W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Álmodik a nyomor

2008.09.08. 06:00 Tóta W. Árpád

A szakértői kormányról ábrándozom egy ideje. Próbálom elképzelni. Egyebet úgysem tehetek, senki nem óhajtja ugyanis elmondani, mit csinálna, hogyan működne ez a mitikus testület tulajdonképpen, és miért volna rá szükség. Illetve azt sem, hogy kik lennének azok a szakértők, akik simán, laptopon kiszámolnák, hogy is kell pályára állítani az országnak az ő szekerét.

Lehet, hogy a szakértői kormány is olyasmi, mint az ország szekere. Költői kép.

Megasztár


A szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. De nem azt, hogy We Are The World, hanem hogy Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind. Fodor Gábor kotonjelmezben szólózik. Hát hiszen épp azért kell őhelyettük szakértői kormányt állítani, mert ők nem tudják ellátni azt a feladatot, amire felvettük őket, és amiért amúgy zsebbe, számla nélkül veszik fel a fizetésük nagyobbik felét, féllegálisan és sima lopással, fehéredésre alkalmatlanul. Ezt a pénzt természetesen jótékony célra ajánlják fel mostantól, egyenként, szintén a tévében.

A műsor végén ünnepélyesen bevonul a szakértői kormány. Ismeretlen arcok fehér laborköpenyben, munkaruhában, a honvédelmi népbiztos terepszínben. A miniszterelnök nyilván közgazdász. Ezt nagyjából tudhatjuk, a szakértői kormánynak, ennyi kiderült, legfőképp valamiféle közgazdasági jellegű piszkosmunkát kellene elvégeznie. Hogy pontosan mit is, azt szégyenlősen titkolja mindenki, aki eddig szakértői kormány mellett kardoskodni viszont nem szégyellt. Nyugdíjfagyasztás? Segélymegvonás? Privatizáció? Részletkérdés, azért vannak a szakértők, hogy megmondják, ugye. A politikus túl finomlelkű teremtés ahhoz, hogy ilyen szavakkal szennyezze be ajkát.

Ki kopog?


Kik ezek a titokzatos szakértők személy szerint? Ha már azt nem tudhatjuk meg, mit fog csinálni, legalább hadd lássuk, kicsoda fogja csinálni azt a valamit. Csudálatosféle ember lehet: ma még egyszerű bankár, tudós, vagy papucs orrán pamutbojt. Holnap meg már miniszterelnök, de nem ez a csoda, mert ilyen már volt. Bankár is, tudós is, a pamutbojt volt a legviccesebb. Ám a szakértői kormányfő szarik a politikai jövőjére, szabott időre szerződik, és utána visszaváltozik. Vagy hazamegy, mint az íti.

Esetleg utazó nagykövetként lebeg tovább a háttérben, szakértelmének simogató sugarait a hazára bocsátva.

A szakértői kormány mentes attól a primitív bírvágytól, amitől az erre szerződtetett politikusok képtelenek például arra, hogy bármi kicsit is értelmes programot le merjenek tenni az asztalra. Kívüláll és felülemelkedik, tűnékeny népszerűségre nem vágyik; ezzel összefüggésben páncélautón jár, sőt tankoszloppal.

A szakértői kormány nyilván hozza magával a saját parlamenti képviselőit, hiszen azok a debilek, akiknek helyettesítésére most ki kellett hívni a szerelőt, használhatatlanok. A szánalmas napi kötözködés helyét fegyelmezett tudományos munka veszi át, a parlamentben lecserélik a mátrixot, mert a képviselők algoritmusokat futtatnak rajta, és kiszámolják a szakértelmi igazságot. Tényekről meg nem kell szavazni.

Nem, ez nem lehet igaz. Ennyire kibasztunk magunkkal? Végig ott ácsorgott a küszöbön a tudományos kormányzás lehetősége, és észre sem vettük? Van egy tartalék elitünk? Előjönnek a Bakonyból a robotizált hétvezérek, és rendet raknak? Mekkora hepiend lenne. Már azt hittük, nekünk annyi… és akkor jött a Tenkes kapitánya! A Sárga Angyal. Soha többé el nem engednénk. Nem lenne itt semmiféle előrehozott választás. A rendest pedig megnyernék a szakértők. Lubickolnánk a józanságban, amíg világ a világ.

A szakértőzés tehát béna, értelmetlen, jelentés nélküli, sunyi szöveg. Az, hogy legyen előrehozott választás, és próbálják meg Orbánék, az értelmezhető, védhető és egyenes. Ők se mondják meg, hogy mit tennének, úgyhogy akár szakértők is lehetnek. Viszont gyanús, hogy érdekelné őket az újraválasztásuk, ami, mint kiderült, kormányzásképtelenséget okoz. A húszéves berendezkedés álma meg főleg.

Need walkthrough


A szakértői kormány ötlete, illetve hogy ezt a pszichedelikus szöveget elég sokan komolyan veszik (és adják!), aggasztó tünet. Mit tudunk róla? Semmit. Érdekel minket, mit csinálna és kicsoda? Nem; a javaslat – a szürkeállomány indítványa – annyit tartalmaz, hogy jöjjön valaki a rendszeren kívülről, és tegyen csodát. Vagy legalább műtsön, és majd nem nézünk oda.

Magyarán és röviden ez úgy hangzik: segítség!

ENSZ-beavatkozást! NATO-hadműveletet! Küldjenek hadihajókat, repülőket, csillagrombolót! Magyarország, once again, segítséget kér a világtól. Nem támadott meg minket senki, csak nem bírunk magunkkal. Nem lett elmagyarázva, csak a kezünkbe nyomták az adminjelszót. Egy darabig ment, de most már kéne a kézikönyv. Kitehetnénk Hegyeshalomra a táblát: kormányzót felveszünk.

Előfordul, hogy egy állam egyszer csak becsődöl. Addig tusakodnak a törzsek vallási és egyéb fiktív ügyeken, amíg az ország szétesik. Ilyenkor általában egy szomszéd állam leveszi az önrendelkezésbe belefáradt nép válláról az igazgatás terhét. Jobb esetben civilizál, közműveket épít és értéket közvetít.

Az Európai Unió tagjaként ettől védve vagyunk. Maradunk magunknak. Azzal főzünk, ami van. A zászlók egyek, a kétpártrendszer kiépült. Gyurcsány és Orbán közül lehet választani. Nem könnyű. Gyengébb jellemek könnyen beleroppannak a szörnyű dilemmába, ha döntésre kényszerülnek. Képzeletükbe menekülnek, megszállottan bizonygatják környezetüknek, hogy van más út, hogy van egy abszolút jóakaró. Van isten, van Jézuska, és van szakértői kormány. Hogy másképp is lehet élni. Pedig csak szeretnék, ha lehetne. Dönteni viszont gyávák.

A magyar demokrácia mint piaci kudarcCímkék: kampány szdsz hülyemagyar

357 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7653213

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2009.03.23. 15:24:07

Eltakarodott - kik maradtak?Magyarországon a legundorítóbb dolgokat  Gyurcsányért, illetve Gyurcsány ellen követték el.A politikailag motivált erőszakhullám, a szélsőjobboldal penetráns izmosodása, az egyre rövidebb szavatosságú kormányzati tervek, a…

Pingback: I hate it here » Blog Archive » Politikusok nélkül 2008.09.12. 20:26:16

[...]kapcsán. A véleményem azóta is változatlan. (Nemrégiben Tóta W. is írt erről egy egészen szellemeset.) Most Kovács Zoltánról, illetve az általa képviselt értelmiségi[...]

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.09.08. 08:46:54

A szakértői kormány hívei és ellenségei Worluk mai bejegyzését olvasva vetődött fel bennem a kérdés, hogy akkor most ki az, aki szeretne szakértői kormányt, és ki az, aki nem? Összeszedtem néhány támogató és ellenző nyilatkozatot a közelmúltból (a Fi…

Trackback: Propeller 2008.09.08. 08:02:37

w - Álmodik a nyomorA szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akár ki is mondhattad volna a cikkben, hogy ez a demokrácia dolog nem igazán működik megélhetési politikusokkal.

Nem tudom, máshol hogy van. Ott talán máshoz is értenek, és nem érzik tragédiának, ha elvesztik a parlamenti helyüket, mert legfeljebb csinálnak mást.
Javasolnám miniszterelnöknek Stephen Byerley-t. Kár, hogy ő csak Asimov fejében létezett :(

Szakértői kormányt nem választaná meg senki, mert rögtön nem látnák az emberek, hogy miért jó az a döntés, amit az "új elit" hozna. Bokros Lajosra se szavaznának tömegek :)
Régóta mondom már, kérjük meg valamelyik nagyhatalmat, hogy szálljon meg minket! Egyedül képtelenek vagyunk irányítani ezt az országot. Megszállás alatt egész jól megy. Ebben van gyakorlatunk.
Remek cikk, jól indul a napom.
Szakértők szerintem nem lesznek, vagy két másodperc alatt beskatulyázódnak valamelyik oldal ellenségének. Esetleg aláírnak valamilyen petíciót.

Gyurcsánynak sikerült eljutni oda, hogy komolyan megfontolható legyen, ennél még Orbán is jobb, sőt, már-már lassan úgy érzem, Orbánra fogok protest-protest szavazni.
Szerintem minden kormány sokkal szakértőbb merne lenni, ha meghosszabbítanánk a mandátumukat. Jelenleg az a baj, hogy mire el mernének kezdeni valamit, nyakukon a következő választás. Mi lenne, ha teszem azt hat évre választanánk őket? Lehet, hogy a jelenlegi helyzetben sokkal inkább meg mernék tenni azokat a lépéseket, amelyekről mindenki tudja, hogy meg kellene tenni, de senki nem meri, mert félnek a buktától.

Hat év elég idő lenne, hogy a kezdetben legbrutálisabbnak tűnő változtatásoknak is beérjen a gyümölcse, viszont elég rövid ahhoz, hogy ne tudják teljesen beásni magukat.
ha egy szakértöi kormány kell ahhoz hogy a nép tudjon örülni a választás szabadságának, és hajlandó volna felelös szakszervezetekben és más érdekképviseletekben saját és a mások érdekében gondolkozni akkor talán már megéri.
könnyesre röhögtem magam:)))))))))
Jó írás.
Vélhetően a szakértők azok lehetnek-már ha egyáltalán lenne ilyen megoldás,vagyis lehetne...ugye,akik esetleg értenek a saját területükön ahhoz amit épp el is kell végezni.
De itt semmi sem biztos,kivéve a vagyonosodási vizsgálat meg a bizonyos kategória feletti következmény nélküliség.
Legyenek szakértők,meg E.U. felügyelet nehogy valami padlás mélyéről előbújt régi pártfunkcionárius is helyben meg szakértse a szakértői kormányt...megint.
Annak már ismerjük az alternatíváit.
"Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind. "
Ezt már öszödön ki lett mondva, de mindenki másra értette. (?!)
"A zászlók egyek, a kétpártrendszer kiépült. Gyurcsány és Orbán közül lehet választani."

ez is csak azt bizonyítja, hogy kulturális értelemben megosztott a post-kádárista társadalom.

nem csoda, ha az egyik bloggol, a másik közben kolbászt tölt. :DDDD
Hogy miért lenne rá szükség azt még könnyű belátni, azt nehéz, hogy hogyan viselnénk el. Egy szakértői kormány mindent jól csinál, fellebbezésnek helye nincs. Hogy te pont azért vesztetted el a munkahelyed? Na és, a szakértők megmondták, hogy ez így jó. Hogy neked mostantól kevesebb jut, ne légy ilyen önző, a szakértők megmondták, hogy az országnak szüksége van rá.

Van ilyen utópia, hogy kibernetikus kormányzat, de az sci-fi irodalom. Vannak előnyei a központosított, népre szaró hatalomnak, de ki vágyik erre?
Ha mi egy hangyaboly társadalom lennénk, akkor teljesen működőképes lenne a dolog, de hogy egy demokráciában, hogy jut eszébe valakinek az rejtély. Pláne egy "liberális" pártnak. Egyáltalán mi szükség lesz pártokra azután. Elvégre ennél jobb kezekben nem is lehet az ország.
Van ilyen utópia, hogy kibernetikus kormányzat, de az sci-fi irodalom és van ilyen gyakorlat, de az diktatúra.

Mégis melyik ország szálljon meg? Románia, nekik úgyis van ilyen gondolatuk? Vagy Horvátország, elvégre ők tudtak országot építeni, hátha ebből az anyagból is ki tudnak hozni valamit? Netán, Ausztria, egyszer már hellyel-közzel bevált, nem?

Törpapa for president!
fodor meg a koton, mi? hát akkor jó nagy koton kell, hogy abba az összes g*ci beleférjen, amolyan léghajóméretű, és akkor lehet énekelni azt is, hogy elfújta a szél...
Erre a szakértői kormányra én is kíváncsi vagyok. Nem kéne amúgy is szakértőkből állnia egy kormánynak? Pl. aki nem ért a számokhoz, közgazdasághoz az hogy lesz pénzügyminiszter?

Ehhez kapcsolódó szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=69 - egy szakértői kormány valódi megoldásokat adna az ország problémáira?

De ha mégis működik egy szakértői kormány, akkor nem is kellenek a pártok, elég ha mindig kinevezzük a legszakértőbbeket.
ezzel most nagyjából egyetértek, és inkább csak hozzátennék, hogy szerintem miért is nem boldogulunk magunkban témakörben.

ez pedig a közjogi berendezkedés. míg mondjuk Csehországban ugyanúgy az emberek túlnyomó többsége fel volt háborodva az idén január 1-től bevezetett vizitdíjakon, és az ellenzéki politikusok úgyanúgy nemzethalált vizionáltak, mint nálunk, addig ott ezt NEM lehetett kötelezően leszavazni. azaz a homokozóban lehet kiabálni, lehet egymást dobálni; de másik homokvárát NEM lehet lerombolni. a kormány mindenhol kormányozhat, csak Mo-n sikerült egy olyan közjogi berendezkedést létrehozni, hogy mindent el lehessen gáncsolni. az országos érdeket az önkormányzatisággal (völgyhíd, kormányzati negyed, M0 északi szektor, 4-es metro vs. Thököly úti társasház stb.); az akármilyen építkezést a megakadályozással (kétharmados törvények, BKV menetrend vs. Budafok majd Gábor Áron utca, Szetey-féle reform, regionalitás vs. megyei önkormányzat, pártfinanszírozási, képviselők fizetése, tandíj stb.). és persze nem tolvaj politikusok, hanem tolvaj ország (adóelkerülés, beton kerítés mindenkinek az épülő autópályák mellett).
egyébként egyszerű a megoldás árpi.
átmegyünk civbe. hőbörög a nép? építünk templomot. ha már van, katedrálist. ha már az is van, arénát! (ezt mostanság még építeni sem kell, a belváros simán átalakítható, és át is alakítják...) és ha még mindig hőbörög, akkor sincs baj, rengeteg a civilizációs vívmány, ami adja a happy facest! és ha minden kötél szakad legfeljebb beteszünk még egy embert munkanélküli hepibe. vagy kis éheztetés, csökken a létszám, és helyreáll a béke? ugye ugye.
ja, igen, ha csak tapsoljuk el a pénzt, hogy akkor persze fejlesztés meg kincstár az smafu. de figyelj ember, az élet nem játék! itt nem pár környi idő áll rendelkezésre, hanem pár ciklusnyi! és a hall of fame-be sem úgy kerülünk be, hogy mennyi pluszpontot termeltünk, az mindegy, ígyis-úgyis bekerülünk híresként vagy hírhedtként, de az már nem mindegy, hogy mennyi zsé megy a zsebbe!
bakker, most látom, ez már így nem is civ, hanem pirates, sőt, inkább a kettő ötvözete...
még valami: az elmúlt 20 évben nem úgy szólt a választék, hogy Gyurcsány vagy Orbán. Horn vagy Orbán, Kovács László vagy Orbán, Medgyessy vagy Orbán, Gyurcsány vagy Orbán, és gyanítom, hogy lesz még ÚjEmber vagy Orbán is. ennek a képletnek az egyik oldala elég unalmas.
Szerintem jöjjön szakértői kormány. Ez hülyén hangzik, de megmagyarázom.

Kb ez játszódik le a politikusok fejében: "Ó baszki, hát látom én mit kellene csinálni, és hát tudom, hogy ők is látják, de nem csodálom, hogy nem teszik meg, én se tenném, ha a helyükben lennék. Merthátugye enni kell a gyereknek, usw. Az kéne, hogy jöjjön valaki, aki szintén látja mit kellene csinálni, viszont nem ebből eteti a gyerekét és nem akar 2 év múlva is népszerű lenni. Nem vagyok én rossz ember, a haza érdeke, meg ilyenek, hát istenuccse megszavaznék mindent, csak ne az én nevemhez tapadjon ez a szar."

Hát így megy ez szerintem. Szóval igen, jöjjön a "szakértői kormány".
"Ilyenkor általában egy szomszéd állam leveszi"

Nem is tudom, jelen helyzetben egy osztrák gyarmatosításnak nem állnék ellen.
Maxi respect így hétfőn reggel a régóta ekörül csapongó ködös gondolataim és egyebeim valaki általi rendezett szavakba öntéséhez :)
Elképzeltem én is, ahogy jön egy főszakértő, sőt több, akik mondják - egyformán -, hogy kinek és mit és hová, aztán mindenki befogja a pofáját, és mindenféle vita vagy egyet nem értés nélkül csinálja. Hátpersze. Pont ilyenek vagyunk. Vagyis vannak. Most. Odafent.
Miért nem kérdezik meg Gates bácsit bytheway? Mostanság már ráér, ha mást nem, legalább pénzt tudott csinálni. Ha az megvan, mondjuk legkésőbb 2009-re, jöhetne a többi feladat is lassan. Csak a túró rudit ne szüntessék meg.
Én már régen megmondtam. Nato-ból kilépni, osztrák határ mentén felsorakozni egész haderővel, majd hadat üzenni. Kb 5 másodperccel később megadni magunkat. Ennél csak jobb lehet, legfeljebb nem angolul, németül tanulunk...
Akkor már csak egy kérdés marad. Ha se Orbán, se Gyurcsány, se szakértői kormány (én sose javasoltam), akkor KI/MI?
Egyébként meg lehet másképp élni, csak azt úgy hívják "külföld"...
Szerintem a kedves publicistának éppen az a baja, hogy nem épült még ki a kétpártrendszer és olyan szörnyedvények mint emdéef meg eszdéesz is a Nagy Reformer útjába állnak. Ha valami, akkor ez a cikk érdemelné meg a hiszteroW címkét.
Sajnos már elment az a villamos, amelyikre felszállva kilábalhatott volna az ország a kátyúból.
A mostani játék a végjáték, innen visszafordulni már nem lehet. Nincs idő. Halogatott döntések, melyeket senki sem hozott meg, a végpusztulásba döntötték ezt az országot.

Nincs más hátra, mint várni összekulcsolt kézzel a Jézuskát...
Nem túl biztató jövőkép, amit itt TWA felvázolt. De sajnos, reális. És valóban: a rendszerváltást az kényszerítette ki, hogy gazdaságilag becsődölt, nem volt tovább finanszirozható a rendszer. De voltak állami tulajdonú gyárak, föld, akármi - eladható cucc. A rendszerváltás utáni kormányaink, ha nagyon szorult a kapca, valamit eladtak. Gyurcsányék már a padlást söprik: MAVIR, Posta... De aztán kész. Üres a kassza. Ami maradt, az állami beruházások lenyúlása.
Egyébként pedig Árpád!
Megadtad a választ a feltett kérdésedre. Ennek a szakértői izének azért van értelme, mert ez(ek) a kormány(ok) nem szakértői, hanem pártkáderi, politikai alapon alakulnak.
És igen: döntéseik, intézkedéseik motivációiban igen erősen benne van az elkövetkező választások lehetséges eredménye. (tudjuk is, hogy nem 4 hanem 2+2 év a kormányzás.)
És igen: a parlament minden szavazáson - sokszor realizmus és javító szándék helyett - a pártfegyelem mentén szavaz. Olyan arcátlanul, hogy még meg is birságolják, aki VÉLETLENÜL a saját, vagy (micsoda botrány!) választói véleménye, érdekei szerint.
Igen, a szakértői kormány arről szól, hogy ez esetleg nem így van.
DE. A kérdések azért felmerülnek:
1. A Parlament agyatlan pártfegyelmét ez kikapcsolja majd?
2. Mivel a szakértők is (lehetnek) párttagok (lehetnek?)... és ráadásul kik is döntenek a szakértői kormányról?... szóval lehet, hogy pofon a szarnak.
3. Az jó, hogy a szakértői kormány csak parlamenti megegyezéssel születhet, és akkor érvényre juthat az átalakult parlament összetétele a jelenlegi erőviszonyok szerint. Csak sajnos ez megint a koalíciós paktumok és egyéb huzavonák képét sejtetik, és erősen afelé mutatnak, hogy újfent valamelyik alig mérhető törpe fogja kisz...ni nekünk a világot.

A viktorék előrehoznák, mert az nekik elsöprő, gáborék megszakértenék, mert az nekik esélyes, feriék meg maradnának így, mert majd visszahozzák a sz...ból. Nem az országot, csak a kormányzást. Az ibolyáék meg megint hallgatnak, mint ha ott sem lennének mert szerintük így normális. (tudja valaki ebben az országban, hogy róluk mit gondoljon?)

Attól tartok, hogy nekünk egyik sem jó.

Szerintem a legegyszerűbb lenne az egész bandát elzavarni a vérvörösbe. A nap nélkülük is süt.
Elmondom, milyen az a szakértői kormány, amiről az SZDSZ nem mondja el, csak gondolja.

Röviden: szégyenlős nagykoalíció.

Elővesznek tök ismeretlen embereket miniszternek, plusz egy mindenki számára elfogadható, tekintélyes, apolitikusként ismert szakembert miniszterelnöknek. A program, amit végrehajt, az ő nevén fog futni.

A pártok a médiában lehetőség szerint kívülállást mímelnek, de a parlamentben suttyomban mindent jól megszavaznak. Előzőleg titokban megállapodnak, hogy hol húzódik a népnyúzás határa, és hogy ami ezen nem megy túl, azért nem fogják basztatni a kormányt. Mindazonáltal lesznek vesztesek, de mind Szíjjártó, mind Nyakó kerülni fogja említésüket.

A cél, hogy 2010-ben a hatalom, amiért ringbe szállnak a pártok, már ne sanyargatásról, hanem babérok learatásáról szóljon.

Szóval szerintem azért kell szakértői kormánynak hívni, hogy egyik pártnak se kelljen a nevét adnia hozzá.
Hogy mi a realitása, az persze lehet vita tárgya.
Az a baj, hogy eddig nem közgazdászok voltak a miniszterelnökök, hanem tapló jogászok, akik csak arra ügyeltek, hogy következmények nélkül szeghessék meg a hatályos magyar törvényeket.
Ezek a szemetek akarnak fehéredést és azt, hogy mindenki őrizgesse a kapott blokkot a vásárolt áruról a bolt x méteres körzetében, akik évente nettó 17.000.000 HUF-ot vesznek fel KÖLTSÉGTÉRÍTÉSKÉNT, bármiféle bizonylatolási és elszámolási kötelezettség nélkül??
Mekkora 5 párti (vagy mennyi van abban a ....-ban?) egyetértés van arról, hogy ezt nem kell bolygatni.
Nekem nagyon tetszene, ha rögtön azzal kezdenék a fehérítést, hogy minden költségükről számlát nyújtanának be.
Szerintem az nem érv, hogyha kevesebbet tudnak legálisan benyelni, akkor korruptabb lesz a politikai "elt" (muhahaha), mert ennél már csak Koszovóban vannak korruptabbak. Szerintem.
index.hu/politika/belfold/strpar080907/?main&rnd=966
Bakker, már a cenzúra is megjelent.
Kivándorlok Kubába, mert az államberendezkedésben SEMMILYEN különbség nincs szeretett hazám, Abszurdisztán és Kuba között: ott politikai diktatúra van, Abszurdisztánban pedig a pénz diktatúrája.
Szerintem csak azok szeretik ezt, az úgynevezett demokráciát, akik a f..z jó oldalán vannak.
Remélem Nagytestvér ez így maradhat.
Szedjünk ki némi radioaktív cuccost a paksi erőműből és csencseljünk vele nyugat pakisztánban.
Aztán adjuk meg magunkat gyorsan az USA-nak.
Én úgy gondolom, hogy eddig sem a politikus találta ki, hogy mit kell csinálni.Persze ez sem így igaz. volt, hofgy ki kellett találni valamit, mert ürült a családi kassza. Ekkor szólt a szakértőjének, hogy " Józsi! Találjunk mán ki valamit" Ebbe csak annyi beleszólása volt, hogy közölje, az ő zsebébe mennyit kell tömni. Na, ez gátolta a szakértői munkát.
Mert a "szakértő" megmondta, hogy mit kéne és hogyan. A politikus hozzáadta az ő igényeit, és letolta mélytorkosra.
Na most mi változna? Jönne az MTA?
Egy szakember nem adná a nevét ehhez a kuplerájhoz. Illetve láttam Demjánt, múltkor a tv-ben. Kb 2 perc alatt elmondta, hogy mit kellene itt tenni.
Valamit érthet hozzá, mert talicskával hordja pénzt és nyomdája pedig nincsen.
Más kérdés, hogy abban a tervben olyasmik vannak, amik bizony fájnának, s Orbánt sem választanák meg benne királynak. S akkor marad minden a régiben. folytatódhatna a " Viktor, Viktor", meg ne félj nem fog fájni.
Kedves Árpád!

Mi a fenének ír plotikikáról valaki (akár glosszát), aki nem ért hozzá?!
Maradjunk annyiban, hogy a "szakértői kormányt" nem a Jézuska hozza, - előfordult már ilyen működés Európa más államaiban is.
Magyarországon a "szakértői", azaz nem politikusokból álló kormány megalakulását az indokolhatja, hogy elkerülhetetlenül szükségesek olyan gazdasági lépések megtétele, amelyek meghozatalát egyik jelentős politikai erő sem tudja felvállalni. (Álszent dolog, a felelősség áthárítása, - ám elképzelhető, hogy ez lenne a helyes út).
Aki érti, az eddig is tudta.
Aki hülye hozzá, ebből sem fogja fel.

Szóval, akkor hogyan tovább?
Tegnap láttam az M2-n egy beszélgetést Juszt László és Fekete János okleveles közgazdász között (szokásjog alapján, tavaly is volt: www.mtv.hu/videotar/?tag=5000).
Az azt mondta, soha nem állt még ilyen jól és ekkora lehetőség előtt az ország, mint most! Mert hitelképesek vagyunk, nekünk mindig mindenki szívesen ad, mert mindig pontosan fizetünk (csak Finnországra jellemző még ez), és kezünkben van az a kincs, amire a jövőben a világnak szüksége lesz - azt érdemes fejleszteni ebben az országban, amiben jobbak vagyunk másoknál. 3 ilyen dolog van:

1. Víz.
Minden formája. Ivóvíz export. Meleg víz hasznosítás, pl. üvegházak fűtésére. Termál vízre épülő turiznus, szállók.
2. Mezőgazdaság.
Fejlődik a gazdasága Kínának, Indiának, Oroszországnak, lakói egyre jobban élnek, ezért egyre többet ennének. Igény lesz a kajára. Az étel ára emelkedni fog. El lehet adni majd mindent. Érdemes belefektetni.
3. K+F.
A szellemi tőkét nem szabad külföldre engedni. Támogatni kell a kutatásokat és fejlesztéseket, mert bár 10-ből 9 vakvágányra fut, a 10. fedezni fogja a többinek is a költségeit. Muszáj erre rágyúrni.

És még mondott sok hasonlóan érdekes dolgot az amerikai és kínai gazdaságról, a régi kádári Magyarországról, talán érdemes megnézni, ez is felkerül majd nagy valószínűséggel az archívumba.

Szakértői kormány? Lehet csak álomkép. De a töketlenség helyett már akkor is elkellene valami.
Árpi!

Jogos a kétely és a vád is az illúziókkal kapcsolatban. Lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy nincs. Az elmúlt 18 év bízonyítja talán a jelen politikai elit legkisebb mértékű alkalmasságát? Nekem nem nagyon. Szinte minden, sőt MINDEN parlamenti politikai erő olyan ellenállást, averziót generál saját magával szemben, hogy gyakorlatilag ilyen intenzív gyűlölettel szemben képtelenség a lehető legrutinszerűbb kormányzati müködés is. És a jelen helyzetben a rutinszerű is nagyon kevés lenne.

Ugyanakkor sok országban megesett, hogy a legkülönbözöbb politikai erők gyakorlatilag ugyanazokat a gyakorlati gazdasági/politikai lépéseket teszik/tették meg. Főleg Európában figyelhető ez meg.

Tehát igenis van alapja annak, hogy egy országnak egy adott korszakban LEHET pártfüggetlen, egyértelmű, ha tetszik tudományosan védhető érdeke, gazdaságpolitikája.

Az persze kérdés, hogy ma Magyarország ebben a helyzetben van-e? Ez egyáltalán nem biztos! A közgazdászok közti viták is inkább azt valószínűsítik, hogy a "szakértő" az egy fikció.

Ugyanakkor, a volt szocialista országok egymáshoz nagyon hasonló lépéseket tettek, ráadásul sikereset, ezért vannak/lehetnek illúziók is.

De én is inkább pesszimista vagyok, mert nem érzékelek SEMMI felelősség(érzet)et, hazaszeretet, bölcsességet politikusaink részéről.

Leszamilesz...
Ez a baj, hogy gyávák és arra is hogy beismerjék, tocsogunk a mocsokban. Az ember meghülyül, hogy ilyen nincs, ez egy ennyire elb@szott ország ahonnan legjobb lenne hátra se nézve elhúzni. Nincs már hitele egyik oldalnak sem, az tuti én már nem megyek 1x se szavazni. Fullasztó ez a helyzet. Sajnálom.
"Ismeretlen arcok"
"jöjjön valaki a rendszeren kívülről"

ez a lényeg, ilyenek kellenének. nincsenek elkötelezve, nem ismernek semmit, csak a szakmát, meg a számokat.
ugyanilyen váltás kellene a máv és a bkv élni is, nem mindenféle jól ismert nevek bukkannak fel minduntalan, akik megjárták az összes állami vállalat vezetését. ismeretlen valakik, akik nem néznek se istent, se embert, csak az állampolgárok -hosszútávú- érdekét.

csakhogy ilyen nincs
Ehhez nehéz mit hozzátenni, talán annyit, hogy Hegyeshalomnál és az összes többi határátkelőhelyen a következő feliratot kell elhelyezni:
Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate.

:(
A szakértői kormány már csak azért is blazírt hazugság, mert a mi kis privát válságunk (a miénk, szeretjük, szép kövér) olyan mint a hal, a fejétől bűzlik.
Van néhány olyan kérdés amire kellemetlen a válasz, viszont legalább mindkét oldal válaszát pontosan ismerjük: nem.
Zum beispiel:

Hajlandóak a pártok elszámolni a bevételeikkel és kiadásaikkal legalább fele olyan szigorral mint az átlagvállalkozó? Nem.

Hajlandóak bezárni vagy kétszáz kht-t ahol milliárdokat termelnek át havonta a fentiekbe. Nem.

Hajlandóak leállni a felelőtlen jogszabálygyártással? Nem.

Szociális kiadásokat szigorúan rászorultsági alapon osztani? Nem.

A kiosztásukat feltételhez kötni? Nem.

A totális átpoliztizáltságból (a színház büféséig bezárólag) kivonulni? Nem.

Szociális álintézményeket (büfészakos főiskolák, sóhivatalok, értelmetlen státuszok) felszámolni? Nem.

Minimálbért megszüntetni, nem hazugságokon alapuló adórendszert bevezetni? Nem.

Meg még van vagy hetven hasonló tabu. A szakértői kormánynak akkor van értelme, ha kap nem kétharmadot, hanem teljhatalmat. Ez maradéktalan közbizalmat feltételez, amit ugyebár Rákóczi sem kapott meg, Kossuth is csak pár hónapra, Deák egész életében lavírozott, pedig árnyalatnyit nagyobb kaliber volt a mostaniaknál.
A szakértői kormányról senki komolynak nincsenek illúziói. Olyan lenne mint Bokros csak nagyban.
Fölösleges úgy beállítani, hogy a népnek fájna a szakértői kormány. Persze, bezárnának párszáz postát, rendelőt, iskolát, vagy éppen lehet, hogy nem. Mert a szakértői kormány az ilyet ugyebár nem érzelmek alapján dönti el,hanem cash flow projekcióval. Benzinár (gyűjtőjáratok) kontra alacsonyabb adók mellett a státuszok fenntartása, stratégiai szempontok, satöbbi. Nyilván ez, okozna némi sziszegést érzéstelenítés nélkül, de a nép a végén megemésztené, főleg mert a szakértői kormány (mondjuk ki bátran: a vezérlő fejedelem) magához venne egy jó marketingest, aki segítene cukrozni a köhögés elleni kanalast.
(Bár aggályként felmerül: a felülről jövő abszolutizmusra a magyarok mindig szervezett ellenállással reagáltak, de ez hatalomtechnikai kérdés, ne menjünk bele. Rákosinak sikerült, Horthynak sikerült, a Szakértői Szentistván is tudna hatalmat gyakorolni)

Hanem hogzy a politikai elit. Amelyet ugye ésszerűen ívből kell kihajítani az összes zrt és társadalmi szervezet vezetéséből.
Amelyiknek el kell számolni évi öt-hat milla költségtérítéssel.
A hivatalnokok, akiknek meg kell tanulni tíz ujjal gépelni, két nyelven beszélni és nyolc órát dolgozni.
A jogszabályokat legalább nagyjából betartani, ha nem is szabályosan játszani, de legalább sportszerűségben a jugoszláv vízilabda bírók szintje fölé kapaszkodni.

A hatalmukról lemondani. A haza iránti hevületből. Hát persze.
"Ők se mondják meg, hogy mit tennének, úgyhogy akár szakértők is lehetnek."
Hehe, ez jó volt! :)
Sokan álmodnak hasonlókról manapság...
Reggel Gusztos Péter is mesélt lidérceséről az M1-en...
De persze a végét lehagyta.
Semmi csattanó?
Semmi megnyugvásra kifutó befejezés?
Nincs.
Nyitva maradt előtte is, s hagyta előttünk is.
Legalább lenne némi fantáziája, hogy kiszínezze történetét, miként képes párttársaival karöltve, eddigi levitációjából két lábbal földre pattanni, és éberen sem álmodni csak fényes parlamenti küszöbökről, végre egy egész ország esélyeiről! Legalább hihessük, hogy próbálkoznak vele, kísérleteznek. Ám úgy tűnik, tetszik nekik ez az időközben felvett, ez a mai, farkcsóválóból átvedlett, földre szállt angyal szerepkör, pláne, hogy a farok továbbra is csóválhat a fehér lepel alatt.

Egyébként is, még csak most jön egy újabb izgi kanossza-járás, rézkilincseik is belebarnulnak, ahogy majd izzadt tenyerek adják át egymásnak, és jön egy újabb időhúzós party is, bejáratott technikával és pókerarcokkal, az ajtók mögött pedig felteszik tétjeiket, aztán hogy ki és miféle hazárdírozással söpri be legvégén a nyereményt, szekértő legyen a talpán, aki ezt előre megjósolja!
De egyelőre ők még csak ácsorognak, okosan kibicelni sem lehet, ha csak a sarokban várnak....
Persze nincsenek egyedül, ott szorong mellettük egy egész társadalom, és csak néz ki a fejéből, mint évek óta már annyiszor....

Kicsit tán túlragoztad, de abszolút igazad van: a szakértői kormány épp úgy mi vagyunk, ahogy Gyurcsány és Orbán is. Nincs egy párhuzamos valóság, ahol majd jól előlről kezdünk mindent, régi elitünket és régi típushibáinkat hátra hagyva.
igazából még nem gondolkodtam el ezen a szakértői kormány dolgon, de most van egy ötletem.
kérjünk segítséget kedves szcientológus barátainktól. szakértői kormány a lófaszt! kinek kell az?
clear kormányt akarunk! sőt clear országgyűlést. mondjuk lehet kibújna a szög a zsákból, hogy egy parlamentre való bandát sem tudnak összehozni mert nincsenek elegen,de egy clear kormánynak nem is igazán kellenek képviselők. ők úgyis tudnak mindent. egyedül a politikai bulvárt érné hátrány, mert arról nem olyan izgalmas cikkezni, hogy milyen kiegyensúlyozott és boldog az élete a tanfolyamvezetőkért felelős szakállamtitkárnak.
Ha én szakértői kormány lennék, nem igyekeznék megoldani a problémákat, azon egyszerű oknál fogva, hogy megbízatásom csak addig szól, amíg a problémák fennállnak. Nem lennék ostoba magam alatt kivágni a fát, ráadásul az áltaslam gyártott tutiba beleülne valamelyik gittegylet, hát azt már nem. Inkább még nagyobb problémákat generálnék, hogy azt is nekem kelljen megoldanom.

Ha fix időre szól a megbízatásom, akkor azt csinálnám, hogy az elején kicsit próbálnám rendbe tenni a dolgokat, hogy mindenki megnyugodjék, igen, dolgozik a szakértői kormány, de a mandátum vége felé lerombolnám azt a kevéske eredményt is, amit sikerült elérni, hogy megint baj legyen, és megint szakértői kormány kelljen.

Hm.

Visszaolvastam, amit fent írtam, és rájöttem, hogy tuljadonképpen ez megy már több ciklus óta. Már régóta szakértői kormányaink vannak, csak nem tűnt fel. Akkor ezek szerint megérkeztünk, ez itten már a Kánaán! Síp! dob! zene!
Jó a cikk. Ezzel a szakértői kormány dumával megint csak hülyét akarnak mindenkiből csinálni, mint az elmúlt 20 évben.

Mennyire egyetértek TWA val: "a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. De nem azt, hogy We Are The World, hanem hogy Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind."
Börtönbe kellene zárni az összeset, teljes vagyonelkobzást alkalmazni mindegyiknél.
A szakértői kormány tagjainak kipróbált űrhajósokból kellene állnia, ők legalább már tapasztalták milyen érzés súlytalanságban élni és dolgozni. Fodor meg csak olvasgassa a "mene, mene, tekel..." kezdetű, tanulságos szöveget.
Én még emlékszem, amikor Gyurcsány újraválasztása környékén részletes cikkek jelentek meg arról, hogy mit is kellene tenni.

Az egyik név ismerős, Bokros Lajosé. Emlékeim szerint neki egyszer már sikerült olyan szinten rendbe tennie az országot, hogy utána legalább másfél debilkormány abból tudott élni (fel tudta élni). Nevezett úr kicsivel később - amikor lehetett tudni, hogy Gyurcsány értelmes reformelgondolásokkal valószínűleg nem áll elő - már olyan szinten részletes tanulmányt írt az ÉS-be ugyane témakörben, hogy csak a törvényjavaslatok hiányzottak a mellékletből. Nem kapta meg a politikai támogatást, pedig a "Program" ott volt a sifonérban, csak érte kellett volna nyúlni. Ezért nem kapná meg most sem a támogatást.

A másik oldalon Járai nevét emlegetik, aki szerintem 1. köpönyegforgató, 2. kissé kókler, de szakértőnek még mindkettőtől elmenne. Csakhogy valahol ugyanaz az ajánlata, mint Bokrosnak, ebből eredően a konklúzió ugyanaz, tehát vissza az alapra.

Matolcsy talán szakértőnek hiszi magát, de tőle mentsen meg az magyarok Istene. Orbánék az ő vezényletével adták fel az ésszerű gazdaságpolitikát.

Ezt a rövid névsort elolvasva egyértelmű, miért nem lesz belőlük szakértő kormányfő soha.
Az a "bírvágy" csodás volt. Már megérte elolvasnom :)
A szakértői kormány nem rossz elgondolás. Irányítsák az országot a valóban hozzáértők. De akkor mindig, ne csak ilyen estekeben takarózzanak velük. De elsőként az összes politikust lőjék le. A politika teszi tönkre az országot. Mindig mindenhol politikai döntést hoznak, nem pedig ésszerűt. Vajon miért nem így van az egész világon? Mert a naplopóknak is meg kell élniük valamiből.
Szakértői kormány a magyar vállalkozás valóság. Nyerjük meg a biznicet, szakítsuk le a nagy lóvét, oszt jelöljük ki azt az alvállalkozót, aki majd fekete munkában óccsón és okosban elvégzi helyettünk a munka szaros részét. Ha kész a munka, tarthatjuk a markunk, ugye jól dolgoztunk, ha meg lebukik az alvállalkozó a munkaügyi vizsgán, csodálkozzunk csak hangosan és bontsunk vele gyorsan szerződést.
Persze az is lehet a jobmonitoron már fenn van a hirdetés, hogy szakértő, referenciával rendelkező miniszterelnököt határozott idejű szerződéssel felveszünk. Németh Miklós már írja a CV-t.
Az a gáz ezzel a szkértői kormánnyal hogy ha a szocik a szadesszel hozzák össze, vagy csak a szocik maguk, akkor abban ugyanazok a "szakértők" lesznek benne akiknek a baromságait eddig is vakon, némi ideológiai szósszal leöntve megvalósították. Magyarul akik miatt itt tartunk, azokat hívnánk segítségül. Így maximum annyi fejlődés lehetne, hogy megismernénk az arcukat,melyre alkalomadtán néhány türelmetlenebb állampolgár társunk a Ligetben pofonokat helyezhetne el. Valszeg ez csak időhúzási trükk,gumicsont!
Tóta úr!

Ha ennyire értelmezhetetlen a szakértői kormány mint olyan, akkor miért ragaszkodik hozzá oly' szilárdan az SZDSZ?

Tételezzünk fel:
1) Orbán Viktor hatalomra kerül, 2/3-dal, tehát alkotmányoz(hat). Megcsinálja a reformokat - fájni fog, de Járai meg a többiek is mondták, hogy a kiadásokat csökkenteni kell, millió plusz egy példát fognak felhozni, hogy ők előre mszóltak, különben is a komcsik által elcseszett dolgokat rendbe kell tenni, másrészt ha Viktor veri a faszunkkal a csalánt az mégiscsak más -, és a legközelebbi választáskor nem lesz már kérdéses ki nyeri. Újabb 20 év. Míg Viktor ki nem hal.
2) Orbán legfőbb fegyvere a demagógia, őt csak ezzel lehet legyőzni.

Ha ezek igazak (tehát Orbán és egyértelműen reformok), akkor most kell mégiscsak megcsinálni még Orbán előtt a reformokat. DE HOGYAN LEHET EZT BEADNI A NÉPNEK? Demagógiával. Ekkor megszületik az Ötlet. Szakértői Kormány.

Hogy lesz ebből reform, hol itt a demagógia? A Szakértői Kormány, mint neve is mutatja, SZAKÉRTŐKből áll. Vagy nem, de mi ettől még hívhatjuk őket szakértőknek. Ha tehát ők a szakértők, akkor mentesek a politikai következményektől, hisz szakértők, nem pedig politikusok. Ezáltal olyan döntést, törvényjavaslatot is beterjeszthetnek az Országgyűlés elé amit egy Orbánnal súlyosbított politikus nem tehet. És itt jön az ÖTLET. Ha a szakértők által kitalált törvényjavaslatokat kell MSZP-s illetve SZDSZ-es parlamenti képviselőként megszavazni, akkor annak semmi akadálya, hiszen szakértők terjesztették be, én mint MSZP/SZDSZ-es politikus nem adnám a nevem hozzá, de ők mégiscsak szakértők, tehát négiscsak megszavazom. Ezzel a demagógiával el lehet adni a megszorításokat.

De mit fog mondani az, aki szerint ezek a szakértők nem is szakértők? Lásd Gönczöl kontra Morvai. Két dolgot lehet nekik válaszolni. A leendő szakértői kormány minden számításba jöhető szakértőt megkeresett, aki igent mondott itt van, aki nemet, nincs itt. Tehát kuss. Egyrészt. Másrészt, - demagógia - én, mint szoci/szadesz politikus nem értek egyet ezzek a népírtó nyugdíjbefagyasztással, de a szakértők nyilván tudják mit miért tesznek, a tövényjavaslatot tehát megszavazom. Pont. De hát ők nem is szakértők értetlenkedne Szijjártó, de azok, válaszolná Horn. A nevük is az, tenné hozzá apró mosollyal a szakálla mögött.


Minden esetre akárhogy is, végeredményben meg lennének csinálva a reformok.
Szerintem.
Vídám hajnalt!

’’’’A szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. …Fodor Gábor kotonjelmezben szólózik.’’’’

Azzal kezdődik a problémám, hogy szakértői kormány alakul. Illetve, eddig akár rendben is van, ámde a szakértői kormány a továbbiakban már tuti politikai döntéseket hoz, akkor is, ha erről a szakértő kormány és tagjai nem tudnak. Éppen ezért: Fodor Gábornak nem is kell jelmez.
A dal pedig amit énekelhet, stílszerűen (bár ez esetben mégis vegye fel jelmezét): az elmegyek című, és viszi is az egész SZDSZ-t.

Amennyiben ráeszmélünk, hogy mi is a szerepe egy kormánynak, könnyen belátható, hogy szakértői kormány működése fogalmilag kizárt. Nem más ez a címkézés, mint egy jól hangzónak tűnő, azonban tartalmatlan blődli. Mondhatta volna azt is, hogy álmában két macska volt, mert ez még igaz is lehet, persze álmában.
Ámde legyünk nagyvonalúak: ha lesz szakértői kormány, lesz vele luxus profit is.

’’’’A szakértőzés tehát béna, értelmetlen, jelentés nélküli, sunyi szöveg.’’’’
’’’’Az, hogy legyen előrehozott választás, és próbálják meg Orbánék, az értelmezhető, védhető és egyenes.
Ők se mondják meg, hogy mit tennének, úgyhogy akár szakértők is lehetnek.’’’’

Nem az a baj, hogy nem mondják meg, hogy mit tennének, mivel a várható kormányzati döntések célja eléggé világos. A megoldás módja nem tisztázott, de az tudható, hogy Orbánnak már az előrehozott választás éppen ezért már nem olyan fontos.
Lehet, hogy most sem akar nyerni?

A magyar nép nem ilyen... Nem lesz itt semmi változás. Ahogy a törökök 150 éve, a Habsburg uralom, vagy a kommunizmus alatt sem volt. Oszd meg és uralkodj. Itthon jól működik.

A szakértői kormány egyértelmű megszorítást fog jelenteni. Előrehozott választás kell ide, mi döntsünk már a sorsunkról... Aztán lehet a Gyurcsányra, meg az Orbánra, meg akire akarunk szavazni.

Ez a szakértői baromság azért jó, mert majd előáll a Gyurcsány és közli:

"na látjátok kedves népem? Én vagyok a király és ez a csúnya ellenzék semmiben sem tud megállapodni. Én most két évig békén hagylak titeket, a feketeleves majd csak az újra választásom után jön... Úgyhogy akkor jártok a legjobban, ha rám szavaztok, meg ha trónomon hagytok..." Aztán vagy marad, vagy megy az EU-ba dolgozni biztosként jövőre.

Most olvastam: Gyurcsány cége, a Motim - a törvényi szabályozás alapján - járulékmentességet kap, mivel megszüntette a korkedvezményes munka lehetőségét... A k..va anyjukat. Ő nem fizet, a dolgozó meg gebedjen meg ahol van.

Egyetértek a cikkben a teljes politikai elitre vonatkozó kitétellel, miszerint "alkalmatlan faszok".

Abban viszont nem értek egyet, hogy ne lenne alternatíva. Szerintem van Mo.-on rengeteg tehetséges ember, aki alkalmas lenne az ország, vezetésére ill. miniszternek. Csak hagyni kellene, hogy a tehetségük felszínre kerüljön. Sajnos a magyar politikai elitben jelentős kontraszelekció tapasztalható nem az érdem a tehetség számít, hanem a talpnyalás, a bólogatós olcsójánosok érvényesülnek. Ez persze minősíti a vezetőket is, hiszen az igazi vezető nem kinyilatkoztat, mint a mieink (OV, GYF), hanem a vélemények meghallgatása után dönt, és a döntés felelősségét felvállalja, a kész a döntése mellett kitartani, vagy ha szükséges döntését felülbírálni és a szükséges korrekciókat elvégezni.

Sajnos ettől nagyon messze vagyunk, de hiszem, hogy vannak Mo.-on ilyen emberek is, hagyni kellene érvényesülni őket, már ha akarnak:)
A privatizáció nevű piszkos munkát az elmúlt jó pár évben sajnos nagyüzemben végezték. Már nem lenne mit eladni ebben a banánköztársaságban.
Kivételesen egyetértek. Kérdésem: Fodor miért nem azt mondta: csak egy új miniszterelnök/pártelnök vezette MSZP-vel tárgyalunk?
... és akor még nem is beszéltünk a hatalomgyakorlási technikáró szerény kis hazánkban... (illetve az előbb már említettem)
Történetileg: ez az az ország, ahol nagyformátumú uralkodókat (II. József, II. Rákóczi Ferenc, IV. Béla, stb...) tudtak különféle praktikákkal lassítani, akadályozni, lehetetlenné tenni.
A Szakértői Apostoli Kormány se járna másként, legyen formátuma akár A0 vagy még nagyobb.
Ugyanis a mostani rendszer ugyebár abból áll hogy a két nagy erőből az egyik a központi költségvetést használja saját pénztárcaként a másik meg a regionálist.
Az összes nagy projectet is közösen fejik, hiszen nem elég, ha kigyullad a költségvetési zöld lámpa az autópáyának (hídnak, gyárnak) lesz a közelben egy ellenzéki ellenőrzésű hatalaom (önkorm, megyei önkorm. fő-fő sóhivatal) amelyik a mi sajátos cheks and balances rendszerünk értelmében vétójoggal bír a horgastökű nádiposzáta védelmében vagy nemes egyszerűséggel a saját hatáskörben meghozott helyi jogszabály alapján. És olyankor nemcsak a maszopos csókost kell beültetni a felügyelőbizottságba, hanem hirdetni a megfelelő helyeken (tévécsatornák, alapítványok, minek soroljam) csengetni kell a kasszánál.
A szakértői kormányt, mint valami vonakodó befektetőt egyszerűen ilyen módszerekkel pillanatok alatt el lehet szigetelni és aztán nézni, hogy hozzák a szebbnél szebb szabályokat.
Jézus van. Ha valaki igazán létezik, az Ő.
TWÁ
Hiába gunyolódsz a szakértői kormányon, más kiút aligha van. Lassan beláthatnánk, hogy az a "parlamentáris demokrácia" nevű államberendezkedés nem jött be nekünk. Lehet, hogy a világ más részein ez működik, de nálunk ez zsákutca. Hogy miért, arra két magyarázat is van:
1. Túl buták vagyunk hozzá, hogy a máshol jól kitalált dolgot alkalmazzuk.
2. Túl okosok vagyunk, hogy ne vennénk észre 18 év alatt a rendszer gyengéit, és röhögve megyünk a (a jól megszokott) kiskapukon.
Döntse el mindenki, melyik neki a szimpatikus.
Ennél a "parlamenti demokráciánál" már a késő-kádári posvány is jobb volt. Ott volt azért esélye, hogy értelmes emberek kerüljenek kormányzati pozíciókba (Németh Miklós, Glatz Ferenc, Békesi László stb.) De a demokráciánkban: torgyánok, orbánok, gyurcsányok, pepók osztották az észt ( miközben nekik maguknak is be kellett volna állni még1x a sorba)
Akkor elnyomás volt, mert ha Kis János kinyitotta a száját, szájba vágták, de cserébe nem ülhetett akármilyen idióta a kormányhoz (azok számára a "pilótafülke ajtaja zárva volt"). Most demokrácia van, 4 évente bedobhatok egy papírt, amin x-elhetek vm. idióta enyveskezű politikus neve mellé. Jó csere volt? Szerintem nem (bocs, kedves Kis János, nem akarok én Neked rosszat, de magamnak se)
Egész jó kis cikk lenne, ha a harmadik rész nem lenne.Itt Árpi elengedte az agyát és nemkevésbé indulatait ami egész cikk színvonalát rendesen aláásta.
Ez tényleg elég humoros...

Ha szakértői kormányt kell választani, akkor a mostani nem szakértői?

Ha abban lenne változás, hogy a szakértői kormány nem a népszerűséget nézné, akkor meg honnan szereznének támogatást az ötleteikhez?

Érdemes lenne kipróbálni, legalább megtudnánk mi az a szk. Rosszabb úgysem nagyon lehetne :D
Az én helyzetértékelésem meg a következő:
Jelen pillanatban parlamenti pártjaink a chicken nevű szórakoztató játékot űzik. Teljes sebességgel száguldanak egymás felé. Aki előbb elrántja a kormányt, az a chicken. Hogy az analógiát kibontsam, gyk. aki előbb kimondja, hogy honnan venne el egy kis pénzmagot, az a vesztes. Legalábbis így látják ők. Ezért aztán mindenki markolja a volánt, nyomja a gázt és lökdösi a többit, no, mondd ki te előbb, honnan vennéd el a lóvét.
A szakértői kormány duma kétségbesett kisérlet arra, hogy a csapdahelyzetből kiutat találjon magának a politikai elit. Jöjjön egy balfék, egy pótminiszterelnök, mondja ki az, hogy innen is egy kicsit, onnan meg mégtöbbet. Akkor ő a chicken és a sok hülye választónak majd azt mondjuk a választásokon, hogy persze mi nem így csináltuk volna, de hát a szakértők, ugye. Ez az az eset, amikor a szocializmusban nevelkedettek habitusa kiteljesedik és már nem csak a zegyszerű zemberek várják, hogy megrágva kapják a kenyérbelet, hanem állam bácsi is azt várja, hogy valaki döntsön helyette. A zunijó is jó volt egy darabig, a konvergencija is elment, de most az új apánk a szakértői kormány lesz, ő veszi kezébe a távkapcsolót.
De komolyan, hogyha a Karpatok Geniusza a SZAKERTO elvallalja az orszag kormanyzasat, akkor miert engednenk el? Ezeknel a tehetsegtelen politikusoknal csak jobban csinalna?
Amugy ki fogja megszavazni, a SZAKERTO kormany donteseit? A jelenlegi partok frakcioi? Amelyik nem akar megszoritani? Amelyik szerint dogoljon ehen az orszag, ha nem o van hatalmon?
Vagy komolyan azt hiszik, hogy a SZAKERTO viszi el a balhet?
Gaborka nem kene inkabb kajakra megmondani, hogy MIFASZT szeretnetek, hogy csinaljon a kormany, a hiteltelen Fletoval vagy nelkule?
Mintha Fodor ur nem szavazta volna meg a szaznaposat, a masodik szaznaposat, az 5 eves adocsokkentest.
Mert a tizszazalekpontosjarulekcsokkentesbol 14. havi nyugdijat fizeto orbanpart majd az SZDSZ (titkos) programjaval kompatibilisebb programot fog megvalositani?
Hmmm...Civilizált országokban ezt megoldanák egy katonai juntával..
Szerintem csatlakozzunk Szlovakiahoz. Ennek tobb elonye is lenne:

1., Jan Slota alma valora valna, es immar a magyarsag nagy baratja lehetne, hogy elismertuk a szlavok felsobbrenduseget. Ezzel a kul- (illetve bel-) kapcsolatok minosege ugrasszeruen javulna.
2., Jovore lenne euronk.
3., A magyar szelsojobbnak el lehetne adni a manovert ugy, hogy visszacsatoltuk magunkat a felvidekhez! A nemzetegyseg helyreallna.
4., Normalis adoszintek, az adozasi kiskapuk, pl. a szlovak rendszambiznisz azonnali megszunese, tovabbi erofeszitesek nelkul.
5., Tortenelmi akadalya nincs: Pozsony volt mar magyar fovaros.
6., Beszuntetnenk az elkurast. A parlamentben olyan politikusok is lennenek, akik nem kivanjak tokonszurni a sajat orszagukat. Targoncaval.
7., Lenne normalis hazai sor.
8., Nem lenne vita, kie a "Tokaji" nev.

Es meg biztos van, csak most nem jut eszembe, mert nagyon reggel van. Arnyoldalat nem tudok hirtelen, hacsak azt nem, hogy a szlovak tudomanyos koroknek valoszinuleg nagy fejtorest fog okozni, hogy eloallitsak a Jaszfenyszaru es a Hodmezovasarhely-szeru helyisegnevtablakat ekes nyelvukon... :)
"Kitehetnénk Hegyeshalomra a táblát: kormányzót felveszünk"

Szerintem meg tegyünk ilyen táblát Komáromba, Esztergomba és Rajkára is (hogy pl. Rédicsről és Letenyéről sőt lassan már Ártándról és Gyuláról ne is beszéljek).
Remélem nem kell megvárni, hogy Záhonyba is kitehessük meg Röszkére!

még difúz hogy halkan zajong, illetve csak hogy pedzegeti mint állán a szakált, és áporodott izzadtsága nem ér el szagló szervemhez, kár hogy mindig izomszaggal próbálja megheccelni, annyira átlátszó mint c vitamintól megbomlott ideges zsargonkodás, kár, kár ahogy az elmés varánusz hebegi, ezért is van az hogy olyan az álláspontom mint a véleményem, szaggatott, tehát Isten mentsen attól hogy rávillanyozzak arra mitől ilyetén, inkább úgy teszek mint a nagy érdemű szerző, hogy ne legyen min csodálkozni.
Ha a futballcsapat élére lehet külföldi szakértőt fizetni,megtehetnénk a kormánnyal is :-) !
A választóvonal az 1500-2000 milliárdos kiadáscsökkentés mentén van. Amíg a jelenlegi parlamentben ezt egyik párt sem támogatja, addig teljesen mindegy milyen kormányunk van.
Az írás tetszett.
Annyit hozzá tennék, hogy nem a politika elit nem alkalmas arra, hogy programot tegyen le az asztalra, hanem az "Istenadta nép". Teljes sötétség uralkodik az országban, korra, nemre, iskolázottságra való tekintet nélkül. Programot? Nekünk?!
"Gyurcsány és Orbán közül lehet választani"

Véleményem szerint eléggé gyáva és megalkuvó dolog letteni a zászlót és azt mondani, ez van, ebből tessék választani (és mellesleg korábbi írásokban szerintem jelezted: te megtetted). Olvastam a kreatívban is a lantletételt.... Elfáradt, kedves Árpád? Elege van? Mert ha igen, akkor lehet, hogy a politikai publicisztika műfaja immár nem önnek való. Vagy ne adj isten, beállt valamelyik táborba, kedves Árpád? Mert akkor még kevésbé.
nem azért vannak ott azok az emberek, mert alapvetően értenek hozzá? vagy legalábbis tudják, ki az, aki ért...
A szakértői kormány azt jelenti, hogy MINDEN parlamenti párt elfogadja, hogy külsősökből alakul egy kormány és annak a munkáját hosszú ideig nem kifogásolják. Egyik párt sem, különösen nem az erősek (nincs egyoldalú kormánybuktatás)!
Minden más csak maszatolás. Mint amit eddig láttunk
TWÁ: 2008.09.08. 06:00:
"A szakértői kormány ötlete, illetve hogy ezt a pszichedelikus szöveget elég sokan komolyan veszik (és adják!), aggasztó tünet."

Világosan mutatja, hogy még mindig a csodavárás fázisában vagyunk. Tudom, unalmas ezt folyton újraolvasni tőlem, de állítom: még mindig nem elég rossz, hogy bekövetkezzen az ébredés.

"Azzal főzünk, ami van."

Tehát rövidesen vízzel. Vagy még azzal se.
A demokráciába nyilván kódolva van, hogy nem az kormányoz, aki szakért hozzá, hanem aki a legjobban tud 194 db képviselői mandátumot összehozni (= választást nyerni).

De ugye ki a fasz gondolkozik demokráciában? A GDP fontosabb, meg a minimálbér, esetleg a turulmadár, szóval a tartalmi dolgok.
Szakértői kormányról vartyognak, bzw. brekegnek azok, akik egyetlen szakértőt sem fogadnak el "független"-nek (whatever that means), hanem aszongya, hogy ez a háromnevű picsa SZDSZ-bérenc, az a négynevű fasz alig látszik ki Weckerle Mihály seggéből.
Külföldi szóba sem jöhet, mert azt a Kodály-kánon rendje szerint küldik el a kurv'anyjába, bzw. kurva anyjába, ugyebár bal-jobb állás szerint, mint a homo (i)usion esetében.
Komolyan csak az elmúlt 20 év velejéig korrupt politikai gárdája az egyetlen alternatíva? meg a parlamenten kívüli ostoba mozgalmacskák?

komolyan mondom, ha csak innen a blogról tíz embert összeszednénk, különb ötleteik, javaslataik lennének, mint ezeknek. lennének érdekességek az biztos :) rögtön a kiadási oldal lefaragásával kezdenék, de nem úgy, ahogy eddig. tízezer forintos kalapács, hopp, egymilliós zebrafestés hopp, százmilliós pályázatocskák, támogatásocskák hopp, százmilliárdos tenderecskék hopp, strabagocskák, vegyépszerecskék, viadomocskák hopp, számla nélküli juttatások, összeférhetetlenség, felügyelő bizottsági okosságok, máv, bkv, hopp-hopp-hopp...csak étvágygerjesztőként
Az Orbán rosszabb mint a Gyurcsány, kéne egy robbanó anyaggal megrakott teherautó és amikor valami iszonyat nagy tárgyalás van pl költségvetés bemenni vele a parlamentbe, akkor végre lecserélődne ez a garnitúra.
Azért azt ne feletsük már el, hogy a "szakértői kormány" politikai szlogenje nem újkeletű, az emeszpétől származik: ők kampányoltak ezzel sikerrel '94-ben.
Azon gondolkozom pár napja, hogy rendben jöjjön a szakértői kormány, de feltételezésem szerint bármilyen nagyobb átalakítási tervet az Országgyűlésnek kell elfogadnia.
Vagyis gyakorlatilag ugyanannak a politikusi gárdának kellene elfogadnia azt, amit most nem mernek meglépni? Miért tennék meg akkor ha szakértői kormány van?
A szakértői kormány egy olyan kitalálmány, akinek át lehet adni a hatalmat, de persze az nem az MSZP, á dehogy. Új emberek (bábok) akik levágják a fájdalmasan levágnivalót úgy, hogy utána a párt még választható maradjon, hiszen az nem "ők" voltak.

Szóval szűz akarnak maradni, meg bni is.
Mért jó a szakértői kormány? Olyan okos emberek, akik a megpróbálják a legjobb irányba terelni a dolgokat?
A hagyományos kormányoknak nem ez a célja, abba direkt olyan emberek vannak akik nem szakértők, nem értenek ahhoz amit csinálnak, vagy nincsenek tanácsadóik?
Volt itten ez a Kóka-gyerek, aki nem tudta, hogy mit kéne csinálni és úgy általában mindent elkúrt. Erre nagy nehezen lett belőle Fodi, aki okos, meg tapasztalt, meg tudja, hogy mit kéne csinálni, meg magas.

Nem is az a baj vele, hogy nem tudja mégse, hogy mit kéne csinálni, meg az se a baj vele, hogy mégse okos, legfeljebb magas, hanem az, hogy úgy érzi, elég nagy formátumú politikus ahhoz, hogy elkezdje az embereket hülyének nézni és ezért faszságokat mondani nekik.

Én úgy tudtam, hogy az SZDSZ az értelmiségi-budapesti/városi-intellektuál álompárt, így meg külön szomorú ez a hülyének nézés-dolog.

Már nem kérem, hogy tessék megjavulni meg megkomolyodni meg megokosodni meg elkezdeni felelős, értelmes politikus módjára viselkedni. Már csak azt mondom, hogy nem véletlen az a süllyesztő, és tessék elengedni a peremét, mert abba kapaszkodni szabályellenes.

Meg úgyis rálépnek az ujjaitokra bátor, egyenes, nagymúltú magyarok.
Nálunk 6 éve kormány sincs semmilyen, nemhogy szakértői. Az ellenzéknek van ellenzéke, Fletóék harcolnak az Orbán ellen ezerrel, közben pedig rosszabbá váltak mint amilyennek Orbánt a legijesztőbb agitpropjukban lefestették.
Felvetődik a kérdés, hogy a mostaniak akkor kicsodák? Ha ezek szerint nem szakértők, azaz nem értenek ahhoz amivel foglalkoznak, akkor takarodjanak kapálni, az talán még megy nekik. (Úgy gondolom ez az egész parlamantre igaz) Komolyan nem tudom, hogy kire szavaznék most, ha nem jön valami friss erő, akkor valamelyik kicsi lesz (nem azért, mert ők jobbak), mert bármi legyen, csak ne ez a két büdös banda.
:)
ez jó volt, kérdés, nem lenne-e jó, ha az lenne a törvény, hogy az aktuális kormányt TILOS újraválasztani? Akkor mindegyik szakértőként tevékenykedne elméletileg.
Én azt várom már mióta, hogy mikor lép ki az árnyékból egy eddig ismeretlen nevető harmadik. Csodálkozom, hogy a cikkben gyávának nevezett réteget, mely valahol engem is lefed, senki nem akarja összeszedni.
Az emberek csodát várnak. Ha valaki előmászna és egy jó reklámhadjárattal először Gyurcsányt támadná, majd azt mondaná, hogy a Fidesz meg ellehetetlenítette a javításokat, igény szerint még mocskos hazaárulózik is, azzal jópár szavazatot lehetne nyerni.
Van két gyűlölt óriáspárt, egy hiteltelen szdsz, egy mdf, ami nem nagyon kap figyelmet. Talán még egy Jobbikkal kell számolni, amely összenőtt az erőszakosság és ostobaság szavakkal. És ennyi... ezt a mezőnyt miért nem próbálja senki lenyomni?

A szakértői kormánnyal meg az a bajom, hogy cinkelésnek hangzik. Ugyanazok az erők irányítanak, csak immár közvetett módon. Mert ugye csak annyira venném komolyan a függetlenül kiválasztott szakértőket, mint a Big Brother szavazást.
Miért kéne bárkinek is lenyelni az egyik-viszataszítóbb-mint-a-másik Orbánt vagy Gyurcsányt? Alakítson kormányt valaki olyan, akit mindkét oldal egyformán elfogad, vagy esetleg egyformán elutasít. Lehetséges személyek: Bokros Lajos, Joszif Sztálin, Litkai Gergely, Tóta W. Árpád, stb. Van még 9.999.998 javaslatom, vagyis bárki, Orbán vagy Gurcsány kivételével...

Két éve cseh barátaim-kollégáim azon röhögtek, hogy fél éve nem volt kormányuk, (50-50%-os parlamenti mandátumarány), és azóta rohamléptekben erősödött a gazdaság. Nem jobboldali vagy baloldali pártokat vagy potenciális kormányt röhögtek ki, habnem "A" politikusokat. Ha idáig eljutunk, beszélhetünk majd arról, hogy Orbán vagy Guyrcsány: Addig is: Fodor Rulez!

Azért én mégis Litkai Gergelyre szavaznék, mint lehetséges civil, átmeneti kormányfőre, aki a humor legelismertebb szakértője. 2010-ig, a következő rendes választásokig a vezetésével leköröznénk az egész keleti blokkot.

Méghozzá röhögve... :DDD
Egyrészt igaz, hogy a szakértői kormány humbugnak tűnik, mert az azt jelentené, hogy a jelenlegi politikai "elit" még saját maga is alkalmatlannak tartja magát a kormányzásra. Másrészt viszont nem pont így van? Én jelenleg egyik nagy párt vezetőjét se látnám szívesen az ország élén, egy hiteles közgazdászt annál inkább.

Persze ha csak a régi rómaiak mintájára nem választunk fél évre teljhatalmú diktátort, hogy hárítsa el a vészt, akkor én se látom, hogy mi olyat tudna csinálni ez a szakértő kormányfő, ami szükséges lehet, ha egyszer parlamenti felhatalmazás kell mindenhez. A pártok talán önkontrollt fognak gyakorolni, és mindent megszavaznak, amit kér? Háááát...
Nagyon nehéz lenne konszenzust elérni. Sokszor egyik szakértő nem tekinti szakértőnek a másikat.
Az ilyen „szakértői” kormánynak semmi felelőssége nem lenne, jelentősebb intézkedési javaslataikat úgyis a parlamentnek kellene megszavazni.
A pártok háza táján manapság is hemzsegnek a szakértők, űléspontjuk határozza meg álláspontjukat.
Mindenki szeretne szakértői kormányt. Egy feltétele van csak (mindenkinek), hogy az ő általa választott szakértők legyenek a tagjai, mert a másikéi perc-emberkék, elfogadhatatlanok.

"Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák."
>> egy szomszéd állam leveszi az önrendelkezésbe belefáradt nép válláról az igazgatás terhét... Az Európai Unió tagjaként ettől védve vagyunk.
Védve??? Majd segít egy szomszéd állam kiválogatni a szakértői kormány tagjait valamilyen cégen keresztül, pl. a Strabag lobbistái segítségével (ez persze csak vicc, sőt merő képtelenség).

>> fizetésük nagyobbik felét
Csak kötözködni szeretnék: a fél azt jelenti, hogy perkettő, vagyis a két rész pontosan egyforma. Ebből következik, hogy nincs nagyobbik vagy kisebbik fél ;-)
Szóval a fizetésük nagyobbik részét.

Nekem a csúcs az volt, amikor az Estében Fodor Gábor hosszú, selymes pilláival rámosolygott a riporternőre, és előadta, hogy szerinte az újságírók lebecsülik az értelmes politikai konszenzus lehetőségét. És innen már nincs hova és nincs miért, csak permanens agydobálás 2010-ig. Elképzelem, ahogy Bod Péter Ákos (mondjuk már ki a bűvös nevet!) feláll a Parlamentben, és bejelenti a nyugdíjak befagyasztását, a képzési részhozzájárulás és a vizitdíj azonnali visszavezetését, a szociális juttatások radikális megnyirbálását, miközben a T. Ház tombol, és lelkesültségében egyszerre kiált fel: Megszavazzuk! Majd másnap arra ébredünk, hogy tej és méz csordogál végig lakhelyünk utcáin, a Fidesz leállítja az aláírásgyűjtéseket, a Kossuth téren a Magyarok Nyilai szimpátiatüntetést szervez az MSZP mellett, Vona Gábor pedig hosszú levélben gartulál politikai elitnek országjobbító bátorságáért, miközben a magyar gárdában hayekista szekció alakul, amely a szupermarketeben toboroz tagokat. (Mondjuk ez utóbbira volt már példa, dehát ki az, aki egy ilyen társaságtól konzekvens lépéseket vár el...) Szép új világ!
Szerintem tök mindegy milyen a kormány, előterjesztéseit a parlamentben meg kell szavazni! Mire összeszedik egy törvényjavaslathoz a többséget, éppen itt a 2010-es válsztások!
Csak azon csodálkozom, hogy Fodor Gábor ennyit sem tud. /mindegy milyen párt, csak valahol elnök lehessen?!
Az írás fényében látom, hogy már hány szakértői kormánya volt az országnak. A törökök pl. 150 évig törték magukat értünk, oszt a végén tényleg nem választottuk őket újra...

Az oroszok ugyan kicsit hamarabb megmérettették magukat, de őket is azonnal kipenderítettük.

Ezek után el merné még vállalni a kormányzást egy újabb, szintén szakértőkből álló csapat?
Ha működne egy pártoktól független "szakértői kormány" akkor miért nem ők kormányoznak ezentúl? Minek a pártok? És a választásokon nyertes pártok által állított kormány ezek szerint nem szakértői?
Általában ritkán értek egyet a szerzővel, de most tökéletesen igaza van.

A szakértői kormányzás egy nonszensz baromság.
Szerintem egyszerűen minimálbért kellene adni a politikusoknak alapbérként, semmi egyéb szolgáltatást. Majd ha jól csinálják a dolgot, és nem csak statisztikai manipulációkkal tud bármelyik párt is fejlődést kimutatni, akkor kaphatnak szép prémiumot. Addig kenyér és víz jár nekik...

Szagértői kormány ugyanúgy a jelenlegi "elit" bérmuskétásaiból lenne összehordva, így sok változást nem várnék.
Akkor ennyi? Akkor jo, ha a "zsidok" megvesik az orszagot, legalabb lesz itt valami? Vagy van meg remeny?
Szakértői kormány: helló, most hívunk arcokat akik frankón elmondják, hogy mit kellett volna csinálnunk az elmúlt években - kormányozni - és meg is csinálják.

Persze csak akkor ha a népszerűségi mutatónk nem sűlyed a kritikus alá, mert idehívtuk ezeket az arcokat. Ha igen akkor hívunk nekünk megfelelő arcokat, hogy úgy szakértsenek, hogy az NEKÜNK jó legyen.

LOL bazmeg. A Parlamentben gázozni kellene, hogy az épületnek ne legyen baja. Teltháznál, hamar.
Kedves Árpád!
Sajnos nincs Rólad már jó véleményem pedig évekkel ezelőtt szimpatikus volt a bátor megmondóember szereped.Feltételezem hogy már nem nagyon olvasod ezeket a bejegyzéseket, mert minek.Te nyilván mindent értesz és tudsz.Nem értem miért nem Te vagy a miniszter?
Vagy lehet hogy Te is csak mindent kritizálni(pontosabban fikázni) tudsz?
Mielőtt valamilyen párttal kapcsolatos kritikát kapok jelzem hogy egyikkel sem szimpatizálok csak megpróbálok tisztán vagy legalábbis tisztábban látni.
Szakértők ugyanis vannak!!!!!
A mi kis hazánknak vajmi kevés szüksége van moralizálásra korgó gyomorral.Ritka hogy egy vállalat papot vagy filozófust választ igazgatónak.A Magyarország KFT nevű vállalat gazdasági problémákkal küzd.Ennek átlátására nem Te kellesz hanem gazdasági szakemberek akik jók voltak matekból.Ajánlom pl. figyelmedbe Róna Péter urat akivel fogsz találni egy interjút a neten.De bizonyára számos neves magyar gazdasági szakember dolgozik a világon akik kicsit kívülről látják ezt a katyvaszt.A legfőbb probléma pénzügyi talán ebben sokan egyetértünk.Hát ide kéne hívni a világból azt a sok tehetséges magyart aki már bizonyította hogy érti a dolgát és nincsen rászorulva arra hogy a Mi ingatlanainkat, vállalatainkat lopja el.
Talán az is jót tenne ha a jövedelmedből költenél egy kicsit utazásra a világ megismerésére.Gondolom már megengedheted magadnak.A világ nem olyan mint az otthonunk és még a környező országokra sem hasonlít.Ha megnéznél különböző földrészeket és létformákat akkor nem az sugározna a cikkeidből hogy nincs megoldás és mindenki aki azt hiszi hogy van az egy nagy BALEK.
Igenis van!!!
Számos ország bizonyította hogy tévedsz.
Nem az a baj hogy tévedsz hanem hogy sok más ember elolvassa amit írsz (és más burokban élő vagy megvezetett vagy megfizetettet is) és elhiszi ezt.
Emlékszel mi volt a punkok jelmondata?
szecskayzoltan@gmail.com
nos valóban, mindenki mantrázza ezt a szakértői kormmányt, de senki sem tudja igazán, hogy mi is az. aki meg végre konstruktív ötlettel áll elő, azt elmeszelik (oriens, akik biztos _szakértőbbek_ a mostani elitnél)
Tökmindegy hogy szakértői-e vagy sem csak valamilyen másik jöjjön, mert ezzel már mindenkinek tele van a billentyűzete...
Mondja meg valaki, ki szavazza meg a szakértői kormány előterjesztéseit? Mire összegyüjtik a megfelelő számú szavazatot, éppen itt a 2010-es választás! Vagy nagykoalíció van? Akkor nevezzük annak!
Létezik, hogy Fodor ezt nem tudja?

Namármost: ha tudja, mégis mondja: az a baj; ha nem tudja: akkor mit tud?!
Az egész duma „szakértői” kormányról velejéig antidemokratikus marhaság. Demokráciában egy kormáy legitimitása csak szavazatokon nyugodhat, nem (ki által megállapított?) önkényesen ráfogott hozzáértésből. A hozzáértés mellékes, a bizalom számít, tudniillik a népé. Az optimumban (magasabb rendű tudásban vagy egyébben) gondolkodás a diktatúrák jellemzője volt és maradt.

Összezagyválják nálunk a dolgokat. Valójában - olyan helyzetek néha kialakulnak - ÜGYVIVŐ kormányra lehet esetleg gondolni. Csakhogy most ezt sem indokolja semmi. Ilyet lehetett volna az őszödi lelepleződés után az elnöknek kinevezni, hogy legyen kormány a sürgősen kiírt, de persze csak pár hónappal később lezaljló választásig. Merthogy akiről azok derültek ki, amik, nem maradhat miniszterélenök azután egy percig sem, az a Napnál lett volna világosabb ha Magyaroszágon történetesen demokrácia lett volna.

De most az egész akár szakértő akár ügyvivő szöveg úgy ahogy van egy újabb szándékos zavarkeltés, a nép tovább folyó hülyítése.

A valóság ez:

www.kibulizottorszag.net

Aki akarja tudni mi a dolgok lényege nálunk, olvassa el!
Igen, a fodorgaby nagyon magára talált és meg is mondta a tutit, mint sokan mások már előtte. Végre! Amikor meghallottam ezt a "szakértői kormány" c. kinyilatkozást, eléggé bambán néztem ki a fejemből. Ezek a szakértők, akik a cikkben felsorolt feltételek elfogadásával hajlandóak lennének kivezetni bennünket a mocsárból, nos valószínű, hogy ugyan ott laknak, ahol a mikulás. azt sem tartom kizártnak, hogy szomszédok.
De ők -szakértők- tudják, hogy hol van Ariadné fonalának a vége - mert ez a mocsár egyben labirintus is - és vezetnének bennünket, mi pedig egy emberként követnénk őket...(ezzel megint nem lenne semmi gond, mert az eddigi tapasztalatokból másra gondolni sem lehet)
Nem tudom, hogy hány hiteles szakértőt lehetne ebben az országban összefogdosni, most még bizonyára vannak - 20 év múlva nem lesznek már, mert ki fognak pusztulni, az oktatási szinvonalnak hála a maradék pedig emigrál - de szerintem elenyésző hányaduk lenne hajlandó a nevét adni ahhoz, ami itt kormányzás címszó alatt futott az elmúlt majd'20 évben. Nem akarja bemocskolni magát...De nem baj, van nekünk egy komoly, okos fodorgabynk, aki majd meggyőzi őket, hogy mégis szakértsék az ország gondját-baját, mert ők ugyan mindent megpróbáltak, de semmi és már csak a Jóisten segíthet,- végtére is: Mária országa vagyunk:-) - vagy Ők, a szakértők.
A szakértői kormány vezetésére felmerült nevek

Békesi László
Karvalits Ferenc
Király Júlia
Simor András
Surányi György
Szapáry György

Egy vicc! Egyrészt csupa balos, esetleg komcsi. A Szapáry a kakukktojás. Másrészt van köztük olyan (pl. Békesi), aki elévülhetetlen érdemeket szerzett az ország tönkretételében. De folyamatosan.
A szakértői kormány döntéseiről is az országgyűlésnek kellene szavazni, azt pedig senki sem emlegette, hogy a képviselőket is lecserélik szakértő képviselőkre.

Vagy előre aláírnak egy papírt, hogy minden döntést meg fognak szavazni, bármiről is szól majd az?

A fidesz kezdte ezt az egész baromságot, és Fodor, mint jó fideszes folytatja.

Annak is az agyára ment az a sok év hatalom nélkül. Most megkapta, ő a szadi elnök, de már nincs hozzá agya.

TWA Te most rombolsz, de nem építesz!
Új arcokat akarnak az emberek mindegy kit de ezeket nem!
Zöldség volt ez már akkor, mikor először "felvetették". Azóta maximum egy kis rózsaszínt kevertek hozzá. :D

Se füle, se farka.

Egyrészt, aki felvetette, nem árulta el (nem fogta fel), hogy mi aza szakértői kormány alakítása. Itt jön át, hogy a politikusaink idióták, és a népet (nem teljesen alaptalanul) is annak nézik.

Egyrészt úgy állítják be a dolgot, mintha szakértő kormány megalakulása magától történne, nem pedig politikusok, politikai erők kompromisszuma által. Ilyenre nem túl sok példát tudnék mondani, főleg egy olyan országban, ahol a parlamenti képviselők jelentős hányada úgy kerül be a parlamentbe, hogy pártjának listaállítóin kívül kutya sem tudja, kicsodák.
De ha ilyen történne, akkor is, egy kormány annyit ér, mint amekkora a támogatottsága. Magyarország olyan jogállam, ahol minden fontosabb döntést törvényben írnak le, nem egyet évente, de módosításuk is hasonl; ahhoz pedig mindig szükséges legalább a (jelen lévő) képviselők fele. Ergo a szakértői kormányhoz nemcsak az kell, hogy egyszer megegyezzen a politikai elit, hanem minden egyes döntését támogassa.
Persze, az a szituáció nagyon reális, amikor 2 egymást követő döntést támogat a bal-, a jobboldal, s a köztes szabadcsapatok... :-)

De ha még ez is megvalósul, akkor szembesülünk Magyarország ennél sokkal régebbi (s nagyobb) problémájával: azzal, hogy egy dolog az aktuális kormány és parlamenti támogatottsága, de ez nem feltétlenül realizálódik az államigazgatási (al)rendszerekben, és az önkormányzatoknál...
Ettől nem fognak az emberek szívesebben adót fizetni, hatékonyabban, gyorsabban dolgozni, kevesebbet szemetelni, gyorshajtani, lopni, csalni.
Nem lesz tőle több rendőr, nem lesz gyorsabb a mentőautó, sem a tűzoltó, s tippem szerint nem lesz egyszerűbb az adóbevallás sem.
A szakértői kormány azt jelenti, hogy a parlamenti pártok elfogadják, hogy hozzájuk nem kötődő emberekből alakuljon kormány és MINDANNYIAN vállalják, hogy ezt a kormányt hosszabb ideig NEM buktatják meg. És ezt a vállalást (különösen a nagyobbak) be is tartják. Na erre lennék én kíváncsi!
nem értem, mi az szdsz célja ezzel az egész szakértői-kormány faszsággal. aki eddig kitartott a párt mellett, az valószínűleg azért tette, mert a parlamenti pártok közül talán még mindig az szdsz használta a leginkább racionális érveket. ezzel ennek vége, mert azt, hogy szakértői kormány lesz, legutoljára egy igazi szdsz-es fogja elhinni. egyébként meg az egész téma tiszta röhej, kár vele egyáltalán foglalkozni - ez talán azt a látszatot kelti, hogy valaki komolyan elhiszi...vagy lehet, hogy az szdsz rájött, hogy értelmiségiből és liberális közgazdászból nincs meg az 5 %...?
Remek kis szosszenet, alig tudok belekotni!
Sot!

Ami viszont senkinek a gondolkodasaba nem ivodott bele, hogy a koltsegvetesben kb 8% az adossagszolgalat. Azaz, ezzel a botranyosan alacsony 2%-os eves novekedessel, ha nem lenne adossag!!!!!!!
europaelsok lennenk...

azaz nagyon megfelelo ez a kormanyzas a big bussiness szereploinek...

Szerintem ne csináljunk semmit. Meg se próbáljuk. Minek ? Menjünk mind nyugatra, vagy lassan már keletre.
A mostani kormány alkalmatlan, ez már kiderült. Vmit tenni kellene, de akkor mit ?
De hát valaki kérdezze már meg Fodor bácsitól, hogy mit is ért pontosan szakértői kormány alatt. Mert én a szakértőt úgy értelmezem, hogy valamihez nagyon ért, az pedig a szakterülete. Egy országot politikusok irányítják, nekik az a szakterületük. Na jó, van ahol katonabácsi van az ország táplálékláncának a csúcsán, de az a diktatúra, ez meg nem az. Szóval milyen szakterületről kell majd kormány hr-eseinek toborozni? Mert a választáson elnyert mandátumok továbbra is a hr-eseknél vannak, pont a következő választásokig. De van még egy kérdésem. Amíg a Fodor barátkozott a Gyurcsánnyal, akkor még nem kellett szakértői kormány? Akkor minden nagyon jól ment, most meg, amióta rájuk csapta az ajtót, kívülről vette észre, hogy baj van?
"...Ilyenkor általában egy szomszéd állam..."

Ennyi hülyeséget régen zagyváltál össze. Anno 1980 (tudom, még fiatal voltál) az olasz kormány élére egy Bettino Craxi nevű emberke állt, akinek 5 %-os (ÖT SZÁZALÉK!!!) pártja volt...Simán végig vitte a 4 évet (talán egyetlenként a háború utáni Olaszország történetében. A következő kormánytis ő alakíthatta meg (igaz akkor már 15 % körüli támogatottsággal)

Az olasz gazdaságot az ő szakértői kormánya állította növekedési pályára.

Szóval van pozitív példa (is) csak ismerni kell a történelmet!
"...Ilyenkor általában egy szomszéd állam..."

Ennyi hülyeséget régen zagyváltál össze. Anno 1980 (tudom, még fiatal voltál) az olasz kormány élére egy Bettino Craxi nevű emberke állt, akinek 5 %-os (ÖT SZÁZALÉK!!!) pártja volt...Simán végig vitte a 4 évet (talán egyetlenként a háború utáni Olaszország történetében. A következő kormánytis ő alakíthatta meg (igaz akkor már 15 % körüli támogatottsággal)

Az olasz gazdaságot az ő szakértői kormánya állította növekedési pályára.

Szóval van pozitív példa (is) csak ismerni kell a történelmet!
Persze, persze: mind hazudik; mindegyik alkalmatlan; nem lesz itt jobb semmi, bárki is jön, blablabla.

Kár, hogy ez a szöveg a kormánypárti szimpatizánsok trademark-ja.

Jaj, miket is beszélek, hiszen ebben az országban csak kétféle ember van: a független meg a fideszes.
a szekér azért ragadt be, mert a húsz évvel ezelőtt sietve összegányolt út először teli lett felfagyásokkal, mostanra pedig már teljesen elkátyúsodott...

próbálkozik itt már mindeki, mindenféle ötletekkel, közben viszont a szekértolók is már szügyig...

erdőből kizavaró csősz nincs a közelben, a külhoni útépítők is mással vannak elfoglalva, marad a meddő fantáziálgatás...

sajnos, árpi, a te mai fantáziálgatásodnak feléig sem jutottam, öncélúnak és unalmasnak találtam, egy ideje a lapi-kosztot is nagyon nehéz legyűrni, s most itt az újabb emészthetetlen menü...

az ország (a kényes gyomrú -lyla- meg plánesőt) jobbat érdemel...
Nem értek egyet most veled Tóta (pedig ez ritka).
Szakértői kormány alatt azt lehet érteni, hogy belátják Feriék, hogy csőd felé (nem csak gazdaségi) vezetik az országot és politikai osztozkodás helyett megcsinálják, amit a szakértők javasolnak.
Sajnos nem teszik, helyette tömik a nyugdíjasokat és a dolgozni nem akaró/tudó népeket, hogy legalább 15-20% meglegyen a következő választáson.
Ezért nem drága nekik tönkre tenni az országot.
Micsoda osztogatás lesz itt 2010-ben, ha nem takarodnak el ezek...
- Jónapot kívánok.
- Magának is.
- Elnézést, Orbán Viktor urat keresném, ha lehetne … illetve szabadna. Ön lenne az?
- Ki van írva az ajtóra. Nem látta?
- Láttam, láttam, de ugye mit lehet tudni ebben a zavaros világban …
- Honnan veszi, hogy zavaros? A legszíntisztább dipólus. Én meg ő. Fizikusok tömege nyalná meg a tíz ujját, ha ilyet találna az én szellemteremtől erősen különböző materiáliában.
- Bocsánat, a világért se akartam megbántani. Jómagam Fodor Gábor volnék … de nem zavarom? Meg volt beszélve a Szíjjártóval, Szentkirályi utca 18. első emelet …
- Üljön le. Nem ismerjük mi egymást valahonnan?
- Hát …
- Miért jött?
- Szóval az úgy volt, hogy összehoztuk végre ezt a szakértői kormányt a Vizi E. Szilveszter meg a XVI. Benedek vezetésével …
- Ketten vannak?
- Hárman lettek volna, mert ide abszolút szakértelem kell, de az Obama nem vállalta.
- Az ki?
- A gyümölcsös nevű. Más dolga van most, azt mondta.
- És?
- Mi úgy gondoltuk, hogy a nyugdíjak felére csökkentése lenne az első költségvetési lépés.
- Aha. Az ezermilliárd. Tovább.
- Már voltam az MSZP-nél, de ők nem akarják megszavazni.
- Tényleg?
- Viszont ha az MSZP nem, akkor mind a négy ellenzéki pártra szükség van ahhoz, hogy átmenjen.
- Értem. Ezt eddig nem tudták. Most jutott eszükbe.
- Hát igen. Váratlan nehézség, derült égből, ki hitte volna. Azért is jöttem, hogy áthidaljuk.
- Velem?
- Meg a Dávid Ibolyával. Innen odamegyek. A Semjént, úgy gondoltuk, nem kell megkeresni, ha itt megegyeztünk, a KDNP is tuti.
- Mikorra tervezik az előrehozott választást?
- Olyat mi mostan inkább nem, mert akkor mi …
- Szóval hozzam a FIDESZ meg a KDNP szavazatait a nyugdíjak felére csökkentéséhez, ami biztosan nagyon jót tenne a népszerűségemnek, előrehozott választás meg semmi?
- Igen. Máskülönben működésképtelen lesz a szakértői kormány, és akkor előrehozott választások jönnek, amit mi nem akarunk. A mi akaratunk pedig abszolút. Na, megegyeztünk?
- Klárika! Fodor úrnak rohannia kell Dávid Ibolyához, mutassa meg neki a kijáratot. Minden jót Fodor úr. És Szíjjártót kéretem! Most, azonnal!
Egy szakértői kormány megalakításának az alapfeltétele,hogy a parlamenti pártok nem akarnják a saját embereikkel feltölteni a kormányt és mindannyian vállalják, - és be is tartják - , hogy hosszabb ideig nem buktatják meg ezt a kormányt.
Na, erre lennék én kíváncsi!
Kiegészítés: a szakértői kormány létrejötte feltételezi a nagykoalíciót.
"A miniszterelnök nyilván közgazdász."

Szerintem inkább csillagász kéne, a hasonló kategóriájú államadósság kezelésére.
hát igen, meglehet, hamarosan minden kiderül ill. mindenki derül. Kíváncsian várom a végkifejletet.
Valaki akinek jobb a szeme, irja mar meg mi van a kepen a robot kore irva! Elore is koszi.
Hahaaa... nagyon jó írás! Mellesleg egy szakértői kormány sem tudja magát függetleníteni a politikától és a politikai elittől azon egyszerű oknál fogva, hogy egy ilyen kormány intézkedéseit is csak a parlament szavazza meg. Vagy nem.
"Gyurcsány és Orbán közül lehet választani. Nem könnyű."

Akárki regélhet, most akkor is az amerikai redneck-eknek van igaza, aki - az ő éppen aktuális választási show-műsorukkal kapcsolatban - mondta, hogy úgy kell elmagyarázni, hogy az alső réteg is megértse: ha szereled a kocsit es elb*szódik a kedvenc szerelmetes csavarkulcsod, akkor nem simogatod meg a fejét, puszilgatod és tovább használod, hanem eldobod a francba és előveszed a nem kedvencedet. Lehet itt parasztvakítani azzal, hogy Orbán a sátán, de elég összevetni, hogy melyikük mennyi idő jutott a tortaevésből, és hogy most hol tartunk. Ha mindkettő sátán lenne is, az aktuális sátánt akkor sem hagyná hatalmon egyik értelmes demokrácia sem. Ha elb*sztad, akkor takarodó, ilyen egyszerű.
Egyebkent nagyon jo a bejegyzes. Regota abrandozom egy kulfoldre szakadt magyarok altal szervezett partrol. Az a nehany tizezer, szakmajaban profi, kolfoldon a mukodo szisztemaval megismerkedett, de Magyarorszagtol meg nem elszakadt ember szervezhetne, akik meg nem adtak fel a hazateres lehetoseget.
Ezek az arcok egyebkent allatira hianyoznak Magyarorszagrol, es egyre jobban fognak. (A nagy olimpiai felismeres: kolfoldre mentek a vivoedzok! Vegigsoport az orszagon a dobbenet! LOL. A tobbiek is, nem tunt meg fol?)
"Hazateres" lehetne a formacio neve, ha nem odzkodunk a nyalas megoldasoktol. :) A fo problema, hogy ezek a szakik nem szivesen csesznek az idejuket ilyesmivel (ugyanezert szar a magyar politika mar az egyetemi HOK-ozestol elkezdve), raadasul nagy esellyel nagyot lehet bukni es csak kicsivel nyero a dolog.
Hát persze. Olyan ez a szakértői kormány, mint a szakértői vízvezetékszerelő vagy a szakértői zongoraművész.

Egyszerre jó a politikai jelenlét szimulálására és a választott kormányzat kormányzásának megakadályozására.

Süket duma tehát, ami csak arra ad valami esélyt, hogy az effektív hatalom nélküli politikai szereplők teljesen megszűnésben levő politikai létét valahogy fenntartsa. Az ország rovására természetesen.

én, mint elvből egyik dilettáns pereputtyra sem szavazó, határozottan jó ötletnek tartom a szakértői kormányt stop
Asszem minden demokraciaban volt egy olyan intezmeny, a procedura, amikor a demokraciat kiiktattak egy bizonyos idore. A romaiaknak dictatorokat neveztek ki egy meghatarozott idore, az atheni rendszerben meg turanosszokat. Nagy-Brittaniaban meg haborus kabinet volt es korlatoztak a demokraciat.
A szakertoi kormany az kb. a kovetkezo keppen mukodne:
A partok megegyeznek, hogy letrehoznak egy vezeto testuletet, ahol csak a vezetot jelolik ki. A csapat felallitasa mar a vezeto dolga, abba senki nem pofazik bele.
A csapat egy meghatarozott idore teljhatalmat kap. Az ido elteltevel a csapatnak el kell szamolni, de mar az ujonnan megvalasztott parlament elott.
Ha feladat vegrehajtasa utan a csapat feloszlik es uj valasztasokat irnak ki.
Te W, nem igazán működik ez a cenzúrázott kommnetelés. Vagy te nem vagy itt eleget, vagy csak lssú a rendszer, de a népek nem szeretnek fél napot várni az agymenéseik megjelenésére. Jól át is mennek a trackback helyekre, ott kommentel mind.

(ezt a kommentet meg ne jelenítsd itt, csúnyán meta téma, nem illik ide, én is tudom)

Árpád most mér kellett ez?
Eddig mindenki abban bízott hogy majd a szakértők szakértenek és jó leend mindenkinek.
Ez ugye eleve baromság mert 2 x 2 = 4 és olyan MINDENKINEK jó legyen olyan nincs.
Valaki mindíg megszívja, és nyilván azok szopják meg a legjobban akinek az érdekérvényesítő képessége a legkevesebb.

Mindettől függetlenül én azért el bírom képzelni hogy léteznek az országban olyan értelmes SZAKEMBEREK (direkt nem politikust írtam mert az nekem a csepürágó szinonímája) akik képesek megtenni azt amit kell.
Csakhogy az lenne a nagy baj hogy vajon ki dönti el hogy ki legyen a szagértő kormányban a kormányos meg a pénzügyminiszter meg a többi.
Arra nagy összegben mernék fogadni hogyha a Fidesz vagy az MSZP javasolna egy jelöltet ,még ha az tényleg szuper és feddhetlen szakember (tehát nem derül ki legalább 5 perc múlva róla valami simli) a másik azonnal lehurrogná.

A legfrissebb hírek szerint a Szadin való elmélkedés lassan okafogyottá válik. Úgy tűnik a magyar belpolitikát Tölgyessy Péter irányítja. :-)
Múlt héten kifejtett nézeteinek (pl hírtv péntek 8) két fő pontja van:
1. Az Mszpnek kell lépnie, ha nem akarja, hogy elmenjen mellette a történelem.
2. A fikusz annyit megtehetne az előrehozott vűlasztásokért, hogy benyújt egy határozati javaslatot (nem konstr. bizalmatlanságit!) a Házban, hogy a frakciók kezdjenek tárgyalásokat egy új mineln személyéről (asszem valami ilyesmi volt az ötlet). Ez a Szadit színvallásra kényszerítené.

Mindkét ötlet átment. Gyurcsány holnap kezdeményezni fogja egy rendkívüli pártkongresszus összehívását, amely a közeljövő stratégiájáról, benne az ő sorsáról is dönt. A polgári pikniken pedig említették a második ötletet (és elutasították egy ellenzéki szakértői kormány ötletét).

Úgy érzem a Szadi két szék közül a pad alá esett. A jövőre vonatkozóan:
"A" tipp: Gyurcsány szédszedi a Szadi frakciót és folytatja a kormányzást pár fős többséggel. Ezt tartom valószínűbbnek.
"B" tipp: előrehozott busójárás, a Szadi kiesése a cukrosdobozból erősen sanszos.
Bár elég sok mindenben egyetértek a szerzővel - legalábbis ezen írást illetően - azért a szokásos, Isten és társai ellenes kirúgása nem maradhatott el, amit itt sikerült egy nagyon szép képzavarral párosítania. Hiszen egy, a hazai politikában egyébként járatlan olvasó egyértelműen kivenné az üzenetet, miszerint ugyanazok hisznek a Jézuskában, akik a szakértői kormányban. Szegény Fodor Gábor... Szegény SZDSZ... Ezt is rég vágták a fejükhöz.
És ezek szerint a jobboldal, ahol (eddig úgy tudtam) igen nagy arányban tömörülnek az istenhívők, mivel előrehozott választást akar, ezért mégsem hisz, csak úgy tesz, mintha...

Van még új a nap alatt, ezért szeretem Árpád meglátásait.
Gondolom, akkor ezek idegenlégiósok lesznek. Csak így lenne értelme.
Tölgyessy a Péntek 8-ban egyetlen lehetőséget említett a "szakértői" kormányzásra, de az se az: ügyvezető kormány az előrehozott választásokig, amely kormány lényegében csak fenntart, de már nem hoz nagyobb döntéseket (pl. hitelfelvétel, privatizáció, nagyobb állami szerződések stb.). Mert a politikusok hajlamosak esetleg még az utolsó tett jogán ilyesmikre.
Amúgy meg einverstanden, tavaszi vagy az EP-vel egyidejű előrehozottra számítok, más nincs. És kívánok 5-6 %-os Jobbik-jelenlétet is.
Az SZDSZ-ről: minden elismerésemet, amit 14 év alatt tökéletesen elveszítettek, megnyerhetnék, ha kezdeményeznék a parlament feloszlatását (amit a Fidesz nyilván támogatna, és az MDF is), és lesz ami lesz alapon, életükben először az országra való tekintettel, nekimennének a választásoknak. Ha kiesnének is, hősként tehetnék, így azonban marad Fodornak az óvszerjelmez, vagy még rosszabb.
" Dönteni viszont gyávák"
Így is van. Ez csak időhúzás az SZDSZ részéről. Döntsenek, legyen úgy, csak legyen már valahogy végre!
Az a baj, hogy a szakértői kormány éppen olyan, mint a kommunizmus: ideák szintjén nagyon szép dolog, hogy arra érdemes szakemberek szorgos munkával optimálisan "csinálják a dolgokat", de a nagy büdös valóságban ez kivitelezhetetlen. Robot for prezident.
nice!
"ENSZ-beavatkozást! NATO-hadműveletet!"-na ez télleg elkélne:)
Tényleg, voltaképpen mit csinál ez a Fodor? Még a Torgyán sem ugrott neki ekkora elánnal a maga politikai önkiherélésének.
Ahonnan 1993-ban kipicsázták, oda akar tizenöt év után visszamászni? Vagy csak dörgölőzni próbál az Orbán & co nagyfordulatszámú daráló és szalámiszeletelő gépezethez? Vagy Dávid "nem értek a focihoz" Ibolyához hasonlóan tényleg azt hiszi ez a beltenyésztett álomherceg, hogy elég néhány ócska frázis a hirtelen támadt és enyhén szólva kétséges elvhűségről?
Tényleg pont most, pár méterre a vízesés előtt jut eszébe, hogy leteszi az evezőlapátot, és duzzogni kezd?

Egyébként mindegy: rövidesen jönnek az egyáltalán nem demagóg és konstruktív ellenzék Orbánék,új hajnal pirkad a magyar puszta egén, majd őket vélhetőleg egy, max két ciklus után szintén elutál Pató Pál országa. Addig is kapunk egy jó kis félelnöki operettországot á lá Kaczynsky - Berlusconi- Milosevic - házisajtóval, enyhén lábszagú nacionalista, illetve keresztényfundi tirádákkal. Jogunknban áll szeretni, oszt jó napot.

Az egyik baj: Kevés lenne a szakértői kormány, ha nem lenne mögötte hatalom. Szerintem csak akkor működne, ha a parlamentből is száműznék a pártokat, nem csak a kormányból.
A másik baj: Ki mondja meg, ki a szakértő? Az SZDSZ? Akkor az ő csókosai lesznek a miniszterek. A Fidesz? Akkor meg az övéi. A sor folytatható.

Ceterum censeo: más megoldás kell. Már megírtuk a Republicatorban: republicator.blog.hu/2008/07/09/diktaturat_de_azonnal
"Régóta mondom már, kérjük meg valamelyik nagyhatalmat, hogy szálljon meg minket!"

Hogy erről nekem miért mindig az "Ordító egér" c. Peter Sellers film jut az eszembe :-)

"Az a baj, hogy eddig nem közgazdászok voltak a miniszterelnökök, hanem tapló jogászok, akik csak arra ügyeltek, hogy következmények nélkül szeghessék meg a hatályos magyar törvényeket."

Nos, eddig csak egy jogász volt, mégpedig Orbán. De ő tényleg csak arra ügyelt :-)

A többiek:

Antall: történész
Boross: vendéglátós
Horn: diplomata
Megyó: közgaszdász(!)
Gyurcsány: üzletember
Nekem viszont tetszik ez a cenzúra. Lehet, hogy nem is cenzúra kellene csak egy néhány órás késleltetett megjelenítés.
Igaz így nem nagyon van reakció, de mindenki mondja, ami "kijön belőle". Így inkább van értelme végigolvasni, mint egyébként.

De vissza a témára. Érdekes, és Mo-on tipikus: egyik oldal hisz, a másik nem. Igaz, itt kissé másnak érzem a törésvonalat, mint a korábbi (bal/jobb) esetekben. Érdekes, hogy kategórikus elutasítás nem jellemző. Inkább a pesszimizmus.

De szívás lesz amikor mindenki ráébred, hogy jé, REFORMOK CSINÁLÓDNAK! És ezt be is kell adni a népnek. Szakértői kormány.

Mert ugye, beszél itt mindenki mindenről, de a LÉNYEGRŐL, a reformokról senki.

Pedig bele kell vágni még mielőtt jön Viktor. Különben 20 évre... Amúgy is, de hátha...

Olyan van hogy szakértő politikus? Aki a politikához ért? Az lenne szakértő kormány vagy hívjuk a nemzet nagyjainak?
jenőke ismételte el a poszt lényegét, egyszerűen és érthetően:
"szakértői kormány működése fogalmilag kizárt. Nem más ez a címkézés, mint egy jól hangzónak tűnő, azonban tartalmatlan blődli". Bravó Jenő.
Sok embernek nem jőtt át az amit Árpi és Jenő mondani szándékozott. A szakértői kormány egy délibáb. Ott lebeg a szemünk elött Bokros Lajos bajussza, nyulnánk utánna és huss Horn Gábor szakállát ráncigáljuk.
Ismertek ti olyan embert akit az ország elfogadna mint független szakember? Ismertek olyan embert akitől elnéznétek, ha a tökötökre lép? Ismertek bárkit akit nem lehet simán lekomcsifasisztázni? Egy nagykoalició, az más, politikai felelőséggel és szereposztással, de ez itt nem az. Ez itt a terülj terülj asztalkám szintű mese. A nagykoalició ezekkel az arcokkal szerencsére elképzelhetetlen.

Egyértelmű, hogy SZDSZ féle politikai manöver.
Fletó leütött egy parasztot(Ágica)
SZDSZ berosált és kilépet a koalából
Fleto: "Megegyezés" - szoros helyzetből sakkal menekül
Fodor: "szakértői kormány" - lépéskényszerbe hozzuk Fletót
Fletó: Charta - takikai lépés a szimultán partiba Viktor ellen

Sakkjátszma, ahol Viktornak is le-le ütögetik a bábuit időnként, csak ő mindig lépéshátrányban van...és nem nagyon érti a játékot. Oda oda csap aztán döl a saját bábuja is rendesen.
Hülye játék mert a szabályokat menetközben változtatják a játékosok, csakazért, hogy soha ne legyen vége.
Nem tudom, mit nem lehet érteni ezen a szakértői kormányon. Az szdsz ellenzéki kormányzati szereplő akar lenni. Azért legyen szakértői, mert politikai kormány nem lehet, mert abból a kékek kimaradnak. Előrehozott választásokat nem akarnak, mert akkor még a parlamentből is kimaradnának, ergo marad a szakértői kormány.

Szerintem undorító, ahogy az szdsz nem akarja elfogadni a törpepárt jellegét és csóválni akarja az mszp-t.
"Régóta mondom már, kérjük meg valamelyik nagyhatalmat, hogy szálljon meg minket!"

Régi vicc.
Albánia .. az albán parlament ülésén Hodzsa halálát követően.
- Nagyon rossz helyzetben van az ország. Mit tegyünk?
- Támadjuk meg Amerikát.
- Magának elment az esze, rögtön lerohannak.
- Az a lényeg.. Építenek útakat, Coca Cola gyárat.. fejlődik az ország
- Zseniális.. szavazzuk meg
- Én ellenzem.
- Maga, épp maga aki az ötlettel jőtt?
- Igen, kicsit aggódom, hogy mi lesz ha mégis mi győzünk..
Hi Lohengrin!

Kissé arra emlékeztet az álláspontod (és másoké is), mint amikor 2000 táján bejelentették, hogy még egy kampányt inditanak a fasisztavadászok (izraeliek). Akkor is mindenki fújt rájuk és aztán... mikor elkapták az igencsak (még ma is) élő Zentait, akkor mindenki elhallgatott.

Egy szakértői kormány is csak akkor fogja tudni bebizonyítani, hogy működőképes, ha létrehozzák és működik. Minden más esetben igazad van. Igazad van?

Többeknek:

Nem lehet eléggé hangsúlyozni. Orbánnak, a többiektől eltérően, egyetlen pillanatig sem volt semmiféle tényleges tevékenység végzésével járó munkaviszonya, így jogászként sem dogozott soha egyetlen másodpercet sem. "Tapló jogász"-ként való besorolása tehát csak igen szűk értelemben lehetséges, de még ebben az értelemben is erős túlzás egy gyanús machinációiról elhíresült, közönséges naplopó ingyenélőt így nevezni.
W, nincs időm végigolvasni a hozzászólásokat, sorry! Jó a dilemma felvetése, de a konklúziód, ne is haragudj, de tajtékzol.
Sokkal egyszerűbb a helyzet.
Jöjjenek új arcok. Ne az Orbán! Jöjjön egy másik honfitársunk. Van egy csomó rátermettebb, és hitelét nem vesztett ember. Próbálgatni kell.
Olyan ez mint egy hatalmas kulccsomóval az ajtó előtt. Szerintem a kicsit jobb is sokkal jobb eredményt ér el. Itt van pl a Navracsics. Lehet, hogy róla is kiderül, megjátszotta a normális embert, de akkor jöjjön a következő. Legyen már szabad választás! Legalább az értelmiség fejében!
Nehezen tudnám vizionálni, hogy mi is lehet a szakértői kormány. De valami olyasmi lehet, ami csupán a számadatokat figyelembe véve hoz döntéseket: csökkenti a segélyeket, megreformálja az egészségbiztosítási rendszert, megszünteti a felesleges egyetemeket (amiből már mindenkinek kell egy), stb. stb.
Nos egy ilyen kormányt kábé 1 óra alatt felkötne az a tömeg, aki mindezekből hasznot húzott. Ugyanis lakosság nagy része lop, és talán még csak nem is tud róla.
Arról nem is beszélve, hogy szakemberek/"tudósok" abszolút nem alkalmasak politikai feladatokra. Még a saját jogaikat sem tudják képviselni nemhogy másokét.
A szakértői kormány olyan, mint az óriási ízöröm.

Hülyeség.
Jajjjjj, hát no! Nem kell olyan komolyan venni ám ezt a szagkérő orrmányt, mer' ám ez nem olyan sokmindenről szól, csak egy kis időhúzásról.

Szegény Gábor, ült otthon, és lamentált:
Ha bólintunk a "Megegyezés"-re, és vissza megyünk a közösbe ezzel a ferkó gyerekkel, akkor azt mondják, segget csináltunk a szánkból, ha meg úgy buktatjuk meg, h előre hozott majomkodás lenne, és netán nem kerülnénk be a számla nélküliség birodalmába, akkor meg a sajátjaim harapnák el a torkom.

Kéne már egy közvéleménykutatás, amiből kiolvashatjuk, mi kell a népnek a kenyéren és a cirkuszon kívül. De az még legalább két-három hét, addig is kell mondanunk vmit.

Óóóóóóóó, hát megvan baszki!
Szakértői kormány! Jééééééééé, erről elvitatkozunk pár hetet, addig meg majd megméri vki, mi az a politika, ami garantálja azt, h a következő országgyűlésben is legyen egy törpefrakciónk.

Csokkolom-csokkolom!
Ez most akkor a programunk pár hétre:
Aki biztosan nem kell, az a nagyorrú gyurcsány,
gumicsontnak meg jó lesz a szagértői orrmány!
Korom,

Természetesen igazad van. Arról amit nem próbáltunk ki nem mondhatjuk, hogy nem működik.
Próbáljuk ki! Uccu neki! Csináljuk meg! :)
Hogyan állnál hozzá? Olyan emberek kellenek akik mögé felsorakozik jobb és baloldal... máskülönben koaliciónak hívják és nem szakértői kormánynak.
Hol találsz ilyen arcokat?
Mondjuk találsz. Jöttek Izlandról. Nincs múltjuk, de értenek hozzá. Ez a lényeg.
Elkezdenek dolgozni. Aszongyák ezt meg kell változtatni, mert nincs jól. Az újság megírja: Az izlandiak megcsinálták amit Feri/Orbi másképpen csinált volna. Feri/Orbi felkapja a fejét: veszítem a politikai tőkém, éppen lehülyéztek az izlandiak. Kapják be - kiszipolyozzák a nyugdíjasokat/eladják a hazát. Megvonom a támogatást mert ezek az izlandiak is valójában szoci/jobber bérencek Fleto-Orbi-Gabika átverte az országot ás főleg engem.
Kis hazánkban 5 perc alatt megbélyegeznek bárkit, hogyha nem tetszik a képe, neagyisten sikeres. Bárminemű politikai és anyagi támogatást mellőző kezdeményezés, ami ráadásul nem is népszerű, halálra van itélve. Nincs ösznémet szolidaritás az oszikkal.
Egyedüli megoldás a worluk által mindenre alkalmazott piac. Versengjenek, csak ha lehet tartsák be a szabályokat. Ezeket a szabályokat kellene betartassa velük a független sajtó, ami ugye olyan mint a szakertoi kormany, vagy a Hofeherke.
Sötét korom 2008.09.08. 16:05:07
"Egy szakértői kormány is csak akkor fogja tudni bebizonyítani, hogy működőképes, ha létrehozzák és működik."
Ez kétségtelen, de mi az? A fasisztavadászatról tudtuk mi, csak nem láttuk értelmét. Itt viszont valami újjal van dolgunk. Valami, ami politikai közegben dolgozik, de politikától függetlenül, jóllehet minden döntését át kell vernie a politikán. Ezt többnyire paradoxonnak hívják.
Konkrétan, hány parlamenti képviselő fog ráigenezni mondjuk a családi pótlék megnyesegetésére, vagy a nyugdíjak tartósabb befagyasztására?
Hány százalékot fog esni a pártja?
Hányat fognak megválasztani közülük újra?
Taurusz: "Én már régen megmondtam. Nato-ból kilépni, osztrák határ mentén felsorakozni egész haderővel, majd hadat üzenni. Kb 5 másodperccel később megadni magunkat. "

ezt a hadmuveletet mar mas is megprobalta; lasd "Az ordito eger".

en.wikipedia.org/wiki/The_Mouse_That_Roared
Lohengrin!

Szerencsére nem nekem kell szakértő kormányt csinálni, mert én fix, hogy nem tudnék. De aki felvetette, annak kell, hogy legyen elképzelése, hogy mégis hogyan (nagyon remélem). Én csak annyit mondtam, hogy ELVILEG nem tartom lehetetlennek, de egyébként én is pesszimista vagyok. Talán vetődik fel elfogadható név, és talán tud is tenni valamit. Én bízom magunkban, mert nagyon sok (szakmai értelemben) tehetséges ember van ebben az országban (nyilván tapasztalt jóval kevesebb). Egy jó menedzser kellene, akinek modern, európai társadalom/jövőképe van és egy (általa összerakott) jó szakértő csapat. ÉS egy pozítiv közhangulat, amiben mernek lépni. Pártok (vagy inkább a parlament) pedig vonuljanak háttérbe. Eddigi tevékenységük alapján ez a legtöbb és legjobb, amit tehetnek.

Az előrehozott választás eredménye megint helyben topogás lesz - attól tartok.

"Lord_Valdez"

A pártoknak áldásukat kell adni a szakértői kormány(zás)ra. Ez másképp nem képzelhető el. Azaz előre kibújnak a felelősség alól. Ergó a népszerűségüket nem hinném, hogy érintené. Persze én azt gondolom, hogy minden pártnak ezt az utat el kellene fogadnia. Nem támogatni, de elfogadni - jobb híján. Különben nagyon problematikusnak látszik az egész.

"Konkrétan, hány parlamenti képviselő fog ráigenezni mondjuk a családi pótlék megnyesegetésére, vagy a nyugdíjak tartósabb befagyasztására?"

Olyan dologról vitatkozunk, amiről sejtésünk sem lehet. De ha megérdezed, én azt mondom, hogy itt csomagokban lesznek az intézkedések. 1-1 intézkedést nem kell önmagában megszavazni.

Kedves Árpád!

nem tudod, hogy mi a szakértői kormány?

szakértői kormány az amikor malacka, lapi és én egy kormányban ülünk és Te kedves Árpád vagy a nép... és mi szépen kifehérítünk téged... mi meg elkúrjuk az adódat, újra meg újra...
Sötét korom
És a választók is áldásukat adják ahhoz, hogy mindenféle szakértő megnyirbálja a családi kasszát, vagy a politikuson verik majd le? Vajon ennyire rájuk lehet kenni minden felelősséget? Ha igen, akkor mi szükség van a parlamentre?

Irigylem az optimizmusod. Volt itt már egy néhány csomag és a parlament (vagy épp a koalíciós partner) addig módosítgatta, amíg az anyja sem ismert rá.
(ismerek egy közgazdászt a GKM-ben, aki szintén döntés előkészítésben utazik és ő is ilyeneket mesélt.)
"mi meg elkúrjuk az adódat, újra meg újra..."

Nade nehogyámmán Ne félj!

Én nem járok kuplerájba!:-)))

Inkább elisszuk, oké?

Múltkor is kéregetett egy csákó, aszonta nyugodjak meg, nem lakásra meg kajára kell, hanem piára.:-)

Adtam is neki egy kétszázast, díjaztam az őszinteségét.

Az a lényeg, h odafent mindenki őszintén mondja a magáét.

ferkó télleg azé' írta a "Meggyengülés" c. programját, mert az országot akarja visszahozni a szarból, nem a pártját, és főleg nem magát...

Gabesz azért kér szagértő orrmányt, mert pontosan tudja, h ez az ami az ország érdeke, és nem a szadistáké....

Viktor az ország érdekében hallgat a részletes programról, mert még előtte egyeztetni akarja Putyinnal...

Itt mindenki őszintén nyomja, és mindenki az ország érdekében...

Világos, nem?
Jaaaa, a sör igen, a tör is.... a hátba...., csak még nem tudni, mikor nyomják gabika 8. és 9. csigolyája közé.

Üdv.
Lordom!


"És a választók is áldásukat adják ahhoz, hogy mindenféle szakértő megnyirbálja a családi kasszát, vagy a politikuson verik majd le?"

A költségvetés "tömegének" csökkentése alapvetően nem csökkenti a családi kasszát, hisz pont arról van szó: az ember nem fizeti be, az állam pedig nem fizeti ki. Inkább az árak emelkedése és infláció fenyeget.

"Vajon ennyire rájuk lehet kenni minden felelősséget? Ha igen, akkor mi szükség van a parlamentre?"

Ez most egy rendkívüli, lépéskényszeres helyzet. Rövid ideig állhat csak fenn a szakértői kormány. Max. 2010-ig, de rövidebb is elképzelhető.

A Bokros 1 hétvégén állította ösze nevezetes csomagját. Itt most persze többről van szó, de nem hinném, hogy időben nagyon el kellene húzni. 1-2 intézkedéscsomag + 1-2 korrekciós csomag.

Írtam, hogy nem vagyok optimista, de nagyon nem szeretném, hogy az elvi lehetőséget eltagadjuk/eltagadják. Pillanatnyilag 1 politikai párt látja a lehetőséget, a többiek nem. Ez a helyzet sem tud sokáig fennmaradni.

Malacka! Elég bonyolult módját választotta az időhúzásnak az szdsz, nem gondolod?
"Malacka! Elég bonyolult módját választotta az időhúzásnak az szdsz, nem gondolod?"

Kizárásos alapon ezt dobta ki a gép.
Nem volt más választása... Jobb híján nyomják ezt, bár ki tudja, hisznek-e benne?

Ezekben a napokban nagyon kéne egy részletes közvéleménykutatás sok pártnak...
Majd mindenki bizonytalan, h merre mozduljon ki a saját maga alá szarásból... Most épp a tiprolódási időszak van.

Ameddig gyurcsány a helyén, és párton belüli pozíciója erős (épp most készül megerősíteni), addig ez a járható út a szadinak.

Sokat tisztít majd a képen, h mit akar a pártja fletóval a rendkívüli pártértekezésen.

Ha meghagyják big bossnak, és bedől a szakértői javaslat is, na akkor lesz csak bajban az szdsz, de azon belül is különösképpen Fodor.

Üdv.
Itt mindenki ugybeszél mintha Mo. valami elveszett afrikai ország lenne.
Na nemán... járom Europát Mo. is olyami mint a többi.
Egy nem tul gazdag , de nem is a végtelenségig lepukkadt vidék ez.
Bárhol mutatok hasonlót!
"Ha meghagyják big bossnak, és bedől a szakértői javaslat is, na akkor lesz csak bajban az szdsz, de azon belül is különösképpen Fodor."

Nem hinném, hogy bajban lesz, hisz már júniusban megmondta, mi a következő (a 3.) lépés.

Előrehozott választások lesznek.
Malacka

szerintem Árpád írta Fletó és Gábor szövegkönyveit...ezek ilyen ilyen egyperces modern képmesék... egy perces emberkék hat évre elosztva...
Jó volt az írás Árpi!

Javaslom egy robotkirály megépítését, aki hideg, pártatlan és precíz. Láttam hasonlót valami gyerekcsatornán. Szuperrobotmajomcsapat vagy mi a szösz, na majmaink vannak sokan csak digzni kell őket. Ott Ő volt a negatív hős, de Dugovics Titusz óta nekünk sincs egy pozitív hősünk se stabilan, mert utólag mindíg kiderűl, hogy vagy ávos volt vagy nyilas. Szóval lenne itt egy bazi nagy páncélozott majom, aki osztaná az észt.

Vélaményem továbbra is fentartom, a szadesz meg fogja menteni Gyúrcsányunk életét, és az előadás megy tovább. A szocik makacskodásból királyok. Az is lehet, hogy pár szadeszes a haza szereteére hivatkozva átűl és megszocializálódik. Asszem 5-6 ilyen kell és vége ennek drámának is. Szerintem ez lesz. Bazi jó dolog ám annyi pénzt felvenni amennyit csak akarsz, ezt még 1-2 évíg, mint jutalomjáték, sokan nem akarják elveszíteni.
Nagyon okos dolog ez a szakértősdi. Mindenki azt gondolja, hogy a zakértők mindig egyfélét mondanak, egyféleképpen akaják a nemzet javát. A szakértő a szakmájának legokosabb képviselője. Na mármost az ország vezetése bonyolult dolog, először próbáljunk másban szakértő véleményeket hallani. Pl. kell-e az M6-os autópálya nyomvonalában völgyhíd és alagút?? Ezt szerintem egyszerű dolog eldönteni. Mindkét megoldás hívei elég sok szakértőre tudnak hivatkozni, akkor most ki is az igazi szakértő??
Talán egy szakértő majd megmondja:))
Szóval a fentiek szerint ez a fából vaskarika készítés tipikus esete.
Emberek!

Mi van akkor, ha fletót megerősíti a pártkongresszusa, az szdsz viszont kitart, és nem támogatja.
Akkor a meglévő szavazatokhoz (asszem) 6-ot kell gyűjteni.
1 gyenessei, ott a 2 volt fideszes, és aztán hiányzik még 3, azaz három képviselő voksa.
Mi van, ha lesz 3 áruló szadeszos?

És mi van, ha hiába lesz 3 áruló szadeszos, ha lesz áruló szoci? Karsai már beszólt ez ügyben ma!

Korom

Ahhoz, h a szadesz elmenjen az előrehozottig, ahhoz az kell, h egyszer legalább 5% körül mérje vmelyik komoly cég, de abban a mérésben már legyen benne a mostani események sokasága, a mostani fodrozódások hatása is.

Üdv.
Most röhögjetek ki nyugodtan, de én tényleg örülnék egy külső "szakértői kormánynak". Először a VEKE miatt jutott eszembe, vagy két éve, mikor tényleg okos dolgokat vágtak a bkv fejéhez a pálya mellől, hogy eccer próbálja meg valaki nekik adni a kormánybotot. Csináljátok! Hátha jobb lesz.
Most is jött vagy két-három értelmes, átfogó gazdasági reformjavaslat az elmúlt fél évből, komolyan, ha ráböknének egyre csukott szemmel és azt mondanák: ezt csináljuk meg, komolyan én szívvel lélekkel támogatnám. Tudom, hogy nem lesz ilyen, de azért..

Sötét korom
Ez akkor lenne igaz, ha mindenki hasonlóan fizetne be és részesülne az állami szolgáltatásokból és juttatásokból. Az emberek többségére nem ez jellemző. Különösen a szegényekre (és a csalókra).

A Horn-kormány akart tenni és parlamenti többsége volt. Bármit keresztül tudott volna verni, ha nagyon akar, de a végén ők is osztogattak. Mondjuk majdnem nyertek.

Sajnálom, egyszerűen a demokrácia és a vének tanácsa együtt nem megy.
A döntéshozást és a felelősséget szétválasztani veszélyes, ha nem választod szét ugyanott vagy. Bizonyos lépések, bár célszerűek, de vállalhatatlanok.
szobatars 2008.09.08. 12:06:46
"az olasz kormány élére egy Bettino Craxi nevű emberke állt, akinek 5 %-os pártja volt....
Az olasz gazdaságot az ő szakértői kormánya állította növekedési pályára.

Szóval van pozitív példa..."

mintha Craxi maffiozo lett volna, paholyokkal, es Tuniszban halt meg szamuzetesben, mert ha hazamegy lecsukjak
vagy tevedek? Craxi mint pozitiv pelda?

nehogy olaszorszagra hasonlitsunk mar!
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.08. 21:40:25
"Mi van akkor, ha fletót megerősíti a pártkongresszusa,"
meg fogja, kulonben nem kezdemenyezne...

"a meglévő szavazatokhoz (asszem) 6-ot kell gyűjteni."
ezt lehet ugy is ha nem mennek el, mert EU-s program mittudomen...

"Mi van, ha lesz 3 áruló szadeszos?"
annal tobb is lesz sot megbetegedhetnek felemelt fejjel.

"És mi van, ... ha lesz áruló szoci?"
talan tanultak a szili kati ugybol es tobbet vesznek meg...
Lord Varez

"Bizonyos lépések, bár célszerűek, de vállalhatatlanok."

Képzeld el, ha az orvosod mondja ezt neked, egy heveny vakbélgyulladáskor. :o)
Lord_Valdez

Igazad van, különben. De jelenleg szét van választva a döntéshozás és a felelősség.
Jó kis cikk, sokunkat megmozgat, forrong a légkör, mindenkit fikáz(z)unk. Nem tudom miért, de olvasása közben eszembe jutott a struktúra, a jel és a játék a humán tudományok diszkurzusában c. kis írás. (jóvanna, tom... mett lassan már az ufókat várjuk - aszisszük, hogy a szabályok a rendszeren kívürrő számaznak, nem sárosak, hanem univerzálisak).

Egyszer megpróbáltuk kielemezni annak az embernek a pszichéjét, aki Magyarországon vezető politikai tisztségre vágyik. Rájöttünk arra, hogy ezek az emberek két okból indíttatásból oda: 1. hatalomvágy 2. közösségi küldetéstudat
A két tényező néhol egyszerre is megjelenhet, különféle értelmezésekben. Az 1. esetben egy extrém nárcisztikus személyiségből indulhatunk ki. A 2. esetet nehéz egyértelműen beazonosítani: alázatos, de eltökélt, egyenes (?), talán itt jön ide az, hogy hitből és nem érdekből cselekszik.
Nagyon irritáló, ha tetten érünk valakit, aki a 2.-t játsza meg, de felfedezzük benne az 1. jellemvonásait. Ugyanakkor az is bosszantó, ha fennáll ugyan a 2. eset, de az illető gyenge, cselekvőképtelen. Az istenülés ugyebár időben pont fordított történet, tudták ezt az apokalipszis-írók is. A 2. létének áldozatával bizonyítja végső elszántságát. Odadobják az őrjöngő tömegnek, az meg elintézi. Szóval a "csoda" az utólagos, éppenhogy előreláthatatlan.


Miért nem törjük magunkat azon, hogy Bokros Lajos kerüljön a szakértői kormány élére?
Bizonyított, a szakértői döntéshozatalban tapasztalt és megfelel annak, amit szakértőinek neveznénk: „Szeretném határozottan állítani, hogy senkinek sincs szándékában semmire felkérni engem – felelte egy politikai ambícióit firtató kérdésre Bokros Lajos –, mert az én programom szöges ellentétben áll minden magyarországi politikai párt által megvalósíthatónak vélt elképzeléssel. Én pedig csak és kizárólag olyan program megvalósítását kívánom irányítani, amelynek hiszek a megvalósíthatóságában és sikerében." És nagyon határozott - sajnos máig aktuális - elképzelései voltak már 2005-ben.


Továbbá még ...

Kapóra jön az USA szavazás, a vesztesnek felajánlhatjuk a miniszterelnöki posztot.
Nézzük csak... Arnold már foglalt, de ott van még Sly, Kostner és Bono.
Nem olvastam végig az összes posztot, ha volt már, bocsi. Szóval, szerintem a szakértői kormány nem arról szól, hogy hozzáértő emberek kormányoznak (a sima kormánynak is errőlkell szólnia), hanem arról, hogy a pártok eltolják magukról a felelősséget. Jönnek a pártoktól független emberek, meghozzák a kellemetlen intézkedéseket úgy, hogy ettől egyik pártnak sem kell kiírnia magát a parlamentből. Elvégzik a piszkos munkát majd mennek, a pártok pedig maradnak, szeplőtelen szüzekként a parlamentben. Ha jól tudom, utoljára Trianonkor volt szakértői kormányunk, az akkori miniszterelnök aláírta a trianoni békeszerződést majd néhány nap múlva lemondott, mindenki más pedig mosta a kezeit...
Kedeve Tóta W. és levelezők!

Az igazán meglepőnek számomra az tűnik, hogy nemcsak a szocialista (és talán GY.F. kötdésű) köz-sajtó/média, de mintha a levelezők jelentős része, de még Tóta W. is azon munkálkodik, hogy valahogy elfedjék, ami pedíg ordít az SZDSZ "Szakértői Kormány" felvetésében: NE GYURCSÁNY FERENC LEGYEN A MINISZTERELNÖK!!!

Ennek a felvetésnek bizony igencsak van értelme. Ez a fickó bozony ma már tényleg a bolondját járatja velünk. Minden tényleges reformelképzelést már rágen visszavont, a legújabb programja (amiből átlag 3 havonta van neki egy) pedig - legalábbis az adóelképzeléseit illeti - egy vicc. Abban az országban, ahol minden tevőleges jövedelemmel rendelkező polgár - amelyik megteheti - kibújik az adózás alól (mert egyébként nem tudna megélni), adóreformként eladni a szolidaritási adó megszüntetését és az alső jövedelemsáv kismértékű megemelését - egyszerűen orcátlanság. ENNEK AZ EMBERNEK MENNIE KELL!

Érthetetlen az MSZP ragaszkodása is Gyurcsány kollégához. Amint egyébként egyszer már Tölgyessy is megjegyezte, a jobboldal olyan mértékben építette fel imázsát a "Gyurcsány takarodj" szlogenre, hogy igencsak légüres térben találná magát egy Gyurcsány nélküli kormány mellett.

A fő porbléma az, hogy a mai MSZP-ben talán már nem az a kérdés, hogy megszabadulnak-e Gyurcsánytól, hanem hogy Gyurcsány megszabadul-e az MSZP-től..
Egyszerűen nem értem...
Mi ez a túlzó odaadás, amivel egyes szoci politikusok - mert ma már vannak azért bizonytalankodók is köztük - oly vérig menő kitartással ragaszkodnak az ő Ferijükhöz?
Itt van ez a Lendvai pl.
Naponta mondja el - most is az M1-en - hogy nem _ez_ a kérdés. Nem a főnök személye.
És e kijelentése után kezdi csak boncolgatni az szdsz-hez való ésszerű viszonyulást, mintha legalábbis meg se hallaná az onnan jövő hangokat...
De azért lát esélyt a megegyezésre.
Ugyanakkor a felelősséget azonnal hárító, baljós vízióját, miszerint, ha ez nem történik meg, rögtön fel is vázolja : ellenkező esetben az ország látja kárát, hisz a kormányzás ellehetetlenül...
Mintha most olyan szédületes dinamizmussal működne, aminek lendületét kár lenne megakasztani holmi akadékoskodó _nem _ szavazattal...
A szakértői kormány ötletét meg épp e pillanatban sajnálja lefele...
Baßarás ez a nő komolyan...!
Meg úgy általában az egész fulladozó evickélésük...
Lehet, hogy az én értelmezésemmel van baj, de szerintem nem az a probléma, hogy legyen-e vagy ne legyen-e szakértői kormány. Nem ez a kérdés válaszolandó meg!

Az a probléma, hogy hogy meri bárki is felvetni egy szakértői kormány létrehozásának a kérdését? Hát eddig antiszakértők vezették ezt a kurva országot? Dilettáns faszok?

Aki szakértői kormányt akar, az elismeri, hogy eddig ilyen nem volt, elismeri alkalmatlanságát, hozzá nem értését, magyarul húzzon el, de kurva gyorsan!

Szakértők vagy vannak, és ők irányítják ezt az országot, vagy nincsenek, de akkor mirül beszélünk, kezicsókolom?
aztán ki is szakértő itt?
a Marx Károly Közgazdasági egyetemen a kapitalizmus milyen szar című tantárgyat tömegével tanuló 0 nyelvet beszélő MSZMP-s KISZ-es (mindegyik pártban ott ülnek) faszok?
Mert nyilván rájuk gondolnak mikor szakértőznek...
Vagy majd veszünk a kirúgott Wall Str.-esekből mi? Az megy nekünk. Azok is nagy szakértők lsd világgazdaság állapota.
Jelezném hogy Magyarországnak már volt egy ilyen "szakértő" kormánya 94-98 -ig. akkor kezdődött az ország tekjes szétlopása és tönkertétele...
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.08. 07:41:42
"csak azt bizonyítja, hogy kulturális értelemben megosztott a post-kádárista társadalom"

meg mashogy is. es nemcsak a poszt-kadarista hanem minden tarsadalom.

Azt irta Mesterhazi lajos a prometheusz rejtely cimu konyveben,
hogy ott is lenyegeben ket part van ahol sok van, es ott is van ketto ahol egypartrendszer van...

nalunk ez a kuruc-labanc felosztas evszazadokra nyulik vissza...
ld meg Koppany-Istvan...
Lord_Valdez 2008.09.08. 07:43:43
"Mégis melyik ország szálljon meg? ... Ausztria, egyszer már hellyel-közzel bevált, nem?"

csak ausztria johet szóba,
1) mar elegge megtettek... lealmafeldolgozok, papirgyar, Aldi...
2) nem hiszem hogy olyan nagyon akarnak...

szerintem el kene adni Sopront Svajcnak...
ugyis idejarnak fogorvosni...
penzuk van, netan megszerveznenek mindent jol, a kornyekebeliek meg latnak...

Turk Hava Yollari 2008.09.08. 08:06:10
Jajj legalabb ilyeneket ne irkaljatok:

"A mostani játék a végjáték, innen visszafordulni már nem lehet. Nincs idő. Halogatott döntések, melyeket senki sem hozott meg, a végpusztulásba döntötték ezt az országot."

mindig vissza lehet fordulni. Kicsit nehezebb mintha nem adosodunk el de lehet. kicsit tobbet kell dolgozni, de azt is lehet.

ez nem vegpusztulas, a legtobb ember a vilagon elcserelne eletet a mienkre, koztuk kinaiak is, stb.
van vagy 200 orszag amelyik rosszabbul teljesit nalunk...
es elobbre jutni a ranglistan meg amugy is lehetetlen, vagy szinte az... ausztriat nem fogjuk megelozni sose...
"portis 2008.09.08. 20:14:14
Itt mindenki ugybeszél mintha Mo. valami elveszett afrikai ország lenne.
Na nemán... járom Europát Mo. is olyami mint a többi.
Egy nem tul gazdag , de nem is a végtelenségig lepukkadt vidék ez.
Bárhol mutatok hasonlót!"

Magyarország elveszett dél-amerikai ország, ahol a népet olyan szinten megvezették, hogy értékrendje elveszett. Nevezhetnénk Magyaguay-nak is.
Ha mész még nyugatabbra nyisd ki a szemed, nézd a rendet. Figyelj meg egy rendőri intézkedést, figyeld meg a környezettudatosságot és lesd meg miért szoktak bukni a politikusok. Garantálom, hogy az osztrák sajtóban nincs heti rendszerességel helyszíni jelentés egy tömegverekedéssel egybekötött családi viszályról(ünnepről), nem visznek oda német szemetet és nincs ennyi minimálbéren bejelentett munkavállaló.
Ezektől, a 'jól van így' jellegű véleményektől mászok falra. így csak az gondolkozhat akinek nincsenek ambiciói, csukott szemmel jár a világban vagy ami még rosszabb az úszómedencéjéből nem lát túl a keritésen. Neked köszönhetjük, hogy ezek a gyönyörű emberek gátlástalanul oszthatják az észt és a pénzt. Vaze téged kellene szolgáljanak, ők vannak miattad és nem te értük. El kell számoltasd őket, ha elvárod, hogy jó szolgálatot tegyenek.
Ugye tudod mit jelent a szó, hogy miniszter?
Könnyű ilyet vagy rosszabbat mutatni, Stockholm szélén is vannak nyomornegyedek, de elsősorban nem ez a mérvadó egy ország egészségügyi állapotának megállapitásában. Sokkal inkább az, hogy a középosztály mennyire széles, milyenek a lehetőségei és mekkora terhet ró rá az állam. Magyaguayban pont ennek a rétegnek szarik az arcára a mindenkori hatalom, mert nem képvisel elég nagy politikai tőkét, nem hoz elég szavazatot és ráadásul még kritikus is, ezért lehet, hogy egyáltalán el sem megy szavazni.
Tényleg jó vicc, ha belegondolunk, hogy azok szakértői kormányoznak akik szartak rá a szakértői véleményekre, sőt még alternativ terveket sem vizsgáltak, olyan csiri-csáré beruházások esetén mint a 4. metró, a kormányzati negyed, M6, M7, gyöngyösi gumigyár és sorolhatnánk reggeltől estig ... A szakértők megzavarták volna a mutyit.
Az SZDSZ úgy gondolja,hogy ezzel a manőverével megnyer jó pár bizonytalan szavazót,olyanokat akik sem a Fideszre sem az MSZP-re,de még az MDF-re sem akarnak szavazni.Milyen meggondolásból? Egyszerű kiütik a " mindenért hibás" miniszter elnököt,így azt hiszik irtó szimpatikusak lesznek az emberek előtt. Egy fene nagy dolgot viszont nem értek! mitől vagyunk nyomorba? Én nem érzem,hogy nyomorban élnék,vagy a környezetemben lévő / kicsit szürke " vállalkozók.Ki merné azt kijelenteni,hogy a Fidesz,vagy bárminek nevezhető kormány jobb lenne.Nem tudom elképzelni,hogy a józan és értelmes emberek nem látják,hogy most csak az MSZP Gyurcsány F.-el az élen tudja megoldani azt amit meg kell.Utána lehet gondolkozni másként aki akar.Egy másik dolog! Miért nem tudjátok,hogy a "szakértői kormány" mint olyan nem létezik,vagy jól tudjátok,de érdemes poénkodni vele! Sajnos ezt Orbán is megteszi velünk kint külföldön,csak arra mi nem reagálunk,miért?Büszke nép a Magyar! mindig hagyta hülyíteni magát,ezen kellene elgondolkozni.A szakemberek szerin / ATV / a szakértői kormány nincs,nem létezik,esetleg a diktatúra előszobája! Tessék választani.
RE: Lord_Valdez 2008.09.08. 22:01:13

"Ez akkor lenne igaz, ha mindenki hasonlóan fizetne be és részesülne az állami szolgáltatásokból és juttatásokból."

Értelemszerűen, aki eddig nem fizetett be, annak nem fog (több) megmaradni a befizetéséből. Viszont aki eddig befizetett, annak több marad, tehát kevesebbet fizet be. Szerintem ez egy abszolút kívánatos cél!

"Az emberek többségére nem ez jellemző. Különösen a szegényekre (és a csalókra). "

A csalókkal nem foglalkoznék (csak annyiban, hogy szünjék meg a csalás lehetősége), de a szegényekkel annyiban igen, hogy a hátrányos helyzetüeket (és itt nem az alacsony fizetést értem, hanem a fogyatékosokat, sokgyerekeseket, munkanélkülieket és kismértékben a nyugdíjasokat is) nagy mértékben kell támogatni. De erre lenne fedezet a (kisebb) költségvetés átstruktúrálása (alapvetően ártámogatás támogatássá).

Működő EU országok gyakorlatát kellene átvenni és minél kevesebb "magyaros" megfontolást beletenni.
Ibikét nem tartottam eddig sem sokra, de most már egyértelmű, hogy hülye.
index.hu/politika/belfold/dib0908/

Miért volna ellentétes a demokráciával a szakértői kormány? Mert akkor nem lehet lopni, hanem cselekedni kell? Egy kormány csak szakértők nélkül az igazi?
Én sem olvastam végig az összes posztot, mert már a harmadánál telítettség-érzésem alakult ki; itt mindannyian körbe-körbe járunk, a megoldás vagy a kitörés leghalványabb lehetősége nélkül.
Alaphelyzet: a fennálló probléma önmagát generálja, ennek oka a jelenlegi, célirányosan ilyenné alakított jogrendszer -- melynek létrehozóitól és haszonélvezőitől nem várható hogy azt átláthatóbbá, logikusabbá, működőképesebbé formálják --, valamint a toldozott-foltozott, de minden vitás kérdés esetében a Nagy Orákulumként citált Alkotmány, amely szintén nem véletlenül olyan, amilyen.
Mindaddig, amíg e fenti kettőt nem racionalizáljuk, jöhet bármilyen szakértői csoportosulás a legkézenfekvőbb/legnagyszerűbb ötletekkel, legfeljebb a nyakunkon húzhatják meg a nadrágszíjat, a nagyobb rendszerekben érdemi változást nem idézhetnek elő, az pedig itt egyetlen gyökér rablóbandának sem érdeke.

A kígyó per pillanat élvezettel harapdálja tulajdon farkát; ideje lenne már jól eltaposni a francba.
Malacka, az ormány nemes szerv, mondhatom, hát ne lógassuk bele holmi hínáros, bűzös politikai tartalmú szövegkörnyezetbe!
b...meg ez már megint annyira jó, nehéz hozzátenni bármit is. Mindig oda jutok, hogy mi "genetikailag" nem jutunk el egy következő fázisba, mondjuk egy spanyolba/olaszba (onnan még pár lépés az osztrák,német, holland, angol, usa stb. fázis azért) - szóval, hogy az egyének ne 100%-ban (elég csak 75% ok? Már jobb lenne)"felülről" várják a tutit, és úgy gondolják, hogy tényleg van valahol egy elit csapat,aki majd megold mindent, de marad a segély, az alanyi jogú GYES, az "ingyenes" (lóf...t az!) eü, ingyenes oktatás (sz...r nívón),3200 önkormányzat (polg.mestert és képviselőtestületet minden 60 fős faluba!!!) csak a buta, genyó politikusok nem engedik ezt az elitet kormányközelbe. Na most az van, hogy: 1. a buta, genyó politikusokat is mi szavaztuk meg, és talán akkor lenne VALAMI esély a változásra ha (képzeljétek ezt el!!!!) a következő választáson 5,8%-os részvétel lenne!!! Na nézne nagyot az Orcsány meg a Gyurbán!!! Így látom magam előtt a meghökkent fejüket...
2. Sajnos a "szakértők" húsosfazék-közelbe kerülve elcsodálkoznának: "B...meg, itt ennyi lé van? És ennyien tartják a markukat, nekem is ígérve (suskát vagy k...va nagy pofont az egész családomnak is inkluzíve) - hú de nehéz választani, mit tegyek?
Talán a szakértői kormányt egy az egyben lízingelni kéne az Usa-ból (mint egy külföldi edzőt, persze akkor jönnének a "magyarok" (így idézőjelben), hogy kizsigerelni adjuk a népet a külföld kezébe és éljen Thököly !! (török nemes is volt a kis csibész). Oszt' olvasd el Metternich emlékiratait, és magunkra ismerünk belőle, akármilyen nagy gengszternek tartjuk is!
Egy röpke kérdés: Ki választaná meg a szakértői kormány tagjait?

A pártok? akkor mi változna?

Az AB? DE hát őket is az OGY választja.

A köztársasági elnök? Egy olyan országban, ahol kábé csak kirakati bábu?

Az ÁSZ? Van-e manapság bármilyen jelentőségük?

Vagy keressünk olyan embereket, akikkel minden párt egyetért? hehe, jó vicc

Frei Tamás? VÉgülis ő már sok helyen járt, sok embert megismert...
Beren: Szerintem meg pont hogy nincs szétválasztva, nem is kellene, hanem a döntéshozóknak kellene olyan döntéseket hoznmi, amiért vállalhatnák a felelősséget.
Bokros Lajos a parlament közelében sincs most, és mégis programja van, gondolom nem is assemblyben, aminek nagy valószínűséggel a tartalomjegyzéke is 100szor működőképesebb, mint a mostani pártok programjának best ofja?

Akkor miért is nem állítja a zemberek elé Viktor, vagy Feri, vagy tök mindegy, hogy ki, hogy: nesztek, itt a szakértőnk, itt a programja, ilyen hatása lesz a magyar gazdaságra-versenyképességre-államháztartás hiányára, és a pártok elé, miszerint: legyen szíves az is megszavazni, aki esetleg a másik oldalon ücsörög, mert így legalább 10 év múlva is lesz mit lopni. Szerintem simán működne a dolog, aztán a párt, akik végigcsinálták, joggal nyernének választást.
Gombolkozó: "valahogy elfedjék, ami pedíg ordít az SZDSZ "Szakértői Kormány" felvetésében: NE GYURCSÁNY FERENC LEGYEN A MINISZTERELNÖK!!! "

Ezzel az a gond, hogy ennyi teljesítményre a macskám is képes. Monnyonle. Neőlegyen. Ehhez nem kell SZDSZ, ettől az SZDSZ egész nyugodtan lehúzhatja magát, és azt is teszi. Nem véletlenül létezik a "konstruktív bizalmatlanság" intézménye, ugyanis akkor meg kell mondani azt is, ki legyen helyette.

Sajnos ahhoz már ész kéne, meg taktikai érzék, meg még egy csomó minden. A szadi ma ennyire elég: torgyánkodásra.

én szerintem az eszdéesznek a szakértői kormány mizériába felesleges volt belemenni,- ha jól sejtem innen már csak egypár lépés az előrehozott választás, aminek a következménye, következmény nélküliség következetesen.
zsanett: ezek vagyunk mi: mizéria.

Árpád:

"Nem véletlenül létezik a "konstruktív bizalmatlanság" intézménye, ugyanis akkor meg kell mondani azt is, ki legyen helyette.
Sajnos ahhoz már ész kéne, meg taktikai érzék, meg még egy csomó minden. A szadi ma ennyire elég: torgyánkodásra."

Szerintem a szakértői kormány ötlete/javaslata magában foglalja a konstruktív bizalmatlanságot, sőt tovább is megy: mert azt is jelenti, hogy Orbánt SEM! Sőt: politikust sem.

Úgyhogy nem értek egyet veled.

konstruktív bizalmatlanság azt jelenti, hogy megnevezzük a jelöltet, akit reálisan a parlament el is fogadhat. nem az a konstruktív, h "orbánt sem", pláne hogy "valaki szakértőt".
Szerintem a parlament pár napon belül feloszlatja magát. Itt a lehetőség, Mikulásra össze kell hozni egy pártot.
Gonbolkozó
"Az igazán meglepőnek számomra az tűnik, hogy nemcsak a szocialista (és talán GY.F. kötdésű) köz-sajtó/média, de mintha a levelezők jelentős része, de még Tóta W. is azon munkálkodik, hogy valahogy elfedjék, ami pedíg ordít az SZDSZ "Szakértői Kormány" felvetésében: NE GYURCSÁNY FERENC LEGYEN A MINISZTERELNÖK!!!"
Van erre egy ősi módszer: Azt kell kérdezni, amire a választ akarjuk.

hölgyválasz
"Mi ez a túlzó odaadás, amivel egyes szoci politikusok - mert ma már vannak azért bizonytalankodók is köztük - oly vérig menő kitartással ragaszkodnak az ő Ferijükhöz?"
Nincs más. Erős káder hiányban szenvednek. Ráadásul Gyurcsány egy karizmatikus, jó politikus. Nem tudnak helyére mást állítani...

mao zedong
"Jelezném hogy Magyarországnak már volt egy ilyen "szakértő" kormánya 94-98 -ig. akkor kezdődött az ország tekjes szétlopása és tönkertétele..."
Koncentrált marhaság. Az előtt minden a legnagyobb rendben ment természetesen. Nem adtunk el mindent jelképes összegért, nem bocsájtottunk ki fedezetlen értékpapírokat, nem volt 30 % feletti infláció. Ugyanmár...

"tompus 2008.09.09. 11:38:49
Ibikét nem tartottam eddig sem sokra, de most már egyértelmű, hogy hülye.
index.hu/politika/belfold/dib0908/

Miért volna ellentétes a demokráciával a szakértői kormány?"
Próbálj beilleszteni a parlamentáris demokrácia intézményrendszerébe egy "igazunk van, mert mi értünk hozzá" testületet és rájössz.

"Egy kormány csak szakértők nélkül az igazi? "
Egy kormány állhat szakértőkből, sőt jó esetben valóban abból áll, de ettől még nem lett szakértői kormány. Ugyanis, mint kormánytagok, ugyanúgy a parlamentnek számolnak be és a miniszterelnök nevezi ki és váltja le őket stb. Ugyanazon játékszabályok szerint játszanak, amikkel jelenleg bajunk van.
A szakértői kormány szigorúan technokrata, semmi tetszik-e a népnek, vagy mit szól majd hozzá a parlament. Nem, ők a vének tanácsa, akik megmondják a tutit.

hatláb 2008.09.09. 13:18:16
Jogos. Ezért is nevezik (legalábbis, ha őszinték akarunk lenni) felvizezett nagykoalicíónak.
"Beren: Szerintem meg pont hogy nincs szétválasztva, nem is kellene, hanem a döntéshozóknak kellene olyan döntéseket hoznmi, amiért vállalhatnák a felelősséget."
Pont, itt van a dolog rákfenéje.
Van felelőssége, aminek mérőszáma a népszerűség. (A demokrácia népszerűség alapján, a monarchia származás alapján, más rendszerek más szempont alapján választják a vezetőiket)
Ez dönt arról, hogy a következő ciklusban hol lesz az illető.
A szakértői kormánynak viszont még ennyi sincs.

JohnnyB 2008.09.09. 13:42:24
Mert nem népszerű. Azaz politikailag nem vállalható...
A személyről (is) folynak a tárgyalások, nem? Ha találnak jelöltet, akkor tudják csak megnevezni, természetesen.
Az, hogy "körülírjuk a személyt", az az első, és sztem konstruktív lépés a konkretizálás felé. Konstruktívabb, mintha azt mondánák: hogy bárki.
timyyy! · www.enhirem.hu 2008.09.08. 09:46:09
" ha csak innen a blogról tíz embert összeszednénk, különb ötleteik, javaslataik lennének, mint ezeknek."

ez igaz. de vegigvinni, megvalositani egyet se tudnank.

rogton kiderulne rolunk hogy
1) komcsik (jobboldali sajto)
2) fasisztak (baloldali mediatobbseg?)vagyunk,
3) nem ertunk hozza (mindenki, mert honnan is tudna egy 'halbiologus' mit kell csokkenteni, emelni)
azt kell mondjam, h rossz rendszer az, amiben adott kormány eljátszhatja ezt a töketlenkedést.
kéne valami time-out funkció, h x ideig tartó tétlenség után automatikusan leváltódik a bagázs.
mint régen a betárcsázós internetnél ;-)
a szakértői kormány is csak egy az Orbán által bedobott flikkflakk, szolidarítás,stb ................... meg egy csomó de most nem jut eszembe.
heliox 2008.09.08. 09:55:48
"Szóval szűz akarnak maradni, meg bni is."

igen! kitalaltak mar, pettingnek hivjak.
igaz nem teljes B...s, de mint tudjuk egy amerikai elnoknek sem volt szexualis kapcsolata...
szoval elvezni lehet szuzen is.

es abban azert allapodjunk mar meg, hogy fasisztak, haborus bunosok neveit nem valasztjuk blog-nevnek, meg betucserevel se...

Nyomek,

"Hát eddig antiszakértők vezették ezt a kurva országot? Dilettáns faszok?"

Igen.
Burkus king:

"" „Szeretném határozottan állítani, hogy senkinek sincs szándékában semmire felkérni engem – felelte egy politikai ambícióit firtató kérdésre Bokros Lajos –, mert az én programom szöges ellentétben áll minden magyarországi politikai párt által megvalósíthatónak vélt elképzeléssel. Én pedig csak és kizárólag olyan program megvalósítását kívánom irányítani, amelynek hiszek a megvalósíthatóságában és sikerében." És nagyon határozott - sajnos máig aktuális - elképzelései voltak már 2005-ben.""

Sajnos, a politika az az eszköz, amelynek alkalmazásával a jó célok elérhetőkké válnak. Demokráciában ehhez szükséges a választói felhatalmazás. Lassan ott tartunk, vaze, hogy a demokrácia létjogosultságát ?ezzük meg. MErt ugye, ha olyan progit kellene végrehajtani, ami jó, csak senki nem akarja, akkor azt éppúgy nem lehet, mint olyan progit akarni, amit a többség akar, csak kivitelezhetetlen...

Tehát: jót s jól.

Jót rosszul = gebasz.
Rosszat jól = gebasz.
Rosszat rosszul = gebasz x 3.

Jelenleg a harmadik verziót nyűjük, ideje volna már a

"jót jól" variánssal is próbálkozni.

........................................

Szagértőkormányra én sem látok esélyt, csak a Fidesz-kormányra. Ez persze még mindig ezerszer jobb lenne, mint ez a vergődés. A szagértőkormányzás sem volna rossz, csak nincs hozzá jelölt (mért nincs egy ifjú közgazdász? meg a csapata... akikkel dr. Timur folyamatosan egyeztetni kényszerülne a parlamenttel... nem pedig évente egyszer megvenni kilóra 8-10 ellenzéki képviselőt a költségvetéshez...).

Üdv,

P.
""konstruktív bizalmatlanság azt jelenti, hogy megnevezzük a jelöltet, akit reálisan a parlament el is fogadhat. nem az a konstruktív, h "orbánt sem", pláne hogy "valaki szakértőt".""

Az ÁSZ jelenlegi elnöke miért nem volna alkalmas a miniszterelnöki feladatok ellátására?

Hogy konkrétcsávó legyek.
peetmaster · nemdohanyzom.blog.hu 2008.09.08. 10:12:18
"nem lenne-e jó, ha az lenne a törvény, hogy az aktuális kormányt TILOS újraválasztani?"
most ugyan nincs es torvenyben lefektetve, de a szokasjog ez, mindig minden kormany megbukott a kovetkezo valasztason (medgyessit megpuccsoltak nehogy bukjon).

ez pedig ami van nem jo!!!

keihun 2008.09.08. 10:12:22
" mikor lép ki az árnyékból egy eddig ismeretlen nevető harmadik."
nincs ilyen.

"Csodálkozom, hogy a cikkben gyávának nevezett réteget, ... senki nem akarja összeszedni."
megha akarnak is nem tudnak. hianyzik az a nehany milliard Ft ami a mediajelenletet ismertseget stb biztosithatna.

"Ha valaki előmászna és egy jó reklámhadjárattal először Gyurcsányt támadná, majd azt mondaná, hogy a Fidesz meg ellehetetlenítette a javításokat,"
akkor se lenne semmi. ezeket tudjuk, es kire szavazzunk?

Nem tudom nem észrevenni, h folyamatos kampányban van a szoci, nem lesz itt se szakértői- , se gyurcsányi kormány.

Kezdődött a fizetett hirdetéses "Orbán elveszi a nyugdíjad" szöveggel, aztán jött a magyar kártyázás, most meg a kaya ibrahim ügy felmelegítése… Mi jön még?

Minthogy az ígéretkampányok korának őszöddel befellegzett, most jöhet egy mindennél mocskosabb, személyiségromboló célzatú, kapitális szardobálással tarkított kampány…

De ne feledjük barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, h aki széklettel dobigál, annak a keze ürülékes marad, nem szívesen vesszük tőle a buksi simogatást...
Dudus-66 2008.09.08. 10:13:32
"Két éve cseh barátaim-kollégáim azon röhögtek, hogy fél éve nem volt kormányuk, ... és azóta rohamléptekben erősödött a gazdaság."
hat ha nalunk is rohamleptekben erosodne a gazadasag, en is tudnek rohogni joizuen, meg ezeken is.

Fedor 2008.09.08. 10:13:55
"a jelenlegi politikai "elit" még saját maga is alkalmatlannak tartja magát a kormányzásra."
pontosan. nem is alkalmasak.

"egyik nagy párt vezetőjét se látnám szívesen az ország élén, egy hiteles közgazdászt igen"

na most hiteles kozgazadasz az fabol vaskarika.
kulonfele iskolak vannak amelyek homlokegyenesen ellenkezot allitanak, plusz kis hazankban a biztos torvenyek se mukodnek, vagy nem ugy, ahogy kene.

volt ra pelda, hogy egy magyar kozgazdasz egy afrikai allamnak tanacsokat adott, es tonkre is ment az orszag.

aztan isemrt az is, hogy a kozgazdasagi vegzettseguekbol altalaban nem leszenk jo politikusok, Theatcher is vegyesz volt.
Még valami:

miért kell közgazdásznak lennie a miniszterelnöknek?!?!?!

Most mondok ellent mingyá magamnak!!!

Hátha elég lenne egy tisztaszívű bölcsész is. Aki viszont tud emberekkel bánni, aki a gazdaság rendbetétele mellett látni akarja a társadalmi veszteségeket is és úgy mérlegelni a döntéseket. Aki tud esetleg alkudozni. Aki nem ideológiai előítéletek, vagy közgazdasági doktrínák rabja...

Tán az USA elnökei mind úgy vezetik a kormányt, hogy van nekik közgázos diplomájuk?

Nem is biztos, hogy ide az kell.
hatláb 2008.09.09. 13:21:48

"a döntéshozóknak kellene olyan döntéseket hoznmi, amiért vállalhatnák a felelősséget."

De nem vállalja senki. Ha formálisan nem is, valójában mégis elválik a döntéshozás és a felelősség.

Ha elfogadjuk azt a gondolatmenetet, hogy jön egy szakértői kormány, meghozza a kellemetlennek mondott (valójában régóta várt) intézkedéseket, 2-3 év alatt megindítja a gazdaságot, helyrehozza amit lehet, ..stb. Akkor miért kellene utána távoznia? Hogy a szeplőtelenül visszaülő pártok újra elkúrjanak mindent? És ez ezek után rendszer lesz?
Az addig oké, hogy demokrácia van és választunk, de nem lehetne aztán erre a szakértői kormányra is szavazni?
Árpi, teljes mértékben igazad van. A macskád is képes ilyen teljesítményre. Sőt, ha összefogdosunk egy pár hegyimajmot, még azok is. Van aki viszont érzelmi alapon szereti a macskákat, mert kedvesen dorombolnak és elnézi nekik, hogy inkább károsak mint hasznosak. Szerencséjük, hogy jobb a marketingjük mint a patkányoknak.
Korom,
ha mindenki úgy gondolkodna mind te, nem kellene szakértői kormány, mert itt lenne Hawaii meg a Kánaán. Sajnos az Istenadta Nép, kevésbé tudatos és csak a saját rövidtávú, kicsinyes érdekeit nézi, politikával csak akkor foglalkozik, ha felhívják rá a figyelmét.
Bár lennék én a pesszimista, paranoiás és lenne neked igazad. Jönnének a szakértők és önzetlenül végeznék a dolgukat, a nép meg ünnepelné öket, a politikusok elhallgatnának. Nem írná róluk az MN, hogy kommunisták, az NSZ, hogy fasiszták...
Kár, hogy annak idején a rendszerváltás után, amikor még az oroszok fél lábbal a spájzba voltak, nem mertek a döntéshozóink egy merészebb alkotmányt elfogaldni. Érthetően féltek egy újabb önkényuralmi állapottól. Ezért a kormányt buktatni nehéz, országgyülést feloszlatni pedig szinte lehetetlen. Pedig ráférne...
Aczel Endre is egyetert arpival:

"A "szakértői" kormány névre hallgató őrület, amelyik még sehol sem vált be?"
nol.hu/cikk/506305/

persze nekem tanacs istvan cikke teszett legjobban... :
nol.hu/cikk/506055/
node ki valaszol?
tompus:-"Miért volna ellentétes a demokráciával a szakértői kormány? "
Szabadidődben olvasgasd Magyaguay akotmányát. Ott a válasz.
Magyarország egy képviseleti demokrácia, ahol a szabadon választott képviselők szavaznak bizalmat vagy éppen bizalmatlanságot a kormánynak. A kormánynak, hogy hatalomba kerüljön és maradjon a képviselők felének szavazatára van szüksége. Amennyiben egy kormány butaságokat csinál az általad választott képviselők megvonhatják tőle a bizalmat. Hogy jön ehhez egy politikén felüli szakértői testület? Miként illik bele az alkotmányban meghatározott politikai rendbe?
Ibolykának igaza van, nagyon is.
Amiről sokan álmodnak az nem egy független szakértői kormány, hanem egy politikai támogatással rendelkező koalició, esetleg nagykoalició, mely egy olyan alkú eredménye ahol a tárgyaló felek saját érdekeiket alárendelik a közös érdeknek. Hangosan röhöghetek-e vagy inkább bömböljek? Ilyen ma Maraguayban elképzelhetetlen. Ezt Worluk macskája is épp olyan jól tudja mint Fodor G. Ezért lehet találgatni, hogy valójában mit is akar Fodor G.
Két tipp:
- ő sem tudja
- küzdeni az 5%-ért
Szernitem mindkettő igaz, mert egyértelműen a nagy cél az utobbi, de jelenleg nem tiszta, hogy ezt miként lehet elérni. Be kell-e dobni ehhez a törülközöt és ha igen akkor mikor? Az SZDSZ számára most ez a legfontosabb kérdés.
Na, még ez jutott eszembe:

a szakértői kormány ötlete kedves, de télleg nem célravazető. Ti. a kormánynak ezesetben ingatag lesz a politikai támogatottsága, ergo a Fidesz vsz megpróbálja elérni, h a kormányt 4x egymást követően leszavazza a parlament, ezesetben Sólyom feloszlatja a p.-t és új választásokat írat ki; ha meg már harmadszorra is le lesz szavazva, akkor a szocik és/vagy a szadi konstruktív bizalmatlanságival feldob egy újabb nevet, amellyel vagy kihúzzák 2010-ig, vagy nem.

De az ország kormányozhatósága szempontjából egyik opció szarabb, mint a másik.

P.
Paszternak: "miért kell közgazdásznak lennie a miniszterelnöknek?!?!?!"

eredetileg bele akartam írni a cikkbe, hogy Csernus Imre lenne a legalkalmasabb, de aztán kihúztam, terjedelmi okokból. pedig valahogy úgy kéne beszélne a Zemberek fejével.
'Déva 2008.09.09. 10:12:42
mitől vagyunk nyomorba?'
Te most ugye viccelsz? Nyomorban akarsz élni? Csak akkor lennél elégedetlen, ha már nincs mit egyél?
Mi az életcélod? Mire vágysz? Vannak gyerekeid? Milyen jövőt szeretnál nekik?Úgy érzed, hogy befizetett adódért cserében mindent megkapsz az államtól, hogy céljaid megvalósithasd?
Nem félsz attól, hogy ha lebetegedsz akkor az állam hagy megdögleni? Nem zavar, ha átver a biztosítód, a kőművesed, az asztalosod akkor az államhoz hiába fordulsz?
Nem tartasz attól, hogy bármikor kirabolhatnak és agyonüthetnek, az állam nem képes megvédeni?
Nem veszed észre, hogy egyre kiszolgáltatottabb vagy?
Irigyellek. Ne nagyon ugrálj, mert még be találod törni az akváriumod falát.
Ugye Déva te csak provokálsz? Kérlek mond, hogy beugrattál!
"most meg a kaya ibrahim ügy felmelegítése… Mi jön még?"

uh bazmeg, de kibaszottul ciki volt! főleg a vége, ahogy Juszt belesírt a kamerába, hogy most majd biztos jönnek érte.

"Az ÁSZ jelenlegi elnöke miért nem volna alkalmas a miniszterelnöki feladatok ellátására?"

Akkor még mindig nem értjük egymást. A kormányzás a politika nevű szaktárgyhoz tartozik. Ha beszart a bojler, vízszerelőt hívnk, ha birkát kell klónozni, akkor biológust. A politikát politikusok művelik, ugyanis az egy meta-tudomány, amiben nemcsak számolás van, hanem pl a frakcó és a szavazótábor irányítása, kompromisszumok kialakítása, adott esetben a vakondok kifizetése, a kreatív korrupciókezelés (nem úszható meg, ld még korrupciómeghajtású demokrácia), valamint interjúadás okosan, mosolygósan, határozottan. Én azt gondolom, hogy erre, főleg a párttámogatás biztosítására, még Bajnai Gordon sem lenne alkalmas, noha egyébként vmi hozzá hasonló figurát keresnénk. (most mondta, hogy nem akarja, de ezt GyF is elmondta még sportminiszterként...)
Egy aggressziv pszichológus ide nem elég, ide pszichiáter kell.

malac: 'Minthogy az ígéretkampányok korának őszöddel befellegzett, most jöhet egy mindennél mocskosabb, személyiségromboló célzatú, kapitális szardobálással tarkított kampány…'
már elkezdődött....
keihun 2008.09.08. 10:12:22
" mikor lép ki az árnyékból egy eddig ismeretlen nevető harmadik."
'Karesz: nincs ilyen.'
Mert nincs pénze. Ahhoz, hogy zsozsó nélkül bárki felemelkedhessen ide forradalom kell, ami ugye elég kellemetlen, ezért még várat magára.
A zsozsó pedig le van osztva. A gazdaság meghatározó szereplőinek pedig megfelel ami most van, tehát nem fognak lépni.
Nincs elég nyomor és nincs elég politikai kúlturánk, hogy zsé nélkül változtatni tudjunk a jelenlegi berendezésen.
Attól tarok, hogy egy szociális válság ütheti ki csak a biztosítékot és ebben fontos szerepe lesz az igazságtalan szociális hálónak és a töketlen rendőrségnek. Ne legyen igazam, mert akkor költözök.
Árpi,

de, értem én, hogy el kéne adni, ahhoz meg eladó kell, nem árufeltöltő. De az a baj, hogy apolitikus politikus nincs, politikailag elkötelezett szagember nem kell, apolitikus szakembernek nincs politikai támogatása, ill. a politikus fogalmilag nem "szakember".

Ja, hogy politikailag támogatható programmal kéne handlézni? Azt választásnak híjják... Csak azzal meg az a baj, hogy vagy p...t kell ígérni, hogy f...t adhassanak helyette, vagy vért/szenvedést/könnyeket kell ígérni, de akkor meg nem lesz meg nemhogy a kétharmad, de még az egyharmad se...

Én szvsz a feloszlatás pártján állnék, de azért, mert politikai legitimáció nélkül elképzelhetetlen megszorító progi. Ferinek volt felhatalmazása, de nem erre, amit eddig művelt, ezért volt oly überciki (főleg moraliter). Ovinak most van sok támogatója, most rákenhet minden szart az elődre, aki amúgy is sáros, ergo meg lesz az erő az átalakításhoz.

Erre egy szagértő ormány nem alkalmas.

Üdv,

P.
"Ovinak most van sok támogatója, most rákenhet minden szart az elődre, aki amúgy is sáros, ergo meg lesz az erő az átalakításhoz"

hát csak aztán nehogy az legyen belőle, hogy nem reform, hanem pénzbehajtás!

meg nehogy az legyen, hogy nem lesz felhatalmazása ahhoz, amit csinálni fog!

az nagyon meg tudja nehezíteni a dolgokat. én mindig támogatni fogom a Reformokat, megígérem :D
T. Tóta W.!

A politikus az általad leírt kacagtató definíción túlmenően, arról ismerszik meg, hogy tudja a közgazdászok szikár számításainak végeredményeit, és ismeri a vesztesek sorsát. Mindkettőt. Egyszerre. Már ha az egész országgal akar foglalkozni, és nem egy adott csoport beépített embere.


T. Lohengrin!

Olvasván a hozzászólásokat, mélyen egyetértek. ide pszichiáter kell.
szinte hallom a nyugdíjasoknak, segélyen élőknek, kismamáknak szóló kampánybeszédet:
"BEVÁLLALOD? IGEN VAGY NEM?"
LOL
Nézegettem a Klub-rádió honlapját:

"Gyurcsány Ferenc azzal számol, hogy 2010-ig marad a miniszterelnöki székben."

Lefordítom: a kurvanénikéteket fogok én lemondani! Ehelyett még egy lapáttal ráteszek a Viktor lejáratására, az antifa locsolására és lombosítására, a nyugdíjasok beszaratására a fagyasztott reálértéktől, és megvásárolok néhány megélhetési képviselőt. Nem is kell sokat, elég kb. 4-et.

"nem azt az utat keresi, ami a lemondáshoz vezet, hanem azt, amely a Megegyezés c. programjának végrehajtásához vezet."

Jól van ferike, leülhetsz. Itt és most mindannyian elhittük, h neked csak és kizárólag az ország érdeke számít, nem a saját hatalmad dédelgetett túlélése. Áááááá, dehogy.

"elismeri, hogy miközben küzdöttek a populizmus különböző válfajai ellen, közben az elitizmussal szemben megengedőek voltak. Gyurcsány Ferenc ez alatt azt értette, hogy jozefinista módon diktálták a reformokat, de nem érezték, hol vannak a határok, hogy meddig mehetnek el."

Na B+, egy gondolat, amivel végre egyet tudok érteni.
Meghatódtam..., hirtelen könnyek szöktek a billentyűk közé, lágy szellők fuvallata hallgataggá teszi lázadó lelkem, és kibököm végre.

Megbocsátok feri, meg én! Újra hiszek neked...
twá:

"Nem véletlenül létezik a "konstruktív bizalmatlanság" intézménye, ugyanis akkor meg kell mondani azt is, ki legyen helyette."

még ennél is nehezebb a helyzet, ugyanis a személyben sem elég megegyezni, hanem ennek a 'szakértőnek/orbán viktornak/orbán viktor clonjának elő is kell terjeszteni az új kormányprogramot. erről a csomagról (személy + program)kell a képviselők egyszerű többségének egy szavazással dönteni.

mellesleg ez volt antall kérése a hires/hírhedt antall-tölgyessy, azaz mdf-szdsz paktumnak. kevesen tudják, de németh miklósék még azt a huncutságot is beletették az alkotmányba, hogy még a költségvetési törvényhez is kétharmad kell. ezekből a kétharmados törvényekből alkudott le antall, amennyit csak bírt 1990-ben.

valójában zseniális, bár kockázatos húzás volt ez a rendkívüli kongresszus összehívásának kezdeményezése.

a szoci mezei tagság nem is olyan régen megtanulta a saját bőrén, hogy milyen az, amikor a nép egy nagyon szűk része igazi politikát csinál. ha elfelejtettétek volna, megyó után a szoci elnökség kiss p-t akarta kormányfőnek, csak jött fletó és királyt csináltak belőle. a mogulok akaratának ellenére.

persze leszavazhatják, de csak és kizárólag azzal an indokkal, hogy így is megvan a bizalmuk fletóben. ahogy ezt tegnap a min.elnök már jelezte is.

csakhogy utána - mert a gyermekded szakértői baromság realitását hagyjuk meg az óvódásoknak - kétfelé dőlhet a dominó. ha jön az előrehozott, hogy fognak örülni a mezei párttagok, amikor a képviselők, a mogulok visszamennek a nép közé, az alapszervezetekbe.

kösz, hogy elzártátok előlünk annak a lehetőségét, hogy kongresszuson mondjuk el, mit üzen a kanizsai buszvezető a hazának.

ilyenkor persze lehet legyintgetni, dehát van olyan marhaság is, hogy demokratikus működés. ilyet a fidesz tagság még soha nem élt át. valljuk be, senki sem rágta tövig a körmét, amikor egyszer az a kis mokány faszi kihívta ovit. azóta hallott róla valaki valamit. nagyon nehezen megjegyezhető neve volt, mindegy.

de még csak nem is ez a fő haszna a kongresszusnak. mit lép az szdsz, amelyik a nyáron hetente három kongresszust hívott össze, emléxünk.

na most, ha az szdsz is összehívná a kongresszust, akkora pártszakadás lenne, mint ide rio de janeiro.

fodorék ui egy alapvető kérdést felejtettek el.

1994-ben az szdsz tagságával együtt döntött arról, hogy ki a stratégiai ellenfele:

1. a magyar politikai jobboldal, annak szélével együtt, vagy...

2. az mszp (posztkomcsi, hogy jobber barátaink is megértsék)

vállalom a kockázatot, de legyek egyik pillanatról a másikra olyan hülye, mint szijjártó, ha a fodorék le bírják nyomni az szdsz tagsága (már, aki maradt még) torkán, hogy idő előtt visszahozzák az orbán vezette fideszt.

csak, hogy még világosabb legyek. alig maradt már tagsága a pártnak. akik még benne vannak önkormányzat, helyi vezető testületek, nos azok valahogy úgy érzik, pont elég, ha 2010 után jön az apeh rájuk szabott célvizsgálata, ha megint egy olyan flexes fejű haver megy az apeh élére. :DDDD

én már nem is bírom röhögés nélkül felhívni őket...

hogy lehettek ekkora marhák, hogy elhiszitek magatokról, amit már holnap másként láttok. :DDDD

fletó egyre jobb!!! és hol van még a vége????
"fletó egyre jobb!!! és hol van még a vége????"

2006 október 23-án volt vége.
azóta Fletóról szóló jóslataidat álmodod meg, vagy álmaidban jósolsz... nem tudom eldönteni...
Lapi

A köztársasági elnök választásakor is volt hülyekispöcs-szdsz-mitugrál szöveg, oszt Sólyom lett az elnök, nem Szili.

Az szdsz pontosan tudja, h nem szakadhat, mert az a biztos temető.

Egyben maradva meg fletó mellé soha többet nem fog beállni, hisz ebben már fodor-kóka-horn is egykövet fúj.

Kuncze-pető már nem a régi, eörsry meg múltkor épp OV-val értett egyet ruszki-ekézésben, össze-vissza partizánkodik a csávó.

Persze, a Klub-rádió behívhatja kunczét, h egy kicsit kavarja a szart, de ha teljesen megkavarja, akkor neki is kell helyre tenni a dolgokat, márpedig én nem hinném, h még egyszer elnök akar lenni. Öreg már ahhoz, h csontnélkülieket dobjon a magyar demokrácia kosarába.
lapi

Az látszik, hogy örülsz az SZDSZ vergődésének. Az is látszik, hogy még mindig Gyurcsány a favoritod.
De azt azért szeretném tudni, hogy szerinted mi a végső cél? Mit akar illetve mit tud elérni Gy.F.? És az miért jó neked, nekem, vagy az országnak?

Ha ezt elmondanád, hálás lennék, mert most úgy érzem mintha sötétben tapogatóznék. Te biztos tudsz/értesz valamit amit én nem. Csak ez lehet az oka felhőtlen jókedvednek.
"fletó egyre jobb!!! és hol van még a vége????"
...ettől félek én is.

Fletó tényleg zseniális politikus. Szinte hihetetlen, hogy még mindig talpon (miniszterelnöki székben) van. Úgy tűnik, kilenc élete van, mint a macskának... Valóban a rendszerváltás utáni politika játszmák egyik legnagyobb (ha épp nem A legnagyobb) mestere! Mindig, minden helyzetből kivágja magát. Csináljon bármekkora baklövést, vigye bármekkora szarba ezt az országot, ő mindig győztesen kerül ki a végén! Hurrrááááááááá!

Lapi!
Bocs, de talán kezeltesd magad...
"uh bazmeg, de kibaszottul ciki volt! főleg a vége, ahogy Juszt belesírt a kamerába, hogy most majd biztos jönnek érte."

Jajjj! Ez nekem is nagyon fájt! A beharangozó után valami nagyon ütős sztorira készülve ültem a TV elé. Aztán kiderült, hogy a Kaya Ibrahim ügy a téma... De ha már ott ültem, gondoltam hátha történik valami. (Meg a távirányítót is eltökítette a lányom.) De nem! 20 percet pofáztak a semmiről! És a vége... szánalmas volt.
off

Technikai:

Nálam van olyan, h a firefox 3.0 -val nem lehet kommentelni, de az explorer 7 -el meg igen, deviszontellenben az explorer 7 nem hozza a fejléc feletti reklámot. Nem mintha hiányozna, de a firefox hozza.
Én ezeket nem értem, de mindegy, telepítve van még az opera 9.52-es is minden eshetőségre:-)

on
off

Malac

A Firefox sajna csinal neha ilyet, foleg ha pl RSS-be is ki van rakva valami blog. Ha ujra inditod a Firefoxot, utana jonak kellene lennie. IE alatt ez a hiba soha nem jelentkezik. Valszen blogmotor problema lesz, amely csak a Firefoxra van hatassal.

on
Shore 2008.09.09. 20:09:51

"De azt azért szeretném tudni, hogy szerinted mi a végső cél? Mit akar illetve mit tud elérni Gy.F.? És az miért jó neked, nekem, vagy az országnak?"

Gratula!

Volt itt szó mindenről,de végre egy valódi kérdés:
...és miért jó ez nekünk,az országnak??
Mi lesz ebből 2010-ig?
TWÁ

Gratula, hogy bár nagyon sajátosan, de mégis levezetted "Jézuska" létezését. Szerintem Ő is elfogadja, mint újszerű, de mégis kedves példázatot.
Mert szakértői kormány már volt, működött és lényegében, ha valami progresszió volt, az abból eredt, annak ellenére, hogy nem pont így hívták. De Jézus sem problémázik kicsinységeken és kicsinyítő jelzőkön.
Már itt is utaltak rá, szerintem is áll:
Bokros szinte az összes jellemzőjét produkálta sima pü miniszterként egy egész ilyen kormánynak, és a legfontosabb, hogy nem kis eredményességgel. Azzal együtt, hogy maga is elismerte az akkor tűzoltás volt, a reform a 300 pontja lenne.

És, hogy Eörsi vagy Dávid ezt demokrácia, meg alkotmányidegennek vagy ellenesnek minősíti az egy sötétségi bizonyságtétel.

A szakértői kormány 1000x valóságosabb történet, ahogy meg is történt, mint mondjuk a BÁRSONYOS REFORMOK.
Ez utóbbi CSAK ÉS KIZÁRÓLAG FIKTÍV FERI érdekeit szolgálják, már az MSZP-ét sem.

Ezek után érdekes, hogy egy Vakapád vagy lapi mit lát még bele a bődületes 0-ba.

Mert Vakapád,

Veled ellentétben én emlékszem TE mit írtál HÁgnes ( amúgy gyógszerfogyasztás véletlenül ismét megugrott „indokolatlanul” )gerinctelen, legalja és ultraképmutató kirúgásakor: de, hát nem lehetett megerőszakolni a népet. Legutóbb meg már azt magyaráztad, hogy a szadi farolt ki a változások mögül. A MOTIM-nál meg nem kell a zsinóráramot 100x elmagyaráznod. A lényeg, hogy jó pár más cég vett volna olcsóban, csak nekik nem intézte el a MEH, ami pont a Fodor-Fiktív Feri találkozó mikéntjét is lehazudta, mint a Népszabi a közvélemény-kutatásait. Tehát Ferink lopja az adónkból NEKI olcsósított áramot.

Lapi:

Te meg mit szólsz a népszerűségi listáshoz ? Még az MSZP-t is lehúzza Feri a maga mínuszaival. Miért érdeke akármilyen tagságának az ő agonizáláősához való asziszt, amivel csak szívnak.

A Fidesz a szakértői kormánnyal visszakapná azt a lehetőséget, amit a tavaszi népszavazással túlpörgetett. Az általa is kénytelen-kelletlen bejárni szükséges útvonal akkori agyatlan aknásítását visszacsináltathatja mással. Ezzel a szadi is nyerne, mert valamit mégis adna azoknak akik ezt várják tőle, az MSZP-t nem húzná a legmínuszosabb szoci hipokrata, Viktor meg beleülhetne valami félkész takarításba, amiért persze nem őt csesztetnék. Csak Fico-t kellene egyszer lemásolni tudni. Ja, igen, FeriBálványt meg temethetnétek, de most már tényleg nincs rá jobb szó, mint a KÖZ ELLENSÉGE, tehát a tietek is.
van az úgy, hogy hirtelen beérik az idő és kizökken, a vánszorgásból vágtába csapnak át az események, bekövetkezik, amire már nem sokan számítottak...

nekem ez a forrongás most - kicsiben ugyan - olyan, mint az a keddi nap volt 1956-ban, vagy az a néhány év 1989 előtt...

nie kommt was besseres, mondják olykor rezignáltan a németek; most nem hiszek nekik...
lyla, sztem kissé túlságosan beleéled magad. 1956? 1989? ugyan.
Csatlakozom. -lyla- kérlek, nem vagy ép eszednél. Annál is inkább, mivel egyszerű szemrevételezéssel is megállapítható, a műbalhé valódi oka valójában csak annyi, hogy Gy.F. értékelhető mértékben ura a jelen politikai és gazdasági helyzetnek. Minek folytán a többi résztvevő előtt súlyosan fenyegető lehetőségként merül fel egy konkrét eredményeket felmutató Gyurcsány rémképe. Nyilvánvaló, ennél jobban semmitől sem félnek.

Hogy az ország és benne mi, a lakosság?
Ahogy én érzékelem, azok részéről, akik ezt a szarrágást kezdeményezték és benne tevőlegesen is részt vesznek, úgy vagyunk leszarva, ahogy vagyunk.

Mert van abban valami dermesztő, milyen természetes reflexekkel, úgyszólván gondolkodás nélkül borítja fel a viszonylagos politikai stabilitást a politikai élet bármelyik résztvevője, ha "politikai súlyát, fontosságát" vagyis megélhetését a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetve látja. Ez valahogy rettentően primitív és főként igen szemét viselkedés, akárhol is történik.

Ami pedig kifejezetten gusztustalan: Az események alakulásába a Fidesz-alapítók farokösszeméregetése is nyilvánvalóan belejátszik, mégpedig az első pillanattól fogva. Lassan húsz év eseményei alapján ez a kép erősen kialakulóban van sajnos.

régóta mondogatom, hogy a válság a jobber barátaink fejében van, mert lassan csak kénytelenek belátni, hogy ez a fidesz azért kurva messze van egy német cdu-tól.

de ez lényegtelen. mert válság nincs a gazdaságban. ezt persze lehet vitatni, de mutasson nekem valaki egy olyan kurva nagy válságban lévő országot, ahol nő 2 % körül a gazdaság, s közben sétálgat be annyi eurós támogatás, amennyi pénz még a számtanpéldában sincs.

az van, hogy a fejlődés üteme nem tetszik sokunknak. nekem hozzá még nem tetszik a magyar foci sem, de vannak, akiknek a vívók.

engem lehet hülyének nézni, de én mondjuk már annak is kurvára birok örülni, hogy a konvergencia-terv azért alapvetően inkább túlteljesült.

azt én itt most nem fogom felsorolni, hogy mit érte el eddig a kormány mondjuk 2002 óta, mert ez fekvő 8-as vitát indukál és mindenkinek könyökén jön ki, tegyük hozzá, joggal.

az már a nagyobb baj, hogy itt (is) sokan - jó magyar szokás szerint becsapja magát.

mert hiába épül ez-az - most éppen megyeri mo-ás híd, úgyis jön a hangulatrohasztó kórus. én biztos, hogy nem emlxem az életemben ilyen sok egyidejű építkezésre magyarlandon. igaz csak 55 múltam nyáron.

ami engem néha visszapofázásra késztet az a pitiáner önbecsapás. sztem a képlet világos.

lehet ideologizálni,pláne direkt összefüggésbe hozni 2008. forró nayrát a nándorfehérvári csatával. mindent lehet. csak azt a kérdést megkerülni:

ha kikapunk néhányezer milliárd huf-ot versenyképességi célból és odaadjuk a vállalkozóknak (mert ugye itt egyetlen komoly szakértő sem akar érezhető közalkalmazotti béremelést, megyó után jól is néznénk ki egy újabb osztogató csomaggal. szal ez a nem kis összeg honnan ugorjon a versenyszféra szereplőinek zsebébe?

na ez itt a kérdés, ami a nagy politikai izgalmat okozza. fletó azt ajánlja, ez ne a nyugdíjak és egyéb jóléti kiadásokból ugorjon le. azt mondja, ott van az a nagy lé a vállalkozói szféra egy részének a zsebében adózatlan jövedelem formájában.

miért nem kapna ehhez támogatást, ha végre megértik az emberek. mosz pl nyilvánosságra hozták azoknak az állami cégeknek a nevét, amiből 250 e huf erejéig lehet majd akármit jegyezni. e felett is, de piaci áron.

én nem örülök, shore az szdsz vergődésének, hiszen ma sem bántam meg, hogy 89-ben beléptem, mint ahogy azt sem, hogy idén májusban meg kiléptem.

az meg butaság feltételezni, hogy majd pont az élet-halál kérdésről vezényszóra fognak szavazni.

az egy üres blöff, ráadásul baromira átlátszó, hogy fletó a legcsekélyebb mértékben is görcsösen ragaszkodik a székéhez.

szerintem mindössze ki akarja (és fogja) ugrasztani a nyulat a bokorból. ő tett egy ajánlatot az mszp nevében.

lehet felállni a parlamentben és lehet mondani, ez kevés, ez puha. de akkor annak a pártnak meg kell azt is mondani, kitől akarja elvenni ezt a pénzt.

ehhez képest az mszp-én kívül még mindegyik párt erről mélyen hallgat. vagy ami még rosszabb, mert nem pusztán gyáva, mint a fidesz és mdf, hanem full hülyének néz pl engem, az a szakértői kormány formula. ez pusztán a szoci mogulokra játszik, mégsem hinném, hogy összenő, ami összetartozik. ehhh az elit az nem ilyesmi sztem.

pusztán az szdsz mond nagy pofával valamit, amitől nő a médiafelület, aztán step by step mindenki egyenként rájön... ismert azb orbán fóbia. de ha igazságosak akarunk lenni, már rég nem az orbán, hanem a gyurcsány fóbia jellemzi a közbeszédet.

a baj nagyobb. ha a fidesz idő előtt hatalomra kerül (amikor még van reális esélye, mert tartom, hogy ez 2010-re elillan, mint kámfor), pont hitelességi okból lesz kötve saját és mind a mai napig nyomatott szuper demagóg politikájának.

azt malacka, nem lehet azzal elintézni, hogy kijelentjük: rosszabb a helyzet, mint gondoltuk, jöjjön a nadrágszíj megszorítás, meghúzás. az nagyon kevés rajongónak lesz elég. még csak az sem lesz, hogy tömegtüntetés,meg türmer kikáltja a vörös téren a proletárdiktatúrát.

a kurva nagy baj ott lesz, hogy a fidesz által felheccelt rétegek benyújtják a számlát. és a sok iskola, sok vasút, sok művelődési ház gondnoka, majd megy a pulthoz. kevés undorítóbb dologra emléxem az elmúlt évekből, mint az éhségsztrájkoló egri födokik éhségsztrájkjára.

szal az a mindent átszövő kis helyi, meg nagyobb megyei, meg még nagyobb országos "elit" lenne az, amelyiknek a fidesz nyilván nem bír majd ellenállni.

csakhogy pont fletó bírja ezt megakadályozni, mégpedig azzal, hogy simán elmegy 2010-ig, amikor... de ez hagyjuk a madárjósokra.

én meg azt gondolom, hogy fletó pl azért nem mond le, mert pontosan tudja, mi a jelentősége a ciklus derekán a közv. kutatásoknak.

meg merem remélni azért sem mond le, mert pl az én szavazói elvárásomnak akar megfelelni. sztem nem számít unikumnak a politikai véleményem.

ha mégis az, akkor viszont télleg elszabott szerencsés fickónak érezhetem magam, mert rajtam kívül pont az ország végrehajtó hatalmának feje gondolkozik úgy a magyar társadalomról, ahogy én.

legfeljebb, ha nem jön be, majd a családommal bujtatom a gazfickót. dilemmában akkor leszek, ha a fejére oszamára hajazó vérdíjat tűzne ki az új többség. na akkor majd dilemmázhatok, hogy áruló legyek, vagy inkább nevezzenek el majd rólam is száz év múlva egy utcát, vagy között. :DDDD

ps: álmodozzunk inkább alvás közben. ehhez kívánok mindenkinek erőt, egészséget, kedves elvtársak, elvtársnők! előre a későn fekvő cserkészeknek is. én biztos, hogy elájulok az álmosságtól. csüsz, -lyla- :DDDD

persze, hogy beleélem magam...

nekem ez a harc lesz a végső...

és kibicként se olcsó...
Ahogy elnézem a dolgokat, most érett meg a helyzet arra, hogy megnyomjuk a reset-gombot. Mert minden más csak felesleges időhúzás.

Szakértői kormányt? Viccelnek? Politikai akarat nélkül mihez szakértsenek? Vagy vigyék el szimplán a balhét? Játszanak bábszínházast? Hány (tényleges) szakértőnek ér meg annyit másfél év szolgálati A8-as, hogy nullára amortizálja a hitelét?

Szóval most és itt a reset-gombnak kellene jönnie, új választások képében, nagyon rövid kampányidőszakkal.

Hogy nincs alternatív kormányprogram? Ugyan már, ne legyünk kicsinyesek. Ha a játékszabályokba belefért a kamu program, akkor férjen bele a be nem mutatott program is. Valami elképzelésük azért csak van Viktoréknak is. Ugye nem gondolja senki komolyan, hogy a választások előtt majd azzal fogják sokkolni a népeket, hogy óriásplakátokon mutatják be a várható intézkedéseket? Elég volt az az egy hülye elszólás is...

És mi legyen Gyurcsánnyal és stábjával? Azt Horn Gábor már tömören összegezte, sokat nem érdemes hozzáfűzni.

(Az SZDSZ(ek)-re, MDF-re kár is szót vesztegetni, a következő ciklusban annyi szerepük lesz, mint most a Munkáspártnak.)

bokros volt az eddigi egyeduli szakertoi kormanyfeleseg a rendszervaltas ota. es o sem birta egy evnel tovabb.

ebbol is csak az kovetkezik hogy nem szakertoi kormany kell hanem szakertoi parlament!
"ebbol is csak az kovetkezik hogy nem szakertoi kormany kell hanem szakertoi parlament!"

amit majd a szakértői nép szavaz be a házba. a röhej, hogy télleg gyurcsány óriási esélye akkor jön el, ha a többség megérti: nincs ingyen ebéd. amint magyarország megérti, hogy az soha nem lehet értelmes vita tárgya, hogy 100 mínusz 10 - egyenlő 90-nel, vagy az pont 150 a mi matematikánk szerint, na akkor lesz nagy átrendeződés a politikai palettán és igen sok honfitársunk fog hülyén nézni kifelé a fejéből...

btw. egyhangú döntést hozott az éjszaka az mszp elnöksége: kitalálták az instant pártkongresszust. lehet, hogy most olyan szakaszba lép az izgalmas napi politika, hogy beindul a vetélkedés a koalás párt között, ki bír egységnyi idő alatt több kongresszust/küldöttgyűlést összehívni és megtartani.

nyilvánvalóvá válik a büfések és kókáék összejátszása a háttérben, hogy visszaadva a főtt ingyen virsli illúzióját a magyar népnek, egyben kést döfjenek hátulról a nemzettest gerincébe.

ovi meg elvtársozik finoman, na itt üt vissza, hogy lövése sincs, hogyan is működik a valóságban a demokrácia. akár egy párton, horgászegyleten és katolikus legényegyleten belül is...
erőspista:

"Ja, igen, FeriBálványt meg temethetnétek, de most már tényleg nincs rá jobb szó, mint a KÖZ ELLENSÉGE, tehát a tietek is."

na b+! legalább a saját ellenségeimet hadd válasszam ki magam, elég ha te megmondod, hogy ki a köz ellensége. :DDDD

másodszor, meg, soha a kurva életben nem mások nevében beszéltem, hanem a magaméban. ha ezt nehezen érted meg, akkor figyelj arra, pls, hogy egyes szám első személyben fogalmazok, beszélek és írok. azaz nem én szoktam egyfelől bődületesen üres lózugokat pufogtatni, s pláne nem többes szám első személyben. lásd még a "mindenki", mint általános névmás ügyes használatát.
lapi

sajnos, már szerintem sajnos, igazad van, bőven benne van a lehetőség, h Fletó megvásárol néhány képviselőt, adott esetben kettészakítja az SZDSZ-t, oszt' mint a nyugdíjasok védőszentje és az antifasiszta harc hős lovagja, ismét nyer
aztán ugye őszödi beszéd2, elkúrtuk2, Gyurcsány-csomag2, zavargások2, és mindez egy sokkal súlyosabb helyzetben, hiszen akkor már a nyugdíjakhoz is hozzá kell nyúlni...
bár az azért jó lesz, h Árpád is folytathatja a Modern Képmesék2-öt, nyilván mindannyiunk nagy-nagy örömére...
Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.09. 15:01:40

"Az ÁSZ jelenlegi elnöke miért nem volna alkalmas a miniszterelnöki feladatok ellátására?"

miert ne lenne? ugyanigy alkalmas meg tobb ezer ember a kvalitasai, tudasa stb alapjan.
de egy sem kerulhet oda, nincs "beagyazottsaga", ismertsege. sok milliard forintja reklamra

meg a koztarsasagi elnok ismertsege se 100%. naponta TV szereplo politikuoke is 50% koruli...

de tegyuk fel lenne egy pozitiv konnotacioju Bokros Lajos nev.

Hanyan szavaznanak ra a parlamentben?

NO UGYE!

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.09. 16:25:22
Ez remek volt:
jobban osszefoglaltad a lenyeget roviden, erthetoen, mint a cikkben!

"A kormányzás a politika nevű szaktárgyhoz tartozik. Ha beszart a bojler, vízszerelőt hívnk, ha birkát kell klónozni, akkor biológust. A politikát politikusok művelik, ugyanis az egy meta-tudomány, amiben nemcsak számolás van, hanem pl a frakcó és a szavazótábor irányítása, kompromisszumok kialakítása, adott esetben a vakondok kifizetése, a kreatív korrupciókezelés (nem úszható meg, ld még korrupciómeghajtású demokrácia), valamint interjúadás okosan, mosolygósan, határozottan."

csak a bajnai gordont ne emlitetted volna.!!!
Ahogy gyurcsanyrol az udulougye utan tudtuk hogy nem alkalmas,
ugyanigy tudjuk Gordonrol is.
vagy nem neki volt az a cege amibol milliardokat vettek ki, csodbe ment, a leszallitott tejert pedig nem fizettek a parasztoknak? meg ongyilkossag is volt

"noha egyébként vmi hozzá hasonló figurát keresnénk."
az kedves hogy tobbes elsoben fogalmazol,
de gordont semmikeppen...
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.09. 19:57:45
"Az szdsz pontosan tudja, h nem szakadhat, mert az a biztos temető."
malacka ez igaz!

de vedd eszre, hogy minden mas alternativa is ez...
ha fleto nelkulu MSZP-vel all ossze, akkor azert,
ha a jobboldallal (ez elkepzelhetetlen is) akkor azert.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.09. 16:18:32
"eredetileg bele akartam írni a cikkbe, hogy Csernus Imre lenne a legalkalmasabb,"

AZ KI?
Fedor 2008.09.08. 10:13:55
"a jelenlegi politikai "elit" még saját maga is alkalmatlannak tartja magát a kormányzásra."
pontosan. nem is alkalmasak.
ehhez meg eszembe jutott, hogy konstruktiv legyek:

hogyan bizonyithatnak alkalmassagukat:
1) bevezetnek, hogy a torvenyek rajuk is vonatkozzanak. (szerintem a peldastaualas kovetes miatt rajuk szigiorubb iteletek mint a normal emberekre)
2) nem a sajat fizetesuket emelnek, ill. csak ugy ha mar jol megy az orszagnak, nincs adossag, akkor kapjanak tobbet.
3) lecsokkentenek a parlament letszamat 100 fore,
4) megszuntetnek ezt a szamla nelkul penzfelvetelt szabadsagmegvaltast, bevezetnek a kozlakalmazotti bertablat magukra is.


nesze neketek szlovakia fanok:

index:
"Magyarország a pénzügyi fejlettséget tekintve megelőzi a többi visegrádi országot - ...a pénzügyi fejlettségi indexet is vizsgáló anyag 52 ország mezőnyében a 33. helyre sorolja hazánkat, míg Cseh- és Lengyelország, illetve Szlovákia ennél 2-9 helylyel hátrébb van"
lapi,

Tegyük fel, hogy van egy kiskerted. Egy szép napon zöldséglevest szeretnél főzni, de rájösz, hogy a kertecskédből hiányzik hozzá ez az. Erre azt mondod, hogy sok a répa, majd jövőre kevesebb répát teszek és lesz hely a karalábénak mert az most kevés. Egy év múlva, jön a begyüjtés és ismét híg lesz a levesed, mert mostmár nincs elég répa. Vegyünk el kis földet a zellertől. így sakkozgatsz a kiskertedben 6 évig, de a leves mindig szegényes. A család száját befogod azzal, hogy nagypapának kell a sok karalábé és a részeges, munkanélküli nagybácsinak is jót tesz. Még le is mocskos-önzőbandázod őket, mert nem gondolnak a nagypapára és utálják a részegen kötekedő nagybácsit.
A 6. évben már tele van a család töke, mindenki levest enne és követelik, hogy vegyed szépen kézbe a kapát és fogj hozzá a gyomláláshoz, mert itt lenne hely mindennek, ha a gyomot kidobnád. Te nagyon nem szeretsz gyomlálni, mert a gyom rejteget egy kis vadkendert és akkor annak is annyi.Ha csak a gyomot irtod ki mindenki látni fogja mit rejtegetsz.
Többet nem szívhatsz be, nem lesz mit jó pénzért eladj a haveroknak. Tudtad jól az első perctől, hogy ez a megoldás, de nem voltál hajlandó beáldozni a jointod, mert nem lesz miből összehozni a titkos partikat és kevesebb dugipénz jut piára meg nőkre.
Jó családapaként bejelented, hogy kiirtod a gyomot, de sehogy sem füllik hozzá a fogad, mert oda a lebegés. Azt is tudod, hogy a család egyre jobban utál. Tavaly is utált már, sőt pár éve már az asszony is szívesen megcsalna, ha volna kivel illetve lenne valakinek hozzá gusztusa. Csunya egy fehérnép mi tagadás, tud a kenderről és ő is követeli a részét, közben ferde szemmel kritizálja a kicsapongásaidat. A szája meg akkora mint a kertkapu. Főzni nem főz, de legalább az ágyban sem ér semmit. A kender az egyetlen ami összetart. Pengeélen táncolsz, de akkor is olyan jó beszívni a haverokkal.
A kiskerted elött hatalmas plakát áll:' Itt lakik a legügyesebb kiskertész aki csak a családjának él és dolgozik fáradságot nem ismerve.'
Ez a rövid szösszenet csakis a képzelet műve, minden hasonlóság létező személyekkel csakis véletlen lehet. Semmiféle útólagos belemagyarázásért felelőséget nem vállalunk.
Nekem erről Fábry vicce jut eszembe, aki Schobert Norbi legutóbbi "most tényleg lefogyhatsz!" reklámszlogenjével kapcsolatban csak ennyit mondott:
"Miért Norbi, eddig mi volt ?!"

az, h a jelenlegi kormány ezzel a teljesítménnyel ilyen sokáig kihúzza nagyban köszönhető az ellenzék bénaságának.
" A szakmai közgondolkodás változásának szükségessége mint téma vékony jég, de nem mehetünk el mellette. Vegyük talán a legeklatánsabb példát, a Bokros-csomag kérdését. Ma a véleményed ebben a kérdésben amolyan lakmusztesztje annak, hogy te jó közgazdász vagy-e, vagy sem. És természetesen, ha azt gondolod, hogy a Bokros-csomag a legnagyszerűbb dolog volt, akkor te egy komoly közgazdász vagy, ha az ellenkezőjét, akkor te egy populista nem tudom mi vagy.

Egyrészt ez nyilván nonszensz: a közgazdaságtanban semmi sem ilyen fekete és fehér, ráadásul szerintünk ez a konkrét eset inkább sötétszürkés, de most érdekesebb az a kérdés, hogy miért lett a Bokros-csomag szent tehén, amiről gyakorlatilag vitatkozni sem lehet. Azért, mert van egy közgazdasági hiedelemvilág, amiről sokan sokáig azt hitték, hogy az egyetlen elfogadható szakmai megközelítés, és a szóban forgó intézkedéssorozat ennek a szimbóluma. Vannak persze más szimbólumai is, de ez a leglátványosabb."

/index.hu - Akik igazi kormányprogramot írnak - index.hu/gazdasag/magyar/oriensint080/?main&rnd=816/
Szerintem mostmár legyen előrehozott választás!
Ez az ország tanulja még a demokráciát. Most értünk ehhez a leckéhez.

Egyébként ha a Fideszen múlik, akkor nem lesz. Nem akarnak ők felelősséget a nyakukba. Most nem. Aki most nyerne, az tuti bukja a hosszú távot. Az meg ugye nem cél....
Emberek ne vitatkozzatok tovább én bevéllalom a szakértői komány vezetését.
Szabad kezet kérek a minisztereim kijelölésében és garanciát arra, hogy 4 évig egyik párt sem pofázik bele a dolgomba. Viktor és Feri Ibolya , Gábor, ,meg az összes parlamenten kívüli pártelnök utazó nagykövetek lesznek addig, csak oda szóló jeggyel.
Annál nagyobb kupit én sem hagynék magam után 4 év múlva mint mostanáig bármelyik kormány sőt kis szerencsével akár....Akkor elmondhatnánk, hogy már volt szakértői kormányunk is, és én sem járnék rosszul így 5 évvel a nyugdíj elött.
"TWÁ"!- Te önkényeskedő kis perzekútor. Gondolom ezt sem engeded át, mert ahol cenzÚRavan,ott bizony cenzÚR a one. Na de mit lehet tenni? Nevelni és nevelni, mert "Sosem lehessen tudni".
A mai lecke: ha klónozni akarok- én a hülye mély magyar, antik ismerettel- én bizony genetikust hívok. Jó, elavult, de ha a boyler /nem a csirke/ bemondja az unalmast akkor talán többet segít egy háztartási gép szerelő, mint a vizes.
Szóval mára ennyi.
Igen, elismerem, hogy kicsit megszaladt a billentyű tegnap, de korrigálok, és ezúton kiveszem lapit a közjót kívánók sorából, hiszen, mint mindig ismét hűségesküt tett Fiktív Ferinek.

De, a reményt ne adjuk fel, hátha hajlandó olvasni, mert, ha már szóbahoztad a bődületes lózungokat, akkor itt egy árnyaltabb megközelítés a lapi-módon agyonmantrázott hiperszuper GDP növekedésről:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-224019

A szintén bálványozott adócsomagról a portfolio.hu egy teljes hasábot visz a bal felső sarok felé, valahogy nem túl lelkesen.

Ennyit az üres lózungokról
moláris: "ha a boyler /nem a csirke/ bemondja az unalmast akkor talán többet segít egy háztartási gép szerelő"
Én inkább fűtésszerelőt hívnék, mert a bójler nem mosógép. :) (a medve nem játék, az asszon meg nem ember)
staropramen: Te kis diktátorjelölt. Magadhoz ragadnád a hatalmat és bepakolnád a családot a minisztériumokba, aztán pumpálnátok kifelé a pénzt. Tudom én... Első dicsőséges Staropramen. Aloktmányt módosítanál és bevezetnéd a kiráyságot.
De legalább olcsó lenne az igenjófajta cseh sör. Én benne vagyok, részemről rendben, ha kell meg is szavazlak. :)
Ugyan minek ide szakértői kormány?

"Bekerültünk a tíz legjelentősebb reformot végrehajtó ország közé"

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-224398
Okos ez a Kalapos Nő.
Ha a térnyerésre játszik a jobb oldalon. Ha ugyanis a Fidesz nem szavazza meg a parlament feloszlatását, akkor a szavazóik joggal róhatják fel nekik, hogy nem tesznek semmit.
Márpedig ők most nem akarnak kormányozni.

Ha mégis lennének új választások az a Fidesz súlyos népszerűségvesztését hozná mondjuk 1-1.5 év alatt.

A szadesz meg mehet vissza a kispadra gondolkodni, hogy hogyan lehet igényt teremteni az általuk képviselt politikára.
erőspista, szerintem felesleges megsértődni, meg ilyesmiket írni: "a lapi-módon agyonmantrázott hiperszuper GDP növekedésről:" ugyanis sohasem állítottam azt, hogy szlovákiának vagy romániának nem nő gyorsabban a gdp-je, mint nekünk.

az meg nem az én problémám, hogy racionális érvelés többnyire érzelmi alapú reagálásokat vált ki és nemcsak nálad.

tehát továbbra is állítom, hogy valakiknek meg kell fizetni a növekedés érdekében alkalmazandó vállalkozói adó- és járulékcsökkentést.

ehhez képest fingom sincs, hogy jön ide lohengrin kiskert metaforája a vadkenderrel. a kert-magyarországról németh lászlóéktól tudok valamit, de az kicsit más történelmi szituációban fogant elképzelés volt, nem is jött be. másrészt én mindig is városi gyerek voltam, még egy hobbi földem, vagy üdülőm sem volt soha, szal ha nem lenne pénzem, mennék instant levest venni a knorrtól, vagy a podravkától. de csakis diszkontban. fletó földhöz fűződő kapcsolata előttem nem ismert.

a vadkender gondolom úgy jön ide, hogy évek óta meggyőződéses legalizációpárti vagyok, amit soha nem is rejtettem véka alá. ám belátom, ma nem ez a kérdés áll a belpolitika fókuszában. ha már népművelünk, akkor gyorsan szögezzük is le, csak egészen hülye ember szí vadkendert, mert az büdös, mint a szárított egérszar, hatóanyaga alig van, s most hagyjuk, miért a delta 9-thc a tilos a kannabinol származékoknál, s miért nem a kannabinol vegyületek sokszínű kombinációja, ami pl éles különbséget tesz az indica és a sativa jellegű növények között. szerintem az isten/teremtő/ősrobbantó is be volt szívva, amikor ezeket a növényeket útjára bocsátotta, lásd még un "varázsgombák". de ehhez hogy jön a gyurcsány politikájának bírálata, esetleg elemzése??? hát erről meg fingon sincs, de biztos erről is a kender tehet. :DDDD

ps: megjegyzem a személyeskedés többnyire az érvek hiányát hivatott pótolni.

Nem is olyan rossz ötlet ez a szakértői kormány az SZDSZ részéről. Ha a nagy pártok az acsarkodás lenépszavazás, stb. ellenére meg tudnának állapodni a személyekben, a kis pártok kontrollálhatnák a döntéseket, mint a mérleg nyelve. Talán jó ötlet ez a Fodor Gábortól... Csak kár hogy nem lehet már semmit sem egyenesen kommunikálni.
Karesz
"vagy nem neki volt az a cege amibol milliardokat vettek ki, csodbe ment, a leszallitott tejert pedig nem fizettek a parasztoknak?"

Nem, nem neki volt.
Hamár pocskondiázni akarsz, akkor legalább pontosan. Súgok: HajdúBét
mar feltettem ezt a kerdest de nem nagyon valaszolta meg nekem eddig senki:

szoval tudom en hogy kellenek a szakertok mert szarban az orszag, meg soha ilyen valsagban nem voltunk meg stb. en csak azt nem tudom hogy pontosan mikor is volt jobb? mondjuk az elmult 100 evben.

(ja es nem moralisan meg egyeb faszsagok, hanem szamokban jobb. a zembereknek!)
a gyurcsány-kormány egy olyan öregecskedő feleség, akit le akarunk cserélni egy fiatal szeretőre, aki szakértő a paplan alatt.
csak a végén ki ne derüljön, h szarok vagyunk az ágyban!
mingyabehalok: az a baj hogy logo poccsel varjuk a csodat!
A legjobb akkor volt, mikor fölvettem a diákhitelt, a lakáshitelt meg álmaim autóját hitelre.
Istenigazából azóta csak szívok.
T. huba!

Sajnos most gazdasági csőd van, és a katasztrófa felé sodródunk. Ezt pledául az is mutatja, hogy az utóbbi két évben számottevően csökkent hazánkban az egy főre jutó autóvásárlás, Szlovákiában, Csehországban meg Lengyelországban viszont nőtt (hja, nekik megy). Nem csoda, hogy ilyen előzmények után jelenleg az egy főre vetített autóvásárlások számában first, and region champion: Hungary.

hajduszoboszlo.mconet.biz/index.php?action=fullnews&id=404548&category=19
kicsit off, de nem biztos. a svédek szaros lábú parasztnak látatják a magyart!!!
ez bosszúért kiállt!!!! :DDDD

sportgeza.hu/futball/2008/09/10/a_magyarok_szaros_csizmas_parasztok/
huba 2008.09.10. 19:20:06

Igen, szóval ez a lényeg. Nekem is mindig ez jut eszembe, amikor pl. a Fidesz szitok-mocsok-áradatát hallgatom hosszú évek óta. Szóval, hogy mikor is volt nekünk jobb a mainál? Csak egyetlen konkrét időpillanatot, ha meg tetszenének mégis jelölni...

És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett tönkre vagy pusztított el, végromlásba döntve azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana. Csak hörgés meg fröcsögés. (Lsd. pl.: mai Tárki-jelentés.)

Rettentően szánalmas dolog ez alapjában. És elképesztően sértő, megalázó politikai felfogás. Hogy ennyire becsülnek csak minket némely politikai erők, olyanoknak minősítve a választópolgárokat ezzel, akiknek ennyi is elég.

Hát... Kedves.
Na jól van, gusztos megmondta, az mdf megközösölheti a feloszlatási javaslatát, nem fogják támogatni....

igaz, ferit sem...

de ferit megfogja erősíteni a kongresszusa...

bazmeg, nagy szarban vannak fodorék...

és a dologban az a leggenyább, h annak idején kóka-horn vágta pofán fletót, ők szóltak be neki leginkább, miközben fodor békülékenyebb volt, nem akart kiszállni a koqalícióból...
most pedig fodornak kell elvinnie a balhét... szopattyú gabesz, szopattyú...

tudatosan kicsinálják, vagy megint lúzer lesz?

Más
Dekurvárabaromira unom már Magyarország legális miniszterelnökét.... unalmas, szánalmas, idegesítő, gyomorforgató, minden, ami csak rossz eszembe jut...
Tehát, ha jól olvastam a posztot, s jó néhány hozzászólást, akkor az Országos Pszichiátriai Intézetet nem szüntették meg, csak alkotóeleme lett minden ház, minden család, s jó Ferencünk az intézetvezető főorvos. Fejrángása és jellegzetes fejtartása is ezt a verziót támasztja alá.
Az artikulációjáról most ne essék szó...

Bár mintha a nemzeti árkon egyre több palló ívelne át, úgy veszem észre, egyre több a közös, együttes gondolat.

"... Nem támadott meg minket senki, csak nem bírunk magunkkal. Nem lett elmagyarázva, csak a kezünkbe nyomták az adminjelszót. Egy darabig ment, de most már kéne a kézikönyv. Kitehetnénk Hegyeshalomra a táblát: kormányzót felveszünk."

Árpád! Ezzel a fenti verzióval is egyetértek. Csak le ne verjék a derekunkat:-)

Egy másik posztodból plagizálva:
Hol van az a kurva RESET gomb? :-))
huba 2008.09.10. 19:57:57
''''mingyabehalok: az a baj hogy logo poccsel varjuk a csodat! ''''
mingyábehalok 2008.09.10. 19:37:05

''''a gyurcsány-kormány egy olyan öregecskedő feleség, akit le akarunk cserélni egy fiatal szeretőre, aki szakértő a paplan alatt.
csak a végén ki ne derüljön, h szarok vagyunk az ágyban! ''''

És sokan másoknak!

Szerintem az a csoda, hogy ilyen sok hozzá nem értő nyílvánit véleményt.

Előzőleg már megírtam: fogalmilag kizárt egy szakértői kormány létrehozása.
Megindokoltam.

Ellenvélemény (az indoklásomra) nem volt. Egyetértés igen.
Meggyőződésem (véleményem persze nem mérvadó), hogy jelenleg vak pókert játszik az MSZP-vel szemben minden parlamenti párt.

Hogy miért?
Mert még mindíg az egyik legerősebb parlamenti párt, igen erős támogatottsággal.

Nem mondom, nem is gondolom, hogy az SZDSZ tudatlan, politikailag vak.
De azt igen, hogy ne Orbán valamikori barátja, szobatársa, később ellenlábasa képviseljen bármit is (minisztersége után) az MSZP-vel szemben.

Miért hallgat Kóka?
Mennyire erős a frakció Fodorral szemben?

Értékeltétek (zsigeri gyűlölet nélkűl) Gyurcsány lépéseit?
Volt valaki is, aki nem csak a saját óhaját írta meg?

Nos, azt hiszem én igen.
Amit most írtam az már csak reflex.

Egy megjegyzés a végére: a szerencsétlen TWA nem azt engedte vitára, amin a most jelenlétükkel demonstrálók ágálnak.

Legyen szabad még annyi megjegyeznem: mit ér az SZDSZ, mint elvekben elkötelezett párt, ha saját tagjaival szemben elvtelen.
Hová lett a tolerancia? Átváltozott a mindenre jó, mindent eltakaró FODOR GÁBORRÁ?
(egyébként ez régebben is probléma volt)
Kedves lapi !

Nem állt szándékomban megbántani, sem személyeskedni, csak gondoltam élesebbre lehet venni az iróniát a kiívülről tényeleg nehezen dekódolható Feri fanságod és kapcsolódó érveid alapján.
Nálam nincs sértődés, és külön kiemelném az idézett cikk lényegét azzal kapcsolatban, hogy tőled nemegszer olvastam mekkora királyság a 2 % ilyen durva környezetben:

A Standard & Poor's úgy számol, hogy a kormány 2010-ig a GDP mindössze egy százalékával tudja csökkenteni az államháztartási hiányt. A második negyedévi gazdasági növekedéssel kapcsolatosan a 4cast nevű pénzügyi előrejelző intézet azt mondja, "annak nagyon nehéz örülni".

A cég szerint nem is az a baj, hogy az előzetes becsléshez képest kisebb mértékben nőtt a GDP, hanem az, hogy a mezőgazdaságot nem számítva még borúsabb a kép. Enélkül a 4cast 0,5-1 százalékos gazdasági növekedést vár a második negyedévre. Az éves növekedés sem lesz olyan mértékű, mint azt várni lehetett - írja a 4cast, 2008-ra 2,5 százalékos bővülést vár a londoni előrejelző."

Tehár örülhetünk a mezőgazdaság egyszeri tételének, ami most éppen van, mert jó a termés, de a struktúra,a kasztni változatlanul rossz, akármennyire szépnek láttatja Feri vagy éppen te. És nem fenntartható, aminek csak egyik jele, hogy amikor növekedhettünk volna, mint a románok vagy szlovákok, mi sehol se vagyunk.

Ha kedvező környezetben szart se fejlődünk, akkor nem eléggé nyílvánvaló mekkora lehet a kaki egy mindenütt lassuló környezetben ???
Amúgy erről én nem is beszéltem, meg a kenderről sem, most.

Tehát az érvek hiányát ne az én nyakamba vard, amikor te vitatod hitelesen idézett szakmai források megállapításait.

huba

lehet, hogy te igen...

de mi az új többség keményen csináljuk a csodát...
Háj, Lapi,

na, ez a "dől ide a lé" azért elég kétes.

"Magyarország várható pénzügyi egyenlege 2004 – 2006:

Befizetés: 2,263 mrd € (cc. 588 mrd HUF)
Kifizetés Mo-nak: 3,653 mrd € (cc. 950 mrd HUF)
Egyenleg: 1,39 mrd € (cc. 348 mrd HUF), azaz 34.800 HUF/fő*

A költségvetési befizetés 62 %-át teszi ki a Mo-nak járó kifizetéseknek. Azaz ahhoz, hogy nullszaldósok legyünk, minimum 62%-os lehívási teljesítményt kell produkálnunk."

Na, szal 62%-os teljesítményt ilyen pályázati teljesítmény mellett naggyon nehéz ám elérni...

Azaz, a befizetéseink egy része várhatóan elúszik, mert nem vagyunk faja pályázók...

De nem ám.

A tervezett 950 Mrd Ft összeg helyett az NFÜ bevallása szerint ennyit fizettek ki:

10 857 lezárt pályázat
643,1 Mrd Ft kifizetett támogatás.

Vagyis NETTÓ 54 mrd Ft jött be... Ennyi. Három pü-i évre elosztva évi 18 mrd.

Csak mondom.

Üdv,

P.
Ne felj!

baszki! ha en ezt hamarabb tudom mar reg megtertem volna!

CrL : "huba, a kérdésedre egy válasz:

index.hu/gazdasag/magyar/tarki080910/"

CrL, nem valaszoltal a kerdesemre: MIKOR volt lenyegesen jobb magyarorszagon mint most. mondjuk az eletszinvonal. vagy a nyugdijak.

azt en is tudom hogy ha igy megy tovabb akkor 1-2 evtized es tenyleg bedol az egesz rendszer mert ahogy a tarki elemzes egyik legfobb kritikaja is mondja: "intézményi reformok elmaradása" a fo baj. az egeszseg ugy a nyugdij stb. de mikor volt jobb?

"Egy őrült akkor válik igazán veszélyessé, ha már a közvetlen környezete sem tud, vagy nem is akar semmit sem tenni a mielőbbi megfékezésére ..."

1.1.1.4/bmi/api01.extra.hu/Kep%20regi/Kep-2453.jpg

Köszönjük Emeseferi!
index.hu/politika/belfold/hornkemeny68/

""Akinek nem tetszik az SZDSZ politikája, az szavazzon nyugodtan az MSZP-re", reagált a bírálatokra Fodor Gábor. A Népszava úgy tudja, hogy az ügyvivő megerősítette, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, inkább jöjjön az előre hozott választás, mert a jelenlegi lehetetlen helyzetnél még az is jobb. (1)

Horn mindenestre úgy kalkulál, hogy jövőre úgyis el kellene érnie az SZDSZ-nek 5 százalékot az európai parlamenti választáson, ezt az eredményt pedig esetleg egybeeső előrehozott országgyűlési voksoláson is lehetne hozni." (2)

1. Jaaaaj, a kis butos asziszi, hogy sertettsegeben majd minden "valos" szadesz szavazo melle all, a partkatonak felsorakoznak mogotte es nem lesz atszavazas, esetleg partszakadas.

2. :-D
"Azert kell enni, hogy ero legyen, hogy az embernek legyen optimista, pozitiv hozzaallasa es akkor ugy lehet egyutt menni!"
(Roncsfilm)
"Ötödik éve mondják azt, hogy ez még tanulóév, és ötödik éve nem halad az uniós támogatások kifizetése – panaszkodnak pályázati tanácsadók. Az uniós támogatások 2007 és 2013 közötti 8000 milliárd forintosnak mondott összegéből eddig 30 milliárd érkezett az országba, de ennek egy részét is a pénzek elosztásával foglalkozó intézményrendszerre költötték. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül: másfél év alatt még senki nem kapott 100 millió forintot meghaladó támogatást." (index.hu - index.hu/gazdasag/magyar/euks080808/)

Dől a lé mi?

"a Fidesz szitok-mocsok-áradatát hallgatom hosszú évek óta."

Ez arra emlékeztet amikor a csákó a lövészárokban a 3 napi zárótűz és folyamatos tűzpárbaj után tárcsere közben megjegyzi hogy "bazmeg ezek a köcsögök lőnek ránk".

"És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett tönkre vagy pusztított el, végromlásba döntve azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana."

A válaszom egy kérdés:
És mégis mi lenne az egészen konkrétan, amit kifejezetten és bizonyíthatóan Gy. F. tett jobbá vagy épített meg, felvirágoztatva azzal az országot? Ezt hallgatjuk ugyanis reggeltől estig, anélkül, hogy ezzel kapcsolatosan egyetlen maradandóan is érvényes, konkrét tény elhangzana.
Mindazoknak, akik szerint a szakértői kormány önmagában paradoxon, egy kis gondolatjáték.
Tehát a SZ.K. néhány kiragadott jellemzője:
- A vezetők valamilyen területen "szakértők".
- A "szakértés" azt jelenti, hogy ők tudják, a többiek vagy elhiszik, vagy nem.
- Mivel a népszerűséghajhász "politikusok" helyett dolgoznak, egy kicsit mások a szabályok: a bizalmat nem lehet tőlük megvonni csak azért, mert nem tetszik, amit csinálnak.

Ha egy történelmi példát keresünk a fentiekre, volt ilyen 40 évünk.

Még mielőtt valaki azt gondolja, hogy az nem szakértés volt, gondolja át még egyszer. Szakértő nem csak közgazdász lehet. Egy országnak lehetnek problémái, amiket gazdasági, ideológiai, pszichológiai, stb. megközelítéssel is lehet kezelni. Már a problémák, a célok megfogalmazása is a szakértő privilégiuma. És nem az a kérdés, hogy elhiszed-e, hogy jól kezelik, mert ők a szakértők. A kérdés az, meddig viseled el.

És most visszakanyarodnék a címhez, mert nagyon megihletett. Volt kb. 200 éve egy parlamentünk, ahol egy képviselő a közigényt és egyéni lehetőségeit felmérve nagylelkű ajánlatot tett. Birtokai egy évi jövedelmét (mely összeget azonnal be is mondott) ajánlotta közcélra. És ehhez csatlakoztak többen is.

Ne mondja senki, hogy genetikailag vagyunk vesztesek. Vannak pozitív, követhető példáink.

Az egyetlen gond, hogy újszülött demokráciánknak újra fel kell nőnie. A társadalomnak ismét be kell rétegződnie.
És akkor ismét lesz olyan elitünk is (a sokadik generációs arisztokrata), aki a családi vagyonban nem a lopott, eltitkolandó pénzt látja, hanem a társadalmi felelőség és a tenni akarás kellékét.
a Tarki vizsgalatabol figyelemremelto:
indexen olvashato

"a rendszerváltás összességében jelentős nyereséggel járt az egész társadalom számára - még akkor is, ha ezt a társadalom többsége nem így éli meg -, az idősek egyes csoportjai, a sok-gyermekesek, az alacsony iskolai végzettségűek, valamint a munkaerőpiacról kiszorulók a rendszerváltás veszteseinek tekinthetők."

es

"a közigazgatás tudatos politikai szétzilálása zajlott 2004 után, ...[pl] közigazgatási államtitkári poszt megszűntetése, amellyel lefejezték a közszolgálatot. A politika a közigazgatás elleni harcával annak működését veszélyezteti."
Shore 2008.09.10. 19:10:20
"... a leszallitott tejert pedig nem fizettek a parasztoknak?"
Nem, nem neki volt.
Hamár pocskondiázni akarsz, akkor legalább pontosan. Súgok: HajdúBét"

es kik voltak a tulajdonosok?
lehet tudni?
akar a rosseb pocskondiazni!!!
Paszternak · osember.blog.hu 2008.09.11. 00:11:47

Nahát, ilyen a kormányzati kommunikáció és az igazság viszonya.

Roppant tanulságos volt az adatsor, nagyon köszi, h utánanéztél...

Elmentve!
jenőke, drága, ne ess kétségbe, ezt a sok hablatyolást végigolvasva is az jön át egy magamfajta átlagbélának, hogy még mindig a fleto a legnormálisabb az egész bagázsban, sőt mitöbb, a legszakértőbb. hogy nagy az orra meg hogy dilis, az csak viszonyítási alap, de ettől függetlenül a vigyorgó mégiscsak itt van. :))) a röhej, hogy ímmár mindenki válságban van, még a betlen jani is, csak éppen a fleto nem. a többi "szakértő" meg hallgat, mint szar a sivatagban.
"Vagyis NETTÓ 54 mrd Ft jött be... Ennyi. Három pü-i évre elosztva évi 18 mrd."

amiből jövőre 80 milliárd huf-ot költenek csak iskolafelújításokra. vagy a debreceni szívcentrum csak úgy kinőtt a földből? mert kósa locsolgatta a kis intézet-alapkövet?

valójában én már belefáradtam ebbe a meddő vitába. már csak egy kérdésem maradt. most akkor te örülsz az ilyesfajta 'bizonyításnak'? mert a magyar nemzet & co láthatóan minden negatív hírre (és mindegy, hogy igaz, vagy sem) majd elájul a gyönyörűségtől.

töprengenék a válaszon, mert valahol az egész magyar közélet állapotára utal az az örömmámor, ami minden negatív hírt kísért magyarland-on.

éljen a világvége!!!! :DDDD
és ne adjuk itt a hülyét, elvtársak, pls. itt van ez az interjú a szélsőbaloldali 168 órában. pontosan mi nem érthető gyurcsány és az mszp álláspontjából? szerintem nem kell politológusi diploma ahhoz, hogy bárki megértse fletót. persze róla könnyebb hitelességi alapon mindenféle ködös baromságokat mantrázni két éve, ám annál nehezebb magáról a tartalomról vitatkozni.

csak mondom, paszti. :D

www.168ora.hu/cikk.php?cikk=24055
Lapi
"már csak egy kérdésem maradt. most akkor te örülsz az ilyesfajta 'bizonyításnak'?"

Ne feledjuk!!! Bekesi a nyar eleji Fridi interjun megmondta, nem kell csodalkozni, csak a negativumok erdeklik az embereket es a sajtot, a kormany meg ne buszkelkedjen avval, amit jol csinalt, mert az a dolga, ne varjon tapsvihart.
:-D
Lapi!

Te nem érted, mit írt Paszti!

Az iskolafelújítás 80 milliárdja mögött egy csomó befizetés van! Ergo a 80 milliárd zöme a saját lovéból megy!

Az igaz, h 643 milliárdot lehívtunk, de be is fizettünk 588 milliárdot, tehát a nettó egyenleg 55 milliárd a mi javunkra, ergo az iskolára költött 80 milliárdból csak 80*(55/643) résznyi a valóban eu-s pénz (arányosan számítva), azaz kb. 6,84 milliárd, és 80*(588/643)=73,16 milliárd pedig a saját befizetésből származik.

Köszönöm szépen a figyelmet.

Üdv.
sajnos nem értem a végére tegnap a töprengésnek. még csinosítom, holnap meglesz.

Közben Tölgyessy says:
index.hu/velemeny/jegyzet/tolgyessy454/

Mondjuk ő se ért a végére.
Ha Tölgyessy tényleg komolyan gondolja amiket ír, legyen ő az új m.elnök. :)
Ő már megjárta mindkét oldalt, valamiyen szinten el is fogadják és távolságot is tartanak tőle a pártok.
ez most jó Tölgyesy-től, jobb, mint Török Gábor, akit meg hallgattam, aki az alkalmi hatalommaximalizálás alapján értékel.

Lapi, te is kihúzhatnád a fejed az egységsugarú Gyurcsány lukból, mert lenne mit olvasni a 168 ó mellett :)
huba, két újabb cikk:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?cCheck=1&k=3&i=98652

"a szlovák életszínvonal 2007-ben elhagyta a magyart - írja az Index. Míg az ezredforduló környékén még nyolc százalék körüli különbség volt a javunkra, tavaly az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson mért GDP az uniós átlag 69 százaléka volt ott, 63 nálunk."

A kádár korszak 'életszínvonalát' a 90-es évekre érte el amúgy megint a zország, a 2001-2002 óta tartó rossz gazdpol pedig rendesen odavert ennek.

index.hu/gazdasag/magyar/eletsz050722/

szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?
Aha, legyen Tölgyessy. Az is jó. Vagy legyen Bokros Lajos, Simor, Hajós András. Megint el tetszünk felejteni, hogy a politika egy szakma, és a csúcsvezetői posztokhoz olyan skillek kellenek, amikkel ezek a jelöltek nem rendelkeznek.
malacka, pontosan értettem, mit írt paszti, sőt a belinkelt cikkeket is elolvastam, kivéve a tiéd, mert azt nem nyitotta meg a böngészőm, a brand new firefox.

eddig érteni véltem az nf kettőt, meg az eu finanszírozás lényegét, hogy utólag adja brüsszel a lét. (lásd utófinanszírozás.)

biztos az egyébként tök eladósodott kecskeméten is azért csatornáznak mindenfelé, mint a mérgezett egér, mert előtte kiszipolyozták fletóék a nyugdíjasokat meg mindenkit. most voltam szentendrén. kivezető út rulez, biztos arra járt ovi és magától szélesedett ki. szentendre alatt a dombról jól látszik a megyeri híd, sztem az is csak azért néz ki jól, mert... és folytathatnám. de nem fogom. sétálj be a szekszárdi tanácsházára a polgármester félfogadási idején és kérdezd meg tőle, esik-e le valami az unióból a térségre, városra.

paszti meg pesten lakik, nyilván a saját szemével látja, hogy mindenfelé kis kátyúkat tesznek be szorgos kis munkások a lezárt utakba, hogy már télen is legyenek gödrök, ne csak tavasszal. a budai alsó rakpart meg azért van lezárva, hogy direkt szoci szart nyomjanak a folyóba a nagy csövön keresztül. most pont a köztársaság téri kazamaták alatt járnak, ezért állt le a fúrópajzs.

talán, ha az interjúban közölteket cáfolnád, az lehetne értelmes vitaalap.

tölgyessy okos faszi és még nálam is jobban ismeri az szdsz-t belülről. két dologra fog rájönni hamarosan:

1. fletó kivételes képességű politikus, aki magyarországon megcsinál néhány alapvető modernizációs lépést.

2. a liberálisoknak 1994-ben jött el az igazság pillanata. akkor és ott kellett állást foglalni, hogy ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal.

akkor az szdsz (egyébként helyesen 80-20 arányban úgy döntött, a stratégiai (igazi) ellenfél a jobboldal és nem az mszp. ebben nagyon sok frusztráció, kulturális gyökerű, akármi benne volt.

tehát az azóta eltelt idő nagyon pontosan igazolta a 80 % igazát. most ne menjünk bele mélyebben, de hol volt akkor még orbán viktor és lelkes kis csapata? hát 7 %-on és az első forduló után bizony hivatalosan is jelezték hornéknak, hogy készek belépni a koalába, ha úgy hozza a második forduló. úgy hozta, hogy kaptak 7 %-ot, pedig előtte álltak 46-on is.

tölgyessy, kőszeg akkor a 20 %-ba tartozott és becsülöm bennük, hogy ezt azóta is tartják valamennyire.

most szólok, hogy eljön még az az idő, amikor felajánlják talán fodorék sugallatára jobb (szakértői) oldalról orbán fejét. de ez sem fog működni. fletó marad és nyer 2010-ben. alig várom a parlamenti vitát...

most szólok, ha veszi a kalapját nagyon pontosan el fogja mondani, miért teszi. az az ember öszöd óta teljes joggal teszi a szívére a kezét a himnusz közben. ő ugyanis magyarország hosszú távú érdekeit nézi. mellesleg valóban visszaadta a baloldal önbizalmát, ami még hornnak sem sikerült a nagy győzelmével. az mszp biztos szavazók körében 90 %-os a támogatottsága. csak szólok...

éljen nádas péter!!! :DDD

bárki lehet, aki elmondja világosan, hogy a versenyképességhez szükséges néhány ezer milliárdot, hogyan és mi módon kívánja kivenni a jóléti kiadásokból. mi ebben a bonyolult???
"Lapi, te is kihúzhatnád a fejed az egységsugarú Gyurcsány lukból, mert lenne mit olvasni a 168 ó mellett :)"

mást is olvasok, erőspista. örülnék, ha belinkelnél interjúkat, amint orbán/dávid/fodor beszél arról hasonló világos stílusban, hogy ők hogyan vennék elő a kívánt lóvét és főleg kiktől. tehát nyomhatod a linket akár a demokratából, elolvasom.
"ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal"

na, pont ezt akarom megírni, ezt a dilemmát, csak nem sikerült tegnap szép pirosra sütni.

az a megfogalmazás, hogy "ki az ellenség", nem szerencsés, ez egy kompatibilitási kérdés, kb annyi, hogy _nő-e fű_ a magyar liberálisoknak (és ez nem feltétlen/csak az SZDSZ) jobboldalon, illetve egy OV-kormány alatt.

szerintem nem annyira egyértelmű, hogy nem, mert OV lengeti ugyan a keresztet a hülyéinek, de jó eséllyel kormányon meg úgy bebassza a sarokba, hogy kettéreped. vannak ennek jelei, és persze vannak jelek ellenkező irányba; 2002 óta többször jelezte, hogy ű most már nagyon hiszik, meg az egyház az ország lelke, meg a többi faszság, plusz Mikola.

(ja, ebből nagyjából kiderül, énnekem az egyik fő törésvonal a szekuláris/keresztény-autoriter szembenállás; utóbbit nyilván nem fogadom el, mert nekem kecskeszarból ne ezoterizáljanak törvényt.)
én pontosan értem ezt a logikát, nem is állítom, hogy baromság.

csak annyit mondok erre, hogy a pudding próbája... a hatalomgyakorlás módja és iránya. a szocik (after fletó) viszonya a kisebbségekhez, egyház-állam szekularizáció, kultúra finanszírozás iránya punks not dead, etc gyakorlatilag alig eshet liberális kifogás alá.

most a mai magyar jobboldal élcsapatát hagyjuk. esetleg te is annyira naív vagy, hogy orbán támogatói a püspököktől az elvetélt és magyar nemzetszerű izéknél kikötő iróemberek nem fogják benyújtani a számlát?

ha.ha.ha. orbánnak már rég nincs ahhoz sem ereje, sem bátorsága, hogy féken tartsa a veszetteket. igazad van, valóban ellenfél, csak gyorsan írok és csak utána olvasok. tehát mivel cáfolod békesi hónapokkal ezelőtt tett kijelentését (klubrádió), azt mondta, számos jelét látja, hogy orbán ma már elhiszi, hogy populista gazdaságpolitikával is van megoldás. ha meg nincs, hát az sem érdekli a faszit. pont jöttem haza pestről, soha sem hallottam annyira idegesnek békesit, szinte kiabált, hogy ez ILLÚZIÓ! ettől még persze ő is tévedhet.

árpád,
a keresztény-undort megértem, de a cicomát leszámítva a lényegi kormányzásban tényleg olyan sokat számít az a kereszt?
CrL : ha figyelmesen elolvasod az altalad belinkelt cikkeket rajossz hogy egyik sem allitja hogy magyarorszagban abszolut ertelemben csokkent volna az eletszinvonal. (lehet hogy egyes statisztikak szerint igen, mondjuk 1%-kal tavajhoz kepest de ez nem lenyeges, ez nem a vilag vege!) tehat meg soha nem volt olyan jo mint most!

"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?"

termeszetesen mindig lehetett volna jobb, sokkal jobb! (de ez nem egyenlo azzal hogy rosszabb lett)

termeszetesen attol lesz jobb ha vegre lefaragjak az allamot, bekenhagyjak az embereket es a vallalkozasokat es ha megcsinaljak az elmaradt szerkezeti reformokat. gyurcsanynak nem engedtek hogy ezt megcsinalja, foleg az OV mogott allo 85%-os uj tobseg. a kerdes az hogy ugyanok majd engedi e OV-nak megcsinalni ugyanezt.

en kicsit aggodom hogy nem fogjak...
lapi

az a sor, hogy ne babráljunk az alanyi joggal, felesleges a rászorultság elve önmagában minősíti Gyurcsányt, és az a lefitymált 15-20 Mrd sztem bőven nem annyi, ha az összes lehetőséget átnéznék.

Ennek az elvnek 2 brutális üzenete van:

1. Szarik ő a lehetséges hatékonyságjavításra, ha ezzel ő bármennyi választót veszíthet (a nyugdíjasok szándékosan kihagyva a 168 ó-ban, mert: forint.blog.hu/2008/09/10/talaltunk_valakit_akinek_tetszik)

2. Szarik ő arra is, hogy akár az a 15 Mrd is milyen igazságtalanságokat konzervál, amikor az igazán rászorult kevesebbet kap, csak azért, hogy inkább több embert kenyerezhessern le, azaz megint csak a hatalom a lényeg, és egyáltalán nem a valós szolidarítás.
"tehat meg soha nem volt olyan jo mint most!"

i gave up
Szerintem Tök mindegy mi jön ezútán. Nehéz lesz alúlmulni a Magyar valóságshowt. Én továbbra is azt mondom, hogy a Szadesz menti a székeit, még két évre, csak még nem tudják a módját, hogyan táncoljanak ki. De meg fogják találni.

Azon meg nem kell kiakadni, hogy az OV keresztényi, családi, emberszerető és minden egyebet megragad. Ez a stílus, tessék megérteni, hogy ezek nélkűl nincs hatalomszerzés. Mivel számonkérés sem volt soha, ezért meg lehet tenni. Azt hogy a pszihó Feri egy-két viselt dógáról nyiltan magnóba beszélt, még nem jelenti azt, hogy komolyan is gondolta. Hiszen csak ma minimum kétszer is belehazudott a sajtó képes felébe. Gondolok itt a nem igazán egybecsengő nyilatkozatokra maszop kontra szadesz.

Nem lesz itt előrehozott, mert minek. Én már annak is örülnék ha 2-3 %-ot dobnának. Az is valami a többit meg leszarom. Ha a figyesz jön akkor is engem fog megbaszni valami új és szövevényes adóval, ha a maszop marad akkor meg újraértékelik, és egyszerúen törlik az adótörvényeket. Én választási évekre szoktam a nagyobb beruházásokat időzíteni, mert akkor visszaosztanak kicsit. Ez van, robbantani nem akarok, hagyom magam elnyomatni, mert a pofám járhat ugyan, de azt eddíg is leszarták.
"az a sor, hogy ne babráljunk az alanyi joggal, felesleges a rászorultság elve önmagában minősíti Gyurcsányt, és az a lefitymált 15-20 Mrd sztem bőven nem annyi, ha az összes lehetőséget átnéznék."

persze ez sem így van, erőspista, de ez ne zavarjon. a szocik nyomják, hogy a legszegényebb rétegek kapjanak több támogatást a középosztály rovására. lásd energiaártámogatás. vagy nem ovi támogatott MINDEN gázárat.

szal ez megint nem volt értelmes érv szvsz.
"ki a szabadelvű társadalomfilozófia igazi ellensége: az 1990 utáni magyar politikai jobboldal, vagy a kádár rendszerből születő magyar baloldal"

Árpi, valamelyik előző posztodban én is erről írtam, akkor a magam részéről oda jutottam, hogy gazdaságpolitikai szempontból igenis a jobboldal és a liberális szemlélet lényegesen közelebb lenne egymáshoz, ha körülnézel nyugaton lényegében egy és ugyanaz.

"szekuláris/keresztény-autoriter" ellentétet szerintem egy kicsit túldimenzionálod. Egy dolog, hogy ki milyen kommunikációs bonbonokat osztogat, de azt azért nem hiszem, hogy a tényleges törvényhozásra olyan nagy befolyása lenne a keresztény-autoriter szemléletnek. (néhány jelképes, gesztus értétű témában komoly viták lehetnek persze (fű, melegházasság, abortusz), de ami a gerincet alkotja (költségvetés, adóreform), az azért eléggé ideológia-független.

Most komolyan, Lengyelországban sincs teokrácia, és hol vagyunk mi a lengyelektől hit szempontból...

Az már egy más kérdés, hogy van-e még visszaút az SZDSZ-nek, illetve hogy a Fidesz hogy vágja ki magát kormányzáskor az utóbbi 4-6 év gazdpol kommunikációja alól...
hadoválsz mert nem is tudsz mást:

-Eddig magyaráztad, hogy mekkora kiráyság a 2 % GDP növekmény, amire 2x linkeltem egy gazd. elemzői megállapítást kimutatva annak teljesen üres, sírnivaló jellegét. Erre már nem reagátál, mert nincs mit.

-Az adócsomagot szinten naponta rögögik porfolión, indexen, origo-n, szintén adtam linkeket. Erre sem reagáltál, mert nincs mit.

-Bevágod a 168 ó-t, ami nettó politikai mosdatás, de abból is kiemelhető a képmutató tagadása a rászorultság elvének, a nyugdjasokat szándékosan hanyagolva. Erre te bevágod a gázárat, amiről nem beszéltem, meg Ovit sem dícsértem, és nem is tenném ebben a témában. Bezzeg a nyugdíjas szektorra megint nem reagálsz mert nem is lehet. Ja ,pont ezzel negatívkapmpányol véletlenül Fiktív Feri ? Neki lehet ? Azt miért nem nehezményezed ?

És ezek után írod, hogy "nem értelmes érv" Ja, mert nem tudsz csak mellébeszélni.
T. erőspista! (2008.09.09. 22:30:33)

Elnézést, csak most vettem észre a konkrétan nekem szóló passzusokat. Talán még nem késő válaszolni.

1./ Hogy mit írtam „HÁgnes gerinctelen, legalja és ultraképmutató kirúgásakor”, arra biz’ valóban nem emlékszem, csak azt tudom, hogy egyetértettem HÁgnes elképzeléseivel, ahogy Molnárral, a vizitdíjjal, meg a tandíjjal szintúgy, sőt ezt minden lehetséges fórumon hangoztattam is. Annyi azért rémlik, hogy mikor az SZDSZ vezetésű és elképzelésű minisztérium meghozta döntéseit (figyelem, nem MSZP, hanem SZDSZ vezetésű és elképzelésű! nem elfelejteni!), Gyurcsány, mint miniszterelnök teljes mellszélességgel kiállt értük, sőt, miután ez önmagában bakfitty lett volna, biztosította nekik az MSZP-s szavazatokat is (nem egyszerű ám az). És az is rémlik, hogy mikor egy népszavazással elgáncsolták a terveket, sőt nyilvánosan megígérték (netudki), hogy a többit is el fogják gáncsolni, Gyurcsány nem az SZDSZ-szel együtt állt ki a nép elé a szégyenpadra bevallani a baromi nagy pofonnal felérő politikai kudarcot, hanem az MSZP vezérkarával. Az SZDSZ elegánsan oldalt állt, és tévén figyelte, hogy mi lesz, sőt tett egy jóindulatú megjegyzést is (Horn, ha jól emlékszem), aminek az volt a lényege, hogy a nép egyedül téged küldött a picsába, Feri, velünk semmi baja. Végül is nekik tényleg semmi közük hozzá, elvégre Gyurcsány a miniszterelnök, nemde? Ezután jött „HÁgnes gerinctelen, legalja és ultraképmutató kirúgása”. Ha valaki ezek után csodálkozott rajta, azt csak sajnálni tudom, én ugyanis kizárólag azon tudok csodálkozni, hogy miután az SZDSZ nekivezette Gyurcsányt MSZP-stül a falnak (jómaga a kollízió előtt elegánsan oldalt lépett, és röhögött, hogy milyen hülye agyurcsány), a hátratántorodás után megkérték, hogy hátráljon egy kicsit, aztán menjen neki újra, egyébként a viselkedését a „reformok mögül való kihátrálás”-nak fogják minősíteni. Azzal az SZDSZ láthatóan nincs tisztában, hogy nem olyan egyszerű dolog az SZDSZ(!) elképzeléseihez az azzal finoman szólva sem teljesen azonos elképzelésű MSZP képviselőinek szavazatát megszerezni, és hogy erre hány ember képes kies hazánkban.

2./ Emlékezetem szerint sohasem írtam a „szadi kifarolásáról a változások mögül” (amennyiben valaki a saját soraimmal megcáfol, akkor elnézést fogok kérni), arról viszont igen, hogy a szadi kifarolt a felelősség mögül (lásd fentebb). Erős agymunkát kíván félreérteni, remélem, nem erről van szó.

3./ A MOTIM esetében valóban magyaráztam ezt-azt, hátha valaki nem ösmerős a témában. Azzal, hogy „jó pár más cég vett volna olcsóban”, egyetértek, a cégek nem hülyék. Ugyanakkor köztudott, hogy az áramvásárlásokat a SZERZŐDÉSSEL szokták „elintézni”. Amennyiben valaki a kijelentéseihez nem csatol a vonatkozó szerződésekből passzusokat, amik igazolják, hogy UGYANAZÉRT a szolgáltatásért két cég MÁS árat fizet, addig az ezekre vonatkozó eszmefuttatásokat, nem perdöntő bizonyítéknak, hanem egy hitvilág szenvedélyes ismertetésének tekintem. És persze nem fogok többet magyarázni a mások hitvilágába való beletaposás elkerülése érdekében.

A „Fodor-Fiktív Feri találkozó mikéntjének lehazudása” ügyben a „mikéntje” kissé bővebb magyarázatot érdemelne, mert egyébként nem egészen érthető. Számomra legalábbis.
Árpád írta:

Tóta W. Árpád (2008.09.11. 18:26:06)
'...nem, mert OV lengeti ugyan a keresztet a hülyéinek, de jó eséllyel kormányon meg úgy bebassza a sarokba, hogy kettéreped. .....
... meg az egyház az ország lelke, meg a többi faszság, plusz Mikola....
... mert nekem kecskeszarból ne ezoterizáljanak törvényt.)"

Kedves Árpád!

El sem hiszed mennyire megkönnyebbültem:-)

Mán asztat hittem, valami nagy-nagy bajom van, hogy mennyi mindenben hasonlatosan látunk dolgokat.
De most igazán nagy kő esett le a szívemről!:-)

Csakhogy ezek után hogy higgyek Neked?
... de rendben!
O.K. Ki a pichába a kereszttel. Aztán a hívők is hajintsák a pina colladaba a Tízparancsolatot, aztán meglátjuk mire megyünk! Mit szólsz hozzá? Mert a hit azért több mint az egyház...

Tiszteletben tarthatnád a hívők hitét... Merthogy pont annyit hárulna Rád is vissza:-)

Amúgy mikola meg egy pöcs! Látod, végre ebben sem értünk egyet!

Hurrá! Egészséges vagyok!
:-)
lapi

"hogy orbán ma már elhiszi, hogy populista gazdaságpolitikával is van megoldás. ha meg nincs, hát az sem érdekli a faszit. pont jöttem haza pestről, soha sem hallottam annyira idegesnek békesit, szinte kiabált, hogy ez ILLÚZIÓ! ettől még persze ő is tévedhet."

Békesi két hete lényegében ugyan ezt mondta a "kiegyezés" Gyurcsányi programjáról...

de azért éljen Fletó az ingyenélők és a nyuggerek védőszentje, tehát hajrá lapi... további jó csápolást...

Namostan,
a hír az, h a szadisták azzal kínozzák a szotyeszt, h fletó programját ignorálják, deviszontámbátor egy másfajta közös programról már folyik a tárgyalás...

Mi következik ebből, tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim?

Mindössze annyi, h újra össze fog állni a koalíció, vagy legalábbis a kívülről támogatás, de fletó nélkül, és bizony 2010. tavaszáig kell néznünk ezt a töketlen bandát.
Ferkó meg majd a háttérből adja a 23 milliós tanácsokat. Felhív egy-két újságírót, akiket ugye lehet vezetni, mert ezt tudjuk az őszödiből:
"fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak."

Lesz itt minden, kayaibrahimozás, kőbányásapjúzás, és közben tokaj hímvesszein rothadássá válik az aszusodás.... vagy nem...

Bazmeg feri, mikor kezded már el írni a kibaszott jó könyveket a baloldalról?
Biz' Isten, várom már nagyon...
malacka, ha így lesz, az izgalmas lesz.

ti. Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt, és én nem látok olyan jelöltet, aki a szadinak megfelelőbb lenne, ha az elvieket nézzük.

Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti. Igaz, MSZP-elnökként vsz maradhat GyF. Meglássuk.
Non est

Árpád ugyan ezeket leírhatná mind a két amerikai elnök jelőltről, mint amit Orbánról itt írogat... Obama is, és McKain szintén klerikális reakciós az itt megismert Tóta W-i elvek szerint, de hát balkániában ennyivel is lehet boldogulni,
"Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt,"


nem is lesz Árpád, ez így marad örökre...

persze van aki liberális meg van a liberálisabb...

meg van aki nem érti a szavak jelentését...

Öööö te lapi a klubrádió nem balos és alapítás óta hisztérikus Orbánt illetően véletlen? Vagy csak én emlékszem rosszul?
T. Tóta W.!

Döbbenetes. Egyetértek.

"Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti. Igaz, MSZP-elnökként vsz maradhat GyF."

Nem rezegne a léc, hanem csak max. fél méterre tudná megközelíteni. Alulról. Talán. Ő nem nyerte meg az MSZP-nek a választást 2006.-ban, és nem mondott Őszödön egy árva kanyi fenyegető és megrémítő szöveget se. Ezenkívül (el nem vitatván az eszét) sajnos karizmatikailag se igazán az MSZP ostora. Azzal, amit mondtál, és amivel én most egyetértek, az SZDSZ valószínűleg nincs tisztában, amint azzal se, hogy ha az SZDSZ Gyurcsányt kirúgja a korrmányból, akkor pártelnökként már feleannyi MSZP szavazatot se tud biztosítani az SZDSZ elképzeléseinek, mint pártelnök-miniszterelnökként. Ha ezután egyáltalán akar.
T. Ne félj!

Így van. Sőt akad olyan is, aki nem csak a szavak jelentését nem érti, hanem egyebet se.
vakapad, ismét óvatosabb lennék: Medgyessy sem volt egy karizmata. Sőt még párttag se.

Khm, szakértő volt.

Bajnai ezt Gyurcsány pártelnöktől függésben tudná csinálni, nélküle aligha. Nem ismeri uis azokat a kungfu-mozdulatokat, amikkel a karsaikat és hasonló őskomcsikat kezelni lehet.
CrL "i gave up"

ne add fol! gondoltam hogy bele fognak ebbe kotni a kerdesekre adott valasz helyett. ugyhogy itt van megint amit irtam e nelkul a mondat nelkul:

"CrL : ha figyelmesen elolvasod az altalad belinkelt cikkeket rajossz hogy egyik sem allitja hogy magyarorszagban abszolut ertelemben csokkent volna az eletszinvonal. (lehet hogy egyes statisztikak szerint igen, mondjuk 1%-kal tavajhoz kepest de ez nem lenyeges, ez nem a vilag vege!)

"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb hanem mennyivel lehetett volna jobb. a főkérdés pedig, mitől lesz megint jobb?"

termeszetesen mindig lehetett volna jobb, sokkal jobb! (de ez nem egyenlo azzal hogy rosszabb lett)

termeszetesen attol lesz jobb ha vegre lefaragjak az allamot, bekenhagyjak az embereket es a vallalkozasokat es ha megcsinaljak az elmaradt szerkezeti reformokat. gyurcsanynak nem engedtek hogy ezt megcsinalja, foleg az OV mogott allo 85%-os uj tobseg. a kerdes az hogy ugyanok majd engedi e OV-nak megcsinalni ugyanezt.

en kicsit aggodom hogy nem fogjak..."
Arpad: "Bajnai Gordont szokás emlegetni, és egyébként én hülyeséget tőle még nem hallottam, csakhogy azt hiszem, nagyon rezegne a léc nála, ami az MSZP egyben tartását, támogatásának biztosítását illeti."

en mondjuk kurvara orulnek ha szakadna az mszp! egy nagyabol ertelmesebb fiskalis konzervativ (-fele) modernebb reszre es egy karsai fele barmokbol allo reszre. ez lenne a legjobb kimenetel szerintem.

"Gyurcsány Ferencnél liberálisabb miniszterelnökünk eddig nem volt"

nem, ennel tenyleg csak szarabbul jarhatnak massal, legalabb is ha az "elveiket" nezzuk.
T. Tóta W.!

Medgyessy más. Akkoriban nem volt az MSZP-ben kiemelkedő személyiség, és a sok egyforma választott egy mindenkinek megfelelőt, aki egyik se volt közülük.

Egyébként (a khm-re reagálva):
Már sokszor megírtam, hogy az előző kormány többszörös reálbér növelése miatt a nővérek, orvosok, pedagógusok, stb. anyagilag ellehetetlenültek, a pályák kezdtek kiürülni. Ezt Medgyessy úgy próbálta kezelni, hogy a közalkalmazottak bérét jócskán megemeli (az arányokat helyreállítja), majd megfelelő inflációval visszaviszi a helyére a bérátlagot. Az infláció egyébként Bokros kedvenc fegyvere is volt, ahogy Gyurcsány mondta, egyszerűen elinflálta a béreket, és elinflálta az adósságot, Medgyessy valószínűleg tőle leste el. A befejező lépést a beépített ember (Járai) kemény kézzel akadályozta meg, elintézve a lejtő lényeges meredekítését, amin éppen volt az ország. Medgyessy egyébként tudta, hogy az SZDSZ kedvenc választási szlogenjével, azaz az adócsökkentéssel nem megy az ország semmire, se a munkanélküliség nem csökken, se a GDP nem nő, csak a szegény/gazdag arány tolódik el a nagypénzűeknek megfelelő arányba. Ellen is állt, amíg lehetett, de mivel lusta volt, határozatlan, és rosszul fogalmazott, az MSZP levette róla a kezét. És akkor annyi lett neki.

Ha Gyurcsányról az MSZP leveszi a kezét, akkor az SZDSZ-nek a programja szempontjából lesz annyi, mert az MSZP-ben nem lesz ember aki az SZDSZ program megszavazására kényszerítené az MSZP frakciót (nincs ott olyan ember, aki akár képes lenne rá, akár akarná, pedig mindkettő kell). Kíváncsi vagyok, akkor mire jut Fodor Orbánnal, Semjénnel meg Dáviddal egyszerre. Külön-külön nem ér semmit velük. És az új választásban úgy süllyed majd el az SZDSZ, mint a kő, és bár néhányan sírnak majd, olyan sokan nem lesznek.
Bajnainál jobb lenne Simor.

Gyurcsány meg fasse liberális, hanem kapitalista katyvasz, egy erőszakos énekes, azaz vélemény tenorista, aki nem tudja eldönteni, h miképp hozza össze az öngondoskodást a baloldalisággal, azt viszont remekül össze tudja hozni, amit Gréczy 'Zsolti a béka' a szájába ad:
""a Fidesz a történelem ítélőszéke előtt még felelni fog azért, mert megfertőzte magát, majd a társadalom jelentős részét a nyilas eszmékkel."

Bazmeg Zsolti, tegnap is láttam, ott lihegtél a mester árnyékában...
Fasza tanácsokat adsz neki, én mondom kegyetlen jókat!
Gyurcsány párton belüli kungfu-mozdulatainak csodálatával telne az ország ideje...
na de hát kinek van erre szüksége?

azon a pár száz holdudvarló független értelmiségen kívül, akik belőlük élnek...
árpi

Tölgyessy-t akkko írta, ő elemző tpus, és most jót írt. Egy bokrosi karakternek meg csak mozgásteret kell adni, mint problémamegoldónak. GyF mániákus kavarásai nélkül is lenne annyi szoci,aki térdreborul a még 1,5 évért. A Fidesz a legtávolabbról hallgatólagosan "megtűrhetné" a rendcsinálást, de addig csak ameddig akarja, és bármikor boríthat, hogy megint ő legyen az erő. Addig viszont megy a takarítás.

A keresztény-autoritert meg te fújod fel annyira, mint Feri a náciveszélyt, de ugyanolyan üresre.
Ez a kecskeszarózós hasonlat úgy állítja be megint a kerókat, mintha mindegyikük a kőbalta szintjén mozogna, pedig nem, és a Könyvük sem azt írja, hogy imádkozz, oszt legyél hülye. Egy gazdaság szükséges átalakításában érvényesülnek annyira törvényszerűségek, mint mondjuk a fizikában. És nem hallottam külön keresztény autoriter fizikáról, mert logikádból ez következne. Viszont hallottam bársonyos reformokról, aminek nyílván semmi értelme.

A szabadelvű megnyílvánulásnál meg ne feldejük már el, hogy tisztán az MSZP izmozza már évek óta a gyűlöletbeszéd törvényét, még a szadisok ellenében is, ami az egyik fő leberális értéket támadja. És akkor nem beszéltünk a MEH, Népszabi, Szonda-Ipszosz hazugságokról. Ezek után Feri, mint ideális liberális szoci ?
"Nagypárti létezése kockáztatása nélkül az MSZP nem irányíthat át sok százmilliárd forintot törzsközönségétől a vállalkozói szféra felé." T.P.

Továbbá egyezzünk meg abban is, hogy nem a vállalkozói réteget, hanem a törzsközönséget kellene kifehéríteni!
"És nem hallottam külön keresztény autoriter fizikáról, mert logikádból ez következne."

hajjaj. kerkó biológia biztosan van, például a fogamzásgátlás eszköze az ima. az ima amúgy még sok minden más eszköze is.

én azt írtam, hogy babonaságok alapján ugyan ne hozzanak már törvényeket. tehát pl nehogy már az legyen a melegjogok megítélésének az alapja, hogy mit hordtak össze valaha valakik a Könyvbe. mert azt leszarom. leszarandó.
"nem a vállalkozói réteget, hanem a törzsközönséget kellene kifehéríteni!"

Szuperbruttó!
Árpi

"mit hordtak össze valaha valakik a Könyvbe. mert azt leszarom. leszarandó."

ha a választó polgárok többsége olyan kormányra szavaz, aki a Könyv alapján hoz melegjogi törvényeket- akkor a liberális elveid alapján illik tapsolnod hozzá... mert az nem megy, hogy a "leszarós" elvek jók sőt tudományosak, mert azok az enyémek, a Könyv elvei szerint élők meg babonások stb...

ja elfelejtettem mondani én is szarok a liberális elvekre: hatalmat a kisebbség kezébe!

éppen ezért érdekel, hogy kell-e erre készülni, illetve hogy ennek alapján eldönthessem, kire szavazok.
Árpi

írásaidból kiderül, hogy sohasem volt kételyed aaz iránt, hogy kire szavazol

ha nem titok, te kire szavaznál: Obamára vagy McKáinra?

mert én Obamára...
Obamára vagy Osamára... pont ma?

Mckéne már mondani ferkónak, h a fodor aszonta az ő szájával, az szdsz egysége megbonthatatlan, akár Katus mami gázplombája.

www.stop.hu/articles/article.php?id=381321
"-Eddig magyaráztad, hogy mekkora kiráyság a 2 % GDP növekmény, amire 2x linkeltem egy gazd. elemzői megállapítást kimutatva annak teljesen üres, sírnivaló jellegét. Erre már nem reagátál, mert nincs mit."

félreértettél, erőspista. azt magyaráztam, hogy ma magyarországon nem az a kérdés, ha minden így megy tovább, holnap belezúgunk a szakadékba. azaz gazdasági válság van.

hanem az a kérdés, hogy fejlődhetne a gazdaság gyorsabban is, csakhogy annak az árát ki fizesse meg.

mert az óhajtott 1-2-3 ezer milliárd huf-ot - amit a gazdasági élet szereplői multiktól kis-falusi-boltos magánvállalkozóig igényel jól átgondolt adó-és járulékcsökkentés formájában - valahonnan el kell venni. és valakiktől.

a gyurcsány vezette mszp ajánlata: a pénz ott van a feketegazdaságban, onnan vegyük el ezerféle módszerrel.

az szdsz valódi óhaja: túlméretezettek a magyar jóléti kiadások a gazdaság fejlettségi állapotához képest. azokat kell tehát lefaragni. innentől lásd fodor szakértői kormányát. a plusz növekedés árát tehát döntően a nyugdíjasok és szegények viseljék.

az ingyenélők, mint valóságos társadalmi csoport emlegetése nem több, mint jobbos rögeszme szvsz. ezermilliárdokról van ugyanis szó, amit nem elloptak fletóék, vagy korábban oviék, hanem a nyugdíjakkal, gyessel, gyeddel, segélyekkel nap mint nap kifizetnek és azt lényegében elfogyasztják az érintettek.

természetesen az szdsznek igaza van. ha a naponta elfogyasztott pénzeket csökkentjük, mégpedig olyan mértékben, mint ahogy azt a versenyképesség növelése céljából igénylik, nos akkor valakinek meg kell ragadni a szikét és amputálni kell. mert a gyermektámogatás ma formája, a nyugdíjak svájci indexálása fékezi a növekedés ütemét.

nem nyuggerezni kell, bazd meg, hanem kiállni és elmondani a lépcsőházban az öregeknek, családban ha van nagypapi, nagymami, hát nekik:

idáig túl sok pénzt teccettek kapni, most kicsit fel szeretnénk pörgetni az új lakások és kocsik eladását, ha még teccenek húzni öt évig, akkor majd sokkal jobb lesz maguknak is.

nem demagógia, hanem bizony erkölcsi kérdés is, mit adunk a nyugdíjasainknak. ebben fletó kérlelhetetlen, a 168 órában is megerősítette, ehhez más madam kell. (meg lehet csinálni, de nélküle.)

itt jöb elő a demokrácia paradoxona. mégis mit várunk egy olyan társadalomtól, amely ezer ok miatt elöregedett, nyugdíj-ellenes politika sikerét? mert az okay, ha simán átbasszuk őket azzal, hogy tökhülyék és nem bírnak számolni? apáink, nagyapáink, vagy mi magunk, ha pont öregek vagyunk?

természetesen ez az én véleményem, s ezt baromi necces dolog azzal nyírni, hogy belinkelsz egy valag cikket, azt hozzáteszed, hogy cáfoljam meg.

b+, ez majdnem olyan, mintha isten létéről menne a vita, s belinkelnéd a bibliát, azt pár óra múlva bepötyögnéd:
megint nem cáfolta meg sorról sorra, tehát hülye.

persze senki sem linkelt be az éjjel egyetlen sort sem gyurcsánytól, de még a megegyezés című cuccból sem. amivel éppen hadban álltok. amivel vitatkoztok.

ráadásul a gazdaságpolitika csak része (talán legfontosabb, de ez izlésfüggő) a teljes politikának, hiszen magyarország nem részvénytársaság, ha jól emléxem a fidesz szavaira a régmúltból.

ezért is reménytelen vállalkozás a liberális szavazókat áttolni a jobboldalhoz. ezért lesz vége az szdsznek, mint a botnak, ha fodorék komolyan gondolják, amit mondanak. bármilyen furcsa is, az idő fletónak dolgozik. napról napra világosabb, valójában melyik párt, mit akar. ez persze a fideszre nem vonatkozik. a hallgatás is válasz. ők mindössze biankó felhatalmazást kérnek, s ez valóban nem igényel magyarázatot, indokolást. ugyanis hit és nem ráció kérdése.

demokráciában ez teljesen rendben is van. csak legyünk tisztában vele. aztán bármikor mehetünk az urnákhoz. tudni fogjuk, mire szavazunk.
na b+! kis jános is megszólalt:

"- Érdekében áll a két pártnak a megegyezés? Az SZDSZ elveszíthetné politikai súlyát. Az MSZP viszont megegyezés nélkül is megszerezhet annyi SZDSZ-es szavazatot, amenynyire szüksége van.

- Az SZDSZ vitathatatlanul nehéz helyzetben van. De a kormány megbuktatása a politikai véget jelentené számára. Más módot kell keresnie mozgásterének tágítására. Ami a frakció esetleges szétszavazását illeti: ez is maga volna a politikai vég. Az MSZP rövidlátó módon taktikázna, ha erre játszana. Akár 2010-ben, akár előbb: a választási harcot a két pártnak nem egymás, hanem a jobboldal ellen kell megvívnia. Megegyezésre vannak ítélve."

www.nol.hu/cikk/506736/
"nem demagógia, hanem bizony erkölcsi kérdés is, mit adunk a nyugdíjasainknak. ebben fletó kérlelhetetlen, a 168 órában is megerősítette, ehhez más madam kell. (meg lehet csinálni, de nélküle.)"

És ezt te komolyan el is hiszed? A Ferinknél még Viktor se kapaszkodik jobban a székbe. Ez teljesen nyílvánvaló. A probléma nem a feri csomagjával van, hanem azzal, hogy nincs pénzügyi elemző aki hinne neki. Nemcsak itt hanem a tengerentúlon sem. Az elemzői táblázatok valamely oszlopának valamely sorában elmarasztaló jelzők állnak a feri neve mellett. Ezt viki sem játszotta el. Nem mondom, hogy viki egy igaz ember, de egy fényévvel hitelesebb mint feri. Bajnai elvtárs tózse, mivel Őt még látványosan nem fogták hazugságon. A piaci elemzők azonban előrehozott választást szeretnének/valószínűsítenek, vagyis lassan meglesz hozzá a pénz is. Tehát az idő abszolute nem dolgozik frankinak, mivel csilingelő összegek csoportosulnak a gazadasági érdekek mentén a leváltására. feri azt nem mondta el öszödön a kispajtiknak, hogy a kapitalisták ellen mit tesz, ha megunják ezt masztolást. A szélsőségesek hazahúztak, a kispénzűek a szlovák határ mögött, de mi lesz a nagytökéssel, akinek itt a piaca? Ott az excell már kidobta, hogy feri nem gazdaságos üzem a piacnak, tehát csá...

Vagyis a Szadesz itt a kérdés a felszínen, de aháttérben a piac diktál.

A mostani kapállózást pedíg a Discovery-s Survivor-man nevű sorozattal vetélkedik, még nám láttam, hogy gyurcsi fűteát kortyolgatna egy fenyősátor alatt, de remélem eljön a pillanat.

okos érvelés volt, klacus. ezek szerint a tőke orbánért kiállt. :DDD akkor szólni kellett volna a bush faterjának is, hogy okay a faszi, hadd menjen meginni egy fűteát a rancson! talán még jockey is benézett volna egy kortyra. :DDDD
tegnap nem tudtam elkuldeni, kiderithetelen okbol:

huba 2008.09.10. 19:20:06
"mar feltettem ezt a kerdest de nem nagyon valaszolta meg nekem eddig senki:"
hat ha annyira akarod! ime:

"soha ilyen valsagban nem voltunk meg stb. en csak azt nem tudom hogy pontosan mikor is volt jobb? mondjuk az elmult 100 evben."
nem egyertelmu a valasz. mert az orszag pupulacioja 10%-anak, a blogozok 100%-anak jobb most mint 10, 20 vagy 50 eve.

de a tobbsegnek rosszabb, szamokban kifejezhetoen. persze az eletminoseg javult, mert van szinesTV meg mobiltelefon, komputer.

korabban jo ha lada volt de inkabb skoda meg trabant, de senkinek se volt ferrarija, meg 80 millios egyeb autocsodai. most meg 20eves sracoknak is van... es ez sokakat irrital.

"(ja es nem moralisan meg egyeb faszsagok, hanem szamokban jobb. a zembereknek!)"
a moralis dolgok nem faszsagok.
nehezen merhetok az igaz, de ketsegtelen, hogy ugyailyen anyagi szinvonal mellett sokkal jobban erezhetnenk magunkat. mint ahogy nalunk szegenyebb orszagok siman boldogabbak.

szamokban. ill. tendenciakban: a rendszervaltas ota a nemz jovedelem jelentosen csokkent majd nott es ugy 2002-re erte utol az 1989-es szintet.
ez akkor is katasztrofa ha tudjuk, hogy minden atrendezodes aldozatokkal jar.

azota kiderult, hogy az utobbi novekedes hitelbol ment es azota is csak toporgunk a novekedes helyett.
most 8% az adossagszolgalat enelkul europa eltanuli lennenk.
ez a valasz arra mit is tett tonkre gyurcsany ill a szocik.

volt egy idoszak az elmult 100 evben, amikor evrol evre szilardan novekedtunk es az eletszinvonal is nott.

aki megelte mondjuk az 1963-1983-as idoszakot semmi penzert el nem cserelne a legutobbi 20 evre...
shore!
akarhogy olvasom nem derult ki a hajdubet-bajnai ugy azota.
ki is a tulajdonosa a hajdubetnek? vagy Gordon csak penzt adott nekik fejlesztesre?
tenyleg nem tudom es nem pocskondiazni akarok csak tisztan latni, de nehez, ha nem lehetetlen eben az ugyben.
numberz 2008.09.11. 08:53:25
"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül: másfél év alatt még senki nem kapott 100 millió forintot meghaladó támogatást."
ne is kapjon! nincs olyan cegunk amelyik ennyit hatekonyan fel tudna hasznalni.
az a nehany az meg megel tamogatas nelkul is...
CrL · teaszalon.blog.hu/ 2008.09.11. 17:34:00
"szóval a kérdés már nem az, hogy mikor és mennyivel volt jobb"

de bizony a kerdes meg mindig ez. ugyais az atlagba beleszamit a felso 10% ertelmetlen luxusfogyasztasa is.

a 90% meg kinn van a vizbol, ha tudja hogy 1000 helikopter van magyarorszagon
(ellenorizetlen hir allitolag a berletek is benne vannak)
kg 2008.09.11. 09:04:17
"Volt kb. 200 éve egy parlamentünk, ahol egy képviselő a közigényt és egyéni lehetőségeit felmérve nagylelkű ajánlatot tett. Birtokai egy évi jövedelmét (mely összeget azonnal be is mondott) ajánlotta közcélra. És ehhez csatlakoztak többen is"
igen ez megtortent dombormu orokiti meg az akademia oldalaban.

de azt mar kevesen tudjak hogy nem fizette ki mert vegul is a parlament megszavazta az MTA felallitasara a penzt...
"És akkor ismét lesz olyan elitünk is (a sokadik generációs arisztokrata), aki a családi vagyonban nem a lopott, eltitkolandó pénzt látja, hanem a társadalmi felelőség és a tenni akarás kellékét."

istenem de szep lenne!!!
dehat mit TAW kifejtette almodik a nyomor!


de szep lenne, ha nem prima primisszima dijakat ajanlananak 3 tudosnak akit a kozvelemeny szavaz meg (SIC!) hanem milliardokat az OTKA projectjeire...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.11. 18:08:18
"a csúcsvezetői posztokhoz olyan skillek kellenek..."

ugyan milyenek?

egyetlen dolog kell, hogy elfogadjak, hogy megtestsitsen valamit: orszagot partot.
A szovegeit megirjak, es meg napi sajtotajekoztatas se kell a sikerhez.

eleg csak Kádárra gondolni, akinek meg erettsegije se volt...megis elfogadottabb volt evtizedekig a véres kezdet dacara... mint ezek a maiak egyuttveve...
de jo az mas rendszer volt...mi van ma a koztarsasagi elnokkel?
akarmilyen hulye f@sz a nepszerusegi listan elen all... ugyan miert?
mert jo a skill-je?
ugyan mar!
lapi · lapi.blog.hu/ 2008.09.11. 18:11:07
pesten: "mindenfelé kis kátyúkat tesznek be szorgos kis munkások a lezárt utakba, hogy már télen is legyenek gödrök, ne csak tavasszal. a budai alsó rakpart meg azért van lezárva..."

ertem en az ironiat de ez akkor is öv alatti! Bp jovedelme ugyanis unios atlag folotti, de az utjai atlag alattiak. (messze.)

en evtizede jarok a nemetvolgyi uton (fout!) csak a katyuk, foltok szama nott.
a Tokoly ut meg rosszabb! vilaghaboru ota nem sikerult cserelni a koveket...

klacus 2008.09.12. 06:38:26
"Vagyis a Szadesz itt a kérdés a felszínen, de aháttérben a piac diktál."

A kerdes csak hogy meddig. Mert ha valtasra is kerul a sor, a kovetkezo kormanyt mar nem a piac valasztja meg, hanem az istenadta nep. Es a nep altalaban nem arra szavaz, aki kivieszi a penzt a zsebebol. Meg akkor sem, ha az lenne a legidealisabb a problemak megoldasara. Mert a szavazok nagyobbik fele nem lat tovabb a holnapnal, es biza holnap is kenyeret kell venni. A kerdes az, hogy amennyiben valtas lesz es a partok eloallnak a farmaval, akkor kire megy az x. Es ne feledjuk, hazudni nem lehet. Meg elore sem, mert aztan jon egy 2. Oszod, oszt mehetnek ok is a babgulyasba. Ennyit sikerult biztosan elerni az utobbi 2 evben, de azt nagyon.
Gecc · gecc.blog.hu 2008.09.12. 11:46:14
"hazudni nem lehet. Meg elore sem, mert aztan jon egy 2. Oszod, oszt mehetnek ok is a babgulyasba."

igen mehetnek, de akkor mar jo par evre megszedtek magukat.

mar a torok korban kialakult ez a mantalitas, a szultan kinevez: addig adoztathatsz mig mast nem nevez ki a helyedre.. a szultan akar felevente is valthatott...

azota csak annyi a kulonbseg, hogy demokratikusan negyevente a nep csereli le az elozoket.
Lapi vedelmeben megjegyeznem meg, hogy ha nem volna ki kene talalni!

evek ota tesztelem ismeroseimet, rokaonaimat( jobbara persze melosokat es melosokbol lett ertelmisegieket, aki egyetemre foiskolar jaratjak gyermekeiket)
de Fleto fannal nem sikerult talalkoznom...

marpedig kell lennie ilyeneknek is, pl a parttagsag koreben 90% folotti nepszerusege van...

szoval kell ilyen velemeny ide! nagyon is!!!
süti beállítások módosítása