W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Magyar Gyermek VI.

2010.11.12. 06:44 Tóta W. Árpád

Ufó, gázár, csuklósbusz, Hunvald. Egy hét gyerekeknek, Kinder-kapszulában.



Címkék: magyar gyermek

294 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr82443675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk békén Béla bácsit! 2010.11.12. 22:01:24

Újra címlapon Biszku Béla neve, továbbra is a felelősségre vonását követelik. A kérdés régóta foglalkoztat, így gondoltam, írok róla.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a rettentően hangos gépkocsiközlekedés, berhelt kipufogócsövű motorozás és a sivító szirénák mellé igazán elkelt még a földközeli gripenzaj, igaz, ártalmas az emberekre nézve, de mit megér ez valakiknek...
Imádom.

A nagymamámnak is pont jó.
A buszos részért köszönet. :-)

A kérdés lehetett volna az is, hogy

"Tudtad, hogy a csuklós busz hátsó kerekei is kormányzottak?"
Na végre.
Ez a MaGye már gáz. Valahol azért várható volt.
Eszembe jutott a béka és a skorpió meséje.
Elővettem egy korábbi beszélgetésemet, 1994- ből és ebből szeretnék idézni az UFO-k kapcsán, az én riportalanyom, hogyan látta:
- Hiszel- e a földönkívüli lényekben?
- Nem hit kérdése. A tények beszélnek. 1992 áprilisában leszállt egy UFO. Több ufóembert találtak, de közülük csak egy maradt életben. Gyorsmentővel bevitték a kórházba. Problémát jelentett a ruhája kinyitása, ugyanis se gomb, se patent nem volt rajta. Több órás munkával tudták az orvosok felfejteni. Az ufó 110 cm magas, ferdeszemű emberke. Anatómiailag teljesen eltér az ember szervezetétől: nem találtak szívet, pulzust. Az orvosok úgy gondolták, eltávolítják az összes fémet a testről. A csuklón volt egy karperec, amikor ezt eltávolították, abban a pillanatban az életjelenség megszűnt.
- Vajon miért jönnek a Földre ezek az ismeretlenek?
- Az ufók agya messze az emberi agy fölött van, de mégis valami hiányzik belőlük, amit az emberekben találnak meg.
Nevetek, mert az alanyom ragaszkodott hozzá, emlékszem, hogy az mindenképpen benne legyen: patent se volt rajta! Gomb se, patent se. Mondom: elég a gomb. Mire: de patent se!

Közvetlenül az én beszélgetésem mellett Aranyköpések „Ez nem az az ország, ahol tartósan lehetne hazugságokkal kormányozni.” Lengyel László politológus-közgazdász, a Pénzügykutató Rt. vezérigazgatója. Erre most azt mondom: nem véletlenül rakta a főszerkesztőm az ufós sztori mellé.
Egyre inkább úgy érzem fiúknak készül ez az ujság. Kéretik a lányos szülőkre is gondolni!
Ez pofás ötlet. Csináljanak belőle iskolai tananyagot.
uzletiklub pont com
@xsasha: mi a gond?

@portis: igen, ez most eléggé fiús lett, tudok róla. csak ehhez van itthon modellem. de igyekszem.
Na, ez a szám nagyon jó lett!

@Nyomek:
"Tudtad, hogy a csuklós busz hátsó kerekei is kormányzottak?"
Ezzel megszívattál volna pár kisklambót, mert már a legtöbb busznál ez nem így van.
@portis:
Ha ez fiús szám, akkor a lányomból mégis mérnök lesz! Kettő példányban nyomtattam a lapot, így az enyémet el tudtam rakni és Rozina is megkapta a saját példányát. Amiket mondott, szó szerint:
- Az nem igaz, hogy nincsenek csuklós buszok, mert mi azzal mentünk Gyirmótra!
- A Közlekedési Múzeumban vannak autók, legfőképpen autók, de sajnos buszok nincsenek, csak azok a nagyon régi vonatok.
- Anya, azt nem értem, hogy ezeket a lapokat miért nem tudom úgy olvasni, mint a Tudorka Magazint?!
- Azt gondoltam, tűzzed össze, de inkább én tűzöm össze, mert nekem van tűzőgépem és el tudom olvasni bármikor.

A Tudorkáért csatát kellett nyernem, mert az iskolán keresztül megy, Rozina éppen beteg volt és lecsúszott a rendelésről. Állítólag. Felhívtam a szerkesztőséget, mire ők, hogy hivatkozzam és igenis az iskola köteles utórendelést leadni. Na beírtam az üzenőbe és jött a lap. De napi szinten ment itthon addig: így a Tudorka, úgy Tudorka..a másik gyerek már vígan olvassa..
A Krisztus-trilógia 3 kép.
Amúgy király. Viszont minden íráshoz kellett volna feladat. Mondjuk: Vannak országok, ahol Jézust feketének gondolják. Színezd ki a képet!
@Comandante en Jefe:
A "kisklambót" meg kellett néznem a szlengszótárban. Öreg vagyok. :-)

De a csuklós buszok hátsó kerekei kormányzottak. A zsámolyról van áttét, kényszerkormányzásnak hívják. Melyiknél nincs? (a cikkben lévőben nyilván nem volt)
:-)
@J.G.:
"Színezd ki a képet!"
:-)
"... és rajzolj kis Mohamedeket!"

Egyébként a rövid cikk alapján tényleg úgy tűnik, mintha a trilógia az egy kép lenne. Nekem sem tűnt fel. Látszik, hogy nem gyerek szemmel olvassuk.
(Pedig úgy kellene!)
Árpád! A férjem szeretné megköszönni a buszos cikkét. Idézem: „Ezt nem tudtam. Ügyes! Már ezért érdemes volt elolvasni, mert mi most a szentendrei múzeumot is megnézzük!” Közben ez folyamatos jelen, mert még mindig olvassa és nem adja ki a kezéből a Magyar Gyermeket!
Ez azért nem kis dolog. Idézem: „Még olvasom. Nagyon jó ez!”

Egy mérnököt leginkább a mérnöki dolgok vagy valami azzal összefüggő köti le, ezért járunk mi olyan helyekre, viszont nyáron kibuliztam a világ legnagyobb könyvét, ami Színpetriben látható, de persze az is technikai szempontból érdekelte. Hány ember rakta össze, hányan fordítanak egy lapot és milyen gyakorisággal? – ez inkább engem.

Az a problémám, hogy aki nagyon mérnök, abban nincs irodalom, nincsenek versek. A mérnökök látják a szimmetriát, de nem érzékelik a lélek szépségét. És gyakorlatilag mindig ilyen emberekkel vagyok körülvéve. Biztosan jóindulatból mondja, hogy ne írjak, csak legyek mindig szép és ne idegesítsem magam az élet dolgain, de nekem hiányoznak a versek és nem csak szakmai dolgokat szeretnék írni.

Egy bizonyos: olyan fokon bejött ez a lapszám a férjemnél, hogy Ön bármikor, bárhol és bármit megkérdezhet és megláthat itt technikai szempontból, mert el fogja mesélni Önnek!
(Nekem meg 1 múzeummal több, kevesebb, hát tényleg.., ha maguk így tudnak örülni neki.)
@Tóta W. Árpád:
Nézd, talán a debreceni stadion mellé odaírhattad volna, hogy hányan látogatják a BL és EL meccseket. Meg mondjuk azt, hogy szeretnénk fociEB-t rendezni pl. a horvátokkal közösen, és a nem létező stadionok akadály volt. Vagy esetleg azt, hogy a Debrecen-Liverpool meccset hányan látták a világon, és hány embernek magyarázták el a kommentárok, hogy ennek a szerencsétlen csapatnak stadionja sincs normális, ez egy magyar csapat.

A gázáremeléshez meg inkább hozzá sem szólok.

De bátran kihagyhattad volna ezeket, ha nem tudsz értelmesen hozzászólni - ugye emlékszel, hogy amikor a magyar válogatott eredményeket ért el, és beszéltünk is róla, inkább kihagytad ezeket. Igen, a béka és skorpió története az ül. Nem tehetsz róla.
@xsasha: ja hogy az. de hát nem foglaltam állást. egy normál DVSC-meccset ennyien néznek. hogy van-e értelme a BL- meg EB-meccsekre felépíteni ezt az izét, azt eldönti az adott apuka. nyilván vitatható.

a gázáremelésnél meg nem értem, mi a bajod. az alapanyag az index, aze redeti cikkben Völner államtitkár maga ismeri el, hogy a válságadó elismerendő tétel lesz a gázárkalkulációnál.

nem vágom ezt a skorpióst.
@knausz: "Egy bizonyos: olyan fokon bejött ez a lapszám a férjemnél, hogy Ön bármikor, bárhol és bármit megkérdezhet és megláthat itt technikai szempontból"

miért, én nem is kérdezhetek?

Más. Nem tudom, mi hiányzik a lányos mamáknak. Van ebben ufó is, gáz is, Munkácsy is.
Női divat inkább ne legyen.
@xsasha: "a béka és skorpió története"
meséld el, légy szíves.
@Comandante en Jefe: "Ezzel megszívattál volna pár kisklambót, mert már a legtöbb busznál ez nem így van."

Akkor mitól nem csúszik ki a kanyarból?
@anyátok: mindig tanul az ember. még sose gondolkodtam a csuklós buszok hátsó kerekének fizikáján.
@Tóta W. Árpád:
Az eddigi cikkeid kicsit ismeretterjesztő jellegűek, jól kiegyensúlyozottak voltak.

Nem foglaltál állást, de én sem. Csak elmondtam a szempontokat, amiket te és az index persze elfelejtett, és így az apuka döntését erősen befolyásoltátok, hogy egyes adatokat odaírtatok, másokat meg nem. Hogy az index ezt a szart írta, azon nem csodálkozom, elég intenzív, globális támadásba kezdtek. De hogy te a MaGye-be leírtál egy ilyet, az gáz.

És ha már gáz... Ha nem érzed, miért gázos a gázos cikked, nem hiszem, hogy el fogom tudni magyarázni. Ha reflexből ilyen manipulatív vagy, az még gázabb. Persze elég lett volna megemlíteni, hogy a legfőbb nyomás amiatt van, mert a kormány befagyasztotta a gázárakat a kormányra kerülésekor, ezáltal az embereknek kevesebbet kellett fizetni a piaci árnál... Meg eleve nem lett volna baj megvárni, hogy valami döntés szülessen az ügyben, meg valami százalékot lássunk, meg hasonlókat.
@anyátok:
A liberális vagy a normál változatot kéred?
@xsasha: Döntés született: feloldják a moratóriumot januártól. Ez a döntés. Persze matematikailag ez eredményezheti, hogy olcsóbb lesz a gáz, de nem fogja. Még mindig nem értem, mi a manipulatív. Maga a kormány ismeri el, hogy a képletben benne lesz a válságadó (különben csődbe menne egy sor gázszolgáltató). Ez nem manipuláció; itt megint arról van szó, mint nálad általában, hogy nem tetszenek a tények, ill. hogy elvárnád a manipulációt a fidesz javára.
@Tóta W. Árpád:
Ugyan vazze, vedd már észre magad. Hol írtad azt a cikkben, hogy feloldják a moratóriumot? Nem is érzed a különbséget? (És most ne gyere azzal, hogy nem tudod magyarul leírni a moratórium fogalmát.)
Azt meg csak óvatosan megjegyzem, nem született döntés.
Hát azt tényleg nem írtam bele, hogy milyen jogi keret miatt drágul a gáz, és nem is hiszem, hogy egy 8 évesnek ezt muszáj tudni. ugyanígy az is lényegtelen, hogy a parlamenten nem ment még át; bár majd valahol megér pár szót az is, hogy miért fontosabb a kormány szándéka, mint a parlamenté.(de ismétlem, a koncepció az, hogy kéznél van apu/anyu.)

a forrás tehát: index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/11/energia/

"Völner Pál kedden kijelentette: a válságadó is egyfajta költségelem, így azt az árképzésnél figyelembe kell majd venni."

ezt még lehetett volna tovább is tupírozni: "A kormány korábban azt ígérte, hogy a válságadókat nem a családoknak kell megfizetni...", de ettől, látod, eltekintettem.

mint ahogy schmitt pali bácsit se mutattam még be, de nyelvhelyesség ügyében még sort keríthetek rá. végül is vicces, ahogy az esemesező gyerekektől félti a nyelvet ez a díszkuki, ő meg a stábjával együtt megbukna magyarból.

mondom, te kormánypártiságot vársz ebben is meg a blogon is, aztán hisztizel, hogy nem kapod meg. te bajod, engem nem izgat.
ja és örüljél, már a második szám, amiben van HITÉLET! :D
@Tóta W. Árpád: @anyátok:
Skorpió: Vigyél át a túloldalra!
Béka: Nem viszlek, megcsípsz.
Skorpió: Dehogy csíplek, akkor mindketten megfulladunk.
Béka: Igazad van, átviszlek.
[folyó közepén a skorpió mégis megcsípi a békát]
Béka: De hülye vagy, skorpió, így mindketten megfulladunk!
Skorpió: Nem tehetek róla, ilyen a természetem.

(vmiért én ebben ilyen "a baloldal genetikailag kódolt, h rátámadjon a nemzetére" dolgot hallok, de biztos csak az üldözési mániám)
@Tóta W. Árpád:
A francokat várok kormánypártiságot. Elég egyértelműen leírtam, mit vártam. Minimális korrektséget. Nemrég még azt szajkózta az index, mekkora fassság a moratórium. Most meg hogy mekkora fassság, hogy feloldják. Hülye fociszurkoló médiaribancok, ez van, megszoktuk. De a MaGye-be nem kellett volna bevinni, mert eddig egész jópofa volt.
Nem kormánypártiságot, tényeket várok el, mint pl. a moratóriumot, mint ahogy a debreceni stadion esetében is.
@Tóta W. Árpád:
Igen, remek. :-) Meg is lepett, hogy nem volt benne semmi a lengyelek hülyeségére utaló elejtett megjegyzés. :-)
@anyátok: Megpróbálok válaszolni, bár nem biztos, h értem a problémát. Sztem ha egy tengely van, akkor teljesen felesleges, h az akár a járműhöz képest el tudjon fordulni. (ld. utánfutó) Ha két tengely van, akkor talán (ezt végig kéne gondolnom) szükséges, h az egyik el tudjon. (ld. IFA pótkocsi) A kormányzott tengely viszont egyiket sem jelenti, hanem azt, h a tengely elfordulását te magad tudod vmivel meghatározni. (ld. szabadon választott szgk első tengelye)

Egyébként a buszokhoz nem értek, szóval, h a fenti 3ból melyiket mikor alkalmazzák, fogalmam sincs.
@xsasha: hol írtam én vagy az index, hogy nem kell gázárat emelni?!

és szerinted tényleg a gázárképletet is bele kellene írni? mert én meg úgy gondolom, hogy az emelés a hír, nem meg az, hogy ennek pontosan milyen jogi alapja van.
@anyátok:
De igen! Nagyon szimpatikusak a hozzászólásaid. Az én ismerőseim velem találkozhatnak, ez megvan engedve nekem. Akár Budapesten, akár vidéken, ha éppen ott járunk. Eljöhetnek hozzám. Mondjuk, ha Győr, érdemes bejelentkezned az Audi megnézésére a honlapon és utána odamegyek, kijön a férjem is, mert ő mindig kijöhet, vezető mérnök, nincs szabályozva a munkaideje. Beülünk valahová. Családi programot is csinálhatunk!
Elkötelezetten jobboldali ember, ott ül a szavazatszámláló bizottságban évek óta, minden választáskor. Fideszes vacsorákra jár – nélkülem. Nekem elnézi, hogy van a liberális beütésem. Nem mindig volt így! Elvitt a Centrál Kávézóba és találkozhattam balliberális újságírókkal. Ott volt, nagyon ebbe nem szólt bele. De nem szereti, ha írok! Ellenzi.
Nem mehetek munkahelyre dolgozni, ne tanuljak olyan sokat, hogy az megviseljen, nagyon vigyázzak az idegeimre! Holnap pedig elvisz szaunázni. Egyedül nem mehetek.

A szabadság fontos volt nekem mindig. Van valamennyi. Ezzel élek. A gyerekeim csodálatosak! Ezt magam teremtettem, ez az én világom. Nem annyira üvegbura, de mégis.
azt mondd meg inkább, ezt hogy magyarázzam el a gyereknek jövő héten??
index.hu/bulvar/2010/11/12/ordoguzoket_keresnek_amerikaba/
@Tóta W. Árpád:
"úgy gondolom, hogy az emelés a hír, nem meg az, hogy ennek pontosan milyen jogi alapja van." A jogi alapja nem fontos, az adó fontos, a moratórium megint nem fontos. Vazze, mi alapján válogatsz?
@Tóta W. Árpád:
Talán úgy, hogy a balfasz index picsa hírekkel eteti a hülyéit, mert valami xart lökni kell nekik, mert arra éhesek. Magyarázd el nekik, hogy miért nem a ferencesekről, a segítő nővérekről, és pl. az egyházi iskolák kiemelkedő továbbtanulási mutatóiról ír cikket az index. Vagy csak magyarázd el nekik azt a szót, hogy bulvár. És magyarázd el nekik, hogy miért egyenlő az index a bulvárral. Hidd el, hamar felfognák.
@Lacóka: Köszönöm, azt hiszem, igazad is van.
@xsasha: LOL!!!!! igen. sőt az index befurakodik a katolikusok közé, és ott ilyen röhejhíreket generál. vannak kollégáim, akik húsz éve mentek teológiára csak ezért :DDDD
@Lacóka: Köszönöm! Nem értek hozzá még annyira sem mint Te, de gyanítom, hogy a kormányzott hátsókeréken olyas valamit kell érteni, ami valamilyen módon szinkronizálja a rendszer az elsővel. Különben két kormánykeréknek kellene lennie egy sofőrhöz. (Személyautókban az ilyet differenciálműnek hivják?)
@Tóta W. Árpád:
Ó, nem kell a sőt. Elég az általam felsorolt tényeket leírnod.
@xsasha: de hát azok enélkül szimplán baromságok. a hír forrása és aktora a katolikus egyház. náluk lehet tiltakozni.
@Lacóka:
Sokkal konkrétabban Tótára értelmeztem most ezt a történetet.
@anyátok: "a rendszer" szó törlendő...
@Tóta W. Árpád: Jesszus, hiszen nagy részük azt sem tudja, mi az, hogy ördög!
@anyátok: az enyém tudja. meg azt is, hogy nincs.
@Tóta W. Árpád: Korán kezd teológiával foglalkozni... Gratulálok!
@knausz: "De nem szereti, ha írok!"

nahát! (Az én férjem megfőzte a vacsorámat, ha határidős munkám volt. Amióta meghalt, nincs is igazi kedvem írni. Ő volt a nyelvi lektor, kritikus, dramaturg - egyébként szintén mérnök. Ja, és a hátam mögött azt terjesztette, hogy jobban vezetek autót, mint ő. :))) Teljesen egyformán vezettünk.)
@Tóta W. Árpád:
Mi a szimplán baromság, vazze? A bulvár? Az a szar, amivel az embereket eteti az index, az a baromság? Esetleg az a baromság, hogy a katolikus egyház érdemeit nulla százalékban, a bulvár kategóriát meg tömegesen, az a baromság? Ez a hír náltok vazze, hülye manipulátorok tömege. Ok, lehet az egyházat basztatni, de akkor tedd oda a másik oldalát is az éremnek. Egyébként csak szarrágó vagy, nem sajtós.
@Tóta W. Árpád:
Nem könnyű téma és elég röviden is számolnak be róla, talán pont ezért, utánmunkálatot igényel, de ha már ki lett bökve, megírhatnánk mindketten. Hm?:)

A javasasszony jutott hirtelen eszembe, aki faluhelyen szintén levitte a rontást.

A mi szomszédunkban lakott egy asszony, a Bózsi Kati néni, aki az ördöggel cimborált, ha megláttuk, fityiszt kellett mutatni, de mindig! Akkor nem tudott hatni a rontása.
OFF

Most mondta Friderikusz a Megasztárban Szíj Melindának, h ne olvasson kommenteket, mert aki kommenteket ír vagy olvas, az mind pszichés eset.

Na mostan, vagy igaza van Fridinek, vagy ő lesz az a bizonyos pszichés eset.

ON
@anyátok:
Teológiával? :-) Lol. Na ne.
@xsasha: azért te nem töltöttél sok időt a sajtóban, asszem. egyébként az is ennyire fel szokott baszni, amikor mondjuk egy jóízű kommunistázáson vagy vmi 56-os szájtépésen következetesen kihagyják Kádár érdemeit a stabilizációban és Rákosi eredményeit a villamosításban?

nem kell az egyháznak hülyét csinálnia magából, oszt ennyi. privilégiuma, védettsége, kötelező tisztelet nincs, nem is lesz, törődj bele.
@anyátok: Megkérdeztem a buszbuzi haveromat, kaptam egy komoly felsorolást (fejből. és akkor a vitézy dávid a faszagyerek):
- Ikarus 280-as az magaspadlós, középső tengely hajtású és hátsókerék kormányzott
- Ikarus 435-ös magaspadlós, hátsókerék hajtású, és nem kormányzott a hátsókerék
- Volvo 7700-as, alacsonypadlós, hátsókerék hajtású és nem kormányzott a hátsókerék
- VanHool alacsonypadlós, középsőtengely hajtású és kormányzott a hátsókerék
(az Ikarus 280-as, VanHool az a típus, ahol első és hátsó kerék is kormányzott)

Szóval alapvetően van kormányzott elsőtengely, hátsótengely, meg olyan is, h mindkettő. A hátsó tengely kormányzása elmondása szerint elsősorban vmi olyasmi miatt kellett, h a hátsótengelyes hajtásnál egy nagyobb gázadásnál "becsuklik" a szerkezet, de tán erre már van más megoldás is. (és természetesen két kormánykerék nincs, mert azzal nagyon randa dolgokat lehetne művelni)

A differenciálmű alapvetően más, az az egy tengelyen lévő kerekek különböző elfordulását végzi.
Sajnos nem magyar találmány a csuklós busz, de KGST relációban valóban az első volt, ez egyszerűsödött le a kádár rendszer kommunikációjában.

Tudomásom szerint USA találmány az 1920-as évekből, Európában a Fiat már 1938-ban gyártott csuklós buszt.

Például itt egy kép egy 1946-os Twin Coach csuklós trolibuszról:

busexplorer.com/PHP/MidPage.php?id=957

Itt egy 1956-os évjáratú Kässbohrer képe:

busexplorer.com/PHP/MidPage.php?id=1011
@Tóta W. Árpád:
Nem érzed, milyen beteg az összehasonlításod? Tényleg nem érzed?

Engem megjegyzem nem zavar, ha ezen az ördög dolgon viccelődtök, van ebben mit lépnie az egyháznak, az USA meg aztán különösen nehéz eset. De az egyház hülyesége nem menti fel a te hülyeségedet. Ha te megelégedsz azzal, hogy az egyház hülye, te is lehetsz, ám legyen. Csak ne zavarjon, amikor a szemedbe mondom, hogy hülye vagy.
@xsasha: tényleg nem. azt írtad, h kutya kötelességünk volna odatenni a "rossz" hírek mellé a jókat is. miért csak a katolikus egyházra vonatkozna ez?

btw nem "az egyház hülye", hanem pl ördögűzés ügyében röhejes. pedofilügyben meg sunyi. vannak ilyen kis gennyedések Krisztus testén. na de ez itt azért nagyjából off. majd jövő héten :)
@Tóta W. Árpád: Ki mondta, hogy csak a katolikus egyházra vonatkozna? Felőlem leírhatod Rákosiról is, csak érezned kellene az összehasonlítás betegességét.
@anyátok:
Mit szólnál ahhoz, ha mindhárman megfognánk ezt a témát, amit Árpád fölvetett?

Nem gond, ha az ő verziója jelenik meg, az ő lapja, mi viszont ide megmutatnánk, mit tudunk kihozni belőle. Nosnosnos?:)
@anyátok:
Erre mondják: ahány ház, annyi szokás. Ahány ember, annyi sors. A férjem általam lett az, aki. Nyilván akar tartani valamiféle egyensúlyt most már, hogy az, aki ( a fölény nem megy neki).
Fölém így sem tud kerekedni, de már felhagyott legalább azzal, hogy velem háborúzik. Azóta nem írok lapba, mióta megismerkedtünk.
Nagyon nehéz időszakokon vagyok túl, egy példát mondok, többet nem és ezt sem panasznak szánom. Tényként mondom: amikor várandós voltam a kislányommal, híztam 20 kilót. Rám sem bírt nézni, sőt! és innen már nem is folytatom. Nekem 60 kg fölé nem szabad mennem, ha igen, azt le kell adni, mert célozgat.
Úgy tudom tartani a súlyomat, hogy alig eszem és tornázom.
Kérdezhetnéd: miért vagyok vele? A lányok apja. Rendes ember, most idehozott egy borsmenta teát! Bár ez különösebben nem divat ma vagy erény: tisztességgel szeretném és főleg családban felnevelni a gyerekeimet. Tettem én ebbe az egészbe annyit, hogy a gyerekeim profitáljanak!

Szeretettel látlak bármikor, ha jönnél! Gyakran megyek Budapestre, ha valami program van. Szabadegyetemre, most nem láttam jó témát, de elképzelhető, hogy lesz. Örülök annak is, hogy olvashatlak és vannak itt nők! Számomra érdekes ez. Osho sok nőt gyűjtött maga köré, mert úgy tartotta, jobb lesz a világ velünk.:)
@knausz: Vannak itt nők! Jobb lesz a világ velünk.:)

Egyetértek.

"ha mindhárman megfognánk ezt a témát, amit Árpád felvetett?"

Az ördögűzésre gondolsz? Érdekelne az írásod! A Bori Bözsi néni is...
@xsasha: "Teológiával? :-) Lol. Na ne."

Miért, a teológia nem foglalkozik sátánnal kapcsolatos kérdésekkel?

Egyébként egyes távolkeleti vallások nem hisznek egy speciális sátán létezésében - a világ szerintük nem bipoláris, a jó és a rossz relatív, bűn, mint olyan, nem létezik, csak esztelenség.
@Tóta W. Árpád:

ó, nem beszélve a foci nívójáról az említett korszakokban. aztat is kihagyják. persze az is lehet, hogy orbán már rég ráérzett a komcsi, szemkult rendszerek és a futball minőségének mo.-i viszonyállapotára, minekvégeképp most utóbbi régen esedékes stoplira állítását előbbi korhű implementálásával kívánja megvalósítani. akár sikerülhet is neki, hiszen szereti a focit, önmagát, a társadalmi igazságosságot, azonkívül fókuszilag télleg egy ágyú a csákó.
@Lacóka: "A hátsó tengely kormányzása elmondása szerint elsősorban vmi olyasmi miatt kellett, h a hátsótengelyes hajtásnál egy nagyobb gázadásnál "becsuklik" a "

Na ez igy nem igaz. A csuklos buszokon a hatso tengely (csuklo utani) nincs hajtva, ezért "bebicskazni" sem tud. Mindossze az az oka, hogy a harmadik tengelyen levo kerekek kormanyzasa nelkul a csuklo utani resz sokkal kisebb ivben kanyarodna, es ebben az esetben (pl jobbra kanyarodaskor) akar a zebranal a lampara varakozo gyalogosokat is viheti magaval, akiknek persze eszuk agaban sem volt felszallni a buszra, főleg nem verzo vegtagokkal.
@anyátok:
Mosoly itt a képen.:) Nekünk akár lehetne egy olyan szabadságunk, hogy nem csupán indexes anyagból dolgozunk, belevisszük, amit tudunk erről, azt, és hát elrugaszkodunk..:)

Munka lesz itt a héten! Látom.:) Rövid a határidő most hirtelen. Napilapba írni, az valami szédült tempó volt! Egyedül neveltem a fiamat és jártam a körzetemet (dolgoztam) és ráadásul a napilapba írni.. mert volt egy olyan témám, amit ki szerettem volna vinni legalább megyei szintre.

Ezt a főszerkesztőm nem értette meg, hogy nem a becsvágy fűt, hanem az, hogy abban az anyagban több van és azt szeretném, ha sokan olvasnák! Egy intézetből jövő srác, aki önerőből saját lakást vett, boldogult, és úgy gondoltam, ezt a fiút meg kell mutatni mindenkinek! Ez volt a konfliktus forrása és akkor röpült a szerkesztőségi szoba közepére az újságíró igazolványom. Megérte-e? Nagyon keményem meghuzatták velem az eredetit, megyei szinten, ráadásul 1 ember segített, de annyit: Indulj el egy vonalon, ne csapongj és legyen az annyi, amennyi pont kell! Ja. És nem regény a műfaj. Érted?

Az összes színes rész kikerült és végigvittem úgy, hogy elindult egy ember az intézetből és Ember lett belőle, hanem most én munkát szeretnénk neki, hát adjon valaki!
@kako_j: de hát vannak csuklósok, amiknek a leghátsó tengelyük a hajtott, a csukló utáni.
@Tóta W. Árpád:
"ja és örüljél, már a második szám, amiben van HITÉLET!"
Gonosz vagy:)))
"mint ahogy schmitt pali bácsit se mutattam még be, de nyelvhelyesség ügyében még sort keríthetek rá. végül is vicces, ahogy az esemesező gyerekektől félti a nyelvet ez a díszkuki, ő meg a stábjával együtt megbukna magyarból."
Nagyon szeretném, ha valóban megírnád! Legalább nekünk:)Ugyan a parl. honlapjáról már eltűnt, de ez a fránya memória ( főként gépi):)) A "diszkuki" meg zseniális kedveskedés,még nem hallottam ilyen formában.
@xsasha: "Felőlem leírhatod Rákosiról is, csak érezned kellene az összehasonlítás betegességét. "

Nem létezik beteges összehasonlítás, csak az absztrakciós képesség hiánya.

Sosem értettem azokat, akik szemében egy hasonlat egyben általános értékítéleti egyenlőségjel. Akadályozza a gondolkodást ez a hozzáállás, vagy fordítva, a butaság jele.

Ez a többi hozzászólásodon is viszonylag jól látszik, mármint az a kényszeredett polaritás, amiből az ilyen hajmeresztő gátlások következnek, hogy a jó egyházat a gonosz komcsikkal összehasonlítani beteg dolog.
@Tóta W. Árpád: "de hát vannak csuklósok, amiknek a leghátsó tengelyük a hajtott, a csukló utáni. "

Ha ez igaz, akkor az eleg gaz. Gepkocsitervezesben a franciak tudnak ilyen eleve-halott dolgokat kitalalni. Nem eleg, hogy bonyolult, de még a menettulajdonsagokra is rossz hatassal van...
@kako_j: "Ha ez igaz, akkor az eleg gaz."

Előre vetem, nagyon nem értek hozzá, de pl. a teljesen logikus vontatóhajó+uszály páros mellett is létezik a tolóhajó+uszály felépítés. És működik és bevált.
Gondolom a probléma (a hátsó, csukló utáni tolóhatással) ugyanaz.
Nem igaz, hogy senkinek nem esett le, hogy a washingtoni kék ufó a Skyline-mozi viralkampányának a része...
@Tóta W. Árpád: Ó, van még, amiben röhejesebb. Pláne, amit a Biblia nem említ, és az utolsó zsinaton se foglalkoztak vele iránymutatóan. :-)

atv.hu/cikk/20101113_elzsibbasztott_fiatalok_a_papanak_nem_tetszik_az_internet
@eMeL: Nekem se szakmám, csak gondolkodok :-). Egyszeruen kozuton celszerutlen, es szerencsetlen a csuklo utani reszbe tenni a hajtast. Aki akár csak egyszer is tolatott utanfutoval, annak nagyon nem kell magyarazni. Persze vannak ellenpeldak, pl tolouzemu mozdony, vagy a tolouszaly, de egyik esetben kotottpalyarol van szo. A masikhoz meg meg ennyire sem ertek.
@anyátok:
Ha valaki egy halmaz részhalmazának 1-2 részhalmazáról hallott, az a halmazzal foglalkozik? Ez az objektív, matematikai leírása a kérdésemnek.
De feltehetem úgy is a kérdést, hogyha valakit úgy nevelnek, hogy van Isten, ördög meg az angyalok, akkor ő teológiával foglalkozik?

Megjegyzem, az én álláspontom szerint az ateizmus a butaság legmélyebb foka. A felvilágosultság legnagyobb gyengesége, amellyel bevallja, hogy nem tud létezni hit nélkül. És ez is értelmezhető matematikailag.
@flugi_:
Látom, nem jött le neked. Nem csak az absztrakciós képesség fontos, hanem a megértés is, nem beszélve az értékelőképességről.

Amiről én beszéltem, nem az, hogy nem lehet összehasonlítani a két dolgot, hanem az összehasonlítás értékét hasonlónak venni, az a beteges. Oldalakon keresztül lehetne részletezni egyébként a betegesség súlyosságát. De egy mondatban is ki lehet sarkosítani: Rákosi megkérdezett orvosokat és pszichológusokat, mielőtt lelövetett vagy elvitetett valakit?

"Az ördögűzési szertartást az egyház ritkán alkalmazza, ezért a rítus előtt a papok orvosokkal és pszichiáterekkel is konzultálnak, hogy valóban az ördög műve-a beteg furcsa viselkedése. DiNardo szerint az ördögözést kérők többségénél csupán egy megértő papra van szükség, aki a bajban is támogatás ad a híveknek."

Direkt neked kiemelem, miért felháborító az a gusztustalan liberális szarrágás, amit az index is produkál. A végbelem is szégyelli, ha egyes gondolataim miatt liberálisnak mondanak. A világ legundorítóbb férge a liberális médiageci. Nem tudom, hogy fogom ezt elmagyarázni majd a gyermekemnek.
"DiNardo szerint az ördögözést kérők többségénél csupán egy megértő papra van szükség, aki a bajban is támogatás ad a híveknek."
Árpi,

módosul az egyháztörvény!
Remélem, illegális lesz a szcientológiai egyház, amelyik már petíciózik.
Barmok.
Árpád! Nagy levegőt veszek és elküldöm. De még módosítottam rajta és amennyiben itt marad nálam, hát újra megteszem..

Először finoman bíráltam az MTI- t, azt töröltem. Minek nekem folyton keresni a bajt??
Ördögi körök

Amerikában a római katolikus püspökök szerint hiány van ördögűzőkből. Két teljes napon át konferencián keresték a megoldást arra a rendkívül fontos kérdésre: - Valóban az ördög műve-e a beteg furcsa viselkedése? A houstoni bíboros és New York érsekének helyettese, több mint ötven püspök és hatvan pap volt jelen ezen a tanácskozáson és pszichiáterekkel is konzultálva keresték a kérdésre a választ. Úgy vélik ugyanis, a katolikus tanításban eljuthat az ember az Isten teljesebb megismeréséig.
Fölmerül a kérdés bennünk: - Létezik-e ördög és ha igen, miféle alakban és formában? Márk apostol a Bibliában egy különleges esetről ír. Jézus tanítása közben valaki így kiáltozott: -El innen! Mi közünk egymáshoz názáreti Jézus? Mire Jézus ráparancsolt: - Hallgass és takarodj belőle! Erre a tisztátalan lélek ide-oda rángatta az embert és nagy-nagy ordibálás közepette távozott. A katolikusok hiszik, hogy minden rossz az ördög műve, aki bár nem vasvillával a kezében közlekedik és nem is virgácsokat osztogat a gyerekeknek (az a krampusz!), ennek ellenére nagyon félnek tőle, mert megronthatja a lelküket.

A Bibliát minden hívő- és ateista embernek illik ismerni, hiszen általános műveltségünk része.
Olvasd el pontosan, hogyan ír Márk apostol arról a lélekről, aki valószínűleg maga az ördög volt! Itt találod: Mk 1,23-28
@szerénységem: "Szerinte ugyanis ezek elmossák a határt a valóság és az illúzió között."

Különösen bájos ez a kritika egy olyan intézmény trónjáról világgá kürtölve, amelyik a maga tisztán fikció-világával (Isten, angyalok, ördögök, szentek, eredendő bűn, megváltás, mennyország, pokol, boldogok, üdvözültek, végítélet, örök élet, Szentlélek, Új Jeruzsálem) még a történelemhamisítást is szentesíti a szentté avatás rítusa során.
@anyátok:
Megírtam az ördögűzést. Te? Én is kíváncsi vagyok, miként oldottad meg!

Az enyémben elképzelhető, hogy csalódsz majd, mert nincs benne a Kati néni és valójában nem is rugaszkodtam el olyan nagyon az anyagtól, hiszen, ha az a forrás, akkor legyen az! 3 adag mosás és mosogatás, főzés + séta kellett ahhoz, hogy helyére tegyem ezt az egészet.

Szóval készen vagyok. Azt, hogy miként sikerült nem tudom, tőlem ennyi tellett, de a kritikát el fogom bírni, mert jómagam is veszem a bátorságot és megbírálom másét. Nem volt könnyű téma, de a Jóisten megadta, hogy ez öröm legyen – nekem.
Árpádnak is köszönöm a lehetőséget!
@xsasha: az "értékelőképesség" illúzió. Egy olyan egyszerűsített világképben, amelyikben a gonosz liberalizmus* minden bajnak az oka, talán jó heurisztikának tűnik a dolgok "értékelése".

*tetszőleges fóbia tárgya behelyettesíthető, ami hosszútávon garantálja a "jók" meg "rosszak" halmazokra egyszerűsíthető világot.

Egy hasonlítás vagy erős (sok releváns szempontból érvényes), vagy gyenge. Számodra láthatóan létezik egy ettől független értékítélet alapú kategória is, ami akkor áll elő, ha össze akarunk hasonlítani egy "jó" dolgot egy "rossz" dologgal. Ez a "beteges" kategória, ami kiválóan alkalmas egyfelől arra, hogy ne gondolkodj el rajta, másfelől a hasonlítás tevőjét erkölcsileg elítélhesd.

A probléma abból származik, hogy képtelen vagy elvonatkoztatni attól, hogy egy általános állításod (miszerint egy negatív megállapítás mellett erkölcsileg kötelező pozitív megállapításokat tenni) alkalmazása nem egy nálad "jó", hanem egy nálad "rossz" kategóriába eső dologra lett húzva. Ez a probléma úgy oldható fel, ha nem hazudsz, és azt írod le, amit valóban gondolsz: a "jó" dolgokról mindig jó dolgokat (is) kell mondani.

A félreértésed az absztrakciós képesség hiányából származik, hiszen az absztrakció lépéseit egyértelműen gátolja az áthatolhatatlanság a "jó" és a "rossz" dolgok között. Számodra egyértelmű, hogy amikor az egyház kapcsán "minden dolog"-ról írsz, az nem minden dolog, hanem minden "jó" dolog. Másoknak meg nem.

Ezért aztán amikor az állításod (ami még mindig az, hogy minden negatív mellé illik pozitívat is írni) egy "rossz" dologra alkalmazva látod, te a következő gondolatmenetet követed: mivel én a "jó" dolgokra gondoltam, mikor az állításomat írtam, Tóta is a "jó" dolgokra kellett gondoljon, tehát most azt állítja huncut trükkösen, hogy Rákosi "jó" dolog. Fúj de beteges!

Remélem mindenkinek segítettem a helyzet pontosabb megértésében, és a továbbiakban hatékonyabb lesz a kommunikáció :)
@knausz: szerintem az egyházra nézve kevésbé lenne ciki, és az egész helyzetre nézve pedig korrektebb, ha abból a szempontból közelítenél, hogy amerikában _igény van_ az ördögűzésre, és a viszonylag felvilágosult katolikus egyház (amelyik amerikában a legkevésbé fundi) nem szívesen foglalkozik a témával, ezért nem tudják teljesíteni a kéréseket.

A többi amerikai egyházban nincs hiány ilyesmiben, akár élőben tévében is űzik az ördögöt, nem csinálnak ebből problémát.

Az általam ismert papok legalábbis hülyét kapnak az ilyesmitől.
@kako_j: www.gbi.bgk.bmf.hu/oktatas/segedanyagok/kornyezet/Kozlek3.doc

"Hátsókerék-meghajtás a klasszikus meghajtási mód, menetdinamikailag a legkedvezőtlenebb. Ma már csak a felsőbb géposztályban alkalmazzák, ahol a nagy teljesítményű motor jelentős helyigénye miatt választják ezt a megoldást. Hátrányos menetstabilitását elektronikus szabályozórendszerekkel ellensúlyozzák."

reklamáció nem nálam, hanem a volvónál, akik képesek voltak hátsókerekes, kormányzatlan C tengelyű gépet kiadni a kezükből(ld: @Lacóka: )
@xsasha: "Direkt neked kiemelem..."

Azért ez a "liberális üldözés" akkor lehetne jogos a jóságos, megértő papbácsikkal kapcsolatban, akik csak "végső" esetben fordulnak az ÖRDÖGŰZÉSHEZ, ha először jól lehülyézed a papokat a baromkodáságukért (már Könyves Kálmánnak volt annyi essze, hogy kijelentse, hogy nincsenek boszik, nem tette hozzá, de emberbe bújó ördögök 'sesincsen akkor).

Ha az egyház nem tudja egyértelműsíteni, hogy a "ördög bújt bele" az pszichikai probléma, nem valamiféle emberfeletti lény mesterkedése, akkor eljárt felettük az idő és pá-pá.

Azt hogy mivel gyógyítják a gondot (természetgyógyász, hályogkovács, önterápia, pszichiáter vagy vallási szertartás) az meg abszolút érdektelen, az alanytól függ, --mármint hogy mivel lehet a legjobb eredményt elérni nála--, csak ne hazudjanak össze-vissza meséket.
@malacz69 rettegéselemző: "módosul az egyháztörvény!"

Mond neked valamit a vallásszabadság gondolata?
Csak tudnám mi a francért "petíciózott" annó rómában pár tucat eltévelyedett hülye valami krisztust emlegetve, mikor príma jó görög, római, zsidó stb. istenek voltak raktáron.

Ahogy nekem nincs jogom megítélni a te hited igazságát (illetve jogom van(!!!), csak nem korlátozhatlak a hitedben) úgy neked sincs semmi közöd a más hitéhez.
Ha meg nem fogadod el, akkor ettől a te hitelveid is valamiféle elfogadhatatlan maszlaggá minősülnek és elveszted a jogod, hogy téged ne korlátozzanak.
Ezt persze nem hiszed el, de ettől még ez a természet (társadalomtudomány, psziché stb.) törvénye.
Az az "ismeretlen rakéta" egy repülőgép kondenzcsíkja volt. Azért ICBM-et nem szokás sufniban lehegeszteni.
@malacz69 rettegéselemző: illegális? mártírokat akarsz? abba meg mi a pláne? miért ne tekinthetnénk gazdasági szervezetnek, és sújthatnánk 99%-os különadóval 5 évre visszamenőleg? jó erkölcsre hivatkozva.
@riennevaplus: Már hiányoztál:)) Ismét remekül szórakoztam - ez a perverzió bocsánatos bűn.
Érdekelne, hogy a te fókuszodból milyen ágyú látszik:))) Nagyon nem mindegy.
@Pantagruel: Igen, az egyház, mint a racionalizmus védelmezője. :-) Különösen megkapó ez az igyekezet az ördögűzéssel foglalkozó hírrel párba állítva.
Kíváncsi lennék a valóság és az illúzió viszonyának mélyebb taglalására a pápa részéről, mondjuk az óvszerhasználat kérdésében a harmadik világ országaiban.
@knausz: "A Bibliát minden hívő- és ateista embernek illik ismerni, hiszen általános műveltségünk része."

Pontosan, mint amennyire a görög és római (egyiptomi stb) mitológiát, a görög irodalmi és szinházi műveket stb.
Az újabbakról nem beszélve ;)

Azért ne essünk át a palánkon.
@Bal: ICBM-et nem, de az elvetemültebbek komoly combvastagságú izéket is el mernek sütni, igaz, ahhoz már repülési engedély kell.
@malacz69 rettegéselemző: "módosul az egyháztörvény!"

Bocs egyszerűbben: annyi jogot vindikálhatsz magadnak, amennyit másoknak biztosítasz. Hosszú távon egyensúlynak kell lenni, különben az inga visszalendül.
@Nyomek:
"De a csuklós buszok hátsó kerekei kormányzottak."

Újabban az alacsony(abb) padlószint miatt a motor többnyire hátra kerül, és ilyen konstrukciókban ritkán oldható meg a hátsó kerekek kormányozhatósága.

Az Ikarus 280-asé (öregikarusz) még kormányzott, a 435-ösé (Bp-en a zöldcsíkosak) viszont már nem az. A 417-esé sem az (Szeged), a Volvóké sem, a Neopláné sem (Miskolc), a Mercedeseké sem (Pécs). Az új ARC, Ikarus, Credo buszoké sem. A Van Hooloké viszont kormányzott - az alacsonypadlós konstrukció ellenére azoknál középen van a motor.
@anyátok:

"Akkor mitól nem csúszik ki a kanyarból?"

Miért, ha a Zsigulihoz kötsz egy utánfutót, az kicsúszik? A csuklósbusz a hátsó kerék kormányzása nélkül pont így viselkedik - kicsit levágja az íveket, talán nem tud olyan szűken fordulni, de ki nem csúszik.
@eMeL:

Mindenesetre meglepett ez az önzetlen kiállás a szcientológusok mellett a vallásszabadság jegyében.
@eMeL:

Megint ökörségeket beszél a te szájad a kezed által.

2008. február

"Több tucatra tehető azoknak az egyházaknak a száma Magyarországon, amelyek a hitbéli meggyőződést álcaként használják, valójában csak pénzt akarnak.
Csepregi András, az egyházi kapcsolatok titkárságának vezetője szerint kétes módon szerzett bevételeik évente a milliárdos nagyságrendet is elérhetik."

"A tavalyi adófelajánlási verseny egyik meglepetése a Közösség a Születés Méltóságáért nevű egyház volt, amely korábbi népszerűségét megsokszorozva mintegy hatezer adófelajánlást, azaz 27,5 millió forintot könyvelhetett el. Az ehhez társuló állami kiegészítés mintegy 61,5 millió forint: összesen ez már 89 millió. A népességfogyás megállításán munkálkodó szervezet tagjai születéskor, a köldökzsinór elvágásakor elmondanak egy imát, de a kérdés ettől még megválaszolatlan marad: ez a közösség vajon mitől egyház?"

krisztusakereszten.blogter.hu/243395/szektak_kisegyhazaknagyobbjaink_papi_kontosbe_bujtatott_ujnacik_
@eMeL: "@malacz69 rettegéselemző: "módosul az egyháztörvény!"

Bocs egyszerűbben: annyi jogot vindikálhatsz magadnak, amennyit másoknak biztosítasz. Hosszú távon egyensúlynak kell lenni, különben az inga visszalendül. "

Hát, nem vagyok egy sertés-fan, de ebben spec. igaza van. Nem viccből került az említett szervezet az NBH látókörébe. Csak azért választották az egyház jelleget, mert jó biznisz, és van még néhány hasonló. Az ilyen próbálkozásokat nem kéne egy kalap alá venni a valódi, de esetleg kicsi, nem-túl-régi, de valódi hitéletet folytató egyházakkal.

Másrészt viszont a minimalis 100-ról (hívek száma) minimális 10000-re emelni kívánt limit, elég durva. A katolikus egyház se fért volna bele annak idején, még a kisebb számba se (ti: 1+12<100).

Mondom ezt abszolút ateistaként.

Azért orbánéktól (és persze a KDNP-től sem!!!) nem idegen az ilyesfajta megkülönböztetés. Ha már egyébként is van egy "történelmi egyházak", és egy "nem történelmi egyházak" skatulya, akkor miért kell tovább növelni a különbséget?
Érdekelne amúgy, hogy a mi Viktorunk milyen logikai hátraszaltóval jutott el az "egy fillért se a csuhásoknak" mondattól a "benyalunk melegszarig" magatartásig! Gyanítom, hogy ugyanaz az oka, mint a katolikus egyház folyamatos önellentmondásainak: minél több hívet szerezni-megtartani. Minden más mellékes.
@kako: "Nekem se szakmám, csak gondolkodok"

megpróbálom én is.
Azt hiszem, tolóhajó esetében folyóvizen a sodrás ellene hat az ostor-mozgásnak. Más. Sajnos, engem vontattak már csúszós úton, és jól nézett volna ki szegény autóm, ha nem kormányoztam volna.
@malacz69 rettegéselemző: "ökörségeket beszél"

vagy elfogult 'vagyol!

Összetéveszted az okot az okozattal, ami jócskán nagy hiba a realitás világában.

Azért alakulnak "álegyházak" mert indokolatlan gazdasági előnyöket kapnak az egyházak!

Az én egyházügyi politikám igen egyszerű lenne, ugyanolyan közhasznú szervezetek mint ami bármely egyesület vagy alapítvány lehet. Se többet, se kevesebbet ne kaphassanak! Így már igencsak hülye lenne, aki pont egyházat alapít. Valós példával élve, hogy az öregek otthona, ahol él ne FELE ANNYI állami normatívát kapjon, mintha egyházi lenne... hát a bentlakók alakítottak maguknak egy egyházat... ki is a hülye?

A világban már csak az az igazság, hogy az NEM VALÓDI igazság, hogy ami régebbi vagy nagyobb az igazabb.
@knausz: "Megírtam az ördögűzést. Te? Én is kíváncsi vagyok" -
Drága Knausz, hiába vagy kiváncsi, mert nem írtam ördögűzést, mivel csak a hírt olvastam. Ördögűzést csak filmen láttam, soha nem voltam jelen profi ördögűzésen.
Arra meg most nem volt időm, hogy tényfeltárást végezzek.
Te szépen, korrektül írtál erről annyit, amennyi egy blogban illedelmes terjedelemben elfér.
@flugi_: Te flugi, nekem úgy rémlik, szása halványan elismerte néhányszor, hogy az egyházat emberek csinálják, így vannak még hibák is... Egyébként elemzésed, legalábbis nekem, tetszett.
"Remélem, a továbbiakban hatékonyabb lesz a kommunikáció" - igen.
@kako_j: "nem vagyok egy sertés-fan, de ebben spec. igaza van"

Nagyon nincs igaza.
[mellesleg most az előbb leírtam miért és hogyan lehet ezt kivédeni... ha Árpi nem csereberél, akkor időrendben olvashatod]

Ha leírja a törvény, hogy mi az az egyház, mi az a hitéleti magatartás hogyan kell végezni és ellenőrizni és a többi és a többi, akkor az kóser [*]. Ha hasunkra ütünk és kitalálunk pár határvonalat, amibe a kedvenceink beleesnek, mások kivül rekednek, akkor az a joggal visszaélés. Bár egy alkotmány lesz*rás után már nem egy nagy durranás az ügy.

[*] és persze a törvény indoklása részletezze még, hogy miért is hasznos ez és a társadalomnak milyen előnyökkel jár, amiért kedvezményezi az ügyet.
@knausz: Most olvastam flugi válaszát, és azt hiszem, ő többet is tud erről.
@xsasha: "hogyha valakit úgy nevelnek, hogy van Isten, ördög meg az angyalok, akkor ő teológiával foglalkozik?"

Először is, azt hiszem, ha valaki egy halmaz részhalmazához hozzányúl, az az egész halmazhoz nyúl.
Mármost, akit úgy nevelnek (akárhogy) és azt szépen beilleszti világképébe, az még nem biztos, hogy foglalkozik is vele. Akkor gondolom, hogy "foglalkozik", ha elgondolkodik rajta, mielőtt vagy elfogadja, vagy nem.
Azt gyanítom, ha Árpi egy ilyen pici kölyöknek elmondta, hogy mi az az ördög, ami nincs, akkor azt kérdésre tette. Az én apám is akkor beszélt ilyesmiről, amikor kérdeztem. A :) jelet nem tettem oda - magától értődött - de a kérdezés már alapszintű foglalkozás. Vagy nem?
Más. Szerintem a hívő ateista abban hisz, hogy nincs isten.
Nem tudom, hogy jövünk mi, emberkék ahhoz, hogy ilyen kérdésekben abszolút igazságok tudását képzeljük be magunknak. A hit egyébként aligha lehet racionalizálható dolog.
@xsasha: "A felvilágosultság legnagyobb gyengesége, amellyel bevallja, hogy nem tud létezni hit nélkül. És ez is értelmezhető matematikailag."

1. Ha bevallja - de nem emlékszem, hogy ebben a kérdésben határozott állásfoglalása lenne a "felvilágosultságnak", mint olyannak. Egyes embereknek van.
2. A bevallás - ha van ilyen - gyöngeség volna? Erkölcsi erő kölletik hozzá.
3. Hogyan értelmezed matematikailag? (Ez nagon érdekes lehet).
@flugi_:
"Remélem mindenkinek segítettem a helyzet pontosabb megértésében, és a továbbiakban hatékonyabb lesz a kommunikáció :)"
Neked láthatóan fogalmad sincs, hogy ezzel mit hoztál a fejedre,és a többiekre:)) Ha a megszólított rászabadul a gépre, az alábbiak közül választhatsz:
a)tök hülye vagy, nem ismered a legújabb szakirodalmat
b)nem tudod matematikailag leírni a problémát
c)nem vagy tisztában a rendszerelmélettel
d)nem ismered a mémelméletet
e)kétbites vagy
f)TWÁ egy beteg liberális
g) az index geci liberális, ami már most probléma a leendő/létező gyerekének
h)nem hoztál TÉNY-eket, tehát nincs miről vitázni, mellébeszélsz,etc.etc
Kell ez nekünk?!
Amúgy jót írtál:))
Most hallottam, hogy nem lesz érdemi a változás. Kicsit megemelik az alapító létszámot, és nem lehet valaki öt kisegyháznak egyszerre a vezetője.Ma van ilyen, tiszta családi biznisz az egész, és nagyon jól élnek belőle. Hogy mi lesz a végeredmény nem tudom, de valóban pimaszul (vissza)élnek a civil-törvény adta lehetőségekkel.Na ezt meg kéne tiltani.
Más.
Most kaptam egy SMS-t, GyF vastapsot kapott a zsinagógában, Kuncze is.
@jaegtoer: Valami liberális vagy (igazi!) konzervatív nagyember mondotta volt, hogy utálja a fasisztákat, de utolsó lehelletéig védi a jogukat, hogy élhessenek a szólásszabadság jogával.

Meggondolandó gondolat ebben a mai magyar (büdös) valóságban.
@flugi_:
Lejött ezek szerint, amit írni szerettem volna, hogy ez az egész ciki? A katolikus egyházra nézve és az MTI-re nézve is. A Magyat Távirati Iroda, melyet több mint 120 éve működtetnek, olyan szakemberekkel, akikben ott a tudás és felelősség és akkor ez még szűrőkön megy át, mire ideérkezik mihozzánk. Őrület!

@szerénységem:
"Kíváncsi lennék a valóság és az illúzió viszonyának mélyebb taglalására a pápa részéről, mondjuk az óvszerhasználat kérdésében a harmadik világ országaiban."

Foglalkoztat ez engem nagyon és szívemen viselem a harmadik világ problémáját. Miért kell azoknak az embereknek ilyen módon élni? Beszélhetne nyíltan a Pápa, mert először felülről kéne orvosolni a problémát (megmutatni a helyes irányt) és a gumióvszerrel valójában nem értem mi a gond? Az egy gond, hogy igen drága, eddig értem, de hát miféle világ az ott? Születik 8-10 gyerek, marad 3? Nincsenek adataim.

@eMeL:
Itt az én Bibliám. Ennyit elég volna tudni belőle. Egyetértesz?
www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc
A szciben nem(csak) az a gáz, hogy a pénzre hajt, a katkók és más történelmiek ezt sokkal jobban csinálják, mert az államot (vagyis az összes adófizetőt) is lenyúlják a meglévő (öszeharácsolt) vagyon és az egy százalék mellé.
Náluk sokkal inkább a módszereik a gázosak, kezdve onnan, hogy már a tanok megismeréséért is pénzt kérnek, nem is keveset. A többiek legalább ingyér adják a mesét, valamint, ha ki akarsz ugrani, legfeljebb azzal tudnak megfenyegetni, hogy elkárhozol, és a pokolra jutsz, vagy ilyesmi. Na a szcinél ez kicsit bonyolultabb. :-)

A 10 000 meg tényleg durva.
@orica: Basszus, én nem tudtam volna ennyit felsorolni tőle! Te gyűjtöd, mi? :-)
@eMeL: Alapvetően Voltaire mondotta, vagy legalábbis neki tulajdonítják, mindenki más tőle lopta! :-)
@knausz: Hát kérlek, a pápa őszentsége elég nehézkesen tudja óvszerhasználat ügyében megmutatni a helyes irányt. :-))) Mellesleg nem volt olyan rég, amikor Európában is 8-10 gyerek született, és a fele maradt meg. Ha egyáltalán. Csak itt a pápának már nemigen volt szava az ügyben, eltekintve egy-két országtól.
Hozzáteszem, a katkókon belül is vita van e tárgyban, mert hát latin-amerikai vagy ázsiai püspökök, de nyilván afrikaiak is egyre erélyesebben állnak ki az óvszer mellett, nem véletlenül.
@knausz: nemigen jött le az MTI vagy bármi média felelőssége. Tény, hogy hiány van ördögűzőkből, nem bűn és nem hiba ezt leírni. Az már az egyház gondja-baja, hogy a helyzetet elmagyarázza, és valószínűleg a szokásos "mieinkről nem mondunk rosszat" elv alapján inkább hagyják, hogy mindenki azt gondoljon a tények alapján, amit akar. Hívőt ilyenek miatt nem veszítenek, és ez elég. Nyerni sem nyernének, ha magyarázkodni kezdenének, de a vaskalaposabbját talán elveszíthetnék.

Pedig a katolikus egyház amerikában az egyik leghaladóbb valódi keresztény-közeli (a "valódi keresztény"-t értsd: nem kereszténység-tematikájú pénzgyűjtő) egyház, és nem csak a mormonok miatt. Hogy mást ne mondjak, az evolúciót nem sok amerikai egyház ismeri el.
@Pantagruel: Jó tipp! Adózzanak! Csak sjnos, nincs olyan APEH rendőrség, ami ellenőrízhetné a bevételüket.
Ámbár beépíthetnének néhány munkatársat.
@orica:" Most kaptam egy SMS-t, GyF vastapsot kapott a zsinagógában, Kuncze is."

Hol találok erről bővebbet?
@anyátok: Koncert előtt köszöntötték az ismert embereket, és a tapsok erősorrendjéről küldtek nekem egy tájékoztatót:))
@eMeL: "Nagyon nincs igaza......"

És neked is igazad van (persze csak a magam nevében beszélhetek).

Amit leirtal, azzal sincs semmi gond. De a ketto nem mond ellent egymasnak.
Ugy gondolom, hogy az ilyen bizniszegyhazakat ki kell takaritani az egyhazi besorolas alol. (ez az amiben malaccal egyetertek)

Es ezt olyan torvenyalkotassal es alkalmazassal kell, ami europai. (ebben pedig veled) Szerintem ezek az gondolatok egymas kiegeszitesei lehetnek.

Az mondjuk, mar mas kerdes, hogy megnyugtato kimenetele ugysem lesz a dolognak, amig ez az ad-hoc alkotmanyozo bagazs vezet bennunket egyet-elore-kettot-hatra alapon.
@knausz: "Egyetértesz?"

Hát igen, az igaz emberi értékek nem igazán szent könyvekbe vannak zárva. Akárki is szentelgeti.
@szerénységem: Nem sokkal bővebb a kör:))
Szerettem volna látni az arcodat, amikor Pikó rákérdezett a tervezett Bajnai-interjúdra....
@xsasha: "Megjegyzem, az én álláspontom szerint az ateizmus a butaság legmélyebb foka."

Meglehet-meglehet... de ha így gondolod, "akkor tedd oda a másik oldalát is az éremnek", már a korrekt tájékoztatás jegyében, ugye, hogy ti. ezért nem kis részben maguk a hívek is felelősek lehetnek:

"a hívőknek is nem kis részük lehet az ateizmus létrejöttében, amennyiben a hitre nevelés elhanyagolásával vagy a tanítás meghamisításával, esetleg vallási, erkölcsi és társadalmi életük fogyatékos voltával inkább eltakarják, mint föltárják Isten és a vallás igazi arcát."

www.katolikus.hu/kek/kek02083.html#K2125
@Comandante en Jefe:
A hátsókerék-kormányzásra vonatkozó felvilágosítást köszönöm!
Sajnos nem láttam még olyan csuklóst, ami nem HK-kormányzott. A fordulókörükre kíváncsi volnék.

Éppen így vettem észre még gyerekkoromban, hogy a kanyarban nem fut fel a hátsó rész a padkára: jé, ennek be van fordulva a kereke! Érdekes, hogy ezt a célszerű megoldást nem alkalmazzák. Hajtott keréknél nyilván külön feladat megoldani, de kérdem én - a faszér' rakják oda a hajtást?
@Tóta W. Árpád:
Aha, szóval az újságod nyolcéveseknek szól! És oktató jellegű, akárcsak a Képmesék!
A South Park meg nyolc évesekRŐL szól és az is oktató jellegű!

Nekem itt már túl sok az egybevágás!
:-)
Tóta W. Árpádnak: Éppen Bede Márton kollégája mai cikkét méltattam, amikor megjött egészen pontosan Eljött az Ön könyve hozzám. Akkor már arról is megemlékeztem, pont Bede Mártonnak, mert éppen őneki írtam!:) Hát a lényeg, hogy itt van.

Egy ilyen példány lehetne a Magyar Gyermekből is néhány év múlva. Rengeteg olyan információt lehetne belevinni a korról, melyben élünk és nem csupán a magyar gyermekeknek.

(Bede Mártonnak amit ma írtam, azt olvassa majd el, legyen szíves, és különleges köszönettel!, befut az irodába is, ha nem, elküldöm Önnek, mert én úgy képzelem el a magyar újságírást, illetve abból ki kell szintetizálni, mert Mártonnak dolga lesz az anyagával (nem nekem!) én csak instrukciót adtam, mint a Dalai Láma.

@szerénységem:
"Hozzáteszem, a katkókon belül is vita van e tárgyban, mert hát latin-amerikai vagy ázsiai püspökök, de nyilván afrikaiak is egyre erélyesebben állnak ki az óvszer mellett, nem véletlenül."

Szeretnék erről sokkal többet olvasni! Ha vannak linkjeid a témában, köszönettel veszem.

@eMeL:
"az igaz emberi értékek nem igazán szent könyvekbe vannak"

Egyetértünk. De néha ott is. Énekek Éneke.
@Nyomek:

Remélem, W. nem haragszik a sok offért.

A fordulókör (üres betonplaccon mérve) nem lesz sokkal nagyobb, inkább annyi történik, amit te is írsz, hogy a pótrész kicsit levágja a kanyart (de cserébe kifele nem kaszál). Ezzel néhány helyen neccesebben megy el.

A helyzet az, hogy manapság már nem elfogadható 130cm-es padlómagasság alá rakni a fekvőmotort, valahová viszont tenni kell. Nyilván a szólókban már jól bevált megoldást választják, tehát álló farmotoros kivitel.
Ez egy ilyen kompromisszummal jár, de összességében, úgy tűnik, ez a legjobb.
A Van Hool megoldotta máshogy, de ott elég speciálisan kellett ehhez trükközni.
@Tóta W. Árpád:

remélem még kint lesz a szavazás egy ideig, azonnal röhögőgörcsöt kaptam az utolsó kérdéstől, és azonnal szavaztam : )

ingyenvisz.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=21&Itemid=121

(jobb alsó sarok)
@Lacóka:

"A hátsó tengely kormányzása elmondása szerint elsősorban vmi olyasmi miatt kellett, h a hátsótengelyes hajtásnál egy nagyobb gázadásnál "becsuklik" a szerkezet"

Kicsit ezt félreértetted szerintem, amit a haverod mondott.

A _csuklósok_ leghátsó (C) tengelyének kormányzását nem a vezető irányítja közvetlenül. Egyszerű rudazat segítségével a becsuklás szögétől függ, és arra jó, hogy a pótrész kb. azonos nyomvonalon kövesse a buszt, ne vágja le a kanyart. Amikor a busz eleje jobbra kifordul, akkor a leghátsó kerékpár balra kifordulva a busz hátulját kicsit az ellenkező irányba kitolja. (Ezzel viszont így rohadt nehéz tolatni, mert ha kicsit becsuklik, akkor a kormányzás még rá is tesz egy lapáttal.)

Becsuklásgátló pont a tolócsuklósokban van, tehát azokban ahol nem jellemző a hátsó kerék kormányzása. Ez arra kell, hogy a busz hátulja pl. egy síkos emelkedőn ne nagyon kezdje az elejét megelőzni: egy bizonyos szögű becsuklás esetén befékezi a járgányt.

Differenciálmű mindenféle gumikerekűekben szokott lenni, a hajtott tengelyen.
@Lacóka:
(az előző hsz eltűnt, megpróbálom újra...)

Azt hiszem, kicsit félreértetted a haverodat.

A kormányzott hátsó tengelyű buszoknál egyszerű rudazat állítja be a kerék kifordulási szögét attól függően, hogy a busz milyen szögben van "becsukolva": ha a busz eleje jobbra fordul, akkor a hátsó kerék balra kifordul, és a pótrész nem vágja le a kanyart, hanem kb. azonos íven követi a busz elejét.

Becsuklásgátló pont a tolócsuklósoknál van, ahol a hátsó kerék nem kormányzott. Ez arra kell, hogy pl. síkos úton a busz hátulja ne kezdje az elejét megelőzni, ill. ilyenkor a busz ne károsodjon mechanikailag: egy bizonyos becsuklási szögön túl egyszerűen befékezi a buszt.
W!

Ehhez mit szólsz?
"Egy szülő fordult beadvánnyal az állampolgári jogok biztosához, sérelmezve, hogy a hetedik osztályba járó, 13 éves gyermekét lelkileg nagyon megviselte, felzaklatta egy film, amelyet a kábítószer-fogyasztás megelőzésére hivatott tanórán meg kellett néznie."

Ilyenkor sírni kell vagy nevetni?
@szerénységem: Olvastam valahol, hogy egy bulihelyen, ahol sok más mellett valami 'katolikus ifjúsági ...' programot tartottak, a takarítók azt nyilatkozták, hogy sok koncert meg ifjúsági rendezvény volt már ott, sok gusztustalanságot láttak már, de annyi használt óvszert nem sepertek össze még soha, mint a katolikusok után.
@szerénységem:
Köszönöm! Végigolvasom őket, de ez a jövőm része lesz. Egyszer azt mondtam a lányomnak:- Tudod, anya amikor megtanul angolul, elmegy segíteni ezeken az embereken. És Rebekám ritkán sír, de nagyon sírt és tudtam, meg kell várnom, amíg felnő. Ebben maradtam magammal.
Aki még nem olvasta Tóta W. Árpád: Eljövetel című könyvét, szívből ajánlom neki, bár nem tudom, élvezi-e annyira, mint én, aki részese voltam ennek az egész őrületnek így vagy úgy.
Erről a lapról indultam, pontosan nem tudom az utat, de odáig kell menni konkretkonyvek.hu, aztán regisztrálni és visszaigazolnak, majd jön a könyv!

Arra voltam rákészülve: majd politika eszmefuttatások, de nem ilyen, hanem egy kitűnő szerkesztő munkája, és ami érdekes, ebben az egész könyvben ott vagyok én is mindig az eseményeken és benne a politikában.

Két választásom volt: vagy végigbőgöm vagy agyonröhögöm. A lelkem az utóbbi mellett döntött. Előjöttek a múltamból: Bayer Zsolt, Nagy József.., mindenki és minden esemény.
Imádom Bayer Zsoltot, mert kegyetlenül jól ír! Elmentem egy politikai előadására és sokat kérdeztem, aztán úgy maradtam, táskámban a Tündértemetővel. Az a szenvedély, tűz, egy ügy mellett elkötelezve. Fantasztikus!
Nagy József és az ő meséi. Egyszerű és szép mesék. Nagyon nem akadékoskodó, de ott volt a médiában: újságban, tévében. Átmeséli ha kell az egész életet. Jóképű, esztétikai élményt nyújt és ugyanezt az írásaiban. Semmi váratlan fordulat. Kiszámítható.

Uj Péter aprócska, de ütős cikkei. Egyedül eladta nekem a Népszabadságot!

Folytathatnám a sort, hiszen ismerem a politikusokat is, de inkább aki kimaradt és hiányzik. Para-Kovács. Legalább egy cikk jöhetett volna tőle, hogy teljes legyen a kép. Miért maradt ki? Vagy csak én nem vettem észre a könyvben? Esetleg túldimenzionáltam a jelentőségét?

Az egészre, ami most itt van velem, ez a múltam, ez az életem része, én ezeket a dolgokat valóban aktívan megéltem. Köszönöm Tóta W. Árpádnak, hogy megírta!
www.youtube.com/watch?v=X1wdwAwWg4A&NR=1
@eMeL: Teljesen normális módon egyébként. Mint ahogy a piarista gimiben fogyott a legtöbb fű, és így tovább. Nincs ezzel semmi gond, a fiatalok nagy része teljesen épeszűen viszonyul ezekhez a dolgokhoz. Az egyház meg úgy jár, mint a szocik: először a jó nők/pasik maradnak el, aztán az értelmesebbje, majd minden fiatal, végül csak a sérültek maradnak. :-)
@knausz:

Végre valaki, aki az írót nézi az író emberben, nemcsak a politikai hovatartozását.

Igen, lehet szeretni Bayer és Tóta W. írásait egyszerre is.

Ha majd ezt sokan megértik, ennek filozófiáját elvontabban más dolgokra is kiterjesztik, akkor majd lesz nemzeti együttműködés, de addig csak nemzeti különműködés...
@szerénységem:

Hja, a szociknak nem kellett volna megszorítani, meg a Gyurcsánynak se világgazdasági válságot csinálni, biztos nem marad el senki. Én még emlékszem a jóléti programra, és az azt követő szoci népszerűségi indexekre, annó 2002.
Beleolvasgatván a hozzászólásokba három kardinális témát találtam, ami megragadhatja a magamfajta embert. Az első mindjárt a csuklósbusz, „amivel megelőztük a világot”. Ez hasonlít ahhoz a történethez, amit gyerekkoromban sokszor hallottam a kisföldalattin utazván, hogy hát ez a világ első metrója. Aztán kiderült, hogy nem (London: 1863., Budapest: 1896.). De akkor legalább ez az első villamos hajtású metró, mondták, mert Londonban eleinte gőzmozdonyos volt az a micsoda (hajde sokan lettek rosszul az alagútban a füsttől). Sajnos ez a villamos jelző se gyütt be (London: 1890.). De legalább a kontinensen az első, erősködtek, és ez végre valóban igaz volt (Párizs: 1900.). Még később azt is megtudtam, hogy csak kéregvasút, de nekem akkor is tetszik, akkor is szeretem, és akkor is büszke vagyok rá, nem igénylem, hogy feltétlenül a legeslegeslegelső legyen. Így vagyok a csuklós busszal is, ami, ha nem is az első a világon (foszlány emlékeim szerint Mercedes: 1951., Ikarus: 1960.), de akkor is nagy dobás volt itt minálunk, a keleti blokkban. A csuklós busznál ma már, az alacsony padló követelményei miatt a motor a padló alá nem fér be, ezért hátul, egy függőleges, oszlopszerű dobozban kapott helyet, és ha már ott van, a leghátsó kerekeket hajtja (igen bonyolult lenne átvinni valamilyen kardántengellyel a középső kerekekre – meg aztán az alacsony padló miatt hely sincs hozzá). Mivel pedig a gumikeréknek sajnos kúszása is van, kiválóan tapadó kerék esetében is irányíthatatlanná válna a szerkezet, ha a hajtás mellett még ráadásul egyszerű módon kormányoznák. Megfelelő elektronikával, mérőberendezésekkel és speciális függvények szerint beavatkozó motoros kormányszerkezettel persze lehetne segíteni a dolgon, csak azt kevesen hajlandók megfizetni.

Itt van aztán a rendíthetetlen xasha és TSWÁ (Tóta Skorpió W. Árpád) elmaradhatatlan vitája, mostanéppen a gázárról, a DVSC stadionról meg a hatalmasóriási Krisztus szoborról. Utóbbi megírta, előbbit ez jól felbosszantotta (az idegi terhelést én a szóhasználatból szoktam kikövetkeztetni), mert szerinte nem ezt, nem így és nem ebben a szellemben kellett volna megírni. Hanem azt, és úgy, és abban a szellemben. Na most, a helyzet az, hogy ez a blog TSWÁ blogja, ő azt ír, amit akar, előbbi meg a hozzászólók egyike, és ő is azt ír, amit akar. Lehet ugyan megsértődni azon, amit a másik írt, csak akkor a blog lényege elhalálozik. Javasolnám a sértődés helyett a vitát, mégpedig mindenféle minősítgetés nélkül, az ugyanis képes elhalványítani az érveket (if any).

Harmadiknak következzenek az egyházak. Melyek egy része eléggé el nem ítélhető módon bizniszből egyház. A nagy egyházak persze nem ilyenek, azok természetesen nem bizniszből egyházak, de messze nem ám, hanem hitből, ugyebár. Érdekes kísérlet lenne, ha az egyházak nem kapnának az államtól (= adófizetők) csak egyház mivoltuk miatt egy vasat se, nopersze ha iskolát, kórházat, szeretetházat, akármit működtetnének, akkor pontosan ugyanazt az összeget kapnák érte, mint az ugyanazt működtető nemegyházak (a templomokat persze fenntartaná az állam). Kíváncsi lennék az eredményre úgy kb. 10 év múlva.

Van még aztán itten némi érzelem, ami nem az én világom. Szóljon hozzá más.
@vakapad: "Érdekes kísérlet lenne, ha az egyházak nem kapnának az államtól (= adófizetők) csak egyház mivoltuk miatt egy vasat se"

Én megengedőbb lennék.
Mindenki az SZJA-ja[*] 10%-át használhatná fel általa preferált célokra. Ha hívő, akkor mondhatná hogy 4*1%-ot az egyházának, 2*1%-ot a gyerek iskolájának... közeli parkerdő fenntartására, kedvenc gyógyfürdőjének, kórházának, alapítványának stb. ajánl fel.
Vagyis mérettessék meg a szervezet (itt egyház is) valós társadalmi támogatottsága.

[*] hogy ne érje szó a ház elejét a nyugdíjhoz is hozzászámolnák a "mennyi lenne az SZJA-ja a nyugdíjasnak (kismamának, rokkantsegélyesnek, stb.), ha bruttó nyugdíjban számolnánk. Sőt eleve indokolt lenne a bruttó nyugdíj intézmény bevezetése. Persze a mezei nyugdíjasnak, akinek nincs más jövedelme ezt semmit nem jelent, papírmunka a nyugdíjbiztosítóban, de kedvenc vesszőparipám szerint: rendet, átláthatóságot jelent.
@vakapad: "akármit működtetnének, akkor pontosan ugyanazt az összeget kapnák érte"

Első körnek a MINIMUM, de azért van még pár etikai kérdés is.

Ha én mondjuk egy öregek otthonát tartanák fenn és a vénasszonyok lelkét egész nap masszíroznám, hogy vagyonkájukat haláluk után adják nekem (ne a családjuknak, gyerekeiknek, az unokáknak), mert ha rám hagyja akkor új és szép életet biztosítok a halál után (mert én olyan vagyok, hogy tudok), akkor vajh hány év börtönt kapnák?
@vakapad: A szavazók nem azért maradnak el a szociktól, mert megszorítottak vagy sem, hanem mert következetlenek, bénák és ezért hiteltelenek voltak éveken keresztül. És még loptak is, amit mindenki tesz, csak ez így már nem fér bele. Bénának lenni és lopni is nem kóser. A Fidesz is erre a sorsra fog egyébként jutni, nem is olyan sokára.
@Comandante en Jefe: "Differenciálmű mindenféle gumikerekűekben szokott lenni, a hajtott tengelyen."

A Trabantnak a hátsó tengelyén (is?) volt, úgy emlékszem. (20 év alatt öt Trabantot fogyasztottam el).
@vakapad: Az egyház elég rendesen ott van a szolgáltatóiparban: profi rendezvényszervező cég, amely - "Tegyük emlékezetessé életünk nagy eseményeit!" - felnőtté avatási ceremóniák, névadóünnepségek, esküvők és halottbúcsúztatók piacán meghatározó és domináns szerepet tölt be; csak a Római Katolikus Egyház egymagában a világpiaci részesedés jelentős hányadát (egyhatodát) szakítja ki magának, a hazai piacnak pedig 51,9 százalékát uralja. Az ingatlanaikból származó és egyéb bevételeik mellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az egyházak legalizált pénzmosodai üzemek. Így nyilvánvaló, hogy túlélnének. Ha nem támogatná őket az állam, nem is elsősorban pénzekkel, hanem kiváltságokkal, mentességekkel, akkor annyit változna a helyzet, hogy sokkal agresszívebb üzletpolitikát folytatnának, és nagyobb médiajelenléttel lehetne számolni; de akkor is virágoznának, mert a vallás a politika után a második legjobb üzlet. A harmadik világbeli gyermekmunka semmi biznisz ehhez képest, mert ott még mindig van 1-1 cent, ami anyag-, munka- s szállítási költség, de egy kegyes hazugság nem kerül semmibe, csak a perselynek kell egy állvány.

www.nefmi.gov.hu/egyhaz/allam-egyhaz/allam-egyhaz-kapcsolata

Amúgy, ha belegondolsz, tulajdonképp a legnagyobb kvázi-offshore-vállalkozás a Római Katolikus Egyház, élén a hazai területi képviselőikkel, az offshor-kereszteslovagokkal, a Vatikán pedig egy valóságos földi adóparadicsom.
@anyátok:
"A Trabantnak a hátsó tengelyén (is?) volt"

Ugye csak viccelni akartál?
@anyátok: "A Trabantnak a hátsó tengelyén (is?) volt, úgy emlékszem. (20 év alatt öt Trabantot fogyasztottam el)."

Akkor rosszul emlekszel. Differencialmunek csak hajtott kereken van ertelme. A nem hajtott kerekek egyebkent is kulon forognak. (kozuti jarmuvekrol van szo, nem vonatrol)
Van nehany kivetel:
- quad neki nincsen ilyenje, de fel is borul konnyen
- automata differencialzaras auto egyik kerekkel jegen
- nem automatanal bekapcsolt differencialzar

A differencialmu lenyege, hogy a hajtas nyomatekat, es nem pedig a fordulatszamat ossza egyenloen a ket hajtott kerek kozott.
@Pantagruel: "Vatikán pedig egy valóságos földi adóparadicsom."

Ezt most azonnal védesd le, + küldd el W. Alannek!
@Pantagruel: "Amúgy, ha belegondolsz, tulajdonképp a legnagyobb kvázi-offshore-vállalkozás a Római Katolikus Egyház,"

de azért a többi egyház sem kutya, ha nem is mind offshore.
Vajon egy ördögűzés mennyibe kerül?
Nekem van három történelmileg bevált rituálém:
1. Két egyforma pofon.
2. Orvos, injekciós tűvel.
3. Csak nők eseteiben: FoNo 0 (penis normalis dosim repetetur)
Sajnos, egyiket sem vagyok képes kiszolgáltatni.
@anyátok:
Az ateista tagadja, hogy hisz. Ez a legnagyobb bibi az eszmefuttatásodban.
@Pantagruel:
Ebben egyetértek.

Sajnos-szerencsére egyre kevesebb időm van a fórumozásokra. Viszont szeretnék veletek, (ti. anyátok, és Te) más témákról is beszélgetni valami konstruktívabb formában, mint ami itt lehetséges.
Még nem tudom, milyen formában, de örülnék, ha ez megvalósulhatna a blogomon.
@anyátok:
A felvilágosult ateista éppen hogy nem vallja be, de éppen ateizmusával árulja el, hogy képtelen hit nélkül élni.

Isten tagadása értelmetlen. A picit racionálisan gondolkodó ember hamar rájön, hogy legfeljebb Isten milyenségéről érdemes vitát nyitni, nem a létezéséről. Több vallás alapvetése, hogy Isten maga a világmindenség. A világmindenség, mint legmagasabb szintű rendszer létezésének belátása minimális rendszerelméleti gondolkodást igényel csak.

Másrészt az ateisták az emberről a meggyőződésük ellenére is mint valami felsőbbrendűről gondolkodnak, mint aminek mindenféle jogai meg extra tulajdonságai vannak. Valahogy messze elkerülik azt a gondolatot, hogy az ember az egy magáról is gondolkodó és önmagát észlelő, primitív állat, a természet része, egy evolúciós elágazás. Belső rettegésük és a hitbe kapaszkodásuk miatt nem jutottak semmivel sem előbbre, mint akármelyik fundamentalista.

Az ateisták félnek a csendtől, a saját gondolataiktól, nekem ez a tapasztalatom, és ez kicsit fura. A felvilágosultságról nekem más elképzelésem volt.
@malacz69 rettegéselemző:
Régen mindenféle lapot vettem és megnéztem azt is, hogy ki írta, mert ez fontos. De mindenkivel nem lehet azonosulni, mert mindegyik másképpen értelmezi ugyanazt a dolgot. Ez a legjobb az egészben! Amikor rájövünk.

Bayer így gondolja, Tóta W. pedig emígy és akkor kigondolom, hogy ÉN mit gondoljak.
Amit saját magam gondolok a dolgokról az a legfontosabb – nekem. Nem kell vezető. "Az én vezérem bensőmből vezérel"- mondja József Attila. Egyetértesz?
@vakapad:

"Érdekes kísérlet lenne, ha az egyházak nem kapnának az államtól (= adófizetők) csak egyház mivoltuk miatt egy vasat se"

A befizetett adó 1%-át adhatjuk erre a célra. Aki nem akarja, nem rendelkezik róla. Tehát csak olyan ember adóforintja kerül pl. a katkó egyházhoz, aki azt oda szánta.

Nem az állam adja, hanem sok-sok ember, aki arra a célra gondolja költeni az adója 1%-át. Annak a pénze nem kerül egyházhoz, aki azt nem akarja.
@anyátok:

"20 év alatt öt Trabantot fogyasztottam el"

Undorító pazarlás! Méghogy ötöt?! Ö.T.Ö.T.! Hihetetlen, h egyesek 4 évente autót cserélnek.

Hová lesz így a világ? Ekkora ökológiai lábnyomot hordani merő merénylet az emberiség ellen!
@flugi_:
Nézd, ez csak a kétbites világodban van jóra meg rosszra felosztva. Egy normális embernek van erkölcsi és etikai érzéke, ami lényegesen összetettebb, mint a jó és rossz elkülönítése.

Az absztrakciós képességemről szakadj le, hidd el, nagyon nem érsz fel annak minősítéséhez. Keress más magyarázatot a racionalizálásodhoz. :-)

Az összehasonlításban konkrétan az beteges, hogy nem mérhető Rákosi gyilkolászása a keresztény egyház egyik tagjának az ördögűzés kapcsán tett kijelentéseihez. Illetve nem mérhetőek a keresztény egyház érdemei a társadalmi szolidaritásban Rákosi elektromosság elterjesztésében játszott szerepéhez.

A te leírásod egy fantazmagória, saját magad kivetítése egy helyzetre, amit nagyon nem értettél meg, de magyarázni akartad.
@Pantagruel: A pécsi gazdasági bűnügyek azt mutatják, hogy lenne ott mit keresgélni Mayer püspök uramék háza táján. De nem felháborító, hogy senkinek semmilyen elszámolással nem tartoznak??? Elképesztő.
@szerénységem:

A szocik Medgyessy jóléti programja után (előtt/alatt) ugyanolyan bénák voltak, és ugyanúgy loptak, mint előbb/később, a népszerűségük mégis annyira magasan szárnyalt, hogy gondolkodtak az előrehozott választásokon. Mint írtam. Kóser, nem kóser.

Egyébként nagyon csodálkozom a szellemi eliten, hogy most, mikor végre elérték, amit akartak, egymás nyakába borulva sírdogálnak. Holott ma már nem is lopnak. Egyszerűen csak hozni kell egy törvénymódosítást, aminek következtében Szász Károlynak megmarad a 131 milliója, 98 %-os adó ide, vagy oda.
@xsasha: Ha nem hisz abban, hogy nincs isten, akkor nem igazi ateista.
@malacz69 rettegéselemző:

Egyházak állami támogatása: kb. 25 milliárd

Ebből szabadon felhasználható: kb. 10 milliárd

Személyi jövedelemadó felajánlás:
www.apeh.hu/szja1_1/kimutat/2010_rend_egyh_kiem.html
@xsasha:

Az ateista nem tagadja, hogy hisz. Az ateizmus is egy hit, az ateista abban hisz, hogy nincsen isten. Mivel istennek se a léte, se a nemléte nem bizonyítható, nem tagadom, hogy létezhet, de a tudomány mai állása szerint valószínűségi alapon úgy gondolom, hogy nagyobb százalékban nincsen, mint amekkorában van. Sokkal nagyobb százalékban.

(Affrancba! Még csak ateista se vagyok.)
@vakapad: Ugyan. Megyó alatt osztogattak. Az pedig virtigli szoci szokás. Tehát hitelesek voltak a maguk módján. És emiatt szárnyaltak: elhitték nekik, hogy lehet ezt, hát van itt péz. Aztán meg egyszercsak nem volt, jöttek a megszorítások, amit ezek után és a balos lózungok mellett Gyurcsány nem tudott hitelesen eladni.
Mellesleg nem tudom, mit értünk szellemi eliten. Merthogy akiket én ismerek, kilencven százalékban nem akartak kétharmadot, felerészben pedig Fideszt sem. Igaz, a szocikat sem.
@xsasha: "Az ateisták" stb.

Katolikus csak egy féle hitben élhet, de ateisták - azonkívül, hogy hisznek isten nem létezésében - nagyon sok egyebet gondolnak, esetleg még hisznek is.

Nem vagyok hívő természet, ezért vagy agnosztikusnak, vagy Zen buddhistának vallom magamat.

És mondd, kik vagyunk mi, hogy az esetleg mégis létező felsőbbrendű hatalom tulajdonságairól vitatkozzunk?
Az n-dimenziós világegyetem (a fizikusok jelenleg 11-et feltételeznek) egészének 3, ill. 4 dimenziós hipersíkjában mászkálunk, mint a hangyák a 2, ill. 3 dimenziósban. (A harmadik az idő, a termodinakika II. főtétele szerint.)
De azért aludj jól.
@malacz69 rettegéselemző:
Orbán Viktor évértékelő beszédét kell elemeznem. (Kiket szólít meg? Hogyan kampányol benne? Mitől politikai beszéd?)
2007-2010.orbanviktor.hu/dokumentumok_beszedek.php rengeteg sokat írt (Te mindet olvasd el!), ebből egy olyat kéne megfogni, amiben inkább méltatnám. Cseles volt az egyetemi tanár, mert azt mondta, lehet Gyurcsány is, de mindhárom jobboldali, aki a testvéremet tanítja.

Este mobilt felvenni életveszélyes! Mondja:- Van kedved írni? Felelem:- Nincs. (Ezt nem hallja meg. Úgy van vele, ha nincs, ha van, eddig mindig megírtad, aztán kész!)
Viszont csípem, amikor beszól:- Meg kell írni és adja, mit, egyet néztem, ott a Tőkés László, de azt nem lehet, akkor írja a f.sz.m! Mondom:- Tőkést én nem csípem, mert hasonlít a volt férjemre. Mire:- Tudom! Válassz nyugodtan beszédet, amelyiket akarod, csak ne Tőkés legyen! Megadta a kezdő lökést.

Tóta W. Árpád munkáit átnézem az ügyben, de lehet, hogy kiveszem a könyvéből azt a Bencsik András cikket és átírom saját hangvételre! A napfény íze. Orbán Viktor ember és a Szövetség nagyszerű! Mostanában könnyebben megy az írás, hogy be vagyok gyakorolva.
@malacz69 rettegéselemző: "Undorító pazarlás! Méghogy ötöt?! Ö.T.Ö.T.! Hihetetlen, h egyesek 4 évente autót cserélnek."

Már amennyire a Trabant autó volt.
Az elsőt én vettem saját dugasz-pénzemen használtan, a férjem motoroztott. Befizettünk egy Trabantra, amikor az megjött, az övé lett, és befizettük a követketőt. Az viszont az enyém lett, a régit eladtam. Ez így ment - mindig volt a ház előtt két trabi, és volt még parkolóhely is. Az ötödik után Dácia jött, a trabi az enyém volt, amíg a férjem meg nem halt. Akkor megszünt a trabi. Most Opel Corsa van, csak egy, hét éves a kicsike és annak is alig találok parkolót.
Két embernek ez azért nem is olyan sok. Persze, így is csúf egy lábnyom.
@amergin:
Valóban? Nem zavar, hogy neki a bíróság ítélte meg a végkielégítést? Nem zavar, hogy nem úgy kapta a végkielégítését, hogy a szocik kinevezték, majd felmondtak neki pár hónap múlva, és beültettek egy újabb kádert? Meg tudnád mondani, mi is a célja a 98%-os törvénynek?
Egy olyan Orbán beszédet mutassatok, ahol nincs ott Tőkés László valamilyen formában!!
"Köszönöm szépen Tőkés püspök úrnak, hogy ismét együtt lehetünk ezen a fórumon. És mielőtt a mögöttünk álló húsz év tanulságait röviden összefoglalnám, és megosztanám Önökkel a következő húsz évre vonatkozó gondolataimat a rendelkezésemre álló néhány percben.."
"De talán a kötelező szerénység mellett is annyit a jövőre nézve mondhatok, hogy mi a Fideszben alig várjuk azt a pillanatot, amikor közösen viselhetjük a felelősséget a román–magyar kapcsolatrendszerért."
Ha ezt megírom, tulajdonképpen megírok mindent! De úgy beolvasok, de úgy!!!

Köszönti az embereket, Tőkés mindig ott van, őt külön. És alig várja, hogy kormányozzon + nem enged a 48-ból meg az 56-ból. Ennyi. Énszerintem ennyi a retorikája lényege.
@vakapad: "Affrancba! Még csak ateista se vagyok."
Legalább azt gondolhatsz, amit akarsz.
@knausz: "Este mobilt felvenni életveszélyes!"

Vezetékest is.
Este 7 után ki lehet kapcsolni, nálam bevált.
@xsasha: Pofátlanul magas, vagy nem magas?? Ez itt az egyetlen kérdés. És a többi végkielégítés?? Nem zavar, hogy az törvényesen járt??

Kettős mérce, xsasha, kettős mérce - és ezt utánam még sokan az orrod alá fogják dörgölni!!
„Nem kötöttünk rossz kompromisszumokat, nem engedtünk a ’48-ból, nem engedtünk az ’56-ból, és nem engedtünk a rendszerváltás céljaiból sem.”- írja Orbán Viktor.

Kevés Bencsik András mondandója A napfény íze, mert ezt nem magyarázza meg!
Most akkor ez kérdezem: tanácsadó, dicsérő, feddő, oknyomozó, vádoló, rábeszélő, lebeszélő beszéd?

Nos, tisztelt Hölgyeim és Uraim!
„Olyan volt a hangulat, mintha Isten leszállt volna az emberek közé, hogy személyesen védelmezze őket.”
Most, hogy kiderült, nem muszáj évértékelőt elemeznem, elég lesz bármelyik(!), amelyiket Orbán Viktor elmondott, nekem így se könnyű, mert nem enged a 48-ból és 56-ból, sőt semmilyen törekvéséből sem! Elkötelezett ember.
Nincs valakinek egy sablonja? Mert a beszédek egy kaptafára mennek, viszont ésszerűen megmagyarázni majdnem lehetetlen. Valahol lenni kell egy orgonának..- írja Juhász Gyula, már ezen a ponton vagyok.

Tóta W. Árpádnak: Ördögűzés témakörben egyszerűbb volt írni. Elhiszi-e?
@vakapad:
Kíváncsi vagyok, a tudomány melyik ága szerint nagyobb százalékban nincs Isten.

Az ateisták tagadják, hogy egy vallás lennének.
@anyátok:
"Katolikus csak egy féle hitben élhet"
Akkor ezt most gondold át még egyszer.

Mi az a sok egyéb, amiben az ateisták gondolkodnak, hisznek?

Emberek vagyunk, akik képesek voltunk önmagunkat is megismerni és megfigyelni. Istenről való gondolkodás az agy egy magasabb szintű használata.
@xsasha:

" Valahogy messze elkerülik azt a gondolatot, hogy az ember az egy magáról is gondolkodó és önmagát észlelő, primitív állat, a természet része, egy evolúciós elágazás."

inkluzíve istenképe, hamár. ti. amire egy 'primitív állat' képes. kivéve persze azokat, óh, akiknek állatiságát isten saját szavúlag bypassolja, mint a próféták, vallásalapítók és azokat, akiket az ő szavaikba vetett hitük kiemel az állati sorból, mint tégedet. csak azok nem ágaztak le, ugye? de azt mondd meg, hogy tudná egy állat megítélni, ha nem hozzá beszélt személyesen, mi isten szava és mi nem? elhiszi? és akkor mi van, ha a hit is csak egy 'állati' tulajdonság, he? azonkívül bazmeg, a te hited orbánban és ebben a tömegpszichózisban, ami ma mo.-on fidesznek nevezi magát, valamint mensaszalagos, de hézagos intelligenciád felsőbbrenűségébe vetett hited ugyanaz, mint hited istenben? mit szól ehhez isten, beszéltél már vele? nem lehet, hogy istenképedet állati agyad gyúrta össze és valójában ugyanaz mint az ateisták állati isten-képtelensége? mert akkor te ezt most csak bégetted.
@vakapad: olyan isten 100% hogy nincs mint amilyennek a katkók elképzelik. megbocsát meg minden apámfasza... :DDDD hogyne persze :)
egyféle istenben pedig aszem mindenki hisz.

szerencsétlen magyar gyermekek... nem könnyű nekik :)
úgy néz ki ennek a cuccnak már ez marad a címe :) milyen drámai :D
@malacz69 rettegéselemző: "Annak a pénze nem kerül egyházhoz, aki azt nem akarja."

És ebben te biztos vagy? Vagy csak hívő??
off: ha most karakan alkotmanybiroink lennenek testuletileg lemondananak.

ez persze csak alom.
@xsasha: milyen az a kétbites világ? Ha mán itten okoskodunk... négyféle? Nem egybitest akartál itt tudálékoskodni?

@xsasha: szerinted mi a célja a 98%-os különadónak?

@vakapád: szó sincs arról hogy az ateista pusztán _hinne_ isten nemlétében. Az ateista meggyőződött isten nemlétéről (vagy rendkívül valószínűtlen voltáról).
@xsasha: Azon kívül rohadtul nem kéne arra hivatkoznod, hogy a szocik kirúgták ezt a fazont, hogy a helyére a sajátjukat rakják! '98-ban mekkora tisztogatást végzett a Fidesz? Hát 2010-ben? Szóval erre aztán rohadtul nem kéne hivatkoznod!
@xsasha: "Nézd, ez csak a kétbites világodban van jóra meg rosszra felosztva"

Két biten négy különböző értéket lehet megkülönböztetni. A jó és a rossz csak két érték, amihez elég egy bit.
Mintha egy pár zokni helyett kettőt mondanál.
@vakapad: "Az ateista nem tagadja, hogy hisz. Az ateizmus is egy hit, az ateista abban hisz, hogy nincsen isten. Mivel istennek se a léte, se a nemléte nem bizonyítható, nem tagadom, hogy létezhet, de a tudomány mai állása szerint valószínűségi alapon úgy gondolom, hogy nagyobb százalékban nincsen, mint amekkorában van. Sokkal nagyobb százalékban."

hit-nemhit
amit itt egyesek muvelnek a szavak kifacsarasaval (nem rad gondolok, csak ez a komment volt keznel), az tulmegy minden hataron. Bemagyarazni, hogy az ateista nagyobb hivo, mint a mélyen vallásos katolikus, nekem kisse meredek. Mivel magyarnak vallom magam, ezért bátran mondhatom, hogy "hiszek", vagy "nem hiszek" valamit. Mivel az olvasok nagy resze ugyancsak magyar, es a nagyja nem akarja kiforgatni, amit irok, ezert ez rendben is van. De ha egy rosszhiszemu ember erre a ket kifejezesre alapozva akar meggyozni pontosan az ellenkezojerol, mint amit mondtam, azt kikerem magamnak. Az ilyenek kedveert tudom, hogy azt kellene irni, hogy "meg vagyok gyozodve", vagy "nem vagyok meggyozodve", de azt hiszem egy internetes forumon nem lehet slendriansaggal vadolni senkit, aki igy fogalmaz.

Tovabba nem artana elkuloniteni a fogalmakat:
- vallás
- hit
- egyház

- A vallásos ember lehet hivo, es nem hivo (meg van keresztelve, de szarik ra magasrol).
- A hivo ember lehet tagja valamelyik vallásnak, vagy nem, mert nem tudja bevenni pl azt a dogmatikai gyakorlatot, ami a vallasaban (pl keresztenyseg) uralkodik, es eleg surun ellentmond sajat maganak.
- Az egyhaz meg az ezek kombinacioinak intezmenyes keretbe foglalasa.
@xsasha: "Meg tudnád mondani, mi is a célja a 98%-os törvénynek?"

És te meg tudnád?

Mert vagy 50 éve kiment a divatból a kollektív bűnösség elve!
@malacz69 rettegéselemző:

Válasz erre:

„Nem az állam adja, hanem sok-sok ember, aki arra a célra gondolja költeni az adója 1%-át. Annak a pénze nem kerül egyházhoz, aki azt nem akarja.”

Az állami támogatás esetén ugyanis annak az adófizetőnek a pénze is az egyházhoz kerül, aki ezt nem akarja.
@xsasha: "Az összehasonlításban konkrétan az beteges, hogy nem mérhető Rákosi gyilkolászása a keresztény egyház egyik tagjának az ördögűzés kapcsán tett kijelentéseihez."

Erről beszéltem: ilyen "hozzá mérést" csak te csináltál. Feleslegesen.

Arra kerestem a választ, hogy milyen modell magyarázza, hogy ezt a felesleges, gondolkodást nehezítő dolgot beleérted olyasmibe, amiben nincs ilyesmi. A vázlatom egy lehetséges megoldása volt ennek a helyzetnek.

A kérdés még mindig fennáll: mi okod van arra, hogy nem létező állításoknak ronts neki? (Pontosabban nem létező állításokat kitalálj, majd mások szájába adj, majd nekironts.)
@Vakapad

"Az állami támogatás esetén ugyanis annak az adófizetőnek a pénze is az egyházhoz kerül, aki ezt nem akarja."

Pontosan mennyi és milyen célra?

Oktatás? Műemlék felújítás? Karitatív tevékenység? Mire?
Gondolom, nem arra, h misebort és ostyát vegyen a pap.

Az ördög a részletekben van.

És a pártokra miért költenek annak az adóforintjából, aki kurvára utálja az összes pártot?
@xsasha:

"Az ateisták tagadják, hogy egy vallás lennének."

Hát persze. A hiteseket úgyse lehet meggyőzni, az ugyanis ellenkezne a hit lényegével, és az ateisták abban hisznek, hogy ők nem hisznek.

"Kíváncsi vagyok, a tudomány melyik ága szerint nagyobb százalékban nincs Isten."

A tudomány összes ágának mai állása szerint a világ isten nélkül is működik. Nem szükséges hozzá. Isten bevezetése valami olyasmi, mintha azt mondanánk, hogy a tárgyak nem a tömegvonzás miatt esnek le a földre, hanem valaki lökdösi ezeket lefele, akit nem láthatunk, semmilyen más módon se érzékelhetünk, és minden szempontból felfoghatatlan számunkra a működése. Szerintem, ennek a valakinek a rendszerbe való bevezetése egyelőre felesleges.
@almodhi:

Isten nemlétéről nem lehet "meggyőződni". A valószínűtlenségéről meg én is írtam.
@amergin:

"'98-ban mekkora tisztogatást végzett a Fidesz?"

Sokkal kisebbet, mint 2002-ben az MSZP. Érdemes lenne utána nézned.

Ami meg most van, azzal nem érdemes összevetni, egészen különlegesen nagy parlamenti felhatalmazást kaptak választással.
@szerénységem:

Jó. Bár mindhármat te vetetted fel, hagyjuk a bénaságot és a lopást, maradjunk a hitelességnél, ha már egyedül ezt emelted ki. Szerinted tehát a szocik csak akkor lehetnek hitelesek, ha osztogatnak, azaz ’89 óta ab ovo alkalmatlanok. Orbánék ugyanakkor a fenti logika szerint, mint nem szocik, elvileg alkalmasak, bár ők 2002. óta kizárólag azt mondják, hogy „lehet ezt, hát van itt pénz” (copyright Medgyessy). Gyurcsány 2006-ban nem nyúlt a kispénzűek bevételeihez (mint írtam), és bizony ezen az alapon a reformjait is hitelesen el tudta volna adni, ha van, aki segít neki. De ilyen gyakorlatilag nem volt. Csak ellendrukker. Mint írtam. Érteni, viszont, nem egészen értem, mert az a kormány volt az egyedüli, amelyik megvalósítani is tudta, meg akarta is a reformokat. A másik lehetséges változat tudta volna/tudja, de nem akarta/akarja (lásd a jelen mellékelt példáját).

A mai kétharmad elintézésében nagy szerepe van a véleményformáló értelmiségnek. Az a pocskondiázás, ami folyamatos volt (és bizony ma is, mikor szidják a jelenlegi kormányt, mint a bokrot, mindig kötelezően hozzáteszik, a szocikra dehonesztáló oldalvágásokat – anélkül nem írás az írás), az ország nagy részét lökte a megfelelő szavazás irányába, illetve intézte el, hogy sokan ne menjenek el szavazni. Mit vártak az ismerőseid? Hogy az MDF nyer?
@eMeL: "vagy 50 éve"

A finesszel kapcsolatban gyakran visszatér ez az 50-es szám.
Az ötvenes években élnek, és olyan diktatúrát építenek (mai követelmények mázával!) mint 50 éve volt.
A nagy vezérkar 50-es! [Érdekes hogy én is 50-es vagyok, csak én nem mucsán szocializálódtam az 50-es évek szellemében!]
Ő és pártja tudja ezt és szembe kíván nézni a problémával és orvosolni is tudja azt helyett ez:

Ő és pártja látja ezt, szembe kíván nézni a problémával és orvosolni tudja azt.

Az idézett szöveg alatt egy erős pártvezetőt látunk, aki úgymond kezében tartja a gyeplőt és mindvégig töretlenül kitart elvei mellett. Amikor kimondja: „Magyarországon egy radikális, erőteljes politikai fordulatra lesz szükségünk.” Abban benne van, hogy készen áll. Mihelyst a magyar nép felhatalmazást ad neki, ő végigviszi az elgondolásait.

Ez a beszéd nem csapong, minden elgondolás a helyén van benne és a teljes nyugalom érzete hatja át a hallgatóságát. Reményekkel telve állhatnak fel a polgárok, új terveket szőve, egy másik Magyarországról, melyet a Fidesz irányít majd.

(szerző megjegyzése a további 20 éven át és a magyar gyerekeknek annyi, mehetnek 7 évesen iskolába, ha érettek rá, ha nem!)
@anyátok:
Nincs vezetékesem olyan 10 éve nincs. A mobilon látom, ki hív és akkor eldöntöm, felveszem vagy sem. Ha idegen szám, akkor nem szoktam. Látom, a húgom, és tudom, hogy vizsgaidőszak. Persze vacillálok, felvegyem-e, él bennem a remény, hátha valami másért is keres, mint azért, hogy írjak! Mikor felveszem, azonnal lecsesz: HOL voltál? Mintha én lennék a telefonügyeletes is, meg a személyes újságírója is.

De megérdemeltem. Bede Márton sorstársamat jól kioktattam, hogy miként írjon Orbán Viktorról, hát most én is belefutottam, hiába nem akartam! Nem azért mondom, de nekem jól sikerült. Nem tudom, hogy van vele Bede Márton, de ebbe nem lehet belekötni, amit én írtam. És tegnap bedobtam az agyamba a gondolatot, ma reggel leültem ide, és kiírtam. Nem rétestészta! Frappáns és üde. Mostanában megy az írás! Kérdéses, hogy mennyire lettem jobb- vagy baloldali. Próbálok középen írni. A legnagyobb jószándékkal bírálok.

Amikor Orbán a baloldalt bírálja, akkor sem annyira hátrafelé mutogat ebben a beszédben, hanem inkább röviden összefoglalja a hibákat, melyeket a Fidesznek immár nem szabad elkövetni. Tanulságot von a hibákból és azt mondja nekünk is: tanuljunk ezekből!
Röviden így konstatálja a baloldal bukásának okát: „Az ideológiai űr és meghasonlás pedig egy baloldali identitásválsághoz vezetett.” És rögtön lép tovább a megoldások felé, de mielőtt ezt megteszi, még elmondja: Magyarország, Románia és Lengyelország a jobboldalt választja a baloldal csődpolitikája helyett. A vízió 2010- re válik válósággá Magyarországon, de a logikai érvelés erejével hat a beszédben, hiszen már úgy szól róla, mintha ez megtörtént volna.
Orbán Viktor tételesen felsorolja, mi mindent vett el a baloldal rossz politizálása az emberektől: a nyugdíj-megtakarításokat és a nyugdíj-befektetéseket, felszámolta a szociális- és családtámogatási rendszert, odalett a közbiztonság, szétverte az egészségügy rendszerét. Ez a baloldal elvette a nemzeti összetartozás élményét.
Beszédében felhívja a figyelmet arra, hogy megerősödni látszanak a szélsőséges nézetek és erők. Ő és pártja tudja ezt és szembe kíván nézni a problémával és orvosolni is tudja azt.
Kedves xsasha. Beszélgethetünk arról, hogy milyen nagyszerű teljesítményt nyújtott Szász Károly, és mennyire megérdemelte azt a 131 millát.

Egyet mondok: a nem-Fidesz elvakult, vagy a nem magát függetlennek beállító, de in facto Fidesz-fan többségnek ez előbb vagy utóbb kibaszottul fogja csípni a szemét. Mert a többség ebből csak a Gyevi-bírós ítélkezést fogja látni.

És ha én most a szociknak lennék, akkor egy óriás-plakátos kampányba kezdenék, hogy ezt jelenti a fideszes jogegyenlőség, meg a fideszes jogbiztonság.
@amergin:
Nem, drága amergin. Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés. Visszaélés volt a végkielégítés kiosztása, vagy nem, ez a kérdés.
@amergin: '98-ban a főbb vezetői tisztségekről szinte csak azok nem lettek eltávolítva, akiket még Horn hagyott ott a Boros-kormány után.
@riennevaplus:
Nincs kivéve. Ha ateista vagy, akkor mindenki ebbe a kategóriába tartozik, hittől és vallástól függetlenül.
@xsasha: "Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés. Visszaélés volt a végkielégítés kiosztása, vagy nem, ez a kérdés."

Pontosan! De akkor ovi miért is tekint akár tanárt vagy beosztott vezetőt is kollektív bűnösnek?

Kicsit megint kettős mércézel. [Tudod mit tetek azzal aki a középkorban kettős mércével mért?]
@riennevaplus:
Egyébként meg éppen ez a különbség köztem és az ateisták között. Az ateisták nem különböznek a vallási fundiktól. Már akik nem csak kényelmi szempontból mondják magukról, hogy ateisták, nem is ismerve a fogalmat.
@amergin:
Hidd el, kapnád válaszul a plakátkampányt, hogy a bíróság ítélte meg.

Egyébként meg ismerjük ezeket a ballib reflexeket. Sok ilyen médiakampányt megtapasztaltunk már. Ismerjük, hogy a szart is el tudták adni, és hőbörögtették a népet, mindenféle marketingelemmel, mosóporreklámmal.

Szerintem magadtól is rájössz, hogy éppen ezért lett legyőzve a baloldal.
@riennevaplus: Egy kutyának a gazdája az isten. Feltétlenül hisz benne szerintem (bár nem beszéltem meg eggyel sem sajna, értelmesebbek nálam, nem tudom követni őket.)
@szerénységem: A Jóistennek. Az neked nem lesz elég szigorúság és számonkérés? :-) Szicsasz.
@anyátok: Mi van? Miért életveszélyes telefonáli este hét után? Minket hívhatnak éjjel kettőig. Most végrendelkezzek? :-))
@vakapad: Először is, nem arról írtam, hogy mit vártak, ez kis csúsztatás részedről, nem először, hanem arról, hogy mit akartak vagy nem akartak. A Fideszt és a szocikat nemigen, ha mégis, nem kétharmaddal.
Szóval szerinted ez a szoci garnitúra hiteles volt. Gratulálok. Szívesen elmagyarázom neked, mitől hiteles egy baloldali vagy bármilyen párt (az MSZP nem baloldali, sosem volt az), például attól, hogy következetesen azt teszi, amit egyébként hirdet. Mondjuk ha szavakban a dógozók és a plebs pártján áll, de időről időre keményen liberális (vagyis konzervatív) gazdaságpolitikát valósít meg, nos akkor nem az.
Hozzáteszem, ez lesz a Fidesz hitelességi deficitje is. Nagy böhöm néppártként mindenkinek mindent megígér, aztán csak ugyanolyan kijáró-mutyista párt őkelme, mint a szemben lévő - mára már nem olyan nagy böhöm - párt.
Ezért (is) lenne szükség rendes konzervatív-liberális pártra, nem pedig ezekre a balos-etatista förmedvényekre. Nagyon ritka ugyanis az, pláne ilyen gazdasági helyzetben), amikor jól lehet osztogatni, meg a nép kedvében járni. És akkor is inkább clintoni, blairi vagy zapateroi módon.

Nekünk meg ez jutott. De mentegesd őket nyugodtan, nincs evvel baj. :-)
@Nyomek: Kisklambó pont hogy antivilágbeli szó. :-) szóval mégis fiatal vagy. Hozzám képest mindenképp.
@knausz: Hát tudod... Erre mondják, hogy senki nem tudná a másik batyuját cepelni.

Ha engem így óvna a férjem, belefeketednék. Ő tudja, hogy neked mi megy az idegeidre és elrendezi mindenben az életed, hogy az jobb legyen? Nagyon jobbos attitüd.
Bocs, a belepofáért és az offért, de megütötte a szemem. Amúgy minden jót!
@vakapad: Spektrumon volt pár napja az első igazán nagyon merkantil szellemű pápáról, az első Mediciről, X. Leóról film. Tökéletes üzletember volt (vér nem válik vízzé) - oké, kicsit megszaladtak a kiadásai, hisz szerette a szépet - és akkora bizniszt, mint a búcsúcédulák gyártása, mindenhová történő kiszállítása és eladása még nem látott a világ. Halottaknak is meglehetett venni utólag a lelki békét, minden/ki/re gondolt, hatalmas hálózatot üzemeltetett iszonyú jó hatásfokkal és nyereséggel.
Luther ugyan beleköpött a vastagon zsíros levesébe, de nem is vette komolyan a németet.

Szóval know how a pénzcsinálásra, az már megvan régóta. Mert bőven lehet többszörösen elváltan, terhesen is habfehérben templomban esküdni, pedig tudtommal, ugye egy ilyet ott egyszer és lehetőleg szűzen kéne kimondani. Ha már szent hagyományok...(vagy minden egyházi házasságot felment a Vatikán impotencia miatt, mivel nincs elhálva? Ennyi tehetetlen pasi van manapság?)
@xsasha: "Az ateisták nem különböznek a vallási fundiktól."

Igen, az összes híradó tele van öngyilkos ateista merénylővel. Meg hitetlenség-térítők járják az utcákat kifordított Őrtorony újságokkal. Biztos téged is megállítanak napjában többször, hogy "nem akarsz kitérni a hitedből?".

Most mondtál egy olyan okosat! Ki fog tartani, míg élsz.
@xsasha: "Sok ilyen médiakampányt megtapasztaltunk már"

Gondolsz itt ugye a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kezdetűre?
Tudod, amelyikben fizetett színészek játszották el a nyomorgó nyugdíjast meg a többi szomorú POLGÁRt.

semmi objektivitás nem szorul 20 éve a fidesz-drukkerekbe?
@almodhi:
Szánalmas. A kétbites az kétbites. Aki még ezt is magyarázni akarja...
Az megnyugtat, hogy a kétbites a kellőképpen egyszerűnek a szabatos kifejezése - lehetne egybites vagy 4 bites is. Onnan ered, hogy egy mesehős színesnek látta a világot, mert látott fehéret, feketét, világosszürkét meg sötétszürkét.

Olyan emberekre vonatkozik, akik a Majális c. képet is képesek formulákba kódolni és magyarázni. Olyan emberekre vonatkozik, akik annyira primitíven látják a világot, hogy képesek síkba rendezni, majd örömködni afelett, hogy milyen jól átlátják.
@vakapad:
Mi az, hogy nem hisznek? Akkor mit csinálnak? És főleg mi az, amiben nem hisznek? Semmiben sem hisznek?

Neked is sikerült mosolyt csalnod az arcomra. Túl sok tudományt azért nem ismerhetsz. Sem biológiát, mert bajban lennél az evolúciós ugrások magyarázatával, sem fizikát, mert akkor a relativitás elmélet és a kvantumelmélet ellenmondásosságával lennél bajban. És akkor az emberrel foglalkozó tudományokról nem is beszéltünk...

Én értem, hogy te a gravitáció szintjén gondolkozol Istenről, de hidd el, ez a te korlátosságod, ettől még nem lehet kizárni Isten létét.

Megjegyzem még, hogy akkor vagy még nagy bajban, amikor egyes istenhívők azt állítják, hogy a természettörvények Isten örök eszközei.
@kako_j:
Te vagy a legjópofább kibic ezen a blogon. Gondolom a vicceket is meg szoktad magyarázni.
@amergin:
Nézd, most jó kedvemben vagyok, ezért elmondom, hogy én hogy látom. A végkielégítés intézménye világszerte működik, és sehol nem kérdés az értelme és lényege. Csak a magyar balliberálisok kezdtek el visszaélni vele olyan módon, hogy saját embereiket pakolgatták zsíros posztokra, majd félévente ugyanők kirugdosták őket, és új kádereket dugtak be, akiket szintén kirugdostak fél év múlva. És töltögették a kasszát ezzel a sokadik típusú kreatív visszaéléssel. Ha neked el kell magyarázni, hogy ez miért gerinctelen visszaélés a demokrácia védőeszközével ... azon legfeljebb majd legközelebbi hozzászólásban segítek, ha még mindig jó kedvemben leszek.
@szerénységem:

"Először is, nem arról írtam, hogy mit vártak, ez kis csúsztatás részedről, nem először, hanem arról, hogy mit akartak vagy nem akartak. A Fideszt és a szocikat nemigen, ha mégis, nem kétharmaddal.
Szóval szerinted ez a szoci garnitúra hiteles volt. Gratulálok. Szívesen elmagyarázom neked, mitől hiteles egy baloldali vagy bármilyen párt (az MSZP nem baloldali, sosem volt az), például attól, hogy következetesen azt teszi, amit egyébként hirdet. Mondjuk ha szavakban a dógozók és a plebs pártján áll, de időről időre keményen liberális (vagyis konzervatív) gazdaságpolitikát valósít meg, nos akkor nem az.
Hozzáteszem, ez lesz a Fidesz hitelességi deficitje is. Nagy böhöm néppártként mindenkinek mindent megígér, aztán csak ugyanolyan kijáró-mutyista párt őkelme, mint a szemben lévő - mára már nem olyan nagy böhöm - párt.
Ezért (is) lenne szükség rendes konzervatív-liberális pártra, nem pedig ezekre a balos-etatista förmedvényekre. Nagyon ritka ugyanis az, pláne ilyen gazdasági helyzetben), amikor jól lehet osztogatni, meg a nép kedvében járni. És akkor is inkább clintoni, blairi vagy zapateroi módon.

Nekünk meg ez jutott. De mentegesd őket nyugodtan, nincs evvel baj. :-)"

A válaszok:
1./ Nyilván nem arról írtál, ezt nem is állítottam (tekintsük a „kis csúsztatás”-os kijelentésedet tévedésnek – a „nem először”-re meg majd mondasz példát). Én azt állítottam, hogy ha rendelkezésre áll egy párt, amelyik akar és tud is reformálni, valamint egy másik, amelyik tud, de nem akar, akkor szerintem (és én nagy valószínűséggel, technokrata mivoltomból adódón, leginkább a racionalitás pártján állok) a helyes taktika NEM az, hogy az előbbit minden eszközzel a földbe döngölöm. Persze ha ez csak IQ kérdése lenne, akkor esetleg a földbe döngölés elmarad, de miután kedves elitünknek remek ízlése is van (hazudott, piha, őmagamonta), leginkább a racionalitást hagyja ki a döntéseiből. Ezért állítottam azt (és ezt tényleg állítottam), hogy ha valakibe szorult némi IQ, akkor nem várhatja, hogy az általa nem kedvelt két párt majd bukik, és nyer a leginkább kedvére való harmadik, ugyanis azt mindenki tudta, hogy ennek az égadta világon semmi esélye sincs, azaz már csak önvédelmi okból sem hagyja a jelenlegi helyzet kialakulását. Pláne nem elősegíti. Hittem én, aki számítani szokott a többiek eszére (hiba, hát hiba, mégpedig születési, mosmicsinájjak)
2./ A gratulációt örömmel fogadom. Az MSZP egyébként többször is volt baloldali, azaz a tiszteletreméltó elvárás szerint „hiteles”, ezt most aztán nagyon nehezményezni is tetszik (lásd: jóléti programok). Megjegyzendő még, hogy amikor az MSZP reformált, akkor ezt a „dógozók és a plebs” érdekében tette, Bokros például az államcsőd árnyékában, Gyurcsány ugyan jóval távolabb tőle, de az ország jövője érdekében, és utóbbi sohasem csinált volna olyat, hogy átrendezi az adókat a magasabb keresetűek javára. Merbaloldali.
3./ A liberális és a konzervatív gazdaságpolitika nem ugyanaz (lásd az állam szerepét a kettőben).
4./ A FIDESZ-ről közöltekkel egyetértek.
5./ Olyan pártra tényleg szükség volna (sőt mindkettőre, akárhogy is tetszik egybemosni a kettőt). De olyan párt(ok) jelenleg nincs(enek), és nem is lesz(nek). Amelyik a legjobban hasonlított rá(juk), és volt esélye is a kedves elitünk által elvárt gazdaságpolitika megvalósítására, lévén regnáló párt, azt szisztematikusan tönkre tetszett tenni. Maradt az az egy, ami most van. A derekas és totális tönkretétel következtében kétharmaddal.
6./ A „balos-etatista förmedvények” kifejezésben a többesszám nyilván valamely tévedés, hiszen csak az imént tetszett kijelenteni, hogy „az MSZP nem baloldali”, sőt „sose volt az”, és ezért nem hiteles, amit csinál. Kíváncsi lennék még az MSZP etatizmusának a konkrét példáira, mivel emlékeim szerint ők privatizáltak egyedül, sőt még az egészségbiztosítást is üzleti alapokra akarták állítani, mikor egy tényleg balos-etatista párt ebben megakadályozta őket (nem mondom meg, hogy kiknek a segítségével).
@kako_j:
Ok, már értem, hogy miért kezdted el magyarázni a kétbitest. :-)
"A szekularizált, parlamentáris állam (és mi jelenleg azok vagyunk) lényegi és megkerülhetetlen szereplői a pártok. Azokat fenntartani kötelező. Az egyházak ugyanakkor nem."

Nem. Az "egyházat tartsák el a hívők" cakkra pontosan annyira demagóg, mint a "pártokat tartsák el a párttagok" szlogen. Nincs különbség.
Bármennyire szekularizált az állam, az egyházak vannak olyan hasznosak társadalmi szempontból, mint a pártok.
Ahogy a Hit Gyülekezete megmentette Gerát és még sok más embert (szándékosan nem katkó példával jöttem), úgy a pártok kit mentettek meg? Kinek a lelkét?

Az ország morális válságának éppen az az egyik legfőbb oka, h távol kerültek az emberek a keresztény hit üzenetétől. Nem, nem a hit a lényeg, hanem a kultúra, és azon belül annak morális tartalma.

Tömény demagógia az egyházak állami támogatását antiszekularizációként tárgyalni.
@malacz69 rettegéselemző:

Mikor valamire reagál az ember, célszerű elolvasni azt, amire reagál (vakapad 2010.11.16. 21:26:01 ), mert még a végén elkerüli valami a figyelmét. A fentebbi dátumú hozzászólásomban leírtam, hogy az egyházaknak államilag juttatott 25 milliárdból 10 milliárd szabadon felhasználható. Akár miseborra is. Mert az ördög tényleg a részletekben van.

A szekularizált, parlamentáris állam (és mi jelenleg azok vagyunk) lényegi és megkerülhetetlen szereplői a pártok. Azokat fenntartani kötelező. Az egyházak ugyanakkor nem. Azok fenntartása szívességből történik.
@xsasha: ""Katolikus csak egy féle hitben élhet"
Akkor ezt most gondold át még egyszer."
Kisiskolás koromban apácákhoz jártam. Volt egy olyan könyv, hogy "Katekizmus", a katolikus vallás fő tételeit tartalmazta. A kath. kislányoknak fejből kellett tudni, mert ezek alapigazságok.
Nekünk, kálomistáknak, a Károli biblia volt ilyen szentséges.
Ebből arra kell következtetnem, hogy a vallások, amiket vallani kell, tételeket állítanak fel, és azokat illik hinni is.
Egy a szöveg, egy a vallani való vallás. (Egyszerűbb esetekben valószínűleg azonos a hittel.)
@anyátok:
Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?
@kako_j:
Tökéletesen objektív Fidesz-drukker vagyok. És nem hiszek az "ő visszaütött" típusú érvelésekben és mutogatásokban. A történelemnek van idődimenziója, és 2002-ben eldőlt, hogy a baloldalt csak legyőzni lehet, semmi másnak nincs értelme. Ezen különösebben nem is akarok vitatkozni. Készséggel elismerem, hogy a Fidesz a saját terepén győzte le a baloldalt, és ennek kifejezetten örülök is.
@vakapad: Isten nemlétéről nem lehet "meggyőződni".

Már mér ne lehetne.

Két eset van (1 bit!):

a. az istennek nevezett dolognak van valamilyen kölcsönhatása a valósággal. Ha ez igaz, akkor ez a kölcsönhatás vizsgálható, cáfolható, kutatható.
Ha valaki azt állítja hogy létezik ilyen kölcsönhatás, akkor az bizonyítható/cáfolható.

b. istennek semmilyen kölcsönhatása sincs a valósággal. Akkor viszont a létezéséről annyira van értelme beszélni mint Hófehérke, Nyilas Misi vagy Gorcsev Iván létezéséről.
Ettől még lehet érdekes/ vicces/ tanulságos olvasmány Grimm legszebb meséi, a Légy jó mindhalálig, a Tizennégy karátos autó vagy az Újszövetség.
@eMeL: "" Malacz: Annak a pénze nem kerül egyházhoz, aki azt nem akarja."

És ebben te biztos vagy?"

És az állami szubvenció?
Kenyeret a hajléktalan munkanélküli is vesz, mert nincs neki kemencéje, ahol önelláthatna. A kenyéren x % áfa van.
@anyátok: Megjegyzem, hogy a fentin túl az alapigazságok is rengeteg szabadságot hagynak a világképben.
@malacz69 rettegéselemző: "És a pártokra miért költenek annak az adóforintjából, aki kurvára utálja az összes pártot?"

Mint pl. én.
Elég disznóságnak is tartom.

A sokat idézett Leninnek volt egy klasszikus mondása: "Akinek pópa kell, fizesse meg a pópát".
Ez az, amivel máig egyetértek, sőt, kiterjeszteném: akinek párt kell, finanszírozza csak szépen a pártját.
@malacz69 rettegéselemző: "Ami meg most van, azzal nem érdemes összevetni, egészen különlegesen nagy parlamenti felhatalmazást kaptak választással."

Az összes szavazásra jogosulttól?
És ha igen - pallosjogot is kaptak?
@xsasha: "Tökéletesen objektív Fidesz-drukker vagyok"

Hát ez így nem kerek. Ha valaki egy politikai erő drukkere, az nem lehet kellőképpen objektiv. Így nézve viszont már értem a kétbites dolgot is.
Abszolut igazad van!
Ha véletlenül mégsem teljesen lennél objektív a jövőben, és esetleg belenyomnám az orrodat (persze csak képletesen szólva), akkor viszont elvárom, hogy ne sértődj meg érte.
@xsasha: "Katolikus csak egy féle hitben élhet"
Akkor ezt most gondold át még egyszer.

L. előbbi (hacsak nem később jön).

"Mi az a sok egyéb, amiben az ateisták gondolkodnak, hisznek?"

Választhatnak, hogy fasiszták-e, vagy szocdemek, esetleg kommunisták, maffiózók, vagy szabad gondolkozók. Továbbá lehetnek szabadkőművesek is, ámár tudtommal ott megkívánják az isten-hitet.
@kako_j: "Tovabba nem artana elkuloniteni a fogalmakat:
- vallás
- hit
- egyház"

Erről van szó.

De a vallásos ember azért betartja a vallás szabályait, nem? Különben lehet, hogy hívő létére is vallástalan.
Ja, és az egyházi adót fizetni kell!
@xsasha: "Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?"
Hogyne. Borzasztó régen voltam kisiskolás.
De a vallás szó értelme szerint olyan dolog, amit vallani kell. A hitet a hívő feltétlenül hiszi. És, persze, az egyházak döntik el, hogy 2010. november 17.-én hogyan szólnak az örök igazságok, amelyeket vallani és hinni kell. Tempora mutantur.
(Megváltás, eleve elrendeltség vagy nem,
bűnbocsánat X. Leo módján, gyónás útján, vagy egyedül a hit üdvözit, ökuménia, vagy nem, boszorkányok vannak, esetleg nincsenek, ördögök papok által, vagy két pofonnal kiűzve, stb.)
@xsasha: Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába.
Talán arról van szó, hogy néhányszáz éve azt hitték, a gyertya lángjában flogiszton nevű keletkezik, mert még nem ismerték az oxidációt. Azóta Volta doktor jóvoltából az is kiderült, hogy amikor a ménkü belecsap a budiba, nem istenharagja az, hanem villám.
Előbb-utóbb tisztázódik, ami most flogiszton, de addigra keletkeznek egyéb flogisztonok, istenharagjáról nem is szólva.
Nem tudom, ki mondta, hogy a tudomány egy állandóan táguló gömb, amely minél kövérebb, annál nagyobb felületen érintkezik az ismeretlennel.
S
"Mily szomjú véges lelkem
Rád, végtelen világ!"
(azt hiszem, Babits).
@vakapad: Amerikában valóban nem ugyanaz, ott a liberális az Obama-féle balos politika, amivel én nem értek egyet, és örülök, hogy bukásra áll. Nálunk azonban igen, nyugodtan lehet a neoliberális és a konzervatív gazdaságpolitika közé egyenlőségjelet tenni Milton Friedman nagyobb dicsőségére.
Természetesen itt minálunk Bokrost leszámítva senki nem jelentkezett ezzel nyíltan, bizonyos elemei néha felbukkantak az SZDSZ-nél, meg néha Gyurcsánynál, de hogy bárkinek komolyan vehető konzervatív programja lett volna Bokroson kívül, azt nem láttam.

Többen felvetettük már itt, hogy nagy szükség volna erre, én linkeltem is egy Seres-írást erről, még reménykedem benne, hogy egyszer azért lesz egy potenciális erő, amely képes lesz ezt az államot kellőképp lebontani, és a fejekben is rendet rakni. Nagy esélyt persze nem látok rá. :-)
@a szív fészkei: Nekem elég... :-)
Nem állom meg a köv. Mikszáth-idézetet betenni:

"Azért nagyon meg kell rágni az ilyen vádat.
Ki látta?
— «A jó isten látta, — sóhajtott az asszony.
— «Jó, jó — monda a sztaroszta; — csak­
hogy az nem alkalmatos tanúnak."
:-)
@vakapad: Hű, most csak az uccsóra: Mikor is akarta az MSZP üzleti alapokra helyezni az egészségügyet??????????? Akkor bizonyára én emlékszem rosszul, hogy Rácz Jenővel az élen úgy fúrták a Molnár-Horváth-Mihályi triót, hogy tán a Fidesz se jobban. Nem, a szocik mindig is államközpontú rendszert akartak, szép nagy, osztogató államot, csendben szabotálva a legtöbb reformot. Már elnézést, de a legtöbbjüknek máig feláll a farka, ha meghallja az államosítás szót. Mínusz Gyurcsány meg még pár ember talán.
Az ország veszte és szégyene, hogy lényegében csak hasonszőrű pártok üldögélnek most a parlamentben.
@xsasha: "Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés" - és nagy kérdés az, hogy ezt ki bírálja el.

"Wer Jude ist, bestimme ich." Goebbels.
@xsasha: "Gondolom a vicceket is meg szoktad magyarázni."

Igen-igen, kizárólag olyanoknak, akik láthatóan nem értik. Ezek azok, akik a leghangosabban röhögnek.
@a szív fészkei:
Végrendelkezni, persze, nem soha árt.
De a bekapcsolt telefon akkor életveszélyes , ha az ember este hétkor ül le dolgozni, mert addig mindenféle egyebet kell csinálni. Hogyan dolgozol akkor, ha közben folyton csönget?
@malacz69 rettegéselemző + Tóta W.

Érdekes, hogy egy időpontban jelenik meg a hozzászólásom m69re erre adott válaszával (sőt, mögötte!). Nincsen itten valami suskusszerűség?
@xsasha: Értem. Feltartom a kezem. Ha Szász Karcsi bá' kap 131 millát, akkor az erkölcsös, és jár neki, mert a bíróság ítélte meg. Ha Menyhért László 35 millás végkielégítést vesz fel, akkor az jó erkölcsbe ütközik.

Vagyis, őszintén szólva, mégsem értem. Valaki magyarázza már el itt nekem! A 131 milla miért erkölcsös, és a 35 milla miért ütközik jó erkölcsbe? Én ezt nagyon-nagyon nem értem.
@kako_j: Drukkernek és objektívnek lenni önfegyelem kérdése. Csupán higgadt, tiszta fej kell hozzá.
@anyátok:
Azt hiszem, sok mindent kellene bepótolnod.
@anyátok:
És ezzel most mit akartál mondani?
@kako_j:
Sosem merült fel benned, hogy talán te maradtál le valamiről?
index.hu/bulvar/2010/11/17/betiltana_az_ordogi_666-os_szamot_az_igazolvanyokban_a_gorog_egyhaz/

Óriási ötlet! Követendő példa. Követeljük "a vallás integritásának megőrzése érdekében" a látható vagy láthatatlan módon való használat betiltását! Csak most esett le, hogy a 2/3 látható módon való használata, aminek, ugye, immanenciája a láthatatlan "666" (2:3=0.666*)... MICSODA ÖRDÖGI manipuláció!... A Fidesztől mégis csak félnünk kell, mint a Sátántól! :)
@anyátok:

A parlamenti választáson kapott felhatalmazást a jelenlegi Alkotmány legitimálja.

Szar a mostani alkotmány?

@vakapad:

Nyihaha:-))
Én tudom a választ, igaz, Árpi?!
Titkos, nem éri megmondani.
@vakapad: suskus, az nincs, csak már én sem értem, hogyan működik a motor.
@xsasha: "a magyar balliberálisok kezdtek el visszaélni vele"

Na ennek a tényadatainak nézz utánna kicsit --értsd: ellenpróba--, aztán ha meggyőződtél róla, akkor gyere vissza és verd a melled, hogy tényleg igazad volt.
@xsasha: "Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?"

A kétezer éves rendíthetetlen igazság megrendült? Nem mondod komolyan!
@anyátok: "akinek párt kell, finanszírozza csak szépen a pártját."

Nem megoldott a finanszírozás, pedig ott elég egyértelmű, sőt pontosan kontrollált a tetszésindex. ;)
[négyévente népszámlálás van róla]

Amíg nem jelenik meg olyan politikai erő, aki a pártfinanszírozást [választási igéretben konkrétan felvázolt módon] rendbeteszi, az én szavazatomra ne apelláljon.
@a szív fészkei:
Próbálom őt értelmezni, a férjemet. Most újra írok és tényleg sokat, közben pedig beteg vagyok, elkapott valami vírus, az angolomat is lemondtam, de betegen is tudok írni, méghozzá számára értékelhetően. Elolvasta, amit Orbán Viktor beszéde kapcsán, és azt mondta, hogy ezt én olyan átfogóan látom, mint egy politológus-újságíró.
Az volt a lépése aztán, hogy elkezdte leemeli a könyveimet a polcról, mert úgy mondta:
- Mindet szeretné elolvasni, amiket én olvastam és mindet szeretné érteni!
Dosztojevszkij Bűn és bűnhődésével kezdte. Megnéztem: 44. oldalon tart. Ezt a könyvet először 6. osztályos koromban olvastam és az egyik legkiválóbb könyvnek tartom.

Viszont úgy gondolom, ha jobban meg szeretne érteni engem, akkor verseket kéne olvasnia, de nem mondtam, mert eddig nem szerette ha idéztem. József Attila a legkedvesebb költőm, nagyjából azt a sorsot viszem. Őt kéne olvasnia! A legkedvesebb versem Robert Burns egyik remeke. Ha meglátok egy olyan párt, idős embereket, akik úgy mennek, belefogok és már lővi is le azonnal egy tudjukkal.

Nagygyűlés a Fidesz korlátlan hatalma ellen: nov. 27- én 11 órakor. A budapesti Sportarénában. Regisztrálni kell a 0640334455- ös számon és kapsz névre szóló belépőt. Én nem mehetek. Ez nem fér bele a férjem gondolatkörébe, de annak örül, hogy én ilyen pártatlan vagyok.
Neked is minden jót és olvasom a hozzászólásaidat a blogon!
www.youtube.com/watch?v=VlRlMi0H8Ps&feature=related
@szerénységem:
Az ország veszte és szégyene, hogy mindenki kurva okos, amíg kívülről kell ítélkeznie és megítélnie a dolgokat, de amikor tenni kellene, kiderül, hogy impotensek. A felvilágosult réteg, amelyiknek a polgárosodást irányítania kellene, annyi köze sincs a valósághoz, mint a lila ködnek a Balaton felett.
@amergin:
Ki az a Menyhért László, és miért kapta a 35 millát?
@xsasha: "Sosem merült fel benned, hogy talán te maradtál le valamiről? "

De. Általában ez az első, amit feltételezek, ha ilyenbe akadok. Aztán, mikor utánajárást követően sem állnak össze a dolgok, akkor jön a következő lépés.
@anyátok: Nincs akkora érdeklődés irányomba. Főleg e-mailezek és skype-olok, aki meg néha felhív, azzal eldumálunk egyet és kész.

Még sosem zavart a nagy csirregés, de tényleg. Ez az előnye a margón levésnek. :-DDD
@Pantagruel: kicsit el kéne menniük ortodoxéknak a számmisztika irányába, ahol ugye az összes számot egyre szokták redukálni összeadással:6+6+6=18 1+8=9 És ez a szám - 9-es - az örökkévalóság, a küzdőképesség, az erő, az Ember, az akaraterő, a birtoklási vágy, az önzés, a hatalomvágy, a rendkívüli energia, stb. száma. Komplex a jelentése, de nincs egyértelműen rossz vetülete ebben a műfajban.

Tehát nem az ördögé, szóval kár beszarni tőle. A kétharmaduk valódi kétharmadságát meg már ragoztuk.

Ja és van, ahol nincs 13. emelet. Az is hülyeség.
@amergin:
Elképesztően pofátlan Menyhért 35 milkája. A BKV-tól, amelyik folyamatosan a csőd szélén táncol, és eleve egy kifizető hely, 35 milkát felvenni végkielégítés címen - ez nem elfogadható.
@Tóta W. Árpád:
Most akkor, Árpád, bele fogod írni a következő MaGye-be, hogy minimálisan fog nőni a gázár, kérdezd meg apádat, miért? Belefogod írni a MaGye-ba, hogy szar médiakupecek az eladási számokért és klikkelésekért vagy éppen személyes preferenciáik tömegre nyomásáért mindenféle baromságokat írnak le?

www.tozsdeforum.hu/i/c-nem_emelkedik_jelentosen_a_gazar_januarban-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-418314-red-latest.html
@kako_j:
És akkor itt minek jártál utána?
Mindig reflexből blöffölsz?
@xsasha: De a nyilván mindig nagyon jó helyzetben lévő, tökéletesen működő költségvetéstől 131 milla Szász Karcsi bá'-nak tökéletesen elfogadható, erkölcsös és megérthető! Neki járt ez a 131 milla! Értem! :D:D:D Minden világos! :D:D:D Ezt nyilván Magyarországon minden jó érzésű, épp erkölcsű állampolgár így gondolja! :D:D:D

Tüntetéseken követelnék Szász Karcsinak azt a nyomorult, piszkos 131 millát! :D És ha már az erkölcsbajnokságról van szó: mi is a helyzet a Lázár Jani 18 millájával? :D

Milliomos erkölcsbajnokok! A könnyem is kicsordul a röhögéstől :D
@xsasha: Hogy jön ez a szabadsághoz? Vidéki táncosok - mentőápoló srác vezetett - akik nem ismerték a várost, mentek volna színjózanon haza Jászberénybe egy hagyományőrző fonóházazás után. Elvétették a hídra felkanyarodást. RIP.
@a szív fészkei: rendes országban nincsenek autók, meg összevissza furikázás!
@knausz: Nézd, először is jobbulást! Tiszteltre méltó, hogy közeledtek egymáshoz szellemi téren is - csak annyit írtam, hogy ez az "én jobban tudom, másnak mi a jó és meg is mondom, elő is írom" nekem fideszes attitüd. Nekem olyan a magánéletei helyeztem, hogy szinte ugyanazt gondoljuk a férjemmel, barátaimmal a helyzetekről, azért is érdekes itt másféle véleményeket olvasni és ütköztetni.
Nem megyek én már nagygyűlésre - chartáztam anno-anno eleget - minden politikai pártból elegem van, Anyátokkal itt a Kétfarú Kutyáéknak drukkoltunk nyáron, de nagyon - imádtuk, hogy mennyire pimaszak, humorosak, abszurdak, hogy röhöghettünk. (mi ketten választottuk meg - megkérdezése nélkül - Esterházyt saját különbejáratú királyunknak a túlhatalom ellen. Ha befagy a Duna, a jegén majd felkenjük. :-DD

Mert ez élet is olyan már itt, hogy nem lehet komolyan venni...

József Attilában és sok más művészben is egyetértünk, de azért ne legyen az az utad az útja,hisz elég szomorú és tragikus végű lett. 6.-osan nem mertem volna elolvasni Raszkolnyikov ölését, az biztos.

Minden jót!
@Tóta W. Árpád: Csak jobbra hajts mindenkinek! Népnemzeti, pántlikás ökrösszekérrel.
www.origo.hu/itthon/20101118-jaszberenyi-nepi-tancosok-voltak-a-lagymanyosi-hidon-tortent-baleset-aldozatai.html Ez a mai hír,egész Jászberény gyászban van.

Kicsit szállj magadba, xsasha, ha ezt is valami libsi szabadság-ámokolásnak fogtad fel és tártad ide bezzegelni...

És a szent magyar romlatlan vidék rozmaringillatú kertjeiben mély keresztényi hitben felnőtt tinik is szoktak full-bebaszva, neadjisten drogosan az országúti Krisztus-szobrok előtt 200-zal elszáguldozva végül fára csavarodni. Holott nem a szadesz adagolta eddig sem minden falusi dizsiben a gyorsítókat, hanem pl. a helyi maffia, aminek tiszteletreméltó tagjai esetleg minden vasárnap ott ülnek a szagos misén az első sorban. Kicsit összetett a világ, barátkozz meg ezzel a mémmel.
@Tóta W. Árpád:

A motor úgy működik, hogy ha megjelent az oldalon a beírás, és én azt elolvastam, akkor tudok válaszolni. Ha a válasz előbb jelenik meg, mint a beírás, akkor azt a válaszoló már akkor olvasta, mikor még meg sem jelent. Vagy mégiscsak van isten.
@a szív fészkei: "Még sosem zavart a nagy csirregés, de tényleg. Ez az előnye a margón levésnek. :-"

Igen, most már én is élvezem. De Te még fiatal vagy ehhez...

(Egyébként útálom a telefont, mert nem látom az arcát annak, akivel beszélek.)
@szerénységem:

Kiválogatós módszer már megint? Na nem baj, legyen:

2007. június 27.

"A koalíciós egyeztetés alapján a kormánypártok megállapodtak abban, hogy az újonnan alakuló, regionális biztosítótársaságokba csak kisebbségi tulajdonrészhez, azaz maximum 49 százalékhoz juthatnak magántársaságok. Jogi szakértők szerint a koalíciós pártok nem tájékoztatták még teljes körűen a nyilvánosságot. A törvények, a gazdasági társaságokról szóló törvény szerint ez a kisebbségi tulajdonrész alkalmas arra, hogy a magántársaságot sokkal több jogosítvány illesse meg, mint a többségi tulajdonostársát, az államot. Bármilyen cégformában fog működni tehát a regionális biztosító - akár részvénytársaságként, akár korlátolt felelősségű társaságként -, a kisebbségi, azaz 49 százalékos tulajdonrészhez akár 90 százalékot is elérő profitkivételi jogot vagy 90 százalékos szavazati jogot biztosíthatnak számára a jogszabályok alapján. A magántulajdonos a 49 százalékos részesedése alapján átveheti a regionális biztosító teljes körű irányítását, és övé lehet az osztalék nagy része is."

"Rácz Jenőnek, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatójának is vannak kérdései, aki saját térségi biztosítóban (Pannon-modell) gondolkodik. Egyelőre nem tudja megmondani, hogy a Pannon-modell, amelyben egy amerikai cég vállalkozna arra, hogy a területek lévő szolgáltatók között ellátásszervezéssel menedzselje a betegeket, illeszthető-e a koalíciós egyezség alapján létrejövő rendszerhez."

"Mikola István kijelentette: az egészségbiztosítás privatizációja szakítás a keresztény Európa legnagyobb értékével, a szolidaritással, ezért nem szabad bevezetni a több-biztosítós modellt. Mindenkit megpróbálunk mozgósítani, minden szervezetet megszólítunk, nem hagyjuk, hogy nyáron egy kommunikációs dömpinggel a kormány megtévessze az embereket ebben az ügyben - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy felveszik-e a több-biztosítós modell megakadályozásáról szóló népszavazási kezdeményezést a Fidesz hat kérdése mellé, Mikola István azt mondta: az egész társadalmat megszólítják, mozgósítani fogják, és szerinte ez legalább olyan erejű lesz, mint a népszavazás."
@a szív fészkei:
Köszönöm! Már jobban vagyok.:) Van egy régi József Attila kötetem, abban még életrajz is, melyet ő írt magáról. Egyelőre nem látok pontot, melyben eltérést mutatnánk. Szerencsétlen életút. Korán írtam verset, de mivel azt mondták, nem én írtam, úgy döntöttem, többet nem fogok. Később Ady egy versét átdolgoztam prózára.:). A tanárok azt mondták ez nem vicces! A gimnáziumban kifüggesztettem egy cikket arról, hogy milyen káros a diákok buktatása és az a tanárok hibája is. Bevetették velem és amikor kiraktam helyette Karinthy Frigyes Előszó című versét, akkor megkeresett az Agora főszerkesztője és bekerültem a diáklapba, saját felelősségre! Három gimnázium is úgy gondolja, ott végeztem, merthogy jártam oda.

Keményen dolgoztam éjjel-nappal és megküzdöttem minden sikerért. Bekerültem lapokba, de az újságírók nem fogadtak be. Azoknak is az volt a mániájuk, hogy nem én írom, amit írok! Már inkább úgy voltak vele, legyen bárki más, csak ne én.. kiutáltak mindenhonnan.
Az újságíró iskolából elküldtek azzal, ha már úgy is publikálok, minek vagyok ott?! Nem értették. Egyetemi szinten vannak munkáim pszichológiából, pedagógiából és újságírásból leosztályozva, ötösre.

Ahogyan most állok a dolgokhoz: magyar sajtóból bármilyen megkeresésre sima nem-et mondanék és mondok. Egyetlen hely van, ahová szívesen írnék bármikor – ingyen. Nem az Index!
@xsasha: nem bloffolok. csak abba gondolj bele, ha te tervezned a szamitogepeket -a bitrol valo fogalmad alapjan-, akkor nem szorhatnad szet az okorsegeket.
Végre megszólalt a magyar parlamentben egy értelmes ember. (Például nem mondta, hogy Gabriella Marquez, hehe)
Nem is tudom, mióta nem volt ilyen. Talán még amikor Oszkó beszélt tavasszal. :-)

nol.hu/archivum/fejszevel_a_fuveszkertben

"Kiszámíthatatlan, ésszerűtlen és a piacgazdaság érzékeny törvényszerűségeit látványosan lebecsülő, akarnok gazdaságpolitikájával az új uralkodó osztály örömmel öleli át a közigazgatási hatékonyságától immár megfosztott, de méretében továbbra sem csökkenő, kövér, buta, lusta és pazarló államot."

Rövid, velős, tökéletes írás. Sajnos. :-(
@anyátok:
Köszönöm! Már zavarban vagyok, hogy bejelentettem..elmúlik. Ritkán vagyok beteg.
Jövő héten belevetem magam az angolba és még egy írás lesz, amit elvállaltam, szöveget kell elemeznem.

Időszerű bejelentés gyűjtőknek: holnap Magyar Gyermek!
Az MTI leadott megint egy olyat, hogy a madarak rosszul reagáltak a hirtelen jött hőségre..pl. a cinegék. Visszajött a jókedvem.:):)
@anyátok: A margó nem az én döntésem. De ha már így alakult, legalább megszűrte az embereket és csak azok maradtak, akik jó, hogy vannak. :-)

Amúgy sem voltam soha nagy társasági életet élő; ahogy a Facebookon - nem is tudom, megvolt-e ott a beharangozott nagy tegnapi ismerőstakarítás?? - kutakodó amerikai prof mondta, egy ember ma 150-es-kapcsolatrendszert tud normálisan kezelni. Afölötti létszám nem annyira átlátható, hanem inkább már külsődleges. (ezért is biztatott mindenkit a számára nem annyira fontos ismeretségek törlésére.)

Na, szóval az a folyamatos telefonos zargatás nem az én élményem már régóta. Ám amikor a férjem autóscégnél volt igazgató, akkor csengettyűztek persze a semmiből hirtelen feltámadt rokonok, ismerősök elég kitartóan. Szórakoztató volt figyelni a kepesztésüket azért rohadt kocsiért...

Ma is ez mozgat mindent, a szent kapcsolati tőke. Aki ezt magasabb szinten műveli - kis kockás füzetbe, excelltáblába írt adatok vannak nála mindenkiről xsok évre visszamenőleg - az ma mindenható jolly joker ugyebár. :-DDDD
Magyar Gyermek majd arról is olvasson, hogy a Magyar Köztársaság első embere nyelvhelyességet véd helyesírási hibákkal, "dolgozatszerű" izéket raknak ki nevében az Alkotmányról a netre mindenki okulására hetivalasz.hu/itthon/allt-a-bal-schmitt-pal-azt-se-tudta-hogy-mit-javasolt-33439 és ő azt mindig utólag tudja meg másoktól. A Zelső Zember! Akit követnünk kéne ugyebár.

A jövő - amit már láthatunk, mint fentebb linkeltem - magyar gyermeke meg esetleg bepisil a röhögéstől(hacsak nem lesz kötelező az intimtorna már az általánosban, ami nem is lenne baromság), ha ezt a mai katyvaszt valaha elolvassa és esetleg meg is érti.
@amergin:
Könyörgöm, ne fárassz hülyeségekkel. Mi köze van a PSZÁF-nak a költségvetéshez?
@kako_j:
:-)
A bitről való fogalmaim alapján? Még hogy nem blöffölsz. Minek néztél utána, okoska? Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember, és ez a kétbites jelző nem most született?
@xsasha: Az a köze a PSZÁF-nek a költségvetéshez, hogy a PSZÁF működését a központi költségvetés fedezi - hiszed-é avagy sem, ez így van. Vagyis Szász Karcsi bá' is onnan kapta a zsíros kis fizut, sőt, a neki megítélt kártérítés is a költségvetésből ment! Nagyon nagy asszociációs ugrás kellett hozzá, mi??

:D:D:D Röhej, kedves xsasha, RÖ-HE-JES! :D:D:D Itt kőkemény gyevi-bíró törvény van, és te ezt egyszerűen nem akarod látni! Mert a Szász Karcsi bá' fantasztikus teljesítményt nyújtott. Mert jogellenesen mentették fel. Mert külön törvényt hoztak, hogy fel lehessen menteni. Mert bíró ítélte meg neki a végkielégítést. Szánalmas, ki lehetne rakni a SZÁNALMAS.HU-ra, vagy a LEGALJA.HU-ra. :D

Tudod mit: védd csak a Karcsi bá' 131 milláját, ami biztos nagyon erkölcsös, és megérdemelt, védd csak azt a pénzt, amit szó szerint semmi munkáért kapott (azért basszus! az elmaradt bér a felmentéstől az ítélet kihirdetésének időpontjáig). Védd csak azt a pénzt, amit se te, se én, se más halandó magyar ember soha életében nem fog együtt látni, csak a kevés kiválasztottak!

Tudod mit, neked van igazad: Szász Karcsi bá' 131 milliója biztosan megérdemelt, neki járó pénz - én azért biztatni fogom a szocikat, hogy hirdessék óriásposztereken ezt a nagyon erkölcsös végkielégítést, és ennek fideszes megvédelmezését a különadótól - biztos az országban mindenki nagyon erkölcsösnek és illőnek fogja találni mind a végkielégítés mértékét, mind azt, ahogyan ezt a saját elvtársai megóvták az utolsó pillanatban! :D Giantposztereken akarom látni Szász Karcsi bá' megmentett 131 milláját! Giantposztereket!
@szerénységem:

Egy sértett, _bukott_ ember szavai ezek, aki még azt sem volt hajlandó észrevenni beszédében, milyen sok mindent megcsináltak az ő elképzeléseiből is.
@vakapad:

Jó felé tapogatsz: van Isten.

És nekem külön tfon elérésem van hozzá.
Na még a gyermeki léleknek épülésül: hvg.hu/hvgfriss/2010.46/201046_schmitt_es_a_nyelvvedelem#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_11_19 Már püspök!! szemét&stílusát is bántja Escéhá újsütetű nyelvcsapkodós lihegése. Üdv püspök úr a józanok táborában! Ámen
@a szív fészkei: "ezt a mai katyvaszt valaha elolvassa és esetleg meg is érti."

Azért van jó is ovi munkásságában. ;) Ezreknek fog munkát adni pár évtized múlva azzal, hogy egy egész történész nemzedék kell majd, hogy kibogozza mit miért tettek ezek annó a sötét neoközépkorban.
@amergin:
Nézd, én értem, hogy nem lehet tőled sokat elvárni, de ennyire hülye azért te sem lehetsz. A BKV-t meg Budapest finanszírozza, és akkor mi van? Nem bírod felfogni, hogy Szász teljesítménye a PSZÁF működésén, míg Menyhért teljesítménye a BKV működésén látszik meg. És most még nem is foglalkoztam, hogy mi is a PSZÁF elnökének szerepe, és miért kell azt finanszírozni, és mi volt Menyhért szerepe...
@xsasha: Igen, ennyire hülye vagyok! fogadd el basszus, hogy ilyen hülye vagyok!

Annyira hülye vagyok, hogy kibaszottul csípi a szememet az a kibaszott nagy kettős mérce, amelynek kibaszott nagy kettős mérce jellegét csak a teljesen szemellenzős fidesz-fanok nem látják, amikor szász vélelmezett hatalmas teljesítményét emlegetve, vélelmezett szoci mutyik vélelmezett leleplezését szajkózva a körmük szakadtáig védelmezve szász karcsi bá' 131 millióját.

Igen, valld be, hogy szerinted megérdemli a szász karcsi bá' azt a rongyos 131 milliót, hogy szerinted ez jó és erkölcsös!

Annyira istenverte hülye vagyok, hogy belobban az agyam mindenféle kettős mércén!

Ja, és még néhány kérdés: a PSZÁF honnan kapja a működéséhez szükséges összeget? Ki finanszírozza? Talán közvetlenül a GE? Talán közvetlenül a McDonald's? És a BKV-t ki finanszírozza? Talán az IBM? Talán a Sony? Nem basszus! Mindez költségvetésből megy, mindegy, hogy milyen ügyes bajos utakon jut el a megfelelő szervekhez, a kiinduló forrás mindig és mindenütt, legyen központi kormányzati szerv vagy kisfalusi önkormányzat, DE A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS! Fogadd már el basszus, hogy mi adjuk a lóvét! Ennyire nem lehet ezt látni??

Igen, basszus, ennyire nagyon hülye vagyok, ha tetszik, ha nem! Gyűlölöm a kettős mércét, és a halálomig gyűlölni fogom!

És majd ha szász karcsi bá' 131 millás fizetése óriásplakátokról fog vigyorogni a járókelőkre, akkor majd kiderül, hogy hányan fogják szeretni! - és egy idő után te és az összes többi fidesz-fan annyit védhetitek álmaitok kormányát, annyit védhetitek a milliós fizetéseket, a kettős mércét, a mindent eluraló arroganciát, és annyit hisztizhettek, sipítozhattok, "érvelhettek" amennyit csak jólesik - a többség okádni fog ettől a gyakorlattól. És amikor a többség okádni kezd, akkor a nagy fidesz-fanok bizony sírni fognak, és nem értik, hogy miért utálja őket mindenki.

Amikor megbizonyosodik pár millió ember számára az, amit most még lehetetlennek hisznek, hogy a szociknál is van ROSSZABB. PONT.
@xsasha: "A bitről való fogalmaim alapján? Még hogy nem blöffölsz. Minek néztél utána, okoska? Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember, és ez a kétbites jelző nem most született? "

Na, akkor kezdjük az elején jóbarát:
Rákerestem a "kétbites"-re, ez az eredmény:
Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

Rákerestem a "két bites"-re, erre van egy rahedli egyezés ... amiben benne van a "két"
Rákerestem a "bites"-re, ez az eredmény:
Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

Rákerestem a "bit"-re, ezeket hozta:
"rajzfilmmé, Neoton Família-számmá átdolgozva. Klasszikusok 8 biten Gyerekkorom óta hallgatok klasszikus zenét. Ehhez az egyik ... fül bizonyára undorral fordult volna el a Beethovent cirpegő nyolcbites számítógéptől, nekem viszont pont ez vájta átjárhatóvá "

"még akkor is bitang jól néz ki, ha"

"őstermelek én a végtelen bitmezőkön, szavak, mondatok "

Ezek után nem kezdtem el átnyálazni istentudja hány tízezer hozzászólást (ha a W blogjának fórumairól van szó), csak azért, hogy dekódolhassam a süket kültelki tolvajnyelvedet. Az meg végképp nem szándékom, hogy az IPv4 által lehetővé tett 2^32 számú szerver összes fórumát végignyaljam, csak azért, hogy valami logikai töketlenségre találjak kétbites címszóval. Lehet, hogy van pár túlkvalifikált fórumozó, aki ezt megérti, és tudja, hogy mire gondolsz, de nekem nem életcélom mindenféle félműveltek által újradefiniált fogalmak általuk helyesnek tartott jelentését megérteni.
Adott a lehetőség, alkoss egy új nyelvet (legfeljebb Mikola elvtársadtól kapsz egy körmöst:-) ), saját szabályok alapján.
Legfeljebb nem fog megérteni senki, szóval sokminden nem fog változni... XD

Más:
Másodszor használod a "blöff" kifejezést olyan kontextusban, amibe nem illik. Lehet, hogy ennek is van valami szerinted ide illő értelme, de én egyelőre ezt nem találom. Mindez számomra azt mutatja, hogy ennek sem érted a jelentését. (Hogy meglepődtem!!!)

Megint más:
"Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember"

Nemhogy gondolom, tudom! De akkor mi van? Ha valaki egy fórumon (de ne is specializáljuk ennyire a lehetőségeket) , de akárhol is előttem már mondta azt a "WC-tartály lehúzójá"ra, hogy "filmajánló", akkor attól kezdve mindenki hülye, aki nem így hívja? Vagy esetleg a egy filmajánlóról azt meri mondani, hogy 3 percig tartott, akkor azt mondod neki, hogy "ugyan, hogy tarthat 3 percig egy lehúzó, mert a filmajánló ezen a fórumon azt jelenti, mert valaki egyszer azt mondta, és aki ezt nem hajlandó tudomásul venni, az blöfföl". Ezt én valami mentális betegségnek tudom be, és ezennel túllépek rajta. Most már tudom, hogy ilyen terhelt háttérrel írogatsz, hát csak tessék!

Csak tudod, van azoknak a halmaza, akiket komolyan vesznek, és van azoké, akik hülyeségeket beszélnek. A metszethalmaza ezeknek átmeneti állomás. Van, akinek sokáig elnézik, hogy hülyeségeket beszél, de azért még komolyan is veszik, van akinek kevésbé. Ideje eldönteni, hogy melyik a tied, míg késő nem lesz.
@szerénységem:

Nem rossz, nem rossz, de azért javasolnám, nézd meg a dátumokat. Annak is, amit én írtam, meg azoknak is, amiket beidéztél.

Aztán beszélhetünk tovább.
@amergin: nol.hu/velemeny/pofatlansag

Vére hullásával érdemelte ki a 131 millát, nem emlékszel?
@amergin: Borkai miatt törvényt módosítottak, ahogy észbe kaptak, hogy rá is vonatkozhat. Szapáry miatt törvényt módosítottak, ahogy tíz pici ujjacskájukon kiszámolták, hány éves is az öreg fószer nagykövetnek beindulni.

Csak bejön zseniális újításom, a bianko alkotmány. Hogyan védessem le?
@a szív fészkei: "Csak bejön zseniális újításom, a bianko alkotmány. Hogyan védessem le? "

Ezt már túlhaladta a kor.
Tudniillik megcsinálják az újat, azt jól eldugják, hogy még smittpál se tudjon róla, hogy mi van benne. Aztán, majd orbán-semjén azt mondja, hogy "ez van benne, és kész", kósa, meg a csipásmacska rogán azt mondja, hogy "nincs benne", a fideszhívek kiválogatják, hogy mikor melyik véleményével tudnak ütni mindent a fórumon, és éppen azt idézik. (az se baj, ha tegnap pont az ellenkezőjét mondták, úgyse emlékszik senki) ellentmondani úgyse tudsz, mert te se tudhatod mi van benne.

Amúgyis: SÜN!
süti beállítások módosítása