W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ecce rendőr

2007.02.09. 07:00 Tóta W. Árpád

Mindennap látunk rendőrt, olykor beszélünk is velük: merre van az arra, mongyameg. Vagy esetleg ő kezdeményez, hogy jogosítványt, forgalmit. De szoktunk-e velük beszélgetni? Hát naná, hogy nem, pedig a rendőr ugyanolyan fontos ember, mint a tanító vagy az orvos – mentségünkre szóljon, hogy azokkal se szoktunk semmit se, ha nem muszáj. Pedig beszélgetni jó.

Alább egy rendőrrel beszélgetek, nem is akármilyennel. Nem Gergényi Péter az, de még csak nem is kerületi kapitány, hanem „kisrendőr”, azonban az első közülük, aki blogot indított. Mivel fegyveres testület tagjaként blogolni és fórumozni ellenjavallt, a Police blog gazdája nyakig inkognitóban nyilatkozott, instant messenger szoftveralkalmazás igénybevételét foganatosítva. Zavargásokról, ambíciókról, cigánybűnözésről, marihuánáról többek közt.

Az igazság bajnoka


- Milyen rangban/feladatkörben szolgálsz? Mióta?

- Közrendvédelmi járőr vagyok egy kapitányságon és már több mint egy évtizede dolgozom ebben a pozícióban.

- Még ma sem, de pár évvel ezelőtt pláne nem volt a rendőri hivatás se népszerű, se megbecsült. Miért, hogyan lettél rendőr?


- Nem titkolom, alapvetően az motivált, hogy nyugdíjas állás. A felszerelésem körüli időben még úgy gondoltam, hogy ha becsülettel és megfelelő odafigyeléssel végzem a munkám akkor a ranglétrán szépen lassan egy elfogadható karriert építhetek fel, miközben hasznosan és hatékonyan végzem a dolgom. A megbecsüléssel sohasem foglalkoztam. Kisrendőrként az igazság bajnokának gondoltam magam, ami aztán idővel megváltozott.

- Meddig terjed az ambíciód? Kapitány, főkapitány? Mekkora a mobilitás a rendőrségen belül? Tarsolyában hordja-e a marsallbotot minden kisrendőr?


- Ambícióról már régen nem beszélhetünk. A folyamatosan érkező logikátlan rendeletek és változások gyorsan ledöntötték a tomboló motivációt. Ha a mobilitás alatt a szakmán belüli szakág változtatást érted, akkor arra azt tudom mondani, hogy sok munkával, de elérhetőek a kitűzött célok. A kisrendőrök is eképpen tudnak fentebb kapaszkodni. A tiszti helyek azonban jelentősek fogyatkoznak, akik meg bejutottak a "belső körbe", igyekeznek kapaszkodni a székükbe.

- Szereted a fegyvereket? Van sajátod? A katonai pálya nem vonzott?

- Nem vagyok a szó negatív értelmében vett fegyverbuzi. Foglalkozásom megválasztásakor ez a tényező nem volt döntő szerepű. Saját önvédelmi fegyverrel nem rendelkezem, nem érzem szükségét. Illetve sok vele a gond is (engedélyek, tárolóhely, műszaki vizsga, stb.). Fiatal koromban vadászpilóta szerettem volna lenni, de ez az álom később más okok miatt szertefoszlott.

Emberarcú rendőrök from outer space


- Nemrég voltam egy házibuliban, amit épp feloszlattak a kollégáid csendháborítás címén.  Fiatalok voltak, rendkívül udvariasak, mosolyogtak, volt köztük angolul beszélő. Máshol is találkoztam ilyen rendőrökkel, sőt egyre gyakrabban. Van-e összetartó új generáció a  rendőrségnél? Mi viszi őket oda? Mennyire tudják magasabb szinten érvényesíteni a modorváltást?

- Érzésem szerint - és nem csak helyi viszonylatokról beszélek - tudatosan fiatalítják a rendőrség állományát. Egyre több a huszonéves egyenruhás. Ezek között ugyan akadnak a rendőri feladat ellátására viselkedési szempontból alkalmatlan egyének is, de valami miatt növekszik a rokonszenves rendőrök száma. Lehet, hogy új és komolyabb pszichológiai teszteknek vetik már alá őket. Az emberbarát és udvarias viselkedést mindenhol igyekeznek a hivatásosok fejébe verni.

- Ez folyamatos tanfolyamokat jelent, vagy csak a felvételnél szűrnek? Ha van ilyen képzés, te részt vettél ilyenen?

- A szűrés természetesen folyamatos. Felvételkor egy teljeskörű vizsgálaton vesznek részt a fiatalok, ami fizikai, egészségügyi és pszichológiai tesztek sorozatából áll. Orvosi alkalmassági vizsgálat évente, pszichológiai alkalmassági tesztek kétévente ismétlődnek. Ha valaki változik, minden bizonnyal itt kiszűrik. Konkrét tanfolyamról nincsenek ismereteim, én nem vettem részt ilyenen. Említetted az idegen nyelvet, ennek tanulását korlátozott körülmények között, de támogatják.

Fű, cigánybűnözés, blogolás


- Mennyire vagy elnéző, ha lehetőséged van, akár a törvény betűjével szemben? Ebben a házibuliban például akár léphettek volna kollegáid olyat, hogy akkor most mindenki befárad vizeletvizsgálatra, és hopp, fogtunk is egy csomó bűnözőt. Nyilván ismered a valós helyzetet például spanglifogyasztás ügyében.

- Természetesen tisztában vagyok a mai fiatalok fogyasztási szokásaival. Én azt mondom, hogy nem elnézőnek kell lenni, hanem felismerni a helyzet súlyosságát. Ha valaki buliszinten végez ilyen tevékenységet vagy esetleg csak kipróbálja azzal mindenképpen másképpen kell viselkedni, mint egy rendszeres fogyasztóval akinek már az életvitelére is kihat a dolog.

- És az életvitelszerű fogyasztással mit tud kezdeni a rendőr?

- Nem tudom mások hogyan viselkednek ilyen helyzetben, így a saját példámat hozom fel. Volt egy fiatal lány, aki rendszeresen fogyasztott könnyű drogokat, amelyek anyagi fedezetéhez bűncselekményeket (lopásokat) kellett elkövetnie. Eljárás alá lett vonva a lopás és a fogyasztás miatt is. Az intézkedés alatt kénytelen volt velem tölteni néhány órát, ami idő alatt folyamatosan kommunikáltunk. Megtudtam a miérteket, és javaslatokat tettem neki. Adtam pár tanácsot az életvitelére vonatkozóan. Egy darabig tartottam vele a kapcsolatot. Ha jól tudom, már kétgyermekes családanya és egy kórházban dolgozik. Nem hiszem, hogy az én szentbeszédemtől változott meg az élete, de ha egy kicsit is nyitva volt a füle, akkor meghallhatott tőlem is dolgokat.

- Írtál a Holdudvarral - a belső rendőrségi fórummal - kapcsolatos botrányról. Bár nem vagy szociológus, hanem rendőr, de mondjuk ez a két szakma is beszélgethetne néha. Szerinted lehet/célszerű-e külön cigánybűnözésről beszélni? Ha igen, kezelhető-e ez rendőri eszközökkel?

- A cigánybűnözés létező fogalom, ennek utána is lehet nézni. A dolog, ha nehezen is, de kezelhető. Fontos, hogy a rendőr minden esetben objektív maradjon és szét tudja választani a cigányság azon személyeit, akik ebbe a körbe tartoznak, illetve akik nem. Ez a munkánk végzése során egy nagyon fontos feladat, és itt kap szerepet az előítélet is. Ha mentes vagy az előítéletektől, akkor megtalálod a válaszokat ebben a kérdésben, és el tudod különíteni a jót a rossztól.

- Jellemző-e Magyarországon az, ami például az Egyesült Államokban, hogy ha a gyanúsított cigány (néger), akkor azonnal kijátssza a rasszizmuskártyát, vagy ez csak egyes esetekből kialakult legenda?

- Sajnos a "most azért mert cigány vagyok" mondatot minden szolgálatban hallom. Nem tudom, miért feltételezik azonnal rólam az intézkedés alá vont cigány személyek, hogy előítéletem miatt vonom őket ellenőrzés alá. Könnyebb ezzel a mondattal nyitniuk, mint elgondolkodni az intézkedés valódi okáról. Egyébként türelmes szoktam lenni és megválaszolom a kérdést. Nyilván nemmel, hiszen természetesen nem ez az ok.

- A blogod, illetve az abból kirajzolódó szándék kísértetiesen emlékeztet Farkas Roland esetére. Ő belebukott abba, hogy nyilvánosan közölte észrevételeit. Tartasz-e ettől? Van-e foganatja, visszhangja a szerven belül a blogodnak? Hányan tudják, hogy te vagy az?

- A blogom nem csak panaszokat fogalmaz meg, és nem is ez a fő profilja. Természetesen ebből van a legtöbb, de célom azt elérni, hogy a naplómat olvasók minden kérdésükre választ kapjanak. Mindennapjaim során sokszor találkozom rendőrségi témában rosszul tájékozott emberekkel. Elsősorban számukra készülnek az írásaim, hogy mindennel tisztában legyenek. Magabiztosságomat pedig annak köszönhetem, hogy többnyire a saját tapasztalataimat írom le. Farkas Roland tudtommal nem túlozta el a titkolózást a személyét illetően. Vele ellentétben én igyekszem megőrizni inkognitómat. Jelen pillanatban rajtam kívül még egy személy ismeri a Police blog íróját. A cégen belül nem tapasztaltam sem pozitív sem negatív visszhangot a blogot illetően. A saját környezetemben legalábbis nem tudnak vagy nem beszélnek róla. Kollégáim nem tudják, hogy én ilyennel foglalkozom. Természetesen tartok attól, hogy kiderülhet, ki vagyok, de ezt igyekszem elkerülni.

Zavargás és reform


- Nem sokat írtál az őszi zavargásokról. Mi az általános hozzáállás a szervezeten belül? Vannak-e szimpatizánsaik a zavargóknak, hogyan lehet ezt felderíteni és kezelni? Van-e politikai eligazítás?

- A politikától elhatárolódnak az eligazító parancsnokok. Természetesen a rendőröknek mint magánembereknek is megvan a saját véleményük, ami megoszlik. Azt azonban kijelenthetem, hogy a zavargóknak nem igazán akadnak szimpatizánsai. Sajnos ezek az események rengeteg plusz munkát okoznak a berendelt állománynak és az őket helyettesítőknek. Az őszi zavargásokról a Tüntetéééés...! című, 2006. november 14-én kelt bejegyzésemben írtam. Nem eresztettem túlságosan bő lére a mondanivalómat, mivel az események eléggé megviseltek minden szempontból.

- Keringtek pletykák arról, hogy okt. 23-án a rendőri állományt biztonsági őrökkel - sőt ukránokkal - bruttósították fel. Ennek van valami alapja?

- A hír kacsa.

- Milyen rendőri eszközökre és módszerekre volna szükség ahhoz, hogy hatékonyan kezelni  lehessen az efféle politikai erőszakot?

- Az én meglátásom szerint nem kezelni kellene, hanem megelőzni. Tudomásom szerint kishazánkban is működik titkosszolgálat, amelynek munkáját és eredményeit természetesen nem ismerhetjük. Azonban ha ez a szervezet jól működik, akkor szerintem jobban informáltabbnak kellene lennünk. Ha viszont nem megelőzhető, akkor egy egységes, kiválóan felszerelt és karhatalmi harcászatra kiképzett rendőri egységgel lennének kordában tarthatóak az indulatok.

- A minisztériumi átszervezésen túl nem sokat hallani arról, hogy a rendőrségben reform készülne. Volna-e ötleted a szervezeti átalakításra és egyéb nagyobb szabású változtatásokra?

- A rendőrségi nagy átalakításról, reformról először a felszerelésemet követő évben hallottam, és nagyjából azóta sem történt semmi. A szervezeti alakításra konkrét tervem nincs, de nyilván egy-két ötletem nekem is lenne. Egy kicsit talán fejére kellene állítani ezt a piramist, hogy a végrehajtói állomány kerülhessen az első helyre. Növelni kellene a motivációt, a megbecsültséget (az anyagiak is ide tartoznak). Végre egységesíteni kellene már azt a fránya egyenruhát is (tíz rendőr tízféleképpen tud megjelenni). És a jogaink folyamatos csökkenésének sem ártana gátat szabni, hiszen már így is a hatékonyság rovására ment.


Címkék: interjú zavargás

386 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5735091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://nightoperationteam.eu/index.php?mod=users 2019.03.18. 00:36:12

Most már betelt a pohár – de vegyük sorra, mit öntött bele eddig a Fidesz - Magyar Ügyvéd Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ez a Gergényi... (muhaha)
Az intellektus nem ritkaság egyik társadalmi rétegben sem, de a biztos úr gyanúsan választékosan fogalmaz.De ne legyen igazam,és ez vmi új kezdete legyen...
Szerintem meg hajrá barátom, csak így tovább........
- Szerinted is egy állat a Gergényi és le kéne mondania, és vigye a törvénytelen kordont?

- Abszolút, igen mindenre.

- Letartóztatnád Gyurcsányt?

- Naná, erre cifra bilincsem van.
A megelőzés jó dolog, a titkosszolgálat viszont csak tüneti kezelés. Tudatváltásra van szükség ahhoz, hogy az emberek ráébredjenek : az erőszak pont olyan felesleges, mint a politika. Ha lassan is, de eljön a Vízöntő kora...
Egy éve még álmomban sem hittem volna, hogy egy ilyen "rendőrblog"-nak lehet olvasótábora. TWÁ jóvoltából most igen népszerű szájt lesz.
Ami engem illet, egy közlekedésirendőrös "feltárós-beismerős" blog jobban tetszene. Ott aztán én is tudnám osztani az eszet...
Látszik, hogy pestiek vagytok. Vidéken a rendőr a mi emberünk. Itt hiába is vetné le a jelvényt valami gazemberkedés előtt, másnap a gyereke egyedül ülne az osztályban, az tuti.
Nagyon érdekes.

Első blikkre úgy gondolom, hogy a blog írója nagyon sok olyan személyes információt megoszt amely mellett egy sima NBH-s IP check három perc alatt kideríthetővé teszi a kilétét. Hacsak nem random netcafékből proxykon keresztül nyomja, totál fals infókkal.

Eléggé rendőrségi szócsőnek tűnik.
Jóregg!
Szerintem pont a titkosszolgálat az igazi kezelés, a megelőzés. A rendőrség már csak a tünetet kezeli a gumibottal. És a beszélgetés is fontos dolog, nekem van egy pár rendőr - főleg nyomozó/vizsgáló - ismerősöm... hát minden tisztelet, hogy ilyen infrastruktúra, morális légkör és anyagi körülmények között tudnak dolgozni. Nomeg egy kis beszélgetés megelőzné az ilyen itelethozo 2007.02.09. 07:45:48 féle előítéletes beírásokat is.
itelethozo:
Ha arra célzol, hogy az illető szóhasználata gyanúsan intelligens egy rendőrhöz képest, akkor szerintem rossz nyomon jársz. Egy civil mikor lenne képes olyan gyönyörűségeket használni, mint "eljárás alá lett vonva"?
Ami a rendőrük szellemi képességeit illeti, talán az lehet az előitélet alapja, hogy pl. a budapesti rendőrük 80 %-a a keleti végekről, szegényebb családokból kerül a fővárosba, mert a nagy munkanélküliség mellett ez mégis biztos állás. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a vidékiek butábbak (jól is néznénk ki, az én apám is rendőr volt és a Tisza mellől jött Pestre). Csak nem olyan családokból jönnek, ahol a gyereket kiskorától viszik színházba, operába mittudomén, ezért könnyen lehetnek lyukak a műveltségükben. Másrészt nem ismerik ki jól magukat a városban, ezért ahogy átlagpolgár könnyen találkozhat velük, amikor megkérdezi őket, hogy biztos úr, merre van ez meg az, jó eséllyel fogalmuk sincs.
Ami az egyszerűséget illeti, apám olyan rendőrrel is találkozott, akinek a wc-papír használata is újdonság volt, mert ő otthon a kukoricacsutkához szokott hozzá. :)))
Úgy látszik, a magarliberális Kóka János is a titkosszolgálatokra bízná az ügyet, no meg nagyjából a teljes elektronikus kommunikációnk és mozgásunk felügyeletét:
index.hu/tech/jog/ehtmod9285/

Rendőrállamozni szabad-e?
Worluk, ez jó ötlet volt. Pont a napokban róta fel egy betelefonáló a "drágabolgárúr"-nak, hogy ha már ennyi teret kapnak a "rendőrterror áldozatai" a sajtóban, akkor miért nem mutatják be ezt az egészet a másik oldal, az oszlatni kirendelt gyalogrendőr szemszögéből is, és elgondolkoztam, hogy tényleg, miért is?
Bocsi, h kicsit OFF. Ez a jelvénytelen, csukjás rendőr dolog kezd zavarni. Javitson ki valaki, aki kompetens ebben a dologban, de én ugy tudom, h vannak olyan rendöri egységek, akik kizárólag a személyazonosságukat elrejtve dolgozhatnak. Gondolok itt azokra, akiket a különösen veszélyes bűnözők elfogásakor látni.
Finn Gott,

te már pesti vagy! Már elhiszed, hogy műveltebb az aki meg tudja különböztetni Lohengrint Hamlettől, annál aki meg tudja különböztetni az árpát a ciroktól.

plebejus.blog.hu
egyrészt, aki az indapassos belépős rendszereteket kitalálta, azt össze kéne zárni anettkával és kilőni az űrbe. büntet.

másrészt tessék már megnézni, kiket linket a mi rendőrünk. szélsőjobbosok a linkfalon és biztosít, hogy ő nem elfogult és nem rasszista.
ajjajj.
nem tudom, mennyire hiteles a dolog, nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy mesejáték.
Fedor: erős túlzás, hogy "nem mutatják be". A közszolgálati tévétől pl. külön portré- és kívánságműsort kaptak a sérült rendőrök. Gyurcsány Ferenctől meg aggódó látogatást és elismerést.
Ez a jelvénytelenség eléggé visszás dolog. Egyrészt inkognitóban bármit megtehet a rendőr, nem lehet felelősségre vonni, pláne, hogy falaznak egymásnak. Másrészt ismerve a magyar titoktartási viszonyokat, egy-egy ilyen incidens után a Blikkben jelenne meg, hogy a főkolompost Kovács 23 János tizedes (Bikkfa utca 28) tartóztatta le. Aztán Kovács 23 János meg éljen rettegésben, hogy mikor koncolják fel a családját bosszúból.
A fenti eset persze extrém, de nekem nagyon hasonlót mesélt egy határőr drogfogás kapcsán. Nekik ki van adva, hogy ha valaki drogot talál, akkor a teljes jelen lévő állománynak oda kell tódulni, hogy a megtaláló eltűnhessen, ne kelljen bosszótól félnie (annyira)
A fentiekkel kapcsoaltban megerősíthetem, hogy az állomány viselkedése sokat javult az utóbbi időben.
És általában a generációs különbség is megvan az előző rendszer végnapjaiban szolgálatba lépett és a fiatalabb állomány között, a fiatalok javára.
(Bár hozzá kell tennem, hogy eddig sem károsult, sem "páciens" oldalon nem kellett velük megismerkednem.) Csak csendháborítás meg tanúkeresés ügyben intézkedtek a környéken, de az is ok volt.
Turul, lehet, hogy Fletó egyszer megveregette a vállukat, meg hogy elmondhatták a tévében, hogy, "akkor kérném a markosnádast", de azt, hogy miként élték meg ők ezt az egészet...

Közben elolvastam a belinkelt leírást a blogról, meg a kommentjeit is. Hát mit mondjak, az egyik élő bizonyítéka már novemberből!, arra, amivel Szilvássy riogatja a jónépet. Adja Isten, hogy csak a szája legyen és/vagy csak az agya kicsi. Iskolapéldája amúgy a valóság torzult interpretálásának, és az ebből levont hamis következtetéseknek. Íme:

"Jó fej srác vagy úgy egyébként, de nem tudlak sajnálni.
A rossz oldalra álltál egy régóta tartó küzdelemben.
Az elnyomókat védted a gumibotoddal, gumilövedékeddel, könnygázzal.
Nem tudom sajnálni a sérült társaidat, amikor a mi oldalunkon ártatlanok vakultak meg mert ti a tömegbe lőttetek. Nem érdekel hogy végveszélyt sikoltozott egy másik áruló, holott pontosan tudnia kellett hogy hol van az ő helye.
Mégis kit szolgáltok ti?
Azokat akik gyalázatos fizetést adnak nektek azért hogy nap mint nap az életeteket kockáztassátok? Akik a TB-t sem fizetik utánatok hónapokig? (Ugye a MTV székháznál a Honvéd kórház CSAK a súlyos sérült rendőröket látta el mert nem volt fizetve a TB biztosításotok)
Akik alkoholista primitív tiszteket ültetnek a nyakatokra akik a jó ötletek megvalósítása helyett csak a saját pozíciójukat féltik?
EZEKÉRT kockáztatjátok ti az életeteket?

Pár tíz év múlva megszégyenültek fogtok szobáitokban ülni amikor a szeptemberi forradalom hőseivel fogunk ünnepelni. Azokkal, akiket a te barátaid brutálisan és törvénytelenül bántalmaztak, megaláztak, megnyomorítottak.

Márciusban jön a következő forduló, de már mi addigra mi is sokkal de sokkal jobban fel fogunk készülni!

A Jóisten óvjon meg benneteket ha akkor is a népharag útjába álltok elnyomó uraitok és a rendőrterror szolgálatában!"
Bocs, természetesen ez csak az egyik komment, a sok közül...
Plebejus:
Nézd, én olyan rendőrviccet már hallottam, hogy a rendőr azt hiszi, hogy Ave Caesar és Ave Maria testvérek, olyat, amiben növényeket nem tud megkülönböztetni, még sohasem. A viccek szerint inkább az előbbi miatt tartják őket műveletlennek.
A policeblogos bejegyzés nagyon szimpatikus, mondhatom, h elégé megváltozott a véleményem.
...felrémlik bennem egy mondat, amelyet kétségbeesett hangon sikított a rádióba egy fiatal rendőr: „Végveszély, végveszély! Rohanunk vissza. Az istenért hol van már a segítség?!"


FELELŐSÖK?

neeeee Fedor hányéves vagy?
haggyá má Szilvássyval.
Holafaszbavan az ÉLŐ bizonyíték? Egy blog komment?
Az NBH dolga:
1.megfigyelni
2.kiemelni
3.letartóztatni
4. és csak utána pofázni

ez nem más, mint amikor a választások előtt meg a szlovákok akartak robbantani, nehogy GyF legyen a ME. Jahh.
A másik. Szted a kordon megvéd egy terror cselekmény ellen?
Most nincs is kedvem nevetni.
da2 2007.02.09. 09:04:02

Da2, a titkosszolgálat mint a neve is mutatja titokban dolgozik. Nem bizonygat, nem tályékoztat, csak teszi a dolgát.
Egy kedves kommentelőnk (ufi.blog.hu/2007/02/07/ilyen_orszag_pedig_nincs_vi) hívta fel a figyelmet a Szilvásy által is hivatkozott Index-videó rettegett terroristájának macis kendőjére és pattanásos arcára. :)
Európasegíts!
Walter Melone: akkor Szilvásy miért nem ehhez tartja magát? Mintha korábban nem nagyon játszottak volna olyat a titkosszolgálatokat felügyelő miniszterek, hogy ellenőrizhetetlen (mivel államtitok) információk alapján savazták politikai ellenfeleiket...
Ez egy nagyon rossz cím Árpi. Ez EGY rendőr. Ilyen is van, OK. Nekem is van rendőr haverom, jó gyerek.
De volt módomban más rendőrökkel is találkozni, ostobákkal és gecikkel.
Alapvető problémám, hogy miért megy el valaki fakabátnak? Mert szorgalmas, kreatív és okos?
Hmmm.
Nem is azt mondtam, h a NBH táJékoztasson, hanem prezetálják a rabokat, oszt kész. Ne fenyegessenek, h jaj mi lesz.
A politikai ellenfelek provokálták ki ezt a helyzetet. Felelős politikus nem kényszeríthet nyilatkozatra titkosszolgálatot. Amig az volt a válasz a "kell nekünk ez a kordon?" kérdésre, h "kell nektek!" az nem volt elég. Mostmár van válasz a miértre is: "mert csak, és államtitok." A politikusok gyakran túlértékelik magukat...
biohouse:
Hivatástudat. Akiket én ismerek ilyenek. Pedig kapnak 3-4-szeres fizetési ajánlatokat biztonsági cégektől. Csak épp jobban tetszik ez a hivatás, mint pl. a Cora biztonsági főnökének lenni.
Rendőrök?
A fiatalokat bírom.
Bajszos öregek no comment.
Ha rajtam múlik soha nem fogok segítséget kérni rendőrtől.
biohouse: mivel foglalkozol? Fogadjunk hogy a szakmádban is találni ostobákat és g.ciket. Én csak azt látom hogy ragaszkodsz az előíteletedhez, mely szerint a rendőr az általában hülye, persze akit te ismersz az kivétel.
Fedor: És szerinted mi az érdeke a Szilvásinak, hogy reálisan tájékoztasson? :D
Kiáltvány Walter Melone-hoz!

Te bérelhető szuperhős, a csuklya az ellipszilon, bármit is mondasz!!!

Bitterburg
Nekem kimondottan pozitív képem volt a köztéri rendőrökről 1994-től,múlt év okt.23.-ig.
Amit viszont akkor műveltek,az egyszerűen elfogadhatatlan.
Beszélnek a kiképzés hiányáról,hogy korábban ilyen helyzet sohsem volt stb.Elfogadom.
Ismert mind az utcai /mellékutca!/ ártatlan járókelők elleni értelmetlen - a distingválás teljes hiiányát mutató - fellépések,éttermi látogatás stb. - mindenki tudja - tehát nem a kődobáló,barikádépítőkről beszélek - amik vmi rejtélyes okból (parancs,eligazítás,utasítás?)történhettek csak meg.Kizárt,hogy alkati szadizmusról lenne szó.
A rendőri hivatás pedig - tetszik,nem tetszik - jár azzal a kockázattal,hogy megsérül.Nem tudom van-e erre külön biztosításuk?Kellene.
Véleményem szerint okt.23.-n épp úgy begőzöltek,mint a tüntetők.
Tehát az intelligens rendőr ma még inkább kivétel,lehet,hogy elindult egy kedvező folyamat.Kivánom,hogy tartós legyen.
gergely
ebből kimondottan látszik, hogy 1994től múlt év okt. 23.-ig nem volt dolgod velük.
Paszternak 2007.02.09. 09:23:33

a hősők is hibáznak néha...
Árpi, benyelem a faszomat ha ez egy kis rendőr!
Nézd már meg ezeket a szerencsétleneket bármilyen nyilvános megnyilatkozás alkalmával, a Bene, meg Garamvölgyi még csak csak megbirkózik vele, de onnantól kezdve vége.
Emlékszik még valaki Szabadfi (ORFK
ált. helyettes) tv-ostrom során tett nyilatkozataira, kb. egy 2 éves retardált gyerek szintjén volt.
Szal ez egy kurvára stilizált, toleráns, rózsaszín pr-kép.
Eleve 10 év szolgálat után egy rendőr már csak szenvedő szerkezetben tud beszélni, el lett fogva, fel lett találva( mármint megtalálták), megköszöntötte (felköszöntötte) stb, akkorra a magyar nyelvtani chipet kiveszik a fejéből.
Láttad őket október 23-án? Vö.
U.i.:Újabban rosszak a témaválasztásaid.
Egy hozzászóló:
"Eléggé rendőrségi szócsőnek tűnik."

Egy másik:
"tessék már megnézni, kiket linket a mi rendőrünk. szélsőjobbosok a linkfalon és biztosít, hogy ő nem elfogult és nem rasszista."

Akkor most melyik az igaz? :)
da2!

Nem vagyok már nyeretlen kétéves, tisztában vagyok azzal, hogy amit a Szilvássy állít, abban van egy jó nagy adag hatásvadászat is. De tavaly október óta nem lehet elmenni az ilyen bejegyzések, meg az Index féle videó mellett, mégha a hatásvadászat meg a túlzás (remélhetőleg) az ő részükről is áll. Egy éve még lehet, hogy én is csak nevettem volna az egészen, de azóta történt egysmás, amely kissé más megvilágításba teszi a dolgokat.

Egy héttel az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt az egyik rádió kapott egy levelet, miszerint ha nem mond le Gyurcsány, akkor a Budapesten utcai harcok lesznek. Senki nem vette igazán komolyan (én se), a fél sajtó azt tippelte, hogy biztos valami túlmozgásos gimnazista rossz tréfája az egész. Aztén pár nap múlva jött a tévéostrom, egy hónappal később meg október 23...

Szóval óvatosan azzal a röhögéssel.
lonely photon:
de volt.Koccanásos baleset,igazoltatás,egyszer egy elköltözött cég új címét egy közrendőr mondta meg pontosan.Teljesen normi módon viselkedtek.
Ja és érthetetlen az a viselkedés,amit az előállítottakkal mnűveltek a fogdákban.Dokumentált tanúvallomások sora van erről.Ez is magyarázatra szorul.
gergely
Az látszott hogy a kisrendőrnél elszakadt a cérna, ez igaz, de az sokkal érdekesebb hogy miért. Ez kb olyan mint amikor a választók tehetnek arról hogy a politikában az történik ami.
most hazudhatnam azt, hogy meg vagyok lepve, hogy egy ilyen temaban IS pillanatok alatt elindul a gyurcsanyozas-fletozas, de hat ha egyszer nem :) grat :)

persze bele lehet latni hogy jajgergenyi jajokt23 azonnal, de kivetelesen lehetne masrol is pofazni, nem hiszem, hogy ennyit tudunk a rendorokrol irni.
da2 2007.02.09. 09:12:34
Hmmm.
Nem is azt mondtam, h a NBH táJékoztasson, hanem prezetálják a rabokat, oszt kész. Ne fenyegessenek, h jaj mi lesz.

Aztán jönne Zuzmó anyó a társaival és körbevisonganák a fél világot, hogy a rendes embereket báncsák a rendörállami pribékek.
Haggyá má'!
Fedor: ezek az események az ok vagy az okozat? Szerintem ezt a helyzetet kitermelte az elmúlt 16 év és amíg az okok nem szűnnek meg ezek az események tovább folytatódnak.
Fedor-9.37.:
aki a levelet írta,annak valóban jó itélőképessége,pronózis tehetsége volt.
Magam is számítottam ilyesmire - utcai harcokra nem - bene volt a levegőben a feszültség az öszödi beszéd után,amit a Gönczöl jelentés is megállapitott.
.
A Morvai alternatív bizottság pedig nyíltan kijelenti - közvetett bizonyítékokkkal - miszerint a lázongók között elvegyült rendőrségi provokátorok voltak,akik igencsak tüzelték a társaságot.
A politikai motiváció világos,a konkrét politikai elképzelést lehet ragozni.
gergely, az egyes rendőrök október 23-i viselkedését NEM MENTI, de magyarázhatja az a düh, megaláztatás és revansvágy, amit a tévéostrom miatt érezhettek. Ráadásul egy nem mindennapi szituáció érdekes dolgokat hozhat ki az emberből, olyanokat, amiket maga se gondolna magáról...
Néhány kérdés kimaradt:

- Mennyire gyakran fenyegetik államunk rendjét szlovák terroristák?

- Ha bizonyos politikusok ellen merényletet akarnak elkövetni akkor tényleg a leghatékonyabb eszköz egy kordon a parlament elé?

- Ha kiderülne, hogy az ország vezetői nyílt jogsértéssel kerültek hatalomra, és a jogrend visszaállításáért sokan tüntetnének, elképzelhető hogy a rendőrség a tüntetők mellé áll? ( ez nyilván gondolatkísérlet, valós eseményekkel való esetleges egyezés csak a véletlen műve)


gergely 2007.02.09. 09:46:54

"a lázongók között elvegyült rendőrségi provokátorok voltak,akik igencsak tüzelték a társaságot."


Ezt Te tényleg elhiszed?!
Fedor-9.46.:
ezzel egyetértek.Viszont,ha eligazításukkor megfelelő utasításokat kaptak volna talán nem durvul el ennyire a helyzet,nincs ennyi sérülés sem rendőr,sem tüntető esetében.
Walter Melone-9.46.:
Az Echo TV-ben felmerült kérdésre Morvai Krisztina nyilatkozott: "Ez nyilvánvaló".Az ujjából szopta volna?
Mivel magyarázod Kőrösi Imre fegyveres felkelésre történő felszólítását?Színtiszta provokáció,amit épp a Kossuth téri tüntetők állítottak le.
egész ügyes a rendőrség kommunikációs osztálya, nem gondoltam volna, hogy eljutnak idáig. valószínűleg olvasták a pr-blogokkal kapcsolatos írásokat. egyébként szép munka.

www.globalprblogweek.com/2005/09/23/fischer-managing-blog-relations/
Mivel magyarázod Kőrösi Imre fegyveres felkelésre történő felszólítását?Színtiszta provokáció,amit épp a Kossuth téri tüntetők állítottak le.

Színtiszta elmebetegséggel.
Srácok:
Zuzmó anyó azokat védi, akik nemcsináltak semmit és mégis kaptak. Ha szerintetek jogosan, minek mentek oda, akkor nincs miről beszélni. a rendőrök meg sztem begőzöltek az MTV székház után, az egy csürhétől elszenvedett VERESÉG volt, ez az ún.törlesztés, ami a fociban is ismert, piros lap jár érte. Pszichikailag gyengék.

basten. gondolkozzál már lécci egy kicsit.
amit írtam, annak nem így kéne lenni?
Bíróság elítéli őket, és kész.
Ha van bizonyíték. De így előre, nevetséges. És terror ellen kordonnal....és korábban amikor Szili levelet írt, akkor neki nem szóltak? Hogy így akarják megvédeni a Parlamentet?
Mondjuk sztem is vannak elmebetegek akik szervezkednek, de nem hinném, h ne lehetne őket egyszerűen lekapcsolni. Pl. honnan lenne fegyverük?
Ja és javaslom, kerítsünk körbe MINDENT kordonnal, mert MINDENHOl lehet támadni. És ne csak március 15.re hanem MINDIG. Így a biztos.
Morvai Krisztina igencsak jobboldali beállitottságú ember. Igy fenntartással kéne kezelni az állitásait sztem, mert némileg elfogult. Igy az ő "jelentése" sem lehet objektiv...
gergely 2007.02.09. 09:50:11
Egyetértek, ez nagyrészt vezetői hiba volt.
Gergely, neked lehet hogy okt23.-án esett le a magyar rendőrség mijen is igazából, mikor jogtalanul csinálnak veled ezt azt, utána tagadják, végül nem tehetsz semmit sem ellene, de ki kell ábrándítsalak ez eddig is így volt csak az emberek szartak rá. Mertugye koccanásos baleset, entyem-pentyem, meg öreg néni átsegítve a zebrán bla bla...
Most végre megérezhette a sok buzi fideszes mijen is az mikor a rendőrségre bízzák a sorsát. Nem sajnálom egyik oldalt sem, mindegyik megérdemelte.
Az okt.23.-ai rendőri fellépés preventiv hatása EDDIG 100%-os, hiszen nem volt azóta olyan volumenü rendbontás.
"gergely 2007.02.09. 09:50:11
...ha eligazításukkor megfelelő utasításokat kaptak volna talán nem durvul el ennyire a helyzet,nincs ennyi sérülés sem rendőr,sem tüntető esetében. "

Egy szóval se állítottam, hogy nem történtek szakmai hibák is. De az kép, amit a jobboldal próbál beállítani a történtekről (parancsra brutalitás, rendőrállam), az egyszerűen hülyeség.

Az állítólagos rendőri provokátorokkal kapcsolatban Morvai Krisztinára hivatkozol, mint forrás. Szerinted hiteles és kompetens ebben a témában? Aki bevalottan drukkolt a tévéostromkor azoknak, akik nem mellesleg felgyújtották a férje (Baló) kocsiját, és a saját, kiskorú lányát is erre buzdította? (Az ENSZ-béli, országlejárató, antiszemita ámokfutását ne is említsük most.)
egyébként azt sem gondoltam volna, hogy Árpád ilyen könnyen bedől ennek a pr-blognak, ráadául hiányoltam néhány fontos kérdést, persze tudom, az alany csak egy kisrendőr volt.;)
Drukkolok a Police Blog irójának-nak. Meg minden más erőfeszítésnek, ami az értelmes Magyarország megteremtése felé mutat
Nem emlékszem Zuzmó anyóra és társaira abból az időből sem, amikor Szabadi "Közgazdasági Zseni" Bélát hurcibálták pórázon a tévékamerák előtt, fel, s alá. Továbbá a Juszt elvtárs ügyében is csendben voltak a jogvédők, a Papa esetében, a Karancsi esetében, Fiala meghurcolásánál is stb, stb, Ezért nem (sem) hitelesek a szememben.
Walter Melone: Morvai Krisztina, mint "igazán jobboldali"? :) Sok barátom járt hozzá az ELTÉ-n, nekik nem ilyen benyomásuk volt. Inkább elkötelezett emberi jogvédő (ami jellemzően liberális beállítottságú közeg), korábban a családon belüli erőszakkal foglalkozott sokat (pl. Simek Kitti ügye), csak az őszi rendőrakciók után kezdett el foglalkozni ezzel. Ráadásul a tv-székház előtt felgyújtották az autójukat, úgyhogy akár csatlakozhatott volna a drága-jó-Gergényi-köszönjük-hogy-véded-a-köztársaságot kórushoz is.
Morvai Krisztina nyilatkozott: "Ez nyilvánvaló".Az ujjából szopta volna?

Hát erre a válasz egy valószínű igen.
Walter Melone: Már elnézést, de én megszavaznék neked egy gumibotot a seggedbe. Csak úgy, preventíve.
ez az inkognito eleg vicces, ha egy forendor meg akarja tudni, ki ez a foszer, kb. 10 perc mulva tudni fogja...

egybkent hulyeseg, hogy ne tudna ilyen valasztekossaggal, visszafogottsaggal beszelni egy rendor, de teny, hogy nem spontan beszelgetesnek tunik a cucc, a valaszok eleg "megkomponaltak"
Ja, még egy, aki nem tudja elképzelni, hogy egy járőr is lehet müvelt és értelmes ember, az mennyen a pics...
Fedor: lehet, hogy Morvai antiszemita. De a palesztin nők izraeli helyzetét feszegetni ne legyen már antiszemitizmus... Ezen akadtak ki Izrael állam diplomatái.
Turul, Morvait (meg a tévéostromra történt reakcióját) illetően a fenti válaszom ezek szerint neked is szól.

Milyen emberi jogi aktivista az, aki az utódját azzal akarja megfúrni az ENSZ-nél, hogy cionista összeesküvés akarja a helyére ültetni (az utód ugyanis zsidó lett volna)? Aki szerint a palesztin nők elnyomásának egyetlen okai a nők (tehát az iszlám vallásnak semmi köze hozzá)?
Off.
Na igen, az hogy "terrorveszélyvanemberek" az egy kicsit húzós.
Ez a két remek fiatalember, akik ottan egy kocsmában intenzív alkoholos befolyásoltság alatt hőzöngtek, na ezek itt a demokrácia felkent ellenfelei???

És mi van, ha én mondjuk lefizetek egy kocsmában két alkeszt, hogy akkor most ti forradalmárok vagytok, ezt és ezt mondjátok?

II.- Terrorveszély

Hát nekem nem is kérdés, hogy itten eszméletlen terrorveszély van. Szeretném, ha a rendőrség és a -maradék-katonaság tankokkal, páncélozott csapatszállító harcjárművekkel vonulna ki eme rettentő terrorveszély megakadályozására.

Azért NE tréfálkozzunk már ilyenekkel. Mi van, ha egyszer TÉNYLEG lesz terrorveszély? Akkor majd valaki bejelenti, és a magyar állampolgár meg -ugye akik farkast kiáltanak...- jó nagyokat fog mosolyogni, és bumm.

On

Kisrendőrök: Ők a munkájukat végzik/ végezték. Akik túlkaptak, azokat meg kell büntetni, nyilván, de az igazi felelősöket kellene itten felelősségre vonni. Ki adta ki a parancsot pl. hogy gumilövedékeljenek? Ki volt ekkora balfék, hogy ekkora csapaterőkkel (mármint amit nem vontak oda) nem tudott egy épületet megvédeni 300 erős fiútól?

Ki volt az a parancsnok, aki elszúrta az Astoriás tömegoszlatást? (Jelzem szakmailag indokolt lett ott nehezményezni a fityisz gyűlést már elöljáróban is)

És miért viselkedik úgy a rendőrség és az Igümin, mintha nem lenne ehhez semmi közük?

- Kisrendőr meg szívhatja a fogát, és ő a hülye. Még akkor is, ha tényleg semmi köze nem volt ezekhez a dolgokhoz.

w.blog.hu/2007/01/11/morvai_fuggelek

Itt van néhány mondat Krisztinánk munkásságáról.
Turul, akaratlanul is megválaszoltam a még nem is olvasott kérdésedett :-)

Nem a palasztin nők körében végzett kutatásai miatt gondolom antiszemitának (bár érdekes következtéseket vont le ott is), hanem amiatt az afférja miatt, ami az utódlása miatt keverte magát, konkrétan a provokátorok esetében pedig a tévéostrom utáni saját nyilatkozata miatt tartom hiteltelennek.
TWÁ, news.bbc.co.uk/1/hi/uk/6345089.stm Belekerültünk a világmédia központjába...:) Az átlagbrit már tudja hol van Sarvar és Szentes...
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.02.09. 10:10:28


Tudod, az a kordon a Felszabon kb 20.000.000HUF ba került annak a cégnek akié az az állványzat volt amit szétszedtek. Szerinted kinek kéne megtériteni a kárt? Tartok tőle, h az okozó nem fogja... Na ezért a prevenció.
Fedor: Izrael állam tiltakozik az egyébként az ENSZ-ben elismert Morvai miatt, aztán Magyarország egy zsidó aktivistát delegál a helyére. Szerintem nem kell különösebb paranoia ahhoz, hogy ebben valaki összefügést lásson.
Antiszemitázni persze lehet. Azt mindig lehet.
Ez nem a kormány egy újabb kommunikációs fogása?
Aki mindenféle distinkció nélkül azt állítja, hogy a brutális rendőrök támadtak a békésen ünneplő polgárokra, az nem képviselheti hitelesen azoknak a jogait sem, akik valóban a megtörtént rendőri túlkapások vétlen áldozatai voltak.
szerintem ideje volna egy új védelmi minisztériumot létrehozni. elválasztva az igazságügytől és a belügytől.

az védelmi feladatot ellátó szervet, szolgálatot egy közös minisztérium alá kellene rendelni. a környezetvédelem, a fogyasztóvédelem, a katasztrófavédelem, a rendőrség és persze a hadsereg. a meteorológiai szolgálat, a tisztiorvosi szolgálat éppúgy, mint a titkosszolgálat. ezek mind védelmi vagy rendészeti feladatot látnak el.

itt vannak az esetek sorba, mutatják az apparátus széttagoltságát: tüzijáték, tévéostrom, kossuth tér, átcímkézés, szemétügy, ami nagy port vert fel az utóbbi időkben. nyilvánvaló volt mindegyikben a széttagoltság okozta tehetetlenség.

ha jön a vihar, akkor innentől kezdve nem kérdés, a védelmi miniszter feladata eldönteni lefújja a tüzijátékot, vagy sem. ugye egy tucat ember lefújhatta volna, de senki sem vállalta a felelősséget. mert ugye az egyik nem jelentett csak egyszer, a másik meg akkor nem olvassa el, ő nem adhat utasítást ennek, csak annak, de ha őt utasítani akarod, akkor előbb értesíteni kell amazt. ha ez az egész egyetlen minisztériumra tartozik, akkor nyilván jobban szervezett az egész. illetve ha mége, akkor számon kérhető ezért egy miniszteren. neki lehet szegezni a kérdést, hogy akkor hogy is van ez. és nem lehet tovább mutogatni.

tévéostrom. ha megtámadnak egy középületet, a védelmi miniszter dolga a védelem megszervezése. ha kell beveti a hadsereget. most ugye idevezényeltek pócspetriből egy csapat rendőrt, akik aztán jól el is tévedtek a városban. miért nem mondták a petőfi laktanyában, hogy gyerekek riadó. mert az egy másik minisztérium és nem az ő dolguk.

kossuth tér. a védelmi miniszter feladata a probléma megoldása. nyilván ha összegányolják a teret, az környezetvédelmi, városvédelmi szempontból aggályos. ha lacikonyhát nyitnak az meg fogyasztóvédelmi szempontból. most akkor kimennek a felügyelők, de ha kell igénybe vehető a hadsereg a sátortábor elbontására, mert ugye nyilván nem a fogyasztóvédelmis néni felada. azonnal bevethető a hadsereg és a titkosrendőrség, nem árt ha beépül közéjük egy két arc. és az egész egy kézben van. és ő dönti el, hogy most kordont épít, vagy sem. és persze az ellenzék vezére kihívhatja őt egy nyilvános vitára.

szemétügy. ha egy csősz jelenti, hogy idepakoltak egy rakás szemetet, valószínűleg külföldről hozták, akkor a védelmi minisztériumban azonnal értesítik a fináncokat, a rendőrséget, hogy akkor ellenőrizzék az utakat a kamionokat, és elindul egy rakás környezetvédő, hogy akkor bejárják a tanyákat. esetleg megy velük egy nyomozó, aki ki tudja kérdezni tulajdonost, mert a zöld emberkék erre nem feltétlen alkalmasak.

átcímkézés. ha találnak egy rakás lejárt szavatosságú élelmiszert, akkor a védelmi minisztérium emberei, fogyasztóvédők, környezetvédők, rendőrök, katonák megszállják az összes nagyáruházat és ellenőrzik a polcokat. ha kell azonnal lepakolják az egészet. és persze ennek költségeit később áthárítják az áruházláncra. ugye nincs szétaprózottság egy rakás ember rendelkezésre áll.

stb, stb. most mondanom sem kell, a védelmi miniszter, ha jól végzi a dolgát, végtelen népszerű lehet és tekintélyt vívhat ki az ellenzéki szavazók között is. és ehhez nem kell tollas kalapba járni. most ugye sokan gondolják azt, hogy mindent meg lehet tenni, ha a hatalommal szemben tesszük.

és ha fickó eldönti, hogy ő a védelmi minisztériumban akar dolgozni, akkor nem feltétlen lesz rendőr, lehet, hogy közterületfelügyelő lesz, de az is lehet környezetvédő főcsősz vagy éppen titkosrendőr, ha mondjuk tud választékosan beszélni, mint az emberünk.
"- Természetesen tisztában vagyok a mai fiatalok fogyasztási szokásaival. Én azt mondom, hogy nem elnézőnek kell lenni, hanem felismerni a helyzet súlyosságát. Ha valaki buliszinten végez ilyen tevékenységet vagy esetleg csak kipróbálja azzal mindenképpen másképpen kell viselkedni, mint egy rendszeres fogyasztóval akinek már az életvitelére is kihat a dolog.

- És az életvitelszerű fogyasztással mit tud kezdeni a rendőr?

- Nem tudom mások hogyan viselkednek ilyen helyzetben, így a saját példámat hozom fel. Volt egy fiatal lány, aki rendszeresen fogyasztott könnyű drogokat, amelyek anyagi fedezetéhez bűncselekményeket (lopásokat) kellett elkövetnie. "

Sajnálom, hogy ezt a kérdést nem vagy nem teljesen értette meg a biztosúr, engem érdekelt volna, hogy akkor most mennyire tartja helyesnek fiatalok basztatását _önmagában_ fű miatt.

Émmá csak ilyen vagyok, nem tud érdekelni, hogy ki milyen párt színeiben csinál sutyerák faszt magából.

Vagy értette, csak nem akart válaszolni?
"Másképp kell viselkedni". Hm. Muszáj velük szemben "valahogy" "viselkedni"?
WMelone& Morvai,

Nyilván TWÁ a leghitelesebb forrás Morvaival kapcsolatban. Mivel TWÁ rettentő tényszerű és független...

Szerintem nevetséges, hogy kiáll a jogsértések ellen erre előszedegetik, hogy mikor zsidózott. Egyrészt kit érdekel, mi köze a zavargásokhoz. Jobb a lelketeknek ha bebizonyítjátok vkiről hogy antiszemita?
Hallottam én már Szdsz -eseket is cigányozni és Mszpseket is zsidózni. Sőt valamely közvéleménykutató felmérése szerint az mszp- szavazók közt van a legtöbb antiszemita. Néhány éve olvastam, szívesen belinkelném ha meglenne. E helyett csak saját tapasztalat: fix Népszavaolvasó melósok beszélgetését hallgattam pár éve mikor az Szdsz nem szavazott meg valamit a koalíciónak, és a kedves koalíciós partner egyből "a zsidók" megjelölést kapta.


Aki magunkfajtára és magukfajtára osztja honfitársait elveszíti a kompetenciáját a jogvédelem ügyében, A jog(védelem) összetett dolog. Ez a Morvai-féle magunkfajta/magukfajta világkép primitív.
Ez az egész annyira szomorú. Mikor értik már meg a baloldali polgártásrsak, h mi jobboldaliak nem védjük sem a sárkánygyíkosokat sem a TV ostromlóit.
De: 1.elkúrtá(to)k
2. egy csomóan erre idegesek lettek (balfaszok, én mindig is tudtam, h a baloldal mindig elkúrja)
3.randalíroztak
4.Gyf és a baloldal továbbra is elkúrta
5.majd a pszichikailag gyenge rendőrség törlesztett.
6.utána odarakták a kordont, mer csak.
7.fidesz lebontotta, ha törvénytelenül, akkor majd megkapják
8.továbbra is el akarjá(to)k kúrni és most ez a ravaszképű Szilvásy meg magyarázza. Hazudik.
9. Ha lesz valami márc15én, akkor mind alkalmatlan.
Walter, amíg 100%i egyetértek veled Morvai Krisztinával kapcsolatban, a húszmilliós részt meg inkább demagógiának gondolom.

Egyrészt, miafaszból volt az állvány, teakfából? 20 millió egy családi ház anyagköltsége. Nyilván a cég, akié volt, felfelé kerekített.

Másrészt a szabad demonstráció, a gyülekezés, a véleménnyilvánítás része a demokráciának. Szerteszétpisálják a Kossuth teret. Ezek pénzbe kerülnek. Néha a tüntetések eldurvulnak. Ez még több pénzbe kerül, nekünk adófizetőknek. Rendőrök, könnygáz, kordon, vízdíj (amit szétlocsolnak). Felgyújtott autó, egyéb kár.

Nem kellemes látni, hogy ilyesmire megy az adófizetők pénze. Meg egy-két magánember, magáncégnek lesz kára (a biztosítók egyébként többnyire fizettek). Mégis, nem szokás a véleménnyilvánítást, a gyülekezést, a tüntetést takarékossági okból korlátozni.
gyorgyn 2007.02.09. 10:39:19

A kedvedért itt egy igazán hiteles, ám kevésbé olvasmányos forrás.


www.ajk.elte.hu/index.asp?URL=http://www.ajk.elte.hu/KarSzervezete/Alkalmazottak/223182012.html
A bejegyzésne linkelt "tüntetéééés" c blogbejegyzést érdemes elolvasni. Szerintem őszinte írás a komától. Elismeri hogy voltak rendőri túlkapások, de nem paranoiás.
Erről is többet kérdeztem volna, de TWÁt inkább a füvesbuli érdekli- végülis ő dolga...

Mi intelligensen füvezgetünk, hozzánk jöjjön a jófej idegennyelvet is beszélő megértő felfogású rendőr. A tűntetőket meg majd a kevésbé intelligens megrugdossa, végülis belefér, minek ment oda...
Pascal!
Minden biztosítás végén ott áll, hogy nem vonatkozik, háború, zavargás, stb. esetére. : )
micsoda kampány szöveg:)nanemá.
nem lehet h ez a közrendőr a bene? vagy csak szimplán ezért fizetik?

Udvarias fiatal rendőrök. Én örülök a legjobban, ha vannak ilyenek, de kérdem tisztelettel:
Ha oly sok a pszhiológiai teszt, nehogy állatok kerüljenek a kötelékbe, mi történt okt.23? ja, hogy szegény rendőrök streszbe voltak. Én is voltam már stresszes, még se vertem agyon senkit. Viperát se veszek, hogy nézegessem otthon, s ha véletlenül helyzet van, már viszem is.

Értem én, h szegény rendőrség imidzse tovaszállt, de talán nem ilyen gyenge módon kéne próbálkozni...

Hogy legyen házibulis téma is, ha már az is van a postban. Az én bátyámat egyszer pont egy ilyen nomrál, nem drogos buliról vitték be az örsre fiatal, nem éppen kedves, sőt rohadt bunkó kékruhások csendháborítás miatt. cellában aludt:)) ennyit a kedves rendőrökről.(mert persze h vannak azok is, de tapasztalataim szerint, nem ez az átlag, még ha piár szövegnek fasza is.)

egy kérdés: Árpád, te elhiszed neki?

nade Pascal meg a többiek...
1.Hogy lenne már Morvai antiszemita Baló feleségeként?
[Azt bírom, h valaki a HV-s interjút (TV, felgyulladt Octavia, gyerek) egészen másképp értelmezi, mint én. :) namindeeegy]
2.HA az, mi köze ennek a viperázáshoz?


óvatosan ezekkel a diszkreditációval....ez olyan, mint Varnus szarul jáccik mer buzi.
Asszem elég volt a maszatolásból. A Reichstag már nem ég, hanem leégett. /MN-print, Bayer Zsolt/ A mi jogállamunk erejéből még egy lipcsei perre sem futja.
Nekünk akol kell, köréje kordon. Nem kell szabadság, hagyjuk a széplelkűsködést.
Vagy így tovább, vagy előrehozott választások. Vagy-vagy.
WM @ Morvai,

itt publikációs lista van ha jól nézem jórészt családon belüli erőszak témában nyomult a hölgy, de van néhány emberi jogos is. Szerencsére nincsenek fenn a cikkei mert azt nem olvasnám úgyse el.
Ahogy én látom jogértő emberke és eléggé felballintotta az agyát amit okt 23.án saját szemével látott.
Erre jöttök ti, hogy mit ugat mert úgyis antiszemita. For a better magyarland....
Pascal: "Mégis, nem szokás a véleménnyilvánítást, a gyülekezést, a tüntetést takarékossági okból korlátozni."
Te ennyire sötét vagy? Nyivánits véleményt, gyülekezz, tüntass! DE rongálni, autót, házat egyebet gyújtogatni? Sok hülyeséget olvastam itt, de eddig tiéd a pálma!
Nekem spec semmi bajom sincs a rendőrökkel. Az a tapasztalatom, hogy, ha embernek tekintjük őket és így is viselkedünk velük, akkor ugyanezt kapjuk tőlük is... Bár engem szinte hetente igazoltatnak még eddig egyszer sem tapasztaltam részükről semmi olyat, ami miatt akár csak egy kicsit is neheztelhetnék rájuk.
Ahmet, ez igaz, a biztosítók viszont mégis fizettek a betört kirakatokért, autókért stb. Jószándékból is, de üzletpolitikából is. Mert amikor az első, a legnagyobb bejelentette, hogy fizetni fog, a többi is (összeszorította a fogát) hogy le ne maradjon.

De nem vitatom, pénz, ami rossz helyre ment. Mégis, egy diktatúra többe lenne nekünk. Ez meg a gyülekezési és szólássszabadság ára.
Én nem értem, szerintem rohadtul nem kell jobbosnak lennem ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen hogy engedni kell a tüntetőket tüntetni, ott, ahol akarják, akkor, amikor akarják.
Tör? Zúz? Elfogni, bevinni, kész. Azért, mert tör, zúz.

De egyszerűen nem értem, miért kell őket basztatni. Nézem a tv-ben, hogy a kordonbontás-helyreállítás (muhaha!) után 40 talpig beburkolt rendőr taszajgatja arréb az 50 éves nénit.
Miért? Minek? Hülyék ezek?
Ez tényleg csak a "jobbos"-oknak néz ki hülyén?

Összehugyozzák a parlamentet? Hát menjen, hugyozza össze. Tetszik? Nem tetszik. Ilyenek vagyunk? Igen, ilyenek vagyunk.

Komolyan furcsa, hogy az a legnyomósabb érv a parlament elkordonozására, hogy "hogy néz ki má'", hogy ott táboroznak. Ha zavar bárkit, megtilthatja bárki?
Azért, hogy ne ezt mutassuk magunkból? Miért ne? Ilyenek vagyunk, ez a hiteles kép rólunk.
Osi mutass már egy példát, ahol az autók felgyújtását ajánlgattam volna... vagy nyugodj meg
atka: és megkérdezted tőlük, hogy miért is igazotattak? Én megszoktam. A válasz: Büncselekény elkövetésére utaló magatartást tanusítottam. Hehe!
osi, indulattal nem lehet álcázni a politikai szükségből akár a demokráciát is felrúgó véleményedet. Csak felerősíteni. A magyar baloldal mára a demokrácia ellensége lett. Itt nincs további mérlelegelési lehetőség. Szilvásy miniszter úr a náci és a sztálinista diktatúrát idézően riogat, használja fel a kormány érdekeinek megfelelően a polgári titkosszolgálatokat. Nem először, de ezúttal nyilvánvalóan önleleplező módon. Ez így nem mehet tovább. Diktatúrát akarunk, vagy demokráciát?
cziffra, naja, itt is megmutatkozik az a hihetetlen rutin, ami kormányzati szerveinket jellemzi. Csak megjegyzem, ha ezt a szart lebontják sunyiban december 23 - án, akkor nincs semmi balhé.

Nade: TERRORVESZÉLY????? Bakker azért ne etessük már egymást! Terrorveszély Irakban van. Meg Londonban, és Birminghamben, Madridban, Münchenben volt. AZ terrorveszély. OTT robbantottak, és van ETA, IRA, RAF stb.

Ez itt MAXIMUM 50 begőzölt militaryfan borpárás képzelődése, súlyosbítva néhányszáz háromnyomásos szittyával. És pár nyuggerrel.
Ez itt rendzavarás lehet MAJD, ha ELKÖVETIK.
Pascal: Abszolut nyugodt. A "takarékossági ok" verte ki egy pillanatra. Arról az apróságról nem beszélve, hogy egy állványzat szétszedése, nem, sőt alig csak az anyag ktgről szól.
Loga ,

szerintem sokak szemét az csípi, hogy magyarország egyik legdrágább nényzetméterárú közterületén zavaros agyú emberek igénytelenkednek. Ilyen szűkös időben. Mennyi lélegeztetőgép kijönne a tér hasznosításából.

Kellene építeni oda normális fizetős budit, az is sokat segítene. Bár nem egy jellegzetes ingatlanhasznosítás, de alkalmanként egész jó bevétele lenne.
Nehogymá azt képzelje valaki is, hogy EZ a terrorveszély! Ahhoz egy szervezet kell, KOMOLY fegyverek kellenek NEM csúzlik b@sszameg! Krvaország. Ennyit a német punkok is előteremtenek minden komolyabb megmozdulásuk alkalmával, és a rendőrök jól odasóznak kettőt a hátsójukra, kapnak egy kis vizet, hogy lenyugodjanak, a főkolomposokat beviszik pár napra, hogy gondolkozzanak, oszt kész. Ha tényleg komolya z ügy, akkor -és csak akkor- van valamilyen vádemelés, bíróság estébé. És azon is szolídan, atyailag jár el a bíróság, tudván, hogy ezekből a punk Hansokból még értelmes emberek is lehetnek. (L. pl. Joschka Fischer)

Ezek meg itt terrorveszélyről pampognak. Megáll az agyam.
Wonderland, miért nem lép fel a rendőrség a titkosszolgálatoktól nyert információk alapján a vélelmezett szélsőséges csoportok ellen? Gyanítom azért, mert ez egy blöff, ami nemhogy feszegeti, hanem átlépi a polgári demokrácia határait. Nem lennék meglepve, ha tudatos provokáció lenne a háttérben, ide értve a zavargások előkészítését. Ősszel a recept bevált, nem?
Figyelj, osi, ugye én az ellen érveltem csak, hogy be akarnak tiltani mindenfajta tüntetést azért mert "valószínűleg eldurvul" és "sok kár". Szóval ha valaki nem ért egyet a parlament döntésével, miszerint Gyurcsány marad, és azt be is akarja kiabálni, lelke rajta. Én nem is értek vele egyet, meg időpazarlásnak gondolom de az Alkotmány szelleme szerint joga van hozzá. Pénzbe kerül, nekünk is, mert biztosítani kell stb. Demokrácia ára. Ha eldurvul - HA - az nem jó, akkor lépjen közbe a rendőrség.
cziffra: Nézd meg az NBH évkönyvét: www.nbh.hu/evk2005/001menu.htm

nos, ők ezzel foglalkoznak már évek óta, és nyilván bent vannak az embereik.
Innen már nem is merek tovább következtetni, mert még a végén jobboldali összeesküvéselméletekkel vádolnának.

Megjegyzem: Ez a "titkosszolgálat PR" ez egyedül a titkosszolgálatoknak tesz rosszat.
Wonderland, abban is egyetértek, hogy a kordon fenntartása óriási baki a kormányzat részéről. Ezt a ziccert a Fidesz nem hagyhatta ki. A kordon a szabadság jelképe lett. Mi meg Weimart kiálthatunk teljes joggal. Mellesleg a német történész kollégák már megkérdezték, nem akarok- e kiköltözni. Belegondoltam, ahogy egy helikopterrel kimentenek a Kossuth-térről, s alattam összezárul a vörös pokol. Saigon retro:)
cziffra plachta zasztava 2007.02.09. 11:07:33:
"osi, indulattal nem lehet ... . A magyar baloldal mára a demokrácia ellensége lett. ... Szilvásy miniszter úr a náci és a sztálinista diktatúrát idézően riogat, ... . Ez így nem mehet tovább. Diktatúrát akarunk, vagy demokráciát?"
Bennem nincs indulat. Inkább szomorú vagyok. Egy régebbi post örvén írt hsz-ásomra kaptam néhány privit. Meg kellett álapitsam 1970 óta a rendörségnél szinte semmi nem változott. Ha valakinek rossz véleménye van a fakabátokról az én vagyok.
Félek nem csak a baloldal. Bár én még mindig nem tudom hol van a bal meg a jobb. Ez ma Mo-n használhatatlan.
szilvasi pr, meg kell indokolni a 3 mrd-s beruházást.
A vége remélem költői kérdés.
cziffra: Megkapó képeid vannak..:) Már én is gondolkoztam, hogy megjelentetek valami gyújtó hangulatú forradalmi cikket az elnyomó sztalinista rendfenntartóktól, csak még ez enervált entellektüell hozzáállásom választott el a tettől....:)
"Nézem a tv-ben, hogy a kordonbontás-helyreállítás (muhaha!) után 40 talpig beburkolt rendőr taszajgatja arréb az 50 éves nénit.
Miért? Minek? Hülyék ezek?
Ez tényleg csak a "jobbos"-oknak néz ki hülyén?"

Nem, ez mindenkinek hülyén néz ki. De az, hogy az egész kordonvisszaállításból neked csak ennyi jön le, hogy "40 rendőr lökdös egy nénit", akkor bizony "jobbos" vagy. Merthogy nyilvánvaló hogy nemcsak ötvenéves nénik akarnak átmenni a kordonon. Csak te erre figyelsz fel /erre hívják fel a figyelmedet.

Nem beszélve egyébként a vazulnénikről.

(Nota bene: a kordon szerintem is hülyeség.)
osi: Pascal arra reagált, hogy Walter Melone szerint rendben volt az októberi akció, merthogy preventív...
"Nade: TERRORVESZÉLY????? Bakker azért ne etessük már egymást! Terrorveszély Irakban van. Meg Londonban, és Birminghamben, Madridban, Münchenben volt. AZ terrorveszély. OTT robbantottak"

Nos, azért én még emlékszem az iraki bevonulás környéki jobboldali szövegekre, hogyaszongya "azzal, hogy a kormány támogatja a megszálló csapatokat, azzal - Angliához stb. hasonlóan - Magyarországot a terroristák célpontjává tették."

Szóval a "terroristaveszélyt" a másik oldal is szívesen veszi elő a kalapból ha alkalom adódik rá. Még akkor is, ha AZ valóban reálisabb veszély volt.
2k2 · ufi.blog.hu 2007.02.09. 11:24:23
osi: Pascal arra reagált, hogy Walter Melone szerint rendben volt az októberi akció, merthogy preventív...


Nem rémlik, h egyetértettem volna. Azt irtam, h sikeres volt.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.02.09. 11:24:23
Remélem csak lemaradt a :) Preventív, hmm.
Wonderland, az a baj, hogy néha már nem tudok nevetni a közállapotainkon. Egyre inkább már csak az irónia marad. Ha azt is elveszítem, akkor jön a sarkos vélemény. A magyar jobboldal gyermekbetegsége. És ezen nem segít három hónap Bajorország, mert félő akkor is ott ülök majd a gép előtt, ennek az elcseszett országnak a híreit lesve)
"Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.02.09. 10:04:25
Az okt.23.-ai rendőri fellépés preventiv hatása EDDIG 100%-os, hiszen nem volt azóta olyan volumenü rendbontás. "



A pontosság kedvéért! :)
Szerintem Szilvásy terrorveszélyei is olyanok mint Demszky tornádói. Bizonyos kommunikációs vákuum idézi elő őket.
Igazi aduászok, mert ennél nagyobb hülyeségeket már nagyon nehéz mondani.
Ha már fakabátok, meg a rossz vélemény.

Nekem történetesen szimpatikus a rendőrkolléga néhány bejegyzése, az is például, ahogy szelektíven értelmezi és mérlegeli a könnyűdrogfogyasztást. A belinkelt zavargásokra vonatkozó meg különösen. Bár nem tudhatom, de hitelesen adhatja vissza, mit érezhetett.

Az illető rutinosan alkalmazza a szakzsargont és a köznapi nyelvet, és mennyire tisztában van az interjúadás módjával. Az "ez kacsa" válasz mintaszerű, és akit sosem interjúztak sokszor nincs tisztában. Nem tudom ki lehet a blogoló rendőr, de mintha egy médiában járatos és rutinos illetőről lenne szó (egy szóvivő privát hobbyja lenne a rendőrblog?).
WM, megelőzés.
Ezen logika szerint az aki lop annak vágjuk le az egyik kezét - törvény is elég preventív lenne. Aki hazudik annak nyelvét? Egyebét?

Morvai meg jobboldali antiszemita?
Pascal 2007.02.09. 11:33:39


Garamvölgyi pl elég grafomán... ;)
Drága Hoppácska! Azért van némi árnyalatnyi különbség aközött, hogy "terroristák célpontjává tették" - mondta ix, aki SEMMILYEN végrehajtási funkciót nem lát el.
Illetve: terrorveszély VAN: mondja ezt a MEH minisztere, aki nem mellékesen a titkosszolgálatokat is felügyeli.

Egy állami végrehajtási funkció azért jár némi felelősséggel.
"gyorgyn 2007.02.09. 11:35:54
WM, megelőzés.
Ezen logika szerint az aki lop annak vágjuk le az egyik kezét - törvény is elég preventív lenne. Aki hazudik annak nyelvét? Egyebét"


Ezek a törvények ugyanugy egy másik, tőlünk távoli kultura részei, mint pl a fűszivás. Attol még nem beilleszthetőek a mi kulturánkba mert valahol elfogadja a társadalom...
"Azért van némi árnyalatnyi különbség aközött, hogy "terroristák célpontjává tették" - mondta ix, aki SEMMILYEN végrehajtási funkciót nem lát el."

Merthogy ellenzékban van, és olyankor azt mond, amit akar? :) Igaz.

"Egy állami végrehajtási funkció azért jár némi felelősséggel."
Remélhetőleg.

Ettől függetlenül láthatóan terroristázni jó dolog, ha az ember ütni akar egyet a másikon.
Walter!
olvasgasd lászló és kálmán törvényeit :)
ezek a törvények biz a mi kultúránk részei is voltak..
cziffra, hát igen én is úgy látom, hogy már lassan a humor se segít rajtunk. Ady írta erről a bandáról, hogy : "Mert gyáva volt és szolga volt, éltét élni sohse merte hej a sors a sorsa de megverte, de megverte..."

Mert itten 2 oldal van. Senki nem szól azellen ami ellen kellene, és az ami meg lényegtelen az ellen közfelháborodás van. És persze
megy a nagy önmentegetés...

A másik oldal meg él mint marci hevesen, így a köz meg nem érdekli.

Nesze nekünk...
WM,

de te mondtad, hogy az okt23.i rendőri intézkedés jó prvenció , erre írtam a kézlevágást lopás ellen.
==> egyik sem elfogadható
Hoppácska:
"a kordon szerintem is hülyeség" Merthogy nyilvánvaló hogy nemcsak ötvenéves nénik akarnak átmenni a kordonon.

"De az, hogy az egész kordonvisszaállításból neked csak ennyi jön le, hogy "40 rendőr lökdös egy nénit", akkor bizony "jobbos" vagy. "

Na ezzel a faszsággal engem haggyá, jó?

Nem, nem csak ez jött le, az is lejött, hogy az egyik bunkó felállította törvénytelenül, a másik bunkó meg lebontja törvénytelenül. Aztán mindkettő benyiltaktozik valami reccsenős faszságot/hazugsátot, a droid maszopfidesz hívők meg ismét egyel jobban gyűlölik egymást.

Az elkeseredett pofa meg, akinek a vezére nem mondta meg, hogy vannak néha választások, az meg megpróbál bejutni a kordonon, mintha ott jobb lenne tüntetni, a kb. ugyanígy félrevezetett egyenruhás szerencsétlen meg megpróbálja kint tartani, mintha ott kint jobb lenne tüntetni.

Nagyon mélyen szánalmas.
És jössz, és aszondod "jobbos vagy", idétlen.
nagyon nem vagyok kordonpárti (sőt, kordonállítópárti sem), de örülök, hogy a zavargóknak nincs szimpatizánsa a rendőrségen belül. őszintén szólva, meglep, hogy a polgárok nagy barátai nem a boltosok és az autótulajdonosok pártjára állnak, akiknek a vagyonát tönkreteszik. úgy látszik, ha a futballhuligánok UTE-Fradi után gyújtogatnak, akkor ők a felelősek, ha ugyanezek MSZP-Fidesz meccsen gyújtogatnak, akkor (most éppen) a Fidesz (de ha OV lenne a miniszterelnök és monnyonle lenne, akkor nyilván az MSZP)
Hoppácska, nyilván nem mond azt amit akar, de majdnem.
2. Azért az, hogy mi megszálló ország voltunk Irakban okozott némi reálisabb fenyegetést annál, ami volt.
tistedur 2007.02.09. 11:43:09


Igen, és volt első éjszaka joga, egyházi tized, hűbérrendszer stb.
Most inkább a jelenben gondolkoznék... ;)
Walter!
mondtam én mást..:)
"a kordon szerintem is hülyeség" [Ide egy ellentmondást jelző jelet akartam tenni] Merthogy nyilvánvaló hogy nemcsak ötvenéves nénik akarnak átmenni a kordonon.
bocs
Pascal 2007.02.09. 11:33:39:
"Nekem történetesen szimpatikus a rendőrkolléga néhány bejegyzése, az is például, ahogy szelektíven értelmezi és mérlegeli a könnyűdrogfogyasztást."
Isten bizony nem kötözködöm, DE nekem nem szimpatikus. Ezek szerint, ott a hb-n jön a szerv és nekem kurva jófejnek kell lennem, hogy ne vigyen be hugyozni, vért venni?
A két gyerekes családanyáról csak annyit, hogy a füvet probálók 99.9 %-a így végzi.
Bár biztos nagyon meggyőző volt a biztos úr.
tistedur 2007.02.09. 11:48:34
Walter!
mondtam én mást..:)


akkojofanna :)
WM,

Én egy de két tizeddel ma is kiegyeznék adóképpen. Ami elég is lenne mert a kézlevágásos büntetés elrettentő ereje a közbeszerzéseket jelentősen olcsóbbá tenné. ;-)
"És jössz, és aszondod "jobbos vagy", idétlen."

Te tetted fel a kérdést, hogy csak egy jobbost zavar-e az a bizonyos dolog. Én mondtam, hogy nem, nem csak egy jobbost, de ha te az egészből erre koncentrálsz, akkor az vagy.
Ha téged sért a "jobbos" kitétel, az pech. Esetleg tegyél róla, hogy a hozzászólásaid alapján ne annak tűnj.

"2. Azért az, hogy mi megszálló ország voltunk Irakban okozott némi reálisabb fenyegetést annál, ami volt."

Na igen, de azt se felejtsük el, hogy nálunk is voltak tényleges robbantások és annak voltak szlovák szálai.
„Ezek a törvények ugyanugy egy másik, tőlünk távoli kultura részei, mint pl a fűszivás.”

Ostoba, maradi törvényeket egy társadalmi jelenséggel analóggá tenni nem túl szimpatikus.
gyorgyn!
persze szép dolog volt az a 20%-os adó,de volt akkoriban még más is mellé..
Wonderland, igen ez egy magyar betegség. Az elit magy része, értsük ide most a politikusokon kívül a gazdasági és a szellemi élet szereplőit is, vagy reformdühbe burkolózott, vagy a totális nemetmondásba. A szembenállás pedig elvágja a társadalmi kapcsolatokat. Egyik legnagyobb hibánk a jobboldalon, hogy nem tudjuk kikhez szólunk. Nem világos a célcsoport. A kordonbontás ebből a szempontból nagyon rosszul jött. Végre elindult egy programalkotó munka, s az most megszakadni látszik.
OFF: a Magyar jobboldal klasszikus baloldali értékeket képvisel, mig a baloldal a kapitalizmus oltárán áldozza a szociális hálót. Ugyh ne menjünk bele, h ki jobb és ki baloldali, mert még kisül a végén, h a Fidesz lett a kádári rezsim eszmélyének valódi örököse.
ON.
„persze szép dolog volt az a 20%-os adó,de volt akkoriban még más is mellé..”

Kinek is ment az az „adó”?
osi,

arányosság :
Aki tüntetésen egy randalírozóhoz képest 20 méteren belül áll , azt lehet a földön rugdosni, még ha nem is követett el törvénysértést.
Aki füvezett, azzal meg bánjanak méltányosan mert az nem olyan nagy törvénysértés?

Vagy vizeltesse meg azt is vagy ne rugdossa ezt sem.
"Ezek szerint, ott a hb-n jön a szerv és nekem kurva jófejnek kell lennem, hogy ne vigyen be hugyozni, vért venni?"

Csak a szokásos korrupciós eljárás. Na ezért lenne jó ha módja se lenne visszaélni a hatalmával ezügyben, nem kéne rögtön leszopni a biztos urat, akinek meg ehhez nincs gyomra nem végezné sitten.
WM

"Fidesz lett a kádári rezsim eszmélyének valódi örököse"

a,
Igaz hogy nyom a fidesz baloldali dolgokat, de nem a kádári elosztó államot hirdedi, mint ellenfelei közt divatos mondogatni.
b,
Az Mszp centralis kapitalista: OK.
c,
Kádár rendszer mely baloldali értékeket valósította meg ( szavakon túl)?
gyorgyn ebben nincs vita. Ne vizeltessen, és ne is rugdossa. Kár hogy meg kellett rugdosni ahhoz hogy erre rájöjjél.
Osi, szerintem bizony nem árt jófejnek lenni, ha a házibulin a szomszéd kihívja a rendőrt. Az ugyanis, hogy rosszul jársz-e, akkor nagyrészt a rendőr személyes és privát érzelmein, és nem a szolgálati szabályzat betűjén dől el. Állhatsz úgy hozzá, hogy köcsög rendőr, meg a saját otthonomban igenis azt teszek amit akarok (csak példaképp). Szigorúan nézve igazad is lehet, de akkor is te szívsz.

Tavaly október 24-én, éjfél után egy pár órára a nyolcadik kerület közterén kellet hagynom a motorom. Közel egy tíz-tizenöt rendőr által őrzott középülethez. Mikor elmentem mellettük, köszöntem, az egyik mindjárt rákérdezett milyen motor, és aztán pár még pár mondás keresztbe. Jól is jártam mert így legalább odafigyelnek ha valaki megpiszkálja a gépsárkányt. Pont ugyanezt a hangulatot éreztem, mint a blogoló rendőrnél. Jófejek voltak, nyitottak, poén, rendben volt.
l.ph.:

én már rájöttem rég, de a helyzet mégis az hogy ezt rugdossa, amazt nem vizelteti.
"Ha téged sért a "jobbos" kitétel, az pech. Esetleg tegyél róla, hogy a hozzászólásaid alapján ne annak tűnj."

Ááááááááááááá!
:))
Miért sért?
Miért pech?
Miért tegyek róla?
Minek tűnjek? Miért akarjak tűnni valamilyennek?
Haggyámá a jobbos szaroddal.
gyorgyn 2007.02.09. 12:04:31

a, deogynem. az állami kontroll a piacgazdasággal szemben: államilag szabályzott olcsó gáz pl.

b, az.

c, húúú. ez nagyon messzire vezet. egyezzünk ki abban, h azért néhányat igen... ;)
gyorgyn 2007.02.09. 12:00:38:
Nem teljesen értem, amit írtál. Én pusztán csak a rendőr mérlegelési lehetőségein méláztam. Sajnos a tapasztalat az: ha mérlegel, rosszul dönt, az esetek jelentős hányadában.
Egyébként aki 20 m-en belül áll egy randalírozóhoz képest, attól azért megkérdezném mi a faszt keres ott. (Gondolom okt 23-ról beszélünk). Mozizott? Élményfürdő? Nem szóltak neki, hogy húzzon?
"vizeltessen"

:))
ez de jó kis szó már
OFF

"Haggyámá a jobbos szaroddal."
Mért haggyalakmá a jobbos szarommal?
És mi a helyzet a balos szarommal?

ON

Tényleg nincs topik politika nélkül...
Rendőrök? Vannak velük kapcsolatban pozitív emlékeim, de sajnos túlnyomó többségben inkább negatív, mert a többségük mégiscsak ostoba, és ezen felül még próbálkozik.. A kiemelten gecikről meg már ne is beszéljünk. Persze azok akikről itt papolok azok "csak" közlekedési rendőrök.

Mindemellé mégiscsak a remény hal meg utoljára. Bízom abban, hogy egyszer mindez megváltozik, mert még ha kis arányban is de látok pozitívumokat. Teszem hozzá, ugyanezért bízom a "cigánykérdés" megoldásában is. Ott is vannak pozitív példák szvsz.

Titkosszolgálatot többen írták. A sok történetből ami a sajtóban jelent meg róluk az elmúlt 16 évben, nehéz róluk képet kialakítani. Néha totál balfaszoknak gondolom őket (honlapjuk feltörése, lebukás a NATO-ban csatlakozás előtt x nappal), néha meg igazi spílereknek hiszem őket (román kém elfogása a parlament bemérése előtt). Nem tudom hogy szándékosan zavarják-e a képet, mindenesetre tudnak ha akarnak.

A mostani hírek alapján szerintem képben vannak (márc.15.). Majd meglátjuk hogy a kormányzat mennyire akarja igénybe venni ezt a szolgáltatást.
WM
a,

gáz: egyetértek hogy előbb utóbb a piaci árat kell fizetni. De nem kellett volna "lassan mondani" sem.
Egyébként a 2002 es kampány hajrájában emlékszem Orbánnak egy hagymázas ötletére, hogy a lakossági gázt fedezzék a hazai földgázmezőkből. Akkor még nem volt eladva a MOL gázüzletág és nemrégen egész nagy leletet találtak idehaza, alias lehet hogy meg tudta volna csinálni a dolgot.
osi,

"Egyébként aki 20 m-en belül áll egy randalírozóhoz képest, attól azért megkérdezném mi a faszt keres ott. (Gondolom okt 23-ról beszélünk). Mozizott? Élményfürdő? Nem szóltak neki, hogy húzzon"

Miért te egy esetleges bulin nem vag tisztában vele hogy spanglizni törvénybe ütköző?

tehát továbbra is vizeltessen, vagy ne rugdosson.
Nagyon szimpatikus. Egész meg is hatódtam, Bélám! Így már egész más színben látom az októbber 23-i brutális állatok tombolását a békés civil lakosságon.

Szeressük egymást gyerekek! Valamint a kollektív hányás erősíti a barátságot, meg ilyenek...
gyorgyn 2007.02.09. 12:19:22:
"Miért te egy esetleges bulin nem vag tisztában vele hogy spanglizni törvénybe ütköző?" Ha ott áll a szerv az ajtóban és szól hogy: ezt ne! Akkor tényleg én vagyok a hülye, ha mégis rágyújtok.
"Egyébként a 2002 es kampány hajrájában emlékszem Orbánnak egy hagymázas ötletére, hogy a lakossági gázt fedezzék a hazai földgázmezőkből. Akkor még nem volt eladva a MOL gázüzletág és nemrégen egész nagy leletet találtak idehaza, alias lehet hogy meg tudta volna csinálni a dolgot."


ilyeneket én is ki tudok találni. csak ezek nem müködő ötletek. azért nem, mert aki kitalálta az nem ért hozzá, csak próbálkozik... a politikusoknak csak választani szabad a szakértők tervei közül, nem állhatnak elő sajáttal... de ez már nagyon OFF ;)
Nem Anonim 2007.02.09. 11:45:22

Tudod miért nincs szimpatizáló? Azért mert személyes ellentétet látnak a futbalhuligánokban szept. 18.-a óta. Gergényi meg társai, egészen le a közrendőrig, nem veszik észre hogy megvezeti őket a kormányzat. Így lehet ca. 33 ezer szavazatot szerezni.

Nem szavaztak Orbánra, mert nehogymár a túlórajuttatást 2002-ben akarják kifizetni, meg amúgy is Doszpot. Most meg zavargások.

osi,

Nem akkor hanem nyilván előtte tetted.
Ezért kell a vizeltetés , ha a rugdosás elfogadott.

WM,
Én sem mondtam , hogy nem reális de erről nem láttam számításokat.
szakértők, szerintem a szakértők olyan dologról készítenek elemzést, amire felkérik őket, nem pedig előbb szakértenek, aztán a politikus választ.
gyorgyn 2007.02.09. 12:37:09

mindannyiunk nevében remélem, h tévedsz... ;)
Szóval emberkék (mert egyre inkább az a gyanúm, hogy az átlagéletkor valahol 21-23 év körül lehet), én azért kicsit másként látom a helyzetet, mint itt sokan. Mióta sokat vezetek, kb, 10 éve, azóta minden évben van átlag 2 olyan esetem, hogy a rendőrök jogosan fognak meg. Gyorshajtás, jellemzően. Én bizony azt tapasztalom, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Önmagában azzal, hogy normálisan beszélek vele, tiszteletben tartom, hogy csak a munkáját végzi, én nem mellesleg tudomásul veszem, hogy jogosan fogott meg, csodákat lehet elérni. Nem kell bazseválni, és különösen nem megalázkodni. Csak és kizárólag emberként, tisztelettel beszélni vele. Az elmúlt 10 év alatt egyszer fordult csak elő, hogy feljelentésig jutott az ügy, pedig szinte mindig kötelességük lett volna ott helyben főbelőni. Egyértelműen azt látom rajtuk (az intézkedő rendőrökön), hogy szinte ki vannak éhezve arra, hogy normális szót halljanak, és ne jogászkodó okoskodást, netán beszólogatós köcsögösködést. Mert az a nagy helyzet, kedves "csak egy kis csendháborítás miatt bevittek" kollágák, hogy manapság az a jellemző, hogy az öntudatos állampolgár tiltakozik, elszáll az agya és beszól, feljelentéssel fenyeget, és tuskó módon viselkedik. Pedig csak egy kicsit lejjebb kéne tekerni hangerőt, mert lehet, a szomszédban egy kisbaba alszik (aludna).

Ha spanglizol, viseld következményét. Ha apád lennék, még egy segberúgást is kapnál. Ha gyorshajtasz, viseld következményét. Ha meg tüntetni mész, és nem mész haza, ha felszólít a rendőr bácsi, viseld következményét. Ha hibázol, de utána jártatod a szád, hogy neked jogaid vannak, akkor mire fel pampogsz, hogy ez egy következmények nélküli ország????

(ui: direkt provokálok, 21 vagyok, és most írom a társadalomszociólógiai diplomamunkámat a reakciókból)
wm,

pl : politikus megrendeli, hogy 2007 be az ÁH hiány legyen mondjuk 6% mert azzal az eu is elégedett,és hasra kb meg lehet csinálni. Erre szakértő sebtiben kidolgozz javaslatokat, majd politikus választ hogy gázáremelés vagy 13 dik havi nyugdíjeltörlés.
tehát politikus->szakértő ->politikus
gyorgyn 2007.02.09. 12:47:38

társadalmi párbeszéd esetén ahogy írod:

"politikus->szakértő ->politikus"

manapság:

"politikus->politikus->politikus"

NY-E: Tanácskoznak, változtatnak.
K-E: Tanácskoznak, majd nem változtatnak.
Oroszország: Nem tanácskoznak, a többit meg tudjuk:)
Pascsal!
Én azt gondolom, hogy kordont kéne bontani, hagyni a tüntetőket tüntetni. Nem kellene mondvacsinált indokokkal, paráztatássla lehetetlenné tenni egy naggyűlést/tüntetést. DE(!), ha valaki autókat kezd gyújtogatni, a fa alá szarni és szetverni dolgokat, akkor nagyon keményen (jogszerűen) fellépni.

Más:

Az összeesküvéselméletektől meg falnak megyek. Provokátor rendőrök, na neeeee!
Egyébként csupa értelmes rendőrrel találkoztam eddig. Amitől bunkóvá válnak, az a hozzáállás, hogy "nem is mentem át a piroson, rossz a radar, csak negyvennel jöttem". Én is elveszteném a jóindulatomat, ha hülyének néznének.
Tiko:
"Oroszország: Nem tanácskoznak, a többit meg tudjuk"

:D:D:D LOL!
Mondjuk a lefoglalt fegyverarzenál előtt hitelesebb lett volna Szilvássy.Különben azok akik veszélyben érzik magukat és rácsot akarnak miért nem mennek biztos helyre,ahol van elég rács,és megfelelő az őrzés-védelem.Vannak ilyen intézmények.De előtte jó lenne egy független bírósági eljárás,hogy jogos az ott tartózkodásuk.Ez a garnitúra benzinnel akar tüzet oltani,és hazudnak rendületlenül.Provokátorokat pedig eőszeretettel alkalmaznak,három le is bukott közülük.
"molaris 2007.02.09. 13:04:40
Provokátorokat pedig eőszeretettel alkalmaznak,három le is bukott közülük. "


Amire Te gondolsz az a prókátor, nem? Es igen többen lebuktak már közülük... ;)
inforadio szerint Demszky és Szili megegyeztek, hogy díszkerítés lesz a kordon helyén amit este bezárnak.
:DDDD

Szilvásy terroristái ( SZT) nyilván majd respektálják.

SZT1: Na fiuk hozzátok a trotilt berobbantjuk az ajtót
SZT2: De itt ez a szép díszkerítés, én inkább hazamegyek.
SZT1: Akkor legalább visszacsapóíjazzuk be az egyik ablakot!
Szt2: De félek, hogy ezt a szép díszkerítést találom el és megsérül a festés.
Ja prókátor ,csak munkaidőben rendőr ill.katona uniformist visel hobbyból.
1.Kedveseim, kedves jobbosok, mi a büdösisten faszáért, kedves balogok, mi az európai értelemben vett lófaszért a seggetekbe' kell a rendőrös interjúból is kordonos-gyurcsányos-morvais agyömlést készíteni, zsírjára sütve???

2.A police blog írójáról lerí, hogy tényleg rendőr. Stílus, szóhasználat, nehézkes fogalmazás - a Szerv még csak félig uralta el a benne lakó normális embert, de dolgozik rajta - amúgy respect, hogy csinálja a blogját. Messze nem tűnik propagandának, ezt csak az elborult agyú rendőrállamozók és polfüggetlen rendőrgyűlölők gondolhatják.

3. Egy noname email címet a blogoláshoz regisztrálni, netcaféból pendrive-ról frissíteni, senkinek nem orrára kötni a blogolás tényét. Egyszerű. Lehet, hogy nem nyomozó tiszt, de a rendőrség berkein belül csak megtanult kicsit konspirálni?! Nna.

4. Én is egyre több udvarias rendőrrel találkozom, meg fiatallal, mosolygóssal is, sőt múltkor olyan rendőrjányt is láttam, hogy még szép es vót. Meg találkoztam múltkor szívatós rendőrökkel, akik röhögve fúvattak velem 10 percig egy olyan szondát, ami nyilvánvalóan gyári hibás volt, mert nem lehetett átfújni rajta. De legalább el se színeződött. Meg persze vannak agresszív barmok, korrupt gecik, és lusta Dickek is. Mint ahogy van csaló autószerelő meg aranykezű karburátorguru is.

zsg, hasznos lenne, ha olvasgatnál még egy picit. Az emberi megszólalás, az ember aki munkáját végzi nagyon oké, egyetértek. Az viszont nem véletlen, hogy ennyien hörögnek, nyilván van alapja. NEM bántom az átlagrendőrt, elég szar neki (a szervezet miatt, ami felette van, körülménye stb) amúgy is.
Mindezek mellett röhej röhej röhej, hogy ezt lehet itt csinálni. És ilyen átlátszón. Továbbá mindennek meg van az az olvasata, hogy ÁÁÁ ez nem úgy van tulajdonképpen. Ne "jogászkodjon" akkor az állam se velem ilyen-olyan hajmeresztő indokokkal pl. adóügyekben, ne "jogászkodjon" a szabadságjogaimmal, és ne "jogászkodjon" az ügyintézés közben. Utána tárgyalhatunk.
da2 2007.02.09. 10:54:55

"Nem vagyok antiszemita, nekem igenis vannak zsidó férjeim."

Erről ennyit :)

Egyébként se Frau Morvai a téma.
RoFa!
ne mond azt,hogy meglepődtél azon,amit a topikban találtál?!
:)
Tistedur

De, meglepődtem. Főleg azon, hogy rögtön rendőrpropagandának lett elkönyvelve a muki.

Amúgy - teszem hozzá - olvasom a blogját kb. fél éve, és nem annyira szimpatikus, hogy mint "jófej rendőrt" védeném. Az én ízlésemnek túl bikkfa, túlságosan védi a kibukottsága ellenére a mundért, és nem nagyon liberális. De az érveit legalább el lehet fogadni.

Az meg, hogy kinek a bannerje van a blogján, pont nem érdekel.

Ja, és lehetne inkább arról beszélni, hogy mit kéne csinálni a rendőrséggel. Nagyon leegyszerűsítve szerintem kirúgni mindenkit, aki 45 felett van, de ez persze nem igaz :D
Szerintem meg kapjanak zöld egyenruhát oszlatáshoz! Az a szin nyugtat. Valamint a vizágyúkat is feltölthetnék zöld festékkel... :D
Ahmet 2007.02.09. 13:01:40

Azért az a genyó, aki múltkor 20 rugóra büntetett, mert belementem a pirosba gyalog, az nálam is úgy kiverte a biztit, hogy nem mondtam meg az adataimat, erre bevitetett járőrkocsival. Na az ilyen baszogatást nem annyira szeretem, mikor közben a Moszkván nyolcvannal húznak át a budai aranyifjak benzinüzemű sportgépjárműveikkel sorozatosan vétve a kresz előírásai ellen. Mégis a gyalogos ellen foganatosítanak preventív jelleggel előállítási intézkedést.
RoFä 2007.02.09. 13:25:12

Ha meg elütöttek volna akkor meg a szemét rendőr miért nem mentett meg ugye? ;)
rofa

rendőrség tüntetéseken:

sosem lesz szimpatikus, amig a hatalom saját fennmaradása érdekében használja.
Majd ha a tüntetőt és a járókelőt is megvédi akkor.

rendőrség egyébként:

egy rendőrtől ne legyen elvárás, hogy liberális és jófej legyen. Szerintem inkább ne legyen korrupt és teszetosza.




gyorgyn 2007.02.09. 12:37:09: Hadd ne én védjem ezt a brigádot! Ettől te még összecsúsztatsz két teljesen különböző történetet.
zsg?
"Az elmúlt 10 év alatt egyszer fordult csak elő, hogy feljelentésig jutott az ügy, pedig szinte mindig kötelességük lett volna ott helyben főbelőni."
Miután olvastam a végét is igy csak pro theoretice: ezekszerint némi jó szó, meg egy 5, vagy 10 ezres a forgalmiban jót tesz az önbecsülésüknek :)?
osi,

csak arra igyekeztem rávilágítni, hogy a szívedhez közelebb álló spanglis esetben elvárod, hogy a rendőr ne alkalmazza a maximális szigort, míg a számodra nem szimpatikus tüntetőkkel szemben megengeded azt.


cziffra plachta zasztava 2007.02.09. 11:32:03

Inkább igyál sok sört, egyél weiBwurstot, és jelentkezz ba valami nagyobb szalonba 335i tesztvezetésre :)
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.02.09. 13:27:58

Nem. Lehet, hogy félreértettél. A büntetés jogszerű volt, amivel bajom van, hogy azzal kezdte, hogy jajhát ez most nekem mennyibe fog kerülni. (Nem mondom, hogy vesztegetést akart, csak gondolom). Nem lehet szimplán figyelmeztetni ilyenkor?

Nekem meg eldurrant az agyam, szóval én se voltam jó fej utána.
Mióta tisztelettel beszélek a rendőrökkel valahogy sokkal kevesebbet költök büntetésekre. Szerintem lehet itt ez a mai tanulság.
egyébként cziffra, jó utat a bajorokhoz. (Regensburg? München?)

Utóbbi esetben javaslom a sörkorcsolyák mielőbbi felhalmozását..:) Bár..inkább bármelyik esetben..:)
gyorgyn 2007.02.09. 13:35:48 : Ezt nem hiszem el! Nyilván nem követed névszerint a hsz-eket, ez nem baj, kúrva nehézkes. Ezezrszer leírtam: semmi bajom a tüntetőkkel. Magam is szerepeltem ilyetén formán nem egyszer. DE a gyújtógató, romboló senkiket igen is verjék szét. Ha valaki nem tartozik ezek közé az egyszerüen önvédelmi okokból huzzon el a környékről is. Fradi-Dózsa. Egy idő után 90-es évek eleje nem mentem ki, pont ezért.
RoFa, Hogy volt az eset a 20 rugóval? Csak mert kicsit életszerűtlennek tűnik. Sok pénz az, ennyit nekem sosem kellett fizetnem. Pláne egy pirosban gzalog átmenés, tanú nélkül még a szabálysértési feljelentés sem áll meg. Bevinni csak akkor merül fel ha keménykedsz. Pl. juszt sem igazolod magad. Azt meg tényleg jobb elkerülni.

Én egyik nyári szombat éjszaka motorral hazavittem egy lányt akit akkor ismertem meg. Persze nem volt nálam utassisak. Valahol a Margit híd táján jött utánam villogóval. Félrehúzódik, káromkodik magában, leáll. Sisak rólam le (ez nagyon fontos). Montam tudom, de hát most ismertük meg egymást meg csak innen a sarokról a híd túloldaláig vittem (enyhe csúsztatás volt mert a fél városon keresztülmentünk). Nem volt sok reményem mert eléggé kőképük volt az elején. Aztán mégis elengedtek, sőt rendőri kíséretet kaptunk, hogy ne legyen baj belőle :-). De ha keménykedek tuti megszívom. Látszott a képükön.

A rendőrblogra visszatérve, szerintem is rendőr, de tisztában van a kommunikációval, a média alapszabályaival. Valaki beírta, hogy Garamvölgyi privát hobbyja is lehet, én nem zárom ki.
"W.Melone"13:24:46.-ja meg valami guszta fehér betétet rá aztán meg csodálkoznánk,hogy milyen tökös lett hirtelen az UTE tábor.
a bikkfanyelven egyébként lehet röhögni, de csak akkor, ha belátjuk hogy mi meg félig angolul beszélünk nemritkán. programozók, újságírók, netpolgárok, whatever.
Ez most nagyon szar volt Árpi :))) kb. az a szint, amikor a tv-ben nem tudják mivel kitölteni a műsoridőt, és v.mi statiszta nyomja a sódert kikockázva eltorzított hangon :)
Lehet félreértettem viszonyodat a tüntetőkhöz, bocs.

"Ha valaki nem tartozik ezek közé az egyszerüen önvédelmi okokból huzzon el a környékről is"
- ez egy ( több?) százezres rendezvényen elég nehézkes tud lenni.
( nekem sikerült okt23.-án 1 éves kisgyermekkel a kezemben, mert 10 perccel hamarabb indultunk haza mint az átlag, de aki maradt az igen nehéz helyzetbe került)

Talán a rendőr is nézze meg kire lő kit üt. Mint ahogy veled is elbeszáélget a spanglisbulin és nem visz el vizeltetni.
Árpád OK. De hogy jön ez most ide? :/
Ha már a rendőri diszkriminációnál tartunk... Hogy van az, hogy kedves lány ismerőseim valahogy mindig ki tudják magukat mosolyogni-beszélgetni a bajból? Sőt, már akkor sokkal elnézőbbek velem is, ha van lány a társaságomban. Volt már, hogy csak emiatt nem kattant a bilincs...
csub!
azért mert a férfiak szeretik,ha nagy csodálkozó szemekkel nézel fel rájuk.:)
sőt,ha esetleg még bűnbánó is vagy,kicsit elesett és csak ők tudnak rajtad segíteni..kell e lelketeknek..
Hát ezaz... Egyenjogúságot! Több női rendőrt!
A magyar nyelv ugy ahogy van halalra van itelve,
de addig is legyszi ekkora kalapaccsal ne verjetek mar szoget a koporsojaba.

ro'ta -> ro'tta
csukja -> csuklya
ta'lyekoztat -> ta'je'koztat
mijen -> milyen

Amugy meg riszpekt, Tota.
Sok ilyen parbeszed kene...

csa
Különben szerintem nagyrészt jó fejek,csak van néhány korlátolt parancsnok aki nem odavaló.Tapasztaltam,hogy sokszor messze többet tesznek mint ami közvetlen feladatuk lenne.Sajnos ott az a renszer,hogy parancs van és nem kérés.
gyorgyn 2007.02.09. 13:59:26 : OK
Bsszus Molaris, majdnem elsiklottam felette: zöld-fehér rendőrcucc. Hú, az igen!
az igazságügy, a rendészet és a belügy miniszteriálisan össze-vissza van keverve.

ferenc próbálta a területfejlesztésről leválasztani a rendvédelmet, ugye közröhej, hogy egy minisztériumhoz tartozott, csak hát rossz helyre pakolta.

ahelyett, hogy csinált volna egy védelmi minisztériumot szekeressel vagy bárki mással, a rendőri feladatokat bepakolta igazságügyminisztériumba. egy jogászprofesszor ezt a problémakört nyilvánvalóan nem képes kezelni. és most ennek isszuk a levét.

a rendőrség és a hadsereg nélkül töketlen a fogyasztóvédelem, a környezetvédelem, és a katasztrófavédelem. a védelmi és a rendészeti feladatok totálisan széttagoltak.

de az is röhej, hogy a titkosszolgálatokat egy tárca nélküli miniszter felügyeli, így különösebb politikai felelősség nélkül hetente be lehet jelenteni valami terrorfenyegetettséget.
"Talán a rendőr is nézze meg kire lő kit üt. Mint ahogy veled is elbeszáélget a spanglisbulin és nem visz el vizeltetni."

csatlakozom

legjobbakat gyorgyn
Pascal:

Rekonstrukció:
Én: átmegyek (rajtam kívül még hárman, egyébként)
Rendőr: (majdnem nekimentem): szig-et kér, és közli, hogy hát akkor én mostan egy nagyobbacska összeget be fogok fizetni az államkasszába. továbbá ismerteti, hogy ménincsnálam személyi, mert kellene. Mondtam 200 méterre vagyok otthonról, barátnőmet kísértem a vilamoshoz, miért kéne. És igen, nem akartam megadni az adataimat.

Na ebből lett a 20 rugó. Ha azonnal megadom, akkor csak tíz lett volna.

Tanú volt (két rendőr, én meg egy Rofa vagyok.)

A feljelentést NEM mutatták meg, nem tudom, kötelező lenne-e.

Mint említettem, én se voltam jó fej, de ők kezdték. Mindegy, van még pár rossz tapasztalat, amikor jó fejek is voltunk, mégis szopattak, de ez valahogy a komikuma miatt megmaradt (gyalog átmentem a piroson, nyilván iszonyú veszélyes voltam a közbiztonságra, amúgy meg az a lámpa ott a Moszkván úgy hülye, ahogy van).

Azé' nem vagyok hajlandó utálni őket, mert van köztük pár hülye.

Közlekedésiek egyébként mostanában tényleg normálisak, kivétel a múltkor említett, a csak az egyik végén lyukas szondával szívató csapat - röhögtek, hogy vörösödik a fejem a nagy blow jobban, aztán elzavartak. Legalább az izzókészletet nem nézték meg :)

RoFä!
Nyilván, nem lehet azt mondani, hogy mindegyik jófej, vagy mindegyik kecseg. De ha végiggondolod:
1. Mi a faszt szaladgálsz a pirosban?
2. Mi az, hogy nem igazolod magad?
3. 20 rugó tényleg irreális.
hát nem jánkmajtisról kellett volna felhozni pestre a hülyrendőrt, hanem a hadsereget kellett volna kivezényelni.

aztán az talán nem ütlegelt, vagy lövöldözött volna vaktában. mert tudja, ha ok nélkül kezet emel bárkire hadbíróság elé állítják. persze a szabályzat őt is védi az attrocitásoktól. és a rendőrség addig fog nyomozni amíg elő nem keríti az utolsó huligánt is, és katonai bíróság elé állítják.

és ha az igazságügy és a rendvédelem szét van választva, mint ahogyan ma nincsen, akkor bármilyen szigorú az ítélkezés, nem lehet rendőrállamozni.
Amúgy hogy elgé szubjektív is legyek: herótom van BÁRMILYEN egyenruhától, általában a hierarchikus, önmozgó erőszervezetektől. Ilyen kis hippi vagyok. Mivel azonban ez érzelmi viszonyulás, és az eszemmel meg tudom, hogy elgtöbb esetben tényleg értem vannak, ezért általában elfojtom. Na akkor, ott, nem teljesen sikerült. Ehhez mondjuk kellett mindkét fél.
De fejberúgnám azt az autóst amelyiknek nincs izzókészlete...
"kutacs_ 2007.02.09. 14:46:58
hát nem jánkmajtisról kellett volna felhozni pestre a hülyrendőrt, hanem a hadsereget kellett volna kivezényelni."
Csak előtte ki kellett vóna hírdetni a rendkívüli állapotot ugye...
Aki meg elmegy katonának az sokkal hülyébb mint a rendőr, jobb ha tőlem tudod! ;)
Rofa: meglepő?
De azért a rendőrök te is tudod melyik esemény tükrében kerültek ennyire reflektorfénybe, nem beszélve a jobb-bal kordon közé. Egyébként a magyar rendőr semmi, páréve voltam Kazanyban (Oroszo.), na ott aztán.....nem szarral dobálóznak.
Ahmet 2007.02.09. 14:43:11
1) sietek, hülye a lámpa, meg tökmindegy, meg egyébként veheted úgy is, hogy free running. Látnál bazzeg görkorizni... az tényleg durva :))
2) mint említettem, eldurrant az agyam, szar napom volt, és a biztos urak nem a legudvariasabban kezdtek bele az eszmecserébe, + lásd előző hozzászólást
3) felbasztam az agyát, azért volt ennyi nyilván. Remélem, operatív nyomozati tevékenységre költik :)) Párszor már kizsebeltek, törték fel a szakadt autóm fényes nappal, tettes sosem lett meg.
Béla a Kun 2007.02.09. 14:49:35

Mutatok neked olyan autót nem egyet, amin NEM tudod kicserélni, ha kiég, akkor sem, ha az egész csomagtartó tele van H4-gyel.

sztem is nagyon gáz ez a titkosszolgálatozás
nem hittem a szememnek mikor elolvastam az index cikkét
a szabadságjogok megtiprását azért nem kell egybemosni azzal, hogy "dehaottvan, gyújtogat!"
tessék a parkolót őriztetni
meg még beveszik a szerzői jogvédőket is, gratulálok

senki nem látja a felsőbb körökből, hogy kurva rosszul csinálják a dolgokat? hogy az azonosító nélküli rendőr, a brutális rendőr, a jogtalan figyeltetés, a kordonok meg a folytonos csőcselékezés mindenkivel szemben, aki egyáltalán kiment az utcára pár hónapja, csak olaj a tűzre?
vagy én nem értek valamit?

rendőrpajtás erre is mondhatna valami okosat
"Ma reggel nem először láttam, ahogy a kancellária- miniszter szemlesütve (persze, hiszen papírról olvasta) belehazudta a kamerába gyermeteg meséjét a Kossuth tér terrorfenyegetéséről. Mivel bizonyítom, hogy hazudott? Bizonyítsa ő, hogy nem. Állításaik alátámasztását titokvédelemre hivatkozva utasítják el már negyedik alkalommal. Innentől pedig tehetnek egy szívességet. Leszarom, hogy lejárt a személyim és szabályt sértek. A politikai elit teljes spektrumának megnyilvánulásai az elmúlt hónapokban adtak elegendő morális felmentést, hogy ne rohanjak az önkorihoz." - HEMáron van, de aktuális.
Józanabbak! Urban legends busters! Ideje volna helyre tenni a hőzöngős dumákat - "három lebukott provokátor". Vagy én maradtam le nagyon súlyosan valamiről, vagy ugyanolyan városi legendákkal állunk szemben, mint a 12 éves, tüntetésre cipelt kislányt megverő, nyakában ujjnyi vastag aranyláncon dávidcsillagot cipelő, feltűnően "zsidós" alkatú ember története. (Vö. még kurucinfo).

Józanságot a teremburáját! Nincs itt senki, aki ezeket a zagyva maszlagokat eloszlassa?
amergin:
az a faszi létezik...videó van róla, verekedett vagy sem, de provokátorkodott az biztos, és pont egy 12 éves kiscsajt szemelt ki, kokárdában

a provokátoros dolog tényleg idegesítő, mindig előhozakodnak vele, de nevet is rajtuk mindenki
RoFä,

„továbbá ismerteti, hogy ménincsnálam személyi, mert kellene. Mondtam 200 méterre vagyok otthonról, barátnőmet kísértem a vilamoshoz, miért kéne. És igen, nem akartam megadni az adataimat.”

Sajna jobb, ha tudod, hogy lehetett volna rosszindulatúbb, simán berakhattak volna 72 óra előzetesbe akár.
nem a hülyetisztet vezényelték volna ki, hanem a hivatásos állományt, azok talán nem lövöldöztek és ütlegeltek volna össze-vissza. nyilván a katona is használhat pajzsot, kardlapot, festékpatront, gumilövedéket. ez nem a rendőr privilégiuma. aztán ha valaki háborúsdit akar játszani, akkor erre kiképzett katonákkal játssza.

szerintem evidens, hogy a tévészékház ostrománál, meg minden utcai zavargásnál rendkívüli állapotot kell kihirdetni, a műveleti területre meg kijárási tilalmat kell elrendelni. teljes képtelenség az, hogy egy utcai zavargás során a rendőr beszélgetésbe elegyedjen a járókelőkkel.
amergin 2007.02.09. 15:09:15

Tudod én szégyellenmém magamat a titkosszolgálat és rendőrség nevében, ha nem vegyültek volna bele a tutiba. Már csak a mi érdekünkben.

Az hogy provokál-e, az más tészta, de hogy vót, az sztem tuti.
z,

Jobb ha tudod, hogy az is úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött, illetve még az sem, valahol van róla videó, egy hirtelen kézmozdulatnál hozzáért a csajhoz, akit lebaszott, hogy miért üvölt a fülébe másfél nanométerről. Amúgy a csajról még annyit, hogy a fater és újabban a lánya valamennyi Hurka pestás, sípolós, füttyögős rendzavarás állandó szereplője.

De persze jól hangzik a kokárdáscsaj verő zsidó.
kutacs_ 2007.02.09. 15:17:35

itten búvik egy diktátor kéremszépen. tessék jól megnézni.

ez nem 1956.
kutacs_,

Konkrétan nem.

Ahol tüntetők ellen katonaságot vetnek be, azt úgy hívják, hogy diktatúra.
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.09. 15:15:59

ha 200 méterre van az otthonától, akkor a rendőrségi törvény lehetővé teszi hogy otthon igazolja magát, amennyiben közelebb van otthon mint a legközelebbi rendőrkapitányság.
mavo:
én ilyenre nem emlékszem... a kiscsaj nem mellette állt, és nehezen is üvölthet éppen a fülébe egy felnőtt férfinak
hacsak nem vitt hokedlit is hozzá
vagy hülye vagyok?

az meg hogy az apja micsoda, az kurvára nem tartozik a tárgyhoz
ha a te apád bolond lenne, téged meg inzultálnának, akkor le lehetne tudni annyival, hogy megérdemled, mert az apád bolond?
tudom h eléggé fasisztoid a fickó, nem is kedvelem az ilyet, de úgy tudom már nem divat a hetedíziglen büntetés filozófiája

de a lényeg úgy is az, hogy én se megyek ki kokárdában, árpádsávval parádézni ha majd a munkáspártiak tartanak majálist
akkor se, ha úgyis 20 méterre vannak
bakker, az egész ugye abból van, hogy utcai zavargások ellen ágyból kirángatott vidéki parkolóőröket vetettek be. más amelyik alakulat nem tévedt el, mert még sose járt a fővárosban.

utcai harcosok ellen nem a járőrt, hanem erre a feladatra kiképzett katonákat kell bevetni. pajzssal, kardlappal, könygázgránáttal, gumilövedékekkel, festékpatronnal, vízágyúval.

ez mi a fasztól volna ez diktatúra? ha a parkolóőr kezében van a puska és össze-vissza lövöldöz az rendben van, ha egy erre képzett katona kezében van és mondjuk nem lő fejbe, az mitől diktatúra. ugye esetenként a balkonról kellett összeszedni a gumilövedékekeket. hát hogy került az oda. vagy hogy került a könnygázgránát a mellékutcába.
A fenébe, aszongya, a hozzászólás tartalma érvénytelen ...

Akkor adok linket:

www.jogiforum.hu/torvenytar/40_a+rend%C5%91rs%C3%A9gr%C5%91l

Lehet keresgélni, hol szerepel, amiről te itt álmodozol ... segítek, V. Fejezet RENDŐRI INTÉZKEDÉSEK Igazoltatás
Én csak csöndes, érdeklődő hallgató vagyok. Izgatottan várom a fejleményeket -

csak vitatkozzatok nyugodtan!
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.09. 15:15:59

"Sajna jobb, ha tudod, hogy lehetett volna rosszindulatúbb, simán berakhattak volna 72 óra előzetesbe akár."

Erre én azt mondom, rendben, de álljunk már meg egy szóra. Jól-e van ez így? Meg (Góg és Demagóg fia vagyok én), ha engem az igazolás elmulasztásáért bevarrhat három napra, akkor a békés-utcaköves tüntetőt miért is nem verheti pofán?

Egyébként továbbra is fenntartom, hogy a rendőri eljárást esetenként kell kezelni. Ha nem tartjuk hülyének, akkor ne vitassuk el tőle, hogy tud mérlegelni. Ha meg túlkap, akkor rendes eljárás meg ilyesmi. Körülmények vizsgálata. Miazmás.

Az urban legendekkel egyébként is tele van a padlás, az indexes sztorik némelyikéről sem tudtam eldönteni, hogy igaz, vagy nem. Bármelyik lehet. A szaftos sztorik gyorsan terjednek.

"Ha meg túlkap, akkor rendes eljárás meg ilyesmi. "

ja. símaszkban, azonosító nélkül.
z,

0. Az, hogy te mire emékszel és mire nem, az a te dolgod, ezt hadd szögezzem le.

1. Hát persze, nem volt a közelében, sőt, az a rohadt zsidó átverekedte magát a környező szittyákon, hogy megverje a csajt. Egy kokárda miatt, amikor szinte mindenkin volt körölötte. Abszolút életszerű.

2. Konkrétan kurva érdekes, ki az apja, mert az nevel belőle olyan hülyét, aki aztán tüntetéseken hőbörög, az ráncigálja ki ilyen elmebeteg akciókra.

Ja, és szegény csajt ne sajnáld, élvezi ezt ő nagyon.
kutacs_ 2007.02.09. 15:35:49

Jah? Hogy nem tudja a rendőrség hogyan kell őket használni? És ettől kéne a katonaság? Az aki könygáz helyett élesgránátot dobálna? Aki meg arra van kiképezve, hogy fejre lőjön? Nem inkább a rendvédelmi szervek feladata ez? Nem kéne őket rendesen kiképezni?

Egyáltalán tudod mi a különbség a katonaság és a rendőrség között? Tudod hogy Kádár idejében volt utoljára katonai kommandó bevetve polgári célpont ellen? Tudod mi változott azóta?

Te egy igazi ostoba vagy. A további beírásaidra nem is vagyok hajlandó reagálni te kis diktátor..
kutacs!
a katonák nincsenek kiképezve utcai zavargásokra..erre minden normális helyen a rendőrséget képzik ki/készítik fel..
(de cáfoljatok meg.)
„Erre én azt mondom, rendben, de álljunk már meg egy szóra. Jól-e van ez így? Meg (Góg és Demagóg fia vagyok én), ha engem az igazolás elmulasztásáért bevarrhat három napra, akkor a békés-utcaköves tüntetőt miért is nem verheti pofán?”

Ezt ne tőlem kérdezd, nem én védem a csürhét.

„Egyébként továbbra is fenntartom, hogy a rendőri eljárást esetenként kell kezelni. Ha nem tartjuk hülyének, akkor ne vitassuk el tőle, hogy tud mérlegelni. Ha meg túlkap, akkor rendes eljárás meg ilyesmi. Körülmények vizsgálata. Miazmás.”

Ha úgy vesszük, ez is történt. Másik verzió is volt ugyanis. Előállíttat, ujjlenyomatvétel, sztárfotó 3 irányból, estéb, plusz 72 óra pihi. Ja, és plusz a 20 rugó, estleg több.

Egyébként megértelek, én is túlzásnak tartom, de ez a törvény, ez van.

„Az urban legendekkel egyébként is tele van a padlás, az indexes sztorik némelyikéről sem tudtam eldönteni, hogy igaz, vagy nem. Bármelyik lehet. A szaftos sztorik gyorsan terjednek.”

Nem pontosan értem, ezt mire mondod ...
Tiko,

igazad van a diktátorosdiban, de azért durvulni nem kéne ...
Vicces, hogy most meg a rendőrség helyett egy kurucinfos történetről vitatkozunk.

Ha TELJESEN úgy történt, ahogy ott leírták (vannak fenntartásaim), akkor mi van? Miért ne lehetne nekünk is pár hülye, militáns, frusztrált zsidónk?

Az már más lapra tartozik, hogy az ilyen oldalak halogén lámpással vadásznak minden vélt és valós zsidó-, cigány-, néger-, libsi-, bolsi- által elkövetett csúnyaságra, és ha végre találnak valami ilyet, ikonként hordozzák körbe.

Tökéletesen irreleváns dolgok ezek, egyébként.
rofa. azért a cigányok által elkövetett dolgokra nem kell halogénnel vadászni, asszem.
RoFä,

a második bekezdélsedre még viszatérve. Valószínűleg ez is történik, készült pár feljelentés. Persze, ez így nem biztos, hogy korrekt lesz, olvastam konkrét esetet, amikor a rendőri hülyeség (engedély ki nem adása hülyeségekre hivatkoza) miatti feljelentés során a cuccos megítélését az illetékes bíró a rendőrségre bízta.

Muhaha.
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.09. 15:44:53

nem állt szándékomban durvulni. de azt engedd meg hogy leszögezzem, hogy kutacs egy igazi pöcs:)

amúgy nem találom a linkeden azt amit én mondtam, pedig kristálytisztán emlékszem rá. lehet azóta változott, de így volt valaha.
RoFä: (15:45)

Du hast recht. Tökéletesen igazad van. Irreleváns dolgok ezek.

Ne verjen senki senkit. Üljünk le és adjuk körbe a békepipát, fasiszták és kommunisták egy nagy körbe.
Turul,

"Fedor: Izrael állam tiltakozik az egyébként az ENSZ-ben elismert Morvai miatt, aztán Magyarország egy zsidó aktivistát delegál a helyére. Szerintem nem kell különösebb paranoia ahhoz, hogy ebben valaki összefügést lásson."

Paranoia nem, eleg a szimpla tajekozatlansag. Ui. az, hogy zsido miert jelenti azt automatice, hogy nem lesz kritikus Izrael allammal a palesztin nok helyzetet illetoen? Ez szerinted nem egy eloitelet? Raadasul pont szarul idozitett, mert ha vigyazo szemedet a vilagsajtora emeled, akkor eppen azt latod, hogy a legrangosabb lapokban megy a vita arrol, hogy itt az ido, hogy az Izraelen kivuli zsidok is hangosabban kritizaljak az ottani kormany politikajat (es mit ad isten, a szerzok vagy maguk is zsidok, vagy legalabb is olyanok akik - Morvai Krisztinaval ellentetben - nem latnak a falon ucsorgo pokban is cionista ugynokot). Csak nehany az elmult nap termesebol a Guardianbol:
commentisfree.guardian.co.uk/category/independent_jewish_voices/
mavo:
oké, tudom, volt a kiscsajnál félautomata légvédelmi ágyú is, az apja pedig hitler dédunokája, csak nevet változtatott
nem verekedte át a tömegen, éppen arra jártak a fasiszták, ő pedig kikelt a zsidótojásból, és védeni akarta magát a feldühödött tömeg ellen, úgy keült oda 300 magyarzászlós ember gyűrűjébe

most hogy mondod, már emlékszem, elnézést a tudatlanságomért, mea maxima culpa
kutacs!
Nyilván be lehetne vetni a katonaságot, ennek is megvannak a törvényi keretei. De ha végiggondolod, hogy mivel jár egy rendkívüli állapot, akkor nem beszélnél hülyeségeket.
mavo

arra gondoltam, hogy kialakult itt egy vita, aminek kapcsán a rendőrök leginkább a 23-án verekedő, békés tüntetőkre lövő, buliból hazamenő tizenéveseket heccből előállító stb... történeteknél jöttek képbe.

Na most, erre céloztam. Ugye nagyon könnyű
- Azt mondani, nem csináltam semmit, csúnya erőszakszervezet, rohadt rendőrállam
- Azt mondani, hogy a csókánál mittomén hatkilós utcakőbe ágyazott nukleáris molotov koktél volt, ezért kaptuk le a tíz körméről, nem éles aikido, testgyakorlás, elrettentés végett...

Mindkettő simán elpfordulhat, arra akartam célozni, hogy minden_esetben vagy a tények ismeretében kéne ítélkezni, vagy sehogy. A tények pedig itt szerintem nem mindig megismerhetőek.

Túl sok indulat szabadult el, aminek nem használnak se a "rendőrállam", se a "minek ment oda" kijelentések, mert egyik sem a teljes valóságot képzi le.
na tényleg emberek.
abban azért megegyezhetünk, h felvonulni szabad, dobálni nem
a rendőrök a dobálókat üssék, a felvonulókat ne.
és ha mégis ütik, büntessék meg őket, kell rájuk a rendszám.
a többi az rizsa.
RoFä,

persze, van idóta zsidó, hogyne lenne, emberek ők is, márpedig az emberek sokfélék.

De azért az, hogy valaki a sok kokárdás (noch dazu pár deepszittya) közül kiszúr egy kiscsajt, átberekszi magát a környezetén, és konkrétan a kokárda miatt verni kezdi ... életszerű, asszem írtam már ...
da2,

„rofa. azért a cigányok által elkövetett dolgokra nem kell halogénnel vadászni, asszem.”

Nos, de.

Kocogj fel a reklámozott tárgyra, és számold össze, mennyi esetet bírtak összekaparni, ráadásul jó pár eset olyan, hogy az egyik elbaszott cigánymuhaha szervezet egyik farkasflóriánja kurjantott valami hülyeséget, mire rögtön lincselő cigányhordákról álmodozik a szerk.

Jó nekik, semmi szükségük lizergsavra vagy pszilocibinre, anélkül is vannak hallucinációik ... :-)
da2 2007.02.09. 15:58:57

egyetértek.
RoFä 2007.02.09. 15:57:18

Egyetértünk, hidd el. Én ezt az álláspontot tartom _természetesnek_, lehetett hibás a tünttő is, a rendőr is, esetenként mindkettő.

Az általánosítás, az a másik iszonyat. A minden tüntető vandál volt vs a rendőrök úgy általában megvertek úgy általában mindenkit, ávósok ezek meccs, ami lejátszhatatlan, mert faszság.

Broáf.
mavo,

"Kocogj fel a reklámozott tárgyra, és számold össze, mennyi esetet bírtak összekaparni, ráadásul jó pár eset olyan, hogy az egyik elbaszott cigánymuhaha szervezet egyik farkasflóriánja kurjantott valami hülyeséget, mire rögtön lincselő cigányhordákról álmodozik a szerk."

Olaszliszka skinhead támadás imidzs?
da2 2007.02.09. 15:58:57

Itt ugye megint előjön a sokszor megordibált kérdés, hogy a harci helyzettől begőzölt rendőr nem biztos, hogy meg tudja különböztetni a dobálót a szimplán ordító nyugdíjas hobbiprotest nénitől, de mondok durvábbat, a tényleg véletlenül arra járó bőrdzsekis fiataltól. Pld. tőlem...

És utána meg elöjön majd az is, hogy direkt ráküldték a rendőrjét a békés fideszesre. Erre meg bizonyítékok kellenének, az eddigiek nem ezt mutatják, de persze semmi se kizárt.

Ja, még valami. A szolgálatos kisrendőrt és a csapaterős vagy miafasz rohamrendőrt nem kéne keverni. Nem hiszem, hogy közlekedésiek voltak kint pajzzsal. Vagy igen? Info?
mavo,

"mire rögtön lincselő cigányhordákról álmodozik a szerk."

olaszliszka skinhead támadás imidzs + molotovkoktél + hűdemagyar az nem vót?
Tiko,

rosszul emlékszel. Megesik. :-)
RoFa, nem kritikának írtam, nehogy félreértsd. Sőt melyikünk tartja be a KRESZ minden szabályát. A proroslámpa gyalog meg tényleg a legnevetségesebbek közé tartozik. De hát a rendőriskolában azt nyomatják nekik, hogy mérlegelni kell. Akkor a jó ügy, a megúszás érdekében miért jó nekem az eljárásukban nyilvánvaló következetlenségen megütköznöm. Miért ne mutassam nekik a korrekt állampolgár arcomat inkább. Hadd legyen esélyük nekem kedvezően mérlegelni.

Erről meg az jutott eszembe, megint, hogy sokan - most nem a te példádra gondolok elsősorban - szükségtelenül sok konfliktust vállalnak fel. Amikor pedig a konfliktus elkerülése lenne a legjobb taktika.

Sok stratégiai játékban, ld. előző post, az agresszió kifizetőtő. De a játékelmélet is azt mondja, hogy a való élet szabályai mellett enélkül, saját magad számára is jobb kimenetelt tudsz biztosítani, sok esetben.

Mert sokan úgy tekintenek minden konfliktusra, mint a tortaosztásra. Ahhoz, hogy nekem több jusson, valakinek kevesebb kell jusson. Van iyen eset is - választás, ahol a képviselői helyek száma fix - de többnyire nem ez a helyzet.

Mielőtt a konfliktusba belefog az ember, érdemes végiggondolni, nincs-e mód a torta megnövelésére.

Visszatérve a te esetedre, rossz napja persze mindenkinek van. Lehet a rendőrnek is az volt.


mavo,

"mire rögtön lincselő cigányhordákról álmodozik a szerk."

mert skinhead támadás + molotovkoktél + hűdemagyar, hűdemegtámad az nem vót?
RoFa: de igen, "közlekedési rendőrök", sima járőrök is voltak az oszlatók közt természetesen, hiszen ugyanúgy nem volt felkészített alakulat hőzöngőoszlatásra, mint ahogy például ufótámadásra sincs.
mavo

szerintem ezzel többnyire így vagyunk, csak mindkét oldalszalonnán vannak, akik a leegyszerűsítő értelmezést preferálják, mert így tudják egyben tartani a tábort.

A rendőrség - az én ízlésemnek - kicsit túl hevesen védte a mundér becsületét, hogy ne menjek messzire. Őket egyébként valahol megértem - mindig is hajlamosak voltak rá (ahogy az orvosok, ügyvédek, közjegyzők is), pláne ilyen határhelyzetben.

szögezd, de szerintem nem árt ha egy országnak van békefenntartó alakulatai, amit utcai zavargásokban bármikor képes bevetni. a hatalom azzal szolgálja a nép érdekeit, ha nem hagyja, hogy autókat, középületeket gyújtogassanak. most ugye hagyta.

az ilyen esetekben a hadsereg békefenntartó alakulatait kell bevetni, azt a kevés katonát, aki erre ki van képezve, vagy erre alkalmas.

és itt a dolog miniszteriálisan van elcseszve. mert ezt a problémakört nem az igazságügyminiszternek, hanem a védelmi minisztériumnak kellene kezelnie.

hát, ez így elég gyenge egy poszt...

mondjuk meg lehetett volna kérdezni, mit gondol arról, hogy nem kell azonosítót viselnie tömegoszlatásnál, meg hogy viheti a kedvenc viperáját, ha tüntetőket kell szétverni.
hEHE. Megint megfeküdt a blogmotor.
Kutacs, nincs a hadseregnek ilyen alakulata. Sőt nálunk Nemzeti Gárda sincs. Én nem örülök a felgyújtott autóknak, a kifosztott büfének meg az eltűnt böbebabának, de isten ments katonaságot látni az utcán.
mavo:
azért a cigánybűnözés se annyi, ami az újságokban, a kuruc.info-n is megjelenik, sztem da2 erre reflektált

tudom én, mert elég szar környéken lakom, bizony történnek dolgok errefelé, és inkább az ötösével járó bennszülöttektől kell tartani, ha az értékeit meg a kocsiját biztonságban akarja tudni az ember, nem pedig a kínaiaktól, az araboktól vagy a fehérektől, pedig mindből akad elég
Na, akkor az még keményebb, mint gondoltam. Kovács II János őrvezető trafizás után két nappal fogja a pajzsot, és megyen oszlatni (meg kővel a fejét beveretni)? És még csodálkozunk, hogy káosz lett?
Vissza a cikkhez:

Azért azt megnézem, hogy dönti el a zsaru, hogy ki a Buliszinten Fogyasztó és ki a Marihuána Ördögi Füstjének Rabja. Bár dícséretes, ha megpróbálja. :)

RoFa: szubjektíven, és pofára illetve viselkedésre. lehet ennek a hátrányos oldalát is látni és/vagy megpróbálni kihasználni saját előnyre
Árpád:
tömegoszlatás vs. úfótámadás... nem ugyanaz a téma
ufótámadás nem sok történik tudtommal, de tömeget oszlatni minden nap kell, világszerte
mikor pl. Londonban jártam, egy sima koncert után sok bebaszott/beszívott ember árasztotta el az utcákat (több ezres nagyságrenderől van szó), akik néha nekiálltak agresszulni is
viszont ahogy kikerültünk az utcára, lovasrendőr sorfal, kordon, erre lehet menni és arra nem, és már a rendőrök jelenléte volt annyira tekintélyt parancsoló, hogy elvétve akadt olyan, aki ne engedelmeskedett volna

hol van ettől a messziről parasztozó, 20 féle egyneruhában és rohambilivel a fején szerencsétlenkedő magyar rendőr...
tistedur,
utcai zavargásokban a hadsereg békefenntartó alakulatait kell bevetni

ehhez rendkívüli állapotot kell hirdetni (bevetik a hadsereget ettől rendkívüli), a művelet alá vont területre kijárási tilalmat kell elrendelni (eleve nem kell odaengedni a járókelőket) és az erre kiképzett katonáknak pajzsokkal, kardlappal, festékpatronnal, könnygázgránáttal, vízágyúval, gumilövedékkel kell beavatkozni, nem egy balekot kell beültetni a locsolókocsiba, vidékről felhívni mezőőröket. mert ugye most feljött egy csomó csősz, azt gondolta, hogy össze-vissza kell lövöldözni puskával, mint a mezőn, meg ütni a bottal, mindenkit aki arra téved.
de rengeteg barátom és ismerősöm megerősítheti ezt: a világ minden táján 30szor komolyabb zavargások törnek ki az utcákonn hétről hétre, de ny.-európában pl. képesek ezt lerendezni töketlenkedés nélkül is, eszükbe se jut ilyen hülyeség, hogy hadsereg meg a többi
gondoljunk csak franciaországra a közelmúltból, vagy thatcher angliájára, ahogy a szakszervezetek és a rendőrök közt elég gyakran volt bunyó
bőven elég volt oda a rendőrség

katonaság, persze
Francia rohamrendőr mennyi fizut kap? :))
„mert skinhead támadás + molotovkoktél + hűdemagyar, hűdemegtámad az nem vót?”

Jó kérdés, maradjunk abban, ezek a tárgyak léteznek időnként, akárcsak a híres neves cigánybűnözés. Amely utóbbinak egyébként az alábbi testvérei léteznek:

zsidóbűnözés
arabbűnözés
kínaibűnözés
románbűnözés
szerbbűnözés
horvátbűnözés
szlovénbűnözés
svábbűnözés
palócbűnözés
székelybűnözés
kunbűnözés

noch dazu szingalézbűnözés is létezik hazánkban, csak ritka, mint a szingalézek, úgy általában.
Pascal,
békefenntartásra - félig-meddig és kiválóan - képzett alakulatok léteznek.
elvben erre költjük a gdp 1%-át.
Nőjön már be a kutacsod! Elolvastuk, hülyeségnek tartjuk, pont. Nem kell ismételgetni.
z,

„azért a cigánybűnözés se annyi, ami az újságokban, a kuruc.info-n is megjelenik, sztem da2 erre reflektált

tudom én, mert elég szar környéken lakom, bizony történnek dolgok errefelé, és inkább az ötösével járó bennszülöttektől kell tartani, ha az értékeit meg a kocsiját biztonságban akarja tudni az ember, nem pedig a kínaiaktól, az araboktól vagy a fehérektől, pedig mindből akad elég”

Nos, konkrétan erről is szólt fentebbi listám.

Und, mint azt már én gesagt hatte: a mi környékünk dugig van brazilokkal, csak azok dógoznak, ne adj isten kocsijuk is van, az Asamba kifizetik, amit vesznek Még ha némelyik bides is, mint az dög — bár a kis kalapos, zsíros fekete hajú parasztbácsika sem orgonaillatú a közlekedési viszonylaton; hidd el becsszóra.

Esténként egy részük persze kötelességszerűen berugik, ettől hangosan kajabál meg danolászik, valószínűleg veri az asszonyt is, de igazi balhéról, verekedésről, késelésről, lopikálás, ezmegaz nem hallottam még, pedig két éve lakom ott, ahol.

Pedig ez is büdöscigány, az is büddöscigány. Na ja, csak más a környék.
Kutacs, most eszembe jut amikor az oszlató éket vettük egyszer.. sorkatona koromban... annyi volt, hogy "a legnagyobb darab előre" és "kapaszkodj bele a tőled jobbra/előre vagy balra/előre övébe" meg "egyszerre lépj és keményen csapd oda a talpad". A marcona nézést meg a gumibottal csapkodást csak imitáltuk, mert gumibot nem volt és röhögni is kellett közbe.

Tudom, hogy nincs sorkatonaság de ilyen felkészültséggel kivezényelni fegyveres alakulatot - nagy baj is lehet belőle. Másrészt ha meg valami profi alakulatot hoznak, felderítők vagy mittudomén, akkor a sok militarista arc okoz gondot. Azok meg pszcihológiailag nem az állampolgárok viszonylag békés szétoszlatására, hanem megsemmisítésre vannak kondicionálva.

Nem is jó ilyet hallani, katonaság az utcán.
Békefentartókkal tünteést oszlatni ...

... hmmmm ... illatolok, waze ...

... van valami finom, enyhén fűszeres, gyümölcsös, kicsit maracujás-kivis, édeskés, éppen eléggé savas bukéja ennek a szövegnek ...
"a bikkfanyelven egyébként lehet röhögni, de csak akkor, ha belátjuk hogy mi meg félig angolul beszélünk nemritkán. programozók, újságírók, netpolgárok, whatever."

ví reht du haszt... nur dojcs darfsztdu auh niht fergesszen.
Ja, a fantáziám megszaladt még ... következő lépés jó sok tank egy bazi nagy téren, ippeg szemben a tüntetőkkel.

Szeressük mi aztat, az olyan demokratikus.
jó nem csak erre, de a hivatásos hadsereg célja éppen a békefenntatás lenne, a nemzeti gárdának éppen ilyen békefenntartó alakulatokból kellene állnia.

a hadsereget jó ideje ebbe az irányba fejlesztik, már amikor fejlesztik. éppen ezért vált fölöslegessé a kötelező sorkatonai szolgálat, mert a magyar hadsereg elsősorban békefenntartó feladatokat vállal, vagy lát el a katonai szövetségben.

és annyit mondtam, hogy most akkor volt itt egy tipikus békefenntartó feladat.
drága nincstöbbtét barátom,

úgy is mint a „beszéljünk magyarul, mert magyarok vagyunk bazmeg” mozgalomnak már nevében is élharcosa,

hát igen, a kozmopilita az már csak ilyen.
mavo · mavo.blog.hu 2007.02.09. 16:53:18

nem is szaladt olyan rossz irányba. a T-84-es modelleken van könygázvető tömegoszlatásra, de az az orosz módszer;)
Kutacs, különbség van ám az IFOR, KFOR, ENSZ missziók meg a tömegoszlatás között. két külön szakma
kutacs_,

drága gyermekem.

Békefenntartani ottan köll, ahun háborús a helyzet. De minimum polgárháborús.

Verstehen Sie?

Kein tüntetés, aber háború.

... hogy nincstöbbtét barátunk kedvében járhassak ...
„nem is szaladt olyan rossz irányba. a T-84-es modelleken van könygázvető tömegoszlatásra, de az az orosz módszer;)”

Tanul az ember ... :-D ... tényócvannégy pláne ... :-)
osi

Persze, hogy néha arra lyukadunk ki, hogy megy a pénz is. De eddig soha nem volt olyan, hogy akár csak finom eszközökkel is meg lettem volna zsarolva, sokkal inkább én kezdeményeztem. De ha hiszed, ha nem, a legdurvább dolognál egyszerűen elengedtek: 180-nal a 90-es táblában, nincsen semmilyen személyes és autós papír (teljes tárcámat az irodában hagytam), és még pénz sincs. Először kicsit ufónak nézett, mert azt hitte ilyen nincs, de aztán kedélyesen elbeszélgettünk a szolgálati beosztásáról, majd elküldött haza. Ez kicsit nekem is hihetetlen volt.

Sokan (szvsz) azt nem értik meg, hogy a rendőr kényszerpályán van. Ugyanis onantól kezdve, hogy megszólít, ő köteles az intézkedést végigvinni és befejezni. Neki akkor is végig kell csinálni, ha közben az alany hülyének nézi, okoskodik, vagy netán ellenszegül. Minél inkább okoskodik az alany, annál inkább erőlködik a rendőr, hogy befejezze. És mert ős is ember, ilyenkor előjön a ha te így, akkor én is úgy viselkedés. Mindezt én, mint az intézkedés elszenvedője egyszerűbbé tudom tenni, és ezt általában meghálálják. Nekik (sem) lételemük a konfliktus, sőt. Valaki írta fentebb a játékelméletet, valahogy úgy.
Pascal 2007.02.09. 16:52:02,

jól érzem, hogy nem tavaly voltál katona? :-)
kutacs!
a hivatásos hadsereg feladata az,hogyha szükséges,képes legyen harcászati feladatok ellátására.a békefenntartás általában posztháborús helszínekre korlátozódik
nálunk nem volt olyan helyzet,amikor szükséges lett volna a hadsereg bevetése..elképzelem,amint kihirdetik a szükségállapotot a kiskörút két oldalán egy-egy keresztutca mélységben..
„zsg?”

jaja. Én életemben két (kettő, 2) ellenőrnek perkáltam helyszínit, de az a kettő olyan is volt. Egyszerűen nem bírtam nem odaadni nekik, mert úgy álltak a kérdéshez.
Pascal,

behalok, mert szintén.
Pascal,

Akkor már bajtárs/úr voltál:)

Van egy barátom, mindig azt mondja, elvtársként vonultam, bajtársként szolgáltam, és úrként szereltem le:)
Különvélemény a terrorfenyegetéssel kapcsolatban

A módszerváltás nem söpörte el az egymást is kontrolláló besúgó-hálózatot. Töredéke átkerült az államapparátushoz, ahol vagy tíz évig szinte csak régi káderek irányítottak (azóta meg a fiaik), a "zöm" viszont úgymond privatizálódott. Lehet találgatni, hogy ezeket a hálózatokat kik privatizálták, azaz kik tették ellenszolgáltatás nélkül magukévá. A "testvéri" szervezetekkel is folyamatos az együttműködésük.

A sérült személyiségű, korábbi és folytatólagos bűncselekményeik miatt zsarolható hálózati személyekben ráadásul erős a kádárista létbiztonság-nosztalgia (akkor a spicliket megvédték a bűncselekményeik következményeitől, egyszer majd Elemér címmel írok egy blogbejegyzést), a demokrácia határozottan zavarja őket. Rettegnek, hogy ha kiesnek a pikszisből, lopásaik, adócsalásaik és/vagy pedofiliájuk stb. miatt könnyen meglakolhatnak. Tartóikkal ritkán kerülnek kapcsolatba, és hiába szervilisek, idegesen rántódnak össze bizonyos (általában "Ugye"-val kezdődő) mondatoktól.

Na ők azok, akik elsők között csatlakoznak minden nemzeti, jobboldali vagy akár zöld, sőt valódi baloldali mozgalomhoz, belehajszolva a társaságokat olyan megnyilvánulásokba, amelyek alapján nemzetközi megítélésüket szalonképtelenné lehet tenni. Ha az elvtársurak hatalmát fenyegető szervezetek vezetésébe (általában mint szürke eminenciás, második-harmadik ember vagy informális vezetőként tevékenykedő főtanácsadó) is bekerülnek, titokzatos eredetű pénzekkel megpörgetik a tevékenységét, megszerzik a tagság bizalmát, aztán lefullasztják és szétszórják az egészet. Ki emlékszik már a valódi szociáldemokratákra vagy zöld pártokra?

És azok is ők, akik szerintem tényleg fegyvereket, bombákat fognak osztogatni nemsokára. Azokkal úgyis csak pár közrendőrt lehet megölni. Az elvtársurak kormánya meg olyan rendőrterrort vezet majd be, amiről Sztalin és Hitler, a két nagy szocialista (egyik nemzeti, a másik nemzetközi) pártvezető is csak álmodott. Persze, lehet, hogy égni fog a Reichstag, akarom mondani a Parlament egy kis része is.

Az is lehet, hogy "véletlenül" majd pont az, ahol a Szent Korona van. Lehet, hogy így teljesedik be az internácik történelmi dialektikája: "Áa múúltat vékkép eltörőni"
Szólj hozzá! • Szerkesztés...
Wonderland

Hát épp ez az, hogy olvasgattam. De abból csak azt látom, hogy ez egy tyúk-tojás szindróma. Példának okáért, ki kezdte előbb a jogászkodást? A tüntetők, akik hetekre odatelepedtek-odasz..rtak a térre, mindenféle paragrafusokra mutogatva, miszerint nekik ehhez joguk van, vagy a rendőrők, akik megpróbálják ennek a megismétlődését másik paragrafusokra mutogatva megakadályozni?

Mellesleg nem ezért írtam amit írtam, hanem kifordult a gyomrom néhány korábbi hsz-től. "Én éppen csak átmentem az úton, a gecimocsokaljasszemét rendőr meg önkényesen bevitt előállítani, pedig nem csináltam semmit". Persze.

Amikor a tizenharmadik ilyet olvassa az ember, akkor azért szívesen megkérdezné a bátor hozzászólót, hogy édes öcsém, ha te olyan kemény fiú vagy, hogy mersz baszakodni a rendőrrel, akkor utána miért rinyálsz, ha következménye van?
Tiko,

„Akkor már bajtárs/úr voltál:)”

Én konkrétan csak XYhonvédhozzámhoz. :-)
zsg?,

„[a]mikor a tizenharmadik ilyet olvassa az ember, akkor azért szívesen megkérdezné a bátor hozzászólót, hogy édes öcsém, ha te olyan kemény fiú vagy, hogy mersz baszakodni a rendőrrel, akkor utána miért rinyálsz, ha következménye van?”

Nana ... azért messze nem így történt _minden_ eset ...
Kitalátor,

nomen est omen ...
Pascal,
hát szerintem se jó hallani, hogy katonaság az utcán. de a katona az nem éles lőszerrel állig felfegyverzett rambót jelent. itt nyilván generációs különbségek vannak.

itt a hadseregnek egy bemutatót kellett volna tartania és kiküldeni az videot brüsszelbe. ezzel bizonyítva, hogy alkalmas békefenntartásra, tömegoszlatásra. tesztnek is jó lett volna, erre a feladatra ki alkalmas, és ki nem.

a dolog persze miniszteriálisan van elcseszve. az egész problémakört a védelmi minisztériumnak kellene kezelni, nem az igazságügyinek. nekik az lenne a dolguk, hogy egy belső vizsgálatban kiderítsék, az akció során voltak-e rendvédelmi túlkapások. és a vizsgálat alapján felelősségre vonható a védelmi miniszter. ezen túl bárki akit sérelem ért bírósághoz fordulhat. ezek lennének a jogállami keretek.
Mavo, bajtárs, asszem ennyi járt a honvéd rendfokozatnak, az offtémához.

Azért én visszanéztem az interjút, és elgondolkoztam, ki lehet a bolgoló rendőr. Valahogy médiamunkás az illető. Mintha. "Ez kacsa", pl. És igaz, "sokat panaszkodik" a blogján, de tuljdonképp közötte egyik sincs ami miatt a főnöke igazán beorrolhatna. Ehhez képest nagyonnagy konspiráció névtelenség
Kitalátor

Király az összeesküvés-elméleted, tényleg, le a kalappal: szerkesztett, jól zár, és ellenőrizhetetlen.

Netán tudnád ellenőrizni?

Akkor legbelülről ismered a Szervet. Nem a mostanit...a régit. Mi volt a rendfokozatod? Tartó voltál? :))

Viccet félretéve: hálás köszönet Fábrynak a "módszerváltás" kifejezésért. Én viccesnek, de hibásnak és elég megtévesztőnek tartom, mindenesetre egy haszna volt: ha valaki beír egy fórumra, és ezt használja, mindjárt sejtem, hogy kb. mi fog következni.

Annyit azért jegyezzünk meg: ha valóban CSAK módszerváltás lett volna, akkor nem biztos, hogy blogolhatnál.



Bajtársak nincs köztetek egy szanitéc,hogy ellása"kutacs"-ot?
Rofa:
hátja, nehéz különbséget tenni, de bármilyen ronda és unszimpatikus Révész Máriusz, nem hinném, h agresszívkodott. Pölö. És ugye, nehéznehéz, de ez a dolga. Ezvan.
Mavo: azért azt nem gondoltam, h mondjuk a cigánybűnözés az ismeretlen lesz. Vót má itt ilyen post. Dehagyjuk, teljesen off, bár a nemeztiségieket szépen beírtad, remélem vhonnan kopipésztelted, nem ér meg ennyit. :)
Rofa: akkor nem érted. pont arról szól, h más a módszer, lehet blogolni.
драга маво, боцсасс мег... тоеббет ијет нем цсиналок.


Persze Mavo, persze. Sőt: Jönnek a csehszlovákok! Már a spajzban vannak...
Most már, így a negyedik alaptalan terrorfenyegetés kapcsán, lehet, hogy kénytelenek lesznek legalább Szili, vagy más elvtársuk megúnt autóját felrobbantani, amikor persze nincs benne. Ez egyrészt szinte szavahihetővé tenné a kormány kommunikációját, másrészt befogná a renitenskedő elvtársuk pofáját.
"Kitalátor"-vigyázzá'má',mert még felkapják az ötletet.
Most olvastam Aszpirin cikkét az MNO.hu-n. Neki is kézenfekvő...
da2

De, értem. Pont ez a baj. (Értem, mit ért alatta, de nem értek egyet vele. Érted?)

Különben is, a rózsadombi paktum miatt kell dolgoznom holnap is :)))
kitalátor:
jo kis titkos társaság tipusu osszeeskuves elmelet.
egy gond van vele. a penz. sok kellett volna hozza. raadasul volt itt mar 3 teljesen kulonbozo kaderekre epito kormanyzat (antal,orban,mszp) tettek volna ellene, ha a valodi hatalmat nem kaptak volna meg a valasztas eredmenyekepp.

RoFä:
modszervaltas pont azt jelenti, hogy lehet pl: blogolni/tuntetni megis pont ugyananyi a hatasa, mint pl. a 90 elotti szavazasoknak.;)
kell meg sok ido, mire a partfuggetlen politikai aktivizmus teret nyer Mo-n.

a Kossuth teriek ennek az elofutarai. nem az a megoldas, hogy ok ne tuntessenek, hanem az, hogy kellene meg nehany antifasizta (esetleg antifaszista;-), tuntetes, es kiegyenlitodne a dolog.
da2,

„a nemeztiségieket szépen beírtad, remélem vhonnan kopipésztelted, nem ér meg ennyit. :)”

Nekem megért, ráadásul nem találtam oldalt, ahogy a székelybűnözés szó szerepelt volna.

Románul meg nem tudok. ;-)
„Most már, így a negyedik alaptalan terrorfenyegetés kapcsán, lehet, hogy kénytelenek lesznek legalább Szili, vagy más elvtársuk megúnt autóját felrobbantani, amikor persze nincs benne.”

Tulajdonképpen muhaha, mert eddig leginkább csak ellenzéki politikus háza táján pukkant ez-az.

Bár biztosan ez is beilleszthető egy kellőképpen komplex elméletbe.
"RoFä:
modszervaltas pont azt jelenti, hogy lehet pl: blogolni/tuntetni megis pont ugyananyi a hatasa, mint pl. a 90 elotti szavazasoknak.;)
kell meg sok ido, mire a partfuggetlen politikai aktivizmus teret nyer Mo-n."

Na, EZZEL nem értek egyet.
Bocsánat, sarkos leszek: tipikus nekünk semmi se jó, kurucos hőbörgés ÉS sunyi összemosogatás ez a módszerváltás kifejezés.

A szarul működő demokráciánk is jobb, mint a legpuhább, már-már falurombolás-elleni-tüntetést-is-megengedő Kádár-rezsim.

Ja, meg akkor a módszerváltásba Antall és Orbán is belefér, vagy ezt úgy kell érteni, hogy őket azért hagyták hatalomra jutni, mert tudták: úgyis megbuknak?

Ja, még blöff is a kifejezés: mindenki azt magyaráz bele, amit akar. Nekem komancs összeesküvés, neked a gazdasági hatalommá konvertálás, neki meg mondjuk a besúgó papok név nélkül maradása? Hja...azt ne felejtsük el, hogy a komancsok ott is átmentettek ezt-azt, ahol vér folyt (Románia). És mindenhol egymás torkának van ugorva, szinte - lengyeleknél a két felhúzható törpe az echte jobbos Walesát ekézi mostanság.

El van baszva ez a régió, és nem tanulunk se a saját, se a mások hibájából történt szopóból.

De tőlem, lehet tovább játszani a népi-urbánus hiriget, csak közben az ország java lelép máshova.





ROFA:
szerintem nem ertetted mit irtam, de mindegy. nem annyira magvas gondolat, hogy erdemes lenne rugozni rajta;)


>El van baszva ez a régió, és nem tanulunk se a saját, se a mások hibájából történt szopóból.

na ez mar erdekesebb vita tema.
szerintem a regio sorsa veletlenul alakult igy.
azota "szar" amiota gyenge orszagok alkotjak. akkor volt normalis amikor ebben a regiban is volt meghatarozo hatalom (Anjou,Matyas,monarchia).
egy gyenge komporszagban (a lengyelekre is igaz ez) az a baj, hogy a legmagasabb szintu politikai dontesekbe nincs beleszolasa. vagyis a politikai/kozigazgatasi elit megszokja, hogy barmi is van a legfelsobb szinten, neki alkalmazkodnia kell.
ebbol egyenesen kovetkezik szerintem, hogy a politikai/kozigazgatasi elit 0 osszegu jatekkent eli meg az egeszet. (az eredmeny nem tudja befolyasolni, csak az a lenyeg, hogy milyen pozicioban van).
egy 0 osszegu jatekban (gyk: poker) SEMMI ertelme az egyuttmukodesnek.
hogy mit kellene tenni, hogy rajojjenek, nem 0 osszegu a jatek arrol fogalmam sincs. de erdekes kerdes.
(minel nagyobb a GDP novekedese, annal tobb penz jut mindenre)
teljesítményarányos bérezés

mondjuk egy zavargásban nem mindegy, hogy mekkora tömeget, mennyi idő alatt, hogyan oszlatsz fel, hány sérült vagy sebesült van, abból hány az ártatlan járókelő. ha van egy előre leírt formula (és ilyet nem nehéz csinálni) és az alapján számolják ki az alakulatok pénzét, mindenki másképp áll a feladathoz. ha csak egyszerű túlóra, amit vagy kifizetnek vagy nem, megint egy másik hozzáállás.

persze vonatkozik hivatalra, orvosra, tanárra. mindenütt lehet teljesítményt mérni vagy becsülni.

mondjuk az adott megyében, járásban vagy régióban megnézzük, hogyan változtak az elmúlt évben a különféle egészségügyi mutatók. a születési-halálozási folyamatok, hány tömeges, járványszerű megbetegedés volt, mennyi a fekvőbetegek a túlélési esélye, stb. ha ezen is múlna az egészségügyi dolgozók bérezése maguk is akarnák az átalakulást. most minden a pozíción múlik. de ugyanez igaz a rendőrségre, a hadseregre.
kutacs: "ha ezen is múlna az egészségügyi dolgozók bérezése maguk is akarnák az átalakulást."

Hát, te, képzeld, mi kurvára akarjuk, csak nem így. Ez van.
Anr: 0 összegű játék: perfekt, én is át fogom ezt venni.

1. Közig/ állami szféra egy része/teteje Csak a pozíció, semmi felelősség, munka lepasszolása. Irtózás a változásoktól.

2. Végrehajtás túlsúlyos, nehezen irányítható, és szélsőségesen kileng.

3. Felsővezetés: Ha valaki reformot akar, az doktriner, nem átgondolt, voluntarista és lefolyik a pénz a különböző támogatók torkán végül.

4. ÁtlagÁllampolgár (Aulus Agerius...:)
Ha az állam ad, akkor jó, ha nem akkor nem jó, tenni nem tud, hőzöngés.
RoFä 2007.02.09. 18:31:18,

számból vetted ki, bazmeg ...
Rofa, azonnal tedd vissza.
Anr, a játékelméleti részhez: a pókerben is nagyritkán megy az együttműködés, pl ha egy verseny első három helyezése pénzdíjas, négyen maradtak, és ebből egynek lényegesen kevesebb zstonja van mint a többinek, akkor a három erősnek nem érdemes egymás ellen keménykedni. De igazad van nem jellemző a kooperáció.
namost TUTI, hogy kamu van.

figyeljetek.

tegnap, amikor olvastam, lojdi, tomket, atina és katorra volt a link. mondjuk java jobbocskás. oszt most meg gyorsan bekerült linknek - hígitani a többit - az origo, az index, és és és! worluk.
nem tótavé, nem miegyéb, hanem worluk.

ez kész van. kíváncsi vagyok, hány naposnak kell lennie majd a sztorinak, hogy bebukjon, ki csinálta a fake rendőrblogot.
jól rácuppantunk, szó se róla.

Abigél esetleg Abigélecske · http://www.ingyen-ingyen.hu 2007.02.09. 22:02:15

Majd jól beazonosítják, azt kirúkják a picsába.
"Király az összeesküvés-elméleted, tényleg, le a kalappal: szerkesztett, jól zár, és ellenőrizhetetlen.
Netán tudnád ellenőrizni?"
- Csak abban bízok, hogy nem lesz igazam.
"Akkor legbelülről ismered a Szervet. Nem a mostanit...a régit. Mi volt a rendfokozatod? Tartó voltál? :))"
- Nem ismerem belülről, de egyrészt pár könyvből összeszedtem már némi információt (pl. azt, hogy a titokzatos szolgák működése nem ország- és nem is rendszerfüggő, és a nyugati szolgálatokról meg elég sokat írtak), másrészt az egyetemem elég jól be volt hálózva, és mivel az alkohol remek oldószer, néha kiszivárgott némi infó. A szocializmus meg tudomány, sőt tudományos is volt, jelesre vizsgáztam belőle. No meg volt az egyetemen egy látványos lebukás is, amiről - hacsak addig meg nem jelenik az alazredes elvtársúr és le nem beszél róla (L: szocialista meggyőzés; újszülöttek és gyengébbek kedvéért kádárkolbásszal (= gumibot) való testápolás), Elemér címmel majd írok a blogomba.

"Viccet félretéve: hálás köszönet Fábrynak a "módszerváltás" kifejezésért. Én viccesnek, de hibásnak és elég megtévesztőnek tartom, mindenesetre egy haszna volt: ha valaki beír egy fórumra, és ezt használja, mindjárt sejtem, hogy kb. mi fog következni."
- Persze nem tökéletes a kifejezés, csupán a lényeget fejezi ki jobban, mint a "rendszerváltás". Hiszen a módszerek oly kevéssé változtak, mint az uralkodó, kizsákmányoló társadalmi réteg. Nem tudom, mi az a bölcsesség, amit felismertél e szó kapcsán, de egyet én is: aki használja, az még néha képes önálló vélemény kialakítására is, sőt olykor a PC elvárásait leszarva másokkal is közli azt.

"Annyit azért jegyezzünk meg: ha valóban CSAK módszerváltás lett volna, akkor nem biztos, hogy blogolhatnál."
- Miért? Az intraneten fórumozók párszor már rábaszögit jártak, a Gönczöl-bizottság a blog.tomcatpolo.hu információiból dolgozott, és a rendőrség is figyeli az ilyen megnyilvánulásokat. (Egy pofátlan drodílert én is így vonattam ki a forgalomból, csak leírtam, hogy hol árul.) Egyébiránt megjegyzem, hogy talán még Kínában is blogolnak, pedig ott elvileg sem volt rendszerváltás, csak egy olyan átrendeződés, amikor a politikai hatalom birtokosai kapcsolataik és bennfentes ismereteik, valamint mindenkinél egyenlőbb büntethetetlenségük birtokában megszerezték ellenszolgáltatás nélkül a felhalmozott nemzeti vagyont. Ennek birtokában pedig még egy látszólagos politikai változás után is övék marad a politikai hatalom is. Ott a hatalomba vagy beleszületni, vagy belenősülni lehet. Pfuj, barbár Ázsia!

"Ja, meg akkor a módszerváltásba Antall és Orbán is belefér, vagy ezt úgy kell érteni, hogy őket azért hagyták hatalomra jutni, mert tudták: úgyis megbuknak?"
- Antall az állam- és a tanácsi aparátus szinte teljes megtartásával és átmentésével ama átmenet békéjét akarta megtartani, ő erre szegődött. A változás állandóság-megőrzését célozta a pártsajtó átruházása is. Orbán meg úgy járt, mint az a kiskölyök, aki azt hitte, övé a homokozó, amikor a nagyobbak elmentek likőrt lopni az ABC-be. Az átmenet nem a lakitelki sátorban kezdődött. '90-ben már végeztek 4 év tanulás után azok a "szaküzemmérnökök" (no ilyen oklevelet sem sok évig adtak), akik korábban foximaxi végzettséggel töltöttek be vezető állásokat.

"jo kis titkos társaság tipusu osszeeskuves elmelet.
egy gond van vele. a penz. sok kellett volna hozza."
- Sok is kellett. Most fizetjük vissza. Meg ezután, unokáink is.

"raadasul volt itt mar 3 teljesen kulonbozo kaderekre epito kormanyzat (antal,orban,mszp) tettek volna ellene, ha a valodi hatalmat nem kaptak volna meg a valasztas eredmenyekepp."
- Antallék gúzsba kötve táncoltak, Orbánék megpróbáltak valamit, de csak a végén, Horn és gárdája meg soha nem veszítette el a hatalmat, legfeljebb a szavaik feletti konrollt, részegen.
Kemény, hogy nem segítettek a kisrendőrökün a tv-nél. Ha ez így igaz akkor Kátyús Gábi szerintem ezzel is nyerte a választást. A mögé bevetített égő tv féle pozólós képekre gondoljatok és még jó, hogy nem halt meg ott senki.
Árpi,

nem gyanús neked az ürge, hogy kamu? Mármint úgy kamu, hogy a rendőri vezetők jóváhagyásával készült, tudatos PR-blog, ami csak annyira kritikus, amennyire megengedik. Ha megnézed a hosszú szünet előtti és utáni postokat, látszik egyfajta különbség... és hogy akivel beszéltél, az is egy jól idomított PR-os a Teve utcából.

Igen, a bikkfanyelv miatt. Nem, nem jó a párhuzam, amit említettél, mert ugyan mi is zsargont használunk, de INFORMÁLISAT, és ez a kurva nagy különbség.

Nem mondjuk merevlemeznek a vinyót, é'ted. Pláne HDD-nek.

Ő viszont túl formális. Éppen ezért kegyetlenül gyanús egy olyan figura, aki a blogjában "állampolgárokat" emleget - nem tudom elképlezni, hogy egy belevaló, tökös zsaru, aki nem PR-ozik és szigorúan magánemberként, névtelenül és kritikai céllal blogol, állampolgárt írjon csávó vagy ürge helyett. Pont azért, mert a rendőr is ember. Nem létezik, hogy ennyire idomítva legyen, hacsak nincs felülről jóváhagyva és cenzúrázva a dolog.

Bemásoltam Police blogjába is kommentnek a fentit, hogy ne legyen hátmögöttfikázás, ami tisztességtelen lenne. Kiváncsi leszek Police reakciójára.
sztem semmi gond nem volt 23-án sem a rendőrökkel. szóltak, h oszlatni fognak. inkább azon kellene elgondolkodni, h mit keresett ot pl egy család a kisgyerekeivel, meg az öregek. ha valaki közel megy a tűzhöz benne van a pakliban, h megég. mégis mit kellett volna csinálniuk? szelíd mosollyal az orcájukon megkérni a népeket, h távozzanak? és erre persze mindenki, mosolyogva hazament volna? ugyan. a tévéostrom is egy vicc volt, kb 50 kommandós rendet tehetett volna, ha rögtön az elején elkezdik ütni azt aki nagyon hangoskodik, nem fajult volna el a helyzet. de ez már nyilván politika.
semmiben sem különböznek a rendőrök sem mástól, ott is vannak normálisak, és vannak igazi faszfejek, mint bárhol máshol a világon.
Közrendvédelmi járőr 10 év után ilyen texttel? ugye ez most nem komoly?

a nyelv, a szókincs amit használ még grétsy lászlónak is tetszene.

szóval ha ezt blogot egy személy irja off the head és egy alap trooper, akkor hozzá képest anakin egy tahó, már bocs.

Shenpen.
lett már említve. eljárás alá lett vonva.;)
egyértelműen pr-blogról van szó, ami a rendőrség eddigi kommunikációs tevékenységét tekintve egyszerre meglepő, de logikus következmény is. itt gondolhatunk akár a fórumos cigányozásra, de a "sajnálatos őszi eseményekre is". habár a pr-blogoknak nincs nagy szakmai háttere, története, mégis sok pr-szakember foglalkozik már a témával. érdemes beleolvasni, a police.blog lehetne akár esettanulmány is:
www.globalprblogweek.com/2005/09/23/fischer-managing-blog-relations/
PR rendőr blog ami Tomcatet linkel? :) LOL!
Tomcat-nek sok rendor haverja van. nem is verekedett rendorokkel, csak az oszlopot utotte;)
Tomcat a valodi kettos ugynok;)
Jaja, paranoia forever :) Az a gyanús, aki nem gyanús ;)
Ott kezdeném a rendőrség reformálást, hogy terveztetnék nekik valami tekintélyt kölcsönző egyenruhát, és hozzá sapkát, mert ami most van baseball sapka, meg pufajka, az valami borzalmas. Mintha valami csöves használtautó kereskedés biztonsági őrei lennének. Kanadai, angol, amerikai rendőröknek baromi jó egyenruhájuk van, ami már messziről kölcsönöz nekik valami tekintélyt, mielött még kinyítják a szájukat, hogy 'stét. Az egyenruhákatn em véletlenül találták ki annó, mert komoly pszichológiai hatása is van.
Nem rég láttam róluk képeket a Kossuth térről, és úgy néztek ki mint valami csóri milicia. Egyiken rohambili, másikon baseballsapka, harmadik 10 éves egyenruhában (régi szürke), negyedik vasalt műszálas nadrágban. Nevetséges, mintha valami bohóc különítmény lett volna.

elmúltak már azok a szép idők, mikor Hugo Boss tervezett egyenruhákat a németeknek, és valljuk be, hogy talán a legszebb karhatalmi egyenruháik nekik voltak.
Shenpen,

"Igen, a bikkfanyelv miatt. Nem, nem jó a párhuzam, amit említettél, mert ugyan mi is zsargont használunk, de INFORMÁLISAT, és ez a kurva nagy különbség.

Nem mondjuk merevlemeznek a vinyót, é'ted. Pláne HDD-nek."

Nos én igenis mondok merewlemezt és winchestert is, és írni legtöbbször HDD-nek írom.

A te logikád alapján gyanús.

Ilyenkor mi van? Amíg nem mondom ki, hogy a process forkolt, addig gáz van?
RoFä,

"Hja...azt ne felejtsük el, hogy a komancsok ott is átmentettek ezt-azt, ahol vér folyt (Románia)."

Hogy lehetett volna másként?

Lehet rendezni akármilyen vérfürdőt olyan országokban, ahol negyven évig, vagyis két emberöltőig komancsizmus volt.
"egyértelműen pr-blogról van szó, ami a rendőrség eddigi kommunikációs tevékenységét tekintve egyszerre meglepő, de logikus következmény is."

Én is elrágódtam a kérdésen, pláne, amikor a hip-hop rendőrvideóról írt, aminek szintén PR-szaga van.

Talán inkább nem. Ahhoz túl sokat szidja a rendszert, például az interjúban a logikátlan rendeleteket és az előmenetel hiányát.
a pr-blog nem egy reklámfelülelet és nem is a népszerűséget akarja hajkurászni, úgy meg nem is lehet hiteles, ha csak a szakma pozitív oldalait mutatja be és nem kritikus. egyszerűen arról lehet szó, hogy egyrészt meg akarták előzni a hasonló kezdeményezéseket, amiket nem tudtak volna kontrollálni, másrészt ez egy jó lehetőség arra, hogy elérjenek olyan embereket az üzeneteikkel, akiket egyébként nagyon nehéz lenne. márpedig ez a réteg nem hülye, ezért nem színtiszta öntömjénezés az egész. a link pedig arra való, amire.
Xyr, szerintem is így van.

Mi a fenét keres egy család október 23-án a deák téren? Felfoghatatlan...

ezzel a logikával:
várható volt, hogy népirtás lesz, hiszen háború volt, és ilyen törvényeket hoztak. aki ott maradt, benne volt a pakliban, hogy deportálják...

ne már... ez felmenti a rendőröket? nem, a műveleti terület nem az, ahol megszűnnek az állampolgár emberi jogai, ahogy ezt bloggerünk is írta.
nyilván nem minden rendőrrel volt baj, csak azzal, amelyik hibázott. melyik is?
"a pr-blog nem egy reklámfelülelet és nem is a népszerűséget akarja hajkurászni, úgy meg nem is lehet hiteles, ha csak a szakma pozitív oldalait mutatja be és nem kritikus."

Mondjuk az feltűnő, hogy ez a közrendőr mennyire nem beszél mindennapi eseményekről, amelyek a járőrszolgálata közben estek meg vele.

Hát igen, a pr-blog mellett erős érvek szólnak. TótaW pedig gyorsan megreklámozta itt ... ;-)
Nagyon valószínű, hogy pr. Túl szépen van fogalmazva, elütésmentesen, simán, gördülékenyen folyik a szöveg, nem rendőrös! Márpedig a 10 éves rendőrök már annyira be bírnak szűkülni, hogy totál rendőrössé válik a kommunikációjuk!
Nade mindegy, nem is hiszem, hogy ez a lényeg. A reakciók számítanak, melyeket viszont gondolom többnyire valódi rendőrök írnak, és az már nem feltétlenül PR!
NOOOÓ-azért böffentenék egyet,mert az szerintem nem igazán komilfó,hogy csak a"Népszabi"-az aki igazat mond.No még egyesek elfogadják a végnapjaikat élő komcsi"utózöngések"írásait.Azért a xxI.-szd. elején ha valaki beleszól egy vitába,akkor ne az legyen a legfőbb érve,hogy"majdjólleverünktégedkisköcsög".Sajnos itt ez kezdett eluralkodni.Vagy liberális vagy vagy egy kis köpedelem.

Mondja már meg nékem valaki,hogy miért is kell liberálisnak lenni?
Mondja már meg nékem valaki miért nem lehet az évezredek alatt elfogadott(bár kétségen kívül zsidó-keresztyén)alapokon megmaradni?
Mondja már meg végre valaki,miért csak utólag derülnek ki a"nagyokról",hogy bizony nem igazán a nemzet javát akarták,hanem a Szabadkőművesek akaratát szolgálták.(Mielőtt bárki horkan,lásd.Kossuth leveleit.)

Na itt van pofánverve a NÉP,mert Ő nem BEAVATOTT.Tudom,most majd ömlenek a hsz.-ek,hogy összeesküvéselmélet,meg így,úgy.No azért jó lenne ha GONDOLKODNÁTOK.
Anno Szabó Iván(Isten nyugosztalja)előrehaladott tárgyalásokat folytatott Izraellel a honi befektetések ügyében.A zárótárgyalás kinn volt,várománya az aláírt kétoldalú szerződés.Azóta némaság.JJAAAA.-szerencsétlen kiment brunyálni,utána merültek fel a problémák.Élnek még azok akik ott voltak.
NO COMMENT.
Hogyan vág ez ide?Mindenki olyan és annyi info-hoz jut amilyenhez és amennyihez akar.A skála széles,de mint a római jog mondja"hallgattassék meg a másik fél is".Nos ezt ajánlanám én a hevesvérűeknek.Bizony MINDIG van MÁSIK fél is.
Áldott hétvégét:mollaris
Molaris.

Kissé zavaros amit írtál, de ha te vagy a másik fél, akkor most jól meghallgattalak, és kérdezek:

- Ha élnek még, akik ott voltak, akkor kik ők, és mi ez az egész, a Szabó Ivánnal, a sustorgásos háttéralkuval (egy pisilés ideje alatt...? hinnye de gyorsak a zsidók :)

- A tárgyalások lényege mi volt: hogy legyenek, vagy hogy Ne legyenek izraeli befektetések? :) Azóta ugye ott tartunk, hogy a nyavalyások felvásárolják Budapestet ingatlanfronton, de má komolyan, felverik az árakat...biztos én is miattuk nem tudok lakást venni harmincévesen.... Már övék a Havanna lakótelep is, tuti...
meg még építenek is (ja, meg a büdös írek is felvárásolnak mindent, de ez más lapra tartozik). :D

Vagy high-tech befektetésekről van szó? Az izraeli vegyipar, gyógyszeripar, finomelektronika elismert, és IT fronton is voltak befutott dolgaik. Szóval ilyesmi?

Esetleg csak a Traubiról és a kóserszilváról szólt az egész tárgyalássorozat?

Amúgy kérd meg a Tótát, csináljon egy anonim interjút azokkal, akik ott voltak és még élnek. Ha már.

Jó lenne ha válaszolnál, mer biztos alultájékozott vagyok zsidó témában, de gőzöm sincs, mi ez a Szabóivános sztori. És bocs az iróniáért, de lételemem, ha egy poston belül szóba kerülnek a vakolók és a zsidók :) Azért télleg érdekel, mit akartál kihozni belőle, mert ez nekem új volt.
Ja!

A Police blog vagy egy éve megy, én azóta olvasom. Szóval nem új dolog, mert egy csomóan erre utaltak feljebb.
OFF: Index címlap

Elmeszakértõ vizsgálja
a kínzások gyanúsítottjait

A két fiatal nõ és az idõsebb férfi válogatott módszerekkel kínozták áldozataikat Tápióbicskén. Videó.

Namost a videón vajh mi lehet? ...
index.hu/politika/belfold/koka73872827/

"Kóka megvétózta az orwelli törvényt"

de jól elvannak a fiúk... múltkor Fodor vétózott olyat, amit a saját kormánya talált ki, most meg Kóka
gondolom ez valami népszerűség-kampány lehet

következő az lesz, hogy meglebegtetnek valami olyat, hogy minden fiúgyermeket a Dunába kell vetni, aztán jön egy hős mégis, halleluja
Hozzáteszem, Fodornak igaza volt, de ezt a Kókásat nemtom mire vélni
"Nade mindegy, nem is hiszem, hogy ez a lényeg. A reakciók számítanak, melyeket viszont gondolom többnyire valódi rendőrök írnak, és az már nem feltétlenül PR!"

Nagyon kevés a reakció, biztos azért lett megreklámozva itt. ;-)
Alig 1-2 állandó kommentelőt találtam, akiről el tudom hinni, hogy a dolgok közepében ténykedő rendőr.
"RoFa"-sok minden szóba került,többeg között egy többezer családos zárt lakópark Budakeszin.Nem háttéralku volt,csak amikor egy férfi elvégzi némely dolog kiderül.Neki meg volt egy kis plussza.
Molaris

még mindig nem értek egy kukkot sem, rébuszokban beszélsz. Eddig azt hittem, pont Sz.I elől titkoltak el valamit, közben meg neki volt plussza. A Somodytól?

nemértő.
el kene oda jutni hogy nem ugy valaszt a magyar hivatast,HIVATAST,maganak hogy abbol meg lehet elni es nyugdijjas allas..
Mert ugye azert vannak faszfej politikusaink es faszfej rendoreink is mert nezzuk csak,ebbol jol megelek hopszla csinaljuk...
Nem hinnem hogy a regi nagy magyarjaink azert csinaltak amit csinaltak mert jol megtudtak elni belole.Sot...a sajatjukbol fizettek..
Ne de nem szamit.Tegnap beszelgettem valakivel aki azert el kulfoldon mert meg van gyozodve arrol hogy nem lehet semmit tenni a hazaert, es hogy soha nem lesz jobb mint most. Az emberek ne politizaljanak mert az a politikusok dolga..De ot csak az erdekli hogy ne 50 ezret keressen hanem 250 ezret. Eleg erdekes gondolkodas.
Ha ez lesz a legnagyobb gondunk akkor sosem lesz jobb.
Miert is? Azert mert ha a rendoreink olyan alacsony erkolcsi szinten allnak mint a jelenlegi miniszterelnok akkor semmi sem lesz itt jobb.Ha lehet hazudni az orszag elso emberekent akkor a rendor is hazudhat , lophat , csalhat etc etc..
De ha valaki elhivatottan, a szakma szeretete miatt vallalja a hivatas nehez kenyeret, az biztos hogy megteszi azt az extra kilometert a kotelessegen kivul is,es azt a tarsadalom is folismeri es a maga modjan jutalmazza. Nem feltetlenul forintokrol beszelek..
Tisztelet a rendori szakma hiteles es erkolcsos tagjainak,de a tobbseguk csak potyautas a nemzet hatan a havi fizeteseert,eppen ugy ahogy a politikusaink tobbsege is..
Bakker TWÁ, kiváncsi vagyok mikor fog megjelenni az Indexen az, hogy az angolok miket mondanak rólunk nátháscsirke ügyben.

Jellemző, hogy HÁROM napja raktam be egy BBC logot ide, de SENKINEK fel sem tűnt. Megjegyzem tegnap már láttam híradóban, és jellemzően érdekes dolgok voltak ezzel kapcsolatban.

Péel az, hogy itt pl. azt mondták, hogy az angolok nem vették fel a kapcsolatot, az angolok szerint az van, hogy már felvették a kapcsolatot a magyarokal. Namost, miután a BBC akárhogy is nézzük elég jelentős hírforrás, és eddig SENKI nem szólalt meg magyarhonunkból ezügyben, azért kicsit érdekes az ügy. Oké, én elhiszem, hogy a plízkóllmífrenk, meg a Kóka vídontrílíkeer megszólalásai klasszikusak, de azért Bák+ hogy a picskuba nem szólalnak fel??? És itt hogy a fenében nincsen? Nem olvas senki se Reuterst, BBC-t stb. a szerekesztóségetekben?
Z: hogy közelebb kerülj a Kókás dologhoz:
index.hu/tech/jog/ehtmod9285/
Lehet hogy geci az ember de ezt tán még te is megvétoznád.
ez politikai ugy ember:) a magyar szocialista csirke nem lehet az angol szocialista csirke ellensege.Kussban kell lenni.
egyebkent itt nem nagyon fikazzak magyarorszagot, hiszen azert a fel vilagot bejaro bse jarvanyt ajandekba adtak a boszme angol egeszsegugyi hatosagok..
De abban biztos lehetsz hogy a sun es hasonszoru tarsai elkezdik majd a fikazast hamarosan.
Egyébbiránt én is egyetértek, szerintem petrétei miniszter és kis csapata inkább lufinak eresztette fel ezt a törvényjavaslatot, mint valódit. Tudniillik a véleménynyilvánításról, meg az adatvédelemről elég sokat írt. MEg a sameszei is. Bár gondolt ő át dolgokat:) elég sokat...
kell a lufi ami melle gyorsan oda lehet allni tetszelegni a hos szabadsagharcos szerepeben,persze.
aki ezt nem latja az ne foglalkozzon politikaval meg kocsma szinten sem.
xyr!

mit keresett ott a csaladjaval???????
nem latod a lenyeget!
Nem balhezni ment az emberek tobbsege oda!
Kimentek mert ami tortent azt nem lehetett szo nelkul hagyni, azert mentek!
Hulyesegeket irkalsz ember.
Mit kerestek ott.. Fasz.
De talan az index fotoalbumabol is szemezgethetsz, azt hiszem tobb olyan kepet talalsz majd ami kozepkoru es annal idosebb emberek mutat verzo fejjel.
De az index iranyitott ujsagirasat ne is emlegessuk. Cinikus, valosagot ferdito foto riportjaival tobb kart okozott mint husz balhezo felreszeg idiota.
mikka

Ezt gondoldd át, két mondaton belül keveredtél magaddal önellentmondásba...
osi: magyarázzam? a törvényjavaslat úgy volt nevetséges, ahogy volt, már az is hihetetlen volt, hogy ilyen szóba kerülhet
de mielőtt még egyáltalán elkezdhették volna vizsgálni a jogvédők vagy az alkotmánybírák, Sir Kóka előállt, hogy megvédje a szabadságjogokat, hozzátéve, hogy ő mennyire liberális, ezért teszi
ha ez ennyire volt előkészítve, akkor minek hozták föl egyáltalán? vagy csak a népzserűség növelésére megy egy olyan politikus esetében, akit talán a legtöbben utálnak most az országban a megszorítósdija miatt?
nekem kicsit átlátszó, az utóbbira tippelnék - a vén alkesz Horn Gyulán kívül (akit tudjuk, mennyire vesznek komolyan) senki nem hazardírozott azzal, hogy az elvei miatt a kormány egységét bontsa, ilyen nehéz időkben

pláne nem a kormányzat második legfontosabb embere

"RoFa"-Sz .I.nem volt brancsbéli,őt anno keresztvíz alá tartották,és villámgyorsan kiderült,hogy csak törvényes utakra engedik a bektetőket,nuku előny.Különben érdekes amit írsz mert már mások is rebesgették,és nem akartam elhinni,nem látom benne a bizniszt.Különben ez nem világnézeti dolog,ez inkább a bizalmi kategória.Mondjuk a mai délután miatt belem forog.Bár akik kitörtek nem voltak nácik,de az"emlékezők".Miért mindig baloldali kurzus alatt bújnak elő?Meg miért kerülnek közel a biztonságiakhoz?Mondom mint Dánia,de lehet,hogy még büdösebb.
..folyt.Szóval én eredetileg arra gondoltam,hogy eddig a történelem mindig egy halódó társadalomban emelte fel a liberális nézeteket.Utána meg jött a tisztulás.Miért is?Mert a"korlátlan"szabadság elsősorban lelki és erkölcsi fertővel párosult.Mindez nem fordulhat elő szilárd erkölcsi és hitbeli alapokon álló társadalomban.Ha a konzervatív társadalom védelmi mechanizmusait nézzük,elsőre riasztó,de alaposabban vizsgálva,biztos és állandó értékrendet biztosít.Különösen ha ez együtt jár egy hiteles vezetői garnitúrával.
Zsg?: "...soha nem volt olyan, hogy akár csak finom eszközökkel is meg lettem volna zsarolva,..." Nem tudom it jelent ebben az esetben a zsarolás szó. Onhibádból, vagy kivül bekerülsz egy helyzetbe, ahol szopni fogsz. Mi a faszt kell itt zsarolni. Te probálkozhatsz, hogy lehetőleg minél kisebbet szívj. Korrupció klasszikus esete. Tök szabálytalanul, de ő is, meg te is jobban jártok.
Egyébként ezt a 180/90, iratok nélkül... Te tudsz valamit:).
Z: Ne magyarázd. Ha nem vétóz azért geci, ha meg igen... Hogy van ez?
Valószínüleg megdöbbennél, ha tudnád mekkora energiákat fektetnek bele különböző országok, hogy kordában tarthassák a netet, a mobil, stb. kommunikációs csatornákat.
Wonderland 2007.02.10, 18:14
Off:
Nem vetted eddig meg eszre,mennyire belterjesek a magyar lapok?
Fetrengenek a belpolitikai mocsarakban,es azt gondoljak,hogy az egesz vilag elfog magyarosodni,oszt hozzank fognak igazodni.
Nevetseges.
Siralmas.
Vagy,amihez van kedved.
Egyebkent szombat reggel figyeltem fel en is ra a reggeli hirekben(BBC),de egy torok cegre fogtak akkor,akinek magyar erdekeltsegei is vannak.
ON
OFF: Lehetne lassan a blogolásról, meg rólunk, kommentelőkről is írni egy tanulmányt (de legalább egy postot :-)).

Két napja nem frissült a blog, le is ment az aktivitás gyakorlatilag nullára (3 hozzászólás / 12h). A régebbi témák meg egyáltalán nem mennek, pedig kár egyikért-másikért. Az is érdekes, hogy melyik téma hány hozzászólást gerjeszt. Általában nincs összhang a vitaindító post "minősége" és a reakciók száma között (azaz W. beleadhat apait-anyait, ha nem annyira érdekes a téma, vagy ha jön egy másik, egy aktuálisabb, ami elnyomja). Szintén érdekes megfigyelés, hogy a népek leginkább hétköznap munkaidőben (= leginkább munka helyett...) irogatnak + a keménymag permanensen, de az nem több harminc-negyven főnél.

Tanulság: ha az elsődleges cél a klikk-maximalizálás, akkor érdemes hétközben minden reggel vmi új témát lehozni, lehetőleg aktuálisat, ütőset, megosztót, meg kibulizni hozzá egy linket az index-nyitóoldalról. Túl sokat nem érdemes pöcsölni a vitaindítóval, elég egy-két poént elsütni, aztán mehet is. Utánajárni sem érdemes különösebben a témának, kitisztul majd magától, ha meg nem, az sem baj, legfeljebb bulvárosodik a cucc.

Ha a cél az igéyesség (egyfajta elitklub), akkor inkább vmi fórumszerűséget érdemes csinálni, rating-gel, finomabb, jobban hangolható motorral, jobb moderációs eszközökkel, mélyebb, több agyalást igénylő témákkal. Persze ez még nagyobb meló, mint a szimpla blog, de hosszabb távon talán megérné, mert egyfajta fogalommá válna, és bevonzhatna ide néhány komoly (?) arcot, "illetékes elvtársat" is egy-egy témához (mint pl. a költségtérítéseshez a képviselőt). Igény bizonyára lenne rá, mert jelenleg nincs ilyen vitaoldal, vagy ha van, akkor zártkörű.

molaris!
szilárd erkölcsi és hitbéli alapokon nyugvó társadalom?!
olyan nincs...mindegyik változik és "romlik"..nézz már meg néhány történelemkönyvet,könyörgöm...
"tistedur"-való és igaz.Minden társadalom átment ebbe a vonalba(szinte).Némelyeket most kap el a métely.De miért kellene ezt normának elfogadni?Pont a történelemből vontam le a konzekvenciát.Azok a társadalmak ahol ez nem következett be meg eltűntek,kiirtották így nincs bizonyíték arra,hogy mire is"futottak"volna.Csak hát jó lenne a"biztonságos"közeg.
molaris!
azért mert ez a norma:a társadalmak változnak-jó vagy rossz irányba az mindíg nézőpont kérdése.ha egy társadalom nem tud változni,akkor szinte biztosan elpusztul.a változások oka a külső és belső tényezők változása.képtelenség teljesen változatlan körülményeket biztosítani egy ttársadalom vagy közösség számára..
(utópiáim nekem is vannak..:) )
"tstedur"-a fizikai törvény itt is érvényesül.Amennyiben nő a rendszer entrópiája,nő a szervezetlenség.Ami a társadalomra vonatkoztatva végül kászhoz vezet.Kezdődhet új alapokon minden elölről.
molaris!
akkor miről beszélünk?!
a változás szükségszerű-az hogy lenne idealista elképzelésünk a világról az egy másik dolog :)
dark future 2007.02.11. 09:40:54
Yes, yes, yes! Tényleg érdekes milyen mikroklíma van itt. A blog munkaidőben virul, ami eleve kizár jónéhány foglalkozást űzőt a jóból. Estére meg már nehéz beszállni, mert egyrészt eleve el kellene olvasni az előzményeket, másrészt meg annyi minden elhangzott már, hogy nehéz újat mondani. Arra reagálni, amit valaki jó pár órája mondott... mint most én :-) meg nem az igazi.
Árpádnak el kell majd előbb-utóbb döntenie, hogy mit szeretne. Egy blognak nevezett fórumot, aminek viszonylag kultúrált a stílusa, sokszor jó a humora és általában nagy a látogatottsága, de nem túlzottan elmélyült a gondolatisága (gyakran a post szintjén sem - bocs) vagy egy - akár kevésbé látogatott - blog-fórumot, ahol a gondolati igényesség szabja korlátosra az aktív résztvevők körét és nem a munkahelyi igénybevétel. Utóbbi esetén akár ritkább, de kevésbé a jópofaságra kihegyezett vitaindító post és undokabb moderálás is szükséges lenne.
Kiszera gondolatait nem mindig tudom követni :-), de ebben a témában azt hiszem nemcsak, hogy sikerült, de még igazat is adnék neki.
El kellene ezen gondolkodni, Árpád! Az sem baj, ha marad a mostani módi, illetve nyílván tovább fog hígulni, csak legyen világos és tudatos választás. Akkor is érdekes lesz be-benézni, mert attól még szórakoztató, ami jó dolog. Csak lehetne több is.
hátha olvassa 1-2 rendőr is:

a rendőr a hatalom eszköze.
a hatalom jelenleg nagyrészt a simlis, adócsaló, okoskodó (olajszőkítő, játékpénzért privatizáló, sztádapanamázó) fehérgalléros bűnözőkből nőtt ki.
amikor az eccerű lúzernek tele lesz a töke és kivonul az utcára gyújtogatni, akkor ezeknek az 'uraknak' a tulajdonát (ill. az ő hatalmukat jelképező 'köztulajdont') akarja megrongálni, hátha leesik végre hogy amit csinálnak az nem okés.
erre a hatalmasok kivezénylik a rendőrt, hogy álljon a repülő kő és az ő autójuk, házuk, stb. közé. a rendőr vére nem drága.

a repülő követ nem neked szánják, hanem a tolvajnak mögötted.
azért kapod a kurvaanyázást, mert közönséges bűnözőket védsz, eladtad a becsületed aprópénzért.
játékszer vagy, láncos kutya, ide-oda rángatnak. ha az érdekük úgy kívánja, elárulnak és koncként odadobnak a csőcseléknek (tv-ostrom).

ilyen helyzetben becsületes ember leszerel. nem lehet egyszerre védeni a törvényt és a parancsokat osztogató bűnözőket.

dark future, TWA

lehetne azt csinalni, hogy az erdekes temakbol a jobb hozzaszolasokat osszamoaslni, es abbol egy uj postot pentek keso delutan;)
hetvegen meg mehet a tema masodik kozelitese, ahol a vita onnan indul, ahova eloszor eljutott.
sok erdekes megkozelites jon elo, de elveszik a hozzaszolasok tomegeben. raadasul a parhuzamos vitak miatt sokan csak az egyik szalat olvassak el szerintem.

dark future et al.:

- a klikkmaximalizálás nem cél. hosszú távon nem éri meg, ami rövid távon igen. ezt ugyan az indexes tapasztalatok részben cáfolják, mert az emberek nem szoktak le arról, hogy a pina szóra odakattintsanak, nekem viszont nincs ehhez kedvem.

- kiszámítani se oylan egyszerű, mi lesz a blockbuster post; egyébként komoly és részletesen bemutatott témákból is lehet 1000+ komment azáltal, h más mederben folyik a vita, pl hogy van-e isten. ráadásul ha ki is tudnám számítani, akkor sincs mindig kedvem arról írni, ami kurrens, olyasmiről meg nem akarok, amiről nem akarok.

- komment-engine fejlesztése persze jó volna, be is nyújtok nemsoká egy csokor javaslatot, ami nem bonyolult. viszont én továbbra is a blogra, vagyis a postokra szeretnék koncentrálni elsősorban. a 40-60 fős törzsgárda természetesen nagyon fontos, de van másik 10 ezer, aki nem vitázik, csak olvas - például mert elvette a kedvét az indapass, vagy csak nem olyan fajta.

- jövő héten szünet lesz, hétfőn még lesz blog, aztán egy hétig fehérzaj.
"tistedur"13:06:26.-bocs,hogy kihagytam az"i"-t.Valójábam,ha már ennyi történelmi példánk van jó lenne tisztázni-KINEK-az érdeke mindez.Igen valótszínűtlen ennyi"véletlen".Ki is e világ ura?No ezért büdöseb ez mint Dánia.Sajnos az ideális társadalomnak egy ellensége van,MI magunk.De hát mit lehet tenni?
"TWÁ"-ha már egy hétre elmész,legalább egy olyan ütős postot hagyj nékünk ami érdemleges a vitára.Remélünk.
Szerintem még március 15 elött le kéne bontani a kordont, mert akkor a csürhének/forradalmároknak/egyéb(kivánt rész törlendö) nem lenne tiszta, hogy épp mi is az adott nap a feladat. Így túl egyértelmű
Többszáz komment elolvasása helyett elmesélem, hogy van ez a rendőrös dolog itt, Kaliforniában.

Kevés szakmát tartanak annyira tiszteletben errefelé, mint a rendőrét. Az emberek az utcán ismeretlenül is előre köszönnek a rendőröknek, az általános tegeződés helyett magázzák őket. Rendőrviccet itt még egyet se hallottam.

Hogy ezt mivel érdemelték ki? Roppant egyszerű: a becsületes embernek egyáltalán nem kell tartania a rendőröktől, szükség esetén pedig biztosan számíthat rájuk.
Nincsen találomra megállított autó, kérdezősködés az izzókészlet - elakadásjelző háromszög vonalon addig, amíg bevasalhatnak egy kis pénzt az autóson. Ha egy kaliforniai rendőr leállít egy autóst, kötelessége azonnal közölnie, hogy miért tette, és abban az ügyben kell eljárnia. (Ha esetleg közben talál egy hullát a csomagtartóban, azt nyilván nehezményezni fogja, de az már egy más kérdés.) Saját zsebre dolgozó, korrupt rendőrről még csak nem is hallottam.

A rendőr itt nem az a bunkó, aki még vagyonőrnek sem alkalmas, hanem highly educated professional. Rendőriskolára csak érettségizetteket vesznek fel. Az ötéves egyetem elvégzése után állhatnak szolgálatba, $5,000-os kezdőfizetéssel. Minden rendőr officer, azaz tiszt, ez a hivatalos megszólításuk is. Végtelenül udvariasak, ugyanakkor határozottak. Percek alatt felmérik, hogy kivel van dolguk, és aszerint lépnek fel.

Ha valaki tárcsázza a 911-et (a rendőrség, a mentő és a tűzoltóság közös száma), még csak bele sem kell szólnia a telefonba, a központ a lokalizált hívás alapján azonnal küldi a hozzá éppen legközelebb levő járőrt. Mert ugye lehet az illető veszélyben, vagy akár olyan súlyos állapotban, hogy nem tud beszélni, és ilyenkor minden késlekedéssel töltött perc végzetes lehet.

Néhány perc alatt szinte bárhol ott vannak, ha erőszakos bűncselekményről van szó, minimum négy-öt autóval mennek ki.

Bivalyerős, 7000-es Chevy járőrautójuk van, videókamerával, a központtal állandó összeköttetésben álló számítógépekkel, valamint komoly fegyverarzenállal felszerelve.
Baleseteknél a legelső dolguk elhárítani a forgalmat akadályozó autó(ka)t. Egyszer a saját szememmel láttam, amint egy ilyen Chevy olyan könnyedén tolt le keresztben egy Toyota terepjárót az útról, mintha az egy doboz gyufa lett volna. (A kétszer négysávos autópályáról, ahol a másik három sávon zavartalan volt a forgalom. Nincs helyszínelés címén órákig tartó pöszmötölés, kilométeres dugókat okozó töketlenkedés.)

A légi támogatás folyamatos: a rendőrségi helikopterek elsősorban a forgalomirányításban, az autópálya-balesetek lokalizálásában segítenek, de természetesen jelen vannak a forró nyomos üldözéseknél is.
Lézeres berendezéseikkel a levegőből képesek leolvasni az autók rendszámát, illetve bemérni a sebességüket.
Menekülő bűnözőknek sok esélyük nincs az ilyen helikopterekkel szemben.
Oke, de itt a "pokolban" igy mennek a dolgok:

1990 ota minden kormany ugy sporolt a rendorokon, ahogy tudott. A felsovezetes minden oktatas nelkuli sogor-komat nevezett ki ide-oda. A kisrendorok fizetese alig van a minimalber felett, haverom sem keresi meg a havi 90 nettot. Pedig mar 6-7 eve rendor. A fonoke totalisan inkompetens.

A felszerelesuket lattam, a plexiuvegeket mar 95-ben le kellett volna selejtezniuk, de meg szolgalatban van. Eredmeny: ha megdobod kovel, azt max lelassitja, es megfuszerezi eles plexidarabokkal. Ez sisaknal lehet a legfincsibb. Akinek van eletosztone, az SAJAT penzebol beujit cuccokat. Ami persze nem teljesen szabalyos, de ez van.

Vannak a rendorok kozott akkora vasutasok, amekkorakrol meg az eletben nem hallottam. Tulajdonkeppen csoda, hogy a rendorseg meg mindig mukodik. A specialis egysegek tagjainak javaresze tarhonyan nevelt markos parasztgyerek. Ha ok oszlatnak, az kb egy jol tamogatott szovjet elorenyomulassal er fel 1944 novemberi keltezessel. A birka csocselek meg kovel a kezeben pislog, hogy ez meg mi.

Ez az, amit a folyamatos leepites, a korrupcio eredmenyezett. Nem a kisrendor korrupcioja, hallottam en olyan sztorikat, hogy kapott a haver fonoke 30 milliot kislampakra, hogy ejszaka leintsek az autosokat. Erre vett 500 db 200 Ft-os lampat egy kinaitol szamla nelkul.

Sosem gondolkodtatok el arrol, hogy miert van egyre kevesebb rendor? 7-8 eve meg felnie kellett annak, aki szeretett 80-al menni 50 helyett. Ma mar csak akkor van belole balhe, ha minimum 3 embert elcsap, es legalabb ketto ezek kozul eletet veszti.

Minden kormany Kadar ota szetlopta a rendorseget, nem volt kivetel. Allami szerv, nincsen felugyelve, es sok zset nyomnak bele. Ennek jo, ha 10%-a jut el tenylegesen effektive a rendorokre. A tobbi zsebbe.

Ocsaroljatok a kisrendoroket, ok a leghulyebbek, hogy titeket vedenek, mert ennyi penzert ilyen kornyezetben egy idiota sem dolgozna szivesen. De vannak meg idealistak.

Szevasztok
Az a rész különöse tetszett ahogy a beöltöztetett maffiózókra voantkozó kérdést elintázte.

Kacsa.

Perzse mert mindenhol ott volt. Vagy mnkeit néz hülyének, vagy télleg PR fogás.
TWÁ

Nem értettük ám félre... tudjuk, hogy... hogy mi vagyunk a fehérzaj :)

molaris 2007.02.10. 19:52:59

Válasszuk ketté

Az a zsidó, aki "nem brancsbelivel" nem köt üzletet, az kérem hülye zsidó. A zsidó tetszőleges népnévvel behelyettesíthető.

Nincs kiskapu: nagyon helyes, azt ugyanis nem kell nekünk Izraelből importálni, a derék katolikus ÉS nemkatolikus magyar vállalkozók találnak / csinálnak / kilobbiznak maguknak eleget.

Az ingatlan bizniszről:
Az egyik legnagyobb Bp-i ingatlanfejlesztő, az Autoker Holding, izraeli. Fiatal pacák viszi, de elég jól. Futott még a Shofar nevű cég is. Mindkettő eléggé felülre pozicionált, a magyar piacon minőséginek számító, viszont városképileg szerintem néhol csapnivaló dolgokat hoznak tető alá - szó szerint. Csúnya, kiskapus, urambátyámos üzleti megoldásokról nincs tudomásom, de az ellenkezőjéről sem, magyarul: fingom sincs, hogy a mózeshitű ingatlanosok tisztességtelenebbek-e, mint derék szittya ingatlanosaink, vagy pont fordítva. Szerintem kétesélyes :D

Egyéb: a használt-, és új ingatlanpiacon is megjelentek az utóbbi 3-4 évben külföldi vevők. Igaz, van köztük sok izraeli is, de más is. Kettéválasztva: 1) befektetési céllal 2) hazatelepülő izraeli magyar, amerikás magyar, egyébmagyar, expat.

A vevők közt nem csak szentföldijeink, hanem ír testvéreink (MÉZ!!! Ulysses!!!) és német, holland, belga, angol, skót, urdu, szingaléz stb. barátaink is megtalálható. Eme vásárolgatásnak a kissé ántiszémita élű mellék-közjátéka volt Grespik dr. magánakciója, mikoris adminisztratíve kívánta megtiltani a csúnya zsidóknak, hogy itt lakást vegyenek. Pedig én ismertem olyan native britet is, aki helyett akár hasszidot, akár a saria bevezetéséért békés eszközökkel küzdő síítát is szívesebben fogadnék szomszédnak :)

Amúgy ezen külföldiek főleg a frekventált helyen levő, minőségi épületben levő, inkább nagyméretű kérókat keresik, tehát egyszerűen hülyeség, hogy miattuk szálltak el még a lepukkant ingatlanok árai is.

Befektetésnek - ha mondjuk 3-4 éve vásárolt be - elég durván jó.

Amúgy ez minden új EU-tagra vonatkozik, az új sláger egyébként a polyák testvéreink földje, ahol pár év alatt ilyen 300% értéknövekedéssel kecsegtetik a befektetőket...
Kicsit tévedtem. A terrorpánikoltatás megalapozott. Mint kiderült, valóban Kossuth téri tüntetők hatoltak be a Parlamentbe, valóban kisebb csoportokban. Ott pedig esküt tettek a Szent Koronára, ami alkotmányellenes. Ilyen nincs benne, Sztalin hasonlót sem írt.

A fegyveres terrortámadás is megvolt, csak nem politikus ellen. Hajnal kettőkor belelőttek az AVH épületébe. Oda, ahol olyankor a takarítónő sem jár. A lehulló üvegcserepek súlyosan veszélyeztették a részegen négykézláb haza igyekvő állampolgárok "tepsi épségét".

Motiváció gyanánt, jutalom és béremelés helyett. Olcsóbb. Mindig azt a lovat ütik, amelyik húz. Ezt Veres (Zidane) főkönyvelő is tudja. A leváltás alatti kancelláriamiszter még mondja is: ilyenekről beszélt. Ő csak tudja. Ezek szerint több hasonlóra is parancsot adott. (tovább: Kitalátor: Terrorfenyegetés újratöltve kitalator.blog.hu/2007/02/13/title_2700)
"Látszik, hogy pestiek vagytok. Vidéken a rendőr a mi emberünk. Itt hiába is vetné le a jelvényt valami gazemberkedés előtt, másnap a gyereke egyedül ülne az osztályban, az tuti."

Na ezt a kamut azér ha lehet senki ne nyalja be.
Ez egy külön kaszt,amit átsző a múlt mocska,mert nem lett a rendszeváltáskor kipucolva.
Minden baj innen jön.Nem az utcai kisrendőtől,ő csak "idomul".
És ha megnézed őket egyenként,egész emberszerűek.
De ők is félreértik úgy testületileg mi lenne a pálya,mert 40évig félre voltak agyilag pörgetve,ők voltak a "valakik" és ez egy életre bennük maradt.
Akármilyen rugalmas is egy középkorú srác,és akármekkora jófej,ha rendőr mióta az eszét tudja,fog neked olyanokat mondani,hogy megfordul veled a szoba.
A rendőrséget nem fiatalítják,egyszerűen fiatalodik,az a kevés aki kihullik,nyugdíjazzák,leszerel,vagy (sajnos) feljebb lép,már üres hely.
És nem fogják fizikailag és szellemileg kevésbé alkalmas pocakos 40esekkel tölteni,mikor glédába állnak a fegvermániás,értelmes,biztonságra,állásra,egyenruhára,pénzre,igazolványra vágyó fiatalok,tele tervekkel,ambíciókkal.
Más kérdés,hogy jórészük nem észlény,és könnyű őket egy parancs és hipertekintélyelvű röfögő rendszerben "megrontani".
Akit nem lehet,nem sikerült,vagy el-igazságosztózik egy pár évet,vagy az első adandó alkalommal kilép.
A hatalom embereként,akárcsak kint az utcán nehéz nem észrevenné,hogy mekkora trágyadomb van itten.
Pl mikor a forgalom 90el zúg 50helyett.Jó a kéklámpás autóra lassítanak,és? A rendőr se ül mindíg kéklámpa alatt.
Ő mindíg 50el tötymörög? Nem.Akkor hogy van erkölcsi alapja legközelebb 82 miatt százezrekre megvágni egy tökrandom valakit,és félig derékbatörtni az életét?
Ez a dolga...de a dolgod és az erkölcsi alap más.
Parancsra bármit,ez a rendőri szolgálat alapja.Az ideológia is megvan,aki ellen épp lépsz,akire a parancs,intézkedés,elfenekelés vonatkozik az épp káros a többségre.
Csak sokszor nehéz ezt így látni.
Vagy épp könnyű volna,de akkor meg nem léphetsz.
Láttál már aluljáróban verekedő,kést villogtató uriembernek képébe igazolványt fegyvert tolni? Nem.
Agresszív motorost kicsit leinteni,elbeszélgetni? Ugyehogynem.Folytathatnánk..de minek.
Pedig nemigaz,hogy egy azaz egy darab belügyes nincs akár civilben du. 4kor abban a kib. aluljáróban.
Van.Csak nem akar magának "bajt".
Sajnos amíg a örvényt fent hozzák,de bizonyos fokig fent lent és középen sem tekintik szentírásnak és mindekire kötelezőnek(sőt) addig nagyon nehéz a törvény emberének lenni.
Megalázva,lenézve,bohócként,ruppókért.
Ehhez erős hit kell,vagy erős lojalitás,haszonlesés,milicista hajlam,butaság.Tehát vagy nagyon pozitív vagy nagyon negatív erények.Esetleg a kettő keveréke.
Megkérdeztem a havert,ezt most így mondanád,ha piros őrültek ütötték volna a narancsos parancsnokság alatti bandát? Nem ütötték volna,mert nincsenek piros őrültek.
Jó.És ha nincsenek,meddig lenne narancsos kormány,ha a pirosak tényleg bebuknak? 20év? Klassz volna? Személyi őrség 1.viktornak amíg meg nem őszül..lennél? Kilépnék.Hja..erről van szó.
A frászt politikamentes a rendőrség,mikor a hatalom lenyúlik a legalsó kis járőrig,és naponta baxogat.
És a problémák 99%ára nincs megoldás,old meg te a helyszinen.
Mesék,hogy aki hangoskodik majd beviszik,aztán drogfogás.
Itt a fél kerületet(kisebbség) beviheték minden este majdnem.A másik fél kerültet szenved.Tőlük.
A rendőr majd rendet tesz? Nem tesz,nem tud.Nincs neki mi alapján hogyan,egy bevitel nem bevitel,másnap kétszer annyi előadja azt pepitában.
Vagy a prostik.Vidd be,igazoltasd,ma jön ez az,akció van,háló van,sólyom 2 jelentkezz.Jön a nagyságos valaki,nem lehet az utcán,el kell dugni a problémát.
Máskor viszont lehet.Hol kellene lennie? Sehol? De ő nem akar sehol sem lenni,ő valahol akar lenni.
Pl a türelmi zónában.Ami van.De nincs.
Nahoppá.
Vagy a prostit beviszed,de tudod ki futtaja.Erőszakkal.Vagy csak úgy,minden pénzét elszedi.És? Kis közrendőr vagy,igazságérzeted mint a hegy.Mit tudsz tenni? Elárulom.Semmit.
Még be fogod vinni 6623szor ugyanazt.
Mocsok meló.
Ebből a "pozícióból",flepnivel a zsebben látszik igazán hogyan rohad ez a társadalom.Én nem tudnám elviselni.Van haver aki igen,ő immunis.Szemellenző.Mint a paciknak.Mikor felhajtja jó srác,de mikor indul szolgálatba már hajtja is vissza le,automatikusan.

süti beállítások módosítása