W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Onnan szórom én a pénzem

2010.05.03. 05:30 Tóta W. Árpád

Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt leteszi, a másét felveszi, azzal veri tovább.

Ha pedig nem gondolkodnak, csak reflexből lépnek, akkor az ő első és utolsó ötletük az anyagi javak osztogatása, ingyen. Ezeket szokás szociális vívmánynak nevezni és büszkén sorolni az alanyi jogokat: egészségügyi ellátás, nyugdíj, egyetem, századik havi zsebpénz. Egészen addig örülhetünk nekik, amíg ki nem derül, hogy ami ingyen van, az a máséból van, és ez idővel megbosszulja magát. Három országgal lejjebb ez most kezd körvonalazódni, és érdemes megfigyelni, hogy a meg nem fizetett jólétért, soha ki nem termelt juttatásokért randalírozó görögök milyen nevetséges, lassú felfogású zuluknak hatnak innen, a felvilágosult Európából.
 
Hamar kész így a kampány. Szavazz rám, ingyen lesz a BKV! Ezt kajálni fogják, ennyi elég lesz. Arra kell csak ügyelni, hogy 2006 óta ilyenkor mindenki gyanakvóan rákérdez, hogy miből. De szerencsére kevesen állnak neki számolgatni, úgyhogy még mindig elég odamondani valami imaginárius tételt, hogy abból, ni, nem látja? Kijön belőle kétakkora ingyenlófasz is. Ingyen BKV például dugódíjból lenne, az mai számítás szerint 50 milliárd, na abból. Mínusz amit megtartunk belőle okosba. 
 
Hát abból egyébként szabad szemmel láthatóan sem jön ki, de ha hozzászámoljuk a környezeti ártalmakat, akkor máris megéri. Lehet Más a Könyvelés, minden költséghez hozzáadjuk az univerzális zöldszámot, az meg ugye felbecsülhetetlen, tehát a mi javaslatunk megéri. Bizony, itt megint rá lett hajtva a zöldhippik szavazótáborára. Az LMP egyébként közölte, hogy szerintük is nonszensz az ingyenbusz. Az még nem dőlt el, hogy a közönségük vevő-e erre a neolib racionalizmusra, vagy lehet más a lehetmás, és kiderül, hogy a laza és környezettudatos városi fiatalok sem szeretnek jegyet venni.
 

A gyermekkor vége

 
A szoci középkezdés amúgy csont nélkül demonstrálja azt, amibe most belebuktak. Május elsején hevenyészve kiszámolják, hogy a tegnapi autóforgalmat le lehet venni kábé ötven milliárdra, és abból mai árakon kijön a BKV jegybevétele... majdnem. Továbbegyenlő: az ingyenesség megvalósítható. Hogy mi lesz másnap, az meg kit érdekel?
 
Megoldás: másnap már nem jönne be ötven milliárd, két hónap múlva a fele sem. Az autósok árérzékeny többsége nyilván letenné a kocsit, és felfurakodna a buszra. Hoppá, kevesebb a pénz, és több busz kell. Jaj, most mi lesz? Emeljük meg a dugódíjat! Vegyünk fel hitelt! Áh, elkúrtuk, bocsi. Click New Game. Kádár János leköpte volna azt, aki ennyit sem gondolkodik előre.
 
Ráadásul a BKV már most is állami csöcsön vegetál, ami egyébként sokkal betegesebb állapot, mint az, hogy a buszjegyért az fizessen, aki felszáll arra a buszra. Úgyhogy ha esetleg nem sikerül, akkor még mindig rá lehet fogni a kudarcot Orbánra. És ha szerencséjük van, nem kérdezi meg senki sem: ugyan miért nem csinálták meg az ingyenséget nyolc év alatt? 
 
Hála Istennek, arra jelenleg csekély az esély, hogy Horváth Csabának el kelljen dönteni, megvalósítja-e az ígéretét. Ez beláthatatlan következményekkel járna, és nemcsak Budapest számára. Megeshetne akkor, hogy a magyar baloldal hősévé válik, visszaadja a hitét, hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, és megállíthatatlanul, üstükösszerűen menetelne a diadalmas úton, soha el nem felejtve, hogy a győzelemhez egy ekkora kapitális hazugság segítette hozzá, mint az ingyenes közlekedés. Igazán nem hiányzik, hogy a start mezőről kezdjük újra.
 
Az MSZP kemény kiképzésen ment keresztül, most kapott időt, hogy józanul levonja a tanulságokat. A debil ígérgetést kipróbálták, működött, de nyögés lett a vége. Nem kéne. Ha ők ehhez nem is érnek fel, ezt a mutatványt tízmillióan végignézték, és reméljük erősen, hogy a többségük felfogta, vagy idővel feldolgozza az előadás mondanivalóját. Szép volna látni egyszer, ahogy az ingyendílereket arcba röhögi az ország. Olyasmi lenne, mint egy rendszerváltás.

Nemzeti kaszinó



Címkék: kampány mszp hülyemagyar szocializmus

371 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr141970206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akarunk ingyen BKV-t? 2010.05.04. 02:09:29

 Vajon komolyan gondolta ezt Horváth Csaba? Vajon bárki komolyan elhitte a hallgatóságból? Előbbit nem hiszem, útóbbi vajon nagyon valószínű. A válság olyan emberekből is kiváltotta a kádári nosztalgiát, akikre sosem gondoltam volna, olyanokból ak...

Trackback: B-terv Ingyencsabának 2010.05.03. 10:01:03

Megint ott vagyunk, ahonnan indultunk. Erjedt sztálinszalonna aromájával turbózott, hatalmas ígéretpukit eresztett el a ligeti majálison a Jóhír Csaba. Ingyenbékávét hozna el a budapesti polgároknak. Hülye.Azt Demszkytől Tótáig elmondják sokan, sokfelé...

Trackback: Horváth Csaba közkívánatra megismétli a jó hírt! 2010.05.03. 09:59:14

Lapunk érdeklődésére Horváth Csaba megerősítette: a Városligetben az MSZP majálisán tegnap elhangzott „jó hírét” a nagy érdeklődésre való tekintettel május 8-án a SYMA csarnokban du. 5 órai kezdettel megismétli. Jegyek a helyszínen és az is...

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 09:27:04

Lehetnek éppen 30-40 éves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjmentességet...

Trackback: A Vincent felüligéri Horváth Csabát 2010.05.03. 07:09:16

Horváth "Mégtarlósbuburaisszivesebbenszavazokmintrádteanyaszomoritó" Csaba óriásplakátokon ígérte meg, hogy május elsején mond valami orbitális marhaságot annak örömére, hogy még mindig nem vonta vissza a főpolgármester-jelöltségét az, a...

Trackback: Érdemei elismerése mellett 2010.05.03. 06:10:29

Azon a napon, amikor Mesterházy "elvtársak" szóval nyomatékosította, hová is tartozik, Horváth Csabának volt egy jó híre: „2013-tól díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést”. Most ne firtassuk - így magyar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Míg Ovinak kellett négy év, mire ellenzékiként úgy gondolta, a 14-edik havi nyugdíj lesz a legfontosabb kampányígérete, addig az MSZP még ellenzékbe sem vonult, és máris kezdi.
Ez az út a teljes megsemmisülés felé vezet. Anno Ovinak sem jött be az 2006-os ígéretcunami, és bár igaz, hogy az Új Többséget egy szaros 300FT-os díj eltörlésével vásárolták össze, a fővárosban még ez sem hozott olyan nagy sikert, és sokan azért szavazzák le, hogy "behúzzanak a kormánynak egy nagyot".
A Zemberek ugyanis nem ingyen BKV-t szeretnének, hanem munkát és olyan béreket, amiből nem tűnik luxusnak a tömegközlekedés. Igen, ez nehezebb út, mint ingyen BKV-t ígérni annak teljes tudatában, hogy zakó lesz, úgyis a FIDESZ nyer, tehát a megvalósítást nem kell prezentálni.
Mondjuk ha egy ilyennel előugranának Stuttgartban, olyan szinten hülyének nézné őket a német nép, hogy az 5% nem biztos, hogy meglenni nekik. Igaz, 300Ft-okért sem szokás arrafelé új Többséget összevásárolni, még a volt NDK_s részeken sem.
Ehh, csak Nyugat-Balkán ez.
Elso!! (vagy masodik!!!). Ami a hozzaszolast illeti: Jo a cikk. Amugy a helyzet mostanra minden szinten remenytelenne valt: Teljes a katasztrofa az egesz, ugynevezett politikai paletta, mindket oldalan.
Horvath Csabanak sikerult felkopnie a levegobe es ala allni.
Mivel csak a budapestieknek lenne ingyen a BKV, ezert az autot letevo ingazok fizetnenek erte. De persze amilyen a magyar, az ingazok azonnal bejelentkeznenek Budapeste, de 4 ev helyben lakas utan lenne csak ingyenes.
De aki 6 evig mondta, hogy nincs ingyen ebed, az nem johet elo ezzel, mint elso bukas utanni program pont.
Szépen felcserélődnek a szerepek. Mostantól az Mszp mondhatja a demagóg hülyeségeket, és a fidesz izzadhat, hogy eladja a népnek valahogy a szükséges megszorításokat.

A dugódíj viszont nem lenne hülyeség az ingyenes BKV ötletétől eltekintve sem. Aki nem tud leszállni a kocsiról, az fizessen, és cserébe a belváros magja kicsit fellélegezhet majd.
Szokatlanul józan poszt, riszpekt érte!

Ami érdekessé teszi ezt a kijelentést, az az, hogy kinek kellene mégiscsak fizetni és honnantól van dugódíj? Mert ha az agglósnak kell fizetnie, ráadásul azon esetekben is, amikor nem tudja kikerülni azt, hogy Budapestre utazzon (pl kórház), akkor azért indulatokat is lehet egy ilyen kijelentéssel kelteni. Vagy tán az a célja az MSZP-nek, hogy Pest megyében teljesen kiírtsa magát?

A honnantól kellene fizetni dugódíjjat és kinek kérdése pedig azért érdekes, mert aki ezen határon belül lakik, annak nyílván érdektelen a megfizetése. Tehát ha meghúzzuk Budapest közigazgatási határánál, ahogy azt sok szoci és Demszky is képzelte, akkor egyrészt a célját nem éri el, másrészt pedig anyázás lesz a vége.
Az MSZP nem az LMP zöldjeire hajtott rá, hanem a Fidesz szociális népszavazóira.

Ezzel a dumával azt a tömeget lehet visszaédesgetni, akik akkor pártoltak Orbán mellé 300Ft-ért.

És ez sikerülni is fog nekik. Ezeknek a zembereknek nem kell ennél összetettebb üzenet. Én a helyükben még Szijjártót is szerződtetném. Ő az ilyen alany-állítmány-tárgy mondatoknak a nagymestere.
"Szép volna látni egyszer, ahogy az ingyendílereket arcba röhögi az ország. Olyasmi lenne, mint egy rendszerváltás."
Nem lesz ilyen, mert az emberek függők.
megin a szokásos kopipészttel gyövök...

"
szorokin 2010.05.02. 00:04:47
és 2 ft 50 fillér lesz 2014től a kenyér kilója..
+
a távfűtés is ingyenes lesz.
....
"

vastagbor.blog.hu/2010/05/01/csaba_horn_gyula/fullcommentlist/1#c9669515
"Három országgal lejjebb ez most kezd körvonalazódni, és érdemes megfigyelni, hogy a meg nem fizetett jólétért, soha ki nem termelt juttatásokért randalírozó görögök milyen nevetséges, lassú felfogású zuluknak hatnak innen, a felvilágosult Európából."

"Három országgal lejjebb" majd fellazulak idovel a reformok es marad annyi hogy lenyultak a geci nemeteket 145 milliard $-ra. ez lesz magyarorszagon is.
már megint orbánozol ... :)
"ki nem derül, hogy ami ingyen van, az a máséból van"
Pszt!

Azért a vicc kedvéért megnézném, hogyan kivitelezik, hogy csak budapestiek nem fizetnek érte. Ugyanúgy jön az ellenőr, de nem bérletet kér, hanem lakcímkártyát?

@kaffogó hebrencs:
"ha egy ilyennel előugranának Stuttgartban, olyan szinten hülyének nézné őket a német nép"
Ők nem Kádáron nőttek fel.
@agyvihar: szia, 3800 forintot fizetek naponta a parkolásért. Budapest, belváros, 2010. Milyen dugódíj, bzdmeg?
@agyvihar: "A dugódíj viszont nem lenne hülyeség az ingyenes BKV ötletétől eltekintve sem. Aki nem tud leszállni a kocsiról, az fizessen, és cserébe a belváros magja kicsit fellélegezhet majd." jézusom, ennyire ostoba itt mindenki?
Te leszel a legjobban felháborodva, amikor majd nem férsz fel a buszra, de cserébe te fizeted meg a dugódíjat is a megemelt kenyérárral.

Akinek nem tetszik a város, az húzzon tanyára. Nem kötelező itt felhajtani az ingatlanárakat, aztán meg vinnyogni, hogy szar a levegő.
Ez a mostani vallás semmivel sem jobb, mint a 2000 éve gyártott. Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs! Ismételgetés a tudás nagymamája.

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon senki sem dögölhet éhen? Esetleg valami EU meg alkotmány is ezt mondja? Vagy nem gondoljuk úgy? Elvtársak, tessék dönteni. De ha az sikerült, akkor utána elég a segély meg nyugdíjdemagógiából.

Közérdek a normális levegő, meg az, hogy mindenki eljusson a munkahelyre, meg az iskolába? Fontosabb, mint hogy Kovács Polgár Jánosnak 3 collal nagyobb LED-tévéje legyen? Vagy nem fontosabb? Tessék dönteni. És aztán konzekvensen megvalósítani.

Figyelem! A piac arra való, hogy olyan erőforrásokat osszon el, ahol 1. elfogadható, hogy van, akinek nem jut, és 2. ahol a fogyasztásnak *természetes korlátja van*! Én hülye és ügyetlen vagyok, roller jut, Audi nem. Elfogadható. De ha kaja nem jut, éhen veszek. Nem fogadható el. Ugyanúgy: a 4-es villamoson akkor sem fogok keringőzni szórakozásból, ha ingyen van. (Ha hajléktalan vagyok, akkor talán, de azokat most sem szállítják le.) Akkor mi a francnak fenntartani az ellenőröket, bérletpénztárakat, jegynyomtatást, amikor ilyen tömeg esetében amúgy is kilátástalan a bliccelés visszaszorítása? Ha nagy a tömeg, és a zsebmetszőket nem lehet elkapni, akkor a zsebmetszést legálissá kell tenni. (Lásd drogok.)

A kérdés csak az: ki fizesse. Ezt pedig úgy hívják, hogy adórendszer. Helyi, személyi, tessék kiszámolni, elosztani, és főleg beszedni. A szabadság csak azután kezdődik, ha a kötelességét mindenki teljesítette.
ebben a megfogalmazásban populista és értelmetlen ötlet.

De mi van ha:
- mindenkinek ingyenes! ha már lúd, legyen kövér.
- nincs szükség adminisztrációra, túl sok igazgatóra, a pénzügy nagy részére, ellenőrökre, marketingre, jegyárusításra. Maradna tisztán a közlekedés és a műszaki. Amekkora támogatást kap a BKV abból ez fedezve lenne. Bevétel gyakorlatilag nulla (legfeljebb a reklámok értékesítése marad).
teccik vagy sem, az ingyé békávé okos! most is van kerület, ahol ingyé van utazás, ingyé utazik a kicsi kölök meg a nyugger is - na most még ha kivonod a nyomdát, az ellenőrt, a jutalékot, a kezelő masinát, mingyá enyhébbek a milliárdok!
aztán itten van még a kevesebb autó, a tisztább város is - a dugódíjat meg dugják fel a köcsögök a seggükbe, pont elfér még a parkolódíj rablás mellé! szóval tót úr, teccik vagy sem, ez jó elképzelés!
"Ráadásul a BKV már most is állami csöcsön vegetál, ami egyébként sokkal betegesebb állapot, mint az, hogy a buszjegyért az fizessen, aki felszáll arra a buszra."

A jelen állapot sajnos valóban beteg, de a tömegközlekedési cége(ke)t civilizáltabb orszégokban is dotálják. A jellemző arány az 1/3-1/3-1/3 (központi költségvetés-helyi önkormányzat-utas).

Itt persze ez sem működik, az utasok kb. a felét adják a működési költségnek.
Hát ez tényleg nagy marhaság! De én, mint polgár, azt sem felejtem el, hogy a választási kampány idején mindkét nagy (?) párt lelkesen ötletelt: Féláron utazzanak a diákok, a nyugdíjasok meg mit tudom én kicsodák. Ezaz! Így neveljük az állampolgárokat felelősségtudatra! Állambácsi, városbácsi mindent ingyen ad! Ne takarékoskodj, ne fizess adót, hiszen akkor is megkapod, ami NEKED és csak NEKED jár! A többi meg - az a sok (bocs: jelenleg csak 3,9 millió) hülye - hát tejeljen, hogy NEKED és csak NEKED ingyér' jó legyen!
Árpád, éppen most nyerte szénné magát a fidesz azzal, hogy lehazudta a csillagokat az égről.A szocik rájöttek, hogy ha Magyarországon nyerni akar valaki, akkor fszzságokat kell igérgetni, a többi nem számít, Gyúrcsány meg húzzon a picsába azzal, hogy nincs ingyen ebéd.Arra a bizonyos rendszerváltásra még várhatunk csöppet.
TW, még mindig nem érted, hogy soha nem is tudtak mást csak hülyeségeket ígérgetni. Kormányon is ezt csinálták, csak nem vették észre, hogy közben kormányozni is kéne. És nem lesz újabb ötlet, egészen az mszp (vagy ÚB, vagy LEGÚB, stb) végső eltűnéséig, ami remélhetőleg 1-2 cikluson belül elkövetkezik. Nagyon sikeresen járják Ibolyka nyomdokait (a lenini úton ;) ).

Egészen meglepődtem egyébként, hogy a HorváthCsaba napszúrásáért nem a Fidesz, azon belül is elsősorban Orbán Viktor a felelős... :D
"A dugódíj viszont nem lenne hülyeség "

ja persze. és hány p+r parkoló van a város körül?
Miért csak most lett ebből poszt, eddigre már mindenhol ki lett vesézve és el lett erről mondva minden, amit érdemes.
Miért?
A 300 forintot soknak tartották az orvosra, meg a kórházi kajára.

Szerintem meg sok a 300 forintos buszjegy egy tömegben préselt megállóra.

Egyébként én gazdaságélénkítésnek csinálnám meg, mert az autós társadalom és multiközpontú kereskedelem és szolgáltatás ellenszere a tömegközlekedés.

Ha leteszik a kocsit, a városi kereskedők és szolgáltatók forgalma akkora lesz, hogy kinyílnak a bedeszkázott üzletek.

Volt valaki mostanában olyan tisztítóban, amelyik nem multiban van?
Vagy ha venni akar valamit, akkor tud egy városi boltot ahol kaphat?
Mert már ott tartunk, hogy a városban csak a gyorséttermek élnek meg.
Azok közül is csak a multik.

A magyar kisvállalkozásoknak nincs forgalma, mert mindenki kocsival megy mindenhová - olcsóbb, mint jeggyel.

De ne legyen ingyenes, mert az olyan komcsi fílinges.

Legyen akkor 100 forint a jegy és 2000 a bérlet.

Mert a vállalkozásélénkítés nagyon ráférne a gazdaságra.

Posztom a témában:
off.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=17867
a poszt végi link megérdemelt volna egy explicit említést is. mert ott is a párhuzam, nemcsak Horn Gyulával.
Horváth Csaba kijelentése visszaadta TWÁ hitét. :D:D

Amúgy, komolyra fordítva, ezzel a kijelentéssel HCs azt is bizonyította, hogy tényleg van egy erős balos lendület a MSZP-be, csak az a gond, hogy a Munkáspárttól már kevés szimpatizánst lehet nyerni, azok is 70 és a halál között téblábolnak.
Ebből a szempontból is igaza van a posztolónak telejesen átgondolatlan kijelentés volt HCs "jó híre".
Most itt speciel mást főztek ki az mszp boszorkánykonyháján - szerintem.

A Fidesz egyszemélyes fővárosi közlekedési szakpolitikus serege időtlen idők óta annyit tud mondani, hogy nem szabad a jegy- és bérletárakat emelni. Ezen birkóznak legalább négy éve. Erre húzta meg azt Horváth, hogy akkor belenyomja a saját piszkába a fideszes szakpolitikus arcát: az mszp javasolja a jegyárak csökkentését. A veke tegnapi nyilatkozatában (www.veke.hu) erre csak azt tudta Vitézy Dávid megszülni, hogy az ingyenesség marhaság, de a jegyárakat csökkenteni kell. (Idézek a nyilatkozatból: "Erre a problémára azonban nem az ingyenes tömegközlekedés demagóg és populista ötlete a megoldás, hanem a tömegközlekedés díjszintjének ésszerű, más közép-európai városokhoz hasonló mértékűre csökkentése és a tömegközlekedés fejlesztése."

Érti ezt valaki, hogy az ingyenesség hülyeség, de a viteldíjcsökkentés az majd elhozza a kánaánt? Logikai bukfencet érzek. De számomra ez a mondat azt jelenti, hogy újabb 4 (vagy 8 évig) ismét nem fog semmi történni a tömegközlekedés gatyába rázása terén.

Szóval határozott véleményem, hogy ez egy mszp-s politikai manőver. Hogy ki győz, az majd kiderül.
lehet gratulálni HCs-nak a felütéses kampánynyitóhoz...:-)

bár egy számítást megérne, hogy ha nincsenek jegyek, akkor azzal mennyi mindent lehetne megspórolni (pénztárosok, ellenőrök, jegy-előállítás, behajtás-követeléskezelés stb.) tény, hogy vannak méretében kisebb (kb 50-100 ezres) városok, ahol ezt meglépték és működik.
@agyvihar: Ja. Csak ez egy olyan madzag, amit ha megrántasz, ezer helyen szakad. Ha a kocsit letevők átszállnának a BKV-ra, még aznap megállna Bp közlekedése, ergo gazdasága. Tudod, a zemberek zömmel dolgozni mennek reggelente kocsival. Aki plazázni, az dugódíjjal is megteszi.

Szal, szanálni kellene végre a BKV-t: paraméter könyv, ELEKTRA, kapacitás. Majd utána bevezetni a dugódíjat. Leszarva a cirkuszt...
Szóval jobberek szerint sincs semmi ingyen.

Végre.
a vastagbőrön "kedvenc" kommentelőm véleményét pésztelném még be:

EGY IGAZI TURBOPESTI-turbóbudapesti
(aki még, ha külföldön volt akkor is pesten volt/maradt közben...)
felvilágosult, ökotudatos, környezetvédő
zseniéét:

ANNYIRA, de annyira elmés és világít a sok jobbító neo-Széchenyis szándéktól...

"
Nagyon baró lenne az ingyenes BKV.
A Wiki szerint vannak városok, ahol ingyenes és tudnék örülni.
Kurva drága a buszjegy és most olcsóbb kocsival menni, úgyhogy biztos javulna a levegő.
Mivel a városiak itt adóznak, jóval többet az országos átlagnál, ennyit megtehet értük a város.
A vidékiek meg kérjék a saját városukat.

Sajnálom, ha itt mindenki kiakad ezen, de nem is várom, hogy egy vidéki tudjon neki örülni.
Örüljenek a szárnyvonalaiknak.
Ja, hogy ez kampánytéma lehet az önkormányzatira.
Hát igérjen rá a fidesz. Esetleg fizethetne, hogy buszozzak.
"

vastagbor.blog.hu/2010/05/01/csaba_horn_gyula/fullcommentlist/1#c9667583

a géniuszom további kongeniális javaslatai:
## a nyuggerreform: ##
"Hát szerintem a főtérépítésnél többet tenne a környezetért és a nemzeti jövedelemért is, ha a tömegközlekedést az aktív korosztályoknak támogatnák.
..
Nem az inaktívaknak kell a mozgékonyság."

&& a cinizmus tudatlansággal összefog:
"Egyébként senki nem korlátozza a többi várost, hogy ilyet csináljon, vagy bármi mást.
Az agglomerációban lakók is fizetnek adókat, ők meg kérjenek a saját városuktól bérletet.
Megdobná a munkakeresés tempóját is, ha épp arról van szó."

vastagbor.blog.hu/2010/05/01/csaba_horn_gyula/fullcommentlist/1#c9668292
"rá lett hajtva a zöldhippik szavazótáborára."

Árpád az tisztán látszik, hogy a papok mellett a hippiket sem kedveled túlságosan, bár hosszútávon a "zöldhippiknek" lesz igazuk.

Horváth Csaba (+MSZP) meg csak egyszerűen barom.
@agyvihar: A dugódíj lehet, hogy rendben lenne, csak nem abban a sorrendben kellene bevezetni, ahogy majd úgyis be fogják. Előbb kéne olyan tömegközlekedés, ami levezetné az ebből fakadó tömeget, és utána talán a díj. Itt azonban tuti fordítva lesz.
Én vidékről járok elég gyakran a fővárosba autóval, és amikor lehet leparkolok aztán metró stb.. De nem elég gyakran tudok parkolni, sajnos, uis nem tudok rendesen eljutni mindenhova.
Én lassan ott tartok, hogy jobban megéri legközelebb a félfasiszta Jobbikra szavazni, mint erre a dilettáns MSZP-re...De komolyan, mintha direkt akarnának hogy elküldjék őket a picsába!

Már csak az ingyen benzin hiányzik..mondjuk meg is nőne hamar az ország lakossága...
És ha a parkolási díjakkal nem a pártnagybácsik zsebét tömnék, hanem erre a projektre fordítanák, akkor se? Vagy eleve hülye a kérdés?
Nem tudom mi megvalósítható belőle, de azt gondolom, hogy az ilyen városokban valóban meg kellene teremteni azt a tömegközlekedést (mind színvonalában, mind árában) amelyik vonzó, amelyik kiemeli az emberek hátsó felét az autóból.
Felmerült bennünk, hogy kiköltöznénk a városunk (Pécs) egyik külső kerületébe - lett egy lehetőségünk INGYEN. Kiadhatnánk a házunkat bérbe és nyernénk rajta. Képzeljétek, nem! A bevételünket elvinné, hogy mindegyikünknek bérletet kellene vegyünk, s több helyzetben az autónkat is kellene használjuk. Most mindenhová gyalog és biciklivel járunk.

Aki élvezi a főváros kényelmét sok szempontból az persze fizessen is a kényelemért - furcsa mód ebben a tekintetben éppen a látogatók számára kellene ingyen legyen a BKV, hogy Ő ne autóval pöfögjön, s a helyieknek még kényelmesebb legyen - de ahhoz nem értek, hogy ezt milyen forrásból lehet megteremteni.
Egy komolynak tűnő egyesület (VEKE) évek óta papolja, hogy olcsóbbá és vonzóbbá kellene tenni a BKV-t, s anyagi forrásokat is megnevez, LMP-n kívül is hivatkoznak az egészségügi, környezeti, épületszerkezeti stb. károkra és költségeikre is - s szerintem lehet, hogy igazuk is van.
Úgyhogy az ötlet nem feltétlenül butaság, de abban sajnos biztos vagyok - nevezzetek akár előítéletesnek - hogy ennek az ürgének a szájából szimpla demagógia, propagandista, populista baromság.
Ja és Árpi!
Nálam betalált az írásod a tekintetben, hogy Te is úgy látod: ezt az ürge nem megfontolt meggyőződéseként mondta.
@agyvihar: Minden városban hasznos lenne. Siófok, Bfüred, stb. Nem mellékesen fizettetnék a belső kerületek lakóival, ha nem csak parkolnak, hanem mennek is az autóikkal. Azok is füstölnek
Nincs ebben semmi különös, hisz az MSZP, ígéretéhez híven máris felvette a felelős ellenzék szerepkörét..hehe..:)))

Egyébként már régóta sérelmezem, hogy nem repülhetek ingyen, pedig Horn Gyuszi már mikor megígérte !!:-))
A végkövetkeztetéseddel egyetértek, viszont szerintem egyrészt keveset nézel ki az országból (nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb ember az MSZP "teljesítményével" maximálisan tisztában van), másrészt meg van egy rész, ahol hülyeséget is beszélsz: "Ráadásul a BKV már most is állami csöcsön vegetál"
Minden nagyváros tömegközlekedése úgy működik, hogy áll belőle egy részt az állam, egy részt az önkormányzat, és a maradékot az utasok. Ismétlem, MINDEGYIKé. Súlyos baromság azt hinni, hogy az a baja a BKV-nak, hogy állami támogatással működik. Inkább az a baja, hogy szakmaiságot nyomokban sem tartalmaz, és mindenhonnan talicskázzák ki a pénzt. Ráadásul akárcsak a MÁV-nak, olyan szakszervezeteik vannak, akik követelései a görögök szintjén lakoznak. Ha én lennék a joysticknál, akkor mindkét céget feloszlatnám, kibasznám az összes embert a picsába, és teljesen újraszervezném a cégeket, a jól működő nagyvárosi minták (Bécs, Prága, Madrid pl.) alapján. A MÁV már keményebb dió, de azért ott is lenne mit csinálni, és kitől tanulni (Franciao, Svájc). Talán a legegyszerűbb az lenne, ha a VEKE embereit döntésközeli helyzetbe hoznák... :-) Amennyire meg tudom ítélni, a legtöbb kérdésben nagyon felkészültek, szorgalmasak és szakmai oldalról közelítik meg a kérdéseket.
Az én ismereteim szerint (és kérem a konkrét cáfolatot, ha rosszul tudom - kösz) a jegyek és bérletek költsége (jegyárusítóbódé nénivel+ ellenőr+ thaiföldi jegynyomtatás+ mindenféle) megközelítik a bevétel nagyságát, szóval az elv nem lenne jelenlegi állás szerint akkora hülyeség. A baj az, hogy azzal, hogy a bejövőknek fizetni kell, elérjük, hogy az összes költség marad, és csak a bevétel esik ki. Így viszont tényleg hülyeség.

Az igazság másik fele, hogy a több utashoz több jármű, több járművezető kell, magasabb költségek jönnek így mégis szívás.
Ha azonban az állandó dugókat és egyéb járulékos szennyezéseket vesszük alapióul, akkor szerintem át lehetne ezt értelmesen gondolni. Az persze nem azt jelenti, hogy az átgondolás után nem bizonyul mégis az egész hülyeségnek.
@agyvihar: igen, jó dolog a dúgódíj, csak épp előtte kell több tízezres méretű P+R, sokkal nagyobb kapacitású tömegközlekedés, és sokkal jobb bringás infrastruktúra. Először ezeket kell megteremteni, utána lehet az ezekkel nem élőket pénzügyileg "büntetni".
A Fidest kezében egy royal flush van, Horváth kezében pedig egy kettes pár és félmaréknyi zseton.

Így nem thet mást mint: "all-in"-t mondani.
SZÉTRÖHÖGTEM MAGAM EZEN A BEJELENTÉSEN!
Végre egy Tóta írás, amiben nincsenek se fasiszta fideszesek, se pedofil papok.

Menni fog ez.
Különben lehet menni tanítani.
Tóta! Már várom, hogy mikor jelenti be a fidesz, hogy visszaállítják a 3 év gyes ebből 2 gyed rendszert. Szerintem nem kell sokat várni. A Fidesz is csak az osztogatást tudja elképzelni mint politikát.
érdemes lenne csinálni, egy kimondnagyobbhülyeséget konteszt, jelölt lenne rá elég
@agyvihar: A dugódíj hasznos (mondom én, aki elvétve megyek be autóval a Hungárián belülre). A BKV-ra (elsősorban a járműállományra) költeni kéne. A kettőt összekapcsolni hiba. Ugyanolyan mintha azt mondanánk, hogy a dugódíjból legyenek kerékpárutak.
@agyvihar: a dugodij alapvetoen nem csokkenti a forgalmat, hanem a kijelolt zona korul a meglevoknel sokkal nagyobbb dugot csinal, plusz kilometerek millioit generalja, ez valodi zold program!

csak azt aruld el, hogy a ...csaba terelodjon el a forgalom, ha a budapesti hidak kozul mindosszesen 2 db nincs a celzonan belul, mert azok a szelen vannak. (a javaslat a hungariat jelolne ki hatarnak)

es nehanyan valoban megunjak az autokazast (foleg azok, akik nem minden nap autoztak), majd leteszik a kocsit.

ha leallnatok a fuvezesrol, es 10 percre beulnetek egy atkozott autoba, akkor talan gondolkodni is lehetne...

en a szomszedos keruletek helyeben olyan kihajtasi dijat kernek a kocsog "belvarosiaktol", ha bevezetik ezt az agyremet, hogy abba rokkannak bele...
@agyvihar: Van dugódíj most is! Jövedéki adóról hallottál már? Egy dohányos ismerősöm szokta mondani a dohányzás elleni tipikus felhördülésekre, hogy a cigaretta után annyit adózik, hogy valójában ő fizeti ki a nem dohányos emberek egészségügyi ellátását és tényleg...

Kicsit erőltetett a párhuzam, de akkor az autósok fizetik a bicikliút árát, sőt a BKV-t is felerészben. Már most is.
Sajnos jelenleg a BKV nem alternatívája az autóközlekedésnek. A BKV most is épphogy el tudja látni a feladatát, nem tudna megbirkózni a megnőtt forgalommal.
Már ha ugye színvonalnak nevezzük azt amit csinál. Hogy mondjuk egy kerülettel odébb menni Pesten fél órás projekt....
A cikk nagyon jó, egyetértek vele.

Kaffogo:
"Igaz, 300Ft-okért sem szokás arrafelé új Többséget összevásárolni, még a volt NDK_s részeken sem"

Az a 300-as vizitdij nettó hülyeség volt a javából. Hogy miért?:
-aki eddig nem fizetett eü. hozzájárulást, mert csoró stb, az vagy ezután sem fizetett volna, vagy ugyis mentességet kapott volna vmilyen szolidaritási elv miatt, legroszabb esetben a familia bevonult volna szivlapátostul, szamuráj kardostúl, aztán az orvos ugyis ellátta volna vizitdijtól függetlenül.
-aki meg eddig is fizetett eü hozzájárulást, annak ez egy újabb sarc lett volna.

Ha a törvény úgy szólt volna ahogy eddig plusz a következő kiegészítéssel: "és a vizidij levonható az adóból", na ez igazi reform lett volna. Igy csak a dolgozó réteg egy újabb megsarcolása.
@agyvihar:
"A dugódíj viszont nem lenne hülyeség az ingyenes BKV ötletétől eltekintve sem"

Nálunk történelmileg szerencsésebb fejlődésü országokban a dugódij bevezetése előtt megoldották a várost elkerülő utakat és felfejlesztették a tömegközlekedést.
A jelenlegi bkv a mostani embermennyiséget sem birja elszállítani, egy-egy téli napon a buszok 70% nem képes elindulni, mi történne ha ennek a 2x-t kéne neki? (mert beválik a dugódij és az autosók buszra szállnának).
Horvát Csaba azt hazudik amit akar, annak érdekében, hogy rászavazzon pár tulok, és akkor folytathatja a lopást a kis köcsög.
@kaffogó hebrencs:
Kedves Hebrencs -
1. nagyob becsapod magad, ha azt hiszed, hogy 300 forintról szólt a szavazás annó. A kormányról, az egészségügyi "reform"-ról, a hazugságról szólt. Horn Gábor értette... "Nem ezt mondták, Feri..."
2. Hazugság, hogy a 14 havi nyugdíj volt a Fidesz kapmány hangsúlyos eleme, ráadásul az MSZP akkor programját is vedd csak elő, abban is benne volt. Nota bene: egyik helyen sem időmegjelöléssel.
@agyvihar: persze, lehet dugódíj, amikor már olyan szinten kulturált a tömegközlekedés, hogy egyrészt lenne benne annyi tartalék, hogy elbírná azt a tömeget is, amelyik esetleg a dugódíj miatt a BKV-t választja, másrészt meg adjon minőségi szolgáltatást.

Én 6 km-re lakom a munkahelyemtől. BKV-val átlag 50(!) perc alatt érek be, autóval átlagos dugóban 25 perc.

Aki az agglomerációból érkezik, annak egy óra autóval a táv.
Ha tömegközlekedne akkor lenne két óra.

Először valami épkézláb alternatívát biztosítani, aztán lehet dugódíjazni.
A használó fizet. Nem kérek a kommunizmusból újból, köszönöm, elég volt. Tudomásul veszem, kedves Csaba, hogy nincs 2.30-ért kakaó, se kifli.

Néhány seb, amiből vérzik ez a "szellemtés" (def: olyan a "fing értékkategóriába" sorolható közlés, amin valaki bevallottan gondolkodott, de minek...)
1. Személyiségjogi szempontból érdekes lesz ellenőrizni, hogy ki hol lakik az elmúlt négy évben. Vagy majd az okmányirodában lehet ingyenességet igazoló igazolványt venni?Köztisztviselői fizetésekkel kiszolgálva az embereket, ahelyett, hogy az alvállalkozó nyomná fabódéból, minimálbéren?
2. Mivel nem mindenkinek lesz ingyenes, az ellenőrök nem lehetnek kevesebben, ez sem hozza a pénzt.
3. Mi van, amikor bekattan, hogy kellenének új buszok, villamosok? Borítékolható a válasz: Ugyanmá, ingyen van, mi a faszt akarsz?
4. Zsúfoltak a járatok?, hja tetszene menni taxival, az sokér van, de kényelmes.
Annyira szocialista gondolkodás, hogy az elmondhatatlan... Egy kommunistát kielégít a nem működő szolgáltatás megindoklásának lehetősége. Én európai szintű jegyárak mellett európai szintű szolgáltatást akarok. Ennyire egyszerű.

Ezt a fantasztikus javaslatot csak egy aspektusból tudom értelmesnek nevezni, jelesül ha a szocik sokallják a 19%-ot, amit kaptak. Van egy jó hírem nekem is, kedves Csaba, ha így folytatjátok, nem is kell sokáig középpártként vergődnötök, hamar eltűntök a történelem szemétdombján.
Jé, ez az én buszom :-)
A dugódíj mellett azért ideje lenne az elektronikus ügyintézés (valódi, nem csak helyfoglalás) bevezetésére (van olyan is, hogy videotelefon, ha már arcot akarsz látni, és már nem csak a Deltában, helló) és akkor a rosseb se fog bemenni a belvárosba! (Na jó, sokkal kevesebben).
"Kádár János leköpte volna azt, aki ennyit sem gondolkodik előre." Így van, már a krumplileves sem volt ingyen, ezt azért remélem már mindenki látja...
Ez tényleg, akkora hülyeség, mint ide Lacháza. Hihetetlenül szánalmas ezzel kampányolni. Engm nem is hat meg a dolog, mert általában vagy autó vagy bringa...
A dugódíjnak, akkor lenne értelme, ha van alternatíva: P+R parkolók, rendes elővárosi kötött pályás közlekedés stb.
A dugódíj mértékének pedig a tömegközlekedési tarifával kell arányosnak lennie. A bevételt, pedig a tömegközlekedés fejlesztésére kéne költeni.
"Aki nem tud leszállni a kocsiról, az fizessen"
Amikor megveszem, fizetek forgalmi és reg. adót. Amikor használom, az üzemanyagárban fizetek óriási adót. amikor parkolok, akkor olyan adót fizetek, amiért nem jár semmi. Amikor otthon áll, a szokásos önkormányzati adót fizetem, vagy luxusadót, ha elég erős a verda.
Még hányszor fizessünk, baszki?
Hát ha már e legmegátalkodotabb komcsik is szívják egymás vérét, akkor ott tényleg nagy a baj. Pár éven belül az emeszpé úgyis megszűnik létezni, csakúgy mint az emdéef meg az eszdéesz. Az embereknek elegük van, hogy szétdolgozzák az agyukat, a bérük túlnyomó részét ilyen-olyan címszóval elveszik, majd landoltatják a nyuggereknél és a kisebbségnél. Ébresztő! Piócák takarodó!
Ez szerintem tuti poén kell, hogy legyen. Afféle önirónia, hátramutogatás, hogy lám-lám, ekkora rövidlátó kretén balfaszok vagyunk mi mind, így közösségileg.

El nem tudom képzelni, hogy ezt a javaslatot bárki is komolyan gondolja, beleértve nagytudású Horváth Csabát is.
A közösségi közlekedés a világon mindenhol "állami csöcsön vegetál", de hát ilyen apróságok ugye hol számítanak...
Horváth Csaba, 8 évig voltatok kormányom, miért nem valósítottátok meg ?!
Azt hiszem, ezt most tényleg kiröhögte az ország. Pártállástól függetlenül.
@agyvihar: De, a dugódíj az hatalmas baromság. Tipikus LSD sötétzöld duma.
Szerintem fokozatosan kéne csinálni a dolgot. Én abból indulok ki, hogy volt egy-két éve a híradóban, hogy egy falu mellett van egy hegy meg egy kilátó, amit relatíve sokan látogatnak. A falu utálta, hogy sok az idegen, odaállnak mindenhova a faluban, de nem kapnak ezért semmit, aztán nem is tudom, hogy már a behajtásért, vagy a megállásért is kérnek pénzt egy ideje..
És valahol jogosnak érzem (bár az Ő esetükbben nem biztos, hogy ez bejött nekik)
Budapesten meg mondják, hogy sok az autó. Valóban sok. Akkor kezdjük ott, hogy szépen az agglomerációban élőkkel kéne behajtási díjat fizettetni. Nem minden alkalomért, mondjuk hetente egyszer, kétszer ne kelljen, nem a felesleges gyűlölködő sarcra kell rámenni, nem az a lényeg, hogy húú IDEGEN aztán ide nem jön be... De maga a stílus. Kiköltözik az "élhetetlen" városból, ami igazából leginkább a hozzá hasonlók miatt lesz és marad is "élhetetlen". Ez milyen hozzáállás?
Szóval szépen mindenki vállalja a következményeit annak, hogy hol él. Lakhat valaki faluban is, de számoljon azzal, hogy kellemetlen lehet a bejárás. A budapesti autósforgalom fele/harmada bizony nem budapesti autósokból áll. Úgyhogy ELSŐSORBAN pillanatnyilag nem a budapestieket kéne rendszabályozni, hanem bizony azokat, akik nap, mint nap vidékről járnak be autóval.
és persze hogyha idővel azt jelentené ez, hogy akkor minden bp-i autóval jár, akkor lehet érdemes elgondolkodni egy dugódíjon.

Az ingyenes tömegközlekedéshez: Hát igen, sok sebből vérzik ez az ingyenes dolog, főként ugye, hogy nyolc év kormányzás után állnak elő ezzel.. De azért van alapja. A parkoló autók pl nem fognak elfogyni akkor sem, ha ingyen, neadjisten kétezer pénzbe kerülne egy teljesárú havibérlet. Ugyancsak el tudnék képzelni ilyen arányú kedvezményt azoknak az embereknek, akik mondjuk bemutatják az érvényes forgalmi engedélyt.

Dehát az ilyen átalakítások nem a józanész szerint alakulnak ki, hanem kőbunkók és sötétzöldek vad csatája után. És az eredmény minden esetben az, hogy valakiknek tök jó, másnak meg tök rossz lesz. Álkörnyezetvédés, kiskapugyártás és egyéb nyalánkságok..
árpi, és arról se feledkezzünk meg, hogy mindezt a fővárosi jólétet a vidékiekkel fizettetné ki HCs.
nem kicsit kihasználva a bp-vidék ellentétet, sőt még rá is dob egy lapáttal...
A BEJELENTÉSEN SZÉTRÖHÖGTEM MAGAMAT!!!!
miért csak a bkv lenne ingyenes? követelem a vidéki nagyvárosokban is ingyenessé tenni a tömegközlekedést!!!
Hát, ebből jó magyar szokás szerint az lesz, hogy marad a buszjegy és jön a dugódíj. Ami több szempontból is durva, kevés közjót ígérő lehúzás, ismerjük már végre el!

A nagyságrendje már látható, - mármint az, hogy kb. mekkora összeget akarnak lenyúlni az autósoktól.

Ha már a régi dolgoknál tartunk, ez egy jó darabig bevált, klasszikus szoci szívatás. "Fizessenek az autósok, ha autóra van pénzük akkor erre is lesz!"

Évekig tartott, amíg Piri néni, Jóska bácsi, és az autó nélküli réteg rájött, hogy ha drágább a közlekedés és a szállítás, akkor sajnos drágább a tej, a kenyér a tojás, a mosógép szerelő, minden.

De megint megpróbálják. Semmiből sem tanulnak az urak?
Nem tudjátok a valóságot! A szocik igen!
Megoldható a project 50 milliárdból!
Ők tudják mennyit lapátoltak ki a BKV-ból, így kalkulálni is tudnak a bennmaradó pénzzel :))))))
Jah, nekem is a Szerepcsere című film jutott erről eszembe. Csak azon lehet és tudok nevetni. Ami itt megy, azon nem. Az 50 milliárd miből jött ki? Piszkosul kiváncsi lennék a számításaira.
Másrészről: a dugódíj igenis kellene (az ingyenbkv ötletét hagyjuk, emlékezzünk csak rá, hogy az átkosban adott sok ingyenességnek milyen ára lett-már aki élt is benne). Dugódíjhoz viszont előbb az infrastruktúrát, P+R parkolók tömkelegét kellene építeni. Továbbá a parkolási társaságokat kivenni a pártok kezéből (=magánkézből). Semmi nem fog változni, csak mert narancsszínű a kormány. Szerintem.
@agyvihar: Így van. A dugódíj nem hülyeség, még akkor sem, ha egy gátlástalan és pofátlan politikus veszi a szájára. Tehát az legyen, nade ingyen BKV .. te Úristen. Ha ezt a görényt ezzel megválasztják, akkor Budapesten tényleg atomot érdemlünk......
"A dugódíj viszont nem lenne hülyeség az ingyenes BKV ötletétől eltekintve sem. Aki nem tud leszállni a kocsiról, az fizessen, és cserébe a belváros magja kicsit fellélegezhet majd."

Aha, majd ha be is tudok jönni a lakhelyemről az irodába, mert van is szolgáltatás.

Addig viszont hülyeség! Az ingyen békávé meg mégnagyobb hüjeség.
"Arra kell csak ügyelni, hogy 2006 óta ilyenkor mindenki gyanakvóan rákérdez, hogy miből."

Ez nem igaz, hiszen nyert a Fidesz.
Nem azért utaznak az emberek autóval, motorral, kerékpárral, stb., mert drága a BKV, hanem azért, mert 0 szolgáltatást kapsz. Ha normális járműpark lenne folyamatosan karbantartva + nem lenne tömegnyomor, kosz és csövesszag mindenhol, és emberi időben, lehetne megtenni egy utat a várakozást is beleértve akkor többen választanák a közösségi közlekedést.
lehetne ingyenes a BKV, csak épp az adminisztrációs költségeket kellene leszorítani. Jelenleg a BKV-nál minden sofőrre kb 1,3 irodista jut, és a jegybevételek a havi bérjellegű kiadások felét sem fedezik, ergo, ha kirúgják az irodista apparátus jelentős részét, akkor nincs szükség ellenőrökre, automatákra, bérletbódésokra, jegyárusokra stb.... sem, mivel ingyenes lesz az utazás. Lehet, hogy még megtakarítás is lenne belőle, a dugódíj pedig csak hab lenne a tortán :-)
Akartok hajléktalan transzport céget? Akkor legyen ingyenes a BKV.

Ha csöpp ész szorulna beléjük, akkor rá kéne jönni, hogy a középosztályt kellene átcsábítani a BKV-ra, ugyanis ők autóznak tömegével. Ehhez pedig hely és tisztaság kell, és a produktivitás növelésének lehetősége, pl. wifi a járművekre, nem az ingyenesség. Ez pedig mind pénzbe kerül.

Ingyenesség? Mekkora baromság ez.
ingyenes bkv, hagyjuk már...
Talán, ha egy kicsit csökkentenék a bérlet és jegyárakat, mondjuk a felére, már jobban megérné...
Így meg olcsóbb kocsival járni (vicces, de így van)
MASZOP majális..lol csakis a régi reflexek.
Bár szívósak ezek a munkásőrök, de talán 4 év alatt kipusztul az összes és nem marad aki erre az undorító ivadékra szavazna..
Nana Árpi, csak semmi zuluzás!
NEM ingyen lenne!! Pontosan az a májusi "jó hír" (amit a lemondott de még mindig észt osztó Szocialista Ildikó is tudott múlt héten, csak nem árulta el, legyen meglepcsi a meleg sör és hideg virsli mell): "2013-tól díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést"
ENNYI
amúgy ingyen autót is ígérhetnének, hogy bejöjjön a dugódíjból a zsé..
Legközelebb szavazzatok rám, akkor ingyen lesz a sör!
Nem kér a nép ingyen bkv-t, csak olyat, ami megfizethető,mondjuk 5000 forintos bérlet, egyvonalas bérlet,ha csak egy vonalon járok, 150 forintos jegy, és akkor állhatnának fürtökben az ellenőrök, sokan vennének jegyet, mert azt meg lehetne fizetni. Ja, és ha nem vitték volna haza a pénzt, lenne pénz erre is, meg új buszokra, villamosokra.
Mertem gondolni hogy legalább te utalsz rá, ez nem lehet esetleg szimpla blöff, kihasználván azt a tételt hogy tök mindegy mit csinálsz csak beszéljenek rólad? Nem semmi, hogy az MSZP egy ilyen bukta után tematizál egy héttel a választások után, hogy még te is róluk írsz... Egyébként a kijelentés nem nagyobb baromság mikor a fityisz azt mondja hogy ne az emberekkel fizettessük meg a válság következményeit. Amúgy igazad van hogy a vesztes oldalról lehet csak hülyeségeket büntetlenül beszélni, ha így folytatják lesz azért vakaródzás a narancsos oldalon.
Monnya má meg valaki Csabikának, hogy a szavazóik többsége most is ingyen utazik.
Én már tényleg azt hittem ebben az országban nagyobb lózungokat mint eddig nem fognak bevetni de mindig van lejjebb...
Árpi Te még ezekkel meszelted a kerítést?
Hát lehet ennél aljasabban idiótának nézni a szavazókat?
"Szép volna látni egyszer, ahogy az ingyendílereket arcba röhögi az ország."

Ahogy nézem a visszhangot, éppen ez történik. :)
@agyvihar: elvileg erre lettek kitalálva a parkolási díjak.
@agyvihar: A dugódíj tényleg nem lenne hülyeség, csak ésszel kellene megoldani és szerintem fokozatosan.
Ja és a pénznyelőket kell előbb megszüntetni, mert, akkor az a beszedett pénz nem ér semmit.
Szóval a vidékiek fizessék meg a Budapestiek tömegközlekedését? Erre a válasz vagy az lenne, hogy akkor a pestiek fizessenek 200.000 Ft-ot a Budapest vége tábla elhagyásakor, vagy egyenesednének a kaszák. Tök jó. :P A nyuggerek meg ott tapsikolnak, mikor ők elve ingyen utaznak. Szánalmas az egész MSZP.
Ráadásul észre sem veszi, hogy hülyeségeket beszél. Díjmentessé tesszük a díjmentes tömegközlekedést. A díjmentesség nem jelent ingyenességet. Muhhahaha
Dugódijat meg csak akkor szedjenek ha letehetem a kocsit egy ÖRZÖTT városszéli parkolóban és ott hagyhatom ha AKAROM. Ha nem akkor fizetek.Na,meg legyen normális a BKV,stb,
Szerintem meg lehetne csinálni. Csak nem a dugódíjból, hanem appól a pénzből, amit most a parkolómaffia tesz zsebre. Ezzel megvalósulna a közösségi közlekedés ösztönzése az autózással szemben.

De igazán az lenne az egésznek az értelme, hogy végre el lehessen hajtani az ellenőr- és orkhadat a búsba. Mennyit lehetne rajtuk spórolni, há nem? De.
Zöldebb Budapest mondjuk ott kezdődne hogy a 1,5 éve szétbarmolt bicikliutat rendbe kéne hozni:

index.hu/belfold/budapest/2010/04/09/meg_mindig_epitesi_terulet_budapest_legfontosabb_kerekparutja/

Aljas férgek...
OK, az emberek nem szeretnek fizetni a BKV-n. Miért is? Mert oltári drága, bármihez viszonyítjuk is. Egy példa mostani adat, a szar kijevi (no kosz, beléptetőrendszer, biztonságiak, stb.) metrón 13(!) forintért mehetsz egy vonalon, átszállással. Az emberek meg vígan veszik az ottani bkv jegyeket, senki nem akar bliccelni. Itt sem kellene elfolyatni az összes lét, normális árakat kellene megállapítani, és nem lenne ilyen gond, nem lehetne hülyeségekkel kampányolni.
el lehetne felejteni már ezt a dugódíjat baromságot. aki a belvárosban lakik az tanuljon már meg együtt élni azzal, hogy van forgalom. van választás ugyanis. léteznek külső kerületek, ha valakinek nem tetszik. azért ne gondolkozzunk már dugódíjban nyugati mintára keleti fizetésekkel, köszi. kiszámolhatjuk, hány százaléka a havi átlagbérnek egy óra parkolás a belvárosban (este 8ig fizetve), lassan így is luxus lesz bemenni. nem tudom melyik fasz szedte elő a koncepciót, de nagyon idegesítő, hogy mindenki erre cuppan rá, ebben látva a megváltást.
@agyvihar: addig, amíg budapest körül nem épül meg a teljes körgyűrű, valamint amíg nem lesz végre olyan kelet-nyugat valamint észak-dél irányban futó autópályánk ami nem érinti budapestet, addig a dugódíj egy orbitális baromság és kurvára igazságtalan.
Horváth Csabika már régen is előjött nagy baromságokkal: hosszanti alagút a Duna alatt a rakpart kiváltására, ill. a Budagyöngye kórház helyére parkolóház építése. Ezek csak azok, amik egyből beugranak. Volt még egyéb is, amikor a II. kerületben regnált.
"Isten óvjon Horváth Csabától!" Ne tőle... Azoktól -mert tuti hogy vannak jó páran- akik ezt a vegytiszta demagógiát beveszik.
@agyvihar: Csak egyetlen gondolat. Akinek vidékről muszáj feljárnia, az évtizedek óta centralizált magyar fővárosba -és ez az ország 80%-a!- az mennyire fog örülni a dugódíjnak?

(Közigazgatás, nagykerek, központi szervizek, orvosi erőforrások, stb. - gondod át légyszíves.)

De elárulom az üveges sem a hátán fogja behordani az ötödik kerületbe az ablak táblákat.

Nem tudom, hogy fellélegzik-e a belváros, de néhányan kapkodni fognak majd a levegőért, ha látják a számlákat.
Ha ennyire hülyék az emberek, akkor szeretném javasolni, hogy minden sarkon állítsunk fel egy hangszórót, amiből negyed óránként egy hang azt üvölti:

"NINCS OLYAN, HOGY VALAMI INGYEN VAN!!!"

Hátha megértik.
Ha ezt most kétszer látjátok, csókoltatom a blogmotort...

Hát, ebből jó magyar szokás szerint az lesz, hogy marad a buszjegy és jön a dugódíj. Ami több szempontból is durva lehúzás, ismerjük már végre el!

A nagyságrendje meg látható, - mármint az, hogy kb. mekkora összeget akarnak lenyúlni az autósoktól.

De ha már a régi dolgoknál tartunk, ez egy jó darabig bevált, klasszikus szoci szívatás. "Fizessenek az autósok, ha autóra van pénzük, akkor erre is lesz!"

Évekig tartott, amíg Piri néni, Jóska bácsi rájött, hogy ha drágább a közlekedés és a szállítás akkor drágább a tej, a kenyér a tojás, a mosógép szerelő, minden.

De megint megpróbálják. Semmiből sem tanulnak az urak?
Vajon a vidékiektől jövő jegybevétel lenne a több, vagy a jegyárusító intézmények / ellenőrök fenntartásának költsége? Na, nem mintha ez lenne az ötlet legnagyobb hibája.
OK, az MSZP ingyen BKV-ja hülyeség.

Ez a rész viszont: "Ezeket szokás szociális vívmánynak nevezni és büszkén sorolni az alanyi jogokat: egészségügyi ellátás, nyugdíj, egyetem, századik havi zsebpénz." így nem korrekt. Az állami nyugdíjat, vagy eü-t, összemosni az akárhányadik "népnyugtató" fizetéssel vagy HCs. hülyeségével nem túl szép.

Az állami eü., vagy állami nyugdíj nem ingyenes, hanem adókból és járulékokból finanszírozott szociális juttatás. Ez egy teljesen működőképes modell lehetne, láthatunk erre példát pl. Svédországban.

Nem minden rossz, ami állami, a szociális háló pedig nem valami kommunista, vagy pláne maszop-furfang. Egy jól működő állami eü. rendszerben pl. sokkal kevesebb pénzbe kerül a szegények és fizetni képtelenek alapvető ellátása, mint egy teljesen privatizált rendszerben a mindenféle biztosítók profitjának kitermelése.

Persze, ha ilyesmit hallanak a "zemberek", azonnal indul a hőbörgés, hogy ne az én pénzemből tartsák el a sok ingyenélő romát, meg alkeszt. Aztán a kórházban vagy a nyugdíjazás után jön a rádöbbenés, hogy a "szegénység" nem ér véget a cigánysornál, vagy a hajléktalan-szállóknál, de a 40 évet ledolgozott kisemberek is bőven ebbe a rétegbe tartoznak.

A cégeknek nem éri meg foglalkozni velük, az állam viszont nem mérlegelhet, hogy melyik állampolgára mennyit ér. Persze, amíg az állampolgárok ezt nem érik fel ésszel, és komolyan elhiszik, hogy egy profitorientált egészségügyben a százötvenezer forintos fizetésükkel császárok lesznek, és a kórházak mind átalakulnak Fekete-erdei klinikává, addig az ilyen dumák is jól mennek.
@agyvihar: Látod, itt van veletek balliberálisokkal a baj. Ugyanis be lehetne vezetni a dugódíjjat, csakhogy kellene előtte néhány más lépés is. Mint mondjuk őrzött P+R parkolók, hogy este amikor menne haza a szerencsétlen legyen mivel. És politikai akarat a vidékfejlesztésre, hogy ne legyen minden átkozottul Bp központú.

Igaz ez a vizitdíjra is. De azt is úgy kellett volna, hogy először érzékelhetű méretű tb-járulék csökkentés és/vagy egy átalakított szemléletű egészségügy, ahol világos viszonyok jönnek elő. De úgy, hogy minden marad a régiben, leszámítva néhány tök felesleges, a holdudvart etető lépést és plusz adóként még egy vizitdíj, az úgy nem megy.

Ezt ti nem vagytok hajlandóak megérteni, mert ha megértenétek, akkor be kellene vallani, hogy a nyolc év egy merő kudarc volt, ami nincs az ínyetekre. Ezért hazudjátok a népszavazást populistának, pedig ti magatok vagytok a populisták.
Rendben lenne ez a dugódíj dolog, ha a Nagykörút mentén 5-10 km-ként őrzött(!) parkolókat alakítanának ki, hogy ott merjem hagyni egész napra az autómat, továbbá a tömegközlekedés minősége olyan lenne, hogy nyugodt szívvel igénybe vehetném, nem kéne attól félnem, hogy lehánynak, tetvet kapok, vagy kirabolnak. És persze érjen körbe már végre az a kurva 0-ás is. Addig nincs értelme a dugódíjnak. Illetve van, csak akkor az szimpla lehúzás.
Nem kell megijedni. Hülyének lenni alkotmányos alapjog. Horváth evts. úr csak él ezen jogával.
Ja, eddig evente plusz 80 milliardal kellett kistaffirozni oket, de most meg majd ingyen lesz. A Fityisz meg majd biztos allja a cehhet Csabanak... He-he-he...
Na végre, egy a régi szép időket idéző TWÁ cikk.
Nem tanul az MSZP a FIDESZ-től! 2006-ban azért veszített a Fidesz, mert túlságosan demagóg volt és már senki nem hitte el neki, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve és lesz 14. havi nyugdíj...

Most a FIDESZ semmit nem ígért és azért nyert...AZ MSZP viszont tele volt korrupciós üggyel és úgy tett, mintha nem is léteznének!

A magyar lakosság nagyobb többsége szerencsére nem vevő a demagógiára és arra szavaz, aki aktuálisan kevésbé demagóg...
@agyvihar: Ez szép és jó, ám van egy réteg, amelyik (sablondumával élve) a WC-re is kocsival megy, mert neki az "jár". Mást se látni városszerte, mint 1 sofőr/1 bádogdoboz kombót. Nyilván nem lehet a -jelenlegi- tömegközlekedés alternatíva a kényelemhez szokott sokaknak, de ez Horváth Csaba-féle ötlet egy agyrém. Muszáj belemenni az ígéretháborúba, ugyanazt a demagóg politikát kell lemásolni, amit a Fidesztől láthattunk eddig? Szerintem ezúttal ennek kontraproduktív végkicsengése lesz.
Azt röhögöm, hogy mert a Budapestiek megérdemlik!!
Hát akkor a BKV-t kéremszépen, tessék csak a Budapestiek adójából fizetni...

Mindenesetre az MSZP ezzel kinevetteti magát még azelőtt is aki amúgy vevő az ilyen ingyen szövegekre szerintem... 4 év múlva eltűnnek a süllyesztőbe és vagy az LMP veszi át a helyüket vagy GYF helyében csinálnék egy pártot ahol nem a káderek mondják meg, hogy mi a tuti hanem végre nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg nem kell másik madame...
Csaba kiralyfi ugy beszél mintha Demszky Gabor lenne. Dehát annak készül.
Kedves TWA, szokásos és nekem is tetsző stilusodban ledöngölted a szoci javaslatot. Valószinüleg igazad van, de nem láttam számitást se pro se kontra. A pénztárakon és ellenőrökön sok pénzt lehetne megtakaritani. Az sem semmi, hogy csökkenteni lehetne a gépkocsiforgalmat a dugódijjal. Ez a javaslat szerintem nem teljesen demagóg, csak dolgozni kellene rajta. Esetleg nem ingyen, de lehetne minden pár éve budapestinek egy igazolványa, a cégek is hozzájárulhatnának .... stb. Inkább agyalni kellene az ötleten, nem pedig lesöpörni az asztalról.
@agyvihar: A dugódíj tényleg nem lenne rossz, ehhez mindössze még kb. 8-10 metróvonal és kb. 100 nagyobb P+R parkolóra lenne szükség. Jaj, persze az csak a gazdagoknak van, itt "szegény" országban oldják meg a zemberek maguk ezt.

Csodálkozom, hogy egy dolog nem jutott eszébe senkinek: talán ha (méginkább) lehetetlenebbé tesszük a Budapestre való bejutást, akkor nem lehet, hogy valaki nem Budapesten, hanem inkább egy más országban fog munkát kersni és adót fizetni.

GYF "ellehetinnenmenni" ötlete óta sokan mentünk el más országba dolgozni, vállalkozni. Sajnos ezzel igazán egy gond van: nincs alternatíva, hogy visszajöjjünk, viszont sokan jönnének még.
Félre ne értsetek, nem vagyok Budapest ellenes, DE az eleve sci-fi kategória ötletben engem a legjobban az háborított fel, hogy "természetesen" csak a budapestieknek lenne ingyenes. Azaz én hülye vidéki, aki ugyanúgy fizeti a 4 metró építését perkálhatnám a jegyet a sok lúzer külföldivel...ühüm. Ja és aszongya a Horváth gyerek, hogy azé' mert itten termelik a magyar GDP 40%-át. Hát jó legyen igazad, akkor az eddigi állami támogatás 40%-a is elég lesz a BKV-nak. Merthogy azt is jelenti, hogy a 60% biza' máshol születik. Alakul ez gyerekek, csak ezek után videéken ne legyen az MSZPnek jó híre, mert nagyon megagyalják a hírhozót.
"The trouble with socialism is that you eventually run out of other people’s money.".....Margaret Thatcher
Az ingyen BKV egyáltalán nem hülyeség, csak így ebben a formában és kontextusban. A dugódíj eleve marhaság, különösen akkor, ha az összeg a nagy univerzális költségvetésbe, a „Fekete Lyuk”-ba távozik. Helyette inkább a belvárost sétálóutcamekkává kéne átépíteni, és sok parkoló kéne, például kötelező lehetne minden újépítésű belvárosi ingatlan alá háromemeletes mélygarázs, de ez most más téma. De ingyen-BKV miből legyen?
Először is, az ingyen fővárosi tömegközlekedés csúnya diszkrimináció, ha a BKV ingyen van, akkor minden egyéb vidéki városban is ingyen tömegközlekedés kéne. Másrészt pedig sok helyen összeforr a helyi és a távolsági közlekedés, tehát ami valóban jó lenne, az a teljesen ingyenes tömegközlekedés tokostul vonóstul. Ez persze rengeteg pénz lenne.
De ezt is elő lehetne teremteni. Először is, minden az autókra vonatkozó kormányzati sarcot össze kéne vonni környezetvédelmi járulék néven. Lehetne egy könnyen kiszámolható index, ami a motor nagyságának, teljesítményének és mondjuk a károsanyagkibocsájtásnak a szorzata lehetne. Minél nagyobb ez a szorzat, annál nagyobb lenne a járulék. Mentességet csak a regisztrált áruszállító járművek kapnának, megelőzve az ebből fakadó infláció nagy részét (ezek mondjuk kaphatnának egy zöld rendszámot). Ebből az összeg fedezné az egész ország tömegközlekedését, és visszafognák az autózást is, és még az útalapra is maradna összeg. A lényeg az lenne, hogy semmiképpen ne kerüljön be az összeg a költségvetésbe. Persze a tömegközlekedési vállalatok hatékonyságát is növelni kellene. Csomagokban kéne megpályáztatni a szükséges járatokat, így szerintem a hatékonyság is növekedhetne.
Hol a hiba ebben?
Kétségtelen, hogy Budapestet megöli az a millió autó, amely a jólevegőjű környékről zúdul be reggelente.
Fel nem foghatom, miért gondolja mindenki, hogy a maszop ma azért szop, mert felelőtlenül ígérgetett. Nem, a felelőtlen ígérgetéssel nyertek kettőt, aztán amikor jött volna valaki tőlük, aki már nem akart volna felelőtlenül ígérgetni, akkor a büszke magyar választó rekord sebességgel a másik felelőtlen ígérgetőt választotta. Namost ebből miért is kellene a maszopnak azt levonni, hogy a felelőtlen ígérgetés rossz stratégia? Dejszen azzal lehet választást nyerni, hahó!

Vajon az összes politikai elemző elhiszi, amikor mondja, hogy a "magyar választzók megbüntették az MSZP felelőtlen politikáját"? Csak mert egészen nyilvánvaló, hogy pont nem azt, hanem azt a nyúlfarknyi felelős politizálást büntették, ami legutóbb volt.
Az MSZP úgy gondolja, hogy amit eddig mondott, hogy nincs pénz semmire és nincs ingyen ebéd, az nem jött be. Ellenben a Fidesznek hozott 2/3-ot. Tehát ha az embereknek ez kell, akkor ezt fogják mondani. Szép gondolat, hogy vannak racionálisan gondolkodó emberek, de nem biztos, hogy választást lehet velük nyerni.
Hol van ilyenkor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, mikor szükség volna rá?
nekem se gyerebe ez az ígérgessünk fűtfát vonal, nyilván nagy szívás lenne, ha az ingyenes békávé víziója eljuthatna abba a stádiumba, hogy gondolkodni lehessen a megvalósításán, de nem csak úgy okozhat bajt ez a nagyszerű eszme, ha megvalósul. szerintem már éppen az is elég nagy probléma, hogy egy politikus nagy nyilvánosság előtt ilyet kiejt a száján. hogy miért? mert tovább szítja a főváros-vidék ellentétet. olvastam erről a hétvégéi majálisról néhány blogbejegyzést, de ebből a szempontból egyik sem közelített az esethez, így remélem nem haragudtok meg érte, ha összefoglalom, hogy nekem, mint vidékinek mi jön le ebből az egészből.

- először is felháborítónak tartom, hogy "belépőt" akarnak szedni bp-n a vidékről érkezőktől. ha kocsival jövök, fizessek dugódíjat, ha tömegközlekedéssel, akkor fizessek az amúgy ingyenes tömegközlekedésért? egy pesti mit szólna hozzá, ha neki meg "kilépőt" kellene fizetnie?

- a dugódíj már csak azért is pofátlan, mert az m0-s még igen messze van attól, hogy késznek lehessen nevezni, sokszor kényszerűségből hajt keresztül az ember pesten, és felháborító lenne, hogyha még dugódíjat is fizettetnének vele azért, mert nem használja az amúgy nemlétező elkerülő útvonalakat

- a "bp-n termelik a gdp 40%-át" nem is nagyon értem, hogyan használhatták érvként, elvégre ebből az ott termelődik a 40%ból az is következik, hogy 60% meg nem onnan jön össze, hát akkor ebből az ő logikájuk szerint nem az következik, hogy aki fővárosi, az fizess MINDENÉRT többet, mert ő az országnak egy olyan élősködő részében él, ami mindössze csak 40%-nyi gdp-t termel?

- amúgy felőlem lehet a fővárosiaknak ingyenes a bkv, akkor viszont elvárom, hogy én is ingyen utazzam a volánokon, meg a mávon...

- a budapesti lakos kártya meg megalol, még jó, hogy nem akarják vízumkötelessé tenni a belépést...

Nagyjából ennyi. Csütörtök este láttam az atv-n ennek a horvátcsabának a kampányfőnökét, akkor nagy büszkén, de egyelőre még titkolózva csak annyit árult el, hogy a bejelenteni szándékozott jó hír elsősorban a budapestieknek lesz fontos, tágabb értelemben pedig az egész ország lakosságának. Ez utóbbit nem tudom mire vélni...
A következő cikket olvasva nekem nem tűnik ez akkora ostobaságnak, hiszen svájcban is gondolkodnak rajta. Ettől függetlenül erősen kampány szaga van...

bezzeg.iho.hu/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1
az előzetes moderálás nem lassú egy kicsit?
A következő cikk után nekem ez tűnik akkora ostobaságnak, bár erősen kampányszagú...Svájcban is gondolkodnak rajta...

bezzeg.iho.hu/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1
"Kijön belőle kétakkora ingyenlófasz" -- remélem, ez az elkövetkező idők szólásmondása lesz.
Azért lássuk be, nem egy választék, ha az egyik felet nem lehet komolyan venni, a másiktól meg komolyan kell tartani.
Tessék Árpi -ahogy írtad- ezekkel kíméletesnek lenni, mert "szükség van még a jó öreg MSZP-re"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nyilván megérdemlik hogy ne bukjanak el ha te mondod.
horváth!!??? de hát mit vártok egy XII. kerületi ex- lopott kocsi meg pornófilm kereskedőtől, plusz nyál divatbarbitól?
és még ilyen figurákkal akar a baloldal megújulni. remélem maradéktalanul sikerülni fog nekik (hangsúly a "maradéktalanul"-on!!!)!!!!
annyira átlátszó ez az egész...volt 8 évük,hogy megmutassák. most meg, teleplakátolja magával a várost, vigyorog mint a töklámpa és ígér. ez megy...most ígér, mikor az elmúlt 8 évben csak pusztítottak, loptak és magasról szart a budapestiekre és a vidékiekre egyaránt. a zindex nem egy jobbos oldal, de nem volt olyan nap, hogy ne lett volna rajta 3 cikk, amiben éppen valamelyik mszpszdsz-s korrupciós ügyet, vagy lopást tárgyaltak volna. erre ez meg békávézik. komolyan, milyen ember szavaz ezekre? mennyire kell beszűkültek és demagógnak lenni ehhez? nehogy valaki félre értse, orbán is olyan amilyen meg a másik habzószájú vona is. de ezek...bakker...tényleg ez kell???
Az MSZP miután szétlopta a céget jó lenne, ha nem ugrálna az ügyben...
Viszont a BKV-t most is az adófizetők tartják el, úgyhogy mindegy is lenne. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy ha részleteiben megnéznénk a könyvelést, akkor valszeg kiderülne, hogy a jegyárusok, jegyellenőrök és a feléjük pakolt vezetők bér- és egyéb költsége el is viszi a jegyeladásból származó bevételt. Ennyi erővel igen, akár ingyenes is lehetne.
"A Zemberek ugyanis nem ingyen BKV-t szeretnének"

dehogynem, én szerettem volna de valószínűtlen, hogy megkapom:)
Annak viszont nagyon örülnék, ha a járműveik egy részét lecserélnék ÚJakra.
Hétvégén olyan trolibuszhoz volt szerencsém (70 es vonala) ami egy katasztrófa volt kívül belül.
Jó lenne, ha nem "nosztalgiajáratokat" futtatnának.
@agyvihar: a boltokat meg lehet bezarni mert senki nem megy bevasarolni, arut feltolteni

dugodijat majd akkor, ha van meg 3 metrovonal, meg vagy 100 kilometer uj villamosvonal es normalis vasut

ja, hogy azt ki kene fizetni...
Én megkockáztatom azt is hogy:
1. A dugódíjból az első nap se jönne be annyi, mint amibe a bkv kerül
2. A dugódíj nem járna a levegőminőség javulásával.
Az elsőnél indoklásul elég a varázsszó: átmenő forgalom. Ők azok, akik a belvárost - ha fizetős lesz a behajtás - el fogják kerülni. Jelenleg nem teszik, mert sokszor a belvároson keresztül gyorsabb az áthaladás, mint kerülve (gyakorlatilag mindig).
A második indoklása következik az elsőből. Budapesten jelenleg 0 db. körút van. Van pár kifli: kis és nagykörút, Hungária, M0 - de ezek sosem teljes körök. Az átmenő forgalom jelenleg úgy halad, hogy sugár irányban bemegy a belvárosba, onnan sugár irányban megy tovább, másfelé. A körutak lényege az volna, hogy a körvonal két pontja között ne két sugár, hanem a körív legyen a gyorsabb út. Általános iskolai tudással kiszámolható, hogy ha a két sugár átmérőt képez, akkor ehhez a körútnak több mint 3.14x gyorsabbnak kellene lennie, mint a sugárutaknak. Persze ez szélsőséges eset, de ha nem gyorsabb 2x, akkor a körút kb értelmét is veszíti. Mivel jelenleg nincs meg ez a sebesség előny a körutak felé, ezért a belvárost elkerülő autók hosszabb ideig szennyeznék a környezetet, így a város levegője összességében rosszabb lenne. És az a fránya szél meg olyan, hogy befújja a rossz levegőt a belvárosba is.

Ahhoz, hogy a belváros környezeti terhelését csökkentsük nem (csak) dugódíjra, hanem gyors körutakra lenne szükség. Első körben a kiflikből teljes köröket kellene képezni (jelenlegi utcaszerkezettel is megoldható, csak csomópontokat kell átépíteni). Ezután a körutak sebességét meg kell növelni: a keresztező gyalogosokat, bringásokat mindenhol aluljáróba terelni, és ahol lehet a keresztező járműforgalmat felüljárókra. Ahol meg nem lehet ott csak jobbra kanyarodást engedni, a keresztező/balra kanyarodó forgalmat nem. Jó, ez alól lehet 1 kivétel, mondjuk 5 km-enként.
Ezzel a körutak vonzóak lennének az áthaladó forgalom számára, a menetidők, és így a környezeti terhelés is csökkenne. Persze az M0 2x3+leálló sávossá tétele is esedékes már 1 ideje ugyebár, de ezt nem kell ragozni.
"Szép volna látni egyszer, ahogy az ingyendílereket arcba röhögi az ország."
Hát álmodozni lehet róla, de realitása, az nincs sok sajna. Az ingyensör ígérete mindig több embert vonz, mint a vér-veríték beígérése.

A populista lózungolást talán csak a demokrácia átalakításával lehetne kordában tartani, amiről Te is, meg többen elmélkedtünk itt már (ez persze "rendszerváltás" volna - a tömegdemokrácia leváltása).
- Értelmi minimum szavazati joghoz rendelésével (nehezen kivitelezhető és nem "demokratikus");
- a szlovák 7 eurós ötlet (ha szavazol, a pártod, ha nem szavazol te kapod meg);
- szavazat súlyozása a közösbe betolt adóval.

A b. verió a zemberek gondolkodásmódjának megváltoztatása, de az nem egyszáz éves projekt...
@agyvihar: mitől lélegezhet fel a belváros ? A dugódíjból hozatnak konténerekben tiszta levegőt a sarkvidékről és azt kiengedik a nagykörúton ? vagy ez akkor most hogy ?
Na végre elmennek lassan a dinoszauruszok és felváltják őket a tehetséges fiatalok.
Pont mint ez a Csabi gyerek.
Asszem búcsúznunk kell az MSZP-től.
Agyhalott.
Jó a cikk de, hogy jön ide az LMP? Egy emszepés baromság kapcsán miért kell beléjük rúgni?
Ezúttal (és talán első alkalommal) nagyon egyetértünk T. Tóta W.
Nem !!!
Isten ments, hogy ingyen BKV legyen !!!

Helyette én inkább egy kis, picike közérzet javító intézkedést javaslok:

Tegyenek intézkedést arra, hogy az adóparadicsomokba kisíbolt milliárdok hazautalásra kerüljenek !!!

és így, mindenki jóóól, járna ugye.....:O)
ennyi, mostantól ők beszélhetnek, ígérhetnek felelősség nélkül hülyeségeket....
a "nagyarányú adócsökk" és az "1 millió új munkahely" már foglalt volt...
de azért.. ezért óriásplakátokat? csak nekem jutott eszembe a "baszott gagyi" jelzős szerkezet?
Ingyenszállást Horváth Csabának (Tökölön) és népszavazást róla.
"Szép volna látni egyszer, ahogy az ingyendílereket arcba röhögi az ország."

Orvosi drogokat próbálgatunk? Ejjejj!
Nem dugódíj kell, vagy nem csak az!

A fő probléma a lassúság, az hogy a kocsik 2-3-10x annyi időt töltenek pöfékelve a főváros útjai, mint amennyire egy átgondolt, felgyorsított közlekedési rendszerrel kellene!
Mire gondolok:
-az évtizedek óta dugós részként "működő" gócpontok felszámolása: sztráda felhajtók, bevezetők, hídakról fel-le stb.
-ki lehessen érni a belvárosból max. 20 perc alatt, de akinek nincs ott dolga, azt nem vezessük be oda (Kossuth L. utca, Hegyalja, Erzsébet-híd, ne legyen tranzit útvonal)
-P+R rendszer bővítése
-Hév-elővárosivasút-metró egyben integrálása
Az a fő baj, hogy Magyarországon az autós társadalom már így is fizet mint a katonatiszt. Benzinben, autópályán matricával, súly/teljesítményadó, regisztrációs adó formájában. A parkolásról (ami a belvárosban már most is horribilis díjat jelent) ne is beszéljünk. Ilyen feltételek mellett egy újabb kváziadó (mert a dugódíj bizony az) már nem fair. Eközben a tömegközlekedés lezüllesztve és sokszoros költségvetésből működik mint kellene. Az ingyenes BKV meg teljesen nonszensz. Arról nem is írnék, mert akkora hülyeség.
Tóta Úr, mi történt magával?
Eddig csak fasisztázott. Most kommunistázik? Ennyire megrettentő a 2/3-ad?
A zrikálást félretéve: a legelső cikke, amivel maradéktalanul egyet tudok érteni.
@agyvihar: A dugódij pedig hülyeség, csak se kedvem se időm elmagyarázni miért, megtették már előttem mások. De... Mint vidéki aki BP-en dolgozik én már most is leteszem a kocsit a P+R parkolóban mert inkább az ótvaros és drága BKV mint a dugók és a méregdrága parkolás. Egyetlen bibi van: fél nyolc után már tele vannak a parkolók. Én 9-re járnék de kénytelen vagyok hajnalok hajnalán kelni hogy negyed nyolckor még legyen hely a parkolóban. (Télen a havat meg senki el nem takarította, munkába igyekvő öltönyös emberek mászkáltak a lábszárközépig érő mocskos trutyiban.) Szóval akinek egyáltalán eszébe jut ez a dugódíj dolog az mindenek előtt azt harcolja ki hogy a metróállomásokhoz vagy más BP-i tömegközlekedési végpontokhoz közeli helyeken legyenek rendes minőségű és kapacitású P+R parkolók. Utána beszélhetünk dugódíjról.
Ok. Budapestieknek ingyenes, de akkor ha egy Pesti kiteszi a lábát Pestről, 3x annyi legyen a Hév,Busz,Vonat, stb.
Nekem ne koszolja a jó vidéki levegőt, vagy fizesse meg.
Nini Árpád,

azért ha úrrá tudsz lenni az első rémületen, akkor egész értelmes dolgokat is górcső alá veszel - és nem meglepő módon értelmesen teszed.

A téma jó, a post jó.

Thumbs up!
Szerintem mindenki félreértelmezi ezt a nyilatkozatot. Az MSZP tudja, hogy új szavazókat nem tud nyerni akkor sem, ha okosságokat beszél és akkor sem, ha hülyeségeket. Az egyetlen céljuk az lehet, hogy a megmaradt szimpatizánsaikat rávegyék arra, hogy elmenjenek ősszel szavazni, annak ellenére, hogy nyilván elég kicsi a vonzereje a biztos vesztesre szavazásnak. Tudják, hogy a megmaradt MSZP szavazók pont az ilyen ígéretek miatt tartanak ki a párt mellett, és most megkapták. Ennyi.
Hát ehhez csak gratulálni lehet. Az mszp rájött, hogy baloldalibbnak kellene lennie ahhoz, hogy tömegeket nyerjen meg. Csak az a baj, hogy most bármilyen osztogatást kínálnak, hiteltelen lesz. Pár év múlva rá lehetne próbálni(persze nem kéne), most viszont ahelyett, hogy ezzel nyernének, még az a 20% is hülyének fogja őket nézni, aki pár hete rájuk szavazott. Amúgy baloldalinak lenni - erre kéne rájönni - nem az, hogy ingyen ebédet adunk, a társadalom lassacskán majd kezdi ezt is belátni, hanem az, hogy a kisebb keresetűeket védelmezzük, és lehetőséget teremtünk a 0 keresetűeknek legalább a kis keresethez. Meg el kell mondani, mi mivel jár. Például anno a tandíj tök értelmes, modern baloldali lehetett volna, csak nem sikerült ezt megcsinálni egyértelműen, és elmondani éppen azoknak, akiknek ez előnyös lett volna. Az ingyenebéd(a szükséges szociális rendszer szintjén túlmenően) nem baloldali, hanem populista és demagóg.

Dugódíjból meg épüljön megfizethető(mondjuk ne legyen már drágább, mint a németországi hasonlókban...) belvárosi mélygarázs,meg bérlettel ingyenes P+R vagy legalábbis szerény áron. Ez baloldali. Legalábbis modern és emberbarát.
Amíg a háttér nélküli, idióta demagógiára van kereslet, lesz, aki ígérget.
Én úgy látom, hogy - persze nyilván nem ilyen demagóg formában, ahogy a szocik bedobták, de - a tömegközlekedés "ingyenessége" nem feltétlenül hülyeség. Csak egyfelől nem ingyenességnek, hanem teljes közösségi finanszírozásnak lenne helyesebb hívni, másfelől rendesen ki kellene dolgozni, ki kéne számolni, megérheti-e össztársadalmilag.

- Először is meg kell nézni, mennyibe kerül a jegyeladás és a jegyellenőrzés teljes infrastruktúrájának és személyi állományának a költsége, és ezt le kell vonni a jegyárbevételből. Ha negatív számot kapunk, azonnal megléphető a jegyrendszer teljes megszűntetése, mert összességében véve megtakarítással járna.
- Ha a kapott szám pozitív, akkor tovább gondolkodunk, azaz forintosítani kell az árérzékeny rétegek tömegközlekedésre terelődésének hasznait (csökken a közutak és a környezet terhelése, csökkennek a dugók) és ráfordításait (fejleszteni kell a tömegközlekedést, nőhetnek az átlagos eljutási idők). Ez rohadt nehéz feladat, mert se az érintett réteg száma, se az általuk okozott haszon és költség nem ismert, de becslés azért talán adható. A kapott becslést újra összevetjük az előbbi maradékkal, és megnézzük, a kapott szám még mindig pozitív-e.
- Ha igen, akkor az "igyenesítés" semmiképp nem éri meg. Ha így már negatív, akkor nagyonis megérheti, csak bele kell még kalkulálni a jegyinftastruktúra személyi állományának munkanélkülivé válásából származó költségeket, illetve el kell dönteni, akarunk-e szociális foglalkoztatást az adott cégnél.

Na abban egész biztos vagyok, hogy ezt soha senki nem számolta végig a szociknál (sem). Van egy gyanúm, hogy a BKV viszonylatában egyértelmű lenne az eredmény, hogy meg kell tartani a jegybevételt, de a MÁV esetében már rezegne a léc...
Kellenk a bohócok is, na, hát most mit hörögtök?
Az igazi nagy formátumok mint Torgyán doktor meg Csurka helyett már csak ilyenek vannak.
Már ebben is lefelé tartunk ezek szerint.
A BKV-val nemcsak az a baj, hogy drága, hanem, hogy szar is. Ha ingyen lenne, akkor is szar lenne. Ha jó lenne, akkor is drága lenne. És még így is mi tartjuk el.

Miről beszélünk.
@agyvihar:

"A dugódíj viszont nem lenne hülyeség az ingyenes BKV ötletétől eltekintve sem."

Azért azzal is érdemes vigyázni. Ha irreálisra szabják a díjakat, az visszaüthet. Az üzleteket, éttermeket, kávézókat el kell látni, árut szállítani muszáj. Egyrészt ez a többletköltség be fog épülni az árakba, a környéken általánosan drágulni fog minden, másrészt sokan inkább fel fogják mondani a bérleti szerződéseket, amit végeredményben a belső kerületek és azok lakói szívnak meg. Harmadrészt dugódíjat akkor lenne ildomos szedni, ha lenne normális alternatíva. Értsd: először a BKV-jaratokról kellene pl. kirakni a hajléktalanokat.
Tisztára mint az ókori rómában. Az urak szórták a kenyeret meg az ingyen cirkuszt a csőcseléknek, azok meg éljeneztek, ha volt ingyen kenyér.

De figyelitek milyen ravaszul kiokoskodta ezt a HCS ?
2013-ban vezetné be, azaz, akinek most még nem járna, az gyorsan be kell, hogy jelentkezzen egy pesti rokonhoz, amint nyernek a szocik ősszel. Ilyen módon nőne a budapesti népesség és az adóbevétel is, tiszta haszon.

Sőt, az aki 2010-ben bejelentkezett, csak 1 évig kénytelen fizetni a BKV-t és utána ha ÚJRA a HCS-ra szavaz, akkor már neki is ingyenes lesz.

Zseniális.
@kaffogó hebrencs:
Nem sokban különbözöl a szoccer vezérkartól, ha még mindig azt hiszed, hogy Orbán 2/3-a a vizitdíjon múlt. Az a múlt, ez meg a rettentő jelen. Térj vissza a munkásmozgalmi kezdetekhez Kaffa.
A 300 forinttal is az volt a baj, ami ezzel az ötlettel. Azt is annak kellett fizetni, aki bőven fizetett TB-t. Aki nem fizetett az kapott mentességet.
görögökön nem röhögünk,hanem
utánozzuk őket:)
csak szegényebbek vagyunk és nincs déli szieszta:)

dugódij:Londonban is van, állítólag nem csökkent a behajtás
A BKV már most ingyenes, ha nem jár az ember metróval.
Az emeszpé most nullázza magát végleg. Eddig sírtak hogy nincs semmi ingyen, most meg ingyen békávé? Hülyék ezek teljesen? Azt már tudom kire nem fogok semmiképpen szavazni az önkormányzati választásokon. A manus most szerzett személyemben egy szavazót a Tarlósnak.
@agyvihar: Azonnal legyen dugódíj, amint lesz lehetőség arra, hogy az ember autóval elkerülje a várost, belvárost. 2 féle képpen valósítható ez meg:
1. Elkerülő utak, vagy
2. Ingyenes P+R parkoló minden bevezetőnél, színvonalas, gyors, tiszta tömegkezlekedés az egész városban.

Egyik feltétel sem áll fent. A közelében sem vagyunk. Az M0 észak-budán a semmiben végződik, a tömegközlekedés pedig ritka, lassú, koszos és drága és nem terhelhető tovább. Több jármű kellene és sűrűbb járatok.

Hogyan képzeljük el a dugódíjat, ha nincs lehetőség sem letenni az autót, sem másfelé menni? Nem tiszta lehúzásról lenne szó? Képmutatás az egész. Mert akárki akármit mond: a tömegközlekedés nem bírna elvinni sokkal több embert a jelenleginél, mégha sokan el is játszanának azzal a gondolattal, hogy átüljenek a koszos BKV járművekre kocsijuk helyett.
Azt mondta erre a Fidesz, hogy ekkora baromságot a Horn Gyula mondott utoljára. Szerintem ekkora baromságot még ő sem. De ebből is látszik, hogy nem tanul az MSZP. Továbbra is hülyének nézik az embereket, pedig basszus a választási eredményeknek elég kijózanítóan kellett volna, hogy hassanak rájuk. Erre meg jönnek és tesznek rá még egy lapáttal. Gratulálok.
jöjjön csak a dugódíj és csapják csak hozzá az abból befolyó bevételeket a bkv-hoz, mondjuk járműfejlesztésekre - bár az a helyzet, hogy még arra is kevés lenne.
Mert persze elég lenne csabi szerint az 50 milliárd évente, de még az a szaros 4-es metró is önmagában több mint 300 milliárdba fog kerülni...Szóval ja biztos elég lesz dugódíjból ingyenbkv, szánalmas barmok
fel! lélegezz! baromság az egész!
Horváth Csaba egy pöcs. Már a plakátról is látszott (figyeld meg, ki van festve a szeme). Milyen jó hír jöhet egy ekkora pofon után 6 nappal? Ilyen.
Nam annyira Balkáni dolog ez. Most van Angliában a választás. Ott is valami ingyenes bérleten megy a kapmány balhé.
Lehet hogy onnan jött az ötlet?
@agyvihar:
Értem én ezt, de miért megoldás mindenre a fizessen. Így a tehetős megteheti, a szegény meg szív. Más megoldás nincs, csak a fizess?. Ezzel tovább erősödik az, hogy akinek pénze van az mindent megtehet. Oké, hogy egy ilyen korrupt országban így van, de hogy még a szabályokat is így hozzuk. Nem biztos, hogy ez jó.
Na ezeket pedzegettem én is. Az egész Kárpát-medence be lenne jelentkezve fél perc alatt állandóra, ha csak ezen múlik. :-D (Mondjuk, Triesztben van olyan, hogy aki ott állandó lakos, olcsóbban tankolhat. A részleteket nem tudom, kutas magyarázta el, amikor rákérdeztünk az árdifire 05-ben.)

Lenne biztos tender valami digitális, etc. lakcímbejelentő-figyelőre az ellenőröknél,- amivel kiszűrnék az állandóan itt élőket - és az újabb milliárdos megrendelést (amiből persze visszaadnának)hozna haveroknak a semmiért. Mert kb. úgy működne, mint a HÉV-izémizé. Szóval ők nem járnának rosszul.

Tényleg zéróra morzsálódott az agyállományuk, ha ebben bíznak - ezt most az őszi önkormányzati választásra nyomatják egyébként? Persze, amennyire Horváthék nincsenek most megvalósítás közelben, annyira én is ígérhetem, hogy mindenkinek ingyen oda-vissza fullextrás Tahiti-nyaralást fizetek évente a novemberi ködök leszálltakor. Mibe fájna nekem?

Miért nem avval kampányolnak, hogy a Margit-híd méregdrága felújítása után ott nem sóznak télen és nem basszák el így a frissen lefektetett acél vagy milyen vázat (mert valami szigetelőizét feltaknyolnak rá, de hogy az mit bír majd el?)... Vagy akkor megint kell valakinek megnyerni egy gigaösszegű rekonstrukciót 30 év múlva? Miért nem kampányol az LPM se az útbarát jégmentesítéssel, hogy egyszer majd kátyúmentesen lehessen létezni? (jó, most nyár lesz talán, de nézni a hidat, ahogy csinálják és elképzelni milyen lesz a tízcentis sóréteg hatása rá...) Annyi pénzt dobnak ki ilyesmikkel az ablakon! Ez megfogható és látható hasznot hozna.
Mindig ideges leszek, ha azt hallom, hogy valami ingyen van. Hát nem tanulják már meg, hogy ami ingyen van, annak nincs becsülete?

Jól mondja kaffogó hebrencs, az emberek nem ingyen BKV-t akarnak (ami ráadásul szörnyen igazságtalan lenne a vidékiekkel szemben), hanem lehetőséget a tisztességes megélhetésre, amiből ki lehet fizetni a BKV bérletet.

A dugódíj tényleg nem hülyeség, csak hogyan lenne megvalósítva igazságosan? Hiszen nyilvánvaló, hogy akinek a munkájához kell, és ezt igazolni is tudja, annak muszáj autóval bejönni a belvárosba. Ezzel is az lenne, mint a rokikártyával, mindenkinek lenne, annak is, akinek nem is járna.

Sajnos az emberek képtelenek belátni, hogy az autók kvázi kitiltása mindenkinek jobb lenne: fejlődhetne a biciklis közlekedés, sokkal többen járnának BKV-val (persze ehhez fel kéne készülni a nagyobb terhelésre), sokkal jobb lenne a levegő, nem lennének dugók. Csak sajnos túl sok a kényelmes ember, aki inkább ül a dugóban 1 órát, mint hogy metrózzon fél órát, vagy biciklizzen.
Ez a Horváth Csaba féle felvetés így persze hülyeség, de azért én most mégis inkább Árpádba kötnék bele azzal kapcsolatban, hogy szerinte a BKV-ban levő állami pénz az ördögtől való.
Általában a nyugati kapitalista államokban nem így gondolják. Ott egy közelitő hüvelykújj-szabályként elfogadott az a nézet hogy az ilyen nagyvárosok közösségi közlekedését 1/3, 1/3, 1/3-ad arányban finanszirozza az állam, az önkormányzat és az utazó közönség. Ha a budapesti viszonyokat nézzük, akkor az első kettő az ami nem teljesül.
A városi tömegközlekedésnek ingyenesnek kell lennie. Pont.

A moderálásnak meg sokkal gyorsabbnak. Már jól bennejárunk a délutánban, de még csak a hajnali hozzászólások vannak kint.
Szerintem meg legyen minden ingyen.
Mindenki dolgozik heti-48 órát és ha valamit venni akar csak felmutatja az igazolást hogy ezen a héten is dolgozik és akkor minden ingyen van. A luxuscuccok meg azoknak legyenek ingyen akik értékesebb munkát végeznek. Az ő papírjuk mondjuk piros legyen. És ezeket a papírokat hívjuk mondjuk pénznek. Ja nem. Várjá, várjá, várjá....
mszp=sokan beszelnek hulyeseget sokfele eljott a bohocok ideje a mszp ellenzeki szerepbe jobbikkal majd cirkuszolhat meg :)

eljen az lmp

wotta az iras tokeletesre sikeredett remelem a masnapossagot kihevered :)
"Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni."

Mi van? L o p k o d á s é r t ? Ami itt folyt, az nem lopkodás volt, hanem rablás, kifosztás, legalább.

Ez az ingyen-BKV nem csak azért hülyeség, mert kivitelezhetetlen, hanem mert alkalmas arra, hogy a Zország vs Budapest ellentétét még jobban kiélezze. Mer ugye, ha pesti kukáknak ingyenbusz, akkor nálunk miért nincs szr se...
@morpho: "A szocik rájöttek, hogy ha Magyarországon nyerni akar valaki, akkor fszzságokat kell igérgetni"

RÁJÖTTEK??? azért valamit sejtettek eddig is :D

később leszek, most egy interjúra kell készülnöm.
@szorokin: Kösz a jellemzést és a gyűjtést. Ha tudom, hogy klasszikus leszek, biztos összekapom magam.
"...randalírozó görögök milyen nevetséges, lassú felfogású zuluknak hatnak..."

a zuluk lassú felfogásúak? és mi a sorrend a népek között, ha szabad kérdeznem? gondolom a zuluk vannak legalul. és kik vannak legfölül?

mikor, melyik etnikumról lehet általánosító megjegyzést tenni? zulukról, görögökről, magyarokról úgy látom bármikor. másokról soha.. ez mitől függ? egy objektív, elfogulatlan mérce csak kell, hogy legyen, mer ugye valahol itt kéne lennie a liberális szellemi fölénynek.. hehe
@partyface1973: én úgy érzem, hogy az más.
Parkolási díjat a köz- vagy magánterület használatáért fizecc, amikor a tütűt nem használod. Dugódíjat (elviekben) az okozott szennyezés eltakarításának a költségeiért fizecc, amit akkor okozol, amikor a tütűt használod.
@Tóta W. Árpád: most egy interjúra kell készülnöm

Hadd találjam ki: csak nem állásinterjú a nemzeti humánerőforrás minisztériumba? Cserélj nyakkendőt!
@Nancsi: "Általános iskolai tudással kiszámolható, hogy ha a két sugár átmérőt képez, akkor ehhez a körútnak több mint 3.14x gyorsabbnak kellene lennie, mint a sugárutaknak." Általános iskolai tudással csak pi/2 az arány (kb. 1,67), de ez felsőbb matematika? Azaz a "mindössze kétszer gyorsabb" körút valóban gyorsabb - lenne. De nem gyorsabb mert a Hungária is áll napi 10 órán át.
Ez a Csaba -gyerek egy sötét farok. Lassan kezdi elhinni magáról, hogy tényleg esélyes versenyző lehet. miközben azt sem veszi észre, hogy az ilyen ötletekkel ellátó tanácsadók egyszerűen csak nevetségessé akarják tenni:)) Nos ez nagyszerűen sikerült. Szerintem Hagyó bosszúja:)) Szerintem vissza kéne térnie a modellkedéshez. Esetleg Tünditől kérhetne naptár-tippeket:))
Áhh, mi már rég ingyenessé tettük volna. Mind a bkvt, mind a benzint.
@Pályaelhagyó autóversenyző: "csak azt aruld el, hogy a ...csaba terelodjon el a forgalom, ha a budapesti hidak kozul mindosszesen 2 db nincs a celzonan belul"

Viszont pont emiatt kilométerek millióit sem fogja generálni :)
@Tóta W. Árpád: Na, arra tényleg érdemes. Jó szórakozást!
Szerintem igazságos lépés lenne: ingyenessé téve a tömegközlekedést az kábé arányban lenne a szolgáltatás szinvonalával.
Nem értelek... az első bekezdésben jól látod a dolgot. ennyi a dolog nemt több. 8 évig kínlódhattak a pénzzel, most nyugodtan azt mondhatnak amit akarnak. 1) 4 év múlva senki nem fog rá emlékezni 2) nem kerül semmibe, 3) hangulatnak jót tesz.
Az érdekes az lenne ha a Fideszen számon akarnák kérni azt amit ígértek - na akkor lenne móka és kacagás. (1 millió munkahely - hihihi - és mondjuk az istenadta nép összegyűlne megint a Kossuth téren - hogy munkát-kenyeret, házat-egeret, ágyat-gyereket.)

Amúgy meg ha privatizálom a metrókat/trolit/villamost valamint a buszok egy részét, majd a maradék (mondjuk 10 járat) marad BKV akkor már egész könnyen tartható ez a kijelentés. Szóval csak nézőpont kérdése.
@Perillustris: Jellemző arány? Brüsszelben kb. ennyi. Ezenkívül hány városban van tömegközlekedés Európában? Hol mennyi ez az arány? Magyarországon hány településen van tömegközlekedés?
Milyen gyorsan mekkora gumicsontot kaptunk :D
Jólvan. És mielőtt kiindulnál magadból, nem azért van jól tóta, mert gyalázod a vörösnácit.
Azér' van jól, mer' gyalázod a hülyeséget. És ez közös érdek. Függetlenül attól, aki mondja.
Ölellek!
Pedig van racio az ingyen BKV-ban. Nyilvan sokba kerulne, de ha a Nokias dobozokat nem kuldik at a szoci partkasszaba, hanem a BKV-nal marad, nem kizart, hogy maradna ra keret. Jelenleg csak ok tudjak, hogy mennyit loptak, es ha szerintuk belefer, akkor valoszinuleg ugy is van.
Az, hogy kevesebb autos lenne, es mellette javulna a varosi levego, plusz elony.
@BPHead: Nem erőltetett a párhuzam, hanem hamis. A dohányzó haverod meg b@sszon ki az egészséges emberekkel: ne gyújtson rá!

@Napkutya: "ha drágább a közlekedés és a szállítás, akkor sajnos drágább a tej, a kenyér a tojás, a mosógép szerelő, minden"

A szállítás díja nem mérvadó az áru árában (nyilván nem a nehéz és nagy termékekre gondolok, amik 2 ezer kilométerről jönnek). Spanyol jégsalátát 100 forintért vettem minap az újpesti piacon. Áfával, haszonnal, stb. Egy kg hántolt napraforgót kb. 10 forintért szállíttat Kínából hazánkba az importőr. Nos?

Az üveges meg felszámolja a díjat.

@Bubba Washington: "aki a belvárosban lakik az tanuljon már meg együtt élni azzal, hogy van forgalom"

Aki meg kihúzott az agglomerációba, az vegye tudomásul, hogy nem húsz perc alatt ér haza, hanem akár egy-másfél óra alatt.

@Kilgore Trout: "a Nagykörút mentén 5-10 km-ként"

Persze-persze. S akkor mitől csökken a forgalom? A forgalmat valahol Budapest határán kell megfogni.

@Nancsi: "a keresztező gyalogosokat, bringásokat mindenhol aluljáróba terelni"

Idejétmúlt gondolkodásmód. Ma már - civilizáltabb országokban - az autókat küldik az aluljáróba.

@radactive: Az évtized egyik legnagyobb bűne a 4-es metró. 5-600 milliárd lesz végül a számla, amiből úgy meg lehetett volna csinálni Budapest tömegközlekedését, hogy szinte senki nem akarna autóba ülni, csak akinek valóban muszáj.
@záporjózsi: "Ezenkívül hány városban van tömegközlekedés Európában?"

Egyszer majd összeszámolom.
@afalujegyzője:
Hááát, sokan megszívták a gumifaszt barátom, de legalább egy szórakoztató 5leten. Kellenek a szocik (méregdrága vicclapok helyett).
@m a x: "...Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy ha részleteiben megnéznénk a könyvelést, akkor valszeg kiderülne, hogy a jegyárusok, jegyellenőrök és a feléjük pakolt vezetők bér- és egyéb költsége el is viszi a jegyeladásból származó bevételt. Ennyi erővel igen, akár ingyenes is lehetne."

És a jegy helyett pl reklámcuccot oszthatnának, azért is nagyot kaszálhatna a BKV. Simán ingyenes lehetne, mindenféle dugódíj nélkül.
A nem áruszállítókat meg simán kitiltani, a perem-zöldben lakók terpjáróit főleg.
Hülyeség, hülyeség, mindazonáltal érdekes, hogy azok kritizálják, akik nyolc éven keresztül sokszor ekkora hülyeségekkel traktáltak bennünket. Istenkém, milyen igaza volt Marxnak a lét és a tudat dialektikus kapcsolatáról. Jó ez a cikk, csak nekem, mint lelkes totaw-olvasónak az fura, jó ideje miért ez az első, amelyik felkerült a "pártsemleges" index címoldalára. Talán csak nem azért, mert az mszp-t ekézi?
Elsőre el sem hittem, hogy ez a "Van egy jó hírem, Budapest!" c. plakát megoldott nyakkendővel bájmosolygó photoshop-sima arcú, festett szemű Horváth Csabával ezt takarja, mármint, hogy legyen ingyen a BKV...
Akkora blődli, hogy rögtön a mögöttes célt kerestem, nem mertem elhinni, belegondolni, hogy ezt csak úgy, kvázi szavazatszerzés céljából, vagy hogy befuttassák a jelöltjük nevét, bedobják a la nature...
Hihetetlen zsákutcába terelték magukat, még híveik körében is, ahogy tapasztalom, fölállt a szőr ettől a mutatványtól...
Mit akartak ezzel?
És miért?
És hogyan?
És egyáltalán: ki érti ezt?
Nem vagyok a hívük és sosem voltam, de ez akkora nagy marhaság, hogy szinte megsajnáltam őket és főleg a szavazóikat...
@nápolyi maszti: "jó ideje miért ez az első, amelyik felkerült a "pártsemleges" index címoldalára"

de hát szinte mindegyik felkerült.
Elsőnek legyen ingyen a 4-6-os, hogy a csövik mindenképp a kombínyókat lakják le először!

Mikorra megy már át a köztudatba, a dugódíj nem azért van, hogy a tömegközlekedés jobb vagy olcsóbb legyen, hanem azért, hogy drága legyen autóval behajtani. Így pont egy fokkal jobb, mintha anblokk kitiltasz minden forgalmat, mert ha nagyon kell, jó pénzért mégis bemehetsz.

Ha elég drága ahhoz, hogy csak kevés gazdag+néhány rászoruló használja, akkor kevesebb autó lesz, nő az életminőség. (Azaz mindenkinek jó, annak is, aki először úgy érzi, hogy vele b*-tak ki...)
Annyi beteg van ebben az országban, hogy az már fájdalmas. Erre bizonyíték, hogy a kommentetlők között van olyan aki helyesli, hogy ingyen legyen a bkv. Erre már egyszerűen nem tudok mit mondani. Sírhatnékom van.
@preston: Nem olvastad el figyelmesen a "nagyszerű" javaslatot. Jegypénztárak, ellenőrök, biztonsági őrök maradnak, ugyanis nem mindenkinek lenne ingyenes a BKV.
félórája várom, hoyg felhívjon Jean-Michel Jarre. húsz éve nem hittem volna el, hogy valaha beszélek vele, de azt meg főleg nem, hogy félóra csúszástól felbasz az ideg :D
@Tóta W. Árpád: Akkor elnézést, ellankadt az éberségem.
Lehet hogy Horváth Csaba hülyeséget mondott, de ezt Tóta W. helyett meggyőzőbb lenne olyan közgazdász szájából hallani, aki tisztában van (értsd kikutatta) a szuburbanizáció, a légszennyezés, a közterület foglalás, és egyéb tételek közvetlen és járulékos költségeivel, és a folyamat megfordításából fakadó adminisztratív és járulékos bevételek nagyságával. Szerintem a BKV évi 10-20 milliárdos dotációja, és a szükséges fejlesztés költsége máris más súlyú lenne. A parkolási bevételeket meg már réges rég a tömegközlekedésre kellett volna fordítani.
A jó tömegközlekedés alternatívája az útkapacitás-bővítés, ami önmagában is durva pénz, de aztán fenn is kell tartani, sőt a hatásait is fizetni kell.
Most hívott, azt mondta, mindjárt valami magyar búbasszal kell beszélnie Bukarestben...
Nem tudom, melyik komment volt, de ott a nagy igazság:
a 300Ft-ot (vizitdíj) is az fizette, aki eddig is fizetett mindent, aki meg nem tudta/akarta, az meg kapott mentességet.
Na ez megy ebben az országban, minden szinten, legyen vörös, vagy narancs a királyunk.
azért én egy szép világnak gondolnám azt, ahol a bkv bérlet árát mindenkitől elszedik adóként és cserébe mindenki utazhat rajta. aki nem tart rá igényt ÉS marad rá pénze az adózás után, az meg nyugodtan mehet autóval, biciklivel, vagy helikopterrel is. a gond csak azzal lehetne ebben a szép új világban, hogy a) továbbra is kilopnák a (z adóként beszedett bérlet-) pénzt a bkv-ból ilyen-olyan hagyók, vagy utódaik, b) még nem hallottam olyan felcímkézett adóról Mo-on, amit arra költött volna a kormány, amire eredetileg beszedte (pl: nyugdíj, útalap, tb) c)ha mindenki fizeti a budapesti közlekedést, akkor a vidéki joggal igényli, hogy ott ahol ó lakik, szintén legyen min. 40 percenként buszjárat, ingyen, így aztán vagy az egész országra kiterjedő közlekedési hálózat lenne a vége (az mennyibe kerülhet?), vagy az ingyenesség vesztené (félig-kétharmadrészt) értelmét, ha továbbra is ellenőrzés lenne, csak valami budapest-kártyával szívatnák az utazóközönséget a bérletszelvény helyett.
azért mégis szép lenne, szívesebben olvasnék arról, hogy mi hiányzik az ingyenes (adófinanszírozott+alanyi jogon járó) bkv-hoz, mint arról, hogy "aztúgyse lehet+ mekkorahülyeségmár".
NE LEGYEN INGYEN A BKV!!!

Bármit, csak azt ne!!! Legyen mondjuk fele ennyi a jegy, oszt' jónapot! Az is bőven elég lenne! Ingyen NE!
Ősbelvárosiként elszomorít, hogy milyen sok bedeszkázott, összefirkált kirakatablakot látok a valaha pezsgő üzleti negyedekben. Ha egy villanykörtét akarok venni, végig kell gyalogolnom a West End Cityt, mert ugyan, ki menne a Kossuth Lajos utcába TV-t venni, ha ott sehol sem tud megállni? A markában vigye haza? Vagy a télikabátot, a pocelán étkészletet?
Szellemváros lesz itt hamarosan. Ezen az ingyen BKV sem segít. Még akkor sem, ha a vidéki adók egy része a valaha virágzó Budapest ujjáélesztésére menne.
Más.
Tudtommal a dugódijat Londonba belépéskor a londoniak is fizetik, ha hazamennek a nyaralásból.
Még más.
Egy délfrancia kisvárosban kerestem a parkolóautomatát, de csak egy táblát találtam: "Tessék nyugodtan kiszállni a kocsiból, autója a város vendége!"
További más.
Több kaliforniai városban éjjel 2 és 3 óra között összeszedik az utcákon található autókat - legalább húsz éve kötelező minden lakáshoz pincegarázst biztosítani.

Vagyis léteznek jó és rossz, utánozható és nálunk elképelhetetlen megoldások. Az ingyen BKV sem volna hülyeség, ha tudnám, miből...
"büszkén sorolni az alanyi jogokat: egészségügyi ellátás, nyugdíj"
Te degenerált: a nyugdíjért és az egészségügyi ellátásért a fizetésünkből levont járulékkal fizetünk.
@kilobike: "300Ft-ot (vizitdíj) is az fizette, aki eddig is fizetett mindent" - akinek egy év alatt 20 db. számlája összejött (vagy több) az visszakapta. És ne mondd, hogy 300Ft több volt, mint a hálapénz (vagy egy fél doboz cigaretta).
A mi körzetünkben sok magányos idős ember azért ment a doktornőhöz, mert türelmes hallgatóközönségre vágyott. A doktornő azt vallotta, hogy a türelmes meghallgatás jobban gyógyít, mint az orvosság, amit amúgysem váltanak ki. Ennek a stratégiának eredményeként a csakugyan betegek 37.2-vel is inkább kihívták a doktornőt, semhogy órákig várjanak prüsszögő-köhögő társaik mellett üldögélve. A 300 bevezetése után fura módon kevesebbet vártunk. Engem mindez alig érdekel, mert nagyon ritkán kell az orvos. Nem is kaphatnék vissza 6000 forintot évente, akkor sem, ha a nép nem szavazta volna le.
Ez, persze, mind "off". Semmi köze az ingyen BKV-hoz, ugye.
@apoa: Kivéve, aki nem. És leszámítva, hogy a járulékbevételből nem jön ki.
Van tuti megoldás, csak gondolkoznom kellett egy kicsit.
A TB-t, ugye, mindenki fizeti? Az is, aki sohasem beteg, és 50 éves korában meghal?
Nos, vezessük be a BKV-járulékot.Fizesse mindenki.
@anyátok: Ez nem így volt. Ha 20db összejött EGY helyről, akkor. Tehát elmész körzeti orvoshoz, látogatásonként 300, elmész belgyógyászhoz szintén, elmész urológushoz szintén etc...
ja, és a tehetősebbek fizessenek a buszsofőrnek hálapénzt.
@anyátok:
1. A dugódíj nem feltétlenül lenne probléma ha megfelelő parkolási lehetőséget biztosítanának (P+R)
2. Valószínüleg az a francia kisváros kapkod minden turista után... :)
3. Lakáshoz lehet, hogy kötelező a garage, de olyan az ára is...

Semmi nincs ingyen.
Debilek! (=horváthcsabák)

Fel kellene már fogni, hogy olyan, hogy "ingyen", olyan nincsen. Mindig mindenért fizet valaki. Ez az "ingyen" volt a cucilizmus máig ható nagy átverése, mely végül a vesztét okozta. Ha valami ingyen van, ott rögön megjelenik a pazarlás, hisz "ingyen" van. Így nevelt az élelmes magyar gazda az "ingyen" bébitápszerrel malacot Kádár alatt.
Debil politikusaink kitalálták az "ingyent", élelmes népünk válasza erre az az össznépi társasjáték, hogy hogyan_álljunk_a_lófasz_jó_végéhez. Merthogy adót, TB-t nyugdíjjárulékot csak kellene valakinek fizetni, hogy legyen miből fizetni ezt a sok "ingyent". Mára már csak azok maradtak, akitől levonják a munkahelyén, az önbevallók mind minimálbéresek, veszteségesek. Persze az "ingyenből" ők is kérnek, hisz az alanyi jogon jár.
Vizitdíj, tandíj? A debilek leszavazták. (Nagyobb debil már csak az volt, aki szavaztatott.)
Nosza, vegyük fel a listára a BKV-jegyet is! Meg a sört is! Meg akkor már a bort is, hisz bort iszik a magyar...!
@Várúr: "Nem sokban különbözöl a szoccer vezérkartól, ha még mindig azt hiszed, hogy Orbán 2/3-a a vizitdíjon múlt."

ezt nem mondtam. Viszont azt igen, hogy Kádár népe 19 ezer forintért szavazott, Orbán népe 300Ft-ért. Voltak sokan, akik a kormánnyal akarta kibaszni. De volt egy 6-800 ezer fős mob, akik 2002/2006-ban az mszp-re szavaztak, az ő szívükhöz Ovi a 300Ft-os díj eltörlésével ért oda. Valszeg ők most a fideszre szavaztak.

"Az a múlt, ez meg a rettentő jelen. "

Milyen rettentő jelen? Tele van lehetőségekkel ez az ország, ha beszélsz nyelveket, meg van jó szakmád. Ha meg nincs, akkor képezd magad. Én nem a kormánytól/istentől/szomszédtól várom, hogy jó legyen, hanem teszek érte. A következő ciklus végére nekem egyetlen elvárásom van, A c1/9 -es spanyol nyelvi szintem. Az csak rajtam múlik. Ha ebben nem akadályoz a kormány (és nem fog), akkor nekem oké.

"Térj vissza a munkásmozgalmi kezdetekhez Kaffa. "

Ennél a szintnél többre tartottalak. Szomorú, hogyha elfogynak az érvek, csak a kommunistázás maradt.
Nem mindenki komcsi/fasiszta, aki nem ért veled egyet. Sőt, éppen a komcsik/fasiszták tulajdonsága, hogy gyűlölik az ellenvéleményt.
@GerzSonka:
A TB, persze, legyen ingyen.
@apoa:
Fizetünk mindenféle adót.
A TB járulék nem a költségvetésbe ment véletlenül?
@melonbaron: kis matek: 40% gdp ~20%-nyi embertől. 80% termeli a 60%-t. Szerintem Budapest megdolgozik.
@anyátok: Ha tetőteret akarnál beépítenji, nálunk is már húsz éve ragaszkodnak a garázsos megoldáshoz, akár van a környéken lehetőség erre, akár nincs. Ezért se megy a tetőtérnek alkalmas tetők eladása a sok egyéb más kitétel mellett. Aztán pl. a XIII.-ban virágzó üzletág eladni virtuális helyet a kocsiknak, pöcsétes papírral x pénzért. És akkor megy az engedély, ha minden más szirszar előírás teljesült. (ritkán, működik a SI-faktor. Viszont, ahogy az Index is megírta januárban, ettől meg össze fog omlani a budapesti házak nagyrésze az ötven év ikv-s rémuralom utáni roncshalmazként.)
Na ez off némileg, de mutatja, hogy mindent át lehet hágni. És hát hol az istenben létesüljenek új garázsok a tömött belvárosban? De ha nincs eladva a tető,akkor miből lesz felújítva a ház??
Egyedül az ausztráliai Perth belvárosában működik ilyen ingyen szisztéma,de náluk az adóbevételeik bőven fedezik ezt a "tömegközlekedést ösztönző" lépést.
Off
A városligeti majálison a Munkáspárt standjai sokkoltak leginkább,kőkemény uszítás volt szinte minden szlogenjük.
A legnagyobb molinójukon ez állt:
"Üsd a tőkést,ne siránkozz!" Tisztára egypetéjű ikreik a jobbiknak.
On
@Tóta W. Árpád:

Mindenkit megnyugtatok, hogy a tömegközlekedés a vidékfejlesztési államtitkárhoz kerül.
Most nyilatkozta a csúcsminiszter - Fellegi.
Így már tuti, hogy Budapest közlekedése el lesz boronálva.
@Qqriq: a részletekben valószínűleg igazad van. azonban HA megoldható lenne, hogy a bkv bérlet árát amit így is kifizetek vonják adóként ÉS abból kijönne a bkv üzemeltetése, akkor örülnék, hogy a) nem kell havonta (évente 10x) sorba állni, b)hogy aki autózik nem spórolásból teszi (mert drágább a bérlet, mint a benzinköltség), hanem mert muszáj autóval intéznie amit éppen intéz, c) hogy nem kell vacakolni a bérlettel-jeggyel (otthon maradt-e, lehet-e kapni aznap mikor utazom, ott ahol felszállnék, nem kéne ellenőröknek ácsorogni a mozgólépcső előtt és nem kéne a 6-os villamoson rabló-pandúrt játszani. ugyanennyit mint most nem sajnálnék befizetni, ha tudhatnám, hogy a) mindenki befizeti (és nem csak akinek kedve van, mert unja a rabló-pandúrt az ellenőrökkel) b) nem ellopják, hanem egy "átlátható bkv költségvetésbe" menne. elfogadom, ha azt mondod, hogy jelen állapotban ezek a részletek nem teljesülnek, de inkább érdekel azok véleménye, akik azt keresnék, hogyan lehetne teljesíteni a szükséges feltételeket, mint aki csak beszáll a hurrogó kórusba: "úgyselehet"-ezni.
Hallom ám, meg olvasom is a terveket, hogy állítólag idén (a legrosszabb esetben, ugyebár, kizárólag és csakis akkor!) az éves hiány 6,5 % lesz. Nopersze érthető, kell az a kis pénz (~675 milliárd) erre-arra. Nem gond, ezekben a hitelbőséges években mitse tesz az, legfeljebb elszalad egy kicsit az a forint, úgyis messze még a négyszázötven (Simorral kombinálva ötszáz).

Ilyenkor, szent kormányváltás idején, nem is illő ezzel az államháztartási hülyeséggel foglalkozni, hanem leginkább egy, a következő önkormányzati választáson úgyse nyerő ember felelőtlen ígérete a sokkal izgalmasabb téma (vajon kitől tanulhatta?), fenti okból négyszáznyolcvanhat izzó tartalmú, lángpallosos cikk+blogírás foglalkozik vele. Namostan elárulom, hogy akiknek ez a bejelentés szól, azok nem a hites FIDESZ szavazók (de nem ám), és nem is a lángpallosos, blogírós meg blogolvasós, leginkább agymunkával foglalkozó embereknek kies hazánkban mintegy 1682 darabra tehető óriási tömege (még annyira se). Hanem mások. Akikben az ingyen sokkal erősebben megragad, mint a kedvezőbb árú, és akiknek az agyában valakik elültették, hogy csak akarni kell, a többi lényegtelen. És akikkel a tuti vereség méretét esetleg csökkenteni lehet. Ígérni viszont nyugodtan, mert megakadályozni nem, azaz ígéretbeváltási gondokkal nem szükséges számolni.

Fentek fényében a nagy-nagy felhorgadás egy kissé mintha röhejesnek tűnne nekem (nem a FIDESZ hívőké, persze, az abszolúte megszokott).
@Perillustris: Ha tényleg megteszed (nagy munka, köszönjük!), akkor esetleg lehetne egy olyat, hogy mellé valami név és népesség? (Tudom, eddig a kisujjadról volt szó, most tartunk a volt padtársad nagybátyjának a karjánál...)
Szingapurban csökkenteni akarták az autók számát és csökkentették is, DE! über-hiper-szuper tömegközlekedés, tiszta, pontos, csak annyit fizetsz amennyit utazol... mint a mesében, és működik, van már kipróbált rendszer, miért kell nekünk a melegvizet 123. alkalommal is feltalálni, mirét nem lehet átvenni egy már működő rendszert?
Ha már pénzügyek, ebben a fenenagy "Nemzeti Együttműködés Rendszerében" ki lesz itt az a nemzeti együttműködő, akinek ugyanez lesz a feladata, amit sötétbüdös libsikomcsi kormányok pénzügyminiszer elvtárs feladatkörének becéztek? Matolcsy?
@PerverzTata: "Semmi nincs ingyen."

Ez a lényeg. A közterületi ingyen parkolás sincs ingyen.
Ezt a Budapest megdolgozik dumát hagyjuk.
Egy vidéki nem lustább csak korlátozottak a lehetőségei. Ja igen és a GDP-be erősen bedolgozó országos cégek sem Kerepestarcsán számolják el a bevételeiket de ott is találsz mondjuk benzinkutat, bankot stb.
Mindenképpen többet termel Budapest de nem annyival.
Annyira király hogy Kerepestarcsát használtam random példának és nem tudtam hol van. Szóval mondjuk Nyíregyháza.
@simonmondja.:
szívesen, de amúgy te kiérdemelted ezt,
gondolataidat tükröző &/v manifesztáló
kemény szívós munkáddal, tetteiddel.

egyébként

én köszönöm, h lehetővé tetted a gyűjtést, azzal h íly becses és csodálatos dolgokat írtál.

KÖSZÖNÖM.
@Netszamuráj:
Ehh, a demokráciához erkölcs kell. Enélkül nincs demokrácia. Vagy van önfegyelem, vagy ez a szopás van, amibe belelavírozott az ország. Lehetetlen olyan szabályozást létrehozni, ami nem kerülhető meg különböző módokon. A németek sikere abban rejlik, hogy nem akarnak jogosulatlan előnyre szert tenni, nem követik a nagyobb kutya baszik elvet, egészséges rendszereket építenek ki, amiket etikával és iratlan szabályokkal hatékonyan működtetnek. Ma Magyarország a görög demokrácia végnapjait idézi, innen kellene az új kormánynak visszarántania az országot.
@Beren:
Mert ez így píszí és így kiegyensúlyozott, ala liberális. :-)))
Nekem averzióim azóta vannak amióta kirúgtak a munkahelyemről, miután egy lakossági fórumon számon kértem Lázár Jánost, hogy a 2006-os 10 pontjából még 1 sem valósult meg, akkor meg miért megint őt küldjük a parlamentbe ?

Megírtam a Délvilágnak, beszéltem ügyvéddel, azt mondta : "Hát Gabikám nagy állat voltál, de a fegyelmi az komoly dolog, pláne hogy a főnököd és neje is állatja hogy rendszeresen megloptad a céget."
Azóta már 1 volt kollégámnak is megváltozott a véleménye rólam, szerinte többször előfordult hogy szándékosan megkárosítottam a cégem.
Szóval úgy néz ki rendesen beszoptam.
@anyátok: "Ha egy villanykörtét akarok venni, végig kell gyalogolnom a West End Cityt, mert ugyan, ki menne a Kossuth Lajos utcába TV-t venni, ha ott sehol sem tud megállni? A markában vigye haza? Vagy a télikabátot, a pocelán étkészletet?"

mindig veszel egy tévét is, ha villanykörtéért indulsz el otthonról? melyik kossuth u-ra gondolsz? (mert én hirtelenjében nem tudok olyan belvárosi utcát, ami a forgalomcsillapítás/sétálóutcává alakítás miatt vált volna "szellemvárossá", lepusztult, elhanyagolt, néptelen területté. olyan viszont mintha lenne, ahol az elviselhetetlen autóforgalom miatt ez bekövetkezett.
@mig8: "honnantól kellene fizetni dugódíjjat"

Meghát mivel budapest abból él, hogy van körülötte egy ország, még az is lehet, hogy a "vidék" bevezetné a budapestről kihajtási díjat.
Amit vakapad ostoroz, azt én csak dicsérni tudom.

A 2. rész különösen jó lett, és ennek az első részére pedig matek szempontból is büszke lehetsz.

Nincs mit vitatnom.
@Tóta W. Árpád:

"félórája várom, hoyg felhívjon Jean-Michel Jarre."

Lakodalomra kell?
Tudok nála jobb vendéglátós zenészt.
Szerintem pedig jó ötlet.
Miért ne lehetne a fővárosiaknak ingyenbusz a vidéki bumburnyákok befizetett adójából?
Igaza is van!
Több pénzt a Budapestieknek!
Kevesebb pénzt a Vidékieknek!
Érdekes, egy fidesz nevű párt, bizonyos Orbán Viktor vezetésével, pont ilyen debil ígéretekkel,javaslatokkal kétharmadot szerzett a választásokon.

Tanulnak az mszpsek.

UI:
Sokkal jobban ürültem volna egy Matolcsy valóban debil és forintveszélyes nyilatkozatáról szóló írásnak.
Persze megértelek Árpád, gyereked van, és nem szeretnéd ha csókra tartott két ütésre emelkedne.
Amúgy még mennyi ideig lehet jól megélni a döglött mszp fikázásából ?
KEDVES BUDAPESTIEK! Én feltaláltam az ingyenes tömegközlekedési eszközt: úgy hívják, bicikli vagy kerékpár, kinek-kinek a szája íze szerint.
Ráadásul fazonírozni is lehet, például Horváth Csabának az ülés helyére fel lehet szerelni egy jókora lófaszt, az pont neki való.
Ezek után mit csinálhat az ember? Vagy elhúz külföldre, vagy kénytelen-kelletlen megszereti Orbán Viktort és barátait.
@Tóta W. Árpád:
Nyilván ennek a parasztnak van azért kis igazsága. BKV járulék egyáltalán nincs. Az egészségügyi járulékot az is fizeti, aki nem betegeskedik, és messze nem mondható az egészségügy ma sem ingyenesnek, csak be kell feküdni a kórházba, és rájön az ember.
Szóval pöttyet méltánytalan ez az összehasonlítás, de hát egye kutya. :-)
@vakapad:
Ma már biztosan jól fogok aludni, és fel-felnevetek álmomban.
Na és akkor mi lesz, ha 6.5%-nál se fog elszaladni a forint? Köpsz egy nagyot, és aláállsz? Becsszó?
@xsasha: "A németek sikere abban rejlik, hogy nem akarnak jogosulatlan előnyre szert tenni, nem követik a nagyobb kutya baszik elvet, egészséges rendszereket építenek ki, amiket etikával és iratlan szabályokkal hatékonyan működtetnek."

Ez így egyáltalán nem igaz. Iszonyatos adócsalásoktól volt hangos az ország, a magánbiztosítós eü-jük pedig magyar szemmel nézve kibaszás a szegényekkel. Igaz, ott természetesebb, hogy akinek több pénze van, jobb ellátást kap. Sokat tanultam tőlük emberileg, sokat tudnánk tanulni tőlük társadalmi szinten, de a nagy ellátórendszerek nagyon nem a magyar közfelfogásnak tetsző módon működnek.
@Perillustris: "A szállítás díja nem mérvadó az áru árában (nyilván nem a nehéz és nagy termékekre gondolok, amik 2 ezer kilométerről jönnek). Spanyol jégsalátát 100 forintért vettem minap az újpesti piacon. Áfával, haszonnal, stb. Egy kg hántolt napraforgót kb. 10 forintért szállíttat Kínából hazánkba az importőr. Nos?
Az üveges meg felszámolja a díjat."

De, sajnos igencsak mérvadó a szállítás.
Úgy is számolhatnád, hogy az egy darab eseti jégsalátádra talán esik 35 fillér, és akkor tényleg nem sok. De: a kereskedő úgy fogja számolni, -ha nem akar tönkremenni-, hogy neki MINDEN NAP kell jégsalátát, vagy akármit szállítani, akkor is ha veszel, akkor is ha nem, -sőt akkor is, ha a végén ő viszi ki a komposztgödörbe amit nem adott el.

Ebben az esetben viszont már NEM 35 fillér lesz az egyszeri jégsalátádon, hanem annak az osztata + a ráépülő költségek, amit elpattint dugódíjra a teljes kereskedési folyamat során.
Ehhez jön még, hogy kevés kereskedő hozza a görög narancsot a saját kertjéből, tehát azért is fizetni fogunk, amíg hozzá eljut az áru. Folytassam?
Az ingyenes tömegközlekedés jó ötlet és megvalósítható is lenne, de NEM a válság közepén!!! Most bevezetni egy hatalmas öngól lenne, amibe bele is rokkanna az ország.

Normális, és biztonságos bevezetéséhez némi háttér is szükségeltetne, ezek persze apróságok, úgy mint:

- egy új pénzrendszer (valamint vele együtt az összes ország adósságának eltörlése): azaz kezdjük elölről nulláról, és innentől kezdve ne az IMF élősködjön rajtunk, hanem legalább a kamatot országon belül tartsuk

- egy új társadalmi berendezkedés és felfogás (pl munkavégzés nagyfokú ésszerűsítése, ami rengeteg megtakarítást eredményez, saját természeti erőforrások visszavétele, hogy pl az áramot amit megtermelünk ne adjuk el külföldnek, hogy aztán vissza kelljen vásárolni, geotermikus, napenergia, szélenergia és más ingyenes erőforrások kihasználásából fakadó hatalmas megtakarítás, az összes termék árába bele kell kalkulálni annak árát amit a negatív egészségi, környezeti hatásuk megoldása kerül) stb.

Na ha ezek itt mind megvalósulnak, akkor már simán el tudnám képzelni, hogy ne kelljen fizetni a tömegközlekedésért akár egyik városban sem, és még az alapvető élelmiszerek is ingyenesek lehetnének.

És hogy ez mennyi időn belül megvalósítható? - Olyan szintű előrelátással és gondolkodással, amivel a politikai elit eddig az emberiséget vezette: SOHA

Normális hozzáállással viszont 1-2 évtized elég lenne, de lehet hogy ennyi sem kellene hozzá.
@Napkutya: Szabolcs megyében leszedik az almát, elviszik csomagolni Vas megyébe. Onnan Budapestre, a nagybani piacra, s jó esetben onnan már az eladás helyére viszik. Biztos drága a szállítás...

Nem bánnám, ha a megnövekedett fuvarozási költségek eredménye az lenne, hogy nőne a helyi termelők versenyképessége.

Azt meg egyébként sem kívánom finanszírozni, hogy a kereskedő elnézi a rendelt mennyiséget, és kukába kerül. Nyilván beépül árba, de legalább ezt az fizeti ki, aki megveszi az árut.
@orbánmentesítő: szerintem itt pontosan te vagy az aki fikázik. Tudod te egyáltalán milyen ígéretekről beszélsz itt? Orbánék nem ígértek olyan baromságot, mint ingyenes tömegközlekedés!!!

Azt mondták, hogy lesz adócsökkenés, mert a meglévő adószint megfojtja a gazdaságot. - Na és nincs igazuk?! A mértékéről pedig nem beszéltek, tehát nem azt mondták, hogy innentől kezdve hirtelen kánaán lesz és nem kell adót fizetni.

Azt sem mondták hogy nem kell dolgozni, sőt kiemelték, hogy az ország talpraállításához sokat kell tenni.

Na most akkor mire is gondolsz pontosan, és melyik kocsmából, melyik ismerősöd ismerősétől szerzed a biztos értesülésedet?

(Zárójeles megjegyzés: én NEM szavaztam idén egyetlen pártra sem, de tudomásul veszem a többség döntését, és szerintem minden normális magyar embernek morális kötelessége, hogy szurkoljon a kormánynak, akinek közösen felhatalmazást adtunk és felelősséget, hogy sikerüljön tennie valamit az országért. Ha valami nem tetszik, akkor persze fel kell szólalni, konstruktív kritikával lehet a programjukat illetni. Na most gondolkodj el, hogy a te böfögésed, amit benyögtél, az most mennyire konstruktív, mennyire konkrét és mennyire van alátámasztva?)
@kovácske: "mindig veszel egy tévét is, ha villanykörtéért indulsz el otthonról?"

Hát pont ez a baj. Csak villanykörte kellene, de az V. ker. Kossuth Lajos-uti Kravill bezárt - no, vajon miért? (Mert az én egy szál villanykörtémből nem él meg, a nehezebb dolgokat meg ott veszem, ahol parkolni tudok).
@kovácske:
A régi szép Váci-utcából pedig palifogó bazársor lett.
igazi hős:
Tény, elkúrtam, 2*r*Pi-ből indultam ki, de ugye a sugár is 2x van... Na mind1, 1.57x sebesség elérése még reálisabb is.
Perillustris
"Idejétmúlt gondolkodásmód. Ma már - civilizáltabb országokban - az autókat küldik az aluljáróba."
Ami persze tök egyszerű lenne mondjuk az Andrássyn, ahol a föld alatt már ott megy a kis földalatti. Meg valószínűleg olcsóbb is sokkal egy 10km-es autó alagutat építeni, mint pár 100 méterenként 20 méteres aluljárót a gyalogosoknak.
Persze áz árat ki nem sz.rja le, pár csillárd IMF hitel azért, hogy a gyalogosoknak nehogy lépcsőzni kelljen - simán megéri.
@varvizib: Orbánék nem ígértek olyan baromságot, mint ingyenes tömegközlekedés!!

azt télleg nem ellenbent a NAGYMÉRTÉKŰ és AZONNALI ADÓCSÖKKENTÉST azért várom ám....

meg még pár száz ezren biztosan...

Különben továbbra is az egyén csinálja magának az adócsökkentést, úgymint nem fizeti be... lebukik, céget alapít másikat szépet...

nevére nem vesz házat, kocsit, ez a recept...
@Nancsi: Pedig olcsóbb egy árkot ásni és olyan hidat építeni, ami elbír egy gyalogost meg egy biciglist, mint egy árkot ásni és építeni egy olyan hidat, ami elbír egy buszt...
@Nancsi: Nem ezért vannak gyalogos aluljárók, hogy a gyalogosok ne lépcsőzzenek, hanem hogy 2 nagy forgalmú utat ne kelljen összehangolni, ne lassítsák egymás. Ha nemcsak a Nyugatinál, hanem a többi nagy kereszteződés is kétszintű lenne a körúton, akkor akadálytalanul lehetne a körúton menni. (Persze a Deák tér és a Hungária csomópontok még jobban bedugulnának, a képlet nyilván bonyolultabb annál, hogy "felüljárókat a Nagykörútra".)
@vakapad: Én aztán tényleg nem vagyok fideszfan, tán kiderült, ha de ha a másik oldal is baromságokat pöfög, azt miért kéne elnézni? index.hu/belfold/budapest/2010/05/04/nem_adodnak_ossze_horvath_csaba_szamai/?rnd=364 Ezek szerint nem tudható, Horváth Csaba kire-mire hivatkozva követte el hirtelen felindulásból ezt a bejelentését.
Jobb lenne nekik - és a baloldalban még nyomokban hívőknek - ha kicsit visszavennének, elvonulnának manrézába meditálni és csak a nagyon alátámasztott, ezerszer megcsócsált és végig számolt - máshol esetleg kipróbált és bevált - ötleteikkel előjönni pár hónap után. Ami ámokot most fut, az végképp aláássa és betemeti őket. Csak ennyi az oka, hogy pl. én is felhördültem, bocs.

Hogy Orbánék mit fognak lépni - hát illúzióim nincsenek - bár ugye, mivel már tavaly januárban beszélgetett a vezírrel (személyesen vele!) az IMF-től a Strauss-Kahn, tán még most is emlékszik rá OV, hogy nincs habzsi-dőzsi már. Vigyázó szemüket talán tényleg a görögökre vetik és a Bourbonokkal ellentétben még tanulni is képesek.

nol.hu/belfold/20100430-habar_folul_a_galya_ Kb. így látom én is a helyzetünket, ami hát hümhümhüm... És lehet még szarabb is persze. De ehhez nem kell hozzá turbóznia a Horváthéknak.
A szocikkal az a baj, hogy képtelenek átmenetkben gondolkodni.

Ez a Csaba gyerek felfoghatta volna, hogy Ő rá csak 60++ ok fognak szavzni.

Elég lett volna most csak a nyugdíjjasnak ingyenes lófaszt igérni. A kampány hajrában meg ezt a faszságot. Jobban müködött volna. De így... áhh semmi koncepcíó semmi tervezés. Ezek innen is hülyének tünnek, nemcsak onnan....
@varvizib: Olvass ember! A terv 2013-ról szól, addigra új és csodálatos kormányunk simán kihúz minket a csávából.
@Nancsi: "nehogy lépcsőzni kelljen"

Majd egy térdműtét után visszatérünk rá (persze ne legyen szükséged rá soha). A gyalogosok aluljáróba űzése bűn.
@klacus: "Elég lett volna most csak a nyugdíjjasnak ingyenes lófaszt igérni."

Hát az az egyik gond, hogy nekik már megvan. Ez a finanszírozás egyik bökkenője, hogy szociális szolgáltatásnak is használták.
@kaffogó hebrencs:
Dehogy gyűlölöm az ellenvéleményt, de engedd meg, hogy szórakoztasson. "Rettentő jelen" beszólásom ezek szerint nem neked, hanem napjaink hivatásos rettegőinek szól. Nylvvizsgádhoz sok sikert, én hálistennek rég túl vagyok rajta. Bár lenne spanyolból is. Csodás nyelv. Szeva.
@igazi hős: "a többi nagy kereszteződés is kétszintű lenne a körúton"

Már most is az élhetőség határán van pl. a Blaha L. tér. Egyenesen tragikussá válna a helyzet, ha ott gyorsulna a forgalom (ezzel pl. a zajártalom is megugrana).

A Nagykörút forgalmát tehermentesíteni, csökkenteni kell.

De ha mindenképpen kell aluljáró, akkor azt az autóknak.
Mesterházy minden áron bele akar kerülni a TV-be. Nagy a konkurencia, ezért csak orbitális baromsággal lehet bejutni. Lesz még itt nyilvános vizelés is.
Orbán kormány eddig nagy jól kommunikálta a semmit. Sajnos a sajtó lassan kénytelen "kiszivárgott" tervekből dolgozni és ehhez lassan a kormány sem kell.
@Várúr: Hivatásos rettegésből nem volt hiány már 94-ben sem. Sokan féltek, hogy Hornék kolhozosítanak, restaurálják a kommunizmust. Az orbáni érát végigrettegték jónéhányan, 2002.ben sem volt semmi rettegés, 2006-ben meg különösen bégetett a sok birka.
Ma rettegésre azoknak van okuk, akik attól rettegnek, hogy :

A FIDESZ nem tart elszámoltatást, amit Pintér alátámasztott (szerinte Gergényi nem volt törvénysértő, hogy hülyére verette az embereket, Révusz Máriusz valszeg más véleményen van )

nem lesz képes beindítani a gazdasági növekedést (a nyugati sajtónak azt nyilatkozta Orbán, hogy ez egy "big if")

A nyugati sajtó a Központi Bank elleni Orbán-támadástól retteg:

www.reuters.com/article/idUSTRE6411YI20100502
@xsasha: "mi lesz, ha 6.5%-nál se fog elszaladni a forint?"

Hát pillanatnyilag még ovinak sem kell hülyeségeket mondania, elég ha a térképre néznek valahol messze a bankszékházban, hogy ez az éhes vagy mi ország milyen közel van görögországhoz.
[nézd meg a forint árfolyamot most]
Ha ebben a helyzetben még hülyeségeket is fognak mondani (értsd a pénzpiacokat nem megnyugtató hírek jönnek), akkor valóban nagy gubancok lehetnek.
Eddig túl pesszimista voltál (fúj gyurcsán, csak rosszat tehet), most meg indokolatlan eufóriában élsz (húú, ovi az az isten, csak jó jöhet).
@Perillustris: "A gyalogosok aluljáróba űzése bűn".

Nemcsak a kerekesszékesek miatt. Aki járt már este 10-kor a Nyugati-aluljáróban, az tudja, miről beszélek.
Segítsetek, ezen a napon nem volt időm tájékozódni:

ma éppen mitől kell rettegni?
@bólint:

Mint írtam, az ígéret címzettjei nem az itt irkáló-olvasgató fórumtársak. Az ő véleményük (közte az enyém is), ami biztosan negatív, mégpedig egytől-egyig, jelen helyzetben Horváth Csaba részére teljesen irreleváns.

Fenti okból feleslegesnek tartom, hogy ezen bármennyit is rugózzunk, már csak azért is, mert a választás megnyerése híján úgyse kell neki az ígéretet beváltani (de már ezt is írtam).
@xsasha:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=4&i=132619&is=1

Meg lehet nézni benne az állampapír referenciahozamok alakulását idén. Dátumok:

A félelem és gáncsnélküli támadása az offsóros ellen: 04.26.

A leendő szupercsúcsgazdaságis bejelentése a leendő hiányról: 05.03.

Mint a gyerekek, mikor feszegetik a pofonosládát. Persze, tudom, új játék, de azért szólni kéne már valakinek, hogy ez nem gumikacsa.
@xsasha:

"Na és akkor mi lesz, ha 6.5%-nál se fog elszaladni a forint? Köpsz egy nagyot, és aláállsz?"

Én inkább nem próbálnám ki, ennyit nem ér vakapad önnyálazása.

Azt látom, hogy idolodhoz hasonlóan a materiális dolgok terén te sem mozogsz túl otthonosan, ezért javaslom mielőtt nagyon örülnél a 6,5%-nak, nézz körül mi történik éppen körülöttünk.
@vakapad:

"Mint a gyerekek, mikor feszegetik a pofonosládát."

Ugyan már! Amit csinálsz, az a valós tények nem megfelelő interpretációja. Orbán is megmondta, hogy neki nem főnöke se az IMF, se a mittudoménki.

Ami igaz is, csak azt felejtette el szegény, hogy az pityeg, aki fizet. És jelenleg a nemfőnökök fizetik a zenészt, tehát úgy húzzák el az ország nótáját ahogy nekik tetszik.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Segítsetek, ezen a napon nem volt időm tájékozódni:

ma éppen mitől kell rettegni?"

Ejnye, hát már elfelejtetted, hogy mitől rettegtél éveken át?
Ugyanattól kell ma is:
- zsidók befurakodása
- keresztényüldözés
- liberálisok
- fogyik a nép
- abortusz
- még egyszer keresztényüldözés
- és legvégül amitől legjobban szoktál rettegni: cigánybűnözés

Örülök, hogy segítettem:)
@anyátok: Az egyik legjobb példa. De nem kell este 10-ig várni: nappal is tele van rosszarcú emberekkel és kurvákkal.
@anyátok: a váci u-i bazársort illetően (hálisten) egy véleményen vagyunk. villanykörtét kapni a király u-ban, ha jól emlékszem, ott még működik a tungsram bolt a sirállyal szemben.
amiben nem értettünk egyet (de talán meggyőzhető vagy:), hogy a kísértetváros, vagy kihalt, tönkrement utca és a váci u-i bazársor korántsem ugyanaz. és akkor még a kevésbé a matyóterítő-peepshow vonulatot hozó sétáló/forg csillapított utcákról még nem is beszéltünk (a váci u másik része a felszabtól a csarnokig, a ráday u, a király u a deáktól a körútig, meg asszem az október 6. u., amit mostanában csináltak készre, ja és talán a mester u és aaz üllői közti rész utcái is valamennyire ide sorolhatók). tehát nem igaz, hogy kevesebb autó = kihalt, koszos, bezárt kirakatok és tönkrement utca.
@anyátok: a váci amúgy már nem annyira csak túristagiccs központ, vannak ott valami ruhaboltok, amikben idevalósi ismerősök állítólag rendszeresen vásárolnak.
@kovácske: Az arány nem mindegy. Ahhoz, hogy a Váci utca vagy a Ráday utca működjön, kellenek nem forgalomcsillapított mellékutcák és jól járható párhuzamos utak. Egy irodába egy raklapnyi papírt ugye nem talicskával kell horndani a legközelebbi nagyobb csomópontból?
@UrsaMajor:

"Ejnye, hát már elfelejtetted, hogy mitől rettegtél éveken át?
Ugyanattól kell ma is:
- zsidók befurakodása"
Hol vannak? Csak nem a spájzomban? Ide a pajeszvágóm, de azonnal!

"- keresztényüldözés"
Keresztények a kerékpáros körversenyen?

"- liberálisok"
Azoktól kéne félni, akik saját magukat is képesek voltak kicsinálni? Muhaha :DD

"- fogyik a nép"
Az attól függ melyik fajta: a segélyből élő, vagy az 1,2 szaporulatú

"- abortusz"
Nem vagyok magzat.

"- még egyszer keresztényüldözés"
Hosszú kerékpárverseny:o)

"- és legvégül amitől legjobban szoktál rettegni: cigánybűnözés"
Nem, attól nem kell félni...

...a Rózsadombon.
@anyátok:
Nem!
Olvass Népszavát, ÉS-t, Galamus csoportot, MANCS-ot, stb..., h képben legyél!
@kolbászoszsömle: A közműkiváltásokkal már nem is olyan biztos. + A gyalogos nem arról híres, hogy szeret lépcsőzni. Látnád pl. az M5 bevezetőt (leánykori nevén Nagykőrösi út), 200-300 méterenként van felüljáró, de a bátrabbja-hüylébbje tuti, hogy a 2x3 sávon akar szintben átmenni. Gyűlnek is a keresztek az út mentén.
"Megoldás: másnap már nem jönne be ötven milliárd, két hónap múlva a fele sem. Az autósok árérzékeny többsége nyilván letenné a kocsit, és felfurakodna a buszra. Hoppá, kevesebb a pénz, és több busz kell. Jaj, most mi lesz? Emeljük meg a dugódíjat! Vegyünk fel hitelt! Áh, elkúrtuk, bocsi. Click New Game. Kádár János leköpte volna azt, aki ennyit sem gondolkodik előre."

Nem is tudom, miért, de nekem erről a 2010-es költségvetés jut eszembe:
váratlan bevételkiesések, MÁV és BKV veszteségének bele nem tervezése szerkezeti reform nélkül, stb....

Soha, egyetlen egyszer sem, még a híres 2006-os évben sem fogyott el időarányosan ennyire a tervezett hiány, mint idén.
@vakapad:
Megnéztem a linkedet, és csak annyit látok benne, hogy a görög hírekre mozognak a hozamok és a forint is. Miről hadoválsz, vazze?

Abban persze egyet értek veled, hogy gondoskodni kell arról az önkormányzati választásokon, hogy Horváth Csaba véletlenül se kerülhessen a BKV közelébe, és semmi esélye ne legyen ígérgetéseinek betartására. Medgyessy óta már tudjuk, hogy a szocik tudnak faszságokat ígérni, és azt be is tartani, mégha pontosan tudják, mekkora baj is lesz belőle. És erre minden ember figyelmét fel kell hívni.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "nem volt időm tájékozódni:"

Há milyen elemző Maga? (Jó, tudom, érettségi időszak)

"...ma éppen mitől kell rettegni?"

A görögöktől - egy lukkal odébb helóta geci - még ha ajándék lónak nem is nézzük... :)
@Nancsi: ...és utána a méregdrága alagútban megállt az élet, mert a csomópontok nem bírták. Vagy:
...és utána nem értették, hogy miért nincs senki az utakon, pedig az egész várost lebontották csak hogy elférjenek.

Nóóóóórmáááális?! A a különszintű gyalogos átvezetés ott kell, ahol:
- indokolt a nagy sebesség
- nem lehet zöldhullámot csinálni
- a domborzat amúgy is adja
- az egyéb műtárgyak, pl. a metró miatt amúgy is kell.
Budapesten olyan helyeken is vannak, ahol semmi értelme.
@tulok ex betonputtó:
:-))))))

Jaaaa, érettségi. Viszonylag igényes volt a mai feladatsor. Infós kolléga mondjuk 30%-ra írta volna meg saját bevallása szerint:o), de én kételkedem benne, sztem meglett volna neki a 40% is, annyi kell a közepeshez;-)
Nemrég volt a tv-ben Horváth "Cuki" Csaba, és hát megvédte az elképzelését. Valóban az derült ki, h a nyereség leginkább az egészségben lesz, ami felbecsülhetetlen, és a veszteség pedig megoldódik, mert hát ....ööööö.... ...azt még nem tudja konkrétan, mivel, mi által, de fedezve lesz, akár az előre engedett partizán ló hátulról
:o)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: na hát pont ezt írtam. van egy egyenlet, ami borul a hülye és demagóg javaslatainktól, ezért bevezetünk egy "felbecsülhetetlen értékű" faktort - környezetvédelem, egészség, emberi méltóság, nemzeti büszkeség, hagyományok, akármi -, és akkor mutogathatjuk, hogy naugye hogy kijön!
@tulok ex betonputtó: "Há milyen elemző Maga? (Jó, tudom, érettségi időszak)"

miert, erettsegi irasbeli alatt mi dolga van egy tanarnak?
@Perillustris: Tőled ezt nem vártam: az egyenletes sebességű forgalom (zöldhullám) sem több zajjal, sem nagyobb környezetterheléssel nem járna, sőt inkább kevesebbel. Hogy nagyobb lenne-e a forgalom azt nem tudom megbecsülni, de ha lenne körúti bringasáv, akkor biztos nőne a forgalom :-)
@Tóta W. Árpád: "naugye hogy kijön!"

A tétel másodfokú bizonyítása: "Naugye, hogy ugye!!"
@huba:

1. Nap: érkezés 7:25-re, nagy paksaméták felvétele, kb. 13 féle adminisztratív teendő után 8:00-kor indul az érettségi. Ülsz, és nézed, csal-e vki. Nem csal.
9:00-kor át egy másik terembe. WC-re ki/be menők adminisztrálása 2 helyen.
10:00-kor egy óra lazsa.
11:00-tól megint ügyelet, 12-kor beszedés, adminisztrációk kb. 20 perc.

2. nap: 7:30-ra mégy, utolsó eligazítás. Izgulsz, végül is vmilyen szinten te is vizsgázol. Ma nem ügyelhetsz, majd holnap... többet is.
Jönnek ki az első órás ügyelők.
- Na, milyen volt?
Perzse magyaros, fingja sincs a nehézségről, csak gagyog vmit érthetetlenül.

10:45-kor jönnek kifele az első fecskék. Tanár idegbajt kap.
- Nem megmondtam, Józsikám, ne gyere ki előbb.
A kijövők egy külön teremben gyűlnek, ki-ki beszámol arról, mit alkotott. Néhányan még azt hiszik, jól sikerült, aztán kiderül, elkúrta fele. Tanár ideges:
- Pedig nemrég vettük órán. (Faszomba - ezt már magában.)

A többit majd holnap.
@tulok ex betonputtó:

Amúgy, ahogy elnézem a görög kommunizmust a 14. havival, meg a 43 éves átlag nyugdíjba menetellel, meg az adómorállal, meg stb... hát van valami abban a "dógozzá, lusta hélóta geci!" szövegben:o)))

Bocs, görögök!;-)
@huba: "miert, erettsegi irasbeli alatt mi dolga van egy tanarnak?"

Egy tanárnak szinte semmi. A pedagógus bízik a felkészítés sikerében, felügyel, drukkol, félrenéz, szorít, csokit oszt, oldja a feszültséget, csúnyán néz, visszaél, puskát koboz, puskát észre sem veszen, odasúg, nevet.

Ha érted, mire gondolok.
@kaffogó hebrencs: Gergényi Pintér üzlettársa volt. index.hu/belfold/2010/valasztas/pinternek_be_kell_segiteni_gergenyi_es_bene_megfogasaban/ Be is csődöltek. EGyik megnyerőbb arculatú, mint a másik.

Hát érdekes lesz, ha ő a csodarendőr mindent szabályosnak talál 2006-ból, amire egy egész hősi eposzt fűztek fel a jobboldalon.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "elnézem a görög kommunizmust a 14. havival, meg a 43 éves átlag nyugdíjba menetellel, meg az adómorállal, meg stb... hát van valami abban a "dógozzá, lusta hélóta geci!" szövegben"

Dehát ez egy kurvanagy tükör felénk, (és ha már tükör, akkor inkább Karinthy, mintsem Arkhimédész, aki, tudvalevőleg nem bírta volt felgyújtani fent nevezett szerkezeteivel a Szürkakúz flottát)
@Perillustris: De még mennyire, hogy nappal is teli van stricivel, kurvával - és jobbikosok is ott gyűjtögető életmódoztak, van, amikor hangosbeszélőn át megmenteki a hazát nagymogyorók, szól a székely himnusz - és ez csak a vizuális és zajszennyezés. Este hatkor meg a koreai dalospacsirta kaját oszt. Kosz kivevés nélkül állandó, pedig állítólag ez az aluljáró örökbe van fogadva; de hogy miben nyilvánul meg? Tisztaságában biztos nem...

A WestEnd felé eső lépcsőn meg konkrétan embereken kellett átlépdelni télen, ha fel akarták jutni a Katona József utcába.
Effektív horror, ha tehetem gyalogok a Jászaiig. Egyáltalán arról beszélt a nagyvezír, mihez kezd ezzel hajléktalan tömeggel? Vagy ez itt csakis a Tóth Józsira váró problémagóc a város kelős közepén?
@anyátok: Babakocsival is istenkísértés így a közlekedés, ha le-fel kell cibálni az x kg járgányt y kilós gyerekkel. + A Délinél is átcikáznak rendszeresen - még a hetven körüli rokonék is boldogan és büszkén - a soksávoson, síneken, buszok közt a népek, mert fúj lépcső!
hú de hejje sírok :-D Tehát: a város kellős közepe, meg gyalogolok lemerülés helyett, stb. stb.
@bólint:
Pintér kinevezését nem támogatom, és eleve szarul nyitott azzal, h szerinte Gergényi törvényesen járt el. Pedig tudjuk, szerinte leestek az azonosítók, és viperája nincs a rendőrségnek.

Én megírtam 10 potenciális hibát, abból eddig 2-t megcsináltak:
Szijjártó miniszterelnöki szóvivő lett, Pintér pedig belügyminiszter.

Azért azt sem egészen értem, h humánerőforrás címén egybe lehetett tolni az eü-t, a szocpolitikát, az oktatást, a kultúrát, de a belügyet külön hagyták, pedig egybegyúrhatták volna ugyanilyen alapon az alig létező honvédelemmel pölö, vagy a nemzetbiztonsággal. Úgy látszik, önálló tárca kellett Pintérnek.
@igazi hős: A sebesség nőne, s az mindenképpen nagyobb zajjal jár, főleg ilyen szutyok járműparkkal, a tuningjanikkal, a fűnyíróhangú sz@r robogókkal, stb. Nagyobb forgalom, nagyobb légszennyezettség. A belváros forgalmát lassítani és tehermentesíteni kell, s nem gyorsforgalmi utat csinálni pl. a Blahán.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "1. Nap:..."

malac, hat ez nincs 5 ora sem osszesen es van benne egy ora szunet is.

ezek szerint 20 ora nem eleg hogy tajekozodj?:)
@tulok ex betonputtó: "mintsem Arkhimédész, aki, tudvalevőleg nem bírta volt felgyújtani fent nevezett szerkezeteivel a Szürkakúz flottát) "

igen, de biztos mert nagyot almodni!
@tulok ex betonputtó:
Ha már töriérettségis napunk van:
Arkhimédész a "Szürkakúz" polgár volt, így aligha akarta felgyújtani a saját flottáját.
A felénk mutató görög tükör viszont nagyon korrekt. És fognak is égni miatta egyesek.
@Perillustris: Szerintem az általad említett járműveknek is gyorsításkor van a legnagyobb zaja és fogyasztása. A nagyobb forgalom nem tudom honnan jönne: a kis utcákon surranók ilyen helyzetben a körúton mennének, ami inkább hasznos, mint káros, de a Hungária helyett kevesen mennének ott. Kivéve ha a Hungária sokkal lassabb, de az egy másik probléma, aminek része, hogy ott is csak 2 felüljáró van + 1 vasúti.
Nyilván nem egy ponton kell javítani a rendszert, hanem például a Blahát, a Baross teret, a Hungária kereszteződést és az Örs vezér terét "egy csomagban" kéne kezelni.
@Tóta W. Árpád:
Márpedig az a szopás, hogy a "felbecsülhetetlen értékű" faktor létezik. Hisz enélkül nem lenne értelme a mastercard reklámoknak. Szerintem a baj nem itt van. Az érdekkel van probléma. Az világos, hogy nekem az jó, hogy megdugom a csajt. De lehet az úgy, hogy neki is orgazmusa legyen, meg úgy is, hogy megerőszakolom, és még valami std-t is ráragasztok, és persze előtte bedrogozom. Szóval be kellene látni, hogy nem a mit, hanem a hogyan a kérdés.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Ne aggódj, Főnök összevonta szemöldökét: index.hu/belfold/2010/05/05/miniszterelnoki_megbizott_vizsgalja_a_2006_oktobereben_tortenteket/

Most ez csak azért érdekes, mert ha Pintér annyira szakszerűen, az eccerűű talpas rendőrből jogosan, grádicsokon át felemelkedett belügyér - a választható legjobb - , akkor miért nem bíznak meg az ítéletében? Hogy akkor csak azt lehetett lépni, amit a Gergényi csinált?
Ezek szerint nem a szakértelméért nevezte ki a Dont Orbán.
Balsay ugye nem rendőr, az ő szempontjai mások lesznek.
Görögéknél is nehéz a boldogságtóóóól búcsút venni: nol.hu/archivum/halalos_aldozatok_az_atheni_tunteteseken
Hát ezért nem jó, ha Horváth Manöken Csaba (nekem volt a hatvanasokban ilyen stílusú-kiállású földrajztanárom általánosban - szegény, mit kapott a fejére, amikor megtaláltuk a a kalapos fotóit az Ez a Divat oldalán) beígér minden baromságot. Mert ha komolyan veszik és pláne megszokják, hogy van és jár - na, akkor már nem nagyon lehet elvenni viszonylag békés úton.

Ezzel a molotovos lincselősdivel legalább elérik, hogy az egyetlen húzóágazatuk, az idegenforgalom is bekrepál nyárra és akkor még inkább
annyi nekik...
@bólint: jaja, a saját sírjukat ássák. félig már meg is írtam, de nem volt módom befejezni tegnap
@pounderstibbons:

Hárman meghaltak:-((( bennégtek, amikor felgyújtották az épületet:-((

Fasz görögök, kurva nagy lesz a hiányuk az idei idegenforgalmi kiesés miatt. Ki a rák megy oda, ha már emberek halnak bele a kommunista zavargásokba:-(
@malacz69【ツ】rettegés elemző: látod malacka, ezt akarom megírni. nem vagyunk messze a probléma lényegében majdnem ugyanaz, és mégis milyen jól látszik, hogy ezek "fasz görögök". pedig nekik ugyanolyan tökjó indokaik vannak ám a hőbörgésre, mint nekünk voltak. hazudtak nekik, zemberekkel fizettetik meg, eeveszik a nyugdíjt meg a 14. havit (tényleg 14.!), és éljen a szakszervezet. ja és a nagynemzeti büszkeség.
@kaffogó hebrencs:
Én a romlott nyugati sajttól rettegek, nem a sajtótól (bár rendesen romlik az is, olvasgatva egypár angol nyelvű lap nagggggyon fasz cikkkét...)
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
"Fasz görögök..." A 13., 14 havi ott sem "Önök kérték" műsor vót. Nevezzük inkább "Önök elfogadták fasz politikusaiktól" c. valóságshownak. Ment az ígérgetés és a hazudozás rendesen, amihez a nyugati befektetési alapok és a spekulációs tőkék vastagon alátettek és vigyorogva asszisztáltak. Ők biztosan nem járnak rosszul - most pl. épp Nyugat-Európai adófizetőkkel fizettetnek. Persze utoljára a görög végfelhasználó fog nyögni. Úgyhogy a görög össznépi balhé egyáltalán nem indokolatlan.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Görényi az, aki, Pintér első nyilatkozata meg a "szakmának" szólt, ettől persze elképesztően igaztalan, orbitális faszság. Jó szakembörnek hiszem, de ezzel túltett Horváth I.(ngyen) Csabikán. Remélem, elhangzott azóta egy "Kuss" kezdetű telefon Pintér szőrös hallójáratába.
@Tóta W. Árpád: Tényleg nincs ott egy józan se már? Valóban közük sincs genetice az ókori bölcseket sorozatban termő néphez? Erről is értekeznek itt végigmenve máig - 2000-ig - a történelmükön: webcache.googleusercontent.com/custom?q=cache:3W7Dzdz7HkwJ:www.kutdiak.hu/dokumentumok/NEMZET.DOC+Mai+g%C3%B6r%C3%B6g%C3%B6k+%C3%A9s+az+%C3%B3koriak&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&inlang=pl&client=pub-0411022568461983
Elkelne nekik valami világosfejű és peripatetikusan (ami most kicsit necces lenne a sok tűz és erőszak miatt) türelmesen magyarázó jóember...
@Tóta W. Árpád:

Én sosem anyáztam amiatt, h elvették a 13. havimat, elvették az étkezési pénzemet (évi 150 ezer forint). Ezt azért jobbnak tartom tisztázni, mielőtt egy kalap alá vonsz a "jobbos idiótákkal", ahogy te hívsz egy általad kipécézett csoportot, holott ez sztem oldaltól teljesen független, ez egy sima kádárnosztalgiázó prolitempó.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "holott ez sztem oldaltól teljesen független, ez egy sima kádárnosztalgiázó prolitempó."

ebbe bele tartozik a szocialis nepszvazas is nem csak a 13. havi.
@huba:

Neked hányszor kell még elmondani, h nem arról szólt? Huba, lett-e volna-e népszavazás-e, ha 2006. szeptember 18-án gyurcsány bejelenti lemondását?

Csak a nagyon együgyű gyurcsányisták hiszik azt, h a nép a 300forint miatt ment el. Bajnai sokkal többet vett el, mégsem volt lázongás, még csak komolyabb tüntetések sem.
@Tóta W. Árpád:

"pedig nekik ugyanolyan tökjó indokaik vannak ám a hőbörgésre, mint nekünk voltak. hazudtak nekik, zemberekkel fizettetik meg, eeveszik a nyugdíjt meg a 14. havit (tényleg 14.!), és éljen a szakszervezet. ja és a nagynemzeti büszkeség. "

Teljesen indokolt a görög emberek felháborodása!
Ők legalább képesek eredményesen tiltakozni, és ezzel kikényszerítik az EU gazdasági irányításának reformját.
Inkább adjunk nekik ezért hálát!
Na, minékünk már itt a kilábalás német nőkkel: www.piacesprofit.hu/gazdasag/vilaggazdasag/a_nemet_noknel_budapest_is_favorit.html Ha nincs sok maszáj harcosunk - azokkal azért szeretnek hetyegni - de a görög loverek helyett most képbe jöhetnek a mokány magyar legények. :-DD

Azért tudták a görögök, hogy adófizetési moráljuk a béka segge alatt van, hiszen egy befejezett házat nem láthattál szerte az országban. Mert amíg nem készül el - vagy hogy magyarázták - nem kellett fizetni utána. Félig kész ország, ahol az antik romok meg a a történelem másik végéről bontódtak le ... És kurvára nem zavarta őket.
Itt van minden, amit lehet tudni az ország működéséről: www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=8 Továbbtanulás ingyenes volt, még a tankönyvek is! (hát amit én a fiamnak fizettem csak könyvre!!)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Neked hányszor kell még elmondani, h nem arról szólt?"

valoszinu sokszor meg, ugyanis nem ertek egyet.

szerinted a gorogok sem a reformok/megszoritasok ellen tiltakoznak csak el akarjak zavarni a kormanyt?
@kovácske:
Minden olyan megoldás, ami úgy kezdődik, hogy az állam beszedi a pénzt és majd a zembereknek ingyen lesz ebből valami, az elvi hibás. Amit az állam beszed, annak jelentős részét a politika ellopja.
Ez errefelé úgy működik, hogy a beszedett pénzre létrehoznak valami "komoly" szervezetet, baromi nagy apparátussal, ami igazgatja a pénz útját. Lesz felügyelő bizottság, fontos elvtársaknak milliós potyafizetést biztosítani. Lesz igazgató tanács politikai lobbistáknak, akik megsúgják a vezetőknek mikor, melyik offshore céggel milyen kamu tanácsadói szerződést kell kötni a nagy semmire. (És ezt nem ingyen mondják ám meg!)
Persze emellé még kell egy komoly méretű jogi apparátus is, ami szervezi az offshore pénzszivattyúk törvényes üzemeltetését. Mindezt a szart elkenni kell egy kommunikációs stáb is (vm. jól fizetett sztár szóvivővel) ami napi 24 órában sulykolja a feketéről, hogy fehér. Többszáz mihaszna a nagy semmire. Hozzáadott értéket egyedül Mari néni termel, aki az irodáikat takarítja. Ugyanazokat, mint 20 éve, csak akkor még más mihasznák lakták. Természetesen egy offshore cég alkalmazottjaként, amely cirka 20 millát markol fel havonta ezért. Persze ebből minimálbérre nem futja Mari néninek, csak 6 órásban foglalkoztatják. (Tudod mi az a 6 órás? A munkaidő reggel 6-tól este 6-ig tart, és 6 órát fizetnek. Meg néha egy kicsit zsebbe, ha jut, mert járni az nem jár.)
És a maradék pénzből ingyen lesz a hajnali 4.05-ös 4-es villamos a Margit- hídig. (De mielőtt még belelkesülnél: a Moszkva tértől. :-)) )
Üdvözöllek Magyarlandon!
Inkább fizessen csak mindenki a BKV-ért!
Meg minden "ingyenhez" legyen önrész, hogy érezzék a zemberek, hogy az azért nincs ingyen. Ha pénzbe kerül - még ha jelképes összegbe is - van felelősségérzet és nincs pazarlás. Akkor megy a zember orvoshoz, ha beteg és nem akkor, ha társaságra vágyik. Meg akkor megy felsőfokú oktatási intézménybe, ha tanulni akar, és nem (csak) haverok, buli, fanta.... közpénzen.
Ez a Csaba hülye...és képeken úgy néz ki, mint egy hímringyó, szóval a baba arca (1 darab gondolat bevésődés nyoma semmi) és nulla ígérete: bukta maszop és még mást se kell hibáztatni. EZEK HÜLYÉK! Ennyi.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

ha jol latom a teveben akkor lennie kellett!

ja, miert nem az volt a nepszavazas kerdese hogy elhuzzon e feri a picsaba?
@pounderstibbons: Persze hogy igazad van! Így jár az a tulok, aki nem olvassa vissza az általa leírtakat. Szóval érettségiző kispajtások: nevezett A a Sz-t támadó római flottával pirotechnikuskodott.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: faszt nem arról szólt!

Jah, hogy a jobbosok hagymázas lila ködében az volt a papírra írva, hogy a GYÚÚÚRCSÁNY TAKARÓÓDGY,

Jah, kérem...
A bizonyítványt nem itt kell magyarázni.

Ha a matekdolgozatodnálk arra a kérdést teszed fel, hogy mennyi sin^2x-3=-2 akkor azt a választ nem fogadod el, hogy Mátyás király...
@malacz69【ツ】rettegés elemző: ez jó szöveg!:) A helyzetből ítélve: csak az volt és negyedévente...:)))
@huba: feri tényleg oda mehetne, ahonnan egyszer rég kijött...:(
@bólint: Nézd meg, az alsó képen Obama egy fáradt ember, aki megpihen munka közben; a felső képen ovi feszült, mesterkélt, már-már mint aki megadja magát.

Így összevetve a két képet: csapnivalók a magyar marketingesek (vagy csak ovi választ rosszul).

[mindjárt megkapom malactól, hogy elfogult vagyok: pedig a fotoművészet eme két alkotását akár ő is elemezhetné független szemmel]
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "hát van valami abban a "dógozzá, lusta hélóta geci!" szövegben"

Bár mintha én azt láttam volna a videón, hogy ezt egy árnyékban döglő félrészeg nyaraló kiabálta volna a napon izzadva melózó görög lúzernek.
Bocs, így már más?
@eMeL: Hát Obama önmaga lehet, a másik - neki is O-betűvel kezdődik a neve, ezt elismerem önálló tettként - meg kopíroz ezerrel. Eszem megáll, ilyen ötletre az internet korában!!! Ez a magyar vezír örökké feszült, szegény, azért ilyen gáz ezt az amerikai ezer éve begyakorolt metódust ennyire pofátlanul lekoppintani. Hogy még az asztal alá bemászatták, auuuu... :-DD

Most azért, ha ez eljut Obamáékhoz, nem kicsit lesz röhejes... Még a Geronazzo Mária Happy Mr. President-es őrültségét is überelheti. www.indavideo.hu/video/Geronazzo_Maria_koszonti_Obamat
A magyar népet le kell váltani, mert évtizedekig csak a sültgalambot várta, és képtelen belátni a rá háruló feladat nagyszerűségét.
Az a baj a magyarokkal, ahogyan a görögökkel is, hogy jól akarnak élni, és nem értik, hogy unokáik jövőjéért meg kell hozniuk az áldozatot.
Csak a szájuk jár, ahelyett, hogy inkább elmennének dolgozni. Pedig nem a zsömle kicsi, hanem a szájuk nagy.
Hát nem igaz, elvtársak?
Ilyen néppel hogyan tudnánk felépíteni a kapitalizmust a fejlett testvéri kapitalista népekkel szoros baráti egységben?
Éljen Tóta W komisszár!
hirnezo.hu/belfold/a-fidesszel-visszater-az-orszagimazs-kozpont.html Ez lenne az első lépés a "látva lássanak" felé?? A Hajrá Magyarország!-ot Berlusconitól lopták, csak ő most már lejárt lemez a sok kurvázásával egy ilyen mélyen erkölcsössé teendő ország vezetőjének?

www.tozsdeforum.hu/i/c-nem_segitettek_az_angol_fontnak_a_delelotti_makroadatok-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-408509-red-latest.html Ott is gebasz van, munkáspártostul. Ingyenesek lesznek-e az emeletes buszok? Gordonjuk is mehetne fényképezkedni...

(A fotóst, aki ezeket a nagymagyarlenyúlós képeket elkövette, nagyon nem irigylem, ha tükörbe néz reggelente.)
Ne ehhez mit szóltok??

"Tarlós másolja az én programomat!" - Interjú a szocialisták főpolgármester-jelöltjével:
www.stop.hu/articles/article.php?id=659867

Én nem bírom kommentálni se...:DDD
@Letícia: én megpróbálom.
Mondjuk, lehet úgy értelmezni ezt a dumáját nagy jóindulattal, hogy a fővárosért - bármilyen színben - csakis egy normális programmal lehetne ringbe szállni, az itt élő népeknek kedvezővel. Ami persze hogy zöldpárti, tiszta levegő-barát, károsanyag-csökkentő, tisztább, élhetőbb utcákat kínál, ettől-attól mentesebb Bp.-et. Eddig egyszerű.

Csabuci, Pestbuda királyfija meg mondja, ahogy a csövön kifér san gens, végülis ez a dolga... video.stumbleupon.com/#p=0k4lsi1dql Itt ezt az autista zseni fiút "élő kamerának nevezik" - na, ő meg az élő hangosbeszélő, csak nem zseniális... Emberekhez se nagyon ért, ennyiből hajaz a feka srácra :-DD.

Én kurvára elfogadnám, ha nem hülye óvodás vetélkedő menne őszig, hanem - a kerültek között is - összehangolt munka lenne végre! Ez a zónázás nem tudom, mit hozna: tán még kevesebb bolt előtt lehetne megállni (nem érné meg ui.) így még több üzlet lehúzhatná a redőnyt, ahogy anyátok jelezte. A színházjegyek már amúgy is az égben, ha meg se lehetne, csak nagy felárral közelíteni, akkor pláne nem érné meg odamenni. (Azért pl. hazajutnom BKV-vel késő este - ha elérem az utolsót - pláne télen glancba vágva, nagyon guttalan nekem. Pedig gyalogolok feszt, de lehetőleg nem későeste.)

Parkokat ahogy átadják, máris hanyagolják elfele. Pl. az új CBA örömére gyönyörű, régi frissített termő sűrű orgonást vágatott ki a fidesz észkombájnja parkosítás címen: most öt lebaszott kóró száradozik ott, ahol eddig lila virágok tomboltak hetekig illatosan. Valakinek jól jött a zsebébe ez a fazonírozás...
Fákért - Nagymező utcaiakkal most mi van? - állandó küzdelem folyik, a Lizsé 1 szarkupac és még ordenárébb a Városligeti-tó környéke, pedig lehetne üde, pénzt hozó turistalátványosság is. Emberek kellenének felügyelni a méregdrága parkokat de azt olvastam, hogy a Király utcai szépre felújított, beültetett és addig őrzött játszótér is megszűnt őrizve és zárva lenni este.

Gödör környéke horror a deszkásoktól, a lerakott szar járólapokon bucskázik nyakát törve az idegen - a római utak x ezer éve tökéletesek, ez meg pár esztendő alatt (Király utcai is) szét esett. És ezek az idegenforgalmi helyek!!!
Csabababa ezekről mesélhetne, mert ezek konkrétumok - álmokat én is eladok: jeleztem is már mikor, hogy mindenkit viszek ingyér Tahitire! Majd, eccer, talán...

Hajlékonyakkal effektíve tenni, csak a koreai dalosmadarat láttam, eteti őket a vallásos rizsájáért cserébe. Ott a Nyugati Pu., alakítsanak át vasúti kocsikat (bennük mobil tusolót, vécét, orvosit, megfigyelő állomást, ruhagyűjtő-elosztó pontot, stb.) és kezeljék végre ezt a szerencsétlen tömeget. Román bérkoldusokat haza a feladóhoz!
Aki munkaképesen hajlékony, az ne a hülye Fedél nélkült nyomassa szoftkoldulásként, hanem lapát+seprű a kézbe és barterban kajáért, tisztálkodásért, hajlékért - Nyugatinál van hely valami mobilizét kialakítani erre - takarítsák ki végre e nyomorú és általuk is keresztbe szart várost. Oldják meg ennek munkaügyi vonzatát, de hogy egészséges emberek kocsis irmától hányva fetrengjenek egész nap a város közepén budivá változtatva azt....

Csabink adjon konkrét megoldási módozatokat erre meg a többire is. Akár összefogva a szőke bel ami :-D Tarlóssal. Black&white a városért - na jó szlogen???
@bólint: hú de szép program beszéd volt ez! Én téged akarlak főpolgármester jelöltnek!!!!:DDDD
@Letícia: Lenne rend! :-) De szerintem ezek annyira evidens dolgok: lerakjuk a Király utcában a műkövet sokért - aztán lazán hagyjuk, hogy a bazinehéz teherautók rádörrenjenek, mert épp most építkeznek a spanyol kísértetházon vagy min... Nem tudták, hogy várható még egy nagy építési hullám, mielőtt rekonstruáltak?? Kirakunk növényeket dézsában, hogy locsolva legyenek, arról soha többet nem gondoskodunk. Tajtékzok ilyenkor.
Kíváncsi vagyok Rogánland főutcája Csipak úr által kivitelezve mikor veszti el szűziességét a grafittisek, deszkások által? Pár parkőr bácsit (nem rozi öregek, de amolyan svarcifélék békebeli hegyesvégű bottal :-DD) fizetni azért megérné a sokmilliárdos beruházást felügyelni, nem? Ez már a kiadott pénzzel teremtett érték védése, tehát spórolás volna az én buta kis agyam szerint.

Azt a második kerületiek tudják, milyen volt Csabájuk barnasága, sármja és hatékonysága polgármesterként... Lehet, hogy szerették, mint te a Józsit. A Moszkva tér az mindenesetre horror mindhárom úri kerület szégyenként.
@bólint: Kinek mi az evidens, az nem egyértelmű, mondhatnám nem evidens: a befektető csak akkor volt hajlandó elkezdeni a beruházást, ha megtörtént a környék felújítása. Ez érthető, én is szívesebben építkeznék rendbehozott környéken, mint valami lepusztulton, még ha magamnak építem is, pláne így van, ha el akarom adni. Sőt tudtommal előre megegyeztek az út felújításáról is.
@igazi hős: És fel van újítva? Én eddig nem tapasztaltam. Az olyan gazdaságos, hogy a tökúj burkolatra rámennek a dögnehezek naponta sokszor, törnek-zúznak hónapokig - de a helyreállítás (ami nincs) költségét meg fizessék majd lakók, mert a vállalás gondolom erről szólna, hogy belekalkulálják az árakba? Az miért nem jó, hogy én x-én befejezem a dömperezést, akkor te meg jöhetsz kisbarátom utat építeni és szép lesz a környék, mire árulod a kégliket?
Az, hogy feltörik az utat,lefektetik a gázcsövet, majd betemetik - hurrá, kicserélik az antik szart, biztonságos lesz minden! Két hónap múlva újra feltörik ugyanazt az utat, mert jön a UPC vagy melyik, hogy lerakja az ő kábeljét. Kis szünet, feltörik megint az utat, hisz a vízművek hozzányúl a százéves csövekhez... Biztos mindegyik meg tudja indokolni miért így és nem összehangolva történik mindez. Legalább akad munka háromszor is az útépítőknek, na ja.

De ha te bennfentes vagy, akkor te tudod jobban, persze. Én csak dühöngök az állapotokon a hülye értetlen fejemmel.
Ja és ez nálam pénzszórás-kategória, bocs.
@bólint: Játsszuk el fordítva: te vagy a befektető. 1 milliárdért építenél, ami a felújított környéken 1,2-ért eladható. Megállapodsz az önkormányzattal, hogy felújítja az építkezés után. Kész vagy, de késik a felújítás 1-2-3-... évet. Te meg vagy helyből buksz egy-két százmilliót, vagy vársz és évente buksz 50-100 milliót. Belemennél?
Nem véletlen, hogy a bevásárlóközpontok maguk építenek bekötőutat és nem várnak az önkormányzatra.
@igazi hős: A bevásárlóközpontok azért építenek bekötőutat, mert másképpen nem kapnak építési engedélyt...
@záporjózsi: Az engedélyt akkor is megkapnák, ha az utat az önkormányzat építi. De volt már olyan, hogy konkurencia (persze helyiek beadványának álcázva) sikeresen fúrta meg hónapokig a bekötő utat. Az érdemi részre nem reagálsz?
@igazi hős: Hát ennyire sajnos nem vagyok ott a szakmában, sőt sehogy... Én egy eccerű kis városi patkány vagyok, aki azt látja, hogy sokáig ott kosz, felfordulás volt, mert felújítottak egy forgalmas utcát, - ezt kivártam békésen sok mással egyetemben - oszt most meg botladozok már mióta a drága pénzen "rekonstruált" járdán a romokon.
A befektető meg az önkormányzat - az a csodás ugye - egyezett volna meg úgy határidőben, ütemezésben, stb., hogy egyik se szívjon, de pláne ne a vétlen városi pógár! Ennyit akartam mondani.
A spanyol befektető meg ugye a nagy kupac szart nyomta le oda - ahogy olvastam - aztán olajra lépett csődvédelembe menekülve. index.hu/belfold/budapest/kiraly1106/ (ha te nem erre gondoltál, az más, de ez is ott van ugye, nekik is forogtak teherautóik rendesen)

Szóval megértem a befektetőt, de ahogy ott zajlik az ingatlanbiznic - hát az már ügyészségi szakban van, mint tudjuk.
Gondolom, ha magánban építkezel, te se a gondosan kikövezett utat csináltatod meg először, hogy arra menjenek csak a teherautók szétbarmolva mindent, mire elkészül a házad.
De tény se beruházó, se építési vállalkozó, se önkormányzatnál félkarú rabló nem vagyok.
Szerintem a BKV - helyi, pl. ingatlanadóból történő - ingyenessé tételének lenne értelme a pozitív extern hatások (a légszennyezés és a dugó csökkenése) miatt. Egyébként, ha jól számolom, a teljes költségnek most is kb. 60%-a állami forrásból van fedezve. Kár, hogy nyolc év kormányzás után az MSzP vetette fel teljesen hiteltelenül.

Én is kiegészíteném a koncepciót azzal, hogy legyen mindenki számára ingyenes, hiszen csak az ellenőrzés költsége (ami egy holtteherveszteség) legalább 1 milliárd Ft / év becslésem szerint (bruttó 90 000 Ft fizetés + 60 Ft/csekk jutalék, 600 fős létszám, 450 000 db csekk)
A jelenlegi díjfizetési rendszer azonban ennél is nagyobb kárt okoz a társadalmi morál szempontjából. Az ellenőrnek nincs valódi jogköre, így az emberek elég nagy része (30-40%) bliccel. Az ebből származó "jutalom" pedig megerősíti őket abban, hogy a törvények megszegése helyes magatartási forma. Aki iskolás korában inkább minden nap vett egy péksüteményt a bérlet helyett, az később vélhetően nagyobb eséllyel lesz korrupt vagy adócsaló.

Eddig egyébként nem sok helyen van ingyenes tömegközlekedés (en.wikipedia.org/wiki/Zero-fare_public_transport), de működőképes a dolog.
@Qqriq: ha az ingyenbuszon nem lenne ülés, csak állóhely, akkor máris csak az utazna, akinek fontos, hogy eljusson vele valahová, unalomból-szórakozásból nem nagyon menne senki. de ez fontos szempont, jó hogy említetted, mert nem gondoltam rá. tehát a módosított népszavazási javaslat:) legyen
-ellenőrizhető/ellenőrzött gazdálkodású
-"ingyenes" (kötelező adóból működtetett)
-ülőhely nélküli tömegközlekedés minden 5 km-nél nagyobb átmérőjű/10 000 főnél nagyobb (még jobb az adófizetők létszámát alapul venni a lakosság helyett)lélekszámú településen.

hm?
@DT_Zeratul: Ha a forrás helyi adó, akkor helyiek jogos panasza lenne, hogy a többiek miért nem fizetnek, ha országos adó, akkor az lenne a probléma, hogy 85% alig használja, 60-70% egyáltalán nem, külföldiek viszont igen. Ha összeállítasz egy olyan mixet, ami fedi a használati arányokat (pl. főváros 50%, Pest megye 30%, maradék Mo. 10%, idegenforgalomból 10%), akkor minden autós panaszkodna rá.
Attól hogy sokan lopnak (mert a bliccelés simán lopás), attól még nem kéne ingyenessé tenni. Ilyen alapon ha sokan lopnak kiflit a boltban, akkor legyen ingyenes, illetve (mivel a kiflitolvajoknak sem érdeke, hogy a bolt tönkremenjen) fizessék ki az ellopott kifliket a mást vásárlók?
@DT_Zeratul: +1.
végre valaki érdemben szól hozzá. (ha már a zÁrpi képtelen volt érdemben posztolni:(
@igazi hős: igazad van a helyi kontra országos (adó, illetve használat) kapcsán. nincs igazad az autósokkal kapcsolatban: az, hogy (ha csak a bkv-ról beszélünk most egy kicsit) bp-en mindenki autóval közlekedne, az halál, mindenkinek. az, hogy bp-en mindenki bkv-val közlekedjen, az fasza mindenkinek, kivéve pár olyat, hogy árut szállít, ingázik az agglomeráció, netán távolabbi vidék és pest között. tehát erősbb közérdek fűződik a bkv-hoz, mint az autózáshoz, akkor pedig az autózás (vagy az agglomerációba költözés) olyan luxus, amit vagy megfizet valaki, vagy el lehet felejteni. eszerint pedig: az autóval közlekedő is fizesse ki a bérletet, aztán - ha még ezután is megéri neki - autózzon kedvére.
(hogy ez átalakítana egy csomó dolgot? igen. nem költözne ki a gödöllőre meg diósdra, csak az, akinek még a bérletre is futja az autó fenntartása mellett: nagy úgy, a rózsadombi panelt sem engedheti meg magának minden csóró [;n sem:(]. drágább lenne a zsemle, ha drágább a szállítása? igen. eddig se a 10 ft-osat vettük, mert ehetetlen és nem is a 18 ft-osat, mert az meg másnapra ehetetlen. majd kiköhögjük az 50 ft-osért a plusz 10%-ot, amivel drágul, vagy ezentúl az olcsóbbat vesszük, ami csak aznap ehető. a fő változás viszont az lenne, hogy esetleg sikerülne bp területén a szmogriadó határérték feletti napokat lejjebb tornászni, amivel több mint egymillió ember élete nőne meg egy-két évvel, több adó, több gdp, hass-alkoss-gyarapíts.)
hogy mindez adig úgyse lehetséges, amíg kontrol nélkül kilopják a hagyó-félék a bkv-ból a pénzt, az igaz.
hogy ennek a bp-i megoldása felvetné az igényt a többi városban is az ingyenes tömegközlekedésre, főleg, ha a vidéki adóból is költenének a bkv-ra: igaz, tehát vagy bp-i helyi adóban kellene gondolkodni, vagy eleve országos rendszerben. mondjuk kiindulásnak az összes akkora városban, ahol heti 2 nap, vagy többször egy órás, vagy hosszabb dugó van, pl.

az, hogy "ha a helyi adóból van, ne már használja máshová valósi is", szerintem kevésbé lényeges. nem ér annyit (gondolom, elég alacsony a máshová valósiak, túristák, vidékiek, stb) aránya a bkv-n utazók közt, hogy megérje az ellenőrzéssel, adminisztrációval szarakodni. de azt is lehet, hogy a bp-i munkahelyek választhatnak, hogy biztosítják a munkába járást mondjuk 10 fő alkalmazott felett, vagy fizetnek annyit a bkv költségvetésébe, amennyibe a bkv fenntartása kerül 10 főre leosztva.
tartsunk népszavazást!
@kovácske: Nem engem kell győzködnöd, én elhiszem, de az átlagos, BKV-z sosem próbáló, de azt nagy hanggal leszóló autóst (nézz be az autózz! blogra, találsz eleget) nem tudnád meggyőzni, ő bizony tiltakozna.
@igazi hős: na, hát azért kell adóból vonni, kötelezőleg, nem pedig "liberál-tel aviv-washington tengely" módra, hogy csak az vesz bérletet aki buszozni akar. most 2/3 van, rendet lehet végre rakni. előbb a haza érdeke, aztán az egyén autója. mondom, hogy népszavazás kell ide:)
@záporjózsi: Azt hitem bólint válaszolt. Egyébként arra kérdeztem vissza, hogy belemenne-e, hogy a befektetése nagyban az önkormányzaton korrektségén múljon.
@igazi hős: Írtam, hogy nem látok bele a paklikba meg a paktumokba. Jogász sem vagyok. Speciel a Király utca környékén én csak botrányokról olvastam. Azt, hogy ki volt ott korrekt v. nem korrekt és miben, nem tudom - de mintha a Hild-házzal kapcsolatban lettek volna randa dolgok. (lásd lentebb)

Ideális esetben biztos az a jó, hogy befektető és önkormányzat kéz a kézben együtt és nem egymás ellen munkálkodnak a haza/kerület/város üdvén. De akkor se értem, miért követel meg egy építkezésben utazó befektető olyat, hogy csak akkor megy neki a terepnek a dögnehéz teherautóival felszántani, ha az már szépen ki van pistikálva új drága járólapokkal, amik nem bírják ezt a gyűrődést, mert járásra tervezték?

Lehet, hogy baromságot írok,bocs közöm sincs ezekhez a szakmákhoz, jeleztem: de azon a szakaszon miért nem lehetett kihagyni a díszburkolatot addig, amíg felvonulási területként funkcionált? És letétbe helyeztetni az arra szakaszra szánt felújítási pénzt, amíg a házak el nem készülnek és akkor pár nap alatt megcsináltatni az önkormival? Tényleg jogos, hogy akkora volt irányukba a bizalmatlanság, hogy pár szaros kő lerakását sem hitték el nekik, mikor amúgy átjátszották számukra a telkeket? Ott őrjöngött ezen egy csomó ember - Óvás Egyesületként. www.elolanc.hu/index.php/epitett-kornyezet/109-beszamolo/199-mi-toertenik-a-kiraly-utcaban

De mondtam, csak 1 kis utcai patkány vagyok; járok-kelek, és nem szakemberként mondom a magamét.Hisz fizetek ennek a városnak, tehát jogom van hozzá, na meg itt élek sok-sok éve már.
@igazi hős: Meg kell kérdezni, hogy mennyit fizetett a konkurencia, hogy ne az én cuccom előtt legyen díszburkolat. Utána el lehet dönteni, hogy kijövök mondjuk 50 millióval kisebb nyereséggel, mert nem tudok hatni az önkormányzatra, vagy belekerül még egy jobb személygépkocsiba, hogy az út azért mégis csak előttem újuljon meg. A 200 milliós nyereséggel szemben ezek a tételek mint veszteségminimalizálás szerepelnek.
Az 1 milliárdos befektetést ha 1,2-ért tudom értékesíteni, akkor egyrészt nem valószínű, hogy érdemes belevágni, másrészt ha mégis, mert olyan alacsony a kockázat, akkor 1 éven belül realizálni kell a hasznot.
@bólint: Az egész ügy gusztustalan, ebben igazad van, de hogy befektetői oldalról jogos a bizalmatlanság, arra tucatnyi példát találni, amikor akár parlamenti, akár önkormányzati választás után "mások lettek a preferenciák" (azaz mostantól az én haverjaim építhetnek), látványosan ilyen a Gödör és a 4-es metró, de minden oldalról lehetne bőven példát találni. Szóval a "kerüljön inkább mindkettőnknek többe, de nehogy átkúrjatok" minden fél részéről jogos és nagy változás kell, hogy ez elmúljon.
@igazi hős: Ja, így igen, teljesen egyet értek. Ezért aggályos ez a mostani erkölcsi tisztogatós szöveg, mert az önkormiknál nem a szoci többség dominál jó ideje és ahogy írod, hát a mindszentek kezei érdekesen nyúlkálnak ide-oda, főleg maguk felé...

Én is ismerek olyan iparművészt, aki - tyúk vagy tojás esete-e nem tudom, hogy volt pontosan - de feltűnően fideszes lett egy teljesen más alapállásból, amikor ilyen színű lett itt a polgármester. Kapott is munkát - minden örnkorm.-os helyre ő tervezte-gyártotta a kiírásokat és ez egy nagy kerület. Mostanra már ez elfogyott, - nem lehet naponta leverni a betűket ugye -, mára a pasi jobbikos, mondván nincs melója, jajajaj. (és ez csak 1 kis szelet; nem tudom, nálunk itt pl. kinek volt zászlógyártó rokona, mert teli van a kerület lobogókkal. Vagy kinek haverja az utcakőgyártó-lerakó, mert mindenütt - ha kell, de főleg ha nem - verik fel a tökjó járdákat emiatt... Pedig tudnék jobb helyet a pénznek, ami így elfolydogál.)
Máshol meg a nagy építkezések zajlanak érdekes módon. De ebbe nem látok bele, ám ha az akta mesélni tudna - énekelhetném Katona Klárival...

Ha te befektető volnál, hát sors bona, nihil aliud!
@bólint: Csak egy megjegyzés.

Vajh miért az az állandó előneve kósának, hogy 'a 10%-os'?
@eMeL: Még a gondolatot elhessentem. A legdélcegebb falfestmény nem lehet ilyen...
süti beállítások módosítása