W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Emberarcú hüllő

2007.04.02. 06:00 Tóta W. Árpád

Az SZDSZ elnöke Kóka János, a végeredmény nem okozott meglepetést, legfeljebb a szoros verseny. A legitimáció ahhoz kevés, hogy Kóka azt tegyen a párttal, amit akar. De bizonyára megpróbálja.

Hogy mit, arról már írtam: a Magyar Kapitalista Párt létrehozását. Kell, kell, kell ide olyan. Ez elvileg egy tőkés ország, ehhez képest a két szabad szemmel látható parlamenti szereplő a Magyar Szocialista Párt, meg az a plebejus izé. Ebben az elvileg tőkés országban kapitalistán azt a pénzeszsákon üldögélő, cilinderben szivarozó dagadékot értik, akit még Rákosi idején kezdtünk utálni.

Nem jól van ez így.

Számos akadályt kell Kóka Jánosnak átugrani cicanaciban, ha ezen változtatni akar. Például most már igazán nem kéne lopni. Sógornak-komának-üzlettársnak sem, pártkasszának sem. Számlás-Magyarországon végül is lehetett, nagy viháncolás volt az egész, ki mihez hozzáfért, ellopta, elcsalta, leköltségelte. Most már ez hülyén veszi ki magát.

De nem ez a lényeg, János. Itt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Magyar Kapitalista Párt elnökeként és kabalafigurájaként pont neked kellene bebizonyítani, a kapitalista is ember. Androidként nehéz dolgod lesz, de legalább cselendzs.

Siker, siker, siker. Jó az. Követendő és előremutató. Csak tudod, János, milliárdost látva néha arra gondolnak az emberek, hogy mégis mi a lófaszt lehet ennyi pénzzel csinálni. Hogy mire való az a siker. Hogy mihez kezdesz vele.

Még több pénzt csinálni, naná; és akkor venni még nagyobb helikoptert, csapatszállítót, harcit. De tudod, az már jóval milliárd alatt is úgy van, hogy ha a szendvicsre-, benzinre- és nyaralásravaló összejött, akkor az ember már nem kizárólag Hayekre és az offshore-ra  gondol, hanem ezt felfüggeszti egy percre, és ad valami pénzt a hóvirágos néninek. Attól nem lesz kevesebb a szalámi. Az állam nem tud adni, mert deficites. Aki pluszban van, az tud.

Hüllő-e vagy?


Nem, nem is az a kérdés, hogy mit lehet ennyi pénzzel csinálni. Hanem az, hogy vajon hogyan tudjátok ti megállni azt, pláne politikusként, történelemkönyvbe igyekvő figuraként, hogy kicsapjatok az asztalra, say, százmillió forintot. Azzal a felkiáltással, hogy márpedig nem fog az idén megfagyni egy ember se az utcán, mert felfújunk nekik egy sátrat. Vagy legalább egy nem fog megfagyni, aki egyébként megfagyna. Vagy mittudomén. Iskolatej. Ingyenmackó szegény gyerekeknek. Akármi. Nem égeti a zsebedet? On the turning away?

Oké, elhiszem, hogy ez most meredeknek hangzik, doktor Dagobert. Pénzt odaadni, csak úgy. Megpróbálom máshogy. Vannak ezek a CSR-programok. Corporate Social Responsibility. Amikor azt mondja a bazinagy multi, hogy ő a joghurt árából átutal iksz forintot a rákos gyerekeknek. Ez marketing, PR, nem egyéb. Működik. Árnyalja picit azt a képet, hogy ezek a köcsögök csak a profitra hajtanak, és nem is emberek, hanem hüllők. Igazából persze továbbra is hüllők, és ezekkel a húzásokkal csak azt akarják elérni, hogy még többet adjanak el.

De ez teljesen mindegy azoknak, akiken segítenek. Mert ők már meg vannak mentve. És ha kérdezné valaki, kívülről vagy belülről, hogy hüllő-e vagy, akkor válaszolhatod, hogy igen, az vagyok, de próbálok viselkedni. Így ha végül mégis veszítesz, akkor is nyerhetsz valamit, ami csak a tiéd marad.

Csányi Alapítvány


Címkék: kóka szdsz

408 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9053487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2007.04.03. 08:18:57

Viszlát, JánosOké, akkor a részemről ennyi. Mostantól nem vagyok SZDSZ-szimpatizáns. Kóka Jánost, ha egyedül indul, talán még le is nyelem a Szabad Demokraták Szövetségének -- Fodor Gábor ellenében nem nyelem le. Ez az eredmény, így, ebben a formá...

Trackback: 2007.04.03. 08:18:18

Viszlát, JánosOké, akkor a részemről ennyi. Mostantól nem vagyok SZDSZ-szimpatizáns. Kóka Jánost, ha egyedül indul, talán még le is nyelem a Szabad Demokraták Szövetségének -- Fodor Gábor ellenében nem nyelem le. Ez az eredmény, így, ebben a formá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Well! Árnyaljuk tovább a dolgot. Mennyivel szebb dolog az, hogy a magyar adózók 44% minimálbérre van bejelentve? Tudj' Isten én le is sajnálnám, hogy rohadt és büdös az ország feje, ha legalább az ország fele /és a tőkésebb/ fele lenne olyan tökös, hogy befizeti amit kell, vagy legalább a nagyobb részét. Uff!
Jáccunk!
worlddominationbattle.com/play.htm

Ehhez nincs mit hozzáfűzni :)
A gyorsan gazdagodó emberek számára el kell telnie néhány 10 évnek, h legalább önmaguk elöl ne titkolják honnan is jöttek. Utána eltelik még 10 mire rájönnek, h nem ők voltak zseniálisak, csak szerencséjük volt. Na majd akkor merül fel először, h segíthetnének más, kevésbé szerencsés embertársaikon. Árpád! A felvetés jó, de nagyon korai. Térjünk vissza rá úgy 2020 körül...
Árpád, mi bajod a hüllőkkel?
Jah, amilyen igazad van rattacha. Kozben ez a 44% milliardoskent lebucol, Lincoln-nal jar shoppingolni, rugdossa a szegenyembereket es ravizel a kutyakra. Presze baratom, nezz korul, itt 44% mocskos csalo, kozben betegre keresi magat. Pffff...
Yeah, ezzel kivételesen egyetértek. Csak annyit még hogy a Danone az a francia mez.gaz vállalkozók( ejtsd: parasztok)partnerszervezete s ott a legnagyobb jófejségek közé tartozik. Mint ahogy a Raiffaisen is szövetkezetként indult, noha ide multiként érkezett.
Jó libeárlisként én inkább a mentális sebességávltást segítő intézményekben látnám azt a pénzt. Ha olyan alapítványokat töltene fel, amelyik making sense of capithalism-ot oktatnatna. Esetleg ne adj isten fogyasztóvédelmet, a kapitalizmusban ránk osztott kisember szerep hatékony elsajátításához illene.Egy olyan ember aki vérliberális elveket vall(nyilvánosan)az önellentmondásba kerül akkor amikor osztogatni kezd CSAK ÚGY, hisz ezzel elismeri hogy az a vérliberalizmus, legalább is itt minálunk, bizony némiképp hiányos.

Csak hogy legalább magával értsen egyet + valami meg is különböztesse politikai papájától.
Siker siker siker... lassuk mibol is all a siker.

Van is errol egy mesem, hallga:
a kis szegeny Jancsika, akit az egesz orszag szeret,
kigondol egy fantasztikus uzletet. Van a kezeben egy varazspalca,
amit ezzel muvel akarki meglassa!

Hogyan lehetne csinalni olyan automata gepet,
melynek penze omlik, es szuksege van ra a nepnek?
Szerencsere kis Jancsika barataival hozza a torvenyt,
mellyel megadoztatja a koszvenyt.

Mivel sietnem kell eldobom liraisagomat, es folytatom prozaban. Ekkor jott a hatalmas idea, hogy legyen vizitdij, meghozza nem is sok, hogy szegeny orvosok halapenzet kivaltsak, es ne legyen lelkiismeretfurdalasuk. Erre van egy ceg, amely majd legyartja ezen automatakat, amik beszedik a sarcot a semmiert. Mert a beszedett osszeg ugyis az allame, a korhazak altal vasarolt gepek is allami gepek, a nepet ravettek, hogy vegyenek olyan automatakat, amelyek szedik a penzt, es legalabb ket-harom ev alatt terulnek meg.

Mintha otthonra vennel ket es fel millioert egy malacperselyt, bazinagyot. Mert abban gyulik a penz, sulyos milliok. Es az mind a tied.

Igy kell uzletet csinalni: keszits el egy halal haszontalan dolgot, es torvenyekkel keszits ra keresletet.

Igy en is meggazdagodnek.
az a baj, hogy mi mérgelődünk ezen meg qúvaanyázunk, akiről meg szól, az még csak sercinteni se fog semmit...
Az én véleményemre ugye nem adunk, de szerintem ez jó.
Szerintem nem tudja megerteni egy nem milliardos, hogy miert nem megy a jotekonykodas 100 milliokkal.
Árnyalásképpen azt azért felvetném, hogy a maszop nem éppen szocialista elkötelezettségéről ismerszik meg mai napság - ha csak egyetlen pillanatra túllépünk a retorika szintjén.
Azt hittem, legalább a Hankook-telekügyről lesz szó...
Kedves Árpád!
Számomra az is érdekes lenne, hogy miért nem meglepetés számodra az eredmény? Mit gondolsz Fodorról? Meg ilyenek.
Nagyon sok mindenről lehetne itt még szó Kóka kapcsán, az igaz. Én viszont már annak ir örülök, hogy ami viszont mégis csak le van írva, az tulajdonképpen rendben van.
Van Amerikaban egy mondas, hogy nincs nagyobb szegyen, mint gazdagon meghalni.
...06:42:54 szerintem ezzel árpád arra akart célozni,hogy a csúszós mászós idónként vedlőtestű állataink egyenes tartás hiányában,sikeresen rátud tekeredni,a még állami tulajdonban lévő VALAMIRE,és olyan erős szorítást produkál,hogy kipréseli azt a maradék kis zsetont,ami aztán az ő KIKELŐ hüllőegyedeinek,még nagyobb vagyonra tudjon szert tenni.Árpádnak igaza van,szerintem külön TERRÁRÁRIUM formájú épületet kéne biztosítani az állatkertbe EZEKNEK hisz nagyon otthonosan éreznék itt magukat. :)



Kérem jelezzétek,ha valamit nemjól értelmeztem.:) (közepes voltam bioszból)
Hogy is van most ez, kedves W úr?

Korábbi postban közepesen csontig benyalunk a miniszter úrnak, hogy bár tudjuk, mekkora strici, de mégis-mégis őt látjuk a modern kapitalizmus fáklyavivőjének, most meg, hogy még pártelnök is lett, azon kesergünk, hogy cociálisan nem eléggé érzékeny?

Nem inkább arra kellene a nagyérdemű figyelmét felhívni, hogy az eszdéesz Kóka megválasztásával hivatalosan is legitimálni kívánja a korrupciót saját választói előtt?
Milliárdos is van ilyen, meg olyan. Van amelyik fele jövedelmét eljótékonykodja, mint Bill Gates. Van, amelyik csak gyűjt és terjeszkedik, mert aki nem terjeszkedik az idén, az zsugorodik jövőre.

Egy biztos: A sikeres vállalkozó ravasz és könyörtelen. Különben nem sikeres vállalkozó.
A milliárdos attól milliárdos, hogy a nyereségét újra és újra befekteti. Nem szétosztogatja, hanem befekteti. Max annyira tud jófejnek kinézni egy ilyenfajta, hogy úgy fektet be, hogy osztogatásnak lássék.
A politikusaink többsége kb. balkáni mentalitással lett gazdag ... Gyurcsány, Kóka, Orbán, Schmidt Mari, Simicska, Demszky ... egyik sem Krisztus lovagja , hanem a rendszerváltás kizsákmányolói ...

Magyarországon kevés olyan gazdag ember van, aki nyugati módon gazdagodott meg lásd. volt egy jó ötlet, amelyet sikerre vitt. Ehez gyakorlatilag hiányzik nálunk a vállalkozásbarát bankrendszer na meg az állambácsi sem volt soha vállalkozóbarát. Az adórendszer sem támogatta-támogatja legálisan ilyen milliárdos-több százmilliós vagyonok létrejöttét. Lehet van olyan ember, aki elhiszi, hogy Veres Jani , úgy lett tésztagyár tulajdonos stb. , hogy sokat kapált lásd. a nyilatkozata ... Bizonyára Kádár sofõrje is egy lappangó gazdasági lángelme volt az segítette a nagy vagyonhoz :))

Persze van rá kivétel csak azok egyike sem politizál lásd. pl. a Fornettis pék ...
Blocher verdiente mit der Ems-Chemie mehrere Milliarden Schweizer Franken, die er hauptsächlich in das Unternehmen reinvestierte. Damit zählt Blocher zu den reichsten Schweizern. Seine Aktienmehrheit gab er Ende 2003 nach seiner Wahl in den Bundesrat an seine Kinder ab.

de.wikipedia.org/wiki/Christoph_Blocher
Mocskoskiscsaj · ingyencsengohang.lapok.hu 2007.04.02. 07:57:31

Pedig ez is nagyon emberfüggő bár az tény általában inkább olyan milliárdosok jótékonykodnak, akik maguk is alulról keményen küzdötték fel magukat, és nem csak loptak, csaltak, hazudtak, vagy éppen leesett nekik egy zsíros állami megrendelés ...
Valami csak alakul a magyar közéletben: óriásplakát- és sjtónak küldött kör-email-hecc a magát liberálisnak nevező egykor a rendszerváltást levezénylő párt rovására...
Ez olyan, mint leugatni a hajat a Pártkelte csahos kutyáinak a fejéről. Ha ők csinálják, mármint az SzDSz illetve a tömegbázisa, az MSzP, akkor úgy kell belőle hírt csinálni, mert megszokott, sőt unalmas.
No de mostanában a postás rágja a kutyákat! Megdöbbentő. Ebből vagy tényleg demokrácia lesz, vagy ellencsapásként újra kap valami jelzőt a demokrácia (eddig volt már népi-, szocialista-, humanista-), ami 180°-kal megint módosítja a jelentését.
Hogy valamelyest árnyaljam a képet: www.szelsokozep.freeblog.hu
Ne tévedjünk már, ahol ez a plakátos ötlet és a hozzá szükséges pénz előkerült, az nem a magyar közélet. Illetve bocs, lehet, h ez is az, de akkor nagyon nagy, és csíkos.

Sajnálom azokat a szerencsétleneket, akiknek csak ennyi jut.
rattacha,
talan meg van annak az oka, hogy miert van ennyi minimalberes...

koka kóka pedig....hát pezseg ezerrel, de ártalmas az egeészségre, ezt midenki tudja...de sötétnek nem mondanám...marketingital - önteném a dunába, vagy a feri torkán nyomnám le:)
Örülök hogy van újságíró aki leírja a véleményem...:) Kösz TWA
A független, objektív és kiegyensúlyozott Tóta W. Árpádnak 2007. Január 2.-án (néhány nappal azután, hogy a két ünnep között mások „érzékenységével” mit sem törődve „Istenfaszázott” a blogján) a Napkeltén Orosz József benyal a meleg szarig:

napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20070102

Tóta W. Árpádot függetlennek és objektívnek tartók, szerintetek miért? A „pártkeltén” a „balliberális” riporterek diszpéldánya miért bájcsevegne ily negédesen egy „független” megmondóemberrel. Ha bárki azt hiszi, hogy a csak és kizárólagosan „oldalérdekekben” gondolkodni képes Orosz József (tessék megnézni bármelyik interjúját, hogyan édeleg az úgynevezett „balliberálisokkal” és milyen gyűlölködve és fröcsögve beszél a picit is kiegyensúlyozott személyekkel) ne adja Úristen véletlenül tényleg egyszer elismerné valakinek a tehetségét, annak szeretném a figyelmét felhívni a következő cikkre:

blogz.hvg.hu/20051211.aspx

melyben már évekkel ezelőtt a balliberális (tehát jobboldali elfogultsággal nem vádolható) HVG-n is leírják Tóta W. Árpádról, hogy egy felkészületlen, tájékozatlan „megmondóember”.

Csak ennyit szerettem volna írni Árpád függetlenségéről és tájékozottságáról. Ha bárkinek ezekután még kétsége van pártállását illetően akkor annak nem áll módomban további segítséget nyújtani, kérdezzen meg valakit a témában.

Legmélyebb tisztelettel:

Palee


Ui.: A pártállás megfejtésére vonatkozóan tessék elolvasni a fenti cikket, sokat segíthet...
Szerintem (remélem) ezzel a húzással végre eltemethetjük az SZDSZ-t. Szépen, lassan üresedett a párt mióta koalícióra léptek az MSZP-vel. Ez lehet a kegyelemdöfés. Fodor megválasztása talán megmenthette volna ezt a pártot. Nem mintha szimpatikus lenne, de ő legalább arcot adhatott volna a Szadesznek. Liberálisat persze, elvben végülis liberális gyülekezet volna ez. Kóka viszont arctalan, ráadásul a választó számára nem látszik a különbség közte és Gyurcsány között. Kíváncsi lennék, mi lenne egy ilyen közvélemény-kutatás eredménye:
"Ön szerint Kóka János melyik párt tagja?"
Nekem meg az ideges pálya jutott, minthogy a "pénzvilág bősége", húha valahol nagyon sokan, nagyon rosszúl élnek, ilyen hely ez a magyarikaland is.
Kókával egy szavazót biztosan veszített a párt.Csodálkozom, hogy Kuncze behozta őt a politikába és a pártba és még az utódlásban is őt támogatta.Azt, aki szöges ellentéte annak mint amilyen Kuncze volt.Ő legalább a hitelességet tartotta elsődlegesnek és ebben mérve Fodor hasonlított leginkább rá.Kétség kívül azonban a törzsszavazókon kívül Fodor nem tudna új rétegeket megnyerni.Ez Kókának fog sikerülni,de olyan áron hogy elveszti pont a bázisát a pártnak.Dőlni fog a választási kampányra a pénz és néhány tétova szoci szavazó rájuk fog szavazni. Milyen érdekes hogy a vállalkozók pártját nem tudja átcsábítani,csakúgy mint a többi újgazdagot:Szélest,vagy akár Kapolyit,Karsait stb.
Nem csak CSR kene, hanem ISR is: individual social responsibility. Hogy az sok "szambol" egymast segito (de legalabb nem atvero, megrovodito, kihasznalo) allampolgarokka valljunk.
Hoppa: tenyleg lehet, hogy a kapitalizmus kozep- es kelet-europai valtozata meg nem eleg "erett"? szoval lehet, hogy ahogy a demokraciank nem konszolidalt demokracia, esetleg a kapitalizmusunk sem kiforrott meg (nahat)?
Es igen, ahhoz, hogy egy tarsadalom mukodjon (bar Koka deklaralt peldakepe szerint "there is no such thing as society"), talan az egyeni felelossegnek is mukodesbe kell lepni (a szomszedokert, a faluert,a varosert, a kobor macskakert, a hajlektalanokert, a kornyezetert, az orszagert, a nagy kek globuszert), mivel az allam 1)(szamos teruleten) nem hatekony 2)szegeny (1 es 2 egyamst is erositi persze).
De mi van akkor, ha sem az allam, sem az onzo allampolgarok nem adakoznak? Akkor Magyarorszag van: lemarado, elszurkulo, kutyaszaros, elidegenedos, irigykedo, kokas-gyurcsanyos-orbanos. Ahol nem arrol beszelunk, mit lehetne csinalni, mert ugye a "plebejus ut" nem fog messzire vezetni...
Es vannak olyan "jotekonykodok" is, akik nem a sajat keresztnevukon jegyzik be az alapitvanyukat (sot, olyanok is vannak, akik nem is jegyeznek be semmit).
Szoval nem artana tobb par ilyen ontudatos, masokert felelosseget vallalo Polgar. Csupan mintanak.
Na de ez az, amit nem latni: ha sok helyrol kivonul az allam bacsi (amivel egyetertek), akkor ki fogja betomkodni a lyukakat es elmagyarazni, hogy hat igen, most mar maskepp vannak a dolgok, sajnos ezentul az "ongondoskodason" es az egyeni felelossegvallalason all vagy bukik a dolog.
Es Koka meg nem tul hiteles a "siker, siker , siker" jelszora epulo legvarral. A legtobb "sikeres" vallalkozonk pedig inkabb kalandor. Tud valaki olyan magyar vallalkozot a sajat utcajabol, keruletebol, falujabol, aki sajat erobol sikeres tudott lenni pl a neme vagy brit piacon (szoval nem ugy, hogy a magyar kormany kakaobiztos beszallitoja volt)?
Szoval en pl a brit libdemek demokraciafelfogasaban es tarsadalomkepeben jobban hiszek, mint a Kokaeban. De uccu neki, bizonyitson!
bár tudom, hogy micsoda fikalavina következik most, de a gyurcsány előre meghatározott rend szerint minden hónapban átutaltja a fizetését egy civil vagy jótékonysági szervezetnek.
Mantrashiva!

Ezt tekinthetjük törlesztésnek? Mert akkor már csak pár száz év, és vissza is fizette, amit ellopott 20 év alatt, és kezdheti a következő törlesztést, az elmúlt két év károkozásáért...
Ugyan már ! Egy párt elnökétől nem azt várjuk elsősorban, hogy a koldus műanyagpohárába bedob-e egy huszast. Tök mindegy, hogy gazdag-e a Kóka vagy sem. Az a kérdés, hogy hasznára tud-e válni az SzDSz-nek, képes lesz-e egy markáns liberális arculatot adni a pártnak, és emellett (ahogy igéri) 2010-ig 10%-ra felhozza az SzDSz-t.
A pénz savas kémhatású. Kioldja a gerincből a meszet.
Gumimaciszoras, helikopterrol, hmm?


W! Amugy a "napfeny ize" irasod a legkiakasztobb ;)
az utolso mondat offtopic, csak gonoszul kivette a jelet... My name is sorry...
Tóta W.!

A kérdés-felvetés jó.
Csakhogy. Hüllő a hüllőnek - mint tudva levő - nem vájja ki a szemét.

Ez a hüllő azonban a rangsorban lentebb lévő kétéltűeket ki akarja írtani, le akarja csapolni a mocsarakat, úgy, hogy előtte meg sem kérdi a békákat.

Hát szabad ezt hagyni?

Ilyen gyíkot, öregem...
Magyar Kapitalista Párt, muhaha...
Hova lett outsourceolva Kamilla? Hát nem a versenyszférába. :]]
(Ez a "jótékonykoggy, Jani!" poszt pedig teljesen irreleváns az SZDSZ, mint párt és Kóka, mint elnök szempontjából.)
...09:18:41,ez elég HUMÁNUSAN hangzi, :)de CSAK hangzi!Akkor leírnám a számlaszámomat....,és ide kéne utalni havi 100.000.-,hogy legalább a számláimat ki tudjam fizetni,van 2gyerek+52289.-(gyes+családip.)=58873.-gázszámla.BASSZA SZÁJBA A RETKES KÖCSÖG NÉNIKÉJÉT az a PLEBEJUS KAPITALISTA hüllőtestű,brigád!Azoknak a vedlőgeciknek,foggalmuk sincs miaz hogy nélkülözni.Pláne a gyerekeiknek....,CSAK EGY KIBASZOTT HÓNAPOT CSINÁLJANAK VÉGIG ENNYI PÉNZBŐL!....pfö,pfö...bejle a retkes pofájukba!
ivadék, mekkora lakásban, he? én 25 fok fölé fűtök, mert azt szeretem, és még igy is csak tizenötezer a gázszámla...
Ivadék!

Néhány dolgot nem értek:az összjövedelmed a gyes és a családipótlék? Apuci nem keres,nem küld tartásdíjat?
Gázszámla havi 58 ezer? Hány száz négyzetmétert fűtesz? Ha megélhetési gondod van miért fizetsz elő internetre?
Üdv!

Valóban igaz nem történt meglepetés már ami a végeredményt illeti. Ami a szavazás közben történt mármint az időközi döntetlen az mindenképpen váratlan volt, mert nagyon kevesen hitték igazából, hogy Fodor a valóságban is megszorongathatja Kókát.
Ez a küszöb párt ezzel a választásával beadta magának a mattot, mert a pénz embere és maga a pénz fogja az utolsó csiráit is eltüntetni a hazai liberalizmusnak. Persze ezekért többségiben már nem is kár. A maradék talán tucatnyi valódi liberalistát sajnálom csak.
De így végre vége lesz ennek a farok csóválja a kutyát politikai ámokfutásnak, ahol mindig a törpe párt határozta meg a politikai és gazdasági irányvonalat, és tegyük hozzá, hogy NEM MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR EMBEREK HASZNÁRA!!!
a hóvirágos néninek senki ne adjon pénzt!
ivadék76 2007.04.02. 09:52:57

Nem azér' a két fillérért, de nálunk két házat fűtünk (82 + 114 négyzetméter), plusz a melegvíz is gázzal képződik, szeressük a meleget szobahőrmérsékletben és fürdővízben egyaránt, na és így fizetünk átalányban havi közel 34 ezret, azaz évente mintegy 400 ezer a gázszámlánk. És egy fillér támogatást sem kapunk.
Szerintem a szociális háló fenntartása állami feladat, nem kell ilyesmit elvárni a magánszektortól.

A magánszektortól azt lehet elvárni, hogy fizesse be a jövedelemarányos adót, hogy abból az állam segélyezhessen.

Azzal ugyanis, hogy adót fizet, MÁR segít, minden valóban elvárhatót megtesz, hogy legyen iskolatej, meg hajléktalan-sátor.
Miért van az, hogy mindig azok rínak a legjobban, hogy most halnak majd mindjárt éhen, akik rohadtul nem szorulnak rá a támogatásokra. A bicska nyílik a zsebemben!
jus murmurandi
"...az utolsó csiráit is eltüntetni a hazai liberalizmusnak"

Te láttál itt valahol liberalizmust? Van/volt itt liberális párt? (Persze, a nevében.)
Szerinted aki valóban liberális, az tényleg az SzDSz-re szavazott?

Szerintem ez inkább a Szabadosság Pártja.
Tudod, TWÁ, ez a "húdegazdagoszthúdebunkómertménemjótékonykodikpedigmegtehetné"-szöveg egy akkora demagógia mint ide Oszaka. Van ebben az országban egy rakás olyan ember, akik közepes színvonalú fizetésből élnek, nem gazdagok, de ha mondjuk a fizetésük 10 százalékát jótékonysági célokra költenék: attól még nem halnának éhen. Viszont eszükbe sem jut. Emberi alaptípusok vannak, és nem arról van szó "gonosz gazdag - szentferenci jótét lélek szegény". Ha hiszed, ha nem: vannak gonosz szegények és jótét lélek gazdagok is. Most meglepődtél, ugye?

Egyébként szerintem hitelesen az tud csak szólni a gazdagok társadalmi szolidaritás iránti elkötelezettségének fontosságáról, aki ezt az elkötelezettséget maga is rendszeresen gyakorolja úgy, hogy ráadásul közben még gazdag is.

Mert könnyű ráparancsolni a tacskóra, hogy ugorja át az ember kinyújtott kezét, de méltán felháborodni ennek hiányán leginkább csak olyan tacskó jogosult, amelyik kedvenc hobbija a másfél méter magasba ugrándozás.

Ha meg mondjuk az ember azt gondolja, hogy egy adott pártálláshoz tartozó ember emberségét alapvetően a pártállása befolyásolja, az vizsgáltassa meg magát egy szcientológussal. (Majdnem pszichológust mondtam.)

Az ehhez hasonló dumán meg mindig csak mosolygok: "Én szegény vagyok, néha adok a koldusnak, te gazdag vagy és mégsem tudok róla, hogy adnál. Szégyelld magad, te mocsok gazdag!"

Mert az ember akkor dumáljon, ha van mondjuk 200 millió forintja, és ebből 100 milliót azonnal gyermekétkeztetésre ajánl fel. Addig meg hallgasson.

Mert a mellüket verő emberkék (önnön elképzelt - egyébként nemlétező - nagylelkűségükben tetszelgő önjelölt Grál-lovagok) általában vastagon sz@rnak embertársaikra, ha lehetőséghez jutnak. (Pl. nyernek a lottón.)

Szóval nekem ez a nagy "felháborodásdi" akkor lenne úgy igazán hiteles, ha a tisztelt Szerző Úr beszkennelne-belinkelne ide egy jövedelemigazolást (ill. vagyonkimutatást), és mellé egy arról szóló bizonylatot, hogy a mindenkori jövedelme (vagyona) mondjuk csak 8-10 százalékát jótékonysági célokra költi. Nem várok el 100 milliókat meg milliárdokat, csak 8-10 százalékot.

De mondhatnék 1-2 százalékot is: biztos vagyok benne, hogy azt sem sikerülne igazolni. De ennek a tört részét sem.

Persze, ilyenkor kezdi az ember fényesre mosni a lelkiismeretét azzal, hogy "-Adakozzon az, aki ezt megteheti! És ha nem teszi, akkor mocsok, ellentétben velem, aki csak azért nem teszem, mert nem tehetem." Pedig igazából - arányait tekintve - akár minimálbérből is lehet jótékonykodni, mert tíz- és százezrek lehetnek ebben az országban, akiknek fejenként még ennyi sem jut.

Nincs mulatságosabb a képzelt Grál-lovagoknál.

La Mancha lovagja és Münchausen báró unokái azok.
A hóvirágos néninek adott 20 forintnál hatékonyabb, ha mindenki elkéri a vásárláskor a nyugtát. Az nem kerül nekünk semmibe, viszont az adó bekerül a költségvetésbe.

A múltkor ezt tettem du. 3 körül a kínai étteremben. A számla alapján én voltam aznap a 8. vásárló. No komment. Az étterem persze zsúfolásig tele volt...
Nekem a hétvégéről nem az jutott elsősorban eszembe, hogy Kókajaninak adományoznia kéne egy százgurigásat péel a hajléktalanoknak. Ezzel azt mondom az szép dolog, mindenki szíve joga és lelkiismereti ügye. Ha meg adományoz utána csinálhait is ebből reklámot magának éntőlem.

Olyan már van, aki meggazdagodott és jótékonykodik, a Feri. Kókának meg kell magát különböztetnie. Nehéz ügy, a szadesz most sokféleképp szívhat: Vagy a koalíció a következő választásokig sem nyeri vissza a népszerűségét, és valószínű kiesés. Vagy az is lehet, hogy a koalíció visszanyeri a népszerűségét. De miért szavazna az átlagválasztó az szdszre az mszp helyett? Jani, az olyan mint Feri. Kuncze nem volt olyan. Szóval még az is lehet, sok szavazatot kap a jelenlegi koalíció de nem lesz meg a küszöb. Ez utóbbi is szívás de nem akkora - a nagyobbik párt jóvoltából bekerülhet pár képviselő a parlamentbe, de hát onnan felkelni...

Egyszerre kell a koalíció népszerűségért éz azért tenni, hogy az szdsz markánsan megkülönböztethetőt és pozitívat üzenjen a vidéknek is és a városi értelmiségnek is. Több szdsz egyenlő kevesebb adóval, azt nem szopják be mégegyszer. Lesz ezen mit dolgozni. Egykét odavetett milla és kamilla nagyon szép dolog, de kevés. Ha már van pár szabad gurigád, Janikám, akkor inkább támogasd a tudományos alapkutatást. Alapíts tanszéket. Bármit, de Ferit ne utánozd.
...10:05:23.Kertesbe,nagy az alapterület,és a légköbbméter ebből adódóan sok,(nagyszülők után örököltem,résztulajdonos vagyok!!!),és sok ILLETÉKADÓT fizettem be csak azért,HOGY ITT LAKHASSAK! Nagyszüleim egy életöltő munkát belefektettek.HA ARRA GONDOLSZ,MILYEN ROHADT JÓ EGY KERTESHÁZ,VALÓBAN ANNAK JÓ AKI FEL IS TUDJA TARTANI, ÚJÍTANI EGY PÁR MILLIÓBÓL,(de mivel egydül nevelem a gyerekeimet,és még a papa (az apám) is időnként fázósabbak) ezért nemtudok energia takarékosan fűteni,így is csak 20-21 fok van a lakásba.Elavult gázkazán,és egyépként is minden öreg és régi...stb.NINCS LÓVÉ!Ha van egy pár milliód szólj,jöhetsz hozzánk felújítani!A legborzasztóbb az lessz úgyis,hogy el kell adnom,bár a szívem szakad meg még a gondolattól is.Egyszerűen nemtudjuk fenntartani!Én kisebb megszakításokkal,de 25 éve lakom itt.MÁR ÍGY IS ELŐRE KI VAGYOK BORULVA.
jaja. A CSR ott kezdodik: befizetem az adokat, a jarulekokat, persze az alkalmazottak utan is es adok szamlat a kuncsaftoknak. Aztan persze meglatjuk, sikeresek lesznek-e a vallalkozok, akik korabban esetleg a szabalyok nagyvonalu kezelesevel maradtak talpon. Persze az is kerdes, a tarsadalom szintjen mit hozna a konyhra az ossznepi vallakozoi fair play. Szerintem valoszinuleg eleg sokat, de nem feltetlenul csak a koltsegvetes szempontjabol, hanem inkabb azert, mert kiszamithato es elszamoltathato kornyezetet teremt. Pl a szabalyok allando kijatszasa miatt jogalkotassal is nehez reformosat jatszani es hat igen: a szabalyok kijatszasa nemzeti sport.
Anyám gekkó volt, kikérem magamnak.
Anyám gekkó volt, kikérem magamnak.
És teszem azt, ha nagy nyilvánosság előtt bejelenti, hogy 100M-ért felépített KÓKA Hajléktalan Wellnes Center átadása november 1-jén lesz, akkor megvan neki bocsátva, hogy egyébként a milliárdjait állami megrendelésekből, beszállításból gyűjtögette?
Meg kellett volna elégedni akkor egy tisztességes haszonnal, betartattni másokkal is, hogy tisztességes üzleteket kössenek az állam nevében, jól sáfárkodjanak az állam vagyonával (elvégre ők megtehették volna, hiszen a 17 évből 9-et ők voltak-vannak hatalmon), és akkor nem is kellene elvárni, hogy adakozzanak, mert lenne erős szociális háló, fejlődő gazdaság korrupció nélkül.

Konzerv!

A rendszerválétás előtti időkre gondoltam, és azokra a szereplőire, akik valóban az igazi liberális értékekért küzdöttek, és nem a hatalomért és a még több pénzért.
Az mai szdsz kizárólag ez utóbbi értékeket képviseli, + kisajátítva a liberális eszmét úgy, hogy annak valódi értékeitől fényévekre van.
Kedves Arpad!
Most komolyan, az a gond, hogy Mr. Elender jotekonykodik-e vagy sem? AZ allami megrendeleseken szerzette gempabol?

Szvsz a gond az, hogy az Szdsz is megkapta a csoda emberet, a la Viki es Fleto, egy elvtelen holyagot, akirol a sajat partja elotti kampanyaban dderult ki ketszer hogy kamuzott. Egy zsebfleto, papirviki, ez kellett az Szdsz-nek?

Ah, mar a nosztalgia sem a regi...
...10:09:15,Hát most bírósági hercehurca kezdődik,valószínű a tartásdíj miatt,egypként ha apuka úgy állna hozzá a dologhoz,hogy rendszeresen és becsületesen fizeti majd a zsetont a gyerkek után akkor TALÁN folytathatnám bályos eszmecseréimet az INTERNET világába,de gyanítom hamarosan félbeszakadunk.....
ez a cikk szar.
jol van janos csak ne lopj hanem adakozz, es jobb ember leszel?
-ez a Nazareti dumaja.
Te Uttólsóó Kóódis!

Há van pofád egy fiataltól kérni?
Szegény éppen építkezik. Rakja össze az életét meg minden. Meg még nem elég amit az országért tesz miniszterként? Meg még a párt elnökséget is elválalja? Meg elmondja nekünk sikertelen faszoknak, hogy a siker az milyen fasza?
Hát hogy esne ez neked ha sikeres volnál? Egyböl jön a sok kéregező, ingyenélő, sunyi kis tetvedék.
Te pofázol itt erkölcsről meg hozzáállásról Öcsi? Nincs is helikoptered. Te nem értesz ehhez.
Pascal, tetszik, ahogy a dolgokat megközelíted, körüljárod. Kicsit jobb, mint ahogy W csinálja.

Neked nincs saját blogod/fórumod? Szívesen átmennék ;-)
Köszönöm. De nincs. Biztos viccesen hangzik itt, de nincs időm erre. Nem is az írás a szakmám mint Árpinak. Itt is olvasnak páran ez egyelőre elég
Gondoltam, hogy Árpád örülni fog védence győzelmének. Ő ezt úgy fejezi kil hogy ingyen PR tanácsot oszt neki, ( állítson már fel hajléktalansátrat).

Még egy gondolat: Kókával nem az a legnagyobb baj hogy droid feje van-ilyen politikus van sok. Hanem az egész kapitalista párt szlogen borul azzal, hogy Kóka sem úgy szerezte hatalmas vagyonát hogy okos volt csinált egy céget és hipp hopp bejött, hanem ugyanúgy pártközeli sunyi pénzekből mint a magyar jelenlegi gazdagok nagy része. Innen kezdve pedig hiteltelen a szabadverseny hirdetése. Persze egy felfújható PR hajléktalansátor biztos segít majd. Bár mint tudjuk a lufik nem emelkednek a csillagokig, hanem előbb kipukkadnak. Pláne a krokodillufik. :-)
kókának az öszödi beszéd után illett volna visszafognia magát. erre bevállalja hogy leosztja a saját cégének a vizitdíj autómatát. majd az index riportban elsüti az autópálya lenyúlós viccet, a végén pedig rátromfol hogy ő az akinél 0% lenne a nyúlás.

egyszerűen siralmas.
Úgy rendeltetett, hogy a magyar ember szeresse a magyar kapitalistát, ha az a képébe röhög a Hankook ingatlan-bulija után. A túrót fogja elvárni bárki a Kókától, hogy megváltozzon - várja el azt az ország önmagától.
Gyorgyn, ebben szerintem nincs igazad. Kóka és Leisztinger nem elsősorban úgy szerezte a vagyonát, hogy MSZMPtag volt és tűzközelből lenyúlta. Hanem úgy, ahogy én, te mindenki más is megtehette volna. Lesztinger nagy ötlete a kárpótlási jegyek felvásárlása volt, Kókáé az internet.

Állami megrendelések, illetve állami tulajdonú vagyon megvásárlása, igaz, és valószínűleg némi korrupció befigyelt. Weiss Manfréd, Ashner Lipót is kapott állami megrendelést. Az is valószínű, ott is korrupció volt. Ettól még nem mondjuk rájuk, hogy lopták az össz pénzüket.

A híradó pont azt a három másodpercet adta, ahogy Törő Csaba ott állt Kóka mellett - mintha közösen fogadnák a gratulációkat. Törő az Eurowebbel még állami megrendelést se igen kapott, mégis megszedte magát. Jó példa arra is, hogy a politika, lám, régi kemény üzleti ellentéteket is képes kisimítani :-).
Az egyházt szapuló poszthoz nem szóltam, de azért érdekelne Tóta W. véleménye arról, hogy Kóka J. bizony állítása szerint hithű katolikus, méghozzá római, és még bencés gimnáziumban is érettségizett.
Időnként le is ül Péterrel (nem a Szenttel, hanem Erdővel), hogy megbeszéljék a dolgokat.

Szóval akkor hogy is van ez?

Ha keresztény, akkor valószínű nem Tóta W. fogja neki megmondani, hogy kivel és mikor jótékonykodjon.

Most már csak azt nem tdom, hogy mit eszik ezen a fazonon Tóta?
"De miért szavazna az átlagválasztó az szdszre az mszp helyett?"

az előző kókás cikkemben leírtam, miért szavazna esetleg - nem az átlagválasztó, hanem - egy réteg a magyar kapitalista pártra. azért, mert választás előtt itt úgyis megint kommunizmus lesz, 19. havi nyugdíjjal meg minden lófasszal.
És qcoo -nak: You put the word out of my mouse.
Ivadék!
Ha jól értem, akkor az államnak, vagyis nekünk, azon keveseknek, akik fizetnek minden adót, járulékot, kellene kifizetni a te horribilis gázszámládat és kazán felújításodat támogatás formájában, csak azért, mert te szeretsz ott lakni. Ha igen, akkor én is sorolnám, hogy mit szeretnék...

Ja, és jobb lenne, ha te az oktatási rendszer miatt hőbörögnél, mert azt hiszem, hogy téged ott ért diszkrimináció.
Hát Árpád, egy ilyen mutyikapitalista kezéből az adomány az kb. olyan cinikus és gyomorforgató lenne, mint amikor anno a kormányon lévő fidesz a naggyűlésén adományokat gyűjtött a nemtommmelyik kórház megsegítésére. (Ellenzékiként csak simán képmutató és demagóg lett volna, de így...)

Kapitalista Párt itt? :)
Vicc.
Kóka az szdsz RESET gombja, vele végképp eltűnik a hamisan odavetített "liberális" jelző az szdsz neve mellől. Jót fog tenni ennek a pártnak, hogy 2010-ben kimarad a dobásból egy körre.

Magamat nagyjából liberális gondolkodásúként ennek örülök, akkor majd talán nem leszek kénytelen érvénytelen szavazatot leadni, ez a reset talán lehetőséget teremt arra, hogy 2010-ben végre először bekerül egy ma még nem létező liberális párt a parlamentbe.
ja és. ez nem arról szól, hogy most akkor meg van-e bocsátva, ahogy meggazdagodott, vagy egyáltalán a lénye. ez arról szól, hogy sztem egy pár szinttel a megélhetés fölött elkezd az ember gondolkodni azon, hogy "hm. nekem van aszongya öt milliárdom. csomó gyereknek nincs napi hetven forintja tejre. az akkor annyi mint... és csinál például egy olyat, mint Csányi (akinek persze még sokkal több pénze van)." persze lehet, h nem kezd ilyesmin gondolkodni, de akkor egyrészt hüllő, másrészt meg nem tud fordítani azon a képen, ami ott fent le van rajzolva.
Nem lehetne, hogy mindenki kér számlát egy hétig mindenhol? Vagy csak úgy megyek vásárolni, mint az egyik barátom: piacra öltönyben, mappával a hóna alatt. Mindig kapott számlát. : )
Tudom hogy naív gondolat, de bőven elég lenne az, ha mindenki becsületesen részt vállalna a közösség terheiből, tehetségének, vagy tehetősségének arányában. Nem a mi dolgunk eldönteni kinek mekkora is ez, hanem magáé az egyéné, de sokuk képtelen rá mert tehetsége, tehetőssége nem áll egyenes arányban az erkölcsösségével.
Adományozni szép dolog, nem vitás. Megtehetné. Illetve, ha nem politikus lenne, akkor is ennyit tehetne mindenképp.

Csakhogy száz milla, azt száz átlagadózó összedobja egy év alatt. Mindnyájan jobban járunk, ha a vagyonát befolyását arra fordítja, hogy tisztességesebb politika legyen. Tőle többet is várunk mint száz milla adomány.

Horthy felesége kezdeményezte, hogy karácsonyra gyűjtsenek tüzelőt a szegényeknek. Maradt is sok fénykép a Kálvit téren halomban álló tüzifáról. Szép volt, szép, de pont a kormányzó úr többet is tehetett volna ezügyben.
Engem elsősorban nem az zavar, hogy gazdag és nem adakozik.
Ami engem kiborít, az a végtelen arrogancia, amikor közli, hogy a magyarok pénzügyi analfabéták, hogy nem elég vállalkozókedvűek, meg ugye, hogy a gazdagság feltétele az az ő "tudása és tehetsége". Meg persze az, hogy ő meg a többi hasonszőrű milyen kőkeményen megdolgozott ezért. Tehát ez neki jár.
Na ja, hát persze.
NAPJAINKBAN A SIKER KULCSA A INFORMÁCIÓ BIRTOKLÁSA! Azé az információé, amely a hétköznapi ember számára hozzáférhetetlen, egy szűk hatalmi elit birtokában van. És kényesen vigyáznak arra, hogy nehogy kiszivárogjon. Könnyű úgy állami tendereket nyerni, ha a haver írja ki a feltételeket, könnyű úgy megtalálni a kiskapukat, ha mi hozzuk a törvényeket. Szóval kemény munka meg tehetség.
Nem véletlen, hogy az USA-ban szigorúan tiltják az efféle belső infokkal történő üzletelést. Ez ugyanis tönkrevágná a befektetői bizalmat és ezzel az egész ország gazdasága bukna.
A magyar gazdaság, a tőkeerős elit meg erre alapoz. Nem véletlen, hogy itt tartunk.

És senkit sem érdekelne a hatalmi elit játszadozása, ha cserébe biztosítanák az ország működését, fejlődését. Ha békén hagynák a népet, és nem a nép kiszipolyozása árán akarnának újabb és újabb állami megrendeléseken keresztül tömni a saját és klientúrájuk zsebeit.

Én nem olyan országban akarok élni, ahol a gazdagok agyba-főbe adakoznak a nincseleneknek, nyomorgóknak, csakhogy megnyugtassák lelkiismeretüket vagy még inkább, hogy jó legyen a marketingjük. Nem, én olyan országban szeretnék élni, ahol senki sincs könyöradományokra szorulva.
És a legnagyobb bajom a szadesszel, meg a Kókával, hogy nyomokban sem látom a programjukban, hogy bármit is tenni óhajtanának ebbe az irányba.
Éppen ellenkezőleg. Mintha véglegesen szeparálni szeretnék a gazdag elitet nemcsak a nyomorgóktól, de a masszív középosztálytól is. Végleges szeparáción azt értem, hogy ez az új politikai vonal lezárja a társadalmi rétegek közötti átjárhatóság lehetőségét, vagyis az esélyegyenlőséget. Ez lenne az a fene nagy liberalizmus?
Pascal.
Ez igaz, nem az itt a gond hogy nem adományoz, hanem hogy nem végzi a dolgát szinte egyik sem. Engem nem az érdekel mennyi pénze van.
Közhely, de mégsem működik az hogy nem én vagyok érte hanem ő értem. De még azt sem várom el hogy csak ő legyen értem,mert én saját korlátaimon belül tisztességesen részt vállalok abban hogy jobb legyen itt élni nem csak nekem, hanem neki is, akkor ők miért nem képesek saját, természetesen az enyémnél nagyobb erejét a nemzet érdekében mozgósítani, azért hogy ne csak neki legyen jó itt, mint ahogy azt tapasztaljuk manapság?
Áprád: Gazdagként gondolkodhat ilyesmin, de politikusként nem, hanem esetleg tehet valamit, hogy más gazdagoknak kedve/érdeke/heppje legyen adakozni.

Hatalmi helyzetből adakozni? Ezt komolyan gondoltad? Hát nemá, Árpi.

Nekem a gyomrom fordul fel, ha egy hatalmi helyzetben lévő ÚR adakozik.
Az olyan adomány, tudod, mint Schindler listája c. filmben a tábort vezető német tiszt "kegye" a tükör előtt.
"Megbocsátok..."
Kukacka, az információ birtoklása valóban fontos, ha nem minden. De az kétségtelenül igaz, hogy a magyarok túlnyomó többsége pénzügyi analfabéta. Egy kevés pénzhez jut és nem azzal foglalkozik, hogy egy kicsivel többet csináljon belőle, hanem azonnal fogyaszt. Nagyobb autó kell, még egy plazmatévé kell. Tanítani kellene már általános iskolás kortól a pénzzel való bánásmódot. Nem kell félni a pénztől és szégyellni sem kell, ha egyszer csak lesz. Bánni kell tudni vele.
Ez az Kukacka, ha akkora a tehetsége, lássuk, azért fizetjük, javítson a helyzetünkön, mint ahogy mi is javítunk azzal hogy életben tartjuk a gazdaságot, amiből pedig ő él meg. Mi lenne ha pl 2 hétig az a sok tehetségtelen naplopó (mi) nem dolgozna? Ősszeomlana a gazdaság is meg a nagyképűek arca is.
Kölcsönös tisztelet!
Engem nem tisztel, pedig lehet hogy saját kis környezetemben többet teszek mint ő az övében. Persze neki alapból járjon a tisztelet.

muslic
Egyébként nem bencés, hanem ferences gimnáziumba járt Kóka.

"Irgalmazzon néked az Úr" (Szt. Ferenc)

A szadesz holdudvara kezdte el mondani, hogy Antall József és a jobb oldal visszahozza a Horthy-korszakot, és ezt nem szabad hagyni, fogjunk össze: Demokratikus Charta

Most meg itt van a szadesz újdonsült elnöke, aki, mint a 30-as évek filmjeiben a már korosodó fiatalemberek(pl. Meseautó), úgí ő is belebolondul a kis fufrus beosztottjába, aki viszonozza a főnök érdeklődését, aztán lamúr, happy and.

Ha még adakozni is kezd most látványosan, akkor ballib média sem mossa le róla, hogy horthy-korszakból jól ismert feudális nagyúri allűrökkel bíró elnöke van a szadesznek.
PDAFAN 2007.04.02. 07:51:23
"Hogy is van most ez, kedves W úr?

... most meg, hogy még pártelnök is lett, azon kesergünk, hogy cociálisan nem eléggé érzékeny?"

Az hiszem a cikkel kapcsolatban a lényeget ragadtad meg.

Jó lenne, ha már ott tartanánk, a kőgazdag ember miért nem csinál egy újraelosztást adakozás formájában.

Talán nem így kéne javítani ezen az izén...kapitalizmus, vagy mi.

Régi mondás, hogy a rászorulónak nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halászni.

Tóta W. ezt nem karja. A nagyobb baj, a kormányzat sem.
Sőt, irtózik tőle, ha más is nekiáll halászni. Az ő vizén? Egy nagy lófaszt! Inkább időnként odavetnek egy egy sovány keszeget.

És ezzel szerzőnk már nagyon elégedett lenne.
Mintha ő lenne a nagy halászok taván a halőr.

Szóval Tóta W. halőr, tessen egy kicsit valóban a rászorultakra gondolni, és nem a kormánypártok halállományát védeni!

epres

Nos az a helyzet, hogy a rendszerváltás után a polelit a saját meggazdagodásával és pozícióharcával volt elfoglalva. Úgy gondolták majd a küldöldi tőke mindent megold. Az volt a mottó, hogy az embereknek nincs pénze, csakis és kizárólg a külföldi tőke számít.
Mindeközben milliárdokat, sőt 100 milliárdokat húztak ki mindenféle csalásokkal a kisemberek zsebéből.
Piramisjátékok, MLM, bróketbotrányok, PostaBank, Baumag és társai, stb. Szóval volt itt lóvé a jó nép zsebében, de én még emlékszem arra, hogy a 90-es években a banki kamatok a legjobb esetben is maximum csak megközelítették az inflációt. Mindenki szeretett volna befektetni, de nem lehetett, mert nem voltak megteremtve a feltételei azok számára, akik nem tartoztak a biznisz-szektorba. Őket szépen lekopasztották. 10 év botrányai és kiábrándultsága után nem csoda, ha az emberek inkább elszórják a pénzt és nem gondolnak a jövőre. Abszolút kiszámíthatatlan, instabil a jövő. És a jelenlegi kormány sem tesz túl sokat a kisbefektetői bizalom erősítésére. A korrupció, a sok csődbejutott cég, a kormány "bizonytalanság homályába vesző" politikai programja nem valami jó reklám.
De hát a fenébe is: ne adakozzanak, hanem fizessenek adót rendesen a gazdagok, és majd a demokratikusan megválasztott kormány szétosztja a nép akarata szerint. Legalábbis ez az elv.
És igen úgy van: ne halat osztogassanak, hanem pecabotot! Hosszú távon kifizetődőbb.
Mert ugye az már hogy néz ki, hogy gazdagkám külföldi valutákban meg részvényekben tartja a pénzét, ahelyett, hogy a magyar gazdaságba fektetné munkahelyeket teremtve.
Nyilván így van, kukacka, de egy átlagember nem gondolja ezt így végig. Azért fogyaszt, mert fogyasztani akar és nem azért, mert nincs más választása. Nem nagy pénzekre gondolok, hanem pár százezerre. Sokszor kevéssel már lehet kezdeni valamit. A banki kamat nem megoldás, de vannak különböző befektetési jegyek egészen jó hozammal. Lekötni sem kell a pénzt, szabadon mobilizálható. Csak utána kellene nézni a lehetőségeknek.

Mindent a kormányra fogunk, a botrányokra, a korrupcióra és a kiábrándultságra? Jövő akkor is lesz, ha tetszik, ha nem, ha nem gondolunk rá, akkor is.
senki se kérte, hogy ossza szét a teljes vagyonát a hajléktalanok közt. lehet ezt okosan, célzottan. ld www.csanyialapitvany.hu.
A pecabottal ( vagy hálóval) tökéletesen egyetértek. Addig nem lesz jelentősen több bevétele az államnak, amíg az adórendszert nem teszi lényegesen egyszerűbbé, kedvezőbbé. Ezzel kellett volna kezdeni a reformokat szerintem. Hosszú távon ez fehérítené ki a fekete gazdaságot, ez teremtene munkahelyeket és ez eredményezne lényegesen nagyobb adóbevételt. Nem az ingatlanadó, ami kész őrületnek tűnik. Bár lehet, hogy az ingatlanlobbi kezdeményezte, elég gyenge most az ingatlanpiac, kell a bevétel az értékbecslőknek:)
Pascal 2007.04.02. 11:45:21
"Gyorgyn, ebben szerintem nincs igazad. Kóka és Leisztinger nem elsősorban úgy szerezte a vagyonát, hogy MSZMPtag volt és tűzközelből lenyúlta..."

Nem mszmp, hanem szdsz , kicsit fiatalabb, de a szadesz egy nagy informatikabiznisz, kormánytényező is volt Elender is kapott szdsz megrendelést stb. Szóval ne ugassa azt hogy csakapiac ha egyszer...
Loga,

biztosan felfordult volna a gyomrod egy bizonyos Széchenyi felajánlásaitól is.
Pontosan ez a fajta tudatos, tehetős, felelősségteljes értelmiség hiányzik ma ebből az országból
Sajnos a Tóta W. által emlegetett CSR emlegetése, - amely a nyugati liberális demokraták körében alapvetés-, a magyar liberálisok nagy hányadánál akár egy kiadós kommunistázást is maga után vonhat. Más kérdés, hogy a CSR nem az adakozást jelenti, így a példa kicsit szerencsétlen, de akár arra is érthető.
A magyar szabadelvűek sajnos sokszor egy már túlhaladott, bigott gazdasági liberális felfogást azonosítanak a liberalizmussal, így nyerhetett Kóka.
Szerintem az osztogatás amugy becsülendő dolog, és fucsa, hgoy a magyar cégek még nem nagyon kapcsoltak, hogy ha valaki jófej, akkor az mekkora reklám adott esetben a valódi-reklám költségének töredékéért. (Legalább az értelmesebbek körében.)

Kóka meg egy Gy.F. klón. Egyelőre úgy látom, hogy ő az utolsó szög az SZDSZ koporsójában, mert a Fodorral ellentétben ő nekem nem alternatíva. Egyelőre. Meglátjuk..
Palee 2007.04.02. 09:05:02

"Csak ennyit szerettem volna írni Árpád függetlenségéről és tájékozottságáról. Ha bárkinek ezekután még kétsége van pártállását illetően akkor annak nem áll módomban további segítséget nyújtani, kérdezzen meg valakit a témában.

Legmélyebb tisztelettel:

Palee"

Kérdezzem meg Pali (alias: Diurnus) bácsit?
Eddig azt hittem, méltatlan ez a vagdalkozás Önhöz, uram.
Árpád azon gondolatával, hogy a gazdag adakozzon, egyetértek, de sztem attól még maradhat hüllő, ha csak azért teszi, hogy népszerű legyen és nem egy olyan ügyért amin tényleg segíteni akar. Ezt úgy emberileg értem nem politikailag. Pl Soros György is támogat ezt azt, mégis full hüllő, és simán tönkrevág egy fejlődő országot ha úgy adja kedve.
jó de azt mégse kérhetem a hüllőtől, hogy evolváljon azonnal. és mint írtam, a kedvezményezetteknek teljesen mindegy, hogy egyébként PR-okokból kaptak.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 11:55:01
"ez nem arról szól, hogy most akkor meg van-e bocsátva, ahogy meggazdagodott, vagy egyáltalán a lénye"
________________________________________

elöbb legyen a polgàr gazdag, aztàn miniszter, nem forditva. läsd itt:
ecet 2007.04.02. 08:05:35
A magyar ember mindent felülről vár. Ha sikertelen: akkor ez "nyilván" amiatt történt, mert a sikeresek minden sikerre való lehetőséget elhappoltak előle. Ráadásul tisztességtelen eszközökkel. Mert csak így logikus az, hogy ő maga nem lett sikeres.

Ha esetleg mégsem lehet azt állítani a sikeresről, hogy lopott (mert nincs bizonyíték) : akkor meg miért nem adakozik. Pedig ő, a szegény magyar hogy adakozna, ha tudna! (A fenét! És annak is csak a felét.)

Szerintem egy gazdaságot sokkal inkább az egyéni boldogulásba vetett bizalmon alapuló szorgalom, tenniakarás és a kedvező helyzetek felismerésére és kihasználására való - tömeges - képesség és készség tart fenn és pörget, mintsem az éppen aktuális politikai vezetőgárda ilyen vagy olyan döntései.

A mai magyar társadalomnak nem az a legnagyobb baja, hogy éppen milyen vezetőgárda van fölötte, hogy azok lopnak vagy nem lopnak, arrogánsak vagy adakozók, stb.

Hanem az a baj, hogy mindenki a másik boldogulásával van elfoglalva, ahelyett, hogy a saját boldogulása érdekében tenne valamit.

Ha mindenki csak feleannyit gondolkozna a saját lehetőségein, mint amennyit politizál: ez az ország olyan gazdag lenne, hogy az Öböl-menti emirátusok hozzánk fordulnának szociális segélyért.

Ennek az országnak a parttalan viták, az irígység, a nemtörődömség, a lustaság, a feljelentési készség, stb. a legnagyobb ellenségei, nem az éppen aktuális ilyen vagy olyan politikus. Ha Albert Schweitzer lenne a miniszterelnökünk: attól jobb lenne nekünk?

A társadalom tagjainak egy jelentős része elvesztette a lendületét, a küzdenivágyását, és már el sem hiszi magáról, hogy lakik benne olyasmi, hogy tehetség, kitartás, szorgalom, küzdeniképesség.

Marad az alkohol, a lelkibetegségek, a leszázalékolások, a depresszió.

Alkoholistákkal, lelkibetegekkel, leszázalékoltakkal és depressziósokkal viszont nem lehet egy sikeres gazdaságot csinálni, mert ez csak a pénzt viszi, ezeket el kell tartani, és ha a társadalom többi, kereső tagja úgy látja, hogy egyre nagyobb terheket kénytelen viselni a vállán: akkor okvetlen, hogy egy idő után csak a saját érdekeit fogja nézni. Politikus és magánember egyaránt.

Nem Kókát kell megkeresni a kancsukával, hanem azt kell feltárni, hogy milyen eszközökkel lehet megállítani és visszafordítani ezt az össztársadalmi, kollektív lendületvesztést.

Lehet, hogy ez olyan nagy feladat, mint az asimovi - alapítvány-trilógiabeli - pszichohistória kidolgozása. És az is lehet, hogy - ehhez hasonlóan - ez is csak a sci-fi világában marad.

De ha már eljutnánk oda, hogy a teljesen felesleges "ki lop?", "ki lop többet?" helyett már iyesmin is elkezdünk gondolkozni: már az is egy haladás.

Ne jótékonykodjunk, csak legyünk becsületesek, ami a közteherviseléshez való hozzájárulásainkat jelenti.

És ezt a becsületességet alapvetően ne másoktól várjuk el, hanem a saját kicsi életünkben próbáljunk valami minimálisat megvalósítani belőle.

Ebben az országban mindig mindenki arról beszél, hogy a másiknak mit kellene, vagy éppen mit nem kellene, nem kellett volna csinálnia. De hogy magának mit kellene vagy mit kellett volna csinálnia: arról mélyen hallgat.

És amíg ez így marad: addig sz@rban is lesz ez az ország. Egyre nagyobb sz@rban.
Oké, Árpi, Csányi Sándor alapítvány, szép.

De a gazdasági miniszter adakozzon???
Tényleg nem érzed a különbséget?
Nem érzed, hogy ez mennyire cinikus, undorító lenne?
Egy iciripicirit nem pont ő van olyan döntéshelyzetben, amely pozíció talán kihatással van egy picinykét a szegény emberek/gyerekek számának növekedésére?

ÉS Ő ADAKOZZON????

Nem valami más dolga lenne véletlenül?

A "gazdasági miniszter" és a "szegénység" fogalmakat biztos, hogy az "adomány" fogalom köti csak össze?

Árpi, könyörgöm, mérted a lázad ma már?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 13:02:34

ezzel teljesen egyetértek. De mi köze ennek Kókához azon túl hogy ő is milliárdos? Vagy kezdje ő a világ megváltását most hogy végre elnök lett?
Az kb olyan lenne mint mikor a római császárok pénzt szórattak maguk közül, ha a nép közé mentek, hogy szeressék má' őket.
Loga: az állam deficites. nincs pénze. Kóka nem deficites, van pénze. nem függetlenül az államtól.
Nekem ne pecabotot adjon, bakker, ha a tóhoz vezető úton egy megmászhatatlan (tejüveg) falat épített!
Tisztítsa meg előttem az utat, és én megpróbálom megoldani a pecabotot meg a halat.
Árpád:

Aero Caritas :-)))
Öregem te beáltál a Fabricius mellé az
ingyensegítő klubba, finoman puhítani
a helyzetet?
Kb. egy hét múlva meg is fogjuk kapni a
választ, hogy "de hát ő szokott adni..."
És akkor teljesen rendicsek lesz minden?
És akkor az a figura szerinted egy politikus lesz?
az a figura már most is politikus, nem tudom, miért kéne ezt a szót annyira magasra belőni, hogy pont kóka ne férjen bele. semjén zsolt is politikus, meg nyakó istván is az.
fabricius meg nem tudom, mit csinál.
egyébként meg akkor kicsit jobban rendben lesz.

Tárgyi tévedés:
A Disznófejű Nagyurat nem Rákosi idején
kezdték el utálni e honban.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 13:22:32

Végül is ha Hitler megnyerte volna a háborút, biztos ő is adakozott volna, hogy egy kicsit jobban rendben legyen a dolog, felfújható melegsátor kis ingyenebéd lélegeztetőgép!!! stb, a lágert túlélők unokáinak és egyből jobban néz ki az egész, nem akart ő rosszat, mi?

( Na jó KJ nem Hitler, csak a példa miatt túlzok)
Hobelevanc 2007.04.02. 10:29:27
"Szóval nekem ez a nagy "felháborodásdi" akkor lenne úgy igazán hiteles, ha a tisztelt Szerző Úr ... hogy a mindenkori jövedelme (vagyona) mondjuk csak 8-10 százalékát jótékonysági célokra költi. Nem várok el 100 milliókat meg milliárdokat, csak 8-10 százalékot."

Nem szívesen védem Tótát, de
Szerintem, aki havi 100E-ből 20%-kot jótékonykodik az szent, aki havi 100Milkából teszi ugyanezt az max jó arc.
Nem az a lényeg, hogy mennyit ad valaki hanem az, hogy utána mennyi marad neki.
Egyébként még semmi sincs veszve. Még osztogathat Kóka. Egy szerelmes gazdasági miniszter és pártvezér az olyan. Osztogatós. Meglátjuk:) Építtet bölcsiket, finanszíroz játszótereket majd és kaját oszt a Blahán.
Nem lesz jobban rendben sehogy!
Ez a párt rosszabb lesz!
Kókának minden fillérre szüksége lesz, mert szerintem neki ez (is) csak egy közbülső lépcsőfok.
Engem megijeszt, hogy ennek a tigrisnek semmi sem elég, és nem veszem észre, hogy felfogná, emberi életekről van szó.


Apropos: olvasta valaki Fehér Klára Oxygénia című kötetét?
Lassan érdemes.
A jóságos miniszter c. színdarabból részlet:

miniszter: Kamilla, kedves, fogjon egy klaviatúrát, digtálni fogok. Jaj, mit mondok, elfelejtette, hogy tegeződünk, hiszen tegnap megittuk a pertut a koreaiak által szervezett partin.

titkárnő: Máris, kedves miniszter úr, kezdheted, János.

min.: A könyvelőmnek címezd, kérlek, Kamilla. A mai nappal átutalalok az PR jeligéjű betétemből 100M forintot a Hajléktalan Szállók Országos Szövetségének egy modern, progresszív tervezésű új, fűthető hajléktalan sátor felépítése érdekében.

titk.: Ó, de János, ez fantasztikus...

min.: Ne mondj semmit, drága Kamilla, számodra is van egy meglepetésem. Már régóta tervezem, hogy megkérdezzem: Hozzám jönnél feleségül?

titk.: Ó...

min.: Fogadd el tőlem ezt a csekélységet, 200M-os briliánsokból készült nyekéket egy jegygyűrűt.

titk.: ... (elájul)

min.: Jaj, valaki, vizet...
Ősrégen olvastam, de előveszem újból, valami fiatal párról van szó, aki egy másik bolygóra kerül.
Most mindenki erősen kapaszkodjon meg, mert vastagon demagóg leszek:

Árpád, miután mondjuk nem jókedvemben, hanem hogy éppebhogy levegőt kapjak, hónapról hónapra adócsalnék, és így tudnék éppen csak megélni, nem gyarapodni, épp MEGÉLNI, hétről hétre, nos ezután leszállna egy ufóval ez a jótanuló napközis GAZDASÁGIMINISZTERSCRÁC elém, és azt mondaná, hogy "nesze öreg, itt egy 100-as, vegyél egy veknit", hát valahogy kinyílna a szívlapát a zsebemben, tudod?

Valahogy nem az jönne le, hogy "jó példát mutat", hanem az, hogy wc-papírt kér, miután odaszart az ajtóm elé.

Megalázó és vérlázító lenne.
Nem azért, mert gazdag, nem azért mert nem hiszem el, hogy becsületesen lett az, hanem azért, mert ő vállalta az én szegénységemért a felelőséget, ő az, akinek nem adakozni kéne, ő a gazdasági miniszter, nem adományügyi, hanem gazdasági. Felőlem lehet gazdag, szegény, okos vagy csak ilyen, mint amilyen, leszarom, de ne alázzon meg tisztáramosott adománnyal, hanem tegyen valamit, vagy húzzon elfele a bánatba.

UTÁNA, Kóka Jánosként adakozhat, ahogy akar.
Igen, ha az ember befizeti az adót, akkor biztos, hogy kevesebb pénze lesz, mintha nem. De a nem utazunk a bahamákra nem egyenlő azzal, hogy éhenhalunk.
a milliárdos miniszterelnök vett magának még egy pártot, amit hitbizományba ad a milliárdos hűbéresének. kormányzati megapack.
Árpi, nem biztos, hogy Kóka a saját pozíciójában direkt átutalásokkal tudna a legtöbbet tenni a közért (pártelnökként lehetséges, de gazd.miniszterként biztosan nem).

Mondok egy példát, hogy érts.

Jópár éve, amikor volt a nagy tiszai árvíz, azon eszeltem, hogy lemegyek én is lapátolni egy kicsit. Aztán rájöttem, hogy többet segíthetek azáltal, ha pénzt utalok át. Gondoltam küldök tízezret, az akkori lehetőségeimhez képest ez szép pénz volt. Aztán néztem a tv-ben a felhívást és a számlaszámot, és azon eszeltem, vajon hányan fogják követni a példám és mennek el a postára vagy a bankba. Meg azon, hogy hányan engedhetik meg maguknak, hogy egy jelentősebb összeget átutaljanak ilyen célra. Viszont pár száz forintot mindenki kibírna, sok kicsi meg sokra megy... Az ötletet tett követte: az Axelero vezetőségében volt egy ismerősöm, írtam neki, hogy a Matávnak az emeltdíjas hívások mintájára kellene egy segélyvonalat csinálnia. Ez nekik is jó, a károsultaknak is jó, mindenkinek jó. Nem tudom, hogy az én ötletem indukálta-e, vagy tőlem függetlenül másnak is eszébe jutott, de summa summárum összejött a százasokból vagy hetven millió Ft a végére...

dark future: Kóka most már nem elsősorban gazdasági miniszter. emblematikus.
On the turning away...
Jani, adakozz nekem pénzt a Roger Waters koncertjegyre, léccccci!
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 15:05:14
"Kóka most már nem elsősorban gazdasági miniszter. emblematikus."

Mégis pozíciójánál fogva leginkább azzal tudná szolgálni a közt, hogy miniszterként pártfogásába venne bizonyos közhasznú ügyeket. Persze nem direktben, pozíciójával visszaélve, hanem okosan. Csakhát Kóka ilyen szempontból egy cseppet sem okos. Elefánt a porcelánboltban. Tapasztalatlan blöki. Szerintem ezért is választották meg SZDSZ-elnöknek...

hat, en nem tudom, letre jon-e a MKP Koka altal, de hogy az SZDSZ 2010-ben csak ugy lesz a parlamentben mint ma a KDNP arra nagy osszegben fogadnek
/hatha lehet a sportingbeten:)/?
az adakozas meg ilyesmi?
most meg, a meg- meg- meg ennyi nem eleg-nel tartunk
zommel
Gyatra , igénytelen cikk gondoltam míg a CSányi reklámig el nem értem a kommentek közt. A gyomrom felfordul komolyan, azt hittem azért itt magasabban van a mérce és nem elég a "politika-fúj, politikus-geci" népi bölcsesség benyögése. Ezt hallani már majdenm húsz éve és ezért tartunk ott , hogy ön(zés)igazolásból muszály a "politikát" szidni. Jól megmondjuk ám a politikusnak , gyalázkodunk is lehetöleg mert akkor vagyunk nagyfiúk aztán tátott szájjall csodásítunk és tapsikolunk a Don Csányinak aki nagy ember ugyebár. A gazdasági életben bárki tehet bármit hisz az per definitio az önzés világa kívul a morálon , nem is tudjuk megítélni , nincs is rá szavunk békén is hagyjuk, de ha politikus valaki az már bun önmagában. Ezért sem írt Tóta sem más a gazdasági élet visszaéléseiröl , ezért nem érdekel senkit Csányi ugyei. Pedig ráadásul nyilvánvaló az analógia is: Csányi egy részvénytársaság elnöke akinek saját bizniszei vannak - és a mandátumával visszélö politikus aki pozícióját saját uzleti ugyei érdekében használja fel. Nem? Csányi aztán ugyesen biztosít, visszaoszt egy kis morzsát , hogy az a 3-4 újságíró aki kényes a fuggetlenségére nehogy már róla irogasson esetleg negatív hangnemben. Csupa számítás, észrevette, hogy túl magasra kapaszkodott a szemétdombon , túl látható és biztosít. Visszataszító még akkor is ha mellékhatásként tényleg enyhít valamelyest a nyomoron.
Ha a Corporate Social Responsibility-ből csak a társadalmi felelősséget vesszük, hát az hol van úgy általában?
Biztos, hogy ennek csak a segélyezés, charity a módja?
Valami csunyát írtam , hogy nem jelenik meg?
No, hát annak, amit az MSZP-SZDSZ csinált 2002-06-ban, nem sok köze van a kapitalizmushoz. Kapitalista például az, aki nem költekezik fedezet nélkül, nem bassza át a hitelezőit, éppen ellenkezőleg, tiszteletben tartja, megbecsüli a gazdaság szereplőit mint olyanokat, akik az országot működtetik, nem pedig árcsökkentő kommandót küld a nyakukra.

Kapitalista továbbá az, aki a tiszta kapitalizmus, vagyis a szabad verseny révén jut vagyonhoz, és nem az örök állam csecsein pocakosodik meg. Előbbire is, utóbbira is van példa Magyarhonban; a különbség az, hogy az előbbiek eddig inkább távol tartották magukat a politikától (habár ez ügyben valami bűzlik az MDF háztáján), míg utóbbiak az MSZP és az SZDSZ körül tömörültek. (Naná, hiszen az államkapitalizmus fenntartása vaskos politikai érdek: a kilencvenes évek közepén ez a fajta szociálliberalizmus képviselte az igazi magyar status quo-konzervativizmust, nem Antall narancssárga örökösei.)

A "szocialista kapitalizmus" akkori hősei most végre "igazi" kapitalistákká vedlettek: olyan ez, mintha valakik biciklivel indulnának a maratonin, majd, miután jól elhúztak a mezőnytől, kirúgnák maguk alól a kétkerekűt mondván, hogy ők immár valódi futók. És kikérik maguknak, hogy valaki bolsevik-kommunista módon biciklit, vagy legalább egy rollert biztosítson az általuk is befizetett adókból a lemaradottaknak... mert az nem fair.

Ezzel a képletes "biciklis csalással" van szoros összefüggésben a szóban forgó urak, meg általában a posztkommunista elitek totális szociális-társadalmi apátiája: hogy tudniillik ők nem járták végig azt az utat a gazdagodásig, amit végig kellett volna járniuk, ha 1945 után nem ragadtunk volna az államszocialista táborban, hanem a Nyugathoz lett volna módunk csatlakozni.

Sem Gyurcsány, sem Kóka nem képviselik, nem is képviselhetik hitelesen a fair kapitalizmust, mivel éppen saját életútjukkal demonstrálják, hogy nem a tehetsége, hanem a megfelelő (politikai) kapcsolatok révén lehet sikeres az ember az államszocialista rendben. Ennek a félig kapitalista, félig szocialista rendnek az ideális megvalósulása: Oroszország, a fejlett demokrácia. De ez már egy másik mise tárgya, amely a Kék Áramlattól az "Orbán Viktor megsértette az orosz népet" és "Megértettük egymást?!"-ig tart.
Azt is furcsának tartom, hogy Magyarországon adakozás alatt mindenki azt érti, hogy direkt összegekkel támogassuk az elesetteket, szegényeket, betegeket, hajléktalanokat, tehetséges gyerekeket, kóborkutyákat stb.
Persze erre is szükség van (sőt nagy szükség van), de szükség lenne másra is. Néha nem is annyira a pénz az érdekes, mint inkább a jó szervezés, jó gondolat, jó ügyek "megtámogatása".

A másik probléma, hogy a népnek nem csak a segge lóg ki a gatyájából, de a lelke is beteg. Általános a rosszkedv, a pesszimizmus, egyre többen gondolják, hogy "sötét a jövő" :-), kilátástalan az életük.

Jószolgálatot ilyen téren is lehetne tenni, csak ugye ez nehezebb, mint némi kp-t átutalni. (Pár tippem azért lenne: az APEH részéről a pártok vagyonosodási vizsgálata, egy-két pártfunkci és köztisztviselő beáldozásával néhány korrupció ügy felgöngyölítése, a "Nép ügyvédje" alapítvány, ahol szemétkedő multik és közhivatalok (meg szcientológusok és hiú polgármesterek) ellen lehetne tényleges (nem jusztlászlós) segítséget kapni, jól képzett, befolyásos ügyvédek révén stb. stb.).

Beszélünk itten Kókáról meg kapitalizmusról, mikor a népek hallatán menten az Aurórához kapnak? Nonemá!!!
Summa summarum: Csillebércen virágzik az ujjas keltike.
Eddig (nagyrészt) mindenki azt feszegette, hogy mennyire irritáló a sok lopós-hazudós-disznófejű nagytőkés, aki a mi bőrünkön lopta össze magát. Akkor most belecsapok a lecsóba (sajnos nem azért, mert én is nagytőkés vagyok): szerintetek az mennyire irritáló (nekem nagyon), hogy a saját bevallásuk szerinti szegények, vagy kevésébé jómódúak között nagyrészt csak a rinyálásra fussa (tisztelet a kivételnek)? Lásd fent ivadék kolléga. Jajaj, mocsok tolvajkapitalitsák, mennyisoksok pénzük van, nekem meg a havi betevő internetre se fussa, hogy rohadna meg mind. El kell menni aranyapám, de nem tüntetni ám, hanem többet dolgozni! Ha nem vagy elégedett az életkörülményeiddel, azért nem biztos ám, hogy mások felelősek (a nagytőkés, az MSZP/FIDESZ, a polgármester, a szemét szomszéd, elvált férj, megfelelő behelyettesíthető). Vajon hány ilyen rinyabajnoknak jutott már eszébe, hogy kis meló kis pénz, nagy meló nagy pénz? Másik oldalról: hány rinyabajnok tapasztalta már meg, amikor a mocsokkapitalista este tizenegyre adott időpontot, mert addig végig be van táblázva?

A témához pedig: azzal értek egyet, aki már említette, hogy az adakozás nem pénztárca, hanem mentalitás függő. Ha olyan a beállítottsága valakinek, akkor a kisnyugdíjból is ad, és persze van, aki a helikopterből se. Ja, és a PR adakozók meg nem azért szoktak adni (Árpi), mert olyan lelkizős a beállítódásuk, hanem azért, mert azt mondja nekik a marketingesük. A PR adakozást nem azzal tudod felfuttatni, hogy a mocsoktőkés lelkére hatsz, hanem épp ellenkezőleg, ha az átlagember, mint felvevőpiac szemében értékesebbé és általános elvárássá teszed az adakozást, mert csak akkor meg fogja értékelni a mocsoktőkés PR adakozását (és ezzel végső soron "megtéríti" a PR költségeket). Amíg nincs a karitatív tevékenységnek általános elfogadottsága, sőt megbecsülése, addig az összes akció csak ellenszenvet és mocskolódást fog kiváltani (lásd mint fent, a mocsoktőkés odaszarik a küszöbömre). Ilyen helyzetben melyik gazdag költ pénzt arra, hogy leköpködjék?
A hóvirág védett.

Sittre a hóvirágos nénikkel!!!
Kedves zsg?

Azért ez is demagógia, hogy ˝ne rinyájj, hanem dógozz!˝
Szerinted a munkavállalók hány százaléka teheti meg, hogy ha elégedetlen a bérével, akkor felmond és keres egy jobban fizető állást.
Nagyon kevés, és ők általában nem a beosztottak, hanem a vezetők.
Vezető nem lehet mindenki, és ők a többség, így a többség nem pattoghat, hogy neki adjanak többet.

Az, aki napi 8, de inkább 9-12 órát dolgozik, az hogyan, mikor, kinek dogozzon még többet? A családját meg a hétvégén lássa fél napra?
Vagy ne legyen családja, mert kész ráfizetés és nem elég trendi?

Aki vállalkozó, az gondolom annyit dolgozik, amennyit bír vagy amennyi megrendelése van, tehát azt a piac határozza meg.
Ott igaz lehet, hogy ˝ne rinyájj, dógozz˝, de az megint más, mert ott az a kérdés inkább, hogy tisztességesen vállalkozik-e vki, fizeti-e az adót, járulékokat, vagy feketézik, és éli világát, mint Marci Hevesen.

Egyébként ez a blog-bejegyzés Tóta W.től egy kicsit olyan, mintha előre tesztelné, milyen lenne a társadalmi reakció arra, ha Mr. Pénzeszsák miniszter megnyitná egy kicsit a bukszáját.
Illetve szerintem - ezek után arra következtetek - meg fogja nyitni, csakhogy azt hohyan tegye, ahhoz az itt elhangzottak adnak majd némi támpontot.
rokica 2007.04.02. 12:59:39

Ne haragudj de nem értemólek. Biztos bennem van a hiba.

A témához is hozzászólok, ha már irok. Leszarom, hogy egy hüllő vagy akármi a pártelnök. Nem érdekel, hogy milliárdos. Még igazából az sem érdekel, hogy az államtól lopta vagy sem (persze azért lehetne egy határa a pofátlanságnak, amit nem illene túllépni, bár ezek már régen megtették). Tőlem egy hétpróbás gazember is lehetne. Egy dolog érdekel. Elvégzi-e a feladatás, vagy sem és jól végti-e? Az ország érdekeit tartja szem előtt elsősroban, és minden tőle telhetőt megtesz ennek érdekében és van is hozzá tehetsége, vagy nicnsen. Lehet helikoptere, füvezhet, kurvázhat Istenfaszázhat is ha kedve úgy tartja, csak jól végezze a dolgát. Sajnos, erre az egyre képtelen, teljes mértékben Kóka elvtárs, Fletójával együtt. Az összes többit mind teljesítik. Ez a baj. Csak lopni, csalni hazudni tudnak, de még azt is tehetségtelenül. Csak azért lehetnek itt, mert az ilyen Árpádfélék kenik a szart.

ADE!

muslic!

Nekem is hasonló gondolataim vannak.
És egyre inkább úgy érzem, nem ez az első
ilyen célú írása.
Régen hangulatjelentéseket körmöltek, ma
úgynéz ki ilyen fórumokon megy a tesztelés.
muslic 2007.04.02. 16:08:22
"Szerinted a munkavállalók hány százaléka teheti meg, hogy ha elégedetlen a bérével, akkor felmond és keres egy jobban fizető állást"

Szerintem elég nagy rész (kb. 80%) megtehetné, ha nem viszolyogna kényszeresen bármilyen változástól, ami felrúgja a begyakorolt, rutinszerűen teljesíthető életét. De nem kell feltétlenül állást váltani, tessék másodállásba menni. Járom az országot (mint Torgyán papa:), és látom, hogy az a lakatos, aki nyomorog a délalföldön, igen jól megélhetne az észak dunántúlon. Kb. kétszeres fizetést kaphatna. De nem tesz semmit, mert a langyosvíz, meg a rinyálás könnyebb. Még olcsóbb példa: Évek óta küzdök a kerti munka problémával. Én heti átlag 55 órát dolgozok, nem akarok még a hétvégén is dolgozni, még ha a kerti munka szórakoztató is. Gondolnád, hogy találok rá embert? Pedig a mi környékünkön nettó 1000 Ft-os az óradíj. Azért az nem rossz, nem? És mégis, hirdettem, kerestem, megkérdeztem a rinyálóst, aki sírt nekem, hogy milyen kevés az önkormányzati takarítói fizetés. Na nem, az hogy elmenjen a mocsoktőkéshez kertet gondozni, az már megalázó. A rinyálás egyszerűbb.

"Aki vállalkozó, ...., de az megint más, mert ott az a kérdés inkább, hogy tisztességesen vállalkozik-e vki, fizeti-e az adót, járulékokat, vagy feketézik, és éli világát, mint Marci Hevesen"

Nem akarlak megbántani, de azért ez elég egyszerű világkép. Gondolod, hogy az adócsaló vállalkozónak volna mit elcsalni, ha nem termelne árbevételt? Tudod, a műveleti sorrend az, hogy először megtermelem a pénzt, utána elcsalom az adó részét (ki-ki vérmérséklete szerinti mértékben). De aki nem termel, annak nincs mit elcsalni.

Szóval nem fér ez nekem össze. Ha kell a kapitalizmus, akkor kelljen a meló is, mert abból van a pénz. Másképpen: meséld el a kínai fröccsöntő kisiparosnak, hogy dolgozzon kevesebbet, és drágábban, mert mi itt a kerepestarcsai kertitörpe gyárban szeretnénk heti 35 óra melónak látszó időtöltéssel kényelmesen megélni. Nem biztos, hogy sikerülni fog. De tudod mit, ne menj Kínáig, olvass egy kicsit az amerikai körülményekről (vagy nézz meg egy született feleségeket). Lehet heti 55-60 órát dolgozni, évi két hét szabadsággal, és akkor lehetsz jómódú polgár, nagy házzal, egyetemista gyerekkel. Meg lehet heti 30-40 órát dolgozgatni, és mehetsz te is a lakókocsi parkba, kilátás és biztosítás nélkül. Itthon is pont ezt kapod, csak itt még néhány hülye azzal kábít, hogy veled ki van b..szva, meg ennek nem így kéne lennie. Ez a demagógia cimbora, nem az, hogy dolgozz többet.
A post-hoz kapcsolódóan. Csányi nem kispályázik, 1 milliárdos alappal indította az alapítványát. Csányi for president! :)

Ami azt illeti, GYF is ki tudna köhögni egy ekkora alapítványt, de még tán Kóka is. Legalább egy 100 milliósat.

Az amérikai módit kéne propagálni és meghonosdítani. Ott sportot űznek abból, hogy ki adja a legtöbb adományt. A 10 laggazdagabb magyar vsz képes lenne a felére csökkenteni, ha nem alább, a hátrányos sorsú kisgyerekek, családok számát.
Ja és újra bevezetni azt a szót, és a hozzá járó megbecsülést, "rangot", amely a legjobb adózót jelölte egészen a 40-es évek közepéig/végéig.
Ma ugyanis csak a restans fogalma létezik. Ellentétpárja nincs. Pedig volt.
A gazdagok nem dolgoztak soha, hanem elvették a pénzt kapcsolataik révén.A Gyúrcsány, Csányi és a többiek nem dolgoztak napi 16 órát kubukolással, könyveléssel vagy akár pénzügyi osztályon, nem volt nagy ötletük, csak közel kerültek a főnyereményhez és markoltak belőle. Dolgozhatnak az emberek többet, akkor is van egy fizikai és időbeli korlátja a jövedelemnek, ami fölött nem tudsz keresni, ha megrohadsz a melóhelyen akkor sem. Arról meg, hogy megfelelő munka legyen jó fizetésért az országban és mellette élhető körülményei az embereknek, a kormánynak kell gondoskodnia, ez a feladata. Ne olyanok irányítsák az országot, akik nem érzik a döntések súlyát mert olyan sok pénzük van ,hogy nem ismerik a drága szó jelentését. Átlagon felüli életszínvonalon élők nem tudnak jó döntést hozni az átlag emberek érdekében és nem is akarnak.
Az SzDSz következő sürgős feladata az lesz, hogy a hátralévő pár év alatt annyi szavazót találjon, amennyi most majd elfordul tőlük. Nem baj, majd Feri segít.
Európa lelke mikor jön? Jön valaha is?
2007.04.02. 13:06:02

Kedves Hobelevanc
Nagyon tetszik az iràsod. Engedelmeddel belinkeltem ide: www.magyaronline.net/forum/viewtopic.php?topic=4610&forum=75

Ha nem engedélyezed természetesen törlöm ismét.
Legjobb üdvözletem és köszi
kopi2
Ezaz: munkás-paraszt kormányt a népnek! Hatalmat a nép kezébe! Vissza Kádárt! Gyurcsány monnyonle!

(Bár ez mintha egyszer már csődöt mondott volna...)
kopi2 2007.04.02. 17:23:34
"... Arról meg, hogy megfelelő munka legyen jó fizetésért az országban és mellette élhető körülményei az embereknek, a kormánynak kell gondoskodnia, ez a feladata."

Ja, a lelki üdvödről meg az egyháznak kell gondoskodnia, ez a feladata. Azért te is akarsz valamit csinálni, vagy inkább csak élvezed a gondoskodást?

"Ne olyanok irányítsák az országot, akik nem érzik a döntések súlyát mert olyan sok pénzük van ,hogy nem ismerik a drága szó jelentését. Átlagon felüli életszínvonalon élők nem tudnak jó döntést hozni az átlag emberek érdekében és nem is akarnak."

Így is van, lúzereket a kormányba. Minél szegényebb, annál jobb döntéseket hoz. Például legyen ingyé a sör!
"De nem ez a lényeg, János."

azért...ööö...nekem böki az oldalamat...kicsit
bár lexarnám hogy lopnak ha idelenn is menne a szekér de nem megy.....sajna
RE: kopi2 2007.04.02. 17:23:34

"A gazdagok nem dolgoztak soha, hanem elvették a pénzt kapcsolataik révén"

Na ez egy kapitális baromság, még annál is nagyobb, mint amilyeneket általában írtál. Hacsak valaki nem örökli vagy lottón nyeri a pénzét hanem mondjuk vállalkozásból, akkor általában elég sokat dolgozik is érte... (Még akkor is, ha ilyen-olyan állami vagy korrupciós pénzeket zsebelnek be néha.)

A jelentősebb magyar milliárdosok (Csányi, Demján stb.) bizony többet dolgoznak, mint a nagy átlag. Gyurcsányról nem is beszélve. Ezt elvitatni baromság. Más kérdés az, hogy a "normál állampolgár" óradíjával számolva napi 1000 órát kellene dolgozniuk, de a kapitalizmusban a bevétel nem is csak a munkáról szól. A marxizmusban elvileg igen ("a munkásosztály áruba bocsátja a munkaerejét"), a kísérlet eredményessége közismert.

Egy miniszter ne adakozzon, dolgozzon rendesen, és ne lopjon. persze, jó az adakozás, de akkor már rég rossz az egész _rendszer_ ha az irreális szegénységet _csak_ az adakozás gátolja meg.
Mielőtt Csányi mennybe menne Kóka meg a pokolba: Kóka biztos, hogy "lopott-csalt", míg Csányinak "volt egy remek ötlete"?

Néhány hozzászólásból pedig az látszik, hogy a libsiket azért nem szeretik, mert nem vallanak kommunisztikus elveket, nem gondolják úgy, hogy mindenről és mindenkiről az államnak kellene gondoskodnia, és a szemetek még azt is ki merik modnani, hogy mindenki felelős a saját boldogulásáért (is).
A SzaDeSZnak nincsenek szavazói. az a 300k ember, aki rá szavazott, azért tette, mert ott az MSZP lépett vissza a Szadesz javára.
Shore:

Nem azért nem szeretik őket, de az egész más topik lenne és valószínűleg nem ebben a blogban.
Vérbeli kápitálista üzletemberként és a liberális majmok új főemlőseként Kóka az első és leghasznosabb dolgot azzal tenné, ha végelszámolná a szadeszt és a helyét beszórná, ja nem, leöntené keménykötésű, izmos betonnal! Csak először feküdjön alája!
Mit vártok Kókától?

Gyúrcsány listán bevisz belőlük annyitaminnyi egy frakcióhoz kell!
A sajtómunkások meg nyalják és fényesítik őket tovább, abban a meggyőződésben, hogy ezek mégsem KISZ-fiúk! De azok! Csak ők nem Kádár, hanem Aczél gyerekek.

Kóka János nem más, mint "paraszt vakítás".
Hamis az egész ember: gagyi liberális, gagyi milliárdos, gagyi siker, hamisitott pannon puma mackóalsóban.
fogalmi dugóba keveredtünk sztem már megint...a munka ma itt nem egyenlő a pénzzel és azt állítani hogy ezek az emberek megérdemlik a vagyonukat, márpedig nekem innen az jött le, nem túl bölcs. Bill Gates az igen, vagy aki feltalálta a post-it-et az is, vagy a RedBull-os faszi...volt jó ötletük, voltak elég rámenősek és pimaszak is lehet, de pl. nem a Magyar Bálint nyúlt a hónuk alá, és nem volt a rokonaik közt a Fejlesztési Bank igazgatója vagy mi a szösz...kurva egyszerű ám úgy meggazdagodni, hogy a két szép szemedre kapsz monnyuk 600 millió huf hitelt, úgy hogy közben biztos piaci és állami információk birtokában vagy. még egy szefósnak is menne, ti meg ezeket a majmokat ismeritek el, mint példaértékű üzletembereket...szééép! Ezek papolnak itt piaci versenyről, meg hogy a siker az milyen jó dolog, meg hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa...jah kérem...itt a példa a mi kis városunkban is...itt is kibaszott sok "jómunkásbizniszmen" van ám, 20 évesen 7-es BMW-vel lazul a városban, ami nem is zavarna ha nem tudnám hogy apukájának az üzlettársa a polgármester és az a BMW az én elgurult kommunális-adómból jött össze! na ilyen sikeres a Kóka úr is, meg "rátermett", mint ezek a helyi bizniszmenek akiknek bejött az élet!

egyébként meg senki nem várja el hogy az állam mindenkiről gondoskodjon, csak annyit hogy amit beszed lóvét abból a vállalt kötelességeit teljesítse, minimális szinten...adóterheltségben az élvonalban vagyunk, a viszont kapott szolgáltatások mégis katasztrofálisak. a szakadék meg csak nő ami óta ezek a "libsik" nyomulnak, na én ezért nem bírom őket! valahol lyukas a tank, te öntöd azsét az meg folyik ki, és ebből van a gazdasági miniszternek helikoptere! ja...meg mert olyan sokat dolgozik!
Vérbeli kápitálista üzletemberként és a liberális majmok új főemlőseként Kóka az első és leghasznosabb dolgot azzal tenné, ha végelszámolná a szadeszt és a helyét beszórná, ja nem, leöntené keménykötésű, izmos betonnal! Csak először feküdjön alája!
"Szombathelyi Gyula, aki saját bevallása szerint személyesen soha nem kötődött a liberális párthoz azt is állítja, hogy egyik összeesküvés elmélet sem helytálló. Az ügyvéd szerint a szakértők által 10 milliós költségűre becsült akcióval ő és barátai magánemberként akarták kifejteni álláspontjukat."

Pedig mennyi mindent csinálhattak volna ennnyi pénzzel? Nem az a baj, hogy kifejtik a véleményüket, hanem hogy ennyire pitiáner és kétfilléres senkik....
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 20:29:17
"6,6 % listán."

De csak azért, mert az intelligensebb MSZP-szavazók tudták, hogy a 4.9 és az 5.1% között nem 0.2, hanem 5.1% a különbség...

"Pedig mennyi mindent csinálhattak volna ennnyi pénzzel? Nem az a baj, hogy kifejtik a véleményüket, hanem hogy ennyire pitiáner és kétfilléres senkik...." Költötte volna piros helikopterre?

A múlthét elején a Gazprom 10%-al csökkentette a Mo-ra szálitott gáz árát, a világpiaci ár változásrára hivatkozva. (Csendes hír, alig írtak róla) Na most, az állam nem csökkentette a fogyasztói árat (hatóságiár). Megérkezett Putyin gazdasági támogatása Ferinek és Jánosnak, ellehetett engedni az elvárt adót!?
Így politizál a magyar lumpen-búrzsuázia?
Én most vagyok itt először, úgyhogy történelmi pillanatot élhettek át.

Hogy tiszta legyen a dolog: nálam épp most telt be a pohár, ost ábrándultam ki az szdsz-ből (nem a liberális világfelfogásomból).

De azt azért nem értem, hogy "ha az szdsz eltűnik minden jobb lesz".
Mitől? (persze ha ovi eltűnik, akkor sem lesz automatikusan jobb)

Mire ez a gyűlölet? Balfékek? Igen.
Csökkent a gáz ára? És nem csökkent a fogyasztói ár? Rettenetes!!! Tényleg elviselhetetlen, hogy csökken az ország hiánya! Azonnal takarodjanak!

Tényleg szoktassuk hozzá az országot, hogy mindent kompenzálni kell! Ne arra felé menjünk, hogy valós árviszonyok legyenek!
Kókával szerintem nem az a legfőbb baj, hogy milliárdos, még csak nem is az, hogy hogyan lett milliárdos, hanem az, hogy egy tapasztalatok nélküli nyikhaj, aki (ha kell, ha nem) mindenbe beledumál, éretlen a feladatra (lásd pl. az index videóján az autópályaépítős "poénját").

Ez nem azt jelenti, hogy tíz év múlva, tíz év tapasztalat birtokában (meg ha kicsit kikupálódik és pl. nem keveri össze a koncessziós szerződést a "koncepcióssal") ne lehessen belőle akár jó pártvezér, akár jó miniszter, de jelen pillanatban ettől távol áll, a saját kompetenciaszintje fölötti mindkét pozíciója, egyszerűen túlnyerte magát. Valószínűleg nem véletlenül: mind a párt élén, mind a GM élén ilyen emberre volt szükség (vagy hogy durvábban fogalmazzak: ilyen emberre volt szüksége Gyurcsányéknak).

totya87

Hol tetszel élni? A gázon nincs január 1-től ártámogatás! A szegényeknek van kompenzáció az itthoni bányajáradék erejéig. Egyénileg kell kérvényezni.

Arróól vagyon szó, hogy piaci ár van, mert ez így helyes mondta János és Feri!

De akkor miért nincs piaci ár, ha nekem 90 ezer fölött van az egy főre jutó jövedelmem?

Hivatalból ezért a lumpenburzsuá Kóka János gazdaságiminiszter felel, mert ő az árszabályzó főcsapoló.
Oké, legyenek valós árviszonyok, de amellé produkáljanak valós piacgazdaságot is. És MINDEN magyarországi vállalkozásnak egyenlő esélyt. Ne csak a multik valagát nyalizzák.
A Hankooknak adott 20 milliárdból BÁRMELY magyar vállalkozás tudna több ezer munkahelyet teremteni.
Ne félj! A hír valószínűleg azért ilyen csendes, mert nem igaz. A gáznak egyébként nincs világpiaci ára, bár a termelők éppen most akarnak valami ilyesfélét összehozni egy az OPEC mintájára létrejövő szervezetben.
Egyébként a hírre épülő összeesküvés elmélet tetszik, bár jobban is fel lehetett volna turbózni.
Shore

"Olcsóbban kapjuk a gázt, mégsem csökken az ára

Magyarország bár 10 százalékkal olcsóbban kapja a gázt az orosz Gazpromtól, mint három hónappal ezelőtt és időközben a forint is jelentősen erősödött, a kormány mégsem csökkenti a gáz fogyasztói árát.

A gáz- és az áramárat a Magyar Energia Hivatal javaslata alapján a gazdasági miniszter negyedévente módosíthatja, ám ezt nem tette meg. Úgy tűnik azonban, hogy az ár csak akkor változik, ha emelkedhet. Ha csökkenhetne, azzal nem foglalkoznak. A gazdasági minisztériumban ugyanis a Népszabadságnak azt mondták: nem emelkedik a gáz, mert nem nőtt a földgáz importára. Arról azonban nem szóltak, hogy miután az importár csökkent, ennek lesznek-e következményei írja a Népszabadság."

A hír igaz, Ön meg hazugsággal vádol.
Tájékozódni illik meg elnézést kérni.
"Ez nem azt jelenti, hogy tíz év múlva, tíz év tapasztalat birtokában (meg ha kicsit kikupálódik és pl. nem keveri össze a koncessziós szerződést a "koncepcióssal") ne lehessen belőle akár jó pártvezér, akár jó miniszter"

akár...akár...de ebben az országban akadna minimum 278 és fél ember aki már most helyből jobban csinálná és hát ez pont az a munka amit jól el kell látni itt és most, ugyanis már most is késő nemhogy 10 év múlva...:D:D:D
én amondó vagyok hogy el kék ezeknek húzniuk inne a vérbe és igen kimondom hogy a fidesz jobb. jobb is volt. az elmúlt 5 év kormányzása nyílvánvalóan katasztrófa, lehet ezt így-úgy szépíteni, de ez szembeötlő. az is szembe ötlő, hogy előttük jobb volt a helyzet...aki ezt nem éri fel ésszel az hülye! ennyi!
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.02. 21:23:39
"A Hankooknak adott 20 milliárdból BÁRMELY magyar vállalkozás tudna több ezer munkahelyet teremteni."

Ebben önmagában igazad van. De talán (bár lehet, hogy naív vagyok? vagy nem olvastam eleget a témáról?) ez nem a szokásos visszacsorgatós játék, hanem hosszabb távú koncepció. A szlovákok éveken keresztül ezzel trükköztek, csak talán még durvábban (pl. a koreai managerek szaros seggét helikopterrel furikázzák naponta Pozsony Rózsadombjáról Besztercebányára). Nézd meg, hogy hol tartottak és hol tartanak ma. Megvolt az ára, de összességében valószínűleg ők csinálták jól.

Kereskedelemből és szolgáltatásból nem lehet 5-6%-os növekedést generálni tartósan. A két szép szemünkért meg nem jön ide senki. Ha elegendő nagy céget behozunk, akkor talán beindulhat egy önfenntartó folyamat. Addig sajnos tejelni kell.

lehet orbánviktorozni meg mélymagyarozni...ez nem változtat a helyzeten.
Kedves Árpád!

Tudod nem azt kellene számon kérnűnk, hogy adakozik-e, vagy sem Kóka János, mert ez cseléd-tempó. Szerintem azt tesz a saját pénzével amit jónak lát.

Mint a fenti gázár példa mutatja ezt a hazudós, trükköző szar-jancsi mentalitást kell számonkérni Kóka János gazdasági minisztertől.
RE: Ne félj! 2007.04.02. 21:29:28

"Magyarország bár 10 százalékkal olcsóbban kapja a gázt az orosz Gazpromtól, mint három hónappal ezelőtt és időközben a forint is jelentősen erősödött, a kormány mégsem csökkenti a gáz fogyasztói árát."

Sok egyéb tényező mellett pl. ne feledd, hogy a gáz az nem olyan, mint a benzin (megtankolsz és fizetsz), mert viszonylag ritkán olvassák le az óraállást, akkor sem egyszerre az egész szolgáltatási területen, így nehezen kivitelezhetőek a gyors árváltoztatások. Ráadásul az ár kereslet/kínálat függvénye, az idei gyönge tél most éppen lenyomta, tavaly viszont az ukránok szarakodása meg felnyomta az árakat. Ráadásul a gáz szezonális termék (nem úgy, mint a benzin), a tavaszi időszakban eleve lentebb van az ára. Inkább a bazi nagy gáztározót kellene már építenünk, hogy ilyenkor jól feltankolhassunk belőle...

"Ha elegendő nagy céget behozunk, akkor talán beindulhat egy önfenntartó folyamat."

ez így önmagában sajna nem elég...ahogy mi behoztuk ide a tőkét az már alpvetően rossz volt...az igazi technológiai ugrás nem következett be, a belső ipar nem lett megvédve (igen rövidtávon az is nagyon rossz befektetés lett volna de megtérült volna) nagyjából az van hogy az itteni gyárak csupán a támogatásokat és adókedvezményeket használták ki a munkaerőt pedig csak nagyon alacsony beosztásban nagyon alacsony béren alkalmazzák...alkatrészgyárosok vagyunk semmi több...ez nem tartható fejlődés.
Ne félj!
Off Bocs, rákerestem, nem találtam, béna voltam.

Mindenesetre ahogy a dolgok Iránnal és az olajjal állnak, ez nem tartós öröm.
dark future:

Azért a visszacsorgatós játék működik. Lásd dunaújvárosi telkek. Sőt még azt is megtippelem, hogy az ipari létesítmények építésénél, a beszállítói szerződéseknél előnyt élveztek "bizonyos" érdekkörbe tartozó cégek.
Különben nem a tercier szektorra gondoltam alternatívaként, hanem a magyar ipar erősítésére. Volt itt Mo-n gumiipar (Taurus), azzal mi lett és miért? Ennyi zsetonból akár új céget is alapíthattunk volna.
Különben a rendszerváltás óta ez a jelszó, hogy majd a külföldi cégek fogják beindítani és csúcsrajáratni a magyar gazdaságot. Eddig nem jött be.
Ja és csatlakozom b2-höz.
dar future

"Értesülésünk szerint Magyarország immáron 10 százalékkal olcsóbban kapja a gázt az orosz Gazpromtól, mint három hónappal ezelőtt. Tavaly év végén még 300 dollárt fizettünk minden ezer köbméterért. Ez az első negyedévben 290 dollár lett, április elsejével viszont már "csak" 270 dollár a tarifa. Az ár mérséklése nem a sűrű orosz- magyar diplomáciai egyeztetések következménye: az 1996-ban meghatározott - nem nyilvános - árformula szerint a gáz- és tűzelőolaj mediterrán tőzsdei árfolyamából vezethető le a magyar importár. E két termék kurzusa - kisebb kilengésekkel - rendre a nemzetközi olajár változásait követi. Ez alapján a laikus is könnyen megjósolhatná gázszámlájának várható alakulását. Az olajár a tavaly augusztusi, 80 dollár körüli csúcs óta 60 dollár körül stabilizálódott, de januárban volt 50 dollár is." (Népszabadság márc 29)

Szóval le lehet ám olvasni havonta a gázórákot, ezt onnant tudom, hogy én ezt teszem. A többi me nem akarás, meg nyögés...

Shore
Köszi

OFF:

Árpi, az ORTT-ről nem írsz egyszer?
index.hu/kultur/media/ortt4543/

Ez a gittegylet évente nagyobb pénzből gazdálkodik, mint pl. az index tokkal vonóval.

OFF:

"Az Országos Rádió és Televízió Testület 31 vezetőt foglalkoztat, az alábbi részleteknek megfelelően:

Miniszteri juttatásra jogosult vezető
1 fő

Államtitkári juttatásra jogosult vezető
5 fő

Helyettes államtitkár jogállású vezető
1 fő

Főosztályvezető (Igazgató)
4 fő

Főosztályvezető helyettes
2 fő

Osztályvezető
21 fő"

www.ortt.hu/belso_oldal.php?belso_id=19


A média közállapotait figyelve, inkább nagyobb hatáskört és szigorúbb szankciókat javasolnék az ORTT-nek.

Persze spórólni még akkor is lehetne.
"Eddig nem jött be."

és nem csak itt nem...sehol sem.
Elalvás előtt mégegyszer:
Éljen a lumpen-burzsúázia és az Ö politikai osztálya, mint Feri által támogatott, frissen megválasztott Kóka János és Kolompár Orbán!

Ne feledkezzünk meg Heves Megye Közgyűlésének alelnökéről sem, akinek értékes politikai szemilyiségét alelnöki pozícióval fizette ki az MSZP.

Mindennek és mindenkinek ára van, ez működtet minden délamerikai tipusú juntát!
Azért ne túlozzunk! Csak szimpla banánköztársaság.
:)))
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.02. 21:48:02

"Különben nem a tercier szektorra gondoltam alternatívaként, hanem a magyar ipar erősítésére. Volt itt Mo-n gumiipar (Taurus), azzal mi lett és miért? Ennyi zsetonból akár új céget is alapíthattunk volna."

Próbálkoznak a hazai cégekkel, de valahogy az sem akar összejönni. Mostanában pl. hazai viszonylatban iszonyat nagy állami pénzeket nyomtak a biotechnikába. Aztán arról is kiderült, ami kiderült (lásd az idexes tényfeltáró cikksorozatot).

Eleinte én is azt hittem a szlovák taktikára, hogy őrültség: temérdek pézükbe került nekik, hogy a betelepülő cégek őket válasszák. Mostanra azonban kezd úgy kinézni, hogy megjelent egy másodlagos hatás is: a megtelepülő cégek újabbakat vonzanak, az egész nemzetgazdaságuk fellendülőben van. Ilyesmit mi is csinálhatnánk, pl. logisztikában: a budaörsi depo mérete kezdi lassan elérni a kritikus szintet. Nem kellene elszalasztani a lehetőséget, hogy a környék logisztikai központja legyünk (pl. a budaörsi reptér felfejlesztésével).

RE: Ne félj! 2007.04.02. 22:12:51

"A média közállapotait figyelve, inkább nagyobb hatáskört és szigorúbb szankciókat javasolnék az ORTT-nek."

Én meg azt, hogy húzzanak el végre a rákba, politikailag úgy sem lesznek kiegyensúlyozottak a köztévék (amik ráadásul egyre kevésbé tényezők), itt a nyakunkon a digitális műsorszórás és a web-tv, szabályozásokra és jogi szarakodásokra semmi szükség, a csatornák sorsát meg majd eldönti a piac.

A gyereknevelés pedig legyen a szülő gondja és felelőssége, a karikák szart sem érnek ;-).

Gyurcsány Ferenc így emlékszik Kóka kiválasztására (Debreczeni József: Új miniszterelnök, 312. oldal)

Azzal okoztam nehézséget az SZDSZ-nek, hogy mindenre azt mondtam: lehetséges. Bármelyik tárcát lehet kérni. Nekem van emberem. Kuncze akkor, az expozé napján, szerdán odajött hozzám a Parlamentben, hogy hát akkor a Pistának (Csillag István) maradni kell, mert nincsen
más jelöltje. Mondtam: nem fog maradni. Egy dolgot tudok neked segíteni. Nagyon őszintén. Ismered te Kóka Jánost? Mondta, hogy ismeri, és nagyon jó véleménnyel van róla. Kérd fel miniszternek, mondom. De nem fog egy ilyen tehetséges üzletember bejönni
a politikába, válaszolta Kuncze. Erre én: ezt a munkát már elvégeztem helyetted, már beszéltem vele. Szóval ne lepődj meg, ha azt fogja mondani, hogy más már felkérte. El fogja vállalni. Kérd fel miniszternek. Így lett az ő minisztere Kóka János. Hogy az SZDSZ-ben mit mondott? Nem tudom, ez az ő dolga.
"hazai viszonylatban iszonyat nagy állami pénzeket nyomtak a biotechnikába"

hát ugye ez olyan mint amikor digitális táblát akarnak tenni az osztályterembe ahol viszont nincs fűtés!

egyébként nézzük csak meg hogy a mi future and bizniszlájk kormányunk mennyit áldoz kutatás-fejlesztésre? ez meg ennyi...
"De nem fog egy ilyen tehetséges üzletember bejönni
a politikába, válaszolta Kuncze."

és debreczeni itta a szavait...bár egyébként kóka már ekkor is nyakig ült a politikában...biztos a magyar b. mutatta be a kunczénak!
Ja, Le A Hülye Karikákkal!

Csábítgattunk mi ide sok-sok multit. Jöttek is rendesen. A problem nem is itten leledzik, hanem a magyar politikában. Valahogy hiányzik a koncepció.
Különben én elsősorban nem azt várom a kormánytól, hogy pénzt meg adókedvezményeket osztogasson, hanem "vállalkozásbarát" politikát. Pl. csökkentett bürokráciát, alacsonyabb szintű korrupciót, kedvezőbb adókörnyezetet, stb.
OFF:

Még egy kis ORTT:
www.complex.hu/kzldat/t0600124.htm/t0600124.htm

A 2007-es bérköltségük (munkaadói járulékok nélkül!) 772 MFt. Az ÁSZ jelentés szerint az állományi létszám 2004-ben 117 fő volt, számoljunk 120-szal, ez 13 hónapra leosztva annyi mint
500 eFt/hó átlagbér. Nem rossz...

A 117 munkatársból mint láttuk, 31 vezető beosztású (tehát legalább osztályvezető). Ez sem rossz. Három alkalmazottanként egy főnök...

Még egy érdekesség: a 2007-es bevételi irányzat Bírság rovatában 70 MFt szerepel. Elég vicces... Előre tudják, hogy ennyire kell bűntetni. Mit bohóckodnak akkor? Akár be is szedhetnék előre...

Hm. Kóka veni vidi vici... De ne felejtsétek el, hogy tui fili is lehet...:D túl nagy a sebesség.

A köztévéket fel kellene számolni.( ez most kb 40 milliárd). De azonnal.

Pályázatokon közszolgálati műsorokat kellene vásárolni(rajzfilmektől-politikai műsorokon át a hiradókig, a vallási műsoktól az ismeretterjesztésig) a magán tévék tucatjaitól és csatornáin a fenti pézen. Csak az adásba kerülés után fizetni értük, negyedévente minősíteni őket, eszerint meghosszabítani a szerződéseket. De ezt a gyakorlatot kiterjeszteném a politikai napilapokra, kuturális, politikai internet portálokra is. Minősíteni és fizetni! Ekkor lenne szabad a sajtó! Politikailag sokszinű de korrekt!
Kapitalizmus van! Nekem minden egyes kiadni kívánt könyvre pályáznom kell, és fillére elszámolnia Kulturás Alapnak. Ha egy napot is késnék, vagy nem azt és úgy adom ki ahogy pályáztam, már utalhatom is vissza pénzt.
Miért nem működhetne ez így a médiában is? Talán csak nem a politikai monopóliumok miatt?
Lumpen-burzsuázia médiája?
Ez a debreczeni féle könyv a cinizmus és machiavellizmus kilimandzsárója. Korrupció for Dummies. De a legmegdöbbentőbb, hogy le is írják, megjelenik és szerintük ez így teljesen rendben van.
De sajnos, a politika a miatt nem működne. Mert ugye dönteni kéne, hogy a tv2 naplóját, vagy a hírtv célpontját vegye-e meg a közti tévé, és tessék már indul a politikai bunyó.
És ki minősítene? Van még ebben az országban "semleges", objektív szakember, aki képes lenne ellenállni a folyamatos nyomásnak?
RE: Ne félj! 2007.04.02. 23:05:45
"A köztévéket fel kellene számolni.( ez most kb 40 milliárd). De azonnal."

Az ötletbörzéd eddig helyes (a Duna esetleg maradhatna), a többi ötleted meg inkább felejtsük.

Az internetes portálokat meg ne baszkuráld. Van a (szélső)jobboldalnak is belőle vagy háromtucattal (más kérdés, hogy a saját fanatikusaikon kívül a legtöbbjüket a kutya sem olvassa, ill. én pl. kimondottan röhögni járok oda).

LOL. jó tudni, hogy pl az rtl-en a Fókusz a közszolgálati vállaláshoz tartozik. ugyanez menne. csinálnánk közszolgálati pántlikamellékletet, aztán röhögnénk. kicsit megtolnánk pinával, hogy a reklámokat is eladja.
Mondta már itt valaki (mer' nem mindet olvastam itten el), hogy TWÁ felvetése vajon nem egy hatalmas demagógia?
Pedig de.

Aszongya TWA, hogy: aggyá' geci gazdag, százmiljót.
Ha adna,is geci maradna, főleg azok szemében, akik kapnak tőle. Meg akik követelik tőle.



A magyar már ilyen


egyébként meg minősítse az illetékes az édesanyját. minket majd minősít a kedves közönségünk.
Hogy mér is demagógia?

Most mondom: mindenkinek, kivéve a ténylegnagyon elesetteket, VAN annyi pénze, amiből adakozhatna.

Legyen ez napi 10 (azaz tíz) forint.
Éves szinten mongyuk háromezer.
Szor 10milla, az hárommilliárd.
Kóka seholse nincsen.

Vagy: szokjon le mindenki a cigiről, mer milyen geci aki cigizik alapon, és akkor még ennek is a soxorosa lesz befizethető a, mondjuk, Demagóg Pénzosztók Jótékonysági Alapba.

Szerintem TWÁ-nak nem jutott eszébe semmi normális téma.
Remélem, csak ennyi
És az is micsoda dolog, hogy a hardcore popsi-fütyi csatornán nincsen semmilyen karika.
És a reklámokon sincsen. A gyerkőc meg csak nézi és nézi, aztán nem érti, hogy miért van nekik ilyen ócska kocsijuk, meg lepukkadt lakásuk. És apu meg anyu miért nem néz ki úgy, mint egy topmodell. Szóval ő egy lúzer család lúzer gyereke.
Konzumidióta nevelés, és még csak nem is figyelmeztetik szegény szülőket, akik nyilván csak a karikák alapján tudják mi a jó a gyerkőcnek.
:)))
Közben meg az ember már nem látja a műsort a sok kis bigyótól minden sarokban.
HÚÚÚ, de demagógusz itt ma mindenki...
brrrrrr
Hát Guga, nemtom elolvastad-e a kommenteket, de senki se vágyik különösebben az adakozó Kókára.
Szerintem TwÁ sem.
Az elején sokat elolvastam, meg a TWA bevezetőjét is persze.
Nem attól tartom eztetet itten demagógnak, hogy pom a Kóka egy ijenojan ember.
Hanem attól, hogy mennyire hülye ötlet, hogy akárbárkit (legyen egy szimpatikus ember, mondjuk...öööö.. mittomén) is megaprehendálni, hogy adakozzzáááááá máááááá genya, meg ugye, "szolidariccsunk" .

Ez naggggyon mély szociális demagógia.
Nácibolsi fílinget okoz. Nekem.
Ma már holnap van, de ma ne gógjon már senki többet.
na most már tényleg betelt a pohár Gugával. vagyis töltöttem egy darab bort, és dolgozom. előtte azonban erre válaszolok.

- charity nem egyenlő "adakozás". a csányi alapítvány nem arról szól, hogy az otp elnöke léghajóról pénzt szór.

- az indíték normális embereknél az, h mivel mi itt nem csak azért, ill. nem mindannyian azért vagyunk jómódú, internettel ellátott polgárok, mert olyan sokkal okosabbak/jobbak/ügyesebbek volnánk a szegényeknél, hanem pl mert szerencsénk volt, hát ezt a szerencse nevű igazságtalanságot és az abból adódó kényelmetlen érzetet egyszerre enyhítsük. de persze vannak emberek, akiknek nem okoz ez gondot, nos

- őbelőlük is lehet akár jó miniszter és pártelnök, csakhogy, mint a cikkben is írtam, az összes többi ember viszont részben fogékony a szoc. demagógiára (bankárkormány, mvizsla, stb), részben demagógia nélkül is disszonánsan néz ki a vagyonban lubickoló ember, ha közben nem adja jelét annak, hogy legalább _tud róla_, hogy pl vanank szegény gyerekek, akiknek a köcsög mikulás nem hoz semmit se.

- a kapitalizmus jó és kívánatos, a kapitalista a gazdaság motorja, a kapitalistát szeretni kellene. könnyebb volna azonban, ha a mi kapitalistáink rátalálnának a nyugaton kvázi természetes magatartásformákra, mint amilyen a mecenatúra vagy a charity.
ja még valami, baszki, bár ez is benne volt. charity nem egyenlő kommunizmus.
Most meg még mutogatósdi is folyik a bezzegkapitalistákra....

Mindjárjövök, csak patront cserélek a nyomtatóban


Egyébként rengeteg gazdag ember adakozik Magyaro-n, csak nem mindenki csinál belőle médiaeseményt. Csak úgy szép csendben ad és kész.
nos, én vmiért úgy hiszem, kóka csinálna belőle, ha lenne miből.
No majd most, hogy olvasta a postot.

Ungár Klára és Obersovszky Péter olvasta. Kaptál egy kis ingyenreklámot az EchoTv-től.
:)))
Kicseréltem.

Amit -úgymond- nehezményezek, vagy más szóval értelmetlennek tartom: az a FELSZÓLÍTÁS ténye. De ezt írtam már fentebb.
Naná, hogy kell a pénz egy csomó mindenkinek, nem ez a demagógia.

Hanem az, hogy bizony ezt a pénzt hangzatos basztatással igyekeznek "egyesek:-)" kilelkifurdalni egy kirakatgazdagtól, miközben ugyanő maga, mondjuk mittomén megszervezhetne egy adakozó közösséget, 1000 emberből, és mekkora pénztet adakozhatna vagy cseritizhetne széjjel.

Nincs miért mutogatni nyugatabbra, ugyanolyan gecik voltak ők is 30 évvel ezelőtt, mint a mi gecijeink most.

És igenis nekem -mondom nekem- van egy nem túl gyenge naciszoci mellékíze
tisztelt ház! akarom mondani kedves w, és mindenki!

határozottan úgy gondolom, hogy jót tenne a diskurzusnak egy kis olvasmány a liberális kommunistákról.

kb egy éve jelent meg, Slavoj Žižek tollából való, és itt találjátok:
www.inthesetimes.com/article/2574/the_liberal_communists_of_porto_davos/

üdvözlettel,
el topo

Guga,

nem az első vagy, aki azt hiszi, h most akkor bármi történik, mert én ideírom. faszt történik, miért, kiegyezés-ünnep lesz? ez nem felszólítás. ez az én véleményem arról, hoyg egy ilyen arrogáns, kellemetlen embernek mit kéne kezdenie, ha ekkora feladatot vesz a nyakába, mit amekkorát vett, már amennyiben nem tévedek, amikro M. Kapitalist Pártot vizionálok alá, és ebben, remélem, nem.
A Tabuk nélkülben Ungár Klára bedobta a cicanadrágos Kókát, aztán Obi a Magyar Kapitalista Pártot és el is mondta, hogy "az ismert internetes blogger Tóta W. Árpád írásából". Mindenesetre ők is kommentálták, ha úgy tetszik, a felvetést. Többször meg szokták ismételni az adást, még megcsípheted valahogy.
nem csíphetem meg, mert nincs olyan adóm egyáltalán. itt olyat nem adnak.

de ezzel együtt is naiv felvetés, h majd pont ettől a posttól fog kókának eszébe jutni akármi.

ha meg mégis, akkor legalább vkik kapnak enni.
És szerintem Mikoláék meg olvasták a szcientológusosat. Ma ez volt az ellenzék gumicsontja.
Hiszi a rák, meg a Móricka.

Neked mondom, ne add át senkinek: te vagy a demagóg. Csak úgy szólóban. Utaltam rá tréfás szmájlikkal, de biztosan a bor...

Szerintem meg bilgéc meg a szaudiak meg töröljék el a világadósságot, he.

Ne tekeredj bele még jobban,na. Benned is működhetnek régi beidegződések, kigyütt, oszt mi van.
wow, lelepleződött a puppet master.

nem, a szci-OPNI pletyka már korábban ment. csak nem hozta elő senki, mert nem volt bizonyíték. most sincs amúgy.
Utánanéztem, és sajna az echotvnek nincs videoarchívuma a neten. Le vannak maradva.

Bizonyíték hiánya a politikában nem akadály, csak az újságírókat basztattják vele.
:))))
Különben nem volt valami helikopter-ajándékozós médiabuli, amikor miniszterré nevezték ki?
Helikoptert minden rászoruló nyugdíjaslubnak!
De izibe! Azt a hétmeganyolcát!
Nyugdíjaslub... hehe... most gondolkodtok, mi is az.
Aha, most keresem a wikiben. :))
OFF:
A közvéleménykutatások megbízhatóságáról...

"a magyar politikusok közül Lamperth Mónika nevét ismerik a legtöbben a megkérdezettek, 95 százalékával megelőzi ebben még Gyurcsány Ferencet (94 százalék) és Orbán Viktort is (93 százalék)." index.hu/politika/belfold/nepszlis0402/

Na ez azért elég érdekes. Csináljunk egy próbát: tudjátok, hogy a tisztelt úrhölgy jelenleg melyik minisztériumot vezeti? Nem ér lesni!

Én pl. csak 50%-osan tudtam. Kíváncsi lennék a nagy magyar átlagra. A funkciója ismerete nélkül ismerni egy politikust meg olyan, mint saccra beikszelni az iwiwen. Faszság ez az egész közvéleménykutatás, a Szonda meg húzza le magát.

:Guga
"Vagy: szokjon le mindenki a cigiről, mer milyen geci aki cigizik bla bla bla"
-akkor nesze kis demagógia még:
nyugger mama szokjon le a farhátról, odaadhassa azt ő a hajléktalannak az ablak alatt, legfeljebb pár recepttel kevesebbet vált ki, sőt ne is egyen, dögöljön meg, több marad az államkasszában..

Fogd már fel végre hogy aki effekíven, könnyen jótékonykodhat az nem az átlagcsóró mélymagyar, mert az _magától_ vesz el hogy másnak adjon (ilyen is van, minden bizonnyal Te is leszokóban vagy a cigiről). Kóka szintjén már nem igen vesz el magától semmit, nem befolyásolja az életszínvonalát. Mégmielőtt ebbe belekötnél: ahogy az se befolyásolja az életszínvonalamat ha én adok egy százast a fedélnélkülöses figurának, de az rajta _nem_ segít, max berúg a kannásbortól. Egy milliárdosnak viszont volna rá lehetősége hogy érdemben változtasson ezen-azon, pl egy tanyán munkaterápiával visszaszoktatják ezeket az embereket a társadalomba. Igen, az ő pénzén.
dark future:

és mi a véleményed a balmazújvárosi hulladékégető újrahasznosíthatósági esettenulmányáról kiírt tenderelbíráló bizottság tömeges meghallgatás fogadtatásáról az északkelet-magyarorzági alrégió éves közgyűlésén? He?
Én arra az 5-7% százalékra lennék kíváncsi, aki még nem hallott Gyurcsányról meg Orbánról. :))
És hogy hol találták meg őket.
Ez is van olyan OFF, mint a tied, darky
bs: Guga csak poénkodni jár ide.
:))
RE: Guga 2007.04.03. 00:53:36

Jeleztem is, hogy off. Éjszakánként, ha a vezértéma már kimerülni látszik, be szoktunk dobni offként új témákat, témajavaslatokat (lásd fentebb az ORTT 31 főnökét), vagy egyszerűen érdekességeket, mint ez. Baj? A tulaj még nem szólt érte. :-)

annyit tennék hozzá, hogy kósa teljesen szimpatikus volt a szuláksóban. as opposed to...
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.03. 00:53:33

"Én arra az 5-7% százalékra lennék kíváncsi, aki még nem hallott Gyurcsányról meg Orbánról. :))
És hogy hol találták meg őket."

Én meg arra a két százalékra, aki Lamperthről már hallott, Orbánról meg még nem :-)). (Nem PC folytatás: talán onnét ismeri, hogy anno az ő nevére kellett címezni a kérvényeket? :-)).

bs,
mielőtt még jobban közelítenél Demagógia állampolgári kritériumai felé, hagyd abba, vaze.

Tessék azokat a százasokat összegyűjteni egy kollektív alapba. Szervezd meg, intézd el, juttasd el a megfelelő helyre. Nem is kell hozzá pénz (a százason kívül) csak egy kis idő. Azt ne mondd, hogy nincs, mert a jó cél érdekében majd csak minden másnap alszol 4 órát.

Ha ezt megtetted, sem fikázhatsz bárkit, aki nem adakozik.

Mert mindenkinek a saját lelkének kell odáig javulni, hogy egy ilyet megtegyen.
A basztatás mit sem segít. Sőt: eszembe jut róla - hogy hagyjuk a bolsináci hasonlatot - a mocskos vizet a szélvédőre baszó kunyeracézár.

Ha még mindig nem voltam világos, biztosan bennem van a hiba
darky,
nem baj, offban én is kiráj vagyok:-)
Kósa nekem folyamatosan szimpi.
A szuláksó pedig nem, de talán így megnézem.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.03. 00:58:43
"annyit tennék hozzá, hogy kósa teljesen szimpatikus volt a szuláksóban. as opposed to..."

Aha. Végre egy újabb kedvelhető, humoros politikus (még ha kicsit provinciális is). Sokkal jobb mint pl. Kóka, mert amit csinál, azt nem erőlködve, eröltetetten teszi.

kukacka,
a Guga bezony szinte mindent komolyan gondol, amit ide ír, csak a viccolás az, ami nem komoly.
Hogy is van ez?:-)
dark future,
Kósa qrvásul nem provinciális, és ne tévesszen meg az irányítószám
a szuláksó persze egy roppant gusztustalan képződmény, nem is próbálnak úgy tenni, mintha nem rágták volna végig az összes kérdést és választ előre. szerencsére ezzel megszűnik.
de ha ez egy feladat, akkor azt kósa jól megoldotta, kóka meg velőtrázóan szar volt.
Lehet, hogy van, aki csak a "mi viktorunk" néven ismeri, vagy az a "szemét radikális náci" néven. Gyurcsányt meg "a mi Ferink" vagy "rohadt komcsi" néven. Ja, ez lehet az ok.
:))
„LOL. jó tudni, hogy pl az rtl-en a Fókusz a közszolgálati vállaláshoz tartozik”

Rozzant szívem megállt félórára a hírtől. Nem tudtam, na.

De télleg?
Ne legyél ilyen optimista, lehet, hogy gyerekszülés után visszajön.
Sváby sem adta fel csak úgy a Taplót.
Minek a nézitek a tévét, ha szar?
Önagyontévénézők.
Ott van a polcon, aztán akárhányszor odanézek látom.
bizony, a fókusz el vagyon számolva közszolgálatként. meg az aktív. meg még nem is tudom, mik, de ezek biztos. hírszolgálatatás, tájékoztatás.
Nem is olyan szar: szép ezüst keretes tv.
Akkor én meg csillagász leszek
Na, a demagóg izéről leálltak naggyaink? Témaváltás? Kislisszolás?

Hát nem épül tovább Demagógia országa?
RE: Guga 2007.04.03. 01:06:42

"Kósa qrvásul nem provinciális, és ne tévesszen meg az irányítószám"

Hát pedig de. Pl. nem bírta ki, hogy az osztrák (svájci? nem emlékszem már rá) szeméttelepet ne egy szabolcsival hasonlítsa össze...

meg négerezett is, de én azt jól bírom.
Jo a cikk, de kb Dunaba vizet...
Az ilyen kokadt nevu gatlastalansag nem enged...meeg annyit se, hogy mostantol beken hagyja azt, ami a mienk...
:kukacka - kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat, mindenki másképp vezeti le a feszkót :) van aki adakozik, van aki nem.. :)

:Guga
jólvan, belátom, igazad van. Ha többet dolgoznék, nem neteznék 1kor hanem aludnék, de csak azért h holnap többet dolgozhassak, akkor lenne annyim amiből már adakozhatnék én is érdemben, az a százas télleg ciki, doboz tejre se elég.
komolyra fordítva:
Nem várom el Kókától h adakozzon, nyílván nem is fog, amúgy se ez irritáló vele kapcsolatban, hanem hogy kioktat mindenkit h mér vagyunk lúzer pöcsök, mér nem vagyunk bankelnökök/gyárigazgatók, akkor nekünk is lenne... Az, hogy ő ezt a fényes karriert nem (csak) a tehetségének köszönheti, hanem az ún. rendszerváltásnak, ezen remélem nem megy majd a vita, h miért is tart ott ahol tart. De azért a békáknak a mocsárban előadja ha tudnának repülni akkor fent a magasban sok húsos rovart lehetne összefogdosni, és többé nem érdekelné őket se a mocsár. Ezért útálják az emberek, nem pedig "azé me' gazdag" és nem ad belőle.
bs,
oké amit mondasz, hogy Kóka egy izé egy faszi. Ezzel egyet is értek. Azonban nem is ezzel volt volna a bajom.
De nem repetázunk.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.03. 01:15:09

"bizony, a fókusz el vagyon számolva közszolgálatként. meg az aktív."

Én meg arra leszek kíváncsi, hogy a HBO mit fog nyomatni hasonló kategóriában, ha kötelezi őket az ORTT. Az lesz majd a szép... Szerintem a világon nincs olyan, hogy egy fizetős mozicsatornának közszolgálati műsort kelljen adnia. A szlogenjük az lehet majd: Közszolgálat, amiért duplán fizetsz.

Hát ja, öt néger zuhanyozik kontra öt zuhany négerezik.
dark future,

Osztengát attul már provinciális a' ember, hogy járt már vidéken?
Az a faszi pont nem a dágványt gyúrja a végeken, hanem egy polisz építéséhez járul hozzá nem kicsit. Ez provinciális észjárással nehezen sikerülne neki.

Provinciálisnak ott van mongyuk a torgyán, aki pedig ekte fővárosi pógár
gloire:

Ejnye, ezek a távolkeleti import billentyűzetek!
Guga:
de, repetázzunk, merthogy demagógia közelinek nevezted azt, hogy kijelentettem:
egy kőgazdag embernek merőben más lehetőségei vannak a jótékonykodást tekintve, mint a nagy átlagnak.
Szerintem ez igaz is, meg nem is demagóg. Ez a TWA cikk meg nyilván nem kényszerítő erejű, h adjon egy-két épkézláb célra pár millert.
Különben is Debrecen városa lesz szíves a nyóckerbe átlőni egy kis zsét, mer ottan húdeszar a embereknek!
Mit képzel az a zsíros cívis tömeg ottan, he? Undirótó! AGGYONMÁ! százmiljót! Minimum!
Na!!! Hová lett a kommentem?
Az első, ami eltűnt. :((
No akkor még egy off:

"Ha nem tetszik az orosz gáz szaga, vásárolhatnak más országból; a budapesti orosz nagykövet reálisan látja, mi zajlik jelenleg Európában az energiapolitikai gondolkodásban. Ezt Vagyim Gusztov, az orosz parlament FÁK-szakbizottságának elnöke mondta hétfőn Budapesten, az országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökével, Németh Zsolttal folytatott megbeszélése után."
index.hu/gazdasag/vilag/gaz070402/

Hmm... Németh Zsolt elég jól kiakaszthatta, ha ilyet nyilatkozott...

"A hétfői tárgyalást követően Németh Zsolt közölte: a Fidesz részéről "az égvilágon semmilyen oroszellenességről nincs szó", Orbán Viktor csupán egy monopóliumellenességgel kapcsolatos álláspontot fejtett ki és "pártpolitikai manipuláció volt ezt oroszellenességként feltüntetni, sajnálatos módon a miniszterelnök részéről"."

Hmm... Eléggé _magyaros_ észjárás ez...

bs,
vegyük át.
Kiafasz mondta, hogy nincsenek merőben más lehetőségei egy riccsnek? Mert én nem.
Kiafasz mondta, hogy TWA kényszerít bárkit is , merénnem(lásd feljebb a Mórickás megjegyzésemet)
Kiafasz tanított téged olvasni?:-)

Ráadásul nem "közeli" hanem totális demagógia - most figyelj - a kérése, követelése, kierőltetése, kilelkifurdalása az adakozásnak.

És még kontraproduktív is.

Adakozni JÓ.

Ne vegyétek el ezt az örömöt attól, aki magától szeretne ilyet csinálni.

A többi meg adózzon, oszt viszlát

Storno. Visszajött.
Nem Németh Zsolt akasztotta ki, hanem a Zorbi.
talán ha az elnök úr megtanulná bazmeg kifejezni magát, és kihagyná a fasz mondókáiból az OROSZ MENTALITÁST, akko most nem kéne kenni a szart a pártpolitikai manipulációról.
És Orbán Viktor konkrétan egy oroszellenes álláspontot fejtett ki, amit nem lehetett félreérteni.
Aszem az orosz mentalitásos történelmi nagypéteres böffenés a semjénzsoltié volt, de az csak úgy a partlamentben. Oda legalább nem hívták meg a ruszki nagykövetet, hogy a képibe nyomják.
Különben meg minek hívták meg a nagykövetet, hogy tapsikoljon? Egyszerűen muszáj volt reagálnia.
Guga:
amúgy defeated, egyik kommentre rejagáltam, ksőbbiekből "átjött" h mér demagógozol. Elvárni senkitől se lehet h adjon, akkor se ha sokat tudna.

de: "Kiafasz mondta, hogy TWA kényszerít bárkit is , merénnem(lásd feljebb a Mórickás megjegyzésemet)"
2007.04.03. 00:21:18 - kommentetben meg szépen ki van emelve, hogy a FELSZÓLÍTÁS idegesít, Móriczkát meg ctrl-F nem talál.

megyek aludni, szia
jóccakát! nómórvór:-)
Egész pontosan ezt mondta Vitya:

"Tisztelt hölgyeim és uraim, a mi felfogásunk szerint az orosz - európai uniós kapcsolat, illetve az energiafüggőség problémájának a lényege, hogy az orosz észjárás és az európai észjárás a gazdaságot illetően jelentősen különbözik egymástól, és ezt a tényt rögzíteni kell."

"Az orosz észjárás nem piaci alapú, hanem állami, politikai természetű észjárás. Ismerjük ezt, a számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni. Az állami, politikai észjárás azt mondja, hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás és a stratégiai ágazatokban állami tulajdonnak kell lennie. Tehát nem az államtól független aktorok a szereplői a stratégiai ágazatoknak, hanem az állam által tulajdonolt, vagyis a legerősebb függésbe hozott szereplők vannak. Az átláthatóság ebben az észjárásban nem képvisel olyan értéket, mint a piaci észjárásban. Sőt, és végezetül, az állami politikai észjárásban nem a verseny elfogadása, hanem a monopolhelyzetekre való törekvés a természetes, és eszerint is jár el."

www.fidesz.hu/nyomtathato.php?CikkID=74693
Aha, az észjárás. Tényleg elég lett volna, ha simán a politikára keni és nem oroszozik. Még jó, hogy a ruszkik nem muzulmánok. :))
Az is édes, hogy épp az az Orbán Viktor basztatja az oroszokat az "állami, politikai természetű" észjárással és a monopolhelyzetre való törekvéssel, aki:

-- éppen népszavazást szervez a korházprivatizáció ellen,
-- aki visítva toporzékolna, ha a makói gázt valamelyik hazai tőkés vagy külföldi multi kezdené el kitermelni és értékesíteni,
-- aki másfél évvel ezelőtt még ezt gondolta:

"Nemzeti vagyonszerződést kezdeményez a Fidesz - közölte a párt alelnöke hétfőn. A javaslat szerint kétharmados törvényhez kötnék a MÁV, a Volán, a posta, a repterek, az autópályák és a kórházak teljes vagy részleges privatizációját - jelentette be Pelczné Gáll Ildikó sajtótájékoztatóján, amelyet Rogán Antal kampányfőnökkel tartott. A Fidesz álláspontja szerint az elmúlt időszakban jelentősen felgyorsult a privatizáció, az emberek mindennapjait érintő, kockázatos kiárusítás szélsőséges méreteket öltött - mondta Pelczné Gáll Ildikó - háttérben egy "1. bizonyíték Magyarország állapotáról" feliratú plakáttal, amelyen az állt: "Osztozkodnak. A nemzeti vagyon 90 százalékát már privatizálták - a Gazdasági, Fejlesztései és Együttműködési Szervezet (OECD) adatai alapján". Hozzátette: Orbán Viktor pártelnök a következő napokban megbeszélést kezdeményez a gazdasági élet szereplőivel, elsősorban az érintett vállalatok és munkavállalók - vasutatok, nővérek, orvosok, postások - képviseleteivel. "
index.hu/politika/belfold/fidesz0905/?main&keres=J%E1rai


Egyszerűen siralmas amit csinálnak. A kormányunk sem brillírozik nagyon, de ilyen hülye ellenzékünk szerintem még nem volt.

észjárás itt = gondolkodásmód a 'gazdaságot illetően'

már hogy a fenébe ne lenne ez eltérő a morcos medve meg a bikánlovagló (bikagló?) nőszemély esetében (léthatározó tudomám!)...

ez itt nem nemzetkarakterológia, hanem eltérő ezmegaz...

egyébként ha van székelygóbé meg zsidóvicc, miért ne lehetne egyéni (hülye?) járása a nagy orosz észnek...?
lyla: mi itt dumcsizhatunk az orosz nemzetkarakterről, észjárásról akár, csak épp a wannabe miniszterelnöktől rendkívüli böszmeség. különösen, ha az ő saját észjárása is ilyen hm, oroszos.
De könyörgöm lyla, mi a bánatos köze van az orosz észjáráshoz Orbán Viktornak? Talán ne ő akarja megmondani Putyinnak, hogy hogyan alakítsa a gazdaságpolitikáját... (egyébként meg mondom: nézzük meg, hogy fog a Fidesz visítani, ha megjelenik valami komolyabb külföldi vagy hazai befektető Makón) Gázt viszont jelen pillanatban (meg még jó darabig) csak az oroszoktól tudunk venni, mert a Nabucco ugyanúgy kínlódás, mint általában minden közös EU-s beruházással. Virtuális gázzal viszont nem tudunk fűteni, így talán nem kellene basztatni az oroszokat, mert a végén még állhatnak oda a cső végére a fideszesek, hogy telefingják...

Igen, itt pusztan arrol van szo, hogy egy politikus nem mindig adhat hangot a maganvelemenyenek. Diplomacia, vagy mi a fene...:-)
RE: cozumel 2007.04.03. 02:47:48

"Igen, itt pusztan arrol van szo, hogy egy politikus nem mindig adhat hangot a maganvelemenyenek. Diplomacia, vagy mi a fene...:-)"

Főleg nem úgy, hogy ott ül szemben az orosz nagykövet. És még Kósáról állítottam azt, hogy provinciális...

írói munkásságának része...
ő már nem fog megváltozni...
képtelen képtelenül beszédezni...
akkor most mi a teendő...?
RE: -lyla- 2007.04.03. 02:52:46

"írói munkásságának része...
ő már nem fog megváltozni...
képtelen képtelenül beszédezni...
akkor most mi a teendő...?"

Mi a teendő? Hát írjon kibaszott jó könyveket a modern magyar jobboldalról. ;-)

úgy értem, lessük meg és vágjuk pofán?

tessék már, érzelemmentesre véve a nekigyürkőzést, szerencsét prószálni az idézett 2 passzus értelmének kihüvelyezésében!

neme azt mondja a kic gecmó, bizonyám, hiába vagyokén néppárti ajropi alelnök, én biza provinciálisan ugyanúgy állampárti észen járok, mint...
RE: -lyla- 2007.04.03. 03:14:05

"úgy értem, lessük meg és vágjuk pofán?"

Nem kell pofánvágni. Viszont úgy értsd, ahogy írtam :-) (Pl. olvasd el, hogy mi volt a parafrázis alapjául szolgáló mű előző mondata :-)).


"neme azt mondja a kic gecmó, bizonyám, hiába vagyokén néppárti ajropi alelnök, én biza provinciálisan ugyanúgy állampárti észen járok, mint..."

Szerintem nem azt mondja.
Még két idézet (kiemelés tőlem):

"Az európai észjárás piaci észjárás, ami három fontos dolgot jelent. Úgy gondolJUK, hogy a piacon, a gazdaságban politikától független aktorok szerepelnek, aktorok cselekednek. Úgy gondolJUK, a piaci észjárás azt diktálja számunkra, hogy a piaci tranzakciók átláthatóak. Ez demokrácia kérdés is, de versenyképességi kérdés is. És három: úgy gondolJUK a piaci versenyben résztvevő szereplők elfogadják a piaci verseny szabályait, például a verseny szabályát magát."

"A mi szerepünk nem abban van, hogy összekössük az Európai Uniót másokkal híd módjára, hanem abban van a szerepünk, hogy felelősséget súlyunknak, történelmi tudásunknak és tapasztalatunknak megfelelő felelősséget vállaljunk az Európai Unión belül a közös Európa politika kialakítása érdekében."

Valószínűleg tehát azon kijelentésével, hogy "Ismerjük ezt, a számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni.", az egykori közös blokkban eltöltött szép napokra emlékezik. (Bár azt inkább tőle kellene megkérdezni, hogy mire gondolt.)

Ha úgy értelmeznénk ahogy te írod, az azt jelentené, hogy még nagyobb zűr van Viktor fejében, akkor ugyanis saját magukról is azt állítaná, hogy nem európai gondolkodásúak (ami mondjuk igaz is), akkor viszont milyen jogon szólna be Putyinéknak?

Akár hogy is nézem, faszság volt ebbe belemenniük. Oroszország nem hülye, a lehető legmagasabb (=piaci) áron kívánja értékesíteni a gázt, emellett nem engedi, hogy a gázvagyonból helyi kiskirályok építsenek maguknak birodalmat. Mivel mind politikai, mind gazdasági, mind katonai súlyát tekintve megteheti azt, hogy időnként izmozzon egy kicsit, így miért is adná a gázt pusziért, és miért kellene szó nélkül eltűrnie a konkurencia nyomulását? Jó lenne azt is tudomásul venni, hogy Magyarország az éves forgalmukban a kerekítési hiba, így talán nem kellene a grundon szokásos stílusban beszólni...

Kókától a Gázig (for a better Magyarland 2007.)
Könyörgöm, van itten egy ráérős kapitalista végre?
Miért kell simogatni a Csányit? Pénzt kapsz tőle?
Átírta a nevére a kommunizmus állami bankját, és most úgy terpeszkedik a köcsög, mintha ő találta volna ki az egészet, egy gusztustalan barom.
Kókától meg miért várnál bármit is orvosi egyetem ide vagy oda meg pénz, azért elég korlátolt egy pali.
A Csányit fikázóknak abban igazuk van, hogy ha nincs ez a posztkommunista-vadkapitalista átalakulás a büdös életben nem kerülhetett volna egy OTP méretű bank élére. Minisztériumi ejtőernyősként került a székbe, eredetileg csak egy átmeneti időre szánva amíg a bankot privatizálják. Más kérdés, hogy utána ügyesen úgy lavírozott, hogy több lépcsőben atomizált tulajdonosi szerkezett jött létre, így gyakorlatilag kirobbanthatatlan a székéből. Ő inkább "jó politikus" (értsd jó állami kapcsolatokkal), mint "jó üzletember".
Az orosz és európai észjárás külömbözőségéről beszélni aktuál politikailag nem volt szerencsés,de közhely,vagyis helytálló.
Az oroszok pedig igenis felhasználják a "gázfegyvert" politikai célokra.Amikor Orbán arról beszélt,hogy az ország energetikai politikáját az EU-val integráltan kell kialakítani nem mondott böszmeséget.
Belgium megteheti,hogy külön megállapodást köt az oroszokkal a nagyokról nem is beszélve,elvben Mo. is,itt a diverzifikáltság arányai fontosak - egyoldalú orosz függőség nem lenne jó.
Palee!

Örömmel olvastam tegnapi első hozzászólásodat Tóta W. függetlenségével kapcsolatban. Ha azt írom, teljes mértékben egyetértek Veled, azzal még nem mondtam semmit.

Gondoljunk csak bele, hogy példának okáért a demokratás Pozsonyi Ádámot mikor hívnák meg a királyi televízióba egy oroszjózsis önfeledt negyedórára? Ugye, ugye, ez elképzelhetetlen. De tételezzük fel, hogy valamilyen úton-módon odakerül. Ott ül Orosz Józseffel szemben és román mesékről csevegnek... szóval az egész valahogy nem klappol. Sokkalta inkább valami Fábry-féle, kiosztós interjú kerekedne belőle.

Pedig a műfaj, mármint Tóta W. és Pozsonyi stílje ugyanaz. Vagy van különbség megmondás és megmondás között? Tóta W. a szalonképes, mélyenlátó "hülyéző", szemben Pozsonyival? Csak szerintem sántít a dolog?

És a végére még egy kérdés: hogyan működik a függetlenség Tóta W.-módra? A Két Perc Gyűlölet leteltével kilép élete medréből és elmegy leszavazni az MSZP-re, ne adj'isten a szadeszra? Majd négy évig ismét vígan hülyézik és kioszt mindenkit? És ezt tényleg nem veszi észre senki?
Ha tuttam vóna, hogy a kapitalizmus építése azon múlik, hogy a tótavé kire szavaz, hát esküszöm tovább szíttam vóna az orosz gázt. (for a better Magyarland)
Kókán, asszem, elviccelődtünk, és igen, jó lenne ha adakozna. Még jobb lenne, ha emellett tisztességes és jó politikát is folytatna.

De megütötte a szemem: Magyar Kapitalista Párt. Hát az meg? Nálunk - talán a Munkáspárt kivételével - minden párt hirdeti és elfogadja a szabad vállalkozáson és versenyen alapuló gazdaságpolitikát. Kell erre külön párt, hogy képviselje? Veszélyben a vívmány? Eltérés abban van, hogy kit támogassunk államilag (kit mennyire támogassunk): külföldi nagyberuházót (Hankook) vagy hazai középvállalkozót (Széchenyi-terv). Vagy magyar Dagobert bácsik, nincsenek is sokan, és nekik kéne párt? Mi is az új találmány tehát, mi a Magyar Kapitalista párt?
Oké. Vesztettünk. Legalábbis nem a mi oldalunk nyert. Nekem nincs ezzel a kapitalista vízióval semmi bajom. Csakhogy az SZDSZ belül eddig elég hányinger volt.

Szép eszmék és feudális gyakorlat. Horn és Magyar kiskirályék feudális hűbérbirtoka, ahol mindenkit nyomtak ki és lefelé, aki szembe mert szállni velük.

Fodor párti küldöttként azon töröm leginkább a fejem, hogy mit kéne Fodornak kérnie, hogy maradjon szava a pártban, különben lelécelek, vagy belső ellenzéki háború.
Egyelőre a Zöld Minisztériumnál és egy megosztott pártigazgatói posztnál tartok (a másikat adja Kóka). Akkor azt mondanám, Kóka fair volt, és nem félnék attól, hogy a Horn-Magyar duó és sleppjük továbbra is rá tud telepedni a pártra. Mert számomra egy Kóka vezette régi stílusú SZDSZ elviselhetetlen lenne.

Főleg azért mert egy 29 éves diplomásnak ez a párt semmit nem tud adni (egész pontosan amit eddig is: belső, külső gerillaháborút a hivatalos struktúrától függetlenül), aki komolyan gondolja a valódi elveken és vitákon, beslő versenyen, és tisztességen alapuló liberális politikát. Eddig a szervilizmus jobban fizetett odabenn, a verseny koréltozva volt. Nekem meg nincsenek olyan "kvalitásaim" mint Sándor Klárának.

Méghogy nem fűződik mély árok a liberális elvek képviselete és gyakrolat között! (Csak elég a 2006-os költségvetési hiányt felidéznem... nahiszen)

A belső demokráciáról jó történet Új Generáció pl nem kapott költségvetést erre az évre a pártigazgatótól, mert egyik alelnöke - nem az összes, voltak Kóka mögé állók is - ki mert állni nyíltan Fodor Gábor mellett.

Kuncze ítélőképességét pedig némileg megkérdőjelezi az általa favorizált jelölt, csakúgy, mint a párt eddigi szereplése.
urbangeri

Ha már ilyen benfentes vagy: FodorG. miniszterré kinevezésének nem lenne egy kissé "fogjuk be a száját" jellege? Ráadásul a nem túl húzós környezetvédelmi tárca? Számomra egy szakminiszterség kicsit eltávolítaná őt az elvi síkon történő politizálástól, nyilatkozatoktól. Az alelnöki post inkább képviselné a reászavazók véleményét.
kukacka: a környzetvédelem nagyon fontos terület. Eddig pocsékul, egészen pontosan szocialista standard szinten teljesítettünk, többek között azért is mert Persányi Miklós mögött a pletyik szerint szocialista érdekcsoportok tevékenykednek. Többek közt hulladékfeldolgozás címszó alatt évi 10 mrd Ft támogatást kap a vörös erőműlobbi. (Lásd a Magyar Narancs vonatkozó cikksorozatát, de már Kóka is panaszkodott.)

Másrészt nincs demokratikus párbeszéd a környeztpolitikáról, csak PR (innen a PRsányi Miklós gúnynév). Lehetne belőle egy az emberekhez közelebb álló, demokratikus, relatív széles nyilvánosság előtt zajló, civileket bevonó, keményen, de szakszerűen érvelő minta minisztériumunk. Kovács Kálmán államtitkár meg kibukott az ÜT-ből. Aranyos a Kálmán, de a teljesítménye alapján jogos a bukás.
urbangeri

Hát éppen ez az, hogy elmenne szakmai irányba FG, ami egy kicsit eltávolítaná a "közérdeklődés" fókuszából. Azért lássuk be, bár fontos dolog a környvéd, az embereket érdekli is, de ma Mo.-n nem ez az elsődleges, sőt még másodlagos sem.
Szóval azt mondod, hogy alakítson tagozatot, platformot? Alelnöki pozíció nem tudom mire lenne jó. De biztos jobb minta frakcióvezetői, ahol a régiek vannak túlsúlyban és biztosak lehetünk benne, hogy gyilkolnák Fodort.

Más kérdés, hogy az öregek béna kvázi szocialisták, meg lehet őket szivatni, pofozógépként használni őket a saját arc építésére. De azért az kemény és kétséges kimenetelű küzdelem lenne, és nem is Fodor stílusa.
Kukacka

"FodorG. miniszterré kinevezésének nem lenne egy kissé "fogjuk be a száját" jellege?"

Arra mindenképpen jó lenne, hogy Kóka rázós helyzetekben is maga mögött tudhassa. Fodor soha nem tudott volna nyíltan szembemenni Gyurcsánnyal, lett volna egy biztos párton belüli ellenzéke is; Kóka viszont meg fogja tenni, ha már rövid úton belátja, hogy nincs más választása.
Naigen, ezzel a húzással az az érzésem az Szdsz lehúzta magát a vécén. Kóka izgalmas és rendkívül hasznos tevékenysége, amelyet a párt irányában píárkodott asszem nem jött be. Most nem azért, ha az szdszre szavazók alapbázisát nézem, az általában nem a milliárdosok köre. De ha még 3 évet akarnak leosztani, hát tegyék. 2010 után úgyse fognak semmit se kaszálni. Hát kell az a pár év még!

Én még emléxem Magyar Bálintra, Lengyel Lászlóval (!) volt egy turnén úgy 92-3 környékén. Akkor még egész más volt a (verbális) szitu. Na mostanra ez remekül megváltozott.

Gúdbáj szadesz. Különösen kedveltem azt a szöveget, h Kokker sikeres, meg van (hahh) gazdaságpolitikája. Mintha az szdsz úgy hiányolná a (valódi) szakértőket. (Bár ez úgy tűnik nem nagyon hatott ki a reálgazdaságra).
Most majd egy mutyirokker megváltja a világot. Aham..
Az az igazság, hogy nem nagyon (tulképp.) semennyire nem vagyok tájékozott pártszervezeti, kormányon belüli erőpozíciók kérdésében.
Amire a szadesznek feltétlenül szüksége lenne, az a kommunikáció javítása. FodorG-t lehetne egy kicsit előrébb nyomni a médiában. Ha folyton Kóka nyomul, tuti, hogy az emberek simán összemossák Gyurcsánnyal a pártot.
Környezetvédelmi miniként ugyan végezhet nagyon hasznos munkát, de nem lesz alkalma alapvető elvi kérdésekben a szadeszt képviselni. Kóka meg eléggé alkalmatlan erre, tehát a szadesz végképp elveszíti "liberális értelmiségi" arculatát. Egy szűk (nagyon szűk), a politikában jártas, tájékozott réteg számára lesz csak igazán detektálható a párt arculata.
Kóka valaha is szembemenne Gyurcsánnyal? Hát, erről nem vagyok meggyőződve. Legalábbis igazán lényegi kérdésben nem.

Mondjuk nekem egy kicsit vicces volt nemrég az új nemzetbiztonsági lehallgatós-netfigyelős vagy milyen törvény, amely teljesen nyilvánvalóan sértette a szabadságjogokat és mindenki ellene volt, de akkor a Jancsi nagyon bekeményített, és azt mondta, hogy "Nem!".
Wonderland:

Igaz is. A kapitalisták nem szavazgatnak a pártokra meg a politikusokra, hanem megvásárolják őket. Szóval a Kapitalista Párt eleve hülyeség. A kapitalisták azért tartják a politikusokat, hogy ideológiai alapon jussanak hatalomra és segítség az ő (mármint a kapitalisták) boldogulásukat.
Kapitalisták..:) Megint kibukik a vulgármarxizmus. Amúgy egyetértek kukacka.
Nem hiszem, hogy egy ilyen alapítvánnyal tenne igazán jót. Sztem - amellett, hogy hüllők - soken ezek közül a kapitalisták közül egyszerűen hamisnak érzik az ilyen filléres jótékonykodásokat.

Részemről többet javítana az imázsukon, ha találnának munkahely-teremtésre alkalmas befektetési lehetőségeket Kelet-Magyarországon, amiből kenyeret adhatnak egy-két falunak...
Csak zárójelben: A klasszikus szabadversenyes kapitalizmus az esélyegyenlőségből indul ki (l. szerrződéselméletek, legújabban Rawls) Azaz, vhol olvastam itt a kommentek között (fél szemmel), h azok voltak az ügyesek, akik kapcsolataikat kihasználva ilyen "magasra" jutottak.

Nem is kritizálnám, akkor, ha mondjuk nem tudnánk, hogy ezek a kapcsolatok azért nem kifejezetten elérhető tömegjavak voltak, amiket kis-vagy nagyobb ügyességgel -rátermettséggel- akár enyhe csalással- bárki megszerezhetett.

Ezek a kapcsolatok úgyhiszem nem az átlagember felemelkedésének biztos zálogai voltak. (És sajnos vannak.)


A Zárpi használta ezt a szót, meg fogalomképet. Én spec. elég avittnak gondolom.

Ezt a cikket pár napja linkelte be da2, de most igazán aktuális ide:
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15192
Hát spec. én írtam valami hasonlót:
Csak lusta vagyok mégegyszer leírni.
w.blog.hu/2007/04/02/aero_caritas#c322047
Igazán szép dolog a Csányi Alapítvány, magasztos célokat kitűző és megvalósító, humanista szolgálat, komoly tőkével. Csak azt a gondolatot nehéz elhessegetni, hogy mi van mindezek mögött: ez az ára a családi alapítványok elindíthatóságának. Az pedig nem más, mint az adókerülés nyugaton már bevált formája (lásd pl. a Rockefeller és Rothschild családok alapítványait). Az összes vagyont alapítványok kezelik, ha meghal az alapító, már rég más a kedvezményezett: nincs örökösödési adó, nincs adóhatósági vegzatúra, satöbbi.
Sándor nagyvonalúan elosztogat 1 milliárdot, miközben nyer 30-40-et. Lefogadom, hogy az új PTK lehetővé teszi majd az ilyen családi alapítványok létrehozását, Sárközy professzor fiókjában pedig már ott is lapul a Várszegi Alapítvány alapító okirata, és szerintem Demján úr is sejt valamit.
"kapitalisták azért tartják a politikusokat, hogy ideológiai alapon jussanak hatalomra és segítsék az ő (mármint a kapitalisták) boldogulásukat":

A viszony fordított is. Mindkét gigapárt igyekszik az érdekkörébe hajtani olyan érdekcsoportokat, melyek később viszontpénzelik őket. Demján pl. fizet mindkét oldalnak. De ugyanúgy a Strabag is.
Az a gond, hogy ezek a kapitalisták finanszírozzák azokat a választási kampányokat, melyek iszonyatos költségeit a kispártok képtelenk megfizetni, így csak kapitalistáknak - a ká-európai önálló alfajnak tekinthető - lekötelezett gigapártok juthatnak át az 5%-os küszöbön.

Itt két óriási klientúra rendszer és gzadsági érdekkör is küzd egymással az ideológiai küzdelemtől kissé takarva.

Velük a miniklientúrás SZDSZ vagy a Leisztinger szponzorálta MDF nehezen bírja a versenyt.

De erre jött rá és ez ellen hadakozik a szép lassan a neomarxistává vadult TGM is.
urbangeri:

Volt már erről szó korábbi postok kapcsán is. Ez egy rettenetesen antidemokratikus és geci rendszer.
Be kellene tiltani a kampányt. Minden párt leírná egy közös (és szines képektől mentes) kis füzetkébe a programját. Az emberek ezeket ingyen megkapnák állami pénzből és ez alapján szavazhatnának.
Hűűűűűűűűű, de naiv vagyok. Naná, hogy nem működne.

Úgy gondolom, hogy maradok a mezei szavazópolgár álláspontján: letojom a háttérben zajló csatákat, amíg a választott politikusok azt a munkát végzik, amiért megválasztották őket és halad az ország szekere.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.03. 13:10:12
Ez olyan mintha betiltanád a reklámot, mert minden szart és szemetet rá lehet tukmálni az emberekre, pedig nincs is szükségük rá, és különben is rákot elhízást elbutulást okoz.
Jó gondolat, de kétséges :)
Azt hallottátok, hogy a Horn Gábort megtámadták
hétvégén a csacsában?

Sajtóhírt nem olvastam, egy barátom szemtanúja volt.
Hároman körbe állták, és üvöltöttek az arcába:
"liberalizmus mi, liberalizmuuus?
meg lökdösték, végül rendesen megütni nem merték,
ő meg elszaladt, ahogy kiszabadult.
Hát... vannak itt indulatok.
Tudom, hogy nem leszek népszerű ezzel:

Ha végigolvassátok a kommenteket, rettenetes kép jön ki: a politikusok csúszómászók, a gazdagok szemetek és letojják a kisembert. A "kisember" (bármit is jelentsen ez) az egyetlen aki tökéletes, nem felelős azért mert nem jutott magasra... Nem lehet, hogy ennek más oka is van? Nem lehet, hogy ez netto irigység?

Ami pedig azt illeti, hogy csak a pénzzel lehet választást nyerni. Miért? Mert pénzzel lehet átjutni a médián? Tehát akkor arra szavazunk (mi milliók, nem a szemét gazdagok!) amit a médiából hallunk, nem pedig a tartalomra. Nem lehet, hogy ezért MI vagyunk a felelősek?

Hol marad mindenből az egyén felelőssége?

totya87 2007.04.03. 13:29:25
"kisember" (bármit is jelentsen ez) az egyetlen aki tökéletes, nem felelős azért mert nem jutott magasra...

Van még egy fontos tulajdonsága: sokan van. Valamint ő választ és ő tartja mozgásban és növeli a tőkét. Úgy létezik mint a mátrixban, ezért szerinted ő a felelős?
totya87 : hát nézd, az egyéni felelősség kérdése nyilvánvaló, de ettől még nem kerülhető ki az elit feleőssége. Nem akarok szélsőségesen elitista dolgokat leírni, de az Átlag Állampolgárnak nem biztos, hogy az a feladata, hogy az egész választási rendszer, gazdasági összefonódások, pártbelügyek, sötöbö egészét átlássa.

Erre vannak emberek, akik ugye pont erre magasról kakkantottak, illetve haszonélveztek belőle.
Akik sikoltoztak -nade ugyan már mennyien? TGM egyedül? hű de sok...- azoknál is inkább a kimaradás ténye volt a sikoltozás oka.
Na itt a baj.
No meg nem az Agórán vagyunk, nem 30 ezer teljes jogú polgár választ egymás közül embereket tisztségekere, nem oly könnyű az ügy azért...
wonderland:

és az elit nem olyan mint az Átlag? Okosabb, szélesebb látókörű (és ezen most nem kulturáltságot értek), de egyébként ebből az anyagból van.

Az átlag is ezt csinálja nap mint nap: adót csalunk (büszkén), sírunk a 300Ft vizitdíj miatt miközben az orvosnak zsebbe adunk 3000-t, mára már kialakult a félÁFA intézménye (azaz a számla nélküli vásárlás), bliccelünk a buszon...
Persze közben azt mondja az átlag, hogy "nekem szabad, de a gazdagnak nem. Majd ha gazdag leszek én nem ilyen leszek!" Hol van a határ? Ha van 10millió megtakarításom akkor válik a fenti megközelítés erkölcstelenné vagy 100-nál?

Félre ne értsd abszolút elítélem az egészet, de változást magunknak kell kezdeni a hétköznapokban. Azzal is egyetértek, hogy aki magasabban van, messzebbre lát, nagyobb a felelőssége. Ami zavar az az összkép, hogy az egyén felelőssége smafu.
Nem mondtam, hogy könnyű. De számomra a polgár (mostanában sokat olvasok Márait) a gondolkodó, felelősséggel magáról és a közösség (kinek szűk körben kinek bővebb) előrehaladásáért tenni akaró egyént jelent. Nem olyat aki azt mondja, hogy "ez van mert ezt látom a TV-ben".
Vidékiek kedvéért:
A csacsa az a Cha-Cha-Cha nevű, szabadelvű
szórakozó hely, a kálvintéri aluljáróban,
amit most bezárnak a metróépítés miatt.
A pultban gyakran Szupermen (Erdélyi Zsolt),
mediacézár csapolta a sört, aki egyébként Kovács Pisti "szülőapja".
nem láttam a Mátrixot.

De Ő felelős-e a sorsáért: nagyobbrészt igen. Ki más?

Nézd nem titok: jó munkám van, jól keresek (el is veszik már TÖBB mint a felét), de ezért nem kellett soha senkinek lefeküdni (sem konkrét, sem átvitt értelemben), tanulni és dolgozni viszont igen. AMikor én vizsgákra készültem, sok korombeli vígan bulizott stb. Most ők sírnak, hogy nem élnek ugyanolyan életszínvonalon. Hadd ne sírjak velük.
totya87:

a magyar ember kb. 1000 éve nem képes az alulról felfelé történő építkezésre. Mindig felülről (akár az állami irányítás által, akár egyébként az elit által) jött a változás. A magyar ember állam bácsi nélkül beszarik, behugyozik. Ha baj van, őhozzá fut, miközben az elitre keni az egészet (amiben igaza is van, csak ahogy te is mondtad, ő maga is felelős és ezt elfelejti).
Ergo alulról biztosan nem fog megtisztulni a helyzet. Csak ha (az egyébként hibásan követett) példakép-elit felülről elindítja azt. De ennek sikeres megvalósítására szintén kb. ezer éve nem volt példa :). Ezt nevezi a külföldi, aki idejön és bizonyos szituációkban csak ámul és bámul a döbbenettől magyar mentalitásnak.
Szerintem hosszútávon csak azok jártak jól ez alatt az ezer év alatt, akik jó messzire elmentek innen. Észre kéne venni: A Kárpát-medencében civilizáltan nem megy. Ha nem tetszik, vagy elmész, vagy befogod.
mint sejthető, ma nem lesz post, és itt se tudok sok időt tölteni.

a Kapitalista Párt óhajtását fenntartom, a likelt cikkben részletesebben leírtam.

skizofrénnek tartom, ami most van, és nem igaz, h a munkáspárton kívül mindenki elfogadta a játékszabályokat. a 2006-os kampány telistele volt olyan ígéretekkel, amelyek szerint majd az állambácsi segít. kifizeti a benzint, emeli a béreket, az árakat meg jól letöri. megragasztja még a bögre fülét is.

ezen segíthet, ha egy párt felvállalja és kimondja, h ez nem az a rendszer. (és ahhoz, hogy ez elfogadható legyen, a mostani kókánál szimpatikusabb egyéniségre volna szükség.)

Bauer Tamás az ÉS-ben elég alaposan kifejti ezt is, talán már fent van online.
Már a linkelt cikkből sem értettem, ezért kérdeztem. Amit most leírtál, az nem a kapitalizmus definíciója, hanem egyszerűen egy ésszerűbb költségvetési poltika, mellette a felelőtlen ígérgetések megszüntetésével. "felelős és szufficites párt" ilyesmi. Ezt Bokros anno egyszer már kínosan elmagyarázta, mindenki fel is fogta. 2002re viszont már mindenki elfelejtette.


0 Totyi:

Ezer éve mi ?
Állambácsi a középkorban mi ?
Amikor a nyugdíjasok beszavazták azt
a geci Mátyást, na akkor derült itt ki minden..
Bázz látszik belétek tömték keményen a répafőzeléket az uttőrőtáborban...

Igazából nem értem az óhajod, nyitott kapukat döngetsz.
Vagy csak a hivatalos átkeresztelő ünnepség hiányzik?
Van benne valami.

Ja és persze, egy marionett figura az nem lehet egyéniség!
lol de megnézném a moderátort.. :D Saját elképzelése is van..
totya87 2007.04.03. 14:12:48
Nem azok a volt évfolyamtársaid döntik el a választásokat akik buliztak amíg te tanultál. Nem róluk beszéltem. Azokról akik egy átlag családban az átlagosnál kicsit jobb képességű gyereküket nem tudják pölö egyetemre járatni ezzel szemben egy tehetős átalg alatti könnyen diplomához jut. Ez kinek a felelőssége?
MouFL4n3:

bár nem teljesen értem a répafőzelék kommentet, de sejtem.

Tehát ha valakinek a Tiedtől eltérő véleménye van az agymosott. Ha a Tieddel megegyező, akkor önéllóan gondolkodó, értelmes egyén.

Sajátságos! Ez némileg megnehezíti az értelmes vitát.

outsider:

ez pl a kormányzat feleőssége, a mindegyiké. (Én soha nem mondtam, hogy az elit tökéletes!)

Az, hogy nem alakult ki egy olyan diákhitelrendszer, ami a tanulást finanszírozhatóvá tenné. Ugyanis véleményem szerint két fontos elv van:
- a tunlásért fizetni kell, mert ÉRTÉK (kenyeret sem adnak ingyen, holott éhenhalni rosszabb mint nem tanulni)
- tehetséges ifjak nem kallódhatnak el

Ezért kell (szerény véleményem serint) az oktatást megfizettetni és mellétenni egy finanszírozási koncepciót.

Hát igen, az elit is sokmindent elszalasztott. De könyörgöm beszéljünk az egyéni felősségről is.
„Pedig a műfaj, mármint Tóta W. és Pozsonyi stílje ugyanaz.”

Muhaha. Az csak apróság, hogy stíl =/= műfaj, de ketten ég és föld, amit csinálnak.
"bizony, a fókusz el vagyon számolva közszolgálatként. meg az aktív. meg még nem is tudom, mik, de ezek biztos. hírszolgálatatás, tájékoztatás."

pl. tv2:magellán is, mint ismeretterjesztő(!) műsor...LOLLER!:D:D:D:D

"Az orosz észjárás nem piaci alapú, hanem állami, politikai természetű észjárás. Ismerjük ezt, a számunkra sem idegen, meg tudjuk érteni. Az állami, politikai észjárás azt mondja, hogy a gazdasági életben is meghatározó az állami befolyás és a stratégiai ágazatokban állami tulajdonnak kell lennie. Tehát nem az államtól független aktorok a szereplői a stratégiai ágazatoknak, hanem az állam által tulajdonolt, vagyis a legerősebb függésbe hozott szereplők vannak. Az átláthatóság ebben az észjárásban nem képvisel olyan értéket, mint a piaci észjárásban. Sőt, és végezetül, az állami politikai észjárásban nem a verseny elfogadása, hanem a monopolhelyzetekre való törekvés a természetes, és eszerint is jár el."

elolvastam többször...szerintem ez igaz. és nem is feltétlenül negatív...nemcsak keleten gondolkodnak ám így...stratégiai monopóliumokat nyugaton is tart fenn az állam...az más kérdés hogy ez szarul van megfogalmazva, mert az oroszok alatt itt nem az orosz nép értendő, hanem konkrétan putyinék. az megint más kérdés hogy egy olajcég államosítása és a kórházi ingatlanok(!!!) el nem adása közt azért van ám egy hangyafasznyi különbség. vagy hogy mondjuk azért tartok-e fenn egy monopóliumot hogy a parasztot ne szopassa szarrá kénye-kedve szerint egy energiavállalat, vagy hogy a a haverjaimnak biztosítsak megfelelő piaci pozíciót. Valamint a Zorbánviktor 5 éve tudtommal ellenzékben van ám és azt mond amit akar! igen, nyugodtan, ugyanis ha azt mondja hogy bazz én utálom a putyinék KGB-s pereputtyát attól max. az ő hatalomra jutását a fent említettek nem fogják támogatni, de ezért nem zárják el ám a gázt hipp-hopp, vagy ha ez így törvényszerű akkor már rég lebombáztak volna minket az "arab terroristák" akik ellen fociztunk...ja kérem, hogy azt Gyuriferi mondta, aki regnáló miniszterelnök? Oda se neki, a honi nyalonc média el mis-másolta a dolgot aztán csókolom. (azt meg szinte sem merem említeni hogy amikor ilyeneken kiakad a bal tábor magyarországon akkor felsejlik bennem hogy ugyanez a bal tábor szinte beismerésként értékelte..sőt...politikai megtisztulásként ünnepelte az öszödi vernyákot, amiben a regnáló miniszterelnök pofánszarta az ország minden lakóját, a saját szavazóit leginkább és később még büszke is volt rá...na az hogy lett elkenve kedves Árpád?)
b2: Azért baj, ha ilyeneket mond, mert őt az egész "külföld" potenciális miniszterelnökként tartja számon. Ráadásul az Európai Néppárt alelnöke.
Elmondhatta volna ugyanezt több diplomáciai érzékkel fogalmazva is és akkor nem adja fel ilyen magasra a labdát.
Ja, és ők hívták meg az orosz nagykövetet a szpícsre. Ezt akár nyílt provokációnak is tekinthették volna.
Kedves Árpád! Nem tisztem, se szándékom fényezni a kókajanit, de némi képzavart éreztem kritikádban. Először is azt kéne tisztáznod, hogy mint sikeres vállalkozótól vársz tőle több szolidaritást és empátiát, vagy mint szadeszes politikustól? Előbbivel kapcsolatban fogalmam sincs, hogy mikor és mennyit ad a rászorultaknak és milyen alapítványokba rakja a zsetont. Szólj, ha neked van. Bármennyire is furcsa, de nem minden adakozó ember kürtöli széjjel a világnak, hogy hány milával segíti a rákos gyerekeket, elképzelhetetlennek tartod, hogy ő sem? Hogy aztán a médiának mit üzen, azt mint politikusként teszi. Én személy szerint nem bánom, ha nem "gazdagodunk" egy újabb párttal, amely a rászorultaknak, vagy éppen a kevésbé rászorultaknak fűt-fát megigér. Adni szép, adni jó, de arra ott van a fityesz, meg a szocik. Miért kéne a Jánosnak is beállni a sorba?
Voodoo:

mint a kapitalistát megtestesítő kabalafiguraként várom tőle, de ezt írtam.

"nem minden adakozó ember kürtöli széjjel a világnak, hogy hány milával segíti a rákos gyerekeket, elképzelhetetlennek tartod, hogy ő sem?"

igen. aki behurcolja a szuláksóba a csaját, az nem szégyellős.

"fűt-fát megigér"

charity =/= kommunizmus.
totya 87,

végig te mondod a frankót, teljesen egyetértek. A sok sírásrívás helyett talán be kellene vállalni mindenkinek a rá eső felelősséget, és azzal foglalkozni. De nagyon
riszpekt
Fodrocska tisztaságocskája a kutyát nem érdekel. Győzött ismét a money. Kokácskának sikerülni fog a szadeszt minden mélypont alá vinni. Lehet, hogy Orbán embere ???
Ez a kis 2-3%-os pártocska talán nem épp Kókát várta.
Exhibicionista pojácából pedig elég annyi amennyi most villog tele szájjal az ország pofájába.
Ezt érdemeltük - csókolom. És jobb nem lesz.
Nem egészen értem a felháborodásotokat. Márminthogy sír-rí a nép.
A világ bármely országában (még az USA-ban is!) vérző fejjel és szaros gatyában menekülne a kormány egy ilyen intézkedéscsomag bevezetése után, pláne, ha az az indok, hogy a nép a hülye és ő tehet minderről.
Szerintem a magyar birkacsorda egészen jól fogadta a megszorításokat. Ez csak Mo.-n szokatlan, hogy az emberek végre ki merik nyitni a pofájukat, meg utcára mennek, sőt (oh, borzalom) még néhány tojást is eldobtak. Jujujujujjjj!
idestova 20 éve az kérdés, hogy akkor mi legyen az állam feladata, meddig tartson a szocializmus, és hol kezdődjön a kapitalizmus.

szvsz nem elég deklarálni: "a kapitalisták mi vagyunk", ez legfeljebb arra lesz elég, hogy lekerüljön a pártról "drogos buzi zsidók vagytok" címke.

ahhoz hogy egy erős kapitalista párt, meg kell mondani: mi az állam szerepe, mondjuk a közlekedésben, az egészségügyben, az oktatásban. ezek nincsenek kitalálva. ezért van kis túlzással anarchia ezeken a területeken.
Kunczénak volt esze elszökni a léket kapott csónakról. (A Heti Hetesben Fajkasházyval viccelődik majd :-)
Szomorú, de igaz: a magyar puma ezután Öszödön is elmondhatja a "három a magyar igazság" c. tréfát. Kacagjunk...
Még valami: Aki hülye, haljon meg.
Szóval szabad a pálya. Kóka tud élni...
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0713&article=2007-0401-2205-27WUCO

ja és ha erre a cikkre tetszett gondolni fentebb Mr. W...nos ez a kifejtés hemzseg a tényként kezel hamis állításoktól, ami pedig önnek mint (elvileg) a tényekhez körömszakadtáig ragaszkodó, objektív újságírónak problémát kéne hogy okozzon. arról nem is beszélek, hogy az írás már az elején elindul a jól megszokott szoclib. értelmiség által járt útvonalon...hogy ugye az orbánviktor...meg hogy a két ciklus óta tartó alaptalan optimizmus...az optimizmus csak egy ciklus óta alaptalan. a fidesz millió soron elhúzódó alaptalan pocskondiázása már nem nagyon döbbent meg, de hogy ez az írás, vagy ennek a mukinak az írásai mint mértékadó liberális okfejtés??????? Csak néhány apróság a fideszről bauer elvtárs tollából:

"Ideológusaik elvi síkon kérdőjelezik meg alkotmányos berendezkedésünket"

nem bazzeg (amolyan w-s stílusban) hanem gyakorlati síkon. amikor ártatlan embereket vernek rendőrök viperával beazonosíthatatlanul akkor az nem elvi sík. ha újságírókhoz NBH-s tiszteket küldenek személyes kikérdezésre az se. és ez csak a jéghegy azon csúcsa ami olyan szembeötlő hogy az csak na. itt még lehetne sorolni az alkotmány lefosását magasról több ízben de holnap se érnénk a végére neki.

"Ők akarják megmondani, hogy mit játszhatnak a színházak, hogy mit írhat és mit nem a helyi lap"

hogy nem sül le a képéről a bőr? a köcsögnek...ha a helyi lapokat is górcső alá vennénk a médiamérleg képzeletbeli nyelve kb. 96% a 4% ellenében billenne a baloldal felé...

"Ellenzéki pártként verbális erőszakkal, utcai megmozdulásokkal támadják az alkotmányos rendet."

ahogyan azt tette az SZDSZ is anno...de azt elfelejtettük mer' olyan rég vót má!

"Gond nélkül tesznek félre másfél évtized alatt rögzült jogszokásokat..."

háháháhuhuhábruhhaha.....igen...az...a fidesz...az mszp ellenben nem...igaz. vittttathatatlan! LOL!

"azt próbálják mindenkivel elhitetni, hogy a gazdaságban nincsenek objektív adottságok, csak jóakarat és gonoszság közül kell választani, s ha a kormány megszorító intézkedéseket foganatosít, azt merőben csupán rossz szándékból teszi"

tipikus ferdítés...mert egy nagy lófaszt! senki nem mondja hogy csupán rossz szándékból. azért teszi mert mostanra jutottunk államcsőd közeli állapotba, azért bazzeg! a módot már lehet firtani, meg a kompetencia kérdését, azt is.

"A demokratikus erők tehetetlenül állnak szemben a Fidesszel. Tehetetlenül, mert - betudhatóan az elmúlt öt év gazdaságpolitikai melléfogásainak - a kormánypártoknak nincs már elég hitelük ahhoz, hogy a szükséges eréllyel és határozottsággal szállhassanak szembe a fideszes rombolással."

micsinálsz? mivan? szóval lássuk jól értem-é? az mszp melléfog. amikor kormányoz! a jólelkű...amelyik a jót akarja csak, de ez a fránya nép, hogy vigye el a pestis, nehezen nyeli le, a sok jóakaratot...ellenben a fidesz, na az meg rombol, folyamatosan...ellenzékből...mer nem elég együttműködő, azér van ez a sok baj itt. köszönöm az orákulumi útmutatást kedves bauer bácsi.

"A következmény pedig az egész politikai rendszer fokozódó hitelvesztése."

persze...nem annak a következménye ez hogy a Blikk hónapok óta azt súlykolja (az igen népes) olvasótábora agyába hogy ezek a politikusok mind egyformák lopnak-csalnak-hazudnak. velük kánonban az RTL. a tv2-t csak azért nem sorolom ide mert aszerint csak a fideszesek lopnak-csalnak-hazudnak. ja és persze van még a köztévé is napkeltéstől mindenestől...

na nem is idézek többet, mert tényleg betelik a blog :D

ha nem erre a cikkre gondolt kedves Árpád akkor bocs, de azt hiszem ez a cikk minősíti az íróját is...



jajj...sorry, még az lenne kérdéses számomra, mi is volt ez a "törés"?

"bla..bla...amelyek visszavezetik Magyarországot a 2000 körül, a Fidesz-kormány idején elhagyott növekedési pályára."

mivel is hagytuk el ezt a növekedési pályát? csak úgy közgazdasági szempontból.
"Ja, és ők hívták meg az orosz nagykövetet a szpícsre."

és ki tudja mi hangzott itt el és mire verték ki így magukat a ruszkik?
"Ez a kis 2-3%-os pártocska talán nem épp Kókát várta. "

pont ebből átszik hogy a szadesz amióta összekapta magát valamennyire és bejutott csak arról szól hogy m,ost amíg kitart az a 3 év amíg nem kell kampányolni és el lehet simítani következmények nélkül mindent, addig lopjuk széjjel amit még nem sikerült...lehet hogy fodor ebben nem volt partner...kóka meg megvett mindekit, vagyis a "ponthogy" többség is elég volt...
mavo!

A stíl az nem a műfajjal egyenlő, hanem a STÍLussal. Kazinczy használta először a "fentebb stíl" kifejezést, bár jelen esetben a lentebb stíl inkább indokolt.

Ha jól figyeltél, én is arról írtam, hogy "ketten ég és föld, amit csinálnak". Igen, Tóta W. a "szalonképes, mélyenlátó" megmondóember, aki a nap-keltében jópofáskodik ilyen Orosz szintű senkikkel. Árpád nem ismer tabukat, bátran megírja a tutit, míg Pozsonyi egy szélsőséges, fasiszta, aki a nyilas Demokratában mocskolódik nagyon csúnya és elítélendő módon... Igaz? Ugye rátapintottam a lényegre? Hát Te (vagy bárki más) ezt tényleg elhiszed? És egy kicsit sem gondolkodsz el azon, hogy kiknek a kegyéből lehetett a nap tv-ben a Tóta W.?
Én azt szeretném megkérdezni, hogy ha most akkor azt gondoljuk, hogy

a) egy ilyen susnyákosból előmászott, tipikus magyar vállalkozó a Mókajani?
b) nálunk így kell üzletelni?
c) az lesz a legjobb, ha ő a 'Magyar Kapitalista Párt' szimbóluma?

Tulajdonképpen utáljuk, azért szeretjük? Nem mindig tudom ezt követni.
Kedves Árpád!

Te most végülis jóban vagy Tomcattel? Tettél már rá utalásokat, most Ő is:

www.tomcatpolo.hu/blog/

(gondolom, Te vagy "Worluk mester" :) )

Kifejtenéd, vagy ez tolakodás?
b2

Az megvan, hogy az osztrák kancellár mit mondott Viktorról? Ezt:

"Az osztrák kancellár szerint a magyar konzervatív pártvezér, Orbán Viktor gátlástalan, a kormány elleni harcban az utcán mobilizál.

A német lap újságírójának megfogalmazása szerint Gusenbauer úgy látja, a populizmus kormányzási eszközzé válása, és a szélsőjobbtól való elhatárolódásról való lemondásnak lett a hosszú távú következménye az újfajta agresszív konzervativizmus, amely Spanyolországban és Magyarországon megjelent.

Gusenbauer szerint ugyanez érvényes arra a kiengesztelhetetlen stílusra, amely a spanyol néppárt kormány elleni küzdelmére jellemző. Ezt a két esetet tartja a legfőbb példának a radikális európai konzervativizmus új fajtájára, amely a hatalom megszerzésére tett próbálkozásaiban sokkal tovább elmegy a gátlástalanságban, mint azt korábban a demokraták tették. Mindez azonban nem hirtelen és váratlanul alakult ki, és több elemző is egyetért abban: ez nem utolsósorban a kormányzó reformpártok hibája is volt."

Osztrák komcsi, mi?!
én úgy értelmezem kóka győzelmét, hogy a szdsz küldöttek többsége a szimbolikus kérdések megvitatása helyett konkrét cselekvési programot vár a pártvezetéstől.

ezzel együtt nekem kóka egy nagy kérdőjel. folyamatosan azt mondja: konkrétumokat kell mondani a politikában, nekem úgy tűnik kóka csapata nem tud mondani konkrétumokat. akkor meg miből esz cselekvési terv, hogy lesz ebből program.

példa. a közlekedési tárca élén jános tartósan veszteséges vállalatokat felügyel. mindenki számára nyilvánvaló, hogy meg kell kezdeni az állami vasúttársaság privatizációját, az államnak nincs elég pénze a vasútvonalakat teljes egészében modernizálni, de akkor meg kellene mondani, hogy mely vonalakat maradnak állami kézben, és melyek kerülhetnek magánkézbe. a privatizációból befolyó bevételeket nyilván az állami kézben maradó vonalak fejlesztésére kell fordítani.

akkor itt valamiféle elvet kellene kimondani. (mondjuk kóka-elv) mondjuk azt: az állam két település között nem biztosítja egyszerre közúti és vasúti közlekedést. nem biztosítja, mert el van adósodva, és nem akar tovább adósodni. nem futhat párhuzamosan állami autópálya és állami vasút.

ahol állami autópálya van, vagy tervben van - a főváros és a megyei jogú városok között sugárirányban -, ott kerüljön magánkézbe a vasút.

ahol az állam belátható időn belül nem is tervez autópályát - a megyei jogú városok közötti gyűrűn - ott az autópályák építését magánkézbe kell adni, hiszen a drága autópálya is jobb, mint a semmilyen, a befolyt pénzekből viszont fejleszteni kell a vasúti közelekedést.

ez persze a közelekedést nem teszi olcsóbbá. a jelentős áremelés sok családot lehetetlen helyzetbe hozna. az állam támogathatja az iskolába, a munkába járást, a gyermekek üdültetését, az állam támogathat bizonyos kulturális programokat. minden esetben a legjobb gyakorlatot kellene alkalmazni. az utas megveszi a jegyet, a visszaút bizonyos feltételekkel ingyen van. meg kellene szüntetni a különféle kedvezményeket.
és még egy dolog. csak a szolgáltatásból befolyt adókból lehet a rászorultakon segíteni. a be nem szedett adót, a nincset nem lehet szétosztani. a közlekedésnek önfenntartónak kell válnia.

elvszerű és a gyakorlatias politizálásra egyszerre van szükség. kókán látszik a gyakorlatiasság, a környezetéből hiányzik az elvszerűség.
Hölgyek, Urak, szejvusztok gyerekek !
Sokat fogunk mi még röhögni a szadeszen. Tán akkor is, mikor már a nevét is elfelejtettük.
Két "liberális" utazik a vonaton
Vonat meg nincs...
- Megértettük egymást ?!?!
- Yes Sir !
- Rohadjon meg a 78 éves cukros Mari néni ?!
- Yes Sir !
- Szeretjük, de nem akarjuk ismerni a szcientológia nevű gazdasági maffiát ?
- Oh, yeeeh !
- Kéne még egy yacht helikopter leszállóval ?
- Yeeeeeeh! Megcsináltuk. Már van... :-)
na azért szarom én le a külföldi politikusok-újságírók véleményét a magyar belpolitikai helyzetről mert a képlet nyagjából annyi: ha te balos vagy én meg egy bal kormány tagja-pártfogója-tollnoka vagyok akkor te vagy a jófiú a többi meg nem az...ugyanez igaz a jobb oldalra is. ne mond hogy nem ilyen egyszerű a dolog mert az, vaktába beszélnek innen is onnan is. (vagy kikérik egy itteni "szakértő" véleményét aki meg azt mond amit akar...pl. mint amikor antiszemita kérdésben az szdsz holdudvarának értelmiségi krémjét kérdezik hogy mi a pálya azok meg elsírják hogy itt akkora az antiszemitizmus hogy már az utcára is félnek kimenni a verebesistvánok...erre a külföldi források zengik hogy itt aztán épphogy nincsenek koncentrációs táborok, meg az amnesty international is pont a választások előtt pont a magyar fogdákban széjjel ütött cigánygyerekkel riogatja a jónépet kurvaobjektíven. persze nem akkor amikor az embereket verik a rendőrök az utcán, aztán meg a fogdán is, hanem a fidesz kormányzása alatt. mert ugyae aki jobboldali az történelmileg fasiszta rasszista antiszemita, aki meg balos az nem! punktum...eldöntve!) egyébként kérlek, hamár így mások véleményét tárod elém, osztd meg velem a tiédet is arról, mikor, miben és milyen módon volt a zorbánviktor antidemokratikus? csak hogy tudjam és kussoljak...
Én még emlékszem a rendszerváltás legnagyobb, harcos pártjának pénzelőjére, a Műszertechnikára, akit
épp úgy hívtak a polgári életben, mint ma a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát. Ne feledkezzünk el róla. Ő az igazi magyar Berlusconi-klón. Kóka melletti kispályás.
Én még emlékszem a rendszerváltás legnagyobb, harcos pártjának pénzelőjére, a Műszertechnikára, akit
épp úgy hívtak a polgári életben, mint ma a Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát. Ne feledkezzünk el róla. Ő az igazi magyar Berlusconi-klón. Kóka melletti kispályás.
ja és kutacs felvetése jó...bár sok embernek azért még ma sincs autója de kompenzálva a bérletet...az ötlet jó. de szerintem ezt nem fogja véghez vinni kóka úr...kisebb dolgokat sem tudtak megoldani...káosz maradt csak utánuk és egy megoldatlan kérdés megoldásával 100at teremtettek. de ne legyen igazam!
to medve: és milyen jól tud lavírozni...profi...
medve1942

Igazad van, tényleg kispályás Kókáék mellett.
:))
TWA!
Ez a cikk nagyon JÓ!!!
hattory

az osztrákok
annyira szarnak tartanak bennünket, hogy a határtól 100 méterre építik a szemétégetőt, Szentgodhárd belvárosától 1500 méterre...
és ezt kifejezetten Orbán Viktor ellen teszik ... tudod mutatják az európai közös értékrendet tudod erről szokott cseverészni Fletóval a júnióban...

ja az osztrák nép többsége , mintha elfogadta volna Haider idegen gyűlöletét...

b2: komolyan kérded mikor volt OV antidemokratikus?

Szemelvények (csak így fejből nem vezetek listát):
- a hetenkénti ülésezést úgy kell érteni, hogy háromhetente
- működik a parlament ellenzék nélkül is
- kétévenkénti költségvetés
- a 12 állami gazdaság két választás közötti privatizációja
- a 2002 költségvetés időarányostól való túlköltése tudatosan (én hallottam a jókedélyű Harrach Pétertől, még büszke is volt rá, hogy így a nép által választott kormány mozgástere be van határolva)
- a Torgyán párt (amit utáltam) profi kicsinálása

"Tovább is van mondjam még?"
Egyébként ne kussolj, ez a demokrácia.

Kedves Árpád!

"egyébként meg minősítse az illetékes az édesanyját. minket majd minősít a kedves közönségünk."

a nép, az isten adta nép! ha ő minősítené a médiát akkor csak győzike lenne meg sztárok a jégen...
totya

mondjad sokszor, még többször,

tudja meg ez a barom magyar, hogy nem lesz gázár emelés azt is az azorbán kényszerítette szegény ferire...
mert a demokrácia alapja az igazmondás, de azorbán ...

milyen jól menne a sorunk, ha meg lenne a 12 állami gazdaság, most lehetne Lepp Gyulának eladni, az időarányossan túlköltés csak 2002-ben volt sem előtte sem azóta

tolya
ne parodizáld a baloldalt nem olyan vicces




Ne félj:

ha elmondom miben nem tetszik OV stílusa, az nem azt jelenti, hogy a baloldal tetszik. B2 azt kérdezte mondjam mikor volt, OV antidemokratikus. Mikor volt a baloldal? kb ugyanannyiszor.

Jobb egyik mint a másik? Nem. De nem tetszik egyik oldal majmolása sem.
Szemétégető és német szemét

Tényleg gazemberség ide hozni, DE
1. magyar vállalkozók is kellenek hozzá
2. nézzünk körül az erdeinkben, azt nem külföldiek hordják ide. Ne adjuk már elő, hogy "mi tökéletesek vagyunk, azok meg pfuj csúnyák"
3. autóból a csikket kidobni nem lehet, hanem szinte muszáj. Múltkor letekertem ablakot, megkérdeztem kb 50-es házaspárt otthon is így szokták-e, látszott a döbbenetz az orcájukon, hogy "mi ezzel a gond?"
Kedves Árpád!

Ha nem dübörgött volna annyira a gazdaság Jani és Feri gátlástalan hatalom vágya okán akkor ez talán elkerűlhető lett volna:

"Kétszázezer forintjába kerülnek a megszorítások egy átlagos családnak. Az Ecostat kormányzati gazdaságkutató intézet számításai szerint a tavaly nyári Gyurcsány-csomag áfa- és egészségbiztosítási járulékemelése, valamint a kamatadó bevezetése százezer forintot vesz ki a család éves büdzséjéből.



Ugyanennyit visz el éves szinten az idén januárban megszigorított gáz- és távhőtámogatás, illetve a TB-járulék emelése. A felmérést ismertető Hírszerző internetes újság megjegyzi, hogy a gázzal fűtő családok rosszabbul jártak, mint a távfűtést használók. Míg az előbbieknek átlagosan 107 ezer forinttal kell többet fizetniük évente a fűtésért, az utóbbiaknak 87 ezerrel. Az Ecostat számításában a vizitdíj okozta többletkiadás nincs benne, miután nincs hiteles felmérés a családok orvoslátogatási szokásairól."

Ezek után ezzel a szerencsétlen Kókával akar megerősödni a szadesz ?

Mennyit fog Kóka adakozni 2010-ben, a közpézből, hogy újra legyen esélyűk?

"- a hetenkénti ülésezést úgy kell érteni, hogy háromhetente"

ma meg 3 naponta ugye, azt az egész arról szól, hogy fletó ha kell cigány ha kell zsidó, a fidsz meg antiszemita, meg egyébként is a k. annyát neki! és ezen aranyköpéseit immár hetente 2 alkalommal is hallgathatja a nagyérdemű...csodás! ez a demokrácia egyik alap pillére...

- kétévenkénti költségvetés
mit mondjak? nem lehetett beleugatni...most se lehet (ha meg igen akkor jöhet a procedúra a népsavazásról aminek monnyuk nem sok értelme de mindegy...nagy változást nem fog okozni az tuti. hacsak ezen múlna a ktsvetés tartása áldásos helyzetben lennénk.)
másrész azok legalább tartották magukat egy hangyányit a sarokszámokhoz , két évre...ezek meg 5 éve folyamatosan a felénél bebukják...
inkább irígykedni kéne hogy akkor még ment ami most sehogy se!

"a 2002 költségvetés időarányostól való túlköltése tudatosan "

greheheheehehehuahaha! ezt azután mondod hogy a baloldali kormány tudatosan meghamisította a költségvetés adatait?...túlköltés? miről beszélünk ember? a medgy-fletó páros idején volt a legmagasabb a bevételi oldal baszki, úszunk az adósságban azt még így is túl lépik a limitet!!!mellesleg a medgyessy 300milliárd plusszon vette át a kasszát!

unom már ezt a jajj...szar itt mind a két oldal...jajj...inkább nem is szavazok...meg amúgy is, a mónika sóba legalább nincs ez a fránya politika...szal én bevállalom hogy egyik se szent de azért ne hasonlítsuk már ezt a (nem)kormányzást ahhoz...
2. nézzünk körül az erdeinkben, azt nem külföldiek hordják ide. Ne adjuk már elő, hogy "mi tökéletesek vagyunk, azok meg pfuj csúnyák"
3. autóból a csikket kidobni nem lehet, hanem szinte muszáj. Múltkor letekertem ablakot, megkérdeztem kb 50-es házaspárt otthon is így szokták-e, látszott a döbbenetz az orcájukon, hogy "mi ezzel a gond?"

totya! azt azért kihagyod a képletből hogy itt 40 évig egy amolyan beleszarós társadalom épült ám...egy olyan, bemegyek a gyárba azt dógozgatok, de végülis csak úgy csinálok, mer egyébként tök mindegy. ausztriában kialakult pl. az egészség kultusz...nálunk meg van norbi ápdét! alakul-alakul, de nem úgy jön ez hogy a parasztnak a szemibe vágom hogy azanyádé szemetelsz aztán az majd a 20 éves megszokást holnapra levetkezi...(tv2 napló: valamelyik fasszopó riporter kamerával betámadja a blahán a cigánygyereket hogy szétütlekneszemetejjéééé! az meg fogadkozik! aztán mondja a riporter hogy mi is nyugodtan menjünk oda, mert kamera nélkül még hatásosabb...hát most ugye el lehet képzelni mi történik ha oda megyek egy ilyenhez kötekedni a szemét ügyében!)
Tényleg ne hasonlítsuk.
A Medgyessy-Gyurcsány brigádot 2006-ban kellett volna elzavarni azért amit nem tettek/tettek. Azért amit most csinálnak nem feltétlenül.
Az én olvasatomban a jelenlegi kormányzás a következőt jelenti:
- az élősködő adócsalók szívnak
- díjat kell fizetni piacképes termékért (tandíj)
- talán megszűnik a szocializmus utolsó maradványa, az egészségügy jelenlegi változata, ahol minden rohad, nem működik, viszont sokan marha jól megélnek belőle
- egy prémium termékért (gáz), meg kell fizetni annak az árát

Magyarul ki lesz/lett hirdetve, hogy nincs ingyenebéd, az állam csak azt tudja szétosztani, amit beszed az emberektől, ez pedig korlátos.
Lehet, hogy ez marhára érzéketlennek tűnik, de akinek ez nem tetszik döntse el, mit akar egyenlősdit (aka szocializmus), vagy azt, hogy aki tehetséges, szorgalmas, szerencsés boldogul, aki pedig kevésbé tehetséges, lusta, netalántán nem szerencsés, az lemarad.
nézzük meg mit csinált eddig kóka. bezáratott néhány a kihasználatlan vasútvonalakat. megszorított. a megtakarítások minimálisak, lakosság ellenállása óriási.

a kistérségek úgy érezték: kitolt velük a kormány. értették, hogy a vonalak veszteségesek, de nem értették miért pont a legrosszabb helyzetben élőket sújtotta intézkedéseivel a magát baloldalinak mondó kormány. és ezt teljes joggal mondták.

fel lehet számolni még néhány vasútvonalat, az átalakítás ebben a mederben nem folyhat sokáig. a közúthálózat féloldalasan fejlődött, sugárirányban ugyan épültek autópályák, de nem alakultak ki a gyűrűk, a vasúthálózat pedig teljesen elavult.

és ez elsősorban a kormány felőssége. akkor is ha orbán náci, akkor is ha nem. az utcai radikalizmus nem ok, legfeljebb okozat. a kormány kooperativitást, konstruktitást vár az ellenzéktől, ez rendben van, az együttműködéshez konkrét cselekvési programok kellenek. a szimbolikus gesztusok szükségesek, de nem elegendőek. hiába az uniós bőségszaru, az ország forráshiánnyal küszködik, ebből így lemaradás lesz, nem pedig felzárkózás.

vegyük keleti, déli országrész közlekedését. a miskolc debrecen szeged pécs vonalon belátható időn belül nem lesz gyorsvasút. ezek a városok soha nem lesznek autópályával összekötve. ezt a gyűrűt az állam nem képes megépíteni. orbán se lesz rá képes. a konvergencia-program nem tesz lehetővi a további eladósodást, a versenyszféra újabb adóemeléseket már nem visel el. a fejlesztésekkel nem lehet az euró csatlakozásig várni, magyarország a számos feltörekvő ország közül csak az egyik. ha nem tartjuk a konvergencia-programot, akkor meg bedől a forint.

fontos volna legalább egy félgyűrű, ahonnan épülhetnének az utak a kárpátalja, erdély és a délvidék irányába. nem kell magyarázni mit jelent ez: a megyei jogú városok és főváros régió központtá válhatnak.

ezt a gyűrűt koncesszióban kell megépíteni. az autópályán közlekedni nem olcsó, de egy drága autópálya is jobb, mint egy semmilyen. a befolyt pénzből a közúttal párhuzamosan a vasutat kell fejleszteni. így két legyet üthetünk egy csapásra: egyszerre épül az autópálya és a gyorsvasút. a gyorsvasút versenytársa az autópályának. se az állam, se a piac nincs monopol helyzetben.

a befektető nyilván igényelni fogja, hogy az állami vasút piaci áron működjön, és azt is, hogy a rászorultak az ő útjain is igénybe vehessék a kedvezményeket. az autópályán is fel lehessen használni mondjuk az üdülési csekket. de ez rendben van, ez még belefér a versenybe.

ehhez árat kell emelni, a szolgáltatásokból befolyt adókból a rászorultakat lehet támogatni. ezt a korlátot kell tudomásul venni. ezt a jobb oldal többsége is belátja. mindenkinek minden nem lehet ingyen.

szóval én kókától ez ilyen típusú megoldásokat várom, tudom hogy nem egy baross gábor, de hát az ő munkáját kell az uniós források és magánberuházások segítségével befejezni.

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Magyarorsz%C3%A1g_vas%C3%BAti_h%C3%A1l%C3%B3zata.jpg
kutacs! ámen! ha ezt mind így, akkor én komolyan megbocsátok a kókának! de legalábbis megenyhülök az irányába! :D

Kutacs

A gyűrű megvan!
Igaz, hogy vasút, és sajnos pont a másik oldalon.
Ez a félgyűrű volt Baross Gábor életműve.
Ez a gyűrű rajzolta ki magyarország új
határait, a főbb csomóponti városokkal együtt.
Szerintem meg fog épülni ennek a sztráda kisöccse is,
de azt már az utódállamok építik, Románia és Szlovákia. Hosszú távon " mindenkinek" jobb egyébként
ha ők csinálják meg.
Az új régiókat ez a folyamat fogja kirajzolni.

:-)
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.02. 12:47:29
senki se kérte, hogy ossza szét a teljes vagyonát a hajléktalanok közt. lehet ezt okosan, célzottan. ld www.csanyialapitvany.hu. "

Egyrészt nem illendő ekkora nyilvánosság előtt benyalni Magyarország egyik leggazdagabb emberének, mert még a gyanútlan ember is kapásból primitív érdeket sejt mögötte.

Másrészt a kapitalizmust mégsem adakozásra kéne alapozni, egy gazdasági miniszter ne adakozzon, hanem tegye rendbe a gazdaságot, hogy ne nagyon legyen rászoruló, illetve a rászorulók államilag szervezett formában vészeljék át átmeneti nehéz helyzetüket.

Harmadrészt a gazdasági miniszter az állami pénzt ne saját magának és cimboráinak játsza át, igaz, így kevesebb marad neki, talán még adakozásra sem fogja futni.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.03. 14:22:27
mint sejthető, ma nem lesz post, és itt se tudok sok időt tölteni."

Pedig a Hankook buliról érdekes lenne egy kis megemlékezés, vélemény stb.

Néhány elnagyolt szénvázlaton kívül sose kaphatunk képet arról, miként látja a blogger úr hazánk jelenlegi vezérkarát, míg az ellenzékről igen részletes mázolmányok, sőt 3D-s szupertechnikák sora található az életmű ezen, kék-vörös korszakában.

Na ja, der fueggetlen uyschagirasch!

Miután megemlékeztünk eme, a kriptozoológia tudományterületére tartozó fura jelenségről, basztassuk inkább a sok faszkalap szadeszost.

Csaórikájim, bazze, nektek még esetleg Győzikét kéne meghívni pártelnöknek, tán akkor ez a veszettbarom, fütyülős barackon nevelkedett bőgatyás végre felismerné, mi volna neki a jaó! Mer' amillen nagy pénisz, fel nem ismerné, ha szabadon választhatna, hogy a szadi a tökkkkéletes, a Jehova által parancsoltan szeretett, szürkeállományi köb, ami előtt leborulva alázkodni kell megfele, minden magyar pöcsnek.
Hájde fittyenjen le ja károm, ha ezen a magyar ugaron tik még hiteles pártot tudtok berhelni ebből a két kutyaszarból öszvegyúrt palacsintatöltelék-formációból. Hát mán mindent elkurvultok, baszki?
Szép, mondhatom. Egy exfityeszes, meg egy frankában végzett kommancsffy verseng a hiteles pártelnöki posztért a Műparaszt utáni korszakban... Oszt az nyer, amelyiknek rövidebb keletű a párttagsága? Vagy a cséke hossza számít? Vagy mi?

Mert hogy én eddig is rühellettem a komcsikkalkefélő főantikomcsi pártot, az okés. Kunczénak jó humora volt, de 1996 körül elvesztette. Azóta csak egy segg; ékes példája a Magyar-Horn páros szóvivői elképzeléseinek. "Vakulj magyar!" jeligére a kiadóba...

Nade: most, hogy egy ilyen nyikhaj, ein Elender!!! lett a párt főarca, még a maradék reményem is elveszett, hogy itten valami télleg libsi dolog lehet. Fodorral még el tudtam volna képzelni, de wazze, millákban fogadtam volna a kookaburra befutójára (mer' a nyújork-telaviv-butapest-moszkva tengely... igen, baszki, jól teccik érteni, áthallva), hiszen egy naív vidéki fijju egy muttyantós miliárdossal nem veheti fel a versenyt... Hát egy akkora broki, mint FG, aki komolyan fontolóra vette a koalamackó átszabását Főelqró et-ékkal, az hogy maradhatna már a helyén?!!! És a Jani meg, mint tudjuk, Fletó alter egója lehet.

Árpi, wazzz. Pont egy ilyen pléhboly kellene MKP-emblémának? Nyálas, fingszaga van (Hankook, hehe), és olyan kioktató stílusa, hogy az még Sidet, a lajhárt is tyrannosaurus rex-szé változtatná secperc alatt. Az első milájáról őtet se lehet kérdezni, ugyi... Tehát elkefélt dolog ez itten kérem, eleve. És: szép dolog az a szabadelvűség, ami az első száz leggazdagabb liberalizmusa ("Mért nyomorog Ön a 2-es metrón reggel 8-kor? Mér nem megy helikopterrel?!").

Jani egy Kókler. A hátunkon jutott fölfele, most meg, mint egy kobold, az arcunkba szellent és nekünk komolynak kellene lennünk, felnézni rá, hinni benne, bízni...

Lószart, mama. Előbb nyől ki özvegy Kovácsnénak a foga a Kukidenttől, mint hogy ez a pasas hitelesen képviselhessen akár szabadelvűséget (hajléktalanok jogai...), akár sikerességet ("Egyenek Önök is bifidus essensis-es joghurtot, nekem is attól lett ilyen szép formás a mellem. Ja, meg a plasztikai sebészem késétől, de azt te proli pöcs, úgysem tudod megfizetni, basszájba.").
Paszternak: ez egy remekbeszabott, élvezetes írás volt.

annak ellenére, hogy nyilván nem pont ezt gondolom, például most azt, hogy vajon te mit értesz liberalizmus alatt, és az itt megjelent két arca (hangsúlya, akármije) közül melyiknek örülnél igazán.
tollas, te meg csupa hülyeséget írsz.

csányi sándor nem olvassa ezt a blogot. pénzt olvas. a kommenteket meg végképp nem. nem azért írtam, mert kitaláltam, h akkor majd bazmeg megdob egy zacskó arannyal, hanem mert örülök, hogy segíteni próbál, még akkor is, ha tudom, hogy ezzel ő nem jár rosszul, már csak azért sem, mert elhiheti magáról, hogy ún. jó ember, amit kóka jános nyilván nem képzelhet saját magáról.

másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog.

Igazából ha én politikusokon keresztül képviseltetem
az érdekeimet,
akkor egy "kapitalista" meg az ügyvédjein
keresztül, velünk szembe, nem?
Természetesen aki sokat adakozik arra azonnal rádobják, hogy adócsaló, tolvaj, és különben is egy g**i, mert a tisztességes adakozó nem veri nagydobra, hogy ő milyen segítőkész, mert a tisztességes adakozó az szerény is. Ez nem így van. Az ismert embernek igenis van társadalmi felelőssége. Ő ugyanis viselkedésmintát szolgáltat. Mindíg. Magánemberként is. Ha például az A6-osból kidobja a taknyoszsepit (mint a napkeleti vezér), az is minta. Ha adakozik az is minta. Minden az. Ezért hát a gazdag kürtölje csak szét ha adakozott, ne csak azt tudjuk meg az újságból, hogy lecserélte a mobilját.
Kedves Totya!

Amiket eddig írtál az egyén felelősségéről azzal egyet értek, de van egy megjegyzésem.
Az embernek nincs választási lehetősége (és soha nem is volt) a társadalmi értékrenddel kapcsolatban. Ez alatt azt értem, hogy megszületsz valahol, valamikor és már adottak a definíciók azzal kapcsolatban, hogy mi a siker, mi a karrier, ki sikeres, ki éli "normálisan" az életét. Te ma úgy tudsz felelősségteljes életet élni, ha elfogadod ezt, ha beállsz a mókuskerékbe. Tanulsz, dolgozol, komoly teljesítményeket adsz le, család, gyerek, adó, főnök, határidő, sárga csekk, mittudomén.
De van akinek ehhez egész egyszerűen nincs kedve. Nem akarja így élni az életét. Nem kell neki ilyen siker, nem kell neki így a siker. De nincs választás. Csak egy fajta értékrend van. Nem mehetsz el az erdőbe remetének, és nem csinálhatsz egy kolostort, mert haza zavarnak az erdőből. Nem feküdhetsz egésznap egy réten sütkérezve, mint a vadállatok, hogy aztán ha megéhezel szakíts néhány gyümölcsöt a fáról, mert ma már minden gyümölcs valakié, ha neked is kell, menj el dolgozni és vegyél. Nem csinálhatsz magadnak valami kis privát világot, mert ma már ahhoz is sok pénz kell. Nincs választás.
Szerintem így lesznek a háromdiplomás bölcsészek fedélnélküli alkoholista koldusok.

Ezen megjegyzés után viszont igazad van Totya.
Ha elfogadod a társadalmi értékrendet például azzal a ráutaló magatartással, hogy te is ugyanazt akarod mint a többiek, tehát kábeltévé, új mobil, plazma, horvát nyaralás, stb., akkor igenis tessék tenni érte, hogy ezen értékrend szerint sikeresek legyünk. Nem az a megoldás, hogy g**inek tartjuk akinek sikerült, és sírunk, hogy nagy az ellenszél, vagy várjuk, hogy állambácsi megsegít. Nem meló és meló. És tedd oda magad minden egyes napon.
Mondjuk Paszternak műparasztot leginkább a tükörben láthat.

És nem is olyan rossz az a párt ahol borult terepen is 50-50-et hoz a vidéki fiú. Vannak akik nemcsak nyivákolnak hanem nyomják odabenn a küzdelemet, szóval ott rúgom az MSZP-ügynököket ahol érem. Kókának első körben bizalmat szavazok, de félve figyelem, mi történik. Ha pedig tovább folyik a szoci kurvulás akkor engem is érdekel egy normálisabb liberális párt.
b2: azt hiszem nincs értelme folytatni a vitát, mert nem AKARSZ megérteni. Én soha nem írtam, hogy nem akarok szavazni, mert az a legegyszerűbb Átadom másoknak a döntést utána sírok, hogy rosszul döntöttek. Ez túl egyszerű lenne. Írásom határozottan arra volt válasz, amit már nem tudom ki kérdezett: mikor volt OV antidemokratikus. Ekkor. Én csak azt kérem ne idealizáljuk azt a 4 évet. Minden alkalommal elég sok mocsok volt.

Larry Underwood: néhány halvány árnyalatnyi különbséggel egyetértek Veled.
1. A társadalomból való kivonulás, lehetséges, de elég extrém.
2. Igazad van, nem választhatom meg a társadalmi normákat, de ha sok ember érzi szűknek és elkezdi tágítani változhat. Mi vagyunk a társadalom. Ha egyedül érzem a normákat rossznak, akkor az erő amivel hatni tudok rá 1/10000000. Ha egymillióan, az 10%! Ez persze csak szabad társadalomra igaz, amikor nem mondja azt Nagy Testvér, hogy nono.
3. Mivel a sikernek lehet mostanság (pont Kóka áldásos tevékenységének köszönhetően) negatív felhangja, ezért inkább a boldogság/elégedettség szót használnám helyette.
Sikeres az a tanár, aki sok csemetének adta meg a tudás megszerzésének a lehetőségét, akkor is ha soha nem lesz plazmatévéje.
Sikeres az a vízvezetékszerelő, aki normális életszínvonalon eltartotta tanítatta a gyerekeit, akkor is ha soha nem volt a Bahamákon.
Sikeres az, aki többé kevésbé tudja azt az élethelyzetet elérni, amire úgy érzi képes és szeretne.
És etért bizony tenni kell. És meggyőződésem, hogy ebben az országban nagyon sok tehetséges ember van, akinek azt kell mondani, hogy Te vagy a felelős magadért. "segíts magadon Isten is megsegít". Azaz persze az államnak is meg kell teni a magáét a körülmények olyan alakításával ami a tehetséges többség cselekedeit a megfelelő irányba tereli. De nem fordítva.

Ebből a szempontból sajnálom a szüleim (>65év) generációját, akinek ennek ellenkezőjét sulykolták 40évig a fejébe, persze, hogy nem várható el, hogy megváltozzon. De ha nem kezdjük el ezt mondani gyerekeinknek (
gloire,
sajnos nem sokra megyünk a fiumei kikötővel, meg a vaskapuval. nem akarom barosst fikázni, nem láthatta előre mit hoz a történelem: az országhatárokat és hogy a vasút államosítása hova vezet.

abba kellene hagyni a bénázásokat. a tétel mindig is ez volt: vagy sugárirányban fejlesztünk, vagy a gyűrűt építjük. vagy közutat, vagy vasutat. vagy-vagy. sose volt elég pénz, mert nem voltak gyarmataink. így a fejlesztések mindig féloldalasak maradtak. ezt hívom én bénázásoknak.

be kell vonni a magántőkét

meg kell engedni, hogy a piac autópályát építsen de úgy, hogy az állam vele párhuzamosan gyorvasutat vagy más alternatív utat (légi- vagy víziutat) épít. a közlekedésből ne legyen se állami monopólium, se piaci monopólium.

ha valahol az állam autópályát épít, akkor azon a vonalon el kell adni a vasutat. az állam nem lesz képes ennyi pénzt egy helyre koncentrálni. a megyei jogú városainkat és a fővárost összeköthetjük autópályával, de ezeken a vonalakon a vasút korszerűsítésére nem marad pénz.

ráadásul a megyei jogú városokat is össze kell kötni egymással, és ezen városok köré is gyűrűt kell építeni.

lehet bízni az uniós forrásokban, de az az legfeljebb az alacsonyabb rendű utak rendbetételéhez lesz elég.

bele kellene fogni a vasút privatizálásába. csak sajnos az eddigi tervek nem működőképesek. olyan tervek születtek például, hogy adjuk el a nyereséges árufuvarozást, és tartsuk meg a veszteséges személyforgalmat. a másik elképzelés, hogy tartsuk meg a pályavasutat és adjuk el a szerelvényeket. ezekből az állam nem jöhet ki jól. a kockázatos beruházások nagy részét az állam végeznl, és a végén a nyakán marad a veszteség.

egy átfogó fejlesztési koncepcióra van szükség. pl. a fővárost és a megyei jogú városokkal kössük össze autópályával, és itt privatizáljuk a vasutat. az autópályák hitelből épültek, az állam nem tud tovább adósodni, újabb adókat kivetni megint nem lehet.

a megyei jogú városokat összekötő útvonalon a rengeteg pénzbe kerülő autópályaépítést át kellene a piacnak, a déli autópálya állami pénzből álom, viszont ekkor van bevétel a megyei jogú városokat állami gyorsvasúttal lehet összekötni. így a kecske (piac) is jól lakik, és a káposzta (állami vagyon) is megmarad.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.04. 02:31:44
"tollas, te meg csupa hülyeséget írsz."

Az ember próbál belesimulni a felvezető írás egyenletlenségei közé. :-)

"másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog."

Ez egy egészen érdekes közgazdasági okfejtés, ilyet talán még maga a nagy Bokros se merne kimondani. Mondhatnám visszatérés a gyökerekhez, talán a rabszolgatartást kéne újból bevezetni, ottan aztán alanyi jogok tényleg nem akadályozzák a dübörgést.
Gratulálok a gazdaság és társadalom általad kívánatosnak tartott fejlődésének egy mondatba sűrített megfogalmazásához.
Egy korbácsot azért jelképként beilleszthetnél "magyarland" logóba.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.04. 02:31:44
"tollas, te meg csupa hülyeséget írsz."

Az ember próbál belesimulni a felvezető írás egyenletlenségei közé. :-)

"másrészt meg amit te úgy nevezel, hogy "tegye rendbe a gazdaságot", az automatikusan egy csomó rászorulót eredményez, uis a válság egyik oka a számtalan alanyi jog."

Ez egy egészen érdekes közgazdasági okfejtés, ilyet talán még maga a nagy Bokros se merne kimondani. Mondhatnám visszatérés a gyökerekhez, talán a rabszolgatartást kéne újból bevezetni, ottan aztán alanyi jogok tényleg nem akadályozzák a dübörgést.
Gratulálok a gazdaság és társadalom általad kívánatosnak tartott fejlődésének egy mondatba sűrített megfogalmazásához.
Egy korbácsot azért jelképként beilleszthetnél "magyarland" logóba.
Molnár Lajos december végén azt mondta, ha a kormány véleménye nagyon eltérne az övétől a több-biztosítós rendszerről "megfontolás tárgyává tenné", hogy a felfogásával ellentétes rendszer kialakításában részt vegyen. A több-biztosítós rendszerről egyelőre szakmai vita folyik. Arról nincs információ, hogy a kormány az egybiztosítós rendszer megtartása mellett tette volna le a garast, ami ellenkezik a szabad demokraták elképzelésével. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy ez az ügy áll-e Molnár Lajos lemondásának hátterében.

Béki Gabriella az SZDSZ egészségpolitikusa szerint elképzelhető, hogy Molnár Lajos elégedetlen volt azzal, ahogy a biztosítás reform ügyei haladnak. Az is lehet, hogy más okok állnak a háttérben. "Engem nagyon meglepett a lemondás híre" - mondta az Indexnek a politikus.


Gyurcsány elfogadta
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal, áll a kormányszóvivői iroda közleményében. "A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti. A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek" - olvasható a közleményben.

A miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

A közlemény szerint az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom.

Ábrahám László műhibaperekre specializálódott ügyvéd neve is felmerült az utóbbi hetekben, mint az egészségügyi tárca miniszteri posztjára esélyes jelölt. Ábrahám az index megkeresésére azt mondta, ő is hallott a szóbeszédről, az utóbbi hetekben számos barátja is feltette neki a kérdést, valóban ő lesz-e Molnár Lajos utóda, hivatalos megkeresést azonban még nem kapott. Felmerült Falus Ferenc neve is, ő a Nyírő Gyula kórház vezetője volt, február elsejétől pedig országos tiszti főorvos, de őt egyelőre nem sikerült elérnünk.

"A miniszterelnök belátta, hogy ezt az ámokfutást nem lehet tovább folytatni az egészségügyben" - értékelte a történteket Csáky András, az MDF képviselője. Az egészségügy a teljes káosz és összeomlás szélén áll, a koalíción belül is nagy volt a nyomás Molnár tevékenysége miatt, tette hozzá.

:)))

Mindig csodálkozom azon, hogy vannak akik ennyi évvel a rendszerváltás után még mindig azon szörnyűlködnek, hogy Tejóég ezmegaz mennyitlopottössze azálllamtól. Emberek! A mostani gazdagok 90%-a ezt csinálta mindegy, hogy melyik oldalon áll. Kihasználta a lehetőséget meg a kapcsolatait. És hogy ebből éppen több volt a mostani balodalnak? Hát ilyen volt a történelmi helyzet. Ezt a történelmi hátrányt próbálta erőteljesen ledolgozni a Fidesz abban a négy évben amikor ők voltak hatalmon.
Túl kéne már azon a attitűd-csapdán lépni, hogy ...Te rohadt újgazdag az államból gazdagodtál meg! Mi másból tudott volna ha csak az állam volt? Kész, elmúlt akinek jutott jól járt, akinek meg nem az igyekezhet (tévedés ne essék én is az utóbbikhoz tartozom).
Tehát nem gond hanem szükségszerűség, hogy vannak ilyen Kóka Jánosok. A gond az, hogy liberális párvezető lett belőle. Ez túlságosan nagy pragmatizmusra utal egy liberális párt részéről amelynek olyan elvek mellett kellene politizálnia amik sokszor népszerűtlenek és furcsák de előbbre viszik az országot és tágítják az ember szemléletét(Szerintem)
urbangeri:

nézd, élből brunyálok a szadira, mert nekem fogantatása pillanatától stiches volt, de.

Fodornak szurkoltam. Ez a pasas tényleg liberális. De se Bauer, se Horn, se Demszky, se Magyar, se Pető... mer wazz, aki megmondja, hogy ki a műparaszt, az nem libsi. Példul én. Én qrwára nem vk az. De figyuzz ide:

Kóka-Jani-sem-lehet-az-meg-az-a-párt-sem-ahol-megmondják-a-frankót.

Mert egy liberális lehet véleményalakító - ez elvárt kvázi, - de bélyegezni éppenpont neki nincs joga, mint ahogy a keresztényi felebarátság jegyében apagyilkolni éppenpünkt egy konzerv.nak nem szabad.

A Nagy Magyarországi Mocsárlecsapoló már megmondta, mit ért liberalizmus alatt. Ezt:

"Békák, kuss!"

Baszki, te ezt hogyan különbözteted meg Torgyán doki vérzivataros ökölrázásától? A féregirtástól, a hazaárulózástól? Nekem egálban van, vagy majdnem. Fő, hogy nem különbözik. Akkor?

(Franc essen ebbe a tetves tükörbe, neked nincs egy véletlenül kölcsönbe?)
"b2: azt hiszem nincs értelme folytatni a vitát, mert nem AKARSZ megérteni. Én soha nem írtam, hogy nem akarok szavazni, mert az a legegyszerűbb Átadom másoknak a döntést utána sírok, hogy rosszul döntöttek. Ez túl egyszerű lenne. Írásom határozottan arra volt válasz, amit már nem tudom ki kérdezett: mikor volt OV antidemokratikus. Ekkor. Én csak azt kérem ne idealizáljuk azt a 4 évet. Minden alkalommal elég sok mocsok volt."

igaz igaz...sorry nem mondtad hogy nem mész...menj is mindenképp, mert azt legalább még lehet...DE...azt a négy évet nem viszonyítás nélkül "idealizálom" (de nem is idealizálom mondjuk mert nem vagyok annyira naiv hogy azt higgyem akkor nem loptak és egyenes úton voltunk a kánaánba), hanem csak leszögezem, hogy a fidesz jobban kormányzott mint ezek. ennyi
"Kész, elmúlt akinek jutott jól járt, akinek meg nem az igyekezhet"

lopni?

mert azt a pénzt te fizeted ám ki kamatostul a mai napig (meg ha így haladunk még az unókáid is) amit az "államtól" loptak. tőled meg tőlem lopták ám el, és teszik ma is. és mint már mondottam nem az a baj hogy lop vagy lopott hanem hogy nem igaz az hogy: neki már sok van mostmár majd nem lop, mert ha 1M-od vany kettőt akarsz majd. és a baj a mértéktelenség és pofátlanság, társulva némi született arroganciával és nem kevés dilettantizmussal.
Amennyiben kormányzáson Szent István szobrok avatását, Országjáró? újságot, illetve gyönyörű Nemzeti Színházat kell érteni, akkor valóban jobban kormányoztak, mint ezek most.

"baj a mértéktelenség és pofátlanság, társulva némi született arroganciával"
Most a Fideszre gondolsz?
Lesz miből adakozni. A Kóka és a Haverok nevű jól jövedelmező egylet ügyesen csapolja az államot.

Lásd:

www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15475
Shore,

ne legyél igazságtalan. A Szt. István-szobrok is hozzátartoznak a kormányzáshoz. Mongyuk, a millecentenárium 1996-ban, az azért eléggé kutyafasza volt... Olyan volt, mint Gyorn Hula. Depis, nyűgös, kicsi, csúnya és értelmetlen.

De nézd a gyakorlati oldalt: ktségvetési hiány 2001-ben: 3,1% (GDP-arányosan). 2006-ban: számviteli trükköktől függően, 6,8 és 8,2% között. 2007-ben 6,8% (GKI becslés), de jelenleg az MNB honlapja szerint is 7,8%.

Ja, baszki, így én is tudok költekezni és gazdálkodni. Mi az hogy! Nagyon is!!!

És még ezek a szakértők... Öreg, vedd le a szemüvegedet, és láss!!!!!!!!!
3 napja semmi új. Árpi fejben összeomlott :)
Félreértés ne essék a 2002-2006-os időszakot tragikusnak tartom a "kapitalizmus építése" szempontjából.

Ettől teljesen független, hogy most ugyanez a garnitúra ezerszer többet tesz ebben a témában, mint az Orbán-Torgyán kormány tett.
A cikk, felvetés és a boncolgatás mikéntje is értelmetlen..

Egyáltalán honnan jön valakinek olyan gyenge elméjű gondolata, hogy ezek az emberek, akik pontosan azért és úgy kerültek ide, ahol most vannak, hogy az öregannyuk tolókocsijából is kilopták a rézgyűrűt, hogy aztán leadják a MÉH-ben.

Soha, de soha nem fognak ennél többet adni annak aki lent van. Illetve neeem, bocsánat tévedtem. Minden egyes választás környékén kinyilik a kincstár és várják a nyugdijas szekereket, természetesen jó hangos megyjegyzések közepette, hogy "ugye teccik tudni melyik párt adja ezt önnek"

Vicc ez az egész...

Pláne gyenge volt előjönni pont mr. Mókával, ezzel a metélt büszkeséggel. Ha muszáj lenne is úgy adna, hogy utána le tudja irni az adójából...

Kérem szépen, ezek az emberek pont abból a tápanyagból cseperedtek ekkora mocsokká, ami kifejlesztette bennük azt, hogy "senki, de senki más, csakis ők"

és a dolog másik ága, hogy úgy ne adják a kisujjukat, hogy közben az ország kezét lábát szétlopják. A mi ferink is szétdobja a fizetését ( egyem meg a lelkét, hogy az utolsó falatot a saját szájából képes az ő nyájának ajánlani), csak éppen arról semmi információt nem enged kikerülni, hogy közben a vacsi új gumigyárunk földjein már megint megszedte magát egy-két kibaszott "bal-liberális" kommunista.


csók a családnak...

Hallottam olyan gyermek-segélyezési módszerről, amikor az adományaiddal a civil szerevezeten keresztül egy bizonyos kiválasztott sanyarú sorsú gyereknek segítesz, aki felé opcionálisan felfedheted kiléted, akár találkozhatsz is vele. Tudtok erről bővebbet (pl link)?
Üdv Mindenkinek!

Új vagyok itt és cseppet sem balos, de az MNO fórumán megtapasztaltam, hogy T.W.A. hajlandó értelmesen beszélgetni a más nézetűekkel, sajnos ott azok nem voltak hajlandóak vele.:-(
A Kókajaniról jutott eszembe:
"Nagy vezetőnk" az elmúlt hetekben egy rendkívül vonzó és őszintén átélt szerepben látszott. Mint iskolateremtő. Figyeljétek majd néhány év múlva, mondjuk egy évtizeddel ezután, a magyar futballválogatott felét azok a gyerekek adják majd, akik ott, nála végeznek. Ez tetszett. Egy volt játékos, aki az ország egyik legismertebb embere ad egy darab földet a magáéból, hogy azon pálya nőjön, megnyer magának támogatókat, felvesz szakembereket és nekifog annak, hogy szülőföldjén futballiskola legyen. Szép és nagyszerű gesztus. S még egy jelzőt ideírnék, polgári. Nem állami "tarhációkra" várt, hanem maga tette meg az első tétet. Ilyen az, amikor egy magát polgárinak nevező politikus úgy is viselkedik, mintha tényleg az lenne. Amikor nem tömeges szemfényvesztést végez lejárt szavatosságú célokért, vagy szépen csomagolt semmit mondást szellős tereken. Ez a gesztus egy értékes polgárember gesztusa.

Miért nem ezt az országot szeretné vezetni, ahol jobbik énjének lelki társai vannak többen? Mert kevesen lennének? Nem baj, akkor is érdemes lenne megpróbálni. A nagy futballiskola mellé telepített nagy életiskolában. Ott sem ártana felnöveszteni egy következő nemzedéket. Egy győztest. Amit vezetni jó. Akikkel nyerni is lehet, s nem csak nézegetni a statisztikákat és becsapni önmagukat.

Kinek mi a véleménye erről?

T.W.A-é is érdekelne. Tényleg.
Kimult az SzDSz béke boraira. Néhány hüllővel kevesebb a Tv ernyőn, a nép nyakán. Apropo gazdasági válság, az nem az USA-ból indult hanem az MSZP től, amikor már a 8 dik éve nem számítva az előző uralkodásukat lopkodják az ország vagyonát,millárdos vagyonokat " sproltak" össze a nép nyakán.Most meg a kisnyugdíjasokon, a minimálbéren élőkön akarják behajtani az ellopott milliárdokat. Mivel féltek, hogy a kormány által okozott válság miatt elvékonyodnak az ellopható források újabb 20 milliárdot vettek fel, amelyet ők fognak ellopni és a néhény tízer forinton éhezők fognak visszafizetni triplán. Az is egy talány, hogy mi a szart csinálnak azzal a marha sok pénzzel. És hogy nem került eddig közülük egy "igazi" hazafi sem, aki a parlament ülésén felkiált, mint egykor Széchenyi: tízmilliárdot ajánlok fel a lopott vagyonomból, a gazdasági válság enyhítésére, a 4.es metro befejezésére, a kutatás fejlesztésére,a korházak, a szegények, a hajléktalanok megsegítésére. A többivel venne egy paradicsom szigetet Dubájban, és hagyná a fenébe a politikát, Magyaroszág tönkretétetelét. Magyarország elárvult, agyonsanyargatott nép megköszönné nekik.
süti beállítások módosítása