W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lagzi Lajcsival

2009.03.10. 06:30 Tóta W. Árpád

Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is?

Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé sem.

Török Gábor azt üzeni, Bokros beleszövése az MDF-sztoriba merő „médiahack”, és csak arra jó, hogy címlapra kerüljön. Hát igen, Dávid Ibolya úgy futtatja az ő Lajosát, mintha Karel Gottot vagy Gojko Miticet csípte volna meg reklámarcnak. Sztárként. És? Nem volt talán médiahackek sorozata a politika eddig is? De, az volt. Így működik a reklám, így működik a permanens kampány.

Mások, köztük az MDF békétlenjei azt állítják, van a pártban valamiféle konzervatívnak nevezett bútorzat, és azzal Bokros nem kompatibilis, beemelése pedig eltaszítja az MDF szavazóit. Na ez viszont simán hülyeség.

Nincs az MDF-ben semmi. A semmiben pedig kényelmesen elfér Bokros Lajos, sőt képes lehet arra, hogy kitöltse a semmit. Mert mi is volna az a konzervatív hagyomány ott náluk?

Annyi, hogy aki MSZP-kormányban miniszter volt, azzal nem állnak szóba? Ez nem konzervatív, hanem fideszes tempó, és a kettő egyáltalán nem ugyanaz, de még csak nem is hasonlít. Ez az ostoba ad hominem, ad Hitlerum érvelés a majomseregnek kedves csemegéje, de újságba leírni, mikrofonba belemondani azért ciki.

Már csak azért is, mert az MDF most hirtelen hápogásba lendülő múmiáinak eddig nem volt büdös, hogy már 2006-ban is a Tisztelet Társasága fingotta be a pártjukat a parlamentbe, képviselőt is adva a frakciónak. Azokhoz képest Bokros alig szoci.

Úgy lobog fel nékem


Mit is csinált ő? Tettei legendásak, vagyis már nem pontosan emlékszünk, tán igaz se volt, de jól hangzik. Annyi biztos, hogy élt egy ilyen nevű ember, egy államférfi, egy hős, aki – Antall József elejtett tollát felkapva, mellesleg  – folytatni merte a legvidámabb barakk lebontását. Ennek a barakknak az alapja a hitelből, túlköltéssel előállított népjólét volt.

Mindezt a mitikus hős szocialista kormány minisztereként tette. Felkapott a sárkány hátára, és úgy szúrta oldalba. Bokros megfékezte a posztszocialista állam jótékonykodási rohamait, és ha brutálisan is, sok szomorúság és küzdelem árán, de elérte, hogy ne költsünk már annyit. Legalább csak kicsit többet, mint amit megtermelünk.

Úgy sikerült ez neki ráadásul, hogy a teherből jelentős darabot osztott a nyugdíjasoknak és a többi inaktívnak, köztük az egyetemistáknak. Nem szemétségből, hanem mert tudta, hogy ha az adófizetők belerokkannak a harcba, akkor csak a gyerekek és az öregek maradnak, vagyis a vereség bizonyos.

Ilyen ember volt Bokros Lajos. Ez volna Antall Józsefnek ellenére? Kérdezzünk már meg egy halottlátót, mielőtt kijelentjük.

Aztán egy év aktív csodatétel után itthagyott minket. A gép forogni kezdett, az alkotó belelovagolt a naplementébe. Néha egy-egy újság neki tulajdonított szövegeket közölt, de alakja beleveszett a múltba. Oly tetteket, mint az övéi, nem remélt már itt senki sem. Pedig a jéghegy, amit ő akkor kikerült, jól látszott már távcső nélkül is.

 

Az ősz Kaján


És most itt van ő, itt van újra. Itt áll előttünk őszbe fordult szőrzettel, törékeny termetét a tőke megtörte. Dávid Ibolya, amíg nem figyelt senki, titkos rituálékkal megidézte, porából feltámasztotta őt. Fontos, sőt elengedhetetlen mozzanata volt a reszurrekciónak az EP-jelölés, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány. A médiahackek. Amikor ezekre Bokros igent mondott, azzal jelezte, hogy nem a partvonalról – az Élet és Irodalomból – motyogó asztráltest többé, hanem kész politikai funkciót vállalni. Nem terepasztalon tologatja a huszárokat játszásiból, hanem komolyan gondolja. És ha esélyt kap, felveszi a munkát.

Igent mondott volna ő a Fidesz vagy az MSZP felkérésére is. De nem hívták. Igent mondott volna az SZDSZ-nek, de Fodor Gábornak ilyen médiahackre nem futotta. Most aztán puffoghatnak megmaradt szájaikkal duzzogva, amiért nem nekik jutott eszükbe.

Nézzétek, micsoda szellem ő! Antall Józsefénél is hatalmasabb: akár a szalmaszálba belekapaszkodik, hogy szolgálja népe szent javát. Majd, ha megtette kötelességét, mehet, mint tizenhárom évvel ezelőtt. Eddig is megvolt hatalom nélkül, azután is meglesz.

Dávid Ibolya felkiáltójeles, okos lépést húzott. Bevontatta a bábszínházba a nehéztüzérséget, a Valóság nevű nagybácsit. Tágra nyitott köténnyel gyűjtheti be a normális Magyarország szavazatait. Igen, ez egy médiahack. Igen, Bokros Lajos nem varázsló, csak egy mítoszokat, érzelmeket és legendákat megtestesítő figura. Mint Orbán és Gyurcsány. Annyi a különbség, hogy nem tündérmesével házal, hanem egyenlettel. De ez az apróság most sorsdöntő lehet, mert napról napra többen veszik észre, hogy éppen egyenletből szenvedünk hiányt.

Bokros Lajos: A reformok kritikus tömege
Bokros Lajos: A reformok kritikus tömege II.



Címkék: kampány mdf válság bokros

492 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5982332

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - bf79 2009.03.11. 07:07:29

[...]class="hatterszin"> Tóta W. megint tahó hangnemet üt meg, de most igaza van: http://w.blog.hu/2009/03/05/louis_ii[...]

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.10. 14:26:26

Tizenkilencre lapot Balfütyi MDF, Isten nyugosztaljon! Kb. ebben a tömör mondatban lehet kifejezni azt a rosszul előkészített médihacket, amit a Dávid&Herényi Co. hajtott végre, mindenféle választmányi felhatalmazás nélkül, és minimális (48:44 arányú…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.10. 10:16:33

Reformdiktátor (UPDATE) A jelek szerint bekövetkezhet az, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A legújabb spekulációk szerint összeállt a két parlamenti kispárt, az MDF és az SZDSZ, hogy megzsarolják a nagy testvért, az MSZP-t. Most már az is világos, m…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.10. 10:03:33

Nyugodjék békében!Húsz évvel ezelőtt, 1989. március 11-én tartotta első Országos Gyűlését a Magyar Demokrata Fórum, amikor elhatározták a szervezet politikai párttá alakítását. Azon az Országos Gyűlésen mondta első nyilvános beszédét a későbbi pártelnök é…

Trackback: Louie the purple horse 2009.03.10. 09:53:00

Csodavárás MohácsnálNyilatkozik a Bundeswehr magyar elemzője és erős vezért tartana kívánatosnak Magyarország élére. Valóban nem lenne rossz, feltéve hogy én lennék az. Miután ennek nincs túl nagy esélye, ugorgyunk.Nem újdonság, hogy az ország fele Orbán…

Trackback: azbeszt 2009.03.10. 08:58:19

Bokrost a népnek!Navégre! Komolyan hihetetlen volt számomra, ami itt napok óta ment a Bokros-témában. Lássuk be, a közbeszéd Bokrost abszolút elismerte mostanra, majdhogynem pártállástól, politikai szimpátiától függetlenül úgy vélte, hogy amit tett, az ne…

Trackback: Tudtad? 2009.03.10. 08:30:22

Csináld Lajos, akkor is ha fájni fog Talán akkor hallottunk utoljára ennyit Bokros Lajosról, mikor ’95-ben megalkotta a nevéhez fűződő „Bokros csomagot”, mint a Horn kormány pénzügyminisztere. Sajnos, vagy szerencsére azonban,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Karesz (Charlie):

"dehogy! csak pontosan ugyanugy erzelmileg politizalnak mint TE!"

Muhaha, továbbá hihihi...:-)))

Bár annyi racionális érvet hallanék a törzsszavazó, atv-be telefonáló szoci nyugdíjastól, mint amennyit én szoktam írni ide, vagy bárhová.... Még tán vitaképes is lenne....

Karesz, remélem, nem gondoltad komolyan, amit írtál, mert érzelmi alapon megsértődöm, és büdös életben nem váltok veled normális szót, viszont racionális alapon darabokra szedem a mondandód, bármilyen picinyke rés is legyen a logikájában.

Üdv.:-))
@Tóta W. Árpád:

Egy pillanatra megijedtem, de rájöttem, hogy igen "reprezentatív" minta áll a kijelentés mögött, oszt megnyugodtam.

Ibolyka drága,
utolsó jó húzása?
Elválik.

"Orbánnak is lehetne adni ezt az egy évet. Ő úgyis készen áll. "

Hát nem kibekkelte ? Mellesleg meg ő " Mátyás kerály reinkarnációja" mindig készen áll, csak várja, hogy befagyjon a Duna.
Jelen helyzetemben amondó lennék kezdjünk gyűjteni folyékony nitrogénre, hátha megoldható a probléma, és Impotencia nagyúramék libbennének végre melegebb vidékre.

Mind ez a hakni csak azt szolgálja, hogy a szoclib csoport tovább fosztogathasson. A végsőkig, míg van mit, sőt az után is a kölcsöneinket.

Ez a "még kissssebb álam, takarékoskodjunk, most még egy kicsit húzzuk össze a nadrágkötőt, azután milyen jó lesz.", politikát már 4 évtizede erőltetik eredménytelenül. Nem az állam lesz kisssssebbbbb, hanem mi.

Ennek a szószólója BOKROS s.

Elegünk van belőlük.

mejnenek el, de hamar!
mondjuk most!
@malacka69 megélhetési dolgozó:

Rések nálad is vagynak, mert sok meggyőződéses momentumot axiomaként használsz, és ezen pontokat ezért nehéz betámadni ( nem azért mert racionálisak). De nem kötözködöm.

fec2000 2009.03.13. 11:42:47

Én tartom annyira jó szakembernek a Bokrost, hogy nem csak társadalmat kívánja megnyírni, átalakítani, hanem a másik oldalt is, a kormányzatit. Én maximum attól tartok, hogy empátia hiánnyal küzd, és nem riad meg komoly véráldozatoktól sem (amit velünk hozat meg), mert a tényadatok neki számok, amik mögött ismét csak számok vannak. Itt jönne bé a politika.
A szoclib pedig nem a fosztogatással vitte az országot oda ahová, hanem az idiotizmusával. A fosztogatás ( a vagyonok, jövedelmek újrakonfigurálódása) nem egyedül a szoclib. jellegzetessége.
Ergó, a bajt akkor lehet megoldani, ha végre megtaláltuk a baj forrását.
@Karesz (Charlie):
Nem vitatkozol, illetve nem velem vitatkozol. Saját magad akarod meggyőzni arról, hogy ha Orbán nyeleti majd a szart az jó. Most erre mit mondjak?

Én csak azt a szent pillanatot vázolom fel, hogy akiknek eddig népnyúzásról pofáztak az orbánisták egyszer csak Orbánt is népnyúzózni, sőt hazugozni fogják Árpád-sávval a kézben.

És ettől oly pikáns.
@Tóta W. Árpád: Erre több lehetőség is volt, "teccettek volna" feloszlatni a parlamentet.
Egyébként lehet, hogy az MSZP sokkal jobban járt volna, ha azt mondja, tessék, csináljátok. A következő egy év alatt a Fidesz túl sok bőrön érezhető változást úgy sem tudott volna elérni, viszont egy éven át szarral lehetett volna dobálni. Az MSZP választási esélye rohamosan emelkedhetett volna, nem beszélve a kis pártok életben maradási esélyeiről, de Gyurcsány van annyira "nemzetmentő", hogy ezt a lehetőséget is elveszi az elv társaktól.
@okostojgli:

Hát megnézem én azt, lesz-e itt árpádsávossal a kezében orbántakaroggyozó...

Nagy dilemma, de szvsz ritka lesz, mint Dávid egyenes viselkedése és fejtartása...
Te sem gondolod komolyan, hogy az Index kérdésére adott válaszok nem a szabad elvűség ihlette szűkkörű óhajok?:)
@Tóta W. Árpád:

"én azon gondolkodom, amit itt már felvetettek páran, hogy Orbánnak is lehetne adni ezt az egy évet. Ő úgyis készen áll."


Végül is, nekem még van a párnacihában 230-as Euróm.
Tőlem jöhet.... :-)
egy év alatt úgy tűnne el a szavazóbázisának a fele, mintha nem is lett volna.
@Karesz (Charlie):
Én is olvastam és többnyire zöldség.
Elárulok egy nagy titkot. Igazából nem az, mert évszázadok óta tudjuk. A költség csak a praktikus minimumát adja meg az árnak. Egyébként pedig a kereslet-kínálat viszonya alakítja ki. Lehet alacsonyan tartani, csak azt valakinek ki kell fizetnie. Ha az állammal fizetetted ki, akkor szomorúak az adófizetők. Ha a szolgáltatóval, akkor az nem érdekelt semmilyen fejlesztésben és rendszerint lassú szétrohadáshoz vezet.
Áramból pedig _hiány_ volt. Ha hiány van, felmennek az árak. Magasabb áron jobban megéri többet termelni... Itt jön az árampiac specialitása, hogy már nincs több szabad kapacitás, ezért nem tudtak többet termelni. Tehát marad a hiány és magasabb ár, de motivált a többlet termelésre. Egy nem "liberalizált" piacon csak a hiány lenne, viszont csekély a motiváció a hiány megszüntetésére.
Van a "liberalizált" árampiacnak valódi kritikája is (ez a vélemény nem az), de az olyanokat tartalmaz, hogy a magas építési költségek miatt, nagy a megtérülési idő, ezért az áramszolgáltatónak jobban megéri pl. 2 db szénerőművet építeni, mint egy atomot stb.
@Tóta W. Árpád: Hohó, van itten egy reprezentatívabb felmérés is: index.hu/belfold/2009/03/13/a_magyarok_fele_ugy_tudja_hogy_a_fidesznek_van_programja/

A magyar pártok közül leginkább a Fidesznek van válságkezelő programja. Nem én mondom. Mekkora különbségek bírnak lenni a szubjektív életérzés és az objektív közhangulat között!

Bokrosról meg egyetértek a Konzi cikkével, mely szerint az úr egy töppedt agyú posztkomcsi. Mi a fő üzenete? ne költsünk többet, mint amink van! ezt Gyurcsányon kívül mindenki tudja. Továbbá: csináljunk meg néhány Nagy Reformot, azután beköszönt a tejjel-mézzel folyó Kánaán! éppen egy olyan válságban vagyunk, ami az efféle "reformok" mintaországából, az USÁ-ból indult ki. Lajcsink valamikor a nyolcvanas években mély álomba szenderedett, és azóta csak alszik... ne bolygassuk, hadd aludjon tovább!
Tudom, hogy most Lagzi Lajcsi van soron, meg azt is, hogy rendelni étteremben, meg kuplerájban szoktak, de azért másik nagy formátumú személyiségünk: Uncle Sam is megérdemelne már egy kiadós és körültekintő értékelést arra figyelemmel is, ahogy egyre több szomszédos országban (lásd: Szerbia után most Románia) nyilvánítják csaknem hivatalsoan "persona non grata"-nak!
Látom, amint Kurt Waldheim kuncog a sarokban....
p.s.: Kérem, hogy ezen bejegyzésért a kényszeresek (incl. malacka 69) kíméljenek!
Egy ország irányításában nem csak pénzügyi szempontokat kell figyelembe venni. A Bokrossal az volt a bajom és most is az, hogy ő csak pénzügyi szakember. Annakidején is és most is úgy viselkedik, mintha értene a társadalmi folyamatokhoz. Nem ért hozzá.
Esetleg a pénzügyekhez ért, erről lehet beszélgetni. Véleményem szerint egyféle nézőpontból ő egy jó pénzügyes. Több nézőpontból pedig nenm jó.
Az egészségügyhöz, az oktatáshoz semmit sem ért. Esetleg műkedvelői szinten. A joghoz sem. Többek között ezért bukott meg a csomagja az alkotmánybíróságon.
Nem lenne jó miniszterelnök szerintem.
Ráadásul még csak talpra sem állítaná az országot.
Egy miniszterelnöknek véleményem szerint minden területre rálátással kell lennie. Neki nincs.
@Bio74:

Bokros messze nem olyan jó szakember, mint amekkora nimbuszt növesztett köré az MSZP.
Sziasztok!
Sok mindent összeírtunk Lajcsiról...
A 95-ös csomagjában az volt a jó, hogy vállalkozás-barát volt. Csökkentette az eü járulékot, mellette megnyírbálta a kiadási oldalt. Több vállalat döntött ezután Mo-n befektetés mellett, és tulajdonképpen ez az 1995-2002 közötti tőkebefektetési hullám volt az, ami igazán felfejlesztette Magyarországot.
A mostani írásában (Reformok kritikus tömege) pont ezt hiányolom. Amellett kardoskodik, hogy a vállalkozásokból kivehető pénzekre nagyobb adót kell kivetni, mint a bérre... Ki fektetne be ezután Magyarországon? Vannak jó ötletei egyébként, de szerintem ez egy az egyben a vállalkozások offshore-ozálódását, Szlovákiába menekülését, valamire való szakemberek (nagyon sokan evások) további külföldre vándorlását eredményezné.
Aztán az utolsó tényleg lekapcsolhatja a villanyt...
G
Sziasztok!
Sok mindent összeírtunk Lajcsiról...
A 95-ös csomagjában az volt a jó, hogy vállalkozás-barát volt. Csökkentette az eü járulékot, mellette megnyírbálta a kiadási oldalt. Több vállalat döntött ezután Mo-n befektetés mellett, és tulajdonképpen ez az 1995-2002 közötti tőkebefektetési hullám volt az, ami igazán felfejlesztette Magyarországot.
A mostani írásában (Reformok kritikus tömege) pont ezt hiányolom. Amellett kardoskodik, hogy a vállalkozásokból kivehető pénzekre nagyobb adót kell kivetni, mint a bérre... Ki fektetne be ezután Magyarországon? Vannak jó ötletei egyébként, de szerintem ez egy az egyben a vállalkozások offshore-ozálódását, Szlovákiába menekülését, valamire való szakemberek (nagyon sokan evások) további külföldre vándorlását eredményezné.
Aztán az utolsó tényleg lekapcsolhatja a villanyt...
G
@firlefranc:

Egy intellektuálisan magasröptű hsz-t olvastunk....
Köszönjük, firlefranc emese!

;o)

@Republikánus Péter:

Tökéletes beírás. Jelentem ezt magyarázom kb. 8 féleképpen 3 napja, de itt úgy tűnik, mindenki rajong Louis von Rozmárért.

Azt viszont még senki nem írta be, hogy pontosan hány %-ot adna neki oda az éves nettó reáljövedelméből...
Mondom, én már kb. 15%-kal bánom a ferit 2006. tavasza óta, úgyhogy a mostani szórásból kimaradnék.

Tehát hány% a rajongók felajánlása?

Bokros egy lúzer, akit az IMF most bábként használ.
Semmilyen szempontból nem jó szakember.
Amit a szájába adnak a megbízói, azt szépen elmondja. Ennyi.
@Bio74:
A szartengerrel kapcsolatos felvetéseid közül az utolsót mindenképpen igaznak gondolom, bár elhatárolódsz tőle.
Egyébként a többi is erősen gyanús, ui. a szarban való lét egy idő után elősegíti speciális fajtajellegek kialakulását.
@Republikánus Péter:
Mondd csak, Petya, tudsz jobbat mint Bokros? Vagy csak aggatod a jelzőket agy nélkül.
@elemes2: A jelen helyzetben erről polemizálni teljesen értelmetlen. A szűk keresztmetszet most nem (most sem) a szakértelem, hanem a tenni akarás...

A magyar politikusok többsége valószínűleg iszonyú sötét, de persze vannak ott is kivételek. Szerintem van köztük néhány, aki tudná, mit kell tenni. De azok is gyávák és kapzsik. A szellemi energiájukat arra fordítják, hogy négy év alatt amit lehet, zsebre tegyenek. Csak választástól választásig terveznek. És épp emiatt bukik is négyévente a buli. Persze, tudom, 2006... 2006-ban bebizonyosodott, hogy a T. választópolgár olykor még a politikusnál is szűklátókörűbb, ostobább fajta.

Pinochet kellene ide!
OFF

Hát ez a heti egy poszt egy kicsit soványka...

ON
okostojgli 2009.03.13. 10:07:01

"Hazugság-e az, hogy nem árul el semmit a programjáról, hazugság-e az ha majd a megnyert választás után áll elő a szándékaival? "

Nem feltétlenül, ugyanis könnyen lehet, hogy tényleg nincs még programjuk, vagy sokféle programjuk van, és a helyzethez igazodva fog valamelyik megvalósulni.
Obama is csak iránymutatásként közölt néhány jól hangzó tervszámot választások előtt (mint a 3 millió munkahely, első körben 800 mrd gazdaságélénkítésre a költségvetési hiány rovására), szó nincs ott konkrét programról. A javán még csak most dolgoznak.
A legfontosabb kérdés hogy melléállnak-e az emberek!
Az szerintem nagyobb baj, hogy a kormánypártnak nincs programja.
Esetleg ha holnap csinál is egyet (elfogadja pl. a reformszövetségét) de nem tudja megvalósítani, azzal ismét többet árt mint használ.

"Vagy ha az Orbán-csomag kevésbé radikális mint Bokrosé akkor viszont semmiképpen nem lehet kifogásként felhozni azt, hogy a komcsik elhazudták a tényeket."

Bokros gazdaságpolitikai irányvonala elég meredek, gyakorlatilag ha rajta múlna már lőnénk egymást az utcán.
Miért kellene megbíznunk benne?
Azért mert az IMF küldte?

"Orbán baromi nagy bűne, hogy sok-sok éve keresztbe tesz mindennek, nem hagyta Gyurcsánnyal elvitetni a balhét különösen 2006. ősze óta."

Ezt a hozzáállást Gyurcsány kényszerítette ki, a feloldhatatlan ellentét is az ő bűne.
Egyébként a reformokat (nagy részét) még így is meg tudta volna csinálni az MSZP, de sorozatos szakmai hibákat vétett, így nem maradt számára más mint a Fideszre mutogatás.
Kormányzásra teljesen alkalmatlan zombipárt, zombipolitikusokkal. (Szegény jobb sorsra érdemes Bajnai nem véletlenül nyilatkozta hogy nincsenek hosszabb távon politikai ambíciói.)

Bokrossal az a baj, hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és nyúzása között. Asszem ezzel mindent összefoglaltam.

@okostojgli: okostojgli 2009.03.13. 12:04:35

"Nem vitatkozol, illetve nem velem vitatkozol."
miert kene veled vitatkozzak?

"Saját magad akarod meggyőzni arról, hogy ha Orbán nyeleti majd a szart az jó. Most erre mit mondjak?"
amit gondolsz. nem kell nekem hazudni, ugyse tudom ellenorizni.
enszerintem sz@rt enni semmikeppen sem jo. se szociktol se bokrostol se orbantol, senkitol
en meg itt olyasvalakit (szervezet se), aki programot adott volna az orszagnak nem lattam, hacsak Hankiss Elemer talaljuk ki Magyarorszagot otletet nem szamitom, es az is milyen regi mar!!!

"akiknek eddig népnyúzásról pofáztak az orbánisták egyszer csak Orbánt is népnyúzózni, sőt hazugozni fogják Árpád-sávval a kézben."
de szep lenne! de ez inkabb wishful thinking. majd rendez nekik koronausztatast meg kivarr egy nagymagyarorszagot es ellesznek.

én csak annyit szeretnék kérni bátortalanul, hogy talán méressék meg a jelölt egy választáson. az MDF-fel együtt. ez így olyan szkp kábés lenne, süppedő szőnyegekkel borított budai szobákban lemutyizni...

az ország meg olyan miniszterelnököt érdemel, amilyet választ magának. eddig sem volt ez másképp.
Előbb-utóbb csak eléri a szar a szánk szélét. de azért azt látni kell, hogy már kényszer-elvonókúra sincsen, ahogy mondani szokták, a gyógyuláshoz KELL a betegségtudat. amíg az istenadta nép nem megy el magától a klubba ("Nép vagyok. Populizmusfüggő"), addig nincs leszokás!

valahogy az mdf legutóbb nem tudta azt a marha nagy legitimitást megszerezni, hogy me-t állítson. de lehet, hogy most megszerezné. ki tudja.

csak azt kérdezném meg, hogy ha Bokros lenne a miniszterelnök, akkor ki lenne a pénzügyminiszter. Szerintem Leisztinger. Igazságügy: Herényi. Oktatás: Herényi. Belügy: Herényi. (sok választás nem maradt) Orsz. gy. elnöke: Herényi. Közt. elnök: Ibolya.

alakul ez!
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2009.03.13. 12:32:21

"" hogy Orbánnak is lehetne adni ezt az egy évet. "

Végül is, nekem még van a párnacihában 230-as Euróm"
mennyi?
eleg lesz eleted vegeig?
elemes2 2009.03.13. 14:20:16


"Bokros messze nem olyan jó szakember, mint amekkora nimbuszt növesztett köré az MSZP"
nem szakember hanem HENTES!'
az nem ugyanaz

ja es torgyan dr-tol tudjuk, hogy az ecserin vette a diplomajat
:)
@Lord_Valdez: Lord_Valdez 2009.03.13. 12:37:14
Imadom azt a konnyedseget ahogy az inkabb tenyeken alapulo kritakat siman lesoprod:
" többnyire zöldség."
mi? hogy nem mentek le az arak? hogy a liberalizacio nem valtotta be a remenyeket? hogy napokra nem volt aram egy kis havazasnal?
vagy nem tudod mi volt kaliforniaban a liberalizacio hatasara?

"Elárulok egy nagy titkot."
megtisztelsz.

"A költség csak a praktikus minimumát adja meg az árnak."
erre en mindig azt irom, hogy Tokajban van egy haz a gorog kereskedok haza. egy bazi nagy negyes van rajta, a mi azt a 4% tisztesseges haszont, jelenti amivel dolgoztak.

"Egyébként pedig a kereslet-kínálat viszonya alakítja ki."
igen de az ertektorveny (Marx) azt mondja hogy az ertek korul kell ingadoznia az arnak.

"Lehet alacsonyan tartani, csak azt valakinek ki kell fizetnie."
ha az onkoltseg felett van, akkor nem kell fizetnie senkinek.

"Ha az állammal fizetetted ki, akkor szomorúak az adófizetők."
azok mindig szomoruak es beleszolasuk nincsen.

"Ha a szolgáltatóval, akkor az nem érdekelt semmilyen fejlesztésben és rendszerint lassú szétrohadáshoz vezet."
ez nemcsak a szolgaltatasnal van igy hanem minden termelesnel, profitot maximalizalnak, nem pedig azt amiert mi fizetunk nekik. erdekuk a silany minoseg a lerohasztas.

"Áramból pedig _hiány_ volt. Ha hiány van, felmennek az árak."
na de azt nem lehetett tudni? mert akkor vetek liberalizalni, ha hiany van!!!
" motivált a többlet termelésre."
qrvara!

"Egy nem "liberalizált" piacon csak a hiány lenne, viszont csekély a motiváció a hiány megszüntetésére."
imadom ezket az ex catedra kijelenteseket, persze csekely a motivacio, de a szabadpiacinal azert csak nagyobb, azt meg a szocializmusbans e hagytak, hogy ne legyen villany.

@Cartman (ex Cartman):

,,Tudod, mit? Nekem elegem van a politikusokból! Képtelenek bármilyen problémára megoldást találni!"

Mégis, hogyan választod el a politikát a politikustól?
Mert amennyiben egy üzletember (nevezzük így), vagy bárki, aki elvileg ért a gazdasághoz, kormányzási pozícióba kerül, úgy hipp-hopp, politikus lesz belőle. Attól még bizniszelhet vagy csinálhat mást, de ez nem változtat a lényegen. Ha meg akarja tartani a hatalmát, akkor taktikáznia kell, ismernie a szociálpszichológiát, meg azt, hogy ki mire képes/hajlandó a politikus társak közül. Minimum.

@Karesz (Charlie): "Kedves emel!
ezt olvastad...???:"

Most olvastam, de úgy gondolom azért nem a versenypiac a hibás, ha politikusok (vagyis az ÁLLAM) képtelen korrekt szabályozást csinálni, képtelen betartatni a szabályokat és (haveroknak) monopóliumokat kreál valódi verseny helyett.

Ez nem a versenypiac kritikája, hanem magának az államvezérelt gazdaságnak.

Írtam már többször, hogy a monopóliumokra és kvázimonopóliumokra *más* szigorúbb szabályokat kell alkalmazni, mint a versenyszférára!

Szóval amit írtál az nem a piac kritikája, sokkal inkább az államé ;)
@Tóta W. Árpád: "Mondom én, hogy jót húzott Ibolya."

megengedve, hogy az ezen fórumon "szavazók" is többségében bokros pártiak, de a beidézett
"1. Bokros Lajos 32,7% (20 szavazat)"
nem túl nagy realitással kecsegtett az ország teljes lakosságára vetítve ;)
@okostojgli: fantáziátlan tök vagy.

@malacka69 megélhetési dolgozó: És még ugye a zseniális csomagjáról nem is beszéltünk. Azt azzal a képzeletbeli történettel lehetne jellemezni, hogy az ország legeldugottabb tanyáján találnak egy madárinfluenzás csirkét, mire a hatóság leöli az ország teljes baromfiállományát. Ezután büszkén jelenti, hogy sikerült megakadályozni a madárinfluenza Mo.-i elterjedését. Kábé így működik a bokrosi politika.
@Tóta W. Árpád: "Orbánnak is lehetne adni ezt az egy évet. Ő úgyis készen áll."

Nagy összeggel mernék fogadni arra, hogy NEM orbán lesz a következő miniszterelnök!
Annál ő okosabb, az utóbbi években _csak_ spanokkal végeztette a piszkos munkát, ő megmaradt a mindig igazat mondó, imádható istenkirálynak.

Most is valamelyik szerencsétlen párttársa lesz a miniszterelnök, az három évig megszenvedi a második öszög problémát, lenyúzza a népet rendesen majd jó kis tartalékot hagyva orbán az utolsó évben "megmenti" az országot (vagy másik forgatókönyv szerint visszavonul köztársasági elnöknek, mert az kényelmes, kockázat nélkül lehet hülyeségeket mondani és bukni sem lehet... sőt elnéző mosollyal utasíthatja el lábait csókolgató hívek imádatát)
@eino.:

Hozsánna néked Liberalizmus!
...
"kormányzási pozícióba kerül"...
"bizniszelhet vagy csinálhat mást"...
"meg akarja tartani a hatalmát"...
"taktikáznia kell"...
"ki mire képes/hajlandó a politikus társak közül"...

Tehát az előbb idézet szempontok a mérvadóak, ha valaki "pozícióba kerül".
Talán ajánlani kellene, hogy az eskü régi szövegét töröljék, mivel nem egyeztethető össze a kor (kór) szellemével, majd a fenti elveknek megfeleően újra kellene fogalmazni.

Amúgy ilyen ostobaságok vannak benne:
"annak népéhez hû leszek"...
"lelkiismeretesen járok el"...
"népének boldogulását elõsegítsem"...
...

Na ja, a menyétbeszéd sokkal coolabb, mint az egyenes.
@klacus:
,,Bokrossal az a baj, hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és nyúzása között. Asszem ezzel mindent összefoglaltam."

:))) Hozzátenném: szerintem csak úgy tesz, mintha nem tudná.Így még veszélyesebb.

Benne van-e az ötletskálájában a kormány elszámoltatása?
@FAQ (ex SarokVáltó):
Nem érted, nem az a lényeg, hogy van-e programja Orbánnak, nem az a lényeg, hogy Bokros ért-e hozzá, nem az a lényeg, hogy Gyurcsány mit, mikor és hogyan kúrt el.

Az a lényeg, hogy Orbán most kussol. Illetve ha megszólal akkor meg Gyurcsányt cseszteti mert a népet sanyargatja. De a bibi ott van, hogy Orbán elő kell jöjjön a fekete levessel. És ebből lesznek a gondjai. Magyarázkodhat, hogy miért kell szivatnia a népét, mert nem azt ígérte, de a fekete leveset meg kell etetnie!
@Karesz (Charlie):
A végére csak kiegyezünk egymással. :)
Nem jó szart enni, de kelleni fog. A kérdés az, hogy ha Gyurcsánytól nem volt jó a kutyagumi, akkor Orbántól miért lenne finomabb a trágyadomb. És erre a szélsőjobb olyan választ fog adni amilyet.
@klacus:

"Bokrossal az a baj, hogy nem tudja mi a különbség a birka nyírása és nyúzása között. Asszem ezzel mindent összefoglaltam."

:-))))) LOL, ez kúúúúva jó volt!
Klacus, tiéd a nap beírása!!!!!
@eino.:

"Mégis, hogyan választod el a politikát a politikustól?"

Csak látszólag önellentmondás, Te is kimondod kicsit lejjebb a lényeget:
"Ha meg akarja tartani a hatalmát..."

Az a lényeg, hogy ne akarja megtartani! Ne a politikából éljen, ne legyen számára fontos, hogy mi lesz ennyi-annyi év múlva, ha már elvégezte, amit kellett. Ha megcsinálta (a reformokat) szépen visszatér a tudományos / üzleti világába. Az ilyet hívják szakértői kormánynak. Tudom, tudom, itthon mindegyiket annak hívják :), de valójában sose volt még ilyenünk...
(Bár Draskovics pl. nemhogy szakértőnek, egyenesen polihisztornak tűnik... :) Ebből is látszik, hogy a hülyemagyar torkán tényleg bármekkora fasz(ságo)t le lehet tolni.)

Egy igazi szakértői kormány tagjai elismert szaktekintélyek, akik nem akarnak a kormányzati pozíciótól mást, csak valami fontosat véghezvinni a szakmájuk terén. A szakmai nívójuk, renoméjuk előrébb való, mint a népszerűségük, vagy a politikai karrierjük.
Héééééééééééé, bokrosisták!

Megismétlem a kérdésem:
Ti hány százalékot adnátok oda a reáljövedelmetekből azért, h Bokros legyen a miniszterelnök?????

(Én egy fillért se, ugyanis ferkónak már adtam kb. 15%-ot... most már csak viktor szerelmemnek vagyok hajlandó adakozni, én, a hívő droid...)

Könyörgöm, ne csak a szátok járjon, tegyetek felajánlásokat!

Árpi, téged az Indexnél mennyiben vágna meg Bokros csomagja? Állj elő a farbával: mit áldoznál be a jóval többől, mint a kórházi nővérke, vagy iskolai takarítónő, aki bukja a 13. havit, meg más egyebeket is (adóztatott juttatások)?

Üdv.
@malacka69 megélhetési dolgozó:
Bokros egy tahó, egy hentes az agysebészeten, egy beépített IMF-es, egy töppedt agyú ... Oké, rendben.

Mi lenne ha nem orbánviktort játszanál - ezt a szerepet Orbán már játssza - és megneveznéd a szaretetésre számodra legalkalmasabb jelöltet?

Nem kell félni, simán szét lesz szedve az ötleted. Érvekkel, demagógiával, amivel csak szeretnéd. Nem 8 féleképpen és nem 3 nap alatt.

@Karesz (Charlie): ""Egyébként pedig a kereslet-kínálat viszonya alakítja ki."
igen de az ertektorveny (Marx) azt mondja hogy az ertek korul kell ingadoznia az arnak."

...valódi szabad verseny és kellő befektethető tőke esetén... a villamosenergia iparban láttál te olyat?
@Új Nick: szerintem nem politikust,hanem jo kollegat jelolne a posztra.
Herenyiek igenis jol jarnanak,ha egy tucat bankszakembert integralni tudnanak a kormanyukba.Termeszetesen nem mindegyiket miniszteri feladatkorbe.:)
Mondjuk csodaszamba menne,ha ez osszejonne nekik.

69-es megelhetesi malacdolgozo:te tenyleg kenyszeres vagy.
Gyorsan kopjel ide is valamit...ne fogd vissza magad...1.2.3,es!
@malacka69 megélhetési dolgozó: Olvastad amúgy Bokros írását? Mert az teljesen OK, ha tétlesen tudod vitatni, vagy van jobb (átfogó) elképzelésed. Vagy másnak olyan elképzelése, amit tudsz citálni és REÁLIS alternatíva lehet, de ezt ugye nem tartod vitaképes megnyilvánulásnak: "Azt viszont még senki nem írta be, hogy pontosan hány %-ot adna neki oda az éves nettó reáljövedelméből..."

Gondolod, hogy rászorul tőlünk valamiféle segélyre? :)
@malacka69 megélhetési dolgozó: Ja, nekem is volt egy kérdésem, amit elég szépen elfelejtettél. Jobb / bal tengelyen hol helyezkedik el Bokros Lajos?
@okostojgli: Ne már! Azért mert gyurcsány kutyagumit akart reform címén letolni a torkunkon, attól még Orbán előjöhet igazi progresszív programmal... Az évértékelő nem ilyen volt, de nem is ez volt a célja, és hülye lett volna, ha most kezdi adagolni a fekete levest. Ráér. Most egyék szépen az MSZMP-nél, amit főztek!
@Cartman (ex Cartman):

Olvastam részleteket... a brutális részeit... végignéztem vele egy 15 perces, és egy 10 perces interjút...

Namostan.
Te még mindig nem érted, h ameddig az mszp gyurcsányt tartja meg miniszterelnöknek, és őt tartja pártelnöknek, addig az őszödi paradigma él. Itt jár köztünk, mint egy pápai (nem a vatikáni) kísértet.

Azt duruzsolja az ő mocskos szájával, h lófaszt számít, mi a program, úgysem kell végrehajtani. Legitim dolog a beígért programot 3,14csába hajítni, tehát nem is számít, h van-e.

Ráadásul a kormánynak sincs... (Miért van?)

Tehát van program, vagy nincs, a választás mindenféleképpen hit kérdése.

Ha van program, akkor azért hit kérdés, mert el kell hinned, h meg akarja és meg is tudja csinálni.
(Bokros esetén, elhiszem, h meg akarja csinálni, de nem hiszem el, h meg is tudja, és abban sem hiszek, h ez lenne a legjobb út az országnak...)

Ha nincs program, akkor azért hit, mert hiszel abban, h a választottad a legkevésbé rossz vezetője lesz az országnak. Abban bízol, h ő veszi körül magát legalkalmasabb szakértőkkel, köztisztviselőkkel, tanácsadókkal, és ő hozza a legjobb döntéseket a választható lehetőségek közül.

Nos, én az eddig teljesítmények alapján Orbánnak el tudom hinni, hogy jobban csinálná a fidesszel, mint a maszop.

Nem hiszek semmilyen kispártban. Én szinte minden alkalommal kispártra szavaztam, de jelen helyzetben a törpékkel vacakolást értelmetlennek tartom. Fidesz vagy Maszop, ez itt a kérdés. Válság van.

Továbbá neked is szól:

@okostojgli:

Bokros új csomagjáról való vitát teljesen értelmetlen szarakodásnak tartom. Az ember politikailag és emberileg is alkalmatlan, vállalhatatlan egy győztes pártnak.

Dávidéknak is csak azért kellett, mert van egy (ki nem mondott) versenyfutás az mdf és az szdsz között arra a piaci résre, h ki a bátrabb megszorítás ígérő. Amit ők reálpolitikaként próbálnak eladni a népeknek, és sokan lógnak is ügyesen ezen a cumin, ezen az elvonás cunamin.

Az mdf most pörög a médiában pár hétig Bokrossal, miközben nem veszik észre a barmok, h szétmorzsolják az amúgy is gyenge lábakon álló identitásukat és párttagságukat.
A rövidtávú érdekért beáldozták a hosszútávút. Szopás lesz a vége, úgy kell nekik.

Szóval, beszélgessetek csak nyugodtan Bokros új csomagjáról, biztos érdekes a vita...

Hajrá!

Közben meg ne beszéljetek arról, miket mondott Surányi, Simor, Heim és a többi, valóban számottevő alak...

Üdv.
@eMeL:

"Nagy összeggel mernék fogadni arra, hogy NEM orbán lesz a következő miniszterelnök!"

Volt már olyan, h okos dolgot bírtál beírni...

Beszéljük meg azt a nagyobb összeget!
@nina simone:

"69-es megelhetesi malacdolgozo:te tenyleg kenyszeres vagy."

Húúúúú, ez betalál. Télleg kényszeres vagyok! Sőt, még monomániás, pszichopata és netfüggő is, meg droid, meg troll, meg .... mi is?

nina, tudsz ajánlani egy pszichiátert?
Te biztosan tudsz, látnivalóan jó ismerősük vagy...
Csak most olvastam, úgyhogy péntek 13. ráolvasása.

Az MDF inventívebb része (akik esetleg nemzetközi kitekintéssel is bírnak) behúzták az év fogását: a legnagyobb magyar politikai tabu indítását az EP listájukon. Miért? Mert máshogy nem jutnának be. Olajos EP képviselő nemcsak Oscar díjat nem kapott eddigi szerepéséért, de az MDF testületi Holdra szállása is kevés lenne annyi választó mozgósítására, amennyi beemeli őket az EP-n keresztül a magyar politikai küzdőtér futottak még mezőnyébe. Hát akkor? Nem csodára van szükségük?

Bokros tabu, mert tükröt mutatott a kádári mutyinak a 90-es évek közepén. Durván kimondta, és egy részét végrehajtotta a téliszalámi kivonásnak a túlhízott magyar szervezetből. Gyulának is sok(k) volt, utóbb küldte is tovább. Azóta újabb kis-Kádárok jöttek, tömték szeretett népüket tovább téliszalámival. Hitelből, ahogy dukál. Bokros szitokszóként maradt, utóbb megtévedt prókátorként.

Azután itt termett egy világgazdaságiválságmiafasz. Az, ami olyan, mint a ’29-33-as, csak sokkal rosszabb. Mi meg a legalja.hu-n figyeljük, hogy a pöcegödör alja kezdünk lenni. De a szánkból kilóg a téliszalámi. Namost, vagy büszkén lebukunk, vagy józanul mély levegőt veszünk. Ha az utóbbit választjuk és feljövünk, Bokros bajusza lesz az első élményünk. És erre eddig az MDF kötött szponzori szerződést.

Hogy a nagy pártok miért nem? Mert ők kiválóan megélnek a krumplileves-legyen-krumplileves eladásából. És az SZDSZ? Ki?

A baj olyan nagy, hogy a magyar politikai ÉS közgazdasági kisegítő osztály kollektív lemondása sem hozna önmagában elég lélegzetvételt. Ki sajnálja itt egy kieső párt EP listás helyét Bokrostól? Az, aki a krumplilevest téliszalámival szereti.
1./ Az ország jelenleg adósságspirálban van. Lefele. A mostani rendszerben több a kiadás, mint a bevétel. Jelenleg senki nem tudja, hogy mennyivel, mert nem ismerjük az idei inflációt és a GDP visszaesést, bár ezek becsülhetők.

2./ A spirálból kijönni csak vagy többlettermeléssel (azaz a jelenlegi adókon keresztüli többletbevétellel), vagy adóemeléssel, vagy a kiadások csökkentésével lehet, egyébként legkésőbb 2012.-ben végünk, de valószínűbb, hogy addig az ország hitelezői már nem fogják bírni idegekkel, és a vég előbb, sokkal előbb bekövetkezik. A vég azt jelenti, hogy nem a 13. havi nyugdíj meg fizetés kérdéses, hanem az 1. - 12. havi. Sok mindenben nem értek egyet Bokrossal, ebben véletlenül igen. Más módszer non datur (akárki is mást mondana, az országra nézvést rendkívül káros módon hazudik, magyarán néphülyítő országárulónak tekintendő).

3./ Többlettermelésre semmilyen lehetőségünk nincs, se tőke a beruházáshoz, se igény a termékekre. Nagy állami megrendelésekkel csökkenteni lehet a zuhanást, de saját pénzből ez sem lehetséges (momentán egy vasunk sincs), az EU pénzek meg végesek, és a felhasználásuk hosszadalmas és bonyolult (bár a kormány, amennyi EU pénz volt, azzal már ezt megtette).

4./ Adóemelés. Ránk, másfélmilliónkra több adót rá lehet még terhelni, de akkor mi is tönkremegyünk, és nem marad senki itthon, aki bármit fizetne (mi vettük fel a frankkölcsönöket a fene egye meg!). Az ÁFÁ-t lehet emelni (ameddig lehet, ez is tervbe van véve), de csak egy darabig, mert elmászik az infláció is, meg az alacsonyabb fogyasztásból adódón csökken a GDP is, amelynek a csökkenése így se kevés (a hitelezőink sajnos pont ezeket a paramétereket figyelik, és, mint tudjuk, ezek válság esetén roppantul ideges természetű népek). Az ingatlanadó jó lenne, ha igazságosan lehetne bevezetni, de momentán nem lehet.

5./ Nincs más, csak a kiadáscsökkentés. Nincs más. Nincs. A mértékéről lehet vitatkozni, másról nem. A kamatok törlesztését tilos leállítani, mert az maga az azonnali államcsőd. Az EU ugyan megment bennünket, de a feltételei sokkal rosszabbak lesznek, mint amit most magunk megtehetünk. Tehát: rendőrség, katonaság, oktatás, egészségügy, nyugdíjrendszer, apparátus, állami vállalatok, és egyéb mindenféle támogatása. Lehet választani, területet is, mértéket is. Kb. 1000 milliárdról van szó, kérném, hogy ne jöjjön senki az állami Audikkal. Az apparátus választása esetén pedig tessen figyelembe venni, hogy amennyi kirúgott ember, ugyanannyi plusz munkanélküli.

És akkor jöjjenek az új Bokrosok.
@ZOLDMANO:
,,Tehát az előbb idézet szempontok a mérvadóak, ha valaki "pozícióba kerül".
Talán ajánlani kellene, hogy az eskü régi szövegét töröljék, mivel nem egyeztethető össze a kor (kór) szellemével, majd a fenti elveknek megfeleően újra kellene fogalmazni.

Amúgy ilyen ostobaságok vannak benne:"

---------------------------
Persze, kell a nemes esküszöveg (hátha egyszer megint komolyan gondolja valaki). Nem is írtam olyasmit, hogy egyetértek a kizárólag hatalom és pénz központú politizálással, de azért megpróbáltam átgondolni az eddig tapasztaltak alapján, mi történik egy üzletemberrel és a gondolkodásával, ha a ,,nép szolgájává válik" .
(Asszem, a népnyúzást egy kicsit túleufemizáltam.)
@Cartman (ex Cartman):

Egyrészt: jó a neved ( bár az ex-et nem értem.)

Másrészt: majdnem igazad van. De bármennyire szakértő egy kormány (sajnos ilyenünk tényleg csak a szlogenekben létezett), kell egy jól megfogalmazott irányelv - ez lehet akár csak pár mondat - , mely szerint hozza az összes intézkedését, alkotja a törvényeit stb. . Kedvező, ha a szakértői kormány tartja magát ezekhez az irányelvekhez.
Ha belegondolsz, létezik olyan is, hogy vállalati filozófia. Csak ezt a politikában politikai elveknek mondják. (Már ha egyáltalán beszélhetünk elvekről.)

írod, hogy ne akarja az ország irányítója a hatalmát megtartani.Enélkül az akarat nélkül viszont rögtön jöhet egy puccs, mert lehet az a rátermett szakértő nagyszerű ember egyben, ha közben nem tudja véghezvinni az ötleteit. Tehát a hatalom a hiperszuper mentőötletek végrehajthatóságához kell. Ha kigolyózzák, akkor hiába szakért jól. Nem mondom, hogy ez így ideális.

Mint a gazdasági élet aktív szereplője, vállalkozás tulajdonos, (basszon meg érte az öregördög) vettem a "fáradtságot" és elolvastam az ÉS-ben közölt tanulmányt.

Lajos for President.

Lehet nyalogatni a szart, de sajnos az Lajosunknak
súlyosan igaza van. És aki magyar mellé áll, mert csak így menthejük meg a hazánkat!
Majd a deviza-lakáshitelesek is rájönnek, olyan 1 millióan. Ezt így nem lehet tovább folytatni! Olvassátok el a tanulmányt és cáfoljátok!

És még mielőtt előkerülne: Hányingerem van a kiszes, gyucsányos, semmitmondó, szürkeöltönyös semmittevésből, korrupcióból.

faszom! történjen már valami, ami felfelé lök minket, mint anno a Bokros-csomag!
@vakapad: ,,Kb. 1000 milliárdról van szó, kérném, hogy ne jöjjön senki az állami Audikkal."

A kormányzati negyeddel szabad jönni? Ott kb. 10 milliárdról van szó és erőteljes lapításról.
Requiem a Pannon Pumáért.

Igen, meghalt. Nem megölte valaki, kihalt.
Ez egy amúgy is kihalófélben levő állat volt.
Európában amúgy sem szerették nagyon. Egy ideig etették, vigyáztak rá, védték, de mára rájöttek erre az állatra nem érdemes többet költeni.
Ez az állat egyre többet akart.

Pannon pumái nem voltak képesek átállni valamire amire a többi ország ragadozói.
Olyan mértékben rendezkedtek be a szociálisan, hogy már vadászni sem akartak.
Pannon főpumái pedig, főként a saját irányitói pumaságukat féltve, örömmel adtak meg mindent az egyszerü pumáknak.

A pénz már nem jön, valójában sosem jött magától, kértek a pumák. De már nem adnak, ennyi volt.

A puma karma valójában mindig a hitelböl nött ki, de mikor használhatta volna öket inkább újra egyebeket tett.
A főpumák már a választások elött jóval mindig elherdálták. Erre nevelték az átlag pumákat is. Carpe diem közpumák, ne féljetek, kaptok majd minden jót továbbra is.

De már nem kapnak.
Valahol ott élnek Európában, karmok nélkül. Többségük öreg, a fiatalabbak már rég kitántorogtak vagy kifognak.

Már nem ugrik a térség gazdasági hatalma posztért.
Kistérségi puma lett.

@vakapad:

Ilyeneket teljesen felesleges beírnod, egy fidesz hívő kézből kontrázza.

Egyrészt a felsorolt tények (1,2) nem igazak,
másrészt ha igazak is (mármint a tények), akkor nem igaz, hogy nem lehetne kinőni a gondokat(3)
harmadrészt ha tényleg nem lehet kinőni, akkor...na adóemelést azt ne, se ÁFÁt, se ingatlant, ezzel egyetértünk,
de ha véletlenül mégis csak igaz az első négy, akkor a népnyúzást senki mástól nem fogadjuk el (mi, a haza), csak Viktortól.
Viktor viszont nem olyan, hogy nyúzná az embereket, úgy hogy csak megoldja valahogy. Már van kész programja, csak nem árulja el, mert a gonosz Gyurcsány ellopná. Vagy ha nincs programja, akkor lesz amikorra arra szükség lesz. Így kerek a világ.
Bárcsak már látnám a valóságban a teória működését. Nekem mindegy ki lesz a megváltó.
@eino.:

Üzletember, aki a nép szolgájává válik.
Na ne már!

Amúgy meg:
Az ÖNHIBÁJÁBÓL deklasszálódó magyar középosztály a hibás, és jújj de jó hogy az összeszorított szájú #2 felkérte a bajszost, mert az majd ellátja a rokkantosított 13 havira acsarkodók baját.

Továbbá:
Kérnék egy épkézláb programot!
Bajszos nem az EU parlamentbe megy, hanem a magyar parlamentbe egyenesen. Akkor kezdjük az elején, mi a f..-t kezd a 6-800K emberrel aki max hegedülni akarna.
Továbbá mit kezd a képzetlen 1M-el aki ha akar sem tud elhelyezkedni, mert egy gúlát nem tud egy kockára rátenni?
Mit kezd azzal, hogy az országunk szabályosan ki van herélve, csak a társadalom alján és tetején lévők nemzenek utódokat?
stb., stb.?

Bajszos mond meg a frankót!
@armadillo:

Nyomod rendesen!
Még sokra viheted.
Figyeld!
Ott oson a 3 millió settenkedő nyugdíjas, hóna alatt téliszalámival.
Egy baj van koma, hogy a hozzád hasonlóak tartották annak idején a politikai foglalkozásokat ezeknek a szerencsétlenek, akiknek egy fingnyi beleszólásuk nem volt semmibe.
Ti komisszárok akkor is az ÖNELLENSÉG képével operáltatok.
A házak falára festettétek:
AZ ELLENSÉG KÖZTÜNK (KÖZTETEK) VAN!
Ez volt az egyik első mondat amit olvastam.
Ti komisszárok, ti öntitek ránk ezt szart azóta is nap mint nap.
@Bio74: A képmutató logikailag a saját létét tagadja, így minden létező bűn közül valószínűleg ez az egyetlen, aminek bármely korban és bármely politikai rendszerben szükségszerűen kellene maga után vonnia a törvény által kiszabható legszigorúbb büntetést.
Csak ennyit akartam mondani.
Off
@malacka69 megélhetési dolgozó: Nem csalodtam.:)
Mondjuk a gyonast hanyagoljuk legkozelebb!
Azt a batmannek mondjad a ketrecben...
On
"mert naprol napra egyre tobben veszik eszre,hogy eppen egyenletbol szenvedunk hianyt."
Lehet,hogy az en vevokeszulekemben van a hiba,de ezt a kijozanodast en meg nem tapasztalom az emberek gondolkozasaban.Legalabbis donto tobbseguknel.Az itt netezok tobbsege nem megelhetesi dolgozo,ezert nyugodtan vegigzongorazza a lehetosegeket,merlegel,eszmecserezik haverokkal,ironizal,elemez.
Mi csak 5-7%-nyi valasztopolgar gondolkodasmodjat tukrozzuk.
Jo lenne,ha igazad lenne ebben Arpi,de en borulatobb vagyok ezt illetoen.
Pl.a legtobb ujsagiro is ugy irtozik az "egyenletektol",mint a patas a szenteltviztol,abban nem lat sztorit,az nem zaftos,az nem szexi neki.Ezert kikeruli,sot az olyan kollegakat is hulyenek nezi,akik ilyenekre idot,energiat pazarolnak.(Mint most te.)
@vakapad: további durva adóemeléseket kérsz? kitől te szerencsétlen - már bocs? vedd már észre, hogy nincs miből fizetni több adót már így is EU szinten a legtöbb itthon! ;]

és milyen új bokrosok? honnan bazdmeg?

a szocik tényleg átlátszó idióták. agyatlanul osztogatnak a hatalomban maradásért majd megszorítanak hogy ne menjünk teljesen csődbe. és kikérik maguknak ha valaki kiröhögi őket: muahahah

ennek kell véget venni now or tomorrow ;]
@osborne: ja csak egyelőre nem kiröhögni szokták őket, hanem rájuk ígérni.

ezt boríthatja bokros. remélem, csinál tíz százalékot az EP-n, és ezért a tízért harcba száll OV is. az agyatlan széljobb helyett.
@malacka69 megélhetési dolgozó: "Beszéljük meg azt a nagyobb összeget!"

Sajnos én nem becsülöm eléggé sokra ovit. Kiváló politikus (a magyar pejoratív értelemben), nagyon ügyes szónok és szervező, de nem egy államférfi típus.

Ha bevállalja a miniszterelnöki posztot, akkor butább mint képzeltem!
Vagy valóban egy államférfi és beáldozza a további karrierjét a hazájáért... de ez igen kevéssé valószínű. Eddig mintha a saját hatalomvágya maga alá gyűrt volna minden más értéket ;(
@malacka69 megélhetési dolgozó: "Tehát van program, vagy nincs, a választás mindenféleképpen hit kérdése." Ez azért szánalmas, nem? Jó ideje a politikusaink meséket árulnak nekünk. Illúziókat 3,60-as kenyérről, svéd típusú szociális rendszerről, 14 havi nyugdíjról, és pannon pumáról. Csakhogy ha nem hagyjuk magunkat teljesen elkábítani, és betekintünk a mátrix mögé, láthatjuk, hogy a pannon puma valójában csak egy szánalmas kiscica, aki rosszfelé ténfergett, ezért egy autó szépen fel is matricázta az aszfaltra...

Igazad van a helyzetértékelést illetően. Ebbe a posványos állóvízbe köpött bele (végre) szerencsésen Dávid Ibolya. Persze a Fidesz rögtön összeszarta magát, viszont ha félnek tőle (szépen belekényelmesedtek már ők ebbe a pocsolyába), akkor is tény: jól jönne végre egy paradigmaváltás. Nekem ne áruljanak meséket a politikusok. Arra ott a könyvesbolt!

És hogy miért pont Bokros? Félreértitek. Nem a szakértelme miatt, hanem mert róla el lehet hinni, hogy végigcsinálja, amit meghirdetett.

A kis pártokhoz meg csak annyit, hogy pont ebben az ügyben mutatkozott meg, miért jó, hogy vannak: alternatívát jelenthetnek. Már a létükkel is fenyegetik a nagy pártokat. És erre nagy szükség van, különösen egy ilyen helyzetben!
@Shore:

Van egy nagyon szomorú hírem. Megváltás nem lesz, ha Bokros kerül miniszterelnöki székbe, ha Orbán, ha Gyurcsány, ha akárki más, akármekkora többséggel is a Parlamentben. Valakiknek (keveseknek) talán jobb lesz, talán senkinek se lesz jobb (ez a valószínűbb), ez ugyanis a hegyomlás, földrengés, szökőár előli menekülés időszaka, amely jelenségeket meggátolni mi nem tudunk (és ma már senki a világon), csak a károkat lehet minimalizálni. Ez a minimalizálás is azt jelenti, hogy a jelenleg úgy 140-150 %-nak kinéző értéket (ami államcsőd esetén gyakorlatilag végtelenre nő) levisszük, mondjuk, 72,5 %-ra. Magyarországon eddig szokatlan, számunkra riasztóan durva intézkedésekkel.

A világ korábban 120 %-ot termelt autóból lakásból, lapostévéből, stb., mert azt hitte, hogy ennyit tudnak az emberek megfizetni, ennyire van pénz. Most kiderült, hogy ebből 20 % nem tényleges, hanem csak hitelezési trükkök eredménye, és a termelésnek 100 %-ra kell visszaállnia. Nopersze igen nagy lengésekkel, ahogy ez a rossz szabályozástechnikáknál szokásos, és a kapitalizmus ebben nem erős. Sokáig eltart ez még, és ha befejeződik, a szint akkor is alacsonyabb lesz, mint korábban, mi meg kicsik vagyunk, sajnos. Következik a visszaesés és az önzés korszaka, mely utóbbiban a nagyok sikeresebbek. Nagy szerencsét kívánnék magunknak, de ez kőkemény fizika a lottónyeremény legcsekélyebb esélye nélkül.

Tervező gyakorlatomban Murphy törvényei érvényesek, melyekből a legfontosabb:
"Az IGAZI problémának NINCSEN megoldása.
@osborne:

Nem értetted meg, amit írtam. Javasolnám az újbóli elolvasást.
@eino.:

A kormányzati negyed nagy üzlet lett volna az államnak, ha valakik "szükségszerűen hozzá kapcsolódó, ezért kötelező beruházás"-ként nem próbálják ebbe belepasszírozni a Podmaniczky utca 2*16 sávosra való szélesítését, a Nyugati tér lebontását és újbóli felépítését, 16 új villamos és 7 új trolivonal megépítését, valamint a Nyugati Pályaudvar kiköltöztetését Vác mellé. Ezek ugyanis úgy 35 - 40 milliárddal dobták volna meg a költségeket, ami vállalhatatlan volt.

Az állam a telket megvette az államtól (MÁV), a telekkönyvben innen odaírta, és a pénzt áttette az egyik zsebéből a másikba. Nem látom az esélyét, hogy ebből most további megtakarítás lenne elérhető.
@Republikánus Péter:
Ebben az írásban az az igazi pikantéria, hogy ugyanazt a programot jobbnak tartják a Reformszövetségtől, mint az MDF-től és még rosszabbnak érzik az SZDSZ-től. Magyarán tök mindegy mi a program, az a fontos ki mondja...
Ez,persze, igen kínos dolgokat vetít előre, mint pl.: a ráció teljes esélytelenségét.
@FAQ (ex SarokVáltó):
"Ezt a hozzáállást Gyurcsány kényszerítette ki, a feloldhatatlan ellentét is az ő bűne."
Ez már a pregyurcsányikus időkben is létezett. Tetszik emlékezni Medgyessy lövészárokbetemetős beszédére?
@Új Nick:
"Nép vagyok. Populizmusfüggő"
Ez jó, találó.
@Karesz (Charlie):
Sorry, de van légből kapott és van valós kritika. Ebben több volt az előzőből. Pl.: egy műszaki hibából következtet piaci okokra.

Valóban van használati érték és piaci ár, de bármilyen bizarr, még a használati értéket is a kereslet-kínálat (neked mennyire van rá szükséged és mennyire hozzáférhető) határozza meg (többek közt). Nincs piactól független érték.

Ha termeli a profitot és stabilan termeli akkor érdeke a fenntartás. Nem a lerohasztás, mert most ugyan jár némi extra nyereséggel, de tíz év múlva sokkal többe fog kerülni neki (ld. stabilitás).
Ex catedra vagy sem. A szocializmusban a piac részéről semmilyen érdek nincs a hiány megszüntetésére. Politikai az van (,ha van, Ceausescunak pl. nem volt). Ott tényleg politikai döntés kérdése volt, nem érdekelt senkit, hogy ki fogja majd kifizetni, sem az, hogy egyáltalán szűkség van-e rá. Biztos, hogy ez annyira jó volt?
Valószínűleg az árampiaci nyitás valóban elhamarkodott volt, de nem azért, mert a modell úgy szar, ahogy van (mellesleg a világ sok országában jól működik), hanem mert olyan magyarosan történt.
Nézzünk pár valós problémát és kritikát:
Az árampiacon nincs verseny. Kevés a szereplő és a kapacitások évtizedekre előre le vannak kötve.
Egy vállalat nem szívesen ruház be olyanba, ami nem térül meg belátható időn belül. Tehát pl. egy atomerőmű építés elképzelhetetlen állami támogatás nélkül.
Hosszú idő a kapacitás kibővítése, ezért lassan reagál az igényekre, ami átmenetileg megemeli az árat. Stb.
Lehet ezt, komolyan is kritizálni.
@Cartman (ex Cartman):
Bár én szeretném pénzügyminiszternek, de szerintem is naivitás egy kormánytól elvárni, hogy dobjon félre minden népszerűségi törekvést. Persze, jó kommunikációval sokat el lehet érni. Pl.: nem mindegy, hogy úgy mondod, hogy megőrzöd a reál értékét, vagy reál értéken befagyasztod. Ugyanaz, de hatalmas a különbség, hogy hogyan fogadják az emberek.
@malacka69 megélhetési dolgozó:
Én akár 20%-ot is, vagy még többet. Túlzok, de nem sokat, hogy jobb odaadni 20-30 %-ot, mint megvárni, hogy a válság vigyen el 80-at.
És itt hagyom félbe, mert már így is akkora komment lesz...
@Tóta W. Árpád:

"ezt boríthatja bokros. remélem, csinál tíz százalékot az EP-n, és ezért a tízért harcba száll OV is. az agyatlan széljobb helyett."

Istenem, de rossz elemző vagy, Árpád!

Tfh. Bokros elér 10%-ot. (Természetesen ez egy indirekt feltevés.)
És tegyük fel azt is, h OV harcba száll ezekért a voksokért. (Szintén indirekt...)

Ebből a 10%-ból kurva optimista becslés szerint max 3-4%-ot tudna megszerezni, ám ugyanakkor elveszítene 20-25%-nyi populizmusa miatti szavazót.

Szal ez jó nagy marhaság volt...

@Shore:

A helyzet az, h itt vakapadot lassan 2 éve látom kitartóan támogatni mindenben fletót.

fletó eredményeit látjuk....
ezzel vakapad beírásait is minősítettük...

Az elmúlt évek történései után, aki még mindig Bokros-féléket, vagy akármilyen maszop közeli megoldást dédelget kebelén, nem véve észre, h a hatalomváltás elkerülhetetlen, és az jobb lenne, ha minél előbb megtörténne, az szimpla orbánfób, érzelmi alapon politizál, és hívő. Bármennyi számot is ír be, bármennyire is hivatkozik statisztikai adatokra, amiket prekoncepciója szerint válogat....

Jelzem, lehet cikizni a "hívőket" minden táborban, de valójában nélkülük nem megy. Nem is hívőkről beszélnék, hanem azokról, akik bíznak vkiben, hisznek annak cselekvőképességében, eredményességében.

Pontosan tudom, h ha a diákjaim nem hisznek bennem, nem hiszik el, h amit csinálunk, illetve csináltatok velük, és az nekik baromira nem esik jól adott pillanatban, az az ő érdekükben történik, akkor megcseszhetem.

Vakapad ezt nem bírja felfogni.
Fletóban nincs hit, nincs bizalom.
Ezért az összes programját megcseszheti, ha jó, ha tutaj...
Ezért kéne mennie minél előbb, bár tudom, h még van az IMF 25 milliárdjából, és azt mind egy fillérig ki kell használni, a veszteségminimalizálás végett, már ami a 2010-es választást illeti.

No igen, elég csak fél évet visszamenni, és kiderül, ezek még mindig hazudnak. Ugye emlékszünk még mit mondtak az IMF hitelről? Az csak vmiféle garancia, megnyugtató tartalék, de nem nyúlkapiszka, mert megharap a bicska. Nem fogunk hozzányúlni.

Aki akkor azt mondta, h mind fel fogják venni 2010-ig, az gonosz orbánista fidesznyik volt.

A helyzet az, h az elmúlt két évben túl sok mindenben lett igaza Orbánnak, és túl kevésben fletónak...
Bokros lajos csomagjának egyetlen pontja, a vámpótlék az ami megvalósult. A többit bevezették de tiltakozás miatt visszavonták, bevezették és az Alkotmánybíróság megsemmisítette, illetve be se vezették.
Egyedül a VÁMPÓTLÉK hozott annyi pénzt, ami megmentette Hornt az államcsődtől.

Ma magyarországot nem Bokros, nem Gyurcsány de még Orbán Viktor sem fogja megmenteni az államcsődtől, mert az EU tagjai vagyunk. Ezt elsőként Merkel mondta ki.
Bokros Lajos az a ma még létező szellem, aki ebből a valóság messze ködéből előpárolog. Igazából nem is értem, miért nem Német Miklóst húzták elő a varázskalapból?
Vajon ez a katedrapolitikus mégis mivel tudna többet adni? lehet ma vámpótlék? Vagy az lenne a jó, ha minden egyetemistát személyesen megadóztatna, a nyugdíjasokat meg egyenként elfenekeli?

Bokros lajos "feldobása" Ibolya részéről az mszp/szdsz kézivezérlésen és zsaroláson alapuló parancsa, mert a jelenlegi állapotban nekik az egyetlen túlélési lehetőség egy Orbán Viktor ellenes mszpszdszmdf koalíciót felmutatni.
Gyurcsány 2009. március eleje:

"Orbán szája nagyobb, mint képessége. ... Csak el kellene mondani, mit tenne - szabadabban beszélhet, mint én - de szóvirágokat mond, udvarol, csábít. Ez nem politika, ez gyávaság"

Gyurcsány 2006 májusa:

"Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."

Kicsi aranyos titkocska..., hát asztat őrizni kell ám, ferikém!
Nem szab ám cúna, gonosz báciként ráripakodni a viktor gyerekre, h adja kifele a titkocskáit, még a végén ijedtében Kéri napokat tart...

Te sem adtad, ő sem adja. Hol itt a baj, ferikém? Jó játék így ez a demokraszi böszmeországban, nemdebár?
@malacka69 megélhetési dolgozó: "Te sem adtad, ő sem adja. Hol itt a baj, ferikém?"

Nem, nem ez a baj, hanem hogy feltételezzük (joggal?), hogy ovi "titkos megoldása" pont akkora blődli, mint gyurcsányé volt.
Mert hogy az az igazi bűne gyurcsánynak, hogy nem, a választást követő héten mondta el nyilvánosan az öszödijét, és nem léptek azonnal harcba az előzőleg felállított reformkommandók, hanem továbbra is tojtatta az országot.
Félő ez nem lesz másként most sem.
@vakapad:
,,A kormányzati negyed nagy üzlet lett volna az államnak, ha valakik "szükségszerűen hozzá kapcsolódó, ezért kötelező beruházás"-ként nem próbálják ebbe belepasszírozni a Podmaniczky utca 2*16 sávosra való szélesítését, a Nyugati tér lebontását és újbóli felépítését, 16 új villamos és 7 új trolivonal megépítését, valamint a Nyugati Pályaudvar kiköltöztetését Vác mellé. Ezek ugyanis úgy 35 - 40 milliárddal dobták volna meg a költségeket, ami vállalhatatlan volt."

-----------------------
Érdekes, nálunk viadukt kell meg sík vidéken folyton beomló alagút egy autópálya építéshez, szóval valakiknek tényleg érdekük, hogy minél drágább legyen itt bármilyen beruházás. A kormányzati negyed nagy üzlet az államnak - halljuk mindenhonnan , csak mitől is olyan megalapozott ez a kijelentés? Ja, igaz, Fletó is mondta, kinek minden szava arany.
---------------
,,Az állam a telket megvette az államtól (MÁV), a telekkönyvben innen odaírta, és a pénzt áttette az egyik zsebéből a másikba. Nem látom az esélyét, hogy ebből most további megtakarítás lenne elérhető."
---------------
Egy átiratásnak komoly költségei vannak.Mely nem csak állami zsebbe megy.
És közben tervekre kiadtak 600 milliót.
Sok-sok kicsi beteg gyermek számára elegendő lélegeztető készülék ára.(Annyira édesen volt telitalálat volt ez a szociktól, muszáj plagizálnom.)
Amúgy még mindig sok a fehér folt. Engem érdekelne, hogy tényleg ennyi ez az egész, vagy emögött igazi nagy buli van, csak egyelőre nem látni, mi.

Egy a gond ezzel az egésszel: mielőtt pénzhez nyúl az ember, gondolkodik, érdekődik és szakért.Lehetőleg a saját embereivel, akik eleve kapnak fizetést, tehát nem kell hozzá további súlyos milliókat külsősnek juttatni . (Mint a demokrácia kutatáshoz :) ) Előre lehetett látni, hogy itt valóban nem történik más, mint a pénz egyik zsebből másikba áttétele. Csak közben odaékelődtek idegen zsebek, felfogni a leeső potyadékot .

De igazad van, ebből az ország már mit sem fog látni.
@ZOLDMANO:
Attól tartok, elbeszélünk egymás mellett.
@eino.: Huhh, ennyire nem akartam belemélyedni. Nyilván egy ilyen szakértői kormány nem a rendes parlamenti választások során kapja a felhatalmazását, hanem pl. egy olyan helyzetben, mint a mostani is. Természetesen széleskörű politikai összefogással, célfeladatokra jön létre. Ezért nem kell olyasmivel foglalkoznia, amivel a "profi" politikusoknak (ideológia, népszerűség, a hatalom megtartása, stb.). Az irányelv tisztán a szakmai tapasztalat, amit azért nyilván befolyásol egy világnézet, értékrend is. De ez a téma csak elméleti. Ilyen kormány nálunk nem jöhetne létre. Túl kicsinyes, szűklátókörű ehhez a magyar politikai élet.

A nevemről meg csak annyit: egy időben mindenki variálta itt a nevét és zárójelben odaírta a régit XY (ex YX). Gondoltam, ebből a nagyszerű divatból én sem maradhatok ki. De nekem tetszett ez a név, nem tudtam megválni tőle... :)
@eino.: Huhh, ennyire nem akartam belemélyedni. Nyilván egy ilyen szakértői kormány nem a rendes parlamenti választások során kapja a felhatalmazását, hanem pl. egy olyan helyzetben, mint a mostani is. Természetesen széleskörű politikai összefogással, célfeladatokra jön létre. Ezért nem kell olyasmivel foglalkoznia, amivel a "profi" politikusoknak (ideológia, népszerűség, a hatalom megtartása, stb.). Az irányelv tisztán a szakmai tapasztalat, amit azért nyilván befolyásol egy világnézet, értékrend is. De ez a téma csak elméleti. Ilyen kormány nálunk nem jöhetne létre. Túl kicsinyes, szűklátókörű ehhez a magyar politikai élet.

A nevemről meg csak annyit: egy időben mindenki variálta itt a nevét és zárójelben odaírta a régit XY (ex YX). Gondoltam, ebből a nagyszerű divatból én sem maradhatok ki. De nekem tetszett ez a név, nem tudtam megválni tőle... :)
"Most is valamelyik szerencsétlen párttársa lesz a miniszterelnök..."

Legyen akár Kósa, Navracsics vagy bárki más az illető, ugyanott folytatná, ahol Gyurcsány abbahagyta. Ezek az urak mosolyogva-integetve foglalnák el a pilótaülést, de ahogy vetnének egy pillantást a műszerfalra, abban a szent pillanatban összeszarnák magukat, és folytatódna a gyurcsányista szerencsétlenkedés. Ember kell a gátra.

@Lord_Valdez: Stabil, kiszámítható, tervezhető kormányzás kell ide. Az meg erősen személyiségfüggő. Názd má, már a HVG is azt írja, hogy hiába csinálná meg Gyurcsány akár a RSZ teljes programját pontról pontra, az már egyáltalán nem javítaná a hitelességét. Mert mit is jelent a 'hitelesség'? hogy a politikus hisz is abban, amit csinál, és nem csak valami megfelelési kényszerből csinálja.

Bokros ott téved, hogy azt gondolja, programja minden körülmények között megvalósítható, és automatikusan hozza magával a tejjel-mézzel folyót. Koordinátarendszeréből hiányzik a 'politika' feliratú tengely, ami súlyos fogyatékosság.

Summa summarum: egyáltalán nem mindegy, ki hirdeti a programot.
@malacka69 megélhetési dolgozó: malacka69 megélhetési dolgozó · szenzor.freeblog.hu 2009.03.13. 11:31:47

"Bár annyi racionális érvet hallanék a törzsszavazó, atv-be telefonáló szoci nyugdíjastól, mint amennyit én szoktam írni ide, vagy bárhová.... Még tán vitaképes is lenne...."
ne jo a hasonlitasi lapa, az atlag jobberrel kell osszevetni az atlag szoci szavazot.

"Karesz, remélem, nem gondoltad komolyan, amit írtál,"
malacka! legy eros! komolyan gondoltam, mindnyajan erzelmi lenyek vagyunk, akemennyire is torekszel a racionalitasra (egyeknet en is)a sajat ertekvalasztasaid befolyasolnak, ahogy engem is.
ugyabbol a szovegbol mast jegyzel meg mint en...

"mert érzelmi alapon megsértődöm, és büdös életben nem váltok veled normális szót,"
epp most volt egy film az idei szemlen, nem leszek a baratod cimmel ovodasokrol, akik ezzel zsarolgatjak egymast...

"viszont racionális alapon darabokra szedem a mondandód, bármilyen picinyke rés is legyen a logikájában."
ezt viszont nyugodtan megteheted sot kerlek ra!
Lord_Valdez 2009.03.14. 10:07:56
Lordom megint csak a felere valaszolsz!

"Sorry, de van légből kapott és van valós kritika"
ki tagadta??
"Ebben több volt az előzőből. Pl.: egy műszaki hibából következtet piaci okokra." ez egy pelda volt a tobbi kritika OK?
itt alabb irod, hogy elhamarkodott volt...szerintem meg bűn! es kesobb is elhamarkodott lenne...

"használati értéket is a kereslet-kínálat (neked mennyire van rá szükséged"
nem! az az arat szabja meg. a hasznalati ertek az arrol szol mire lehet hasznalni, akkor is ha igyen van vagy ha nagyon draga. (ez a definicioja)

" Nincs piactól független érték."
ez persze igaz.

"Ha termeli a profitot és stabilan termeli akkor érdeke a fenntartás. Nem a lerohasztás, mert most ugyan jár némi extra nyereséggel, de tíz év múlva sokkal többe fog kerülni neki (ld. stabilitás)."
1)megfeledkezel a monopoliumokrol.
2) megeledkezel a piacvasarlasrol
3) megfeledkezel az allamrol.
ha a lerohasztas erdemenyes, akkor lehet kerni az allamtol penzt, pl az ikarus megmentesere is adott ketszer, sajnos nem lehetett megmenteni...

"Ex catedra vagy sem."
nem mindegy probalj ugy ervelni, hogy ne ec catedra legyen hanem legyenek mogotte okok, ervek.

"A szocializmusban a piac részéről semmilyen érdek nincs a hiány megszüntetésére. Politikai az van "
mar ez is onellentmondas, tokmindegy hogy miert, de van massziv erdek, a mechanizmus olyan hogy nem johet ossze.
Nem olvastal kornait?
pl a burokratikus es piaci kordinaciorol???
vagy a kereslet es eroforraskorlatos gazdasagokrol?

a mai kozgazdaszok azt szoktak mondani, hogy a piaci koordinacio az hatekonyabb, de en ezt nem tapasztalom sot ellenkezoleg.
de pl azt tapasztalom, hogy a centrumorszagoknak a koordinacioja akkor is jobb mint a periferiáe, ha az burokratikus.

"Valószínűleg az árampiaci nyitás valóban elhamarkodott volt, de nem azért, mert a modell úgy szar, ahogy van (mellesleg a világ sok országában jól működik), hanem mert olyan magyarosan történt."
1) modelltul fuggtelenul, nem valoszinuleg hanem biztosan.
2) en nem tudok olyan orszagot ahol jol mukodne, meg leginkabb talan a nemeteknel, de ott meg tokmindegy melyik szolgaltatot valasztod evi 20 euro a KULONBSEG...

"Nézzünk pár valós problémát és kritikát:
Az árampiacon nincs verseny. Kevés a szereplő és a kapacitások évtizedekre előre le vannak kötve."
en ugy emlekszem az volt a privatizacio indoka, hogy az allamnak nincs penze, de majd a magantoke beruhaz.
hat jelentem b@szik, es az allamnak kell a pak-boviteset is elovenni a talonbol...
na most ha nem vinnek ki a hasznot akkor OK is lenne... de hasznot is kivinni de be se ruhazni az nem megy.

2) mibol gondolod hogy magyarorszagon barmileyen torveny ugy mukodik mint Angliaban Usaban vagy Svedorzsagban?
nem eletidegen ezt feltetelezni???

"Egy vállalat nem szívesen ruház be olyanba, ami nem térül meg belátható időn belül. Tehát pl. egy atomerőmű építés elképzelhetetlen állami támogatás nélkül."
en ertem de akkor minek privatizalni? hogy masok jol jarjanak?

"Lehet ezt komolyan is kritizálni."
szerintem is!!!
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.13. 19:10:43
"""Egyébként pedig a kereslet-kínálat viszonya alakítja ki."
igen de az ertektorveny (Marx) azt mondja hogy az ertek korul kell ingadoznia az arnak."

...valódi szabad verseny és kellő befektethető tőke esetén... a villamosenergia iparban láttál te olyat?"
en meg nem, de szerintem mas se. viszont lord valdez ugy kepzeli ha kicsit jobban elokeszitjuk, akkor mar megteremtheto..
okostojgli 2009.03.13. 18:52:00

"A végére csak kiegyezünk egymással. :)"
no de ez nem is olyan nagy baj :)

"Nem jó szart enni, de kelleni fog."
ebben is egyetertunk.
de nem mindegy hogy ki mennyit egyen.
en ugy szeretnem ha a gazdagabbak tobbet a szegenyebbek kevesebbet...
aranyosan.

"A kérdés az, hogy ha Gyurcsánytól nem volt jó a kutyagumi, akkor Orbántól miért lenne finomabb a trágyadomb."
azert sok fugg a csomagolason, te meg nem vettel sz@rt mert nem tudtad mi van benne de teszetos volt a csomagolasa???

eztan persze lehet haborogni de ugyan hanyszor mesz vissza reklamalni... az emberek tobbsege nem megy.

"És erre a szélsőjobb olyan választ fog adni amilyet."
ez biztos!
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.13. 18:19:19

"Szóval amit írtál az nem a piac kritikája, sokkal inkább az államé ;) "
vicc nelkul en ezt keszseggel elismerem!

csak arra adj valaszt hogy ez a magyar (felig szetvert) allam hogyan tudna a szigorubb szabalyozast kikenyszeriteni azokra a nagymonopoliumokra, amelyek kilóra megvesznek minket, akkora kedvezmenyt harcolnak ki amekkorat akarnak ill. nem szegyenlenek
????

eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.12. 19:30:49
""ott talan lehet program a masok ehenhalatása, itt nem."
Ki beszélt itt éhenhalásról.""
implicite te is, explicite en.

"Halt valaki éhen ebben az országban az utóbbi években?"
igen, es szazaval fagynak meg minden evben,
legalabb szazezer gyerek rezszlegesen ehezek e hazaban, nem 100-1000, hanem >100 000.

"Nem arról beszéltem, hogy a szociális ellátó rendszert építsük le"
nem, ezt a bokros , az oriens a reformszovetseg javasolta, te csak egyetertettel.

"(bár ott is van jócskán tennivaló: ott aztán tényleg igaz, hogy csak a valóban rászorulóknak kell adni)"
ezzel is egyetertek, de egyreszt kevesebben kapnak mint a raszorultak, masreszt meg hogyan szurod ki a minimalberes mercist a nem rokkant nyugdijast, a felig rokkantat?

"a munkanélküliség _helyett_ nem jó cél a "szociális státuszok és állások" fenntartása!"
hoppa! ezt a celt szerintem még a munkaspart se hirdeti. munkanelkuliseg van, ez teny es ettol nem lett jobb semmi. a legtobb allas ilyen szocialis allas, meg nagymonopoliumoknal is siman lehetne a letszamot redukalni. gondolj csak a MAVra az onkormanyzatokra, a foiskolak es egyetemek folosleges rendszerere...

"Nevezzük a 'krumplilevest' annak ami: ne szociális okokból fenntartott állások legyenek,"
helyes!
"hanem ha kell, legyenek közmunkák, mert ott legalább egyértelmű a cél és még az is meglehet, hogy az elvégzett munkának több lesz az össztársadalmi haszna. "
ez ugyanaz, kozmunka=szociális okokból fenntartott állások...

ilyenbol él a legtobb ember a veszteseges TV, ujsag stb es ezer mas pelda
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.12. 19:37:09

"Első lépés: közvetlen államcsőd elkerülése."
ebben egyetertunk, de ezt meg gyurcsany is megcsinalja.

"Második lépés: radikális állami kiadáscsökkentés egy fejlődési pálya előkészítéséhez."
en mar ebben nem vagyok biztos. az allam nagyon nagy nalunk, de csak ahhoz kepest mennyi adot hajlandok fizetni a nepek.
ekkora allamot siman eltartanak a svedek.
mi is jarhatnank olyan utat hogy az adokat bizony be kelle szedni és be kell fizetni.
de tegyuk fel: epitsunk le egy csomó felseleges allamot:
1) ki vegezze el az o munkajukat, mert egyenlore ez is csapnivalo?
2) mi lesz a penzzel amit igy nyerunk, mert addig amig senki nem mond esszeru beruhazast ami hasznot hoz hulyeseg elvenni csak azert mert nemtetszik az allam pofaja, nekem semmikeppen sem elegtetel ha lehet terepjaroval grasszalni meg zanzibarban nyaralni telen (azoknak akiknek jol megy).

"Harmadik lépés: intézményi reformok, a fűnyíró és adhoc intézkedések korrigálására, a javulás tartósítására és jól prosperáló szerkezetre áttérésre."
na ez mar mintha penzt vinne mint hozna.
pl fogalmam sincs mi lenne a muzeumokkal, de ki nem ert egyet ezzel??:
"jól prosperáló szerkezetre atteres"
senki nem mondott ilyet... jo lenne a tejipar visszaallitasa?
a konzervipare?
a jarmugyartase?
valaki minegyikre azt mondja ez hulyeseg nem jo.
MEGLEHET, DE VALAMI KELL!!!

"Negyedik lépés: a gazdasági szerkezet átalakítása megfelelő _ösztönzők_ kialakításával (az állam nem tud szerkezetet módosítani!)"
EZT EN OlyAN 40-50 EVE HALLOM AZ ISTENNEK SE AKAR SIKERULNI... NEM TUDSZ olyan osztonzot kitalalni, amit ne jatszananak ki a nagymonopoliumok, es olyan torvenyt se, amit betartananak a magyarok

"és az állami kapcsolódó feladatok megvalósítása (oktatás, képzés rendbetétele; innováció támogatása, nagy adókedvezmények a beruházásokra"
remek! ez mar olyan 20 eves idotav, en ugy-ahogy a felsooktatas reformjait kovettem figyelmmel, allandoan reformaltak, de ennyire rossz meg sose volt.

"persze normatív alapon, nem egyedileg döntve,"
nem felsz hogy akkor nem jonne ide audi meg gumigyar stb?

legnagyobb baj hogy altalanossagokat irtal...ki a fene akarja rontani a felsooktatast stb...
@Cartman (ex Cartman):
"attól még Orbán előjöhet igazi progresszív programmal... "
Lássuk, ezt pofázom tavaly márc. 9. óta! Szeretném végre látni, hogy szerinte például az Áfának mennyi a helyes értéke. Ha 1 százalékocskával is emeli, akkor az már nem népnyúzás? Ha Gy.F. megemeli 23%-ra, akkor ő majd visszacsökkenti 20%-ra? Ha nem csökkenti akkor az nem népnyúzás? Ha csak 20%-ra csökkenti vissza mondjuk 0% helyett akkor az nem népnyúzás?

Orbán és hívei azt nem értik, hogy amit most népnyúzásnak hív azt simán őrá is rá lehet majd mondani. És lesz aki népnyúzózni fogja Orbánt, és kurva nehéz lesz kivédeni.
@malacka69 megélhetési dolgozó:
"Nos, én az eddig teljesítmények alapján Orbánnak el tudom hinni, hogy jobban csinálná a fidesszel, mint a maszop."
"Bokros új csomagjáról való vitát teljesen értelmetlen szarakodásnak tartom. Az ember politikailag és emberileg is alkalmatlan, vállalhatatlan egy győztes pártnak."
"Közben meg ne beszéljetek arról, miket mondott Surányi, Simor, Heim és a többi, valóban számottevő alak..."

Elmagyaráznád végre, nem vagyok hülyegyerek, meg fogom érteni, hogy ha te Orbánnak el tudod hinni, hogy jobban csinálná, akkor a Surányi, Simor, Heim névsorba miért nem írtad be a nevét?

Orbán mihez képest és HOGYAN csinálná jobban? Bokros egy fasz. Szerinted. De vitaalap, Heimmel veted össze NEM pedig Viktorral. Hát hol van Viktor? Hogy is van ez?

Lehet, Bokros "politikailag és emberileg is alkalmatlan", egy dolgot ne feledj: nekem teljesen mindegy, hogy MSZP, MDF vagy SZDSZ színekben játszik. LÉNYEG, hogy szerinte vagy a nagyon büdös szart kell megenni vagy a még annál is büdösebbet. KORREKT, mert mondja amit gondol. Ehhez képest ORBÁN? SUNYÍT. Hallgat, kussol. INKORREKT. Hogy mást ne mondjak HITELTELEN. Nem akkor van szükségem az ötleteire amikor kormányra kerül, hanem most mert most vagyunk szarban. Továbbmegyek, Orbán akkor cseszte el amikor 1998-2002. között baszott megcsinálni mindazt amit Dzurinda megtett odaát. Ez Orbán bűne. Most veri a nyálát a népnyúzásról, de tette volna akkor. Amikor lehetősége volt rá. DE NEM CSINÁLT SEMMIT. Ne gyere ezzel marhasággal, hogy Orbán hitelesebb bárkinél is. Az ő hitelessége 0, leírom: nulla. Űber NULLA. Képzeld el, bemegy a közértbe az Árpád-sávos nyugger és megvenné a kiflit. De csökkent a nyugdíja és/vagy megemelték a kifli Áfáját. Mit fog gondolni? "A kurva anyád Orbán Viktor, nem ezt ígérted!". Vagy üvölti és kimegy a Kossuth térre kordont bontani.

Ami, ugye, a társadalomra nézve nem veszélyes.
@Karesz (Charlie):
"azert sok fugg a csomagolason, te meg nem vettel sz@rt mert nem tudtad mi van benne de teszetos volt a csomagolasa???"

De! Annál inkább volt nagyobb a csalódásom!

Ez itt a lényeg, hogy ki és mekkorát fog csalódni Orbánban. Az én jóslatom az, hogy a szélsőjobb fog kegyetlenül pofára esni. De az sem kizárt, hogy egyszer csak előugrik a bokorból valami szélsőbalocska pártocska/szervezetecske. És ahogy Orbán minél inkább népnyúz, annál inkább megerősödik. Szép lesz ahogy a szélsőjobb és a szélsőbal vált-vállvetve "Orbán, takarodj!" -ozik.
@Republikánus Péter:
Kétségtelen, hogy olyan arc kell hozzá, akiről feltételezhető, hogy végig is csinálja. Lajos ilyen.
Igazából Lajos nem csodaszer, mert bárki más is megtudná csinálni, de ő azon kevesek egyike, akikből ki is nézik.
Ennek ellenére ciki, hogy a programot aszerint pontozzák, hogy kinek a szájába adják. Ez így marha komolytalan.

@Karesz (Charlie):
""használati értéket is a kereslet-kínálat (neked mennyire van rá szükséged"
nem! az az arat szabja meg. a hasznalati ertek az arrol szol mire lehet hasznalni, akkor is ha igyen van vagy ha nagyon draga. (ez a definicioja)"
Nem, épp ez benne a lényeg. Szélsőséges példa az arany. Használni nem sok mindenre lehet, de pont az ára, az ami értéket ad neki, mint státusz szimbólum.
Vagy vehetjük pl. a vizet. Azon országok, ahol bőségesen állt rendelkezésre soha nem fordítottak rá figyelmet. Miért? Mert a használati érték nem konstans. Neked kell mondjuk napi 1 kg kaja, ha van kettő, az nem ér kétszer annyit. Ha van 3, az nem ér háromszor annyit neked, míg, ha fele annyi van, az nem feleannyit ér.

Hogy jön ide, a monopólium kérdése? Az elhanyagolás következtében a karbantartási költségek emelkednek, a hatékonyság esik, akkor is ha monopól helyzetben vagy.
Áram esetében nem érdemes piacot venni, mert a szállítás sincs ingyen, a német erőmű sem termel olcsóbban, illetve ami a legfontosabb, hogy ott sem áll hegyekben az eladatlan áram.
Elvileg így vissza lehet élni vele (azzal, hogy az államnak fontos), de nem ekkor hozza a maximális nyereséget.

Dehogy nem jöhet össze. Össze is jött. Románia még a 80-as években is rendszeres áramszünetekkel üzemelt.

Leginkább a skandináv országokat és Nagy-Britanniát szokták példaértékűnek nevezni.
A verseny közvetlenül nem elsősorban a kisfogyasztókat érinti, hanem a nagyokat és az erőműveket.

Valóban a pénzhiány miatt szoktunk privatizálni, de ruháztak be, persze nyilván olyan nem nagyszabású dolgokba, mint egy atomerőmű. Több kisebb (főleg szél)erőmű is épült, illetve most is épül a sokat vitatott szalmaerőmű.
Paks állami tulajdon, tehát nem igen várható el, hogy mások fejlesszék.

"en ertem de akkor minek privatizalni? hogy masok jol jarjanak?"
Nem, hanem, hogy hatékonyan üzemeltessék, tőkét vigyenek bele, és versenyeztessék.
Ezek, sajnos, nem komment terjedelmű kérdések. Igaz, a gazdaságban nem sok ilyen van.
Kedves Lord Valdez es Emel ezt is olvastatok???

miota büfögom ezt, es mi valosul meg belole?

"kérjünk tizenkilencre lapot, vagyis az IMF-fel, az EU-val és a Világbankkal egyeztetve hívjunk le még pár milliárd eurót és néhány magára hagyott, elárvult külföldi tulajdonban lévő pénzintézet tulajdonosainak javasoljuk, hogy vagy ők rendezik a leánybankjuk pénzügyi helyzetét, vagy a magyar állam a multilaterális szervezetek segítségével oly módon, hogy többségi tulajdont szerez ezen magyar bankokban piaci áron (ez az OTP és a régió többi bankjának árából kiindulva a könyvszerinti érték nagyjából 30-40 százaléka) és innentől biztosítja azokat a finanszírozási és kockázatkezelési facilitásokat, amelyek szükségesek a biztonságos működéshez. ... okunk van feltételezni, hogy a jövőbeli leírási veszteségeket a fenti árazás tartalmazza. A következő évtizedben a régió bankjai az eddiginél alacsonyabb, de a világ bankjainak tőkemegtérülésénél magasabb szintet produkálva fognak működni, mondjuk konzervatívan számolva 15-20 százalékos sajáttőkearányos nyereséggel, ami azt jelenti a fenti vételárral kalkulálva, hogy (kevesebb mint) két év alatt térülne meg a befektetés,"

van ennel jobb uzlet e hazaban???
OTPvel is ezt kene tenni!!!

a teljes cikk itt:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2009/03/13/ki_adja_a_bankot_/
@Karesz (Charlie):
Bocsi, de amikor te ezzel előjöttél volt pár apró különbség:
Kicsit magasabban volt az árfolyam, most feleannyi.
Ki akartad osztani a nyugdíjasok közt, míg ő reprivatizálni akarja.
Nagyon vitatható az írás, a hozzászólások érdekesebbek.
@okostojgli: Nos, én nem igazán erről beszéltem. A kutyagumi-hasonlattól elrugaszkodva: szerintem amit gyurcsány bepróbált, az reformnak elég vérszegény. Értelme / haszna semmi, arra viszont pont elég, hogy már a kifejezéstől felálljon a szőr a legtöbb ember hátán.

Azt viszont nem tudhatjuk, mit tenne Orbán, ha... Gondolom, nem azt a sok zöldséget, amit összehord... De nem is várhatjuk el tőle, hogy előálljon a farbával. Az igazsággal egy ötszázalékos pártot még csak-csak életben lehet tartani Magyarországon, de egy néppárt csak populizmusból él meg. És ez nem csak a politikusok hibája!
@Wonderland: a többi általad említett közgazdász nem meri még ezen a szinten se felvállalni hogy a politika mocsarába lépjen (megint)... nem, Bokros nem megváltó. Nem kell imádni. Viszont mivel politikai érzéke annyi van, mint egy íróasztalnak; így nem azzal törődik, hogy egy intézkedése mennyi szavazatot hoz vagy visz, hanem hogy szükséeges-e vagy sem...
Ki van a bajusz mögött?
Már 1989-ben, friss MSZP-sként együtt igazgatott egy befektetési céget a liberális Soros Györggyel, később ideje javát a Világbank megbízottjaként töltötte különböző földrészeken - ezért Bokros Lajost a „globális pénzpiacok" miniszterelnök-jelöltjének is mondják. Küldetéstudatát sosem titkolta, bár akarásának többször nyögés lett a vége.
@Lord_Valdez:

"Nagyon vitatható az írás, a hozzászólások érdekesebbek."

Szerintem jó írás, Jaksity-ot nem sokra értékeltem, de mintha kezdene megjönni az esze.
A hozzászólásokból melyikre gondolsz ami érdekes? A megszivatott OTP részvényesek?

Lord_Valdez 2009.03.16. 14:49:23
"Bocsi, de amikor te ezzel előjöttél volt pár apró különbség:
Kicsit magasabban volt az árfolyam, most feleannyi.
Ki akartad osztani a nyugdíjasok közt, míg ő reprivatizálni akarja.
Nagyon vitatható az írás, a hozzászólások érdekesebbek. "

jajj kedve s LOrd!
1) megint a lenyegrol hallgatsz, nekem releváló volt, hogy mekkora az adossag es kik hoztak ossze!
2) az államositas elvi kerdes, mindig is javasoltam, csak nem ugy ahogy TI gondoljatok, marminthogy a veszteseget allamositsuk a profitot privatizaljuk, hanem ellenkezoleg piackonform modon lepjunk.
3) ennel jobb uzletet nehezen talalni ket ev alatt megszereznenk a tulajdonjogot es orokre a profitot
4) ebbol amit irtal, ugy erteni, hogy ugyan amikor en javasoltam meg nem volt ertelme, de most mar Te is egyetertesz? (alcsonyabb árfolyam, most mar megeri beszallni)
5) a reprivatizalast nem ertem, az IMF hitelbol vennenk meg a bankokat, nem magyar maganszemelyek, hanem az allam, ha meg nem adnak el, el kene latniuk oket penzzel.
6) eppen nem kiosztani akartam a nyugdijasok kozott a reszvenyeket hanem ezt meggatolni, inkabb a profitot osztani nekik 13. sot 14. havi gyanant.
amig nincs profit nincs 13. havi nyugdij aztan ahogy a gazdasag labra kap aszerint, piackonform modon.
7) hozzaszolaska zome kritikan aluli, de meg a postabank szeru felelmek is inkabb csak a liberalis mitoszok korebe tartoznak...lasd meg FAQ

Érdekesnek találom az okfejtést. Egyrészről azért, mert ha valaki tényleg gazdasági szakember, annak be kell látnia hogy versenyképes gazdaságot minél szélesebb kör számára elérhető egyetemi képzéssel és annak támogatásával lehet legbiztosabban elérni ( a liberális rémálomnak tekinthető Szingapúr csodája ezen alapszik), Bokros úr politikája kiszolgálószemélyzetnek tekintette az itteni embereket, akiknek nincs szükségük diplomára, mert a befektetőknek már van... Ez az egyik. A másik pedig a "mint Orbán vagy Gyurcsány" típusú érvelés ami a kedvencem: ha valakiről menthetetlenül kiderül alkalmatlansága és mentelmi jogával menthetően kiderül büntetőjogi felelőssége is, akkor állítsuk csak oda mellé "mint"- kezdetű mondatokkal Orbán Viktort (akit lehet nem szeretni, de eredményeket mutatott fel nem pedig hitelkérelmeket) hátha a választónak majd jól elmegy a kedve. Hát ez most nem fog bejönni és ez nem is baj.
De tényleg, Bokros Úr miniszterelnök legyen vagy EP-képviselő? Mert egyszerre volt jelölve mindkét helyre. Ebbe persze nem kötsz bele Árpád, pedig a te érzékenységedet ismerve tuti te is beleborzongtál. Halottlátókról írsz, de nem olvasod ki (akár ebből a momentumból is) az egész MDF komolytalan haláltusáját.
süti beállítások módosítása