W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A gép forog

2008.07.03. 16:30 Tóta W. Árpád

Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem.

Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a gondolat, hogy nem csak ők hisznek ócska mesékben, kiveri bezzeg a biztosítékot. Mámeg! Méghogy! Az más. Abban is tök más, amiben láthatóan ugyanolyan, például hogy önellentmondó és ellenőrizhetetlen tényállításokat tesz. (Nem, barátaim, ez egyáltalán nem igaz a tudományra, az irániak pontosan ugyanolyan atombombában hisznek, mint az amerikaiak vagy a kínaiak. A vallásuk meg teljesen mást mond és eredményez, így azt is, hogy nekik még nincs atomjuk, a keresztény és a konfuciánus világnak meg van, bibibá.)

Teremtüvé, eleve


Ilyen hülyeség például a kreacionizmus. Az egy butaság, fuj, ne nyúlj hozzá; ha hozzányúlsz, moss kezet.

Van ezeknek egy tulajdonképp méltányolható, személyes indítékuk: nem hagyják, hogy feleslegessé váljon az ő jó öreg istenük, akikhez egyéb okokból ragaszkodnak, leginkább elég vad ígéretek miatt. Márpedig ennek az istennek összesen kétszer láttuk nyomát: a "teremtéskor", meg akinek úgy tetszik, volt ez az emlékeztető oltás, a Krisztus. Ha ezek a tudósok itten bebizonyítják, hogy a világ létrejöttéhez nem is kellett isten, akkor már elég nehéz lesz úgy átfazonírozni a sztorit, hogy aztán egyszer csak megérkezett, és beleült a készbe. Pedig ez történt, az istent az ember teremté, de ez most mellékes.

Arról nyilván nem nagyon lehet meggyőzni senkit, hogy az életnek nem célja van, hanem oka, és a vége a biológiai bomlás, illetve egyetlen halvány menekülőútként, talán még a 21. században az uploading: továbbmenet szoftverként. Keveslik az életet, és ki nem?

Különben is, a "tudományos" elmélet, a nagy bummtól az evolúción át, hát az is csak spekuláció, nemde? Ott voltál az ősrobbanásnál? Van róla fénykép? Cáfolni persze, mármint tételesen kimutatni, hogy az úgy nem lehetett – az nem megy, mert nem lehet valaki egyszere hülye és okos. Marad a szent kétely, hát az se hihetőbb az istennél, hogy a semmiben megjelent egy kis golyóbisnyi anyag, és felrobbant, aztán sok-sok kockadobásból kijött Johann Sebastian Bach. Sokkal kézenfekvőbb, hogy a semmiben megjelent egy isten, és teremtett. Semmiből nem lesz valami, érted. A semmiből előbb isten lesz, és az teremt valamit. Logikus hát.

Uram, Teremtőm


Örömhír, sőt evangélium, hogy lehetsz egyszerre istenhívő – a választási ígéretek maradnak -, és olyan ostobaságokat se kell mondanod, hogy az istennek még arra is volt gondja, hogy dinócsontokat ásson a földbe, puszta félrevezetésből. Éppen a katolikus egyház jutott el az arany középúthoz. Megváltotta híveit a hülyeség kényszeréből. Már csak el kéne ismerni, legalább a katkóknak, az istenit neki.

Mi az emberiség tudományos csúcsteljesítménye? Mi lehet egy csúcsmérnök, egy kibernetikus titkos álma? Terminatort tervezni, tanulásra és fejlődésre képes robotot építeni. Vagy legalább egy virtuális teret benépesíteni fejlődésre képes gépekkel. Olyan önműködő rendszert alkotni, ami alkalmazkodik és fennmarad. Egy civilizációs tojást, amit ledobunk a Marsra, és további beavatkozás nélkül zöldellő lucernássá változtat egy döglött tájat. Klafa volna, ugye?

Arról még online sem álmodunk, hogy elindítunk egy pár soros vírust, és az operációs rendszerré növi ki magát. Illetve ehhez még lassúak a számítógépek. De mi csak emberek vagyunk, nem istenek.

Ha én isten lennék


Valaha egyik kedvenc játékom volt a Colobot, pedig nem is igazán játék. Robotokat kell programozni különféle feladatokra ugyanis, és azért ez egy munka, nem játék... triangulálni meg kódot optimalizálni. Mégis roppant megelégedést nyújt, amikor a járőröző robotom önállóan üldözőbe veszi és lelövi a betolakodót. Az én nevelésem, az én gyerekem. Egyfajta apaság. Ha én nem programozom be rendesen, akkor sehova se jutott volna. Nagyobb dicsőség ez, mint direktben lefraggelni az ellent.

Szóval ha én isten lennék, akkor nyilván rengeteg eszem volna. Tuti nem flexelnék hét napig, meg gyurmáznék agyaggal gumicsizmában, hogy na akkor csinálok egy lovat, meg csinálok T-Rexet is… hopp, elbasztam, reset, özönvíz gomb, ez mehet csontnak a földbe… Nem. Megmondom, mit csinálnék istenként. Belelövellnék a világba egy olyat, hogy abból pikk-pakk - nem mérem én az évmilliókat - kivirágozna egy olyan világ, amilyennek ma ismerjük. Üstökösökkel, kettőscsillagokkal, gyűrűs bolygókkal, és itt-ott élettel. Mert úgy megterveztem azt a nyitólépést, hogy tudtam előre, ebből majd lesz nekem itt a sufni mellett egy Föld nevű kiskertem, amott a Szíriusznál meg egy tökföld, onnan jön majd a Grespik László. És a Föld nevű bolygón lassan, a tengeri gezemicéktől a majmon át kifejlődik az én választott népem, akit örömmel és büszkeséggel szemlélek majd, mint akvarista a guppikat. És mindezt egyetlen magból. Na ki a király?

Önálló, saját törvényeiből önkicsomagoló rendszert tervezni és építeni: a legnagyszerűbb módja a teremtésnek. A gép forog, az alkotó pihen.

Teherbe ejteni a világot – csak ez méltó egy istenhez. Nem az az esetlen barkácsolás, amivel a kreacionisták megvádolják. Az a saját korlátoltságuk bizonyítéka, és nem Istené.

 

A tudás nem demokratikus - interjú Kampis Györggyel
Stanislaw Lem: A tökéletesség bajjal jár



Címkék: egyház

1323 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr69550589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit mintha leragadtunk volna az özönvíznél. O.K. Legyen.

Az özönvízben az az érdekes, hogy nem csak úgy jön, hanem az isten/Utnampisti előre szól, hogy az lesz. Na most akkor vagy meteorológus volt, vagy maga az özönvíz kreátor. Egyébként úgy gondolom, hogy a bárkában kizárólag háziállatok voltak, hogy ha vége, az emberek éhen ne haljanak. Más állatok nem.

Érdekes írás a Google-be a "fekete tenger özönvíz" keresőkifejezéseket beírva az első találat .doc-ban:
"Megeshetett-e a bibliai özönvíz a Fekete-tengeren?".
Lapikám!

Te rendszeresen félreértesz (néha azt gondolom, szándékosan) minket/másokat. Carnivora nem azt mondta, h egyetért a randalírozókkal, hanem sérelmezi, h provokálnak, mint ahogy Árpi is sérelmezte, igaz más okból, mert Árpádnál a kontraprodukció miatt a kritika, Carnivora pedig egyáltalában a jóízlés miatt kritizál. Erősen csúsztatsz 8ha nem te lennél, mást mondanék), amikor olyan gondolatokat adsz Carni agyába/kommentjébe, amiket ő se nem mondott, se nem gondol. Egyetlen sora sem vállal közösséget a tahó rendzavarókkal. Az enyémek se, Paszternáké sem.
Lécci, csak annyit kiolvasni a sorainkból, ami benne van, mert különben a saját téves értelmezéseiddel vívsz Don Quijote harcot.

Na bocs, ennyi volt a szerintem. Peace.:-))
Carnivora, Lapi, Lord

A magam részéről a magamutogató Love Parade fasságot sem bírom, főleg látva azt a szemétdombot, amit maguk után tudnak hagyni.
És a szexualitásnak nincs helye az utcán, ha lanygik, ha heterok, deviszontellenben helye van a szobában, egy part menti bokorban, autóban, és a liftben este 11 után:-))))

Ps.: Lapikám, direkt írsz mindig Carnivolát?:o)
"1./ Ha az ember teremtésénél az X kromoszómát használták fel egy neandervölgyiből, akkor stimmel."
Szóhoz se jutok.
Jelen álláspont szerint mi a cro-magnoni ősember leszármazottai vagyunk.

"2./ Az özönvíz (1 db özönvíz, nem több) vagy megmaradt az emberiség emlékezetében egy tényleges eseményt követően, vagy úgy maradt meg, hogy valaki kitalálta, noha nem is volt, és terjeszteni kezdte. Szerintem az előbbi valószínűbb."
Inkább egy-egy özönvíz-mítosz. Nem biztos, hogy ugyanarról az özönvízről van szó. Sőt, valahol cunami azaz tektonikus eredetű az özönvíz.

"Itt a blogon tudsz ilyet?"
Lapozz vissza a forró szél című poszthoz, fogsz találni ilyet.

"Egyébként úgy gondolom, hogy a bárkában kizárólag háziállatok voltak, hogy ha vége, az emberek éhen ne haljanak. Más állatok nem."
Engem az érdekelne, hogy mondjuk bélférget minek hozott magával? Vagy szúnyogot :)
Nyilván jegesmedvéből is korlátozott lehetett a készlet.

"mert különben a saját téves értelmezéseiddel vívsz Don Quijote harcot."
Erről szól az ID is.
Sajnos nem merem megnyitni az összes hozzászólást, mivel most elég lassu a netem, lehet a meleg miatt... :)
az is eltunyul.

Mindenesetre válaszolnék Árpádnak az írására akkor is ha valaki már megtette.:

Nos, nem keverendő fogalmak: Egyház, vallás, hit.
Ez ugyanis három különböző dolgot takar.
A hit személyes, és megélni kell mint már mondva volt korábban.
A vallás amikor megszűnik igazán személyes lenni, és csoport számára nyújt hitéletet, kiegészülve közösség számára "hasznos" dolgokkal iránymutatással... igy lesz erkölcsi/etikai tanítása esetleg jogi része... meg közösség identitására hatással...
A egyház pedig a vallás bürokratizált változata. :)

Miért lényeges különbséget tenni?
Mert ha a hitet kritizálod az egyént bántod vele. Semmi közöd hozzá... ez olyan dolog mint a senkinek semmi köze ahhoz ki hova rakja a akármilyét.
Ha a vallást akkor a közösséget, igy a közösség esetleg támadva érzi magát... ez necces dolog, érezni kell tudni hol a határa a kritikának és véleménynek, hol megy át sértésbe.

Az ehgyház mint intézmény már kritizálható.. (sztem) hisz intézmény, ami léte a mi felfogásunkban és kultúránkban kritizálható.

***

Ha megfigyelted, akkor a toleráns és elfogadó réteg, aki amugy figyelmes másokkal szemben, a muzulmánokat is vétte hitükben, azt a réteget ami alapvetően békés...
Az a réteg ami az intézményt hozza és kényszeriti rá másra a nézetét, azokkal szemben nem.
A scientológia üzlet, és nincs igazán scientológia az egyház nélkül, általában amugy az egyházat támadják nem azt aki odamegy... a "tanításuk" pedig az üzlet része, egy termék, amit megveszel, és esetleg megprobalsz személyessé tenni...
más egyházban sok esetben forditva. :)

Tegyünk különbséget! Lássunk színeket!
:)
Rendben, tegyük fel, hogy Ő kreálta az özönvizet. (Mert a 'források' szerint így volt). Miért tette, és hogyan? És miért csak a háziállatokat? És mi a helyzet az amúgy vízben élő állatokkal, vagy olyan vizimadarakkal, amelyek nem szorulnak hosszú időre szárazföldre? Akkor azokból a fajokból több és egyenként nagyobb egyedszámmal kéne léteznik nem? Vagy ha az özönvíz után(?)kihalltak, akkor - pont a Te kritikai megközelítésed alapján - sok, sokkal több leletet kellene találni belűlük.
Izé a az egyik linkhez...
"A tudás nem demokratikus - interjú Kampis Györggyel"

Szerintem ez az úr nincs a helyzet magaslatán.
Mondjuk eleve nem szerencsés ha egy nézetet, hipotézist... stb valaki ennyire dogmatikusan kezel. A tudomány nem ismerhet lezárt témát, maximum régóta hanyagoltat, vagy befejezettnek tekintettet, de olyan hogy az kész passz, dogma, olyat nem.

A másik szvsz nem veszi figyelembe hogy többféle szemléletmód is létezik egy folyamat vizsgálatában és elemzésében...
az egyik szerint valóban nincsenek fajok, és a dogmatikus határ meghúzása a "fajok" esetében tényleg butaság, pláne az evolucio mint folyamat vizsgálatakor, de időben stacionárius helyzetben vizsgálva valamit, ami szükséges pl különböző változások megértésénél (több időben kellően távoli "pillanatkép" összehasonlításánál" már bizony vannak fajok.
Ezért igy ömlesztve a saját láthatóan nem irodalmi szinten rendszerezett gondolatait ostorozóan ömleszteni a nagyérdeműre úgy, hogy háttérirodalmat nem tud megadni, hisz azt nem csinalta meg ("mer nincs rá pánz meg minek mer van angol") erősen felelőtlen.
Az ilyen ember tökéletesen el tudja vinni az ember kedvét a tudománytól és elterjeszteni pár "érdekes" véleményt.

+Kreacionizmus...

Szvsz a téma kezelésénél erősen problémás hogy ugy tudom ez gyüjtőfogalom. Ebbe sokminden belefér, igy ömlesztve támadni elég bajos.

Lord

Össze-vissza beidézgetsz ettől-attól név nélkül. Ezt szvsz ne tedd /hűha, tanács, bocs,-)/, mindig mondd meg, kitől, mi jött, mire megy, mert így nekem elég fura, bár gondolom, aki folyamatosan figyel, az nem érti félre, de nem mindenki figyel folyamatosan.

Üdv.
----------

Kristl

Követelem, h csak akkor merészelj hozzászólni, ha elolvastad az eddigi összes kommentet, mert ez csak így korrekt!;-)))
malacka69

szolj az upcnak adjon netet :)

***

amugy szvsz standard problémám van ám...
Tegyük fel, főzni akarok... hm, mondjuk mittom teát. Fogom a gyufát, meggyujtom a gázt, ami majd felforralja a vizet stb.
Nomármost a problémám a köv:
Én gyujtom meg a gázt, vagy a gyufa, vagy a gyufának épp égő része, esetleg a hő ami abból származik...
Valamint a teát tulajdonképpen én készítem el, vagy a gáz és végül a természeti folyamat melynek lényegében a fűből kiázik, aztan szanaszét diffundál a sokféle alkotó?

off

Árpád, fontos (nekem)!

Az miért van, h a reakció blogon egyszerre több poszt is él, folyamatosan mennek a kommentek, kevés az off. Míg itt, képbe jön a langyi téma, és nem oda mennek a hsz-ek, ahová való (Seggel előre poszt) hanem ide.
Valahogy meg kéne értetni a népekkel, h nem muszáj mindig az utolsó posztba beleírni mindent, hanem próbálni legalább az utolsó egy hónap termésében megtalálni a mondanivalóhoz illő posztot, és abba.
Mit gondolsz, rá lehetne erre szoktatni a népet? Vagy maradjon így, feldobsz egy posztot, 1-2 napig on-ban van, aztán pedig egy oszloppá változik, amire mindenki felvésheti a saját fasságait.... én is.

Hmmm?

on
off

Azt mondta a "nagyorrú reformer" (twá), hogyaszongya:
„Lehet százegynéhány forinttal olcsóbb a sertéscomb, de akkor egy hónappal kevesebb a nyugdíj”

Namostan kéremszépentisztelettel utána számoltam:

Az átlagnyugdíj 74400ft/hó, és kb. 3,056 millió nyugdíjas van.
Ezért egy havi nyugdíj költsége: 227,4 milliárd forint.
Ha ez eltűnik a fidesz 15%-os áfacsökkentése miatt, ami ugyebár a sertéscomb árában van (20%-->5%), akkor ez azt jelenti, h 227,4 milliárd/0,15=1516 milliárd Ft,
tehát egy évben 1516 milliárd forintot költünk sertéscombra.

Namost, ha 1kg sertéscombot 1100ft-ra vesszük, továbbá 10.000.000-val osztunk, akkor az jön ki, hogy egy átlag magyar, csecsemőket és mindenkit belevéve kb. 140kg sertéscombot eszik meg egy évben.
(Nem húst összesen, hanem csak és kizárólag sertéscombot!)

Nabazmeg, csoda, h ennyi az infarktus?
Vakapad, számolás rendben?
malac
talán azért hoznak ide minden témát mert bíznak a te végtelen bölcsességedben
fényes szellemed tömegvonzása (sic) elenállhatatlan
ne háborogj inkább érezd a felelőséget: rendezőelv lettél az univerzumban

szép nyarat!
prc

Majdnem minden szavad igaz, de

1. mert előtt vesszőt kéne tenned;
2. felelősséget két s-sel kéne írnod;
3. a mondatokat nagybetűvel kezdjük, a tagmondatokat pedig vesszővel választjuk el;
4. rendező elv, így külön kéne írnod;
5. a bölcsességem még nem végtelen, de már majdnem.:o)
6. Érdemi hozzászólás is lesz?
7. Szép nyarat!:-)
várj, malacka! gyorsan eltereljük a figyelmet, mielőtt valaki beszólna még neked és megismétlődik a sötét múlt!!!

www.youtube.com/watch?v=Vm2Mdma2dXw

Lapi

Imádnám, ha korlátlan netem lenne, de nekem korlátolt van, az illik hozzám;-)), ezért jujjjtyubét itthonról nem nézek, de THX a terelésért, elég sok itt a birka, akire ráfér:-))

Üdv., jól aludtál?:-) /Terelés másképp;-) /
malac
csak a hangulatot szerettem volna javítani a magam suta módján
érdemi hozzászólás nem lesz nálunk arra nincs kereslet

szoktalak néha olvasni titeket anélkül hogy hozzászólnék és meg kell mondjam csodálom a szívósságotokat

:-)
prc

:-)))

Hasonló hejes sírási baszlatásért jenőke agyatlanozott, meg szemétemberezett engem.

Ez a különbség, ha vkinek van humora, és ha valakinek nincs. (Ld még fentebb az internet hozzáférésem!)

Most meg lettél dicsérve, vazze!:-))

Üdv.:-))
ennek örülök, prc, bár meg kell mondjam, én pontosan emléxem skót beszólására, ami arra adta a végső lökést, hogy saját blogot csináljak. malackának viszont akkor már régen volt sajátja. alapvető tehát köztünk a különbség. azért ne mossuk össze bayer zsoltot pl debreczeni józseffel. bayer sokkal viccesebb, debreczeni pedig kétségkívül kecskeméti tanár volt, abban a gimiben, ahol én is jártam és amit otthagytam a hülye tanárok miatt. hozzátéve, hogy debreczeni erről nem tehet, ui két évvel később született, mint én, aki sohasem léptem volna be az mdf-be. szal ne mossuk össze fletót ovival sem, mert akkor jön belzebub bokros lajos bajuszával és mindenkit megszorít!
Lapi!

Mivel nálad nem írok, mert a malacok bizony mosdatlanok, egész nap sárban hemperegnek, maguk kakáznak-pisiznek, ezért innen üzenek jenőkének:

More, te pszichésen egy igen gyenge állagú, betegesen komplexusos vagyol, nem neked való a blogozás, ne erőltesd, inkább fogyózzál, sok az a 117kg.
Lehet, h te vmilyen főnök voltál vhol, mint jogász, de itt ez kurvára nem számít. Emlékszem, mikor rendre bebasztál 50 centis jogszabály kigyűjtéseket, mert azt hitted, akkor most kurvára szakszerűt szóltál hozzá, közben meg csak kiröhögtetted magad. LOL

Na lapikám, ez van.

Most pedig azt gondolsz, amit akarsz, de a jenőke akkor is egy beteges fasz. Kicsit szánom, de azé'nagyon nem...

Jaaa, és ez egy PR volt a blogodnak;-)))

Üdv.
nem mellékesen, skótnak igaza volt, bár akkor nem esett jól. kellett olyan fél nap, hogy megértsem. viszont a 9 kg-hoz őszinte gratula. majd egy post-ban elmondom, én hányszor szoktam le a cigiről. :DDDD ha még rádobsz egy kilencest, én is leteszem a cigit... egy időre. :DDDDDD és csak a cigit, de drukkolni fogok magamnak.
na ezt elbasztam, ez van, ha megzavarsz malacka. sorry a többiektől, de ezt meg pont a sajátomra szántam. na mindegy, átkopizom és megyek a kertibulira. peace, malacka, hallgassunk inkább zenét és húzzunk innen mindketten:

www.youtube.com/watch?v=CydPIf3b-Mc

ps: bár valaki ezt már nyomta egyszer neked rég.

Lapikám!

"peace" Egyetértek.

"húzzunk innen mindketten:" Én maradok.

Jujjtyube. Nem érdekel.

Kerti buli. Jó szórakozást!

Kedves TWÁ!

szeretném felhívni a figyelmed, hogy a tudomány mai állása szerint az IDŐ, ugyanolyan integráns része a mi (termetett vagy teremtődött) világegyetemünknek.

Ezért az univerzumon KÍVÜLI entitásnak (teremtő isten vagy a nagy semmi, vagy xenu, vagy bármi) nem évmilliók alatt 'kifejlődő' világot teremtene, hanem egy egységes és kész világot, ami csak BELÜLRŐL fejlődik (idővektoros).

Amúgy ajánlom az Isten gondolatia és más kozmológiai könyveket.

A lényeg e vonatkozásban, hogy a Világegyetemünk eredetének kérdése nem ledöntött, és elvileg sem vizsgálható belülről eredméynesen, minden 'belső' magyarázat lényegéből adódóan verifikálhatatlan.

Nem vagyok egy bigott hívő, ráadásul még orvos is vagyok, de azért a mutációs/szelekciós evoluciós fejlődés hagy bennem kétségeket.
Ez persze nem jelenti, hogy egy az egyben elfogadom az antropomorf istenképet, vagy ahatnapos teremtéstörténetet, vagy a teknősbékaháton álló Földet.

Vallás- ill. egyházkritikáiddal 90%-ban egyet szoktam érteni, ez a teremtéstörténeti kérdés kicsit más.
Attól, hogy az egyházak (néha?) gyerekes istenképet sugallnak, még nem biztos hogy valailyen állításuk ellenkezője okvetlenül igaz.
Azétr nem kellene rögtön mindjárt mindent összemosni. A szcientológia és sok más igazi vallása között jópár különbség felfedezhető. Hogy messzire ne menjek mindjárt ott van az is, hogy az igazi vallások nem feltétlenül destruktívak és nem antiszociálisak.

vakapad 2008.07.06. 14:12:43

"Kicsit mintha leragadtunk volna az özönvíznél."

Igazad van vakapád!
Nem szabad a részletkkel vacakolni.
az alap gondolatmeneteddel,egyetértek.
a logikájával.

Ezekről irtam én is eddig.
pl. 2008.07.05. 18:?28:04

Ugyanerre,az ember is képes lesz,nem is olyan távoli jövőben.
Szerintem az amcsik a különböző mars programokban már jutattak fel életet,valamilyen primitiv formában,a Marsra.
Az ember is képes lesz ezekbe a folyamatokba,kivülről és távolból is beavatkozni.
Ne hagyd,hogy apró,lényegtelen részletek vitatása közben,eltünjön a lényeg.

A biblia,szerintem egy használati utasitás volt,kezdetben,a túlélőknek,amit aztán a túlélők mindig átirtak az akkori igényeknek megfelelően.

A Te elméletednek sokkal nagyobb a valószinűsége,mint a többinek.
Jelenleg egyikre sincs 100% -os bizonyiték,de ebben Te a nyerő oldalon állsz.
off

Gyurcsány tompítja a feszkót, magyar chartát alapít.
Jajjjj, de jó, ismét előkészít egy botrányt, h aztán rákenhesse a fideszre, amelyik persze nem győz majd elhatárolódni, mint ahogy most is elhatárolódott.

Ezek a botrányok úgy kellenek az impotencia leplezésére, mint egy pohár víz a sivatagban 5 nap után...

Tehát akkor készüljünk elvtársak a következő botrányra! Neve: magyar charta.

Hajrá!

on
T.vakapád!
Te is rtál az ősrobbanásról,amit akövetkezőkkel zártál:
"Sajnos a számításhoz az alapadatok hiányoznak."

Én is irtam:

6.Lenin 2008.07.04. 20:21:59

Ez is kb. annyira tuti,mint a tiéd,vagy bárkié.
a többi OK továbbra is.
Lenin!

Te mit szólsz, ha Vakapád nem politizál, sztem egész jó dolgokat tud beírni. Pl. műszaki cuccok, vagy ez a mai, vagy foci.... de amikor politizál, rendesen odatosz az idegeknek;-))

Üdv.
malacka69 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.07.06. 19:27:43
Lenin!

Te mit szólsz, ha Vakapád nem politizál, sztem egész jó dolgokat tud beírni."

Kurva szerencsém,hogy otthon volt a zasszony,még mindig ájultan hevernék a monitor előtt.Utólag mesélte,2 órán keresztűl nem hallott mocorgást,már kezdte keresni a végrendeletem,azt hitte elpatkoltam,de a biztonsá kedvéért benyitott hozzám,látta még lélegzem,hát szomorúan fellocsolt.

Rövidre fogva,sose gondoltam volna,lesz olyasmi is,amiben egyetértek a vakapáddal.Szerintem fletó előtti korban,nme lehetett gond a vakapáddal.
Hatott rá,mint a gravitáció,magához húzta,azóta vannak a problémák,politikai síkon.
Majd elmúlik a ferivel együtt,aztán ismét köztünk lesz,teljes terjedelemben.
malacka69 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.07.06. 19:12:51

Gyurcsányizmust akarja nyíltan bevezetni ...
Kedves Lenin!

Az az igazság, h mikor látom, h ilyen tök normális cucokat tol be, komolyan elfog a bűntudat, mert sokszor nekirontottam, annyira felbaszódtam egy-egy politikai hsz-n.
Valószínűleg azokat nem kéne elolvasnom, és hagyni, valakinek meg az tetszik, hadd élvezzék nyugodtan.

Na de Te, ez a feri nemhogy elmúlna, de most fog rátenni egy lapáttal. Szeptember 6-ra hívta össze a Magyar Chartat, és az index cikke alapján magyarkodni akar 2004. decemberének hőse.

Namostan, ha itt magyarkodni kezd, miközben rasszistázni, antiszemitázni, homofóbozni, meg még ki tudja mizni fog, akkor mindent el fog érni, csak nem a békességet. És nem Lenin-félék és malacka-félék fogják csinálni a botrányt, hanem azok, akik eddig is. És a disznóság az benne, h sztem pontosan tudja, h így lesz, de mindent megér ennek az erkölcstelen gazfickónak egy kis szavazatszedés.

A nyugdíjasok, és félelemben élők meg szokásos módon megeszik, h a bla-bla róluk szól, pedig csak a minél nagyobb bázis megszerzéséről, h ki ne rúgja a pártja, ami már felettébb unhatja. Most ugye ferkó kapott egy kis megerősítést az mszp közeli Szonda Ittastól, h 9%-ot szűkült az olló a biztos pártválasztók között, hát "addig üsd a vasat, míg forró" alapon tetéz a gyűlöletkampány mestere.
Árpi biztosan fog posztolni erről a Magyar Charta dologról, kihagyhatatlan. Történelmi áttekintés a 90'-es évek elejéről meg minden.
Ez lesz a kora ősz elterelő témája, ugyanis a költségvetés megszavazására össze kell rántani a frakciót a szadesszal. Bravó! Ötletes...

Szomorú őszünk lesz, van egy balsejtelmem:-(
Carnivora

Ma szóvá tettem Lapinak, h téged is rendesen félremagyarázott abból a hosszúdból kiindulva.

Újabban szokása lett. Kár

Üdv.
Malac neked nincs más dolgod mit, hogy itt kommentelj folyamatosan?
Ez az egyetlen társaság ami elvisel?
Telszemeteled és évezhetetlenné teszed a blogot.
malacka69 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.07.06. 20:19:07

Én már csak a lapi kedvéért foglalkozom az Universum Géniuszával.
Ez a faszi egyre inkább észnélkül dobálódzik a bumerángokkal,rükvercben az egyik csak fejbebassza,aztán nyekk.

Ez talán még a bibliában is meg van irva,Viktor 10:06,de a szám nem biztos,lehet 09:03 is,majd meglátjuk.
Pataj
Kb. kurvára nincs közöd hozzá, h mit csinálok: mikor dolgozok, mikor kefélek, mikor nevelem a gyerekem, meg ilyesmi.

Amúgy meg mi az a telefon szemetelés, amit telszemetelésnek rövidítesz, hülyegyerek?:-PP
Pataj

Most olvasom: 3 sort írtál be, ebben 5 hibád volt!:-DDD
Tisztára LOL-figura vagyol. Írj még, megnevettetsz!:-)))
Bár kissé elkanyarodott a hozzászólások folyama a témától, de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az egyszeri ID hívő látott már természetfilmet.
Hiányolják az "átmeneti" fajokat, holott épp ma volt az M1-en Az élet hideg vérrel sorozat kígyókról szóló része, amiben lehetett látni gyíkfajt funkcióvesztett lábakkal, majd olyat, aminek mégjobban elcsökevényesedett a lába, s végül olyat, aminek már csökevényei sem voltak.

Párszáz hozzászólással ezelőtt volt, de mikor olvastam, már akkor késő lett volna rá reagálni. De ha már a David Attenborough sorozata eszembe juttatta a blogot, így mégis reagálok.
Szóval a TFT monitor tervezett, ezért a bonyolultabb élőlényeknek is annak kell lenniük.
1: egyikből nem következik a másik
2: a TFT monitorokban nem figyel ott egy csökevényes katódsugárcső, míg az emberben van pl. féregnyúlvány, vannak füles és fületlen fókák, csökevényes lábú gyíkok stb.
Sőt a monitor nem szaporodik.
De én már feladtam, felesleges.

"Man's unfailing capacity to believe what he prefers to be true rather than what the evidence shows to be likely and possible has always astounded me. We long for a caring Universe which will save us from our childish mistakes, and in the face of mountains of evidence to the contrary we will pin all our hopes on the slimmest of doubts. God has not been proven not to exist, therefore he must exist."
"Sőt a monitor nem szaporodik."

:-)))))))) Esetleg az LCD próbálhatna FLAT-tel kefélni, hátha...
Sorry!

Nekem az ősrobbanás cseszi a csőröm,mert ugyibár először az alapokat kéne,a tető ráér,ha már állnak a falak.

szóval:

a magzat elkezdett növekedni/tágulni/,eccercsak megszületett Einstein Jakabka,aztán kutakodott az ebadta kölke.

Igy spontán,nuku előzmény.

a vakapád is azt irja:

"Ha pedig elképzeljük, hogy az ősrobbanás ELŐTTI világ összes anyaga egy gömbbe gyülekezett össze..."

Se idő,se tér, csak egy kurva kicsi gömb.
Megaztán:
"szerintem anyag jelenléte esetén nulla térfogat nincsen, hanem csak egy nagyon kicsi térfogat..."
minekutánna:
"akkor megszűnik az egyetlen összetartó erő, a gravitáció, és a picike gömb belsejében hihetetlen sebességgel rohangászó részecskéket már semmi sem tartja vissza attól, hogy szétszaladjanak...."

Vagyis mégiscsak volt:
kurva kicsi gömb,kurva kicsi térfogat,
idő ugyan nem volt,de a kurva kicsi részecskék hihetetetlen sebeséggel rohangásztak..
Hát a végtelenben,mekkora az akkora?
Meg honnan ,hova?

A legfájóbb,minden elmélet úgy kezdődik..

VOLT EGY .....,aztán ...????

Paszternák!lehet csesztetni!
A részecskegyorsítókat pont azért építik, hogy a Nagy Bum kezdetéhez (ha lehet ilyenről beszélni egyáltalán) minél közelebbi időpontról kapjunk információt. Most is épül egy, amiben akár mini fekete lyukak is keletkezhetnek.
index.hu/tudomany/lhc240608/

Vagyis egyre jobban közeledünk az alapokhoz.
Lord_Valdez 2008.07.06. 22:03:49

Lehet, hogy a hithű ID-sekről lepattogzik, mint borsó a falról, de a kevésbé elvakultakat talán meggyőznék ezek a dolgok és ezek a filmek, arról, hogy ez max Unintelligens Dizájn, vagy talán mégis van valami az evolúcióban.
Ajajjjj, nagy felfordulás van egyes kocsmákban!:o))

A "mindig a szeretet opcióját kell választani" jegyében gyűlölködünk egy pöttyet. Hiába, a hinta már csak ilyen: egyszer erre leng ki, egyszer meg arra...

Lenin!

Sztem, amit írtál, azon nincs mit berágnia Pasztinak. Nem szokott kiakadni az ilyesmin. Egy kicsit nem is értem, mire gondoltál, mikor azt odaírtad?

Üdv.
ovits 2008.07.06. 22:33:02


"Vagyis egyre jobban közeledünk az alapokhoz. "

"vagy talán mégis van valami az evolúcióban. "

Túl sok a bizonytalanság ahhoz,hogy bármi mást,lesöpörjünk.

Tulajdonképpn mást irtam először,de lefelejtettem elküldeni,váltottam oldalt,elszállt,de jobb is,miután elolvastam a LV-nek cimzett hsz-t.

Talán úgy látszik,jelenleg a tudomány több érvvel rendelkezik,de talán ugyanannyi a megválaszolatlan kérdés is.

Az ID bizonyitásával az a baj,nem tudjuk a bizonyitás módszerét,hiszen azt sem tudjuk,mit is kéne tulajdonképpen bizonyitani.
Nem az 1 Isten létének bizonyitására gondolok.A vallás,hit belekeverése szerintem is komolytalan,de ezeket kizárni az ember fejlődésének vizsgálatából,szintén komolytalan.
Talán mindkét oldalról több alázattal kéne hozzáállni a kérdés vitájához.
wice,

"o egy szerencsetlen fundamentalista evangelikus kereszteny (lasd: hitgyuli)"

Az evangéliumi (evangelical) keresztényeknek édeskevés közük van az evangélikus (lutheran) keresztényekhez, ami a harmadik legnagyobb magyar keresztény felekezet, és cseppet sem fundamentalista.
Amúgy ha valakit tényleg érdekel az evolúció alátámasztottsága, szignifikánsan több ikúja van, mint lábújja, tud angolul és képes és hajlandó hosszú szövegeket elolvasni, akkor ajánlom ezt:
talkorigins.org/faqs/comdesc/
ovits!

Talán még annyit!

A tudományban sem ismeretlen,egy-egy probléma kutatása során,felmerültek olyan kérdések,amik megváltoztatták az eddigi ismereteket és újabb kérdések sokaságát vetteték fel.

Mi lesz,ha eljutunk az alapokhoz és kiderül,hogy ID-ről van szó?

Biztosan kizárható ez a feltételezés?

Természetesen,a fikázást megelőzendő,nem az 1 isten létére gondolok most,meg arra sok faszságra,ami itt néha leiródottezzel kapcsolatban.
Amig nem tudjuk biztosan,mi,mikor,hogyan történt,addig mindennek a lehetősége fenáll.
Ez viszont tuti.
Tgr 2008.07.06. 23:19:29

Az ember már ma is képes a génmanipulációra.
Egyetlen akadálya,hogy nem tud beavatkozni egy evolúciós folyamatba,hogy nincs a közelében olyan bolygó,ahol primitivebb élőlények vannak,mint a Földön.

HA LENNE,MEG TUDNÁ OLDANI,HOGY OLYAN FAJOK JÖJJENEK LÉTRE,AMIK AZ EMBER SZÁMÁRA HASZNOSAK ÉS AZ OTTANI KÖRÜLMÉNYEKET ELVISELIK!

LASSAN MÁR AZ EMBER IS KÉPES AZ ID-RE!
Biztos vagyok benne,a Marson náhány tiz,vagy száz éven belül,az ember ID tevékenységet fog végezni!

Hány lábújjad van?
"Túl sok a bizonytalanság ahhoz,hogy bármi mást,lesöpörjünk."

A kb 13mrd évvel ezelőtti dolgok visszafejtésében szükségszerűen van bizonytalanság, mint ahogy az evolúcióban is, de az alternatív elméleteket erősen behatárolják a megfigyeléseink.

Nekem személy szerint az ID-vel az is a bajom, hogy nem akarja megválaszolni a kérdéseket, hanem csak kikerülni őket. Az ID minden a tervező akaratából van úgy ahogy van.
Na, de ha azt teszem fel, hogy volt tervező, akkor a tervező hogyan tervezett, és hogyan valósította meg a terveit?
A tudomány rugalmas, ott semmi sem kőbe vésett és szent. Vannak dolgok, amik nagyon stabil lábakon állnak, de vallásháborúk nélkül is megingathatóak megfelelő fegyverekkel.
Történetesen az evolúció is ugyanúgy elmélet, mint az atomelmélet vagy a relativitáselmélet. Érdekes módon a fizikuson nagyon hisznek a relativitásban, a kémikusok az atomelméletben, és meglepő módon a legvallásosabb biológusok (mert ismerek olyat) is hisznek az evolúcióban.
Hogy miért?
A megoldás egyszerű. Túl sok mindent megmagyaráz. Egy szociológus megteheti, hogy a kreacionizmust támogatja, mert az ő szakterülete számára mindegy, hogy az ember hogyan keletkezett, és került bele ebbe a társadalomba. Mint ahogy már az is mindegy számára, hogy az anyagot atomok építik-e fel.
Csak kíváncsiságból: az egyház valaha fellépet az atomelmélet ellen? És összefér ez a tanításaikkal? (Nem vagyok túl járatos a teológiában)
ovits 2008.07.06. 23:35:42

Melyik Tesco-ban lehet kapni ősatomot,vagy kuva kicsi robbanós gömböt?

Mégegyszer,már ma is képes lenne az ember,elpusztitani,átalakitani fajokat,de néhány évtizeden belül biztosan.

a tudományban is vannak,CSAK ELFOGADOTT MAGYARÁZATOK,bizonyitottság nélkük.
Feltételezések tömkelege!!
6.Lenin 2008.07.06. 23:23:49

"Biztosan kizárható ez a feltételezés?"

Biztosan az sem zárható ki, hogy nem egy molylepke álma vagyunk csak (nem én találtam ki a molylepkét, de forrást most nem tudok adni), de amíg nincs erre utaló bizonyítékunk, (vagy esetleg nem is lehet), addíg nyugodtan elfelejthetjük a molylepkés elméletünket.
6.Lenin, azt hiszem úgy a jó, ha bizonyos komolyságú kérdésre hasonló komolysággal felelek.

"Melyik Tesco-ban lehet kapni ősatomot,vagy kuva kicsi robbanós gömböt?"

Nem Tescoban, hanem Gyálon:
Robbanó borsó. (kicsi 1 cm-es papír cucc eldobod és pukkan) 60db 300Ft

pyrocenter.hu/search/search.php?searched_expression=pet%E1rda&where=entries&accuracy=snippet&page=5

ovits 2008.07.06. 23:49:15

Na,ez rossz példa volt.

Amig a molylepke álmodik,hol keresed a bizonyitékot?
Ha felébred,akkor végünk.

Ez nem volt a legsikeresebb bizonyiték.
ovits!

"Na, de ha azt teszem fel, hogy volt tervező, akkor a tervező hogyan tervezett, és hogyan valósította meg a terveit?"

Ezt komolyan gondoltad?erre válaszoltam.
1:1
Inkább megyek álmodni egy 4csöcsű csajról,
hátha reggelre foltos lesz a lepedő.
Az mit bizonyit?Létezett?
Igen,mert ott a folt, bizonyitja,az aktus megtörtént.
Na, jóéjt!
Molylepke újra. Szóval a molylepke ötlete nem az én fejemből pattant ki, hanem olvastam valahol, de már nem tudom hol.

A lényege, mivel a molylepke álmát sem bizonyítani, sem cáfolni nem tudom, ezért felesleges foglalkozom vele.

Az hogy jöttek valamiféle lények és úgymond megtermékenyítették a Földet, hasonló sikerrel bizonyítható vagy cáfolható. Tehát felesleges foglalkozni vele. Ha valakinek ez kell a teljes boldogsághoz, hiheti ezt. Semmi probléma nincs a dologgal, amig a teóriája nem mond ellent a megfigyeléseknek.
jutalomként még egyet.

Láttam a végtelenben egy táblát,az volt ráirva,itt kezdődik a végtelen.
megnéztem a másik oldalát,ott meg az volt,itt meg a vége van.
Talán a molylepke az Occam borotvája elv demonstrálására lett kitalálva, de ehhez már túl késő van.

Én megelégszem egy 2csöcsűvel is...
3008-ban az emberek irányitani fogják az élőlények fejlődését a Marson.

4008-ban az egyik blogon a marslakok arról a faszságról fognak vitatkozni,ki teremtette az életet a Marson
Gyurcsány vagy Orbán.

"Semmi probléma nincs a dologgal, amig a teóriája nem mond ellent a megfigyeléseknek. "

Na erre tudnék kurva jó sztorikat,hogy miket figyeltem meg,de majd máskor!
Lévai katalin elvtársnő már a saját íze szerint kombinálná át az alkotmányt :D:D:D
De miért kell ezt? A hetedik-nyolcadik "Isten nincs, értsétek már meg, hülyék!" blogbejegyzés itt. Verseny van a sztárbloggerek közt, hogy ki tud többször 1000 fölötti hozzászólást generálni? Mert ha így van, akkor van pár témaötletem. Csak provokatívnak kell lennie és legalább két, összemérhető méretű táborra kell szakítania a blogizeneket (zseniális szóbravúr tőlem, v.ö. citizen, netizen).
Példák:
Cím: Quod erat demonstrandum
Téma:
Bizonyítható, hogy a nők hülyébbek mint a férfiak.
Cím: necctrikó
Téma:
A panelprolik büdösek, és nem tudnak blogokhoz hozzászólni. (Anyátokat, rólatok van szó!)
Cím: Egyél gyomrot, tapló paraszt!
Téma:
A pacal az egy ehetetlen szar. A vidékiek hülyék ráadásul.
"Csak kíváncsiságból: az egyház valaha fellépett az atomelmélet ellen? És összefér ez a tanításaikkal?"

Melyik egyház? A katolikus egyház az evolúció ellen sem lépett fel (egyes tagjai igen, de az is inkább a XIX. században volt jellemző), általában meglehetősen óvatosak abban, hogy miben foglaljanak állást.

Ha meg a hibbant és félig hibbant neoprotkó fundamentalistákat érted egyház alatt, Jack Chicknek történetesen van egy emlékezetes pamfletje, amiben az atomokra is kitér:
www.chick.com/reading/tracts/0055/0055_01.asp
Egyszóval atomok tényleg vannak, de Jézus tartja össze őket... nevezhetnénk mondjuk Intelligens Erős Kölcsönhatás mozgalomnak.
Szia Lenin!

Eszemben sincs csesztetni téged, télleg állati volt a hsz-ed, a "lett anyag szarásig"-on hlálra röhögtem magam. Azt lesem, hogy erre az alapproblemára nem kaptál választ, sem Árpinktól, sem mától.

Jól elvannak azzal, hogy az okozati összefüggéseket vérkomolyan feszegetik, kioktatnak és leszólnak, de ha te, vagy más felveti, hogy "no oszt ugyan hunnét keletkezett", akkor jönnek ezzel a kurva kicsi gömbözéssel, meg egyéb állatságokkal.

Szóval hajrá Lenin, mindig is szerettelek olvasni (kivéve az 1917 előtti fasságokat :o)))

Üdv,

P.
Antikrisztus 2008.07.06. 23:39:28
"(Nem vagyok túl járatos a teológiában)"


Ilyen nickkel?!?!?!?!

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Lenin,

a 4csöcsű csaj megvolt? De aztán nehogy a lágyan krémes Milka-tehénre gondoljál, mert az nem ér, bárhogy is négy csöcse van!...

XD

Üdv,

P.
"a 4csöcsű csaj megvolt?"

remélem, de minek a másik három? egy is elég, de az olyan legyen, hogy meglátván demi moore is zokogva rohanjon a plasztikai sebészéhez!!! :DDD
"A legfájóbb,minden elmélet úgy kezdődik..

VOLT EGY .....,aztán ...????"
A teremtés elméletek is úgy kezdődnek, hogy volt egy Teremtő.

"A tudományban sem ismeretlen,egy-egy probléma kutatása során,felmerültek olyan kérdések,amik megváltoztatták az eddigi ismereteket és újabb kérdések sokaságát vetteték fel.
Mi lesz,ha eljutunk az alapokhoz és kiderül,hogy ID-ről van szó?"
Akkor a tudomány elfogadja, mert tudományosan jutunk el oda és nem úgy, hogy kijelentjük, hogy á ez baromság, csak tervezetten lehetséges, vagy a nagy Xenu hozta ide az életet büntiből.

"LASSAN MÁR AZ EMBER IS KÉPES AZ ID-RE!
Biztos vagyok benne,a Marson náhány tiz,vagy száz éven belül,az ember ID tevékenységet fog végezni!"
Meglehet, de attól még az evolució erői továbbra is dolgozni fognak és folyamatosan be-beavatkoznak majd a művűnkbe.

ovits 2008.07.06. 23:35:42
Antikrisztus 2008.07.06. 23:39:28
100%

"Molylepke újra. Szóval a molylepke ötlete nem az én fejemből pattant ki, hanem olvastam valahol, de már nem tudom hol."
Szabó Lörinc: Dzsuang-Dszi álma című versben volt
Leninem, Paszti mellett, én is jókat derültem, formában voltál !:DDDD


"Robbanó borsó. (kicsi 1 cm-es papír cucc eldobod és pukkan) 60db 300Ft"

Erről meg az jutott eszembe, hogy nem kell el se dobni, csak sokat enni belőle, oszt jön az kifele magától, és pukkan is, de még mekkorákat !:))))

2008.07.07. 07:28:32

Megszakadt a tápláléklánc/om/!

semmi ham meg eggs!

A neten nem adnak enni?Ennyi,tea nélkül.
Még egy nyomorult lekvároskenyér se.

Hiába feszegettem a genesis-t,éjjel!

Hú,B+,ez dráma!

Harcban állok,de jelenleg vesztésre,túl sok az adu,nem csak kézben,az ellennek.
Ha már genezis... /Télleg feszegetted Leninem ?:)))/

A tulajdonképpeni kezdet is felfoghatatlan valami, pont az előtte lévő "semmi" miatt.
"Kezdetben teremté Isten az eget és a földet"
Nincs mese, ezt vagyunk kénytelenek kiindulópontnak tekinteni, az általunk ismert valóság origójának.
Máskülönben a Genezis így fogalmazna :
" Valamikor megteremtette Isten..."

"LASSAN MÁR AZ EMBER IS KÉPES AZ ID-RE!
Biztos vagyok benne,a Marson náhány tiz,vagy száz éven belül,az ember ID tevékenységet fog végezni!"

Ha erre képesek leszünk, akkor ez miért cáfolná az evolúciót?
Sőt, továbbmegyek, ha a földi életről kiderülne véletlen, hogy tervezett, akkor ez cáfolná magát az evolúciós elméletet, vagy csak akkor, ha kiderülne, hogy a tervezőnk, vagy a mastertervező nem evolúciós termék?
vakapad 2008.07.06. 12:41:09
az elsohoz csak annyit, h nem nekem kell cafolnom az olumposzi istenek v a kuklopszok letet, hanem neked igazolnod. persze hihetsz benne, h leteztek, ha ettol jobban erzed magad. a masodik a jo oreg "ezt metaforikusan kell erteni" magyarazat, ami persze tok jo, csak akkor mibol gondolod, h a tobbi reszet viszont szo szerint?

3. mar hogyne erintene? te vazoltal itt egy sci-fi forgatokonyvet, ami szerint az istenek mind leteztek, aztan kihaltak, ezert van most a harom "nagy" vallasban csak egy isten. egyaltalan nem lenyegtelen, h ebbol tenylegesen csak ketto nagy, h mindegyik egymasbol szarmazik, es az se, h teljesen hetkoznapi (es jol dokumentalt) okokkal konnyeden magyarazhato, miert eppen ezek a vallasok a legelterjedtebbek. de mindegy, megintcsak, ha neked a hetkoznapi magyarazat helyett a sci-fi kell, nekem ugy is jo.

4. persze. es ha tegnap teremtettek a vilagot, olyanra, h ugy nezzen ki, mintha sokmilliard eves lenne, meg az osszes emlekunkkel egyutt, akkor semmi nem er semmit. csakhogy jelenleg kizarolag a tudomanyos ertelmezesre vannak bizonyitekok, a tobbire nem.

5. az adam-eva temat Lord_Valdez jol elmagyarazta, genvaltozatok elterjedeserol van szo, nem az elso emberparrol. viszont tanulsagos, h a mitokondrialis evarol es az y-kromoszomas adamrol nyilvanvaloan csak fel fullel hallottal, es mivel jol beleillett a sajat dedelgetett elmeletedbe, automatikusan ugy ertelmezted oket, h "a tudomany bizonyitotta, h az egesz emberiseg egy emberpartol szarmazik", anelkul, h jobban utananeztel volna a dolognak. erzesem szerint a tobbi elkepzelesed is ilyen felismeretekbol taplalkozik, ugyhogy csak azt tudom javasolni: olvasni, muvelodni.

vakapad 2008.07.06. 12:47:09
de, bizonyhogy cafolja. a globalis ozonviz bizonyitekai nem olyanok, h tuve kell tennunk ertuk a foldet, aztan egyszercsak valahol megtalaljuk oket, addig meg csak azt mondhatjuk, h eddig meg nem talaltuk meg. ha lett volna globalis ozonviz, akkor a vilagon _mindenhol_ egy meghatarozott koru, 200 ezer evesnel fiatalabb kozetretegben ott kellene lennie a megfelelo uledekretegnek. csakhogy a vilag kulonbozo pontjain mindenhol kulonbozo, lokalis esemenyek uledeknyomai talalhatok. azaz nem volt az emberiseg torteneteben globalis ozonviz, ez ilyen egyszeru.

6. nem is azt mondtam, h ne vonj le messzemeno kovetkezteteseket, csak azt javasoltam, h _mielott_ levonod oket, nezz utana gondosabban az informacioidnak, mert ez igy max a tudas illuzioja, nem valodi tudas. persze ha neked eleg az, ha mindenfele malackak megtapsolnak, mert olyasmiket mondasz, amit ok hinni szeretnenek, akkor igy is hosszu, boldog eletet elhetsz.
"Galileit se nagyon emlegetném a kérdésben, mert viszonya az egyházzal mondjuk kissé feszült volt."

Jaj de jó hogy valaki említette ezt a gyakori tévképzetet

remélem nem találjátok túl elfogultnak a forrást :p

szkeptikus.blog.hu/2007/10/22/tevhitek_lexikona_az_inkvizicio_aldozata

Kis részlet belőle:
"
Az egyház azonban figyelemre méltó toleranciával kezelte Galileit: a pápa audiencián fogadta, a jezsuiták kitüntetéssel jutalmazták tudományos érdemeiért, sőt, belenéztek a távcsőbe, és a Jupiter holdjait látván hagyták magukat meggyőzni arról, hogy a geocentrikus világkép tudományosan tarthatatlan.

Galilei azzal tette próbára az egyház türelmét, hogy saját elméletét az egyetlen igaz elméletnek nevezte. Munkahipotézisként ugyanis gond nélkül elfogadták volna téziseit, de végső igazságként nem.
"
kolbászoszsömle 2008.07.07. 10:15:51

"Harcban állok,de jelenleg vesztésre,túl sok az adu,nem csak kézben,az ellennek. "Mármint a nejnek.

A zasszony ebéd helyett is azt kérdezte:
a neten nem adnak enni?Akkor meg minek lógsz ott állandóan?

Még mindig harcban állok.Jelenleg az evolúció csak annyit érdekel,be vagyok tojva kipusztulok,ha nem kapok kaját.

Szerintem kár lenne a fajtámért.

Majd ha ujraéled a tápláléklánc/om/,visszatérhetünk a témára,jelenleg kurva éhes vagyok.
Archenemy
Sőt Galilei egy művében párbeszéd formában magyarázta nézeteit és a buta ember szerepét pont egy papra osztotta...
Ez mit sem változtatott azon, hogy élete hátralévő részét háziőrizetben kellett töltenie, valószínűleg pont befolyásos egyházi barátainak köszönhetően.
1. A hozzászólók fele egy nyolcadikos matekpéldát sem tudna megoldani, egy egyszerű (hangsúlyozom: vag 300 éve ismert) gőzgép energetikai jellemzőit nem tudná kiszámítani, és olyan kifejezéseket használ, hogy "az ősrobbanás előtt". Anyám, tessék még iskolába járni egy pár évtizedet, meg rengeteget olvasni, meg olyan szerencsésnek lenni, hogy az IQ-d az emberiség felső 5%ában emeljen, és majd akkor beszélgethetünk erről. Erre vonatkozott a cikk azon állítása, hogy a tudás nem demokratikus. Vakkal nem vitatkozunk színekről.
2. Aki az szvsz rövidítést begépeli, kimondja, vagy leírja, az minden aljasságra képes.
3. Tudom, ez sznob volt. Nem baj, a tudás is az.
Hát a blogon ez áll:

"
A vád engedetlenségről szólt, a büntetés heti hét zsoltár felmondása volt három éven át, valamint egy börtönbüntetés, amit azonban Galileinek sohasem kellett letöltenie. Az eljárás után előbb a toscanai nagyherceg, majd a sienai érsek vendégeként élt, azután pedig állami nyugdíjasként egy Firenze melletti kis faluban, ahol zavartalanul folytatta kutatásait, egészen 1642-ben bekövetkezett haláláig."

Forrásként a "Lexikon der Populären Irrtümer" van megjelölve.

A wikin valóban a háziőrizetes verzió áll. A magyar wikin ott az "és mégis mozog a föld" frázis is, ami kissé hiteltelenné teszi.
Na jó, de a kérdés az, hogy elhagyhatta-e azt? Mert Stuart Mária is luxusban élt, de mégis fogságban.

"He was ordered imprisoned; the sentence was later commuted to house arrest."
Az angol wikin ez áll, és ez egybe esik az én ismereteimmel.

"After a period with the friendly Ascanio Piccolomini (the Archbishop of Siena), Galileo was allowed to return to his villa at Arcetri near Florence, where he spent the remainder of his life under house arrest, and where he later became blind."
Mit olvasok már megint az origon?
www.origo.hu/tudomany/20080707-madarak-evolucioja-genetikai-dns-es-madargenom-vizsgalat.html

Jaj, hát már megint változik ez a fránya evolúció.
Hiába, eltelt egy hét, muszáj volt megint igazítani valamit a dogmán.
I. Dogmán nem lehet igazítani. A dogma _fix_, azt kijelentették és úgy van
II. Ez nem érinti az evolúció elméletét, hanem rendszertani kiigazításról van szó

A konvergens evolúció nevű jelenségnek köszönhetően gyakran megesik, hogy hasonló életmódot folytató fajok hasonló irányba fejlődnek. A rendszertan pedig morfológia (alaktani) hasonlóságok alapján készült még a XVIII. században. Azóta felfedeztük az evolúciót, a genetikát, majd a mitokondriális DNS-t, amik mind-mind segítenek pontosítani, hogy mi-minek a rokona. Ennyi.
Az evolúció létén lehet vitatkozni.
Isten létén nem. Az hit kérdése.

Aki hisz benne, annak az élet minden apró mozzanata Isten létezésének a bizonyítéka. A szar dolgok is. (Egyes keresztények a szar dolgokat rákenik a Sátánra. Ez szerintem túl kényelmes megoldás.)
Aki meg nem hisz benne, annak tök mindegy. Úgyis hülyének fogja nézni azt, aki hisz benne. Én is így tettem addig, amíg nem kezdtem el hinni Istenben.
Ma már azt nézem "hülyének", aki nem hisz.
("hülye"=alulinformált, egysíkúan gondolkodó, felszines)
Itt nem Isten léte vagy nem léte a kérdés, hanem hogy mennyi bizonyítékot hajlandó valaki ignorálni, csakhogy fenntarthassa azt az elképzelést, hogy Isten minden egyes fajt külön-külön megteremtett. Beleértve mindent a papucsállatkától a galandféregig, az embertől a hepatitis vírusig.
Engem lenyűgöz, ahogy a hívő emberek minden kis résbe, repedésbe megpróbálnak beleszuszakolni legalább egy kiskanálnyi istent.

Kezdetben vala a totális tudatlanság, akkor az isten nagy volt, hatalmas. Ő nyilazott az égből, amikor esett az eső, sőt ő küldte az esőt is, meg a földrengést és a járványokat.

Aztán kénytelen volt hátrálni. Jöttek a tények: a villamosság, a meteorológia, a lemeztektonika, a baktériumok... szegény istennek egyre fogyott a focipályája. Az evolúció mélyütés volt, jó sokáig nem adta fel, aztán a saját szerzetesei dolgozták ki a genetika alapját, babbal. Jé, az élőlények tényleg változnak generációról generációra. Oké, akkor itt sincs isten. Maradt a világ kezdete, meg amit még nem tudunk biztosan - és a hívő úgy működik, hogy mivel neki muszáj valahova letámasztania az istenét, kapva kap mindenen, amit épp nem lehet megmérni. És mert nem tudjuk, mi van ott, őneki ebből logikus, hogy nyilván isten van ott, mert mi más lenne.

Aranyos.
En vagyok az isten!
(ja, ezt mar mondtam...)

akkor meg1x
En vagyok az ISTEN, meg Te!
De ő NEM!
"Ő nyilazott az égből, amikor esett az eső, sőt ő küldte az esőt is..."
Ennek a mondatnak fuss neki mégegyszer.

Engem meg az nyűgöz le, ahogy a tudós "tudatlanok" közül minden hónapban valaki (Vágó István, Tóta W, stb.) elkerülhetetlen ingerenciát érez, hogy megcáfolja Isten létét, vagy legalábbis kételyeket ébresszen. Kizárólag tudományos alapon, bizonyítékokkal. A Szent Mindenható és Világmegváltoztató Internet segítségével leginkább. Ami a Nagy Leleplező emberi találmány. Aranyos.

Elmondom én neked, hogy mik azok a dolgok, amiben én Isten jelenlétét (és gondoskodását, vagy legalábbis akaratának kinyilvánítását) érzem. A teljesség igénye nélkül.
Amikor találkozok valakivel, vagy amikor nem, amikor pont azon a buszon utazok, amikor pont lekéstem, amikor pont oda kattintok (a NETEN!!), amikor pont felhív, és pont ő. Amikor pont abba a boltba megyek be, amikor pont azt az embert kérdezem meg.
Vagy a klasszikus (ezt én nem nagyon szoktam használni, de rengeteg embernek létfontosságú): amikor pont ott nyílik ki a Biblia...
Erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy az "élet minden apró mozzanatában..", és nem a papucsállatkáról. Őszintén szólva rohadtul nem érdekel, hogy hogyan teremtődött a papucsállatka, miből és ki által. Az evolució sem érdekel. Akár még igaz is lehet.
:)
"Ő nyilazott az égből, amikor esett az eső, sőt ő küldte az esőt is..."
Ennek a mondatnak fuss neki mégegyszer.

Miért, nincs ezzel semmi baj. Jó mondat, meg kifejező is.

Amúgy Isten létezik, különben hogyan diktálhatta volna a Koránt? :)
Mindannyian csak Isten képzeletében létezünk.
:p
Kezdetben vala a Nagy Zseton. Oszt jött a nagy Úr, akit csak Elvtársnak szólítottak vala. Az Ő keze lebegett a Nagy Zseton felett vala, majd elfedte a Nagy Zsetont vala. A Nagy Zsetonból pedig Tótawé lett áldott vala. Létrejött a Pártfüggetlen Becsületes Szókimondó Ember vala.

Ezeket a Modern Népmesék mondták el vala.
Idézet a cikkből:

,,Ha ezek a tudósok itten bebizonyítják, hogy a világ létrejöttéhez nem is kellett isten..."

----------------------------
Csak bizonyítanák már! Erre várok. Hogy az anyag (nem a különféle anyagok, hanem az ,,ősanyag") honnan való, ami állítólag a Nagy Bummal szétszóródott.
Kb. még van 40-50 évem, ha minden jól megy. Addig kénytelen vagyok megkérdőjelezni a materializmust. Meg amíg egyes tudósok tök profin, vitathatatlanul bebizonyítják, hogy táguló világegyetemben élünk, mások pedig ugyanilyen vitathatatlanul állítják, hogy egyszer csak majd jön a Nagy Reccs , összezuhan a világegyetem egy végtelen sűrűségű pontba, és aztán egy újabb Nagy Bummal kezdődik minden előről. Talán még Lendvai Ildikó is megszületik még egyszer, de ez már nagyon durva lenne.
Hans Lopkowitz 2008.07.10. 00:01:00

:)))))))))))))))))))
Zsófiaa:
,,Engem meg az nyűgöz le, ahogy a tudós "tudatlanok" közül minden hónapban valaki (Vágó István, Tóta W, stb.) elkerülhetetlen ingerenciát érez, hogy megcáfolja Isten létét, vagy legalábbis kételyeket ébresszen. Kizárólag tudományos alapon, bizonyítékokkal."

------------
A probléma az, hogy még csak nem is tudományos alapon. Ugyanis egyrészt az, amit ők összeszednek , amolyan laza, felületes ismeretterjesztésnek megy csak el, másrészt a tudomány még nem tudta cáfolni Isten létezését , és mivel tudomány , nem is lehet ez a célja. Az más kérdés, hogy egyes eredményei alapján kétségtelen, hogy nem minden történhetett úgy, ahogyan azt bármelyik világvallás állítja.

jujuj...

Már megint tévedett a szent tudomány.
index.hu/tudomany/mada080713/

Ilyet ír, hogy:
"Egy átfogó genetikai kutatás során kiderült, hogy két madárfaj hasonló viselkedése nem feltétlenül jelenti azt, hogy egymás közeli rokonai."

Micsoda eretnekség, joggal háborodhat fel minden evolúcióhívő. Kétségek vannak a szent tannal kapcsolatban.

(Ja persze... újra eltelt egy hét, már régi volt a dogma)
Ugyanezt a cikket egyszer már linkelted, csak akkor az origon jelent meg és választ is kaptál rá, de te pont ugyanott tartasz, mint akkor.
Nincs dogma és nem cáfolat, még csak nem is kétely.

Nem szívesen mondok ilyet másra (igyekszem kerülni a személyeskedést), de WMiki, te olyan reménytelenül hülye vagy, hogy az már az egész Homo Sapiens Sapiens faj számára ciki, még talán a főemlős besorolást is meg kellene vonni magunktól.
ott egy kicsit másról volt szó...
nem szívesen mondok ilyet, de
te ezt n(s)em tudod megítélni
miért beszélnek egyes számban? istenek vannak, sokan, és nagy örömüket lelik a halandók szivatásában. :-)
az antik világ görög-római mitológiája, amit később a barbár monoteista vallások megvetően pogánynak minősítettek, járt a legközelebb az igazsághoz.

1. sokkal rugalmasabb, "demokratikusabb" volt.

2. az isteneik jó arcok voltak, folyton vedeltek és keféltek, és csínyeket követtek el.

3. nem a túlvilágon keresték a boldogságot.

4. nem állított semmi olyasmi képtelenséget, hogy az Univerzumot egyetlen mindenható akarat irányítaná. a világot különféle erők kölcsönhatása irányítja, ezt tapasztalhatjuk a mindennapokban.

5. ha végignézünk a világon, könnyen lehet, hogy bizony az olimposzi istenek tréfája az egész. buliznak, borsot törnek egymás és a halandók orra alá, és jót röhögnek az egészen. Tótavé okosságain is. :-)

süti beállítások módosítása