W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Mars benevez

2008.08.11. 07:00 Tóta W. Árpád

Kommentelők figyelmébe: Új rend

A sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix, hogy lengetni egy láncos vasgolyót, és utána ügyesen csurrantani a kölcsönhúgyból, az nem tartozik ide. Az űrhajós meg a légimentő, az igen. Mit kezdjünk egy emberrel, aki nagyon messzire eldob egy botot? Athénban ennek még volt értelme, mert a hegyes bot rendszeresítve volt a hadseregben, nemzetstratégiai érdek volt, hogy az ifjak ezt a magatartást utánozni akarják. Ma akárhova dobja azt a botot a versenyző, én biztosan magasabbról szarom le. Citius, altius, fortius.

Szerencsére olyan olimpiánk van, aminek a belterjes fantasy-hírei mellett mégis van kapcsolata a valósággal, és az abban a kérdésben jelenik meg, hogy mit kezdjünk Kínával. Ez már érdekes, ugye, annak is, akit a kalapácsvetés – teljes joggal – hidegen hagy.

Alapítvány és Birodalom


Van nekünk itt Nyugaton – mert ha Ázsát fitymáljuk, akkor még mi magyarok is oda számítjuk magunkat, egyébként köcsög Európa – az a hüledező-jézusmáriázó alapállásunk, hogy nahát, micsoda egy emberjogi szörnyeteg például Kína, vagy Oroszország. Ott az embereket elnyomják gonosz és kegyetlen vezetőik, ezért nem lehetnek szabadok. Közben épphogy jóval szabadabbak, mint akár húsz éve voltak; vagy voltunk mi, és ez velük a másik bajunk, európai polgároknak: hogy vállalkoznak, üzletelnek, gyártanak és összeszerelnek, valamint zabálnak és autóznak – egyre inkább helyettünk.

Éppen a diktatúra a garancia rá, hogy ezek a népek még egy ideig elszenvedik a kövér állam (és korrupciója) okozta hátrányokat. Ez a mi versenyelőnyünk – ha még mindig a Nyugathoz számoljuk magunkat, atlantilag.

Ha igen – és hova máshova? Kínához? –, akkor még azt is észben kell tartanunk, hogy emberjogi arcoskodás dolgában a szabad világ vezető ereje, az Egyesült Államok sem épp szeplőtelen. Titkosszolgálatok és túlkapások mindig voltak, de Guantanamo, Falludzsa és Abu Graib nem volt mindig. Nemcsak a diktatúrák lehetnek imperialisták. Innen már nem olyan magától értetődő Kínát felelősségre vonni, amiért államérdekből bebörtönözget meg vallomásokat csikargat. Algebrázni, méricskélni, azt lehet. Globális hatalmakat például egymással.

Hiszen pont ezért kepeszt Kína ennyire. Mert most majd odafigyel rá a világ, és megmutathatja, mekkora egy nagyhatalom, sőt kultúrnemzet, szóval micsoda civilizációs sikertörténet is ő. Ennek érdekében tízezreket telepítget ide-oda, nyilván a kurvaellátásról is van kormányrendelet, és légvédelmi ágyúk ezrei lövik az eget, hogy legyen/ne legyen eső. És akkor a kínai szerveskémia nagy lehetőségeiről nem is szóltunk, pedig ott lesz a sporthírek sorai között. Megcsinálják, de ahogy csinálják, az talán mégsem lesz elég ahhoz, hogy a világ egyszerre kínai akarjon lenni. Mert esetleg a ki- vagy betelepítettek között találná magát; vagy akinek szerencséje van, verheti a tamtamot ezredmagával a megnyitón.

Atlantisz félrenéz


A nemzetek vetélkedésénél alig van izgalmasabb jelenség. Érdekes korban élhetünk, ahogy az ősi kínai átok mondja. De az a giccses, gejl, szappanoperás sportinternacionalizmus, a felhajtás, ami az olimpiák körül habzik, csak arra jó, hogy a híradóban - akár a közszolgálatiban is - lenyomja azt a hírecskét, hogy Oroszország csinos kis Blitzkrieget indított a kertek alatt, saját hónaljában, amíg mindenki a kínai tömegjeleneteken ámult. Ügyes, én is így csinálnám. A történelemkönyvekben aztán majd fordul a sorrend.

Addig is szégyellősen félrenézünk, itt Atlantiszon. Egy kis nép úgy gondolta, ő hozzánk akar tartozni, az volt az álma, hogy egyszer európai nemzet lesz, legalább annyira, mint a magyarok vagy a románok. És megtett ezért mindent, amit bírt. Többek között hű és jó szövetségese lett az Egyesült Államoknak. Grúzia elindult az emberarcú kaukázusiság útján, egy nem vénnek való vidéken, ahol öltönyös fáraók uralkodtak. És nem várta, nem védte meg senki.

Nem háború ez, ahogy nem volt háború 56 sem, se a prágai tavasz. Csak egy forradalom leverése. Egy civilizációs átigazolási kísérlet bukása. Nincs itt semmi látnivaló. Orosz, közelkülföldi belügy. Úgysem tudunk micsinálni. Bámuljuk inkább, hogyan illegeti magát Kína, és miért is nem szeretnénk kínaiak lenni. Közben a hátsó udvarban a grúzok felfedezik, miért volt reménytelen Európába beleszeretni. Mert nem tud viszontszeretni, azért. És egész nap csak a tévét nézi.



Címkék: szovjet külpol

359 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr31610157

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Universe Today » Blog Archive » Egy illúzióval kevesebb 2008.08.12. 22:53:07

[...]mögé bújva mérkőznek meg a legkirályabb doppinggyártók.) Addig is szégyellősen félrenézünk, itt Atlantiszon. Egy kis nép úgy gondolta, ő[...]

Pingback: Leszakadt a vicceltem « Hacklife 2008.08.11. 19:31:15

[...]vasgolyót, és utána ügyesen csurrantani a kölcsönhúgyból, az nem tartozik ide. /Tóta W. Árpád - Mars benevez/ [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpi!

(Kicsit technikai)

Direkt van a képen az olimpiai ötkarika olyan helyen, mintha a tank lánctalpait hajtaná, vagy véletlenül jött így ki?

Milyen programmal csinálod ezeket a képeket, beleértve az új fejlécet is?
malacka, direkt van úgy. és bármelyik képszerkesztő megcsinálja.
Miert van olyan erzesem, hogy lett legyen az Eurovizios tancdalfesztival, Fusszball vilagbajnoksag vagy Olimpia egyre kevesbe erdekel az, ami egyaltan nem erdekelt soha nem.

Ezek a 'dolgok' itt egyre inkabb - es mikor is szoltak utoljara sportrol vagy nemes vetelkedesrol? - nem a sportszerusegrol es gyozelemrol szolnak.

Minden amit kicsiben lattam valahol nagyban megismetli magat.

Na eleg ebbol, Szomabton eskuvo egy olyan vendegsereggel, aminek egy resze kivanssagmusort akart csinalni abbol a napbol, ami az enyem es a parome.
Sanyi a ló

"Engem is csak ez zavar - ezt figyelembe véve ugyanis már egyáltalán nem vicces a dolog."

Igazad van, egyenesen ijesztő.
Amiket pl. lehet hallani arról is, hogyan utasítják rendre a sportolókat, nézőket, tök mindegy kit, rend és fegyelem követeltetik!

Malacka

"Direkt van a képen az olimpiai ötkarika olyan helyen, mintha a tank lánctalpait hajtaná, vagy véletlenül jött így ki?"

Én is észrevettem, de csodálkoztam volna, ha azok a karikák csak úgy, véletlenül keveredtek volna oda, ez nem vallott vón' Árpira !:))Ráadásul abszolút ül./ ha egyébként forognia is kéne :)/

A megnyitó garantáltan felhőtlen, szép idejéről pedig ezernyi fellőtt valamicsodával gondoskodtak,tehát efelől nem kellett reszketniük a meteorológusoknak:)
Mert hát szegényeknek nem volt egy
kormány-sámánjuk... :)
Hát, mint cseppben a tenger, annyira szimbolikus az eset, amit az imént mondtak be az Estében.

Ott áll piroskának öltözve a gyönyörű kislány, felszerelve mikrofonnal, és hallgatjuk azt a csodálatos gyermeki hangot, ahogy kiárad a csöpp szépségből.... tökéletes harmónia külcsiny és belbecs között....
és akkor pár nappal később megtudjuk az igazat:
átbasztak malac, a hang playback volt, a rácsíptetett mikrofon meg csak a hitelesség kedvéért fityegett legott...

Nabazmeg, az egész olimpia is egy ekkora átverés, de abban már nemcsak a kínaiak csalnak...

Mi nem csaltunk... talán..., de az biztos, h az eredmények hozzák a becsületességünket

Mondom én, mint cseppben a tenger, olyan szimbolikus a story
Mi az, hogy mi nem csalunk? Miert ne csalnank?
Csak a kulfold privilegiuma, hogy csaljon?
Búcsú hsz-em.

Ma hallottam a megrázó riportot egy grúz sportolónővel, aki fegyelmezetten válaszolgatott mindvégig, beszélt arról, milyen lelki mélypontra került, mennyire teli van aggodalommal, amióta híreket hallott ismerőseiről, akik meghaltak, beszélt a teljes bizonytalanságáról, mi lehet családjának egyes tagjaival, hogyan jut majd haza egyáltalán, hisz repülőjárat sincs jelenleg abba a zónába, szívszorító volt hallgatni, komolyan!
Elképzelni, vajon mit élhet át, miközben - erről is beszélt- magára erőltet valamiféle nyugalmat, amennyire csak képes ebben a helyzetben, csak hogy tudja hozni az eredményt, amiért 4 évig gürcölt, és amiért nagy esélyekkel, reményekkel odament...
A riport végén elsírta magát...

Minden tiszteletem az övé/k/!
Magyar sportolo meg nem dopingolt? Vagy az csak a gonosz jobb(bal)-oldal muve volt?
"malacka-120Hgmm szenzor.freeblog.hu 2008.08.12.23:47"

Malac, ez azért télleg gáz!

Amolyan lejáratós, pitiáner csalás.
Nem hiszem el, hogy ne találtak volna egy bűbájos kislányt, hasonló hangi kvalitással!
Na hallod, abból a közel másfél milliárdból, igazán nem lett volna nagy cucc!
a17r15

Figyu, mivel mi az előző Olimpián csúfosan leégtünk, valszeg 100-szor jobban vigyázunk a narancsos vagy akármilyen buktától, mint más népek.
Ezért én optimistán azt gondolom, h talán mi vagyunk az egyik legtisztább csapat.
Ennyi bizalmat hadd helyezzek már a csapatunkba a 2004-es blama után.
Okés?

Nyócgatyát és üdv.!
"szent irataikat nem ismerem jól, felteszem, egyszerűen megúszták azt a balesetet, hogy vmi szőrös sivatagi vadember ötezer éve büfögött valamit a buzikról, aztán úgy maradtak."

Viszont a Nagy Kormányos ötezer évvel később simándy überolhatta Macchiavellit, ja kérem, ott sem kellett félni, nem fogott fájni...

Bocs, de a buzikról böffentő sivatagi Wild-e Oszkár abban az időben volt, amikor Ötzi átszelte a hegyeket, hogy aztán az általános felmelegedés következtében belefagyjon a gleccserbe. Ezzel szemben Mao Zeitung mikor is gyilkolászott, ööö... várjá csak...

És hát el ne felejtsük már a Kulturális Forradalmat!!! Avagy felmentést adunk minden kommancsnak a buziüldözés alól, pusztán azért, mert a vallásos fasságokat hiperracionális következetességgel irtotta? Esetleg a vallást követőket is? Ööö... Falun Gong szekta, pl. Micsoda vallásos faszok. Oszt valami büfögő szőrös vadember azt mondta, 9 éve, hogy ki kell nyírni őket kihallgatás közben. 3168 ember, 1999 óta... Vow.

Az ateista modernizáció áldozatai esetleg elnézhetőbbek, mint a buzikat megkülönböztető (de kiirtani nem akaró!!! meg hát nem is tudó...) szőrmók utódainak konszolidált homofóbiája?

Fenti hümmögéseim alátámasztására álljon itt a forrás is:

......................

Mao’s first political campaigns after founding the People’s Republic were land reform and the suppression of counter-revolutionaries, which centered on mass executions, often before organized crowds. These campaigns of mass repression targeted former KMT officials, businessmen, former employees of Western companies, intellectuals whose loyalty was suspect, and significant numbers of rural gentry.[20] The U.S. State department in 1976 estimated that there may have been a million killed in the land reform, 800,000 killed in the counterrevolutionary campaign.[21] Mao himself claimed a total of 700,000 killed during the years 1949–53.[22] However, because there was a policy to select "at least one landlord, and usually several, in virtually every village for public execution",[23] 1 million deaths seems to be an absolute minimum, and many authors agree on a figure of between 2 million and 5 million dead.[24][25] In addition, at least 1.5 million people were sent to "reform through labour" camps.[26] Mao’s personal role in ordering mass executions is undeniable.[27][28] He defended these killings as necessary for the securing of power.[29]

.............

Wikipedia, a főforrás...

No csá mindenkinek,

P.
Paszternak, épp azt írtam, h a komcsik homofóbiája érdekes, és furcsán irracionális dolog. Nyilván utáltak minden nonkonformitást, de mégis.
Kedves Árpád!
Ha jól látom most az emberi jogozós, amnestyinternationeles, békejeles, eltebölcséses, györgypéteres, hippi cucc ki lett gúnyolva.

Ez ok, egyébként egyetértek.

Na, de kérem:
Akkor végülis mi a baj a "nácinak" nevezett nemzeti radikálisokkal?
Én alapvetően feltenném a kérdést hogy mennyi esélye van egy tisztán demokratikus államnak(ahol a hatalom megosztott tehát eleve gyöngébb/lassabb) egy diktatórikussal szemben.Hérodotosz már az ókorban arra a véleményre jutott hogy a hatalom megosztása hibás elképzelés.De meg lehetne tartani a demokratikus értékeket(szólásszabadság például) úgy is ha korlátoznánk a polgárok beleszólási jogát a politikába?Vagy akkor mi is olyanokká válnánk mint a diktatúrák?Alapvetően látnunk kell hogy még a legdemokratikusabb államban is a politikusok/pártok egyeduralomra törekednek(a demokrácia mechanizmusából kifolyólag)...ezt leginkább a média manipulálásával,ígéretekkel érik el.Ekkor a kezükbe kerül a kormányzói hatalom,ám azt csak rövid ideig birtokolhatják,hisz a nép dönt.De látjuk hogy a nép könnyedén esik áldozatul a demagógiának(és itt már jelentkezik a demokráciák gyöngesége).A cikkel kapcsolatban: Talán kissé pesszimista,mert Kínában is benyomultak már a demokratikus vívmányok,vagyis már ott is folyik valami változás.Grúzia-Oroszország vitájába azért keményen belejátszik a "Koszóvó-precedens",amit az USA-nak köszönhetünk.Az a baj hogy a helyzet objektív megítélését rontja a sok zavaros információ,és a nagyhatalmak médiaháborúja(USA-Orosz véleménykülönbség és láttatás).
A kínai katonai potenciál azért tényleg fejlődik. 10 éve pl Tajvan megszállása, egy nagyszabású uszási program lett volna.... Most nézd meg a flottájukat.

index.hu/politika/kulfold/kintaj02/

Ahol ennyi pénz jut fegyverekre, ott egy kis mellékes mutyi az Olimpiai bizottságnak, elég elhanyagolható.
a kínai melegekről nincs információm de mintha ők enyhén szólva kevésbé lennének szexuálisan motiváltak (heteroszexuális értelemben is) mint a japánok.. :)
Ebből nem jössz ki, waze... :o)

Éppen azt mondom, hogy az antivallásos kommancs kinézerek pont úgy utálták a buzikat, int a szőrösvademberimádók. Tehát ez nem közel-keleti vallási specifikum...

Illetve, hogy vallási nézeteikért nyírják kifele felebarátaikat napjainkban. Nyilván irracionális gyűlölködésből kifolyólag. Pont, mint - állítólag - a vartyogó szőrmók szellemi örökösei, 4500 évvel ezelőtt.

;o)

Üdv,

P.
OFF

Szerintetek Michael Phelps mikor fog WADA előtt piselni?

Jövőre?

Nekem gyanús ez a pasas. Meg főleg az, hogy görög, magyar, egyéb átlagbélaországbeli lebukik a doppingteszten, amcsi meg nem. Lehet, nem vok jól tájékozva, de mongyuk szarom is lefele az egész olimpiát, csak a magyarok eredményei érdekelnek kicsit.

P.

ON
vakapad2008.08.11. 20:08:52
"- Dél-Oszétia lakossága 2/3 részben oszét, 1/3 részben grúz."
kell hogy legyenk ott oroszok is raadasul adminisztrativ iranyito poziciokban.
Ugyanigy kell lennie hibrideknek, jugoszlaviaban tobb mint 10% volt aki magat jugoszlavnak vallotta.

" Erdélyt nem azért vesztettük el, mert Trianon, meg hú, hanem mert a románok Erdélyben már a 19. században lényegesen túlszaporodtak minket."
CöCö
a nagyhatalmi dontes benne volt vastagon. A nemzetisegi kerdes bar felmerult, de nem volt donto es a nepszavazasoktol is elzarkoztak az erintettek. (Nota bene a nemet tobbsegu Sopron is hozzank kerult, nepszavazassal.) Sokkal fontosabb volt a stabil vedheto hatarok (Ipoly mint hajozhato folyo), hogy a vasut hova keruljon, (Nagyvarad-Nagykaroly)stb.

vakapad2008.08.11. 20:51:45
"2./ A diktatúra akkor lehet versenyképes, ha az értékes emberek nem potyognak ki belole korai elhalálozás, munkatáborba küldés, vagy csak egyszer peremre szorítás révén. Ilyen diktatúrát én még nem láttam,"
ebbol logikailag az kovetkezik, hogy nincs versenykepes diktatura... holott ott van Pinochet Chileje es sok mas pelda.
(legalabbis rovid es kozeptavon)
"A diktatúra ismérve, ugyanis, hogy nem a munkát kell elvégezni, hanem a fonök szájaíze szerint kell tevékenykedni."
ez igaz, de a szakertelmiseg megtalalta a helyet, megkototte a kompromisszumait a a kadar rendszerrel, a vilagpiacon sokkal tobb eladhato, versenykepes arunk volt mint most... vagy szerinted nem volt diktatura, ha puha is?

"Kína a gazdasági sikereit az olcsó munkaeronek és annak a külföldi tokére való vonzóerejének köszönheti, nem pedig a diktatúrának."
mindketto fontos volt. az olcsosag csak egy szempont, a diktarura is kell, mert ha ellopnak mindent es melo nelkul is kapsz enni, akkor sokan elkedvetlenednek am, no de ha kivegzik a korrupt tisztviselot akkor van ertelme melozni...
NagyJanos: "Akkor végülis mi a baj a "nácinak" nevezett nemzeti radikálisokkal?"

leginkább az, hogy sötétek, mint a néger segge lyuka. ha itt lekérded a "jobbik" taget, akkor látod, hogy még analfabéták is. saját primitív majomindulataikhoz keresnek eccerűcske magyarázatokat, és ha a tények ellentmondanak, akkor annál rosszabb a tényeknek. szóval hogy faszok. de ez itt off, vviszont a héten még lesz róluk szó. stay tuned.
én azt mondom, inkább egy keménykezű diktatúra, mint öt ellentétes párt által szétráncigált állam. a többfejűségnek sosem volt pozitív kimenetele, és a lehetőségek sem kecsegtetnek több jóval, mint adott esetben egy kicsit jobban megszorított gyeplőnél.
Wave:
- a berrabszolgak mellett hatalmas emelkedo kozeposztalya is van Kinanak,RELATÍV A HATALMAS, AMIKOR ELÉR KB. 20%-OT AKKOR MÁR KEVESEBB LESZ AZ OLCSÓ MUNKAERŐ ÉS SZÉP LASSAN OTTHAGYJÁK KÍNÁT A BEFEKTETŐK... es ha megnezel egy amerikai egyetemet, a graduate diakok komoly szazaleka kinai.AKIK KINT IS MARADNAK ÉS B...NAK HAZAMENNI Foleg igaz ez a termeszettudomanyok egy reszeben, ahol az amcsik regota nyomaszto modon nem tudjak kitermelni az orszag szuksegletet. Persze, sok kinai ezzel egyutt ugy gondolja, hogy az egyeniseg, eredetiseg nem ertek, inkabb gond - de azert Amerikaban sem az egyszeru ember az akinek a fejebol microsoft meg google pattan ki...TELJESEN EGYSZERŰ, HÉTKÖZNAOI EMBEREK AGYÁBÓL PATTANT KI. VAGY MIRE GONDOLSZ, PÁRTTITKÁR VOLT AZ APJUK? Es ott van a szingapuri minta - sajnos eleg jol mukodik. JÓL MŰKÖDIK? MIT ÉRTESZ EZ ALATT? EGY VASKÉZZEL IRÁNYÍTOTT VÁROSÁLLAMOT? EZ BIZTOS NEM MŰKÖDIK MAJD A KB. 50 KÜLÖNBÖZŐ NYELVET BESZÉLŐ KÍNÁBAN. OTT POLGÁRHÁBORÚT JELENT HA MAJD A 23 BP.-I KERÜLETHEZ HASONLÓ ELLENÁLLÁST FEJTENEK KI EGYMÁSSAL SZEMBEN A RÉGIÓK - CSAK NAGYBAN...
ERDÉLY: MÁR MÁTYÁS KIRÁLY IDEJÉBEN: 45% MAGYAR, 20% SZÁSZ (NÉMET), 35% ROMÁN - TEHÁT MI MÁR AKKOR KISEBBSÉG VOLTUNK
BIZONY, AKIÉ A NYÁJ, AZÉ A LEGELŐ
Pasztihoz csatlakozva vagyok némileg felhaborodva az olimpia eredmenyein. Nem vagyok az a nagy "csak a magyarok" elvu, no meg sport fan sem, de azert megiscsak furcsa, hogy nehanyan micsoda eredmenyeket produkalnak.
Az meg csak a szkepticuzmusom erositi, hogy manapsag a doppingrol lehet olvasni mindenhol, mindenfele hirek derulnek ki, miszerint ezen eredmenyek dopping nelkul elerhetetlenek lennenek. Hogy van pl az, hogy Phelps 2mp-et ver az olimpiai rekordra, amikor eddig jo, ha max 1 tizeddel sikerult rekordokat donteni?
malacka-120Hgmm · szenzor.freeblog.hu 2008.08.11. 22:51:38

"Álljon ide vmi überszakértő, "
nincs olyan. es meg 80 eveig kis se fog derulni....Kik bujtogattak fel a gruz elnokot? amik? oroszok?


"a határokat úgy húztak meg valaha, h minden utódállamban egy csomó orosz tolong,"
nem. a hatarokat sztalin joska ugy huzta meg, hogy az oszetok egy resze a gruzokhoz masik resze az orosz foderaciohoz kerult... aztan mindehova sok oroszt telepitettek ha tetszett nekik ha nem.

az olimpia csak nem off az olimpia alatt.
szerintem nagyon sok az a 32 uszoszam, sot meg nagyobb baj hogy egyvalaki 3-nal tobb szamban is indulhat. Sot lehet hogy ketto is eleg lenne (mint a vivas ottusa(regen) eseteben: egyeni es csapat.)

dehat erdek, money, sztarolas, figyelem...
A soproni híres népszavazásról, én azt hallottam helyiektől, hogy azt egyértelműen elcsalták. A többségében németajkú város persze Ausztriához akart csatlakozni, csak a szavazócédulát tépkedős módszerrel alkották meg: ha letépted egy részét, akkor Magyarországra szavazol... :-)
malacka-120Hgmm · szenzor.freeblog.hu 2008.08.11. 22:51:38

"Álljon ide vmi überszakértő, "
nincs olyan. es meg 80 eveig kis se fog derulni....Kik bujtogattak fel a gruz elnokot? amik? oroszok?


"a határokat úgy húztak meg valaha, h minden utódállamban egy csomó orosz tolong,"
nem. a hatarokat sztalin joska ugy huzta meg, hogy az oszetok egy resze a gruzokhoz masik resze az orosz foderaciohoz kerult... aztan mindehova sok oroszt telepitettek ha tetszett nekik ha nem.

az olimpia csak nem off az olimpia alatt.
szerintem nagyon sok az a 32 uszoszam, sot meg nagyobb baj hogy egyvalaki 3-nal tobb szamban is indulhat. Sot lehet hogy ketto is eleg lenne (mint a vivas ottusa(regen) eseteben: egyeni es csapat.)

dehat erdek, money, sztarolas, figyelem...
Karesz, Charlie 2008.08.13. 12:52:39
"Kik bujtogattak fel a gruz elnokot? amik? oroszok?"

Nem bujtogatta fel senki: szerintem orosz ügynök az ipse. Vagy teljesen hülye. (Nem tudom, melyik a rosszabb. :D)
Komolyabban véve a kérdést, mivel utálja az oroszokat, ők nem nagyon bujtogathatták fel, max. csőbe húzták, de csúnyán. Tehát hülye a hapsikám.
Márpedig elnézve azt a felvételt, melyen nemrég Tbilisziben honfitársait ijesztgeti (valami beszédnek szánták eredetileg), szerintem teljesen megzakkant a történtek miatt. Elég sz@rul festett: határozottan nem tűnt normálisnak.
Paszternak!

Viszont immár bizonyos, h ha Phelps megbukna, már két aranyunk is lenne Cseh révén! Most állhatunk neki drukkolni akár 10 évig is, hátha lebukik.

Hajrá WADA!

Ha nem doppingol, akkor meg egy újabb bizonyíték arra, h az UFO-k emberarcú változatai köztünk járnak:-)

---------------


Sztem ez lesz minden idők egyik legsoványabb olimpiája aranyakban mérve. Ha jól emlékszem, 4 volt a legkevesebb.
* * * * *
Azééé az is fura, h Ronaldinho épp most játszik, már sehol sincs az amatőr eszmény, és csak az fura, h a pályák körül nincsenek multicég-reklámok. Ennyi erővel már az is lehetne, így növelné a rendező nyereségességét, akkor talán pályázó is több lenne. Nem tudom, meddig tartható az effektív reklámok kizárása?
* * * * * * *
Emberek, elnézve az eseményeket, el nem tudom képzelni, mit hisz az, aki Budepaest Olimpiát delirál.

Maaaaaargit, nooooormális?:-)
"leginkább az, hogy sötétek, mint a néger segge lyuka. ha itt lekérded a "jobbik" taget, akkor látod, hogy még analfabéták is. saját primitív majomindulataikhoz keresnek eccerűcske magyarázatokat, és ha a tények ellentmondanak, akkor annál rosszabb a tényeknek. szóval hogy faszok. de ez itt off, vviszont a héten még lesz róluk szó. stay tuned."

Lemertem volna fogadni, hogy ezt fogod mondani :)

Talán részben igazad is van, de.

Az, hogy nem tudják értelmesen megfogalmazni és megindokolni mondanivalójukat, üzeneteket még nem jelenti azt, hogy semmiben sincs igazuk.

Ha jól emlékszem, annak idején a munkásmozgalom se tudta jól kommunikálni az üzenetét, hanem csak felgyújtotta a gyárat, de ettől még nem jelenti azt, hogy ne lett volna valami igazság a mondanivalójukban.

Vannak dolgok, amiket a józan paraszti ész jobban meg tud állapítani, mint egy túlurbanizált nagy valaki...
mi az megszunt a moderalas?

egÉSZ vs. FÉLész 2008.08.12. 10:03:10
kezdesz atmenni Arpiba, marminthogy provokalsz... remelem nem mindet hiszel is...

"Kína és Oroszo. soha nem éri utol az USA-t"
ez igaz. de gondolj a centrum valtozasara... athen, roma, Firenze, nemetalfold, anglia, USA, szoval nem orok semmi...

"amennyiben ott megmarad a mai rendszer, ami még az afroameriakiakat meg a hispánókat is bele tudja kényszeríteni egy egészséges versenybe."
egy reszuket biztos, de milliok esnek ki a rostan, teli vannak a bortonok...

"Ott ugyanis hatalmas kreatív gejzír zubog a felszín alatt,"
mondjuk termeszettudomanyban importalniuk kell a kreativitast...

"mindenkiből lehet rocksztár vagy Bill Gates vagy Google-os srác(ok)."
nem mindenkibol. lehet hogy ezt sokan hiszik, es a maganyos hos kultuszat tamogatja minden: media, Hollywood...

" Ezzel szemben Ny.-Európában már kisebb erre az esély ... kasztrendszer és nepotista korrupció miatt."
na, kasztrendszer van az usaban is, Mayflower,
vagy csak probalj bankot alapitani, ceget tozsdere vinni...
amugy igaz...


Kina "itt az EGYÉNI KREATIVITÁS el van fojtva"
valoban...de nem is nagyon kell. egy darabig eleg ugyamazt csinalni mint masok olcsobban...

"És mindig volt "világ ura" ,"
es mond mit erdekelte az inkakat hogy mit csinal oroszlanszivu richard?

" Magyaro. mindig akkor fejlődött, ha volt nyugati típusú ura (SZt. IStván és a bajor lovagok, Anjouk, MOnarchia). A többi "köhög a bolha" effektus."
ez igaz de az ellenkezoje is...
ne feledd Istvan polgarhaborut hagyott orokul, Szt Laszlo lengyel neveles es a legnagyobb arpadhazi kiraly III. Bela bizanci neveles. Matyasrol a sajat kiralyrol meg megfeledkeztel.

"Egy amerikai hamarabb halna meg a hazájáért, a kínai meg az orosz meg emigrál az USA-ba ha gáz van otthon."
nem tudom jartal-e Oroszoknal, iszonyatos hoskultusz van. Sokan aldozzak es aldoznak eletuket,
amiknal meg lasszoval fogjak katonanak az embereket!!!
egÉSZ vs. FÉLész 2008.08.13. 11:44:35
ERDÉLY: MÁR MÁTYÁS KIRÁLY IDEJÉBEN: 45% MAGYAR, 20% SZÁSZ (NÉMET), 35% ROMÁN - TEHÁT MI MÁR AKKOR KISEBBSÉG VOLTUNK
BIZONY, AKIÉ A NYÁJ, AZÉ A LEGELŐ

ez utobbi lehet hogy igy van, de honnan veszed a szamokat? Osszeiras se volt, becslesek vannak csak.

ami a legerdekesebb, hogy akkor Matyas idejen a roman-szasz koalicioe volt erdely?

nem tunik fel az ellentmondas ervelesedben?

Árpi !

1.: Most akkor hű de jó a diktatúra alapú állami bizniszelés vagy fájó, ha brutálul befenyítenek, mert mondjuk ilyen szabadszájúan blogolsz ? Merthogy mindkét véleményed megjelenik. Amúgy meg anno azért lettek nálad is kiosztva a komcsik, hogy a tervhivatolosdi az nyílvánvaló csőd. Vagy rosszul emlékszem ?

És Kína tényleg egy LUFI:
money.cnn.com/galleries/2008/fsb/0808/gallery.china_cost.fsb/index.html

Amennyire fetisizálják még sokan mostanság ugyanolyan mega módon fog durranni. Bár, ha valaki Brokernet-es és nyakig ül a Shanghai Expreszben az már hónapok óta érezheti az előszelét.

2.: Az a szőrös 5000 évvel ezelőtti melegproblémázós fazon ki akar lenni az írásodban és mit is mondott pontosan ? Csak szeretném érteni. Köszi.
egÉSZ vs. FÉLész:
"Egy amerikai hamarabb halna meg a hazájáért, a kínai meg az orosz meg emigrál az USA-ba ha gáz van otthon."

Viccelsz? Mind a kínai, mind az orosz hihetetlen fanatikus tud lenni. Az oroszoknál még ma is nagyon nagy tisztelete van a katonának, az amiknál meg mindenféle kedvezményekkel csábítják oda a delikvenseket (pl. akinek nincs pénze egyetemre, aláír a seregnek, a sereg elküldi az egyetemre, majd szolgál x évet).
malacka-120Hgmm ·
Togo?
Paszternak · osember.blog.hu 2008.08.13. 09:23:40
OFF

"Szerintetek Michael Phelps mikor fog WADA előtt piselni?

Jövőre?"

Pasztikám,
asztata nem tudom, de azt igen, hogy 8 évig kötelesek megőrizni a vér-pisi mintákat/ képzelheted, mi' nemes gyüjtemény...!:)/csak hogy bármely évben,a tudomány mindenkori állása szerint, újra kontrollálhassanak bárkit, ha akarnak. Mondom, _ha akarnak_ .
Szegény Lacikánk, már szinte meg is szokta, mit neki vegetatíve pislantás, nála már parancsszóra is működik, még ha nem is olyan könnyebítő érzéssel, mint pattanásig teli hólaggal betépni egy budiba!
Azért meghökkentő, ahogyan teljesen elfogadott, beismert ténnyé vált már hosszú évek óta: a Wada csak szépen, ahogy a kínai vörös csillag megy az égen, komótosan kullog a doppingolás kifinomult módszerei után... Aztán vagy utol éri majd, vagy nem, a 8 év ketyeg.
Gyanítom azonban, hogy ez valami olyasmi lehet, mint mi a nyugattal, mindig előrébb vannak és lesznek, ha megfeszülünk is, minimum, egy paraszthajszállal, és akkor még igen kegyes voltam a magunk naív, de fennhéjázó képzelgéseihez!:)

Dopping

www.hirszerzo.hu/cikk.ujabb_doppingbotrany_elvettek_a_4%C3%97400-as_ferfi_valto_sydney-i_aranyat.74787.html

A cikk mutatja, h akár 8 évvel később is elvehető egy aranyérem.

Namostan, elképzelem, h Phelpsről 8 év múlva derül ki, h doppingolt, és akkor hirtelen 2-szeres (vagy háromszoros) olimpiai bajnok lesz Cseh. Nem zárható ki, mint ahogy a fenti eset mutatja.
És akkor át kell írni az összes könyvet, az összes statisztikai nyilvántartót.

Pl. a fenti esetben a nigériai futók lettek 8 év után a bajnokok!
Most örülnek? Nigéria ünnepel? Lehet őket kompenzálni?

Az is fura, h amikor utólag derül ki, h doppingolt az illető, a legtöbb esetben amerikai atléta.
Vajon ki merünk-e rakni egy icipici kérdőjelet a Münchenben hét számban rajthoz állt és hét aranyérmet nyert - hét világcsúccsal - Mark Spitz teljesítménye mögé?
Létezhet ekkora kiemelkedés a mezőnyből?
Ez már nem önmagában is gyanús?
Most komolyan, kíváncsi lennék, mit gondol erről egy olyan szakember, aki jártas a genetikai valószínűségszámításban.

És mi van, az NDK-s aranyérmekkel, a ma már szakállas atléta- és úszónőkkel?
Nem vallottak, nincs bizonyítva, tehát az tiszta?

És vajon a súlyemelés aranyaiból, hány százalékban van/volt dopping?
Gyanítom, legalább 50%, ha minden eddigi olipimpiát nézünk.

Kiábrándító dolog ezekbe belegondolni, és abba, h csak egy álom a tiszta sport, mert valójában nemcsak a sportolók versengenek, hanem az országok sportorvosi tudományai, vegykonyhái is.

Ez a dopping sokféle üzleti érdeket szolgál:
doppinggyártók, kimutatáshoz szükséges vegyszerek gyártói, elfedő szerek gyártói, kimutatáshoz szükséges technikai eszközök gyártói, ellenőrzésre szakosodott szervek, és még ki tudja kik...

Azt hiszem, az Olimpia eszménye már csak papíron létezik, valójában mára egy világbúcsúval egybekötött VIT lett, országimász építés, ahol mellesleg profi sportversenyek is vannak.

Szerintem.
"Emberek, elnézve az eseményeket, el nem tudom képzelni, mit hisz az, aki Budepaest Olimpiát delirál.

Maaaaaargit, nooooormális?:-)"

Malacka!
Tökéletesen egyetértek, erre már én is gondoltam.
Mit rugózik ilyenen egy csóringer ország ?
Nem bírnánk, még csak a paródiáját sem kiállítani!

Tegnap láttam az akadálylovaglást.
Nah kérlek, az a terep úgy nézett ki, mintha egy mese kellős közepibe ugratott volna ló és lovasa.
Színes, modern motívumokkal gazdagított akadályok, épp olyan, mint egy terepasztal, ahol mindenféle csecse-becse nyalánkság van a hobbyzónak.
Káprázatos volt, már-már giccsbe hajló.
Nemhogy lóvénk nincs hozzá, de sztem, ötletünk sem ilyesemire, bár mondom, kicsit túldimenzionálták. /nekem azért tetszett:)/ Kész csoda, hogy a lovak nem hülyültek meg attól a színkavalkádtól, és az itt-ott, de pont elégséges számban ültetett magányos műfáktól:)
T. Karesz, Charlie 2008.08.13. 10:10:20

1./ "vakapad2008.08.11. 20:08:52
"- Dél-Oszétia lakossága 2/3 részben oszét, 1/3 részben grúz."
kell hogy legyenk ott oroszok is raadasul adminisztrativ iranyito poziciokban.
Ugyanigy kell lennie hibrideknek, jugoszlaviaban tobb mint 10% volt aki magat jugoszlavnak vallotta."

Egyrészt: Télleg? Másrészt: És?

2./ "" Erdélyt nem azért vesztettük el, mert Trianon, meg hú, hanem mert a románok Erdélyben már a 19. században lényegesen túlszaporodtak minket."
CöCö
a nagyhatalmi dontes benne volt vastagon. A nemzetisegi kerdes bar felmerult, de nem volt donto es a nepszavazasoktol is elzarkoztak az erintettek. (Nota bene a nemet tobbsegu Sopron is hozzank kerult, nepszavazassal.) Sokkal fontosabb volt a stabil vedheto hatarok (Ipoly mint hajozhato folyo), hogy a vasut hova keruljon, (Nagyvarad-Nagykaroly)stb."

a./ Úgy értesültem, hogy magyar többségű területeket csak ott csatoltak el, ahol azt katonailag indokolni tudták (csallóközi hídfőállás), és ott se nagy területeket (a románok pl. a Tisza vonalát akarták, de nem kapták meg, ahogy nem lett Csehszlovák-Jugoszláv korridor se).

b./ A Civitas Fidelissimáról:
"Bár a kisebb községekben általában Ausztria felé billent a mérleg, ám végül Sopron magyarpárti többsége bizonyult döntőnek."

3./ ""A diktatúra akkor lehet versenyképes, ha az értékes emberek nem potyognak ki belőle korai elhalálozás, munkatáborba küldés, vagy csak egyszer peremre szorítás révén. Ilyen diktatúrát én még nem láttam,"
ebbol logikailag az kovetkezik, hogy nincs versenykepes diktatura... holott ott van Pinochet Chileje es sok mas pelda.
(legalabbis rovid es kozeptavon)"

A nagggyon sikeres Chile:
"1981 után újabb válság bontakozik ki: az eladósodás komoly méreteket ölt, belföldön pedig jelentős tiltakozási hullám indul meg a rezsim ellen. Az ipari termelés az elhibázott árfolyampolitika következtében súlyosan visszaesett, ennek következtében a kormány korrekcióra kényszerült, asz eddigi ortodox (Friedman javasolta) liberális politikába iparvédelmi intézkedéseket csempésztek be. Ez ismét elindította az ipari termelés növekedését, részben új életet lehelt a korábban elhalt, a belső piacra termelő vállalatokba. A legnagyobb probléma azonban a rendszer diktatórikus politikájából fakadt: Pinochet alatt a külföldi tőke igen tartózkodó maradt, nem „jött be” és nem finanszírozta a gazdaság rekonstrukcióját. Ezt nagyrészt hitelek felvételével kellett megtenni, aminek következtében az ország még dél-amerikai viszonylatban is a leginkább eladósodottak közé került. 1984-ben például csak a kamatterhek elérték az export értékének 48%-át, nem csoda, hogy a fizetési mérleg erősen negatív volt.
1985 után a szigor gazdasági és politikai értelemben egyaránt csökkent, a szociális érzékenység megnőtt. Azonban nem tudott enyhíteni a magas munkanélküliség és a nyomott reálbérek okozta társadalmi feszültségeken. Ahhoz, hogy a gazdaság modernizációját végigvigyék, új reformokra és ehhez új politikai vezetésre volt szükség.
Az átmenet a térségben szokatlanul békésen zajlott le. Pinochet nem kapta meg az újraválasztáshoz szükséges támogatást egy népszavazáson, egy kereszténydemokrata politikus ülhetett a választások nyomán az elnöki székbe".

4./ ""A diktatúra ismérve, ugyanis, hogy nem a munkát kell elvégezni, hanem a főnök szájaíze szerint kell tevékenykedni."
ez igaz, de a szakertelmiseg megtalalta a helyet, megkototte a kompromisszumait a a kadar rendszerrel, a vilagpiacon sokkal tobb eladhato, versenykepes arunk volt mint most... vagy szerinted nem volt diktatura, ha puha is?"

A világpiacon eladható versenyképes árunk akkoriban egy árva darab se volt. Nulla. Zérus.

5./ ""Kína a gazdasági sikereit az olcsó munkaerőnek és annak a külföldi tőkére való vonzóerejének köszönheti, nem pedig a diktatúrának."
mindketto fontos volt. az olcsosag csak egy szempont, a diktarura is kell, mert ha ellopnak mindent es melo nelkul is kapsz enni, akkor sokan elkedvetlenednek am, no de ha kivegzik a korrupt tisztviselot akkor van ertelme melozni..."

Szóval a NEM diktatúra ismérve, hogy mindent ellopnak, meló nélkül kapsz enni, és nem végzik ki a korrupt tisztviselőt. És ilyen környezetben nem lehet jó gazdaságot elképzelni. Aha.
"Sztem ez lesz minden idők egyik legsoványabb olimpiája aranyakban mérve. Ha jól emlékszem, 4 volt a legkevesebb."

Ha a második világháború óta nézzük, akkor valóban 4 volt a legkevesebb (1976, Montréal). Előtte azonban voltak egy-két aranyos szereplések is. A szöuli és barcelonai 11-11 arany kiemelkedő volt. Nem véletlen, hogy mikor: 1988-ban és 1992-ben. Vagyis a rendszerváltás környékén, amikor még jó okkal hittünk abban, hogy ez egy élhetőbb ország lesz.

Élsport és politika elválaszthatatlanok egymástól, bár az összefüggés köztük közvetett és bonyolult.
"h a komcsik homofóbiája érdekes, és furcsán irracionális dolog."
Ez a megállapítás félreértésen alapul.
Nem a komcsik homofóbok, hanem a diktatúrák.
Tudtommal a melegekkel a tudományos szocializmus nem foglalkozott, így nyugodtan teret adhattak a diktatúrák a homofóbiának.

A tudományos szocializmus kifejezetten egyenlő emberekről beszél, ennek ellenére a kommunista diktatúrákban(!) volt, van antiszemitizmus, kisebbségi nemzet elnyomása, és pártállami propagandával gerjesztett nacionalizmus.
Holott ezeket a tudományos szocializmus ugyi tiltaná.
Hát akkor miért pont homofóbok ne lettek volna a kommunista diktatúrák?

Minden kisebbség-másság megregulázása beépített program pont egy diktatúrában.
A többség helyesli például a melegek -vagy más kisebbségek- zaklatását.
A diktatúra szükségességét is igazolja a tett.
Másrészt üzenet mindenkinek, ha nem fogja be a pofáját mi lesz vele.
Sajna nem olyan bonyolult ezt megérteni annak, aki élt benne.
"* * * * * * *
Emberek, elnézve az eseményeket, el nem tudom képzelni, mit hisz az, aki Budepaest Olimpiát delirál."


Arról nem beszélve, hogy koszos, leharcolt, befejezetlen szofi-jellegű fővárosunk (me' mezítlábas, azé befejezetlen...) önmagában nem lenne elég. Az egész ország kéne hozzá. Debrecen, Pécs, Szöged, stb. Ja, de ott önkormánytzatok vagynak. Oszt egyik sem szadista többségű (igaz, Pesten se, de kit érdekel, ha a Demcsák Gaby demszkizgeti a székesfővárost...).

Tehát megest egy fasság, amit a pestiek akarnak megfizettetni az országgal, maguknak.

Hát lófüttyöt.

Mán csak ezért sem támogatom.

(és most arról nem is szólok, hogy a két db bronzéremért minek menne ki a sporiba a pesti fizetésképtelen proli...)

klacus:

Az az indexes összehasonlító cikk több helyen is csúsztat, illetve pontatlan. (Milyen SLBM rakétája van Kínának rendszerben 12.000 km hatótávval? Ugyan!) Azután meg a kínai flottát egy tajvani meccsnél talán nem a tajvani, hanem az amerikai flotta képességeihez kéne mérni.

Másrészről egy ilyen nagyszabású partaszállási műveletnél a támadónak teljes légi fölényre lenne szüksége, és itt bekavar a tajvani légierő, mert modern gépek tekintetében inkább hozza az 1:1 arányt a PLAAF-fel.

Hacsak a tajvani elnök nem követi grúz formulát, és nem kezd ő maga partraszállásba teszem azt Hongkongban, Kína nem fog harcba indulni Tajvan ellen.
Én úgy tudom, hogy Mátyás idejében még bőven magyar többség volt erdélyben. A székelyek nélkül is, és a szászok nem képeztek olyan egységes különálló nemzeti tömböt mint később a temesközben az uj betelepülők.
Ezt a falunevek, és korabeli birtok meg keresztkönyvek hozzávetőlegesen alá is támasztják.
A későbbi időben meginduló vlach bevándorlás mozditotta el az etnikai arányokat. Amihez kellett szörényvár eleste és a középkori magyar állam összeomlása, a sorozatos török hadjáratok. Valamint a "polgárháborús" viszonyok először Fráter György végnapjaiban, Bastánál, Báthory Zsigmondnál, valamint a megtorló tatár portyák valamint Vitéz Mihály vajda benyomulása.
Aztán a függetlenségi harcok, és végül az összeomlás a XVII század végén.
Az egészet megkoronázta a HAbsburg adminisztráció mikor a temesköz visszacsatolása után megtiltotta a magyarok betelepülését és románokat telepitett az amugy termékeny vidékre a németek uj hulláma mellett... s végül a XVIII-XIX század lassú szórványmagyarság beolvadása és a fellángoló etnikai népirtásos történetek. (Valamint keletmagyarország azaz a temes vidékének is erdélyhez "sorolása".

Nem kell fölöslegesen nagyromániai mítoszt kelteni.

Amugy szerintem az Orosz többé kevésbé meg fogja védeni a saját visszaszorult határait, mint ahogy indián se fog elszakadni az usától. Pedig mindkét törekvés "jogos".

Magyaro. mindig akkor fejlődött, ha volt nyugati típusú ura (SZt. IStván és a bajor lovagok, Anjouk, MOnarchia). A többi "köhög a bolha" effektus."

Ez nem igaz, a középkori magyar állam fénypontja III Béla idejére tehető... előtte Andrástól elindulva egészen II Andrásig az ország szédítően fejlődött, egyedül III IStván alatt volt egy ideiglenes visszaesés. Mindenféle nyugati úr nélkül.
István pedig független volt a császártól, ennek remek bizonyítéka az, hpgy a Gizelláért adott házassági ajándék azaz az oszták alföld visszakerült az országhoz egy hadjárat után.

OFF

Hali Kristl,

a kolozsmonostori egyezmény jól mutatja a realitásokat szvsz. Azért nem vesznek benne részt a szász patríciusokon, a székely lófőkön és a magyar nemeseken kívül más rendek, mert nincsenek. Az oláh kenézek ekkor nem voltak jelen az erdélyi társadalomban. A parasztság meg elhanyagolható volt, tudomásom szerint a Budai Nagy Antal-féle parasztháborúról szólva nem említik meg a krónikák (főleg Thuróczy) az oláh etnikumot.

Tehát kétszeresen is hiányoznak 1437-ből.

Akárcsak az afgánok, meg a pakisztániak, meg a tamilok.

Nem voltak ott, kész, passz. Ha nem is bizonyíték a nemlétükre, meg a többségüket sem cáfolja, azért a politikai jelentéktelenségüket, renddé szerveződni képtelenségüket elég jól mutatja a két kolozsmonostori egyezmény, meg a parasztfelkelés egész története...

Üdv,

P.

ON
Eörsi Mátyás tegnap azt fejtegette a Dunán, h részben Putyin és Medvegyev közötti hatalmi játszmának is része a story. Ha jól vettem ki a szavaiból, az eseményeket Putyinhoz köti, aki a keménységgel akarja prezentálni, h még mindig ő az úr Oroszországban.
Valszeg vissza akar jönni egy ciklus kihagyás után.

Jelzem, a tv-felvételek alapján egyre inkább úgy tűnik, h a ruszkik hazudnak. Jóval bennebb mentek, mint ahogy kommunikálják.
A nagy ruszki farok alaposan meghágta Georginát!:-S

Az meg tájékoztatási katasztrófa, h az áldozatok számáról össze-vissza beszélnek. Hasonló érzésem van, mint anno Koszovó kapcsán. Megy a ködösítés, és csak későn fogjuk megtudni a felháborító igazságot.

Európa totyorog, még mindig nincs egységes állásfoglalás, mi meg kivárunk, erre várunk.

Jól van, nézzük az Olimpiát!
Orosz-Magyar vízilabda meccs lesz?

---------------

Csöncsön

1952-ben 16 arany Helsinkiben. Sztem az a best of mindenidők! Érdekes, h a csonka moszkvain is "csak" 7 aranyunk volt.

Üdv.
Malacka, Holgyi

Atolvasva hozzaszolasotokat en talan avval egeszitenem ki, hogy ha nagy valoszinuseggel nem is derulnek ki a turpissagok, vagy ha ki is derulnenek de a "ki a faszt erdekel" meglatasba kerulnenek, mar az egy nagy pozitivum, hogy az elert eredmenyek es rekordok igan nagyon gondolkodoba ejtettek mindenkit. Egyre tobb helyen lehet arrol olvasni nemeztkozi szinten is, hogy mennyire komolytalanna valt minden olyan sportag, mely az erogyakorlatokon alapszik. A gyanu termeszetesen a ki nem mutathato doppingok miatt merult fel, es mondjak, kivehetnek olyan sportagakat, melyek nagyon dopping gyanusak. Emlekezzunk csak a Tour de France-ra. Mult evben nagyon durvan piszkos volt a verseny, mire tobb nagy tamogato is kiszalt a versenybol. Pont a repulon olvastam errol egy igen sokatmondo cikket, hogy nagyobb szponzorok nelkul a verseny kivitelezhetetlen, a nezok elfordulnak a sportesemenytol.

En ugy gondolom valami megindult, valami pozitiv, es remelem tudjak tartani magukat az elhatarozashoz, nem visszakoznak attol, amit kimondtak, a helyzet tarthatatlan, az olimpia hirneve a tet, mely a tisztasagrol kellene szoljon.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.08.13. 21:11:53
"Emberek, elnézve az eseményeket, el nem tudom képzelni, mit hisz az, aki Budepaest Olimpiát delirál."
....
(és most arról nem is szólok, hogy a két db bronzéremért minek menne ki a sporiba a pesti fizetésképtelen proli...)"

nemcsak neked...
nezzetek meg az osszesitett eremtablazatot a telsport.hu-n

a 7.vagyunk... az osszes ujkori olimpiat nezve.

azaz regen jogosultak lennenk mar egy olimpia rendezesere...

az se jo hogy meg el se kezdunk valamit maris kontrazzuk. Igenis szuksege van egy nepnek sikerekre, es nem feltetlenul gazdasagiakra...pl Lengyelorszagban is riogton tobb gyerek szuletett mikor megkezdoddott a szolidaritas mint mmozgalom...

az sajnos igaz, hogy penz nincs ra, illetve ami van azt elkolthenenk jobban is...
vakapad 2008.08.13. 20:29:12

elszomoritottal...
[vannak oroszok a gruzok mellett D-oszetiaban]
"Egyrészt: Télleg? Másrészt: És?"
mi az hogy es???, orulj, hogy sommas megallapitasodat,(annyira sommas hogy az mar nem is igaz) kiegeszitettem.

" magyar többségű területeket csak ott csatoltak el, "
korben a magyar hatar menten szinmagyar teruleteket csatoltak el, egyedul Losonc tajan erte el a nyelvhatar a jelen magyar hatart. Azonkivul hargita-kovaszna megyeben ma is magyar tobbseg van. Lehetett volna hatart huzni ugy hogy pont annyi roman keruljon magyarorszagra ahany magyar maradt ott.

"ahol azt katonailag indokolni tudták (csallóközi hídfőállás), és ott se nagy területeket (a románok pl. a Tisza vonalát akarták, de nem kapták meg, ahogy nem lett Csehszlovák-Jugoszláv korridor se)."
mindehol indokolták katonailag, nehol nevetsegesen Ipoly mint hajozhato folyo.
Somoskoujfalunal minden indok nelkul csipkes a hatar (allitolag valaki retette az ujjait a terkepre es azt rajzoltak korul.
A romanok nemcsak kertek hanem be is igertek nekik a Tisza vonalat... csakhat ok is sarosak voltak.
Jugoknak kellett a mecseki szen ezert pecsrol csak evekkel kesobb vonultak ki...
a Mckensen hadsereget haza akartak hozni a Balkanrol ezert a korvasutnak antant ellenorzes alatt kellett maradnia, a fegyverszunetig aztan maradt vegleges hatarnak.
ajanlott olvasmany ormos maria Padovatol trianonig...

" Sopron magyarpárti többsége bizonyult döntőnek."
azota mar valaki megirta a blogon hogy csalassal...

"A nagggyon sikeres Chile:"
nem tudom mi bajod chilevel nemzetkozileg el van konyvelve mint egy sikeres gazdasagi konszolidacio.
Ha nezed: a danok svedek is megszivtak az olajvalsagot es kesobb is volt nagyobb hianyuk mint nekunk most!! meg se mondod hogy ok sikertelenek, mi meg sikeresek lennenk.
eshat chile most mintha kevesbe lenne sikeres, mint amikor az amik odafigyeltek...
de Chile csak egy pelda. a SZU is sikeres volt rovid-kozep tavon: urkutatas, oktatas, hadiipar repulogyartas, stb.

"A világpiacon eladható versenyképes árunk akkoriban egy árva darab se volt. Nulla. Zérus."
minek irkalsz ilyeneket???. megha a KGST-t kivonod a vilagpiacbol, jogtalanul, akkor is adtunk el motorvonatokat, telefonkozpontokat, transzformatorokat szerte a vilagba, araboknak, argentinaba, mindenfele.
de meg NY-europaba is adtunk el bermunkaerot, itt gyartottunk valutaert egy csomo dolgot pl Levis farmert is.
gyogyszert...stb.

"Szóval a NEM diktatúra ismérve, hogy mindent ellopnak,"
semmi ilyet nem allitottam joszerivel az ellenklezojet! hogy lehet ezt felreerteni?
de igen ez egy sommas megallapitas volt, annyira sommas hogy mar nem is igaz!

de a kezdo 'Es?' miatt nem vagyok boldog, neked szabad , nekem nem? Miert?
Sanyi_a_ló 2008.08.13. 13:38:28
"gruz elnokot? ...
Nem bujtogatta fel senki: szerintem orosz ügynök az ipse. Vagy teljesen hülye."
akkor az oroszok, de az amik is bujtogattak, beigertek a NATO tagsagot kuldtek tanacsadokat stb.

ez a videk jo par szaz eve hatarorvidek, mint pl a szerbek orszaga. az ottani emberek megszoktak hogy az ugyek elintezesi modja az eroszak.
a gruzok nagyon sokat profitaltak a Szubol, es nem netto vesztesei voltak a csatlakozasnak mint a baltikum.
a rendszervaltas utan elkezdtek haboruzni, nem keves orosz titkosszolgalati nyomasra. nalunk is elkezdtek, erdely-vatra-suto andras es chrudinak riportjai... de nem jott ossze.

a hatalomba kerult emberek mindehol elhulyulnek. a korlatlan hatalomba kerultek, - korlatlanul.
Az Olimpia, mai torz formájában, a "nemzetek" (Nemzet = nagyobb méretű törzs) felsőbbrendűségi vetélkedője egy ősi, archaikus korból eredeztethető primitív szokás népcirkusszá alakított változata. Ha valaki messzebb dobja azt a rudat, mint amilyenre te valaha képes lennél, és éppen a te országodban született az illető, akkor te majd azt fogod hinni esetleg, hogy ha akarnád, te is tudnád olyan messzire dobni, mert hogy egy nemzetből valók vagytok. Lófüttyöt. A "nemzet" fogalma semmivel sem különb, mint a tűz körül ugráló, testfestett bennszülöttek általunk primitívnek tartozz közössége. Primitívnek, vadaknak tartottuk azokat az embereket, akik testékszerekkel, testfestékekkel jelölik meg, torzítják el testüket. Közben pedig természetesnek vesszük, ahogy honfitársaink teletetolválva, egyesek mellbőrük alá szilikonzacskókat varratva emelkednek "fel". Egyesek meztelenül fotózkodnak, közösülnek a mellbőrük alá vart szilikonnal feltöltött műanyag zacskókkal, abban a tudatban, hogy egy cigilizált, felsőbbrendű nép, nemzet vagyunk. Nem vagyunk: egyik nép, egyik kultúra sem előrébb való a másiknál: minden ember és kultúra, szokás a helyi jellegzetességek adaptációja. Ezért nem isznak coca-colát az eszkimók, és ezért nem esznek gulyás levest a sivatagi népek. Furcsa, hogy az olimpia, mint elkorcsosult nemzetversengés, fentmaradhatott. Furcsa, hogy országok, vallások a mai napig fentmaradhattak. De nem kell kínáig mennünk: Magyarország példátlanul halad, csúszik visszafele az időben: hiszen itthon ismét beköszöntött a fasizmus, a fajüldözés előkorszaka. Jó reggelt!
"Athénban ennek még volt értelme, mert a hegyes bot rendszeresítve volt a hadseregben, nemzetstratégiai érdek volt, hogy az ifjak ezt a magatartást utánozni akarják. "

Annak mikor volt értelme, hogy tizenegy ember egy labdát eljuttasson egy hálóba, úgy, hogy másik tizenegy meg egy másik hálóba akarja? Ja persze csak lábbal, mert úgy nehezebb, és durvulni se szabad, mert az meg logikus lenne.

De a foci a csapatmunkáról szól kérem, az összetartozásról, a sportszerűségről, a helyzetek kihasználásáról és a férfias (női foci esetében természetesen nőies :p) küzdelemről, ezek pedig nagyon is aktuálisak, mondhatná erre egy focifan.

Hát akkor meg nem lehetne a gerelydobást vagy mi a francot is hasonlóképpen átvitt értelemben szemlélni? Miért kell minden cikket valami fikázással kezdeni? Ez annyira... tótavés.
"Tehát megest egy fasság, amit a pestiek akarnak megfizettetni az országgal, maguknak."

most pontosan nem emléxem, melyik miniszterelnök dobta be ezt a merjünk nagyot álmodni című baromságot. a 2002-es kapmányban még megyó is aláírt valamilyen nyilatkozatot. persze ettől még akár meg is lehet pályázni, isztambul elég régóta pályázgat, mindig ki szokott esni az első kanyarban.

szvsz az élsport nem több és nem kevesebb, mint a szórakoztatóipar része, akár hollywood, vagy a popzene. ma tiger wood, kobe bryant vagy a manchester united (brand) nagyobb értéket képvisel a piacon, mint egy magyar középvállalat. sőt.

innentől kezdve illúzió a magyar, cseh vagy éppenséggel egy osztrák nyári olimpia. ennek nem sok köze van ahhoz, hogy pest, prága vagy bécs milyen állapotban van.

még középiskolás voltam, de már akkor is röhejes volt, hogy a nob egy amerikai fószer (avery brundage) vezetésével szabályosan vadászott azokra a sportolókra, akik pl egy atlétika versenyen kaptak 100 usd-ét, mert elindultak egy nagy versenyen és mondjuk világcsúcsot javítottak.

közben meg bene ferenc r. őrnagy vezetésével a magyar amatőr fociválogatott aranyérmet nyert münchenben 1972-ben. ez kurva jó volt az akkori kommunista blokkhoz tartozó országoknak, de ez mellékszál. puskás 56 után az akkori legnagyobb klubcsapatnál a reál madridnál kapott szerződést. gázsija töredéke volt annak, amit ma pl gera zoltán kap egy noname angol csapatnál. itthon meg őrnagy volt a magyar néphadseregnél. albert flóri meg utókalkulátor volt a földművelésügyi minisztérium alá tartozó egyik vállalatnál.

az persze lehet, hogy a magyar vizilabdacsapat aranyat nyer. ahogy le bron james is valszleg kap egy aranyat, mint az usa ffi kosárlabdacsapatának egy tagja. annak a faszinak mégis többszöröse a piaci értéke, mint un bloc az teljes vizilabdasportnak. és a kajak-kenut is hozzácsaphatjuk az öttusával, s még mindig a clevland cavaliers ásza vezet, mégpedig nagyságrendekkel.

hiába, time has changed...

hát igen, a magyar olimpia nagyon jó téma, már a megnyitót nézve is látszott, milyen remek ötlet volt az. simán meg tudnánk csinálni!! behoznánk az arénába egy szürkemarhát, meg a veresegyházi asszonykórus elénekelné a no woman no cry-t. az egész egy hatalmas tökipomposon játszódna, és lenne mesterséges zsírszag.

ps. ígértem egy gárda/nácitémájút a hétre, meg is lesz, csak nem bírtam hajnalig jól befejezni, szét kell szedni és összerakni. majd ma.
"panaszkodtam már, hogy milyen drága a Szigeten a sör? Ebben is biztos a Gyurcsány a hibás."

a fene egye meg mar ott sincs verseny?
Karesz, Charlie 2008.08.14. 13:29:42

Adja magát, hogy Szaakasvilit valaki(k) bátorította erre a lépésre, mert a legjobbakat feltételezve (vagyis azt, hogy a tag épelméjű) csak így, önállóan ebbe nem mert volna belekezdeni, lévén az eredmény nyilvánvaló - mint azt a példa is mutatja.
Az oroszokat kizárnám, mert egy kanál vízben meg tudnák fojtani egymást, marad az USA - egyébként is nagy a szerelem közöttük. :)
Tehát vagy hagyták befürödni az amik a palit (De abban nekik mi a jó? Semmi, nyilvánvalóan, sőt, ez az egész nekik is igen komoly vereség, nem véletlenül verik most a nyálukat.), amit én kizárnék, vagy tényleg orvosi eset e derék jogász. (Jó, nyilván nem egy nyálafolyós hülye, de hogy nincs ki neki mind a négy, az szinte biztos.) Ezen gyanúmat erősíti továbbá az, hogy az elmúlt egy hétben kizárólag "drámai hangvételű" nyilatkozatokat volt képes tenni, néha magának is ellentmondott, éppen csak a III. vh. kitörését nem jelentette be - bár kísérletezik vele. :D
Ha ragaszkodom ahhoz, hogy agyilag ép, akkor viszont arról van szó - és ez a legvalószínűbb -, hogy magától vágott bele, nem bíztatta senki (sőt!), mindezt azért, mert arra számított, hogy reménybeli leendő szövetségesei bevédik. Ezt csúnyán benézte, ugyanis a haverjai most kezdenek csak bele a szájkaratéba, amivel könnyen túlfeszíthetik a húrt a muszkáknál. (Vannak már jelek rá.) Akkor viszont a grúzoknak és a hasonlóképpen szerény képességű haverjaiknak köszönhetően baromi hideg telünk lesz.
Akárhogy is, ezen a bulin senki nem nyert, az oroszok is csak keveset (érezhetően igyekeznek lavírozni, pedig közölhették volna már, hogy mindenki kussoljon - bár ez nem sok észre vallana), de a grúzok kegyetlenül ráfaragtak.
Furcsa egy história ez, az biztos. Csak ne fajuljon tovább.
Mátyás idejében nem volt már egyértelmű magyar többség. A helységnevek és az adminisztráció abból adódott, hogy a magyar volt az URALKODÓ OSZTÁLY, mert a MAGYAR KIRÁLYSÁG része volt Erdély. Ez nem nagyromán mítosz, mert az az, amikor ők a KONTINUITÁS elméletet hirdetik, holott tudjuk, hogy a 4 sz.-tól a 13.-ig gyakorlatilag nem éltek ott román ősök. Akkor kezdődhetett az illír, trák stb. bevándorlás.(wlachok, azaz "oláhok" kelta szóból, balkáni eredetű pásztornép) Ld.: www.mek.oszk.hu, valamint História folyóirat (MTA lap) 2007/7;2003/7;2001/05-06;1995/05-06;1986/02. Sajnos a XVI.sz jó esetben is gyenge 50%-ot biztosított nekünk.

Nyugati befolyás: itt nem a szuverenitás valamiféle feladását kell elképzelni (bár természetesen még a "hőskorban" is korlátozott volt az, és max. regionális hatalom voltunk - István sem volt teljesen független, hidd el, hogy a jelentősebb külföldi lépései előtt szépen egyeztetett Nyugattal, kipuhatolva a hangulatot, mint minden későbbi magyar király. Legtöbbször a cseh uralkodón keresztül, aki viszont nyílt vazallusa volt a német császárnak) hanem az egész jogi, közigazgatási, később oktatási rendszert, ami német (porosz) befolyásról tanúskodik. (az övék meg a rómairól, úgyhogy nincs ebben semmi szégyellnivaló, hogy a "fejlettebb" nemzet hatással van a "fejletlenebbre" - legalábbis jó esetben, azaz ez a "fejletlenebbnek" érdeke.)

És a hazaszeretetet természetesen karikírozva értettem, de a tények: a migráció iránya az USA felé mutat ezekből a "hatalmas léptékkel fejlődő" országokból, míg az Usaból valahogyan senki sem akar Kínába meg Oroszo.-ba költözni. Ja és kíváncsi lennék hova állnának az usaban élő kínaiak és oroszok egy "hazai" (kínai, orosz) invázió esetén, azaz amikor tudnák, hogy szülőhazájuk esetleges győzelme esetén milyen rendszer vár rájuk az usaban. Ez teljesen elméleti kérdés, de szerintem van értelme...
Paszternak · osember.blog.hu 2008.08.14. 09:12:35
" nem vesznek benne részt a szász patríciusokon, a székely lófőkön és a magyar nemeseken kívül más rendek, mert nincsenek."
ez igaz, mint rendek nem leteztek, de mint jobbagyok igen.

"Tehát kétszeresen is hiányoznak 1437-ből." [marmint a romanok erdelybol]
"Akárcsak az afgánok, meg a pakisztániak, meg a tamilok"

nem paszti ne bomolj. nem ugy hianyoztak, mint a tamilak, hanem ugy mint a magyar parasztok...
Nácivadász · nacivadasz.blogspot.com 2008.08.14. 13:54:58
hat hozzad kepest totawe egy ovodas a provokacioban...
"A "nemzet" fogalma semmivel sem különb, mint a tűz körül ugráló, testfestett bennszülöttek általunk primitívnek tartozz közössége."
csak gondolj arra mennyi adot fizetnek a benszulottek tuz korul es mi mennyit, mit kapunk erte cserebe stb.


"egyesek mellbőrük alá szilikonzacskókat varratva"
egyetertek az esztetikum neveben. ha megtiltani nem is lehet de legalabb iteljuk el ugy mint a doppingot hisz ez is az.

"egyik nép, egyik kultúra sem előrébb való a másiknál: minden ember és kultúra, szokás a helyi jellegzetességek adaptációja."
ez igaz, de akkor miert er tobbet az amarikai NBA-s kosarlabdazo nagysagrendekkel, mint az egesz magyr vizipolo, +kajak kenu?
egyik sem elobbrevalo csak az ertekuk mas?

"Furcsa, hogy az olimpia, mint elkorcsosult nemzetversengés, fentmaradhatott."
neme rted a lenyeget, olvased el a tobbi kommnetet.
AZ LENNE FURCSA, HA MEG MOST IS EGYMAST OLDOKOLNENK ES EZ ADNA MEG AZ EGYUVETARTOZAS ELMENYET, NEM A SZURKOLAS...
ja hogy az olimpia megszüntette a háborúkat! áhá!
Sanyi_a_ló 2008.08.14. 15:15:58
"Szaakasvilit valaki(k) bátorította erre a lépésre, ...önállóan nem mert volna belekezdeni"
EBBEN EN IS BIZTos VAGYOK.

"Az oroszokat kizárnám, mert egy kanál vízben meg tudnák fojtani egymást,"
hat epp ezert is valoszinu. Oroszoknak leterdekuk, hogy
1) az olaj/gazeladast elelnorizni tudjak ne legyen alternativ utvonal
2) ne jojjon ebbe a regioba a NATO, ha csinalnak, kiprovokalnak egy haborut akkor a NATO nem fog jonni, meg evtizedekig biztos nem, melyik amerikai, holland stb anya aldozza fiat abhazokert oszetokert, gruzokert akiknek a letezeserol se hallott meg?

"marad az USA...hagyták befürödni az amik a palit"
lehetseges, 1) jellemzo rajuk
2) amiknak is erdek, hogy ne legyen beavatkozasi hely gruzia, Iraq-kal se birnak, inkabb egy kis helyi konfliktus es nem lesz nato tagsag... megigertek, dehat ugye valtoztak a korulmenyek...

" nem véletlenül verik most a nyálukat.)"
azert mert verik a tamtamot az nem jelenti hogy nem az o szandekuk szerint tortenik ! Sot!!!

[gruz elnok]" nincs ki neki mind a négy, az szinte biztos."
az ilyen babok akarkik is teszik oda, nem szoktak normalisak lenni,
Quisling, szalasi, babrak karmal stb.
nagy formatumu embert nem valasztanak, es meg egy atlagos ember is beleorul abba hogy vadasznak ra...

"magától vágott bele, nem bíztatta senki (sőt!), mindezt azért, mert arra számított, hogy reménybeli leendő szövetségesei bevédik."
ez lehet, de sem usanak sem az oroszoknak nem volt ellenere.
de hogy nem vedtek meg megiscsak teves helyzetmegiteles reszerol... es akkor megint ott vagyunk, hogy beigerhettek neki ezt azt.

ja es meg egy szempont, minden hadseregebn mindig elesben is ki kell probalni az eszkozoket, maguktol is elavulnak, erkolcsileg is, fizikailag is, es harci tapasztalat nelkul nincs utokepes hadsereg.

"a grúzoknak és a hasonlóképpen szerény képességű haverjaiknak köszönhetően baromi hideg telünk lesz."
lehet hogy javitahatalan optimista vagyok de nem hiszem, a gruzoknak es nemzetisegeiknek lesz hideg teluk.

"ezen a bulin senki nem nyert, az oroszok is csak keveset "
ellenkezoleg, nyert az USA (presztizst, es hogy nem kell neki szavatolni annak ateruletnek a biztonsagat; nyertek az oroszok, a hadieszkozok kiprobalasan tul azt hogy megmutatta erejet, nem lehet vele packazni, ez apropenzre valthato a nyersanyag targyalasokon.

"de a grúzok kegyetlenül ráfaragtak."
ez igaz. szerintem epiteniuk kellett volna, kihozni a vilag legjobb teajat es borat... dehat akinek fontosabb a "fuggetlenseg..."

"Csak ne fajuljon tovább"
na ezt sokan szeretnenk, de bizhatunk is benne mert ez mar enm erdeke senkinek.


mas bocs hogy erdeklodom, de hogy valaszthattal ilyen nevet?
nekem az elso asszociaciom az a 'sunyilo' szo, amit ha valaki sunyi nem valaszt semmikeppen, ha meg nem az miert valasztana?
a 2. gondolat: a lo az huz, marminthogy neked melo a beiras?
de persze most mar hagyjad!
meg az okori olimpiak sem szuntettek meg, de fizettek is birsagot rendesen pl a spartaiak mikor a messzenaiakat tanitotak moresre rossz idoben.

az ujkori olimpiak messze nem tudtak ugy osszefogni az emberiseget mint a helleneket az okori olimpia.
igy volt haboru is, elmaradtak olimpiak stb.

de nagyon kene, mert az ensz se mas se funkcional rendesen pedig kene.
"ez igaz, de akkor miert er tobbet az amarikai NBA-s kosarlabdazo nagysagrendekkel, mint az egesz magyr vizipolo, +kajak kenu?
egyik sem elobbrevalo csak az ertekuk mas?"

biztos félreérthetően fogalmaztam. egy db leBron james (kobe bryant, tiger woods, cristiano ronaldo etc) piaci értéke nagyságrendekkel veri a teljes nemzetközi (including hungary)kajak-kenu + vizilabda + öttusáét. ennek az az oka, hogy ezeket az embereket többen ismerik világszerte, mint ezeket a sportágakat összességében.

az élsport pedig azért kap ki egyre nagyobb szeletet a szórakoztatóipar nevű tortából, mert mégiscsak benne van a bizonytalanság, a dráma, a kiszámíthatatlanság. és télleg egy valag ember belelkesedett volna ma is, ha ez a srác megveri az olaszt birkózásban.

illúziókért pedig önként és dalolva is képes nem kis pénzt fizetni korunk embere.

szvsz kár fikázni az olimpiát, elvégre hamingway mondta: "A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít." ennek persze van némi belpolitikai áthallása, amitől még lehet akár igaz is. pláne ha ezt is mondta, miután megszületett és még mielőtt maga ellen fordította volna a fegyvere csövét az egzaltált író: "S mi haszna lenne, ha megismerné a világot? Én ismerem, s nincs egyéb vágyam, mint hogy elfelejtsem." :DDD

Tóta meg többek(pölö nácivadász)
Egyébként meg baromság,h egy ilyen kis seggluk ország mint ez ne lenne képes megrendezni egy olympiát(megnyitót),mert bárhol,kulturális lapokon szétnézve az ember azt látja,h tele az ország-világ baromi jó,fölkészült magyar művészekkel,tervezőkkel(ha kell belinkelek egy listát),csak a médiákokat nem ez érdeli,hanem mindig csak ugyan az a sztárocskákból felépített,napi bevételt jelentő portfólió forog körbe-körbe,mint a kérőddzés a szürke marha szájába.A másik oldal meg a varázslóival,kuruzslóival,ős- és ómagyar megmondóival van elfoglalva.A zemberek meg (ettől is)mentálisan tropák.Van,kell,hogy legyen valami negatív kisugárzás ami az embereket lefele húzza és meggátolja annak a fölismerését,hogy milyen hihetetlenül gazdag ez az ország,már csak anyagi értelemben is,hogy ezt a mentális csődtömeget ami a politikai elitet jelenti jól bírja tartani.Valami másra kéne fordítani ezt a képességet.
Karesz,Charlie

Akkor ezt megtárgyaltuk. :) Mindenesetre a legújabb hírek nem túl biztatóak...

Semmi gond az érdeklődéssel, egy rendkívül híres lóról kaptam a nickemet: "Sanyííííííí... Sanyikááááám..." :D
Regisztráció előtt láttam megint, így ez ugrott be.
A fentiek alapján nem meló, sajnos. Én lennék a legboldogabb, ha így lenne. Ebben a hőségben simán kiizzadnék magamból valami hülyeséget... :D
OFF

Szia KAresz!

"nem paszti ne bomolj. nem ugy hianyoztak, mint a tamilak, hanem ugy mint a magyar parasztok..."

Hát, ami azt illeti, a magyar parasztok ott voltak... méghozzá igencsak... ezért kellett ellenük szövetkezni... Nem?

Az oláh pásztorok meg a hegyekben hajkurászták a kecskéket közben. Maximum. Mint geográfiailag és szociálisan egyaránt periferiális népcsoport.

Akik kezdetben kevesen voltak, majd sokan lettek - akárcsak a mai hazai cigányság...

De egyébként is: oláh előkelők nem vettek részt az egyik oldalon, oláh parasztok meg nem különböztették meg magukat/különböztetődtek meg a lázadó oldalon.

Ja, hogy ők nem vettek részt semmiben, mert ők voltak a vonalbírók, meg a tartalék játékvezetők... Ahááááá!... :o)

Üdv,

P.

ON
dear invisibleman,

ezt a hihetetlen energiát pl. eg orbitálisan nem nyereséges és további vízfejt növelő és nemzeti frusztrációt fokozó doppingverseny megrendezésére és utóhasznosíthatatlan épületek megrendezésére kéne inkább hasznosítani?

Hát nem tudom... döglött lóról döglött lóra átülni elég neccharisnya...

1990-ben még expó-párti voltam, de ma már nem volnék. Nem azért, hogy Fletó ne örülhessen, dehogy. Hnem, mert szerintem nincs versenyképes magyar gazdaság, magyar sport, magyar infrastruktúra. Egy szaros EB-megrendezésre sem voltunk jók a sógorokkal. Hát akkor?...

Üdv,

P.
Kedves nácivadász!

Én úgy örülök, h tanulhatok tőled!:o)

Most pl. olvasgatva azt tanultam, meg, h én eddig segghülye voltam, azt hittem jó, ha elérzékenyülök, mikor a himnuszt játsszák az Olimpián egy magyarnak. Na de te elmondtad, h ez az egész nemzeti büszkeség, pláne a nemzettudat, egy ócska, kidobnivaló kacat.
Elmémben lán gyúlt, s szívem befogadta az igét.
És igen, azt is megértettem, h miképp vezet logikus út az olimpiától a fasizmusig, amely ellen hidd el, vállvetve fogunk küzdeni a barikádon.
És azt az ostobaságot is elvetem mostantól, h pl. a britek a Shakespeare nevű írójukkal kulturáltabb nemzet lenne, mint pl. valamelyik hutu vagy tuszi törzs, hisz "egyik nép, egyik kultúra sem előrébb való a másiknál:"

Köszönök mindent, a mélyen elgondolkoztató sorokat, és természetesen szeptember 6-án ott leszek én is.
Vívjuk meg a csatát mindannyian a feltámadó fasizmus, a nacionalizmust létrehozó olimpia szellemisége ellen!

Előre! Szebb jövőt!
Kedves Paszternak
Hátakkor.
Nincs ötletem szimbolikus és gyakorlati jelentőséggel is bíró,a nemzet egyediségét és ugyanakkor a nemzetek közösségébe való beilleszkedését megfelelően demonstráló monstre banzáj tekintetében.
Estleg még egy Eucharisztikus kongresszus?
Cserkész jamboree?
Ezek állítólag jóul sikerültek anno.
"Mátyás idejében nem volt már egyértelmű magyar többség. A helységnevek és az adminisztráció abból adódott, hogy a magyar volt az URALKODÓ OSZTÁLY, mert a MAGYAR KIRÁLYSÁG része volt Erdély."

Hátö nem. A helységneveket nem az uralkodó osztály adja általában. Ez sokkal később válik divatossá meg akkor mikor valaki "jelentős" települést azaz várost alapít valahol meghatározott céllal.

A betelepülést pedig az említett források egy része tudtommal a tatárjárásra datálja, ami alapvetően kihagyja azt a számításból hogy a tatárjárás során az inváziós sereg déli ága feldúlta havasalföldet és bulgáriát is. Bulgária vazallusi szintre sülyedt és sose heverte ki a portyát. Igy az esetleges "forrás" számára erősen valószínűtlen. ( A bizánci állam története. alapmű csak ajánlani tudom.)
A korábbi jelenlétükkel meg az a baj hogy Erdélyt valami egzotikumként kezelik, pedig a második magyar méltóság és udvarának zöme is ott dekkolt istván előtt... házanépével.
Ezért a XIX századi állapot visszavetítése kb minden alapot nélkülöz.

"István sem volt teljesen független, hidd el, hogy a jelentősebb külföldi lépései előtt szépen egyeztetett Nyugattal, kipuhatolva a hangulatot, mint minden későbbi magyar király. Legtöbbször a cseh uralkodón keresztül, aki viszont nyílt vazallusa volt a német császárnak) hanem az egész jogi, közigazgatási, később oktatási rendszert, ami német (porosz) befolyásról tanúskodik."

Ez meg, hadd ne minősítsem. IStván biztosan egyeztetett a német római császárral aztán megkérte a hadvezérét a későbbi királyt Pétert, hogy ugyanmár verje tönkre a rokonát odaát és csatolja vissza az osztrák-morva térséget, amit sikeresen meg is tett. Nem ideiglenes megszállásként hanem valós visszahódításként.
Ez akkor veszett el végleg mikor péter másodszor fordult a császársághoz.
Önálló külpolitika és sikeres hódító háború nem éppen a vazallusi viszony jellegzetessége, pláne nem abban a korban mikor a nrcs épp erős.
Utódai pedig kényszerűségből visszaverik az ismétlődő vazallizáló törekvéseket, sőt, II Béla utána sikeresen be is avatkozik az ottani belpolitikába mint külső hatalom.

Amugy meg az ország két civilizáció határán annak jellegzetességével élte az életét, a német hatást erősen kiegyensúlyozta a bizánci.

Az oktatási rendszer pedig még szép hogy követi a porosz mintát, csak az majd Mária Terézia féle oktatási reform (XVIII. század) valamint a későbbi porosz vonal erősödésének következmpénye nem pedig valami középkori hagyomány amit zagyválsz. Amugy nem római hanem jezsuita alapokra épül.

"közigazgatási, később oktatási rendszert, ami német (porosz) befolyásról tanúskodik. (az övék meg a rómairól, úgyhogy nincs ebben semmi szégyellnivaló, hogy a "fejlettebb" nemzet hatással van a "fejletlenebbre" - legalábbis jó esetben, azaz ez a "fejletlenebbnek" érdeke.)"

A belső közigazgatás sokkal inkább emlékeztet a bizánci mintára a stratiota-telekkatonasági intézményével és az ispánságokkal szvsz.

A fejletlenség pedig erősen furcsán hangzik. Tekintve a hazai hadi-ipari kultúra nem nyugateurópai mintát követett az árpádkorban hanem skandináv típusú kard ötvözve a kaukázusi láncingel a buzogány és az íj típusa pedig echte magyar mint a középkori ipar igen fontos összetevői...

Amugy meg szerintem különféle vívmányok jellemzik az ország gazdasági/kultúrális fejletségét is, nem csupán egy egy "nagy elme" befolyását vagy munkásságát.
Így az európai szinten "vívmánynak" számító aranymérték-rendszer például nem Károly Róbert egyedüli eredménye hanem az azt megelőző bánya/ötvöskultúráé.

Az egészben pedig az a legfurcsább hogy a kor "vezető gondolkodó köre" az alkimisták, mint nagy nemzetet jellemzik a magyart, akik közül a művészet jelentős művelője valami Melchior...


"És a hazaszeretetet természetesen karikírozva értettem, de a tények: a migráció iránya az USA felé mutat ezekből a "hatalmas léptékkel fejlődő" országokból, míg az Usaból valahogyan senki sem akar Kínába meg Oroszo.-ba költözni. Ja és kíváncsi lennék hova állnának az usaban élő kínaiak és oroszok egy "hazai" (kínai, orosz) invázió esetén, azaz amikor tudnák, hogy szülőhazájuk esetleges győzelme esetén milyen rendszer vár rájuk az usaban. Ez teljesen elméleti kérdés, de szerintem van értelme..."

Vegyes, túl sok kínai tudós pattant meg értékes technológiával kínába.
T. Karesz, Charlie

1./ A népszavazás (Oroszországhoz való csatlakozás) értékeléséhez tettem oda a szerinted "sommás" megállapítást, hogy Dél-Oszétia lakosságának 2/3 része oszét, 1/3 része grúz, ugyanis 99%(!!!) szavazott a csatlakozásra. Hát persze, hogy vannak ott oroszok, senki se tagadta, de ez itt nem volt kérdés. Ezért írtam, amit írtam.

2./ A lényege annak, amit írtam, hogy a románok jogosan hivatkozhattak arra, ők vannak többen. És ez Erdély volt, nem néhány határmenti falu. Persze, hogy történtek kis csúsztatások és közepes csalások, de komoly, NAGYMÉRETŰ magyar többségű területeket nem kaphattak meg se a románok, se a csehszlovákok, se a jugoszlávok, akár akartak ott maradni, akár nem. Erdélyt viszont a románok tudták indokolni, sőt nagyonis tudták (én sem örülök neki, de hát ez van).

3./ Komolyabb csalás nem volt (kisebbek persze voltak), de agitáció meg némi fenyegetés igen (Sopron akkoriban magyar fennhatóság alatt volt), és a kapcsolataikban és nyelvükben elmagyarosodott városi ponzichterek nagy része is Magyarországra szavazott (ajánlott olvasmány: Ormos Mária, Civitas fidelissima. Népszavazás Sopronban 1921).

4./ Nem véletlenül másoltam be Chiléről egy hosszú szöveget, aminek a lényege, hogy a pinochet-i diktatúra gazdaságilag bukott meg. A dánok és a svédek fordított példa, ott nincs diktatúra, azért sikeresek. A Szu. sose volt sikeres, és ő is gazdaságilag bukott meg, mint Pinochet Chiléje (csak idő kérdése volt).

5./ Argentínába meg Egyiptomba tényleg eladtunk motorvonatokat, kb. 550-et, még a II. Világháború előtt. A diktatúra éveiben komolyabb helyre semmit sem adtunk el. Véletlenül emlékszem a hetvenes évekből egy indiai erőműi tenderre, aminek kb. 80 oldalas, műszaki kérdésekkel telerakott adatlapjának kitöltésében én is részt vettem, na nem adatokkal, hanem mindenhová azt a szót írva, hogy "later". Aztán Losonczy kiment Indiába, és mi megnyertük a versenytárgyalást. Na így.

6./ Ezt írtad Kína ügyben:
"mindketto fontos volt. az olcsosag csak egy szempont, a diktarura is kell, mert ha ellopnak mindent es melo nelkul is kapsz enni, akkor sokan elkedvetlenednek am, no de ha kivegzik a korrupt tisztviselot akkor van ertelme melozni.."
Ebből egyenesen következik az, amit én írtam, azaz hogy a NEM diktatúrában ellopnak mindent, meló nélkül is kapnak enni, és nem végzik ki a korrupt tisztviselőt, akkor pedig a sikernek annyi.
Vakapad

"A lényege annak, amit írtam, hogy a románok jogosan hivatkozhattak arra, ők vannak többen. És ez Erdély volt, nem néhány határmenti falu. Persze, hogy történtek kis csúsztatások és közepes csalások, de komoly, NAGYMÉRETŰ magyar többségű területeket nem kaphattak meg se a románok, se a csehszlovákok, se a jugoszlávok, akár akartak ott maradni, akár nem."

Hát ezt nem ártana pontosítani. A temesköz és délerdély bizony erősen román többségű volt, és a szászok adták arrafelé a második legtöbbet. De székelyföld és a keletmagyarországnak nevezett terület nagykároly meg várad fémjelezte terület magyar többségű volt. jelentősen. északerdély mint terület bizonyos sávokban valóban nem, de a bécsi döntés sokkal inkább figyelembe vette a nemzeti hovatartozást mint a békeszerződés.
A szerbek délbaranyával és bácskával köztük szabadka színmagyar városával szintén érdekesen kapták amit kaptak.
A cseh részen meg mégviccesebb a helyzet, hisz a visszacsatoláskor is ugy 80%ban magyarlakta terület jött vissza, és nem jött vissza mind. Nem fogott vastagon hitler ceruzája a javunkra.
Márpedig az területileg jelentős igy is..

***

Amugy véleményem szerint a tengerparti sáv érdekesebb az oroszoknak mint dél oszétia, ha grúzia veszít területet , hamarabb fogja azt elveszíteni. Az oszétok elenben mindig jok lesznek egy kis baléhéra.
Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy az orosz stratégia jelenleg nem csak az olajszállításon meg a grúz kérdésen töri a fejét jobb dolga nem lévén, hanem a máig kellemetlen és megoldatlan krími helyzeten.

Kedves Invisibleman,

szerintem nekünk most az lenne a feladatunk hangárijenként, hogy gazdagodjunk. Anyagilag és szellemileg. Nem nagy látványosságok kellenének, hanem olyan békés felhalmozás, mint ami pl. a szlovéneknek, osztrákoknak sikerült. AZTÁN majd az unokáink rendezzenek olimpija-izét. Akkor majd egy olyan termál-nagyhatalom, mint Madzsarorság, a rengeteg pénzéből fog tudni ilyenre lóvét spendírozni.

De csak, ha Feri minél hamarabb úgy dönt, hogy haza se jön Pekingből... :o)

Üdv,

P.
Friss hírek szerint, az oroszok elkezdték a kivonulást a dél oszét területekről.
Újabb tankokat pedig azért vezényeltek oda, hogy segítsék a kivonulást....
/aztán a legújjabbakat meg majd azért kűdik, hogy az újakat segítsék...és így tovább:)/

Vakapad. Az 99%-a az össznépnek? A szavazatjogosultak hány százaléka voksolt? A grúz nemzetiségüek tömegsen elmentek szavazni?

Úgy hiszem, ezek releváns kérdések.
A nemzeti büszkeség – parazitaérzelem, mely a tehetségtelen, semmirekellő, minden jelentőségnek híján lévő embert, vagyis az átlagembert szüntelenül arra ösztökéli, hogy a kiválókat övező dicsfénybe tolja bárgyú ábrázatát, és idegen sikereken élősködjön.
Az ilyen embert elítéljük és megvetjük.
Látnunk kell ugyanakkor, hogy a sportrendezvények remek lehetőséget biztosítanak e kisszerű és káros érzelem társadalmi szempontból ártalmatlan – ha nem éppen hasznos – kanalizálására.
Végkövetkeztetésünk tehát az, hogy a sportpályákon, szigorúan ellenőrzött körülmények között, a terápiás jellegű patriotizmusnak igenis helye van.

Ami pedig a kultúrák értékét illeti, világos, hogy nincs olyan minden kultúra felett álló, univerzális és objektív mérce, mely alapján rangsorolhatnánk azokat. Még a saját kultúránkon belül sem tudjuk helytől és időtől függetlenül meghatározni emberek, eszmék, műalkotások értékét, ezek ugyanis folyamatosan változnak. Amikor azt mondjuk valamire, hogy „kulturált”, ezzel mindössze annyit állítunk róla, hogy egy adott időpontban („most”) egy adott embercsoport („európaiak”) által elfogadott normák szerint értékes.
Azert az igen vicces es sajat magat meghazudtolo lenne, ha az oroszok csak ugy feladnak az elfoglalt teruleteket. A kivonulas szerintem csak trukk.
Az elozo nehany napban annyi vad erte az orosz vezetest, hogy most valoszinuen az enyhules latszatat szeretnek kelteni. Aztan a Gruz csoda nehany napig tart, mindenki elfelejti oket, mint ahogyan azt is, hogy az oroszok mit igertek, mit tettek es eppen mit csinalnak.

Viszont milyen faintos, hogy a mi Viktorunk nem hagyhatja szo nelkul az esemenyeket. :-D
index.hu/politika/belfold/ovgruzorsz08/

nem is értem orbánt. aztán majd elmondhatja megint, hogy ő nem is akart nyerni. még érdekesebb, mit mondd majd, ha nyer. emberek, öltözzetek fel jó melegen?
"szerintem nekünk most az lenne a feladatunk hangárijenként, hogy gazdagodjunk. Anyagilag és szellemileg. Nem nagy látványosságok kellenének, hanem olyan békés felhalmozás, mint ami pl. a szlovéneknek, osztrákoknak sikerült. AZTÁN majd az unokáink rendezzenek olimpija-izét."

Pasztikám, maximális egyetértésem! Amikor először meglebegtették a témát, már akkor is aszontam : elment ezeknek az eszük?!? De ha jól rémlik, az osztrákokkal való közös megrendezés volt a vízió lényege, nah, ők aztán azzal csak nyertek, hogy vesztettünk:)/gyanítom ui., részünkről a más phashával való csalánverés esete, nagyban fennforgott vón', vezetőink igencsak kiműveltek e tekknikában!/

A kínaiak egyébként megleptek a színvonallal...
Gondolom, bevetették ama kézenfekvő, praktikus módszert, miben leginkább bővelkednek: az emberi munkaerő legteljesebb kiaknázását.
Kirendeltek a helyszínekre mondjuk 1 millió embert, 1 millió lapáttal, oszt tessék, lehet nekiállni! :) De nem ám, hogy 500 ezer csak támasztotta a nyelit, elmélkedve a világ folyásáról, meg arról, míly ügyesen kubikol a másik 500 ezer!:))
Képzelem, milyen jó kis vasszigor és fegyelem volt ott...!

------

"hölgyválasz holgyvalasz.freeblog.hu 2008.08.14. 22:11:22"

Kénytelen vagyok kiegészíteni magamat, mert a hírt ma is megerősítették, de én továbbra sem értem.
Még jobban bevonulni, hogy még jobban kivonulni?
Ezek addig-addig segítenek azokkal a tankokkal, /mié' pont tankokkal?!/míg a végén csak azon veszik észre magukat ott délen, hogy elfoglalták őket!:)

Az ember oszét azér' meghökkenti...


-------------

Phelps hiába nyert megint, nekem Cseh Laci az igazi bajnok!!!!!!!!
És az edzőjének is, aki valahogy így fogalmazott a 3. ezüstérme után :
" Lacika újra a marslakó mögött végzett..."
:)))

Arpi

Szerintem Viktor nagyon jol tudja, hogy ugyis az uzlet a lenyeg. Hiaba pofazik olcsobb gazrol, meg Orosz diktaturarol piacverseny es politikai szinten. A gazt ok is onnan veszik, az oroszok meg leszarjak majd a fejet, amikor arra kerul a sor. Max nem talalkozhat olyan sokszor Putyinnal, mint Gusanyi. :-]
Most viszont a hivei fele kurva jol hangzik, es ez a lenyeg.
képek a háborúból.
englishrussia.com/?p=2010
a t-80-asok tényleg látványosan szét lettek kúrva helyenként. ilyet irakban nem láttam az m1-ekkel. ennek utána kell néznem.
Én, mint parazita érzelmű, semmirekellő és tehetségtelen ember, bárgyú ábrázatomat idetolom, és elmondom, h mennyire büszke vagyok Cseh Lászlóra, s ennek kapcsán kisszerű és káros érzelmeimet azzal szeretném tovább kanalizálni, h ha egyetlen aranyat se nyerünk, én akkor is büszke leszek sportolóinkra, akik ha nem is győztesen, de becsületesen küzdöttek.

”Ha nincs ez a földönkívüli lény, aranyhintóval megyünk haza" – mondta Cseh edzője, Turi György. – "Laci ma kamikázetaktikával úszott, de megérte”.


„Olyan eredményeket tartósan, előre tervezetten, megjósolhatóan, programozottan szállítani, sokszor egymás után, amik már az emberi teljesítőképesség határait súrolják, vagy azon már túl is lépnek, nem lehet teljesítményfokozó szerek nélkül.” – nyilatkozta a Tényeknek Tiszeker Ágnes.

tv2.hu/2008-08-14/Evekkel_vannak_lemaradva_a_doppingellenorok/
vakapad 2008.08.14. 21:09:12

"szerinted "sommás" megállapítást,"
nemcsak szerintem sommas. ha a 2/3-1/3- ot komolyan vennenk akkor nem maradna 1%nyi hely sem az oroszoknak.
(nota bene szerintem tobben voltak, mondom hibridek is)
eppen azert irtam mert itt nem volt kerdes, te meg eppen tagadtad, ha implicite is. amugy nem kell indokolnod mit miert irsz, de legalabb ne kekeckedj a kiegeszitesen, plane ha egyetertesz vele.

"A lényege annak, amit írtam, hogy a románok jogosan hivatkozhattak arra, ők vannak többen."
de epp ez az ami nem igaz. szerencsere kristl helyretette azota, olvasd el.
ahhoz azert hozzatennem, hogy

"nem néhány határmenti falu."
a partiumot a torok haboruk ota erdelyhez szamoltak ezek megyek voltak es nem nehany falu.
csallokoz is szinmagyar volt, eleg nagy terulet, semmi sem gatolta volna egy szekelyfoldi enklave letrehozasat, ahogy bangla desht is megalkottak vagy kalinyingrad kornyeken is van egy orosz enklave senkit se zavar.
en azt allitottam, nem volt szempont a nemzetisegi osszetetel, legalbbis nem a fo szempont.
fontosabb volt a buntetes, a hadiipari es gazdasagi szempontok.
ha ugy lett volna ahogy mondod romanok kertek volna a nepszavazast es nem ok furtak volna meg.

"Erdélyt viszont a románok tudták indokolni, sőt nagyonis tudták (én sem örülök neki, de hát ez van)."
hat indokolni mindent lehet. A csehek is Giskra felvideki urasagaval indokoltak igenyeiket...

"Komolyabb csalás nem volt...Ormos Mária, Civitas fidelissima. Népszavazás Sopronban 1921)."
koszi az otletet, nem olvastam, de nem hiszem, hogy lenne magyar tortenesz aki beismerne. nekem sopronban mondta az idegenvezeto, hogy a nemet tobbseg ellenere 'megszerveztek' a nepszavazast..., de a kiirhatatlan nevu vladar vagy ki is megirta a csalst technikajat is.

"Chiléről: ... a pinochet-i diktatúra gazdaságilag bukott meg. A dánok és a svédek fordított példa, ott nincs diktatúra, azért sikeresek."
ertetted amit irtam? en is azt mondom, ezek az orszagok sikeresek, de voltak rossz, nagyon rossz periodusaik, rosszabbak is mint amiben mi vagyunk most, megse mondod azt hogy sikertelenek, de chilere rafogtad ugyanilyen ervekkel. kozgadaszoknak tanitjak a chilei csodat, ezt persze nem kell komolyan venni.

"A Szu. sose volt sikeres, "
minek ilyeneket irkalni. az egesz amerikai iskolarendszert atszerveztek, mikor kiderult hogy szputnyikot elobb lottek az oroszok, a hadiipari teljesitmenyuk mindig is sikeres volt.
es van mas is igaz csak rovid-kozep tavon, amirol irtam hogy eroforreskoncentraico, a centripetalis erok kiiktatasa miatt a diktatura sikeres de csak rovid kozep tavon.

"és ő is gazdaságilag bukott meg"
igy igaz. foleg hogy a kajaellatast nem tudtak megoldani, es az informatikai forradalomban lemaradtak...

"Argentínába meg Egyiptomba tényleg eladtunk motorvonatokat, kb. 550-et, még a II. Világháború előtt."
meg indiaba utana is. a vilagtermeles 95%-at mi produkaltuk nyomasallo gumitomlobol, a vilag osszes olajfurasanal ezt hasznaltak.
mi adtuk a kamillatermeles felet, ma is vannak ganz transzformatorok iranban torokorszagban, az ikarusz a 3. legnagyobb buszgyarto volt a vilagon,
crossbar kozpontokat is adtunk el az arab vilagba, a gyogyszergyartasunk a nemet iskolakonyvben is benne volt (nem is volt mas hazankrol) persze hatoanyagot gyartottunk es adtunk el foleg, nem kesztemeket.
villanykortegyarat adtunk el az IREKnek es INDIABa,
munakerot bermunkara, mezogazdasagi termekeket, sonkatol jonatan almaig...
minek letagadni?

"mindketto fontos volt. az olcsosag csak egy szempont, a diktarura is kell, mert ha ellopnak mindent es melo nelkul is kapsz enni, akkor sokan elkedvetlenednek am, no de ha kivegzik a korrupt tisztviselot akkor van ertelme melozni.."
"Ebből egyenesen következik az"
nem! az ellenkezoje kovtekezik.
inakbb azt irhatod hogy te arra kovetkeztettel. a melo nelkuli meglhetes szocialista stuilusjegy, nyugaton is nalunk is.
ha a korrupt tisztviselo kivegzese kedvet hoz, nem jelenti azt hogy elkedvetlenedsz ha nem vegzik ki. vannak mas osztonzok is. mint irtam ez sommas megallapitas volt... ne ezt vitassuk ez nem lenyeg.
a lenyeg miert engedhetsz meg magadnak tobbet a vitaban. miert irod oda a sommas es tenyszeruen teves megalalpitasodra, hogy "szerinted" [marmint enszerintem]sommas... gondold at!
Én azon gondolkozom, hogy Kína esete a melegekkel lehet kicsit más, mint úgy általában a diktatúrák alapfelállása a mássággal szemben. Végülis túl azon, hogy más kultúra, a népességszabályozási szempontból nézve akár még kedvező is -- így szerintem ha nem is tarthatnak felvonulásokat, de nem is üldözik őket annyira. :)
Kissé késve, de azért közbeszólok. No, először is, én a sportolóinkra akkor lennék büszke, ha lesznek szívesek kijelenteni, hogy "Megélek a szponzorokból, meg az eladott jegyekből, köszönöm, nem kell fizetni az Olimpiámat, meg amúgy semmit se."

És továbbra sem érdekel Cseh Lacika, ahogy őt sem érdekli, hogy milyen bravúrral értem utol a már szinte lekésett villamost ma reggel.

No jó, ennyit a sportolókról. De a sportnak még nincs vége, mert fájdalmasan sokan űznek sportot a tudatlanságból. Nem ismerik Kínát, nem ismerik Oroszországot, nem tudnak semmit se róluk, se politika, se kultúra, és persze a kommunizmusról sincs gőzük se.

Valóban sok a halálos ítélet Kínában. De ezután miért kell elsütni, hogy "jórésze biztos politikai okokból".
Persze, és szerintetek biztos a Gyurcsány égigérő fallosszal járja éjszaka a házakat és megrakja a kislányaitokat.

Szigorú a kínai törvénykezés, de egy akkora országban nem is lehet más. Így is telve vannak a börtönök és bár őszintén mondom, hogy nem ítélnék halálra senkit sem, mégis azt mondom, hogy bizony a sorozatos lopásokat, rablásokat tulajdonképpen miért fél év börtönnel büntessük? Vagy életfogytig?
De akkor megint ott vagyunk, hogy életben tartunk egy gusztustalan rohadékot, és ha a börtönben cellát és kaját adunk neki, az adófizetők pénzéből, ott tartunk, hogy továbbra sem ad semmit, csak rabol.Munkára meg nem lehet fogni az ilyet. Vagy, ha mégis, akkor meg az emberjogvédők jönnek.

Persze-persze, tény, hogy nem szeretik azokat akik hangosan kritizálják a kínai vezetést és ezért szokott is járni a börtön, de akkor se kivégzés.

Épp nemrég olvastam egy férfiról, akit többször becsuktak rövid időre azért, meg lázított, meg külföldön -amolyan magyar szélsőjobbos- marhaságokról beszélt. Megint azt mondom, hogy Kína esetében igenis jogos, hogy nem szeretik az ilyet a vezetőség.

Belelkesít tízmillió ostoba kínait(figyelem, itthon csak 300-at tudtak és abból is mekkora káosz lett!) aztán csókolom. Hol van leírva, hogy mit kell tenni, ha tízmillió ember elindul molotovkoktéllal a kezében?

A leghumánusabb (és leglehetetlenebb) az lenne, ha lemondana a Kínai Kommunista Párt. És akkor mi lenne? Jönne az álmában össze-vissza beszélő európai okos politikus sereg, szép beszédeket mondanának, és jön a jóságos amerika és már elő is húzta a zsebéből a demokratikus bábkormányt és mindjárt egy bábellenzéket is(hm, új szó?) hogy a látszat meglegyen. És akkor kérem-szépen, az tényleg fasza lesz, újra előjön az éhínség, az éhhalál, amit a kínai politika gyűrt le, nem jézuska meg a hálivúd. Kialakulnak majd az egyéb pártok, melynek jórésze radikális lesz, bevonulnak majd a parasztok (az új) traktorokkal Pekingbe, a mágneses vasutat pedig kaszás emberek állják majd el.

És majd fel lehet tenni a kérdést, hogy mi a jobb. A szólásszabadság bizonyos korlátozása (ami amúgy amerikában is megvan és ezt tényleg sorolni is fölösleges, de annyit azért, hogy ajánlom Richard Dawkins Isteni téveszme című könyvét, amiben _csak a vallás kapcsán_ felmerülő, amerikai szólásszabadság eltiprását szedi össze többek közt.) Szóval a szólásszabadság vs éhinség és káosz. Hát izé. Maradjunk annyiban, hogy Kínának lehet, így a legjobb.

És szerintem fel lehet lassan tenni a kérdést, hogy milyen is lenne egy nemzetközi Hold(vagy juhé, termálvizes Mars)bázis. Tudományos. Igen. Részben és csak az elején. Ha kiderül, hogy meg tud élni ott -mesterséges környezetben- kétmilliárd ember, akkor miért ne telepítenék be? Szóval kialakulna a helyi élet, kultúra, politika. Speciális törvények, mert ugye az ott mégis csak egy másik bolygó és az ember számára meglehetősen szűk élettérrel rendelkezik.

Mindenesetre a Marsi politika érzésem szerint közelebb fog állni a kínai mintához, mint az amerikaihoz. És lassan, mikor már napi kapcsolatban vagyunk a nagyvilággal, rácsodálkozhatunk, hogy mennyi hülye van..hülyéknek pedig nem való - sajnos - a liberalizmus.

De mindegy, addig is, nem nézem az olimpiát, de szurkolok, hogy a magukat grúzoknak nevező félmajmoknak sűrű edzést tartson az orosz hadsereg, és persze azért is, hogy kevés érmet nyerjünk. Annál több pénz jut a metróépítésre..Amibe kár belemenni, hogy de tulajdonképpen nem is olyan jó nekünk az a metró..
Ez igaz, de a legrosszabb az, ha sosem lesz kész és tényleg felesleges volt az eddigi pénz beleölés. És abba is kár belemenni, hogy ha a kínai vezetés Budapestet irányítaná, akkor már a tízesmetrót építenék. És fejek hullanának (persze nem szó-szerint, mert Kínában ugye golyó általi halál van) ha a négyesmetrónk körül történő visszaéléseknek, lenyúlásoknak csak a fele megtörténne az Ő tíz metrójuk bármelyike alatt.
malacka

en is buszke vagyok a sportsikereinkre, de a mienk meg istenes, cseh lacinak csak a neve cseh, de buszkek lehetnek a lengyelek a Pak Csong Li nevu ferdeszemu LENGYEL versenyzore? Te buszke lennel a helyukben?

amugy meg:
"hat versenynap után három ezüst- meg egy bronzérem a mérleg, s ilyen azért még nem nagyon volt. Realitás? Turáni átok? Gyurcsány elkúrta?"
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.08.15. 08:33:57
"képek a háborúból.
englishrussia.com/?p=2010
a t-80-asok..."
az emlitett kepeken talan ha ot db kilott tank van, es mintha nem is mind lenne T-80-as, szoval kabe mint egy hadgyakolraton.
DE ez egyebkent se jelent mats minthogy jobb az amik PR-ja...

mas aspektus a gruz haboruhoz, a nemet adokon is vezeto hir volt, hogy a lengyelek hozzajarultek a raketapajzs telepitsehez hozzajuk,
varom, hogy a csehek is foladjak az ellenkezesuket radar ugyben.
Forradalom leverése, úgymint a dél-oszét forradalomé?
Grúzia mondjuk arra bazírozott, hogy az oroszok nem lépnek, az amerikaiak pedig agyba-főbe támogatják majd cserébe az iraki szerepvállalásért, de a Pentagon kommünikéje (amit egyébként magyarra fordítva Daróczi adott elő) körülbelül a "jajjnemár, olyanvagy, mackóka" vonalon mozgott... Hm, jobban belegondolva itt látok párhuzamot egy bizonyos forradalommal. :)
Hat jah, Arpi, emerikkka! :-D
Erdemes beleolvasni, vegigolvasni...
answers.yahoo.com/question/index;_ylt=AoUs3D7_DIAwBSjXLjExckwjzKIX;_ylv=3?qid=20080814181133AAcpHcN
answers.yahoo.com/question/index;_ylt=Agm9DRghTZBFGrmj_ckhcFgjzKIX;_ylv=3?qid=20080808091149AA3VGTk


golb · golb.blog.hu 2008.08.15. 11:33:31

Erre linkeltem be feljebb a wikirol, hogy mi folyik ottand Kinaban manapsag homoszexualitas teren. A kurrens helyzet az, hogy mar nem kergetik oket tuzes vassal, kezd elfogadotta valni, sot, vannak akik meg torvenytervezeteket is benyujtanak a meleghazassaggal kapcsolatban. No persze elvetik oket, de legalabb nem uldozik a hómereket.
Ha nagyon rosszindulatu akarnek lenne azt mondanam, most kb ott tart a "kommunista" Kina, mint mi, a demokratikus Mo.
"en is buszke vagyok a sportsikereinkre, de a mienk meg istenes, cseh lacinak csak a neve cseh, de buszkek lehetnek a lengyelek a Pak Csong Li nevu ferdeszemu LENGYEL versenyzore? Te buszke lennel a helyukben?"

na vazze, janics natasa meg nem számít a horváth - bosnyák szülőkkel. viszont gyorsan tanul magyarul. :DDDDD

Kár, hogy nincs időm végigolvasni az összes hozzászólást. Azért feltűnik többször az a nézőpont is, amely lényeges kiinduló alap lehet ilyen helyzetek megítélésében.
Vajon egy adott ország elégé jól elkülönülő területén élő nemzetiségek, amelyek ezen a területen többséget alkotnak és még határosak is anyaországukkal, eltologathatják-e a határokat? Vagy a lehető legmesszebbre menően a kialakult határok állandóságára kell e törekedni a nemzetek közösségének? Természetesen elítélem az erőszakot, de ez mondjuk nem sokat számít.
Szóval itt van Koszovó. Az általam eddig megismert információk alapján Koszóvó függetlenségét támogattam, sőt az sem tűnne elképzelhetetlennek, hogy az „anyanemzetnek” tekinthető Albániához csatlakozzanak. De ha hű vagyok önmagamhoz, akkor Oszétiát (vagy oroszok lakta nagyobb részét) is megilleti az a jog, hogy döntsön egy ilyen kérdésben, lehetőleg békés úton (talán, ellenőrzött népszavazással?). Nem hagyható figyelmen kívül az áthallás a régi magyar határokkal kapcsolatban sem. Hangsúlyozom, hogy csak az eddig tényként bemutatott hírekből és adatokból tudok kiindulni, hiszen személyes tapasztalataim nincsenek, márpedig a hírforrások teljes pártatlansága nem teljesen biztos.
"- a brilliance töréstesztjével nem nagyon érdemes példálózni. Kéremszépen a Brilliance közös plattformra épít a bmw-vel a bajorok ugye meg nem szoktak pénzt adni bénázásra."

te mirol beszelsz? a Brilliance China bermunkat vegez a BMWnek a shenyangi uzemben, illetve van egy joint venture-uk. a ket autonak koze nincs egymashoz.

"- amugy Kinában 600 utógyár működik és ha Audit össze tudnak rakni akkor mongyuk CEO-t is tudnak csinálni csak még nem akarnak a fent említett okokból"

te kevered a szezont a faszommal, es a tervezest az osszeszerelessel. az se zavarjon, hogy a VAG 85 ota gyartat Kinaban. nemet tervek alapjan, nemet szerszamokkal, nemet munkamodszerekkel. mi a rak koze van ehhez a kinai melosoknak?

konyorgom, hagyd abba a szakertest, mert fogalmad nincs a temarol.
Volt már róla szó, de tényleg ez a magva az orosz-grúz "háborúnak":

"Nagyon durva körülírással: aki ellenségünk akart lenni, abból vazallust csinálunk. Előbb vagy utóbb. Megvan hozzá az erőnk. És ti a kemény, fenyegető tiltakozáson kívül egyebet nem fogtok és nem tudtok tenni, mert az Egyesült Államokat és Oroszországot továbbá az EU-t és Oroszországot annyi-annyi együttműködési és kölcsönös érdekeltségi szál köti össze Észak-Koreától Afganisztánon és Iránon át az európai energiaellátásig, amennyit Grúzia miatt nem érdemes kockára tenni."

nol.hu/cikk/503649/
Nincs olimpia vadiúj sztársportolók nélkül...

Talán a Marfan-szindróma áll Phelps sikerének a hátterében.

Hiába a sirám, hogy a költségvetés kiadási főösszegének 0,2%-átköltjük sportra. Nem tudunk versenyezni. Ellentétben Phelps-sel, az amerikai úszófenoménnal.


Írtam is róla egy posztot:

www.hellorepublic.com/2008/08/18/micheal-phelps/
"Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix, hogy lengetni egy láncos vasgolyót, és utána ügyesen csurrantani a kölcsönhúgyból, az nem tartozik ide."

Árpi remélem nézted ma délelőtt a Kiss-Kozmann párost...
Erről szól az olimpia, van ami elcsúfítja, de ez a lényeg... Nem beszélve arról, hogy nézdd meg a kommentek számát... Lehet, hogy számodra nem teljesítmény, de mások számára az... Kegyetlen dolog ez a piac...:)

(Félre ne érts, nem feltétlen kötekedni akartam, csak nem volt korrekt a nyitány. Van amiért tényleg érdemes nézni az olimpiát.)

sanche Te meg egyszerűen buta vagy...
NYILT LEVÉL

T. Medvegyev Elnök Úr!

Korábban már kifejeztük köszönetünket, amiért Oroszország megvédte az oszét népet a grúz agresszióval szemben. Most ismét köszönettel és hálával tartozunk Moszkvának, hiszen elsőként ismerte el Dél – Oszétia függetlenségét, díjazva kaukázusi testvérnépünk szabadságtörekvéseit. Az Oroszországi Föderáció ezzel követendő példát adott a nemzetek szuverenitását, a népek önrendelkezési jogát és a demokratikus illetve az emberi jogokat tiszteletben tartó magatartásra. Szervezetünk a kaukázusi rendezéssel összefüggésben lévő kérdésekben az oszét nép és az oszét nép barátai, így az Oroszországi Föderáció mellett áll.


dr. Deák F. Géza

Alelnök


Alán Testvériség - (A Jász Nemzeti Demokrata Mozgalom jogutódja)


Kapcsolódó cikk:

jasznemzet.blogspot.com/2008/08/ksznetet-mondtunk-oroszorszgnak.html

Kapcsolódó honlap:

jasznemzet.blogspot.com

ez nagyon furcsa egy valami. viccnek nagyon jó lenne, de az is megtörtént már, hogy Szaddám Huszein pénzelte Király B Izabellát.
süti beállítások módosítása