W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Éire non coronat

2008.06.16. 06:00 Tóta W. Árpád

Képzeljük el, hogy a magyar Országgyűlést a tizenkilenc megye küldöttei alkotják. A megyék félévente adják át egymásnak a kormányzást, de ez nem okoz komoly zavart, mert úgyis minden lényeges döntéshez szükség van az összes egyetértésére. Csak olyan határozat megy át, amit mindenki egyenként jóváhagy. Ha Nógrádnak nem tetszik a szegedi autópálya, akkor nem épül meg; de Nógrádban se épül semmi, ha azt viszont Baranya fúrja meg. Amire a vétójog kiterjed, az érinthetetlen. És a vétójog kiterjed a vétójogra magára.

Jó kis ország lenne az. Időnként felmerülne, hogy érdemes volna központosítani a kormányzást, legalább a külpolitika és a hadügy legyen közös - de ez természetesen sértené a vármegyék szuverenitását. S mivel bármilyen központosításhoz, ahogy a többi döntéshez, teljes egyetértés szükséges, nem is történhetne meg soha.

Igen büszkék lennénk a szabadságunkra, a vármegyék pedig különösen örülnének önállóságuknak, meg a zászlónak, ami csak az övék. Mindaddig, amíg nem kerülnek szembe a hatalmas Szlovákiával, Szerbiával vagy neadjisten Oroszországgal – vagyis semeddig. A nemzetközi viták ugyanis nem olyan udvarias hangnemben folynak, mint például a magyar belpolitika. Ha az orosznak nem tetszik valami Észtországban vagy Grúziában, akkor nem a tévében méltatlankodik és durcáskodik, hanem gallérjánál fogva felteszi a kisembert a falra, és megmondja, hogy „ne ugass, mert kihúzlak a konnektorból, tee!” Esetleg hadgyakorlaton pörgeti a pillangókést, mellesleg. De az még odébb van.

Szerencsére Magyarország egységes és akár kormányozhatónak is mondható – noha látjuk, nem szervós, akad, billeg, és lassan kanyarodik. Viszont Magyarország még így is elég kicsike ahhoz, hogy az emelkedő nagyhatalmakkal és Amerikával szemben bármiben vitát nyithasson. Nyugi, ez nem Trianonon múlt: Románia, Lengyelország, sőt Németország is gyönge lenne egyedül Kínához, Indiához vagy Oroszországhoz képest. Ne feltétlenül invázóra gondoljunk: tönkrebüntethető egy ország pusztán gazdasági erőfölénnyel. Akinek eurója sincs, az pár kattintással.

De nincsenek egyedül, és mi sem. Mi vagyunk az Európai Unió, és így együtt, gazdaságával, kulturális tőkéjével, technológiájával Európa az űrből is látszik. Lám, milyen szép szál nemzetet nemzett, amikor még volt ereje matatni a földgolyón: egy önálló, felnőtt szuperhatalmat, aki még meg is védi, ha kell - legalábbis reméljük. Ilyen gazdag örökséggel akár még lehetne is az EU-ból valami. Csakhogy az unió pont egy abszurd vármegyeszövetségként működik.

Anarchoszindikalista birodalomban élünk.


Hogy nagyhatalom legyen belőle – és nem, nincs olyan lehetőség, hogy inkább legyen olvasókör, mert a vetélytársak nem azok -, ahhoz előbb kormányozhatóvá kellene tenni. Ez a kísérlet bukott el most az ír népszavazáson; és ez a jelenet kívülről szemlélve bizonyára mókás. A Judea Népe Front megvétózta, nem szerelünk fel semmilyen kormányszerkezetet. Elvégre mi találtuk fel a hőlégballont, miért ne üldögélnénk benne? Látjuk ugyan a távolban, a limesen túl a nyüzsgő repülőtereket, a gyakorlatozó vadászgépeket, de amíg szélcsend van és süt a nap, addig elvagyunk lebegve.

Európa demokratikus birodalom kíván lenni, és ezt a két szót nem egyszerű egyeztetni. De nem is lehetetlen. Mivel Európa demokráciákból épül fel, azoknak megvan a maguk belső mechanizmusuk arra, hogy elfogadják vagy elutasítsák a birodalom tervrajzát. Akár népszavazni is lehet: az amerikai elnökválasztás lényegében az. De nem vétójoggal, mert akkor sose lenne elnök, és akkor jönnek az oroszok.

Ha Marylandben nem győz a jelölt, attól még lehet belőle elnök. Maryland nem vétóz, csak szavaz.

Alkotmányozni sehol sem szoktak úgy, hogy ha valamelyik választókerület nemet mond, akkor sztornó az egész. Ugyanis úgy nem lehet. Viszont ha valamelyik tagállamnak elfogadhatatlan szabályozás jön létre, akkor ki lehet lépni, akár úgy, hogy a kilépést szorgalmazó pártot választanak meg. Legfeljebb mérlegelniük kell, megéri-e.

Az ír népszavazás ugyanolyan elhibázott néphezfordulás volt, mint a mi kis vizitdíjas bohóckodásunk. Csak annyi volt a kérdés, akarsz-e lemondani valamiről, háromszáz forintról vagy a szuverenitásod egy részéről. Hát persze hogy nem akarnak, ha csak ennyi a kérdés. A nép dönt, aztán hogy merre dől a fa, az nem az ő dolga. Arról őt nem kérdezték.

Európa demokráciája nincs veszélyben. A fennmaradása igen.
2005, francia népszavazás: Hülye franciák
The Final Countdown - Európa teste



Címkék: történelem európa népszavazás külpol

609 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr48522331

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az iras elso feleben az analogia tetszetos, de valszeg hibas. Nem hinnem, hogy a politikai vagy kormanyzati struktura skala-invarians lenne.

A vetojog eltuntetesevel viszont egyetertek. Teljes idiotasag, ha kormanyozhato szuperhatalmat akarsz epiteni. De ezek szerint nem sokan akarnak ilyesmit az EU-bol. Ha'e'vann...

Egyebkent elso???
"Nem hinnem, hogy a politikai vagy kormanyzati struktura skala-invarians lenne.

A vetojog eltuntetesevel viszont egyetertek."

de hát épp azért kell eltüntetni, mert ilyen struktúra se kicsiben, se nagyban nem működik.

"ha kormanyozhato szuperhatalmat akarsz epiteni."

igen, akarok!
Amit írsz a népszavazásokról az úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy nincs is szükség rájuk, mert bölcs vezetőink mérhetetlen tudásukkal mindig jobban tudják, hogy mi a teendő, mint mi, ezért vakon meg kellene szavaznunk mindent, amit elénk tesznek.

Tényleg mindig hibás a döntés, ha a nép másként dönt, mint azt a hatalom szeretné?
"Amit írsz a népszavazásokról az úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy nincs is szükség rájuk"

nem ezt írom, bár általában nem vagyok híve. a népszavazás könnyen kihasználható demagóg módon. itt azt gondolom, hogy az EU-t újra kell alapítani, mert erre nincs tovább, és akkor viszont úgy kell feltenni a kérdést, hogy beléptek-e ebbe az EU-ba, vagy kiléptek. ebben az esetben nyert volna az igen Írországban is, mert oda van téva mellé a vesztenivaló.

"mert bölcs vezetőink mérhetetlen tudásukkal mindig jobban tudják, hogy mi a teendő, mint mi"

ha rosszul tudják, leválthatók a ciklus végén, vagy akár közben is buktathatók. én simán el tudnék képzelni egy EU-elnökválasztást, de normál többséggel, nem vétóval.

btw ezt a gondolatmenetet - az erős kormányzásról - a héten folytatom az Orbán/Stumpf-féle prezindeciális államreformmal, az is érdekes, és nem feltétlen hülyeség. de ezt majd akkor.
""ha kormanyozhato szuperhatalmat akarsz epiteni."

igen, akarok!"

Nekem sincs semmi kifogasom ellene.
De ahhoz tenyleg valami alkotmany-szeruseg kell, ahogy irtad.

De mivel tul sok poszt-apokaliptikus regenyt/filmet/jatekot olvasok/nezek/jatszok, ezert ugy gondolom, hogy meg az se segitene Europan. A resource-war hosszabb tavon elkerulhetetlen, amiben EU csak vesztes lehet.
"Akarjátok-é az Unió minden törvényét megtartani?"
"Lófasz az únió seggébe"
:D
Demokrácia-túladagolás.
Hát ilyen is van, úgy tűnik.
Bocs az elozo fatalista hozzaallasert.

Azt elfelejtettem hozzatenni, hogy rovidtavon viszont igen erdekes lenne, hogy hogyan tudna egy eros EU ellensulyozni USA-t, Kinat, az oroszokat, meg az arabokat.

Gazdasagilag leginkabb a technologiai-transzferen meg a penzpiacon keresztul tudna valamit ervenyesiteni. A politikai befolyashoz viszont katonai befolyas is kell, az meg azert nincs olyan nagy, meg ha az UK-t is belevesszuk.
a demokrácia a demokrácia halála és uez igaz a liberalizmusra is...
Ez az egész,csak akkor működne,ha a tagállamok vezetői lemondanának a hatalmuk jelentős részéről és kvázi kormányzóként működnének tovább.Mi meg központi jelöltekre szavaznánk,akik lehetnének akár spanyolok,vagy észtek is.Mikor menne ebbe bele bármelyik európai kormány?Soha.Addig meg lófasz sem lesz.
De akár ki is léphet Írország az unióból, különösebb kockázat nélkül, sőt még eurozónában is maradhatik, és akkor mivan?
Semmi.
az írek mondjanak le. Ők nyerték a legtöbbet az egész unión, ennyit igazán megtehettek volna cserébe. Meg különben is, a nemzeti különállás hülyeség. "Elsősorban ember vagyok, és csak véletlenül francia", mondta egy francia, akik pedig elég nemzeti népek. Itt is, nem lehetsz ír/magyar/stb., anélkül, hogy európai ne lennél, tehát az az előrébb való szempont.
peetmaster
Igazad van,de idealista vagy.
Hú de jó cikk.....! -ként indult, de a végére kicsit elkanyarodott. :(

Lehet, hogy a világ a nagyhatalmak valódi harcáról szól (a XX. század előtti időkben kicsiben, helyi szinten ment a harc a szomszédokkal), én azonban a demokráciát (a békés érdekérvényesítés kultúráját) mindennél többre tartom. Nem tetszik sem az, ahogy az USA igyekszik fenntartani azt a látszatot, hogy ő a szuperhatalom, nem teszett ugyanez annak idején a SZU esetében sem, pláne nem tetszik a putyini erőlködés, de a kínai erőfitogtatás sem.

Az európai kultúra és érdekek sokszínűsége, valamint az, hogy nincs "mindenható" központi vezetés, sokkal jobban jobban tetszik.

De én európa (EU) bármelyik országában szívesebben élnék, mint Oroszországban, USA-ban vagy Kínában.

Hát Te?

Amikor az elején tartottam megijedtem, hogy a lengyel rendi gyűléseket akarod feltámasztani, de rájöttem, hogy temetni jöttél, nem dicsérni.
Ott is anarchiához vezetett, hogy minden képviselőnek vétójoga volt.
Üdv Mindenkinek!

Ez ismét egy elég jól sikerült írás volt Árpád!
Érdekes volt az eredmény valóban, hisz az írek végsősoron a nyertesei ennek az egész eu-s bohóckodásnak. S még ők is nemet mondtak a lisszaboni szerződéssé downgrade-elt európai alkotmányra...? Akkor vagy valami nagyon el van cseszve azon a papíron, vagy egyszerűen gőzük nem volt arról, voltaképpen miről is szavaznak...! Azt gondolom, mindkettőről szó lehet!
Európa nem tud szuperhatalom lenni, mert ha a gazdasági hatalma meg is lesz hozzá, a katonai potenciálja semmiképp! Anélkül csak egy "látszat-szuperhatalom" lenne, aki folyton felkéredszkedne egy jenki C-17-esre és kölcsönkérne egy sisakot...!
Üdv!
Kampfer
Az isiben is azt tanították anno, hogy egy sikeres (ön)kormányzati forma rögtön megbukik, ha hirtelen megnő az ország területe, megváltozik a népesség összetétele, vagy megváltoznak a gazdasági feltételek. Az EU jelenleg olyasmi, mint az Egyesült Államok lehetett kétszáz éve. Csak azok ott még megengedhették maguknak, hogy "élesben fejlesszenek", az EU viszont nem teheti meg. Nézni is rossz az egészet.
Kedves Árpád,
valósabb példát is találhattál volna, a budapesti önkormányzati rendszert. Itt semmi sem épülhet/ készülhet/ változhat a kerületek hozzájárulása nélkül ma sem. Ezért csúszott a Colbert híd építkezés kezdete, késik az M0 pesti oldala, többször majdnem elmaradt a Sziget: csak néhány példa, amikor 1 vagy 2 kerület szállt szembe a város vagy az ország érdekével.
Ja, a vidék sem jobb. Itt vannak a mindenhol leszavazott szemétlerakók például.
(Jut eszembe: ha 18 megye összefog és eldönti, az összes lerakó Szabolcsban legyen, akkor se kell a vétójog?)
Egyetértek a cikkel, bár õszintén szólva nem nagyon látom annak esélyét hogy az EU hosszabb távon akár fennmaradjon. A benne lévõ országokkal együtt.
Már megint sarkított a vélemény. :) Az rek azért utasították el az alkotmányt, mert nem tudják miről van benne szó. Egyáltalán tudja valaki, hogy miről? Le lehet valahonan tölteni? Egyáltalán van valahol magyar fordítása? A magyar parlament elsőként ratifikálta. Elolvasták egyáltalán? Vagy a beidegződés?
Miért nem lehet egy olyan alkotmányt szövegezni, amit jogi diploma nélkül is lehet értelmezni? Az ír nemzet kis nemzet. Félnek tőle, hogy a fejük felett majd mindent eldöntenek a nagyok, ők meg csak bólogathatnak. Éltek jogukkal. Ezért tisztelet illeti őket. Ha nem éltek volna, most mindenki elégedett lenne. Viszont adott a feladat, lehet jobbat összerakni. Addig ismételjük amíg flottul nem megy. Csak össze tudnak hozni egy olyan alapszerződést, amit a széles tömegek is megértenek. ;)
De ha kilépünk ez EU-ból, mi lesz a bécsi cukrászdámmal? :)
"tönkrebüntethető egy ország pusztán gazdasági erőfölénnyel. Akinek eurója sincs, az pár kattintással"

Eddig azért úsztuk meg, mert Soros magyar :)))
N_gery!

Ott a pont! Szerintem az emberek 99%-ának fingja sincs erről az egészről, de még a képviselőknek sem! A magyar parlament pedig hozta a "szokásos színvonalát", elsőként bólintott rá valami olyasmire, amiről halvány gőzük sem volt, hogy micsoda! Az ország közvéleményét nyilván meg sem merték kérdezni, hisz azok már okulva az eu eddigi "áldásaiból", tuti, hogy leszavazták volna! S igen, nagy az esélye annak, hogy a sorok között francia és angol fordításokkal elintézték benne, hogy a nagyok azt tesznek, amit akarnak...! Nem tudhatjuk biztosan, de azt sem, hogy nem így van. Az írek szerintem erre éreztek rá, s ezért behúzták a biztonsági "x"-et. Ez érthető és legalább ott még létezik a saját érdekek védelme. Itthon ez ugye már csak egy futurisztikus álom...
KAmpfer
Ennyire azért ne legyetek már hülyék.A keresőbe kell beírni.Az sokat segít.europa.eu/lisbon_treaty/full_text/index_hu.htm
Bár megúsztuk volna Sorost :) Az a baj, h nálunk senkinek semmi fogalma nincs erről a szerződésről, csak az 1ik oldal azt hajtogatja h jó a másik azt h rossz... persze van akinek az a jó, ha liberalizálódik az egész, másnak meg a nemzeti értékek megtartása vmint a nemzeti érdekek védelme. Az biztos, hogy itt nem lehet úgy egybeolvasztani az egészet mint az USA-ban , Kínában stb mert itt nem 1 népről van szó. Miután visszakaptuk kamatostul az Eu-nak befizetett pénzt nyugodtan kiléphetnénk, s akkor talán lenne újra magyar baromfi stb...az elmúlt 20 évben elég rossz irányba mentek el a dolgok...s az sem lenne baj, ha mi is kinyitnánk a szánkat, ha a kinti magyarokról van szó, mert azért azt lássuk be h minden körülöttünk lévő szláv kardért kiált, ha akár 1 emberük is hátrányos helyzetbe kerül nálunk...ez a mentalitás nekünk se lenne megvetendő.
"Az ír népszavazás ugyanolyan elhibázott néphezfordulás volt, mint a mi kis vizitdíjas bohóckodásunk."

Árpi, árpi, én ugy látom nem tanultad meg a leckét a héten: az ír alkotmány kötelezte a politikusokat a népszavazózdisra. Nem azért tartották, mert ahhoz volt kedvük, sőt...

Az Unióban, ahol csak tehetik, a parlamenttel szavaztatnak, pont azért, hogy ne ilyen demagóg kampányokon dőljön el az alkotmány (még ha már nem is hívják már annak)

üdv,
f.
Nincs ezzel a döntéssel semmi baj. Az EU legyen olyan birodalom, amit a kisember is ért, szeret, elfogad. Nem azért, mert ez olyan rózsaszín és szerethető, hanem mert csak így lehet tartós.
ASZTRIK: "Kívánjátok-é hűséggel,
Minden véretekkel szolgálni?
TÖMEG: Igen akarjuk!
ASZTRIK: Kívánjátok-é e karddal
Isten országát megvédeni?
TÖMEG: Igen akarjuk!
ASZTRIK: Kívánjátok-é az egyház
Minden törvényét megtartani?"
TÖMEG: Na neeee, azt azért mégse... Méghogy ne igyak, meg ne paráználkodjak...? Vissza az egész!!!
Én úgy tudom, hogy az írek nagy része azt sem tudta mire nem megy el szavazni, ugyanis főleg csak a "nem"-ek mellett kampányolt az ottani Jobbik (az ottani Fidesz nem kampányolt a "nemek" mellett, mert sokkal okosabb, mint az itteni). Mármint látványosan, falragaszokkal, plakátokkal, erektől duzzadó halántékkal, aktivista pom-pom lányokkal csak az ellenző párt kampányolt- mert csendes kampányt együttértésben a többi párt is folytatott.

Szerintem lesz népszavazás 2. verzió, amikor majd tájékoztatják ír barátainkat rendesen és akkor majd el is fognak menni szavazni. Eléggé silány hasonlat egyébként összehasonlítani a magyarországi vizitdíjas népszavit és az ír népszavazást, két teljesen különálló dolog, ily módon nem szabadna párhuzamot vonni a kettő közt (szerintem). Az íreknél ugyanis mindenről kell tartani, amit nekünk illik tiszteletben tartani még akkor is ha fáj, nálunk viszont a poposított politikusok táncolták ki.

"Európa demokráciája nincs veszélyben. A fennmaradása igen."

sztem ez nem így van azért. :) Egy párt szórólapján jól mutatna ez a rettenetes szlogen, de a valóság azért árnyaltabb jóval. Nagyon sok munkát öltek ebbe az új alkotmányba, ami nem is alkotmány és szükség is van rá, szerintem biztosan megoldják majd a sok ezer eurós fizetésű bürökraták.
Kampfer: legalább utánanézhetnél annak, amiről irogatsz. Lásd pl. morpho linkjét.

fricy: Ez az írek problémája. Érdekes, máshol nem kötelező népszavazni róla. Hát nem fura?

ThufirHawat: muhaha. Gondolom ismered a nagyhal-kishal relációt. Mi itt élünk boldogan, mígnem megérkezik a cápa. Az élet ilyen. Akkor is, ha homokba dugod a fejed.

Így vagy úgy,de minél előbb kell valamit tenni az EU-ért,mert ha megalakul az ázsiai unió, akkor nekünk lőttek! Egy erős , elfogadott központi kormányzás kellene, csak azt itt lehetetlen kivitelezni. Egy francia mikor türné,hogy egy német utasítgassa (és viszont)?Rólunk ne is beszéljünk. Képzelj el egy román vagy szlovák elnököt, mit művelnének az űbermagyarjaink!
Idealista vagyok, tényleg. De ez az egész unió nem erről szólna? Béke, szabadság, egység stb. Erre...
syllogz: "Gazdasagilag leginkabb a technologiai-transzferen meg a penzpiacon keresztul tudna valamit ervenyesiteni. A politikai befolyashoz viszont katonai befolyas is kell, az meg azert nincs olyan nagy, meg ha az UK-t is belevesszuk."
Ez az, az EU tudásban, technológiában lehet, de lehetne még erősebb. Ez pedig mindnnek az alapja, lámcsak az araboknak pénzük van rá, hát megveszik, de így épült fel az USA is.
Katonai fronton az USA gyakorlatilag beelőzött a NATO-val, nehéz lesz felépíteni egy másik szövetséget úgy, ha annak létrejötte ellentétes a szuperhatalmak érdekeivel, és ennek a réginek - NATO - a java EU szintén tagja.
Paradox a helyzet, az új szövetség -legalábbis elvben -önmagával kerülne szembe. Na erre varrjunk gombot...
W, többiek,
A demokratikusan működő intézmények előbb-utóbb kiizzadják magukból a megoldást. A kérdés csak az, hogy (1) az időveszteség mibe kerül? (2) lesz-e már miről dönteni akkorra, amikorra meghozzák a bölcsek a döntést.
A történelemben számos példa van arra, hogy ha a fenyegetés közvetlen, nem lehet demokráciásdit játszani - lásd pl. Churchill II.vh-s miniszterelnökségét. Vagy lásd Lengyelország vs. Nagy Katalin esetét, midőn addig játszottak parlamenti demokráciásdit amíg az ország jóidőre eltűnt a térképről és kisebb csoda kellett hozzá, hogy újra létrejöjjön egy lengyel állam. A farkasuk pedig nagyon dolgoztak rajta, hogy egy szál bárány se maradjon.

Szerintem is döntésre kell jutni így vagy úgy, de mihamarabb. Nincs nekünk már erre a totojázásra időnk. Kisebbségi kormányzással az EU sem működik.
Érzek egy kulcsmondatot az írásodban, ami egyébként az első dolog volt, ami írek népszavazása után az eszembe jutott. Ki lehet lépni.
Hát basszus ki lehet. Hahó írek, ki lehet!
van erre a mechanizmusra pelda magyarorszagon is. pl budapest vs keruletek.
Az a vicces,hogy nem lehet kilépni csak úgy.A kilépést is a Lisszaboni szerződés tette volna lehetővé.Nem is olyan hülyék ezek az írek.
Árpi, teljesen elkerülöd a lényegi kérdést. Itt abszolút nem a vétójogról van szó, ugyanis csak Írországban volt népszavazás, mivel ott alkotnányos kötelezettség népszavazást kiírni ilyen kérdésekben.
portal.jobbik.net/index.php?q=node/5477

bár nem hizsem , hogy bárki venné a fáratságot a cáfolatra.
A merre tovább kérdésre négy, eltérő valószínűségű válasz adható:

1.)Némi kozmetikázás után ugyanezzel a tartalommal, esetleg más néven újraszavaztatják a szerződést. Talán ez a legvalószínűbb megoldás. Nizzát is elsőre leszavazták.

2.)Minden marad a régiben.
Na ez Ezrópa véglelges lemaradását jelentené. Pár év mélva úgyis kiderül, hogy ami működik 7-10-16 országgal, az nem megy 27-tel.

3.)Kétsebességes Európa
Lenne egy haladni,együttműködni hajlandó rész, megy egy futottak még kategória. Ha önkényesen alakítanak elitklubot a régiek/nagyok, az az újaknak (nekünk is) nagy szívás lenne. Ha csak akarat, elhatározás kérdése, akkor az
korrektebb.

4.)Renitensek elszigetelése
Az örökös porblémás tagokat (írek, dánok) kihagynák amennyire lehet a fontos döntésekből. Ez sem túl bíztató, végeredményben gyengülne az EU.
"Miért nem lehet egy olyan alkotmányt szövegezni, amit jogi diploma nélkül is lehet értelmezni?" et co.

Azért baszki, mert ennek nincs IQ-light verziója. Ez olyan mintha azt kérdeznéd, miért nem lehet egy tervrajz annyira eccerű, hogy Pista bá is meg tudja építeni a hidat? Mert a mérnök 5 évig tanulta az egyetemen, nem lehet dióhéjban összefoglalni.
Itt nem lehet osztályharcos mentalitással küzdeni, hogy ha valamit nem értesz, akkor azt biztos a kapitalisták bonyolították el, mert az kizárt, hogy a nép sarja valamihez túl hülye legyen.
Vazzup!

Nyugi. Szokásom az olvasás. Az adott linket nem ismertem, nem tudtam, hogy ott meg lehet nézni (ha csak kivonatosan is). Beleolvasva magába a szerződésbe (teljes szöveg) most már csak azt írhatom, az átlagember érdemben nem tud nyilatkozni róla, mert elvont, jogásznyelven íródott.
De amiről én írtam, az épp nem ez! Ha olvastad volna, egyértelmű lenne Neked is, hogy arról írtam, az átlagember tuti nem olvasta, vagy ha olvasta is, nem érti a nyelvezete miatt. Elvont, és nyilván szakmai részletekbe menő kérdéseket taglal. Ez leginkább bizalmi kérdés volt. Mit vár az egyszerű ír polgár az eu-tól, illetve egy alapszerződéstől. A szavazás eredménye alapján nem ezt, amit be akartak adni nekik! Így már vili?
Üdv!
Kampfer
lajoska
Nincs sok kedvem hozzá,de a kedvedért megteszem.Jelenleg az EU-ból kilépni is csak úgy lehet,ahogy belépni.Az összes államnak ratifikálnia kell.A Lisszaboni Szerződés ezt a rendszert megszüntette volna.Tehát,ma ha a spanyolok úgy gondolják,hogy mi ne lépjünk ki,akkor ha beledöglünk sem tudunk kilépni.Így aztán lehet lebegtetni azt a sok fasszágot,ami jobbik honlapján van.Ha viszont a szerződés életbelép,akkor bármikor kiléphetünk és elszaladhatunk a népnyúzó EU elől.Érted már te nagyon hülye?
hát pont erről van szó: a magyar egészségügyi reform vizitdíjastul, meg mindenestül sok-sok ezer oldal joganyag. az EU szerződés is.

kisemeber nem ismeri, hát rögtön, izomból elutasítja. megismerni se kedve, se ideje. hiába elég okos, jobban bejönnek neki a gyors, könnyen emészthető érzelmi üzenetek, amelyek riogatják a változás negatív hatásaival. (részletesebben: torzskocsma.blog.hu/2008/05/15/a_reform)

bizony párhuzam, mert ha a magyar népszavazás (3/9) arról szólt volna, hogy az EU-ban legyen-e vizitdíj, azt is ugyanígy leszavazta volna a nép. mert mi volt az elutasító értelmiség fő indoka: 'igen, akár jó is lehet a vizitdíj, de Gyurcsánytól még azt se, mert ezektől semmit'. ugyanezt mondták az írek: akármi is ez, mégha jó is, Brüsszeltől akkor sem, hová lesz a mi önállóságunk.
Mondjuk nem lennék meglepva, ha kiderülne előbb-utóbb, hogy az ír nem kampány mögött mindenféle (ruszki, kínai, usa) titkosszolgálatok (és a tőlük érkező pénz) is felbukkant...
Van itt nehany teny illetve feltelezes, melyet erdemes nem figyelmen kivul hagyni...

1. Az Ireknel sok a birka, tehat siman elkepzelheto, mint azt mar joparszor elmondtam, hogy birkakkal hálnak.

2. A lengyel befolyas sem elhanyagolhato, mindenki tudja, hogy Irorszagban lassan tobb a lengyel, mint a szeplos voros haju aria Ir... meg ha a lengyeleknek nincs is szavazojoga. Ki tudja a Kacsinszki testverek keze meddig nyulik el...

3. Asse elhanyagolhato, hogy a legtobb szakerto aszonta, valojaban nem az EU-s referendumra adtak nemleges valaszt, hanem politikai, orszagon beluli elegedetlenseguknek adtak hangot a sajat kormanyukkal szemben. Innentol kezdve levetitheto megint Mo-ra az ir szavazas, miszerint is hogy Horn Gabort idezzem, a miniszterelnok elmehet a picsaba.
Én a továbbiakban mindenképp a kétsebességes EUt támogatnám, most őszintén, akar a fene bajlódni ezekkel a hülyékkel, meg a még hülyébb britekkel stb.
Most lehet, hogy sikerülne áttolni egy új szerződést, mint a nizzai esetben, de aztán 5 év múlva lesz megint egy új szerződés, és akkor meg azt fogják leszavazni.

Legyen egy kemény belső mag, közös külpolitikával, hadsereggel, rendőrséggel, titkosszolgálattal meg anyámtyúkja, majd előbb utóbb a többiek fognak jönni sírdogálni, hogy jaj, ugye csatalkozhatnánk-e mi is.
Ez egy mókás dolog :)

Tulajdonképpen mik vannak a Lisszaboni szerződésben?

Az írek tudták ezt?

Árpi tudja ezt?

EUeminenseink azt mondják, ez a szerződés aztán most megnyitja a bőség csapját, innentől minden szép lesz. Az elutasítása meg nyomorba dönt.

Az EUellenesek mit mondanak, azt nem is írom ide, mert ők sem értik.

Óvatos emberként az a gyanúm, hogy egyedül az írek olvasták el a szerződést rendesen. És találtak pár olyan tételt, amit csúnyabácsik a nagy szerződés farvizén akartak bevezényelni az EU törvényeinek öblébe.

'154.3: Legyen még harmincezer hivatalnok, baromi nagy fizetéssel, nemmondjuk meg miért kell nekünk'
Szvsz. kilépni bárhonnan lehet, ha a nép megszavazza (Írország éppen jó alany erre), akkor miért ne?
Egyébként valahol nyilatkozott az egyszeri ír választópolgár, hogy ha egy papírra leírták volna (az Igen támogatói), hogy mik az előnyei és hátrányai a szerződésnek, akkor valószínűleg megszavazza...
@Watchman 2008.06.16. 09:03:47
2 pont oda!
hattyú 2008.06.16. 08:36:42
"Én úgy tudom, hogy az írek nagy része azt sem tudta mire nem megy el szavazni, ugyanis főleg csak a "nem"-ek mellett kampányolt az ottani Jobbik (az ottani Fidesz nem kampányolt a "nemek" mellett, mert sokkal okosabb, mint az itteni)."

Jo amit mondassz, csak az a gaz, hogy te meg azt nem tudod, hogy a parlament mit ratifikalt.
Fel kellene fogni hogy az EU halott. A benne lévõ tagországok is halottak.

Fel kell fogni: itt kiscserkészek csapata áll szemben hadseregekkel. Esélyünk sincs labdába rúgni egy Kínával szemben. Még akkor is halvány lenne ez az esély ha holnaptól sutba dobnánk a liberalizmust és a nemzeti büszkeséget, az országos érdekeket és összehoznánk az egészet egy birodalomba: egy gazdasági egység, közös pénz, közös adózás, közös államkassza, közös kormány, közös hivatalos nyelv. Még akkor is itt lenne egy rakás olyan probléma ami Pl. Kínában nincs: öregedõ népesség, erõs civil szervezetek, buzik, zöldek, cigányok, szakszervezetek, stb. És itt afrika a szomszédunkban sok-sok muzulmánnal akik utálnak minket (és ha elfogy az olaj igencsak éhesek lesznek) és sok-sok négerrel akik már most is éhesek...

Ez békeidõben, olcsó és korlátlannak tûnõ erõforrások mellett így mûködhetetett, illeve korábban is mivel nem volt számottévõ konkurrencia. Ma már esélyünk sincs, már igazából most sem.

20 éve még a Sinclair ZX-Spectrumomra az volt írva hogy Made In UK. De a Commodore 64-ekre is. Ma el sem lehetne képzelni hogy ne Made In China legyen rajtuk. Ezeket a cuccokat akkor a béketáborban csak nyugatról lehetett beszerezni. Ma kínából. Mi lett a béketábor sorsa ? Pedig a vezéreink folyamatosan hangoztatták hogy minden nagyon jó - egészen 89-ig.

Persze, GDP az van. Elvégre a mûkörömépítés is GDP-t termel ahogy az albánok betonbunker építése is hatalmas GDP növekedéssel járt. De a vége bukta lett. Szvsz egy nagy bukta most is kinéz...
Ebben az esetben felejtsük is el a demokráciát, mert ebből egyenesen következik, hogy nincs rá szükség. Mert ugye most az írek a hülyék ,hogy keresztbe tettek 1,5 milliárd embernek. Igen, így írta a "korrekt" index. Mintha megkérdezték volna azt a 1,5 milliárdot. Így látatlanban beszámolva nekik az igen. Tóta azt írod : "...nem ezt írom, bár általában nem vagyok híve. a népszavazás könnyen kihasználható demagóg módon..." Na, ja demagóg, akár a választás. Ott is ,mint tudjuk az nyer aki nagyobbat hazudik. Akkor pedig a te gondolatodat követve, nem is kell ez a demoktrácia. Majd az új arisztokrácia gondolkodik helyetted, te butus... Csak az a kis probléma van, hogy ki fogja kijelölni ezt az új arisztokráciát. Te? a szélsőjobb? a zsidók? Mari néni?
És közben fel sem merül senkiben, hogy vajon kinek éri meg, hogy politikai analfabéták tengere minden ország? Nem nehéz észrevenni, hogy az említett új okos vezetői rétegnek. Aki majd alkotmányoz, dönt, gondolkodik helyetted is.
Tehát óvatosan az ilyen kijelentésekkel, mert a demokrácia nem csak aból áll, hogy 4 évente megengedjük a birkáknak, hogy rakjanak egy x-et valahova...
Azt írod: "ki lehet lépni"..hmmm, nekem meg eszembe jutnak róla ilyen mondatok:

"El lehet menni! Tessék, el lehet menni céget alapítani Szlovákiába!"

"El lehet költözni Budapestről!"

"Nyithat cukrászdát Bécsben!"

Az a közös bennük és a TE mondataidban, hogy fel sem merül a kompromisszum lehetősége (ami ugye a veleje volna a demokráciának), hanem nyíltan a kisebbségi véleményt hangoztatók ellen ágál. Aki nincs velünk, az ellenünk van???
Arpi,

az van, hogy csak ket alternativat mutatsz be, ezt a valoban rohejes clusterfuck-ot, meg a kozpontositast.

Miert ne lehetne normalis federalizmust csinalni, ahol a nogradi autopalyarol Nograd dont, a baranyai szennyviztisztitorol meg Baranya? Nyilvan, nem csak Nograd elvezni az autopalya hasznat, hanem a tobbiek is, de hat maj' szednek toluk dijat.
@Muad\\\'Dib 2008.06.16. 09:20:04:

annak, hogy a jelenlegi demokrácia ekkora lakosságszámmal már nem működik, nem az az egyetlen lehetséges következménye, hogy akkor vissza az arisztokratikus cenzushoz. nem ez az egyetlen út, ezen felesleges dühöngened.

a probléma azonban világosan látszik, a nép demagóg módon beetethető. meg kell találni a megoldást, esetleg valami olyasmi újat, ami eddig még nem volt. én már kerestem rá egy szót: tömegdemokrácia (lásd tömegközlekedés és tömegtájékoztatás).
Ha népszavazástól bonyolultabb kérdésekben megalapozott döntést vár el valaki, komoly kétségeim vannak az épp elméjével kapcsolatban.

A demokrácia felfogás ilyen nagy létszámok esetében mint egy ország lakossága, nem működőképes.

Ha valaki nem érti mire szavaz, a szavazásának mi lesz a következménye, akkor a szavazás egy szerencsejáték.

Lényegtelen kérdésekben lehet ezzel szórakozni.

Amikor egy csoport érdekéről van szó akkor az egyenlő értékű szavazatok figyelembevétele szinte biztos hogy negatív eredményre vezet.

Kis példa szórakozásul:
A polinéziát benépesítő nép hajóval, ellenszélben evezve próbálta elérni a következő szigetet (ha túlnépesedett az előzőn).
Annyi ennivalót vittek és vizet amennyit elbírt a hajó.
Ha látták a célszigetet és még evezni kellett egy-két hétig mert erős volt az áramlat és az ellenszél, dönteni kellett ki kap enni inni egyáltalán, esetleg kit dobnak a vízbe.
Ha ezt szavazással döntik el, akkor mindenki elpusztul biztosan, mert az egyenlő elosztás nem biztosította az evezősök ellátását.
Döntött a főnök, esetleg bedobták a nagymamát, gyerekeket, stb, és túlélték, vagy ha győzött a demokrácia meghalt mindenki (sarkítva).
Ergo
A döntéseket nem lehet tömegszavazásra bízni és különösen nem a témához teljesen hozzánemértőkre (egy professzor egyenlő egy analfabéta), csak ha kulturáltan szórakozni akarunk saját tömeges hülyeségünkön.

A mintapélda Kína, lehet szidni, stb. de le fog verni mindenkit, mert jól működik a rendszere (bár nem olyan szép de hatékony).

Ismét bebizonyosodott: a népszavazás csak akkor értelmes, ha legalább az emberek többsége jól ismeri a döntést és következményeit, vagyis ha megvan az alapja a döntéshez. Emellett arra is szükség lenne, hogy ÉRTSEN a legtöbb választó ahhoz a kérdéshez. Épp ezért közvetett a demokrácia: (elméletileg) szakemberekre bízzuk a vezetést, mert máshogy nem működik (lásd az élet majdnem minden más területét)

Sajna ez a legtöbb népszavazás esetében nincs így és a politikai ellenérdek általában még az alul- vagy félreinformált emberek vállon veregetésében, bátorításában jeleskedik. Nézzétek meg a szlogeneket: "A Europe for people, not for profit and war". OMG.

Szóval ez is egy öntökönrúgás volt kicsinyes politikai érkedek miatt, mint a vizitdíj vagy az állampolgárság.
még egy utolsót, aztán eldugulok: az USA jó hasonlat, ott sem tetszett mindenkinek egyformán, amerre haladtak. jogilag, amikor elegük volt, néhány állam bejelentette, hogy kilépnek. a maradék erre polgárháborút indított ellenük.

lehet, hogy az EU is idejut. szerintem jobb lenne elkerülni.
is 2008.06.16. 09:32:18
Van működő példa mégpedig Svájc. Ahol tudatosan próbálják megfelelő módon képessé tenni az embereket felelős döntésekre. Persze ott is rohamosan esik a színvonal, látszik, minél jobban adják fel szeparáltságukat, úgy fertőzi őket is meg a hülyeség...
Szar az egész EU ebben a formában egy rózsaszínű lufi. Szánalmas, versenyképtelen képződmény, amely két oldalról rothad. Egyrészről a politikai teheltetlensége okán másrészről a sok bevándorolott szemét miatt.

Nagy reformok kellenének Európába egy erős kézzel rendet tenni kizsuppolni a sok négert, törököt, és szépen egységesíteni a külpolitikát, gazdaságot, hadügyeket ... stb.

Így szart sem ér az egész. -
Meglátásom szerint sose lesz működő egységes hatalom az Eu. Egyrészről a bürokrácia megfojtja, pl. minden ország nyelve hivatalos nyelv, mindent le kell fordítani és tolmácsolni. Ekkora hülyeséget és pénzkidobást. A régi sérelmek miatt sosem fognak együttműködni az országok. Mikor fogjuk mi a románokat szeretni?
Az Usa sok szempontból követendő példa lenne. Egy nyelv, központi hatalom. Most már ott is szívnak a több nyelv miatt, mióta rengeteg a spanyolajkú, aki nem is beszéli az angolt.
De ott volt idő, hogy az emberek elfogadják, sőt polgárháború is volt belőle. A mostani gyorsan változó világban nincs idő kivárni azt az 50-100 évet. Szerintem kudarcra van ítélve az Unió.
Mégis, milyen függetlenségünket veszítjük el a szorosabb integrációval? Most függetlenek vagyunk? Mikor voltunk azok? Utoljára kb Mátyás alatt. Ez a függetlenség dolog olyan, mint az elsőbbség: mindenféle szerződés, meg jogszabály biztosítja, de valójában akkor van nekünk, ha megadják. Magyarország egy abszolút nulla, ami örülhet, ha a nagyok farvizén evezve valami jobb helyre kerül. Ez nem szervilizmus, hanem maga a realitás. És ha már segget kell nyalnunk, akkor én maradnék a hozzánk kulturálisan is közeli európai seggeknél. Egy gyenge Európával aztán olyan kurva függetlenek vagyunk, hogy dróton rángathat minket az egész világ. Tévedés azt hinni, hogy Európa nem lehet erős. Csak kicsit nehezen alakul a dolog, mert a többiek ott tesznek keresztbe, ahol tudnak. Egy 500milliós, gazdaságilag hihetetlenül erős szövetség bárkit meg tud szívatni, akár Kínát is. Katonailag gyenge? Bakker, ez csak pénzkérdés és pénz annyi van itt, mint a pelyva.
HA a Titanic kormányzását is szavazás döntöte volna el, a tizedik jéghegynél lett volna meg a döntés, hogy balra fordulj, teljes gőzzel hátra.

Így is késtek, mert rossz volt a döntés az útvonallal kapcsolatban, és a figyelőtől a jövő infprmáció lassan ért el a gépházig, lett is szép eredménye.

Ma már nem lehet ilyen lassan dönteni, a főkínai, főusaelnök és a főorosz dönt egy óra alatt mi meg öt év alatt.

Kérdés van?
is 2008.06.16. 09:36:47
Az EU nem fog ide jutni, mivel most sem működik egységesen. Megjegyzem nem is várható, hogy valaha fog. Nem fogod tudni megmagyarázni egy románnak, miért jó az neki, ha neked erősebb államod lesz. De érvényes ez a franciákra, akikkel nehéz megértetni, miért jó az neki, ha az angol mezőgazdaságot támogatják. Ez ebben a formában, legfeljebb a legelvakultabb liberálisok számára tűnhet működő megoldásnak.
a demokrácia érdekes kérdés...
(Optimális eseteket tárgyalok a következőkben!!!)
Egy családban nincs. A szülők megmondják, mit csináljon a gyerek, aki megbízik a szüleiben, ezért megcsinálja, amit mondanak, még ha nem is érti eleinte. Később, amikor nagyobb, tapasztaltabb lesz, megérti majd. Ugyanez egy önálló faluban is megy, az emberek ismerik egymást, valakit megválasztanak, akit tiszteletreméltónak tartanak, hogy vezesse a falut (döntsön, képviselje), elhiszik neki, hogy a közösség érdekeit tarja szem előtt.
Aztán ország vagy kontinens. Sokmilliós lakosság, gyakorlatilag senki nem ismer senkit, a korábbi elvekből nem lehet kiindulni. A visszaélések megakadályozására létrejött a demokratikus államforma, amely a bizalmat ellenőrizhetőséggel (jó esetben) helyettesíti.
Újabb nehézség: a közösség olyan nagy létszámú, hogy az irányításához szükséges döntéshozatal önmagában is szakma, amit tanulni kell. Az emberek azért választanak vezetőt, amiért ácsot vagy autószerelőt is "választanak", hogy ne nekik kelljen ezzel foglalkozni, mert nem maradna idejük a saját dolgukra. Munkamegosztás, hatékonyság. Ez azonban azzal jár, hogy maximális jószándék mellett sem érthetünk igazán a vezetéshez - mint ahogy az autószereléshez sem.
A vezetőknek az a dolguk, hogy közös értékeket kommunikáljanak. Az emberekben sokkal több a közös, mint a különböző, csak ez nem kap elég hangsúlyt. Ha meg valakine mégis eszébe jut ezzel foglalkozni, akkor a hülye nácik leszavazzák.
(lásd még a hozzászólásomat 07.20-kor)
Egyébként meg, hogy akarunk versenyképes egyesült Európát, mikor egy kínai falu lakosságával megegyező népek egymás baszogatásával vannak elfoglalva lásd. pl. szlovák-magyar viszony ...
Szörnyű milyen gonosz kis nemzetek vannak, eh írek, hát nem nemet mondanak? :)

Tudjátok én örültem az ír "nem"-nek, és valahol meg lehet őket érteni, igy látatlanban is hogy senki nem kérdezte meg "miért".

A vétójog adja a lehetőséget hogy a kis államok is érezzék, fontosak, hogy nem szalámizódnak le, hogy számítanak az euban a nagyhalak mellett. Ez az amivel mondjuk mi sosem éltünk de elvileg ez a garancia.
Ez az amit szvsz sokan megszüntetnének.

"HA egy közösségnek sokáig nincs külső ellensége hajlamos beolvadni egy nagyobb egészbe és elveszíteni identitását..."
Tehát vegyük el a jogát, hogy olvadjon be.
Nem csodálom hogy sok helyen nem volt róla népszavazás... Na nehogymár megmondhassa a nép ugye... :)

PErsze, alapvetően vonzó számomra is az európai szuperhatalmi státusz, csak könyörgöm, valaki ébredjen már fel, az nem 5 tolvonáson múlik...

Carnivora 2008.06.16. 09:43:49
Ez egyátalán nerm meglepő. A népek, nemzetek egymásnak feszülnek és próbálnak előnyöket szerezni a másikkal szemben. És lehet, hogy a franciák, angolok a nagyhatalmi státusz miatt az USA , Kína ellen próbálják ezt meg, de a kis országok értelemszerűen egymással vannak elfoglalva, mert ott érhetnek el sikereket. És ezért nehéz bármilyen összefogás, mert nekik nem az USA vagy Kína a konkurenciájuk, hanem a hasonló országok.
" Carnivora 2008.06.16. 09:43:49
Egyébként meg, hogy akarunk versenyképes egyesült Európát, mikor egy kínai falu lakosságával megegyező népek egymás baszogatásával vannak elfoglalva lásd. pl. szlovák-magyar viszony ... "

azért ne essünk tulzásokba, de részben igaz... :)
Gera 2008.06.16. 09:41:06

a vétó jelenti azt hogy nem kell feltétlen segget nyalnunk az igérgetésért magáért.
Kristl 2008.06.16. 09:48:31

Kínában egy gátépítésnél lazán arrébb dobtak annyi népet, mint Magyarország, Szlovákia lakossága :D
szobatars 2008.06.16. 09:23:08

hátö ez a keleteurópai "demokráciafelfogás" lehet szavazgatni, ha jonak latják az okosok, amugy kuss meg értelmi cenzus... :)
A család jó példa, megmutatja mi lenne az ideális vezetési módszer (oké, a jobb családokban). Vagyis a legjobb államforma a diktatúra LENNE, ha garantálni tudnánk egy tökéletesen altruista, az országnak a legjobbat akaró és okos diktátort. Mivel ez nem megy, marad a demokrácia.

A családban nem kérdezik meg a gyerekeket, hogy fagyizni akarnak-e menni vagy fogorvoshoz. Hogy biciklizni akarnak-e menni vagy iskolába. Nem azért, mert gonoszok és szeretnek kicseszni velük, hanem mert a gyerekek ezeket a dolgokat még nem látják át, nem tudnak hosszú távon gondolkodni. A családban ez azért működik, mert a legtöbb esetben garantálható, hogy a szülő (vezető) a legjobbat akarja a gyerek számára.
Carnivora 2008.06.16. 09:50:55

Kína nem is demokratikus, és más a berendezkedése, mivel sokan vannak nem tétel, öszhangban a vezetői felfogással. De azért 15 millio ember tétel az már 1% körüli :).
Amugymeg nekem neha ugy tünik itthon is lenne hasonló szellem..
költözzön keletmo nyugatmo-ra ha dolgozni akar... vagy csak amig dolgozik, hétvégén meg ingázzon :)
Sieg 2008.06.16. 09:52:12

Na már vártam mikor kerül elő az apaszerű diktátor...
Hivjuk mondjuk atajurópnak.
Kristl 2008.06.16. 09:52:44

Nem is lehet ezzel a full dmeokráciásdival irányítani százmilliókat ... ez nem nagyon jött be még sehol.
Ahogy olvastam a hírekben rögtön erről beszélgettünk baráti körben. Pontosan ezt mondtuk: Ez nem demokratikus szavazás, hanem vétójog. Én sem látok más esélyt egy működőképes unióra mint azt hogy legyen, azaz 1 hivatalos nyelve legyen. Persze megtarthatná -sőt tartsa is meg ápolja- mindenki a saját nyelvét, de be kellene látni végre, hogy az új határokat bizony a nyelvek rajzolják ki. Persze kényes kérdés lenne hogy melyik is legyen ez a nyelv, de enélkül továbbra s csak a bábeli zűrzavar marad.
Kristl

Jah, ezért emeltem ki a "LENNE" szócskát. Gyakorlatban nem működik :)
Nem csatlakoznék az előttem szólók pesszimizmusához. Ha az integrációs folyamatot nézzük, rengeteg hasonló - még ennél súlyosabb - megakadások is voltak az Unió történelmében. Gondoljunk csak az Európai Politikai Közösség és a Védelmi Közösség 1954-es francia nemzetgyűlési leszavazására, a de Gaulle nevéhez köthető "üres székek politikájára", vagy a Maastrichti Szerződés dán elutasítására. Ez utóbbi azért érdekes, mert ha akkor nem születik meg a dánokkal a különkompromisszum, akkor ma nem is beszélhetnénk Európai Unióról! Meg lehet nézni, hogy a dánok milyen opt-outokat kaptak azért cserébe, hogy rábólintsanak a szerződésre (Dániára vonatkozó jegyzőkönyv). Örök példa mindemellett a 2001-es Nizzai Szerződés leszavazása, amely Szerződés alapján történik mindmáig az uniós döntéshozatal. Itt az írek másodjára - némi cirógatás után - mégis igent mondtak, így mi is csatlakozhattunk.
De abban igaza van Tóta W. úrnak, hogy az uniós döntéshozatal ilyesféleképpen hosszú távon nem fönntartható. És a mostani reform azért kulcsfontosságú, mert csökkentette volna azon kérdések számát, ahol a tagállamok vétót gyakorolhatnak. Paradox folyamatot látunk: a gazdasági ésszerűség azt diktálná, hogy a nemzetállamok egyre több szuverenitást adjanak át közösségi hatáskörbe, mert így a közvetett érdekérvényesítő képességük jelentősebb mértékben nőne. Ezzel szemben maguk a nemzeti kormányok sem mutatnak túl nagy hajlandóságot pl. a fiskális politikát érintő egyes hatáskörök uniós szintre való delegálásánál, hiszen ezzel a saját "személyes" befolyásuk csökkenését szenvednék el. És bizony, semmi más sem fogja tudni rászorítani az államok kormányait az integráció mélyítésére, mint az élesedő verseny a világgazdaságban. Emellett csak egy plusz adalék, hogy az íreknél népszavazást kell tartani minden fontosabb nemzetközi szerződésről: az "istenadta nép" nem tud racionálisan dönteni szakmai kérdésekben (ez márpedig egy igencsak összetett jogi-közgazdasági döntés), de ez már demokráciaelméleti probléma.
Tóta W. Árpáddal nem értek egyet abban, hogy "katonai fenyegetést" lát az EU határain túl. Oroszország, bizonyos "kardcsörtetéseken" túl nemigen volt még ilyen békés (és ebbe bele kell venni a Szovjetunió fennállását is). Ennek oka egyfelől a gazdasági ésszerűség: jelenleg a modernizálódással és tulajdonképpen a "gazdasági növekedéssel" vannak elfoglalva. Ám Oroszország hatalma pusztán csak területének irdatlan méretében és bizonyos gazdasági erőforrásaiban rejlik, így véleményem szerint az EU számára nem jelent valódi kihívást (hosszabb távon esetleg biztonságpolitikailag) - hiszen gazdasági/társadalmi struktúrája elmaradott, lélekszámában sem veheti fel a versenyt az EU-val, és érdemes megvizsgálni az abszolút értelemben vett GDP-jét egy fejlettebb európai országéval.
Amúgy jó kis cikk ez, kicsit talán túl érzelmes, de öt percig én is vertem az asztalt, amikor megtudtam, hogy miként döntöttek az írek (EU-népesség alig 1%-a).
Érdemes lenne megvizsgálnia az EU-tagoknak az Amszterdami Szerződésben pontosított "megerősített együttműködés" lehetőségét! Ez annyit jelent, hogy amennyiben nem ellenkezik a közösségi célokkal, legalább 8 EU-tagállam tovább mélyítheti az integrációt (ha ehhez később mások is csatlakozhatnak). Szerintem jelenleg ez tűnik reális alternatívának.
Minden jót!
Én szűklátókörű vagyok ez tény,és nem is látok nagyon messzire csak közelre, ezért nem is tudok nyilatkozni az EU hosszútávú hasznáról,de ami az elmúlt 18 évben történt az EUra hivatkozva az annyira szerintem nem volt jó, én nem érzem, hogy egy közösség része lennék, annál inkább azt hogy sok jót nem hozott nekünk az egység, pl a mezőgazdaságunk sosem volt ilyen állapotban, a mezőgazdasági iparról nem is beszélve,megszüntek a cukorgyárak,papírgyárak, Pápai Hús a közelmúltban, szerintem az ha idejön a tőkeerős multi, megveszi a helyi gyártóüzemeket, majd bezárja és behozza a máshol készített terméket, nem tudom valaki megnéze mostanában a kristálycukros csomagolóanyagot?
Szerintem az , hogy Európa 2. legzsírosabb földje(Alföld) csődben van senki másnak nem köszönhető, mint az úniós mezőgazdasági lobbinak, ill az azoknak aszisztáló politikusainknak.
Lehet hogy az EUnak az az érdeke, hogy menjen csődbe a mezőgazdaság, de ennek nem hiszem hogy örülnünk kellene.

És nem is tudom mit várunk egy olyan képződménytől, ami kizárólag a piacról szól, a termékekről, szolgáltatásokról, de még hosszútávú elképzelések sincsenek, a szociális rész egységesítéséről.

Szerintem ez nem szövetség amit velünk csinálnak inkább Anglia gyarmati politikáját idézi.
Carnivora 2008.06.16. 09:55:02
Kristl 2008.06.16. 09:52:44

Nem is lehet ezzel a full dmeokráciásdival irányítani százmilliókat ... ez nem nagyon jött be még sehol. "


Még soha sehol nem is próbálták meg. Általában a demokrácia korlátozásában érdekeltek korlátozták a demokráciát amennyire tudták.
Ugyhogy ilyet kijelenteni nem lehet.

Amugy meg ez nem "fúl demokrácia"... még most se. Ezért jó az ír nem.

És nem is tudom mit várunk egy olyan képződménytől, ami kizárólag a piacról szól, a termékekről, szolgáltatásokról, de még hosszútávú elképzelések sincsenek, a szociális rész egységesítéséről.

Szerintem ez nem szövetség amit velünk csinálnak inkább Anglia gyarmati politikáját idézi."

Ott a pont.
A vétójog megszüntetése és a centralizáció jelenleg gyaramtosítás.
Szal éljen az ír "k* a*" felkiáltás. Megmentették a magyar szabadságot is.

Kristl: nem, a vétó egy tökéletesen működésképtelen rendszert jelent, ami hosszú távon valóban veszélyezteti a függetlenségünket.
index.hu/politika/belfold/tarnoc0615/

ilyen piti f*szságokon megy a problémázás ... egységes Európa ?
Ajjaj, nagy sotetseg van itt a fejekben, foleg azzal kapcsolatban, mi is az Eu es mi lehet, legyen a jovoben.

Eloszor is a nepszavazasrol:
Az irek ugy mondtak nemet, hogy ez egy pup volt a hatukon, az osszes nagy parlamenti part (kiveve pl. Fine Gael) az igen mellett kapmanyolt.

Az irek egyszer mar nemet mondtak a nizzai szerzodesre, aminek, bar kicsit kuszabb modon, szinten az volt a celja, hogy az EU-t mukodokepesebbe tegye. Akkor azonban ra lehetett erezni azokra a tenyezokre, amik miatt odzkodtak az IGEN-tol (pl. Irorszag katonai semlegessege, stb, bar egyebkent azt a nizzai szerzodes sem fenyegette). Aztan el is mentek meg egyszer szavazni es csodak csodajara osszejott az IGEN.
Most kb 12 ev alkudozas utan szuletett meg ez az uj alapszerzodes (Nizza kenyszermegoldas volt, de a boviteshez kellett, aztan jottek az oteltelok, aztan a Konvent, aztan az Alkotmany - amit nem lett volna szabad alkotmanynak hivni es akkor atmegy Franciaorszagban pl.).

Most tehat az irek ugy mondtak nemet, hogy nem lehet tudni, mire is mondtak nemet (az ellenzok csak altalanos maszlagokkal erveltek, aminek a fele csusztatas, a masik felenek nagy resze meg hazugsag). raadasul az irek az egyik leg "EU-partibb" orszag, amit az "elitet" illeti, a plebs viszont kisse provincialis beidegzodesu: a lenyeg, hogy a parasztoknak jo legyen (eleg jo volt eddig is), jojjon a sok EU penz (jott) es senki ne fenyegessen holmi Eu szuperallammal (amirol egyebkent nem volt szo a szerzodesben, de azert ez a tema ujra es ujra elojon)

Inkabb az altalanos kozhangulatot lehet okolni: ingatlanvalsag van, lassul az eddig szarnyalo gazdasag, emellett volt egy igen eros NEM kampany, tobbek kozott egy milliardos vezerletevel. Raadasul termeszetesen ilyen nepszavazas alkalmaval a nemmel szavazok motivaltabbak elmenni szavazni, mint a tamogatok.

Lehetne errol meg irni...

Amit Arpi az EU-rol meg a donteshozatal analogiajarol mond, az pedig mind teves, azt az egyetlen pontot kiveve, hogy az "alkotmanyos" kerdesekben tenyleg egyhangu dontes kell a "megyek" reszerol. De minden masban (kiveve az EU kulopolitikajat es meg nehany kisebb teruletet) ez mar reg nem igy van. Kozosen safarkodunk a szuverenitasunkkal (lasd meg "pooling sovereignty"), egy nagyon erzekeny egyensulyon alapulo donteshozatali rendszerben (Europai Bizottsag javasol, tagallamok a Tanacsban sulyozott szavazason alapulo minositett tobbseggel dontenek, valamint a Parlamenttel egyezkednek, modositanak, jovahagynak), amikor arrol van szo, hogy pl. milyen biztonsagi eloirasoknak kell megfelelnie egy gumiabroncsnak, hogyan tamogassuk a parasztokat vagy hogyan osszuk el a koltsegvetest.

Na ez lett volna kicsit hatekonyabb, kiterjesztve a minositett tobbsegi donteshozatalt es az Europai Parlament szerepet, valamint elorelepes tortent volna a kulpolitika teruleten is (fomegbizott, stb.).

Ennyi, nem kell se eltulozni, se lekicsinyelni, de foleg nem hulyesegeket irni.

Kerdes van?
Komment Elek 2008.06.16. 09:55:11
Mint fennt írtam azért van zürzavar, mert nem azonosak a célok. Nekünk nem célunk az USA-val versenyezni. Meg Kínával sem. A franciáknak, angoloknak, németeknek viszont ez a céljuk. Én speciel teszek az ő céljaikra. Ők meg a mi kis játékainkra tesznek magasról. Nekünk viszont ezek a létkérdések, hogy megpróbáljunk előnyt szerezni a hasonló országok között. Magyarul itt soha nem lesznek könnyű döntések, mert kölcsönösen tenni kell valamit a másikért is, hogy az támogassa az én céljaimat, ami ráadásul gyakran ellentétes pl. a szomszédom céljaival.
Gera 2008.06.16. 09:59:00

Igen.. ez is igaz, és ez ugyanakkor jó.
Mivel meggátolja a gyarmatosítást.

Tudod, valójaban csaknem mindegy ki lesz a rabtartód amig szabad vagy, szabad akarsz maradni.

Na mégegyszer: Erős, központosított hatalom katonai erővel, avagy minél szélesebb körű érdekekérvényesítés, azaz békés demokrácia.

Én az utóbbit választom!

Úgy érzem, hogy az írek döntését ledegradáló hsz-ok szinte mindegyike összeköti a gazdasági hatalmat az ehhez feltétlenül szükséges katonai hatalommal.

Úgy gondolom (bár én kifejelezetten pacifista vagyok), hogy az erős gazdaságnak (gazdasági hatalomnak) nincs feltétlenül szüksége a katonai hatalomra, arra a katonai hatalomra, amely som esetben felülkerekedve a piac törvényein, erővel igyekszik gazdasági előnyt szerezni. Még akkor is így gondolom, ha a történelem nem éppen ezt bizonyítja, a múltban a múltban már így is túl sokszor bizonyosodott be, hogy katonai erővel megváltoztathatóak a gazdasági erőviszonyok.

Ez valóban így van, de egyáltalán nem azt jelenti, hogy csak ez az egyetlen járható út.

Ezek a kérdések egyébként azt feszegetik, hogy a demokrácia (közvetlen avagy képviseleti demokrácia) mennyire versenyképes államforma a diktatúrákkal, urambocsá' katonai diktatúrákkal szemben.

És igazuk van azoknak, akik a katonai erővel (vagy csupán katonai erővell) is fenyegető gazdasági hatalmak veszélyeit emlegetik. Gondoljunk csak Iránra, de akár Észak-Koreára!

Igen, a katonai diktatúra valóban lehet hatékonyabb a pacifista demokráciánál. De szvsz nem lehet célja a kultúrált és civilizált nemzeteknek. (az USA demokráciája többek közt ezért semnem kultúrált, semnem civilizált, de ez más téma...)

A demokráciát nehéz igazán jól működtetni, a közvetlen és képviseleti demokrácia egészséges egyensúlyát fenntartani (azaz a vétójog határait meghúzni) még nehezebb.

De ugyanúgy, ahogy nem lehet a világon minden nő a miénk, legalább törekedni kellene rá. Törekedni kellene arra, hogy a demokráciát arra használjuk, amire az való, törekedni kell arra, hogy a társadalom (és egyes szövetségek, mint pl. az EU) tagjai között minél kevesebben és minél kisebb mértékben érezzék magukat döntésen kívülieknek, elnyomottaknak. Szvsz erről szól a demnokrácia.

Nézzétek meg Svájcot! Semnem EU-tag, semnem NATO-tag, nincs Euro-juk, a kutyaszarról is népszavazást tartanak, mégis egész jól elműködik az ország, nem panaszkodnak a gazdaság állapotán, csak teszik a dolgukat békében. Nem fenyegetnek senkit katonai erővel, de ha kell, biztos képesek megvédeni magukat (egy bizonyos szintig, van ami ellen senki nem képes védekezni, sajnos), mégis erős a gazdaságuk, a gazdasági versenyben elég jó helyen állnak. Pedig nincsenek sokan, nincsenek nagy területeik, nyersanyagforrásaik, egyszóval nem nagyok.

A nagyság nem feltétele a boldogulásnak. A minőség, hatékonyság és ésszerűség sokkal inkább...

Többet ésszel, mint erővel!
Kristl 2008.06.16. 09:58:30

Mi a magyar szabadság mégis amit megmentettek?

Ez érdekelne, ha kibontogatnád.

Carnivora

Az amit leirtam. A kis államok sok sérelemmel, beidegződéssel, félelemmel terheltek, emellett pedig lehet egy rakás megoldatlan problémájuk.
Érdekérvényesítésük pedig csökken ha bármiylen kérdésben ellépünk a centralizáció felé, márpedig ha valami akkor pont ez a képesség biztositja a mozgásterüket a nagyhalak mellett.
Ha ennek cserébe nem kapnak eleget, nem fognak a magállamok mellé állni.
Azok se álltak melléjük soha.

Na a mozgásteret és a lehetőségeket mentették meg... :)

Kristl: Kurvára nem vagy szabad. Ez pl onnan látszik, hogy pár nagy bank gondol egyet és percek alatt bedönti a Ftot és ezzel kegyetlenül megszívat konkrétan téged.
Nahát, persze, olyan mint Nagy Imre őszödi beszéde, én még a vármegyéket is sarabolnám, főleg tájjellegűeket, meg a kényszerképzeteseket, tekintetes nagyságos máltóságú nagy kegyelmű, alig vérszomjas uraim, sőt királylányként hadba, akarom mondani habba hívom a jónépet, előre a nagyszociális biztonságért, vagy hamár a italiánok nem nyerik meg a foci EB, legalább a tanganyikán száraz lábbal keljünk át, de iktassuk állam elméletben kicsiny hunokországában dívik az írség.
Gera 2008.06.16. 10:06:39
"Kristl: Kurvára nem vagy szabad. Ez pl onnan látszik, hogy pár nagy bank gondol egyet és percek alatt bedönti a Ftot és ezzel kegyetlenül megszívat konkrétan téged. "

A szabadságnak vannak fokai amugy. Én pedig speciel szabad vagyok. :)

Kristl 2008.06.16. 10:06:28

Miért nekünk most mi a mozgásterünk? a magyar diplomácia kb. annyi sikert képes elérni a Föld bolygón, hogy egy drogos szarért pattog hónapokig, akit elengednek ...

Meg a nagy magyar szabadságban egy diliházi menekült tönkreteheti a gazdaságot stb.
na akkor leírom egyszerűbben. IGENIS európai szuperállamot akarok. Olvadjanak be a kis meg a nagyobb nemzetek is. Legyen olyan nép, hogy európai, mielőtt főleg az arab, de kínai stb. elmaradottak lenyelnek minket egyesével. Ha lesz 500M civilizált, egységes ember, akkor az már talán befolyást gyakorolhat a világra. Ahogy fent is írták többen, ha választhatnék mást, akkor is Európában élnék. Itt demokrácia van, meg civilizáció.
Na igen, az USA-val mindig lehet példálózni, hogy milyen jól működik, de ott nincsenek évszázados ellentétek, mivel nincsen évszázados történelmük sem.
Nincs trianon, és nincs 100 éves háború, és nincs 2. világháborús emlékek, nincsenek emlékeik kicsinyes népek közti leszámolásokról, temetőrombolásról stb.
Szeritnem a "nagy" európai élharcosok nem értik , hogy nem lehet elvárni a kelet európai országoktól az együttműködést az egyik percről a másikra, azt hogy mindenki felejtse el az elmúlt évszázadokat 20 év alatt és legyenek jóbarátok a lengyelek-németek,románok-magyarok, és miközben idült mosollyal felejtenek, küzdejenek meg a létbiztonság elvesztésével, a nemzeti tudat elvesztésével,a mezőgazdaság tönkremenetelével.
Ilyen nincs szerintem valószínű könnyebben menne ha közvetlenül látnánk a hasznát a barátságnak de ez így nem fog menni.
A munkámban elég sokszor használom, szerintem itt is ez fog működni: majd a rémület összerántja.
Az olyan kis országoknak, mint mi tudomásul kell vennie, hogy vagy küzd egyedül vagy beolvad egy nagyobb birodalomba. Az a verzió, hogy egy nagy birodalomban mindeki független és önálló, az csak mese. Nem működik. A régi tagállamok igenis a gyarmatosítás miatt bővítették az Eu-t, nem pedig szeretetből. Mi is csak egy gyarmat, másnéven felvevőpiac és olcsó munkaerő vagyunk. Semmi több. Nincs befolyásunk már a saját országunk gazdaságára sem. Olyan mezőgazdaságunk és iparunk van, amilyet az Eu, azaz a nyugati nagytőke akar.
roli101 2008.06.16. 10:14:16
Ez csak részben igaz. Ha nem lenne 20 éve töketlen a külpolitikánk igenis lehetne eredményeket elérni. Erre tökéletes példa a Szlovákok. Mennyit olvastam pár éve, hogy majd meglátjuk, az agresszív nemzetpolitika, és nyomulás miatt mit kapnak az EU-tól, mi csináljuk jól, hogy mindenkinek lefekszünk. És most meg lehet nézni, nagyjából mindent elértek amit mi nem. Nem tutyimutyi bénázással, hanem önző mocskos érdekérvényesítéssel
roli101 2008.06.16. 10:14:16

jahm, csak a fagyi még vissza tud nyalni.


Carnivora 2008.06.16. 10:09:39

az hogy valaki béna még nem azt jelenti hogy nincs lehetősége.
peetmaster 2008.06.16. 10:10:35

jácc valami birodalomépítővel aztan csinad meg ott.
peetmaster 2008.06.16. 10:10:35

Ez a másik véglet ami hülyeség. Nemzetek Európájára van szükség, ahol van egy egységes Európai állam, amelyet nemzetek összefogása hoz létre, és amelyben a határok teljesen eltörlődnek. A nemzetek pedig fennmaradnak , mint kultúrális kultúrális képződmények. A közös pontokat kell keresni.

Ez a mindenki egy nemzet stb. rizsa már az USA-ban is elbukott csak a felszín alatt hordozza a feszültségeket. A kultúrális hagyományokat ápolni kell viszont egyik nemzeti kultúra se helyezze a másik fölé önmagát. Az európai kultúrától idegen nem összeegyeztethető elemeket meg kikell pucolni lásd. muszlimok. -
_lajoska_ 2008.06.16. 10:10:51

Az USA-ban nincsenek ellentétek? hagyjuk már. Recseg-ropog az egész. Külön negyedekben laknak niggerek, fehérek, kínaiak, latin-amerikaiak , amelyek a nagyvárosok utcáin szabályos háborúkat vívnak ...
És az is furcsa, hogy idejön a világbank képviselője, és elmondja , hogy mit kell csinálnunk, de nem azért hogy kimásszunk a gödörből, hanem azért, hogy nehogy veszélybe kerüljön a törlesztőrészlet kifizetése.Látszik őket nem igazán érdekli, ha éhen hal 100.000 ember(direkt túlzok) kizárólag az a fontos hogy ne kerüljön veszélybe a pénzük.
De ha mégis úgy érzi, hogy veszélybe kerül akkor kamatot emel. tehát nem elég , hogy amúgy sem tudjuk fizetni, mégtöbbet kér:)
tudom, hogy a piac ilyen, értem én, csak nem tetszik, és az hogy az EU a hatalmas ordenáré vízfej szintén osztja az észt , hogy hogy kellene, de ugyanakkor összekötözi a két lábunkat(konvergenciaprogram), és úgy bíztat futásra, az meg mégjobban felborzolja az indulataimat.
Amíg hivatalnokok azon törik a fejüket, hogy egy mozgólépcső milyen sebességgel menjen (bizony van rá külön EU-s előírás!!), de arra képtelen, hogy pl. tegyen valamit az üzemanyagpiacon, addig az én szememben az unió csak egy újabb élősködő hivatalnokréteg az országi parlamentek fölött.
Kristl: Örülök, hogy szabadnak érzed magad, de nem értem, hogy ha szerinted az a szabadság netovábbja, hogy pl a bankszámládon levő pénz értékét néhány szivarozó emberke dönti el egy mahagóni íróasztal mellett több ezer kmre innen, akkor mégis mitől félsz pár európai alapszerződés kapcsán?
ha jó kedvem van, akkor gaelül dünnyögök rőzse dalocskákat, ki se köll mennem az utcára, leheljen rám mr. guiness, hágjuk a zöld lankákat és vágjunk szájon minden második o"conellt. ha meg rossz kedvem van, akkor még az ág is húzza, gárda tépje a szapora keltákat és szakadjon rájuk liszabon!
muad///dib: a szlovákok se értek el európai szinten többet, mint mi. Gazdaságilag meg csak olyan reformokkal, amiket itt nem fogadott be a nép.
ezt a gyarmatosítást meg hagyjuk már - az az, amikor A ország elfoglalja B-t. Itt senki nem foglal el senkit - közös piacon, közös szabályokkal működünk. Ha ezt gátoljuk, azkkor magunkkal b*szunk ki. Az uniót, mint államot erősíteni kell, hogy szembeszálhasson a tőkésekkel, lásd mobildíjak sikeres szabályozása tavaly nyáron, vagy a vegyipari rendelet (REACH).

"A Vesztesek víg dala szárnyal
Jól kibaszunk a világgal..."

ha csak ezt ragadom ki, akkor a helyzetre csodálatos... wehehehehe
ha erősen figyelsz, ahogy hajlított térdelsz, eltudod olvasni, ez az a hely ahol próbálkozni köll.
Lajoska irja:

Én szűklátókörű vagyok ez tény,

(orulok, hogy ezt igy elore lismerte, nem is cafolsz ra nagyon)

és nem is látok nagyon messzire csak közelre, ezért nem is tudok nyilatkozni az EU hosszútávú hasznáról,de ami az elmúlt 18 évben történt az EUra hivatkozva az annyira szerintem nem volt jó, én nem érzem, hogy egy közösség része lennék, annál inkább azt hogy sok jót nem hozott nekünk az egység, pl a mezőgazdaságunk sosem volt ilyen állapotban, a mezőgazdasági iparról nem is beszélve,megszüntek a cukorgyárak,papírgyárak, Pápai Hús a közelmúltban, szerintem az ha idejön a tőkeerős multi, megveszi a helyi gyártóüzemeket, majd bezárja és behozza a máshol készített terméket, nem tudom valaki megnéze mostanában a kristálycukros csomagolóanyagot?
Szerintem az , hogy Európa 2. legzsírosabb földje(Alföld) csődben van senki másnak nem köszönhető, mint az úniós mezőgazdasági lobbinak, ill az azoknak aszisztáló politikusainknak.
Lehet hogy az EUnak az az érdeke, hogy menjen csődbe a mezőgazdaság, de ennek nem hiszem hogy örülnünk kellene.

És nem is tudom mit várunk egy olyan képződménytől, ami kizárólag a piacról szól, a termékekről, szolgáltatásokról, de még hosszútávú elképzelések sincsenek, a szociális rész egységesítéséről.

Szerintem ez nem szövetség amit velünk csinálnak inkább Anglia gyarmati politikáját idézi.

A mezogazdasagrol:
Az nem az EU miatt van ilyen allapotban, bar abban egyetertek, hogy nem volt fair deal, hogy mi kevesebb penzt kapunk, mint az osztrak gazda a hatar tuloldalan es nemzeti budszebol kell kiegeszitgetnunk. Az Eu ebbol a szempontbol inkabb elorelepest kell hozzon, foleg, ha a fold olyan jo, ahogy irod: akkor valaki csak kepes ebbol hasznot huzni es jo termekeket eloallitani (kepes is, nezz korul).

A cukorrol: nem csak nalunk zarnak be cukorgyarakat, hanem atallnak egy pazarlo cukorpolitikarol egy kevesbe pazarlora. A gond ott kezdodik, hogy a cukrot mas orszagokban es foldreszeken olcsobban s konyebbenelo tudjak allitani (pl. cukornadbol egyszerubb, gazdasagosabb es olcsobb, de ahhoz nalunk nem jo az eghajlat, ugye. Pl. Finnorszag is termelt eddig repacukrol, ennek vege, nagyon helyesen). A cukorreform egyik oka tehat abban keresendeo, hogy nem vedhetjuk az Eu piacait (es igy Mo. termeloit is) hatalmas tamogatasokkal a kulfoldi versenytol, mert az nem fair, raadasul a fogyasztok sem jarnak vele jol. nekunk meg mar reg olyan dolgokat kellene termelni a jo zsiros alfoldi foldben, amit jol el lehet adni.
Egyebkent en ugy itelem meg, hogy egy kis szerencsevel es kreativitassal a magyar mezogazdasagnak jo kilatasia vannak: az arak a vilagpiacon mennek fel es ez igy is marad jo ideig. A fold meg mindig jo, bar az eghajlati es idojarasi viszonyok ugye kisse valtozoban vannak, de masholmeg rosszabb a helyzet. csak ki kellene talalni, mit kell termelni es hogyan lehet azt jo minsoegben, de gazdasagosan es ujra jo lesz Magyarorszagon parasztnak, agrarmernoknek lenni. de nem fog az olunkbe pottyanni, dolgozni kell erte.

A tokeeros multi az EU nelkul is idejonne. Megy az ukrajnaba is, Kinaba is, Braziliaba is, pedig azok nem EU tagallamok. Az EU "elonye", hogy a multi esetleg tenyleg IDE akar jonni es nem Braziliaba, mert ha nalunk termel, akkor egybol hozzaferese van egy 500 millio fogyasztos belso piachoz, ahol kiszamithatoak a viszonyok es mindenhol ugyanazok a szabalyok ervenyesek a mukodesukre (persze nem az adozas teruleten, hanem a termeles egyeb kovetelmenyeit illetoen).

A tokeeros multinak nem feltetlenul bolt megvenni az uzemet es bezarni, majd mashonnan behozni egy dragabb/rosszabb termeket. Az a biznisz, ha itt be tud inditani valami hatekony dolgot, olcsobban vagy jobban tud termelni. Persze ez nyilvan nem ilyen egyszeru, nyilvan elofordul yarbezaras, elbocsatas, atszervezes. idelais esetben azonban azok, akiket elobcsoatanak, stb, "atvandorolnak" a gazdasag egy hatekonyabb, tobb hozzaadott erteket termelo szektoraba. A gond az, hogy Magyarorszag nem idealis eset, illetve bizonyos tevekenysegek utan nehez atallni masra (pl. cipo felsoreszt varro munkasbol nyilvan nem lesz valaki 2 het alatt mobiltelefonszoftver-fejleszto)

Az angol gyarmatok nem nagyon szavaztak arrol mi legyen a sorsunk. Mi viszont ott ulunk minden COREPER ulesen, vannak kepviseloink a parlamentben, beszelhetunk a frnacia, nemet, spanyol, brit kollegakkal, lobbizhatunk, osszefoghatunk a lengyelekkel, csehekkel, stb hogy esetleg nekunk is jo lehessen. Az EU-nak nem "erdeke" egy szetzilalt, szegenyedo es rohado "kelet".

A sorsunk 60-70%-ban a mi kezunkben van, meg ha ketsegtelenul jobban ki is vagyunk szolgaltatva a vilaggazdsag szeszelyeinek, mint egy nagyobb allam. De pl. ha lesz euronk, akkor mar ez is valami elorelepest es "vedelmet" jelent - Eu nelkul nem lenne, mint ahogy Eu nelkul valoszinuleg meg ennel is fegyelmezetlenebb lenne a koltsegvetesi politikank es meg hulyebbek a kormanyaink - szamukra az EU megis valami visszatarto ero es pozitiv "szocializacios ter". Hat ezt gondolom.
Gera 2008.06.16. 10:21:25
"Örülök, hogy szabadnak érzed magad, de nem értem, hogy ha szerinted az a szabadság netovábbja, hogy pl a bankszámládon levő pénz értékét néhány szivarozó emberke dönti el egy mahagóni íróasztal mellett több ezer kmre innen, akkor mégis mitől félsz pár európai alapszerződés kapcsán? "

Semmitől, ez szar a mahagónis embereknek, ugyhogy most röhögünk.
Carnivora, ez a muszlimozás nagyon veszélyes, pláne hogy korábban bevándorlóztál. Az ARAB, a bevándorló az nem probléma. Az európai értékekkel össze nem egyeztethető vallási fanatizmus viszont igen, ez ellen maximális határozottsággal fel kell lépni.

Körültekintően kell ezt fogalmazni és kezelni, mert könnyen vérprimitív rasszizmus lesz belőle.
Én is europai szuperállamot szeretnék, hosszú távon nincs más esélyünk. Eléggé csúnyán hangzik, de egyszerűen látni kell azt, hogy Magyarország percei meg vannak számlálva, igazából csak azt választhatjuk meg, hogyan tűnünk el a történelem színpadáról.
Ha a kulturánkból bármit meg akarunk őrizni, akkor az egyetlen lehetőség egy föderális alapon működő szuper-europa lehet.
a nagy levin 2008.06.16. 10:24:02

oh yea jo esélyel az eddig tulelt és valahol "sikeres" nagygazdaságaink az euba lépés során sorvadtak el. PEdig jo modellt követtek...
Carnivora

Mindenhol vannak hatalmas ellentétek, de a népcsoportok ellenéte, szerintem kezelhetőbb mint a területi eloszlás szerinti ellentétek.
Még sosem hallottam olyan hírt, hogy Florida, és Luisiana gyűlöli egymást, mert a polgárháború után a győztes fél lemészárolt 10 falut.
peetmaster 2008.06.16. 10:22:03
Sajnos, ha megnézed többet értek el, mert sokkal jobb hírük van, mint nekünk... Mind kultúrálisan, mind gazdaságilag, sőt a szomorú, hogy politikailag is...
Látni kell, hogy Európában a tisztelet kivívása a legfontosabb. Szomorú vagy nem ,de ha körülnézel úgy működik ez, mint az amcsi börtönök: a legfontosabb a "respect".
off

Akurvaéletbe a sok kiszeretkezett adminisztrációval! Broooáááááá.....!

on
kristl: megcsináltam már birodalomépítőben, jó is volt :)
Carnivora: a nemzethez való tartozás nem lehet előrébbvaló, mint a nagyobb közösséghez (európai-ember-élőlény-vallásosoknak teremtett létező). Ez a fontossági sorrend is (már hátulról persze). Élőlényként úgy kell viselkednünk, hogy az élet ne váljon lehetetlenné. Ezeken a kereteken BELÜL emberként kell viselkednünk, mint munkamegosztás, tanulás, filozófia stb, ezen ismét belül pl. európaiként, demokrácia, vallás- és egyéb szabadság stb., ezen belül lehetünk magyarok, Himnusz, történelemkönyv (nem eltúlozva, mert akkor európai társainkkal szembekerülnénk!), ezen belül lehet családunk, szeretet, kötődés, ezen belül egyének vagyunk. Erre a szintre hogy mennyi szabadság marad, az attól függ, hogy hogy valósítottuk meg fentebbi, fontosabb kötelességeinket.
Nem csak a vallási fanatizmus a probléma a bevándorlóknál, hanem egyszerűen a más kultura is.
Azok a török kölykök, akik ellehetetlenítik az oktatást a német iskolában, meg az utcán randalíroznak, igencsak távol állnak a vallási fanatikusoktól, mégse valók ide. Van egy saját kulturájuk, ami nagyon más mint a mienk. Egyszerűen nem lehet megfelelően integrálni őket, gondoljunk csak a saját bevándorlóinkra, akiknek erre évszázadok álltak rendelkezésre, mégse jutottak egy centiméterrel sem közelebb az europai kulturához. Ez nem az ő bűnük, de attól még így van.

Szóval mindenkinek sokkal jobb lenne, ha a t. bevándorlók szépen hazamennének.
peetmaster 2008.06.16. 10:28:15

nah akkor itt meg gondold át mik lehetnek annak a feltételei... :)

Addig meg... "hallod apjuk, a románok is szívni fognak... meg a franciák is... wehehehehe..."
peetmaster 2008.06.16. 10:22:03

Nem is próbáltak Magyarországon reformokat végrehajtani. Volt egy nagy adóprés konvergencia program néven meg az egészségügy leépítése, de hol voltak valódi reformok a kiadási oldal csökkentésére? az eszement szociális rendszer maradt a friss nyugdíjasok több nyugdíjat kapnak, mint egy pályakezdő fiatal a vízfejű államhoz sem nyúltak hozzá a gentry réteg vígad tovább ...

Sieg 2008.06.16. 10:24:52

Leszarom minek hívják. Az a tény a zsidó-keresztény európai kultúrfejlődés, és a muszlim teljesen más ami összeegyezhetetlen feszültségeket jelent.
Szaros Adolf szarját nyeljük máig.

_lajoska_ 2008.06.16. 10:25:56

Sokkalta rosszabb, amikor a szomszédos városrészbe nem mehetsz át , mert kilőhetik alólad a segged ...
én már fényezem a fletó autóját.
az europai ugyekben valo nepszavazassal szerintem az a problema, hogy a belpolitikaban aktiv partok reszvetelevel zajlik es ezert altalaban belpolitikai protestszavazas lesz belole. Eppen ezert en eltorolnem az ilyesfele nepszavazast, mert semmi jo nem sulhet ki belole. Ha egyes orszagok lakoi valamilyen az o es az EU kapcsolatat erinto kerdesben akarnak szavazni, am tegyek, de ne az egeszrol.
Arra inkabb be kene vezetni az europai nepszavazas intezmenyet, mondjuk 3 M alairas legalabb 5 orszagbol, viszont akkor minden orszagban egyszerre szavaznanak az emberek es az EU-ra nezve kotelezo ervennyel. Akkor nem az irek (
Akkor is rohadjon meg minden krumplizabáló paraszt! Dublinban az angolok és az EU közötti időszakban semmi sem épült, azóta sok pénzből sok minden. Nekik elég, köszi szépen, mostmár lerohadhat az egész EU ott ahol van. Krumpli van, sör van, és különben is olyan hót tahók, hogy az egyetlen európai napilap 14-es betűmérettel is csak Dublinban jelenik meg (ti. nem nagyon tudnak/szeretnek olvasni). Mindenki nagyon büszke James Joycera, de senki sem olvasta az Ulyssest, maximum a Dublinersből egy két sztorit ismer (azt is a tévéből). Az összes tehetséges ír, aki valaha élt, na az mind valahol másutt lett sikeres. Ismerős?
a nagy levin

Hát én szóltam előre:)

De érdekes, hogy a koronás kristálycukron nem perui gyártó szerepel, hanem Francia(erre nem esküszöm meg, de tuti , hogy európai ország)
A kiegészítésről pedig:
Osztrág gazda kap 100%-ot.
Magyar gazda kap 30%ot, és az állam kiegészítheti 50%-re. tehát az EU megengette, hogy ha akarja adhat még, de az az összeg ami a vége még mindig csak a fele annak amit a szomszéd, tőlünk 200kmre kap.
Így már érthető, hogy miért vágta ki a nyírségi paraszt az Almafákat, és miért veszek én Bpen Osztrák almát aranyárban.
PL.

A tőkeerős multi valóban idejönne, de valószínűleg termelni, és nem megszüntetni, hiszen EU nélkül lehetne használni a védővámok fogalmát, tehát, pl a pilótakekszet, inkább itt gyártaná le, és nem szlovákiában, mert nem érné meg behozi. Mondjuk ezt a kérdést egy mondatban nehéz úgy kitárgyalni, hogy igaz legyen az állítás:)
Kristl: El lehet ezt hülyéskedni, de egy erős közös pénzzel mindenki jobban jár, mint egy olyan nemzeti valutával, ami annyira, de annyira független, hogy a sorsa 10millió emberen kívül szó szerint senkit nem érdekel és ennek megfelelően totálisan ki van szolgáltatva mindenféle spekulációnak és változásnak.
_lajoska_ 2008.06.16. 10:36:41

A franciák bedőltek pár éve lásd. Beghin Say a német Nordzucker vásárolta fel érdekeltségeiket, és sorba bezárta a magyra cukorgyárakat mára Magyarország cukor behozatalra szorul.
kívánncsi vagyok az ír autófényezői szokásokra is tulajdonképpen, hogy így a népszavazás után is alkalmazzák-e a köpködős módszert vagy meg is nyalják a dukkót szappanos szájjal, aztán hogyan húzzák át rajta a birkát, előtte hálnak-e vele vagy utána, szabvány szerint?
lajoska: Védővámokról lehet egyezkedni mondjuk egy szlovák szomszéddal, de Németország, USA, stb esetleg közli, hogy köszönjük szépen, akkor nem veszünk semmit, meg a tőkénk is mehet inkább a szomszédba, mi meg nyüszítve térdre borulunk előttük, különben bedől az egész gazdaság.
tóta wé, hogy baszomanyádat! szararcú kis köcsög vagy, aki eupénzből fikázza az eut és állampénzből fikázza az államot. mér nem takarodsz már el a kurva anyádba a hozzád hasonló megélhetési értelmiségiekkel együtt?
Lajoska:
"Osztrág gazda kap 100%-ot.
Magyar gazda kap 30%ot, és az állam kiegészítheti 50%-re. tehát az EU megengette, hogy ha akarja adhat még, de az az összeg ami a vége még mindig csak a fele annak amit a szomszéd, tőlünk 200kmre kap.
Így már érthető, hogy miért vágta ki a nyírségi paraszt az Almafákat, és miért veszek én Bpen Osztrák almát aranyárban."

Ezzel teljesen egyetertek: ez botrany, akkor sem ertettem, hogy szulethet meg egy ilyen megallapodas, hiszen ez nyilt diszkriminacio, de ezt valahogy le lehetett nyomni a torkunkon. Az egyetlen tenyezo, ami tompitja ezt a nagy tamogatasi kulonbseget a berszinvonal, de minden egyeb tekintetben azonosak a versenyfeltetelek, a koltsegek (pl. az uzemanyag is hasonlo arban van mar). Az egyetlen hasznos dolog ebben, hogy talan meg versenykepesebb termelesre es novekedo hatekonysagra sarkallja az eltunyult termeloinket. Az a vicces, hogy azert igy is van egy-ket sikertortenet, nem ertem, masok miert nem tudjak lemasolni a receptet. M;eg par ev es akkor jonnek majd a holandok magyar foldet venni. Nem tudom, hogy az nekunk jo lesz vagy rossz (nem latonm elore, lehet mindketto), de azt biztos bebizonyitjak, hogy lehet itt hatekonyan termelni.
"peetmaster 2008.06.16. 10:10:35
na akkor leírom egyszerűbben. IGENIS európai szuperállamot akarok. Olvadjanak be a kis meg a nagyobb nemzetek is. Legyen olyan nép, hogy európai, mielőtt főleg az arab, de kínai stb. elmaradottak lenyelnek minket egyesével. Ha lesz 500M civilizált, egységes ember, akkor az már talán befolyást gyakorolhat a világra. Ahogy fent is írták többen, ha választhatnék mást, akkor is Európában élnék. Itt demokrácia van, meg civilizáció."

Minek ehhez beolvadni? Az európai kultúra legfőbb erénye a változatossága. Elegendő csupán a piacot, a pénzt egységesíteni. Nem a kultúrát, a népeket kell asszimilálni, csak a gazdasági és politikai bürokráciát kell csökkenteni. Az EU akkor működik rosszul, ha a bürokráciát duplikálja, és nem egyszerűsíti.

De ez sokkal jobban tetszik:

"Carnivora 2008.06.16. 10:18:25
peetmaster 2008.06.16. 10:10:35

Ez a másik véglet ami hülyeség. Nemzetek Európájára van szükség, ahol van egy egységes Európai állam, amelyet nemzetek összefogása hoz létre, és amelyben a határok teljesen eltörlődnek. A nemzetek pedig fennmaradnak , mint kultúrális kultúrális képződmények. A közös pontokat kell keresni.

Ez a mindenki egy nemzet stb. rizsa már az USA-ban is elbukott csak a felszín alatt hordozza a feszültségeket. A kultúrális hagyományokat ápolni kell viszont egyik nemzeti kultúra se helyezze a másik fölé önmagát."

De ez már kevésbé:

"Az európai kultúrától idegen nem összeegyeztethető elemeket meg kikell pucolni lásd. muszlimok."

Nem is értem, hogyan lehet ennyire ellentmondó mondatokat összehozni egy bekezdésben...

Amíg maximális liberalizmussal áll hozzá az egymástól egyébként sok tekintetben különböző európia kultúrákra, fasisztoid (bocs, lehet, hogy túlzás) megjegyzéseket tesz a muszlimokra.

Nem a muszlimokkal vagy a zsidókkal, avagy a kerseztényekkel, vagy a kínaiakkal, oroszokkal van probléma, csupán a szélsőséges, hatalommániás és diktatórikus vezetőkkel. Azokkal, akik nem tudják elfogadni, hogy vannak másként gondolkodók, másként érzők, és más istenben hívők is.

A hívő muszlimok például alapvetően kifejezetten barátságos, gyerek-, család-, és vendégszerető népség. A probléma mindig a hatalmat gyakorlókkal, a hatalommal való visszaélőkkel van. Azokkal, akik képesek a népüket felhergelni az "idegenek" ellen, képesek a népet háborúba vinni. A hatalom veszélyes fegyver, ha megszerezted, élni - de nem visszaélni - kell vele!

kossal csak is előtte, de ahhoz benyomunk egy demizson írséget, oszt ha köpködős, kiszereljük, megdrótozuk, beléfúvunk, az írek meg nem tudnak fényezni, mert minden oldsmobilt le köll cseréln egyszer, na de abháziában az ottaniak, nem vízzel gyógyítanak, ahogy azt a Gundel kommentálta.
_lajoska_ 2008.06.16. 10:25:56

"Még sosem hallottam olyan hírt, hogy Florida, és Luisiana gyűlöli egymást, mert a polgárháború után a győztes fél lemészárolt 10 falut."

Csak halkan jegyezném meg, hogy a polgárháború alatt Florida és Louisiana ugyanazon az oldalon álltak.
baszomanyadat:
nem lesz ez igy tul konstruktiv es szofisztikalt?
Gera 2008.06.16. 10:37:21

Ez csak duma... legalábbis addig amig nem tudod realizálni annak a 9,8 millio embernek hogy nekik is jobb, és amit feladnak érte az kevesebb mint amit kapnak.

Amugy nem hülyéskedtem el.

Vegyük az íreket. Mi van ha pusztán nemzeti önérzetből mondtak nemet?
Kalkuláltak... hm..
"Tehát azt mondják nekem, hogy a kulpolitikánkal mától segítjük majd az angolokat, meg együtt harcolunk/harcolhatunk velük a miért is? Dehá' nekünk ott nincsennek is érdekeink.. Már megint nagyhatalmat játszanának ezek a görények? Ezek MEGÖLTEK x millió írt alig száz-százötven éve... és még állatként kezeltek minket a múlt százatdban... és még el is bagatelizálták!!!
Dögöljetek meg! nem"
Carnivora

Beghin Say-t végigéltem Szolnokon, nem túlozva ezek a bevett stációk történtek:
1, Megvették bagóért, rögtön a rendszerváltozás után.
Leépítettek mindent uszoda, ovoda, műhelyek, mindent ami nem a cukorgyártásól szólt.Ezeket eladták jó áron.
Elkezdék levinni a cukkorépa felvásárlási árát.
Ezzel párhuzamosan elkezdék nagy mennyiségben vasúton behozni a szukorszirupot(ez a végtermék előtti állapot) Kicentrifugázták és eladták magyar áruként.
Amikor már a gazdák kellő mértékben megroggyantak, ujabb leépítések jöttek, hiszen az input javarészt a francia cukorszirupból állt.
Amikor ezzel végeztek eladták az egészet jópénzért.
Ennek a vállalatnak egyetlen olyen lépése sem volt ami arra utalt volna, hogy hosszútávú termelésre keszül.
Az EU jelenlegi formájában a Bugsy Siegel és Lucky Luciano által összekalapált gengszterszindikátus mintáját követő patyomkin-birodalom, amelynek jó esélye van a történelem szemétdobjára kerülni - akárcsak ahogy ez a "demokratikusan centralizált" SZU-val is megtörtént.
Egy túlszabályozott, centralizált birodalom helyett vissza kellene térni az EGK kiterjesztett és áramvonalasított formájához, mert az a gazdaságot előtérbe helyező rendszerével legalább működőképes volt és nem kínlódott annyira az eurokraták ostoba, kolhoznyik voluntarizmusától.
Mert most az a választás, hogy ha az EU-t "túldemokratizálják", kb. anyira lesz hatékony és működőképes, mint a Star Wars Régi Köztársasága Palpatine kancellárrá választásakor.
Az erős központi kormányzás lehetősége viszont a szovjet és a jugoszláv modellt idézi, a belső - kormányzási szempontból nézve mindig is megrendszabályozhatatlan, ösztön-gyökerű - nacionalizmus ("mindenki európai, de vannak európaibbak") jelentős megerősödésének lehetőségével, ami egy válsághelyzetben az erőszakos szétbomlás lehetőségét vetíti előre.
A Római Birodalom bukásának is sokkal inkább a saját belső válsága volt az oka, mintsem a népvándorlás...
Másrészt ami az EU-t kívülről fenyegeti, az nem annyira a "barbárok átvonulása", mintsem a jelenlegi világgazdasági elvek és erőviszonyok általános megkérdőjeleződése ("made in PRC új világrend").
ja és utánna 2x meghallgatja a foggy dewt

akira2 2008.06.16. 10:44:47

"A hívő muszlimok például alapvetően kifejezetten barátságos, gyerek-, család-, és vendégszerető népség."

Nagyszerű, majd nyaraláskor élvezem ezen értékeiket nem kell házhoz hozniuk :D:D
Úlfhéðinn

Valóban, teljesen igazad van, nem a háborús ellentétre hoztam a példát, inkább a földrajzi elhelyezkedésre.
_lajoska_ 2008.06.16. 10:47:20

Hatvanban ugyanezt játszották ... a Nordzucker meg bevégezte már a gyárat is eltúrták, nehogy véletlenül v.ha újra kezdődjön a cukor gyártás. -
nagy levin:

nem. ha engem is a hatalom fizetne, hogy cizelláltabb kritikát fogalmazzak meg a hatalom által fizetett társadalomkritikus tevékenységével kapcsolatban, akkor terjedelmesebb és árnyaltabb lenne a mondandóm, de én nem vagyok annak a körnek tagja.
baszomanyádat.hu 2008.06.16. 10:51:20

remek, akkor elárulnád nekünk mivel van bajod, mer az irásodbol nem derül ki.
Carnivora, az a baj, hogy értem én mire gondolsz, egyet is értek, de ha hülyén vagdalkozol, akkor csak az marha látszik belőle. Mellesleg én európainak nem a zsidó-keresztény kultúrát nevezem, az csak egy muszlim fanatizmushoz hasonló agyamentség "lefinomodott" változata, amit rendkívül civilizáltnak tartunk, pedig csak megkopott a régi bigottság, eretneküldözés, keresztény hadjáratok stb.

Az európai értékeknek (nyilvánvalóan) van vallással összefüggő múltja, de köszönöm, amit én európai eszmeiségnek tekintek annak semmi köze se a zsidókhoz se a kereszténységhez. Ilyen értelemben arab ismerőseim (van három) európaiabbak mint a legtöbb magyar.
Sieg 2008.06.16. 10:54:37

akko költözz te ki.
legalábbis asszem ilyenkor szokták ezt mondani.
először is megjegyezném, hogy Magyarország NEM szorul cukorbehozatalra, csak európai szinten beláttuk, hogy a cukornád még szállítással meg vámmal együtt is olcsóbb, mint a helyi. Meg igazságosabb is, mert a mienknél csóróbb dél-amerikai parasztnak is van lehetősége. Meg hatékonyabb is, mert nem szedünk be adót az európaiaktól, hogy odaadjuk a saját földműveseinknek, hogy azok aztán drágán adják nekünk a cukrot.

akira2 2008.06.16. 10:44:47
neked még egyszer:
peetmaster 2008.06.16. 10:28:15

peetmaster

"Meg igazságosabb is, mert a mienknél csóróbb dél-amerikai parasztnak is van lehetősége. "

bocs de ez ugyan divatos, ám tömény baromság
Mi haszna van az EU-nak?
Gazdasági haszon, némi pénz, amit kapunk és jár.
Lesz majd euro, ami kell egy ilyen szar forinttal rendelkező országnak.
És könnyebben el lehet húzni innen, ha élhetetlenné válik az ország.

Eddig nagy csalódás az EU. Vártam, hogy a sok dumával összhangban odahatnak a szlovákokra, hogy Benes dekrétumok összeegyeztethetetlenek az EU értékeivel. Vagy odaszól az EU az oroszoknak, hogy vissza az európából ellopott több millió műtárggyal, értékkel. Ehelyett nekünk szólnak be, ha valami jót szeretnénk magunknak; nem lehet kinyírni a sokszoros gyilkosokat; továbbra is nyalja mindenki Izrael seggét; dúl a liberalizmus...
Hacsa

Nem az a kerdes, hogy elotte vagy utana, szabvanyosan vagy nem szabvanyosan, hanem hogy megszavazzuk-e nekik, hogy ez torvenyes vagy nem torvenyes. Akkor majd megtudjak, milyen az, ha mas orszagbol szabjak meg nekik a birkahust.
Sieg 2008.06.16. 10:54:37

Tévedés. Bizony a nagy eszmeáramlatok is a zsidó-keresztény kultúrkör folyamatos fejlődésének eredményei, mint a szocializmus, liberalizmus, nácizmus stb.
Bizony a kereszténység nem abból áll, hogy inkvizicó stb. az csak a fjelődés egyik foka. Én nem vagyok vallásos sőt éppen ellenkezője, de ennek a kultúrkörnek a részét képezem ez a kultúrális örökségem.

A muszlim kultúrkör meg megragadt a keresztes háborúk korában, és a 20. századig gyakorlatilag változatlan formában maradt fenn ... sőt, ha nincsen az olaj még ma is vígan terelgetnék a kecskéket meg ölnék le asszonyaikat.

Az arabok Európától idegen népcsoportot képviselnek szépen maradjanak meg a sajátos kultúrális közegükben a négerekkel egyetemben.
peetmaster 2008.06.16. 10:58:36

Magyarország cukorbehozatalra szorul, de ezt ne mond el snekinek. A cukorgyárak többségét bezárták , lebontották. A nádcukor pedig jóvalta szarabb minőségű, mint az eredetileg itthon termelt cukor.

Ebben pedig megint tévedsz most azért fizet az EU kompenzációt, hogy ne ültessenek cukorrépát ami többe kerül, mint amennyit a dél-amerikai rabszolgagazdaságnak fizetnek a szarabb nádcukorért ...
Kristl

Vazze, nem azt mondtam, hogy a muszlim agyamentség az jobb, sőt. Csak azt, hogy baromira nem az határozza meg az embert hogy honnan jött, hanem hogy mi van a fejében.
Kristl 2008.06.16. 10:59:46
amennyiben?

carnivora, sieg: alapban sieggel értek egyet, de a vallás és a kultúra nem egyszerű téma. Sőt, még csak azzal se lehet elintézni, hogy mindenki maradjon otthon. Kicsi ehez a világ.
A vallás egy idejétmúlt hülyeség a nemzettudattal együtt. Jól leírtam fentebb, ezek a különbségek nem lehetnek fontosabbak, mnt ami közös. Akinek mégis, az nem ember igazán.
+h +i (nem tudok írni)
Carnivora 2008.06.16. 11:04:10
ezt mondtam és is, csak más szavakkal.
Majd termelünk cseresznyét a cukor helyett, és elcseréljük velük.
"Sieg 2008.06.16. 10:54:37"

Egyetértek, aki mást mond, az nem látott még élőben arabot... :)

Magam sokat nyaraltam náluk, és vannak barátaim, akik éveket dolgoztak ott. Nem a muszlim néppel, csak egyes vallási és feudális vezetőivel van a probléma.

Az oktatásban van a demokrácia kulcsa, csak ezt a diktátorok akadályozzák!
Sieg 2008.06.16. 11:05:30

"
Vazze, nem azt mondtam, hogy a muszlim agyamentség az jobb, sőt. Csak azt, hogy baromira nem az határozza meg az embert hogy honnan jött, hanem hogy mi van a fejében."

jahm azt meg a legtöbb esetben az határozza meg hogy honnan jött.

***

peetmaster 2008.06.16. 11:05:50

amennyiben nem hisszük el a szólamokat.
A délamerikai paraszt rabszolgaként éhbérért robotol a multi monokulturaban és marhara nem érzi meg hogy most jo mert veszik a délamerikai cukrot mint a ööö cukrot.
Lehetősége akkor lenne ha nem lenne kiszolgáltatva ennek az érdekkörnek, azaz mas lenne a gazdaság szerkezete... nem pedig ezt erősitenenk vidáman.
Basszus, ezt mondom már régóta, ilyen nehéz megérteni: ÉRTEM, hogy bizonyos eszmeiség szükséges az európai élethez. Csak azt, hogy az eszmeiséget nem az határozza meg hogy fehér, arab vagy néger. IGEN, SOKKAL több nem ide való arab és néger van. De nem mind, ezért a megfogalmazás nagyon veszélyes.

Mellesleg ha a kereszténység valamilyen inherens eszmeiséget hordoz, akkor az a kommunizmus. Később (amikor már hatalmat kaptak és a kollektivizmus nem volt frankó) a monarchia. SEMMI köze pl. az európai szellemiséghez egyik alapját adó liberalizmushoz. Hja, "örökség" a diktatúra, a kommunizmus vagy a feudalizmus is, de semmi közük a mai európai eszmeiséghez.
Magam sokat nyaraltam náluk, és vannak barátaim, akik éveket dolgoztak ott. Nem a muszlim néppel, csak egyes vallási és feudális vezetőivel van a probléma."

meg a néppel amelyik követi

Kristl, "jahm azt meg a legtöbb esetben az határozza meg hogy honnan jött."

Igen, persze. Ettől függetlenül az arabozás/négerezés hazugság. Addig talán nem is látod milyen gusztustalan, amíg nincs egy arab/néger/"akármi akit fikáznak" barátod.
Nem a nép követi, bazzeg, ilyen NINCS. Gondolom az arab világban akinek ez érdeke, minden európait keresztény fanatikusnak állít be. A "NÉP" nem követ senkit. A nép nagy része esetleg.
Nem hiszem , hogy európa fejlődése a kesreszténységnek volt köszönhető:)
Gondoljunk csak Darvinra, vagy Galileo ra, nem éppen arra példák,hogy a "keresztény európa" segítette volna a fejlődést:)A fejlődést az ipar, és az hozta ,hogy a vallás,inkább kiegészítő funkciót kapott, nem életvitelbelit.
Ettől még tőlem belekerülhet az alkotmányba, de az amúgy is megosztott EUt tovább gyengíti.
[Nem mondom,hogy ez baj...:)]

TD223
A szlovák nemzetállam Trianon nélkül jelenleg európa Tibetjeként működhetne fenn a hegyen:)Gondolom nem lehet véletlen, hogy a fővárosukat is Pozsonyból alakították,és elég csak végigböngészni a fociválogatottjukat több benne a magyar nevű, mint a szlovák.
"Mellesleg ha a kereszténység valamilyen inherens eszmeiséget hordoz, akkor az a kommunizmus. Később (amikor már hatalmat kaptak és a kollektivizmus nem volt frankó) a monarchia. SEMMI köze pl. az európai szellemiséghez egyik alapját adó liberalizmushoz. Hja, "örökség" a diktatúra, a kommunizmus vagy a feudalizmus is, de semmi közük a mai európai eszmeiséghez."

De van... mivel a kereszténység sok eszmei irányzatában benne volt a hit megélése és ennek következménye a tett általi üdvözülés, emellett pedig az isten - ember személyes viszonya ami lehetővé tette azt az egyszerű gondolat megfogalmazását hogy isten előtt minden ember egyenlő... :)
Aztán meg a szabad akaratra épülő önkép... A liberalizmus nagyon szépen épül az európai keresztény gyökerekre.
A vallásháboruk lezárásához meg kellett a vallásszabadság... :)

Muad jól szólt. A politikában nem érdemből kap bárki bármit, hanem érdekből. Azt pedig érvényesíteni kell, akár kicsi egy ország, akár nagy. Szar duma, hogy kicsi ország nem érvényesítheti az érdekeit. A politika az érdekérvényesítésről szól. Akinek ez nem megy, az ne legyen politikus.

Az EU-ban a mi feladatunk nem az EU érdekeinek a képviselete, hanem a mi érdekeink képviselete. Mint ahogy a multik vagy a románok érdekeit képviselik majd a multik és a románok. Az ő érdekeikért nem nekünk kell aggódnunk. Ja, és semmiféle retorzió nem jár azért, ha egy ország a saját érdekeit képviseli. Jó pont -rossz pont.. Elvileg Szlovákia ellenőrzőfüzete már tele van rosszponttal. És hol lesz előbb euro?
"peetmaster 2008.06.16. 10:28:15"

Én azért az indivíduum-ot nem helyezném ilyen direkten a sor vágére, de alapvetően egyetértek a gonolatmenettel. Minden baj a történelem folyamán abból eredt - kivéve, amikor az éhség vezérelte a háborúkat -, amikor a nemzeti vagy vallási magasabbrendűségre apellálva a hatalom ellenséget kreált az "idegenekből"...
Sieg 2008.06.16. 11:12:58

Ez minbd szép.... de ha már verseny meg darwinizmus.

Ők csinaltak a kulturajukkal valamit... azt érték el.
Mi ezt.

Ha ide jönnek, fogadjak el hogy itt ez divik, itt ez a kultura, mi ezt szeretjük...
Vagy maradjanak ott a sajat csodalatos kulturajukban.
:)

akira2 2008.06.16. 11:17:02

A hatalom bármit meg tud ideologizalni... :)

Sieg 2008.06.16. 11:14:33

"Nem a nép követi, bazzeg, ilyen NINCS. Gondolom az arab világban akinek ez érdeke, minden európait keresztény fanatikusnak állít be. A "NÉP" nem követ senkit. A nép nagy része esetleg. "

Te egy fényképről meg tudod különböztetni a kettőt?
Gera 2008.06.16. 10:42:03

lajoska: Védővámokról lehet egyezkedni mondjuk egy szlovák szomszéddal, de Németország, USA, stb esetleg közli, hogy köszönjük szépen, akkor nem veszünk semmit, meg a tőkénk is mehet inkább a szomszédba, mi meg nyüszítve térdre borulunk előttük, különben bedől az egész gazdaság.

Az Euba belépésünk előtt a mezőgazdasági termékekre bizony voltak behozatali védővámok, mégsem cselekedett Németország a saját érdekei ellen, azért nem ilyen egyszerű, ő védi a saját vállalatait, nekik pedig ez piacvesztés.
Lehetne egyensúlyozni úgy, hogy jobb legyen mint most.
AAAARGH. Hányszor mondjam: IGEN, ide európai kultúra kell. NEM, NEM SZERETEM A MUSZLIM VALLÁSOS KULTÚRÁT. Az európai eszmeiségű arabbal vagy négerrel viszont semmi bajom.
Kristl 2008.06.16. 11:09:29
itt igazad van a cukortermelés ügyében, de közös fellépéssel lehet ezen változtatni.

Sieg 2008.06.16. 11:10:29
ez így van. Európai=bizonyos értékeket valló. Pl. vallásszabadság, azaz vallásmentesség.
_lajoska_ 2008.06.16. 11:15:12

Pedig bizony Darvin meg Galielo ennek a zsidó-keresztény eszmefejlődésnek egy-egy állomása.

Miért nem jelent meg mondjuk evoluciós elmélet más kultúrákban? egyszerű nem fejlődtek annyit a történelem során, mint amit a kereszténység fejlődött lásd. reformáció stb.

Persze volt inkvizicó 4-500 éve , de a muszlimoknál még ma is előfordul elég sok esetben, hogy a nőt a család elteszi láb alól , ha nem a megfelelő férfira kacsint.

A zsidó-kereszténységből nőtt ki történelmi folyamatok során v.mennyi nagy meghatározó ideológia.

A fejlődést nem az ipar hozta hiszen ezzel azt mondanád, hogy nem volt ideológiai fejlődés Európában, amely bizony folyamatos volt az iparosítás előtt is.

Ráadásul az arab civilizáció 1000 éve még megelőzte az Európait fejlettebb volt gazdaságilag, és mégsem zajlott le olyan ideológiai fejlődés, mint az eruópai kontinenesen, de ez elmondható Kínára, Japánra is ...
Tegnap este az ír egyesen volt egy heti politikai összefoglaló, ahol a helyi szoci, MDF, meg egy érezhetően MIÉP-es, de magát függetlennek mondó fasz vitatkozott egy meglepően profi és végig hüllővérű műsorvezető irányítási próbálkozásai közepette arról, hogy akkor most mi lesz és ez most akkor kinek a hibája.
Megnyugvással töltött el, hogy ezek még annyira sem tudnak vitatkozni, mint a mi politikusaink és talán még nagyobb közhelyeket csattogtatnak. Természetesen senki nem tud semmit, adekvát válasz nincs. A szoci majdnem kimondta, hogy fasz a nép, de annál azért okosabb.

Aztán volt egy közvetítés Brüsszelből, ahol a szerencsétlen riporter elmondta, hogy lincshangulat azért nincs, de minden ír képviselő fülét-farkát behúzva sunyít.

Aztán meg jól elriportozgattak arról, hogy hogyan is kellene finanszírozni a pártok médiareprezentáltságát népszavazási ügyben, meg mi a helyzet a magántőkével. Megoldásról szót itt sem ejtettek.

Ezektől konstruktívat sose várjon az meber.

Cromwell, dolgod lenne megint!
peetmaster 2008.06.16. 11:21:43

Jahm. De ahhoz az kell hogy a kicsik megkapják a garanciaikat... Az hogy tudjuk hova tartunk és mindenki el tudja azt..
Ja és uj modszerek, be kéne látni hogy a régi modszerek nem működnek.
Kis állam nem provincia a nagyoknak.
Szabad észak-koszovót!

Sieg 2008.06.16. 11:19:54

Nekem sincsen bajom , de cuccoljon haza otthon modernizálni a sajátjait. :D
Hülye vagy te tótavé. Mo.ot és megyéit összehasonlítani egy gazdasági unióval, amit épp át akarnak alakítani a politikaivá.
Megtestesítője vagy annak az újságírónak, aki minden szarba beleveri az orrát és azt hiszi ért is hozzá, mert ír róla. Kérdezz meg olyat is, aki nem ért egyet veled, ha vitatkozni akarsz.
lajoska_ 2008.06.16. 11:15:12

ez igaz, de éljen a zeu :)

akira2 2008.06.16. 11:17:02
logikusan nem illik máshova.

Sieg 2008.06.16. 11:19:54
igen!
"Kristl 2008.06.16. 11:10:35
Magam sokat nyaraltam náluk, és vannak barátaim, akik éveket dolgoztak ott. Nem a muszlim néppel, csak egyes vallási és feudális vezetőivel van a probléma."

meg a néppel amelyik követi"

Az a baj, hogy Te is abban a hitben ringatod magad, hogy minden arab terrorista, miközben az arabok jelentős része maguk is gyűlölik a terroristákat. A terroristákat a feudális hatalom pénzeli, tartja fenn, nem a nép... Pontosan úgy, mint az USA hadseregét. Vannak egyesek, akiket a hazaszeretet álságos jelszavával - és némi készpénzért - el lehet vinni katonának idegen országokba harcolni, de a többség békeszerető és háborúellenes EMBER.

Vagy Te minden amerikait is megbélyegeznél a Bush család háborúellenes politikájáért? Pedig nagyon jól tudod, hogy Bush népszerűsége épp azért van a béka segge alatt, mert az amerikaiak többségének esze ágában sincs idegen földön háborúzni, mint ahogy az arabok többsége is elítéli a terrorizmust.

Csakhogy az arab országokban feudalizmus van - nem demokrácia - amelynek fenntartása kizárólag az uralkodó osztály érdeke.

Tényleg nem értem a faji gyűlöletedet, mert egyébként egyertértek azzal amit írsz...
hm egy felirat...

"people died for your freedom
don't throw it away
vote no"

Lehet nem is tévedtem egyes esetekben olyan nagyot. hm. :)
Carnivora 2008.06.16. 11:22:07

Szerintem az eszmei fejlődést éppen a vallás perifiriára szorulása okozta.

Az arab világban jelenleg az élet összes szabálya vallasi szabály, a vallás pedig mindig arra törekszik, hogy az emberek kövessék,az individualitás minél jobban el legyen nyomva.

Egy csontig vallásos nemzet mely vakon követi a vallás szabályait óhatatlanul is lemarad, mert az új gondolatok eleve el vannak nyomva.
akira2 2008.06.16. 11:28:44

akkor vivjak ki szabadságukat.

www.origo.hu/itthon/20080616-magyar-nemzet-ev-vegeig-bezar-a-jatszoterek-nagy-resze.html

Én ettől félek..persze nem konkrétan a játszóterek esetében, hanem nagyban, az egész európai népességet érintően. Már most is betegesen túlértékelt fogalom az egyén biztonsága, és folyamatosan túlértékelődik továbbra is. Ez pedig oda vezet, hogy a derék európaiból abszolút kihal a vállalkozószellem, a kezdeményezőkészség, a hajlandóság az ésszerű, vagy néha az ésszerűtlen kockázatok vállalására. Egy lépést sem tesz, ha a szóban forgó útvonalra nincs érvényes biztosítása és az útvonal nem felel meg az öttrillió EU szabványnak. A gyereke meg max. gumiszobában játszhat, nehogy megüsse magát...
Ez oda vezet, hogy a ma még sokat emlegetett és valóban létező európai kulturális fölény, amit a bátor, szabad európaiak évszázadok alatt hoztak össze, egy emberöltőn belül már csak rég elfelejtett, porosodó könyvek, omladozó épületek formájában lesznek fellelhetőek.
_lajoska_ 2008.06.16. 11:29:32

"Az arab világban jelenleg az élet összes szabálya vallasi szabály, a vallás pedig mindig arra törekszik, hogy az emberek kövessék,az individualitás minél jobban el legyen nyomva."

Ez nem igaz. Van jo nehany vallás ami pont az individualizmust támogatta. :)
AMugy a nyugati kereszténység is azért lett árnyalt jó esélyel mert benyomult olyan területekre ahol az dívott előtte... pl irország, skandinávia, vagy hunnia... :p
@Tóth Ágas 2008.06.16. 11:16:39:
"Ja, és semmiféle retorzió nem jár azért, ha egy ország a saját érdekeit képviseli."

Hát lássuk:
- Karthago képviselte a saját érdekeit - lerombolták, sóval behintették
- Athén képviselte a saját érdekeit - a római légiókat nem nagyon hatotta meg
- Róma képviselte a saját érdekeit - Attilát nem nagyon hatotta meg

ugorjunk időben:
- a németek képviselték a saját érdekeiket az I vh. után - a II. vh-ban jól megkapták; csakúgy mint a magyarok, akik ha tetszik, jogos érdekeiket képviselték Trianon után

ugorjunk még időben:
- a lengyelek képviselik az érdekeiket az oroszokkal szemben - az Északi Áramlat valahogy inkább a tengerfenéken megy, mint Lengyelországon át
- az ukránok képviselik az érdekeiket az oroszokkal szemben - Déli Áramlat épül ezerrel
- az angolok képviselik az érdekeiket az EU-val szemben - Tony Blair biztos nem lesz EU elnök

ha nem nézed, hogy mivel szemben képviseled az érdekeidet, akkor bizony a történelem fogja kiosztani a rosszpontot. Erdély, Felvidék elvesztése a történelem rosszpontja 1848 és 1914-ért.

én egyébként nem tudom, hogy milyen rosszpontokat kapna Szlovákia. írhatnál egyet-kettőt.

@_lajoska_ 2008.06.16. 11:19:45:
mindig van jobb, tedd meg a javaslataidat. javaslat nélkül viszont ne feszülj be, hanem hagyd a többieket dolgozni.
is 2008.06.16. 11:32:59

- Karthago képviselte a saját érdekeit - lerombolták, sóval behintették"

A rómaiak akik...

- Athén képviselte a saját érdekeit - a római légiókat nem nagyon hatotta meg"
a rómaiak má megin?

- Róma képviselte a saját érdekeit - Attilát nem nagyon hatotta meg"
Óh yeah.. akik képviselték saját érdekeiket.

Mi történt azokkal akik mást is csinaltak?

A bosnyákok sokáig szolgálták a jugó érdekeket...
A csehek és a magyarok az osztrákot...
aztán a németet...

Előtte a magyarok az össz európait (igen 1526)
Sőt irhatnám muhit is... érdekes.

is 2008.06.16. 11:32:59

"Erdély, Felvidék elvesztése a történelem rosszpontja 1848 és 1914-ért."

Baromság 1526-ban dőlt el az sajnos a mohácsi síkon.
"ha nem nézed, hogy mivel szemben képviseled az érdekeidet, akkor bizony a történelem fogja kiosztani a rosszpontot. Erdély, Felvidék elvesztése a történelem rosszpontja 1848 és 1914-ért."

Is... meg azért mert nem léptünk a francia ösvényre... és valojaban mert károlyiék töketlenek voltak, a vörösök meg hülyék.
Tóta W. Árpád: """nem ezt írom, bár általában nem vagyok híve."""

en evente tartanek nepszavazast mikor vagy 200-500 kerdesrol lehetne nyilatkozni, egyartalan nem feltetlen ugydonto modon. mindenfelerol, egeszen apro meretekig. kerdezzuk meg az allampolgart, erted. az emberek 99.9%-at nem erdekelne az egesz - hisz egy szimpla kerdoivet se tudnak kitolteni! nemhogy egy iq-tesztet! - viszont akiket igen, azok attetelesen beleszolhatnanak a jovobe. lehetne ugyfelkapun kitolteni, a tobbiek pedig kapnanak egy random kodot vagy smsben vagy postan ajanlva, amivel igazolhatnak szemelyazonossagukat a postan visszakuldott levellel kapcsolatban.
akira2 2008.06.16. 11:28:44
lásd
_lajoska_ 2008.06.16. 11:29:32

Carnivora 2008.06.16. 11:36:32
ez igaz.

arab, terrorista:
az lehet, hogy nem minden arab terrorista, de minden terrorista arab, és a kettő sajnos elég könnyen összemosódik. Az igaz lehet, amit többen írnak, hogy a helyi feudális arisztokrácia érdeke a helyzet fennmaradása, de most nem is jut eszembe megoldás erre.
Az EU jelenlegi formájában a Bugsy Siegel és Lucky Luciano által összekalapált gengszterszindikátus mintáját követő patyomkin-birodalom, amelynek jó esélye van a történelem szemétdobjára kerülni - akárcsak ahogy ez a "demokratikusan centralizált" SZU-val is megtörtént.
Egy túlszabályozott, centralizált birodalom helyett vissza kellene térni az EGK kiterjesztett és áramvonalasított formájához, mert az a gazdaságot előtérbe helyező rendszerével legalább működőképes volt és nem kínlódott annyira az eurokraták ostoba, kolhoznyik voluntarizmusától.
Mert most az a választás, hogy ha az EU-t "túldemokratizálják", kb. anyira lesz hatékony és működőképes, mint a Star Wars Régi Köztársasága Palpatine kancellárrá választásakor.
Az erős központi kormányzás lehetősége viszont a szovjet és a jugoszláv modellt idézi, a belső - kormányzási szempontból nézve mindig is megrendszabályozhatatlan, ösztön-gyökerű - nacionalizmus ("mindenki európai, de vannak európaibbak") jelentős megerősödésének lehetőségével, ami egy válsághelyzetben az erőszakos szétbomlás lehetőségét vetíti előre.
A Római Birodalom bukásának is sokkal inkább a saját belső válsága volt az oka, mintsem a népvándorlás...
Másrészt ami az EU-t kívülről fenyegeti, az nem annyira a "barbárok átvonulása", mintsem a jelenlegi világgazdasági elvek és erőviszonyok általános megkérdőjeleződése ("made in PRC új világrend").
Martian 2008.06.16. 11:46:47

Igen olvastuk ezen gondolataid nem kell még 20x bemásolni ...
Összefoglaltam, ha valakinek nem lenne elég ideje elolvasni az eredetit.

"Nem, nem, nem és nem fogom fel, hogy az EU nem ország, hanem egy ötven éve folyó gyötrelmes kísérlet majdnem harminc, egymást ezer éve gyilkoló ország integrálására. Szeretem az ostoba hasonlatokat. Azt hiszem, csak én látok át valamit, ezért szájbarágósan elszótagolom, pedig pont én nem értem. Ja, és a Zorbán monnyonle, 300 forintért megfúrta azt a csodálatos embert és a reformjait. Apropó, lassan küldhetné a csekket."
Mindig minden egyszeru munkas ember birka, ha szavazni probal valamire?
Lehet, de akkor nem ok cseszik el a dolgot, hanem aki iranyitja oket.

Konnyu onnan Magyarhonbol mindnfelet mondani az irekre anelkul, hogy barmit tudnatok az itteni kampanyrol azon kivul, amit par ember 1-2 perces TV-s bevagasok alapjan mondott.

Itt Irorszagban teljes mertekben a politikusokat lehet felelosse tenni a NEM szavazatok miatt.

Hetek, honapok ota az Igen mellett allok ilyen plakatokat tudtak kitenni, mint peldaul "Szavazz igennel es jo lesz Europanak" meg "Szavazz igennel es jo lesz neked", valamint volt meg a hangzatos "Szavazz igennel az eros europaert".
Ott volt viszont az ellenzok tabora a ilyen es ehhez hasonlokkal: "Mondj nemet a haborura, nemet Liszabonra", "Sokba fog kerulni az igen szavazat, szavazz Nemmel", "Elodeink a veruket adtak a szabadsagunkert, ne dobd el, szavazz nemmel", "Liszabon = magasabb adok" es meg sorolhatnam. A varos (Dublin) utcain a tablak es plakatok 95%-a a Nem-re buzditott.

Ettol fuggetlenul az elozetes felmeresek az igent hoztak ki nyeronek, bar csak 60-40 szazalekban. Es akkor eljott a francia kulugyminiszter latogatasa. Na az nagyon nem kellett volna. (Merthogy az Ir egy buszke nemzet. Buszke arra, hogy kiharcolta fuggetlenseget (nem tul regen) es arra, hogy nem ijedtek meg soha senkitol es kitartoan harcoltak az igazukert.) Na erre jon a francia es semmi normalisat nem tudott mondani, hogy miert lesz jo az ireknek, ha megszavazzak Liszabont. Csak annyit tudott kinyogni a sajtonak, hogy nagyon fog fajni, ha nem szavazzak meg.
Ezen a fenyegetesen teljesen kibukott mindenki. Szerintem itt buktak vagy 200.000 szavazatot az igent akarok.

Szoval lehet, hogy az irek birkak, de van itt is pasztor a kutyajaval, csak szarul vegezte a dolgat. A birkak pedig mindig arra mennek, amerre szeretnenek es amerre hagyjak oket.

Egyebkent csak a teljesseg kedveert, nem 1.5 millioan szavaztak nemmel, csak 830 ezren. a tobbi ember aki elment szavazni, az igenre adta le a voksat.

Es most lehet folytatni az acsarkodast arrol, hogy milyen szemetek ezek az irek, mer elbasztak nektek a jo alkotmanyt, amirol ugyanugy fingotok sincs, mint az ittenieknek.
Kristl 2008.06.16. 11:29:57
akira2 2008.06.16. 11:28:44

akkor vivjak ki szabadságukat.

Én nem mondtam, hogy nekik rossz az, ha nincs szabadságuk, rajtam ne kérd számon, hogy miért nem vívják ki. Lehet, hogy nekik így is jó... :)

Egyébként a szabadságérzet egy bonyolult pszichológiai és történelemtudományi kérdés, ld. szabadság kontra biztonság. Nézz utána.

Ha van mit enni, és nem lépnek nap mint nap a töködre, akkor az emberek jelentős részének jó a diktatúra is, lásd "kenyeret és cirkuszt".

A szabadságharchoz súlyos problémának kelle lennie, a közelkeleten ilyen csak elvétve van (pl. Irak, Irán), mert az olaj gazdaggá teszi őket, jól elvannak így is. Szvsz ezért működik ma olyan jól a putyini központosított demokrácia is. Az oroszok azt hiszik, hogy putyin az isten, a cár utódja, holott csak jókor jó helyen volt és meglovagolta az olajárrobbanást, meg azt, hogy szibériában van a világ olajkészletének zöme.

Szóval szabadságvágyat a szegénység és/vagy a tudás tudja szabadságharccá, forradalommá, rendszerváltássá alakítani. (Mit gondolsz, a diktatúrákban, pl. Kína, Irán, stb. miért nem helyeznek hangsúlyt a szabad-szellemű oktatásra? Miért korlátozzák az internet-tartalmat?)

Kínával kapcsolatban csupán egyetlen esélye a világnak és az oroszoknak, hogy a kínai nép gyorsabban kultúrálódjon, és tanuljon, mint ahogy gazdagszik. Mert ha túl erős lesz gazdaságilag, de gyenge szellemileg, akkor semmi nem menti meg attól az oroszokat, hogy a nyersanyagért háborút indítson ellenük Kína. A 3. világháborús veszély itt jelentkezik, a nyugati világnak azon kellene dolgozni, hogy a kínai népet olyan magas szellemi színvonalhoz segítse (párhuzamosan azzal, hogy elfogadható gazdasági jólétet is biztosítson a többség számára), hogy a hatalom ne kergethesse bele a népet a nyersanyagért indított háborúba, és a nép maga kikényszeríthesse a demokratikus átalakulást. (Az iraki modell itt nyilván nem alkalmazható...)
Gondolom arra nincs lehetőség, hogy ha így szavaztak az írek, akkor kizárják őket az EU-ból.

És mi lesz ezután?
Ezt mondom én is mindig, könyörgöm, hogyan lehet ilyen balfasz módon kampányolni? Amit a yes hívek csináltak Írországban, az nem kampány, hanem egy rakás szerencsétlenség.

Népszavazásoknál egy aranyszabály van, amit be kell tartani, az pedig a demagógia. Rá kell jönni, hogy az emberek sokkal szivesebben mozgosíthatók valami ellen, mint mellett, pláne ha ez a valami ködös, megfoghatatlan félelmekhez, általános bizonytalansághoz kapcsolódik.

Ennél fogva az egész kampányt úgy kellett volna csomagolni, hogy a szerződést egyfajta védelemként határozzák meg valami ellen. Terrorizmus, felmelegedés, kínai munkahelylopkodás. "Ne hagyd, hogy ázsia ellopja a munkahelyed, szavazz igennel Europára" alapon.

Szeretik azt hajtogatni, hogy az írek azért szavaztak nemmel, mert nem ismerik a szerződést. Ez baromság, az embereket ilyenkor soha sem tényekkel, hanem érzelmekkel lehet megfogni. És ebben megint nagyon szarok voltak.

Javaslom, hogy a legközelebb a kampány szervezésére szerződtessék le idegenlégiósként az Orbánt, ha máshoz nem is, ebben legalább jó.
Joe, semmi szükség arra, hogy kizárják az íreket, egyszerűen a másik 26 tagország azt mondja, hogy hát srácok, akkor mi alakítunk egy belső klubot, amiben lesz közös ez, közös az meg közös amaz, ti meg majd kukucskálhattok kintről befelé.
"Egyébként a szabadságérzet egy bonyolult pszichológiai és történelemtudományi kérdés, ld. szabadság kontra biztonság. Nézz utána."
Mar megtettem, anno irdam belőle kiselőadást.

"Szóval szabadságvágyat a szegénység és/vagy a tudás tudja szabadságharccá, forradalommá, rendszerváltássá alakítani. (Mit gondolsz, a diktatúrákban, pl. Kína, Irán, stb. miért nem helyeznek hangsúlyt a szabad-szellemű oktatásra? Miért korlátozzák az internet-tartalmat?)"

Nyilván... ám ha ők olyanok amilyenek ettől, azért én nem fogom őket jobban szeretni mert a gonosz kormány műve.
Tök mindegy miért robbant fel az arab, csak mert anyucitól nem kapott szeretetet, apucitól rossz példát látott, rossza vallási vezetője, olvasta Robbants ibn Badabumm munkáját, vagy szimplan frusztralt a gazdasági helyzete miatt... amennyiben eleve nem tudom megkülönböztetni egymástól őket, sem megszólítani, és tulképp semmi keresnivalojuk itt. Maradjon otthon, és tegyen magáé...
AMugy meg ha nem robbantanak hanem csak ide jönnek és dolgoznak akkor is, itt europaiak laknak, ez nem ázsia, ha ázsiai módi szerint akar élni, arra hm meglepő de ott van ázsia... szal alkalmazkodjon, vagy huzzon el... Ha meg a kettő keverékét akarja, csinalja meg otthon.

"Kínával kapcsolatban csupán egyetlen esélye a világnak és az oroszoknak, hogy a kínai nép gyorsabban kultúrálódjon, és tanuljon, mint ahogy gazdagszik. Mert ha túl erős lesz gazdaságilag, de gyenge szellemileg, akkor semmi nem menti meg attól az oroszokat, hogy a nyersanyagért háborút indítson ellenük Kína. A 3. világháborús veszély itt jelentkezik, a nyugati világnak azon kellene dolgozni, hogy a kínai népet olyan magas szellemi színvonalhoz segítse (párhuzamosan azzal, hogy elfogadható gazdasági jólétet is biztosítson a többség számára), hogy a hatalom ne kergethesse bele a népet a nyersanyagért indított háborúba, és a nép maga kikényszeríthesse a demokratikus átalakulást. (Az iraki modell itt nyilván nem alkalmazható...)"

Vagy vágja pofán időben. Azaz stabilizálja indokínát amig megteheti Kína nélkül, ne adjon nekik presztizscuccokat mint az olimpia, és rohanja le északkoreát végre... az ugy megérett mint egy gyümölcs a fán...
azt nem kell attól félni hogy KÍna az olimpia után másfél évvel megteszi, és ottmarad mert a törtenelemben 500 éve volt 20 évre kinai terület az is.

Seggnyalással még egy hóditot se állitottak meg.

Amugy a kínai meg civilizát... több ezer éve.
athlay:
olyan szívesen mondanék ellent neked, de sajnos igazad van :(
Wita Joe · www.wita.hu 2008.06.16. 12:18:30
Gondolom arra nincs lehetőség, hogy ha így szavaztak az írek, akkor kizárják őket az EU-ból."

Sztem az írek már befizetők amugy... szal vicc lenne ha pénzforrást kizárnák a klubból.
Wita Joe 2008.06.16. 12:18:30

"Gondolom arra nincs lehetőség, hogy ha így szavaztak az írek, akkor kizárják őket az EU-ból."

Miert is kellene kizarni oket? Mert eltek a lehetosegukkel, a jogukkal?

Akkor ki maradna egyaltalan az euban, ha mindenkit kidobnanak onnan, aki el valamilyen lehetosegevel, jogaval?

Gondolkodj mar el egy kicsit!

Itt nem az a kerdes, hogy hogyan lehet megszabadulni egy (mostmar) jol tejelo orszgtol, hanem hogy hogyan lehet jobba tenni az uj EU-s alkotmanyt a kovetkezo valasztasra.
Athlay 2008.06.16. 12:20:22

" Ennél fogva az egész kampányt úgy kellett volna csomagolni, hogy a szerződést egyfajta védelemként határozzák meg valami ellen. Terrorizmus, felmelegedés, kínai munkahelylopkodás. "Ne hagyd, hogy ázsia ellopja a munkahelyed, szavazz igennel Europára" alapon. "

Tudjátok van egy furcsa dolog, amit nem divat figyelembe venni, a jo demagogianak sokszor eleg komoyl valósagalapja van,azt adja vissza csak sarkítva és torzitva...
Lényegében ha a valóságot fogod meg és adod elő elfogadható módon az nem gond... "Kína" tényleg elszedi a munkahelyeket... de jelenleg belső gyarmatositás is zajlik...
Attol hogy aláirattok szerződést még nem feltétlen jó az az ut.
kínával elsősorban a környezetpusztítás a baj, egyszer egy vezetőjük ki is mondta, hogy még vagy száz évig nem lesz nyugati demokrácia, még nincsenek meg a gazdasági feltételei. Addig meg stabilan tartják az államhatalmat. Remélem, egy nap a környezetvédelmet teszik meg első számú prioritásnak, akkor az ötéves terv végén importálniuk keell a széndioxidot :)
DubKoko 2008.06.16. 12:23:58
egy nácinak sose lesz jó egy közösségi alkotmány...
nem értem, min megy a feszülés...
nem szavazták meg az írek, na és? 2 év, aztán megszavazzák...
még pár év erre, lesz közös kormány, oda mész, ahova jól esik, ott is kapsz munkát, nőt, nyugdíjat. tök divatos lesz magyarul tanulgatni szabadidőben, kb mint most néptáncolni. ezt ugyanígy dánul, portugálul.
csak idő kérdése, nekünk még nem jön el, aztán utánunk meg igen. de kit érdekel? mi sajnáljuk, mert nem így nőttünk fel, de a gyerek már leszarja, mert ő abban nő majd fel.
itt lesz kérem egy eu, mesterkélt multikulti, egy orosz, ahol csak a fokozottabb elnyomás miatt nem mesterkélt a multikulti, ugyanez kínára, az usát meg ismerjük...
a pénz, piac, biztonság szüli ezeket az államokat, nem a kulturális sokszínűséghez való vonzódás.
kurvára részletkérdés, hogy hogyan és mikor jutunk el oda.
emellett még túl sok ember is él a földön, szebb lenne egy újraosztás, létszámtizedelés, természetfejlesztés, de ilyen nem lesz, a többség nyugodjon meg, autód, házad, tévéd ezután is lesz, nem kell bántani az íreket.
Azért ez az EU kurva nagy ötlet volt.
Évtizedeken keresztül tartott a nagy egyesülési láz, most meg mindenki zokog, hogy voltaképpen nem is érte meg.
A világ többi -- már az ütőképesebb -- része pedig tanácstalan pillantásokkal méregeti Európát, miközben épp elhalad mellettünk.
Ilyen szellemi/kulturális/gazdasági múlttal és kapacitással stagnálni/vergődni/lemaradni valóban művészet lesz.
peetmaster 2008.06.16. 12:26:56

"egy nácinak sose lesz jó egy közösségi alkotmány... "

Nem igazan ertem, hogy most hirtelen hogy jonnek ide a nacik.
DubKoko 2008.06.16. 12:36:15

Kína gyártja a nacikat.
Nekem a diktatúra fogalma kizárja a civilizáltságot... :) A diktatúra szvsz "állati"...

A fenntartható civilizáció alapja a demokrácia. A fejlődő demokrácia.

A demokrácia nem állandó, folyamatosan változik, fejlődik. A diktatúra örökké nem fenntartható, mert a hatalommal való visszaélés, a társadalom jelentős részének érdekei ellen, azok kárára történő hatalommegtartás a célja.

A demokrácia alapvető célja pedig éppen ellentétes a diktatúrával, az érdekérvényesítés kiterjesztése a lehető legszélesebb körre.
Persze van mit fejlődni, de ennek éppen ez, a változás, a fejlődés a lényege. Nincs tökéletes demokrácia. Fejlődő demokrácia van.

Az írek is fejlesztettek rajta, bravo... (helyesebben bravi...)
Ha mindenki zokog, és a többiek elhaladnak mellettünk, lehet nem kellene eröltetni.

Hagyjuk ezt a közös ország elképzelést, hívjuk annak ami, gazdasági szövettség.
szerintem népszerűbb lenne, mint letolni minden európai ország torkán azt,hogy megszüntek függetlenek lenni, de van egy nagy vízfej, ahhol az átlagember számára teljesen átláthatatlan módon, és okok miatt születnek a döntések.Amik sajnálatos módon leginkább a multiknak, és a hagyományosan erős európai államoknak kedveznek(németország, franciaország,anglia)
Üdv mindenkinek!

Lehet, hogy rosszul látom, de az EU nem egy szövetség ? Erősebb és gyengébb tagokkal, akik közül igen sokan nem feledték el, hogy honnan jöttek. Talán nekünk sem kellene, lásd. Szlovákiát, Irországot.
Homogén EU ? Isten ments, sok érdek, sok írány, és néhány száz év jót eredményezhet, a nagyobb bajok esetén pedig úgy is kiderül , mit bír a rendszer.
Ja, és hogy ne mondjunk ellent, ne próbáljuk érvényesíteni érdekeinket, mert a földbe döngölnek, bah, hát mindig valakinek a seggéből kell kilógnia a nyelvünknek?
nekem mindenki náci, akinek a nemzet előrébb való, mint a nagyobb közösség (Nazionalist - nemzeti). Igenis legyen közös értékeken alapuló európai közösség, szövetség egy t-vel, ami szolgáljon például a világ többi részének is.
peetmaster 2008.06.16. 13:08:23

"nekem mindenki náci, akinek a nemzet előrébb való, mint a nagyobb közösség"

Ó te boldogságos...
A közös értékek megvannak:
-mindenki magának szeretné a legjobbat, származás, nem, lakhely, hívatás, szerelem, lakás stb. szempontjából. Mindaddig amig egy nemzeten belül is komoly ellentétek születhetnek, addig én megkérdőjelezném az internacionalista közös érdekképviseletet.
Egyébként meg az a baj az uniós népszavazásosdikkal nem az unióról szavaznak az adott ország bírkái, hanem a helyi belpolitikai csatározásokkal kapcsolatban üzennek v.melyik oldalnak. Nem is fogják fel a szavazataik európai hatását. -
Carnivora
Nem csak az unios népszavazásokra igaz ez.
Carnivora 2008.06.16. 13:13:08

Mennyi demokrata van ebben az országban.
Budapestet meg a tegnapi események sodra miatt fogják Kijevhez csatolni, de mivel elég náci vagyok, Moszkvához való csatolást fogom követelni, uniós felfogás mentén, vagyis több gáz, kevesebb áramár emelés.
az az egy is leköltözött Somogyba.
Amúgy az írcsoda visszaöklendezett minden jobbító eus tanácsot.
Egyebkent erdekes kerdes lenne, hogy ti hogy szavaztatok volna az irek helyeben.

Ha (sajnos csak ha) Magyarorszar fejlett, viszonylag jol mukodo gazdasagi hatterrel rendelkezne, vajon szeretnetek-e, hogy barki barhonnan betelepulhessen es joval kevesebbert munkat vallalhasson? Szeretnetek-e, hogy novekedjenek az cegekre kivetett adok, hogy most ne Magyarorszagra, hanem mondjuk inkabb Horvatorszagba (direkt nem Romaniat hoztam fel) menjenek a nagy cegek munkahelyeket teremteni? szeretnetek-e, segiteni masoknak esetleg a sajat karotokon? Szeretnetek-e, hogy magyarorszag erdekeit esetleg evekig ne kepviselje senki?

Ez mind lehetseges a Liszaboni paktum egyontetu ratifikalasaval.

Ugye igy nem egyszeru azt mondani, hogy igen, ezt mind szeretnenk, csak azert, hogy az EU jol menjen valahol, valakinek, estleg Magyarorszagnak is?

Szoval nem vagyok benne biztos, hogy rosszul vagy eppen jol dontottek az irek. Mentek, amerre ugy ereztek, hogy menniuk kell.

Ha nekem is szavaznom lehetett volna, esetleg Irorszag lenne az igazi hazam, lehet, hogy en is nemet mondtam volna. Bar az is lehet, hogy igent. Sajnos mar nem tudhatom meg soha, mivel nem volt eselyem szavazni.
Kristl 2008.06.16. 13:12:00
bővebben?
a moszkvai birkákat fagyállóval itatják, de akkor se fognak józan, peckes kiállású rénszarvasra hasonlítani, a nácidemokrata íreknek ehhez semmi köze.
peetmaster 2008.06.16. 13:19:02

Ilyen az ember. Kissebb közösségeket alkot egy gondolatból kiindulva, amik aztán nekiállnak nőni. A közösség lassan "univerzálissá" lép elő vagy hirdeti magát, aztán fregmentumokra esik ismét.

A fregmentumok önmagukban sokszor jok és értéket képviselnek, aki a kisközösségek ellen felszolal egy nagyobb jóért az előbb náci mint az aki a nagyobb mellett érvel és lenáciz másokat. :)

De amugy nem zavar hogy engem lenáciztál tulképp, már megszoktam eme fórumon.
még szerencse hogy a semmi köze.
Aki nem úgy szavaz ahogy én szeretném, az nem demokrata, az valszeg hülye, vagy náci liberális posztkommunista vadkapitalista csökevény, de mindenképpen gyülölendő, esetleg felrugandó, lelővendő. Hogy lehetnek az Írek még mindig az EU tagjai?
nekem olyan magyaros a kiállásom, púpos a hátam, és mindkét lábamat húzom magam után, nehogy már a lába vigye a fácánt.
én meg még a bajszomat is fennhordom.
dehogy az ebén ennyire kutyaütő birák legyenek, megsárgázzák a kispadon a cserejátékost, mi lett volna ha labdahoz is ért volna
Egyébként féltik a magyar szuverenitást. Érdekelne milyen hatalmas szuverén versenyt folytathatna Magyarország, ahol él 10 millió ember, amelyből 1.5 millió dolgozik ... több postás van Kínában :D
Ebből is látszik, milyen erős állam vagyunk, nálunk elég 1,5 milliónak dolgozni.
zsanett- a reputációs amnézika 2008.06.16. 13:18:34

Az ír csoda kb. egy félig kihalt trágyadomb lenne, ha nem veszik fel őket az EU-ba, és a maradék lakosság jórésze is pattant volna a többiekhez az USA-ba ...
Carnivora 2008.06.16. 13:28:00

Akkor legyünk kínaiak. végülis rokonok... legalábbis a kínaiak szerint. A mongolok tán azok azok meg a kinaiak rokonai, ez meg ugyis a rokonok magyarországa...

Végre álljunk a győztes mellé.

és még az apaszerű vezető alakokat is megkapjátok... :)
Amúgy honnan vetted a 1.5 milliót?
Azért az Ír csodához nem csak az EU kellett.
Kristl 2008.06.16. 13:30:25

Inkább meg támasszuk fel az öreg kontinenst, amely Adolf óta nem tér magához. :)
Bio74 2008.06.16. 13:32:31

Önerőből nem sokra vitték ...
Carnivora 2008.06.16. 13:33:35

Nem adolf óta... 1919-20 óta.
Önerőből ölték egymást, de szerintem nem az EU miatt hagyták abba.
Bio74 2008.06.16. 13:36:27

Észak-Írország más problémakör. Ott a katolikusok az írek a protestánsok a betelepített angolok az a téma.

Írország már egy jóideje független volt, és nem öldöklés ment, hanem csupán az ami felénk az etnikumnál azaz basztak, mint a nyúlak ...
Carnivora 2008.06.16. 13:40:01

hö?
Független, de milyen környezetben? Kaptak lehetőséget, éltek vele.
Van lehetőségük leszavazni is, éltek vele.
Jól döntöttek ? Nem tudni, hiszen csak később lehet megítélni a történéseket, de szavaztak. Én azt nem látom mi változott ezzel, a másik oldalon, ott a hol a szavazni valót alkották meg.
Bio74 2008.06.16. 13:46:43

Pedig egyszerű, az a legdemokratikusabb ha nem adsz szavazati lehetőséget azoknak akik élnének vele alkalomadtán.

A birkákat meg terelni kell az akolba az apaszerű pásztornak a rendőrkutyákkal különben még elkószálnak a nyájtól. Úristen hova vezetne az...
Kristl 2008.06.16. 13:46:20

Az Ír Szabad Államban más tevékenység nem folyt az EU előtt, mint a tehén terelgetés meg a gyerekcsinálás ...
Tízenkét dühös ember, valahogy ez jutott eszembe erről a szavazósdiról
Kristl 2008.06.16. 13:49:10

Köztes rendszer a jó amit a 19. századi nagy gondolkodók kitaláltak lásd. cenzusos rendszer minden hülye ne szavazhasson.
kellenek-e nekünk ezek a birkabaszó, krumplizabáló kelták, elvtársak? megmondom én elvtársak. a tököm tuggya! kell-e nekünk az az eu, elvtársak? megmondom maguknak, pont úgy mint az írek! kell-e nekünk 46-os kínai dorkó féláron? gondolják meg, proletárok, kell-e nekünk?
milyen ismeros a szoveg. hatarok ledontese, kozos eszme menten a nepek konfoderacioba kovacsolasa, a regi keretek vasokollel torteno szetzuzasa, primitiv gyuloletkeltes a fuggetlensegukert kuzdokkel szemben..

csak a vege ne legyen u.az.
Carnivora

Oké, hogy a két említett tevékenységen és ezek kombinálásán kívül nem folyt más tevékenység Írországban az EU előtt,( bár elég rég bent vannak az EU -ban )és az unió hatására szépek, gazdagok lettek, és?
Ergo akkor most akkor is meg kellene szavazniuk, amit nem akarnak, mert az EU úgy akarja?
Miért tehetik meg, hogy vétózzanak?
Nem kell a 46-os dorkó, nagy.
hát én ezzel ugyanúgy vagyok mint voltam, nemigen.
Minden hülye ne szavzhasson ez oké lenne, de ki dönti el kiről, hogy hülye?
Bio74 2008.06.16. 14:01:06

Tedd a kezed a szívedre szerinted az ír szavazópolgárok hány százalékának volt fogalma róla miről is szavaz ?


Bio74 2008.06.16. 14:04:15

Egy egyszerű műveltségi, logikai teszt pl. mindjárt kiesne az írástudatlan kocsmatöltelék, aki gyereket tud csak gyártani, de mégis veled egyenlő szavazati joga van , amely egy fröccsért megvehető.
én meg Carnivoráról simán eltudom dönteni, hogy szavazásra jogosult, sőt, két fröccsért, felölem kétszer is szavazhat, ha elsőre nem sikerült neki.
szerintem a 46-os kínai dorkó féláron még a hülyének is megéri, s máris meghúztuk a hülyemétert....akinek nem teccik, mehet dublinba ürgét önteni!
Carnivora 2008.06.16. 13:54:30

"Köztes rendszer a jó amit a 19. századi nagy gondolkodók kitaláltak lásd. cenzusos rendszer minden hülye ne szavazhasson. "

A cenzus azoknak volt jó akik meghozták. Sikeresen kirekeszthettek embereket a szavazókörből...
Te kiket rekesztenél ki?

Amugy legalább szabadok voltak... és amikor nyilt lehetőségük, éltek vele... ők, nem pedig mások cseszték szét őket mégjobban.
Mellékesen az ir szabadállam megörökölte az angol gyarmati státusz összes maradványát ami erősen gátolta a fellendülést.
Ilyenkor mindig eltart egy darabig mire észhez tér az adott ország.

Bio74

Természetesen az erősebb kutya. Nem hallottad még itt elégszer a nagybecsű mondást ami igazol minden szociáldarvinista véleményt?
válasz is-nek: a történelem nyilván nem életbiztosítás, de ebből hiba azt a következtetést levonni, hogy nem szabad az érdekeinket képviselni, mert baj lesz. sokkal nagyobb eséllyel ér baj egy stratégia és érdekérvényesítés nélküli egyént/közösséget. az érdekfeladás nem megoldás. mégcsak arra sem, hogy a háborút elkerüljük.

Szlovákia helyében mi már óriási rosszpontot kaptunk volna pl. a kelet-szlovákiai roma "éhség"lázadás katonai leveréséért, a kisebbségi közösségi jogok nyirbálása miatt, a politikusok durva beszólásai miatt, illetve ha hasonlóan nacionalista pártok lennének a hatalomban. Persze valójában nálunk sem lenne EU viszonylatban ennek sok következménye.. pont ez a lényeg. Nincs semmiféle ellenőrzőkönyv.
Értelek, és nagyon egyet is értenék, de a népszavazás az néééépszavazás.
Vannak kérdések melyeket nem lehet kivinni a nép elé, mert nem fogja az adást, vagy már rég átprogramozták az agyát mire az urnához ér.
Szakpolitikáról népszavazást kiírni óriási badarság, amely mindig is vissza fog ütni.
Népszavazást csak arról lenne szabad lefolytatni, mely döntéshez a hatalmon lévő kormányzó elit megerősítést kér.
még a hüjének is, de ám vannak hüjébbek is, csakhogy még vílágosabb legyen, mert minek vegyen magának 46-os dorkót a hüjébb tized annyiért, ha a hüje a felét is megadja. he?
"Egy egyszerű műveltségi, logikai teszt pl. mindjárt kiesne az írástudatlan kocsmatöltelék, aki gyereket tud csak gyártani, de mégis veled egyenlő szavazati joga van , amely egy fröccsért megvehető."

Yeah én meg mellépasszintanék még egy eqtesztet is, hogy a sok köcsög is kiessen aki tulkompenzál, meg istennek hiszi magát. Mindnek felvinném a korlátját legalább 125re aztán röhögnék hogy az országban ha 5-10ezren szavaznak már jó, akkor kirák voltunk... :)

Hehe.
Ha a 46 -os dorkóhoz tizedáron evező is jár akkor mégis kellene.
Art Mooney 2008.06.16. 14:00:38
"milyen ismeros a szoveg. hatarok ledontese, kozos eszme menten a nepek konfoderacioba kovacsolasa, a regi keretek vasokollel torteno szetzuzasa, primitiv gyuloletkeltes a fuggetlensegukert kuzdokkel szemben..

csak a vege ne legyen u.az."

szóval a nagy közösség nem jó, mert instabil és embertelen. A kicsi se jó, mert túl sok az ellensége (bármely közösség ismérve az, hogy kikkel *szemben* határozza meg magát). Köztes nincs, mert még mi itt, ötvenen se tudunk megegyezni, mekkora is legyen az. Hagyjuk a fenébe. Legyen (mindenki *0,95) öngyilkos, a maradék éljen az erdőben (into the wild - jó film, nézzétek meg) egyedül.
Bocsi, de igen magas IQ -val is léteztek a történelemben igen érdekes emberek, akikre nem igen bíznám a sorsomat.
az a hülye csak álhülye, ez mindjárt kiderülne a hülyeségi tesztnél, amit szakavatott hülyék végeztetnének el. a nyertes kaphat egy 46-os kínai dorkót féláron.
Bio74 2008.06.16. 14:18:28

ezér rakjuk be hogy legyenek műveltek ergo ismerjék az ejrópai kulturát, meg legyenek érzelmesek is hogy átérezzék mirő van szó... :) 125 érték magas ám az utolsó kettőből. Szal Árpi kiesne pl. sztem.
én még nem láttam álhüjét, álokost annál többet.
Az viszont nem egy rossz ötlet, hogy szavazni csak az mehet, aki az aktuális kérdésről a beugrón megfelel.
Bio74 2008.06.16. 14:21:52

Ki állitja össze a beugrót, és ki dönti el mi a helyes? :)
Az a baj , hogy "ál gondolkodtok":)
Nem kell azon meditálni, hogy miért nem kap rossz pontot szlovákia, akár úgy is mint anno Haider a sógoroknál.

A válasz egyszerű nem erdekli az EU-t.Nem kell ezt túlidealizálni au EU-t egy dolog érdekli, hogy mikor lesz euro, és az , hogy a Slovág kormány 3 éven belül szuflicit-tel számol.
Legyen olcsó Daewo, meg 10% gazdag, nagyon gazdag szlovák.
Nem érdekli, hogy nincs szociális hálójuk, csak az , hogy rendben legyen a hiánymutató, Az sem baj, ha cigányokat lógatnak a lámpavason.
aZ EU sosem lesz elvi síkon mozgó humanitárius politikai únió, még akkor sem ha a reklámokban jól mutat a közös eszme.
peetmaster 2008.06.16. 14:17:48

Konföderáció és önkormányzatiság.
Ha az eu nem tudja megoldani a demokráciát az internettel, a web2vel a tvvel, a telefon és mobil elterjedtséggel, a civil szervezetekkel, az önkormányzatiságával ugy hogy ehhez mindenki felnőjön s nem talál módszert leszámolni a mult betegségeivel, akkor pusztuljon el.
Akkor a kicsik röhögni fognak a nagyokon mer a nagyságukban jo nagyot szivtak.
és ez helyes...
Nos volt már a beugróm két deci barack.
ja csak az euróviziós dalos fesztivál is pont e fenti szöveget
Kristl 2008.06.16. 14:25:45

ez fura. Most egyetértek az írásoddal, pedig nem volt szokásom eddig :) népnevelés ebben az értelemben rulez!
az álhülye is bevallja, ha egy 46-os kínai dorkóval megdorgálják. az evező bonus. két deci barack nem mérvadó.
Azt a 1,5 milliót nem csupán az jellemzi, hogy ők fizetik az összes adó négyötödét (a többi vagy adóból kap fizetést, melynek adója nem "igazi" adó, vagy még nem, vagy már nem termelő, vagy adócsaló, vagy rászoruló), hanem az is, hogy ez a 1,5 millió teremti meg az anyagi javakat mind a 10 milliónak. (kivétel az adócsalók, mert azért ők magukat csak eltartják)

A baj az, hogy ma ez utóbbi a 6-6,5 millió (a gyerekeket nem számolva) a valódi választópolgár beleértve az adócsalókat is, és nem az a 1,5 millió, aki ezt valóban "megérdemelné".

Annélkül, hogy bárkit is megfosztanánk a szavazati jogától, én az adófizetés (szja) arányában többlet-szavazati jogok adnék az adófizetőknek. Így erősödhetne a demokráciában a "szekértolók" akarata a "széltolókkal" szemben.

Cenzust? OK, de legyen adóbefizetés arányos. Pl. évi milliónként +1 szavazat!
Amugy ez a magyar demokrácia egyik vicces vonulata.

Először is itt vannak a lehetőségek a civil szerveződésre.
BLogok, fórumok, közösségek, ha ugy tetszik "polgári körök" amit ugyan sikeresen lejáratott a fidesz, de valahol járható (talán az egyetlen út)
ami lassan felnőne tán...
A másik oldalon a megmondóemberek támogatta atyuskák, és birkázó hőbörgők.
A demokrácia drága, veszélyes, szörnyű, és még ellenvélemény is van benne... te jószagú málnabokor...
klassz lenne, pl az OTP vezér sokat adózik, de neki az az érdeke, hogy ha nem fizeted a hiteledet, rögtön másnap elárverezzék a gyerekkocsit...
Ő sokat fizet tehát sokat szavazhat:)ha elég gazdag akár az alkotmányt is eltörölheti:)

Szerintem vizsgához kellene kötni a szavazást, mondjuk mielőtt szavaz bárki le kellene vizsgázni a jelöltek programjából:)
Vazze Akira, oszt már vissza is mentünk az időben. Van pénz szavazol, sok pénz sok szavazati jog, gazdasági csúcsréteg utat mutat.
Csányi Sándor stb. mennyi szavazattal bírna?
_lajoska_ 2008.06.16. 14:25:02

Szociális háló? hagyjál már ezzel a faszsággal. Szociális háló itt sincs, mert aki milliókat befizet melósként az államkasszába lófaszt se kap, ha véletlenül munkanélküli lesz ideiglenesen ... az un. szociális háló egy szaros réteg eltartására jó csak, amelyik élősködik.

Nem is baj akasszanak :D
Szociális háló igenis van! De csak éjszakára mehetsz be, ha van még hely.
Bio74 2008.06.16. 14:39:56

Nem tudom jobban jártunk míg a gazdasági csúcsréteg mutatta lásd. Deák, Tisza, Bethlen, mint most amikor Feri mutatja ...
Carnivora
Addig volt egy fejlődési folyamat, oszt egyszercsak kívágtak ötven évet, majd megjelent a semmiből a jelenlegi vezető ( jobbos-balos-gazdaságis) csoport.
akira2 2008.06.16. 14:34:46

Hogy szüntessük meg a társadalmi mobilitást, az egyéni vállalkozásokat, az innováció és individualizmus háttérbe szorításával, befagyasztva a társadalmat és a vagyoni különbségeket s megteremtve az uj arisztokratikus "köz" társaságát a demokrácia szemétdebobásával... Mindössze 1 tollvonással.

Ügyes... :)
A családtámogatási rendszerünk rosszul működik, a munkaerőpiaci programok teljesen hatástalanok. Ezért az Oriens Kilábalás című programjában a kiadási oldalon elérhetőnek látott sok százmilliárdos megtakarítás egyharmada származik abból, hogy a torz ösztönzőket kiveszik a szociális rendszerből a munkavállalási kedv javítása érdekében. Ezzel átmenetileg rosszul járnának a kizárólag vagy döntően szociális segélyből élők, mert az ellátásukra fordított összeg a következő években csökkenne, vagy legalábbis kisebb mértékben nőne. A néhány év alatt beinduló növekedés révén azonban már ők is profitálnának, 2,5-3 millió aktív munkavállaló pedig azonnali nyertes lehetne.


index.hu/gazdasag/magyar/orkiad080613/

-

Na vannak itt értelmes programok.

Kristl ez gyönyörű mondat volt, csak nem értem, kérem a dorkóm.
Bio74 2008.06.16. 14:50:08

mit nem értesz? :)
Már megrágtam, leesett.. Bocs..
Kilábalási programok vannak, csak kiváncsi vagyok mi hogyan kezelnénk a romalázadást.
nálunk a népességből adódóan sokkal sokkal komolyabb harcokra lehetne számítani mint a szomszédban.

És ebből a programból is jól látszik a liberális gazdaságfilozófia.
Nem definiáljuk az állam feladatait, de az adót simán beszedjük.
Pl szerintem az állami vállalatok támogatása igenis szükséges, a mai szintnél jobban is.
A tömegközlekedéstől csak ebben az országban várják ,hogy nyereséges legyen.
_lajoska_ 2008.06.16. 15:09:57

Ki nem szarja le a roma lázadást ott vannak a derék rendőr legények gondolom lelkesen helyreteszik a romákat, ha már kiképezték magukat a kisnyugdíjasokkal.
Melyik állami vállalat támogatására gondolsz?
A vízfejjel felduzzasztottra, vagy amelynek a szolgáltatását dotáljuk, hogy szavazóink "elégedettek" legyenek (adóból), vagy a magas munkanélküliségi rátával bíró területen a munkahelyteremtőre, melyben mondjuk zabot hegyeznek?
"Bio74 2008.06.16. 14:39:56
Vazze Akira, oszt már vissza is mentünk az időben. Van pénz szavazol, sok pénz sok szavazati jog, gazdasági csúcsréteg utat mutat.
Csányi Sándor stb. mennyi szavazattal bírna?"

Miért szerinted hány milla szja-t fizet a szóban forgó?

Csak azért kérdezem, mert most ez úgy megy, hogy a faluból összegyűjtik a "jónépet", szavazópolgálronként kapnak egy-két ezrest, meg sört a kocsmában, aztán csapatostul behúzzák az előre megbeszélt helyre az ixet.

Ez így jobb?

Egyébként pedig nincsenek olyan sokan, akik százmillió szja-t fizetnek, de lagalább ők valóban befizetők, akik a közösbe tesznek szavazonként egy millát.

Az szja alapú cenzus részleteit azonban nyilván cizellálni kellene, akár úgyis, hogy legyen felső határa. A cél természetesen nem az, hogy egy ember szavazzon, hanem az, hogy a valódi adófizetők érdekei jobban érvényesüljenek, mint az adócsalóké.

Merthogy ma annak a szavazata is éppen annyit ér, aki jövedelméből betesz a közösbe, mint az, aki folyton csak kivesz. És mivel ez utóbbiak vannak többségben, mindig azon többség akarata fog érvényesülni a demokráciában, akik kivesznek a közösből, és nem azok, akik dolgoznak, építenek, fejlesztenek.

A politika is tudja ezt, ezért lehet egyre nagyobb hazugságokkal és demagógiával választást nyerni - törvényesen.

Ez így szvsz fenntarthatatlan, habár törvényesen vezet a süllyesztőbe. Ha viszont rossz a törvény, nem elég azt fölismerni, de meg is kell változtatni.
Carnivora 2008.06.16. 15:12:22
Mutass egy politikust aki be merné vállalni, hogy a cnn a magyar cigány kontra magyar cigányverő rendőrök képeivel van tele:)

Állami vállalat is lehet jól működő, és nem csak elvben, van ebben gyakorlat pl OMV...Német Posta úgy látszik az állam csak kishazánkban rossz tulaj.

Sajnos itt az a aszokás, hogy az állami vállalatok tele vannak pártkatonákkal, lehet tudni , hogy pl a postát a KISZES
Szűts Ildikó vezeti. Ezt a gyakorlatot kellene megszüntetni.
Az nem megoldás, hogy eladjuk a vagyont, pl a szerencsejáték Rt eladása mélyen felháborít, a MÁV CARGO szintúgy.
Ti követtétek amugy, h irországban a nem voksok alá milyen kampányt toltak?
Ezt nem a "szemét írek" tolták el, én igenis meg tudom érteni azokat akik erre ebben a formában nemet mondtak.
Attól még az úniót sem kell temetni...
Akira2
Nem tudom ezen kőgazdagok mennyit adózhatnak, ha a sejtésem nem csal semmit.
De, hogy kisebb szavazati joggal bírjon egy népszavazáson egy tanárnő, egy ápolónő, egy szociális munkás, egy nyugdíjas, mint az aki szerencsésen jókor volt, jó helyen, vagy ismerte XY. -t, és esetleg az éves néhány százmillios jővedelméből, tud áldozni mondjuk tíz százalékot adóra, de azt is azért, hogy a hasonszörűek klubjában számszerű kisebbségben szavazhasson meg olyan dolgokat, melyek még hatalmasabbá, gazdagabbá tehetik.
Kristl 2008.06.16. 14:47:13

Mi gátolná a társadalmi mobilitást? Mi szüntetné meg az egyéni vállalkozásokat? Mitől szorulna háttérbe az innováció és az individualizmus?

Mi van???

Hogyan nevezheted az adófizetőket demokráciának?

A demokráciának nem az a lényege, hogy mindenki egyformán szólhat bele a köz dolgaiba (ez nem is volna lehetséges, mert akkor mindent kötelező népszavazáson kellene eldönteni), hanem azt, hogy senkit sem lehet kizárni a döntésekből, valamilyen - ismétlem valamilyen - formában részt kell adni mindenkinek a döntésekben.

Jelenleg ez a forma az, hogy mindenkinek van egy szavazati joga a parlamenti, az önkormányzati választásokon, és a népszavazáson. De nincs beleszólása konkrétan semmio egyébbe. Se a konkrét jogszabályokba, se jogszabályalkotáson kívül döntésekbe. Csak és kizárólag a képviseletre (azt látjuk, hogy ez több sebből vérzik) és bizonyos feltlételek teljesülése mellett egyes konkrét kérdésekre terjed ki a döntésben való részvétel joga.

De ki mondja, hogy ennél jobb, demokratikusab, igazságosabb rendszert nem lehet felállítani? Talán csak nem az, aki jelenleg is a hazugságok és a demagóg politika fenntartásában érdekelt?
Ti tényleg a demokráciát fogjátok pár poszt alatt megreformálni?:)))
Euórpaji unyió Gyurcsányland módra:

totalcar.hu/magazin/kozelet/alszlovakok/

Sipos Jenő VPOP-szóvivő ezt másképp látja, de konkrétumokat nem árult el: "Ezeket a módszereket nem szeretném nyilvánosságra hozni, mert az az ellenőrzési technológiának, a taktikának egy-egy része. Megvannak azok a módszerek és eszközök, amikkel ellenőrizni tudjuk, illetve ha szükséges, külföldről is beszerezzük az adatokat, információkat, és a kettő összevetéséből tudunk majd következtetéseket levonni. A Vám- és Pénzügyőrség egyébként rendelkezik titkosszolgálati eszközök alkalmazására vonatkozó felhatalmazással, amit - ha úgy ítéli meg - az adóelkerülők ellen is bevethet."

csóri magyar ügyeskedik ott titkosszolgálati módszerek jönnek persze Kóka Jani építetheti a villáját a saját cégével visszigényelve az adót ...
A demokrácia számomra nem a tökéletes, vagy logikus döntések sorát jelenti, hanem a lehetőségét, hogy adott helyzetben egyenlő arányokkal képviselheti mindenki, szabadon a maga álláspontját. Az már más kérdés, hogy ki hogyan alakítja ki a maga álláspontját. Lehet rossz döntéseket hozni, de számomra sohasem a kisember a hibás aki nem rendelkezett elég IQ -val, pénzzel stb. -vel, hanem a gátlástalan hazudozó politikusok akik ezeket a kisembereket beültetik a hintába, és a felelősségrevonás legkisebb lehetőségének hiányában lejáratják a demokrácia alapvető intézményét.
Bio,

Az a baj, hogy mivel vélhetőleg egyetlegy egy olyan embert sem ismesz személyesen, aki százmilliós adózott jövedelemmele rendelkezik, és azt tisztességesen kereste meg olyan személyes teljesítménnyel, amely valamilyen gazdasági teljesítményből keletkezett, mindig is ferde szemmel fogsz nézni a "gazdagok"-ra.

De abba vélhetőleg nem gondolsz bele, hogy e személyes teljesítmények eredményeképpen hány ember kapott még rajta kívül munkát, hogy ők is elégedettek legyenek a sorsukkal, miközben tisztességgel befizetik az adójukat, amelyből lehet a tanárok, szociális munkások fizetését, valamint nyugdíjakat fizetni.

Mert mindennek az alapja - legalábbis a piacgazdaságban - a gazdasági teljesítmény, mert csak ebből lesz az ambereknek fizetése, ez után lehet adót beszedni, ebból lehet fenntartani az államot.

Az emberek (választópolgárok) javarésze még mindig nincs tisztában azzal, hogy miből van az államnak pénze, csak azt harsogják, hogy nekik nem ad eleget. Ezért aztán a politikusok is az ő seggüket nyalják, meg hazudnak, hogy munkahelyeket teremtenek.

Az állam nem tud munkahelyet teremteni! A vállakozások képesek erre. Ezért aztán azoknak kell valamivel erőteljesebb szereoet kapniuk a döntésekben, akik valódi vállakozásokat vezetnek (nem Csányira gondolok), valódi vállakozásoknál munkavállalók és adófizetők. Nem sokkal, csak egy kicsivel, hogy az egyensúly átbillenjen, és megszűnjön a hazudozó, demagóg politka, és a termelő középosztályra támaszkodó politika alakuljon ki.

Hidd el, a termelő középosztály pontosan tudja, hogy szükség van tanárokra, szociális munkásokra, stb, és azt is tudja, hogy nem a nyugdíjasokat kell megrövidíteni, hanem a nyugdíjasok (inaktívak) arányát kell csökkenteni úgy, hogy ki kell szűrni a rendszerből az indokolatlanul a "szekérenücsörgőket".

A jelenlegi politika - a jelenlegi választási szabályozás mellett - nem képes erre, mert egy jelentős szavazóbázist képviselnek az indokolatlanul "szekérenücsörgők.

Épeszű politikus ezért nem indul a választáson épeszű programmal, mert tuti a bukás.... :(


Remélem, érthetőek az elvek, kérlek ne forgasd ki holmi csányikkal.
Azon tépem a hajamat döbhegyeim mögül, hogy annak olvastán, amit most írtál, Árpi, tkpp azt mondod ki, amit az általad eddig nem nagyon lelkesen méltatott antidemokraták: hogy a népi demokraszi a legnagyobb fasság a világon.

Ezt mondod mostan. És tökre osztom a véleményedet ("naná, majd szorzom!"), mert nonszensz, hogy a sok proli ugyanolyan joggal vegyen részt a népszavazáson, mint te, meg az itt blogolók (leszámítva pár laposhülyét).

Ha nem az elit osztja az észt, a sok igazodó pöcsnek, akkor a sok igazodó pöcs béget majd mindenféle állatságot, és az elit (ide értve, egye fene, TGM-et is) csak leshet, hogy hol lesz meg neki az 5%-a.

Avagy virág vagy-é, hazámnak ifjúsága? esetleg kókadó pöcsöknek halmazattya
Kik fehér füvet szívni jártok át a réten
Panelprolik kiknek megalmoz pénzzel atyja

Síkhülyék vagytok-e, hazámnak ifjúsága?
Borotválott tahók s kifestett plázapuncik
Hörgő szájú faszok korrupt verőlegények
Tátogó nyuggerek s fekete emógecik

Tokjó Hotel vagy-é, hazámnak ifjúsága?
Surranós faszkalap, ki bátran fenyít cigányt
Másolós-gettózós fikákat lássak benned?
Eltartást lejmolgató fingó-baszó trehányt?

Légy hát kifújt fika, hazámnak ifjúsága
s lebegjenek feléd seggemből pávatollak
uralkodjál habár hiszen felűl a gálya
Én megmosom kezem s hülyének szavatollak


Jessz!!!
EZt megaszontam, banyek!

Pánxnatded, end eszhólz éjder.

Üdv mindenkinek,

P.
Most komolyan! Ti mit szeretnétek egy "szép és harmonikus" Európai Únióban?

Szerintem ez néhány nagyon egyszerű mondatban leírható lenne. Ha nem így van, akkor ez inkább politikai gazdasági és nagyvállalati érdek amitől az egyes emberek életére nézve egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben észlelhető a változás. Arról nem is beszélve hogy azok a változások nem biztos, hogy könyebbé teszik az életüket. Talán hülyeség amit mondok, de szerintem az európai únió legfontosabb célja a további háborúk lehetőségének kizárása volt a kontinensen, még akkor is ha ez bizonyos nehézségekkel, kányelmetlenségekkel, és súrlódásokkal járhat mindennapokban.
nem hülyeség amit írsz, a tankönyvek ezt fogalmazzák meg mint kialakulási okot:)

Szerintem kizárólag a gazdasági érdek határozza meg az Uniot, nincsen egy őszinte célja sem ezen kívül.
akira2 2008.06.16. 15:28:51

A politikai hatalma a vagyonoknak. Szerinted minek érdekében fognak döntést hozni és szabályozni? A mégnagyobb vagyon érdekében... és ennek megtartása érdekében ugye.
Szerintem egy átlagember életére viszonylag kevés hatása van annak, hogy életbe lép-e a lisszaboni szerződés, vagy nem.

Kicsit hátrébb kell lépni, időben és térben is ahhoz, hogy az ember arra jusson, hogy tovább kell lépni. (szerintem)

Igen, eredetileg azért alakult az EU (vagy elődje), hogy megakadályozza a 2. vh után újabb háború kitörését Európában. (Az első kettővel már úgyis sikerült lényegében leszálló ágba kerülnie a világhoz képest).
Következő szint a gazdasági együttműködés, Euró, schengen, stb.

A harmadik szint meg arról szólna, hogy gyorsabban tudjon döntéseket hozni, és válaszolni olyan kihívásokra, amikre nem lehet úgy reagálni, hogy mind a 27 állam 10 évig szórakozik vele.
Csak néhány téma:

1)környezetvédelem

2)energiapolitika
(nem lehet úgy, hogy minden állam különpaktumokat köt az orszokkal)

3)emigráció, integráció
szerintem az egyik legkeményebb téma egyébként az alapjaiban más kultúrájú becándorlók ügye. Nyilván az egész EU annyira szigorú bevándorlás-ügyben, amennyire a "leggyengébb láncszem" szigorú, Schengen miatt.

4)belbiztonság, belső elhárítás
Szerintem szeptember 11., Madrid, London után beléptünk egy új (nem túl vidám) korszakba, és előbb-utóbb el kell majd azon gondolkodni, hogy a biztonság fontosabb, vagy az egyéni szabadságjogok. Ez a kérdés hosszú távon nem megkerülhető, csak rossz(Orwell) és rosszabb(óriás-Balkán) közül lehet választani...
én mint naiv azt várom az uniótól, hogy magamhoz közelállónak érezhessek egy portugált ugyanúgy, mint egy svédet vagy románt, és ez kölcsönös legyen. Hogy ezeknek is eszébe jusson a gondolat, hogy én is ugyanolyan ember vagyok, mint ők, és kölcsönösen érdekesek lehetünk egymás számára. Ha idejön, kap pörköltet, ha odamegyek, kapok sajtot/halat/mind1.
peetmaster 2008.06.16. 16:40:17

udvarolj nekik. :)
Rendben. Tehát ha a múlt háborúval fenyegető, nemzetek közötti versengés helyett inkább a pokhálószerű nagyvállalatok közötti rivalizálásról beszélünk akkor feltételezhető e az hogy hosszú távon a kisebb vállalatok (és most nem a két-három fős bt-kre gondolok) beolvadásával egy újabb társadalmi szakadék fog létrejönni. Tudom most rávágjátok hogy ez az amit globalizációnak hívnak, de szerintem ez inkább egy újfajta arisztokratikus rendszer kialakulását vetíti előre. Ha viszont újra tömegek fogjak a kilátástalan helyzetük miatt a motivációt elveszíteni, akkor a kialakult rendszer megdöntése könnyen kitöltheti az így keletkezett űrt. Ráadásul az addig mesterségesen visszatartott nemzetek közötti feszültségek újra felerősödhetnek és futótűzként söpörhetnek végig a majdani unióban.
"Kristl 2008.06.16. 16:23:44
akira2 2008.06.16. 15:28:51

A politikai hatalma a vagyonoknak. Szerinted minek érdekében fognak döntést hozni és szabályozni? A mégnagyobb vagyon érdekében... és ennek megtartása érdekében ugye. "

Nem, nem a nagy vanosok fizetik az adók jelentős részét, hanem a nálunk igencsak szűk középosztály. A nagyvagyonosok igen kevés szja-t fizetnek összességében is, és a vagyonukhoz képest egyénileg is, az ő szavazati arányuk nemigen változna az szja alapú cenzustól. Sokkal kevesebb befolyással rendelkeznének, ha kizárólag az szja alapú cenzus szerinti beleszólásuk lenne, mintha a mai, gazdasági lobbi által determinált pártfinanszírozásra alapuló politika alapján. Gyakorlatilag a törvényeket is ezen lobbiérdekek készítik el az utolsó betűig a parlamenti képviselők általi beterjesztésig, ehhez képest az szja-alapú cenzus semmilyen többlet-befolyást nem teremtene a nagyvagyonosok számára.

Viszont a dolgozó emberek mindegyike (a tanár, az orvos, szociális munkás, stb.) több szavazattal rendelkezne, mint a tökét vakargató nemzetiségi és nem nemzetiségi, aki jelenleg néhány sör áráért hajlandó elmenni szavazni...

Nem tudom, miért kell szajkózni még mindig a vagyonok politikai hatalmát, hisz' nyilvánvaló, hogy az szja döntő többségét nem a milliárdosok, hanem a dolgozó, termelő középosztály fizeti be....
akira2 2008.06.16. 17:31:46

Nos ez nem teljesen igaz, mivel az szjá sok esetben álláshoz, jól fizető álláshoz kötött, ergo az esetleges állásvesztés szavazatvesztéssel együtt járna.
Lényegében a közösségben való részvétel jogát a jövetelemhez kötve tovább erősítenég a munkaadók felé a függőséget.
Bujtatottan ugyanaz.
"Sokkal kevesebb befolyással rendelkeznének, ha kizárólag az szja alapú cenzus szerinti beleszólásuk lenne, mintha a mai, gazdasági lobbi által determinált pártfinanszírozásra alapuló politika alapján."

Ezt pedig nem igen indoklod meg, hogy miért. A középosztály függő viszonyba kerül politikai értelemben, a lobbiérdekek pedig megmaradnak.
Persze lehet ugy torzigatni a képet ahogy akarjuk, nem lineáris szavazatgörbével eg ilyesmi, de hogy viszed keresztül? :)
_lajoska_ 2008.06.16. 15:20:26

Ezt a Német Postát azért érdemes lenne egy kicsit közelebbről megvizsgálni:
www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=68671

Ez az irány nem ismerős valahonnan?
Egy dolgot felejtünk el...

Az EU nem ország, hanem (elméletileg) szövetségi rendszer.

Ha meg valóban "birodalom" akar lenni, akkor mondják ki nyíltan a brüsszeli nagyokosok, és hagyjuk a fenébe az álszentséget. Aki kilép, az kilép. Amíg ez nem történik meg, én jogosnak érzem a vétórendszert.
Shenpen: "az van, hogy csak ket alternativat mutatsz be, ezt a valoban rohejes clusterfuck-ot, meg a kozpontositast.

Miert ne lehetne normalis federalizmust csinalni"

a normális federalizmus a mostani helyzethez képest központosítás. ahogy a L. szerződésben is állt, pl csúcstisztviselők ("elnök" + "külügymin.") megválasztása. és mindenekelőtt a vétó eltörlése.
maerci 2008.06.16. 18:14:49
nem felejtjük el. csak nem merjük kimondani, mert a sok náci (definíciót lásd fentebb) iszonyatosan tiltakozna.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.06.16. 18:15:01

részben igaz, de a federalizmus végülis min alapulna?
Tehát végülis ismét a kérdés, mi is a célunk? Mik ehhez az eszközeink?
kristl: a cél az szerintem, hogy együtt jobban működjön, mint külön, és ezt minél többen belássák.
peetmaster 2008.06.16. 18:29:50

mi működjön jobban és miért, mi a jobb működés?
peetmaster:
"nekem mindenki náci, akinek a nemzet előrébb való, mint a nagyobb közösség (Nazionalist - nemzeti)."

Nacionalizmus =/= nácizmus...
Szvsz amire te gondolsz az a nacionalista.
Az én felfogásomban náci = NAzionalsoZIalist.

Mellesleg a nemzet is egy (igaz, kisebb) közösség, ami lehet, hogy jobban működne, mint a nagy ajropúniós olvasztótégely. De ezt én nem tudhatom... (Most, hogy leolvasztótégelyeztem az EU-t, náci vagyok?)
maerci: ha leolvasztótégelyezed az EU-t, akkor nem vagy náci, hanem a közösségteremtésre helyezed a hangsúlyt :) (esetleg akkor, ha ez számodra negatív értelmű szó. Nekem pozitív.)
kristlnek is: aminek jobban kéne működnie, az a politika, a gazdaság, a környezet stb. Te írtad épp fentebb
(14.25), hogy milyen lehetőségek vannak a hatékony informálásra, közösségi döntéshozatalra, amik nagyban is működ(het)nek, ha akarják.
maerci még:
én is olvastam a törikönyvet meg a németszótárat is, de fenntartom a meglehetősen tág definíciómat. Értékrendemet, melyen alapul, lásd 09:43-nál és 16:40-nél.
peetmaster 2008.06.16. 18:38:20

jahm, de ez meg nem egy átfogó összegzés amit meg lehet értetni és érteni... :)

arra akarok utalni hogy szerintem az eus tisztségviselők zöme sem tudná definiálni... nemhogy mondjuk te és átadni másoknak.
Ha nem az elit osztja az észt, a sok igazodó pöcsnek, akkor a sok igazodó pöcs béget majd mindenféle állatságot, és az elit (ide értve, egye fene, TGM-et is) csak leshet, hogy hol lesz meg neki az 5%-a.
Vasszeg,béget itt má'ja zelit is annyi állatságot,h neha igazán ráférne a panelprolikra egy kis organized kimittud a zelitbe való feljutásér.Aszt hogy a parlament klozettyába betaláljon(ha hímnemű)viszonylag elég hamar meg lehet tanítani a gyökérnek,a többi meg jön magától.
Amugy volt valami film ami a tűzföldi indiánok harcáról szólt, ahova egy francia ment ki csinálni a balhét... Mikor beállitott közölte minek hivják... és az indiánok kissé értetlenül ugyan de kerestek neki címet... persze másnap otthagyták...

"pl csúcstisztviselők ("elnök" + "külügymin.") megválasztása. és mindenekelőtt a vétó eltörlése."

Na ez ara emlékeztet. Még nem tudjuk mire meg mi mentén meg miként, meg mennyire lennénk mi benne ebbe a centralizációba, de minden kisállam mondjon le a legerősebb fegyveréről és válasszunk főnököket...

kristl: az igaz, hogy nem könnyű. De nekem ez az egész EU kicsit (nagyon) inkább filozófiai kérdés. Olyasmi, amiben hinni tudok. Nem vadkapitalizmus, mint Amerikában (igenis van hatalma a brüsszeli szerveknek, lásd a már említett mobildíjak vagy a vegyipari rendelet esetét stb.), és nem is barbárság vagy elnyomás (vagy mindkettő), mint mindenhol máshol.
Ha mások is ebben hinnének, akkor nem lenne nehéz átadni a mondanivalót...
Kristl 2008.06.16. 18:48:39
ige, a centralizált állam hatékonyabb, mint a "clusterfuck", ahogy korábban nevezte valaki a megyerendszert.
Na most. Tekintve, hogy én még magyar parlamenti képviselővel se beszéltem sose, így aztán épp annyira megbízhatok egy általam választott európaiban, mint egy általam választott magyarban. (Sőt, a EP-ben civilizáltabb a hangnem és valós dolgokkal is foglalkoznak.)
peetmaster 2008.06.16. 18:48:52


Jahm, de ahhoz az elveket, amikben hinni lehet le kéne fektetni. Ehhez sem alkotmány nem kell se szavazgatás se tisztségviselők hada... Szimplán olyasmi amit az emberek magukénak érezhetnek...
Párbeszédek nyomán nem pedig mert valakik irtak valamit s ha valakit érdekel ez majd elmegy az eupontra és beleleshet...
Aztán ehhez igazitani az érdekeket és módszereket...

Valamint olyan kezdeményezésben részt venni ami előremutató, önkéntes és vonzó.
Mondjuk a magállamok elitereje közös akcioban közös vezényleti nyelv és felségjel alatt valahol keménykedik, és nyer... olyan célért amivel az emberek azonosulni tudnak.
Pl szétlövik a mianmari rezsimet és örülünk.
A katonaskodo kicsik máris igazodhatnak... előbb utóbb aki vevő erre, az fog.
peetmaster 2008.06.16. 18:53:03
Kristl 2008.06.16. 18:48:39
ige, a centralizált állam hatékonyabb, mint a "clusterfuck"

Ez meg nem törvényszerű. Bizánc centralizáltsága , aztán elfajuló bürokráciája pl remek példa erre... vagy a szu.
de máris le vannak fektetve, olvasd csak el az előszót a Szerződésekben...

Béke, egység, demokrácia.

Túl messze van a világháború, már nem emlékeznek az emberek, milyen fontosak is ezek.
Kristl 2008.06.16. 18:54:22

ismét magamat idézem, klasszikusokat csak szó szerint :D
peetmaster 2008.06.16. 14:17:48
Béke

kell a halálnak ha igazságtalan és szivok vele...

egység
az ellenségeimmel ? hö?

demokrácia
ugy hogy az eu döntései a lehető legmesszebb jutottak a szavazóktól? höhö...
"Kristl 2008.06.16. 18:53:33
peetmaster 2008.06.16. 18:48:52


Jahm, de ahhoz az elveket, amikben hinni lehet le kéne fektetni. Ehhez sem alkotmány nem kell se szavazgatás se tisztségviselők hada... Szimplán olyasmi amit az emberek magukénak érezhetnek..."


Na és mi lenne az?

A kereszténységet utálják, az emberi jogok chartája már ciki, újat meg már nehéz kitalálni...

Bekéne vallani, hogy egy kibaszottnagy szabadkőműves HOAX kellős közepén vagyunk most?:D

jah, hát az nehéz lenne.
józan' 2008.06.16. 19:04:29

hát igen, van az ugy hogy sokminden ciki és lejáratódik... :)
de ezért remélem nem megint a birkák lesznek felelősek... :)
Kristl 2008.06.16. 19:01:01
a béke nem igazságtalan legtöbbször, főleg, ha "egység - az ellenségeimmel" is megvalósul.
A franciák meg a németek rá bírtak jönni, hogy több vasuk marad értelmesebb célokra, ha együtt bányásznal és nem tankot csinálnak belóle egymás ellen.

"demokrácia
ugy hogy az eu döntései a lehető legmesszebb jutottak a szavazóktól? höhö... "

az EP szerepe növekedne a lisszaboni szerződés alapján. Azokat pedig te válaztod. és ahogy írtam, őket sem ismered kevésbé, mint a mostani képviselőidet.
józan' 2008.06.16. 19:04:29
írtam elveket, de miért is ciki az emberi jogok chartája? Mindenki elfogadta a briteken kívül...
aki meg ha kell, ha nem, a szabadkőművesekkel jön, az nem lehet sikeres ember.
jó a plakát :) együtt mindenre képeek vagyunk :)
peetmaster

Nem is értékelem valami hajde demokratikusnak a mostani rendszert. Sőt kifejezetten bajom van az országos politikai irányokkal és folyamatokkal.

Amugy meg a béke nem feltétlenül jo, ha igy lenne nem lenne háboru a földön.

A status quo megőrzése meg ugye más tészta...
Csak egy megjegyzés: A ír népszavazás nem kormányzati döntés eredménye. Az alkotmányuk értelmében volt kötelező megtartani.
Egyébként meg fogalmuk se volt miről szavaznak. Ha valaki olvasta a lisszaboni szerződést, tudhatja, hogy elég bonyolult és tele van kétértelmű, zavaros megfogalmazásokkal (nem véletlenül). Szóval nem várható el, h ezt mindenki átlássa, de azért lehetett volna tanulni az elbukott alkotmány hibájából és egy kicsit jobban kommunikálni a nép felé...
Szerintem a béke, egység, demokrácia kiindulásnak jó.

Csak azt kéne felfogni, hogy ezek a dolgok nincsenek "ingyen", ha természetesnek vesszük, és azt gondoljuk, hogy Európa mindig is ilyen marad, az elég nagy tévedés szerintem...

"Odakint" dzsungel van, és Ny-Európában is vannak szigetek, ahol már nem érvényesek az állami jogrendek (párizsi külvárosi területek, London egyes részei).
Vannak olyan helyek, ahova már nem mennek rendőrök, tűzoltók, mentők.

Másik iszonyú nagy probléma a demográfiai hanyatlás, az "őslakosok" számának csökkenése, illetve nagyon komoly elvándorlás(!!!).

Vagy az, hogy Németországban másod-harmadgenerációs bevándorlók egy kukkot sem tudnak németül.

Vagy, hogy Svájcban egy olyan népszavazást akarnak kiírni, hogy tiltsák be az új mecsetek építését(!).

Vagy az az ötlet, amit egy anglikán lelkész vetett fel, mondván, hogy talán be kéne illeszteni a shariát(iszlám törvénykezés) az angol jogrendbe. (!)

És a 0. probléma pedig az a szemellenző, amit leginkább "politikai korrektség" néven ismerünk, és ami ellen pl Pim Fortuyn lépett föl.

Szokásos oldal, ahonnan néha szoktam idézni:
cikkek.soti.ca/closing-of-civilization-in-europe.html
cikkek.soti.ca/demise-of-europe.html

Én azt hiszem ezekkel a magyar média nem különösebben foglalkozik, jobban leköt minet a kakasviadal, meg a köldöknézés...
"peetmaster 2008.06.16. 19:16:19
józan' 2008.06.16. 19:04:29
aki meg ha kell, ha nem, a szabadkőművesekkel jön, az nem lehet sikeres ember."

aha, és ki jött ezzel? csak megemlítettem te buta.
amúgy ez a szöveg mindig beválik, mint a nácizás.

de, összesküvés-elmélet nélkül látható, hogy a kettőnek elég sok köze van a egymáshoz.

ha kell, ha nem?:D
ez már kicsit több annál.

na még egy kép, hogy szépeket álmodj a te EUdról:

www.redicecreations.com/winterwonderland/babylonEU3.jpg
Kristl,

"Ezt pedig nem igen indoklod meg, hogy miért. A középosztály függő viszonyba kerül politikai értelemben, a lobbiérdekek pedig megmaradnak. "

De megindoklom. Éppen azt mondom, hogy ha kizárólag az szja cenzus maradna meg, a lobbizás pedig törvénytelenné válna, azaz nem maradna meg. Szerintem egyértelműen fogalmaztam azzal, hogy "kizárólag a cenzus maradna meg"...
akira2 2008.06.16. 19:25:21

a lobbizás sok olyan helyen sem szűnt meg ahol amugy törvénytelen...
sőt olyan formái sem amik itt törvénytelenek.
Sok minden nem szűnik meg azzal, ha törvénytelen. Viszont illegális, így akár büntethető is lenne.

A mai lobbitörvény is nonszensz, na az alapvetően kirekesztő és demokráciaellenes. van akinek lehet lobbizni, a többit pedig megbüntetik érte.

Szvsz ennél sokkal jobb volna, ha nem a kiválasztottak lennének egyenlőbbek másoknál, hanem a cenzus alapú demokrácia alapján, előre lefektetett elvek alapján lenne mindenkinek azonosak a jogai. Mindenkinek joga van több pénzt keresni másoknál, de mindenkinek anyagi kötelezettsége is arányos a többletjavakból (adó). Így aztán szerintem abszolút igazságos, hogy akinek jövedelme van és adózik is (ez utóbbi a lényeg a társadalmi igazságosság szempontjából), az a hozzájáruásának mértékével arányosan, de nyilván egy felső határig, többletbeleszólása legyen.

Így működik ez a részvénytársaságoknál is. Akinek több részvénye van, annak erősebb a beleszólási joga. De van példa arra is, hogy hiába van több részvénye, mégsem szólhat bele csupán egy felső határig, a szavazatának korlátja van, éppen a közösség, a többi részvényes (shareholderek) és a többi érintettek (stakeholderek) érdekében.

Érdekes módon, a piacgazdaságban ez működik. Ott is vannak visszásságok, de korántsem annyi, mint a politikai demokráciában.

Nem tökéletes a demokrácia, de semmi sem jobb nála, ill. a demokrácia nem állandó. A demokrácia egy igény szerint fejleszthető, módosítható rendszer, éppen az egész társadalom által. A diktatúra pedig állandó. Állandóan a diktátor diktál... :)
Ügyesen cseréld ki akkor az utolsó mondatodban a diktatúra szót pénzre, és ülj le egy kicsit gondolkozni.
Akira2
Milliárdosokhoz nem volt szerencsém, de olyan vállalkozókhoz, akik munkát adtak, küzdöttek, és sajnos egyre jobban küzdenek (bár ha abbahagynák életük végéig nem lenne már gondjuk)igen.
De ismétlem a népszavazáson minden magyar állampolgárnak egyenlő súllyal kell résztvennie. Itt kezdődik amit már említettem, hogy a népszavazás néha nagyon fals eredményeket hozhat. A különbséget a szakmai szinteken kell megtartani, és ahogy mondtam szakmaiságot, szakpolitikai kérdéseket idióta önöspolitikusaink által vezetett közéletünkben nem szabadna népszavazásra engedni. Az általad említett módon súlyozott véleményeknek egy gazdasági kerekasztalnál kellene érvényesülnie, mely eredményeket az adott politikai elitnek kellene tovább vinni.
Ilyen szempontból a népszavazás mindig csak valami ellen tud hatásos lenni.
akira2 2008.06.16. 19:41:20

részben egyetértek... nagyobbrészt meg megfájdult a fejem a sok gépelőtt üléstől :)
"Csak egy megjegyzés: A ír népszavazás nem kormányzati döntés eredménye. Az alkotmányuk értelmében volt kötelező megtartani."

ez így van valóban. a kérdés volt rossz, mint írtam, illetve az eu-eire kommunikáció. meg kellett volna mondani, hogy a másik út kifele vezet.

"Egyébként meg fogalmuk se volt miről szavaznak."

az is így van, de ez népszavazásoknál előfordul.
Az itthoni népszavazós kérdések közül még a tandíj volt az, amiben legjobban elbizonytalanodtam anno, hogy tényleg nincs-e rá szükség. A vizitdíj pedig inkább a semleges kategória volt számomra.

Messziről amekkora hülyeségnek látom az ír népszavazást, tényleg ad egy analógiát, hogy hogy nézhet ki a külföldön a magyar "világszabadalom"... :S

Lehet, hogy van az emberben egy ilyen igény, "bemutatni" az éppen aktuális hatalomnak, ha már kérdeznek valamit.
Kristl,

azér wazze, 100xinkább a tartósbéke, mint egy háború. Ha ezt ilyen pöcsül lehet csak, akkor így (bár ebben nem hiszek, szvsz van jobb megoldás is, legfeljebb nem akarják, hogy tudjuk).

A (hagyományos)z ellenségeimmel meg inkább kézenfogva, mint velük a hátamban. Különben meg majd donkihótéskedhetek a kínai agyaglábakon álló kolosszussal.

Demokrácia: az meg mi? A demokrácia olyan, mint az igazi szerelem, sokan beszélnek róla de még csak kevesen látták... Hehe.

A magam résziről inkább benne volnék 80%-kal egy jó üzletben, mint 20%-kal egy rosszban, ahogy Kohn bácsi mondta, mikor elvette 80 évesen a 25 éves Grün Rebekát.

Ha nincs annyi demokraszi, mint vágyálmainkban, de viszont van prosperity, akkor én nem hiszem, hogy a farkasok dalát akarnám énekelni. Mert elveim vannak, az igaz, de kölkeim is.

Üdv,

P.
Paszternak

"azér wazze, 100xinkább a tartósbéke, mint egy háború. Ha ezt ilyen pöcsül lehet csak, akkor így (bár ebben nem hiszek, szvsz van jobb megoldás is, legfeljebb nem akarják, hogy tudjuk)."

Hjam, de attól még meg lehet kérdőjelezni... csak épp szokatlan.

"A (hagyományos)z ellenségeimmel meg inkább kézenfogva, mint velük a hátamban. Különben meg majd donkihótéskedhetek a kínai agyaglábakon álló kolosszussal."

Kikkel megyünk jelenleg kézenfogva?

"Demokrácia: az meg mi? A demokrácia olyan, mint az igazi szerelem, sokan beszélnek róla de még csak kevesen látták... Hehe."

Érteni vélem, tehát higyjünk együtt a jóságos cáratyuskában aki majd megteremti a prosperitást? :)
A Kohn bácsi persze pont fordítva mondta, hiába no, ezek a... ravaszdi vénemberek.

(Francba, elcsesztem a poént)
"ez így van valóban. a kérdés volt rossz, mint írtam, illetve az eu-eire kommunikáció. meg kellett volna mondani, hogy a másik út kifele vezet.

"Egyébként meg fogalmuk se volt miről szavaznak."

az is így van, de ez népszavazásoknál előfordul."

Parlamenti szavazásoknál is, elég gyakran...
Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.16. 21:00:53

hát el.
Amugy nem értem a hazai pampogást. Vegyük sorjába mivel lettünk kevesebbek az ir nemmel.

Nem lesz eus közös hadsereg hamarjában?
Nagy ügy, magyarországnak nincsenek ellenségei. Kína se az, az usa vagy az oroszok sem... sőt...
Ergo e tétel számunkra lényegtelen, sőt terhes, mert finanszirozni kene, embert adni bele, meg ugye olyan macerás, a barátaink még a végén azt hiszik hogy már az ellenségeink csak mert együtt jáccunk a franciákkal...

Nem lesz közös kulpolitika...
Hm, mivel a magyar külpolitika a semmi és az egyetértünk bármiről és bárhol is legyen szó közt ingadozik, ezért ez tulképp szintén lényegtelen. Ergo az hogy van e vagy nem, nem változtatott a helyzeten.

Hm. Komoly dilemma, hogy e kettő elbukása még 2 évre mekkora veszteség számunkra.

A nehezen értelmezhető eus alkotmányszerűség meg max a jogásztanároknak érvágás, nem lehet uj tantárgyal szivatni a nebulokat. Nagy veszteség az bizony...
Kristl,

Megkérdőjelezni lehet, mindent, ezt híjják demokraszinak, ahol Jézust előbőr, és Mohamedet sapka nélkül is lehet ábrázolni (a fain arab szeksz, hmmm...!!!). De ha lejjebb tekintesz egy határral, háááááát, én ellene mondok annak a politikának, amelyik ilyen egyszerűen lepukkanthatónak látja a világot.

Kikkel megyünk kézenfogva? Szerintem ezt a dedósat az amcsik-kínaiak-indiaiak-nyújorktelavivtengelyiek játszatják velünk: kikényszerítik, hogy Emil Boc szarjon a magyarokra, csak megkapja az EU-s pályázati pénzt Kincses Kluzs-nak, és annyira úúúúúútáljuk őket, hogy hajlandóak vagyunk átmenetileg megfeledkezni a szantr-öropéen vendettáinkról. És ez az átmenet boldognyugatiaknál már 50 éve tart... és a mocskos fritz, meg a buzi franszia már együtt üldözik a mercis maffiát Sami Nacerivel a főszerepben. Hátha majd a gyerekeim sem szükségszerűen gyűlölik a szőröstalpúakat... és hátha lelövi valaki ezt a pöcs Slotát is egyszer... :o) vagy legalább alsómadárfogással befogja nekije a pofáját.

Cáratyuska helyett normális kormányzás kellene. Hízelegje be a valagába a brüsszelki EU-nak magát - verbaliter; és ott védje a polgárai érdekeit, ahol éri. Nem tudunk kibújni a történelmi kénszer alól. Nem is érdemes. Úszni kell az árral és jól kell kijönni a biznicből. A lehető legkisebb veszteséggel.

Az én hibám, hogy nem hiszek abban, hogy minden szoftverkarbantartó Graphisopht-alapítvá válhatik?... Majd veszek optimizmust, kilóra, vagy 5000Ft/óra árban, esetleg Malacka ócsóbban is mexámítja, mer barát asz barát... (ugye, tezsvírem?)

Üdv,

P.
Bio74,

"Az általad említett módon súlyozott véleményeknek egy gazdasági kerekasztalnál kellene érvényesülnie, mely eredményeket az adott politikai elitnek kellene tovább vinni."

Kellene, kellene, kellene... Mi az a gazdasági kerekasztal? Hol van az a demokratikus érdekérvényesítés szabályaiban lefektetve? Ha a politikusoik, akik hazugság és demagógia árán kerültek hatalomra, és azt továbbra is hazugság és demagógia árán tudják megtartani, akkor miért is hallgatnának a kerekasztalra? Hallották ők már sokszor, csak mindig az a válasz, hogy azt, amit a kerekasztal javasol, azt politikailag nem lehet megvalósítani, mert akkor elvesztik a választást.

Az szja alapú cenzussal azonban ezek az ésszerű változtatások már politikailag is megvalósíthatóak lennének, sőt, az ésszerűbb döntésekben bárkinek joga volna részt vállalnia, nem csak azoknak a kiválasztottaknak, akik odaférnek a kerekasztalhoz. A kerekasztalnál tehát sokkal igazságosabb (demokratikusabb) az adófizetők demokráciája, azaz az szja alapú cenzus.

Nem beszélve arról, hogy a kerekasztalhoz ma is azok foglalnak helyet maguknak, akik amúgy lobbiznak a saját érdekükben. Akik meg foglaltak ott helyet, azok érdekei egyáltalán nem érvényesülnek.

Remélem, érthetőek a célok, amelyeket megfogalmaztam a cenzus kapcsán... :)
a kormányozhatatlanság minket pl olyan témákban érint, mint az agrárfinanszírozás. hosszú távon persze a védelem és a külpol is, ugyanis egységes külpol nélkül a gazprom egymaga széjjelhasítja az uniót.
Kristl,

alapjaiban nem tetszik ez az egész EU, de úgy vagyok vele, mint a Fidesszel: nem vagyok szerelmes Orbán Viktorba, de még mindig ezerszer jobbnak tartom, mint ezt a segg bandát. Namost, igaz, hogy el tudnék képzelni ettől jobbat is, de hát minek álmodozzak?!?!

EU szar? Szar hát. Még milyen szar lenne a kinézerekkel textilexportról alkudozni egyedül. Egy a száz ellen, PLUSZ nem a te napod. Én pl. nem hiszek a kossuthiánus önállósági fasságainkban sem, inkább a monarchia, ahol érdemes és lehetséges volt vállalkozni. Csonkamagyarország meg nem ország, ugye, a nagy büdös pusztába kiáltó szónak lenni nem valami kifizetődő.

Ergo nekem nem mindegy, hogy a globalizációban egy faszkodó kormány egyedül, egy teszefoszáskodó EU háta mögül, avagy egy erős EU háta mögül kibicelget. Esetleg néha labdához is érhet (ha már EB van, a héccázát...).

Üdv,

P.
"ugyanis egységes külpol nélkül a gazprom egymaga széjjelhasítja az uniót."

A számból vetted ki, a Xenu álgyon meg érte, Árpi tezsvír.

P.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.16. 21:11:14

Márpedig a világ sokaknak lepukkantható, vagy nem ezért akarunk eus erős haderőt?

Azt hiszem mintha itt fogalmi zavar lenne egyes fejekben...

"Kikkel megyünk kézenfogva? Szerintem ezt a dedósat az amcsik-kínaiak-indiaiak-nyújorktelavivtengelyiek játszatják velünk: kikényszerítik, hogy Emil Boc szarjon a magyarokra"

Már ne haragudj de sztem nem kell nagyon kényszerítgetni senkit semmire...
Sőt még mindig Huntingtont tudom idézni aki szerint e megoldatlan problémákkal a "mult háboruit vivjuk ujra"
max a módszerek mások. Az ir kérdés ezt is érinti... Az irek szivtak az angolok alatt. sok ir éhenhalt vagy lelőtték. Nem voltak emberek még a mult század elején sem... éphogy szabadok...
Felfutóban vannak, s 10 év mulva övék a szigetük... és most jön valami megalomán imperialista és kitalalja hogy egységesítünk csak hogy 3-4 magállam nagyhatalmasdit jaccon ujra.
Köztük a brittek...
Kapják be... :)
Nem véletlen hogy a Sinn Fein hova állt.

"Cáratyuska helyett normális kormányzás kellene. Hízelegje be a valagába a brüsszelki EU-nak magát - verbaliter; és ott védje a polgárai érdekeit, ahol éri. Nem tudunk kibújni a történelmi kénszer alól. Nem is érdemes. Úszni kell az árral és jól kell kijönni a biznicből. A lehető legkisebb veszteséggel."

Aham, csak a normális kormányzás hajlandó tanulni a multból, nem fél a konfliktustól és mer uj utakat keresni..

és nincs nekik mesterkélt tabu.

Status Quo, határok sérthetetlensége, meg szétliberalizálódott rózsaszin alom a toleranciáért... ésatöbbi.

helyesen:

Akik meg NEM foglaltak ott helyet, azok érdekei egyáltalán nem érvényesülnek.

"Az én hibám, hogy nem hiszek abban, hogy minden szoftverkarbantartó Graphisopht-alapítvá válhatik?... Majd veszek optimizmust, kilóra, vagy 5000Ft/óra árban, esetleg Malacka ócsóbban is mexámítja, mer barát asz barát... (ugye, tezsvírem?)"

énse, de ez mashova tartozna talan az előző postba inkabb, itt még nem tartunk annyira elől :)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.06.16. 21:18:29

"a kormányozhatatlanság minket pl olyan témákban érint, mint az agrárfinanszírozás. hosszú távon persze a védelem és a külpol is, ugyanis egységes külpol nélkül a gazprom egymaga széjjelhasítja az uniót. "

Amugy teljesen egyetértek... alapvetően eu és erős nagyhatalmi eu-párti vagyok.
Csak épp gyanitom hogy Árpád nem tudna meggyőzni engem arról miért jó a szerződés, pedig ő mint ujságíró elvileg ismerhet modszereket a fogalmazásra, és ez esetben leeht nem lenne nehéz dolga.

Az okos,gazdag,szép politikusok kitalálnak gyönyörű izmusokat,uniókat ,demokrácinak nevezett valamiket,

aztán a sok hülye,aki azt se tudja miről szavaz,időnként megdönti ezeket a gyönyörűen kitalált valamiket..
Mindig olyan szépen indul...

oszt ettől halad a világ,még jó,hogy vannak hülye faszok is,akik semmit nem tudnak,csak szavazgatnak,meg döntögetnek..
"Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.16. 20:56:32"

"Demokrácia: az meg mi? A demokrácia olyan, mint az igazi szerelem, sokan beszélnek róla de még csak kevesen látták... Hehe."

Pasztikám, segítek!

A demokrácia az, amikor minden ember egyenlő, de némelyik egyenlőbb a másiknál!:)))

Vagy :

a demokrácia a legrosszabb kormányzási forma, - nem számítva az összes többit- amivel az emberiség időről-időre megpróbálkozik :)
Ezt ám Csörcsill aszonta meg! :)
Pasztikám!

"Ha nincs annyi demokraszi, mint vágyálmainkban, de viszont van prosperity, akkor én nem hiszem, hogy a farkasok dalát akarnám énekelni. Mert elveim vannak, az igaz, de kölkeim is."

Hány százalék fizetéscsökkentést érne meg Neked egy demokráciahiányos országban, h szabadon válassz, tüntess, külföldre utazhass, ...etc?

Nekem megérne vagy 20-30%-ot biztosan!:o))
Paszternak!
"nem vagyok szerelmes Orbán Viktorba, de még mindig ezerszer jobbnak tartom, mint ezt a segg bandát."

Kicsit mellé lőttél az ezerrel, inkább legyen százezer!:o)

Hát mondjuk furcsállanám is a szerelmed azok után, amiket a "A nyolcadik utas"-ba írtunk!;-)

Üdv.
2006-ban elkezdtünk épiteni egy gyönyörű budit,alakult is szépen..

márc. 9-én 3 millió tudatlan fasz,népszavazott,asse tudták miről..

Most meg dől a szép budi,recseg -ropog,oszt ömlik a szar kifelé,mindenhonnan..
Értelmi cenzus?

De hogyan bazmeg?

Yeeeeeeeeeeee, megvan, íme a konstruktivitás:

Csak az szavazhasson, akinek van sikeres kreszvizsgája! Erről amúgy is kap papírt, ez egy jól bejáratott vizsgarendszer, és ráadásul ösztönözne is a kresz magtanulására!

Más javaslat? Kiegészítés?
Kedves Lenin, ez igazán plasztikus megfogalmazása volt jelen helyzetüknek :D
hölgyválasz 2008.06.16. 21:36:11

Hány évezred szükségeltetik néhány emberkének?
A változást,legtöbbször a rövidnadrágosok,mezitlábasok kényszeritik ki.

Ők kényszeritik az "elitet",törje csak az agyát,bitosan van jobb is,mint amit éppen eröltetni tetszenek a buta népre.
6.Lenin 2008.06.16. 21:49:07

Ez ki van zárva, az elit mindig jol tudja, a buta nép meg alkalmazkodhatna végre, hogy ne kelljen mindig a rosszabbat választani miattuk.
Leninem, magam rövidnadrág helyett a miniszoknyára szavazok, de attól még tudok kikényszeríteni ezt-azt !:)))

Bocs, ezt nem tudtam kihagyni:)
Egyébként egyetértünk.
Ahhhhh, most megvagytok jobberek! Megy itt a diszkurzus a termesztes kormanyparti kozeg nelkul, ahhha? :-D

Olyanok vagyok, mint azok a galambok a rajzfilmben. Majd holnap tietek lesz a vilag?
Errol jut eszembe, megtiltjak a galambok eteteset! Akkor mi lesz? :-D
hölgyválasz 2008.06.16. 22:02:17

"...de attól még tudok kikényszeríteni ezt-azt !:)))"


/mini/szoknyám alá adta, Isten a kincsem,
s megszerzem vele,mindazt
amim,nincsen..
de kurvára unom már az orbángyurcsányozást minden_egyes_téma kapcsán.
Kristl 2008.06.16. 22:01:14

Ez a harc megy, mióta leestünk a fáról...
tart,mig vissza nem kapaszkodunk..

Ott volt a banán,kéznél..
Ide jon az ember, korbenez, viccelodik, masok magukra veszik, oszt le is basszak...
migyábelehalok

orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány orbángyurcsány
De azert vannak meg akik megvedik a szegeny, szerencseten embert!
:-D
Le tetszett nyúlni a teakraták ballonját.

konzervativok.blogspot.com/2008/06/vasrnapi-bejegyzs-ballonbl.html

Nem gondoltam, hogy máris ekkora befolyással rendelkezünk világ felett. Azt hittem, még kb. egy év.
nem, én a google:montgolfier ballont nyúltam le, valamint a Russzkije Vityazi, avagy Orosz Lovagok kötelék fotóját. De azok csak a háttérben sompolyognak.
I thought so: nemrég volt ez a Google-logó a Montgolfier-testvérek ballonjával. De azért megragadtam az alkalmat, hogy pikírt legyek.
A cikkről eszembe jutott a jó öreg CIVILIZATION. Ott is jó volt a demokrácia, de ha akartál is valamit, akkor vissza kellett menni diktatúrába.
Extrém esetben ott is mehettél a Chariottal a Tank ellen ha egy kicsit lemaradtál. Csak IRL nem lehet lementeni a kör előtt és újra lejátszani, hátha te nyersz.

Eszembe jutott békafőzéses példázat is, hogy ha forró vízbe dobod a békát kiugrik, de ha a vizzel együtt melegíted akkor belefő. Európa is elég jól elvan a kis tócsájában és észre sem veszi, hogy a világ pápát integet.
Saga 2008.06.17. 00:36:41

az uj verziokban nem igazán kell
még mindig a viktória a legjobb.
sajnos nincs már annyi fölös időm, hogy a victoriába belefogjak. de láttam, hogy jó.
ebbol az europabol a budos eletben nem lehet egy normalis uniot osszegyurni, pedig a szandek jo es dicseretes
nem beszelve a meg kint levokrol....
remenytelen
Kristl 2008.06.16. 21:20:15
Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.16. 21:11:14

"Márpedig a világ sokaknak lepukkantható, vagy nem ezért akarunk eus erős haderőt?

Azt hiszem mintha itt fogalmi zavar lenne egyes fejekben..."

Ne hülyüljél már, ember!!! A NATO mellé az elvtársak uashingtn-bul _nem engednek_ alternatív haderőt (volt ilyen kezdemény, a NYEU, ha emléxel, de mexűnt). És mégis, hogyan akarnád békésen elfogadtatni a világgal, hogy haderőt fejlesztesz? És a magyar-szlovák-román hadgyaxit el birod most képzelni? Én nem, és szerintem azért nem, mert ez a kérdés most nem aktuális.

"Már ne haragudj de sztem nem kell nagyon kényszerítgetni senkit semmire...
Sőt még mindig Huntingtont tudom idézni aki szerint e megoldatlan problémákkal a "mult háboruit vivjuk ujra"
max a módszerek mások. Az ir kérdés ezt is érinti... Az irek szivtak az angolok alatt. sok ir éhenhalt vagy lelőtték. Nem voltak emberek még a mult század elején sem... éphogy szabadok...
Felfutóban vannak, s 10 év mulva övék a szigetük... és most jön valami megalomán imperialista és kitalalja hogy egységesítünk csak hogy 3-4 magállam nagyhatalmasdit jaccon ujra.
Köztük a brittek...
Kapják be... :)
Nem véletlen hogy a Sinn Fein hova állt."

És az írek most túlléptek a múlt problémáin és felkínálták étkezésre nemi szervüket. Téonlájn, gratulálok...

Amúgy nem tudom, ők tudják-e, hogy hány ír kocsmát nyithatnak Csájnában? És hány Kínai Nagy Falatozó nyílna Ejróppában, az EU nélkül?

A globalizációban még inkább "forgolódnak a tőkés birodalmak", és "mint fészket, verik le a kis falut", na meg az országokat. Nem hiszem, hogy ne látnád te is: a szlovák világhatalmi ábrándoknak valahogy nincs reality-je Kína, Oroszország, USA, India, stb. hátterében.

"a normális kormányzás hajlandó tanulni a multból, nem fél a konfliktustól és mer uj utakat keresni.. és nincs nekik mesterkélt tabu. Status Quo, határok sérthetetlensége, meg szétliberalizálódott rózsaszin alom a toleranciáért... ésatöbbi."

Erről szólt a lisszaboni szerződés. Legyen már egy gazdasági nagyhatalomnak végrehajtó hatalma is, de!!! Épp csak annyira, amennyire ezt le lehet tolni a tagok torkán.

Erőből nem megy, láttuk 1914-18, 1939-45, 1945-1990 során. Hát most ez volt a kompromisszum, gondolom, a külügyi eubiztos, a tanácselnök és a parlament elnökének jogköre a későbbiekben (10-15 év...) tovább szélesedhetne. Amidőn látánk, hogy a kompromisszummal létrehozott posztok jók, sőt, még elégtelenek is...

Üdv,

P.
"Az ír népszavazás ugyanolyan elhibázott néphezfordulás volt, mint a mi kis vizitdíjas bohóckodásunk"

Ritka nagy baromság, Tóta. Az íreknél minden hasonló ügyben népszavaznak, anélkül, hogy egy populista, hatalomra éhes, sértett őrült néphezfordulna. Náluk ugyanis az a gyermeteg szokás alakult ki, hogy a népnek van némi beleszólása ebbe-abba. Az EU pedig nem fog összeomlani az ír népszavazás miatt, legfeljebb egy kicsit elgondolkodnak azon az EU fejesei, hogy azért ők még nem Európa urai. Itthon azzal a háromszáz forintos faszsággal padlóra tették az országot, mert megakasztottak egy olyan folyamatot, amivel legalább egy kicsit feljebb lehetett volna lépni a szarból.

Talán nem kéne olyasmibe beleszólnod, amihez nem értesz. Vagy előtte tájékozódj. Ez azért kicsit bonyolultabb, mint az együgyű képmeséid.
Ki az az állat, aki élve akar megfőzni egy szerencsétlen békát?!
Egyáltalán... hogy a francba jutott eszébe...?
Beteg szörnyeteg.
Minek megfőzni, élve könnyebben lecsúszik.
Amúgy a demokrácijában is kétírányú lenne az információs rendszer.
Egyrészről valakik kommunikálnák a választható lehetőségeket (igy-vagy úgy), ez megvan. Másrészről a választók feltehetnék maguknak a kérdést, jól átgondoltam míről akarok szavazni, milyen aspektusból, mennyit tudok róla, van egyáltalán ismeretem arról amíről állást foglalok, tudnék én járható alternatívát mutatni, felfogtam, hogy bármit választok következménye lesz?
A társadalom teljes keresztmetszetében van rengeteg elem aki a felelősségteljes cselekvést csak hírből ismeri.
te olyanokat mondasz a magyar világszabadalomról, hogy megáll az ember esze. győztes népszavazásról beszélsz, ember, nem pediglen a birkabaszó írek hülyeségeiről! tessék burgonyát enni, ejha!
Jahh, a buta írek azt sem tudták miről szavaztak, mert hát downkóros az összes! Még olvasni sem tudnak, ehh.(ezt a KLUBrádióban hallottam)

Bezzeg ha titeket kérdeztek volna meg, akkor EURÓPA nem csalódott volna bennetek. Nem hoztatok volna szégyent a hazára, természetesen, TI tudjátok mi kell Európának, a gazdaságnak. (vagy csak túl sok népszabit olvastok? áhh dehogy!)

Állítólag Kovács László kezdeményezi magyar civilek felvételét az európai bizottságba, szerintem hallott egysmást az itteni "észerőről".
Mert tudvalevő, hogy a magyar liberális észerő világszabadalomra is alkalmas lenne.
Bazzeg, rátok még komoly karrier vár.:O

Ti lesztek az ÚJ EURÓPAI
BIROLDALOM köztiszteletben álló csatlósai.
Bárcsak ott lehetnék! ;o
wagabound
"egy populista, hatalomra éhes, sértett őrült néphezfordulna."

Az ki az van az? Az aki van az, az van az a Gyurcsány úr, aki fűt és fát igér a nyugdíjasoknak, de nyáron fűt és fát, nem pediglen télen, mikó' nagyon kellene nekik a fű és a fa...

Rájöttem, hogy Gyurcsány egy

gerondólógus!;-))
"Európa demokráciája nincs veszélyben. A fennmaradása igen."

Főleg ilyen benzinár mellett! 320ft/liter, és még ezzel a kurva drága löttyel se indul a limusin, akurvaéletbe!
Az meg hagyjan, hogy a magyar vilagszabadalomnak emberi eszt megallito ereje van, de hat nepszavazasert birkat baszni?! Pediglen!
A krumplit kisutve szeretem, en legalabbis...
Malac

Az ember azt hinne, hogy ha draga benzint tankol az autojaba, attol az auto minosege es ara is novekszik. Az ara biztos, pont amennyivel az uzemanyag kerul tobbe.
Na de lassan annyiert vesszuk a benyat, amennyiert 2-3 eve a verseny benyat lehetett kapni. Mondjuk lehet akkor meg a limuzin is jobban ment.
Birkabaszni, vagy békafőzni, ez a kérdés, válasszatok.
Jóóóvan Árpikám, látom lila fingod sincs miről szólt (szerencsére már múlt időben) a Lisszaboni "szerződés".
Monnyá le.

Ja, és aki nem örül a saját zászlajának azzal nincs mit beszélni.
benzint szürcsölgetek, és azon tanakodám magamra gyújtsam, vagy rám öntsem.


Benzingőzös agyam elszállt, na viszont a globalizáció addig tart míg üzemanyag van, ha nem lesz nincsen lesz.
Elindult a kormanyszovivo.hu [1] illetve a sajto.kormanyszovivo.hu [2] weboldal, közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a hétfői tájékoztatón. Tájékoztatása szerint az oldalon a legfrissebb hírek mellett a fontosabb ügyintézési és kapcsolatfelvételi információk is megtalálhatók.


A sajto.kormanyszovivo.hu-n - a regisztráció után - élőben nyomon követhetők lesznek a kormányszóvivői tájékoztatók, amelyekben kulcsszó alapján keresni is lehet majd. Budai Bernadett hangsúlyozta, a teljes nyilvánosság megteremtése volt a cél, hogy minden médium képviselője, akár vidékről is, azonnal kaphasson információt. Hozzátette, a nekik szóló kérdéseket ezen a honlapon keresztül is fel lehet tenni.

Arra a kérdésre, hogy a 200 millió forintos ajánlat volt-e a legolcsóbb a közbeszerzési eljárás során, azt válaszolta: ár-érték arányban ez volt a legmegfelelőbb.

-

Na telik itt minden baromságra ide-oda dobni 200 milkát haveroknak. Ezt még a sötét bal benyeli ugyan?
Birkát főzni, és közben ..*ni ,de nem békát.
Hogy a jó istenbe lehetett a Liszaboni szerződés Ír leszavazásától idáig jutni?
Tényleg frenetikus a magyar agy.
Mindig csak a szex, meg a szipu....
azt azért nem hinném, hogy csak a szex meg szipu, meg a rácskendroll, vannak magasztosabb eszmék is például birkát főzni.
az magyari embör mindent alaposan megbeszél, hányja a vetést, nem kapkodik, mert még lever valamit. ha dugás is van benne, akkor még a benzin árat is képes leszavazni, lisszabont a földdel teszi egyenlővé, de arra még ráér.
Véreim, testvéreim, im ismét együtt valánk.
a bukfencet kerekíti, a gödröt laposra hányja, az egereket ugrassza, békanyállal nem keveredik, bárány véréből csele patakot fakaszt, forrás vízében nem pancsol, pacsulijával az oroszokat haza kergeti, nagy magyar ősközösködés.
máskor meg falazza a köntört.
n_gery 2008.06.16. 08:03:19

Kurvára nem olvasta el a magyar országgyűlés. 1. mert akkor még nem is volt magyarul 2. mert csak valójában csak módosító mondattöredékek halmaza az egész, önmagában nem mond sokat, sőt semmit.
Itt található összerakva, egységes szerkezetbe foglalva:
eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc
Árajánlat

Blog - Tomcat
2008 június 16. 17:21:00


Tisztelt Közbenszerzési Hivatal!

Előzetes meg nem kérdezésük nyomán a "Kormányszóvivői weboldal" kért munkálatainak elvégzésére az alábbi árajánlatot és határidőket tudjuk adni.

Oldal grafikai kialakítása: 50,000 Ft
Határidő: 2 nap
Mivel egy aránylag egyszerű, ún. b2b jellegű oldalról van szó, az oldal megtervezése nem igényel jelentős költség- vagy időráfordítást. Több sablont is bemutatunk, amelyekből Önök választhatják ki a legmegfelelőbbet.

CMS rendszer programozása: 300 000 Ft
Határidő: 2 hét
A Content Management System, amelynek révén publikus cikkeket, írásokat, közleményeket lehet feltölteni, a fejlesztés érdemi részét képezi. Definiálhatóak továbbá más oldalakra mutató linkek.

Védett aloldal a sajtó munkatársai számára: 200 000 Ft
Határidő: 2 hét
Az SSL kódolású oldalon a sajtó munkatársai megadhatják személyes adataikat, a Kormányszóvivői Hivatal pedig ezen adatok révén értesítheti őket a közelgő eseményekről. A személyes adatok biztonsága érdekében az alrendszer SSL (Secure Socket Layer) titkosítású lesz. A bevitt feliratkozások a CMS rendszer adminisztrációs felületén tekinthetőek meg és kezelhetők.

Vakbarát oldal elkészítése: 100 000 Ft
Határidő: 1 hét
A vakbarát oldalon ugyanaz olvasható, mint a többi publikus oldalon, de a csökkentlátók számára nagyobb betűkkel és kontrasztaránnyal. Mellékelve letölthető egy ingyenes szövegfelolvasó szoftver.

Mutyidíj: 199 350 000 Ft
A mutyidíjat a szokásos módon számoljuk el, 50-50 százalékos arányban. Célja a büdös parasztok pénzének elszívása, és mindannyiunk luxusvillájának épülése.

Árajánlatunk további értesítésig érvényes. Az állampolgárok hülyének nézéséből fakadó következményekért (pl. újabb tévéostrom) nem vállalunk felelősséget.

(Kedves Olvasó! Csupán tájékoztatásodra: 200 millió forintért, havi 200 ezres fizetés esetén 83 évig dolgozol. Amúgy hinnéd-e, hogy létezik egy ilyen állami szerv?)

-

Na Tomcatnek meg jobban álltak ezek a témák anno. ez jó :)
Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.17. 03:15:55

Túllépni a múlt problémáin? Ezt te komolyan gondoltad?

"Amúgy nem tudom, ők tudják-e, hogy hány ír kocsmát nyithatnak Csájnában? És hány Kínai Nagy Falatozó nyílna Ejróppában, az EU nélkül? "

Látod, még az ellenségkép kreálása se megy eléggé.
Az hogy mindenféle gazdasági érdekekkel dobáloznak egyesek ugy hogy a ruhák zöme amit a többség visel kínai, a kacatok zöme kinai... szimplán "nagyobb piac jobb" szlogenekkel az kb semmi, nem pedig meggyőző érv, vagy emocio az eu vagy bármilyen intézkedése mellett.

"Erről szólt a lisszaboni szerződés. Legyen már egy gazdasági nagyhatalomnak végrehajtó hatalma is, de!!! Épp csak annyira, amennyire ezt le lehet tolni a tagok torkán.

Erőből nem megy, láttuk 1914-18, 1939-45, 1945-1990 során. Hát most ez volt a kompromisszum, gondolom, a külügyi eubiztos, a tanácselnök és a parlament elnökének jogköre a későbbiekben (10-15 év...) tovább szélesedhetne. Amidőn látánk, hogy a kompromisszummal létrehozott posztok jók, sőt, még elégtelenek is..."

Már ne haragudj, most is "erőből" megy max nem katonai erővel...
Márpedig az nem partnerség...

"Ne hülyüljél már, ember!!! A NATO mellé az elvtársak uashingtn-bul _nem engednek_ alternatív haderőt (volt ilyen kezdemény, a NYEU, ha emléxel, de mexűnt). És mégis, hogyan akarnád békésen elfogadtatni a világgal, hogy haderőt fejlesztesz? És a magyar-szlovák-román hadgyaxit el birod most képzelni? Én nem, és szerintem azért nem, mert ez a kérdés most nem aktuális."

Nem hiszem hogy komoly beleszolasuk lenne mit csinal pár ország ha csinálni akarna. Pláne most nem.
Vajh mit szólna az usa, ha 4-5 tagállam összeállna és megalkotná a magot..?
Kb lenne pár morc nyilatkozat és kész.
A nato kell nekik is, sőt, egyre jobban, sőt kellenének hogy mások is lepuffantsanak embereket...

Szóval te ne bomolj banyeg, ne első nekibuzdulásra irj.
és az alapos dugás a legjobb alapozás, de freud úrral azért nem értenék, sem egyet, sem kettőt, háromnál meg ritkán vesz levegőt.
200 millás fiksszel az ember könnyek nélkül viccel.
Galgagyörk: a Gárda mentette meg a magyar családot a cigányterrortól; a média hazudik
2008-06-17. 11:09

"Mi történt hát Galgagyörkön?

Nézzük először a hírt, amely számos hírportálon olvasható: "Két család viszálya miatt a Magyar Gárda tagjai is megjelentek a Pest megyei Galgagyörkön vasárnap. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a településre, ám beavatkozásra nem volt szükség. A helyiek tájékoztatása szerint az ügy hátterében a két szomszédos család tagjainak szerelmi ügye áll. A két családfő összeszólalkozott, majd pedig vasárnapra virradóra felgyújtották a roma család házát, de megrongálták a másik érintett, nem roma család házát is. Az egyik kárvallott ezek után úgy döntött, elköltözik a faluból, és segítségül a Magyar Gárda tagjait hívta. Körülbelül 30 önkéntes jelent meg, akiket a rendőrök kísértek a faluban."

Mindez ocsmány hazugság. A vasárnap estét jómagam Galgagyörkön töltöttem. Megtudtam, hogy "balhé" van a faluban, és sietve odamentem, velem volt kollégám, az Echo tévé operatőre is. A mi kameránkon kívül más filmes eszközt nem láttam. De ez mindegy is. Áldom az eget, hogy ott voltam, és elmondhatom, megmutathatom mindenkinek, mi történt. Ha nem lettem volna ott, a magyarországi alja média tálalná az esetet, és még jobban megalázna két ártatlan magyar családot.

Ami vasárnap Galgagyörkön történt, az nem "balhé". Maga az iszonyat. S ha ez megtörténhetett, akkor megtörténhet immár akármi. Bár – teszem mindjárt hozzá – ezt mondogattuk Olaszliszka után is. S akkor lássuk az ocsmány hazugságok után a tényeket.

Galgagyörkön, a cigánysor egyik házában élt egy fiatal magyar házaspár. Amikor házukat megvették, még csak egy cigány család lakott ott, rendes, dolgos emberek, a mi házaspárunk jó barátságot ápolt velük. Aztán jó sok cigány lett Galgagyörkön is. S történt három évvel ezelőtt – mondom, három éve! –, hogy néhány alja ember egyszerűen beköltözött a magyar pár házába. (Hogy értsék: a mi párunk telkén áll egy száz négyzetméteres ház, abban lakott a család, s a telek másik részén áll egy húsz négyzetméteres ház, azt nyári konyhának használták. No, ebbe a nyári konyhába költöztek be a rohadékok egy szép napon, három esztendeje immár. S a rohadékok nem azért rohadékok, mert cigányok, hanem mert nem valók emberi közösségbe, azért.)

Már innentől érdekes a hír, amelyet az alja média világgá kürtölt: "két szomszédos család viszálya". Tehát ha holnap néhány rohadék beköltözik a sufnimba, attól fogva mi szomszédok vagyunk. Még jó, hogy nem szomszéd úr, a keserves mindenit!

Beköltöztek hát a romák, a mi párunk pedig próbált jogorvoslatot keresni. Rosszul tették, az ugyanis nincs ebben az országban – de erre még később visszatérünk. Mikor elmentek a rendőrségre, azt a választ kapták, hogy hozzanak a polgármestertől és a jegyzőtől kilakoltatási papírt. Mentek a polgármesterhez, ott meg nem adtak nekik ilyen papírt. Hogy miért nem? Mert féltek azoktól, akik időközben szépen belakták a fiatal pár kis házát, akik aztán fizethették utánuk a közüzemi díjakat, mert azt természetesen nem fizették. S így suhant el három esztendő. A fiatal pár szaladgált fűhöz-fához, a "vendégek" meg még inkább elszemtelenedtek, miután látták, hogy őket az elfoglalt házból senki sem fogja kivágni. Hogy elszemtelenedtek végképp, onnan lehetett tudni, hogy elkezdték terrorizálni a mi fiatal párunkat. Naponta fenyegették őket, hogy "meg lesznek ölve, ki lesznek irtva". Így, ebben a légkörben érkeztünk el néhány nappal ezelőttig, amikor is az egyik úgy megütötte a fiatal pár férfi tagját, hogy annak beszakadt a dobhártyája. A fiatalember elment a rendőrségre, és feljelentést tett. Ettől annyira felmérgesedtek, hogy vasárnap hajnalban betörték a fiatalok autójának ablakait, és kidöntötték a házuk kerítését. Majd vagy ötvenfős, kaszával, kapával felfegyverkezett csürhe körbevette a pár házát, és azt üvöltözték, hogy megölik őket. A pár ekkor kihívta a rendőrséget. A rendőrök három óra múlva jelentek meg a helyszínen. Négy (!) rendőr vonult ki, kicsit nézelődtek, majd elmentek. A fiatalember ekkor felhívta a Magyar Gárdát, és kérte, jöjjenek már oda, védjék meg az életüket, és segítsenek elköltözni, mivel a fiatalasszony az idegösszeomlás határán van, és nem csinálják tovább. Tehát 2008-ban Magyarországon egy fiatal pár úgy dönt, hogy elköltözik a saját házából, mert néhány roma terrorja erre készteti…

A Magyar Gárda meg is jelent a településen. Jelenléte akadályozta meg, hogy a támadók behatoljanak a pár házába, és ott csak a jó ég tudja, mit műveljenek. Érdekes fejlemény, hogy a gárda megjelenése után azonnal meg tudott érkezni a Készenléti Rendőrség. A háznál a fegyvertelen gárdisták néztek farkasszemet a kapával, kaszával és szamurájkardokkal felfegyverkezett cigányokkal. Ebben a helyzetben a Készenléti Rendőrség a legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy akkurátusan igazoltatni kezdje a gárdistákat. A cigányokhoz a készenlétiek nem is szóltak. A gárda később a cigánysorról levonult a faluközpontba, ahol a község lakói már összegyűltek. A falubeliek vastapssal köszöntötték a gárdistákat, majd elénekelték a Himnuszt. Ezt követően a rendőrök vezetője megkérte a gárdistákat, hogy vagy tízen menjenek vissza a fiatal pár házához, és segítsenek bepakolni a holmikat a teherautóba, mert a pár költözik. De – tette hozzá a rendőrök vezetője – az egyenruhát vegyék le, mert az "irritálja a cigányokat". Irritálja szegényeket – hogy mindjárt megszakad a szívem…

Ez történt tehát Galgagyörkön, drága barátaim. A fiatal pár és egy másik család – anya három gyermekével – elköltözött a házából. Beszéltem velük, az interjúkat megnézhetik vasárnap este a Mélymagyarban. Ja, el ne felejtsem! Az anya a három gyermekével azért költözött el, mert még délelőtt, mikor látta, hogy mi készül, átment a mi fiatal párunkhoz, hogy segíthet-e valamiben. Mikor kijött a házból, a romák közölték vele: "Te is meg fogsz dögleni a malacpofájú kölykeiddel együtt!" Ekkor úgy döntött, elmegy. Este, a falujától való búcsúzáskor az egyik gárdista autójában ült, hátul a gyermekei. Arcát tenyerébe temette…

Miközben a Magyar Gárda költöztette házaikból a magyarokat, még egy nagyon fontos személy érkezett a faluba. Az Országos Cigány Önkormányzat valakije. Nagykutya lehetett, mert bazi nagy Audi hozta. Ő eltűnt odafönt a cigánysoron, az övéi között. Akik nyilván beszámoltak neki a "rettenetes magyarokról" meg a "rettenetes gárdáról" s arról, hogy nekik pokol az életük. Mert gombnyomásra hazudnak. S bár vasárnap este nem volt kamera Galgagyörkön, csak a miénk, de most majd lesz. Hiszen a fiatal magyar családok már elköltöztek. Most már semmi sem zavarhatja az idillt, amelyben majd a házfoglalók bele fogják vernyogni a kamerába, hogy a szemét gádzsók bántják őket.

S még egy apróság: tegnap este Galgagyörkön egyetlen ház sem égett. Értsd: a nyári konyha sem – amelyben a "szomszéd úrék" élnek.

Ökölbe szorult a kezük?

2008, Magyarország."

(Magyar Hírlap)

-

Ilyen hírek, miért nem jelennek meg az indexen? a ragyogó magyar hétköznapokról ...
politikailag nem korrekt...
Nekem ökölbe szorult már régen.
50% polisztirolsűrítő, 25% benzin, 25% benzol
Dear friend Kristl,

igenis értettem, nem bomolok.

Na akkó gondolkoggyunk.

"Túllépni a múlt problémáin? Ezt te komolyan gondoltad?"

Azt gondolom, hogy egy közös ellenségkép összehozná az európaiakat. Aki fenyegetőbb, mint a szomszéd szőröstalpú. Vagy a kásaemberek. Ha nincs ilyen, inkább mitizáljunk egyet, mintsem, hogy tényleg legyen.

Bár azt nem tudom, számításba veszed-e, hogy a magyar cipőgyártás, túl azon, hogy a gezamtejrópéer konkurrenciával kell megküzdjön, mennyit veszít a piacból a kínai óccsók megjelenése miatt?

"Az hogy mindenféle gazdasági érdekekkel dobáloznak egyesek ugy hogy a ruhák zöme amit a többség visel kínai, a kacatok zöme kinai... szimplán "nagyobb piac jobb" szlogenekkel az kb semmi, nem pedig meggyőző érv, vagy emocio az eu vagy bármilyen intézkedése mellett."

Pedig szerintem igenis érv, hogy nem tudok olyat vállalkozni, amiben ne lenne ott a kínai versenytárs, aki miatt előbb-utóbb elveszítem a munkámat. Szívesen kiiktatnám a kínai cuccokat az életemből, gazdasági nacionalizmusomból kifolyólag, meg más szempontokból is. De nem tudom kikerülni. Ezek is megjelentek a piacon, olcsók. Az emberek veszik. Baromság beengedni őket ide. És én azt gondolom, ha Mr Europe ülne le tárgyalni a kínai min.eln-kel, az mégis fajsúlyosabb volna, mintha Robert Fico ülne ott. És talán ki tudnánk őket nyomni a saját piacainkról. Erővel. Mert jelenleg erő, az éppenhogy nincsen.

"Már ne haragudj, most is "erőből" megy max nem katonai erővel... Márpedig az nem partnerség..."

A rámenős tárgyalási stratégia nem egyenlő a fejhez szorított pisztollyal való tárgyalással. Persze, hogy erőből megy. Fro-Németo-UK úgy megb@sz minket, kis fika országokat, hogy csak lesünk (pláne ilyen vezetés mellett). De nem robbant, nem lő, nem hozza Enola Gay-t.

Te hiszel abban, hogy partnerség lehetséges az EU-ban? Ébresztő, ember!!! Itt, Földvár felé, féluton, Rosszija és Dajcsland közt nem hiszem, hogy szabadságunkban áll önállóskodni és partnerséget elvárni cserébe. Nézz a jövőbe és gondold el, mit jelent az 1,3 mrd kínai és az 1 mrd indiai. Ma. Szemben kis hazánkkal. Álljunk a vártán? Európa védőpajzsaként? Nejn, danke. Erre nem szavaznék.

Bárhogy is utálom az EU-t, kisebbik rossznak tartom, mint az eutlanságot. Hogy a FÁK-ról ne is beszéljünk.

Hát te mint vélexel erről, pajtás?

Üdv,

P.
A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2008.06.17. 12:51:41
Nekem ökölbe szorult már régen.

Vazelinezz. XD
- Jónapot.
- Mit akar?
- Elnézést már, ha meg nem sértem, uraságod ismerős nekem. Nem kegyed írta a Bombagyárba azt a cikket?
- Méket?
- Hát a worlukosat. Jajdenagyonteccettnekemaz!
- Én hát.
- Szóval akkor maga a híres Mikiegér.
- Először is Jerry. Másodszor meg Tomcat!
- Mindegy az, kérem. Aquila non captat muscas.
- Mi van?
- Gyakorolok. Érie non coronat, alea iacta est, in sententia veritas, satöbbi, satöbbi. De ha nem zavarnám uraságodat, és látom a szemén, hogy ma kegyes kedvében van, lenne néhány kérdésem. Szállok az úrnak.
- Szálljon.
- Hogy tetszett aztat érteni, hogy szarrágó az Index? Keveset fizetett uraságodnak?
- Haj de még mennyire keveset! Semennyit se.
- És mit tetszett oda írni?
- Én? Oda? Hülye maga? Most meg mit csinál? Jegyzetel? Csak nem annak a mocskos, komcsiseggnyaló Magyar Nemzetnek az újságírója?
- Jaj, dehogyis, kérem, utálom én a komcsikat, még a libsibolsi Hír TV-be se hívtak meg soha elemezni az ország gazdasági helyzetét, pedig már mindenkit meghívtak, aki ha kicsikét is, de rosszat tudott mondani róla, holott pék lennék, vagy mi a szösz, így aztán tudom, amit tudok. Sokmindent hall ám az ember kenyérdagasztás közben. Múltkor is aszongya a Laci, jóravaló gyerek ám az, ő hozza a lisztet utánfutóval, ennélfogva nagy a rálátása az ország gazdasági és politikai helyzetére, és még diplomája is van, az apjától lopta a falról, aki órás, hogy…
- Először mutassa azt a füzetet! Aha. Bölcs gondolatok. Így már rendben van.
- Igen. Ez a címje. Gyűjteményes lesz. A magam ezen szerény eszközeivel harcolok a magyarfalók ellen. Három példányban gondolkozom, egy tiszteletpéldány uraságodnak, egy tiszteletpéldány a Lacinak, egy tiszteletpéldány nekem. Csakhogy várni kell vele, mert a szamizdatnyomdám szétesett, holnap csavarozzuk meg a nagyprést. Addig még gyűjtögetek bele, ahogy tetszik látni.
- Derék. Következő kérdés?
- Aztat írják a libsibolsi sajtófölényesek, de még a nem teljesen Thürmer Gyula uszályát toló Magyar Nemzet is, hogy nem kérdezték volna ám meg a népet Írországban se, ha nem lett volna alkotmányilag kötelező. Akkor mi az a csak ott merték kitétel? És hogy tetszik érteni aztat, hogy az ország kérdezte meg a lakosait?
- Provokálsz, te szemét? Tudtam én, hogy a Magyar Nemzet áskál…
- Jajbocsánat! Másik kérdés, másik kérdés!
- Azért!
- Úgy mondta a szállásadónőm, ő közel van a tűzhöz, kályhás a férje, tetszik tudni, ezért aztán sosincs otthon, hehe, és Juli egyszer volt a Parlamentben is, megnézni a koronát, hogy az Egyesült Államok és a feltörekvő Ázsia gazdasági túlhatalmának csak egy egységes Európa állhat ellen. Ha viszont Európa döntésképtelen, akkor hiába egységes, és például Luxemburg megvétózhatja azt, ami jó egész Európának, és például jó nekünk, de nem jó neki, mert ő például szereti, ha az ő bankjaiban mossák a nagypénzeket tisztára.
- Hahá! Deviszont mi megvétózhatjuk, ami jó egész Európának, de nem jó nekünk! Ezért írtam azt, hogy Ugocsa nem csak a szentenciában rejtező ismeretanyag révén, hanem turulszittyailag is fontos minékünk! Hogy a jó anyátok, békatésztafisendcsipsz zabálók, hős nemzetünk vérére pályáztok? Egy rambkrfet a jensaprotokba!
- Na de ha továbbra is így lesz, akkor mindenki megvétóz mindent, mert olyasmi, hogy mindenkinek jó, nem létezik, akkor viszont döntés nem születhet, és mi az egyéni turulszittyai érdekeinkkel, meg napersze Fullejrópával együtt süllyedünk el a világ gazdasági mocsarában, melynek jelképes sírtetején indiaiak meg kínaiak fognak táncolni a mexikói származású amerikai elnök vezénylésére. Illetve jajbocsánat, másik kér…
- Takarodj, gazember! Én Ugocsa vagyok! Ugocsa! Személyesen! És Ugocsa non coronat, értitek, saját mocskukban fetrengő mocsokhányók? Értitek?
vakapád:

ha ezt valóban te írtad, maxima respect!
Paszternak · osember.blog.hu 2008.06.17. 13:22:49

"Azt gondolom, hogy egy közös ellenségkép összehozná az európaiakat. Aki fenyegetőbb, mint a szomszéd szőröstalpú. Vagy a kásaemberek. Ha nincs ilyen, inkább mitizáljunk egyet, mintsem, hogy tényleg legyen."

Igen ez egy járhatónak tűnő régi módszer. De mint fentebb egy tanult kolléga már beirta a lehetséges jövőképet, így csak megerősíteni tudom. Az amit leírt azt többen megfogalmaztak már a Monarchia kapcsán... Annak küldetéstudatával (Balkán, Török etc...) és ellenségképével ( pánszlávizmus, orosz térhódítás) és belső feszültségeivel együtt, amikre nem megoldást találtak, hanem elnyomták...
Na ugyanezt lehet jósolni egy Monarchia szerűen ujra összerakott Eura nézve is.
A tünetek, és egyenlőre az építmény is ugyanaz.
Erre irtam, hogy régi módszerek nem feltétlen működnek csak nekünk és csak most. Ergo nem továbblépni kell hanem megoldani, akkor is ha az aktuális nyerteseknek fáj.
Ha anno adtunk volna a horvátoknak jogot és teret, meg a cseheknek, s átalakulunk konföderációvá nem ez lett volna a sors. Erre való a törtenelem amugy, tanulni belőle.

"Bár azt nem tudom, számításba veszed-e, hogy a magyar cipőgyártás, túl azon, hogy a gezamtejrópéer konkurrenciával kell megküzdjön, mennyit veszít a piacból a kínai óccsók megjelenése miatt?"
Igen számításba veszem, és itt nem elsősorban a kinai a problema, hanem a sok faló, azaz a nagy üzletláncok üzletpolitikája. Erre tényleg kell eu.
De ez igy sok embernek elsőre meredek. Előadni hogy azert kell e szervezet, hogy megnövekedett gazdasági és politikai sulyunknal fogva visszaszoritsuk a kinai dömpinget korlátozva a multik kereskedelmi lehetőségét, és így az olcsó termék nem kerül piacra (ez neked rossz) de lesz munkahely és hazai helyette amit majd az általánosan emelkedő bérszinvonal miatt biztosan meg tudsz fizetni..
Na ez nem megy 0 kommunikacioval 1 nap alatt.

"rámenős tárgyalási stratégia nem egyenlő a fejhez szorított pisztollyal való tárgyalással. Persze, hogy erőből megy. Fro-Németo-UK úgy megb@sz minket, kis fika országokat, hogy csak lesünk (pláne ilyen vezetés mellett). De nem robbant, nem lő, nem hozza Enola Gay-t."

Tönkrevág ágazatokat, egyenlőbb" lehetőséget biztosit a sajatjanak, azaz másképp kezeli az eus polgárokat.
HA az eus polgárok nem egyenlőek az eus szuperállamban belső feszültséget teremtesz. Ennyire nem hülyék az emberek, ezt maguktól is érzik, ergo nemet mondanak ha tudnak. ->
Gazdasági kényszer és politikai nyomás nem partnerség.
Ezért visít mindenki mint a nyúl ha vágják, mert a gazprom amellett hogy munkahelyeket teremt, és létszükségletet szolgáltat, s mellette roppant sikeres cég, ugye nem fair poziciobol tárgyal.

Azt meg ugye nem akarjuk beállitani hogy az orosz rossz ha ezt csinalja, a britt meg jó ugyanekkor...

"Te hiszel abban, hogy partnerség lehetséges az EU-ban? Ébresztő, ember!!! Itt, Földvár felé, féluton, Rosszija és Dajcsland közt nem hiszem, hogy szabadságunkban áll önállóskodni és partnerséget elvárni cserébe. Nézz a jövőbe és gondold el, mit jelent az 1,3 mrd kínai és az 1 mrd indiai. Ma. Szemben kis hazánkkal. Álljunk a vártán? Európa védőpajzsaként? Nejn, danke. Erre nem szavaznék.

Bárhogy is utálom az EU-t, kisebbik rossznak tartom, mint az eutlanságot. Hogy a FÁK-ról ne is beszéljünk."

Önellentmondás. Ha az euban vagyunk, akkor vagyunk a vártán...
Amugy csak mert szorit az idő nem kéne kapkodni és szétkurni a lehetőséget csak mert "legalább valamit csinaljunk".
Hanem fel kéne fogni hogy az eu ne legyen politikai hullák temetője, és közelebb kell vinni az emberekhez.

Amugy meg, adni nekik CÉLOKAT, ÁLMOKAT és ELVEKET. Aki erre nem képes az meg nyugodtan megpusztulhat, mert arra való.

vakapad 2008.06.17. 13:24:48

szvsz jelentkezz a hócipőbe humoristának
1. Nekem nincs meg a telefonomban vészhelyzetre a Magyar Gárda kék-zöld száma, megadná valaki?
sztem a tudakozó meg tudja mondani... :)
"az mégis fajsúlyosabb volna, mintha Robert Fico ülne ott."

Az megvan, h Fico bocsánatot kért, mert a másik kormánypárt részéről Slota kócos asszonyságnak nevezte Göncz Kingát!

LOL, mióta kell az igazságért bocsánatot kérni?????:-)

index.hu/politika/kulfold/slo0606/
NYILATKOZAT

Tény, hogy a hazai közúti áru- és személyfuvarozó vállalkozások helyzete, versenyképessége a jogi és gazdasági környezet hatására a mai állapotok szerint tűrhetetlen és elviselhetetlen. A vállalkozási környezet jobbítása, a versenyképesség javítása, az élhetőbb vállalkozási környezet megteremtése terén az elmúlt években a kormányzat részéről tapasztalható érdektelenség és halogató magatartás miatt számottevő előrelépést nem értünk el.

Tény ugyanakkor az is, hogy a 2005-ben kötött Megállapodást követő munkafolyamatok megújításaként, és az elszabadult gázolajár hatására 2008 májusában ismét megkezdődtek az érdemi tárgyalások a Kormány és a fuvarozói érdekképviseletek között annak érdekében, hogy az alágazat versenyképességének javítása békés eszközökkel, tárgyalásos úton megvalósuljon. Hosszú idő óta először van esély arra, hogy költségcsökkenést eredményező jogszabály-módosítások által a közúti fuvarozó vállalkozói környezet rövid időn belül érezhetően javuljon. Természetesen ez nem nélkülözi a vállalkozói tudás és felelősség érvényesítését a piacon elfoglalt helyzet egyéni javítása érdekében.

A felújított tárgyalások az alábbi, azonnali beavatkozást igénylő kérdések megoldása érdekében zajlanak:

- Az irreálisan magas működési költségek csökkentése (különösen: kereskedelmi gázolaj ár bevezetése, gépjárműadó rendszer átalakítása, vagyonszerzési illeték megszüntetése a termelőeszközökre)
- működési feltételek javítása (különösen: körbetartozások megszüntetése érdekében törvényi garanciák megteremtése, az eddigi tapasztalatok alapján a bírságolási rendelet felülvizsgálata és a hazai jövedelmi helyzetekhez igazítása, a „szabálytalankodó fizet” elv bevezetése, úthasználatidíj rendszer bevezetésével párhuzamosan a közutak minőségének javítása, pihenőhelyek kiépítése, egyablakos hatósági ügyintézési rendszer bevezetése, a budapesti törvénytelen behajtási rend felülvizsgálata)
- versenyképesség javítása (különösen: gépjárművezető utánpótlás feltételeinek biztosítása, közúti ellenőrzés során a külföldi járművek ellenőrzésének aránya érje el az 50 %-ot, magyar honos járművek ne kerüljenek visszatartásra, új, környezetkímélő járműberuházások támogatása)

Alulírott, mint a ………………………………………………… vállalkozás törvényes képviselője a felsorolt problémákkal, és a vállalkozói versenyképesség javítása érdekében azok megoldásának szükségességével azonosulok. A sürgető problémák megoldása, a hatásos figyelemfelhívás és eredmény elérése érdekében, - tudatában vállalt ígéretem minden hatásának - jelen nyilatkozat aláírásával felhatalmazom a NiT Hungary-t, hogy a tárgyalásos folyamatok teljes vagy részbeni eredménytelensége, a kormányzati vállalások nem, vagy nem teljes körű teljesítése esetén hatékonyabb eszközökhöz folyamodjon, és a törvényes kereteken belül demonstrációt szervezzen. Vállalom, hogy a demonstráción ……darab járművemmel részt veszek, a demonstrációt szervezők utasításait maradéktalanul betartom, és gépjárművezetőmmel betartatom. Ipartestületemet támogatásomról biztosítom.

Kelt, …………………2008……………………………..

……………………………….
vállalkozás törvényes képviselője
Közvetlen elérhetőségem: Tel: ………………….….
Melléklet: aláírási címpéldány (csak gazdasági társaságok esetén)
(A Nyilatkozatot kérjük postafordultával visszaküldeni nit@nit.hu e-mail címre, 264-5045 fax számra vagy postai úton a 1108. Budapest, Újhegyi út 3/a postai címre.)
Na végre készülnek a fuvarozók.
Példának is jó lehet.
dejóóóó! jönnek az ír fuvarosok is? megfelelő mennyiségű és jó minőségű zuzmókészlet esetén hozom a rénszarvasaimat.
Demszky a blokád főszervezője, ő a Horvátországi benzinárak mellett viaskodik.
és a nyertes egy dakari utat nyer.
Blokádot Írország ellen, vegyük el az olajukat az össze-vissza szavazó mindenségit nekijük! -vagy az nem Írország?
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.17. 14:37:47

Nem az igazságért, hanem a gorombaságért kell.
Szerintem Butaházi vezetésével zárjuk le az összes Írországba vezető közutakat!... ööö... vagy mit. A viziúttyát nekije!
carnivora
"...A pár ekkor kihívta a rendőrséget. A rendőrök három óra múlva jelentek meg a helyszínen. Négy (!) rendőr vonult ki, kicsit nézelődtek, majd elmentek. A fiatalember ekkor felhívta a Magyar Gárdát, és kérte, jöjjenek már oda, védjék meg az életüket, és segítsenek elköltözni, mivel a fiatalasszony az idegösszeomlás határán van, és nem csinálják tovább. Tehát 2008-ban Magyarországon egy fiatal pár úgy dönt, hogy elköltözik a saját házából, mert néhány roma terrorja erre készteti…
A Magyar Gárda meg is jelent a településen. Jelenléte akadályozta meg, hogy a támadók behatoljanak a pár házába, és ott csak a jó ég tudja, mit műveljenek. Érdekes fejlemény, hogy a gárda megjelenése után azonnal meg tudott érkezni a Készenléti Rendőrség..."

tehát felhívták a "Gárdát", akik - ugye kb 130-an - hirtelen, mint egy fúvószenekar, ott termettek, leszálltak a buszról, felvették az uniformist, és nekiálltak ("zenélni").
Na ne bassz má'!
Csak a mingyáébehalók kedvéért: orbángyurcsány.

Malacka, amúgy meg ha az a demokraszi, amit itt mívelnek, ennyiért, ilyen szarul, akkor lehet, hogy a cúna fekete szemüveges katonabácik mégis jobban tudták odaát, Chilében?

Üdv,

P.
zsanett- a kazah fejőnő
"és a nyertes egy dakari utat nyer."

tényleg, szegény fuvarozók (de komolyan, sokat utaztam kamionosokkal, millió felé megy a pénz), és most akkor Gyurcsány takarodj?
más: a 200 milliós dolog csúcs! Gondolom, amíg mi itt egymást kócosasszonyozzuk, az a néhány ügyes milliomosodik (és mindenhol, mindkét/három/négy oldalon, ki egész a szélekre)
drursu 2008.06.17. 15:37:40

te holl látod mind a "130 embert"?
Nálam is sokfelé megy a píz, pedig nem kamionom van.

Hallott ma valaki az Írekről valamit?
Semmit?
Akkor odért a Gárda!
drursu 2008.06.17. 15:37:40

Jobban szervezettek , mint a "henyélünk, és félünk" csapat :D
Kristl

olvastam a újságba'
Kristl!

Azéééééééééé a kócos asszony nem vmi nagyon goromba, pláne nem azért, mert igaz. Sokszor elgondolom, hogyan képviselheti a külhonban egy olyan asszony az én országomat, amelyik jobbára olyan frizurát hord, mint amit Mari néni vágott Juli néninek, és útban tőle hazafelé még a vihar is elkapta...

Hafestés? Nehogymár! Szóval, tiszta gáz télleg az, ahogy G.K. kinéz, és akkor még ki sem nyitotta a száját. Mindig kérdem magamtól: ha nem a Göncz Árpi bácsi lánya lenne, akkor most hol lenne. Ezzel a hajjal kb. egy kisiskola tanítónénijének képzelem, bár még azok is jobban adnak magukra.
Mi lenne, ha ennek mintájára:

Gráfnak aranyfoga lenne, Gyurcsánynak meg fülbevalója, mondjuk a jobb fülében;-)

Két kép:

Az amerikai külügyminiszter asszony
img125.imageshack.us/img125/7765/641rn1.jpg

A magyar
kultura.hu/img/upload/200702/gonczkingakodalydkoko20070220004.jpg

Te melyikre bíznád inkább az ország érdekeit?;-))
____________________

Pasztikám, azért arra nem válaszoltál, h a fizetésed hány százalákát adnád oda, h ne szűnjön meg a szabad utazás, a tüntetési jog, a szólásszabadság, a többpártrendszerű szabad választás, a sajtószabadság, az egyesülési jog, etc... Mondom, én bizonyosan feláldoznám minimum 20%-ot. Nemcsak kenyérből él az ember, hát pont Neked mondjam?!:O))

Most jut eszembe, anyai szülőföldemen még mindig sok helyen használatos a "nyárikonyha". De azt hiszem, ha valaki csak úgy betelepülne más tulajdonát képező ingatlanba, az egymás mellett élő emberek hamar elmagyaráznák neki cselekedetének helytelenségét.
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.17. 16:01:13

Ha lenne mit képviselnie, akkor jól. SŐt még valahol őszintébnek is tűnhetne.. hisz a lényeg az összhang, nem a címlapszerű megjelenés.

***

amira, de mert szakmabeli és olykor úgy tűnik ért is hozzá.
Bio74 2008.06.17. 15:48:21

A gárda szvsz üdvözölte az ir népszavazást...
Csak üdvözölte, vagy kommentelte is?

Malacka, személyektől függetlenül, tőlem a vasorrú edénybolt is lehet a külügyes ha jól teszi a dolgát, nem kell, hogy bombázó legyen vazze, csak alapvetően kultúrált megjelenésű.
Az előző posztban érdekes dolgok történnek. Pl.:

hagyma 2008.06.17. 00:59:42
tota, te tgm-nek a csukajat nem viheted
majd ra is jossz erre
kell meg 20 ev
ha eleg lesz
nem tuti
Ehhez a szöveghez a már sokszor emelgetett hagyma-magyar szótár szükséges.
malacka, nekem semmi bajom gk hajszerkezetével, meg egyáltalán ennyi idősen már nem tökmindegy hogy néz ki? ;)

Miféle perverz állat ez a slota? Mire gondolhatott mikor megakadt a szeme gk rendezetlen fürtjein??
slotának az első felesége magyar volt így a fia is magyarul beszél, valószinű az anyósa is magyar -ezt múltkor Dunaszerdahelyen mesélték egy vacsorán-

na ezért van ilyen magyar ellenes politikája talán át kellene válalni a magyar külügynek tőle a gyermek tartásidíját
Test

Hát nem tudom. Mi ismerjük az országunkat, de mondjuk az amerikai átlagpipöl keveri Bukarestet Budapestet, a Hungary-ról meg azt gondolja, éhező Balkánon van, és akkor kezet fog a képernyőn G.K. és C.R., és a néző már gondolja is: "Na ezek vmi koldus nép, ost jöttek kis hitelér' kuncsorogni." Attól, h nem fiatal, még dobhatna magára vmi takaró színt (őszesség) és néha (legalább fogadások előtt) kivasaltathatná, hisz egy ffi sem megy gyűrött ingben a protokollra.

Test,
az első benyomás, vágod? Jóóóó, mondjuk ez egy nő esetén furán hangzik, de G.K. mikor kint van, akkor az igénytelen kinézetével az országunk igénytelenségét tükrözi vissza.

Különben is, attól, h egy könyv irtó szép verseket tartalmaz, még nem kéne tré nyomdai minőségben kiadni.

Emlékszel?
Tartalomhoz a forma: Amfora!

Vazze, lassan már 10 éve, h nem lehet ezt bedobni a gyerekeknek, mert nem értik.

Na méjék--> törzslapok, bizik... Broáááá...
a gárda-ügyről:

Mohácsi Livia és cigány-önkormányzatok még egy kicsit kampányolnak a Magyar Gárda ellen, akkor a FIDESZ után a második legnagyobb parlamenti párt lesz 2010-ben a Jobbik, úgy 10-15 %-kal...
Ne félj!

A vicc az benne, h Ficó ezért a kócos asszonyért bocsánatot kért, deviszontellenben sok más fasság kapcsán meg sem nyikkant.

Ez pont olyan, mintha én piszlicsáré, csip-csup ügyekben igazat adok az asszonynak, oszt mikor lényeges dologról foly a vita, hát bizony mondom néki: de hiszen én már annyiszor igazat adtam neked, nem emlékszel?

Szóval ez egy jókora, méretetes átbaszomány, egy álságos gesztus.

Európai Egyesült Állatok, jól fogom érezni magam nálatok...
na. amit a cikkbe nem írtam bele - mert így is kurva hosszúakat írok mostanában -, az az, hogy az EU-val szembeni bizalmatlanság sem alaptalan persze. hiszen nézzük csak meg, kiket bír oda kitermelni például a magyar politikai rendszer. kivénhedt funkcikat. vagy ha Kovács Lászlót tekintjük, akkor nyugodtan megáll, hogy az EB egy szemétlerakó.
Mingyábelehelok kedvére szeretnék tenni;-)) /Pártsemleges/
***

Gyurcsány meg Orbán utaznak Pécsre. A kabinban rajtuk kívül csak egy
testőrnő marad. Amint a vonat egy alagútba ér és teljes lesz a
sötétség, hallani lehet egy csók cuppanását és egy pofon csattanását.
Kirobog a vonat az alagútból, és Feri ott ül arcát a kezébe temetve.
Vajon mit gondolnak a kabinban ülők:

Feri: - Ez a Viktor, tutira lesmárolta a testőrcsajt és
erre én kaptam a kurva nagy fülest...

Testőrnő: - Feri le akart smárolni, de eltévesztett a sötétben és
Viktort smárolta le, erre biztos a Viktor lehúzott neki egy sallert..

Viktor: - A következő alagútnál megint kezet csókolok magamnak és újra
pofán verem ezt a köcsögöt!!!

*****

Árpi,

kéne alapítanod egy "hulljon a férgese!" típusú, euroszkeptikus-globalista, balliberális-kapitalista pártot!;-)
és mennyire szerette volna gázprom Ferenc Kovácsot energiaügyi biztosnak...

most meg mikor hazajár mindig a pártkeltében tapsolgat a kormány nem csökkentünk adót programjához...
"....az az, hogy az EU-val szembeni bizalmatlanság sem alaptalan persze. hiszen nézzük csak meg, kiket bír oda kitermelni például a magyar politikai rendszer. kivénhedt funkcikat. vagy ha Kovács Lászlót tekintjük, akkor nyugodtan megáll, hogy az EB egy szemétlerakó."

Igen!
Ezt pediglen érdemes jól az agyba vésni és emlékezni rá,mikor ájuldozunk a jövőről.
Kovács L elvtárs azért még überelte az elfekvő állásmeghallgatát. Első EUs bizottsági meghallgatásán gyakorlatilag semmit nem tudott arról a szakterületről amit adtak neki. Persze lényegtelen, kapott másikat.
malacka: tudsz te jót is, látod? ;-)
árpád:
az EU-ról...
nekem - a te kedvelt szavaddal élve - "romantikus" képem van európáról, ahol igenis fontos a sok különféle kultúra, nemzeti sajátosság, gondolkodásmód, történelem, szokások, hagyományok - és ezek ápolása, fenntartása. vagyis nem egy elavult, avittas, leporolandó képet látok, nem egy sok kis tarka biszbaszhoz makacsul ragaszkodó konzervatív népséget, amit uniformizálni, amerikanizálni kell.
"Judea Népe Front" - Írországban !
TWA, micsoda időket élünk... ?
T. CrL!

Kovács László első meghallgatásán vázolta terveit az EU energiapolitikáját illetően, elmondta milyen energiafajtákat preferálna, melyeket fejlesztene vissza, és ezekhez milyen támogatásokat képzelne el. Ezenközben a hidrogént energiahordozó helyett energiaforrásnak nevezte, amit egy képviselő (ha jól tudom, véletlenül néppárti volt, de ebben nem vagyok biztos) kijavított. Ez a magyar sajtóban aztán úgy jelent meg, hogy a te finom szóhasználatoddal élve „gyakorlatilag semmit nem tudott arról a szakterületről, amit adtak neki”.

Kovács persze elkövetett szarvashibákat is, egyszer valószínűleg jól pofánvághatta Tóta W.-t, aki most törleszt. Vagy csak kompenzál?
vakapad, nem Kovács László volt az első vagy második jelölt az EU történetében aki nem ment át a meghallgatáson mert az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság tagjainak többsége alkalmatlannak tartotta?

ha tévednék sry
Ha jól emlékszem, Kovács kinevezése a magyar politikai életet illetően nem a legnagyobb nyugalom állapotában ment végbe. Ha jól emlékszem, a meghallgatása kissé ki volt hegyezve néppártilag. Ha továbbra is jól emlékszem, a Néppárt az EU legnagyobb frakciója, és Orbán Viktor a Néppárt alelnöke. Ebből következően nagy botrányt lehetett kavarni az energy carrier és az energy source különbözőségéből, és a nyilvános kijavításból, amely fogalmak finom distinkciójáról, valamint annak félelmetes jelentőségéről se Barrosonak, se a többi biztosnak nincsen fogalma. Szerintem még Piebalgsnak se. Pedig ő átment.
Lehet hogy az íreknek nem tetszik a 60 órás munkahét? És akik az íreket finnyázzák, azoknak meg lehetséges hogy tetszik? Az írek esetleg tudnak valamit, amit itt mi nem tudunk? Vagy a mindentudás letéteményese Mo-n van?
"Vagy a mindentudás letéteményese Mo-n van?"

Igen! benne az 1%-osban,vagy öten,de lehet,csak 2,vagy 0.5,de az mindent!
vakapad 2008.06.17. 20:53:43

Tehát nem az a baj, hogy Kovács nem ért hozzá, hanem a gonosz néppárt lebuktatta, jól értem?
kováccsal az a baj, hogy szoci. olyat kéne legközelebb találni, akit mintegy híd köti össze a két pártot. most csak a csintalan sándor jut eszemben.
Hhmmm.....ööööööö...... hogyismondjam.... nem szívesen......ddddeeeee baromi UNALMAS a blog!:-S
Lapi,

jó hogy nem a Debreczeni!LOL
Vagy lehetne a kettő együtt is, amolyan átállós tesókák:-)

Csintalan-Debreczeni párossal a szebb magyar jövőért!;-)

Internacionálé éneklésben gazdag, árpádsávos szebb jövőt globalista szittyamagyar tázsvéreim!:-)
hagyjad már kristl... mi az, hogy ért hozzá? bonyolult diplomáciai alkuk alapján jön ki, hogy melyik ország, milyen posztot kap. talán simicskát kellett volna kinevezni adó biztosnak??? :DDDD
malacka, debreczeni írásban erős, de csintalan igazi tévészemélyiség! nagyon ott van a betelefonálós műsorokban.
"lapi · lapi.blog.hu/ 2008.06.17. 21:53:10"
"malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.17. 21:57:18"

Elképzelem a két pasast, ahogy kezeikkel összekapaszkodnak, és 2 pillér közt, vízszintbe feküdve képeznek egy olcsó völgyhidat:DDD

Lapi, ha már betelefonálós műsor...
Ma röhögtem egy jót!
Várj csak, bekopizom a Szenzorból!:)

hölgyválasz:
2008. 06. 17. 19:17
Azért nem csak az ATV, de az Echo betelefonálós műsorában
/Kibeszélő/ is vannak ostobák:)!
Egy asszony a szünet előtti utolsó 2 percet kapta meg, mire abból 1-et azzal töltött, hogy elbeszélte, miként maradt le múltkor, amikor Pörzsénél mindhiába próbálkozott:)
Majd miután éppcsakhogy belefogott, egyébként a mai témától teljesen eltérő véleményébe, a műs. vezető udvarias hárítással, kénytelen-kelletlen/ bár ebben, hanglejtéséből ítélve, nem vagyok biztos/ röviden leállította. Mire az asszony méltatlankodva elkezdett óbégatni : óóóó, pedig olyan messzirűl telefonálok...! :DDD

lapi!

Ez,annó,az átkosban is működött.

A katonaságnál a kőmüvesek,asztalosok mentek a lokátort kezelni,a el.technikusok,meg őrszázadba.
Mindenki oda,ahol semmihez sem ért.Nehogy ellesse a titkot.

Egy frissen végzett hadnagyocska oktatta az el.technikát,mindenkinek.

a vizsgán kérdezi a haveromat a fószer,na katona, egy madzagban egyen-,vagy váltóáram folyik,honnét állapitja meg?

a válasz,ha rálépek,oszt csak az egyik oldal dudorodik,egyen-,ha eccer az egyik oldalon,máskor a másikon,akkor meg váltóáram.
Hát a fószer igencsak elgondolkodott,új vót a módszer,a főiskolán pont hiányzott,hát nem volt teljesen biztos a dolgában.

Na kb igy müködik.Mi meg beszartunk,igaz a röhögéstől,most is ez lesz,csak nem olyan vicces a dolog.
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.17. 16:01:13

Malac

Szerintem addig nincs gond Goncz Kinga fizimiskajaval, amig nem igenytelenedik le addig, hogy koszosan es budosen all a nagykozonseg ele, illetve targyalopartnerei melle.
Szive joga igy oltozkodni es a hajat igy hordani.
Evvel az erovel le lehetne szolni Bokor elnokot is, hogy akkora alkesz, hogy sokszor a sajat laban sem bir megallni, a hangja meg csukladozik. Jah es az ajtot sem talalja meg... foleg ha a kinaiakkal tolja. :-]
vakapad: na akkor back. szóval elhiszem, hogy van abban valami hogy polititkát és pozícióharcot csinálnak ott is abból, hogy kit jelölnek ilyen olyan posztokra az EU-ban de Kovács László azon az ülésen megbukott, ha jól tudom a szoci Hannes Swoboda is elismerte KL-nek 'vannak hiányosságai'. KL súlyos tapasztalathiánya és a politikai lobbik eredménye, hogy maradhatott és megkapta az adóügyet. Talán hiba volt oda delegálni is egyáltalán, valamit elárul az egész EU Parlament elfekvő részéről is az ügy.
Malacka!
My sweet Malacka!


A felit odaadnám érte.


P.
:-)) Na látod, mégsicsak jó ez az ilyen-olyan demokraszi, de azé' a fele egy kicsit sok, az én helyzetemben meg lehetetlen:-)
OFF

"Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.17. 23:41:49"

Geccke, ha már újra Göncz Kinga...

Külleme alapján József Attilát előbb megihlette volna a Mama címűjére, mint saját idesanyja. Olyan "mosónős". Épp csak a nyikorgó kosár hibádzik...

Igenis fontos, milyen első benyomást nyújt az az ember, pláne nő, aki képvisel egy országot, s aki egyébként, nota bene, különösebb teljesítményt nem képes felmutatni.
Kiváló példa erre Lévai Katinkánk, aki bármikor megjelenik, bárhol,/ ahogyan rendre az M1-en is, mint pl. tegnapelőtt, egy csodásban, nő lévén, csak lestem!:)/ szóval a legelső divat szerinti Nina Ricci, Gucci kösztümben ékeskedik, jó ránézni komolyan, és innentől kezdve, már-már könnyebben megbocsájtja nekijje az ember, hogy puccos megjelenése, lágy tónusú hangjai mögött gyakorlatilag semmi nincs./no ez "megbocsátás" azért csak részben igaz, mert épp eleget zohorálok magamban, ha hallom/
Bár az előbb említett riportban, meglehetős elszántsággal védte
/elvégre ez látványos tett az ő hivatalának küldetését illetően/ a leendő
"homok-vihart", résztvevőinek jogait, amikor a müs.vez. mérsékletességre intve azokat, szóvátette a tavalyi felvonulás felháborító jeleneteit, ott a platós kocsin....

Gönzc Kinga egyszerűen szürke. Haja is, öltözete is, de ami a legkínosabb, egész miniszteri valója is.

Hát ennyit erről schalwortokban, női szemmel :)

ON
TE malac,

lehet, hogy csak keten vagyunk már a világon? A többieket elvitte az ÁVÓ?

P.
Szia Hölgyi,

na azért.

Hárman párban :o)))


Jó reggelt,

P.
Nem értem, mi bajotok van a külügyérünkkel. Szerintem Göncz Kinga remekül testesíti meg a magyar kormányt. Amilyen a gazda, olyan a szolga.

Hát csak nem vártatok egy Benita Ferrero-Waldnert? :o)))

Üdv,

P.
Mármint schlagwort. Bocs -lyla- , sietve írtam, mint mindig, de gondolni jól:)))
Paszti!

Az lehet, h itt csak ketten vagyunk, de szombaton Faddon közbiztonsági fórum, Magyar Gárda részvétel és egyéb nyalánkságok, nyamm-nyammm.

Faddon ébred a szebb jövő!;-)PPP

Hölgyike drágica!

A Göncz Kingás téma megihletett, csak nincs időm megposztolni, mer' megpusztulok, annyi a meló!:-)

Mentem...

Hali Paszti :)))
Ettől jobb/!/ társaságot számomra, álmodni sem lehet !:))))
Malacka,

":-)) Na látod, mégsicsak jó ez az ilyen-olyan demokraszi, de azé' a fele egy kicsit sok, az én helyzetemben meg lehetetlen:-)"

De én most is 40%-ot adok bele, hogy ilyen szar legyen... :o))) És ezt sokallom. :o((

P.
Most viszont én is eltolom a bicajt, mert mint példaképem, Malacka, én is limuzinizzítok, osztán belevetem magam a tök értelmetlen melóba, hogy belefulladjak és a szocialista munka hősévé válhassak...

Üdv,

Hölgyinek külön is,

P.
Hát figyu Malacka!
Jól is teszik, ha fórumoznak Faddon, ahogy említetted itt valamelyik nap, milyen népszaporulásnak indultak be ottanság, és hogy miket művel a "kisebbség", kicsit sem csodálkozom.
Azután meg pláne nem, amit a tegnapi Carnivora által beemelt cikkben olvastam!
Pasztikám, szép napot Neked is!
És kb. hasznosat, azé' a 60%-ér'!:)
Üdvök:)
hölgyválasz:

"Gönzc Kinga egyszerűen szürke. Haja is, öltözete is, de ami a legkínosabb, egész miniszteri valója is."

bingó! minden normális elemző le is írta rögtön a kinevezésekor, hogy ebből is látszik,fletó kézben akarja tartani a külpolitikát. mondta is blair, hogy elég keményen tárgyal a gazfickó.
Az első benyomás igenis számít...
Az urológusom pedáns, korrekt, középkorú úriember volt,tökéletes megjelenéssel később kiderült dupla akkora újjakkal, mint fiatalabb, lezserebb kollégája.
Amúgy valóban jobb lenne egy dögös szöszke, aki a szokásos női utakon érvényesítettné a magyar érdekeket.
GK -val nem a külső a baj,sajnos.
én egy rózsaszín külügyminisztert tudnék elképzelni. zöld csillagokkal. vagy jeszenszky gézát fűszoknyában. bármelyik megoldás szolídan egyedi.
Bio után , Hacsa előtt vessző, mint a csipkebokoré:)))
Mi az, hogy legalább a külügyben?
A fene megette az egészet.
A Vízügyi meg forduljon Bio urológusához !:))))
Holgyi

Azert nem ertek veled egyet, mert szerintem egyaltalan nem gaz, ahogy Goncz Kinga kinez. Az rendben van, hogy nem a legdivatosabban oltozkodik, vagy nem eppen a legdivatosabb a haja, de azert megsem annyira ocska, hogy ennyire barki is lefikazza.
Csak annyira nez ki benan, hogy az ilyen magyargyulolo majom Slotak egy ujabb lehetoseget lassanak a magyar gyuloletuk kifejezeseben. Nini, ennek kocos a haja, kurva magyar, jol bemonnyuk a kurva magyarozast a hajaval osszekapcsolva.
Ez ittend a lenyeg...

De ha gondolod, akkor kuggyed hozza a Trinnyt meg Susannaht a BBC-tol, What not to wear, oszt majd megmonnyak neki, hogyan kell oltozkodni! :-D
Vízenjárás epilógusa: ha eddig nem hittem Gyurcsánynak ezután másképp teszem, avgy bevezetés a kéthavi adóreformokba. nyehehe.
zsanett

mit fejsz vazze? tán sós húst fejsz ejsze, fejszével kérben? Rejtvény fejsző, vagy most lefejesz vagy lefejsz, vagy én, vagy mi, de az nem biztos...
nem értesz te a külügyekhez se, malac.
hacsa...

Ééééééééééééén, semmihez se, de te mindenhez....LOL, leginkább a forró leves hűtéséhez-->léhűtés
Vazze lemalacozta, azta....
Héééééééé van még itt valaki ?
kazah háziállatkát,

malacot meg nem fejik, én úgy tudom, vagy te.

sós húsom nyelvhegyen bimbózó
a józan ész kritikája
szem magasságba oda van rittyentve.
Szemmel van verve!

A multkor konnektornak neztek valaki orrat, de nem volt benne aram!
Göncz Kinga szerintem sokkal jobb csaj, mint az összes eddigi külügyminiszter:) De nem biztos, hogy ez volt a fő szempont amikor kiválasztották erre a tisztségre, lehet hogy folyékonyan beszél néhány nyelvet, és ezzel párját ritkítja:)
Ha picit csinosabban öltözködne, teljesen kifogástalan lenne, egyébként értelmi képességeit tekintve magasan veri a magyar mezőnyt.

Malac

Te az az igazi beteg állat vagy, aki miatt soha nem szavaznék a Fideszre.Félő ugyanis, hogy akkor ez lesz nyerő stílus. Majd a vesszőket rendezd el:)
Takisi

A helyedben vigyaznek, nehogy aztan radverjek a gerontofil jelzot! :-D
nemtom emléxik-e valaki madeleine albright-ra, clintom külügyminiszterére? amikor kinevezték megjelent a time magazin címlapján: lady, the hawk felirattal. nagyon csúnya nő volt. itt van ez a bush féle csaj. nem magamat idézem (?), amikor azt mondom: 'írtam már rosszabb papírra is, ráadásul jobb ceruzával.' :DDDD

(legalábbis több kis novella fért el egy oldalon, ma már inkább egy hosszabb cikkben gondolkodik az ember.) :DDDD

de hogy jön ehhez a diplomácia rejtelmes világa? különben is kovács lászló külügyes volt és amint tudjuk meg merkelnek is tett ajánlatot. azért ez igen komoly és mély hazaszeretet feltételez! :DDDDD

Gecc

Ha a gerontofil azt jelenti, hogy nekem bejön a csaj, akkor lehetek az is. Egyébként a faterja is bejött régen, akkor most mi vagyok?
Ha a gerontofil azt jelenti, hogy nekem bejön a csaj, akkor lehetek az is. Egyébként a faterja is bejött régen, akkor most mi vagyok?

akkor csak öregszel takisi:DDD
takisi

"Te az az igazi beteg állat vagy, aki miatt soha nem szavaznék a Fideszre."

Ne is szavazz a fideszre, mert nem szeretek egy táborba tartozni seggarcokkal! Te nem gerontofil vagy, hanem gerondófil, bazmeg síkagy! LOL

Amúgy meg szerintem Göncz az egyetlen politkus nő, aki nem képes rendet tartani még a hajában sem. Képzelem, milyen kupleráj lehet a külögyminisztériumban...

Hülyetakisi, mondj egy politikus nőt, aki ilyen vegyes-őszen és bozontosan járkál!? Csak egyet, te nyomi! Aztán mondhatsz még jelentős eredményeket is, amit elért azóta, amióta ő a főkülügyes? Tehát sorold az eredményeit kispofám! Lám?
zsanett

Ha hozzám szólsz, akkor először borotválkozz meg, majd - ahogy szoktad írni - távolítsd el a hüvelygombáidat!;-))

a "röff, röff, coca" annyira szellemes volt, h azóta is itt röhögök..... Jaaa, csak az nem mindegy, h a poénodon, vagy rajtad.

Kicsit zabossá tett ez a hülyegyerek takisi, az baszTA KIS Inger formájában fel bennem az ideget. Na megyek, lenyugtatom magam egy kávéval...
inkább a gyógyszered....
inkább a nyugíjad.... amit meg elloptál pirulát, azt küldd vissza, mer' látod, szinte rángat az ideg, brrrrrrrr..... Jajjjistenem...

hacsa, hacsa, ha én olyan öreg lennék, mint te, tudnék már különbséget tenni igaz- és műbalhé között... Csak te valamiféle elefántcsont toronyba vénültél bele... szegény, szar lehet neked... az ott lakókat kevesen értik meg... Írjál inkább szokásos scrollbavalókat, jó?;-)
most miért kell így beszélni velem, azért mert az epilátoromban lemerült az akku, héka,

hüvelygombámmal teli a szám, szép vagyom moholygok rám.

malac, a karika még áll, ki ne lötyköld a kávéd, és tudod lassan keverd.
a szokásosan... minek?

Írd inkább az idétlenségeid a zúzmókkal meg a rénszarvasokkal, aztán ha meguntad, menj, és játsz egyet a skandináv lottón! Szeva, most egy időre meguntalak.
nem tanácsért fordultam én hozzád, malac, pusztán emberbaráti szeretetből kifolyólag..... mint az indiánok.
Malac vs. Hacsa vs. Zsani

Akkor kernek egy 5 lieteres pattogatott kukoricat... meg legyen 1 liter kola, es NEM light! Koszonom!
:-D
Mi történt itt emberek (és némberek)?
Kicsit dolgom van és mire visszaérek már tépik egymást a népek.
Hát ezt tanultátok az Írektől?
Hacsa

Neked a renszarvasokra kell koncentralnod, Malac is megaszonta!

Szoval:
Hördigördi-hördííí hördigördi! Hördi.
Zsanett egy ágyékos mozdulattal beint malac de túrnak, Hacsaturján kezéből kicsavarozza a kardot és mellbigyeszesztéssel kiharapja a szájából a másik szablyát a fakardot és felül a homlokára és onnan a transzekszuálisokat megszégyenítő öblös hangján berepeszti a dobhártyáját, és e harcos kiáltással malacka kunkoríját egy vicsorral megkurtítja, és Zsanettnek egy hajaszála sem görbült.
Gecc nek lájtós kurica, és ólommnetes cola rendöl.
én meg áthengerbucskázok a fejemen és máris szépséges békává változok, rátrónolok minden lótusz levélre, rénszarvasaimat zsebre vágom és vígan fütyörészek. számi dialektusban ezt úgy mondják, hogy höööördi-göööördi.gördiiii-hörd.
Nem rossz ez az ír nem. Talán felébrednek odafenn, hogy vázz, még a jógyerekek sem szivesen nézik ezt a bohóckodást, amivé süllyedt az európai intezmény- és politikarendszer. Az, hogy ennek oka pontosan az a konföderalizmus vs. laza államszövetség közti elmosódott átmenetben való leledzés, amit a leszavazott alkotmány szeretett volna feloldani, persze groteszk. De:

1) Azért azt tegyük hozzá, hogy Írországban alkotmányilag kötelező minden nemzetközi szerződésről népszavazni, amely kompetenciát von el a nemzetgyűléstől. Ettől persze a rendszert még lehet kritizálni, de azért a "kár volt megkérdezni az embereket" - kritikát egy kicsit kontextusba helyezi.

2) Amúgy sem vagyok nagy pártolója a "Takarjuk be a szemünket, mit (nem) akar az állampolgár, jattoljuk le a parlamenttel" - típusú gondolkodás mindenáron való követésével. Sajnos az EU lesüllyedt arra a támogatottsági szintre, ahol ez a struccpolitika immár arrogáns, hipokrata (amilyenek az EU-intézmények maguk sokszor). Azért az vicc, hogy ha egy kérdést a sokaság 20-30%-a támogat csak, azt simán ignoráljuk a döntésnél.

3) Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember. Ez nem volt meg az íreknél.
Athlay

"Legyen egy kemény belső mag, közös külpolitikával, hadsereggel, rendőrséggel, titkosszolgálattal meg anyámtyúkja, majd előbb utóbb a többiek fognak jönni sírdogálni, hogy jaj, ugye csatalkozhatnánk-e mi is. "

Ez oké, de mi van, ha a keménymag eccercsak bizonyos kérdésekben (vagy akár az idő előrehaladtával uyganazon kérdésekben, amiben először egyetértett és ami mentén létrjeöttek) elkezd nem egyetérteni és megosztódik? Jöhet a háromsebességes Európa? Négy, öt, hat? Huszonhét?
T. Baromméter!

Magam úgy gondolom, hogy ha a kemény belső mag (kihagyva az íreket, cseheket, stb., azaz az euroszkeptikusokat) csinál egy külön EU-t (remélem, mi is benne leszünk), akkor olyan hülyeséget még egyszer nem követ el, hogy beleírja a belsőmagalkotmányba: döntés csak konszenzus esetén, sokkal inkább az szerepel majd benne, hogy a többség dönt (ahogy az működőképes formációk esetén demokratikus is, meg normális is).

Fentiekből adódón a három- vagy még több sebességes Európának olyan baromi nagy valószínűsége nincs.
"....szerepel majd benne, hogy a többség dönt (ahogy az működőképes formációk esetén demokratikus is, meg normális is)."

Aztán a gyakorlatban,egy törpe kisebbség,dönt és irányit.Egy "normális" formációban.

Aki,nem fogadja el,visszahúz,maradi stb stb.
A döntéshozó kisebbség,rányomja a pecsétet,aztán annak,annyi.
vakapád!

Látom szerettél ellógni a történelem órákról.
Baromméter 2008.06.18. 15:39:49

"..Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember. Ez nem volt meg az íreknél."

Általában ez hiányzik.Mo-on is.Főleg 2006-óta.Ez lenne a gyökere a demokráciának.
T. Lenin!

1./"Aztán a gyakorlatban,egy törpe kisebbség,dönt és irányit.Egy "normális" formációban."
Saját SZKB KP tapasztalat? Mikor a történelmet tetszett oktatni másoknak?

2./ "..Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember.
Vagy megfelelő kommunikációval jól félremagyarázni. Hehe. És ez megvolt az íreknél (is). Vastagon. Mi Magunk. Ha ugyan mondtak erről az általam nem látogatott történelemórán valamit.
vakapad 2008.06.18. 20:46:31

1.komolytalan vagy.

2." Vagy megfelelő kommunikációval jól félremagyarázni. Hehe. És ez megvolt az íreknél (is). Vastagon."

Látom tudsz róla,csak még nem teljesen érted.
Mit kommunikáltak félre?

A többség döntött,aztán Hitler megcsinálta a holokausztot/is/

A többség döntött aztán Sztálin,Kádár stb stb,táborokat állitott és embereket gyilkoltak

a többség döntött,aztán háború volt Vietnamban,van irakban.

a többség döntött,aztán az SZDSZ mondta meg ki legyen a miniszterelnök/2x/Mo-on.

a többség döntött,aztán az SZDSZ dönti el,hová Mo.1 %.

Rossz a kommunikáció,vagy a müködő formáció ilyen,vagy ez a normálos.Vagy csak félremagyaráznak mindent.

Jó neked,Te tisztán látod a dolgok folyását.
Olyan sokszor derült már ki a történelem folyamán,hogy áltlában a politikai elit Főleg "félremagyarázni" szeret.

Ez általában utólag derül ki.
Mit nem értettek meg az irek?
T.vakapád!

a nagy idegban a lényeget meg kihagytam.

Mo-on meg úgy döntöttek ebben a kérdésben,hogy a többséget képviselők,meg a kisebbséget,a tárgyilagosság végett,
el sem olvasták,miről döntenek.

Nyista kommunikálás,döntötöttünk,oszt szivjál.Legjobb lenne,ha a nép/a sok bunkó fasz/elhúzna már végre innen.

sokkal demokratikusabban,meg normálisabban mennének a dolgok,
működne a formáció!
"Mit nem értettek meg az irek?"

gyakorlatilag semmit. gondolom azért kell a közvetett demokrácia, mert minden ember nem ért pl a nukleáris energiához. rábízza hát azokra, akikben megbízik. pártok meg azért vannak, hogy őszintén elmondják a népnek, mit fognak csinálni, ha kormányra kerülnek. (egyben megjelenítik a modern társadalomban jól tetten érhető eltérő nézeteket valló csoportok érdekeit is)

gondolj csak a közelmúltra. a fletóék azt ígérték fejleszteni fognak, ám nem bontották ki az igazság minden szeletét. a fidesz meg gátlástalanul hazudozott mindenfélét, de ezt megszoktuk tőlük már 2002 óta.


ezért nyertek a szocik. ha legközelebb a fidesz nem hazudozik össze-vissza, minden bizonnyal jobb esélyük lesz a győzelemre. mert valljuk be, jobb az, ha félidőben fodor gábor dönt a magyarság sorsáról, mintha azt pl semjén zsolt tenné. :DDDDDD
Lenin

Nem szabad idegeskedni! Az elet szep, meg akkor is, ha a foldszintrol a cigusoktol macskasult szag terjeng folfele az erkelyajton befele, 2 hetes hasznalt olajjal valo sutogetes kovetkezmenyekent.
:-D
Lapi

Ha Semjen dontene, akkor Te holnap munka helyett a punkosd hetfot potolnad a helyi templonyban! :-D
"a nagy idegban a lényeget meg kihagytam."

miért vagy mindig ideges, lenin bátyó? én ma pl 20 km-t autóztam körbe a városban, mire rájöttem, hogy minden posta 7-kor bezár. emiatt nem bírtam feladni azt a fellebbezést, ami miatt holnap külön be kell mennem a bíróságra, emiatt összeomlás szélére kerül a megtervezett pesti programom. most jobb, ha szidom fletó/ovi postáját, ahelyett, hogy arra gondolnék, így legalább nem olyan kurva későn érnek haza a postáscsajok, asszonyok. ők meg csak többen vannak, mint én. vagy nem? :DDDDD
"Ha Semjen dontene, akkor Te holnap munka helyett a punkosd hetfot potolnad a helyi templonyban! :-D"

ugyan már, gecc et. miért kéne félni, vagy tartani egy ekkora baromtól. az a faszi olyan buta, mint egy tök. függetlenül az idióta nézeteitől. ennyi tellik ma a keresztény-demokratákról. de ha visszagondolok és visszamegyek 90-ig, ebben a pártban mindig teljesen hülye emberek voltak, teljesen hülye és zavaros nézetekkel. nézd meg, pont most akarnak munkahelyeket megszüntetni a vasárnapi nyitvatartási tilalommal. bruhahaha, de nagy marhák!!!
lapi!

Te is kevered a dolgokat.

"..a fletóék azt ígérték fejleszteni fognak, ám nem bontották ki az igazság minden szeletét. a fidesz meg gátlástalanul hazudozott mindenfélét, de ezt megszoktuk tőlük már 2002 óta."

Ebben az a bibi,fletóék kormányoznak 2002 óta,a fidesz meg ellenzékben van.
Bocs,a Vágó szerint 10 éve a patás irányit,oszt jól mennek a dolgok,ezt a DJ is megerősiti.

Hát szerintem is a fodor vágja a témát,kár,hogy nem lesz sokáig a toppon.
Még semmi jót nem csinált,de lehet,piszok jól konspirál,oszt eccer csak lesünk egy nagyot,mint vak a moziban.
lapi!

"miért vagy mindig ideges, lenin bátyó?"

nem mindíg,csak 21.05-21.12-ig,még nem jöttem rá,miért,de most kijött.

Már minden OK!
ugyan, semmi okod rá. a gazprom nagyon felpörgette a ruszkikat. van jövő az ír döntés után is!

www.youtube.com/watch?v=amCeqrpYzes
lapi!

"...én ma pl 20 km-t autóztam körbe a városban, "

Bocs,de nem láttad véletlenül a vakapád-at,úgy elhúzott, azt se mondta,éljen fletó.

Vagy elment meggyőzni az ireket?
Nem késik el?
Vaze,most meg aggódom érte.hiába na,rosszul indult reggel ez a nap.

Ideg,meg aggódás,na inkább megyek hunyni.
Jóccakát!
lapi!

"..pártok meg azért vannak, hogy őszintén elmondják a népnek, mit fognak csinálni, ha kormányra kerülnek. (egyben megjelenítik a modern társadalomban jól tetten érhető eltérő nézeteket valló csoportok érdekeit is)"

Reggel indulok megkeresni,mit üssek a GPS-be,merre van?

kénytelen voltam visszajönni,mert ez/is/igen nyomott,oszt csak forgolódtam.
Lenin

Ez ma nem a Te napod... Lehet tenyleg pihenni kellene. Ez a sok idegesseg a bornek is art.
De mar csak 1 ora, es holnapot irunk. Csak aztan nehogy aszond 12:01-kor, hogy holnapot irunk, mert az mar ma. Ami ma, az holnap mar tegnap, oszt megse kedd.
"egy önálló, felnőtt szuperhatalmat, aki még meg is védi, ha kell - legalábbis reméljük"

ezt viccnek szántad? utópisztikus hjelentősen, soha nem látott, és benne a pakliban, hogy soha nem is lesz látható.
hát, kedves hölgyem,

a salvorttól bizony hirtelen kicsit meg is szédültem; hálisten a felmentés még időben érkezett...

Lapi!

"gondolom azért kell a közvetett demokrácia, mert minden ember nem ért pl a nukleáris energiához."

Hóhóóóó, miért ne lehetne szavazni atomerőműről? Nem kell, h értsek hozzá, majd lesz egy (vagy több) jó kis tévés vita, és mindkét oldal elmagyarázza az érveit. Pl. Fodor magyarázza, h miért kell, miért fontos az atomerőmű, Illés Zotya meg azt, h miért ne. És én eldönthetem, h kinek van igaza, és nem biztos, h Illést fogom támogatni. Viszont mindkettőnek fel van adva a lecke, h érveljen, s lehetőleg úgy, h a prosztinger polgár is megértse, és támogassa őt, ne a másikat. Igazából, ha úgy vesszük, semmihez sem ért a nép. Pl. ki ért itt a hadviseléshez, a honvédelemhez? Mégis szavaztunk a Nato-ról. Vagy ott van az EU, tele bonyolult szabályrendszerrel, és az abba való belépést is voksolhattuk, pedig igazából senki nem látta át a belépés tényleges következményeit. Vagy ott az Euro, amit nem minden ország fogadott be a népszavazás által. Értenek a közgazdaságtanhoz? Nem. Mégis mindenhol népszavaznak róla.

Lényeg a lényeg: egy népszavazásnak nem feltétele, h a nép értsen hozzá, viszont nagyonis feltétele a hiteles és sokoldalú tájékoztatás, amit én pl. nem éreztem akkor, mikor a Nato-szavazás volt idehaza.
Na dióhéjban ennyit egy mondatodról. Képzeld el, mennyit írtam volna, ha mindegyikre reagálok:-)

Üdv.
silver: ott az Egyesült Államokról van szó.
szerintem csak egy fejlécet eszkábáltál, de az a malac ínycsiklandozó.
Nem-nem, ilyen gyári sablon nincs, és nézd meg a linksávot! Aktív képlinkek!
Jaaaa, aztán a háttérszín, meg baromi széles az fősáv, meg sok apróság (pl. ahogy a kommentnél kiírja a sorszámot, stb...). Szóval frankón egyedi, és kikérem magamnak, h csak a fejléc!
hát akkor legyen sablon. lényeg, hogy ennék olyan malacot.
Nana, malacot nem enni, hanem jól tartani, és rosszárasítani tányérosan, vagy inkább anélkül;-)

Te Árpi, te tudnál lelőni egy vadat? Én sose értettem meg a vadászokat. Még, h természetbarátáság... A horgászat, az igen, mert ott a nagyon nagy halat szokás most már fotózás után visszadobni, h más is kifoghassa. Sportszerű, nem eszi meg az áldozatot, nincs sporthorgászati Trianon:-))
Visszadobni! Buziság. A catch and release egy buziság. Egyrészt az a hal jó eséllyel elpusztul úgyis. Másrészt meg ha kiülök fogni egy halat, és megeszem, az kábé természetes zsákmányszerzés. Ha beleakasztok egy hegyes vasat a szájába, kirángatom a levegőre, körbefotózom és elengedem, az meg öncélú kínzás.

Nem, egy ilyen kis malacot nem tudnék lelőni, de ha valaki lelőné, és meg tudnám venni a piacon, annak örülnék. Sajnos vadmalacot még drágán se igen kapni.
Nade Árpi, ma már a horgászok telepített halat fognak 90%-ban, és a nagy halak simán kibírják, ha egy kicsit felsérül a szájuk. Jobban kibírják, mint a kupánvágás utáni felkoncolást és kibelezést;-)

Viszont tanultam ismét vmit: catch and release. Jó kis kifejezés, felírom bakker a szürkébe.

Aszongya a vadász ismerősöm, h ők csak a lelövési engedéllyel rendelkeznek, de a vad a vadgazdálkodásé, ő rendelkezik vele, de hogy hol lehet kapni, bélszelem se nyista, pedig Gemenc itt egy köpetnyire, tudnom kéne. Viva Gemenc! Kurvára szép, sztem a legbestebb vadászhely Mo-n.

Üdv.
Asszem a vadhússal a MAVAD bizniszel, és jórészt megy exportra. Piacon néha lehet kapni, de jórészt ócskát. Malacot, szarvasborjút soha. VAn továbbá a rozmar.hu, ahonnan lehet fasza dolgokat rendelni, hátulütője, hogy minimum 20 ezerért, tehát hűtőládás történet lenne, az meg nekem nincs, ami van, az tele bébipapival.
Ja és lehet kapni mirelit zacskós vadhúst. Na az a gyíkhús (aka löncs) szintje, senki se akarjon azzal semmit.
Nem olyan rossz az. Én már többször csináltam pörköltet fagyasztott vaddisznóból, szarvasból, őzből és nagyon jól sikerült. Az előkészítés a titka. A húsdarabokat egyenként szét kell válogatni és éles késsel megtisztogatni mindenféle mócsingtól, faggyútól. Az össztömegre számított veszteség tipikusan 1-3% között marad.
"-lyla- 2008.06.18. 23:19:36"


És nem észrevette.....?!?!

Még szerencse, hogy én is, időben!:)

már megint egy reménytelen nap a mély válságban. nem elég, hogy idejön a mercedes, még ez is

index.hu/tudomany/kfbp080618/

nyomor, dögvész,pokol. jöjjön a fidesz és vezesse ki a válságból a hazát! :DDDD
Lapikám!

Látod tucc te jókat is írni!

"jöjjön a fidesz és vezesse ki a válságból a hazát!"

Miiii, h lemaradt a mosolyjel? Hát nem kell az idézetnek kibontani az idézett igaságának összes részletét;-)
"lehet kapni mirelit zacskós vadhúst. Na az a gyíkhús (aka löncs) szintje, senki se akarjon azzal semmit."

Na ja. Akinek van vadász ismerőse, az tudja, hogy kb. miket szoktak leadni... Normális vadhúst sajnos csak vadászoktól lehet szerezni.

Carnivora 2008.06.16. 11:36:32

is 2008.06.16. 11:32:59

"Erdély, Felvidék elvesztése a történelem rosszpontja 1848 és 1914-ért."

Baromság 1526-ban dőlt el az sajnos a mohácsi síkon.


És ha Jevtusenko belövi a tizenegyest, akkor 7-0 és nem 6-0.
Mindenkinek jobb és egyszerűbb lenne, persze elsősorba nekik, ha már leszavazták:

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-208032

És ki volt a leghangosabb az egész kampányban ? Sinn Fein, egy terrorista szervezet politikai szárnya annak megfelelő mélységű koncepcióval. Szerintem éljen a független Írország és ennek "gyönyörű" élharcosai, az EU zavaróan bonyolult egy ilyen harcos társaságnak.
ha az íreknek nem kell, hát nem kell. szívük joga, mindig is különálltak Európától, mindig is elszigeteltek voltak, nem lehet elvárni, hogy ilyen hirtelen integrálódni akarjanak. ők mindig is jól elvoltak magukban.

Egy integrálódási kísérletbe 1 millió ír egyszer már belehalt.Az azt követő évszázad történéseit is figyelembe véve, nem róható fel nekik, ha az érdekérvényesítés következetes útját járják.

süti beállítások módosítása