W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Non est vita

2010.04.09. 06:00 Tóta W. Árpád

Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és úgynevezett vitát folytattak. Ennek jelentős hatása volt a választásokra, vagy legalábbis odafigyeltek rá. Vitának persze csak játékból hívjuk az ilyet, a hazugságverseny sokkal pontosabb, de mégis egy alkalom volt arra, hogy a kampány végén röviden definiálják magukat a versenyzők. Ezek vagyunk mi, ez az arc lesz a miniszterelnök, ha nyerünk. 
 
Most ilyen vita nem lesz, és nem más döntött így, mint az az arc, aki a miniszterelnök lesz. Ő nem óhajt vitázni, négy éve se volt az jó semmire. Egyrészt Gyurcsány hazudott a vizitdíjról, másrészt meg a vizitdíjat leszámítva is belegyalulta őt a kutyaszaros pesti betonba. Ott állt szegénykém, egy kupac szerencsétlenség, és ábrándos tekintettel szavalt a kamerába, mintha a másik ott se lenne. Ezzel elérte, hogy a feltett kérdések mindegyike kínosan megválaszolatlan maradjon, ő meg úgy nézzen ki, mint akinek fogalma sincs, mit akar.
 
Orbán nem ment el az MTV interjúsorozatára sem; az őt helyettesítő, és gondosan ködösítő Navracsics pedig azzal dugta be csúfra Magyarország fülét, hogy elnökúrnak fontosabb programja volt, mint pár százezer választónak üzenni a köztévében, noha falusi lakossági fórumokra azért rá szokott érni. És még azt is képzeli, hogy ez hihető. Navracsics Tibornál tragikusabb figura nincs a pártban, és ez nagy szó. 
 
A hülye is vágja: a falusi hakni nem fontosabb, hanem kényelmesebb. Ott nincsenek kínos kérdések, márpedig Orbán Viktornak ma minden kérdés kínos. Ha megkérdeznénk tőle a pontos időt, azt mondaná, hogy azt csak a miniszterelnöki hivatalban tudja majd megnézni, mert a többi órát a kormány meghamisítja.
 
Ő és a Fidesz a személyes bizalom alapján óhajt kormányra kerülni, és úgy gondolja, hogy aztán akkor azt csinál, amit akar. A vita egyébként sem eleme, megmondta publikusan, hogy az ilyesmit bent kell tartani az elit köreiben. Kétségtelen, hogy egy ilyen nagyszabású tervet hátráltatna, ha a pártján kívül bárki másnak alkalma volna vitát nyitni. Kíváncsian várom a megvalósítást.
 
A vita kerülésének szerencsére van más magyarázata is azon kívül, hogy Orbán Viktor magatehetetlen hülyének érzi magát, és nem mer kiállni. Az elmúlt három választáson jól látszott a két kormányalakításra esélyes erő, és bár a magát éppen előnyben tudó felet mindig presszionálni kellett, egyik sem térhetett ki azzal, hogy nincs miről vitázni. Most egy esélyes van, és ha leáll veszekedni bárkivel, akkor ezt a pozíciót adja fel.
 
A gőg végigfertőzte az egész mezőnyt. Megtehették volna a többiek, hogy Orbán székét üresen hagyva lefolytatják a vitát, de nem tették. A szocik nem állnak szóba a Jobbikkal és viszont, a középpártok nem ereszkednek le az MDF-hez és az LMP-vel, Schiffer nem áll le Bokrossal, végül Bokros kitiltja az LMP-s gazdasági szakértőt, akit küldtek Schiffer helyett. Nagyszerű, mindenki legyen büszke, megőrizte a méltóságát. Választani meg csak úgy tudunk, ahogy ostoba nők szoktak cuki piros autót.
 
Igény, az nincs rá, nyerni vita és program nélkül is lehet. A tudatos vásárlók kevesen vannak, nem elegen. Nehéz lesz viszont többet nevelni belőlük, ha ezután tényleg nincs vita semmiről.
 
 
Új műsor híján esetleg nézzük meg a régit még egyszer. Tanulságos ma is. 



Címkék: kampány orbán

486 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr461906302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 10:55:26

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Trackback: A változás elkezdődött... 2010.04.09. 17:51:39

… és ez nagymértékben Orbán Viktornak köszönhető. Az elmúlt 3 országgyűlési választást megelőzően ugyanis mindig sort kerítettek a választásokon induló pártok, egy miniszterelnök jelölti vitára. Ez most elmarad. Amit én személy szerint nagyon sa...

Trackback: Már a nosztalgia sem a régi 2010.04.09. 11:27:30

Amikor az MSZP sorsáról döntenek a választók, akkor annak a pártnak a megítéléséről mondanak véleményt, amelyiknek köszönhetjük gyurcsány ferencet, a rendszerváltás után leghosszabban regnáló miniszterelnököt, s aki "megújult" pártja listájának

Trackback: Fideszfigyelő: Orbán nem ért rá, ezért Navracsics ment felvételről az MTV-n 2010.04.09. 11:23:32

Az MTV minden párt listavezetőjét meghívta, hogy ismertesse elképzeléseit, programját. Bár már jó előre kisorsolták, hogy ki mikor kap időt, Orbán helyett csak hűséges Navracsicsa ment el. Az indok: "Ma Orbán Viktor Pécsett és az Ormánságban van, ...

Trackback: Orbán - A bukás (Kubatov után) 2010.04.09. 11:17:21

A jól ismert Hitler utolsó napjai videóban ezúttal Orbán kétharmada a téma. Kubatovra, Kövérre és Vargára igen dühös a Vezér:

Trackback: Egypártrendszer jön? 2010.04.09. 09:21:48

A Fidesz egyelőre nem döntött arról, hogy Orbán Viktor részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán, ugyanis - mint Navracsics Tibor frakcióvezető fogalmazott - nem látják, ki lenne a vitában résztvevő másik fél. *Ez a "nem látom a többieket, csak a ...

Trackback: Mónika-show politikusokkal 2010.04.09. 09:01:51

   Kedves Árpád!   Gondolom már te is hallottad ott messze, mert a hírek mindenhová eljutnak és tudom, hogy hozzád a lehető leggyorsabban, hogy nem lesz miniszterelnök-jelölti vita.   Nem szeretném hosszan ecsetelni, hogy mi ve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Tóta W. Árpád:
Az ún. "náciknak" nem okoz lelkiismereti konfliktust azt, hogy ezek a népek nincsenek képviselve, hiszen ezt nem egy üde, hanem egy fekete színfoltjának tekinti a társadalomnak. Ez ugyanúgy nem fáj nekik, mint hogy a maffia vagy szcientológia nincs képviselve a parlamentben. Viszont aki demokrata annak kognitív disszonancia "a nácik" kitiltását követelni, ez ügyben különböző nemdemokratikus eszközöket igénybe venni. Ez olyan hülye felfogás: legyen betiltva, mert be akar tiltani?
@-JzK-: mi ebben a hülye? sztem tök logikus. no harm principle.
@Tóta W. Árpád:

mondom, szerintem egyrészt taktika, másrészt meg csak a kötelkező gyakorlatot teljesítették, semmi meglepetés.

ovi meg minek örüljön? vasárnap után jön a hétfő, kurvaországgal csak a gondok vannak, vége a hosszúra nyúlt szabadságnak, meg a nyugalomnak, mert bármennyire narancssárga is a karéj, lesznek azért kellemetlenkedő arcok jobbról-balról-középről, sőt akár alulról is, aztán ott vannak a tervezett nagy reformok, meg a folyó ügyek, a sürgősen eltakarítandó szarkupacok. mindjárt itt a focivb, addig még egy csomó mindent el kéne intézni :-).

ami inkább meglep, az a házi jobbosaid hiánya. részegen fetrengenek valahol?
@Tóta W. Árpád:
Pontosabban az lenne ideális, hogyha vitában lenne megtárgyalva az LMP-ideológia. De afféle "jobbostibiként" nekem van egy rossz előérzetem, hogy erre nem lesz sportszerű mód:
- a parlamenti közvetítést úgyse nézi senki, csak ha vmi botrány van, bevágnak egy részletet
- az istenadta népet elérő média szíve meg köztudottan az ilyen nézetek felé húz. Gondolom neked is feltűnt, hogy egy 50 fős antifa tüntetéssel többet foglalatoskodnak, mint egy tízezres "náczi" tüntetéssel.

Ennek fényében nékem nem az az 5 mandátum fáj, hanem az ezzel járó trambulin ezeknek a nézeteknek.
késő van, alszanak már. holnap munkanap (pedig indokolt volna egy szabadnap, legalább a fideszeseknek! lmp-snek mindegy, azok úgyse dolgoznak.)
@-JzK-:
Tehát az LMP senkit se érdekelne (eddig se jutott volna), hogyha éppen őket venné körül ez az elhallgatás, hogy "fúúj, ezt nem mondjuk be, mert ez nem _szalonképes_ (?)". Sőt, kifejezetten felülprezentálva lesznek.
Így nézve meg gyakorlatilag teljesen hiába való volt végigszopni a 8 évet.
@-JzK-: hagyjuk már ezt a médiamantrát. konkrétan a média architektúrája alakult és alakul át úgy, hogy az a nyomatás, amire jobból panaszkodni szokás, nem működik már. a kuruc olvasottságával bőven kiegyezne a legtöbb print napilap, de legalább kettő. a média mint hatalmi ág szétdiffundált.
@-JzK-: reprezentálva lesznek, igen. és? ne fájjon már annyira, hogy léteznek mások is. én pl még a náci szöveget sem óhajtom betiltani.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy a kényelmes 2/3-os Fidesz kormányzat nem fog egetrengető változásokba: sőt, kifejezetten hátradőlős, későkádár fíling lesz. Nem bántunk semmit, az legalább senkisek sem fáj. Se nem lesz kifejezett osztogatás, se megszorítás, mert abból csak baj lesz.
Ha legalább nem lett volna egyedül 2/3-ja, hanem mondjuk csak a Jobbikkal, akkor lett volna valaki aki böködi, hogy hagyjuk már a tutyimutyiskodást, kezdjünk már valamit.

Uncsi 4 év lesz a következő.
@Tóta W. Árpád:

off:
"de, a vírusok végül is ilyesmik"

nem vagyok erős bioszból, de szerintem amelyik vírus mindent agresszív módon elpusztít, az éppen a magas mortalitás miatt nem lesz annyira sikeres, mert egyszerűen nem lesz lehetősége elterjedni, lokáli gócokban marad meg, és végül a populációja összeomlik (lásd pl. ebola és társai)
@-JzK-: ez a legrosszabb forgatókönyv. mondjuk pont a jobbikról nem gondolom, h piaci reformok felé böködte volna a fideszt.

meglássuk. vana fideszben is egy jó pár értelmes ember, körülötte meg főleg, OV talán felfogja a felelősséget és a lehetőséget, és nem csak arra, hogy szobrot építsen magának, hanem hogy a törikönyvekben jó pontszámot kapjon. az nagyjából tudott, merre az arra.
@Tóta W. Árpád:
Természetesen én is tudom, hogy olyan, hogy "a média" fogalmilag nem létezik, mivel van X médium, Y médium stb.
Viszont vannak csómópontok, ezért szoktak mainstream médiáról beszélni. Mert oké, hogy van kurucinfó, de attól még a tv2/retekklub híradóból tájékozódik a nép releváns rétege. És ha annak a szerkesztője úgy dönt (és úgy fog!), hogy az LMP buzulása érdekes, akkor az LMP ideológia reflektorfénybe lesz, ha pedig úgy dönt (és úgy fog!), hogy a Jobbik az "fúj, nemszalonképes, nácifasisztrasziszta" stb., akkor nem fog róla beszámolni, hogy mit mondott, vagy csak vágva, kiemelve, hogy "a szélsőségesek szerint..." stb.
@dark future: én se vagyok erős, de ha a vírus elé odaraksz egy darab kaját, akkor megeszi és elszaporodik rajta, szóval gátlás nincs. önmérséklet.
@Tóta W. Árpád:
Nem reprezentálva, hanem felülprezentálva.
Te nem óhajtod a náci beszédet betiltani, ez oké, ez korrekt. Ezt mindig becsültem benned, mert ebben százszor tisztességesebb voltál, mint a mindenkori szadesz.
De most őszintén: nem érzed önellentmondásnak, groteszknek a liberális cenzort?
@-JzK-: a mostani választás eredménye nem elég biztonyíték arra, hogy a mainstream média nem tud fordítani a társ. erőkön?
@Tóta W. Árpád:
"ehhez képest nekem letargikusnak tűnik a jobb, mármitn a fidesz-évezérkar, OV személyesen és a közönség, amenynire látom netszerte."

És szerinted ennek mi az oka?
@Tóta W. Árpád:
A Jobbik ha a seggükben van az mindenképpen valamilyen értelemben vett cselekvésre kénszerítette volna vityáékat, már csak a bázis őrzése miatt. Ha úgy tetszik elfújta volna a tespedtséget, mint szél a hullaszagot.

Példának okáért cigánykérdés - pár éve még az ex cathedre megállapított "roma származású" szó helyett a "cigány" szó használata miatt is kétségbeesett rikoltozásba kezdett a ballib (ál)értelmiség.
A nemzeti radikális kurzus erősődése, elfogadottságának növekedése elérte, hogy bedöntse a tabukat, így legalább lehet róla beszélni. Ez még akkor is nagy eredmény, ha ez azzal járt, hogy sokan helytelenül túlzó, ha úgy tetszik szélsőséges megfogalmazásokkal is élnek.
De hát a hibás jelenségek elleni küzdelem során mindenképpen számolnunk kell ellenkező előjelű túlzásokkal is.

Na, ugyanezt el kéne érne generalba: a tabuk bedőlését.
@-JzK-: mondom, nincs ellentmondás. alkotmányellenes, terrorista, fasiszta, diktatúrapárti erőket minden lib. dem. korlátozza. sőt ezt kell tennie, ld iszlám.
@-JzK-: fentebb mondtam, mi az oka: hegemóniára törekednek, és az nem lett meg. és persze billeg még a 2/3 egy kicsit.

"A Jobbik ha a seggükben van az mindenképpen valamilyen értelemben vett cselekvésre kénszerítette volna vityáékat"

nyugi, rá fognak hajtani a jobbik bázisára. ez lesz az egyik legkellemetlenebb jelenség.
@Tóta W. Árpád:

"konkrétan a média architektúrája alakult és alakul át"

ja. öcsém szólt este, hogy nézd már, az rtl választási műsorában blogokból szemezgetnek, és mindenféle weboldalakra hivatkoznak. mondom neki, hogy ne csodálkozz, még néhány választás, aztán az rtl csak egy stream lesz valamelyik weboldalon :-)
@Tóta W. Árpád:
A választás eredményét lényegét tekintve nem tudta megváltoztatni, de annyit tudott fordítani, hogy átmentse önmagát:
a) Az elmúlt hetek-hónapok Jobbik-ellenes offenzívája elérte, hogy a MASZOP ne legyen tönkreverve, és hogy ne 3. hanem 2. legyen. Ezzel továbbra is létezik ez a gusztustalan dinoszaurusz, és tartok tőle, hogy a Fidesz kormányzása mellett éppen olyan övön aluli szarakodást fognak folytatni, mint amit a Fidesz eddig csinált. Pedig ha kapnak egy KO-t, akkor talán elszégyellték volna magukat (helyesen) magukba szálltak volna. Ez nem lesz elég ahhoz, hogy tényleg eljusson a tudatukig, amit fletó öszödön kimondott, ti. elkúrták.
b) Az LMP tolásával elérték, hogy továbbra is legyen buziszerető párt a parlamentben.

Ez nem elég bizonyíték neked arra, hogy a mainstream média tud (bizonyos mértékben) fordítani a társ. erőkön?
@Tóta W. Árpád:

off

"akkor megeszi"

de annyira azért erős vagyok, hogy azt tudjam: nincs anyagcseréjük :-)
@-JzK-:

"Pedig ha kapnak egy KO-t"

az már megvolt, csak lassan számol a bíró, megvárja a tízzel a májust.

ha meglesz a mentelmi joguk és a pozíciójuk, akkor a többit már maguk között elintézik, nem kellenek hozzá a szavazópolgárok.
@dark future: jóvanna, úgy értem, hogy megfertőzi. vagy mint hogyha egy szoci elő teszel egy nokiásdobozt, akkor előbb-utóbb elrakja.
@Tóta W. Árpád:
De ne hasonlítsuk már a robbangató iszlámistákat a Jobbikhoz. Jó, most elő lehet hozni a "magyarok nyilait" de az nem Jobbik, ez olyan mintha csegevaraára, a rafra hivatkozva betiltanánk thürmeréreket.

Meg végül is hogy képzelnéd el ezt a "korlátozást? Például azt, amit a Gárdával csináltak? Hogy külön jogszabályt hoznak rá, hogy olyan ruhában nem lehet vigyázzba állni? Épp te szoktad pellengérre állítani, és nevetségessé tenni (helyesen) az ilyen törekvéseket. Mire jó ez?

Vagy mondjuk azt, hogy mittom a Jobbik elér 30%-ot és akkor felülről eldöntjük, hogy na fiúk, eddig tartott, most már be vagytok tiltva, mert mi demokratikusan eldöntöttük, hogy ti nem vagytok demokratikusak?!

Vagy ezt így hogy? Nem úgy van, hogy a liberális demokrácia világnézetileg semleges? Hogy nem jelöl ki egy világnézetet, hogy ezt rulznak tartom, és aki nem így gondolja, az sux, és tiltás jár neki, ha nagyon mocorog.
@dark future: jóvanna, úgy értem, hogy megfertőzi. vagy mint hogyha egy szoci elő teszel egy nokiásdobozt, akkor előbb-utóbb elrakja.
@Tóta W. Árpád:
De ne hasonlítsuk már a robbangató iszlámistákat a Jobbikhoz. Jó, most elő lehet hozni a "magyarok nyilait" de az nem Jobbik, ez olyan mintha csegevaraára, a rafra hivatkozva betiltanánk thürmeréreket.

Meg végül is hogy képzelnéd el ezt a "korlátozást? Például azt, amit a Gárdával csináltak? Hogy külön jogszabályt hoznak rá, hogy olyan ruhában nem lehet vigyázzba állni? Épp te szoktad pellengérre állítani, és nevetségessé tenni (helyesen) az ilyen törekvéseket. Mire jó ez?

Vagy mondjuk azt, hogy mittom a Jobbik elér 30%-ot és akkor felülről eldöntjük, hogy na fiúk, eddig tartott, most már be vagytok tiltva, mert mi demokratikusan eldöntöttük, hogy ti nem vagytok demokratikusak?!

Vagy ezt így hogy? Nem úgy van, hogy a liberális demokrácia világnézetileg semleges? Hogy nem jelöl ki egy világnézetet, hogy ezt rulznak tartom, és aki nem így gondolja, az sux, és tiltás jár neki, ha nagyon mocorog.
@-JzK-: "Az elmúlt hetek-hónapok Jobbik-ellenes offenzívája elérte"

A Jobbik-ellenes offenzíva élharcosa az ügyeletes TV-néző sámli, Széles Gábor médiatulajdonos nagyvállalkozó sajtója volt. Apropó, nem tűnt még fel, hogy a fideszes média mindig olyan jól értesült? (Vö. UD Zrt., Pintér Sándor ólálkodása a kormányrúd körül stb.)
@-JzK-: "Az elmúlt hetek-hónapok Jobbik-ellenes offenzívája elérte"

A Jobbik-ellenes offenzíva élharcosa az ügyeletes TV-néző sámli, Széles Gábor médiatulajdonos nagyvállalkozó sajtója volt. Apropó, nem tűnt még fel, hogy a fideszes média mindig olyan jól értesült? (Vö. UD Zrt., Pintér Sándor ólálkodása a kormányrúd körül stb.)
@dark future: jóvanna, úgy értem, hogy megfertőzi. vagy mint hogyha egy szoci elő teszel egy nokiásdobozt, akkor előbb-utóbb elrakja.
@-JzK-: "helyes, ha különböző nézetek, színfoltok megjelennek a parlamentben, ha azok konstruktív szerepet töltenek be.
Viszont ez a diverzitásnak a destruktív oldalát jeleníti meg"

az a baj hogy ez is nezet fuggo. kell kisebbseg vedo is, meg tree huger is. de ebben nem volt hiany eddig sem. a fiskalis konzervativ az a kihalofelben levo allatfaj.

sebaj van helyette 4 szocdem gazdasagpol. part a parlamentben. lehet versengeni!
Internal server error? Mi a ... ?!
@dark future: jóvanna, úgy értem, hogy megfertőzi. vagy mint hogyha egy szoci elő teszel egy nokiásdobozt, akkor előbb-utóbb elrakja.
Internal server error? Mi a ... ?!
Úristen, mi ez a sok. Kéretik törölni, hogy csak egy maradjon belőle. :-)
@-JzK-: a világnézeti semlegeswségbe nem tartozik bele a plurális demokrácia elpusztítására törő erők tolerálása.

"Az LMP tolásával elérték, hogy továbbra is legyen buziszerető párt a parlamentben."

Kb 500 ezer meleg van ebben az országban. Miért ne lehetne egy párt, ami nem utálja őket?? Ezek nem ártanak senkinek, azok a pedofil papok, szóval inkább a katolikus egyházzal kell vigyázni.
@dark future: "off:
"de, a vírusok végül is ilyesmik"

nem vagyok erős bioszból, de szerintem amelyik vírus mindent agresszív módon elpusztít, az éppen a magas mortalitás miatt nem lesz annyira sikeres, mert egyszerűen nem lesz lehetősége elterjedni, lokáli gócokban marad meg, és végül a populációja összeomlik (lásd pl. ebola és társai) "

a letalis virusok idovel "legyengitik" magukat pont azert hogy ne oljek meg a gazdit.

ez akar a politikaban is mukodhet...
@Tóta W. Árpád:
"fentebb mondtam, mi az oka: hegemóniára törekednek, és az nem lett meg. és persze billeg még a 2/3 egy kicsit."

Hogy érted, hogy nincs hegemóniájuk? Ha meglesz a 2/3, akkor meglesz az is, akkor mi okuk lenne letargikusnak lenni?

"nyugi, rá fognak hajtani a jobbik bázisára. ez lesz az egyik legkellemetlenebb jelenség."

Nem hiszem, hogy a te szemszögedből kellemetlen lesz. Hiszen az a "ráhajtás" szerintem - sajnos - az érdemi politizálás helyett az lesz, Orbán elárulja, hogy árpádsávos alsógatyát hord vasárnaponként, és tusnádfürdőn megint megígéri az autonómiát a székelyeknek. Pedig duma helyett inkább az kéne, hogy elveszi a segélyt, és szétcsap a cigánybűnözők között.
"hat hulye ez az ember hogy mindent ketszer mond, mindent ketszer mond"
@-JzK-:

az internal server error az egy extra feature a blog.hu-n.

éjjel szokott leginkább előjönni, és nem kell vele törődni, mert a kommentet általában attól még elteszi.
4 óra körül futnak mindenféle karbantartó scriptek, és azok okozzák. remélem, az új kormány ezekkel is leszámol!
@-JzK-: "Nem hiszem, hogy a te szemszögedből kellemetlen lesz. Hiszen az a "ráhajtás" szerintem - sajnos - az érdemi politizálás helyett az lesz, Orbán elárulja, hogy árpádsávos alsógatyát hord vasárnaponként, és tusnádfürdőn megint megígéri az autonómiát a székelyeknek."

es ez miert ne lenne kellemetlen?
@-JzK-: "Hogy érted, hogy nincs hegemóniájuk? Ha meglesz a 2/3, akkor meglesz az is, akkor mi okuk lenne letargikusnak lenni?"

épp most szomorkodtál, hogy benn van az lmp!
@Tóta W. Árpád:
"a világnézeti semlegességbe nem tartozik bele a plurális demokrácia elpusztítására törő erők tolerálása."

De ez így megfoghatatlan, mit jelent ez így konkrétan? Van egy párt, nem sért törvényt, indul a választáson, ott elér egy jó eredményt, és erről az X pártról néha egyes megélhetési rettegők elkezdenek üres jelzőket puffogtatni. Egyszer csak betiltod?

"Kb 500 ezer meleg van ebben az országban. Miért ne lehetne egy párt, ami nem utálja őket??"

A többi sem utálja őket, maximum nem tolja ezt a dolgot, mert a buziságot buziságnak tartja. :-)
Vagy ahogy az Egyház tanítja: a bűnt gyűlölni, a bűnöst szeretni.

"Ezek nem ártanak senkinek, azok a pedofil papok, szóval inkább a katolikus egyházzal kell vigyázni."

A buzik önmagukban persze, hogy nem ártanak, a Jobbik se kívánta kivégezni őket, csak nem szeretné, hogy buzulást annak is a képébe tolnák, aki ez iránt nem vonzódik. Vona is azt mondta, hogy semmi baja nincs azzal, hogy ha valaki otthon vagy egy erre szolgáló melegbárban buzul.

Nem tudom mért kéne azokkal az emberekkel szemben, akik elkövették azokat mindig kihangsúlyozni, hogy azok biz katolikus papok? Vajon az is ilyen fontos info lenne ha egy ateist önkormányzati ügyintéző lenne? Nem a katolikus egyházzal kell vigyázni, hanem max a pedofilokkal. Az meg előfordul vallástól és foglalkozástól függetlenül.
@huba:
Mér, mit fájna az neked?
@Tóta W. Árpád:
De én nem vagyok Fidesz, sem fideszes. :-)
Orbánnak nem hiszem, hogy számítana az LMP.
De a fideszesek sem túl lelkesek. Én egyszerűbb magyarázatot tudok:
Eddig mindenki várta ezt a napot, mint a világosságot, aztán eljött, és úgy üresen néznek maguk elé, hogy nabazz, ennyi az egész?
@-JzK-: én se szeretem, ha az arcomba tolják a tetemcafatot, mert nem vonz, de mégse akarom a körmenetet betiltani. hadd menjenek kör, egészségükre.

btw az ateista önkormányzatis pedofíliája akkor lenne érdekesebb önmagánál, ha az ateista internacionálé vagy a belügyiniszter falazna neki, ahogy a pápa a papoknak, de ez másik téma, hagyjuk most, majd lesz még.
@-JzK-: "Nem tudom mért kéne azokkal az emberekkel szemben, akik elkövették azokat mindig kihangsúlyozni, hogy azok biz katolikus papok?"

mert az egesz egyhaz rejtegei oket.
@-JzK-: te mondtad: "sajnos - az érdemi politizálás helyett az lesz,"
@huba:
Mert ezt arra írtam, hogy a Jobbikos bázisnak nem azzal fog udvarolni, hogy mittom előírja, hogy mindenkinek halálbüntetés terhe mellett imádkoznia kell, hanem csak ilyen szimbolikus dolgok, amik ha valakit nem érdekel, egyszerűen átkapcsol.
@-JzK-: "hogy mittom előírja, hogy mindenkinek halálbüntetés terhe mellett imádkoznia kell"

kar, pedig ez fun volna...

meg eljohet.
@Tóta W. Árpád:
Azért ez elég durva analógia. Az ereklyetisztelet ősi és tiszteletre méltó hagyomány, a keresztény (katolikus) hit természetes része. A buzifelvonulás sem nem tiszteletreméltó, sem nem hagyományos, sem nem szükségszerű része a homoszexuális életvitelnek.
Vagyis attól, hogy nincs buzifelvonulás attól nem sérül a szexuális önrendelkezés, hiszen buzulhat a saját (meg mások) lakásán.

Ha az ügyintézőnek falazna a belügyminiszter akkor senki se mondaná, hogy rohadt állam, szűnjön meg.
de azt igen, hogy a belügyminiszter ölje meg magát, mielőtt széttépik.
@Tóta W. Árpád:
De egyrészt itt nem konkrétan XVI. Benedek pápát szidták, hanem úgy en bloc a Katolikus Egyházat, másrészt a belügyminiszter jóval kevésbé jeleníti me az államot, mint a mindenkori pápa az Egyházat. Ha az izraelita hitfelekezet kapcsán csak 20adennyire általánosító ítéletek elhangzottak volna azért, mert egy rabbi mondjuk molesztált volna valakit (ilyen is történt), akkor már rég előrántották volna a stop táblát, azt bizonyos pergátló kifogást, amit antiszemitizmusozásnak hívnak.
Nem tudom megvan-e az a régi vicc az átkosból arról a kifogásról, hogy "de amerikában meg verik a négereket". Na, körülbelül ilyen szintű toposzt vagy mémet kreáltak ebből a pedofilpapozásból. Most már a bunkó vadateisták minden vitában erre fognak hivatkozni.
SPORTSZERŰTLEN!
van meg egy baromi izgalmas kerdes: lesznek e visszalepesek a masodik forduloban? tippek?
@huba: tipp: nem. mindenkinek drágább a megszerzett piaca, mint hogy rögtön összeálljon vkivel. idővel viszotn kialakulhatnak kínos szövetségek (fidesz-lmp, mszp-jobbik, mszp-lmp), sőt minden lehetséges felállás kínos.
ha jol latom a fidesz nem bukhat 7 vagy tobb korzetet. szerintem nagyon "aktivak" lesznek ott ahol nem tuti a gyozelem.

lefizetnek 1-2 szocit vagy jobbikost.
simán meglesz, nem kell izgulni.
És te is attól félsz, hogy Orbán most führer meg despota lesz?
@-JzK-:
"Azért ez elég durva analógia. Az ereklyetisztelet ősi és tiszteletre méltó hagyomány, a keresztény (katolikus) hit természetes része."
Előkeresnéd az Újszövetségből az évenként tartandó kötelező körmenetet előíró passzust?
Ereklyetiszteletről meg valamiért a bálványimádásra asszociálok elsőre, de biztos bennem van a hiba.

Persze lehet mondani, hogy ezek a dolgok a történelmi egyház kultúrájának részei, de azért volt egy pont a katolikus vallásban, amikor pont olyan idősek voltak, mint a melegfelvonulás most.
Vagy mostantól senki sem találhat ki új mémeket, pont elég van a raktárban?
@huba: "amugy ezek miatt kell a fidesznek a 2/3. pl hogy modositsa a nepszavazasi torvenyt."

Csak megkésett a bölcseség ;)
A vizitdíj szavazás előtt oly előremutató és demokratikus lett volna... ;)
@Tóta W. Árpád: "megeszi és elszaporodik rajta, szóval gátlás nincs."

Inteligens élősködő nem akarhatja elpusztítani a hordozóját ;)
@-JzK-: "És te is attól félsz, hogy Orbán most führer meg despota lesz?"

Igen, attól.
@-JzK-: "nem érzed önellentmondásnak, groteszknek a liberális cenzort?"

Normál esetben igen, ha azonban határokat jelölsz ki (tévedésekkel ellentétben a liberalizmusnak alapvető része a határok kijelölése), és a határokat megsértik akkor már nem.
Ami a határt átlépi (ami egy liberálisnál tipikusan magasabb mint úgy általában), ott már tiltás van (legdurvább példa: ne ölj embert) és a tiltás egyben cenzúra is, hiszen ha az a szabály, hogy ne ölj embert, akkor azt az üzenetet, hogy "ölj embert" már lehet tiltani, ha *valós* veszélyt jelent. [és az ámokfutó cigány sorozatgyilkosok bebizonyították, hogy létezik olyan, hogy a leírt/kimondott szó valós veszély is egyben].

Szóval mélyedj el egy kicsit még, ne csak a felszínt kapirgáld.

A tévedésed: a liberalizmus nem anarchizmus, ahol már mindent lehet.
@Tóta W. Árpád: "egy szoci elő teszel egy nokiásdobozt, akkor előbb-utóbb elrakja."

Legalább te ne essél a demagóg duma bűvkörébe. Elteszi azt a fideszes hivatalnok is.
@-JzK-: "Orbán most führer meg despota lesz?"

- Illik-e a személyiségéhez?
- Mennyire korlátózó a környezet?
@dark future:

Való igaz, s pl. a Mikolákat, meg a kötéllel követelőző Kövér egyedeket is hátranyomták a sufniba...:)

Igazából nem volt olyan arc, aki égbekiáltó marhaságokkal szórakoztatta volna a népet.
@dark future:
valószínű, hogy ha a t. "emberiség" nem vesz visszább a szent verseny-imádat hevületéből, akkor a glóbusz jelentős hányadán hiú ábránd marad a kooperativitás térnyerése...

egyébként is, amit ma erős eufemizmussal "verseny"-nek szokás megcímezni, az jórészt türelmetlen tülekedés, gyilkos kiszorítósdi...
@dark future:
jönnek ne félj. lesz itt olyan kárörvendés TWÁ-nak tulajdonított, búvó patakként fel-felbukkanó feltételezés (mit feltételezés? vérvád), mely szerint oktondi ballibsi (vagy mi)...
ettől még lehet, hogy "balos"-nak osztályzott nézet-elemek is domináns építőelemei a nézet-rendszerének...
@huba:

Az LMP-nek formálisan nem kell visszalépnie, mert nem sok helyen vannak benne az első háromban. A választóikat viheti akár a fidesz, akár az mszp (ha egyáltalán elmennek szavazni, többnyire nem, mert ők ugye másfajta politikát szertnének).

A jobbik sem az mszp, sem a fidesz javára nem fog visszalépni, mert ez náluk presztizskérdés. Ha van egy csepp eszük, akkor viszont Edelényben a független polgit fogják támogatni, mert esélyes lehet, ráadásul a céljai és a retorikája is hasonló, mint az övék. Ha nem, akkor az 1+1 itt is 0 lehet.

A legnagyobb csaták szerintm Bp-en fognak folyni, a XIII-ban Szanyi és a fideszes fej-fej mellett, a XI-ben meg a cinikus-mocsok Molnár Gyula ellen a Fidesz (az Orbán Anitás (BKV-s) botrány után) az ejtőernyős Simicskót bírta ideküldeni, így a nagy kérdés inkább az, hogy melyiküket utálja jobban a 16-os választókerület.
Eddig is tudtuk, de így, tételesen, listaszerűen elég sokkoló: index.hu/belfold/2010/valasztas/a_partepites_helyett_a_paranoias_felelemmel_igazgatta_david_ibolyat/

Sztálin legjobb növendéke ez a nő.
@Tóta W. Árpád:

basszus, hülyülök elfele

szilyt olvasván (szily.blog.hu/2010/04/12/ezt_volt_narancsoskent_kikerem_magamnak) jöttem rá, hogy nem az ésre, hanem a narancsra gondoltam, ott jelent meg ez az újságírás szégyenfoltja. tényleg nem mindegy, bocsánat.
@dark future: "A legnagyobb csaták szerintm Bp-en fognak folyni, a XIII-ban Szanyi és a fideszes fej-fej mellett, a XI-ben meg a cinikus-mocsok Molnár Gyula ellen a Fidesz (az Orbán Anitás (BKV-s) botrány után) az ejtőernyős Simicskót bírta ideküldeni, így a nagy kérdés inkább az, hogy melyiküket utálja jobban a 16-os választókerület."

a kerdes hogy ki veszi meg kilora a harmadik indulot?
@dark future:

Nem vitatom a leírtakat, csupán Molnár Gyuláról lenne néhány kérdésem: vannak vele kapcsolatban konkrét információid, vagy egyéni ellenszenv miatt tartod cinikusnak és mocsoknak?
@forgó hangszóró:

"egyébként is, amit ma erős eufemizmussal "verseny"-nek szokás megcímezni, az jórészt türelmetlen tülekedés, gyilkos kiszorítósdi... "

Továbbá azt felejtik el a versenypártiak, hogy igazi verseny, egyenlő esélyekkel csak a tankönyvekben van. A valóságban mindenhol az erősek befolyásolják a piacot.
@pimpalini:

Pl.: index.hu/video/2008/06/06/a_rio_penzelte_a_xi_keruleti_polgarmester_kampanyat/?s=

Önkormányzati ülések videóiban most nincs kedvem és időm keresgélni, ott is volt néhány emlékezetes megnyilvánulása a kedves polg.mester úrnak. (Nem vagyok mazochista, csak XI. kerületi, így néha belenézek.)
@dark future: Nem csak te hulyulsz elfele, szily is. :)
@anyátok:
haloványan reménykedjünk, hogy nem fogja ezt az allűrt felvenni, azonban, ha a parlamentben elérik a 2/3-ados többséget, nagy a valószínűsége a következő hozzáállásuknak:
"hiába ugat nekünk az ellenzék(ség), azt kalapáljuk törvénybe, amit akarunk. néha-néha odapirítunk nekik, hogy kuss, mert kitapossuk a beleteket!..."
@dark future:

Így már érthető.

Nekem csak a gyans bezárások jutottak alapból eszembe, amikor ugye a két kib. nagy tetű szórakozóhely miatt a kiskocsmák és éjjel-nappalik bezárattak este 10 után...:)

Olyan álszent indokkal, hogy tevékenységük lehetőséget teremt a lakók nyugalmának megzavarására...:D

Pedig állati jó helyek vannak/voltak a XI. kerületben.
kedves Árpád,

nem tudom olvasod-e még az ide érkező kommenetket, azért röviden pár szót:

van pár megjegyzésem/válaszom az általad felvetettekre
- vita kivel? őszintén kivel kellett volna orbánnak leülni vitázni? mesterházi tényleg below the line... bokros tanárúr kedves, vele érdemes lehet egy egyetemi szemináriumon megvitatni tankönyv szagú kissé elavult elképzeléseit. vonával tényleg minek? schiffer andrás üde színfolt, de hogy miniszterelnök jelölt lett volna azt ő sem gondolta komolyan. ellenzéki párt vezető jelölt volt az első kör előtt.

vita kinek?
- az a néhány ember akit érdekel a demokrácia, az ország sorsa és tájékozódik bőven informálni tudta magát vita nélkül is és pontosan tudja jelen helyzetben kitől mit várhat.
- a vita a vetítő televízióscsatornának jó lett volna reklámbevételben max.
- elnézést az elitista nagyképű megjegyzésért, de az a sok proli aki a győzike helyett nézte volna, vagy aki el sem ment szavazni, illetve aki az elmúlt 8 év után még mindig a maszop és szdsz bizonyítványát magyarázva akarta volna verni a nyálát a vitán, annak minek?

a publicisták demokratikus feladata a számonkérés! értem. egy pici real-politik azért ettől függetlenül lehetne benned ettől függetlenül. vázold már fel kérlek reálisan a lehetőségeket 2010-ben.
- feladvány: ki a fenétől várható az ország elindulása előre? ja, és 5-ből lehet választani (A-E). nincs F válasz.

kezdjük el azon törni fejünket MI hogyan tehetünk ahhoz hozzá, hogy az ország előre elinduljon és az a posztkommunista fertő amiben 8 éve rohadunk hogyan mosható le a leghamarabb
- javaslom a szocialista érzelmű tanult olvasóknak, hogy lépjenek be az mszp-be és zavarják el az elvtársakat, hogy legyen végre egy nem szalonképtelen baloldali párt, mert demokráciához szükség volna rá!
- javaslom mindannyiunknak, hogy húzza be a fenekét és kezdjen el szorgalmasan dolgozni, szociális segélyt elfelejteni
- javaslom minden közszolgának, hogy becsületesen és keményen dolgozzon. ismétlem: dolgozzon (ez napi minimum netto 8 órát jelent a versenyszférában, ebédszünet, és pofázástól nettósítva)
- csak ez biztosíthatja az ország felemelkedését és a jobbikhoz hasonló tömeg-felháborodások elfüstölését
@zr: azt értem, hogy a vitának ilyen kinek-nagyobb-a-farka dimenziója is van, le is írtam. csakhogy volna annak olyan funkciója is, hogy _konkrét kérdéseket_ megvitassanak, pl hogy mégis milyen adórendszert, nyugdíjrendszert, eü-finanszírozást szeretnénk.

annak, aki bele van szeretve valamelyik jelöltbe, persze nem fontos ez, sőt direkt tapsol, hogy milyn ügyesen hallgat a vezér. de aki nincs beleszeretve, annak vita/program nélkül nincs is oka oda szavazni.

"ki a fenétől várható az ország elindulása előre?"

attól tartok, hogy még a kétharmaddal is túl lettek becsülve a kormány lehetőségei. elsősorban az ún. lakosságtól várható. a kormány dolga, hogy megkönnyítse az egyéni kezdeményezések sikerét. jó esetben ez benne van a fideszben.
@Tóta W. Árpád:

Vicces, hogy miután az országnak de facto lett miniszterelnöke, Mesterházy még mindig miniszterelnök-jelölti vitára invitálta Orbánt (hvg.hu/itthon/20100412_mesterhazy_attila_mszp_valasztas_2010).

Elvtársak, ez a hajó már elment.
Angyalföld (www.youtube.com/watch?v=yryypuqoZmo&feature=related , 1:33-tól) még kitart, de a nagy narancssárga tenger lassan mindent elborít, az aranykornak (kapcsolat.hu/blog/koszonjuk_a_nyolc_evet) sajnos vége.

Orbánnal vitatkozni meg maximum napirend előtt lehet majd, két percben.
nem kötelető me-jelöltinek hívni, szerintem a lényeg az, hogy kéne vitázni. arról, ami lesz vagy legyen. nyilvánosan. amit erről orbán mond (hogy ne legyen társasadlmi vita), az faszság. sőt anélkül nem fog menni. holnapra megmondom.
hülyeblogmotor
itt vannak a linkek jól:

hvg.hu/itthon/20100412_mesterhazy_attila_mszp_valasztas_2010

kapcsolat.hu/blog/koszonjuk_a_nyolc_evet
Vitázni kell. De ennek a színtere a parlament, a bizottságok, a szakmai konferenciák és az egyre webkettesebb média legyen. Értékes javaslatok, sőt javaslatcsomagok (pl.: kilabalas.hu/ ) az elmúlt négy évben is születtek, majd tűntek el gyakorlatilag nyomtalanul. Ilyenekre ezután is szükség lesz, és nem csak a Századvégtől.

Node miért és miről kellene vitatkozni Mesterházyval? Vitatkozzon vele a Bács-Kiskun Megyei Bíróság...
sztem majdnem mindenkivel érdemes vitatkozni, pl ezért nem zártam még le a kommentelést. (ennek ellenére hogy a webkettő legyen a tere, hát nem tudom, kurvára fileterzni kell. gyurcsány se sok ötletet kapott a blogja kommentjeiből!)

nagyon jó példa a jobbik. évtizedekig ment, hogy erről és ezekkel nem vitatkozunk, nem PC, nem vitatéma. kár volt!

orbánnak most szivaccsá kell változnia, és felszívni minden értelmes javaslatot, akár a szocik, akár a libsik, akár a nácik jönnek elő vele. lássuk be, a fidesz kurvára korlátolt egy társaság, nem fog egyedül menni, pl mert nem látnak rá vagy nem is ismernek egy csomó szubkultúrát, kultúrát, szcénát, problémakört.

ma voltam a nemzetiben, nagyon fasza előadás volt, gothár-rendezés alföldi színházában, varró d. fordításából. kreatív, szellemes, érdekes, lebilincselő, perszde szerintem. ehhez kéepst pl az index fórumán (webkettő!) már megy a nyígás, hogy Alföldi Róbertnek Mennie Kell, az o4rszág segglyuka, a címeres faszszopók céhe, a magyar hírlap vezércikkben figyelmeztet, hogy a kultúrát is meg kell ám szállni. hát szóval jó lenne, ha orbán nemcsak a sleppre hallgatna, holott sajnos hajlik erre.
@dark future: btw még mesterházyval is volna miről. pl hogy ebben a 8 évben mi volt az amire mégis azt mondja orbán, hogy az jó volt, megtartjuk. mert nyilván nem igaz, hogy semmi.
@Tóta W. Árpád: "btw még mesterházyval is volna miről. pl hogy ebben a 8 évben mi volt az amire mégis azt mondja orbán, hogy az jó volt, megtartjuk. mert nyilván nem igaz, hogy semmi. "

majd kiderul hogy kepes e erre. 8 eve meg nem volt.

alfoldinek sem sok remenye lehet. 12 eve meg uj nemzetit is epitettek. de hatha ez a viktor mar nem az a viktor.

de kurva szar hogy mara tenyleg mar csak a remeny maradt...
@Tóta W. Árpád:

ez is probléma, de ez egy másik.

a webkettőt se csak a hülyegyerekek használják, sőt amennyire én látom, a színvonalas és olvasott (főként politikai) blogok mögött nagyrészt profik állnak, pontosan meghatározott érdekekkel és célokkal. hogy ennyi időt elvisz a moderálás, az meg részben a ti (mármint index rt) hibátok, egyszerűen semmiféle épeszű indokot nem tudok elképzelni, hogy miért késnek éveket alapfejlesztések (vagy a managementeteket nem érdekli a dolog, vagy a programozóitok tudnak nagyon jól hazudni).
@Tóta W. Árpád:

ez is probléma, de ez egy másik.

a webkettőt se csak a hülyegyerekek használják, sőt amennyire én látom, a színvonalas és olvasott (főként politikai) blogok mögött nagyrészt profik állnak, pontosan meghatározott érdekekkel és célokkal. hogy ennyi időt elvisz a moderálás, az meg részben a ti (mármint index rt) hibátok, egyszerűen semmiféle épeszű indokot nem tudok elképzelni, hogy miért késnek éveket alapfejlesztések (vagy a managementeteket nem érdekli a dolog, vagy a programozóitok tudnak nagyon jól hazudni).
@dark future: emberhiány van a fejlesztőknél, és sok időt elvisz a meglévő dolgok karbantartása.
@Tóta W. Árpád:

"orbánnak most szivaccsá kell változnia, és felszívni minden értelmes javaslatot, akár a szocik, akár a libsik, akár a nácik jönnek elő vele. lássuk be, a fidesz kurvára korlátolt egy társaság, nem fog egyedül menni, pl mert nem látnak rá vagy nem is ismernek egy csomó szubkultúrát, kultúrát, szcénát, problémakört."

Hát igen, én is abban bízom, hogy hallgatni fognak a civil kezdeményezésekre, mert azt sajnos tudjuk, hogy a pártok "taposóemberei" nem feltétlenül kreatívak/szakértők.

Apropó ha már slepp: nem tudjátok vasárnap este ki volt az a magas, vékony, ősz hajú, szemüveges fazon aki Orbán mögött állt? Azt hiszem jobb oldalon, s nem nagyon látszott a többiektől.
@Tóta W. Árpád:

avatár az bezzeg van :-) nem lett volna ez se sokkal nagyobb meló... (három mező: blogID, userID, status (-1: blacklist, 0: neutral, 1: whitelist), nullás blogID a globális beállítás. esetleg még egy dátum mező, hogy ne ragadjon be örökre valaki egy hülyeségért)

ezzel egy jó csomó időt megspóroltak volna már nektek, ami forintosíthatóan valószínűleg jóval több, mint húsz-harminc programozói munkaóra. bokrosokra nem csak makrogazdasági szinten lenne szükség :-).
@Tóta W. Árpád:
Ha az indexnek nem volna koncepciója és stratégiája, már nem lenne munkahelyed. Lehet vitatkozni arról, hogy egy intézkedés jó vagy sem, de nincs értelme. A 2/3-ad azért fontos, hogy a Fidesz egységes stratégiába, stratégiákba illesztett intézkedések sorozatát tudja meghozni, úgy, hogy az egyes elemek elleni kötözködés minél kevésbé hátráltassa a stratégiai célok megvalósítását.

Az elmúlt 8 évben odáig még volt stratégia, hogy jóléti rendszerváltás. Ha a stratégia nem lett volna hibás, az elemei kétségbe vonhatatlanok lehetnének, mégha az elemein éveket lehetne vitázni. Azóta semmiféle stratégia nem volt, csak ad hoc ötletelés és befejezetlen kísérletek sora. Fogalmam sincs, melyik elemeiről lenne érdemes vitázni.
@xsasha: "A 2/3-ad azért fontos, hogy a Fidesz egységes stratégiába, stratégiákba illesztett intézkedések sorozatát tudja meghozni, úgy, hogy az egyes elemek elleni kötözködés minél kevésbé hátráltassa a stratégiai célok megvalósítását."

Ez mind nagyon szép és igaz.
Kéri is a fidesz a társadalom felhatalmazását ehhez az egységes intézkedésekkel kialakított szép jövőhöz... de mi is ez pontosan?
Mihez is adjam én a hozzájárulásom?
@eMeL:

"Mihez is adjam én a hozzájárulásom?"

fidesz-igeretek.blog.hu/

Nagyjából ehhez, bár ahogy Ferinél már megszokhattuk, nincs kibontva az igazság összes részlete...

Még egy rossz hír:
Ha valami rosszul sülne el, attól még Viktorék nem fognak felállni idő előtt. A 4 év ugyanúgy kijár nekik is, mint Feriéknek. Az ország érdeke másodlagos.
@eMeL:
Bocs, ide rég néztem.
Szóval pontosan? Nem is tudom, hogy egy ilyen kérdésre milyen választ vársz. Kérdezz konkrétat, konkrét választ kapsz.
süti beállítások módosítása