W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Képzelt riport a magyar szolidaritásról

2007.11.22. 08:30 Tóta W. Árpád

Vidám hangulatú, popfesztivállal egybekötött adakozással zárult a Liga-szakszervezetek közös rendezvénye, a Társadalmi Szolidaritás Napja. Az érdekképviseletek közös nyilatkozatukban kijelentik: támogatják a Magyarország fenntartható fejlődéséért folytatott közös harcot.

Borsik János a mozdonyvezető–szakszervezet, egyben a vasutasok nevében tett nyilvános felajánlást. A MÁV dolgozói belátják, gazdaságtalanná vált vonalaik üzemeltetése súlyos tehertétel a társadalomnak. A szakszervezet ezért a vasúttársasággal együtt, hiteles adatok alapján tervezetet dolgoz ki a bezárandó és a fejlesztést igénylő szárny- és fővonalakról. – Nyilvánvaló, hogy nincs szükség üres vonatokra, a megmaradó vonalakon viszont sürgősen az utasok igényeihez kell igazítanunk a menetrendeket akkor is, ha ez nekünk több munkát jelent – mondta Borsik. A vasutas-szakszervezetek ugyanakkor szorgalmazzák az átmenő teherszállítás, a kamionforgalom vasútra terelését, akár a teherautók adóztatásával. A javaslattal egyetértenek a teherfuvarozók is. A kamionosok transzparensén a Levegőt! felirat volt látható.

Borsik ultimátumot adott a kormánynak: amennyiben hat hónapon belül nem születik épkézláb vonalbezárási terv, a vasutasok saját kezűleg szedik fel a síneket az érintett vonalakon.

Ne merjék emelni a nyugdíjakat!


A Nyugdíjasok Országos Képviselete üdvözölte a nyugdíjkorhatár emelését és a nyugdíjak 2009-ig tartó befagyasztásának ötletét. Mihalovits Ervin, a szervezet elnöke megható beszédben számolt be bűntudatáról, amiért gyermekeik, unokáik elől szívják el a levegőt a kelet-európai viszonylatban igen magas nyugdíjakkal. – Ha most hirtelen nyugdíjba vonul a Ratkó-generáció, akkor megette a fene ezt az országot. Illetve ők eszik meg – mondta Mihalovits. A nyugdíjasok is sztrájkkal fenyegetnek, ha a kormány bármilyen módon emelni merészeli járandóságukat.

Az elektronikus kormányzás bevezetését, a kisebb államot sürgette a Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete. Árva János, a szervezet elnöke úgy fogalmazott, „belenyomorodik ez az ország abba, hogy ennyien ülünk a nyakán. Sok tízezer közalkalmazottat helyettesíthetne egy-egy pár soros szoftver, sőt a mai technológiával lassan államtitkárok is kiválthatók.” A földhivatalok munkatársai kiáltványukban blokádot terveznek arra az esetre, ha 2009 decemberében még mindig bélyegzőkkel meg okmánybélyeggel kell bohóckodni egy telekvásárlásnál.

A szolidaritás számunkra azt jelenti, nem élősködünk tovább a dolgozó, értéket termelő polgárságon és munkásosztályon – áll a Liga Szakszervezetek közös nyilatkozatában. – Belátjuk, a saját fennmaradásunk is azon múlik, sikerül-e értelmesen működő országot létrehoznunk - írják az érdekképviseletek közleményükben.

Békekölcsön


A Kossuth téri tüntetés könnyűzenei együttesek fellépésével zárult. A téren elhelyezett perselyekben a megjelentek több mint tízmillió forintot gyűjtöttek össze a Tehetséges Cigánygyerekekért Alapítvány számára. Gaskó István Liga-elnök százezer forintos felajánlással nyitotta meg az adományozást. Mint mondta, számukra a szolidaritás az önzés félretételét, a mások megsegítését jelenti. Rövid beszédében ifj. Hegedüs Lóránt református lelkész csatlakozott a gyűjtéshez. – Krisztus kegyelmét itt e földön mi, keresztények gyakoroljuk – mondta a könnyeivel küzdő egyházfi, aki ugyanakkor szót emelt az úgynevezett történelmi egyházak túlságosan bőkezű finanszírozása miatt.

A demonstrációhoz pártok nem csatlakoztak, de minden parlamenti párt üdvözölte a tüntetők követeléseit. Az MSZP és az SZDSZ közös nyilatkozatukban határozott, közérthető, átgondolt reformokat ígért, de elítélték a szakszervezetek türelmetlenkedését, mondván, jó munkához idő kell. A Fidesz nevében Navracsics Tibor frakcióvezető bejelentette, decemberben bemutatandó programjuk a felelős, jövőbe tekintő és szolidáris kormányzást alapozza meg azzal, hogy részletesen és őszintén tárgyalja az állami kiadások leépítését, beleértve a közalkalmazottak tömeges elbocsátását.



Címkék: reform magyarland

1664 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr46237808

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: rosszarcz 2009.06.09. 14:40:07

álom by Tóta Tóta Úr épp álmodik, és valami nagyon szépet... Erről álmodtam én is, évekig. Aztán leléptem. Ez az én megoldásom a problémára. De, azt hiszem, a lelkem mélyén mindig is hinni fogok benne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacka, inkább a gyurcsány...

"krisztofób" - ekkora hülyeséget, b+. mérft kellene félni egy kalaptól?
lapi: én Bauer publijaira szoktam bólogatni nagyokat az utóbbi időben, de ez nem tartotta a pártban őt.
Az se rossz! Szerinted lehetett volna 3 helyett 4 vagy 5?????
De tegnap nagyon lefikáztad a cocik félkarú óriását (bocs Kati, nagyon szeretlek, csak tahó vagyok) és ezen kicsit ledöbbentem ahhozvalóképest, hogy itt a télelőn havasszófiáztál. Ő megért egy posztot, Katinka-effect nem?
Mindegy, romániásra is ugrunk ne félj, és félóra múlva már uccse arról pofázunk:)))
Árpi b+++++++!
Értsd meg, én szeretem a keresztet, és szeretlek téged is olvasni. Most akkó hogy legyen?
lapi,
hollandiában ha jól tudom, a középiskolás kölkök tüntettek,
és azért vízágyúztak, mert nem volt kivel tárgyalni
Mentem, de előtte házi a coci kollégáknak:
2002.feladat: Két párt átveszi a hatalmat egy tavaszon. A számok szépek, jók a százalékok, nem kritikusak az elődre. Eltelik 5,5, azaz öt és fél év, és 27-ből 27-dikek vagyunk a GDP növekedésben az EU toplistán. Kérdés:
Hogy a ménkűporos büdös 3,14csába lehet ez????????
Megoldani, bemutatni, ellenőrzöm, osztályzom....
Mentem
Üdv.:)
Havas önmagában nem jelentős, 1956 mítosza és annak lappangó ellentmondásai igen.

Szili hápogását nem tudom komolyan venni. Semmiféle távlatos gondolatot nem fogtam tőle. Azt hiszem, valamikor a KE-választás idején beleégett az agyába, hogy neki jár a stallum, de még annyi értelem se villan meg a szavaiból, mint Szíjjártónak. Szocdem, az: szociális demagóg.

Adalék hozzá:
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0747&article=2007-1125-2028-43XQOE
lapi, gratula a lányodhoz, majdnem én is elérzékenyültem.
volt itt feljebb egy hosszabb szösszeneted demokráciáról, egyebekről.
1-2 kérdés felmerült bennem azt olvasva. nyilván jobb, ha az ember lekurvanyázzák, mint ha recskre viszik, ám egy demokrácia, sőt, bármely rendszer a szavahihetőségen és a kiszámíthatóságon, illetve ezek számonkérésén alapul.
tehát egy demokrácia, ahol a választott vezető bevallottan átvágja a szavazókat, mennyiben marad kiszámítható, átlátható és szabad?
az most mellékes, hogy az átvágásnak mi volt a bevallott oka.
a másik, az eü reform, meg a pékes hasonlat: ok, hogy a pék, ha nem hülye, ránéz az alkalmazottakra. az állam miért ne nézhetne rá? miért nem az államot próbálják meg reformálni, miért kellene bevonni ide több szereplőt?

malac, "Most berágtam, mint szú a fába, és most hangoskodni fogok.
Hábbaszki, há hol élsz te? 2002-ben megyó előtt hazavittem 86ezret (épp nemrég vettem elő a régi papírt, h szkenneljem érvnek egy levélbe), azóta eltelt 5,5 év. Mármost, ha szinten maradna, akkor az elmúlt évek inf. szorzóit nézve (kb. 4db 1,04 egy db 1,10 az utolsó 1,5 évre) akkor 110.000 jön ki!!!!!! "

Malac, most télleg tájékozatlan vagyok. Ezért előre szólok, lehet, hogy tévedek. Ha igaz a teljesítménybérezés az oktatásban, te nagyon a sáv alsó sávjában lehecc ezzel a lével. Fidesztől mennyit zsákolsz havonta??? :DDDDD
malacka, ez így nem-e túl egyszerű-e ez a kérdés?
malacka69-"az MSZP-SZDSZ 6. évében" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.27. 06:52:08

Nagyon aszinkron vagyunk. Én ugyanis munkaidőben dolgozom, csak otthon van lehetőség az internetre.
Tehát még egyszer és részemről utoljára a nick és káderezés téma.
- ne csak egy sort ragadj ki a 30-ból: Mit tegyek ha néha a szóözönödből néha csak ennyihez érdemes értelmesen hozzászólni.
- nagyautó-kispöcs: Látható volt, hogy vicceske akart lenni, én gyengének találtam, ezért csaptam le.
- cigányok: generális megítélésükben nem biztos, hogy nagy az eltérés köztünk, de azt nem értem kopaszmercist (és a körülményeit) miért keverted ide. Mivel nem tudjuk az ellenkezőjét, ezért még az is lehet, hogy nyírségi orvosként is így vélekedne.
- eü. reform: Szerintem mindegy. Én viszont ismerek olyan tanárt aki azt utálja ami most van. Ha megkérdezhetem, te szereted mutyi-ország mutyi-orvosait?
- Állami újraelosztás: Szerintem mindegy. (És itt most valami személyes, csak a te kedvedért: Mélységesen tisztelem a nagyon okos embereket. Ha valaki középiskolásként OKTV-n helyezett, akkor számomra már ide tartozik. Vagyis nem értem, hogy miért mentél el tanárnak, ha az anyagiak is érdekelnek? A tanárok helyzete nem most változott meg, mindig ilyen volt. Válts! Ne az államtól várd a megváltást.)
- vasút: Szerintem mindegy. Ha az amit kap helyette nem rosszabb, akkor mindenképp.
- Te az ember hitelességét egy az egyben összekötöd az anyagi helyzetével. Miért? Tegyük fel, hogy valaki utálta/ja a létező szocializmusnak nevezett fost, (újabb személyes: pl. én), és minden olyat ellenez, ami egy kicsit is arra hajaz (pl. gázártámogatás), és minden olyat támogat, ami megszünteti a maradványait (pl. mindenkinek járó LOL, ingyenes LOL, magasszínvonalú LOL eü.) Most számít, hogy milliót keresek, vagy csak százezret?
Nehéz feltételezni, hogy egy ember nemcsak azért mond valamit, mert attól ő rövidtávon is személyesen jól jár, hanem azért mert őszintén úgy gondolja, hogy az hosszútávon neki, a gyerekeinek, az országnak is jó lesz?
- Gyurcsány nem liblingem, ezért erre nem reagálok.
- gyáva arctalanság: Véleményem gyökeresen eltér a tiedtől, többek közt talán azért is, mert én nem vagyok elég extrovertált.
Ha csak nick-ként nem vagyok elég, hát negligálj! Bár rajtad, kopaszon és lapin kívül én nem tudom, hogy ki kicsoda. Te igen?

Na Lapi
A szokásos ribekkk!:)))
Teljesítmény bérezés nincs, lüke vagy, ha ezt se tudod, de hál' Isten most emelt a Fidesz, aszonta jól dolgozom, csak nem kéne délelőtt bemennem órára, merakkó túlszaporáznak a szodeszek.
Ne most jöhet az igazi mentem:))
Csá cimbi
Vagy mégse
Shore
Korrekt válasz, holnap meg tőlem, buszom meg megy.... A miért vagy tanár, ha okos vagy dolgot megírtam másnak, keresd meg lécci, a többit holnap....

Basszus, elmenetel ügyben már annyit hazudtam, hogy tanulmányozni fog a ferológiai tanszék Pelikánt tanszékvezetővel együtt...
Nem megyek el:))
hhh. · hhh.b13.hu 2007.11.27. 18:25:23

"a másik, az eü reform, meg a pékes hasonlat: ok, hogy a pék, ha nem hülye, ránéz az alkalmazottakra. az állam miért ne nézhetne rá? miért nem az államot próbálják meg reformálni, miért kellene bevonni ide több szereplőt?"

Ha ezt meg tudnánk oldani, akkor működött volna a szocializmus is. Az emberek sajnos a saját rövidtávú érdeküket nézik, a pártok méginkább. A rendszerváltás után 19 évvel sikerül majd eljutni oda, hogy egyáltalán ellenőrizzék a biztosítási jogviszonyt.
kadarnepe:
ok. de ha egyet nem sikerült, akkor mondjuk 3-at vagy 6-ot miért könnyebb ellenőrizni, átlátni?
Kedves Malac!
A fábry napkelte duma jó. Mondjuk elmentem a tanszékre oszt kicsit túl fröccsöztük, a ferológiát, de lásd mire kellett meggyöttem.
A fletó fanok be is vettek egy andaxint.
Üdv Pelikán
malac

"Értsd meg, én szeretem a keresztet, és szeretlek téged is olvasni. Most akkó hogy legyen?"

Ne nyald már ilyen hangosan TW Árpád seggét, te szerencsétlen!
(Megjegyzem, ha még emlékszel, az enyémet is hiába nyaltad, ettől még nem lettünk haverok!)
Ja és a kereszt áll mindenek felett, hülye kérdés egy istenfélőtől!
Kedves Lapi!
Látom csak nem enyhülsz, mint az idő márciusban a csucsk félszigeten.
Annyira beleélted magad, a fletó beakaszt nekünk oszt az milyen jó leszbe, hogy nem vagy képes reálisan külső nézőpontból szemlélni a dolgokat.
Szóval vonatkoztas el kicsinyég a viszkető prosztatádtól és próbálj meg a magyar valóság talaján maradni.
Ha a fletó kihúzta belőled szólj és megbeszéljük.
Üdv Pelikán
pelikán

Vizsgálhatnád a ferofóbiát is, mondjuk magadon. A tünetek hasonlóak.
Kedves Böbe!
Nekem nincs ferofóbiám, viszont remek ötlet fel is veszem, ha haragszol, ha nem a feroszomatikus tünetek közé.
Tehát kedves emma, böbe ne irigykedjetek a lapira,fletókánk titeket is helyben, hagy, két lóditás között egy hódítás.
Üdv Pelikán
malacka69-"az MSZP-SZDSZ 6. évében" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.27. 18:34:55

Már megint azt érted ki valaki kommentjéből amit ki akarsz érteni, és nem azt, amit az jelent.
Én nem azt mondtam, hogy okos ember miért megy tanárnak (isten adná, hogy csak azok menjenek!). Én azt mondtam, hogy ha érdekel a pénz (a megélhetés, az életminőség, nevezzük bárminek), akkor miért mentél tanárnak? Senki nem vágott át. Amikor így döntöttél, akkor is ilyen szar volt nekik, mint most. A saját döntésed gyümölcsét aratod most (Erős képzavar:)). Ha ez az állapot nem tetszik (tehát nem vagy egy mártír, aki feláldozza magát az oktatás oltárán), akkor vagy magad szidd, vagy válts. Egyéni felelősség vs. állam oldja meg.
Shore.

Ez az OKTV-helyezése az agyára ment, mint Al Bundy-nak a négy toushdown a gimis focimeccsen.

Szánalmas.
hhh. · 2007.11.27. 18:56:24

Az 51%-os állami tulajdontól én is félek. Szerintem sokkal jobban jártunk volna, ha minden biztosító országos hatáskörű lenne, és nem lenne bennük kötelező állami tulajdonrész. Az állam pedig fenntarthatna szintén egy országos biztosítót, hogy alternatívát adjon azoknak akik félnek a magánbiztosítóktól. De hát nem lehet mit csinálni, az MSZP-s TSZ elnökök ezt tudták csak összehozni... :-(
simon, meg társai,
ez a tanári fizus dolog, illetve ahogy lapi felvetette, elég rövidlátó gondolkodásnak tünik...
miért jó az, ha egy társadalomban a tanárok keveset keresnek? és ha már valaki éppen tanár, akkor miért ne kérhetne magasabb fizetést?
a tanári pálya presztizse nem volt mindig ilyen alacsony, sőt, más országokban még így is magasabb.
akkor miért kellett volna más foglalkozást választani?
kadarnepe, amit most krealtak, az egy agyament megoldas.
bar nem vagyok szakerto, de 51%os állami tulajdonnal, leosztott területekkel, ki fog ebbe üzletileg beszállni?
csak akkor, ha az állami garantál valami haszonfélét, ráadásul 51% kal a döntési felelősség is kié?..?
de akkor meg megint ott vagyunk, ahol az elején
Kedves HHH!
Tudod a lapi meggyőződéses szadeszes. Mostanra kiderült, hogy egy a szadesz nem az aminek látszik, kettő, hogy nincs is. Lapikánk tehát magára maradt, mint büdösszájú malvin a vursliban.
Na most felvette ezt a szeretem a fletót köntöst, csak, hogy ne kelljen bevallania, 20 évet elcseszett az életéből és most azért nyűszít ennyire fletóóó, fletóó mert tudja, ha ezt is elbukja akkor vége, kiteheti magára a végkiárusítás táblát.
Tehát nekimegy mindennek, amit fletó ellenesnek lát legyen az pedagógus, ferológus vagy más egyéb.
Üdv Pelikán
pelikán

"viszont remek ötlet fel is veszem, ha haragszol, ha nem a feroszomatikus tünetek közé."

Nem haragszok, tedd azt!
Hhh.

Tudod, én nem szóltam semmit a tanári fizukhoz, de ha már így rákérdeztél, az , aki felemelte a tanári díjazást a nyomorszintről a jelenlegire,
a D-209 volt.
Az államkincstár állítólag előtte egy bőségszaru volt,
utána meg zuhanórepülés.
Szóval az a jobbos, aki a dolgokat ilyen
Orbán-aranykor,
D-209-osztogatás,
6 év zuhanórepülés,
összefüggésben látja,
legalább
ne a tanár legyen.
Vagy legalább ne a fizetését kevesellje.
hhh az eü átalakításához

"ha egyet nem sikerült, akkor mondjuk 3-at vagy 6-ot miért könnyebb ellenőrizni, átlátni?"

Nem kell az egészet átlátnia, pont ez a lényeg. Az állam számára nehezen megvalósítható hatékonyságot (meg ne kérdezd, hogy ezt ugyan miért nem tudja megvalósítani szinte sehol a világban) a piac kényszeríti ki, így az állam rengeteg adminisztrációtól megmenekül.
A piac egyébként az ellenőrzési funkciók nagy részét is átveszi. Természetesen szükséges az állam támogatása, ha valaki túlkapást észlel. Ismétlem: ezeknek a túlkapásoknak a monitorozását is szépen át tudja venni a piac. (a biztosítottak, és az egymással konkuráló biztosítók már elég nagy tömeg)
Kedves Simon!
Ha már mondod legalább tudd miről beszélsz. A megyó egyszer emelt papíron 50%-ot azóta nagy semmi. Tudod, ha ki van a négyből csak 3 kereke, akkor évente emel,15% a költségvetés se szállt volna el ennyire, meg a tanároknak is jobb lenne. Úristen 2002-ben 50% ezt fogja emlegetni a proli még 2222-ben is.
Még jó, hogy nem vagyok tanár!
Ó istenem, ha vagy, ha nem segítsd a lebutítottakat.
Üdv Pelikán
Pelikán. Te nagyon nem proli.

A tanárok fizetése nekem nem téma - mint mondám.
Csak a jobbosok rinyálása fogott meg.
Vagy azon megy a sírás, hogy megadják, de osztogatnak, vagy azon , hogy
-Nem teljesítik az igéreteket!-
Vagy azon, hogy Orbán alatt jobb volt, vagy azon, hogy
-Semmise volt az az 50% emelés Megyótól, és különben is júdáspénz.-

Végül is sírás a lényeg,
hogy
sírás az mindig legyen jó sok.

Na ez - unalmas.
Böbe,
"Természetesen szükséges az állam támogatása, ha valaki túlkapást észlel."
ez mi?
Kedves Böbe!
Mi van, ha a biztosítók nem akarnak konkurálni, hanem szépen leosztják egymás között. volt már ilyenre példa nálunk, mondjuk autópálya, vagy mobiltarifa. Szóval mi van, ha a mindenkinek közepes nyereség elvét választják a mindent vagy semmit helyett?
Üdv Pelikán
simonmondja...
sok a sírás hogy a sírás.
ezt a tanári fizetés dolgot most igyekeztem prtállástól, d209, ovi meg fletómentesen kezelni, kérdezvén tulajdonképpen: miért jó, ha alacsony a tanár fizetése, a tanárt kell hibáztatni az alacsony fizetésért?
ehhez semmi köze megyónak, meg hogy ki mikor mennyit emelt
Kedves Simon!
Értem. Mint a régi szép időkben pártunk, kormányunk a helyén van, sírásra semmi ok.
Végül is minden a legnagyobb rendben van.
Köszönöm, hogy megtudtam, már ez megérte a sávszél díjat.
Üdv Pelikán
megaztán, ha sok lesz itten a biztosító...az azért kicsit boyolulttá teheti 10millio ember életét.
még egy egyszer lakásbiztosítás is az apróbetűs eészeken vérzik el általában. akkor hogy lesz ez a egyén saját egészségével?
ha egy a biztosító, ami ráadásul a kölcsönös felelősségvállaláson alapszik, biztos lehetek benne, hogy akármilyen betegség vagy baleset tör rám, a rendelkezésre álló legmegfelelőbb ellátáshoz van jogom. (megkapom-e, az más kérdés)
de egy ilyen sokbiztosítós izében mi garantálja, hogy nem a mozgó skála alapján fogjá kiválasztani befizetésileg illetve biztosító-kapcsolatrendszerileg, szorozva életkorral meg rizikófaktorral,
szóval mi fogja eldönteni, hogy amputálás, művégtag, vagy költséges rehab?
TWA,

ez véletlenül a tárgyhoz tartozik:
az a Publius Hungaricus nevű ember akkora két cikket írt (egyet márciusban, egyet tegnap) ide az Indexre, hogy asszem semmi másról nem kellene beszélni. Tedd már meg, ha lehet, hogy véleményezed, mert úgy so-so-sokkal több ember fogja elolvasni. Ránkfér.

Léciléci.

Hhh.
Nem érdekel a tanár fizetése.
Ha alacsony, keressen mással pénzt.
De úgy látom, annyira nem alacsony.
Főleg, hogy feketén vállal tanítványokat, ahogy malacka mondta magáról.
Akkor kiért ejtsünk még könnyeket?
Pelikán elvtárs,
köszönöm a lapi jegyzetet...sajna én nem tudom ilyen rendszeresen követni a dolgokat.
üdv,
hhh

Ui: ma néztem újra a Tanú c. filmet. zseniális...
Guga:

az elitváltósdiról elővezettem a véleményemet, az első "Publius" cikket linkeltem is:
w.blog.hu/2007/10/02/a_magyar_demokracia_mint_kudarcos_piac

simon. ok.
akkor kérdezzem úgy: miért nem érdekel a tanár fizetése? szerinted nem társadalmi érdek, hogy egy tanár képzett, széles látókörű és kiegyensúlyozott legyen, általános iskolától egyetemig?
szerinted ez nincs összefüggésben a fizetéssel?

egyelőre könnyekkel senki sem küszködik, szerintem.
publius cikk szerintem is ütős...mondjuk a "megoldási terv" a szervezett, gyors beszivárgással kicsit utópiszikus...
T. Dr. Úr!

Aki tanult integrálszámítást, az tisztában van vele, hogy a tanároknak a megyó megoldása a jobb. Néha nem árt, ha tanár az ember. Persze ha nem csak a ferológiához nincsen sok affinitása, de a megyológiához se ért, akkor kerékügyben bizony rosszul áll.

Eccer malacka (69?) azon morfondírozott, hogy ha minden leesik, akkor mér nem esik le a hold. Meg is kérdezte egyszer micimackót erről.
- A hold állandóan esik, malacka - mondta micimackó.
Malacka ránézett, és köpött egyet.
- Ez egy marhaság.
Micimackó lemondóan legyintett elindulván a százholdas pagony belsejébe, hogy mézet szerezzen magának valahonnan. Malacka eltűnődött, de hamar felderült az arca.
- Tudtam én, hogy az érveim előtt előbb-utóbb meg kell hajolnia!
hhh

""Természetesen szükséges az állam támogatása, ha valaki túlkapást észlel."
ez mi?"

mi mi?

pelikán

"Mi van, ha a biztosítók nem akarnak konkurálni,"

Akkor a rendszer még nem működik jól, ezért további hangolásra szorul. Ezzel a lehetőséggel is számolnunk kell! Mobilcég Magyarországon sajnos csak nagyon kevés van.

A válaszomat egyébként direkt nem értitek, vagy fontos, hogy az utolsó szó jogán egy kicsit még értetlenkedjetek?
Guga.

És szeretnek a vitába belefolyni az amerikából idenetező magyarok.

Én már kaptam tőlük a fejemre, hogy
nagyon sztereotip a gondolkodásom és nyilván nem vagyok elit, és tőlem is bűzlik a hal.

Állítólag lenáciztam őket, mert az itteniek beszántása utáni
angolul beszélő
nemesebb
amerikás faj

majdani eljövetelének vágyával

vádoltam meg a cikkíró urat.

Úgyhogy morcosak.
Kedves HHH!
Megvilágítom neked a simon dolgot is.
Simon felebarátunk a fletói illúziókban él. Neki nagy a jólét, dübörög a pannon puma, minket irigyel európa stb.
Ő ahhoz a kisebbséghez tartozik, akinek, ha nem áll fel a cerka, de a fletó azt mondja bizony áll, nagy és kemény akkor asszonya azonnal sikoltozni kezd, és katyusa méretű orgazmussorozatokat produkál.
Szóval, mindíg kalkuláld be a paranormális tevékenységet, ha vele beszélsz.
Üdv Pelikán
kedves Böbe,

az van, hogy nem értem az ominózus mondatot. kit kellene államilag támogatni?
Kedves Vakapad!
100+50%=150% 100x15az5-diken százalék az 201 százalék.
Na ezért nem megy a szociknak a költségvetősdi.
Valahogy minden évben elk..ják nem kicsit nagyon.
Üdv Pelikán
Ui: Képzeld, ha még iskolába is jártam volna
hhh

Ha valakit sérelem ér, annak orvoslását az
állam segíti (egészségügyi fogyasztóvédelem, egy ilyen szervezetnek sokkal kevesebb céggel kell bírkóznia mint a kereskedelmi fogyasztóvédelemnek, ami jelenleg ugye harmatgyenge, pénz és kapacitásgondokkal kűzd)
Kedves Böbe/
Ha a monitorozást is a magáncégek végzik, akik mondjuk nem akarnak konkurálni, mert bolondok volnának, elég nekik az a párszáz milliárd amin osztozhatnak, akkor honnan fogja időben tudni ez a jó szoci állam, amely ennél egyszerűbb dolgokat se tud, hogy finomhangolni kell.
Üdv Pelikán
TWÁ,
oké, vettem, köszi, ez a második Publius cikk meg még eggyel jobban tetszik.

simonmondja,

hát nemtom, miért és hogyan vádoltad a cikkírót, de nagyon jó hasonlatokat dobott Publius pl. Barcelonáról, Dublinról, mint követendő példa, és ott nem arról van szó, hogy zúzzuk szét és legyen ámerika. Pont az ellenkezője. Építsük fel. Finnek,észtek, tökös kis népek, menjünk mi is kb. arrafelé. Amit én láttam " amerikázást" benne, az arról szól, hogy a nyugati modelleket alapként használva (mint egyszerű kompatibilitási séma) alakítsuk ki a magunk fasza kis országát, és Mutyiországból legyünk végre Magyarország.

Hhh.
Pelikán csak csendesen évődik, igen jámbor fajta.
Nem kell mellre szívni.
Csak próbál törleszteni, mert felhívtam a figyelmet a bő torkára a múltkor.
drága Böbe,
ha jól értem, a nem működő állami eü ellátást a nem működő állami fogyasztóvédelemre cserélnéd.
vagy tévedek?
legegyszerűbb lenne egy állami biztosító+erős civill kontroll, amit képzett és választott képviselők biztosítanak.
ha most beáll ide még sok kis biztosító, vállalkozó meg alvállalkozó, szerintem még nehezebb lesz megtalálni a felelősöket, mint eddig.
mert most is meg lehetne, ha szándék volna rá...persze mondhatnók, ezt a szándékot hozza majd a piac, de a piac nem felelősöket, hanem profitot akar, szerintem.
és amíg a szatyurnban ok, hogy átvernek egy mosógéppel, és így is-úgy is megélnek, mert nagyok és sok a reklám, a már említett lábat (kezet, vesét, szemet) kicsit nehezebb visszareklamálni, még erős fogyasztóvédelemmel is.
simon

"angolul beszélő
nemesebb
amerikás faj

majdani eljövetelének vágyával

vádoltam meg a cikkíró urat."


Jól tetted.
Bár az angolul tudás ma már elég alap, ennek terjedése még nem is lenne olyan nagy baj, de ezek a kivándorló urak kb. úgy viselkednek, mintha egy drága űrutazásról jöttek volna vissza, és ott olyat láttak, amit szavakba önteni nem lehet, és legszivesebben visszamennének, de azért mégse, mert úgy tűnik, ott is nagy szopás melósnak lenni.
simon, nem mindenki übermensch, aki külföldön is megfortult, mondjuk tanulni.
ez már a középkor óta bevett gyakorlat, lásd a céhes utazások. szétnézünk, tanulunk, mérlegelünk, adoptálunk. Nálunk ebben volt 40 vasfüggönyös szünet.
attól még nem nácik ők.
Bizony simon bizony böbe, azok a csúnya imperialisták haza szivárognak oszt bomlasztják itt a nagyon összeszedett nép eszét.
Üdv Pelikán
Úgy látom vakapad még mindíg számol. Jó is az bizony költségvetési idő van jó lenne egyszer végre eltalálni a számokat.
simon és böbe, ez így elég durva általánosítás...az angol tudás majdnem alap (kellene, hogy legyen), a külföldi tapasztalás miért bűn?
az a baj, hogy általában, a leg beszűkültebb látókörűek a legrátartibbak.
Guga.
Nem komoly. Csak egy idegen blogon kommenteltem.
A cikkhez nem is akartam hozzászólni, csak aztán belekeveredtem.
Olyan szeleburdi voltam.
Ennyit tesz a lótás-futás.

Szóval, a cikket inkább olyannak tartottam, mint a Brian életében (filmcím) a bizottságosdit.

A kitelepültek pedig - ahogy én látom - még a családjukat se látogatják, nemhogy az óhazát megváltsák.
Van elég gondjuk.
De szeretnek hazabeszélni.
Főleg olyat, hogy itt milyen prolibagázs maradt.

Én nem vagyok mindig érzékeny, de néha azért betalál.

Az amerikások nyilván nem csicskáznak, és ott mindenki Grál-lovag, de akkor se adom a kezükbe a sorsunk, ha nem tisztelik az itthonmaradottakat és nem vesznek minket emberszámba.

De biztos elragadtattam magam.
pelikán elvtárs, neked még jobb a humorod, mint a filmekben...;)
Kedves Simon!
Akkor ezek szerint általában, itt se akarsz hozzászólni a dolgokhoz, csak aztán véletlenül mégis.
Ez mondjuk látszik.
Azt azonban nem vágom, hogy te rá vagyol bukva a fletóra, itt minden fletófan azon élvezkedik, hogy ő böszmeségét mennyirán komálják az amerikánusok és akkor te itten szidod a colahamburger harmóniát?
Üdv Pelikán
simonmondja,

ahá,értem, bár a cikk egyáltalán nem erről szól, mivel nálunk nemigen épültek vissza az emigránsaink. Ez csak egy kis szösz a macin.

A többit is olvasd el. Mindkét cikket. Tényleg fasza.
pelikán

"Ha a monitorozást is a magáncégek végzik,"

Magáncégek + fogyasztók + állam
így együtt!!!
Úgy látom a feledékenységből sportot űzöl. Vagy nem szándékos?

Guga

"Amit én láttam " amerikázást" benne, az arról szól, hogy a nyugati modelleket alapként használva (mint egyszerű kompatibilitási séma) alakítsuk ki a magunk fasza kis országát, és Mutyiországból legyünk végre Magyarország."

Hiszen ez zseniális megfigyelés!
Ki vette ezt észre?
Neveket! Gyorsan! Hívjuk haza!
;)

hhh

"a nem működő állami eü ellátást a nem működő állami fogyasztóvédelemre cserélnéd."

Nem. Lásd fent, egy sok lábon álló piaci modellre cserélném.
Erről az "államiról" nagyon nehéz leszakadni?

"legegyszerűbb lenne egy állami biztosító+erős civill kontroll"

Nem. Ebből a rendszerből hiányozni fog a piac.
Az árakat valamilyen állami(már megint) táblázat fogja jelenteni, aminek nincs visszacsatolása a piacon.
És ez sajnos rossz. A kontroll önmagában még nem piac!

"ha most beáll ide még sok kis biztosító, vállalkozó meg alvállalkozó, szerintem még nehezebb lesz megtalálni a felelősöket,"

Jelenleg nincs felelős. A munkájukat mindíg lelkiismeretesen végző közalkalmazottak vannak.

"de a piac nem felelősöket, hanem profitot akar, szerintem."

Igen, és ez nagyon(!) keményen visszahat a felelősségre.

"a már említett lábat (kezet, vesét, szemet) kicsit nehezebb visszareklamálni, még erős fogyasztóvédelemmel is."

Lehetetlen. Csak kártérítést kaphatnak a pórul járt arcok, de ez rossz biznisz, nem életképes.
(ma egyébként kártérítést is csak szerény méretekben, pedig hiba az van bőven, elhiheted)

Kedves Böbe!
"Ismétlem: ezeknek a túlkapásoknak a monitorozását is szépen át tudja venni a piac."
Ezt te írtad, de ha mást jelent, mondjuk olyan angol szlengben van amit én nem értek, akkor kérek fordítsd le.
Nagyon örülök, hogy a hsz-emből csak fennt említett angol tudásom hiányát észlelted a kérdést, hogy mi van, ha nem akarnak versenyezni ezek a fránya biztosítók valahogy elfeledted.
Na sebaj végól is látom te is szépen illeszkedsz a fletói reform folyamatokhoz.
Üdv Pelikán
Uraim! Vakapad elvtárs még mindíg számol, és a duracel nyuszik nem lankadnak.
hhh

"ez már a középkor óta bevett gyakorlat, lásd a céhes utazások. szétnézünk, tanulunk, mérlegelünk, adoptálunk. Nálunk ebben volt 40 vasfüggönyös szünet."

Azért mára mintha már rendesen felgyorsult volna az információáramlás! Utazás ide vagy oda..
Guga.
A cikk lényege, és
mint látod
az angoltudás egy vízválasztó,

hogy az ilyeneknek , mint én,
már nemigen kéne létezni.

A csak magyarul mondott beszéd - röfögés.

Az én véleményem - mocsár.

És van kábé -sokmillió- magyar, aki szintén lapát.

Szóval, ha ez a nagy ötlet, akkor tényleg zsenik ezek a zsenik.

És megismétlem.

Azt, hogy a felsőbbrendű - angolul beszélő - emberfaj megtisztítja az életteret és átveszi a beszántott alantas néprétegek helyét, eluralva a földet, de főleg Kelet-Európát,

Hitler hirdette.
Kedves Böbe!
"Azért mára mintha már rendesen felgyorsult volna az információáramlás! Utazás ide vagy oda.."
Azért, mintha nem ugyan az lenne látni testközelből egy komoly gyárat, mint olvasni róla a neten.
Itt vagy például te, ugye itt a neten két nő vagy, a valóságban meg lehet féltökű.
Szóval áramlás ide oda, az ilyen töke van a menyasszonynak meglepetéseket jobb megelőzni.
Üdv Pelikán
böbe, nem lehetne erről a "piaci" dologról valahogy leszakadni...?
ha már piac, és benna vagyunk az EUban...akkor nem lehetne úgy felfogni a dolgot, hogy létrehozunk egy állami, ha úgy tetszik nemzeti egészségbiztosítási rendszert? aztán, mivel már nincsne vasfüggöny, hát "el lehet innen menni, kérem szépen", ahogy remek miniszterelnökünk is megmondta.
a versenyt így is fel lehet fogni.
hja, böbe, információáramlás ide vagy oda, én mégiscsak megnézném Kínát, mintsem csak olvasok róla...
személyes tapasztalás egyelőre sehol sem pótolható.
ez olyan, mint az egri csillagok diafilmen. kicsit még rosszabb...
Bocs, nem a véleményem mocsár.
Az perszehogy.

Az egész életem mocsár és le kéne csapolni.

Amíg még lehet ezt magyarul is a neten, addig mondom, hogy

nem ez a megoldás.
Kedves Simon!
"Azt, hogy a felsőbbrendű - angolul beszélő - emberfaj megtisztítja az életteret és átveszi a beszántott alantas néprétegek helyét, eluralva a földet, de főleg Kelet-Európát,"
Bizony így van, annak a népnek, aki háromszor a szocikra szavaz meg vannak számlálva a napjai, és nem az angolok fogják megenni, hanem az angolul tudó szlovákok, románok, horvátok, szerbek.
S mire csermanek csontjai megkerülnek már a történelem könyvekből is kiírják.
Üdv Pelikán
simon, nem kötözködésből, de szerintem a cikk lényege még erős túlzással sem ez volt.
pelikán

"Ismétlem: ezeknek a túlkapásoknak a monitorozását is szépen át tudja venni a piac."
Ezt te írtad, de ha mást jelent, mondjuk olyan angol szlengben van amit én nem értek, akkor kérek fordítsd le."

Magyarul van, tényleg utoljára:

A sok szereplős kínálat + a fogyasztók árgus szemei + az eü-re szakosodott piacból élő cégek (itt most nem a biztosítókra gondolok) + az állam együtt biztosítja a monitorozást.
Mindenki kap belőle, a piac igényeinek megfelelően. Tehát így veszi át a PIAC az ÁLLAM szerepének 90%-át.

"mi van, ha nem akarnak versenyezni ezek a fránya biztosítók valahogy elfeledted."

Ezt 2007.11.27. 21:30:29-ben már megválaszoltam, megint újra:
Ez jelzi, hogy a rendszer hangolásra szorul, és erre a lehetőségre a törvényalkotók szemmel láthatóan nagyon is készülnek! A versenyhelyzet megteremthető. Ha az MSZP nem tudja kicsikarni a versenyt - meglehet, és a nép nem találja szimpinek ezt, akkor behangolja más, az MSZP után. Ez a lehetőség is a jól működő rendszer része.
simonmondja,

azért, mert te egy angolul-nem-tudás fóbiás vagy, nyugodtan elolvashatnád ám ezt a két (magyar nyelven írt) cikket. Nem fogom elmagyarázni, amit a cikkben is leírtak, hogy ha Münchhausen módjára a hajunknál fogva nem bírjuk kirángatni magunkat a mocsárból, akkor bizony körül kell néznünk, honnan vegyünk segítséget.

És akkor már mindjárt érdemesnek látszik idegen nyelvet beszélni.
Mert sajnos nehéz lesz az Uniót rávenni, hogy tanuljon meg magyarul.

Az elit nem lehet kuka. A kuka elit nem elit, vagy tanuljon meg nyelveken. Főleg egy ilyen hatalmas országban, mint a mienk. Ha minden román diák 3 nyelven beszél, vajon hol lesz nagyobb a fejlődés 20 év múlva????? Kinek akar Ön jót, simon, mondja?
Ááá.
Nem erről beszélek, kedves Pelikán.
Nyugodtan elangolosodhat a fiatalság, sőt.
Az én korosztályom csengette ki nekik az angoltanárra valót, meg az utazásokat.
Sőt.
Az se zavar, ha mind kimennek, bejönnek, angolul beszélnek.
Sokszor értek belőle, mert ragad.
De, én nem fogok soha olyan szinten használni egy másik nyelvet, mint az anyanyelvemet.
És nem szeretem törve kifejezni magam.
A többi nép pedig föl is fordulhat, annyira nem érdekel.
Ezt a sarat,

a miénket,

nekünk kell ellapátolni, vagy mi fogunk belefulladni.
És nem az elbitangoltak.

Mi.
Na, lásd hhh-t, úgy látszik, ő is tud olvasni:-))
pelikán

"Azért, mintha nem ugyan az lenne látni testközelből egy komoly gyárat, mint olvasni róla a neten."

Nem. Van hogy utóbbi a jobb, van hogy érdemes megnézni. Emiatt még nem kell odaköltözi.

hhh

"nem lehetne erről a "piaci" dologról valahogy leszakadni...?"

Sajnos nem.

"információáramlás ide vagy oda, én mégiscsak megnézném Kínát, mintsem csak olvasok róla..."

Én már láttam. Nézegesd te is, nagyon tanulságos látnivaló.

"személyes tapasztalás egyelőre sehol sem pótolható."

Ja. Pont ezt szajkózza a "régi" elit is...

kedves Böbe!
Itt már beszéltünk arról, hogy ez a hangolgatás emberi életekbe is kerülhet. Tehát szerintem nem hangolgatni kéne mert ez nem zongora, hanem megcsinálni elsőre úgy, hogy már a kezdetektől legalább a régi szintjén működjön és utána mindíg jobban. Tudod nekem ezzel a hangolgatással van bajom, a demszky például 4 szer igérte meg a 4 metrót most már építik "végre", de sok a baj vele. A szocik eddigi bénázását nézve nem nagy az esély arra, hogy elsőre vagy másodikra eltalálják.
Szóval értem én, hogy piac, de tudod nálunk építették az autópályákat meghívásos alapon, aztán 2002-ben jött a verseny 6 szereplővel, és drágább lett az autópálya 80%-kal.
Nálunk ilyen a piac.
Üdv Pelikán
"a demszky például 4 szer igérte meg a 4 metrót most már építik "végre", de sok a baj vele"

egyszer ennek nekilátok. amíg nem épült, addig azért nem, mert csak. nem "így nem" mert lehetne jobban, hanem csak. most azért épül, mert csak. és bár az egész koncepcióról kiderült már feketén-fehéren, hogy gáz (persze mostanra), még jobban el tudják baszni, amikor leveszik a végéről a P+R-t. orriási, gábor, köszönjük, méltó emlékmű lesz.
Kedves simonmondja,
ez az angoltanárra való kicsengetés ez (kicsinyes ugyan, de) oké, azonban ne feledd: a sárlapátolást azt bizony ránkhagyod, mert ez a te sarad is ám. És 30 év múlva fogjuk befejezni.... Azokkal együtt, akik megtanultak - ha törve is - angolul. Te meg majd tartani fogod akkor már a markod a nyugdíjért.

Ha szeretnéd, hogy legyen nyugdíjad, akkor fogadd el, hogy elitváltás kell. Ha meg találva érzed magad, gondolkodj el, mi a megoldás: előre lépni egyet, vagy hátra kettőt.
simon, mitől tudnánk holnap jobban szart lapátolni, vagy ha nem is jobban, máshogy, ha nem úgy, hogy megnézzük, más hogy csinálja?
böszme ország böszme fiai még bűszkék is böszmeségükre.
nem akarok egy ilyen meddő vitába belemenni. nehéz persze ezt összehangolni, és nem vitatom, lehet valaki úgy is bölcs, hogy nem lépte még soha át a faluja határát.
szóval, hogy aki külföldön élt és tapasztalt, miért ne segíthetne? miért ne lehetne a szándéka jobbító? mi itt hirtelen, magunktól, mitől fogunk jobban lapátolni? csak nem a rutin?
hhh, én most skizofrén vagyok, vagy ikrek vagyunk, vagy mi:-))
böbr, az olvasás mikor jobb?
ja, böbe, azt hiszem félreértettél: nem személyes tapasztalatot írtam, hanem tapasztalást.
olvasásban mondjuk igazad lehet...lehet, hogy egy sor szupermodellben nagyot csalódnék személyesen...;)
Guga.
Olvastam a cikket, mint mondtam, és az elitről volt szó benne.
Pont ezért nem jó, hogy erről pont én értekezek, mert se elit nem vagyok, se külhoni szakember.
Én csak simán vagyogatok, mint afféle létező, bár idegeneknek merőben fölösleges valami.
És ebben a minőségemben véleményezem.
Nem fóbiám okán.
Az elitet - Mikszáth óta - nem a szaktudás teszi elitté.
A szaktudás nem oszt, nem szoroz egy olyan országban, ahol az állások 99%-a kéz alatt kel el, ahol a megbízásokat ismerősöknek adják, ahol a körön kívüliek csak külföldi munkában reménykedhetnek.
Ha megszerzik, nekik már jó, ha nem, hazajönnek és multikhoz veszik fel őket, mert jó a kiejtésük.
Ők aztán szivükön viselik az ország gondját.
Guga.
Én nem fogok nyugdíjra várni. Én vagyok az, aki a fiatalságot kistafírozza, az öregeket meg kibéleli.
Az én korosztályom maszek.
A maszekok korán halnak.
simon,
ne tedd,
inkább pihenjünk.
mindenkinek nyugodalmast.
simonmondja,
a mikszáthi mondatod találó, és pont ez ellen szólna a cikk. Az, hogy te megkeseredtél, még nem egy követendő példa senkinek. Én egyébként a maszek korosztályt taxisofőr korosztálynak szoktam mondani: az számított ui. akkor a főfő menő vállalkozásnak. De vegyétek észre: ez már nagyon a múlt kellene, hogy legyen. Ne taxisofőr rutinból irányítsák mán a zországot az elitek.
Guga.

A maszekok nem irányítják az országot.

Ők a teherviselők.
Tök jó, hogy megy még ez a kommentoldal.

Szóval azt mondod, a szép új szabadversenyes kapitalizmusban nincs szükség kisvállalkozókra.

Ezt a közgazdasági irányvonalat most hallom először.

A menő szakemberekkel kapcsolatban, magyarázd meg az a két nappal ezelőtti hírt, hogy az IBM munkatársakat toboroz a budapesti szórakozóhelyeken.

Ez nekem, ha igaz, inkább azt mutatja, hogy a munkatársak szexuális teljesítményét tesztelik a kiválasztás előtt, nem azt, hogy a szakmai kvalitásait.

Persze , lehet kacsa is.
"Szóval azt mondod, a szép új szabadversenyes kapitalizmusban nincs szükség kisvállalkozókra." Ezt Guga mondta?
Próbálom elképzelni azt az országot, ahol mindent a gigamulticégek uralnak. Azt látom a lelki szemeimmel, hogy a multik tulajdonosain meg vezetőin kívül senki nem a maga ura, mindenki csak sz@ros alkalmazott, és a legjobban menő ruhagyár tízmilliós tételben mao-zubbonyokat gyárt.
Dekoninck.

Miért, szerinted mit mondott?

Hogy, ha vállalkozó vagyok, akkor én vagyok a múlt avítt mocsara, amin ideje lenne túllépni.

A taxis hasonlatból nekem ez jött le.
simonmomdja,
sajnos az elit nem rendelkezik komolyabb tudással (és hozzáállással), mint egy taxisofőr. Rossz emberek vannak rossz helyen.
A mentalitás igazi szocimaszek. Erre értettem. Tudod ám te ezt, csak izélsz itten:-)
Árpád, te beteg vagy. Egyre kevésbé kedvelem az írásaidat, pedig korábbban egy kisebb szobrot is megszavaztam volna neked.

A te nagyapád hogy ment fel faluról Pestre? Gyalog, mint Petőfi? És ha nem megy fel? Ki írná most meg helyetted, hogy TE dögölj meg falun?
Te iszol/olvasol/szívsz (a nem megfelelő rész kihúzható), és közben néhány naponta írsz egy kicsit. Tudnál te napi 8/12 órát dolgozni? Szerinted az Index nem baszna ki a picsába, ha nekiállnál szrájkolni?
A versenyszférában nehéz a sztrájk, de TE mutass példát nekünk! Vezess minket, tótavé!
Csitripipi,
Tőkés nekem nagyon rosszfiu, mert akár helyes, hogy a magyarok összetartanak Erdélyben, akár nem, ez a kenetteljes beszédű díszpüspök megosztja őket.
Egyébként nem vagyok Erdélyszakértő, de az a gyanúm, Erdély önálló fejedelemségként érezte jól magát.
Most csinálhatnak akármit, mindig elégedetlenek lesznek.
süti beállítások módosítása