W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Éire non coronat

2008.06.16. 06:00 Tóta W. Árpád

Képzeljük el, hogy a magyar Országgyűlést a tizenkilenc megye küldöttei alkotják. A megyék félévente adják át egymásnak a kormányzást, de ez nem okoz komoly zavart, mert úgyis minden lényeges döntéshez szükség van az összes egyetértésére. Csak olyan határozat megy át, amit mindenki egyenként jóváhagy. Ha Nógrádnak nem tetszik a szegedi autópálya, akkor nem épül meg; de Nógrádban se épül semmi, ha azt viszont Baranya fúrja meg. Amire a vétójog kiterjed, az érinthetetlen. És a vétójog kiterjed a vétójogra magára.

Jó kis ország lenne az. Időnként felmerülne, hogy érdemes volna központosítani a kormányzást, legalább a külpolitika és a hadügy legyen közös - de ez természetesen sértené a vármegyék szuverenitását. S mivel bármilyen központosításhoz, ahogy a többi döntéshez, teljes egyetértés szükséges, nem is történhetne meg soha.

Igen büszkék lennénk a szabadságunkra, a vármegyék pedig különösen örülnének önállóságuknak, meg a zászlónak, ami csak az övék. Mindaddig, amíg nem kerülnek szembe a hatalmas Szlovákiával, Szerbiával vagy neadjisten Oroszországgal – vagyis semeddig. A nemzetközi viták ugyanis nem olyan udvarias hangnemben folynak, mint például a magyar belpolitika. Ha az orosznak nem tetszik valami Észtországban vagy Grúziában, akkor nem a tévében méltatlankodik és durcáskodik, hanem gallérjánál fogva felteszi a kisembert a falra, és megmondja, hogy „ne ugass, mert kihúzlak a konnektorból, tee!” Esetleg hadgyakorlaton pörgeti a pillangókést, mellesleg. De az még odébb van.

Szerencsére Magyarország egységes és akár kormányozhatónak is mondható – noha látjuk, nem szervós, akad, billeg, és lassan kanyarodik. Viszont Magyarország még így is elég kicsike ahhoz, hogy az emelkedő nagyhatalmakkal és Amerikával szemben bármiben vitát nyithasson. Nyugi, ez nem Trianonon múlt: Románia, Lengyelország, sőt Németország is gyönge lenne egyedül Kínához, Indiához vagy Oroszországhoz képest. Ne feltétlenül invázóra gondoljunk: tönkrebüntethető egy ország pusztán gazdasági erőfölénnyel. Akinek eurója sincs, az pár kattintással.

De nincsenek egyedül, és mi sem. Mi vagyunk az Európai Unió, és így együtt, gazdaságával, kulturális tőkéjével, technológiájával Európa az űrből is látszik. Lám, milyen szép szál nemzetet nemzett, amikor még volt ereje matatni a földgolyón: egy önálló, felnőtt szuperhatalmat, aki még meg is védi, ha kell - legalábbis reméljük. Ilyen gazdag örökséggel akár még lehetne is az EU-ból valami. Csakhogy az unió pont egy abszurd vármegyeszövetségként működik.

Anarchoszindikalista birodalomban élünk.


Hogy nagyhatalom legyen belőle – és nem, nincs olyan lehetőség, hogy inkább legyen olvasókör, mert a vetélytársak nem azok -, ahhoz előbb kormányozhatóvá kellene tenni. Ez a kísérlet bukott el most az ír népszavazáson; és ez a jelenet kívülről szemlélve bizonyára mókás. A Judea Népe Front megvétózta, nem szerelünk fel semmilyen kormányszerkezetet. Elvégre mi találtuk fel a hőlégballont, miért ne üldögélnénk benne? Látjuk ugyan a távolban, a limesen túl a nyüzsgő repülőtereket, a gyakorlatozó vadászgépeket, de amíg szélcsend van és süt a nap, addig elvagyunk lebegve.

Európa demokratikus birodalom kíván lenni, és ezt a két szót nem egyszerű egyeztetni. De nem is lehetetlen. Mivel Európa demokráciákból épül fel, azoknak megvan a maguk belső mechanizmusuk arra, hogy elfogadják vagy elutasítsák a birodalom tervrajzát. Akár népszavazni is lehet: az amerikai elnökválasztás lényegében az. De nem vétójoggal, mert akkor sose lenne elnök, és akkor jönnek az oroszok.

Ha Marylandben nem győz a jelölt, attól még lehet belőle elnök. Maryland nem vétóz, csak szavaz.

Alkotmányozni sehol sem szoktak úgy, hogy ha valamelyik választókerület nemet mond, akkor sztornó az egész. Ugyanis úgy nem lehet. Viszont ha valamelyik tagállamnak elfogadhatatlan szabályozás jön létre, akkor ki lehet lépni, akár úgy, hogy a kilépést szorgalmazó pártot választanak meg. Legfeljebb mérlegelniük kell, megéri-e.

Az ír népszavazás ugyanolyan elhibázott néphezfordulás volt, mint a mi kis vizitdíjas bohóckodásunk. Csak annyi volt a kérdés, akarsz-e lemondani valamiről, háromszáz forintról vagy a szuverenitásod egy részéről. Hát persze hogy nem akarnak, ha csak ennyi a kérdés. A nép dönt, aztán hogy merre dől a fa, az nem az ő dolga. Arról őt nem kérdezték.

Európa demokráciája nincs veszélyben. A fennmaradása igen.
2005, francia népszavazás: Hülye franciák
The Final Countdown - Európa teste



Címkék: történelem európa népszavazás külpol

609 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr39522331

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OFF

"Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.17. 23:41:49"

Geccke, ha már újra Göncz Kinga...

Külleme alapján József Attilát előbb megihlette volna a Mama címűjére, mint saját idesanyja. Olyan "mosónős". Épp csak a nyikorgó kosár hibádzik...

Igenis fontos, milyen első benyomást nyújt az az ember, pláne nő, aki képvisel egy országot, s aki egyébként, nota bene, különösebb teljesítményt nem képes felmutatni.
Kiváló példa erre Lévai Katinkánk, aki bármikor megjelenik, bárhol,/ ahogyan rendre az M1-en is, mint pl. tegnapelőtt, egy csodásban, nő lévén, csak lestem!:)/ szóval a legelső divat szerinti Nina Ricci, Gucci kösztümben ékeskedik, jó ránézni komolyan, és innentől kezdve, már-már könnyebben megbocsájtja nekijje az ember, hogy puccos megjelenése, lágy tónusú hangjai mögött gyakorlatilag semmi nincs./no ez "megbocsátás" azért csak részben igaz, mert épp eleget zohorálok magamban, ha hallom/
Bár az előbb említett riportban, meglehetős elszántsággal védte
/elvégre ez látványos tett az ő hivatalának küldetését illetően/ a leendő
"homok-vihart", résztvevőinek jogait, amikor a müs.vez. mérsékletességre intve azokat, szóvátette a tavalyi felvonulás felháborító jeleneteit, ott a platós kocsin....

Gönzc Kinga egyszerűen szürke. Haja is, öltözete is, de ami a legkínosabb, egész miniszteri valója is.

Hát ennyit erről schalwortokban, női szemmel :)

ON
TE malac,

lehet, hogy csak keten vagyunk már a világon? A többieket elvitte az ÁVÓ?

P.
Szia Hölgyi,

na azért.

Hárman párban :o)))


Jó reggelt,

P.
Nem értem, mi bajotok van a külügyérünkkel. Szerintem Göncz Kinga remekül testesíti meg a magyar kormányt. Amilyen a gazda, olyan a szolga.

Hát csak nem vártatok egy Benita Ferrero-Waldnert? :o)))

Üdv,

P.
Mármint schlagwort. Bocs -lyla- , sietve írtam, mint mindig, de gondolni jól:)))
Paszti!

Az lehet, h itt csak ketten vagyunk, de szombaton Faddon közbiztonsági fórum, Magyar Gárda részvétel és egyéb nyalánkságok, nyamm-nyammm.

Faddon ébred a szebb jövő!;-)PPP

Hölgyike drágica!

A Göncz Kingás téma megihletett, csak nincs időm megposztolni, mer' megpusztulok, annyi a meló!:-)

Mentem...

Hali Paszti :)))
Ettől jobb/!/ társaságot számomra, álmodni sem lehet !:))))
Malacka,

":-)) Na látod, mégsicsak jó ez az ilyen-olyan demokraszi, de azé' a fele egy kicsit sok, az én helyzetemben meg lehetetlen:-)"

De én most is 40%-ot adok bele, hogy ilyen szar legyen... :o))) És ezt sokallom. :o((

P.
Most viszont én is eltolom a bicajt, mert mint példaképem, Malacka, én is limuzinizzítok, osztán belevetem magam a tök értelmetlen melóba, hogy belefulladjak és a szocialista munka hősévé válhassak...

Üdv,

Hölgyinek külön is,

P.
Hát figyu Malacka!
Jól is teszik, ha fórumoznak Faddon, ahogy említetted itt valamelyik nap, milyen népszaporulásnak indultak be ottanság, és hogy miket művel a "kisebbség", kicsit sem csodálkozom.
Azután meg pláne nem, amit a tegnapi Carnivora által beemelt cikkben olvastam!
Pasztikám, szép napot Neked is!
És kb. hasznosat, azé' a 60%-ér'!:)
Üdvök:)
hölgyválasz:

"Gönzc Kinga egyszerűen szürke. Haja is, öltözete is, de ami a legkínosabb, egész miniszteri valója is."

bingó! minden normális elemző le is írta rögtön a kinevezésekor, hogy ebből is látszik,fletó kézben akarja tartani a külpolitikát. mondta is blair, hogy elég keményen tárgyal a gazfickó.
Az első benyomás igenis számít...
Az urológusom pedáns, korrekt, középkorú úriember volt,tökéletes megjelenéssel később kiderült dupla akkora újjakkal, mint fiatalabb, lezserebb kollégája.
Amúgy valóban jobb lenne egy dögös szöszke, aki a szokásos női utakon érvényesítettné a magyar érdekeket.
GK -val nem a külső a baj,sajnos.
én egy rózsaszín külügyminisztert tudnék elképzelni. zöld csillagokkal. vagy jeszenszky gézát fűszoknyában. bármelyik megoldás szolídan egyedi.
Bio után , Hacsa előtt vessző, mint a csipkebokoré:)))
Mi az, hogy legalább a külügyben?
A fene megette az egészet.
A Vízügyi meg forduljon Bio urológusához !:))))
Holgyi

Azert nem ertek veled egyet, mert szerintem egyaltalan nem gaz, ahogy Goncz Kinga kinez. Az rendben van, hogy nem a legdivatosabban oltozkodik, vagy nem eppen a legdivatosabb a haja, de azert megsem annyira ocska, hogy ennyire barki is lefikazza.
Csak annyira nez ki benan, hogy az ilyen magyargyulolo majom Slotak egy ujabb lehetoseget lassanak a magyar gyuloletuk kifejezeseben. Nini, ennek kocos a haja, kurva magyar, jol bemonnyuk a kurva magyarozast a hajaval osszekapcsolva.
Ez ittend a lenyeg...

De ha gondolod, akkor kuggyed hozza a Trinnyt meg Susannaht a BBC-tol, What not to wear, oszt majd megmonnyak neki, hogyan kell oltozkodni! :-D
Vízenjárás epilógusa: ha eddig nem hittem Gyurcsánynak ezután másképp teszem, avgy bevezetés a kéthavi adóreformokba. nyehehe.
zsanett

mit fejsz vazze? tán sós húst fejsz ejsze, fejszével kérben? Rejtvény fejsző, vagy most lefejesz vagy lefejsz, vagy én, vagy mi, de az nem biztos...
nem értesz te a külügyekhez se, malac.
hacsa...

Ééééééééééééén, semmihez se, de te mindenhez....LOL, leginkább a forró leves hűtéséhez-->léhűtés
Vazze lemalacozta, azta....
Héééééééé van még itt valaki ?
kazah háziállatkát,

malacot meg nem fejik, én úgy tudom, vagy te.

sós húsom nyelvhegyen bimbózó
a józan ész kritikája
szem magasságba oda van rittyentve.
Szemmel van verve!

A multkor konnektornak neztek valaki orrat, de nem volt benne aram!
Göncz Kinga szerintem sokkal jobb csaj, mint az összes eddigi külügyminiszter:) De nem biztos, hogy ez volt a fő szempont amikor kiválasztották erre a tisztségre, lehet hogy folyékonyan beszél néhány nyelvet, és ezzel párját ritkítja:)
Ha picit csinosabban öltözködne, teljesen kifogástalan lenne, egyébként értelmi képességeit tekintve magasan veri a magyar mezőnyt.

Malac

Te az az igazi beteg állat vagy, aki miatt soha nem szavaznék a Fideszre.Félő ugyanis, hogy akkor ez lesz nyerő stílus. Majd a vesszőket rendezd el:)
Takisi

A helyedben vigyaznek, nehogy aztan radverjek a gerontofil jelzot! :-D
nemtom emléxik-e valaki madeleine albright-ra, clintom külügyminiszterére? amikor kinevezték megjelent a time magazin címlapján: lady, the hawk felirattal. nagyon csúnya nő volt. itt van ez a bush féle csaj. nem magamat idézem (?), amikor azt mondom: 'írtam már rosszabb papírra is, ráadásul jobb ceruzával.' :DDDD

(legalábbis több kis novella fért el egy oldalon, ma már inkább egy hosszabb cikkben gondolkodik az ember.) :DDDD

de hogy jön ehhez a diplomácia rejtelmes világa? különben is kovács lászló külügyes volt és amint tudjuk meg merkelnek is tett ajánlatot. azért ez igen komoly és mély hazaszeretet feltételez! :DDDDD

Gecc

Ha a gerontofil azt jelenti, hogy nekem bejön a csaj, akkor lehetek az is. Egyébként a faterja is bejött régen, akkor most mi vagyok?
Ha a gerontofil azt jelenti, hogy nekem bejön a csaj, akkor lehetek az is. Egyébként a faterja is bejött régen, akkor most mi vagyok?

akkor csak öregszel takisi:DDD
takisi

"Te az az igazi beteg állat vagy, aki miatt soha nem szavaznék a Fideszre."

Ne is szavazz a fideszre, mert nem szeretek egy táborba tartozni seggarcokkal! Te nem gerontofil vagy, hanem gerondófil, bazmeg síkagy! LOL

Amúgy meg szerintem Göncz az egyetlen politkus nő, aki nem képes rendet tartani még a hajában sem. Képzelem, milyen kupleráj lehet a külögyminisztériumban...

Hülyetakisi, mondj egy politikus nőt, aki ilyen vegyes-őszen és bozontosan járkál!? Csak egyet, te nyomi! Aztán mondhatsz még jelentős eredményeket is, amit elért azóta, amióta ő a főkülügyes? Tehát sorold az eredményeit kispofám! Lám?
zsanett

Ha hozzám szólsz, akkor először borotválkozz meg, majd - ahogy szoktad írni - távolítsd el a hüvelygombáidat!;-))

a "röff, röff, coca" annyira szellemes volt, h azóta is itt röhögök..... Jaaa, csak az nem mindegy, h a poénodon, vagy rajtad.

Kicsit zabossá tett ez a hülyegyerek takisi, az baszTA KIS Inger formájában fel bennem az ideget. Na megyek, lenyugtatom magam egy kávéval...
inkább a gyógyszered....
inkább a nyugíjad.... amit meg elloptál pirulát, azt küldd vissza, mer' látod, szinte rángat az ideg, brrrrrrrr..... Jajjjistenem...

hacsa, hacsa, ha én olyan öreg lennék, mint te, tudnék már különbséget tenni igaz- és műbalhé között... Csak te valamiféle elefántcsont toronyba vénültél bele... szegény, szar lehet neked... az ott lakókat kevesen értik meg... Írjál inkább szokásos scrollbavalókat, jó?;-)
most miért kell így beszélni velem, azért mert az epilátoromban lemerült az akku, héka,

hüvelygombámmal teli a szám, szép vagyom moholygok rám.

malac, a karika még áll, ki ne lötyköld a kávéd, és tudod lassan keverd.
a szokásosan... minek?

Írd inkább az idétlenségeid a zúzmókkal meg a rénszarvasokkal, aztán ha meguntad, menj, és játsz egyet a skandináv lottón! Szeva, most egy időre meguntalak.
nem tanácsért fordultam én hozzád, malac, pusztán emberbaráti szeretetből kifolyólag..... mint az indiánok.
Malac vs. Hacsa vs. Zsani

Akkor kernek egy 5 lieteres pattogatott kukoricat... meg legyen 1 liter kola, es NEM light! Koszonom!
:-D
Mi történt itt emberek (és némberek)?
Kicsit dolgom van és mire visszaérek már tépik egymást a népek.
Hát ezt tanultátok az Írektől?
Hacsa

Neked a renszarvasokra kell koncentralnod, Malac is megaszonta!

Szoval:
Hördigördi-hördííí hördigördi! Hördi.
Zsanett egy ágyékos mozdulattal beint malac de túrnak, Hacsaturján kezéből kicsavarozza a kardot és mellbigyeszesztéssel kiharapja a szájából a másik szablyát a fakardot és felül a homlokára és onnan a transzekszuálisokat megszégyenítő öblös hangján berepeszti a dobhártyáját, és e harcos kiáltással malacka kunkoríját egy vicsorral megkurtítja, és Zsanettnek egy hajaszála sem görbült.
Gecc nek lájtós kurica, és ólommnetes cola rendöl.
én meg áthengerbucskázok a fejemen és máris szépséges békává változok, rátrónolok minden lótusz levélre, rénszarvasaimat zsebre vágom és vígan fütyörészek. számi dialektusban ezt úgy mondják, hogy höööördi-göööördi.gördiiii-hörd.
Nem rossz ez az ír nem. Talán felébrednek odafenn, hogy vázz, még a jógyerekek sem szivesen nézik ezt a bohóckodást, amivé süllyedt az európai intezmény- és politikarendszer. Az, hogy ennek oka pontosan az a konföderalizmus vs. laza államszövetség közti elmosódott átmenetben való leledzés, amit a leszavazott alkotmány szeretett volna feloldani, persze groteszk. De:

1) Azért azt tegyük hozzá, hogy Írországban alkotmányilag kötelező minden nemzetközi szerződésről népszavazni, amely kompetenciát von el a nemzetgyűléstől. Ettől persze a rendszert még lehet kritizálni, de azért a "kár volt megkérdezni az embereket" - kritikát egy kicsit kontextusba helyezi.

2) Amúgy sem vagyok nagy pártolója a "Takarjuk be a szemünket, mit (nem) akar az állampolgár, jattoljuk le a parlamenttel" - típusú gondolkodás mindenáron való követésével. Sajnos az EU lesüllyedt arra a támogatottsági szintre, ahol ez a struccpolitika immár arrogáns, hipokrata (amilyenek az EU-intézmények maguk sokszor). Azért az vicc, hogy ha egy kérdést a sokaság 20-30%-a támogat csak, azt simán ignoráljuk a döntésnél.

3) Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember. Ez nem volt meg az íreknél.
Athlay

"Legyen egy kemény belső mag, közös külpolitikával, hadsereggel, rendőrséggel, titkosszolgálattal meg anyámtyúkja, majd előbb utóbb a többiek fognak jönni sírdogálni, hogy jaj, ugye csatalkozhatnánk-e mi is. "

Ez oké, de mi van, ha a keménymag eccercsak bizonyos kérdésekben (vagy akár az idő előrehaladtával uyganazon kérdésekben, amiben először egyetértett és ami mentén létrjeöttek) elkezd nem egyetérteni és megosztódik? Jöhet a háromsebességes Európa? Négy, öt, hat? Huszonhét?
T. Baromméter!

Magam úgy gondolom, hogy ha a kemény belső mag (kihagyva az íreket, cseheket, stb., azaz az euroszkeptikusokat) csinál egy külön EU-t (remélem, mi is benne leszünk), akkor olyan hülyeséget még egyszer nem követ el, hogy beleírja a belsőmagalkotmányba: döntés csak konszenzus esetén, sokkal inkább az szerepel majd benne, hogy a többség dönt (ahogy az működőképes formációk esetén demokratikus is, meg normális is).

Fentiekből adódón a három- vagy még több sebességes Európának olyan baromi nagy valószínűsége nincs.
"....szerepel majd benne, hogy a többség dönt (ahogy az működőképes formációk esetén demokratikus is, meg normális is)."

Aztán a gyakorlatban,egy törpe kisebbség,dönt és irányit.Egy "normális" formációban.

Aki,nem fogadja el,visszahúz,maradi stb stb.
A döntéshozó kisebbség,rányomja a pecsétet,aztán annak,annyi.
vakapád!

Látom szerettél ellógni a történelem órákról.
Baromméter 2008.06.18. 15:39:49

"..Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember. Ez nem volt meg az íreknél."

Általában ez hiányzik.Mo-on is.Főleg 2006-óta.Ez lenne a gyökere a demokráciának.
T. Lenin!

1./"Aztán a gyakorlatban,egy törpe kisebbség,dönt és irányit.Egy "normális" formációban."
Saját SZKB KP tapasztalat? Mikor a történelmet tetszett oktatni másoknak?

2./ "..Nincs olyan politikai kérdés, ami, ha alapvetően jó, akkor azt megfelelő kommunikációval ne lehetne addig magyarázni a médiában meg egyéb csatornákon, amíg 50%-ot meg nem győz az ember.
Vagy megfelelő kommunikációval jól félremagyarázni. Hehe. És ez megvolt az íreknél (is). Vastagon. Mi Magunk. Ha ugyan mondtak erről az általam nem látogatott történelemórán valamit.
vakapad 2008.06.18. 20:46:31

1.komolytalan vagy.

2." Vagy megfelelő kommunikációval jól félremagyarázni. Hehe. És ez megvolt az íreknél (is). Vastagon."

Látom tudsz róla,csak még nem teljesen érted.
Mit kommunikáltak félre?

A többség döntött,aztán Hitler megcsinálta a holokausztot/is/

A többség döntött aztán Sztálin,Kádár stb stb,táborokat állitott és embereket gyilkoltak

a többség döntött,aztán háború volt Vietnamban,van irakban.

a többség döntött,aztán az SZDSZ mondta meg ki legyen a miniszterelnök/2x/Mo-on.

a többség döntött,aztán az SZDSZ dönti el,hová Mo.1 %.

Rossz a kommunikáció,vagy a müködő formáció ilyen,vagy ez a normálos.Vagy csak félremagyaráznak mindent.

Jó neked,Te tisztán látod a dolgok folyását.
Olyan sokszor derült már ki a történelem folyamán,hogy áltlában a politikai elit Főleg "félremagyarázni" szeret.

Ez általában utólag derül ki.
Mit nem értettek meg az irek?
T.vakapád!

a nagy idegban a lényeget meg kihagytam.

Mo-on meg úgy döntöttek ebben a kérdésben,hogy a többséget képviselők,meg a kisebbséget,a tárgyilagosság végett,
el sem olvasták,miről döntenek.

Nyista kommunikálás,döntötöttünk,oszt szivjál.Legjobb lenne,ha a nép/a sok bunkó fasz/elhúzna már végre innen.

sokkal demokratikusabban,meg normálisabban mennének a dolgok,
működne a formáció!
"Mit nem értettek meg az irek?"

gyakorlatilag semmit. gondolom azért kell a közvetett demokrácia, mert minden ember nem ért pl a nukleáris energiához. rábízza hát azokra, akikben megbízik. pártok meg azért vannak, hogy őszintén elmondják a népnek, mit fognak csinálni, ha kormányra kerülnek. (egyben megjelenítik a modern társadalomban jól tetten érhető eltérő nézeteket valló csoportok érdekeit is)

gondolj csak a közelmúltra. a fletóék azt ígérték fejleszteni fognak, ám nem bontották ki az igazság minden szeletét. a fidesz meg gátlástalanul hazudozott mindenfélét, de ezt megszoktuk tőlük már 2002 óta.


ezért nyertek a szocik. ha legközelebb a fidesz nem hazudozik össze-vissza, minden bizonnyal jobb esélyük lesz a győzelemre. mert valljuk be, jobb az, ha félidőben fodor gábor dönt a magyarság sorsáról, mintha azt pl semjén zsolt tenné. :DDDDDD
Lenin

Nem szabad idegeskedni! Az elet szep, meg akkor is, ha a foldszintrol a cigusoktol macskasult szag terjeng folfele az erkelyajton befele, 2 hetes hasznalt olajjal valo sutogetes kovetkezmenyekent.
:-D
Lapi

Ha Semjen dontene, akkor Te holnap munka helyett a punkosd hetfot potolnad a helyi templonyban! :-D
"a nagy idegban a lényeget meg kihagytam."

miért vagy mindig ideges, lenin bátyó? én ma pl 20 km-t autóztam körbe a városban, mire rájöttem, hogy minden posta 7-kor bezár. emiatt nem bírtam feladni azt a fellebbezést, ami miatt holnap külön be kell mennem a bíróságra, emiatt összeomlás szélére kerül a megtervezett pesti programom. most jobb, ha szidom fletó/ovi postáját, ahelyett, hogy arra gondolnék, így legalább nem olyan kurva későn érnek haza a postáscsajok, asszonyok. ők meg csak többen vannak, mint én. vagy nem? :DDDDD
"Ha Semjen dontene, akkor Te holnap munka helyett a punkosd hetfot potolnad a helyi templonyban! :-D"

ugyan már, gecc et. miért kéne félni, vagy tartani egy ekkora baromtól. az a faszi olyan buta, mint egy tök. függetlenül az idióta nézeteitől. ennyi tellik ma a keresztény-demokratákról. de ha visszagondolok és visszamegyek 90-ig, ebben a pártban mindig teljesen hülye emberek voltak, teljesen hülye és zavaros nézetekkel. nézd meg, pont most akarnak munkahelyeket megszüntetni a vasárnapi nyitvatartási tilalommal. bruhahaha, de nagy marhák!!!
lapi!

Te is kevered a dolgokat.

"..a fletóék azt ígérték fejleszteni fognak, ám nem bontották ki az igazság minden szeletét. a fidesz meg gátlástalanul hazudozott mindenfélét, de ezt megszoktuk tőlük már 2002 óta."

Ebben az a bibi,fletóék kormányoznak 2002 óta,a fidesz meg ellenzékben van.
Bocs,a Vágó szerint 10 éve a patás irányit,oszt jól mennek a dolgok,ezt a DJ is megerősiti.

Hát szerintem is a fodor vágja a témát,kár,hogy nem lesz sokáig a toppon.
Még semmi jót nem csinált,de lehet,piszok jól konspirál,oszt eccer csak lesünk egy nagyot,mint vak a moziban.
lapi!

"miért vagy mindig ideges, lenin bátyó?"

nem mindíg,csak 21.05-21.12-ig,még nem jöttem rá,miért,de most kijött.

Már minden OK!
ugyan, semmi okod rá. a gazprom nagyon felpörgette a ruszkikat. van jövő az ír döntés után is!

www.youtube.com/watch?v=amCeqrpYzes
lapi!

"...én ma pl 20 km-t autóztam körbe a városban, "

Bocs,de nem láttad véletlenül a vakapád-at,úgy elhúzott, azt se mondta,éljen fletó.

Vagy elment meggyőzni az ireket?
Nem késik el?
Vaze,most meg aggódom érte.hiába na,rosszul indult reggel ez a nap.

Ideg,meg aggódás,na inkább megyek hunyni.
Jóccakát!
lapi!

"..pártok meg azért vannak, hogy őszintén elmondják a népnek, mit fognak csinálni, ha kormányra kerülnek. (egyben megjelenítik a modern társadalomban jól tetten érhető eltérő nézeteket valló csoportok érdekeit is)"

Reggel indulok megkeresni,mit üssek a GPS-be,merre van?

kénytelen voltam visszajönni,mert ez/is/igen nyomott,oszt csak forgolódtam.
Lenin

Ez ma nem a Te napod... Lehet tenyleg pihenni kellene. Ez a sok idegesseg a bornek is art.
De mar csak 1 ora, es holnapot irunk. Csak aztan nehogy aszond 12:01-kor, hogy holnapot irunk, mert az mar ma. Ami ma, az holnap mar tegnap, oszt megse kedd.
"egy önálló, felnőtt szuperhatalmat, aki még meg is védi, ha kell - legalábbis reméljük"

ezt viccnek szántad? utópisztikus hjelentősen, soha nem látott, és benne a pakliban, hogy soha nem is lesz látható.
hát, kedves hölgyem,

a salvorttól bizony hirtelen kicsit meg is szédültem; hálisten a felmentés még időben érkezett...

Lapi!

"gondolom azért kell a közvetett demokrácia, mert minden ember nem ért pl a nukleáris energiához."

Hóhóóóó, miért ne lehetne szavazni atomerőműről? Nem kell, h értsek hozzá, majd lesz egy (vagy több) jó kis tévés vita, és mindkét oldal elmagyarázza az érveit. Pl. Fodor magyarázza, h miért kell, miért fontos az atomerőmű, Illés Zotya meg azt, h miért ne. És én eldönthetem, h kinek van igaza, és nem biztos, h Illést fogom támogatni. Viszont mindkettőnek fel van adva a lecke, h érveljen, s lehetőleg úgy, h a prosztinger polgár is megértse, és támogassa őt, ne a másikat. Igazából, ha úgy vesszük, semmihez sem ért a nép. Pl. ki ért itt a hadviseléshez, a honvédelemhez? Mégis szavaztunk a Nato-ról. Vagy ott van az EU, tele bonyolult szabályrendszerrel, és az abba való belépést is voksolhattuk, pedig igazából senki nem látta át a belépés tényleges következményeit. Vagy ott az Euro, amit nem minden ország fogadott be a népszavazás által. Értenek a közgazdaságtanhoz? Nem. Mégis mindenhol népszavaznak róla.

Lényeg a lényeg: egy népszavazásnak nem feltétele, h a nép értsen hozzá, viszont nagyonis feltétele a hiteles és sokoldalú tájékoztatás, amit én pl. nem éreztem akkor, mikor a Nato-szavazás volt idehaza.
Na dióhéjban ennyit egy mondatodról. Képzeld el, mennyit írtam volna, ha mindegyikre reagálok:-)

Üdv.
silver: ott az Egyesült Államokról van szó.
szerintem csak egy fejlécet eszkábáltál, de az a malac ínycsiklandozó.
Nem-nem, ilyen gyári sablon nincs, és nézd meg a linksávot! Aktív képlinkek!
Jaaaa, aztán a háttérszín, meg baromi széles az fősáv, meg sok apróság (pl. ahogy a kommentnél kiírja a sorszámot, stb...). Szóval frankón egyedi, és kikérem magamnak, h csak a fejléc!
hát akkor legyen sablon. lényeg, hogy ennék olyan malacot.
Nana, malacot nem enni, hanem jól tartani, és rosszárasítani tányérosan, vagy inkább anélkül;-)

Te Árpi, te tudnál lelőni egy vadat? Én sose értettem meg a vadászokat. Még, h természetbarátáság... A horgászat, az igen, mert ott a nagyon nagy halat szokás most már fotózás után visszadobni, h más is kifoghassa. Sportszerű, nem eszi meg az áldozatot, nincs sporthorgászati Trianon:-))
Visszadobni! Buziság. A catch and release egy buziság. Egyrészt az a hal jó eséllyel elpusztul úgyis. Másrészt meg ha kiülök fogni egy halat, és megeszem, az kábé természetes zsákmányszerzés. Ha beleakasztok egy hegyes vasat a szájába, kirángatom a levegőre, körbefotózom és elengedem, az meg öncélú kínzás.

Nem, egy ilyen kis malacot nem tudnék lelőni, de ha valaki lelőné, és meg tudnám venni a piacon, annak örülnék. Sajnos vadmalacot még drágán se igen kapni.
Nade Árpi, ma már a horgászok telepített halat fognak 90%-ban, és a nagy halak simán kibírják, ha egy kicsit felsérül a szájuk. Jobban kibírják, mint a kupánvágás utáni felkoncolást és kibelezést;-)

Viszont tanultam ismét vmit: catch and release. Jó kis kifejezés, felírom bakker a szürkébe.

Aszongya a vadász ismerősöm, h ők csak a lelövési engedéllyel rendelkeznek, de a vad a vadgazdálkodásé, ő rendelkezik vele, de hogy hol lehet kapni, bélszelem se nyista, pedig Gemenc itt egy köpetnyire, tudnom kéne. Viva Gemenc! Kurvára szép, sztem a legbestebb vadászhely Mo-n.

Üdv.
Asszem a vadhússal a MAVAD bizniszel, és jórészt megy exportra. Piacon néha lehet kapni, de jórészt ócskát. Malacot, szarvasborjút soha. VAn továbbá a rozmar.hu, ahonnan lehet fasza dolgokat rendelni, hátulütője, hogy minimum 20 ezerért, tehát hűtőládás történet lenne, az meg nekem nincs, ami van, az tele bébipapival.
Ja és lehet kapni mirelit zacskós vadhúst. Na az a gyíkhús (aka löncs) szintje, senki se akarjon azzal semmit.
Nem olyan rossz az. Én már többször csináltam pörköltet fagyasztott vaddisznóból, szarvasból, őzből és nagyon jól sikerült. Az előkészítés a titka. A húsdarabokat egyenként szét kell válogatni és éles késsel megtisztogatni mindenféle mócsingtól, faggyútól. Az össztömegre számított veszteség tipikusan 1-3% között marad.
"-lyla- 2008.06.18. 23:19:36"


És nem észrevette.....?!?!

Még szerencse, hogy én is, időben!:)

már megint egy reménytelen nap a mély válságban. nem elég, hogy idejön a mercedes, még ez is

index.hu/tudomany/kfbp080618/

nyomor, dögvész,pokol. jöjjön a fidesz és vezesse ki a válságból a hazát! :DDDD
Lapikám!

Látod tucc te jókat is írni!

"jöjjön a fidesz és vezesse ki a válságból a hazát!"

Miiii, h lemaradt a mosolyjel? Hát nem kell az idézetnek kibontani az idézett igaságának összes részletét;-)
"lehet kapni mirelit zacskós vadhúst. Na az a gyíkhús (aka löncs) szintje, senki se akarjon azzal semmit."

Na ja. Akinek van vadász ismerőse, az tudja, hogy kb. miket szoktak leadni... Normális vadhúst sajnos csak vadászoktól lehet szerezni.

Carnivora 2008.06.16. 11:36:32

is 2008.06.16. 11:32:59

"Erdély, Felvidék elvesztése a történelem rosszpontja 1848 és 1914-ért."

Baromság 1526-ban dőlt el az sajnos a mohácsi síkon.


És ha Jevtusenko belövi a tizenegyest, akkor 7-0 és nem 6-0.
Mindenkinek jobb és egyszerűbb lenne, persze elsősorba nekik, ha már leszavazták:

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-208032

És ki volt a leghangosabb az egész kampányban ? Sinn Fein, egy terrorista szervezet politikai szárnya annak megfelelő mélységű koncepcióval. Szerintem éljen a független Írország és ennek "gyönyörű" élharcosai, az EU zavaróan bonyolult egy ilyen harcos társaságnak.
ha az íreknek nem kell, hát nem kell. szívük joga, mindig is különálltak Európától, mindig is elszigeteltek voltak, nem lehet elvárni, hogy ilyen hirtelen integrálódni akarjanak. ők mindig is jól elvoltak magukban.

Egy integrálódási kísérletbe 1 millió ír egyszer már belehalt.Az azt követő évszázad történéseit is figyelembe véve, nem róható fel nekik, ha az érdekérvényesítés következetes útját járják.

süti beállítások módosítása