W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Magyar Gyermek VI.

2010.11.12. 06:44 Tóta W. Árpád

Ufó, gázár, csuklósbusz, Hunvald. Egy hét gyerekeknek, Kinder-kapszulában.



Címkék: magyar gyermek

294 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr572443675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk békén Béla bácsit! 2010.11.12. 22:01:24

Újra címlapon Biszku Béla neve, továbbra is a felelősségre vonását követelik. A kérdés régóta foglalkoztat, így gondoltam, írok róla.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves xsasha. Beszélgethetünk arról, hogy milyen nagyszerű teljesítményt nyújtott Szász Károly, és mennyire megérdemelte azt a 131 millát.

Egyet mondok: a nem-Fidesz elvakult, vagy a nem magát függetlennek beállító, de in facto Fidesz-fan többségnek ez előbb vagy utóbb kibaszottul fogja csípni a szemét. Mert a többség ebből csak a Gyevi-bírós ítélkezést fogja látni.

És ha én most a szociknak lennék, akkor egy óriás-plakátos kampányba kezdenék, hogy ezt jelenti a fideszes jogegyenlőség, meg a fideszes jogbiztonság.
@amergin:
Nem, drága amergin. Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés. Visszaélés volt a végkielégítés kiosztása, vagy nem, ez a kérdés.
@amergin: '98-ban a főbb vezetői tisztségekről szinte csak azok nem lettek eltávolítva, akiket még Horn hagyott ott a Boros-kormány után.
@riennevaplus:
Nincs kivéve. Ha ateista vagy, akkor mindenki ebbe a kategóriába tartozik, hittől és vallástól függetlenül.
@xsasha: "Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés. Visszaélés volt a végkielégítés kiosztása, vagy nem, ez a kérdés."

Pontosan! De akkor ovi miért is tekint akár tanárt vagy beosztott vezetőt is kollektív bűnösnek?

Kicsit megint kettős mércézel. [Tudod mit tetek azzal aki a középkorban kettős mércével mért?]
@riennevaplus:
Egyébként meg éppen ez a különbség köztem és az ateisták között. Az ateisták nem különböznek a vallási fundiktól. Már akik nem csak kényelmi szempontból mondják magukról, hogy ateisták, nem is ismerve a fogalmat.
@amergin:
Hidd el, kapnád válaszul a plakátkampányt, hogy a bíróság ítélte meg.

Egyébként meg ismerjük ezeket a ballib reflexeket. Sok ilyen médiakampányt megtapasztaltunk már. Ismerjük, hogy a szart is el tudták adni, és hőbörögtették a népet, mindenféle marketingelemmel, mosóporreklámmal.

Szerintem magadtól is rájössz, hogy éppen ezért lett legyőzve a baloldal.
@riennevaplus: Egy kutyának a gazdája az isten. Feltétlenül hisz benne szerintem (bár nem beszéltem meg eggyel sem sajna, értelmesebbek nálam, nem tudom követni őket.)
@szerénységem: A Jóistennek. Az neked nem lesz elég szigorúság és számonkérés? :-) Szicsasz.
@anyátok: Mi van? Miért életveszélyes telefonáli este hét után? Minket hívhatnak éjjel kettőig. Most végrendelkezzek? :-))
@vakapad: Először is, nem arról írtam, hogy mit vártak, ez kis csúsztatás részedről, nem először, hanem arról, hogy mit akartak vagy nem akartak. A Fideszt és a szocikat nemigen, ha mégis, nem kétharmaddal.
Szóval szerinted ez a szoci garnitúra hiteles volt. Gratulálok. Szívesen elmagyarázom neked, mitől hiteles egy baloldali vagy bármilyen párt (az MSZP nem baloldali, sosem volt az), például attól, hogy következetesen azt teszi, amit egyébként hirdet. Mondjuk ha szavakban a dógozók és a plebs pártján áll, de időről időre keményen liberális (vagyis konzervatív) gazdaságpolitikát valósít meg, nos akkor nem az.
Hozzáteszem, ez lesz a Fidesz hitelességi deficitje is. Nagy böhöm néppártként mindenkinek mindent megígér, aztán csak ugyanolyan kijáró-mutyista párt őkelme, mint a szemben lévő - mára már nem olyan nagy böhöm - párt.
Ezért (is) lenne szükség rendes konzervatív-liberális pártra, nem pedig ezekre a balos-etatista förmedvényekre. Nagyon ritka ugyanis az, pláne ilyen gazdasági helyzetben), amikor jól lehet osztogatni, meg a nép kedvében járni. És akkor is inkább clintoni, blairi vagy zapateroi módon.

Nekünk meg ez jutott. De mentegesd őket nyugodtan, nincs evvel baj. :-)
@Nyomek: Kisklambó pont hogy antivilágbeli szó. :-) szóval mégis fiatal vagy. Hozzám képest mindenképp.
@knausz: Hát tudod... Erre mondják, hogy senki nem tudná a másik batyuját cepelni.

Ha engem így óvna a férjem, belefeketednék. Ő tudja, hogy neked mi megy az idegeidre és elrendezi mindenben az életed, hogy az jobb legyen? Nagyon jobbos attitüd.
Bocs, a belepofáért és az offért, de megütötte a szemem. Amúgy minden jót!
@vakapad: Spektrumon volt pár napja az első igazán nagyon merkantil szellemű pápáról, az első Mediciről, X. Leóról film. Tökéletes üzletember volt (vér nem válik vízzé) - oké, kicsit megszaladtak a kiadásai, hisz szerette a szépet - és akkora bizniszt, mint a búcsúcédulák gyártása, mindenhová történő kiszállítása és eladása még nem látott a világ. Halottaknak is meglehetett venni utólag a lelki békét, minden/ki/re gondolt, hatalmas hálózatot üzemeltetett iszonyú jó hatásfokkal és nyereséggel.
Luther ugyan beleköpött a vastagon zsíros levesébe, de nem is vette komolyan a németet.

Szóval know how a pénzcsinálásra, az már megvan régóta. Mert bőven lehet többszörösen elváltan, terhesen is habfehérben templomban esküdni, pedig tudtommal, ugye egy ilyet ott egyszer és lehetőleg szűzen kéne kimondani. Ha már szent hagyományok...(vagy minden egyházi házasságot felment a Vatikán impotencia miatt, mivel nincs elhálva? Ennyi tehetetlen pasi van manapság?)
@xsasha: "Az ateisták nem különböznek a vallási fundiktól."

Igen, az összes híradó tele van öngyilkos ateista merénylővel. Meg hitetlenség-térítők járják az utcákat kifordított Őrtorony újságokkal. Biztos téged is megállítanak napjában többször, hogy "nem akarsz kitérni a hitedből?".

Most mondtál egy olyan okosat! Ki fog tartani, míg élsz.
@xsasha: "Sok ilyen médiakampányt megtapasztaltunk már"

Gondolsz itt ugye a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kezdetűre?
Tudod, amelyikben fizetett színészek játszották el a nyomorgó nyugdíjast meg a többi szomorú POLGÁRt.

semmi objektivitás nem szorul 20 éve a fidesz-drukkerekbe?
@almodhi:
Szánalmas. A kétbites az kétbites. Aki még ezt is magyarázni akarja...
Az megnyugtat, hogy a kétbites a kellőképpen egyszerűnek a szabatos kifejezése - lehetne egybites vagy 4 bites is. Onnan ered, hogy egy mesehős színesnek látta a világot, mert látott fehéret, feketét, világosszürkét meg sötétszürkét.

Olyan emberekre vonatkozik, akik a Majális c. képet is képesek formulákba kódolni és magyarázni. Olyan emberekre vonatkozik, akik annyira primitíven látják a világot, hogy képesek síkba rendezni, majd örömködni afelett, hogy milyen jól átlátják.
@vakapad:
Mi az, hogy nem hisznek? Akkor mit csinálnak? És főleg mi az, amiben nem hisznek? Semmiben sem hisznek?

Neked is sikerült mosolyt csalnod az arcomra. Túl sok tudományt azért nem ismerhetsz. Sem biológiát, mert bajban lennél az evolúciós ugrások magyarázatával, sem fizikát, mert akkor a relativitás elmélet és a kvantumelmélet ellenmondásosságával lennél bajban. És akkor az emberrel foglalkozó tudományokról nem is beszéltünk...

Én értem, hogy te a gravitáció szintjén gondolkozol Istenről, de hidd el, ez a te korlátosságod, ettől még nem lehet kizárni Isten létét.

Megjegyzem még, hogy akkor vagy még nagy bajban, amikor egyes istenhívők azt állítják, hogy a természettörvények Isten örök eszközei.
@kako_j:
Te vagy a legjópofább kibic ezen a blogon. Gondolom a vicceket is meg szoktad magyarázni.
@amergin:
Nézd, most jó kedvemben vagyok, ezért elmondom, hogy én hogy látom. A végkielégítés intézménye világszerte működik, és sehol nem kérdés az értelme és lényege. Csak a magyar balliberálisok kezdtek el visszaélni vele olyan módon, hogy saját embereiket pakolgatták zsíros posztokra, majd félévente ugyanők kirugdosták őket, és új kádereket dugtak be, akiket szintén kirugdostak fél év múlva. És töltögették a kasszát ezzel a sokadik típusú kreatív visszaéléssel. Ha neked el kell magyarázni, hogy ez miért gerinctelen visszaélés a demokrácia védőeszközével ... azon legfeljebb majd legközelebbi hozzászólásban segítek, ha még mindig jó kedvemben leszek.
@szerénységem:

"Először is, nem arról írtam, hogy mit vártak, ez kis csúsztatás részedről, nem először, hanem arról, hogy mit akartak vagy nem akartak. A Fideszt és a szocikat nemigen, ha mégis, nem kétharmaddal.
Szóval szerinted ez a szoci garnitúra hiteles volt. Gratulálok. Szívesen elmagyarázom neked, mitől hiteles egy baloldali vagy bármilyen párt (az MSZP nem baloldali, sosem volt az), például attól, hogy következetesen azt teszi, amit egyébként hirdet. Mondjuk ha szavakban a dógozók és a plebs pártján áll, de időről időre keményen liberális (vagyis konzervatív) gazdaságpolitikát valósít meg, nos akkor nem az.
Hozzáteszem, ez lesz a Fidesz hitelességi deficitje is. Nagy böhöm néppártként mindenkinek mindent megígér, aztán csak ugyanolyan kijáró-mutyista párt őkelme, mint a szemben lévő - mára már nem olyan nagy böhöm - párt.
Ezért (is) lenne szükség rendes konzervatív-liberális pártra, nem pedig ezekre a balos-etatista förmedvényekre. Nagyon ritka ugyanis az, pláne ilyen gazdasági helyzetben), amikor jól lehet osztogatni, meg a nép kedvében járni. És akkor is inkább clintoni, blairi vagy zapateroi módon.

Nekünk meg ez jutott. De mentegesd őket nyugodtan, nincs evvel baj. :-)"

A válaszok:
1./ Nyilván nem arról írtál, ezt nem is állítottam (tekintsük a „kis csúsztatás”-os kijelentésedet tévedésnek – a „nem először”-re meg majd mondasz példát). Én azt állítottam, hogy ha rendelkezésre áll egy párt, amelyik akar és tud is reformálni, valamint egy másik, amelyik tud, de nem akar, akkor szerintem (és én nagy valószínűséggel, technokrata mivoltomból adódón, leginkább a racionalitás pártján állok) a helyes taktika NEM az, hogy az előbbit minden eszközzel a földbe döngölöm. Persze ha ez csak IQ kérdése lenne, akkor esetleg a földbe döngölés elmarad, de miután kedves elitünknek remek ízlése is van (hazudott, piha, őmagamonta), leginkább a racionalitást hagyja ki a döntéseiből. Ezért állítottam azt (és ezt tényleg állítottam), hogy ha valakibe szorult némi IQ, akkor nem várhatja, hogy az általa nem kedvelt két párt majd bukik, és nyer a leginkább kedvére való harmadik, ugyanis azt mindenki tudta, hogy ennek az égadta világon semmi esélye sincs, azaz már csak önvédelmi okból sem hagyja a jelenlegi helyzet kialakulását. Pláne nem elősegíti. Hittem én, aki számítani szokott a többiek eszére (hiba, hát hiba, mégpedig születési, mosmicsinájjak)
2./ A gratulációt örömmel fogadom. Az MSZP egyébként többször is volt baloldali, azaz a tiszteletreméltó elvárás szerint „hiteles”, ezt most aztán nagyon nehezményezni is tetszik (lásd: jóléti programok). Megjegyzendő még, hogy amikor az MSZP reformált, akkor ezt a „dógozók és a plebs” érdekében tette, Bokros például az államcsőd árnyékában, Gyurcsány ugyan jóval távolabb tőle, de az ország jövője érdekében, és utóbbi sohasem csinált volna olyat, hogy átrendezi az adókat a magasabb keresetűek javára. Merbaloldali.
3./ A liberális és a konzervatív gazdaságpolitika nem ugyanaz (lásd az állam szerepét a kettőben).
4./ A FIDESZ-ről közöltekkel egyetértek.
5./ Olyan pártra tényleg szükség volna (sőt mindkettőre, akárhogy is tetszik egybemosni a kettőt). De olyan párt(ok) jelenleg nincs(enek), és nem is lesz(nek). Amelyik a legjobban hasonlított rá(juk), és volt esélye is a kedves elitünk által elvárt gazdaságpolitika megvalósítására, lévén regnáló párt, azt szisztematikusan tönkre tetszett tenni. Maradt az az egy, ami most van. A derekas és totális tönkretétel következtében kétharmaddal.
6./ A „balos-etatista förmedvények” kifejezésben a többesszám nyilván valamely tévedés, hiszen csak az imént tetszett kijelenteni, hogy „az MSZP nem baloldali”, sőt „sose volt az”, és ezért nem hiteles, amit csinál. Kíváncsi lennék még az MSZP etatizmusának a konkrét példáira, mivel emlékeim szerint ők privatizáltak egyedül, sőt még az egészségbiztosítást is üzleti alapokra akarták állítani, mikor egy tényleg balos-etatista párt ebben megakadályozta őket (nem mondom meg, hogy kiknek a segítségével).
@kako_j:
Ok, már értem, hogy miért kezdted el magyarázni a kétbitest. :-)
"A szekularizált, parlamentáris állam (és mi jelenleg azok vagyunk) lényegi és megkerülhetetlen szereplői a pártok. Azokat fenntartani kötelező. Az egyházak ugyanakkor nem."

Nem. Az "egyházat tartsák el a hívők" cakkra pontosan annyira demagóg, mint a "pártokat tartsák el a párttagok" szlogen. Nincs különbség.
Bármennyire szekularizált az állam, az egyházak vannak olyan hasznosak társadalmi szempontból, mint a pártok.
Ahogy a Hit Gyülekezete megmentette Gerát és még sok más embert (szándékosan nem katkó példával jöttem), úgy a pártok kit mentettek meg? Kinek a lelkét?

Az ország morális válságának éppen az az egyik legfőbb oka, h távol kerültek az emberek a keresztény hit üzenetétől. Nem, nem a hit a lényeg, hanem a kultúra, és azon belül annak morális tartalma.

Tömény demagógia az egyházak állami támogatását antiszekularizációként tárgyalni.
@malacz69 rettegéselemző:

Mikor valamire reagál az ember, célszerű elolvasni azt, amire reagál (vakapad 2010.11.16. 21:26:01 ), mert még a végén elkerüli valami a figyelmét. A fentebbi dátumú hozzászólásomban leírtam, hogy az egyházaknak államilag juttatott 25 milliárdból 10 milliárd szabadon felhasználható. Akár miseborra is. Mert az ördög tényleg a részletekben van.

A szekularizált, parlamentáris állam (és mi jelenleg azok vagyunk) lényegi és megkerülhetetlen szereplői a pártok. Azokat fenntartani kötelező. Az egyházak ugyanakkor nem. Azok fenntartása szívességből történik.
@xsasha: ""Katolikus csak egy féle hitben élhet"
Akkor ezt most gondold át még egyszer."
Kisiskolás koromban apácákhoz jártam. Volt egy olyan könyv, hogy "Katekizmus", a katolikus vallás fő tételeit tartalmazta. A kath. kislányoknak fejből kellett tudni, mert ezek alapigazságok.
Nekünk, kálomistáknak, a Károli biblia volt ilyen szentséges.
Ebből arra kell következtetnem, hogy a vallások, amiket vallani kell, tételeket állítanak fel, és azokat illik hinni is.
Egy a szöveg, egy a vallani való vallás. (Egyszerűbb esetekben valószínűleg azonos a hittel.)
@anyátok:
Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?
@kako_j:
Tökéletesen objektív Fidesz-drukker vagyok. És nem hiszek az "ő visszaütött" típusú érvelésekben és mutogatásokban. A történelemnek van idődimenziója, és 2002-ben eldőlt, hogy a baloldalt csak legyőzni lehet, semmi másnak nincs értelme. Ezen különösebben nem is akarok vitatkozni. Készséggel elismerem, hogy a Fidesz a saját terepén győzte le a baloldalt, és ennek kifejezetten örülök is.
@vakapad: Isten nemlétéről nem lehet "meggyőződni".

Már mér ne lehetne.

Két eset van (1 bit!):

a. az istennek nevezett dolognak van valamilyen kölcsönhatása a valósággal. Ha ez igaz, akkor ez a kölcsönhatás vizsgálható, cáfolható, kutatható.
Ha valaki azt állítja hogy létezik ilyen kölcsönhatás, akkor az bizonyítható/cáfolható.

b. istennek semmilyen kölcsönhatása sincs a valósággal. Akkor viszont a létezéséről annyira van értelme beszélni mint Hófehérke, Nyilas Misi vagy Gorcsev Iván létezéséről.
Ettől még lehet érdekes/ vicces/ tanulságos olvasmány Grimm legszebb meséi, a Légy jó mindhalálig, a Tizennégy karátos autó vagy az Újszövetség.
@eMeL: "" Malacz: Annak a pénze nem kerül egyházhoz, aki azt nem akarja."

És ebben te biztos vagy?"

És az állami szubvenció?
Kenyeret a hajléktalan munkanélküli is vesz, mert nincs neki kemencéje, ahol önelláthatna. A kenyéren x % áfa van.
@anyátok: Megjegyzem, hogy a fentin túl az alapigazságok is rengeteg szabadságot hagynak a világképben.
@malacz69 rettegéselemző: "És a pártokra miért költenek annak az adóforintjából, aki kurvára utálja az összes pártot?"

Mint pl. én.
Elég disznóságnak is tartom.

A sokat idézett Leninnek volt egy klasszikus mondása: "Akinek pópa kell, fizesse meg a pópát".
Ez az, amivel máig egyetértek, sőt, kiterjeszteném: akinek párt kell, finanszírozza csak szépen a pártját.
@malacz69 rettegéselemző: "Ami meg most van, azzal nem érdemes összevetni, egészen különlegesen nagy parlamenti felhatalmazást kaptak választással."

Az összes szavazásra jogosulttól?
És ha igen - pallosjogot is kaptak?
@xsasha: "Tökéletesen objektív Fidesz-drukker vagyok"

Hát ez így nem kerek. Ha valaki egy politikai erő drukkere, az nem lehet kellőképpen objektiv. Így nézve viszont már értem a kétbites dolgot is.
Abszolut igazad van!
Ha véletlenül mégsem teljesen lennél objektív a jövőben, és esetleg belenyomnám az orrodat (persze csak képletesen szólva), akkor viszont elvárom, hogy ne sértődj meg érte.
@xsasha: "Katolikus csak egy féle hitben élhet"
Akkor ezt most gondold át még egyszer.

L. előbbi (hacsak nem később jön).

"Mi az a sok egyéb, amiben az ateisták gondolkodnak, hisznek?"

Választhatnak, hogy fasiszták-e, vagy szocdemek, esetleg kommunisták, maffiózók, vagy szabad gondolkozók. Továbbá lehetnek szabadkőművesek is, ámár tudtommal ott megkívánják az isten-hitet.
@kako_j: "Tovabba nem artana elkuloniteni a fogalmakat:
- vallás
- hit
- egyház"

Erről van szó.

De a vallásos ember azért betartja a vallás szabályait, nem? Különben lehet, hogy hívő létére is vallástalan.
Ja, és az egyházi adót fizetni kell!
@xsasha: "Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?"
Hogyne. Borzasztó régen voltam kisiskolás.
De a vallás szó értelme szerint olyan dolog, amit vallani kell. A hitet a hívő feltétlenül hiszi. És, persze, az egyházak döntik el, hogy 2010. november 17.-én hogyan szólnak az örök igazságok, amelyeket vallani és hinni kell. Tempora mutantur.
(Megváltás, eleve elrendeltség vagy nem,
bűnbocsánat X. Leo módján, gyónás útján, vagy egyedül a hit üdvözit, ökuménia, vagy nem, boszorkányok vannak, esetleg nincsenek, ördögök papok által, vagy két pofonnal kiűzve, stb.)
@xsasha: Elnézést, hogy beleszólok a nagyok dolgába.
Talán arról van szó, hogy néhányszáz éve azt hitték, a gyertya lángjában flogiszton nevű keletkezik, mert még nem ismerték az oxidációt. Azóta Volta doktor jóvoltából az is kiderült, hogy amikor a ménkü belecsap a budiba, nem istenharagja az, hanem villám.
Előbb-utóbb tisztázódik, ami most flogiszton, de addigra keletkeznek egyéb flogisztonok, istenharagjáról nem is szólva.
Nem tudom, ki mondta, hogy a tudomány egy állandóan táguló gömb, amely minél kövérebb, annál nagyobb felületen érintkezik az ismeretlennel.
S
"Mily szomjú véges lelkem
Rád, végtelen világ!"
(azt hiszem, Babits).
@vakapad: Amerikában valóban nem ugyanaz, ott a liberális az Obama-féle balos politika, amivel én nem értek egyet, és örülök, hogy bukásra áll. Nálunk azonban igen, nyugodtan lehet a neoliberális és a konzervatív gazdaságpolitika közé egyenlőségjelet tenni Milton Friedman nagyobb dicsőségére.
Természetesen itt minálunk Bokrost leszámítva senki nem jelentkezett ezzel nyíltan, bizonyos elemei néha felbukkantak az SZDSZ-nél, meg néha Gyurcsánynál, de hogy bárkinek komolyan vehető konzervatív programja lett volna Bokroson kívül, azt nem láttam.

Többen felvetettük már itt, hogy nagy szükség volna erre, én linkeltem is egy Seres-írást erről, még reménykedem benne, hogy egyszer azért lesz egy potenciális erő, amely képes lesz ezt az államot kellőképp lebontani, és a fejekben is rendet rakni. Nagy esélyt persze nem látok rá. :-)
@a szív fészkei: Nekem elég... :-)
Nem állom meg a köv. Mikszáth-idézetet betenni:

"Azért nagyon meg kell rágni az ilyen vádat.
Ki látta?
— «A jó isten látta, — sóhajtott az asszony.
— «Jó, jó — monda a sztaroszta; — csak­
hogy az nem alkalmatos tanúnak."
:-)
@vakapad: Hű, most csak az uccsóra: Mikor is akarta az MSZP üzleti alapokra helyezni az egészségügyet??????????? Akkor bizonyára én emlékszem rosszul, hogy Rácz Jenővel az élen úgy fúrták a Molnár-Horváth-Mihályi triót, hogy tán a Fidesz se jobban. Nem, a szocik mindig is államközpontú rendszert akartak, szép nagy, osztogató államot, csendben szabotálva a legtöbb reformot. Már elnézést, de a legtöbbjüknek máig feláll a farka, ha meghallja az államosítás szót. Mínusz Gyurcsány meg még pár ember talán.
Az ország veszte és szégyene, hogy lényegében csak hasonszőrű pártok üldögélnek most a parlamentben.
@xsasha: "Van teljesítmény mögötte, vagy sem, ez a kérdés" - és nagy kérdés az, hogy ezt ki bírálja el.

"Wer Jude ist, bestimme ich." Goebbels.
@xsasha: "Gondolom a vicceket is meg szoktad magyarázni."

Igen-igen, kizárólag olyanoknak, akik láthatóan nem értik. Ezek azok, akik a leghangosabban röhögnek.
@a szív fészkei:
Végrendelkezni, persze, nem soha árt.
De a bekapcsolt telefon akkor életveszélyes , ha az ember este hétkor ül le dolgozni, mert addig mindenféle egyebet kell csinálni. Hogyan dolgozol akkor, ha közben folyton csönget?
@malacz69 rettegéselemző + Tóta W.

Érdekes, hogy egy időpontban jelenik meg a hozzászólásom m69re erre adott válaszával (sőt, mögötte!). Nincsen itten valami suskusszerűség?
@xsasha: Értem. Feltartom a kezem. Ha Szász Karcsi bá' kap 131 millát, akkor az erkölcsös, és jár neki, mert a bíróság ítélte meg. Ha Menyhért László 35 millás végkielégítést vesz fel, akkor az jó erkölcsbe ütközik.

Vagyis, őszintén szólva, mégsem értem. Valaki magyarázza már el itt nekem! A 131 milla miért erkölcsös, és a 35 milla miért ütközik jó erkölcsbe? Én ezt nagyon-nagyon nem értem.
@kako_j: Drukkernek és objektívnek lenni önfegyelem kérdése. Csupán higgadt, tiszta fej kell hozzá.
@anyátok:
Azt hiszem, sok mindent kellene bepótolnod.
@anyátok:
És ezzel most mit akartál mondani?
@kako_j:
Sosem merült fel benned, hogy talán te maradtál le valamiről?
index.hu/bulvar/2010/11/17/betiltana_az_ordogi_666-os_szamot_az_igazolvanyokban_a_gorog_egyhaz/

Óriási ötlet! Követendő példa. Követeljük "a vallás integritásának megőrzése érdekében" a látható vagy láthatatlan módon való használat betiltását! Csak most esett le, hogy a 2/3 látható módon való használata, aminek, ugye, immanenciája a láthatatlan "666" (2:3=0.666*)... MICSODA ÖRDÖGI manipuláció!... A Fidesztől mégis csak félnünk kell, mint a Sátántól! :)
@anyátok:

A parlamenti választáson kapott felhatalmazást a jelenlegi Alkotmány legitimálja.

Szar a mostani alkotmány?

@vakapad:

Nyihaha:-))
Én tudom a választ, igaz, Árpi?!
Titkos, nem éri megmondani.
@vakapad: suskus, az nincs, csak már én sem értem, hogyan működik a motor.
@xsasha: "a magyar balliberálisok kezdtek el visszaélni vele"

Na ennek a tényadatainak nézz utánna kicsit --értsd: ellenpróba--, aztán ha meggyőződtél róla, akkor gyere vissza és verd a melled, hogy tényleg igazad volt.
@xsasha: "Elképzelhető, hogy azóta történt egy s más a világban és az egyházban, amióta te kisiskolás voltál?"

A kétezer éves rendíthetetlen igazság megrendült? Nem mondod komolyan!
@anyátok: "akinek párt kell, finanszírozza csak szépen a pártját."

Nem megoldott a finanszírozás, pedig ott elég egyértelmű, sőt pontosan kontrollált a tetszésindex. ;)
[négyévente népszámlálás van róla]

Amíg nem jelenik meg olyan politikai erő, aki a pártfinanszírozást [választási igéretben konkrétan felvázolt módon] rendbeteszi, az én szavazatomra ne apelláljon.
@a szív fészkei:
Próbálom őt értelmezni, a férjemet. Most újra írok és tényleg sokat, közben pedig beteg vagyok, elkapott valami vírus, az angolomat is lemondtam, de betegen is tudok írni, méghozzá számára értékelhetően. Elolvasta, amit Orbán Viktor beszéde kapcsán, és azt mondta, hogy ezt én olyan átfogóan látom, mint egy politológus-újságíró.
Az volt a lépése aztán, hogy elkezdte leemeli a könyveimet a polcról, mert úgy mondta:
- Mindet szeretné elolvasni, amiket én olvastam és mindet szeretné érteni!
Dosztojevszkij Bűn és bűnhődésével kezdte. Megnéztem: 44. oldalon tart. Ezt a könyvet először 6. osztályos koromban olvastam és az egyik legkiválóbb könyvnek tartom.

Viszont úgy gondolom, ha jobban meg szeretne érteni engem, akkor verseket kéne olvasnia, de nem mondtam, mert eddig nem szerette ha idéztem. József Attila a legkedvesebb költőm, nagyjából azt a sorsot viszem. Őt kéne olvasnia! A legkedvesebb versem Robert Burns egyik remeke. Ha meglátok egy olyan párt, idős embereket, akik úgy mennek, belefogok és már lővi is le azonnal egy tudjukkal.

Nagygyűlés a Fidesz korlátlan hatalma ellen: nov. 27- én 11 órakor. A budapesti Sportarénában. Regisztrálni kell a 0640334455- ös számon és kapsz névre szóló belépőt. Én nem mehetek. Ez nem fér bele a férjem gondolatkörébe, de annak örül, hogy én ilyen pártatlan vagyok.
Neked is minden jót és olvasom a hozzászólásaidat a blogon!
www.youtube.com/watch?v=VlRlMi0H8Ps&feature=related
@szerénységem:
Az ország veszte és szégyene, hogy mindenki kurva okos, amíg kívülről kell ítélkeznie és megítélnie a dolgokat, de amikor tenni kellene, kiderül, hogy impotensek. A felvilágosult réteg, amelyiknek a polgárosodást irányítania kellene, annyi köze sincs a valósághoz, mint a lila ködnek a Balaton felett.
@amergin:
Ki az a Menyhért László, és miért kapta a 35 millát?
@xsasha: "Sosem merült fel benned, hogy talán te maradtál le valamiről? "

De. Általában ez az első, amit feltételezek, ha ilyenbe akadok. Aztán, mikor utánajárást követően sem állnak össze a dolgok, akkor jön a következő lépés.
@anyátok: Nincs akkora érdeklődés irányomba. Főleg e-mailezek és skype-olok, aki meg néha felhív, azzal eldumálunk egyet és kész.

Még sosem zavart a nagy csirregés, de tényleg. Ez az előnye a margón levésnek. :-DDD
@Pantagruel: kicsit el kéne menniük ortodoxéknak a számmisztika irányába, ahol ugye az összes számot egyre szokták redukálni összeadással:6+6+6=18 1+8=9 És ez a szám - 9-es - az örökkévalóság, a küzdőképesség, az erő, az Ember, az akaraterő, a birtoklási vágy, az önzés, a hatalomvágy, a rendkívüli energia, stb. száma. Komplex a jelentése, de nincs egyértelműen rossz vetülete ebben a műfajban.

Tehát nem az ördögé, szóval kár beszarni tőle. A kétharmaduk valódi kétharmadságát meg már ragoztuk.

Ja és van, ahol nincs 13. emelet. Az is hülyeség.
@amergin:
Elképesztően pofátlan Menyhért 35 milkája. A BKV-tól, amelyik folyamatosan a csőd szélén táncol, és eleve egy kifizető hely, 35 milkát felvenni végkielégítés címen - ez nem elfogadható.
@Tóta W. Árpád:
Most akkor, Árpád, bele fogod írni a következő MaGye-be, hogy minimálisan fog nőni a gázár, kérdezd meg apádat, miért? Belefogod írni a MaGye-ba, hogy szar médiakupecek az eladási számokért és klikkelésekért vagy éppen személyes preferenciáik tömegre nyomásáért mindenféle baromságokat írnak le?

www.tozsdeforum.hu/i/c-nem_emelkedik_jelentosen_a_gazar_januarban-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-418314-red-latest.html
@kako_j:
És akkor itt minek jártál utána?
Mindig reflexből blöffölsz?
@xsasha: De a nyilván mindig nagyon jó helyzetben lévő, tökéletesen működő költségvetéstől 131 milla Szász Karcsi bá'-nak tökéletesen elfogadható, erkölcsös és megérthető! Neki járt ez a 131 milla! Értem! :D:D:D Minden világos! :D:D:D Ezt nyilván Magyarországon minden jó érzésű, épp erkölcsű állampolgár így gondolja! :D:D:D

Tüntetéseken követelnék Szász Karcsinak azt a nyomorult, piszkos 131 millát! :D És ha már az erkölcsbajnokságról van szó: mi is a helyzet a Lázár Jani 18 millájával? :D

Milliomos erkölcsbajnokok! A könnyem is kicsordul a röhögéstől :D
@xsasha: Hogy jön ez a szabadsághoz? Vidéki táncosok - mentőápoló srác vezetett - akik nem ismerték a várost, mentek volna színjózanon haza Jászberénybe egy hagyományőrző fonóházazás után. Elvétették a hídra felkanyarodást. RIP.
@a szív fészkei: rendes országban nincsenek autók, meg összevissza furikázás!
@knausz: Nézd, először is jobbulást! Tiszteltre méltó, hogy közeledtek egymáshoz szellemi téren is - csak annyit írtam, hogy ez az "én jobban tudom, másnak mi a jó és meg is mondom, elő is írom" nekem fideszes attitüd. Nekem olyan a magánéletei helyeztem, hogy szinte ugyanazt gondoljuk a férjemmel, barátaimmal a helyzetekről, azért is érdekes itt másféle véleményeket olvasni és ütköztetni.
Nem megyek én már nagygyűlésre - chartáztam anno-anno eleget - minden politikai pártból elegem van, Anyátokkal itt a Kétfarú Kutyáéknak drukkoltunk nyáron, de nagyon - imádtuk, hogy mennyire pimaszak, humorosak, abszurdak, hogy röhöghettünk. (mi ketten választottuk meg - megkérdezése nélkül - Esterházyt saját különbejáratú királyunknak a túlhatalom ellen. Ha befagy a Duna, a jegén majd felkenjük. :-DD

Mert ez élet is olyan már itt, hogy nem lehet komolyan venni...

József Attilában és sok más művészben is egyetértünk, de azért ne legyen az az utad az útja,hisz elég szomorú és tragikus végű lett. 6.-osan nem mertem volna elolvasni Raszkolnyikov ölését, az biztos.

Minden jót!
@Tóta W. Árpád: Csak jobbra hajts mindenkinek! Népnemzeti, pántlikás ökrösszekérrel.
www.origo.hu/itthon/20101118-jaszberenyi-nepi-tancosok-voltak-a-lagymanyosi-hidon-tortent-baleset-aldozatai.html Ez a mai hír,egész Jászberény gyászban van.

Kicsit szállj magadba, xsasha, ha ezt is valami libsi szabadság-ámokolásnak fogtad fel és tártad ide bezzegelni...

És a szent magyar romlatlan vidék rozmaringillatú kertjeiben mély keresztényi hitben felnőtt tinik is szoktak full-bebaszva, neadjisten drogosan az országúti Krisztus-szobrok előtt 200-zal elszáguldozva végül fára csavarodni. Holott nem a szadesz adagolta eddig sem minden falusi dizsiben a gyorsítókat, hanem pl. a helyi maffia, aminek tiszteletreméltó tagjai esetleg minden vasárnap ott ülnek a szagos misén az első sorban. Kicsit összetett a világ, barátkozz meg ezzel a mémmel.
@Tóta W. Árpád:

A motor úgy működik, hogy ha megjelent az oldalon a beírás, és én azt elolvastam, akkor tudok válaszolni. Ha a válasz előbb jelenik meg, mint a beírás, akkor azt a válaszoló már akkor olvasta, mikor még meg sem jelent. Vagy mégiscsak van isten.
@a szív fészkei: "Még sosem zavart a nagy csirregés, de tényleg. Ez az előnye a margón levésnek. :-"

Igen, most már én is élvezem. De Te még fiatal vagy ehhez...

(Egyébként útálom a telefont, mert nem látom az arcát annak, akivel beszélek.)
@szerénységem:

Kiválogatós módszer már megint? Na nem baj, legyen:

2007. június 27.

"A koalíciós egyeztetés alapján a kormánypártok megállapodtak abban, hogy az újonnan alakuló, regionális biztosítótársaságokba csak kisebbségi tulajdonrészhez, azaz maximum 49 százalékhoz juthatnak magántársaságok. Jogi szakértők szerint a koalíciós pártok nem tájékoztatták még teljes körűen a nyilvánosságot. A törvények, a gazdasági társaságokról szóló törvény szerint ez a kisebbségi tulajdonrész alkalmas arra, hogy a magántársaságot sokkal több jogosítvány illesse meg, mint a többségi tulajdonostársát, az államot. Bármilyen cégformában fog működni tehát a regionális biztosító - akár részvénytársaságként, akár korlátolt felelősségű társaságként -, a kisebbségi, azaz 49 százalékos tulajdonrészhez akár 90 százalékot is elérő profitkivételi jogot vagy 90 százalékos szavazati jogot biztosíthatnak számára a jogszabályok alapján. A magántulajdonos a 49 százalékos részesedése alapján átveheti a regionális biztosító teljes körű irányítását, és övé lehet az osztalék nagy része is."

"Rácz Jenőnek, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatójának is vannak kérdései, aki saját térségi biztosítóban (Pannon-modell) gondolkodik. Egyelőre nem tudja megmondani, hogy a Pannon-modell, amelyben egy amerikai cég vállalkozna arra, hogy a területek lévő szolgáltatók között ellátásszervezéssel menedzselje a betegeket, illeszthető-e a koalíciós egyezség alapján létrejövő rendszerhez."

"Mikola István kijelentette: az egészségbiztosítás privatizációja szakítás a keresztény Európa legnagyobb értékével, a szolidaritással, ezért nem szabad bevezetni a több-biztosítós modellt. Mindenkit megpróbálunk mozgósítani, minden szervezetet megszólítunk, nem hagyjuk, hogy nyáron egy kommunikációs dömpinggel a kormány megtévessze az embereket ebben az ügyben - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy felveszik-e a több-biztosítós modell megakadályozásáról szóló népszavazási kezdeményezést a Fidesz hat kérdése mellé, Mikola István azt mondta: az egész társadalmat megszólítják, mozgósítani fogják, és szerinte ez legalább olyan erejű lesz, mint a népszavazás."
@a szív fészkei:
Köszönöm! Már jobban vagyok.:) Van egy régi József Attila kötetem, abban még életrajz is, melyet ő írt magáról. Egyelőre nem látok pontot, melyben eltérést mutatnánk. Szerencsétlen életút. Korán írtam verset, de mivel azt mondták, nem én írtam, úgy döntöttem, többet nem fogok. Később Ady egy versét átdolgoztam prózára.:). A tanárok azt mondták ez nem vicces! A gimnáziumban kifüggesztettem egy cikket arról, hogy milyen káros a diákok buktatása és az a tanárok hibája is. Bevetették velem és amikor kiraktam helyette Karinthy Frigyes Előszó című versét, akkor megkeresett az Agora főszerkesztője és bekerültem a diáklapba, saját felelősségre! Három gimnázium is úgy gondolja, ott végeztem, merthogy jártam oda.

Keményen dolgoztam éjjel-nappal és megküzdöttem minden sikerért. Bekerültem lapokba, de az újságírók nem fogadtak be. Azoknak is az volt a mániájuk, hogy nem én írom, amit írok! Már inkább úgy voltak vele, legyen bárki más, csak ne én.. kiutáltak mindenhonnan.
Az újságíró iskolából elküldtek azzal, ha már úgy is publikálok, minek vagyok ott?! Nem értették. Egyetemi szinten vannak munkáim pszichológiából, pedagógiából és újságírásból leosztályozva, ötösre.

Ahogyan most állok a dolgokhoz: magyar sajtóból bármilyen megkeresésre sima nem-et mondanék és mondok. Egyetlen hely van, ahová szívesen írnék bármikor – ingyen. Nem az Index!
@xsasha: nem bloffolok. csak abba gondolj bele, ha te tervezned a szamitogepeket -a bitrol valo fogalmad alapjan-, akkor nem szorhatnad szet az okorsegeket.
Végre megszólalt a magyar parlamentben egy értelmes ember. (Például nem mondta, hogy Gabriella Marquez, hehe)
Nem is tudom, mióta nem volt ilyen. Talán még amikor Oszkó beszélt tavasszal. :-)

nol.hu/archivum/fejszevel_a_fuveszkertben

"Kiszámíthatatlan, ésszerűtlen és a piacgazdaság érzékeny törvényszerűségeit látványosan lebecsülő, akarnok gazdaságpolitikájával az új uralkodó osztály örömmel öleli át a közigazgatási hatékonyságától immár megfosztott, de méretében továbbra sem csökkenő, kövér, buta, lusta és pazarló államot."

Rövid, velős, tökéletes írás. Sajnos. :-(
@anyátok:
Köszönöm! Már zavarban vagyok, hogy bejelentettem..elmúlik. Ritkán vagyok beteg.
Jövő héten belevetem magam az angolba és még egy írás lesz, amit elvállaltam, szöveget kell elemeznem.

Időszerű bejelentés gyűjtőknek: holnap Magyar Gyermek!
Az MTI leadott megint egy olyat, hogy a madarak rosszul reagáltak a hirtelen jött hőségre..pl. a cinegék. Visszajött a jókedvem.:):)
@anyátok: A margó nem az én döntésem. De ha már így alakult, legalább megszűrte az embereket és csak azok maradtak, akik jó, hogy vannak. :-)

Amúgy sem voltam soha nagy társasági életet élő; ahogy a Facebookon - nem is tudom, megvolt-e ott a beharangozott nagy tegnapi ismerőstakarítás?? - kutakodó amerikai prof mondta, egy ember ma 150-es-kapcsolatrendszert tud normálisan kezelni. Afölötti létszám nem annyira átlátható, hanem inkább már külsődleges. (ezért is biztatott mindenkit a számára nem annyira fontos ismeretségek törlésére.)

Na, szóval az a folyamatos telefonos zargatás nem az én élményem már régóta. Ám amikor a férjem autóscégnél volt igazgató, akkor csengettyűztek persze a semmiből hirtelen feltámadt rokonok, ismerősök elég kitartóan. Szórakoztató volt figyelni a kepesztésüket azért rohadt kocsiért...

Ma is ez mozgat mindent, a szent kapcsolati tőke. Aki ezt magasabb szinten műveli - kis kockás füzetbe, excelltáblába írt adatok vannak nála mindenkiről xsok évre visszamenőleg - az ma mindenható jolly joker ugyebár. :-DDDD
Magyar Gyermek majd arról is olvasson, hogy a Magyar Köztársaság első embere nyelvhelyességet véd helyesírási hibákkal, "dolgozatszerű" izéket raknak ki nevében az Alkotmányról a netre mindenki okulására hetivalasz.hu/itthon/allt-a-bal-schmitt-pal-azt-se-tudta-hogy-mit-javasolt-33439 és ő azt mindig utólag tudja meg másoktól. A Zelső Zember! Akit követnünk kéne ugyebár.

A jövő - amit már láthatunk, mint fentebb linkeltem - magyar gyermeke meg esetleg bepisil a röhögéstől(hacsak nem lesz kötelező az intimtorna már az általánosban, ami nem is lenne baromság), ha ezt a mai katyvaszt valaha elolvassa és esetleg meg is érti.
@amergin:
Könyörgöm, ne fárassz hülyeségekkel. Mi köze van a PSZÁF-nak a költségvetéshez?
@kako_j:
:-)
A bitről való fogalmaim alapján? Még hogy nem blöffölsz. Minek néztél utána, okoska? Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember, és ez a kétbites jelző nem most született?
@xsasha: Az a köze a PSZÁF-nek a költségvetéshez, hogy a PSZÁF működését a központi költségvetés fedezi - hiszed-é avagy sem, ez így van. Vagyis Szász Karcsi bá' is onnan kapta a zsíros kis fizut, sőt, a neki megítélt kártérítés is a költségvetésből ment! Nagyon nagy asszociációs ugrás kellett hozzá, mi??

:D:D:D Röhej, kedves xsasha, RÖ-HE-JES! :D:D:D Itt kőkemény gyevi-bíró törvény van, és te ezt egyszerűen nem akarod látni! Mert a Szász Karcsi bá' fantasztikus teljesítményt nyújtott. Mert jogellenesen mentették fel. Mert külön törvényt hoztak, hogy fel lehessen menteni. Mert bíró ítélte meg neki a végkielégítést. Szánalmas, ki lehetne rakni a SZÁNALMAS.HU-ra, vagy a LEGALJA.HU-ra. :D

Tudod mit: védd csak a Karcsi bá' 131 milláját, ami biztos nagyon erkölcsös, és megérdemelt, védd csak azt a pénzt, amit szó szerint semmi munkáért kapott (azért basszus! az elmaradt bér a felmentéstől az ítélet kihirdetésének időpontjáig). Védd csak azt a pénzt, amit se te, se én, se más halandó magyar ember soha életében nem fog együtt látni, csak a kevés kiválasztottak!

Tudod mit, neked van igazad: Szász Karcsi bá' 131 milliója biztosan megérdemelt, neki járó pénz - én azért biztatni fogom a szocikat, hogy hirdessék óriásposztereken ezt a nagyon erkölcsös végkielégítést, és ennek fideszes megvédelmezését a különadótól - biztos az országban mindenki nagyon erkölcsösnek és illőnek fogja találni mind a végkielégítés mértékét, mind azt, ahogyan ezt a saját elvtársai megóvták az utolsó pillanatban! :D Giantposztereken akarom látni Szász Karcsi bá' megmentett 131 milláját! Giantposztereket!
@szerénységem:

Egy sértett, _bukott_ ember szavai ezek, aki még azt sem volt hajlandó észrevenni beszédében, milyen sok mindent megcsináltak az ő elképzeléseiből is.
@vakapad:

Jó felé tapogatsz: van Isten.

És nekem külön tfon elérésem van hozzá.
Na még a gyermeki léleknek épülésül: hvg.hu/hvgfriss/2010.46/201046_schmitt_es_a_nyelvvedelem#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_11_19 Már püspök!! szemét&stílusát is bántja Escéhá újsütetű nyelvcsapkodós lihegése. Üdv püspök úr a józanok táborában! Ámen
@a szív fészkei: "ezt a mai katyvaszt valaha elolvassa és esetleg meg is érti."

Azért van jó is ovi munkásságában. ;) Ezreknek fog munkát adni pár évtized múlva azzal, hogy egy egész történész nemzedék kell majd, hogy kibogozza mit miért tettek ezek annó a sötét neoközépkorban.
@amergin:
Nézd, én értem, hogy nem lehet tőled sokat elvárni, de ennyire hülye azért te sem lehetsz. A BKV-t meg Budapest finanszírozza, és akkor mi van? Nem bírod felfogni, hogy Szász teljesítménye a PSZÁF működésén, míg Menyhért teljesítménye a BKV működésén látszik meg. És most még nem is foglalkoztam, hogy mi is a PSZÁF elnökének szerepe, és miért kell azt finanszírozni, és mi volt Menyhért szerepe...
@xsasha: Igen, ennyire hülye vagyok! fogadd el basszus, hogy ilyen hülye vagyok!

Annyira hülye vagyok, hogy kibaszottul csípi a szememet az a kibaszott nagy kettős mérce, amelynek kibaszott nagy kettős mérce jellegét csak a teljesen szemellenzős fidesz-fanok nem látják, amikor szász vélelmezett hatalmas teljesítményét emlegetve, vélelmezett szoci mutyik vélelmezett leleplezését szajkózva a körmük szakadtáig védelmezve szász karcsi bá' 131 millióját.

Igen, valld be, hogy szerinted megérdemli a szász karcsi bá' azt a rongyos 131 milliót, hogy szerinted ez jó és erkölcsös!

Annyira istenverte hülye vagyok, hogy belobban az agyam mindenféle kettős mércén!

Ja, és még néhány kérdés: a PSZÁF honnan kapja a működéséhez szükséges összeget? Ki finanszírozza? Talán közvetlenül a GE? Talán közvetlenül a McDonald's? És a BKV-t ki finanszírozza? Talán az IBM? Talán a Sony? Nem basszus! Mindez költségvetésből megy, mindegy, hogy milyen ügyes bajos utakon jut el a megfelelő szervekhez, a kiinduló forrás mindig és mindenütt, legyen központi kormányzati szerv vagy kisfalusi önkormányzat, DE A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉS! Fogadd már el basszus, hogy mi adjuk a lóvét! Ennyire nem lehet ezt látni??

Igen, basszus, ennyire nagyon hülye vagyok, ha tetszik, ha nem! Gyűlölöm a kettős mércét, és a halálomig gyűlölni fogom!

És majd ha szász karcsi bá' 131 millás fizetése óriásplakátokról fog vigyorogni a járókelőkre, akkor majd kiderül, hogy hányan fogják szeretni! - és egy idő után te és az összes többi fidesz-fan annyit védhetitek álmaitok kormányát, annyit védhetitek a milliós fizetéseket, a kettős mércét, a mindent eluraló arroganciát, és annyit hisztizhettek, sipítozhattok, "érvelhettek" amennyit csak jólesik - a többség okádni fog ettől a gyakorlattól. És amikor a többség okádni kezd, akkor a nagy fidesz-fanok bizony sírni fognak, és nem értik, hogy miért utálja őket mindenki.

Amikor megbizonyosodik pár millió ember számára az, amit most még lehetetlennek hisznek, hogy a szociknál is van ROSSZABB. PONT.
@xsasha: "A bitről való fogalmaim alapján? Még hogy nem blöffölsz. Minek néztél utána, okoska? Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember, és ez a kétbites jelző nem most született? "

Na, akkor kezdjük az elején jóbarát:
Rákerestem a "kétbites"-re, ez az eredmény:
Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

Rákerestem a "két bites"-re, erre van egy rahedli egyezés ... amiben benne van a "két"
Rákerestem a "bites"-re, ez az eredmény:
Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

Rákerestem a "bit"-re, ezeket hozta:
"rajzfilmmé, Neoton Família-számmá átdolgozva. Klasszikusok 8 biten Gyerekkorom óta hallgatok klasszikus zenét. Ehhez az egyik ... fül bizonyára undorral fordult volna el a Beethovent cirpegő nyolcbites számítógéptől, nekem viszont pont ez vájta átjárhatóvá "

"még akkor is bitang jól néz ki, ha"

"őstermelek én a végtelen bitmezőkön, szavak, mondatok "

Ezek után nem kezdtem el átnyálazni istentudja hány tízezer hozzászólást (ha a W blogjának fórumairól van szó), csak azért, hogy dekódolhassam a süket kültelki tolvajnyelvedet. Az meg végképp nem szándékom, hogy az IPv4 által lehetővé tett 2^32 számú szerver összes fórumát végignyaljam, csak azért, hogy valami logikai töketlenségre találjak kétbites címszóval. Lehet, hogy van pár túlkvalifikált fórumozó, aki ezt megérti, és tudja, hogy mire gondolsz, de nekem nem életcélom mindenféle félműveltek által újradefiniált fogalmak általuk helyesnek tartott jelentését megérteni.
Adott a lehetőség, alkoss egy új nyelvet (legfeljebb Mikola elvtársadtól kapsz egy körmöst:-) ), saját szabályok alapján.
Legfeljebb nem fog megérteni senki, szóval sokminden nem fog változni... XD

Más:
Másodszor használod a "blöff" kifejezést olyan kontextusban, amibe nem illik. Lehet, hogy ennek is van valami szerinted ide illő értelme, de én egyelőre ezt nem találom. Mindez számomra azt mutatja, hogy ennek sem érted a jelentését. (Hogy meglepődtem!!!)

Megint más:
"Gondoltad volna, hogy némileg picit előtted is elkezdhetett fórumozni pár ember"

Nemhogy gondolom, tudom! De akkor mi van? Ha valaki egy fórumon (de ne is specializáljuk ennyire a lehetőségeket) , de akárhol is előttem már mondta azt a "WC-tartály lehúzójá"ra, hogy "filmajánló", akkor attól kezdve mindenki hülye, aki nem így hívja? Vagy esetleg a egy filmajánlóról azt meri mondani, hogy 3 percig tartott, akkor azt mondod neki, hogy "ugyan, hogy tarthat 3 percig egy lehúzó, mert a filmajánló ezen a fórumon azt jelenti, mert valaki egyszer azt mondta, és aki ezt nem hajlandó tudomásul venni, az blöfföl". Ezt én valami mentális betegségnek tudom be, és ezennel túllépek rajta. Most már tudom, hogy ilyen terhelt háttérrel írogatsz, hát csak tessék!

Csak tudod, van azoknak a halmaza, akiket komolyan vesznek, és van azoké, akik hülyeségeket beszélnek. A metszethalmaza ezeknek átmeneti állomás. Van, akinek sokáig elnézik, hogy hülyeségeket beszél, de azért még komolyan is veszik, van akinek kevésbé. Ideje eldönteni, hogy melyik a tied, míg késő nem lesz.
@szerénységem:

Nem rossz, nem rossz, de azért javasolnám, nézd meg a dátumokat. Annak is, amit én írtam, meg azoknak is, amiket beidéztél.

Aztán beszélhetünk tovább.
@amergin: nol.hu/velemeny/pofatlansag

Vére hullásával érdemelte ki a 131 millát, nem emlékszel?
@amergin: Borkai miatt törvényt módosítottak, ahogy észbe kaptak, hogy rá is vonatkozhat. Szapáry miatt törvényt módosítottak, ahogy tíz pici ujjacskájukon kiszámolták, hány éves is az öreg fószer nagykövetnek beindulni.

Csak bejön zseniális újításom, a bianko alkotmány. Hogyan védessem le?
@a szív fészkei: "Csak bejön zseniális újításom, a bianko alkotmány. Hogyan védessem le? "

Ezt már túlhaladta a kor.
Tudniillik megcsinálják az újat, azt jól eldugják, hogy még smittpál se tudjon róla, hogy mi van benne. Aztán, majd orbán-semjén azt mondja, hogy "ez van benne, és kész", kósa, meg a csipásmacska rogán azt mondja, hogy "nincs benne", a fideszhívek kiválogatják, hogy mikor melyik véleményével tudnak ütni mindent a fórumon, és éppen azt idézik. (az se baj, ha tegnap pont az ellenkezőjét mondták, úgyse emlékszik senki) ellentmondani úgyse tudsz, mert te se tudhatod mi van benne.

Amúgyis: SÜN!
süti beállítások módosítása