W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Eroica I.*

2007.05.14. 05:00 Tóta W. Árpád

1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni.

2003-ban hallottam először Tomcatről. Bár a Revenge on kalandjáték-trilógiát korábban is ismertem, de hogy kiféle a szerző, azt addig nem tudtam. Írt egy mailt, hogy filmet készít Páncélozottak címmel, és nem akarok-e beszállni. Válaszoltam, hogy beszéljünk még erről, aztán elfelejtődött, gondolom, a filmmel együtt. Viszont akkortól olvasgattam a blogját, mert az már volt neki.

Karcos-morcos figurának tűnt, de élvezetesen megírt szövegekben filózgatott sok mindenről; még nem kerítette hatalmába a magyarnaklevés monomániája. Cigányozás volt már akkor is, de csak egyike volt a témáknak. Inkább dühödten kíváncsinak tűnt, mint olyannak, aki nem tűri a vitát. 1956-ról írt, 2004-ben kelt körképe – többek közt – bátran átlépett a jobbos-szélsőjobbos dogmatikán; és ezek miatt nem nagyon lehetett vele mit kezdeni, nem volt klasszikus fasiszta semmiképp. Azokat utálta is, kiszállt a Vér és Becsület-tüntetésre bohócruhában, meg műbránert vett Bácsfi Diánának, aki azóta meg is tért.

És szorgalmasan gyűjtögette az emberi butaság tanmeséit, amiből könyv is kerekedett Droidzóna címmel. Írtam hozzá előszót, amit ezennel közzéteszek; nem is rossz írás, fenntartom minden szavát. Ő már, asszem, nem.

Cigánybáró


Akkoriban, ha valaki rákérdezett, hogy mégis kiket ért „tetves cigányok” alatt, Tomcat elmagyarázta, hogy az ő szóhasználatában a cigány nem etnikumot jelöl, hanem kábé a bűnöző életmódú embereket, és hogy fehér ember is lehet cigány. És így tulajdonképp nem lett volna a szövegeivel túl nagy baj, legfeljebb erősen rendpártinak minősül. Attól még lehetett volna francia elnök is akár.

Csakhogy Tomcaten kívül mindenki etnikumot ért a cigányság alatt, például a Száztagú Cigányzenekar sem gengszterrapben utazik. Így aztán sok-sok arcából ez hozta neki a legnagyobb hírnevet, ő lett A Blogger, Aki Cigányozik Az Interneten, És Nem Hátrál Meg.

Márpedig cigányozásra van kereslet. Nem kizárólag abban a hangnemben, ahogy Tomcat vette elő, de azt még Tamás Gáspár Miklós is elismeri, hogy van a cigányságnak egy bizonyos helyzete, és az baljós. És mivel ez egy látható kisebbség, a két csoport kölcsönösen fél egymástól, és ráadásul többnyire nem indokolhatatlanul. Kurvára lejárt lemez már a mindenember-színesbőrű, meg az idegenszép, és eléggé elrugaszkodottak ezek a nóták. Minden más megközelítés frissítő volt akkoriban.

Néhány év alatt aztán Tomcatről lemorzsolódtak a korai ornamentikák. Már nem érdeklődni (és aztán azt jól megírni) ment ki a buzifesztiválra, hanem tojásvető aknát szerkesztett nekik. Rázendített a zsidózásra is. Hogy ne szaporítsuk a szót, pár év alatt felőrölte a saját nyitottságát, és meglépte a maga antiliberális fordulatát. Nem azt akarta már eldönteni, hogy ő kimenjen a Gay Pride-ra riportozni, vagy ne, hanem inkább megtiltaná a buziknak is, hogy kimenjenek az utcára. Mert az szerinte nem jó. Ráadásul azt nem kell jól megírni, hogy távirányítású bombával megtojásoztuk a Gay Pride-ot. Azt elég akárhogy. Tomcat közíróból performancerré, aktivistává vált. Nem az írásművészetéért vagy a gondolataiért olvasták – ezek mára szlogenekké egyszerűsödtek –, hanem mert onnan lehetett megtudni, milyen balhé várható. Gondolkodni nem kellett rajta: az nem gondolkodás, hogy azért ne legyen buzifelvonulás, mert meg lesznek bombázva.

Pedig sajnos mostanra egyeduralkodóvá vált ez az érvelés: a Mindent Tudni Akarok című szovjet rajzfilm után a Mindent Tudok című Bud Spencer-komédia kezdődött el, ahol a főhős azzal zárja le a vitát, hogy „különben dühbe jövünk”. De kard által vész, aki kardot ragad.
* Mielőtt bedobja valamelyik hülye a buzikártyát: az Eroica (III.) szimfóniát Beethoven komponálta Napóleon tiszteletére. Mikor azonban meghallotta, hogy a Bonaparte császárrá koronázta magát, összetépte az előlapot, és új címet adott: Egy nagy ember emlékére.


Címkék: zavargás

367 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9875481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 16:17:06

Érdemesebb megnézni, hogy a magyar csapatok mennyit segítettek a helyi lakosságnak. A történelmi ködbe vész, hogy bizony azokon a területeken, ahol a magyra csapatok biztosították a rendet jóval több ember halt meg a partizánbandák leszámolásaiban, mint a magyar honvédség akció közepette arról nem is beszélve, hogy sok területen csupán a magyar katonák jelenlétte akadályozta meg az etnikai villongásokat pl. az ukrán, és lengyel lakosság között.
Hansen: Ertem, szoval a magyar partizanok terroristaknak minosulnek? Bortonbe vagy Hagaba veluk...De akkor mar visszamenoleg assuk man ki mondjuk Hunyadi kaszas kereszteseit, meg Koszeg polgarait es mindenkit aki civil letere fegyvert fogott a hazajat megszallo, ostromlo erok ellen..pffff de nagy hujeseget beszelsz...Egyetlen dologban van igazad legfeljebb, hogy a haboru utan annak kimeneteletol fugg, hogy valaki hos partizan vagy galad terrorista.,
Maradjunk annyiban, hogy a partizán a terrista egyik alfaja.
Az un. kollaboránsok (nem partizánok) elleni támadások nem feltétlenül katonai célpontok.

"Brod, de ha beverem at arcodat és egy qrva nagy beton falloszt emelek az emlékére nappalidba, azért az nem esne jól."

Még gondolom akkor sem ha előbb te rugod mérsékel erővel bokán az illetőt.
Max Hansen,

a terrorista és partizán közti különbség:

ha bejössz az udvaromba hívatlanul és agresszíven ráduszítom a kutyámat és bottal hátba váglak. Ez partizán.

Ha bemegyek az udvarodba és hátba váglak, mert szerintem Te a jövő héten hozzám akartál hívatlanul látogatni, az terrorizmus.
"totya87 2007.05.14. 16:01:18
NN,
ez a melyik oldal rontotta el dolog túl egyszerű így."

nem arról van szó, hogy nem próbálom elgondolni azt, hogy az ellenzék hozta ilyen helyzetbe a gazdaságot. nem tudom. error. a második megválasztásuk utáni megszorításokat erre nem lehet kenni, gombáznom kéne sokat hogy elmélázzak ezen :)

mindenkinek vannak hibái, kié kisebb kié nagyobb. ez nagy hiba.
totya87,
Épp eléggé valós események az emlékmű körül történtek. Ne hagyjuk csak!
A faszkalap Medgyessy mondta, hogy az '56-os veteránok már öregemberek, hagyjuk az egészet!
Tényleg hagyjuk az is?
Amikor meg azt mondom, hogy a Magyar Szocialista Párt miatt nem tudunk lezárni bizonyos múltbéli dolgokat, le vagyok ugatva.



Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 16:17:06

Így van a németektől védtük magunkat a Donnál vagy ment a Donhoz a második hadsereg, vagy elkotorják az útból az öreg kormányzót, és küldi Imrédy v. Szálasi az egész hadsereget. A zsidókat meg Auschwitzba ... -
Arró lne mis beszélve, hogy a partizánharcot Moszkvából irányították, meg komisszárjaik is voltak. Direkt ott maradtak, mikor a németek bejöttek. Az ukránok eleinte felszabadítót láttak németekben( Sztalin bácsi agrárreformja - 6 millió ukrán), csak azok jöttek a hülye felsőbbremdű faj dumával. Pl sok ukrán szolgált SS színekben. Annyira sötétek vagytok, az már lejárt, hogy van hős partizán meg a gonosz német katona...a valóság sokkal összetettebb.
Ornagy: Hat nezd, legfeljebb szegyelnem magam, de nem hiszem hogy erkolcsileg elitelendo volna az, hogy az en semmibol jovo, es jogtalan aggresssziomra valaszul te jol elpaholsz, majd eldicsekszel vele a haverjaidnak, esetleg lefotozod magad verzo tetemem mellett. Szal az a budos nagy igazsag - es ez a Tomcatre is igaz - hogy ne baszogasd az oroszlant, ha nincs nalad a landzsad. Nezd meg, Tomcat hanyszor baszogatta a rendoroket, provokalta oket, stb, amig eccer visszakapta. Raadasul az a szep, hogy Tomcat a legtobb huzasa utan a jogi csurescsavarassal bujt ki a felelossegrevonas alol, most pedig a jog az ami vegul is racs moge juttatta.

Hansen: erdekes a gondolatmeneted. Szal tegyuk fel, ha irakban a lazadok felrobbantanak egy mareikai konvolyt, akkor ugye ok terroristak az amerikaiak szemeben. Viszont az oket tamogatok szemeben hosok.
"Az un. kollaboránsok (nem partizánok) elleni támadások nem feltétlenül katonai célpontok."

És az ilyen "büntetőakciók" nem is minősülnek partizánakcióknak. Nincs egyértelmű válaszfal terrorista és partizán (szabadságharcos) között. Az élet ennél árnyaltabb.
Ornagy: sotetben minden partizan fekete...

Most hogy jon be a kepbe, hogy volt-e komiszar veluk, vagy sem? Nem minden esetben volt. Igen, speciel voltak nagyon jol szervezett partizan egysegek, mint ahogy voltak kevesbe jol szervezettek is. Pl. a francia ellenallas tagjaira mondhatnank hogy terroristak voltak, csak ezt ne fo-ban tegyuk...
NN,

én ebben nem oda akartam kilyukadni, hogy "már ...is elkezdett osztogatni".

Abban látom a közös felelősséget, hogy pont az a közbeszéd, hogy "ha a kormány akarja emelkedik az életszínvonal", "ha a kormány akarja, lehet jobb az eü", "ha a kormány akarja..."

Ez az amit én több cikluson (talán Antall volt kissé kivétel) átívelő problémának látok. És ez midenkié. Senki nem próbálja elmagyarázni az embereknek, hogy állami kassza nincs. Az állam cak egy adminisztratív szervezet. Pénzünk nekünk van aminek egy részét (nem dalolva) átadjuk az államnak. Ha többet akarunk az államtól, többet kell odaadni neki. De erről nincs elég közbeszéd. Az a közbeszéd, hogy "ha én, X leszek kormányon, majd..." X=bármelyik oldal.
Travis meg az szdsz miatt, ők tették szalonképessé a szocikat, nem is szavaztam utánan rájuk többet. Tulajdonképpen ők qrták el az egész rendszerváltást.
"ha bejössz az udvaromba hívatlanul és agresszíven ráduszítom a kutyámat és bottal hátba váglak. Ez partizán.

Ha bemegyek az udvarodba és hátba váglak, mert szerintem Te a jövő héten hozzám akartál hívatlanul látogatni, az terrorizmus."

Minkettőnek súlyos testi sértés bűntette lenne a vége. Állami szinten pedig minkettő terrorizmus a hadviselés nk jogi szabályaival ellentétes a hátbavágás.
De asszem ezen lehet, hogy kár vitatkoznunk. Majd ha ilyen cikk lesz.
Egy katonai konvoj megtámadása pl. tipikusan partizánakció. Egy újságíró lefejezése vagy egy piac felrobbantása terrorizmus. Egyszerűen nincs stratégiai célja és oka, csupán a félelemkeltés, a figyelemfelhívás. Nem szolgál direrkt katonai célt, csak politikait-pszichikait.
Brod még várjunk Tomcattal, fellebezett. Ki tudja milyen bírót kap... lehet valami jobbsot..
Hansen: speciel amerikaban kisse toleransabbak azzal, ha te hivatlanul betorsz hozzam, es en szetcsapom a fejed egy permetezoszarral. Tulajdonkeppen a te elgondolasod szerint Buga Jakab (aki arconcserditette a karikassal az adoszedo labancot) nem partizan, hanem terrorista, mint ahogyan Eke Mate sem a Tenkes Kapitanya, hanem a Tenkes Terroristaja :) ne felejtsuk, hogy nem volt katona, legfeljebb amolyan mezei lovaskapitany. Esze Tamas talpasai szinten jol harcolo terrorista alakulatok voltak, akik aztan osszeveszve az erkolcsi kerdeseken, szegeny Esze Tamast is jobbletre szenderitettek.
Ornagy: igaz, az is elkepzelheto siman, hogy kijon, es majd inkasszozik a rendorsegtol... Amilyen toketlen a magyar igazsagszolgaltatas, ez is benne van a pakliban.
Őrnagy Őrnagy,

az utolsó kommented nem értem. Attól, hogy volt központi irányítás mi változik.

Sztálin akkora gazember volt, amihez mérhető csak még egy van, de ez most hogy jön ide. Akkor jogos a német bevonulás?

A germánok meg szintén elrontották, mivel nekik minden szláv nyelven beszélő ember ugyanaz volt.

De nem hiszem, hogy sötét vagyok, én nem egyszerűsítem le a dolgokat.
Az Ír Köztársaság első elnöke is IRA terrorista volt, angol szemmel, sőt többen Izrael alapító atyái közül is, szintén angol szemmel. Sőt sok ciprusi görög is. Nehéz kérdés ez.
Es az mi, hogy bemegyek a hazadba, radmondom hogy terrorista, es agyonb.szlak lapattal? Majd elviszem a teli husosfazekot.
Hansen,

még tartozol a válasszal! Lécci, lécci, lécci
A katonai konvoj és a lefejezés közt nincs nagy különbség, mindkettő politikai okokból elkövetett gyilkosság.

Persze mindenkinek szíve joga a neki szimpatikus célokért küzdő terroristákat partizánoknak, szabadságharcosokank stb. nevezni.
"Nehéz kérdés ez."

Bizony az. Nincs is rá egyértelmű, mindenki által elfogadott válasz.
Hansen: egyetlen esetrol tok amikor egy haborunak nem politikai oka volt, az valami norablasbol robbant ki, oszt volt valami falo is benne (azok akik a faloban elbujtak, termeszetesen terroristak voltak, nem a sajat egyenruhajukat hordtak, mert rohadt meleg volt odabent, hanem agyekkotoben szorongtak). Minden haborunak politikai-gazdasagi, esetleg gazdasagpolitikai okai vannak. Szal olyan nincs, hogy a haboruban megolteket nem politikai okokbol oltek volna meg.
Max Hansen

De van különbség. Egyrész háborúban a katonai célpontok elleni támadás megengedett (érdekes lenne tiltani, mondjuk). Viszont a civil célpontok ellen elkövetett támadások (mint amilyen az újságíró) tiltottak. Ha ezt a hadsereg követi el, akkor beszélünk háborús bűnről vagy katonai bcs-ről. Ha civil fegyveres, akkor - mivel katonai bcs-t civil nem követhet el - marad a terrorizmus.
Persze, gyilkosság mindkettő. A szó bibliai értelmében mindenképpen. Azért különbség az van. A katona feladata, hogy harcoljon és ha kell meghaljon. Az újságíróé, hogy tudósítson és semmi több.
Virag: na azert esse igaz, akkor minek is nevezuk amikor a legiero porig bombazza a varosokat ? :) katonai csapas civil celpontok ellen ? Azert esse elkepzelhetetlen, mintha ijesmi is lett volna, nemde?
brod2

Háborús bűnnek. Vagy magyar jogi kategórivál élve katonai bcs-nek. Ahogy írtam is. Mi a nem igaz?
Ezeket a szabályokat a II. vh. után hozták. És mint minden nk jogi szabály, ez sem túl erős és nem is ér túl sokat.

A szőnyegbombázás pl. pont ezért tilos. Ezért használ az amerikai hadsereg precíziós lézeres bombákat.
Hát en mis tudom hol olvatam, azt hiszem ann oa Top Gun-ban, hogy uyge az ukránok ne mnagyo nakartak eleinte partizánkodni, ezért küldtek át NKVD alakulatokat akik "rávették" a lakosságot egy-két akcióra, persze erre a németek "reagáltak", és be is indult a dolog. No meg még ugye a náci ideológia miatt az őrűltek ugye tudjuk miket csináltak. Állítólag ha a németek szereznek valami cári herceget, vagy valam ifehér tábornokot, és nem meghódítani, kiírtani akarják szegény ukránokat belorusszokat, akkor simán eljutnak az Uralig.
Már jóideje zavar ez az előszó dolog.
Nem értettem, hogy egy ekkora fallosztól miért nem határolódik el Tóta W. Ha már nekem leesett, hogy Tomcat nem az a jópofi gyerek, akinek első pillantásra tűnhet, akkor neki miért nem? Nagyjából akkor amikor Sickratman felmosott a pólójával. (Bizony, először ő is bekajálta a pólóboltost)
Egy ideig vártam az elhatárolódást, teltek a hónapok és semmi. Gondoltam, ez egy tudatos döntés, minek adjunk ingyenreklámot ezzel is? Akkor most miért? Miért most akkor? Most miért? Akkor...
Azt hiszem ebben a kérdésben is a győztesek igazsága érvényesül elsősorban.
Ha pl. a trójaiak nyerték volna a háborút akkor a falovas görögök gyáva senkikként maradtak volna az utókorra nem pedig trükkös hősökként.
Nemzeti nézőpont kérdése is a dolog a fent említett kurucok osztrák szempontból szakadár banditák voltak, a Miénkből pedig a szabadságért harcoló hősök.

Egyfajta objektív mérce lehet az erre vonatkozó nemzetközi jogi szabályozás. Más kérdés, arra mindenki magasan szarik amíg megteheti.

A szubjektív mércém szerint pl. Budaházy nem rongálás bűntettét követte el, hanem egy a nemzet számára nem sok jót hozó diktatúra jelképét tette jobb helyre. Ettől függetlenül az ilyesmit nem szabad legalizálni, mert nem vezete jóra.
tct egy korlátolt barom. főképp azért, mert nem tudja megkülönböztetni a racionális gondolatait az irracionálisaktól.
a demagógiája pedig megbocsájthatatlan.
tct egy korlátolt barom. főképp azért, mert nem tudja megkülönböztetni a racionális gondolatait az irracionálisaktól.
a demagógiája pedig megbocsájthatatlan.
Őrnagy,

ez így van, most jelent meg egy nagyon jó könyv SZtálin baklövée címmel (legalábbis én most olvastam. Egy orosz figura írta levéltári források és beszélgetések alapján. Érdemes elolvasni: bajszi nagy szerencséje, hogy végül az alkoholista idióta tábornokai (pl Bugyonnij) helyett hagyta a csak alkoholista Vorosilov-ot (mondjuk nálunk nem jól csengő név) parancsnokolni.

Másrészről igen: ha a németek nem annyira beképzeltek és függetlenséget ígérnek az ukránoknak...
Hansen na erre akartam kijukadni, hogy a tortenelmet mindig a gyoztesek irjak :) akar visszamenoleg is. En a magam reszerol tisztelem akik partizankent a megszallo erok ellen kuzdottek, es ebben az is benne van, hogy adott esetben nem tudom az iraki akciokat se elitelni - HA - katonai egysegek ellen iranyulnak.

Virag: nem fura neked, hogy ezeket a szabajokat MINDIG a haboru utan hozzak meg? Kozben soha?
"Egyrész háborúban a katonai célpontok elleni támadás megengedett"

Természetesen, de nem civil ruhában. Megvan a maga oka az egyenruhák viselésének. A polgári lakosságra nem lövünk, ezért cserébe elvárjuk, hogy ők se lőjjenek ránk. Nem lehet az egyik pillanatban vk. egyszerű civil a következőben 10percre hadviselő fél, aztán megint békés Ali.
hát Max Hansen kénytelen vagyok leszűrni azt a következtetést, hogy állításod semmilyen érvvel nem tudod igazolni. De akkor miért mondod? (t.i. a II VH-ban nekünk támadni KELLETT?)
Hansen: ne haragudj de ez hujeseg...gyakorlatilag visszaminosited a hadviselest az angol negyszog-rendszerre. A kommando bur talalmany, es nezd meg, a szakalas, bigott burok evekig leszopattak a vilag legjobb katonasagat. Nem veletlen, hogy a diverzans hadmuveletek belekerultek a legtobb katonai akademia tananyagaba. Diverzans meg ugye nemigen lehet valaki mongyuk nemet egyenruhaban - Moszkvaban...
"Akkoriban, ha valaki rákérdezett, hogy mégis kiket ért „tetves cigányok” alatt, Tomcat elmagyarázta, hogy az ő szóhasználatában a cigány nem etnikumot jelöl, hanem kábé a bűnöző életmódú embereket, és hogy fehér ember is lehet cigány."

És már akkoriban is tömény bullshit volt ez, ha olvastad a blogját, ugyanúgy használta a cigányt, mint mindenki más, csak ha azt találták mondani rá, hogy rasszista, akkor ilyen és hasonló szövegekkel védekezett. (A cigányölős játék kapcsán készült riportban pl. azt találta mondani, hogy ő nem lehet rasszista, mert a rasszisták azt hiszik, hogy a bűnözési hajlam genetikai alapon meghatározott, miközben szerinte "csupán" kulturális alapon.)

De ettől függetlenül akkoriban még egy szórakoztató polgárpukkasztó-tabudöntögető figura volt, nem több előítélettel, mint ami a korosztályára általában jellemző (van egy olyan tévhit, hogy a cigányellenesség valami szélsőjobboldali dolog - fenét az, még az SZDSZ szavazói is elég rendesen rasszisták, nemhogy az MSZP-sek), és a bátorságáért is lehetett tisztelni (azért neonáci meg cigány tüntetők közé vegyülni és úgy parodizálni őket, az nem semmi, függetlenül attól, hogy igaza volt-e vagy sem).

Mostanra viszont vigyorgásból átváltott vicsorgásba, és a legjobb úton halad a mélymagyar zombi stádiuma felé. A levrovatán szépen nyomon lehetett ezt követni, ahogy egy idő után már a teljesen normális levelekre is jobber sablonok ereszkedtek le a szeme elé, és mindenféle radikális véleményeket vizionált a levélírók szájába, és azokkal vitatkozott a tényleges véleményük helyett. Gondolom, elkapta a politikai gépszíj, az egyik oldalról többnyire anyázták, a másikról meg körülrajongták a cigányozása miatt, nem csoda, hogy lecsúszott közéjük.
na jo hat akinek a szikipatkany a peldakepe, az persze, hogy csak elhatarolodni tud, es csak elhatarolodasra felszolitgani.
totya87:

Azt hittem elegendőek voltak Árpi és Őrnagy válaszai.
Akkor (1941.06) teljesen logikus döntésnek tűnk belemenni a dologba. Úgy nézett ki a friss tapasztalatok alapján, hogy az egész tart majd kb 1 hónapig és fényes győzelemmel zárul. Ha nem is ilyen gyorsan a végén mindenképpen.
Adottak a szlovákok és románok akikkel oda-vissza területi követeléseink voltak, vajon a jóságos Hitler bácsi akkor is a magyarok felé húzott volna, ha az említett trióból egyedül mi nem vagyunk képsesek segíteni neki az "Európát fenyegető bolsevik veszély elleni nemzetközi kereszteshadjáratban"?
Persze fennállt a megszállás és/vagy puccs lehetősége is. De azt hiszem, hogy a lényeg, hogy akkor nem akarta Bárdossy és a Kormányzó elveszíteni azoknak a jóindulatát akikről úgy nézett ki hogy Európa köv. 50 évében a lapokat osztják. Sokáig feszítették már a húrt akkorra a magyarok, sokat kaptak és csak nagyon vonakodva tettek bármit is ami az angolokat bosszanthatta volana (kár volt szartak rá magasról a tommyk, hogy mit csinálunk, ők tudták hogy előbb-utóbb be kell lépjünk ellenük a háborúba). Ellentétben legjobb barátainkkal a románokkal és tótokkal.
Remélem, hogy érted, hogy miért KELLETT.
Hansen: ertem, szoval a magyar katonaknak oda KELLETT mennie. Az a baj, tudod, hogy ez a fajta rabolintas gyakorlatilag semmibe veszi a kovetkezmenyeket, pedig az okos ember legalabb abbol hajlando tanulni. Nem kellett. Belementek, elbuktak, es ezert kaptunk az arcunkra. Ez van. Utolag persze mindenki okosabb, de ha te rabologats, hogy kellett, es ha mindenki rabologat, hogy kellett, akkor a legkozelebb is kelleni fog.
Egyébként a kérdés nem is annyira releváns, tekintve, hogy ha valami csoda folytán semlegesek maradtunk volna akkor is frankón felszabadítottak volna minket.
A lengyelek jobban jártak?
Kellett is menni Irakba és Afganisztánba... Az a jófiú Washingtonban aki kiveszi a részét a gonosz terroristák elleni világméretű harcból.
Más kérdés, hogy ennek módszereit helyesljük-e.
irakba se kellett volna menni
meg afganisztanba se kellett volna menni.
heki 2007.05.14. 09:03:18
Kendermagos Jegesmedve 2007.05.14. 09:45:54
Lord_Valdez 2007.05.14. 10:47:52
Pascal jókat ír és vitaképes ehhez csatlakoznom kell:)
totya87 2007.05.14. 16:50:53
NN,

én ebben nem oda akartam kilyukadni, hogy "már ...is elkezdett osztogatni".

*ballib értékelők szerint is az osztogatás mértéke volt nagy. persze volt itt sok hiba korábban is.

az biztos büdös forinttal nem kap többet tőlem az állam mint muszáj, az én pénzemből nem kell fenntartani egy politikai célra felhasznált titkoszolgálatot, rendőrséget, megvonni az ingyenes oktatás lehetőségét stb.

utóbbi erősen fáj, látom hogy ha nem leszek okos nem tudok annyit keresni, hogy a minimum felett egy centivel fenntartsam magam, később családot alapítsak, és ne adóssághegyeken /lakáshitel, a gyerek diákhitele, tandíj stb./ keresztül másszak el a sírig.
Max Hansen 2007.05.14. 17:37:46

Mindez mennyibe kerül nekünk ...

A fő vicc, hogy az a rendszer ugat a legjobban a Horthy rendszer ellen lásd. csapatok kiküldése, akik teljesen más körülmények között önként , és dalolva küldözgetik ki a katonákat a vakvilágba.
Árpád

/Index
2007. 05. 14., 13:52 | Frissítve: 2 órája
A vámosok már nem csak 1,2 milliárd forintos adóhiányt keresnek a csempészettel gyanúsított Egymásért Alapítványon. A Földesi-Szabó László vezette szervezetnél rövid idő alatt 34 milliárdra nőtt az elkövetési érték./


hát ez fedőszervnek kicsit hihetetlen, ismert vezetőkkel átlátszó lett volna.. az is hihetetlen, hogy pont a szerv nem zudta miről van szó... +erős kormánykapcsolatok.. gyanús, vagy csak paranoid vagyok?:)

egy oknyomozó indexes riporter, vagy te is elemezhetnéd, ha van rálátásod
Nálunk tudtommal a katonák önként mennek ki, s senkit nem küldenek ki behivólevéllel, vagy ilyesmi... ráadásul hülyére keresik magukat. Én nem sajnálom őket...
ha öngyilkos ajándékot kapunk itthon, azt viszont nekik köszönhetjük. szuper!
Ez a tanus nagyon ott van az elejénXD

Az azért amikor kimásztak a Szalay utcai fogdából
a folyosóra, és papíron rabosították Gyurcsányt,
aztán megfejtették a rendőrök keresztrejtvényét,
az az év legkomolyabb poénja volt!

NN: Az érdekesen venné ki magát, mivel robbantani csak ott tudnak, ahol van muzulmán lakosság, akik együttérezvén messzi barátaikkal, jól odapörkölnek valahová (lehetőleg jó amatörül, mint Londonban, ahol a civil halottak nagyrésze is muzulmán volt, de ez mellékszál). Ennek majdnem olyan kicsit az esélye, minthogy holnap kirobban a harmadik világháború.
" Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 16:22:37
Követtek el magyar csapatok is atrocitásokat az tuti, azért keleten más volt a háború, mint a Franciáknál. De gondold el Árpád, bevonulsz,besoroznak, és egy faluban megtámadnak a partizánok orvul. Nyilván vissza lősz, és még lehet be is gőzölsz."

Képzeld el, hogy porbafingó paraszt vagy valahol Szibéria határán. Átdobnak Budapest ostromához, mint gyalogost, a sok tetves vengerszki meg még lő, meg német csapatok is. Házról házra kell elfoglalni ezt a kis ejrópai tanyát... A többit leírtad te is. S itt folytatódik a másik kommenteddel:

Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 16:46:44
"Annyira sötétek vagytok, az már lejárt, hogy van hős partizán meg a gonosz német katona...a valóság sokkal összetettebb."

A fentiek alapján te is eléggé sötét vagy. Eléggé lejárt lemez, hogy a gonosz vörös kommunista hordák lerohanták a habtestű, szűzies megbódogult-asszonyos turulhazát. Háború volt bazmeg, és a fasz rosszabbik végére álltunk. Mint mindig, ilyen eccerű.

Azért elképzelem magam előtt, amint Tyimosenko marsall győzködi a A Főnököt, hogy "szegény magyarok, olyan jótét lelkek, nem ártottak senkinek, útba se nagyon esnek Berlinig, hagyjuk mán őket lebzselni a Donnál..." rotfl. Ehelyett ugye hazáig kergettek és még tovább.

---
Már leírtam párszor: teccettek vóna másutt honfoglalni, és rögtön kevesebbszer jönnek vasvellával, gépágyúval széphazát foglalni. Mondjuk anno Szibéria a kutyának se kellett nagyjából, éppen megfelelt volna nekünk, ahogy a mostani állapotokat látom. Vagy csatlakozhattunk volna a nagy egyesített Mongol erőkhöz, azzal is többet értünk volna, lehet, most Kína a mienk lenne... :D

---
Akiknek nem tetszik a II. VH-s halottak emlékműve, azoktól megkérdezném: Mi a faszé' nem a szabadság-szoborral kezditek? Kommonista szobor, gyerünk, törjétek a betont kispajtások. Aztán jöhetnek a török emlékművek is. Azok is jól megrakták ezt a szerencsétlen országot... (Nem szabadítottak fel egy kicsit sem, annyira se, mint a szovjetek...)
Gallion 2007.05.14. 19:17:18
Hehe. Azért arra ne tedd fel az életed:
www.magyariszlam.hu/charta.htm

Van itt iszlám közösség. Relative nem is kicsi. Csak valahogy a szélsőségesek kerülik ezt országot. Meg tudom érteni. Egy nyomorult iszlamista lefejezéses videón hetekig nyammognának itt, hogy akkor ezt a Fidesz csinálta (a videót), vagy az Mszp? A HírTV hamisította rá a szovjet zászlót, vagy az Index az Wermacht jelvényt...
Köszi a linket! Afelöl nem volt kétségem, hogy kishazánkban is van muzulmán kissebség (több tagjukat is mikrofonvégre kapták a karikatúra-botrány idején), de úgy gondoltam elég elhanyagolható számban vannak... mi az a relative nem is kicsi?
Gallion: ha az emlékeim nem csalnak meg (régebben olvastam, talán egy HVG-ben, de nem esküszöm meg rá) 60-100.000 közé teszik az iszlám követőinek számát itthon, ami azért annyira nem parány. Jó, tudom, egy százalék körüli, de akkor is. :) Én kevesebbre számítottam.
Egy dolgot azért fel kéne már végre fogni. Nem csak Tomcat radikalizálódik. Az egész közélet, mindenki. Az élen Gyurcsány Ferenccel. Amíg régebben csak magunkban gondolduk, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, ma már mindent elkövetünk azért, hogy ki is nyírjuk.
Csoda-Szarvas-Vadász: "Van itt iszlám közösség. Relative nem is kicsi. Csak valahogy a szélsőségesek kerülik ezt országot. Meg tudom érteni. Egy nyomorult iszlamista lefejezéses videón hetekig nyammognának itt, hogy akkor ezt a Fidesz csinálta (a videót), vagy az Mszp? A HírTV hamisította rá a szovjet zászlót, vagy az Index az Wermacht jelvényt..."

nem lesz tul magvas a hozzaszolasom, de kikivankozik: MUHHAHHAHHAHHA.

koszonom szepen.
hogy szopjon le a blogmotor. naszoval:

Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.14. 19:49:32

nem lesz tul magvas a hozzaszolasom, de kikivankozik: MUHHAHAHHAHHAHHA.

koszonom szepen.
"Nem azt akarta már eldönteni, hogy ő kimenjen a Gay Pride-ra riportozni, vagy ne, hanem inkább megtiltaná a buziknak is, hogy kimenjenek az utcára. Mert az szerinte nem jó."

Akkor kimaradt nálad egy epizód a történtekből. Tomcat mindig is azt akarta, hogy a buzik ne seggriszálva vonuljanak fel, hanem épp azért, amiért a Gay Pride van: hogy megmutassák a többségnek, a buzik is teljesen hétköznapi, normális emberek. A buzik között is megvan a kurvák megfelelője, és épp azok ugrabugráltak a felvonulásokon, a meleg közösség egy részének szégyenére és ellenszenvére.
Tényleg azt írta, hogy fel ne merjenek vonulni, különben ihaj-csuhaj, és nem tudnak majd semmit tenni a buzik ellene, mert annyira jól ki van tervelve a dolog, de a melegfelvonulás után megírta, hogy soha nem is tervezett semmit a valóságban, és el is érte amit akart, hogy a buzik kultúráltan vonuljanak fel.
Ki is ment a helyszínre, és meg is írta. A tájékoztatás sem maradt el tehát.
Vajon még tart az esti seggbeqrós party TC cellájában, vagy mára már végeztek vele a cigányok, akik közé már ő is tartozik?
Azért kicsit sajnálom TC-t. Amit ezekben a napokban átél, azt se élő, se holt nem érdemli. Valahogy meg kellene már végre reformálni a BV-t, hogy a rabosítottakból a kiképzés után ne még nagyobb állat váljék, mint bekerülésük előtt.

Más szempontból utolérte a költői igazságszolgáltatás: szemtől szemben a megvetett kisebbséggel, utána meg hátulról is...

A következő Gay Pride-on már lehet, hogy szoknyában jelenik meg... brrr...
hagyjál 2007.05.14. 22:33:00
Kérdés: a Szent JObb körmenet mennyivel jobb a Gay Pride-nál? Csak kérdem...
"Virag: nem fura neked, hogy ezeket a szabajokat MINDIG a haboru utan hozzak meg? Kozben soha?"

Nem. A nk jog nem olyan, mint a nemzeti. Nem is lehet úgy felfogni, hiszen alapvetés, hogy minden állam szuverén és egyenlő. Egyik állam sem diktálhat a másiknak és nincsenek (nem tipikusak, kivétel: EU, ami nem esik a nk jog hatálya alá) államfölötti szervezetek. Így nehéz szabályokat alkotni és végrehajtatni.
Egy háború után a győztesek viszont kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy diktáljanak. Ezért születnek az ilyen szabályok a háborúk után.

Meg azért, mert a háborús tapasztalatokat fordítják le a nk jog nyelvére. Ehhez ugye előbb a tapasztalat kell (a háború), csak aztán lehet belőle következtetést levonni és szabály alkotni.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.15. 08:43:32

Sokkal 'jobb'. Különben szerintem is esztétikusabb látvány egy műfsz, mint egy (ki tudja milyen) hulláról csonkolt aszott kézdarab.
"abuhasz 2007.05.14. 17:28:17
na jo hat akinek a szikipatkany a peldakepe, az persze, hogy csak elhatarolodni tud, es csak elhatarolodasra felszolitgani. "

na jó, hát aki nem érti a feltett kérdést, az persze, hogy csak példaképekben tud gondolkodni. :P
"abuhasz 2007.05.14. 16:22:42
"Túl közel vannak és túl erősek (katonailag, gazdaságilag, diplomáciailag)"

Kitol felsz? Es midet felted?
Eladnad sajat emberi, erkolcsi lenyedet is a gazdasagi es diplomaciai nyugalomert es jopofiert? Te akarki. Tele van veled a vilag!"

Az Oroszoktól. A gyerekeimet.

Tudod valahogy el kellene kerülni hogy megint abba a helyzetbe jussunk, hogy meg keljen öket támadnunk.

Tudod lehet, hogy te ezt ezt nem érted, de én pl. szó nélkül lemondok az erkölcsi tartásomról ha ez az ára, hogy a lányaimat ne eröszakolja meg egy szakasz orosz katona.
fuhur

Sajna ez rabszolgamentalitás, nem tudom szépíteni. Azért az észteknek több vér van a pucájukban, mint a hozzád hasonlóknak, pedig ők közelebb vannak az oroszokhoz, sőt van egy népes orosz kisebbségük.
Ez nem "közelség" kérdése. Nem attól kell tartani, hogy lerohannak a muszkák. Katonai helyett gazdasági szankciók reálisak (lásd Ukrajna). Én nem ismerem az észt gazdaságot, fogalmam sincs, hogy mennyire függ az oroszoktól. De Mo. függ tőle. Nem csak gázügyileg, más téren is. Az EU meg jól bebizonyította, hogy gázvezeték helyett csak tervei meg vágyai vannak. Utóbbi kettő sem haszontalan dolog, csak épp kicsi a fütőértékük. Szóval addig marad a nagy orosz maci. Ez van.

Én ELVÁROM a politikusaimtól, hogy az ország érdekét tartsák szem előtt. És ha ez azt jelenti, hogy parolázni kell az oroszokkal, akkor csinálják. Ha azt jelenti, hogy le kell feküdni a multinak, hogy legyen munkahely, akkor csinálják. Büszkének lenni nagyon könnyű. Meg tökösnek. Aztán az ország lábon elrohad.
Diplomácia? Politika? Piac? Sutba mind!!!

Vér és böcsület, az köll a magyarnak!
Virág et., fuhur pedig azt írta, hogy azért kell nyalni az orosz segget, mert különben jön a muszka és megerőszakolja a lányát :) (féltené inkább a magyar rendőrségtől...)
Én ezt másképpen látom, szerintem a baloldal nagy oroszbarátsága mögött igenis ott vannak az érzelmek, a 40 év, egyeseknél a személyes kapcsolatok. Csak hivatkoznak a reálpolitikára. Jó, tudom a jobboldal meg érzelemből oroszellenes, ez is igaz. A baloldal meg mindig készen áll megvádolni a jobbot, hogy minden bajunk abból ered, hogy a büdös jobbosok magunkra haragították a Nagy Tesót. :) (lásd "elvesztettük az orosz piacot")
Oroszország politikai hatalmi eszközt lát a gáz- és olajexportban, függő helyzetbe akarja hozni az EU-t, és a _reálpolitika_ azt követelné meg tőlünk, hogy igyekezzünk megszabadulni az egyoldalú függéstől, amennyire lehet. Vagy legalábbis ne mélyítsük.
Az észtek pl. építettek olajterminálokat, és esetleges orosz embargó esetén máshonnan is tudnának venni olajat. Pedig amúgy eléggé függenek az oroszoktól is.
Pip

Amíg nincs kész alternatíva, addig nincs igazi választás sem. A jobbosok (mármint OV-ék, nem a kurucinfo féle soha kormányra nem kerülők) pedig csak látszat orosz-ellenesek. Az kommunikáció, PR. Ott sem hülyék dolgoznak.

Az érzelmi oldalt én nem tartom reálisnak. Egy Horn Gyula még talán. De GyF? Vagy Kóka? Ezek már túl fiatalok ehhez.
azok a kurva oroszok olyanok, mint az idojaras: mindenki szidja, de senki se tesz ellene semmit.
virág et:
ezt az érzelmi oldalas dolgot sajnos meg kéne értetni másokkal is. mondjuk a kurucokkal meg attól még kicsit balra is kb nem értenének veled egyet :] ez az egész komcsis-oroszos izé addig meglesz, míg átfedés van a születés és a rencer közt. mer hát én 83as vagyok és énekeltünk még az oviban eztazt és volt vmi kopasz bajszos bácsi a szertárban a lovak felett. ez épp elég.
Nekem eddig gőzöm sem volt róla, hogy ki is. Ez most jó, vagy rossz?
Pip 2007.05.15. 12:02:05
Olajterminálokat mi? Gondolom halvány segédfingod sincs, hogy hogyan lehet olajat szállítani. Pláne nem elviselhető költségekkel. Láttál te mostanában itt a közelben tengert? Ahol mondjuk egy tanker elfér? Építhetünk, de hova? Az Adriára? Lol. Vagy esetleg aszondod, hogy ezentúl akkor kamionnal szállítsunk olajat, meg vasúttal?
Hja, majd utána lázadsz bazmeg, hogy 1000HUF egy liter benzin...
Gondolom, akkor nem értesz egyet a kedves Fidesszel, amiért nyavajog, hogy GyF személy szerint mindkét déltengeri vezetéket megépítené, mert így kisebb a függés.
Végülis, tönkretesszük a gazdaságot, mert 1000HUF-os benzin mellett ugye infláció megugrik. De tökösek vagyunk, jól megmondtuk annak a koszoslábú exkgb-snek... Lol. Szuicid hozzáállás...

jorgecosta 2007.05.15. 17:13:54
Csak az a baj, hogy ebbe az éneklésbe már se Te, se a kedves Kuruc elvtársak nem döglöttek bele. Sőt, akkor lettek annyira elkényeztetve, amennyire ez látszik. A nagymagyar nagy(anti)demokraták... Jól befogadták a ploretár-diktatúra-képzést...
Csoda Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.15. 20:40:20

Létezik egy ún. Adria olajvezeték, fura hogy sosem hallottál róla. Amúgy meg a szinted a klubrádióba meg az ATV-be betelefonáló vérbalos nyuggereké (lásd az ezt követő kárálást az 1000 Ft-os benzinről meg az országveszejtő fideszról), úgyhogy felesleges is bővebben reagálni. :)
Pip: nem mondod! Van adria? Hűha. S én nem tudtam róla, jó, hogy szólsz.
Ki mondta, hogy a Fidesz országveszejtő? Lécci emeld már ki, mert nem emlékszem... tudod az időskori betegségek... Nyugger emeszpés mi? Mondd csak, mikor vagy hajlandó eltekinteni hagymázas prekoncepcióid lila ködétől? S attól, hogy smiley-t teszel a végére, még ugyanolyan faszparaszt beszólás marad.

Tudod, az Adria szállítási kapacitása 10millió tonna. A szállítási költsége viszont durván másfél-szeres a barátságénak. Pluszban számold bele, hogy a horvátok nem kicsi plusz vámot fognak kivetni az odaérkező tankerekre. Ha olvastál volna bármilyen sajtót (a Magyar Nemzathalálon kívül) olyan 2001-2003 táján (ha jól emlékszem), akkor tudnád. Plusz a vizi szállítás alapban drágább, mint a vezetékes. Akkor most mi is abban a riogatás, hogy ez esetben drágább lesz a kőolaj, minek folyományaképpen drágább lesz a benzin, ami meg magával ránt a kenyértől a húsig minden szárazföldi szállítóeszközzel szállított terméket?

Feltételezve, hogy az oroszok tényleg embargót vezetnek be, lehetséges persze.
Amúgy a másfélszeres szállítási költségből meg a horvátok plusz vámjából vezetted le az 1000 Ft-os benzint? Ahova nem vezet oroszból vezeték (és nincs saját olaj), ott általában 1000 Ft a benzin ezek szerint?
Ha meg GyF tényleg tenni akar az egyoldalú függés ellen azt jól teszi, akár beleköt a fidesz akár nem.
Nézd, itt vezetékkel is >300HUF körüli áron van. Mire számítasz? Nem az a lényeg, hogy ausztriában mennyi a benzin, hanem az, hogy a mostani baszott drága benzin ugrik meg, s nem is kicsit. Lehet, hogy az 1000HUF költői túlzás volt, de a duplázást simán el tudom képzelni.
Egy szó, mint száz, előbb legyen független, megfizethető áron vezetékünk akár az oroszbarát közel kelettel, aztán elgondolkodhatunk, hogy ugráljunk-e, bár szerintem nem sok értelme van. Többet veszítünk anyagilag. S amúgyis marginális kérdés. Nem beszélve arról a presztízs-veszteségről, amit a kétoldalú szerződés felbontása (egy ilyen pehelysúlyú ügyben) okozhat. Ráadásul kegyeleti téma, ami amúgy is (ejrópában, és a civilizált világban) kiemelten érzékeny kérdés.
De előbb legyenek meg a gazdasági viszonyok, aztán lehet téma a dolog.

De még mindig nem értem, h a szabadság-szobor miért nem szúrja a méjmagyar' szemeket? Maga Vorosilov marsall választotta ki. Lásd még 2007.05.14. 19:45:33 kommentet.
A Szabadság-szobron nincs szovjet címer, a szovjet katona szobrát pedig már elvitték mellőle a rendszerváltáskor. Így átértelmeződhetett felszabadulási emlékműből szabadságszoborrá (egyébként - bár ez lehet, hogy csak urban legend - Horthy István emlékművének készült eredetileg a terv)
Én úgy hallottam, hogy Horthy fiának emlékére, aki pilóta volt és a németek lelőtték. Eredetileg pedig egy légcsavart tartott a kezében. Egyébként tökmind1, mert úgy szép, ahogy van, és Bp. látképének igen fontos része.
Cs-Sz-V, lécci ne adj ilyen tippeket ezeknek az idiótáknak.
Lol. A Horthy emlékművet maga a művész cáfolta.
www.urbanlegends.hu/2005/05/20/horthy-szobra-a-gellert-hegyen/

Ehem. Akkor most álljunk meg egy pillanatra. Szovjet címer zavar? Engem meg a keresztek zavarnak, kezdjem el követelni, hogy szállítsák el a közterületeken felállított baszom nagy kereszteket? Vagymi? Hozzunk létre parkot a kereszteknek, oszt' szállítsuk oda őket. Aki nézegetni akarja, az majd elmegy oda...

Amellett, hogy szimplán kegyeletsértő, értelme sincs egy ilyen akciónak. Az érthető, és támogatandó, hogy a Sztálin, Lenin, és hasonló szobrokat elvigyék. No de a kegyeleti emlékhelyeket nem kéne nagyon piszkálni.

Kaporszakáll 2007.05.16. 00:46:21
Csak nyugi, erős duplagondol van azok fejében, akik bármit is el akarnak mozdítani. Tudod, az emlékmű az emlékmű. A szabadságszobor is a szovjet katonák emlékére készült. Ilyen eccerű. Kérdés az, hogy a szabadságszobor mennyivel jobb, mint bármelyik másik... Erre persze nem tudnak érdemben válaszolni. S itt válik nevetségessé az érvelésük.
Én is kb. ezt mondtam: döntsük el, egy marginális, lelkizős hülyeségért érdemes-e tovább tuszkolni lefelé a hazai életszínvonalat? Megér egy ilyen "tökösködés" ennyit? Nem vagyunk elég mélyesn így is a szarban, kell ezt még tetézni?

Az oroszok az ukránoknál bebizonyították: bizony ők elzárják a csapot, ha olyan kedvük van. Nem csak üresen fenyegetőznek. Észnél kell lenni, nagyon.
Csoda-Szarvas-Vadász

A közterületen lévő keresztek és feszületek engem is zavarnak, mert számomra éppen ugyanolyan elnyomú diktatúraszimbólum, mint a horogkereszt, vagy saló és kalapács, vörös csilaggal. Illetve inkább a kettős mérce zavar. A kalolikus diktatúra is elbukott, már sokkal korábban, mint a kommunista és most egyesek igyekeztek feltámasztani.

A feszület ráadásul igen sokunk szerint destruktív, primítív megfélemlítő szimbólum, ami nem az életre, hanem a halálra és a szendevédre igyekszik emlékeztetni az embereket. (lásd Dalai Láma)
Ja az még jobban zavart, hogy a legutóbbi országgyülési választások alatt egy ilyen diktatúraszimbólum alatt kellett szavaznom egy katolikus iskolában. Olyan szimbólum alatt, amely az egyik választandó párt jelvényében is ott szerepelt. Fel is vetettem egy panaszt a választási bizottséggal jegyzőkönyvbe.
"Fel is vetettem egy panaszt a választási bizottséggal jegyzőkönyvbe. "

:D nem fröcsköltek rád szenteltvizet, hogy megnézzék, hogy sisteregsz-e?
amúgy érthető a kiakadás :D
A keresztek mát itt vannak ezer éve, akit zavar, az nem ide való. El lehet költözni mondjuk Bagdadba, ott tuti nincs egy se. Az iskolában az más, de egy egyházi iskolában azért lehet nem? Az önkormányzat a hülye, hogy oda szervezi a választást.
Engem meg a tehenek zavartak, mert nem eszem húst, és a szegény állatok lemészárlására emlékeztetnek pl. De lehetne tovább sorolni. Annyira hülyék vagytok, hogy már fáj.
Más: az észtek szerintem nem mertek volna keménykedni, ha a Fehér Ház nem szól oda, hogy most mehet a dolog. Tuti. Egyébként a észt kormánypárt népszerűsége jelentősen nőt az eset óta, de ott hazájukat, nemzetüklet szerető emberek élnek, nem idegen megszálló csapatok seggét nyaló majmok.
A baltiak, lengyelek tudják már ,a ruszkikat addig kell megfogni míg gyengék, utánna már nehéz lesz...
Miért, most gyengék a ruszkik? Nekem nem úgy tűnik. A gazdaságuk szépen alakul, a katonai erejük, ha nem is SZU-szintű, de azért még dobogós (USA, Kína mellett).
Putyin meg mindent kézivezérel. Ne becsüljük alá az oroszokat. Lehet, hogy már nem a proletárdiktatúrát építik, de azért veszélyesek.
Úgy értettem hogy gyengék, hogy pár 100 km-rel hátrébb vannak megszokott határaiktól. Kérdés, mikor kezdenek terjeszkedni, vagy elég a gazdasági térnyerés, hódítás is.
heki, Jegesmedve, Valdez, Outsider:

úgy néz ki enyém a pascal.blog.hu

hahahhhahááá... lehet a virtuális névnapomon - holnap - meglepem magam egy saját bloggal

addig is kérlek hagyjátok el az effajta kommenteket, az ilyesmi kevesebb örömet okoz ám mint gondolnátok
Oroszország kicsit feljövőben van, mióta emelkedett az olaj meg a gáz ára, meg Putyin elkezdte kiépíteni a féldiktatúráját. De aligha lesz újra szuperhatalom, ahhoz túl sok problémája van azért. Pl. a népességfogyás igencsak vészes mértékeket ölt, Moszkván és Péterváron kívül az ország nagyrészt ott tart mint a szovjet időkben, vagy még lejjebb stb. Legalábbis én így tudom.
Tóta W kissé fura, magyarlandos blogjával együtt.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=155664

Kezdhetne állásinterjúkra járni bizonyos pesti kerületi lapokhoz.
Pip

Nyugaton is mindenhol fogynak az emberek. Csak Kína a kivétel a szuperhatalmak közül.

iurko

A HírTV így emlékszik. Én azért megvárnám Tóta W-t is, mielőtt ezt itten szentírásnak veszem. Pláne, hogy a HírTV hitelesség terén már párszor bizonyított.

Ha ezek után sem pereltek, Árpád, akkor megérdemlitek.
Látom, Tóta kiégett. Ennyi erővel saját magáról is böffenthetett volna egy cikket.

Mi van öreg, kifogytál az ötletekből és Britney Spiers meg Paris Hilton helyett a zsírszalonna celebritykről írsz?
süti beállítások módosítása