W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Pótvizsga

2007.06.08. 04:00 Tóta W. Árpád

Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom.

1.
Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a kettőskeresztből. Heraldikából karikás egyes, leülhetsz, osztály hülyéje, nem is vagy te magyar.

2. A mellékelt cikkben – az a sok kis fekete-fehér rajzocska a kép mellett – szó szerint szerepel, hogy „Tegyük rá a magyar euróra ezt a hidat, vagy a címerbe.” Szóval hogy nem kerítés, az kiderült mindenkinek, aki megtanult olvasni. Meg az is, mennyire nemzetgyalázás ez.

3. Törvényszöveget is érdemes lenne tanulmányozni tüzetesen, ha majd már megy az olvasás.

4. Aztán Adyt, ha a főállású magyarnaklevés mellett jut rá idő.

5. Egyébként tényleg nem esek hasra a kettőskereszttől meg a trikolórtól. Ennek egyik oka, hogy ezeket a Jobbikhoz hasonló bolhacirkuszok használják cégérként, úgyhogy kissé olyan szaguk van, mint a biohazard jelzésnek. Fertőzésveszélyesnek tűnik.

6. Mellesleg a cikk egy masszív MSZP- és SZDSZ-gyalázó írás, nem is alaptalanul az. Tehát a felháborodott Magyar Tömegek, amint odakattintanak továbbháborodni, hogy mit írtak azok a Másikak, össze lesznek zavarodva, ha azt látják, hogy a kurucon és a komcsin kívül még vannak másfajta életformák is a Pokémonban. Ehhez is buták vagytok.

7. Őszinte részvétem az egész Szilvási nemzetségnek, ypszilonnal vagy anélkül, a Pétereik miatt.

  Ostobaság és sunyiság együtt veszélyes vegyület, gyerek kezébe nem való. Azonnal megsemmisülő, átlátszó hazugságok sülnek csak ki belőle. Aztán meg megy a vinnyogás, hogy minket bántanak. Pedig csak tökkelvert hülyék vagyunk.


Címkék: jobbik hülyemagyar

500 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4094728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.06.08. 10:14:24

Kívánjuk az önkényuralmi jelképek tiltásának eltörlésétA Jobbik feljelentő-kommandójának reaktiválása (most éppen Worluk került tűz alá egy korábbi poszt illusztrációja miatt) juttatta eszembe régi vesszőparipámat: meg kéne szüntetni az önkényuralmi jelké…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


Te nem tod tomcat böriben van,
vagy mi a faszt csinál?

Ady, aki szabadkőműves és szocialista volt?
De Árpád mér az az alapkoncepció mindig, hogy az MSZP-SZDSZ-FIDESZ-MDF(megtalán KDNP) vonalon kívül csak hülyék vannak? Nyilván vannak azok is, de azok nyilván nem az ideológiából, hanem a természetes emberi hülyeségből adódnk...
Ugyanúgy meg kell hallgatni a szélsőbalt meg a szélsőjobbot is, hátha mondanak valami olyasmit is, amit még nem hallottunk a mostani parlamenti pártoktól...
Az valahogy mindig olyan szimpi mikor amúgy teljesen különböző politikai nézeteket valló emberek LEGALÁBB meghallgatják egymást, és ha van, elismerik a saját nézeteik hiányosságait...
Egyébként a mostani szélsőjobbtól most ne várjunk túl sokat. Csonka társadalmat alkotnak, mint a régi Magyarországon a románok. Nem nagyon van értelmiségük, kanonizált alakjaik, pártjuk, vezetőik sincsenek. Így nehéz megfogalmazni valami konkrét dolgot. Talán majd az új idők új szeleket is hoznak...
Nem is az a lényeg, hanem, hogy vannak emberek, akik talán nem is ok nélkül vitatják a mai Magyarország nagyon sok elemét.
A komcsiknál talán meglehetne az értelmiség, elvégre örökölték a régi rendszerből, na de azok meg hova lettek, hm?
Az én véleményem, az, hogy ki kell hámozni még a legértelmetlenebb maszlagból is, hogy na most mit is akart ezzel mondani, mer lehet valami olyan okosat tudok meg, ami később talán hasznomra válik:D
Ja: érdekes volt megnézni a Thürmert, amint Bayerékkal vitatkozik a HírTv-ben, egyébként mondott érdekes, elgondolkoztató dolgokat...:D
Az még nem volna értelmisé, hogy megtanulnak olvasni.

Tomcat még benn van.
Na jó...
Én általában mindig a Jobbiknak adok igazat, és Tótát küldöm el melegebb éghajlatra, de most kivételesen tényleg neki van igaza.
Egyébként meg az úgynevezett demokrata politikusok helyében én elgondolkodnék, hogy vajon miért sodródik egyre több ember a szélsőséges eszmék felé, amiről már annyiszor bebizonyítottuk, hog ymilyen rossz.
Elgondolkoznék, hogy lehet, hogy elkúrtuk?
Mert nincs elégszer megvilágítva, milyen ostoba nímandok is ezek.
Orommel latjuk sodika, vegre egy kis fejlodest mutatsz, ugy tunik az evolucio nem all le az egysejtu eletformak eseteben sem.
Lehet, hogy úgy van Árpád, de a liberálisoknak kötelességük őket is figyelembe venniük és emberszámba venniük:D Azért mert, khm... Liberté, Égalité, Fraternité :)
Vagy az az "ellenségre" nem vonatkozik?

Ehelyett inkább megy a fasisztázás. De én nehezen hiszem el, hogy a turulmadaras gyerek éppen holokausztot akar (nagyrészük nem ártana egy légynek se, higgyétek csak el), csak épp nem tetszik ami megy itt, ami attól tartok nagyon is érthető. És nem lehülyézésre meg fasisztázásra vár, mer akkor csak tovább "szélsőségesedik", hanem hogy odálljon hozzá a nagy demokrata politikus, hogy édes fiam, igazad van, tényleg sokszor és sokat vétkeztünk, nem megy ez így jól, de légyszike ne azt tervezgessétek már, hogy hogyan gyújtsátok ránk a parlamentet.
én nem fasisztázok, hanem megállapítom, hogy sötétek, mint a néger segge lyuka. ugyanis nem képesek elolvasni a magyar szöveget.
ezen a közleményen nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
ezek nagggyon sötétek...
Elnézést, hogy megakasztom ezt a magasröptű szarhajigálást, de el-e gondolkoztál már azon, te Árpi, hogy mikor volt már olyan a történelemben, hogy a manus, kinek az orczájába vágák vala: "Pofádat befogod, a faszom gyűrjem beléd, idióta faszparasztja!!!", felkél és lát vala?

Mer az lehet, hogy a fél ország (vagy több) a gatyójában hordja az agyát, deviszont ez inkább defektus, amire idegnyugtató felhőjáték kell, nem "Úri betyárok, hajh, kevély Hunnia, baszlak pofán, hogy több fogad lesz a valagadban, mint a szádban"...

Csekély értelmű medvebocsok, stupídok, funkcionális analfabéták, síkhülyék millióinak nevében kérve kérlek, ne hadonássz, mert nem értjük a matyarul nyomott vakert sem. Pláne, ha csavaros.

És főleg, ne várd el, hogy belássuk: seggek vagyunk.

Hogy a Jobbik ilyen sötét parasztokból áll, az baj, de tán áss a mélyére, fedd fel a baj gyökerét, ó váteszünk, hogy miként lehet analfabéta egy egész ország - hejh, Nemigazország, mit hitvány törpe-fejűek elkúrának, elkúrának.
Újjat húzni egy darázsfészekkel?
bírom az ilyen f..szokat (most pl: a Jobbik), akik azt nézik sivár kis életükben, hogy most éppen min kellene felháborodni. (Ha hátulról, ellenfényben, félbehajtva, tokaji taggyűlésről hazarérve, öszödi beszédet hallgatva, 43 fokos szögből nézzük, akkor hasonlít egy árpádsáv felére.) És a legszörnyűbb, hogy van vevő a hülyeségükre. nincs itt közöttünk véletlenül freitamás? ő aztán megmondaná mi a megoldás. nélküle csak vakon-bénán tapogatózunk itt.
Darázsfészek? Na ne röhögtess, maximum egy zacskó gumimaci.
Egyéves

Én is imádom ezeket.:)
Emlékezzetek csak vissza, hogy kerekedett nagyobb nyilvánossága Barangó részegen elmotyogott faszságának! Akkor is a jobbikosok kezdtek hisztériázni. Hogy honnan értesültek róla? Hát megmondták. Önkénteseik napi váltásban hallgatják a Tilost.
Képzeljétek el a jobbikos f@szfejet, akinek szentestén nincs jobb dolga, mint Barangóra hegyezni a fülét, hátha mond valami felháborítót! Nyihahahahahóóóóó!:)
Nem. Nem. Nem! NEM!

Nem szeretem a Jobbikot, mert az az általános véleményem róluk, hogy... mindegy, ez most nem fontos. Eltekintve az általános véleményemtől, egymás mellé téve a kérdéses címert és a Jobbik közleményét, meg kell állapítanom, hogy intelligensebb vagyok náluk.

Ez de jól esett.

(Amúgy miért van, hogy ők minden igyekezetük ellenére csak újra és újra megerősítik a világképemet?)
Na!

Gugának egyszer itt vagyok én. Kedves guga, legyél már más, na. Majd ahol te jelentkezel előbb gugának, ott meg én nem leszek Guga. Lyó?
Sajna a jobb/széljobb konglomerátum elbaxta már a kokárdát, a trikolórt, a koronát - mint a (valaha volt) nemzeti egység jelképeit. Még Kádár sem törtölte bele ennyire a lábát, mint a neo jobberek.

Javaslom egy új nemzeti jelkép felállítását: Zöld alapon fehér "elkúrtuk" , piros szegéllyel.
az hogy a jobbikoknak, miről mi a véleménye, üdóguk. de ez az állandó feljelentgetés, bíróságra rohangászás fiszem-faszomért, inkáb psychiatriai dolognak tűnik.
Ehhem, ehhem.

Jánosom Kádáromot ne keverjük bele, ha szabad kérnem. Ez olyan tipikus szadeszes-mazsihiszes-raulwallenbergegyesületes duma. "Ezekhez képest XYZ angyalka volt..." Ja, a megszépítő messzeség, ugye? Csak hát kár, hogy lefasisztázott Antall dr már nem érhette meg, hogy re lett habilitálva. És ez így megyen minálunk, és mibe, hogy lesz még szent Orbán Viktorból is, mikor majd gyünnek a Jobbikosok... És lesznek a Jobbikosok is szelíd báránykák a mindenkori Gugák szájában, majd, midőn jönnek a TNT-vel pukkantós neonáci-anarchista-legitimista pötsök.
Guga!
Én tisztelem a másságot, nem szándékosan reggeltem be ide, eddig csak olvastam.
De az indapass-nak köszönhetően egyszer csak azt vettem észre, hogy bevagyok jelentkezve :))

Akkómá hozzá is szóltam.

Sajnálom de én gugább vagyok, az én gugaságom ismertebb a neten a tiédnél, megdolgoztam érte böcsülettel.

De lásd kivel van dolgod. Itt eddig sem kommenteltem, ezután sem teszem, s akkor nincs képzavar.
"szélsőliberális támadások" ez tetszik. :)

Ezek a fiatal radikálanalfabéta (write only) turbómagyarok is majdnem olyan viccesek tudnak lenni, mint elődeik voltak 10 éve. Csak náluk izzadságszagúbbak picit.

Viszont a figyelmet, meg a forgalmat megkapták megint, úgyhogy a céljukat elérték, nem?
Mondjuk nem szép dolog enéngemet negatív példaként emlegetni.
Vazze, kinevezem magam gugaügyi előadónak és eldöntöm, hogy az igazi guga a busás! de melliktek az?

Üdv: az igazi Trebitsch
Jobbik, wehehe :)))) Ezek a primko heripotter tanoncok mar aztan nagyon tobzodnak onnon szanalmassagukban. Vazze, ha ezek a magyar, akkor en tuti nem az vagyok, pedig eleg regota szekel itt a vervonalam.
Azt azért megnézném, amint a Jobbik meghallgatja az SZDSZ-t :)

Jobbiknak nagy baja, hogy ideológiailag belterjes. A saját eszméiket egymás közt hangoztatják, és megerősítik, majd levezetik önmagából, és nagyon büszkék rá, valamint nagyon szégyellik, hogy a többiek nem jutottak ugyanerre a következtetésre.

Tény, hogy a lehülyézéstől még senki nem lett okosabb, de ez a kör nem éppen az új gondolatok befogadásáról nevezetes.
hacsaturján, a busás Guga az a NAGYBETŰS Guga. Jómagam...:-)
Akkor a kocka el van vetve!
Kedves Paszternák,
viccesnek szánt ám viszketően nehézkes szöveged sem tántorít el attól, hogy a jobberek elbaszták a zemlített nemzeti jelképeket. Kádárt meg nem kell belekeverni semmibe, benne van anélkül is.
hát ez az ügy tényleg szánalmas, és az a baj, hogy ilyen ostoba embereket még megalázni sem lehet, ha kiderül hogy mekkora barmok, mert nincsenek a retardáció olyan elit tartományában, hogy felfogják... de legalább elb*sznak egy csomó pénzt hülyeségre. kiváncsi vagyok a további fejleményekre, bár az sem lepne meg ebben az országban, ha a bíróság is hasonló szinten van. a magyar jelképektől meg én is viszolygok, pont az ilyen vásári bohócok miatt, egyszerűen olyan szégyen bármiféle asszociatív közelségbe kerülni ezekkel, hogy inkább veszek fel burkina fasós pólót. a franc akar magyar lenni, ha ez vmi ilyen. (Frei megvolt btw?)
Szerintem nem értitek a lényeget. A Jobbik nem párt, hanem médiahekk! :)
Összegyűltek az ország legtehetségesebb abszurd hunoristái, és eldöntötték, hogy az feldobják a magyar politikát egy kamu párttal. Mindig kitalálnak valami őrült dolgot, aztán előadják komolyan, és a sajtó benyalja:)
Már látszik is munkájuk gyümölce, egy re többször hallok un. komoly politikusoktól is sírva-nevetésre ingerlő kijelentéseket.

Nem is párt, humoristák!
humoristái, nem hunoristái, de tulajdonképpen így is van értelme:)
Na, igen, kínos lenne, ha véletlenül engem is hozzájuk tartozónak vélnének.
Ettől én még vállalom, hogy magyar vagyok, igaz nem Magyar, csak ilyen szerény kis betűs, mint általában a melléknevek... Soha nem lengettem semmilyen zászlót, úgyhogy erről sem kell lemondanom, de ma már meggondolnám, hogy kezeben fogjam-e a trikolort, ha másnál is van.
Sajnálom, de én is úgy érzem, hogy lejáratják, hogy ha valakik, akkor ők tényleg sértik a nemzeti szimbolumokat.
Szerintem ezek komolyan gondolják, hogy Mária országa vagyunk, meg a Szent Korona véd minket és egyéb marhaságok.
Úgy vélem, hogy ez ugyanaz a fajta fundamentalizmus, és a belőle fakadó, ténytől csak frusztáltá váló idiotizmus, mint pl.: ha valaki azt hiszi Noé, még papucsállatkából is vitt kettőt a bárkájára.
LV: Ugyan, hát nem tudtad, hogy maga Jézus is magyar volt?
www.youtube.com/watch?v=V5aK_cYPcow
szilvási mester fontossá vált, éljen, éljen! az ügy ugyan bukni fog, de a jobbikról beszélnek az emberek.
ennyi csupán.
két dolgot gondolok.
az egyik, hogy szilvási úrnak ha feljelenthetnékje támad, menjen inkább a kálvin térre a behajtani tilos (kivéve bkv és taxi) tábla mellé egy hitelesített fényképezőgéppel, és jelentse fel azokat, akik szarnak a táblára. mondjuk ez munka lenne.
a másik meg, hogy a jobbik ettől nem lesz népszerűbb, hiába is kaparnak. talán ha rámozdulnának olyan szemétgyűjtésre például, mint amit a liberális szennymédia fellegvára a napló is reklámoz, hogy ők is szedik, ne adj isten afelé tendálnak, hogy seggbekúrassák azokat, akik odaszemetelnek (már ha nem ők azok). na de hát ez is munka...
magyarland = viccland, vagy no works land?
per pill...
Két kurta megjegyzés:
- "a néger seggelyuka" kifejezéstől beordított a rasszizmus detektorom. Helyesebben: világít a szájukban a Negro, stb.
- Vigyázó tekintetünket nem árt néha Afganisztán felé fordítani, mé, vazze, csak az afgánoknak lehetnek tálibjaik?
Megint egy Szilvási. :]
A Jobbik-feljelentés nettó hülyeség, de a "megtanult olvasni", és a "ha majd már megy az olvasás" nagyon 0.1-es indexfórumos érv. :)
Árpád, kéne azért egy nyolcadik pont a vörös csillagról is. Az hogy került oda.

Egyébként abszolút egyetértek.
A mellett, hogy a völgyhidas írást gondolatébresztőnek találtam, én megvárnám a bíróság ítéletét, mielőtt letenném a voksom bárki igaza mellett.

Amikor pedig törvénysértés gyanúja merül fel, nevetséges "szélsőséges"-t kiáltani. A törvény szélsőséges, az ítélet is az lesz: bűnös vagy ártatlan. Ez van.

Árpád, a védekezésedre csak annyit: ha horogkeresztes pólót hordok provokációnak, kiabálhatom, hogy "hülye nácik", attól még törvényt sértek.
Hogy te a konkrét esetben megtetted-e, a bíróság majd eldönti, ha eljut odáig az ügy.

És egy kifacsart példa. Ha a húgomat megerőszakolták (nincs húgom), és erről publikálok felháborodott hangú írást, akkor nem teszem oda a húgom széttett lábú képét illusztrációnak. Lefordítva: nem ábrázolom az áldozatot legyőzött helyzetben, amikor őt védem. Ha szeretem.
Lollerkid: Ady elsősorban költőfejedelem volt, s csak aztán bármi más. For a better Magyarugar, ugye.
Egyrészt a verescsillagra szerettem volna én is rákérdezni, másrészt jelezni, hogy Noé csak egy papucsállatkát vitt, mert az úgyis osztódik. Tekintsünk most el itt a konjugációtól.
Nincs ezzel az illusztációval semmi baj, a vörös csillag is jó helyen van a XXI. századi szocialista presztízsbetonmonstrum tetején.
Egyébként a vöröscsillag a képen annyira egyértelmű, hogy ennél a Heineken is diktatórikusabb.
Nem, írva vagyon, hogy mindenből kettőt :)
Ady megkapta a magáét kortársaitól, azért mert kritizált.
Az önkényuralmi jelképek használata attól is függ, hogy mire használom. Ha egy háborús filmben a csávó horogkeresztes karszalagban lengeti a karját, az egész más, mintha valaki a nyugati pályaudvarnál teszi. Még ha színész is a foglalkozás, de nem forgat.
(1)Aki horogkeresztet,SS-jelvényt,nyilaskeresztet,sarló-kalapácsot,ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a) terjeszt; b) nagy nyilvánosság előtt használ; c) közszemlére tesz;ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg,vétséget követ el,és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt,aki azt ismeretterjesztő,oktatási,tudományos,művészeti célból vagy a történelem,illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.

tóta gondolom mondhatja, hogy művészeti célból, a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából rajzolta vörös csillagot a címerbe. oszt jónapot.
Nem baj, legfeljebb megint hülyét csinál magából a Jobbik. (és marhaságokra pocsékolja a bíróság idejét)
A vöröscsillaggal kapcsolatban az van, hogy így betéve ebbe a "kreatív" címerbe visszautal a rosszemlékű Rákosi/Kádár korszak címereire. Ami nem mondható el a Heinekenről. Éntőlem nem baj, de ha már így szigorúan döngöljük a földbe a kurucokat, megért volna egy pontot, magyarázatot.
Lollerkid 2007.06.08. 05:09:14

"Egyébként meg az úgynevezett demokrata politikusok helyében én elgondolkodnék, hogy vajon miért sodródik egyre több ember a szélsőséges eszmék felé, amiről már annyiszor bebizonyítottuk, hog ymilyen rossz."

Mert ez az emberi reakció. Ha az egyik módszer csődöt mond, akkor kipróbáljuk a másikat. A történelmet meg szépen elfeledjük mert újra át akarjuk élni!

Amúgy nincs az a szint, amit a Jobbik ne tudna alulmúlni.
Kicsit talán off-topic, de azért rávilágít arra, hogy mennyire okosak a szélsőjobbosok hangadói. Én rendszeres olvasója vagyok a kuruc.info-nak. Az első 5 perc (amíg az ember nem kezdi el fölbaszni magát a sok hülyeségen) nagyon szórakoztató. Annyi hülyeség van ott, hogy azon nem lehet nem nevetni. Ráadásul tök jól fogalmaznak.

De a lényeg: tegnap több helyre (pl subba: subba.blog.hu/2007/06/07/a_legsulyosabb_rendorvicc) is felkerült az a bizonyos megelevenedett rendőrvicc, hogy 5-6 rendőrrel nem indult el a lift, mert kiírta, hogy túlsúly van. Erre MIND AZ 5 (!) átmegy a másik liftbe. Persze az se indul. Mentem is a kuruc.info-ra, mert tudtam, hogy ott még talán a subbáénál is jobb kommentre számíthatok: kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=12972.

Hát bassza meg! Az oké, hogy ez a videó azért sokmindent elárul rendőreinkről (még ha azért nem is következik ebből, hogy a rendőrök hülyék lennének), nadehogy valaki még ezt a viccet sem érti... Az még valahol a zsaruk alatt van pár lépcsőfokkal. Ugyanis nem az a lényeg, hogy a zsaruk "kövérek, mint a disznók"!!! Hanem hogy mindenki átszáll, egy tökugyanolyan liftbe, és csodálkoznak, hogy az se megy!!!

Az meg a másik, hogy nekem olyan ne akarja irányítani az országot ahol élek, akinek olyan utasítást kell kiadni, hogy “kattintson egyszer a videó KÖZEPÉRE a megtekintéshez”. Kattints a nemzetközi, mindenhol ugyanazt jelentő play gombra bazdmeg! Ha ez se megy, akkor hogy gondolod át az egészségügyet, a tandíjat, meg minden mást ami ellen küzdesz???
papámnak a "jobbik"-ja egy bizonyos guggolós bor volt... :D

na... keressünk méltóbb ellenfelet Tótának!
Jajj, nemá. Ezek tényleg ilyen hülyék lennének? Hüje Jobbik éjjáéjjáó!
Árpi, ez várható volt. Az Indexen fogást keresnek, most éppen Te kerültél sorra.

Arra már rá kellett volna jönni, hogy az ember egyes dolgait érzelemből dönti el. Van aki képtelen a gondolkodásra és a racionalitás teljes hiányában szenved. Illetve akkor szenvedne ha értené, hogy miről van szó, de akkor már nem lenne meg a racionalitás teljes hiánya. Namindegy :-)))

De kéretik tudomásul venni a fentiek alapján, hogy van olyan ember, aki meglátja a czímeredet és még olvasni is elfelejt. Megy a rendőrségre.

Most persze hadd ne cikizzem a médiát, de azért a csőlátás ott sem ismeretlen dolog.
Kicsit Off topic

Amikor szélsőjobbosokkal beszélek mindig azt érzem hogy nem figyelnek arra amit az ember mond. Példa: mondom ismerősömnek hogy akárhányszor jövök haza külföldről, a Kőbánya-Kispest szakasz Ferihegyről iszonyat. És hogy talán ez mint országimázs elgondolkodtató. A külföldiek ezt a fost látják az országból elsőként. Erre mi a reakciója? Magyarországról csak jót! Hát barátom ez nagyon konstruktív volt!

(ha meg semmit sem mondunk az országról akkor hivatalosan is halottnak nyílváníthatjuk?) Szóval hogy is kéne ezt a párbeszédet megvalósítani?
Ingyen reklám: jelents fel Tóta Árpádot.

Árpád, legnagyobb hiba felhozni a hírekbe ismét azt aki oda nem való.
Nyilvános megtorlóblogot futtatni... van olyan kicsinyes, mint keresztet árpádsávból font kerítésnek nézni.

Az egyik harművészeti ág - majd aki pontosan tudja az ideírja a nevét - felhasználja az ellenségeinek támadási energiáját ahhoz, hogy a sajátját kevésbé kelljen használni.

Az amúgy erőtlen jobbik ma, hála neked, néhányszázezres kattintást fog elérni.
(nem a honlapon, hanem itt a blogodban). A kisegér megharapta az elefántot, aki most rohangál és trombitál. Oldalán a mosolygó egér felírattal.

Azzal, hogy újra és újra megfogalmazódik, hogy a Jobbik nem jó célért küzd, ezzel pont egyetlen-egy hívet sem lehet onnan eltántorítani. És nem fog hirtelen felébredni senki és csírába fojtani Jobbikot. Aki ott van, az már azért van ott, mert ott érzi a helyét. A társadalmi jelenség is már régóta ismert, lásd szélsőségesedés.

Tényleg mit akar mondani (újat) a cikk ?
Jól tették !

Árpád, be vagy szarva?
"Egyébként meg az úgynevezett demokrata politikusok helyében én elgondolkodnék, hogy vajon miért sodródik egyre több ember a szélsőséges eszmék felé, amiről már annyiszor bebizonyítottuk, hog ymilyen rossz."

Én Yodásabb választ adnék rá.
Luke:-A sötét oldal erősebb?
Yoda:-Nem. A sötét oldal könnyebben járható.

Sokkal egyszerűbb indulatokkal teli, kicsit következetlen eszmerendszerekbe menekülni, mint bonyolult összefüggésekkel bajlódni.
A társadalmi problémákat kellemesebb úgy feloldani, ha hibáztathatunk valakit érte, a szemét imperialistákat, vagy a zsidókat, esetleg liberálisokat, vagy női fodrászokat.
lehet hogy torvenyt sertett az ifiur, de most ezert lelekszakadva rohanni a birosagra nevetsegesen szorszalhasogato dolog. mindenki fotosoppol ezt-azt, ezert szabad elvileg az internet (most meg - es most erre a szabadsagra nem kell elohozni mondjuk a gyerekpornot), hogy ne kelljen polon hordani es mindenkinek kulon-kulon elmagyarazni hangosbeszelovel.

tenyleg mintha nem lenne jobb dolguk ezeknek. ugrasra keszen vartak h mikor "botlik" megint valami indexhez kozeli arc. W, ahogy elnezem szepen lassan nyomorba fogod donteni a munkaadoidat :p
Ami a Jobbik reklámot illeti, a metrókban ki szoktak rakni HVG, Blikk, Magyar Nemzet lapokat. És egy alkalommal meglepve láttam, hogy Magyar Mércét is.
Árpád! Ha neked az a cikk masszív MSZP-t SZDSZ-t gyalázó írás, akkor már tudom, miért mondják azt az M1-re, meg a kereskedelmi csatornákra, hogy kiegyensúlyozott, pártatlan médiumok.

A baj az, hogy erről meg vagytok győződve, mint ahogy arról is, hogy a Gyurcsány-KÓka páros erőn felül tesz azért, hogy a legjobb legyen az országnak.

Neeeeem. Ne etessetek minket, jó?
TuRuL_2k2: Csak azért elgondolkodtató, hogy vajon mért pont csak olyanok tartoznak bele naagy, kanonizált történelmi alakok, írók, költők sorába akik valahogy mindig az aktuális balos vonalhoz közeledtek. Pl. nagyon érdekes megnézni, hogy a jelenleg oktatott XX. századi írok miket tevékenykedtek az Károlyi féle 1918-as forradalom illetve az abból egyenesen következő kommunista uralom idején...
De persze ide jön az, amit az eddigi mindhárom köztársaság meg a tanács és népköztársaságok tanítottak: Mindent meg lehet magyarázni, ha annyira akarjuk...
És ezért az országalmáért mit fogsz kapni, Árpád?
Nahát, Árpád! Jogi megfontolásból "ismeretlen tettes" lettél? :)

Bigfater
Csak Adyt ne írtad volna, a szifiliszes skizofrén idióta. Én bizony a tananyagból is kivenném, ne legyen ilyen példa, legalábbis ne az én gyerekeimnek. Írt verseket is? És, kit érdekel? Hollonász az avaron, na az az ő mentalitása.
A hídemberes írásból az olvasható ki, hogy feleslegesen költjük a pénzt olyan dolgokra, amire nem kellene.
De abban ez szó nincs pártokról, a baloldalról.

Sőt, maga a cím, az hogy Hídember - betonból, a Bereményi-féle filmre hajaz,amit ugyebár az Orbán-kormány alatt csináltak, Eperjessel a főszerepben.

Meg aztán szidva vagyon benne a MÁV ráfizetéses szárnyvonalai, ami szintén nem nevezhető SZDSZ gyalázásnak, sőt, kiállás a politikájuk mellettük!

Így a jelen vagdalkozásod, Árpád, visszás. Érzem a félelem és tanácstalanság szagát rajta.

Lehet, hogy egy bunkó vagyok, de pl.: Adyban, vagy Radnótiban nem sok balosat vélek felfedezni.
Az, hogy (a jobb szélsőbb ágának lieblingje) Wass Albert nem egy jegyzett író, szerintem annak nem politikai oka van.
Adalékként a kifejezetten kommunista József Attilát, még a Horty-rendszer alatt is elismerték, bár nem szerették.
Szerintem rosszul közelíted meg a problémát.
A Fiatal Baloldal is Jobbik szintű droidokból áll. A Dob utcában van egy Piros Pont nevű fészkük, ott szoktak imádunkferi-t mormolgatva amőbázni és csegevarás pornót nézni titkon.
Ostobaság és sunyiság együtt veszélyes vegyület, gyerek kezébe nem való. Azonnal megsemmisülő, átlátszó hazugságok sülnek csak ki belőle. Aztán meg megy a vinnyogás, hogy minket bántanak. Pedig csak tökkelvert hülyék vagyunk. " Pedig aztán a szerző annyira felnőttesen és felelösen gondolkodik, hogy a harmadnapos kenyér hozzáképest lágy és omlósan foszlik mint egy kalács, meg ahogy az anyja mondja a hülegyerekinek: óh te drágaságom.


A hídember - betonból poszt cimkéi között a közlekedés, korrupció, hülyemagyar van.

Sem MSZP, sem SZDSZ.

Akkor hogy jön most ide az, hogy az a cikk szidja nevezett pártokat?
Lollerkid: Kosztolányi neve mond neked valamit?
"Csak Adyt ne írtad volna, a szifiliszes skizofrén idióta. Én bizony a tananyagból is kivenném, ne legyen ilyen példa, legalábbis ne az én gyerekeimnek."
Miért Faludy, hogy élt? Milyenek írt?
Tudod, ezek a fránya művészek, elég excentrikus emberek, többségükben az életvitelük, vagy gondolkozásuk minimum furcsa az átlagember számára. Én ezen nem akadnék ki.
Radnóti meg Ady hogyne volna már balos?
Ady szocialista volt, legalábbis szimpatizált velük ezerrel, olvass el pár cikket tőle.
Wass Albert szerinted mér nem elismert? Megmondom miért: mert akiknek el kéne ismernie, azok is balosok, örököltük a régi rendszerből nagyrészüket...
Faludyt nem kommentálnám...
Radnóti: Ha valakit a szélsőjobb gyilkol meg, attól még nem lesz balos.
Zsanett:
Te most mondtál valamit, vagy csak úgy járt a kezed a klaviaturán?
Aztán ott van Márai:
1918 novemberében Kassák, Kahána Mózes, Halasi Andor, Franyó Zoltán, Barta Sándor, Nagy Lajos, Szélpál Árpád, Győri Ernő, Aranyossy Pál és Márai Sándor megalakította a Kommunista írók aktivista és nemzetellenes csoportját.

Örült a szovjeteknek is, szóval erről ennyit
muslic "Árpád, be vagy szarva?"

Logikából is egyes!
Ha be lenne, akkor rég leveszi a képet, bocsánatotért esdekel térdenállva, zarándokútra kel bűnbocsánatért a pápához, és nem a balfaszokat cikizi továbbra is. :)

Bigfater
Corry: ne legyél kicsines: madár-madár. :]
Azért engem érdekelne - olvasva cikkeit - hogy Árpádnak mi a végzettsége? Mert úgy tűnik nekem hogy Ő mindenhez hivatalból ért.
TEHÁT KEDVES ÁRPÁD TISZTELETTEL KÉRDEZEM - HA NEM TITOK - MILYEN ISKOLAI VÉGZETTSÉGGEL BÍRSZ? :-)))
Lollerkid: Márait berakni a baloldali skatulyába - teljes életműve ismeretében - elég bátor dolog. Jól megértenétek egymást a narancsos Bán Zoltán Andrással:
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14547
Olvastam pár irodalom kritikust, köztük határontúli magyarokat is, és ó én balga, elhittem nekik, mikor azt mondták, hogy Wass irodalmilag sehol nincs.
Mivel nem olvastam tőle semmit, nincs saját véleményem róla.
Na, nyugi! Nagyon felhúztad magad, felpörög a vérnyomásod, h a végén még szegényebb leszel egy vizitdíjjal.
Mindezt csak azért, mert megint megtaláltak a hülyék. Na és?
Árpád bőcsész, angoltanár.
Voltak "nemzetellenes" írók? Alighanem tényleg bunkó vagyok.
Igen Héja. :)

Na igen, az ilyenektől kéne óvni a fiatalokat, nem pedig nyomni beléjük, hogy milyen jó és szép amit alkotott. Akkor már inkább építsenek robot meg tanuljanak mondjuk az irodalom óraszám fele helyett társadalmi ismeretet meg alapvető jogot, etikát. Kíváncsi vagyok, hogy a kirakatban táncoló lila nyakkendőkről hány egység tömény után írt Ady. Ellenpélda is van, pl. Arany, egyik személyes kedvencem. Szóval szerintem nem minden művész olyan, mint az említettek.
Miért sodródnak az emberek a szélsőséges eszmék felé? Nem olyan bonyolult kérdés. Hát mert hülyék!!!
Ezt ugyan politikailag inkorrekt lenne egy OGY vitanapon felhozni, de aki Tótát olvassa - és aki ezt a kommentet látja, az biztos olvas Tótát :-) - az sokszor találkozott a "hülyemagyar" címkével, van róla bőven elég poszt.
Nota bene, Tomcat barátunk azonos véleményen van Árpival - tudniillik sok a hülye (droid) - de kiváncsi lennék, a börtönből kuruc társainak vagy az általa is helyenként elismertt W-nek adna igazat...
Nem is kettőt-kettőt, hanem mert kétféle szöveg van összedolgozva ottan. Az egyik a Kr. e. X-IX. században keletkezett, úgynevezett "jahvista", (ez az, amelyik kettő-kettő állatról beszél) és a Kr. e. VI-V. században kialakult ún. "papi irat", amelyik visszavetíti a régmúltba az időközben kialakult kultikus hagyományokat, például arról, hogy "tiszta és tisztátalan" állatokat tartanak számon. Na most a papi irat szerinti szöveg úgy hozza, hogy a tiszta állatokból hetet-hetet, a tisztátalanokból pedig kettőt-kettőt kellett a bárkába vinni. Különben miből is mutatott volna be Noé áldozatot, miután leapadt a víz és kiszálltak? De amúgy ezért szerepel a Biblia legelején két egymásnak homlokegyenest ellentmondó teremtéstörténet is, mert a szerkesztők sajnálták volna bármelyiket is kidobni, összedolgozni viszont lehetetlenség őket. Jóelőre gondoskodott az Isten arról, hogy ne lehessen fundamentalistának lenni, de aki nagyon hülye, az megtalálja a módját, még ha mindjárt a józan ész legelemibb szabályait kell is semmibe venni érte. Ugyanígy van ez a nemzetieskedő fondamentalizmussal is. Itthon a szobámban, meg a konyhában azért kifüggesztettem egy A/4-es méretű koronás címert, mert tetszik, és szeretem. De utcára zászlóval mostanában nekem sem sok kedvem van menni.
Lollerkid, drága, nagymamámnak volt egy vitéz Kőbányai által dedikált irodalmi almanachja, melyben az általad sorolt "balosok" egy része (és még sokan mások) mint irodalmi életünk jelesei szerepelnek. Wass úr történetesen nem volt köztük. Persze a post sem a műveltségről szól alapjában.
"Összegyűltek az ország legtehetségesebb abszurd hunoristái"

Remélem ez nem typo :-))
Lord_Valdez 2007.06.08. 09:43:04
Olvastam pár irodalom kritikust, köztük határontúli magyarokat is, és ó én balga, elhittem nekik, mikor azt mondták, hogy Wass irodalmilag sehol nincs.
Mivel nem olvastam tőle semmit, nincs saját véleményem róla.


És mi lenne ha személyesen olvasnál tőle regényeket pl. az Ember az országút szélént? Mér kell más véleményére adni? Olvasd személyesen..
Az SZDSZ-es látogatók elégedettebbek voltak az átszervezett holland egészségüggyel, mint a hollandok. A biztosítókat csak az ár érdekli, a minõség nem.

-

Ez az ami mindent elmond a jelenlegi állapotokról ...
Émmeg úgy döntöttem, h felnyomom a bíróságon a Jobbikot, mert hajlított kettős keresztet ábrázol a logójuk, ami pontosan arra utal, h ferde-hajlamúak a krisztiánusok (buzi-e vagy), ráadásul seggluk-karikába tették szent zászlónkat, pedig az vízszintes csíkozású, s elsősoran magyar vagyok, másod sorban lennék (de nem vagyok!) keresztény, tehát elöl azzászló, utána a krissz-kroszz - de logikailag először ember vagyok, utána bmilyen nemzetiségű, ha a jobbikosok eljutottak volna a tananyagban a felvilágosodásig, de ezt azon a portálon nevelkekdők nem tették (hülye Voltaire Diderot stb. !)..., nem baj, de most feljelentem az egész bagást! :-) A büntetéük árpidzsámpiggolniuk kell a hídról
Carnivora
És mi a véleményed a tananyikai bocskoros legyek párzási szokásairól?
"Lord_Valdez 2007.06.08. 09:45:57
Árpád bőcsész, angoltanár."

Ennyi?
Lollerkid, wass Albert giccses, árvalányhajas, székelyhimnuszos, közhelyes verseket írt pl. Lehet, hogy azért nem jegyzik komoly helyeken. Erre nem gondoltál?

"Üzenem az otthoni hegyeknek:
a csillagok járása változó.
És törvényei vannak a szeleknek,
esőnek, hónak, fellegeknek
és nincsen ború, örökkévaló.
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad."

Kinek a Mona Lisa, kinek az alkonyi patakparton sétáló őzike tetszik. De arról ne nyissunk vitát, hogy művészileg melyik "van ott".

"Sokkal egyszerűbb indulatokkal teli, kicsit következetlen eszmerendszerekbe menekülni, mint bonyolult összefüggésekkel bajlódni."

off:
Ezért terjednek (tek) a vallások is.
off off
Miért mi és hány kellene?
Ha semmilyen diplomája se lenne, attól még lehetne művelt. Nem ezen múlik.

Azért adok mások véleményére, mert vannak dolgok amikről nem tudtam még saját magam meggyőződni. Tovább megyek, mivel élettartamom is véges, esélyem sincs, mindenről személyes tapasztalatot gyűjteni.
Beszélgető Ember 2007.06.08. 10:03:56
Nem mindegy? Különben is a bölcsészek mindenhez értenek! :p

Lollerkid 2007.06.08. 09:35:47
Az eszedbe se jut, hogy nem tudott írni az a szerencsétlen?
Asszem' kezd kicsit "érdekessé" válni ez a mentalitás. Aki nem tud írni, azt ismerje el az irodalmi világ csak azért, mert jobbos. Aki nem tud sajtót csinálni, azt ismerje el a sajtó, és az ország-világ, csak azért, mert jobbos. Soroljam még? Eszem megáll ezen. Baszki, tegyen le vmit az asztalra, ne csak a hétszer csavart DNS-ével játszon honfoglalósat, és akkor lehet, hogy lesz is belőle valami. Miért kéne igazi meló nélkül bármit is elismerni?
Szevasz Valdez!

Olvastam Wass-t. Nem sokat,vmi háromkötetes erdélyi boszorkánysztorit, nem volt olyan rossz. De Pratchetthez képest nincs sehol.
"...elítéli az alkotmányos rendet fenyegető támadásokat"
LOL!! Sőt, LOL-macska tenyészet!!

Egy rajz fenyegeti az fennálló rendet. A Jobbik szépen megfoghatná a dán karikatúra miatt hőbörgő palesztin félmajmok kezét.
Égessünk W. Árpád-sávos zászlót!

Amúgy nem tudja valaki, hogy a Matula magazin miért szűnt meg? Sokat sejttet ez az üzenet: matula.hu



Nem azért mert jobbos, hanem azért mert csinált valami olyat nem csak irodalmilag, hanem erkölcsileg, ami példát mutat. Nemúgy mint az alkoholista, drogos, buzi költőink, akik állítólag nagyok.
De kinek pap...
Totya kicsit alacsonyra célzott a válasz-cikkel. A szélső jobb rajongótábora kétségtelenül megfelel a leírt szellemi színvonalnak, de a vezetők, irányítók, szervezők szerintem éppenhogy erre a színvonalra építenek.

Egy kicsit feljebb kellett volna célozni és eljátszadozni a gondolattal, miféle érdekcsoportok szervezgetik itten a proligyereket haragját politikai erővé.

Nem buták azok, sem nem műveletlenek. Pontosan tudják, mit csinálnak. Biznisz ez kőkeményen, a politikai-hatalmi játék része, még ha látszólag csekélyke erőkről is van szó.
Vannak jópáran, akik ebből ragyogóan megélnek, a bepalizott szerencsétlenkék erejét, a rájuk irányuló média figyelmét ügyesen felhasználják saját pozíciójuk építgetésére.

A Jobbik feljelentése valóban csak egy újabb alkalom a szereplésre, hogy aktív cselekvőként mutassák magukat. A célközönségnek púzása nincs a jogról, azt hiszi egy ilyen feljelentésnek következményei lesznek. Dagad a keblük, hogy jól megadták nekik. Szegények.

Hát nem érdekes, hogy az ember szeme a belinkelt oldalon kapásból a bankszámlaszámon akad meg?

Egyébként paradox módon Gyurcsány az, aki a legfőbb szervező erő a szélsőjobbnak és Orbán a legveszedelmesebb ellenség. Gyurcsányék arrogáns, lekezelő stílusa, agyatlan bénázása nap, mint nap megerősíti hitüket. Zorbi viszont az értelmesebb nemzeti érzelműeket elszipkázta a támogatói bázisból, kitúrta őket a parlamentből.

A szélsőséges nemzeti érzelmek mindig erőre kapnak, ha egy ország bajban van, ha visszaesik az életszínvonal. Ez az egész világon így van. Könnyebb egy "idegen erőt" hibáztatni, mint saját magunkat. Tipikus.
Szerintem sem rossz író Wass, de az irodalmi-Nobel-díjat-Wass-Albertnek akciózás kínos aránytévesztés.
(Pratchett nekem is nagy kedvencem, igaz, csak Krúdy és Márai mesterek után.)
Írástudók igazsága a papok hazudnak.
Üdv, Fóka.
Valószínűleg a Funetelli boszorkány volt az. Azt írták róla, hogy a legjobb írása. Nem szállok vele vitába.

Egyébként tényleg ez valami üldözési mánia, hogy azért nem ismernek el, mert balosok uralják a világot. (régebben zsidók uralták, és ők nem hagytak érvényesülni) Ez szerintem mezei bűnbak keresés.

Megkérdezhetem milyen erkölcsi példát mutat?
TWÁ: Ez a szilvásizás azért kicsit durva. Ezt most komolyan. Nem illik ilyen szintre süllyedni. Összepancsolás, és kissé kurucinfós szinvonalat tükröz.
A magam részéről az Ember az országút szélén című regénye tetszett a legjobban, abban sok építő gondolat van.
Ez nem üldözési mánia, több külföldi szaktekintély is tényként kezeli, hogy Magyarországon valahogy elfelejtették leváltani az előző rendszer emberkéit.
Egyik nap az ELTE honlapján találtam valami cikket, amelyben Ságvári Endrét hősként állítják be 45-öt meg felszabadulásnak.
Hát igen, 2007-ben Magyarország elit egyetemén már csak így mennek a dolgok. Ja meg hát ahol Gyurcsányné Dobrev Klárika tanít, inkább nem is mondok semmit.

Olvasd el az életrajzát, szerintem tanúságos, meg aztán ott van a Józan magyar szemmel című cikkgyűjteménye, amiket itthon nomeg amerikai emigrációban írt, szerintem tiszteletre méltó.
Lollerkid,

"Nemúgy mint az alkoholista, drogos, buzi költőink, akik állítólag nagyok.
"

Ezeknek mi köze a költői minőséghez?
Igen, igen. Nem jutott eszembe a címe. Egyébként A funtineli boszorkány (?)
Mellesleg nincs benne semmi jobber, irredenta hanta. Love story.
"Ez a szilvásizás azért kicsit durva."
Az a durva, hogy egy Szilvásiból 2007-ben miniszter lehet. A seggarc tesója pedig a kormányzat körül legyeskedik.
Engem aggaszt.
"Mellesleg nincs benne semmi jobber, irredenta hanta."
Valószínűleg ezért tartják a legjobbnak :)
travis: Nyilván ha egy költőt, írót felmagasztalunk olyan szinte, hogy na őt már lehet tanítani iskolában stb, akkor azzal elismerjük, hogy élete olyan kimagasló, szellemileg és erkölcsileg olyan szinten áll, akire a gyerkőcök felnézhetnek, hogy hűűű "ha én ilyen lehetnék".
Nem csak arról van szó, hogy ki milyen furfangos írói fordulatokkal volt képes élni, hanem az is, hogy miről írt. Nyilván egy olyan ember, akinek az élete abból állt, hogy prostituáltakat látogatott és különböző halucinogénekkel élt nem fog olyanról írni, amelyet nyugodt szívvel tudnánk ajánlani az eljövendő generációnak. Jó tudom ez most olyan kőkonzervatív tanárosan hangzott, de hát nem azért van az iskola, hogy hasznos, öntudatos és felelősségteljes állampolgárokat képezzünk, legalább elvben?
"Nem azért mert jobbos, hanem azért mert csinált valami olyat nem csak irodalmilag, hanem erkölcsileg, ami példát mutat. Nemúgy mint az alkoholista, drogos, buzi költőink, akik állítólag nagyok."

Az irodalmi megitélés szempontjából teljesen mindegy az erkölcsi meg egyéb tulajdonság. Valaki akkor jó író vagy költő ha jót ír. Pont.

Valaki akkor jó mérnők ha jó hidat tervez. Milyen lenne már: hát a híd amit tervezett az leszakadt de ismerjük el mint jó mérnököt mert tisztes családapa és erkölcsös ember.

Te hülye vagy...
fuhur: Igen ám, de egy híd esetében elég könnyű megítélni, hogy jó avagy nem, irodalom esetén egész más a helyzet. Teljesen egyénfüggő, hogy ki mit vesz ki belőle. Kinek tetszik, kinek nem. Viszont ha az országnak egy tekintélyes része szereti olvasni, és beszélnek róla az emberek, ne próbáljuk már meg felmosni vele a padlót. Nem úgy működik az.
Kövezzetek meg, de akkor is gyanús, hogy minden egyes kanonizált ember balos. Az nem lehet, hogy mindenki az volt mindig is.
Vagy csak a többi az "nemszemély" lett az 1984 után? :D
Még szerencse, hogy az összeesküvés elméletek mind hamisak...:P
Lollerkid, nyugi, a fiam iskolájában (normál közgáz szki) Wass Albert érettségi tétel... Márai, Radnóti és József Attila mellett.
Mondjuk, ebből volt is konfliktusom, mert szerintem azért a 20. századi magyar irodalomban van 1-2 név, aki valahogy mégiscsak több, mint WA.
Kertész Imi meg Faludy az nagyon felkapott mostanság, főleg valahogy bal felől...
Van akinek pedig az nem tetszik. Faludynak sem a stílúsa, sem az, amiről írt az nem tetszik. De hát ez az én bajom, szerintük ő akkor is nagy ember és kész, mert csak.
Lollerkid, ne mondd már, hogy szerinted Ady költői munkássága bármilyen kárt okozna a jellemfejlődésében bárkinek. Vagy, hogy vki azért kezdett el kurvázni és piálni ésvagy drogozni, mert azt olvasta a versben.

fuhurral értek egyet

Ha vki elolvas bármilyen verset bárkitől, az csak jobbá teheti, rontani biztos nem fog rajta.
"hasznos, öntudatos és felelősségteljes állampolgárokat képezzünk, legalább elvben?"

Kihagytad a legfontosabbat "Önállóan gondolkodó".
Sajnos ez mindig együt jár a másként gondolkodással, meg a lázadással ami sose volt jellemző a tisztes erkölcsös családapákra. Ez van.

De ez itt teljesen off
Lollerkid, bocs, összetévesztettelek Sanyival
"Teljesen egyénfüggő, hogy ki mit vesz ki belőle. Kinek tetszik, kinek nem. Viszont ha az országnak egy tekintélyes része szereti olvasni, és beszélnek róla az emberek, ne próbáljuk már meg felmosni vele a padlót. Nem úgy működik az."

Mint például Lörinc L. László ugye, meg az a V... Fable. Nekik nem kellene nóbel díj rengetegen olvassák ám.
Byron jó volt?
Persze tudom, hogy szubjektív, de van azért egy általános vélekedése az irodalomtörténetnek.
Hány költő, író volt drogos? Zeneszerzőkről nem is beszélve.

Szerintem van 20%, aki balosnak lát mindenkit, akit elismertek.
Ez afféle "győztél, tehát csaltál" mentalitás.
"alkotmányos rendet fenyegető szélsőliberális támadások"
hát ez meg mi a fak?
Mi köze a nyálas, gejl, csöpögős verseknek a "hasznos, öntudatos és felelősségteljes" állampolgárokhoz?
WA versei nagyjából a DankóPista nóták szintjén vannak, de nincs ezzel semmi gond, akinek tetszik, ám olvasgassa őket.
Javaslom, szüntessük meg az irodalom-oktatást! Vagy méginkább: legyen népszavazás arról, hogy kiket tanítsanak irodalomórán...
IdomitottFoka: Gondolom Te is tisztában vagy azzal, hogy az emberi természet nagyrésze tudat alatt létezik, és erre bizony-bizony hatást gyakorol a külvilág. Gondolom azt is tudod, hogy a fiatalok nagyon szeretnek másokat majmolni. Gondoljunk csak a Paris Hiltont majmoló ribikre, na ő velük mi van? Biztosan jó hatást gyakorolt rájuk az a bizonyos Naaagy Embeer...


fuhur igen, azt is beleértettem, az öntudatos alatt...:D
De az önálló gondolkodásmód nem szükségszerű velejárója, hogy valaki idióta, a semmi ellen is lázadó punkszerű emberke legyen, aki fittyet hány a legalapvetőbb emberi normákra. Ide most képzelje mindenki, hogy idéztem Heltai Jenő Szabadság című versét..:D
fuhur, kihagytad Rejtő Jenőt és Nora Robertset. Meg Daniel Steelt. Valamint a Julis-füzeteket...
Ezeket valszeg többen olvassák, mint WA-t és teljes irodalmi tananyagot együtt.
Faludy nekem sem jön be.
Az, hogy sokan olvassák szintén nem jelent semmit.
Sőt Dan Brown-t sem javasolnám Nobelra, pedig szerintem a könyv nem volt rossz. (kész ezzel most elástam magam) Izgalmas krimi volt, és kész.
Guga,
bocsesz, ha belédléptem, nemszándékos. De azt érzed te is, hogy a tótaféle jólmegmondás meg az itten magukat félistenként kiélő kommentelők erősenfixált értékalkotásai meg a szadi megbélyegző frankói közös bokorról fakadnak, és mindegyikre igaz az, hogy holnap már más a paradigma, és senkit nem terhel felelősség azért, mert tegnap nem volt józan...

Orbán, a miniduce. Bazze, röhögnöm kéne, ha nem bőgnék. Ez a kukimuki? Aki nem bírt nyerni, se kormányról, se ellenzékből? Ez a főmumus?! Nemá. De a kórus meg zümmög, hogy kriptofasiszta, stb. Nesztekwaze, itt a Jobbik. Legalább ilyenkor elmondhatnátok, ti, nagyokosok (ekszkjuzmí, Guga, nem inged), hogy Orbántól fosni botorság volt és nem volt igaz az a kép, amit alkottunk róla. És asszem, most is fölösleges ilyen brokizolikkal foglalkozni, mint a Jobbik. Nem olyan nagy baj, hogy ilyenek is vannak. Nem dőlt még össze tőlük senki, nem lövettek gumiskulóval és Szálasi szülinaptyán sem masíroztak Budapesten.

Ebből a szempontból nekem, jobbosnak, szemforgató a libsi-bolsi társaságnak ezeket ütni, miközben Tomcat adja a műbrét Bácsfy et. kislányának. Na baszki, AZ hiteles volt. Ez meg csak hiszti.
Wass Albert nekem tetszik,de ízlés dolga.
TWÁ címere a kapcsolódó szövegösszefüggésben értelmezendő,tehát 'oktató/magyarázó' illusztráció,a vörös csillagban már nem vagyok biztos - azt nem kellett volna.
.
Kárpátok bérceinek sziklavára által védett, dús kalászt termő, véráztatta,ősi magyar szittyaföld,turulmadár repülte,csodaszarvas rúgta megszentelt rögeibe kapaszkodó ősmagyartalajgyökerű népnemzeti mély- és fajmagyar lelket megfertőzte az internacionalista-bolsevik,liberál-kozmopolitas,judeoplutokrata métely.
"Szerintem van 20%, aki balosnak lát mindenkit, akit elismertek.
Ez afféle "győztél, tehát csaltál" mentalitás."

Khm... én nem mondtam, hogy mindenki balos, csak kicsit sok. És hogy ki minősül balosnak? Hát, aki megéljenezte Károlyit 1918-ban utána meg Kun Béla idején is felvitte az isten a dolgát, az nekem balos és punktum.
Lollerkid, mindenki azt majmol, amihez/akihez affinitása van. Majmolhatnák ugyan Szent Margitot is, de akkor elájulnál a buszban...(néha még így is...)
Komolyan azt gondolod, hogy írók/költők versei meghatározó részét adnák a személyiségnek, mikor itt a körvevő világ nagyságrendekkel több információt zúdít rád?
Érdekes, hogy én miért nem majmoltam? Miért nem volt példaképem?
Sartre, Camus - mond valamit ez a két név? Pedig a franciák megúszták a kommunizmust...
Aztán ott van Tormay Cécile (hu.wikipedia.org/wiki/Tormay_C%C3%A9cile)
Ő majdnem Nobel díjat kapott mégse hiszem, hogy túl sokan hallottak volna róla. Ő pl. jobbos
Valdez, még Oleg Kosevoj se volt a példaképed? Szégyelld magad!
Valdez: Valamennyit biztosan hat, én most ezt nem fogom tudni megmondani hány százalékot, mivel nem szakmám, de úgy gondolom, hogy mint tudatosan mind tudat alatt hat ilyesmi. Ha azt látom, hogy más is olyan életet élt, ráadásul az az illető, nagy és elismert ember akkor ezzel a szememben legitimálódik a tette. Tudod, ez amikor rajtakapják a tolvajt akkor egyből azzal kezdi, hogy de nem csak én voltam.
A jobbosok csak azért kavarnak, hogy nyilvánosságot és figyelmet kapjanak. Ezzel most megkapták.

Egyébként nyilvánvaló hülyeség, hogy az adott cikkben a Magyar Köztársaság címere lenne. Ezt csak ők látják bele. Ilyen alapon a Szlovák címer készítőjét is feljelenthetnék, mert kb. annyi azonos elem abban is fellelhető.

A vörös csillag itt simán belefér a művészeti kifejezés szabadságába és ezt a törvény is megengedi. Pláne, hogy egyáltalén nem támogató, nem népszerűsítő, hanem kritizáló, cikiző összefüggésben hozta fel Worluk.

Egyébként meg nyugodtan járhat bárki Szvasztikás pólóban (ami egy sokkal ősibb szimbólum, mint a horogkereszt, pedig dettó úgy néz ki) és a Vörös csillag sem mindenkinek ugyan azt jelenti.

Kereszt-horog motivummal? Vagy csak a szvasztika átértelmezése?

vilagnezet.blog.hu/index.php/2007/06/08/kereszt_horog_motivummal_vagy_csak_a_szv?title=kereszt_horog_motivummal_vagy_csak_a_szv



Akkor nekem te meg piréz vagy és punktum. :)
Lollerkid, akkor azért volt olyan sok kődobálás októberben! A Toldit egyszer és mindenkorra kivenni a tananyagból!

Valdez, elástad.
"A jobbosok csak azért kavarnak, hogy nyilvánosságot és figyelmet kapjanak. Ezzel most megkapták."

Pedig a rohadt kurva anyjukat, hogy radíroznák is ki őket a történelemből, ugye?
"McLane 2007.06.08. 09:47:35
Miért sodródnak az emberek a szélsőséges eszmék felé? Nem olyan bonyolult kérdés. Hát mert hülyék!!!"

Csak két példa: Kossuth, Petőfi.
A fenti definíció alapján a "hülyemagyar" címkét kapnák. (A "nemzeti" hozzáállásuk miatt pedig még egyebeket is.)

Nem szívesen szállok vitába az abszolút igazság kinyilatkoztatóival szemben, ezért csak kérem: ne legyünk már ennyire egyszerűek.
Vannak helyzetek, amikor a szélsőségnek helye, szerepe van. Ami nincs, az soha nem kaphat szerepet, ezért engedi a demokrácia a szélsőségek létét.

És ha már itt tartunk, Árpád is szélsőség: szélsőségesen liberális, és provokatív. Mielőtt címkézünk, nézzünk már körül, hátha elfér egy-két címke rajtunk is.
IdomitottFoka: Ami ősszel volt az azért volt, mert pattanásig feszültek az idegek és ez ma se hagyott alább. Az, hogy ezt ki kezdte ez nem most kezdődött, és nem is tegnap. De mindenesetre a helyzeten a legkevésbé se javít az, ha megin elkezdünk lehülyézni mindenkit, aki nem ért velünk egyet. Abból csak még több kődobálás lesz...
Lollerkid
Ezek után elég soványka lenne az irodalomkönyv. Balassi, Csokonai nem éppen építő jellegű példák a tanulni vágyó ifjúság számára. Petőfi is szemétre kerül, és hadd ne folytassam.

A kispolgári erkölcs ráerőltetése a művészetre elég beteges dolog.
"elismerjük, hogy élete olyan kimagasló, szellemileg és erkölcsileg olyan szinten áll, akire a gyerkőcök felnézhetnek"

Egy művésznek nem az a dolga, hogy megmondja, milyen legyen az élet, hanem hogy megmondja, milyen valójában. Droggal vagy drog nélkül, férfi vagy női társsal, az mindegy.
Csak a leírt szavak számítanak, semmi más.
A költő nem ideál, akit példakép gyanánt állítanak valakik, hanem egy ember, aki csak körülnéz.
srácok, a jobbiknak semmi köze a szélsöjobbhoz és viszont. ne sértegessünk senkit kizárolag tájékozatlanságbol ;-)
Sziasztok!

No, először is: Wass Albertről sok rosszat el lehet mondani, többek közt, hogy dilettáns, csapnivaló író… ami jobbára igaz is.
Csakhogy majdnem mindenkiben, aki kellő időt-energiát fordít rá, ott van legalább egy regény. (Igen, bennetek is.) Wass úrban is volt, egy egészen biztosan.
És az az egy a mindenkori magyar irodalom egyik legjobb regénye. (Sztem a valaha készült 5 legjobb magyar regény egyike.) Innentől részemről meg van neki bocsátva minden, felőlem akár anyagyilkos is lehet.
Szóval, aki nem olvasta volna: Wass Albert - A funtineli boszorkány. Kötelező. (A funtineli előtt Wass könyvet olvastam mindössz, hát nem fogtak meg. Az egyik arról szólt, hogy még az Államokban is az oda kivándorolt feneketlenül gonosz románok aljas módon gyilkolásszák az oda kivándorolt tiszta lelkű magyarokat. Most ezzel mit kezdjek? Egyébként néha tényleg gyilkolászták, legalábbis még kivándorlás előtt, Erdélyben – de akkor is, ez hülyeség. Nem is volt jól megírva, nem is működött: nem volt körülötte létező, átélhető világ. Nem keltek fel az alakok a papírról, ömlengős v olt, iskolás – na, hát szar. A legtöbb cucc ilyen, ami kijött belőle. De mondom, megbocsátható, mert … zárójel vége)
A funtineli boszorkány: nagyjából a 19. század vége, Erdély, Görgényi havasok, ahol a görgetegköveken ugráló boszorkánysötét Maros völgye összeszűkül az északi ívben, és megnőnek a hegyek. Istenszéke, Macskakő, Disznajó, Runcul, így nevezik a hegyeket. Falvak, néhány ház csak a patakok torkolata közelében, birkák, egy-két tehén. Karnyújtásnyira, a döbbenetes, napok alatt sem bejárható fenyvesekben vaddisznó, medve, farkas: mindennapi vendégek (nem ám néha egy-egy). Az emberek (az a kevés, aki erre él), a nevük alapján… itteniek. Románok, leginkább, meg vegyest. Ukránok is. Örmények is, a kocsmáros örmény. Meg magyarok. De mindegy. Egyszerűen fel sem merül a történetben, hogy ki micsoda, már nemzetileg. Az urak, az erdők, pojánok, legelők urai, azok mind magyarok. De ez se érdekes. Micsoda fazonok! Medvére vadásznak. Kalibákban laknak plájászaikkal (vadhajtó-birkapásztor-mindenes) együtt, s ha úgy jön, saját vállukon cipelik le a hegyről a meglőtt vaddisznót – éppen csak értenek az emberekhez. A hatalomhoz. Muszáj értenie valakinek, hogy elrendezze a dolgokat. Aki nem ér fel a feladathoz, az meghal, nem lesz senki, hiába születik úrnak. Így hát, aki úr, az ért hozzá. Néha elutaznak a távoli, félig (sem) létező Budapestre egy-két hónapra, törvényt tenni, mittomén, kényszerűségből (mintha mi a Marsra utaznánk, nem túlzok.) Ezek azok az alakok, akiket Mikszáthnál láthatunk a budapesti novellákban. Soha nem értettem igazán őket, mármint pl Mikszáthnál, hogy mitől olyan vadak, olyan furcsák, okosak és idétlenek egyszerre – most végre igen. Végre látom a másik oldalukat, az igazit, a lényegesebbiket. Ezek nem magyar bárók – ezek hegyi istenek, medvevadászok… akik néha lemennek a hegyről a sűrű, langyos és élveteg, szecessziós Budapestre. Azért olyanok Ady több, mint ellentmondásos Budapestjén, amilyenek. De ez mellékes, ez semmi, ez csak valami háttér, ami a sorok, mondatok mögül mellékesen kiderül.
Maga a könyv: Az Urszu patak mellé érkezik egyszercsak a semmiből, a fenyvesek mögül egy Tóderik nevű öregember egy valószínűtlenül szép, aranyszőke lánnyal, úgy 13 körül. Soha nem derül ki, hogy lánya, unokája, kije. Soha nem derül ki, hogy honnan jöttek. Soha nem derül ki, hogy miért pont itt állnak meg. Tóderik a falutól néhány órányira, fenn, az Urszu mellett egy tisztáson kerek faházat épít egyetlen hónap alatt. Maga vágja ki a fákat, maga faragja, a lány meg segít neki. Csapdákkal állatokat fog, bőrüket leviszi a faluba az örmény kocsmárosnak, cserébe kap túrót, meg puliszkának való lisztet. Olajat. És kész. Leesik az első őszi hó, mire mindez elkészül. Aztán legközelebb a kocsmában valami idétlen szóváltás után Tóderik agyonüt egy falusit, és azon nyomban elviszik a csendőrök. A szőke lányka, bizonyos Nuca hiába várja. Este nem jön vissza. Másnap reggelre se. Estére se. A kislány persze nem tudja, hogy miért nem. Közben elindul az igazi havazás. Napokon át tartó, hatalmas pelyhű, néma és sűrű havazás. És akkor: „Néma volt az erdő, rettenetesen és félelmetesen néma. A csönd mintha ráfagyott volna a világra. Néha egy kóbor madár megrebbent a bükkök ágai között, és nyomán fehér felhőben porzott alá a hó. De halott mozgás volt ez is. Zajtalan és néma.” A szűk tizenhármas kislány ott marad a havasokban egyedül. És él. Csapdázik. Halat fog kézzel a jeges patakban. Megfőzi magának a puliszkát. Nézi a havasokat. Tüzet tesz a kemencébe. Nézi a havasokat. Megfőzi a puliszkát. Néha lemegy a faluba, a kocsmába, lisztre és olajra cserélni az állatbőröket. Legalább megtudja, hogy hiába várja vissza Tóderiket – akárki is az. Eltelik így néhány hét, egy hónap. Kettő is. És egyszercsak „a lány, ott az Urszu torkában, megérezte a magányt, ahogy az Istenszékéről alálógott a völgybe, mint egy halott emberi kéz.” Na, itt szerettem bele a regénybe annak idején. Hidegrázásosan jó.
Tehát a csaj él fenn a havasokban, egyedül. Néha medvevadászokkal találkozik. Néha az erdőkerülővel. Aztán egyszer lenn a faluban egy cigányasszony megállapítja, hogy Nuca, a kis szőke… boszorkány. Bosszú, akit Isten küldött a havasokba. Mert akit a lány megszeret, akivel egy ágyban hál, vagy aki megszereti őt, az meghal. Persze senki nem hiszi el, maga Nuca se. De úgy lesz. Beleszeret szinte minden férfi, aki meglátja, persze. És sorban halnak. Közben az elhallgatások. A hatalmas csendek. Tőmondatos, pálinkává érlelt és természeti erővé csupaszított párbeszédek.
Némely öregember szerint azonban ez babonaság, mármint hogy a kiscsaj boszorkány. Az a baj, hogy az emberek túl keveset vannak egyedül. Túl sokat vannak együtt, és kihozzák a rosszat egymásból. Aki egyedül él a havasokban, az éjszakánként zölden világító farkas-szempárok kereszttüzében, az törvényszerűen sok-sok olyat tud, ami a közös csapásokon járók számára varázslatnak tűnik – máshogy nem maradhatna életben.
Ámde tényleg meghal mindenki, aki… Na jójójó… ez csak az eleje. Az igazi varázslat ezután kezdődik… és mindez olyan (a klasszikus korokra jellemzően kissé terjengős, de messze nem unalmas és elviselhetetlen) tehát olyan erős nyelven, amihez képest Tamási Áron csak cipészfiú lehetne. Ne hagyjátok ki. Ja, és télen jó, télen kell olvasni.

Gyorstalpaló irodalomóránkat halották. : )

Mindjárt folytatom, van még.
frundsberg:
hejj, ha csak a legkirívóbb eseteket néznénk. Meg ha nem is vágunk ki semmit legalább ott lenne az ellenpárja. Pl Kertész Imivel szemben ott lenne valaki olyan, aki hát khm...
"srácok, a jobbiknak semmi köze a szélsöjobbhoz"
Akkor mihez van? Ez kicsit olyan, mint amikor az egyik kisgazdapárt elhatárolódott a másiktól, majd alapítottak egy harmadikat.

Minnél jobbról nézve, annál több minden látszik balosnak.

A szélsőségesen liberálist nem tudom értelmezni. Mert a mindent szabad elgondolás sem illik rá.

A szélsőjobb nem csak nácikat jelent.

Tényleg, ha már rossz példáknál tartunk, akkor Dózsa, Kinizsi, Kossuth, Cézár, Napoleon
Mégis, kit szabad tanítani ezek után?
Kit, ki állítsunk szembe kivel és milyen szempontok alapján?

Véletlenül nem a jobbik rakja tele a tereinket téli napforduló körül ókori kivégzőeszközökkel, amely sokaknak egy önkényuralmi jelkép is?

travis: Nem ez olyan, mint hogy a mostani, elvileg jobboldali ellenzék kommunisztikus elveket olvas rá mostani hatalmi elitre, melyek nagyrészt volt kommunisták, akik most a legnagyobb kapitalisták, de papíron szocialisták. Magyarországon ez már csak így megy.:D
A történelem az más tészta. Az legyen jéghidegen objektív és tényszerű. Ez így történt, ezt bizonyos körök így ítélték meg ÉS más körök pedig úgy. Az írónak nincs véleménye. Pont.
IGe: A kereszt kinek önkényuralmi jelkép?
Mellesleg meg szerintem nem árt, ha valaki felhívja a figyelmet arra, hogy ez a karácsony talán mégse santa clausról meg shoppingolásról szól, hanem, hogy emberek vagyunk vagy micsodák és összetartunk a lehetőségekhez mérten stb. stb.
A művészeknek szerintem igenis pont az a dolga, hogy olyan pédét mutasson, amire mások felnézhetnek. Ahogyan egy sportolónak is pl.
Micsoda marhaság az, hogy "milyen..az élet ...valójában. Droggal vagy drog nélkül..." Ha valaki be van szívva, akkor honnan tudná, hogy milyen a valóság. A drog pont arra való, hogy kilépjenek általa a valóságból.

A szélsőjobbos idióták léte meg kifejezetten szükséges az MSZP-SZDSZ bandának. Ők tartják fennt. Pl. Bácsfy Diana, akinek apucikája a BM-ben dolgozik. Azután, hogy elvégezte a rábízott karlendítést, úgy eltűnt a médiából, mint a sicc.
borbaja és mi van a "szélső"jobbos nem idiótákkal?
Lollerkid

Nekem és nagyon sokaknak a kereszt egy európában kb 1500 évig tartó diktatórikus önkényuralom jelképe, amely szimbólum alatt embermilliókat nyomorítottak és öltek meg szerte a világban.
Bocsi, egy hadvezér nem mutat példát, de egy költő igen?
ez egy kicsit sem olyan. 1)te komolyan gondolod hogy Mo-on engednék hogy egy szélsöjobboldali csoport a médiában pattogjon? hihii hahaha 2) nálad az lehet szélsöségesen jobboldali aki tótavevét olvasgat? mert ha igen, akkor itt van a csuszi. szerintem még baloldalon állva is nehezezn viselhetö el ez az ostoba demagóg szar amikkel elárasztja az étert. a kommentelö társaság miatt viszont még így is megéri..
Ady E.:

Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput,falat
S mégis megkérdtem tőletek:
Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

Verecke híres útján jöttem én,
Fülembe még ősmagyar dal rivall,
Szabad-e Dévénynél betörnöm
Új időknek új dalaival?

Fülembe forró ólmot öntsetek,
Legyek az új,az énekes Vazúl,
Ne halljam az élet új dalait,
Tiporjatok reám durván, gazul.

De addig sírva,kínban, mit se várva
Mégis csak száll új szárnyakon a dal
S ha elátkozza százszor Pusztaszer,
Mégis győztes, mégis új és magyar.

/1906/

Aki szerint ez nem egy jó vers,azt feljelentem a Jobbiknál.
Ezt egyszerűen nem hiszem el, fogjatok le. :-D
Lollerkid
Mondj valakit, aki szerinted nem idióta, de szélsőjobbos.
erdekes engem is hulyeztek le osszel megse feszultek pattanasig az idegeim. netan nyugtatot kene szedni meg okosszemuveges pszichologushoz kene jarni, nem zavarogni (: tobbet segit a lelkibeke erdekeben es ritkabban lovi ki a szemed.

azokat meg kulon udvozlom akik kossuthot, petofit es egyeb kisse khm idejetmult korban elo embereket vizsgalgatnak a jelenkor szemszogebol majd okosan belatjak hogy mekkora konzervativ volt mindegyik. ja persze, nemtom remlik-e a sulibol hogy ok mikor eltek. hazi feladat: mondj ezerketszaznegyvennyolc apro kulonbseget a 19. szazad kozepe, illetve a 20. szazad eleje es a 21. szazad eleje kozott. legalabb annyira felhaborito es progressziv volt amit anno petofi muvelt, illetve a tanacskoztarsasag "forradalmarai" (ezt nemtom hogy kell mondani, de nem pejorativ ertelemben tettem idezojelbe). akkoriban minden lazado gyerek kommunista volt. most meg attacos meg greenpeaces meg szelsovereskezuliberalis.

a voros csillagot erintoen: konyorgom legalabb ne itt es konkretan sajat magatokrol bizonyitsatok be hogy sajna 3 neuron se kapcsolodik a fejetekben. egye fene leirom a kedvetekert. a kepen ahol egy voros csillag sugarzik le egy oltari nagy volgyhidra (es amihez kapcsolodik gyengebbek kedveert egy cikk ami arrol szol hogy a komenistak/liberalisok zillio forintot dobnak ki egy valszinu feles hidra, es netan el is lopjak a felet, bar lehet hogy ehhez is butak) azt uzeni nekunk a szerzo, hogy a komenistak (akiket a voros csillag jelkepez, nem tudom tudtok-e kovetni) eppen egy boszme nagy hidat epitenek/lopnak el (ezt a hid forma jelkepezi), mig az azt korulvevo formai elemek azt hangsulyozzak, hogy bizony ez nem egyedi eset, hanem a minket korulvevo orszag valosaga.

nno kicsongettek, holnapra mindenki olvassa el az olvasokonyv 142. oldalan levo novellat.
"Minnél jobbról nézve, annál több minden látszik balosnak."

Minél liberálisabban nézed a világot, annál több minden tűnik szélsőségesnek:D
"akkoriban minden lazado gyerek kommunista volt"
25 évvel később meg nyilas, mégse mondjuk rájuk, hogy milyen jó:D
minél nagyobbakat mondtok, annál gyakrabban kell majd fogat mosni.
speciel a beallok a sorba es egyendalokat enekelek egyenruhaban egyenmenetelesre valamint a hivatalos ideologiat biflazom a vezer egy darab es igen nepszeru konyvebol szamomra nem tunik _annyira_ lazadasszagunak.

de lehet nalatok mar ez is formabontonak szamit (:
Lollerkid

Jah persze sokak szerint a holokauszt, meg az evolució is csak egy mítosz. Wojtyila, akkor mi a farancnak fárasztotta magát, hogy megbocsátást pórbált kérni a Római Katolikus Egyház emberiségellenes bűneiért?


Mér tán Kun Béla, Rákosi meg a hardcore Kádár időkben nem így volt?:D
borboja,
"A művészeknek szerintem igenis pont az a dolga, hogy olyan pédét mutasson"

Hát pont nem! A művész egy ember, aki szemlélődik, majd megírja tapasztalatait. Nem egy idol.
Külön postot érne a különböző tudatmódosítók hatása az irodalomra és filmművészetre.
Minden művészet felfogható egyfajta valóságértelmezésként is, ez magábanfoglalja az alternatív valóságokat is (sci-fi), és hogy ezen kapuk átlépéséhez egyesek drogot használnak, hát szívük joga. Itt a droghasználat abszolút nem jogi kérdés kellene, hogy legyen.
Vagy felejtsük el Picasso-t, mert az emberformái nem élethűek? Dobjuk sutba Philip K. Dick-et? Meg egyáltalán mindent, ami nem két lábbal a valóság talaján áll?
A drog használata egyes művészekben bizonyos kreatív energiákat szabadítanak fel, de ez még tabu. De tény, hogy ezeket nem szabad hangsúlyozni mondjuk az iskolában irodalom órán, mert tény, hogy sok gyerekre nem lenne jó hatással ez az infó, de ettől a tény még tény marad.

Félreértés ne essék, legalizálás-ellenes vagyok. A nagy tömegeknek nem való.
IGe nem azt mondtam, hogy mítosz, csak hogy talán árnyaltabban kéne értelmezni.
˝HA be lenne szarva, levenné a címért.˝

Nem logikus. Akkor prejudikálna, elismerné a hibát.
Így meg kell várni a független bíróság ítéletét.

De a tárgyaláson, Árpád, ne azzal érvelj, az Isten szerelmére, hogy ˝...de hát bíró úr, ez a cikk egyébként masszívan az MSzP-t és az SZDSZ-t gyalázó írás, hát mit akar akkor a Jobbik, kérem szépen?˝, mert az nem lesz nyerő.
kukacka: "Zorbi viszont az értelmesebb nemzeti érzelműeket elszipkázta a támogatói bázisból, kitúrta őket a parlamentből."

ez az "ertelmesebb nemzeti erzelmu" ez vmi definicio? nem igazan tudom ertelmezni, h milyen ember(ek)re lehet ezt a jelzos szerkezetet hasznalni.

Loller:
Tfh minden 10. ember olvasott legalabb 2-3 regenyt Rejtotol! (csak mondtam egy szamot)
kerdes: hanyan verik szet a kocsmat (vagy azt a helyiseget, ahol epp ahol szorakoznak, vagy csak vagynak), mert a "nagynak" (ponyvanak, szarnak, nemirodalminak, olcsonak, talminak, es meg sok egyebnek) kikialtott Rejto regenyeiben EZ OLVASHATO?

vki vagy szeret olvasni, vagy nem.
Ha mar szeret, akkor vagy tud is, vagy nem.
ha meg nem szeret, tok mind1 mit olvastatnak vele, ugyis ruhellni fogja!

latod Loller? ez is "egyfajta" logikai levezetese az ember es az olvasas viszonyanak, de ki veszi komolyan?
(pedig tobb koze van a valosaghoz, mint annak, amit Te, vagy a jobbikosok irnak, mondanak)

pedig egyszeru ez: szabadidomben azt olvasom, ami tetszik, es ugy ertelmezem, ahogy epp "sikerul" (hangulat, tapasztalat, stb szerint)

Fodor Akos a tole megszokott egyszeru-szepen megfogalmazta ezt, talan hadd ajanljam mindenkinek, aki mas irasat fikazza:

"ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

Versemet oldd föl
életed vízében: úgy,
ahogy szereted."
coci csak annyi a különbség, amennyi a bűnözési ráta az USA meg Irán között, ennyi. Nem mondom, hogy az jó, csak, hogy hatásosnak hatásos.

Mellesleg meg mi közöm nekem a jobbikhoz?
Travis
Abszolút nem értek egyet azzokkal, akik "alternatív valóságokról" hablatyolnak. Valóság csak egy van. Egyetlen egy. Teljesen mindegy, hogy ki mivel befolyásolja a tudatát és miről képzelődik. Az csak az álom, a képzelet világa. Valóság akkor is csak egy van.
Lollerkid

A katolikus diktatúra messze nem csak az inkvízicióban nyilvánult meg, mint ahogyan a sztálini diktatúra sem csak a gulágokban.

Egyébként ebben az egészben az a vicc, hogy Sztálin 21 éves koráig papnak tanult és a legszélsőségesebb kommunista diktatúra a trükkjeit egytől egyik a katolikus diktatúrától vette, adaptálta át. Nézd csak meg itt a poénos hasonlóságokat:

Kísértet járja be Európát? OKÉ, de kettő is?
vilagnezet.blog.hu/2007/04/22/kisertet_jarja_be_europat_oke_de_ketto_i

Aha és szerinted Sztálin katolikus volt? Nem ortodox véletlenül?:D Ha már a cári oroszországban nőtt fel...
Na, igen, Giordano Bruno is halálra röhögte magát. Mivel fiktív inkvizició égette meg. Öngyulladás történhetett :)
IGe · vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.08. 11:20:09

Ne a XXI.szd.-i eszeddel értékeld a középkor eszme/gondolkodás világát.
Az akkori kor embere számára az 'egyetemes' keresztény Hit volt az egyetlen,amihez igazodtak,és aki ettől eltért az un. "eretnek" volt,akit első lépésben ki kellett közösíteni,másodikban elpusztítani.Ez volt a természetes.
A felvilágosodás később jött.
borboja

Ernest Hemmingway sok minden volt, speciel példakép biztos nem, masszívan és kitartóan vedelt, gyötörte az összes feleségét, és egy vadászpuskával tett pontot a története végére. Viszont ennek az égvilágon semmi köze a műveihez, és azok irodalmi értékéhez.
Lollerkid

"A spanyol inkvizíció 300 éves történelmében minden egyes esetnek saját dossziéja volt.” Ezeket a dossziékat most összegyűjtötték, s végre először alaposan áttanulmányozták. Professzor Henry Kamen, aki szakértője a témának, nyíltan elismerte, hogy ezek az iratok részletesek, kimerítőek, és a spanyol inkvizícióról egészen más képet mutatnak."

Hát persze. Sehol egy bejegyzés. "Ma jól lemészároltam vkit, mert boszorkány"
Akkor minden rendben, azt írták hogy ők jók. A spártaiak meg egy falóval töketlenkedtek, ahelyett hogy írtak volna egy levelet: Mi csak itt piknikezünk, nem kell beszarni.

100 év múlva meg az lesz történelemhamisítás, hogy voltak köztük pedofilok.
Az akkor dolgok nem a kereszténység következményei, a kor volt ilyen. Barbár korban, barbár dolgok születnek, ez van. Ezt kéne megérteni, mielőtt mai szemüvegen át el kezdünk fröcskölődni
Loller:
nem az usa-ban, es nem a kozel-keleten vagyunk, hanem a karpat-medenceben, mas tortenelmi, kulturalis multtal, igy a kettot parhuzamba allitani? talan gombi geometriaban:)

"Mellesleg meg mi közöm nekem a jobbikhoz?"

Nnna latod! ez egy jo pelda volt a szovegertesre. (feltetelezem csak felreertelmezted amit irtam, vagy nem elegge pontosan foglamaztam meg)

"amit Te, vagy a jobbikosok irnak, mondanak" nem u.azt jelenti, mint h "amit Te ÉS a jobbikosok irnak, mondanak"
"Abszolút nem értek egyet azzokkal, akik 'alternatív valóságokról' hablatyolnak."

Akkor a komplett XX. század végi sci-fi irodalmat ki is dobhatnánk az ablakon, ugye?
Én inkább azt ajánlom, ismerkedj meg velük.
Kezdésnek: William Gibson, Philip K. Dick
1041, vagy 1014-ig (tehát egy évezredig) egy maffiacsapat volt az ortodox és a katolikus.

Hattory, borboja

F. Scott Fitzgerald is kanálist megszégyenítő intenzitással nyelte az alkoholt, mégis írt egy Nagy Gatsby-t.
Papíron igen, de mégis alapvetően külön utakon jártak már a kezdetektől. Mellesleg 1054 a nyerő évszám.

De hogy jön ez ide. Az alaptétel nem az volt, hogy Sztálin azért lett köcsög emberiségellenes diktátor mert ezt tanulta a katolikusoktól egy ortodox papneveldében?:D
"Abszolút nem értek egyet azzokkal, akik "alternatív valóságokról" hablatyolnak. Valóság csak egy van. Egyetlen egy. Teljesen mindegy, hogy ki mivel befolyásolja a tudatát és miről képzelődik. Az csak az álom, a képzelet világa. Valóság akkor is csak egy van. "

Persze, de senki tudja mi az. Amit te annak élsz meg, az se az. Az csupán a lenyomata, amit a tudatod felfogott belőle. De erre már ókori görögök is rájöttek.
És mivel mindenki más, mindenkinek a fejében más valóság él, ergó egyikünk valóságáról sem tudjuk kijelenti, hogy valóságosabb, mint a másikunk valósága.
"1041, vagy 1014-ig (tehát egy évezredig) egy maffiacsapat volt az ortodox és a katolikus."
1054 a megfejtés.

"Lord_Valdez 2007.06.08. 11:12:32
A szélsőségesen liberálist nem tudom értelmezni. Mert a mindent szabad elgondolás sem illik rá."

Csak saját véleménnyel tudok segíteni. Liberális, aki hisz a szabadság szabályozó erejében. Ehhez képest szélsőséges számomra az, aki nem teszi hozzá magában, hogy de magamat korlátozhatom, ha nyilvánvalóan/igazságtalanul érdekeket sértek.

Egy igazi liberális általában nem ismeri el a szociális vagy konzervatív értékeket/érveket, ha a szabadelvűséggel kell összevetni. Én e miatt tartom Árpádot liberálisnak. És szélsőséges az, aki az eszméje mellett kitart bármi áron (tehát nyilvánvaló kisebbségben is, vagy kompromisszumkészség nélkül, empatikus érzéket esetenként nélkülözve). Ebből a szempontból tartom Árpádot szélsőségesnek. (Nem gondolom, hogy soha nem korlátozza magát, de gyakran hagyja figyelmen kívül pl. mások nemzeti/vallási érzelmeit, vagy szociális érzékenységét.)

Hozzáteszem, én személy szerint örülök a szélsőségeseknek, mert a vegytiszta érveket tőlük lehet hallani. Ha éppen hajlandóak érvelni. Számomra például könnyebb lenne összegyúrni egy élhető világot Árpád, Tomcat, Thürmer, és a GreenPeace világképeiből ("megfelelő" arányokkal), mert jóval kevesebb a hátsó gondolat; szemben a tömegpárti ideológiákkal (pl. MSZP, Fidesz), amik eleve (számomra többnyire ismeretlen) egyezségek eredményei.
1890tol 1920ig meg az volt a termeszetes hogy a fennallo fel vagy teljesen feudalis es kereszteny vilagrendet az alsobb neptomegek egy nezet talajan allva verhetik szet, na ez volt a kommunizmus.

erdekes hogy a keresztenyseggel meg a muszlim fundamentalizmussal kapcsolatban rogton tudtok relativizalni, bezzeg a budoskunbelak na azok csak es kizarolag vereskezu protoavosok voltak (:
Lord!
"És mivel mindenki más, mindenkinek a fejében más valóság él, ergó egyikünk valóságáról sem tudjuk kijelenti, hogy valóságosabb, mint a másikunk valósága."

há mán nehogymán! milyen erzelgos faszsaggal etetsz Te engem?

KOVETELJUK:
egyseges, szabvanyokban rogzitett merorendszer felallitasat (skalazott arpadsavos kettoskereszt), melyen a szemelyes valosagok objektiven lemerhetoek, es egymassal osszevethetoek!

:DDDDD
Namost, ha Wass Alberttel és Mikszáthtal és Adyval (és még sorolhatnám) keresztül-kasul bejártad a Kárpát-medencét, az egykori magyar birodalmat – ami persze nem (csak) magyar, soha nem is volt az, „csak” abban az értelemben, hogy ezer éven át a magyar volt benne a központi, államszervező erő, valamint az itt élő kultúrák gyűjtőtégelye, katalizátora és közös nevezője (valahogy úgy, ahogy az Egyesült Államokban az angolszász) – mindegy, ezt hagyjuk, messzire vezet…
Szal ha keresztül-kasul bejártad ezt a világot, engedve, hogy Ady, Mikszáth, Wass stb, megfogja a kis kezed, mert hát máshogy nem lehet, míg fel nem fedezik az időutazást, plusz még vannak fogalmaid a magyar történelemről is, és van valami látomásod arról, hogyan érkezik meg ez a nép keletről, hágókon és őstölgyeseken át, porban, ezer évvel ezelőtti napok fényében – na, akkor érezni fogod, hogy ez mi:

„…Bibor-palástban jött Keletről
A rímek ősi hajnalán.
Jött boros kedvvel, paripásan,
Zeneszerszámmal, dalosan…

… Szent Kelet vesztett boldogsága,
Ez a gyalázatos jelen
És a kicifrált köd-jövendő
Táncol egy boros asztalon…

… S már látom, mint kap paripára,
Vállamra üt, nagyot nevet
S viszik tovább a táltosával
Pogány dalok, víg hajnalok,
Boszorkányos, forró szelek…”

Meg ezt:

“…Vak ügetését hallani
Eltévedt, hajdani lovasnak,
Volt erdõk és ó-nádasok
Láncolt lelkei riadoznak.

Itt van a sûrû, a bozót,
Itt van a régi, tompa nóta,
Mely a süket ködben lapult
Vitéz, bús nagyapáink óta.

Kísértetes nálunk az Õsz
S fogyatkozott számú az ember:
S a dombkerítéses sikon
Köd-gubában jár a November

Csupa vérzés, csupa titok,
Csupa nyomások, csupa õsök,
Csupa erdõk és nádasok,
Csupa hajdani eszelõsök.

Vak ügetését hallani
Hajdani, eltévedt lovasnak…”

Sanyi! Olvass sokat, és akkor neked bejön. És akkor gazdagabb (ne a bankszámládra gondolj) okosabb leszel.
Ebben az országban Ady volt a KÖLTŐ. Vannak még nagyon jó versírók, meg tök jó versek. De a KÖLTŐ, az Ady. Mert össze tudja sűríteni érzéssé-látomássá azt a világot, amiről fent beszéltem. Az egész magyar törit, meg a Kárpát-medence fura konglomerátumát, Wass és Mikszáth és Tisza és Károlyi világát.
Ha neked eddig nem jött össze, annak két oka lehet. A valószínűbb, hogy szar volt az irodalomtanárod. Nem ritka eset. Életrajzi adatokat, kötelező igazságokat és milyen szóképeket használt a költö – féle verselemzést tanultál irodalom helyett. Ha ez a helyzet, azon lehet segíteni… de most itt hirtelen, gyorstalpalóban nem fog menni. (De annyit azért mondok: felejts el minden verselemzést. Egy verset soha nem kell elemezni (ezzel szokták megnyomorítani a kölkök nagy részét egy életre). Csak elolvasni kell, és nem gondolkodni közben. Ami eszedbe jut a versről, amit érzel – az az elemzés. Az a lényeg. Neked azt jelenti a vers. - Ha nem jön semmi, akkor az adott vers neked nem jött be. Van ilyen. Majd valamelyik másik bejön.)
Szerintem ez lehet a baj, senki nem tanított meg átérezni és szublimálni, mert a tanáraid se tudtak, és a magyar irodalmi telefonkönyv bemagolására fecsérelték az időt helyette. Már csak abból is ez valószínűsíthető, hogy szereted Arany Jánost. Ha ez így van, és tényleg szereted, nem csak megtanultad, hogy szeretni kell, akkor semmi nem reménytelen.
De ha mégse, hááát… a másik lehetséges ok, kedves Sanyi, hogy nem éred el az agyműködésnek, az intelligenciának azt a szintjét, ami a magasan szerveződött civilizációk megértéséhez, áttekintéséhez kell – s így azok művészi leírását se tudod befogadni. Ebben az esetben hagyd a fenébe a verseket, zenéket, irodalmat, freskókat, szobrokat és építészetet, miegymást, mert neked sajnos úgyis mindegy.
Ha ez lenne a helyzet, arról nem tehetsz, arról legfeljebb isten tehet, ha van. Mármint hogy miért vannak buták, miért nem csak okosak, így egészen primitíven fogalmazva.
És itt ezzel el is jutottunk a jelen témához, a jobbikos szerencsétlenekhez… de arról majd később, ha lesz rá időm.
kg: az onkorlatozast hol hianyolod abszolut ertekben arpadnal (vagy mas "szelsoliberalisoknal")? szvsz az aranyszabaly teljesen jol kiveheto naluk is. kemenyen odamondanak az teny, de ami visszajon abbol sem azt hianyoljak hogy nem eleg erzekenylelku, hanem hogy szinvonaltalan es ervekkel nem dolgozo frocsoges (az esetek 99%aban, a maradek 1%ot a legjobb olvasni, de ez nagyon ritka)
Azért annyira mégsem volt természetes. Az emberek többsége élt ahogy tudott, persze amikor az uralkodó ideológián kívül álló okok (pl. háború) miatt megroggyant a gazdaság és akkor persze az egyszerű embereket be lehetett etetni, hogy azér nincs kenyér, mer kizsákmányolnak. Na ez volt 1918 őszén. Szánalmas komédia, és a végeredményét ismerjük, azért kicsi az ország és azért nagy a bánat...
Lollerkid

"De hogy jön ez ide. Az alaptétel nem az volt, hogy Sztálin azért lett köcsög emberiségellenes diktátor mert ezt tanulta a katolikusoktól egy ortodox papneveldében?:D"

Úgy, hogy semmi értelme a jobbnak, meg a balnak, mert nálunk a kettő lényegében ugyan az. Platón után Jézus volt az első és leghíresebb komcsi. A jobb meg állítóllag a komcsik ellen van? Meg az is érthetetlen, hogy miért szidják Sztálint, amikor az egy keresztény ember volt.

Úgy hogy a jobbik nem csak címerek felismerése terén küzd kihívásokkal, hanem saját identitásában is.

Szüzmárjaidesanyám, má megen tombol...
Nem csak spanyol inkvizició volt. Brunót például a Római inkvizició égette meg.

"Az akkor dolgok nem a kereszténység következményei, a kor volt ilyen. Barbár korban, barbár dolgok születnek, ez van. Ezt kéne megérteni, mielőtt mai szemüvegen át el kezdünk fröcskölődni "
Ettől még a kereszt egy ókori kínzó eszköz marad.

"Csak saját véleménnyel tudok segíteni. Liberális, aki hisz a szabadság szabályozó erejében. Ehhez képest szélsőséges számomra az, aki nem teszi hozzá magában, hogy de magamat korlátozhatom, ha nyilvánvalóan/igazságtalanul érdekeket sértek..."
Ez etikátlanság és tapintatlanság, nem szélsőségesség.
A kompromisszumkészség hiánya más az.


"1890tol 1920ig meg az volt a termeszetes hogy a fennallo fel vagy teljesen feudalis es kereszteny vilagrendet az alsobb neptomegek egy nezet talajan allva verhetik szet, na ez volt a kommunizmus.

erdekes hogy a keresztenyseggel meg a muszlim fundamentalizmussal kapcsolatban rogton tudtok relativizalni, bezzeg a budoskunbelak na azok csak es kizarolag vereskezu protoavosok voltak (:"
Érdekes felvetés, van alapja. Utána meg az volt az alaptézis, hogy a mocskos zsidaja elveszi előlünk még a levegőt is.
Valóban előszőr le kellene szögezni, hogy most a kérdést a kor szellemében vizsgáljuk, vagy jelenkori szemmel.
Seldon!

'XY a KOLTO, a tobbi meg esetleg irt jokat...'

hmmm. azert en ugye gondolhatom azt, h vagynak meg masok is KOLTOK?

(lecci, csak en, a tobbieknek nem kell megengedni! kacsintsunk ossze cinkosan, legyel ebben urambatyam pls!)
lollerkid: mire gondolsz? arra hogy utana a felfeudalis restauracio bezzeg jot tett az orszagnak? frankhamisitasi botrany power stb? (:

vagy arra hogy a tobbi konzervativ allamnak nem tetszett hogy itten forradalom zajlik es egy ettol teljesen fuggetlen beketargyalason szivoztak velunk (ami beketargyalasra ha jol emlekszem azert volt szukseg mert csaszarunk es kiralyunk vilaghaborut inditott. szemet kommunistak!)
felteszek egy költői kérdést: mitől lesz valaki magyar? attól, hogy itt születik, ez az anyanyelve és ismeri annak történelmét? tényleg csak ennyit jelent magyarnak lenni?

az a baj, hogy nincs közösen vallott eszme, elv, vallás, ami szilárd hovatartozást adna egy itt született embernek. ezért a nacionalizmus már csak egy illúzió, egy szép illúzió.

más. a jó költő pont olyan, mint Ady: szenvedélyeknek él, rengeteg érzést megtapasztal és ezálltal több lesz, mint az átlag. okosabb, bölcsebb, felvilágosultabb. Ady nem az egyik, hanem A legnagyobb magyar anyanyelvű költő. aki haragszik rá, mert antipatrióta volt az egyszerűen nem vette még észre, hogy a nemzethalál már jó régóta bekövetkezett. pedig Ady tényleg csak nevelői szándékkal ostorozta a magyarságot.

tejesen értelmetlen dolog lebalosozni Ady-t. a szocialista szóval olyan fogalmak párosultak az idők során, mint diktatúra, cenzúra és hazugság. nem szerencsés ez a skatulyázás, mert Ady szerintem nem szeretette a hazugságot. lévén, hogy költő, a diktatúra és a cenzúra olyan dolog volt, amitől a legjobban félhetett.

OFF1
viszont be kéne végre látni: az olyan szép hívószókra, mint az "egyenlőség, testvériség, szeretet" könnyű hallgatni. alapjába véve a szoci elvek szépek. szebbek, mint az "erősebbik kutya baszik" elven alapuló kapitalista jelszók. ha a civilizáció a dzsungel törvényeitől való elszakadást jelenti, akkor az a rendszer, amiben a gyengék halálra vannak ítélve, az nem jó.

OFF2
travis: "dán karikatúra miatt hőbörgő palesztin félmajmok kezét"
csitt! ne mondj hülyeségeket légyszíves. te tűrnéd, hogyha a nagycsoportosok lerajzolnák az apádat, ahogy női ruhát hord? gondolom nem, mert ez egy szemét, sunyi, pofátlan és leírhatatlanul gonosz dolog. egy vallási személy mindig többet fog jelenteni, mint egy nemzeti jelkép. fontosabb és értékesebb, és ez így van jól. ráadásul a mohamedánok az egyetlenek, akikben bízhatunk, hogy lerombolják amerikát és az onnan terjedő globalizmust. tanulhatnál egy kis tiszteletet és megértést.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.08. 05:10:05

Biztos, hogy ostobák?

Velük foglalkozunk vazze. Mindegy mit írnak, mit mondanak, csak a címlapon legyenek.

Ez eddig bejött.

Üdv
coci!

Persze. Hogyne. Már miért ne lehetne neked valaki más A KÖLTŐ?
Kicsit túlspiláztam, bocsi. Elég erős Ady-fan vagyok.
Azt azért tartom, hogy ennek az ősmagyaros kárpátos medvés dekadens magyar világnak a leírásában ő volt a legjobb. Szerintem.
"miatt megroggyant a gazdaság és akkor persze az egyszerű embereket be lehetett etetni, hogy azér nincs kenyér, mer kizsákmányolnak. Na ez volt 1918 őszén. Szánalmas komédia, és a végeredményét ismerjük, azért kicsi az ország és azért nagy a bánat... "
Alljon meg a menet. Ez nem akkor kezdődött.
"Bár felül a gálya,
Alul a víznek árja,
Azért a víz az úr." - bocsánat fejből idéztem.
Ez megvolt már több évszazada.
Ajtony
Amivel itt foglalkozás történik, az megint a kiafaszagyerek problémakör és a tálibok már a fasorba sincsenek.
"travis: "dán karikatúra miatt hőbörgő palesztin félmajmok kezét"
csitt! ne mondj hülyeségeket légyszíves. te tűrnéd, hogyha a nagycsoportosok lerajzolnák az apádat, ahogy női ruhát hord? gondolom nem, mert ez egy szemét, sunyi, pofátlan és leírhatatlanul gonosz dolog."
A felháborodás még oké, de felgyújtani az óvodát azért elég gyerekes dolog.
trent_reznor:

re off1: a civilizáció arról szól hogy jobban túléljünk mint a szabvany makimajom. pont. ennyi. vege. semmi cukrosmázas nyáladzás a szeretetről (: a szociális háló és többi erre hajazó része is valójában csakis csoportfenntartásról és motivációról szól ha jobban megvakarod a felszint.

re off2: ja. ha lerajzolják az apukámat női ruhában akkor felgyújtok 500 autót, 15 házat és leszúrok pár gyanús nagycsoportost. igazán tekintettel lehetnének a mély és humánus érzéseimre .) értem én. sajnos én nem tudok tekintettel lenni más életére vagy hasonló badarságok, de hogy mindenki higyjen a hello kittyben az _nagyon_fontos_
Valaki mondta itt, hogy azért lesz sok ember szélsőséges, mert az könnyebben járhatú út. Hát szerintem annyira nem könnyen járható, gondoljunk csak tomcatre vagy budaházyra.

Ja meg valaki értelmes szélsőjobbosokat akart. Az olvasgass ezt: www.geocities.com/ultradextra/

Szerintem érdekesnek mindenképpen érdekes:)
travis 2007.06.08. 11:33:41
abszolút OFF
"Félreértés ne essék, legalizálás-ellenes vagyok. A nagy tömegeknek nem való."

ezek szerint a nagy tömeg, nem hozzád hasonló individumokból áll?
honnét ez a felsőbbrendűségi tudat? ;)
(csakmer' az említett vitában sokan mondják ezt; és gyakran elgondolkodtat, mi alapján emeli magát ki a beszélő az emberiség gyászosan alacsony színvonalából)

nah, bocsazOFFér'
sztem alabb ez egy jo pelda a "koltok koltoi nagysaganak nemely fokon osszehasonlithatatlansaga" tema kifejtesere:)

Tücsökdal /Romhányi J./

-Ön művész?!- fitymálta a tücsköt a hangya.
-Hisz mint az ökörnyál, leng, lebeg a hangja.
Dalában nyoma sincs vérmes szenvedélynek,
sőt ha Ön szól, még az esti csend is mélyebb.
Mily csekély eszköztár, mily szűk formakészlet!
Csoda, hogy Ön mégis figyelemre késztet.
Szólt a tücsök halkan:
gondgyomláló dalban
épp ez a művészet.
"gargoyle 2007.06.08. 12:08:12
lollerkid: mire gondolsz? arra hogy utana a felfeudalis restauracio bezzeg jot tett az orszagnak? frankhamisitasi botrany power stb? (:

vagy arra hogy a tobbi konzervativ allamnak nem tetszett hogy itten forradalom zajlik es egy ettol teljesen fuggetlen beketargyalason szivoztak velunk (ami beketargyalasra ha jol emlekszem azert volt szukseg mert csaszarunk es kiralyunk vilaghaborut inditott. szemet kommunistak!)"


Én arra gondoltam momentán, hogy károlyiék hazaküldték a katonákat, hogy mostantól písz end láv lesz, meg felfegyverezte a nemzeti tanácsokat és semmit nem tett, hogy a semmiből jött jelentéktelen idegen seregeket feltartóztassa. Tehette volna azt is, hogy a megmaradt katonákat beásatja a kárpátokba. A szedett-vedett román meg cseh hadosztályok nem igen tudtak volna mit kezdeni. Aki meg időt nyer, életet nyer.
HarriSeldon, engedd meg, hogy ezt überelhetetlennek tartsam egy komcsinak (bocs, csak balosnak) titulált író tollából:
"Jöjj el szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép komoly fiadat!"
A "félfeudális restauráció" mindenképp több jót tett az országnak, mint az 1918 őszétől 1919 nyaráig tartó anarchikus állapotok...
Kedves Paszternák,
részemről semmi izé nincs, csak hát valóban tönkre vannak taknyolva a nemzeti jelképek. És ez a jobb?oldal bűne: hordom a kokárdát árpádsávfelfújttal, vazze, geci zsidóbérenc libsikomcsi antimagyarok attitűd. Én Kádár alatt feszt hordtam a kokárdát, mostmár égetné a farmerjakóm a baromjobbosok miatt. De ezt nem ragozom tovább.
Sokmindenben meg egyetértünk: télleg hatalmas röhej Orbánozni, eleve demagóg műbalhégyáros magatartás fosni tőle.
A stílusod meg megjavult:-)
"Lord_Valdez 2007.06.08. 10:08:22
Miért mi és hány kellene?
Ha semmilyen diplomája se lenne, attól még lehetne művelt."
Hát lehetne!:-)))
wood: mi alapjan vagyok kocsog elitista? tapasztalat.
ha az eletben az ember allandoan perceket veszteget el azzal hogy megvarja amig a postan gizi neni utoleri a csikorgo fogaskerekekkel, ha a metron lat emberek tomegeit akik blikket mozgo szajkjal szotagolva olvasnak, ha a teveben emberek ezreit mutogatjak akik csillogo szemmel es mindenfele kritika nelkul kovetik a VEZERT (mindegy melyiket), ha egy elvben szurkeallomanyt mozgato vitaban (legyen az politika, vallas, muveszet, szerelem, emberi let ertelme whatever) az egyik fel keptelen 1% sajat gondolatot alkotni a szovegbe, es kodos tekintettel ismetli a part/vallas/vilagnezeti pamflet sorait, akkor eleg nehez sorskozosseget vallalni az istenadta neppel.
Miért nincs katolikus/keresztény (nevezze ki ahogy akarja) önkényuralmi jelkép az önkényuralmi jelképek között? Miért csak fasiszta és kommunista van?
"Valaki mondta itt, hogy azért lesz sok ember szélsőséges, mert az könnyebben járhatú út. Hát szerintem annyira nem könnyen járható, gondoljunk csak tomcatre vagy budaházyra."
Ne keverjük, azt, hogy valaki szélsőséget, vagy azt, hogy bűnöző.
Mert őket törvénysértésekért b...tatják, nem azért mert szélsőségesek. Ezen az alapon a teljesen Kossuth-téri bandát becsukhatnánk. De amíg nem követ el törvénytelent, addig lehet szélsőséges.
lollerkid: dehat az elobb meg vereskezu kommunistak voltak akik szetvertek az ezereves magyarorszagot, most meg piszendlav hujegyerekek akik keptelenek voltak felfogni a kemeny kor kemeny kihivasait. nem ertem (: ilyen alapon mibajod a komenista diktaturaval? kokemenyen egybentartotta az orszagot, nem voltak ilyen bomlasztok mint most (: raadasul meg mindig nem az o hibajuk miatt rohanta le a verszomjas antant az orszagot, hanem draga jo konzervativ uralkodoink es politikusaink vidam akcioi miatt (:
wood,

"Nagy tömegek számára": Ezt úgy értem, hogy nem biztos, hogy a műveletlenebb rétegek számára elérhetővé kellene tenni, mert nem tudják kezelni.
Ez nem valamiféle elitizmus, senkinél nem vagyok több, de szerintem, ha egy zártkörű értelmiségi vagy művésztársaságban előkerül valami ilyesmi dolog, az nem feltétlenül rossz.
A vele járó súlyos negatívumokkal tisztában kell lenni, és kész. De sokan erre nem képesek, ahogyan az alkoholnál sem. Ez a társadalom nagyobb százaléka.
Viszont ilyet nem lehet törvénybe foglalni, mert az egyértelműen diszkrimináció. Ez inkább egy hallgatólagos megállapodás kellene, hogy legyen.



Tomcat, Budaházy

Ezek köztörvényes bűnözők. Azért lettek azok, mert a szélsősegesen hülyék voltak. Szerintem te is szélsőséges vagy, meg azok akiket belinkeltél, mégsem vagy börtönben. És ez így van jól. De ha te is bűnözni kezdesz, akkor oda kerülsz, tökmindegy miért bűnözöl. És ez így van jól.
"Ne keverjük, azt, hogy valaki szélsőséget, vagy azt, hogy bűnöző.
Mert őket törvénysértésekért b...tatják, nem azért mert szélsőségesek. Ezen az alapon a teljesen Kossuth-téri bandát becsukhatnánk. De amíg nem követ el törvénytelent, addig lehet szélsőséges."

Lehet, hogy te nem kevered össze a kettőt, de az államhatalom igen. Most ezt nem részletezném, nézz csak utána.
solesz 2007.06.08. 09:12:33

Djiu-djicu

Üdv
ige: mert kevesebbeknek sir a nagyapja otthon hogy o nobeldijas atomfizikus, kukas es urrepulopilota lett volna ha nem nyomjak el spartacus seregeben, mint ahanyan ugyanezt a fent emlitett ket ideologiaaltali gyilkolassal teszik. regen volt, megszepult mint az elso gimnazista szerelmed. majd ha elkezdenek tizedet szedni nosztalgikus okokbol, rogton felhorgad a magyar onerzet meglasd :D
IdomitottFoka én nem vagyok szélsőséges, csak itt valaki kérte, hogy mutassak olyat, aki szélsőjobbos és az értelmesebb fajtába való. Az hogy én ismerek egy ilyen címét mér következik abból, hogy egyetértek velük?
Sanyi 2007.06.08. 09:27:18

Mennyé má!

Üdv
Lollerkid,
Ja meg valaki értelmes szélsőjobbosokat akart. Az olvasgass ezt: www.geocities.com/ultradextra/
Jah, tiszteletre méltó.
Sacrum idiotum...
Bűnözők? Miért is lett mostanra összemosva a bünöző és a politikai bünöző fogalma? Régebben sokáig ez két kategória volt.

Ha tegyük fel most Worlukot bekaszniznák ezért a dologért (tudom, hogy max pénzbüntetést kaphatna, de hát simán el el lehetne intézni, hogy mellette még 2-3 rendőrt is meg akart verni) akkor ő is bűnöző lenne? Vagy politikai, művészi kiállásáért elítélt?

Csak egy elgondolkoztató példa, a jobbik miatt? Jézust is lényegében sima bűnözőként ítélték el és végezték ki a róla szóló mítosz szerint.



gargoyle 2007.06.08. 12:31:24
wohhát, misem könnyebb, mint mindenben a saját nagyszerűségünk bizonyítékát látni.
nyilván te sokkal jobban vezetsz, mint az előtted szötymörgő.

nem érzed néha úgy hogy a "tapasztalati elitizmus" zavarja az objektivitásod? nemmondom, kérdezem.
Terjed egy hangfelvétel, amin a szerencsétlen ügyfélszolgálatos 10 perc alatt nem tudja az egysejtű nőnek elmagyarázni, hogy ők a P. mobilszolgaltató, fogalma sincs, hogy a fia miért rendelt hangpostát, miért szomorú a hangja, és hogy a hang nem a fia szeretője, aki a helyi rendőrségen portásnő, aki két perc mindig után leteszi.

Ezek után én igenis elitnek érzem magam.
Sorry.
McLane 2007.06.08. 09:47:35

Szerinted csak ők hülyék?
Boldog lehetsz.

Üdv
Loller!

megtalani veltem a megoldast:
ad1 pro primo nulladszor:
A mindenkori hatalom hulye!

2.
Rendezzuk at a palettat!
Szelsosegesek kozepre, fidesz/mdf balra, mszp/szdsz jobbra, kdnp felulre

3.
mivel a mindenkori hatalom hulye, es nem kepes kulonbseget tenni bunozo, es szelsoseges kozott, amikor odacsap, leuti a ket szelet, meg a kdnp-t, mert hat ugye az van felul

mi marad? az aldott szelsoseges (nem bunozo), akitol (mint olvastam vkitol) a vegytiszta igazsag megtudhato.

aztan ket gyujtogatas kozt majd iszunk egy vodor sort (csak azert nem vizet, mert az olyan kispolgari, meg kulonben is kell az oltashoz)
gargoyle 2007.06.08. 12:01:32
"...az onkorlatozast hol hianyolod abszolut ertekben arpadnal (vagy mas "szelsoliberalisoknal")? szvsz az aranyszabaly teljesen jol kiveheto naluk is. kemenyen odamondanak az teny, de ami visszajon abbol sem azt hianyoljak hogy nem eleg erzekenylelku, hanem hogy szinvonaltalan es ervekkel nem dolgozo frocsoges (az esetek 99%aban, a maradek 1%ot a legjobb olvasni, de ez nagyon ritka)..."

Pusztán elméletileg nézve az aranyszabályt, egy liberális soha nem tudja elfogadni egy konzervatív vagy egy szociáldemokrata érveit, és viszont. Ha mégis van ilyenkor közös nevező, az annak köszönhető, ha valaki vagy többen "engednek", tehát legalább részben elfogadják/elismerik a másik érveit, tehát nem szélsőségesek. Ha két szélsőséges feszül egymásnak, gyakorlatilag egyik sem fog elfogadni semmit a másik érveiből, gondolataiból.
Egy szélsőségestől nem érdemes várni ilyeneket, hogy "Elismerem, igazad van, én tévedtem", vagy "Látom, hogy kisebbségben vagyok, legyen, amit a többség szeretne". (Vagy láttunk már ilyesmit pl. Árpádtól?)

Szerintem ez látható a mai post-on is.
Árpád talán soha nem fogja megérteni, hogy a Magyar Köztársaság Címere "jelképez" valamit, "nemzeti érzéseket" kelt, és bármilyen manipulatív vagy jópofa megváltoztatása másoknak esetleg ellenére lehet. A Jobbik pedig talán soha nem fog odáig eljutni, hogy egy átrajzolt címer nem egyenlő a hazaárulással.
Innentől már csak a jog csűrése-csavarása az egész (ez nem is az a címer, szólásszabadság, illusztráció, stb). Tény, hogy nem a magyar címer látható a képen, és tény, hogy szándékosan hasonlít rá. Akit zavar a provokáció, az nem fogja szeretni ezért Árpádot, de ezért elítélni?... Na ezt döntse el a bíróság.
Lollerkid 2007.06.08. 11:43:17

Kaukázisiak mint ortodoxok?
IGE

"Bűnözők? Miért is lett mostanra összemosva a bünöző és a politikai bünöző fogalma? Régebben sokáig ez két kategória volt. "

Csak azért mert vki politikai okokból követ el bűncselekményt, attól még bűnüző.
szerintem a hallgatólagos megállapodás rosszabb diszkrimináció, mint a törvény erejével sulykolt.

"A vele járó súlyos negatívumokkal tisztában kell lenni, és kész. De sokan erre nem képesek, ahogyan az alkoholnál sem. Ez a társadalom nagyobb százaléka."

mondjak példákat, művelt, elismert sikeres művészekről, akik drogokkal tették tönkre az életüket, vagy a környezetüket?

végül is - valljuk be -, nagyítóvel kell olyan embert keresni, aki nem a legokosabbnak hiszi magát. mindenki meg mégsem lehet a legokosabb.

aztán jön az az ijesztő vélemény a magukat a lehető legokosabbaknak gondolóktól, hogy igazából a többség annyira elkeserítően buta, hogy a saját jólétük érdekében nekink - a saját jogán okos elitnek - kellene eldönteni, hogy hogyan éljék az életüket...

nemszeretem ezt a fajta életszemléletet, szórri...
Ajtony 2007.06.08. 12:45:13
Lollerkid 2007.06.08. 11:43:17

Kaukázisiak mint ortodoxok?


Sztálin ugye grúz volt, ezzel tudok szolgálni:
Religions in Georgia: Orthodox Christian 83.9%, Muslim 9.9%, Armenian-Gregorian 3.9%, Roman Catholics 0.8%, other 0.8%, none 0.7% (2002 census)
Politikai bűnöző?
Az oké, hogy politikai indittatásból követett el bűncselekményt, de hogy politikai bűnöző?
Ezt a fogalmat nem is értem.
(bár lehet, hogy jobb is, mert el tudok képzelni bizonyos válaszokat)
"mondjak példákat, művelt, elismert sikeres művészekről, akik drogokkal tették tönkre az életüket, vagy a környezetüket?"

Ő dolguk. Aki hülye, haljon csak meg nyugodtan. Senkit nem kell sajnálni, aki maga teszi tönkre az életét. Mások életét, az már más tészta.
Szűkítsük a magukat okosnak hívő emberek körét az olyanokra, akik nem a mások életmódjának az önkényes megváltoztatásával akarják bizonyítani igazukat, és nem tukmálnak rá senkire semmilyen ideológiát, tisztelve ezzel a másik emberi mivoltát.
Hirtelen milyen kevesen lettünk, ugye?
"mondjak példákat, művelt, elismert sikeres művészekről, akik drogokkal tették tönkre az életüket, vagy a környezetüket?"
Szerintem ismerünk eleget.

"végül is - valljuk be -, nagyítóvel kell olyan embert keresni, aki nem a legokosabbnak hiszi magát. mindenki meg mégsem lehet a legokosabb."
Ez igaz, de miért én lennék a kivétel? :)

"aztán jön az az ijesztő vélemény a magukat a lehető legokosabbaknak gondolóktól, hogy igazából a többség annyira elkeserítően buta, hogy a saját jólétük érdekében nekink - a saját jogán okos elitnek - kellene eldönteni, hogy hogyan éljék az életüket..."
Ez viszont már egyfajta szélsőségesség. De attól, hogy az átlagnál értelmesebbnek gondolom magam, még nem akarom rákényszeriteni az akaratomat másokra. A kettő nem következik egymásból.
wood: na ebbe beletrafaltal, ha van az eletnek olyan terulete ami nem megy nekem, az az autovezetes (es altalaban a toredekmasodperc alatti zsigerbol dontes). DE nem is mondom azt hogy nekemisugyanojanjogomvanautotvezetni mint a schumachernek, hanem belatom, hogy nem celom se magam se masok eletet veszelyeztetni, es ezert automatikusan jobb elolre ulok az autoba (jogsim van, tehat elvben en lehetnek a vaci ut csaszara)


attol hogy bizonyos teruletekben elismerem a benasagom (nem is kevesben lasd kofaragastol a baletttancolasig) lehetnek teruletek amiben sokkal jobb vagyok mint a nagy atlag, speciel ennalam tapasztalati teny hogy tobbek kozt a racionalis ervrendszerek felallitasa, tervek atlatasa stb. a buszon gyozike 1 soros szoveget fel ora alatt elolvaso felidiota nagyszeru tajkertész vagy fafarago lehet akar, de ettol meg az ertelmi kepessegeit nem kell takargatni :P

ami meg a drogokat illeti: nem kell elolrol kezdeni a vitat, mindannyian fel tudunk sorolni 176 egyertelmuen egeszseg es eletkarosito dolgot ami eseteben a dontest az allampolgarokra bizzuk (jatekautomatatol a cigin at a vallasi szektakig). innentol feles legalizalason vitazni, egyetlen kerdes, hogy milyen kozos addikcios parameter van amivel eldontheto mit legalizalunk es mit nem. na ezen a ponton bukik a cigizo fuellenzok teljes elkepzelese .) mivel tetszoleges objektiv erv alapjan csak legalizalni lehetne minden drogot kb a kokain addikcios szintjeig (ha mar a nikotint es a scientologiat legalizaltuk) ezert marad a sertodott sirdogalas meg a kulturalis orokseg emlitese felemelt orral.
Apropó, Budaházy és okosság. A szovjet emlékmű megrongálása mi, ha nem az, hogy valaki önkényesen cselekszik. Ugyanis, ő nem tartott közvélemény kutatást elötte. Nem közakarot érvényesített, hanem úgy gondolta, hogy ez így helyes, ergó így kell lennie.
Egyébiránt a szélsőjobb is rendszeresen birkáza a nép többi részét.
"Szűkítsük a magukat okosnak hívő emberek körét az olyanokra, akik nem a mások életmódjának az önkényes megváltoztatásával akarják bizonyítani igazukat, és nem tukmálnak rá senkire semmilyen ideológiát, tisztelve ezzel a másik emberi mivoltát.
Hirtelen milyen kevesen lettünk, ugye?"

jaja, az igazán okosok így kevesen lettek, de - ne haragudj - a definícióba így te sem férsz bele: "Félreértés ne essék, legalizálás-ellenes vagyok. A nagy tömegeknek nem való."

a véleményednek ezzel a részével egyetértek, te viszont magaddal vitatkozol:
"Ő dolguk. Aki hülye, haljon csak meg nyugodtan. Senkit nem kell sajnálni, aki maga teszi tönkre az életét. Mások életét, az már más tészta."
Szlovákia címerében legalább annyi közös elem fellelehető, mit W cikkében lévőnél, még sem tekinti senki sem a magyar címerrel azonosnak:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Coat_of_Arms_of_Slovakia.svg

- Pajzs forma
- Kettős kereszt
- Három dombocska
- Piros, fehér szinkombináció sávszerűen

gargoyle 2007.06.08. 12:59:29

respect! ;)
Ritka nagy barom, aki egy művészt nem a művei alapján, hanem az életvitele alapján ítél meg.

Tessék, egy rendszeresen drogot használó, liberális, promiszkuitív életmódot folytató buzi magyar népdalt énekel: youtube.com/watch?v=TqouPRe_9I4

Lehet fújolni.
wood: koszi. sajna a "brillians" okfejtesembol neha a gyors gepeles okan kimaradt egy-egy felmondat de remelem azert ertheto (:


kg: azt kell belatni _szerintem_ (de lehet mar ezt is szelsosegesnek minosited) hogy ha valakiben egy szin, dal, nonfigurativ/szimbolikus forma annyira durva erzeseket tud gerjeszteni, hogy az a racionalis gondolkodasa karara valik (ha volt benne egyaltalan ilyen kesztetes) az minden esetben hiteltelen, sot megkockaztatom surolja (es gyakran at is lepi) a nevetsegesseg hatarat. templomban meltosagteljesseget erezni a direkt erre (profin) megtervezett hatasvadasz diszletek kozott nem nagy kunszt, nem is nevetseges. ugyanettol (egy kereszttol, egy darab ostyatol, egy furcsa folttol a leszelt kenyeren) extazisba esni es hallelujjazni, valamint szentterezi elmenyt atelni mar korantsem biztos hogy nem feldolgozando/kezelendo feladat, illetve hogy egyaltalan azt is koteles-e az ember tisztelni. most a vallasi reszet fejtettem ki a dolognak, de ugyanezt gondolom azokrol is akik spontan multiorgazmust elnek at pirosfeher csikoktol, koronascimertol, szegfuspartlogotol, piros illetve tetszolegesen narancssarga/kek/zold oriaskesztyuktol. kerulom oket, ahogy a korongreszeg tudatmodositottatakat is kerulom, mert barmikor kepesek barmi marhasagra, es raadasul ok nelkul
nem is tudom, hogy a nagy szegénységben, megszorítások alatt nyögve, hogy a fenében jut valakinek arra ideje, hogy perelgessen ilyen dolgok miatt.

további érdekesség, hogy ami miatt perel gyakorlatilag csak az ő agyában létezik.
komolyan csodálom az embereket... get a life.

itt egy másik díjnyertes ugyanebben a kategóriában:
www.arpadsavos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=46
"további érdekesség, hogy ami miatt perel gyakorlatilag csak az ő agyában létezik."
Rátapintottál a lényegre. Ők egy fiktív Magyarországban élnek és elszántan védelmezik a mindenhol betörő valósság ellen...
Lord_Valdez 2007.06.08. 13:26:30

Ők egy fiktív Magyarországban élnek és elszántan védelmezik a mindenhol betörő valósság ellen...

nah, ez bazzeg tökéletes summázása a jobboldal hülyeségének! írd át öt-hét-öt-be és pár év múlva az iskolában fogják tanítani :))
wood,

"Félreértés ne essék, legalizálás-ellenes vagyok. A nagy tömegeknek nem való."

Bocsánat, de a felelősségvállalás minimuma azért az állam részéről megköveteli, hogy az olyan dolgokkal kapcsolatban, amikkel másban vagy önmagukban kárt tehetünk (lásd még fegyver), korlátozza az elérhetőséget.
De ha ennek ellenére hozzájutsz, márpedig ma a tiltás ellenére mind a drogokhoz, mind a fegyverekhez hozzá lehet jutni, akkor nem lehet mit tenni.

Aki a drogok poklában akar elpusztulni, az tegye, de úgy van jól, hogy pont emiatt korlátozva van a hozzájutás lehetősége, hogy finom legyek. De azon túl tiéd a döntés.

Nincs itt semmi ellentmondás.
pont elobb volt szo az alternativ valosagelmenyek es ertelmezesek letjogosultsagarol.

a problema veluk nem az, hogy hisznek a sziriuszi kettosspiralban meg szekely himnuszt enekelnek, hajra. en meg eve onlineban utalaom a red allianceot es BoB barat vagyok. ez meg az en agymenesem. a gond ott kezdodik hogy ok ezt abszolut igazsagnak fogjak fel es mindenkit atnevelnenek/eltavolitananak deklaraltan akinek mas a valosagelmenye.
travis: azert en latok ellentmondast es finom disztingvalast a "18 even aluliakat nem szolgalunk ki itallal meg piaval es pronoval" felirat kozt a boltban, meg akozott hogy elvisz a rendorbacsi es bekaszliz 12 evre mert a szakerto kiszamolta mennyi opiat van az otthon makostesztanak tarolt makgubokban. plusz halmazatilag mostanaban esetleg meg is dugnak a torveny szigoru orei, nehogy kart tegyel magadban, de ez mar csak demagog trefapetarda volt (:
travis 2007.06.08. 13:29:15

nemakarok én most a drogokról vitázni, nem arról szól a szpot sem, csak a magaslovonülős-megmondomaplebsnek ízű posztod miatt írtam. remélem nem volt túl bántó...

viszont ehhez még annyit hozzáfűznék, hogy az állam részéről én azt követelném meg, hogy legyen következetes (pl. a cigarettának van valamilyen hatásan azon kívül hogy árt? mégis legális (plussz a fentebb elmített 176 dolog)); valamint, hogy ha csinál valamit, akkor azzal kapcsolatban végezzen folyamatos hatásvizsgálatot, revizionálja időnként ennek megfeleően az intézkedéseit. (megyszűnt a drogprobléma a hatvan éves "war on drugs" alatt, vagy súlyosbodott? ezt a kérdést sem kell túlbonyolítani feltétlenül olyan árnyalt al-problémákkal, hogy "tulajdonképpen ki profitál a tiltásból?")

és én személy szerint azzal is vitatkoznék, hogy terjed-e odáig az állam felelőssége, hogy megvédje az állampolgárt saját magától. ez olyan orwelli..
Lollerkid
Azért megnéztem volna azt a körkörös védelmet 1919-ben. Nem csak a románokkal és a csehekkel gyűlt meg a bajunk (ők sem voltak "szedett-vedettek") hanem mondjuk a szerbekkel is, akiket még Horthy is a "katonanemzet" jelzővel tisztelt meg. És nem mellesleg néhány francia hadosztály is bóklászott a Balkánon. Ráadásul ők szinte kiapadhatatlan forrásokra számíthattak, míg magyarország egy kivérzett ország volt, üres raktárakkal. Egy gondolatkisérletet persze megérne, hogy a fegyveres ellenállás mit hozhatott volna, de a török példa itt nem működött volna. (a törit. kevésbé ismerők kedvéért: a törökök nem fogadták el a saját Trianonjukat, és sikeres háborúban új békét kényszerítettek ki - a görögökkel és a nem túl motivált olaszokkal szemben).

Trianont Károlyi vagy Kun Béla nyakába varrni sokáig divat volt, és most megint az, a valóságban már a háború alatt eldőltek a határok.
"és én személy szerint azzal is vitatkoznék, hogy terjed-e odáig az állam felelőssége, hogy megvédje az állampolgárt saját magától. ez olyan orwelli"

Ez az adott társadalom fejlettségi fokától függ. Nálunk sajnos még szükséges.
Menj ki egyszer egy Budapest Parádéra és képzeld el, hogy mi lenne velük ellenkező esetben.
"nah, ez bazzeg tökéletes summázása a jobboldal hülyeségének! írd át öt-hét-öt-be és pár év múlva az iskolában fogják tanítani :)) "
Ez nem általában a jobb oldal hülyesége, inkább a szélsőségeseké.
Ők legszívesebben még az emailjeiket is rovásírással írnák, de a világ nagyobb része angolul beszél.
Árpád nemzetség, ugyan kérem hol van az már... Voltak itt mongolok,törökök, osztrákok stb.
"Aztán kiderült, hogy a magyarságnak történelme is van, méghozzá nem is akármilyen, sőt van egy ősi jelképe is - a Turulmadár, amely a hunok nagykirályához. Atillához köt."
Atilla, hun volt, nem magyar. Rokon nép, de mégsem ugyanaz.
Sejted mire gondolok, amikor fiktív Magyarországról beszélek?
travis: mar csak az a kerdes ha az allampolgart mindentol megvedjuk ami veszelyeztetne, akkor mitol es mennyi ido alatt fog fejlodni egy centit is?

senki se koveteli komolyan hogy holnaptol mindent legyen szabad, de azert 20 evente lehetne enyhiteni a gyeplon. igy hirtelen az 1900as evek ota nem nagyon jut eszembe jelentosebb drogcsoport amit legalizaltak a szektakon kivul (: sot inkabb szigoritottak (opiatok, amfetaminok, lsd) ami persze nem mindig ab ovo hiba, de az tenne hitelesse ha ne adj isten nyelne egyet a torvenyalkoto es a szerencsetlen furol ki tudna mondani hogy megsem leszel 3szoros apagyilkos automatikusan ha ranezel
travis 2007.06.08. 13:47:50
nem bírok kussolni, ha olyanokat írtsz, hogy "Ez az adott társadalom fejlettségi fokától függ. Nálunk sajnos még szükséges."
na ettől borul ki nálam a bili! kinek hiszed magad, hogy megítéld a másik embert?!

mellesleg milyen "ellenkező esetet" képzeljek el egy budapest parádéra? hogy nem mosóporral felütött, pincében szintetizált, szétszennyezett amfetaminnal meg metafetaminnal basszák szét az agyukat, hanem orvosi minőségűvel? az rosszabb?
gargoyle,

"ha az allampolgart mindentol megvedjuk "

Nem kell és nem is lehet az állampolgárt mindentől megvédeni. De kell egy elsődleges gát, amitől nem kerül az orra elé közvetlenül az a fokozottan veszélyes dolog (ez elsősorban a gyerekek és fiatalkorúak miatt), ha azonban ezt átlépi, tehát aktívvá válik, és AKARJA az önpusztítást, onnantól vége a gondviselésnek.

Fejlődés van nálunk is, bármennyire lassú is, de a gyeplő eresztése szerintem még nem időszerű.

De Árpád mindjárt kivág minket offolásért.
Travis, szerinted milyen fejlettségű az a társadalom, ahol az emberek egy részét nem kell az államnak megvédenie önmagától?
Szerintem ez alapvetően habitus kérdése, mindig voltak és lesznek olyanok, akik valamilyen káros anyagot használnak. Az emberiség első dolga a felegyenesedés/teremtés után, hogy az erejedésre hajlamos növényekből alkoholt készített...
frundsberg 2007.06.08. 13:44:16
"(a törit. kevésbé ismerők kedvéért: a törökök nem fogadták el a saját Trianonjukat, és sikeres háborúban új békét kényszerítettek ki - a görögökkel és a nem túl motivált olaszokkal szemben)."
Na igen, de ehhez háborút kell nyerni.
Arról nem beszélve Stromfeld azért elég jól védte magát a románokkal szemben.

Szerintem tiltsuk be az autókat is, mert veszélyes :)
"nem bírok kussolni, ha olyanokat írtsz, hogy "Ez az adott társadalom fejlettségi fokától függ. Nálunk sajnos még szükséges."
na ettől borul ki nálam a bili! kinek hiszed magad, hogy megítéld a másik embert?!"
Itt nem egy konkrét emberről van szó, hanem statisztikai értelemben valószínűleg igaza van.
Bár én szerintem a legjobb az lenne, ha állami monopólium formájában forgalmaznák. "Ha nem tudod legyőzni, állj az élére!" -elv alapján. Az államé a haszon, ellenőrzőtt minőség, és szervezet bűnözés szív.
De ez csak egy fikció.
erejedésre=erjedésre
gargoyle 2007.06.08. 13:18:18
"...azt kell belatni _szerintem_ (de lehet mar ezt is szelsosegesnek minosited) hogy ha valakiben egy szin, dal, nonfigurativ/szimbolikus forma annyira durva erzeseket tud gerjeszteni, hogy az a racionalis gondolkodasa karara valik..."

Egyetértek, de lehet, hogy én félreérthető voltam. Árpádot nem azért gondolom szélsőségesnek, mert a címere miatt pereli a Jobbik. Én is azt mondom, hogy ez alapján a Jobbik mutat szélsőséges viselkedést (a te szavaiddal: "annyira durva"). Árpád "szélsőségessége" abban nyilvánult meg, ahogy és amire a címert használta, és ahogy a folytatáshoz viszonyult.

Én nem várom el, hogy elnézést kérjen, hogy "Bocsi, számomra semmit nem jelent ez a címer, ezért vicceltem vele, de látom már, hogy valakinek fontos (biztos többeknek, ha tv. védi), hát elnézést fiúk/lányok, nem gondoltam bele...". Tőlem nem kell, mert tudom tolerálni, a másik szélsőségestől (pl. most Jobbik) meg nem érdemes, mert úgy sem fogja tolerálni.

És ha már itt tartunk, a szélsőségesek eszköze a "durva" (csak a középutasoknak az) akció. Árpád provokál. A Jobbik perel. Mindkettő rá akarja ébreszteni a célközönségét valamire, amit fontosnak tart, és egyik sem finomkodik, amikor az eszközökben kell válogatni.

Nem azt mondom, hogy a sárga az piros, hanem hogy mindkettő határozottan és eltérő módon nem narancssárga (ez most optika volt, nem politika).
Nem összemosni akarom Árpád tevékenységét a Jobbik tevékenységével, de fontosnak tartom a hasonlóságot bizonyos szempontok szerint. A szélsőségességet ilyen közös jellemzőnek találtam.

És nem mellesleg, a szélsőséges számomra nem szitokszó, hanem nagyjából azt értem alatta: megalkuvás nélküli. Mindennek van előnye és hátránya, a szélsőségességnek is. Nem kell tőle megijedni, de nem kell abszolút hatalmat adni neki. Pont a kompromisszumkészség, az empátia hiánya miatt. És nem szabad eltaposni, a letisztult elvek és érvrendszer miatt.
"kinek hiszed magad, hogy megítéld a másik embert?!"

Egy embert általában a viselkedése alapján ítélek meg, és ne vedd el tőlem a jogot, hogy véleményt formáljak - akár súlyosan negatívat is - bizonyos emberekről, embercsoportokról.
"ne vedd el tőlem a jogot, hogy véleményt formáljak"

oké. ez igaz.
az én reflekcióm is csak vélemény egyébként, eszem ágában sincs a jogaidat nyirbálni.
Lollerkiddel nagyon is egyetértek abban, hogy érdemes és fontos meghallgatni a „szélső” tömörüléseket is — emlékszem például egy rádiós interjúra valamikor a választás előttről, ahol együtt szerepelt a Thürmer, valami Jobbik-MIÉPes gyerek, meg egy Centrumos figura, és marha kultúráltan (sokkal inkább mint a „nem szélső” nagypártjaink) beszélgettek arról, hogy milyen gondolataik vannak a gazdaságról, stb. Nagyon érdekes volt és kifejezetten kevés olyan dolog volt, amitől nagyon felállt volna a hátamon a szőr.

Ettől függetlenül minden ilyen tömörülés, de sajnos a parlamenti pártok is, tele vannak elborult faszokkal, akik nem látnak az orruk hegyénél – ill. a saját zsebüknél – tovább, és ez nagyon sajnálatos.

Ez a feljelentősdi popcornt kíván – jó muri :D
travis 2007.06.08. 14:00:37

nah mégegy gondolta, aztán tényleg leszálltam a témáról...

a parádén látottak alapján miért érzed úgy, hogy a társadalom nem kész a drogokra?
egyszer sem égett le budapest, és nem tölti meg az újságok címoldalát másnap a túladagoltak, halálos áldozatok listája...
Ralesk,

A szélsőjobbal pont az a baj, hogy általában nem a vezetőjük a legnagyobb ostoba, hanem a vele egy táborba tartozó slepp.
A járulékos csőcselék aránya aggasztó.

Én a Csurkát egy nagyon intelligens embernek tartom, és nem is miatta nem engedném soha hatalomközelbe a MIÉP-et, hanem a vele együtt hatalmi pozíciókat elfoglaló kishivatalnokok, államigazgatási megbízottak miatt.
A magyar holocaust is elsősorban ezeken a szinteken zajlott és nem a nagypolitikában.
kg: nemtom en azt latom hogy ez a blog pont azert veri ki a legtobb latogatonal a biztositekot, mert igyekszik (ha nem is mindig ertek vele egyet, sokszor mas eredmenyre jutok stb) tobb oldalrol (jobb-bal, elmelet-gyakorlat) bemutatni a dolgokat. ez pedig pont ellentmond annak amit te hangoztatsz.

peldaul a konstans komcsizas mellett a masik amit allandoan megkap az az hogy nem kello alazattal viszonyul pl a ciganykerdeshez. lehetseges persze hogy hasznalhatna mas szavakat, hasonlatokat stb, de az azt hiszem egyertelmu hogy mas megoldast kivan egy adott szegenysegi/etnikai problema az elte btk szociologia tanszeken ulve, es mast egy BAZ megyei faluban ha a szomszedik feleszik a tyukjaidat es a hazadat csak azert nem mert a valyog nekik is ehetetlen. ha meg ezt leirja valaki (nem tobbet, nem ciganyozik, nem rasszistul stb) akkor rogton jon az erzekenyszeplelek, aki persze 250kmnel kozelebb es 1 percnel hosszabb ideig sosem volt valoban elesett emberek kozeleben, es ugyanugy nekiall fejhangon visitani es perelni mint a cimeres esetben a jobbik.

ez a blog ha valamiben akkor a racionalitasban szelsoseges (nem hibatlanul persze, de ki nem szamolta el mar magat matekpeldaban). abban meg en sem tudok elegge tulzasokat latni .)
"Sanyi 2007.06.08. 09:46:39
Igen Héja. :)

Na igen, az ilyenektől kéne óvni a fiatalokat, nem pedig nyomni beléjük, hogy milyen jó és szép amit alkotott. Akkor már inkább építsenek robot meg tanuljanak mondjuk az irodalom óraszám fele helyett társadalmi ismeretet meg alapvető jogot, etikát. Kíváncsi vagyok, hogy a kirakatban táncoló lila nyakkendőkről hány egység tömény után írt Ady. Ellenpélda is van, pl. Arany, egyik személyes kedvencem. Szóval szerintem nem minden művész olyan, mint az említettek."

Hát, my dear Alexander, a gyereked asszem mehet majd a 8 bónusz felvételi pontért, amikor felvételizik. Ilyen sötét szerencsétlen fiának/lányának lenni komoly hátrány.
travis: nemtom pl csurka eseteben az hogy valaki ertelmes, nem mento tenyezo arra ha idiota nezeteket hangoztat, sot (ugyanugy mint az hogy ha cinikusan nyeresegvagybol olok meg valakit tervszeruen, az sulyosbito korulmeny, nem pedig enyhito)

ezenkivul lehet hogy valaha ertelmes volt, de ugye ha valaki korpa koze keveredik sok evig, akkor megeszik a disznok a neuronjait.
gargoyle,
Ez így van, elég gyakran beszél ökörségeket is, és természetesen nem mentő körülmény az írói státusza.
De nem ő legveszélyesebb a MIÉP-ben.
Ezt a "tiltott önkényuralmi jelkép" kategóriát pedig sürgősen be kéne fejezni. Horogkereszt nélkül is tudom, hogy a bomberes, kopasz, bakancsos, árpádsávos egy szerencsétlen náci, a Kádár sírjára virágot tevő néni pedig vörös csillag nélkül is kommunista. Miért ne tűzhesse ki szerencsétlen?
nehéz így a háromszázadik komment tájékán nekapcsolódni, de a jobbiktól mindig hülyét kapok, muszáj kiadni magamból
szóval eddig minden akciójuk szánalmas baromság volt, a karácsonyi fakeresztektől kezdve az ellenfűtüntetésig. milyen lehet náluk egy brainstorming (amit gondolom nemzetgyűlésnek hívnak)?
legalizálásügyben elég sok vita volt már ezen a blogon, most csak annyit, hogy a világra leselkedő rémségnek, a fűnek kb. pár tízezer fogyasztója van az országban, míg törzsökös nemzeti hagyományunk, az ivás kb. egymillió ember problémája, de főleg a családjuké. valahogy ebben az ügyben mégsem látom a nemzetféltést, de innen már nagyon off lenne, vissza is töröltem a mondókámból
"a parádén látottak alapján miért érzed úgy, hogy a társadalom nem kész a drogokra?"

Hiba lenne az alapján megítélni egy egész társadalmat, de tény hogy egy jellemző tünete a mai állapotoknak.
A tömegkultúra természete ilyen.
"HS:Azt azért tartom, hogy ennek az ősmagyaros kárpátos medvés dekadens magyar világnak a leírásában ő volt a legjobb. Szerintem."

Már kettőnk szerint is.
Csak egy részlet az Ungváry interjúból:
"És a jobboldal által keltett nemzeti mitológia, az egész Wass Albert-es, árpádávos kultusz - tömény giccs."
Ne hagyd abba HariSeldon!
miért van az, h bárhol találkozom a jobbik tetteivel, 15 másodpercen belül elfog az "ez az ország menthetetlen!"-érzés?
esetleg egy grespik a marketingmenedzser arrafelé...
na gyerekek nem azert jottem ide hogy egyetertsunk. valaki le vereskoromletepkedosavosozhatna mosmar.

penteken 1kor minden jobbos miniszteriumi alkalmazottnak lejar a munkaideje es csak a szemet libsibolsik ulnek a gep elott melohelyen vagy mivan? :D
frundsberg:

Abba igazad van, hogy Trianont divat, de értelmetlenség Károlyi és Kun Béla nyakába varrni. Akkor már sokkal inkább az 1. vh-t elkezdő és levezénylő magyar (és birodalmi) politikai elit az oka - meg még egy csomó más is.
De abban már nincs igazad, hogy a háború alatt eldőltek volna a határok. Szándékok persze voltak a birodalommal szemben álló, szláv és román elitben, amelyek részben egybe estek az (egyébként akkor még nem túl szilárd) francia elképzelésekkel, de az angoloknak még ilyen ködös elképzeléseik se voltak. Az USÁ-nak meg éppen semmi, ,kizárólag elvek, a wilsoni pontokba foglalva. (Egyébként ez utóbbi volt messze a legértelmesebb, naná, hogy nem ültették gyakorlatba.)
Azt mondod, megér egy gondolatkísérletet, hogy mi lehetett volna a katonai ellenállás esélye. Nos, ez nem gondolatkísérlet, kipróbálták a gyakorlatban. Az északi hadjárat során, a Tanácsközt első felében - és fényes sikerrel.
Károlyiék ugyanis azt nem ismerték fel (amit a törökök igen), hogy a négy éves háborúban kiképzett és gyakorlatot szerzett magyar tisztikar és sorállomány, valamint a Monarchia által a legvédettebb területekre, Magyarországra (Budapestre, Miskolcra, Ózdra, salgótarjánba, stb) telepített hatalmas hadiipar az etnikai határok védelmének mozgósító erejével olyan jelentős erőt képez, ami sikerrel állítható szembe a cseh, román és szerb, lényegesen kisebb, szervesetlenebb, kevésbé harcedzett haderejével. Csak be kell hívni ezt a tiszti kart és sorállomány ezzel a jelszóval - ahogy Kun Béla tette. A Tanácsközt azért volt olyan sikeres eleinte, és szilárd, mert megtette ezt, és a hívásra szinte napok alatt, jóformán önkén t felállt újra a hadsereg. A csehek és a románok minden éssszerűségen túli terjeszkedésével szemben léptek fel, és ezzel lényegében az egész ország egyetértett - még ha a vörös ördög is vezette a dolgot. Vezethette volna bárki. Kun Béla diktatúrája addig volt sikeres, amíg felvállalta ezt a honvédő háborút - és abban a pillanatban megrokkant, majd összeomlott, amikor már nem vállalta.
Az északi hadjáratban két hét alatt rommá verték a cseh támadóerő keleti szárnyát, és katonai szakiratokban nincs kétség afelől, hogy ha Kun Béla nem állítja le, a már megtervezett és előkészített második támadás végzett volna a nyugat-felvidéki nyugati szárnnyal is. A haderő és a rendelkezésre álló források elemzéséből az is valószínűsíthető, hogy egy következő hadműveletben Erdélyt is fel lehetett volna szabadítani, vagy legalábbis a magyarlakta részeket.
Tudni kell e felismeréshez (amit a törökök szintén tudtak, a korabeli magyar pol-i elit viszont nem) hogy a balkánon csalinkázó néhány francia hadosztály nem képviselt jelentős harcértéket, főleg nem támadó háborúhoz szükségeset. ezeknek a hadosztályoknak megfigyelés és némi rendfenntartás volt a feladatuk. Már csak azért se lehetett más, mert nem volt mögöttük hadiiapri bázis. Ha M-on támadó hadműáveletekbe akartak volna kezdeni, ahhoz előbb fel kellett volna tölteni (a vh után lefogyasztott) állományukat és fegyverzetüket, aztán pedig a távoli Franciaorszgából kellett volna ellátni őket hadianyaggal. És ez az, amire az adott pillanatban Franciaország nem volt képes. És senki más se. (Nem ab ovo nem volt képes, hanem mert az 1 vh sokkja után társadalmilag és gazdaségilag nem lehetett volna keresztülvinni egy jelentős méretű expedíciós hadsereg felállítását és kiküldését.) Pont ezért nem került sor érdemleges fellépésre a török honvédő háború ellen sem. (Annak ellenére, hogy beintett az antantnak, felrúgta a már aláírt békeszerződést, és vitatható területeket is visszafoglalt (örmények, görög Kisázsia), rettenetes exodusokat okozva.)
Összeségében tehát úgy látom, hogy igenis komoly esélye lett volna 19-ben egy, a magyar etnikai határokért folytatott háborúnak. és a korabeli teljes magyar politikai elit, de leginkább talán Károlyi és köre felelőssége, hogy ez nem történt meg. Nekik kellett volna felvállalni azt, amit később Kun Béláék megtettek, de csak pillanatnyi, taktikai okokból.

GGG77: Ady rlz : )
Bocsi mindengitőő a hejessírás é de? sose nints dürrelmem viszaóvasnyi. ni.
gargoyle 2007.06.08. 14:13:36
"...nemtom en azt latom hogy ez a blog pont azert veri ki a legtobb latogatonal a biztositekot, mert igyekszik (ha nem is mindig ertek vele egyet, sokszor mas eredmenyre jutok stb) tobb oldalrol (jobb-bal, elmelet-gyakorlat) bemutatni a dolgokat. ez pedig pont ellentmond annak amit te hangoztatsz...."

Úgy gondolom, itt van némi nézetkülönbség köztünk. Árpád szerintem soha nem közelített káros jelenségekhez sem szociális oldalról, sem konzervatív érvekkel. A szembefordulása akármelyik mai párttal látványosan liberális elvek mentén történt. Amikor a Fideszt támadja, nem szociáldemagógiával jön, és amikor az MSZP-t, akkor nem magyarkodással küzd. Nincs is értelme úgy látni tevékenységét, hogy egyszer jobbról, egyszer balról csap, mert éppen hogy következetesen liberális. Lehet, én vagyok figyelmetlen, de Árpád érvrendszerében nem látom a liberálistól eltérő értékek méltányolását. A mellett, hogy ezt szerencsére értelmesen teszi, én nem várom el, hogy minden kérdésre ő adja a tuti választ. Amit mond, annak többnyire látom értelmét - de sosem a teljes képet kapom tőle.
"az Index hírportálon található Tóta W. blogban"

w.index.hu az uj cimed, vagy en vagyok hulye?
Kun radikális volt, Károlyi nem. Egy radikális sokkal tovább hajlandó elmenni a céljaiért, mint egy mérsékeltebb gondolkozású ember.
Udi,
Nem, de a blog.hu az Index tulajdona.
travis,

Lehet, de a bejegyzes akkor se az index hirportalon van.

Pont az a lenyeg, hogy egy blogon (megha index is a tulaj) elvileg a zindextol fuggetlenul irhat w.
Hadnagy uram, hadnagy uram!

Ne felejcsd, hogy az elmélet és a gyakrolat közt elméletileg nincs, csak gyakorlatilag van különbség. Mármost, szép-szép, hogy az óriás szíve, meg a Happy Prince. De nem feledhető, hogy Wilde Oszkár egy buzibárban asztal alatt recskázó balfasz volt. Ezt is tudnunk kell. Mert amit ír, az gyönyörű. Viszont az, ahogy él, követhetetlen. Mint ahogy elméletileg Oszama világa is szép. Csak gyakorlatilag fertelem.

Bazz, papolhatsz a kölködnek az életről, ha nem úgy élsz. Nekem is hiteltelen a költő, ha nem úgy él, ahogy beszél. És egyáltalán. Viszkivel a kézben nem lehet absztinenciáról prédikálni. Ezt jó lenne már belátni végre, mert az ilyen kettőslátás vezet el B.öszödre, vagyis ahhoz, hogy a macchiavellizmus bizonyos esetekben legitim. Nem baj, hogy hazudtunk, mert a reformokat meg kell csinálni valakinek.Az utókor ne az után ítéljen, hogy elkúrtuk, meg hogy hazudtunk éjjel-nappal. Hanem a kórházreformról...

Hadnagy, na EZ a lófasz. EZÉRT nem mindegy, hogy ki mit mond. Még a költőnek sem mindegy, hogy hogyan él, ahhoz képest, hogy mit mond, hát még Átlag Bélának.
Árpi, nem irigyellek.

Megint kifogsz majd vmi faxkalap bírót/bírónőt, aztán magyarázhatod neki, hogy a vörös csillaggal csak művészkedtél... Remélem több érzékük lesz hozzá, mint anno az irodalomhoz volt.

Ige,

az a szar ebben az egészben, mint az élőbeszédben, hogy késve pofázni kár. Mégis, ritka nagy seggfejség árad abból a mondatodból, hogy:

"Nekem és nagyon sokaknak a kereszt egy európában kb 1500 évig tartó diktatórikus önkényuralom jelképe, amely szimbólum alatt embermilliókat nyomorítottak és öltek meg szerte a világban."

Mé, bazze, az elmélet szép volt, nem? Vagy csak a papoknak nem szabad rosszalkodni, keresztényeknek gyűlölködni, de mindenki másnak meg van engedve? Költő lehet antiszociális, depressziós, skizofrén, az ő esetében elválik a mű a munkástól?

Egyébként meg ki az a "Ti"? Mert akik "Én" vagyok, meg akik "Mi", azoknak 2000 (na jó, 1970) éve vigaszt nyújt és eligazodást a téli, meg a nyári napforduló között eltelt időszakban.

Ja, ha egy kisebbség vagytok, akkor lehet ám, hogy el kéne gondolkodni, miként lehetséges, hogy 1500 éven át furtonfurt megmaradtatok (gondolom, a titokban ellenálló germán őspogányok vagytok, ti, akiket elnyomott az a diktatórikus katkó egyház... ejnye.)? Mert pl. a filiszteusok egy qrwa szót nem szólhattak ügyük védelmében. Pláne nem 1500 évvel később.

Tehát, miről is beszélünk? Zsepibe kéretik köpködni, csak szólok.
A Geszti féle Magyarország dal hallatán kiköpnek és cigányoznak, és majd a Nemzeti Vágtát is fikázzák a balfaszjobbosok.

A magyar jelképeket is csak nekik lehet lejáratni, mit képzel egy libsi TWÁ? A szent kézigránátot sem akárhogy lehet ám elhajítani!

Viszont határozottan feldobta a blogot ez a feljelentősdi. Nyomjad, TWÁ, fussforeszt!
Paszternak
Átlag Béla szolgálatra jelentkezem!
Mongya édes, mi a nyűg már megin? Bégessek tán?
Lord Valdez:

személy szerint egyetértek Ungváryval; ez a mélymagyar hungaroglobusozás nálam is kivágja a biztosítékot. Viszont megérthetjük, hogy miért van: mert volt itt egy fél évszázad, amíg magyarkodni nem volt szabad. A baloldalnak ehhez nagy érzéke volt, hogy idegenszívű ügynökök hogyan üljenek a szocik nyakába, akik amúgy is tehetségtelenek voltak ahhoz, hogy hitelesen támaszkodjanak a nemzeti dimenzióra (ellentétben oláh kollégáikkal). Hát most a hatás-ellenhatás, vagy a vákuum kiegyenlítődésének történetét éljük. Tetszettek volna normális nemzettudatot adni (és nem kipicsázni Kulint egy Pészűcsjulianna kedvéért a Mozgóból, szétkúrni a Tiszatájt, usw.), mot nem jönnének ezek a sumnérból jött vérfarkincák.
Tíz év, és elmúlik ez is. Tessék türelemmel lenni.
Guga
Mellesleg zőccséges tőkehalat pároltam és hát a mangó betét fődobta az egészet.
hacsaturján,

mint szovjet elvtárs a szovjet elvtársnak: pszt!

Az Átlagbéla úgy él, hogy méltó legyen Tóta W. Árpád nyakkendőjére...

A nyűg az, amikor elvált ember beszél a házasság szentségéről, a kurva a szűzi erényről, a drogos a tiszta élet értemetlenségéről, a kopasz a fésülködés örömeiről. És amikor a kankós költő rinyál a szent szerelem érzékiességtől mentes csókjáról.

Eni kvescsön?
HariSheldon:

1.A környező utódállamok és Franciaország akarata együtt elegendő volt, az angolszász javaslatok annyit értek, ameddig az illető hatalmak hajlandóak voltak elmenni a magyarokért - és ez nagyjából a semmivel egyenlő.

2.Az északi hadjárat sikere, sajnos nem modelez egy háromfrontos háborút (a románok és szerbek teljes passzivitása is elősegítette a magyar győzelmet). Ember- és nyersanyagban egyértelműen hátrányban voltunk. Hiába volt az erős magyar hadiipar (ami azért nem említhető egy napon a csehekével), ha nem volt elég nyersanyag. A tiszántúli offenzíva magyar tüzérségi fölénnyel kezdődött - de két napra volt elegendő a lőszer...

A hadseregek létszáma:
A Magyar Vörös Hadsereg kb. 60.000 fős harci állománnyal rendelkezett, ezzel szemben a románok 60.000, csehek 70.000, a szerbek 15.000, a franciák 20.000 főt tudtak felvonultatni (harcoló állomány slepp nélkül) Magyarország ellen 1919 júliusában. Ez háromszoros túlerő. Az antant hadifogolytáborokból pedig nyugati fegyverzettel felszerelve jött az utánpótlás...

A minőség: a cseh tisztikar ugyanabban a hadseregben és háborúban szerezte a tapasztalatait. A szerbek két győztes balkán-háború után két évig szivatták a monarchia túlerejét. A franciák szintén 4 éves tapasztalattal bírtak. Románia harci tapasztalatai kisebbek, de ezt valszeg ellensúlyozza, hogy a lakosság kevésbé vérzett ki a háborúban.

A belső vonal jelentette kétségtelen előnyök, a forradalmi helyzetben gyorsan felemelkedő tehettségek sem ellemnsúlyozhattak ekkora hátrányt. Persze önmagában a fegyveres ellenállás ténye is elegendő lehetett volna egy normálisabb rendezéshez. Talán...

Én is nyugodtabb lennék, ha legalább megpróbáltuk volna (mármint Károlyiék megpróbálták volna...), de lássuk be igencsak halovány esélyeink voltak (gyakorlatilag a velünk szembenálló hadseregek közül 2-nek passzívnak, az egyiknek meg teljesen hülyének kellett volna lennie - ekkora szerencsénk meg sosem volt).

Mielött még beszólok valakinek :)
A költő azért költő, hogy költsön. Ha prédikációt várnánk tőle, akkor prédikátornak hívnánk.

"Költő lehet antiszociális, depressziós, skizofrén, az ő esetében elválik a mű a munkástól?"
A vallást se tévesztjük össze a pappal. Főleg nem az vallás nevében intézkedő hivatalnokkal, inkvizitorral, katonával.

A pap megmondja mit csinálj, a költő ritkán. Van olyan is, persze, de többnyire nem. Ergó, ő nem tud vizet prédikálni és bort inni, mert nem prédikál, csak iszik. (ő lehet ..., nem válik tőle hiteltelenné)

Ettől függetlenül, bár a kereszt nem a diktatórikus önkényuralomnak magának a jelképe,de tényleg embermilliókat nyomorítottak és öltek meg szerte a világban a nevében.
Na, jól megadtam neki :)
Ilyen szélsőségesek mindenütt vannak. Az USAban is, pedig nekik aztán van nemzettudatuk dögivel.
ÜZENET A JOBBIK(?)NAK:

Gondolom ti is tudjátok, hogy az USA népe meglehetősen nacionalista (időnként talán még rátok is vernek ebben), és a nemzeti zászló náluk is nagyon nagy becsben áll. Namost ehhez képest ha rákerestek a neten, százával fogtok ilyeneket találni (és nem nacionalista arab oldalakon):

weblogs.elearning.ubc.ca/ross/archives/Flag.gif
www.moveamericaforward.org/images/uploads/blogimages/Toilet_Flag_LG.JPG
images.indymedia.org/imc/austin/american-flag.gif

sőt:
www.oilempire.us/graphics/US-Flag--White-Swastika.gif

No és akkor most mi van?

Valdez,

ja, az utcán közlekedjenek, a templomokban meg imádkozzanak.

A vallást nem tévesztjük össze a pappal, valamint a művészetet sem a költővel.

Az a baj, hogy nem értitek: van egy hitigazság, amit a korban (XV évszázadon át) elfogadtak, bár aztán egyre többen és egyre durvábban kérdőjelztek meg. Ti csak a homouzioszt látjátok, hogy de genya volt, hogy irtotta a másikat - de a másik ugyanolyan fanatizmussal nem adta fel azt az "i"-t. Ilyenek voltunk: vadak és jók... A hitünkért öltünk, és néha meg is haltunk, és ma ezt nem tesszük. És ezért nem értjük azokat, akik akkor cselekedtek.
paszternak, amit monc az az elmélet, amit tesznek az a gyakorlat:)
azér ahogy higany frédi elénekelte a tú mács láv vill kill jút és az íz disz dö vörld ve kríétid-et, az nekem nagyon hiteles:)

Ott hagytuk abba, hogy „Sanyi” kapcsán Ady-ról, a Mikszáth, Wass (Krúdy, Csáth, stb.) által leírt és megjelenített világról beszéltünk.
Nos, átlagembernek (ebben a kontextusban = normális ember, azaz nem író, nem költő, nem kritikus, nem irodalmár), tehát olvasónak pusztán nyitottságra van szüksége egy vers, vagy regény átéléséhez. Arra a képességre, hogy az olvasott szöveget képes legyen magában képekké, érzésekké alakítani.
(Gondolatokká nem kell, mert az írott szöveg eredetileg igazából csak gondolatok (= fogalmi szerkezetek) közvetítésére alkalmas. Teljes világok átadásához mindenféle rafinériák kellenek, amit aztán tömören csak irodalomnak, vagy irodalmi eszközöknek nevezünk, és amelyek arra szolgálnak normális esetben, hogy megkönnyítsék az olvasó dolgát.)
Ha egy új világot kapunk egy írástól (vagy saját, létező világunk egy új aspektusát), az valójában azt jelenti, hogy új(abb) rendszerré állt össze a fejünkben mindaz, amit életünk során addig tanultunk. Azaz okosabbak lettünk. (A ’tanulás’ itt tág értelemben szerepel, tehát nem csak azt jelenti, amit effektíve beseggeltünk, meg amire megtanítottak bennünket, hanem jelenti a szocializációt is, az összes tapasztalatot, meg mindazt a látens, lappangó ismeretet, ami rendszerint nem is tudatos bennünk (nem tudjuk, hogy tudjuk)).
Ha mármost ezt új rendszer nagyon izgalmas, azaz rádöbbent olyan ismeretekre, amik valójában már ott voltak a fejünkben, de sose gondoltuk végig, vagy olyan új ismeretekkel, érzésekkel jár, ami hirtelen segít megmagyarázni, felismerni, feldolgozni olyan tapasztalatainkat, élményeinket, amelyek addig idegenek, furcsák, riasztóak, vagy egyszerűen csak érdektelenek voltak, akkor nem csoda, hogy a könyv befejeztével szívesen elidőzünk még ebben az új világban, elodázva a visszazökkenést egy másik valóságba. Ámbár attól sem kell félni: egy igazi katarzis után többé már semmi, de semmi nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt – még a pénteki bevásárlás sem, vagy a tétova tárgyalás a mesterekkel az autószervízben.

Mindez azonban feltételezi, hogy az olvasó (befogadó) elég empatikus és intellektuális képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy amit olvas, azt képes legyen komlex gondolatokká-képekké-érzésekké alakítani magában. Ha valaki erre képes, akkor általában meg tudja tenni nem csak műélvezőként, hanem általában emberként is. Képes a bennünket körülvevő magasan szervezett civilációt bonyolult, összetett egészként szemlélni, és ha sok részlettel, egy sor összefüggéssel nem is lehet tisztában, a lényegi vonásokat azért felismeri, a többiről meg tudja, hogy ha éppen nem is tud róluk, attól azért azok még vannak. (Emlékeztek, mit mondtunk az „információs horizontról”? Na, ez ugyanaz, csak egy másik aspektusból.)
Ez tehát az, aki elég értelmes-érzékeny-okos ehhez. De van egy másik csoport is („Sanyi” kapcsán már említettem), azok, akik erre nem képesek. Születetten, genetikalilag. Nem tehetnek róla, hogy az értelmi képességeik nem elégségesek arra, hogy megbirkózzanak a bennünket körülvevő sokszorosan összetett civilizáció bonyolultságával. (Mondtam: ha tehet valaki róla, akkor az az isten. Vagy az átkozott gének, meg a génszekvenciákat keverő káoszmatematika.)
Az a helyzet, hogy akár csak pár évezreddel ezelőtt is az emberi civilizációk sokkal egyszerűbbek voltak. (A még korábbi originál előember hordáiról, meg a fa tetején ejtőző majomkorról nem is beszélve.) Voltak az istenek, meg a fáraó, a falusi elöljáró, továbbá a család, gondos hierarchiában. Ebbe be lehetett sorolni mindent, örömöt, bánatot, életet, betegséget, jégesőt és halált. Ebben a világban kényelmesen eligazodott az is, aki ugyanazokkal a korálozott emocionális és intellektuális képességekkel ma már szíriuszi ősöket, ősmagyar rögvalóságot és a jók meg a gonoszok világméretű összeesküvéses háborúját vizionálja ahhoz, hogy úgy-ahogy megkapaszkodjon az életben – mert a zárt végű bux-részvénykibocsátás, a világgazdasági összefüggések, a kvantumelmélet, a statisztikai alapú történelmi folyamatelemzés – de még egy egyszerű autópályás forgalmi dugó keletkezésének és vándorlási irányának a megállapítása, vagy a postai feladóvevény kitöltése is meghaladja a képességeit.
Jó eséllyel belőle lesz a „szélsőséges”. Ezekkel a képességekkel jól ellett volna az ősközösségben, de azóta ezerszer bonyolultabb társadalmat növesztettünk magunk köré – mi, az emberiség úgy általában.
Ezzel az egyre nagyobb nem átlag, hanem – civilizációs minimum alatti képességű tömeggel sehol a világon nem nagyon tudnak mit kezdeni. Hiába közölsz ugyanis velük ismereteket, nem az a baj, hogy kevés a tudások – hanem az, hogy eleve képtelenek felfogni ezeket az ismereteket, illetve azok jelentőségét, helyiértékét és összefüggéseit.
Évszázadok alatt folyamatosan nőtt az arányuk, ahogy a civilizáció bonyolultabbá vált, és a civilizációs minimum emelkedett, de száz-kétszáz éve még alig látszottak, mert arányban ugye kevesebben voltak, és létüket elfedték a történelem mélyéről örökölt társadalmi hierarchiák. (Ugye, ahol születési alapon alakul a társadalom szövetében elfoglalt hely, ott aki jobbágynak-parasztnak születik, arról nem derül ki, hogy kevés a távolsági kereskedelem megértéséhez. Amibe beleszületett, ahhoz nem kevés. Csak arról derül ki, aki bankárcsaládba vagy arisztokratának született, és ahhoz kevés.) Azonban a felvilágosodás óta felgyorsult, és a vezető technikai civilizációban mára nagyjából teljessé vált a demokratizálódás. Ami ezer szempontból jó – de többek közt megvan az a kellemetlen melléktünete, hogy deklarált elve, és ami ennél még fontosabb, bikaerős sugalmazása, hogy minden ember egyenlő, és mint olyan, megismételhetetlen érték, pusztán azért, mert ember. Az is egyenlő, aki pedig ennek jelentőségét, és általában semminek a jelentőségét, az egész civilizációt nem képes felfogni. (Ennek egyik leképzése pl Amerikában, amitől falra tudok mászni, hogy mindenki menedzser, amit diplomával lehet igazolni. Közegészségügyi menedzser = irodatakarító, amit a szakirányú végzettséget igazoló diplomával igazol. Vagyis ő is pont olyan diplomás munkaerő, mint a vezető rendszerprogramozó a tizediken. Persze.)
Vigyázz: nem értékítéletet mondok. Képességekről és helyiértékekről beszélek.
Namost, a civilizációs minimum alatti képességű emberek egy része érzi és tudja, hogy valami nem stimmel vele, viszont elhiszi, hogy elvileg neki ugyanannyi jár, mint másnak. Ha magánrepülő nem is feltétlenül, de azt elhiszi, hogy ugyanannyi esélye van BMW-re, a Bahamákra és pittyegős telefonra, mint bárki másnak. És ha mindez mégse jön össze, akkor annak nyilván valami ronda gonosz oka van. Érteni akarja, amit eleve, biológiai indulása okán nem érthet, bármilyen igazságtalan is ez. Ehhez egyszerű elméleteket gyárt / vesz át mástól. Amik ősközösségi szintre egyszerűsítik körülötte a bonyolult világot, és nem mellékesen megmagyarázzák, hogy ő miért nem rúghat labdába, annak ellenére, hogy igenis értékes és jelentős személyiség, nemhogy nem kevesebb, de egyenesen több másoknál.
Ezen elméletek (hungarista, rasszista, szélsőmagyar, iszlám fundi… és és sok más, és ezeknek számtalan mintázata) közös jellemzője, hogy egyszerűségükben és céljukban köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Hogy is lenne, amikor éppen azért vannak, hogy használóik elől elfedjék az érthetetlenül bonyolult világot.
Ha aztán a valóság valamely eleme mégis betüremkedik az ő virtuális világukba, akkor (ahogy valamelyikőtök írta már fentebb) megpróbálják azt kizárni onnan minden létező módon. Ami tulajdonképpen érthető. Az önképüket védik, A VALÓSÁG ELLEN VÉDEKEZNEK, amikor beperlik Árpádot, amikor halállistába szerkesztik a neten a nekik nem tetsző bírókat, ügyészeket, amikor randalíroznak és gyújtogatnak, mint két éve Párizsban, és tavaly ősszel Pesten, meg most a G8-as találkozón.
Ez a korálozott képességű tömeg keres magának ilyenkor kétségbeesetten azonosulási pontot. Az ideológia valójában lényegtelen, az csak a mindenkori helyi mintázat.
Vaffanculo,

okés, okés, szegény Merköri tudott énekelni, nem ez a gáz. Csak éppen te is tudod, hogy milliók tekintenek fel rá. Arra, aki volt. Ami volt. És nem biztos, hogy ez kéne. Mert a kisminkelt écces buzi ritkán álma egy édesapának, midőn gyermekére tekint...

Itt is az a gázos, hogy ízlésficomárok mondják meg nekünk, hogy Ady mekkora költő volt. És télleg az volt, de viszont nemhogy egy félisten nem volt, hanem egy közönséges strici, aki felcsinálta mecénásai nejeit. Ettől még vátesz. De nem példakép. Nem azt mondom, hogy ahogy élt, az Alfréd művészetéből levon, hanem azt, hogy debazze, lássuk hozzá a nyomorult embert is, aki hát izé, nem példakép.

Na also, los! Looking for Positive Heroes! Schneller, Schweinehunde, schneller!!!
Paszternak:

Akkor most szerinted minden Queen rajongó AIDS-es buzi? Vagy legalább az szeretne lenni?

Te hülye vagy, barátom.
T. hacsaturján,
az komoly lehetett! Még soha nem próbáltam, de most épp van mangó itthon...

Figyu: 6-ra megyünk ősökhöz halászlére.
Nagyon tiszta vizű halastóból származó pontyból (A Körösök táplálják, melyek még mindig a legtisztább vizek kis hazánkban) készül, házilag kézzel gyúrt gyufametélt tésztával, alaplé nélkül, ellenben halfejjel, haltejjel,ikrával.

Utána túrós lepény.


Masszív Darab:

Ja, én hülye vagyok, te meg géniusz. De akkor hogy lehet, hogy nem értesz? Hát modtam én ilyet? Én azt mondtam, hogy rajongók néznek fel egy emberre, akinek az élete, a normái nem követhetők. Ezt mondtam, és még azt is, hogy ez nem feltétlen jó dolog. Szeressük Kurt Cobain-t is, meg Jim Morrisont is, de kínáljuk-e alternatív életformának az övékét az érték- és mintakereső tömegek számára?

Aki lehülyéz, annak érvei is biztos vannak. Hö. Hát most várom a válaszodat, baszki.
Paszternák,
"a kurva életbe, egy igazi hős"-E.Kiadó

GANDHI

Csak az a baj, hogy itt középeuban azért annyira még kényelmes a élet, hogy senki nem fogja alamizsnálkodva végigbattyogni ejrópát mezítláb, vagy ha igen, nem hősnek nézik, hanem hülyének.
Guga,

Oké. Gandhi jáccik, szerintem is. Már csak 10 másik fő kell hozzá, és kész a csapat. Deviszont azért nem ér ám csupa nigger-harki (ez vón Zidane faterja)-cigány-stb-szemétkülföldiből összerakni a csapatot, mint a frencs 11! Tessenek válogatni a hazaiból! Ez nem a Real Madrid!

Hé! A niggerezés csak poénosan szólva van, amúgy rühellem a rasszistákat (ez itt a politically correct helye).
Paszternak,

Nem a sztárolt egyénnek kell életformát változatni, úgymond mintává válni, hanem a közönségnek nem szabad példaként tekinteni rá.
Engem egy művész életmódja csöppet sem érdekel, csak a produktum, amit előállít.
A kettő erősen elválasztandó, és semmi köze a hitelességhez, csak abban az esetben, ha az illető tanítani próbál.

Normális esetben a rajongók nem az életviteléért néznek föl rá, hanem azért amit világszínvonalon művel. Aki meg csak szimplán le akarja másolni Kurt Cobain, meg Freddy Mercury életét, annak úgyis mindegy, jobbat nem érdemel, vegye a szájába a duplacsövűt, vagy egy AIDS-es f*szt, nem kár érte.

És egy AIDS-es buzinak is lehetnek ám olyan tulajdonságai, amik tiszteletreméltóak. Nem tudom, hogy Freddynek voltak -e ilyenjei, a Queen számmra mindíg is az idegesítő vinnyogás szinonímája volt.

\"de kínáljuk-e alternatív életformának az övékét az érték- és mintakereső tömegek számára?\"

Ki kínálja? Pláne az általad felsoroltakat. A tömegek találták meg őket, mert valami olyat alkottak, ami sok-sok embernek tetszett. Ez ellen pedig semmit nem tehetsz.

Ha mondjuk Paris Hiltont hozod fel példának, akkor buzgón helyeslek, hogy nulla teljesítménnyel, mindenféle tehetség nélkül, csak a pénzével \"sztár\" lett, és rengeteg tinikurva tekinti példaképének és teszi tönkre az életét, ja ez ellen kellene tenni valamit. De olyan embereket, akik letettek valamit az asztalra, már nem (csak) az életvitelük alapján kell megítélni.

Azt meg kifejezetten sérelmezem, hogy Lemmyt kihagytad a felsorolásból.
csá ó Tóta W.,ha az emberek amit leadoznak és abból kapják a nyugdijt akkot mit szarakodnak evvel?,ök annyit dolgoztak hogy csak annyit kapnak amit megérdemelnek,ha meg dolgozott de szar munkája vót akkor mé nem tanult jobban?
Paszternák,
hazai hősök?

1957 május 1.-jén hatalmas össznépi felvonulás volt, mindenki imádta az új rendszert. A hősök eltüntek/meghaltak addigra.
Azóta nem tudok mondani senkit. Voltak ugyan tökös gyerekek (minden oldalról), de hősök? Olyan pl, aki vagyonát-egészségét (Széchenyi) vagy életét (Aradi tizenhárom, Nagy Imre, Maléter) áldozná kis hazánkért?
Ilyen hőst keresel?
Ja, olyan nincs.
Wárpi:
szvsz nem azért lettél perelve mert nem tudnak olvasni, és nem tetszik nekik a jel, hanem mert nemszeretnek és be akartak perelni :)
TWÁ
Vannak dolgok, amiben egyáltalán nem értek veled egyet, sőt, szerintem bizonyos esetekben te vagy sötét bunkó, de ebben a jobbikos dologban teljesen azonos a véleményünk.
a muveszekkel es especially a muvekkel kapcsolatban az a velemenyem hogy aki nem tudja a valosagot elvalasztani a muvekben megjeleno vilagtol az alapvetoen klinikai eset, ott nem azt kell tenni hogy jaj csak ne nezzen lovoldozosfilmet, hanem konkretan pszichologushoz jaratni amig zavar van a fejeben.

hogy a muvesz eletrajza/cselekedetei mikortol hatnak a muvei ertekelesere mar valamivel osszetettebb kerdes, de valoszinuleg az igazi zsenit nem nyomja el az sem ha amugy foldsotet es tarkonlovest erdemel (gondoljunk itt wagnerre, henry fordra vagy robert a heinleinre, akik mind mind zsenialisat alkottak a maguk teren, es az sem tudja ezt elhomalyositani hogy amugy ritka nagy melynaci volt mindegyik). egy kozepszeru muvesz amde nagyvolumenu diktatornal (hitler festmenyei ugye) viszont forditott a helyzet. ady valoban nem volt egy jezus szive plebaniaban rendszeresen megszonokolt peldakep, de volt annyira jo hogy ez kevesse erdekelje az utokort. ugyanez jo par kortars muveszrol akiknek a muvei nem igazan ertek meg a kov szazadot a btk falain tul, amde kozismertek vidam eletmodjukrol mar rogton mas sullyal esik a latba.
Hogy kik nem olvassák ezt a blogot. Irigyellek Árpád. Bezzeg tehetnék én sarlókalapácsot is a homlokomra le se szarnának.
Guga 2007.06.08. 17:08:20
"...Olyan pl, aki vagyonát-egészségét ... áldozná kis hazánkért?"
Had legyek már kajánul populista. Millió ilyen ember él itt. Ja, hogy önként, és nem az EÜ helyzete miatt törvény által kényszerítve? Olyan tényleg nincs.
a friss hetiválaszban van egy cikk a völgyhídról, bár sok újdonság nem derül ki belőle. viszont ezúton köszönöm nekik a szép hosszú puchos idézetet.

ady endre jó magyar ember volt, pont. félreértések elkerülése végett. én is jó magyar ember vagyok, és legközelebb erről fogok írni, ma viszont nincs sok időm, és különben is inkáb babázok.
kg, egyetértünk:-)
Massive Darab,

Van-e tizenéves gyereked? Oszt olvas-e Bravo magazint? Oszt nézed-e, mi van abban?

Erre gondolj. Ne az érces hancúrpálca/duflacsövű jusson eszedbe, meg az evolúciós zsákutcák végtermékei, hanem a védtelen kölykök.

Avagy tán azt hiszed, a sajtó egy Marilyn Mansont a tehetsége miatt kap fel? Lófaszt. Red Hot Ch.P., G'n'R, sor folytatható, botrányhősök kellenek, mert mi a toszt írjanak Sting házasságáról, mikor Sir Elton John és David Furnish nyilvános nyelves csókja sokkal érdekesebb?

Ezt a seggfejségi nívólécet kell megugrani. Aki ezt teljesíti, az sztár lehet. És aztán mi meg itten Gugával kereshetjük a hősöket, minek. Az nem érdekli a teen egereket.

Ja, és tisztelet a kivételnek.
Paszternak, te tudsz valamit Marilyn Mansonról azon kívül, hogy olyan furcsán néz ki? Szövegeit ismered?
Draga Uram, az On altal oly nagyon utalt dokumentumfilmes egyik filmjeben van egy kis beugroja, a szovegeirol majd Paszternak ir de nekem szinpatikus figura a kulseje ellenere is. olyan nem kocka es szokvanyos figura es van vizioja az bizti...
Azért van itt egy szinvonal. Hamár elvették a magukat magyarnak érző de nem jobboldali emberektől - nem magamról beszélek - a lehetőséget a nemzeti szimbólumok tiszteletére, legalább ne beszélnének hülyeségeket. Ez már fáj. Az egész ország fáj.
Sanyi, bammeg, nagyon komoly vagy!:D:D
Percekig próbáltam eldönteni, hogy viccelsz-e, de nem sikerült.

Sanyi! vicceltél?
Paszter:
Nincs tizenéves gyerekem, van viszont tizenéves hugom. Na. Ő olvas Bravo magazint. És láttam mi van benne.
A G'N'R ről életemben egy cikket nem láttam ott. Manson ról dettó. Redhotról több volt de ugyan már...Ők neked hol botrányhősök? Sztem egyszer láttál róluk egy képet és úgy döntöttél h bunkók. Manson télleg furán néz ki, de ha lenne igényed jó zenére nem zavarna. A Guns egy sokkal régebbi együttes, az ő zenéjük is teljesen jó, és velük a picsamagazinok nem is "fertőzik a védtelen fiatalok agyát" mert nem hallgatják a tizenéves kislányok.
Ezzel arra akartam kilyukadni hogy basszus ha a zenészeket/hírességeket akarod okolni a "kölykök veszélyeztetésével" akkor olyanokat sorolj fel akik tényleg okolhatóak érte. Nem akarok stílusokról vitát nyitni de mondjuk a különböző öngyilkosságok leírásával foglalkozó emo-együttesek ilyenek szerintem.
Ajandek Maganak akkora ha sun aladar elpihent mar:

sparhelt.blogter.hu/?post_id=161329

Vallas es mitologia filozofiai vita a blogteren Sparhelt Vallas es Mitologia posztja alatt jo az inditas nekem teccik
Paszternak:
Vannak tizenéves gyerekeim, és néha, rendkívül rövid ideig hasonló gondolataim vannak, mint neked.
De baromi gyorsan elhessegetem őket, mert eszembe jut, hogy amikor én voltam fiatal, mit mondtak a felnőttek arról, amit én szerettem/olvastam/hallgattam. Ugyanazt pepitában, mint Te. Szvsz ezt hívják generációs ellentétnek. Attól, hogy nekik mások az idoljai, mint a szüleiknek, még nem lesznek rosszabbak.
Mindegy Arpi, ha szerencsed van, akkor Torgyan elvallalja a vadat, es az egesz ugy ugy el lesz simitva es feledve, mint a chilei cseresznye.
Paszternák,csak szövöm tovább a hősös gondolatmenetet: a hős kritériuma, hogy a zegész népnek tessen a záltala mutatott példa. (na jó, 90%nak minimum). Hiába volt Széchenyi monarchiapárti, Kossuth egy oltári demagóg, Nagy Imre komcsi, a vértanúk meg még pláne nem is magyarok, mégis csak a legtaknyabbak süllyednek odáig, hogy őket a hősségből kirekesztik. Jelképpé magasztosultak, na.
Valaha a mi, mostanára szarrá gyalázott jelképeink is hősként - hőseink vérrel szentelt jeleinként- indultak útjukra.

Ez a mostani kor viszont nem nevel hősöket. Nem a lét/nemlét a kérdés, bármennyire is igyekszik ezt sulykolni szinte mindenki, hanem a tálban a cupák nagysága mindössze.

Hőseink nagyban hozzájárultak egyébként ehhez a kényelmes állapothoz. Hálisten, nem tudjuk, milyen éhenhalás szélén álló robotos jobbágynak, 10-20 éven keresztüli kényszersorozottnak, csengőfrásztól gyomorvérzést kapónak, stb. lenni.

Ezért nincs hős. Pedig nem ártana. Én szívesen felnéznék valakire, aki leszarva médiát, baljobbot, eut, nátót, gittegyleteket, munkára és haladásra bírná a magyar népet, és elöljárva mutatná a példát, az ország kezébe téve teljes vagyonát/lelkét/tudását.

Ugye, milyen demagógnak hangzik?
Pedig egy hős valami ilyesmi.
OFF
Öööö... Biztos, hogy a Mikola vs. Szilvásy meccsből még mindig a Mikola kerül ki vesztesen? S a Happy End vs. autópályákból (ill. völgyhidakból) pedig a HE? Csak azért kérdem, mert a múltkor mintha az lett volna a fáma, hogy az alapján hajlik a bölcs elme a Maszop-Szadesz kompánia felé, hogy az a legkisebb rossz az egész trágyadombból, amit politikai elitnek becézünk. De eme veretes eszmefuttatás óta történt egy s más, fokozódott a helyzet, nem csak korrupcióügyben, hanem az ország, a "magyar élet" minden területén és szintjén.
Biztos, hogy még mindig jobb ez, mint a keresztény állam (álom)?
Tisztelettel: Nagy Cső
ON
Árpád!

Továbbra sem értem, hogy a hídember-betonból poszt tartalma mitől lenne masszív MSZP-SZDSZ gyalázó.

Viszont ha valamikor aktuális, akkor most nagyon az, írni egy cikket az Kókai János, alias emberarcú hüllő ténykedéséről.
Ugyanis kiderült, hogy ő az a kormánytag, aki a rendezvényt után feketén fizetett, azért hogy az ÁFA-t megspórolja.

Ez hír a javából, nem gondolod?
Vagy esetleg félsz, hogy úgy jársz, mint az éttermes, vagy mint a Manager Magazin publicisztái?

www.mno.hu/index.mno?cikk=415134&rvt=2

Árpi!

Igazán nem belepofázni akarok, hogy miről írsz, a te blogod, meg minden, de azért megkérdezem, hogy miért ilyen Jobbikos planktonokkal foglalkozol, mikor kurva sok fontos dolog is történik a világban mostanában?
Lapozni kéne már. A Jobbikosok ostoba lúzerek, de mi ebben az újdonság?
paszternak, erről azt gondolom, mint:
Shore 2007.06.08. 20:31:27
én is bújtam a bravót, akkor még csak nszk-ból vót mexerezhető, de most igyexem lebeszélni 13 éves lányomat az ijen fasságokról, mint bravo, 13, kartún netvörk, stb. eredmény? egy méretes lófütty, szarik rá:)
Guga 2007.06.08. 21:06:11 "Ugye, milyen demagógnak hangzik?" lófaszt, tökre igazad van! ez csak ebben a mai tetves világban tűnhet demagógnak!
The Nightwatchman (ex MM&I) · www.whitehouse.org/ 2007.06.08. 22:40:03 "Lapozni kéne már. A Jobbikosok ostoba lúzerek, de mi ebben az újdonság?" jesszz, árpi, pölö ejrópa sötét lelkével mi a bánatos kecskepöcs van?
Paszternak 2007.06.08. 17:46:44
Massive Darab,
"Erre gondolj. Ne az érces hancúrpálca/duflacsövű jusson eszedbe, meg az evolúciós zsákutcák végtermékei, hanem a védtelen kölykök."
értem én mit monc, igazad is van, de a kölkök ne legyenek védtelenek. azé vagyunk mi szülők, hogy megvéggyük őket sok sok baromságtól, meg azé, hogy elmagyarázzuk, h ez éppen mér baromság
hú, de belehúztam (mint gyurcsány a csomagjába, hehe). alszotok, vagy mi a rák van?
hari seldon, ismét qrwa jókat írtál, sokat tanultam belőle, köszi
"frundsberg 2007.06.08. 13:44:16
Lollerkid
Azért megnéztem volna azt a körkörös védelmet 1919-ben. Nem csak a románokkal és a csehekkel gyűlt meg a bajunk (ők sem voltak "szedett-vedettek") hanem mondjuk a szerbekkel is, akiket még Horthy is a "katonanemzet" jelzővel tisztelt meg. És nem mellesleg néhány francia hadosztály is bóklászott a Balkánon. Ráadásul ők szinte kiapadhatatlan forrásokra számíthattak, míg magyarország egy kivérzett ország volt, üres raktárakkal. Egy gondolatkisérletet persze megérne, hogy a fegyveres ellenállás mit hozhatott volna, de a török példa itt nem működött volna. (a törit. kevésbé ismerők kedvéért: a törökök nem fogadták el a saját Trianonjukat, és sikeres háborúban új békét kényszerítettek ki - a görögökkel és a nem túl motivált olaszokkal szemben).

Trianont Károlyi vagy Kun Béla nyakába varrni sokáig divat volt, és most megint az, a valóságban már a háború alatt eldőltek a határok."


Na ez azért nem egészen így van. Nos való igaz, hogy egy kivérzett ország voltunk, de most nemondd, hogy a románok épp toppon voltak mikor azelőtt majdnem 2 évig a központi hatalmak megszállása alatt voltak akárcsak szerbia. A csehek meg a semmiből állítottak hadsereget. Nekünk mért nem sikerült?
Mellesleg meg, ha a teljes integritást megőrizni nem is tudtuk volna valszeg kevésbé durva békét kényszerítettek volna ránk, mint így, hogy látták, hogy lényegében bármit megtehetnek velünk. Ajánlom figyelmedbe Tormay Cécile Bujdosó könyvét ami az őszirózsás forradalomtól a tanácsköztársaság bukásáig írja le, kivételesen igényes nyelvezettel. Mellesleg a hölgyet jelölték a Nobel díjra is...:)
A hős az egyetlen ember, aki jobban mutat hullaként, mint élve.

Sikerült hadsereget szervezni. Elég szomorú, hogy Stromfeld Aurél neve már kiment a köztudatból.

A jobbikosok meg elgondolkodhatnának, hogy miben különböznek a kárpátmedencei posvány tucatnacionalistáitól (slota, funar).
publius 2007.06.08. 23:28:42

Ez kurva jó, és még nem is hallottam. Kitől származik az idézet?
De érdekes, hogy lett a kurucos-perelős postból történelmi beszélgetés?

De akkor: igaz többen voltak összesen. Igaz, mi már padlón voltunk a háború végén. De akkor a határok miatt könnyű volt mozgósítani. (Stromfeld neve szóba került, érdekesség, hogy a később háborús bűnösként kezelt magyar katonai vezetés a vörös Tanácsköztáraság hadseregében ezredet/hadosztályt vezetett).

Ilyen helyzetben hiba nem harcolni. A túlerő ott volt, de képzett parancsnokok, a belső vonal, és a nagyobb háborús tapasztalat itt. Az esélyekről, vessük össze pl. 1848al és 1956al. Kivédekezhettük volna a románokat (első világháborúban a védekezés lényegesen könnyebb) amíg lezárul a felvidéki hadjárat. Még ha veszítünk is, az elszánt kiállás miatt kedvezőbb alkut kaphatunk később. Mint amilyen a népszavazás volt Sopronban.
A gond az, hogy Mo-nak nem volt az adott pillanatban felelős kormánya, a törököknek ugyebár volt egy Kemál Atatürkjük, aki kimondottan diktátor volt (és ugye volt néminemű genocídium is arrafelé, az örmények és a görögök ellen), de a török nemzeti érdeket meg tudta védeni. Nekünk meg volt egy tesze-tosza Károlyink (a baloldal szemében történelmi nagyság és szellemi előd - annyit tudok erre mondani, méltó hozzájuk), ugyebár. Meg kunbélánk, aki kellően diktatórikus volt ugyan, csak hát nem a helyi érdek, hanem a világforradalom volt az ügye (a saját pecsenyéje mellett persze, de az ált. alap) Na persze a románok nyomában dicsőségesen bevonuló Horthyt is lehetne elemezgetni...
Nekem úgy rémlik a népirtás előbb volt, de lehet rosszul emlékszem.
Lollerkid, Pascal
1.Románia másfél évig háborúzott, mi 4 évig. A csehek nem a semmiből csináltak hadsereget: megörökölték a monarchia ottani csapatait + hazatértek a csehszlovák légiók Olaszországból és Franciaországból.

2.A határok miatt nem csak a magyarokat lehetett könnyen mozgósítani (őket sem igazán, az emberek nagy részének a töke tele volt a háborúval, a férfilakosság zöme meg egyébként is hadifogolytáborban vagy a temetőben volt). A szerbek, románok, csehek valszeg ugyanolyan lelkesedéssel harcoltak saját új államaikért, mint a magyarok a foszladozó régiért.

3.Mitől lettek volna képzettebb parancsnokaink és nagyobb háborús tapasztalataink, mint az ellenfeleinknek? A hadianyag szűkösségét pedig sem bátorsággal, sem tapasztalattal nem lehetett pótolni ebben a háborúban.

A kurucos-perelőshöz meg simán passzol a téma, tekintve, hogy a jobbikos amőbák világképében 1919/20 elég fontos szerepet játszik - érdemes elolvasni a honlapjukok lévő legfrissebb trianon-cikket, amit a párt kommunikációs igazgatója követett el...
"Kristl 2007.06.08. 23:33:25
Sikerült hadsereget szervezni. Elég szomorú, hogy Stromfeld Aurél neve már kiment a köztudatból."

Az 1919-es Vörös Hadsereg későn szerveződött meg. 1918 őszén kellett volna. 1918. november 7-én lépték át az első román csapatok a kárpátokat. Akkor ha ott lett volna csak pár ezer katona...
Mellesleg a Vörös Hadsereg a jót cselekedt a rossz célért. Csupán azért indították meg a hadjáratot, hogy egyesülni tudjanak az orosz vörös csapatokkal, valószínűleg azért, mert kezdeményezték volna magyarország felvételét a szovjet tagköztársaságok sorába, nem pedig azért, hogy felszabadítsák a magyar földet.

"Lollerkid, Pascal
1.Románia másfél évig háborúzott, mi 4 évig."

Viszont ők megszállás alatt voltak és leszereltették velük a hadseregüket. A központi hatalmak ellenőrzés alatt tartották az országot és annak gazdaságát.

"A csehek nem a semmiből csináltak hadsereget: megörökölték a monarchia ottani csapatait + hazatértek a csehszlovák légiók Olaszországból és Franciaországból."

És a mi katonáink? Azokat mi nem örököltük meg? A cseh légiók nem jelentettek túl sokat. Néhány apró hadosztály volt és ne feledd, hogy a kárpátokon elég nehéz betörni ha oda besáncolják magukat.
Ha Erdély összes (nem sok) hágójába odaállíttunk néhány katonát az Isten se tör be ide.

"2.A határok miatt nem csak a magyarokat lehetett könnyen mozgósítani (őket sem igazán, az emberek nagy részének a töke tele volt a háborúval, a férfilakosság zöme meg egyébként is hadifogolytáborban vagy a temetőben volt). A szerbek, románok, csehek valszeg ugyanolyan lelkesedéssel harcoltak saját új államaikért, mint a magyarok a foszladozó régiért."

Na hát igen, ez Károlyi bűne is, hogy nem sikerült lelkesíteni az embereket, hogy ááállj még nincs vége a háborúnak, szóval vagy kimentek harcolni, vagy kisebbségi sorsba kerültök, megszállnak titeket, akár még a feleségeteiket is megerőszakolják, szóval nyomás. A Monarchiát nem lehetett volna megmenteni, de Magyarországot igen.

"3.Mitől lettek volna képzettebb parancsnokaink és nagyobb háborús tapasztalataink, mint az ellenfeleinknek? A hadianyag szűkösségét pedig sem bátorsággal, sem tapasztalattal nem lehetett pótolni ebben a háborúban."

Gondolom tisztába vagy azzal, hogy a Monarchia hadseregében a tisztikar nagyrésze nem a nemzetiségekből tevődött össze. Őrültség lett volna kiképezni őket. Így hát zömében német vagy magyarokból állt.

"Pip 2007.06.09. 00:38:44
A gond az, hogy Mo-nak nem volt az adott pillanatban felelős kormánya, a törököknek"

Hát igen, nekünk meg volt egy istentelenül naív Károlyink...


Mellesleg meg tudtátok, hogy Károlyi utsításba adta a MÁV-nak, hogy indítson különvonatokat az 1918. decemberi 1-i román nemzetgyűlésre a román küldötteknek? Ott mondák ki végül erdély elszakadását. Na, többek közt ezért hívják a jobboldalot Károlyit hazaárulónak...


Még mindig csak azt tudom mondani, hogy olvassátok el ezt a könyvet: Tormay Cécile - Bujdosó könyv
Ez épp arról az időszakról szól
Mellesleg meg azok a baloldaliak, akik az őszi eseményekér hápognak, hogy csőcselék fujj, csendes kisebbség rulz azoknak ajánlom figyelmébe a vérvörös csütörtököt(1912. május 23.). Tiszta a párhuzam, ott is volt gyujtogatás, villamosborogatás a rendőrség őket is lekezelte.

A kor Gergényije pedig:
Boda Dezső (Vönöck, 1863. máj. 9. – Máriabesnyő, 1918. jún. 22.): 1906-17 között bp.-i rendőrfőkapitány 1884-ben lépett a rendőrség szolgálatába. Ő állította fel az országos bűnügyi nyilvántartó hivatalt és a rendőri gyermekbíróságot. Szerepe volt a munkásság megmozdulásaival szemben kifejtett rendőrterror alkalmazásában. 1912. máj. 23-án („Vérvörös Csütörtök”) az Országház téren ~ vezényelte a rendőrlegénység rohamát a munkástüntetők ellen.


Persze meg lehet magyarázni, hogy de ők igaz ügyért harcoltak, de az ugye egyéni megítélés kérdése. Utólag szerintem marhaság volt pattogni, inkább azt kellett volna, hogy a fennáló dualizmust fenntartani a lehető legtovább. Annál azonban történelmünk folyamán csak rosszabb lett.
A vérvörös csütörtök is ugyanolyan kődobálós, csőcselékes balhé volt mint az őszi, csak azt a baloldal csinálta...
És ha valaki mindkettő esemény résztvevőit csőcseléknek tekinti? :o
A baloldal a vérvörös csütörtököt a rendőrterror áldozatainak, hősöknek tekinti... Csak ezért mondom.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy a baloldal is csinált éppen elég égőbarikádos cirkuszt, szóval csak fogják be a pofájukat.
Károlyi bűne ott kezdődik, hogy Tisza Istvánt '18 október 31-én lelövette szökevény katonákkal.

Aháború utáni káoszból Tisza ki tudta volna vezetni az országot, legalábbis kevesebb veszteséggel, mint Károlyi, majd a Lenin-fiúk.
Lollerkid
1.Románia 1917 decemberében kezd béketárgyalásokat (az orosz kiugrás miatt), és 1918 májusában írja alá békét. A hadsereget csak részben szerelik le - Besszarábiat ugyanis a németek nekik ígérik (vesztesként végülis pozitívan jönnek ki...)- és ősszel újra mozgósítanak (7 gyalogos, 2 lovas, 2 hegyi hadosztály).

2.1919-ben Magyarország is csak néhány "apró hadosztályt" tud mozgósítani (8 ho. - 60.000 fő). A cseh légiók: 20.000 Olaszországban, 9.800 Franciaországban, 50.000 Oroszországban (ez utóbbiak csak 1920-ban térnek haza), ehhez jön még a légiók keretein kívül az olaszországi hadifoglyok közül kiállított 60.000 ember kézifegyverekkel, hátországi szolgálatra (ezek közül néhány zászlóaljat bevetnek a felvidéki hadjáratban). + a K.u.K hadsereg cseh része.

2.Lelkesedés: a magyarság jelentős részét nem fenyegette kisebbségi sors, így az ő motivációjukból ez hiányzott. Azért ép ésszel belegondolva: mi a jobb, egy kisebb országban, de élni, vagy hősi halottnak lenni egy nagyobban? 4 évig tömték mindenki fejét a haza védelmével, ekkorra mindenkinek elege volt.

3.A tisztikar a korszakban két részből áll: hivatásosokból és tartalékosokból. A hivatásosok között a csehek aránya 8% a magyaroké 9%, a tartalékosoknál 16% és 23% (ez utóbbi megfelel a legénységi arányoknak amennyiben a cseheket ÉS a szlovákokat is számítjuk). A monarchia hadseregében nem nyomták el programszerűen a nemzetiségeket (az Uralkodó hadserege "nemzetekfeletti" volt) a szerb, román tisztek alacsonyabb aránya az OMM elutasításából és a katonai szolgálat elkerüléséből adódott. Nekik viszont ott volt az anyaország hadserege és tisztikara, amelybe betagozódhattak.

4.A Kárpátok hágóinál meg elég nehéz lett volna stabil védelmet kialakítani, nagyrészt nemzetiségi területekkel a csapatok hátában.

5.A Vörös Hadsereg "jót cselekedett rossz célért". A Tanácsköztársaság harcolt, mert a szomszédai megtámadták. Az ország területi integritásáért - ez mióta rossz cél? Persze vmivel mentegetni kellett Horthyt, aki ugye nem harcolt, sőt. A Vörös Hadsereg hadrendjét a tiszántúli támadás előtt ismerte az egész antant, és természetesen a románok is, köszönhetően a szegedi ellenforradalmároknak. A hazáért küzdő magyar katonák vérén venni hatalmat elég nehezen egyeztethető össze a becsülettel. Érdekes módon a Jobbik a kormányzói segg nyalása közben erről is megfeledkezik...
Aucs.
Igen, kicsit későn szerveződött meg, mert addig a magas harcértékű Székely hadosztály (2) feloszlott. Egyébként a Csehek és Román segédcsapatok ellen igen nagy sikerrel harcoltak. A hiba a Clemenceau jegyzék elfogadása volt szvsz. Miért? Az a nagyhatalom aki "szövetségese" megsegítésére mindössze két jegyzéket tud küldeni meg rinyál a többinek csináljon valamit, az fogatlan.
A hazavonuló német csapatok meg felajánlották, hogy itt hagyják a felszerelést, mivel nekik úgyse kell.

Mellékesen meg orosz hadifoglyok is harcoltak a "vörös hadseregben". Mellékesen Kun Béláék legfőbb baja is ez volt, hogy maximum idézőjelbe téve lehetett őket annak hívni.

Olyan meg hogy csehszlovák nem volt. Ez az egész őket is meglepte és lövésük se votl mihez kezdjenek vele. Cseh maszekolás volt az egész északon.
A kurucinfo-n most a címlapon látható a magyar címer, kettős kereszt helyett dollárral, a vörös szín helyett a liberálisok kékjével, a tetején a Szent Korona helyett cilinder SZDSZ-galambokkal!
Várom a Jobbik felháborodását, várom a logikájuk szerint a nemzeti jelképeket meggyalázó kurcinfo elleni pert!
Kedves TWÁ, egyszerűen küldd el nekik a kurucinfo címerét mailben, verd csak bele az orrukat a saját kettős mércéjükbe, nem hiszem, hogy tovább akadékoskodnának!
"Károlyi bűne ott kezdődik, hogy Tisza Istvánt '18 október 31-én lelövette szökevény katonákkal."

Ez egyszerűen nem igaz. Nem Károlyi lövette le, semmi bizonyíték nincsen erre. Horthyék összehoztak egy félig koncepciós pert, amiben Fényes Lászlót bitófára akarták juttatni a gyilkosság megtervezéséért, de erre hivatkozni ugyanolyan röhejes, mintha valaki Kádár-kori bírósági papírok alapján vádolná Nagy Imrét a köztársaság téri lincselássel.
Ja, itt a link, hogy ne kelljen keresgélni a szemétdombon:

kuruc.info/reszletes.asp?MainID=26&HirID=12848
jól szórakozom rajta, hogy tök mindegy, a blogger milyen témát vet fel, egyesek tendenciózusan ugyanazt szajkózzák :)
Lollerkid 2007.06.09. 07:40:02
Tök mindegy, ki barikádozik, ploretárosok, jobbosok, vagy a pesti srácok. Csőcselék mind. Pláne, hogy a vétlen polgárok isszák meg a levét az ő kényszeres kockakőhajigálásuknak.

Guga:
Nagy Imre mint hős? ROTFL. Izé. Asszem' érdekes fogalmaid vannak a hősiességről.

Kereszténységről: ja kérem, az elv tökéletes, csak a megvalósítás mi? Akkor kéremszépen most azonnal rehabilitálni a kommunizmust. Az elv tökéletes, szó sincs róla benne, hogy a főnököt imádni kéne kizárólagosan, meg ilyenek. Ellentétben a kereszténységgel... Amúgy is PC-bb lenne ploretár-diktatúrát emlegetni a kommunizmus helyett, mert az volt.
Ja, hogy az érv, hogy annak idején a kínzás, emberek csonkítása volt a "szokás"? Oké. Akkor a ploretár-diktatúrában meg a kirakatperek és az akasztás volt az. Nincs ezzel semmi gond, ugye? Kettős mérce a javából. Ezt szeretem.

muslic 2007.06.09. 09:30:55
ROTFL. Esetleg valamivel ezt alá is tudod támasztani? Érdekelne mind az információ valódisága, mind pedig az, hogy mennyiben lett volna jobb vezető?
Guga Úr!A halászlé főzés komoly nekihatározódást és erős elmélyülést igényel, így bízom benne, hogy naközben nem olvasgattál és komoly eredményt értél el a munka frontyán! A többi ismétlés, mejj nem a tudás annya félreértésileg.
muslic
Néhány Tisza idézet a végnapokból:

1918.okt.17.:"Ezt a háborút elvesztettük"
Ez a Parlamentben hangzott el, és kellően odabaszott az egyébként is halványka morálnak. Igaz, Károlyi már előbb kimondta ugyanezt, csak vele ellentétben Tiszának MINDENKI elhitte. A hadsereg alakulatai tömegesen tagadták meg a harcot - mert ugye a háború még eltartott hivatalosan nov. 4-ig. A szerencsések hazaszöktek, a pechesek fogságba kerültek, vagy meghaltak - mindenesetre nem lehetett számítani rájuk a továbbiakban.

1918.okt.28.: "Én leszámoltam már mindennel!...Kérem tessék Károlyit megbízni! Lássa ő, hogy mit tud!" Ezt József főherceg Homo Regiusnak mondta, arra válaszul, hogy kit nevezzenek ki miniszterelnöknek, és esetleg ő vállalná-e. Nem úgy tűnik, hogy Tisza olyan nagyon alkalmas lett volna kivezetni az országot bármiből is, ennél még GYF-nek is nagyobb a hitele ma.

Mindenesetre a "háborút elvesztettük" méltó tagja a nagymagyararnyköpéseknek, mint pl. "Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam", "Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van", "Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon" és még sorolhatnánk.
Kedves CsoSzaVa,
te a 10%-ba tartozol. Lásd feljebb, mit értek ezen. Oszt akko' mivan?
Bár a teféléd valszeg az utolsó szó jogán kegyelemért vinnyogna, a forradalomnak meg nem az elejére állna, hanem elköltözne az erdő mélyére befosni. Ha mégsem így van, akko' mivan? Semmi. Neked fingod nincs a félelemről. Köszönheted Nagy Imrének is. Bár te nem fogod, mert N.I. komcsi volt. Csak ezért. Széchenyi meg lojális volt, teli dilemmákkal.Ez ugyanaz a helyzet, csak az már nagyon régen volt, '56 meg még az ingerküszöbödön belül van. Kívánom, élj száz évig, köbö akkorra nőheted ki a betegségedet.

Hacsaturján,
a halászlé atavisztikus dolog, ennek ellenére megettük...




"Kereszténységről: ja kérem, az elv tökéletes, csak a megvalósítás mi? Akkor kéremszépen most azonnal rehabilitálni a kommunizmust. Az elv tökéletes, szó sincs róla benne, hogy a főnököt imádni kéne kizárólagosan, meg ilyenek. Ellentétben a kereszténységgel... Amúgy is PC-bb lenne ploretár-diktatúrát emlegetni a kommunizmus helyett, mert az volt.
Ja, hogy az érv, hogy annak idején a kínzás, emberek csonkítása volt a "szokás"? Oké. Akkor a ploretár-diktatúrában meg a kirakatperek és az akasztás volt az. Nincs ezzel semmi gond, ugye? Kettős mérce a javából. Ezt szeretem"

Csakhogy ne feledd el, hogy a kommunista diktatúra termelte ki magából ezeket a kegyetlen, barbár dolgokat. Sztálin meg Rákosi nem középkorban éltek, hanem a saját rendszerüknél sokkal civilizáltabb korban követték el gaztetteiket. Míg a középkort nem a kereszténység vagy a katolikus egyház hozta el, nem ők építették ki azt a világot, ahol embereket kínoznak.
Lollerkid! Bakker, egyháztörénetből nem fogsz doktorálni az kutyaúristen. Torquemada atya csókolja a kezed, csak vigyázz, nehogy spanyolcsizmát is kapj ajándékba. Milyen sötét középkorról beszélsz? Vazze, a Dzsugasvili meg originális pap, nézd má' meg az önéletrajzot. Vazze, Birkenauba meg persze hogy a rohadt zsidó-komcsik keze van, nem ám a germán egyház odanemnézekakkornincs politikája. Hű de sötét vagy, mint az általad emlegetett középkor. Galilei meg le van szarva, mi?
Lollerkid! Nézzél már utána a forradalmak történetének, nem kell ahhoz komcsi, hogy legyen egy kis mészárlás az elején (pl. fr forr.) - ezzel nem legalizálom+tapsolok, csak tény. A kereszténység terjesztése permanens népírtások sorozata - bocs, Japánban, Kínában megbuktak, erősebb kultúrák voltak, de az apácákból állítólag ott jó qrvák lettek anno... na, elő azzal a törikönyvvel, aztán tanulni, tanulni, tanulni : -)
Lollerkid 2007.06.09. 16:10:56
"nem ők építették ki azt a világot, ahol embereket kínoznak."

Hűha. Akkor vajon kik? Az UFO-k? A világ ebben az esetben leszűkül ugye ejrópára. A távol kelet kicsit más tészta volt már akkoriban is, meg ugyebár beszélgethetnénk még az amerikai indián kultúrákról is...
Tudod ez a "nem ők csinálták" ez eléggé gyenge érv. Mindenhatók voltak. Császárokat, királyokat irányítottak. Az élet minden területét felügyelték. Kuss volt, különben megdöglesz. Nem gondolsz másra, különben megdöglesz. Bárki eretnekséggel vádol, megdöglesz.
S nem hogy nem tettek ellene semmit, minden erejükkel táplálták azt. Ők hozták ugyanis létre. Ők szervezték meg, mégpedig határokon átnyúlóan, globalizált gondolat-rendőrséggel megfejelve. Gratulálok. Nem ők, mi? Lol.

"Csakhogy ne feledd el, hogy a kommunista diktatúra termelte ki magából ezeket a kegyetlen, barbár dolgokat."

Önmagában a diktatúra a felelős ezért, ne a jelző, amit elé pakoltak. Sohasem is volt másképpen. Mindegy melyik korban vagy. Gondolj csak Pinochetre, Kadhafi-ra, stb... Mi változott? Semmi. A hatalom mindig visszaél az erőfölényével, mindegy, hogy katolikusnak hívja magát, protestánsnak, kommunistának, nemzeti-szocialistának vagy éppen demokratának (Guantanamóról is lehetne irogatni bekezdéseket...).

A hangsúly maximum a totális vagy nem totális kérdésén van. A proletár-diktatúra totalitárius volt, a korabeli katolikus multinacionális vállalkozás totalitárius volt (mind szellemében, mind felépítésében), Kadhafi Líbiája, vagy Pinochet Chiléje egy árnyalatnyival jobb csak. A demokráciák nem totalitáriusok, mégis fenntartják maguknak a jogot, hogy bizonyos élethelyzetekben, alkalmakkor rendelkezzenek az egyén felett.

Guga 2007.06.09. 15:45:12
NI tevékenységéből valahogy hiányolom a szabadságért való küzdelmet, illetve a tudatosságot, azt a piciny, ám éppen a lényeget adó dolgot: a tudatos felvállalást. NI egy töketlen senki volt, aki úszott az árral, rosszkor volt rossz helyen. Ez jutott. Az, hogy szovjet-barát volt, a szememben nem oszt, nem szoroz.
Hörr. Ja, nem tudom, hogy mit tennék egy igazzy forradalom idején, de gondolom te sem. Éppen ezért nem fogom elkezdeni bizonygatni, hogy dede. Valszeg' fognék egy puskát, és a családom védelmében mindenkit lelőnék, aki 10 méternél közelebb merészkedik a házamhoz.

"Kívánom, élj száz évig, köbö akkorra nőheted ki a betegségedet."

Betegséget? Ugyanmár, az OPNI-t, már bezárták, bár mint tudjuk akár Széchenyi is lakója lehetett volna, ha befolyásos barátai, családja nem viszi ki Döblingbe, meg ha kihúzza még pár évig az öreg.
Mielőtt felállítanánk at Egyházügyi Hivatalt, és falhoz állítanánk a papokat gondokozzunk feleim. A keresztény nyugat története nem valamiféle vérgőzös diktatúráé. Az első 300 évben inkább a zsidók és a rómaiak üldözték mint szakadár szektát a keresztényeket. Később államvallás lett, de a keresztes hadjáratokig nem folytatott komolyabb fegyveres expanziót, addig a térítők térítenek, vmelyik nagykutya megkeresztelkedik, aztán a kereszt jegyében lenyomja a többieket (akik addigra már többnyire szintén keresztények) dolog működött. A különböző szekták meg néha egymás torkának estek egy-egy jottányi különbség miatt, de ezek általában helyi ügyek voltak. A keresztesek a Szentföldön az első vérfürdők után teljesen normálisan éltek együtt a muzulmánokkal. Ez egyébként elég jól működött egy-két nagyobb hisztériától eltekintve az egész középkorban (zsidók, muzulmánok, pogányok is éltek a keresztény többség mellett).

Az amerikai őslakosok tragédiája nem az egyház bűne, sőt komoly lépéseket tettek az ügyben, hogy ne állatokként, hanem megmentendő lelkekként kezeljék őket. Ezt mondjuk a nácik nem mondhatják el magukról, és - bár nem egy kategória - de a bolsevikok se nagyon hangoztathatnak ilyesmit.

Szerintem túlzás a keresztben kivégzőeszközt, önkényuralmi jelképet látni - tetszik-nemtetszik ha vmilyen jelkép kell a nyugati civilizációnak akkor a kereszt lesz az. Már kérdés, hogy az egész önkényuralmi jelkép ügy kapitális baromság (és kontraproduktív), a faszért kell betiltani mindenféle geometriai formákat...
frundsberg 2007.06.09. 17:48:27
"megmentendő lelkekként kezeljék őket" = kivégzés, mint tudjuk. Nem azért égették meg a szerencsétleneket, mert meg akarták ölni őket, hanem mert meg akarták menteni a lelküket. Igen, ezt ismerem. Még mindig kifelejted az egyház körzeműködését a boszorkány-üldözésben, az inkvizícióban, a világi (höhö ilyen nem is volt, csak elvben) törvényhozásban, a királyok, császárok feletti hatalomban, etc. Szegény keresztény egyház, az áldozat, persze...

"Már kérdés, hogy az egész önkényuralmi jelkép ügy kapitális baromság"

Ebben spec. tökéletesen igazad van.
Öröm volt nézni Ferkó évértékelését csak a sok hülye vén trotty komcsi csápolt neki ... szerencsére ezek elég ütemesen halnak ki.
Kedves CsoSzaVa,
valamit félreérthettél olvasmányaid közepette. Nagy Imre volt az egyetlen, aki felvállalhatta a forradalom vezetését, egész egyszerűen nem volt más. És azért, mert felvállalta, bizony szememben hőssé vált. Mert mehetett volna befosott gatyával elbújni, mint oly sokan mások. Onnantól kezdve nem tagadta meg a forradalmat. Pillanatok is hőssé tehetnek valakit, akiben megvan a csírája a hősiességnek. NI-nek megvolt.
Te ezt szemmel láthatólag másként értékeled, erre mondtam, hogy idóvel kinőheted. Bár mindenkiben lenne annyi kurázsi, mint NI-ben volt. Ha te ezt töketlen magatartásnak hívod, az gáz, de fogsz még szar helyzetbe kerülni, és fogod magad szégyellni emiatt a kijelentésed miatt. De nagyon.
Hogy komcsi/nem komcsi , az persze nekem is irreleváns.

Széchenyi meg sajnos valóban megőrült, amelynek okozója a hazája sorsa volt, amit magára vett. Hihetetlen erővel még Döblingből is próbálta meggyőzni egyrészt az udvart, másrészt a főrendeket a rendezés érdekében. Az őrültségén is felemelkedni tudó hősünket nem "öreg"ként kezelték a "befolyásos barátai", hanem nem volt más út az elme megnyugtatására. Más kérdés, hogy ez Döblingben sem sikerült.

Egyébként a két ember sorsa sok párhuzamot mutat: mindkettőjük az elnyomó hatalom oldalán állt, sokáig és masszívan,ott is nevelkedtek. Mindkettő megélt egy hatalmas fordulatot, ami ellene volt minden addigi ténykedésüknek,és mégis vezető szerepet játszottak benne, mindkettő belehalt a békítési-konszolidálási kísérletbe.
1xűen hősök.
De te ezt szard le nyugodtan.
Carnivora,
OFF,
felnyomtál már engem az apeknél?:-)
ON
carnivora, 17 évvel a gengszterváltás után talán le lehetne kattanni a komcsizásról, szvsz. az idősebb korosztály meg több tiszteletet érdemelne, ismét szvsz.
egyébként semmi különbséget nem látok a ferinek vagy ovinak csápoló EMBEREK között
Off:

Imígyen szóla a boss:
"Engem hajt a vágy, hogy eltaláljunk azokhoz, akik hisznek egy jobb és igazabb Magyarországban. Apostolok és hírvivők sokaságára van szükség, hogy valamennyi magyarhoz eljussanak."
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=106030&fnHid=106030

Ja. Apostolok és hírvivők sokaságára. Meg 1.7 milliárd forint közpénzre, te strici.

Carnivora 2007.06.09. 18:40:30

"Öröm volt nézni Ferkó évértékelését csak a sok hülye vén trotty komcsi csápolt neki ... szerencsére ezek elég ütemesen halnak ki."

Miért, azt képzeled magadról, hogy te nem ez a kategória vagy? LOL. Miből gondolod? Néha visszaolvasod a saját kommentjeidet?

vaffanculo 2007.06.09. 21:57:17

"egyébként semmi különbséget nem látok a ferinek vagy ovinak csápoló EMBEREK között"

Talán azért, mert a csápolók közt nincs is különbség. Sztem a választóvonal inkább a szolgalelkű hülyék, és a kicsit okosabb szkeptikusok között húzódik.
A párt-fanok szükségszerűen az első kategóriába tartoznak.
Carnivoraban van valami a kisstílű komcsi hajbókoló besúgóból.
Guga 2007.06.09. 23:12:26

Anyádban meg az útszéli hülgyekből :Đ

Látom azs érzékeny pontotokra tapintottam ... egyszerűen senkik vagytok nincsen jövőtök. -
The Nightwatchman (ex MM&I) · www.whitehouse.org/ 2007.06.09. 23:07:42
"Talán azért, mert a csápolók közt nincs is különbség. Sztem a választóvonal inkább a szolgalelkű hülyék, és a kicsit okosabb szkeptikusok között húzódik.
A párt-fanok szükségszerűen az első kategóriába tartoznak."
szent igaz!
carnivora, most rettentően beszartam mert szerinted nincs jövőnk:) miért is nincs? léccí, jósolj, jósolj, léccí, léccí:)
én innen, egy senki magyarországról üzenem neked, h maraggy a picsában kaliforniában, vazze
fjúcsőr, úgy látom berágtál a főnökre:)
Hűha, odasüss, azt a bátor mindenit!
Te, engem szidhatsz nyugodtan, de a rokonaimat kihagynám a helyedben,mert hidd el,egyszer még fájdalmat okoz a lelkednek a hirtelen elkövetett parasztságod felismerése: "hú, de oltári egy rohadt tapló voltam". Hiszen a te édesanyád nem tehet arról, hogy ilyen segg fia van, no. Mostmár - tisztelettel - végleg bebizonyítottad, hogy mennyire egy besúgó gerinctelen fosós takony vagy. De ez hálistennek, nem az én bajom. Majd kinövöd húszezer reinkarnáció múlva.
A következőt meztelencsigaként kezded.

Akkor egyébként semmi harag, és szidhatjuk egymást tovább nyugodtan, ha bocsánatot kérsz az anyázásért.
Ha nem, akkor sincs semmi persze, mert magadnak adod a minősítést.
Nos?
Csak akik itt értetlenkedve állnak: Carnivora valmilyen rejtélyes oknál fogva dzsémszbondként ki akarja nyomozni kilétemet (ami persze röhejesen egyszerű) és fel kíván jelenteni az apeknál.
És ez fáj neki.
OFF

LollerKid!!!

"Nem azért mert jobbos, hanem azért mert csinált valami olyat nem csak irodalmilag, hanem erkölcsileg, ami példát mutat. Nemúgy mint az alkoholista, drogos, buzi költőink, akik állítólag nagyok.
De kinek pap..."

bár minden megszólalásod rémálomként fog kísérteni egy mcdonaldsos kajálás utáni kavargó éjjelen, a többi hozzászólásodat be sem kopizom...ez volt a legfelháborítóbb számomra...ezzel azt szeretnéd mondani, hogy az alkoholista, buzi drogos művészek munkássága csökkentett értékű? akiből a hasis hozta ki a csodás képeket, vagy akik saját nemükhöz vonzódtak, vagy alkoholproblémájuk volt, azok már nem is lehetnek az utókor számára tiszteletre méltó művészek? mi van, ha kiderül, hogy wassalbert kislányok fotóira verte? én egyből elégetem a könyveit, az tuti...

amúgy meg milyen alapon ítélsz meg 100 évvel ezelőtti történelmi helyzetben gondolkodó 100 évvel ezelőtti embereket? mit szólnál, ha valaki 100 év múlva téged korlátoltnak minősítene, csak mert beskatulyázol embereket az éles történelmi látásod alapján???

más! 45 egyeseket felszabadított. (szerintem a nyilas uralom miatt szopóknak az felszabadulás volt...de megkérdezheted őket is...) az, hogy utána nem hagytak minket békébe, az egy másik dolog...ez egy olyan kérdés, amivel sok emberben sebek tépődnek fel...nem szép dolog belekötni...

egyeseknek nyilván OV puccsa felszabadulást hozna maga után...mások szerint megszállást!

kapis?

Carnivora 2007.06.09. 18:40:30
"Öröm volt nézni Ferkó évértékelését csak a sok hülye vén trotty komcsi csápolt neki ... szerencsére ezek elég ütemesen halnak ki."

kapj a fejedhez bazzeg! hogy beszélsz? gondolom, ha a te nagyszüleidről/szüleidről/rólad nemsokára beszélnének így, taknyod nyálad összefojna az ordítástól! hogy az anyázásról ne is beszéljek!

az érvelő commentjeid egyet nem értéstől függetlenül sokkal szimpatikusabbak! használd már emberi dolgokra is a fejed/szád/kezed légyszi'!
ON

Lollerkid 2007.06.08. 04:41:43
"Egyébként a mostani szélsőjobbtól most ne várjunk túl sokat. Csonka társadalmat alkotnak, mint a régi Magyarországon a románok. Nem nagyon van értelmiségük, kanonizált alakjaik, pártjuk, vezetőik sincsenek. Így nehéz megfogalmazni valami konkrét dolgot. Talán majd az új idők új szeleket is hoznak..."

talán azért nem áll mögéjük a te általad megváltóként vizionált elit, mert nem tudnak értelmes dolgokat kierőszakolni a fejükből! talán jobb is, ha mindez nem változik...nem szeretném átélni a jobbik kormányzását és napi politizálását...

OFF

a jobbik és a régi magyarországi románok közti párhuzam meg elég erős!!! vagy mától idióta szélsőséges = nemzeti kisebbség??? megyek újrakezdeni az egyetemet, hátha tényleg ekkorát változott a világ...
sisco

Ez a világ tényleg ekkorát visszaváltozott.
A régi magyarország románjai és a szélsőjobb?
Azoknak a románoknak volt értelmisége.
Párizsban taníttatták őket, a napi gondok
és a szervezkedés meg kanonizált alakjaiknak,
a pópáiknak volt a feladata.

Kicsit jobban álltak.

na akkor ki pereli be a kurucinfót? vicces lesz :-)

www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=26&HirID=12848
"talán azért nem áll mögéjük a te általad megváltóként vizionált elit, mert nem tudnak értelmes dolgokat kierőszakolni a fejükből! talán jobb is, ha mindez nem változik...nem szeretném átélni a jobbik kormányzását és napi politizálását...

OFF

a jobbik és a régi magyarországi románok közti párhuzam meg elég erős!!! vagy mától idióta szélsőséges = nemzeti kisebbség??? megyek újrakezdeni az egyetemet, hátha tényleg ekkorát változott a világ..."

Először is szélsőjobb nem egyenlő jobbik.
Másodszor is, amit te "szélsőjobboldalnak" hívsz, az nem egészen az ami.
Harmadszor pedig nem biztos, hogy a gyerekeid áldani fogják a mi generációnkat, ha a jelenlegi liberális politikát folytatjuk, meglesz ennek a töketlen politikának a böjtje, csak a lényeg nem holnap jön elő.

Mellesleg meg ez egy ördögi kör. Ne mondd légyszíves, hogy olyan nem létezik, hogy valaki pl. erélyesebb nemzeti politikát követel, de ennek ellenére egy intelligens, felvilágosult és becsületes ember. Vagy ha most épp nincs is túl sok ilyen, teljes képtelenség lenne.
Nehéz egy olyan országba egy ilyet szervezni ahol szovjet felszabadulási emlékmű meg Károlyi Misi szobra áll. Nehéz megszervezni ott, ahol az ország elit egyeteme, az ELTE honlapján Ságvári Endrét hősként állítja be, és a volt kommunista politikus unokája, Dovrev Klára tanár. A szellemi-kultúrális elit volt kommunistákbl, baloldaliakból és liberálisokból áll jórészt. Amíg őket nem váltják le, addig az erélyesebb jobboldali hangok csak alulról jöhetnek, ami pedig együtt jár azzal, hogy azok az emberek időnként a kontrollt elvesztve olyanokat visznek véghez, mint ami ősszel volt.
Régen pl. pont fordítva volt és a baloldal szervezett ugyanilyen cirkuszokat (vérvörös csütörtök meg egyéb gyakran erőszakba torkoltt munkástüntetések). De hát egyszer fennt, egyszer lennt.


"Ez a világ tényleg ekkorát visszaváltozott.
A régi magyarország románjai és a szélsőjobb?
Azoknak a románoknak volt értelmisége.
Párizsban taníttatták őket, a napi gondok
és a szervezkedés meg kanonizált alakjaiknak,
a pópáiknak volt a feladata.

Kicsit jobban álltak."
Nos az első világháború idejére valóban megszerveződtek, de én most a reformkori illetve az azt megelőző időszakról beszéltem, hogy románság és a többi nemzetiségnek nem volt elitje, nemessége stb. Ebből következik, hogy a nemzeti kisebbségek szervezetlenek voltak.
"más! 45 egyeseket felszabadított. (szerintem a nyilas uralom miatt szopóknak az felszabadulás volt...de megkérdezheted őket is...) az, hogy utána nem hagytak minket békébe, az egy másik dolog...ez egy olyan kérdés, amivel sok emberben sebek tépődnek fel...nem szép dolog belekötni...

egyeseknek nyilván OV puccsa felszabadulást hozna maga után...mások szerint megszállást!

kapis?"

Nem tagadom, hogy egyeseket felszabadított (zsidók, kommunisták stb.) Igen, ők beszéljenek is felszabadulásról, ez nagyon is helyénvaló. De ők ne az ország nevében, hanem a saját nevükben beszéljenek. Ők felszabadultak, az ország kollektívan meg megszívta.

Mellesleg mikor száll már le a baloldal arról, hogy OV puccsot csinál? Ha annyira akarta volna már rég megtette volna. Ő soha nem fogja megtenni, csak nyomja a lózungot a saját híveinek.
Lollerkid:
se füle se farka. Te figyelj, azért ugye még élhetnek ezek a "baloldali" emberek? Ha már szerinted nem taníthatnak (egy kommunista unokája). Most tényleg te is oda jutsz ki, hülyegyerek, hogy az ősök bűne hetedíziglen? Mikor kezded el teli torokból követelni, hogy:

- Pokorni húzzon a vérbe (apuka ügynök)
- Martonyi (saját maga)
- Csurka István (saját maga)

soroljam még?
Barom. Nem veszed észre, hogy semmi jelentőssége ezeknek a dolgoknak. De nem baj, nagyon szépen hozod a múlt század első felében kialakult irracionalitást. Tudod anno a nácizmus így alakult ki. "A zsidók a hibásak", "Addig nem lesz rend, amíg a zsidók ebben az országban vannak". Most cseréljed le a zsidó szót kommunistára (a te fogalmaid szerint), vagy éppen liberálisra.

"Amíg őket nem váltják le, addig az erélyesebb jobboldali hangok csak alulról jöhetnek, ami pedig együtt jár azzal, hogy azok az emberek időnként a kontrollt elvesztve olyanokat visznek véghez, mint ami ősszel volt."

Érthető mi? Meg csak alulról jöhetnek. Persze bazmeg. Mer' a művelődést, az olvasást, azt megakadályozza a New York-Tel Aviv tengely komcsi ügynökei, mi? Ezért marad minden szélsőjobbos ostoba futballhuligán, mi? Már akiknek a hangját hallani. Ugye? Te tényleg loller vagy baszki.

A liberális politika csődjével meg hiába riogatsz, mert láthatólag fogalmad sincs a mibenlétéről. De nem baj, biztos valaki mondta neked, hogy az mennyire nemzetrontó dolog. Csak nem a CsurkaPistaBácsi?
Amúgy írtok a pártfan hülyékről, de ne feledkezzetek meg arról se, aki 4 évig leszarja a politikát (nem is ért hozzá), csak amikor választás van rászavaz, arra aki nagyobb adócsökkentést vagy fizetésemelést ígér. Na, e két réteg érdekében lenne érdemes valami választójogot valamiképpen ésszerűsíteni...
Látom nemérted. Az, hogy többek között gazdaságilag is itt tartunk az abból következik, hogy a rendszerváltást nem azzal kezdtük, hogy most akkor tényleg leszámolunk a kommunizmussal. Az itt velünk, az embereivel együtt. Nemúgy, mint pl. Észtországban, ahol az elit nem a volt kommunistákból áll, látszik is a különbség. Vagy mondhatnám még Lengyelországot. Csurka, Pokorni meg Martonyi attól függetlenül hazahúzhatna, hogy ügynök volt-e. Mellesleg semmi közöm a MIÉP-hez, se "CsurkaPistaBácsi"-hoz.
Hiába ítéled el az őszi "csőcseléket" meg az erőszakot, de ha szidkozódsz amiatt, hogy nem értesz velem egyet, semmivel se válsz jobbá náluk.

HF: Keresd ki, hogy én hol hülyéztem meg barmoztam le itt bárkit.

Nos, a szélsőjobb összeesküvés elméletei valóban baromság, nem is az a lényeg, hanem el kéne gondolkodni, hogy miért van az, hogy szerencsétlen egyszerű emberek ilyen dolgok felé fordulnak. Mi idézte elő ezt a szerencsétlenséget?



"A liberális politika csődjével meg hiába riogatsz, mert láthatólag fogalmad sincs a mibenlétéről. De nem baj, biztos valaki mondta neked, hogy az mennyire nemzetrontó dolog."

A liberális politika mibenléte? Hát kérlek szépen ottvannak a demográfiai mutatók, az pl. a liberális politika átka. Aztán meg vigyázó szemünket Párizsra vessük. Könnyen lehet, hogy úgy járunk, ha nem cselekszünk kissé tudatosabban. De hiába magyarázom egy olyan embernek, aki csak a saját egyéni boldogulása érdekel. Ezzel nincs is baj, sokan vannak így, de legalább ne érezd magad elitnek és különlegesnek ezáltal, hanem inkább valóban törődj a saját dolgoddal és ne nézd le azokat, akik a jövővel is foglalkoznak.
Mellesleg nem várok többet, mint ami a nácikkal csináltak Németországban és Ausztriában 45 után (Entnazifizierung). Megérdemelték ők is, megérdemelte volna itt is néhány ember, hogy 89-ben kicsit megregulázzák, így lett volna teljes a sor. Érdekes módon pont azok az országok fejlődnek most rohamléptekkel, akik leszámoltak a múlttal.
Azt meg nem veszem be, hogy most akkor Gyurcsány a Szocialista Párttal építi ki faszán a kapitalizmust, mint ahogy azt se venné be senki, hogy hogy a Német Nemzetiszocialista Párt emancipálja és kárpótolja a zsidókat. Legalább álszentek ne legyünk kéremszépen
Szóval már megin báncsák a Árpit. Cúnya jobbikos fiúk.
De mester, mi a túrót érdekel ez téged???
Egyébként elég idegesítő, hogy a liberalizmusról szóló viták elengedhetetlen érvelési kelléke lett a Holokauszt. Normálisak vagyunk?
Továbbá megérne egy cikket, hogy mostanában mi kezdjük oktatni liberalizmusból a hollandusokat. Muhaha.
És az miért van, hogy a hollandoknál a teljes közlekedés, energiaszektor, illetve közműrendszer állami kézben van?
Valószínűleg még nem tanultak eleget tőlünk liberóból.
CsSzV:

Bazmeg, szállj le a magas (vadász)lóról bazmeg, szabadelvű kolléga bazmeg, mer bazmeg lesz, bazmeg!

Vow. Eddigi mélyrepülésed ez a Lollerkidnek címzett kioktatás. Te ettől inteligencsebb manus vagy, CsSzV. Hagyd a bazmegolást és érvelj, itten ez a megkövetelt, tudod, te is ezt mondanád nekem vagy bárki másnak.
Wittmanboy,

háááápci!


Szóval, szerintem, az itt a nagy büdös helyzet, hogy a mostani koalíció vagy a saját zsebére, vagy a mai ktsgvetési luk befoltozására, vagy mindkettőre való tekintettel az égegyadtavilágon mindent el kíván privatizálni. Azt is, ami veszteséges és ezáltal az államnak (értsd: ktsgvetés) terhet jelent; meg azt is, ami nyereséges (mer abban van a sok lóvé). Más elv nincs szerintem, mert ezek olyanok. Fogják a cuccost, ha elkúrták, és elröpülnek a Vérmezőről, ha szorul a hurok. Legalább a Krisztinában így beszélték Szamuelyékről.

Ellenérvek, kollégák, gyorsan, meggyőzni az ellenkezőjéről, SOS!!!

Amúgy asszem, elterelő hadművelet faszkalap jobbikosokról értekezni, ahelyett, hogy a kormányt baszogatnánk - van miért, én úgy érzem. De csípjetek meg, ha álmodom és ez egy tejjel-mézzel folyó Kánaán...

Háááápci!!!
Felszólítom a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetőit, hogy azonnal tegyenek feljelentést a Kuruc.info ellen, emiatt:

kuruc.info/galeriaN/hir/szadesz.JPG
Akit még a régi blog, a viaduktról szóló érdekelne, főleg az építéséig vezető folyamat (engem érdekelt, utána kerestem), elolvashatja a www.rtlklub.hu/hirek/hatter/?id=0706274987
oldalon.
Most nézem írjátok, hogy a jobbiknak fel kéne jelentenie a kuruc.infot is a cilinderes címerért (kuruc.info/galeriaN/hir/szadesz.JPG). Na de elfelejtettétek, hogy az címer eredetileg az amihazank.hu -n volt, amit a jobbik készített:D Szóval azt a címert a jobbikosok csinálták... magukat kéne feljelenteniük amiatt...

Csakhogy korrekt legyek:P
Lollerkid 2007.06.10. 05:57:02

"A szellemi-kultúrális elit volt kommunistákbl, baloldaliakból és liberálisokból áll jórészt. Amíg őket nem váltják le, addig az erélyesebb jobboldali hangok csak alulról jöhetnek, ami pedig együtt jár azzal, hogy azok az emberek időnként a kontrollt elvesztve olyanokat visznek véghez, mint ami ősszel volt."

1. Amit írsz, baromság. Ha megbasznak egy vizsgán (a kommentjeid "érettsége" alapján valószínűsítem, hogy még tanulsz valahol), biztos könnyebb a komcsi tanárra fogni, mint arra a sajnálatos tényre, hogy egyszerűen hülye vagy...

2. Hmmm. Valaki mintha már beszélt volna ilyesmiről. Ki is volt az? Ja, igen, Mao mester, ő úgy hívta, hogy Kultúrális Forradalom.
Most röhög rajtad a sírjában (tudom, hogy kipreparálva fekszik a mauzóleumában, de ott is röhög rajtad).
Mindenhol akadnak jó tanítványai. Látom egy vagy közülük. ;)
egyébként csak a korábbi okfejtésre, miszerint bácsfi diána apja bm-es, és hogy az mszp által felbérelt provokátor. lehet, hogy sokan szeretik az ilyen összeesküvés elméleteket, de a valóság sokszor egyszerűbb. a bácsfi-lány csak szimplán egy idióta. konkrétan tudom, hogy az apja hetekig teljesen maga alatt volt, amikor a lányának voltak a botrányai.
lorrerkid,
a rendszerváltáskor több koncepció volt.

(1) a rendszer kiszolgálóinak kizárása a hatalomból, az ügynöki hálózat maradjon meg -- ezt akarta az mszp, ezért jött létre az mszmp-ből
(2) a kiszolgálók és az ügynökök törvényi kizárása hatalomból -- ezt akarta fidesz, a leghangosabban orbán
(3) a kiszolgálók tevékenysége ismert, az ügynökök tevékenysége megismerhető legyen, döntsön a nép -- ezt akarta az szdsz és demokratikus charta
(4) a elegendő a kiszolgálók tevékenységét ismerni, döntsön a nép. -- ezt akarta az mdf, amelyik megnyerte a választást, ez döntötte el ezt a kérdést.
"A konzervatív német napilap vezércikkében foglalkozik a kommunista hálózatok máig létező befolyásával, rámutatva: a közvagyon jelentős részét magukhoz ragadták.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilap vezércikkében Karl-Peter Schwarz A régi hálózatok uralma című cikkében elemzi azt a „kommunista rothadást, mely már megfertőzi az európai jogfelfogást”. A kommunizmus kelet- és délkelet-európai késői következményeinek végiggondolásakor egy Lenin által írt cikk jut az ember eszébe, melyben képes volt még a kényszergazdaság által a Szovjetunióban okozott éhínségért is a kapitalizmust okolni. Ha egy régi társadalom tönkremegy, írta 1918-ban, „nem lehet egyszerűen a koporsóba tenni és sírba süllyeszteni. Ez a holttest eközben szétesik, rothadni kezd és bennünket is megfertőz.” Egyelőre ne foglalkozzunk azzal, akkor ki, kit és miért mérgezett meg. Mai szemmel nézve, azon országok esetében, melyek húsz évvel ezelőtt még a kommunista diktatúra uralma alatt nyögtek, s most az EU-hoz és a NATO-hoz tartoznak, igazat kell adnunk Leninnek.
A kommunista kísérlet megkövetelte a magántulajdon felszámolását és a tulajdonosok likvidálását. Amikor a kísérlet megbukott és kikerülhetetlenné vált a visszatérés a piacgazdasághoz, nem létezett többé a polgári osztály. Lehetséges lett volna a meggyilkoltak és üldözöttek örököseinek jogaikba történő visszahelyezése, ez azonban ellentmondott a régi hálózatok érdekeinek, akik felszámolták a felesleges marxista sallangokat és privatizáció során a közvagyon jelentős részét magukhoz ragadták. Ez a gyakorlatban egyet jelentett egy újabb kisajátítással."
Valóban, T. Lollerkid, némelyek "a közvagyon jelentős részét magukhoz ragadták". Volt timföldgyár, meg bányák és szőlők. A kettő közötti kölönbség az, hogy az előbbinél a magához ragadó nem volt hatalmon (sőt azóta már a megvásárláshoz szükséges kölcsönt is visszafizette), míg az utóbbi esetben igen.
No meg ezt tudom ajánlani kis barátom, aki még mindig azt hiszed, hogy ezek a rohadt fidesz fasiszták terjesztik azt, hogy bizony még a kommunisták köztünk járnak...
index.hu/politika/belfold/veeen27272/
Bizony, bizony, T. Lollerkid, a derék német szakértőnek (oppardon, POLITOLÓGUS-nak) igaza van: "A régi (értsd: kommunista, illetve technokrata-kommunista) vezetők vagy az ő gyerekeik komoly posztokat töltenek be ma is a térségben". A "gyerekek", mint olyan, különösen érdekes magyarországi téma, nálunk például egy volt párttitkár gyermeke volt a miniszterelnök 1998. - 2002. között.
De azt mondd meg nekem, hogy mér minden felvetésemre az a válasz, hogy "DE MER A FIDESZ IS CSINÁLT ROSSZAKAT"
Mint amikor a tolvajt elkapják az az első szava, hogy DE HÁT A JÓZSI IS LOPOTT

NEM! Senki nem élvez kivételt, mindenkire ugyanazok a szabályok tartoznak. Orbán Viktor és pártja is sáros valamiben nyilván. De ez nem jelenti azt, hogy nem kéne feltárni a velünk élő kommunizmust.
Ne felejtsétek el, hogy egy idegen, ellenséges, minket megszállva tartó ország >kollaboránsai< ők, és az ilyeneket még az olyan demokratikus országokban, mint például Franciaország felakasztották. Nekik is nyilván meg voltak a saját magyarázataik, hogy muszáj volt, meg hogy különben elveszítettem volna az állásom. De hát ez általában nem szokta érdekelni a bírókat. A kollaboráció, az hazaárulás és bűn és kész, punktum. A kifogás olyan mint a segg: Mindenkinek van és mindenkié büdös.
Guga 2007.06.09. 23:41:26

Üdözési mániád is van? :D
sisco 2007.06.09. 23:56:19

Szépen beszélek nekem az MSZP gyűlésen Ferkónak rajoló nyugdíjas banda vén trotty , akik gúzsba kötik a jövőnket. Örülök neki, hogy kihalóban vannak, ezáltal hamarosan megindulhat Magyarországon a fejlődés, mert nem ezek fognak 19 ezer forintért kicseszni a társadalom termelő rétegeivel.

Természetesen a tisztességes nyugdíjasok megbecsülést érdemelnek na, de azok nem is járnak Ferkónak rajolni.

A vén nyilasok sem jobbak, akik mondjuk a Hősök terén nosztalgiáznak, és róluk szabad különböző pejoratív jelzőkkel nyilatkozni - mi?

Lollerkid 2007.06.10. 06:30:33

Így van.
Lollerkid 2007.06.10. 06:30:33

Egyébként érdekes ez a kettős mérce a vén nyilas trotyit nyolcvanx évesen is hazaráncigálják Ausztráliából a kommunista bűnösök pedig nyugodtan viháncolhatnak szabadon ...
Carnivora

A "vén trotty komcsinál" van egy sokkal szánalmasabb típus: aki miután 1990-ben döbbenten tapasztalta, hogy nem a "Hajmási Péter,..." a himnusz, és 1998 körül megtudta, hogy van olyan, hogy polgár, manapság kidagadó erekkel énekli zokogva, lobogó zászlóval a kezében a Himnusz-Székely himnusz kombót. A Szózat persze már nem menne, és az is kandi kamera után kiáltana, ha megkérnék, hogy folytassa a Himnuszt a harmadik versszaktól. Ennek a típusnak egyébként legalább a fele hazafelé zsebrerakja a zászlót, és az éjjel-nappalinál dobja be az utolsó tüskét Borsodival, ugyanis a lépcsőházban és a régi kocsmájában is masszívan kiröhögnék, mivel sokan élnek még, akik emlékeznek arra, hogy munkásőr volt, és egy kicsit párttag.
Lollerkid 2007.06.10. 11:13:21

Mondjuk vehetnénk egy kicsit adekvátabb példát is a franciáknál, az egyesült Németországét, ami gondolom eléggé demokratikus. Kit akasztottak fel? Senkit.
Kit itéltek börtönre? Többeket, olyanokat pl., akik felelősek voltak azért, hogy a falon átszökni igyekvőket lelőtték. Figyelem, nem úgy általában azért, mert pártvezetők voltak, hanem konkrét bűnügyekért.
Mit csináltak a titkosszolgálati archívumokkal? Nem pöcsöltek, meg szemezgettek ízlésük szerint, nyilvánosságra hozták. Azért, hogy erkölcsi felelősséget mindenkinek vállalnia kelljen a tetteiért.
Mit csináltak a kommunista utódpárttal? Nem tiltották be, az SPD radikálisabb részével együtt ma is a parlamentben van, de a többi párt ugyanúgy távol tartja magát tőle, mint a szélsőjobbtól.
Ami meg nálunk van. Rákerestem, kb 30 ügyet találtam, ahol bíróságig jutott a dolog, két letöltendő börtönnel. (Mellesleg azok kedvéért, akik szánakoznak szegény vén nyilason, akit hazaráncigálnak a csúnya hatóságok, az egyik ilető kapásból 72 volt, amikor 5 évet kapott.)
index.hu/politika/belfold/sortuz1108/
vakapad 2007.06.10. 10:38:40

Te ezeket remélem pénzért írogatod. Ha nem, sokkal súlyosabb.

Üdv


Nyugati megfigyelők vetették fel, hogy érezhető hasonlóságok vannak a Szlovákiában, Magyarországon, illetve Romániában történt események között: egyes kritikus helyzetek hátterében egyértelműen titkosszolgálati machinációkat lehet sejteni, és válságos pillanatokban árnyékhatalom veszi kézbe az események irányítását.

HVG/2006 okt




Június 17-én a bányászok megrohanták és elfoglalták a Román Rádió és Televízió épületét, ugyanúgy mint fél évvel korábban a felkelők. Iliescuék nem tudták, de valószínűleg nem is akarták megvédelmezni az épületet: legföljebb néhány tucat rendőrt vonultattak fel a védelmében, akik alulmaradtak az ostromlókkal szemben

HVG/2006 okt

karatekid 2007.06.09. 16:34:26

A "Dzsugasvili originális pap", eléggé egyszerű, mondhatni újszerű megközelítése a témának.

A "fr forradalom" vezetői meg tán valami " párizsi kommünt" hoztak létre, aminek komoly ideológiai jelentősége lett a későbbiekben. Nem véletlenül éneklik tele szájjal az MSZP vezetői a "Marseillest".

A törikönyvet nem elég bebiflázni, ha egyáltalán megtörtént.

Üdv

Folytathatnám, sok ilyen írás született már.
Csak arról jutott eszembe, mert ismét
találkoztam a jó öreg "összeesküvés elmélet"
kifejezéssel.

Ezt az elméletet természetesen a titkosszolgálatok
terjesztik, magát az elméletet is ők kreálták.
Javaslom a jövőben használjuk a
"konspiráció" kifejezést.

Hattory Hanzo 2007.06.10. 12:27:04

Jah tudom azokat sem komázom jobban ...
most vagy nyilvánosságra kell hozni az összes ügyet, ameddig csak visszalátunk, ki volt ügynök, ki volt verőlegény, vagy meg kellene állapodni abban, hogy ejtjük ezt a témát.

pontosan tudom a szomszédomról, hogy munkásőr volt, pontosan tudom a nagyapám testvéről, hogy csendőr volt, de egyikükkel sincsen bajom. nem találom ki, hogy most én vagyok a jedi lovag, és akkor ők meg darth vaderek, akik egyszer átátálltak a rossz oldalra.

amúgy minden pártnak lehetősége lett volna feltárni a múltat, senki sem tette meg. 90-ben mdf, 94-ben mszp, 98-ban fidesz. 2002-ben az szdsz-nek is volt erre lehetősége, hiszen az ő kezében volt a koalíció.

a rendszerváltáskor a német megoldást lehetett volna alkalmazni, ott a stasi irataiba mindenki szabadon betekinthetett, már régen túl volnánk ezen. ma már inkább spanyol példa volna követendő.

vissza kellene térni oda, ahonnan a rendszerváltás környékén elindultunk. (1) szabadversenyes kapitalizmust, (2) szociális piacgazdaságot, (3) parlamentáris demokráciát akarunk, (4) erős, szekuláris államot, (5) amelyik része egy nemzetközösségnek. (6) a védelmet az atlanti szövetségi rendszerben képzeljük el. (7) gazdasági értelemben nyitottak vagyunk ázsia és oroszország felé. (8) és autonóm közösségeket alkotva (9) próbálunk válaszokat adni a globális kihívásokra.

komolyan mondom a 80-as években előrébb tartott az ország, mint most. akkor is az volt a probléma, hogy egyesek előjöttek az 50-es, a 20-as évek és a köztes időszak sérelmeivel, részekre szakítva ezzel az országot.
Hattory Hanzo 2007.06.10. 12:27:04

Szánalmasok:
Szánalmas, szánalmasabb, legszánalmasabb.

Fokozzuk! Kinek van joga eldönteni, ki melyik jelzőt kapja.

Szánalmas a Ferinek csápoló nyugdíjas?

Szánalmasabb a Himnusz-Székely himnusz éneklő "volt munkásőr, és kicsit párttag"?

Legszánalmasabb az, aki a bölcsek kövének hitt kaviccsal felvértezve osztogatja a nem túl hízelgő jelzőket, saját jogán?

Még mielőtt felhúzva magad, írnál valami jópofaságot, és hátradőlnél a kijelzőt jóleső érzéssel nézve: Gondolkozz el azon, hogy nem magáról állít-e ki bizonyítványt az, aki a saját világnézetétől eltérő ertékrenddel rendelkezőket fikázza. Ez nem csak neked szól, mindenki nyugodtan vegye magára, akit érint.

Üdv
Kicsinykét kimaradtam,mert el kellett temetni Édesapámat.
"TWÁ"mint blog tulaj!Na láthatod,hogy megoszlik a világ.Nem biztos,hogy én vagyok az elmebeteg.Nekem mindössze a stílusod/a mocskos száj és uralkódói stílus/nem tetszett/tetszik.Mondjuk a mocskos ateizmus sem,de ez már belügyed.Azonban a zríka szintjén zajló ébresztő gondolataid díjaztam,és nem vagyok olyan szűk,hogy ne lássam hol a határ.Viszont az általam vont határ átlépése után ezután is megkapod,CSAK KEMÉNYEBBEN.Ez a határ,hogy ne kelljen találgatnod:Krisztus és tanításainak sértegetése.Mert mint látom különben kultúráltan tudunk vitatkozni.
Jé, it van Carnivora, a kurvanyázós besúgó.

Pedig aszittem, eltakarodott már innen.
Vigyázzatok, mert ha csak egy picit is nem tetszik neki, amit írtok, máris anyátokat fogja kurvázni. Lásd feljebb.
Válts nicket, kis barátom, mert itt én ráérős időmben cikizni foglak, bármit is írsz. Amíg magadba nem szállsz, és bocsánatot nem kérsz normális ember módjára az anyázásért.
Engem szidhatsz, az nem gond, én is csak téged szidlak, kevésagyú vadparaszt barátom.
molaris,
részvétem.
egy pillanat, csápolni gyurcsánynak, orbánnak, énekelni a magyar vagy székely himnuszt, ezek a nyájösztön különféle megnyilvánulásai, egyik sem világnézet.
kutacs_ 2007.06.10. 14:41:25

Nem hiszem, hogy a nyájösztön megnyilvánulása lenne a magyar himnusz éneklése.

Ha igen, "nyájas" (öreg)legényke vagyok.

A különböző ideológiák mentén kialakuló csoportok pedig jól elkülöníthető világnézettel rendelkeznek. Az, hogy vérmérséklet szerint hol, és hogyan gyakorolják baloldaliságukat/jobboldaliságukat....

Üdv
Ajtony

"Gondolkozz el azon, hogy nem magáról állít-e ki bizonyítványt az, aki a saját világnézetétől eltérő ertékrenddel rendelkezőket fikázza."

Alapvető félreértés. Én a sötétséget, a butaságot, a primitívséget ugattam le. Azt ugattam le, aki előadást akar tartani nekem, vagy bárkinek mondjuk magyarságtudatból, miközben az "Anyám tyúkja" is csak súgógépről menne, aki szerint Tisza akkora politikus volt, hogy még folyót is elneveztek róla, és aki a Vágó műsorban "A walesi bárdok" kérdésnél a "késkészlet" választ jelölné meg. Igen, ezeket az embereket én valóban szánalmasnak tartom, ugyanis az olvasás nem kerül pénzbe, a könyvtárakban van olvasóterem, sőt az éves tagdíj se túl magas, és hazavihetne rendszeresen könyveket.
Ajtony: "A "Dzsugasvili originális pap", eléggé egyszerű, mondhatni újszerű megközelítése a témának."
bakker, nézd már meg, miért, kinek írtam. Egyébként 1894 és 1898 között orthodox papnak tanult a tbiliszi Teológiai Szemináriumban (wikipédia) -vazze, ez tény, a kérdés meg az volt, hogy milyenrencer milyen embert termel ki - logikus, a kersztények kitermelnek olyan faszt is, mint sztálin. nem buiflázás, hanem megtörtént. - most ne azzal gyere, hogy a sátán térítette el a helyes útról, mert röhögőgörcsöt kapok.

"A "fr forradalom" vezetői meg tán valami " párizsi kommünt" hoztak létre..." - ezt már nem kommentálom, gondolkozz el, micsoda történelmietlen hülyeséget írtál.

"Nem véletlenül éneklik tele szájjal az MSZP vezetői a "Marseillest"." - ennek meg mi köze az előzőekhez? felőlem az überdojcslandot is énekelhetik, és akkor mi van? Az, hogy balolodalon, miért volt annyira népszerű márszejez, olvass utána!

Molaris: Te eccerűen primitív vagy. Sajnáloma az öregedet, de ezt azért nem szokás idegen blogba nyomatni. Amúgy meg stilisztikailag, szvsz, TWÁ qrvára rendben van, itt ezt a cuccot osztja; ha nem teccik, jelencsed fől (má' megkért rá), vagy hagymá abba ezt a fikamikázós nyüszimüszi megmondalak anyukámnak mertcsúnyánbeszész stílust, s lehetőleg a témához szólj hozzá, akkor még Árpi bá is felkel, félrerakja egy percre a kölkét, és ír vmit neked, talán, de lehet, már ő is unnya.
T. Ajtony!

Várnám a tényszerű cáfolatokat. Azt általában úgy szokták. Az egyszerű jelzők minden érv nélkül valahogy nem hatnak meg.
Guga & Carnivora: menjetek szépen a chat.hu-ra, vagy cseréljetek msn-címet, és játsszátok le ott, mer kibannolom mindkettőt. ebadták.
TWÁ, nekem itt szidták a zanyám élő adásban, nem a chat.hu-n.
Látom, én kezdek a kettesek közé tartozni, itt van olyan dolog, amit csak egyeseknek szabad.Én nem anyáztam senkit, csak beszóltam, nem máshogy, mint egyesek. Mint akár te pölö a molarisnak szoktál. Olvass csak utána magadnak.
Erre befenyegetsz.
Ha kibannolsz, az gáz . Egy előnye lehet: ezt az anyázós tinót is magammal rántom.
Dugovics rulez.
TWÁ kettős mérce.
Jó, tudom, akinek nem blogja, ne sírjon a szabályra. Ettől még Naaaaagy Gáááz.
Carnivorát persze kibannolhatod, anyázósok kerüljenek a nagy büdös büntibe.

"A különböző ideológiák mentén kialakuló csoportok pedig jól elkülöníthető világnézettel rendelkeznek. Az, hogy vérmérséklet szerint hol, és hogyan gyakorolják baloldaliságukat/jobboldaliságukat...."

pontosan ezt kérdőjelezem meg. hogy a különböző nagygyűléseken csápoló tömegeknek lenne bármilyen közös világképük. szerintem csak ellenségképük van, világnézetük nincsen.

félreértés ne essék, nem gondolom, hogy a himnusz tömeges eléneklése ne lehetne felemelő, vagy akár jó érzés, de ez nem ideológia, hanem a nyájösztön megnyilvánulása. az összetartozás élményéről szól, nem követel meg semmiféle világnézetet. az internacionálé eléneklése sem követelt meg semmit.

mert ahhoz beszéd, megértés, leírás, indoklás kell, tehát valamiféle kulturális teljesítmény, és ezt a teljesítményt hiányolom.

hogy azon túl, hogy ők a pirosak, meg a kékek, azon túl mit jelent ma szocialistának, vagy liberálisnak lenni a mindennapokban. az ellenségképen túl. és mit jelent konzervatívnak vagy nacionalistának lenni, azon túl, hogy egyesek zöldek, vagy narancssárgák.

mert jelenthetnének ezek sok mindent. nem akarok hosszasan regélni, de nyilván lehet konkrét cselekvési programot írni mondjuk a gyeremekszegénység felszámolására. és akkor ezt a szocialista párttól várjuk el. de egy mszp nagygyűlésen ilyesmiről alig esik szó.

vagy mondjuk egy nacionalista párt kongresszusán a nemzeti audio vizuális archívum és magyar elektronikus könyvtár létrehozásáról kellene beszélni, vagy akár a magyar sportról. vagy bármiről, ami a nemzeti összetartozásról szól. ilyesmiről szó nincsen.
"vissza kellene térni oda, ahonnan a rendszerváltás környékén elindultunk. (1) szabadversenyes kapitalizmust, (2) szociális piacgazdaságot, (3) parlamentáris demokráciát akarunk, (4) erős, szekuláris államot, (5) amelyik része egy nemzetközösségnek. (6) a védelmet az atlanti szövetségi rendszerben képzeljük el. (7) gazdasági értelemben nyitottak vagyunk ázsia és oroszország felé. (8) és autonóm közösségeket alkotva (9) próbálunk válaszokat adni a globális kihívásokra."

Na és ezek az alapelvek az maga a Szentírás? Megváltoztathatlan és szent?
A magam részéről vitatkoznék néhány ponton... na meg, a gyakorlati megvalósukon főleg...
1. Szabadversenyes kapitalizmus: Ez oké, de akkor működjön.
2. Szociális piacgazdaság? Konkrétabban? A magam részéről nagyon örülnék, ha vége lenne annak az oldschool világnak, mikor a hírekbe fogatlan nagyikat mutogatnak repedező fallal mögöttük, hogy gázártámogatás. Ez a posztszocialista világ nem azzal fog eltűnni, hogy továbbra is szórjuk a pénzt a feneketlen zsákba.
3. Ez oké, egyébként elvi okokból célszerű lett volna az alkotmány újrafogalmazni. Jó, tudom, hogy ebből sokan reflexből rávágják, hogy húú ez biztos valami aranybullás szélsőjobbos szöveg, de nem erről van szó. Én pl. a francia ötödik köztársaság típusú alkotmányt tudnám leginkább helyeselni, ugyanis nagyon nem tetszik, hogy ebben az országban nincs senki akié a tényleges felelősség lenne. A képviselők közt elvész a felelősség, a közt. elnök meg egy játék, azér kár fizetni.
4. Ez most nagyon csúnyán fog hangzani, de én ehez a szekuláris államhoz hozzátennénk, hogy Magyarországnak célszerű lenne megőrizni keresztényi jellegét. Ezt itt nem vallási megközelítésből gondolom, ezt akár gondolhatja egy ateista is, hanem kultúrális értelemben. Ha létezik liberális minimum léteznie kell nemzeti minimumnak is... És amíg a liberálisok nem fogadják el a nemzeti minimumot, addig a jobboldalnak se kell elfogadnia a liberális minimumot.
5-6. EU és NATO: Ezzel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy központi hatalmak, tengely, varsói szerződés meg kgst után (mert hát eddig mindig megszoptuk az ilyesmikkel) talán kipróbálhatnánk valami egészen érdekes utat: semlegesség. Elvégre '56-ban is erről szólt a fáma többek között.
7. Gazdasági értelemben lehetünk nyitottak, viszont a probléma az, hogy a dolog immár nem csupán gazdasági, hanem politikai kérdéssé vált. Oroszországgal valahogy mindig csak a mindenkori baloldal akar haverkodni, meg a nyugat se szereti. Fenn kéne tartani az egyensúlyt kelet és nyugat között, elvégre éppen ezért vagyunk KÖZÉP Európában...
8-9. ez elég általános szöveg, de remélem nem arról szól, hogy minél több segélyt afrikába. Ezzel szemben inkább a környezetbarát és takarékos energiaforrások felhasználását kéne sürgetni, az is egy elég nagy probléma. Hosszútávon mindenképp megéri.
"megőrizni keresztényi jellegét"

hogyan? (milyen tilalmakkal?) mi a nemzeti minimum? (egyébként erről a nemzeti magyar témáról írok holnapra)

"Oroszországgal valahogy mindig csak a mindenkori baloldal akar haverkodni, meg a nyugat se szereti."

nem szeretni kell, hanem együtt _kell_ vele működni, és azt megteszi "a nyugat" is.

Az oroszokkal az a helyzet, hogy csak
"asszimetrikus" kapcsolatokat építenek
a volt befolyási övezetükben, képtelenség
velük korrekten üzletelni Keleteurópában.

Nyugateurópával diplomatikusak, itt középen
jóval szigorúbbak.Ez adoktrína náluk.
Addig jó gyakorlatilag amíg
észre se vesznek minket.

A nemzet minimumról:

Mit jelent a nemzet itt nálunk? Nagyjából egy területen élő egyazon nyelvet beszélő és azonos kultúrájú emberek csoportja. Ez a magyarok esetében úgy 13-15 millió fő.

Az állam? Nemzeti felfogás alapján az állam adja a nemzet jogi kereteit.

Mit kíván a nemzeti minimum az államtól? Hogy deklarált célja legyen, hogy a nemzet jogait és érdekeit védje, fejlődését a lehetőségekhez képest elősegíti. Egyszerűen azt mondjuk, hogy mindig magunkért, de soha mások ellen. Tehát szó sincs gyűlölködésről, rasszizmusról, sovinizmusról, csupán egy olyan elvárás, amit ugyanúgy jogosnak ismerek el minden más nép részéről.
Nomen est omen, Magyarország neve talán nem véletlenül >MAGYAR
ország, csak annyit várunk el, hogy szerepének megfelelő magatartást tanúsítson. Védje a nemzet tagjait határokon innen és túl, védje és ápolja a nemzeti kultúrát.
Egy egyszerű példa: Ha például turistaként Franciaországba látogatsz, azért mész oda, hogy a francia embereket láss, a francia kultúrát megismerhesd stb.



(bocs tördelte)
"turistaként Franciaországba látogatsz, azért mész oda, hogy a francia embereket láss, a francia kultúrát megismerhesd stb"

nos, ez ott bökken, hogy "a francia kultúra" nem egy monolit, hanem van abban minden. lehet, h én csak azért megyek franciaországba, hogy jean-michel jarre-koncerten vegyek részt, de az is lehet, hogy meghallgatom anne gastinel csellóművészetét; mindkettő szubkultúra, mégpedig nemzeti határokon túlnyúló, és akkor még a francia-arab kultúráról nem is beszéltünk.

a keresztény jelleg megőrzése továbbra is érdekel.
gloire: ez az asszimmetrikus kapcsolatépítés igaz az usára és minden nagyhatalomra is, egyszerűen azért, mert nem ők építik aszimmetrikusra a kapcsolataikat, hanem eleve asszimmetria van, amennyiben oroszország bazinagy, mi meg pöttöm.
a fentiek közül az "aszimmetrikus" a helyes alak.
carnivora!

engem nem a véleményed zavar, a komcsi és neonagymagyar oregekkel nekem is kivan mindenem, nekem a megfogalmazassal volt gondom...de ettol meg oreg emberek akit ki lehet nevetni es lehet a helyukbe lepni...de ezzel nem kell egyet ertened!

a masik problemam az altalanositas ami nepbetegseg!
lollerkid!!!

az altalanositas teren te is vizsgalodj, nem artana fejlodni, bar a velemenyed kisse kezd finomodni az en izlesemnek is...

ami inkabb fontos:
a pontjaidrol (meg a szentirasrol) annyit, hogy az elso es masodik pont egyszerre nem tud megvalosulni...mar ha csak tisztan a fogalmakra es azok kozgazd tartalmara koncentralunk.
a 4es pont tenyleg furcsan hangzik...de inkabb szarul...arpadnak igaza is van! szerintem a tolerancia a megoldas, mas nezeteinek elfogadasa...en nem kivanok kereszteny erkolcsok menten gondolkodo orszagban elni...annak ott az usa...szep kis amerikai identitas alakult ki! szemetbe vele! a nemzeti minimum meg olyan dolog ami ma is siman megvalosul a hazai es a nemzetkozi politikaban, azdasagban is...nezz utana, gondolkodj es csak aztan dobalozz a trendi ervekkel...

5-6: a semlegesseg kis es nyitott orszagok eseteben akkor jarhato ut, ha van olyan gazdasagi aduaszod, ami a nemzetkozi rezsimben is szavatolja az onallosagot! rank ez nem vonatkozik! mi a kornyezetunkre vagyunk utalva! (ez nem hazaarulas, mielott valaki megorulne)

7: adott gazdasagi-politikai helyzet miatt kerult bele...ne misztifikaljuk tul

8: marhasag! ez is csak disznek kerult oda. a globalizacio helyi kozossegkent valo kezelese mindenhol kotelezoen hangzik el! nincs jelentosege...divat ma kornyezettudatosnak lenni...nem itt van a kutya elasva! erre majd az uj miniszter is rajon nyilvan...

szumma: lehet ertelmesen is ervelni, nem kell mindig mas kommunista/naci felmenoivel foglalkozni, meg azzal, hogy miert nem szamoltunk le veluk! jobb lett volna likvidalni minden tartotisztet? es nehogy mar lengyelorszagrol azt mondja vki, hogy megtisztult!
A keresztény jelleg megőrzése?

Ezt nyilvánvalóan iskoláskorban kell elkezdeni, aki felnőtt fejjel érdektelen minden közösségi dolog iránt azzal nem lehet mit kezdeni. Az oktatás az különösen fontos.
Azon felül, hogy mit és hogyan tanítunk, fontosak a körülmények is, pl. Lengyelországban most vezették be az iskolai egyenruhát, ami egyeseknek tán egyenlő a nácizmus-fasizmus legradikálisabb, rosenbergista ágával, de azért érdemes elgondolkodni, hogy az olyan fasiszta országokban mint pl. az Egyesült Királyság ez egy teljesen természetes dolog. Jó lehet beszélni a lázadásról meg annak jogosságáról stb. Mindenesetre én azon a véleményen vagyok, hogy a többség az mindig inkább nyitott, minthogy mindenre az automatikus tagadással válaszoljon. Mellesleg egy ilyen felvetést szerintem még a legliberálisabb ember is csak addig ellenezné, míg be nem menne egy mai iskolába, mondjuk úgy 12 és 15 év közöttiek közé, hogy megnézze, hogyan néznek ki. Az leszel, amit megeszel, szellemileg meg az leszel, amit látsz, hallasz stb.

Hogy mi veszélyezteti még egy ország hagyományos kultúráját? A bevándorlás, nyilvánvalóan. Erről Te is írtál korábban (az arabokról konkrétan). Nem európai kultúrkörből származó bevándorlók nagy tömege még sok évtized múltán is problémákat, feszültségeket gerjeszt. Rövidtávú gazdasági előnyökért nem lenne célszerű kitenni magunkat effajta veszélyeknek.

Aztán lehetne felügyelni a reklámokat, odafigyelni a kereskedelmi tv-kre, de nem kell félni, szó sincs agresszív hittérítésről (mint mondtam, úgy gondolom ez egy nem vallásos ember számára is elfogható dolog, közösségi érdek) vagy cenzúráról, csupán arról van szó, hogy az emberek figyelmét magasabb szintű dolgokra kéne irányítani, természetesen úgy, hogy szabadságukban nem korlátozzuk őket. ORTT ma is van, viszont az csak álszentkedik, a tevékenysége lehetne kissé következetesebb…
Az iszlám betolakodása ellen nem a kereszténység a megoldás, hanem a szekularizáció megőrzése.

ami meg az ortt-t illeti, már ma is az van, hogy ha vmely csatornának elege van ebből a nyomoronc testületből, akkor áttelepül a szomszédba, és sugároz onnan.
"Nem európai kultúrkörből származó bevándorlók nagy tömege még sok évtized múltán is problémákat, feszültségeket gerjeszt. Rövidtávú gazdasági előnyökért nem lenne célszerű kitenni magunkat effajta veszélyeknek."

ezt én többszöri olvasás után is protekcionizmusnak látom...és ha a nem európai kultúrkörből származók nézik, számukra kirekeszőnek is látom...

"Aztán lehetne felügyelni a reklámokat, odafigyelni a kereskedelmi tv-kre, de nem kell félni, szó sincs agresszív hittérítésről (mint mondtam, úgy gondolom ez egy nem vallásos ember számára is elfogható dolog, közösségi érdek) vagy cenzúráról, csupán arról van szó, hogy az emberek figyelmét magasabb szintű dolgokra kéne irányítani, természetesen úgy, hogy szabadságukban nem korlátozzuk őket"

miért gondolod, hogy mindenki szeretne keresztény értékek mentén élni? meg hogy ez közösségi érdek? az álszent homoszexualitás-, abortuszellenesség közösségivé emelése a kérdés? vagy más olyan keresztény értékek, amelyek esetleg az újdonság erejével hatnak a liberális emberi értékekhez képest? milyen keresztény értékekről beszélsz, az isten áldjon meg (hogy stilszeru legyek)? kicsit légy már tényszerűbb légy oly kedves! kösz
„a 4es pont tenyleg furcsan hangzik...de inkabb szarul...arpadnak igaza is van! szerintem a tolerancia a megoldas, mas nezeteinek elfogadasa...en nem kivanok kereszteny erkolcsok menten gondolkodo orszagban elni...annak ott az usa...szep kis amerikai identitas alakult ki! szemetbe vele! a nemzeti minimum meg olyan dolog ami ma is siman megvalosul a hazai es a nemzetkozi politikaban, azdasagban is...nezz utana, gondolkodj es csak aztan dobalozz a trendi ervekkel...”

A tolerancia oké, de meddig. Nyilvánvalóan vannak bizonyos alapelvek, melyek elfogadása mindenkitől elvárható. Nem kívánsz keresztény erkölcsök szerinti országban élni? Na de tudod egyáltalán mi az? Nem a pedofil papokról meg a vakbuzgó nagyikról szól, hanem hogy ez az ország hagyományos kultúrája, a mienk, hozzánknőtt, nem lehet kidobni az ablakon, mint egy kinőtt rongyot, hanem a modernkor elvárásaihoz igazítani. Az amerikai kultúra jó lenne, ha észrevennéd éppen nem a keresztényi szigorú erkölcsökről, hanem egy magas fokú liberalizmusról szól. Nézzél meg egy átlagos amerikai filmet, szerinted hány klerikális ember díjazná az általuk sugárzott üzenetet. A nemzet minimum nem valósult meg. Amíg egy szlovákiai magyarverés után a „magyar” külügyminiszter csak bárgyún vigyorog és nem borítja rá az asztalt Ficora, akkor nincs nemzeti minimum, hanem már egy veszélyes mértékű balfaszság van.
Trendi érv? Szerinted mennyire menő jelszavak ezek? Szerintem semennyire, a mai fiatalok csak önmaguknak és a pillanatnyi élvezeteknek élnek, ez tény, tény, tény… nyilvánvalóan nem díjazzák az olyasmiről való szövegelést, ami a látókörük kiszélesítéséről szól…

„5-6: a semlegesseg kis es nyitott orszagok eseteben akkor jarhato ut, ha van olyan gazdasagi aduaszod, ami a nemzetkozi rezsimben is szavatolja az onallosagot! rank ez nem vonatkozik! mi a kornyezetunkre vagyunk utalva! (ez nem hazaarulas, mielott valaki megorulne)”

Ha nincs aduászunk akkor rajta, kezdjünk el munkálkodni, hogy legyen. Jelenleg ezek az országok elismerten semlegesek a világon: Ausztria, Costa Rica, Finnország, Írország, Lichtenstein, Svédország, Svájc, Türkmenisztán…
Na, ezek közül nem mind gazdasági nagyhatalom, valamint legtöbbjük átélt már nem is kicsi válságokat történelme folyamán, mi se vagyunk örökre a pöcegödör aljára kényszerítve.

„szumma: lehet ertelmesen is ervelni, nem kell mindig mas kommunista/naci felmenoivel foglalkozni, meg azzal, hogy miert nem szamoltunk le veluk! jobb lett volna likvidalni minden tartotisztet? es nehogy mar lengyelorszagrol azt mondja vki, hogy megtisztult!”

Nem a likvidálásról szól, hanem kérem szépen arról, hogy ne azok vezessék a politikát, akik egy diktatúra kiszolgálói voltak. Ez erkölcsi és becsületbeli kérdés, bár lehet vannak, akinek ezek a fogalmak kissé furán hangzanak. Viszont a tapasztalat az, hogy jobban működik a kapitalizmus azokban az országokban, ahol tényleg lezárták a kommunizmus korszakát, a felelősöket felderítették. Lengyelország pedig nem megtisztult, de nálunk jóval kellemesebb a helyzet, és mindenesetre folynak a törekvések ilyen irányban.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.11. 01:12:53
"Az iszlám betolakodása ellen nem a kereszténység a megoldás, hanem a szekularizáció megőrzése."

én a szekularizáció helyett toleranciára alapuló integrációt mondanék...de a lollerkid-doktrina inkább a szegregációt vetiti elő...tényleg ezt hogy is gondoltad? hogy arab/afrikai/ázsiai kvótát vezetünk be? ugye a kovetkezo commentben nem az lesz, hogy a társadalmi problémákról európában az emigránsok tehetnek??? ugye nem?
lollerkid!
"Az amerikai kultúra jó lenne, ha észrevennéd éppen nem a keresztényi szigorú erkölcsökről, hanem egy magas fokú liberalizmusról szól."

vak vagy??? liberalizmusról???
"az USA jelzőtűz a hegycsúcson, s a földkerekség minden lakója e megvilágító fény felé tekint, míg világ a világ és az idő el nem enyészik az örökkévalóságban" John Quincy Adams, 1821

az amerikai eszme az amerikai nacionalizmus szerint magasabb rendű a többi eszménél! miért? mert amerika a hitből meríti erkölcsi alapját! ezt nem én mondom, hanem Huntington és Tocqueville!
a felsorolt országaidnak costa ricán és türkmenisztánon kívül mind megvannak a maguk aduászaik! nincs kedvem felsorolni, de ha érdekel, elmondom! nekünk csak a nagy nacionalista-protekcionista pofánk van! se természeti erőforrás, se technológia, se semmi...a tudásbázissal kitörölhetjük, ha nincs innovációs beruházás!

a lengyelek meg nem jobbak nálunk semmivel...
sőt! olyan "morális válság" van ott, mint az állat! amugy meg ugyanolyan komcsi reflexek szerint mukodik minden mint itt...

"Trendi érv? Szerinted mennyire menő jelszavak ezek? Szerintem semennyire, a mai fiatalok csak önmaguknak és a pillanatnyi élvezeteknek élnek, ez tény, tény, tény… nyilvánvalóan nem díjazzák az olyasmiről való szövegelést, ami a látókörük kiszélesítéséről szól…"

ezt kikérem magamnak...

amugy meg igen, ezek trendi érvek egy bizonyos szubkultúrában...és nem szeretem azt hallgatni, hogy nemzeti minimumot csak az egyik oldal képvisel! undorító kisajátítás ez is! pfujj! (lásd: kokárda, "polgár", hazaárulózás)
mondjuk ausztriának nincs! de a semlegesség náluk csak álca!!! nézd meg az áru- és tőkeáramlási forrás- és célországokat és a számokat! így mi is lehetünk semlegesek...csak egy bejelentés, mint az ellentengernagy annak idején, akit hülyének néztek, hisz még tengerünk sem volt, max a balcsi, meg a feneketlen tó...
„Az iszlám betolakodása ellen nem a kereszténység a megoldás, hanem a szekularizáció megőrzése.”

És a szekuláris állam elve hol zárja ki azt, hogy kihangsúlyozzuk az ország kultúrájának keresztényi voltát?

„ezt én többszöri olvasás után is protekcionizmusnak látom...és ha a nem európai kultúrkörből származók nézik, számukra kirekeszőnek is látom...”

Na, az legyen az ő bajuk, mi meg örüljünk a saját biztonságunknak, tegyük félre a magasztos elveket, de nem Magyarország feladata a bolygó minden egyes megnyomorított népének megóvása és gyámolítása, a sajátunkkal és adódnak gondok.

„miért gondolod, hogy mindenki szeretne keresztény értékek mentén élni? meg hogy ez közösségi érdek? az álszent homoszexualitás-, abortuszellenesség közösségivé emelése a kérdés? vagy más olyan keresztény értékek, amelyek esetleg az újdonság erejével hatnak a liberális emberi értékekhez képest? milyen keresztény értékekről beszélsz, az isten áldjon meg (hogy stilszeru legyek)? kicsit légy már tényszerűbb légy oly kedves! kösz”

Nézzük egy picit emberi oldalról a dolgot, a kereszténység legfőbb eleme a szeretet. A társadalmi elhidegülés hihetetlen mértékeket öltött, erről születtek már tanulmányok szépszámmal. Úgy gondolom hogyha tudatosan nem is, de sokan örülnének bármi olyannak, ami a társadalmi összetartást erősítené.
A homoszexualitás és abortuszellenességgel mi a baj? Tegyük végre nyilvánvalóvá, hogy nem lehet egyszerre a buzik szabadságát, és a társadalom többségét kitevő normális szexuális irányultságú tagjainak jóizlését egyszerre védeni. Demokratikusnak hat én előttem, a többségi társadalom érdekeinek védelme. A magam részéről mindenki úgy keféli meg otthon a bármilyen nemű partnerét seggbe, orrba, szájba, ahogy akarja (csak legyen nagykorú az illető), de kérem szépen a nyilvánosság elé ne vigyük már saját aberráltságunkat. Nagyon sok vita volt már arról, hogy vajon több lenne-e a homokos, ha sokan felvállalnák, és azt mondanák, hogy hú de menő. Tény, hogy jóval több emberben van a hajlam, mint ahányan ténylegesen homokosokká válnak. Mindannyian tudjuk, hogy az emberekre nagy hatással van a divat. Ha látod, hogy ő így csinálja te is így. Az ember úgy működik, hogy ha látja, hogy a másik valamit elkövet (még ha azt amúgy bűnösnek tekintené is), azzal legitimálódik a tett. Éppen ezért nem tartom helyénvalónak a homokosok felvonulásait, mivel azok inkább erősítik, mintsem csökkentik a homokos társadalom elleni ellenszenveket.
Az abortuszellenesség? Arra is született már sok érv elég. De mit gondolsz helyénvaló-e egy válságos demográfiai állapotban lévő országot kitenni ilyennek? Kérem, ha valaki nem akar gyereket nevelni, akkor adja örökbe, de azért nem ölünk, mert nincs kedvünk. Ilyen elven akár egy anya megölhetné a 2 éves kisgyerekét, mer nincs pénze felnevelni és rájött, hogy mégsem akar gyereket nevelni, élni akar stb. Ez nem így működik. Az állampolgár többek közt attól lesz jó állampolgár, hogy tetteiért felelősséget képes vállalni. Az abortuszt magam részéről csak olyan esetekben engedélyezném, mint pl. hogy nemi erőszak útján fogant, bizonyított fejlődési rendellenesség, az anya veszélyeztetettsége. Olvass utána mi módon történik egy abortusz, már ha van gusztusod hozzá. Nem attól lesz a társadalom és az egyén szabad, hogy bármit megtehet, hanem hogy felelősségteljes és öntudatos lesz.

„én a szekularizáció helyett toleranciára alapuló integrációt mondanék...de a lollerkid-doktrina inkább a szegregációt vetiti elő...tényleg ezt hogy is gondoltad? hogy arab/afrikai/ázsiai kvótát vezetünk be? ugye a kovetkezo commentben nem az lesz, hogy a társadalmi problémákról európában az emigránsok tehetnek??? ugye nem?”

Továbbmennék: Állampolgárságot csak az EU-államkból illetve a szomszédos országokból származóknak adnék, egyéb esetben csak kivételes engedély esetén. Igazából ennek előnyeit akkor tudnánk értékelni majd, amikor az összes környező országban havi rendszerességgel mennek majd a gettólázadások. Nincs szükségünk egy Franciaországihoz hasonló helyzetre. Apropó, Sarkozy kormánya épp most ötölte ki, hogy az a bevándorló, aki hazamegy családjával 6ezer eurót kap. Tökös a faszi, mi?
Lollerkid
Azért tényleg konkretizálni kellene azokat a keresztény elveket. Pláne az iskolában. Én anno jártam hittanra, az ottaniak a legjobb esetben bevágták a katekizmust, de hogy miről szól az egész az különösebben nem érintette meg őket (le se szarták egyébként). Európa gyökerei tényleg keresztények, de ma a XXI. században a Biblia nem téma. Sokáig egy közös jelképrendszer volt, amely megkönnyítette a kommunikációt, ma már ezt a szerepet átvette a tömegmédia. Ha el akarok magyarázni vmit, hamarabb utalok egy szappanoperára, vagy a Fókuszra, mint Mózes második könyvére. Ez van. Ma a kereszténység beható ismerete egyre inkább az elitkultúra része (tekintve, hogy a művészeti örökségünk a "Biblia-kódjával" készült).

Ott a Szentkorona a címeren, a Szentjobbot körbe lehet hurcolászni aug.20-án, minden délben húzzák a harangot, ráadásul a népeket vonza a templomi esküvő, mi kell még?

Majd, ha a fogyasztói kapitalizmus beszart, akkor mindenki tudni fogja, hogy hol lakozik a Seregek Ura, addig azonban marad az aranyborjú.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/
2007.06.11. 00:43:28

Vegyük akkor Szerbiát vagy Szlovákiát.
Ők nálunk is kissebbek, mégis más az
orosz hozzáállás nem? Szerinted a magyar
kormány - bármilyen is - ezen változtathat?
A mostanak bizonyították, hogy ez esélytelen.

"Na, az legyen az ő bajuk, mi meg örüljünk a saját biztonságunknak, tegyük félre a magasztos elveket, de nem Magyarország feladata a bolygó minden egyes megnyomorított népének megóvása és gyámolítása, a sajátunkkal és adódnak gondok."

undorító, amit mondassz...ez látens fasizmus! bocs! ez tény, tény, tény

a többségi társadalom védelme? a buziktól akarsz minket megvédeni? miféle veszély ez? bazeg! hogy képzeled, hogy ezek közösségi érdekek???

a szeretetről csak annyit, hogy az hol volt a keresztes hadjáratok gazdasági expanziója idején, az inkvizíció idején, a világháborúkban! ne legyél már ilyen korlátolt, kedves lollerkid!!!

"Továbbmennék: Állampolgárságot csak az EU-államkból illetve a szomszédos országokból származóknak adnék, egyéb esetben csak kivételes engedély esetén. Igazából ennek előnyeit akkor tudnánk értékelni majd, amikor az összes környező országban havi rendszerességgel mennek majd a gettólázadások. Nincs szükségünk egy Franciaországihoz hasonló helyzetre. Apropó, Sarkozy kormánya épp most ötölte ki, hogy az a bevándorló, aki hazamegy családjával 6ezer eurót kap. Tökös a faszi, mi?"

a franciáknak mások a gondjaik te szerencsétlen! az egy számtalanszor nagyobb ország, mint a mienk, amely gyarmati rabszolgabirodalmának köszönheti a mostani szart!!! hihetetlen, mennyire alulművelt vagy néhány dologban...ott is vannak ugyanolyan soviniszta majmok, mint azok, akiknek a véleményét osztod!!! remélem elmész egyszer egy asian dub fundation, natasha atlas, transglobal underground koncetre...vagy azok is huzzanak haza?

ezek mind trendi /euro/nacionalista és soviniszta ideológiák, amik miatt már indult világháború...hánynom kell ettől
Sisco:
Türkmeniszánnak kurva sok olaja van, de nem azért "semleges", hanem mert még nem dőlt el, hogy melyik faszt szopja.

Lollerkid:
A semlegesség a legtöbb esetben nem önkéntes választás, hanem egy adott politikai egyensúlyhelyzet következménye.

TWÁ:
Szvsz a szekuláris állam nem igazán sikeres válasz a muzulmán-problémára (lásd pl. Franciaország), persze ez nem jelenti azt, hogy a kereszt majd megvéd.
gloire · mutant-sounds.blogspot.com/ 2007.06.11. 01:49:23

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/
2007.06.11. 00:43:28

Vegyük akkor Szerbiát vagy Szlovákiát.
Ők nálunk is kissebbek, mégis más az
orosz hozzáállás nem? Szerinted a magyar
kormány - bármilyen is - ezen változtathat?
A mostanak bizonyították, hogy ez esélytelen.


sztem a szerbek kicsik és gyengék ahhoz, hogy lenne más választásuk...a szlovákok érdekesek...de mi is azok vagyunk...én nem mondtam, hogy jó a külpolikánk...de az is tény, hogy aimn csámcsogtok, az csak a jéghegy unalmas csúcsa...a való életben nagyon is élénk a kereskedelmünk mind a két irányba és kelet felé még sokkal jövedelmezőbb is lesz...
frundsberg 2007.06.11. 01:50:17
Sisco:
Türkmeniszánnak kurva sok olaja van, de nem azért "semleges", hanem mert még nem dőlt el, hogy melyik faszt szopja.

nagyon igaz...de ez is azt igazolja, hogy az ő kezükben is ott van valami, ami tárgyalóalapot képez...nekünk itt van a paprika, az aszú meg a feljelentő szomszéd!!! éljenek a sztereotípiák! :P
Akkor kis barátom add el a családi vagyont, szállj fel egy repülőre és menj afrikába segélyt osztani. Ez nem fasizmus, hanem teljesen természetes dolog, hogy Magyarországnak, melynek megvannak a saját maga problémái nem feladata a világ minden egyes szegény emberét ellátni, mikor még ma is magyar családok fagynak meg telente remény nélkül. Amit te képviselsz az a naivitás és a jóhiszeműség.
"Európa gyökerei tényleg keresztények,"

zsidó, görög, római, keresztény...nagyjából időrendben
frundsberg: az, hogy hőbörögnek, az rendészeti/szociális kérdés, az iszlám igazi veszélye, hogy a saját debil diktatúrájukat ránk tudják-e kényszeríteni. ez ellen megoldás a szekuláris állam megerősítése, és nem egy másik debil teokrácia preferálása.
"Magyarországnak, melynek megvannak a saját maga problémái nem feladata a világ minden egyes szegény emberét ellátni, mikor még ma is magyar családok fagynak meg telente remény nélkül. Amit te képviselsz az a naivitás és a jóhiszeműség."

ez demagógia! a magyar családok fagyhalálának meg a bevándorlóknak semmi közük egymáshoz! magyarországnak igenis feladata, hogy érzékeny legyen a világ problémáira...és ha egy afrikából európába a polgárháborúból a békébe menekülő embernek itt jobb, akkor éljen itt...welcome! ha nem tetszenek, menj te, én maradok!

a jóhiszemüségre meg büszke is vagyok, ez is lehetne keresztény eszme, de ez valahogy az ember és könyvégetésnél elfelejtődött...elleshetnél ebből valamit te is!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.11. 01:58:26
frundsberg: az, hogy hőbörögnek, az rendészeti/szociális kérdés, az iszlám igazi veszélye, hogy a saját debil diktatúrájukat ránk tudják-e kényszeríteni. ez ellen megoldás a szekuláris állam megerősítése, és nem egy másik debil teokrácia preferálása.

+ gazdasági-kultúrális integráció! csak a szélsőségesek gondolják, hogy európát be kell venni! a nagy többség békében akar élni ott, ahol hagyják!
Lollerkid
Az európai bevándorlás balkánit jelent, és a románeurópaiakkal már megszívtuk eccer. Nyugatról meg minek jönne ide bárki is (erről meg a németek mesélhetnek, kiváncsi vagyok, hogy az 1945-ben bevagonírozott svábok közül hányan sejtették, hogy ők jártak jobban).

A helyzet az, hogy nem válogathatunk, aki ide jön azt be kell venni a buliba. Mondjuk én nem osztom Sisco optimizmusát
a kulturális különbségek kurva nagy problémát okoznak majd tömeges bevándorlás esetén.
Aha, és ezt ki fizeti ki? Másrészt, ha meg jóllakott szegény pára akkor mi lesz itt vele? Hogy fog integrálódni? Teljesen sehogy.
Én se megyek lakni hozzájuk. És felháborító, hogy engem akarsz elküldeni, aki itt születtem, az őseim itt éltek, azért hogy ide jöhessenek olyanok, akiknek semmi köze ehez az országhoz.
"A helyzet az, hogy nem válogathatunk, aki ide jön azt be kell venni a buliba."

Nem egészen. Az országnak joga, hogy szabályozza milyen feltételekhez köti a tartózkodási engedélyt és az állampolgárság megadását.
TWÁ:
Nem az utcai harcokra gondoltam, hanem pl. a csador betiltására az iskolákban. Az ő olvasatukban ez a jogaik és szokásaik lábbal tiprása.

a "debil diktatúra" - meg hódoljon be a nyugati felsőbbrendűségnek persze. Most akkor csak azokkal legyünk toleránsak akik olyanok mint mi?
"Én se megyek lakni hozzájuk. És felháborító, hogy engem akarsz elküldeni, aki itt születtem, az őseim itt éltek, azért hogy ide jöhessenek olyanok, akiknek semmi köze ehez az országhoz."

te kuldtel el engem eloszor...az en gyokereim is hasonloak! "Akkor kis barátom add el a családi vagyont, szállj fel egy repülőre és menj afrikába segélyt osztani."

az ertelmes vitahoz visszaterve:
ezt normalis esetben az fizeti ki, aki itt él és adót fizet! az adóelkerülés nem bevándorlóprobléma...a helyiek is ugyanezt csinálják! sőt! a londonban kocsmáros magyarok meg az olaszországban prosti magyarok is élősködnek a helyi államon!

a jóllakott párának is van kultúrája, amihez kötődik! ezeket a kultúrákat kell közelíteni! ha nem nehezíted meg az életét, ő is szívesebben közelít hozzád! nehéz, de ez a megolás, nem a bezárkózás! kicsi fiam! ha kiutálsz mindenkit, csak a magadfajták maradnak...akkor majd kit fogsz kiutálni?

frundsberg!

sztem azért a tömeges bevándorlás minket nem fenyeget...nincs olyan rabszolgabázisunk, mint a franciáknak/angoloknak/németalföldieknek/spanyoloknak/portugáloknak és nincs olyan török hátországunk, mint a németeknek...kínaiak meg mindenhol vannak...kicsi az életterük :)
Sisco
A zsidó, görög, római örökség mind a kereszténységen keresztül érvényesült. A mai Európának a felsoroltak civilizációkhoz közvetlenül sok köze nem volt (még a rómaiakhoz a legtöbb). Az egységesítő erő a kereszénység volt. Egyébként az európai egység egyik első megfogalmazása (XV.sz.) is vhogy így hangzik:
A keresztény királyságok, melyeket ma Európának is neveznek
Sisco
Nem, nem fenyeget, hanem szükségünk van rá.

Másrészt elég úgy néz ki, hogy a nemzeti
hovatartozás, most, hogy már jobb és bal értékek összevissza keverednek - ahogy azt a nyolcvanas évek varázslói a jóllátták előre - a legfontosabb társadalmi összetartó erővé kezd válni lassan mindenhol.

A demográfiai előny komolyabb fegyvere lesz egy -egy
nemzetnek, mint a rakétatöltetek, vagy bármi más.
Erre a helyzetre azért fel kell készülni.

A szekularizáció - alap: egyetértünk.
A hittanoktatás valamilyen populáris formája meg egyszerűen az alapműveltség részeként normális volna az általános iskolától. De nem a "hitoktatás".
Na ezen nagy meccs lenne itthon, gyakorlatilag megoldhatatlan úgy néz ki. Ez van.

"az ertelmes vitahoz visszaterve:
ezt normalis esetben az fizeti ki, aki itt él és adót fizet! az adóelkerülés nem bevándorlóprobléma...a helyiek is ugyanezt csinálják! sőt! a londonban kocsmáros magyarok meg az olaszországban prosti magyarok is élősködnek a helyi államon!

a jóllakott párának is van kultúrája, amihez kötődik! ezeket a kultúrákat kell közelíteni! ha nem nehezíted meg az életét, ő is szívesebben közelít hozzád! nehéz, de ez a megolás, nem a bezárkózás! kicsi fiam! ha kiutálsz mindenkit, csak a magadfajták maradnak...akkor majd kit fogsz kiutálni?"

Nem elküldtelek, csak mondtam, hogy ha ennyire szíveden viseled a problémájukat segíts rajtuk. Szerinted az emberek hány százaléka fizet szívesen azért, hogy idegeneket eltartsunk? Ha valaki idején nem neki kéne alkalmazkodni az itteni kultúrához?
Mellesleg azokat a magyarokat akik idegen országban élősködnek az államon utasítsák ki, én megértem.
frundsberg!

nem értek egyet, de a keresztény európás érvelésed meggyőző, bizonyos szemszögből igaz, elfogadom :D

a bevándorlással kapcsolatos érvelésed tömeges formájában sztem nem igaz, de meggyőző, nem fogadom el...kettes alá :D

gloire!

a hittan oktatással is az a baj, hogy ahány egyház, annyi igazság! én inkább a filozófia, történelem, társadalomismeret területén erősítenék!

lollerkid!

igazad van, az újonnan érkezettnek kell alkalmazkodnia! de te, mint VENDÉGLÁTÓ, eleve kizárod, hogy ő jóhiszeműen élete jobbá tételén dolgozik! szerinted a bevándorló élősködő, káros! szerintem a bevándorló gazdasági és kultúrális érték, amit országunk javára kellene fordítani úgy, hogy ez neki is jó legyen!

én sem akarok másokat eltartani! de nagyon szívesen vállalok közösséget más országból ideérkezett jóhiszemű emberekkel...nem abból indulok ki, hogy vérszívó!

tényleg, te fizetsz adót, TB-t, nyugdíjjárulékot, veszel jegyet a buszra, kiékeled a villanyórát? csak kivncsiság...
én sem küldtelek el...akkor mind a ketten maradunk, jó?...világbéke :P
Sisco

Tekintve, hogy sokakkal ellentétben nem tekintem vmiféle keresztesháborúnak (azok kedvéért akik az előbbire érzékenyek: dzsihádnak) az ittartózkodásomat, és a vitapartner földbedöngölése sem alapvető igény/cél számomra, bár természetesen jól esik az elismerés, esetleg nyilvános megtérés :D - nem is gondolom, hogy a "bizonyos szemszögből igazad van"-on túl nagyobb eredményt fel lehetne mutatni ezen a fórumon.
Köszönöm. Jó éjszakát mindenkinek!

Elég volna a hagyományos művészettörténet
oktatást a történelem és a magyar szintjére
felhozni.
(Az kb. 50% hittan, különben azt se
vágod ki van a képen, meg mit csinál!)


"bizonyos szemszögből igaz, elfogadom :D"

Bíztató, ilyet még nem olvastam itt.

az a baj, hogy a magyar oktatás a tények felhalmozása mellett maradt és nem az információ rendszerezése, a gondolatok hasznosítása és továbbgondolása lett a fontos, miközben a világban egyre inkább a komparatív képesség a nyerő! úgyhogy a művészettörénet is megmarad a művészek és műveik magolásán! de ha a filozófiai/vallási informatív ereje megnőne, az tényleg jó lenne!
amíg ez nem változik, marad az évszám és névmagolás

jóéjt
gloire · mutant-sounds.blogspot.com/ 2007.06.11. 02:36:32

"bizonyos szemszögből igaz, elfogadom :D"

Bíztató, ilyet még nem olvastam itt.

---

mert ritkán írok! :P
TWA: "az, hogy hőbörögnek, az rendészeti/szociális kérdés, az iszlám igazi veszélye, hogy a saját debil diktatúrájukat ránk tudják-e kényszeríteni. ez ellen megoldás a szekuláris állam megerősítése, és nem egy másik debil teokrácia preferálása."

Ja, nézd csak meg a szekuláris francia, német, brit, holland államokat, milyen sikeresen vették fel a küzdelmet az iszlám terjedésével szemben. Gondolom, hasopnló elveket kellett volna követni Hunyadi Jánosnak, a hülyéje meg ment Nándorfehérvárba arcoskodni, egy másik debil teokrácia nevében.
Hogy lehet az, hogy ilyen frankón tudod állítani valamiről a biztosat, miközben, ha kinyitod a szemed, látod, hogy Európának már most az iszlám az egyik legnagyobb problémája? És ezt annak a rég lejárt lemezű bornírt libsizmusnak köszönheti, amit te itten ismételsz?
Ne keverd az ufológiát a politikával, Tótawé, az még sosem vezetett jóra... :o)
pubphilosopher.blogs.com/photos/uncategorized/europe_2015_1.gif

tessék...értékelje mindenki ezt a viccesnek gondolt képet!

Paszternak! egyetértek, komoly probléma, de a szociális problémák illetve az euroelitizmus problémája is felnagyítja a dolgot! de tényleg nagy az aránykiegyenlítődés egyes országokban!

mit javasolsz?
Austro-Hungarian CHRISTIAN DEMOCRATIC EMPIRE! ez biz tetszene egyes kommentezoknek, mi? "...méltó régi nagy híréhez..."

nagyhorvátországgal a szomszédban...LOL...a déli szomszédot csak most vettem észre!
5. pont: kettőskeresztTől
mindjárt elsirom magam! a 0%-os nyilas párt feljelentget! minek képzelik ezek magukat? most meg ugy látom a cigánykérdés végleges megoldásáról elmélkednek.
ez a szilvási gyerök eccer szerzett nekem zöldet:-), amikor tavaly egy night clubban dolgozott, ahol hajnalig tartó house party-k voltak zártkörüen (Szentendrei út...), ennyit erről a nagy nemzetvédő szerveződésről, meg az elveikről...
félezredik, sőt ugyankkor ötszázadik is! :)
süti beállítások módosítása