W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az ügynök halála

2007.03.22. 11:30 Tóta W. Árpád

Jó reggelt kívánok. Reggeli, kávé megvolt? Csak mert lehet, hogy még viszontlátod.

Azt sejthettük mindig, hogy némely kollégák bensőséges viszonyt ápolnak a nekik kedves politikusokkal. Bevonódnak. Nehogy aztán felszisszenjenek. Amit most látni fogunk, az azonban minden eddiginél perverzebb jelenet. Bayer Zsolt a Fidesz-szülinapon? Az semmi. Csontos János hisztérikus hűségnyilatkozatai a Hír TV-ben? Lófütty. Diurnus, azaz Bodor Pál szputnyikként körözi le őket.

Ki az a Diurnus, ugye, merülhet fel a kérdés az ifjabb generációkban. Nos, Bodor Pál erdélyi származású magyar újságíró, a Népszabadság (korábban az MN) őskövülete; talán Pilhál Györgyhöz lehet hasonlítani funkciójában, csak nem volt annyira hülye. Viszont beállította a szervilitás rekordját, amikor kiblogolta, hogyan ajánlotta fel becses ártatlanságát a szocialistáknak. Sárló kancaként. És sajnos sikertelenül.

Erről a blogbejegyzésről volna szó. Igaz, hogy egy éves már, de nekem most került kezembe. Lelet.

Igen, ez tényleg arról szól. A felkínálkozásról, és aztán a sértődött duzzogásról. Mert Szilvásy - ha már azon hápog, bácsi, hogy a titkára nem ismeri magácskát névről: nem Szilvássy - oda se bagózott. Ez az ügynök halála: amikor a tartótiszt nem jelentkezik.

Újságíró! Doyen! Áll a köztiszteletben, és várja a pártutasítást.

Pedig mire lett volna képes a Budapesti Lap a kampányban! A Magyar Vizslát állva hagynák, az tuti.

Csak egyetérteni lehet Diurnussal: Ha most a választási győzelem örömében bárki azt hiszi, hogy a baloldali... sajtó „rendben van”, akkor hatalmasat téved.

Egy apró észrevétel még, így kampányon kívül.

"S ezt legszívesebben az MTV Este című műsora cégérét plagizálva írnám alá...: Diurnus Pulitzer-díjas. Gondolom, nem kell betűznöm a Pulitzert."

Nem, Pali bácsi, nem kell. Odaírni se muszáj. De ha már, akkor tudja mit kéne? Azt, amit az MTV-nek is. Odaírni utána, szabatosan, kötőjellel, szerényen: -emlékdíj. Pulitzer-emlékdíj. Ezt kéne. Annak, aki nem hazudozásra esküszik fel.


Címkék: mszp

410 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7649449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most asszem a nősülő püspökről van szó...

sztem ez nem ilyen ballib caámcsogás, hanem egy nagyon emberi történet. olyan, mitn a kóka rogán csaja, csak tanulságosabb, mélyebb, szépirodalmibb.
És a subtle: Most:
1. vagy ennyire hülyének és lenézed a HírTV-t, ami sztem hiba.
2. vagy épp ellentmondásba keveredsz saját magaddal.
Ők is a piacra dolgoznak. Van egy elégpiacképes réteg. Egy csomó ismerősöm, rokonom, értelmes normál emberek, polárian élnek, és pl. Demokrata-bálba járnak, és fizetnek érte. Ez van.
Jaja: ezt mondom, nehéz. Emberi. Gáz. Ugye ez olyan, mint egy válás. Eskü, ember, bűnös, megszegi. Gáz. De emberi, van ilyen. Nem dicsőség. Ez van.
da: épp ez visz messzire, hogy ahhoz az elvi alapokat le kell fektetni, különben kurva hülyén fog kinézni a big brother után a semjén zsolt. a semjén zsolt, úristen, bazmeg, de nehéz nektek.

de ez a kommentárba való téma.

2. de nehogy azt hidd, hogy ilenkor a fridi törvényjavaslatokat nyújt be a miniszterelnöknek! ugyan! uggyan! sokkal kevesebbel beéri! hát most komolyan, ha a fridinek aaakkora lobbiereje van/volt, akkor miért hogymongyam váratnak magukra bizonyos a haladó baloldal által nyugaton preferált szimbolikus törvénymódosítások?
Hmmmm....azt nem fog.
De volt az a nem is tudom ki mondta OV-nek, h a szemetesből húztunk elő és oda fogunk visszadobni.
Szóval: ha egy bizonyos nagyságú pénz áll a média mögött, akkor az a pénz a médián keresztül IS presszionálja az államot bizonyos célok felé.
Ez egyszerűen csak annyit mutat, h a ballib értelmiség kedvenc témái a kutyát sem érdeklik, pláne nem a tőkét.
Sztem pl. Tony Blair pont abban volt hiteles, h nem elveket fogalmazott, (persze azt is, de azt senki semértette, és pláne nem olvasta) hanem "mi minden vagyunk ami jó" mondta. Kb.
Több lett a lóvé, és kész.
Ugye "Its the economy, stupid."

Semjénre is van piac. De nem tudom. Elvei vannak, ezeket követi, nem korrupt, nem tart hosszú hatásszüneteket. Nem modern. Ennyi.
Mondjuk azt én sem gondolom, h Fridi rágja Feri fülét, h szeretne összeházasodni Pistivel a Bazilikában, és kéne már egy törvényi háttér. :)
Persze nem Frdin van a hangsúly, hanem pl. a TV2 tulajdonosainak az érdekein.
van semjénre piac, de egy földi csatorna nem niche piacokat akar elérni (és mszáj is neki a költségei miatt), hanem a totált, a gene*ic plebset. megjegyzem, volt ilyen fujszexes ókonzi irányzat földi csatornán, tudod, mikor. 10%-ot ért el az mtv akkoriban.
Naja, ezt mondom. ha Hírtv lenne a TV2 helyén, akkor az egész vonalas bagázs menne a 23.00-02.00-ig sávba.
De attól még lehet, h nem lenne szex 17.00-kor. És sztem néznék azt is. Azt nézik, aki van.
Naja, ezt mondom. ha Hírtv lenne a TV2 helyén, akkor az egész vonalas bagázs menne a 23.00-02.00-ig sávba.
De attól még lehet, h nem lenne szex 17.00-kor. És sztem néznék azt is. Azt nézik, aki van.
mi itt az indexnél azt tapasztaljuk, hogy nem. azt nézik, aki pina.
Jó. De más kattintgatni ideoda másodpercekre, és más a gyerekkel nézni vmit 3órán keresztül.
HA ez 100% így lenne, akkor az index.hu-n csak p.rnó lenne. És dőlne a lóvé.
da2:

van az indexnek szexrovata, úgy híjják h velvet.
távirányító? mi? hetihetest gyerekkel???

ja. van velvet meg subba, meg minden. nem azért, mert az olvasóink monolit egyentömegként ától cettig kiolvasnák az indexet, hanem egyik réteget ezzel vesszük le, a másikat mással. az egész így együtt jó sok, és van persze metszet is, a celebhírért idesereglők esetleg elolvassák a palesztin ügyről írt jegyzetet. de a könnyed szórakozás és a ledérség - fuj, tényleg - hoz be nagyon sokat.
viszont ebből így nem lesz se szakvizsga, se post holnapra, úgyhogy visszavonulok a Word magányába, jóccakát.
Azt sem mondom, hogy Gyurcsánynak inkább meg kéne felelenie a szimpátia formájában ránehezedő elvárásnak, mint mondjuk az országot működtető hitelezők igényeinek. De minden szimpátia jelent egyfajta kötelezettséget; ez természetes, hétköznapi jelenség. A nem pártpénzen lógó, ugynakkor mégiscsak benne bízó, "hívő" orgánumokra miért ne figyelne többé-kevésbé oda a politikus. Persze főleg inkább akkor, ha ellenzékben van. De nyilván kormányon is valamennyire.

Első, hosszú szösszenetem mondandója is az lett volna, ha nem süpped el a szóáradatban, hogy az intellektuálisan pártosabb, de anyagilag nem függő sajtón keresztül a tömegek lényegében közvetlenül érintkezhetnek a politikusaikkal és viszont. És ezt tartom én nagyon demokratikusnak.

De az elkötelezettebb és a kritikusabb sajtó közötti operátor az 'és', nem pedig a 'vagy', hogy Árpád szavaival éljek. Tehát szükség van olyan lapokra is nyilván, amelyeknek szerkesztői-vezetői kizárólag magukhoz mérik az elit teljesítményét.

Hm. Én már, ahogy elnézem, már csak magamat ismétlem; megyek alni, még ennyit:

"de tudod, miért tesszük címlapra? mert úgy gondoljuk, hogy érdekli az embereket..."

Ezt viszont már picit képmutatásnak érzem... Én például a költségtérítési hajcihőből igenis kiéreztem a médiaelit konrét felháborodását és nyomásgyakorlását, akár tudatos volt az, akár nem. Meg nehogy má' azt mondd, hogy az Indexben, pláne TV2-ben, sőt még a Blikkben is, nem volna for a better Magyarland-szándék. Hol több, hol kevesebb; természetesen az olvasók igényeinek megfelelve, eme igények keretein belül. Csak nem fogjuk a médiát előállító értelmiség képzettségéből fakadó értékítész képességét szembenállítani a fogyasztók igényével. Nem, megpróbáljuk a kettőt összehangolni.

De most már tényleg jó éjszakát nektek, szervusztok!
a velveten egy csomó más is van, inkább bulvár. A hetihetes 21.00-kor van, asszem. Én azt mondom, h nem kellene feltétlenül a TV2-nek Kelemen Annát adni du.4kor. És még nem halna éhen Sváby András kiccsaládja sem. Ergo, a Hírtv is megélne abból, h nem rtlklub szinte lenne bornírt, de populáris lenne.
najó én is elteszem magam....nagy csata lesz itt holnap. Buzipapozás, meg "többlenneapap_ésazmilyenjólennenektek" stb.

költségtérítés: TRUTH SELLS. én is írtam róla, azt írtam, amit gondolok. elég azt írni, amit a common sense diktál, mert nyilvánvalóan igaz, és ahogy most van, az nemigazország. és ezt egyébként a zemberek kajolják, mert mindenki látja, hogy mi az ábra.
A TV2 RTL klub stratégia mintha "kontraproduktívvá"
vált volna az utóbbi időkben.

Az M1 meg szívárványszínekben
játszik, már mindent bevetnek!
off:
Interjú Lovasi Andrással (www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15376)

"Pályázgató ismerőseim szerint a Fidesz-kisgazda időkben lett 30 százalék körüli a döntéshozóhoz visszajuttatandó pénz, amit aztán az ellenkező oldal is gyakorlattá tett."

Hmm. Legalább ezt is tudjuk, konkrétan.

"baum 2007.03.22. 15:34:43
"Na ácsi. Az, h mit csinált a Securitate árnyékában, az egy dolog. Egyikünk se volt olyan helyzetben. Hagyjuk."

Az a baj, hogy miután átjött és ahelyett, hogye felszabadult volna a béklyók alól, nem ezt tette hanem inkább keresett új seggeket."

Aki akkoriban átjött, az nem szabadult fel, hanem maradt a hivatal kihelyezett ügynöke. Nem lennek meglepve, ha most is aktív lenne és tenné, amit tennie kell: beépül, megfigyel és tereli az ügyeket a megfelelő irányba. Az ilyen átjött, majd befutott erdélyiek nagy része a Sec ügynöke volt és maradt (lásd akár Mucuskáékat).
Tisztelt Tóta úr!

Engedje meg, hogy ne olvassam végig mind a 330 bejegyzést, ezzel egyidőben elnézést kérek Öntől, és a tisztelt blogozóktól, ha már felvetett témát hoznék fel újra.

Úgy gondolom, Pilhál meg Lovasi urakat - legyenek urak, bár nem mindig nevezném őket annak - sem azért kell utálni, gyűlölni, megvetni, figyelmen kívül hagyni, mert olyan érdeket szolgálnak, mely ízlésünk szerint nem való. Mert nem az érdek a viszolyogtató, hanem a demagógia. Mely időnként véresszájú stílusával csak ront a dolgon, már amennyire lehet a demagógián rontani.

Először a demagógia helyett a stílus szót akartam írni. De ez félreérthető, két okból is. Az, hogy a megszólalás külalakja számunkra elfogadható vagy sem, egyéni megítélés kérdése. Nem hiszem, hogy az öszödi-, vagy Tóta-stílus, vagy úgy általában az index.hu (ideértve többek közt a Totalcart) stílusa bármit levonna a mondandó értékéből. Miközben Pilhál úr meg Torkos úrhölgy megszólalásaira a minősíthetetlen stílust használom, miközben nem is igazából a stílusról van szó, hanem arról az ézelmektől (mondjam inkább, gyűlölettől?) fűtött, dogmaszerűen előadott, vitathatlanságot sugárzó, provokatív mondanivalóról. Nem az a bűne Pilhál úrnak, hogy olyan emberek, témák mellett áll ki, akiket és amiket nem szívlelek. Hisz mindenkinek legyen meg a saját véleménye, sőt, hiba lenne, ha mindenkinek ugyan azon a véleményen kellene lennie. A gond számomra a megmásíthatatlannak, vitathatatlannak tűnő előadásmód. Mely azt sugározza, hogy aki más véleményen van, az nem nem számít, sőt ha lehetne, el is hallgathatnák.

Éppen ezért Bodor Pálnak, vagy bárkinek a politikai állásfoglalása nem jelent számomra gondot. Nem jelent gondot, ha megadatik számomra, hogy vitassam az állásfoglalását. Mint ahogy itt és most teszem, és tehetem. Mint ahogy nagyon sokára és nagyon halkan, de kimondatott a Terror házánál: nem lehet, hogy diktatúra van, mert nem lehetnénk akkor itt. Vitatkozzunk arról van-e demokrácia vagy sem, mennyire demokratikus 2007-ben Magyarország, de mondassék végre ki, hogy nincs diktatúra!
Racio:
Milotay István is része a magyar újságírás történetének, de azért még nem szeressük...
Eddig azt hittem, hogy ilkei csaba az újságírás legnagyobb tálibja
dark future:
vagy Lovasi ismerősei akkor szembesültek ezzel. Én pályázgattam előtte is, elmondhatom, működött az korábban is. Informatikában bizonyosan, az autópályaépítésről nem tudok nyilatkozni :)

Ami viszont biztos: a fidesz hülye volt hozzá. annyira nem bíztak senkiben, hogy amit lehetett a saját nevükre vettek, lásd szőlőföldek. Nem volt mögötte az a bizalmi hálózat, hogy 3-4 lépcsőn, off-shore cégken stb. keresztül áttételesen is megmarad az érdekeltség.

A Bodor-postban semmi igazán durvát nem találtam. Sőt, továbbmennék: Árpi, ennek a 77 éves bácsinak te a cipőfűzőjét nem köthetnéd be újságíróként, közíróként. Legalábbis egyelőre. Rakott már azért le valamit az asztalra.

Meg olyan is van, hogy az idősek tisztelete.

Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom.

Elnézésedet kérem, Árpi.
Újjobbos? Ez nagyon jó. Ha-ha. Bayer Zsolt hozzá képest ifjúgárdista :DDD

Árpi azért tett le valamit, elvégre megkata 2003-ban a P.-emlékdíjat. Biztos nagyon erősen kérte , hogy több pénzt az embereknek, az önkormányzatoknak, jóléti rendszerv., Orbán bányák stb. Most meg a több pénzt az emberektőlt védi. Így megy ez.
Hát igen, lehet, hogy TWA újjobbos. Különösen annak fényében, hogy nekem a Mókus őrsben Csontos Jancsi volt az őrsvezetőm. (Szerintem azóta sem lett scifi-hívő...)
Szerintem Tóta W.-nek lehet ugyan sokmindenben igaza, de ezt a túhajszolt függetlenségi kényszere - amit komoly emberek is olykor csak úgy aposztrofálnak, hogy kit érdekel, mit ír az az elmebajos - súlytalanná teszi. Valaha rajongtam Új Péter írásaiért, a legutóbbit már olyan kaotikusnak találtam - ugyan csak a szent függetlenségi abszurd háború nevében íródott -, hogy elgondolkodom, olvassam-e még.
Tóta W. vagy a többiek olvastak már ilyen újságot? Szerintem érdemes megvenni.
Bodort pedig becsülöm, és nagyszerű újságírónak tartom. Soha nem volt seggnyaló. Olvassátok és rájöttök. (éppen most, a Népszabiban a vitát, amit ő indított el.)
Baloldalinak baloldali, ezt nem is titkolta soha. De ugye ez nem baj? Arról is érdemes lenne vitatkozni, hogy miért nincs a baloldalnak több lapja, honlapja, és a többije..Ma lapot indítani kész őrültség, ha az nem bugyikról szól, vagy nem ingyenes, mint a metro, a Théma vagy éppen az index...
tortabevonat,
Te mit olvastal tole?
Iszonyatosan harsany seggnyalo. Nezz be a blogjaba.
A sztori tényleg elég kellemetlen. De szeretném felhívni a figyelmet egy már észre sem vett jelenségre. A cikkben is, a kommentekben is, ahogy az élet többi területén, kifejezetten szitokszóként szerepelnek az öreg szinonímái. "Bácsi", "kövület". Bodor Pál suta és szerencsétlen akciója független attól, hogy már túllépett a "reklámozók számára elsődlegesen fontos" 49 éven.
Wave, akkor ne olvasd. Ott van neked Orosz, Bolgár, Aczél, Avar, Bánó stb. :)
Eleinte - a hsz-ek olvasása közben - szomorú voltam. Késöbb hányingerem lett. Na nem Diurnustól, hanem a sok fasztól, akik egy sort nem olvastak tőle, de haboztatják a szájukat. Az hogy valaki nem olvasta a 80-as években az MN-et nem baj, mert gondolom akkor még nem élt, vagy épphogy basztatta a csattogós lepkét.
Az az MN nem ez az mn. Akkor egyetlen napilapként itt lehetett olvasni az Erdélyi helyzetről, a Beszélőről, a lengyelországi eseményekről, stb.
B.P. megöregedett, igen. Blogba ilyet nem kellett volna... DE a médiákok 99% bizony igy müködött, müködik,
malacfülnek

"....A pártnak nincs klubélete, nincs lpaja, nincs atmoszférája, hangulata. Ez a párt nem tud mosolyogni, de igazán haragudni sem. A lavírozás nem lehet igazán karakteres. A hithű szocialisták, érthetõen, nagyon nem szeretik, ha az ember, szomorúságában, bírálja a pártot. És persze a hűségeseket cseppet sem
vigasztalja, hogy a Fideszhez képest az MSZP-nek még mindig sokkal koncepciózusabb, logikusabb állagú, következetesebb és mélyebb a programja.

Igaz, a szocialista pártnak alig vannak politikai szólistái. S annak a kevésnek, aki van, párton belül nagyobb fintorgással kell szembenéznie, mint párton kívül: az MSZP-ben a fák nemigen nõhetnek túl a földszinten . A párt a megbízható közepeseké. Tökéletesen érthetõ, hogy a legkiugróbb képességű, vezetõképes egyéniségek (képletesen szólva) nemigen ülnek a nagybusz volánjához, inkább motorkerékpárt vezetnek. Legföljebb gyorsulási versenyen vesznek részt.
Úgy tetszik, hiányzik egyrészt az elmélyült műhelymunka, a párt nyilvános szereplõinek legalább felénél nem érzékelhetõ az alapos (legalább: politikai) műveltség – másrészt, úgy tetszik, nem eszményi a munkamegosztás. Ismerek pártembert (pártasszonyt), aki évek óta napi tizennégy-tizenhat órát robotol okosan, elevenen, és ismerek pártembert (pártasszonyt), aki ügyesen megspórolja magát.

Végkövetkeztetés.
Olyan, a mai, lehetséges baloldaliságot újrafogalmazó pártprogram kell, amelynek lényege tíz sorban megfogalmazható.
...
Olyan párt kell, amelynek politikusai tehetségesek.
Bodor Pál (DIURNUS)


Talán 3-4 éve írta az MSZP-ről, gyilkos szavak szerintem, a cikk hosszabb, egy két sort így is kihagytam, nem pötyögök be többet, szerintem ez is elég......

ez meg a Népszabadság
nol.hu/cikk/435395/
Jó reggelt,
az úgy van, hogy mindenki megöregedik, és idővel kikopik a pörgős mindennapokból (majd meglátjátok, ha még eddig nem). Az egyén fizikai állapotától meg minden egyébtől függően az átmenet a "központban vagyok" és a "seholsem vagyok" között 1-2 évtized is lehet, és nagyon nehéz átélni. Ebben az átmeneti állapotban aztán mindenféle marhaságra is képessé válik az ember; van korábbi szinházigazgató, aki kifejezetten forradalmat szervez (ha igazak a kissé elavult hírek), van szuper építész, aki forradalmi filozófiákat gyárt, stb. Emberi dolog. Kb. 100 év múlva, amikor (ha lesz még) Mo.-n már egy többet tapasztalt generáció él, ez a jelenség = az átmenet könnyebbé válik majd (remélem - ha megérem) :-)
Még az is eszembe jutott, hogy sztem Bodor nem magáért ment oda.
No meg az is, hogy szegényt, hogy lehúzod olyan emberek előtt, akik soha nem ismerték az írásait, könyveit, szerepét Erdélyiben, stb..
Pinochetről meg januárban azt írtad kábé: igen, igen, viszont rendbehozta a gazdaságot. Hm. Árpi?
Invictus, ugye ezt a leegyszerűsítő megjegyzést nem valódi válasznak szántad arra a komoly kérdésre, hogy két ilyen pasi, mint Új meg Tóta miért válik futóbolonddá függetlenségi háborúja közben. Tán éppen azért, mert függnek, a saját ideájuk szétporlad, inkoherenssé teszi őket.
A zabla rángatása, csűrése-csavarása nem azonos a vágtával.
Bodor seggnyalása tényleg okádék, miként az is, hogy az ügynökmúlt nem üthette ki a tollat a kezéből, ahogyan MGP-ét kiütötte.
Meg ez az örök viszonyulás a mihezképest meg hogyan mondjam meg neked a párthoz, idejétmúlt, rémes. Ám Almási Miklóst, vagy Bacher Ivánt mondjuk mégsem szúrnám le a Bodornak szánt tőrrel. Rendszeres szerzői a Budapesti Lapnak.
Uj Péter,mégegyszer,Uj Péter és nem Új Péter,könyörgöm írjuk már le helyesen a nevét!
Wave:
Teljesen MGP-nek sem ütötték ki a kezéből (hála istennek), mert a Mozgó Világban ír. Kiszorulása a Népszabóból, meg az Ésből sajnálatos. Csak tippelek: színházi témákban (ahol nála jobban senki nincs otthon, mondhatni, zseniális)nagyobb az érzékenység, többeknek lehetett törleszteni valójuk. Aztán működik valami (számomra) ismeretlen eredetű szelekció is, amely szerint az egyik volt ügynököt szeretjük, a másikat nem. Bodorra (meg pár másikra) néha szükség van, másokra már nincs. Talán ennyi a magyarázat. Illúzióink egyébként ne legyenek: ma is vannak ügynökök szép számmal, fungálnak is rendesen. A hatalom ugyanis már csak olyan, kedves barátaim, hogy mindig tudni akarja, hol, mi történik, mit gondolnak az írástudók. (Meg a kőfaragók, balettáncosok is...) Annyival lett csak egyszerűbb a dolguk, hogy nagyrészt elég blogokat, internetes fórumokat böngészniük, és máris rengedeg információhoz jutnak, amit régen csak keserves fáradsággal előállított ügynöki jelentésekből, beszélgetésekből sillabizálhattak ki.
Árpika, a kutyalelkű macska
2007.03.25. 06:45 | nak | Szólj hozzá!
Címkék: macska videó

András ezt írta: "van nekünk egy kutyalelkű macskánk. Árpikának hívják, és visszahozza az eldobott faágat. Nem hiszitek?"
cukisag.blog.hu/2007/03/25/arpika_a_kutyalelku_macska
Tóta, miért mennyivel másabb a KEDD 21,szerdán?Mert gondolod ezt a "másik oldalról" vakerálják?
Nem értem mi bajotok. Ha egy jó nőnek (most bukott a hasonlat) felajánlom magam, és az nemet, vagy legalábbis semmit nem mond, hát az nem "kurva"? Legalábbis így érezne szerintem a 90%-unk (a többi 10% meg buzi), még akkor is ha pulitól kapott valamilyen díjat...
wave: Új Pétert hagy védjem meg.

Lehet, hogy kissé cinikus, hogy pont én, ilyen névvel, de Új Péter előtt le a kalappal.

Hogy miért? Még egy másik újság/portál főszerkesztője sem válaszolt egy közönséges emailre, amiben kifogásoltam egy cikket.

Új Péter kb 15 percen belül válaszolt, és ha nem is tudtam elfogadni a 'miniszeteri választ', le a kalappal előtte.

Gondolom ezt is csak azért csinálta, mert olyan kaoitikus...
Elnézést: Uj Péter.

Állítsátok meg Peter Ui-t :D
tortabevonat,
A "kedvedert" beleptem a Diurnus blogba, hgy valami szaftos Gyucsany nyalast idezzek tole. Kozben akkora suletlensegekre akadtam (pl. Thomas Friedman lesajnalasa) hogy abbahagytam. Ez egy tajekozatlan szanalmas gerinctelen nyomorult.
ja, ez is gyonyoru:

"Ha tehát az MSZP és az SZDSZ valóban a maximumot nyújtja a következő két hétben - a maximumot okosságban, mélységben, őszinteségben és lendületben, a maximumot egymás iránti igényességben, személyi politikában, ha Gyurcsány Ferenchez felzárkóznak igényességben, eredetiségben és fáradhatatlanságban a legjobb szocialisták - akkor két hét múlva elkezdődhet ennek az országnak a legnehezebb és legtöbbet ígérő korszaka.

Szívből gratulálunk azoknak, akiknek köszönhetjük ezt.

Nem lesz abból személyi kultusz, ha azt mondom, azt mondjuk: ebben főszerepe volt Gyurcsány Ferencnek. Tavaly jó erőnlétet kívántam neki a rodeójához, amelyre vállalkozott és kényszerült. Látható, sikerült megfelelnie a legtúlzottabb várakozásoknak is.

Köszönjük. Jó munkát, kedves miniszterelnök jelöltünk. "

diurnusblog.nolblog.hu/?post_id=9184
Diurnus nem csak a Szilvássyt nem tudja. Mint kiderült (a blogja jobb felső sarkából), neki nem publicisztikai, hanem publisztikai kötetei jelentek meg. Többek között.
(Ja. Mármint hogy a Szilvásyt nem tudja. Tehát a Szilvássyt helyesen.)
Ha átrándultok egy szomszédos blogba: comment.blog.hu/2007/03/24/szivassuk_meg_fabryt/, letölthetitek a remek kis videót, amin Fábry járatta meg a nyelvét propeller módjára Orbán Vitya fenekében. Úgy látszik, manapság nem elég finoman, diszkréten segget nyalni, biztos ami biztos, látványos módon is meg kell tenni párszor. Nehogy má' lefelejtsenek a legközelebbi jelentős pártrendevényen a színpadra pakolni a Nagy Vezér mögé díszletnek, mint egy szobapálmát.

Elnézést az off-ért - ezt a 33.i blogot miért pont ma vágta címlapra az Index?
Öreganyám, logikát itt ne keress, biztos most olvasta csak a mélt az illetékes, hogy be kék rakni. Vagy ma ügyeletes szerkesztő az Árpi :-).
(A püspökös téma már lement, ez meg ott még új.)

Hát, Árpád, ez az írás bizony nem nagyon sikerült. Még nagyon sokat kell tanulnod, főként tartásban és emberségben, hogy megközelítsd Diurnust.
Bocs, hogy már megint. Mi az, hogy moderálás után? csak az jelenhet meg, ami Árpinak tetszik? Vagy Ui Péternek?
RE: Erkolchy Farto 2007.03.25. 21:41:20

Ezerszer szó volt már róla: nem jelent semmit, csak Árpi nem tudja leszedni a szöveget. Ha valami nem jelenik meg azonnal, az azért van, mert szar a blogmotor. Moderáció nagyon ritkán van és utólag.

Hát, W, itt az idő, el kell dönteni, a Pulitzer emlékdíj kapcsán, hogy vagy te, vagy Diurnus. Vagy te, vagy a 168 óra.

Szerintem akkor lennél tisztességes, ha szépen visszaadnád az emlékdíjat.

PR-nak sem lenne rossz, meg akkor lerázhatnád végre Mester -Postabank VIP- Ákos és Bölcs -Postabank VIP- István társaságát is.

A vita máshol is folytatódik. Tóta W. Árpádnak írnak a klubhálón. Szigethy András és H. Deák Katalin


www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&new_topic=13


Megismétlem, hátha én rontottam el valamit: Szóval a vita folytatódik a klubhálón. Szigethy András és H. Deák Katalin hozzászólásával.

www.klubhalo.hu/modules.php?name=News&new_topic=13
Nem eltúlzott ez az eltúlzott felháborodás, ha egy vállaltan elkötelezett lapról beszélünk és nem egy olyanról, ami a párt-, szín-, szagsemleges tájékoztatást tűzi a zászlajára?
nem.
újságírás ezt nem jelenti, ez az újságírásnak nevezett tevékenység minden elvi alapjával szemben áll. ez magyarvizslaság.

egyetérteni és nem egyetérteni akárkivel szabad. egyeztetni, pénzért és utasításért kuncsorogni nem.
Árpi, asszem kicsit elbíztad magad az emlékdíj után, hogy most Bodort akarod kioktatni, mi az az "újságírásnak nevezett tevékenység". Copy+paste: én a Bodor-postban semmi igazán durvát nem találtam. Sőt, továbbmennék: ennek a 77 éves bácsinak te a cipőfűzőjét nem köthetnéd be újságíróként, közíróként. Legalábbis egyelőre. Rakott már azért le valamit az asztalra.

Meg olyan is van, hogy az idősek tisztelete.

Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom.

Mégegyszer: elnézésedet kérem, Árpi.
eszem megáll már, tényleg.

idősek tisztelete. torgyán józsefnek ne vigyek vmi kibaszott tortát?

természetesen esezmbe jutott írás közben, hogy baszki, szegény agg, tényleg, a hamut is mamunak mondja, hát persze hogy nem érti már, hogy újságot nem hirdetésekből rakunk össze, és ha annyira bejön Szilvásy, akkor legfeljebb megírjuk, hogy ez egy cool arc szerintünk, de nem ellenőriztetjük vele.

csak aztán eszembe jutott tudod ki, CEAUSESCU, bazmeg, és úgy döntöttem, hogy az öregség így magában semmilyen tiszteletet nem indokol.
"kicsit elbíztad magad az emlékdíj után"

b+. Bodor is kapott, hova bíznám magam pont ettől?
H. Deák Katalin (fentebb linkelt) nyílt leveléből:
"A rendszerváltás után a pénz lett a tulajdonos, ő vezeti sokak tollát, ha kimondjuk, ha nem, és ez csak kevéssel jobb, mint az MSZMP KB volt. Akik nem állnak be a sorba, azoknak nehezebb a dolguk, mi sem jutunk előre."

Kedves Katalin, szép magától, hogy legalább nem lacafacázik, teljesen korrekten megírja a frankót. Aki viszont állami/pártpénzért puncsol direkt marketinggel, az mégis mit vár? A Magyar Vizslához képest a lap FINANSZÍROZÁSÁT TEKINTVE mi lett volna a különbség? Miért kell felháborodni a párhuzamon?

Kicsi a bödön, és sokan ülnek körülötte. Törtető fiatalok és tapasztalt seniorok egyaránt. Önök suttyomban akar tunkolni, de nem hagyták. Ezután sértettségüket szétkürtölték a világba. Csodálkoznak, hogy Worluk megírta?

RE: Grega 2007.03.26. 01:37:13

"Amúgy meg lassan hivatalosan is coming outolhatnál már mint újjobbos, miután folyamatosan a baloldalt cseszteted. Csak akkor nyilván ugrana az újpéteri oltalom."

Kedves Grega, egy másik blogon ma épp Fábry dolgairól irogattunk, akit már a kurucinfora is fölkerült példaértékű beszólásaival. Arrafelé tényleg nem szaroznak olyan dolgokkal, mint egyéni vélemény. Ha néha esetleg megjelenik olyan, azt mind ismeretlen egyetemisták követik el a Magyar Nemzetben. Ezt szeretnéd? Eszem megáll.

Szigethy András (szintén a fentebb linkelt helyen):

"(...) a net-kultúra mennyire más hangütést követel, mennyire mások az ottani elvárások, igények.
Renben van.
Csak nehogy egyedüli mércévé és a mindent tudás forrásává váljék.
És nehogy a kellő ismeretek hiánya legyen az egyedül üdvözítő módszer. Átjárás kéne a kettő között."

Ez egy ilyen kor. A fiatalok (munka előtt, közben, helyett) a gyorsan fogyasztható indexet olvassák, az idősebbek, ráérősebbek, meg akiket ezért fizetnek, azok a Népszabadságot. Ahogy terjed az internet-ellátottság, a napilapok úgy szorulnak vissza. Jobb lesz hozzászokni a gondolathoz, hogy olvasóik előbb-utóbb "átjárnak" majd az új médiára. Ez azonban azt fogja jelenteni, hogy szép lassan kialakul egy igényesebb olvasói kör ott is, akiknek érdemes igényesebb online tartalmakat létrehozni. Ha lesz rá tömeges igény, lesz kereslet, akkor lesz majd kínálat is. Most még nincs igazán. Ahogy nincs szerintem különösebb igény állami pénzből finanszírozott baloldali kampányújságokra sem. Torzítaná a piaci viszonyokat...

Dark future

Minden párt mellett működik alapítvány, hogy szellemi műhelyeket, kutatásokat, vagyképzéseket támogasson. Szerintem ez helyes. Egy újság, egy szerkesztőség szellemi műhelynek számít.
Szigethyből pedig az egészet kell olvasni, nem pedig kiemelni. Nos, ez a fő külünbség szerintem, amiről egyébként beszél. Kiemelni, a többit delete gomb, vagy el sem olvasni, érted?
Sajnos Árpi cikkével több alapvető probléma is van. A legnagyobb gond, hogy a cikke nem Bodorról, hanem Árpiról szól. És nemcsak ez, hanem a többi is. A téma, amelyet kiválaszt, csak ürügyül arra szolgál, hogy elmondhassa magáról, mennyire jó fej.
Ez nem újságírás. Ahhoz kevés a viszonylag jó íráskészség. Ember is kell hozzá.
Diurnus szeku ügynök. Tudom.
RE: tortabevonat 2007.03.26. 07:09:33

"Minden párt mellett működik alapítvány, hogy szellemi műhelyeket, kutatásokat, vagyképzéseket támogasson. Szerintem ez helyes."

Diurnusék nem az alapítványigazgatót keresték meg, hanem a főatyaistent. Nem lett volna még ebből sem probléma, ha utána nem plakátolják ki sértődötten az elutasítást. Ne legyünk naívak, próbálkozni lehet és kell is. Hülyét csinálni magunkból nem feltétlenül muszáj...


Tisztelt Tóta úr,
1.volna egy halk kérdésem: volt vagy van-e önnek valami hivatalos vagy személyes köze a határontúli magyarok ügyeivel foglalkozó struktúrák és azok tisztviselői valamelyikével, esetleg egy olyan szervvel vagy annak tisztségviselőivel, amelyet Bodor nemrég kritizált, sajtóvitát robbantva ki (Fejtő, TGM, Pomogáts, etc.)
Tisztelettel kérném csak igennel vagy nemmel válaszolni. (Válasz elmaradását igenlésnek bátorkodok tekinteni.)

Ha a válasz igenlő, akkor ön sem olyan rém "független", ahogy megjátssza, sőt, s akkor mindjárt érthető, hogy miért "lelte" meg hirtelen az egy évvel ezelőtti Diurnus-blogot ürügyként egy kis lendületes hungarikum-mocskolódásra.
Mert akkor Ön hatalmas nagy öngólt rugott...

2.Engem annakidején Bodor vitt át a dokumentumfilmtől a román TV akkor indult magyar adásához. Nem lévén TV-készülékem, senkit sem ismertem az intézményben. Csináltam (Marosi Ildikóval együtt) egy filmet az egyik legöregebb erdélyi ujságíróról, Kőmives Nagy Lajosról. Nagy szünetekkel beszélt a szenilitás határán járó öregúr, az is volt a film címe, hogy "Nehéz emlékezés".
Miközben antennán volt a film, bejött az adáspult mellé egy számomra ismeretlen fiatalember. Hallgatta a szöveget egy kicsit, majd azt kérdezte tőlem (románul!): "Ki ez a vén trotty, aki már beszélni sem tud?" Nálam felment a pumpa, s azt válaszoltam (románul!): "Ez a vén trotty már rég ujságíró volt, amikor maga még nem bújt ki az édesanyja p.-jából!"
A tag erre szótlan elment, a szobában pedig mindenki ledermedt. Kiderült, hogy a fiatalember a román TV legbefolyásosabb főszerkesztője, Tudor Vornicu volt. (Az eset után méterekkel előre köszönt nekem a folyosón!)

Most pedig, tisztelt Tóta W. úr,találja ki, miről jutott ez eszembe?

Üdvözli egykori híve,
Fischer István
Fischer István,
Elnezte, hogy mirol szol a blog? Nem Tota W.-rol, hanem, hogy Diurnus milyen gusztustalan nyalogep. Erre az On irasa erdemben nem vetett arnyekot, a targytol viszont jol eltert.
Tisztelt Malacfül úr,

a blog arról szól, hogy Tóta W. úr valamilyen furcsa megvilágosodás, isteni sugallat vagy esetleg neadjisten, emberi sugallat hatása alatt megtalálta (meglelte) Diurnus egy évvel ezelőtti szövegét.

Nagy tiszteletre vall, hogy valakinek a blogját évekre visszamenőleg is olvassák! Erre Diurnus büszkébb lehet, mint bármilyen Wurlitzer-díjra. Hát mégsem tiszavirág életű az ujságirdoncok munkája?

Hogy ezelőtt nem sokkal Diurnus a határontúli magyarokkal kapcsolatos szocialista politikát kritizálta, sőt, magában a "nyalósnak" inkriminált blogban is voltaképpen magasrangú szocialista vezetők indifferens viselkedését teszi szóvá, bírálja az természetesen a vak véletlen műve, hiszen ha bárki merné állítani: ez a már címében is gyalázkodó ("Az ügynök halála") szöveg esetleg nem isteni, hanem igen konkrét emberi-politikai sugallatra készült, az máris sajtópert kaphat a nyakába, mert ugyebár szerzője egy példásan független megmondóember, nemde? Ki is merné a sajtófüggetlenség nagy bajnokát ilyesmivel gyanúsítani?

Nem erről szól a blog?

Hogy a kicsontolt eredeti szövegben néhol átüt Diurnus sértődöttsége amiatt, hogy egy magasrangú szocialista funkci nem ismeri a nevét, az persze naív időskori hiúságra vall. Ám lehet, hogy van mire hiúskodjon, ha nem is a röhejes mini-Pulitzerre (pula egyébként románul a hímvessző vulgáris neve), de néhány évtizedes elismert és "ügynöki"-nek aligha minősíthető ujságírói multra.
Az is elhangzott itt, hogy "dicshimnuszokat zengett Ceausescuról". Nem tudom, hogy igaz-e, de ne adja az Isten,hogy elővegyem a régi ujságokat, ki kiről mit írt, ki volt párttitkár, ki nyírt ki kicsodát és miért Erdélyben...
(Hadd mondjam el itt: Romániában az is előfordult,hogy amikor valaki ismételten, a legkülönbözőbb ürügyekkel megtagadta ilyen Ceau-szöveg írását, akkor megírtak a pártnál egy ilyen ocsmány szöveget és nyugodtan leközölték a neve alatt! Pedig elismert íróról volt szó!)

Önök viszont azt hiszem, többet tudnak a római birodalom fénykoráról, mint a magyar értelmiség életéről Ceausescu alatt. Örvendjenek hát, hogy nem voltak kénytelenek ilyen őrületet átélni, de - kérném illő tisztelettel - ne pofázzanak, ne "ügynöközzenek" bele olyasmibe, amiről halvány segédfogalmuk sincsen.
Erről szól a történet.
Kiváló tisztelettel,
Fischer István
fipi 2007.03.27. 11:04:27

fipi 2007.03.28. 09:25:20

nos? ezekre nem lesz válasz? engem minden esetre érdekelne! ha már ugye odamondás... ;)
Tisztelt Fischer István,
Nekem az a maganvelemenyem, hogy Diurnus egy szanalmas seggnyalo ember. Egy idoben olvastam a nol-on a cikkeit.
Persze lehet, hogy valaki ocsmanyul helyette irja a blogjat, meg a

"Nem lesz abból személyi kultusz, ha azt mondom, azt mondjuk: ebben főszerepe volt Gyurcsány Ferencnek. Tavaly jó erőnlétet kívántam neki a rodeójához, amelyre vállalkozott és kényszerült. Látható, sikerült megfelelnie a legtúlzottabb várakozásoknak is.

Köszönjük. Jó munkát, kedves miniszterelnök jelöltünk. "

dumakat es hasonlokat es ezzel lejaratja szegenyt. Akkor elnezest kerek tole is. Egyebkent meg nem, ez amiket ossze-vissza irkal egyszeruen eges, ISZONYATOS NAGY EGES.
Legalább a faszi önkritikus valamennyire: "Nagyképű, sértődött sorok következnek."

Azon felül, hogy nem Szilvássy, hanem Szilvásy, még nem is László Boglárka, hanem Boglár, és nem Öszöd, hanem Őszöd.
Tisztelt Malacfül úr,

szíve joga, hogy Diurnust vagy bárki mást szánalmas seggnyalónak tartsa. Az ön által idézett szöveg (ha így megjelent) valóban nem túl ízléses és szerintem nem használ a szociknak, sőt. Izlés dolga, nincs mit vitatkozni erről. Ez egy dolog.

Viszont előhúzni egy évvel ezelőtti (és a szocikra nézve meglehetős kritikus) szöveget, belemagyarázva azt is, ami nincs benne, még pedig pont olyankor, amikor ez a "szánalmas seggnyaló" épp nem seggnyalja, hanem épp kritizálja a szocialista nemzetiségi politikát - nos, ez egészen más dolog.

Hogy aztán innen eljussunk a kommentekben az (akár a Tóta W. címe nyomán) az "ügynöki" vádakhoz - ez már egy rohadtul harmadik dolog. Szintén kevéssé ízléses. Különösen az, ha Diurnus Romániában játszott szerepét a magyar kisebbségi kultúra életbentartásában is belekeverik, még pedig olyanok, akiknek fogalmuk sincsen arról, mi ment ott végbe. Én közvetlen tanuja (nem egyszer alanya is) voltam pár évig Bodor cenzúrával és pártellenőrökkel folytatott vitáinak-csatáinak, s nálamnál sokkal nagyobb nevű erdélyiek is letették a garast mellette. Ezért nálam engedelemmel, de igencsak felmegy a pumpa, ha MAI itteni állásfoglalásáért és írásaiért az AKKORI és ottani szerepét vonják kétségbe, pökdösik, még pedig olyan pucákok és ujdondászok, akik akkoriban még vagy meg sem születtek, vagy a kádári gulyáskommunizmus langyos lábvizével gargarizálva dekkolták ki azokat az éveket, pucákok és ujdondászok, akik semmit a világon sem tudnak sem Erdélyről, sem Romániáról, viszont mocskolódni, rágalmazni mindig készek.

Továbbá: mivel a Gondviselésben és nagy véletlenekben (pl. egyéves blogok hirtelen "meglelése")zsenge gyermekkorom óta kevéssé hiszek, kénytelen voltam arra az eretnek, eléggé el nem ítélhető gondolatra jutni, hogy valaki valamiért pont most akarja mindenáron lejáratni Bodort. Ám a pesti média-dzsumbujban, hála a Fennvalónak, teljesen tájékozatlan vagyok, csak találgatni próbáltam, vajjon ki lehet az? És vajjon miért pont most? Most azonban már világos: sohasem fogom megtudni, bután halok meg... Ezért mostantól kezdve legalább öt percig fogom sajnálni magam, de nagyon.
Tisztelettel,
Fischer István

Kedves fipi (a blogokban a tegeződés és a lazább stílus a megszokott, elkerülvén a "Tisztelt Malacfül úr" formulákat :-)), az ügynökösködésre való hivatkozást én is visszataszítónak tartom (bárkiről is légyen szó). Azt 15 évvel ezelőtt kellett volna lejátszani, teljeskörűen. Az idő és a gondos kezek azóta sok mindent megszépítettek...

A post további megállapításaival viszont egyetértek, de erről fentebb már elmondtam a véleményem.

Üdv.: Dark

hát én meg egyre kíváncsibb vagyok, mit válaszol eme felvetésekre a Tóta W.!!!
Tisztelt Fischer István,
Onnek igaza van, ez az ugynokosdi tenyleg nem jo, meg en tenyleg nem tudom hogy volt. En nem is ugynokoztem, azok voltak ottan fenn : )
De. Bennem mint foldi halandoban is felmerul, hogy aki ilyet ir, az "ugynok" ha nem is a szo hivatalos ertelmeben. Ha meg ugy csinalja (ezt a nyalast), hogy nem ugynok, akkor meg kevesbe ertheto.
Tisztelt Dark (sugallatára az urat megspórolom),

igaza van, lehet, hogy nevetséges a formális megszólítás a lazább stílusú dialógusokban. Csakhogy ahol csak belenézek némely hasonló diskurzusba, elrettentő az a "lazaság" amellyel egymást alpári módon szidalmazzák néha fórumozók. Ettől borzongok. Ennél már jobb a nyársatnyelt-urazó forma is. Azonkívül rendesebb dolognak találom, ha valaki nevével vállalja, amit közzétesz. Ha már közzétesz - én már nagyon rég nem vétkeztem ilyesmivel.
Örvendek, hogy egyebekben egyetértünk.

Még volna egy felvetésem, ha nem neheztelnek meg az érintettek: van egy honlap, neve: www.gate2home.com. Ezen lehívható számtalan nyelvű billentyűzet, így természetesen a magyar is. Copy-paste nyomkodással az ott megírt szöveget bárhová át lehet vinni, a szerkentyű direkt erre készült. Akinek csak angol klaviatúrája van, ezzel ügyesen eltitkolhatja ékezet-meztelenségét...
Üdvözlettel,
Fischer István
OFF:
Kedves fipi, a viszonylagos lazaság és az alpári módon szidalmazó stílus szerintem nem kell, hogy következzen egymásból, bár tény az, hogy magázódva nehezebb valakit elküldeni melegebb éghajlatra. Azt én is sajnálatosnak tartom, hogy a vita helyett sokszor csak személyeskedésre, flame-re futja. A viszonylag lazább közeg néha azt is eredményezi, hogy az ember elfelejt helyesen írni (sőt: írni), lehetőség szerint erre is illene figyelni, bár tény: a blogkommentelés nem az a kimondott szépirodalmi műfaj.

Az anonimitás: lehetőség. Van, aki nem szívesen adja ki magát, van, aki névvel is vállalja azt, amit ír. Az én legfontosabb adataim (a pofázmányommal együtt :-)) pl. három kattintásnyira vannak innét, az első kommentelésemkor pedig be is mutatkoztam.

Itt megengedett, elterjedt és elfogadott az anonimitás (épp úgy, mint az általános tegeződés is). Ennek ellenére pár tucat hozzászólásából több dolog kiderülhet egy emberről, mint a teljes önéletrajzából.

Andrassew kolléga says:
andrassew.blogspot.com/2007/03/n-rstellem.html

Megtudjuk belőle, hogy a pártlap OK, abban dolgozni pedig újságíróilag kóser.

Ja és politikusokkal bratyizni meg pláne.
1.dark future: rendben, máris anonim vagyok. És tegeződünk, bár erre koccintani is kellene...

2. Elolvastam a fentebb ajánlott Andrassew-szöveget. Íme egy mondata: "Bodor Pált Pilhállal – még ha azt a szerencsétlent lehülyézve is – egy lapon említeni: ez mocskos, pitiáner gonoszság." Nincs mit hozzátegyek, legfeljebb egy még mocskosabb és még sokkal pitianerebb szöveget ebből a vitából. Tessék:

"Aki akkoriban átjött, az nem szabadult fel, hanem maradt a hivatal kihelyezett ügynöke. (...) Az ilyen átjött, majd befutott erdélyiek nagy része a Sec ügynöke volt és maradt."

Gyönyörű! Gratulálnom kell ehhez a Trianont feszegető gondolathoz! Ez aztán a hazafi! Le kell valamennyit szekust leplezni, irgalmatlanul kivágni innen, mint a taknyot! Az anyaországban gyanús erdélyieknek Securitate nélkül nem is lehet befutni, ugyebár. Hogyan merészeltek "befutni" pont Magyarországon? És a nem befutottak? Azok maradhatnak? Ám vigyázat! Ügynökök mindenütt, amerre a szem ellát! A napszámosok a Moszkva-téren gyüjtenek információt a sec-nek! A cselédek a rózsadombi villákban nyilván gazdasági kémkedéssel foglalkoznak!
Ekkora bunkó szemétséget régen olvastam. Kommentár nélkül maradt, azért idézem.

3. Ami pedig a politikusokkal való bratyizást illeti: netán savanyú a szőlő? Senki többet? Igyekezni kell, fiatalember, igyekezni, s a végén csak kerül valami jobbfajta altesti nyílás, melybe a büdösnagy, soselátott ujságírói függetlenség végre jutányos áron beleomolhat. Ne adja fel, már nincs sok hátra, minden jel arra mutat, hogy immár célegyenesben van!

Az pedig, hogy az idősek tiszteletének említéséről Torgyán és Ceausescu jut valakinek eszébe, így:

" idősek tisztelete. torgyán józsefnek ne vigyek vmi kibaszott tortát? (...) aztán eszembe jutott tudod ki, CEAUSESCU, bazmeg, és úgy döntöttem, hogy az öregség így magában semmilyen tiszteletet nem indokol."

arra vall, hogy a fogalmazó szocializációjával valami baj volt, vagy tán még mindig baj van. Csak remélni tudom, hogy gyermekei, ha vannak, vagy lesznek, nem borítják majd ki a tolószékből, ha annyi idős lesz, mint a most csontig leleplezett Bodor.

Ez a blogszöveg mindenesetre nem "az ügynök halála" volt. Itt valaki más, valami más pusztult.

Tiszteletteljes bazmegezéssel maradok
őszinte hívük,
fipi


idiótákkal nem érdemes vitatkozni, de szabadidőmben néha megteszem.

arra gondolok, talán a fogalmazó agyával lehet a baj, ha nem bírja felfogni, miért hülyeség a korra hivatkozni, még azután se, hogy belengettem neki ceausescut. hát hülye szegény, csökkent képességű.

ami pedig a bratyizást illeti, te szegény fasz, igen, úgy gondolom, eretnekként, hogy a seggből nem lehet újságot írni. szóvivősködni lehet, az újságírás, a publicisztika viszont seggből nem űzhető.
Ami levelet írtam Tótának azt ha akarja ide is kiteheti.
"az újságírás, a publicisztika viszont seggből nem űzhető."

ahogy én látom, CSAK úgy űzhető!
"idióta"
"szegény fasz"
"hülye"
"csökkent képességű"

Köszönöm, Tóta Dabljú úr, a hathatós, intelligens, választékos magyarságú érvelést. Belátom, ön valóban egy bravúrosan jótollú, szellemes, de főleg okos, ízig-vérig budapesti ujságíró. Érvelése, szótára önmagát minősíti. Úgy látszik, vaktában is célba találtam ami az ön "leleményeit" illeti, ha már ilyen sokra, ilyen gondolatdús válaszra tart érdemesnek. A tegezést azonban ezekután visszautasítom. Mindennek van határa, nem?
Csak így tovább! Próbálkozzon versben is!

(P.S. dark future itt láthatja, mi a lazaság...)

Mik a TÉNYEK Bodor kinti tevékenységéről?
Az egy dolog, rokoni környezetből is tudom, hogy baromi nehéz volt onnan átjönni (érdekelne, hogyan sikerült), de mondjuk ha Diurnus sokat szenvedett a román kommunizmus alatt, miért áll ma teljes mellszélességgel a neokomcsik mellett? Elhiszem, hogy a kádári Mo. maga volt a Nyugat Romániához képest, de akkor is...

Azért érdekelnek a konkrétumok, mert szinte senki sem nyilatkozik higgadtan ebben a Bodor-ügyben itt, gyakorlatilag két álláspont van, az egyik a seggnyalót, a másik meg a tiszteletreméltó senior újságírót emlegeti folyamatosan
Szerintem az az igazi ügynök, akiről senki sem tudja vagy mondja. Az egész témából számomra az a meglepő, hogy milyen igényes volt a belügy.
Az 1849 utáni ügynökök névsora csak 1920-ban lett publikus. Alighanem ez a magyar aranykor (1880-1912) egyik fontos eleme.
andrassew felhaborodik, vedelmebe veszi bodort, meg amugy is, egy budos bunko vagy te arpi, hiszen utana sem jartal, hogy miert diurnus a pali bacsi. nem tartod tiszteletben!

aztan meg - egyebek mellett - ilyet ir:

"az írásokban annyi tudás (élet) van, amennyi Tótában már sose lesz. Mert nincs olyan szerencséje, mint Bodor Pálnak, akinek volt élete."

szoval arpi, neked nem volt, es nem is lesz. (kistilu ocsmany szemelyeskedes?)

na de tok mindegy is, mit ir ivan papa, hiszen par sorral kesobb tokeletesen leirja magat, amikor elarulja mennyire rendben van seggnyalo partlapot irni.
(persze a magyarnemzetesek ugyanezert mind idiotak, amugy, ugye ivan bacsi?)

egyetlen erdekes mondata van az irasanak:

"Most jegyzem meg: nagyon meg fog lepődni, amikor jobboldali tulajdonú felülete betokozódik valahova, és észreveszi, hogy más érdekek is vannak, mint az övé."

mirol is beszel, mire is gondol?

(dobbenet mennyi seggfej van a magyar ujsagiras _nagy oregjei_ kozott)
Vannak személyes ellentétek amiről mi nem tudunk, így látszólag néha nem áll össze a kép. Ettől kép még van... Fogadjuk ezt el, és vitázzunk arról, amit mindeki láthat, esetünkben az alaptényállásról.

ja meg még annyit is hogy azért fipi felvetése, miszerint nem véletlen a téma mostani előhúzása, nos nem lett cáfolva ám! tehát......
na erre se kapunk egyhamar választ.............
süti beállítások módosítása