W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ecce rendőr

2007.02.09. 07:00 Tóta W. Árpád

Mindennap látunk rendőrt, olykor beszélünk is velük: merre van az arra, mongyameg. Vagy esetleg ő kezdeményez, hogy jogosítványt, forgalmit. De szoktunk-e velük beszélgetni? Hát naná, hogy nem, pedig a rendőr ugyanolyan fontos ember, mint a tanító vagy az orvos – mentségünkre szóljon, hogy azokkal se szoktunk semmit se, ha nem muszáj. Pedig beszélgetni jó.

Alább egy rendőrrel beszélgetek, nem is akármilyennel. Nem Gergényi Péter az, de még csak nem is kerületi kapitány, hanem „kisrendőr”, azonban az első közülük, aki blogot indított. Mivel fegyveres testület tagjaként blogolni és fórumozni ellenjavallt, a Police blog gazdája nyakig inkognitóban nyilatkozott, instant messenger szoftveralkalmazás igénybevételét foganatosítva. Zavargásokról, ambíciókról, cigánybűnözésről, marihuánáról többek közt.

Az igazság bajnoka


- Milyen rangban/feladatkörben szolgálsz? Mióta?

- Közrendvédelmi járőr vagyok egy kapitányságon és már több mint egy évtizede dolgozom ebben a pozícióban.

- Még ma sem, de pár évvel ezelőtt pláne nem volt a rendőri hivatás se népszerű, se megbecsült. Miért, hogyan lettél rendőr?


- Nem titkolom, alapvetően az motivált, hogy nyugdíjas állás. A felszerelésem körüli időben még úgy gondoltam, hogy ha becsülettel és megfelelő odafigyeléssel végzem a munkám akkor a ranglétrán szépen lassan egy elfogadható karriert építhetek fel, miközben hasznosan és hatékonyan végzem a dolgom. A megbecsüléssel sohasem foglalkoztam. Kisrendőrként az igazság bajnokának gondoltam magam, ami aztán idővel megváltozott.

- Meddig terjed az ambíciód? Kapitány, főkapitány? Mekkora a mobilitás a rendőrségen belül? Tarsolyában hordja-e a marsallbotot minden kisrendőr?


- Ambícióról már régen nem beszélhetünk. A folyamatosan érkező logikátlan rendeletek és változások gyorsan ledöntötték a tomboló motivációt. Ha a mobilitás alatt a szakmán belüli szakág változtatást érted, akkor arra azt tudom mondani, hogy sok munkával, de elérhetőek a kitűzött célok. A kisrendőrök is eképpen tudnak fentebb kapaszkodni. A tiszti helyek azonban jelentősek fogyatkoznak, akik meg bejutottak a "belső körbe", igyekeznek kapaszkodni a székükbe.

- Szereted a fegyvereket? Van sajátod? A katonai pálya nem vonzott?

- Nem vagyok a szó negatív értelmében vett fegyverbuzi. Foglalkozásom megválasztásakor ez a tényező nem volt döntő szerepű. Saját önvédelmi fegyverrel nem rendelkezem, nem érzem szükségét. Illetve sok vele a gond is (engedélyek, tárolóhely, műszaki vizsga, stb.). Fiatal koromban vadászpilóta szerettem volna lenni, de ez az álom később más okok miatt szertefoszlott.

Emberarcú rendőrök from outer space


- Nemrég voltam egy házibuliban, amit épp feloszlattak a kollégáid csendháborítás címén.  Fiatalok voltak, rendkívül udvariasak, mosolyogtak, volt köztük angolul beszélő. Máshol is találkoztam ilyen rendőrökkel, sőt egyre gyakrabban. Van-e összetartó új generáció a  rendőrségnél? Mi viszi őket oda? Mennyire tudják magasabb szinten érvényesíteni a modorváltást?

- Érzésem szerint - és nem csak helyi viszonylatokról beszélek - tudatosan fiatalítják a rendőrség állományát. Egyre több a huszonéves egyenruhás. Ezek között ugyan akadnak a rendőri feladat ellátására viselkedési szempontból alkalmatlan egyének is, de valami miatt növekszik a rokonszenves rendőrök száma. Lehet, hogy új és komolyabb pszichológiai teszteknek vetik már alá őket. Az emberbarát és udvarias viselkedést mindenhol igyekeznek a hivatásosok fejébe verni.

- Ez folyamatos tanfolyamokat jelent, vagy csak a felvételnél szűrnek? Ha van ilyen képzés, te részt vettél ilyenen?

- A szűrés természetesen folyamatos. Felvételkor egy teljeskörű vizsgálaton vesznek részt a fiatalok, ami fizikai, egészségügyi és pszichológiai tesztek sorozatából áll. Orvosi alkalmassági vizsgálat évente, pszichológiai alkalmassági tesztek kétévente ismétlődnek. Ha valaki változik, minden bizonnyal itt kiszűrik. Konkrét tanfolyamról nincsenek ismereteim, én nem vettem részt ilyenen. Említetted az idegen nyelvet, ennek tanulását korlátozott körülmények között, de támogatják.

Fű, cigánybűnözés, blogolás


- Mennyire vagy elnéző, ha lehetőséged van, akár a törvény betűjével szemben? Ebben a házibuliban például akár léphettek volna kollegáid olyat, hogy akkor most mindenki befárad vizeletvizsgálatra, és hopp, fogtunk is egy csomó bűnözőt. Nyilván ismered a valós helyzetet például spanglifogyasztás ügyében.

- Természetesen tisztában vagyok a mai fiatalok fogyasztási szokásaival. Én azt mondom, hogy nem elnézőnek kell lenni, hanem felismerni a helyzet súlyosságát. Ha valaki buliszinten végez ilyen tevékenységet vagy esetleg csak kipróbálja azzal mindenképpen másképpen kell viselkedni, mint egy rendszeres fogyasztóval akinek már az életvitelére is kihat a dolog.

- És az életvitelszerű fogyasztással mit tud kezdeni a rendőr?

- Nem tudom mások hogyan viselkednek ilyen helyzetben, így a saját példámat hozom fel. Volt egy fiatal lány, aki rendszeresen fogyasztott könnyű drogokat, amelyek anyagi fedezetéhez bűncselekményeket (lopásokat) kellett elkövetnie. Eljárás alá lett vonva a lopás és a fogyasztás miatt is. Az intézkedés alatt kénytelen volt velem tölteni néhány órát, ami idő alatt folyamatosan kommunikáltunk. Megtudtam a miérteket, és javaslatokat tettem neki. Adtam pár tanácsot az életvitelére vonatkozóan. Egy darabig tartottam vele a kapcsolatot. Ha jól tudom, már kétgyermekes családanya és egy kórházban dolgozik. Nem hiszem, hogy az én szentbeszédemtől változott meg az élete, de ha egy kicsit is nyitva volt a füle, akkor meghallhatott tőlem is dolgokat.

- Írtál a Holdudvarral - a belső rendőrségi fórummal - kapcsolatos botrányról. Bár nem vagy szociológus, hanem rendőr, de mondjuk ez a két szakma is beszélgethetne néha. Szerinted lehet/célszerű-e külön cigánybűnözésről beszélni? Ha igen, kezelhető-e ez rendőri eszközökkel?

- A cigánybűnözés létező fogalom, ennek utána is lehet nézni. A dolog, ha nehezen is, de kezelhető. Fontos, hogy a rendőr minden esetben objektív maradjon és szét tudja választani a cigányság azon személyeit, akik ebbe a körbe tartoznak, illetve akik nem. Ez a munkánk végzése során egy nagyon fontos feladat, és itt kap szerepet az előítélet is. Ha mentes vagy az előítéletektől, akkor megtalálod a válaszokat ebben a kérdésben, és el tudod különíteni a jót a rossztól.

- Jellemző-e Magyarországon az, ami például az Egyesült Államokban, hogy ha a gyanúsított cigány (néger), akkor azonnal kijátssza a rasszizmuskártyát, vagy ez csak egyes esetekből kialakult legenda?

- Sajnos a "most azért mert cigány vagyok" mondatot minden szolgálatban hallom. Nem tudom, miért feltételezik azonnal rólam az intézkedés alá vont cigány személyek, hogy előítéletem miatt vonom őket ellenőrzés alá. Könnyebb ezzel a mondattal nyitniuk, mint elgondolkodni az intézkedés valódi okáról. Egyébként türelmes szoktam lenni és megválaszolom a kérdést. Nyilván nemmel, hiszen természetesen nem ez az ok.

- A blogod, illetve az abból kirajzolódó szándék kísértetiesen emlékeztet Farkas Roland esetére. Ő belebukott abba, hogy nyilvánosan közölte észrevételeit. Tartasz-e ettől? Van-e foganatja, visszhangja a szerven belül a blogodnak? Hányan tudják, hogy te vagy az?

- A blogom nem csak panaszokat fogalmaz meg, és nem is ez a fő profilja. Természetesen ebből van a legtöbb, de célom azt elérni, hogy a naplómat olvasók minden kérdésükre választ kapjanak. Mindennapjaim során sokszor találkozom rendőrségi témában rosszul tájékozott emberekkel. Elsősorban számukra készülnek az írásaim, hogy mindennel tisztában legyenek. Magabiztosságomat pedig annak köszönhetem, hogy többnyire a saját tapasztalataimat írom le. Farkas Roland tudtommal nem túlozta el a titkolózást a személyét illetően. Vele ellentétben én igyekszem megőrizni inkognitómat. Jelen pillanatban rajtam kívül még egy személy ismeri a Police blog íróját. A cégen belül nem tapasztaltam sem pozitív sem negatív visszhangot a blogot illetően. A saját környezetemben legalábbis nem tudnak vagy nem beszélnek róla. Kollégáim nem tudják, hogy én ilyennel foglalkozom. Természetesen tartok attól, hogy kiderülhet, ki vagyok, de ezt igyekszem elkerülni.

Zavargás és reform


- Nem sokat írtál az őszi zavargásokról. Mi az általános hozzáállás a szervezeten belül? Vannak-e szimpatizánsaik a zavargóknak, hogyan lehet ezt felderíteni és kezelni? Van-e politikai eligazítás?

- A politikától elhatárolódnak az eligazító parancsnokok. Természetesen a rendőröknek mint magánembereknek is megvan a saját véleményük, ami megoszlik. Azt azonban kijelenthetem, hogy a zavargóknak nem igazán akadnak szimpatizánsai. Sajnos ezek az események rengeteg plusz munkát okoznak a berendelt állománynak és az őket helyettesítőknek. Az őszi zavargásokról a Tüntetéééés...! című, 2006. november 14-én kelt bejegyzésemben írtam. Nem eresztettem túlságosan bő lére a mondanivalómat, mivel az események eléggé megviseltek minden szempontból.

- Keringtek pletykák arról, hogy okt. 23-án a rendőri állományt biztonsági őrökkel - sőt ukránokkal - bruttósították fel. Ennek van valami alapja?

- A hír kacsa.

- Milyen rendőri eszközökre és módszerekre volna szükség ahhoz, hogy hatékonyan kezelni  lehessen az efféle politikai erőszakot?

- Az én meglátásom szerint nem kezelni kellene, hanem megelőzni. Tudomásom szerint kishazánkban is működik titkosszolgálat, amelynek munkáját és eredményeit természetesen nem ismerhetjük. Azonban ha ez a szervezet jól működik, akkor szerintem jobban informáltabbnak kellene lennünk. Ha viszont nem megelőzhető, akkor egy egységes, kiválóan felszerelt és karhatalmi harcászatra kiképzett rendőri egységgel lennének kordában tarthatóak az indulatok.

- A minisztériumi átszervezésen túl nem sokat hallani arról, hogy a rendőrségben reform készülne. Volna-e ötleted a szervezeti átalakításra és egyéb nagyobb szabású változtatásokra?

- A rendőrségi nagy átalakításról, reformról először a felszerelésemet követő évben hallottam, és nagyjából azóta sem történt semmi. A szervezeti alakításra konkrét tervem nincs, de nyilván egy-két ötletem nekem is lenne. Egy kicsit talán fejére kellene állítani ezt a piramist, hogy a végrehajtói állomány kerülhessen az első helyre. Növelni kellene a motivációt, a megbecsültséget (az anyagiak is ide tartoznak). Végre egységesíteni kellene már azt a fránya egyenruhát is (tíz rendőr tízféleképpen tud megjelenni). És a jogaink folyamatos csökkenésének sem ártana gátat szabni, hiszen már így is a hatékonyság rovására ment.


Címkék: interjú zavargás

386 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6335091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://nightoperationteam.eu/index.php?mod=users 2019.03.18. 00:36:12

Most már betelt a pohár – de vegyük sorra, mit öntött bele eddig a Fidesz - Magyar Ügyvéd Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„nem is szaladt olyan rossz irányba. a T-84-es modelleken van könygázvető tömegoszlatásra, de az az orosz módszer;)”

Tanul az ember ... :-D ... tényócvannégy pláne ... :-)
osi

Persze, hogy néha arra lyukadunk ki, hogy megy a pénz is. De eddig soha nem volt olyan, hogy akár csak finom eszközökkel is meg lettem volna zsarolva, sokkal inkább én kezdeményeztem. De ha hiszed, ha nem, a legdurvább dolognál egyszerűen elengedtek: 180-nal a 90-es táblában, nincsen semmilyen személyes és autós papír (teljes tárcámat az irodában hagytam), és még pénz sincs. Először kicsit ufónak nézett, mert azt hitte ilyen nincs, de aztán kedélyesen elbeszélgettünk a szolgálati beosztásáról, majd elküldött haza. Ez kicsit nekem is hihetetlen volt.

Sokan (szvsz) azt nem értik meg, hogy a rendőr kényszerpályán van. Ugyanis onantól kezdve, hogy megszólít, ő köteles az intézkedést végigvinni és befejezni. Neki akkor is végig kell csinálni, ha közben az alany hülyének nézi, okoskodik, vagy netán ellenszegül. Minél inkább okoskodik az alany, annál inkább erőlködik a rendőr, hogy befejezze. És mert ős is ember, ilyenkor előjön a ha te így, akkor én is úgy viselkedés. Mindezt én, mint az intézkedés elszenvedője egyszerűbbé tudom tenni, és ezt általában meghálálják. Nekik (sem) lételemük a konfliktus, sőt. Valaki írta fentebb a játékelméletet, valahogy úgy.
Pascal 2007.02.09. 16:52:02,

jól érzem, hogy nem tavaly voltál katona? :-)
kutacs!
a hivatásos hadsereg feladata az,hogyha szükséges,képes legyen harcászati feladatok ellátására.a békefenntartás általában posztháborús helszínekre korlátozódik
nálunk nem volt olyan helyzet,amikor szükséges lett volna a hadsereg bevetése..elképzelem,amint kihirdetik a szükségállapotot a kiskörút két oldalán egy-egy keresztutca mélységben..
„zsg?”

jaja. Én életemben két (kettő, 2) ellenőrnek perkáltam helyszínit, de az a kettő olyan is volt. Egyszerűen nem bírtam nem odaadni nekik, mert úgy álltak a kérdéshez.
Pascal,

behalok, mert szintén.
Pascal,

Akkor már bajtárs/úr voltál:)

Van egy barátom, mindig azt mondja, elvtársként vonultam, bajtársként szolgáltam, és úrként szereltem le:)
Különvélemény a terrorfenyegetéssel kapcsolatban

A módszerváltás nem söpörte el az egymást is kontrolláló besúgó-hálózatot. Töredéke átkerült az államapparátushoz, ahol vagy tíz évig szinte csak régi káderek irányítottak (azóta meg a fiaik), a "zöm" viszont úgymond privatizálódott. Lehet találgatni, hogy ezeket a hálózatokat kik privatizálták, azaz kik tették ellenszolgáltatás nélkül magukévá. A "testvéri" szervezetekkel is folyamatos az együttműködésük.

A sérült személyiségű, korábbi és folytatólagos bűncselekményeik miatt zsarolható hálózati személyekben ráadásul erős a kádárista létbiztonság-nosztalgia (akkor a spicliket megvédték a bűncselekményeik következményeitől, egyszer majd Elemér címmel írok egy blogbejegyzést), a demokrácia határozottan zavarja őket. Rettegnek, hogy ha kiesnek a pikszisből, lopásaik, adócsalásaik és/vagy pedofiliájuk stb. miatt könnyen meglakolhatnak. Tartóikkal ritkán kerülnek kapcsolatba, és hiába szervilisek, idegesen rántódnak össze bizonyos (általában "Ugye"-val kezdődő) mondatoktól.

Na ők azok, akik elsők között csatlakoznak minden nemzeti, jobboldali vagy akár zöld, sőt valódi baloldali mozgalomhoz, belehajszolva a társaságokat olyan megnyilvánulásokba, amelyek alapján nemzetközi megítélésüket szalonképtelenné lehet tenni. Ha az elvtársurak hatalmát fenyegető szervezetek vezetésébe (általában mint szürke eminenciás, második-harmadik ember vagy informális vezetőként tevékenykedő főtanácsadó) is bekerülnek, titokzatos eredetű pénzekkel megpörgetik a tevékenységét, megszerzik a tagság bizalmát, aztán lefullasztják és szétszórják az egészet. Ki emlékszik már a valódi szociáldemokratákra vagy zöld pártokra?

És azok is ők, akik szerintem tényleg fegyvereket, bombákat fognak osztogatni nemsokára. Azokkal úgyis csak pár közrendőrt lehet megölni. Az elvtársurak kormánya meg olyan rendőrterrort vezet majd be, amiről Sztalin és Hitler, a két nagy szocialista (egyik nemzeti, a másik nemzetközi) pártvezető is csak álmodott. Persze, lehet, hogy égni fog a Reichstag, akarom mondani a Parlament egy kis része is.

Az is lehet, hogy "véletlenül" majd pont az, ahol a Szent Korona van. Lehet, hogy így teljesedik be az internácik történelmi dialektikája: "Áa múúltat vékkép eltörőni"
Szólj hozzá! • Szerkesztés...
Wonderland

Hát épp ez az, hogy olvasgattam. De abból csak azt látom, hogy ez egy tyúk-tojás szindróma. Példának okáért, ki kezdte előbb a jogászkodást? A tüntetők, akik hetekre odatelepedtek-odasz..rtak a térre, mindenféle paragrafusokra mutogatva, miszerint nekik ehhez joguk van, vagy a rendőrők, akik megpróbálják ennek a megismétlődését másik paragrafusokra mutogatva megakadályozni?

Mellesleg nem ezért írtam amit írtam, hanem kifordult a gyomrom néhány korábbi hsz-től. "Én éppen csak átmentem az úton, a gecimocsokaljasszemét rendőr meg önkényesen bevitt előállítani, pedig nem csináltam semmit". Persze.

Amikor a tizenharmadik ilyet olvassa az ember, akkor azért szívesen megkérdezné a bátor hozzászólót, hogy édes öcsém, ha te olyan kemény fiú vagy, hogy mersz baszakodni a rendőrrel, akkor utána miért rinyálsz, ha következménye van?
Tiko,

„Akkor már bajtárs/úr voltál:)”

Én konkrétan csak XYhonvédhozzámhoz. :-)
zsg?,

„[a]mikor a tizenharmadik ilyet olvassa az ember, akkor azért szívesen megkérdezné a bátor hozzászólót, hogy édes öcsém, ha te olyan kemény fiú vagy, hogy mersz baszakodni a rendőrrel, akkor utána miért rinyálsz, ha következménye van?”

Nana ... azért messze nem így történt _minden_ eset ...
Kitalátor,

nomen est omen ...
Pascal,
hát szerintem se jó hallani, hogy katonaság az utcán. de a katona az nem éles lőszerrel állig felfegyverzett rambót jelent. itt nyilván generációs különbségek vannak.

itt a hadseregnek egy bemutatót kellett volna tartania és kiküldeni az videot brüsszelbe. ezzel bizonyítva, hogy alkalmas békefenntartásra, tömegoszlatásra. tesztnek is jó lett volna, erre a feladatra ki alkalmas, és ki nem.

a dolog persze miniszteriálisan van elcseszve. az egész problémakört a védelmi minisztériumnak kellene kezelni, nem az igazságügyinek. nekik az lenne a dolguk, hogy egy belső vizsgálatban kiderítsék, az akció során voltak-e rendvédelmi túlkapások. és a vizsgálat alapján felelősségre vonható a védelmi miniszter. ezen túl bárki akit sérelem ért bírósághoz fordulhat. ezek lennének a jogállami keretek.
Mavo, bajtárs, asszem ennyi járt a honvéd rendfokozatnak, az offtémához.

Azért én visszanéztem az interjút, és elgondolkoztam, ki lehet a bolgoló rendőr. Valahogy médiamunkás az illető. Mintha. "Ez kacsa", pl. És igaz, "sokat panaszkodik" a blogján, de tuljdonképp közötte egyik sincs ami miatt a főnöke igazán beorrolhatna. Ehhez képest nagyonnagy konspiráció névtelenség
Kitalátor

Király az összeesküvés-elméleted, tényleg, le a kalappal: szerkesztett, jól zár, és ellenőrizhetetlen.

Netán tudnád ellenőrizni?

Akkor legbelülről ismered a Szervet. Nem a mostanit...a régit. Mi volt a rendfokozatod? Tartó voltál? :))

Viccet félretéve: hálás köszönet Fábrynak a "módszerváltás" kifejezésért. Én viccesnek, de hibásnak és elég megtévesztőnek tartom, mindenesetre egy haszna volt: ha valaki beír egy fórumra, és ezt használja, mindjárt sejtem, hogy kb. mi fog következni.

Annyit azért jegyezzünk meg: ha valóban CSAK módszerváltás lett volna, akkor nem biztos, hogy blogolhatnál.



Bajtársak nincs köztetek egy szanitéc,hogy ellása"kutacs"-ot?
Rofa:
hátja, nehéz különbséget tenni, de bármilyen ronda és unszimpatikus Révész Máriusz, nem hinném, h agresszívkodott. Pölö. És ugye, nehéznehéz, de ez a dolga. Ezvan.
Mavo: azért azt nem gondoltam, h mondjuk a cigánybűnözés az ismeretlen lesz. Vót má itt ilyen post. Dehagyjuk, teljesen off, bár a nemeztiségieket szépen beírtad, remélem vhonnan kopipésztelted, nem ér meg ennyit. :)
Rofa: akkor nem érted. pont arról szól, h más a módszer, lehet blogolni.
драга маво, боцсасс мег... тоеббет ијет нем цсиналок.


Persze Mavo, persze. Sőt: Jönnek a csehszlovákok! Már a spajzban vannak...
Most már, így a negyedik alaptalan terrorfenyegetés kapcsán, lehet, hogy kénytelenek lesznek legalább Szili, vagy más elvtársuk megúnt autóját felrobbantani, amikor persze nincs benne. Ez egyrészt szinte szavahihetővé tenné a kormány kommunikációját, másrészt befogná a renitenskedő elvtársuk pofáját.
"Kitalátor"-vigyázzá'má',mert még felkapják az ötletet.
Most olvastam Aszpirin cikkét az MNO.hu-n. Neki is kézenfekvő...
da2

De, értem. Pont ez a baj. (Értem, mit ért alatta, de nem értek egyet vele. Érted?)

Különben is, a rózsadombi paktum miatt kell dolgoznom holnap is :)))
kitalátor:
jo kis titkos társaság tipusu osszeeskuves elmelet.
egy gond van vele. a penz. sok kellett volna hozza. raadasul volt itt mar 3 teljesen kulonbozo kaderekre epito kormanyzat (antal,orban,mszp) tettek volna ellene, ha a valodi hatalmat nem kaptak volna meg a valasztas eredmenyekepp.

RoFä:
modszervaltas pont azt jelenti, hogy lehet pl: blogolni/tuntetni megis pont ugyananyi a hatasa, mint pl. a 90 elotti szavazasoknak.;)
kell meg sok ido, mire a partfuggetlen politikai aktivizmus teret nyer Mo-n.

a Kossuth teriek ennek az elofutarai. nem az a megoldas, hogy ok ne tuntessenek, hanem az, hogy kellene meg nehany antifasizta (esetleg antifaszista;-), tuntetes, es kiegyenlitodne a dolog.
da2,

„a nemeztiségieket szépen beírtad, remélem vhonnan kopipésztelted, nem ér meg ennyit. :)”

Nekem megért, ráadásul nem találtam oldalt, ahogy a székelybűnözés szó szerepelt volna.

Románul meg nem tudok. ;-)
„Most már, így a negyedik alaptalan terrorfenyegetés kapcsán, lehet, hogy kénytelenek lesznek legalább Szili, vagy más elvtársuk megúnt autóját felrobbantani, amikor persze nincs benne.”

Tulajdonképpen muhaha, mert eddig leginkább csak ellenzéki politikus háza táján pukkant ez-az.

Bár biztosan ez is beilleszthető egy kellőképpen komplex elméletbe.
"RoFä:
modszervaltas pont azt jelenti, hogy lehet pl: blogolni/tuntetni megis pont ugyananyi a hatasa, mint pl. a 90 elotti szavazasoknak.;)
kell meg sok ido, mire a partfuggetlen politikai aktivizmus teret nyer Mo-n."

Na, EZZEL nem értek egyet.
Bocsánat, sarkos leszek: tipikus nekünk semmi se jó, kurucos hőbörgés ÉS sunyi összemosogatás ez a módszerváltás kifejezés.

A szarul működő demokráciánk is jobb, mint a legpuhább, már-már falurombolás-elleni-tüntetést-is-megengedő Kádár-rezsim.

Ja, meg akkor a módszerváltásba Antall és Orbán is belefér, vagy ezt úgy kell érteni, hogy őket azért hagyták hatalomra jutni, mert tudták: úgyis megbuknak?

Ja, még blöff is a kifejezés: mindenki azt magyaráz bele, amit akar. Nekem komancs összeesküvés, neked a gazdasági hatalommá konvertálás, neki meg mondjuk a besúgó papok név nélkül maradása? Hja...azt ne felejtsük el, hogy a komancsok ott is átmentettek ezt-azt, ahol vér folyt (Románia). És mindenhol egymás torkának van ugorva, szinte - lengyeleknél a két felhúzható törpe az echte jobbos Walesát ekézi mostanság.

El van baszva ez a régió, és nem tanulunk se a saját, se a mások hibájából történt szopóból.

De tőlem, lehet tovább játszani a népi-urbánus hiriget, csak közben az ország java lelép máshova.





ROFA:
szerintem nem ertetted mit irtam, de mindegy. nem annyira magvas gondolat, hogy erdemes lenne rugozni rajta;)


>El van baszva ez a régió, és nem tanulunk se a saját, se a mások hibájából történt szopóból.

na ez mar erdekesebb vita tema.
szerintem a regio sorsa veletlenul alakult igy.
azota "szar" amiota gyenge orszagok alkotjak. akkor volt normalis amikor ebben a regiban is volt meghatarozo hatalom (Anjou,Matyas,monarchia).
egy gyenge komporszagban (a lengyelekre is igaz ez) az a baj, hogy a legmagasabb szintu politikai dontesekbe nincs beleszolasa. vagyis a politikai/kozigazgatasi elit megszokja, hogy barmi is van a legfelsobb szinten, neki alkalmazkodnia kell.
ebbol egyenesen kovetkezik szerintem, hogy a politikai/kozigazgatasi elit 0 osszegu jatekkent eli meg az egeszet. (az eredmeny nem tudja befolyasolni, csak az a lenyeg, hogy milyen pozicioban van).
egy 0 osszegu jatekban (gyk: poker) SEMMI ertelme az egyuttmukodesnek.
hogy mit kellene tenni, hogy rajojjenek, nem 0 osszegu a jatek arrol fogalmam sincs. de erdekes kerdes.
(minel nagyobb a GDP novekedese, annal tobb penz jut mindenre)
teljesítményarányos bérezés

mondjuk egy zavargásban nem mindegy, hogy mekkora tömeget, mennyi idő alatt, hogyan oszlatsz fel, hány sérült vagy sebesült van, abból hány az ártatlan járókelő. ha van egy előre leírt formula (és ilyet nem nehéz csinálni) és az alapján számolják ki az alakulatok pénzét, mindenki másképp áll a feladathoz. ha csak egyszerű túlóra, amit vagy kifizetnek vagy nem, megint egy másik hozzáállás.

persze vonatkozik hivatalra, orvosra, tanárra. mindenütt lehet teljesítményt mérni vagy becsülni.

mondjuk az adott megyében, járásban vagy régióban megnézzük, hogyan változtak az elmúlt évben a különféle egészségügyi mutatók. a születési-halálozási folyamatok, hány tömeges, járványszerű megbetegedés volt, mennyi a fekvőbetegek a túlélési esélye, stb. ha ezen is múlna az egészségügyi dolgozók bérezése maguk is akarnák az átalakulást. most minden a pozíción múlik. de ugyanez igaz a rendőrségre, a hadseregre.
kutacs: "ha ezen is múlna az egészségügyi dolgozók bérezése maguk is akarnák az átalakulást."

Hát, te, képzeld, mi kurvára akarjuk, csak nem így. Ez van.
Anr: 0 összegű játék: perfekt, én is át fogom ezt venni.

1. Közig/ állami szféra egy része/teteje Csak a pozíció, semmi felelősség, munka lepasszolása. Irtózás a változásoktól.

2. Végrehajtás túlsúlyos, nehezen irányítható, és szélsőségesen kileng.

3. Felsővezetés: Ha valaki reformot akar, az doktriner, nem átgondolt, voluntarista és lefolyik a pénz a különböző támogatók torkán végül.

4. ÁtlagÁllampolgár (Aulus Agerius...:)
Ha az állam ad, akkor jó, ha nem akkor nem jó, tenni nem tud, hőzöngés.
RoFä 2007.02.09. 18:31:18,

számból vetted ki, bazmeg ...
Rofa, azonnal tedd vissza.
Anr, a játékelméleti részhez: a pókerben is nagyritkán megy az együttműködés, pl ha egy verseny első három helyezése pénzdíjas, négyen maradtak, és ebből egynek lényegesen kevesebb zstonja van mint a többinek, akkor a három erősnek nem érdemes egymás ellen keménykedni. De igazad van nem jellemző a kooperáció.
namost TUTI, hogy kamu van.

figyeljetek.

tegnap, amikor olvastam, lojdi, tomket, atina és katorra volt a link. mondjuk java jobbocskás. oszt most meg gyorsan bekerült linknek - hígitani a többit - az origo, az index, és és és! worluk.
nem tótavé, nem miegyéb, hanem worluk.

ez kész van. kíváncsi vagyok, hány naposnak kell lennie majd a sztorinak, hogy bebukjon, ki csinálta a fake rendőrblogot.
jól rácuppantunk, szó se róla.

Abigél esetleg Abigélecske · http://www.ingyen-ingyen.hu 2007.02.09. 22:02:15

Majd jól beazonosítják, azt kirúkják a picsába.
"Király az összeesküvés-elméleted, tényleg, le a kalappal: szerkesztett, jól zár, és ellenőrizhetetlen.
Netán tudnád ellenőrizni?"
- Csak abban bízok, hogy nem lesz igazam.
"Akkor legbelülről ismered a Szervet. Nem a mostanit...a régit. Mi volt a rendfokozatod? Tartó voltál? :))"
- Nem ismerem belülről, de egyrészt pár könyvből összeszedtem már némi információt (pl. azt, hogy a titokzatos szolgák működése nem ország- és nem is rendszerfüggő, és a nyugati szolgálatokról meg elég sokat írtak), másrészt az egyetemem elég jól be volt hálózva, és mivel az alkohol remek oldószer, néha kiszivárgott némi infó. A szocializmus meg tudomány, sőt tudományos is volt, jelesre vizsgáztam belőle. No meg volt az egyetemen egy látványos lebukás is, amiről - hacsak addig meg nem jelenik az alazredes elvtársúr és le nem beszél róla (L: szocialista meggyőzés; újszülöttek és gyengébbek kedvéért kádárkolbásszal (= gumibot) való testápolás), Elemér címmel majd írok a blogomba.

"Viccet félretéve: hálás köszönet Fábrynak a "módszerváltás" kifejezésért. Én viccesnek, de hibásnak és elég megtévesztőnek tartom, mindenesetre egy haszna volt: ha valaki beír egy fórumra, és ezt használja, mindjárt sejtem, hogy kb. mi fog következni."
- Persze nem tökéletes a kifejezés, csupán a lényeget fejezi ki jobban, mint a "rendszerváltás". Hiszen a módszerek oly kevéssé változtak, mint az uralkodó, kizsákmányoló társadalmi réteg. Nem tudom, mi az a bölcsesség, amit felismertél e szó kapcsán, de egyet én is: aki használja, az még néha képes önálló vélemény kialakítására is, sőt olykor a PC elvárásait leszarva másokkal is közli azt.

"Annyit azért jegyezzünk meg: ha valóban CSAK módszerváltás lett volna, akkor nem biztos, hogy blogolhatnál."
- Miért? Az intraneten fórumozók párszor már rábaszögit jártak, a Gönczöl-bizottság a blog.tomcatpolo.hu információiból dolgozott, és a rendőrség is figyeli az ilyen megnyilvánulásokat. (Egy pofátlan drodílert én is így vonattam ki a forgalomból, csak leírtam, hogy hol árul.) Egyébiránt megjegyzem, hogy talán még Kínában is blogolnak, pedig ott elvileg sem volt rendszerváltás, csak egy olyan átrendeződés, amikor a politikai hatalom birtokosai kapcsolataik és bennfentes ismereteik, valamint mindenkinél egyenlőbb büntethetetlenségük birtokában megszerezték ellenszolgáltatás nélkül a felhalmozott nemzeti vagyont. Ennek birtokában pedig még egy látszólagos politikai változás után is övék marad a politikai hatalom is. Ott a hatalomba vagy beleszületni, vagy belenősülni lehet. Pfuj, barbár Ázsia!

"Ja, meg akkor a módszerváltásba Antall és Orbán is belefér, vagy ezt úgy kell érteni, hogy őket azért hagyták hatalomra jutni, mert tudták: úgyis megbuknak?"
- Antall az állam- és a tanácsi aparátus szinte teljes megtartásával és átmentésével ama átmenet békéjét akarta megtartani, ő erre szegődött. A változás állandóság-megőrzését célozta a pártsajtó átruházása is. Orbán meg úgy járt, mint az a kiskölyök, aki azt hitte, övé a homokozó, amikor a nagyobbak elmentek likőrt lopni az ABC-be. Az átmenet nem a lakitelki sátorban kezdődött. '90-ben már végeztek 4 év tanulás után azok a "szaküzemmérnökök" (no ilyen oklevelet sem sok évig adtak), akik korábban foximaxi végzettséggel töltöttek be vezető állásokat.

"jo kis titkos társaság tipusu osszeeskuves elmelet.
egy gond van vele. a penz. sok kellett volna hozza."
- Sok is kellett. Most fizetjük vissza. Meg ezután, unokáink is.

"raadasul volt itt mar 3 teljesen kulonbozo kaderekre epito kormanyzat (antal,orban,mszp) tettek volna ellene, ha a valodi hatalmat nem kaptak volna meg a valasztas eredmenyekepp."
- Antallék gúzsba kötve táncoltak, Orbánék megpróbáltak valamit, de csak a végén, Horn és gárdája meg soha nem veszítette el a hatalmat, legfeljebb a szavaik feletti konrollt, részegen.
Kemény, hogy nem segítettek a kisrendőrökün a tv-nél. Ha ez így igaz akkor Kátyús Gábi szerintem ezzel is nyerte a választást. A mögé bevetített égő tv féle pozólós képekre gondoljatok és még jó, hogy nem halt meg ott senki.
Árpi,

nem gyanús neked az ürge, hogy kamu? Mármint úgy kamu, hogy a rendőri vezetők jóváhagyásával készült, tudatos PR-blog, ami csak annyira kritikus, amennyire megengedik. Ha megnézed a hosszú szünet előtti és utáni postokat, látszik egyfajta különbség... és hogy akivel beszéltél, az is egy jól idomított PR-os a Teve utcából.

Igen, a bikkfanyelv miatt. Nem, nem jó a párhuzam, amit említettél, mert ugyan mi is zsargont használunk, de INFORMÁLISAT, és ez a kurva nagy különbség.

Nem mondjuk merevlemeznek a vinyót, é'ted. Pláne HDD-nek.

Ő viszont túl formális. Éppen ezért kegyetlenül gyanús egy olyan figura, aki a blogjában "állampolgárokat" emleget - nem tudom elképlezni, hogy egy belevaló, tökös zsaru, aki nem PR-ozik és szigorúan magánemberként, névtelenül és kritikai céllal blogol, állampolgárt írjon csávó vagy ürge helyett. Pont azért, mert a rendőr is ember. Nem létezik, hogy ennyire idomítva legyen, hacsak nincs felülről jóváhagyva és cenzúrázva a dolog.

Bemásoltam Police blogjába is kommentnek a fentit, hogy ne legyen hátmögöttfikázás, ami tisztességtelen lenne. Kiváncsi leszek Police reakciójára.
sztem semmi gond nem volt 23-án sem a rendőrökkel. szóltak, h oszlatni fognak. inkább azon kellene elgondolkodni, h mit keresett ot pl egy család a kisgyerekeivel, meg az öregek. ha valaki közel megy a tűzhöz benne van a pakliban, h megég. mégis mit kellett volna csinálniuk? szelíd mosollyal az orcájukon megkérni a népeket, h távozzanak? és erre persze mindenki, mosolyogva hazament volna? ugyan. a tévéostrom is egy vicc volt, kb 50 kommandós rendet tehetett volna, ha rögtön az elején elkezdik ütni azt aki nagyon hangoskodik, nem fajult volna el a helyzet. de ez már nyilván politika.
semmiben sem különböznek a rendőrök sem mástól, ott is vannak normálisak, és vannak igazi faszfejek, mint bárhol máshol a világon.
Közrendvédelmi járőr 10 év után ilyen texttel? ugye ez most nem komoly?

a nyelv, a szókincs amit használ még grétsy lászlónak is tetszene.

szóval ha ezt blogot egy személy irja off the head és egy alap trooper, akkor hozzá képest anakin egy tahó, már bocs.

Shenpen.
lett már említve. eljárás alá lett vonva.;)
egyértelműen pr-blogról van szó, ami a rendőrség eddigi kommunikációs tevékenységét tekintve egyszerre meglepő, de logikus következmény is. itt gondolhatunk akár a fórumos cigányozásra, de a "sajnálatos őszi eseményekre is". habár a pr-blogoknak nincs nagy szakmai háttere, története, mégis sok pr-szakember foglalkozik már a témával. érdemes beleolvasni, a police.blog lehetne akár esettanulmány is:
www.globalprblogweek.com/2005/09/23/fischer-managing-blog-relations/
PR rendőr blog ami Tomcatet linkel? :) LOL!
Tomcat-nek sok rendor haverja van. nem is verekedett rendorokkel, csak az oszlopot utotte;)
Tomcat a valodi kettos ugynok;)
Jaja, paranoia forever :) Az a gyanús, aki nem gyanús ;)
Ott kezdeném a rendőrség reformálást, hogy terveztetnék nekik valami tekintélyt kölcsönző egyenruhát, és hozzá sapkát, mert ami most van baseball sapka, meg pufajka, az valami borzalmas. Mintha valami csöves használtautó kereskedés biztonsági őrei lennének. Kanadai, angol, amerikai rendőröknek baromi jó egyenruhájuk van, ami már messziről kölcsönöz nekik valami tekintélyt, mielött még kinyítják a szájukat, hogy 'stét. Az egyenruhákatn em véletlenül találták ki annó, mert komoly pszichológiai hatása is van.
Nem rég láttam róluk képeket a Kossuth térről, és úgy néztek ki mint valami csóri milicia. Egyiken rohambili, másikon baseballsapka, harmadik 10 éves egyenruhában (régi szürke), negyedik vasalt műszálas nadrágban. Nevetséges, mintha valami bohóc különítmény lett volna.

elmúltak már azok a szép idők, mikor Hugo Boss tervezett egyenruhákat a németeknek, és valljuk be, hogy talán a legszebb karhatalmi egyenruháik nekik voltak.
Shenpen,

"Igen, a bikkfanyelv miatt. Nem, nem jó a párhuzam, amit említettél, mert ugyan mi is zsargont használunk, de INFORMÁLISAT, és ez a kurva nagy különbség.

Nem mondjuk merevlemeznek a vinyót, é'ted. Pláne HDD-nek."

Nos én igenis mondok merewlemezt és winchestert is, és írni legtöbbször HDD-nek írom.

A te logikád alapján gyanús.

Ilyenkor mi van? Amíg nem mondom ki, hogy a process forkolt, addig gáz van?
RoFä,

"Hja...azt ne felejtsük el, hogy a komancsok ott is átmentettek ezt-azt, ahol vér folyt (Románia)."

Hogy lehetett volna másként?

Lehet rendezni akármilyen vérfürdőt olyan országokban, ahol negyven évig, vagyis két emberöltőig komancsizmus volt.
"egyértelműen pr-blogról van szó, ami a rendőrség eddigi kommunikációs tevékenységét tekintve egyszerre meglepő, de logikus következmény is."

Én is elrágódtam a kérdésen, pláne, amikor a hip-hop rendőrvideóról írt, aminek szintén PR-szaga van.

Talán inkább nem. Ahhoz túl sokat szidja a rendszert, például az interjúban a logikátlan rendeleteket és az előmenetel hiányát.
a pr-blog nem egy reklámfelülelet és nem is a népszerűséget akarja hajkurászni, úgy meg nem is lehet hiteles, ha csak a szakma pozitív oldalait mutatja be és nem kritikus. egyszerűen arról lehet szó, hogy egyrészt meg akarták előzni a hasonló kezdeményezéseket, amiket nem tudtak volna kontrollálni, másrészt ez egy jó lehetőség arra, hogy elérjenek olyan embereket az üzeneteikkel, akiket egyébként nagyon nehéz lenne. márpedig ez a réteg nem hülye, ezért nem színtiszta öntömjénezés az egész. a link pedig arra való, amire.
Xyr, szerintem is így van.

Mi a fenét keres egy család október 23-án a deák téren? Felfoghatatlan...

ezzel a logikával:
várható volt, hogy népirtás lesz, hiszen háború volt, és ilyen törvényeket hoztak. aki ott maradt, benne volt a pakliban, hogy deportálják...

ne már... ez felmenti a rendőröket? nem, a műveleti terület nem az, ahol megszűnnek az állampolgár emberi jogai, ahogy ezt bloggerünk is írta.
nyilván nem minden rendőrrel volt baj, csak azzal, amelyik hibázott. melyik is?
"a pr-blog nem egy reklámfelülelet és nem is a népszerűséget akarja hajkurászni, úgy meg nem is lehet hiteles, ha csak a szakma pozitív oldalait mutatja be és nem kritikus."

Mondjuk az feltűnő, hogy ez a közrendőr mennyire nem beszél mindennapi eseményekről, amelyek a járőrszolgálata közben estek meg vele.

Hát igen, a pr-blog mellett erős érvek szólnak. TótaW pedig gyorsan megreklámozta itt ... ;-)
Nagyon valószínű, hogy pr. Túl szépen van fogalmazva, elütésmentesen, simán, gördülékenyen folyik a szöveg, nem rendőrös! Márpedig a 10 éves rendőrök már annyira be bírnak szűkülni, hogy totál rendőrössé válik a kommunikációjuk!
Nade mindegy, nem is hiszem, hogy ez a lényeg. A reakciók számítanak, melyeket viszont gondolom többnyire valódi rendőrök írnak, és az már nem feltétlenül PR!
NOOOÓ-azért böffentenék egyet,mert az szerintem nem igazán komilfó,hogy csak a"Népszabi"-az aki igazat mond.No még egyesek elfogadják a végnapjaikat élő komcsi"utózöngések"írásait.Azért a xxI.-szd. elején ha valaki beleszól egy vitába,akkor ne az legyen a legfőbb érve,hogy"majdjólleverünktégedkisköcsög".Sajnos itt ez kezdett eluralkodni.Vagy liberális vagy vagy egy kis köpedelem.

Mondja már meg nékem valaki,hogy miért is kell liberálisnak lenni?
Mondja már meg nékem valaki miért nem lehet az évezredek alatt elfogadott(bár kétségen kívül zsidó-keresztyén)alapokon megmaradni?
Mondja már meg végre valaki,miért csak utólag derülnek ki a"nagyokról",hogy bizony nem igazán a nemzet javát akarták,hanem a Szabadkőművesek akaratát szolgálták.(Mielőtt bárki horkan,lásd.Kossuth leveleit.)

Na itt van pofánverve a NÉP,mert Ő nem BEAVATOTT.Tudom,most majd ömlenek a hsz.-ek,hogy összeesküvéselmélet,meg így,úgy.No azért jó lenne ha GONDOLKODNÁTOK.
Anno Szabó Iván(Isten nyugosztalja)előrehaladott tárgyalásokat folytatott Izraellel a honi befektetések ügyében.A zárótárgyalás kinn volt,várománya az aláírt kétoldalú szerződés.Azóta némaság.JJAAAA.-szerencsétlen kiment brunyálni,utána merültek fel a problémák.Élnek még azok akik ott voltak.
NO COMMENT.
Hogyan vág ez ide?Mindenki olyan és annyi info-hoz jut amilyenhez és amennyihez akar.A skála széles,de mint a római jog mondja"hallgattassék meg a másik fél is".Nos ezt ajánlanám én a hevesvérűeknek.Bizony MINDIG van MÁSIK fél is.
Áldott hétvégét:mollaris
Molaris.

Kissé zavaros amit írtál, de ha te vagy a másik fél, akkor most jól meghallgattalak, és kérdezek:

- Ha élnek még, akik ott voltak, akkor kik ők, és mi ez az egész, a Szabó Ivánnal, a sustorgásos háttéralkuval (egy pisilés ideje alatt...? hinnye de gyorsak a zsidók :)

- A tárgyalások lényege mi volt: hogy legyenek, vagy hogy Ne legyenek izraeli befektetések? :) Azóta ugye ott tartunk, hogy a nyavalyások felvásárolják Budapestet ingatlanfronton, de má komolyan, felverik az árakat...biztos én is miattuk nem tudok lakást venni harmincévesen.... Már övék a Havanna lakótelep is, tuti...
meg még építenek is (ja, meg a büdös írek is felvárásolnak mindent, de ez más lapra tartozik). :D

Vagy high-tech befektetésekről van szó? Az izraeli vegyipar, gyógyszeripar, finomelektronika elismert, és IT fronton is voltak befutott dolgaik. Szóval ilyesmi?

Esetleg csak a Traubiról és a kóserszilváról szólt az egész tárgyalássorozat?

Amúgy kérd meg a Tótát, csináljon egy anonim interjút azokkal, akik ott voltak és még élnek. Ha már.

Jó lenne ha válaszolnál, mer biztos alultájékozott vagyok zsidó témában, de gőzöm sincs, mi ez a Szabóivános sztori. És bocs az iróniáért, de lételemem, ha egy poston belül szóba kerülnek a vakolók és a zsidók :) Azért télleg érdekel, mit akartál kihozni belőle, mert ez nekem új volt.
Ja!

A Police blog vagy egy éve megy, én azóta olvasom. Szóval nem új dolog, mert egy csomóan erre utaltak feljebb.
OFF: Index címlap

Elmeszakértõ vizsgálja
a kínzások gyanúsítottjait

A két fiatal nõ és az idõsebb férfi válogatott módszerekkel kínozták áldozataikat Tápióbicskén. Videó.

Namost a videón vajh mi lehet? ...
index.hu/politika/belfold/koka73872827/

"Kóka megvétózta az orwelli törvényt"

de jól elvannak a fiúk... múltkor Fodor vétózott olyat, amit a saját kormánya talált ki, most meg Kóka
gondolom ez valami népszerűség-kampány lehet

következő az lesz, hogy meglebegtetnek valami olyat, hogy minden fiúgyermeket a Dunába kell vetni, aztán jön egy hős mégis, halleluja
Hozzáteszem, Fodornak igaza volt, de ezt a Kókásat nemtom mire vélni
"Nade mindegy, nem is hiszem, hogy ez a lényeg. A reakciók számítanak, melyeket viszont gondolom többnyire valódi rendőrök írnak, és az már nem feltétlenül PR!"

Nagyon kevés a reakció, biztos azért lett megreklámozva itt. ;-)
Alig 1-2 állandó kommentelőt találtam, akiről el tudom hinni, hogy a dolgok közepében ténykedő rendőr.
"RoFa"-sok minden szóba került,többeg között egy többezer családos zárt lakópark Budakeszin.Nem háttéralku volt,csak amikor egy férfi elvégzi némely dolog kiderül.Neki meg volt egy kis plussza.
Molaris

még mindig nem értek egy kukkot sem, rébuszokban beszélsz. Eddig azt hittem, pont Sz.I elől titkoltak el valamit, közben meg neki volt plussza. A Somodytól?

nemértő.
el kene oda jutni hogy nem ugy valaszt a magyar hivatast,HIVATAST,maganak hogy abbol meg lehet elni es nyugdijjas allas..
Mert ugye azert vannak faszfej politikusaink es faszfej rendoreink is mert nezzuk csak,ebbol jol megelek hopszla csinaljuk...
Nem hinnem hogy a regi nagy magyarjaink azert csinaltak amit csinaltak mert jol megtudtak elni belole.Sot...a sajatjukbol fizettek..
Ne de nem szamit.Tegnap beszelgettem valakivel aki azert el kulfoldon mert meg van gyozodve arrol hogy nem lehet semmit tenni a hazaert, es hogy soha nem lesz jobb mint most. Az emberek ne politizaljanak mert az a politikusok dolga..De ot csak az erdekli hogy ne 50 ezret keressen hanem 250 ezret. Eleg erdekes gondolkodas.
Ha ez lesz a legnagyobb gondunk akkor sosem lesz jobb.
Miert is? Azert mert ha a rendoreink olyan alacsony erkolcsi szinten allnak mint a jelenlegi miniszterelnok akkor semmi sem lesz itt jobb.Ha lehet hazudni az orszag elso emberekent akkor a rendor is hazudhat , lophat , csalhat etc etc..
De ha valaki elhivatottan, a szakma szeretete miatt vallalja a hivatas nehez kenyeret, az biztos hogy megteszi azt az extra kilometert a kotelessegen kivul is,es azt a tarsadalom is folismeri es a maga modjan jutalmazza. Nem feltetlenul forintokrol beszelek..
Tisztelet a rendori szakma hiteles es erkolcsos tagjainak,de a tobbseguk csak potyautas a nemzet hatan a havi fizeteseert,eppen ugy ahogy a politikusaink tobbsege is..
Bakker TWÁ, kiváncsi vagyok mikor fog megjelenni az Indexen az, hogy az angolok miket mondanak rólunk nátháscsirke ügyben.

Jellemző, hogy HÁROM napja raktam be egy BBC logot ide, de SENKINEK fel sem tűnt. Megjegyzem tegnap már láttam híradóban, és jellemzően érdekes dolgok voltak ezzel kapcsolatban.

Péel az, hogy itt pl. azt mondták, hogy az angolok nem vették fel a kapcsolatot, az angolok szerint az van, hogy már felvették a kapcsolatot a magyarokal. Namost, miután a BBC akárhogy is nézzük elég jelentős hírforrás, és eddig SENKI nem szólalt meg magyarhonunkból ezügyben, azért kicsit érdekes az ügy. Oké, én elhiszem, hogy a plízkóllmífrenk, meg a Kóka vídontrílíkeer megszólalásai klasszikusak, de azért Bák+ hogy a picskuba nem szólalnak fel??? És itt hogy a fenében nincsen? Nem olvas senki se Reuterst, BBC-t stb. a szerekesztóségetekben?
Z: hogy közelebb kerülj a Kókás dologhoz:
index.hu/tech/jog/ehtmod9285/
Lehet hogy geci az ember de ezt tán még te is megvétoznád.
ez politikai ugy ember:) a magyar szocialista csirke nem lehet az angol szocialista csirke ellensege.Kussban kell lenni.
egyebkent itt nem nagyon fikazzak magyarorszagot, hiszen azert a fel vilagot bejaro bse jarvanyt ajandekba adtak a boszme angol egeszsegugyi hatosagok..
De abban biztos lehetsz hogy a sun es hasonszoru tarsai elkezdik majd a fikazast hamarosan.
Egyébbiránt én is egyetértek, szerintem petrétei miniszter és kis csapata inkább lufinak eresztette fel ezt a törvényjavaslatot, mint valódit. Tudniillik a véleménynyilvánításról, meg az adatvédelemről elég sokat írt. MEg a sameszei is. Bár gondolt ő át dolgokat:) elég sokat...
kell a lufi ami melle gyorsan oda lehet allni tetszelegni a hos szabadsagharcos szerepeben,persze.
aki ezt nem latja az ne foglalkozzon politikaval meg kocsma szinten sem.
xyr!

mit keresett ott a csaladjaval???????
nem latod a lenyeget!
Nem balhezni ment az emberek tobbsege oda!
Kimentek mert ami tortent azt nem lehetett szo nelkul hagyni, azert mentek!
Hulyesegeket irkalsz ember.
Mit kerestek ott.. Fasz.
De talan az index fotoalbumabol is szemezgethetsz, azt hiszem tobb olyan kepet talalsz majd ami kozepkoru es annal idosebb emberek mutat verzo fejjel.
De az index iranyitott ujsagirasat ne is emlegessuk. Cinikus, valosagot ferdito foto riportjaival tobb kart okozott mint husz balhezo felreszeg idiota.
mikka

Ezt gondoldd át, két mondaton belül keveredtél magaddal önellentmondásba...
osi: magyarázzam? a törvényjavaslat úgy volt nevetséges, ahogy volt, már az is hihetetlen volt, hogy ilyen szóba kerülhet
de mielőtt még egyáltalán elkezdhették volna vizsgálni a jogvédők vagy az alkotmánybírák, Sir Kóka előállt, hogy megvédje a szabadságjogokat, hozzátéve, hogy ő mennyire liberális, ezért teszi
ha ez ennyire volt előkészítve, akkor minek hozták föl egyáltalán? vagy csak a népzserűség növelésére megy egy olyan politikus esetében, akit talán a legtöbben utálnak most az országban a megszorítósdija miatt?
nekem kicsit átlátszó, az utóbbira tippelnék - a vén alkesz Horn Gyulán kívül (akit tudjuk, mennyire vesznek komolyan) senki nem hazardírozott azzal, hogy az elvei miatt a kormány egységét bontsa, ilyen nehéz időkben

pláne nem a kormányzat második legfontosabb embere

"RoFa"-Sz .I.nem volt brancsbéli,őt anno keresztvíz alá tartották,és villámgyorsan kiderült,hogy csak törvényes utakra engedik a bektetőket,nuku előny.Különben érdekes amit írsz mert már mások is rebesgették,és nem akartam elhinni,nem látom benne a bizniszt.Különben ez nem világnézeti dolog,ez inkább a bizalmi kategória.Mondjuk a mai délután miatt belem forog.Bár akik kitörtek nem voltak nácik,de az"emlékezők".Miért mindig baloldali kurzus alatt bújnak elő?Meg miért kerülnek közel a biztonságiakhoz?Mondom mint Dánia,de lehet,hogy még büdösebb.
..folyt.Szóval én eredetileg arra gondoltam,hogy eddig a történelem mindig egy halódó társadalomban emelte fel a liberális nézeteket.Utána meg jött a tisztulás.Miért is?Mert a"korlátlan"szabadság elsősorban lelki és erkölcsi fertővel párosult.Mindez nem fordulhat elő szilárd erkölcsi és hitbeli alapokon álló társadalomban.Ha a konzervatív társadalom védelmi mechanizmusait nézzük,elsőre riasztó,de alaposabban vizsgálva,biztos és állandó értékrendet biztosít.Különösen ha ez együtt jár egy hiteles vezetői garnitúrával.
Zsg?: "...soha nem volt olyan, hogy akár csak finom eszközökkel is meg lettem volna zsarolva,..." Nem tudom it jelent ebben az esetben a zsarolás szó. Onhibádból, vagy kivül bekerülsz egy helyzetbe, ahol szopni fogsz. Mi a faszt kell itt zsarolni. Te probálkozhatsz, hogy lehetőleg minél kisebbet szívj. Korrupció klasszikus esete. Tök szabálytalanul, de ő is, meg te is jobban jártok.
Egyébként ezt a 180/90, iratok nélkül... Te tudsz valamit:).
Z: Ne magyarázd. Ha nem vétóz azért geci, ha meg igen... Hogy van ez?
Valószínüleg megdöbbennél, ha tudnád mekkora energiákat fektetnek bele különböző országok, hogy kordában tarthassák a netet, a mobil, stb. kommunikációs csatornákat.
Wonderland 2007.02.10, 18:14
Off:
Nem vetted eddig meg eszre,mennyire belterjesek a magyar lapok?
Fetrengenek a belpolitikai mocsarakban,es azt gondoljak,hogy az egesz vilag elfog magyarosodni,oszt hozzank fognak igazodni.
Nevetseges.
Siralmas.
Vagy,amihez van kedved.
Egyebkent szombat reggel figyeltem fel en is ra a reggeli hirekben(BBC),de egy torok cegre fogtak akkor,akinek magyar erdekeltsegei is vannak.
ON
OFF: Lehetne lassan a blogolásról, meg rólunk, kommentelőkről is írni egy tanulmányt (de legalább egy postot :-)).

Két napja nem frissült a blog, le is ment az aktivitás gyakorlatilag nullára (3 hozzászólás / 12h). A régebbi témák meg egyáltalán nem mennek, pedig kár egyikért-másikért. Az is érdekes, hogy melyik téma hány hozzászólást gerjeszt. Általában nincs összhang a vitaindító post "minősége" és a reakciók száma között (azaz W. beleadhat apait-anyait, ha nem annyira érdekes a téma, vagy ha jön egy másik, egy aktuálisabb, ami elnyomja). Szintén érdekes megfigyelés, hogy a népek leginkább hétköznap munkaidőben (= leginkább munka helyett...) irogatnak + a keménymag permanensen, de az nem több harminc-negyven főnél.

Tanulság: ha az elsődleges cél a klikk-maximalizálás, akkor érdemes hétközben minden reggel vmi új témát lehozni, lehetőleg aktuálisat, ütőset, megosztót, meg kibulizni hozzá egy linket az index-nyitóoldalról. Túl sokat nem érdemes pöcsölni a vitaindítóval, elég egy-két poént elsütni, aztán mehet is. Utánajárni sem érdemes különösebben a témának, kitisztul majd magától, ha meg nem, az sem baj, legfeljebb bulvárosodik a cucc.

Ha a cél az igéyesség (egyfajta elitklub), akkor inkább vmi fórumszerűséget érdemes csinálni, rating-gel, finomabb, jobban hangolható motorral, jobb moderációs eszközökkel, mélyebb, több agyalást igénylő témákkal. Persze ez még nagyobb meló, mint a szimpla blog, de hosszabb távon talán megérné, mert egyfajta fogalommá válna, és bevonzhatna ide néhány komoly (?) arcot, "illetékes elvtársat" is egy-egy témához (mint pl. a költségtérítéseshez a képviselőt). Igény bizonyára lenne rá, mert jelenleg nincs ilyen vitaoldal, vagy ha van, akkor zártkörű.

molaris!
szilárd erkölcsi és hitbéli alapokon nyugvó társadalom?!
olyan nincs...mindegyik változik és "romlik"..nézz már meg néhány történelemkönyvet,könyörgöm...
"tistedur"-való és igaz.Minden társadalom átment ebbe a vonalba(szinte).Némelyeket most kap el a métely.De miért kellene ezt normának elfogadni?Pont a történelemből vontam le a konzekvenciát.Azok a társadalmak ahol ez nem következett be meg eltűntek,kiirtották így nincs bizonyíték arra,hogy mire is"futottak"volna.Csak hát jó lenne a"biztonságos"közeg.
molaris!
azért mert ez a norma:a társadalmak változnak-jó vagy rossz irányba az mindíg nézőpont kérdése.ha egy társadalom nem tud változni,akkor szinte biztosan elpusztul.a változások oka a külső és belső tényezők változása.képtelenség teljesen változatlan körülményeket biztosítani egy ttársadalom vagy közösség számára..
(utópiáim nekem is vannak..:) )
"tstedur"-a fizikai törvény itt is érvényesül.Amennyiben nő a rendszer entrópiája,nő a szervezetlenség.Ami a társadalomra vonatkoztatva végül kászhoz vezet.Kezdődhet új alapokon minden elölről.
molaris!
akkor miről beszélünk?!
a változás szükségszerű-az hogy lenne idealista elképzelésünk a világról az egy másik dolog :)
dark future 2007.02.11. 09:40:54
Yes, yes, yes! Tényleg érdekes milyen mikroklíma van itt. A blog munkaidőben virul, ami eleve kizár jónéhány foglalkozást űzőt a jóból. Estére meg már nehéz beszállni, mert egyrészt eleve el kellene olvasni az előzményeket, másrészt meg annyi minden elhangzott már, hogy nehéz újat mondani. Arra reagálni, amit valaki jó pár órája mondott... mint most én :-) meg nem az igazi.
Árpádnak el kell majd előbb-utóbb döntenie, hogy mit szeretne. Egy blognak nevezett fórumot, aminek viszonylag kultúrált a stílusa, sokszor jó a humora és általában nagy a látogatottsága, de nem túlzottan elmélyült a gondolatisága (gyakran a post szintjén sem - bocs) vagy egy - akár kevésbé látogatott - blog-fórumot, ahol a gondolati igényesség szabja korlátosra az aktív résztvevők körét és nem a munkahelyi igénybevétel. Utóbbi esetén akár ritkább, de kevésbé a jópofaságra kihegyezett vitaindító post és undokabb moderálás is szükséges lenne.
Kiszera gondolatait nem mindig tudom követni :-), de ebben a témában azt hiszem nemcsak, hogy sikerült, de még igazat is adnék neki.
El kellene ezen gondolkodni, Árpád! Az sem baj, ha marad a mostani módi, illetve nyílván tovább fog hígulni, csak legyen világos és tudatos választás. Akkor is érdekes lesz be-benézni, mert attól még szórakoztató, ami jó dolog. Csak lehetne több is.
hátha olvassa 1-2 rendőr is:

a rendőr a hatalom eszköze.
a hatalom jelenleg nagyrészt a simlis, adócsaló, okoskodó (olajszőkítő, játékpénzért privatizáló, sztádapanamázó) fehérgalléros bűnözőkből nőtt ki.
amikor az eccerű lúzernek tele lesz a töke és kivonul az utcára gyújtogatni, akkor ezeknek az 'uraknak' a tulajdonát (ill. az ő hatalmukat jelképező 'köztulajdont') akarja megrongálni, hátha leesik végre hogy amit csinálnak az nem okés.
erre a hatalmasok kivezénylik a rendőrt, hogy álljon a repülő kő és az ő autójuk, házuk, stb. közé. a rendőr vére nem drága.

a repülő követ nem neked szánják, hanem a tolvajnak mögötted.
azért kapod a kurvaanyázást, mert közönséges bűnözőket védsz, eladtad a becsületed aprópénzért.
játékszer vagy, láncos kutya, ide-oda rángatnak. ha az érdekük úgy kívánja, elárulnak és koncként odadobnak a csőcseléknek (tv-ostrom).

ilyen helyzetben becsületes ember leszerel. nem lehet egyszerre védeni a törvényt és a parancsokat osztogató bűnözőket.

dark future, TWA

lehetne azt csinalni, hogy az erdekes temakbol a jobb hozzaszolasokat osszamoaslni, es abbol egy uj postot pentek keso delutan;)
hetvegen meg mehet a tema masodik kozelitese, ahol a vita onnan indul, ahova eloszor eljutott.
sok erdekes megkozelites jon elo, de elveszik a hozzaszolasok tomegeben. raadasul a parhuzamos vitak miatt sokan csak az egyik szalat olvassak el szerintem.

dark future et al.:

- a klikkmaximalizálás nem cél. hosszú távon nem éri meg, ami rövid távon igen. ezt ugyan az indexes tapasztalatok részben cáfolják, mert az emberek nem szoktak le arról, hogy a pina szóra odakattintsanak, nekem viszont nincs ehhez kedvem.

- kiszámítani se oylan egyszerű, mi lesz a blockbuster post; egyébként komoly és részletesen bemutatott témákból is lehet 1000+ komment azáltal, h más mederben folyik a vita, pl hogy van-e isten. ráadásul ha ki is tudnám számítani, akkor sincs mindig kedvem arról írni, ami kurrens, olyasmiről meg nem akarok, amiről nem akarok.

- komment-engine fejlesztése persze jó volna, be is nyújtok nemsoká egy csokor javaslatot, ami nem bonyolult. viszont én továbbra is a blogra, vagyis a postokra szeretnék koncentrálni elsősorban. a 40-60 fős törzsgárda természetesen nagyon fontos, de van másik 10 ezer, aki nem vitázik, csak olvas - például mert elvette a kedvét az indapass, vagy csak nem olyan fajta.

- jövő héten szünet lesz, hétfőn még lesz blog, aztán egy hétig fehérzaj.
"tistedur"13:06:26.-bocs,hogy kihagytam az"i"-t.Valójábam,ha már ennyi történelmi példánk van jó lenne tisztázni-KINEK-az érdeke mindez.Igen valótszínűtlen ennyi"véletlen".Ki is e világ ura?No ezért büdöseb ez mint Dánia.Sajnos az ideális társadalomnak egy ellensége van,MI magunk.De hát mit lehet tenni?
"TWÁ"-ha már egy hétre elmész,legalább egy olyan ütős postot hagyj nékünk ami érdemleges a vitára.Remélünk.
Szerintem még március 15 elött le kéne bontani a kordont, mert akkor a csürhének/forradalmároknak/egyéb(kivánt rész törlendö) nem lenne tiszta, hogy épp mi is az adott nap a feladat. Így túl egyértelmű
Többszáz komment elolvasása helyett elmesélem, hogy van ez a rendőrös dolog itt, Kaliforniában.

Kevés szakmát tartanak annyira tiszteletben errefelé, mint a rendőrét. Az emberek az utcán ismeretlenül is előre köszönnek a rendőröknek, az általános tegeződés helyett magázzák őket. Rendőrviccet itt még egyet se hallottam.

Hogy ezt mivel érdemelték ki? Roppant egyszerű: a becsületes embernek egyáltalán nem kell tartania a rendőröktől, szükség esetén pedig biztosan számíthat rájuk.
Nincsen találomra megállított autó, kérdezősködés az izzókészlet - elakadásjelző háromszög vonalon addig, amíg bevasalhatnak egy kis pénzt az autóson. Ha egy kaliforniai rendőr leállít egy autóst, kötelessége azonnal közölnie, hogy miért tette, és abban az ügyben kell eljárnia. (Ha esetleg közben talál egy hullát a csomagtartóban, azt nyilván nehezményezni fogja, de az már egy más kérdés.) Saját zsebre dolgozó, korrupt rendőrről még csak nem is hallottam.

A rendőr itt nem az a bunkó, aki még vagyonőrnek sem alkalmas, hanem highly educated professional. Rendőriskolára csak érettségizetteket vesznek fel. Az ötéves egyetem elvégzése után állhatnak szolgálatba, $5,000-os kezdőfizetéssel. Minden rendőr officer, azaz tiszt, ez a hivatalos megszólításuk is. Végtelenül udvariasak, ugyanakkor határozottak. Percek alatt felmérik, hogy kivel van dolguk, és aszerint lépnek fel.

Ha valaki tárcsázza a 911-et (a rendőrség, a mentő és a tűzoltóság közös száma), még csak bele sem kell szólnia a telefonba, a központ a lokalizált hívás alapján azonnal küldi a hozzá éppen legközelebb levő járőrt. Mert ugye lehet az illető veszélyben, vagy akár olyan súlyos állapotban, hogy nem tud beszélni, és ilyenkor minden késlekedéssel töltött perc végzetes lehet.

Néhány perc alatt szinte bárhol ott vannak, ha erőszakos bűncselekményről van szó, minimum négy-öt autóval mennek ki.

Bivalyerős, 7000-es Chevy járőrautójuk van, videókamerával, a központtal állandó összeköttetésben álló számítógépekkel, valamint komoly fegyverarzenállal felszerelve.
Baleseteknél a legelső dolguk elhárítani a forgalmat akadályozó autó(ka)t. Egyszer a saját szememmel láttam, amint egy ilyen Chevy olyan könnyedén tolt le keresztben egy Toyota terepjárót az útról, mintha az egy doboz gyufa lett volna. (A kétszer négysávos autópályáról, ahol a másik három sávon zavartalan volt a forgalom. Nincs helyszínelés címén órákig tartó pöszmötölés, kilométeres dugókat okozó töketlenkedés.)

A légi támogatás folyamatos: a rendőrségi helikopterek elsősorban a forgalomirányításban, az autópálya-balesetek lokalizálásában segítenek, de természetesen jelen vannak a forró nyomos üldözéseknél is.
Lézeres berendezéseikkel a levegőből képesek leolvasni az autók rendszámát, illetve bemérni a sebességüket.
Menekülő bűnözőknek sok esélyük nincs az ilyen helikopterekkel szemben.
Oke, de itt a "pokolban" igy mennek a dolgok:

1990 ota minden kormany ugy sporolt a rendorokon, ahogy tudott. A felsovezetes minden oktatas nelkuli sogor-komat nevezett ki ide-oda. A kisrendorok fizetese alig van a minimalber felett, haverom sem keresi meg a havi 90 nettot. Pedig mar 6-7 eve rendor. A fonoke totalisan inkompetens.

A felszerelesuket lattam, a plexiuvegeket mar 95-ben le kellett volna selejtezniuk, de meg szolgalatban van. Eredmeny: ha megdobod kovel, azt max lelassitja, es megfuszerezi eles plexidarabokkal. Ez sisaknal lehet a legfincsibb. Akinek van eletosztone, az SAJAT penzebol beujit cuccokat. Ami persze nem teljesen szabalyos, de ez van.

Vannak a rendorok kozott akkora vasutasok, amekkorakrol meg az eletben nem hallottam. Tulajdonkeppen csoda, hogy a rendorseg meg mindig mukodik. A specialis egysegek tagjainak javaresze tarhonyan nevelt markos parasztgyerek. Ha ok oszlatnak, az kb egy jol tamogatott szovjet elorenyomulassal er fel 1944 novemberi keltezessel. A birka csocselek meg kovel a kezeben pislog, hogy ez meg mi.

Ez az, amit a folyamatos leepites, a korrupcio eredmenyezett. Nem a kisrendor korrupcioja, hallottam en olyan sztorikat, hogy kapott a haver fonoke 30 milliot kislampakra, hogy ejszaka leintsek az autosokat. Erre vett 500 db 200 Ft-os lampat egy kinaitol szamla nelkul.

Sosem gondolkodtatok el arrol, hogy miert van egyre kevesebb rendor? 7-8 eve meg felnie kellett annak, aki szeretett 80-al menni 50 helyett. Ma mar csak akkor van belole balhe, ha minimum 3 embert elcsap, es legalabb ketto ezek kozul eletet veszti.

Minden kormany Kadar ota szetlopta a rendorseget, nem volt kivetel. Allami szerv, nincsen felugyelve, es sok zset nyomnak bele. Ennek jo, ha 10%-a jut el tenylegesen effektive a rendorokre. A tobbi zsebbe.

Ocsaroljatok a kisrendoroket, ok a leghulyebbek, hogy titeket vedenek, mert ennyi penzert ilyen kornyezetben egy idiota sem dolgozna szivesen. De vannak meg idealistak.

Szevasztok
Az a rész különöse tetszett ahogy a beöltöztetett maffiózókra voantkozó kérdést elintázte.

Kacsa.

Perzse mert mindenhol ott volt. Vagy mnkeit néz hülyének, vagy télleg PR fogás.
TWÁ

Nem értettük ám félre... tudjuk, hogy... hogy mi vagyunk a fehérzaj :)

molaris 2007.02.10. 19:52:59

Válasszuk ketté

Az a zsidó, aki "nem brancsbelivel" nem köt üzletet, az kérem hülye zsidó. A zsidó tetszőleges népnévvel behelyettesíthető.

Nincs kiskapu: nagyon helyes, azt ugyanis nem kell nekünk Izraelből importálni, a derék katolikus ÉS nemkatolikus magyar vállalkozók találnak / csinálnak / kilobbiznak maguknak eleget.

Az ingatlan bizniszről:
Az egyik legnagyobb Bp-i ingatlanfejlesztő, az Autoker Holding, izraeli. Fiatal pacák viszi, de elég jól. Futott még a Shofar nevű cég is. Mindkettő eléggé felülre pozicionált, a magyar piacon minőséginek számító, viszont városképileg szerintem néhol csapnivaló dolgokat hoznak tető alá - szó szerint. Csúnya, kiskapus, urambátyámos üzleti megoldásokról nincs tudomásom, de az ellenkezőjéről sem, magyarul: fingom sincs, hogy a mózeshitű ingatlanosok tisztességtelenebbek-e, mint derék szittya ingatlanosaink, vagy pont fordítva. Szerintem kétesélyes :D

Egyéb: a használt-, és új ingatlanpiacon is megjelentek az utóbbi 3-4 évben külföldi vevők. Igaz, van köztük sok izraeli is, de más is. Kettéválasztva: 1) befektetési céllal 2) hazatelepülő izraeli magyar, amerikás magyar, egyébmagyar, expat.

A vevők közt nem csak szentföldijeink, hanem ír testvéreink (MÉZ!!! Ulysses!!!) és német, holland, belga, angol, skót, urdu, szingaléz stb. barátaink is megtalálható. Eme vásárolgatásnak a kissé ántiszémita élű mellék-közjátéka volt Grespik dr. magánakciója, mikoris adminisztratíve kívánta megtiltani a csúnya zsidóknak, hogy itt lakást vegyenek. Pedig én ismertem olyan native britet is, aki helyett akár hasszidot, akár a saria bevezetéséért békés eszközökkel küzdő síítát is szívesebben fogadnék szomszédnak :)

Amúgy ezen külföldiek főleg a frekventált helyen levő, minőségi épületben levő, inkább nagyméretű kérókat keresik, tehát egyszerűen hülyeség, hogy miattuk szálltak el még a lepukkant ingatlanok árai is.

Befektetésnek - ha mondjuk 3-4 éve vásárolt be - elég durván jó.

Amúgy ez minden új EU-tagra vonatkozik, az új sláger egyébként a polyák testvéreink földje, ahol pár év alatt ilyen 300% értéknövekedéssel kecsegtetik a befektetőket...
Kicsit tévedtem. A terrorpánikoltatás megalapozott. Mint kiderült, valóban Kossuth téri tüntetők hatoltak be a Parlamentbe, valóban kisebb csoportokban. Ott pedig esküt tettek a Szent Koronára, ami alkotmányellenes. Ilyen nincs benne, Sztalin hasonlót sem írt.

A fegyveres terrortámadás is megvolt, csak nem politikus ellen. Hajnal kettőkor belelőttek az AVH épületébe. Oda, ahol olyankor a takarítónő sem jár. A lehulló üvegcserepek súlyosan veszélyeztették a részegen négykézláb haza igyekvő állampolgárok "tepsi épségét".

Motiváció gyanánt, jutalom és béremelés helyett. Olcsóbb. Mindig azt a lovat ütik, amelyik húz. Ezt Veres (Zidane) főkönyvelő is tudja. A leváltás alatti kancelláriamiszter még mondja is: ilyenekről beszélt. Ő csak tudja. Ezek szerint több hasonlóra is parancsot adott. (tovább: Kitalátor: Terrorfenyegetés újratöltve kitalator.blog.hu/2007/02/13/title_2700)
"Látszik, hogy pestiek vagytok. Vidéken a rendőr a mi emberünk. Itt hiába is vetné le a jelvényt valami gazemberkedés előtt, másnap a gyereke egyedül ülne az osztályban, az tuti."

Na ezt a kamut azér ha lehet senki ne nyalja be.
Ez egy külön kaszt,amit átsző a múlt mocska,mert nem lett a rendszeváltáskor kipucolva.
Minden baj innen jön.Nem az utcai kisrendőtől,ő csak "idomul".
És ha megnézed őket egyenként,egész emberszerűek.
De ők is félreértik úgy testületileg mi lenne a pálya,mert 40évig félre voltak agyilag pörgetve,ők voltak a "valakik" és ez egy életre bennük maradt.
Akármilyen rugalmas is egy középkorú srác,és akármekkora jófej,ha rendőr mióta az eszét tudja,fog neked olyanokat mondani,hogy megfordul veled a szoba.
A rendőrséget nem fiatalítják,egyszerűen fiatalodik,az a kevés aki kihullik,nyugdíjazzák,leszerel,vagy (sajnos) feljebb lép,már üres hely.
És nem fogják fizikailag és szellemileg kevésbé alkalmas pocakos 40esekkel tölteni,mikor glédába állnak a fegvermániás,értelmes,biztonságra,állásra,egyenruhára,pénzre,igazolványra vágyó fiatalok,tele tervekkel,ambíciókkal.
Más kérdés,hogy jórészük nem észlény,és könnyű őket egy parancs és hipertekintélyelvű röfögő rendszerben "megrontani".
Akit nem lehet,nem sikerült,vagy el-igazságosztózik egy pár évet,vagy az első adandó alkalommal kilép.
A hatalom embereként,akárcsak kint az utcán nehéz nem észrevenné,hogy mekkora trágyadomb van itten.
Pl mikor a forgalom 90el zúg 50helyett.Jó a kéklámpás autóra lassítanak,és? A rendőr se ül mindíg kéklámpa alatt.
Ő mindíg 50el tötymörög? Nem.Akkor hogy van erkölcsi alapja legközelebb 82 miatt százezrekre megvágni egy tökrandom valakit,és félig derékbatörtni az életét?
Ez a dolga...de a dolgod és az erkölcsi alap más.
Parancsra bármit,ez a rendőri szolgálat alapja.Az ideológia is megvan,aki ellen épp lépsz,akire a parancs,intézkedés,elfenekelés vonatkozik az épp káros a többségre.
Csak sokszor nehéz ezt így látni.
Vagy épp könnyű volna,de akkor meg nem léphetsz.
Láttál már aluljáróban verekedő,kést villogtató uriembernek képébe igazolványt fegyvert tolni? Nem.
Agresszív motorost kicsit leinteni,elbeszélgetni? Ugyehogynem.Folytathatnánk..de minek.
Pedig nemigaz,hogy egy azaz egy darab belügyes nincs akár civilben du. 4kor abban a kib. aluljáróban.
Van.Csak nem akar magának "bajt".
Sajnos amíg a örvényt fent hozzák,de bizonyos fokig fent lent és középen sem tekintik szentírásnak és mindekire kötelezőnek(sőt) addig nagyon nehéz a törvény emberének lenni.
Megalázva,lenézve,bohócként,ruppókért.
Ehhez erős hit kell,vagy erős lojalitás,haszonlesés,milicista hajlam,butaság.Tehát vagy nagyon pozitív vagy nagyon negatív erények.Esetleg a kettő keveréke.
Megkérdeztem a havert,ezt most így mondanád,ha piros őrültek ütötték volna a narancsos parancsnokság alatti bandát? Nem ütötték volna,mert nincsenek piros őrültek.
Jó.És ha nincsenek,meddig lenne narancsos kormány,ha a pirosak tényleg bebuknak? 20év? Klassz volna? Személyi őrség 1.viktornak amíg meg nem őszül..lennél? Kilépnék.Hja..erről van szó.
A frászt politikamentes a rendőrség,mikor a hatalom lenyúlik a legalsó kis járőrig,és naponta baxogat.
És a problémák 99%ára nincs megoldás,old meg te a helyszinen.
Mesék,hogy aki hangoskodik majd beviszik,aztán drogfogás.
Itt a fél kerületet(kisebbség) beviheték minden este majdnem.A másik fél kerültet szenved.Tőlük.
A rendőr majd rendet tesz? Nem tesz,nem tud.Nincs neki mi alapján hogyan,egy bevitel nem bevitel,másnap kétszer annyi előadja azt pepitában.
Vagy a prostik.Vidd be,igazoltasd,ma jön ez az,akció van,háló van,sólyom 2 jelentkezz.Jön a nagyságos valaki,nem lehet az utcán,el kell dugni a problémát.
Máskor viszont lehet.Hol kellene lennie? Sehol? De ő nem akar sehol sem lenni,ő valahol akar lenni.
Pl a türelmi zónában.Ami van.De nincs.
Nahoppá.
Vagy a prostit beviszed,de tudod ki futtaja.Erőszakkal.Vagy csak úgy,minden pénzét elszedi.És? Kis közrendőr vagy,igazságérzeted mint a hegy.Mit tudsz tenni? Elárulom.Semmit.
Még be fogod vinni 6623szor ugyanazt.
Mocsok meló.
Ebből a "pozícióból",flepnivel a zsebben látszik igazán hogyan rohad ez a társadalom.Én nem tudnám elviselni.Van haver aki igen,ő immunis.Szemellenző.Mint a paciknak.Mikor felhajtja jó srác,de mikor indul szolgálatba már hajtja is vissza le,automatikusan.

süti beállítások módosítása