjrendszer 2020-ig oké... és ezek után leírni ezt a mondatot.. :)
én nem tom... de ha hónap végén már csak egy ezresem zörög a pénztárcámban, akko nem moziba viszem belöle a gyereket, hanem kaját veszünk rajta. pláne ha az is köccccsssönbűűű van... én nem tom...
Szar lehet MSZP-esnek meg SZDSZ-esnek lenni, ha bármelyikük megszólal.
Árpi, Árpi

A Szíjjártó valóban egy szánalmas semmirekellő. olyan, mint egy félig kivert pöcs (annál nincs szánalmasabb). Csak már kurvára uncsi a beteges Fidesz fóbiád. Láttad az imént a TV-ben Hitler kultuszminisztert, hogy mesélt az Új Tudás programjáról. Hát b..meg az volt csak kurva szánalmas, az már nem slicc, hanem egy kilógó félig kivert fasz. Írjál már néha egy kicsit róluk is, mert Te is kezdel pont ugyanilyen szánalmas lenni. Úri társaságban nem merném műr elmondani, hogy olvasom a blogodat, ciki vagy már lassacskán, mióta hétről hétre benyalsz csontig Fletónak.
"Olvastam itt vkitől, hogy OV "nyerhetett volna megint"... Ez így nem igaz, sosem nyert szavazást. A Fidesz sosem nyert, csak a Kisgazdákkal együtt megszerezte a többséget. Kis mellékszál, de úgy érzem, vannak, akik nincsenek ezzel tisztában."

Ok, a Fidesz meg listas szavazason soha sem ert el tobb szavazatot, mint az MSZP. Csak hogy a valasztas nem arrol szol, hogy kinek van nagyobb, hanem, hogy azokkal akik fele maradtak vegyertekeid azokkal egyutt van-e tobbseged.
Ezert nevetseges, amikor eloadjak a nagykoaliciot. Milyen kozos vegyertekek vannak az MSZP es a FIDESZ kozott, amikor az egyik fel rendszeresen hazaarulozza a masikat, kitagadja a nemzetbol?
Doktor Kotász 2008.12.01. 19:34:29
"vedd észre, hogy az elmúlt 6 évben (egyébként 8 az a 6 év) pont azért jutott ide az ország, amit a fidesz folytatni szeretne."

es a szocik csinaltak!!

(az meg hogy a fidesz mit szeretne csinalni, plane mit fog!, arrol senkinek fogalma sincs, nekik maguknak se)
"aha, csak a tévében rá fognak kérdezni arra, amit a rádióban mondtak"

Erre azért nem vennék mérget. Egy igazi bánó - írják még: Bánó-nak is - tudja, hogy mit kell kérdezni, de jobban tudja, mit nem. És akkor nem volt szó a többi "jól" kérdezőről.
Villamos alóli kacaj !

Milyen fura, az enyém is külföldön él...és már nem is akar egyáltalán hazajönni. Kiszámítható környezetben él, nyugodt emberek között, nincs nekik fidesz mszmp, ibolya pártja, kisgazdag muzsika....csak rendes fizetés, vállalható adóteher és nyugalom a közéletben. Emiatt azután képes a munkájára koncentrálni, teszi a dolgát, nő a fizetése, gyarapodik ő is, a munkáltatója is, mindketten élvezik az adójukból fenntartott állami gépezet minden szolgáltatását és támogatását. Persze, hogy nem akar itt élni, ahol mindez nincs, csak rizsa, hogy most azért nem lehet, mert akkor sem lehetett vagy mert csak és kész.
Gratulálok, megint egy cikk az ellenzékről, azzal az alig titkolt üzenettel a sorok között, hogy ugyan ezek a mostaniak elqrták de a Fidesz csak rosszabb lenne...
Valahogy mindig ez a konklúzió, még akkor is ha a cikk a kormánypártól szól. Pláne ha az ellenzékről van szó, mint most.
Egyszer jó lenne csak az elmúlt hat évről írni, azon belül pedig a Feri alatt eltöltött időkről. Nem kéne egybemosni a felelősséget, sőt végre arról kéne írni, hogy ki a felelős azért hogy egy arasznyira voltunk az államcsődtől, mert nehogy már ezért is a jobb oldal legyen a felelős. Hat éve a bal oldal kormányoz és remélem csak Vágó Pisti hiszi azt, hogy 10 éve a Fidesz irányítja az országot. Ne az ellenzéktől várja a kormány a javaslatokat, meg programokat. Azért vannak ott, hogy kormányozzanak.
A thai alkotmánybíróság választási csalás miatt feloszlatta a kormányzó Népi Erő Pártot, és vezetőit, köztük Szomcsai Vongszavat miniszterelnököt öt évre eltiltotta a politizálástól. Elrendelték a koalíció második legnagyobb pártja, a Csart Thai, és a Macsima Thipataja párt feloszlatását is.

-

Ez sokkalta érdekesebb ... egy banánköztársaságban nagyobb demokrácia van , mint a mi kis "kurvaországunkban".
huba 2008.12.01. 20:54:53
"Karesz: "ez igaz de ezzel meg mindig jobbak mint az atlagamerikai a sajat orszagaról a mienkrol nem is beszelve!"

latod karesz ez is csak egy tipikus egysoros blikk hir! es persze ez is hamis."

nem ez nem blikk hir 100-ad annyian se olvassak. szinte nincs hatasa. termeszetesen hamis, de nem nagyon ter el a valosagtol, kivancsi vagyok mire alapozod a velemenyed, hany amreikai egyetemen jartal, hany proffal beszletel...stb.
nekem kollegaim autoztak at a keleti partrol a nyugatira es kozben az isten hata mogot megalltak tankolni, ahol kiderult a bvenzenkutas ugy veli hogy nemetorszag hataros amerikaval nincs is kozte ocean...
Karesz (Charlie) 2008.12.01. 21:11:13

Az "elit" nem mérettetik meg sehol, csak a pártpreferenciák. Az elitet mi termeljük. Közülünk kerülnek ki. Ma aki minden szabályt betart éhen hal. Adócsalás, bizonytalanság, túlélés motiválja a magyarok 99%-át.

Ti: a közlekedési morál nem a kressz engedékenysége miatt ilyen szar. Mindenhol ugyanez a szabály, ha nem engedékenyebb. Azért szar, mert az egyéni érdekek dominálnak itt is.

Amíg a közösség nagyrésze, egyéni érdekek mentén él és cselekszik, addig mehet bármilyen elit bárhova.
Ráadásul ez egy öngerjesztő folyamat.
Aki próbál kitörni a körből az margóra kerül.
Ez színtiszta matek. Fogoly dilemma.
NightLord!
Ez az igazi szellemi teljesítmény! Az általad támogatott igazmondók!

"A témához annyit fűznék hozzá, hogy egyrészt valóban baromi szarul áll a fidesznek, hogy a 13. havi nyugdíjért hőbörög. Másrészről viszont azt kell látni, hogy a szocik csak adtak egy pofont a szarnak, jövőre nem hogy nem csökken, hanem tovább növekednek a nyugdíjkiadások GDP arányában. Hiába no, a szent tehén az szent tehén."

..."És én azt gondolom, hogy ezek között a jómódú nyugdíjasok között jóval alacsonyabb lehet a szoci szavazók aránya, mint a teljes nyugdíjas populációban. A fidesz magyarán tett egy tiszteletkört a "saját" nyugdíjasainak, semmi több."
ennek a szocsofele lenynek (szandekosan nem eltem az alacsonyabb renduseg kinalkozo kepzavaraval: csofereg) ugy tunik elgurultak a pirulai. de sajnos nemcsak neki. nagy a mindenhato allatkertje! teljesen egyetertek twa osszefoglalojaval. amugy a hulyeseg legfobb ellenszere az, ha _ezeket_ kendozetlenul a nep pofajaba omlesztik. minden cico nelkul. nem kell ide moderalas, igy ahogy van.

ne vazze'! ezt kapd ki, ne a plazma tv-t!
A "dödölle fejű" Szijjártó csak szajkózza, amit leírtak neki. Nem úgy néz ki, mint akinek önálló gondolatai lennének. A gond inkább azokkal van, akik hisznek nekik. És a "nekik"-en most nem az egyik, vagy másik pártra gondolok, hanem a teljes politikai rétegre. Egyik sem akar semmit sem tenni az országért, a nemzetért, csak és kizárólag a saját (na jó, és a sleppje) jólétéért. Sosem fognak ÉRDEMI döntést hozni a saját kiváltságaik megcsapolása végett. Lesznek majd látszat intézkedések... Nekik el kell tartani egy hozzájuk csatlakozott komplett hálózatot (mint a hűbérurak és familiárisaik). El kell látni őket false megbízásokkal, az általuk megírt színdarabokat játszatni kell, stb. Mindezt a mi pénzünkön! És a gyerekeink pénzén! Ezek nem mások, mint élősködők a testünkön, vérszívók, amik értéket nem termelnek, hozzá nem adnak az ország életéhez. Kifejezetten gyengítenek minket!
Legjobb lenne elzavarni (még az országból is) az egész bagázst, mert már teljesen megfertőzik a magyar társadalmat, és évszázadok kellenek, amíg majd kiheveri.
Uff!
Érdekes, hogy némely hozzászólás messze magasabb színvonalú, mint maga a cikk.
Szar lehet szadeszesnek lenni! Szart kavarni, semmit nem csinalni, allandoan antiszemitizmust kialtani, lopni, csalni, panamazni es folyamatosan hulyeseget beszelni, fuvezest, abortuszt preferalni...sorolhatnam tovabb! Nem vagyok fideszes, de inkabb az lennek, mint szoci, vagy szadeszes!!!
Nezzel mar magaba is egy kicsit, legalabb annyi hulyeseget osszehordasz itt a semmirol, mint szerinted a Szijjarto, de tudom valamibol neked is elni kell.
"a kósát azt bírom, egy ilyen jó értelemben vett bumburnyák hiányzik az országos politikából. csak nem tudom, képes lenne-e navigálni ennyi helyiértékkel feljebb."

Kosa jo fej, de azert mindenki tudja, hogy o volt az utolso a Fidesz utolso fodoristaja, tehat potencialis arulo. Amint kihivokent lepne fol raeresztenek a verebeket.

Amikor mar eppen kezdene megbocsajtani az elozo botlasat neki az ember, akkor lekuldik kutyaba kereteszlegenyezni, buzizni, stb. Na de Roganon (akinek volt esze kiszalni a mokuskerekbol) kivul ki nem ezt csinalja a Fideszben? Meg elhalvanyitanak a Karpatok Geniuszanak ragyogasat :)
Tgr 2008.12.02. 02:04:41

"Ne vicceljünk már, a nyugdíj egy évben úgy 2,5 billióba fáj a költségvetésnek, vagyis a 13. havi durva saccra kétszázmilliárdba..."

A törvénymódosítás kapcsán felvetett megtakarítás összegéről beszél a Fidesz.
Mert nem veszik el unblokk a 13. havit a szocik sem.

www.mno.hu/portal/600726
"Kérdésre válaszolva azt mondta, a korhatár alatti nyugdíjasoktól elvett 13. havi nyugdíjjal 22 milliárd forintot akar a kormány megspórolni, a 80 ezer forintos korlátozással 27,3 milliárdot, míg a rokkantnyugdíjasokon összesen 4,5 milliárdot. "

Ezért írtam azt az előzőekben, hogy Árpád is ti is vehettétek volna a fáradságot, hogy utánajártok az indoklásnak.

30 milliárd forint kifizetése kapcsán pengeélre, barmozni, lehülyézni a másikat nem szép dolog.
Értelmetlen.
Ezért aztán jobb sötétnek maradni, avagy elhallgatni bizonyos információkat okosan, és a sötétekre apellálni, ahogyan azt Árpi tette.

És akkor most a tények ismerete kapcsán találgassunk mennyi megy el kormányzati kommunikációra. Találgassunk, mert nem mondják meg bírósági ítéletek, üvegzsebtörvény ellenére sem.
kisa · vote.blog.hu 2008.12.01. 20:38:20
"kiadáscsökkentés? Az kell?"
nem, adoemeles a multiknal az kell.

"Mi a faszomnak van még most is 3200 önkormányzat?"
mert jobb igy mint munkalnelkul segelyt adni. Igy van legalabb valami latszata annak hogy van allam stb.
Lehet hova bemenni segelyert.
a korzetesitest mar a szocializmusban is kitalatak de le kellett allitani, mert olyanok hozzak a dontest akiknek fogalmuk sincs, mirol hoztak, kinek.

az a baj veletek hogy nem gondolkodtok alternativaban. JO! OK szamljuk fol a kistersegeket, a vasuti szarnyakat mindent, Mi lesz az ottmaradokkal?
dogoljenek meg?
ez mar mar fasizmus.
ezeknek az emberkenek nics nyelvtudasok valalkozasi kepesseguk, semmi.

" Mi a tökömnek 19 megye, + megyei jogú városok? Mikor már léteznek a régiók is?"
regiok csak papiron leteznek. es az hogy nalunk sok az onkormanyzat semmit se jelent, a tized vagy otvenedannyi angol tobb embert foglakoztat mint a mienkek.

"Minek is van 365 képviselő? Azok mennyi lóvét visznek el? Nem a fizetésükre gondolok, hanem az egyebekre."
a fizetesukbol is rendezni lehetne a hajlektalankerdest.
szerintem 100 kepviselo boven eleg lenne.
csak arra adj valaszt hogy lehetne ezt elerni.
merthogy maguknak nem szavazzak meg az biztos.

"A nyuggereket meg tessék békén hagyni, ők elégedjenek meg a 80 ezres plafonnal, azt viszont kapják meg! A többségüknek amúgy is szar élete volt!"
valoban.
mikor tegnapelott bort vettunk Mádon egy olyan gazdatol (>80) aki nem tud lemenni a sajat pincejebe mert faj a laba, azt mondta a nyugdij epp csak annyi, hogy ne legyen eleg! kell mellette meg dolgozni valamit.
Doktor Kotász 2008.12.01. 19:34:29
"az elmúlt 6 évben (egyébként 8 az a 6 év) pont azért jutott ide az ország, amit a fidesz folytatni szeretne. "

Ez már elmeorvosi kategória. Nyelvtanilag ugyanúgy értelmezhetetlen a mondat, mint szemantikailag.

Ki a tök van kormányon 6 éve szerinted ?
Ki a felelős a kialakult helyzetért ?
Azért a helyzetért, hogy a csatlakozó országok közötti versenyben első helyről utolsóvá avenzsáltunk ?
Az akinek az irányítása alatt elsők voltunk, vagy az aki alatt utolsók lettünk ?
krychek 2008.12.01. 23:54:40

"Arról nem is beszélve,"...
-És itt kell jönnie a corpus maximusnak, amitől aztán mindenki végképp hanyat vágódik.
"hogy úgy néz ki, mint egy gimnáziumi tanuló"
"Árpád biztos jó munkás ember" :)
Mindíg megragadja a leglényegesebb kérdést :) . Szijjártó takarodj!!!
Nem tudtok véletlen FireFox-hoz valami kiegészítőt ami meg se jeleníti jó munkás emberünk írásait, véletlenül se klikkeljek rá. Bár mondjuk mindegy is, már azt se tudom ez a cikke miről is szólt.
Urak, Hölgyek!

Lehet szidni Fletot, lehet szidni Vikit, lehet szidni bármelyik kirakati bábut ott a Parlamentnek nevezett színházban, egyet azonban gondoljon mindeki végig.

Melyik az a másik ország amelyik ennyit költ a saját fenntartására???
Mekkora az aránya az állami foglalkoztatottaknak a teljes foglalkoztatottsághoz képest?
Mennyi szociális, alanyi jogú, egyéb jogú segély, jutattás, támogatás van?
Ez hányad része a teljes ktgvetésnek?

Majd ha ezeket racionalizálja valameyik banda, akkor majd elmondhatja az ország, hogy nem egy lépés választja el az államcsődtől!
Csak hát itt a szavazatok a lényegesek, nem az ország!!!

Üdv
"Ha nem szórnak, ha a karnevál elmarad, annak az az oka, hogy nincs pénz."

Ja.
De ha szórnak, az nem feltétlen azt jelenti, h van miből!
Arra ott vannak a bankok, akik készséggel hiteleznek az elkúrásnak, kurvára nem érdekli őket, h a hitel ahhoz kell, h hatalmon tudjon maradni az éppen regnáló-elbaszó bagázs.

Deviszont, szijjártó télleg égés már, csakhogy...
néha nem tudom eldönteni, h önszántából mondja, vagy a szájába adják, és ha adják, akkor kik. Ugyanis...
Navra is szokott roppant populista (néha még tán demagógnak is nevezhető) szövegeket gajdolni, holott láttam a csávot elő(élő)adásban, és nagyon patent, teljesen jó arc, gördülékenyen és nagyon okosan bír fogalmazni.

Szóval, én nemcsak azokat hajítanám ki a fideszből, akik elviszik a balhét a hülyeség prezentálásával (Deutsch, Szijjártó, etc...), hanem azokat is, akik felelnek ezért az elszart politikáért, legyen az pártember vagy netán kommunikációs tanácsadó az USA-ból.

Szal alapvetően igaz a poszt.... sajnos... és ez még "érted haragszom" logikai elvén is elfogadható szvsz.

Üdv.
kepfeltoltes.hu/081202/fidesz_love_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Jaj, jaj olyan vagy :)

Rakay "2 millio" Kalman baratunknak model felesege van, akit biztos, hogy nem csak kamubol vett el :)
Naszta · ertekel.blog.hu 2008.12.01. 22:02:29

"A legsikeresebb időszak a magyar törtenelemben a dualizmus kora volt. Akkor sem voltunk függetlenek..."
valoban, amikro kitantorgott amerikaba 3 millio emberunk!

ne viccelj mar! nezd meg a kadar korszak fejlodesi adatait!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.12.01. 22:02:52
"a kósát azt bírom, egy ilyen jó értelemben vett bumburnyák hiányzik az országos politikából. csak nem tudom, képes lenne-e navigálni ennyi helyiértékkel feljebb."
hat az igaz, mi se tudjuk. daht nem lehetne megprobalni!
a rendszervaltas utani miniszterlenokokrol se tudtuk, csak megelolegeztuk... de nem jott be...
OV sose eleteben nem dolgozott, csak politizalt GYF az udulougye ota tudhatoan alkalmatlan,
es ezeknel antall csak rosszabb volt...
Szép reggelt.

dei

Te elolvastad a kommentemet, majd később elkezdtél válaszolni, de sajnos, akkor már nem emlékeztél rá, hogy mit írtam, esetleg összekevertél valaki mással. Például, Szijjártóval egyáltalán nem is fogalalkoztam, szóba se hoztam, ergo nem is tudhatod, mi a véleményem róla. (Na jó elárulom, csak neked, csak most: az úr egy jókora nagy fasz, szerintem.)

Ahogy sokaknak, úgy Tóta W.-nek is jó módja nyílt arra, hogy az amerikai elnökválasztáson keresztül megvizsgálja, hogy annak az ismétlem, két éve evidens (politikai!) követelésének, hogy az ellenzéki párt adjon reális, pontos programot, mekkora a politikai reálitása.

És látta, hogy hoppá, semmekkora. Ez a duma könnyűnek találtatott, mint a fing.

Mára el is állt tőle, pontosabban: az ellenzéki kormányprogram követelése a politikaiból immár intellektuális problémává szelídült. A dolgok kezdenek a helyükre billenni, ami nem baj.

Üdv: Peti
Hihetetlen, hogy nekünk (= magyarok) tényleg csak egy lemezünk van. Ilyen elkúrtan unalmas egy banda a világon nincs. Velem együtt, persze.

Árpi rajongó nem vagyok, ez tény. Fletót és csapatát zsigerből utálom, ez is tény. Tüntetni sem megyek, Viktor naggyűlésen sem lengetem a zászlót. Szeretnék mondjuk ún. független lenni.

És ebből a szögből elképesztően siralmas és vicces a látvány. Még egy blog kommentjei (tehát nem egy törvény parlamenti vitájában, hanem egy magánvéleményről alkotott egyéb magánvélemények) között is csak a fekete meg a fehér. Anyád. Tied.

Haljon meg a lovam, ha mi valaha is eljutunk a nulláról az egyre. Ilyen nincs. És arra verjük a nyálunkat, hogy sok a Nobel díjasunk meg milyen rohadt okosak vagyunk.

Ajánlom mindenkinek, a legjobb darab, ami rólunk szól:

Szilágyi Domokos: Magyarok

Cigány egy nép. Nem hogy tudatlan,

nem az a baj: nem is akar

tanulni! — Bárgyú zsibbadatban,

másfél ezer éve, míg vihar

zúgott körötte (tudniillik

a szellemé), ül bávatag;

igricei — míg múlton múlik

az idő — fölvonítanak

olykor; a jobb nép vigad sírva,

hogy ,,hajh, a régi szép idők!",

s hogy aszongya: ,,így volt megírva"

s hogy aszongya: ,,hajh, azelőtt" —

és így tovább. —

Melyik úristen

írta meg így? mikor? hova?

hisz tohonyaságban térdiglen

caplatott már Árpád lova;

eszik, iszik, ölel és alszik

,,az istenadta nép" rogyásig

s robotol nyögve (égre hallszik)

— mit néki más, mit néki másik —,

méri magát a sárga földdel;

az okosabbja is azért járt

tanulni külországokon,

hogy vettessék Gyulafehérvárt

le a toronyból! fű se zöldell

sírján, mert sírja sincs: a hon

ennyi — vagy volt csak; a modernje

kimegy, kitanul és kitűnik

és szétszóródik, mint a pernye,

és anyanyelvének betűit

mintha bal kézzel írná már; a

nyelve hánytató makaróni,

és a haza emléke pára

(isten, ki tudná fölsorolni

e sok miért — miért-nemet!) —

nagynéha, talán, meglehet,

hogy izzón szívébe hasít:

élnek — ha élnek — rokonok

a Kárpátoktól le Vasig;

s itt benn és odakünn konok

dühvel marják egymást: mit elvet

az egyik, az a jó az ellen-

félnek; s egy-gyöngyünket, a nyelvet

disznók elé szórjuk, a szellem

őrét hátulról ütjük főbe,

mint se tatár, török, se német

nem bírta, és ,,tejfoggal kőbe..."

s szánk a másik száját enné meg — —

cigány egy nép, nem tesz, csak jajgat,

hogy ez s az eladta magát,

és az s ez el fogja előbb-

utóbb.

Feleim, vigasztalhat,

hogy jól becsapja a vevőt.

Véres porond. Korlát, se gát.

Önkéntes gladiátorok:

egyik a másra acsarog

és támad újra, újra, újra,

s az öregisten hüvelykujja

lefelé bök — rajt, hejjehujja!


Nyomunk a szél porral befújja.


Hát ezek vagyunk, magyarok.

Kolozsvár, 1974. július 12.
Azért az a törvény nagyjából igaz, hogy a politikába az egyébként megalázott, frusztráltabb arcok mennek, akik nem tudtak csajozni, és őket penderítették ki a menőbbek a büféhez álló sorból még általánosban. Ők vállalják a közutálatot, meg a belterjes barátkozást, mert ez az egyetlen út az anyagi biztonságukhoz a "valaki vagyok" feelinghez. Szíjjártó kb. ilyen arc lehetett, de mint a politikusok 90% -nak, az átlagnál azért több ésszel. Azt hiszitek nem tudja, hogy f..ságokat beszél? Ezt kell mondania, mert ez az üzenet "megy át". 2 megoldás van: Egy : Gyors "magic" polgárosodás, mikor is nálunk is kialakul egy éjszaka alatt a polgárság (középosztály) aki nem alanyijog-fetisiszta (k...va találó!!!!)és anyagi háttere is van a visszapofázáshoz (ld. érdekérvényesítő képesség). Kettő: Virilizmus. Ma ezt IQ teszthez kötném, ok, ne legyen az anyagi helyzet a választójog alapja, de akinek az IQ-ja nem ér el egy bizonyos szintet (vagy el se megy a tesztre), ne szavazhasson. Sőt: legyen joga lemondani a szavazati jogáról 4 évre, egy összegű, mondjuk 150e ft kifizetés fejében! Megérné nekünk adófizetőknek összedobni ezt 4 évenként, mert hirtelen meglepődnénk, hogy politikusaink nem is annyira undorító amőbák, tudnak ők épkézláb dolgokat is mondani, nem csak, hogy "el a kezekkel a nyugdíjasoktól", meg "ezeréves megyerendszer".
Szar lehet igazi liberálisnak lenni, ha tótavé megszólal...
Egyébként Szíjjártó jó képességű ember, okos, jól kommunikál, rendes diplomája van, kiállna egy próbát intelligencia és tisztesség terén Gusztossal vagy Nyakóval szemben.
Kedves Árpi,

kimegyek a meccsre, hát mit látok: benn a pályán nyomják a focisták, jól-rosszul, ahogy épp sikeredik, de kint a lelátón kórusban zeng a fújolás. Dagadt tahók, kinyúlt, szétizzadt pólóban üvöltik, hogy béna vagy, ennél mi is százszor jobban tudnánk focizni, húzzál innen, stb.
Kinek van itt igaza?
Benn a focista magában mérgelődik, hogy ide lehet jönni, kipróbálni, hiszen ő azért mégis le tudja futni 12-13 sec alatt a 100 métert, ötből háromszor el találja a labdát, a kinti üvöltözők meg még ötven métert sem tudnának futni egy masszív infarktus nélkül.
Azonban mielőtt nagyon megsajnálnánk a focistát, szögezzük le, hogy neki nem a drukkerekkel kell versenyeznie, hanem a többi, (európai szintű) focistával, akikhez képest teljesítménye egy nagy nulla. A drukker meg megvette a jegyet, és innentől azt üvölt, amit akar, (bizonyos korlátok közt persze, de most ne menjünk bele ebbe az utcába.)

Namármost, akinek 90 felett van az IQ-ja az már rájött, hogy a focisták a szocikat, a drukkerek a fideszt jelképezik. Tehát ha Árpi azt mondja, hogy amit a fidesz csinál, a csúnya dolog, akkor igaza van. Ellenzéki szerepkörben ugyanakkor kicsit kisebb a felelősség. Lehet benyújtani gyakorlatilag bármilyen indítványt, javasolhatjuk, hogy szűnjön meg az áfa, mínusz 5 százalék legyen az szja, hogy foglaljuk el Amerikát, stb. Ez erkölcsileg elítélendő, de bízzunk abban, hogy a választópolgár értelmesen gondolkodik, és ezt a fajta politizálást helyteleníti.
Ugyanakkor az igazi probléma az, hogy a csapat vajon hogyan focizik. Ezt a pontot ugyan Ápri messzire taszítja magától, mondván hogy ez a cikk nem erről szól, hanem a csúnya fideszről, de hát minden mindennel összefügg.
A nagy probléma pedig az, hogy a szocik itt az elmúlt 7 évben szétlopták az országot. Aki ezzel nem ért egyet, az mondjon pl. egy olyan közbeszerzést, ami nem bűzlött már messziről. Autópálya, kakaóbiztos számítógép, kórház ágy, postásbicikli, stadler motorvonat, vagy használt bkv busz, mindegy, a recept egyszerű, a séma mindig ugyanaz.
Nem véletlenül lett annyi az államadósság, amennyi. Korábban az autópálya építés, most a Máv az, ahol 100 milliárdok (!) csurdogálnak ki a rendszerből.
Összefoglalva, a szocik kommunikációja olyan, mint a sorozatgyilkosé, aki azt mondja a felette ítélkező bírónak: - ugyan bíró úr, egyformák vagyunk, hiszen maga meg a tilosban parkolt múltkor, láttam.

Kedves Árpi, további sok sikert és kitartást kívánok a fideszt leleplező és elítélő írásokhoz, mert tényleg csúnya dolog, ahogyan kommunikálnak.
Zárpi bácsi,

Láttad Zumban Ztumpf cikket? Már dolgoznak :) Vicc: no content, no alternatives.
Addig ki kell húzni valahogy :)

Azért nehéz lehet most: képzeld, nem finomhangolni kell a politikai igéreteket, hanem alapoktól újra gondolni a közszolgáltatást, a versenyképességet, stb... Stratégia? Ahhoz nem elég 4 év :)

Dolgozz, mert kevesen vagy!
Árpád, ajámlom figyelmedbe rendszeres foglalkoztatód (vásárlód) egy cikkét:

index.hu/politika/belfold/budapest/szerz7564/

Hogy is van akkor ezzel a dologgal, hogy elfogyott a péézzzz ????
Peti,

Lófaszt billennek a helyükre. A jónépet folyamatosan megvezetik. Láttál mostanában közvéleménykutatási adatokat? A jelenlegi hatalom lincselést érdemel, nem újraválasztást és erre nem mentség az, hogy a Fidesz is hülye. Bármennyire is ezen munkálkodik kedvenc bértolnokunk.

Waldi,
a Kárpátok Géniuszával nem illik viccelődni, különbenis a Medgyessi apukának lehettek vele közös teadélutánjai. Az IWIW-en pedig egy közös ismerösön keresztül elérhető lenne az összes szoci számára.
Karesz (Charlie):
"Csak azon csodalkozom, hogy ha Gyurcsany tehet a Vilagvalsagrol is, akkor miert nem jon valami NATO kommando,..."
pedig egyszeru! ok biztak meg vele!
:)

Oh, most mar megvilagosodtam. Itt az Apokalipszis. W. Bush az Antikrisztus, a halal 4 lovasa Gyurcsany, Veres, Draskovics, Lenvai.
Meg szerencse, hogy a feny harcosai elukon Orban Viktorral, es huseges fenyverhordozoival Semjen Zsoltival (aki landzsahegy), Sarah Palinnal (aki a legeredetibb politikus evek ota) es fekete haju Selmeci Gabriella hasonmassal (Galne Pelcz vagy Pelczne Gal ezt soha se tudtam megjegyezni) keszen allnak, hogy megvivjak a vegso utkozetet Armageddon dobjainal.
ja vagy úgy.
ezt nem tudom, hogy gondolod, gyurcsány megmondta, hogy nem lesz választási költségvetés.

Kedves TÓTA!
Én meg azt mondom lesz.
Az én szavam szerintem hitelesebb mint ferié. (legalábbis többen gondolják rólam ezt, mint róla. Ebben biztos vagyok.)

Ennyire naívnak ne nézz minket!
Lohengrin:

Hat pedig a pedig engem a Viktor- Viktor-ozas erosen a Nikolaj-Nikolaj-ozasra emlekeztet.
Lohengrin
"bértollnok"

Ha figyelmesen elolvasod ezt a cikket, szvsz nem a fidesz ellen szól, mert tulajdonképpen jótanácsnak is felfoghatják viktorék, h mi az amit elbasznak, mitől nem tudnak szimpatikussá válni.
Szóval, simán értelmezhető "érted haragszom"-ként is, csak akarat kérdése.

Azonkívül arról sem vagyok 100%-ra meggyőződve, h Árpádunk örülne egy újabb 4 éves fletó érának. Annyira már ő is unhatja a pápai gazfickót, h nem kívánja ismét őt nagyfőnökként éltetni, deviszont...
nattyon úgy tűnik, h ferkót azért vonják ki az EP választás kampányából (nem tették listára, pedig onnan később levehető, s a hely átadható), mert nem akarják elkoptatni 2010-ig. A szocik minden látszat szerint ferkóval akarnak nekimenni 2010-nek.
Lelkük rajta, meg kell verni.... nagyon meg kell verni, h soha többet ne lehessen ilyen pofátlan gazember Magyarland első embere.

Üdv.
Akkor most jól le van fikázva Szijjártó.
Jól le lehet fikázni mindenkit. Hurrá!
Mi is a történet alapja? Ja, hogy egy meglévő jogiszerződést egyoldaluan felrugott az állam bácsi. A 13. havi lovét. Miért? Egyrészt "nincs lové" , másrészt és ez a fontosabb, mert _megteheti_. Miért rughatja fel állampolgáraival szemben, a mindenkori államot képviselő bagázs az érvényes szerződéseket? A mostani bagázs nyugodtan hívatkozhat a gengszterváltás utáni 3%-os lakáshitelek egyoldalú felrugására, melyet az akkori Alkotmány Bíróság (jelenlegi Köztársasági elnökünkkel az élen) jogosnak talált.
Magyarul: Jogállam = A mindenkori kormány bármilyen szerződést, bármikor felrughat az állampolgáraival szemben. Főleg akkor, ha pénzről van szó.
Na ez történt. Nem mindegy, hogy melyik bérszóvivő mit ugat.
"Emigráns vagyok, akit a hazája hagyott cserben..." (Hobo: Emigráns Blues)
Deadman78 2008.12.02. 10:25:23
"Melyik az a másik ország amelyik ennyit költ a saját fenntartására??? "

A közigazgatási rendszer katasztrófa. Emberek százezrei csinálják benne a semmit, vagy jó esetben az értelmetlent.
És ez nem az ő hibájuk, hanem aki ragaszkodik az értelmetlenség fenntartásához.

És erre nem az a megoldás, hogy mindenkinek elvesszük, csökkentjük a fizetését. A 13. havi ugyanis annak idején egy fizetés emelés kompenzációjaként valósult meg a közszférában.

Mert ez az elégedetlenségen túl, nem is old meg semmit.
A megoldás az a racionalizálása a működésnek.
És Feriék nemcsak hogy nem nyúlnak hozzá a rendszerhez, hanem azt tovább bonyolítják. Kistérségi megbízottak, tanácsadók, kiszervezések, stb..
"Ja, hogy egy meglévő jogiszerződést egyoldaluan felrugott az állam bácsi. A 13. havi lovét. "

jól értem, hogy eszerint soha semmilyen juttatást nem lehet visszavonni az idők végezetéig? érdekes lenne.
Még jó, hogy ott a cikk az elején, így legalább látom, hogy minek az apropóján kommentelünk mindig ugyanúgy.

Ha Szijjártó és Tsai valójában roppant intelligens, felelősségteljes politikusok, akkor ki a tököm az a főnök aki a saját hülyeségeit, ezen beosztottjainak száján át próbálgatja ki?
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.12.02.

"A szocik minden látszat szerint ferkóval akarnak nekimenni 2010-nek. "

A szociknak már rég nincs ezirányban választási lehetőségük. Feri amire ráül, azt alaposan tele is fingja. Akik nem szeretik a szagát már rég elmenekültek az MSZP-ből.
Társadalmi tagozat ? Hova lett ?
A jelenlegi vezetők nagyrésze pedig már 80-ban is Feri szekerét tolta. (Annak idején Szilvásy és anyósa segedelmével lett Ferinek Motimja pl).
A maradék meg saját pecsenyéjére koncentrál. Erzsébetváros, Zusclag,...
A 13. havi, bérkompenzáció kapcsán lett beiktatva.

Lehet bármit tenni.
Csak akkor ne azt mondjuk hogy kiváltságot szüntetnek meg, hanem azt, hogy fizetést vesznek el, csökkentenek.

Mellesleg mostanában tervezték hogy beépítik a haviba a 13-at. Ahogy a bevezetésénél nem tették.

Nem juttatásról van szó. Nem az osztogatás mámorában szórt pénzről van szó. Tárgyalásokon jogi egyezség történt a közféra szakszervezete és az állam bácsi között. Aligha hiszem, hogy a végtelen, vagy határozatlan idejű szerződésről lenne szó(eleve nem valószínű, hogy kormányokon átívelő időszak szóba jöhet). Ahogy a 3%-os kamat sem a végtelen hatályról szólt, hanem konkrét idejű szerződésekről volt szó. A GyED, GYES, az más téma. A nyugdíjakról viszont valszeg szintén született valami jogiegyezség a nyuggerek képviselőivel.
Amiket persze felül lehet vizsgálni,új egyezségre lehet jutni, tekintettel a megváltozott körülményekre.
Csak hát sokkal egyszerűbb szemenköpni a társasalmat.Az már eddig is jól működött.
hosszú lépés: köszi a verset.
QM

Bocsánat, de ez lenni kegyetlen sötétség.
Az a baj, hogy ez az elfogadott alap, hogy állam bácsi ad, mert az persze jár, mindenkinek, alanyi jogon, betonba öntött gyorsacél betűkkel, he?
Ad, terítve, szavazatokat szerezve, ahelyett, hogy hagyna dolgozni, és a munkád eredményéből hagyna neked is, többet. Nem ő adjon, de ne vegyen el! Kinek is adjon ? Természetesen legfőképpen nekem, mert nekem jár, mert én dolgozom, tanítok, gyógyítok, építek, mert szegény elesett vagyok, mert munka hiányában 55 évesen nyugdíjas vagyok, mert katona, rendőr, (esetleg vadakat terelő juhász)aktív irodaszolgálatos terhelt emberként 45 évesen nyugdíjas vagyok, és adjon, hiszen a pártakaratot (és nemzetit)a világ gazdaságának fordulatai nem írhatják felül, csak gonosz befurakodó, mérget csöpögtető fikázók.
Adjon, mert az szép, de ne vegyen el, mert az meg törvénytelen. Ne vegyen el,.. de igen, vegyen el! Vegye el a gondolkodás, értelmezés, felelősségvállalás csúnya terhét.
Adjon, még akkor is, ha valójában akkor vesz el.
Igazabol az a legjobb, hogy pampognak a kozszolgak, amikor valojaban ok voltak egyedul kituntetve valamivel, amivel sok mas, tobb szazezer ember nem, vagy csak szerencses esetben kaphattak meg azt, ami a kozszferaban dolgozoknak torvenyileg jart.
Merhogy ugye nezzuk csak meg, mit kap az az ember, aki egy gyartosoron dolgozik egy multinal. Hat akarhoygis szamolom, nagyjabol egy nagy lofaszt. De azt melyen, bele a kozepibe, sikosito nelkul. Ugyanis a multikra nem vonatkozik az allam altal igert 13. havi juttatas. Igy aztan el lehet azon gondolkodni, hogy ki a szerencsetlenebb. Az, aki eddig sem kapott a budos eletben premiumot es ugyanugy minimalberen elt, vagy aki legalabb eddig kapott, es nagy valoszinuseggel a valsag utan ugyanugy megkapja majd, mint eddig mindig.

Szep dolog az empatia...

Gecc

ne legyél mán olyan empátiátlan, nem ollanta vagyol te:-))

Ez nem olyan évvégi jutalék, bónusz, mint ahogy elképzeled, ugyanis:

A 13. havi be lett építve a fizuba, ergo, ha elveszik, akkor egy magamfajtának 8-10 ezerrel csökken a havi nettója. Azért ez nem kevés..., nálam két tank benzin:-))

Ráadásul miért maradjon meg egy nyugdíjas 80ezre, mikor a gdp termelő, iskolai takarítónő 70 ezerje nem marad meg. Nem vmi igazságos.

Azzal meg nehogy jöjjön itt nekem bárki, h az iskolai takarítónő nem termel gdp-t, mert akkor fogalma sincs a dolgok szerteágazó összefüggéseiről.

Üdv.
Bio 74.
"QM

Bocsánat, de ez lenni kegyetlen sötétség."
Fuss neki mégegyszer. Már az olvasásnak. Már amit írtam. Ki a pöcs mondta, hogy adjon, ha kell, ha nem?

A böffenetem arról szólt, hogy egy jogi egyezséget(szerződést) bármikor, egyoldaluan felmondhat a mindenkori hatalmat bírtokló genya réteg az állam nevében, az állampolgáraival szemben. Velem, + veled szemben is, és sz@rik a képedbe. Ja, hogy ez így neked O.K., mert csak a lé számít. Az más. Tényleg kegyetlenül sötét vagyok, még szerencse, hogy itt vagy te, a fényt hinteni sötét fejembe.
"45 évesen nyugdíjas vagyok"

Bassza meg a kígyó az angolnát, hát mi a rákért mehetnek 25 év szolgálati idő után nyuggerségbe a színészek, he?????

Ha mindent időben végez, 48 éves korától besöpri a havi csekket, közben meg halomra maszekolja magát a szinkronban, reklámokban meg mindenütt, ahová csak hívják.

Mennyivel nehezebb színésznek lenni, mint 7. órában kvantumszámokat és Brönsted savakat meg lúgokat magyarázni 35 kamasz idiótának? (Bocs, gyerekek!)
A közszolgák legtöbbjének munkahely sem járna, nemhogy 13. havi. Úgy értem járni járna, de nem a közhivatalban. Mindent elmond a helyzetről, hogy a közhivatalnokok már választási százalékot képeznek, annyian vannak. Emiatt nem akar velük bajszot akasztani a kormány.
"A szocik minden látszat szerint ferkóval akarnak nekimenni 2010-nek. "

Hat ezt nem tudom mibol gondolod. Csak nem abbol, hogy nem nagy a tolongas, hogy a Vilagvalsag kozepette, illetve a buko EU valasztasokon (ahol Gyurcsany mar listavezeto se lesz, sicc!) ido elott szinrelepjen valaki. (Es el is hasznalodjon)
Kerdes lesz, hogy le tud-e elegansan lepni Feri 2010-ben, szerintem igen. Mindenesetre kicsit nehezebb lesz mondjuk Bajnai ellen allandoan oszodi beszedet, meg elkurtukat mantrazni a kampanyban.
Nem ugy mintha Szijjarto es Repassy, az Appro villa csata hosei nem oldanak meg a feladatot. Felemelo volt latni, hogy gyava nyulkent menekulnek, amikor Dobrev Klara kijott, hogy de fognak luxus adot fizetni a villara :)
Gecc · gecc.blog.hu 2008.12.02. 13:58:38

"hogy pampognak a kozszolgak, amikor valojaban ok voltak egyedul kituntetve valamivel,"

Az empátia már akkor is értelmesebb, ésszerűbb, és célravezetőbb, ha totálisan értelmetlen is az adott helyzetben (nem az), mint sorban vezényszóra utálni az aktuálisan kikiálltott kiváltságosank mondott embereket.

Diákokat, tanárokat, orvosokat, közszolgákat, gazdákat, gyógyszerészeket, ápolókat, árpádsávos zászlósokat, fociszurkolókat, ...

A sor végetelen. Említett csoportokat állami közvetítéssel, sajtó támogatással, az utóbbi hat évben kivétel nélkül utálni kellett adott pillanatban, szívből, igazán, vezényszóra, ha szeretni akartuk a tetteket.

Gecc.
Már látom szép új M.o.-t. Mivel a multi genya cégeknél , nem működik(-het, vajh' miért) a csóró melósok érdekét megszólaltatni tudó érdekképvislet, ezért pusztúljon minden más érdekképviseleti lehetőség is. És, midőn beteljesedik eme szép álmunk, egyforma rabszolgák leszünk mindannyian. Megvalósúlt az ideális rabszolgatartó társadalom. Avagy éljen a kommunizmus. Végre egyenlőek leszünk.
Trompf:

De tenyleg, van egy partfinanszirozasunk, ami arrol szol, hogy szemermesek vagyunk, a partok, kepviselok ne kapjanak sokat, mert akkor az emberek mergesek lesznek.
Ezert ossze kell lopni a tenyleges koltsegeket. (Ami minimum 10x-e az allam altal fizetett parttamogatasnak) Aki olyan hulye, hogy elhiszi, hogy csak a gonoszok lopnak es a mieink kezehez egy filler se tapad, attol azonnal el kellene venni a valasztojogot, mert keptelen felelos dontest hozni, hogy kire bizza az orszag dolgait.
Nem beszélva arról az apróságról, hogy a multiknak közel sem kell annyi járulékot, adót fizetni, min másnak.

Gyakorlatilag lassan gyárat építünk, telekkel, ingyen, hogy áfavisszatérítéssel, járulékmentesen dogoztathassanak éhbérért, miközben megfojtják a kisvállalkozásokat.
"Mindenesetre kicsit nehezebb lesz mondjuk Bajnai ellen allandoan oszodi beszedet, meg elkurtukat mantrazni a kampanyban."

Talán kérdezzük meg a Debrecen környéki gazdákat. Arrafelé csak libatolvajnak hívják.
Trompf, te a teljes tizenharmadik haviról beszéltél, én meg nem vagyok gondolatolvasó (de ha már matekozunk, 22 + 27,3 + 4,5 az ötven, nem harminc). A kommunikációs költségeket meg nyilván igyekszik homályban tartani a kormány, az a pártfinanszírozás egyik fő forrása.

A Fidesz meg nem azért hülye, mert a 13. havi védelmében lép fel, illetve azért, de nem azon múlik egy dolog, hogy a 13. havi sok vagy kevés: egy ellenzéki párt abban a kényelmes helyzetben van, hogy bármit mondhat, az úgysem fog megvalósulni, tehát nyugodtan nyugodtan javasolhat teljesen irreális vagy kártékony intézkedéseket pusztán népszerűségnövelési célból. A hülyeség az, hogy népszerűségnövelés céljára is kifejezetten kártékony lépés, mert teljesen szembe megy a többé-kevésbé következetes eddigi PR-vonallal, hogy a Fidesz a dolgos középosztály, az öngondoskodók, a nettó befizetők pártja.
Lohengrin

"A dolgok kezdenek a helyükre billenni, ami nem baj."

Ezt én arra értettem, hogy Tóta W. fejében a demokratikus ellenzékiség miségét illetően.

Persze az más kérdés, hogy nemsokára hatalomváltás lesz, és Ferenc lesz az ellenzék vezére, így nem árt jó előre felvenni egy kormánykritikus, ellenzék irányában megértőbb pozíciót...

Üdv: Peti
Szerintem legyen egyenlőség!


Vezessük be a 13. hónapot. Írjunk ki pályázatot a nevére, meg minden.

Így mindenkinek járna a 13. havi, és béke lenne+nyugalom. Az eddigi 30-31 napos hónapok helyett elég volna 27-29 naposakat csinálni. Ez azért is jó, mert 28.-án már ritkán marad ugye a fizetésből egy rendes becsületes családban.
Nem is beszélve a magasabb adó, és járulékbevételekről...

A fejlett nyugat meg majd a csodájára fog járni az új gazdasági mechanizmusunknak. ;-)
"nem árt jó előre felvenni egy kormánykritikus, ellenzék irányában megértőbb pozíciót..."

Petikém, te úgyis bejáratos vagy a pártházba, mondd már meg, pontosan miért is nem árt?
QM

Ne te lenni sötétség, hanem az alapgondolat, szerintem.
A szerződés a két fél között rögzíti, azon feltételeket, melyeket mindkét fél elfogadott, és amely egy jó esetben kölcsönös kompromisszumon alapszik, mely a feleknek megfelel. Ha a környezet változik az mind a két félre változtatási kényszert ró.
Az osztogatás nálam nem tartozik a szerződések közé, még akkor sem ha az egymással érdekes kapcsolatban-függésben lévő szervezetek között, papíron történik is meg. Az ilyen-olyan juttatások, csak arra vannak kitalálva, hogy a hatalomért osztogatók mindig lengethessék az orrod előtt, hogy ezt adtam én. Én adtam a 13. havit, én adtam a 14. havit, én adtam kedvezményes lakásvásárlási kölcsönt, én adtam még kedvezményesebb lakásvásárlási kölcsönt stb.
Azok ott, bent, mind a két oldalon, a mi "választottjaink", a mi nevünkben járnak el, a belső, mindenki által megismerhető szabályrendszer alapján. Ha többség valamit megszavaz, az el van fogadva, mint el volt fogadva, az osztogatás, úgy el van fogadva a fosztogatás is. Itt nincs két fél (kormány és kontra magyar állampolgárok), de jobban végig gondolva, nem is lehet, mert akkor, hogyé is menne a kormányzás? Hogy fals az érzet? Már, hogy a csudába ne lenne az, mint maga a 13. hónapi juttatás is, ami valójában nincs, és elvileg azért nem jár a lóvé, de távol álljon tőlem a gondolat is, hogy azt nem érdemelte meg igen sok ember. Nem 13. hónapban, hanem a havi bérébe beépítve egész évben.

Adtak, oszt ugyanazzal a technikával el is vettek, és szerintem ez a szomorú.
Mi meg csóváljuk a farkunkat ha kapunk, és morgunk ha elvesznek tőlünk, de ha kapunk, akkor szívesen elfelejtük, hogy milyen éhesek, elégedetlenek is voltunk még az előbb.
Republikánus Péter:

"Persze az más kérdés, hogy nemsokára hatalomváltás lesz, és Ferenc lesz az ellenzék vezére, így nem árt jó előre felvenni egy kormánykritikus, ellenzék irányában megértőbb pozíciót..."

Ja azert tesz meg mindent a Fidesz, hogy meg a latszatat is kerulje, hogy kormanykepes part, akinek van komolyan veheto elkepzelese a vilagrol. Nem veletlenul kezdtett zarulni az ollo. 2010-ben is vesziteni fognak, ezzel a szopo Viktorral az eletben nem lesz mar hatalmon a Fidesz.
Karesz2008.12.02.09:47:28
A kollegadnak M.o-on sem kellene sokat autoznia amig olyan benzinkutast talalna aki nem tudja a szomszedos orszagok nevet felsorolni.
"Trompf 2008.12.02. 15:03:43
dogoztathassanak éhbérért, miközben megfojtják a kisvállalkozásokat."

aki dolgozott már magyar kisvállalkozásban az tudja csak igazán, milyen is éhbérért dolgozni. jó esetben bejelentve minimálra, amit a főnök megfejel egy 20assal zsebre, esetleg számla ellenében. mindezt jóval szarabb körülmények között és sokkal több ponton áthágva a munkatörvényeket mint egy multinál.
Waldi! 2008.12.02. 14:41:46

Egyrészt
A lopások mennyisége, mértéke és a klientúrarendszer nagysága között egyenes arányosság van.
Had ne kelljen bizonygatnom, hogy melyik párt jeleskedik a legnagyobb klientúrával.

Másrészt
Had ne kelljen tapsikolni a lopásokhoz, és elégedetten hátradölni, egy magasztos Kaya Ibrahim vs Ezüsthajó böffenet után.

A lopás az lopás.
És itt merül fel az elitváltás témaköre.
Amit már megrágtunk itt is százszor.
Nincs értelme. Az elitet nem a fogalom jelentéstartalmától lesz elit.
Az elitet mi termeljük. A mi értékítéletünk emeli őket fel, vagy löki őket le.

Illetve emelné, és lökné, amennyiben rendelkeznénk társadalmilag egységes értékítélettel.
De nem.

És ezáltal, hogy a pártok és híveik egymásra mutogatnak, a lopás nem vállik lopássá, hanem csupán a politikai játszma részévé.

Szóval én már beérem jelenleg veszteség minimalizálással is.
Mert ha otthon maradok a szavazásnál tehetetlenül, miközben elitváltásról álmodok a párnáim között, akkor én is csak játékszer leszek.
Persze így is. De öntudatos játékszer.
Óriási külömbség.

Ez a legjobb amit tehetünk, mindaddig, míg nem lesz egységes a nemzet öntudata, értékítélete.
Játszunk.
Választósdit, TótaW-set, és közelebb jutunk a célhoz.

De ne játszuk azt, hogy lopni lehet soha. Mert az nagyon messze és rossz irányba vezet.
Tgr 2008.12.02. 15:17:16
Jelen esetben a cikk apropója a nyugdíjasok 13. havijának elvétele.
Azaz ebből 50 milliárd forint.
Ezért lett Szijjártó kiherélve, mert azt merészelte mondani, hogy 50 milliárd az lófasz. Ezen ne spóroljon a kormány. Lehet másból.

Mellesleg minden "dolgos középosztály"-beliből, minden "öngondoskodó"-ból, "nettó befizető"-ből nyugdíjas lesz egyszer.
Ha megéri.

Mellesleg nem a Szijjártót szeretném védeni. Hanem a nyugdíjasokat.
Illetve az Árpit kicsit tökön rugni. :)
Trompf:

Csak azt mondtam, hogy az egvilagon semmit sem bizonyit, hogy lebukik-e egy part, mert a stromanjai lopnak. A jelenleg Magyarorszagon lopo partok vannak.
Egy part vagy lop, vagy ugy jar, mint a Centrum, eltunik a sulyesztoben. (Raadasul meg meg is bunteti a szamvevo szek, mert nehany 10e Ft-al tullepthe a 386 millios kampanykeretet.)
Ha a Rendszervalto forum, Kossuth ter visszater, Magyargarda vagy az isten tudja, hogy milyen retardalt belyegkor el akar indulni a valasztason, akkor ha barmi eredmenyt is el akar erni, akkor ahhoz lopnia kell. (Bar ahogy hallom a tisztelt tragyagarda tagsaganak ez nem jelent uj elfoglaltsagot. Tiltakozz Te is a magyarbunozes ellen!)
"Ez a legjobb amit tehetünk, mindaddig, míg nem lesz egységes a nemzet öntudata, értékítélete."

Én nagyon remélem, hogy soha sem lesz ún. 'egy nagy egységes nemzeti öntudat', meg 'értékítélet'. Hanem helyette 10.000.000 öntudat lesz.
Itt valaki felemlegette hogy minek 365 képviselő, szerinte elég lenne 100. Én jobbat mondok. Elég lenne 21. 19 mert annyi megye van, +Bp kapna kettőt.
A többség kiválasztana egyet maguk közül titkos szavazással az un. miniszterelnököt.
Mindegyikőjük kapna 2 db helyettest akit még a pártok delegálhatnának, de nekik hármójuknak összesen csak egy szavazatot adnék. Őket kiszolgálná egy állami cég, maximalizált, ellenörzött, adózó fizetésekkel ..legyen a Parlameti Képviselőt Csicskákkal Ellátó Zrt, ők adnák a SZAKMAI végrehajtó réteget. A náluk lévő szakmai portfolióból választhatja ki a miniszterelnök a minisztereket. Akik nem pártkatonák, hanem SZAKemberek.
Ja és mindenki visszahivható legyen. Ennyi. Megoldottam :)
.
Alternativ javaslatom a témában a Parlament -mint épület- bezárása és múzeummá alakitása. Ne feledjük, hogy azért van ennyi képviselő, mert ennyi szék van a nagyagyarországra tervezett parlament üléstermében. Átköltözhetnének egy szép modern irodaházba :) Hogy érezzék, hogy dolgozni és nem parádézni kell az ódon ,ámde felettéb nem munkára serkentő falak között.
" Karesz (Charlie) 2008.12.02. 10:08:43
kisa · vote.blog.hu 2008.12.01. 20:38:20
"kiadáscsökkentés? Az kell?"
nem, adoemeles a multiknal az kell."

azt hittem hogy mar most is az a baj hogy szlovakiaba meg romaniaba mennek.
QM,
eredj már ezzel az ócska blöfföléssel. Miféle „jogi egyezség”-ről meg „jogi szerződés”-ről beszélsz. Az Országgyűlés által hozott TÖRVÉNYEK mióta szerződések? És mitől lennének kétoldalúak? Attól hogy a kormánynak alkotmányos kötelessége MEGHALLGATNI az érdekképviseleteket?
"Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs."

Azért még mindig nem értem miért a köznépnek kell megmenteni a bankokat, főleg a külföldi bankok MOi leányait??? amikor azok kurták el a pénzüket és főleg nem MO-n hanem amerikában!
Azt sem értem hogyan teheti meg egyáltalán fax amerika hogy más népekkel fizetetti meg a saját elkurt költségvetését!
Ez itt a probléma egyik politikai bohócpártnak se kéne ugrálni az amcsi bankoknak oszt akkor jónapot!
De a sajátzseb után eladják az országot tök mindegy melyik társaság van éppen hatalmon.
Aki EZT nem látja az a vak!
Szia Árpi!

Úgy látom van itten 1-2 szabály:

1. Árpinak mindig igaza van
2. aki szerint nincs,az hülye és miről beszél
3. Árpi természetesen pártatlan (MUHAHA)
4. mindenkinél tájékozottabb
5. mindenkinél okosabb

Az a durva, hogy a magad nemében :) vazze egy hangyafasznyival!!! nem vagy jobb mint a Szijjártó... Kéne egyszer magadról írnod egy posztot,olyan markszista önkritikát tudod... "itt meg itt,ekkor meg ekkor elbasztam,elnézést továris". Szal a Szíjjjjjgyártó lehet hogy egy gyökér,de legalább a fasz szövegéből nem süt az a felsőbbrendű gőg ami a tiédből.Ő legalább nem próbálja politikailag korrektnek tettetni magát.(bár egyre többször úgy érzem Te se,ezt vedd jópontnak,szerintem az jó amikor a szar kibújik a seggből)

Szíjjártó-Nyakó-Tóta!Egyenes vérvonal!
Kicsit bonyolultabb a szöveged de legalább annyira demagóg mint az övék. ;-)

Leszarható teljességgel hogy látszólag (vagy tényleg,vagy ez is csak egy "értelmiségi vezércsel") 70 százalékban a Fideszt oltod, mert nem is ez a lényeg,csak ne próbálnád magad függetlenként eladni.

Azért nem szeretem olvasni amiket írsz mert jellegzetes kristályképződés:
Fúú bazmeg dehülye ebben az országban mindenki,de rossz itt okosnak lenni!

Na szal toljad a szekerét az akárkiknek,akiknek éppen,nem gond,csak ne csinálj úgy mint az eminens tanuló akinek megin' elvették a szenvicsét és ezér' kapja be az egész világ.Hosszú távon baszottul fárasztó.
Ezt überelje a szóvivő:
Fideszes vendég: [...] fel kell bontani az aszfaltot, mert a kommunisták alatt készült szennyvíz cső nem megfelelő átmérőjű.
Én: Műszaki létedre hogy mondhasz ilyen marhaságot? 30 évig tervező voltam, de a párt, vagy (a nem létező) kommunisták egyszer se írták elő, hogy mit mekkorára csináljak. Szabványok, kézikönyvek, az egyetemen tanultak alapján, legjobb tudásunk szerint dolgoztunk akkor is.
Ö: De a pénzt a kommunisták adták, és biztos az nem lett elég...
Én:----
"Petikém, te úgyis bejáratos vagy a pártházba, mondd már meg, pontosan miért is nem árt?..."

Oh nem, nem, ez a "pozícióváltás" nem tudatos számítás eredménye, ezt nem állítottam. Ösztönös, akárcsak a művészet. Ezért őszinte, sőt talán jóhiszemű is. Belülről nézve legalábbis.

"2010-ben is vesziteni fognak, ezzel a szopo Viktorral az eletben nem lesz mar hatalmon a Fidesz..."

Ezt néhány héttel ezelőttig én is így gondoltam, legalábbis, hogy veszíthetnek is akár, de akkora gazdasági válsággal, mint ami most készül itten a hírek szerint, még akkor is a Fidesz nyerné a választást, ha egy váratlan fordulattal Szijjártót tennék meg miniszterelnök-jelöltnek.

Üdv: Peti
Meg szerencse, hogy felre lettem ertve... en vagyok a szomszed tehene. Vagy nem, de az biztos.

QM 2008.12.02. 14:37:14

Nah ha en azt szeretnem, hogy pusztuljon, aki, akkor transzparensekkel jarkalnek, ugatva, hogy nemar hogy adjatok alapban 13. havit. De itt nem errol van szo, hanem csak szimplan az empatiarol, hogy amig ok koveteloznek, addig kb ugyannyi, vagy talan tobb embernek soha nem adatott meg a bonusz, es nem is fog. Ecceru, mint egy krumpliszsak.
Masreszt, ahogy elebb mar olvastam is, ha egyszer valamit adtak, akkor azt nem lehet visszavonni?
Tessek menni az alkotmanybirosaghoz, oszt adni nekik befele a temat. Ha alkotmanyserto, akkor ugyis a Gusanyi tehet majd rola. Csak hogy partpolitikazzak is man egyet.


Csa Malac!

Nah szoval be lett epitve a havi apanazsba. Na de akkor a havi apanazs annyival is nott. Igazabol mindegy is, hogy ev vegen, vagy havilag kapja az ember, akkor is foldhozbassza. En abszolute megertem, hogy kiakadt mindenki. De innentol kezdve megint csak azt tudom mondani, hogy vannak akiknek soha nem nott a bere es jo ha inflaciokovetoen 6 eve a bere ugy-ahogy
novekszik.
Nem kerek mast, csak hogy a kovetelozok gondoljanak bele mas emberek helyzetebe is. Vagy mi.

Mindig imádom, amikor pénzről van szó. :-)

Szeretem olvasni, amikor az emberek (itt is) definiálják, hogy "lopnak, azért nincs pénz". Szerintetek más országokban nem lopnak? Pl. Szlovákiában, vagy Svédországban? Kevesebbet, többet? Ennek van valami nemzetközi mércéje?

A helyzet az, hogy ez a "lopnak" duma teljesen jól lefedi az átlag magyar képzettségi és absztrakciós szintjét, valamint az is, hogy ez (vagy az) a "kormányzati munka semmit sem ér" szöveg mily általános. Mindkét kijelentés nagyon szépen általánosít, jól hangzik (ráadásul elmondjuk véleményünket is, hiszen csukott szemmel is jobbak vagyunk), és igazából egy nulla. :)

De ezeknek most mi köze is van ahhoz, hogy a fenti cikkben szereplő úriember hülye? Önerőből és/vagy megbízatásra?
nna, most kicsit demagóg leszek, de szerintem alapvetően ül, amit mondok.

Én teljesen megértem azokat, akik nem örülnek a 13. havi elvételének, és tiltakoznak.
és röhejes, ha közpénzekből (is) kistafírozott újságírók mondják meg nekik a frankót, hogy ti hülye állatok, ti ingyelélők, örüljetek, hogy ennyit kaptok...
Én mint adófizető azt mondom, hogy a Modern Képmesékre kiszórt félmilliárdot nyugodtan lehetett volna az ápolónők bérére költeni... De ugye nem lehet.. mert, mert, ööö, nem...

és hány meg hány ilyen van, a feltüntetett kiadásoktól egészen a Gál György-féle dolgokig..
Olyan valasztasi rendszert kene bevezetni (ez most jutott eszembe, lehet h hulyeseg), ahol egy egyseg szavazat alanyi jogon jar mindenkinek, de a befizetett ado fuggvenyeben es aranyaban emelkedik az illeto szavazatanak sulya. Elsore kicsit fasiszta otletnek tunhet, de nem lenne sokkal igazsagosabb, mint a mostani rendszer? Es vegre elmozditana a magyar politikat az adozok erdekeinek az iranyaba. Nyilvan technikai kerdes is van jocskan, de utobbiak athidalhatonak tunnek. Velemenyek?
Minden itteni hosszabb olvasás után a régi keleti mese jut eszembe, amely az apáról, a fiáról meg a szamárról szól. Ha valaki nem ismeri, keressen utána.
"a Modern Képmesékre kiszórt félmilliárdot"

gondolom, ezért szeretnél bocsánatot kérni.
Árpád
"gondolom, ezért szeretnél bocsánatot kérni"

Ez felteszem irónikus akart lenni. Nem vagy te ilyen kis mimóza:)

A poszthoz meg: Nem tudom írta-e már valaki az ősi poént, miszerint járni jár, csak nem jut. Sajnos ez teljesen igaz mind a 13. havi nyugdíjra és a fizetésre is.

Szijjártó fikázásakor meg gondolom mindenki tudja, hogy ez a FIDESZ hivatalos álláspontja is. Szegény ember problémája csak az, hogy a rendező ráosztotta a hálátlan szerepet.
MC Slejmi B. 2008.12.02. 16:44:38

Ez a komment volt a nick első kommentje a blog.hu oldalain!

Árpi, lécci érezd magad megtisztelve, h nálad elsőzött, olyan kedves volt hozzád!:-)
Chagall:
"Azért még mindig nem értem miért a köznépnek kell megmenteni a bankokat, ..."

hat ki a fasz mentse meg? ja es a koznepnek jo lenne ha nem mentenek meg?


"Azt sem értem hogyan teheti meg egyáltalán fax amerika hogy más népekkel fizetetti meg a saját elkurt költségvetését!"

mi van? ezt ki kene fejteni mert ennek igy nincs ertelme.
Most olvasom !

TWÁ kegyesen megengedi a bocsánatkérést !

A reformátusokkal mikor teszed meg ? Végül is ott "csak" többszázezer embert bélyegeztél meg szándékoltan hazug módon.

Tudod, a Tilos Rádiósok is képesek voltak rá !
Miért? Lenyomoztatsz Szilvásyval, oszt' megszopatnak, mert rosszat mondtam a Modern Képmesékre? Talán nem ennyi az összeg, néhány millió ide, vagy oda? kábé ennyi, te is megírtad.
Sőt, mivel az érettségizettek is megkapják DVD-ben, hogy aztán a pincében porosodjon, vagy a kukában végezze, így aztán az összeg növekszik.
Szal könnyű jó kis állami megrendelésekkel a zsebben osztani az észt a túlköltekezésekről, meg a 13. havi tarthatatlanságáról, a nép élhetetlenségéről, a szoc. demagógiáról, meg a szörnyű ellenzékről, csak hát kevesen vannak így ezzel ebben a kurva országban.
(Ha meg nem tetszik az ellenvélemény, akkor cenzúrázz.)
Pyrrhocoris apterus:

Nem igaz, a séma mindig más. :))

Bocsánat, ha nagyon off leszek, de az aktuális politikai nyilatkozatok engem nem tudnak lázba hozni. Nem akarok nagyképű lenni, de ezek a nyilatkozatok nem egy káposztát akárcsak kettővel is meghaldó IQ-jú embernek szólnak, eszerint kell kezelni. Ami érdekesebb viszont az az elitváltás kérdése. Szerintem az elitváltásért nem lehet tenni különösebben semmit, az "organikusan" fog jönni, úgy 50-60 év múlva, ha jön. A mostani elit egyfelől nagyrészben a régi mszmp-s pártelitből, másfelől a rendszerváltozás után hirtelen meggazdagodott, de továbbra is makkoscipős vállalkozókból, harmadrészt azokból a fiatalokból áll, akik vannak annyira karrieristák, hogy felveszik az előző kettő viselkedési sémáit, ide értve elsősorban, hogy csak "okosban" lehet megoldani a dolgokat. Szijjártó is ilyen, de a másik oldalon is csak ilyenek vannak. Változás csak a jelenlegi példaadó gárda kihalásával lehet, mert a mostani fiatalok azért már nem 100 %-ban utánozzák az öregeket, hanem csak mondjuk 80 %-ban. A következő generáció pedig már Szijjártóékat fogja utánozni, de nem mindenben, és talán az azt követő generáció már jobban fog hasonlítani a nyugati elitre. Csak addig még rengeteg minden történhet, ezért bizonytalan az egész, lehet, hogy addigra már régen megszállnak minket az oroszok megint. Viszont az is illúzió, hogy Ny-Eu-ban alapvetően máshogy mennek a dolgok, a francia és német elit ugyanúgy korrupt és adócsaló, csak a stílusuk finomabb és kevésbé hülyítik a népet. A Strabag sosem volt magyar cég, sem a Siemens, oszt mégis ... Meg olvassátok el Obama nyilatkozatát. Na az is demagóg a végtelenségig, oszt mégis hat. Szijjártót és Gyurcsányt pedig a többség egyaránt kiröhögi, az évente kommunikációra elszórt több milliárd ellenére. Valszeg, mert a tanácsadók is gagyik, és ők is úgy jutottak a szerződéshez, hogy a papa VB-titkár volt Csepelen 79-ben.
Wave, felek hogy baj lenne hogy pl feri szavazata tobb lenne mint 3000000 nyugdijase.
"Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni."

Jaj, de hát amúgy is, nem? Hiszen Orbán Viktor kinyilatkoztatta -

"hogy a jó Isten csak olyasmivel próbálja meg az embert, amire van esélye, hogy kibírja. Ezért nem próbálta meg szerintem a szocialistákat árvízzel az elmúlt négy esztendő, és úgy látom, hogy bennünket meg ezért próbált meg, és úgy tűnik, hogy az igazi nagy tiszai árat már hogyha a választópolgárok is így döntenek, ezt mindig előre kell bocsátanom, akkor valószínűleg ismét nekünk kell majd kezelni."

Szóval ezért: árvíz helyett gazdasági válság zúdult a nyakunkba, és hát a jó Isten úgy döntött, hogy a szoci-szadesz koalíciónak jut ki ez a megpróbáltatás.

Na most, ha jól értem: a jó Isten csak olyasmivel próbálja meg az embert, amire van esélye, hogy kibírja. Ezért nem tette próbára a fideszeseket a jó Isten, és úgy látom, hogy a szocialistákat meg ezért próbálta meg.
Kávé helyett II. - Védendő fogyasztó
2008.12.02. 13:47 zero
Tegnap megszavazta az MSZP és az MDF az új adótörvényeket, mely tartalmazott egy "érdekes" pontot (melyet nem nagyon vertek nagydobra), gondolom a "nincs többé ingyenebéd" jegyében:

"Bevezetik a védendő fogyasztó fogalmát

A védendő fogyasztók olyan szociálisan rászoruló emberek, akiknél nem lehet majd kikapcsolni a gázt vagy a villanyt akkor sem, ha nem fizetnek. A cechet tehát ez esetben a közszolgáltató cég, illetve annak többi ügyfele, fogyasztója állja. Szintén a népszerű intézkedések rövidke sorába tartozik az, amely a rászorulók esetében jövőre kiterjeszti az ingyenes iskolai étkeztetést a 6. osztályos tanulóknál."

Vajon feltüntetik külön a villanyszámlában? Jó lenne tudni, hogy hány "védendő fogyasztót" támogatok ...

-

Ez tetszik árpi? nem lesz második mese sorozatod ami elmeséli pl. a védendő fogyasztó fogalmát ... :D
Azt azert lassuk be, hogy ezt a FIDESZ helyeben mindketten megleptuk volna mert ez a logikus. Politikai logika persze, de hat egy politikai partrol beszelunk. Ezzel az inditvannyal tobb szavazatuk lesz mint nelkule. Nehezen hinnem el, hogy ne latnad tisztan, akkor visszont az alnaivsagot nem tudom mire velni. Illetve felidezodik bennem a fopolgarmester-valasztas elotti cikked.
Diocles: csak mert teljesen tudatosan hazudsz. számszerűen az összegről is hazudsz, nagysságrendileg, továbbá hazudsz, amennyiben van tudomásod róla, mennyiért készül el egy akármilyen film 160 perc adásidővel. mittudomén egy hídember vagy valami.

egyébként ti fideszdroidok tényleg azt gondoljátok, hogy elég egy nagyot hazudni, és akkor azzal szolgáltuk pártunkat? fel sem merül, hogy árt neki? ez a szijjártó-recept?
Roncsderbi
2008.12.01. 13:50 Tóta W. Árpád


Tisztelt esztelen Fidesz-rajongók és TWA vérbírák!

Itt senki nem gondolt arra, hogy TWA netalán azért írja a kritikáit a Fideszről, mert jobboldaliként aggódik egy 210-es újabb választási vereség lehetőségemiatt, mert aggódik a Fideszért, a már egyszer a baloldalon megmutatkozott hibás út követése, és más hibák elkövetése miatt!!! - írom mindezt Önöknek, én a baloldal egyfajta gondolkozója.

Persze kevesebb fáradtságot jelent csak olvasni és nem végig gondolni a leírtakat. Sőt az idegrendszert is kevésbé viseli meg a gondolkozás hiánya, mert nem kell szembenézni a Fidesz tájékáról néhány olyan ténnyel (populista gazdaságelméletek, adócsomag Fideszes képviselői megszavazása, az azonnali ígéretek 8 éves megvalósítása, hogy csak a legfrissebbeket említsem) ami a szembesülés után fejfájást, gyomorrontást, hányingert, gyenge-erős idegösszeroppanást, de úgy tűnik, hogy az itteniek között sokaknak inkább látászavarokat és amnéziát okoz!
Arról már nem is beszélek, hogy érzik majd magukat, ha a Fidesz mindezeket valóra váltva még sokkal nehezebbé teszi az életüket, vagy kiderül, hogy O.V. is tud öszödiül beszélni!

Szemenkhare

QM 2008.12.02. 12:41:44

„ …Mi is a történet alapja? Ja, hogy egy meglévő jogiszerződést egyoldaluan felrugott az állam bácsi. …”

Igazad van és abban is, amit az Alkotmánybíróság korábbi döntésével kapcsolatban írtál. A Polgári Törvénykönyv sem engedi az egyoldalú szerződésmódosítást. De itt vis maior történt, amit fokoz a 2000-2008 közötti gazdasági- és az elmúlt 18 és egész politikája. A jogállami út itt is törvény-és jogszabály módosítással, a terhek sokkal egyenlőbb vagyoni alapú elosztásával lett volna járható. A közalkalmazotti bérek és juttatások, valamint a 13. havi nyugdíjjak ilyen módon való csökkentésére - tehát a törvényesség ilyen módon való áthágására - sem az államcsőd veszélye, sem az IMF csomag feltételrendszere nem lehet magyarázat.

Üdv.: Szemenkhare
QM 2008.12.02. 12:41:44

„Akkor most jól le van fikázva Szijjártó.
Jól le lehet fikázni mindenkit. Hurrá!
Mi is a történet alapja? …”
Attól, mert a jogi részben igazad van, Szíjjártótól demagóg (és valószínűleg a megvalósítás szempontjából minimum meseszerű) kijelentéseit TWA jogosan bírálja. Te is majd ott leszel az első csalódottak között, amikor az akkori Szíjjártó - ahogy annakidején Urbán kijelentette - azt fogja ismét mondani, hogy egy dolog a választás és egy másik a reálpolitika!

Üdv.: Szemenkhare
"egyébként ti fideszdroidok tényleg azt gondoljátok, hogy elég egy nagyot hazudni, és akkor azzal szolgáltuk pártunkat? fel sem merül, hogy árt neki? ez a szijjártó-recept?"

Azert ennyire nem kene (al)naivnak lenni :) Tenyleg azt hiszik.
A jo harca a gonosz ellen. Minden megengedett. En utottem az utolso szeget az Gyurcsany Ferenc koporsojaba. Meg az unokaimnak is meselni fogom.
2 millio ember a Kossuth teren, rosszabbul elunk mint 4 eve, 17 ember szemet lottek ki gumilovedekek...
MC Slejmi B. 2008.12.02. 16:44:38

A Magyar Szocialista Munkás Párt
Politikai Bizottsága
Titkárság

Tisztelt MC Slejmi B. elvtárs!

A PB. 2008. december 3.-án éjjel, megvitatta az Ön hozzászólását, amely egyébként egy betiltott Internetes oldalon jelent meg.
A Politikai Bizottság hozzászólásával kapcsolatban a következő megállapításokat tette:
- az ilyen típusú bírálatok, valamint a mindent tudás és a bölcsek köve tulajdonjoga kizárólag a Magyar Szocialista Munkás Párté, és nem az Öné!
- a marxista (jobb helyeken „x” betű, de van, aki még a „ksz”-nél tart!) önkritikát nem ismerjük, csak a Sztálin-Rákosi félét!, Ha Ön ismer eredeti Marxtól származó „markszista önkritikát”, kérjük, tájékoztassa a Politikai Bizottságot a forráshelyről, mert kutatására, tanulmányozására tudományos kutatócsoportot hozna létre a PB.
- az a durva, ahogyan Ön kritikát gyakorol, A SZEMELLENZŐ LEVÉTELE NÉLKÜL ÉS ÖNKRITIKA HELYETT!
-TWÁ-t mi és Ügyeletes Elvtárs hatalmaztuk fel ilyen tartalmú cikkek írására és fizetjük!!! Ezért hazug, hamis, megtévesztő és büntetendő az a beállítás, mely szerint TWÁ önálló gondolatokat ír, vagy azokkal bír!!!

A Politikai Bizottság megbízásából: a Titkárság

aggszakáll 2008.12.02. 17:09:38

A történetért (még akkor is, ha nem valódi?!) minden tiszteletem az Öné. De különösen azé egyszemélyes „állatseregleté - bocsánatot kérek az állatoktól! - aki válaszként mindezeket Önnek mondta!

Üdv.: Szemenkhare
Republikánus Péter • res-publica.blog.hu/ 2008.12.02. 18:25:19

„ …mint ami most készül itten a hírek szerint, még akkor is a Fidesz nyerné a választást, ha egy váratlan fordulattal Szijjártót tennék meg miniszterelnök-jelöltnek.”

Szeretem a biztos nyereményeket! Erre szívesen tennék fel nagy téteket és fogadnék, mint ahogy fordított helyzetben, Nyakó jelölése esetén is.

Üdv.: Szemenkhare
Diocles 2008.12.02. 21:52:15

Hogy a fenébe nem veszitek észre, hogy a kommunisták, már megint átráztak benneteket és túljártak az eszeteken!!!??? TWÁ-t azért fizeti az MSZP, hogy összezavarjon benneteket! Úgy, mint a filozófiai logikában: a tagadás (hazugság) tagadása=igazság!?

Jujj, de szép is mikor kormányközelről hallatszik a "ne hazudj"!!
Árpád, ez komoly, hogy a "meséidet" egy hídemberhez vagy valamihez hasonlítod? Érzed e,hogy túl mélyre mentél?
Volna egy javaslatom.
Káromkodások tekintetéken a magyar nyelv hihetetlenűl gazdag, de feltűnt hogy van egy méltatlanúl mellőzött terület. A haza derék népe alőszeretettel zsidózik és cigányozik (ez nem magyar jelenség, a franciák araboznak, az angolok hollandusoznak) de még soha senkit sem hallottam 'politikusozni', pedig a munkamoráljuk, erkölcsi és szellemi kvalitásaik közismertek. Javaslom ezáltal olyan kifejezések Javaslom thehát bevezetését olyan kifejezéseknek mint a "Mi vagy te, politikus?!" vagy "Te szemét politikus!" és a "Ne politizálj!".
Köszönöm.
"egyébként ti fideszdroidok tényleg azt gondoljátok,"

Árpád,
Azon nem gondolkodsz el, hogy egy ilyen kijelentéseddel a normális fideszes szavazókat is megsérted?
Nem különb ez a zsidózásnál.
Szomorú.
Nekem meg valahogy az ugrott be, amikor Orbánék elengedtek 5 milliárdot a TV 2 konzorciumnak, oszt mit kaptak cserébe?, még 1 perc reklám időt sem, mert akkor ott volt az emegy, mint szócső, én már régen mondogatom nem két hörtévé kell, hanem három. Sőt nekem meg van végtelenített változatban Orbán összes beszéde, de a gyerekem meg dirrekt összekeveri a házastársaméval akinek meg Gyurcsány összese van. Mert a család megosztó fidesz mögött Orbán Viktor...................................................................................., nem baj, ahogy Sass Józsi is tudja, kézcsókot simán ki lehet kerülni, mert ő tudja, merthát ott volt, ő volt az öregasszonynak beöltözve, nem majd ürgebürgébe.
mivel az érettségizettek is megkapják DVD-ben, "

én meg azt hittem poen.
Szijjártó-Nyakó-Tóta egyenes vérvonal.
+
Kristályképződés (?)
+
Demagóg

És ráadásul újságíró !

(pedig nincs is kedvem röhögni)

Cikkfelé kanyarodva, nekem mindig az volt az érzésem, hogy OV. rendesen, mindig az sleppjének idiótaságán bukott meg. (megjegyzem GyF úrnak is vannak hasonló kaliberű kollégái, illetve a kollégáknak nagyvolumenű ötletei).

"Kósát kéne ME jelöltnek választani"

Igazad van, ha egy egész várost el tud kurni, akkor nem lesz neki gond az országot sem tönkretenni.

Nem ártana keresned valami *korrekt* infót Debrecenről, hogy lásd mennyivel rosszabb volt a gazdaságpolitikája, mint az ország egészének és most mennyivel csődközelibb, mint az ország egésze... pedig az nagy szó!
Másra meg nem háríthatja, mert jó fideszes módszer szerint, *minden* szálat ő tart a kezében, semmi nem történhet az akarata ellen.

Bár valószínűleg igazad lesz és a csődöt másokra hagyva, továbblép az országos politikába... mert esze ezért van.
Valami gond van a posztal.Sz.Péter tevékenységét egy lapon említeni a szippantóséval, vagy az uránbányászéval bizony súlyos sértés a fenti két (bocs uránbányász már nincs) szakma mművelőinek.Ők társadalmilag igen hasznos tevékenységet folytatnak szemben a már emlitett politikussal.
Szemenkhare
"Attól, mert a jogi részben igazad van, Szíjjártótól demagóg (és valószínűleg a megvalósítás szempontjából minimum meseszerű) kijelentéseit TWA jogosan bírálja"
Igen. A gond az, hogy a lényeg elsikkad. És Orbánozásba, Gyurcsányozásba full. És ez pontosan nekik jó. Hogy ki adná, és ki nem adná a lét a közalkazottaknak, az attól függ, hogy orbánista, avagy gyurcsányista. Nem pedig attól, hogy: Ácsi! Nehogy má' megint mi legyünk szemen köpve, nagytudású jogra, + alkotmányra hivatkozó, azt _soha_ be_ nem_ tartó_ választott nagyjaink.
Mert mindenkire vonatkoznak a törvényink, jogi megálapodásaink, kivéve az Országházi Gyevi Bírók Klubját.
travis 2008.12.03. 10:36:58
"Azon nem gondolkodsz el, hogy egy ilyen kijelentéseddel a normális fideszes szavazókat is megsérted? "

Ezen a beírásán én is gondolkodóba estem.
Eddig biztos voltam benne, hogy az egoja mesterkélt, hogy legyen aki felháborodjon.

Mostmár csak remélem.

Mert az szomorú ha droid állapotban droidozik valaki, és szánalmas is.
Ha ez üzlet az más kérdés.
"OV. rendesen, mindig az sleppjének idiótaságán bukott meg."

bio74 céloz--> lő--> telitalálat!

Viktor, válts sleppet!

malacka69, antifletotikai élharcos és drukker, harcra jelentkezem!
Ezentúl szijjártó helyett én tartom a sajtótájékoztatót!
Balomon egy mezítelen bombanő, jobbomon kikészítve márkás italok a firkászoknak, hátam mögött filmvetítés arról az utazásról, amit az nyer, aki legprofibban megírja azt, amiről pofáztam.

Kb. ennyi a tervem, a többi jön magától.
Nem magátol, OV! Tőlem magától!
egÉSZ vs. FÉLész 2008.12.02. 11:46:46
Tetszik amit irtal, jo otleteiod vannak... még kene egy kis elmelyedes...

"Azért az a törvény nagyjából igaz, hogy a politikába az egyébként megalázott, frusztráltabb arcok mennek, akik nem tudtak csajozni, és őket penderítették ki a menőbbek a büféhez álló sorból még általánosban."
nem talaltam erre bizonyitekot.
Inkabb azok akik a szakmai karrierre nem kepesek, arra nem eleg okosak, viszont gatlastalanabbak mint egy uzletember.

"a "valaki vagyok" feelinghez."
1) nem kell dolgozni csak pofazni,
2) jol megfizetik.
ahelyett, hogy szervezni kepes, dolgokat atlato emberekkel toltenenk fel soraikat.

"Szíjjártó kb. ilyen arc lehetett, de mint a politikusok 90% -nak, az átlagnál azért több ésszel. Azt hiszitek nem tudja, hogy f..ságokat beszél? Ezt kell mondania, mert ez az üzenet "megy át"."
pontosan. az a szornyu hogy ket polusban gondolkodunk, kuruc-labanc, jo- rossz
szerintem meg csak f@szsagokat se beszel. pontiosan azt mondja amit hallani akarnak. Amugy en viccen kivul szeretnem ha nem a nyugdijasok rovasara sikerulne a polgarosodas.

" 2 megoldás van: Egy : Gyors "magic" polgárosodás, mikor is nálunk is kialakul egy éjszaka alatt a polgárság (középosztály)"
na ez nagyszeru lenne, csak nem fog menni, meg akkor se a soros vagy mas ideutalna nehanyezer billio $-t

"aki nem alanyijog-fetisiszta (k...va találó!!!!)"
szerintem is, de ne dicserd magad.
en pedig alanyijog fetisiszta vagyok, de nem am f@szsagbol, hanem mert ugy velem, hogy egy normalis orszaghoz hozzatartozik a torvenyek betartasa.
a kozalkalmozattake is, a nyugdijasoke is, az adotorvenyeke is.

"és anyagi háttere is van a visszapofázáshoz (ld. érdekérvényesítő képesség)"
ez is fontos lenne
es konnyen elerheto, ha a parlamenti kepviselok nem kapnak penzt, de lecsukjak oket ha lopnak.
hogy ezt kene az biztos, hogy hogy lehet elerni az bizonytalan.

". Kettő: Virilizmus."
itt kavar van! a virilizmusnak nincs koze azIQ-hoz ahhoz van koze ki mennyi adot fizet es annak van tobb joga beleszolni a dontesekbe aki tobbet.
na most ez magvalosult, mert azok erdekeben tortennek a dolgok akik penzesek.
de van benne kavarodas, mert a parlamentbe az kerul, aki a legkevesebb adot fizeti es azt is ellogja amit lehet.

"Ma ezt IQ teszthez kötném, ok, ne legyen az anyagi helyzet a választójog alapja, de akinek az IQ-ja nem ér el egy bizonyos szintet (vagy el se megy a tesztre), ne szavazhasson."
eleg lenne egy teszt a valasztoi nevjegyzekbe veveshez, nehany politikust felsorolni, orszag allamformajat tudni, egyszeru dolgokat.
de tudjad NEM DEMOKRATIKUS! ilyesmi, virilizmus, nepretegek szavazasbol kicsukasa volt pl 1920 tajan.

"Sőt: legyen joga lemondani a szavazati jogáról 4 évre, egy összegű, mondjuk 150e ft kifizetés fejében!"
1) ez buntetetendo
2) hol elsz te? 2000 Ft-ert szoktak venni a szavazatokat, szorod a penzt???

"Megérné nekünk adófizetőknek összedobni ezt 4 évenként, mert hirtelen meglepődnénk, hogy politikusaink nem is annyira undorító amőbák, tudnak ők épkézláb dolgokat is mondani,"
ez IGAZ!

"nem csak, hogy "el a kezekkel a nyugdíjasoktól", meg "ezeréves megyerendszer""
szerintem ezek nem jo peldak...ld fenn
Biztos nem hálószobatitkokat jelentenek azok a "durva" dolgok:
videa.hu/videok/hirek-politika/z.ja-fel-kormany-belebukna-bukas-katus-lehallgatas-sEzGOtydVVaOi7k9

Istenem, én már csak röhögök...
Waldi! 2008.12.02. 12:25:05
""Csak azon csodalkozom, hogy ha Gyurcsany tehet a Vilagvalsagrol is, akkor miert nem jon valami NATO kommando,..."
pedig egyszeru! ok biztak meg vele!
:)

Oh, most mar megvilagosodtam. Itt az Apokalipszis. W. Bush az Antikrisztus, a halal 4 lovasa Gyurcsany...."

az a baj Waldi hogy gunyolodsz, de nem hasznalsz valami jelet.
pl :)
Arpis is csodalkozik, ha ironizal, a legnagyobb f@szsagokat irja, akkor is lesz nehany hulye ember aki komolyan veszi!
(ld zsidozas)

viccen kivul pedig, a fo baj az, hogy gyurcsanyek ugy viselkednek
mintha
1) nem szocialistak lennenek
2) mintha nem magyarok lennenek
3) mintha valami EU vagy nemzetkozi toke kepviseloi lennenek.
dark future 16:45:02

Ilyen nincsen (gondolom én). Pedig de.
Azonban ezek a "választópolgárok" valószínűleg semmit sem tudnak a Fideszről, MSZP-ről, Szijjártóról stb. Péter azért eggyel magasabb szintnek muzsikál.
Deadman78 2008.12.02. 10:25:23
Lecci! neha gondolkodj mar!

"Melyik az a másik ország amelyik ennyit költ a saját fenntartására???
Mekkora az aránya az állami foglalkoztatottaknak a teljes foglalkoztatottsághoz képest?"
nem ezt kell vegiggondolni, hanem '
1) miert csak am kroszotaly 57%-a dolgozik nalunk, mennyivel kisebb ez az EU atlaganal? (10-15%!)
2) teremt-e munkahelyet a szabad piac?
(nem! leepit jelenleg is, a valsagra hivatkozva)
3) mi kovetkezik ebbol?
nem leepiteni kell (akarmit ir a sajto, akarmit nyihognak a kozgazdaszok)hanem allami munkahelyeket teremteni.

"Mennyi szociális, alanyi jogú, egyéb jogú segély, jutattás, támogatás van?"
nagyon minimalis.
igazad van annyiban, hogy igazsagosabb lenne, ha vagyoni helyzet meg jovedelem utan osztanak, de nem valosithato meg!
egyenlore vagyoni kataszter nincs, a jovedelemeket titkoljak, az onbevallas nem mukodik...
jol jegyezd meg a
LEGOLCSOBB AZ ALANYI JOGU CSALADI POTLEK, GAZARTAMOGATAS STB.

"Ez hányad része a teljes ktgvetésnek?"
szerinted ez nagy, szerintem kicsi.
nem attol boldog egy nep ha a koltsegvetesi arany kicsi! a svedeknel is ennyi es megis elvannak es gazdagabbak.
Gubacs 2008.12.02. 16:00:19
"A kollegadnak M.o-on sem kellene sokat autoznia amig olyan benzinkutast talalna aki nem tudja a szomszedos orszagok nevet felsorolni."
amariak szomszedai azert nem valtoztak az elmult szaz evben az atlanti ocean meg nehany millio eve.
nalunk meg ismered a vicce"
-hat voltam an az osztrak-M. monarchiaban csehszlovakiaban, magyarorszagon, szovjetuniban, ukrajnaban..
ennyi rengeteget utazott batyam?
EN? soha ki se mozdultam beregszaszrol.
huba 2008.12.02. 16:40:43

""kiadáscsökkentés? Az kell?"
nem, adoemeles a multiknal az kell."

azt hittem hogy mar most is az a baj hogy szlovakiaba meg romaniaba mennek"

lecci olvasd el mit vitaztunk ossze Lord Valdezzel a csapataink harcban allank blogon.

ugy kezdte o is elmennek a multik, de kiderult se a bankok, se a logisztika, se tesco, se semelyik multi se megy el ellenkzoleg jon a Merci.

most meg ott tartunk, hogy leepitenek...
(ez igaz de nem azert mert adoztatjak oket, hanem mert 'valsag' van)
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.03. 12:28:53
"[Kósa]Igazad van, ha egy egész várost el tud kurni, akkor nem lesz neki gond az országot sem tönkretenni.

Nem ártana keresned valami *korrekt* infót Debrecenről,"
nem artan ha te keresnel. olvasd el az ES-ben mennyi Debrecen adossaga meg a valaszt is, hogy a fele se igaz.

"hogy lásd mennyivel rosszabb volt a gazdaságpolitikája, mint az ország egészének és most mennyivel csődközelibb, mint az ország egésze..."
hat en nagyon szeretnem ha a zorszag csak annyira lenen csodkozeli mint Debrecen.
talan azt se tudod, hogy miskolc kozmuveit is D. vette meg, mert lehet azt azert nemcsak vesztsegesen uzemeltetni...
nezz utana...

Pyrrhocoris apterus 2008.12.02. 11:50:13
"Namármost, akinek 90 felett van az IQ-ja az már rájött, hogy a focisták a szocikat, a drukkerek a fideszt jelképezik."
szerintem az enyem joval folotte van de nem jottem ra
en azt hittem a focistak a parlamenti kepvislok (szepen ket csapatra osztva)
a nezok meg a valasztopolgarok, jo sokan vannak, (ha Mo-n nem is)
Pyrrhocoris apterus 2008.12.02. 11:50:13
amugy amit a lopasrol irtal az Ok!

illetve nem OK csak sajnos igaz ill. sok az igazsag benne, ha az osszegek nem is nyilvanosak.
huba 2008.12.02. 21:46:37
""Azért még mindig nem értem miért a köznépnek kell megmenteni a bankokat, ..."

hat ki a fasz mentse meg? ja es a koznepnek jo lenne ha nem mentenek meg?"
1) mentsek meg a tokesek a befektetok.
2) mindenkeppen mentsek meg az amerikaiak ne mi!
2) az ha egyaltalan nem lenne bank a XXI szazadban az nem lenne jo, de hogy ennyi kell, az mar erosen ketseges...radasul mindegyik ugyanazt kinalja, szemet modon.. lasd
(ma reggel meg volt egy blog a cib bank elleni panasszal, most mar a keresoben se talani... ennyit a jo keresorol ARPI!)
Shore 2008.12.02. 21:20:36
"A poszthoz meg: Nem tudom írta-e már valaki az ősi poént, miszerint járni jár, csak nem jut."
ismerjuk, cigany vicc...

"Sajnos ez teljesen igaz mind a 13. havi nyugdíjra és a fizetésre is."
csak nem igaz.
ha igaz lenne akkor pl kisebb parlamentre tellne csak, koltsegterites nelkul.

"Szijjártó fikázásakor meg gondolom mindenki tudja, hogy ez a FIDESZ hivatalos álláspontja is."
igen! de ettol meg nem lesz f@szsag.
Egyébként itt egy jó régi Népszava-cikk, amiben megemlítik, hogy már régóta megy a gondolkodás Szijjártó elegáns félretételéről (ja, kormányközelben már illik eltakarítani a retardált arcokat) (www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1123033), aszongya:

"...két hónapja Szijjártó Pétert is megkínálták ezzel a lehetőséggel [mármint az EP-mandátummal], azt azonban nem tudni, hogy a párt szóvivője akar-e Brüsszelben dolgozni, illetve Orbán mit tervez vele."

Mindenesetre a p. úr által vizionált "látványos feláldozás" szerintem a politikában nem létezik, ott az elkárhozást is megdicsőülésnek illik beállítani...

OFF ja és ha már EP, az eddigi hírek szerint a Fidesz az Obama-receptet másolja legalábbis EP-szinten azzal, hogy egy romát tesz meg (állítólag) központi kampányarcnak. Milyen egy vallásitébolyodott párt ez!

Üdv: Peti
RP, a vallási téboly és a romák relációját kijjebb dolgoznád?
dark future · www.andocsek.hu 2008.12.03. 16:45:02
Ők is szavazópolgárok...
index.hu/politika/bulvar/ft081203/

dark, ezek a szavazók "átlátnak a szitán", a szocikon kívűl minden más _borzalom_. you know it.
Szerintem, egy vallási tébolyodott nemigen bír kieszelni olyan finom kampányfogást, hogy ebben a frusztrált, cigánybűnözéses-magyargárdázós országban, nagyarcú, magukat hivatásos romavédőknek tekintő ellenfelekkel szemben egy radikális roma jogvédőt indít (a radikális jogvédelem egyébként általában a szélsőliberálisok kenyere szokik lenni) kampányarcnak (és nyilván majd előkelő helyen a listán is).

Azért nem, mert v. tébolyodott gondolom itt valami olyan figurát jelent, akinek fejében más se jár, mint a megfeszített "artista", meg az ő eljövendő országa, és abból él, hogy a pol. realitásokra (PC-re) fittyet hányva elefántcsordaként csörtet a demokrácia porcelánboltjában, és ezt értékeli barbár közönsége. Az ilyennek pont nem erőssége az elegáns, ellenfelet megzavaró taktikai húzás kieszelése.

Más: észrevették, hogy amióta kiszivárgott, hogy Pelcznét "teleportálják" Brüsszelbe, gyakrabban szerepeltetik a mainstream médiában? Ez persze mit sem változtat azon, hogy még mindig a vidám butaság árad a hölgy minden szavából, nem akármilyen kellemes perceket okozva a közéletbe belefásult közönségnek. Alleluja!

Peti
Kezdjük az elején.

1./ Tóta W. ír egy felháborodott cikket. Nem tetszik neki, sőt komplett ökörségnek tartja, hogy a FIDESZ "meg akarja védeni" a nyugdíjasokat.

2./ Hogy honnan tudja esztetet a Tóta W., márminthogy a FIDESZ "meg akarja védeni a nyugdíjasokat"? Hát a Szíjjártótól. Fenti okból Tóta W. az általa komplett ökörségnek tartott nyugdíjasmegvédést és Szíjjártót összekapcsolja egymással, és ebből az összekapcsolásból szokott stílusát segítségül hívva jó kis blogbeírást kanyarít.

3./ Meg is van az eredménye. Válaszul a hitükben sértett hívők (lásd az előző téma hasonlóságát is) a nyakába öntik az összes közhelyet, amit csak ki tudnak találni. Elég keveset tudnak, fenti okból a saját kútfőn kívül máshonnan is csemegéznek bőven, mely tény azt eredményezi, hogy tele leszünk olyan szövegekkel, amelyek legtöbbjét Szíjjártótól már hallottuk.

4./ Szegény Tóta W. így ragad bele a pácba, mely pác jellegzetessége, hogy a konkrét FIDESZ konkrét szóvivőjének, a konkrét Szíjjártónak konkrét kijelentése helyett az általános lopcsalhazudik támáról folyik a puffogtatás, belekavarván azt is hogy itten nem egy önálló ember önálló véleményét olvashatni, hanem Tóta W. mintegy bérenci minőségben van jelen.

5./ Ráadásul Tóta W. megint nem a jelenség lényegét feszegeti, hiszen itt nem Szíjjártóról van szó, hanem arról, hogy a FIDESZ nem adni akar, hanem kapni. A költség ugyanis nulla (ellenzékből mindenki annyit ad virtuálisan, amennyit akar, illetve amennyit nem szégyell), a bevétel meg magas (lesz 2010.-ben, mert nem Tóta W.-hez szól a Szíjjártó, hanem többek között ahhoz a szerencsétlen nyugdíjashoz, akinek a birkáiért két darab ötvennégyezer forintossal fizettek - és ők vannak sokkal többen).

6./ A FIDESZ taktikája egyébként teljesen logikus, és jogos, a népet mindenki úgy veri át, ahogy tudja. Azt viszont nem értem, hogy Szíjjártó kijelentésére miért nem álltak sorompóba "vezető közgazdászaink", akik évek óta erősen nehezményezik, hogy az ország szociális kiadásai messze magasabbak, mint amennyinek szerintük lennie kellene. Hol vannak ilyenkor ők? Egyszer (sokszor) írtam az elit árulásáról. Ez lenne az?
Karesz:
"viccen kivul pedig, a fo baj az, hogy gyurcsanyek ugy viselkednek
mintha
1) nem szocialistak lennenek
2) mintha nem magyarok lennenek
3) mintha valami EU vagy nemzetkozi toke kepviseloi lennenek."

1) Hat mivel a Fidesz ugy viselkedik gazdasagpolitikaban, mintha kommunista part lenne, ezert a szocialisatak kenytelenek a valtogazdasag huzdmeg oldalat is csinalni (Bokros csomag, konvergencia program)
2) Hat ez elegge nezopont kerdese, mert neonaci "barataink" Szlovakiaban ellege ugy viselkedtek, mintha Szlovakia legjobb ugynokei lennenek. Vagy ha csak mert 1000 evig megyerendszer volt, akkor nem szavazzuk meg a regiositast, az a magyarsag erdeke? Aki Brusszelben azt keri, hogy az EU ne tamogassa a Magyar kormanyt, ha eppen nem o van hatalmon, az a magyarok erdekei szerint cselekszik?
Vagy az az antiszemita koziro, aki a Szlovak allamot tamogatja adokoronaival kilopva a magyar nyugdijas, csecsszopo szajabol a falatot, az a magyarkent viselkedik?
3) Ja mert Viktorka nem azert akar adocsokkentest, hogy a kulfoldi "karvalytoket" idecsalogassa (ami elvileg majd novekedest general)? Es ha csokkentet adot, es nem akarja az EU tamogatasokat elvesziteni, nota bene EURO-t bevezetni, akkor nem fogja csokkenteni a kiadasokat? (Magyarul meg a 12. havi nyugdijat is eltoroni?)
Mert magyar csoda nincs, hacsak a Nokia nem konyvel megint felre valamit, vagy a vizauto/perpetuum mobile/olaj mezoket fol vagy meg nem talaljuk.
Mert ugye mar fedezett nelkul Viktorka se csokkent adot :)
Repi

Most vagy én vagyok nagyon fáradt, vagy... öööö... szóval nekem nem állt össze, amit kijjebb dolgoztál:-))
Árpád

Szijjártót viszonylag jól ismerem. Amit csinálsz vele, amit írtál az ostobaság, tipikus hecc-újságírás.

Nagyon hasonlíttatok egymásra, mindketten profik vagytok te újságíró, ő szóvivő, munkátokat végzitek. Valószínű téged az MSZP kormány jobban megfizetett a "mesékért", mint a Fidesz SZ.Pétert. Úgy hogy nem izléses részedről Sz.P-t lehülyézni.

Gondolj vissza Rogán szóvivőségére, ugyan ilyen dumát nyomott a ballib média róla akkor, mint most Te. A közutálat és nevetség tárgya volt kicsinyke köreitekben. Most polgármesterként az egyetlen fideszes kedvenc lett.
Ez Szijjártóval is meg fog történni, átalakítják a képet róla, amikor arra lesz szükség.

Mellesleg, a "Modern képmesék" osztogatása érettségizőknek, alávaló politikai-ideológiai propaganda. Tiltakozhatnál ellene, mi a fasz ez a világnézeti erőszakosság az adófizetők pénzén? Hogy jön ehhez a kormány? Egy világnézetileg semleges oktatási rendszerben? Miért nem inkább a Kommunista Kiáltványt, netán a Brian életét... legalább az "életre" tanítaná az ifjakat... már arra az "életre" amit szántok nekik...

Ne félj, te körülbelül hülye vagy. "Egy világnézetileg semleges oktatási rendszerben" már régen tanítani kellene mindazt, amit tűzoltásként rajzfilmben voltunk kénytelenek megcsinálni. Már ha nem akarunk arról vitát nyitni, hogy jobb, ha a gyerek képben van költségvetésről, eü kasszáról, adóról, mint hogyha nem.
Árpád
Erről tényleg ne nyissunk vitát, hogy a MEH szakértői anyagiból kellett írnod, adóról, költségvetésről, eü kasszáról... ezek politikai kérdések is... közgadsági iskolák kérdései is... összességében világnézeti kérdés is...

Amúgy meg: "te körülbelül hülye vagy." ezt kikérem magamnak, nem "körülbelül" hanem pontosan. Miután itt baszom el az időmet...
összességében világnézeti kérdés a történelem is, meg az irodalomanyag is, aztán mégis tanítunk valamit, mert inkább valami legyen, mint semmi.
vakapád

az előző cikkben csak azért lett egy egész felekezet náci, mert OV idén volt egy refi konferencián és később egy templomban is.
Ami külön jó, hogy az első alkalommal pont arról beszélt, hogy a világnak látnia kell Mo-n sokan TISZTÁN POLITIKAI érdekből náciznak.

ÉS TWÁ össze is hozta ennek ocsmány igazolását, ahogy olyan sok más esetben

erőspista, ilyen bénán hazudni mire jó? OV nem is szerepel a cikkben. Annál inkább a felekezet sztárja, ifjabb Hegedűs.
A Fidesz kommunikációs stratégiájának 2002 óta egyik fő eleme az önálló gondolkodás tagadása. A sikeresen agymosott hívő nem úgy látja a világot, hogy vannak emberek különféle véleményekkel, és ezeket a véleményeket megvizsgálva el lehet dönteni, hogy kinek van igaza, hanem vannak különféle érdekek, és az emberek viselkedését megvizsgálva el lehet dönteni, hogy melyik érdeket szolgálják. (Ezt hívják az érveléstechnikában kútmérgezésnek: ha az érvek szintjén nem tudsz megnyerni egy vitát, vidd át egy metaszintre, beszélj arról, hogy ki miért mondja azt, amit. Ha el tudod hitetni a saját követőiddel, hogy a másikat az ország izraeli rabszolgasorba hajtása vagy legalábbis a saját zsebének a megtömése vezérli, onnantól mondhat a másik bármit, azt nem érvnek fogják látni, amit viszonylag objektív kritériumok szerint lehet elfogadni vagy elvetni, hanem manipulációs kísérlenek, amit józan önvédelemből le kell rázniuk magukról.)

Az egységsugarú fidesz-zombi számára egyszerűen nincs különbség a között a két állítás között, hogy valaki a tevékenységéért pénzt kapott az Ellenségtől, meg hogy az Ellenség szolgája: a kettő szemantikailag megkülönböztethetetlen, ugyanannak a jelentésnek két különböző hangalakja. Ha az a rajzfilm az adott pillanatban a Gonosz álláspontjához vagy retorikájához állt közelebb, akkor a Gonosz fegyvere volt a választók hitéért folytatott harcban, a készítője meg a Gonosz fegyverhordozója. A kérdés, hogy esetleg a másik véleménye akkor és ott, abban a specifikus kérdésben nem lehetett-e közelebb az igazsághoz, értelmezhetetlen, mert maga az igazság fogalma sem értelmezhető. Csak jó és rossz van, mi és ők, magunkfajta és magukfajta, érzelmi-transzcendens Igazság (a világ másik felén újabban truthinessnek hívják), az absztrakt, racionális, konkrét helyzettől és konkrét személyektől elvonatkoztatva is vizsgálható igazság ismeretlen dolog.
Testvér !

Csak az egész refi gyülekezet, és utsó náciként. És OV közismert szerepléseivel egybevetve már müxika direktmerketing: OV is náci, ha köze van hozzájuk.

A slusszpoén ugyanakkor az, hogy a kurucok szerint meg a Fidesznek áll útjában HL a baromságai miatt (lekeresheted)

Akkor most mi van ?

Egy náci portál szerint a Fidesz antifasiszta és persze hazaáruló tevékenységet gyakorol HL ellen, de szerinted, meg überkemény nyilas az egész bagázs.

Szóval tényleg mi van, mi van ???
vakapad
"Azt viszont nem értem, hogy Szíjjártó kijelentésére miért nem álltak sorompóba "vezető közgazdászaink", akik évek óta erősen nehezményezik, hogy az ország szociális kiadásai messze magasabbak, mint amennyinek szerintük lennie kellene. Hol vannak ilyenkor ők?"

Egy dolog azt állítani, hogy a szociális kiadások messze magasabbak, mint amennyit megengedhetnénk magunknak. És egy másik azt mondani konkrét rétegeknek, közalkalmazottaknak, nyugdíjasnak, stb.: te eddig x juttatásban részesültél, ezek után x-y juttatást adunk. Ezt a szakértő sem vállalja fel, hát még egy politikus.

karesz
"igazsagosabb lenne, ha vagyoni helyzet meg jovedelem utan osztanak, de nem valosithato meg!
egyenlore vagyoni kataszter nincs, a jovedelemeket titkoljak, az onbevallas nem mukodik...
jol jegyezd meg a
LEGOLCSOBB AZ ALANYI JOGU CSALADI POTLEK, GAZARTAMOGATAS "

Pedig nem nagyon van más kiút. Sem politikailag, sem gazdaságilag. Magyarán: amíg nem lesz átlátható, ki mennyit keres valójában és kinek mennyi a vagyona, és ameddig nem ültetik le azt, aki nyilvánvalóan lop és nem a szelet csokira gondolok itt a sarki közértben,addig nem jutunk A-ról B-re. Soha nem kecmergünk ki egyébként a sz@rból.

Ne félj! 2008.12.03. 22:10:51

T.” Ne félj”!

Valóban, mindketten profik. Csak Szíjjártó a „tények” gyártásában (miként „hittársa” Nyakó), TWÁ pedig az ilyen tények leleplezésében!!! Talán lehet az általad említett profizmusnak egy ilyen összefüggése is! Egy Sztálin monográfia bevezetőjében a szerző egy volt KGB ügynököt idéz, aki szerint: „…előbb egy kicsit fabrikálunk, aztán publikálunk.”- nem ismerős a módszer!!!

Azt értem már, hogy az ördög a lelkekkel kereskedik. Azt azonban soha nem értettem, de elfogadni sem tudom (ezért Szíjjártót sem), ha valaki a meggyőződéséért hazudik, ráadásul pénzért!!! ÉS EZT AZ ÁLLÁSPONTOMAT A BALOLDALRA IS TARTOM!

Rogán is elragadtatta magát időnként, de Szijjártótól még Göbbels is csak tanulni tudna.
Tóta W. Árpád • w.blog.hu 2008.12.03. 22:26:25

Tisztelt Árpád!

„Ne félj, te körülbelül hülye vagy.”

Nem tisztem, hogy „Ne félj!”-el folytatott vitátokba, akár az egyik, akár a másik álláspontjának védelmében megszólaljak. Teszem ezt azonban ugyan arról az alapról, amiről Te (feltételezem!), hogy ha zavarja, bosszantja valami az igazságérzetedet, akkor megszólalsz (legalább is ezt szeretném hinni Rólad).
A megszólalás azonban nem szabadna, hogy felmentést adjon számodra, de mások számára sem, hogy tilos a másikat - hogy egy klasszikusotokat idézzek - „…a földbe döngölni!”. Bármilyen viszonyban is vagytok „Nefélj!”-el (akár barátiban is) minimum nem mondható szerencsésnek a „lehűlyézés”, mert ez nem lehet és nem is valós érv egy vitában (még akkor sem, ha egyébként más szempontból igazad van).
Arra is kérni akartalak, hogy a bírálatok mellett adj alternatívákat is az általad felvetett problémák megoldására.

Üdv.: Szemekhare
Kedves Malac!

Akkor induljunk ki máshonnan. Hogy is mondta a Maestro a zseniális, Horogkeresztények című postjában? "Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája." Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik.

Ha a hír igaz, a következő kampányban Lívia lesz a Fidesz "arca, Skála kópéja, kabalafigurája". A radikál(liberális) cigány jogvédő... mint pártimázs.

Ez az imázs szerintem elég messze áll a vallási tébolyodottétól, sőt kifejezetten sérti azt, mert nem az utóbbi vágyálmáért, bizonyos jogok korlátozásáért küzd, hanem éppen ellenkezőleg, egy etnikai kisebbség "egyenjogúsításáért" (a szó elvi, társadalmi, gazdasági értelmében).

Üdv: Peti

PS. Malac, a blogomba írtakra később válaszolok, most mennem kell. Szép napot!
Republikánus

"Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája." Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik"

Mi is kedvenc kifejezés fidesztistáknál a "fasisztázókra" ? Bérrettegő.

Te is pont az vagy. A cím az volt, hogy "Horogkeresztények". Ez nagyon nem az egész egyházra (hívőstül, lelkészestül) vonatkozott, hanem csak és kizárólag Lórira és azokra akik megtűrik őt az egyházban. Pl. azokra a hívőkre is, akik drága Lóránt ajakáról zengő igét magukba szívják hétről-hétre. Akinek meg nem tetszik, hogy iHL miatt bélyeget kap, hagyja ott azt a gyülekezetet. Egyszerű.
én meg úgy vagyok ezzel az egész szijjártósdival, mint akinek nem inge, vagyis, ha teszem aztat a lelkes közönség kiszavazza a győzike sót és helyette a londoni szimfónikusokat szeretné hallgatni, akkor talán ez a jóember meg sem születik, vagy, ha mégis, úgy sir george solti műltbéli tevékenységirül tartana expozékat a népes közönségnek, nem mintha ez baj lenne, sőt, az én kurva anyámat, minek köllött nekem ifjabb koromban marcus aureliussal, spinozával, pascallal meg más hülye bohócokkal foglalkoznom, eccer odamentem egy nénihez az uccán, oszt mekkérdeztem, mi a véleménye az empiriokriticizmusról, akkor a néne azt válaszolta, hogy sajnos nem tud németül, montam: kár, bár inkább leninül kéne tudnia, azóta inkább etológiával foglalkozom és isten áldja a csányit! és persze marc d. hausert!
Könyörgöm, egyet mondjatok meg: miért jó hülyének lenni? A címlapon ott a cikk, részletes elemzés/A válsághoz való jog/.
Az, hogy TWÁ- t ezért fizetik egy dolog. Meg is szolgál érte rendesen. De TI, a többiek?
"Shore" 09:35:12.- nem fáj néha egy kicsit legalább?
én rövid lábakon álló magas nyugdíjjal nyögöm a Gyurcsányi sáncot. ezt én meg tegnap láttam a tévében, ahogy kikérte magának az öreglány, ő nem a, hanem biza.
Engem nem érdekel ez a refi-hisztéria.
Én félig katolikus, félig zsidó vagyok. Tehát gyónáskor mindig magammal viszem az ügyvédemet.
:D:D
Bocs, a helyes cím: Indokolatlan a szocialista eufória. Egymás után olvastam őket, és hiba csúszott be.
a válság nem büntetés, de mivel irónikus hangulatban vagyok elfogadom a sarkítást.
sőt a szabadsághoz való jogunk maga a válság.
"Török Gábor szerint az is érdekes, hogy a Fidesz nem törekszik arra, hogy a kormány programjával szemben megjelenő tiltakozásokra ráerősítsen. Már most szakmai, érdekképviseleti és kamarai tiltakozások kísérik a kormány programját, és ezek ereje a jövőben nőhet is. A Fidesz azonban egyelőre távol marad tőlük; a kötelező támogatáson túl nem igyekszik azt az érzetet kelteni, hogy általános társadalmi ellenállás lenne a kormánnyal szemben.

A magyarázat az, hogy a Fidesz status quo választ kíván adni a válságra, amely nem növeli a válság napirendi súlyát, ugyanakkor nem idegeníti el a Fidesz támogatóinak egyetlen meghatározó csoportját sem. „A napirendi hatás csökkentése és a szavazók megtartása két összefüggő cél, amelyek összességében kockázatminimalizáló stratégiáról árulkodnak. Ennek központi gondolata, hogy a Fidesznek nincs fontosabb cél, mint a status quo – vagyis saját előnyének és a kormány hiteltelenségének – fenntartása.”"
index.hu/politika/belfold/torokg5389/

Valami ilyesmit motyogok én is egy ideje (persze nem ilyen szabatosan): a politikai jellegű megszólalásokat (főleg a megmondóemberek megszólalásait) nem önmagukban kell vizsgálni, hanem egy nagyobb stratégia részeként. Azt majd az idő igazolja (vagy cáfolja), hogy helyes-e a stratégia. Ha többet hoz mint visz, akkor helyes. Ennyi a lényeg, további megfontolások a háromlábú lőtéri ebet sem érdekli, 2006 óta minden párt úgy és olyan módon szerez szavazatot, ahogy csak akar.

"Ha többet hoz mint visz, akkor helyes. "

ez a pártlogika. nekem meg neked semmi okunk a pártlogikát alkalmazni. droidnézőpontból tökéletesen helyénvaló elkúrni egy országot, lerohanni grúziát, boszorkányt égetni, amennyiben szavazatokat hoz. de ezt a logikát hagyjuk meg a szijjártóknak.
az biztos hogy nagyon maguk alá csináltak, de hogy ezt nem vette észre a népség, ez lehet az oka annak, hogy most úgy bazsalyognak mint a tejbetökök a szocik, a fidesz meg észnél van, mivel tudja hogy a válság első kishulláma volt az elmúlt két hónap, kivárni nem a legjobb stratégia, de úgy tűnik számomra, hogy nem akarja a fidesz magát rábeszélni a választókra.
Engem nem érdekel ez a refi-hisztéria.
Én félig katolikus, félig zsidó vagyok. Tehát gyónáskor mindig magammal viszem az ügyvédemet. "

én meg gyóni, egy fél rabbival és egy fél ügyvéddel járok, és csak a Pápa előtt vagyok bűnbocsánatot kérni.
Shore 2008.12.04. 09:35:12
"Akinek meg nem tetszik, hogy iHL miatt bélyeget kap, hagyja ott azt a gyülekezetet. Egyszerű. "

Nézd ha valaki azért kap bélyeget mert elmegy istentiszteletre, akkor én inkább mégicsak a bélyegragsztót köpöm le.

Bélyeg.
A kommunisták bevett módszere volt mellesleg a bélyegragasztás. A nem kívánatos emberekre rövid úton olyan bélyeg került, ami munkahelyvesztéssel esetleg börtönnel járt. És aki nem köpte le a megbélyegzettet arra már rá is került ugyanez.

Ma már leszarható mindennemű bélyeg nyugodt szívvel. A ragsztgatókon már röhögni se érdemes.
"Ha a hír igaz, a következő kampányban Lívia lesz a Fidesz "arca, Skála kópéja, kabalafigurája". A radikál(liberális) cigány jogvédő... mint pártimázs."

Mármint a Fidesz-kampányban. Az MSZP-kampányban attól még nyigodtan lehet egy vallási fogyatékos :) (Bár most a fő jelölt ki van exportálva a KDNP-be, de ez nyilván nem egy tartós állapot.)
zsanett- a félfeuda vagy tán egészen 2008.12.04. 12:19:00
"a szabadsághoz való jogunk maga a válság."
megint fejen talaltad a szoget!!!!
Szemenkhare 2008.12.04. 08:17:02
csatlakozom az elottem szolohoz!
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.02. 15:39:56
kedves Walter! ne bomolj!

"Szerintem legyen egyenlőség!"
szerintem is es meg jo paran dolgoztak ezen a francia forradalom ota, d enem sikerult...

"A fejlett nyugat meg majd a csodájára fog járni az új gazdasági mechanizmusunknak. ;-) [13. honap]"

hat tudod nyugaton a kozalkalmazoattaknak van 14. havi is,es senki sem akad ki rajta... mint nalunk arpi hogy hany honap is van...
"ez a pártlogika. nekem meg neked semmi okunk a pártlogikát alkalmazni."

A partvonalról okoskodhatunk, attól függetlenül még a történéseket a permanens kampány és a pártlogika irányítja. Persze nem jól van ez így, de két évtized alatt ez alakult ki, és láthatóan mindkét oldalnak ez a jó.

Nyílt lapokkal, őszintén itt jó darabig senki nem fog politizálni. Ahhoz túlságosan romlott és rothadt a társulat, meg az egész rendszer. Nézzük csak meg pl. a VII. kerületet: az ország vetülete kicsiben. Cca. 20-30-50 zuschlagnyi önkormányzati pénzt talicskáztak el, benne van nyakig az egész kompánia. Kíváncsian várom, hogy hányan fognak ténylegesen belebukni.

Ezt az országot sajnos a pártlogikák működtetik.

Felszáll a vonatra egy liberális jogvédő és egy konzervatív jobber. A vonatban minden kupé megtelt, csak kettőben van hely még.
Az egyikben keresztény fiatalok utaznak hátizsákosan egy keresztény ifjúsági találkozóra, a másikban roma fiatalok, akik ki tudja honnan és hová.

Mi sem természetesebb, a liberális jogvédő a romákhoz ül be, a konzi jobber a keresztény ifjúkhoz.

Egyszercsak mindkettőre rájön a pisilhatnék. Ki kell menni brunyálni....

Válasszunk ki mi történik!

a) Mindketten kimennek, a csomagjukat bátran a kupéban hagyva.
b) Mindketten kimennek, de mindkettő magával viszi a packját.
c) Az egyikük inkább visszatartja a brunyálást. Melyik?
d) rátok bízom...


Üdv.

Ps.: Ocsmány egy népek ezek a horgos keresztények, baszki, mi?


Az mind semmi.
Vajh, az 'államot' másként kell kezelni mint egy vállalkozást?

Ha kevés a bevétel, akkor mit is tesz egy normális vállalkozás?
Csökkenti a fizetéseket, elbocsájtja a nélkülözhető alkalmazottakat.
Persze nem muszáj ezt megtennie, egyszerűen halogathat minden kellemetlen döntést és várhatja hogy csődbemegy.
Malacka demagóg vagy, nem utoljára.

USA-ban egy cserkész és egy amish utazik egy vonaton. Csak 2 fülkében van hely, az egyik fülkében történetesen egy magyar világtalálkozóra utazó hazai magyarok ülnek, szokásos lilahagyma-pálinka-kolbi illatok közepette, a másikban két szolid amcsi család ül.Egyik ide ül, a másik oda, stb. Egyszercsak mindkettőre rájön a hugymenés, válasszuk ki, mi történik...
a,b,c,d

Van még ilyen sok...

De ha neked jól esik, figurázzál még egy kicsit a cigányokon, az biztosan segít. Meg keresztényi is... Persze, hogy mindenki tudja a választ....Én se ülnék oda. Írni-olvasni nem tudnak, hát még viselkedni. Most aztán végképp nem fogja őket alkalmazni senki, a normálisabbját se. Azon, hogy ez milyen vicces, azonban túl lehetne lépni.
Főleg ebben a molotovkoktélos időben.
"egy ellenzéki párt abban a kényelmes helyzetben van, hogy bármit mondhat, az úgysem fog megvalósulni, tehát nyugodtan nyugodtan javasolhat teljesen irreális vagy kártékony intézkedéseket pusztán népszerűségnövelési célból."

Hát egy nem normális választókkal teli országban persze.
Értelmes választóban azonban annak *kell* felmerülnie, hogy egy politikusnak elvei vannak (értsd fő irányvonalat határoz meg a gondolkodásában, amely az alapja annak, hogy valami hitele is legyen) és kijelentéseit komolyan gondolja (adott esetben megvalósítja ha lehetősége lesz rá) stb.

Naivan hangzik, és elfogadok némi megalkuvást is a cél érdekében, de az általad felhozott "zöldséget beszélek, mert megtehetem" nálam nem hozhat szavazatokat. Csak felelőségteljes emberre vagyok hajlandó szavazni. Persze más kérdés, hol találok felelősségteljes embert. Másrészt ez is egy mérce, ahol vannak kevésbé és jobban felkelőségteljes emberek, tetszetős vagy elenszenves elvekkel.

Apropó: annó Caligula mondotta, hogy "megtetem, mert megtehettem" és mint tudjuk, ez olyan mély leépülésre vezetett, hogy az már figyelemreméltó.
Karesz (Charlie) !

"hat tudod nyugaton a kozalkalmazoattaknak van 14. havi is,es senki sem akad ki rajta..."

Igen, de nyugaton a hivatalos ügyeim 90+%-át el tudom intézni otthonról, interneten és postán keresztül.----> Nincs annyi felesleges vízfej a hivatalokban. ;-)


Malacka!

Ugyanez a történet papokkal, cigányokkal és két kisfiúval? Vajon a gyerekek melyik kupéban vannak nagyobb biztonságban? :-DDD
Üdv! ;-)
Malacka

A konzervatív jobber nem mer kimenni a táskáját otthagyva, mert fél, hogy bele csempésznek egy súlyos nagy keresztet, amit aztán cipelhet szerencsétlen. A liberális jogvédő, meg eleve tudja hova megy,így nála egy üres Tesco szatyor van, megtöltve integrációs ötletekkel.
De mivel nem bírják egymást (lib-jobber)ezért mind a kettő visszatartja, mert nem akar összetalálkozni az egyetlen illemhelyen a másikkal. Persze csak amíg bírják, mert aztán az egész tartalom a választott közösséget fogja izgatni, ahelyett, hogy a helyére kerülne.
malacka tudjuk már hogy utálod a cigányokat, hányszor szeretnéd még ezt elmondani?
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.12.03. 16:08:57

Tsak nem némi gúnyt hallok kivellanni, kedves Malacka?

Vagy tán-tán nem arra gondolsz-é, hogy Szíjjat gyártó emberünk, nem önerőből politizál, de arcán lévő bőrvastagság, és szívében lévő elszántság, pajzsként teszi lehetővé, hogy kommerszségben bajuszt akasszon az MSZP -vel, kipuhatolva, az győzelemhez vezető utat, és magára véve majd a hazugnak járó pálcát, melynek szele pártjától és vezérétől messze suhan majd el.
"Hát egy nem normális választókkal teli országban persze.
Értelmes választóban azonban annak *kell* felmerülnie, hogy egy politikusnak elvei vannak (értsd fő irányvonalat határoz meg a gondolkodásában, amely az alapja annak, hogy valami hitele is legyen) és kijelentéseit komolyan gondolja (adott esetben megvalósítja ha lehetősége lesz rá) stb."

Az, hogy az ország milyen választókkal van tele, ténykérdés, nagyban független attól, hogy milyen választókat szeretnénk mi. Lassan és fájdalmasan talán lehet rajta változtatni (erre volt ugye nem túl sikeres kísérlet a Modern Képmesék), de addig is a pártok a realitásokat fogják szem előtt tartani. Ezért lehet nem szeretni őket, de azt azért látni kell, hogy csak racionálisan viselkednek. (Más kérdés, hogy a Fidesz nyugdíjasvédése adott esetben nem feltétlen racionális, a saját értelmiségi holdudvart rúgják tökön vele. Csak meg kell nézni, miket írnak mostanában mondjuk a Reakción. A Fidesz már két választást elbukott azért, mert alábecsülte az értelmiség szerepét a pártpreferenciák formálásában. A harmadik elbukása a válságra tekintettel elég esélytelennek tűnik, de azért az igyekezet megvan.)
"Könyörgöm, egyet mondjatok meg: miért jó hülyének lenni?"

molly ebben te vagy az illetékes ;)
test, guga

Nem értettetek meg, ráadásul ollanta savanyú ez a hozzáállás, mintha elfolyt volna bennetek az epe:-)). Több_humort_! Plííííz!

Nah, szóval:
az lett volna a mondandó, h addig, amíg keresztényt fikázni, pedofil papozni, náci reformátusozni teljesen komilfó itt és más blogokon, addig más embereket, legyen az meleg, sémita, vagy mittoménmi, gőzerővel meg kell védeni bárminemű kritikától, mert akkor homofób vagy, antiszemita vagy, rasszista vagy, meg faszsetuggya mi vagy.

Mellesleg guga ráadásul primitíven címkéz ("demagóg"), miközben a címkézés súlyos előítéletességről árulkodik.
Maga a címkéző ember pediglen sosem liberális, hanem általában ostoba fajankó.

Test!

Én kérdeztem, nem minősítettem! Hol írtam negatívat a romákról? Az a szöveg csupa kérdés! Naiv, ártatlan, ibolyakékszemű kérdés...

Üdv.


bio74, walter

Ti voltatok azok, akik helyén kezelték a csipkelődő provokációt.

bio74:-)))

walter, én a fiamat a pap mellé ültetném... Életemben nem találkoztam még pedofil pappal, viszont olyannal, h egyik gyerek veri a másikat l' art pour l' art, nem egyszer, nem kétszer.
Engem is vertek meg gyerekkoromban csoportosan többszört, erősen rögzült az élmény...

Üdv.
molaris

""Shore" 09:35:12.- nem fáj néha egy kicsit legalább?"

Azt mondják, ha 40 felett nem fáj egy kicsit, akkor már nem is élsz. Úgyhogy fáj.

Trompf

"Nézd ha valaki azért kap bélyeget mert elmegy istentiszteletre, akkor én inkább mégicsak a bélyegragsztót köpöm le."

Nézd ha valaki elmegy egy gazember beszédére (nevezzük istentiszteletnek), és szívesen hallgatja amint ez a gazember a szeretetről, a becsületről, az erkölcsről papol, akkor bizony nem a bélyegragasztónak jár a köpés. Tudod az a kibaszott nagy baj sok templomjáróval, hogy azt hiszi mert templomba jár azt hiszi, hogy ettől ő egy kicsit is jobb, mint aki nem jár oda.
Hát nem, szar alak a templomban is szar alak, bármily ájtatos is.

"A kommunisták bevett módszere volt mellesleg a bélyegragasztás"

Bélyeg ügyben meg kezdjél a kommunistáknál egy kicsit korábban is kutakodni. Menni fog, és még talán harcos "bélyegragasztó" keresztény/keresztyénnyekkel is fogsz találkozni. A "kommunisták" gyakorlatilag semmi újat nem találtak fel(ebben a tekintetben sem).
test

A rasszista tesztet megcsináltam, tökéletesen jó jött ki, mintha csak én lennék maga egy Fodor Gáborba oltott Mohácsi Viktória:-) Sztem jobb, mint a tied:-PP, pedig nem lehet csalni, mert hirtelen asszociációkon múlik, és k.gyorsan kell nyomkodni balra-jobbra.

Gondoltam, ezt még közlöm szerényen és miheztartás végett:-)

Üdv.

Ps.: Rosszul áll neked, ha mérges vagy, mert a humorod kifejezetten jó, ha megbírod nyitni annak a csakráit:-)
malacka,

A válaszom: Én egy asztalnál nem maradnék olyan emberrel, aki ilyen vicceket kezd el mesélni az ott ülőknek.
Választ kaptál?
Árpi!

számíthatunk tőled írásra az újból felmerülő VDSZSZ-kérdéskörben?

jó lenne...
VDSZSZ: most nem, lesz még velük gond elég, holnapra meg már kész vagyok. Kultúrpolitika lesz.
hacsaturján 2008.12.04. 10:14:44

„. . . akkor talán ez a jóember meg sem születik, vagy, ha mégis, úgy sir george solti műltbéli tevékenységirül tartana expozékat a népes közönségnek, …”

Ismerve az illető mély és olthatatlan vonzalmát nagy nemzeti hősünk Háry János (és Baron Münchausen) iránt, talán Sir Solti is megdöbbenne élete történetén, az ő interpretációjában! Mert valószínűleg nem kerülnének be az expozéba a Chicagói Szimfonikusoknál és a Covent Gardenben töltött évek, de megfeledkezne (a szerintem legjobb) Mozart Requiemjéről is, amelyet Solti, a szerző halálának 200 éves évfordulóján dirigált a bécsi Stephans Dómban. Mindezeket pedig tenné azért, hogy kizárólagosan és helyettük kiemelhesse Solti emigrációs éveit és megpróbáltatását, amelyet a szocializmus miatt volt kénytelen elszenvedni - milyen kár a történetben, hogy Solti már 1936-tól elhagyta az országot!

Üdv.: Szemenkhare
travis 2008.12.04. 16:10:13
malacka,
A válaszom: Én egy asztalnál nem maradnék olyan emberrel, aki ilyen vicceket kezd el mesélni az ott ülőknek.
Választ kaptál?"

Valaki itt viccet mesélt? A fikciós faszkolódás mióta vicc?

travis, a blogokban való kommentezésekbe nem kell belehalni ám, take it easy! könyörgöm! Pont ebből van már kibaszottul elegem, h mindenki olyan baromi komolyan veszi magát meg a másikat, és aztán ebből lesz az, h az Árpi zsidóbérenc, a Szijjártó segghülye, a malacka rasszista, a travis meg a jogegyenlőség és az igazság bajnoka.
Úúúúúúúúúúúnalamasok vagytok Komolyak, úúúúnalmasak! Miattatok savanyú ez az ország.
És most akkor ebből annyit vegyél magadra, kedves travis, amennyi rád tartozik.

És egy jó tanács:
sose hallgass meg zsidó-, cigány- , rendőr- , szőkenő-, stb.... viccet, mindig állj fel az asztaltól, ...de azért vedd a szádra úgy Isten nevét, ahogy tetted azt nemrég mocskos szavakkal kísérve, undorítóan, kulturálatlanul.
Bravó! Igazán jól küzdesz a kulturált beszédért.

Különben meg nyugi, higgadj, nincs polgárháború.... .... még nincs.

Üdv.
hacsaturján 2008.12.04. 10:14:44

Üdvözlet Sztálin - ebben ártatlan! - kedvencének!

Még valamire „ihlettél”. Eszembe juttattad a „Materializmus és empíriokriticizmus”-t, és azt, hogy az anyag filozófiai meghatározásán túl mára a fő emlékem az írádsból, hogy V.I. Uljanov/ Lenin milyen dühödt stílusban és szavakkal támadta - na nem a gondolatokat, hanem a vele ellentétesen gondolkozó embereket (Poincaré).
(Bocsánat a megszólításért, ha akaratomon kívül bántó a Számodra.)

Üdv.: Szemenkhare

Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2008.12.04. 14:23:30
" nyugaton a hivatalos ügyeim 90+%-át el tudom intézni otthonról, interneten és postán keresztül.----> Nincs annyi felesleges vízfej a hivatalokban. ;-)"
ez igaz ott meg telefonos ugyintezes is van (bar pl. ha nem tudsz olaszul olaszorszagban elveszett ember vagy)

de csak akkor javasolj leepitest ha tudod ki a felesleges...
nem szívesen vagyok humortalan offtopik, csak az egyensúlyra kell figyelni, hogy ne taknyoljunk túl nagyot. sztem én pont olyan igazságtalan voltam mint a te ártatlan kérdésed 8)
"Valaki itt viccet mesélt? A fikciós faszkolódás mióta vicc?"

malac,
Van épp elég szélsőjobbos jogász barátom ahhoz, hogy tudjam, az ilyen sztorikat hangos röhögések közepette szokták előadni, majd böffentenek egyet, és isznak tovább.
Maga a sztorid, és a felvázolt szituációd stílusa feltételezett bennem egy büdös kocsmai környezetet, ezért mondtam.
"de azért vedd a szádra úgy Isten nevét, ahogy tetted azt nemrég mocskos szavakkal kísérve, undorítóan, kulturálatlanul."

Emlékeztetnél mikor, hol?
Nem mintha bármi baj lenne vele, akárhol is mondtam.
shore

te olyan pragmatikus voltál eddig, de úgy látom kerkó vonalon csúcsra járatod a torzítót.

Olvas el a cikket és látod TWÁ tök egyértelműen az EGÉSZ ref. felekezettel azonosítja HL-t, sőt még testületileg neki szurkol mindenki.

Ez pont TWÁ példája (olajfa) se lehet már igaz (HL tavaly okt. 23-i akciója miatt jött létre az maga blog is:
hazaeskozelet.uni.hu/) nézd meg az aláírókat, ha más nem db-ra

Aztán TWÁ benéz az olajfára és ismét magát hazudtolja meg, mert ennyit tud:

"látod pista, itt is mit látsz: nem törpe kisebbség, nem egy személy HL, hanem meg van fertőzve vele az egyház. nem volna megalapozott kizárólag HL személye alapján megítélni az egészet, de nem is azt tettem." Ja, volt még 1 db beírás, ami konkrétan roma vonalon szenvedett amúgy is.

+ infó, mert ezt sem vágja sokadjára senki: minden gyülekezet TELJESEN független. Maximum jogi eljárásokkal lehet kierőszakolni felülről akármit. Ott viszont HL-nek is jár ugyanolyan védelem, mint bárkinek egy jogállamban. És a Gede Testvérek mögé bújva védte ki a bizonyíthatóságot. De pont okt 23 miatt is van benne ellene panasz.
Emlkezz Al Capone-t is végül adó vonalon kapták el, bármennyire tudta mindenki mi a felállás, mindezt az USA-ban a demokrácia egyik tökélyének mondott rendszerben.
"A cím az volt, hogy "Horogkeresztények". Ez nagyon nem az egész egyházra (hívőstül, lelkészestül) vonatkozott, hanem csak és kizárólag Lórira és azokra akik megtűrik őt az egyházban..."

Gratulálok Shore, sikerült megragadnod a hsz-em lényegét. De ha már, akkor: ugye a maga tökéletes éleslátásával, hibátlan arányérzékével ezt a megállapítást tette a p. urunk:

"Hegedűs Lóránt a magyar reformátusok arca, Skála kópéja, kabalafigurája."

Tudod, mit jelent az kevéssé irodalmi nyelven, hogy valaki valaminek az "arca", "Skála kópéja", "kabalafigurája"? Azt jelenti, hogy azt a valamit 'prezentálja', rajta keresztül jelenik meg a nyilvánosság előtt. Ezért, ha prezentáns egy nyilasnak látszik, akkor rajta keresztül az egész, általa képviselt, megjelenített szervezet is nyilasnak néz ki. Ezért írtam:

"Ezért (mondjuk erre csak a címben utalt) az egész egyház egy nyilas szervezetnek látszik."

Éééérted már? nem azt mondtam, hogy Tóta szerint minden református nyilas, hanem hogy Hegedűs miatt annak látszik. (Persze más kérdés, hogy a magyarok hány százaléka tudja, ki az az ifj. Hegedűs Lóránt. Mert ha az a százalék csak egyszámjegyű, akkor kérdés, hogy mitől "Skála kópé"...)

Üdv: Peti
horogkeresztények in action:

misszio.reformatus.hu/cm/?p=p_25

ők nem refik, de nagyon jók: (Vigyázat van benne Biblia is )www.hetivalasz.hu/cikk/0812/edentol_keletre

Ehhez képest TWÁ a Libera nos cikkében végig azon szenvedet, hogy a "cigánybűnözés" az igenis kóser kifejezés.
Akkor most ki fasisztázik és miért is ?

Ja, és az MSZP-ben hol van 1 db tag, aki blogot indított vagy tüntetett Havasi Szófia ellen, amiért mindenkit nyilas csőcselékezett 56-al kapcsolatban ? Jutalomból van 3-4 bizottsági tagsága.

Így adja magaát miért éri meg bődületeset hazudni és nácizni. A kassza őrzői lekesen jutalmaznak.

"Irtó szar lehet ilyenkor fideszesnek lenni. Felkészülni a röhejre, a leereszkedő kioktatásra. Hogy a ti félhülye szóvivőtöknek van arca úgy tenni, mintha nem tudná, mintha nem lenne tudható, hogy a pénz konkrétan elfogyott. Nem az van, hogy a gonosz kormány nem akar többet adni, hanem ha akarna se tudna. Állambácsi kifordította a zsebét, megmutatta: nincs pénz, egyáltalán nincs. A dugiszámlán se. Letolta a gatyáját ország-világ előtt, kirakta maga elé a műanyagpoharat: adakozzanak, jó emberek."

Ne légy teljesen naiv. Két héttel előtte, hogy bejelentették a majdnem államcsődöt arról beszéltek, azzal kampányoltak, hogy "beindultunk". Az amit előadtak akkor és előtte Megegyezés címmel, az mind ordas nagy hazugság volt, már a költségvetés tervezésekor tudtak, hogy nagy a gebasz és még az előtt már tudták, hogy jön a válság.
travis

A felvázolt sztori többek között azt volt hivatott prezentálni, h a habzó szájjal rasszistázó, magukat roma jogvédőnek tartók többsége valójában farizeus faszkalap, aki éppúgy nem bízna egy ilyen szituban a védenceiben, mint az, akit szapul, feltéve, ha egyáltalán beülne közéjük. No ez lett volna a polémia másik üzenete azon túl, amit már fentebb említettem.

"Nem mintha bármi baj lenne vele, akárhol is mondtam."

Tóta egyik régi posztjának címét emlegetted (sosem felejtem el, még szóltam is miatta), ami sztem még egy büdös kocsma színvonalánál is büdösebb....

w.blog.hu/2006/12/27/isten_fasza

Az én szememben ez a fajta Isten káromlás a legostobább tahóság, és azt is megmondom, miért:

Egy dolog egy vallás hülye szokásait ekézni, vagy az adott vallás egyházát, annak papjait, és megint más annak a vallásnak az Istenét káromolni.

A másik ember Istenének káromlása teljesen l'art pour l' art sértegetés, annak semmilyen pozitív hozadéka sincs, ráadásul az a másik embernek az olyan, mintha apját, anyját, családtagját sértenéd.
Míg az adott egyház gyakorlatának bírálata akár építő jellegű is lehet, s olyan még belülről is fakadhat.

Üdv.
de hát ott pont egy vallás hülye szokásáról volt szó, arról, hogy egy fitymát imádtak, amíg a vatikán el nem lopta.
Malacka, egyrészt, ha mégegyszer használod ezt a szót, hogy :"ollanta" , beküldöm a modorosblogba miután leokádtam a klaviatúrát.
Másrészt észre sem veszed, hogy az fáj neked, amit te is teszel (demagóg vs. fajankó) de nem biztos, hogy ebből megérted, mit mondok. Nem baj.
Harmadrészt a vicced egy nemvicces ócskaság, köbö olyan, mint a Jézuska-Móricka-Brezsnyev féle hátborzongatóan gagyi régi viccek, meg a kilincsorrúzós bombagyáras poénok, ami nem vált ki hahotát már a széljobbon se.
Egyébként is nagyon gyenge eresztés vagy, jobb, ha én szólok előbb, nem az orvos, akit meglátogathatnál.

Na, most vedd elő a viccesebbik éned, nehogy ám felhúzd magad, hé:-)))))
Nevetsz ugye:-))))))))
Hű, de vicces voltam, itt a sok szmájli is ám:-)))))))))
Ugye?
Árpi!

A cím akkor is kulturálatlan, nem européer, mert semmi másra nem jó, csak hogy irritálj/sérts vele.

Felőlem mindenki káromkodhat, emlegethet faszt, pinát, kurvát, de itt vidéken, még a kocsmában is ritka, h Isten neve elé k..a jelzőt, vagy mögé a f..t raknák.

Számomra rettenetesen problémás, h még egy olyan kiváló filmben is, mint az Indul a bakterház, elhangozhatott a csendőr szájából az, ami, mikor a szilvásgombóccal párnacsatáznak (képzavar, he-he).

Nem tudok, mit mondani, ezt érezni kell. Ha vki nem érzi, nem tudok rajta segíteni.
C' est la vie, mon cher...

Üdv.
erőspista

"te olyan pragmatikus voltál eddig, de úgy látom kerkó vonalon csúcsra járatod a torzítót."

Lehet, hogy még most is az vagyok, ezért hallom ki a cikkből, amit leírtam, és nem azt, amit Peti. A "torzítót" meg maximum úgy tudom értelmezni, hogy eltorzítottam azt, amit Árpád mondani akart. De ezt maximum csak ő tudná eldönteni.

"minden gyülekezet TELJESEN független."

Ha hiszed, ha nem, én ezt értem. Épp ezért a gyülekezet tagjai éppenséggel ott is hagyhatják az üres templomában. Aki meg nem teszi, az ne csodálkozzon, hogy iHL miatt "bélyeget" kap.

Republikánus Péter

OK. Azon meg ne vitatkozzunk, hogy Árpád mit is akart mondani.
malacka

"még a kocsmában is ritka, h Isten neve elé k..a jelzőt, vagy mögé a f..t raknák"

Te valami amish vidéken élsz?:)
guga

Ne görcsölj rám, a sas nem kapkod legyek után... Aludj jól!
"Számomra rettenetesen problémás, h még egy olyan kiváló filmben is, mint az Indul a bakterház, elhangozhatott a csendőr szájából az, ami."

malacka ebbe azért ennyire ne merevedj bele.
Ilyenkor az jut eszembe, hogy ha már egy filmbeli istenkáromlás ennyire "rettenetesen problémás", akkor szinte halálos dózis lehet egy filmbeli erőszak, gyilkosság, gyerekhalál, hogy mondjuk egy gomai valóságsóról ne is beszéljünk
Árpi, szerintem egy kicsit összekevered a stíluskritikát a tartalom-kirikával.

Van olyan írásod, amiben levezeted, hogy miért vagy agnosztikus (kvázi ateista), és semmi-legalábbis szerintem semmi- provokatív, vagy sértő nincs benne. Mondhatnám azt is hogy egy korrekt írás, függetlenül attól, hogy én másként látom egy ezt a témát.

w.blog.hu/2006/12/06/agnosztikus_101

Amikor meg karácsonykor bedobsz egy szent előbőr témát, vagy egy vagány horogkeresztényezős címet, akkor meg szimplán bunkó vagy. Ez csak arra jó, hogy előrángass néhány dühödt kerkót, aki magából kivetkőzve szid téged, ledémonoz meg mittudomén mit csinál, és kvázi vitrinben mutogatod a népnek, hogy "jé-mennyirehülye nézd má! Mind ilyen agyament barom!".

"Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace"

Na jó! Akkor itt egy igazi vicc a válságról:

"Két ügyvezető igazgató beszélget.
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?"

:-)
Shore

:-))
Háááát néha érzek vonzalmat az amishok iránt, csak nem bírnám megcsinálni, mert belebetegednék a net és a tv hiányába.
Viszont a lelassultság és az egyszerűség szimpatikus motívum.

Abban igazad van, h a "rettenetesen problémás" az rettenetesen problémás volt részemről:-) Utóbb magam is röhögök rajta, mennyire túlspiláztam a saját felhergeltségem:-)))
Kedves Malacka, Nonest, nyugi....

Az istenkáromlóknak nem itt, nem most és nem is Nektek kell számotadniuk.....
hát malacka, az amish életformát tényleg nem neked találták ki. iszonyú botrány lenne, ha lebuknál az okostelefonnal a mise alatt, és aligha mentene ki, hogy te pont arról fórumoztál, mekkora királyság amishnek lenni :D
:-)))

Az okostelefon már megszűnt, 1GB-ra fizettem elő (3000ft/hó) egy Huawei E220 modemmel, ami olykor 3300kbps-mal is képes pörögni. Szerintem jobb, mint bármilyen drótos, mert ugyebár mobil, ott használom, ahol csak akarom, abban élvezkedek, amibe bedugtam éppen:-)

Ps.: T. vodafone, a pénzt a reklám miatt, a folyószámlámra kérném a szokott módon és mértékben!:-) THX
há', hogy ityi a fityi ??!!

előre hozott fityma lengetés van itten ?
ne lőjétek má' le a karácsonyi poent !!!

"Abban igazad van, h a "rettenetesen problémás" az rettenetesen problémás volt részemről:-) Utóbb magam is röhögök rajta, mennyire túlspiláztam a saját felhergeltségem:-)))"

malacka ez klassz volt !
Non est volentis:

"Amikor meg karácsonykor bedobsz egy szent előbőr témát, vagy egy vagány horogkeresztényezős címet, akkor meg szimplán bunkó vagy."

Amikor egy ket fopap, aki raadasul valoszinuleg a kommunistaknak jelentett amugy, hogy egy ateista, vagy teteles istentagado nem lehet tisztesseges ember, nem lehet boldog, stb. akkor az micsoda?
Es raadasul az ateista es a hivo kozul az utobbi akar harciasan, persze kizarolag a szeretet neveben, raeroltetni mindenfele baromsagot a nemhivo tarsadalomra, abortusz tilalmatol kezdve, kreacionizmuson at a fogamzasgatlas tiltasaig.
Mindezt jobbara arra alapozva, hogy par ezer eve nehany beszivott pasztornak milyen latomasai voltak.
Talan nem veletlen, hogy Worluk se szokta a Dalai Lamat baszogatni.
"Az Úr adta, az Úr elvette."

Nem, ez tévedés, fatális.
"en nagyon szeretnem ha a zorszag csak annyira lenen csodkozeli mint Debrecen"

Én debreceni vagyok és tűzközelben ;)
Éppen most zajlik, hogy januártól *minden* olyan kiadást meghúznak, ami nem közvetlen állami feladat. ["Minden" vagyis nem számít mi az ára, mibe kerül később! Nem egy körültekintő, előrelátó politika.] Végre elkezdődik az állami feladatok átszervezése is, mert *muszáj*.

Rengeteg gyönyörű beruházással gazdagodott Debrecen.
Sportcsarok, konferencia központ, modern művészetek múzeuma, sportuszoda, jégpálya, második színház stb. [Kétlem hogy az átlagos magyar korrupciónál kissebb áron.] Elsőre nagyon impozáns, DE... mindíg az a fránya de ;)
Minden hitelből! És azt törleszteni is kell. Aztán meg ezt soha nem üzleti alapon, minden városi vezetés és fenntartás alatt... vagyis jó sok új intézményt hoztunk össze, amelyeknek költségvetésük van (vagyis csak a költség van vele, nem vált ki semmit, csak töblet teher).
Persze utak nem épültek vagy 10 éve! miközben az autók száma vagy háromszorosára nőtt.
Termelő, munkahelyteremtő beruházásokról, vagy ipari parkokról stb meg még csak terv sincs.
Ha egy egyszerű grafikont rajzol valaki a kiadásokról és a bevételekről, akkor gyönyörűen látszik, hogy nem elkerülhető a nagy megszorítás, vagy jön a csőd.
Persze ez a válságosdi előrébb hozta néhány évvel a kijózanodást. Megcsúszott az ütemezés... nem tart ki a pénz 2010-ig!

A közművállalatok hitelei meg már nem is publikusak (hiszen ezek 'cégek'). Senki nem tudja mi van eldugva a Holding adataiba.
Az meg hogy máshol beruház engem nem lelkesít. Ahogy a Mol vagy az Otp külföldi terjeszkedését sem szeretem, mert én úgy értelmezem, hogy a nem megérdemelten szerzett -tőlünk megfelelő szogáltatás nélkül elvont extra profifot- fektetik be ott.
ehnaton juniornak üzenem, hogy éppenséggel nem, sőt örvendek, ha valaki veszi a lapot, mitöbb, kezdek büszke lenni az aczél féle, elitista képzésemre. :))))
malacka, nagyon helyes, megnyugszik, nem kapkod. Kb. félévente kontroll. Üdv, Guga doktor.
hacsaturján 2008.12.05. 07:04:19


Nagy Barátja a Klasszikusoknak!

„…mitöbb, kezdek büszke lenni az aczél féle, elitista képzésemre. :))))”

Bár valószínűleg más okokból is, és „etatista alapról”, de én is! :)))))

Üdv.: Szemenkhare
nohat van alternativa:

"Bulgária kétszázmillió euró támogatástól esett el és további háromszázmillió kifizetését fagyasztották be Brüsszelben, mert az eddigi támogatások egy részét ellopták. Az év eleje óta összesen már nyolcszázmillió euróval rövidítették meg Bulgáriát. Ez példa nélküli az unió történetében, ekkora büntetést még egyetlen állam sem kapott.

A bolgár kormány ... kifakadt: Azt mondta, hogy nagyon sokat tettek az EU-s pénzeket elosztó hatóságok megtisztításáért. Több volt kormányhivatalnokot is lecsuktak például, de az EU-t még nem sikerült meggyőzniük, hogy a közös pénz nem a szervezett bűnözést gazdagítja.

Bulgáriában nagy botrány lett a büntetésből. Az ellenzék a kormány lemondását és előre hozott választásokat követel. "

hat ennel mi meg jobbak vagyunk, nalunk nem csuknak le senkit!
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.05. 00:26:37
nem hittem volna...

""en nagyon szeretnem ha az orszag csak annyira lenne csodkozeli mint Debrecen"

Én debreceni vagyok és tűzközelben ;)"
nekem is vannak kollegaim arrafele, ezt a hitelre valo novekedest mar mondjak evek ota.
amit irsz alahuzza, nem pedig cafolja azt amit irtam, hogy
jol jarna az orszag a debreceni szeru menedzselessel.
pl.

"Éppen most zajlik, hogy januártól *minden* olyan kiadást meghúznak, ami nem közvetlen állami feladat. ["Minden" vagyis nem számít mi az ára, mibe kerül később! Nem egy körültekintő, előrelátó politika.]"
ez igaz, ez megy az orszagban negyven eve.
ezen belul D. meg a legjobbak kozul valo.

"Végre elkezdődik az állami feladatok átszervezése is, mert *muszáj*."
hat igan, ez kene a nagypolitikaban is de ott meg nem muszaj...

"Rengeteg gyönyörű beruházás...[Kétlem hogy az átlagos magyar korrupciónál kissebb áron.]"
en is. de erre nincs bizonyitekod. es addig mig ra nem bizonyitjak, mindenki artatlan.

" jó sok új intézményt hoztunk össze, amelyeknek költségvetésük van (vagyis csak a költség van vele, nem vált ki semmit, csak töblet teher)."
ez nem kulonbozik a magyar gyakorlattol
sot!
az orszag legnagyobb baja, hogy nem az kerult dontesi pozicioba aki termelo kapacitast hozott letre, vagy azt legalabb jol elmenedzselte, hanem olyanok akik szetbontottak..

"beruházásokról, vagy ipari parkokról stb meg még csak terv sincs."
hat az eleg baj, de en ugy tudom lobbiznak egy gyorsitoert az EU-nal

"Ha egy egyszerű grafikont rajzol valaki a kiadásokról és a bevételekről, akkor gyönyörűen látszik, hogy nem elkerülhető a nagy megszorítás, vagy jön a csőd."
mint magyarorszagon, pl a nyugdijaknal...de mashol is.
epp ma mondtak a radioban, hogy amennyit fizetunk ki adossagra annal kevesebb penz jon az EU-bol
aztan csodalkoznak a politikusok ha a nep azt mondja nem sikerutl a rendszervaltas...

"Persze ez a válságosdi előrébb hozta néhány évvel a kijózanodást. Megcsúszott az ütemezés... nem tart ki a pénz 2010-ig!"
mint magyarorszagon.

"A közművállalatok hitelei meg már nem is publikusak (hiszen ezek 'cégek'). Senki nem tudja mi van eldugva a Holding adataiba."
ez eleg baj. az onkormanyzat attol ön, hogy lehet tudni, annak akit erdekel mindekeppen.

"Az meg hogy máshol beruház engem nem lelkesít. Ahogy a Mol vagy az Otp külföldi terjeszkedését sem szeretem,"
ez olyan mintha en irtam volna.
DE! ha mar kapitalizmust jatszunk akkor tegyuk annak szabalyai szerint, csak ne feltetlenul 300 emebert gazdagitsunk!

" mert én úgy értelmezem, hogy a nem megérdemelten szerzett -tőlünk megfelelő szogáltatás nélkül elvont extra profifot- fektetik be ott. "
ez a kapitalizmus lenyege... nem lehet hogy forradalmar vagy :))

erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara, (az ES kezdte hazugsaggal) meglehet Vikivel nem leht mar valasztast nyerni, de szerintem fognak, ugyhogy ertelmetlen sot kontrproduktiv.
"erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara"

Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem. Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja -néha "sikeresebben"- csakhogy ez az "ugyanaz" nagyon nem szimpatikus nekem. Szóval akik csodát várnak kósától, azok is nagyon pofára fognak esni.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.07. 23:54:14

kedves Emel mar majdnem konvergalunk...

""erdekes, hogy raszallt a ballib media Kosara"
Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem."
szamomra igen.

" Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja...."sikeresebben""
en arra mutattam ra hogy a magyar atlagnal jobb.

egyszer orvosokkal voltam egy meetingen es a debreceni torzsasztal istenitette kosat, egyszeruen csodaltak hogy tud mindent fejbetartani, ismeri melyik utcaban mi a problema...

amugy nemcsak a balib media erdeke ez hanem Vikie is.

a nagyopbb baj, hogy kihereltek a banktorvenyt:

"ha az állam ha tőkét emel a bankban, akkor egyoldalú döntéssel átválthatja az elsőbbségi osztalékrészvényét normál törzsrészvényre - a mai igen nyomott részvényárak idején tehát gyakorlatilag aprópénzért bevásárolhatta volna magát az állam az érintett bankba [OTP]"

az hogy ez nehany maganszemelynek nem tetszik azt ertem... de azt nem, hogy miert fontosabb nehany maganszemely gyarapodasa, mint az orszage !....

Árpi, nem akarsz egy jó kis szaftos posztot írni arról, hogy ha lopásról (ill. jelen esetben annak kvázi legalizálásáról) van szó, akkor nagyjaink képesek egyből félretenni az ellentéteket?

A képviselői költségtérítés "megadóztatásáról" beszélek, részletesen kifejtve lásd: lehetmasapolitika.blog.hu/2008/12/04/a_parlament_hatasa_az_arcborvastagsagra
>>Ezt nem láttam, de annyit látok, hogy "jó vezető", de ez számomra nem érdem."
>szamomra igen.

Ha látod, a jó vezető, idézőjelben van, amivel annyit akartam jelezni, hogy jól teszi a dolgát, tehetséges és kézben tart mindent. De! Úgy teszi, ahogy kis hazánkban az "megszokott", és ami ellen általában a lista nagyrésze prüszköl.
A cél és eszközkészlet fontosabb, mint a vezetői kvalitás.


>>"Ahogy rámutattál, semmivel nem jobb (vagy rosszabb) mint az elmult 20 év "vezetői". Ugyanazt csinálja...."sikeresebben""
>en arra mutattam ra hogy a magyar atlagnal jobb.

Miben? A végrehajtás hatékonyságában igen, de a célok és eszközök azonosak!


>egyszer orvosokkal voltam egy meetingen es a debreceni torzsasztal istenitette kosat, egyszeruen csodaltak hogy tud mindent fejbetartani, ismeri melyik utcaban mi a problema...

Valóban, mindent saját kezűleg ellenőriz és kézbentart. Csak az történhet amit akar és engedélyez. Ehhez sok "furcsa" eszközt is igénybe vesz.
De! Tényleg ez a legjobb vezetési stílus egy demokráciában?

Csak egy példa: (gondolom országos, de én itt látom )
Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás. Az ok nagyon egyszerű: az egyedi döntések a kézivezérlés és a háttéralkuk, háttérérdekek érvényesítísét szolgálják.
(Magyarul a korrupció melegágyai is.)
És ennek a módszernek sikeres képviselője kósa, azzal megtetézve, hogy minden egyedi döntés az ő kezében fut össze.

A lényeg: nem mondom, hogy kósa nem lenne jó vezetője az országnak, de amit képvisel (a politikai elit elsöprő többségével együtt), az nem szimpatikus.

Ismered a régi mondást? Nincs veszélyesebb, mint ha a hülyeség szorgalommal és tehetséggel párosul.
Na kósa esetén a hülyeséget cseréld fel valami olyan jelzővel, amit nagy hévvel szoktunk ezen a fórumon ostorozni a politikusokkal kapcsolatban.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.10. 14:00:44
kezdelek erteni...

"A cél és eszközkészlet fontosabb, mint a vezetői kvalitás."
het nem tudom ezek osszehasonlitahatalan dolgok. es ki tudja mileyene szkozoket hasznalhatna ha odakerul, a vezetokepseseg meg maradna...

"Tényleg ez a legjobb vezetési stílus egy demokráciában?"
nem, dehogy! de mi az alternativa?

"Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás."
ez az orszagban sincs, egyebkent hala istennek.
de azert lehetne jobban fokuszalni... sokkal...

"A lényeg: nem mondom, hogy kósa nem lenne jó vezetője az országnak, de amit képvisel (a politikai elit elsöprő többségével együtt), az nem szimpatikus."
nekem se, de mondom mi az alternativa?

""Debrecenben semmilyen kérdésben sincs egységes, valamely elvre épülő, általános és egységes megoldás."
ez az orszagban sincs, egyebkent hala istennek."

Ezt a 'hála istenneket' nem tudom értelmezni.
Szerinted az a jó pl., ha nem normatív alapon egységesen finanszírozzuk mondjuk az önkormányzatokat, hanem egyenként mindről döntünk, hogy ma kinek mennyit is adjunk?
"mi az alternativa?"

Talán (az általam nem nagyra tisztelt) köztársasági elnök által létrehozott módszer.

Ha nem tudok választani, mert a választék nem felel meg nekem, akkor én nem szavazok.

Ha kellően sok ember teszi ezt, akkor nincs érvényes választás és kénytelenek előkapni új nyuszit a kalapból... hátha az tetszetősebb ;)

Persze nem ápolok optimista ideákat, ebben az országban sok-sok zombi megszavazza valamelyiket, de a jövőben nélkülem.
Az utóbbi választásokon mindig a kevésbé rosszra szavaztam, beérett a termés és már nem fogok választani ilyen módon sem.

Konkrétan, ha látom hogy alkalmatlan a jelölt (pl. emberileg), akkor miért is kellene örülnöm neki és szavaznom rá?

Részemről az alternatíva, hogy legyen egy népszavazás, amiben leegyszerűsítik a pártok parlamentbe jutását (mint a legelsőn!) és kezdjük elölről!
Lásd: emel.freeblog.hu/archives/2008/12/11/Parlament_de_milyen/
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2008.12.12. 19:10:53
""általános és egységes megoldás. az orszagban sincs, egyebkent hala istennek.""

"Ezt a 'hála istenneket' nem tudom értelmezni.
Szerinted az a jó pl., ha nem normatív alapon egységesen finanszírozzuk mondjuk az önkormányzatokat, hanem egyenként mindről döntünk, hogy ma kinek mennyit is adjunk?"
nem!
felreertettel. en arra gondoltam, hogy a dolgok bonyolultak es nem celszeru leegyszerusiteni oket egyetlen udvozito megoldasra.
de meg a konkret peldan is meggondolando, hogy annyira kulonbozok az onkormanyzatok, annyira masok a lehetosegeik, adoik, kornyezetuk, hogy nem celszeru egyetlen szabaly alapjan finanszirozni oket.

""mi az alternativa?"
Ha nem tudok választani, mert a választék nem felel meg nekem, akkor én nem szavazok."
de ez csak a fanatikusokat erositi, akik feltetlenul elmennek es igy a szelosegeseknek nagyobb lesz a kepviselete a tenyleges helyuknel.

"ha látom hogy alkalmatlan a jelölt (pl. emberileg), akkor miért is kellene örülnöm neki és szavaznom rá?"
nem allitottam, hogy orulnod kellene es raszavazni, de azt igen, vagy inkabb, hogy nem tudod megallapitani.

en ugy 30-40 emberrol tudnam megallapitani, hogy alkalmas-e kepviselonek, de egyik sem jelolteti magat.
a tobbit nem ismerem, es amit roluk mondanak pro es kontra teljesen megbizhatatlan...

te pl tudod az orszaggyulesi kepviselod nevet???
no ugye!

süti beállítások módosítása