W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Virágozzék száz virág

2010.04.14. 07:00 Tóta W. Árpád

Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya.

Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus épületek vagy űrhajók közelében: nem éppen szép, de mekkora már! Akármi is ez, hatalmas. A méret nem mindegy: a világ filmipara elég sokáig megelégedett azzal, hogy kitaláljon például egy majmot, ami sima majom, csak kurvanagy, és ettől ő a szörny. (Mellesleg ezzel figyelmen kívül hagyták da Vinci számításait, de a film elbírta.)

Ekkora párt nem volt itt húsz éve.

Kemény lehet most Orbán Viktornak lenni. Körülbelül az vele szemben az elvárás, hogy legyen ő Magyarország legokosabb embere, mindenre tudja a megoldást, sőt azt véghez is tudja vinni. Ettől a vizsgától Magyarország leghülyébbje is megijedne, és minél okosabb valaki, annál több oka van félni tőle.

Olyan ember, aki minderre képes lenne, nincs és nem is lehet, mert a vázszerkezete nem bírná el. Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik.

A borzalmas tagság

Mindezek ellenére egy országot kihúzni a szarból, és egyenesben tartani egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, annak ellenére, hogy emberfeletti. Voltak sikeres amerikai elnökök és brit uralkodók is, pedig ők sem személyesen gyarmatosítottak és modernizáltak. Az emberfeletti feladatokat úgy szokás mégis megoldani, hogy több emberre osztják szét.

Emberből éppen nincs hiány, ezt az óriásira duzzadt konglomerátumot ők alkotják. A Fideszben akad mindenféle alkatrész: találnak benne pénzügyminisztert, műsorvezetőt, színházigazgatót, szobrászt és fröccsöntőt. Pont itt van a csapda elásva: nem biztos, hogy a lojális párttag a legjobb jelölt a fröccsöntésre. A kedves vásárló pedig elégedetlen lesz, ha a mi kutyánk kölyke sorjás mobilt önt neki.

A Fidesz pártszerkezete megkönnyíti az irányítást, de a rendszer megbosszulja magát: szörnyen korlátolt, kontraszelektált társaságot tud létrehozni. Ennek jelei megvoltak az első ciklusukban is, és az alkotmányos teljhatalom nyilván azzal jár, hogy még több kurva lát neki, hogy felszopja magát a hegy tetejére. Nagyobb veszélyt, nokiásdobozokban mérhető veszélyt jelentenek a kormányzás sikerére, mint az ellenzék módosító indítványai.

Ráadásul egy ekkora tömeget, egy néppárt állományát nem lehet kifizetni. Ha mindegyikük kap valami apanázst, önkormányzati állást, támogatást és VIP-hitelt, az konkrétan a rossz kormányzással egyenlő. Megpróbálni sem érdemes, mert amikor végre mind a két és félmilliónak kiadnák a jussát, akkor derülne ki, hogy a többiek még mindig többen vannak.

Majd azt én tudom!

Orbán Viktor egyébként egyszer már viccből, hülyülésből végigcsinálta azt, ami a mostani feladatához szükséges. Úgy hívták, Nemzeti Konzultáció. Akkor összegyűjtötték a népakaratot, rongyszőnyeget szőttek belőle, és nevezték azt programnak. Azt mondták akkor, több mint hárommillió választópolgár akaratából lett. Sajnos koherens gazdaságpolitika ebből sehogy sem építhető, mert nem fognak stimmelni az összegek. Jó hír viszont, hogy a kormányzás más területein működhet ez a modell.

Ha a kormányra lépő Fidesz tényleg, kíváncsian megkérdezné a lakosságot, hogy mit szeretne, nyilván teljesen különböző válaszokat kapna. Kábé hárommillióan örömmel lobogtatnak történelmi zászlókat, és a tévében is szeretik nézni. Néhány millió ilyenkor elkapcsol rajzfilmre, közösülő lemmingekre vagy bármi másra. Mi a jó döntés ilyenkor? Minden csatornán a trikolórt nyomni, vagy minden csatornán párzó állatokat? A válasz rém egyszerű, csak sajnos a magyar jobboldal eszköztárából eddig hiányzott: nézze mindenki azt, ami neki tetszik.

Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne. Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze. És ott van velük a háromszázezer horgász, meg a többi megszámlálhatatlan szubkultúra, akikből az ország összeáll, és akiknek mind volna jobb dolguk, mint a megmaradásért küzdeni a bürokráciával. Ezek nem zavarják egymást, hanem az értelmetlen szabályok zavarják mindannyiukat.

Ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát – és a jó kormányzásnak ez a mértéke, nem pedig az isteni terv megvalósítása –, liberális döntések sorára lesz szükség. A köténybe akkor fér csak bele az ország, ha azt kellően bőre szabják. Sem Orbán Viktor, sem a pártja bölcsessége nem elég ahhoz, hogy tízmillió ember helyett válasszon életformát, kultúrát, hitet, filozófiát. Ezeket úgysem fogják jobban tudni. A leginkább akkor közelítenek a népakarathoz, ha rájuk hagyják, amit a legjobb rájuk hagyni. Erre a hozzáállásra valószínűleg már a párt összetartásához is szükségük lesz, mert ekkora állat nem áll meg egy zászlórúdon. Az egység feltétele a sokféleség elismerése.

A tizenegyedik parancsolat: ne tilts meg semmit, ha nem muszáj.Címkék: orbán fidesz program

734 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr841919686

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Párhuzamos világok 2010.05.07. 18:25:04

A szerző álláspontja szerint teljesen felesleges dollármilliárdokból épített, nagy teljesítményű űrtávcsövekkel kémlelni a világűrt a fekete lyukak működésének tanulmányozására, és teljesen felesleges volt eurómilliárdokért 27 kilométeres hadronütközte...

Trackback: A magyarok 2010.04.17. 17:13:42

Tegnap, miközben a hokedlin ücsörögtem a konyhában és a hűtőben talált lecsókolbász maradékán nyammogtam, végre rájöttem a nekem rendelt célra. Ideje pislákoló gázlángot gyújtanom az éjfekete sűrű rengetegben, és összefoglalnom – miért is a magya...

Trackback: Lehet Más a Párttaktika? 2010.04.15. 22:36:48

„Sokan zöld selyempapírba csomagolt SZDSZ-nek titulálják őket. Vab ebben valami, így bennem is él némi bizalmatlanság velük szemben. Amiért viszont mégsem veszem őket egy kalap alá a szalonképtelen erőkkel

Trackback: TWA az ellentmondás császára 2010.04.14. 11:13:04

Ha a nép olyan okos, akkor miért választ rosszul? Vagy csak akkor okos, amikor tetszik a butasága? Szánalom az objektivitás látszatába bújtatott érdek-megmondó szerep.

Trackback: Nem azért mondom... 2010.04.14. 08:13:39

Sziasztok! Jól vagytok? Na azért! Kinek lett nyolc napon túl gyógyuló választási sérülése? :)) Második fordulósok figyelem! Bárhol, bármikor előfordulhat Viktor. Talpalni fog a kétharmad reményében. Ez csak a fociban szabálytalan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem sajnos nem így lesz, görcsölés lesz és arcoskodás. Van erre ám minta is: Japán. Ott éppen 32%-on tart a fél évvel ezelőtti Győző (mondhatnánk: victor): tokyoreloaded.blogspot.com/2010/04/parhuzamok-masodik-evad.html
Orbán nehéz helyzetben van ezt ő is tudja, de az első nyilatkozatai meglepően normálisra sikerültek. Szerintem kemény kézzel fogja zabolázni a borzalmas párttagságot, mert, hogy sokan most érzik úgy, hogy "nekünk is lehet mindent" az tuti.
Erről egy poszt:
ilka-gabor.blog.hu/2010/03/31/orban_viktort_kikisertem_wc_re
TWÁ!!

Nyugodj meg elvtárs, nyugodj meg. Megoldják a fiúk. Szerintem a Te aggódásodból kérnek legkevésbé!
Ide nem demokracia kell, hanem diktatura. Demokraciaval nem jutott az Orszag elore eddig sem. Igy van kondicionalva a magyar. Oroszoknal Putyin diktatorikusan rendberakott mindent, amit elotte a demokracian valo felbuzdulassal elcsesztek. Viktor pont uezt tudja majd megtenni most. Azt orulni fog a paraszt is.
"Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne."

Mitől jogfosztottak a homoszexuálisok? Egész pontosan ugyanazok a jogok illetik meg őket mint a heterokat.
A politikus olyan "ember",aki ha magába néz nem nagyon talál hibát.
Majd ő megmondja hogy mi a véleményünk...ennyi.
És ott vannak a nők is; Navracsics ma reggeli nyilatkozatával (miszerint azért nincsenek sokan a női káderek a Fideszben mert a politika egy férfias sport) elérte hogy a lányom soha ne szavazzon rájuk. Innen is gratula.
@Ol_Sanchez: Mert a diktatúra remekül megoldott ám mindent, ugyi? Miért vagy még mindig itt, ott van Oroszország, Észak-Korea, Kuba, Irán és még egy halom hely ahol jól érezhetnéd magad.
Szerintem még lesznek ezzel kapcsolatban nehéz pillanatai orbánnak. Ott van mindjárt semjén. Meg a többiek. A Nyalók Sokasága, akik a nyálukért fizetséget, médiaszereplést vagy nokiásdobozokat remélnek. És ha nem kapják meg, bevágják a durcit. Ha meg megkapják a hatalom kicsiny szikráját nem átallanak eget és fideszt rengető hülyeségeket elkövetni.

Reális jövő a 8 v 12 éves fidesz ciklus, de ehhez súlyos csapásokat fognak mérni elsősorban saját magukra is.

A szociális ígéretek teljesítésével a konzervatizmus látszatát fenntartani valóban emberfeletti lesz.
Orbán és a Fidesz a Jobbik jeges leheletét a tarkóján érezve legkevésbé liberális irányba fog elindulni.
(Mellesleg Orbán és a Fidesz tesz magasról TWÁ véleményére.)
Tóta elvtárs! Talán észre kellene venni, hogy ki tetszettek kapni. Az Ön(ök) által képviselt elveket, politikai kultúrát(?), gazdaságpolitikát, stb. az ország lakosságának brutális többsége elvetette. Persze most lehet jönni a homokosokkal, meg a horgászokkal, de talán azt is illene észre venni, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás jóvoltából Magyarország gazdasági, közjogi, közbiztonsági, oktatási, szociálpolitikai, egészségügyi és erkölcsi válságba sűllyedt. Magyarul: az ország romokban hever. Igen, fontos dolog a szubkultúrák védelme, de talán most mégsem erre kellene helyezni a hangsúlyt. Tóta Úr módszeresen tévútra tematizál, mellébeszél és még meg sem kezdődött a Fidesz kormányzása, máris uszít ellene. Ahelyett, hogy tükörbe néznének Ő és az elvtársaik és azt mondanák: igen, mi vagyunk a felelősek azért, ami történt, elkúrtuk, ezért jogosan váltottak le bennünket. És közülünk, akik a politikai hibákon túlmenően köztörvényes bűnöket is elkövettek, azoknak börtönben a helye. A Továbbiakban pedig az ország felemelkedésének érdekében sok sikert kívánunk Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak! Nost ezt várnám Tóta Úrtól és elvtársaitól, nem az ilyen fröcsögést.
Elegáns oldalvágás! Ez Szilynek szólt? :D
"Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne. Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze. És ott van velük a háromszázezer horgász..."
TWÁ: "Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Tévedsz! Maximum annyi állapítható meg, hogy "Isten eredetisége nem bizonyítható" (Lásd: Kubatov-videók)
TW ugye az utolsó mondattal nem a drogfogyasztásra vagy füvezésre gondoltál?
@qwertzu: Hát itt is egy kis ellentmondás van,d e nem baj, liberálisan suhanjunk túl rjata. Az elmúlt 8 évben voltak vajon elnyomva? Vagy most lesznek?
Na mindegy, rettegésre fel!
(rossz a szájíz, na, mostanában semmi sem jó már nem győznek több kommancsblogot és jobbik fikázást a címlapra tolni)
@Yeto: :D én nem bánom kire szavazol, de innen is gratulálok a lányod iq-jához. :D

Neked igazábóül csak indok kell, hogy valamiért mindig a szemétre szavazhass. Most aztán meg lett indokolva rendesen.
Ez a Tótaw a legostobább emberek egyike, lehet, hogy nem is létezik, ahogy a neve se igaz, valószínűtlen az egész pali.
nem is igaz:), a tizenegyedik parancsolat:
Nyomasd a táncot!!! Egyébként tízmillió tényleg több mint 386.
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."
Jajj. Honnan is tudod? Megsúgta Neked?

Egyébként rendben lenne a cikk, ezt kivéve:
"Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne. Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze."
A drogfogyasztás és a homoszexualitás nem csak egyéni jog kérdése. Mindkettőnek vannak a társadalom számára káros "mellékhatásai", ezért muszáj az államnak beleszólnia. Nyilván a drog esetében erőteljesebben (tiltás, rehabilitáció, stb.), míg a homoszexualitás esetében visszafogottabban (gondolom, az még a legelvakultabb KDNP-s számára is evidens, hogy a hálószobában, felnőtt emberek kb. azt csinálnak egymással, amit akarnak, de nem mindegy, mi a társadalom számára az alapvető érték, a követendő példa a párkapcsolat terén).
W!
Ha már ötszázezer...
Szerinted miért kell mantrázni az alábbi kijelentésedet:

"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Szerinted nincs ötszázezer ember, akit valamilyen fokon ez például zavarna? Miért is kell őket jól megbántani? Tudom, hogy ez a Te kötényed és ennek nem kell akkorának lennie, mint Orbán Viktoré (vagy akárkié, aki éppen győzött) de mégis?
Adekvát ez a van isten/nincs isten egyáltalán a téma szempontjából? És miért nem mered ezt egyes szám első személyben mondani?
Szerinted valaki vagy hülye vagy isten?

A kérdéseket még folytathatnám, de azt hiszem először és utoljára tettem.

Ps. Egyébként engem az sem zavarna, ha lenne...
Yeto: attól, hogy Ol Sancheznek (és nekem is!) tetszik, ahogy Putyin rendet vágott a demokráciának csúfolt zűrzavarban, még nem kell odarohannia és ott élnie. Egyszerűen csak azt szeretné(nk), ha valaki - akár Orbán - nálunk is hasonlóképpen véget vetne ennek a húsz éve tartó kuplerájnak. És az itt a Balkánon nem megy másképp, csak a Putyinéhoz hasonló keménységgel.
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Még kampányidőszakban is a hónap legidiótább mondata.
Jellemző az eluralkodó hiszteroliberális őrjöngésre, amit az eredmények váltanak ki.
Nem nehéz feladat ez. Cska szólni kell Kubatovnak, hogy húzzon még egy oszlopot a szavazókhoz, amibe beírják a lelkes összeírók, hogy ki milyen szubkultúrába tartozik. Liberalizálódni csak pontosan, szépen, állampárti felügyelettel, kedves barátaim.

Tegnap végigolvastam/hallgattam a nyugati sajtót, hát faszkorbáccsal kéne rajtuk végigmeni. Megtudtam, hogy a Dzsobik már kormányon van.

Mások szerint Ovi feladata, hogy megállítsa a Dzsobikot, és folytassa a kemény kötltségvetést meg megcsinálja a Reformokat. Erről me itt hallgatnak, azaz nem minden médiium bontja ki az igazság minden részletét.
Árpád,

Sokszor egyet kell értenem az írásaiddal, sokszor meg nem. Most több bennem a "nem".

Az első "nem" ezért: "Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik." Ha emberi istenségre gondoltál, akkor rendben van - olyan szerintem sem létezik. Ha viszont a Jóistenre, aki ott fönt vala és hitem szerint létezik, akkor nincs rendben.

Szerintem a pali tudja, hogy kábé mekkora a task. Látszott az első nyilatkozatain is. Szerintem azt is tudja, hogy mindent és mindenkit nem lehet kielégíteni. Pláne nem egyszerre. De ha olyan irányban indul el, ami sok ember életét könnyíti meg és a döntő többségnek tetszik, nem fog mögüle kihátrálni az istenadta (gy.k.: nép). Ilyen nagy lépés lenne a helyi önkormányzatok csökkentése. Ez fájna 30 000 embernek, és örülne neki ~ 10 millió. Vagy ilyen lenne (bár inkább szimbolikus, smmint jelentős spórolást jelentő) a parlamenti képviselők létszámcsökkentése. Ne adj' Isten a mentelmi jog visszavonása (jobbikos duma, igaz, de ha a népnek tetszik...). A rendteremtés, rendvédelmi szervek megerősítése, bürokrácia csökkentése sok területen. Ez mind-mind közakarattal egyező, pártszimpátiától független és megléphető dolog. Én a helyében ezzel kezdeném, mert ez "nem fáj" a pénztárcánknak.

Ha már így döntött az ország, csináljunk úgy, mint az amcsik. Álljunk be mögé és feküdjünk a hámba.
Ha rossz irányt vesz a kormányzás és ugyanilyen nokiásdobozos ügyek lesznek körülötte is, akkor meg már tényleg minden mindegy...
akinek nem tetszik el lehet innen menni :D :D :D
@nemte:
valószínűleg azért őt olvasod te is.
a bolhalány pinájánál egy kisebb van, a bolhafiú pöcse, mert befér.
remélem tudod, hogy ebben a kontextusban melyik lehetsz te.
"ne tilts meg semmit, ha nem muszáj" és mindenki csinálja azt ahogy szeretné. Na ezt hívják anarchiának!
Kirgizisztánban is sokan így gondolják, élőben nézhetjük a CNN-en.
A liberalizmus beépült a rendszerbe, amit úgy hívunk, hogy demokrácia és jogállamiság. Amit a jog nem büntet, azt szabad.

@Yeto:
Lendvai Ildikót még bottal se szívesen piszkálnám. A politika elvárásai megkeményítik az idegrendszert, kiölik a nőiességet a nőből. Nagyon kevesen képesek elviselni a terhét, Szili Katalin az egyik, aki legalább látszatra nő maradt.
Vannak szakmák, mint a mészáros, katona, politikus, ami nem nőknek való. A szarlapátolást szerintem is férfiakra kell bízni. Mert a nő akkor szép, ha nem kérges a keze. Márpedig szépekre szükség van, a kezek pedig óhatatlanul kérgesek lesznek. Azt gondolom, hogy az elszállt gondolkodást lerántva a földre, belátható, ha ez a felosztás úgy praktikus, ha a nő a szép és a férfi keze kérges.
@Yeto:
Kár ezen fennakadni. Egyrészt ez nyilván nem a Fidesz hivatalos káderpolitikája (csak egy rosszul sikerült nyilatkozat, kb. ennyi), másrészt ha az is lenne, a legfrappánsabb válasz akkor is belépni és karriert csinálni... :)

(Ha a Fidesz - feltételezve, de meg nem engedve :) - négy éven keresztül most mindent a lehető legjobban csinál, a lányod 2014-ben akkor is tesz majd - emiatt a hülye mondat miatt - egy kövér ikszet az MSZP neve mellé? Már ha lesz még olyan akkor :). )
Elvtars, ne csak a politikus, hanem a publiciszta is nezzen neha magaba. Tetszik ez a mindenki hulye rajtam meg az 500 K buzi-n kivul hozzaallas, de nemi szerenyseg elvarhato lenne Gyurcsany gyekenytarsatol. A portekat most eppen kifele dobaltak nagy ivben lehet egy kis rekreacios szunetet tartani az aggodasban.
A homokiaknak pontosan ugyanolyan jogaik vannak, ugyanis mások provokálása és megbotránkoztatása az nem része a jogállamnak.

Az írás többi része még kommentre sem méltó.....
persze, mindenki nézze, ami tetszik - az Élet ugye sok mindent megtesz, hogy utánozza a művészetet.
valahogy a tévénéző-életművészet nekem nem egy vonzó kilátás. nem lehetne valami aktívabb szerepe annak fránya tömegembernek? vagy talán amikor nem a seggén ül és lemingpárzást/árpádsávzást bámul, akkor hajlamos kiszámíthatlanul viselkedni?
én ugyan nem szeretném nézni, nyilván csinálni jobb, (bármit, csak ne tévét vagy bámulást.) sajnos az okosan nyilatkozó megmondó bajba kerül, amint a kiosztott tömegek felkelnek a seggükről, elkezdenek bonyolultabban működni, és a jól kiosztható tömeges szedált kiszámíthatóság ugrott. mint a lemingek a szikláról.
Most ez igazából nem tudom, nem értem, hogy miért kellett. Tudtommal Orbán még nem proklamálta a fasiszta rezsimet, a buzulásért meg a horgászásért meg időtlen idők óta nem csuktak le senkit, a Fidesz meg egyelőre nem jelezte, hogy ezen változtatni szeretne. Szóval nem tudom mi ez a vaklárma.

Egyébként erőskezű kormányzás elbírásához nem kell istennek lenni, pl. az USA eddig elnökeinek mind nagyobb hatalma volt, mint egy felpumpált Vityának, mégis mind jó messze volt attól, hogy istennek tartsák őket.
Lehet hogy az eddigi véleményeknek is igazuk van de szerintem a lényeg az hogy csak a FIDESZ tudott megvalósítani Magyarországon valamit. Ez pedig a hit, a feltétel nélküli elfogadása az általuk központilag közölt információnak.

Nem is gondolják sokan hogy mivel ezt nagyon magas szinten tudta elérni a FIDESZ, ez elég lesz nagyon soká a politikai marketing elfogadásához.

Ne a konkrét tényekből adódó igazságokat keressük az elkövetkező időben. A tömegek el akarják hinni hogy holnaptól jobb lesz...és csak ellenség lesz az aki ezt nem akarja elismerni.
Árpád, az érdemi sokszínűség felé tett első lépés lenne, ha liberálisok nem azt vennék minimumnak, ha az ő (egyébként fals) elképzeléseik szerint alakulnának az ügyek. Vannak ám itt más "szubkultúrák" is, akik jogaira nagy ívben szoktatok fütyülni....
@qwertzu: ők szerintem pl. nem házasodhatnak, mármint úgy, ahogy ők ezt szeretnék. Gyereket sem fogadhatnak örökbe. Pedig Worluknak kurvára igaza volt, amikor megírta, hogy két meleg is sokkal jobb, mint az állami gettó.
"...liberális döntések sorára lesz szükség." ??? Árpi korán van még a viccelődéshez! :-(
"A köténybe akkor fér csak bele az ország,ha azt kellően bőre szabják."
Na,ezt frappánsan megoldja OV,az első két hétben megadja a kettősállampolgárságot (szavazati jog nélkül) minden környező népnek!Nesze nektek bő kötény.Ebbe se fértek bele?Hálátlan nép.
Tudom,hogy te másra gondoltál,de ő meg így gondolja,és egy szoci-szavazó újságíró véleménye senkit se fog érdekelni most 8-12évig. :(
"Tóta Úr módszeresen tévútra tematizál, mellébeszél és még meg sem kezdődött a Fidesz kormányzása, máris uszít ellene. Ahelyett, hogy tükörbe néznének Ő és az elvtársaik és azt mondanák: igen, mi vagyunk a felelősek azért, ami történt, elkúrtuk, ezért jogosan váltottak le bennünket."
"Tóta Úr" (=elvtárs) már megeresztett ez ügyben egy gyenge próbálkozást (w.blog.hu/2009/11/06/mea_culpa_since_2006), de aztán rájött, hogy nem áll jól neki, meg egyébként is neki csak a fröcsögés megy (biztos nem véletlenül jutott eszébe az a fröccsöntős példa). Sajnos meg kell várnunk, hogy kihaljon, mint a dinók.
Tipikus intellektuális barom, akinek lexikon a feje, de nem tud mit kezdeni vele. Régen az ilyenek Marxot és Engelst idézték, ő meg angol és amerikai nagy emberekhez kapkod, pedig tudhatná, hogy voltak nagy magyar elődök is.
Nem baj. Nincs is kockafejed, Árpika.
Az alapelvben nem értünk egyet: szerinted a társadalom egymástól független (individuális) egyének halmaza csupán, amelyek csak az önérdekeikre való tekintettel kapcsolódnak egymáshoz, vagy hoznak létre (alkalmi) szövetségeket, közösségeket.
Szerintem azonban a társadalom olyan szövet, amely messze többet képvisel, mint az egyes egyének érdekeinek összességét (vagy érdekeik vektorát, ha jól mondom). A társadalom az, amiért érdemes egyéni áldozatot vállalni (itt a társadalmat már cserélhetjük hazára, nemzetre stb.), és ha Neked lenne igazad, honvédő háborúra, szabadságharcra soha, sehol nem került volna sor ("Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete" - mint az közismert).
A zorbánék ebben lényegesen, számodra nyilván felfoghatatlanul különböznek a szociktól és főleg a liberálisoktól. Egy liberális megelégszik azzal, ha békén hagyják, egy nemzete iránt elkötelezett megkérdezi, mit tud segíteni, amikor gáz van. (N.b. a Magyar Gárda önkéntesekből állt, akik nem keveset áldoztak azért, hogy tagok lehessenek. És a vége: épp, mint 50 éve Rákosiék, ezt az alulról indult szervezkedést is csupán szétverni akarták, nem pedig azt megoldani, amiért az létrejött. Te is írtad, ha lenne Nemzeti Gárda, az sokkal menőbb lehetne ennél, de nincs, nem akarták, nem tettek semmit, csak romboltak ott is, ahol más építkezett.)
A kormánynak amúgy sztem is csak afféle láthatatlan keretrendszerként kéne működnie, de ennek feltétele, hogy a polgár maga, magától is tudja, merre tart az ország, és hogy neki mit kell ezért tennie. Ezt a polgári öntudatot rombolta szinte porig az előző nyolc év, ezért a nagy félsz, gondolom, hogy itt most majd diktatúra lesz. Értsd: megint lesznek közös célok, közösségek, nemzeti jellegű megmozdulások, és ettől minden komcsit és liberálist kiver a víz.
De pont leszarom.
@okostojgli: És persze a világ se a liberális irányba indult el-ha észre vennék már végre -több mint egy éve....
TWA!!!
A homoszekszuális jogfosztottság hogyan került össze a horgászokkal??? Lemaradtam valamiről? Én ugyanis eddig csak pecáztam.
Akkor most jogfosztott vagyok vagy buzi esetleg mindkettő? Agyatlan vagy és rettegsz. Ez jó. Marhaságokat írsz ez ugyan nem jó, de én bajom ha olvasom. Vonulj illegalitásba! Az országot Isten segítségével (aki mint tudjuk VAN - legalábbis pont olyan biztosan állíthatom mint te azt hogy nincs...) rendbe lehet tenni nélküled is. Ha majd kész lesz szólunk és előmászhatsz... ne félj nem leszel kirekesztett, kapsz munkát, kenyeret és énekelhetsz mozgalmi dalokat!
@Yeto: A lányod hülyébb vagy Te?
Ha XY azt mondja hogy már pedig a lányodból sosem lesz baseball játékos, mert az egy férfias sport akkor nem fog XY-ra szavazni? Mert bár esze ágában sincsen baseball játékosnak lenni, de végre talált valami hajszálat amibe belekapaszkodhat és kijelentheti hogy "Na ezért nem szavazok rájuk..."

Hát ehhez csak gratulálni lehet tényleg...
@Cselo: sajnálom, hogy nem jött át Neked ami a posztban vagyon leírva.

Mondom én, aki most kicsit szurkol a 2/3-ért.

De: három ciklus óta azért nem szavaztam a fideszre, mert utálom, ha nekem megmondják, mi a jó, mit gondoljak, mibe higgyek, stb...nekem ezt ne mondja meg semki, mert felnőtt ember vagyok.

Nagyon sokan vannak szerintem hasonló cipőben, talán erről szólt a cikk, hogy a hozzám hasonlóak rögtön el fognak pártolni, és büntetni fognak (igen, fél szemmel lesem az lmp-t) a szavazatukkal, ha OV visszaveszi a megmondó, kioktató (semjéni?) stílusát...

Nem látok a cikkben pocskondiázó stílust, inkább egy figyelmeztetést, egy kérést, hogy OVI a választás első megnyilatkozásán tanúsított mérsékelt retorikáján maradjon...és ezt tetteivel is nyomatékosítsa.
Hát nekem az MSZP és az SZDSZ undorítóak lettek az elmúlt évek során, de van egy olyan dolog, ami a szememben majdnem akkora bűn, mint a Nokiás doboz: a "Vezőnylő Tábornok Úr", az "Orbán Viktor Miniszterelnök Úr" meg hasonló megszólítások. És mit látok itt: pont ilyeneket a hozzászólások között. Nem lehet enélkül?

Elismerem, hogy Viktor tehetséges, meg hogy elhivatott, meg sok minden mást is, de ha Istenként fogjátok tisztelni és kezelni, akkor sok olyan, mint én nem fog soha odaszavazni. És gyanítom, hogy százezerszámra vannak ilyenek, mint én ezzel az érzéssel.

Tehát már csak az ilyen jövendő szavazók érdekében is: kezeljétek az új miniszterelnököt emberként és nem Megváltóként. Előre is hálásan köszönöm.
Baj van a számokkal. Nem lehet több bvzi, mint horgász, mert minden horgász bvzi, tehát ez ordas hiba. Kérem javítani! Kösz.
Eric
"Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne."

Ezt most nem értem. Itt volt nyolc évig a liberális Kánaán, és ők még mindig "jogfosztottak"? Most meg a keresztény kurzus elhozza nekik a szabadságot?

Árpád, itt valamit nagyon benéztél. Nem lehet, hogy reggel fordítva tartottad az újságot?
A Fidesz győzelem eddigi eredménye a 3 napos eső. Gratulálok. Bár, el lehet adni mezőgazdaság-ösztönző csomagnak.
Árpád, őszintén tisztellek, amiért kibírod ezt a sok mocskolódó hozzászólót (érdekes, nekem pl. nem tűnt fel, hogy "elvtárs" lennél, na de biztos én látom rosszul, hiszen "10 milliárd légy nem tévedhet"...).

Nem is értem, miért jó mocskolódni a cikkírón - pláne, ha sorozatban nem tetszik, amit ír, akkor miért olvassa az illető? Mazochizmusból? Ez az idegeskedés kell neki a reggeli kávé helyett? Azt hiszi, hogy ő tutikirály, mert most jól megmondta (megírta)?

Ez mivel viszi előrébb a társadalmi párbeszédet? Amit szerintem a te cikkeid (egy része) is folyamatosan előrébb lökdös - már persze azoknál, akik nem a cikkírónak szólnak be, hanem a felvetett témákat vizsgálják meg ilyen-olyan-amolyan szemszögből.
érdemes már most félni. Kövér már 2 horgásznak is küldött kötelet, nem dobták vissza a nokiás doboznyi kis keszeget...
ez az írás éppen annyira vicces és reális mint amikor Bauer és nyugdíjas csapata ávh-zik a fidesznél... az utóbbi 8 (inkább 6) évben a normális embereknek (dobálózhatunk számokkal, de szerencsére majdnem az egész ország ide tartozik), kellett elviselniük, hogy kőkeményen megszabják az életüket, és teszik tönkre mindennapjaikat (mennyire barmolják szét ezt az országot, hogyan vernek szét mindent, amit az oly átkos és szörnyű 1948 előtti Magyarországon felépítettek - oktatás, infrastruktúra, egészségügy stb. keményen folyt a leépítés-, bezárás-, megszüntetés-program. de úgy látszik csak az szdsz-nek és az mszp-nek volt szabad megszabni országos szinten az életformát (jó is az...) De TWÁ már akkor is a homofób emberektől és a gonosz keresztényektől félt leginkább, a fasiszta magyaroktól (egyszer tegye már mérlegre, hány fasisztának gondolt magyar ember ér fel 1 nokiás dobozzal...) ha TWÁ-nak éppen nincs jobb dolga, akkor rettegjen. pedig tavasz van, és higgye el, nehéz lesz a fidesznek akkora gazemberségeket csinálni, hogy eljussanak a gyurcsányhagyódemszky-szintre.
@Yeto: mit vártál egy ilyen önelégült hólyagtól?
OV írt 2003 karácsonyára egy szívhez szóló opuszt a Magyar Nemzetbe:
2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=3&id=1680
Találkozás egy fiatalemberrel, Karinthy novellájára utalva. Az írást így fejezi be:
"Miért kellene úgy lennie, hogy a számon kérő fiatal Karinthy és az 1990-es fiatal Magyarország a találkozás után gúnyosan forduljon el tőlünk, és szánakozva hagyjon bennünket maga mögött?"
Kíváncsi lennék, hogy a 1990-es OV mit mondana a mainak...
@Gempacsöki Boborján:
láttam aktív alkoholistákat és máktea/fű/speed fogyasztókat is rövid életem során.
nem az alkoholisták voltak elviselhetőbbek.
viktor tiltsa be az alkoholos italokat is, mert az italozó életmód a magyar nemzet felemelkedésének egyetlen korlátja, a magyar anyák sorsának megrontója!
"Körülbelül az vele szemben az elvárás, hogy legyen ő Magyarország legokosabb embere, mindenre tudja a megoldást, sőt azt véghez is tudja vinni."

Nem. Az vele szemben az egyedüli elvárás, hogy a mocsok kommer bagázst vonja ki a forgalomból. Utána jöhet bárki más. Én ezután a 8 év után nem sajnálnék még négyet, csak ezt csinálják meg.
Apropó, a keresztény szót egyszer sem írta le tótawé, mi történt?
""Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Tudvalevőleg? Ki szerint? Van rá bizonyíték?
Ja, hogy nincs, akkor ez csak hit. Mert nincs rá, hogy van, de az ellenkezőjére se. Attól, hogy nem látod, nem hallod még létezik a mágnesesség is. Csak közvetve tudod bizonyítani a létezését, az pedig mindig hibalehetőségeket rejt magában mint a flogiszton-elmélet.
Tutira kijelenteni, hogy van Isten vagy nincs, nagyképűség. Ezt a hitet kötelezővé, vagy az értelmes ember definíciójaként meghatározni, diktatúra. Higgyjen mindenki abban amit gondol, de ne hülyézze le a másikat, ha az másképpen gondolja.
Mert kedves Árpád, az istenhívők is egy szubkultúra. Ráadásul nem is olyan kicsi. Talán még a drogfogyasztóknál is többen vannak.S nemcsak ebben az országban. Az is lehet egy vélemény, hogy ők mind hülyék, de ez nem túl elegáns, és egyáltalán nem toleráns. Kb. olyan, mint az, hogy nem volt holocaust.
Tévedés, hogy a pártoknak mindenkit képviselniük kell. Ha így lenne pártok helyett elég lenne egy testület ami felméri az állampolgári igényeket és a rendelkezésre álló eszközökből az átlagnak megfelelő szolgáltatáscsomagot állít ösze.
A pártok azért jöttek létre, hogy különböző alternatívákat kínáljanak és ezek egyik társadalmi csoport számára előnyösek viszont a másik számára hátrányosak. Akik többen vannak azoknak a preferenciái győznek. Ebben az esetben a homoszexuális és drogfogyasztó szavazók preferenciái nem kerültek be a támogatandó körbe. Szintén tévedés az a szocialisták gondolkodásmódját uraló vélekedés, hogy az emberek kizárólag valamiféle anyagi érdektől vezérelve szavaznak erre vagy arra a pártra és ha többet kínálnak nekik akkor automatikusan átállnak. A szocialista összeomlás pont a kommunikációs fordulatokban bővelkedő, de a végigcsinált intézkedéseket nélkülöző vezetésnek köszönhető, aki megpróbált mindenkinek a kedvében járni egy kicsit. Meggyőződésem, hogy ha következetesen végigcsinálják az általuk feltálalt reformok legalább egy részét akkor lett volna miért kitartani mellettük. Így viszont csak a miniszterelnökkeresési kutyakomádie miatt kényszerből megválasztott csődgondnok kormány koncepció nélküli tűzoltására hivatkozhatnak un. kormányzati eredményként. Ez még a borsodi nyugdíjas őskomcsiknak is kevés, hogy ezért cserébe feladja a Jobbik kínálta védelmet.
@Cselo:
Igaza van Cselo kollégának. Worluk úrnak savanyú a szőlő. Hogy még annyi betyárbecsület sincs benne (bennük) , ami kimondatná végre vele( velük): "Elqrtuk, elb@sztuk, nyolc évig hazudtunk, loptunk, csaltunk és most a mi saját prolijaink elküldtek minket a picsába. Mellesleg az országra szabadítottunk egy olyan erőt a f@szságunkkal , ami ellen elméletileg harcoltunk ,akkor amikor még nem is létezett, de mi -elvtársak mi magunk- belehúztunk és pár hónap alatt demokratikusan megteremtettük magunknak"
Valóban rokon a magyar néplélek az orosszal. A demokráciával egyik sem tud mit kezdeni. Mivel a demokrácia egyik jellemző sajátossága a vita, aminek eredményeképp a nyakas és konok magyarok hárman négyfelé mennek. De abban a pillanatban, amint egy "bölcs vezér" kerül a fejük fölé, egyből megjuhászodnak! Orbán remekül illeszkedik az alábbi vonalba: Ferenc József, Horthy, Kádár! Ez kell a magyarnak: hosszútávú, tekintélyuralmi rendszer. Majd a király/kormányzó/főtitkár/elnök megmondja, hogy nekünk mi a jó, így a tömegek megszabadulnak a gondolkodás terhétől. Dagonyázás a langymeleg pocsolyában, a "majd úgyis gondoskodnak rólunk" biztos tudatában... Hát, ha ez kell a magyarnak?!
@Ol_Sanchez: Komám. Szerinted Oroszországban rendben vannak a dolgok? Remélem te sem gondolod komolyan. Ott kurva nagy gaz van. En special nem szeretem a FIDESZ-t, sot utalom a Fideszt, de most oszinten remelem, hogy meglesz a 2/3-ad es elni is fognak a lehetoseggel. Ha a putyin-i ertelemben teszik ezt, akkor jaj nekunk. Nekunk alatt ertem az egesz orszagot.
Másik kérdés: Isten létezik! Nem szeretnék hosszas filozófiai fejtegetésbe kezdeni, de csak parasztosan: ha nem lenne, akkor az egésznek semmi értelme sem lenne és benne az életed annyit érne, mint egy szúnyogé, amit lecsapnak :)
@Ol_Sanchez: nna igen, diktatúrában egyszerűen szárnyal a haza. de remélem azért te csalódsz majd egy nagyot.
@okostojgli: Ellenkezőleg. Pont azért lesz kénytelen liberális irányba indulni.
Furcsa, hogy totaw ezt erzi most a legonfontosabb feladatnak, hogy a homokosok jogai ne csorbuljanak. Szerintem eleg jol elhettek ok az elmult 8 evben, nincs okuk a panaszra. Az biztos, hogy a viktorek elso nekifutasra magasrol le fogjak szarni mi van veluk, van itt sokkal nagyobb baj is.
Masfelol szerencsere ott a jobbik, akik azert oda fognak figyelni rendesen nehogy elliberalizalodjon a fidesz.
@qwertzu: Pl nem házasodhatnak, az élettársi kapcsolatban élők nem örökölnek automatikusan, nem fogadhatnak örökbe (mitől jobb egy gyereknek a nevelőotthonban - vagy minek hívják, mint egy meleg párnál? Ott jobb nemi szerepeket tanulnak?). Vagy vegyük a legegyszerűbbet: nem mehetnek végig kézenfogva az utcán anélkül, hogy megszólnák őket. Mert ez is jogfosztottság. Csak nem egy hivatalos törvény megkülönböztetése, hanem az emberek fejében élő "szokásjog" szerinti.
tótaw megin hülye vagy!

ülj le egyes!

szerinted mikor irányított egy ember egy ember egy országot? még a királyoknak is voltak tanácsadói kamarásai stb. egy pártban is az elnök az a központi figura, a párt szimbóluma, de egy rakás ember dolgozik az ügyeken és nem egyedül kell minden döntést meghozzon.

ráadásul minél többen vannak annál több vélemény van (több szem többet lát elv)
Le kéne redukálni a kiadásokat a nullához közeli állapotra.MÁV,BKV,bürokrácia,A rabokat be kéne fogni munkára,A sok önkormányzatot fel kéne számolni,A parlament létszámát felezni,A megmaradó pénzt azonnal munkahelyteremtére fordítani,Külső piacokat fel kellene kutatni(eu-n kívülieket),A könnyűipart fel kéne lendíteni és a mezőgazdaságot,A romákat tanítani és pénzel motiválni hogy tanuljanak szakmákat(aki tanul és iskolába jár az kapjon rendszeres segélyt)a felsőoktatást megreformálni,a jogot megreformálni,az eügyben is van még mit csinálni bőven,kéne pár börtön is hogy egy gyilkosságért ne kelljen kiengedni a rabokat 5 év után mert nincs hely,így szigorúbb lehetne a büntetés+ munkahelyet teremtene.Meg kéne szüntetni jópár hivatalt mert fölösleges,a vállakozóvá válást ösztönözni és azonnal beszüntetni azt hogy ha csődbe megy egy cég akkor csinálhasson újat az illető.Az offshort cégeket valahogy megszüntetni(aki Mo-n tevékenykedik az itt is adózzon akármilyen külföldi cég)a bankok körmére nagyon rá kéne nézni.Azonnal bevezetni hogy az általános iskola 6-7-8.osztályában már tanuljanak a diákok pénzügyi ismereteket legalább alapfokon.Továbbá pár ügyes szakit rá kéne ereszteni titokban az ázsiai és amaerikai tőzsdére egy kis pénzelszippantás céljából.Csak mert máshogy úgy sem jön be a tőke ide.
A lényeg, hogy: "ITT AZ IDŐ !"

Idő meg van bőven !:) Alkotni köll, gyarapítani, bűvészkedni, innen elveszem, oda beteszem, onnan kiveszem ide átteszem !
Mindent megold Viktor: Parlament, önkormányzatok, polgármesterek,/fideszesek főként!/ képviselőik felére csökkentve, bürokrácia megritkítva, adósság növelve.
És ez itten a legbíztatóbb:

Magyar
Palócz: 300 milliárdos mozgástere lehet az új kormánynak

* Inforádió

2010. április 14., szerda 08:14 | Frissítve: 38 perce

Az önkormányzati szektor átalakításának első ütemét lehet idén elindítani, amennyiben ennek meg lesz a parlamentben a kétharmados támogatottsága - mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva szólt arról is, a közigazgatás átalakítása során ugyan több év alatt több tízezren elveszíthetik az állásukat, de ők - az adóreform és a vállalkozások megerősítése miatt - könnyedén el tudnak majd helyezkedni a magánszektorban.""

...könnyedén el tudnak majd helyezkedni....khh..khhh.khhh..legalább olyan könnyedén, mint a jelenleg másfél millió munkanélküli ! :O)..a..mely az új kirúgottakkal 2 millióra növekszik majd !

Itt az idő ! Nosza Viktor !!! :D
minden bizonnyal sok igazság van a leírtakban, nekem ez a kettő volt 'megragadó':
- "ne baszkurálja őket az állam"
- "volna jobb dolguk, mint a megmaradásért küzdeni a bürokráciával"

Ezek fényében érdemes valamennyit várni, majd ha kiderül, hogy a magyar hullámvasút marad olyan, amilyen, akkor eltűnni ebből az országból, és buzdítani mindenkit, aki fogékony erre, mert mások zsebének töméséért a fenének nincs kedve tevékenykedni...
Azt hiszem, most rájöttem, hol a hiba a gondolkodásodban. Nem igaz az a tétel, hogy a buzik vagy a drogosok nem zavarnak senkit! Sokakat zavarnak és társadalmilag nagyon károsak. Azt kell(ene) megérteni/megértetni az emberekkel, hogy változniuk kell, hogy a közösség fennmaradása érdekében áldozatokat kell hozniuk. Itthon ezt a fogalmat erősen lejáratták, mert többszörösen visszaéltek vele. Hogyan lehetséges mégis? Erre szeretném, ha válaszokat gyűjtenél!
Sziasztok! Biciklivel közlekedem és hétfőn rámkiabált egy nagymagyarmatricás suzukis, hogy liberális köcsög. Na ezt a népséget zabolázza meg valaki!
Hiába magyarázol. Fideszeseknek ez kínai. Nem értik, hogy mi a baj a 2/3-dal, meg az autoriter törekvésekkel. Ők csak azt látják, hogy sírnak a liberálbolsevikok. Ilyenek.
TWÁ = Lendvai Ildikó

Bakker, nektek tényleg nem esett le????
Úgy lesz, ahogy lesz. 2/3-nál diktatúra lesz, az biztos. Bár szerintem a demokrácia, mint olyan, nem is működhet rendesen. Egy lightos diktatúrával sokkal többre lehet haladni.
Másrészt aki azt hiszi, hogy a fidesz más lesz, mint az előző rendszer, annak mondok egy példát.
Vállalkozó vagyok és több önkormányzatnak dolgozom. Az egyik polgármester, aki fideszes és most bejutott a parlamentbe, mint képviselő. A munka elnyerésekor közölte, hogy mennyit szeretne visszakapni az összegből és annyival nyugodtan megnövelhetjük a kiszámlázandó összeget. Mindezt állami pénzekből.
Szóval ez várható ezután is. Mert minél többen vannak, annál több a hibalehetőség, annál több olyan ember is beáll a fidesz közé, akit csak a pénz érdekel, de a nagy jelszavak és Orbán Viktor nem.
@okostojgli: Pont azzel lehetne odabaszarintani a Jobbiknak, hogy - és ez főleg nyelvészeti kérdés lesz, kell majd egy okos szó, most én hirtelen ezt tudom ajánlani, hogy - _megengedő_ konzervatizmust mutasson a bulira-spanglira vágyó Fidesz-szavazó fiataloknak. Lehessen valaki úgy is jó konzervatív-keresztény, hogy ne kelljen az esküvőig szüzességi fogadalmat tennie.
És mi van a 213 homoszexuális drogozó horgásszal? :)
Kedves Árpád,

Most láttam az egyik fórumban az alábbi idézetet, jót mosolyogtam rajta(d), így gondoltam megosztom veled:

(Index, 2006. április 13., Tóta W. Árpád): „A Fidesz vezérkarának két napig senki nem merte megmondani az eredményt. Döntetlenről, sőt győzelemről hadováltak… Nincsenek tartalékok, sem emberben, sem retorikában; nincs már mit ígérni, nincs mivel ijesztgetni, nincs már annyijuk se, mint eddig volt. Innen nehéz felegyenesedni is, nemhogy nyerni. Az eredmény világos cáfolata annak a blőd ostobaságnak, hogy ők lennének a nemzet, az emberek, a teljes bioszféra. Hogy ők a mindenség mínusz Gyurcsány Ferenc (…) És Dávid Ibolya most beleveri Orbán orrát a szarkupacba, amit szövetség címén maga alá csinált négy év alatt. Semmi oka nincs épp most behódolni. Elég, ha leül egy csendes sarokba, és egy kosár nyugtatóval megvárja a Fideszről leváló tömegeket. Kiváló pozícióban van, ugyanis ő nem csinált segget a szájából, nem próbálta konzervatív mezben előadni Kádár Jánost. Hamarosan újraosztják a jobboldali piacot, amit épp a tönkrevert MDF alól halászott el a Fidesz tíz évvel ezelőtt. Dávid Ibolya elővásárlási joggal mehet shoppingolni a kiárusításra. Hazaviheti trófeának a zakót, amit Orbán túrt magának.”

Kellene írnod egy cikket az index főoldalára a hitelességről, amiben a fenti idézet is szerepel. Különös tekintettel arra, hogy kinek az orrát kellene beleverni abba a fényesen tekergőző "szarkupacba", ami a te életműved...

Ui: Egyébként tetszenek az írásaid, bár talán a bulvármédiához mérten egy kicsit komolytalanok. Nem gondoltál még rá, hogy esetleg a Hócipőben vagy a Kuruc.info-n kellene próbálkoznod?
"Talán észre kellene venni, hogy ki tetszettek kapni. Az Ön(ök) által képviselt elveket, politikai kultúrát(?), gazdaságpolitikát, stb. az ország lakosságának brutális többsége elvetette."

Az ország lakosságának brutális többsége nyilván hülye lenne, ha ez igaz volna, csakhogy nem igaz. A liberális értékrend nem azonosítható a baloldal vereségével. Mint ahogy a gazdasági világválság sem varrható annak nyakába. A jelenlegi gazdasági berendezkedés alatt bekövetkező válságok nem azt jelentik, hogy rossz a rendszer.

"Tóta Úr módszeresen tévútra tematizál, mellébeszél"

Mert az elszámoltatástól nyilván keletkeznek új munkahelyek, lol. :-D

"sok sikert kívánunk Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!"

Kívánj inkább szerencsét neki, szüksége lesz arra is.
gratulálok a cikkhez, te legalább nem vagy köpönyegforgató, maradtál fidesz-, viktorellenes. persze attól még egy nagy hülyeség.
attól, hogy pl. az mszp nem néppárt, attól még ők is úgy próbáltak politizálni, hogy beleférjen a kötényükbe a 10millió magyar, hiszen meg akarták nyerni ők is a választást. a politikus az politikus, függetlenül a bőre színétől.

"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik." - te aztán egy nagy ateista hittérítő vagy. mindenből le tudod vezetni, hogy nincs isten. pedig szerintem számodra is létezik, saját magad.

aztán ez végképp hülyeség:
"Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze."
amikor egy országban arról megy a vita, hogy homoszexuálisok házasodhatnak-e, legalizálják-e a könnyűdrog fogyasztást, akkor azt hiszem abban az országban nagyon nagy a jólét. szerintem is lehetne legalizálni a könnyűdrogfogyasztást: legyen rajta 300% adó, és egy joint elszívásért 1 óra közmunkát kelljen végezni. ha annyira jól akarja magát érezni, akkor csinálja, de akkor legyen belőle a társadalomnak is haszna. persez tótaw, ha a gyereked kínálja majd meg egy ilyen ártatlan künnyűdrogos, akkor asszem te sem dicsérnéd meg érte.
@molaris:
@nemte:
@okostojgli:

Máris kivezérelték a zombisereget.

Szerintem meg TWÁ magasan tesz a zombik véleményére... :)
még jó, hogy nem a cigánykérdést hoztad fel, a 11. parancsolat mellé. ;)
Árpi, ez picit már "száncsi".

Meg, hogy jön ide 500k buzi, meg 500k drogos? Csinálják amit akarnak DE NEKEM, ne kelljen megfeszülnöm miattuk!

Ne kelljen a gyerekemnek magyarázni, hogy miért nyalja az egyik bácsi a másik köldökét (mivel minden médiát elrejteni NINCS hatalmam, ahogy írtad, Isten nem vagyok). Ne kelljen fizetnem a drogos kórházi költségeit, amik a saját f*szsága miatt merültek fel.

Értem?
szellemes szép cikk, szórakoztató gondolatmenet. ellenben az alapvetéssel nem értek egyet. Az, hogy magyarországon az utóbbi 8 évben olyan kormányzás történt, amely dekraláltan és következetesen nem képviselte a népakaratot és Magyarország felemelkedését, nem jelenti azt, hogy a feladat emberfeletti, történetesen szerintem épp emberi. Az előző 8 év hibái és ármányai, ez inkább emberfeletti, de szerintem inkább embertelen.
Tóta te buzi-e vagy, hogy folyton a buzik jogaiért aggódsz?
Nyolc év szoclib tandem nem volt képes a jelzett problémákat megoldani (meg sok minden mást, cigánykérdés közbiztonság vidéken, stb), úgyhogy a Fidesz még kormány sem alakított, de már ők a hibásak. Jól értettem?
12. parancsolat: ne légy obszcén ha nem muszáj. Egy másik (indexes) blogon felhívják a figyelmet a kulturált kommentezésre. Vajon miért nem hívják fel a figyelmet a kulturált blogolásra?
Megejtő, mikor egyesek nekilátnak Worluk barátunkat szapulni úgy, hogy még imádott – másoktól, holmi megátalkodott liberálisoktól, közízlésrombolóktól folytonosan féltett – magyarságuk sem képes őket akár csak helytálló mondattagolásra késztetni, rábírni. Aztán meg mások IQ-ját hánytorgatják föl. De miért is?...
Ha lesz a Fidesznek kétharmada, akkor elkezdhetjük ízlelgetni a Kövér László köztársasági elnök megszólítást.
Valahogy nekem nem tűnik viccesnek a feltételezés.
Mi ez a homoszexuális jogfosztottság?
TWA Te jogfosztottnak érzed magad?
Ez most komolyan számodra napirendi téma?
Vidéken kb. kenyéren és vízen élnek gyerekek. Az emberek ócska szakadt kínai ruhákban, cipőkben járnak, a munkáikat elvesztik, és egy ilyen ezredrangú dolog érdekel...grat
A liberalizmus önmagában nem elég, ha olyan kurva nagy arroganciával párosul, mint nálad, tótaw.

Az vagy te az újságírásban, mint a Csernus a pszichológiában. Kielégíted az emberek "most jól beszólt X-nek!" primitív vágyát, és közben azt hiszik, hogy ez a beszólogatás maga az újságírás (vö. maga a pszichológia). Nem, nem az.
Kíváncsi vagyok, h az előző bejegyzésem átengeded-e a szűrőn :)

viagis (törölt) 2010.04.14. 15:01:29

Befoghatnád már végre a pofádat tótaw, mert egyetlen értelmes ember sem kíváncsi a vonításodra.
@Cselo:
talán nem teccik tudatában lenni, de ennek az orszgnak 10 millió llampolgra van, és ebből bő 8 millió rendelkezik választójoggal.

tehát ha ezeket a tényeket figyelembe vesszük, akkor hogyan teccett azt kiszmolni, hogy az"ország lakosságának brutális többsége"?????

tehát bő 2,5 millió szavazó (akiknek jelentős része maximum csk savazó) a választásra jogosultak jelentős többsége.

tessék beiratkozni egy valamelyik ovodába, és megismerkedni a számok és arányok legalapvetőbb misztériumával.
Minden szavával egyetértek a cikknek. Én liberálisnak gondolom magam és nem hinném, hogy ezt szégyellnem kellene, és akár hiszitek akár nem, nekem sem tetszett az elmúlt 8 év. Na jó a Fidesz 4 éve sem...Amúgy sztem a kommentelők 80%-a liberálisan éli, vagy szeretné élni az életét, hiszen ki szereti azt, ha megmondják mit kell tenni, mit(kit) kell szeretni:) Ol Sanchez pedig biztos meglepődne, amikor rájönne, hogy a diktatúra rá is vonatkozik:)
Az apparátust át kell alakítani, ez nem kérdés. A szocik bebetonozott embereit ki kell hogy szedjék a közigazgatásból, különben 4 évig zakatol a fúró. Helyettük nem lesz nehéz hasonlóan sötét, de lojális embereket találni.

A melegek, meg a drogosok félelméről pedig annyit, hogy majd ha a patás ráküldi a felviperázott rendőrségét ezekre a szubkultúrákra akkor majd lehet vernyogni. Addig ez a félelem olyan öngerjesztett paranoia, mint a kafkai odúhős világa...
"Olyan ember, aki minderre képes lenne, nincs és nem is lehet, mert a vázszerkezete nem bírná el."
És Chuck Norris?.... :-)
@Yeto: Ilyen mimózának nevelted? :-DDD
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Viszont sokan hidznek benn és ettől jobb nekik, elégedettek. És végeredményben nem ez a végső cél?
Bármit írhat Tóta W. "úr", jót, vagy rosszat, annyira hiteltelen, hogy a legjobb lenne, ha elhallgatna.
Fáj a veszteség, ugye?
Az elmúlt 8 év nem fájt, mert a tenyeréből evett azoknak, akik 9 millió ember életét tönkretették végérvényesen.
Fröcsöghet amennyit akar, nem méltatom arra sem, hogy minősítsem.
"a MAGYAR név megint szép lesz,
méltó régi, nagy híréhez"
@qwertzu: tényleg?

köthetnek házasságot és örökbefogadhatnak gyereket?
Uraim és Hölgyeim! Tóta W. Árpád surmóságáról egy apró szösszenetet had említsek meg! Pár éve írt egy kurva nagy baromságot! Nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg tőle, honnan vette az információkat, amiket leírt és tényként közölt! Erre Tóta W. küldött 5 darab linket, hogy mire hivatkozott! Megnéztem a linkeket! :D Mind az 5 olyan írás volt, amiket szintén ő saját maga írt! Tipikusan az az ember, aki elkapott egy stílusfonalat, ami nem lenne rossz, főleg ha igaz lenne! Persze mondhatjuk, hogy ez a saját véleményének a közlése! Ez esetben viszont már értem, hogy miért kellett bezáratni néhány neurológiai intézetet..........vagy odabetről is lehet blogolni? :D
A magyarok többsége most valóban diktatúrára vágyik, mert azt hiszi, az hozza el a rendet (amit ő valójában akar). De abban a pillanatban, amint az az ő életébe szól bele, és akár csak kicsit is korlátozva érzi a szabadságát, felhorgad benne a kuruc vér, és szabadságot meg forradalmat kiált.
Ilyenek vagyunk, és ezt jó, ha minden értelmes politikai vezető észben tartja.
Az 500K homonak és 500K drogosnak lett volna lehetősége bejuttatni a szadeszt, MSZP környéki eredményt elérve ha:
- lennének ennyien a képzeleteden kívül is
- rossz volna nekik
- a szadesz vagy bárki más jobban képviselné őket mint a fidesz.

A háromból valami sánta (vagy akár mindhárom is), szóval ezt bebuktad Árpi. Egyébként meg legalább a kormányalakítást várd meg az ereid felvágásával.
Istent lehet tagadni a holokausztot meg nem?
Újra eljött a te időd Árpi!
Most pár évig lesz újra miről beszélned... amíg hagynak...:)
Isten tudvalevőleg nem létezik.. sommás mondat, de ezt ki bizonyította be? mert a tudomány még nem.
Más. Cselo polgártársunk egész helyre kisdoktoriban taglalja számunkra az elmúlt nyolc esztendő kormányzásának minőségét, jellemzőit, hatását. Alkalmasint túloz, de hát lelke rajta. Nemkülönben elvárja, s hogy ennek nincs nyoma, hát felháborodottan sérelmezi Orbán magasztalását, pontosabban szólva ennek bizonyos véleményalkotók esetében tapasztalható hiányát. Elnézését kérem, de demokráciánk alapkritériuma, hogy csereszabatos emberek és pártok vetélkednek, jutnak időnként hatalomra és buknak el. Senki sem pótolhatatlan, pláne nem vátesz. Orbán Viktor egy választásokon győztes párt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, semmi egyéb. Nem félisten, nem a nemzet bölcse, nem lángész, nem gáncstalan lovag, pláne nem Istentől felkent uralkodó. Szóval senki ne várja el, hogy most majd hozsannázunk diadalán. Előbb lásson hozzá a melóhoz, mit a sors az orra elé szabott, amihez a négyévnyi mandátumot igényelte és meg is kapta végül, rakjon le valami értelmeset és maradandót az asztalra, azt követően majd jöhet híveinek rituálékban begyakorolt, ütemes melldöngetése. De nem addig. És ezt az elvárást-hozzáállást az sem kezdi ki, hogy a jelen választásokon bukott rezsim miben vétkes és mit mulasztott. A másik nyilvánvaló töketlensége ugyanis nem tudható be számomra érdemül. És ahhoz még csak liberálisnak sem kell lenni, hogy így gondolja az ember. Egyszerűen csak józannak.
@Cselo: Hmm valami hasonlot gondoltam en is csak sokkal pragmatikusabban fejeznem ki magam.

Ott aggodik hogy milyen hatalmas lett mar ez a part aztan meg azt irja hogy hat nem talalnak egy tisztesseges froccsontot es majd egy partkatonat kell betenni froccsontonek. Ertem en a koltoi kepet de ha mas nem akkor konnyen megteveszti.

Hiszen pont az a lenyege hogy azert lett hatalmas a fidesz mert a tamogatottsaga szeles retegeken alapul. TEhat van benne nyugodt lehetsz froccsonto is meg orvos is meg mernok is meg utcasepro is meg segedmunkas is. Mondhatni azt is hogy ha a 2/3 is meglesz akkor a tarsadalom meglehetos modon reprezentalja magat.

Tota irasa tehat mar az elejen logikai buktaban elverzett. Tudom hogy ennyire nem hulye innentol meg mar igazad van a cikk nem mas mint uszitas politikai megrendelesre es igy mar nem is erdekel...
@nemte: Szerintem a a "legostobább emberek" csoport tagjainak elsődleges ismérve az, hogy ostobának nevezik embertársaik egy részét pusztán azért, mert az Ő véleményükkel nem egyező álláspontot képviselnek...
Árpád.
Éljen az egység, meg a három harmados ország. Mégis egy a tábor, egy a zászló, igen!
Árpi bá állandóan a keresztény kurzustól retteg. Ne izgulj Árpi, nem cipel téged senki misére, disznóhúst sem kell enned ha nem akarsz. Senkit sem fog érdekelni ha fiúkat szeretsz vagy füvezel. De most már a többséget is hagyjátok élni.
"Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze"

MEGALOL
De gyenge

Véletlen felejtetted ki a pedofil(papokat)? Őket is megilleti ez a jog?
Kb. 800 ezer-1 milló pecás van asszem, demi a baj velük?
Okos voltál, biztos most is az vagy. Azért ehhez kell egy mentalitás öregem...

Game over (Index, 2006. április 13., Tóta W. Árpád): „A Fidesz vezérkarának két napig senki nem merte megmondani az eredményt. Döntetlenről, sőt győzelemről hadováltak… Nincsenek tartalékok, sem emberben, sem retorikában; nincs már mit ígérni, nincs mivel ijesztgetni, nincs már annyijuk se, mint eddig volt. Innen nehéz felegyenesedni is, nemhogy nyerni. Az eredmény világos cáfolata annak a blőd ostobaságnak, hogy ők lennének a nemzet, az emberek, a teljes bioszféra. Hogy ők a mindenség mínusz Gyurcsány Ferenc (…) És Dávid Ibolya most beleveri Orbán orrát a szarkupacba, amit szövetség címén maga alá csinált négy év alatt. Semmi oka nincs épp most behódolni. Elég, ha leül egy csendes sarokba, és egy kosár nyugtatóval megvárja a Fideszről leváló tömegeket. Kiváló pozícióban van, ugyanis ő nem csinált segget a szájából, nem próbálta konzervatív mezben előadni Kádár Jánost. Hamarosan újraosztják a jobboldali piacot, amit épp a tönkrevert MDF alól halászott el a Fidesz tíz évvel ezelőtt. Dávid Ibolya elővásárlási joggal mehet shoppingolni a kiárusításra. Hazaviheti trófeának a zakót, amit Orbán túrt magának.”
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Egyrészt, nagy betűvel kell írni.
Másrészt: tudsz valamit, amit mi nem?
Ostoba írás!
Lássuk meg, hogy mit fog csinálni a fidesz kormány és majd utána fanyalogjunk, ha valami nem tetszik.
Ebből a cikkből is kitűnik, hogy milyen rossz most Orbán Viktornak és a Fidesznek ez a roppant felelősség. Szívassátok meg rendesen: szavazzatok ti is rá...
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Vagy csak nincs róla információd nem nagyokos? Vagy azt gondolod hogy amiről nincs információd az nem létezik? Mindenesetre ez szép ateista hitvallás volt Árpikám! :)
@Cselo: csak jelzem - szellemi kordont vontak köréd - jó lenne megszabadulni tőle s az itt és most nem is lenne törvénybeütköző!
A bloghoz: Szokták mondani a polihisztorok kora lejárt... Na ha ezt észreveszi az, akinek kellene, egyből szerencsésebb lenne az a bizonyos tízmillió - de sajnos a felvetésed nagyon is időszerű, és még óvatosan is fogalmaztál...
Teljesen értelmetlen cikk. Csak betűk egymás után, hogy legyen meg a teljesítendő írás. Kábé annyit mond: ha lehet a Fidesz inkább kormányozzon jól mint rosszul.
@Cselo: Cselo Úr!
Mondat közepén a megszólítás is kisbetű. A megszólításban pedig nagybetű. (még ha utáljuk is a megszólítottat) Ez visszafelé is igaz,vagyis mondat közben még az általunk ájulatig tisztelt Miniszterelnök Úr is kisbetűvel írandó.(OV mellesleg MÉG NEM AZ, CSAK HA MAJD LETESZI A PARLAMENT ELŐTT AZ ESKÜT válik azzá. Tudja, ami miatt felelős kormánynak hívnak, egy valami okosokból álló, vezetésre felkért testületet.)Más hibákat nem említek, mert az oda nem figyelés lehet, megesik - de ezek árulkodó jelek. Ne öntsük ki a gyereket (a parlamentáris demokráciát) a fürdővízzel együtt! Azért mert OV ön szerint alkalmasnak látszik egy pozícióra, ne dimenzionáljuk túl sem őt, sem a pozíciót. Nem a legjobb rendszer a demokrácia, de jelenleg nem tudunk nála jobbat.
helyes a dörgés...lássuk mi sül ki az isteni-népakaratból!

a nezőtéren meg kéretik elcsendesülni! következzék hát az előadás!

(a pénztártól távozás után vitának, helye nincs! mindenki azt kapja, amit "bevásárolt" magának. nem csak most, hanem úgy 20 éve folyamatosan betett magának a spájzába.)

nem lehet, hogy most az egyszer valami ésszerű fog történni?!

nem? jól van na, csak úgy megkérdeztem...
végre egy valóban okos cikk.

qwertzu: hogy mitől jogfosztottak a homoszexuálisok? pl. mert nem házasodhatnak össze azzal, akit szeretnek, mert nem örökölhetnek utána és mert nem fogadhatnak örökbe gyekreket. Pedg ez mind-mind magánéleti kérdés, az állam mégis beleszól.
Tóta néha tudja, hogy nem minden jó, de azt már nem tudja, hogy mi az ami nem jó.

Kb. úgy hangzik a szövege, mint a következő vicc:
usa elnök: van egy korrupt tagja az USA kormányak,de nem tudom ki az.
Gyurcsány: van egy szakértő a magyar kormányban, de nem tudom ki az.
Nyugodjon meg mindenki, pár hónap, maximum egy év, és ez a drága Tóta úraság nyelve is narancsot fog nyalogatni...
@Cselo:
Vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy az ilyen kétpólusú ostoba világnézet, mint amit Cselo képvisel visszaszoruljon valamennyire. Jól működött az elmúlt évek politikai demagógiája, sikeres volt az ostobaságra építeni és azt erősíteni.

Evidencia, de van aki miatt még ezt is le kell írni:
Az, hogy valakinek gondot okoz pl. Orbán agymosási törekvése, nem jelenti azt, hogy az illető komcsi, hogy ő tehet az mszp katasztrofális kormányzásáról, hogy valaha is szavazott volna az mszp-re.
@qwertzu: "Mitől jogfosztottak a homoszexuálisok? Egész pontosan ugyanazok a jogok illetik meg őket mint a heterokat."

A "jogfosztott" jelző túlzás. Azt állítani, hogy "pontosan ugyanazok a jogok illetik meg őket" -- ez viszont nagyfokú tájékozatlanság. Ami persze nem bűn, csak kellemetlen lehet. A témának van elérhető irodalma, utána lehet olvasni.
@Cselo:
Vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy az ilyen kétpólusú ostoba világnézet, mint amit Cselo képvisel visszaszoruljon valamennyire. Jól működött az elmúlt évek politikai demagógiája, sikeres volt az ostobaságra építeni és azt erősíteni.

Evidencia, de van aki miatt még ezt is le kell írni:
Az, hogy valakinek gondot okoz pl. Orbán agymosási törekvése, nem jelenti azt, hogy az illető komcsi, hogy ő tehet az mszp katasztrofális kormányzásáról, hogy valaha is szavazott volna az mszp-re.
@qwertzu: Ők ezt nem így gondolják. Lásd KNDP - s nyilatkozatok.
@Ol_Sanchez: Putyin semmit sem rakott rendbe . A félelem igazgat.
@nemte: Szerintem tót, a vé erre a teljesítményre, amit itt produkál, csak egyféleképpen lehet képes. Úgy, hogy soha nem olvassa el a saját korábbi írásait.
@Nyomek: Szerintem a Fidesz nem nyert annyit a KNDP - vel , mint amennyit vesztett a melegek és a szinglik ócsárolásával !
@Cselo:
Vajon mennyi idő kell majd ahhoz, hogy az ilyen Csello-féle kétpólusú korlátolt gondolkozásmód visszaszoruljon. Jól működött az elmúlt évek politikai demagógiája, sikeres volt az ostobaságra építeni és ezzel elősegíteni növekedését.

Evidencia, de van aki számára még ezt is le kell írni:
Ha valakinek gondja van pl. Orbán agymosási törekvéseivel, az nem azért van, mert ő egy komcsi, vagy mert ő akarta az mszp katasztrófális kormányzását.
Nyugodjon meg mindenki, pár hónap, maximum egy év, és ez a drága Tóta úraság nyelve is narancsot fog nyalogatni...
@Yeto: Azt szeretem ebben a kurva nagy libarációtokban, hogy aki nem ért egyet veletek, az takarodjon ebből az országból... Tudom, el lehet menni. Mondták már korábban is.
Ugyanaz, pepitába!
@Yeto: Még vége sincs a választásoknak, de már morzsolják le a szavazóikat. Navracsics , Gálné , és még nem hallottam megszólalni Mikolát .
És nem is beszélve arról, hogy mi lesz a homoszexuális horgászokkal ...
En a 286-osokat szeretnem vissza. A kocsog pipelineokat picsaba! :)
Több a buzi meg a drogos mint a horgász?

Ki gondolta volna!

...vagy lehet hogy "horgászbuzira" gondolt a szerző? Mert olyat én is sokat ismerek!

Vajákos rettegéssel állnak most szegény "baloldalinak" emlegetett honfitársaim április 25. előtt, mert ha jön a Viktor majd bezárják a hitgyülit, nem lesz marihuána őrs a felső tagozatban, és talán még Steiner Kristóf is kevesebb nagy interjút adhat és mi lesz akkor velünk??? Juhhooohááááj! Vége szegény elsiratott demokráciának, nem lehet többet magyar zászlót taposni, szemet kilövetni, kifosztani egy egész országot, nap mint nap szellemi, erkölcsi, morális környezetszennyezést tartani!

Kéjesen húztam be a két X-et a 8 évért.
Olyan volt mint 2 korbácsütés!

Megmondom mi lesz.
Rend.
...és ők ettől félnek a legjobban!
Nemsokára drasztikus csökkenés lesz a fidesz soraiban.
Jönnek a többezres kirúgások az államigazgatásban, az állami szférában. Aztán kb őszre rájönnek a a hitelük isteni megváltását remélő hitelezettek hogy egy orbán sem csinált még eddig nyarat és nem is fog.Aztán azok aki azt csalódnak hogy a szociszadesz által kreált népnyúzó adókat eszük ágában sincs eltörölni, legfeljebb magyarázkodni hogy ez most miért is jó átnevezve mindenkinek tulképp..
stbstb....
Nem értem, mi a mese tanulsága :(((
Most akkor rossz lesz, pedig eddig jó volt? Vagy eddig csk azt hittük, hogy szar volt, de most jön az igazán de nagy szar?
Vagy hogy mit akarnak megtiltani most? Volt valami hír, amiről lemaradtam? Betiltották a ratyiságot vagy még beljebb a mariskát? Vagy lehet, hogy megvárjuk és aztán zümmögünk? Vagy aztatat lehet, hogy megvárjuk hogy elkúrja és aztán zümmögünk? Vagy eddig így volt de eztán máshogy lesz?

Eddig mondjuk elkúrta, bevallotta és leszoptuk a faszát, hogy de jó, hogy bevallottad, menj még egy kört! Most meg nem vallotta be, hogy még el sem kezdte elkúrni és már basztatjuk is, telibe. Vagy akkor hogy is van?
Na persze. Meg van kb. 500.000 ember aki ki nem állhatja a homoszexuálisokat meg még egyszer ennyi aki a könnyűdrogokat használókat stb. stb.

Fodor Ákos írta asszem:

A 11. parancsolat:

Ne parancsolj.
@Cselo:

ez az elkúrták dolog csak akkor lenne teljes mértékben igaz, ha a hozott rendeleteket mindig betartanák. azaz ha a kormány hoz egy sz@r rendeletet, szépen végrehajtanánk, aztán kiderülne hogy minden elromlott...akkor igen,
de az elmúlt időszak inkább azt mutatja, hogy ha valamit változtattak volna, az is megbukott, kisiklott - persze lehet, hogy rossz lett volna, de nem derült ki, mert csak félig vitték végig. leginkább az oktatásra gondolok: el ne higyje valaki, hogy a liberális reformok szerint működik ma a magyar iskola. egy-két formai dolog, mint a szöveges értékelés, buktatás, ez van és lehet csócsálni, de sem módszertanilag, sem szerkezetileg, sem tantervileg nem alakult át az oktatás. és amíg a szülőknek az is fájdalmas, ha a gyerekükről tíz darab szám helyett ötven mondatot kell elolvasni, ami tíz percig is eltarthat, addig nincs is igény változásra. Azon pedig az iskola nem sokat tud változtatni, hogy egy gyerek anyázik és csak a képernyőt bámulja, ha azt látja otthon, hogy apám nézi a tévét és anyázza a politikusokat. Senki nem akadályozta meg, hogy az ország nagy része (50-60%) kulturáltan nevelje a gyerekét otthon.
ezzel - mielőtt ugranátok - nem a szocikat védem, mert ugyanezt mondám a fideszről is: nem minden a politikusok, a kormány dolga.
Na ennek a cinknek semmi értelme. Amennyiben ez egy megvalósítható dolog lenne, akkor az nem kormányzás. Az az óriás kutya, ami már nem is kutya. Az lenne a legmesszebb a demokratikus berendezkedésről. Kedves Tótavé, az elmúlt 20 évben mindenki azt csinált, amit akart. Pont ebből van elege mindenkinek és keresnek egy embert, aki erős kézzel, asztalra csapva kivezeti a morális derítőből az országot. Most, hogy a Fidesz kapott egy hatalmas megbízást (részarányuk a parlamentben), az ő dolguk lesz ezt meglépni. Amennyiben a horgászt, homoszexuálist, ornitológust, tanársegíédet is megkérdezik, akkor nem lesz rend sosem.
@troll:

miért ne lehetne valakinél szempont, hogyan tekint a nőkre? dumálni könnyű, de tényleg évek óta az látszik, hogy egy párt sem bírt ezen túllépni
ismét nyakkendős parlament lesz, de nagyon-nagyon
ez már elég ciki európai szinten
@Ol_Sanchez: Ha a magyar diktatúrára van kondicionálva, akkor miért nem volt jó neki a Kádár rendszer szerinted? Volt munkahelye, fizetése, vasárnapi húsleves, meg rántott hús. Majális, nyaralás a SZOT üdülőben, Trabant, a menőbbeknek Dacia. Akkor mi is hiányzott neki vajon? Csak nem az, amit röviden úgy hívunk: szabadság?
Ejnye Worluk! Nem kene ilyen bonyolult gondolatokkal terhelni a komenntelok kapacitasat. Nagyjabol a Fidesz jo/Fidesz rossz. Jobbik jo/Jobbik rossz szinvonalat erik el legtobben. Ha valamelyikrol egy postban irsz jot, rosszat, esetleg semlegeset, az osszezavarja oket, es maguknak valasztjak ki, melyik vegletet akarod mondani.
@okostojgli:

Igen, szerintem is az a kérdés, hogy a FiDeSz mennyire szeretne majd a Jobbik táborából egy nagyot hasítani.

Ha megnyugszanak abban, hogy a többség támogatását élvezve végre megmutathatják, hogy lehet Magyarországon normális kormányzás és közigazgatás, akkor minden rendben lesz.

Ha inkább a hatalomszerzés a cél, akkor esély sincs bármi nemű liberális hozáállásra, már szinte látom OV-t amint meghívja a magyar gárda vezetőit egy kis beszélgetésre, majd mindenki mosolyogva távozik.

Mindenesetre örülök, hogy végre a saját politikai oldaláról is kap ellenzéket a kormány, talán végre valóban az adott témáról, problémáról, és nem a személyes, vagy politikai csatákról fog szólni ez a ciklus. Ha a Jobbik ebben partner tudna lenni - t.i. konstruktív ellenzékké válna - akkor lenne esély rá. Ehhez ugyan valószínűleg le kell építeni / meg kell regulázni a magyar gárda leghangosabb tagjait, ami szintén kockázatos a Jobbik számára, de még mindig jobb, mint egy életre a bőrükbe égetni, hogy ők egy romboló, szélsőséges párt.

Ha Vona és Morvai a hangos politizálás helyett a szakmai oldalra teszik a hangsúlyt, akár valami jó is kisülhet ebből, ha marad az árpád-sáv lobogtatás, meg a b-közép hangulat, akkor nekik kaszáltak hosszú távon...
@Cselo: "az ország lakosságának brutális többsége" - ja, mind a 3,5 millió (ha összeadom a Fidesz és a Jobbik szavazatait). És a többi 6,5 millióval mi van?
Szerintem Árpi nem gondolod komolyan ezt a kérdezzük meg a zembereket dolgot: ebből csak szociális népszavazás, meg legyen ingyen a sör gyün ki.

A másik része, hogy az állam nem szóljon bele a zemberek életébe, hát ez is csak erős fenntartásokkal igaz a Föld erőforráskorlátai miatt: ha nem korlátozzuk a horgászokat, akkor kifogják az utolsó snecit is, ha a quadosok szabadon hódolhatnak hobbijuknak, szétkúrják az erdőt.
És ha liberálisan eltűrjük némely kissebbség "szokásait", akkor ők előbb-utóbb elvárják például, hogy csadort viseljek, különben robbantanak...
Hmm... Szegény 500 000 meleg. Szegény 500 000 füves.Most jajj nektek!
Szvsz:

Esetleg most pár millió ember (talán van átfedés az előbb említett halmazokkal) úgy gondolta, egye fene a nagy szabadságot, ha már kilopják a szemem, legalább kicsit kevésbé pofátlanul hazudjanak a szemébe a politikusok. Neadjisten ha lopnak, legalább próbálják meg titkolni.
Akárhogy is lesz ezután, Tóta, legalább azt valld be, az MSZP lopásban iszonyat nagy tudor volt, és még csak nem is titkoltan.
Nincsenek kétségeim, a Fidesz is fog lopni. Ha kicsit kevesebbet, már megérte.
Nekem ez nem tetszik. Liberlaizmus, kommunizmus, fasizmus, idiotizmus.. Nem tetszik. Legyen béke, és alkotmányos rend. Ha nem jó akkor módosítsunk alkotmányt. És a keresztény értékek igenis fontosak, nélkülük nem európa vagyunk hanem valaki más. Aki ide született az európai, ha nem érzi annak magát, rossz helyen van. nem kell vérbe folytani a máskénnt gondolkodást, de a többség kultúráját tessék tiszteletben tartani. Itt mindig is egy kereszt volt a templomok tetején, én nem tudok ott elképzelni se vörös csillagot, se félholdat, se színes zászlót de horogkeresztet se. Az a baj, hogy az ebberek összekeverik a kultúra szeretetét az ideológiákkal. Ha valaki nemzeti érzelmű akkor ő mindjárt fasiszta, ha valaki szociális érzelmű akkor kommunista, ha vallásos akkor mindjárt homofób. Ugyan ez annyira sablonos, tessék a saját korlátaink mögé látni!
Édes Istenem (tudom, nem létezel... DE)! Ez nem Tótának szólt...

Egyszerűen nem hiszem el, hogy még mindig vannak ebben az országban ilyen Cselo és troll kaliberű ostoba naiv idealisták... Mondjuk mindig is tudtam, hogy a magyarnál tuskóbb birka nép nincs a föld kerekén, de hogy 20 év után is ENNYIEN benyalják a zöldellő mező ígéretét, az több mint ijesztő...

Szar lesz fél év után felébrednetek , Barátaim, mert szopás lesz itt vastagon... Ez a nép halálra van ítélve, és legyünk őszinték, nem kár érte, ha 150 év alatt sem volt képes a nagypofájú és lusta mentalitásán változtatni... Se zsidó, se komcsi nem vagyok - egyszerűen csak ha az elmúlt 20 évet nézem, szégyellem, hogy magyarnak születtem...
@Cselo: Zombikám! Tudom, hogy nehéz ezt légüres térrel a koponyában felfogni, de nem mindenkit kell ellenségnek tekinteni, aki nem a fityisz mellett áll. Tudod általában van az embernek önálló akarata (nálad ez persze kevésbé érvényes) és attól még nem ellenség, mert ellenérdekű fél, vagy ellenfél.
De tudom nehéz gondolkodni úgy, hogy aki csúnyát mond/ír a szeretett pártomról, azt a szoftver automatikusan célkeresztbe teszi.
Búúúúúú.......:)
"Mihail Szuszlov, aki több mint negyedszázadon át irányította a szovjet birodalom ideológiai apparátusát, élete alkonyán gyakran ismételgette: nem a szocializmus van válságban, hanem egy válságot élünk át a szocializmusban. És hogy az egyetlen alkalmas válasz erre a kihívásra csakis a "még több szocializmus" lehet."

En meg most ugy latom hogy Worluk aszondja, hogy:

"nem a liberalizmus van válságban, hanem egy válságot élünk át a liberalizmusban. És hogy az egyetlen alkalmas válasz erre a kihívásra csakis a "még több liberalizmus" lehet."

Hat nem tudom...
TWÁ: ez a cikk most pozitív értékelést kap tőlem.
Celebrate diversity: www.thoseshirts.com/diversity.html
Tudom, kicsit off, de vicces.

"... a rendszer megbosszulja magát: szörnyen korlátolt, kontraszelektált társaságot tud létrehozni."

Tény, hogy a veszélye fennáll, ám ez teljes mértékben pártsemleges. Még csak nem is a méreten múlik szerintem. Kontraszelektált, korlátolt társaság volt évtizedeken át a bolsevikoké, majd másképpen, de az MDF kormány körül kialakult csoport szintén az volt. Az MSZP ugyancsak, és az immár két rendszerváltó pártot sikeresen lenullázott SZDSZ-ről beszélni sem érdemes. Tartok tőle, hogy ez inkább amolyan magyar-karma; rendszertől függetlenül, Magyarországon a legtöbb helyen dilettánsokat látni, akik nap mint nap készségesen szolgálnak újabb bizonyítékokkal önnön alkalmatlanságukról.

Az egyéni szabadságjogok kérdésében egyetértek.
TW: "Ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát – és a jó kormányzásnak ez a mértéke, nem pedig az isteni terv megvalósítása –, liberális döntések sorára lesz szükség."

És ezt te pont egy népnemzeti mázzal leöntött kereszténybolsevik párttól várod? Tesznek azok magasról a melegekre. A Fidesz nemzetképébe ők nem férnek bele. Képzeld el, amint Semjén Zsolt "megtérve" a homoszexuálisok felé való gesztusként megszavazza az élettársi viszonyról szóló törvényt.Komolyan lehet rá számítani?? Lóf@szt.
A kormányzás alfája-omegája:
Nem lehet minen egyedi igénynek megfelelni. Nem is kell, mert káosz lesz az egészből.
A zsinórmérték a közjó, ennek mentén haladni elég.
Alapjában véve rühellem TW stílusát és írásait, de amikor kivételesen egyezik a véleményünk, nagyon egyet tudok vele érteni. És ez a publicisztika ebből a szempontból (is) tökéletes.
Despota Viktortól én csak annyit szeretnék, hogy a cikkben megírt módon hagyják élni az életünket. Jobb úgysem lesz belátható időn belül, tehát mindegy, melyik "király" oldalára övezzük fel a kardot. Viszont a diktatúráért siránkozók érvelhetnének egy sort, kíváncsi lennék, mi borítja el egyesek agyát annyira, hogy führerért/párttitkárért kiáltanak.
"nem biztos, hogy a lojális párttag a legjobb jelölt a fröccsöntésre"

40 éven keresztül ez ment, aztán 8 évig megint. 4 évet kibírunk féllábon is. :)
Szerintem aggodalomra semmi ok. A szarosszendvics kínálása mellé kell majd a szabadságjog - az ingyen van.

A Jobbik jeges lehelletétől nem kell félni. Viktor csapott már agyon nagyobb pártokat is (MDF, Kisgazda, MIÉP).

Úgy gondolom, a józan ész diktálja a békénhagyást.
Csak úgy olvasom, hogy "az ország lakosságának brutális többsége". Szépen hangzik, csak pontatlan, ugyanis a ténylegessen szavazó 5 172 222 állampolgár közül 2 732 965 szavazott a fidesz jelöltre (2 706 292 magára a pártlistára voksolt), és azért ez a szavazásra jogosultaknak nem a brutális többsége, hanem úgy 35%-a, ami nagyon komoly eredmény, de nem az ország "brutális többsége".
Amúgy meg sok siker OV-nak, most bebízonyíthatja, hogy mire képessek, mert eddig sokat nem tudtunk meg, mi lesz az elkövetkező években. Optimista vagyok, de ez nem a fidesz miatt van, hanem alaptermészetem :)
Ez igazán elegáns:( Olyan dolgokat előírni a nemrég még lefasisztázott, lekirekesztőzött, leantiszemitázott párttól, amit a szocialista-liberális koalíció nem tudott 12 év alatt megoldani, ez igazán logikus. Persze ez a szerző előremenekülése, később lehet ezekre hivatkozva keményen neki menni a Fidesznek.
Ezek persze problémák, de szerintem most más a prioritás.
Orbánnak van már tapasztalata a magukat "felszopni" akarók kezelésében, én emiatt nem aggódnék.
Egyébként, olyan nem lesz, hogy mindenki jól érezze magát ebben az országban, (lásd hivatásos rettegők) elég szerintem, ha a többség jól érzi magát.
@Yeto:
Már miért kéne ott sok nőnek lennie? A Fidesz nem egy gender-mainstreamező párt, mint a LeMP vagy a jobblétre szenderült SZaDeSZ, hanem többé-kevésbé konzervatív. Ezt persze lehet ellenezni, na de egyetlen, még csak nem is éles döntési helyzetben tett kijelentés miatt elfordulni egy párttól, amire eddig szavazott? Na ne már. Ez tényleg elég sovány IQ-ra vall.
twá, szerintem meg jól szóltál. és gratulálok, hogy továbbra sem tántorítanak el az exkampánystáb-bértollnok-beszólások. vajon hányan vannak csak rád állítva? a fontosságodat jelzi. mindenesetre csak így tovább.
Isten létezik, kedves TWÁ!

Még akkor is, ha te nem ismered el. Ezzel már egyébként próbálkoztak a Nagy Francia Forradalom idején. De azok is elbuktak.

Ja igen, még valami.
S csak azért mert azt állítjátok magatokról, attül még nem biztos, hogy ti vagytok a kiválasztott népe, s ugye itt rögtön visszacsang az állításod önnön ellentmondása - mert hogy is lehetnétek kiválsztott nép, ha nem létezik...

Ennyit erről.

Amúgy az írás sok szempontból fején találta a szöget, csak a fent taglalt önellentmondást nem szabad ily eréllyel állításként megfogalmazni, különösen annak tekintetében, hogy az ellenkezőjét nem tudod bizonyítani.
Kedves Árpád!

Te vagy nagyon félsz, vagy csak egyszerűen beleőrültél a gondolatba, hogy az elvtársaid veszítettek.
Néhány gondolat:
- "Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik." - szerinted, más szerint meg igen, de erről ne nyissunk vitát, mert meddő lenne.:) Egyébiránt OV nagy valószínűséggel nem képzeli magát Istennek, viszont bízik benne.
- "Ráadásul egy ekkora tömeget, egy néppárt állományát nem lehet kifizetni. Ha mindegyikük kap valami apanázst, önkormányzati állást, támogatást és VIP-hitelt, az konkrétan a rossz kormányzással egyenlő. Megpróbálni sem érdemes, mert amikor végre mind a két és félmilliónak kiadnák a jussát, akkor derülne ki, hogy a többiek még mindig többen vannak." - nyilván magadból indulsz ki, meg az elvtársaidból. De talán nem mindenki így működik(?).

Egyébként meg nem értem miért sírsz. A választók akaratából lesz a FIDESZ-nek 2/3-a, nem pedig OV varázslása nyomán. Ezt hívják demokráciának. Vagy nem?
@qwertzu: Egészen pontosan több joguk van, nem ugyanannyi. A búzák felvonulhatnak, vállalva minden összetűzést, a heterók nem vonulhatnak fel.
@troll: Valami ilyesmi jutott nekem is eszembe. Mégis csak igaza lehet annak a Navracsicsnak, ha Yeto lányából indulunk ki :)
"Ha a kormányra lépő Fidesz tényleg, kíváncsian megkérdezné a lakosságot, hogy mit szeretne, nyilván teljesen különböző válaszokat kapna."

A sikeres kormányzás éppen ezen különbözőségek meglovagolásából adódik!
Rengeteg tennivalója lesz az új kormánynak és nem titok, hogy ezek mindegyike sérteni fogja valakiknek az érdekét. A sikeresség titka az _arányokban_ keresendő.

Például: Sok könyvelő nem örülne az adórendszer egyszerűsítésének.
Érthető, de hányan is vannak ezek a könyvelők? Szemben majdnem 10 millióval?
Vagy sokan nem nézik jó szemmel, ha megszűnik az EVA, mert más módon kell majd adót optimalizálniuk. Esetleg az is előfordulhat, hogy a többi emberhez hasonló mértékű adót kell majd befizetniük. Ez valóban rémséges, de hányan vannak ők? Ugyanakkor hány ember fogja helyeslően nyugtázni egy kiskapu bezárását? Utóbbiak nagyon sokan lesznek.
Vagy nézzük a nyugdíjasokat.
Egy kevés számú, de az átlagnál magasabb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasnak mondhatod azt, hogy befagyasztod őket hosszú időre.
DE CSAK AKKOR, ha ugyanabban a pillanatban ezt a pénzt szét is osztod a befagyasztásból kimaradó többi nyugdíjas közt!!!
Hányan fognak sikítozni? Sok munkásőr lesz köztük. Ezzel szemben hányan fognak egyetértően bólogatni? Még többen!
Nem beszélve arról, hogy ezzel a huszárvágással az MSZP szavazóbázisát is megosztottad.
(Egy nagyobb ásónyomot jelent ez a mélyülő sírjukba.)
Folytathatnánk estig a sort, a lényeg hogy a sakkjáték egyes lépéseit folyamatosan kommunikálni kell. Nem csak a lépés hosszabb távú előnyeit, hanem azt is (ráadásul hangsúlyosan), hogy hányan járnak már rövidtávon is jól, és hányan rosszul. Tehát bármely lépést megindokol az a kompromisszum, hogy a többségnek, a Nemzetnek, Magyarországnak ez a jó.

Itt van mindjárt ez a friss hír, amit még megindokolni sem kell, mert annyian várják már, nagyon régóta:

Szíjjártó:

"Tudják például, hogy ha a Fideszre szavaznak, azzal a kisebb parlamentre is szavaznak. Ugyanígy tudják, hogy velünk az adócsökkentésre is szavaznak. Nekünk ezeket meg kell lépni, mert azért küldenek bennünket oda a választók

Megerősítette: ha megfelelő mértékű támogatást és vele kellő mandátumszámot kapnak a választóktól, akkor a két fent nevezett ügyet minden vitán felül és rossz kompromisszumok nélkül elindítják az új Országgyűlésben. "

www.vg.hu/kozelet/politika/fidesz-mar-oszre-felezodhet-a-helyi-kepviselok-letszama-312606
@Cselo: "talán azt is illene észre venni, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás jóvoltából Magyarország gazdasági, közjogi, közbiztonsági, oktatási, szociálpolitikai, egészségügyi és erkölcsi válságba sűllyedt."

2006 óta a FIDESZ aktív támogatásával, lenépszavaztatásával, ami csak a jéghegy csúcsa, a FIDESZ mocsokságainak 90%-a az átlagember szemének láthatatlan, mert -teljesen respoektálhatóan- nincs ideje a fárdaságot venni, hogy utána nézzen.
@kisstimi71:
"Egyébként tízmillió tényleg több mint 386" - és ha most 198 lenne belőle, négy év múlva a Fideszre szavaznék.
Az is egy szavazat lenne, tehát Orbánhívők, tartsatok számon a Kubatovban.:)))
Tudvalevőleg neked nincs isten. Aztán van, akinek van. Tudvalevőleg.

Neked Árpád max egy jegyzettömböt adnék, nem indexes nyilvánosságot.
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik"

Gratulálok ezért az elmés mglátásért, ha Te mondod, akkor egészen bizonyos, hogy valóban nem létezik Isten. Ilyen korlátoltságot csak megvetni és sajnálni tudok, főleg hogy más szubkultúrákat ilyen intenzitással féltesz. A vallásos emberek kultúrája természetesen felesleges és káros.
Gratulálok liberalizmus-felfogásodért.

"Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne"

Milyen jogfosztottságról beszélsz? Ugyanolyan jogai vannak a homokosoknak, mint mindenki másnak. Sőt... ugyebár heterofelvonulást az Andrássy úton forgalmi okokból nem engedélyeztek. Akkor most a heterók a jogfosztottak? A házasság miatt sem rinyálhatnak, ott van a bejegyzett élettársi viszony, teljesen intézményesített jogi lehetőség van a seggbekukira. azért meg senki ne sírjon, hogy nem tehet meg valamit, ami fogalmilag kizárt az ő irányában. Ahogy - férfi lévén - én sem vagyok jogfosztott azért, mert nem mehetek el mellet nagyobbíttatni, és a nők is feleslegesen követelhetnének ádámcsutkát. Mert nők. Az 500.000 főt meg vitatom.

"Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt." Na persze. Magam is könnyűdrogfogyasztó vagyok, és semmi gondon nincs azzal, hogy ez illegális. Megvan a maga hangulata annak, hogy csak otthon, nyugodt körülmények között toljuk, és nem bánom, hogy sokakat elrettent a jog ettől az egyébként káros tevékenységtől. Ne képzeld magad félmillió ember szócsövének. Tudod, ekkora kutyának összeroppanna a csontozata, te majom.

Egyébként 8 évig a Te kedvenceid regnáltak. Talán liberalizálták a könnyűdrogfogyasztást? Na ugye. Előbb talán gondolkodni legyél szíves.
@Cselo:

Oké, tételezzük fel egy pillanatra, hogy "az MSZP-SZDSZ kormányzás jóvoltából Magyarország gazdasági, közjogi, közbiztonsági, oktatási, szociálpolitikai, egészségügyi és erkölcsi válságba sűllyedt" (sic)...

...megjegyzem, előtte se állt a helyzet magaslatán, de biztos, hogy a most választott alternatíva kielégítő?

Az van itt 20 éve, hogy semmi nem jó, minden csak szar, és ha valami szar, akkor valami más kell, és nem baj, ha az szarabb, elég, ha más, de legalább más, és máshogy szar... szeretem ezt a logikát...
"A tizenegyedik parancsolat: ne tilts meg semmit, ha nem muszáj."

Tizenkettedik: Számítógépes játékot soha ne tilts!

Különben így járhatsz:

"Kalapáccsal agyonütötte apját egy tizennégy éves fiú Oroszországban, mert szülei eltiltották kedvenc számítógépes játékától."

"A szörnyű tett nagyon megijesztette az anyát, aki félelmében visszaadta a billentyűzetet a gyereknek, aki újra letelepedett a géphez, órák hosszat játszott, majd elaludt.

Az asszony csak ekkor mert ismerősökhöz fordulni, akik értesítették a rendőrséget."

www.fn.hu/baleset_bunugy/20100414/eltiltottak_szamitogept/
TWA elvtárs:

Tetszettek volna előrehozott választásokat rendezni, és akkor most nem a Fidesz 2/3-át latolgatnánk... Tetszettek volna nem elkúrni a kormányzást, akkor nem erről beszélgetnénk.
Ilyen 8 év után a legtermészetesebb reakció, hogy egy pártnak ekkora szavazatarány jut!

A Fidesz sokkal jobban fog kormányozni, még az esetlegesen előforduló hibák ellenére is, mint ahogy tette eddig a hatóságosdit játszó állampárt-utód!
Tótaw írása megint olyan mint egy fingás a nulláslisztbe. De ez most nyelesfing lett a gatyába.
@qwertzu: "Egész pontosan ugyanazok a jogok illetik meg őket mint a heterokat."

óriási tévedés.egy példa:

ha az egyiknek egy korábbi kapcsolatából van gyereke (mert akkor még ő is azt hitte, hogy hetero), akkor az új kapcsolatban a párja nem fogadhatja örökbe, nem veheti a nevére, nem számít egyenesági rokonnak, ennek összes következményével.

másik példa: egy egyedülálló, magát heteronak valló nő kérhet mesterséges gyerekcsinálást, nem kell hozzá férj, élettárs, semmi. ha ugyanez a nő bevallja, hogy leszbikus kapcsolatban él, akkor nem kérhet.
Árpi azért foglalkoznak itt a subkulturákkal. Pl lehet majd pálinkát főzni. Ha nem akkor meg uygis főzzük továbbra is zugban.
Totál liberális.

A rendőrség is jobban tenné, ha az otthoni Marcsi termesztők helyett inkább a tyúktolvajokkal foglalkozna.

Az szdsz megérdemelte, hogy kiesett. Mutass nekem egy darab jól irányzott és jól felépített liberális törvénytervezetet amit végig is vittek. A pitiáner módon alkalmazott zsarolási potencíált is elvesztették, amikor a kóka átvette az igazi hatalmat. Gyakorlatilag bevásárolta magát pár évre.

ferink példája is mutatja a pénz nem minden. Annyi meg úgysincs egyiknek sem, hogy minden szavazatért fizethessen. Nagy bukta volt, de maguknak sütötték.

Elég álságosnak tartom egyébiránt itt a liberalizmusért való vinnyogást, 8 év papíron liberális kormányzás után. Vagy ki is buktatta meg a megyót? Kinek volt az érdeke, ferink fellépése? Valszeg nem a fideszé. Így utólag azt is tudjok már, hogy nem is az egyszerű halandóé.
Nem tudom, a T. kommentelők mit olvastak ki a posztból. Én leginkább azt, hogy Orbán maximum a saját pártján belül játszon erkölcscsőszt (rájuk fér...), de törvények terén ne; ne akarjon olyasmit szabályozni, amihez semmi köze! Tehát pl. ne vigyen be a politikába még több vallást (mondjuk ez a KDNP-vel nehezen elkerülhető), ne akarjon az emberek helyett döntéseket hozni (pl. kötelező vasárnapi zárvatartás, sajnos erre készülhetünk), ésatöbbi, ésatöbbi. Az, hogy ő személy szerint a pártján belül mit művel, az az ő dolga. Az emberek azért csatlakoznak egy párthoz, mert a párt értékrendje megegyezik az övékkel, ha pedig a párt értékrendje olyan irányba változik, ami nekik nem tetszik, akkor kilépnek. Felőlem kezdhetnek minden pártgyűlést azzal, hogy közösen imádkoznak Orbán Viktor testi és szellemi jólétéért, leszarom, azt csinálnak, amit akarnak. Viszont a párt értékrendjét nem kényszerítheti rá az ország teljes lakosságára, még akkor sem, ha 2/3-ot kapott! Országot váltani ugyanis nehezebb, mint pártot...
Hát ezúton gratulálok Tóta W. únak, hogy egy ilyen értelmetlen írást sikerült kreálnia...

Tényleg tükörbe kellene már végre nézni, nem mellébeszélni!!!
Ne tilts meg semmit..kivéve ugye a Holokauszt tagadást!
Mindent szabad(amig NEKEM TETSZIK !)
Pont ez ment eleddig.Nem volt épp ELÉG??
Te Arpad! Ezt feleslegesen magyarazod itt, ahol sokan ugy gondoljak, hogy a szavazok(!!) 53% = "lakossag brutalis tobbsege"...
szép elképzelés, de valamiért - lásd fenti kommentek - elképzelhetetlennek tartom, hogy a Fidesz erre induljon. akkor lenne ám csak Orbán takarodj. mer a lakáshitel még most is ugyanannyi, de bezzeg a buzi köcsögöknek meg a drogos hippiknek járnak a gesztusok mi? hogyakurvaannyába?!
A jegybank is alkalmazkodik a Fidesz politikájához:

"A magyar gazdaság külföldi forrásokra támaszkodó növekedési modellje a jövőben nem fenntartható, a jövőben a növekedést nagyobb mértékben kell a belső megtakarításokra alapozni” – olvasható a kiadott stabilitási jelentésben"

www.mfor.hu/cikkek/Az_ugyfelek_karara_maradtak_nyeresegesek_a_hazai_bankok.html
"mert amikor végre mind a két és félmilliónak kiadnák a jussát, akkor derülne ki, hogy a többiek még mindig többen vannak."

nyilván most is tisztában vannak vele, csak nem érdekli őket

ez persze majd előbb-utóbb visszaüt...
@Nyomek: "Reális jövő a 8 v 12 éves fidesz ciklus, de ehhez súlyos csapásokat fognak mérni elsősorban saját magukra is."
Ne röhögtess! Az mszp-szdsz 72%-a is csak egy ciklusra tartott ki. Ne reménykedj 12-ben!
Kedves Cikkszerző!
a véleményével, a választási győztesnek szóló tanácsaival és a megoldási javaslataival csak az a probléma, hogy azokat az MSZp-SZDSZ kormány két cikluson keresztül már kipróbálta a gyakorlatban.
@Yeto: "Navracsics ma reggeli nyilatkozatával (miszerint azért nincsenek sokan a női káderek a Fideszben mert a politika egy férfias sport) elérte hogy a lányom soha ne szavazzon rájuk. Innen is gratula."

Ha a lányod ilyen könnyen tesz egy kijelentést, akkor azt ugyanilyen könnyen vissza is fogja vonni.
Akkor most megpróbálom ezt leegyszerűsíteni, szigorúan csak magamnak:
Fidesz:= Diktatúra, zéró tolerancia, horgásztörvény, vizipipátlanság. !Fidesz:= hepi önszerveződő élni-és-élni-hagyni anrchia-utópia.
Persze lehet hogy rosszul transzformáltam...
"Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus épületek vagy űrhajók közelében: nem éppen szép, de mekkora már! Akármi is ez, hatalmas. A méret nem mindegy: a világ filmipara elég sokáig megelégedett azzal, hogy kitaláljon például egy majmot, ami sima majom, csak kurvanagy, és ettől ő a szörny. (Mellesleg ezzel figyelmen kívül hagyták da Vinci számításait, de a film elbírta.)"
LOL!
Árpád!

Kicsit leegyszerűsítve oldanád meg a liberális-konzervatív értékrendek évszázadok óta dúló, politikai kultúrákon átívelő harcát. Ha a liberális megoldás, miszerint a 300 ezer horgász annyi halat fog csak ki amennyit akar, akkor az a konzervatív aki szerint a "közjó" megkívánja, hogy pár hal maradjon már abban a kurva folyóban, az egyszerűen hülye? Nem gondolod, hogy konzervatív megoldások is léteznek bizonyos társadalmi problémák helyes kezelésére?
Én mindig is utáltam az OV, de most azt mondom, bár lenne benne elég erő, elég kitartás, hogy tegyen valamit.

Nem kell fikázni, most még nem, ha jól nyomja megtapsolhatjuk, ha úgy adja elő, mint 10 éve, meg a fejére kell borítani most is a bilit.

De miért is kell előre hergelni a népet?

Én bízom benne, hogy a viktor felnőt, és el tudja taposni a saját slepjét, ja nehéz lesz kurva nehéz, mivel hülyékkel vette körül magát, de most, hogy a hajó felszált ki lehet szórni a ballasztot, és suhanhatnánk végre.
A tizenegyedik parancsolat valójában így szól: Ne fürgyé le!
@Cselo: Cseló bátyó! Javasolnék egy heveny matematikai továbbképzést, hátha az segít. Mennyien is mentek el szavazni? És annak a kétharmadnak mennyi az 54 százaléka? Na, ennyit a brutális többségről. Ugye-ugye...
@Cselo: Ez a "mi" vs. "ti" megközelítés már nem menő. (Pl. Mit értesz azon, hogy TWÁ kikapott?)
Amúgy az az érzésem, hogy a kommentelők nagy többsége túl fiatal és nem látta Viktorunk (és pártja) elmúlt húsz évét. Érdemes ezt megnézni:
fsp.nolblog.hu/archives/2008/12/14/Egy_futballista_aki_nem_akar_miniszterelnok_lenni/
"felszopja magát a hegyre", remek, látom el is indult:)))
Most erről fúj a szél, de egy liberális mindig remél... :)

Szerintem TWA (uh ez olyan mint egy légitársaság neve) joggal vet fel aggodalmakat Victor Viktor-ral kapcsolatban, hisz ha ő még ha Isten lenne is, de ott vannak Isten kreatúrái, akik vétkezhetnek(!) demokratikus elveinket megcsapolva. A tapasztalataink szerint joggal aggódhatunk emiatt. Az egészségügy császárától (Mikola) kezdve a főváros királyán át (Tarlós) és még sorolhatnám régi és kommunisták stb-stb.
Tizenharmadik: A virtuális gyermeknevelést kiveti az Úr!

"Nagy vihart kavart annak a párnak a híre, amely napi 12 órát töltött internet caféban, hogy virtuális gyermekét nevelje. Eközben azonban kislányuk éhen halt. "

www.itbusiness.hu//rsscsatorna/korea_jatekok.html
8 éve volt a szocialistának és liberálisnak hazudott bagázsnak, hogy kezdjen ezzel az országgal valamit. Mert a maszop milliárdos posztkomcsi rablókapitalistáinak annyi köze van az igazi szociáldemokráciához, mint a szadi megélhetési rettegőinek a valódi liberalizmushoz, vagyis semmi. A saját zsebük tömésén kívül más ötletük nem volt. Emellett a legpofátlanabb hazugságoktól sem riadtak vissza a hatalmuk megtartása érdekében (lásd 2006-os választási kampány). Ráadásul a polkorrektség kertében teljesen magára hagyták az ország keleti végén élőket, kiszolgáltatva őket a megélhetési bűnözőknek, amit a Jobbik szépen kihasznált. Erre most, hogy láthatóan elbukták a kormányzást megmondóembereiken (Worluk) keresztül próbálják előre fikázni azt a kormányt, amely az utánuk hátrahagyott méretes szarkupac eltakarítását kapta ki feladatul.
Mivel tök másért választotta meg az 50+% a fideszt, mint amit a nemzetközi hitelezők és befektetők elvárnak, jövőre itt lőni fognak.
Tóta W.Árpádot érdemes idézni, elég jól összejön ebből a pár idézetből is a komenisták gondolkodásmódja.

„Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus épületek vagy űrhajók közelében: nem éppen szép, de mekkora már!“

Drága Árpád, le kell nyelni a demokrácia „békáját“ - ezek a fránya országlakosok demokratikusan így akarták, hogy „nem szép (szerinted), de ekkora már“ sajnálom ez az a demokáré amit úgy féltetek..

„Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne. Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze. „

No itt aztán nagyon okosat mondtál! - amikor obszcén trágárságokat kényszerítenek másokra az utcán, amikor egészséges gyerekeket csábítanak a drog felé felelőtlen nyikhajok, akkor igenis az államnak is, és minden normális embernek van hozzá köze....és ne keverd össze ezeket nagyon kérlek a háromszázezer horgásszal – ez pofátlanság a javából.-

Van egy jó szlovák közmondás: „podľa seba súdim teba“ - magyarul nem rímel, de kb. ezt jelenti – „magam szerint ítéllek meg téged“ - figyeljünk csak az idézetekre...

„Ráadásul egy ekkora tömeget, egy néppárt állományát NEM LEHET KIFIZETNI. Ha mindegyikük kap valami apanázst, önkormányzati állást, támogatást és VIP-hitelt, az konkrétan a rossz kormányzással egyenlő“

Máris kibújt a szög....kire is volt (volt?) ez a módszer jellemző? elárultuk magunkat?hát így működünk szoclibkáim?és a szlovák közmondás szerint máris ítélkezünk?

„Ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát – és a jó kormányzásnak ez a mértéke, nem pedig az isteni terv megvalósítása –, liberális döntések sorára lesz szükség.“

Drága Árpádom, te megkergültél – már csak „liberális döntések“ hiányoznak ennek az országnak – annyira hülye vagy, hogy nem látod ezeknek a döntéseknek az 8 éves (vagy sajnos inkább több éves) eredményét?

„Sem Orbán Viktor, sem a pártja bölcsessége nem elég ahhoz, hogy tízmillió ember helyett válasszon életformát, kultúrát, hitet, filozófiát. Ezeket úgysem fogják jobban tudni. A leginkább akkor közelítenek a népakarathoz, ha rájuk hagyják, amit a legjobb rájuk hagyni.“

Hát persze hogy nem – ehhez csak az agyficamodott szocneolibsiknek van elég gógyija – ők mondták meg (és még szeretnék megmondani) eddig milyen „életformát,kultúrát, hitet, filozófiát“ válasszon a buta nép – azért is néz ki ilyen katasztrofálisan az ország – olyan liberális öntelt hólyagok miatt akik az utóbbi nyolc év alatt az országot a padlóra küldték...
Kedves Árpád,

Úgy gondolom túlságosan sokat foglalkozik az egyes társadalmi kisebbségekkel ebben a postban. Ami önmagában nem baj, de nem veszi figyelembe a többség akaratát, ízlését. Már pedig a demokrácia alapvetően erről szó: többség dönt. Többségünk nem akar buziparádét látni az utcákon. Hogy miért? Lényegtelen. Nem és kész, ezt a véleményt is el kell(ene) fogadni. Hasonlóan a többi kisebbségnek. Hogy a homokosok otthon mit csinálnak egymással négy fal között, az senkit sem érdekel. Tegyék, Ő dóguk, nem akadályozza meg senki őket. De ne vigyék az utcára, ne fogadhassanak örökbe gyereket, ne házasodhassanak. Nem kellene az élet minden területére ráerőszakolni a liberalizmust, van ahol jobb a konzervatizmus.
Ha már felhozta a szipósok témáját, reagálnék rá. Nem elfogadható, hogy az állam szemet hunyjon olyan tevékenységek felett, amelyek károsíthatják, agyilag degradálhatják az állampolgárokat. Láttam épp elég embert, aki elszívta az agyát. Éppen elég baj, hogy engedve van számos káros szenvedély, mint a dohányzás és az alkohol. Ne szaporítsuk még tovább ezeket. A "hűdejó, igen" liberalizmusra csak addig vevőek jellemzően, amíg nem a saját gyereküket látják holtrészegen, beszívva viszont, vagy pl. a napiszaron. Igenis, tiltsák be és büntessék mind a terjesztőket, mind a fogyasztókat. Legyen mindenkinek lehetősége (joga?) hülyének lenni, de ez ne mentesítsen senkit a felelősség alól.
@Dövan: @Bucsesz: Egy meleg egyén ugyanolyan szabályok szerint házasodhat mint a hetero.
@JZO: "Úgy gondolom túlságosan sokat foglalkozik az egyes társadalmi kisebbségekkel ebben a postban. Ami önmagában nem baj, de nem veszi figyelembe a többség akaratát, ízlését"

én úgy gondolom, az ún. többség valójában egy csomó kisebbség együtt.
Árpi, igen. kb ennyi röviden összefoglalva a sztori.

kis megjegyzés Istenről:
ha már a cikk végén azt mondod: "A leginkább akkor közelítenek a népakarathoz, ha rájuk hagyják, amit a legjobb rájuk hagyni.", akkor te is tartsd magad ehhez kérlek.
- ne jelentsd ki, hogy Isten tudvalevő, hogy nincs.
- szerintem van, szerinted nincs
- leave it that way. de ne legyen tudvalevő egyik sem
- főleg szerinted ne, mert ellentmondasz a saját lényednek

köszi
@troll:
Az IQ-val kapcsolatban : Bagoly mondja verébnek.
Ha valaki nem a fideszre szavaz, akkor az minden bizonnyal csak a "szemét párt" lehet?
megírom ide is, amit tegnap egy másik topikba, hátha érthetőbb lesz. szóval voltam tegnap a nemzeti színházban. kitűnő előadás volt, Gothár rendezése Alföldi színházában (és részvételével), Varró Dániel fordításából. kreatív, érdekes, szellemes, lebilincselő, ami nem egyszerű feladat egy három órás shakespeare-drámánál. végén vastaps. Alföldi sikerei elég egyértelműek.

Ehhez képest mondjuk az index fórumán már megy a fortyogás, természetesen jobbról: Alföldi Róbertnek Mennie Kell (forum.index.hu/Article/showArticle?t=9200799), a turbószopásra specializált magyar hírlap pedig vezércikkben figyelmeztet, hogy bizony a kultúrát is meg kell ám szállni, nehogy a liberálisok kezében maradjon.

Alföldi különben is buzi, ugye.

erről beszélek, hogy a slepp magában nem biztos, hogy elég okos tud lenni. sőt. úgyhogy az, amit OV elképzelt, hogy majd ők a fideszen belül lejátsszák a vitákat zárt körben, az nem egy jó ötlet.
"én úgy gondolom, az ún. többség valójában egy csomó kisebbség együtt. "

Ez irreleváns, mert ettől függetlenül feltehetsz egy adott kérdést, amire össze tudod számolni a válaszokat, pedig minden egyes választ egy ember ad (legkisebb kisebbség). És miután összeadod, létrejön szépen a többség (az adott kérdésben!), amely többség szerinted nincs is, és mégis ott van az orrod előtt.
@Nandi29: "Nem kell fikázni, most még nem, ha jól nyomja megtapsolhatjuk, ha úgy adja elő, mint 10 éve, meg a fejére kell borítani most is a bilit."
Ha 2/3-a lesz ő fogja a te fejedre borítani...
Olvasva a kommenteket Árpi megint rendesen beleszart a ventillátorba!
...ez is egy szakma.
@Tóta W. Árpád: Én most "ünneprontó" leszek, de nem Galilei foglalkozott a nagy állatok problémájával? Mert én tőle olvastam ilyen dolgokat, persze attól még Leonardo is tehette...Forrás esetleg, ahol utána lehet nézni?
Sajnos a cikk eredeti mondanivalójára nem tudok mit reagálni. Volt olyan cikked, amiben sok közös gondolatunk volt, de most nem jöttem rá, hogy mi volt a célod.
OFF

@zr:

Mutass róla egy polaroidot, mert addig nem hiszem, tehát tudvalevö, hogy nincs.
Kár is ezen vitatkozni, meg ebbe belekötni. De, ha már annyira zavar, akkor fejtsd már ki kérlek, hogy mi a bizonyíték Isten létezésére? A Biblia nem ér :P
@lxrose: igen! most írt egy olvasó mailben, hogy Galilei volt. tegnap egy óráig próbáltam előkeresni, és sehogy se sikerült, úgyhogy kénytelen voltam fejből. most már a cikket nem írom át, itt jelzem: a nem létező giáns kutya GALILEI, nem da Vinci.
@Mezei Júzer:

Vagy igen vagy nem, ez végső soron attól függ milyen ember is.

Ja régen szar ember volt, de talán megváltozott, nem is maradt más csak a remény.

Vagy esetleg ilyesszünk rá a népekre, hogy húzanak szavazni, hátha nem lesz meg neki a 2/3. Én már ezt sem szertném, mjobb ha megvan, mert akkor csak övék a felelőség, és nem lehet kenegetni a szart.
@Vámpírlány (ex Nincs whitelist):

"És miután összeadod, létrejön szépen a többség (az adott kérdésben!)"

nadehát éppen ez a lényeg: csak az az adott kérdésben többség...

és tudod hogy hány ilyen adott kérdés van ezen a világon? kissmillió... ehhez mérten kialakul ugyebár mindne kérdés mellett a többségi és a kisebbségi vélemény...

dehát ezek átfedik egymást. halmazok.

"amely többség szerinted nincs is, és mégis ott van az orrod előtt."

igen. nincs és mégis ott van. hol van hol nincs. egyszerre van jelen és egyszerre szűnik meg. értelmetlen. mert mindenütt ott van a kisebbség. minden halmaz egymásra rakódik. a többség így alkot egy egységes egészet. Árpi nagyon jól írja ezt.
@Vámpírlány (ex Nincs whitelist):
gondold át mégegyszer. Szerinted akkor a választópolgárok 52%-a azért támogatta a Fideszt, mert eddig is reá szavazott és a programját (lol) megvalósíthatónak és jónak tartja, vagy az 52% közel 90%-a egyszerüen változást akar, illetve elege lett a szocikból (jogosan, hisz 8 évük alatt nem sokra mentek)? Inkább az utóbbi, nem?
Bár az is meglehet, hogy ma Magyarországon 2 fajta választópolgár van : 1 aki a fideszre szavaz és a másik a hírös "komcsi"! Hjába, nagy a Zisten állatkertje.
@Atha:

"Árpi megint rendesen beleszart a ventillátorba!
...ez is egy szakma."

én ezt nagyon bírom :)
először vmi hosszabb reakciót gondoltam írni a fentebbi kommentekre, de aztán rájöttem, hogy tök felesleges. ezért felesleges:

"molaris 2010.04.14. 07:46:47
TWÁ!!

Nyugodj meg elvtárs, nyugodj meg. Megoldják a fiúk. Szerintem a Te aggódásodból kérnek legkevésbé!"

that's the spirit!
@Jaffar:

"Szerinted akkor a választópolgárok 52%-a azért támogatta a Fideszt, mert eddig is reá szavazott és a programját (lol) megvalósíthatónak és jónak tartja, vagy az 52% közel 90%-a egyszerüen változást akar,"

Ebben a kérdésben a _akarsz-e változást_ lett feltéve. (erre épített a kampány is)
Azt hogy ezt buzik is akarták-e, már egy másik kérdés, amit akár külön is fel lehetne tenni, ha megérné ilyen után nyomozni.
De nem éri meg.
@kamill77:

"és tudod hogy hány ilyen adott kérdés van ezen a világon? kissmillió... ehhez mérten kialakul ugyebár mindne kérdés mellett a többségi és a kisebbségi vélemény...

dehát ezek átfedik egymást. halmazok. "

Fedhetik.
A lényeg hogy mind a kismillió kérdésben látsz többséget.
Egy pártot (és általában az embereket) ezekből csak néhány érdekel.
A többi kérdés rád van bízva.
De nem mindegyik!
@Tóta W. Árpád:
Azért azt se felejtsük el Árpikám, hogy a Lear királyon kívül volt egy pár olyan is az utóbbi időben, ami a Krétakörön edződött, elég szűk "szubkultúrának" is sok volt...
@tónibácsi: jó, hát egy kis felláció ebben is volt, de a helyén.
@Nandi29: "De miért is kell előre hergelni a népet?"
A népet nem lehet hergelni, a nép egy önjáró perpetuum debile...
Azért a nyugati sajt felé az ment OVitól, hogy "ha sikerül növekdésre állítani a gazdaságot, és ez nagy ha".

Szóval kívűlről nézve nem olyan óriáskutya ez, mint amilyennek a cselédsajtó, a jobbos tibik és a pártszimpáia szerint nyilatkozgató "szakértők" láttatni próbálják.
A valasztopolgarok 52%-a nem tamogatta a fideszt. Csak a szavazok 52%-a... Oriasi kulonbseg. A teljes magyar lakosssag alig 30%-a..
De nyertek, ez a demokracia es ez igy jo! Viszont ne kuldozgessuk el a nem es/vagy masra szavazokat sehova, mert nem lesz burkolo, soffor, tanar, orvos, stb.. Es ezeket senki sem fogja potolni...
@kaffogó hebrencs: a nemzetközi sajttáj jó volt, normálisnak tűnt. általában jól látszik, hogy a magyar közönséget mennyivel ostobábbnak méri be, mint a külföldit. sokkal.
@Alamio:
(TWÁ)"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

(Alamio) "Egyrészt, nagy betűvel kell írni."

De nem ám! Ha kötekedni akarsz, miért nem tanulsz előtte?

mek.niif.hu/01500/01547/01547.pdf

Használati utasítás:
- fenti linkre rákattint,
- PDF állomány megnyit,
- CTRL+F után beírja isten,
- elolvas,
- újra elolvas,
- értelmez,
- továbbiakban helyesen használ

Szorgalmi feladat:
Ugyanezen szövegben rákeres a "nagybetű" kifejezésre. Találat és értelmezés után ezt is helyesen használ.

@TWÁ: Nem Galilei volt az a Da Vinci?

@poszt: Én nagyon örülnék, ha négy év múlva a Fidesznek jelentősen kisebb támogatottsága lenne. Ez ugyanis azt jelentené, hogy jól dolgoztak a fiúk. (Plusz Pelczné, persze) :)
Amúgy meg létre kell hozni a bővűlő újratermelés feltételeit, munkát adni az embereknek, biztosítani a versenyt, normális állami szolgáltatásokat adni, segélyeket meg harmadolni,azt csá. A többit majd tudják a Zemberek.
@Nancsi: szdsz nincs. De ne kételkedj az 500k+500k-ban, pár százezren szavaztak az lmp-re - akiről ugyan senki nem tudja mirevaló, de már csak jobb lesz, mint a leszerepeltek -, meg a jobbikra (ne kételkedj, ott is vannak, ahogy fényképek is bizonyítják)
Ez jó.
- Mi a hobbid?
- Horgászom.
- Neked?
- A vasútmodellek.
- S neked?
- Buzi vagyok és/vagy füvet szívok.

Háttárpád ez aztán a szubkultúra! Istenem, de fáj neked, hogy végre rend lesz ebben az általatok lezüllesztett országban. De nem kell félni, nem fog fájni. Annyira.
@JZO: tehát akkor szerinted egy gyereknek jobb helye van állami gondozásban? Vagy a társadalom hasznosabb tagljai jönnek az állami gondozásból?
Bár szerény véleményem szerint nincsen 500 000 homoszexuális Magyarországon (a szerző talán belevette a biszexuálisokat, illetve az alkalmilag azonos neműekkel szexelő honpolgárokat is), a cikk ezúttal jó.

Tulajdonképpen azt mondja, amit eddig is tudtunk: nehéz lesz a kormányzás, engedni kell mindenkit élni a saját világát.

De legalább elmaradt a szokásos "úgysem sikerülhet", meg "csúnya diktatúra" lesz felhang.

Ez is valami...
@kaffogó hebrencs:

"...munkát adni az embereknek..."

De mégis, vajon kinek is kellene munkát adnia a zembereknek? Netán a zállamnak?

"... normális állami szolgáltatásokat adni..."

És milyen szolgáltatásokra is gondolsz itt? Netán állami feladatnak érzed a szolgáltatások nyújtását?
Ezügyben ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi írást:
www.fn.hu/valasztas2010/20100413/bojar_gabor_megbukott_liberalizmus/
@Tóta W. Árpád:

Mindenesetre jót kacagtam a cikk elején (hallottam már erről valahol), mert anyira ostobán hangzik, pedig van értelme ilyesmit számítani.

A NG-on is szórakoznak rendszeresen hasonló testméret és/vagy testtömeg számításokkal. Melyik állat mennyire volt életképes annak idején, vagy mekkora méretű ragadozó tudná még egyáltalán ellátni saját testének igényeit, s mekkora az a méret, amelyet már egyszerűen nem lehet annyira felgyorsítani, hogy utolérjen egy kisebb állatot.:)
"Plusz Pelczné, persze"
hehe! már a brüsszeli gépen ül...
apám! hogy az mekkora kádertemető!
5% meleg és 5% fűves? Az első ijesztő, a második meg nagyon naiv :D
Árpád, árpád

Bejuttattátok a szcientológusokat a parlamentve?

objektivszcn.blog.hu/2010/04/14/az_lmp_es_a_szcientologia_kapcsolata

Nem okoztatok már eddig is elég kárt?
Kedves Árpád! Olyan cikket mikor olvashatunk amiben a nagycsaládosokért, a rokkantakért, a köztörvényes bűnözés és családon belüli erőszak áldozataiért, stb... aggódsz?
Mert orbánozósat, buzisat meg drogosat már olvastunk pár százszor.
@feketehun: A probléma a gondolatmenettel csak az, öcsisajt, hogy nyugodt szívvel elmehetsz mellnagyobbításra. Sok férfi megteszi. Az ádámcsutka az mondjuk problémásabb, de ha egy nő mondjuk szeretne egy hetyke kis bajszot, az sittysutty elintézhető. De azt azért te sem gondolod, hogy a meleg pasi, aki gyereket akar, azért veri az asztalt, hogy igenis szülhessen egyet... az örökbefogadás pedig biológiailag lehetséges a hímek esetében is.
Egyébként tetszett a cikk, TWÁ!
@kaffogó hebrencs: "segélyeket meg harmadolni"

Nézz már légy szíves utána, hogy mennyit költünk segélyekre. Kevesebbet, mint a MÁV-ra. Sajnos a segélyek harmadolásából (vagy akár teljes megvonásából) nem lesz itt pénzügyi mozgástér. Attól még elvileg persze meg lehet lépni, de nekem nem úgy tűnik, hogy tobzódunk a betöltetlen munkahelyekben per pillanat. [Egyébként a családtámogatás a bőkezű nálunk, de azt egy jobboldali párt nem hiszem, hogy érdemben vissza fogja nyesni.]

"munkát adni az embereknek"

Ööö, ilyen már volt egyszer. Nekem úgy rémlik, hogy az a rendszer megbukott.
@Tóta W. Árpád: ebben azért annak is szerepe van, hogy idehaza a tömegek a közönsége, míg külföldön a szaksajtó és az elemzők, mivel az ottani tömegek magasról szarják le Magyarország (pláne leendő) miniszterelnökét.
@tulok ex betonputtó: a link alapján nagybetűvel kell írni. Olvastad volna el te magad rendesen mielőtt belinkeled. Gyk: 160. pont.
@jobbbalmind1: imádom az ilyen és ehhez hasonló fejtegetéseket. :)
Aki nincs ott, az nem támogatja. A szokásos szoci duma amit a szerecsen mosdatásakor citálnak elő.
@Tóta W. Árpád:

No látod Árpikám, ez a baj Alföldivel a Nemzeti élén.
@Tóta W. Árpád: (GG vs LdV) Ja, bocs látom, más is látta.

"...a magyar közönséget mennyivel ostobábbnak méri be..."

Jah, de hát külföldön nem is akar válaszást nyerni.
@nemte: Tanúsítom, hogy TWÁ létezik. Évekkel ezelőtt szörfölés közben elkaptam Seszták Ágnes (ki emlékszik a valahai szépreményűre )és egy ismeretlen fiatalember beszélgetését valamilyen műsorban. SÁ orrhangon, nyafogva kérte számon a stílust, az időseknek mindenáron kijáró tisztelet hiányát, etc.etc. Az ifjú rezzenéstelenül, tisztelettel végighallgatta, majd imigyen szólt: Kedves Ágnes! Aki hülye, az hülye. És én ezt megírom. Na, azóta olvasom az írásait, és úgy látom, nem sokat változott:))
@Tóta W. Árpád:
A külföldi közönség nem szavaz rá!

Ellenben a tájékoztatón nyújtott teljesítménye alapján mérik be a jövendő kormányt, az ország kilátásait, stb. Nem blöffölhet tehát 14. havi nyugdíjat. Szerintem semmi gond nincs a kétféle kommunikációval.
@Tóta W. Árpád:
Nem a közönséget, hanem a médiát, és nem ostobábbnak, hanem manipulatívnak.
Árpád!

A homoszezuális-témával kapcsolatban szerintem a médiának, sajtónak, hírműsoroknak is nagy felelőssége van.
Többek közt a "homoszezualitását nyíltan vállaló" kifejezések hangoztatásával amikor egy ilyen emberről szóló hírt jelentenek be. Még azt sem tudod mit tett, vagy mit nem tett, máris odaböfögik, hogy homoszexuális. Mit kezdjek én ezzel? Mondjam azt, hogy micsoda h.. b... ? Vagy mit akarnak ezzel elérni? Fel sem vetődött bennem a kérdés, hogy az-e vagy nem. Pont ezzel dobják felszínre ezt a kérdést, a következők helyett. Hogy nem foglalkozunk olyan dolgokkal, amikhez semmi közünk, illetőleg tiszteletben tartjuk azt. Ha van egy kollégája pl. az embernek, akivel sokéve baráti viszonyt ápol, és egyszer egy sör mellett kiderül az egyikről hogy homoszexuális, akkor az ne legyen több egy mondatnál, egy információnál, amit az egyik megtud a másikról. Kvázi tekintsük ezt egy pszeudó-kérdésnek. És utána megy minden a régiben. Ha meg az egyik "közeledése" túlmegy egy határon, azt meg szabályozza a jog. Én így gondolom, és nem kérem hogy a számba rágják azt, amiről azelőtt sem gondoltam semmi rosszat. Én ezt a gondolkodásmódot várnám.
A drogosokkal kapcsolatban. Ha értelmesen fogalmazzuk meg mit akarunk, lehet, hogy még sikerünk is lesz. Hogy értem. Lehet azt is mondani, hogy a drogfogyasztás, és drogterjesztés bűnös dolog, és üldözendő. Meg úgy is meg lehet fogalmazni a kérdést(ami neked is szól) hogy milyen jövőt szeretnénk: romboljuk-e a saját egészségünket, vagy próbáljunk meg az egészséges, és a maga természetességében teljes életet például adni a következő generációknak?

Megjegyzés : azt hiszem a következő kormánynak kisebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy pozitív vagy negatív vagy neutrális diszkriminációt gyakoroljon pl. a homoszexuálisok felé.
@Gergő77: "Már miért kéne ott sok nőnek lennie?"

Mert a férfiak - tudtommal - bizonyítottan kevésbbé képesek beleélni magukat másik emberekbe.

És mert a többévszázados macsó-uralom eseményeit úgy hívjuk, hogy történelem, és balsors akit régen tép. Talán nem ártana némi földön járó józan ész és empátia ebbe az idióta parlamentbe.
Érdekes, Tótának a Fideszről (többek közt) az jut eszébe: Magyarországon több a buzi, mint a horgász. Na és számszerűen mennyi a meleg horgász? Velük mi lesz Árpi? Számít a halaknak, hogy a bot másik végén hetero, vagy homo ül?
@Novi bácsi:
Inkáb azt kéne szégyellned, hogy egyáltalán megszülettél....
@Rod:

"A Fidesz győzelem eddigi eredménye a 3 napos eső. Gratulálok."

Még MSZP kormány van, nekik gratulálj!
@divatar:
A többi 6.5 millióval az van, hogy vagy nincs választójoga, vagy baszott beszállni az egyetlen releváns véleménykutatásba.
(persze levonva ebből az MSZP szavazóit, ami mennyi is?)
@Johnny336: Aztán még 8 és még 40-et, és ez így fog menni, míg mindenki meg nem halt... Igaz?
Árpád,nem akarlak megbántani,de az utóbbi időben kicsit leültek az írásaid.
A most említett Galilei-axióma szerintem csöppet sem adekvát egy párt nagyságával és önmagában sem egy nagy durranás.Hegynyi csirkék és emberek sincsenek,viszont voltak jó nagy dinoszauruszok./persze,ezeket Galilei már nem láthatta./
A cikk második részével egyetértek:ez lenne a demokrácia,amiben állítólag 20 éve élünk.
Felüdülésképpen megnézegettem a Wikipédián a választási eredményeket 1990-től.Hány párt jutott be,mennyi mandátumot szereztek,ki kivel borult össze az évek során.Érdekes.
@tulok ex betonputtó: Ha ez a reláció igaz lenne, akkor fletóék krv jól dolgoztak volna. De nem.
Az a baj, hogy meglehetosen olcso kielegiteni a hivek igenyet, akik semmire se vagynak jobban, mint hogy masoknak rossz(abb) legyen. Meg Szily is nyusziteni fog :)
Es talan ez lesz a viktorianus rendszer egyik legundoritobb vonasa. Az elonye viszont meg lesz, hogy 4 ev mulva elkuldik Viktorkat a picsaba.
@troll: én egyetlen lmp-st sem juttattam be!
@Tóta W. Árpád:
Nekem is inkább Leonardósnak tűnt.
Más.
Örülj. hogy nem Kulkát láttad III. Richárdnak.
@kaffogó hebrencs: A baj elsősorban nem a láttatással van, hanem azzal, hogy ezt engedi(elvárja), tehát ő is ilyennek látja magát. Ezzel generálja a szervilis sajtót, és az egymásra licitáló seggnyalók lassan megalkotják istent:))Na erről az Olümposzról kell leszállni Európába egy-egy nemzetközi sajttáj idejére.Nem szokta szeretni ezeket, és másnap úgyis megmagyarázza néhány nagyszerű tollnok, hogy mit is kellett hallani.
@molaris: "nyugodj meg. Megoldják a fiúk. Szerintem a Te aggódásodból kérnek legkevésbé!"

Tedd helyre a világképedet!
Mindenkinek joga van aggódni a hazájáért.
(Ha meg kirekesztesz embereket valami okból a nemzetből, akkor menj a...)
Árpád!

1. Miért gondolod, h több langyi van, mint horgász? Látszik, h pesti vagy...

2. Nem akarom részletezni, de Alföldi több ízben előnyben részesített más langyi művészeket, tehát a saját langyi szempontjait érvényesítette. Miért ne tehetné akkor ugyanezt a hetero világ is? Maga Verebes mondta el egy reggeli műsorban - sosem felejtem el -, h látott ő olyan előadást, ahol a színészek és a stáb többi tagjainak 80%-a homoszexuális volt. Tehát a homoszexuálisok működtetnek egyfajta kirekesztést a maguk javára, ha pozícióba kerülnek.
@vinyi:

"a link alapján nagybetűvel kell írni. Olvastad volna el te magad rendesen mielőtt belinkeled. Gyk: 160. pont"

Te tényleg ennyire nem érted azt amit olvasol?
Árpád->nincs isten (semmilyen)->köznév->kisbetű

Örülök, hogy segíthettem:)

@tónibácsi:

"No látod Árpikám, ez a baj Alföldivel a Nemzeti élén"

Balázs Pétert a Nemzetibe!!!

@Cartman (ex Cartman):

"Szerintem semmi gond nincs a kétféle kommunikációval"

Csak a gerinc hiánya.

@Waldi!:

"Az elonye viszont meg lesz, hogy 4 ev mulva elkuldik Viktorkat a picsaba"

Nem vagyok FIDESZ fan, de ha olyan helyezt lesz 4 év múlva, hogy a FIDESZ bukik, akkor kibaszott nagy baj lesz(van) itt. Mert ki jön a helyükbe? Akkor csak a Jobbik, vagy egy még kommunistább.
Tehát ahogy Árpád mondta az előzőben: Húzzanak bele, tegyék a dolgukat. Leginkább úgy, ahogy az utóbbi 3 napban Orbán nyilatkozott.
@gigabursch: "S csak azért mert azt állítjátok magatokról, attül még nem biztos, hogy ti vagytok a kiválasztott népe, s ugye itt rögtön visszacsang az állításod önnön ellentmondása - mert hogy is lehetnétek kiválsztott" stb.

Mondta TWÁ, hogy ő kiválasztott nép?
Hol mondta? Mikor?
@KoszPap: tudok róla, h külföldön válogatottabb a közönség, csak a körzőnyílás érdekes, mármint hogy sokkal-sokkal pronyóbb a hazai piacra szánt szöveg.
@zr: "kis megjegyzés Istenről:
ha már a cikk végén azt mondod: "A leginkább akkor közelítenek a népakarathoz, ha rájuk hagyják, amit a legjobb rájuk hagyni.", akkor te is tartsd magad ehhez kérlek.
- ne jelentsd ki, hogy Isten tudvalevő, hogy nincs.
"

Látod, pont erről van szó. Kijelenteni bármit lehet, nincs diktatúra, hiszen te is kijelentheted a magadét, akárhol. Vallásbácsiék is kijelentik hogy Isten tudvalevőleg van, és valamiért nekik senki nem tiltaná meg ezt.

Árpád nem akarja megtiltani, hogy bárki bármit kijelentsen. Rád van hagyva hogy mit mondasz? Rád van. Még a kommented is átment. Akkor meg mi a baj? A liberalizmus az, hogy mindenkinek kuss?
@Waldi!:
"Az a baj, hogy meglehetosen olcso kielegiteni a hivek igenyet"..."Az elonye viszont meg lesz, hogy 4 ev mulva elkuldik Viktorkat a picsaba."

Méghogy a politikusok hibája, hogy itt tart az ország. Emberekben az értelem minimális szintje se pislákol. A szocializmus elsorvasztotta az agyakat, és úgy látszik, ez öröklődő.
@akira2: Munkát adni az embereknek a vállalkozások szoktak. Elsődleges állami feladat, hogy ide ruházzanak be, lásd még beruházásösztönző intézkedések, alacsony adók, nem szopatásra kiélezett jogszabályok, és társai. Ez (lenne) az állam dolga. Egy koherens terv pedig a gazdaságpolitika. Az állam feladata lehetne még a megfelelő minőségű képzés biztosítása.

Állami szolgáltatások: hát pölö most volt haver az apeh-nál, nem tudtak neki kiadni jövedelemigazolást, mert nem volt benn olyan kolléga, akinek lett volna megfelelő kódja az adatbázishoz. Szóval 2 órát elvettek az életéből. Mivel jogilag román állampolgár, hozzászokott a magyarnál magasabb szintű állami szolgáltatásokhoz, egyből azt kérdezte, hol lehetne ezt jelezni. nem értük még el Románia szintjét ez ügyben. Mondjuk a dán apehet már fel se merem hozni példának, mert demagóg leszek.
Múltkor gyorsan kellett ovlna útlevél, ezt sem mesélem el, mert tudjuk, hogy lehet itt gyorsan hozzájutni a dolgokhoz.

Állam oda kell, ami nem mehet piaci alapokon (közoktatás, infrastruktúra, jogorvoslás és társai), a jó állam egészséges, minőségi embert ad, utat, hidat, átlátható jogi hátteret, a vállalkozások ilyen környezetben rentábilisak, biztos hátterű üzleti tervek alapján működhetnek. Adójuk alacsony, de azt kíméletlenül, hatékonyan behajtja a megfelelő állami szerv.
Az állam emelett védi a vagyont, az életet, és a kisebbségi jogokat. Felelősen, számonkérhetően gazdálkodik a közösségi vagyonnal.
Ez az én álomországom.
TWÁ: "Az emberfeletti feladatokat úgy szokás mégis megoldani, hogy több emberre osztják szét".

Ühüm.
És hol van az a sok alkalmas ember, akire szét lehet osztani? Hatvan év kontraszelekciójának eredményként tengeren túl, vagy süllyesztőben. (L. a magyar Nobel-dijasok statisztikája. Pedig nem is mind zsidó.)
@vinyi: "a link alapján nagybetűvel kell írni. Olvastad volna el te magad rendesen mielőtt belinkeled. Gyk: 160. pont."

Oh, b+, valamint mehr lift!

Javaslom az általam leírt használati utasítás 4-6 pontjának sokszori megismétlését. (Tudom, nincs beszámozva, számold a "-" jeleket fentről-lefelé, majd töröld le az ujjzsírodat a monitorról.)

Ha ezután is gondod adódik, segítek:

"160. A mitológia és a vallás fogalomkörébe tartozó, személynévként használt nevek általában nagy kezdőbetűsek: Allah, Boldogasszony, Hadúr, Isten, Jupiter, Ozirisz, Zeusz stb. Az isten szót gyakran használjuk köznévi értelemben is, illetőleg olyan szövegösszefüggésben, amelyben kisbetűs kezdése a helyes..."

Ha az általában, a köznévi vagy azilletőleg szavakkal kapcsolatban valami homályos, szívesen állok a továbbiakban is rendelkezésedre.
@combo: Tudom, mennyit költünk segélyekre. Itt nem arról van szó, hogy ez sok vagy kevés, hanem kizárólag arról, megéri-e dolgozni, vagy érdemesebb a segélyt választani. Mivel nem emelhető a minimálbér annyival meg, hogy eltörpüljön a segély mellette, a segélyeket kell úgy megvágni, hogy eltörpüljön a jelenlegi minimálbérhez képest.

Jelszavaink valának, haza és haladás. Márpedig ha ez a haza nem képes olyan környezetet teremteni, ahol az megéri dolgozni és a van is hol, akkor bizony jön a Dzsobik és megmutatja, hogyan csinálják ezt turániai alapokon.

Mese, hogy nem lehetne olyan gazdaságot építeni, ami ne tudná felszívni a munkaerőt. Az, hogy hogyan, hol és miből teremtjük meg ezt, a politikusok feladata. Ha nem megy nekik, jönnek a szittyák. Ezt Ovi is tudja.
Tetszik ez az optimizmus, ahogy mindenféle emberek mindenfélét várnak Ovitól. Szerintem nem akar ő semmit, csak egy dolgot: minél tovább ott maradni, ahová most iszonyatos kínok árán visszakapaszkodott. Előző regnálása alatt minden lépése erről szólt, és szerintem most is erről fog szólni. Kíváncsian várom az eseménydús első pár hónapot (12 éve ekkor nevezte ki Simicskát, vádolta meg az előző kormányt de facto lehallgatással, ekkor sütötték ki, hogy a hetente az háromhetente), most is hasonló huncutságokra számítok.
@Tóta W. Árpád:

"a nemzetközi sajttáj jó volt, normálisnak tűnt. általában jól látszik, hogy a magyar közönséget mennyivel ostobábbnak méri be, mint a külföldit. sokkal."

alas, talán okkal.

másrészt: az érzelmi, ösztönös komponenst viszont alábecsüli, lásd idevonatkozólag naív mari esetét durva lacival, aki miután felállította annak zászlórúdját, hirtelen el akart menni twitterezni.

tehát: megvan-e még a "dzsinek vissza a palackba" kód? sőt, mennyünk tovább bátran, nem-e a dzsinek voltak, akik kicuppanttatták vele a dugót (régi dzsin-trükk), hogy meglegyen a dzsin-show showdown, míg a nép a csodát várja? azaz: droid-e viktor is, droidhadserege élén?

vagy, ha nem: nyolc év fikapuccs nem hagy-e egy túl durva nyomot alulról a racionalitás frissen gereblyézett homokjában?

kérdések, kérdések, s persze sejtjük a választ, de addig is: éljen a thrill, és.. halleluja.

...

mostan pedig elmegyek játszani a frissen telepített stellariummal, mert csillagos az ég, és megnézem honnan jönnek az ufók, és ha eltűnnek, akkor hova..
@UrsaMajor:

"Csak a gerinc hiánya."

Valami szmájlit tehettél volna a végére, csak hogy tudjuk, poénkodsz.
@noname.blogger:
Árpi bácsi már kifejtette párszor, hogy agnosztikus. Vagy akkor hazudott, vagy most akart hangzatos lenni. Ezt nem szeretném eldönteni.
Viszont én az utóbbira tippelek, és úgy gondolom, hogy ez is egy példája, milyen lazán bánnak a médiamakogók a valósággal és igazságtartalommal. Ha pici kis előnye van a hamisnak, akkor a szebb képért simán azt vágják be. Ez is az egyik indoka, hogy külföldön eszébe nem jut az embernek virágnyelven beszélni, itthon meg háromszor is meggondolja, hogy egyáltalán mondjon bármiről is állítást, amit hatféleképpen tudnak egyazon médium szerkesztői előadni. Tartalomtól függetlenül.
Árpád,

miért van az, h neked a sokszínűség és a szubkultúrák védelméről mindig a langyik jutnak eszedbe, és miért nem például a nagycsaládosok, a focidrukkerek vagy éppen a művészfilmkedvelők?

"még több kurva lát neki, hogy felszopja magát a hegy tetejére."

Látszik, h a Nemzetiben jártál mostanában.
@Tóta W. Árpád: "sokkal-sokkal pronyóbb a hazai piacra szánt szöveg".
Még mindig sokkal kisebb a különbség, mint régen az exportra és a belpiacra szánt, pl. cipők, rádiók, stb. között.
@UrsaMajor: Te mondád.... Én mást mondanék
@Tóta W. Árpád: Igen, Ovi szövege sokkal pronyóbb befelé, mint kifelé. De ezzel így vagyon a legutolsó bajor politikus is. Úgy látszik, a tömegdemokrácia ilyen pronyó szinten mükszik.
@malacz69【ツ】igazország lakó: "Látszik, h a Nemzetiben jártál mostanában."

A LírKirályban vannak hegyek? Újra kell olvasnom, úgy érzem.
@aszinkron degenerátor: Neba'! Ezt a szalat nem kovettem. Pelcznevel egetjuk magunkat Brusszelben??! Mihez ert a csaj, ami Magyarorszagon kivul hasznalhato?
@anyátok: Hat ja, ezert is sajnalom, hogy Ibolykat nem latjuk ott tobbet. :(
Árpi! Azt írod:

"A válasz rém egyszerű, csak sajnos a magyar jobboldal eszköztárából eddig hiányzott: nézze mindenki azt, ami neki tetszik."

Tkp. politikai alapokon a Xövetségnek ez a célja. A keresztények nézhetik a KDNP-t, a liberók Pokornit, a turulmániások meg a Jobbikot. A Jobbik azonban nem szeretné a Xövetséget nézni, főleg nem a része lenni, sőt, tudni véli, hogy zsidóból van az, mint az ősellenség. Ez aztán azt a röhejes állást hozza létre, hogy tkp. a jobboldal az olyan 68%-os, de valójában meg 52% vs 16%.

Nálam amúgy játszott egy osztott LMP/MDF szavazat, mivel én multi végnél állítok elő magas szintű hozzáadott értéket, és ezek pártok képviselték a valós helyzetet.
Kár a madöfért, egész pofás kis párt lehetett volna belőlük.
@tulok ex betonputtó:
Jajj...
Az általában azt jelenti, hogy általában vagyis mindig, kivéve az említett 2 esetet amikor köznévi és szövegkörnyezet...
Csakhogy itt AZ Isten-ről beszélt (személynévként használva azt), mint számára nem létező "dologról".
@UrsaMajor:
A görög mitológiában voltak istenek. Nem egy, több. A keresztény világban pedig Isten van, a muzulmánoknál Allah, megint máshol Buddha. Allah jelentése: Isten. De: a muzulmánok azt mondják, Allah az egyetlen isten, vagyis: Isten.
Mivel nyilvánvaló, hogy Árpád a bibliai Isten létezését tagadja, nem köznévi használatról van szó.
@UrsaMajor:

Addigra Gyurcsany 5 eve mar aranykornak fog tunni :)
@malacz69【ツ】igazország lakó: szerintem valami olyasmi állhat a háttérben, hogy egyik (frissen) parlamenti párt sem buzdít a nagycsaládosok napjának szétverésére. Ugyanígy nem mondja egyik párt sem a Micimackóra hivatkozva, hogy a focidrukkerek majd lesznek szívesek a lakásuk négy fala között drukkolni, de az utcán már kurvára ne vegyék fel a fradisálat, mert az őket zavarja :)
Árpi!

Az írásaidban folyamatosan a vágyaid fogalmazod meg, annak semmi köze a valósághoz. Mellékelem 2006-os írásod egy részét, mit mondjak, nem nagyon jött be.

""Game over (Index, 2006. április 13., Tóta W. Árpád): „A Fidesz vezérkarának két napig senki nem merte megmondani az eredményt. Döntetlenről, sőt győzelemről hadováltak… Nincsenek tartalékok, sem emberben, sem retorikában; nincs már mit ígérni, nincs mivel ijesztgetni, nincs már annyijuk se, mint eddig volt. Innen nehéz felegyenesedni is, nemhogy nyerni. Az eredmény világos cáfolata annak a blőd ostobaságnak, hogy ők lennének a nemzet, az emberek, a teljes bioszféra. Hogy ők a mindenség mínusz Gyurcsány Ferenc (…) És Dávid Ibolya most beleveri Orbán orrát a szarkupacba, amit szövetség címén maga alá csinált négy év alatt. Semmi oka nincs épp most behódolni. Elég, ha leül egy csendes sarokba, és egy kosár nyugtatóval megvárja a Fideszről leváló tömegeket. Kiváló pozícióban van, ugyanis ő nem csinált segget a szájából, nem próbálta konzervatív mezben előadni Kádár Jánost. Hamarosan újraosztják a jobboldali piacot, amit épp a tönkrevert MDF alól halászott el a Fidesz tíz évvel ezelőtt. Dávid Ibolya elővásárlási joggal mehet shoppingolni a kiárusításra. Hazaviheti trófeának a zakót, amit Orbán túrt magának."
@Tóta W. Árpád:
hja, egy polgári körben nem lehet kis körzőkkel szüttyögni :) Szerintem amúgy mindenki könnyen eljutna ide az évek alatt szép fokozatosan, ha senki sem kérné meg határozott hanghordozással, hogy a két ellentétes mondata közül ugyan bökjön már rá arra, amelyiket komolyan is gondolja.

A hazai nyilatkozatokon meg látszik, hogy a magyar embernek jár az, hogy a kurva leszopja, de fizetni ne kelljen érte. Hosszú távon megtérülő ígéretekkel szerintem ma kb. 15-20%-ot lehet _legfeljebb_ szerezni, annyiból meg nem írathatja bele az ember a nevét a himnuszba.
@riennevaplus: "nyolc év fikapuccs nem hagy-e egy túl durva nyomot alulról a racionalitás frissen gereblyézett homokjában?"

Ha megengeded, akkor ezt innentől megtartanám további felhasználásra. Ha nem engeded meg, akkor innentől én mondtam! :))
@nápolyi maszti: Nézd, Ovinak vagyon egy (leszen) egy kétharmada, ilyen egy a vezér-egy-a-tábor formában ez nem állt a Pufajkás rendelkezésére sem. Szóval a legkényesebb dolgokon, a Nagy Strukturális Reformokon most jogilag túl lehetne esni. Szóval az elvárások egy részének ha nem felel meg, akkor csak a saját gyávaságát okolhatja.
A másik része, az kemény dió. Magyarországot egyszerre sújtja a posztkádári mentális örökség, az elkúrás, a világválság és úgy általában a "globális kihívások". Ez azt jelenti, hogyha egy menő magyar vállalkozó átpakol Szlovákba, akkor sokkal kevesebb adóval megússza. Ha meg termelni akar, előbb-utóbb kinézi az 1 szem rizsért dolgozó Kínát. Ilyen közegben kell eredményeket felmutatni, miközben van egy klientúra mögötte és egy szittya-turáni, ősnemzet-jézustáltos-tudatú, 16%-os középpárt szemben vele, aki tudja, hogy a Zsideszt is mocsokszemétliberálbolsevik zsidrákok pénzelik, hogy rátehessék a kezüket a Magyar Vízre meg a Szívcsakrára.
GyF -nek ezerszer könnyebb dolga volt, amikor nekiállt ismertetni az igazság kampány során nem kifejtett részleteit.
@Balchee74: "Álljunk be mögé és feküdjünk a hámba."

Nem hiszem, hogy ezen a fórumon láttál olyan megjegyzést, ami ne arról szólna, hogy meg kell lépni dolgokat és azokat támogatni kell.

Persze ha megint koronaúsztatásos pótcselekvésekkel akarja húzni az időt, akkor hamar kiállnak mögüle sokan.

Összefoglalva: a hívők hivatalból mögé állnak, az ellenfelek pedig [*] mindaddig ott állnak, amíg szerintük is jó irányba mennek a dolgok. De ez így természetes.

[*] én itt érzem a nagy különbséget a két tábor mentalitása között. A jobboldalra volt jellemző az ellenzéki lét alatt a dacos ovodás mentalitás, amelyik zsigerből (gondolkodás nélkül) nemet mond mindenre, mert csak.
@anyátok:
:-)
Ne aggódj, az EU-jogharmonizációt is csont nélkül megcsinálták.
@eMeL: Nem mindenre. Ami értelmes volt, azzal nem volt gond, pl. kényszervállalkozás megszüntetése, vagy tb jogosultság ellenőrzés. De ezeken kívül nemigazán találtak be.
@Vámpírlány (ex Nincs whitelist): "A lényeg hogy mind a kismillió kérdésben látsz többséget."

De ne feledd, hogy ha egy kormány felteszi a sok-sok kis kérdést,
aztán minden kérdésnél kap egy kissebbséget, akit vérig sért, akkor ez a sok kis kissebbség összességében már maga a többség.
Mivel meg az ember már csak olyanra van konstruálva, hogy nemigen hálálja meg ha bekerült a többségbe, míg nagyon erősen emlékszik a sérelmeire, mint az elefánt... szóval ha ezt nem kalkulálja valaki, akkor az nem egy jó politikus.

Ráadásul csak úgy mellesleg: a többség diktatúrája nem valódi demokrácia -- az igazi demokrácia egy minőségi előbbre lépés, egy más kategória.
@tulok ex betonputtó:

mán én is stokkoltam az egész kommenttel együtt. most próbálom megzenésíteni. :)))
@kaffogó hebrencs: "Ez az én álomországom."

Hofi:
- Anyuka, jogállamban fogunk élni!
- Már megint költözünk fiam?

Minimum 20 éves poén!!
Isten -tudvalevőleg- tényleg nincs. Mint ahogy a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú sem létezik. Mindkettő létezésére pontosan ugyanannyi bizonyíték van; nulla. Isten -vagy bármi hasonló- létezésében hinni ugyanolyan ostobaság és tudatlanság, mint a nevetségesnek tűnő Egyszarvúban. A L. R. Egyszarvúban hívők (ha lennének ilyenek) épp olyan szánalmasak, mint Ti, kedves keresztények, muzulmánok, hinduk stb.
Orbánhívők pedig még szánalmasabbak.
@vinyi:

Komolyan elnézést kérek a többiektől, de megígértem vinyinek, hogy korrepetálom, ha igénye van rá. Bocs a bitszennyezésért.

Ha UrsaMajor 2010.04.14. 21:19:38 kommentje sem győzött meg, miszerint

"Árpád->nincs isten (semmilyen)->köznév->kisbetű",

akkor kénytelen vagyok szájbarágóba átmenni.

(TWÁ)"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk"

Zeuszt istennek hívjuk,
Visnut istennek hívjuk,
Atont istennek hívjuk,
Bészt istennek hívjuk,
Hapit istennek hívjuk,
Montut istennek hívjuk,
Íziszt istennek hívjuk,
Honszut istennek hívjuk,
Rét istennek hívjuk,
Utot istennek hívjuk,
Odint istennek hívjuk,
Tyrt istennek hívjuk,
Thort istennek hívjuk,
Dionüsszoszt istennek hívjuk,
Erószt istennek hívjuk,
Hektort istennek hívjuk,
Cupidót istennek hívjuk,
Intit istennek hívjuk,
Belenust istennek hívjuk,
Boannt istennek hívjuk,
Morrigant istennek hívjuk,
Ah-Pucst istennek hívjuk,
Ant istennek hívjuk,
Nergalt istennek hívjuk,
Szúrját istennek hívjuk,
Jahvnét istennek hívjuk.

Ahogy TWÁ írta; az ilyen kitalált alakot hívjuk istennek.
@zele: es tobbek:
"Árpi!

Az írásaidban folyamatosan a vágyaid fogalmazod meg, annak semmi köze a valósághoz. Mellékelem 2006-os írásod egy részét, mit mondjak, nem nagyon jött be."

tok jo hogy ilyen ugyesen idecopy-zod a magyarnemzet altal idezett reszt. az tuti hogy az eredeti posztot nem olvastad es foleg nem 2006-ban.
@dzsokko_garros: Nem egyesek agyától függ, hogy radikális vezetőt akarnak, hanem a káosz mértékétől. Nézd csak meg ezt a sokat emlegetett gazdasági válságot! A máskor nem szivesen látott állami beavatkozást a gazdasági folyamatokba milyen szivesen vették a bankok és egyéb szarban ülő cégek? Ha most a káosz más jellegű, mert mondjuk a rend bomlik meg erősen, sokan lesznek, akik lemondanák a szabadságuk egy részéről, hogy ki merjenek menni az utcára fegyverek nélkül.
Az LMP nem csak a szcientológiával hozható hírbe, hanem a kipásokkal is.

kuruc.info/r/52/57995/
Orbánnak egyébként valóban nagyon nehéz dolga van, ha nem csinál semmit, a pénzpiacok ránk borítják a bilit és jön a kiábrándultság meg a Jobbik, ha csinál valamit, az rövidtávon tutira fájni fog, és a következő választásokon egy megerősödött MSZP és Jobbik fog egymással iszapbirkózni. Ahogy én kiveszem, a terv a következő, először jön a kisebb Ogy., majd pedig az önkormányzatok létszámát fogják lefaragni, továbbá létrehozzák a csúcsminisztériumi rendszert, ebből csak a második számít komolyabb tételnek, a többi inkább szimbolikus jelentőségű, amivel erkölcsi alapot teremtenek ahhoz, hogy később hozzányúljanak a nagy elosztórendszerekhez, mondván, hogy magunkon kezdtük a spórolást. Ezzel párhuzamosan felduzzasztják a rendőrség létszámát és az "érzékeny" bűncselekmények vonatkozásában látványos akciókra lehet számítani, ezzel fokozatosan kihúzzák a választókat a Jobbik alól, a képviselőket pedig vagy megveszik kilóra, vagy lejáratják őket, ami nem lesz nehéz, miután Vona jól odabaszott a kertévéknek. A második lépés azután kezdődik, hogy beérik a Bajnai-csomag gyümölcse és a világgazdaság is kezd magához térni (2011-2012), ekkor beindul a gazdasági növekedés, ami lehetővé teszi azt, hogy csökkentsék az állam újraelosztó szerepét és a jövedelmeket az inaktívaktól a dolgozók és a vállalkozók felé csoportosítsák, masszív adócsökkentés formájában, ennek a kedvező hatása pont a ciklus végére fog jelentkezni és jöhet a következő négy év. Ez a terv, legalábbis papíron. (BKV egyes részeit privatizálják, MÁV dettó, Malév megy a levesbe). Ebből a képletből nekem két dolog hiányzik, először is óriási kuss van az egészségügy körül, pedig az ránk fog szakadni, ha nem történik forrásbevonás, márpedig az nem fog, mert a hiánycélt tartani kell, így muszáj lesz polgároknak a zsebükbe nyúlniuk, aki szegény, az természetesen megdögölhet, meg is fog. Az oktatás terén is nagyobb pénzekre lenne szükség, hogy az egyetemek meg tudják fizetni a színvonalasabb oktatókat, vagy adott esetben fizetni tudjanak a gyakorlati helyekért, még a gazdag Németország sem engedheti meg magának, hogy tandíjmentesek legyenek az egyetemei, de ezt nem hiszem, hogy meglépnék, lévén, hogy a választóik jelentős részét a fiatalok teszik ki, akiket nem akarnak a Jobbik karjaiba hajtani, úgyhogy inkább csak csökkentik a kisebb intézmények fejpénzét és a nagy egyetemi centrumokba tolják a különbözetet.
Most olvasom csak:

"Sem elegendő média-, sem anyagi támogatása nem volt az MDF-nek a kampányához, magyarázta a pártelnök"

Én nap mint nap beléjük botlottam.
Mi kellett volna még?
100-szor lássam az MDF-et naponta?
@kaffogó hebrencs: De nem arról volt szó, hogy a magyar igazi hazaffyak "ezeknek a kommancsoknak" nem fizetnek adót, inkább szlovák testvéreiknek?? Ám mostantól, a szép új világban - már sokszor írtam - gondolom, minden gyurcsányellenes jómogyoró azonnal megrohamozza az APEH-ot és visszavedlik hazai adófizetővé, emígyen örökké felderül a napunk.

És a Fidesz beiktatásától kezdve Szlovákiában, Kajmán-szigeteken, Delaware-ben, stb. cégezni egyet jelent majd a haza/ki/árulással, nem? Na, tehát dől majd a lé, erkölcsök ezentúl a magas mennyekben, mi lehet itt a probléma??? ;-)
Más se lesz, csak eredmény, hisz végre már az ország nemesebbik - mint tudjuk Gyurcsány által elűzött - fele visszatérhet emelt fővel az akolba.
Csodás adótörvények lesznek biztos, ahogy az is tuti, hogy senki nem fogja a most parlamentbe kerülő kormányzó szentek közül ellopkodni a pénzt.. Na, hát mi akadálya lesz a Káanánnak?
@eMeL:
Na igen, ezért született az a vicc, amikor a pokol bemutatásánál a magyarok katlanját nem őrzi senki, mert amikor valaki kimászna, a többiek visszahúzzák. Ezért kell más beszéd belföldön, ezért kell úgy kommunikálni, hogy csak az látszon belőle, hogy mi az, amiben mindenki egyetért. A szocializmus besúgó rendszere, a templomban diktafonozó kisköcsögök, a Kéri-beszélgetést szivárogtató másik köcsögök, a sok felbújtogató, akik megpróbálják kisebbségekre szabdalni a társadalmat, nehogy összefogjanak.
Ez a 20 év arról szólt, hogy a jelképes rendszerváltás után hogyan lehet legyőzni ezeket az erőket, hogyan lehet elérni az egységet, a közös dolgokra koncentrálást a liberáliskodók és szocialisták szándékos megosztási trükkjei ellenére.
@kaffogó hebrencs:
Jól mondod, jól látod a helyzetet, de amint nem 120%-ot teljesít majd a zorbán, tótavék hada fogja ordítani, hogy Barabást, Barabást. A tömeg szerinted mennyire fog gondolkodni? Főleg, hogy ezen a blogon is látszik, még az értelmesebbje is nagyon gáz.
@vinyi:

"Istenem, de fáj neked, hogy végre rend lesz ebben az általatok lezüllesztett országban. De nem kell félni, nem fog fájni. Annyira."

Nem értelek. Mo-n körülbelül rend van. Ha a nemziradik megsértődnek, hogy le lettek itten fasisztázva, akkor mehetnek a bíróságra ajvékolni. És általában meg is nyerik a pereket. A kukagyujtógatók milliós kártérítéseket kaptak, ha valamit elszabtak az előállításukkor.
A Rend nem azt jelenti, hogy mindenkit agyonlőhettek, aki buzi/faszpumpás/libsi/nemvallásos. Az éppen az ellentéte annak, amire a Zemberek 2/3-adot adtak.
@eMeL:

"az igazi demokrácia egy minőségi előbbre lépés, egy más kategória. "

Olyan, mint az erkölcs.
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Kedves Árpád, csak azért, mert te nem tudsz róla, az nem jelenti azt, hogy nem létezik.
Igen, hagyni kell az embereket élni, emellett persze lehet zászlót lobogtatni, meg népünnepelni, de alapvetően nem kéne könyékig beletúrni az emberek értékrendjébe, mert abból csak hazugság és álszenteskedés fakad. Már pedig ebben az országban az egyik legnagyobb gond a problémák szőnyeg alá söprése, a kettős beszéd és az ahhoz kapcsolódó cinizmus. Nyomjuk a rossz dumát a hivatalban, a bíróságon, a kórházban, a sajtóban, az Országgyűlésben, az egyetemen, az egyházakban, a munkahelyen, miközben mindenki nagyon jól tudja, hogy működik a rendszer.
@troll:

A liberalizmus ide vezet, szcientológus "kisebbségekkel" lesz teli az ország, ha a Fidesz nem lép fel ellenük.
@riennevaplus:

azé érdemes ide néha bekukkantani. :)))
@vinyi: Gyenge kettest tudok adni buddhológiai ismereteidre. A buddha ugyanis nem személy, hanem állapot, a megvilágosodás állapota. Szidhárta herceg volt az első, aki elérte ezt. Az angol szövegekben nagybetűvel láthatod pár helyen, de ennek az az oka, hogy az angol helyesírási szabályok mások , mint a magyar. A napok neveit akkor sem írjuk magyarul nagy kezdőbetűvel, ha éppen angolról fordítunk.

Szóval isten, így, csupa kisbetűvel. Pont.
@eMeL:
Ugyanmár, ezt az álszent szarlökést. Faszért kell hazudni már az elején? Mindenki képben van, hogy bármi is fog történni, találni fogtok valamit, amire rá lehet húzni, ez pont olyan, mint a koronaúsztatás, és azért rúgjátok ki a botot a néni kezéből.
A koronausztatás 2 millió embernek tetszett, akkor meg mit kell pattogni miatta? Az emberek egy részének ingyen sör kell, a másiknak meg úszó korona. Nehogy már te ítélkezz. Kánaánt varázsolni nem lehet egyik percről a másikra, ezért inkább örülnöd kellene, hogy egyes embereket a szimbolikus dolgok is boldoggá teszik. Van olyan nő, amelyiknek fizetsz, és kapsz fél órát. Van olyan, amelyiknek bundát kell vegyél, és rendszeresen ott fekszik. És van, amelyiknek azt mondod, hogy szép vagy, és szétteszi a lábát. Ráadásul az utóbbit értékeljük inkább. Akkor most mi a fasz baj van a koronausztatással? Lófasz sincs. Csak valamit mondani kellett, amivel magyarázni lehet a szar szekértolást és a keresztbefekvést.
Igen tisztelt Lev Nyikolajevics Tolsztoj polgártárs/bajtárs!

Nagy örömömre szolgált, hogy megosztotta velem is elemzői munkájának gyümölcsét. Már-már túllépett azon a gyakorlat- és ismerethiányra jellemző kezdeteken, amikor egy-egy kiemelt szó köré épített szelektív fantázia-költeményekkel operált. Bravo.
Mára már a eljutott szóösszetételekig és meg merem kockártatni, hogy több-kevesebb sikerrel már egy mondattal is meg képes birkózni. Hajrá, fog ez menni.
Szeretném megélni azt az evolúciós ugrást, amikor fejezet, vagy bekezdés szinten is megérti és kezelni tudja a mondanivalót. Csodát nem várok, egy teljes cikk, vagy esszé komplex mondanivalójának megértésével, úgy érzem felesleges kisérleteznie.
@UrsaMajor:
"Csak a gerinc hiánya."
Na persze. Akkor sorolj fel nekem légyszíves néhány, a fenti kritérium szerint "gerinces" politikust! Kb. 70 éve nem volt ilyen a magyar politikában. Nem lenne életképes.
@Tóta W. Árpád:
Nem hiszem, hogy nem érted... Külföldön a célközönség NEM A SAJÁT VÁLASZTÓTÁBORA! Sőt! Aki külföldön érdeklődik az itteni helyzet után, az valószínűleg ott sem a plebs soraiból kerül ki.

Kicsit részletezve:
1. a megcélzott külföldi közönség biztos nem ácsingózik az itteni 14. havi nyugdíjra;
2. épp ellenkezőleg, neki adott esetben fáj a magyar miniszterelnök ilyen irányú (vagy bármi hasonló populista pénzosztó) ígérete, mert pl. magyar állampapírokban van a pénze;
3. ezzel együtt sem szavaz a magyar miniszterelnökre, tehát még ha nem értene egyet azzal, hogy mégse lesz 14. havi nyugdíj, akkor sem fejezheti ki ezt a voksával;
4. valószínűleg nem Günther, a géplakatos követte Orbán Viktor sajtótájékoztatóját, aki esetleg szolidáris lenne az itteni plebsszel, hanem inkább Jürgen, a befektetési bankár, aki szarik rá, csak biztonságban legyen a pénze.

Nagyon bonyolult? A különbség tehát nem csak annyi, hogy magyar ‹-› külföldi! Sokkal inkább MAGYAR PLEBS ‹-› KÜLFÖLDI ELIT!!!

Tegyük fel, hogy szexológus vagy, és előadásokat tartasz. Ugyanazzal a programmal készülsz a Kiskunpüspöknádasdi fonókörbe, mint egy pesti szvingerklubba?
jó lenne ez így, Árpád, ahogy írod. csak van az a bökkenő, hogy az emberek kb 90%-a tök fölöslegesen éli le az életét. (ezt egy amerikai humanista író mondta)
úgy is mondhatnánk, hogy nagyrészt zombi éspervagy droid üzemmódban léteznek.
nekik bizony szükségük van a napi dolgaik elvégzéséhez "vezérfonalra".

konfliktus akkor adódhat, ha önirányítás képességével rendelkező egyedeket is birkaszámba veszik.
@xsasha: "Akkor most mi a fasz baj van a koronausztatással?"

Talán értelmezd a leírtakat.
Ha a cselekvés HELYETT teszi, na az már nem emészthető.

Nem tetszik az egyházakra vagy a koronaúsztatásra fordított közpénz, de amíg van miből fedezni és más (esetleg nekem is tetsző) marhaságokra is jut belőle, addig kussolok.
De ha munka helyett jelképekkel operál, akkor nemigen várhatja el egyetlen kormány sem a támogatásom.

[megjegyzem nem áll jól neked (sem) a mindentudó szerep: tudod a másik mire gondol, mit fog tenni és miért. Nagyot tévedsz, a liberális az olyan állatfaj, aki tépelődik és gyakran maga sem tudja mit és miért fog tenni; ráadásul hitem szerint így is van jól]
@huba:

Sajnos, meg kell cáfolnom téged, régóta olvasom Árpi írásait, amelyeket korábban kedveltem, annak ellenére, hogy a legtöbb dologban nem értettünk egyet. Azonban 2004 után valami elszakadt Árpinál, amióta iszonyatosan utálja a Fideszt és az egész jobboldalt. Ennek megfelelően írásai totál elfogultak lettek, hiányoznak belőle az objektivitás utolsó morzsái is. Folyamatosan a vágyait fogalmazza meg, amelyek döntő többségében nem állják meg a helyüket.

Így múlik el tehát a Világ dicsősége! Egy jó tollú íróból, hogy lesz egy megkeseredett ripacs.
@zele: Ezt a Game Over publit már sokan idecitálták. Tóta mellélőtt az idézett bekezdésben, szerintem azért, mert nem tud a jobboldali hívek fejével gondolkodni. Ott Orbán-hit van (zsolozsmát vezeti pl. Rákay Fülöp), semmi egyéb. Ha netán valaki bírálni merné a Fideszt vagy urambocsá magát Viktort, akkor az ÁRULÓ (ld. Schmidt Mária, Solymosi Frigyes stb.). Persze tisztelet a kevés kivételnek.

Annyit még hozzátennék, hogy szerintem 2002 óta a Fidesz már csak a politikai iránytű társadalmi tengelyén jobboldali párt, gazdasági tekintetben balos. Egyébként Magyarországon ez a nyerő kombináció, ezzel operál a Jobbik is (csak szélsőségesen), szomszédos példa a szintén sikeres Fico.
@combo: Ja, még annyit az előző kommenthez, hogy véleményem szerint a "gazdasági bal, társadalmi jobb" a lehető legrosszabb kombináció, de hát ez van. Gazdasági jobbos párt szerintem csak az MDF volt (meg a Kóka-féle SZDSZ), illetve kormányon kénytelen-kelletlen időszakosan előfordulhat még a piacpártiság.
@combo:
combo 2010.04.14. 20:32:00
" ilyen már volt egyszer. Nekem úgy rémlik, hogy az a rendszer megbukott. "

Ez is!
A magasröptű lényeghez képest teljesen off, és tudálékoskodásnak hat, de kérem szépen végre legalább az intelligensebb oldalakon leszakadni erről a "da Vinci"-ről! Ez olyan, mintha Horthy Miklóst Nagybányaiként emlegetnénk. Nem a vezetékneve volt neki ez a da Vinci (mert olyan nem volt neki szegénynek, ez abban az időben még csak a menőknek dukált), hanem egy melléknév, amivel a többi ugyanilyen nevűtől megkülönböztették, tehát "az a Leonardo, aki Vinciből való" - a Leonardo nélkül értelmetlen.
@Tóta W. Árpád: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2010.04.14. 20:33:20
"én egyetlen lmp-st sem juttattam be!"
SŐT!!!
@xsasha: "Jól mondod, jól látod a helyzetet, de amint nem 120%-ot teljesít majd a zorbán, tótavék hada fogja ordítani, hogy Barabást, Barabást. A tömeg szerinted mennyire fog gondolkodni?"

Mert szerinted a sok jobbant mennyire gondolkodik? Ne féljél, majd a bayer zsocik írnak kurvajó cikkeket a példád alapján nálad jézusi képosségekkel rendelkező Orbánról meg az kormányáról, függetleenül annak tartalmától.
Sose értettem a jobboldalt,miért ennyire mások véleményén keresztül ítéli meg magát, és miért fél ennyire a sajtótól, lásd a mostani letiltott indexes interjút.
A sajtótól pedig kifejezetten elvárom, hogy nagyon kemény kontroll alatt tartsa a politikusokat. Ezt a kontorll jelenleg részekre bontva kapjuk meg, de az RSS olvasók korában ez nem lehet akadály.
@xsasha: "A koronausztatás 2 millió embernek tetszett, akkor meg mit kell pattogni miatta?"

Akinek nem tetszik, elmondhatja, hogy nem tetszik neki. akor, maikor akarja, annyiszor, amikor akarja. Ennyi, nem több.
Tisztelt Zele!
Részben van igaza. Én is olvastam a korábbi remekeit. Tótaw sosem volt jó tollú, csak "divatos" tollal írt. Ezért ripacs. És mivel csak divatos ezért könnyű ütköztetni a korábbi divat szerinti írásaival. Nem a vágyait írja le, hanem a vágyaihoz keres szövetségest. Nem az a baj, hogy megkeseredett, hanem az hogy mást is meg akar keseríteni. Karakán mezbe öltöztetett sunyi figura, aki bő nyállal ontja a szemetet

zele 2010.04.15. 15:44:23
@huba:
Sajnos, meg kell cáfolnom téged, régóta olvasom Árpi írásait, amelyeket korábban kedveltem, annak ellenére, hogy a legtöbb dologban nem értettünk egyet. Azonban 2004 után valami elszakadt Árpinál, amióta iszonyatosan utálja a Fideszt és az egész jobboldalt. Ennek megfelelően írásai totál elfogultak lettek, hiányoznak belőle az objektivitás utolsó morzsái is. Folyamatosan a vágyait fogalmazza meg, amelyek döntő többségében nem állják meg a helyüket.

Így múlik el tehát a Világ dicsősége! Egy jó tollú íróból, hogy lesz egy megkeseredett ripacs.
Görögország példája is remekül mutatja mennyire előremutató dolog nem regulázni a kisebbségeket. (Vagy ha mindent szabad, akkor minek az EU?)
@troll: LMP és szcientológusok?

ha ez igaz, minden pozitívumot visszavonok, amit velük kapcsolatban itt és máshol írtam.

Menjenek a jó édes anyjukba...
@eMeL:
Egyrészt az előző hozzászólásodban nem volt benne a HELYETT, másrészt arról beszéltél, hogy "megint". Innentől szarlökés.
Amit ebben írtál, az teljesen más, azzal egyetértek.
@malacz69【ツ】igazország lakó:

"Tehát a homoszexuálisok működtetnek egyfajta kirekesztést a maguk javára, ha pozícióba kerülnek. "

Ezt teszik a zsidók is, mi ebben az újdonság...:)
Csak ha leírom, antiszemita leszek...:)
@kaffogó hebrencs:
"a példád alapján nálad jézusi képosségekkel rendelkező Orbánról"
Mi van, vazze? Segítsek olvasni?

"Mert szerinted a sok jobbant mennyire gondolkodik?" Vetted észre, hogy arról van szó, a Fidesz mit fog tudni alkotni a kormányalakítás után? Sportból kérdeztél vissza?

"Sose értettem a jobboldalt,miért ennyire mások véleményén keresztül ítéli meg magát" Talán azért nem értetted, mert hülyeség a felvetés.

"és miért fél ennyire a sajtótól,"
Mert a magyar sajtó nem tájékoztat, nem közöl. Egy részük annyira primitív, hogy fel se fogja, mi az értelme annak, amit egy gondolkodó ember mond. Olyan faszságokat interpretálnak egy-egy beszélgetésből, hogy az embernek égnek áll a haja tőle.

"A sajtótól pedig kifejezetten elvárom, hogy nagyon kemény kontroll alatt tartsa a politikusokat." :-)))) Mekkora szopás. Vakra bízni a süketet.
@Cartman (ex Cartman):

"Na persze. Akkor sorolj fel nekem légyszíves néhány, a fenti kritérium szerint "gerinces" politikust! Kb. 70 éve nem volt ilyen a magyar politikában. Nem lenne életképes."

Erre rengeted válaszom van:

- És ez így jó? Ennyire még egy liberális sem pragmatikus:)

- Morvai Krisztina:)

- Azért _ennyire_ disszonánsan nyilatkozó min. elnök nincs több. (Veheted bármelyiket, kb. ugyanazt mondta külföldön is, mint belföldön. Sőt az első három faluban, városban,parlamentben, lak. fórumon, mindenhol ugyanazt adta elő. Csak Gyula lak. fórumon részegebb volt:)

Más:

Ez pl. tetszik. Kár hogy Balogból egyszer kitör a jellemdeformált politikus. (Gondolok itt az Index bérezési rendszerére tett célzására)

index.hu/belfold/2010/valasztas/balog_zoltan/
@bólint:

Lehet ezen élcelődni, de összességében nem ez lenne a kívánatos? Vagy olyan kurvajó a mutyiland, ahol az emberek 89 %-a max a buszjegy árát tudja ellopni, s a következmény nélküli országban összességében szív a többi miatt?
@xsasha: "az előző hozzászólásodban nem volt benne a HELYET"

Hát tényleg nem ártana elolvasni (és értelmezni) a szavakat, idézek:

"Persze ha megint koronaúsztatásos pótcselekvésekkel akarja húzni az időt,"

Nekem ebben implicite benne van a "helyett", csak a gondolatot is értsd, ne csak a szavakat.
@pimpalini: Abszolút az lenne a kívánatos, hogy mindenki fizessen. De eddig lehetett nem fizetni ezzel a jelszóval, hogy Gyurcsánynak coki - nem én mondom, hanem adótanácsadó, könyvelő rokon.
Ha mást is olvastál tőlem,- annak ellenére, hogy nem vagyok és leszek jobbos, sajnálom - láthatod, nagyon is elítélem a békávés és egyéb lopásokat, egy percig nem mentegetem az elkövetőket, nem sajnálom a bukásukat, abszolút megérdemelték! De a BKV mindig pénszivattyú volt - beszélgess sofőrökkel - csak most borult ki végleg a SP-os Randy mega szarját www.indavideo.hu/video/South_park__Mega_szar is túlhaladó trutyi. Hagyóék valószínűleg tudták, hogy a következő évek már nem nekik termik a zsét ott, hát tarra vágták.

Na de most minden azonnal jobb lesz? Olyan nagymagyar vállalkozók zokogtak a Kossuth téren - aki úgy éltek a népelnyomó Gyurcsány alatt, mint Marci hevesen, ohne adózás, bejelentett munkatársak egyebek de Thaiföld, lovak tartása hobbiból és luxusélet - ám hőzöngtek teli pofával, hogy nekik mily szar! Ismertem olyan nőt, aki azért tombolt 2006-ban x svábhegyi ingatlan, Mercedes, BMW árnyékában ott, hogy mi az má`, hogy nem lehet ott ilyenkor parkolni, így neki busszal kell járnia BMW helyett tüntetni és gyurcsánytakarodj!-oznia!

Na hálisten, ezek a kifosztottak mostantól boldogan fognak adózni. Eme örömömnek adtam hangot.
Mutyiland szar, sokszor írtam, de hogy ez soha nem lesz itt ezentúl??? Van közgazdász, aki 1 Varga Mihály pénzügyérnek, 1 Pintér belügyérnek kinevezése hírére elfelhősödő homlokkal reagál. Sokan Matolcsytól se verik magukat örömükben a földhöz. Legyen szabad így érezniük.
Erre nem jó válasz, hogy na de a Lamperth... Én biztos nem örültem neki.

Mindenki abból főz, amije van. Hát egyik spájz sincs teli delikátokkal.
@UrsaMajor:
- Nem, nem jó így. De ők is piacot szolgálnak ki. Erre van igény.
- :)))
- Talán nincs. De annyira tehetséges miniszterelnökünk, mint Orbán, nem volt még egy az utóbbi 20 évben. (És ezt nagyon fájt leírnom... :) )
@Wave:
Csak hogy tudd: Pelcz néni mérnök-közgazdász komoly angol/német nyelvtudással, ami mondjuk Kovács elvtársról és Balczó Zoltán tekintetes úrról, stb. nem mondható el... 3 gyerekkel gondolom nevelési kérdésekhez is ért... Mindez tök lényegtelen. Az EU képviselők többsége a lófa(sz) gyökereztetésében járatos.
@a szív fészkei:

Értem amit mondasz. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egycsapásra német vagy svéd adómorál idehaza. Én csak arra reagáltam, hogy a cinikus hozzáállásból kellene visszavenni, amely végső soron elfogadhatónak ítéli a mutyit.

Szóval igazat adok neked, de egyfajta hozzáállással ettől függetlenül vitáznom kell.

S annak én is örülni fogok, ha az újgazdag adócsaló réteget megfingatják.

Különben Viktorék már sok-sok éve arról beszélnek, hogy az adózok körének kiszélesítésére lenne szükség és nem az adók emelésére.
Mármost ebbe beletartozik az adóelkerülők megfingatása is.
Kedves Jobbos Kollégák!:)

Mit szóltok Pintér kinevezéséhez?

Számomra teljességgel vállalhatatlan és idegesítő a fazon. Nem értem miért kell ilyen patkányokat újra elővenni a tetszhalott állapotból...
@a szív fészkei:

Persze azért valahol érthető a hozzáállás, hogyha az állam első embere úgy jutott jelentős vagyonhoz, ahogy, akkor "nekem miért kellene adóznom"?

Többek közt itt érhető tetten az a morális, erkölcsi rombolás, amit Gyurcsányék számlájára ír sok jobboldali, illetve az mszp mutyijait elfogadni nem tudó ember.

Amúgy csak egy kérdés és nem számonkérés: "annak ellenére, hogy nem vagyok és leszek jobbos" ez nálad elvi kérdés, vagy a magyar politikai viszonyokra és játszótérre specializált álláspont?:)
@pimpalini: Semjén miniszterelnök-helyettes izgalmasabb!
Fészkes, ha a politika csemegeüzlet vóna, mi lennél benne? Szaloncukor, kaviár, lazac, rokfort sajt, vagy mondjuk Tibi csoki?
@pimpalini:
Érzésem szerint fészkes kezébe kislapát, kisvödör, oszt" irány a játszótér balfele
(ott úgyis több a hinta).
@Cartman (ex Cartman):

"De annyira tehetséges miniszterelnökünk, mint Orbán, nem volt még egy az utóbbi 20 évben"

Még a tehetséget a _miniszterelnökösködésben_ egyáltalán nem mutatta meg. Most viszont kétségtelenül van rá lehetősége. Én szurkolok, hogy meglegyen benne, amit belelátsz. (Ja, és mellesleg mindent megteszek ami tőlem telik, hogy az ország jobb legyen.)
@pimpalini:
Ha pedig Pintért patkányozod, én hadd egerezzelek (kisebb rágcsálóról ugyanis nem tudok, hacsak az erdei cikány vagy a sivatagi ugróegér nem kisebb). Ideje vóna legalább vakond, vagy hörcsög-szintre eljutni Pimpa!
@pimpalini:

Asszem össze tetszett keverni "Viktorék"-at Békesivel, Bokrossal Gyurcsánnyal, stb.

"2007-03-30 00:26:43
A kormány növelné az adózók körét.
...
A Fidesz a javaslatot nem támogatja, az adóterhek radikális és átláthatatan növekedése miatt."
@Tóta W. Árpád:
Szerintem meg mindegy. Rövid lesz a gyeplő. Ha egy Torgyánt kezelni tudott OV, akkor ez a mostani felállás könnyedén megy majd neki. Pláne, ha meglesz a kétharmad.

Legalábbis remélem.
@pimpalini:
Hm... Pintér az egyetlen belügyminiszter vót, aki utcai zsaruként kezdte és végigjárta a ranglétrát. Az egyetlen, aki értett a rendőrséghez, s akit a kíberek is kedveltek. Ballibék persze utálták, mert nekik nemhogy ilyen embör nem kellett, de még a Belügyminisztériumot is megszüntették, majd az összevont akármi élére odatették Lampert Mónikát, akit legfeljebb TSZ-raktárosnak lehetne elképzelni (ha jobban öltözne kissé).
@Várúr: Ja, Halak vagyok. :-))) És nem belőlem kell választani drága szavazóinknak. Úgyhogy ez mindegy is, hogy én mi lennék.

Amúgy egyik spájzból lettek áthordva a másodlagos frisseségű áruk a másikba. De azok a "mi kommunistáink", mondta Deutsch, azok már kinőtték a múltjukat.
A cikkben arra gondolsz hogy a fidesz olyan intézkedéseket akar majd hozni hogy támogassa az oktatást és pl csak az kap családi pótlékot akinek a gyereke jár is iskolába?
Szerintem ezzel az elképzeléssel nincs baj, nem kéne erre azt mondani hogy hagy csináljanak az emberek azt amit csak akarnak. Valakinek kell vezetnie az országot...
Azt meg hát érthető hogy nem akarják az emberek hogy a megszorítópárt mégjobban elkúrja ezt az országot.
A megszorítópárt egy nagy szégyen. Ennél a fidesz milliószor jobb. Megszorítanak és akkor kiderül hogy közben meg milliárdokat loptak el nokiás dobozokban? Kicsit hiteltelenné teszi ez a megszorításokat nem?
A fidesz politikája legalább nem a megszorításon alapszik és nem ölik meg az országot. A beruházások meg eu forrásokból vannak, amik nem a megszorítópárt érdemei.
Jobb azért a fidesz politikája, legaláb nem az elbutulás felé viszik az országot és nem olyan társadalmat szorgalmaznak aminek a tagjai munka után egy sörrel leülnek a mónika show meg a barátokközt elé és ennyi.
Magyarországon pedig szerintem nem a könnyűdrogok legalizációja vagy dekriminalizálása a legégetőbb gond.
Én csak azt sajnálom hogy a megszorítópárt szétgyalázta az országot még azt is megengedhették maguknak hogy gyurcsány lekurvázza az országot és beközölje hogy akinek nem tetszik az nyugodtan elmehet. Akkor is kitartott az egész megszorítópárt gyurcsány mellett. hagyó miklósról is kiderült hogy egyértelműen hozzá köthetőek a bkv korrupciók és végkielégítések, őmellette is kiállt a megszorítópárt, aztán amikor már látták hogy nagyon nem tesz jót a pártnak, hagyót nem szerepeltették többször. Most meg lendvai banya fel van háborodva hogy nehogymár Orbán kezébe kerüljön ekkora hatalom. Hát ott volt rá 8 év hogy bizonyítsanak. Válság van? Akkor nem kéne lopni. Meg vasútvonalakat megszüntetni. Meg értelmetlenül az egekbe emelni a jegyárakat.
Ennyi. Abszolút érthető az is ha a fidesznek kérharmada lesz. Ezerszer jobb mintha maradna a megszorítópárt. 20%... én ezen is le vagyok döbbenve. Mit keresnek ezek a parlamentben? Ezeknél még a kocsmapolitizáló jobbikosok is jobbak akik mindenkit lezsidóznak csak magukat nem azt szevasz.
Most a megszorítópárt politikája újra az lesz hogy szidja Orbánt és a fideszt? Végülis... az emberek jobban összefognak akkor ha valami ellen kell összefogni mintha valamiért kéne. Szóval ezt figyelembe véve érthető.
Orbánban én csak azt nem értem hogy nem oltja őket szét egy miniszterelnöki vitán hogy a ti főbohócotok megmondta hogy el lehet takarodni innen akinek nem tetszik és azt is bevallotta hogy hazudoztatok. Nem értem miért nem vállalja be. Ennyire nem érzi méltónak a piszkosmunkát? Végülis igaza van... a megszorítópárt annyira hiteltelen hogy nem érdemes velük még csak vitázni sem mert velük kapcsolatban tiszta sor minden.
Lehet hogy nem Orbán Viktor fogja megváltani a világot de ennél a szennyhulladék kleptomániás bandánál bárki csak jobb lehet. Leszarom hogy azzal riogatnak hogy veszélyben van a demokrácia. Mással nem tudnak jönni csak ilyen szarságokkal? Szétloptuk az országot széthazudtuk a birka magyar fejeteket de azért veszélyben van a demokrácia mert a velünk szembeni ellenzéki párttot támogatja a legtöbb szavazó. Lefogadom hogy a parlamentben erről fog szólni az ő szerepük is mostantól. Ezt szajkózzák majd egész végig, júj Orbánnak teljhatalma van és ez nem demokratikus. Hát ami azt illeti, szivesebben látom Orbánnál a kétharmadot mint mondjuk gyurcsánynál :)
Ennyi. Astalavista megszorítópárt :) Aki meg rájuk szavaz az az emberi méltóságát húzza le a vécén.
mszpmentes jövőt mindenkinek! :)
@pimpalini: "Nem értem miért kell ilyen patkányokat újra elővenni a tetszhalott állapotból..."

Talán van neki néhány vaskos dossziéja "érdekes" dokumentumokkal fontos emberekről.
@Tóta W. Árpád: "Semjén miniszterelnök-helyettes izgalmasabb! "

ez hatha csak azt jelenti hogy felbukott egy sulytalan pozicioba... . persze ez is csak remeny....
@xsasha: "Csak valamit mondani kellett, amivel magyarázni lehet a szar szekértolást és a keresztbefekvést".

Aha. Ezért jött jól a Fidesznek az öszödi beszéd.
@Várúr:

Pintérről általában olajügyek kapcsán regéltek. De ugye ezekről nem tudhatunk a titkosítások miatt semmit sem.
Nem tudtam róla, hogy az utcán kezdte, Lamperth-nél pedig mindenképpen jobb, ettől még azért gyanúba hozták.

Ha már ennyire jól informált vagy, mesélhetnél róla néhány konkrétumot, mert hát tisztábban látnánk.
@pimpalini: Nézd, nekem az, ami itt 20 éve jobberkedés címén megy, nem rokonszenves. Most már elérte a baloldal, hogy az se. Fehér négyzet kéne, mert itt nincs senki, akire felnéznék.
Mivel csápoltam én - zsengét kicsit meghaladó koromban - Orbánnak az elején, tudom, honnan indult. Akkor annak a hangnak és mentalitásnak nagyon örültem.

Amit pátoszosan művel itt jó ideje, attól nekem a gálám kivan. A Boros-féle expártemberek jó magyar konzerv-stílusától is. Dolgoztam olyan helyen, ahol Csurkapista cilinderben szőnyeg alatt szambázott félpercenként elvtársozva - és kurvára nem látszott elnyomottnak, sőt igencsak lelkesnek. Nehéz nekem újat mondani, szóval bocs, kiábrándító ez a menazséria nekem és kész.
Én hinnék egy elesettekkel is szolidáris, a javakat egyenlőbben elosztó - de nem "a Lenin bácsi elintézte, hogy mindenki szegény legyen" óvódás aranyköpés módján - abszolút nem lopáson, csaláson, urambátyámságon, korrupción alapuló normális szociáldemokráciában, ahol a rend józsefattilai szabadságon alapul. Nem hiszem, hogy itt ilyesmit megérek.
Meg kell mondjam, fű és környéke egyáltalán nem rokonszenves nekem, örülök, hogy a kölykeim nem élnek vele. De hogy mit lehet tenni ezzel kapcsolatban, fogalmam sincs. Melegfelvonulás nem izgat, nem megyek oda felháborodni pont akkor és kész. Horgászásban fel nem fogom, mit kell szegény halakat basztatni. Nézni szeretem őket a tengerben.
@Várúr: Szép is narancsüvegű napszemüvegen át a világ! Viktorkád, a játszótér császára, ott duzzogott 8 évig a homokozón kívül, mert nem adták oda neki a vödröt a Ferkóék. Be se ment pici csillagom, csak néha bontogatta a kerítést a kicsi párnás kezeivel...

Aki pedig a leglendületesebben hintázott át a túloldalra, na az is ő volt, a kis dacos. Ott volt több számára a haboskakaó.

Pintért meg csak istenítsd, jól áll nektek! Szavatolja a végtelen tisztességet. Ja.
Lamperth stílusában egyetértünk. Bár én egyetlen egy téeszcsé raktárosnőt se ismerek sajna.
De láttam Pintérnét egy operaházi fogadáson anno - na, ő mehetne is a Lamperth mellé. (th-val írja)
@pimpalini:

Kérdeném, hogy az állam első embere hogy jutott jelentős vagyonhoz? Csak azért, mert ez az "ahogy" mintha egy sanda utalás lenne valamire.

Nekem persze, mint virilistának, még ez a "valahol érthető" se tetszik, ugyanis engem lop meg, aki nem fizet adót. Ha mást lopna meg, talán "valahol érthető" lenne számomra is. Így nem.
@Várúr:

Érdekes mentalitás lehet mások érvek nélküli permanens fikázása. Én persze nem tudom, hogy a pökhend tenisz szakkifejezés-e, vagy a (mindenkire) pök kend tájnyelvi változata, de ez a lényegen nem változtat.
@kaffogó hebrencs:
Naná! De hisz erről szól az ország. Mindenki arról beszél, hogy neki mi nem tetszik. Mondj bármit, ami mindenkinek tetszeni fog. Lécci, lécci, csak egyet. Az idióták félreértelmezett liberalizmusa ez. Ez ellen sokmindent nem lehet tenni, ez a legszarabb terhe az országnak. Lekúrvázhatom az anyádat, hiszen szólásszabadság van, csak éppen nem vezet előre, nem fogunk attól értelmesebben vitázni. A koronausztatást is lehet sarazni, csak épp lófaszt se haladunk előre, mert valakinek mindig van, ami nem tetszik.
"Tóta: semjén miniszterelnök helyettes izgalmasabb!" azért arra kíváncsi lennék, hogy semjén adott esetben a német külügyminiszternek vagy a berlini polgármesternek is kifejti a melegekről alkotott modern nézeteit. esetleg a melegparádéról szólókat a londoni polgármesternek. az lehet még be is takarja
@xsasha: "de amint nem 120%-ot teljesít majd a zorbán"

Remélem elfogadod, hogy valóban rendkívüli a helyzet és elvárod te is hogy csak olyan vállalja be a vezetést aki tud és akar 120%-ot teljesíteni.

Ez az ország érdeke.
@vakapad:
Gyurcsány? Nehogy nekem kelljen a balatoni üdülő után elmagyaráznom...:)
@Tóta W. Árpád: Engem a Heti Válaszban emlegetett KDNP-s oktatásügyi államtitkár jobban aggaszt. Jó, mondjuk nem egy jobboldali kormánytól kellene várnom a poroszos oktatás magoltatós jellegének visszaszorítását (ha 8 év szoclib kormányzás után itt sem történt érdemi elmozdulás), de azért Hoffmann Rózsa hölgytől már fényképen megijedek. Remélem, kötelező hittan azért nem lesz. :-)

További fenntartásaim: Pintér, Matolcsy.
Én a magam részéről kulcsfontosságúnak tartom, hogy a poltikai árkok, amelyek húzódnak az országban élő emberek között, azokat be tudjuk temetni. És ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyet kell érteni. Korántsem. Csak például azt, hogy egymás véleményét tartsuk tiszteletben, és ne 1millió Mesterházyt lássunk azokban akik a szocialistákra szavaztak, meg ne 2.5millió Orbánt lássanak azokban akik a fideszre szavaztak, stb., hanem embert, embert(és a kisebbségekkel kapcsolatos kérdésekben(? : nem biztos hogy ezek valóban kérdések, hiszen ha valóban az embert, mint lélekkel rendelkező kreatúrát tiszetjük egymásban, akkor nem lehetnek meghatározók) is ez lenne ildomos)! És próbáljuk meg megérteni egymás véleményét, kritikáit, tapasztalatait, és természetesen követeljük ezt meg másoktól is. Hogy soha ne történhessen olyan, hogy valakit azzal sértenek meg, hogy kire/mire szavazott. Ez is az érdekünk. Hiszen sok határozott, tájékozott választó akarata előbb-utóbb meg kell hogy jelenlen a parlamentben is, és ott keményen kell az érdeküket védeni, ha meg akar felelni az elvárásoknak. Ezeket összefoglalva leginkább azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy mondj egy olyan dolgot, amit te tudsz tenni azért, hogy a széthúzás, és az állóháború megszűnjön, és mondj egy olyan dolgot, amit mások tudnak ennek érdekében tenni. Az én részemre eső kérdést én megválaszolom: például azzal, hogy olvasom ezt a blog(?) -ot, meg a hozzászólásokat, és keresem a más(enyémtől eltérő) véleményeket. Olyan jó lenne, ha abbahagynánk a gyúrcsányozást, orbánozást, komcsizást, meg a 1990-2010 közötti random évszámok felemlegetését, előre tekintenénk, és várnánk. Aztán amikor eljön az ideje akkor mindenki levonja a következtetését. Hiszek Petőfi mondatában : "Az idő igaz, s eldönti azt, ami nem az". És ez mindenkire vonatkozik!
@ Tóta W for Worluk

amen.
azaz kb teljesen egyetértek veled.

CSAK

egy dolgot hiányolok a listából,
a legnagyobb kisebbséget -
a NŐK-et
------------------------------------
emékszem h anno (kb99-02ig)
engem borzalmasan idegesített h konkrétan

volt ez az országimázs geci
....
Milleniumi "faszombeléd" Országjáró

és a mi 4 tagú családunk, azaz
apa+anya + a 2 felnőtt gyermek
fiú (én) + lány

NA KI KAPOTT ILYEN CSODÁS ÚJSÁGOT
NA KI ????

apám + én, a HÍMEK.

LÓFASZ. KURVÁRA DÜHÍTETT.
de akkor nem tuttam olvasott blogokban
ezt így megírni.

az ASSZONYÁLLATOK
MARADJANAK A FAKANÁLNÁL. MAX CSALÁDOZZANAK.

NE AKARJANAK OLVASNI. STB

mondom....
LÓFASZ

pffffff.

[
de most, épp időben meg tudom írni, és te is
a cikket Árpi....
]

----------------------------------------
########################################
@Árpi

szóval
cikkjavaslatom, NEKED

a fenti cikk folytatása
DE
a nagyrésze a NŐK-nek szentelve

!!!!!
@a szív fészkei:

Mit kell tenni?

Hát adott a lehetőség: az igazi baloldali emberek most csinálhatnának egy új, hiteles baloldali pártot, mely mind tetteiben, mind emberanyagában elüt a jelenlegi mszp-től.
Ez a baloldal jövője. Csak merje valaki megcsinálni. S tegye azt volt mszp-s B-lista alapján. Akinek köze volt/van az mszp-hez, a lábát be nem teheti az új pártba.

Úgy érzem van elég tehetséges és hiteles baloldali ember ma Magyarországon ahhoz, hogy ezt meglépjék.
@Christo3: Egy tőrőlmetszett jobbos véleményt hall sok pontban nem értek vele egyet(sőt, tőrőlmetszett baromság az egész), de nem szeretnék olyan világban élni, ahol ezt nem mondhatod el.
@Tóta W. Árpád: Mar miert lenne izgalmasabb?? Egy orszagos maffiozo lesz a rendorseg es titkosszolgalatok feje... Akkor mar inkabb legyen Semjen Zsoca a belugyminiszter!
@pimpalini: Ha jól meggondoljuk, az LMP is csak egy "politikai felmutatott középső ujj", tehát azok "pártja", akik nem akartak pártra szavazni.

Tudom, hogy ez így ellentmondás, de önmagában az LMP is egy ellentmondás ilyen szempontból. Ugyanis a parlamentben olyan politikai döntéseket kell hozniuk, ami vagy az egyik, vagy a másik oldal javára dönt el esetleg szavazásokat. (Vagy önmeghatározásukhoz hűen mindig tartózkodnak). Ekkor azonban már egy "nem más politika" mellett foglalnak állást

A jobboldal is bebizonyította, hogy nem a hitelesség a fontos, hanem az, hogy legyen elég támogató, aki hitelesnek fogad el. Tehát nem az az elsődleges, hogy "szüzeket" toborozzon a baloldal, hanem az, hogy találjon olyan (régi vagy új) politikust, akit elég sokan fogadnak el "hitelesnek" ahhoz, hogy politikailag érvényesítehesse pártja akaratát. Ezt a szabályt az LMP tökéletesen bizonyítani fogja, vagy nem éri meg a következő választást.
@pimpalini:

"Pintérről általában olajügyek kapcsán regéltek. De ugye ezekről nem tudhatunk a titkosítások miatt semmit sem."

Mostanában az Eclipse kapcsán is felmerült.
A titkosításra Vona felhívta a figyelmet, az MSZP és a Fidesz nemrég szavazott erről egybehangzóan.
Ez tehát nem lesz feloldva, pedig szép történet lenne... (Feltéve ha megvannak egyáltalán a papírok)
@xsasha: "A koronausztatást is lehet sarazni, csak épp lófaszt se haladunk előre, mert valakinek mindig van, ami nem tetszik."

Attól mit haladunk előre? Semmit. Ha építünk vlaamit, hát lehet, hogy azt fogják mondani páran, hogy ejjdecsúnya ez, meg miértpontezt, de ha egy kormány tudja, hova akar lejutni, akkor a fanyalgás ellenére megépíti. Négy év múúlva meg kiderül, hogy a nép is egyetért-e vele vagy más irányt akar.
Úsztat, x odalesz érte, y szerint parasztvakítás. X is elmodani, Y is. A vélemény szabad.
Kifejezetten jo latni a ballib kompatibilis ertelmiseg sikongatasait. Zene fuleimnek.
@Várúr: Palacsintasutesben is tuti jo.
"@pimpalini: Akinek köze volt/van az mszp-hez, a lábát be nem teheti az új pártba."

Ez így a jobboldal vágyálma. Politikusok nélkül politikát nem lehet csinálni. Pedig javaslatod szerint ily módon csak jobboldali politikusok jöhetnek szóba egy baloldali párt szervezéséhez. :-)
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

A kisbetűs, kecskeszarvas és patás változata télleg nem létez. De a nagybetűs igen, csak ezt TWA makacsul nem hiszi és vsz még vegetatív funkcionálás közben is ezeket hangoztatja.

P.
@szorokin:

"volt ez az országimázs geci
....
Milleniumi "faszombeléd" Országjáró"

Igaz is, neked a Tarka Magyar való.

P.
@combo: "de azért Hoffmann Rózsa hölgytől már fényképen megijedek."

Banyek, te is arckép alapján szavaztááá?

Akkor te nem lehecc emeszpés.

:o)

P.
@UrsaMajor:
A hangsúly az összehasonlításon volt. A TÖBBIEKHEZ KÉPEST TEHETSÉGES (tényleg, tedd gondolatban egymás mellé őket). Ezért írtam azt is, hogy ezt fájt leírnom...
1. TWÁ nak mindenről a homokosok ugranak be. Mintha más liberális nem is létezne. Az ssdsznek is ezért lett vége. Tiszta Torgyánt játszottak. semmi párton belüli váltógazdaság meg ilyesmi. Ez itt tendenciózus, hogy a liberalizm ust kisajátítja.

Nem orbának egyedül kell okosnak lennie, hanem a körének. Szerintem pedig rendelkeznek ama tudással, hogy elkormányozzák ezt az országot. Több tudással, mint az SZDSZ és az MSZP együtt. Hogy aztán ez az irány nem tetszik mindenkinek, az természetes.
@shweir:
Elnézést a javításért, de az a szokás, hogy aki betöltötte ezt a pozíciót, onnan élete végéig kijár neki a titulus. Borosnak a n hónap okán is.
@Várúr: Máraival takarózva én be is fejezem az idolodról folytatott vitát - egymást biztos nem győzzük meg.
De mélységes jóindulatom jegyében küldök neked egy újabb egértípust, hátha azt meg rám osztod ki (hogy ne ismételgesd már magad, az olyan snassz lenne egy Várúrhoz): pirókegér hu.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%B3keg%C3%A9r

Na további jó örömködést a Szentkirályi utcában! Megyek a játszótérre vagy hová száműztél?? :-))
Kellemetlen helyzet lenne:

"A Morgan Stanley elemzői arra figyelmeztetnek, hogy a görög adósságválság olyan események láncolatát válthatja ki, aminek következtében Németország az euróövezetből történő kilépés mellett dönt"

hvg.hu/gazdasag/20100416_portfolio_lapszemle_Nemetorszag_kilepese_#s=eco
@pimpalini:
Tudomásom szerint Pintérnek annyi köze volt az olajügyekhez, hogy annak egyik résztvevője, az apja meggyilkolásáért elítélt akárki megvádolta. A dologból annyi igaz: mint belügyminiszter, tudott az olajügyekről és nem keveset, de azzal sem árt tisztában lenni: a vizsgálati eredmények egy részét NEM Ő titkosította, ehhez joga sem volt. Pintért jól ismerők azt mondják: kemény öreg zsaru csúnya feleséggel (láttam), végtelen puritán életvitellel. Senki, a komcsik se vonták kétségbe az elkötelezettségét és a szakértelmét. Jobbos kormánytag volt, ezért kellett mennie, ami végső soron érthető. Összegezve: a rendőri irányítás szerintem szakmai feladat, ezért röhögtem ki a sok szoccer hozzáértőt, végül a disznóarcú, gátlástalan, saját népére lövető csendőrmentalitású Gergényit (Bírta mondani, hogy az azonosítók vagy ezer rendőrről "leestek"). Döbbenetes, hogy épp a vérliberálisok álltak mellé, élükön Demszkyvel. Többek közt ezeknek a barmoknak köszönhető mrs. Morvai és a kocsmapolitikát nagyban művelő Jobbik megerősödése. Ezt se feljetsük el nyelvtársaim.
@vakapad:
Vakapó. Ha tetszik, ha nem, érvelek, közben továbbra is derűsen vicelődök. Míg kend pök és nyálaz, nem marad el a válasz.
@graycivil:
A jobberek vágyálma (enyém is) hogy ebben az mszp-ben maradjon, aki eddig is ott vót és van. Ha a dolgok így maradnak, nincs akkora zakó, ami rájuk ne férne. Komolyabbra ferdítve: az én demokráciaértelmezésem szerint kell egy balcsapat (balcsapott) is, hogy kiegyensúlyozza a jobbhorgot. Ha nem így lesz, nem négy évet fognak rájuk számolni, hanem minimum nyolcat.
"A Fideszben akad mindenféle alkatrész: találnak benne pénzügyminisztert, műsorvezetőt, színházigazgatót, szobrászt és fröccsöntőt. Pont itt van a csapda elásva: nem biztos, hogy a lojális párttag a legjobb jelölt a fröccsöntésre. A kedves vásárló pedig elégedetlen lesz, ha a mi kutyánk kölyke sorjás mobilt önt neki."

kb. mint az index meg a blog.hu fejlesztőinek esete...
@Paszternak: "
A kisbetűs, kecskeszarvas és patás változata télleg nem létez. De a nagybetűs igen, csak ezt TWA makacsul nem hiszi és vsz még vegetatív funkcionálás közben is ezeket hangoztatja."

Bár nem szeretném a beszélgetést ebbe az irányba elvinni, de én nagyon szeretném, ha tanúságot adna a létezésről. Nem várom én el, hogy azzal bizonyítsa mindenhatóságát, hogy tengereket válasszon ketté, még azt sem, hogy halottakat támasszon föl. Egyszerűen csak finanszírozza az ő soha ki nem merülő, mennyei kincstárából az ő földi helytartóságának költségeit. Vagy ezne ap onton megakad a midenhatósága?
@pimpalini:

Ejj…. „ezek” szindrómába szenvedsz, a baloldalon belül jó pár, a mostani mszp-ben kizárólag a baloldali eszmerendszer miatt együtt lévő ember van, akiket belesoroltál „ezek” közé. Az új baloldal, szerveződik, de – lesz egy két olyan arc, akire te, köpsz, azonban a mezítlábas baloldali ember viszont támogatni fogja (sokan, nagyon sokan…Nem tudom feltűnt-e hogy micsoda mszp-s nyurga kampány volt, és ennél több társadalmi morálrombolás, már ellenzékből a Fidesznek se ment: vagyis, a baloldal iszonyatosan erős. így is kinyomott 20% -ot. Amint megkapja jussát, azt, akitől orbán fél, pillanatok alatt, nem 20% lesz a támogatottsága, minden piszkos tett után erősödni fog. Tudtad, hogy miért lett több a közvélemény kutatás eredményénél a választási?

Remélem megértetted, hogy nem fognak sem megkérdezni sem foglalkozni az ügyben, hogy mit gondolsz erről. Mert ők, is szabadok. És még valami: Ma már egyértelműen kiderült, a kocka túlment, és nem vesztett valójában a baloldal, a sarat hajítja le magáról: minden erőszakkal, amelyet ezeken a milliókon tesznek, ilyen-olyan alacsonyrendű életismeret hiányból, csak rendszerismeretből táplálkozó mozdulattal, a baloldal erejét fogja növelni látványosan. Öngerjesztő, folyamat, már látszik, hogy ez lesz. Evvel nem számolt a vezér, ha számolt volna, egy rakás dolgot meg sem tesz, főleg nem mond. Valójában Orbán Viktor alkotta meg cselekedeteivel az új baloldalt, erőset, olyat, amire tömegek fognak mozdulni, és hisznek szavának, olyat, amit álmában sem kívánt volna, a háta közepére se, Nietzschei értelemben... Egy országba, lehet alkotmányos rendet változtatni: azonban az ember nem változik. Tudod, ha azok, akik hatalomra kerülnek, köpnek az emberre, az ember meg baszik az alkotmányra, mivelhogy ők is csak feszegetik, sőt meg is hágják, meghágták 8 éven keresztül idáig is, ellenzékben... De mivel tudjuk azt, a baloldalon, hogy: a jobboldaliaknak ezt is szabadott, és akkor, ha a mi kutyánk, miért baj az ha kordont bontunk…. az emberből kiinduló morális igazságérzet, kimondatlan ma már tömegesen megjelenő érzületekhez is érteni kellene. Csakhogy ahhoz emberi érzék kell, jó emberi érzék, és itt buknak, mert nem emberi rendszert alkottak, főleg nem jó-emberit. Elég, ha egy pöccintés hiányzik az egyenletből, nem látnak el a végéig. Mert nem értik Ha-nochri-t. EZ már megtörtént, tehát megalkotódott a deszka amelyen kicsúsznak a kormányzásból. Nem ok nélkül. Minden mozdulatukkal nagyon észen kell lenni. Már, ha kormányra is kerülnek, menteniük kell a menthetőt, mert minden okozott kárral, minden kommunikációs malőrrel, továbbgurítják a leejtőn önmagukat.

Hiába terül szét elégedetten a jobboldali támogatók egy részének arcán, a
szabadságuktól megszabadulók buta kényelmes mosolya.
@pimpalini: Igen, remélem lesznek ilyenek.
Tudod, nekem is az a véleményem a jobboldalról (amit életre galvanizáltak és ami itt volt anno), ami Máraié, akit annyira körbe rajong most ott mindenki. És akinek szintán 11-én van a születésnapja.hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1rai_S%C3%A1ndor
Idézek szó szerint a naplójából, ha valami nem tetszik valakinek nála lehet reklamálni:

^^Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeztek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat. Nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket is elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem.

A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelőséget.

Nem igaz, hogy a nyilasok nem a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen egyszerűen nem háríthatja el a felelőséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek.

Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai, s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhízladákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték - gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen - ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás... S végül az auschwitzi, olmützi Vernichterungslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, a lányokat, asszonyokat a kísérleti telepen beoltották betegségekkel...

Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a "zabrálóktól" a lisztet, a fehérneműt.

Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" cimkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.ˇ^

Márai Sándor 1945
Na ennyi Máraival a hozzáfűzésem az orbáni (hinta)lovasszobor és a Pintér!!-büszt kifaragásához, amit itt páran megpróbálnak.

Nem tudok lelkendezni sajnos ettől - de tény, hogy más meg a fasorban sincs országot irányítani;, hát eltűröm a következő éveket.
Hogy mit tesz a baloldal ez után a hatalmas, megérdemelt saller után, fogalmam sincs, de pimpalininek igaza van: az ott eddig viruló tököket mind le kéne gyalulni már és mehetnek a főzelékbe.
Talán most "gyártják le" ebben a tavaszi hormonzsongásban kedves leendő szüleik a jövő normálisait mindkét oldalon, és lesz választék végre...
@anyátok:
Bizony jól jött az őszödi beszéd. Másfél millió emeszpést döbbentett rá, hogy hülyére vették. Nehéz ezt feldolgozni. Sokaknak nem is sikerült.
@kaffogó hebrencs:
Ha mindig ilyen primitíven gondolkodnál, akkor az asszony tuti nem tenné szét a lábát, amikor az ő kis női dolgait lefikáznád.

A magyar liberalizmus egy kúrvanagy félreértés. A liberalizmus alapeleme a tolerancia. Nem csak a melegek iránt. A liberalizmus alapja a sokféleség és különböző igények elfogadása, nem pedig a drogok legalizálása.

Semmi bajom nem lett volna, hogyha a média elmondja, hogy a koronausztatás szerinte parasztvakítás, és tovább lép. Ha rámutatott volna, hogy a 19000 Ft-os nyugdíjasetetés sokkal dúrvább parasztvakítás, hogy a 23 millió románozás hazugság, hogy a nyugdíjreformra szükség van, stb.
A gond ott van, hogy csupán egyértelmű szekértolás folyt, és a hozzád hasonló agyasok fel se fogták, hogy most min is rugóznak.
@a szív fészkei:
Ezek szerint Márai Orbánt előre látta. Azonfelül: politikai kérdésekben nagy író is lehet nagyon hülye (lásd Gorkíj, Knut Hamsun, Ezra Pound, stb).
@a szív fészkei:
Felőlem mehetsz a Tudományos Akagyemijára is...
@a szív fészkei:
Nekem egyébként Lampertből (h) nélkül a maradék betű is sok vót.
@xsasha: A te liberalizmusról alkotott elképzelésed keveréke két dolognak. Az egyik, hogy maga a demokrácia liberális. Teremt egy semleges teret a különböző nézetek között, amit aztán balról, jobbról meg lehet töltetni tartalommal. Ebben a jobboldal mondhatja azt, hogy mi legalább részben transzcendens erőktől származtatjuk a hatalomfelfogásunkat, a baloldal ezzel szemben kizárólag a népfelségtől. a liberális demokrácia pedig egyiket sem teszi kötelezővé, hanem két ellenkezőirányú politakfelfogásként tekint rájuk, szabályozza a közöttük lévő versenyt. Pölö a háj, nekünk Isten megmondta, mi a jó és rossz, eztmondhatja egy erő, a másik meg azt mondja, hagyjál már, faszpumpás, éz én humanizmusom pont annyit ér,mint a te vallási maszlaggal leöntött felfogásod.

De ha már azt mondanánk, hogy helló újpogányok, aki a jobbikra szavazott, azt kirúgjuk a tanári állásából, akkor az felrúgja a liberális demokrácia alapszabályait.

A politikai pártként fellépő liberalizmus sokkal inkább egy modern urbánus életet és a versenygazdaságot alapvetően helyesnek gondoló irányzat, országonként éltérő tartalmi pluszokkkal. Nálunk a kádári időkhöz kellett liberalizmust csinálni, ami eléggé el lett baszva, ez tény. Az LMP a verzió2, egyelőre erőteljesen prebéta állapotban. Én drukkolok nekik, majd meglátjuk.
a média mindenütt szekértoló, de mondjuk sejtem, mennyire zavar téged a HírTv, az MNO vagy a Magyar Hírlap médiakurva/fidesz felszopó kategóriába eső szintje. A nagy egészet azonban a Reuters-sel kiegészítve össze lehet szedni az MNO/Index/NOL háromszögből.
## pintérrül ##

pintér finoman szólva sem eccerű eset ....

én nagyonnem örülök neki,
mivel
kb számomra úgy tűnik h egy keresztapa/maffia főnök kerül a rendőrség élére...
akinek zsebében van OV és cakkpakk az egész fidesz...
----------------------------------------

a Független Korrupciófigyelő Iroda
oldalán, ahol
összes kedvenc honffynk felsoroltatik,
a legnagyobb hazaffyk válogatott társossága

és itt
van egy fasza kis mutató/számláló
(legalábbis nekem teccik:) )
h kiről hány cikk jelent meg:
[
k-monitor.hu/adatbazis/szemelyek
]

itt pintérről nem is sok, csak
CSAK
41 db cikk jelent meg
EBBEN A TÉMAKÖRBEN
(értsd. korrupció)

Tessék nézegetni a cikkeket
van bőven .....
## pintérrül ## 2.0 HC jobbereknek:

kedves olvasó !
ha hc (hardkór) jobber vagy,
vagy sem,
/
ha már a ballibeknek is megfelelő hírforrás a kuruc.info
akkor jöhet akár a szentkoronaradio.com is :))
/

akkor ezt olvasd:
[
szentkoronaradio.com/belfold/2009_11_22_ismerjuk-meg-fideszes-politikusainkat-pinter-sandor
]

vagy itt vannak a kurucz-os összeállítások:

+
Ismerkedjünk tovább Pintér elvtárssal - itt egy újabb összeállítás
[
kuruc.info/r/9/51068/
]

+
Rablóból miniszter, avagy kit hoz a nyakunkra Orbán? Pintér Sándor homályos üzleti ügyei
[
kuruc.info/r/52/57759/
]
@a szív fészkei: Jo kis idezet, honnan van? Ijesztoen raillik nehany jobber ismerosomre.
## pintérrül ## 3.0 egyebek

A FIDESZ belügyminisztere, Pintér Sándor
[
www.gondolkodjunkegyutt.hu/spip.php?article174
]
/
gondolkodjunkegyutt.hu:
az oldal korrekt, tényszerű,
nem szélsőjobbos,
hanem ATTAC-os irányú, azaz balos/globalizáció kritikus/ ....
magyarul TGM/Lányi András-közeli szemléletű
/

--------------------------------------
AZ OLAJ ÜGY - egy rendkívül ellentmondásos perről:
ahol pintér főszereplő volt

www.freeweb.hu/mkdsz1/olajugy.htm

-------------------------------------
egy '99-es fórum,
hmmmmm, érdekes:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004703

pl
"
Töfröcsó válasz | megnéz 2000.08.30 10:03:26 © (105)
Furcsa egybeesés:
Egy bizonyos Zemplényi terheloen vall ellene - miszerint, Sanyi bácsi ottan is zsákszámra kapta a lovét - majd a Zemplényi hirtelen meghal szívrohamban (régi jó KGB és CIA módszer) és mit tesz isten a rendorség nem vizsgálja az idegenkezüséget.
"

"
jdr válasz | megnéz 1999.10.04 21:29:45 © (96)
Nagyon nagyon halkan már tegnap az internetton elmondtam, hogy bizonyos körülmények igen-igen furcsák. Mintha OVI a tényleges koalíción és kedvenc ellenzékén kívül (MIÉP) kötött volna egy virtuális koalíciót is bizonyos (kevéssé szalonképes) körökkel és ennek eredménye Pintér úr belügyminiszteri kinevezése. A választások idején nagyot durrant néhány robbantás (Szájer könyvtára, mind a két könyv odalett, pedig csak az egyik volt kiszinezve:))), majd 6 hónap haladékot kaptak, Pintér amint nem ismeri fel Clodót, a főbombás stázist, Pintér ott volt ott nem volt, vacsorázott, de nem nyúlt a pisztolyhoz, Pintér magánszemély harca a józsefvárosi piacért. Tonhauser repül, neki van egyedül 30 éves rálátása a szervezett bűnözésre..stb., stb. Azóta sem került elő senki ezekben az ügyekben, noha OVI sejtelmesn aszonta, hogy lehet, hogy mán a börtönben vannak, csak mi nem tuggyuk, a jó életbe de jó poén vót. Vagy nincsenek ott, vagy itt mászkálnak köztünk, vagy... Na ott is lehetnek.
Ttelettel:
jdr
"
@pimpalini:

Nopersze. Öszöd. Üdülő. Az is mindig bejön. Nemde?

Ha jól emlékszem, összpárti egyetértéssel (ÁSZ vizsgálat után, mely 10 %-os kihasználtságot állapított meg) lett elhatározva, hogy az üdülő eladattatik. Meg is lett hirdetve az eladás két darab újságban (Új Magyarország és Népszabadság, '93 november 18. és 19., miniszterelnök Boross Péter), ahogy azt köll, sőt fel is értékeltették (19 millió). A hirdetésre két cég jelentkezett, az egyik azért, hogy segítsen eladni az üdülőt (magyarán nem vásárolni akart, hanem közreműködni), a másik pedig (oh, borzalom) az ALDO. Az ALDO lízingszerződést ajánlott (volt képe a szemétnek): 10 évig évente 2,5 milliót fizet, aztán a tizedik évben még 5 milliót. 1994.-et írunk, miniszterelnök Boross Péter. Más jelentkező nem lévén, az állam (Szilvásy, oh, borzalom) az ajánlatot a jogszabályok szerint elfogadta, a szerződést megkötötték (1994. január 26.)

A Magyar Hivatalos Közlönykiadó Üdülőszállók Igazgatósága 1997. január 20.-án (Szíjjártó legnagyobb szomorúságára 3 évvel később, ezért ez általában titok) vette bérbe az üdülőt, mely bérletet aztán 1999. májusában felmondott. A bérleti díj: 2,5 millió/év (oh, borzalom, ugyanannyi! Értik? Ugyanannyi!)

Akik pedig azt szokták hangoztatni, hogy ilyen feltételekkel ők is megvették volna, azok egyrészt miért nem voltak ott, másrészt úgyse tudták volna kifizetni. Az, hogy hasznosítani se nagyon lettek volna képesek, viszont az ALDO-nak véletlenül pont ez a profilja, már csak hab a tortán.

Nehéz ez a kapitalizmus. Pláne emésztésileg. Méghogy mások itten összevissza üzletelnek, mint a zsidók, a böcsületes ember pedig ...
És hogy a gumicsont rágásának ("jóerkölcs") is megadjuk, amit kell, ha már a joggal nem jutottunk semmire:

Polt Péter (az őskomcsi):
"Az ügy szereplőinek eljárása, a döntéseik logikusak és okszerűek voltak,
gazdasági céljaik - az ingatlan eladása egyik oldalon és vétele a másik
oldalon - elérését szolgálták. Nem állapítható meg, hogy akár a célzott
ügylet létrehozása, akár az azt kísérő cselekmények a már ismertetett
tartalommal értelmezett nyilvánvalóan jóerkölcsbe ütköznének, és emiatt
a szerződés semmiség címén támadható volna.
A kifejtettekre figyelemmel a kifogásolt szerződés ellen jóerkölcsbe
ütközés címén semmisség iránti ügyészi kereset benyújtására nincs
kellő alap."
E helyről üzenem Szanyi Tibornak, h

egyrészt: ezt a parasztot,

másrészt: köszi, Tibi!
@malacz69【ツ】igazország lakó: óriási show! csak azt adta elő, hogy mit nem szabad csinálni semmiképp :DDDD
@xsasha:

Úgy hallottam, a FIDESZ 2006.-ban másfélszer annyit ígért, mint a komcsik, pedig ők se tudták volna megszorítások nélkül államcsőd-mentesen megúszni. És ezt, ha máshonnan nem, Járaitól ők is tudták (bár, amennyi eszük van, lehet, hogy megpróbálták volna). Viszont annyi eszük azért van, hogy ha Orbán mondott is volna kötcsei beszédet (nem mondott volna), azt senki nem csempészi ki. Meg aztán nem is nyertek.

Fenti okból senki sem tudja, hogy ha mégis ők nyernek, másfélszer akkora lett volna az átverés, mint a komcsiké.
A tízparancsolat

1. Ne tisztelj más isteneket.
2. Ne csinálj faragott képet (bálványt) és ne imádd.
3. Isten nevét hiába ne mondd.
4. Szenteld meg a hetedik napot.
5. Tiszteld apádat és anyádat.
6. Ne ölj.
7. Ne törj házasságot (ne paráználkodj).
8. Ne lopj.
9. Ne tégy hamis tanúságot.
10. Ne kívánd, ami embertársadé.
11. Ne fürgyé' le.

Csak a miheztartás végett, hogy mi a 11.-ik.
@xsasha:
Nem győzöm ismételni: akadt egy ember, aki felállt, és azt mondta: "hazudtunk" és ebből legyen elég!
Aki nem tud olvasni, vagy imád szövegkörnyezetből kitépett félmondatokkal operálni, az nem biztos, hogy kultúrember.
Még az sem biztos, hogy egészen ember.
Legföljebb talán emberszabású.
@xsasha:
Hallottál Te a soha nem hazudó vezértől valaha is valami beismerést?
Ja persze, neki nincs mit. Ő tévedhetetlen. Ő egy isten.
@Paszternak: Mindkét kérdésre nem a válasz. :-)

---

Az egyéni jelöltekről:
Remélem az ősbunkó "népi balos" Szanyi nem jut be. Az MSZP-ből egyedül Botkának szurkolok (még akkor is, ha elég irritáló a stílusa), de úgy látom, hogy a szegediek hálátlanok. (A valasztas.hu fényképe alapján kicsit Anthony Hopkinsra hajazó - de magyaros és ősszoci kivitelben - Tóth Józsefet nem ismerem.)
"Helyreigazítás"

hat ez meg mi a szar? mar megint lemaradtam valamirol?

index.hu/belfold/2010/04/16/helyreigazitas/

ezzel szemben:

"A levéltár szerint is ügynök volt Boros Imre"

index.hu/belfold/ugynok227h/

nem ertem!
A testem 2/3 narancsbőrős lett! Viktor segíts!
@anyátok: "Hallottál Te a soha nem hazudó vezértől valaha is valami beismerést?
Ja persze, neki nincs mit. Ő tévedhetetlen. Ő egy isten."

Te lemaradtál egy brosúrával kolega. TWA megírta, hogy isten nincsen.

Tehát az egész pampogásod egy felesleges és mondvacsinált kérdés.
@Wave: Márai naplójából. Várúr szerint ez mutatja, hogy nagy író is lehet nagyon hülye. Mert ilyet kimondott ő, aki ugye legkeresztényibb Krisztinavárosban élt - Roham utca, van is pici szobra ma ott - ahol erkélyükről hajigálták a virágot naccsasszonyok a bevonuló német katonákra...
@anyátok: Beismerte, hogy sosem hazudott. Kell ennél több??? Isten, ja. Szűz Mária is miatta parkolt le Alcsút-Felcsútdobozon, ezt még ki mondhatja el magáról?

Forza Ungheria! Ezt is talán a Capitolium lúdjai suttogták el neki, mint Jupiter kedvenc kollégájának.
@Tóta W. Árpád: Az az ember - SZT - tömény katasztrófa és nem csak ettől, hanem általában. De ez aztán.... Szegény Angyalföld.
@kaffogó hebrencs: "A sajtótól pedig kifejezetten elvárom, hogy nagyon kemény kontroll alatt tartsa a politikusokat. Ezt a kontorll jelenleg részekre bontva kapjuk meg, de az RSS olvasók korában ez nem lehet akadály."

Nézd, a körülöttem élő emberek ugyan a sajtóból tájékozódtak, de valahogy senki nem azt érezte, hogy "hála a sajtónak", meg "ezek a bátor skriblerek!", esetleg "Mester Ákost/Uj Pétert a kormányba!!!", hanem elolvasták, pöfögtek és azt mondták: "Igaza van ennek a Zórbánnak..."

Vagyis: nekem nem jött le, hogy a szabaccságért hősiesen küzdő sajtó iránymutatásával a korruptisták magyarországi pártja megbukott volna. Nekem nem tűnt úgy, hogy a sajtó firkászai elfogulatlanul, csak az igazság keresésének céljával, erkölcsi magaslatokból szóltak volna be a politikusoknak. Nekem úgy tűnt, hogy eleinte segget nyaltak, aztán óvatosak lettek, aztán finoman távolságtartók, aztán árral úszó módon kritikusak.

De végig az volt az érzésem, hogy a tömeghangulathoz igazodtak 8 éven át, nem pedig hatalmi ágként ők formálták volna a tömeghangulatot.

Szenvedélyes igazságbeszédezés mellé nem fért be a nyomoronc nemjobber lapoknak a Szalay utcai botrány feltérképezése?

Ergo: a pógár nem a szabad sajtóban látja az alternatívát a hazug kormány kontrolljára, hanem 8 év kitérő után hamut a fejre és mindezt elhiszi a Viktornak.

Nekem ez jött le, lehet, hogy nincs igazam.

Üdv,

P.
@Ol_Sanchez: Putyin nem rakott rendbe semmit. Az erő látszata ugyanis nem egyenlő az erővel. A területek felosztása éppen akkor fejeződött be az alvilágban, a fejlődést pedig akőolaj árának világpiaci emelkedése tette lehetővé, amihez ugye neki nem sok köze van. A korrupció viszont nagyobb mint valaha, a terrorizmus újból virágzik és Putyin haverjai eddig 500 milliárd dollárt loptak ki az országból. A rendőrség vállalkozóktól zsarol ki védelmi pénzt, az FSZB nyakig ül a kábítószercsempészetben, satöbbi. Tipikus kelet-közép európai marhaság az erőt a zászlólengetéshez meg a(fél)diktatórikus bokacsattogtatáshoz kapcsolni.
Látod Tóta, ez most jó volt! Nem gondoltál még arra, hogy írj?
Nem arra gondolok, hogy minden szart megugass, mint pl a mobillal fényképezgetőket, mert azzal csak azt éred el, hogy a gazdáid már ki sem néznek az ablakon. ...hanem valami ilyesmit.
@a szív fészkei:
Fészkes.... Nehéz a megértés neked... Márait nem poltikai (bal)ítéleteiért becsüljük. Leírt ő szó szerint olyat is, hogy aszongya: "alzsidó". Ugyanakkor gyűlölte a komcsikat és mindent, ami összefüggött velük. Ilyen írásaiból 100 oldalakat idézhetnél. Polgár volt, nem ballib. (Amúgy az író nekem sokkal inkább Móricz Zsigmond, Illyés Gyula, Nyírő József, Wass Albert, stb.)
@a szív fészkei:
Csak miheztartás végett: Épp Budán nem lelkesedtek a bevonuló németekért pár nyilas házmestör kivételével. Fronton szolgáló orvos apám (Heidelbergben is tanult) aszonta: ez a vég. A budai értelmiségnek akkoriban erős németes kultúrája (is) volt, de hülyeséget, nácizmust nem tanult egyik sem. Ennyi év után az ilyesmi inkább mostanság divat.
@pimpalini: mert sokat tud és beszámol, ha nem övé a hatalom. Ez volt az a momentum, amikor azt mondtam, hogy sok fideszre szavazó fogja 2-4 év múlva elborzadva TAPASZTALNI, milyen is a rendőrállam...Ők akarták, és remélem a saját bőrükön érzik, mit is akartak...:(

Nagyon jó a cikk. És ironikusan célozgattál arra, hogy OV vagy olyan hülye, hogy nem méri fel ésszel, mire vállalkozott, vagy felmérte, és másokra fogja majd a kudarcát, ahogy szokta...Egy ép eszű nem maradt a közelében, szóval lassan tapsoljuk, éljen Rákosi, ja nem éljen Orbán!

Szerintem egyébként kb. 2 év, és bedilizik, szóval lesz még itt előrehozott választás és kékcédulák, tetűkövér/pintérek majd tesznek róla, hogy míg Orbán már a mauzóleumban pihen, uralkodnak a nevében...
@anyátok:
Csuklóból cáfollak: a "hazudtunk"-ban Furcsány is vastagon benne volt. Ezért használt többes szám eslő személyt. Majd hevesen hazudozott tovább.
De jó, hogy nem az én, vagy ismerőseim anyukája vagy....
@Paszternak: Nem értelek. Azt írod:

"Szenvedélyes igazságbeszédezés mellé nem fért be a nyomoronc nemjobber lapoknak a Szalay utcai botrány feltérképezése? "

Mondok neked egy nyomoronc jobber tévét, HírTV-t és az ő online verzióját.(Ma a tévé olyannyira szellemi környezetszennyezés, hogy évek óta nem bírom nézni) Magát függetlennek hazudja, dehát ezen minden normális ember röhög.
Kijön a brutális Kubatov-botrány, fél napig semmit nem hoz le, majd lehoz valami állítólagosságról nyammogó cáfolatfélét, alul, lent, végül főcímként hozza, hogy "Ocsmány lebukás: az MSZP adatbázisa". Erre bemutatja a crm.mszp.hu-t, amiről 9 éve tudunk. Miközben az összes többi sajtó hozza a Kubatov-botrány hanganyagát, mivel ugyebár meghallgatható, csak a szegény egyszeri hírTV nézőt az olyan apróságokkal, mint a beszéd hanganyaga, nem illik összezavarni.
Ha minimálisan független lenne a Célpont, akkor minimum feldolgozná a Kubatov-ügyet.
Pokorni Wallis-ügyleteiről is kuss van a "független, polgári" sajtók háza táján. Bameg, még hatalomra sem kerültek.
A következő négy évben a körmére nézhetsz a Bayer Zsocának, a sok Fideszfelszopó Icának, Orbánseggtisztító Janinak, hogyan gyakorolják a kormány objektív kritikáját.

A Zemberek nagy része egyébként tényleg nem a sajtóval foglalkozik, hanem a gázszámlával. Erre nagyon jól rájátszottak a fiúk. És amikor rájönnek, hogy magasodik az Orbán alatt is, akkor bizony a Vezénylő Tábornok Úr Új Egysége szépen oszolni fog.
@a szív fészkei: "Márai naplójából. Várúr szerint ez mutatja, hogy nagy író is lehet nagyon hülye."

Bezzeg a komcsikról és a zsákmányról szóló mondatai.. Ha arra mondaná valaki, hogy nagy író is lehet nagyon hülye, mekkora szirénázás folyna róla évekig. Márai tökéletesen bemutatta a legszánalmasabb magyar karaktert, a magát keresztény jobboldalinak nevező, "polgári" kisebbségi komplexusos szarházit. Kipusztulásuk valóban nemzeti érdek lenne, inkább a szaporodásuk várható.
@Várúr: Döbbenetes, hogy az őszödi beszéd legtöbbször idézett mondatát,azt a hazudtunk reggel, éjjel meg este, még mindig nem a helyiértékén kezeljük.

Ez bizony egy bénán idézett Nagy Imre mondat volt. "Hazudtunk reggel, délben, este, hazudtunk minden hullámhosszon...".
Überraj akart lenni, hát eléggé túlspirázta a szerepét, meg gyakorlatilag 20 évre eltemette a baloldalt. Persze az mszp-ért nem kár, gusztustalan egy jószág (volt). Bukásuk öröm, azt mutatja, a társadalom lassan gyógyul a posztkádári "dejóvótahetvenesévekben" nosztalgikus melankólájából.
Az LMP meg vagy hoz valamit, amit szeretni fog a társadalom egy része, vagy kuka és 20-30 évig jobboldali kurzus lesz, hullámzó szentkorona-meghajtású párttokkal kiegészülve.
@graycivil:

Nem értem miért kell azt gondolni, hogy csak az mszp-ben vannak baloldali politizálásra alkalmas emberek?
Ezt azért túlzás lenne gondolni.

Ezzel kb. annyit mondasz, hogy ma Magyarországon a baloldal=mszp, vagyis a baloldal nem más, mint egy rendszerváltó mutyipárt.
@kaffogó hebrencs: hát igen. program ide vagy oda, a jobboldal gyakorlatáról a legbaljósabb tünet a sajtója.
@a szív fészkei:

A Márai-idézet önmagáért beszél. Természetesen mondhatnám, hogy sok helyen túloz, de azért ez érthető 1945-ben, a romokon ülve, s a kiirtott emberek hozzátartozóinak hallgatását/jajgatását elviselve.

Viszont a "jobboldali", mint sohasem változó, potyázó, zsidóvagyonra leső fajta leírása, általánosítása, s a jelenre vonatkoztatása csúsztatás. Féligazság.

Nemcsak azért, mert hozhatnám Szolzsenyicin szavait a kommunistákról (melynek végkicsengése majdhogynem hasonló), s állíthatnám párhuzamba a mával, az utóbbi 20 évvel, az ex-elvtársak viselkedésével, a mutyilanddal.

Hanem azért is, mert bármennyire is szégyenletes az 1944-45-ös időszak hazánk történelmében, de a kárhoztatott jobboldal építette fel a semmiből a kivéreztetett, megcsonkított országot 1920 után..
Mindezt tette külpolitikai kényszerpályán mozogva, elszigeteltségben, megbélyegezve.

Más kérdés, hogy a vezetőknek dilettentizmusba hajló úriemberkedése miatt nem sikerült megakadályozni a katasztrófát.

S végül az akkori viszonyoknak, s uralkodó osztálynak semmi köze a mai jobboldalhoz. Ha úriemberkedő elit nyomán vonnánk párhuzamot, akkor csupán annyit mondanék rá, hogy az a fajta farkasbőr kacagányt hordó felsőbbrendűség, melytől hazug módon óvták az országot a 94-es kampány ballib bértollnokai, sikeresen kiépült az szoclib rendszerváltó mutyi termékeként létrejövő stílustalan, faragatlan, pökhendi, nagyképű, dölyfös újgazdag elit képében. A lenézés maradt, sőt, négyzetre emelkedett, a stílus azonban a béka segge alatt van. Sokaknak még az étkezést is tanulni kell, olvasottságról, művészetpártolásról ne is beszéljünk.

Sokan morális válságot emlegetnek. Nem véletlenül.
@a szív fészkei:

Tehát lényegében annyi, hogy azért nem szeretni a jobboldalt, mert Márai által bizonyos egyedi történelmi helyzetben elhangzottak alapján nem tetszetős, fura gondolat.

Olyasmi, mintha azért nem szeretném a mákos gubát, mert Hitler és Szálasi minden este az vacsorált.:)
@Letícia:

Hmmm...:D

Ha ennyire sötét a jövő - hiszem, hogy nem - csak annyit mondok: tetszettek volna 2002-ben nem dacból, jómagyarmódra szavazni...
@kaffogó hebrencs:
:D:D:D:D:D
A Kubatov-botrány, a szörnyeteg, a mélységes mély fertő, miközben 8 éve létezik szoci adatbázis...:D:D

Nem érzitek súlyosnak ezt az állapotot?
Van segítség, csak kérni kell, vény nélkül kiváltható...;)
@kaffogó hebrencs:
:D:D:D:D:D
A Kubatov-botrány, a szörnyeteg, a mélységes mély fertő, miközben 8 éve létezik szoci adatbázis...:D:D

Nem érzitek súlyosnak ezt az állapotot?
Van segítség, csak kérni kell, vény nélkül kiváltható...;)

"Az LMP meg vagy hoz valamit, amit szeretni fog a társadalom egy része, vagy kuka és 20-30 évig jobboldali kurzus lesz, hullámzó szentkorona-meghajtású párttokkal kiegészülve. "

A próféta szóljon belőled...:)
@kaffogó hebrencs: Olvasd el fentebb, hogy olt engem emiatt az idézet miatt (ami talált, süllyedt ugye), hogy ilyen Neki más az író-ízlése, mint nekem. Nem vitázok már vele, mert nagyon arrogáns és csőlátó.

Azért a 20-30 év szentkoronázás kivevés nélkül , auuu... ebben ne legyen igazad.
@Letícia: Városi de makacs legenda a bécsi pszichiáterekhez járkálása. Hát vissza is adhatnák a cirkalmas gótbetűs diplomájukat... Nem sok előrelépés történt a páciensük lelkiállapotában.

Erről hallottál vagy csak a látható jelek alapján írtad az utolsó mondataidat?
@Vámpírlány (ex Nincs whitelist):

A németek kilépése vicces lenne, mert nélkülük nem lehetne fenntartani, illetve nem lenne érdemes, az eurozónát.

Amúgy tökéletesen megértem őket. Kinek lenne kedve a saját teljesítményéből fizetni a görög semmittevést?
@Várúr:

Lehet, hogy igazad van Pintérről, de bizonyítani nehéz. Nem mondtam,. hogy ő titkosította az olajügyeket, hisza ahhoz a legtöbb köze Szekeresnek és maffiózó körének volt. Tehát bőven akadt a titkosításra jelnetkező politikus.

Amúgy Demszky liberalizmusa maoizmusban gyökerezik, szóval kb. annyira liberális, mint egy fürdőkádnyi langyosvíz.
@kaffogó hebrencs:
Én nem kívánom a halálod, de szaporodásod sem... Légy inkább hímnős, mint a kukorica.
@Tóta W. Árpád:
Hm. Baljós tünet... Lebaljósoztak már téged is a jobberek, én inkább mosolygok. Kellesz Árpi! (Ugyanis viszonyítási pont vagy).
@kaffogó hebrencs:
Márai bemutatásában nem kevés önsajnálat és kisebbségi komplexus volt. Olvass irodalomtörténetet pajtás. A derék Sándor emlékeztetni fog az öngyűlölő zsidóra (van köztük magyar gárdista is, vagy mifene).
@kaffogó hebrencs: "Miközben az összes többi sajtó hozza a Kubatov-botrány hanganyagát"

Az internetes sajtó esetleg. De én direkt néztem szerdán és csütörtökön a kertévék (TV2/RTL Klub) híradóit, és ott nem zavarták össze ilyesmivel a választót. Csütörtökön a "kampányzárók" válogatásban Mesterházy vagy Gyurcsány(!) szájából elhangzott a tény, de semmi konkrét szaftos hanganyag-részlet. (Ha esetleg lemaradtam valamiről, akkor javítsatok ki; TV-t ritkán nézek, pláne a két nevezett adót.) Ennyit a baloldali médiatúlsúlyról.
@Törpemongúz:

Szinte már hiányoztak az összefüggéstelen, minden logikát nélkülöző, sugalmazásokkal teli, kettős mércével fűszerezett írásaid.

Nem csalódtam. Ez is beilleszthető az elfogult, orbánfóbiás, magát filozófiai magasságokban érző mszp-fan rosszindulatú, manipulatív propagandaszöveg-sorozatába, aki a totális vereséget is győzelemnek hazudja, aki továbbra is világvégét és rabszolgaságot hazudik (mert HAZUDIK) a jobboldali jogos hatalomátvételébe.

"Hiába terül szét elégedetten a jobboldali támogatók egy részének arcán, a
szabadságuktól megszabadulók buta kényelmes mosolya. "

Ez a mondat önmagáért beszél. A paranoiás, buta, vagy rosszindulatú propagandista szóvirága.
@kaffogó hebrencs:

"Magát függetlennek hazudja, dehát ezen minden normális ember röhög."

Édes Istenem! Fröcsögés közben gondolkodhatnál is néha... naaaa, csak egy picit!
A Hírtv függetlennek mondja magát, mert anyagilag független a Fidesztől, mint ahogy az ATV is lényegében anyagilag független az MSZP-től, de azt sosem mondták - a Hírtv -, h ők egy elfogulatlan hírforrás.

Tehát a független szót ne keverd az elfogulatlannal, plíííz!

Amúgy a Hírtv Célpontja többet tett a tényfeltáró újságírásért, mint az összes többi televízió együttvéve! Ha jól emlékszem, ezért több díjat is kaptak.

Jaaaa, h csak egyféle disznóságot tártak fel? Hát ott az ATV, indítson egy ellenCélpontot, amúgy is tervezték.

Te figyu, miért nem csámcsog a baller sajtó a Szanyi-botrányról? Az ATV talán nem "független"? Nézem, de nem beszélnek róla.

Egyébként egy élmény olvasni: öröm látni azt az ideges, jobbra-balra csapkodó, heveny frusztráltsággal kínlódó tajtékzást. Nyugi, lesz ez még rosszabb is, és már most nagyon ideges vagyol, kedves fórumtárs.

Üdv.
@pimpalini:

"mert hozhatnám Szolzsenyicin szavait a kommunistákról"

hozzad, lécci...
@pimpalini: Megkérdeznélek, hogy idolod, a csillagszemű Orbán és tsai miért nem rögtön a szent erkölccsel zsinórmért jobboldalon kezdtek? Miért a maoista (de az akkori Kádár-rezsim ellen többet tevő és emiatt egzisztenciát is vesztő) Demszky, vagy a nagy öregek: Vásárhelyi, Litván környékén sertepeltélt a csipetcsapat? Soros-ösztöndíjjal.
Hát ha olyan bölcs, hogy nem látta meg azonnal a madöfben a szárnyaló morális megtartó erőt?
Voltunk mi napokig együtt anno-anno a mostani I. kerületi polg.maestroval - vittük Bős-Nagymaros konferenciára lelkesen saját kocsinkkal, felajánlásként, hogy segítsük a Fideszt.
Ne tudd meg, miket mondott az antalli konzervekről meg en bloc az egész akkori kormányról.

Na, de aztán eljött a megvilágosodásuk, ami nekem bocsi, kurvára nem hiteles. Pökhendin "Csuhások, imára!", aztán jobbra át! és azontúl éjjel-nappal keresztvetés ájtatos manócska-módra.

Én sem győzködlek téged, hogy szeresd meg a baloldalt (itt nincs mit kedvelni a mostani elbaszott állapotján és minősíthetetlen emberein, elismerem, ám jobber körökben is működik a kontraszelekció, csak arra vakok vagytok. Hát te is hagyd meg nekem a számomra zavaró momentumoktól való irtózást.
Megszívtam a kádárit eléggé, de nem játszom most itt a újtörököt a vad kommunistázással. Soha nem voltam párttag, brr, de aki az volt és profitált belőle, most meg a másik párttagságából él megjól és gyalázza a régi társait, az nekem ótvar és kész.

Jogom van így látni, neked máshogy - miért jó neked, ha én megtérnék a jobboldal aklába? Van ilyen, akinek nem szimpatikus, ami ott megy. Szarok Szálasi és Hitler kosztjára. Az volt a legkevesebb, amiért undorom tőlük, hogy mit ettek.
Épp elegen vagytok most, a győzelem mámorában azon az térfélen, örömködjél a három millió eszmetársaddal. Nem elég??
Nem is minősítlek ezért, mint ti itt sokakat, nem vizsgáltatnálak meg, hogy mi van a fejedben, hogy ezekre szavaztál - elfogadom, hogy ma ez tény: sokakat elragad az Orbán. Oké, nekem meg nem kell.
Én meg mások kapunk itt "paranoiás, buta, rosszindulatú, propagandista (mert ti nem azok vagytok, á), hímnős, műveletlen, stb. jelzőket zsinórban.

Nem értlek titeket. A győztes legyen nagyvonalú. Na meg a sas ugye nem kapkod legyek után... Hát akkor el lehetne elfogadni, hogy nem mindenki élvezkedik most Orbán, Pintér, Martonyi, Schmitt (na az is, ahogy el volt nyomva édes csillagocskám) láttán.
@a szív fészkei: Szentkorona és barátai. Ebben a mai jobboldal két tradíciót folytat. A Fidesz által mainstream módon képviselt tradíció méltányolható is lehetne, a korona, mint ezeréves államiságunk jelképe, összetartó szimbólum, satöbbi. Ez a jobboldal számára alapvetően fontos, legalább annyira, mint egy liberális számára a köztársasági eszme (nálunk ilyen nincs, de nekünk posztkádári liberalizmusunk van).
A másik tradíció az olyan, hogy eszem-faszom megáll. Olvastam már turbómagyar honlapon, hogy ezt a Korornát még a Szíriuszról hoztuk, benne van a Világ Titkos Kódja, ezzel koronázták meg Jézust, az ősmagyar táltost, aki felteszi, közvetlenül bekapcsolódik a Szív csakra áramlatába, és hasonló baromságok. Na ez az, amire abszolút nincs szükség. 1998-ban még eléggé keverve volt a két áramlat a fidesz soraiban, mára a Jobbik leválása az orbáni akoltól azt is jelentette, hogy a jézustáltos vonal tisztán turáni-szíriuszi alapokon fejezheti ki magát az Új Erőn belül, és nem kell egy táborban lenni a mérsékelt, zsidrák kollaboráns bandával, akik a koronában pusztán egy nemzeti szimbólumot látnak, és nem hajlandóak belátni, hogy annak szíriuszi csodaereje van.

Ez az Orbán-kormány kényelmesebb pozícióban van, nem szorul a Grespik-féle szíriuszi magyarok aktív támogatására. Ezért sokkal egészségesebb viszonyt mutathat a koronához, mint 12 éve. Sőt, egészében véve sokkal normálisabb kormányzati ciklust.
@pimpalini: 20-30 éves jobbos kurzus az egyáltalán nem lenne jó az országnak. Nézd,most könnyű volt a jobboldalnak, csak meg kellett ígérnie, hogy nem lesz korrupt, nem veszi el a pénzt a Zemberektől, meg majd erőteljesen képviselik a nemzeti ügyeket. Azt már tudjuk, hogy automatikusan megadott állampolgárság nem lesz a határon túliaknak(akkor minek rugóztak itt 2004-ben), és ha olvasol nyugati sajtót, ott már pedzegetik az IMF hitel kitolását, ami lényegében újabb hitel felvételt jelenti.
Korrupció lesz, a kérdés csak az, mikor robban ki az első ügy.
A Zemberek pedig szembesülni fognak azzal a ténnyel, hogy az áremelkedést sem Szent Korona alapon, sem Keresztény Nemzeti alapon betitltani nem lehet.
Az azonban nem látszik, hogy lesz itt komolyan vehető baloldali ellenerő. Tehát mindezek ellenére jöhet 20-30 éves jobbos kurzus, akik egyre jobban elkurvulnak, mert nincs ki leváltsa őket. A Jobbik ilyen szempontból felejtős, túl szíriuszi, amit képviselnek. A fiatalok körében 27% Jobbik, 18% az LMP, MSZP 5% . A többi fideszes. Nincs itt semmiféle új erő kormányképes Új Erő. A fidesz emberanyaga elvileg évtizedekre biztosított.
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű: "A Hírtv függetlennek mondja magát, mert anyagilag független a Fidesztől, mint ahogy az ATV is lényegében anyagilag független az MSZP-től, de azt sosem mondták - a Hírtv -, h ők egy elfogulatlan hírforrás. "

A HirTV mindig is kikérte magának, hogy fidesz szócsőnek nevezzék, pedig azok. Nincs ezzel gond amúgy, amíg van távkapcsoló. Próbálják elhallgatni a Vezénylő Tábornoknak nem tetsző híreket, mint ahogy a többi is. Az ATV nevű komcsi hitgyülis pöcegödröt be se állítottam, annyira nem érdekel.

"Amúgy a HírTV Célpontja többet tett a tényfeltáró újságírásért, mint az összes többi televízió együttvéve! Ha jól emlékszem, ezért több díjat is kaptak."

Nem egyszer amatőr színészeket alkalmaztak, vagy konkrétan hazudtak. Nagyritkán a propagandagépezetet dísztették némi oknyomozással. Kamera Hungária díjat kaptak, Kálmán Olga is kapott olyat, mert mint mindent, ezt is politikai alapon osztogatják. Nem lesz könnyű életük a következő 4 évben, mivel se önkormányzat, se kormányzati mutyit nem oknyomozhatnak, mivel mindenütt a fidesz nyer. Gondolom, majd a Jobbikra állítják rá őket, hűséges vadászkutyaként némi koncért élvezettel megcsinálják ezt is.
@a szív fészkei:

Félreértettél.
Nem akarlak megtéríteni, csupán érdekelt, miért undorodsz a jobboldaltól.
Leírtad, reagáltam. Ennyi.
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
"Te figyu, miért nem csámcsog a baller sajtó a Szanyi-botrányról? Az ATV talán nem "független"? Nézem, de nem beszélnek róla."

Betudom elfogultságodnak, hogy azt gondolod, a balos média is úgy működik, mint a jobb, és nem tételezem fel, hogy tudatosan hazudsz.

Szanyi-ügy:
nol.hu/belfold/szanyi_magyarazata

Indexes cenzúra-botrány:
nol.hu/belfold/cenzura__az_index_friss_pulitzer-dijasa_bedata_felmondasat

Jó, elég fos minőségben, de azért valamit vakkant róla az MSZP fősajtóorgánuma is. A FIDESZ médiájának ehhez kell még vagy 10-15 év.

"Egyébként egy élmény olvasni: öröm látni azt az ideges, jobbra-balra csapkodó, heveny frusztráltsággal kínlódó tajtékzást. Nyugi, lesz ez még rosszabb is, és már most nagyon ideges vagyol, kedves fórumtárs."

Miért lennék ideges? Örülök neki, hogy a fidesz nyert. Ideges akkor lennék, ha a jézustáltosok nyertek volna. A nem fidesz-re szavazók mind 98'-ban, mind most nagy többségben kulturáltan fogadták, hogy a fidesz győzött, néhány orbanofób hülyét leszámolva.
Jön az Adócsökkentés, az ócsított rezsi, erdélyi barátaim végre állampolgárok lehetnek. Hát nem csodás?

Orbán sokat fejlődött. Látszik rajta a 2 elvesztett választás tapasztalata, és hogy 46 évesen józanabb fejjel tud gondolkodni, mint 34 évesen. Jelen pillanatban látom a sanszot benne, hogy tud akkorát gurítani, mint anno a németeknél Kohl, és hogy 4 év múlva nyer, az szinte borítékolható(tkp. nincs is komolyan vehető erő, ami legyőzhetné).
Popperra emlékezve:
– "Mindenki meg van róla győződve, hogy helyesen gondolkozik. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem manírból, hanem meggyőződéssel kijelentette volna: „...hogy én milyen kétségbeejtő marha vagyok!" – Pedig nagyon kevés olyan embert ismerek, aki tényleg jól gondolkodik. Füst Milán mondta, hogy a legtöbb ember fejében egy nagy űr van. A semmi. Ebbe a semmibe aztán beletesznek valamit. Mondjuk a konzervativizmust, az ezoteriát, a freudizmust, az egzisztencializmust, bármit! Mindegy, mit tesznek bele! S ettől kezdve mindenről van véleménye, ítélete az illetőnek. Ezt nevezik egy-gondolatú embernek. S ő a legveszélyesebb. Mert ha ez a gondolkodás ingadozni kezd, akkor azt úgy védi ki, hogy fanatikus lesz. Így óvja magát a kétségektől, a másfajta gondolatoktól."
@a szív fészkei:
KOmmnentárs. Porold má' le a humorod...
én nem örömködtem itten mások rovására egy fikarcot se, elég nekem a csöndes jóízű mosoly. A "hímnős" tréfás jelző, mivel feltehetően nem vagy kukorica.
Különben: nyolc éven át eleget szívtam, s a hozzám hasonlók... és sajna a nem hasonlók is. Orbán Vityával értek egyet: az ország nem kétharmad, hanem három. Nettó nácikon, házmesterlelkű nyilasokon kívül senkit se szabad kirekeszteni, őket is főképp a saját érdekükben. Te csalódott vagy, érthetően, én pedig megkönnyebbült, ennyi az egész. Jahh: Márait mind írót sokra becsülöm, de nem szándékozom tőle tanulni világnézetet. Sokkal közelebb állnak hozzám a népi írók és természetesen az orosz klasszikusok is.
Ezért stílusosan: Zdravsztvujtye!
@Várúr: Na ebben legalább egyetértünk: szeretem az orosz írókat én is. Sőt tanultam is őket oroszul, amikor ez roppant ciki volt - de hát a nyelv nem tehet arról, kik használták és mire.

Hozzám meg nem állnak közel a népi írók, de kell ennyi difi, ez nem vitalap. Móriczot kedvelem, ő akkora formátum.
Mosolyogj, amennyi belefér!
Az a különbség köztünk, hogy én, amikor 2-szer nem az Orbán győzött, se voltam felhőtlenül boldog, mert láttam akkor is a bal/lib/oldal hibáit és kihívásait (engem ugyan nem vert át Gyurcsány, mert miért hittem volna el kampány-lózungot?).
Ennyire, mint te, soha nem voltam megelégedve egy politikussal az "én oldalamon" se. El se várták. Most meg nincs is normális ember ott, ezt elismerem, tehát pláne nincs okom repkedni a boldogságtól.
Doszvidányije!
@Várúr: ja, mégaz oroszokon túl egyezünk a virrasztási hajlamban :-)). Fél négykor ezt megereszteni, le a kalappal - ez az én időm legtöbbször ...

N, legalább hányatott sorsú nemzetünk felett két oldalról őrködünk. Gond ezentúl egy szál se!
@Várúr: "Különben: nyolc éven át eleget szívtam, s a hozzám hasonlók... és sajna a nem hasonlók is. "

Én ezalatt a nyolc év alatt tökéletesítettem a német és az angol tudásom, szereztem egy gazdasági diplomát és egy nemzetközi informatikai minősítést,világcégnél dolgozok a minimálbér sokszorosáért, a világon bárhol el tudnék helyezkedni, de maradtam, mert magyar vagyok, nem turista. Ezt bárki más is meg tudta volna tenni. ne jöjjön itt nekem senki azzal, hogy nem tud nyelvet tanulni, mert nincs ár pénze. A youtube-en teljes középfok fölé felkészítő videóanyag van fenn, ezt kéne nézni, nem a pornót meg a politikai videókat. De 20.000Ft ráfordítással pedig már abszolút tanár nélkül használható teljes értékű nyelvtanuló módszereket kap.
De nekünk ilyen posztkádári kapitalizmusunk van, nem segít a Zállam, meg nem adta meg a Zönkormányzat. A lehetőségeket nyugaton is önmagad teremted, nem az állam. Az állam képzéseket adhat, tömegsen, befektetési kedvezményeket a lemaradó zónákba, lehetőségeket azoknak a tanulásra, felázrkózásra, ahol kevesebb van. De az embernek magának kell ezeket kihasználnia és előrébb mennie.
Segíts magadon, isten is megsegít, tartja a monás, nálam ez segíts magadon, mert nincs isten, aki segítene jelmondattá alakult.
Tisztelt Combo!
Ismeri Ön a "poroszos" oktatást? Hallott már arról, hogy amikor Sedannál a németek tönkreverték a franciákat, akkor az a mondás járta, hogy német tanítók győztek a franca tanítók felett.

combo 2010.04.16. 03:09:02
@Tóta W. Árpád: Engem a Heti Válaszban emlegetett KDNP-s oktatásügyi államtitkár jobban aggaszt. Jó, mondjuk nem egy jobboldali kormánytól kellene várnom a poroszos oktatás magoltatós jellegének visszaszorítását ....
@pimpalini:

„Szinte már hiányoztak az összefüggéstelen, minden logikát nélkülöző, sugalmazásokkal teli, kettős mércével fűszerezett írásaid.”

hát te is hozod a formád: ) ha valamit nem értesz, az biztos hogy önmagában hibás illogikus, fel sem merül benned, hogy esetleg te vagy képességek híján és azért nem érted. TE tehát nem hajlamosodsz a szellemi mozgékonyságra: úgy hiszed a dolgok alakuljanak hozzád…ez csak részint jó. AZ jó ha az ember képes a dolgokat alakítani, azonban nem hisz bután. Önkritikátlan hit? Nálad ez van.
EZ az egész jobboldalra jellemző: önkritikátlan, minden önkormányzati pénzt kampányra költögető, még a közmunkát is uram-bátyám fideszes embereknek osztogató…tudod te mindezt… a baj a nagy baj hogy ez, nem kampányduma, fogalmam sincs, te hol élsz, ha ráadásul ismered a pártstruktúrát, nagyon jól tudod, hogy a behunyt szemmel fikázás, kimondottan jobboldali sajátság. Szerinted mérlegelnek, mielőtt beszélnek, vagy elég annyit elsivítani hogy komcsi….

de azért üdvözlégy : )
@szorokin: Hu, ne is mond, most olvastam vegig a kommenteket... Szerintem a kommentelok jelentos resze valami zartosztalyrol ir oda. Kurucinfon szocializalodott faszok, az elso ertelmezesi kulonbsegnel pofan akarjak verni a foszerkeszto helyettest. Azert te is gondolkodj el a tortenet arnyalatain, mielott cenzurat emlegetsz. Nem vagyok igazan szeretem az indexet, egy eve valtottam kevesbe sekelyes napilapra - de a konkret ugyben legalabbis vitathato, hogy kinek van igaza.
@kaffogó hebrencs: "20-30 éves jobbos kurzus az egyáltalán nem lenne jó az országnak."

Nincs is esélyük rá.
Ha meglépik a szükséges lépéseket (történelem könyvbe pozitív jelzőkkel kerülnek), akkor azért haragszanak meg a választók, ha meg csak látszatkormányoznak tovább, történelem könyvbe neatív jelzőkkel kerülnek), akkor meg azért haragszanak meg a választók.

Szóval ovinak sikerült kiválasztani a ruhatárból hofi füstszűrős sapkáját.

Az igazi kérdés, hogy meg tud-e jelenni egy vállalható politikai erő a következő választásig. Sőt kettő.
Egy konzervatív-liberális és egy szocdem párt is hiányzik a palettáról (amelyeknek egyáltalán esélyük van jelentős tömegbázisra).
@manipul: De aztán jöttek az amerikaiak, és tönkreverték a németeket!
@kaffogó hebrencs:
Dobri gyeny. Pornó is alkalmas nyelvtanulni. Más előnyei is vannak, pl. nem ott posztol Tóta W.
@a szív fészkei:
Amúgy nem virrasztottam, virrasszanak a lengyelek Kacsinszkíj miatt. Akkor nyelt be a kommentem, ennyi az egész. Na zdarovje!
@Törpemongúz:
Ba'meg... KÖzmunkát nem a Fidesztől, hanem gyorshajtás miatt kaptam (3 napot).
Direkt élveztem a sok piás lapukkant arcot, mivelhogy ők is az élet részei. Gondolom, most a töményet kedvelő Szanyi et.-n a sor.
Tyűha, aggódásod a ,,hogyan tovább Fidesz" témában már-már kovácslászlói.
Mindenkit emlékeztetnék, a demokráciaféltőket meg a rettegőket, de minimum az aggódástól gyomorfekély-veszélyeztetetteket: Gyurcsány alatt verték véresre az embereket. Az irdatlan mértékű korrupcióról nem is beszélve. Amennyit mi tudunk, az még mindig csak a valóság egy töredéke. Orbánék meg vagy megfelelnek az elvárásoknak - vagy egy jelentős részüknek, mert mindennek úgyse - , vagy nem.
@kaffogó hebrencs: ,,A youtube-en teljes középfok fölé felkészítő videóanyag van fenn"

Kösz az infót, ez nekem most nagyon jól jön! Egy nyelvtanfolyamos cég ,,kissé" átvert , úgyhogy a fizetős dolgoktól elment a kedvem egy életre.
@Wave:

nemcsak én írtam cenzúrát,
épp elég h elég sokan annak gondolják

sok korrekt kommentelő is...
pl. nol/origo/+ hihi:kurucinfo

+
az érveim ott vannak..
most nincs kedvem copy/paste-elni...
----------------------------------

az ottani stílusról:
ez többoldali dolog volt:
Tevan Imre agya kb eljesen elborult,
fröcsögött....

elvesztette a fejét.
@Tóta W. Árpád:

Árpád,
mégegy a ballib médiáról:

a népszabi - nol.hu
itt is nézz körül! :

74.125.77.132/search?q=cache:Q-LtYdb1UogJ:nol.hu/ajanlo/ertekteremtes_es_ertekmegorzes_a_hazai_epiteszetben+noah+steinberg+site:nol.hu&cd=2&hl=en&ct=clnk

tessék cenzúra nemcsak az indexen
hanem a nol.hu-n
is

eltűntetnek cikkeket, ennyi.

1984, szép új világ
Amúgy az író nekem sokkal inkább Móricz Zsigmond, Illyés Gyula, Nyírő József, Wass Albert, stb.)

Elnézést, ha netán duplázok - nem értem, hogyan lehet azt a kis ifjúságiregény-tömeggyártót egy mondatban emlegetni Móricz-cal, Illyéssel, Nyírővel...
@Várúr:
Hát persze. Nem is ő mondta, hogy soha életében nem hazudott.
@Paszternak: TWÁ megírta, hogy isten nincsen -hát akkor Ovi micsoda?
TWÁ sem tévedhetetlen.
@bólint:
Popper Péter nyugodjon békében. Fantasztikus gondolkodó volt, a pszichológia Öveges professzora. Egyik utolsó olvasó találkozóján azt mondta, hogy túl van pörögve a pszichológia, túl sok a varázsló körülötte. Ő ébresztett rá, hogy tudás alapú társadalom nem létezik, és talán a legfontosabb az, hogy a társadalom minél pontosabban meg tudja szűrni, miben hisz.
@eMeL:
Te kis optimista." Egy konzervatív-liberális és egy szocdem párt is hiányzik a palettáról (amelyeknek egyáltalán esélyük van jelentős tömegbázisra)" - hát van ebben az országban normális erőnek esélye?
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
"Nyugi, lesz ez még rosszabb is" - mi lesz rosszabb?
@kaffogó hebrencs:
Ez elég káoszos lett, nem teljesen értem, hogy kapcsolódik az én hozzászólásomhoz. Kifejezetten vicces, hogy az én liberalizmus felfogásomról értekezel.
Az én állításom egyszerű: a magukat liberálisként definiáló emberkéknek közük nincs se a humanizmushoz, se toleranciához, sem egyébhez, amiről elvileg a liberalizmus szól. A "liberális" média szekértoló és hazug. Nekem azzal nincs bajom, ha egy baloldali médium a baloldalt támogatja, vagy a jobboldali média a jobboldali érveket sorakoztatja. Attól van hányingerem, amikor magukat függetlennek valló, liberálisnak beállító médiumok szarnak bele a levesbe.
@Várúr:

Butus vagy? nem csak olyan közmunka van. van közmunka program, nem is olyan kis összegben kalkulálva, a munkanélkülieknek. Akik ez által az önkormányzat alkalmazásába kerülnek Étöd? 2 x 6 hónap.

Tehát nem kell hozzá gyorshajtani :)

És de, pártszimpátia alapján osztogatnak, sőt ha valakinek nem tetszik a feje mert ki meri nyitni a száját, kicsapják (tisztelet a kivételnek 1 % -nyi): apelláta nincs. Régi rosz mocskos komcsi módszerekkel, ám jobboldali barátainknak, no nyilván mert OV fanok, nem tűnik fel ... mi kutyánk kölyke...

Szerintem, voldameort, hülye :)
@vakapad:
Ugyan, ne nézz hülyének.
Ha a Fidesz nyeri a választásokat 2006-ban, akkor egyszerűen csak elmondja, hogy Gyurcsányék meghamisították az adatokat, nincs Pannon Puma, leállítják az autópályaépítéseket pl. és átstruktúrálják a költségvetést. Végrehajtanak egy felszín alatti konszolidációt, mint 98 után, oszt jónapot.
Gyurcsány alkalmatlan. De ezt nem kell kivetíteni mindekire.
@anyátok:
Felállt a farka esetleg. Az az ember a legnagyobb sunyiban, a legbelsőbb körökben mondta el a felállós beszédét. Akármit is próbálsz hazudni ezzel kapcsolatban.
A hazudtunkot hiába teszed macskakörmök közzé, az csak a szándékaidat jelzi. És ha Hitler egyszercsak feláll, és elmondja, hogy "hazudtunk", és legyen ennek vége, attól még nem paskolták volna meg a fejecskéjét, és ha már elfoglalta fél Európát, há tartsa meg.
Attól, hogy Gyurcsány felállt, a hazugság még hazugság marad, a több száz trükk több száz trükk marad, az államadósság 80% marad. Nehogymár ezt egy fellációval el is tudja feledtetni.
@anyátok:
Európa kultúráltabb felén az az alap, hogy politikus nem hazudik. Ehhez nem kell istennek lenni. Európa boldogabb felén a politika szempontokat mutat be és azokat vitatja és méricskéli. Egy szocialistának ezt nehéz elmagyarázni a szocializmus után, de én megpróbáltam, elnézést érte.
@Várúr:
"Amúgy az író nekem sokkal inkább Móricz Zsigmond, Illyés Gyula, Nyírő József, Wass Albert, stb."
Nem értem, hogy lehet Móricz, Illyés, Nyírő mellett annak a gyönge kis ifjúságiregény-tömegtermelőnek a nevét leírni.
@xsasha:

Aha. Átstrukturálják. Aha. Mint kilencvennyolcban. Aha. Hát akkor bizony jól átstrukturálták.

Mellékesen az általad leírtak nem cáfolják a másfélszeres átverést, fenti okból a hülyének nézés (ki, kit) legalábbis kétséges.

Egyébként Gyurcsány is átstrukturálta, méghozzá alaposan, ha jól emlékszem.
@xsasha:

Amennyiben a FIDESZ nyolc éves ténykedését nézzük (mindent támogatott, ami pénzosztás, és mindent támadott, ami "megszorítás", "sarc", stb.), mostan egy még nagyobb szocializmus gyön, mint ami '89. előtt vót. Persze igen nehéz elmagyarázni ezt egyeseknek, ahogy (nagyon helyesen) írod.
@xsasha:

Annyira, de annyira szeretnék már egyetlen-egy trükkről hallani. Egyetlen kicsi kis trükkről, nem többről, ami trükk, magyarán átverés, úgy, hogy az illetékesek nem tudtak róla.
@xsasha: "Európa kultúráltabb felén az az alap, hogy politikus nem hazudik."

Jajjúristen. Irak tömegpusztítót fegyverei híres példa(hja, a fickót újraválaszották, az angol Munkáspárt sem szívta meg), és hazugságok tömkelegét tudnék neked hozni a mostani német politikából. Hihetetlen, hogy 20 évvel a rendszerváltás után még ennyire él az "bezzeg a Nyugat" mentalitás.
Az automatikus állampolgrásg megadása elmarad, holott ígérte a fidesz, még 2004 dec 5. után, hogy "megaggya a szegény elcsatoltaknak". Most bevallották, hogy "egyéni kérelem alapján" fog menni. Elárulom, ez eddig is így volt. Nem baj, majd megmagyarázzátok, megideologizáljátok, hogy ez miért sokkal jobb így, hogy ilyet soha nem ígért, és ez lejáratás, rágalom, ésatöbbi ésatöbbi.
Készülhettek a száj és a végbél felcserélésének szanalmas procedúrájára. És a jobbik még el sem kezdte meglógatni vasvilláját. Hejj, de szép négy év jön.
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:

"Te figyu, miért nem csámcsog a baller sajtó a Szanyi-botrányról? Az ATV talán nem "független"? Nézem, de nem beszélnek róla."

Te, kaptál róla linket, hogy ez bizony (hazugság)tévedés volt. Keresztény úriember ilyenkor nem szokott bocsánatot kérni? Ha van benned egy minimális jellem, megteszed, ha nincs, elkezdel komcsizni.
@a szív fészkei:
Köszönöm, szeretettel fogadom.
@anyátok:
Hm... sok tömkeleget írt valóban, de a Funtineli boszorkány egyedülálló.
@xsasha:
Figyelj, kommenttárs, azt hiszem, Te ugyanúgy zsigerből utálod Gyurcsányt, mint én Orbánt.
Jobb, ha tőlem tudod meg, hogy ez nem vitaalap.
Tárgyilagosan szólva, egyik többet hazudott, mint a másik, ezen egyikünk sem tud szépíteni, hiába soroljuk az aktuális másik hazugságait, attól nem lesz különb az egyik.
@xsasha:
Magától értődő dolgot magyarázol. De azért ebben igazad van.
@vakapad:
Erről van szó, többek között.
@xsasha:
Az én állításom is egyszerű: a magukat keresztény konzervatívként definiáló emberkéknek közük nincs se a kereszténységhez, se toleranciához, sem egyébhez, amiről elvileg a keresztény jobboldaliság szól. A "konzervatív" média szekértoló és hazug. Nekem azzal nincs bajom, ha egy baloldali médium a baloldalt támogatja, vagy a jobboldali média a jobboldali érveket. sorakoztatja. Attól van hányingerem, amikor magukat függetlennek valló, konzervatívnak beállító médiumok szarnak bele a levesbe.

Gyors példa:

"Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 25. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja vasárnap, közölte az MSZP."

Na ezt soha nem mondják be így a jobboldali médiumok, egyszerűen elsunnyogják. Ha én történetesen keresztény akarnék lenni, akkor ezt igen zokon venném, mert én úgy olvastam, hogy Jézus mindenkinek megbocsát, a kereszténység pedig nem különböztet meg politikai alapokon senkit. De mondjuk láttam, mit csináltak az elmúlt 15 évben, ezért röhögök már nagyon hangosan, ha valaki itt keresztényi értékekről beszél.
@vakapad: @kaffogó hebrencs:

A Szanyi-botrány kirobbanásának napján minden ATV-s híradót megnéztem, de semmi. újságíróklubban semmi.

Mármost másnap a Hírtv is megemlítette már a Kubatov-ügyet.

Nem látni a különbséget.

Az ATV annyiban tetűbb adó, h ott az újságírók, legutóbb Vitseket láttam, kikérik maguknak, h ők balosok, elfogultak a maszoppal.

Ennél sokkal tisztességesebb, ha vki vállalja a pártszimpátiáját egy kertv-ben.
Álszent képmutatók hada az ATV-ben: Dési, Bolgár Bánó és a többiek, totálisan balliberálisok, de mégsem vállalják fel soha.

A Hírtv pedig behívja a baller politikust is, azok mégsem mennek be, ellenben a fidesznyikek bemennek az ATV-be. Ez meg már a politikusokat jellemzi.

Emlék: Hírtv-t mszp-s sajtótájékoztatóról kitiltani= NEM MENŐ

ATV lett már kitiltva Fidesz sajtótájékoztatóról?

Jójcakát!
@Várúr:
El kell olvasnom, hogy tudjam, miről beszélek. Eddig csak egy könyvét olvastam. Aranyos naiv holmi volt, de nem irodalom.
Ejnye, Árpád, már megenst:
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."

Már hogyne létezne! Nézz csak hamar a tükröbe! Látsz ott valakit? Na látod. Téged is megteremtett, ide nékünk erre a világra, hogy jól szórakozzunk, s legyen kinek kommenteket írnunk.
@vakapad:
Szégyellem, hogy képtelen vagy disztingválni. De ne aggódj, nem akarlak meggyőzni, épp elég ember képes értelmezni, amit mondtam. És az úgy pont jó, hogy azok, akik nem értik, azok a másik oldalon állnak.
@kaffogó hebrencs: ja, nekem a keresztény konzervatív = képmutatásra neveltek és ezért mindenre képes vagyok, hogy előrejussak.

Ez a kurzus lesz rá az ékes bizonyíték...

Jó, a liberális demokraták = úgy lopok, hogy jajgatok az esélyegyenlőség miatt, ha rá mersz ütni a kezemre te rasszista/antiszemíta/homofób szemétláda

No, ez kurzus se tetszett...Most egy új étlap jön, s majd meglássuk mi lesz legközelebb...:)
@anyátok:
Ezt a szarlökést. Van a pénzosztás meg a megszorítás? Ez a szocialista tudomány? Ugyan, legalább ne dicsekedjetek a primitívséggel.
Amellett hogy még ez sem igaz, hiszen csak egy média-propagandát szajkóztok, fogalmatok sincs, milyen intézkedéseket szavazott meg és milyeneket nem a Fidesz. Egy jól hangzó szöveget ismételgettek, egy egyszerű mémet, ami a tömegember agyában is sokáig megmarad. Erre épít a politika. A szar az, hogy a baloldalon még a vitázók is csak erre képesek, a mélyebb gondolatok halvány pislákolása se látszik. Kivel vitatkozzon az ember akkor?
A Fidesz egyik sikerkritériuma, hogy 2002-vel ellentétben most felkészült volt a szocialista propagandagépezet ellen. Akkor Gyurcsány még büszkén elmondta könyvében, hogyan készült a köteles beszéd propagandája. Az ostoba ember büszkélkedése volt az. Ma a Kubatovozásra hátsózsebből előkaptak egy videót a szoci adatbázisról. A kubatov-szavazók szlogenre előkerült egy Szanyi-felvétel, ahol az átszavazás szervezésére buzdít. Ma már sehol nem volt az az egységes médiaháttér, ami 2002-ben a köteles-beszéddel terítette az országot, és épített rá még vagy tucat hírt. Pedig 2002-ben ez egymagában 5-8%-ot hozott a szocialista konyhára.
Anyánk, fel kellene ébredni, ez a zsigerezés nem a valóság. Konkrét, kézzel fogható, tényszerű különbségek vannak Orbán és Gyurcsány között. Ámíthatod még magad 1-2 évig, de csak annál kellemetlenebb lesz a szembenézés.
@xsasha: "Európa kultúráltabb felén az az alap, hogy politikus nem hazudik."

Akkor semmi gond, aranykor (sőt európa kultúráltabb fele) jön el hozzánk, mivel köztudott, hogy ovi még soha sem hazudott.
@vakapad: "Egyébként Gyurcsány is átstrukturálta, méghozzá alaposan, ha jól emlékszem."

Én gazdasági szakemberektől úgy hallottam, hogy jó úton haladt a dolog, ha nem jön a válság még meg is úszhatták volna, vagyis a választásokra konszolidálhatták volna a költségvetést és talán még valami kevés osztogatásra is jutott volna.
Szellemes reakció, mondhatnók színvonalas! A mondás a német francia viszonyokra vonatkozik. És egyébként a németek a franciákat rendre tönkreverték. És az amerikaiak nem az oktatási rendszerükkel, hanem a túlerejükkel győztek. De ahol szemtől szembe harc volt pld-ul Olaszország, ott nagyon nehezen. És nem az amerikaiak, hanem az oroszok+angolok+amerikaiak.
Csak ennyi a különbség, amúgy minden stimmel.

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2010.04.18. 14:31:49
@manipul: De aztán jöttek az amerikaiak, és tönkreverték a németeket!
@a szív fészkei:
hmmm, magyarok, ukrán kiejtéssel oroszul. :-))
www.youtube.com/watch?v=FPPm4y3s_58
www.youtube.com/watch?v=gXKQBzvmeyY

Ez az echte russzkájá muzéká. :-)))
Csak a korhűségért. :-)))
@xsasha: "Európa kultúráltabb felén az az alap, hogy politikus nem hazudik."

kultur orszagban az emberek nem varjak el hogy hazudjanak nekik a politikusok!

ja, es nem csak part-sajto van, hanem olyan aki kerdez is es nem nyugszik meg ha kitero valaszt kap.
@manipul: Megfogadtam, hogy ha nem lesz változás a magyar oktatásban, akkor az oktatási minisztert megszívatom azzal, hogy sajtónyilvánosság előtt "feleltetem" középiskolás vagy általános iskolás anyagból. (Hogy ezt hogy fogom kivitelezni, azt még nem tudom.)

Néhány könnyebb kérdésre példa:
1. Szivacsok törzse, 10 perc folyamatos beszédet kérek. (Ha már itt tartunk, biológus ismerősöm szerint a középiskolás rendszertan kacagtató.)
2. USA mezőgazdasági övezetei.
3. A pápaság és a császárság küzdelme.

A gondolataimat bővebben már kifejtettem itt: w.blog.hu/2009/11/06/mea_culpa_since_2006/fullcommentlist/1#c7616735
@vivace: "Gyurcsány alatt verték véresre az embereket. "

Most vettem észre ezt a mondatot.
Hozzátenném: Gyurcsány alatt verték szét a tévészékházat.
@vakapad:
Gondolom meg fogsz lepődni, ha nem. Á ugyan, majd megmagyarázod. :-) De sokmindenkit nem fog érdekelni. Azért én meghallgatlak majd.
@vakapad:
Azt hiszem, Gyurcsánynak még megvan az mszp-s mailcíme. Próbálkozz, hátha.
@kaffogó hebrencs:
Én sajnos nem ismerem eléggé a nyugati politikai világot, de vannak, akik ott élnek, ott dolgoznak, és kintről nézik Magyarországot. Ők azt állítják, hogy a politikai kultúra alapja, hogy a hazugság nem eszköze a politikai csatározásoknak. Amiről te beszélsz, az valami más. Ha nem értetted, amit mondtam, nem én fogom elmagyarázni. Ez olyan, mint hogy nyugaton a média elsősorban tájékoztat, másodsorban véleményez. Ketté van választva. Ott is van ilyen oldali meg olyan oldali, de emiatt az egyértelmű szétválasztás miatt teheti meg egy magyar politikus, hogy külföldön elmondja gondolatait. Nem fogják meghamisítani, elferdítve tálalni, mazsolázva rövidíteni, "szummázni".
@kaffogó hebrencs:
Figyelmedbe ajánlom!
Ez nincs az MSZP honlapján:

lexikon.katolikus.hu/A/%C3%A1ldoz%C3%A1s.html

Aki nincs itt az ott van.
Eme bonyolult definíción érdemes elgondolkozni, meg a következményein is!

...egyébként meg nem tesszük vendégségben a lábunkat az asztalra!
@anyátok:
Ez egy vicc. Zsigerből? Szétkúrja az országot, és te azt állítod, hogy zsigerből? Te összehasonlítod Gyurcsányt Orbánnal? Ez egy vicc. Kérlek, beszéljünk a tényekről, jó, vagy inkább meséljünk pistikés vicceket, annak több értelme van.
Amikor cáfolom, hogy Gyurcsány felállt volna, akkor te bedobod, hogy Gyurcsány és Orbán egyforma? Amikor kiderül, hogy mellébeszélsz, akkor azzal jössz elő, hogy mindketten zsigerből? Ugyan, ne etess. Én leszarom, hogy ki kit zsigerből, nem azért vitázom és érvelek, mert érdekelnek a zsigeri dolgok. A tények makacs dolgok, és én tényszerűen cáfoltalak. Ne gyere nekem zsigerezéssel.
@kaffogó hebrencs:
Cáfollak. Csak a magam példáját tekintve mind a kereszténységhez, mind a toleranciához közöm van.
Azt nem tudom, mit értesz "konzervatív" média alatt, de a konzervatív média tuti nem mondja azt, hogy én nem vagyok konzervatív, középen állok, hanem értékeket támogat és közvetít.

Jézus annak bocsát meg, aki megbocsátást kér és megbánást tanusít. Volt gyónni Hetyei az áldozás előtt? Mik voltak a káplán indokai? Mit is vennél zokon? Tájékozódtál az ügyben, vagy csak dobálózol?

Inkább meg sem kérdezem, hogy képben vagy-e egyáltalán, hogy mik is a keresztény értékek. Röhögnöd szabad. Egészséges.
off,

Árpád, ehhez van valami kommentárod?
nol.hu/lap/mo/20100419-cenzura_az_indexnel_

Sajnálnám, ha Bodoky lelépne.
@xsasha: "Ámíthatod még magad 1-2 évig, de csak annál kellemetlenebb lesz a szembenézés."

Ebben maradunk.
@xsasha: "a magam példáját tekintve mind a kereszténységhez, mind a toleranciához közöm van."

Elég távoli, ahogyan kommentjaimre adott válaszaid hangvételét nézem...:)

(Főként a toleramcia, hmm).
@eMeL: Én meg azt mondom (szégyeljem magam miatta!), hogy örülök, hogy jött a válság, mert így csak 4% körüli volt a tavalyi hiány, mert nem lehetett osztogatni a választás előtt. Amikor Gyurcsány rájött, hogy itt már népszerűtlen intézkedéseket kell hozni, akkor átadta a kormánybotot egy olyan embernek, aki nem igazán törődött azzal, hogy amit tenni fog, azzal népszerű lesz-e. Dicséret érte Bajnainak, hogy az egészet higgadtan végigcsinálta, szerencsétlen szocialisták után kellett ganéjt odébb pakolni. Most viszont a ganéj eltakarítása lenne a feladat, ehhez viszont kreativitás kell, meg felhatalmazás erre, ami a jelek szerint meg is lesz.
@xsasha: Örülök, hogy van időd minden általam küldött izébe belekötni. Nos, arról van szó, hogy persze tudom, mi egy T.A.T.U: eredeti orosz - az nem zavar, hogy elég jól játszották a siker érdekében egy ideig a leszbicicát? - zenekar. Nem esek hasra tőlük, ügyesen nyomták, kész. Eszembe se jutottak.

Várúr és én legalább abban megegyezhettünk, hogy az orosz klasszikusokat kedveljük. Erre fel küldtem neki magyar! zenekartól - Vodku na glotku - egy szerintem szép, Csehovot (Visnyóvüj szad)idéző, oroszul előadott számot. Ha ukrán kiejtéssel is énekli a nő, akkor is szépen énekli. Úgy látom, Várurat nem is zavarta ez a nüansz. Ám ha téged igen, nem kötelező végig szenvedni. Itt még nem tartunk ugye, hogy musz-anyag a művészet és valaki, és csak ő :-D megmondja, mi az echte...
Olcsó európai árukkal tesszük tönkre a kínai gazdaságot:

"Kína dömpingellenes vizsgálatot indított az európai burgonyaliszt ügyében. Megfigyelők szerint ez nyilvánvaló válaszlépés az EU kínai papírexport állami támogatásával kapcsolatos, előzőleg bejelentett eljárására."

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kina-visszavag-dompingeljarast-indit-az-eu-ellen-peking-313097
@xsasha: "Inkább meg sem kérdezem, hogy képben vagy-e egyáltalán, hogy mik is a keresztény értékek"

en megkerdeznem toled xsasha. mar regota foglalkoztat a kerdes. meg az is hogy ezt hogyan kozvetiti a fidesz-parti media?
@xsasha: "
Jézus annak bocsát meg, aki megbocsátást kér és megbánást tanusít. Volt gyónni Hetyei az áldozás előtt? Mik voltak a káplán indokai?"

Az, hogy mszp-s politikus.

"Inkább meg sem kérdezem, hogy képben vagy-e egyáltalán, hogy mik is a keresztény értékek."

Találkoztam példamutató életet élő keresztényekkel. Ők nem rekesztenek ki senkit.

@Atha: Szóval szeritned rendben volt, hogy elzavarta, mert fideszes a pap. Broáf.

Morális nullák vagytok, kirekesztőek, gyűlölködők, képmutatóak.
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
"Mármost másnap a Hírtv is megemlítette már a Kubatov-ügyet."

Nem adták le a hanganyagot. Nem mondták be, hogy egyáltalán elérhető. Az MSZP ocsmány lebukásáról beszéltek. De ha megmutatod a linket, hol közölték le a Kubatov-botrány szövegét, akkor bocsánat.

Elismerni a tévedésed nem tudjátok. Bocsánatot kérni a hazugságokért végképp nem. Teljes mellszélességgel támogatjátok a kirekesztő, gyűlölködő káplánt. És maximálisan meg vagytok győződve róla, hogy messze erkölcsösebbek vagytok, mint a bűnben tobzódó nemfideszesek.
@kaffogó hebrencs: "És maximálisan meg vagytok győződve róla, hogy messze erkölcsösebbek vagytok, mint a bűnben tobzódó nemfideszesek. "

ez a legfontosabb mondat!erkolcsi megtisztulasrol predikalnak, de ha kiburul naluk is egy bili szar azonnal atmutogatnak a tuloldalra hogy de hat ti sem vagytok jobbak! ez lenne az erkolcsi minta! rohognom kell!
@kaffogó hebrencs:
"Az, hogy mszp-s politikus."
Mondod te. De ne aggódj, bemondásra nem hiszek már neked el semmit.

Ki rekesztett ki kit? Vazze, fárasztó nekem már ez a kirekesztősdi szöveg. Már csak épp tartalma nincs.
@kaffogó hebrencs:
Ha és amennyiben a káplán kirekesztett, nemhogy mellszélességgel, de a faszom egy szál szőrével se támogatom. Ne általánosíts kaffogva, kedves hebri. Kubatovról: nagyarcúan dicsekedett, mint azt az Ügyészség is volt szíves megállapítani. Ellentétben a szoccer adatbázissal, amit vizsgálnak ma is, továbbá a piás Szanyi et. nyílt választási csalásra felhívó hanganyagát. Valamelyik kommentársnak igaza volt: a kazettát tényleg farzsebből rántották elő, csak nem a Fidesz, hanem Szanyi kampánycsapatának egyik tagja - merthogy a szóban forgó eligazításon c s a k ők voltak jelen. Itt tartanak Őszöd óta a szocik. Azt a felvételt is ők lopták nyilvánosságra, szimpla hatalmi harc nyomán. Legutóbb kiderült, hogy tényleg Nem Lehet Más a Politikájuk (ezt Molnár Gyula szoccer képviselő nyúlta le Budán).
@kaffogó hebrencs:
Micsoda köcsög vagy, miféle morális nullákról beszélsz?

""Nem igaz az, amit Hetyei állít" - mondta Molnár, aki szerint csak az áldozhat, aki gyónt is, Hetyei azonban ennek nem tett eleget. "A kollégáim közül csak a káplán volt a mise előtt a templomban, tehát Hetyei csak neki gyónhatott volna, viszont ezt nem tette meg" - állította a plébános. Hetyei kitért a válaszadás elöl, amikor a [origo] azt kérdezte, hogy gyónt-e a mise előtt. Csak annyit mondott, hogy korábban nem volt probléma az áldozásával.

"Semmi bajunk az MSZP-vel, Hajdu László szocialista polgármesterrel nagyon meg vagyunk elégedve, nem is értjük, miért nem őt indították" - mondta Molnár, aki szerint Hetyei a kampány miatt az ő templomukban is többször megfordult az utóbbi hetekben, holott egy hónapja még nem is ismerték. A plébános szerint Hetyei az összes környékbeli templomot meglátogatta a kampány miatt."

Ez a senkiházi kampányjelleggel kezdett templomba járogatni a környéken, és te beszélsz moralitásról? Szép szocialista módra persze te képmutatózol és morális nullázol. Szánalmas.
@vakapad:
Az illetékesek nagyon is tudtak róla, ezért beszélt Furcsány Őszödön "trükkök százairól" (szó szerint így).
@kaffogó hebrencs:
Kommentárs. Ne zavarjon, de a megtagadott áldozást a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is (természetesen) megírta. Várjuk ki a dolog végét. Az áldozás elvben senkitől sem tagadható meg, de léteznek speciális okok, pl. e l ő t t e kötelező áldozni. A pofa sirámait már hírré riasztották, az egyházmegye válaszát persze hogy nem várták meg. Ejenyebejnye irgumburgum!
@anyátok:
A hangvételt ne vedd magadra, ez csak erről a "liberális" blogról ragadt rám, és csak itt érvényesül. Tudod, beilleszkedés. Sajnos veled kapcsolatban sem tapasztaltam azt, hogy az érdemi vitához ragaszkodnál az önkifejezés helyett. Tőlem argumentálhatunk szépirodalmi stílusban, és minden tiszteletet meg fogok adni, de seperc alatt kiútálnának minket két-három többszörösen összetett mondat és szakmai megfontolás után.
Korábban kaptam egy jótanácsot, légy közérthető, bazmeg, ebből tanul az ember.
@a szív fészkei:
Próbáltam erősen szmájlizni, hogy véletlenül se vedd szívre, de úgy látszik ez sem volt elég. Nem kell mindig harcolni.
@anyátok:
Hozzáteszem: Gyurcsány m i a t t verték szét a tévészékházat.
@huba:
Képben vagyok.
Fidesz párti média? A média szerepét jelenleg a politikai állapotok határozzák meg, mindenesetre ha a keresztény értékek megjelenítését keresed, vegyél Új Hajtást.
@xsasha: "fogalmatok sincs, milyen intézkedéseket szavazott meg és milyeneket nem a Fidesz"

Ideje lenne ebből a felesleges szócsépzésből visszavenni (úgyse lehet meggyőzni senkit... mint a tapasztalat mutatja).
Itt a lehetőség, már csak egy pár nap és kerek perec kiderül jobban-e a fideszesek a szociknál, tudnak/akarnak-e jobban kormányozni, visszaélnek-e a hatalommal amit kapnak.
Szóval nyugi...

Egy jó kormányzás feledteti a 8 év keresztbetevését, egy rossz pedig bizonyíték a képességeikre (vagyis hiányára).
@Atha: "Ha rejtett bűnös akar áldozni, diszkréten figyelmeztesse a pap, hogy gyónnia kell, ha mégsem akar, engedje áldozni. A nyilvános bűnöstől viszont tagadja meg."

Ebből az jön le nekem, hogy a papbácsi bírói szerepbe bújva nyilvános bűnössé nyilvánította. De akkor kérdés hogy a bűnöstől miért fogad el pénzt az egyháza (az nem bűnös pénz? vagy az nem számít?).
[A kormányzó pártok szavazzák meg a költségvetést, tehát a bűnösöktől kapott pénzből él a papbácsi... ideje bűnbocsánatért könyörögni]
@pimpalini:
pimpalini 2010.04.17. 20:02:47
Kedves pimpalini!

ez igazan aranyos:
"a kárhoztatott jobboldal építette fel a semmiből a kivéreztetett, megcsonkított országot 1920 után..
Mindezt tette külpolitikai kényszerpályán mozogva, elszigeteltségben, megbélyegezve."

mondjuk ket vilaghaborut rogyasztott rank a jobboldal, es akkor erdemuknek nevezni az ujjaepitest? amit a balodlal is megcsinalt...

meg olyan nagyon el volt szigetelve?
en ugy tanultam 1920 utan az olaszok fele orientalodtunk, aztan meg a nemetek fele, eleg sikeresen
"orszaggyarapitassal..."
@pimpalini:
pimpalini 2010.04.17. 20:02:48

" Kinek lenne kedve a saját teljesítményéből fizetni a görög semmittevést? "

ugyan ugyan, a gorogok meloznek rendesen, nem annyit mint mi, de a nemet exportnak kell a felvevopiac... most is csak azon folyik a tipras, hogy 4.59% al tobb kamatot fizessenek a gorogok mint a nemetek, mert ok megbizhatok!

az euro meg tul eros, minden elkovetnek, hogy ugy latszodjon gyenge osszeomlik...
Bocs nyelvtársak, áldozás előtt gyónni kell, elírás vót.
@eMeL:
Jóember. Áldozás előtt gyónni kell. Zsinagógába kötelező sapkában menni, mecsetbe mezítláb, keresztyén templomokban sapka le. Pap a liturgia szerint gyónás nélkül ha akar, sem áldoztathat. Az egy (1) hónapja a kampány miatt templomjáró bunkó baller ennyit sem tudott, mint a nagyvezír Furcsány, aki kijelentette: "Többször is bérmálkoztam" bruhaha. Ne védd a védhetetlent, s ha bölcs nem is, legalább szamár nem maradsz.
@Várúr: "Pap a liturgia szerint gyónás nélkül ha akar, sem áldoztathat."

Mindig van valami szabály, ha éppen klerikális kirekesztést kell igazolni. Érdekes, az nem volt gond, amikor szentmisét tartottak Orbánnak Esztergomban, aki református vallású. Na amögött különösen nem volt politikai hátszél. Persze előrelépés van, mégsem gyermekek megerőszakolása történt meg az nem is az inkvizíció kínzott halálra valakit. Még 2000 év, és egész emberarcú lesz az egyház.

Persze abban igazatok van, hogy a fasznak kell egy szocinak a katkóknál vergődni.

A Fidesz meg szép csendben elárul mindent, amit eddig felvállalt. Most például a határon túli magyarokat köpik szembe:

www.youtube.com/watch?v=ga3qQQl2gn4&feature=player_embedded

De majd ti ezt megmagyarázzátok, hogy ez így miért jó, meg hogy miért nem úgy van. Kellemes négy évnek nézünk elébe.
@Várúr: "Hozzáteszem: Gyurcsány m i a t t verték szét a tévészékházat."

ez van olyan jo vedekezes mint hogy a viktor miatt hazudott a feri!
@eMeL:
Deal.
Még ebben is benne vagyok, bár nem szeretem a győztes igazsága elvét. :-)

Ami a gyónni akaró politikai ribancot illeti, előbb szedjen elő egy katekizmust, és nézze meg, hogy az áldozás nem bohócfelvonulás. A keresztény ember számára az áldozás az egyik legnagyobb szentség, Krisztus testének magához vétele. Dühítő, hogy egy mocskos politikus kampány célból beáll a sorba, mint a tejesnél, és neki áll feljebb, hogy nem hagyják áldozni.

""Nem igaz az, amit Hetyei állít" - mondta Molnár, aki szerint csak az áldozhat, aki gyónt is, Hetyei azonban ennek nem tett eleget. "A kollégáim közül csak a káplán volt a mise előtt a templomban, tehát Hetyei csak neki gyónhatott volna, viszont ezt nem tette meg" - állította a plébános. Hetyei kitért a válaszadás elöl, amikor a [origo] azt kérdezte, hogy gyónt-e a mise előtt. Csak annyit mondott, hogy korábban nem volt probléma az áldozásával.

"Semmi bajunk az MSZP-vel, Hajdu László szocialista polgármesterrel nagyon meg vagyunk elégedve, nem is értjük, miért nem őt indították" - mondta Molnár, aki szerint Hetyei a kampány miatt az ő templomukban is többször megfordult az utóbbi hetekben, holott egy hónapja még nem is ismerték. A plébános szerint Hetyei az összes környékbeli templomot meglátogatta a kampány miatt."
@eMeL: A média megint talált egy szarrágásra alkalmas propagandát, egy sikeres mémet, amivel lehet borzolni az emberek agyát, csak éppen a valósággal nem törődik senki, aki elkezdi fikázni a papot, meg az egyházat. Fel kellene már nőni, és nem megzabálni minden szart, amit a libsi média az arcotokba tol.
@xsasha: Oké. Most tűvé teszem a lakást humorérzékemért. Lepsénynél még megvolt. :-)
@vakapad:
Nesze, vazze, megszorítás.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/19/egymilliard_euro_jutalom_a_visegradiaknak/

Aztán magyarázd el valakinek, hogy miért pont mi maradtunk ki a négyesből.
@xsasha: hát itt vsz a papnak volt igaza (gyónás). bár ha megpróbálna minden divatkeresztnyt kitiltani, akkor asszem nemcsak az mszp-sek rekednének kint.

más: nem biztos, h lesz post holnapra a szokástól eltérően, mert beteg a kisgyerek. remélem, kialussza. ha nem, akkor holnapután. és aztán végre előszedhetem a nem politikus témákat is.
@xsasha: "A média megint talált egy szarrágásra alkalmas propagan