W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Emberarcú hüllő

2007.04.02. 06:00 Tóta W. Árpád

Az SZDSZ elnöke Kóka János, a végeredmény nem okozott meglepetést, legfeljebb a szoros verseny. A legitimáció ahhoz kevés, hogy Kóka azt tegyen a párttal, amit akar. De bizonyára megpróbálja.

Hogy mit, arról már írtam: a Magyar Kapitalista Párt létrehozását. Kell, kell, kell ide olyan. Ez elvileg egy tőkés ország, ehhez képest a két szabad szemmel látható parlamenti szereplő a Magyar Szocialista Párt, meg az a plebejus izé. Ebben az elvileg tőkés országban kapitalistán azt a pénzeszsákon üldögélő, cilinderben szivarozó dagadékot értik, akit még Rákosi idején kezdtünk utálni.

Nem jól van ez így.

Számos akadályt kell Kóka Jánosnak átugrani cicanaciban, ha ezen változtatni akar. Például most már igazán nem kéne lopni. Sógornak-komának-üzlettársnak sem, pártkasszának sem. Számlás-Magyarországon végül is lehetett, nagy viháncolás volt az egész, ki mihez hozzáfért, ellopta, elcsalta, leköltségelte. Most már ez hülyén veszi ki magát.

De nem ez a lényeg, János. Itt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Magyar Kapitalista Párt elnökeként és kabalafigurájaként pont neked kellene bebizonyítani, a kapitalista is ember. Androidként nehéz dolgod lesz, de legalább cselendzs.

Siker, siker, siker. Jó az. Követendő és előremutató. Csak tudod, János, milliárdost látva néha arra gondolnak az emberek, hogy mégis mi a lófaszt lehet ennyi pénzzel csinálni. Hogy mire való az a siker. Hogy mihez kezdesz vele.

Még több pénzt csinálni, naná; és akkor venni még nagyobb helikoptert, csapatszállítót, harcit. De tudod, az már jóval milliárd alatt is úgy van, hogy ha a szendvicsre-, benzinre- és nyaralásravaló összejött, akkor az ember már nem kizárólag Hayekre és az offshore-ra  gondol, hanem ezt felfüggeszti egy percre, és ad valami pénzt a hóvirágos néninek. Attól nem lesz kevesebb a szalámi. Az állam nem tud adni, mert deficites. Aki pluszban van, az tud.

Hüllő-e vagy?


Nem, nem is az a kérdés, hogy mit lehet ennyi pénzzel csinálni. Hanem az, hogy vajon hogyan tudjátok ti megállni azt, pláne politikusként, történelemkönyvbe igyekvő figuraként, hogy kicsapjatok az asztalra, say, százmillió forintot. Azzal a felkiáltással, hogy márpedig nem fog az idén megfagyni egy ember se az utcán, mert felfújunk nekik egy sátrat. Vagy legalább egy nem fog megfagyni, aki egyébként megfagyna. Vagy mittudomén. Iskolatej. Ingyenmackó szegény gyerekeknek. Akármi. Nem égeti a zsebedet? On the turning away?

Oké, elhiszem, hogy ez most meredeknek hangzik, doktor Dagobert. Pénzt odaadni, csak úgy. Megpróbálom máshogy. Vannak ezek a CSR-programok. Corporate Social Responsibility. Amikor azt mondja a bazinagy multi, hogy ő a joghurt árából átutal iksz forintot a rákos gyerekeknek. Ez marketing, PR, nem egyéb. Működik. Árnyalja picit azt a képet, hogy ezek a köcsögök csak a profitra hajtanak, és nem is emberek, hanem hüllők. Igazából persze továbbra is hüllők, és ezekkel a húzásokkal csak azt akarják elérni, hogy még többet adjanak el.

De ez teljesen mindegy azoknak, akiken segítenek. Mert ők már meg vannak mentve. És ha kérdezné valaki, kívülről vagy belülről, hogy hüllő-e vagy, akkor válaszolhatod, hogy igen, az vagyok, de próbálok viselkedni. Így ha végül mégis veszítesz, akkor is nyerhetsz valamit, ami csak a tiéd marad.

Csányi Alapítvány


Címkék: kóka szdsz

408 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6453487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2007.04.03. 08:18:57

Viszlát, JánosOké, akkor a részemről ennyi. Mostantól nem vagyok SZDSZ-szimpatizáns. Kóka Jánost, ha egyedül indul, talán még le is nyelem a Szabad Demokraták Szövetségének -- Fodor Gábor ellenében nem nyelem le. Ez az eredmény, így, ebben a formá...

Trackback: 2007.04.03. 08:18:18

Viszlát, JánosOké, akkor a részemről ennyi. Mostantól nem vagyok SZDSZ-szimpatizáns. Kóka Jánost, ha egyedül indul, talán még le is nyelem a Szabad Demokraták Szövetségének -- Fodor Gábor ellenében nem nyelem le. Ez az eredmény, így, ebben a formá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wonderland:

Igaz is. A kapitalisták nem szavazgatnak a pártokra meg a politikusokra, hanem megvásárolják őket. Szóval a Kapitalista Párt eleve hülyeség. A kapitalisták azért tartják a politikusokat, hogy ideológiai alapon jussanak hatalomra és segítség az ő (mármint a kapitalisták) boldogulásukat.
Kapitalisták..:) Megint kibukik a vulgármarxizmus. Amúgy egyetértek kukacka.
Nem hiszem, hogy egy ilyen alapítvánnyal tenne igazán jót. Sztem - amellett, hogy hüllők - soken ezek közül a kapitalisták közül egyszerűen hamisnak érzik az ilyen filléres jótékonykodásokat.

Részemről többet javítana az imázsukon, ha találnának munkahely-teremtésre alkalmas befektetési lehetőségeket Kelet-Magyarországon, amiből kenyeret adhatnak egy-két falunak...
Csak zárójelben: A klasszikus szabadversenyes kapitalizmus az esélyegyenlőségből indul ki (l. szerrződéselméletek, legújabban Rawls) Azaz, vhol olvastam itt a kommentek között (fél szemmel), h azok voltak az ügyesek, akik kapcsolataikat kihasználva ilyen "magasra" jutottak.

Nem is kritizálnám, akkor, ha mondjuk nem tudnánk, hogy ezek a kapcsolatok azért nem kifejezetten elérhető tömegjavak voltak, amiket kis-vagy nagyobb ügyességgel -rátermettséggel- akár enyhe csalással- bárki megszerezhetett.

Ezek a kapcsolatok úgyhiszem nem az átlagember felemelkedésének biztos zálogai voltak. (És sajnos vannak.)


A Zárpi használta ezt a szót, meg fogalomképet. Én spec. elég avittnak gondolom.

Ezt a cikket pár napja linkelte be da2, de most igazán aktuális ide:
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15192
Hát spec. én írtam valami hasonlót:
Csak lusta vagyok mégegyszer leírni.
w.blog.hu/2007/04/02/aero_caritas#c322047
Igazán szép dolog a Csányi Alapítvány, magasztos célokat kitűző és megvalósító, humanista szolgálat, komoly tőkével. Csak azt a gondolatot nehéz elhessegetni, hogy mi van mindezek mögött: ez az ára a családi alapítványok elindíthatóságának. Az pedig nem más, mint az adókerülés nyugaton már bevált formája (lásd pl. a Rockefeller és Rothschild családok alapítványait). Az összes vagyont alapítványok kezelik, ha meghal az alapító, már rég más a kedvezményezett: nincs örökösödési adó, nincs adóhatósági vegzatúra, satöbbi.
Sándor nagyvonalúan elosztogat 1 milliárdot, miközben nyer 30-40-et. Lefogadom, hogy az új PTK lehetővé teszi majd az ilyen családi alapítványok létrehozását, Sárközy professzor fiókjában pedig már ott is lapul a Várszegi Alapítvány alapító okirata, és szerintem Demján úr is sejt valamit.
"kapitalisták azért tartják a politikusokat, hogy ideológiai alapon jussanak hatalomra és segítsék az ő (mármint a kapitalisták) boldogulásukat":

A viszony fordított is. Mindkét gigapárt igyekszik az érdekkörébe hajtani olyan érdekcsoportokat, melyek később viszontpénzelik őket. Demján pl. fizet mindkét oldalnak. De ugyanúgy a Strabag is.
Az a gond, hogy ezek a kapitalisták finanszírozzák azokat a választási kampányokat, melyek iszonyatos költségeit a kispártok képtelenk megfizetni, így csak kapitalistáknak - a ká-európai önálló alfajnak tekinthető - lekötelezett gigapártok juthatnak át az 5%-os küszöbön.

Itt két óriási klientúra rendszer és gzadsági érdekkör is küzd egymással az ideológiai küzdelemtől kissé takarva.

Velük a miniklientúrás SZDSZ vagy a Leisztinger szponzorálta MDF nehezen bírja a versenyt.

De erre jött rá és ez ellen hadakozik a szép lassan a neomarxistává vadult TGM is.
urbangeri:

Volt már erről szó korábbi postok kapcsán is. Ez egy rettenetesen antidemokratikus és geci rendszer.
Be kellene tiltani a kampányt. Minden párt leírná egy közös (és szines képektől mentes) kis füzetkébe a programját. Az emberek ezeket ingyen megkapnák állami pénzből és ez alapján szavazhatnának.
Hűűűűűűűűű, de naiv vagyok. Naná, hogy nem működne.

Úgy gondolom, hogy maradok a mezei szavazópolgár álláspontján: letojom a háttérben zajló csatákat, amíg a választott politikusok azt a munkát végzik, amiért megválasztották őket és halad az ország szekere.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.03. 13:10:12
Ez olyan mintha betiltanád a reklámot, mert minden szart és szemetet rá lehet tukmálni az emberekre, pedig nincs is szükségük rá, és különben is rákot elhízást elbutulást okoz.
Jó gondolat, de kétséges :)
Azt hallottátok, hogy a Horn Gábort megtámadták
hétvégén a csacsában?

Sajtóhírt nem olvastam, egy barátom szemtanúja volt.
Hároman körbe állták, és üvöltöttek az arcába:
"liberalizmus mi, liberalizmuuus?
meg lökdösték, végül rendesen megütni nem merték,
ő meg elszaladt, ahogy kiszabadult.
Hát... vannak itt indulatok.
Tudom, hogy nem leszek népszerű ezzel:

Ha végigolvassátok a kommenteket, rettenetes kép jön ki: a politikusok csúszómászók, a gazdagok szemetek és letojják a kisembert. A "kisember" (bármit is jelentsen ez) az egyetlen aki tökéletes, nem felelős azért mert nem jutott magasra... Nem lehet, hogy ennek más oka is van? Nem lehet, hogy ez netto irigység?

Ami pedig azt illeti, hogy csak a pénzzel lehet választást nyerni. Miért? Mert pénzzel lehet átjutni a médián? Tehát akkor arra szavazunk (mi milliók, nem a szemét gazdagok!) amit a médiából hallunk, nem pedig a tartalomra. Nem lehet, hogy ezért MI vagyunk a felelősek?

Hol marad mindenből az egyén felelőssége?

totya87 2007.04.03. 13:29:25
"kisember" (bármit is jelentsen ez) az egyetlen aki tökéletes, nem felelős azért mert nem jutott magasra...

Van még egy fontos tulajdonsága: sokan van. Valamint ő választ és ő tartja mozgásban és növeli a tőkét. Úgy létezik mint a mátrixban, ezért szerinted ő a felelős?
totya87 : hát nézd, az egyéni felelősség kérdése nyilvánvaló, de ettől még nem kerülhető ki az elit feleőssége. Nem akarok szélsőségesen elitista dolgokat leírni, de az Átlag Állampolgárnak nem biztos, hogy az a feladata, hogy az egész választási rendszer, gazdasági összefonódások, pártbelügyek, sötöbö egészét átlássa.

Erre vannak emberek, akik ugye pont erre magasról kakkantottak, illetve haszonélveztek belőle.
Akik sikoltoztak -nade ugyan már mennyien? TGM egyedül? hű de sok...- azoknál is inkább a kimaradás ténye volt a sikoltozás oka.
Na itt a baj.
No meg nem az Agórán vagyunk, nem 30 ezer teljes jogú polgár választ egymás közül embereket tisztségekere, nem oly könnyű az ügy azért...
wonderland:

és az elit nem olyan mint az Átlag? Okosabb, szélesebb látókörű (és ezen most nem kulturáltságot értek), de egyébként ebből az anyagból van.

Az átlag is ezt csinálja nap mint nap: adót csalunk (büszkén), sírunk a 300Ft vizitdíj miatt miközben az orvosnak zsebbe adunk 3000-t, mára már kialakult a félÁFA intézménye (azaz a számla nélküli vásárlás), bliccelünk a buszon...
Persze közben azt mondja az átlag, hogy "nekem szabad, de a gazdagnak nem. Majd ha gazdag leszek én nem ilyen leszek!" Hol van a határ? Ha van 10millió megtakarításom akkor válik a fenti megközelítés erkölcstelenné vagy 100-nál?

Félre ne értsd abszolút elítélem az egészet, de változást magunknak kell kezdeni a hétköznapokban. Azzal is egyetértek, hogy aki magasabban van, messzebbre lát, nagyobb a felelőssége. Ami zavar az az összkép, hogy az egyén felelőssége smafu.
Nem mondtam, hogy könnyű. De számomra a polgár (mostanában sokat olvasok Márait) a gondolkodó, felelősséggel magáról és a közösség (kinek szűk körben kinek bővebb) előrehaladásáért tenni akaró egyént jelent. Nem olyat aki azt mondja, hogy "ez van mert ezt látom a TV-ben".
Vidékiek kedvéért:
A csacsa az a Cha-Cha-Cha nevű, szabadelvű
szórakozó hely, a kálvintéri aluljáróban,
amit most bezárnak a metróépítés miatt.
A pultban gyakran Szupermen (Erdélyi Zsolt),
mediacézár csapolta a sört, aki egyébként Kovács Pisti "szülőapja".
nem láttam a Mátrixot.

De Ő felelős-e a sorsáért: nagyobbrészt igen. Ki más?

Nézd nem titok: jó munkám van, jól keresek (el is veszik már TÖBB mint a felét), de ezért nem kellett soha senkinek lefeküdni (sem konkrét, sem átvitt értelemben), tanulni és dolgozni viszont igen. AMikor én vizsgákra készültem, sok korombeli vígan bulizott stb. Most ők sírnak, hogy nem élnek ugyanolyan életszínvonalon. Hadd ne sírjak velük.
totya87:

a magyar ember kb. 1000 éve nem képes az alulról felfelé történő építkezésre. Mindig felülről (akár az állami irányítás által, akár egyébként az elit által) jött a változás. A magyar ember állam bácsi nélkül beszarik, behugyozik. Ha baj van, őhozzá fut, miközben az elitre keni az egészet (amiben igaza is van, csak ahogy te is mondtad, ő maga is felelős és ezt elfelejti).
Ergo alulról biztosan nem fog megtisztulni a helyzet. Csak ha (az egyébként hibásan követett) példakép-elit felülről elindítja azt. De ennek sikeres megvalósítására szintén kb. ezer éve nem volt példa :). Ezt nevezi a külföldi, aki idejön és bizonyos szituációkban csak ámul és bámul a döbbenettől magyar mentalitásnak.
Szerintem hosszútávon csak azok jártak jól ez alatt az ezer év alatt, akik jó messzire elmentek innen. Észre kéne venni: A Kárpát-medencében civilizáltan nem megy. Ha nem tetszik, vagy elmész, vagy befogod.
mint sejthető, ma nem lesz post, és itt se tudok sok időt tölteni.

a Kapitalista Párt óhajtását fenntartom, a likelt cikkben részletesebben leírtam.

skizofrénnek tartom, ami most van, és nem igaz, h a munkáspárton kívül mindenki elfogadta a játékszabályokat. a 2006-os kampány telistele volt olyan ígéretekkel, amelyek szerint majd az állambácsi segít. kifizeti a benzint, emeli a béreket, az árakat meg jól letöri. megragasztja még a bögre fülét is.

ezen segíthet, ha egy párt felvállalja és kimondja, h ez nem az a rendszer. (és ahhoz, hogy ez elfogadható legyen, a mostani kókánál szimpatikusabb egyéniségre volna szükség.)

Bauer Tamás az ÉS-ben elég alaposan kifejti ezt is, talán már fent van online.
Már a linkelt cikkből sem értettem, ezért kérdeztem. Amit most leírtál, az nem a kapitalizmus definíciója, hanem egyszerűen egy ésszerűbb költségvetési poltika, mellette a felelőtlen ígérgetések megszüntetésével. "felelős és szufficites párt" ilyesmi. Ezt Bokros anno egyszer már kínosan elmagyarázta, mindenki fel is fogta. 2002re viszont már mindenki elfelejtette.


0 Totyi:

Ezer éve mi ?
Állambácsi a középkorban mi ?
Amikor a nyugdíjasok beszavazták azt
a geci Mátyást, na akkor derült itt ki minden..
Bázz látszik belétek tömték keményen a répafőzeléket az uttőrőtáborban...

Igazából nem értem az óhajod, nyitott kapukat döngetsz.
Vagy csak a hivatalos átkeresztelő ünnepség hiányzik?
Van benne valami.

Ja és persze, egy marionett figura az nem lehet egyéniség!
lol de megnézném a moderátort.. :D Saját elképzelése is van..
totya87 2007.04.03. 14:12:48
Nem azok a volt évfolyamtársaid döntik el a választásokat akik buliztak amíg te tanultál. Nem róluk beszéltem. Azokról akik egy átlag családban az átlagosnál kicsit jobb képességű gyereküket nem tudják pölö egyetemre járatni ezzel szemben egy tehetős átalg alatti könnyen diplomához jut. Ez kinek a felelőssége?
MouFL4n3:

bár nem teljesen értem a répafőzelék kommentet, de sejtem.

Tehát ha valakinek a Tiedtől eltérő véleménye van az agymosott. Ha a Tieddel megegyező, akkor önéllóan gondolkodó, értelmes egyén.

Sajátságos! Ez némileg megnehezíti az értelmes vitát.

outsider:

ez pl a kormányzat feleőssége, a mindegyiké. (Én soha nem mondtam, hogy az elit tökéletes!)

Az, hogy nem alakult ki egy olyan diákhitelrendszer, ami a tanulást finanszírozhatóvá tenné. Ugyanis véleményem szerint két fontos elv van:
- a tunlásért fizetni kell, mert ÉRTÉK (kenyeret sem adnak ingyen, holott éhenhalni rosszabb mint nem tanulni)
- tehetséges ifjak nem kallódhatnak el

Ezért kell (szerény véleményem serint) az oktatást megfizettetni és mellétenni egy finanszírozási koncepciót.

Hát igen, az elit is sokmindent elszalasztott. De könyörgöm beszéljünk az egyéni felősségről is.
„Pedig a műfaj, mármint Tóta W. és Pozsonyi stílje ugyanaz.”

Muhaha. Az csak apróság, hogy stíl =/= műfaj, de ketten ég és föld, amit csinálnak.
"bizony, a fókusz el vagyon számolva közszolgálatként. meg az aktív. meg még nem is tudom, mik, de ezek biztos. hírszolgálatatás, tájékoztatás."

pl. tv2:magellán is, mint ismeretterjesztő(!) műsor...LOLLER!:D:D:D:D

"Az orosz észjárás nem piaci alapú, hanem állami, politikai természetű észjárás. Ismerjük ezt, a számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni. Az állami, politikai észjárás azt mondja, hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás és a stratégiai ágazatokban állami tulajdonnak kell lennie. Tehát nem az államtól független aktorok a szereplői a stratégiai ágazatoknak, hanem az állam által tulajdonolt, vagyis a legerősebb függésbe hozott szereplők vannak. Az átláthatóság ebben az észjárásban nem képvisel olyan értéket, mint a piaci észjárásban. Sőt, és végezetül, az állami politikai észjárásban nem a verseny elfogadása, hanem a monopolhelyzetekre való törekvés a természetes, és eszerint is jár el."

elolvastam többször...szerintem ez igaz. és nem is feltétlenül negatív...nemcsak keleten gondolkodnak ám így...stratégiai monopóliumokat nyugaton is tart fenn az állam...az más kérdés hogy ez szarul van megfogalmazva, mert az oroszok alatt itt nem az orosz nép értendő, hanem konkrétan putyinék. az megint más kérdés hogy egy olajcég államosítása és a kórházi ingatlanok(!!!) el nem adása közt azért van ám egy hangyafasznyi különbség. vagy hogy mondjuk azért tartok-e fenn egy monopóliumot hogy a parasztot ne szopassa szarrá kénye-kedve szerint egy energiavállalat, vagy hogy a a haverjaimnak biztosítsak megfelelő piaci pozíciót. Valamint a Zorbánviktor 5 éve tudtommal ellenzékben van ám és azt mond amit akar! igen, nyugodtan, ugyanis ha azt mondja hogy bazz én utálom a putyinék KGB-s pereputtyát attól max. az ő hatalomra jutását a fent említettek nem fogják támogatni, de ezért nem zárják el ám a gázt hipp-hopp, vagy ha ez így törvényszerű akkor már rég lebombáztak volna minket az "arab terroristák" akik ellen fociztunk...ja kérem, hogy azt Gyuriferi mondta, aki regnáló miniszterelnök? Oda se neki, a honi nyalonc média el mis-másolta a dolgot aztán csókolom. (azt meg szinte sem merem említeni hogy amikor ilyeneken kiakad a bal tábor magyarországon akkor felsejlik bennem hogy ugyanez a bal tábor szinte beismerésként értékelte..sőt...politikai megtisztulásként ünnepelte az öszödi vernyákot, amiben a regnáló miniszterelnök pofánszarta az ország minden lakóját, a saját szavazóit leginkább és később még büszke is volt rá...na az hogy lett elkenve kedves Árpád?)
b2: Azért baj, ha ilyeneket mond, mert őt az egész "külföld" potenciális miniszterelnökként tartja számon. Ráadásul az Európai Néppárt alelnöke.
Elmondhatta volna ugyanezt több diplomáciai érzékkel fogalmazva is és akkor nem adja fel ilyen magasra a labdát.
Ja, és ők hívták meg az orosz nagykövetet a szpícsre. Ezt akár nyílt provokációnak is tekinthették volna.
Kedves Árpád! Nem tisztem, se szándékom fényezni a kókajanit, de némi képzavart éreztem kritikádban. Először is azt kéne tisztáznod, hogy mint sikeres vállalkozótól vársz tőle több szolidaritást és empátiát, vagy mint szadeszes politikustól? Előbbivel kapcsolatban fogalmam sincs, hogy mikor és mennyit ad a rászorultaknak és milyen alapítványokba rakja a zsetont. Szólj, ha neked van. Bármennyire is furcsa, de nem minden adakozó ember kürtöli széjjel a világnak, hogy hány milával segíti a rákos gyerekeket, elképzelhetetlennek tartod, hogy ő sem? Hogy aztán a médiának mit üzen, azt mint politikusként teszi. Én személy szerint nem bánom, ha nem "gazdagodunk" egy újabb párttal, amely a rászorultaknak, vagy éppen a kevésbé rászorultaknak fűt-fát megigér. Adni szép, adni jó, de arra ott van a fityesz, meg a szocik. Miért kéne a Jánosnak is beállni a sorba?
Voodoo:

mint a kapitalistát megtestesítő kabalafiguraként várom tőle, de ezt írtam.

"nem minden adakozó ember kürtöli széjjel a világnak, hogy hány milával segíti a rákos gyerekeket, elképzelhetetlennek tartod, hogy ő sem?"

igen. aki behurcolja a szuláksóba a csaját, az nem szégyellős.

"fűt-fát megigér"

charity =/= kommunizmus.
totya 87,

végig te mondod a frankót, teljesen egyetértek. A sok sírásrívás helyett talán be kellene vállalni mindenkinek a rá eső felelősséget, és azzal foglalkozni. De nagyon
riszpekt
Fodrocska tisztaságocskája a kutyát nem érdekel. Győzött ismét a money. Kokácskának sikerülni fog a szadeszt minden mélypont alá vinni. Lehet, hogy Orbán embere ???
Ez a kis 2-3%-os pártocska talán nem épp Kókát várta.
Exhibicionista pojácából pedig elég annyi amennyi most villog tele szájjal az ország pofájába.
Ezt érdemeltük - csókolom. És jobb nem lesz.
Nem egészen értem a felháborodásotokat. Márminthogy sír-rí a nép.
A világ bármely országában (még az USA-ban is!) vérző fejjel és szaros gatyában menekülne a kormány egy ilyen intézkedéscsomag bevezetése után, pláne, ha az az indok, hogy a nép a hülye és ő tehet minderről.
Szerintem a magyar birkacsorda egészen jól fogadta a megszorításokat. Ez csak Mo.-n szokatlan, hogy az emberek végre ki merik nyitni a pofájukat, meg utcára mennek, sőt (oh, borzalom) még néhány tojást is eldobtak. Jujujujujjjj!
idestova 20 éve az kérdés, hogy akkor mi legyen az állam feladata, meddig tartson a szocializmus, és hol kezdődjön a kapitalizmus.

szvsz nem elég deklarálni: "a kapitalisták mi vagyunk", ez legfeljebb arra lesz elég, hogy lekerüljön a pártról "drogos buzi zsidók vagytok" címke.

ahhoz hogy egy erős kapitalista párt, meg kell mondani: mi az állam szerepe, mondjuk a közlekedésben, az egészségügyben, az oktatásban. ezek nincsenek kitalálva. ezért van kis túlzással anarchia ezeken a területeken.
Kunczénak volt esze elszökni a léket kapott csónakról. (A Heti Hetesben Fajkasházyval viccelődik majd :-)
Szomorú, de igaz: a magyar puma ezután Öszödön is elmondhatja a "három a magyar igazság" c. tréfát. Kacagjunk...
Még valami: Aki hülye, haljon meg.
Szóval szabad a pálya. Kóka tud élni...
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0713&article=2007-0401-2205-27WUCO

ja és ha erre a cikkre tetszett gondolni fentebb Mr. W...nos ez a kifejtés hemzseg a tényként kezel hamis állításoktól, ami pedig önnek mint (elvileg) a tényekhez körömszakadtáig ragaszkodó, objektív újságírónak problémát kéne hogy okozzon. arról nem is beszélek, hogy az írás már az elején elindul a jól megszokott szoclib. értelmiség által járt útvonalon...hogy ugye az orbánviktor...meg hogy a két ciklus óta tartó alaptalan optimizmus...az optimizmus csak egy ciklus óta alaptalan. a fidesz millió soron elhúzódó alaptalan pocskondiázása már nem nagyon döbbent meg, de hogy ez az írás, vagy ennek a mukinak az írásai mint mértékadó liberális okfejtés??????? Csak néhány apróság a fideszről bauer elvtárs tollából:

"Ideológusaik elvi síkon kérdőjelezik meg alkotmányos berendezkedésünket"

nem bazzeg (amolyan w-s stílusban) hanem gyakorlati síkon. amikor ártatlan embereket vernek rendőrök viperával beazonosíthatatlanul akkor az nem elvi sík. ha újságírókhoz NBH-s tiszteket küldenek személyes kikérdezésre az se. és ez csak a jéghegy azon csúcsa ami olyan szembeötlő hogy az csak na. itt még lehetne sorolni az alkotmány lefosását magasról több ízben de holnap se érnénk a végére neki.

"Ők akarják megmondani, hogy mit játszhatnak a színházak, hogy mit írhat és mit nem a helyi lap"

hogy nem sül le a képéről a bőr? a köcsögnek...ha a helyi lapokat is górcső alá vennénk a médiamérleg képzeletbeli nyelve kb. 96% a 4% ellenében billenne a baloldal felé...

"Ellenzéki pártként verbális erőszakkal, utcai megmozdulásokkal támadják az alkotmányos rendet."

ahogyan azt tette az SZDSZ is anno...de azt elfelejtettük mer' olyan rég vót má!

"Gond nélkül tesznek félre másfél évtized alatt rögzült jogszokásokat..."

háháháhuhuhábruhhaha.....igen...az...a fidesz...az mszp ellenben nem...igaz. vittttathatatlan! LOL!

"azt próbálják mindenkivel elhitetni, hogy a gazdaságban nincsenek objektív adottságok, csak jóakarat és gonoszság közül kell választani, s ha a kormány megszorító intézkedéseket foganatosít, azt merőben csupán rossz szándékból teszi"

tipikus ferdítés...mert egy nagy lófaszt! senki nem mondja hogy csupán rossz szándékból. azért teszi mert mostanra jutottunk államcsőd közeli állapotba, azért bazzeg! a módot már lehet firtani, meg a kompetencia kérdését, azt is.

"A demokratikus erők tehetetlenül állnak szemben a Fidesszel. Tehetetlenül, mert - betudhatóan az elmúlt öt év gazdaságpolitikai melléfogásainak - a kormánypártoknak nincs már elég hitelük ahhoz, hogy a szükséges eréllyel és határozottsággal szállhassanak szembe a fideszes rombolással."

micsinálsz? mivan? szóval lássuk jól értem-é? az mszp melléfog. amikor kormányoz! a jólelkű...amelyik a jót akarja csak, de ez a fránya nép, hogy vigye el a pestis, nehezen nyeli le, a sok jóakaratot...ellenben a fidesz, na az meg rombol, folyamatosan...ellenzékből...mer nem elég együttműködő, azér van ez a sok baj itt. köszönöm az orákulumi útmutatást kedves bauer bácsi.

"A következmény pedig az egész politikai rendszer fokozódó hitelvesztése."

persze...nem annak a következménye ez hogy a Blikk hónapok óta azt súlykolja (az igen népes) olvasótábora agyába hogy ezek a politikusok mind egyformák lopnak-csalnak-hazudnak. velük kánonban az RTL. a tv2-t csak azért nem sorolom ide mert aszerint csak a fideszesek lopnak-csalnak-hazudnak. ja és persze van még a köztévé is napkeltéstől mindenestől...

na nem is idézek többet, mert tényleg betelik a blog :D

ha nem erre a cikkre gondolt kedves Árpád akkor bocs, de azt hiszem ez a cikk minősíti az íróját is...



jajj...sorry, még az lenne kérdéses számomra, mi is volt ez a "törés"?

"bla..bla...amelyek visszavezetik Magyarországot a 2000 körül, a Fidesz-kormány idején elhagyott növekedési pályára."

mivel is hagytuk el ezt a növekedési pályát? csak úgy közgazdasági szempontból.
"Ja, és ők hívták meg az orosz nagykövetet a szpícsre."

és ki tudja mi hangzott itt el és mire verték ki így magukat a ruszkik?
"Ez a kis 2-3%-os pártocska talán nem épp Kókát várta. "

pont ebből átszik hogy a szadesz amióta összekapta magát valamennyire és bejutott csak arról szól hogy m,ost amíg kitart az a 3 év amíg nem kell kampányolni és el lehet simítani következmények nélkül mindent, addig lopjuk széjjel amit még nem sikerült...lehet hogy fodor ebben nem volt partner...kóka meg megvett mindekit, vagyis a "ponthogy" többség is elég volt...
mavo!

A stíl az nem a műfajjal egyenlő, hanem a STÍLussal. Kazinczy használta először a "fentebb stíl" kifejezést, bár jelen esetben a lentebb stíl inkább indokolt.

Ha jól figyeltél, én is arról írtam, hogy "ketten ég és föld, amit csinálnak". Igen, Tóta W. a "szalonképes, mélyenlátó" megmondóember, aki a nap-keltében jópofáskodik ilyen Orosz szintű senkikkel. Árpád nem ismer tabukat, bátran megírja a tutit, míg Pozsonyi egy szélsőséges, fasiszta, aki a nyilas Demokratában mocskolódik nagyon csúnya és elítélendő módon... Igaz? Ugye rátapintottam a lényegre? Hát Te (vagy bárki más) ezt tényleg elhiszed? És egy kicsit sem gondolkodsz el azon, hogy kiknek a kegyéből lehetett a nap tv-ben a Tóta W.?
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha most akkor azt gondoljuk, hogy

a) egy ilyen susnyákosból előmászott, tipikus magyar vállalkozó a Mókajani?
b) nálunk így kell üzletelni?
c) az lesz a legjobb, ha ő a 'Magyar Kapitalista Párt' szimbóluma?

Tulajdonképpen utáljuk, azért szeretjük? Nem mindig tudom ezt követni.
Kedves Árpád!

Te most végülis jóban vagy Tomcattel? Tettél már rá utalásokat, most Ő is:

www.tomcatpolo.hu/blog/

(gondolom, Te vagy "Worluk mester" :) )

Kifejtenéd, vagy ez tolakodás?
b2

Az megvan, hogy az osztrák kancellár mit mondott Viktorról? Ezt:

"Az osztrák kancellár szerint a magyar konzervatív pártvezér, Orbán Viktor gátlástalan, a kormány elleni harcban az utcán mobilizál.

A német lap újságírójának megfogalmazása szerint Gusenbauer úgy látja, a populizmus kormányzási eszközzé válása, és a szélsőjobbtól való elhatárolódásról való lemondásnak lett a hosszú távú következménye az újfajta agresszív konzervativizmus, amely Spanyolországban és Magyarországon megjelent.

Gusenbauer szerint ugyanez érvényes arra a kiengesztelhetetlen stílusra, amely a spanyol néppárt kormány elleni küzdelmére jellemző. Ezt a két esetet tartja a legfőbb példának a radikális európai konzervativizmus új fajtájára, amely a hatalom megszerzésére tett próbálkozásaiban sokkal tovább elmegy a gátlástalanságban, mint azt korábban a demokraták tették. Mindez azonban nem hirtelen és váratlanul alakult ki, és több elemző is egyetért abban: ez nem utolsósorban a kormányzó reformpártok hibája is volt."

Osztrák komcsi, mi?!
én úgy értelmezem kóka győzelmét, hogy a szdsz küldöttek többsége a szimbolikus kérdések megvitatása helyett konkrét cselekvési programot vár a pártvezetéstől.

ezzel együtt nekem kóka egy nagy kérdőjel. folyamatosan azt mondja: konkrétumokat kell mondani a politikában, nekem úgy tűnik kóka csapata nem tud mondani konkrétumokat. akkor meg miből esz cselekvési terv, hogy lesz ebből program.

példa. a közlekedési tárca élén jános tartósan veszteséges vállalatokat felügyel. mindenki számára nyilvánvaló, hogy meg kell kezdeni az állami vasúttársaság privatizációját, az államnak nincs elég pénze a vasútvonalakat teljes egészében modernizálni, de akkor meg kellene mondani, hogy mely vonalakat maradnak állami kézben, és melyek kerülhetnek magánkézbe. a privatizációból befolyó bevételeket nyilván az állami kézben maradó vonalak fejlesztésére kell fordítani.

akkor itt valamiféle elvet kellene kimondani. (mondjuk kóka-elv) mondjuk azt: az állam két település között nem biztosítja egyszerre közúti és vasúti közlekedést. nem biztosítja, mert el van adósodva, és nem akar tovább adósodni. nem futhat párhuzamosan állami autópálya és állami vasút.

ahol állami autópálya van, vagy tervben van - a főváros és a megyei jogú városok között sugárirányban -, ott kerüljön magánkézbe a vasút.

ahol az állam belátható időn belül nem is tervez autópályát - a megyei jogú városok közötti gyűrűn - ott az autópályák építését magánkézbe kell adni, hiszen a drága autópálya is jobb, mint a semmilyen, a befolyt pénzekből viszont fejleszteni kell a vasúti közelekedést.

ez persze a közelekedést nem teszi olcsóbbá. a jelentős áremelés sok családot lehetetlen helyzetbe hozna. az állam támogathatja az iskolába, a munkába járást, a gyermekek üdültetését, az állam támogathat bizonyos kulturális programokat. minden esetben a legjobb gyakorlatot kellene alkalmazni. az utas megveszi a jegyet, a visszaút bizonyos feltételekkel ingyen van. meg kellene szüntetni a különféle kedvezményeket.
és még egy dolog. csak a szolgáltatásból befolyt adókból lehet a rászorultakon segíteni. a be nem szedett adót, a nincset nem lehet szétosztani. a közlekedésnek önfenntartónak kell válnia.

elvszerű és a gyakorlatias politizálásra egyszerre van szükség. kókán látszik a gyakorlatiasság, a környezetéből hiányzik az elvszerűség.
Hölgyek, Urak, szejvusztok gyerekek !
Sokat fogunk mi még röhögni a szadeszen. Tán akkor is, mikor már a nevét is elfelejtettük.
Két "liberális" utazik a vonaton
Vonat meg nincs...
- Megértettük egymást ?!?!
- Yes Sir !
- Rohadjon meg a 78 éves cukros Mari néni ?!
- Yes Sir !
- Szeretjük, de nem akarjuk ismerni a szcientológia nevű gazdasági maffiát ?
- Oh, yeeeh !
- Kéne még egy yacht helikopter leszállóval ?
- Yeeeeeeh! Megcsináltuk. Már van... :-)
na azért szarom én le a külföldi politikusok-újságírók véleményét a magyar belpolitikai helyzetről mert a képlet nyagjából annyi: ha te balos vagy én meg egy bal kormány tagja-pártfogója-tollnoka vagyok akkor te vagy a jófiú a többi meg nem az...ugyanez igaz a jobb oldalra is. ne mond hogy nem ilyen egyszerű a dolog mert az, vaktába beszélnek innen is onnan is. (vagy kikérik egy itteni "szakértő" véleményét aki meg azt mond amit akar...pl. mint amikor antiszemita kérdésben az szdsz holdudvarának értelmiségi krémjét kérdezik hogy mi a pálya azok meg elsírják hogy itt akkora az antiszemitizmus hogy már az utcára is félnek kimenni a verebesistvánok...erre a külföldi források zengik hogy itt aztán épphogy nincsenek koncentrációs táborok, meg az amnesty international is pont a választások előtt pont a magyar fogdákban széjjel ütött cigánygyerekkel riogatja a jónépet kurvaobjektíven. persze nem akkor amikor az embereket verik a rendőrök az utcán, aztán meg a fogdán is, hanem a fidesz kormányzása alatt. mert ugyae aki jobboldali az történelmileg fasiszta rasszista antiszemita, aki meg balos az nem! punktum...eldöntve!) egyébként kérlek, hamár így mások véleményét tárod elém, osztd meg velem a tiédet is arról, mikor, miben és milyen módon volt a zorbánviktor antidemokratikus? csak hogy tudjam és kussoljak...
Én még emlékszem a rendszerváltás legnagyobb, harcos pártjának pénzelőjére, a Műszertechnikára, akit
épp úgy hívtak a polgári életben, mint ma a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát. Ne feledkezzünk el róla. Ő az igazi magyar Berlusconi-klón. Kóka melletti kispályás.
Én még emlékszem a rendszerváltás legnagyobb, harcos pártjának pénzelőjére, a Műszertechnikára, akit
épp úgy hívtak a polgári életben, mint ma a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát. Ne feledkezzünk el róla. Ő az igazi magyar Berlusconi-klón. Kóka melletti kispályás.
ja és kutacs felvetése jó...bár sok embernek azért még ma sincs autója de kompenzálva a bérletet...az ötlet jó. de szerintem ezt nem fogja véghez vinni kóka úr...kisebb dolgokat sem tudtak megoldani...káosz maradt csak utánuk és egy megoldatlan kérdés megoldásával 100at teremtettek. de ne legyen igazam!
to medve: és milyen jól tud lavírozni...profi...
medve1942

Igazad van, tényleg kispályás Kókáék mellett.
:))
TWA!
Ez a cikk nagyon JÓ!!!
hattory

az osztrákok
annyira szarnak tartanak bennünket, hogy a határtól 100 méterre építik a szemétégetőt, Szentgodhárd belvárosától 1500 méterre...
és ezt kifejezetten Orbán Viktor ellen teszik ... tudod mutatják az európai közös értékrendet tudod erről szokott cseverészni Fletóval a júnióban...

ja az osztrák nép többsége , mintha elfogadta volna Haider idegen gyűlöletét...

b2: komolyan kérded mikor volt OV antidemokratikus?

Szemelvények (csak így fejből nem vezetek listát):
- a hetenkénti ülésezést úgy kell érteni, hogy háromhetente
- működik a parlament ellenzék nélkül is
- kétévenkénti költségvetés
- a 12 állami gazdaság két választás közötti privatizációja
- a 2002 költségvetés időarányostól való túlköltése tudatosan (én hallottam a jókedélyű Harrach Pétertől, még büszke is volt rá, hogy így a nép által választott kormány mozgástere be van határolva)
- a Torgyán párt (amit utáltam) profi kicsinálása

"Tovább is van mondjam még?"
Egyébként ne kussolj, ez a demokrácia.

Kedves Árpád!

"egyébként meg minősítse az illetékes az édesanyját. minket majd minősít a kedves közönségünk."

a nép, az isten adta nép! ha ő minősítené a médiát akkor csak győzike lenne meg sztárok a jégen...
totya

mondjad sokszor, még többször,

tudja meg ez a barom magyar, hogy nem lesz gázár emelés azt is az azorbán kényszerítette szegény ferire...
mert a demokrácia alapja az igazmondás, de azorbán ...

milyen jól menne a sorunk, ha meg lenne a 12 állami gazdaság, most lehetne Lepp Gyulának eladni, az időarányossan túlköltés csak 2002-ben volt sem előtte sem azóta

tolya
ne parodizáld a baloldalt nem olyan vicces




Ne félj:

ha elmondom miben nem tetszik OV stílusa, az nem azt jelenti, hogy a baloldal tetszik. B2 azt kérdezte mondjam mikor volt, OV antidemokratikus. Mikor volt a baloldal? kb ugyanannyiszor.

Jobb egyik mint a másik? Nem. De nem tetszik egyik oldal majmolása sem.
Szemétégető és német szemét

Tényleg gazemberség ide hozni, DE
1. magyar vállalkozók is kellenek hozzá
2. nézzünk körül az erdeinkben, azt nem külföldiek hordják ide. Ne adjuk már elő, hogy "mi tökéletesek vagyunk, azok meg pfuj csúnyák"
3. autóból a csikket kidobni nem lehet, hanem szinte muszáj. Múltkor letekertem ablakot, megkérdeztem kb 50-es házaspárt otthon is így szokták-e, látszott a döbbenetz az orcájukon, hogy "mi ezzel a gond?"
Kedves Árpád!

Ha nem dübörgött volna annyira a gazdaság Jani és Feri gátlástalan hatalom vágya okán akkor ez talán elkerűlhető lett volna:

"Kétszázezer forintjába kerülnek a megszorítások egy átlagos családnak. Az Ecostat kormányzati gazdaságkutató intézet számításai szerint a tavaly nyári Gyurcsány-csomag áfa- és egészségbiztosítási járulékemelése, valamint a kamatadó bevezetése százezer forintot vesz ki a család éves büdzséjéből.



Ugyanennyit visz el éves szinten az idén januárban megszigorított gáz- és távhőtámogatás, illetve a TB-járulék emelése. A felmérést ismertető Hírszerző internetes újság megjegyzi, hogy a gázzal fűtő családok rosszabbul jártak, mint a távfűtést használók. Míg az előbbieknek átlagosan 107 ezer forinttal kell többet fizetniük évente a fűtésért, az utóbbiaknak 87 ezerrel. Az Ecostat számításában a vizitdíj okozta többletkiadás nincs benne, miután nincs hiteles felmérés a családok orvoslátogatási szokásairól."

Ezek után ezzel a szerencsétlen Kókával akar megerősödni a szadesz ?

Mennyit fog Kóka adakozni 2010-ben, a közpézből, hogy újra legyen esélyűk?

"- a hetenkénti ülésezést úgy kell érteni, hogy háromhetente"

ma meg 3 naponta ugye, azt az egész arról szól, hogy fletó ha kell cigány ha kell zsidó, a fidsz meg antiszemita, meg egyébként is a k. annyát neki! és ezen aranyköpéseit immár hetente 2 alkalommal is hallgathatja a nagyérdemű...csodás! ez a demokrácia egyik alap pillére...

- kétévenkénti költségvetés
mit mondjak? nem lehetett beleugatni...most se lehet (ha meg igen akkor jöhet a procedúra a népsavazásról aminek monnyuk nem sok értelme de mindegy...nagy változást nem fog okozni az tuti. hacsak ezen múlna a ktsvetés tartása áldásos helyzetben lennénk.)
másrész azok legalább tartották magukat egy hangyányit a sarokszámokhoz , két évre...ezek meg 5 éve folyamatosan a felénél bebukják...
inkább irígykedni kéne hogy akkor még ment ami most sehogy se!

"a 2002 költségvetés időarányostól való túlköltése tudatosan "

greheheheehehehuahaha! ezt azután mondod hogy a baloldali kormány tudatosan meghamisította a költségvetés adatait?...túlköltés? miről beszélünk ember? a medgy-fletó páros idején volt a legmagasabb a bevételi oldal baszki, úszunk az adósságban azt még így is túl lépik a limitet!!!mellesleg a medgyessy 300milliárd plusszon vette át a kasszát!

unom már ezt a jajj...szar itt mind a két oldal...jajj...inkább nem is szavazok...meg amúgy is, a mónika sóba legalább nincs ez a fránya politika...szal én bevállalom hogy egyik se szent de azért ne hasonlítsuk már ezt a (nem)kormányzást ahhoz...
2. nézzünk körül az erdeinkben, azt nem külföldiek hordják ide. Ne adjuk már elő, hogy "mi tökéletesek vagyunk, azok meg pfuj csúnyák"
3. autóból a csikket kidobni nem lehet, hanem szinte muszáj. Múltkor letekertem ablakot, megkérdeztem kb 50-es házaspárt otthon is így szokták-e, látszott a döbbenetz az orcájukon, hogy "mi ezzel a gond?"

totya! azt azért kihagyod a képletből hogy itt 40 évig egy amolyan beleszarós társadalom épült ám...egy olyan, bemegyek a gyárba azt dógozgatok, de végülis csak úgy csinálok, mer egyébként tök mindegy. ausztriában kialakult pl. az egészség kultusz...nálunk meg van norbi ápdét! alakul-alakul, de nem úgy jön ez hogy a parasztnak a szemibe vágom hogy azanyádé szemetelsz aztán az majd a 20 éves megszokást holnapra levetkezi...(tv2 napló: valamelyik fasszopó riporter kamerával betámadja a blahán a cigánygyereket hogy szétütlekneszemetejjéééé! az meg fogadkozik! aztán mondja a riporter hogy mi is nyugodtan menjünk oda, mert kamera nélkül még hatásosabb...hát most ugye el lehet képzelni mi történik ha oda megyek egy ilyenhez kötekedni a szemét ügyében!)
Tényleg ne hasonlítsuk.
A Medgyessy-Gyurcsány brigádot 2006-ban kellett volna elzavarni azért amit nem tettek/tettek. Azért amit most csinálnak nem feltétlenül.
Az én olvasatomban a jelenlegi kormányzás a következőt jelenti:
- az élősködő adócsalók szívnak
- díjat kell fizetni piacképes termékért (tandíj)
- talán megszűnik a szocializmus utolsó maradványa, az egészségügy jelenlegi változata, ahol minden rohad, nem működik, viszont sokan marha jól megélnek belőle
- egy prémium termékért (gáz), meg kell fizetni annak az árát

Magyarul ki lesz/lett hirdetve, hogy nincs ingyenebéd, az állam csak azt tudja szétosztani, amit beszed az emberektől, ez pedig korlátos.
Lehet, hogy ez marhára érzéketlennek tűnik, de akinek ez nem tetszik döntse el, mit akar egyenlősdit (aka szocializmus), vagy azt, hogy aki tehetséges, szorgalmas, szerencsés boldogul, aki pedig kevésbé tehetséges, lusta, netalántán nem szerencsés, az lemarad.
nézzük meg mit csinált eddig kóka. bezáratott néhány a kihasználatlan vasútvonalakat. megszorított. a megtakarítások minimálisak, lakosság ellenállása óriási.

a kistérségek úgy érezték: kitolt velük a kormány. értették, hogy a vonalak veszteségesek, de nem értették miért pont a legrosszabb helyzetben élőket sújtotta intézkedéseivel a magát baloldalinak mondó kormány. és ezt teljes joggal mondták.

fel lehet számolni még néhány vasútvonalat, az átalakítás ebben a mederben nem folyhat sokáig. a közúthálózat féloldalasan fejlődött, sugárirányban ugyan épültek autópályák, de nem alakultak ki a gyűrűk, a vasúthálózat pedig teljesen elavult.

és ez elsősorban a kormány felőssége. akkor is ha orbán náci, akkor is ha nem. az utcai radikalizmus nem ok, legfeljebb okozat. a kormány kooperativitást, konstruktitást vár az ellenzéktől, ez rendben van, az együttműködéshez konkrét cselekvési programok kellenek. a szimbolikus gesztusok szükségesek, de nem elegendőek. hiába az uniós bőségszaru, az ország forráshiánnyal küszködik, ebből így lemaradás lesz, nem pedig felzárkózás.

vegyük keleti, déli országrész közlekedését. a miskolc debrecen szeged pécs vonalon belátható időn belül nem lesz gyorsvasút. ezek a városok soha nem lesznek autópályával összekötve. ezt a gyűrűt az állam nem képes megépíteni. orbán se lesz rá képes. a konvergencia-program nem tesz lehetővi a további eladósodást, a versenyszféra újabb adóemeléseket már nem visel el. a fejlesztésekkel nem lehet az euró csatlakozásig várni, magyarország a számos feltörekvő ország közül csak az egyik. ha nem tartjuk a konvergencia-programot, akkor meg bedől a forint.

fontos volna legalább egy félgyűrű, ahonnan épülhetnének az utak a kárpátalja, erdély és a délvidék irányába. nem kell magyarázni mit jelent ez: a megyei jogú városok és főváros régió központtá válhatnak.

ezt a gyűrűt koncesszióban kell megépíteni. az autópályán közlekedni nem olcsó, de egy drága autópálya is jobb, mint egy semmilyen. a befolyt pénzből a közúttal párhuzamosan a vasutat kell fejleszteni. így két legyet üthetünk egy csapásra: egyszerre épül az autópálya és a gyorsvasút. a gyorsvasút versenytársa az autópályának. se az állam, se a piac nincs monopol helyzetben.

a befektető nyilván igényelni fogja, hogy az állami vasút piaci áron működjön, és azt is, hogy a rászorultak az ő útjain is igénybe vehessék a kedvezményeket. az autópályán is fel lehessen használni mondjuk az üdülési csekket. de ez rendben van, ez még belefér a versenybe.

ehhez árat kell emelni, a szolgáltatásokból befolyt adókból a rászorultakat lehet támogatni. ezt a korlátot kell tudomásul venni. ezt a jobb oldal többsége is belátja. mindenkinek minden nem lehet ingyen.

szóval én kókától ez ilyen típusú megoldásokat várom, tudom hogy nem egy baross gábor, de hát az ő munkáját kell az uniós források és magánberuházások segítségével befejezni.

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Magyarorsz%C3%A1g_vas%C3%BAti_h%C3%A1l%C3%B3zata.jpg
kutacs! ámen! ha ezt mind így, akkor én komolyan megbocsátok a kókának! de legalábbis megenyhülök az irányába! :D

Kutacs

A gyűrű megvan!
Igaz, hogy vasút, és sajnos pont a másik oldalon.
Ez a félgyűrű volt Baross Gábor életműve.
Ez a gyűrű rajzolta ki magyarország új
határait, a főbb csomóponti városokkal együtt.
Szerintem meg fog épülni ennek a sztráda kisöccse is,
de azt már az utódállamok építik, Románia és Szlovákia. Hosszú távon " mindenkinek" jobb egyébként
ha ők csinálják meg.
Az új régiókat ez a folyamat fogja kirajzolni.

:-)
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 12:47:29
senki se kérte, hogy ossza szét a teljes vagyonát a hajléktalanok közt. lehet ezt okosan, célzottan. ld www.csanyialapitvany.hu. "

Egyrészt nem illendő ekkora nyilvánosság előtt benyalni Magyarország egyik leggazdagabb emberének, mert még a gyanútlan ember is kapásból primitív érdeket sejt mögötte.

Másrészt a kapitalizmust mégsem adakozásra kéne alapozni, egy gazdasági miniszter ne adakozzon, hanem tegye rendbe a gazdaságot, hogy ne nagyon legyen rászoruló, illetve a rászorulók államilag szervezett formában vészeljék át átmeneti nehéz helyzetüket.

Harmadrészt a gazdasági miniszter az állami pénzt ne saját magának és cimboráinak játsza át, igaz, így kevesebb marad neki, talán még adakozásra sem fogja futni.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.03. 14:22:27
mint sejthető, ma nem lesz post, és itt se tudok sok időt tölteni."

Pedig a Hankook buliról érdekes lenne egy kis megemlékezés, vélemény stb.

Néhány elnagyolt szénvázlaton kívül sose kaphatunk képet arról, miként látja a blogger úr hazánk jelenlegi vezérkarát, míg az ellenzékről igen részletes mázolmányok, sőt 3D-s szupertechnikák sora található az életmű ezen, kék-vörös korszakában.

Na ja, der fueggetlen uyschagirasch!

Miután megemlékeztünk eme, a kriptozoológia tudományterületére tartozó fura jelenségről, basztassuk inkább a sok faszkalap szadeszost.

Csaórikájim, bazze, nektek még esetleg Győzikét kéne meghívni pártelnöknek, tán akkor ez a veszettbarom, fütyülős barackon nevelkedett bőgatyás végre felismerné, mi volna neki a jaó! Mer' amillen nagy pénisz, fel nem ismerné, ha szabadon választhatna, hogy a szadi a tökkkkéletes, a Jehova által parancsoltan szeretett, szürkeállományi köb, ami előtt leborulva alázkodni kell megfele, minden magyar pöcsnek.
Hájde fittyenjen le ja károm, ha ezen a magyar ugaron tik még hiteles pártot tudtok berhelni ebből a két kutyaszarból öszvegyúrt palacsintatöltelék-formációból. Hát mán mindent elkurvultok, baszki?
Szép, mondhatom. Egy exfityeszes, meg egy frankában végzett kommancsffy verseng a hiteles pártelnöki posztért a Műparaszt utáni korszakban... Oszt az nyer, amelyiknek rövidebb keletű a párttagsága? Vagy a cséke hossza számít? Vagy mi?

Mert hogy én eddig is rühellettem a komcsikkalkefélő főantikomcsi pártot, az okés. Kunczénak jó humora volt, de 1996 körül elvesztette. Azóta csak egy segg; ékes példája a Magyar-Horn páros szóvivői elképzeléseinek. "Vakulj magyar!" jeligére a kiadóba...

Nade: most, hogy egy ilyen nyikhaj, ein Elender!!! lett a párt főarca, még a maradék reményem is elveszett, hogy itten valami télleg libsi dolog lehet. Fodorral még el tudtam volna képzelni, de wazze, millákban fogadtam volna a kookaburra befutójára (mer' a nyújork-telaviv-butapest-moszkva tengely... igen, baszki, jól teccik érteni, áthallva), hiszen egy naív vidéki fijju egy muttyantós miliárdossal nem veheti fel a versenyt... Hát egy akkora broki, mint FG, aki komolyan fontolóra vette a koalamackó átszabását Főelqró et-ékkal, az hogy maradhatna már a helyén?!!! És a Jani meg, mint tudjuk, Fletó alter egója lehet.

Árpi, wazzz. Pont egy ilyen pléhboly kellene MKP-emblémának? Nyálas, fingszaga van (Hankook, hehe), és olyan kioktató stílusa, hogy az még Sidet, a lajhárt is tyrannosaurus rex-szé változtatná secperc alatt. Az első milájáról őtet se lehet kérdezni, ugyi... Tehát elkefélt dolog ez itten kérem, eleve. És: szép dolog az a szabadelvűség, ami az első száz leggazdagabb liberalizmusa ("Mért nyomorog Ön a 2-es metrón reggel 8-kor? Mér nem megy helikopterrel?!").

Jani egy Kókler. A hátunkon jutott fölfele, most meg, mint egy kobold, az arcunkba szellent és nekünk komolynak kellene lennünk, felnézni rá, hinni benne, bízni...

Lószart, mama. Előbb nyől ki özvegy Kovácsnénak a foga a Kukidenttől, mint hogy ez a pasas hitelesen képviselhessen akár szabadelvűséget (hajléktalanok jogai...), akár sikerességet ("Egyenek Önök is bifidus essensis-es joghurtot, nekem is attól lett ilyen szép formás a mellem. Ja, meg a plasztikai sebészem késétől, de azt te proli pöcs, úgysem tudod megfizetni, basszájba.").
Paszternak: ez egy remekbeszabott, élvezetes írás volt.

annak ellenére, hogy nyilván nem pont ezt gondolom, például most azt, hogy vajon te mit értesz liberalizmus alatt, és az itt megjelent két arca (hangsúlya, akármije) közül melyiknek örülnél igazán.
tollas, te meg csupa hülyeséget írsz.

csányi sándor nem olvassa ezt a blogot. pénzt olvas. a kommenteket meg végképp nem. nem azért írtam, mert kitaláltam, h akkor majd bazmeg megdob egy zacskó arannyal, hanem mert örülök, hogy segíteni próbál, még akkor is, ha tudom, hogy ezzel ő nem jár rosszul, már csak azért sem, mert elhiheti magáról, hogy ún. jó ember, amit kóka jános nyilván nem képzelhet saját magáról.

másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog.

Igazából ha én politikusokon keresztül képviseltetem
az érdekeimet,
akkor egy "kapitalista" meg az ügyvédjein
keresztül, velünk szembe, nem?
Természetesen aki sokat adakozik arra azonnal rádobják, hogy adócsaló, tolvaj, és különben is egy g**i, mert a tisztességes adakozó nem veri nagydobra, hogy ő milyen segítőkész, mert a tisztességes adakozó az szerény is. Ez nem így van. Az ismert embernek igenis van társadalmi felelőssége. Ő ugyanis viselkedésmintát szolgáltat. Mindíg. Magánemberként is. Ha például az A6-osból kidobja a taknyoszsepit (mint a napkeleti vezér), az is minta. Ha adakozik az is minta. Minden az. Ezért hát a gazdag kürtölje csak szét ha adakozott, ne csak azt tudjuk meg az újságból, hogy lecserélte a mobilját.
Kedves Totya!

Amiket eddig írtál az egyén felelősségéről azzal egyet értek, de van egy megjegyzésem.
Az embernek nincs választási lehetősége (és soha nem is volt) a társadalmi értékrenddel kapcsolatban. Ez alatt azt értem, hogy megszületsz valahol, valamikor és már adottak a definíciók azzal kapcsolatban, hogy mi a siker, mi a karrier, ki sikeres, ki éli "normálisan" az életét. Te ma úgy tudsz felelősségteljes életet élni, ha elfogadod ezt, ha beállsz a mókuskerékbe. Tanulsz, dolgozol, komoly teljesítményeket adsz le, család, gyerek, adó, főnök, határidő, sárga csekk, mittudomén.
De van akinek ehhez egész egyszerűen nincs kedve. Nem akarja így élni az életét. Nem kell neki ilyen siker, nem kell neki így a siker. De nincs választás. Csak egy fajta értékrend van. Nem mehetsz el az erdőbe remetének, és nem csinálhatsz egy kolostort, mert haza zavarnak az erdőből. Nem feküdhetsz egésznap egy réten sütkérezve, mint a vadállatok, hogy aztán ha megéhezel szakíts néhány gyümölcsöt a fáról, mert ma már minden gyümölcs valakié, ha neked is kell, menj el dolgozni és vegyél. Nem csinálhatsz magadnak valami kis privát világot, mert ma már ahhoz is sok pénz kell. Nincs választás.
Szerintem így lesznek a háromdiplomás bölcsészek fedélnélküli alkoholista koldusok.

Ezen megjegyzés után viszont igazad van Totya.
Ha elfogadod a társadalmi értékrendet például azzal a ráutaló magatartással, hogy te is ugyanazt akarod mint a többiek, tehát kábeltévé, új mobil, plazma, horvát nyaralás, stb., akkor igenis tessék tenni érte, hogy ezen értékrend szerint sikeresek legyünk. Nem az a megoldás, hogy g**inek tartjuk akinek sikerült, és sírunk, hogy nagy az ellenszél, vagy várjuk, hogy állambácsi megsegít. Nem meló és meló. És tedd oda magad minden egyes napon.
Mondjuk Paszternak műparasztot leginkább a tükörben láthat.

És nem is olyan rossz az a párt ahol borult terepen is 50-50-et hoz a vidéki fiú. Vannak akik nemcsak nyivákolnak hanem nyomják odabenn a küzdelemet, szóval ott rúgom az MSZP-ügynököket ahol érem. Kókának első körben bizalmat szavazok, de félve figyelem, mi történik. Ha pedig tovább folyik a szoci kurvulás akkor engem is érdekel egy normálisabb liberális párt.
b2: azt hiszem nincs értelme folytatni a vitát, mert nem AKARSZ megérteni. Én soha nem írtam, hogy nem akarok szavazni, mert az a legegyszerűbb Átadom másoknak a döntést utána sírok, hogy rosszul döntöttek. Ez túl egyszerű lenne. Írásom határozottan arra volt válasz, amit már nem tudom ki kérdezett: mikor volt OV antidemokratikus. Ekkor. Én csak azt kérem ne idealizáljuk azt a 4 évet. Minden alkalommal elég sok mocsok volt.

Larry Underwood: néhány halvány árnyalatnyi különbséggel egyetértek Veled.
1. A társadalomból való kivonulás, lehetséges, de elég extrém.
2. Igazad van, nem választhatom meg a társadalmi normákat, de ha sok ember érzi szűknek és elkezdi tágítani változhat. Mi vagyunk a társadalom. Ha egyedül érzem a normákat rossznak, akkor az erő amivel hatni tudok rá 1/10000000. Ha egymillióan, az 10%! Ez persze csak szabad társadalomra igaz, amikor nem mondja azt Nagy Testvér, hogy nono.
3. Mivel a sikernek lehet mostanság (pont Kóka áldásos tevékenységének köszönhetően) negatív felhangja, ezért inkább a boldogság/elégedettség szót használnám helyette.
Sikeres az a tanár, aki sok csemetének adta meg a tudás megszerzésének a lehetőségét, akkor is ha soha nem lesz plazmatévéje.
Sikeres az a vízvezetékszerelő, aki normális életszínvonalon eltartotta tanítatta a gyerekeit, akkor is ha soha nem volt a Bahamákon.
Sikeres az, aki többé kevésbé tudja azt az élethelyzetet elérni, amire úgy érzi képes és szeretne.
És etért bizony tenni kell. És meggyőződésem, hogy ebben az országban nagyon sok tehetséges ember van, akinek azt kell mondani, hogy Te vagy a felelős magadért. "segíts magadon Isten is megsegít". Azaz persze az államnak is meg kell teni a magáét a körülmények olyan alakításával ami a tehetséges többség cselekedeit a megfelelő irányba tereli. De nem fordítva.

Ebből a szempontból sajnálom a szüleim (>65év) generációját, akinek ennek ellenkezőjét sulykolták 40évig a fejébe, persze, hogy nem várható el, hogy megváltozzon. De ha nem kezdjük el ezt mondani gyerekeinknek (
gloire,
sajnos nem sokra megyünk a fiumei kikötővel, meg a vaskapuval. nem akarom barosst fikázni, nem láthatta előre mit hoz a történelem: az országhatárokat és hogy a vasút államosítása hova vezet.

abba kellene hagyni a bénázásokat. a tétel mindig is ez volt: vagy sugárirányban fejlesztünk, vagy a gyűrűt építjük. vagy közutat, vagy vasutat. vagy-vagy. sose volt elég pénz, mert nem voltak gyarmataink. így a fejlesztések mindig féloldalasak maradtak. ezt hívom én bénázásoknak.

be kell vonni a magántőkét

meg kell engedni, hogy a piac autópályát építsen de úgy, hogy az állam vele párhuzamosan gyorvasutat vagy más alternatív utat (légi- vagy víziutat) épít. a közlekedésből ne legyen se állami monopólium, se piaci monopólium.

ha valahol az állam autópályát épít, akkor azon a vonalon el kell adni a vasutat. az állam nem lesz képes ennyi pénzt egy helyre koncentrálni. a megyei jogú városainkat és a fővárost összeköthetjük autópályával, de ezeken a vonalakon a vasút korszerűsítésére nem marad pénz.

ráadásul a megyei jogú városokat is össze kell kötni egymással, és ezen városok köré is gyűrűt kell építeni.

lehet bízni az uniós forrásokban, de az az legfeljebb az alacsonyabb rendű utak rendbetételéhez lesz elég.

bele kellene fogni a vasút privatizálásába. csak sajnos az eddigi tervek nem működőképesek. olyan tervek születtek például, hogy adjuk el a nyereséges árufuvarozást, és tartsuk meg a veszteséges személyforgalmat. a másik elképzelés, hogy tartsuk meg a pályavasutat és adjuk el a szerelvényeket. ezekből az állam nem jöhet ki jól. a kockázatos beruházások nagy részét az állam végeznl, és a végén a nyakán marad a veszteség.

egy átfogó fejlesztési koncepcióra van szükség. pl. a fővárost és a megyei jogú városokkal kössük össze autópályával, és itt privatizáljuk a vasutat. az autópályák hitelből épültek, az állam nem tud tovább adósodni, újabb adókat kivetni megint nem lehet.

a megyei jogú városokat összekötő útvonalon a rengeteg pénzbe kerülő autópályaépítést át kellene a piacnak, a déli autópálya állami pénzből álom, viszont ekkor van bevétel a megyei jogú városokat állami gyorsvasúttal lehet összekötni. így a kecske (piac) is jól lakik, és a káposzta (állami vagyon) is megmarad.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.04. 02:31:44
"tollas, te meg csupa hülyeséget írsz."

Az ember próbál belesimulni a felvezető írás egyenletlenségei közé. :-)

"másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog."

Ez egy egészen érdekes közgazdasági okfejtés, ilyet talán még maga a nagy Bokros se merne kimondani. Mondhatnám visszatérés a gyökerekhez, talán a rabszolgatartást kéne újból bevezetni, ottan aztán alanyi jogok tényleg nem akadályozzák a dübörgést.
Gratulálok a gazdaság és társadalom általad kívánatosnak tartott fejlődésének egy mondatba sűrített megfogalmazásához.
Egy korbácsot azért jelképként beilleszthetnél "magyarland" logóba.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.04. 02:31:44
"tollas, te meg csupa hülyeséget írsz."

Az ember próbál belesimulni a felvezető írás egyenletlenségei közé. :-)

"másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog."

Ez egy egészen érdekes közgazdasági okfejtés, ilyet talán még maga a nagy Bokros se merne kimondani. Mondhatnám visszatérés a gyökerekhez, talán a rabszolgatartást kéne újból bevezetni, ottan aztán alanyi jogok tényleg nem akadályozzák a dübörgést.
Gratulálok a gazdaság és társadalom általad kívánatosnak tartott fejlődésének egy mondatba sűrített megfogalmazásához.
Egy korbácsot azért jelképként beilleszthetnél "magyarland" logóba.
Molnár Lajos december végén azt mondta, ha a kormány véleménye nagyon eltérne az övétől a több-biztosítós rendszerről "megfontolás tárgyává tenné", hogy a felfogásával ellentétes rendszer kialakításában részt vegyen. A több-biztosítós rendszerről egyelőre szakmai vita folyik. Arról nincs információ, hogy a kormány az egybiztosítós rendszer megtartása mellett tette volna le a garast, ami ellenkezik a szabad demokraták elképzelésével. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy ez az ügy áll-e Molnár Lajos lemondásának hátterében.

Béki Gabriella az SZDSZ egészségpolitikusa szerint elképzelhető, hogy Molnár Lajos elégedetlen volt azzal, ahogy a biztosítás reform ügyei haladnak. Az is lehet, hogy más okok állnak a háttérben. "Engem nagyon meglepett a lemondás híre" - mondta az Indexnek a politikus.


Gyurcsány elfogadta
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal, áll a kormányszóvivői iroda közleményében. "A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti. A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek" - olvasható a közleményben.

A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

A közlemény szerint az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom.

Ábrahám László műhibaperekre specializálódott ügyvéd neve is felmerült az utóbbi hetekben, mint az egészségügyi tárca miniszteri posztjára esélyes jelölt. Ábrahám az index megkeresésére azt mondta, ő is hallott a szóbeszédről, az utóbbi hetekben számos barátja is feltette neki a kérdést, valóban ő lesz-e Molnár Lajos utóda, hivatalos megkeresést azonban még nem kapott. Felmerült Falus Ferenc neve is, ő a Nyírő Gyula kórház vezetője volt, február elsejétől pedig országos tiszti főorvos, de őt egyelőre nem sikerült elérnünk.

"A miniszterelnök belátta, hogy ezt az ámokfutást nem lehet tovább folytatni az egészségügyben" - értékelte a történteket Csáky András, az MDF képviselője. Az egészségügy a teljes káosz és összeomlás szélén áll, a koalíción belül is nagy volt a nyomás Molnár tevékenysége miatt, tette hozzá.

:)))

Mindig csodálkozom azon, hogy vannak akik ennyi évvel a rendszerváltás után még mindig azon szörnyűlködnek, hogy Tejóég ezmegaz mennyitlopottössze azálllamtól. Emberek! A mostani gazdagok 90%-a ezt csinálta mindegy, hogy melyik oldalon áll. Kihasználta a lehetőséget meg a kapcsolatait. És hogy ebből éppen több volt a mostani balodalnak? Hát ilyen volt a történelmi helyzet. Ezt a történelmi hátrányt próbálta erőteljesen ledolgozni a Fidesz abban a négy évben amikor ők voltak hatalmon.
Túl kéne már azon a attitűd-csapdán lépni, hogy ...Te rohadt újgazdag az államból gazdagodtál meg! Mi másból tudott volna ha csak az állam volt? Kész, elmúlt akinek jutott jól járt, akinek meg nem az igyekezhet (tévedés ne essék én is az utóbbikhoz tartozom).
Tehát nem gond hanem szükségszerűség, hogy vannak ilyen Kóka Jánosok. A gond az, hogy liberális párvezető lett belőle. Ez túlságosan nagy pragmatizmusra utal egy liberális párt részéről amelynek olyan elvek mellett kellene politizálnia amik sokszor népszerűtlenek és furcsák de előbbre viszik az országot és tágítják az ember szemléletét(Szerintem)
urbangeri:

nézd, élből brunyálok a szadira, mert nekem fogantatása pillanatától stiches volt, de.

Fodornak szurkoltam. Ez a pasas tényleg liberális. De se Bauer, se Horn, se Demszky, se Magyar, se Pető... mer wazz, aki megmondja, hogy ki a műparaszt, az nem libsi. Példul én. Én qrwára nem vk az. De figyuzz ide:

Kóka-Jani-sem-lehet-az-meg-az-a-párt-sem-ahol-megmondják-a-frankót.

Mert egy liberális lehet véleményalakító - ez elvárt kvázi, - de bélyegezni éppenpont neki nincs joga, mint ahogy a keresztényi felebarátság jegyében apagyilkolni éppenpünkt egy konzerv.nak nem szabad.

A Nagy Magyarországi Mocsárlecsapoló már megmondta, mit ért liberalizmus alatt. Ezt:

"Békák, kuss!"

Baszki, te ezt hogyan különbözteted meg Torgyán doki vérzivataros ökölrázásától? A féregirtástól, a hazaárulózástól? Nekem egálban van, vagy majdnem. Fő, hogy nem különbözik. Akkor?

(Franc essen ebbe a tetves tükörbe, neked nincs egy véletlenül kölcsönbe?)
"b2: azt hiszem nincs értelme folytatni a vitát, mert nem AKARSZ megérteni. Én soha nem írtam, hogy nem akarok szavazni, mert az a legegyszerűbb Átadom másoknak a döntést utána sírok, hogy rosszul döntöttek. Ez túl egyszerű lenne. Írásom határozottan arra volt válasz, amit már nem tudom ki kérdezett: mikor volt OV antidemokratikus. Ekkor. Én csak azt kérem ne idealizáljuk azt a 4 évet. Minden alkalommal elég sok mocsok volt."

igaz igaz...sorry nem mondtad hogy nem mész...menj is mindenképp, mert azt legalább még lehet...DE...azt a négy évet nem viszonyítás nélkül "idealizálom" (de nem is idealizálom mondjuk mert nem vagyok annyira naiv hogy azt higgyem akkor nem loptak és egyenes úton voltunk a kánaánba), hanem csak leszögezem, hogy a fidesz jobban kormányzott mint ezek. ennyi
"Kész, elmúlt akinek jutott jól járt, akinek meg nem az igyekezhet"

lopni?

mert azt a pénzt te fizeted ám ki kamatostul a mai napig (meg ha így haladunk még az unókáid is) amit az "államtól" loptak. tőled meg tőlem lopták ám el, és teszik ma is. és mint már mondottam nem az a baj hogy lop vagy lopott hanem hogy nem igaz az hogy: neki már sok van mostmár majd nem lop, mert ha 1M-od vany kettőt akarsz majd. és a baj a mértéktelenség és pofátlanság, társulva némi született arroganciával és nem kevés dilettantizmussal.
Amennyiben kormányzáson Szent István szobrok avatását, Országjáró? újságot, illetve gyönyörű Nemzeti Színházat kell érteni, akkor valóban jobban kormányoztak, mint ezek most.

"baj a mértéktelenség és pofátlanság, társulva némi született arroganciával"
Most a Fideszre gondolsz?
Lesz miből adakozni. A Kóka és a Haverok nevű jól jövedelmező egylet ügyesen csapolja az államot.

Lásd:

www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15475
Shore,

ne legyél igazságtalan. A Szt. István-szobrok is hozzátartoznak a kormányzáshoz. Mongyuk, a millecentenárium 1996-ban, az azért eléggé kutyafasza volt... Olyan volt, mint Gyorn Hula. Depis, nyűgös, kicsi, csúnya és értelmetlen.

De nézd a gyakorlati oldalt: ktségvetési hiány 2001-ben: 3,1% (GDP-arányosan). 2006-ban: számviteli trükköktől függően, 6,8 és 8,2% között. 2007-ben 6,8% (GKI becslés), de jelenleg az MNB honlapja szerint is 7,8%.

Ja, baszki, így én is tudok költekezni és gazdálkodni. Mi az hogy! Nagyon is!!!

És még ezek a szakértők... Öreg, vedd le a szemüvegedet, és láss!!!!!!!!!
3 napja semmi új. Árpi fejben összeomlott :)
Félreértés ne essék a 2002-2006-os időszakot tragikusnak tartom a "kapitalizmus építése" szempontjából.

Ettől teljesen független, hogy most ugyanez a garnitúra ezerszer többet tesz ebben a témában, mint az Orbán-Torgyán kormány tett.
A cikk, felvetés és a boncolgatás mikéntje is értelmetlen..

Egyáltalán honnan jön valakinek olyan gyenge elméjű gondolata, hogy ezek az emberek, akik pontosan azért és úgy kerültek ide, ahol most vannak, hogy az öregannyuk tolókocsijából is kilopták a rézgyűrűt, hogy aztán leadják a MÉH-ben.

Soha, de soha nem fognak ennél többet adni annak aki lent van. Illetve neeem, bocsánat tévedtem. Minden egyes választás környékén kinyilik a kincstár és várják a nyugdijas szekereket, természetesen jó hangos megyjegyzések közepette, hogy "ugye teccik tudni melyik párt adja ezt önnek"

Vicc ez az egész...

Pláne gyenge volt előjönni pont mr. Mókával, ezzel a metélt büszkeséggel. Ha muszáj lenne is úgy adna, hogy utána le tudja irni az adójából...

Kérem szépen, ezek az emberek pont abból a tápanyagból cseperedtek ekkora mocsokká, ami kifejlesztette bennük azt, hogy "senki, de senki más, csakis ők"

és a dolog másik ága, hogy úgy ne adják a kisujjukat, hogy közben az ország kezét lábát szétlopják. A mi ferink is szétdobja a fizetését ( egyem meg a lelkét, hogy az utolsó falatot a saját szájából képes az ő nyájának ajánlani), csak éppen arról semmi információt nem enged kikerülni, hogy közben a vacsi új gumigyárunk földjein már megint megszedte magát egy-két kibaszott "bal-liberális" kommunista.


csók a családnak...

Hallottam olyan gyermek-segélyezési módszerről, amikor az adományaiddal a civil szerevezeten keresztül egy bizonyos kiválasztott sanyarú sorsú gyereknek segítesz, aki felé opcionálisan felfedheted kiléted, akár találkozhatsz is vele. Tudtok erről bővebbet (pl link)?
Üdv Mindenkinek!

Új vagyok itt és cseppet sem balos, de az MNO fórumán megtapasztaltam, hogy T.W.A. hajlandó értelmesen beszélgetni a más nézetűekkel, sajnos ott azok nem voltak hajlandóak vele.:-(
A Kókajaniról jutott eszembe:
"Nagy vezetőnk" az elmúlt hetekben egy rendkívül vonzó és őszintén átélt szerepben látszott. Mint iskolateremtő. Figyeljétek majd néhány év múlva, mondjuk egy évtizeddel ezután, a magyar futballválogatott felét azok a gyerekek adják majd, akik ott, nála végeznek. Ez tetszett. Egy volt játékos, aki az ország egyik legismertebb embere ad egy darab földet a magáéból, hogy azon pálya nőjön, megnyer magának támogatókat, felvesz szakembereket és nekifog annak, hogy szülőföldjén futballiskola legyen. Szép és nagyszerű gesztus. S még egy jelzőt ideírnék, polgári. Nem állami "tarhációkra" várt, hanem maga tette meg az első tétet. Ilyen az, amikor egy magát polgárinak nevező politikus úgy is viselkedik, mintha tényleg az lenne. Amikor nem tömeges szemfényvesztést végez lejárt szavatosságú célokért, vagy szépen csomagolt semmit mondást szellős tereken. Ez a gesztus egy értékes polgárember gesztusa.

Miért nem ezt az országot szeretné vezetni, ahol jobbik énjének lelki társai vannak többen? Mert kevesen lennének? Nem baj, akkor is érdemes lenne megpróbálni. A nagy futballiskola mellé telepített nagy életiskolában. Ott sem ártana felnöveszteni egy következő nemzedéket. Egy győztest. Amit vezetni jó. Akikkel nyerni is lehet, s nem csak nézegetni a statisztikákat és becsapni önmagukat.

Kinek mi a véleménye erről?

T.W.A-é is érdekelne. Tényleg.
Kimult az SzDSz béke boraira. Néhány hüllővel kevesebb a Tv ernyőn, a nép nyakán. Apropo gazdasági válság, az nem az USA-ból indult hanem az MSZP től, amikor már a 8 dik éve nem számítva az előző uralkodásukat lopkodják az ország vagyonát,millárdos vagyonokat " sproltak" össze a nép nyakán.Most meg a kisnyugdíjasokon, a minimálbéren élőkön akarják behajtani az ellopott milliárdokat. Mivel féltek, hogy a kormány által okozott válság miatt elvékonyodnak az ellopható források újabb 20 milliárdot vettek fel, amelyet ők fognak ellopni és a néhény tízer forinton éhezők fognak visszafizetni triplán. Az is egy talány, hogy mi a szart csinálnak azzal a marha sok pénzzel. És hogy nem került eddig közülük egy "igazi" hazafi sem, aki a parlament ülésén felkiált, mint egykor Széchenyi: tízmilliárdot ajánlok fel a lopott vagyonomból, a gazdasági válság enyhítésére, a 4.es metro befejezésére, a kutatás fejlesztésére,a korházak, a szegények, a hajléktalanok megsegítésére. A többivel venne egy paradicsom szigetet Dubájban, és hagyná a fenébe a politikát, Magyaroszág tönkretétetelét. Magyarország elárvult, agyonsanyargatott nép megköszönné nekik.
süti beállítások módosítása