W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az ügynök halála

2007.03.22. 11:30 Tóta W. Árpád

Jó reggelt kívánok. Reggeli, kávé megvolt? Csak mert lehet, hogy még viszontlátod.

Azt sejthettük mindig, hogy némely kollégák bensőséges viszonyt ápolnak a nekik kedves politikusokkal. Bevonódnak. Nehogy aztán felszisszenjenek. Amit most látni fogunk, az azonban minden eddiginél perverzebb jelenet. Bayer Zsolt a Fidesz-szülinapon? Az semmi. Csontos János hisztérikus hűségnyilatkozatai a Hír TV-ben? Lófütty. Diurnus, azaz Bodor Pál szputnyikként körözi le őket.

Ki az a Diurnus, ugye, merülhet fel a kérdés az ifjabb generációkban. Nos, Bodor Pál erdélyi származású magyar újságíró, a Népszabadság (korábban az MN) őskövülete; talán Pilhál Györgyhöz lehet hasonlítani funkciójában, csak nem volt annyira hülye. Viszont beállította a szervilitás rekordját, amikor kiblogolta, hogyan ajánlotta fel becses ártatlanságát a szocialistáknak. Sárló kancaként. És sajnos sikertelenül.

Erről a blogbejegyzésről volna szó. Igaz, hogy egy éves már, de nekem most került kezembe. Lelet.

Igen, ez tényleg arról szól. A felkínálkozásról, és aztán a sértődött duzzogásról. Mert Szilvásy - ha már azon hápog, bácsi, hogy a titkára nem ismeri magácskát névről: nem Szilvássy - oda se bagózott. Ez az ügynök halála: amikor a tartótiszt nem jelentkezik.

Újságíró! Doyen! Áll a köztiszteletben, és várja a pártutasítást.

Pedig mire lett volna képes a Budapesti Lap a kampányban! A Magyar Vizslát állva hagynák, az tuti.

Csak egyetérteni lehet Diurnussal: Ha most a választási győzelem örömében bárki azt hiszi, hogy a baloldali... sajtó „rendben van”, akkor hatalmasat téved.

Egy apró észrevétel még, így kampányon kívül.

"S ezt legszívesebben az MTV Este című műsora cégérét plagizálva írnám alá...: Diurnus Pulitzer-díjas. Gondolom, nem kell betűznöm a Pulitzert."

Nem, Pali bácsi, nem kell. Odaírni se muszáj. De ha már, akkor tudja mit kéne? Azt, amit az MTV-nek is. Odaírni utána, szabatosan, kötőjellel, szerényen: -emlékdíj. Pulitzer-emlékdíj. Ezt kéne. Annak, aki nem hazudozásra esküszik fel.


Címkék: mszp

410 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8249449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diurnus blog-bejegyzése nem áll a messze a gyomorforgató jelzőtől. És még meg is sértődik. Elképesztő.
Az öreg felett eljárt az idő.
Legutóbb a Népszabiban írt egy jó kis seggnyalós cikket Gyurcsányról.
.
Nem éri meg túl sokat hozzászólni.
Anno még Erdélyben a 'Kárpátok géniusza' s.ggét nyalta kommunistaként írásaiban.
Ez jó vót, ez teccet!
Csak én akkor sem tudom, ki ez a kövület, de halálos a blogja...
Szeretném látni/olvasni vhol értő megfogalmazásban, hogy hogyan jut el vki a teljes önfeladásig?

"Pulitzer-emlékdíj" név érthetetlen. furcsa izlésficam és sznobizmus keveréke kellett a kiötléshez.
azé ez nem semmi...
önként menne segget nyalni, és nem hagyják (mi több, le se szarják). ezen meg besértődik. durva. tényleg hányinger.
Ezt nem médiaprositúciónak hívják? A legnagyobb ciki, hogy sértettségében még világgá is kürtöli az egészet...tényleg nem érdemes sokat foglalkozni vele.
hol a kommentem már megint megette az indapass? indapass monnyonle
Az fájdalmas, ha valaki nem ismeri fel a saját helyét a rangsorban.
Akkor most elfogyott a kiszes-kockacukor, az öregecskedő seggnyalók is soká élnek, ameddig meg nem halnak, dehát ez van olyan, mikor az öreg fasisztám abban a hiszemben tetszeleg, hogy ő ám nem fasiszta, dehogynem, mert mindenki tudja róla, csak azt hiszi, hogy nem látszik, de amúgy nagyon kedvesen dugja az orrom alá a cukrát, tudom nem lenyelni, rágni sem kell, de ha majd kétoldali felfekvéses orbánfóbiám lesz, miért is inkább ne gyurcsányos legyen, mert az alávaló alább nem adja, majdan én is tetveskedem, és lecserélem a petrószámláló órámat ideiglenesen hazánkban tartozkodó orosz csapatokra, amelybe egy száll moszkvics se lesz, és ezt mind a drága és őszinte öszödi beszéd jegyében.
Én mondjuk nem most találkoztam a Diurnus névvel. Megjegyzem az olvasótáborához képest inkább ez a blog tünhet ezoterikus gyülekezetnek, de midegy.
Ami inkább izgalmas itt, az a nyilvánvaló kettős mérce a kritikai él suhogtatásában. Nem úgy van-e, hogy egy ilyen pártszerü enyhe kis risza a másik oldalon abszolút fel sem tűnik, mivel ott világosan ez a minimum, sőt! Ennél mélyebbre kell a nyelvét beforgatnia annak, aki akár csak közkatona is akarna lenni a Bencsik, Lovas, Beuer (?) fémjelezte fronton. Ne tévesszünk arányt! A bugris pártigazodás kényszere ott van ma, nekünk pedig (akik nem vagyunk neobolsik - új többség)a gondolkodás maradt.
Én mondjuk nem most találkoztam a Diurnus névvel. Megjegyzem az olvasótáborához képest inkább ez a blog tünhet ezoterikus gyülekezetnek, de midegy.
Ami inkább izgalmas itt, az a nyilvánvaló kettős mérce a kritikai él suhogtatásában. Nem úgy van-e, hogy egy ilyen pártszerü enyhe kis risza a másik oldalon abszolút fel sem tűnik, mivel ott világosan ez a minimum, sőt! Ennél mélyebbre kell a nyelvét beforgatnia annak, aki akár csak közkatona is akarna lenni a Bencsik, Lovas, Beuer (?) fémjelezte fronton. Ne tévesszünk arányt! A bugris pártigazodás kényszere ott van ma, nekünk pedig (akik nem vagyunk neobolsik - új többség)a gondolkodás maradt.
Télleg szánalmas, de annyira sztem nem basz oda. Inkább az a gond, h ez sokkal inkább a jéghegy csúcsa, mint a szervilizmusé.
persze hogy a jéghegy csúcsa, az alja nem blogolja ki. de ezt legalább látjuk messziről.
Árpi, te még nem kaptál ajánlatot?
Pl valszeg most lesz egy kormányszóvivői poszt, feltéve ha normális országban vagyunk, mert egy kormányszóvivő ne kapcsolódjon már a "maffiához", ha lehet.
Ja! Most fel kellene háborodni, és reggeli a kávémat kellene visszaöklendezni?

Hát mit gondoltok, miért itt tart ez az ország?
Itt mindenki mindenkinek lekötelezettje.
Többek között ezért nincs politikai felelősség vállalás. Se erkölcsi, se jogi.
ja, ezt a kományszóvivő-ügyet most már le lehet zárni, és keresni másikat. mondjuk gombos edina? talán maffiakapcsolatai azért nincsenek.
Nem ismerem ezt az urat, de írása alapján egy magától végtelenül elszállt embernek tűnik. Naná, hogy fel van háborodva, hogy ŐT nem engdik a jó meleg segg közelébe. Majd keres másik bentlakásos valagat magának.
Mondjuk ha a WIW-en ki lenne írva a név mellé, hogy maffia tag, akkor gyorsan kiderülne, hogy mindenki kapcsolatban áll a maffiával. : )
Még megjegyezném azt is, hogy ettől a cikktől függetlenül? a hazai újságírók a szar munkájukkal és felkészületlenségükkel legalább annyira odatették a maguk részét a jelenlegi helyzetért.
Többségük kizárólag szenzációhajhász, bértolnok, mindezt megfejelve a felkészületlenségével.
Méghogy a legnagyobb példányszámú baloldali havilap???Muhaha!!!Ez egy pártlap,egy mezei pártújság a mezei párttagoknak,csak kamuból néhány helyen árulják is.Pali bácsi meg örülhet,hogy legalább így kap valami lóvét a szociktól és nem a munkanélkülit játsza a tök alkalmatlan főszerkesztő asszonnyal együtt.
na, a felkészületlenség meg a hülyeség, az mindenképp más, mint hogy elmegyünk szilvásyhoz pucsítani. ez itten előre megfontolt szándék és különös kegyetlenség, nyereségvágyból.
Igazi Kádár-árva ez a pali. Nem tudja, hogyan igazodjon pártunkhoz-kormányunkhoz. Hogy lehet valaki ilyen stupid, hogy ezt így leírja?

Valaki meghekkelte a blogját, ez a megoldás! 8-)

egy ilyen blogbejegyzes utan normal esetben, es normalisan mukodo sajtoviszonyok kozott - szvsz - ugy kellene paroslabbal kibaszni a nepszabadsagbol, tekintet nelkul arra, hogy milyen dija van vagy nincs, es mennyi ev van mogotte, hogy laba se erhesse tobbet egyetlen komoly peldanyszamban megjeleno lap szerkesztosegenek padlojat se.

sosem ketelkedtem benne, hogy a baloldalon legalabb annyi fanatikusan elfogult seggnyalo van, mint a jobbon, csak valahogy volt egy olyan - neha persze megingo - latszat, hogy ok kicsit jobban titkoljak.
persze akad, aki meg ahhoz is hulye. dij nelkul, vagy dijjal egyutt.
árpi rádszóltak? vagy csak rosszba vagytok a faterral? máménem a györgy pétert ütöd?
egyébként az a 43:21 engem is elgondolkoztatna:)
Nem László Boglár volt?
"ezt a kományszóvivő-ügyet most már le lehet zárni, és keresni másikat. mondjuk gombos edina?"

neki asszem nagy a melle, tehát megfelelő.
En olvastam annak idejen...Visszajott a kv :) DE. Tessek man eszrevenni, hogy PARTLAPpal akartak egy kis morzsara szert tenni.Abban mi a gaz, ha bevallom, hogy partlappal akarok a part mellett kampanyolni csak kellene penz? Meg mindig bocsuletesebb, mint sok masik.
hat vazze elment a komment a zurbe... ki fejleszti ezt a szar blogmotort? penzt remelem nem kap erte...
ahhhhhhhhhhhhhhhhhh
en barom mar latom
moderalnak bazze moderalnak

"Megjegyzésed csak előzetes moderációt követően fog megjelenni"

most qrvanagyot csalodtam....
akkor a szokásos disclaimer: nincs előzetes moderáció, és az elleőrző szöveget sem kell beírni. egyet kell: várni türelmesen pár percet, amíg a komment megjelenik.
de most akkor miert ez igy most? ha nincs moderalas akkor miert nem jelenik meg a pos 2 percig? ha meg van akkor miert megy at minden valtoztatas nelkul?? nem ertem...
azért nem jelenik meg, mert a Gép addig gondolkodik.
Ööö - törzskommentelők, van egy felhívás az indexen az olvasóknak cikkírásra. Sajna nekem a téma tökidegen, a myspace az iwiw stb. összehasonlításáról lenne szó. Meg idő sincs, tegnap túlsokat töltöttem a sci témán és muszáj dolgozni is. De hajrá!
"talán maffiakapcsolatai azért nincsenek"

Pár nap alatt találnak olyat neki is. Ha az nincs, akkor valami mást, hasonló súlyban.

Aztán mehet ez a végtelenségig.
Bodor et. nem tud meglepni, a szememben jóval a dunai ingola alatt fircánkol a törzsfán, gerinc nélkül. Én még merek emlékezni arra, hogy a féreg saját és társai beszámolói szerint sorozatban gyártotta a dák-román kontinuitáselmélet "tárgyi bizonyítékait".
A helyében én lapulnék, mint a Demszky a fűben, mert a Securitate dokumentumait nem semmisítették meg...
azt nem teljesen értem, hogy mi lehet ezzel a célja valakinek aki (tételezzük fel) nem teljesen hülye. mármint azzal, hogy leírja. hogy voltam, nyaltam, nem kellettem. nincs ennek olyan olvasói következtetésre ösztönző szándéka (húha), hogy hát ott az ilyesmik nem jönnek be? persze olyan is lehet, hogy még abban is válogatósak, hogy kik nyalhatnak. nem nagyon látom benne a közzétevő (vagy bárki) jól felfogott érdekét.
egyébként ebben a bértollnokságban is valahol ott van a körmönfont naivitás :) máhogy újságíró tényleg nem szimpatizálhat amúgy valakivel vagy valamivel, ő mindig alapból objektív, csak van amelyiket megfizetik és azért lesz így "gerinctelen". :)
OFF
Hihi :) Gondolkodo Gep :) Ez jo :) Na ne ma... :) Discalimer helyett nem megkene inkabb villaskuccsa programozni, jol?

ON
Szoval miert baj, ha egy "balos" ujsagiro, "balos" ujsaggal, "balos" partnal kuncsorog tamogatasert? Fideszhez megse mehet...
Bayerről lehet mindenfélét gonolni, de talán Fidesz alapítóként ne vitassuk el a jogát, hogy ott legyen a párt születésnapján. Both Vili is ott szokott lenni, szintén kollega (volt), csak nem ismeritek.
Ott basztuk el annak idején amikor 90-ben nem lett tisztázva ez az egész. Most akkor bátran el lehetne küldeni a halál faszára az összes ilyet érdemei elismerése mellett. És talán az újságírástól a színházig mindenki tudná mi a pálya. Ennyi:) Menjen az anyjába vissza aki ilyen segnyaló paraszt:)
Nincs megalázóbb, mint ha segget akarsz nyalni, oszt még azt se lehet. Szilvásy kezd szimpatikus lenni: bunkó, nagyképű..de nem csak az "ellenségeivel", ez jó :DDDDD
Lovas különben elég rendesen támadja a fideszt is jobbról.
Gombos Edina nem jó. a ferje vagy lehet hogy meg csak baratja kubai, lehet hogy castro ugynoke
MESTER kérünk alkoss még!
"Regnáló miniszterelnököt nem illik dicsérni, jót egyikről-másikról magam is inkább utólag írok szívesen - de most, hogy ezrek, tízezrek a torkuk szakadtából szidják, muszáj kimondanom (mert öreg fejemmel erre „utólag” már aligha lesz módom), hogy a szabadon, s enyhén mosolygó szomorúsággal mondott beszéde publicisztikai bravúr, s erős erkölcsi fénye volt."
És ez is:
"Tegnap érett, szónokként is közvetlen, eredeti és mély ember szólalt meg a Művészetek Palotájában."
Még kérünk, Pulizterre kérünk írj még!
Van az mellszinten is igen tehetséges hírtvs riporternő..Pataky Enikő..Ő kéne: DDD
"Gombos Edina nem jó. a ferje vagy lehet hogy meg csak baratja kubai, lehet hogy castro ugynoke"

Viszont a melle ugye... Jó az.
A Demcsák Zsuzsi ott szúrta el, hogy nem hozzám jött feleségül. Nekem nincs közös cégem a maffiával :)

Egyébként nem értem ezt a felháborodást, miután kormányszóvivő lett volna, úgyis köze lenne egy sokkal nagyobb maffiához :)
érdekes, hogy vannak, akik szeirnt újságíróként pártseggbe furakodni, az "végül is" nem nagy baj.

eszerint pl orvosként hamis diagnózist adni, és arra felírni a minket kenő gyógyszercég termékét, az se nagy baj.
W: Ezt mar multkor is pedzegetted, hogy az ujsagironak fuggetlennek kell(ene) lennie, de nem ertem miert van igy?
Kipattintották az öreget :D Ez van az öregekkel, minél öregebbek annál alantasabbak.
Ez most munkáért ment kuncsorogni ezek meg bent úgy gondolták hogy azér ezt nem kéne pláne nem pénzért, vagy valaki más van helyette?
>eszerint pl orvosként hamis diagnózist adni, és arra felírni a minket kenő gyógyszercég termékét, az se nagy baj.

csinaljak is az orvosok. tomgevel. legalabb annyira "korrupt" tarsasag, mint az ujsagirok.
belejuk is rughatnal neha.
a legpofatlanabbakba/leglatvanyosabb hulyesegekbe, ahogy szoktad;)
Ha nagy összeesküvés-gyártó lennék (nem vagyok), akkor most leírnám, hogy Diurnus biztos azért írta ezt a postot, hogy bebizonyítsa ország-világ előtt, hogy ezek a szocik micsoda megvesztegethetetlenek média-geciileg...

Most sem gondolom, hogy nem azok, de a story mindenesetre enyhén pozitív irányba módosítja véleményemet Szilvássyról és GYF-ről.
Fapuma:

"Rég törekszem függetlenségre. Nem az érzelmeimtől: a hatalmi viszonyoktól.(...) De mivel bíráltam eleget, ugyanitt is, senki sem gyanúsíthat hízelgéssel. S bővebben majd házi naplómba írok erről.(..)

nol.hu/cikk/439282/

A hatalmi viszonyoktól, bazzeg. Bővebben a házi naplóban.

Ez tetszik, 2007-re már Árpádnál is kiütötte a biztosítékot a Pali bá. Még emlékszem Balaskó Jenő (tényleg vele mi lett??) írt egypár jót róla. 1990-ben.
Igenigen, Csaucseszku elvtárs születésnapjára is volt valami szösszenete.
És hát ezt a Pultitzer díjat is tényleg rendbe kéne már rakni. legközelebb lesz Oszkár-díj is.
De hogy Bayer Zsolt hogy jön ide? Fidesz alapító tag, bocs.
>Ott basztuk el annak idején amikor 90-ben nem lett tisztázva ez az egész.

jaja ki kellett volna tiltani a politika kozelebol az elozo rendszert aktivan kiszolgalo embereket. van hely boven a piaci/muveszeti/... oldalon is. ehen nem haltak volna.
a dogkut szemlelettel van baj. azokkal, akik mindent kepesek megbocsatani a sajat oldalnak. erdemes lenne megnezni, de szerintem mind jobb, mind baloldalon ezt azok csinaljak, akik a komcsi eraban szocializalodtak, raadasul ott is a politika kornyeken.
B. P. egyébként a MÚOSZ elnöke is volt.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/

Inkább az ilyen ezotérikus hókuszpókokhoz hasonlítanám őket. Nekik pedig lehet funkciójuk: gyógyítani persze nem tudnak, de elhitetik, h mégis. Ezzel kiszolgálnak bizonyos lelki igényeket. Mint ahogy a Népszava is a hardcore szocit. És ez egyénileg annyira nem nagy baj, mert a lélek az olyan fontos dolog.

De megint a jéghegyhez lyukadok ki: a gáz az, ha 9-ből 10 "orvos" valójában kuruzsló. 10-ből 1 még talán kell is, ami viszont nálunk van, az ilyen össznépi természetgyógyászat.

Hátja. Meg Árpi, rendezz orvospereket....azisjó.
Ja, MÚOSZ. Mint Eötvös "Rossz hírek a szulofoldrol" Pál
da2, tegyük azt:
A Pulitzer-díj a világ legrangosabb újságírói kitüntetése, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban adnak át. Az újságírói tevékenység mellett irodalmi és zenei teljesítményekért is osztanak díjakat. A legelső Pulitzer-díjat 1917. június 4-én adták át, mostanában pedig minden év áprilisában jelentik be a nyerteseket.

A nyerteseket egy független bizottság választja, amelyet a Columbia University Graduate School of Journalism (Columbia Egyetem Újságírói Kara) igazgat. A díjat a magyar-amerikai származású újságíró és kiadó Joseph Pulitzer alapította a 19. század végén.

A Pulitzer nevet sokszor tévesen Purlitzer-nek írják. A helyes kiejtés angol nyelven pedig „Pull it, sir”.

A díjat több kategóriákban osztják ki, amelyek kapcsolódnak az újságíráshoz, művészethez és levelekhez. A díjazáson csak az egyesült államokbeli újságok vagy hírügynökségek által megjelent fényképek, jelentések és cikkek vehetnek részt.
A PulTitzer biztos elírás nálad is.

Az ő esetében: Bodor Pál Pulitzer Életmű emlékdíj (1999)
ja hogy miért kéne függetlennek lenni?

azért, amiért a PR-cikk alá odaírjuk, hogy (x).
Jaja, elírás.....
És az emlékdíj? Azt ki alapította? Használhatják a nevet?
"vegul" is szerintem nem nagy baj. Igy van. Csak tudjam melyik van partseggben, hogy el tudjam oket kerulni. Van egy piaci szegmens aki partujsagot akar olvasni vagy eppen Uj Embert, oket ki kell szolgalni.Mi ebben a kulonleges?De azert az orvospelda nagyon santit.Az orvosban megbizom es teljesen kiszolgaltatott helyzetben fordulok hozza, itt nyilvan nem helyes ha ezzel visszael.Ha elore megfontolt szandekkal partlapot akarok olvasni - mert meg akarom a hitem erosittetni ld. Uj Ember - akkor felvallalom tudatosan es nincs visszaeles.
az a baj gombos edinával, hogy még a kétszáz százalékos reálbér-növekedést és az alanyi jogon járó ingyen benzint is úgy tudná elmondani, hogy zokogva hugyoznánk a nagyszoba sarkába.
Diurnust még általános iskolás koromból ismerem, ( 80as évek).
Mikor a nagymamáméknál vidéken nyaraltam, a népszabi járt nekik és én mint jó tanuló érdeklődvén a világ dolgai iránt mindíg elolvastam. Ezek szerint Szivásy nem olvasta a 80as években.

Bayer tényleg fidesz alapítótag, tehát simán ott lehet a szülinapon.

Nagy kérdés hogy hogy lett mindenféle szövetség elnöke ez a Diurnus, meg hogy akkor az már milyen szövetség, ahol ő az elnök. meg kik osztogattak neki purlitzer díjat, és miért.

az emlékdíjat Fábry Pál alapította. használhatják a nevet, csak illik megjelölni, hogy ez nem a nemzetközi díj, hnem a magyar, helyiérdekű.
A Magyar Pulitzer Emlékdíj sok szempontból hasonló, működését tekintve azonban független a New Yorkban évente átadott elismerésektől.

A magyarországi emlékdíjat - a Pulitzer örökösök hozzájárulásával - Fábry Pál New Orleansban élő magyar üzletember alapította 1988-ban azzal a céllal, hogy a kelet-közép-európai rendszerváltozást követően elismerést kapjanak a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyar újságírók. Egy dologban az amerikai Pulitzer-díj közel száz éves története és a tinédzserkorú magyar Emlékdíj hagyománya és eredménye mindenképpen közös: mindkét díj az újságírás legmagasabb szakmai elismerésének szimbólumává vált.

www.pulitzer.hu/
tudom, hogy bayer fidesz-aapító, ettől még elég szarul néz ki a párt szülinapján, elnökúrral bratyizva egy újságíró. hiszen neki másnap esetleg meg kéne írnia, hogy elnökúr egy fasz. feltételezve, hogy épp fasz.
"zokogva hugyoznánk a nagyszoba sarkába"
ez halálosan jó, Combos Edinára pedig abbbszolút illik!
"Egy dologban az amerikai Pulitzer-díj közel száz éves története és a tinédzserkorú magyar Emlékdíj hagyománya és eredménye mindenképpen közös: mindkét díj az újságírás legmagasabb szakmai elismerésének szimbólumává vált."

Aha.
Ja bocs, most latom, h kopipészt volt.
Szerintem legyen Beja asszony a szóvivő...aztán időnként Győzi is beugorhat helyettesíteni, ha épp nem ér rá :)...vagy esetleg Fásy Ádám
Hát ez nehéz. De nyilván neked is vannak haverjaid, akik esetleg, ad absurdum valami karriert futnak be. Onnan meg...nehéz. Nyilván Bayer Zsoltot nem azok olvasnak, akik egy jókis OV fikázásra gyűltek össze.
magyar Joseph Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetettek 2003:

Internetes újságírás: Tóta W. Árpád

(x)

:)
www.pulitzer.hu/course1.html


Hmmmm, mintha itten Vásárhelyi Mária azon gondolata tükröződne, h az újságírás egy balliberális szakma.

Molnár Gál, Fahkasházy és áááááááááááááááá

Tóta W. Árpád
Internetes újságírás
2003
Jójó, a honlapon is ott van, ráadásul emlékdíjként.
Ok (x)-et megadom, de mint tudjuk fuggetlen ujsagiras nagyon keves van. (Nemvan, hogy pontositsak.) Mondjon mar valaki egyet! (Index nem er, nem az, monjak a jobbosok :P ) Szoval nem baj a fuggoseg, a mertek a kerdeses.Ezert van MUOSZ meg MUK is :) Egy ide, egy oda :)
Én asszondom atótawárpád meg a BODOR művész urak, rokonylelkek!
:-D
Meg a Tivadahhr.
OFF
Még a reklámhoz jutott szembe:
ismeritek a Firefox-hoz az Adblock-ot?
Elég jó.
A független sajtó egy fantazmagória.

Furcsa hogy sokatok erre csak ebbôl a Diurnus-ügybôl jön csak rá. A függetlenség és pártatlanság nem csak ma nem létezik, így volt ez a sajtó történetében mindig, és így is marad örökre. Az olvasó viszont nem hülye, látja és érti az elfogultságot, és így is olvassa az újságírók produktumait, miáltal mintegy természetes védettségre tesz szert. Ilyen tekintetben ez a mostni felhördülés vihar csupán egy pohár vízben.

Természetesen nem állítom azt hogy mindig, minden körülmények között és minden sajtótermék csak masszívan manipulált, elfogult és pártos lehet. Kivételek, úgy személyi mint tárgyi vagy egyik-másik laphoz/bloghoz/portálhoz kötötten mindig lehetnek. A nagy átlagra viszont ez nem jellemzô.

A valóságot a Diurnus-ügynél sokkal gyomorforgatóbban és szemfelnyitóbb módon írja le Seres László "A nagy félreértés, avagy: Újságírás? Milyen újságírás?" c. cikkben, itt: www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0711&article=2007-0318-2003-09SAJD
T Testver 2007.03.22. 13:47:32

Az egy ide, egy oda sokkal szarabb, mint a mindkettő ide is, meg oda is.
Tiszta függetlenség nyilván nincs, mint ahogy Atlantisz sem létezik. Minimum önmagától senki sem független. A lényeg, h látszódjon, h törekszik rá.
Hmm Árpád jó társaságba keveredtél :)

Szerintem nincs független újságírás, mert , ha mástól nem, a médium tulajától függ a szerző. Erről Árpád tudna mesélni a MH esetében.

Független pl. Tomcat. Ő hitelesen fikáz mindenkit.
Cat Tom a Tom and Jerry-ből, az aztán télleg hiteles...
Micsoda idők!Már segget sem lehet nyalni,mert az ügyfél kényeskedik.Pedig de sokan élnek ebből,csak jól kell tudni választani.Aczél/Acsádi,Orosz,micsoda tálentumok.
Különben meg minek a szóvivő?Amit titkolni akarnak az is kiszivárog.De ha már minden kötél szakad,mit szólnátok a következőhöz:Fülig Jimmy.::))
Hátigen..Seres László, hirszerzo.hu...
azok annyi, de annyi faszságot összeírnak...ne rinyéljon má.
Szalacsi for szóvivő
"Gombos Edina nem jó. a ferje vagy lehet hogy meg csak baratja kubai, lehet hogy castro ugynoke"

Ezt biztos viccnek szántad, de az életemre le merném fogadni, hogy ha őt választják a TV bemondók közül GyF-ék, akkor ez a "vád" is előkerült volna. Persze csak sejtetősen, kérdésbe burkolva.

Mindenkit be lehet mocskolni, csak akarni kell.
Meg nehéz is függetlennek lenni. Mert ugye mindenkinek van azért valami ideológiai beállítottsága, ami azért hat rá. És ebben az átpolitizált országban már a legkisebb fikázást is úgy ítéljük meg, hogy az illető a másik oldalon áll. Én is, ti is, mindenki.
De azért a Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett egyénekre nehéz rámondani, hogy függetlenek, "-bátran mondhatjuk, elavult már minden mondatuk".
Az új M H szerintem a legfüggetlenebb, összességében nézve.
lovagoljunk még egy kicsit ezen a függetlenségen, bár szemlátomást túros már a háta.
focimeccs közvetítése / vezetése viszonylatában a riporter /játékvezető az mindig független. függetlensége ellenére előfordulhat, hogy pártosan, részrehajlóan nyilvánul meg. a meccsen részt vevő egyik klub elnökségi tagja nyilvánvalóan nem független, viszont előfordulhat, hogy a témában pártatlanul, részrehajlás nélkül nyilatkozik. szerintem a függetlenség egy (viszonylag) objektív fogalom, mérhető, bizonyítható, viszont nem garantálja a pártatlanságot, ami teljesen szubjektív. különböző döntési helyzetekben is jó esetben a függetlenség lehet szempont (lásd, előző példa, ne az egyik csapat tulajdonosi körének tagja közvetítse / vezesse a meccset), viszont ez még nem jelent garanciát a pártatlanságra. csak nagyobb esélyt.
"Az új M H szerintem a legfüggetlenebb, összességében nézve."

Major Major,

Ne mond azzal a tulajdonosi háttérrel?
Kérdezné a független Bolgár Úr.
Virág et. éééééés 16 tonna.
engeggyémábe 2007.03.22. 13:53:35

Ne ne torekedjen a fuggetlenseg latszatara, mert akkor nem tudjuk hanyadan allunk. Legyen partos valamilyen mertekben es akkor tudjuk honnan fuj. Nepszabit sem azert olvasok, hogy a F propaganda-adagomhoz jussag belole es ahogy MN-t sem a M-ert. Csak most azt szeretnem latni, mikor Arpad olvassa, hogy nincs fuggetlen usagiras, akkor mit gondol? :)
Fapuma. Én a cikkek alapján vontam azt le, nem nevezhetők orbánseggnyalónak, az tuti.
A tulaj érdekes, valószínűleg rájött, hogy 3 ballib napilap sok, vagy nem is tudom. De elég sokan szidják a tulaj urat pl a XVI. kerületben.
Virág et.
Miért nem emlékszem ilyen "alaptalan mocskolódásokra" pl Danks Emese kapcsán? Talán el kellett volna gondolkodnia a hölgynek, ha már játéktermeket működtetnek, meg egyik üzlettársuk ellen vádat emelnek, lehet, hogy támadható lesz, ugye? És ha már a nyerőgépekből csengő pénz nem büdös neki, ne írogasson ostobaságokat bölcsis gyerekekről.
Demcsák maga ment szopni, nem tudom sajnálni érte.
Egy focimeccsen alap, hogy ne tudd eldönteni, hogy a riporter kinek szurkol. És ebből nem engedek.
"őt választják a TV bemondók közül GyF-ék,"


ez annyira jó....a TV bemondók közül....:DDDD.

és ja, mamár mindenkibe belekötnek....
Szegény Demcsák Zsazsa. Pedig olyan szépen indult. Apuék a Kiszben alapoztak, onnan PiacésProfitba váltottak, férj egy kicsit maffiózott, na monddmá....és tényleg, egy ilyen családból, nehogymá bugrisok közé vigyék a kisherceget.

Amikor Danks Emese kormányszóvivő lett még nem ilyen állapotok uralkodtak. Nem volt öszöd, meg monnyonle. Kevesebb volt akkora konfliktuskeresés. Ebből kár messzemenő következtetéseket levonni.

DZS esetében nem tudom, hogy alaptalanok-e a vádak vagy sem. De mondok egy újdonságot: a MN sem tudja. Meg kéne várni a biztonsági vizsgálatot, ami bizony kiterjed az esetleges alvilági kapcsolatokra is.
"ez annyira jó....a TV bemondók közül....:DDDD"

Miért, micsoda? Médiasztár? :)
Még van, akit meglep Diurnus határozott, bátor kiállása elvei mellett?
Én a Nemzetet csak szombaton olvason a Magazin, és abban Molnár B. András miatt.
Különben már unalmas és vékony hétköznap, bár azért a Bayer cikkek még mindig elég jók, magyar szinten. Különben nálam a M H a nyerő,azóta mióta takarítás volt.
Ja, ezt szeretem. Kell a játéktermi lóvé, és kell a tiszteltbecsült állampolgár image is.
Ráadásul pont egy olyan párthoz közeli lap ír maffiakapcsolatokról, aki olyan belügyminiszterrel "büszkélkedhetett" amilyennel.

Ezt ugye nem kell részletezni.
Virág et.
Danks egy hónapja is szóvivő volt. A vádak meg természetesen alaptalanok. A biztonsági vizsgálat téged nyilván megnyugtat majd. Vagy inkább csukd be erősebben a szemed.
Végülis ez a dolog engem nem kavart fel olyan nagyon. Lehet a neten kiontott beleket is nézegetni. Ez is olyasmi, hogy az ember egy idő után már legyint rá.
Mint a boncmester húsos zsömléje.
És ha legalább már rájöttél, hogy kinek hol van a nyelve, jobban el tudsz igazodni.

És a Pulicernél többet ér a Punci.
(Ez kissé subbás volt.)
Neeeeem, csak az, h valahogy az már nem is gáz, h TV bemondók közül választanak. Számomra ez vicces, h ezt ennyire elfogadjuk.
Demcsák égése nem az aktuális politikai helyzettől függ, ekkkora baromságokat békésebb időkben sem lehet mondani...ezek után teljes hitelességgel fogja fogadni egy ország, ha mondjuk a szegénypolitikáról vagy a hátrányos helyzetű rétegekről beszél. undorító!
Virág et. Most mi köze van a volt belügyérnek a D.ZS ügyhöz?
Én szépen fejenlőllek, majd azzal védekezem hogy Magda Marinko is gyilkolt. De nem mentenek fel.
Killercsiga ki kell, h ábrándítsalak....nem subbás volt.
Hagyjátok szegény Gomboskát!
Szerintem abszolút ártalmatlan, nem egy olyan törtető picsa, mint a másik. Ezért nem lesz soha szóvivő.

TwÁ_: Kár, hogy csak most szaladtál bele ebbe. A Szabad Sajtó Napjára gyönyörű kis zönge lett volna.
Mondjuk így se rossz. Eddig elleneztem, hogy minden idiótának blogja legyen, de ezennel megváltoztatom a véleményem. A blog az őszinteség műfaja. Talán a DEL billentyű kacér jelenléte generálja eme brilliáns megnyilatkozásokat?
Mindenesetre a sztori lényege nem az, hogy valaki így gondolkodik, hanem az, hogy ezt minden kétely és bizonytalankodás nélkül kürtöli világgá. Persze, hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga, hogyan is lehetne másképp?

A bajerzsoltizást nem értem. Elég egyértelmű, hogy hol áll. Nem csak a szülinapi partin volt ott, de minden fityeszes rendezvényen ott puffad a feje a támogató kórusban Zorbi háta mögött. A pénteknyóc is egyértelműen a fityeszes politikusok "sajtótájékoztatója", szavazóbarát kivitelben.

A szabad sajtó fullasztó hiányán pedig pontosan ezt értem. Magyarországon a nyugattal ellentétben nem jobboldali, baloldali, liberális újságírók, médiumok vannak, hanem elkötelezett pártkatonák, akik jobboldali, baloldali vagy liberális újságírónak álcázva ideológiai támaszt adnak az olykor az ideológiával teljesen ellentétes kormánymegnyilvánulásoknak. És ettől valahogy olyan hiteltelen az egész: az ember nem tudja, hogy baloldaliként, jobboldaliként vagy liberálisként hogyan is értelmezze a politikát. Csak pártpolitikai állásfoglalásokat olvashat a jónép. Ez is hozzájárul - nem kis mértékben, - hogy az ország ennyire ketté van szakadva. Hiányzik az objektivitás, a távolságtartó magatartásminta a magyar közéletből.
Amúgy sztem Árpád megfeledkezdél egy parányi dologról, mrt a történet duplafenekű. a seggnyalás persze tény és ez lett volna a látszat, villogni kicsit a hatalom felé, lám milyen lojális vagyok hozzátok, felajánlok egy "ekkora" sajtóorgánumot nektek. A valódi cél viszont (fejemet tenném rá) az volt, hogy némi suskához juttassa kedvenc újságát. Mertmárhogy ez úgy müxik sajtó körökben, ha egy seggnyaló a lapját odakínálja valamely hatalmi mifenének, azért bizony vastagon pénzt remél. gondolom elég szarul mehet annak a Budapesti Micsodának, kevés a reklám, az olvasó, nosza menjünk fel a miniszterhez, préseljünk má ki egy kis lét belőle (mondjuk kormánybarát kolumnánként egy-egy millát) oszt két legyet üthetünk egy csapásra.
Szerintem most már legyen Demzsu a szóvivő. Ő a "leghitelesebb" arca a kormánynak.
:))))))
Őrnagy Őrnagy 2007.03.22. 14:17:34

Mert akik most "maffiakapcsolattal" zengik tele a sajtót azok pontosan azok, akik hevesen tapsikoltak annak a bizonyos belügyminiszternek a parlamentben, illetve lelkesen támogatták a kinevezését. Csak ennyi. Azt már meg sem említem, hogy van egy csekély súlykülönbség a belügyminiszter és a kormányszóvivő között.
Jó. Ki hitte, h Zsazsa majd szociálisan érzékeny lesz. De legalább ne lett volna _ennyire_ bornírtan nagyarc, h le is írja.

A blog furcsa módon nem frissül.....hááááát.

És egy komment onnan:
"Kedves Zsuzsa!
Elolvastam az írásod és azt kell mondjam van ám amivel egyetértek!
Pl ahova a nagyobbik lányom járt oviba, a csoport fele kisebbség ami nem lenne baj, ha nem lennének primitívek!!! Márpedig azok! A lányom tőlük jót nem tanul, ezért át is irattam egy másik oviba. INkább hordom naponta több kilómétert arrább, de ne a csúnya beszédet a viselkedni nem tudást szívja magába élete első meghatározó 6-7 évében!"
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.22. 13:36:00
"tudom, hogy bayer fidesz-aapító, ettől még elég szarul néz ki a párt szülinapján, elnökúrral bratyizva egy újságíró."

-Csak sosem kap érte Purlitzer díjat. nem is próbál függetlennek látszani. Nyilván az a tény, hogy egy ilyen rendezvényre elmegy, egy kiállás a részéről, (bár szerintem azok az olvasók akik Bayertől egy fideszszülinap miatt elpártoltak volna, azok már jóval korábban elpártoltak tőle a cikkei miatt).
Ellentétben az említett BP-lal aki kifele független díjazott újságíróelnök, aztán a bratyizást csendben űzi.

Egyébként egy jó kérdés ha itt járunk:
ki tud független újságírót? Neveket !
Ne kutyur........ez áll a háttérben?????
Áááááá.....
da2

Hát ja, a subbán most épp "Kapocs Zsóka autóját már megint összekenték szarral" mondat a sztár.
www.fusz.hu/
Itt az összes független újságíró..
"ki tud független újságírót? Neveket !"

Tessék:

www.mahor.hu/impresszum.html
És azt nem vetted észre, hogy a legtöbb hal jobbra néz a képeken?? Nekem ez felettébb gyanús!!!
Ha már itt tartunk, szerintem közülük válasszunk kormányszóvivőt is :)
Nekem semmi bajom egy pártlapapl, pl a Népszava. Onnan kapja a pénzt, úgy ír. Az ember tudja, oszt kész.
Azokkal az emberekkel van baj, akik játszák a függetlent, és közben:..pl Heti Hetes
kérem szépen. a függetlenség természetesen nem egyenlő azzal, hogy bemérjük a bejegyzett pártok geometriai közepét, és akkor az lesz az álláspontunk. ha kormány és ellenzék azon vitatkozik, indítsunk-e háborút Nagy-Britannia ellen, és én magam úgy gondolom, hogy ez nem volna jó ötlet, akkor nem fogom azt írni, hogy hát bombázzuk meg őket kicsit, de partra azért ne szálljunk. hanem azt, hogy aki ilyet javasol, az egy megveszekedett fasz.

lehet definiálgatni, de Diurnus itt elég világosan mutatja be, mi _nem_ az.
És: ki a független?
Aki nem tagja egy pártnak?
Aki nem nyal nyilvánosan?
Akiről nem tudni, hogy milyen párti?

Betlen? Najó, kábé.
Ha DZS jól ismert bűnözőkkel társtulajdonos, azaz közös gazdasági érdekeltségei vannak, akkor mi a f..szt perel? Bepereli a (általam egyébként mélyen szánalmasnak tartott) MN-t? Miért? Bementek az ufók a cégnyilvántartásba, és előre megfontolt aljas szándékkal, a tudomása nélkül bejegyezték tulajdonosként egy maffiózó cégébe? Meghogy ma már nemisám tulajdonos, mert két hónapja eladta? Ja tényleg, akkor igaza van, tényleg be kell perelni...

bocs, zsigerből bunkó vagyok, de ő is ám, csak neki nem szabadna
Gesztenye3 2007.03.22. 14:32:48
Ha már itt tartunk, szerintem közülük válasszunk kormányszóvivőt is :)

Végül is, egyszer már egy sportújságíró is bevált.
tehát az nem baj, ha vki mondjuk neokon. vagy kereszténykonzervatív. az a baj, ha az ő vezére nem bensejéből vezéreli, hanem felmondja a hatályos pártutasítást akkor is, ha a pártja épp kurvára elsasszézott a neokon/ker-konz/liberál/stb eszmétől.
Summáznám:
tótavé for szóvivő
Namost ezzel megmondtad. De ha elég sokszor az egyik oldalt képviseled, akkor.....szóval a piac eldönti. Én már nem olvasok MN-t, mert mindig azt írják, amit már úgyis tudok. Téged olvaslak, mert nem értünk egyet sokmindenben. De nem gondolom, azt, h valahol középen állsz.
Fapuma:
Abból előbb-utóbb nagy balhé lenne. Tóta Vevé úgy beolvas az elvtársaknak is hogy arról koldulnak.

Szerintem ezt az elvtársak is tudják - vagy legalábbis nagyon könnyen kideríthetik.
Na, ezzel egyetétek.
Árpádnak nem voltak _még_ alsógatyás képei. És pollner szerint nem is blogger, szóval nem lesz.
Őrnagy, ne viccelj már. Pláne, ezzel a névvel :) Ennél már csak Polgár Viktor jobb.
A "jól ismert bűnözők" ellen azért még folyik az a nevezetes "maffiózós" büntető eljárás. Ártatlanság vélelme, meg ilyenek.
Állítása szerint január óta nincs közös érdekeltségük. Az MN nem ezt írta.

Tényleg, ismersz egy M. Róbert nevű bűnözőt? A legutóbb egy ismert embert ölelgetett egy fotón. Egy híres igazmondót, tudod. Itt nem merülnek fel alkalmassági kérdések? Vagy csak haverkodni szabad?
bugris · 2007.03.22. 14:28:14

Ezek a halak pont úgy néznek ki, mint a politikai naggyűlések hallgatósága.
Meg a Polgár Jenő, akihez menni kell cigánykölcsönért, kiccsaládom részire'

Azért Bodor Pál (Diurnus) most, március 15-én is tudott még fokozni:

"Regnáló miniszterelnököt nem illik dicsérni, jót egyikről-másikról magam is inkább utólag írok szívesen - de most, hogy ezrek, tízezrek a torkuk szakadtából szidják, muszáj kimondanom (mert öreg fejemmel erre „utólag” már aligha lesz módom), hogy a szabadon, s enyhén mosolygó szomorúsággal mondott beszéde publicisztikai bravúr, s erős erkölcsi fénye volt."


Az "erős erkölcsi fény", az nagyon ott van.
De sokat lehetne rugózni ezen a témán. Valaki írta korábban hogy ami nem közöl független véleményt azt úgy hívják hogy reklámújság. Lehet nem pont így volt de nagyon tetszett. De minden esetre jó a cikk, Bayerestől Bodorostól mindenestül.
toxx 2007.03.22. 13:52:48
Azért jelöljük meg egy számmal hogy az emberek hány százaléka nem jön rá hogy az adott tvs/nyomtatott/online újságíró pártos. VAgy csak részben jön rá és a reklám akkor is elérte hatását.
"A "jól ismert bűnözők" ellen azért még folyik az a nevezetes "maffiózós" büntető eljárás. Ártatlanság vélelme, meg ilyenek.
Állítása szerint január óta nincs közös érdekeltségük. Az MN nem ezt írta."

Virág et., neked nem gáz ilyen kommenteket leírni?
Kedves Tollas,
Volt már. Lapozz fel, az egekbe!
2007.03.22. 13:05:12
Lehet, hogy a "jól ismert bűnözőkről" a bírósági eljárás után ki fog derülni, hogy még egy virágot sem tudnának lelkiismeretfurdalás nélkül leszakítani...úgyhogy tényleg...ne vádaskodjunk itten alaptalanul!
"Virág et., neked nem gáz ilyen kommenteket leírni?"

Nem, mert minden szava igaz.
Kukacka, belőled nyilván a halak iránti mérhetetlen ellenszenv szól, hiszen néhány rokonod már odaveszett azokban a szájakban. :)
TWÁ - nemtom miért próbálsz (amúgy viccesen) olyan benyomást kelteni, mintha az általános vélemény szerint a független újságírás valamiféle mértani középre igyekvést kéne hogy jelentsen - nem látom hogy ilyen vélemény alakult volna ki itt vagy máshol. Mindenkinek van konkrét elképzelése arról, hogy egy újságíró hogyan törekedhetne az objektivitásra anélkül, hogy közben az infantilizmusba menekülne.

Azonban objektivitás pusztán elméletileg sem lehetséges; a példák végtelen sora pedig azt mutatja, hogy ezt akár csak közelítgetni is a világ legnehezebb dolga, és legtöbbötöknek nem is sikerül.

Állításom, hogy ezzel nincs is semmi baj.

A faszom tele van az olvasók végtelenül arrogáns paternalizálásával, a kibaszott-elcseszett mérhetetlen egójú nagypofájú hivatásos úságírók elképesztô fennhéjázásával, amikor (mindig) azt hiszitek, ti osztjátok az észt. BAZZ! Az olvasó nem hülye!

Mindegy hogy Bayer, Diurnus vagy TWÁ - olvasunk beneteket és pontosan el tudunk helyezni a táblán hogy kik vagytok, mik vagytok, jók-e vagy sem, elfogultak-e vagy sem, és ha igen, mikor, melyik irányban és mennyire.
TWÁ - nemtom miért próbálsz (amúgy viccesen) olyan benyomást kelteni, mintha az általános vélemény szerint a független újságírás valamiféle mértani középre igyekvést kéne hogy jelentsen - nem látom hogy ilyen vélemény alakult volna ki itt vagy máshol. Mindenkinek van konkrét elképzelése arról, hogy egy újságíró hogyan törekedhetne az objektivitásra anélkül, hogy közben az infantilizmusba menekülne.

Azonban objektivitás pusztán elméletileg sem lehetséges; a példák végtelen sora pedig azt mutatja, hogy ezt akár csak közelítgetni is a világ legnehezebb dolga, és legtöbbötöknek nem is sikerül.

Állításom, hogy ezzel nincs is semmi baj.

A faszom tele van az olvasók végtelenül arrogáns paternalizálásával, a kibaszott-elcseszett mérhetetlen egójú nagypofájú hivatásos úságírók elképesztô fennhéjázásával, amikor (mindig) azt hiszitek, ti osztjátok az észt. BAZZ! Az olvasó nem hülye!

Mindegy hogy Bayer, Diurnus vagy TWÁ - olvasunk benneteket és pontosan el tudunk helyezni a táblán hogy kik vagytok, mik vagytok, jók-e vagy sem, elfogultak-e vagy sem, és ha igen, mikor, melyik irányban és mennyire.
Ha jól emlékszem, Diurnus még mielőtt magyarországra érkezett volna, vérpezsdítő üdvözlő beszédeket publikált Ceaucescu elvtárs ánuszához. Természetesen ettől még lehet valaki jó MÚOSZ-elnök.

Bayer Zsoltról lehet tudni, hogy kicsoda, vállalja a véleményét ami olyan amilyen. Akkor lenne gáz, ha a közszolgálatiban vigyorogna független szerepben, mint a háborús hős Orosz Józsi.
Na ácsi. Az, h mit csinált a Securitate árnyékában, az egy dolog. Egyikünk se volt olyan helyzetben. Hagyjuk. Itt a 2006-os kampányról és a felajánlkozásról van szó.
Bodornál nem is annyira a szervilizmus, hanem a hihetetlen nagyképűség az, ami kiverte nálam a biztosítékot.

Ő el van könyvelve pártújságírónak. Mint a Bayer. Ez nem újdonság.
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.22. 14:48:17
--Kukacka, belőled nyilván a halak iránti mérhetetlen ellenszenv szól, hiszen néhány rokonod már odaveszett azokban a szájakban. :)--

Ezzel most a bambahaltekintetű pártszupportereket véded? Csak nem a rokonaid? :))))))))
diurnus egy öreg demcsák zsuzsa

fapuma 2007.03.22. 14:46:14

Kedves fapuma!
Kösz, nem vettem észre.
Sajnos úgy látszik elvakított az erős erkölcsi fény.
Virág et. 2007.03.22. 15:09:32
--
Bodornál nem is annyira a szervilizmus, hanem a hihetetlen nagyképűség az, ami kiverte nálam a biztosítékot.
--

Igaz is, egyetértek. A kedvenc szerzőm, kedvenc blogjaim rovatba beírta, hogy neki olyan nincs.
Szóval még a Gyurcsány-blog se. Ígyhát seggnyalásból csak ötösalá. Nem lesz ebből többmilkás sponzorsereg.
:))))))
Apropó! Ez a "diurnus" jelent valamit latinul, románul, görögül vagy akárhogy?
Hátha ezen is lehetne csámcsogni.
Függetlennek móndható Kóczián Péter.
Róla kb lehet tudni, hogy milyen érzelmű, de ahogy a riportalanyokkal bánik, az alapján függetlennek leht mondani. (Bár a Heti Válaszban szokt írni.)
Betlen dettó. Róla még azt se tudom 100%-al eldönteni, hogy hová húz.
Kócziánnal, mint újságíróval nincs bajom, csak a hangja ... Ejj.
diurnus: napi, mindennapi, pilhál.
Inkább a hajviselete a gáz Kócziánnak...
Na találtunk egy embert, aki egy balos és egy jobbos szerint is rendben van. Csoda:)))
Pilhálról mindig a népmesei cinkotai kántor jut az eszembe:DDD
"Na ácsi. Az, h mit csinált a Securitate árnyékában, az egy dolog. Egyikünk se volt olyan helyzetben. Hagyjuk."

Az a baj, hogy miután átjött és ahelyett, hogye felszabadult volna a béklyók alól, nem ezt tette hanem inkább keresett új seggeket. És az újságíró szakma meg MÚOSZ elnöki címmel hálálta ezt meg neki. Ez valami annyira mélyen beteg dolog...

TwÁ: köszi!

Virág et. 2007.03.22. 15:26:47
--
Kócziánnal, mint újságíróval nincs bajom, csak a hangja ... Ejj.
Virág et. 2007.03.22. 15:30:51
Ja igen, meg a haja.
--
Nem muszáj ám kiragasztani a fényképét az öltözőszekrényedbe!
Dehát a TV-t csak nem fordíthatom mindig a fal felé, amikor ő beszél ...
Ami talán tovább finomíthatja a képet, az a műfaji meghatározás. Mer ugye TwÁ, a "Mocsári Szörny" (sodi után szabadon) nyugodtan megírhatja a véleményét, pláne, ha az olvasók még egy ilyen kis textáreját is kapnak, hogy ők is beszállhassanak a megmondogatósba. Ez így teljesen korrekt.
A gond a "tudosításokkal", a "szakvéleményekkel", "riportokkal" van, amelyek elvileg csakis tényszerűek, mindkét fél álláspontját híven tükrözőnek kellene lennie. Csak hát nem egészen objektívek, kivülállók. A tudósítások inkább kommentek, a szakvélemények egyoldalúak, és sokszor nem is szakszerűek, a riportok ill. riporterek vagy benyalizós, mikrofonállványos vagy leteperős, szóbelefolytós afférok, amelyekből előbb tudjuk meg, hogy mi a riporter álláspontja, véleménye, mint a riportalanyé.
Kócziánnal csak az a bajom, hogy túl sokat, és túl körülményesen beszél. Ötször elmondja ugyanazt, más szemszögből, pontosabban általa másnak gondolt szemszögből. Azt értem ez alatt, hogy olyan szájbarágós, miközben már vendégein kívül a legsuttyóbb nézője is érti. Arról nem is beszélve...
És így tovább, és így tovább...
Virág et. 2007.03.22. 15:40:43

Hát Virág elvtárs az élet nem egy habostorta!
:)))
Átolvastam Diurnus kedvenc blogjait.
diurnusblog.nolblog.hu/index.php?action=view_profile&user_id=925

Nehezményezem, hogy Tótávé nincs köztük.
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.22. 14:41:01
" ne viccelj már. Pláne, ezzel a névvel :) Ennél már csak Polgár Viktor jobb. "

Szeritnem a Kolompár Orbán nevűt is azért tartják, mert így hívják.
gyorgyn,
és sajnos ott tartunk, hogy ezt nem is lehet kizárni.
[off]utalok mindenkit aki arra veri, hogy beirhatja, hogy o az elso. tudnam mi ebben az orom. szurna tokon magat egy kaszaval az ilyen, az sokkal erdekesebb lenne.[/off]
megen · v.elni.hu/ 2007.03.22. 16:07:17

Tokon? :))))
hát tulképp diurnus et bejegyzésével önmagában nincs baj, egy reakció a "szilvássy" féle gennyládák viselkedésére

emberileg érthető, hogy tulképp jót akar, tolni a banda szekerét, bebújni, ahova kell, osztán rájön hogy egy suttyó paraszt vagy kettő nagyjából tesz a fejére neki, hiszen a lakájok remegő nyelvvel sorban állnak, mér pont őtet kéne bevetni mint a maszop fau kettesét? he?

túl kell élni, mostantól írjon a manembe, ha itten nem becsülik, kóbor kutya sándornak sem átallott átszerződni a konkurrenciához
Szerintem a neutralis nezopontra valo torekves fontos a mindennapi embernek is, de az ujsagironak hivatasbeli kotelesseg. Ez vilagosan egy olyan idea, amit tokeletesen betartani nem lehet, de hanyingert kelt, ha valaki mar nem is torekszik ra. Itt van pl. Tota W (regnalo ujsagirot dicserni... ehe-ehe :), aki velem nem egyezo nezeteket vall, de elismeresre melto, hogy torekszik valamikepp a jozan esz partjan allni. Talan kicsit a megerdemeltnel tobbet suhog az ostora viktor felett, mint gyurcsany vagy mondjuk kuncze feje felett, de az igyekezet mindenkeppen korrekt.

Egyebkent ha olvasol kulfoldi lapokat, pl. times, spiegel, azok is igyekeznek semlegesre helyezkedni, bar cimkezve is vannak (konz., bal). Ennek ellenere nyilvanvalo partoldalra allast nem kovetnek el. En ezt tekintem mintakent, es szomoru vagyok, hogy az igeny erre lecsokkent az ujsagirokban es az olvasokban is.

Persze kar lenne tagadni, hogy az indexnek is van egy halvanykek szinezete, de bar csak ennyi lenne a Mancs-nak, vagy csak 5x ennyi egyeb szinu a nepszabinak, mnemzetnek.

Elore a jozan esz utjan.
Tóta W.,

gyönyörű kincset leltél, köszi! Nem Diurnus védelmében vagy szervilitásának relativizálására - mert ez védhetetlenül gusztustalan -, de a világegyetem gyönyörű párhuzamainak illusztrálására hadd osszam meg veled azt a részt, ahol István akad ki hasonlóan Viktorra, mert nem fértek legényei a keretbe. Hasonló a stichje:

kuruc.info/reszletes.asp?MainID=5&HirID=2145
A két írás ugyanazon a napon jelent meg...
hát a zindex már fényévekkel a nemisolyanrégi önmaga előtt jár, amennyiben nem kizárólag az alcsúti bonszaimessiás ellenes koalíciót tenyésztő szociáldemokrata állami gazdaság üzemi lapja, mint korábban, s főleg aktus előtt

néha van szépség a bizonyos fokú pártatlanságban is, bár kies honunkban ez csak a második legdivatosabb viselkedésmód
xi00 2007.03.22. 16:22:03

--
az alcsúti bonszaimessiás ellenes koalíciót tenyésztő szociáldemokrata állami gazdaság üzemi lapja, s főleg aktus előtt
--

Ez nagggyon jóóóóóóóó! Köszi!
A Pulitzer-díj a függetlenség igazi fokmérője. Drága Bolgár úr, a 168 óra, elhatárolódó Baló György és Tóta Árpád is objektivitásuk miatt tartoznak a díjazottak közé. Utóbbi valószínűleg akkor is megkapná ezt a kitüntetést, ha hirtelen pálfordulással Kádár helyett Horthy nagyformátumúságát ecsetelné, Kóka helyett Orbán Győzőt állítaná be a kapitalista self-made man alaptípusaként és a katolikus helyett az izraelita egyház rítusairól és tanításairól írogatna ordenáré stílusban, minél több hívő érzéseibe belegázolva. Vagy nem?
F. A. Hayek 2007.03.22. 16:30:18

well, nem volnék olyan biztos ebben de nem kívánnék a szabadkőműves világösszeesküvéselméletet zsolozmázó piros mackónadrágos sámánista lúzernek tűnni, szóval inkább nemtudom, kérem kapcsolja ki
F. A. Hayek 2007.03.22. 16:30:18

Tota sem partatlan hat. Mindenki valaszt maganak egy oldalt, ilyet vagy olyat, vermerseklete, neveltetese vagy mittomen mi okan. De ! Azert itt a blogjan nem irja meg hogy kivagta valamelyik partkatona mint macskat szarni, mikor felajanlkozott tatott szajjal! Ez azert kulonbseg am! (De ezt csak TWA vedelmeben irtam. Fenntartom, hogy nincs es nem is lesz "fuggetlen" ujsagiras.)
prímán megmutatja ez, milyen a MÚOSZ is...
kár, hogy még az újságírók szövetsége se független, ha már azt nem is lehet elvárni, hogy a tagok többsége az legyen
Szar van a levesben, hé! Hogy lett itt hirtelen ilyen happy unisono? Mindenki boldogan fikázza Diurnus barátunkat (sőt a Bayer, Lovas, stb. ipari hazudozók szinvonalán kivánja láttatni)? Akkor inkább innentől én leszek Diurnus :). Valójában két bajom van:
1) A jobboldalon világos módon a direkt pártutasitás világára hajazó sajtó működik, és nem csak a "Vizsla"-féle időszakos szarzuhanyra gondolok, hanem a reguláris orgánumaikra is, mégpedig a teljes spektrumon. (Nem csoda, hogy annyi bráner csüng a Hir tv-n, a fiatalságukat látják újra benne.) Diurnus nyiván erre az egyoldalú helyzetre kívánt reagálni, és az ellenfrontot szervezte volna meg. Gondolom ebből nem kért aki az MSZP-ben lenne az ilyesmi felelőse.
2) Ha valaki nem csak kritizálni akar, hanem pozitívan is megnyilvánulna, az hova menjen?A kamaszos mindent fikázás talán már elég teret kapott, mi lenne ha "építő jellegű kritika" is lehetséges lenne? Orbán beszédét pl hallottam, és kib...tt nagy baromságnak hatott. Gyurcsány beszédéről egyedül Diurnus tudósítása jutott el hozzám, lehet, hogy az nem is volt olyan szar. Hova menjen az, aki dicsérni is akar, és támogat valamilyen gondolatot, pl a Gyurcsány-féle országépítést?
hú, hát kérem ez gyönyörű, pont ennek a cikknek az apropóján a gyurcsány féle országépítést (he?) mennybe meneszteni, és közben a zorbán előszobájában söprögető mindenofób percemberekéket ostorozni...

és még mellékesen a Jelentős Jobboldali Médiafölény is szóba került, hát kérem, ennél többet oroszjóska se kívánhatna

asszem worluk cikke nem is a diurnusról szól :)))
mikikese
1. a p..be
2. amoba.hu
Én láttam Gyurcsányt és hátast dobtam az idegbeteg hatásszünetektől és a modoros gesztusoktól.
Országépítés a f.szom.
xi00!
Hol olvasol te bármilyen mennybemenesztésről? Mellékesen jobboldali médiafölényről? Pozitívan megnyilvánulni valamiről nem egyenlő a vallásos révület megnyilatkozásával, nagyon bigott hívek látják csak annak.
Igen, a tinédzserkorból kinőve nem csak fikázni kell, hanem adott esetben be is kell vállalni valamit.
Jobboldali médiafölény szerintem nincs, a jobboldali média "zászlóshajóit" nem igazán látom még a média részének sem, ezek pártszervek. Kár, hogy ez nem világos mindenki számára. Gyurcsány nem fog a mennybe menni, O.V.-n viszont remélem, hogy átgyalogol.
mikikese
1) ezt feltételezed, vagy tudod? nem mintha nem ez lenne az ember érzése de... egyébként, itt nem igazán áll meg a tyúk-tojás probléma, tehát fölösleges a szennyest mosni, a Népszabadság '90-ben effektive MSZP résztulajdon maradt, a meglévő előfizetői táborral. Hogy' is mondta Sándor György? "Egyenlő pályán egyenlő esélyek! Én biciklivel megyek." Ne gyere nekem azzal, hogy Diurnus, Bolgár a válaszreakció. Ők már akkor Kádárt védték, amikor Bayer írni-olvasni tanult.

2) ugye azt tudod, hogy ha ezzel a "pozitív kiritka" dumával Diurnust véded, akkor Pilhált, Bayert is véded? meg Lovast is. Gondold át újra, szerintem EZEKRE csapatostul nincs szükség.

Egyébként meg szvsz úgy van az, hogy a jó újságírás tényfeltár, tárgyilagos. Érdekes módon, ha ettől negatív irányba tér el, akkor sajtóperek, személyiségi jogok sérelmének tényállásai védik a lerevolverezett alanyt, de ha "pozitív" irányba tér el, kb. ugyanannyira a valóságtól, akkor meg minden rendben? Ki védi meg az olvasót, aki általában sokkal kiszolgáltatottabbm, mint a közéleti alany? És itt most nem a személyes véleményekről beszélek (publicisztikát nem kötelező olvasni), hanem a tudatos félretájékoztatástól. Amikor pl. a sajtó odaáll Veres úr mellé és onnan lövi Járait, hogy mennyire hazudik. Aztán januárban, mikor kijönnek a számok, akkor meg kuss van...

Az a durva, hogy mára gyakorlatilag oda jutott a
sajtó és a politikai közhangulat, hogy magamon
veszem észre azt az igényt, hogy "komoly",
országos lapok, tévék esetében már egyáltalán
nem érdekel a pártatlanság.

Sőt!:

Az érdekel, hogy "ŐK" hogyan gondolják ezt,
mindegy most melyik oldal. Próbálok a sorok közt
olvasni mint rég, arra vagyok kiváncsi, hogy egy
ilyen súlyos helyzetben ki mit fog lépni, merre
indul tovább, stb.

Pártatlan sajtó az meg nem lesz jó ideig, de
kiváncsian várom a próbálkozásokat, mindenesetre
félek a fiatal újságíró generáció még "diurnusosabb"
lesz a maiaknál.
Nem lesz pártatlan sajtó. Pártatlan sajtóról ábrándozni szerintem nem naivitás, hanem ostobaság. DE, tárgyilagos, vagy legalábbis némi ÖBECSÜLÉSSEL rendelkező újságíró azért lehet valaki. Mindenki tudja, hogy milyen irányultságu a FAZ vagy a Guardian. De ez nem azt jelenti, hogy az újságíróik önként jelentkeznek végbélkúpnak. Az irányultsággal kapcsolatban a legnagyobb tévedés nálunk az, hogy a "baloldali napilap" nem azt jelenti, hogy a baloldali kormányt szolgálja ki, hanem azt, hogy a baloldali olvasókat. Mekkora különbség...
Egy konzervatív (polgári) hírcsatornától például elvárnám, hogy ha vélhetően polgári egzisztenciájú emberek auóit gyújtogatják, akkor felháborodjon. Vagy bármilyen garázdaságon felháborodjon, hiszen azt éppen az ő célcsoportja (középosztály, polgárság) birtokolja, vagy az ő adójából hozták létre.
Egy baloldali napilaptól elvárnám, hogy felháborodjon, ha a reformok leginkább a kevésbé jólszituált emberek lehetőségeit csorbítják, ha a munkavállalást, vagy a szegények gyógyulási esélyeit rontják. És keressen más, baloldali alternatívákat (gazdagok erősebb adóztatása, közbeszerzési stiklik leleplezése), amiben nem az ő célcsoportjának az érdekei sérülnek.
Hülyeség, mi? Tudom...
Istenkém, hát publicistáknál nincs "nemzet újságírója" stallum, ahol lehetne havi félmillákat szakítani, abból azért könnyebb finomabb hashajtó teákat venni, hogy rendben legyen a széklet, meg elegánsabb is, mint reggel meleg vizet inni. Hát ezért kuncsorog az öreg. Hátha leesik valami, amikor ezek a Tóta, meg Ujj Péter, meg még kiféle-miféle új fiúk viszik el rendre a desszertet. (Ha nem is a lóvét, legalább a figyelmet.) Akik még jók is, de még milyen jók, a fene ette volna... A "nagy öreg"-nek meg van rutinja a seggnyalásban, Románia azért keményebb edzőtábor volt, mint a hazai pálya. Ezért inkább csak szomorúságot érzek. Majd jön a szöveg, hogy minden öreg ilyen aljas geci.
Ahogy lonely photon már írja is:
"Ez van az öregekkel, minél öregebbek, annál alantasabbak"
Hát kedveseim: valszeg itt a blogon én vagyok a legöregebb belepofázó, talán ezért csattanok fel most hangosabban. Ez hülyeség. A faszság, barátaim, a tetűség egyáltalán nem korfüggő. Hosszú és hányatott életem során millió villogó szemű ifjút láttam különböző főnöki (vagy csak pillanatnyilag hasznosnak tekintett) végbelekben napfényes arccal feszíteni. Áááá... Ráadásul abban a magyar sajtóban töltöttem el majd' negyven évet, amelyet újabban csak a lakonikus "szar" epiteton ornansszal illetnek. (Jogosan.) Nem volt különösebben büszkeségre okot adó negyven év, elhihetitek, de félre lehet állni, ahogy tettem. Lehet olvasni, élvezni a ti hozzászólásaitokat, a kertben is van munka, lehet lent a borozóban sakkozni, és nagyokat beszélgetni. Van, akinek ez nem megy. Az reszketeg nyelvvel, elhomályosuló telkintettel, keresi az új vagy régi seggeket. Köpjetek egyet, barátaim, és próbáljatok ne ilyenek lenni, amikor a cukrotok, a koleszterinetek magasabb lesz a mostaninál...
Nem Anonim

1 szerintem nyugodtan bízz az érzéseidben. Nehéz lenne ezt nem észrevenni, hiszen groteszk jelenetek is vannak. Szerinted egyébként mitől kerülnek nemlétező ügyek a "közfigyelem" fókuszába.
2 Abban a sok orditozásból, ami 15. körül volt, én sok pozitivumot nem hallottam ki. A tárgyilagosság igényében különben egyetértünk, csak számomra ez nem csak a sajtóval szemben támasztott kritérium. Hogyan nyilvánuljon meg valaki, aki támogatni akar valamit?
Egyébként nem igazán védtem Diurnust, csak az egyhangú fika-kórus kontrasztja miá tűnhet neked úgy. Vagy ha az a döntés, hogy ki kell csinálni (?), akkor az emlitett többi uriemberre is menjünk már rá. Kádárt védte Diurnus? Eztet a dumát meg inkább a pártgyűlésre szántad, nem?
Amennyire láttam így röviden TWÁ válaszolgatásait, eléggé eltolódott a téma. Én elolvastam a Rémálom-blogot, meg a Xenu-t is. Egyszer régebben még minket is bepróbáltak ilyen E-méterrel (ami a gondolatok hatását méri, vagy mijafasz), még oszt.kiránduláson, gimiben. Nagyon durva, és meséltek is az egyházról, sőt ügyfelem is volt, aki akkoriban egyháztag volt. Hát mit ne mondjak, akkor körülbelül a "gerinctelen féreg"-hez tudtam volna hasonlítani az ürgét. Unokatesóm is mesélt ezekről, hát... khm... egészen elképesztő. És akkor még finom voltam. Belülről nem lehet ezt bomlasztani? Vagy olyan mint a Waffen-SS? Nyírtak már ki valakit? Volt egyháztagok nem nagyon teszik magukat ki a nyilvánosságra?
ááááá, ezt nagyon benéztem, bocsi, ez nem ide jött:)
mikikese: nem. sok ma is funkcionáló kollégájával építették az "addig jó, míg Kádár él" tematikát. Mondjuk, ez legalább tárgyilagos volt. Nekik tényleg addig volt jó. Egyébként, nem hiszem, hogy sértegettelek, te se tedd azt, nem tudom, melyik pártgyűlésre gondolsz.
Ez a cikk meg történetesen Diurnusról szól, éppen W éppen elégszer ír a másik oldalról is, semmi szükség rá, hogy rögtön másikoldalozz, amikor éppen az egyik oldal csokoládés szájaszéle van a képben. Mert vannak dolgok, amik önmagában is értelmezhetők. Ha csokis, csokis, függetlenül attól, mi van a másik oldalon.


Járait meg nagyon nem kellett volna benyomni n. bank elnöknek. Durva pofátlanság volt, amire a tárgyilagos sajtó egyet mondhatott (volna): "menj innen öcsi"!
mikikese, szomorú lehetsz, meg a "tárgyilagos sajtód" is, hogy az élet végül őt igazolta.
mikikese: az volt, de a tények azt igazolják, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben (amelyek szerint a Fidesz érdekeit fogja védeni akár a gazdasággal szemben is) kiderült, hogy a gazdaság érdekeit védte a kormányéval szemben. És valójában a Fideszével szemben is, mert egy (a korábbi feltételezéseknek megfelelő) elfogult kamatpolitkikával meg is buktathatta volna Fletóékat, legalábbis, az "ezer trükköt" már nem tudták volna a választásokig elhúzni, ha a bili korábban borul.

Öööö Off: Demcsák Zsuzsenykához : Gondoljatok bele, mi lesz vele, ha nem lesz kormszóvivő? Donna Corleone? Új Playboy-sztár? (Ki tudja, Dundikával majd lehet, h jól megértik egymást..:D)

On

Hátbezon. Független sajtó. Csatlakozom az előttem szólóhoz: Nem Anonim 2007.03.22. 18:05:42

Osztom. HA lenne kormányfüggetlenül szavazók felé forduló tárgyilagos sajtó, azaz, ha valami disznóság, akkor azt kimondják, akkor kissé más lenne a helyzet.

De a probléma úgy tűn nagyon mélyre le van ásva számos vezérürü lelke mélyére, és folyton kiesik a csontváz a szekrényből, már pszichésen is.

Ugye megszokták, h megkérdezik ix et-t hogy mit kell írni, Ypszilon et-t, hogy le szabad e közölni... estébé. Aztán ez marad pszichésen.


BTW: ki lett volna a jó bankelnök? Surányi, akit Diurnusal ellentétben fogadott is Fletó? Ő a független? Szorgalmi feladatokat csinált Fletónak, és még azt is rosszul (forrás: öszödi beszéd)...

Wonderland: csak nehogy kiderüljön rólad is, hogy pártgyűlsre gyúrsz. Mint rólam.
mikike

ja, nem is beszélve a szilvásy (vagy aki az mszp-ben ennek a felelőse) megjelenéséről, aki szerény, visszahúzódó önmegtartóztatásból szimplán realizálja, hogy diurnus talán kicsit túl mélyen és túl elkötelezetten lefetyelne, így a médiaegyensúly felborulása és a kézivezérelt pártsajtóval szembeni potenciális ellenérzések mián aggódó, netán bölcs belátással megáldott, nagy formátumú honatya vérző szívvel ugyan, de kénytelen lemondani bodor úr alkalmazásáról

ez kb annyira reális mintha orbántól vánánk, hogy bayer zsoltinál feddő hangú levélben tiltakozzon egy-egy péntek esti anzixot követőleg

namindegy
Nem Anonim

Bocs, ha megsértettelek volna, valójában inkább humornak szántam a megjegyzést. Igazából csak elég ködös rémképeim vannak Diurnus munkásságáról annó, de nem egy véresszáju bolsi rémlik, inkább egy amolyan pozsgais-féle.
A kiegyensúlyozatlanságot nem (csak) úgy általában látom, hanem konkrétan az eddigi hozzászólásokban itt.
"Addig jó amig KÁdár..." - ezzel aligha volt egyedül, sőt, aligha van. Mielőtt ezt is félreértenéd - én nem sirom vissza a krumplilevest, stb. csak kb. Ede bácsi után szabadon: a seggnyalás örök, a szereplők változnak. Most a kórus a jobboldalon zeng.
mellesleg, nekem nem hiányzik a pártatlan sajtó... arra ott van a BBC

nem kell minden hülyeséget átvenni a gaz kapitalistáktól :)))
Most a kórus a jobboldalon zeng. ==> A baloldalon nem zeng. Hiába no, csak nem ússzuk meg, hogy megtudjuk, morális hullák csak a jobboldalon vannak. Nyilván én halucinálok minden hétfőn, amikor Orosz J tárgyilagosan használja a száját Lendvai I vagy Kuncze G nagyobb örömére.
vki itt azt írta, hogy kóczián kolléga túl sokat és körülményesen beszél. nem sokat látom ugyan, de akkor itt jelezném, hogy épp fényesítem és élesítem a tolólapot, amivel neki fogok menni - Verebes Istvááánnak! na az a faszi a hihetetlen. nézzetek bele egy napkeltébe, amikor ő van. és most a szörcsögés másodlagos.
Bugris
Kit igazolt az élet? Járait? Ezt igy melyik sajtó irta? Csak nem az öszödi talk-ra és az azt követő hülyeségre gondolsz? Ez persze off. Ajánlom a szcientológia blogot, ott inkább helyénvaló.
jajistenem, erre meg beteg.
sajnálom, ez nem személyes. biztos nagyon aranyos öreg bácsi civilben.

Pártot választani nem szerencsés, és nem kell. Nyilván ha az én ideám a nyugatod, szabad, kapitalista Magyarország, akkor a kommunistáskodásra köpködni fogok. Viszont ez nem akadályoz meg abban - mivel pártot nem választottam -, hogy ha az én eszméimet viszonylag-valahogy-olykor képviselő Magyar Ideális Párt csinovnyikja előáll, hogy ők pl 386 milliót költöttek, akkor megrugdossam, sőt ugráljak a fején.

Na most aki pártot választ, az ilyet nem tud tenni, mert neki az a csávó haverja.
Nem Anonim
Észrevettem a szóhasználatodból, hogy te per def. :többen vagy. Én szigoruan (per def.:) egyedül. Mert nekem igy jó.
mikikese:

Igen. Pl. a közismerten fidesz-szimpatizáns Financial Times, akiknek ugye nem volt konfliktusuk Orbánékkal egy Magyarország melléklet miatt.

"Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Londonban, a Financial Times székházában átvette az Év Európai Jegybankára kitüntetést. Ezt a rangos elismerést azok a jegybankelnökök kapják, akik a különösen kemény kihívások ellenére is hiteles és átlátható monetáris politikát folytatnak. Járai Zsigmond március másodikán távozik a jegybankelnöki posztról, utódjaként Simor Andrást jelölte ki a kormányfő. VG"

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=162969


hááát....Verebes....ő lenne ott a legrosszabb?

Sztem Lakat T, Orosz rosszabb.

xI oo

Most akkor nem értem, hogy pontosan mit is csinált (szerinted) Szilvásy. ??
a félreértések elkerülése érdekében: Sosem fogom vitatni, hogy a jobboldali média általában úgy szar, ahogy van. Jellemzően még a korrektoraik is. Biztató jelek éppen csak mutatkoznak arra (pl.: Kommentár). De mindig is vitatni fogom azt, hogy CSAK ott vannak szervilis emberek, de még azt is, hogy ott vannak többen.

Ojjoj... Nem Anonim, lebuktunk. Akkor most mondjam meg a tagkönyvszámom?

Na jó TWÁ, Verebesről meg már tényleg érjen is valamilyen izmos, mert a szörcsögésen túl valóban egy kissé... hátizé.
Mélyebbre újságíró, ember nem süjjedhet. Ez nem korfüggő, nem öregkori agyalágyultság. Ez jellemhiba, erre születni kell.
nemnem. lakatté meg orosz meg akárki legalább fel bír tenni egy kérdést mondjuk 4 percben. anélkül, hogy beleszőné, mifaszt reggelizett aznap ő MINT SZÍNHÁZI EMBER. a legutóbb morvaival láttam, irtózat.
napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20070224#
Figyi, túl sok itt az anális utalás.
Állandóan aranyér meg ilyen segglyuk meg olyan fényesre...
Nem vagyok semmilyen fóóób, de
néha egészen speckógusztustalan dumák
vannak itt.
Verebes mindezt akkor fejlesztette tökélyre, amikor önmagával készített interjúkat.
Jobbos újságírás vs Balos újságírás témához:

A balosoknak van egy kiváló káderpolitikájuk, és 1x 40 éves előnyük, amit még tovább cizellál az, hogy igen jól megkomponált médiafelületük van.

A jobbosoknak ilyen nincs. Amikor Viktorék nyitottak a játszmában, MSZMP kutatóintézetekben helyezték őket el. Namost ez is mutatja, hogy azért az az MSZMP az valahol rendelkezett egyfajta bölcsességgel, és integrálta magába azokat az embereket, akik tehetségesek, és talán pár év múlva behajolnak.

A mostani gárda viszont inkább voluntarista, opportunista társaság. Namost a probléma, hogy Vektorékra azt mondják, hogy túl sok mindenkit integrál rájuk is igaz, csak ezek a törésvonalak nem jelentkeznek olyan akutan. Nyilván a sajtópolitikájukban is megjelenik ez a kettősség, csak egyelőre nem látni, mert a tehetetlenségi tömege a rendszernek viszi előre a két főembert, és az imamalmozókat.

Ilyenkor senkinek sincs mersze megbontani az egységet.
Ezért kevés a független jobboldali újságíró, és a független baloldali sajtós.

Ha egy kicsit kevésbé lenne elmérgesedett a pol-gazd- társ szitu, akkor az egész más jellegű lenne. Nyilván kibomolhatna egy más irány. De egyelőre -úgy tűnik- nem ez a tendencia.
Nem Ano

A Financial Times- nak annyi volt a konfliktusa a Fidesszel, hogy néhány Fidesz csinovnyik hazudott valamit a magyar sajtóban a FT-ról (olyasmivel vádolták őket, amiről itt van szó, nevezetesen hogy az Mszp pénzért vett egy cikket az FT-től, ami gyökeresen szembe ment azzal a fundamentális hazugsággal, hogy "rosszabul élünk, mint négy éve"). A FT túlélte a "konfliktust":
óvatosan ilyen kifejezésekkel, mint ojjoj. még jön valaki és kideríti, hogy az oi-oi csak kettős beszédet folytatsz!

Tolólapot Orosz Józsefnek. Könyörgöm!

napkelte.wildom.hu/naptv/jsp/program/wmv.jsp?filename=/naptv_upload/visszanezo/200606/20060630-0825.wmv

szabadesés. no comment.
Árpád, igazad van, kár volt leszólnom Kócziánt, mea culpa.
Nem bírtam végignézni, de Verebes 1:45 alatt tette fel az első kérdést.
mikikese:

megragadtad a comment lényegét. köszi. erről beszélek.

"mikikese"17:12:22.-lenne egy-két ötletem.Mondjuk kézenfogva a harmadik alabárdost,balra el-csöndben.Azért kissé röhejes,hogy ma írátudó ember sikerről beszél a kormánnyal kapcsolatban.Csak a blog anyalapját olvasd akkor is kigyógyulsz a betegségedből.Különben nem az a baj hogy nem független,hanem az,hogy annak hazudja magát.Egyébként mintha az egész magyar sajtó színvonala mélyrepülében lenne.Persze ahol H.Henrik taníthatja..?
"da2"-Orosz,rossz-de nagyon.:)
Meg a drága Bolgár Úr!!
Bevált technika ez, tedd kérdésessé a forrás hitelességét. Most akkor a FT megvehető, vagy sem? + a tekintélyelvű érvelés mindet lemos? OK, akkor Járai télleg sokat használt a hazának?
hát éppen azt akartam bizonyítani, hogy nem a magyar nemzetben lehetett erről olvasni, és nem a goj motorosok medáljáról szól a tudósítás. csak mert előtte azt bizonygattad, hogy Járairól jót csak ott írtak. na, mindegy.
Draga Tota W, elvtelen leszek. Aldom a neved a mindorokke. Oly reg bosszant ennek a ven, voroskodben felhigult agyu, Gyurcsany-nyalo vadbaromnak a szanalmas, idetlen gusztustalan omlengese a nolon. Vegre valaki beszolt.
Diurnus az ujsagirok es az ertelmiseg szegyene. Megha egy elfogadhato embernek nyalna, akkor is is gusztustalan lenne, ahogy csinalja.
Mindezek mellett: Vannak olyan megmondóemberek, akik már nagyon túlzásba viszik a megmondásokat. Péel Bolgárúr, És persze a csapata.
ez most jobb téma, de vérzik. egy olyan átvert kurvárol irsz. írjál azokról is akiket most is nyomnak. akik (pénzért) élvezik. Tivadahr.

Meg írhatnál demcsákról ismét, az mszp rémesen béna módon sarokba navigálta magát. És az mszp pr még mindig jobb mint a fidesz (választási eredmény alapján).
Árpi! Hoszabb ideje szinte már függőségi viszonyban vagyok blogoddal, időnként azt képzelem, hogy Te vagy maga az Ész, vagy legalábbis az a tollforgató, akinek etalonszáma menő írásait kötelező olvasmánnyá kellene tenni.
De azért időnként becsúszik egy-egy érthetetlen merítés, ilyen pl. ez a Diurnus basztató, már-már az aljasság határát súroló szurka-piszka is!
Bodort újságírói munkásságát ismerve ugyanis minimum méltatlan az a gecizés, amit mai cikkeddel ebben a blogban elindítottál. Nem Tőled származnak ugyan a legdurvább ostobaságok, de tény: az alultájékozott fikázni vágyóknak kiváló alkalmat kínáltál arra, hogy egy kiváló tollforgató emberbe jónéhány tirpák bunkó beletörölhesse a szaros cipőjét. Nem tartasz attól, hogy egszer Te is így járhatsz majd?
Rajongód
N A
Valószinüleg megérne egy misét Járai szerepének kiértékelése. Az biztos, hogy kormánypártisággal nem lehet vádolni. Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy esetleg nem került-e nekünk többe (nekünk) a dolog, mint ami feltétlenül szükséges. De megfogadom Molaris tanácsát és balra el. Élveztem, jó volt. Pá.
Nem Anonim, ez az Orosz interjú brutális volt. Legerősebb érve: Most miért mosolyog, Révész úr?
Racio, a hozzászólásodban pont ugyanúgy viszonyulsz Tótához, mint Diurnus Szilvásyhoz.

Racio: Diurnus maga adta az alapot a fikázásához. Gondolom, amit leírt, azért elismerést várt, aggódást a közös ügyért. Csak "kiszivárgott". És ehhez W-nek nem kellett feltörnie a szerverét. A "tirpák bunkók" szaros cipője meg csak egy normális munka következménye. Az újságíró garatig barna nyelve nem feltétlenül szükséges tartozéka egy "kiváló tollforgató embernek". Ráadásul, a "kiváló tollforgató ember" még panaszkodik, ment volna ő mélyebbre is, csak nem hagyták. Pedig akkor milyen jó lenne most a reménybeli akceptornak. A "tirpák bunkó" legalább nem büszke a szarra a cipőjén.
Demcsizsuzsi látom állandó téma! Naaa száljatóóóók le rólaaaa! Még a végén elkenődik a smink!!!
Hja. Szerintem jelen pillanatban D.Zs.-nél alkalmasabb szóvivőt nem lehetne találni, megtestesít mindent, amiről a kormány szól: a lendületnek álcázott arroganciát, a fiatalságnak álcázott inkompetenciát, a szociális érzékenységnek álcázott képmutatást, a vitának álcázott elkenést (a férjem "csak" és "már nem is" - ja én is alapítottam már 5-10 káeftét ugyanazzal a vadidegen emberrel). És hozzá még csinos is :-)

Bár ez a bejegyzés a felkínálkozó újságíróról meg a pofára eséséről szól, de ami engem felháborít, az ez a végtelen, gusztustalan nagyképűség.

Gratulálok a minisztériumi kiscsávónak, aki megtáncoltatta a vén bohócot.
Racio
Te egy Diurnus (tetu) vagy. Diurnus, egy 0, senki nem lenne a nyalasa nelkul. Vagy Diurnus Racio neven reagalt.
a rajongás helytelen!

remélem, hogy ha majd arról írok itt, hogyan vittem krumplis pogácsát és médiaajánlatot akármelyik pártnak, és hogyan utasítottak vissza, akkor ugyanígy fogok járni.
Diurnus nem egy 0. Csak teljesen elfelejtette, hogy hol a helye, meg mi a dolga.
Nem nézzük ki belőled, hogy annyira hülye legyél, hogy megírd :)
Ejnye-bejnye, publicista úr.
A Budapesti Lap egy MSZP kampánykiadvány.
Ha ez nem így lenne, nem hirdetnék az mszp.hu-ról.
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=2542
Aztán meg színösszeállítás meg minden.

Mi is a baj azzal, ha a reklámhordozó képviselője felhívja a reklámozó figyelmét, hogy hatékonyabban is lehetne csinálni?

Ízelítő a márciusi szám tartalmából.
www.klubhalo.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=277

Bodor Pál: Március lényege
Egy hajóban utazik a tanulással az is, aki nem száll be - Ferenczi Krisztina riportja az oktatási reformról
Gyerek: nyűg a nyakunkon? - Ranschburg Jenő írása
„Nyitott, jókedvű, fejlődő országban akarunk élni” - interjú Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel
Sarkadi Balázs akadémikussal Daniss Győző beszélgetett a gyógyítás új lehetőségeiről
Kerekes András: Válaszúton? Viták az orosz külpolitikáról
Almási Miklós: Használati utasítás? Nincs?
Ferenczi Krisztina Hiller István oktatási miniszterrel beszélgetett
...

Tudja publicista úr, ők felvállalják.
Nem szép dolog, de nincs kátrány a mosóporos dobozban. Azt kapja a vevő, amit keresett.
a LoL persze bugrisnak szólt :)
Bodor Pál blogja különben nem tanuskodik tulokságról. A Népszabiban egy külpolitikai ügy kapcsán volt vitája TGM-mel. Mivel én nem ismerem az urat, abból a beköszönőből következtettem az ujságírói képességeire, amit TGM a kritikái elé írt. (Most nincs kedvem megkeresni, NOL-on megtalálható) A lényeg, hogy leszögezte, mennyire tiszteli a vitapartnerét,ami TGM-nél nem túl sűrű.


Mindenkinek megvan a kedvenc hányingere a Napkeltében. Az enyém LakatT. hüledezek, mintha mindig bocsánatot kérne. Ál-alázat kis ostobassággal fűszerezve.
Pulitzer 1904 májusában, újságíróiskola felállítását támogató írásában (The North American Review című lapban), a következőképpen fogalmazta meg hitvallását: "Köztársaságunk és a sajtó együtt emelkedik fel, vagy bukik el. Az ügyes, érdek nélküli, közszolgálati szellemű sajtó, amely képzett intelligenciával tudja, mi a helyes és bátor azt megcselekedni is, képes megőrizni azt a közerényt amely nélkül a nép kormányzata hamisság és utánzás. A cinikus, zsoldoslelkű, demagóg sajtó idővel ugyanolyan alantas népet teremt, mint amilyen ő maga. A hatalom a Köztársaság jövőjének építésére az újságírók eljövendő nemzedékeinek kezében lesz."

Na erre a Pulitzerre hivatkozik a kiváló újságíró Diurnus.
Az is elgondolkodtató amúgy, ha a minisztériumban nem olvassák a Népszabit, akkor mit.
Rajongas? Es akkor azert meg nem is Diurnusoltam be neked Tota W, hogy meg a masik sikhulyet, a Verebest is eloveszed! Eljel te gonoszkodo kis firkasz sokaig az ilyenekert!
En ugyszint a 80 evekben olvasgattam Diurnus szosszeneteit az MN-ben. Akkor sem gondoltam, hogy egy rejtvenynek nem lett volna jobb helye, jo, nem egy nagy 0, dehat mi?
Nem ertem en ezt. Szerintem a bejegyzes arrol szol hogy nagy gaz van a kormany kommunikaciojaval. De ha mar egy masik (nem igazan lenyegi) szalat boncolgatunk, akkor mi a kulonbseg jelen eset, es a kovetkezok kozott?

- Egy iskolaigazgato elmegy lobbizni a sajat iskolaja erdekeben a sajat onkormanyzatahoz (es mondjuk nem valaszolnak neki)
- Egy scientologus megprobalja terjeszteni az iget, de nem jar sikerrel
- A magyar kulugyminiszter elmegy Bush-hoz, es azt szeretne elerni, hogy ne kelljen vizum, de nem reagalnak ra.

Hogy egyikojuk sem irja meg a blogjaban, az teljesen sokadrangu kulonbseg.
egyuttal magamat is szeretnem megdicserni. Ma nem leptem be veletlenul nyitott sliccel a dolgozoba, nem folyt bele a kavem a billentyuzetbe, ES: nem kaptam agyverzest DZS vedelmeben szuletett beszolasokra. Mi tobb, nem is reagaltam ra.
például az, hogy Pulitzer-emlékdíjas mivoltát (kb. a hitelesség látszatát, a suttyók átverését) ajánlja fel.

Nekem nincs kedvenc hányingerem a Napkeltében. Nem nézem a Napkeltét. Aki ezért felkel hajnalok hajnalán, az megérdemli, hogy ilyeneket lásson.
Régebben délutánonként is nyomatták. Most már csak valamikor éjjeltájt van ismétlés. Ez elég egyértelmű "tetszési indexre" utal. Pedig a közszolgálatin nem a nézettség a fő szempont.
A bejegyzés talán nem azért született, hogy sikertelenségével dicsekedjen, hanem hogy fikázza a hülye tisztviselőt, mert nem ismeri őt. Ezért megagáz az, hogy négyszer írja le rosszul a miniszter nevét.
Pataj:

tökre OFF, de

számomra a OroszJ a leggázabb, süt belőle a felsőbbrendűség tudata, ami femininitásával párosulva egyszerűen elképesztő.

Biztos azt hiszi magáról, h ő egy komoly, elegáns úr.

Azt meg végképp furcsának tartom, h a Napkeltében annyit beszélnek a riporterek, és teljesen átlátszó módon próbálják irányítani a beszélgetést.

Szindbad: basszameg ez egy újságíró. az volna a dolga, hogy a saját véleményét írja meg, anélkül, hogy egyeztetné Szilvásyval. mellesleg a lapban nincs feltüntetve, hogy vigyázat, itt az MSZP beszél. persze a MN-Népszava kurzus ismerőit nem lepi meg ez nagyon, de ez a bejegyzés a maga egészében, Pulitzerrel, rangkórsággal, múosz-elnökséggel a hát megett - undorító.
TWÁ, majd megnézzük húsz év múlva, miket mondsz majd..:)

Bár fene tudja, én kezdem ezt a pappert sajnálni, lehúzott sok évet az iparban, mindig megfelelő szélben és erre ezek a fiatal újkiszesek még honoris causa sem óhajtanak vele foglalkozni... (Nyilván már akkor kiszemelték a fiatal, tapasztalt kolléganőt a divatlapokból:D)....Sic transit gloria mundi.
szerintem ugy szoltok hozza, hogy nem olvastatok az irasait, AKKOR amikor megjelentek. Az idozites adja a SAVAT az o tevekenysegenek. Attol meg maga a Fleto is hanyhatott, annyira gaz volt. KONYORGOM. A patkany az nem szortelen farku mokus rossz marketinggel, az patkany!!!!
Elolvastam ismét a Diurnus-blogot. Miként elsőre, másodszorra sem azt olvastam ki belőle, amit Tóta és mások vélelmeztek. Ez a cikk szerintem még véletlenül sem Bodor rangkórságáról és nyalniakarásáról szól (na jó, talán egy egészen picit), hanem sokkal inkább arról, hogy milyen kaliberű alakok találhatók ma a miniszterelnöki hivatal környékén, illetve milyen színvonalú a kormány kommunikációs gépezete. Merthogy szerintem Diurnust nem önmagát fényezte azzal, hogy leírta a történetet, hanem teljesen jogosan arra az arroganciával vegyes üresfejűségre kívánt rámutatni, ami manapság a kormányfő környezetében (is) megtalálható. Mert Pulitzer ide vagy oda, ezen a szinten igenis elvárhatónak tartom, hogy akár Bodor Pál, akár a Diurnus név ismerősen csengjen. Bármennyi fikát ráztatok is rá, ez az ember része a magyar újságírás történetének. Olyannyira, hogy akár még egy kis nagyképűséghez is joga van.
TWA. Küldtem neked a múlthéten egy könyvbemutatóra szóló meghívót, március 29-re, eljutott hozzád?
Racio, neked is igazad van, ezért is kínoz továbbra is a kérdés, mit olvashatnak a kabinet háza táján, ha Népszabit sem. Lehet, hogy nem csak a plebsről gondolják ezt, de valójában ők is a bulvár bűvöletében élnek.
Racio 2007.03.22. 21:21:17

Ne őrjíts már; miért csengene ismerősen egy huszonévesnek Diurnus?!

Beszarok...
A Pilhál topicban is kiderült, az olvtársak többségének fogalma sincs, kiről van szó. Bármit is gondolunk az urakról, illene ismerni őket. Legalábbis elvárnám egy kormánytisztviselőtől, hogy forgassa a vezető napilapokat.
Sztem csak a tőzsdehíreket, meg a valutaárfolyamokat nézegetik.
:))))
Kukacka, azért az is érdekes, napilap miért pazarol ezekre egy oldalt, mert akit komolyan érdekel, nem a másnapi lapokban olvasgatja.
Nézd tiboru, azt megérteném, ha egy huszonéves kormányzati tisztviselőnek a TWA-ról netán TGM, vagy a Trans World Airilines jutna eszébe - bár TWA eddigi munkássága szerintem manapság már indolttá teszi, hogy őt is ismerjék! De hogy egy baloldali kormány környékén olyan huszonévesek legyenek funkcióban, akik nem olvasnak újságot - még népszabit sem - az azért elárul valamit. Nehogymá a magukat értelmiséginek tartó mai fiatalok csakis a bulvárgagyi vizuálmédiából tájékozódjanak!
Azt nem állítom, hogy a napilapokban nézegetik. Valszeg a neten. Elvégre otthon vannak rajta. Gondolom inkább az elemzések lehetnek érdekesek.
Bár őszintén én nem gondolom, hogy a vezető politikusok egyáltalán olvasnának napi vagy bármilyen sajtót. A csicskák elmondják, ha van valami.
A mindenféle szociális nyafizások csak rontanák az önbizalmukat. :))))))
Sztem meg teljesen normális, h egy kancelláriaminiszter lepattint egy újságírót, még ha Diurnus is az.

Én rosszat írtam róla fentebb, de bizony-bizony tisztában vagyok vele, hogy kicsoda és mit ír. Ez a "de én ilyen-meg-olyan-európai-hűdegittegylet tagja/elnöke voltam/vagyok, brühühü" -mentalitás szánalmas, pláne egy olyan embertől, aki elvileg 'komoly' ember, és hivatása az újságírás - talán ahhoz egy kis humor is kéne. És mégeccer gratula az ifjú csinovnyiknak, aki többet tett Diurnus jellemfejlődéséért, mint az elmúlt harminc év összesen.
na azért nehogy már mennybe menjen Szilvásy! Diurnust azért pattintották le, mert a kutyát nem érdekli a Budapesti Lap. És ha megsértődik, akkor sincs semmi, nem fog Avar János olyat írni, hogy most akkor szavazzanak az elvtársak a Fideszre. A Népszavával bezzeg foglalkoznak! Különkiadás, ingyenes terjesztéssel, és benne: mosolygós gyerekek teli hűtőszekrénybe néznek csillogó szemekkel.
Különben egy csöppet sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a szoci ifjúság nem olvassa a sajtót. Szerintem ezek afféle brancsbéli csemeték. Tudjátok: valakinek a valakije. Olyanok, akik meg vannak győződve arról, hogy csak ők maguk a fontosak, akik számítanak. Ők a politika, az ország irányítói. Mit érdeklik őket a békák brekegése a mocsárban, holmi idealista értelmiségiek akadékoskodó kvartyogása?
Tudod, upor, szomorú, ha ez a fajta "lepattintás" megy a kancellárián. Vagy naivan várnék el némi diplomáciai érzéket?
Diplomáciai érzék ezektől? Már ne haragudj, de hallottad már, miket mondanak ezek nap, mint nap az emberek millióinak? Sőt, az egész világnak?
Nagy a jólét, pénzügyi analfabéták, lusta paraziták, potyautasok, munkakerülő képzetlen radikális, antiszemita, maradi, alulképzett, nem akar külföldre menni, terrorista futbalcsapat, stb.
Mégis mit lehet várni ezektől "kommunikáció" címén?
szerintem allitsunk fel kozpenzbol egy kamu-Stasit, ahova lehetne sugni, jelenteni, meg kihallgatsra menni az illetekes elvtarshoz, mert ezeknek a jelek szerint ez kell.

a beerkezett anyagok persze kapasbol mennenek sunyiban az iratmegsemmisitobe, hogy ezek a fergek ne okozhassanak kart a tarsadalomnak, de megis foglalkoztatva legyenek, addig se marad energiajuk masra.

adomanyokat "elvan a gyerek, ha jatszik" jeligere a kiadoba, koszonom.
Megjegyzem, Árpád, a Népszava is a kutya nem érdekli kategóriába tartozik. Sőt, szavazatszerzési szempontból az összes politikai napilap. Persze egy milliós különszám azért rendelt Népszavából, biztos ami biztos.
Árpád,

a magasságos L. Ron mentsen meg tőle, h mennybe menesszem Őexcellenciája Monseigneur Szilvásy minisztert, csak arra utaltam, h a közszereplők is bánhatnak velük egy kicsit keményebben, és az újságírónak ezt tűrnie kell.

Ha egy újságíróban ennyi derű sincs, az szereptévesztésben van, és ilyenkor jellemzően vmi kulturális/szellemi szerepet tulajdonít magának, ami amúgy idegen a zümmögő zsurnaliszta-léttől.
Upor, ez nem kemény bánás volt, hanem tapló, és nem Szilvásytól, hanem valamelyik csinovnyiktól. És nem tudom, mi a gázabb, hogy nem ismerte, vagy ha úgy tett. (Azt hiszem, azért az utóbbi.) Korábbi kommentedhez még: Diurnus jellemfejlődését akkor Tóta mozgatja most előre igazán, ugyi?
Phéjj, de undorító...nem csoda, hogy a szekunak is súgott
"fapuma 2007.03.22. 13:55:42
Cat Tom a Tom and Jerry-ből, az aztán télleg hiteles... "

Csakhogy az a macska egy kis egérrel próbál meg kekeckedni, Tomcat meg hol Demszky (Báró) úrral, hol egyszerre 400 cigánnyal, vagy éppen Pokornyval és a Lungo Drom "rendezőivel". Vagy a Csendőrpalotában Gyurcsánynak alákérdezett szerinted?
Más:
Már nem tudom, ki volt az a vérszegény f....sz fennebb, aki felháborodott azon, hogy a csegevarapólósok nem olvasnak Népszabadságot. B+! Nem is tudnak papírról olvasni, meg amúgy is szinte csak pénzt.
Orosz prekoncepcios
Lakat a sajat velemenyet akarja hallani, nosztalgia stb, es annyira gondolkodik hogy mar teljesen felterkepezte a kormet, vagyis ugy csinal
Pallagi...
Settenkedobe meg mintha nem lenne elet
Verebes felkeszuletlen
stb.
nekem meg a Bethlen OK
hat innen ez igy latszik
Na, a tegnapi poston annyira bepöccentem, hogy gondoltam, pár napra felhúzom az orromat magasra; erre mit ad Isten: egy olyan bejegyzést, ami az öszvér politikai elitet afgánként baszó újságírótársadalom Euroatlantikában elterjedt gyakorlatáról gondolja, hogy for a better.

Nem a pártseggbe-furakodáshoz akarok síkosítót löttyinteni, tehát különbséget teszek 'pártújságíró' és 'pártújságíró' között: más az, ha a) egy médium/újságíró aprópénzért cserébe direkt módon kiszolgálja a polelit egy részét, és megint más, ha b) az adott polelitnek van egy bizonyos értelmiségi holdudvara, amely megadja ugyan az intellektuális támogatást neki, de cserébe elvárja, hogy halgassanak rá.

Az a) és a b) között van egy nem elhanyagolandó különbség; nevezetesen: hogy, míg az a) lehetőség egyoldalú, addig a b) kétoldalú, kölcsönös, dinamikus viszonyt jelent a szóban forgó politikai- valamint az értelmiségi elitek között. Vagyis, ha kellőképpen szoros ez a kapcsolat, az nem csak azzal jár, hogy az elvileg független értelmiségi holdudvar véleményét ide-oda fogják tekerni az aktuális pártálláspontok, hanem azt is, hogy az előbbiek egyfajta intellektuális kontroll alatt tarthatják az általuk favorizált politikusokat.

Az a módi, amit a post ajánl, hogy az újságíró csak ideáihoz (vagyis saját magához) mérje a politikusok teljesítményét, természetesen kívánatos, de nem kizárólagos módon. Nem lenne jó, ha az értelmiségi és a politikai elit végletesen szétválna egymástól, mert akkor kialakulna a Nyugat-szerte elterjedt machinika, melyben a szereposztás és a cselekmény az, hogy az okos értelmiségi basztatja a hülye politikust.

Persze a Tóta W.-féle "mi, okos embereknek" nagyon fekszik ez a dolog, hisz akkor ők, a senki által demokratikusan meg nem választott értelmiségi körök, civil szervezetek lennének az ország hősei, tematizálnák a közéletet, diktálnák a lúzer, neveletlen, lábszagú politikusoknak, hogy mit és hogyan csináljanak. Ők szerveznének tömeggyűléseket, naná!, és akkor az már nem droidok csápgyülekezete lenne, nanánanánaná! Öntudatos, demokratikus jogaikkal tudatában lévő és élő polgárok kiállása valami mellett, az.

Sokan vannak a mosti magyar politikai elitben is olyanok, akiknek jól jönne egy ilyen demokráciagyakorlat, mert akkor nem nekik kellene fontos döntéseket hozniuk; azt megtenné a "független" szakma, és nekik csak az lenne a dolguk, hogy elbohóckodják a pártpolitikai eseményeket a színpadon, és röhögjön rajtuk az egész ország. Valamint, hogy lássék: van demokrácia, gyerekek, nézzétek, ott van, ni!

No, ezt elkerülendő van szükség a szoros politikus-értelmiségi szimbiózisra; hogy a nép, a polgárok továbbra is magukénak érezhessék politikusaikat, utóbbiak ne távolodjanak el túlságosan az előbbiektől. Mert az értelmiség - rajtuk keresztül az emberek, ill. egy-egy párt szavazótábora - támogatása erre kötelezi őket. Ez a közvetlen kapcsolat politikus és szavazói között nemhogy nemkívánatos, de egyenesen feltétele egy demokrácia működésének. Persze kritizálni lehet ebben a jelenségben is ezt-azt; mint minden emberi tevékenységben, vannak visszataszító dolgok itt is bőven. De maga a gyakorlat kívánatos.

PS Fasz, aki mondja!
drága N. Cső, nálamnál demokratikusabban aztán kurvára nem lehet megválasztani senkit. ugyanis ha nem akarsz, nem jössz ide, én meg nem csöngetek be hozzád, hogy felolvassam a versemet. szabad a piac.

épp az torzítja, ha mondjuk a MEH kitömi pénzzel Diurnus papát.

röviden: nem szoktál te ennyire töményen hülyeségeket írni, mi ez itt? nem gondolnád át?
mármint arra utalok, hogy a mondókád szerint nekem időnként Gyurcsánnyal kellene reggeliznem.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.22. 22:56:30
"na azért nehogy már mennybe menjen Szilvásy! Diurnust azért pattintották le, mert a kutyát nem érdekli a Budapesti Lap."

www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=2542
www.klubhalo.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=277

Azért biztos, ami biztos, ideteszem ezt a két URL-t újra.
Az utóbbi a 2007 márciusi szám.
Nincs benne sok, csak egy Gyurcsány- és
egy Hiller-interjú, továbbá "felvilágosító" anyag mindenféle reformokról a nagyszerű Ferenczi Krisztina tollából.
Ezek élnek és virulnak.
Mondjuk senki se tételezi fel, hogy függetlenek lennének, de ettől őszinte az egész.

Az őszinteség az nagyon sokat számít. Ezek itt a Budapesti Lapnál nem csapnak be senkit. Első pillantásra látszik, mivel van dolgunk, aki erre vár, megkapja.

Akkor van baj, amiről Seres ír: "A "független" publicista valójában pártberkekbe bejáratos, belső infókat szelektíven kezelő megmondóember."

Na ez a kurva nagy baj.
Sztem Naccső arra céloz, h a média szinte hatalmi ág, akiket kurvára nem választ meg senki. A mögöttük álló pénz mozgatja nagyrészét, így a véleményeket is. Az hogy lehet nem olvasni persze igaz, de az átlag médiafogyasztó mégsem ilyen tudatos.
De egyébként szerintem hilarious, h Seres mondja ezt.
Nagy Cso Zuhan,
Beerett az anyag? Honnan omlott ki ez a maszlag?
És ugye ez a reggeli pl. a Bárdos-Máté házaspár esetében pl. megvalósult.
A médiát rohadtul megválasztja, és nem senki, hanem mindenki. lehet persze öhöm manipulálni, meg tenni bele pénzt, és gründolni lapot, de közönséget nem lehet venni. Pláne amikor itt a webkettő.
mondjuk most hogy mondod, serestől ez tényleg hilarious, szó szerint. lehet, cska azt rosszalja, ha a független publicista _nagy_ pártokhoz jár be stratégiát csinálgatni.
Hát nem tudom. Szted az RTL.Klubot meg a TV2-t ki választotta meg ballibnek?
Vagy szted Fideszesek nem nézik?
:D
jaaa, kispárt az mehet...:))
Szóval nyilván értem mire gondolsz, piaci rés--->HírTv--->nézik a jobberek.

De ez hogy működik az m1, RTL-Klub, Tv2 esetében?
Sehogy, illetve mégis. Mert ha annyira ballib, miért nézik a jobberek?

Az egyáltalán nem tetszik, ahogy itten a frekvenciákat osztogatják és hosszabbítgatják. Szerinted mi történne, ha holnaptól megkapná a hírtv a tv2 frekijét?
Hát ezaz. Met a fogyasztók nagy része nem tudatos.

És ugye azért: mert ezek a földi sugárzásúak. Egyszerűen ezek az elérhetők.

Sztem jobb lenne.
1. nem lenne Rémrendes in Hungary
2. jobber TV-t kéne a népesség nagy hányadának nézni. Ha okosan csinálnák, és a Péntek8at át neveznék Kedd 23:45-re, hidd el nagyhatású lenne.
Jajj, pongyolán fogalmaztam; kicsit összefüggéstelen, zavaros lett a versikém, az Alien tette nyilván; késő van már ahhoz, hogy újraköltsem az egészet. Éppen ezért csak a konkrét felvetésekre reagálok.

Nem arra gondoltam én, hogy téged az Indexbe be kellene szavazni, vagy bármilyen egyéb szabadpiaci szolgáltatás a szavazás hiánya miatt antidemokratikus volna. (Egyáltalán, hogy jönne ide a demokratikusság fogalma?) Természetesen, maga a fogyasztás, az a szavazás.

Hanem az az antidemokratikus, hogy, ha a politikai elit annyira erodálódik az állandó médiaössztűz alatt, hogy képtelen lesz felelős döntéseket meghozni képes egyedeket kitermelni magából, mert az ilyenek éppen az erózió miatt nem mennek el politikusnak, a politikai eliten kívüli értelmiségi, szakmai elitek diktálják a lúzer politikusoknak, hogy mi a teendő. Vagyis politikai döntéseket hoznak politikai felhatalmazás nélkül.

Azt meg pláne nem írtam, hogy neked Gyurcsánnyal kéne reggelizned, már csak azért sem, mert akkor én is messze elkerülném e blogot. Hanem hogy, ha a Feri látja, hogy van egy-két tömegeket megszólítani képes, befolyásos médiagyerek, aki odavan érte, az egyfajta kötelezettséget jelent a számára: meg kell felelnie a szimpátia formájában ránehezedő elvárásoknak. Ilyen, teljesen természetes, közvetett intellektuális kapcsolatról beszéltem, nem arról, hogy politikusnak és újságírónak villásreggelin kellene egyezetetnie, hogy mit írjon, illetve milyen döntéseket hozzon.

Attól meg, hogy politikai-hatalmi centrumok közvetlenül pénzeljenek magukat függetlennek becéző médiumokat, én is pukkadok természetesen.
da2: az a frivol kérdés merül itt ám felfele, hogy lehet-e egy nem tudatos fogyasztó jobbos.

jézusom, és mitől tanulnák meg okosan csinálni, ha most azt az izét csinálják, amit?
na várjávárjá.
Egy nem tudatos=jobbos.

Most nem értem. Szted alapvetően mindenki balos, a jobbosok meg izzadnak, h jobbosok legyenek? Nem értem, késő van.

Hátja. De most egy rétegnek adják, amit azok elvárnak. Hidd el, egy csomóan nézik a Péntek8at és másnap kérdezik: "láttad, vazze?"

Ha ezt a tömegnek csinálnák (és engem megkérdeznének) sokkal finomabban ravaszabbul (ha már a hilarious bejött akkor subtle) kéne tenni, én úgy tenném, a hatás is sokkal nagyobb lenne.
húúú arra befizetek. Ebből nem lesz így szakvizsga....tanulnom kéne, én meg az észt fogom osztani.
Nagy Cső: na, így már érthetőbb.

a demokratikusság fogalma úgy jön ide, hogy a megválasztást hiányolod.

nos, a sajtó egésze valóban a tömegek elvárásainak való folyamatos megfelelést kényszeríti ki, amenyniben pl egy jó kis költségtérítés-botrányt címlapra tesz a blikk meg az index meg a tv2 is.

de tudod, miért tesszük címlapra? mert úgy gondoljuk, hogy érdekli az embereket. oszt ha nem érdekli, levesszük ám faszba, teszünk helyette gamét vagy kutyust.

Ideje lenne lassan megnevezni, h kiket gondolsz ilyennek, akik ugatásukkal megfélemlítik a politikusokat, kényük-kedvük és szeszélyük szerint. Ez egyáltalán nincs így. Teljes aránytévesztés azt hinni, hogy Gyurcsánynak a "megmondóemberek" szimpátiájának kell megfelelnie. Sokkal erősebb, főleg külső követelménynek kell. A média lobbiereje odaáig terjed, hogy állami hirdetéseket csikarjon ki azért, hogy akkor úgy általában elnézőpbbek leszünk.
OFF: hadd bocsássam előre :)
nem bírom kivárni
1. nézz rá az arcára
2. a felettesei szégyene, gondolkozzanak el.
3. az elv ettől nem változik meg
4. abban megegyezhetünk, asszem, h ezeket az eseteket a ballib media szeretettel felkutatja, előhozza,mondjuk ezt nem volt nehéz
5. szegény, nem lehet neki könnyű, de ez van. papnak menni nehéz. ha nincs, akkor nincs. gyerek sincs sok. Meg jó orvos se. Magyar focista meg 0.
ööö igen, asszem, h a tömeg a jelenleg jobboldalnak nevezett izé "víziójával" már akkor ütközik, amikor valóvilágot néz. mer ugye megmondták, hogy az fuj. de ez messzire vezet.

másik: de nem tudnak subtlék lenni! képtelenek!! ok, ez főleg azért van, mert a MN-Hírtv ugyanaz a brancs.
Szted a Máté-házaspár az miért nyaral együtt a Maszop aktuális vezetőivel? Kell a hirdetés a Tényeknek? Ugyanmá.....
Jó. Ebben igazad van, a jobboldal jelenleg túlideologizált. Kell jobber bulvár is, nincs mese. Rogán már érzi....
És a Fridi-Megyó? Szted nem a média formálja a politikusokrólalkotott képet? Jóba KELL lenni a médiával.
most asszem a nősülő püspökről van szó...

sztem ez nem ilyen ballib caámcsogás, hanem egy nagyon emberi történet. olyan, mitn a kóka rogán csaja, csak tanulságosabb, mélyebb, szépirodalmibb.
És a subtle: Most:
1. vagy ennyire hülyének és lenézed a HírTV-t, ami sztem hiba.
2. vagy épp ellentmondásba keveredsz saját magaddal.
Ők is a piacra dolgoznak. Van egy elégpiacképes réteg. Egy csomó ismerősöm, rokonom, értelmes normál emberek, polárian élnek, és pl. Demokrata-bálba járnak, és fizetnek érte. Ez van.
Jaja: ezt mondom, nehéz. Emberi. Gáz. Ugye ez olyan, mint egy válás. Eskü, ember, bűnös, megszegi. Gáz. De emberi, van ilyen. Nem dicsőség. Ez van.
da: épp ez visz messzire, hogy ahhoz az elvi alapokat le kell fektetni, különben kurva hülyén fog kinézni a big brother után a semjén zsolt. a semjén zsolt, úristen, bazmeg, de nehéz nektek.

de ez a kommentárba való téma.

2. de nehogy azt hidd, hogy ilenkor a fridi törvényjavaslatokat nyújt be a miniszterelnöknek! ugyan! uggyan! sokkal kevesebbel beéri! hát most komolyan, ha a fridinek aaakkora lobbiereje van/volt, akkor miért hogymongyam váratnak magukra bizonyos a haladó baloldal által nyugaton preferált szimbolikus törvénymódosítások?
Hmmmm....azt nem fog.
De volt az a nem is tudom ki mondta OV-nek, h a szemetesből húztunk elő és oda fogunk visszadobni.
Szóval: ha egy bizonyos nagyságú pénz áll a média mögött, akkor az a pénz a médián keresztül IS presszionálja az államot bizonyos célok felé.
Ez egyszerűen csak annyit mutat, h a ballib értelmiség kedvenc témái a kutyát sem érdeklik, pláne nem a tőkét.
Sztem pl. Tony Blair pont abban volt hiteles, h nem elveket fogalmazott, (persze azt is, de azt senki semértette, és pláne nem olvasta) hanem "mi minden vagyunk ami jó" mondta. Kb.
Több lett a lóvé, és kész.
Ugye "Its the economy, stupid."

Semjénre is van piac. De nem tudom. Elvei vannak, ezeket követi, nem korrupt, nem tart hosszú hatásszüneteket. Nem modern. Ennyi.
Mondjuk azt én sem gondolom, h Fridi rágja Feri fülét, h szeretne összeházasodni Pistivel a Bazilikában, és kéne már egy törvényi háttér. :)
Persze nem Frdin van a hangsúly, hanem pl. a TV2 tulajdonosainak az érdekein.
van semjénre piac, de egy földi csatorna nem niche piacokat akar elérni (és mszáj is neki a költségei miatt), hanem a totált, a gene*ic plebset. megjegyzem, volt ilyen fujszexes ókonzi irányzat földi csatornán, tudod, mikor. 10%-ot ért el az mtv akkoriban.
Naja, ezt mondom. ha Hírtv lenne a TV2 helyén, akkor az egész vonalas bagázs menne a 23.00-02.00-ig sávba.
De attól még lehet, h nem lenne szex 17.00-kor. És sztem néznék azt is. Azt nézik, aki van.
Naja, ezt mondom. ha Hírtv lenne a TV2 helyén, akkor az egész vonalas bagázs menne a 23.00-02.00-ig sávba.
De attól még lehet, h nem lenne szex 17.00-kor. És sztem néznék azt is. Azt nézik, aki van.
mi itt az indexnél azt tapasztaljuk, hogy nem. azt nézik, aki pina.
Jó. De más kattintgatni ideoda másodpercekre, és más a gyerekkel nézni vmit 3órán keresztül.
HA ez 100% így lenne, akkor az index.hu-n csak p.rnó lenne. És dőlne a lóvé.
da2:

van az indexnek szexrovata, úgy híjják h velvet.
távirányító? mi? hetihetest gyerekkel???

ja. van velvet meg subba, meg minden. nem azért, mert az olvasóink monolit egyentömegként ától cettig kiolvasnák az indexet, hanem egyik réteget ezzel vesszük le, a másikat mással. az egész így együtt jó sok, és van persze metszet is, a celebhírért idesereglők esetleg elolvassák a palesztin ügyről írt jegyzetet. de a könnyed szórakozás és a ledérség - fuj, tényleg - hoz be nagyon sokat.
viszont ebből így nem lesz se szakvizsga, se post holnapra, úgyhogy visszavonulok a Word magányába, jóccakát.
Azt sem mondom, hogy Gyurcsánynak inkább meg kéne felelenie a szimpátia formájában ránehezedő elvárásnak, mint mondjuk az országot működtető hitelezők igényeinek. De minden szimpátia jelent egyfajta kötelezettséget; ez természetes, hétköznapi jelenség. A nem pártpénzen lógó, ugynakkor mégiscsak benne bízó, "hívő" orgánumokra miért ne figyelne többé-kevésbé oda a politikus. Persze főleg inkább akkor, ha ellenzékben van. De nyilván kormányon is valamennyire.

Első, hosszú szösszenetem mondandója is az lett volna, ha nem süpped el a szóáradatban, hogy az intellektuálisan pártosabb, de anyagilag nem függő sajtón keresztül a tömegek lényegében közvetlenül érintkezhetnek a politikusaikkal és viszont. És ezt tartom én nagyon demokratikusnak.

De az elkötelezettebb és a kritikusabb sajtó közötti operátor az 'és', nem pedig a 'vagy', hogy Árpád szavaival éljek. Tehát szükség van olyan lapokra is nyilván, amelyeknek szerkesztői-vezetői kizárólag magukhoz mérik az elit teljesítményét.

Hm. Én már, ahogy elnézem, már csak magamat ismétlem; megyek alni, még ennyit:

"de tudod, miért tesszük címlapra? mert úgy gondoljuk, hogy érdekli az embereket..."

Ezt viszont már picit képmutatásnak érzem... Én például a költségtérítési hajcihőből igenis kiéreztem a médiaelit konrét felháborodását és nyomásgyakorlását, akár tudatos volt az, akár nem. Meg nehogy má' azt mondd, hogy az Indexben, pláne TV2-ben, sőt még a Blikkben is, nem volna for a better Magyarland-szándék. Hol több, hol kevesebb; természetesen az olvasók igényeinek megfelelve, eme igények keretein belül. Csak nem fogjuk a médiát előállító értelmiség képzettségéből fakadó értékítész képességét szembenállítani a fogyasztók igényével. Nem, megpróbáljuk a kettőt összehangolni.

De most már tényleg jó éjszakát nektek, szervusztok!
a velveten egy csomó más is van, inkább bulvár. A hetihetes 21.00-kor van, asszem. Én azt mondom, h nem kellene feltétlenül a TV2-nek Kelemen Annát adni du.4kor. És még nem halna éhen Sváby András kiccsaládja sem. Ergo, a Hírtv is megélne abból, h nem rtlklub szinte lenne bornírt, de populáris lenne.
najó én is elteszem magam....nagy csata lesz itt holnap. Buzipapozás, meg "többlenneapap_ésazmilyenjólennenektek" stb.

költségtérítés: TRUTH SELLS. én is írtam róla, azt írtam, amit gondolok. elég azt írni, amit a common sense diktál, mert nyilvánvalóan igaz, és ahogy most van, az nemigazország. és ezt egyébként a zemberek kajolják, mert mindenki látja, hogy mi az ábra.
A TV2 RTL klub stratégia mintha "kontraproduktívvá"
vált volna az utóbbi időkben.

Az M1 meg szívárványszínekben
játszik, már mindent bevetnek!
off:
Interjú Lovasi Andrással (www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15376)

"Pályázgató ismerőseim szerint a Fidesz-kisgazda időkben lett 30 százalék körüli a döntéshozóhoz visszajuttatandó pénz, amit aztán az ellenkező oldal is gyakorlattá tett."

Hmm. Legalább ezt is tudjuk, konkrétan.

"baum 2007.03.22. 15:34:43
"Na ácsi. Az, h mit csinált a Securitate árnyékában, az egy dolog. Egyikünk se volt olyan helyzetben. Hagyjuk."

Az a baj, hogy miután átjött és ahelyett, hogye felszabadult volna a béklyók alól, nem ezt tette hanem inkább keresett új seggeket."

Aki akkoriban átjött, az nem szabadult fel, hanem maradt a hivatal kihelyezett ügynöke. Nem lennek meglepve, ha most is aktív lenne és tenné, amit tennie kell: beépül, megfigyel és tereli az ügyeket a megfelelő irányba. Az ilyen átjött, majd befutott erdélyiek nagy része a Sec ügynöke volt és maradt (lásd akár Mucuskáékat).
Tisztelt Tóta úr!

Engedje meg, hogy ne olvassam végig mind a 330 bejegyzést, ezzel egyidőben elnézést kérek Öntől, és a tisztelt blogozóktól, ha már felvetett témát hoznék fel újra.

Úgy gondolom, Pilhál meg Lovasi urakat - legyenek urak, bár nem mindig nevezném őket annak - sem azért kell utálni, gyűlölni, megvetni, figyelmen kívül hagyni, mert olyan érdeket szolgálnak, mely ízlésünk szerint nem való. Mert nem az érdek a viszolyogtató, hanem a demagógia. Mely időnként véresszájú stílusával csak ront a dolgon, már amennyire lehet a demagógián rontani.

Először a demagógia helyett a stílus szót akartam írni. De ez félreérthető, két okból is. Az, hogy a megszólalás külalakja számunkra elfogadható vagy sem, egyéni megítélés kérdése. Nem hiszem, hogy az öszödi-, vagy Tóta-stílus, vagy úgy általában az index.hu (ideértve többek közt a Totalcart) stílusa bármit levonna a mondandó értékéből. Miközben Pilhál úr meg Torkos úrhölgy megszólalásaira a minősíthetetlen stílust használom, miközben nem is igazából a stílusról van szó, hanem arról az ézelmektől (mondjam inkább, gyűlölettől?) fűtött, dogmaszerűen előadott, vitathatlanságot sugárzó, provokatív mondanivalóról. Nem az a bűne Pilhál úrnak, hogy olyan emberek, témák mellett áll ki, akiket és amiket nem szívlelek. Hisz mindenkinek legyen meg a saját véleménye, sőt, hiba lenne, ha mindenkinek ugyan azon a véleményen kellene lennie. A gond számomra a megmásíthatatlannak, vitathatatlannak tűnő előadásmód. Mely azt sugározza, hogy aki más véleményen van, az nem nem számít, sőt ha lehetne, el is hallgathatnák.

Éppen ezért Bodor Pálnak, vagy bárkinek a politikai állásfoglalása nem jelent számomra gondot. Nem jelent gondot, ha megadatik számomra, hogy vitassam az állásfoglalását. Mint ahogy itt és most teszem, és tehetem. Mint ahogy nagyon sokára és nagyon halkan, de kimondatott a Terror házánál: nem lehet, hogy diktatúra van, mert nem lehetnénk akkor itt. Vitatkozzunk arról van-e demokrácia vagy sem, mennyire demokratikus 2007-ben Magyarország, de mondassék végre ki, hogy nincs diktatúra!
Racio:
Milotay István is része a magyar újságírás történetének, de azért még nem szeressük...
Eddig azt hittem, hogy ilkei csaba az újságírás legnagyobb tálibja
dark future:
vagy Lovasi ismerősei akkor szembesültek ezzel. Én pályázgattam előtte is, elmondhatom, működött az korábban is. Informatikában bizonyosan, az autópályaépítésről nem tudok nyilatkozni :)

Ami viszont biztos: a fidesz hülye volt hozzá. annyira nem bíztak senkiben, hogy amit lehetett a saját nevükre vettek, lásd szőlőföldek. Nem volt mögötte az a bizalmi hálózat, hogy 3-4 lépcsőn, off-shore cégken stb. keresztül áttételesen is megmarad az érdekeltség.

A Bodor-postban semmi igazán durvát nem találtam. Sőt, továbbmennék: Árpi, ennek a 77 éves bácsinak te a cipőfűzőjét nem köthetnéd be újságíróként, közíróként. Legalábbis egyelőre. Rakott már azért le valamit az asztalra.

Meg olyan is van, hogy az idősek tisztelete.

Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom.

Elnézésedet kérem, Árpi.
Újjobbos? Ez nagyon jó. Ha-ha. Bayer Zsolt hozzá képest ifjúgárdista :DDD

Árpi azért tett le valamit, elvégre megkata 2003-ban a P.-emlékdíjat. Biztos nagyon erősen kérte , hogy több pénzt az embereknek, az önkormányzatoknak, jóléti rendszerv., Orbán bányák stb. Most meg a több pénzt az emberektőlt védi. Így megy ez.
Hát igen, lehet, hogy TWA újjobbos. Különösen annak fényében, hogy nekem a Mókus őrsben Csontos Jancsi volt az őrsvezetőm. (Szerintem azóta sem lett scifi-hívő...)
Szerintem Tóta W.-nek lehet ugyan sokmindenben igaza, de ezt a túhajszolt függetlenségi kényszere - amit komoly emberek is olykor csak úgy aposztrofálnak, hogy kit érdekel, mit ír az az elmebajos - súlytalanná teszi. Valaha rajongtam Új Péter írásaiért, a legutóbbit már olyan kaotikusnak találtam - ugyan csak a szent függetlenségi abszurd háború nevében íródott -, hogy elgondolkodom, olvassam-e még.
Tóta W. vagy a többiek olvastak már ilyen újságot? Szerintem érdemes megvenni.
Bodort pedig becsülöm, és nagyszerű újságírónak tartom. Soha nem volt seggnyaló. Olvassátok és rájöttök. (éppen most, a Népszabiban a vitát, amit ő indított el.)
Baloldalinak baloldali, ezt nem is titkolta soha. De ugye ez nem baj? Arról is érdemes lenne vitatkozni, hogy miért nincs a baloldalnak több lapja, honlapja, és a többije..Ma lapot indítani kész őrültség, ha az nem bugyikról szól, vagy nem ingyenes, mint a metro, a Théma vagy éppen az index...
tortabevonat,
Te mit olvastal tole?
Iszonyatosan harsany seggnyalo. Nezz be a blogjaba.
A sztori tényleg elég kellemetlen. De szeretném felhívni a figyelmet egy már észre sem vett jelenségre. A cikkben is, a kommentekben is, ahogy az élet többi területén, kifejezetten szitokszóként szerepelnek az öreg szinonímái. "Bácsi", "kövület". Bodor Pál suta és szerencsétlen akciója független attól, hogy már túllépett a "reklámozók számára elsődlegesen fontos" 49 éven.
Wave, akkor ne olvasd. Ott van neked Orosz, Bolgár, Aczél, Avar, Bánó stb. :)
Eleinte - a hsz-ek olvasása közben - szomorú voltam. Késöbb hányingerem lett. Na nem Diurnustól, hanem a sok fasztól, akik egy sort nem olvastak tőle, de haboztatják a szájukat. Az hogy valaki nem olvasta a 80-as években az MN-et nem baj, mert gondolom akkor még nem élt, vagy épphogy basztatta a csattogós lepkét.
Az az MN nem ez az mn. Akkor egyetlen napilapként itt lehetett olvasni az Erdélyi helyzetről, a Beszélőről, a lengyelországi eseményekről, stb.
B.P. megöregedett, igen. Blogba ilyet nem kellett volna... DE a médiákok 99% bizony igy müködött, müködik,
malacfülnek

"....A pártnak nincs klubélete, nincs lpaja, nincs atmoszférája, hangulata. Ez a párt nem tud mosolyogni, de igazán haragudni sem. A lavírozás nem lehet igazán karakteres. A hithű szocialisták, érthetõen, nagyon nem szeretik, ha az ember, szomorúságában, bírálja a pártot. És persze a hűségeseket cseppet sem
vigasztalja, hogy a Fideszhez képest az MSZP-nek még mindig sokkal koncepciózusabb, logikusabb állagú, következetesebb és mélyebb a programja.

Igaz, a szocialista pártnak alig vannak politikai szólistái. S annak a kevésnek, aki van, párton belül nagyobb fintorgással kell szembenéznie, mint párton kívül: az MSZP-ben a fák nemigen nõhetnek túl a földszinten . A párt a megbízható közepeseké. Tökéletesen érthetõ, hogy a legkiugróbb képességű, vezetõképes egyéniségek (képletesen szólva) nemigen ülnek a nagybusz volánjához, inkább motorkerékpárt vezetnek. Legföljebb gyorsulási versenyen vesznek részt.
Úgy tetszik, hiányzik egyrészt az elmélyült műhelymunka, a párt nyilvános szereplõinek legalább felénél nem érzékelhetõ az alapos (legalább: politikai) műveltség – másrészt, úgy tetszik, nem eszményi a munkamegosztás. Ismerek pártembert (pártasszonyt), aki évek óta napi tizennégy-tizenhat órát robotol okosan, elevenen, és ismerek pártembert (pártasszonyt), aki ügyesen megspórolja magát.

Végkövetkeztetés.
Olyan, a mai, lehetséges baloldaliságot újrafogalmazó pártprogram kell, amelynek lényege tíz sorban megfogalmazható.
...
Olyan párt kell, amelynek politikusai tehetségesek.
Bodor Pál (DIURNUS)


Talán 3-4 éve írta az MSZP-ről, gyilkos szavak szerintem, a cikk hosszabb, egy két sort így is kihagytam, nem pötyögök be többet, szerintem ez is elég......

ez meg a Népszabadság
nol.hu/cikk/435395/
Jó reggelt,
az úgy van, hogy mindenki megöregedik, és idővel kikopik a pörgős mindennapokból (majd meglátjátok, ha még eddig nem). Az egyén fizikai állapotától meg minden egyébtől függően az átmenet a "központban vagyok" és a "seholsem vagyok" között 1-2 évtized is lehet, és nagyon nehéz átélni. Ebben az átmeneti állapotban aztán mindenféle marhaságra is képessé válik az ember; van korábbi szinházigazgató, aki kifejezetten forradalmat szervez (ha igazak a kissé elavult hírek), van szuper építész, aki forradalmi filozófiákat gyárt, stb. Emberi dolog. Kb. 100 év múlva, amikor (ha lesz még) Mo.-n már egy többet tapasztalt generáció él, ez a jelenség = az átmenet könnyebbé válik majd (remélem - ha megérem) :-)
Még az is eszembe jutott, hogy sztem Bodor nem magáért ment oda.
No meg az is, hogy szegényt, hogy lehúzod olyan emberek előtt, akik soha nem ismerték az írásait, könyveit, szerepét Erdélyiben, stb..
Pinochetről meg januárban azt írtad kábé: igen, igen, viszont rendbehozta a gazdaságot. Hm. Árpi?
Invictus, ugye ezt a leegyszerűsítő megjegyzést nem valódi válasznak szántad arra a komoly kérdésre, hogy két ilyen pasi, mint Új meg Tóta miért válik futóbolonddá függetlenségi háborúja közben. Tán éppen azért, mert függnek, a saját ideájuk szétporlad, inkoherenssé teszi őket.
A zabla rángatása, csűrése-csavarása nem azonos a vágtával.
Bodor seggnyalása tényleg okádék, miként az is, hogy az ügynökmúlt nem üthette ki a tollat a kezéből, ahogyan MGP-ét kiütötte.
Meg ez az örök viszonyulás a mihezképest meg hogyan mondjam meg neked a párthoz, idejétmúlt, rémes. Ám Almási Miklóst, vagy Bacher Ivánt mondjuk mégsem szúrnám le a Bodornak szánt tőrrel. Rendszeres szerzői a Budapesti Lapnak.
Uj Péter,mégegyszer,Uj Péter és nem Új Péter,könyörgöm írjuk már le helyesen a nevét!
Wave:
Teljesen MGP-nek sem ütötték ki a kezéből (hála istennek), mert a Mozgó Világban ír. Kiszorulása a Népszabóból, meg az Ésből sajnálatos. Csak tippelek: színházi témákban (ahol nála jobban senki nincs otthon, mondhatni, zseniális)nagyobb az érzékenység, többeknek lehetett törleszteni valójuk. Aztán működik valami (számomra) ismeretlen eredetű szelekció is, amely szerint az egyik volt ügynököt szeretjük, a másikat nem. Bodorra (meg pár másikra) néha szükség van, másokra már nincs. Talán ennyi a magyarázat. Illúzióink egyébként ne legyenek: ma is vannak ügynökök szép számmal, fungálnak is rendesen. A hatalom ugyanis már csak olyan, kedves barátaim, hogy mindig tudni akarja, hol, mi történik, mit gondolnak az írástudók. (Meg a kőfaragók, balettáncosok is...) Annyival lett csak egyszerűbb a dolguk, hogy nagyrészt elég blogokat, internetes fórumokat böngészniük, és máris rengedeg információhoz jutnak, amit régen csak keserves fáradsággal előállított ügynöki jelentésekből, beszélgetésekből sillabizálhattak ki.
Árpika, a kutyalelkű macska
2007.03.25. 06:45 | nak | Szólj hozzá!
Címkék: macska videó

András ezt írta: "van nekünk egy kutyalelkű macskánk. Árpikának hívják, és visszahozza az eldobott faágat. Nem hiszitek?"
cukisag.blog.hu/2007/03/25/arpika_a_kutyalelku_macska
Tóta, miért mennyivel másabb a KEDD 21,szerdán?Mert gondolod ezt a "másik oldalról" vakerálják?
Nem értem mi bajotok. Ha egy jó nőnek (most bukott a hasonlat) felajánlom magam, és az nemet, vagy legalábbis semmit nem mond, hát az nem "kurva"? Legalábbis így érezne szerintem a 90%-unk (a többi 10% meg buzi), még akkor is ha pulitól kapott valamilyen díjat...
wave: Új Pétert hagy védjem meg.

Lehet, hogy kissé cinikus, hogy pont én, ilyen névvel, de Új Péter előtt le a kalappal.

Hogy miért? Még egy másik újság/portál főszerkesztője sem válaszolt egy közönséges emailre, amiben kifogásoltam egy cikket.

Új Péter kb 15 percen belül válaszolt, és ha nem is tudtam elfogadni a 'miniszeteri választ', le a kalappal előtte.

Gondolom ezt is csak azért csinálta, mert olyan kaoitikus...
Elnézést: Uj Péter.

Állítsátok meg Peter Ui-t :D
tortabevonat,
A "kedvedert" beleptem a Diurnus blogba, hgy valami szaftos Gyucsany nyalast idezzek tole. Kozben akkora suletlensegekre akadtam (pl. Thomas Friedman lesajnalasa) hogy abbahagytam. Ez egy tajekozatlan szanalmas gerinctelen nyomorult.
ja, ez is gyonyoru:

"Ha tehát az MSZP és az SZDSZ valóban a maximumot nyújtja a következő két hétben - a maximumot okosságban, mélységben, őszinteségben és lendületben, a maximumot egymás iránti igényességben, személyi politikában, ha Gyurcsány Ferenchez felzárkóznak igényességben, eredetiségben és fáradhatatlanságban a legjobb szocialisták - akkor két hét múlva elkezdődhet ennek az országnak a legnehezebb és legtöbbet ígérő korszaka.

Szívből gratulálunk azoknak, akiknek köszönhetjük ezt.

Nem lesz abból személyi kultusz, ha azt mondom, azt mondjuk: ebben főszerepe volt Gyurcsány Ferencnek. Tavaly jó erőnlétet kívántam neki a rodeójához, amelyre vállalkozott és kényszerült. Látható, sikerült megfelelnie a legtúlzottabb várakozásoknak is.

Köszönjük. Jó munkát, kedves miniszterelnök jelöltünk. "

diurnusblog.nolblog.hu/?post_id=9184
Diurnus nem csak a Szilvássyt nem tudja. Mint kiderült (a blogja jobb felső sarkából), neki nem publicisztikai, hanem publisztikai kötetei jelentek meg. Többek között.
(Ja. Mármint hogy a Szilvásyt nem tudja. Tehát a Szilvássyt helyesen.)
Ha átrándultok egy szomszédos blogba: comment.blog.hu/2007/03/24/szivassuk_meg_fabryt/, letölthetitek a remek kis videót, amin Fábry járatta meg a nyelvét propeller módjára Orbán Vitya fenekében. Úgy látszik, manapság nem elég finoman, diszkréten segget nyalni, biztos ami biztos, látványos módon is meg kell tenni párszor. Nehogy má' lefelejtsenek a legközelebbi jelentős pártrendevényen a színpadra pakolni a Nagy Vezér mögé díszletnek, mint egy szobapálmát.

Elnézést az off-ért - ezt a 33.i blogot miért pont ma vágta címlapra az Index?
Öreganyám, logikát itt ne keress, biztos most olvasta csak a mélt az illetékes, hogy be kék rakni. Vagy ma ügyeletes szerkesztő az Árpi :-).
(A püspökös téma már lement, ez meg ott még új.)

Hát, Árpád, ez az írás bizony nem nagyon sikerült. Még nagyon sokat kell tanulnod, főként tartásban és emberségben, hogy megközelítsd Diurnust.
Bocs, hogy már megint. Mi az, hogy moderálás után? csak az jelenhet meg, ami Árpinak tetszik? Vagy Ui Péternek?
RE: Erkolchy Farto 2007.03.25. 21:41:20

Ezerszer szó volt már róla: nem jelent semmit, csak Árpi nem tudja leszedni a szöveget. Ha valami nem jelenik meg azonnal, az azért van, mert szar a blogmotor. Moderáció nagyon ritkán van és utólag.

Hát, W, itt az idő, el kell dönteni, a Pulitzer emlékdíj kapcsán, hogy vagy te, vagy Diurnus. Vagy te, vagy a 168 óra.

Szerintem akkor lennél tisztességes, ha szépen visszaadnád az emlékdíjat.

PR-nak sem lenne rossz, meg akkor lerázhatnád végre Mester -Postabank VIP- Ákos és Bölcs -Postabank VIP- István társaságát is.

A vita máshol is folytatódik. Tóta W. Árpádnak írnak a klubhálón. Szigethy András és H. Deák Katalin


www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&new_topic=13


Megismétlem, hátha én rontottam el valamit: Szóval a vita folytatódik a klubhálón. Szigethy András és H. Deák Katalin hozzászólásával.

www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&new_topic=13
Nem eltúlzott ez az eltúlzott felháborodás, ha egy vállaltan elkötelezett lapról beszélünk és nem egy olyanról, ami a párt-, szín-, szagsemleges tájékoztatást tűzi a zászlajára?
nem.
újságírás ezt nem jelenti, ez az újságírásnak nevezett tevékenység minden elvi alapjával szemben áll. ez magyarvizslaság.

egyetérteni és nem egyetérteni akárkivel szabad. egyeztetni, pénzért és utasításért kuncsorogni nem.
Árpi, asszem kicsit elbíztad magad az emlékdíj után, hogy most Bodort akarod kioktatni, mi az az "újságírásnak nevezett tevékenység". Copy+paste: én a Bodor-postban semmi igazán durvát nem találtam. Sőt, továbbmennék: ennek a 77 éves bácsinak te a cipőfűzőjét nem köthetnéd be újságíróként, közíróként. Legalábbis egyelőre. Rakott már azért le valamit az asztalra.

Meg olyan is van, hogy az idősek tisztelete.

Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom.

Mégegyszer: elnézésedet kérem, Árpi.
eszem megáll már, tényleg.

idősek tisztelete. torgyán józsefnek ne vigyek vmi kibaszott tortát?

természetesen esezmbe jutott írás közben, hogy baszki, szegény agg, tényleg, a hamut is mamunak mondja, hát persze hogy nem érti már, hogy újságot nem hirdetésekből rakunk össze, és ha annyira bejön Szilvásy, akkor legfeljebb megírjuk, hogy ez egy cool arc szerintünk, de nem ellenőriztetjük vele.

csak aztán eszembe jutott tudod ki, CEAUSESCU, bazmeg, és úgy döntöttem, hogy az öregség így magában semmilyen tiszteletet nem indokol.
"kicsit elbíztad magad az emlékdíj után"

b+. Bodor is kapott, hova bíznám magam pont ettől?
H. Deák Katalin (fentebb linkelt) nyílt leveléből:
"A rendszerváltás után a pénz lett a tulajdonos, ő vezeti sokak tollát, ha kimondjuk, ha nem, és ez csak kevéssel jobb, mint az MSZMP KB volt. Akik nem állnak be a sorba, azoknak nehezebb a dolguk, mi sem jutunk előre."

Kedves Katalin, szép magától, hogy legalább nem lacafacázik, teljesen korrekten megírja a frankót. Aki viszont állami/pártpénzért puncsol direkt marketinggel, az mégis mit vár? A Magyar Vizslához képest a lap FINANSZÍROZÁSÁT TEKINTVE mi lett volna a különbség? Miért kell felháborodni a párhuzamon?

Kicsi a bödön, és sokan ülnek körülötte. Törtető fiatalok és tapasztalt seniorok egyaránt. Önök suttyomban akar tunkolni, de nem hagyták. Ezután sértettségüket szétkürtölték a világba. Csodálkoznak, hogy Worluk megírta?

RE: Grega 2007.03.26. 01:37:13

"Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom."

Kedves Grega, egy másik blogon ma épp Fábry dolgairól irogattunk, akit már a kurucinfora is fölkerült példaértékű beszólásaival. Arrafelé tényleg nem szaroznak olyan dolgokkal, mint egyéni vélemény. Ha néha esetleg megjelenik olyan, azt mind ismeretlen egyetemisták követik el a Magyar Nemzetben. Ezt szeretnéd? Eszem megáll.

Szigethy András (szintén a fentebb linkelt helyen):

"(...) a net-kultúra mennyire más hangütést követel, mennyire mások az ottani elvárások, igények.
Renben van.
Csak nehogy egyedüli mércévé és a mindent tudás forrásává váljék.
És nehogy a kellő ismeretek hiánya legyen az egyedül üdvözítő módszer. Átjárás kéne a kettő között."

Ez egy ilyen kor. A fiatalok (munka előtt, közben, helyett) a gyorsan fogyasztható indexet olvassák, az idősebbek, ráérősebbek, meg akiket ezért fizetnek, azok a Népszabadságot. Ahogy terjed az internet-ellátottság, a napilapok úgy szorulnak vissza. Jobb lesz hozzászokni a gondolathoz, hogy olvasóik előbb-utóbb "átjárnak" majd az új médiára. Ez azonban azt fogja jelenteni, hogy szép lassan kialakul egy igényesebb olvasói kör ott is, akiknek érdemes igényesebb online tartalmakat létrehozni. Ha lesz rá tömeges igény, lesz kereslet, akkor lesz majd kínálat is. Most még nincs igazán. Ahogy nincs szerintem különösebb igény állami pénzből finanszírozott baloldali kampányújságokra sem. Torzítaná a piaci viszonyokat...

Dark future

Minden párt mellett működik alapítvány, hogy szellemi műhelyeket, kutatásokat, vagyképzéseket támogasson. Szerintem ez helyes. Egy újság, egy szerkesztőség szellemi műhelynek számít.
Szigethyből pedig az egészet kell olvasni, nem pedig kiemelni. Nos, ez a fő külünbség szerintem, amiről egyébként beszél. Kiemelni, a többit delete gomb, vagy el sem olvasni, érted?
Sajnos Árpi cikkével több alapvető probléma is van. A legnagyobb gond, hogy a cikke nem Bodorról, hanem Árpiról szól. És nemcsak ez, hanem a többi is. A téma, amelyet kiválaszt, csak ürügyül arra szolgál, hogy elmondhassa magáról, mennyire jó fej.
Ez nem újságírás. Ahhoz kevés a viszonylag jó íráskészség. Ember is kell hozzá.
Diurnus szeku ügynök. Tudom.
RE: tortabevonat 2007.03.26. 07:09:33

"Minden párt mellett működik alapítvány, hogy szellemi műhelyeket, kutatásokat, vagyképzéseket támogasson. Szerintem ez helyes."

Diurnusék nem az alapítványigazgatót keresték meg, hanem a főatyaistent. Nem lett volna még ebből sem probléma, ha utána nem plakátolják ki sértődötten az elutasítást. Ne legyünk naívak, próbálkozni lehet és kell is. Hülyét csinálni magunkból nem feltétlenül muszáj...


Tisztelt Tóta úr,
1.volna egy halk kérdésem: volt vagy van-e önnek valami hivatalos vagy személyes köze a határontúli magyarok ügyeivel foglalkozó struktúrák és azok tisztviselői valamelyikével, esetleg egy olyan szervvel vagy annak tisztségviselőivel, amelyet Bodor nemrég kritizált, sajtóvitát robbantva ki (Fejtő, TGM, Pomogáts, etc.)
Tisztelettel kérném csak igennel vagy nemmel válaszolni. (Válasz elmaradását igenlésnek bátorkodok tekinteni.)

Ha a válasz igenlő, akkor ön sem olyan rém "független", ahogy megjátssza, sőt, s akkor mindjárt érthető, hogy miért "lelte" meg hirtelen az egy évvel ezelőtti Diurnus-blogot ürügyként egy kis lendületes hungarikum-mocskolódásra.
Mert akkor Ön hatalmas nagy öngólt rugott...

2.Engem annakidején Bodor vitt át a dokumentumfilmtől a román TV akkor indult magyar adásához. Nem lévén TV-készülékem, senkit sem ismertem az intézményben. Csináltam (Marosi Ildikóval együtt) egy filmet az egyik legöregebb erdélyi ujságíróról, Kőmives Nagy Lajosról. Nagy szünetekkel beszélt a szenilitás határán járó öregúr, az is volt a film címe, hogy "Nehéz emlékezés".
Miközben antennán volt a film, bejött az adáspult mellé egy számomra ismeretlen fiatalember. Hallgatta a szöveget egy kicsit, majd azt kérdezte tőlem (románul!): "Ki ez a vén trotty, aki már beszélni sem tud?" Nálam felment a pumpa, s azt válaszoltam (románul!): "Ez a vén trotty már rég ujságíró volt, amikor maga még nem bújt ki az édesanyja p.-jából!"
A tag erre szótlan elment, a szobában pedig mindenki ledermedt. Kiderült, hogy a fiatalember a román TV legbefolyásosabb főszerkesztője, Tudor Vornicu volt. (Az eset után méterekkel előre köszönt nekem a folyosón!)

Most pedig, tisztelt Tóta W. úr,találja ki, miről jutott ez eszembe?

Üdvözli egykori híve,
Fischer István
Fischer István,
Elnezte, hogy mirol szol a blog? Nem Tota W.-rol, hanem, hogy Diurnus milyen gusztustalan nyalogep. Erre az On irasa erdemben nem vetett arnyekot, a targytol viszont jol eltert.
Tisztelt Malacfül úr,

a blog arról szól, hogy Tóta W. úr valamilyen furcsa megvilágosodás, isteni sugallat vagy esetleg neadjisten, emberi sugallat hatása alatt megtalálta (meglelte) Diurnus egy évvel ezelőtti szövegét.

Nagy tiszteletre vall, hogy valakinek a blogját évekre visszamenőleg is olvassák! Erre Diurnus büszkébb lehet, mint bármilyen Wurlitzer-díjra. Hát mégsem tiszavirág életű az ujságirdoncok munkája?

Hogy ezelőtt nem sokkal Diurnus a határontúli magyarokkal kapcsolatos szocialista politikát kritizálta, sőt, magában a "nyalósnak" inkriminált blogban is voltaképpen magasrangú szocialista vezetők indifferens viselkedését teszi szóvá, bírálja az természetesen a vak véletlen műve, hiszen ha bárki merné állítani: ez a már címében is gyalázkodó ("Az ügynök halála") szöveg esetleg nem isteni, hanem igen konkrét emberi-politikai sugallatra készült, az máris sajtópert kaphat a nyakába, mert ugyebár szerzője egy példásan független megmondóember, nemde? Ki is merné a sajtófüggetlenség nagy bajnokát ilyesmivel gyanúsítani?

Nem erről szól a blog?

Hogy a kicsontolt eredeti szövegben néhol átüt Diurnus sértődöttsége amiatt, hogy egy magasrangú szocialista funkci nem ismeri a nevét, az persze naív időskori hiúságra vall. Ám lehet, hogy van mire hiúskodjon, ha nem is a röhejes mini-Pulitzerre (pula egyébként románul a hímvessző vulgáris neve), de néhány évtizedes elismert és "ügynöki"-nek aligha minősíthető ujságírói multra.
Az is elhangzott itt, hogy "dicshimnuszokat zengett Ceausescuról". Nem tudom, hogy igaz-e, de ne adja az Isten,hogy elővegyem a régi ujságokat, ki kiről mit írt, ki volt párttitkár, ki nyírt ki kicsodát és miért Erdélyben...
(Hadd mondjam el itt: Romániában az is előfordult,hogy amikor valaki ismételten, a legkülönbözőbb ürügyekkel megtagadta ilyen Ceau-szöveg írását, akkor megírtak a pártnál egy ilyen ocsmány szöveget és nyugodtan leközölték a neve alatt! Pedig elismert íróról volt szó!)

Önök viszont azt hiszem, többet tudnak a római birodalom fénykoráról, mint a magyar értelmiség életéről Ceausescu alatt. Örvendjenek hát, hogy nem voltak kénytelenek ilyen őrületet átélni, de - kérném illő tisztelettel - ne pofázzanak, ne "ügynöközzenek" bele olyasmibe, amiről halvány segédfogalmuk sincsen.
Erről szól a történet.
Kiváló tisztelettel,
Fischer István
fipi 2007.03.27. 11:04:27

fipi 2007.03.28. 09:25:20

nos? ezekre nem lesz válasz? engem minden esetre érdekelne! ha már ugye odamondás... ;)
Tisztelt Fischer István,
Nekem az a maganvelemenyem, hogy Diurnus egy szanalmas seggnyalo ember. Egy idoben olvastam a nol-on a cikkeit.
Persze lehet, hogy valaki ocsmanyul helyette irja a blogjat, meg a

"Nem lesz abból személyi kultusz, ha azt mondom, azt mondjuk: ebben főszerepe volt Gyurcsány Ferencnek. Tavaly jó erőnlétet kívántam neki a rodeójához, amelyre vállalkozott és kényszerült. Látható, sikerült megfelelnie a legtúlzottabb várakozásoknak is.

Köszönjük. Jó munkát, kedves miniszterelnök jelöltünk. "

dumakat es hasonlokat es ezzel lejaratja szegenyt. Akkor elnezest kerek tole is. Egyebkent meg nem, ez amiket ossze-vissza irkal egyszeruen eges, ISZONYATOS NAGY EGES.
Legalább a faszi önkritikus valamennyire: "Nagyképű, sértődött sorok következnek."

Azon felül, hogy nem Szilvássy, hanem Szilvásy, még nem is László Boglárka, hanem Boglár, és nem Öszöd, hanem Őszöd.
Tisztelt Malacfül úr,

szíve joga, hogy Diurnust vagy bárki mást szánalmas seggnyalónak tartsa. Az ön által idézett szöveg (ha így megjelent) valóban nem túl ízléses és szerintem nem használ a szociknak, sőt. Izlés dolga, nincs mit vitatkozni erről. Ez egy dolog.

Viszont előhúzni egy évvel ezelőtti (és a szocikra nézve meglehetős kritikus) szöveget, belemagyarázva azt is, ami nincs benne, még pedig pont olyankor, amikor ez a "szánalmas seggnyaló" épp nem seggnyalja, hanem épp kritizálja a szocialista nemzetiségi politikát - nos, ez egészen más dolog.

Hogy aztán innen eljussunk a kommentekben az (akár a Tóta W. címe nyomán) az "ügynöki" vádakhoz - ez már egy rohadtul harmadik dolog. Szintén kevéssé ízléses. Különösen az, ha Diurnus Romániában játszott szerepét a magyar kisebbségi kultúra életbentartásában is belekeverik, még pedig olyanok, akiknek fogalmuk sincsen arról, mi ment ott végbe. Én közvetlen tanuja (nem egyszer alanya is) voltam pár évig Bodor cenzúrával és pártellenőrökkel folytatott vitáinak-csatáinak, s nálamnál sokkal nagyobb nevű erdélyiek is letették a garast mellette. Ezért nálam engedelemmel, de igencsak felmegy a pumpa, ha MAI itteni állásfoglalásáért és írásaiért az AKKORI és ottani szerepét vonják kétségbe, pökdösik, még pedig olyan pucákok és ujdondászok, akik akkoriban még vagy meg sem születtek, vagy a kádári gulyáskommunizmus langyos lábvizével gargarizálva dekkolták ki azokat az éveket, pucákok és ujdondászok, akik semmit a világon sem tudnak sem Erdélyről, sem Romániáról, viszont mocskolódni, rágalmazni mindig készek.

Továbbá: mivel a Gondviselésben és nagy véletlenekben (pl. egyéves blogok hirtelen "meglelése")zsenge gyermekkorom óta kevéssé hiszek, kénytelen voltam arra az eretnek, eléggé el nem ítélhető gondolatra jutni, hogy valaki valamiért pont most akarja mindenáron lejáratni Bodort. Ám a pesti média-dzsumbujban, hála a Fennvalónak, teljesen tájékozatlan vagyok, csak találgatni próbáltam, vajjon ki lehet az? És vajjon miért pont most? Most azonban már világos: sohasem fogom megtudni, bután halok meg... Ezért mostantól kezdve legalább öt percig fogom sajnálni magam, de nagyon.
Tisztelettel,
Fischer István

Kedves fipi (a blogokban a tegeződés és a lazább stílus a megszokott, elkerülvén a "Tisztelt Malacfül úr" formulákat :-)), az ügynökösködésre való hivatkozást én is visszataszítónak tartom (bárkiről is légyen szó). Azt 15 évvel ezelőtt kellett volna lejátszani, teljeskörűen. Az idő és a gondos kezek azóta sok mindent megszépítettek...

A post további megállapításaival viszont egyetértek, de erről fentebb már elmondtam a véleményem.

Üdv.: Dark

hát én meg egyre kíváncsibb vagyok, mit válaszol eme felvetésekre a Tóta W.!!!
Tisztelt Fischer István,
Onnek igaza van, ez az ugynokosdi tenyleg nem jo, meg en tenyleg nem tudom hogy volt. En nem is ugynokoztem, azok voltak ottan fenn : )
De. Bennem mint foldi halandoban is felmerul, hogy aki ilyet ir, az "ugynok" ha nem is a szo hivatalos ertelmeben. Ha meg ugy csinalja (ezt a nyalast), hogy nem ugynok, akkor meg kevesbe ertheto.
Tisztelt Dark (sugallatára az urat megspórolom),

igaza van, lehet, hogy nevetséges a formális megszólítás a lazább stílusú dialógusokban. Csakhogy ahol csak belenézek némely hasonló diskurzusba, elrettentő az a "lazaság" amellyel egymást alpári módon szidalmazzák néha fórumozók. Ettől borzongok. Ennél már jobb a nyársatnyelt-urazó forma is. Azonkívül rendesebb dolognak találom, ha valaki nevével vállalja, amit közzétesz. Ha már közzétesz - én már nagyon rég nem vétkeztem ilyesmivel.
Örvendek, hogy egyebekben egyetértünk.

Még volna egy felvetésem, ha nem neheztelnek meg az érintettek: van egy honlap, neve: www.gate2home.com. Ezen lehívható számtalan nyelvű billentyűzet, így természetesen a magyar is. Copy-paste nyomkodással az ott megírt szöveget bárhová át lehet vinni, a szerkentyű direkt erre készült. Akinek csak angol klaviatúrája van, ezzel ügyesen eltitkolhatja ékezet-meztelenségét...
Üdvözlettel,
Fischer István
OFF:
Kedves fipi, a viszonylagos lazaság és az alpári módon szidalmazó stílus szerintem nem kell, hogy következzen egymásból, bár tény az, hogy magázódva nehezebb valakit elküldeni melegebb éghajlatra. Azt én is sajnálatosnak tartom, hogy a vita helyett sokszor csak személyeskedésre, flame-re futja. A viszonylag lazább közeg néha azt is eredményezi, hogy az ember elfelejt helyesen írni (sőt: írni), lehetőség szerint erre is illene figyelni, bár tény: a blogkommentelés nem az a kimondott szépirodalmi műfaj.

Az anonimitás: lehetőség. Van, aki nem szívesen adja ki magát, van, aki névvel is vállalja azt, amit ír. Az én legfontosabb adataim (a pofázmányommal együtt :-)) pl. három kattintásnyira vannak innét, az első kommentelésemkor pedig be is mutatkoztam.

Itt megengedett, elterjedt és elfogadott az anonimitás (épp úgy, mint az általános tegeződés is). Ennek ellenére pár tucat hozzászólásából több dolog kiderülhet egy emberről, mint a teljes önéletrajzából.

Andrassew kolléga says:
andrassew.blogspot.com/2007/03/n-rstellem.html

Megtudjuk belőle, hogy a pártlap OK, abban dolgozni pedig újságíróilag kóser.

Ja és politikusokkal bratyizni meg pláne.
1.dark future: rendben, máris anonim vagyok. És tegeződünk, bár erre koccintani is kellene...

2. Elolvastam a fentebb ajánlott Andrassew-szöveget. Íme egy mondata: "Bodor Pált Pilhállal – még ha azt a szerencsétlent lehülyézve is – egy lapon említeni: ez mocskos, pitiáner gonoszság." Nincs mit hozzátegyek, legfeljebb egy még mocskosabb és még sokkal pitianerebb szöveget ebből a vitából. Tessék:

"Aki akkoriban átjött, az nem szabadult fel, hanem maradt a hivatal kihelyezett ügynöke. (...) Az ilyen átjött, majd befutott erdélyiek nagy része a Sec ügynöke volt és maradt."

Gyönyörű! Gratulálnom kell ehhez a Trianont feszegető gondolathoz! Ez aztán a hazafi! Le kell valamennyit szekust leplezni, irgalmatlanul kivágni innen, mint a taknyot! Az anyaországban gyanús erdélyieknek Securitate nélkül nem is lehet befutni, ugyebár. Hogyan merészeltek "befutni" pont Magyarországon? És a nem befutottak? Azok maradhatnak? Ám vigyázat! Ügynökök mindenütt, amerre a szem ellát! A napszámosok a Moszkva-téren gyüjtenek információt a sec-nek! A cselédek a rózsadombi villákban nyilván gazdasági kémkedéssel foglalkoznak!
Ekkora bunkó szemétséget régen olvastam. Kommentár nélkül maradt, azért idézem.

3. Ami pedig a politikusokkal való bratyizást illeti: netán savanyú a szőlő? Senki többet? Igyekezni kell, fiatalember, igyekezni, s a végén csak kerül valami jobbfajta altesti nyílás, melybe a büdösnagy, soselátott ujságírói függetlenség végre jutányos áron beleomolhat. Ne adja fel, már nincs sok hátra, minden jel arra mutat, hogy immár célegyenesben van!

Az pedig, hogy az idősek tiszteletének említéséről Torgyán és Ceausescu jut valakinek eszébe, így:

" idősek tisztelete. torgyán józsefnek ne vigyek vmi kibaszott tortát? (...) aztán eszembe jutott tudod ki, CEAUSESCU, bazmeg, és úgy döntöttem, hogy az öregség így magában semmilyen tiszteletet nem indokol."

arra vall, hogy a fogalmazó szocializációjával valami baj volt, vagy tán még mindig baj van. Csak remélni tudom, hogy gyermekei, ha vannak, vagy lesznek, nem borítják majd ki a tolószékből, ha annyi idős lesz, mint a most csontig leleplezett Bodor.

Ez a blogszöveg mindenesetre nem "az ügynök halála" volt. Itt valaki más, valami más pusztult.

Tiszteletteljes bazmegezéssel maradok
őszinte hívük,
fipi


idiótákkal nem érdemes vitatkozni, de szabadidőmben néha megteszem.

arra gondolok, talán a fogalmazó agyával lehet a baj, ha nem bírja felfogni, miért hülyeség a korra hivatkozni, még azután se, hogy belengettem neki ceausescut. hát hülye szegény, csökkent képességű.

ami pedig a bratyizást illeti, te szegény fasz, igen, úgy gondolom, eretnekként, hogy a seggből nem lehet újságot írni. szóvivősködni lehet, az újságírás, a publicisztika viszont seggből nem űzhető.
Ami levelet írtam Tótának azt ha akarja ide is kiteheti.
"az újságírás, a publicisztika viszont seggből nem űzhető."

ahogy én látom, CSAK úgy űzhető!
"idióta"
"szegény fasz"
"hülye"
"csökkent képességű"

Köszönöm, Tóta Dabljú úr, a hathatós, intelligens, választékos magyarságú érvelést. Belátom, ön valóban egy bravúrosan jótollú, szellemes, de főleg okos, ízig-vérig budapesti ujságíró. Érvelése, szótára önmagát minősíti. Úgy látszik, vaktában is célba találtam ami az ön "leleményeit" illeti, ha már ilyen sokra, ilyen gondolatdús válaszra tart érdemesnek. A tegezést azonban ezekután visszautasítom. Mindennek van határa, nem?
Csak így tovább! Próbálkozzon versben is!

(P.S. dark future itt láthatja, mi a lazaság...)

Mik a TÉNYEK Bodor kinti tevékenységéről?
Az egy dolog, rokoni környezetből is tudom, hogy baromi nehéz volt onnan átjönni (érdekelne, hogyan sikerült), de mondjuk ha Diurnus sokat szenvedett a román kommunizmus alatt, miért áll ma teljes mellszélességgel a neokomcsik mellett? Elhiszem, hogy a kádári Mo. maga volt a Nyugat Romániához képest, de akkor is...

Azért érdekelnek a konkrétumok, mert szinte senki sem nyilatkozik higgadtan ebben a Bodor-ügyben itt, gyakorlatilag két álláspont van, az egyik a seggnyalót, a másik meg a tiszteletreméltó senior újságírót emlegeti folyamatosan
Szerintem az az igazi ügynök, akiről senki sem tudja vagy mondja. Az egész témából számomra az a meglepő, hogy milyen igényes volt a belügy.
Az 1849 utáni ügynökök névsora csak 1920-ban lett publikus. Alighanem ez a magyar aranykor (1880-1912) egyik fontos eleme.
andrassew felhaborodik, vedelmebe veszi bodort, meg amugy is, egy budos bunko vagy te arpi, hiszen utana sem jartal, hogy miert diurnus a pali bacsi. nem tartod tiszteletben!

aztan meg - egyebek mellett - ilyet ir:

"az írásokban annyi tudás (élet) van, amennyi Tótában már sose lesz. Mert nincs olyan szerencséje, mint Bodor Pálnak, akinek volt élete."

szoval arpi, neked nem volt, es nem is lesz. (kistilu ocsmany szemelyeskedes?)

na de tok mindegy is, mit ir ivan papa, hiszen par sorral kesobb tokeletesen leirja magat, amikor elarulja mennyire rendben van seggnyalo partlapot irni.
(persze a magyarnemzetesek ugyanezert mind idiotak, amugy, ugye ivan bacsi?)

egyetlen erdekes mondata van az irasanak:

"Most jegyzem meg: nagyon meg fog lepődni, amikor jobboldali tulajdonú felülete betokozódik valahova, és észreveszi, hogy más érdekek is vannak, mint az övé."

mirol is beszel, mire is gondol?

(dobbenet mennyi seggfej van a magyar ujsagiras _nagy oregjei_ kozott)
Vannak személyes ellentétek amiről mi nem tudunk, így látszólag néha nem áll össze a kép. Ettől kép még van... Fogadjuk ezt el, és vitázzunk arról, amit mindeki láthat, esetünkben az alaptényállásról.

ja meg még annyit is hogy azért fipi felvetése, miszerint nem véletlen a téma mostani előhúzása, nos nem lett cáfolva ám! tehát......
na erre se kapunk egyhamar választ.............
süti beállítások módosítása