W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Mint a mókus

2009.08.18. 03:15 Tóta W. Árpád

Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon hozzá, ezt írja meg, akurvaanyjukat. Amikor a nép jajveszékel és darvadozik. Ezek meg viszik a százmilliókat, veszik az uradalmakat, hát mi folyik itt? Szerkesztő úr persze szorgosan hozzászól, tényfeltár, felelőtlenül gerjeszti a közhangulatot, hitetlenkedik, álnaivkodik.

Pedig ez a hullám szükségszerűség. Egyszerűen nem volna logikus, ha most az MSZP nem próbálná hazavinni a rézkábeleket is.

Amikor az ember kirándulni indul, előző este gondosan összekészíti magának, amire szüksége lehet az erdőben. Ennivalót, meleg ruhát, bicskát, hosszabb utakra hálózsákot, sátrat, bankkártyát, mobiltöltőt. Kiszámolja, mi kell egy napi, három napi vagy négy évnyi táborozáshoz. Ha tudja, hogy minimum négy évre van a következő benzinkút, akkor a pillepalackokba is benzint tölt, még a szájába is vesz egy kortyot. Ezt az erényt előrelátásnak nevezik, és az ember minimum Aesopus óta csodálja, sőt példaként állítja a télire bespájzoló állatokat, mint a hangyát vagy a mókust.

A szocialista párt csomagol, ez történik. Gondterhelten néznek a négy szűk esztendő elébe, és tudják, hogy ha nem szívnak a púpjukba elég tartalékot, akkor lehet abból nyolc vagy tizenhat év is. Hiszen tudományosan bizonyított tény, hogy pártot, főleg tömegpártot csak lopott pénzből lehet fenntartani, győzelemre vezetni, vagy legalább a parlamentben maradni. A hivatalosan kifizetett pénz semmire sem elég, tehát a politikai szektor a mezőgazdasághoz meg az építőiparhoz hasonlóan svarcban működik.

Mivel mégsem illendő egyenesen a pártkasszába átutalni a költségvetésből, a lopott pénz átfolyik néhány csatornán (avagy proxyn). Az egész jelenség ismert, már-már történelmi távlatból vizsgálható, ugyanis pártfinanszírozási ügynek bizonyult a klasszikus Tocsik-ügy is. Nem szerencsétlen Márta asszony tett zsebre nyolcszázmilliót, hanem a nagyját utalta is tovább a szocialista párt kasszájába. Igaz, ő is jól járt volna az eredeti terv szerint, de végül azért a kicsi pénzért neki kellett elvinnie a balhét, és róla nevezték el a botrányt. A tartótiszt meg röhögött a bajszába.

A jutalékok jelentősen emelkedtek, ahogy a kilapátolt összegek is, meg a pártfinanszírozás költségei. A korrupciós hálózatok prominensei nagybirtokkal, kúriával villantanak. A kormány radikális válságkezelő lépései körül enyhült a szoci pusmogás. Hagyják Bajnait, csinálja, ami szerinte jó lesz, viszont az alku aligha lehet más, mint hogy cserébe hagyják őket is csomagolni. Az MSZP-nek tízmilliárdokat kell összetakarékoskodnia ahhoz, hogy a bukás után fenntartsa magát, és bírja a versenyt a hálózati árammal működő ellenféllel. Ők maguk se tudják, mennyi munícióra lesz szükségük, úgyhogy felső határ nincsen, nem szalaszthatnak el semmilyen alkalmat. Pár százmillión hőbörög az ország, pedig az a jéghegy pöcse csak, a jelentéktelen rezsi. A tranzakciós költség.

Lesz még ez ennél cifrább, és a választásokig már nem fog abbamaradni. Nem tud. Utána pedig kezdődik újra nulláról, sőt mínuszból.

A bosszú népe
Salo, avagy
Ezek lopnak



Címkék: mszp korrupció pártfinanszírozás

384 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr771316733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mintamókus 2009.10.22. 16:17:28

Félszázados múltját ünnepli Ajka, a "legvidámabb barakk" legvidámabb városa: "Ajkáról ki se fogy a nóta". Ünnephez ünnepi műsor kell, hisz' ha senki nem esik össze a Nagy Zabálás előtt, akkor ki fog emlékezni az egészre pl. 25 é...

Trackback: Tüntetéssorozat lebonyolításához keresünk, azonnali belépéssel. 2009.08.18. 12:06:05

Említettem már (itt), hogy utoljára a Bokros csomag meg a nagymarosi vízlépcső ellen tüntettem, és mindkétszer rossz lóra tettem: Bokros Lajos nagyobb jótevőnk, mint maga Róbert bácsi, a vízlépcső meg kéne most, mint egy falat kenyér, a ződ vízenergia ...

Trackback: Válság van? Ugyan már! 2009.08.18. 07:05:56

Na most a ftvb+, vagy cizelláltabban: rohadtul elegem van! Ami ebben az országban folyik, pontosabban, ami közpénzekből elfolyik, az több a soknál, az több minden tolerálható pimaszságnál... De lássuk előbb

Trackback: Most mi van? Nincs válság?? 2009.08.18. 06:23:04

De szeretnék BKV-s HR manager lenni... Saját magamnak utalhatnék 100 milliót és ezzel a kutya sem foglalkozna. Eleonóra a 100 millát bizony ő maga utalta ki. Szép mondhatom. Nem Szalainé kapta azonban a TOP1 végkielégítést. Már a 100 misin is megrököny...

Trackback: Nóri, és a 100 milliós műbroki! 2009.08.18. 06:14:08

Azt már az elején szeretném tisztázni, hogy a mai Magyarországon nem lehet maszturbálni, vagyis önkielégítést végezni, mert aki magához nyúl, az előbb utóbb lebukik, és szájára veszi az egész ország. Ilyenkor aztán lehet pironkodni, mentegetőzni. Tulaj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Jaffar: meg a többiek. Félre vagyok értve! Ott írtam, hogy igaza van még szép, hogy igaza van! Egyáltalán nem írtam olyat, hogy bezzeg neki könnyű és fogja be. nekem aztán feleslegesen magyarázzátok, hogy a magyar birkulásra hajlamos.

Szóval persze, hogy jól látja, ugyanúgy ahogy itthon is sokan, akik nem állnak be a hülyék közé a szaron marakodni. A különbség köztük és köztünk annyi, hogy ha sikerül mi rakjuk majd rendbe egyszer ezt a tráhyadombot arra meg van 50 dolcsim, hogy ők már a büdös életben nem jönnek vissza. Maximum, ha már minden rendben lesz, mondjuk 30 év múlva amire nekünk rámegy majd sok mindenünk. Ők meg végignezik és megmondják majd mindig azt amit már amúgy is tudunk.

Irigység, na ne már. Szóval csak ennyi.
@KaraSaraqan: "A népet is meg kéne végre kérdezni, akarnak-e köztársaságban élni, és ha igen, milyenben"

Na persze. Mert a nép baromira tudja, hogy mit is akar. Öreg, nézz meg egy mónika sót, ha bírsz: ott láthatod, milyen a néped 80 százaléka. A nép részemről bekaphatja. Nem demokrácia kell ezeknek, hanem korbács és Szibéria.
Szavazati jogot csak az adófizetőknek!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Én is külföldről írok, az USA-ból. De jó szívvel, mert szeretném, ha Magyarország normális ország lenne - mondjuk olyan, mint Norvégia, vagy Svédország.
Emberek!

Mi lenne, ha miden törvényből törölnénk azt a szót, hogy "párt"? Ha nem lennének pártok Magyarországon - legalább egy ideig? Megszűnne a gond a "párt"finanszírozással, a frakciókkal, stb.

Olvassátok csak a magyar Alkotmányt! Íme:

„3. § (1) A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek.
(2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában.
(3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.”

Az Alkotmány harmadik (!) paragrafusa már a pártokkal foglalkozik. Nem az emberi jogokkal, a demokratikus alapelvekkel, nem az emberrel – hanem kifejezetten a pártokkal. Ez a fontossági sorrend… és ez tükröződik az életben is. Én ezért felejteném el jó időre a pártokat. A népképviseletet személyekkel is lehet demokratikusan biztosítani – a biztos, hogy a mai pártokkal ez LEHETETLEN!
@egyittlakó:
"Szavazati jogot csak az adófizetőknek!"
Ha van legalább érettségijük.
@egyittlakó:

"Szavazati jogot csak az adófizetőknek!"

És amint nyugdíjba megy, el is veszíti...

az egyetemista is túl ostoba ahhoz, h szavazzon...

Eszednél-e vagy-e?
Na végre, Árpi, már esedékes volt erről is írni, nem csak a nemzeti oldalt szidni (akinek lehet, hogy csak ebből van elege, csak nem tudja jól kifejezni magát).
Na szóval kezdünk megint hozzászokni a személyenkénti 100 milliókhoz (a 10 - 20 milliók már kevésbé tűnnek fel), meg vannak ugye a (nagy) cégenkénti milliárdos ügyek is, ezekre is lassan immunisak leszünk, ha majd jönnek a még nagyobb balhék...(persze jöjjenek csak, derüljenek ki)

Egyébként ha már itt tartunk (hogy milyen szar alakok az ország- és városvezetők és ez ki is derül feketén-fehéren róluk): lehet, hogy egy csomó "nemzeti oldali" összeesküvéselméletben is lehet valami?
Írhatnál ezekről is szépen sorban, kíváncsi lennék a cáfolatra (számokkal, százalékokkal), gondolom, objektív próbálnál lenni, úgyhogy izgalmas lenne, hogy mit írnál... :-)
---> Tudod, hogy miért is kapnak és milyen feltételekkel és melyik bankok ekkora támogatásokat világszerte - eladósítva ugye évtizedekre az államokat (és így az állampolgárokat, ha akarják, ha nem; én pl. hiába nem akarom...), kinek a kezében is van a bankrendszer, zsarolják-e az államokat, stb....
További jó munkát!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Ellentétes értelme is van: a szavazati jog korlátlan kiterjesztése.
Az öt éves Tibike vesz egy Tibi csokit, és már szavazhat is, mert megfizette az általános forgalmi adót.
@anyátok: és elmúltak 25 évesek....
@jenőke: "Az öt éves Tibike vesz egy Tibi csokit, és már szavazhat is, mert megfizette az általános forgalmi adót."

Van egy szép film (valami elitegyetemen [harvard?] tanuló diák és egy hajléktalan viszonya, azzal hogy a hajléktalan találta meg a diák szakdolgozatának egyetlen példányát és laponként adta vissza ellentételezésért cserébe.

Szóval ebben van egy mondat: a hajléktalan bíró előtt áll és kimondja a bűvös mondatot "éngem mint adófizetőt...", mire a bíró: "milyen adót fizet maga?".
Erre a hajléktalan: "a boron szövetségi adó van, ezek szerint én ma már kétszer is fizettem adót".
@egyittlakó: "Szavazati jogot csak az adófizetőknek!"

Ebben egyetértek, csak nem szabad túlmisztifikálni a személyi jövedelem adót.
A forgalmi és vagyon adók (mellé a mániám az "erőforrás igénybevételi adó") szerintem sokkal fontosabb.

Az én világképemben az szja teljesen lineáris és a forgalmi (fogyasztási) vagyon és erőforrás adók adják az adórendszer nagyját.
Végülis ha valaki sokat keres, de nem fogyasztja el mások elől a világot, hanem befektetési alapba tesz (vagy közvetlen befektet), akkor azzal munkahelyet és adót (meg valószínűleg hasznos árút vagy szolgáltatást) ad a társdalomnak.
Vagyis ha kivesszük az irigység faktort (--> TWA), akkor miért is adóztassuk a magas jövedelmű de alacsony fogyasztású embert?

Apropó: ha az adó és szavazás ügynél tartunk: akkor a kettős állampolgárok szavazhatnak is? (vagy csak olyan másodrendű (díszpinty) állampolgárokká válnak).
A széles értelemben vett adófizetést lehet a szavazás alapjának tekinteni: aki az év legalább 183 napjában a Magyar Köztársaság területén lakik, fogyaszt, adózik (szja-t is, ha van neki), az szavazhat, mert a saját életéről dönt.
Aki egy évben háromszor két napot itt tölt [mint vendég], az ne szavazzon az én életemről.
@anyátok: "Ha van legalább érettségijük."

Nem, azt vásárolni is lehet. Jobb lenne IQ-szint felmérés alapján szavazni. Mondjuk, akinek ez megegyezik a cipőméretével, az ne szavazhasson. Igaz, a narancsosok szavazóbázisa egyből az egyharmadára csökkenne, de Haza érdeke előbbre való.
@sün!malac69 polgárjogi aktivista:
"És amint nyugdíjba megy, el is veszíti..."

Miért? Adózott, vagy nem? Most összetévesztetted a nyugdíjat a segíllyel.

"az egyetemista is túl ostoba ahhoz, h szavazzon..."

Nem ostoba, inkább éretlen. Nézzél szét szombat esténként a Rio környékén, a kollégiumok árnyékában sok érdekes dolgot tapasztalhatsz. Csak nehogy megvágd magad a törött üvegekben. Ha bérletre, tandíjra a diáknak nincs is pénze, azért bulizásra, italra és cigarettára mindig akad. Ha Orbán vezér, vagy bármelyik másik populista hatalom mániákus, tandíjmentességet ígér és biztosít, akkor ez az "értelmiség" biztos szavazótáborrá válik.
@egyittlakó: ezzel is gond lesz...mert pl. akár Mefisztónak, akár Faustnak az IQ-ja igen magas...:)
@egyittlakó: egyetértek...hányan tértek meg az egyetemi balhéjuk okán?? Pl. fodorgáborokat se engednék "seháse" szavazni...majd ha letesz valamit az asztalra...dolgozik min. 5 évet és saját bőrén érzi a világot, no majd csak azután mehetne szavazni.
hehehe
minta mókus, minta ürge
házájáért lopni fürge...
@palacklakó:
"Akiket megtudnál téveszteni: azok azt sem tudják, hogy ki vagy."
mára zárpi is kifelé kats ingat, érzi a zidők szaváját :
9gag.com/photo/10919_full.jpg

különben is mifene, hogy még egy picinyke koppány négyelés,
vászoly vakítás,tonuzóba élvetemetés bordával spékelve sincs
e jeles napon a pennád hegyén ?
9gag.com/photo/10913_full.jpg
neked st.steve már smafu ?
éjjjen a tüzijáték ünnepe !!
@Letícia-Charlotte in SBp: @egyittlakó:
Igazatok van! Korrigálok: 25 év és minimum 110-es IQ!
@anyátok:

Egy kis matek:

SD = 15-tel szamolva, IQ > 110 a teljes lakossag 25,27%-at jelenti.
Ha mondjuk a lakossag 75%-a 25 feletti, akkor 19% szavazhatna csak.
Mindenki, aki bármiféle cenzusról beszél, egy végrehajthatatlan illúziót kerget.

Pl. adófizetés:
Egyik percben még van munkád, de a következőben már segélyen élsz.

110-es IQ:
Hogy méred? Az EQ legalább olyan fontos! És azt hogy méred?

@Letícia-Charlotte in SBp:

Ne légy demagóg! A politikus is dolgozik, neki az a munkája. Más kérdés, h a magyar társadalom azt nem munkaként könyveli el, pedig sztem egy szorgos politikus jobban el bír fáradni, mint a pultos kislány, vagy a DVD kölcsönzős fiú, stb...

Emlékszem, egyszer panaszkodott a suliban az egyik takarítónő. Látta, h empatikus vagyok, ezért kicsúszott a száján a következő:

"Egy-két tanárt el kéne küldeni gyárba, vagy kapálni, hogy megtudja, mi az a munka"

Csak óvatosan a munka fogalmával, pls!

Üdv.:-)
Nos, aki azt hiszi, hogy a választások után itt máshogy mennek majd a dolgok, az téved.
A stílusvitához:

A poszt (és írója) nem ironikus, hanem cinikus. És az ő helyzetében érthető módon.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: hátha nem azt mondod, hogy takarítónő a sulidból, azt hittem volna, én mondtam neked!:) Mint volt tanár állítom, hogy igaza volt Rózsi néninek, és az se érdekel, hogy ha ezért demagóg vagyok. Iszonyú a tanárok között a kontraszelekció az utóbbi 20-26 évben...
@syllogz:
És az Neked nem elég?
@syllogz:
Jó, egy fene, 110 fölötti IQ-al a 18 éves is mehet,
@Kiraaaaaa:
No, ettől félek én is.
@forgó hangszóró:
hat en magyarnak szulettem de mar amerikai vagyok
es vakon ilyen szarul irok
ha Mary alszik nem irhatok csillar mellett
nappal meg dolgozom
@Colomb:
koszonom koszonom
vegre valaki megerti mirol pofaznek
tudod az en amerikai csladom nem boldog attol hogy demokrata az elnok es nem feher
neha osszekacsintanak
de O President Obama
es kesz
es semki nem feltetezlezi hogy rosszat akar az orszahnak
es nem is akar
/ a multkor mikor beszolt a rendornek azert volt hoborges, tobbet nem fog az tuti/
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
en nem irok egy jobb magyarorszagert
neha van kedvem totat olvasni es akkor neha irok
nekem szulohazam, jo lenne ha vegre eszhez terne mindenki
de en mar amerikai vahuok egy hatalmas amerikai csaladban egy gyonuoru felesehhel
otthon mar csak edesanyam van
40 ev munka utan nem tud kijonni a nyugdijabol
innen segitem
na ezzel kene foglalkozni
meg hogy hany es hany milliard folyt ki otthon az ablakon az elmult husz evben a semmibe
@Malachi:
soha nem megyek haza csak nyaralni
nyugodj meg
es nem felejtettem el magyarul
de
igen meg mindig erdekel mi tortenik oyyhon
bar mar szazszor megfogadtam
nem nezek napkeltet
nem olvasok totat es homart es egyaltalan semmit
dehat ott eltem ajdnm 40 evig
kijottem megnosuktem itt elek es latom mi a differencia
nagyon jo miniszterelnok lennek otthon
csak nem akarok
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
naja johogy nem visszzaterunk hogy csak a nemesek szavazhatnak
egy orszag egy orszag
a vezetoit demokraciaban mahanak valasztja meg a 2 elemit vegzett segelyen elo ciganytol a professzorig
johogynem a vegen diplomas dolgozo adozo allampolgaroknak valasztas
tobbieknek kuss
vicc
@Tóta W. Árpád:
en ezt megertem
nem vagyok hulye
csak nekem furcsa pont attol aki megteremtette tulajdonkeppen a szbadszaju ujsagirast
a sokszor odavagot
stb.
tudom a basztatas es a zsidozas kozott nagy a kulombseg
na ennyit ma ejjelre belolem
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

A "Hogy méred?"
kérdést úgy értettem, h kb. 8 millió állampolgárt kéne megmérni, és

1. Mi van, ha a mérés napján vki épp rossz passzban van, mert aznap tudta meg, h a neje félreközösült, ezért aztán csak 109-et ír a kívánatos 110 helyett?

2. Mennyi lenne a költség?

3. Vitatott lenne a kérdéssor.

4. Elterjednének a kérdések. ( millió variációt nem lehet csinálni.

5. Meddig lenne érvényes a tesz eredménye? (Az IQ változik, változhat időben.)

6. Akinek csak 105 az IQ-ja, de évi 10 millió adót befizet, az nem szavazhatna? Ez igazságos?

Volna még más is, de ennyi épp elég ahhoz, h kimondjuk:

ez az IQ-féle cenzus ötlet egy nagyon gyorsan elvetélendő agykaki.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Látod Malac, pont erröl beszélek :(
Szerintem nem számít, hogy ki és honnan mondja a frankót, ha az tényleg frankó. Kivéve Magyarországot, mert ott csak az tudja a tutit, aki ott is lakik. Nem számít, hogy bármerre nézel otthon és csak egymással acsarkodó "barmokat" látsz, akik nem látják a fától az erdöt, mert ök tudják a tutit. Mi magyarok bizonyítottuk már a történelmünk során, hogy a szabadságunkkal nem tudunk mit kezdeni. Nos részben, ha nem egészben ez igaz is. Kezdve István-tól, folytatva Mohácson keresztül, vhogy mindig csak a sajátjainkat tapossuk el, ahelyett, hogy összefogva egymásért küzdenénk. Mellesleg megjegyzem, hogy te is biztos a közé a sok büszke magyar közé tartozol, aki fejböl fújja, hogy mi Magyarok mennyi Nobel-Díjast adtunk a világnak, meg mennyi egyebet. Amikor meg arról van szó, hogy hány "Nobel-Díjasunk" élt és dolgozott itthon, akkor meg csak nagy hallgatás. Tudniillik a Szentgyörgyi Alberten kívül az összes külföldön érte el azt, amit. Ezekután persze még mindig az otthoni "srácok" tudják a frankót. Na persze, szemellenzövel, nyakig szarban, de azért büszkén, közben imádkozva, hogy tavasszal azolvadáskor ne hullámozzon, mert akkor baj lesz. PFFF
@Letícia-Charlotte in SBp:

"Iszonyú a tanárok között a kontraszelekció az utóbbi 20-26 évben..."

Csodálkozol?
Lassan 20 éve vagyok a pályán, de a következőket mondhatom:

1. A kötelező óra 18-ról fokozatosan 22-re emelkedett, a helyettesítés gyakorlatilag alig megoldható, úgy tele van mindenki órarendje.

2. Az adminisztráció (nem túzok) kb. 3-szorosára nőtt.

3. Olyan feladatokat bíznak ránk, amelyeknek semmi köze a tanításhoz.

4. A gyerekek....khmmmm... hát ők se lettek jobbak, sőt...

5. A reálbér mostanra újra a 10-15 évvel ezelőtti (13. havi elvéve, kötelező óraszámemeléssel havi 17 túlóra elment, ugyanis (22-18)*4,333= kb. 17!)

6. 15 éve a nyári szünetem kb. jún. 15-tel kezdődött, és aug. 25-tel ért véget.
Most júl. 1 volt az első szüneti napom, és aug. 16. az utolsó pihi nap, 17-én kezdtünk.

Hát mit ne mondjak, egyre szarabb tanárnak lenni, hát ne csodálkozz, ha kontraszelekció van.

Ámdeviszont magam is kertet művelek (nem is kicsit), és sokan szőlészkednek, maszek munkákba mennek, hogy meg tudjanak élni. Tehát tudjuk, mi fizikai munka, egy percig se félj, h nem.

Most kaptál egy fekete ponto, úgyhogy húzzál bele, mert két pirossal ignorálhatod!:o)

Üdv.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Szóval, jó, hogy minden idióta szavazhat, felelősség nélkül, hiszen neki csak a kannás bor áfája az adó, azt meg segélyből veszi.
Úgy is nézünk ki.
Igen, a nemesemberek szavazzanak, és hogy ki a nemes, azt majd kitaláljuk.
Vagy én mondom meg :)))
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Arról nem is beszélve, hogy az IQ teszt eredménye csak gyakorlás függvénye. Ha valaki 2-3 hónapig gyakorol tesztekből, az 50-60 pontot is fejlődhet (ami a szórás háromszorosa)!

Ugyan olyan, mint a sakk. Ha hallott valaki világbajnokot nyilatkozni, az konstatálhatja, hogy sötétek, mint az országút. Bár sakkozni jól tudnak.
@Jaffar:
Ez ugyanúgy igaz az USA-ra. Egy barátomat kiküldte mostanában a (német) cége párszor, hogy vizsgálja felül az amerikai leányvállalat tevékenységét, és húzza ki őket a szarból.
Azok meg oda se bagóznak, és mondják: "az európaiaknak gőzük sincs arról, hogy hogyan mennek itt a dolgok".
És csinálják tovább a hibákat egymás után.
@Letícia-Charlotte in SBp: "Iszonyú a tanárok között a kontraszelekció az utóbbi 20-26 évben"

Volt szerencsém (kirándulásként egy fél évben) tanítani és mondhatom, hogy napi hat órát beszélni (séta, tábla körülugrálás, billentyűtől ismét tábláig majd hallgatóig segíteni majd vissza géphez stb) valóban fárasztó, tehát munka... így van egy kis gond a "takarítónő álmával"... és még csak a munka fizikai részéhez érkeztünk ;)

Másrészt amennyire az ismeretségi körömben a tanárokat ismerem, na az "élet iskolájából" hiányzik egy-két továbbképző év. Szörnyen bezárt világban élnek, a nagy büdös valósághoz nem sok közük van... ami még alsóban hagyján is (rózsaszín ködben nevelgetjük gyermekeinket), de később nagyon ciki.
@hagyma: "de O President Obama es kesz"

Ezt én is megfogalmaztam korábban. Ha "Ő" a miniszterelnök, akkor "Ő" a Magyar Köztársaság vezetője, képviselője, megszemélyesítője.
Ha meg valaki legyengeelméjűzi, az valójában a Magyar Köztársaságot fikázza (mert annak a képviselőjéről, vagyis megszemélyesítőjéről beszél).
Na ennyit a hazaszeretetről ;( ... bár sokaknak ez már magas.

[az "Ő" személye mindig változik, amit képvisel, az soha]
Simonyi
napkelte
ez van
mindenkinek ki kene jonni par evre
@Jaffar: "Mellesleg megjegyzem, hogy te is biztos a közé a sok büszke magyar közé tartozol, aki fejböl fújja, hogy mi Magyarok mennyi Nobel-Díjast adtunk a világnak, meg mennyi egyebet."

Ja, mi magyarok több Nobel-díjast adtunk a világnak, de közülük vajon melyik nem volt zsidó származású?
Egyebet meg mit adtunk a világnak? Flotta nélküli tengernagyot (tenger nélküli admirálist)? Talán 1956 az egyetlen elismert érdeme a magyar népnek, kár hogy a lincselő "forradalmár" csürhe azt is elrontotta. Ugyanis a lincseléseket az oroszok már nem voltak hajlandóak elviselni.
@hagyma: hát ez jó hír! Maradj csak ott, ilyenből van itthon is már bocsesz...40 évig itthon éltél, feltételezem itthon tanultál írni, olvasni és a történelmet és férjül vesznek (megjegyzem: ez a Mary de jól járt veled, vagy nagyon kardos lehet, hogy csak az ő véleményét halljuk a tolladból), és már amerikai is vagy?? Ez hogy van??? Hány éves vagy, 80?? Azaz legalább annyit éltél kinn, mint idehaza?? Mert akkor megértem ezt az amerikai vagyok. Vagy ahogy gondolkodsz, azért vagy amerikai??
Szóval kíváncsivá tettél, mikor mentél ki, hogy onnan nyomod ilyen jól és frankón tutit, és elmondásod szerint meghalni nincs időtök, annyit dolgoztok...Szóval kérdezd meg Maryt, hogy is van ez??:DDD
@Jaffar: van a pszichológiának egy ága - nem mondom melyik, mert nem érdekes -, ami azt mondja, azok mennek el a hazájukból, akik nem érzik jól magukat benne és igazából a családjukban sem találják meg a helyüket, és így jó dolognak látszik a külföld. Ott is otthontalanok, illetve idegenek, de van okuk rá azoknak lenni, ezért mennek ki...Nem tudom, hogy így van, csak ez elgondolkoztatott, amikor hallottam róla.
@hagyma:
én is vakon írok, abszolút állapotban...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
az iq-mérési játék azért ne vezettessék be egy ideig (általánosan), mert ugye, se magyar, se más nyelven még az "inteligencia" szót/fogalmat nem sikerült pontosan leírni, tehát az iq is egy afféle széllel bélelt, ködbe burkolt
varázsige (pardon, főnév)...

nagyjából misztikus jellege miatt akárki, akárhogyan játszadozhat vele, ürügyén engem, téged, bárkit minősíthetnek (mert nehéz exakt értékelésről beszélni)
akármilyennek...

ahány szempont-halmaz, teszt-modell van/terem, annyiféleképpen lehetünk ún. "zsenik", vagy éppen hüjék, stb...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Ti mindannyian külföldről írtok, mint jó hazafiak egy jobb Magyarországért?"

No, azt már én is szóvá akartam tenni, hogy minek osztja itt az észt a sok disszidens, csakhogy. Mert külföldön tartja jó sorsa még nem biztos, hogy marhaságokat beszél, egyrészt, másrészt meg szerintem kicsit személyeskedés szaga van az alapján figyelmen kívül hagyni valaki véleményét mert "nem tudhatja", még akkor is, ha pont arra hivatkozik, hogy neki odakint milyen jó, mi meg azt kapjuk amit megérdemlünk.

Egyébként szerinted hozzászólnának, és pont Tóta W-nél, ha nem érdekelné őket mi is van kis hazájukkal? Honvágyuk van, tuti, különben leszarnák a fejünk.
@hagyma: ha te mar kint elsz es nem itthon es erre halalosan buszke vagy, akkor inkabb oruljel csendben, hogy luk van a seggeden...

Üdv,

P.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

"Ti mindannyian külföldről írtok, mint jó hazafiak egy jobb Magyarországért? :o)

És még ki?"

Bár momentán én is e táborba tartozom még két napig :o) , azért nekem is piszkálja a csőrömet, hogy valaki külföldről megmondja a frankótutit. Ebből a szempontból lényeges szerintem, hogy aki külföldön fizet adót, az itthon ne szavazzon, és engem nem érdekel, hogy Bajnai Gordon ciprusi, Bayer Zsolt szlovákiai, vagy Wass Albert amerikai adójáról van-e szó.

Szólni nyilván lehet - nem megakadályozható úgysem -, de azért érdekelne az, hogy valaki külföldön élve ("szívet cseréljen, aki hazát cserél...") olyan öntudatos újamcsiként, újdánként stb. milyen lelki sajátságokkal bír, ha úgy érzi,

A, neki bele kell szólnia abba, ami ma abban az országban történik, amit ő elhagyott;

B, méghozzá az igazság birtokában lévőként: frusztrációjában oktatja ki az ittenieket, mint az alsó-középosztálybeli, kopasz, műfogsoros, hávájinges Mr. Kovax, aki 9 éves zörgős Dodge-ával hazajön Rühespéniszfalvára, villantani egyet, hogy lám, ő mire vitte, és a helyi büdöskocsmában "tévedésből" dollárral akar fizetni...

Persze tisztelet a kivételeknek. HANGOSAN MONDOM, nehogy bárki megsértődjön rajta.

De a külföldereknek üzenem: nem ciki ám a honvágy a 21. században sem... :o)

Üdv nekik,

P.
Az antagonisztikus ellentétek feloldására nagyjából az alábbiak körvonalazhatók:
1. Polgárháború
2. Kelet- és Nyugat-Magyarország megalakulása külön parlamenttel, állampolgársággal, lakosságcserével, stb.
3. Minden politikus menjen a PécsA-ba vagy a PécsB-be (*).
(* - Nem kívánt rész törlendő.)
4. A pártok meg különösen, hiszen réges-rég nem az általuk "képviselt" társadalmi osztály/réteg "érdekeit" / egy osztálynélküli társadalomban és ún. gyűjtőpártok esetén?!?/ jelenítik meg a törvényhozásban, hanem saját, illetve a saját klientúrájukét.
Nem véletlen, hogy a T. házban szinte csak és kizárólag a saját képviselői tiszteletdíjukat érintően szoktak egyetérteni, minden másban megy a színjáték a 10 millió "hülyének", akik beveszik azt a maszlagot amit a T. ház produkál.
Nagyjából 10 ezer ember, azaz a pártok és holdudvaruk kiválóan megél a különféle felügyelőbizottsági, igazgatósági és a jó-isten-se-tudja milyen pozíciók alapján húzott tiszteletdíjakból és még ami e mellett csurran-cseppenből. Na ezért van az, hogy az USA-ban már nem az egyetemi közgazdászképzés iránt van kielégíthetetlen kereslet, hanem a politikusképzés iránt. Hoppácska!
Mert ott van lóvé! Annak aki áll a katedrán vagy ápolja a beteget annak csak a kusssssss van.
hja ez a 110es iq fölötti ötlet 110 alatt született.

viszont. próbaüzemben be lehetne indítani egy olyan verziót amiben az x iq fölöttiek szavazata mondjuk nem 1-et ér, hanem 1,1-et.
Low IQ = no bonus on vote
Average IQ = +10% vote bonus (VB)
High IQ = +15% VB

de nem csak IQ, hanem más külső tényezők is befolyásolhatják a "Vote Bonus" értékünket.
no child = +0%
1 child = +2%
2 children = +4%
2
ahamm, a relációjel tönkrevágja a kommentet?

éljen a blog.hu

komolyan bakker ilyen balfasz bandát ritkán lát az ember...
Annyian fikázzák mindig a tüzijátékot ( tavalyi is ez volt, de gyenge, külföldön jobb stb ) hogy egyszer be kellene jelenteni: Uraim, lófasz a seggetekbe, nem tüzijáték, ezt az X100 milliót betettük a költségvetési hiányba, annyival is kevesebb lesz. Sokan reklamálnának?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
na, és a "tanítanivalóval" mi újság?
azzal, amit a nebulóknak magukba kéne szívniuk, felkészülendő a "nagy betűs"-re?
aztán mi a helyzet "közületek" azokkal, akik, noha csupán anyag-leadó gépekké kupálódtak ki a képző intézményekben, még őket is (durva automatizmussal) "pedagógus"-nak szokás titulálni?
te (belülről) biztosan kapizsgálod, hogy ez a "tantárgy"-elvű felosztás mennyire hatékony...
az óraszám, a tananyag, a jókora osztály-létszámok, a szakirodalom, stb. hogy férnek meg?
@test subject #28:
"de nem csak IQ, hanem más külső tényezők is befolyásolhatják a "Vote Bonus" értékünket.
no child = +0%
1 child = +2%
2 children = +4%
"
és akinek nem lehet gyermeke, annak "takarodj!" a tajgetoszra?
nem túl arcátlan ilyen "feltételeket" belevenni a játékba?
@egyittlakó:
Szent-Görgyi nem volt zsidó. Selye János sem (de azt nem tudom, hogy Selye kapott-e Nobel dijat).
@forgó hangszóró:
" "inteligencia" szót/fogalmat nem sikerült pontosan leírni"

Az intelligencia az a dolog, amit az IQ teszt mér.
@hagyma:
"tudod az en amerikai csladom nem boldog attol hogy demokrata az elnok es nem fehér" - mit szólna wasp szeretteid köre, ha zsidó volna?
Annyian szidtátok az IQ-cenzust, hogy jobb ötlet után kellett néznem.
Ime:
Csak az a szavazat érvényes, amely mellé egy húszezrest is tesz a boritékba a szavazó.
Aki lemond szavazati jogáról, kap egy kanna kannásbort.
Dixi.
@test subject #28:

sztem meg a kék szeműek szavazata érjen kettőt, a barnáké egyet, a fekete szeműek pedig ne szavazhassanak.

A szőkék szavazata se érjen többet egy fabatkánál, míg a vörös szemüveges nőké, akik 20 és 39 év közöttiek érjen mondjuk hármat.

sztem így lenne igazságos! :-)
@anyátok:

lehet spilázni, van feketékből álló zsidó törzs is . hátha még leszbi nő is lenne :o)
Kb. 2 éve olvasom ezt a blogot.A szavazati jog téma már többször is teritéken volt.Leszűrve az itt olvasottakat,az ország jelenlegi helyzetét,az itt kommentelők 80-90%-tól simán megvonnám a szavazati jogot.
@anyátok:
ühüm.
tehát (esetleg) valahogy (önkényesen, vagy konvenvcionálisan, vagy csupán tetszés szerint) választható meg a mérőeszköz?
ha igen, akkor:
az x-y bizottság holnaptól az "inteligencia" mérésére használni
rendeli a széthajtható coll-stokot, vagy a (nyúlni képes) mérőszalagot...
megtesszük tehát inteligencia-mérőnek, és majd ki lesz találva az is, mi a frászt fog mérni: azt pedig ki fogjuk nevezni "inteligenciának"...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: mert miért kaptam feketét?? Teljesen egyetértek, s, mit gondolsz, miért léptem le a tanári pályáról??:DD

@eMeL: nincs közük valóban, tökciki a 90 %-a, mert azt hiszik hogy igen....
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.08.19. 01:20:55
"nincs bezzeg. ezt kéne már megérteni. ez az egész szarrakás azért van, mert mindenféle lopásra rögtön az a válasz, hogy bezzeg a másikak. "

igen, igen, értjük mi, de eddig mindig ilyenekt írtál,...egész tisztességesen fejlődsz! nem tudom ez összefügg-e a választás közeledésével, vagy tapasztaltabb vagy?

egyik minapi posztodban azt irod, hogy a fidesz kevesebbet lopott, ami így nagyjabol igaz is, csak en még emlekszem, hogy valakit lehülyeztel mikor ezt merte beirni kommentnek.
@Walter Melone: és a barna hajúak???? 10 pontosak, ugye?:)
@mucsai:

az semmi !!
újabb verzsön is van :

"Emellett átiratnák a magyarokkal a tótágast szlovákágassá, valamint az ezredforduló jeles magyar publicisztájának nevét Szlováka W. Árpádra."

holnapiujsag.blog.hu/2009/08/24/2041_szlovakia_kitiltana_a_magyarokat_europabol
9gag.com/photo/10680_full.jpg
ÁRpi! ez megint egy jo kis poszt! Igaz, és nehez belekötni!

csak ket dolog b@ssza a csőrömet:
a tocsik ügy az nem szoci ügylet legalabbis nem kizárolagosan, sot szdsz % aranyánal nagyobbal reszesült volna... ezt nem igy tudod?
miért ez a szelektiv felejtés?

a masik ez a 4 evre spejzolás... igen, neha ott van, hogy többre, de nem négy év az, hanem minimum 8...
nezem a kommenteket, hat az elejen sokan kiakadtak azon, hogy ez nincs rendjen, márminthogy nem érthető, az ha lopnak, bespájzolnak...

jonehányan a kötelet is emlegetik...
én megertem az emóciókat de arányt kéne tartani... milliok lopásáert nem jar emberélet, de a visszafizetes es jo néhány év talpig vasban, az igen.

sokan meg azt kerdezik mi a teendő? mert ha mindent igy siman eltűrünk, akkor marad minden a regiben...pedig elmehetnénk a képviselőnkhoz és megmondhatnánk, hogy legyen 100 fős a parlament,
meg ne legyen költsegtérités...
csak attol félek nem lenne foganatja.

sokan az ellopott milliardokon keseregnek, és a pártfinanszirozást okolják...
pedig nem ez a fő baj, hanem az az 1500 milliard multiknak adott kedvezmény! miért nem lehet egyenlő feltételekkel versenyezni?

a partfinanszirozás is megoldható seccperc alatt:
kapjanak a partok termelő, nyereseges gyárakat. pl
pécsi sörgyár szoci,
a soproni meg fideszes lenne, [jó, tudom Heineken, de ez csak pelda, lehet tőlem bank is] aztan a nyeresegbol annyi plakatot nyomathatnak amennyit akarnak...és mindeki vehessen részvényt stb.
@Nagypipa: azért pár dolgot kihagytál.

"Kocsis lerontotta az atomot... na izé Paksot, aztán az MVM-t, aztan most a BKVt, "
szo szerinti idezet hajdúszoboszlórol a melletem fekvo embertol: 1 a 20 ezerből.

Vagy Bod péter akos is kiakadt hogy mennyit keres egy jegybankelnok... es miert is kell hog annit keressen?
"darvadoz"

1) betegen vagy szomorúan gunnyaszt,
2)mélázva tölti az időt így virraszt
a magyar értelmező kéziszótár szerint.
belinkelném a Bächer Ivan cikket, ha mar annyit hivatkozzák, olvassátok is:

hungary.indymedia.org/node/13533
megvagyok, nyugi. némi kömplikációt okoz, hogy csütörtökig egyedül vagyok itthon a kisgyerekkel, ami fun, csak éppen a híreket végigolvasni se nagyon van időm.
@Karesz (Charlie):
Az arányokkal és az erényekkel van baj. Az MNB elnöke háromszor annyit keres, mint az USA jegybank elnöke. Azért ha összevetjük az USA-t Magyarországgal, a két jegybank hatását a világ pénzügyeire – nem állíthatjuk, hogy az MNB csóválja a FED-et… vagy a magyar pénzügyek rengetik meg a világpiacot. Simor pénze nemcsak magyarországi viszonylatban brutális (és aránytalan), hanem világviszonylatban is az. Banánköztársaságokban szokott az „elnök” annyit keresni, mint a világ vezető hatalmának elnöke.
Az MNB elnökének állítólag azért kimagasló a jövedelme, hogy ne lehessen "megvenni", tehát befolyásolni. Ám mit látunk? Azt, hogy befolyásolni talán nem lehet (bár ki tudja, mik derülnek még ki a jövőben), viszont a pénzét gondosan külföldön tartja.
Mondjuk azért, mert ott alacsonyabb a jövedelem-adó. Vagy mert ott senkinek sem tűnik fel, hogy mibe fekteti a pénzét. (Mert ha valakinek közel egy milliárd készpénz-vagyona van, az alighanem nem 1,5 százalékos látra szóló betétben tartja azt az OTP-nél, hanem „fiataltatja” - más szavakkal befekteti.)
Mit mond mindez egy átlagos polgárnak? Azt, hogy ne legyél már f@sz, ne tartsd itthon a pénzedet – végy példát az MNB elnökétől. Aki bizton okosabb nálad és tudja, hol kell tartania a pénzét. Lásd: ő nem bízik a magyar bankrendszerben, hiszen nem talált magának megfelelő bankot itthon. Nem bízik a forintban sem, hiszen Cipruson tuti nem forintban tartotta a pénzét!
Ez az MNB elnök – amikor elkapják a farkát – még véletlenül sem mondja azt, hogy „pardon”. Lóf@szt! Azt mondja, hogy ez így törvényes volt és ha már annyira veritek a nyálatokat, hazahozom a zsozsót. Amit azután vagy hazahozott, vagy nem.
Normális országban Simor lemondott volna, vagy ha erről elfeledkezne netán, akkor az Országgyűlés rúgja ki – azonnal.
Simor és Kocsis között az összefüggés az, hogy mindketten nagyban játszanak és mindketten érinthetetlennek tartják magukat. Másnak a bőr sülne le a pofájáról, ők úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.
Én így látom: először volt a kapitalizmus, utána a kommunizmus – most meg nyakunkon az IMMUNIZMUS. Amikor a górék immunisak bármire.
@anyátok:
szeretteim kore abszolute nem rasszista
en cak azt mondtam nem repesnek a voldogsahtol
de nem is foglalkoznak vele
es csaladi korben is President Obama a megszolitas
nem fleto vagy iyesmi
@Paszternak:
buszke vagyok mert mindig ki akartam jonni
es megcsinaltam
Lenin 2009.08.24. 20:34:20
",az itt kommentelők 80-90%-tól simán megvonnám a szavazati jogot. "

mert????

en inkabb azoktol vonnam meg akik nem kommentelnek.
:)
@Letícia-Charlotte in SBp:
kepzeld el van olyan hogy az ember ugy dondolja kimegy amerikaba
es kimegy
es kint szerelmes lesz
erdek nelkul
es ettol boldog mert amerikat is szereti meg a feleseget megjobban
a szulohazajat is
csak egy ido utan sok mindent maskeppen lat
/ps, amerikai allampolgarsagot megszerezni 5 ev/
mai hir:

"Dolgozói felét elküldi a román államvasutak"

és a magyar????
@Letícia-Charlotte in SBp:
ja es en nem " ilyen" vagyok
es nem nyomom a frankot
igen sokat melozunk
nincs miert Maryt megkerdezni
O szokott engem kerdezgetni magyarorszagrol
sot a kezdetekkor kivett konyveket a konyvtarbol ami otthonrol szolt
az nagy szo am
amerikai meg attol vagyok, hogy amerikai vagyok, ez nem tul bonyolult
@anyátok: "Szent-Görgyi nem volt zsidó. Selye János sem (de azt nem tudom, hogy Selye kapott-e Nobel dijat). "

Erről beszélek. A magyarok zsenialitása mondvacsinált ügy. Csak egy példa: valami elfuserált szlovákiai magyar szervezet lyukra futtatta a magyar köztársasági elnököt, aki jogásznak jó ugyan, de politikusként dilettáns, akárcsak a tanácsadója. Itt tart az az ország, ahol a vezető pozíciókban hozzá nem értő egyének veszik fel az adófizetők pénzét. Mindegy, világszínvonalon ez egy jelentéktelen ország, ötven év múlva már csak egy kínai tartomány lesz. :-)
@Walter Melone:

jogos!

a rendszer kialakításánál természetesen kínosan ügyelni kell, hogy csak olyan dolgokért büntessen amelyek önhibánkból fakadnak azaz leküzdhetőek. mint például a konzervatív világnézet vagy a bőrszín.

@forgó hangszóró:

akinek nem lehet gyereke az nyilván kapna +10%ot hiszen az kurva szar dolog azt meg valahogy kompenzálni kell, +10% VB-vel. :D
Látom a választási mechanizmussal kapcsolatban is vannak ötletek, ajánlom figyelmetekbe a következő bejegyzésemet, érdekelne a véleményetek.

blogbob.blog.hu/2009/08/19/kevesek_altal_ismert_teny_2
Itt megint az arányokon van a hangsúly, Nyugaton is lopnak, de közel sem ennyit és nem ilyen pofátlanul és ha ott kiderül valami,annak KÖVETKEZMÉNYEI vannak. Nem igaz, hogy ne lehetne másképp csinálni. Nagy-Britanniában azért MONDTAK LE képviselők, mert a SZÁMLÁVAL IGAZOLT költségek között plazmatévé meg luxusút is szerepelt, amit a nálunk is jól ismert képviselői költségtérítésből fedeztek. A Munkáspárt vajon nem egy tömegpárt? A CDU is az, meg az UMP is. Ez egy nagy marhaság, hogy modern demokráciát csak ilyen balkáni módszerekkel lehet üzemeltetni, illetve elhinném, ha körülöttünk csak Magyarországok léteznének. Fogadjuk csak el a megmásíthatatlant és mi leszünk a legnagyobb muzsikok a világon, akik ráadásul meg is érdemlik a sorsukat. Szemétkednek a bankok? Az üzlet már csak ilyen! Maximum egy etikai kódexet lehet velük elfogadtatni, mert "különben fennáll a veszély, hogy levonulnak a magyar piacról." A több száz milliárdos éves profitról persze egy csettintésre lemondanak és a magyar kormányfő van akkora fasz, hogy ezt be is veszi, vagy éppen minket néznek hülyének. Mi történt azzal az IMF-hitellel, amit arra adtak, hogy ne fagyjon be a hitelezés a vállalkozások felé? Hazautalták az anyabankoknak, itt meg továbbra sem hiteleznek. Ide vezet az évek óta súlykolt laissez-faire tipusú kapitalizmus-felfogás, ami már csak a történelemkönyvekben létezik, párosítva egy hozzá nem értő és velejéig korrupt politikai elittel. Van olyan, hogy állami szabályozás, meg szabad sajtó, teccik tudni, ami gátat vethet a nagyobb pofátlanságoknak. Igen, ilyen a rendszer, ha hagyjuk, hogy ilyen legyen.
@Paszternak:
ugyanmar
ez mar olyan osdi
meg egyszer
neked is
nem akarok beleszolni semmibe
neha van velemenyem miert ne irhatnam le?
ez volt amugy az igazi hogy engem ferjul vettek:)
el nem tudja kepzelni senki hogy osszeszerelmesedtunk egy amarikai novel?
amugy csodalatos es szeret O is
otthon mindenki azt hiszi hogy csak erdekbol, meg ize meg ecet
gyonyoru a hazassagunk es nem tudnank otthon elni megha akarnek is
tanitsam meg meg magyarul?
sztereotipiak amit nyomnak a legtobben
@Karesz (Charlie): Ne szarj be. Még felvesznek 20.000 vasutast, hogy ki tudják gazolni a bezárt szárnyvonalakat.
A vezérigazgató által gründolt Kft. megbízásából.
@Nagypipa:
minden szavaddal egyetertek!

csak kiegeszitenem az MNB elnokrol,
hogy
1) aszogya Ciprus nem offshore hanem onshore! es rendesen adozott (na ettol meg ott kisebb az ado, plusz mikor inditotta a vallalkozast meg off-shore volt, 0 % adoval stb)
2)husvet tajan 3%al folvitte a kamatot, gondolom gazdái megrendelésére, holott 1%al se kellett volna, sot leszallitani egyutt az EU es cseh stb jegybankkal,
3) ha mar megcsinalta ugyanannyit kellett volna mar visszavinni most amikor szárnyal minden.
Nagypipa 2009.08.26. 04:50:00
" Ne szarj be. Még felvesznek 20.000 vasutast,... "
ah dehogy most tesztelik mennyi leepites fer bele...
@grizliewok:
grizliewok 2009.08.25. 13:29:13
"Itt megint az arányokon van a hangsúly, Nyugaton is lopnak, de közel sem ennyit és nem ilyen pofátlanul és ha ott kiderül valami,annak KÖVETKEZMÉNYEI vannak."

igen! nagypipa-tol is kerdezem,
attol, hogy ez igy van, es nem tartjuk jonak, mit tehetunk, hogy ne igy legyen????
@grizliewok:

"Mi történt azzal az IMF-hitellel, amit arra adtak, hogy ne fagyjon be a hitelezés a vállalkozások felé? Hazautalták az anyabankoknak, itt meg továbbra sem hiteleznek."
ezt nem jol tudod, fol se vettuk mindet es jobbara csak az MNB tartalekat kepezi, ahelyett hogy termelokapacitasokat hoztunk volna letre.

bankok nem kaptak penzt, kiveve az OTP-t es aFHB-t de azoknak se kellett

az persze igaz, hogy a nyugati tulajdonu bankok nem hiteleznek nalunk, legalabbis nem eleget.
@BlogBob:
kedves blogbob eddig jutottam:

"Röviden a lényeg. 201 fős parlament. "
minek ekkora?
ha 17 millio hollnadnak eleg szaz fos parlament akkor nekunk is!!!
@Karesz (Charlie):
100 fős parlament is szép sokat tud lopni.
anyátok 2009.08.26. 20:00:35
"100 fős parlament is szép sokat tud lopni. "
ketsegtelen!
de kb 3-ad annyiba kerulne, a kulonbozet: nehany 10 milliard elegendo, hogy pl. a hajlektalankerdest megoldjuk.
@Karesz (Charlie): Nagyon egyszerű,ki kell menni tüntetni, valamint nem szabad olyan pártra szavazni, amelyik szemmel láthatóan nem tud érdemi jövőképet felvázolni, a politikai piac előbb-utóbb reagál a megváltozott igényekre.
@Karesz (Charlie): A helyzet, az hogy fogalmunk sincs, melyik bank mennyit kapott a pénzből, mivel a bankoknak nem áll érdekében, hogy ezt közöljék a nyilvánosággal, elindítva ezzel egy esetleges spekulációs támadást. Ami biztos, hogy a válság elején befagyott a bankközi hitelezés, emiatt aztán hülyék lettek volna nem bespájzolni az állam által visszafizetendő hitelekből(persze így adósok lettek az állam felé, de nagy bankként sokkal szívesebben lennék a magyar állam adósa, mint egy piaci szereplőé), még akkor is, ha van elég tartalékom, mert ki tudja mit hoz a jövő. Ami az MNB kezében lévő tartalékot illeti, meg hogy nem használtuk volna fel(vagy nincs előre ütemezve ennek elköltése) annak egy jelentős részét, hát, van némi kételyem.
@Karesz (Charlie): Igazad lehet, de azért 201, mert ez egy szép kerek szám, másrészt meg a kedves politikusaink, akik ugye ezt megváltoztathatják, könnyebben elfogadják a 201-et (oda még én is beférek, gondolja remélhetőleg a kétharmada), mint mondjuk a 69-et, ami ugyancsak jó kis szám, de kábé ideáig hallgatnák az indítványt (hát persze, hogy én már ne férjek be, mi?), mint ahogy Te is már a darabszámnál ledobtad a láncot. Node nem is a szám a lényeges, hanem az a rész, ameddig nem jutottál el.
@Karesz (Charlie): A vasút szerepét évtizede átvette a közúti jármű (autó és autóbusz). Hosszabb távon pedig gyorsabb a repülőgép (és bármilyen furcsa: olcsóbb). A vasúti személyszállításnak lényegében befellegzett, kivéve néhány gerincvonalat. Még az áruszállításban lehetne szerepe - de sajna Magyarországon lassan megszűnnek azok az iparágak, ahol a vasúti fuvarozás gazdaságos. Ezzel a ténnyel nem néz szembe senki sem. A vasúti szakszervezetek minden racionalizálást élből elleneznek, a kormány meg fosik a szakszerevzetektől. De mindez nem változtat azon, hogy a vasút szerepe egyre jelentéktelenebb. Emiatt a gazdaságossága csökken, egyre fokozódó állami támogatásra szorul. Ez nem fog csökkeni akkor sem, ha a MÁV-ot tizenhat vállalatra bontják, mert ettől nem lesz nagyobb igény a vasúti szolgáltatásra. A szakszervezeteknek és az államnak évtizede azzal kellene foglalkoznia, hogyan képezze át a vasutasokat progresszív szakmákra. De ebben a kérdésben semmi sem történt eddig - pedig Magyarország, földrajzi fekvésénék fogva, ideális lenne mindenféle logisztikai tevékenységre. Csak hát az állami vezetől lopással vannak elfoglalva, a szakszervezeti vezetők ugyancsak.
Bajnai, Oszkó tulajdonképpen börtönbe juttatható (és ezzel akár meg is zsarolható) emberek lennének?

www.fn.hu/cegek/20090601/bajnai_oszko_offshore/

"már a jelenlegi jogszabályok szerint is büntethetők ezek a struktúrák. Csak éppen fel kell tenni az említett néhány kérdést: életszerű-e a ciprusi cég működése, milyen a cégszervezet, valóban Ciprusból működtetik vagy csak egy pénzmosoda a megadott postafiókcím?"

"Ezek a struktúrák adóelkerülésre jöttek létre, nem jogszerűek, ezért büntetendők. Ma még az APEH nem megy utána, de ha megismeri az információszerzés professzionális gyakorlatát, lesz még ideje lépéseket tenni. Néhány évig biztosan, aztán persze elévülnek az esetleges szabálytalanságok."

Akkor az igazságosztóknak igyekezniük kell, különben könnyen úgy járhatunk mint Ferivel meg a szabolcsi könyvelővel. (elévült és különben sem tudnak ők semmit a cégükről)

"Bajnai Gordon a Wallisnál, Oszkó Péter a Deloitte-nál részben azzal töltötte napjait, hogy olyan struktúrák létrehozásában segédkezett, amellyel potenciális magyar költségvetési bevételek Ciprusba kerültek és ciprusi közösségi célokat finanszíroztak."


Idézet a barikádról:

barikad.hu/node/27551

"A barikád.hu birtokába jutott meghívó egyértelműen bizonyítja Oszkó Péter cégének fő profilja az adóelkerülés oktatása."


Végül a desszert, hogy teljes legyen a kép:

Oszkó harcot indít az offshore ellen...

"A tipikus adóparadicsomi helyszínekre történő kifizetéseket - legyen az jogdíj, kamat, szolgáltatási díj - 30 százalékos forrásadó sújtja 2010-től a tervezett adócsomag szerint, mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kérdésre válaszolva a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) keddi ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten. "Mind a magánszemélyeknél, mind a társaságoknál adóztatás alá kerülnek a kinti társaságokban realizált jövedelmek, amelyeknek adóterhelése nem éri el az itthoni kétharmadát" - tette hozzá a pénzügyminiszter."

index.hu/gazdasag/blog/2009/06/02/oszko_szigorubb_adoztatas_var_az_offshore_cegekre/
Oszkó és Simor. Mindketten Deloitte fiókák. Akik tanácsot adtak másoknak, hogyan kell offshore cégeket menedzselni. Azután fordult a köpönyeg?
süti beállítások módosítása