W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Eroica I.*

2007.05.14. 05:00 Tóta W. Árpád

1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni.

2003-ban hallottam először Tomcatről. Bár a Revenge on kalandjáték-trilógiát korábban is ismertem, de hogy kiféle a szerző, azt addig nem tudtam. Írt egy mailt, hogy filmet készít Páncélozottak címmel, és nem akarok-e beszállni. Válaszoltam, hogy beszéljünk még erről, aztán elfelejtődött, gondolom, a filmmel együtt. Viszont akkortól olvasgattam a blogját, mert az már volt neki.

Karcos-morcos figurának tűnt, de élvezetesen megírt szövegekben filózgatott sok mindenről; még nem kerítette hatalmába a magyarnaklevés monomániája. Cigányozás volt már akkor is, de csak egyike volt a témáknak. Inkább dühödten kíváncsinak tűnt, mint olyannak, aki nem tűri a vitát. 1956-ról írt, 2004-ben kelt körképe – többek közt – bátran átlépett a jobbos-szélsőjobbos dogmatikán; és ezek miatt nem nagyon lehetett vele mit kezdeni, nem volt klasszikus fasiszta semmiképp. Azokat utálta is, kiszállt a Vér és Becsület-tüntetésre bohócruhában, meg műbránert vett Bácsfi Diánának, aki azóta meg is tért.

És szorgalmasan gyűjtögette az emberi butaság tanmeséit, amiből könyv is kerekedett Droidzóna címmel. Írtam hozzá előszót, amit ezennel közzéteszek; nem is rossz írás, fenntartom minden szavát. Ő már, asszem, nem.

Cigánybáró


Akkoriban, ha valaki rákérdezett, hogy mégis kiket ért „tetves cigányok” alatt, Tomcat elmagyarázta, hogy az ő szóhasználatában a cigány nem etnikumot jelöl, hanem kábé a bűnöző életmódú embereket, és hogy fehér ember is lehet cigány. És így tulajdonképp nem lett volna a szövegeivel túl nagy baj, legfeljebb erősen rendpártinak minősül. Attól még lehetett volna francia elnök is akár.

Csakhogy Tomcaten kívül mindenki etnikumot ért a cigányság alatt, például a Száztagú Cigányzenekar sem gengszterrapben utazik. Így aztán sok-sok arcából ez hozta neki a legnagyobb hírnevet, ő lett A Blogger, Aki Cigányozik Az Interneten, És Nem Hátrál Meg.

Márpedig cigányozásra van kereslet. Nem kizárólag abban a hangnemben, ahogy Tomcat vette elő, de azt még Tamás Gáspár Miklós is elismeri, hogy van a cigányságnak egy bizonyos helyzete, és az baljós. És mivel ez egy látható kisebbség, a két csoport kölcsönösen fél egymástól, és ráadásul többnyire nem indokolhatatlanul. Kurvára lejárt lemez már a mindenember-színesbőrű, meg az idegenszép, és eléggé elrugaszkodottak ezek a nóták. Minden más megközelítés frissítő volt akkoriban.

Néhány év alatt aztán Tomcatről lemorzsolódtak a korai ornamentikák. Már nem érdeklődni (és aztán azt jól megírni) ment ki a buzifesztiválra, hanem tojásvető aknát szerkesztett nekik. Rázendített a zsidózásra is. Hogy ne szaporítsuk a szót, pár év alatt felőrölte a saját nyitottságát, és meglépte a maga antiliberális fordulatát. Nem azt akarta már eldönteni, hogy ő kimenjen a Gay Pride-ra riportozni, vagy ne, hanem inkább megtiltaná a buziknak is, hogy kimenjenek az utcára. Mert az szerinte nem jó. Ráadásul azt nem kell jól megírni, hogy távirányítású bombával megtojásoztuk a Gay Pride-ot. Azt elég akárhogy. Tomcat közíróból performancerré, aktivistává vált. Nem az írásművészetéért vagy a gondolataiért olvasták – ezek mára szlogenekké egyszerűsödtek –, hanem mert onnan lehetett megtudni, milyen balhé várható. Gondolkodni nem kellett rajta: az nem gondolkodás, hogy azért ne legyen buzifelvonulás, mert meg lesznek bombázva.

Pedig sajnos mostanra egyeduralkodóvá vált ez az érvelés: a Mindent Tudni Akarok című szovjet rajzfilm után a Mindent Tudok című Bud Spencer-komédia kezdődött el, ahol a főhős azzal zárja le a vitát, hogy „különben dühbe jövünk”. De kard által vész, aki kardot ragad.
* Mielőtt bedobja valamelyik hülye a buzikártyát: az Eroica (III.) szimfóniát Beethoven komponálta Napóleon tiszteletére. Mikor azonban meghallotta, hogy a Bonaparte császárrá koronázta magát, összetépte az előlapot, és új címet adott: Egy nagy ember emlékére.


Címkék: zavargás

367 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4675481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1. első
2. második, lírai rész ma estefelé vmikor.
Várom a folytatást. Tetszett.
Csak az a nagy baj, barátaim, hogy ez az ember még mindig győztesen jött ki azokból a provokációkból és koncepciósnak nevezhető perekből, amit - manapság jobban ráfigyelve - hatalomközeli erők kezdeményeztek. Vagy ő ellenük.

És minden tolerancia ellenére az NBH & Police felé, minden fenntartás Tomcat szóhasználata, módszerei ellen, de lassacskán az ő utolsó éve a bizonyíték, hogy lófasz van itt, nem demokrácia.
Ha nem demokrácia lenne, akkor Tomcatnek nem lett volna alkalma eljutni a "füstbombagyártás csontokkal bolondítva" epizódig, mert már jópár körrel előtte kivonták volna a forgalomból.
Amúgy nagyon jó cikk, én is pont ezeket gondolom róla. Régebben még értelmes ember volt, aztán fokozatosan átalakult főállású magyarrá... Kár érte.
A mostani kedvenc idézetem Tomcattől ez:

"Röviden összefoglalom.

1. Aki kommunista, azt el kell pusztítani. Akkor is, ha csak tizenéves. Falhoz állítani és agyonlőni, és ennyi. Zsidóság súlyosbító tényező, ebben az esetben dumdumlövedékkel.

2. Igen, nekünk jogunk van mások személyes adatait közzétenni, és nem tűrjük el, hogy más ezt tegye velünk. Azért nem, mert másokat leszarunk, mi mondjuk meg, mihez van joguk, a miénket viszont betartatjuk. Ezt úgy hívják, hogy érdekérvényesítő képesség, és így működik a világ.

3. Az árpádsávos zászló a Szent Korona-tant jelképezi."

enmagam.freeblog.hu/archives/2007/03/24/2232117/#comment-949168

S még komolyan is gondolja! Ilyen nincs!
Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.14. 05:49:37

Most nagyon nem értek veled egyet, ez a srác mindent megúszott, amit meg lehetett:

"- Borítsuk fel! - ordítottam, és a fiúk átvették a szót: borítsuk fel, borítsuk fel, kiabálták, és máris a vízágyú holtterében álltunk, nekifeszülve a nehéz jármûtestnek."

"Kifelé menet rossz helyen fordultam be, és egy kis folyosóra jutottam, ahol pár tûzoltó pakolászta a tömlõket, és egy középkorú emberke szorongatott egy tévékamerát.

- Nem veszed az eseményeket? - kérdeztem.
- Nem! - felelte ellenségesen.
- No, hát harapsz is?
- Nem vagyok vicces kedvemben!
- Mi a baj?
- Hogy összetörtétek a kocsimat, az!
- És most rám haragszol? Nem én voltam.
- Rád is! Mit keresel te itt?!
- Bejöttem. Tudniillik forradalom van.
- Akkor takarodjál ki! Úgy, ahogy bejöttél! Ez itt az én munkahelyem, te nem ide való vagy! Mit keresel itt?!
- Anyádat, mert hallottam, hogy olcsó.

Olyan jó kedvem volt, hogy el is felejtettem fölképelni a pimaszkodásért. Persze, tudom, szegény-szegény, oda az autója... "

www.tomcatpolo.hu/blog/blog/blog/20060919.html
Mondhatnok, Tomcat mara magat is beszerkeszthetne a Droidzonaba.
én egy "hö?"-s trikóvásárlással ismertem meg a blogját. Akkor már zsidózott de a zsidó haverjaival mentette fel magát. Sztem lehetne okos is ha nem volna végülis ostoba. De sebaj, majd lesz mártir a csőcselékes dzsekijével együtt. Mennek majd a haverok "felszabadítani" mint budaházyt? Nemhinném...
Worluk mindenesetre nagy baromsag volt reklamot csinalni neki.
Szindbad: Pont ezt akartam írni.
A következő droidzóna könyvnek nem a szerkesztője lesz, hanem a szereplője.
2069. február 2. Budapest Mobutu News.
N'gale Mombare magyar belügyminiszter nyilvánossá teszi az ezredforduló környékén született ügynökaktákat. Az aktákból egyértelműen kiderül, hogy a hutu vádakkal szemben, egyetlen tuszi ügynök sem működött Budapesten 2000. és 2025. között. A III/3-asok között egyetlen név adott vitára okot, Tomcat Blogger. Bwtanga Blogger visszautasította az ügynökvádat és azzal védekezett, hogy még csak 28 éves, és nem élhetett akkoriban. Mdjala Yuppi Benole, budapesti főbírót a védekezés nem hatotta meg és lefejezésre ítélte Bloggert, az ítéletet azonnal végre is hajtották a Hős tuszi királyok terén, az áldozóoltáron. Akar még többet tudni? Nyomja le a shift+alt+esc-et és suttogja: jó dju-dju!
Nekem egy időben az volt a kedvencem, hogy ha valaki egy kicsivel is jobban megbántja a kis harmat lelkét, akkor gyorsan feltúrja az Internetet a biográfiája után, majd folyamatosan negatívan kommentezve, cikizve közli le azt. Mintha pár mondat alapján megfelelő ítéletet lehetne alkotni bármely ember életpályájáról vagy értékéről. A vicces az, hogy amikor vele csinálják ugyanezt, akkor őrjöng, veri az asztalt és habzó szájjal faszparasztozik.

És itt jegyezném meg, hogy megbukott matekból a gimiben, majd elvégzett egy felsőfokú okj-s papírt adó képzést, amire folyamatosan diplomaként hivatkozik :-)
vajon miért érzem én mégis azt, hogy nevetséges, amit mostanában művel?
"pistike összetöri a dömpert és veri a társait a homokozóban, és megharapja a z óvónéni kezét, amikor az meg akarja nyugtatni"
merilinmonro 2007.05.14. 07:04:57
Talán azért, mert tényleg nevetséges.

Mondjuk a pöttyös-zászló jó ötlet volt részéről. :D
Engem spec az tölt el végtelen megnyugvással, sőt, elégedett derűvel, h erre a frusztrált ugrubugrira a kutya sem fog emlékezni száz év múlva. A történelemkönyvekben csak mint a "zavargó csőcselék" lesz említeve, ha ugyan...
Terveivel ellentétben. :)
Tomcatnél a "cigányozással" semmi baj egyszerűen leírja mindennapi tapasztalatait velük szemben. A száztagú cigányzenekarnak Tótanak meg a többi hippinek ez nem tetszik szálljanak le a magasból a cigánytelepekre , és térítsék meg kedvenceiket, ha nem balhéznak a cigányok nem lesz ok a cigányozásra.

Egyébként az egész témakör túlvan lihegve van egy pólóboltos srác, akinek kellett a reklám , így addig balhézott míg nem lett vele tele az összes média.


Egyébként alig vártam, hogy megjelenjenek a Kepler féle majmok, akik majd most jól megmondják Tomcatről a tutit ... "megbukott matekból a gimiben" igen egyértelmű, hogy megbukott matekból végülis általában olyanok szoktak programozni :)))

Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.14. 05:49:37

Na ja ez így van ez egy féldemokratikus v.mi ráadásul komolyan vannak olyanok, akik elhiszik, hogy a pólóboltos irányítja a hazai szélsőjobbot a kisboltjából ... :):)

Ez a friss balhé keltés pedig már egyenesen szánalmas az NBH részéről, akik gyakorlatilag lóf*szt sem érnek.
"...jött szembe egy tetves magyar..."

ja, kérem, én nem azt értem ám magyar alatt, hanem azt, amikor valaki nem dógozik, és még a szeme se áll jól. Tudja mindenki mire gondolok ugye? Szóval semmi köze az állampolgárságnak a dologhoz, csak így egyszerűbb, mert nem kell mindig leírni, hogy "nemdógzó szemesejólálló individuum". Merthogy egyébként nekem vanak rendes magyar barátaim is, akik nem "magyar"-ok. Sőt ismerek olyanokat, akik még ismernek ilyet.

Ne emeljük már a bután inetllektualizált előítéletességet a friss gondolkodás magaslataiba léci. Ennek a fickónak világ életében belső szükséglete volt, hogy droidokat és cigányokat lásson mindenben, így lehetett ő az übermensch.

A kossuth-tériek között végre félszeműként megtalálta a maga királyságát.
Erika Zangolna 2007.05.14. 07:54:33

Jujj gondoltam most az összes buta hippi kiéli magát itt, akiket ez a "buta pólóboltos" lealázott mindenhol így visszavágásra csak az indexhu egyik eldugott fórumán egymás közt volt lehetőség eddig :)))
Remélem az előzetesben majd meggyőzi a cellatársait, hogy tképpen 1) ő egy másik tomcat 2) ő mégsem arra gondolt, amikor cigányozott 3) tképpen nem is olyan nagy baj, ha az ember bűnözik, biztoss a t. cellatársak is a szent ügyért való harcban lettek koncepciós eljárás áldozatai. Szóval t. "cigány" urak, haverok vagyunk, ne tessék elém dobni azt a szappant ha lehet.
Erika nem szép hogy előítéletes vagy a bentlakókkal :)
Tomcat nem több, mint egy jó eszű, átlagosnál lényegesen olvasottabb srác, de ez sajnos kevés ahhoz, hogy hosszú távon is értelmes és jó dolgokat írjon. Való igaz, jól megfigyelhető sajátos evolúciója, ma már csöppet sem visszafogottan cigányozik-zsidózik és ezen túl időnként már kisebb-nagyobb baromságokat is leír...
Ettől függetlenül meggyőződésem, igen sok dologban van igaza, jó észrevételei vannak, a stílusa miatt ugyanakkor hamarosan bácsfi diánai mélységekbe kerülhet, ahol is pár ezer karszt-terepmintásgatyás-tarsolylemezes überszittya lesz csupán a rajongója.
Több is volt benne. Ugyanakkor igazi f*sszopó volt, aki itt azzal jött, hogy megbukott matekból, attól még egy igen jó programozó - tudtommal.
Egyébként meg szerintem Tóta is egyre szarabb, orbán-egyház-stb. bűvköreivel...
Hehe... Ugylegyen! Magyar seggbe Magyar lofaszt!
Beleolvastam a híres blogjába. Fontoskodó faszkalap, aki egy iskolaújság tudálékos színvonalán írkál
mindenféle baromságot, arcán a valódi hülyék rendíthetetlen igazságtudatával.
Ez ugyan most szubjektív vélemény lesz, de kurvára emlékeztet engem II. Kirekesztő Lórántra, a krakélerek hasonlóan magabiztos, önelégült arckifejezésével -- én magyar vagyok bazmeg, és ha nem értesz velem egyet, akkor tuti hogy zsidó vagy bazmeg, vagy épp a szekerüket tolod, köcsög, ba... nem ismétlem tovább, mert undorító.
Hanem abba a droid-könyvbe magának is beszúrhatott volna egy oldalt, mondjuk az utolsó töküres lapot, a hátsó borító előtt, mert kb. annyit ér.
A ponthegesztő droid. Na ja. Az első ebből is zseniális volt. Leesett mindenki álla, percenként 1000-et. Hát ez fantasztikus. Az újabb droidok házat, hidat terveznek. Repülőgépet.
tomket-droid még mindig a ponthegesztésnél tart. Azt hiszem itt a baj. Tekintettel arra, hogy tomket nem sötét. Asszem. Bár...
Tomcatről nekem az Amerikai História X jut eszembe. Alapvetően nem egy hülye gyerek, régebben még egészségesen kritikus szemmel nézte a világot (benne a kisebbségekkel is akár) aztán "korlátolt agyúak közé keveredett" és azóta is folyamatosan próbál megfeleleni az ő elvárásaiknak. Így lett aztán fokozatosan egyre szélsőségesebb, a kritikus szemléletből valódi rasszizmus lett, az vicces polgárpukkasztó akciókból meg bűncselekmények. Valszleg most lesz ideje átgondolni, hogy hova vezet mindez.
Elolvastam a blogjában az 56-ról írt bejegyzését. Hát, annyit tudnék tanácsolni tomketnek, hogy ő ne nagyon olvassa el, mert garantált tudathasadás :)
Nekem Paizs Miklós ugrik be párhuzamként. Pedig világnézetben ég és föld. (de lehet Csurka vagy Csóri is ugyanebbe esett talán, ebben annyira nem vagyok otthon).

Adott egy tehetséges ember, aki provokatívan viccelődik - és nem veszi a fáradtságot, hogy rendesen utánanézzen - (minden látható ok nélkül, a változás alattomos lassú és észrevehetetlen - mint a rák) egyszercsak még ugyanazt mondja de már nem provokatív és nem vicc. A tehetséges kifejezés Miklósra talán jobban is áll. A belinkelt 56os értékelés egyrészt nem túl eredeti másrészt pletykák keverednek tényekkel, sőt tárgyi tévedés is van. A magyar nemzeti hiphop viszont eredeti és zseniális volt.

Itt is volt alkalom elmondani már: a provokatív gúnyos - cinikus - stílus nagyon is oké. Csakhogy itt van talán a legkritikusabb keskeny ösvény. Ha nem néz utána rendesen. Ha a egyszercsak a tisztessges utánanézésre nincs idő - a téma már mindegy bulvárszint alatti - és a stílus hajtja a tartalmat. Kiszámíthatóan tendenciózus, a hátrányai kettősek: egyrészt megszívja a "szemét cenzúrával", a "politikai üldöztetés"sel szemben, másrészt - ami még súlyosabb - az addig brilliáns dolog egyszercsak lecsúszik a harmadrangú középszar szintjére. A válaszott ösvény keskeny és büntet, kedves Tamás (kedves Miklós). Nem érted, hogy az etika az író, az alkotó érdékét szolgálja elsősorban. Lehet a határait feszegetni, viccelődni vele, tiszteletlenkedni satöbbi. De.

Aki szívből és őszintén lesajnálja az etikát, bizony így jár sokszor. Középszintűt alkot. És meg is szívja. Nem a szemét cenzúra miatt. Nem is a politikai üldöztetés miatt. Hanem mert a "provokatív gúny" nevű farok csóválja az alkotó embert, pedig fordítva kellene.
Regebben, sok megmozdulasan jot rohogtem. Szerintem egy csomo mindent csak a reklam miatt tett, viszont mar tullepett a celon. Bar az is lehet, hogy nem, mivel mar itt is o a tema. Es az országos tv-k is "tomcat"-rol szolnak. Ha pedig valaki beirja valamelyik keresobe ezt a szot, akkor a poloboltja jon fel. A poloi pedig igen is jok.
Hát nem tudom, hogy a reklám megére e egy hónap előzetest, aztán ki tudja mennyi sittet.
off
Pascal jókat írsz. Nyiss blogot.
Télleg, jó kis piármunka Tomkettől.
Ez nemis jutott eszembe. Sok göbbelsztet olvashatott
Nándo · nando.freeblog.hu/ 2007.05.14. 06:29:09

*érdekes, miért nem tomcat saját blogjáról linkelsz?

jut eszembe tegnap előtt láttam 4 jólöltözött embert, egy cigányt és három elcigányosodott magyart (úgy 18 év körül, és a szó tomcat-i értelmében) akik együtt loptak a boltból, majd kint élvezettel ecsetelték hogyan vágták át az őröket az előítéletekre alapozva (a roma sápítozni kezdett az őröknek meg üvöltözni, hogy pakolják akkor ki a zsebeit, de baj lesz ha nem találnak nála semmit, a többi meg a zűrzavarban eliszkolt, ők lopták a piát)

legalább a kép már nem annyira egynemű :)


liberális oldalon is voltak viccesek:

a Józsikás sztoris beégések, azok tgm-et elásták, Worluk is elásta magát párszor ízléstelenségekkel, pedig értékelték jobboldalon is a véleményét (tgm-ét is, az őszinte embert azért tisztelik).

tomcat pedig talán szintén emozdult valamilyen irányba, de ez egy kölcsönhatás a társadalommal

a véleményéért a testi épségét is kockáztatja, nem árt másoknak, és pontosan ismeri a törvényes határokat, szerintem ebben az esetben is - !riszpekt tomcat!

nem ítélhetik el most sem füstbomba gyártásért, nem súlyosabban, mint azt a nőt aki a terroristák robbanóanyagát állította elő otthon vagy 3 hete, és le is vitte a kezét az anyag..

a gyilkos szándék az utóbbi esetben lehet valós, és bár a precedens esetek itthon nem számítanak, a házi bombagyártásra sok példa volt, amely ügyek anyagaiból tökéletes védelem építhető fel..

az eddigi adatok alapján komolyabb büntetést csak komcepciós perben kaphat..

Árpád írására közvetlenül nincs mit reagálnom, a reakciókról meg ennyit
A Genyószívó Disztrojt nem ő írta annak idején? (floppy-n és egyéb mágneses adathordozókon terjedt) Az magyarázatot adna miért rajzolgatott annyi horogkeresztet a bátyám a törikönyvébe annó ('90 környékén). Tomcatben amit értékelni bírok az a scene tevékenység és a grafikák amiket csinál. A poénos pólói. Sztem nagyjából ez az ami kiemeli az átlagos hőbörgők közül és rámutat arra hogy önálló gondolkodásra képes. Ez a csatlakozás a magyar politikai főáramba viszont egyértelmű színvonalbeli hanyatlás.
lonely_photon 2007.05.14. 09:20:20
az a Bucó, ő demokratás
tomcat horogkereszttel, na ez poén.. ilyet nem látott még senki

Jajjj lófaszt nem is Genyószívó Disztroj hanem Terror News asszem.
Na bejött a jóslatom a sok kis senki itt élvezkedik Tomcaten :)

MezgaAladar 2007.05.14. 08:56:55

Semmi sittet nem fog kapni az előzetesért pedig , majd a közösből fizethetjük a kártérítést , mert semmiféle bizonyíték nincsen ellene azonkívül, hogy kell a Gyurcsányéknak v.mi megfogható ellenség, akit feltudnak mutatni a harci bolsevik nyugdíjasköröknek ...

Tomcatből éppen az irigyei csinálnak v.kit lásd. az Erika féle kis senki hippik , mert amúgy max. egy pólóboltos lenne, aki blogot ír meg hülyét csinál magából itt-ott, hogy megéljen a pólóiból. -

"tomcat horogkereszttel, na ez poén.. ilyet nem látott még senki"

Ijet nem is mondott senki.
Erről a fa..kalapról jut eszembe: valaki homályosítson fel, hogy mit jelent a lakóházakon járványszerűen elterjedt nemzeti zászló? Milyen szervezet van mögötte? Kistarcsai kocsmán az ajtó felett Árpád-sávos is van. Netán ezzel különböztetik meg magukat az "igazmagyarok"?Miért csak a házukra rakják ezt a jelképet,a ruhájukra miért nem? Netán ez mögött valami különlegesen belsőséges kapcsolat és közös cél is van?
NN 2007.05.14. 09:12:56

Nem ítélhetik el semmiféle füstbombázásért ... hiszen , hogyan bizonyítod, hogy füstbombát akart gyártani? elvileg demokráciában élünk nem elég a feltételezés ... egy jó nagy kártérítés lesz a vége az állambácsi zsebéből. -
a füstös sztori alapja tűnik vagy tomcat által rendezettnek (mártír), vagy mesének, hiszen tudja, hogy lehallgatják a telefonját


(annak a cellainformációira hivatkozott a múltkor a tri-verésnél, felteszem a saját telefonján beszél, bár elvben 5-6 mobil is lehet nála.. de akikkel beszélhet füstbombázásról, az az ismerősi köre vagy elvbarátai, azokat szintén lehallgatják, így ennek semmi értelme nem volna.. )
Carnivora: Tök jó lehet simán fekete/fehér - jó/rossz alapon látni a világot, gyermeki naívitással élni az életet, ki tudja hány évesen. Komolyan irigyellek :-) Számodra mindenki csak "senki hippi", aki nem szopja be azt a maszlagot, amivel neked sikeresen átmosták a kis agyadat. Én azt mondom, élvezd ki ezt az érzést amíg lehet, egyszer talán majd felébredsz.
Carnivora 2007.05.14. 07:34:34
"Egyébként alig vártam, hogy megjelenjenek a Kepler féle majmok, akik majd most jól megmondják Tomcatről a tutit ... "megbukott matekból a gimiben" igen egyértelmű, hogy megbukott matekból végülis általában olyanok szoktak programozni :)))"

Egyébként alig vártam, hogy megjelenjenek a Carnivora féle majmok, akik majd most jól megmondják rólam a tutit.

Idézek Tomcattől: "Elkeserítelek, érettségiztem, mégpedig a Szabó Ervin Gimnáziumban, 1995-ben, és mindössze egyszer buktam, negyedik félévkor matekból."
rozsamisi.blogter.hu/?post_id=112626

Mielőtt a diploma kapcsán előjönne: keress rá a neten, egyik blogba bekommentelte, hogy csak okj-s papirja van, miközben az army reportban leoltott valami szerencsétlen, hogy ő a "mérnök úr", tehát mindenki másnak kuss a neve.
Dr Borivoje Surdilovics 2007.05.14. 09:28:56

*csak követik az amerikai mintát, nincs ebben semi rossz.. sasmadár, csillagsávos.. problémád van vele? szerintem kérd rajtuk számon :P
jah.. megjegyzem voltam tanú roma esküvőn, tapasztalatom szerint a tisztességes romák is cigányozzák, gyülölik az ingyenélő népséget, jobban mint bárki más..
tényleg jó volt régen olvasni, voltak szellemes bejegyzései - addig, amig be nem kattant...
off2
Pascal, tényleg nyithatnál már egy blogot.
Szerintem a témaválasztásban is jó lennél, nem csak véleményekben..
Oszt ha bejön és ismert leszel (mint Tomcat ;-), alapíthatnál valami pártot. Arra amúgy nagy szükség lenne. Egy olyan irányú pártra, ami a hozzászólásaid alapján körvonalazódik!
Marhára nem kéne Tomcatet úgy beállítani, mint aki egykor egy nagy ember volt és kár érte. Sosem volt az, legfeljebb fiatal fejjel könnyen bedőlt neki sok ember (igen, Árpád is).
Már a fent említett Revenge játékokból is egyértelmű volt hogy sok minden nem stimmel vele - az ember esetleg eljátszik ilyen gondolatokkal meg röhög rajta, de módszeresen leülni és játékprogramokat csinálni a témáról nem sok jóra utal. De ugyanúgy a droidozása is gázos volt - nekem legalábbis néhány eset elolvasása után elegem lett a nyilvánvalóan elfogult, önigazoló, a valóságtól nagy valószínűséggel elrugaszkodó írásokból (még ha ezek olvasói anyagok is voltak, akkor is). Vagy ott van a hazai demoscene véleménye, ami többnyire szintén elítélő, és a hiábavaló igyekezet, hogy a számítógépezős hobbiját megélhetésre váltsa... Amit persze megintcsak a saját nézőpontjából mutatott be a blogjában, miszerint ő ugyan nem lesz rabszolga mindenféle multiknál, és még véletlenül sem szakmai vagy beilleszkedési problémák miatt nyitott inkább offshore pólóboltot.

Tomcat sose volt különleges vagy ígéretes, és kezdettől fogva megvolt benne minden olyan jellemvonás, amelyek miatt ez a bejegyzés is megszületett. Az sem őt minősíti, hogy mégis sokan figyeltek rá és helyeseltek, arról árulkodik csupán hogy mennyire ki voltak és vannak éhezve az emberek egy másik hangra a megszokott politikusok és közéleti arcok hülyeségei után. Lecsaptak rá, felemelték, aztán most néznek, hogy de hát ők nem ilyen lovat akartak...

Az előzetes letartóztatás pedig már nagyon régóta előre látható állomás volt, legkésőbb a videóra vett IRC-legény pofánvágása óta lehetett sejteni hogy valamikor ez lesz a vége. Hogy innen merre tovább, az érdekes kérdés, szerintem egyértelműen lefelé, Tomcat már régen elveszítette a realitásérzékét és amúgy sem olyan típusnak tűnik aki észrevenné és meggondolná magát. Az viszont nagyon nem tetszik, hogy ezen a címen jelenik meg róla ez az írás, egy kezdettől fogva ellenszenves és rosszindulatú emberről - mert igenis az volt, már régen is, csak a körülmények szerencsés (vagy szerencsétlen) összjátékának, a blogjának és rajongóinak köszönhetően lekoptak róla azok a gátlások, amelyek általában fékezni szokták az ilyeneket. De hát Árpádnak sem egyszerű elismerni, hogy tévedett...
az a baj, hogy OV nem kishitler, az emberek tesznek rá hogy lövik a rendőrszékházat mert nem félti a rendőröket, tudják hogy nem számíthatnak rájuk (lásd lent), nem háborodnak fel a kihantolt kádáron se, szinte senki se veszi ezt komolyan.. és nem hiszik el ezt a tomcates terrorista sztorit, még itt sem :)

az, hogy miből élnek inkább izgatja őket, a náci veszély pedig a farkast kiáltó fiú esetévé vált, ha volna se vennék komolyan..


rendőr:
bal-lib barátaim csodálkozva mesélik, hogy a tettenért károkozót aki késsel hadonászik és úgy fegyverzik le a rendőr nem viszi be.. hívjuk a rendőrt és nem jön ki véres verekedéseknél, de nem jön ki lakásfeltörésnél sem mert az tizenkettő egytucat, a tettes úgy se lesz meg ... tudja a bal-lib is hogy néha tényleg megverik talált tárgyak leadóit, mondván tolvajok - ezt egy ismerősömmel tették, talált telefont adott le, és elloptak egy hasonlót.. ami szerencsére nem volt azonos, így elengedték egy nap után. tudják a móri sztori után, hogy vagy bénák vagy az ügyhöz keresnek elkövetőt

ezek után ki félti a rendőrt?
vargatom 2007.05.14. 09:46:29

*nem támogatom a verbális erőszakot, de senkit sem vert össze.. talán megfélelmlített embereket, de ezért még nem lehet elítélni

ezt írtam úgy, hogy tudja a törvényes határokat, de az akihez odamegy ennek nincs tudatában, nem érti meg, hogy nem lesz semmi baja, ezért hatásos

ez alapján is elég tudatosnak látszik az ember, nem elborultnak
vargatom

ez tipikus hippi hozzáállás :D

napóleonnak azért könnyebb volt bedőlni anno
A zsászló, unalomig ismert, most off témához: ausztriai nyaralásunkat tervezgetem ,keresem az ideális hotelt. Találok egy nagyon jót, árban is ,van keró ingyé, jó magas hegyek között, stb. Megnézem a képeket, hát nem egy 6 méteres tartományi, meg egy ugyanekkora osztrák zászló van az épületen. A mocskos, szemét nácik, oda be nem teszem a lábam.
"Akkoriban, ha valaki rákérdezett, hogy mégis kiket ért „tetves cigányok” alatt, Tomcat elmagyarázta, hogy az ő szóhasználatában a cigány nem etnikumot jelöl, hanem kábé a bűnöző életmódú embereket, és hogy fehér ember is lehet cigány."

Hát ez a cigány egy problémás fogalom.
Jobb nem is használni, hanem áttérni mondjuk a gyerekgyárosra.

Tóta W. Árpád, 2007 január 28:
w.blog.hu/2007/01/26/ur_ir#c215343
"Ebbe bizony nálunk is bele kell csapni, bár változtatni lusta főnökök szívesen hangoztatják, hogy azt a lovat kell ütni, amelyik húz, ez nem mehet a végtelenségig. A gyerekgyárosokat bizony munkára kell fogni. Nem lesz egyszerű ezt jogilag megoldani, az biztos."
TE "TWÁ"-már csak a párhuzam miatt:ismered az ítéletet?::::))))
"TWÁ"-ez már csak kekeckedés!Ki mondja és kinek ama általad idézett mondatot arról a szúró-vágó fegyverről?RITKÁN SZOKTAM ÜVÖLTENI,DE MOST,ÜVÖLTVE KÉREM,nevezd meg az illetőt akit ide idéztél.
Már csak,hogy tisztán lásson MINDENKI.
ASzt kéne csinálni a C-kel, hoyg kötelező a közmunak a segélyért ,anpi 4 óra. Annyira zagar a sok beérett, kalászt hozó fű, a méteres gazok , még a menő helyeken is ( pl Zugló), a sok csikk, szemét, stb. Lenne itt közmunka bőven. Szlovákiában állítólag azért volt a clázadás, mert ezt akarták bevezetni. De ott nem tököltek, bevetették a hadsereget. Itt mi lenne: jaj szegények..a jaj szegények.

Tomcatnek ilyen téren igaza volt, ez egy olyan probléma ,amit nem szabadna szónyeg alá söpörni ,eltorzítani, mert baj lesz.
"TWÁ"-különben nincs bajom a posttal.Magam is azt vallom,hulljon a férgese.Csak én más szempontot tudok elfogadni,mint válogatási alap.Az a senkiházi,aki mindent és mindenkit csak mocskol,s nincs egyetlen normális,elfogadhazó,építő gondolata sem,
;-nos ,dögvész reá.(Mielőtt,bárki:nem véletlen kis "r" a"reá".)
Tomcattal az a baj, hogy mindeni ellen harcolt, előszőr Ov-t fikázta, majd Gy-t, és meg a kurucinfoval is összeveszett. És ezt nem lehet, ma már nincsennek hősök, csak az ami hadseregben Irakban.
Tomcat szegény tényleg elhülyült sajnos teljesen, de ez a paranoiás üldözés, amit az állam művel vele szemben, az elég botrányos sztem, és valóban a demokrácia megcsúfolása. Az, hogy ő mit művel, nem jogosítja fel a hatalmat arra, hogy visszaéljen vele szemben az erejével.
Dr Borivoje Surdilovics 2007.05.14. 09:28:56

Szerintem sok amerikai filmet néztek. Az USA-ban jellemzően sok a zászló, 09.11. után valóságos zászlóőrület indult el. Olaszok, Franciák, Németek szintén szeretik a zászlójukat. Ha már Surdilovics: Szerbiában, és Horvátországban is komoly zászlókultusz létezik, Szlovákiáról nem is beszélve.
Megemlítem Izraelt is, bár náluk a folyamatos fenyegetettség is ok lehet a zászlókra.

A csoporthoz (most nemzethez) való tartozást szimbolizálja, ami inkább hasznos, mint káros. Nem jelent alapból kirekesztést. Manapság egyre nagyobb divattá válik. Sok cég helyezi el bejáratánál Magyarország, az EU, és saját emblematikus zászlóját.

Nálunk azt tartom gondnak, hogy a nemzeti ünnepek idején se lobognak trikolorok a házakon (nekünk sincs!).

Ha általánossá válna a használata, nem tehetnél fel, enyhén szólva hülye kérdéseket ezzel kapcsolatban.

Üdv
Timeo hominem unius libri.
Neki meg csak egy van. Vagy csak egy maradt.
Nem szánni való. Megvetésre méltó.
Őrnagy Őrnagy, pont ez nem baj Tomcattel - szerintem fontos, hogy az ember ne álljon be a sorba bégetni valami hülye mögé, hanem hallassa a hangját és a saját véleményét. Csak Tomcat sajna hülyeségeket mond, de hát ez mindenkinek jogában áll.
na ezt mar nagyon vartam, szoval meg nem futottam at a kommenteket. szoval ez a szomoru balfasz, mar 2004-05 tajan se volt epp a top-on. a blogbejegyzesek, a "droidzona", meg, hagyjuk. A gond az, hogy ugye, ha a honlapjat megnyitod a konyvet most is , ma is ugy reklamozza, hogy "tota w wloszavaval". En mar egy eve "magyarazkodasba" kezdtem-fogtam volna. Dehat tevedni, ugye mindenki teved? De ekkorat vazze? Mielott a koponyak meg mittudomen mi a retkes fasz mellol (onnan eljovofelben) lenyomtak, akkor epp a Kadar sir kifosztoival szeretett volna interjut kesziteni. mert az egy fajin dolog. A ciganyozasa, - korabban is most is egyertelmu, mint ahogy a zsidozasa is. A politikai meghatarozasa talan meg ennel is egyszerubb: Balfasz. O irogatott, droidokrol, es messze foldon o a legnagyobb seggagy. (amugy a blogjanak latogatoi, - es elmondasa alapjan boltjanak latogatoi) atlag 15-16 esztendosek. Ez fasza. De Arpad, ha akkor a fenekedbe nyomod a tollat, vagy az egesz klaviaturat, sokkal jobban jarsz. Ugye ez az arukapcsolas neked nem igazan jo. Es van, ki csak sokkal kevesbe ismer teged, a nezeteid, irasaid, a Tomcat meg ugye mostanaban szerepel, szoval nem jo, ha ez igy az atlagjuzer agyaban osszekapcsolodik.
szerintem. fasz voltal. mar bocs.
reparon, ez hülyeség. A Droidzóna könyv tök jó sztem, miért ne lehetne hozzá előszót írni, ne lihegjük már túl a dolgot! Én nem tudtam még 2-3 éve, amikor elkezdtem olvasni Tomcat blogját, hogy ennyire begyöpösödött lesz egyszer...
Érdekes jelenség. Tényleg sokkal értelmesebbnek tűnik az átlag sámándobos okkultmagyarnál. Igazából én nekem sokkal inkább tűnt anarchistának, mint szélsőjobbosnak. Aztán később már nem voltam biztos ebben sem.
Ami viszont feltünt az a military mániája. Ez persze lehet ártalmatlan is.
Tartok tőle, nem hogy nem annyira rossz csákó, csak piszkosul el szaladt vele a ló. Általában nem célszerű, ha az ember kizárólag a saját rajongóival van körülvéve, mert ez pozitív visszacsatolás. Érzésem szerint vele is ez történhetett.

56 értékelése alapvetően szimpatikus. Néhány állítása ugyan gyanús.(sőt egyenesen légből kapottnak tűnik...)

OFF
Pascal az egyik legjobb hozzászoló :) (egyébként tényleg)
Ne nyissál saját blogot, az macerás, és kell ide a józan ész :) Különben csak x-k maradnak :)
"Egy olyan irányú pártra, ami a hozzászólásaid alapján körvonalazódik!" Szerintem erről már volt szó. Gyanúm szerintem egy mérsekelt, szekuláris jobboldali párt lenne.
De elég a személyi kultuszból.

Szerintem P. Tamás nem terrorcselekményre készült, hanem balhéra.
A dolog nem teljesen ugyanaz. Nem csak a súlya miatt, hanem a felelőssége miatt. Egy terrorista legalább tudja, hogy amit tesz az ártalmas :)
nekem egy meghatározó emlékem van TC-vel kapcsolatban, talán valamelyik Rage (96, 97?) "party"-n lehetett, hogy járt asztaltól-asztalig, gépről-gépre egy méretes tőrrel a kezében. A mi csapatunkhoz is ismerkedni jött, hát nem lettünk barátok, kicsit idegesítő volt ahogy az orrunk előtt hadonászott valamit magyarázva. Más folyamatos élmény, hogy amióta celeb lett (höhö) azóta ha java-s weblapot fejlesztünk, és netán nem vagyunk eléggé éberek már az elején, rendszerint rámegy sok plusz óránk, amíg átírjuk a /..-tomcat -et, valami másra, mert a megrendelőket zavarja, illetve a látogatók "félreértik" az oldalt. Néha kedvem lenne kiszámlázni neki egy köszönőlevélbe burkolva ezeket a plusz órákat :)
A mostani üggyel megint Tomcat fog jól járni.
1.Ismét bizonyította, hogy nem csak pofázni tud, cselekedi is. Minden ilyen akció jelentős presztízsnövekedéssel jár bizonyos körökben.
2.A fickónak lételeme a szereplés/provokáció. Ebből is profit van, kettő is:
a.)Minél jobban fikázzák a libsik az annál több legitimációt jelent mások szemében.
b.)Minél többet szerepel, annál nagyobb a boltjának a forgalma és blogjának a látogatottsága. A negatív reklám is reklám, ráadásul ingyen van és potenciális vásárlóknál/látogatóknál éppenséggel kontraproduktív.
3.Tomcat mindíg a törvényesség határán mozog, hol belül, hol kívül. Eddig semmilyen komoly bűncslekményt/egyéb jogsértést nem követett el. Amik eddig aszámláján vannak mind pitiáner szabálysértések erős politikai töltéssel. A mostaniból sem lesz egyéb mint max. közveszélyokozás előkészülete c. vétség kb. próbára bocsátással.
Nem rossz üzlet a fenti két pont ellentételezéseképpen.

Igen, Tomcat közel sem politikailag korrekt vagy szalonképes. Nekem viszont egyre inkább hányingerem van a fenti két fogalomtól.
Tomcat tényleg igyekezett mindig is egy ilyen sajátos kelet-európai Tyler Durdenként feltűnni, de szerintem ezzel nincs is semmi baj.
Az pedig a magyar médiát és politikai elitet minősíti, hogy súlyához képes túlreprezentálja, és mintha a hatalom tényleg félne tőle egy picit. Nyilván nem tölti el komoly aggodalom a kormányt, hogy Tomcat egyszer csak megjelenik 1 millió emberrel a Parlament előtt, és bedönti a demokráciát, de mégis érezhető valami zsigeri félelem, ahogy vele kapcsolatban nyilatkoznak egyesek. Ez a történelmi örökség miatt is lehet.
Én csak arra világítottam rá TH, hogy nem harcolhatsz mindenki ellen, mert kicsinálnak, pláne egy ilyen félbalkáni országban.
Nem kell beállni segget nyalni, de fikázni is ésszel kell, mert a szemetek kicsinálnak. Tomcat már jó rég tűzzel játszott.
De legalább valaki eltért a főcsapástól, csak ügyelni kellett volna ,hogy ne kövessen el ő is droidságokat.
Szerintem amit Tomcat művel, az egy igen veszélyes játék. Sokszorta veszélyesebb, mint a guvvadt szemű, karlengető, bőrfejű masírozgató idióták a Hősök terén, vagy a Bácsfy Diána féle droidok. Ezeken minden 80-as IQ feletti fetrengve röhög és csak azok veszik komolyan (látszólag), akiknek politikailag ez az érdekük.
De Tomcat más. Amit ő csinál, az vicces, azzal akár egyet is lehet érteni, az teljesen törvényes (legalább is eddig). Tomcat "jófej", szerethető, emberi, meg egy mártír, ha kell. Gondolom ti is érzitek, mekkora vonzerőt jelent ez a fiatal srácoknak. Tomcat meg csak szépen gyűgytögeti a rajongókat, szépen vezérelhető csoportokba rendezgeti őket a háttérből. Vagyis megvan az ő kis hadserege, amit irányíthat, anélkül, hogy ő bármi törvényellenesbe konkrétan belekeveredne. Ő nem dobál tojást, csak éppen nála volt egy dobozzal, meg ilyenek. Persze néha beáldozza magát a rendőri brutalitásnak, a cigányoknak, de nagyon is tudja mit csinál, és hogy meddig mehet el.
Szerintem komoly jogászi támogatás, "kiokosítás" is lehet a háttérben. A törvényesség határán tevékenykedik éppen arra építve, hogy a zsaruk sem mind jogtudorok. A blogjában számtalan olyan bejegyzés van, amiben nagyon hülyére veszi a rendőrséget, apró jogi húzásokkal menekül meg a dutyitól, vagy sima pénzbüntire hajaz, amit a blogjában próbál összegyűjteni adakozásképp a rajongóktól, mondván, hogy értük is tette.
Kandur úr macska-egér játékot játszik, nem is a hatalommal, a nagypolitikával szemtelenkedik, hanem csak úgy a kisember szintjén a rendőrséggel balhézgat. Hát most kiderült, hogy ebben a játékban a leidiótázott zsaruk is tudnak néhány jogi trükköt. Valaki valahol úgy döntött, hogy kivonják a forgalomból és Tomcat ezúttal Jerrymouse szerepet kapott. Szépen kelepcébe csalták.
Nem tudom, mi lesz a dolog vége, de szerintem bármi lehet a diadalmas szabadulástól a dutyiig. Kérdés, hogy a magasabb szintű politikai érdekcsoportok mennyire mozdulnak rá az ügyre.
Mindenesetre egyre erősebben érzem, hogy Tomcat nem valami magányos harcos, hanem valakik állnak mögötte. Öltönyös-nyakkendős jogtudók, pénzzel, politikai vagy akár üzleti indítékokkal. Talán ez is lehet az oka, a stílusváltásnak, a lebutulásnak. Ki tudja? Mindenesetre ez nem olyan szimpla ügy, mint ahogy sokan hiszik, vagy ahogy a média tálalja.
TH nem olvastal akkor tul figyelmesen. az ATLAG ember nem igazan ismeri Arpad irasait, nezetrendszeret, valoszinu olvasni se nagyon szokott, de a tv2-bol, rtl-bol mar k jol tudja ki ez a balfasz. Namarmost "a negativ reklam is jo reklam" alapon megnezi a blogsite-jat, es osszekapcsolja Tota W-t ezzel a seggel. Onmagaban meg igazad is lenne.
csak peldanak okaert, kivancsi vagyok, h mindannyiunk nagy kedvence - molaris- eddig miert nem hozta ezt fe, a sajat huje modjan.
Az tuti, hogy nem akart ő robbantani, max füstgránátot. Azt mi is nyomtunk, vettünk a ruszki katonáktól, osz tbe a diszkóba..jó vicc volt..akkor. Most már bottal ütném magamat. Bár mszp nyuggereket megfüsttölni az szimpi. Bár ezzel az egészzel pont Gy malmára hajtotta a vizet ugye..
Azért utálják Tomcatet ,mert sokszor nevetségessé tette őket, és ezt nem szeretik ám sehol a hatalmon lévők.

Zsidóznia viszont nem kellett volna, ugye 44 után normális ember nem zsidózik, még akkro sem, ha a fikázandó személy történetesen az, oszt kész.
Hmmmmmm kukakcka azt is hallottam már, hogy maga az NBH áll mögötte, nem hinném, hogy igazad lenne, túl lázadó ő erre a szerepre
Őrnagy őrnagy, akkor egyetértünk.
reparon: kit érdekel az ÁTLAG ember véleménye? Mert mondjuk én tojok rá...
amugy a droidzona nos; nem jo konyv. de az is teny, hogy senki nem jovobelato,- valoban: Gyenge kezdes utan Oriasi visszaeses. Amugymeg siman tartogatni kene egy kicsit elozetesben (lehet) - csak megnyugodna. Valoban veszelyes, nem a sajat hulyesege okan, - hanem a sok zombi miatt, akik szemeben mar valamifele legenda.
en is tojnek, ha nem kozottuk elnek, es nem befolyasolnak az En a Te, a hozzank kozelalloak hetkoznapjait, eletet, ststb.
Ja, az nagyon komoly lett volna ha tényleg megfüstöli az mszp-mazsihisz h. parádét.

Lett volna nyavalygás az ordas eszmékről és bara esőről, a ballib sajtó és megélhetési kóserek el lettek volna belőle hónapokig.
reparon, szerintem igen sok droidtörténet mókás volt, mások meg nem annyira, de ezen nem érdemes vitatkozni. Tomcatet azért volt jó régen olvasni, mert sok témáról írt elég szellemesen és jó stílusban. Szóval te mondhatod, hogy "gyenge kezdés", mert valóban voltak fura dolgai Tomcatnek már akkor is (túlzott cigánygyűlölettől kezdve az érezhetően beilleszkedésre képtelen személyiségén át még egy csomó minden), de azért néha voltak okos gondolatai is, és alapvetően nem baj, ha van valaki, aki saját magával rámutat a rendszer visszásságaira, a működésképtelen demokráciára, a nevetsége rendőrségre stb...
Volt balszerencsém másfél órát beszélgetni(4esben)Tomcattel. Amikor nem hívta be a tv2 pl.,így nem vált ismertté.Nem most hülyült meg,mindig az volt. Előbb azt írta, jót beszélgetett három értelmes roma sráccal. A következő bekezdésben már arról beszélt, hogy romáknál elfogadott a vérfertőzés..Aki ezt gondolja, annak csak azt lehet mondani,h..ba..bármelyik felmenőjét ízlésétől függően. A romák nem dolgoznak is egy kedvelt sztereotípia.1. Magyarország amúgy sem a munkaerejéről híres,sose keverték össze Japánnal Magyarországot. Persze ez is sztereotipia,mondhatják,de aki járt már Csepel határán túl,az tudja miről beszélek.
2. a rendszerváltás előtt mindenki melózott. Főleg a romák az építkezéseken. Ha meg valaki a belső munkanélküliséggel cáfolna,annak üzenem,hogy az pont a nem romákra volt jellemző. Pl. a metróépítésen aligha volt,aki nem talált munkát,vagy lazsálhatott.
3. Lopások. Elismerem van megélhetési bünőzés,nemcsak romák körében. Ez sem etnikai,inkább társadalmi kérdés.Nem a tapasztalatait írta le Tomcat,hanem demagóg volt. Sajnos volt táptalaja a hülyeségnek. Amúgy pedig ha már beszéltem a fel nem dolgozott előző rendszerről. Akkor se épp a romák vitték ki a gyárakat,szinte falastul.Az átmenetkor zajló milliárdos okosságokról pedig nemis beszélek..
Tomcat egy betegség,ami nem múlik el.Olyan mint amikor megállapítják, h vki hajlamos valamely betegségre.Magarország vevő a balfaszokra. Ebbe pusztulunk bele.
Jópofa dolog ez a kakaskodás, odamondogatás, amit TC művel a hatalom felé, lehet vele népszerűnek, meg jó arcnak lenni, sőt, még az önképedbe is beleépül némi forradalmár-motívum, de azért elég kétélű fegyver. A rendőrségen, meg az NBH-nál is emberek dolgoznak, akiket az őket hülyére vevő poénok - gyanítom - igen érzékenyen érintenek. Megkockáztatom, néha megalázóan. Főleg ha a főnökeik leordítják a fejüket egy-egy jobb poén után (lásd TC géppisztolyos masírozása a rendőrök orra előtt). Ennek pedig egyenes ági következménye, hogy időnként ők is oda fognak mondogatni, pont ugyanúgy a jogszerűség határán egyensúlyozva, mint ahogy kedvenc ügyfelük teszi. Mint ahogy most is történik.

Mielőtt valami szabadságharcos idemondogat valami alkotmányosat, efelett nem örvendezem, csak a tényt állapítom meg. Ha az időd nagy részét a hatalommal való b@szakodás tölti ki, mint TC-nek, akkor ne csodálkozz, ha néha ők is "megtréfálnak". Időben kell kiszállni, amíg nem durvulnak el nagyon a tréfák. Mert azt - sajnos - nem kétlem, hogy mi kis térdig érő demokráciánkban előbb-utóbb sok évig tartó következménye lesz a poénkodásnak.
Kepler 2007.05.14. 09:36:08

Rózsa Misitől idézni enyhén szólva is vicces ... régi ismerős a netről. Hol milliomos nagyvállalkozót játszik hol pedig szegény sorsú sokgyermekes családapát mindamellett magyargyűlölő megkeseredett ember ...

Egyébként legkevésbbé sem érdekel Tomcat jókat röhögök azon, ahogyan a hozzád hasonló barmok sztárt csinálnak belőle ez a tipikus Fekete Pákó, Kiszel Tünde jelenség ... -
MezgaAladar 2007.05.14. 09:35:58

jaj elvtárs nagyon szép romantikus blabla volt :) kár, hogy köze sincs hozzám ...
Tomcat:
Már elhangzott a postokban, felnagyított furcsaságokat. Sokszor az akciói hívják fel a figyelmet arra, hogy valami nincs rendjén. Csak a legismertebbeken ha elgondolkodunk:

Kalasnyikovval sétál a városban több órát. A kutya nem kérdezi meg tőle, hogy mit csinál. A végén már szinte provokálja a rendőröket, mire igazoltatják.

A NAGY TERRORVESZÉLY másnapján simán bemegy a Rendőrpalotába, és Gyurcsánytól egy méterre ücsörög, sőt provokál ott is.

Az MSZP fáklyás felvonulása Gyurcsány színpadias fellépésével, szintén egy érdekes eset. Semmiképpen nem tartom őszinte dolognak. A tehetetlenséget piárral kompenzáló, sikerre vágyó ripacskodás egyik jellemző esete kerekedik ki belőle. Gyurcsány az utóbbi időszakban ismerte fel magában a harcos toleranciabajnokot. Kérdés, hogy ezt tudja-e hitelesen tenni?

A valamikori áldozatok, és leszármazottaik, és a velük együttérzők csendes gyászát nem szabad egy teljesen más okok miatt megosztott ország miniszterelnökének politikai aktusává tenni.

Üdv
Ez a matekból megbukás vicces, felesleges ezen rugózni, engem is megvágtak belőle (igaz, a felsőoktatásban), aztán később mégis meglett az a szigorlat és programozó lettem.
Aki meg megbukik középiskolában negyedik félévkor bármiből, arról azért sejthetjük, hogy nem a képességeivel van gond, inkább a hozzáállásával, körülményeivel, nem? Mit lehet tudni pl a főhős családi hátteréről, szocializációjáról, van neki olyan?
Hö-hö, bazira teccik a nyuggerezés meg átlagemberezés, hogyne, mer ide ufók járnak és különösen éleselmék.
Mellesleg: ki a lófasz ez a Tomcat?
Az NBH túl béna ahhoz, hogy egy ilyen figurát kreatívan és céltudatosan távirányítson. Nem nézek ki belőlük egy ilyen fickót, mint TC.
"Gyurcsány az utóbbi időszakban ismerte fel magában a harcos toleranciabajnokot. Kérdés, hogy ezt tudja-e hitelesen tenni?"

Nem tudja.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 11:04:08

Ennyire "magasra" én sem gondoltam, de pl. az utcai balhék szervezésében nyakig benne volt. Ezek azért nem az ő kis "magánakciói" voltak. Van itt azért valami "szervező erő", még ha nem is a legfelsőbb körökből.
Egyébként ez csak amolyan megérzés.

Azzal egyetértek, hogy most is csak valami látványos vicceskedést akart. Kamerás embereket toborzott a blogján, hogy felvegyenek "valamit", persze nem árulta el, hogy mit, de ha kamerára akarták venni, nyilván nem lett volna olyan nagyon törvényellenes, csak valami "csibészkedés".
Carnivora: Igazad van, valóban melléfogtam, mi sem bizonyítja jobban, minthogy máris elvtársazol :-) De sebaj, az ilyen emberek miatt szórakoztatóak a fórumok.
Tanulságot is írhatnád, mondjuk te magad hogyan változtál a kezdetektől. Érdekes lesz.
Tomcat egyszerűen meglátta a "nemzeti" oldalban az üzleti lehetőséget. Egyébként csak egy jópofa pólóárus lenne, így viszont igen nagyot kaszál az idióta kurucinfós bagázsból.
Gyomorforgatóak voltak a nagy tolerancia felvonuláson a Igen MSZP-s táblák, no meg az tótawárpádsávos zászlók is. Az ilyen dunábalövésekre emlékező eseményeken nem kéen semmilyen zászló, és nem kéne semmilyen beszéd. Csendben állni, oszt kész.
Tomcattel már kezdetektől az a baj, hogy ferdít, de úgy bulvárosan.

Mikor már nagyon felhúzta magát azon, hogy neki milyen országban kell élnie és hogy körülveszik a droidok és üldözve van, írtam neki egy olvasói levelet, kb. azzal a tartalommal, hogy nyugodjon meg, normális ember azért nem húzza föl magát ennyire, szívroham lesz a vége ennek. Vegyen példát rólam, én csak röhögök a dolgon.

Erre berakta az olvasói levelek közé, a nickemmel együtt, azzal a kommentárral, hogy itt van az elkényeztetett fővárosi fiatalság, aki mit sem tud a vidékről é az igazi problémákról és esetleg tegyem ki a lábamat egyszer pestről.

Bár megírtam neki, hogy ezzel rábaszott, mert vidéki vagyok, ez már az oldalán nem jelent meg...

Ezt csinálja mindig és mindenkivel. A lényeg, hogy a végén mindig neki legyen igaza, mindenki más meg droid legyen. Ahhoz meg már elég az is, ha esetleg nem vagy rendszergazda-szintü felhasználó vagy nem ismered Horthy Miklós születési évét (mondjuk akkor lehet, hogy inkább zsidó leszel).
hacsaturján 2007.05.14. 11:24:57

Mellesleg: ki a ... ez a Tomcat?

A válasz egyszerű egy tipikus 21. századi médiajelenség , mint pl. Kiszel Tünde, aki azzal szerepel mindenhol, hogy rusnya , és egy homokos sráccal kavart. Fekete Pákó, aki a fenekét mutogatja meg a nemi szervét lóbálja. Győzike, aki ragyogóan megjátsza a telepi suttyó cigányt, akit amúgy mindenki rühell, de mégis nézik ...

Tomcat a pólóboltos, aki szeretett volna megélni abból amit csinál - mellesleg régen tényleg jópofa pólókat gyártott, és még most is vannak jó dolgok a kínálatában - , ezért balhézott stb. amitől felkapta a média megvan az ingyen reklám.

Egyébként a blogját lehet nem szeretni , de érdekes módon a Tomcat fikázók többen olvassák lassan a blogját, mint ahányan szeretik, és ez igaz a Tóta blogra is, ahogy mindenre Magyarországon.

Ez v.mi magyar sajátosság lehet, amit utálunk az jobban érdekel.

Itt is van egy kör , aki rendszeresen hűségesen olvassa Árpád írásait, majd bőszen mindjárt kommenteket nyomogatja, hogy milyen szar is ez az Árpád ... a Tomcattel ugyanez a helyzet a fikázók napi szinten követik, hogy éppen mikor mit ír, és bőszen szídják a Tomcat ellenes fórumokon ...

A kedvenceim pedig azok a balliberálisok különböző fórumokról, akik betéve vágják a Magyar Nemzet napi termését , és hűségesebb olvasók , mint a legvadabb orbán fanok ...
MezgaAladar 2007.05.14. 06:15:39

Ezután a hozzászólásod után méltó rád az elvtárs kifejezés. Tudod a demokráciában van egy olyan aprócska alapvető jog minden állampolgár számára, mint az ártatlanság védelme. Tudod itt nem jön a fekete autó az emberekért bármennyire is szeretnéd.
Egyébként Tomcat blogja régen jó volt rendszeresen olvastam míg nem kezdte el ezt a kurucos baromkodást ... én pl. már abszolute nem olvasom.

Nem kötelező olvasni így nem is zavar ... , ahogyan a Győzke Show-t sem nézem stb.
Carnivora 2007.05.14. 11:44:31
Akkor meg vagyok nyugodva, mert már azt hittem, hogy sikerült levedlenem az átlagember mivoltomat. A Kiszel Tündét mikor viszi el az óberhé?
Nem véletlenül az ártatlanság vélelme?
Tudom, csak egy betű.
Off

A nemzet, Hírtv nem reagált az U.P. cikkre? A netes kiadásban nem találom, a papírhoz meg nem férek hozzá.
Őrnagy Őrnagy:

bár nem mindig, de a 11.43-kor kelt hozzászólásoddal tökéletesen egyetértek. Mindent azért nem kellene kampányra használni.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 11:53:13

Gondolom csak nem akarnak még nagyobb hülyét csinálni magukból egy ilyen szintű beégés után :)))
Carnivora: "A kedvenceim pedig azok a balliberálisok különböző fórumokról, akik betéve vágják a Magyar Nemzet napi termését , és hűségesebb olvasók , mint a legvadabb orbán fanok ..."

Igez ez egy hülye balos szokás, hogy csak úgy fikázunk valamit, ha ismerjük is. Tényleg érdemes lenne tanulni a jobbos kollégáktól, akik ismeretlenül is mindenről tudják, hogy ami a túloldalon van az szar :D Hogy kicsit ON is legyek, Tomcat egy barom... amugy objektiven megitélve :)
Gallion 2007.05.14. 12:06:57
...és akkor még nem is beszéltünk a nyugger átlagemberekről! Azok még- horribile dictu - könyvet is vesznek a kezükbe, bizony!
Én is szoktam nepszavát olvasni ,de nem azért hogy megismerjem, hanem mert iszonyú jól szórakozom ( pl Bolgár György), mint pl a kurucinfon is (pl kokárdáért ütött a zsidó),akarja őket megismerni a halál.
Nagyjából már az egész magyar sajtót nagyon unom, lesz..rom.

Aero magazin, meg Rubicon, oszt kész.
No meg az UFI ugye, csak mostanában nem nagyon jelennek meg.
Viszont pl a 168 órától idegbajt kapok qrva gyorsan.
Th az elso kommentek, ahogy indult a blog az meg ok volt, a story-k mondjuk inkabb "haverom mondta, hogy" meg "szemelyes elmenyekbol" epultek fel, - az utobbi kevesebb volt, es rosszabbul megirva,- de valoban nemelyik szorakoztato is birt lenni. en 3 honapig kulfoldon gyakorlatilag agyhoz voltam lancolva es csak dial up, ugyhogy mindent elolvastam, amit csak lehetett, tehat tudom mirol beszelunk. De ez most mar nagyon mas. Es csak annyi az igazan lenyeges a mondanivalombol, hogy nem jo, nagyon nem, ha egy artalmas degeneralt faszfejet (mert mostanra boven az), osszevonnak - akarkik es akarmilyen szinten egy ertelmes emberrel. Ha masnak nem is, nekem fontos, hogy ne igy legyen. Ugye itt fel lehet hozni azokat a suket dumakat, hogy a jobboldal meg a szelsojobboldali csocselek. Vazze. Ha valaki fasz, attol el kell hatarolodni, minnel elobb , annal jobb. Az, hogy korabban "szellemes" (is tudott neha lenni) az per ma per most le van szarva. Amugy nagyon jo kommentet irt kukacka, - de a mondanivalom szempontjabol ez most kicsit off.
Ilyen szopás után elvárnám a bocsánatkérést vezércikkben kedves Nemzet, Hírtv.
Bár ez nem szokás magyarhonban, pl az indexnél sem.
Visszatére a témához.
Nehéz elmenni Tomcaton. Pl mikor "betört" a szomszéd lakásba, mert ott vonyított egy szegény kutya.
Gallion 2007.05.14. 12:06:57

Minek olvasnám a Néphazugságot pl. , mikor tudom, hogy hülyeséget ír? mazoizmus ... a Magyar Nemzetet sem olvasom hasonló okoból - pártlapok.

hacsaturján 2007.05.14. 12:12:44

Na igen egy jó könyv sokkalta hasznosabb , mint ez a sok írott szemét ... papírpazarlás.

Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 12:21:22

Nem divat ez max. v.mi apróbetűs cikkben a sokadik oldalon ...
"Ilyen szopás után elvárnám a bocsánatkérést vezércikkben kedves Nemzet, Hírtv."
Azt ugyan lehet várni egy Csermelytől ítéletnapig.
Elég megnézni a tekintetét a Péntek 8-ban. Az ilyen ember már csak dacból sem kér bocsánatot.
Carnivora Elvtárs: Asszem kicsit megzavarodtál :-)
Szerintem rendben van a gyerek. Marpedig azert is, mert irigylesremelto a batorsaga. Azt hiszem, ez orszagunkban csak keveseknek adatik meg, hogy felvallalva teljes enjet kuzd az igazlattatasert.
Mindenestre en ugy gondolom, hogy a Tomcat viselkedesenek latszolagos valtozasa ("mert meg lesznek bombázva" erveles) egyenes kovetkezmenye annak a szemelyiseg valtozasnak, aminek o is reszese. Ugyanis a patkanyokat sem lehet ervekkel eluzni otthonunkbol. Magyarazni nekik azt, amit ugysem ertenek meg, es ami szamunkra vilagos? Mindennek van egy hatara, ameddig lehet csinalni, es nem tovabb. Aztan jonnie kell az akasztasnak, mert kulonben a fejunkre nonek! Es ez a jelenseg mar regen tulcsordult manapsag. Marpedig valamikor robbanni fog, csak ha nem valunk fergekke, es alattvalo senkikke.

Mindezt persze meglehet ellenoldalrol is csinalni...
travis 2007.05.14. 12:32:06

Nem jellemző ez egyik oldalra sem Magyarland-ban ... a Pártkeltében mennyiszer kértek bocsánatot? a Néphazugságban? Hetibalosban? ...
MezgaAladar 2007.05.14. 12:34:31

Inkább neked vannak homályos fogalmaid a demokratikus rendszerekről ... tudod demokráciában édeskevés az elítéléshez, ha műtrágyát tartasz otthon ... :)
Tessék mondani, ez még szubkultúra, vagy már nem az?!
Carnivora,
Ezek is mind ugyanaz a szint. Bocsánatkérés sosincs, csak ún. helyreigazítás. Bírósági döntés után.
Ég és föld a kettő.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 12:26:54

Mondjuk ez nem is baj :) amilyen brutális világban élünk mondjuk lehet eltúlzott volt a reakciója nem ismerem a hátteret, de amikor Magyarországon az a cool művészfilm, ha egy macskát belefojtanak egy lavór vízbe sokkalta nagyobb gáz.

Egyébként nem is lenne baj, ha több ilyen átrontós ember lenne, ahelyett hogy közömbösen végignézik, ahogyan a szomszéd mondjuk részegen végigveri a családját stb. -
Ornagy, minnel nagyobb a szopas, annal tavolabbi a bocsanatkeresnek meg az elmeleti lehetosege is. Egy boffentessert elnezest ker mindenki, egy kiados fingast mar inkabb masrafog.
ez a gyerek és a sztorija engem leginkább a Harcosok Klubjára és a Káosz Brigád Aktivistáira emlékeztet.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 12:21:22

Bizony, az elkelne. Ha nem teszik meg, hangos koppanással esnek a KLUB rádió/ Népszava szintjére.
A hülyeségért elnézést kérni egyébként is a tisztesség, és az erkölcsi erő jele.
Sajnos nem fog bekövetkezni szerintem.

Üdv
tényleg, mitől jobb Árpád gyerekgyárosozása mint tomcat cigányozása? én nem látok különbséget, az is egy racionális Árpád ötlet volt, hogy atomozzuk le Afrikát ..

hogy zuschlagot idézzem kiáltsuk "nácifasiszták.. nácifasiszták!" .. és utána viccelődjünk a zsidókon

Carnivora 2007.05.14. 12:35:11

Most lenne lehetőség bizonyítani! Ez hitelességet hozna.

Üdv
abuhasz 2007.05.14. 12:34:32
Nap mint nap látok valami gyülekezetet, akik szerint most aztán már ölég vót és mindenki írjon alá, az átlagemberek meg csak jönnek mennek, szarnak az egészre, mert könyvhét alkalmából inkább olvasni szeretnének és szerintem fingjuk nincs arról, hogy ki az a Tomcat, viszont ez engem sem érdekel különösebben, jóllehet a nyuggerség még odébb van kissé.
Visszatérve a post témájára.

Én úgy tekintek Tomcatre, mint egy teszterre, aki feszegeti a jogállami kereteket, és adott esetben még rá is mutat a Rendőrség és a kormány lúzerkedéseire.
Ez a tevékenységa szememben egy hatalmas plusz. Ez a fickó kell ide, akár mekkora tulok néha. Kifejezetten szívmelengető látni, hogyan gyöngyözeti néha bizonyos vezető beosztásúak homlokát.

Ideológiailag abszolút nem azonosulok vele, de mint jelenség szerintem abszolút progresszív és szükséges, amíg bizonyos szervek ennyire átpolitizált módon, a demokratikus szabályok ismerete híján működnek.

Tomvat bele kellene férjen egy egészséges demokráciában. A fojamatos letartózatása és a házkutatások csak fokozzák az ellenszenvet a szervek felé.
Látván, hogy nem tudják, ilyenkor mi van, na akkor vigyük be a srácot!

Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 12:42:38

Na az kb. az a szint, mint a Kossuth tériek hunniásdival csak ők a Che Guevara-val, CCCP-vel meg a többi hülyeséggel nyomulnak ráadásul erős hátszelet is kapnak a kormányzattól amitől veszélyesebbek ...
fojamatos=folyamatos
Égek, mint a rongy! :)
Ajtony 2007.05.14. 12:46:24

Üdv

Nem félek én attól, hogy megteszik ... nem divat a bocsánatkérés.
A saját oldalaiknak, úgyis nagyon baromi hitelesek maradnak ...
travis, nagyjából én is azt írtam, és azt gondolom, hogy szükség van vkire, aki feszegeti a kereteket, emiatt szerintem is fontos Tomcat, ugyanakkor egy kicsit veszélyes is a srác - ha egyszer a hatalom közelébe jutna, nagyon durva dolgokat csinálna sztem...
Egyszer példát lehetne mutatni a bocsánatkérésben, jót tenne az országnak.

Én mondjuk simán el tudtam képzelni az indexről a retusálást, csak az volt a fura, hogy nem hagyományos villámos jelet alkottak, ezért volt gyanús, hogy véletlen csupán.
"ha egyszer a hatalom közelébe jutna, nagyon durva dolgokat csinálna sztem"

Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy T. valaha is hatalomközeli pozícióban lesz?
Ilyen alapon Szalacsi Sándor is közveszélyes, mert képzeld el, mi lenne ha hatalomhoz jutna. :)))
A keretek feszegetése az roppant fontos cselekedet, már csak azért is, hogy beleférjen az a nagy arcunk. Mások szerint keretek helyett hajlamosabbak vagyunk a pofonos láda tetejét feszegetni és a tudomány mai állása szerint az eredményen nem feltétlenül kell meglepődni. Bocsánatkérés ide vagy oda.
travis, Hitlerről gondolta volna vki, hogy hova jut? Nem gondolom komolyan, hogy nagy erre az esély, de Tomcatben erős a hatalomvágy, az biztos.
Tomcat = overrated.

Max az elsők közt volt, azért kapták fel, de közel sem írt olyan jól, mint ahogy emlékszünk. Olvassuk vissza mai szemmel, amikor már van egy kis konkurrencia blogosdiban, és láttunk mást is.
Hú, van egy halom hülye ember. Nahát! No shit, Sherlock. Mintha csak csak neki lett volna agya akkoriban. Ráadásul fele fontoskodó kamuszöveg. (kicsit Havashenrik szindrómája van a srácnak)

Hogy Hofit idézzem (kb): már akkor senki volt, amikor még volt valaki.

Hú, most mi lesz, ha lecsukják?
Naugye.
Qrvára utálom a sajtóban , hogy azt akarják beadni, hogy amiről nem írnak, az nincs, és nem is fontos, nem létezik. Inkább olvasom az új Ian M. Banks könyvet
Hitleren is csak röhögtek eleinte, meg ő is szerette a kutyákat. De Tomcat pl. fikázta a "tomketista" droidokat is. Rohamcsapat építéshez nem igazán nyerő húzás. Szóval nem jó a feltevés
"ha egyszer a hatalom közelébe jutna, nagyon durva dolgokat csinálna sztem... "

Ez a legjobb szoveg, amit minden szelsojobbossal valo riogataskor elohoznak. (pl. Verebes a Csurkarol mint miniszterelnokrol) Ugyan mi lenne olyan nagyon durva? Ami egyebkent most nincs meg? A legdurvabb dolog amit el tudok kepzelni az egy nyilvanos Demszky akasztas... (ami egyebkent kijarna neki). Ja es esetleg leallitjak a furopajzsokat, mert idiotasag az egesz...
Mert most olyan qrva jo mindenkinek?
Nem mintha valos problemarol beszelgetnenk. Ugyhogy ne rettegjetek.
Kedves Worluk!

Gondolom, nem lehetett könnyű belátni, és végre publikálni arról, hogy régi barátod, Tomcat menthetetlenül belesüllyedt egy olyan mocsárba, ahonnan már igen nehéz őt kihúzni. És talán neki magának sem sikerülhet már egykönnyen úgy, ahogy például Münchausen báró tette azt egykor.

Figyelve életútját, én azt figyeltem meg, hogy ebből az emberből régóta sugárzott már a gyűlölet, a meg nem értés, a meg érteni nem akarás:

...Nézzük csak a kalandjátékainak a címét, amik ugyan technológiai szempontból jelentéktelenek voltak, gimis szinten (az akkori lázadó fiatalok lelkébe főleg betalálva) népszerűek voltak (tehát, úgy 16 évesen):

BOSSZÚ az iskolán (revenge on the school)
BOSSZÚ a katonaságon (revenge on the army)
BOSSZÚ a rendőrségen (revenge on the police)

Akkoriban mókás volt ez - egy játék szintjén - de lám, mivé fejlődött 10 év elteltével az alkotó. A médium változott; nem a játékról szól ez már; az csak a köntös volt, eszköz; a jelen internet, blogok, akciók - ami közös, ami megmaradt: a letisztult, körítéstől mentes mindent átható gyűlölet. A célpontok - talán mindegy is - kisebbségek, szervezetek - bárki, aki eltűri ezt, aki nem reagál, akinek ez alacsony labda, aki toleráns, aki épp az ilyen és ehhez hasonló magatartásformák, vagy ehhez hasonló általánosítások ellen küzd, és nem ül fel olcsó provokációknak.

Lesz egy pont, és talán tudatalatt ő is ezt várja már nagyon, amikor emberére fog találni, amikor valaki leüti azt a labdát, és az vélhetően nagyot fog csattanni. És akkor meg fog szűnni ez a végtelen gyűlölet, ki tudja, az is lehet, hogy hasonlóan másokhoz megtér, és nyugodalomra lel. És bár az a ló másik oldala, az őrületnek még mindig egy elfogadottabb, békésebb, nagyobb kultúrával és befogadó körrel rendelkező formája, mint a zavaros, agresszív, önellentmondó magyarázatokba bújtatott különböző formákban újra és újra megjelenő exhibichionista, gyűlölködő kispályázás.

TH,

Hitler idejében nem volt olyan szintű nemzetközi és belföldi intézményesített kontroll, ami azt megakadályozta volna.
Ma mindezeknek birtokában vagyunk. Pont Hitler, és az affélék miatt.
A veszély nem valós.
komolyan lement 3-4 post arról, h ez a macskajancsi hatalomra kerül-e vagy sem?
LOL?
"Hú, most mi lesz, ha lecsukják?
Naugye."
Engem speciel zavar, ha egy embert ok nélkül tartóztatnak le, és a bürokratikus eszközökkel tartják bent mondjuk 30 napig. Megnyilvánulásod maga a sűrített közöny.
Egyszerűen csorbítja a szabadságérzetemet.
TH 2007.05.14. 12:58:34
travis, Hitlerről gondolta volna vki, hogy hova jut? Nem gondolom komolyan, hogy nagy erre az esély, de Tomcatben erős a hatalomvágy, az biztos.

-hatalomvágy? be vagy lőve :)
műfegyverrel mászkálni a városban, belógni egy sajtótájékoztatóra, kötözködni, az nem hatalomvágy

nem épít hozzá ideológiát, hajlandó bohócnak öltözve kifigurázni magát és nácikat, ez idegen a hatalomra törő embertől

Áprádot is az zavarja, hogy már jobban provokál mint ő :)
engem egyáltalán nem az zavar. és ha az al-kaida felrobbantana egy atombombát, akkor se az zavarna, hogy ezek jobban provokálnak nálam.
én se gondoltam komolyan :)
azért egy vérből valók vagytok te meg ő..
ha nem is egy vér, de voltak közös pontok.
Eccer egy ántivilág béli celebritás monta nekem a nyócvanas évek történelemformáló viharjai közepette azt, hogy ő mostan tulajdonképpen zászló szabaccságvágyó népünk egén, akkor én azt montam neki, hogy inkább totál mata vagy bazmeg és tán nem kéne ennyire megitassulni még önnön nagyságunkat illetően se.
"ha nem is egy vér, de voltak közös pontok"

Meg vannak is. De nem ideológiai közös pontok, hanem a demokratikus kontrollban játszott szerepeteket illetően. És ebben nincs semmi rossz, sőt!
1. travis, megnyilvánulásod maga a sűrített demagógia.
vadidegen embert eljárás alá helyeznek okkal vagy ok nélkül (erről ld 2. pont), mégis mit kellene csinálnom? fáklyás felvonulás? éhségsztrájk? mentőakció? igen, leszarom, so what? most akkor gonosz vagyok mi? nem kapok rétes estére...

2. mi az, hogy ok nélkül? lement már a tárgyalás? nyomozás, bizonyítás, tárgyalás meg ilyesmi az le van szarva mi? Tomcica jó fejcsávó, ergo ártatlan. Az élet meg egyszerű. Van, aki tényleg ártatlanul kerül sokkal rosszabb helyzetbe. Róluk hol a blogbejegyzés? Hol az együttérzés meg sajnálat? ez kb. olyan szintű szöveg volt.

tudom a Rendszert támadni divatos, meg trendi, sőt saját kezűleg segítek titkos bázist építeni az Endor holdján, de keressünk valami nemesebb apropót, mint pólóárus barátunk.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 13:14:26

"a családomat és a saját hozzátartozóit is. A tizenkét éves húgomat terrrorizálják az iskolában, csakúgy, mint a Tamás tizenhárom éves unokahúgát. A szülei házára mocskolódó plakátokat ragasztanak"

Inkább, arról kellene blog, hogy egy ember baromságai miatt a még nagyobb barmok , miért kezdik el baszogatni a családot, és ilyenkor, miért nem avatkozik közbe a rendőrség ...

Megnézném, ha egy kisebbség családtagjait kezdik el baszogatni milyenm országos hacacáré kerekedne az ügyből ...

TH, csak neked egy kép leendő Führerünkről :)


www.tomcatpolo.hu/blog/nagykep.html?filename=blog/blog/20050212/20050212_10.jpg#

"mit gott für koenig und vaterland"


omgwtf 2007.05.14. 13:23:09

Gyurcsi is egy macskajancsi volt 20 éve a köcsög melegítőjéba :)
omg,
A rendőrök reakciójából látszott, hogy nem tudtak mint kezdeni a Szabadság téren Tomcattel, így jobb ötlet híján bevitték.
Nem azért, mert bármit is elkövetett volna, hanem azért mert a rendőröknek nem volt más ötletük. Nem tudták, hogy most ilyenkor mi van. Ezt akárhogy is nézem, probléma.
Én sajnos nem tudok leszarni ilyen dolgokat.
omgwtf 2007.05.14. 13:38:24
...mer az átlagember a fasorban sincs ezekben a vérzivataros időkben és még a Mónika sóra is csak félve tekint, valamint nagyokat vakarózik a szabadságérzet hiánya okán.
"Gyurcsi is egy macskajancsi volt 20 éve a köcsög melegítőjéba :)"
Azért kicsit más önjelölt provokátorként, és a hatalmi gépezet aktív részeként macskajancsiskodni.
travis 2007.05.14. 13:42:44

A rendőrök kerestek egy palit, aki "közismert" , és belehet mutatni bűnbaknak, hogy ők milyen faszák, hogy lecsapnak ...

Egyébként is a magyar rendőrség-ügyészség-bíróság régen volt ennyire a béka segge alatt, mint manapság. Az MTV-s beégés; október 23.-a; a móri ügy; mostani OTP ügylet, amikor leléceltek a pénzzel ...

Mindamellett az átlagember max. annyit érzékel a "szolgálunk, és védünk" szlogenből, hogy baszogatják az autósokat orrba-szájba ...
Azt meg tudja mondani valaki, hogy tomcat bombagyártó társait miért nem helyezték előzetesbe? Szerintem különös.
csak tippek vannak:

- más ügyei is voltak folyamatban
- vannak nem nyilvános bizonyítékok
- diktatúra van
a helyszínelő lop, valószínűleg rendőrök erőszakoskodnak ( index.hu/politika/bulvar/megeroszakol/ - nem sok bűnöző vesz tömegesen /5 fő/ rendőr egyenruhát fel a belvárosban, várhatóan valódiak ), az hogy embereket rugdos 20-30 rendőr az se fordulhat elő külföldön, itthon nem megdöbbentő..

nézzük kiket utálnak legtöbben a társadalomban?

romák, rendőrök, bűnözők, bíróságok, politikusok

közös pont: gyakori visszaélés az erővel, hatalommal, lopás, rablás, bűnpártolás (lásd miliárdos bűnözők)

az általánosítás nem védhető, ugyanakkor az előítéleteknek szokott lenni igazságmagja - még ha az elemzéshez és problémamegoldáshoz ez kevés is - és segítik a túlélést, én így tanultam iskoláimban. akkor gondolkodjunk el, hol is van a baj.
Carnivora 2007.05.14. 13:46:55

"...és ezt most hogy?"
baszogatják az autósokat orrba-szájba ...

-ez most igaz is..
Hát igen, a rendőrökkel van egy kis gáz mostanában.
"Rendőrállamot nem!" Dr Flash www.drflash.hu/htm/gyalazkodas.htm
Travis, te most arra alapozod a mostani eljárásban Tomcat vélhető ártatlanságát, hogy korábban egy tök más esetben a rendőrök reakcióját így vagy úgy interpretáltad, ill most feltételezed, hogy általad frusztrációnak vélt viselkedést most a megtorlás követi? hát mit mondjak? innét kezdve nehéz objektívnek maradni, vagy érveket hozni.

de villanyozz fel, mi az elvárható magatartás ilyen esetben? mit tesz egy Igaz Ember? szemöldökránc, zúgolódás, fémreszelős süti a Markóba?

hacsat... (bocs, nekem 12 gombos billentyűzetem van, a nick többi része nem megy), bocsi, ezt én nem tudtam értelmezni. tudom, hülye vagyok, de nem látom a vérzivatart, Máunikát pláne nem, a szabadságérzetem meg köszöni jól van.
most akkor rossz nekem?
"Hát igen, a rendőrökkel van egy kis gáz mostanában."
Hát, ja. Szerintem ez sokkal nagyobb veszély a szabad társadalomra nézve, mint ezer Tomcat.
omgwtf 2007.05.14. 13:54:51
A röff nem neked szólt, csak utaltam egy jóízűt.
omgwtf,
Álljunk meg egy ásónyomra! Ha Tomcat szervezkedett, robbanószereket halmozott fel, vagy vannak egyéb bizonyítékok ellene, akkor tessék elítélni!
De az a rendőri gyakorlat, ami a Szabadság téren történt, hogy csak úgy bevitték, azért hogy ne legyen már balhé, egyszerűen vérlázító.
Hol vannak a következmények? Legalábba annyi, hogy a Görényi bejelenti, elküldtük a kollegákat továbbképzésre, hogy legközelebb tudják, mi a helyzet.
NN, én olvastam Tomcat összes írását, ami a blogján megjelent, nem kell nekem bemutatnod. Szerintem a szereplési vágy nincs ellentétben a hatalom iránti vággyal. Ha emlékszünk, még volt a választások előtt pár kifakadása, hogy a Zöld Pártnak miért nincs esélye, pedig ő is kampányol benne...Bizony szeretne hatalomhoz jutni, effelől nyugodt lehetsz. Más kérdés, hogy erre nagyon kicsi az esély.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 13:48:55
Sztem itt a "diktatúra van" pont a legvalószínűbb, ezért hasznos tagja Tomcat a társadalmunknak, mert felhívja a figyelmünket arra, hogy itten nem minden OK...
Carnivora 2007.05.14. 11:16:53

legalább nézzél bele a linkbe, nem Rózsa Misitől idézek, hanem magától Tomcattől.
A "hatalomrakerüles" :) temähoz. Ki nem tud többet is felsorolni, a mai magyar politikai eletszereplöi közül, akik meg Tomcatnel is alkalmatlanabbak a poziciojukra? Müveletlenebbek, egysikubbak, (meg) erkölcstelenebbek, vagy simän csak meg kevesebb ember velemenyet kepviselik. Es ez a szar az egeszben: hogy meg Tomcat sem egyertelmüen abszurd figura a mai magyar közeletben (akärcsak kiszel, päko vagy anettka, ebben az ällatkertben frankon elfer mind.).
"Carnivora 2007.05.14. 07:34:34

Egyébként alig vártam, hogy megjelenjenek a Kepler féle majmok, akik majd most jól megmondják Tomcatről a tutit "megbukott matekból a gimiben" igen egyértelmű, hogy megbukott matekból végülis általában olyanok szoktak programozni :)))"

Nekem több ilyen programozó haverom van :-))
Milyen ügyei?
1. az a Tychofdsjkfefsdag vagy ki megverése
2. Demszky tojászápora, ahol ott volt.
Több is van?
nekem nem jut eszembe más ügy.
A baj csak az és nem csak ezzel a farokkal, hogy folyamatosan veszti el az önkontrolját. Sima sor:

Bohóc ruha, Tojás bomba, füst bomba...

Ezután jön majd a pofán rugdosás és a rendes bomba stb.

Szóval készüljetek, hy nem történik valami komoly vaáltozás, (és miért történne?) akkor a SZVSZ legkésőbb a 2010 es választások körül meglesz az első halott is. :-(
van még bűne, pl a hősi szovjet szemét bontása. kultúrhelyeken az ilyet elteszik egy parkba mint az amcsitemető a rubin hotel mellett, nálunk meg ott virít, borzasztó társadalomellenes cselekedet bontani..

a kádár sírjának szétszedéséről is az indexen olvastam a legjobbat asszem bedétől, nem véletlen a jobbik is átvette:

index.hu/velemeny/jegyzet/070503kadar/
portal.jobbik.net/index.php?q=node/4489

a vén szemétért se kár :)
Van egy hatar, amit ha atlep az ember, szabadon levadaszhatova valik, es Tomcat egy ideje mar ezen a hataron tul volt. Soha nem kedveltem a melegekkel es csiganyokkal kapcsolatos megnyilvanulasai miatt, de annak sem orulok, hogy most attol hangos a fel vilag, hogy "Na, Tomcat a sitten megtanulja toleralni a homoszexualis kapcsolatokat" vagy hogy "az a kulonbseg Tomcat es Che Guevara kozott, hogy az utobbi mellett legalabb kitartott a felesege".

Az is igaz, hogy ha eljutott volna a fustgeneralasig, es a kitoro panikban megserul, vagy netalan meghal valaki, megerdemelne 20-25 evet, de egy ember bezarasanak ugyanugy nem tudok orulni, mintha a massaggal szorakozik valaki. Talan jobb, hogy igy tortent, talan ez megakadalyozza, hogy meg messzebb elmereszkedjen.
anno Torgyänrol is mindenki azt hitte valami vicc, nyilvänvalo klinikai eset, aztän miniszter lett.
Én nem teljesen értem ezt a TomCat jelenséget...Ki ez az ember? Mit csinált, és ha csinált valamit, azzal hozzátett valami fontosat a nagybetűs KÖZJÓHOZ? Szerintem Tomcat egy alapvetően beteg, magamutogató ember, aki súlyos kisebbségi komlpexussal küzd vagy küzdött. Okádok az olyan alakoktól, akik mindíg megmondják a frankót mindenkiről, mindeközben olyan szellemi mélységekbe süllyednek, ahonnan igen nehéz a visszamászás. Én is olvastam a blogját ennek a tetűnek és azon túl, hogy jól fogalmaz, a mérhetetlen ostobaság és keserűség árad minden sorából. Szerintem Árpi meg legyen büszke arra, hogy előszót írt a lebuj könyvéhez. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan és mindenhol keménykedik...nevetséges. Azt sem értem, hogy miért kell arról beszámolnia egy - bár csak bulvár - napilapnak arról, hogy ezt a gyengelméjűt letartóztatták, mert szegény olyan kurva sötét volt, hogy egy lakótelepi lakásban emberi csontokat gyűjtögetett, meg petárdát kotyvasztott valami hígagyú tinibuzival...Ez a pali régen is, meg most is egy zsák szar volt és az is marad.

Ja, és egy ilyen blog bejegyzésért, hogy
"...Olyan jó kedvem volt, hogy el is felejtettem fölképelni a pimaszkodásért. Persze, tudom, szegény-szegény, oda az autója... " minimum jár egy "b***szájbaajók****anyádattomket".
"Ezután jön majd a pofán rugdosás és a rendes bomba stb."
Olyankor kell bevinni, nem pedig kriptokomcsik molesztálásáért.
travis: egy normalis etikai normakkal biro vilagban, a sirgyalazasert is kijar(na) nehany ev.
Na, akkor jó
1. akkor az a Tychnemistudomki nagyon szánalmas
2. A tojásdobálás a hatályos jogszabályok szerint szerintem nem volt törvénybe ütköző dolog, vagy igen? Én mondjuk Demkszkájon ilyen jót még soha nem szórakoztam, ha tudom, hogy ez lesz, elmentem volna.
oké Travis abban teljesen egyetértünk, csak elkevertem a pontot, ahol áttértünk a Szabadság térre. :)
nem akartam flamelni.

hacsa: k, no röff taken :)
Blazzo,
Már miért kéne valakinek közjót tennie ahhoz, hogy kinyissa a száját vélt vagy valós iagzságtalanságokért?
Tomcat... hm...

6-7 eve meg egy senki volt (amugy most is az, csak az a baj, hogy irnak rola). Nos, ez a beteg (es beb@szott) szemely kepes volt egy kb.: 500 fo reszvetelevel zajlo szamitogepes partin elokapni a legpisztolyat, azt a folyoson lengetni, lovoldozni es mindezt nem abbahagyni a kozosseg keresere, aminek mellesleg a tagja volt :(
Tovabbi sztori a hosotokrol:
Monitorlopas kozben kaptak el szinten egy partin, aze ez gaz nem?? Na, igy jaratta le ott magat az eppelmejuek koreben, aztan teret valtott.. csak agyat nem, sajnos.

Mar regen sem ertettem, hogy mi a peket latnak bele emberek, asszem veluk lehet a problema, mara rajottem.
Atz, ha vkinek van nehany gondolata, amit nem az ujsagokbol idez, meg nem jelenti, hogy o okos, egyeniseg vagy barmi is.

O nem szimplan devians, hanem gonosz es zakkant.

Mondom, ennek ellenere ismerem aki beszallt a poloboltjaba, es o valoban jo ember, mondvan: mert milyen tehetseges grafikus.... Huha, hat en meg errol se vagyok meggyozodve, de nem am.

Lehet en vagyok a hulye, mert szerintem nem a hulyeket es erkolcsileg nullakat kene peldakeppe tenni?

Eleg melyre sullyedt sajna itthon a szinvonal.

Soxor Arpi bacsi is elhiszi magarol, hogy o egy riiiil intellektuel, mert ir, s mert neha elkapja a fonalat, meg haaaat ritka allat ma mar az, aki hasznalja a szurkeallomanyat, szal o egy ubermensch, van neki Velemenye.

Na, ez tenyleg arra eleg neki, hogy esetleg masokat is ravegyen a gondolkodasra, amiert gratula.


Aze meg dolgozzon magan, rafer.

Vakok kozt a felszemu meg nem egy Szokratesz.

Pa
travis: az a baj, hogy olyan eszkozokkel tette, ami a cel szentesiti az eszkoz menten tul messzire vezet
torgyán bohócként pártot épített, az ellenfeleket meg kirakta, egy pólóboltból még nem nőtt ki max adócsalás

halottak meg várhatóak, úgy ősz körül vagy télen, szerintem, de legkésőbb tavasszal. és nem feltétlenül jobboldalról, simán jöhet egy valóban kommunista kisebb csoport, aki nem reklámoza magát, illetve ha nem tömik be a panellakók száját a távhő stb. mérséklésével, pár lakást felrobbantanak majd a kilakoltatás előtt állók.

most ne kritizáljatok erősen, fél év múlva vegyük elő újra :)
Siona, látom a vádaskodás az könnyen megy, ez a monitorlopás tetszik a legjobban...ugye nem várod, hogy azonnal elhigyjük?
Blazzo, sztem Tomcat sokat tesz a közjóért azzal, ha rávilágít arra, hogy hogy működik nálunk a demokrácia...
Álljunk már le ezzel. Torgyán politikai párt vezetője volt, Tomcat egy civil. Makó és Jeruzsálem esete.
Ha Tomcat pártot alapítana, vagy indulna egyéniben képviselőként, kapna kábé 400 szavazatot, oszt' csókolom!
na. hát akkor Tomcatről ennyit.
kérjük a következőt! :)
"akinek volt az a kabátlopásos ügye"

egyébként minden hülye lóbálja a légfegyverét /haverok is/, sőt lőnek is
lőttek már rám nyílt utcán /nemhaver/, voltak extrémebb fegyverek is rámfogva

és nincs közöm a diszkó vagy bűnözői szbkulthoz
/a légfegyver meg gázpisztoly az nbemugyanaz ugye?, én nem értek a fegyverekhez. gázpisztolyra gondoltam. már abból hogy még élek :D/
a léggel meg verebeket lőnek nem? Árpád a fegyverbuzi. legalábbis ezt vettem le, érdeklődés a hadiipar iránt. még egy közös pont
na, mikor is jelenik meg, amit az elobb kudtem, heh?
a légfegyver céllövészetre, meg legfeljebb fácánra való, és lövedéket lő ki.
a gázpisztoly meg gázt, és önvédelemre való.
hadiiparhoz egyiknek sincs köze.
TH

Sajnalom, de miert vadaskodnek, nem a ferjem. elhinni nem kell bar ha szembesites lenne en ismerem a tanukat, a fegyveres estenel szemelyesen ott voltam. ha meg bele vagy zugva, csak annyit mondhatok:

a szerelem vak...


travis, torgyän "sztärügyved" :) volt, ertsd egy dzsentri pesti senki. Nem bohockodott, simän dilis volt. Ennyi erövel poloboltos is lehetett volna. Kiböl mi lesz azt elöre nem lehet tudni, talän nem csak kisztitkärbol lehet politikus. Märmint ha azt a patkänyfajt ertjük politus alatt, amit magyarorszägon jelent. "Demokräciäban" valamire vinni, kicsit olyan mint a kristälyosodäs, kell egy tultelitett oldat, meg egy kristälyosodäsi pont, ami akär egy darab mocsok is lehet, hogy mi, az mär mindegy, eleg ha van.
szép történet. semmi világrengető tanulság, de jó volt olvasni, egy kis nosztalgikus visszatekintés a "Revenge on ..." sorozat emlékére. éslegalább azt is megtudtuk, hogy mivé fejlődik az emberi agy, cca. 20 év alatt.

ámen.
Siona, ha olvastad volna, amiket írtam, nyilván nem hinnéd, hogy én szimpatizálok Tomcattel.
Robzon,
Azért ügyvédi praxisból könnyebb átúszni a politikába, mert az már feltételez egy bizonyos fokú kapcsolati tőkét.
Pólóbótból nehéz pártot felépíteni. Támogató, befektető híján.
:)
miket meg nem tudok! hiába, a nagy a sötétség itt benn:)

abban azért csak nincs vita, hogy a tankok, aknavetők, gépfegyverek kedvelői gyakran vonzódnak a fegyverekhez úgy általában, viszont az ilyen játékszerekhez jutnak hozzá könnyen

öncélú tankszeretetről még nem hallottam, egy tank vagy anyahajó, fegyvergyár nem jó semmire, a magam erőszakmentes módján ez a fejemben egy kategória a militaricuccos fazonokkal, akik vonzódnak a nagy, nehéz, férfias péniszpótlékok iránt

ez viszont már előítélet részemről, sűrűn kérek elnézést!
általában ez a műszaki érdeklődés egyik ága, legalábbis nálam kézenfogva jár a gőzmozdonyokkal, repülőkkel és űrhajókkal, beleértve a nem földieket.
Tomcat éppen attól v.ki, hogy itt fikázza több tucat ember. Ennyi. A legtöbbet azzal lehetne ártani neki, ha nem foglalkozna vele senki, de buta a magyar, hogy ezt megértse.
ja és egyik sem játékszer, bár ez gyakori félreértés. mindkettő elég veszélyes.
jó, azért tényleg disztingváljunk picit. aki játszik a kommandendkonverrel még nem biztos, h le akarja igázni a világot.
a tank meg már úgyis megy ki a divatból, a jövő militaryja valami lyukban lesz billentyűzet mögött.
(ez meg jó kis offtopic lett :P)
egy profi kezében bármi veszélyes lehet. egy kommandós /értve magyar és állami alkalmazott/ ismerősöm mesélte, hogy továbbképzéseken okították az amcsik hogyan vág szét ipse egy erre készített bézbólsapek peremével darabokra egy embert, szinte megfigyelhetetlenül gyorsan. mint mondta egy profi ellen nekik sincs sok esélyük.

a hőzöngők csak játszanak, sajnos nem játékfegyverrel
NN:

a szovjet hősi emlékművet és Kádár sírgyalázást nem írtad komolyan ugye?

NN, tomcattol fuggetlenul azert ugye nem tekintjuk normalisnak ha valaki fegyverrel hadonaszik, netan fenyeget masokat "poenbol" vagy csak siman egyszerusegbol/hatalomvagybol?

(Siona altal elmeselt esetek valosagtartalmarol ettol meg nem vagyok meggyozve, netrol jott ember azt mond amit akar. persze minden megtortenhetett)
totya87 2007.05.14. 14:59:10

az emlékmű sérti a halott családtagjaim emlékét

a náci emlékmű se kell, ez se kell, parkba vele, máshol megteszik. a kádárcikket nem én írtam de jó. nem ez az álszent makogás
Csak most olvastam a buzibombas akciojukat. Qrva jo ez a gyerek. Nem is csoda, hogy elozetesben van.
Rettegnek tole akik megerdemlik.
gargoyle 2007.05.14. 15:06:21
-nem tekintem normálisnak, nekem különösen kellemetlen mert én nem hordok
Én is fegyverbuzi vagyok.Elvem: megdobnak kővel, dobd vissza taktikai atommal.
esik a színvonal Árpi, még magadhoz képest is.

Pedig van közös pont, csak sajnos sokmindent politikából nézel, erőből.

Talán erre emlékeztet:

"The question posed to the nonbeliever in Northern Ireland would be, are you a Protestant atheist or a Catholic atheist?"
Túl van lihegve. Nemhogy a Nabucco vezetékről írnál egy tutit, hogy ez a Putyin milyen szemét egy disznó, hogy keresztbetett Viktornak már megint, pedig mindenki látta maga előtt, hogy ömlik az ingyen gáz a Nabuccoból...
Ha Viktor megnyeri a választást, szomorúan magas lesz a gázár....
A hivatalos indoklás szerint:

"Polgár Tamás ellen azért indítványozták az előzetes letartóztatást, mert nála fenn állt a szökés vagy elrejtőzés veszélye, és mivel több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, a bűnismétléstől is tartani lehetett. A blogger ellen tavaly januárban azért indult eljárás, mert egy Kalasnyikov fegyverutánzattal mászkált az utcán, ősszel a budapesti szovjet emlékmű megrongálása, most közveszély-okozás előkészülete miatt."

NN,

1. Kádár sír: nem szemforgató makogás van. Én nem vagyok vallásos, tehát szerintem a sírt nem az elment miatt kell békénhagyni, hanem az ittmaradottak miatt. HOgy a társadalom meg tudja mutatni magának, hogy van egy színvonal, ami alá nem megy. És nem Kádár védelmében akinek szerintem 3 alapvető bűne illetve hibája volt:
- mindenáron megfelelni akarás
- 56
- a máig is ható "mutyizás" széleskörűvé tétele

2. Emlékmű: nem a rendszernek kell emléket állítani, hanem az embereknek. Akiket ide zavartak, mint vágóhídra. Azok akiknek emléket állít már nem vettek részt a megszállásban és '56-ban.

Nem, nem vagyok komenista, a legkevésbé sem.

A legfontosabb nézzünk előre, mert a múltból nem lehet megélni.
az emlékmű helye nem ott van. mondom, amcsitemető szoborpark stb.
én se ástam volna ki saját kezüleg, nem így neveltek :)

a feszültség nő a társadalomban, és levezetődik így vagy úgy, vezetőink tesznek az indulatok fokozásáért, ez csak eredmény
köszi árpi, lehet rád számítani, nem csalódtam. érett már ez a hivatalos formában publikált jegyzet tomcatről.
Na, ez Tóta azon kevés cikkeinek egyike, mellyel, bár nem értek tökéletesen egyet, de mégis teljesen korrekt, ezért nem kívánok belekötni. :D
"Azok akiknek emléket állít már nem vettek részt a megszállásban és '56-ban."
Nem, viszont megerőszakoltak 300.000 magyar nőt és lányt. Plusz a lakosság szimpla kizsákmányolása. Erről már volt szó pár posttal korábban.
NN

akkor ítéljük el egütt a kiásást, ne mondjuk azt, hogy megérdemelte. Ismertessük meg a társadalommal "Az Öreg" munkásságát, de alaposan ám ne csak azt ami nekünk tetszik (mert ugye egyik oldal a "relatív jólétet és emberarcú cocilizmust" a másik pedig csak 56-ot emlegeti).

A második mondatoddal nem értek egyet. Tehát a vezetőink hibája csak? Annak nem aki, beáll a sorba és fújja amit az ő vezetője mond neki? Ne fogadjuk már el, hogy levezetődik így vagy úgy mert egyszer csak valaki azt mondja ő úgy vezeti le, hogy bejön hozzám/hozzád lopni. Vagy erőszakoskodni. Mert hogy csak le kell vezetni valahogy.
Ezt írta TC 2004-ben: "Bûnözõk, fosztogatók, volt nyilasok, azok, akiknek egyszerûen a balhé kellett. Azok, akiket most is láthattok egy Fradi meccsen vagy egy hídlezárásnál."

Hmm 2 év alatt már a hídfoglalókhoz került közelebb ő maga is. Hogy lehetséges ez?
travis

igazad van, de szerintem nem kell látványosan társadalmi frontokat nyitni. Nem biztos, hogy ha ma kellene újat emelni, oda kellene tenni. De ott van. Az elmozdítása ugyancsak feszültséget és sehová nem vezető vitákat generál.

Tanítsuk meg a jövendő generációnak a teljes igazságot (ha van ilyen), ezzel tehetjük a legtöbbet. Tanítsuk meg őket gondolkozni, hogy ne lehessen a szájukba adni kész mondatokat. Sajnos itt óriási elmaradást látok.
totya87 2007.05.14. 15:47:02

-nem bontottam szét a politikus elitet két részre, bár a lázongásokért a felelősség a későbbiekben egy oldalt fog terhelni, nevezetesen akik miatt megszorítások jönnek, ha megszorítás lázongások lesznek.

hogy ők kik, kik kúrták el, azt még a friderikusz műsorában is nyíltan kimondják :)

szóval utóbbiról nem megyek bele vitába
ok, totya, én elítélem. nem sajnálom cseppet sem, de nem kultúrált tett.
Ezt qrvára nem értem, miért nem lehet az az emlékmű (vek) kinn a temetőben? Főleg, hogy pl szovjet címer van rajta, 2007-ben.
Akit elvittek málenkij robotra azt qrvára zavarja az tuti.Egy volt idős kollégám, ha meghalja a szovjet himmnuszt összerezzen ,arra végezték ki, a tábotban ahol volt, a foglyokat.
A halott katonáknak tökmindegy, hogy hol van az emlékművűk nem?
Off:

Nehéz elhinni, hogy még mindíg vannak olyanok akik szerint jó helyen van a szabadság téri szovjet emlékmű. És ezek mégcsak nemis volt munkásőrök, iii/iii-asok stb.

A képletet kár sokat bonyolítani:
1. a szovjetekkel hadban álltunk (mivel meg kellett őket támadnunk)
2. az ellenség elfoglalta országunk fővárosát melyek negatív hatásai közé tartozott sok 100e magyar ember meggyilkolása/ megerőszakolása/ elhurcolása/ kirablása. A vörös hadsereg finoman szólva barbár módon viselkedett.
3. a megszállók áldásos jelenlétének köszönhető 45 évnyi igen sötét időszak a magyar történelemből.

Ezért kéne olyan qrva hálásnak lenni???
Sarlókalapácsos emlékművet tartani az országzászló helyett?
Ez gyakorlatilag folyamatos megalázása az 1944-45-ben hazájuk és családjuk védelmében elesetteknek.

Nem kell történelmi igazságot tennie itt senkinek, nem kell egyetérteni a ruszkikkal az akkori dolgok megítélésében, egyszerűen el kell rakni azt a betonfalloszt valamelyik temetőbe. Akár haza is vihetik az oroszok, vagy oda lehetne adni a measznak, hogy élvezkedhessenek körülötte minden nap.
Nálunk még házi oroszok sincsenek akik balhéznának mint az észteknél.
"szerintem nem kell látványosan társadalmi frontokat nyitni"

Azok már rég meg vannak nyitva, és nincs bátorságunk lezárni őket.
Ez az állapot az, ami tarthatatlan.
Melyik a fontosabb? Egy vén munkásőr nosztalgiája vagy egy sokat szenvedett család lelki kárpótlása? Láttad volna milyen alakok koszorúztak április 4-én Mécs Imre társaságában!
Engem bánt az az emlékmű, az elhurcolt őseim miatt. Egy szörnyű diktatúra jelképe virít a közepén.
NN,

ez a melyik oldal rontotta el dolog túl egyszerű így. De ha jobb ilyen egyszerűen, legyen.

Őrnagy Őrnagy,

aki meg ennek köszönheti az életét, az meg nem rezzen őssze. Igazad van sok galádságot követtek el Vörös Csillag alatt. De minek most megint egy emlékmű hurcolást rendezni. Szavaiddal élve (bár én nem akartam cinikus lenni): a szerencsétlen volt idős kollégád, akkor is összerezzenne a SZU himnuszra, ha csak Kamcsatkán lenne emlékmű. Akkor tökmindegy, nem?
A társadalmi/politikai/egyéb közéleti kritika jogos, helye is van, de megvannak a maga újtai. Ami nem egyszerű. Aláírásgyűjtés, hivatalbajárkálás, lakossági fórumok, beadványok, meg még fene tudja mennyi szarság. Sokáig lehet csinálni és még úgysem biztos,h van eredménye. De ebben az esetben VALAMIÉRT teszi az ember. Mert úgy gondolja,h az jobb lenne.

Az egyszerűbb persze VALAMI ELLEN harcolni. Tojást, csontokat dobálni, füstbombákat gyártani, csekély értelmi képességű embereket lázítani, tüntetni, ellentüntetni. Ebben az esetben nincs is valódi felelősség. A kamasz is csak addig lázadozik, amíg a szülő eltartja. Ha magának kellene megélnie, tennie, alkotnia nem lázadna. És nem az elméletek gyártása hiányzik, hanem a tett. Egy dolog a kritika, de az addig csak üres hőbölgés, amíg nincs egy alternatíva, aminek a megvalósításán tettleg dolgozik az illető.
MAx Hansen,

így egyszerű elrendezni a történelmet:

"meg kellett támadnunk"? Miért? Magyarország független volt. Úgy könnyű, ha a hibáinkat ilyen egyszerű mondattal át is kenjük valakire. És ami a legegyszerűbb, hogy ezzel a szerkezettel a semmibe kened. Csak úgy valahogyan , valami miatt kellett.

MItől védtük a hazánkat a Don kanyarban mondd már el!

travis, ez nem munkásőr nosztalgia, igen messze áll tőlem a komenizmus. Egyszerűen látom mi lenne a következménye, amikor itt nyilvánvaló szükségszerűségekben sem tudunk megegyezni. Sajnálom az elhurcolt rokonaidat, minden ártatlan embert. De nem hiszem, hogy ez hozza meg az erkölcsi előrelépést. De tisztelem a véleményed, ha szerinted pedig igen.
az 56-os értekezése több mint meggyőző. ahhoz képest, hogy szélsőjobbos, képes korrekt képet festeni a jobbosok által leginkább kiszínezett és védelmezett 56-os balhéról.

az, hogy demokráciában valakit bántunk, mert rasszista, az a demokrácia, a liberalizmus működésképtelenségét világítaná meg.

a cigánygyűlölésre minden igazmagyar hajlamos. a kádáros bejegyzés végén már leírtam, hogy én hogyan látom a dolgot. szívesen vitatkoznék róla :)
"A kamasz is csak addig lázadozik, amíg a szülő eltartja. Ha magának kellene megélnie, tennie, alkotnia nem lázadna."

Ezt ne keverjük bele. A lázadás egy szükséges szocializációs lépcsőfok. Kell a személyiségfejlődéshez.
Gyanús az olyan ember számomra, akinek hiányzik az életéből ez a korszak. Távol tartom magam az ilyenektől.
"Nálunk még házi oroszok sincsenek akik balhéznának mint az észteknél."

Az nincs, de gáz az van. Meg egyéb kereskedelmi kapcsolatok. A kérdés az: megéri-e ilyen elvi szöszmötölésért súlyos milliárdokkal fizetni az országnak úgy en bloc? Megéri-e ez a műbalhé az orosz-magyar kapcsolatok (diplomáciai, kormányzati és kormányközeli üzleti) elhidegülését? Ez nem személyes, hanem üzleti kérdés. Az oroszok most (főleg az észt cirkusz miatt) nagyon ugranak az ilyen emlékművesdire. Túl közel vannak és túl erősek (katonailag, gazdaságilag, diplomáciailag) ahhoz, hogy összeakaszkodjunk velük. Butaság lenne szerintem.
A legyozottek panaszat nem halljak a hatalmasok... Nem kellett volna hadba lepnunk, nem kellett volna a Szovjetuniot megtamadni, nem kellett volna utolso csatlosnak maradni - a magyari tortenelem ezer nem kellett volnaja kozul ez csak harom.

Teljesen ertelmetlen dolog a felszab, majd megszallo szovjet eroket szapulni, a tortenelem folyaman ugyanugy megtettuk mi is ezeket. A haborut nem cseresznyemagra jaccak ugyanis, es nem veletlen a mondas se, hogy jajj a legyozotteknek.

Nem arra celzok ezzel, hogy a voros hadsereg helyezesen tette amit tett, csak arra, hogy megvolt mindennek a maga oka es kovetkezmenye.

Az emlekmuvek meg azert emlekmuvek, hogy emlekezzunk. Jora vagy rosszra, az mindegy, de ne akarjuk mar otvenevente atrendezni a tereket, parkokat aszerint, hogy merrol fuj a szel.
"MItől védtük a hazánkat a Don kanyarban?"

A németektől.

Mellesleg érdemes utánanézni a SZU-ban a magyar csapatok által elkövetett atrocitásoknak.
Nagyapám Kolozsvár határában kapot egy román kézigránátszilánkot a szemébe 44- ben. Ő mit védett? Szerintem a hazáját.

Tanyasi rokonom apját kihívták a megszálló románok a kukoricásba 45-ben és puff lelőtték egy szó nélkül. Ő kinek ártott?
Az emlékműnek már az ő emlékére sincs ott a helye, ahol most van.

Észtország 1941: 91% észt 2007: 67 % Nem rossz, úgy hogy a lakosság száma drasztikusan nem nőtt. Statisztikailag minden észt családban van valaki aki eltűnt, elvitték lelőtték, kivégezték, stb.
Nem kéne az ottani ruszkiknak pattogni szerintem, örüljenek, hogy nem otthon vannak...
"Mellesleg érdemes utánanézni a SZU-ban a magyar csapatok által elkövetett atrocitásoknak."

Nem is várom el, hogy Ororszországban emlékművet állítsanak a magyar katonáknak.
Pedig van nekik. Ha nem is a Vörös téren.
"Pedig van nekik. Ha nem is a Vörös téren."
Nem venném zokon, ha az érintett települések lakossága kérné az elbontást. Ugyanaz a történet.
totya87:

Hogy mit kerestünk a Donnál? Kb uazt csak kiélezettebb formában mint mostanában az Eufrátesznél vagy Afganisztánban stb.

Aki pedig az emlémű által szimbolizált katonai vereségnek és megszállásnak köszönheti az életét annak megnyugvására van pár tucat direkt erről szóló emlékmű Bpn. + kb. havi egy emléknap.
Viszont az igaz, hogy emlémű által szimbolizált helyzet teremtette meg számukra az alkalmat a bosszúállásra.
Őrnagyx2,

az milyen, hogy én meg a székely himnusz hallatán nézek alaposan körbe, mert 90%-ban hőzöngéssel folytatódik? Ez pölö a szociban pont fordított érzést jelentett. Lassan így lesz a nép sajna a Himnusszal is, mint ahogy már rég így vagyunk sokan a kokárdával, sőt a nemzeti lobogó nemhivatalos jelenlétekor is érdemes körbepislantani.

Persze ez nem az a félelem, mint amit a kollegád tapasztalt, de azért hasonlít hozzá távolról.

Nincs már olyan magyar jelkép, amit be ne szennyeztünk volna.

Követtek el magyar csapatok is atrocitásokat az tuti, azért keleten más volt a háború, mint a Franciáknál. De gondold el Árpád, bevonulsz,besoroznak, és egy faluban megtámadnak a partizánok orvul. Nyilván vissza lősz, és még lehet be is gőzölsz. Mondjuk a polgári lakosság gyilkolására nincs mentség. Viszont partizánháborúban ki a partizán és ki nem?
De a magyar katonáknak nincs emlékművűk Kijev főterén.
"Túl közel vannak és túl erősek (katonailag, gazdaságilag, diplomáciailag)"

Kitol felsz? Es midet felted?
Eladnad sajat emberi, erkolcsi lenyedet is a gazdasagi es diplomaciai nyugalomert es jopofiert? Te akarki. Tele van veled a vilag!
Ornagy Ornagy: A legfeleslegesebb ilyesmivel peldalozni. Egy haboruban a polgari aldozatok nem azert halnak meg, mert artanak valakinek. Minden haboruban ezrek, szazezrek, milliok halnak meg azert, mert haboru van. Ez nem ujkori jelenseg, mutass nekem a tortenelemben egyetlen haderot, akik nem sarcoltak meg a polgari lakosokat, nem fosztottak ki a varosokat, nem eroszakoltak noket. Legfeljebb akkor, ha a vezetok utasitasba adtak, valami haszon remenyeben. Ez, sajnos hozzatartozik ehez a jatekhoz/.
Partizánháborút csak úgy lehet megnyerni, ahogy az angolok csinálták a Búr háborúban.
Őrnagy Őrnagy,

a fiúk felelősek apák bűneiért? Akik most ott élnek azoknak szüleit/nagyszüleit oda telepítette az akkori "emberbarát" rendszer. Ugye abban egyetértünk, hogy a nagy SZU-ban nem volt szabad költözési jog? Mentek, mert menni kellett. Most ott vannak a leszármazottak állampolgárság nélkül. Persze szemétség volt az etnikai összetétel drasztikus megváltoztatása, de aki most él nem tehet róla. Ne mondjuk már, hogy örüljön és ne pattogjon.
Kösz Tóta úr, végre egy értelemmel játszó cikk Tomcatről.
Brod2. Igazad van. De akkor azzal is kár jönni, hogy mi támadtunk, meg hogy mi is gyilkoltuk a népet Ukrajnában stb.

Talán Nagy Sándor serege nem művelt iylen dolgokat, másképp esélye nem lett volna birodalmat építeni.
Ornagy: Na nehogymar a partizanok legyenek azert a hibasak, ha a megszallo hadero ellen harcolnak. Tudod, van hazaszeretet, ami adott esetben a veszett szajtepes helyett abban realizalodik, hogy az ember elkezd visszaloni. Aztan ha mar sok ember lo vissza, akkor esetleg mar tamadnak. Egy partizan soha nem tamad orvul. Legfeljebb gerillataktikat alkalmaz az ellenseg eroinek lekotesere, megsemmisitesere. El kene felejtened, hogy a harc az utan kezdodik, hogy a ket lovag elobb illoen bemutatkozik egymasnak, meghallgatjak egymas felmenoit, csaladfajat, majd vegul egymasra rontanak. Sajnos ezt a jatekot halottakra jaccak, nem gloriara.
Ornagy: speciel Nagy Sandor varosokat romboltatott a foldig, es meszaroltatta le a teljes lakossagat. Egyebkent en azt mondtam, hogy ha mondjuk en odamegyek hozzad, es szo nelkul fejbeverlek egy telefonkonyvel, akkor nem kene utana azert sirnom, hogy bevered az arcomat.
travis,

engem pedig az is zavarna, ha a magyar katonák sírmelékét kezdenék ide-oda tologatni. Mert ők sem akartak oda menni meghalni. Biztosan volt köztük is garázda, de biztosan a kisebbség. Hagyjuk a halottakat és emlékműveiket békén. Beszéljünk a valós eseményekről, nyugodtan, minden aspektusból.
"Kitol felsz? Es midet felted?
Eladnad sajat emberi, erkolcsi lenyedet is a gazdasagi es diplomaciai nyugalomert es jopofiert? Te akarki. Tele van veled a vilag!"

Ezt hívják diplomáciának, tudod. Hogy engedsz. Te is. Elvhűnek lenni jó dolog, meg könnyű. Lenyelni a büszkeséget, az nehéz. De nem kell politikusnak lenni.

ÉN nem félek semmitől, barátom. Nem a magam nevében beszéltem. Ki tudom fizetni a gázszámlát. A tízszereset is ki tudnám, elhiheted nekem. De ezt majd te fogod elmagyarázni a minimálbéren élő millióknak, hogy most akkor azért lett hirtelen ennyire drága minden, mert olyan gerincesek és bátrak voltunk.
Én nem is erről beszélek, csak megértem az ta magyar, bármilyen katonát ,akinek elszáll az agya, mikor a havrját megölik civilek, és erre begőzöl. De a nemi erőszak, a céltalan öldöklés, Einstanzgruppe, az más tészta.

Rokon mesélte, hog az erdélyi bevonuláskol az ohlájok többször lövöldöztek a falvakban a háztetőkről. És Ukarjnában is volt ilyen, főleg a visszavonuláskor, olvass utánna
Ok mas ugy nincs is, vagy ha van is - az koholmany, vagy/ es diktatura. Arpad vissza...nemfejezem be. Ez egy allright csavo, ennyi. A "cimborad"... Remelem nemveszi senki ezt komolyan. De a szaart neha nem eleg lefujni a kabat szelerol. neha vazzeg el kell vinni a kabatot a tisztitoba
"Egy partizan soha nem tamad orvul."

ROTFL Persze, előtte szól, hogy épp fel készül robbantani a kórházvonatot.

Tudod, hogy mi a különbség partizán és terrorista között? Elárulom: semmi!
A jó terroristákból lettek a hős partizánok.

Már a legkezdetlegesebb formájukban is tiltották a hágai egyezmények a civil lakosság részvételét harci cselekményekben. Partizánok nk.jogilag=háborús bűnösök.

Brod, de ha beverem at arcodat és egy qrva nagy beton falloszt emelek az emlékére nappalidba, azért az nem esne jól.
Elvileg a partizán katonai célpontokat támad. A terrorista pedig civileket. Más kérdés, hogy az amerikai katonai kommunikáció gyakorlatilag mindent terrorizmusnak nevez.
Max Hansen,

elfelejtettél felvilágosítani: ki/mi miatt KELLETT nekünk támadni?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 16:17:06

Érdemesebb megnézni, hogy a magyar csapatok mennyit segítettek a helyi lakosságnak. A történelmi ködbe vész, hogy bizony azokon a területeken, ahol a magyra csapatok biztosították a rendet jóval több ember halt meg a partizánbandák leszámolásaiban, mint a magyar honvédség akció közepette arról nem is beszélve, hogy sok területen csupán a magyar katonák jelenlétte akadályozta meg az etnikai villongásokat pl. az ukrán, és lengyel lakosság között.
Hansen: Ertem, szoval a magyar partizanok terroristaknak minosulnek? Bortonbe vagy Hagaba veluk...De akkor mar visszamenoleg assuk man ki mondjuk Hunyadi kaszas kereszteseit, meg Koszeg polgarait es mindenkit aki civil letere fegyvert fogott a hazajat megszallo, ostromlo erok ellen..pffff de nagy hujeseget beszelsz...Egyetlen dologban van igazad legfeljebb, hogy a haboru utan annak kimeneteletol fugg, hogy valaki hos partizan vagy galad terrorista.,
Maradjunk annyiban, hogy a partizán a terrista egyik alfaja.
Az un. kollaboránsok (nem partizánok) elleni támadások nem feltétlenül katonai célpontok.

"Brod, de ha beverem at arcodat és egy qrva nagy beton falloszt emelek az emlékére nappalidba, azért az nem esne jól."

Még gondolom akkor sem ha előbb te rugod mérsékel erővel bokán az illetőt.
Max Hansen,

a terrorista és partizán közti különbség:

ha bejössz az udvaromba hívatlanul és agresszíven ráduszítom a kutyámat és bottal hátba váglak. Ez partizán.

Ha bemegyek az udvarodba és hátba váglak, mert szerintem Te a jövő héten hozzám akartál hívatlanul látogatni, az terrorizmus.
"totya87 2007.05.14. 16:01:18
NN,
ez a melyik oldal rontotta el dolog túl egyszerű így."

nem arról van szó, hogy nem próbálom elgondolni azt, hogy az ellenzék hozta ilyen helyzetbe a gazdaságot. nem tudom. error. a második megválasztásuk utáni megszorításokat erre nem lehet kenni, gombáznom kéne sokat hogy elmélázzak ezen :)

mindenkinek vannak hibái, kié kisebb kié nagyobb. ez nagy hiba.
totya87,
Épp eléggé valós események az emlékmű körül történtek. Ne hagyjuk csak!
A faszkalap Medgyessy mondta, hogy az '56-os veteránok már öregemberek, hagyjuk az egészet!
Tényleg hagyjuk az is?
Amikor meg azt mondom, hogy a Magyar Szocialista Párt miatt nem tudunk lezárni bizonyos múltbéli dolgokat, le vagyok ugatva.



Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.14. 16:17:06

Így van a németektől védtük magunkat a Donnál vagy ment a Donhoz a második hadsereg, vagy elkotorják az útból az öreg kormányzót, és küldi Imrédy v. Szálasi az egész hadsereget. A zsidókat meg Auschwitzba ... -
Arró lne mis beszélve, hogy a partizánharcot Moszkvából irányították, meg komisszárjaik is voltak. Direkt ott maradtak, mikor a németek bejöttek. Az ukránok eleinte felszabadítót láttak németekben( Sztalin bácsi agrárreformja - 6 millió ukrán), csak azok jöttek a hülye felsőbbremdű faj dumával. Pl sok ukrán szolgált SS színekben. Annyira sötétek vagytok, az már lejárt, hogy van hős partizán meg a gonosz német katona...a valóság sokkal összetettebb.
Ornagy: Hat nezd, legfeljebb szegyelnem magam, de nem hiszem hogy erkolcsileg elitelendo volna az, hogy az en semmibol jovo, es jogtalan aggresssziomra valaszul te jol elpaholsz, majd eldicsekszel vele a haverjaidnak, esetleg lefotozod magad verzo tetemem mellett. Szal az a budos nagy igazsag - es ez a Tomcatre is igaz - hogy ne baszogasd az oroszlant, ha nincs nalad a landzsad. Nezd meg, Tomcat hanyszor baszogatta a rendoroket, provokalta oket, stb, amig eccer visszakapta. Raadasul az a szep, hogy Tomcat a legtobb huzasa utan a jogi csurescsavarassal bujt ki a felelossegrevonas alol, most pedig a jog az ami vegul is racs moge juttatta.

Hansen: erdekes a gondolatmeneted. Szal tegyuk fel, ha irakban a lazadok felrobbantanak egy mareikai konvolyt, akkor ugye ok terroristak az amerikaiak szemeben. Viszont az oket tamogatok szemeben hosok.
"Az un. kollaboránsok (nem partizánok) elleni támadások nem feltétlenül katonai célpontok."

És az ilyen "büntetőakciók" nem is minősülnek partizánakcióknak. Nincs egyértelmű válaszfal terrorista és partizán (szabadságharcos) között. Az élet ennél árnyaltabb.
Ornagy: sotetben minden partizan fekete...

Most hogy jon be a kepbe, hogy volt-e komiszar veluk, vagy sem? Nem minden esetben volt. Igen, speciel voltak nagyon jol szervezett partizan egysegek, mint ahogy voltak kevesbe jol szervezettek is. Pl. a francia ellenallas tagjaira mondhatnank hogy terroristak voltak, csak ezt ne fo-ban tegyuk...
NN,

én ebben nem oda akartam kilyukadni, hogy "már ...is elkezdett osztogatni".

Abban látom a közös felelősséget, hogy pont az a közbeszéd, hogy "ha a kormány akarja emelkedik az életszínvonal", "ha a kormány akarja, lehet jobb az eü", "ha a kormány akarja..."

Ez az amit én több cikluson (talán Antall volt kissé kivétel) átívelő problémának látok. És ez midenkié. Senki nem próbálja elmagyarázni az embereknek, hogy állami kassza nincs. Az állam cak egy adminisztratív szervezet. Pénzünk nekünk van aminek egy részét (nem dalolva) átadjuk az államnak. Ha többet akarunk az államtól, többet kell odaadni neki. De erről nincs elég közbeszéd. Az a közbeszéd, hogy "ha én, X leszek kormányon, majd..." X=bármelyik oldal.
Travis meg az szdsz miatt, ők tették szalonképessé a szocikat, nem is szavaztam utánan rájuk többet. Tulajdonképpen ők qrták el az egész rendszerváltást.
"ha bejössz az udvaromba hívatlanul és agresszíven ráduszítom a kutyámat és bottal hátba váglak. Ez partizán.

Ha bemegyek az udvarodba és hátba váglak, mert szerintem Te a jövő héten hozzám akartál hívatlanul látogatni, az terrorizmus."

Minkettőnek súlyos testi sértés bűntette lenne a vége. Állami szinten pedig minkettő terrorizmus a hadviselés nk jogi szabályaival ellentétes a hátbavágás.
De asszem ezen lehet, hogy kár vitatkoznunk. Majd ha ilyen cikk lesz.
Egy katonai konvoj megtámadása pl. tipikusan partizánakció. Egy újságíró lefejezése vagy egy piac felrobbantása terrorizmus. Egyszerűen nincs stratégiai célja és oka, csupán a félelemkeltés, a figyelemfelhívás. Nem szolgál direrkt katonai célt, csak politikait-pszichikait.
Brod még várjunk Tomcattal, fellebezett. Ki tudja milyen bírót kap... lehet valami jobbsot..
Hansen: speciel amerikaban kisse toleransabbak azzal, ha te hivatlanul betorsz hozzam, es en szetcsapom a fejed egy permetezoszarral. Tulajdonkeppen a te elgondolasod szerint Buga Jakab (aki arconcserditette a karikassal az adoszedo labancot) nem partizan, hanem terrorista, mint ahogyan Eke Mate sem a Tenkes Kapitanya, hanem a Tenkes Terroristaja :) ne felejtsuk, hogy nem volt katona, legfeljebb amolyan mezei lovaskapitany. Esze Tamas talpasai szinten jol harcolo terrorista alakulatok voltak, akik aztan osszeveszve az erkolcsi kerdeseken, szegeny Esze Tamast is jobbletre szenderitettek.
Ornagy: igaz, az is elkepzelheto siman, hogy kijon, es majd inkasszozik a rendorsegtol... Amilyen toketlen a magyar igazsagszolgaltatas, ez is benne van a pakliban.
Őrnagy Őrnagy,

az utolsó kommented nem értem. Attól, hogy volt központi irányítás mi változik.

Sztálin akkora gazember volt, amihez mérhető csak még egy van, de ez most hogy jön ide. Akkor jogos a német bevonulás?

A germánok meg szintén elrontották, mivel nekik minden szláv nyelven beszélő ember ugyanaz volt.

De nem hiszem, hogy sötét vagyok, én nem egyszerűsítem le a dolgokat.
Az Ír Köztársaság első elnöke is IRA terrorista volt, angol szemmel, sőt többen Izrael alapító atyái közül is, szintén angol szemmel. Sőt sok ciprusi görög is. Nehéz kérdés ez.
Es az mi, hogy bemegyek a hazadba, radmondom hogy terrorista, es agyonb.szlak lapattal? Majd elviszem a teli husosfazekot.
Hansen,

még tartozol a válasszal! Lécci, lécci, lécci
A katonai konvoj és a lefejezés közt nincs nagy különbség, mindkettő politikai okokból elkövetett gyilkosság.

Persze mindenkinek szíve joga a neki szimpatikus célokért küzdő terroristákat partizánoknak, szabadságharcosokank stb. nevezni.
"Nehéz kérdés ez."

Bizony az. Nincs is rá egyértelmű, mindenki által elfogadott válasz.
Hansen: egyetlen esetrol tok amikor egy haborunak nem politikai oka volt, az valami norablasbol robbant ki, oszt volt valami falo is benne (azok akik a faloban elbujtak, termeszetesen terroristak voltak, nem a sajat egyenruhajukat hordtak, mert rohadt meleg volt odabent, hanem agyekkotoben szorongtak). Minden haborunak politikai-gazdasagi, esetleg gazdasagpolitikai okai vannak. Szal olyan nincs, hogy a haboruban megolteket nem politikai okokbol oltek volna meg.
Max Hansen

De van különbség. Egyrész háborúban a katonai célpontok elleni támadás megengedett (érdekes lenne tiltani, mondjuk). Viszont a civil célpontok ellen elkövetett támadások (mint amilyen az újságíró) tiltottak. Ha ezt a hadsereg követi el, akkor beszélünk háborús bűnről vagy katonai bcs-ről. Ha civil fegyveres, akkor - mivel katonai bcs-t civil nem követhet el - marad a terrorizmus.
Persze, gyilkosság mindkettő. A szó bibliai értelmében mindenképpen. Azért különbség az van. A katona feladata, hogy harcoljon és ha kell meghaljon. Az újságíróé, hogy tudósítson és semmi több.
Virag: na azert esse igaz, akkor minek is nevezuk amikor a legiero porig bombazza a varosokat ? :) katonai csapas civil celpontok ellen ? Azert esse elkepzelhetetlen, mintha ijesmi is lett volna, nemde?
brod2

Háborús bűnnek. Vagy magyar jogi kategórivál élve katonai bcs-nek. Ahogy írtam is. Mi a nem igaz?
Ezeket a szabályokat a II. vh. után hozták. És mint minden nk jogi szabály, ez sem túl erős és nem is ér túl sokat.

A szőnyegbombázás pl. pont ezért tilos. Ezért használ az amerikai hadsereg precíziós lézeres bombákat.
Hát en mis tudom hol olvatam, azt hiszem ann oa Top Gun-ban, hogy uyge az ukránok ne mnagyo nakartak eleinte partizánkodni, ezért küldtek át NKVD alakulatokat akik "rávették" a lakosságot egy-két akcióra, persze erre a németek "reagáltak", és be is indult a dolog. No meg még ugye a náci ideológia miatt az őrűltek ugye tudjuk miket csináltak. Állítólag ha a németek szereznek valami cári herceget, vagy valam ifehér tábornokot, és nem meghódítani, kiírtani akarják szegény ukránokat belorusszokat, akkor simán eljutnak az Uralig.
Már jóideje zavar ez az előszó dolog.
Nem értettem, hogy egy ekkora fallosztól miért nem határolódik el Tóta W. Ha már nekem leesett, hogy Tomcat nem az a jópofi gyerek, akinek első pillantásra tűnhet, akkor neki miért nem? Nagyjából akkor amikor Sickratman felmosott a pólójával. (Bizony, először ő is bekajálta a pólóboltost)
Egy ideig vártam az elhatárolódást, teltek a hónapok és semmi. Gondoltam, ez egy tudatos döntés, minek adjunk ingyenreklámot ezzel is? Akkor most miért? Miért most akkor? Most miért? Akkor...
Azt hiszem ebben a kérdésben is a győztesek igazsága érvényesül elsősorban.
Ha pl. a trójaiak nyerték volna a háborút akkor a falovas görögök gyáva senkikként maradtak volna az utókorra nem pedig trükkös hősökként.
Nemzeti nézőpont kérdése is a dolog a fent említett kurucok osztrák szempontból szakadár banditák voltak, a Miénkből pedig a szabadságért harcoló hősök.

Egyfajta objektív mérce lehet az erre vonatkozó nemzetközi jogi szabályozás. Más kérdés, arra mindenki magasan szarik amíg megteheti.

A szubjektív mércém szerint pl. Budaházy nem rongálás bűntettét követte el, hanem egy a nemzet számára nem sok jót hozó diktatúra jelképét tette jobb helyre. Ettől függetlenül az ilyesmit nem szabad legalizálni, mert nem vezete jóra.
tct egy korlátolt barom. főképp azért, mert nem tudja megkülönböztetni a racionális gondolatait az irracionálisaktól.
a demagógiája pedig megbocsájthatatlan.
tct egy korlátolt barom. főképp azért, mert nem tudja megkülönböztetni a racionális gondolatait az irracionálisaktól.
a demagógiája pedig megbocsájthatatlan.
Őrnagy,

ez így van, most jelent meg egy nagyon jó könyv SZtálin baklövée címmel (legalábbis én most olvastam. Egy orosz figura írta levéltári források és beszélgetések alapján. Érdemes elolvasni: bajszi nagy szerencséje, hogy végül az alkoholista idióta tábornokai (pl Bugyonnij) helyett hagyta a csak alkoholista Vorosilov-ot (mondjuk nálunk nem jól csengő név) parancsnokolni.

Másrészről igen: ha a németek nem annyira beképzeltek és függetlenséget ígérnek az ukránoknak...
Hansen na erre akartam kijukadni, hogy a tortenelmet mindig a gyoztesek irjak :) akar visszamenoleg is. En a magam reszerol tisztelem akik partizankent a megszallo erok ellen kuzdottek, es ebben az is benne van, hogy adott esetben nem tudom az iraki akciokat se elitelni - HA - katonai egysegek ellen iranyulnak.

Virag: nem fura neked, hogy ezeket a szabajokat MINDIG a haboru utan hozzak meg? Kozben soha?
"Egyrész háborúban a katonai célpontok elleni támadás megengedett"

Természetesen, de nem civil ruhában. Megvan a maga oka az egyenruhák viselésének. A polgári lakosságra nem lövünk, ezért cserébe elvárjuk, hogy ők se lőjjenek ránk. Nem lehet az egyik pillanatban vk. egyszerű civil a következőben 10percre hadviselő fél, aztán megint békés Ali.
hát Max Hansen kénytelen vagyok leszűrni azt a következtetést, hogy állításod semmilyen érvvel nem tudod igazolni. De akkor miért mondod? (t.i. a II VH-ban nekünk támadni KELLETT?)
Hansen: ne haragudj de ez hujeseg...gyakorlatilag visszaminosited a hadviselest az angol negyszog-rendszerre. A kommando bur talalmany, es nezd meg, a szakalas, bigott burok evekig leszopattak a vilag legjobb katonasagat. Nem veletlen, hogy a diverzans hadmuveletek belekerultek a legtobb katonai akademia tananyagaba. Diverzans meg ugye nemigen lehet valaki mongyuk nemet egyenruhaban - Moszkvaban...
"Akkoriban, ha valaki rákérdezett, hogy mégis kiket ért „tetves cigányok” alatt, Tomcat elmagyarázta, hogy az ő szóhasználatában a cigány nem etnikumot jelöl, hanem kábé a bűnöző életmódú embereket, és hogy fehér ember is lehet cigány."

És már akkoriban is tömény bullshit volt ez, ha olvastad a blogját, ugyanúgy használta a cigányt, mint mindenki más, csak ha azt találták mondani rá, hogy rasszista, akkor ilyen és hasonló szövegekkel védekezett. (A cigányölős játék kapcsán készült riportban pl. azt találta mondani, hogy ő nem lehet rasszista, mert a rasszisták azt hiszik, hogy a bűnözési hajlam genetikai alapon meghatározott, miközben szerinte "csupán" kulturális alapon.)

De ettől függetlenül akkoriban még egy szórakoztató polgárpukkasztó-tabudöntögető figura volt, nem több előítélettel, mint ami a korosztályára általában jellemző (van egy olyan tévhit, hogy a cigányellenesség valami szélsőjobboldali dolog - fenét az, még az SZDSZ szavazói is elég rendesen rasszisták, nemhogy az MSZP-sek), és a bátorságáért is lehetett tisztelni (azért neonáci meg cigány tüntetők közé vegyülni és úgy parodizálni őket, az nem semmi, függetlenül attól, hogy igaza volt-e vagy sem).

Mostanra viszont vigyorgásból átváltott vicsorgásba, és a legjobb úton halad a mélymagyar zombi stádiuma felé. A levrovatán szépen nyomon lehetett ezt követni, ahogy egy idő után már a teljesen normális levelekre is jobber sablonok ereszkedtek le a szeme elé, és mindenféle radikális véleményeket vizionált a levélírók szájába, és azokkal vitatkozott a tényleges véleményük helyett. Gondolom, elkapta a politikai gépszíj, az egyik oldalról többnyire anyázták, a másikról meg körülrajongták a cigányozása miatt, nem csoda, hogy lecsúszott közéjük.
na jo hat akinek a szikipatkany a peldakepe, az persze, hogy csak elhatarolodni tud, es csak elhatarolodasra felszolitgani.
totya87:

Azt hittem elegendőek voltak Árpi és Őrnagy válaszai.
Akkor (1941.06) teljesen logikus döntésnek tűnk belemenni a dologba. Úgy nézett ki a friss tapasztalatok alapján, hogy az egész tart majd kb 1 hónapig és fényes győzelemmel zárul. Ha nem is ilyen gyorsan a végén mindenképpen.
Adottak a szlovákok és románok akikkel oda-vissza területi követeléseink voltak, vajon a jóságos Hitler bácsi akkor is a magyarok felé húzott volna, ha az említett trióból egyedül mi nem vagyunk képsesek segíteni neki az "Európát fenyegető bolsevik veszély elleni nemzetközi kereszteshadjáratban"?
Persze fennállt a megszállás és/vagy puccs lehetősége is. De azt hiszem, hogy a lényeg, hogy akkor nem akarta Bárdossy és a Kormányzó elveszíteni azoknak a jóindulatát akikről úgy nézett ki hogy Európa köv. 50 évében a lapokat osztják. Sokáig feszítették már a húrt akkorra a magyarok, sokat kaptak és csak nagyon vonakodva tettek bármit is ami az angolokat bosszanthatta volana (kár volt szartak rá magasról a tommyk, hogy mit csinálunk, ők tudták hogy előbb-utóbb be kell lépjünk ellenük a háborúba). Ellentétben legjobb barátainkkal a románokkal és tótokkal.
Remélem, hogy érted, hogy miért KELLETT.
Hansen: ertem, szoval a magyar katonaknak oda KELLETT mennie. Az a baj, tudod, hogy ez a fajta rabolintas gyakorlatilag semmibe veszi a kovetkezmenyeket, pedig az okos ember legalabb abbol hajlando tanulni. Nem kellett. Belementek, elbuktak, es ezert kaptunk az arcunkra. Ez van. Utolag persze mindenki okosabb, de ha te rabologats, hogy kellett, es ha mindenki rabologat, hogy kellett, akkor a legkozelebb is kelleni fog.
Egyébként a kérdés nem is annyira releváns, tekintve, hogy ha valami csoda folytán semlegesek maradtunk volna akkor is frankón felszabadítottak volna minket.
A lengyelek jobban jártak?
Kellett is menni Irakba és Afganisztánba... Az a jófiú Washingtonban aki kiveszi a részét a gonosz terroristák elleni világméretű harcból.
Más kérdés, hogy ennek módszereit helyesljük-e.
irakba se kellett volna menni
meg afganisztanba se kellett volna menni.
heki 2007.05.14. 09:03:18
Kendermagos Jegesmedve 2007.05.14. 09:45:54
Lord_Valdez 2007.05.14. 10:47:52
Pascal jókat ír és vitaképes ehhez csatlakoznom kell:)
totya87 2007.05.14. 16:50:53
NN,

én ebben nem oda akartam kilyukadni, hogy "már ...is elkezdett osztogatni".

*ballib értékelők szerint is az osztogatás mértéke volt nagy. persze volt itt sok hiba korábban is.

az biztos büdös forinttal nem kap többet tőlem az állam mint muszáj, az én pénzemből nem kell fenntartani egy politikai célra felhasznált titkoszolgálatot, rendőrséget, megvonni az ingyenes oktatás lehetőségét stb.

utóbbi erősen fáj, látom hogy ha nem leszek okos nem tudok annyit keresni, hogy a minimum felett egy centivel fenntartsam magam, később családot alapítsak, és ne adóssághegyeken /lakáshitel, a gyerek diákhitele, tandíj stb./ keresztül másszak el a sírig.
Max Hansen 2007.05.14. 17:37:46

Mindez mennyibe kerül nekünk ...

A fő vicc, hogy az a rendszer ugat a legjobban a Horthy rendszer ellen lásd. csapatok kiküldése, akik teljesen más körülmények között önként , és dalolva küldözgetik ki a katonákat a vakvilágba.
Árpád

/Index
2007. 05. 14., 13:52 | Frissítve: 2 órája
A vámosok már nem csak 1,2 milliárd forintos adóhiányt keresnek a csempészettel gyanúsított Egymásért Alapítványon. A Földesi-Szabó László vezette szervezetnél rövid idő alatt 34 milliárdra nőtt az elkövetési érték./


hát ez fedőszervnek kicsit hihetetlen, ismert vezetőkkel átlátszó lett volna.. az is hihetetlen, hogy pont a szerv nem zudta miről van szó... +erős kormánykapcsolatok.. gyanús, vagy csak paranoid vagyok?:)

egy oknyomozó indexes riporter, vagy te is elemezhetnéd, ha van rálátásod
Nálunk tudtommal a katonák önként mennek ki, s senkit nem küldenek ki behivólevéllel, vagy ilyesmi... ráadásul hülyére keresik magukat. Én nem sajnálom őket...
ha öngyilkos ajándékot kapunk itthon, azt viszont nekik köszönhetjük. szuper!
Ez a tanus nagyon ott van az elejénXD

Az azért amikor kimásztak a Szalay utcai fogdából
a folyosóra, és papíron rabosították Gyurcsányt,
aztán megfejtették a rendőrök keresztrejtvényét,
az az év legkomolyabb poénja volt!

NN: Az érdekesen venné ki magát, mivel robbantani csak ott tudnak, ahol van muzulmán lakosság, akik együttérezvén messzi barátaikkal, jól odapörkölnek valahová (lehetőleg jó amatörül, mint Londonban, ahol a civil halottak nagyrésze is muzulmán volt, de ez mellékszál). Ennek majdnem olyan kicsit az esélye, minthogy holnap kirobban a harmadik világháború.
" Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 16:22:37
Követtek el magyar csapatok is atrocitásokat az tuti, azért keleten más volt a háború, mint a Franciáknál. De gondold el Árpád, bevonulsz,besoroznak, és egy faluban megtámadnak a partizánok orvul. Nyilván vissza lősz, és még lehet be is gőzölsz."

Képzeld el, hogy porbafingó paraszt vagy valahol Szibéria határán. Átdobnak Budapest ostromához, mint gyalogost, a sok tetves vengerszki meg még lő, meg német csapatok is. Házról házra kell elfoglalni ezt a kis ejrópai tanyát... A többit leírtad te is. S itt folytatódik a másik kommenteddel:

Őrnagy Őrnagy 2007.05.14. 16:46:44
"Annyira sötétek vagytok, az már lejárt, hogy van hős partizán meg a gonosz német katona...a valóság sokkal összetettebb."

A fentiek alapján te is eléggé sötét vagy. Eléggé lejárt lemez, hogy a gonosz vörös kommunista hordák lerohanták a habtestű, szűzies megbódogult-asszonyos turulhazát. Háború volt bazmeg, és a fasz rosszabbik végére álltunk. Mint mindig, ilyen eccerű.

Azért elképzelem magam előtt, amint Tyimosenko marsall győzködi a A Főnököt, hogy "szegény magyarok, olyan jótét lelkek, nem ártottak senkinek, útba se nagyon esnek Berlinig, hagyjuk mán őket lebzselni a Donnál..." rotfl. Ehelyett ugye hazáig kergettek és még tovább.

---
Már leírtam párszor: teccettek vóna másutt honfoglalni, és rögtön kevesebbszer jönnek vasvellával, gépágyúval széphazát foglalni. Mondjuk anno Szibéria a kutyának se kellett nagyjából, éppen megfelelt volna nekünk, ahogy a mostani állapotokat látom. Vagy csatlakozhattunk volna a nagy egyesített Mongol erőkhöz, azzal is többet értünk volna, lehet, most Kína a mienk lenne... :D

---
Akiknek nem tetszik a II. VH-s halottak emlékműve, azoktól megkérdezném: Mi a faszé' nem a szabadság-szoborral kezditek? Kommonista szobor, gyerünk, törjétek a betont kispajtások. Aztán jöhetnek a török emlékművek is. Azok is jól megrakták ezt a szerencsétlen országot... (Nem szabadítottak fel egy kicsit sem, annyira se, mint a szovjetek...)
Gallion 2007.05.14. 19:17:18
Hehe. Azért arra ne tedd fel az életed:
www.magyariszlam.hu/charta.htm

Van itt iszlám közösség. Relative nem is kicsi. Csak valahogy a szélsőségesek kerülik ezt országot. Meg tudom érteni. Egy nyomorult iszlamista lefejezéses videón hetekig nyammognának itt, hogy akkor ezt a Fidesz csinálta (a videót), vagy az Mszp? A HírTV hamisította rá a szovjet zászlót, vagy az Index az Wermacht jelvényt...
Köszi a linket! Afelöl nem volt kétségem, hogy kishazánkban is van muzulmán kissebség (több tagjukat is mikrofonvégre kapták a karikatúra-botrány idején), de úgy gondoltam elég elhanyagolható számban vannak... mi az a relative nem is kicsi?
Gallion: ha az emlékeim nem csalnak meg (régebben olvastam, talán egy HVG-ben, de nem esküszöm meg rá) 60-100.000 közé teszik az iszlám követőinek számát itthon, ami azért annyira nem parány. Jó, tudom, egy százalék körüli, de akkor is. :) Én kevesebbre számítottam.
Egy dolgot azért fel kéne már végre fogni. Nem csak Tomcat radikalizálódik. Az egész közélet, mindenki. Az élen Gyurcsány Ferenccel. Amíg régebben csak magunkban gondolduk, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, ma már mindent elkövetünk azért, hogy ki is nyírjuk.
Csoda-Szarvas-Vadász: "Van itt iszlám közösség. Relative nem is kicsi. Csak valahogy a szélsőségesek kerülik ezt országot. Meg tudom érteni. Egy nyomorult iszlamista lefejezéses videón hetekig nyammognának itt, hogy akkor ezt a Fidesz csinálta (a videót), vagy az Mszp? A HírTV hamisította rá a szovjet zászlót, vagy az Index az Wermacht jelvényt..."

nem lesz tul magvas a hozzaszolasom, de kikivankozik: MUHHAHHAHHAHHA.

koszonom szepen.
hogy szopjon le a blogmotor. naszoval:

Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.14. 19:49:32

nem lesz tul magvas a hozzaszolasom, de kikivankozik: MUHHAHAHHAHHAHHA.

koszonom szepen.
"Nem azt akarta már eldönteni, hogy ő kimenjen a Gay Pride-ra riportozni, vagy ne, hanem inkább megtiltaná a buziknak is, hogy kimenjenek az utcára. Mert az szerinte nem jó."

Akkor kimaradt nálad egy epizód a történtekből. Tomcat mindig is azt akarta, hogy a buzik ne seggriszálva vonuljanak fel, hanem épp azért, amiért a Gay Pride van: hogy megmutassák a többségnek, a buzik is teljesen hétköznapi, normális emberek. A buzik között is megvan a kurvák megfelelője, és épp azok ugrabugráltak a felvonulásokon, a meleg közösség egy részének szégyenére és ellenszenvére.
Tényleg azt írta, hogy fel ne merjenek vonulni, különben ihaj-csuhaj, és nem tudnak majd semmit tenni a buzik ellene, mert annyira jól ki van tervelve a dolog, de a melegfelvonulás után megírta, hogy soha nem is tervezett semmit a valóságban, és el is érte amit akart, hogy a buzik kultúráltan vonuljanak fel.
Ki is ment a helyszínre, és meg is írta. A tájékoztatás sem maradt el tehát.
Vajon még tart az esti seggbeqrós party TC cellájában, vagy mára már végeztek vele a cigányok, akik közé már ő is tartozik?
Azért kicsit sajnálom TC-t. Amit ezekben a napokban átél, azt se élő, se holt nem érdemli. Valahogy meg kellene már végre reformálni a BV-t, hogy a rabosítottakból a kiképzés után ne még nagyobb állat váljék, mint bekerülésük előtt.

Más szempontból utolérte a költői igazságszolgáltatás: szemtől szemben a megvetett kisebbséggel, utána meg hátulról is...

A következő Gay Pride-on már lehet, hogy szoknyában jelenik meg... brrr...
hagyjál 2007.05.14. 22:33:00
Kérdés: a Szent JObb körmenet mennyivel jobb a Gay Pride-nál? Csak kérdem...
"Virag: nem fura neked, hogy ezeket a szabajokat MINDIG a haboru utan hozzak meg? Kozben soha?"

Nem. A nk jog nem olyan, mint a nemzeti. Nem is lehet úgy felfogni, hiszen alapvetés, hogy minden állam szuverén és egyenlő. Egyik állam sem diktálhat a másiknak és nincsenek (nem tipikusak, kivétel: EU, ami nem esik a nk jog hatálya alá) államfölötti szervezetek. Így nehéz szabályokat alkotni és végrehajtatni.
Egy háború után a győztesek viszont kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy diktáljanak. Ezért születnek az ilyen szabályok a háborúk után.

Meg azért, mert a háborús tapasztalatokat fordítják le a nk jog nyelvére. Ehhez ugye előbb a tapasztalat kell (a háború), csak aztán lehet belőle következtetést levonni és szabály alkotni.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.15. 08:43:32

Sokkal 'jobb'. Különben szerintem is esztétikusabb látvány egy műfsz, mint egy (ki tudja milyen) hulláról csonkolt aszott kézdarab.
"abuhasz 2007.05.14. 17:28:17
na jo hat akinek a szikipatkany a peldakepe, az persze, hogy csak elhatarolodni tud, es csak elhatarolodasra felszolitgani. "

na jó, hát aki nem érti a feltett kérdést, az persze, hogy csak példaképekben tud gondolkodni. :P
"abuhasz 2007.05.14. 16:22:42
"Túl közel vannak és túl erősek (katonailag, gazdaságilag, diplomáciailag)"

Kitol felsz? Es midet felted?
Eladnad sajat emberi, erkolcsi lenyedet is a gazdasagi es diplomaciai nyugalomert es jopofiert? Te akarki. Tele van veled a vilag!"

Az Oroszoktól. A gyerekeimet.

Tudod valahogy el kellene kerülni hogy megint abba a helyzetbe jussunk, hogy meg keljen öket támadnunk.

Tudod lehet, hogy te ezt ezt nem érted, de én pl. szó nélkül lemondok az erkölcsi tartásomról ha ez az ára, hogy a lányaimat ne eröszakolja meg egy szakasz orosz katona.
fuhur

Sajna ez rabszolgamentalitás, nem tudom szépíteni. Azért az észteknek több vér van a pucájukban, mint a hozzád hasonlóknak, pedig ők közelebb vannak az oroszokhoz, sőt van egy népes orosz kisebbségük.
Ez nem "közelség" kérdése. Nem attól kell tartani, hogy lerohannak a muszkák. Katonai helyett gazdasági szankciók reálisak (lásd Ukrajna). Én nem ismerem az észt gazdaságot, fogalmam sincs, hogy mennyire függ az oroszoktól. De Mo. függ tőle. Nem csak gázügyileg, más téren is. Az EU meg jól bebizonyította, hogy gázvezeték helyett csak tervei meg vágyai vannak. Utóbbi kettő sem haszontalan dolog, csak épp kicsi a fütőértékük. Szóval addig marad a nagy orosz maci. Ez van.

Én ELVÁROM a politikusaimtól, hogy az ország érdekét tartsák szem előtt. És ha ez azt jelenti, hogy parolázni kell az oroszokkal, akkor csinálják. Ha azt jelenti, hogy le kell feküdni a multinak, hogy legyen munkahely, akkor csinálják. Büszkének lenni nagyon könnyű. Meg tökösnek. Aztán az ország lábon elrohad.
Diplomácia? Politika? Piac? Sutba mind!!!

Vér és böcsület, az köll a magyarnak!
Virág et., fuhur pedig azt írta, hogy azért kell nyalni az orosz segget, mert különben jön a muszka és megerőszakolja a lányát :) (féltené inkább a magyar rendőrségtől...)
Én ezt másképpen látom, szerintem a baloldal nagy oroszbarátsága mögött igenis ott vannak az érzelmek, a 40 év, egyeseknél a személyes kapcsolatok. Csak hivatkoznak a reálpolitikára. Jó, tudom a jobboldal meg érzelemből oroszellenes, ez is igaz. A baloldal meg mindig készen áll megvádolni a jobbot, hogy minden bajunk abból ered, hogy a büdös jobbosok magunkra haragították a Nagy Tesót. :) (lásd "elvesztettük az orosz piacot")
Oroszország politikai hatalmi eszközt lát a gáz- és olajexportban, függő helyzetbe akarja hozni az EU-t, és a _reálpolitika_ azt követelné meg tőlünk, hogy igyekezzünk megszabadulni az egyoldalú függéstől, amennyire lehet. Vagy legalábbis ne mélyítsük.
Az észtek pl. építettek olajterminálokat, és esetleges orosz embargó esetén máshonnan is tudnának venni olajat. Pedig amúgy eléggé függenek az oroszoktól is.
Pip

Amíg nincs kész alternatíva, addig nincs igazi választás sem. A jobbosok (mármint OV-ék, nem a kurucinfo féle soha kormányra nem kerülők) pedig csak látszat orosz-ellenesek. Az kommunikáció, PR. Ott sem hülyék dolgoznak.

Az érzelmi oldalt én nem tartom reálisnak. Egy Horn Gyula még talán. De GyF? Vagy Kóka? Ezek már túl fiatalok ehhez.
azok a kurva oroszok olyanok, mint az idojaras: mindenki szidja, de senki se tesz ellene semmit.
virág et:
ezt az érzelmi oldalas dolgot sajnos meg kéne értetni másokkal is. mondjuk a kurucokkal meg attól még kicsit balra is kb nem értenének veled egyet :] ez az egész komcsis-oroszos izé addig meglesz, míg átfedés van a születés és a rencer közt. mer hát én 83as vagyok és énekeltünk még az oviban eztazt és volt vmi kopasz bajszos bácsi a szertárban a lovak felett. ez épp elég.
Nekem eddig gőzöm sem volt róla, hogy ki is. Ez most jó, vagy rossz?
Pip 2007.05.15. 12:02:05
Olajterminálokat mi? Gondolom halvány segédfingod sincs, hogy hogyan lehet olajat szállítani. Pláne nem elviselhető költségekkel. Láttál te mostanában itt a közelben tengert? Ahol mondjuk egy tanker elfér? Építhetünk, de hova? Az Adriára? Lol. Vagy esetleg aszondod, hogy ezentúl akkor kamionnal szállítsunk olajat, meg vasúttal?
Hja, majd utána lázadsz bazmeg, hogy 1000HUF egy liter benzin...
Gondolom, akkor nem értesz egyet a kedves Fidesszel, amiért nyavajog, hogy GyF személy szerint mindkét déltengeri vezetéket megépítené, mert így kisebb a függés.
Végülis, tönkretesszük a gazdaságot, mert 1000HUF-os benzin mellett ugye infláció megugrik. De tökösek vagyunk, jól megmondtuk annak a koszoslábú exkgb-snek... Lol. Szuicid hozzáállás...

jorgecosta 2007.05.15. 17:13:54
Csak az a baj, hogy ebbe az éneklésbe már se Te, se a kedves Kuruc elvtársak nem döglöttek bele. Sőt, akkor lettek annyira elkényeztetve, amennyire ez látszik. A nagymagyar nagy(anti)demokraták... Jól befogadták a ploretár-diktatúra-képzést...
Csoda Csoda-Szarvas-Vadász 2007.05.15. 20:40:20

Létezik egy ún. Adria olajvezeték, fura hogy sosem hallottál róla. Amúgy meg a szinted a klubrádióba meg az ATV-be betelefonáló vérbalos nyuggereké (lásd az ezt követő kárálást az 1000 Ft-os benzinről meg az országveszejtő fideszról), úgyhogy felesleges is bővebben reagálni. :)
Pip: nem mondod! Van adria? Hűha. S én nem tudtam róla, jó, hogy szólsz.
Ki mondta, hogy a Fidesz országveszejtő? Lécci emeld már ki, mert nem emlékszem... tudod az időskori betegségek... Nyugger emeszpés mi? Mondd csak, mikor vagy hajlandó eltekinteni hagymázas prekoncepcióid lila ködétől? S attól, hogy smiley-t teszel a végére, még ugyanolyan faszparaszt beszólás marad.

Tudod, az Adria szállítási kapacitása 10millió tonna. A szállítási költsége viszont durván másfél-szeres a barátságénak. Pluszban számold bele, hogy a horvátok nem kicsi plusz vámot fognak kivetni az odaérkező tankerekre. Ha olvastál volna bármilyen sajtót (a Magyar Nemzathalálon kívül) olyan 2001-2003 táján (ha jól emlékszem), akkor tudnád. Plusz a vizi szállítás alapban drágább, mint a vezetékes. Akkor most mi is abban a riogatás, hogy ez esetben drágább lesz a kőolaj, minek folyományaképpen drágább lesz a benzin, ami meg magával ránt a kenyértől a húsig minden szárazföldi szállítóeszközzel szállított terméket?

Feltételezve, hogy az oroszok tényleg embargót vezetnek be, lehetséges persze.
Amúgy a másfélszeres szállítási költségből meg a horvátok plusz vámjából vezetted le az 1000 Ft-os benzint? Ahova nem vezet oroszból vezeték (és nincs saját olaj), ott általában 1000 Ft a benzin ezek szerint?
Ha meg GyF tényleg tenni akar az egyoldalú függés ellen azt jól teszi, akár beleköt a fidesz akár nem.
Nézd, itt vezetékkel is >300HUF körüli áron van. Mire számítasz? Nem az a lényeg, hogy ausztriában mennyi a benzin, hanem az, hogy a mostani baszott drága benzin ugrik meg, s nem is kicsit. Lehet, hogy az 1000HUF költői túlzás volt, de a duplázást simán el tudom képzelni.
Egy szó, mint száz, előbb legyen független, megfizethető áron vezetékünk akár az oroszbarát közel kelettel, aztán elgondolkodhatunk, hogy ugráljunk-e, bár szerintem nem sok értelme van. Többet veszítünk anyagilag. S amúgyis marginális kérdés. Nem beszélve arról a presztízs-veszteségről, amit a kétoldalú szerződés felbontása (egy ilyen pehelysúlyú ügyben) okozhat. Ráadásul kegyeleti téma, ami amúgy is (ejrópában, és a civilizált világban) kiemelten érzékeny kérdés.
De előbb legyenek meg a gazdasági viszonyok, aztán lehet téma a dolog.

De még mindig nem értem, h a szabadság-szobor miért nem szúrja a méjmagyar' szemeket? Maga Vorosilov marsall választotta ki. Lásd még 2007.05.14. 19:45:33 kommentet.
A Szabadság-szobron nincs szovjet címer, a szovjet katona szobrát pedig már elvitték mellőle a rendszerváltáskor. Így átértelmeződhetett felszabadulási emlékműből szabadságszoborrá (egyébként - bár ez lehet, hogy csak urban legend - Horthy István emlékművének készült eredetileg a terv)
Én úgy hallottam, hogy Horthy fiának emlékére, aki pilóta volt és a németek lelőtték. Eredetileg pedig egy légcsavart tartott a kezében. Egyébként tökmind1, mert úgy szép, ahogy van, és Bp. látképének igen fontos része.
Cs-Sz-V, lécci ne adj ilyen tippeket ezeknek az idiótáknak.
Lol. A Horthy emlékművet maga a művész cáfolta.
www.urbanlegends.hu/2005/05/20/horthy-szobra-a-gellert-hegyen/

Ehem. Akkor most álljunk meg egy pillanatra. Szovjet címer zavar? Engem meg a keresztek zavarnak, kezdjem el követelni, hogy szállítsák el a közterületeken felállított baszom nagy kereszteket? Vagymi? Hozzunk létre parkot a kereszteknek, oszt' szállítsuk oda őket. Aki nézegetni akarja, az majd elmegy oda...

Amellett, hogy szimplán kegyeletsértő, értelme sincs egy ilyen akciónak. Az érthető, és támogatandó, hogy a Sztálin, Lenin, és hasonló szobrokat elvigyék. No de a kegyeleti emlékhelyeket nem kéne nagyon piszkálni.

Kaporszakáll 2007.05.16. 00:46:21
Csak nyugi, erős duplagondol van azok fejében, akik bármit is el akarnak mozdítani. Tudod, az emlékmű az emlékmű. A szabadságszobor is a szovjet katonák emlékére készült. Ilyen eccerű. Kérdés az, hogy a szabadságszobor mennyivel jobb, mint bármelyik másik... Erre persze nem tudnak érdemben válaszolni. S itt válik nevetségessé az érvelésük.
Én is kb. ezt mondtam: döntsük el, egy marginális, lelkizős hülyeségért érdemes-e tovább tuszkolni lefelé a hazai életszínvonalat? Megér egy ilyen "tökösködés" ennyit? Nem vagyunk elég mélyesn így is a szarban, kell ezt még tetézni?

Az oroszok az ukránoknál bebizonyították: bizony ők elzárják a csapot, ha olyan kedvük van. Nem csak üresen fenyegetőznek. Észnél kell lenni, nagyon.
Csoda-Szarvas-Vadász

A közterületen lévő keresztek és feszületek engem is zavarnak, mert számomra éppen ugyanolyan elnyomú diktatúraszimbólum, mint a horogkereszt, vagy saló és kalapács, vörös csilaggal. Illetve inkább a kettős mérce zavar. A kalolikus diktatúra is elbukott, már sokkal korábban, mint a kommunista és most egyesek igyekeztek feltámasztani.

A feszület ráadásul igen sokunk szerint destruktív, primítív megfélemlítő szimbólum, ami nem az életre, hanem a halálra és a szendevédre igyekszik emlékeztetni az embereket. (lásd Dalai Láma)
Ja az még jobban zavart, hogy a legutóbbi országgyülési választások alatt egy ilyen diktatúraszimbólum alatt kellett szavaznom egy katolikus iskolában. Olyan szimbólum alatt, amely az egyik választandó párt jelvényében is ott szerepelt. Fel is vetettem egy panaszt a választási bizottséggal jegyzőkönyvbe.
"Fel is vetettem egy panaszt a választási bizottséggal jegyzőkönyvbe. "

:D nem fröcsköltek rád szenteltvizet, hogy megnézzék, hogy sisteregsz-e?
amúgy érthető a kiakadás :D
A keresztek mát itt vannak ezer éve, akit zavar, az nem ide való. El lehet költözni mondjuk Bagdadba, ott tuti nincs egy se. Az iskolában az más, de egy egyházi iskolában azért lehet nem? Az önkormányzat a hülye, hogy oda szervezi a választást.
Engem meg a tehenek zavartak, mert nem eszem húst, és a szegény állatok lemészárlására emlékeztetnek pl. De lehetne tovább sorolni. Annyira hülyék vagytok, hogy már fáj.
Más: az észtek szerintem nem mertek volna keménykedni, ha a Fehér Ház nem szól oda, hogy most mehet a dolog. Tuti. Egyébként a észt kormánypárt népszerűsége jelentősen nőt az eset óta, de ott hazájukat, nemzetüklet szerető emberek élnek, nem idegen megszálló csapatok seggét nyaló majmok.
A baltiak, lengyelek tudják már ,a ruszkikat addig kell megfogni míg gyengék, utánna már nehéz lesz...
Miért, most gyengék a ruszkik? Nekem nem úgy tűnik. A gazdaságuk szépen alakul, a katonai erejük, ha nem is SZU-szintű, de azért még dobogós (USA, Kína mellett).
Putyin meg mindent kézivezérel. Ne becsüljük alá az oroszokat. Lehet, hogy már nem a proletárdiktatúrát építik, de azért veszélyesek.
Úgy értettem hogy gyengék, hogy pár 100 km-rel hátrébb vannak megszokott határaiktól. Kérdés, mikor kezdenek terjeszkedni, vagy elég a gazdasági térnyerés, hódítás is.
heki, Jegesmedve, Valdez, Outsider:

úgy néz ki enyém a pascal.blog.hu

hahahhhahááá... lehet a virtuális névnapomon - holnap - meglepem magam egy saját bloggal

addig is kérlek hagyjátok el az effajta kommenteket, az ilyesmi kevesebb örömet okoz ám mint gondolnátok
Oroszország kicsit feljövőben van, mióta emelkedett az olaj meg a gáz ára, meg Putyin elkezdte kiépíteni a féldiktatúráját. De aligha lesz újra szuperhatalom, ahhoz túl sok problémája van azért. Pl. a népességfogyás igencsak vészes mértékeket ölt, Moszkván és Péterváron kívül az ország nagyrészt ott tart mint a szovjet időkben, vagy még lejjebb stb. Legalábbis én így tudom.
Tóta W kissé fura, magyarlandos blogjával együtt.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=155664

Kezdhetne állásinterjúkra járni bizonyos pesti kerületi lapokhoz.
Pip

Nyugaton is mindenhol fogynak az emberek. Csak Kína a kivétel a szuperhatalmak közül.

iurko

A HírTV így emlékszik. Én azért megvárnám Tóta W-t is, mielőtt ezt itten szentírásnak veszem. Pláne, hogy a HírTV hitelesség terén már párszor bizonyított.

Ha ezek után sem pereltek, Árpád, akkor megérdemlitek.
Látom, Tóta kiégett. Ennyi erővel saját magáról is böffenthetett volna egy cikket.

Mi van öreg, kifogytál az ötletekből és Britney Spiers meg Paris Hilton helyett a zsírszalonna celebritykről írsz?
süti beállítások módosítása