W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Virágozzék száz virág

2010.04.14. 07:00 Tóta W. Árpád

Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya.

Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus épületek vagy űrhajók közelében: nem éppen szép, de mekkora már! Akármi is ez, hatalmas. A méret nem mindegy: a világ filmipara elég sokáig megelégedett azzal, hogy kitaláljon például egy majmot, ami sima majom, csak kurvanagy, és ettől ő a szörny. (Mellesleg ezzel figyelmen kívül hagyták da Vinci számításait, de a film elbírta.)

Ekkora párt nem volt itt húsz éve.

Kemény lehet most Orbán Viktornak lenni. Körülbelül az vele szemben az elvárás, hogy legyen ő Magyarország legokosabb embere, mindenre tudja a megoldást, sőt azt véghez is tudja vinni. Ettől a vizsgától Magyarország leghülyébbje is megijedne, és minél okosabb valaki, annál több oka van félni tőle.

Olyan ember, aki minderre képes lenne, nincs és nem is lehet, mert a vázszerkezete nem bírná el. Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik.

A borzalmas tagság

Mindezek ellenére egy országot kihúzni a szarból, és egyenesben tartani egyáltalán nem megoldhatatlan feladat, annak ellenére, hogy emberfeletti. Voltak sikeres amerikai elnökök és brit uralkodók is, pedig ők sem személyesen gyarmatosítottak és modernizáltak. Az emberfeletti feladatokat úgy szokás mégis megoldani, hogy több emberre osztják szét.

Emberből éppen nincs hiány, ezt az óriásira duzzadt konglomerátumot ők alkotják. A Fideszben akad mindenféle alkatrész: találnak benne pénzügyminisztert, műsorvezetőt, színházigazgatót, szobrászt és fröccsöntőt. Pont itt van a csapda elásva: nem biztos, hogy a lojális párttag a legjobb jelölt a fröccsöntésre. A kedves vásárló pedig elégedetlen lesz, ha a mi kutyánk kölyke sorjás mobilt önt neki.

A Fidesz pártszerkezete megkönnyíti az irányítást, de a rendszer megbosszulja magát: szörnyen korlátolt, kontraszelektált társaságot tud létrehozni. Ennek jelei megvoltak az első ciklusukban is, és az alkotmányos teljhatalom nyilván azzal jár, hogy még több kurva lát neki, hogy felszopja magát a hegy tetejére. Nagyobb veszélyt, nokiásdobozokban mérhető veszélyt jelentenek a kormányzás sikerére, mint az ellenzék módosító indítványai.

Ráadásul egy ekkora tömeget, egy néppárt állományát nem lehet kifizetni. Ha mindegyikük kap valami apanázst, önkormányzati állást, támogatást és VIP-hitelt, az konkrétan a rossz kormányzással egyenlő. Megpróbálni sem érdemes, mert amikor végre mind a két és félmilliónak kiadnák a jussát, akkor derülne ki, hogy a többiek még mindig többen vannak.

Majd azt én tudom!

Orbán Viktor egyébként egyszer már viccből, hülyülésből végigcsinálta azt, ami a mostani feladatához szükséges. Úgy hívták, Nemzeti Konzultáció. Akkor összegyűjtötték a népakaratot, rongyszőnyeget szőttek belőle, és nevezték azt programnak. Azt mondták akkor, több mint hárommillió választópolgár akaratából lett. Sajnos koherens gazdaságpolitika ebből sehogy sem építhető, mert nem fognak stimmelni az összegek. Jó hír viszont, hogy a kormányzás más területein működhet ez a modell.

Ha a kormányra lépő Fidesz tényleg, kíváncsian megkérdezné a lakosságot, hogy mit szeretne, nyilván teljesen különböző válaszokat kapna. Kábé hárommillióan örömmel lobogtatnak történelmi zászlókat, és a tévében is szeretik nézni. Néhány millió ilyenkor elkapcsol rajzfilmre, közösülő lemmingekre vagy bármi másra. Mi a jó döntés ilyenkor? Minden csatornán a trikolórt nyomni, vagy minden csatornán párzó állatokat? A válasz rém egyszerű, csak sajnos a magyar jobboldal eszköztárából eddig hiányzott: nézze mindenki azt, ami neki tetszik.

Ötszázezer homoszexuális állampolgár elsősorban azt szeretné, ha békén hagynák, és jogfosztottságuk megszűnne. Ötszázezer könnyűdrogfogyasztó kábé ugyanezt. Hogy ne baszkurálja őket az állam olyan ügyekben, amikhez semmi köze. És ott van velük a háromszázezer horgász, meg a többi megszámlálhatatlan szubkultúra, akikből az ország összeáll, és akiknek mind volna jobb dolguk, mint a megmaradásért küzdeni a bürokráciával. Ezek nem zavarják egymást, hanem az értelmetlen szabályok zavarják mindannyiukat.

Ahhoz, hogy mindenki jól érezhesse magát – és a jó kormányzásnak ez a mértéke, nem pedig az isteni terv megvalósítása –, liberális döntések sorára lesz szükség. A köténybe akkor fér csak bele az ország, ha azt kellően bőre szabják. Sem Orbán Viktor, sem a pártja bölcsessége nem elég ahhoz, hogy tízmillió ember helyett válasszon életformát, kultúrát, hitet, filozófiát. Ezeket úgysem fogják jobban tudni. A leginkább akkor közelítenek a népakarathoz, ha rájuk hagyják, amit a legjobb rájuk hagyni. Erre a hozzáállásra valószínűleg már a párt összetartásához is szükségük lesz, mert ekkora állat nem áll meg egy zászlórúdon. Az egység feltétele a sokféleség elismerése.

A tizenegyedik parancsolat: ne tilts meg semmit, ha nem muszáj.



Címkék: orbán fidesz program

734 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr991919686

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Párhuzamos világok 2010.05.07. 18:25:04

A szerző álláspontja szerint teljesen felesleges dollármilliárdokból épített, nagy teljesítményű űrtávcsövekkel kémlelni a világűrt a fekete lyukak működésének tanulmányozására, és teljesen felesleges volt eurómilliárdokért 27 kilométeres hadronütközte...

Trackback: A magyarok 2010.04.17. 17:13:42

Tegnap, miközben a hokedlin ücsörögtem a konyhában és a hűtőben talált lecsókolbász maradékán nyammogtam, végre rájöttem a nekem rendelt célra. Ideje pislákoló gázlángot gyújtanom az éjfekete sűrű rengetegben, és összefoglalnom – miért is a magya...

Trackback: Lehet Más a Párttaktika? 2010.04.15. 22:36:48

„Sokan zöld selyempapírba csomagolt SZDSZ-nek titulálják őket. Vab ebben valami, így bennem is él némi bizalmatlanság velük szemben. Amiért viszont mégsem veszem őket egy kalap alá a szalonképtelen erőkkel

Trackback: TWA az ellentmondás császára 2010.04.14. 11:13:04

Ha a nép olyan okos, akkor miért választ rosszul? Vagy csak akkor okos, amikor tetszik a butasága? Szánalom az objektivitás látszatába bújtatott érdek-megmondó szerep.

Trackback: Nem azért mondom... 2010.04.14. 08:13:39

Sziasztok! Jól vagytok? Na azért! Kinek lett nyolc napon túl gyógyuló választási sérülése? :)) Második fordulósok figyelem! Bárhol, bármikor előfordulhat Viktor. Talpalni fog a kétharmad reményében. Ez csak a fociban szabálytalan

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@eMeL: Tévedés, a baromságokat, keveréseket nem tartom szórakoztatónak.
@anyátok: Mivel nem kérkednél? Te ezek szerint nem hallottál, olvastál még róla? Ha nincs idősebb ismerősöd, aki az átéltekről tudna mesélni, vagy nem szeretsz olvasni, ott a Duna Tv. Ott aránylag gyakran esik róla szó.
@Mike36: joga van hozzá, meg is tették többen, csak furcsa. Ateista elvű pártra szavazni hívő kereszténynek.
TUDOM, hogy megtehető. TUDOM, hogy Mo.-n semmi sem az, ami.
"Ján Slota szerint a mai magyar nemzet genetikailag nagyon messze esik "azoktól a mongoloktól", akik ezer évvel ezelőtt "undorító lovaikon" Közép-Európába érkeztek.

"Szent István összeállt a szlovák fejedelmekkel és a frank lovagokkal, és leölte ezeket a mongolokat az akkori történelmi Magyarország területén. Meglehet, néhányan a nádasba elbújva megmaradtak" - nyilatkozta a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a pozsonyi TASR hírügynökségnek szombaton.

A magyar- és romaellenességéről elhíresült koalíciós pártelnök úgy vélekedett, hogy Szent István nem volt magyar király, hanem a "történelmi Magyarország" (szlovák szóhasználatban Uhorsko) királya volt, aki "jobban beszélt németül, mint magyarul". "A híres Szent István volt az, aki legyilkolta őket, tehát az elődeiket" - jelentette ki Slota.

A szlovák politikus Vona Gábornak, a Jobbik elnökének azon kijelentésére reagált, miszerint Ján Slota és Robert Fico (szlovák kormányfő) meggyőzték a szlovákokat arról, hogy ők nemzetet alkotnak.

"A szlovák nemzet már 1500 éve őshonos ezen a területen. A magyar mongoloid törzsek, amelyek azokon az undorító, szőrös lovakon idejöttek, csak most valamikor ünnepelték ezer évüket (a honfoglalásnak)" - fejtette ki a politikus.

"Ezeknek a jöttmenteknek, a nomádoknak a maradékai Magyarország területén nagyon megritkultak" - tette hozzá Slota."
Kedves Moderátor!
Nyugodtan kib@szhatod a hozzászólásomat, és akár engem is innen, de aki összemossa az istentagadást a holokauszt-tagadással, az továbbra is egy hülye segg a szememben.
@xsasha: "Te, lehet, hogy mondasz valamit, mert Gyurcsány nélkül talán sosem omlik össze az MSZP rendszere. 2006-ban lett volna egy Fidesz kormány, ami 2010-ben megbukott volna."

Ezt én is osztom. Gyurcsány szerintem nem tud sakkozni, vagy legalábbis benézne egy susztermattot. Jó ez a Sportszeletes utalás! :-)
@xsasha: Mitől lesz az istenben vetett hit matematikai gondolat? Egyáltalán melyik istenről beszélsz? A mindent látó, mindent megbocsátó, emberekkel törődő istenről?
Na azt tagadni semmi köze nincs a matematikához.
(Mellesleg vicces Csepelen a II. Rákoczi Ferenc utcán az "Élő Isten" kifejezés. )
off
elnézést, régi nicken jelentkeztem be. vivace = eino. Bár itt tökmindegy , úgyis csak szökőévente kommentáltam.

On
@kaffogó hebrencs: "2006-ban semmi esélye nem volt a fidesz-nek, GyF-től akkora pofont kaptak, hogy a saját taknyukon csúsztak végig a padlón."

Hülyeséget beszélsz. Nézz már utána, hogy mennyivel nyert az MSZP a Fidesz ellenében! Gyurcsány nagy volt magabiztosságban és a szemrebbenés nélküli hazudozásban. Meg persze jól tudott szónokolni. A pofont most kapta Gyurcsány és az egész MSZP, bár ezt inkább álcsúcson verésnek nevezném.
@Wave:

ha vitázni akarsz inkább gyere át a bodokyra, mint itt várni h Árpi csekkolja, stb.

ott nem mindenki ért veled egyet,
persze velem se...
mindenesetre a vita érdemibb, mint itt
--------------------------------

újra belinkelem:

bodoky.blog.hu/2010/04/15/feljelentes_a_patyi_ingatlanugyben?fullcommentlist=1#comments

javaslom h minden kedves olvasó döntse el magának, h ki milyen stílusban vitázott....
@kakukk2: Jaj, tényleg igazad van - elnézést! A sokfrontos harc itt elveszi az eszem :-DD. Igen I. kerület. I. kerület és hirtelen írtam, tájékozódni meg sose nem tudtam... Mikó utca, Vérmező partján, persze - olvastam is kedvenc házmesternéjéről meg minden. A szobor meg arrafelé áll (ölég anyagtakarékos kivitelben), amerre fentebb a Kosztolányiék laktak.
@eino.: keresztény az, akit megkereszteltek. Valamelyik ker. egyház"
Akárki keresztelhet.
@eino.:
A korabeli egyházpolitikát ismerjük - az abba való nyafogásmentes besorolás valamenyi egyháznak szégyene volt. Nem dicsekednék azzal, hogy az egyházam így-úgy szenvedett annakidején az MSZMP-től.
Szegény vértanúk...
@Wave: kotottpalya.blog.hu/2009/12/14/hazudott_a_miniszter_ausztriaban_nem_zarnak_be_58_vasutvonalat/fullcommentlist/1#c7992343

Mivel Tevan nincs itt, nem kívánom értékelni. Vegyük úgy, hogy magadtól bukkantál rá a blogjára...
@xsasha: Kivanok neked vegre egy kis megnyugvast, kielegulest, fellelegzest, mert ugy tunik eleg sok bantalom ert az elmult par evben, es nagyon porogsz a teman. Kivanom azt is, hogy a Fideszbe vetett bizalmad megteruljon, azthiszem ez mindannyiunk erdeke.
@lxrose:
Nem tudom, hogy ugyanarról beszélünk-e.
Ateista jelentése istentagadó.
Istent tagadni hülyeség, mert ha létezik Isten, akkor ő egy felettes rendszer. Egy rendszert pedig elemeivel se bizonyítani sem cáfolni nem lehet. Az istentagadás egyfajta hit, vallás, értelmetlen.
@anyátok:
:-)
Jó észrevétel.
2010. április 25.
@jaegtoer:
Ott voltam vagy tízezred magammal. A balhé rendőri provokációval kezdődött. A zsaruk a földszinti ablakokon kinyomtak pár nagynyomású tűzoltócsövet és a várakozó tömegbe locsoltak, majd odavezényeltek egy vízágyús kocsit (annak a csövét borította le kukával egy leleményes fickó). Ezután keveredtek elő a provók. Saját szememmel láttam, hogy az ajtót valakik kinyitották, így tudtak benyomulni. Legfeljebb 30-40-en voltak, a tüntetők, mint mondom, legalább tízezren, az USA követségig és tovább a Parlament felé. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy megrendezett "betörés" (pár megvezetett szerencsétlen barommal). Na de az okot az okozattal ne keverjük össze. Ha nincs a gyurcsányi "elkúrás" és pofátlankodás, annak a tízezer embernek eszeágába se lett volna a tévé elé nyüzsögni, marad otthon, iszik, kefél, tévét bámul, böfögve sörözik és így tovább. S ha nincs ott a tömeg, Furcsányéknak provókat se kellett volna alkalmazni.
@anyátok:
Akárhol laksz, az események idején lehettél mondjuk gyorsfosás miatt a vécén vagy lekvárfőzni a kónyhában vagy nézted a Jóbarátokat, mittomén. Ebben is úgy érvelsz, mint a fiam, ha egyest kap latinból (szőrős a tanár füle, stb.) Én meg ott vótam a tévétől 25 méterre, jó vizesen, mert minden előzmény nélkül levízágyúztak a zsaruk. U t á n a következtek a provók és a gyújtogatás.
@eMeL:
Nem veszek vissza harcos. Fiam egyházi gimibe jár. Se-me-lyik (mondom szótagolva) kápolnában nem áldozhat, csoportosan sem, osztálytársaival sem, ha előtte nem gyónt. Erre külön felhívja a figyelmüket az osztályfőnök (mellesleg ciszterci szerzetes és felszentelt pap). Lehet, hogy az egyházjog megengedő, a plébánosok nem - és ez szívük joga.
@Várúr:
Te mikor szoktál lekvárt főzni? Nem gyümölcsérés idején?
@Várúr:
1. Az erkélyről lestem.
2. Mert minden jobbos izét a provók csinálnak, ugye?
@Várúr:
3. És nem nézek jóbarátokat. Mónikasót sem.
off
mert a Twin Peaks miatt folyton haza kellett rohanni. Akkor megesküdtem, hogy soha többé sorozat. Kivéve, ha Lynch.
@lxrose: Te rózsa, a Megyó nem volt egy Demosztenész, mégis a dobogó alá vitázta Ovit.
@anyátok: tévedésben vagy, nincs egyházam. Csak azt tudom, mennyire átszervezte a párt az egyházakat. Legnagyobb sajnálatomra az reformátust nem (sem) kicsit. Kellettek a beépített emberek. Te hova épültél be? Vagy csak mint MSZMP-drukker szurkoltál a kispadról? Csak azért kérdem, mert ha ma szurkolsz, megtetted anno is, amennyiben elmúltál 45.
@anyátok:
Kis kíváncsi.... Nem szép leskelődni az erkélyen bruhaha:-)Nem szóltak tüntetés előtt, hogy téged is odavárunk?
Lekvárt nem főzök, ha érik, ha rohad. Kolbász, szalonna, töpörtyű, languszta, kaviár-és osztrigapárti vagyok. Valamit magára adó jobber provókkal nem közösködik.
@Várúr: Soha nem fogják elismerni az igazságot (ismerősök is így mondták el). Gondold el, a végén még szembe kellene köpniük a tükröt!
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:

Érdekes ez a "televíziózásról beszélés". Ha valaki ugyanis azt állítja, hogy valamely médium nem adott hírt valamely eseményről, akkor fel kell tételeznünk, hogy ő azt a médiumot műsorkezdéstől műsorzárásig nézte, és ennek alapján teszi meg áperte kijelentését.

Na most ez őskomcsiknál, napéldául nálam, nagyon életszerű (nem nézem az ATV-t), viszont egyesek esetben, legalábbis halványan, megkérdőjelezhető.
@xsasha: "Az istentagadás egyfajta hit, vallás, értelmetlen."

Istenben nem hinni az köbö ugyanaz, mint a sárkánygyíkokban nem hinni meg a Koponyányi Monyók létezésében. Fikció, amiben sokan hisznek, de tudományos szempontból nézve inkább az aranyos népmese kategóriába tartozik.
Az ősembernek is voltak vallási szokásai, olyan 100 ezer évvel ezelőtti sírokban már találtak a halott mellé temetett eszközöket. Na, ezeket az örök vadászmezőkre készítették nekik oda. A 100 ezer év alatt vallások ezrei, tízezrei lehettek jelen, aztán érdeklődés hiányában kipusztultak. A kereszténység pedig konkrétan kiírtotta a rivális vallásokat. Abban azért biztos vagyok, hogy ezen az ősvallások sámánjai is meg tudták tagadni a törzsfőnök fiától a Nagy Csodavadász rituálét, és kizavarták a Humbulumbuisten-ellenes bűnös lelket a tűz körül ugrabugrálók közül, ha a sámán politikai érdeke azt kívánta.

Filozófiai, pszichológiai szinten el lehet beszélgetni az olyan cukipofikról, mint isten, meg az barija, de azért a tények talaján álló matematikával ne keverjük össze. gondolom te sem nyitosz otthon viátt a gyerekkel a tündérek, boszorkányok és Hófehérke létezéséről.
@anyátok: "Mert minden jobbos izét a provók csinálnak, ugye? "

Persze. Olyan még sosem volt, hogy jött pár ezer agyatlan bőrnyakú, azt balhézott, mint az állat. Nem is képzelhető el, az összes ilyet GyF irányítja egy joystick segítéségével valamelyik ávós főhadiszállásról.
Hm.. a sztorit több oldalról érdemes körbejárni
1.) Önmagában nem tartom ördögtől valónak, ha egy baldoldali, szoci színekben induló jelölt templomba jár
2.) Ha rendszerváltás előtt MSZMP tag volt és nem járt templomba, akkó' má' neccesebb....
3.) Ha csak azért csinálja, mert épp kampány van, akkor egy képmutató disznó.
4.) A segédlelkész is egy képmutató disznó, ráadásul úgy tűnik kurva nagy ló van már az egyház alatt. Kezd túlságosan kinyílni a csipájuk.
5.) Azzal miért nem foglalkozik senki, hogy bezzeg a Fidesz jelöltje még a kampányrendezvényét is a templomkertben tarthatta?????? Ez senkinek nem bassza a csőrét? Mert nekem igen. Mi a f..sz köze van az egyházaknak a választáshoz és kampányhoz?

és végül:
@xsasha: én a csuhások sunyi pofáját se' bírom elviselni. Meg azt se' hogy mindenbe bele akarnak ugatni. Nincs a katolikus egyháznál képmutatóbb banda a világon.

Lehet, hogy az albánoknak volt igazuk?
- Hát, kérem, ha már kérdezi …
- Persze hogy kérdezem! Mondja már!
- … az úgy volt, hogy békésen dobálgattuk ott a köveket, egyiket a másik után, ahogy köll, a rendőrök meg álltak, mint a Csicsóné szamara a hülye műanyagizéjükkel, vagy mivel, aztán meg provokáltak minket, békés kődobálókat, hát ilyet, kérem, hát ilyet!
- Hogy provokálták?
- Vízágyúval, kérem. Tudja milyen kellemetlen, mikor vizes lesz az ember? Aztán azt gondoltuk, hogy így, békésen elleszünk egy darabig a dobálással meg a vízágyúzással, mikor egyszerrecsak, uramfia, megjöttek a provók.
- Ne mondja!
- Ne mondjam?
- De! Mondja!
- Akkor mondom. Egyszerrecsak megjöttek a provók.
- Ezt már mondta.
- Mondtam?
- Ja. Hányan voltak?
- Ketten. A Gyurcsány meg a Gergényi.
- És honnan tudta, hogy ők a provók?
- Nem volt rajtuk azonosító jel.
- És azt honnan tudta, hogy névszerint a Gyurcsány volt?
- Ezer közül is megismerem én azt, kérem. Hazudott, mint a vízfolyás.
- Mit?
- Azt nem értettük. Símaszk volt rajta, kérem, de az nem zavarta. Mint a vízfolyás, kérem, mint a vízfolyás.
- És a Gergényi?
- Azon se volt azonosító. Na akkor felgyújtottuk az autót, a rendőrök kinyitották nekünk az ajtót, és mi benyomtuk őket a tévébe. De csak vonakodva, kérem, nagy vonakodva, de nem volt mit tenni, mert azok a provók kényszerítettek minket.
- Hogyan?
- Hazudtak, mint a vízfolyás. Akkor bementünk, és hát láttuk ám, hogy a rendőrök vízágyúzás közben kiették a kaját mindenhonnan, meg összedobálták a bútorzatot is. Na akkor mi rendet raktunk, volt közöttünk asztalos, lakberendező, meg ilyenek, megszögelgettük, ami eltörött, új izzókat csavartunk a lámpákba, és hazamentünk. Útközben láttuk, hogy a Baló egy nagy zsákkal settenkedik kifele.
- És mi volt a zsákban?
- A laptopok. Nagyon nyüzsögtek benne, csak úgy mozgott az a zsák. Aztán következett a tömegbelövetés.
- Az nem egy másik történet?
- De. De annyira ideillik, kérem …
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
"Gyurcsány = a Fidesz lottóötöse,

és mostanában veszi át a díjat a nyertes a 2/3-os többség képében."

hat latod a valasztast is igy gyerte a fidesz: malaca volt! (bocs...)

tehat szo sincs felhatalmazasrol stb... de hat ezt mar mondtam.
TWÁ, ha majd előkerülsz: hogy van a gyerek?
@Várúr:
Összességében egyetértek, én is így értékelem a látottak, az események kronológiája, valamint a főrendőri elszólások alapján. Azzal viszont nem, hogy a székház szét lett verve. Ezt ugyan valakiknek az anyja állította, te átléptél fölötte, de ezt nem hagyhattam szó nélkül, mármint a székház szétverést. Mert ez így nem valós állítás anyja részéről, aki kanyarban lát a Szabadság térre a Deák téri lakásának budijából.
@vakapad:
Ez király. Te gondolod hogy vicc. Inkább ne gondolkodj, mert nem megy. Csináld azt, amit eddig. Beszélj hülyeségeket, az megy. Az általam idézett cikk csupán rámutat arra, hogy nem csak osztogatás meg megszorítás létezik, hanem helyes gazdálkodás, amit az EU azzal értékel, hogy többlettámogatást ad. Erre minden visegrádi ország képes volt. Gyurcsányékat kivéve, mert ők azzal voltak elfoglalva, hogy osztogassanak meg megszorítsanak.
@xsasha: De ebben az esetben a pap búnössé nyilvánította. Nem is gond, de elvárom a pontos indokot: mi volt az a halálos bűn, ami miatt kvázi kitaszította az egyházból.
@kaffogó hebrencs:
Semmi gond, nem vártam el tőled, hogy logikai fogalmakkal tisztában légy.
Gondolom azt is felesleges neked mondanom, hogy rendszerelméleti szempontból Isten létezése egy alternatíva, pont annyira logikus magyarázat, mint egy isten nélküli változat.
De ami a legjobb, Isten létezése nem cáfolható, nem bizonyítható, csupán hinni lehet róla dolgokat. Tagadni Istent a legkevésbbé tudományos megközelítés, csupán egyfajta negatív hit.
@divatar:
Mibe akarnak beleugatni a csuhások? Mi az a minden?
@huba:
:-)))))
Te még mindig ezen rágódsz? Mégis melyik kormánynak volt inkább felhatalmazása, mint a Fidesznek? :-))))
Talán a 94-es Horn-kormánynak? Talán a jóléti rendszerváltással kecsegtető Medgyessy kormánynak? Talán a Pannon Pumás Gyurcsány kormánynak?
@vivace:
Nekem mázlim volt, nem kellett sehova beépülnöm, szakbarbár hülye voltam(mintha csak ma lenne) nem bíztak bennem. Legalább is ezt gondolom. (Amikor az USA-ban a UCLA-n megkérdezték tőlem, hogy ipari kém vagyok-e, azt válaszoltam, hogy hát persze - csöppet sem csodálkoztak. Azok is műszaki szakbarbárok voltak.)
@vivace:
Semmi ilyesmit nem kívánok a tükörnek... És mert humanista vagyok, nekik sem. Van, aki szeret megátalkodni. Hinni abban, amiről a lelke mélyén maga is tudja, hogy hülyeség. De görcsöli, mert rászokott és a belátás nem egyszerű.
@Várúr: "Nem szép leskelődni az erkélyen bruhaha:-)Nem szóltak tüntetés előtt, hogy téged is odavárunk?"

Á, Kubatov ide, vagy oda, nekem még szórólapot se küldött a kutya sem. Nem számítok, hiszen én csak egy szavazat vagyok.
@Várúr: "Kolbász, szalonna, töpörtyű, languszta, kaviár-és osztrigapárti vagyok."

Ne végre, ebben egységes nemzettestet képezünk.
Remélem, Ovinak sikerül a kerítés.
@huba:
Szerencse, hogy a Fidesznek nem hubája vót (az vót a szociknak jó kedvvel, bőséggel)
@kaffogó hebrencs:
Te, várj csak, a legális nem azonos a legitimmel.
Legális minden, ami nem ellenkezik a törvénnyel. Legitim csak az, ami direkt törvény szerint van, rendesen megszavazva, ha olyasmi, amihez szavazás kell - pl. kormányalakítás.
Ha én lekvárt főztem volna, az teljesen legális lett volna, de semmilyen törvény sem írja elő, hogy erkélyen leskelődés helyett lekvárt főzzek, népszavazás sem volt ezügyben.
@anyátok:
Te komolyan azt mondod, hogy Medgyessy lenyomta a vitában Orbánt? Mert eljátszotta az esetlent? :-) Pff, fogyasztói társadalom. A marketing, a látvány a lényeg, mind1 milyen szart csomagoltak bele.
@anyátok: köszi, ugyanúgy. a szokásos ovikezdős menet, szépen végigkóstolgatja hazánk baktérium- és vírustörzseit.
@eMeL:
Nem taszította ki kvázi az egyházból, hanem megtagadta tőle Krisztus testének vételét. És a szentségtörés volt az a súlyos bűn, ami miatt ezt tette. Neked hányszor kell leírni a dolgokat? Persze aki online lexikonból olvassa a keresztényságet... nagyon nem csodálom.
@xsasha: szerintem van ebben rendszer, bár azt nem mondanám, hogy "alázta". egyrészt tényleg egy puha, kicsit retardált, dadogós édermesternek nézett ki, és az ország egy részének akkor tele volt a töke az akaratos orbánnal, pont ilyen szőrmaci kellett nekik.

másrészt meg az igaz, hogy medgyessy a maga nyomi módján brutális demagógiát vetett be a vitán, a kazincbarcikai kórház eldugult csöveivel meg éhező gyerekekkel meg mindennel, és orbánnak erre nem nagyon volt válasza. vsz meglepődött.
@combo: Na, ez tenyleg gaz.
Viszont keves koze van ahhoz, hogy ki volt bunko a bodoky blogon.
@kaffogó hebrencs: Sot, a teveostromnal meg azt is kiprovoztak, hogy a Hir TV forradalmaroknak hivja a provokat.
www.mno.hu/portal/708489

"Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány ebben az évben nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók e terhei a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.

„Ebben az esztendőben nem fog menni, ez teljesen nyilvánvaló, de az az eltökélt szándékunk, elképzelésünk, hogy négy esztendő múltán, a ciklus végére a magyar vállalkozók átlagos adóterhelése a közép-európai versenytársak átlagához igazodjon. Hat esztendő alatt pedig a munkavállalók adóterhelését is szeretnénk erre a szintre szorítani”

„ha úgy zárjuk le ezt az esztendőt, hogy még mindig minden működik, akkor a legnagyobb nehézségen talán túl vagyunk, s lehet azon gondolkodni, hogy a következő három teljes költségvetési évben a Fidesz gazdaságpolitikáját törvénybe foglalva, megvalósítva hogyan tudjuk az ország szekerét újra fölfele tolni.”

nocsak! nem lesz vege a nepnyuzasnak es a sarcnak?
@xsasha: Azért kérdeztem, hogy milyen istenről beszélünk. Az emberi társadalmak létezése óta mindig volt valamilyen felsőbbrendű hatalomba vetett hit (a görögöknek és a rómaiaknak több is volt) , de ezek különbözőképpen jelentek meg. A mai keresztény hitben egy jóságos, gondoskodó istenben hisznek, aminek a tagadása nem logikai bukfenc.
@Tóta W. Árpád:
Írd fel egy A4-es lapra, hogy mivel vádolta a baloldal Orbánt, és gondold végig, mi a valóság ezekkel.
Amint nem hangulatból nézi az ember, nem marad kérdés vagy bizonytalanság.
@Tóta W. Árpád:
Ebben teljességgel egyetértek, és én is úgy láttam, hogy Orbán meglepődött. A vita előtt Medgyessy a pénzügyér technokrata szerepében virgonckodott, a csurkázást az szdsz vitte, a szegény nép szöveget a szoci nők. Orbán a természetes, magabiztos lendülettel akart operálni, nem számított arra, hogy nem verseny lesz, hanem inkább egy szappanopera szerű hangulatépítés.

Amikor a korridoron elkezdtem fórumozni, nekem is fura volt, hogy az embereket nem igazán az érvek, hanem a hangulat, a túlbeszélés érdekli. Nem úgy működik, hogy van egy téma, amit körbejárunk, érvelünk, adatokat hurcolunk majd valamilyen eredményre, konszenzusra jutunk. Pedig számomra ez jelenti a vitát. Az irracionális felvetéseknél ha cáfolatot hoztam, akkor rögtön jöttek a viszonylagossá tételek, témaváltások, személyeskedések. Márpedig ha nincs közös koordinátarendszer, akkor nincs vita, csak bozótharc folyik minden eredmény és értelem nélkül.

A magyar politika is ebbe az irányba ment el 2002-ben, és az eredménye meg is látszik az ország állapotán. A baloldal csak úgy tudott nyerni 2002-ben, hogy mindent más nevezővel dobtak be a közbeszédbe, hogy a számlálót ne lehessen meghatározni, hanem az döntsön, hogy kinek van nagyobb farka. A Fidesz egyértelműen jó munkát végzett 4 éves kormányzása alatt. A gazdaság a visegrádiak között és nemzetközi szinten is jó állapotban volt, az EU jogharmonizáció kiemelkedően jó volt, a szociális háló stabil és kiegyensúlyozott volt, az államháztartás hiánya, a munkanélküliség kézben volt tartva. Nem volt semmilyen értelme a kormányváltásnak, a baloldalnak nem volt semmilyen elképzelése, ami hozzáadott értéket vagy hatékonyabb működést jelentett volna. A kormányváltás egy sima marketingakció volt.
@Wave:
A HírTv kommentátora szörnyülködött a konkrét rombolásokon, vagy a vízágyús kocsi felgyújtásakor. Ez a szar összemosás már fárasztó.
És ami a vadállatokat illeti, amikor a sárba ragadt vízágyús kocsiból kikecmeregtek a rendőrök, akik pár percel előtte pofánnyomták az ácsorgó népet, akkor a vadállatok minden verés nélkül kikísérték őket a rendőrkordonhoz, skandálva, hogy nem ellenük vannak, hanem a kormány ellen.
@xsasha:

Csodálkozom rajtad, s valahol csodállak, hogy még mindig bírod a borsó falrahányását, s a világ egy kecskebak számára is triviálisnak tűnő dolgainak elmagyarázását a magukat 3 éves szinten gondolkodónak feltűntető, értetlenkedők számára.
Az egész rém unalmas és kiábrándító. Ráadásul dühítő is. Ha netán gyomorfekélyt kapsz, vagy agyvérzést, nyugodtan kérj tőlük kártérítést...:)
@huba:

Szeretnék minden fanyalgót arra emlékeztetni, hogy annak idején egy bizonyos szdsz - 2002 - a sorkatonaság/sorkötelezettség megszűntetésével kampányolt, ezzel nyitva a 18 évüket épphogy meghaladó ifjúság irányába. Majd a választási győzelem után mély kuss volt a témában, végül kinyögték, hogy az nem megy olyan hamar, csak a ciklus vége felé.

Pedig ugye dicső honvédelmünk átalakítása nem volt olyan kemény dió, mint a gazdaság átalakítása.

Szóval egy-két jó év után meglehet az a bizonyos adócsökkentés, csak Kövér úr biztonsági játékos. Jobb betarthatót ígérni, s a várt programot előbb beváltani, mint lekésni saját magunkat.
@anyátok: Visszanéztem 20 percet ebből a vitából (Orbán- Medgyessy), de nem éreztem ezt a dobogó alá alázást. Medgyessy szónoki képességeinek hátrányát helyzeti előnyével tudta ellensúlyozni, miszerint a pálya széléről minden könnyebb beszólogatni, mint a pályán csinálni az eseményeket. Ha lett volna mód egy fordított vitára is, bizonyára Medgyessy többet lett volna zavarban, mint esetleg most Orbán, de hát valamiért nem "tapsolták" vissza. Ettől eltekintve én sokkal jobb embernek tartottam őt, mint a mostani MSZP vezető embereit. Nem véletlen, hogy a mostani MSZP haldoklik, aminek nem csak az elrontott 8 év az oka, sokkal inkább a hitelesség elvesztése.
Ebből a szempontból Orbánnak és pártjának még van egy dobása, és szerintem némi előnnyel indul nem csak az eltelt 8 év miatt, hanem mert őt az idő nem a hátrányára változtatta.
@lxrose:
Értelek, de az ateista az nem a keresztény Istenkép tagadója, hanem isten létének a tagadását jelenti.
Az, hogy Isten nem jóságos, az vallás. Lehet róla beszélni, de jó érveket még nem hallottam.
Az egészben a vicces az, hogy azon vitatkoznak egyesek, hogy Isten milyen, pedig az egyetlen kérdés, hogy mi milyenek vagyunk. És kinek mennyiben van szüksége Istenre, hogy emberhez méltó életet éljen. (Megjegyzem, az Isten utáni vágy az agy természetes sajátja, az ismeretlenhez való hozzáállás függvénye. Isten létének tagadása olyan, mint kirúgni a néni alól a mankót. Az rendben van, hogy te megvagy a mankó nélkül, de örülj neki. Attól még nem kell rugdosódni.)(Hogy Isten milyen kapcsolatban van a világgal, az egy kérdés. De az, hogy nem olyan kapcsolatban, mint esetleg korábban magyarázták, még nem vonja kétségbe Isten létét.)
@xsasha: "Az, hogy Isten nem jóságos, az vallás. Lehet róla beszélni, de jó érveket még nem hallottam."

Akkor beszélj olyannal, akinek súlyosan betegen süzletett a gyermeke, majd 12 év keserves szenvedés után végül méltóztatott magához emelni a lelkét. Bzitos rettenterse bűnt követhetett el az anyaméhben
Na ennek a családnak mondd, hogy van isten, és milyen jóságos.
@pimpalini:
Sokat tanultam a fórumozások alatt, sokféle embert megismertem, és nagyjából értem az egyes gondolkodásmódokat.
A "liberális", gátlásmentes gondolkodásmód kialakulása evolúciós szempontból logikus, de nagyon veszélyes, a görög demokrácia vége is ezzel kezdődött.

A keresztény/poroszos nevelés eredménye az igazságrendszer kialakulása. Ennek kiiktatása ugyan hatékony lehet a változó korokban, a megismerés sebessége megnő általa, de a társadalmi berendezkedés szempontjából végzetes lehet. Könnyű valamire azt mondani, hogy nem jó, rosszul működik, de helyébe egy jobbat tenni, egy működőbbet tenni, az már sokkal keményebb feladat. A "liberális" gondolkodók egyenlőre csak a leépítésig jutottak el.

Bocsi a fárasztásért. :-) Ami eMeL-t illeti, minden más reakció őt igazolná. Ha szardobálásba mégy bele azzal, akinek nincs igaza, akkor mindketten szarosak lesztek, és akkor veszítettél. Ha szó nélkül hagyod, akkor meg az igazság veszített.
@pimpalini:
Óriási felelőtlenség volt a sorkötelezettség megszüntetése. Rengeteg töketlen, önfegyelemre képtelen, családfőnek alkalmatlan himbilimbis szaladgál ma az utcákon. Társadalmi szempontból hasonlóan káros volt, mint Magyar Bálint egyes oktatásügyi intézkedései.
@xsasha: Lehet, hogy a szó etimológiáját tekintve igazad van, de mi értelme van egy olyan isten létezésének, aki miután megalkotta a szabályokat, a partvonalról nézi, hogy a dolgok úgy működnek-e, vagy esetleg közvetlenül irányítja a játékot, de akkor a szabályok egyszerűek és megkédőjelezhetetlenek?

Én egyébként ide tartozom:

"A gyenge ateizmus (ill. negatív vagy szkeptikus ateizmus) azt vallja, hogy Isten létének kérdése nem eldönthető (agnosztikus ateizmus), vagy egyszerűen nem óhajt foglalkozni vele. A gyenge ateisták nem jelentik ki tételesen, hogy nem léteznek istenek, de ők maguk nem hisznek bennük."

Konkrétan nem érdekel, hogy létezik-e, mert a tudomány számomra elég választ ad, illetve amire nem, arra egy istenben vetett hit sem lenne elég.
@xsasha: "Értelek, de az ateista az nem a keresztény Istenkép tagadója, hanem isten létének a tagadását jelenti."

tevedes! az ateista es a kereszteny ugyan ugy nem hiszi el az osszes nem-kereszteny isten letet. az egyetlen kulonbseg hogy az ateista a kereszteny isten letet sem hiszi el.
@xsasha: "Megjegyzem, az Isten utáni vágy az agy természetes sajátja, az ismeretlenhez való hozzáállás függvénye. Isten létének tagadása olyan, mint kirúgni a néni alól a mankót."

vagy elvenni az alkoholistatol az uveget.
@kaffogó hebrencs:
Vannak fizikai és biológiai törvényszerűségek. Isten nem ezekkel büntet vagy segít. A földrengés, genetikai betegség, villámcsapás nem Isten büntetései. Isten kegyelme abban nyilvánul meg, hogyan tudod emberhez méltóan kezelni az adódó helyzeteket. A viselkedési és társadalmi minták pedig segítenek elkerülni az elkerülhető bajokat. Mert vannak dolgok, amik elkerülhetőek.
Késő sopánkodni, amikor beüt a szar, és másokra mutogatni. A mai világban tömegével fordulnak elő devianciák, súlyos problémák, amik elkerülhetőek lennének. Csak egy kis updatelt kereszténységet kellene vinni a rendszerbe.
@xsasha: Vázolnád, hogy akkor a te elképzelésed/hited szerint isten és a mai tudomány törvényszerűségei hogyan viszonyulnak egymáshoz? Mert ha a földrengés, genetikai betegség, villámcsapás fizikai vagy biológiai törvényszerűségek és ezek nem isten büntetései, akkor feltételezem hogy isten sem áll ezek felett a te véleményed szerint. Akkor viszont hogyan határoznád meg istent?
@huba: "nem lesz vege a nepnyuzasnak es a sarcnak?"
Hát a kolbászkerítés nem jön be, de én jobban örülök ennek, mert ez eddig reális igéret.
@Törpemongúz:

"Valójában Orbán Viktor alkotta meg cselekedeteivel az új baloldalt, erőset, olyat, amire tömegek fognak mozdulni, és hisznek szavának, olyat, amit álmában sem kívánt volna, a háta közepére se,"

Egy igazi Kommunista Párt kellene nektek, nem ez a félkapitalista torzó MSZP, ennek a bázisát már elvitte a Jobbik és a Fidesz.
Éberség elvtársak, Éberség!
"Az ilyen kitalált alakot istennek hívjuk, és tudvalevőleg nem létezik."
azért ezt nem jelenteném ki, amíg nem bizonyított (mint ahogy azt sem, hogy márpedig létezik).
@xsasha:
Bizony skandáltuk, hogy nem a zsaruk ellen, hanem a kormány ellen v a g y u n k . . . Be vótak szarva, de ujjal nem nyúlt hozzájuk senki. Holott előtte rendesen leslagoltak férfit/nőt, öreget/fiatalt, akit értek, pedig jó 30-50 m-re a székháztól tipródtunk....
@xsasha:
A sorkötelezettség megszüntetése főképp a cigánysággal baszott ki, akik életükben először a laktanyában láttak szappant, fogkefét. Sokan közülük ott tanultak meg olvasni és ott bíbelődtek valami szakmával... S ott tudták meg, hogy szervezett társadalomban létezik higiénia, törvénytisztelet, alá-és fölérendeltség, egyéb apróságok.
@xsasha: "kis updatelt kereszténységet kellene vinni a rendszerbe"

Turbózni és átdolgozni kell azt (amibe pl. pont az egyházak nem férnek bele).
Hogy csak a legelején kezdjem, a biblia nevű mesekönyvre építeni tudományos világképet ma már nemigen lehet.
@xsasha: "Óriási felelőtlenség volt a sorkötelezettség megszüntetése. Rengeteg töketlen, önfegyelemre képtelen, családfőnek alkalmatlan himbilimbis szaladgál ma az utcákon."

en meg nem beszeltem olyanemberrel aki fegyelmet, erkolcsot es kotelessegtudatot tanult volna a magyar hadseregben.
@huba:
Amit mondtál, az mennyiben cáfolja az én állításomat? (Segítek. Semennyiben.)
@huba:
Ha fanatikusról van szó, igen.
@lxrose:
Mi értelme elültetni egy fát, eldobni egy hógolyót a domboldalon?
Szerintem Isten 2 féle képpen vezérli a világot. Az egyik szabályrendszer abból fakad, hogy Isten akarta a változást, és abban a pillanatban eldőltek a játékszabályok, amik folyamatosan deriválódtak az újabb és újabb rendszerek kialakulásával. Isten nem változtatja meg a fénysebességet, a mágneses törvényeket, stb, ezek az eleve elrendeltetés eszközei. Viszont megjelenik egy másik vezérlési mód. Ezt két részre bontanám. Az egyik a kvantummechanika szintjén működik: Vannak helyzetek, ahol egy A eseményt B és C esemény is követhet a természet törvényeinek megfelelően. A másik a lélekhez kapcsolódik. A lélek egy olyan dimenzió, amiben minden létező bizonyos szinten összekapcsolódik, egy egységet alkot. Ehhez elég annyi, hogy az ember döntéseinek ezrelékekben mérhető aránya tudatos. A döntések ösztönök, tanult motivumok, érzelmek és lelki tényezők hatására születnek. A lélek működése nem 2 mondat, de a szeretet állapota, minősége határozza meg a lélek döntésekre való ráhatásának mértékét.

Isten nélkül élni olyan, mint egy kis faluban tv, internet és városi busz nélkül élni. Természetesen teljes értékű élet élhető le így is.
@Várúr:
A ballib média akkor még megpróbálta egy csürhe randalírozásának beállítani a dolgot, pedig ebben az esetben sem ez a két rendőr, sem a széház belseje nem úszta volna meg. Az egy kényelmes dolog, hogy a székház előtti tüntetést a jobboldal faszságával magyarázzák, mert a valóság sokkal inkább elgondolkodtatóbb, és egy súlyos űrre mutat rá. A szembenézés önmagunkkal sokkal nehezebb.
@lxrose:
:-) A mindent átlyukasztó ágyúgolyó és a mindent kibíró betonfal esete?
Nem. Ez Isten természete. Ha el akarok vonatkoztatni, gondolj csak bele, a szervezetedben milliárdnyi folyamat zajlik. Melyeket irányítod közülük? A szervezeted törvényszerűségei adottak és állandóak, de azért nem mondanám, hogy nem állsz a szervezeted felett.

Isten maga a világmindenség, te is része vagy, meg én is. Még az embert se vagyunk képesek definiálni, egyesek mégis mindenképpen Isten meghatározását akarják. Pedig erre nincs szükség. Tamás mindenáron a sebeket akarja látni, pedig Isten megismeréséhez sokkal inkább a hit és elfogadás szükséges. És akkor itt említeném meg újra, hogy Isten maga a világmindenség. A világ egységben való megértése Istenkép nélkül elképzelhetetlen.
@eMeL:
Az Újszövetség olyan filozófiai alapmű, amivel semmi más nem vetekszik. Az egyház nélkül, az ismétlődő szertartások és megerősítés nélkül a kereszténység hamu csupán. A tüzet életben kell tartani, liberális szél ellen védeni, megszokás unalmában fenntartani. Csak hogy ne szervezetelmélettel fárasszalak.
De ne aggódj, nem feltételezem, hogy meg akarod érteni, ezért csak úgy leírtam.
@huba:
Ha kicsit igényesebb lennél magaddal szemben, akkor tanulnál pici pszichológiát. Tudnád, hogy az önfegyelem nem lexikális, hanem viselkedésbeli tanulás, az idegrendszer ingerreflex tónusozásával kapcsolatos, az ösztönök, reflexek és spontán reakciók kezelésére szolgál.
@xsasha: azt mondtad:"az ateista az nem a keresztény Istenkép tagadója,"

de ez tevedes! az ateista es a kereszteny kozott ez az egyetlen kunonbseg.
@xsasha: "Ha kicsit igényesebb lennél magaddal szemben, akkor tanulnál pici pszichológiát. Tudnád, hogy az önfegyelem nem lexikális, hanem viselkedésbeli tanulás, az idegrendszer ingerreflex tónusozásával kapcsolatos, az ösztönök, reflexek és spontán reakciók kezelésére szolgál."

peched van, tanultam pszichologiat. de hat nem errol van szo hanem a katonasagrol. szerinted a ki volt katona az peldasabb csaladapa lett? rohognom kell!
@huba:
Ez már ovis szint. Ha nem értesz valamit, inkább kérdezz. Az ateista nem egy Isten képet tagad, nem Isten formáját, hanem úgy összességében bármilyen isten létezését.

Persze a kereszténységet anyázók nagy részének fogalma sincs, hogy éppen mi ellen vagy mi mellett lép fel. Csak úgy harcolgat kényelemből meg divatból.
@huba:
A faszt tanultál, legfeljebb levizsgáztál belőle a közgázon. Egy szót sem értesz a pszichológiából.
Hogy szerintem mi van, azt leírtam, és te idézted is. A kérdésed bizonyítja, mennyire nem érted a pszichológiát.
De azért válaszolok a kérdésedre, hogy ne sírjál: önmagához képest példásabb családapa lett, mintha nem lett volna katona.
@xsasha: "önmagához képest példásabb családapa lett, mintha nem lett volna katona."

hat ez szerintem egy nagy faszsag!
@xsasha: "A faszt tanultál, legfeljebb levizsgáztál belőle a közgázon. Egy szót sem értesz a pszichológiából."

szerencsere sosem jartam a kozgazra.
@huba:
:-)
Észre sem veszed, hogy az állításnak azt a részét cáfoltad, amelyik a legkevésbbé releváns.
@huba:
Szerinted. Mondom, tanulj pszichológiát.
@xsasha: Na ebben nagyon egyetértek. Mármint, hogy még az embert sem vagyunk képesek definiálni...Ellenben nekem a világmindenség megértése akkor is problémát okoz, ha esetleg egy isteni irányítást teszek az egész mögé. Ezért mondom, hogy engem ez a része nem érdekel, mert a tudomány egyes részei oly mértékben bonyolultak és összetettek, hogy ehhez képest már teljesen mindegy, hogy mi áll az egész felett (vagy éppen nem).
Ettől függetlenül a keresztény értékrendekre szükség van, ha már az emberek máshonnan nem nagyon tanulják meg a türelmet, a kedvességet stb. A baj a körítéssel, a demagóg szabályokkal és a képmutatással van.
@lxrose:
Az ismeretek bonyolultsága miatt fontos éppen, hogy az ember rendelkezzen ökölszabályokkal, magas szintű összefüggésekkel, olyan szabályrendszerrel (világkép, istenkép), ami támpontot jelent a mindennapi döntésekhez.
Alapvetően én a tudományos megismeréssel és az egyházzal is elégedetlen vagyok. De elfogadom, hogy a fejlődésnek folyamata van, egyszer majd a jelenlegi szinten is túllépünk. De ha nem várok el extra intelligenciát, azt alkalmazhatónak tartom, hogy az ember folyamatos ismeretbővítésre törekedjen, rendelkezzen világképpel, képes legyen hinni és rendszerben gondolkodjon, ne ego-ban.

Persze, lehet kritizálni a körítést, egy ilyen ütemben változó világban ez természetes, de hozzá kell tennem, hogy belátható az is, hogy egy ilyen jellegű szervezet és szabályrendszer csak fokozatosan alkalmazkodik, ez nem belső hiba, hanem ez egy evolúciós tulajdonság. Az ember, ha akarja, meg tudja találni a helyes, számára megfelelő egyensúlyt ezen a rendszeren belül is. Vagy legalább hozzá igazodva.
@kaffogó hebrencs:

"2006-ban semmi esélye nem volt a fidesz-nek, GyF-től akkora pofont kaptak, hogy a saját taknyukon csúsztak végig a padlón."

Mandátumok alapján 2006-ban:

Fidesz 42,49%
MSZP 48,19%

2010-ben:

Fidesz 67,88% (+0,26)
MSZP 15,28%

2006-ot nagy bátorság lenne taknyon csúszásként értelmezni, de ha ezt tesszük, akkor nevezzük meg a 2010-es pofont is, amit Orbán adott:
A libsi-komcsi közösség saját taknyába fullasztása. (konzervatív köpettel dúsítva azt a taknyot)
Nagyon jó, köszi szépen, grat
----------------------------------------
viragklub.hu/
süti beállítások módosítása