W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Non sequitur

2009.08.14. 05:15 Tóta W. Árpád

Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már megjelent, be is bukott azonnal az ingatlanadóval, mármint hogy a Fidesz nyomtatott szövege szerint az jó dolog, a beszélt szöveg szerint meg rettenetes, úgyhogy mehet a kukába az egész jövőkép. Jobb nem szarakodni semmivel, ami számonkérhető.

Ott tartunk még mindig, hogy bezzeg az Orbán-kormány alatt mi volt, és ahhoz képest mi lett utána. Ez a végső, és eddig az egyetlen érv, már annak, aki nem hívő típus. A Fidesz már egyszer kormányzott sikeresen, és akkor nem volt elkúrás, pláne annak beismerése, nem volt radikális előretörés, sorozatgyilkosságok, zavargások, sem egyensúlyozás az államcsőd szélén, és loptak ugyan, de nem ennyit – szóval minden jobb volt, mint utána.

Ez így nagyjából igaz is, ez az érvelés képes feledtetni a kínos kérdéseket, hogy konkrétan a családi pótlék, a gyes, a munkanélküliség, a felsőoktatás vagy az egészségügy dolgában mit is csinálnának Orbánék. Legyen elég annyi, ők bebizonyították, hogy tudnak jól kormányozni, a részletkérdéseket firtatni meg merő kekeckedés, és aki sokat kérdezősködik, az bizonyára nem eléggé hazafias.

Csak négy évvel hosszabb memória kell ahhoz, hogy ez a magyarázat összedőljön. Ugyanis Orbán Viktor kormányát egy másik, hasonlóan szép emlékezetű kabinet előzte meg, a Horn Gyuláé. Akkor sem volt zavargás, se kiterjedt náculás – direkte fel kellett kérni Szabó Albertet színfoltnak –, a gazdaság szárnyalt, a tőzsdén robogott a bika. Özönlött befelé a tőke, Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát, és még szavazni is elfelejtett a végén. Egy pitiáner, nyolcszázmilliós (mellesleg pártfinanszírozásra félretett) sikerdíjacska története okozta csupán, hogy végül egy paraszthajszállal nyert az újdonsült jobboldal.

Tehát a szocialista párt, sőt az MSZP-SZDSZ koalíció is fel tudott mutatni egy sikeres ciklust. Nem igaz, hogy ők alkatilag, genetikailag képtelenek lennének épeszűen vezetni az országot. Joggal hivatkozhattak arra, hogy Hornnal ők már bizonyítottak, nem lesz semmi baj, a szakértelem megold mindent. Pontosan úgy, ahogy most az orbáni aranykor az alkalmasság illusztrációja.

Csakhogy a Horn-ciklus viszonylagos sikeréből egyáltalán nem következett, hogy 2002-től minden rendben lesz. Nem is lett. Ugyanaz a két párt, részben ugyanazokkal az emberekkel, eszmékkel, doktrínákkal irtózatos szart kavart, amit azonban az istenadta nép nem ismert fel – sem a szociknál alkalmasabb és hitelesebb alternatívát nem talált –, így megszavazta őket még egy körre. Az előző ciklusban maguk alá hordott trágyát ekkor sem sikerült nekik feltakarítani. Hiába volt a legendás szocialista hozzáértés és kormányzati tapasztalat, a szabaddemokrata szürkeállomány, a körülmények megváltoztak, új, más problémák kerültek elő, és ezekre nem sikerült megoldást találniuk. Az ország súlyos sebekkel, elüszkösödött, kezeletlen betegségekkel, idegbetegen várja az új erőt.

Amelynek egyetlen érve van saját maga mellett: hogy tíz éve már egyszer sikerült nekik.

A Magyar Szocialista Párt amúgy nem annyira Horn Gyula emléke miatt ütötte ki Orbánt a nyeregből, hanem mert leígérték a csillagokat az égről. Két ciklusukban elpróbálták ennek mindkét kifutását. Medgyessy ígért és teljesített, Gyurcsány megszegte ígéreteit. Jó kormányzás nem lett egyikből sem.



Címkék: kampány mszp fidesz történelem program

426 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr121308447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ungarische Titanic 2009.08.14. 10:49:36

Közeleg a választás. Újabb 4 évre eldől, hogy merre tovább, Ungarische Titanic.FlottahelyzetA hajó most tolatva száguld hátrafelé, kormányállásában öt elsőtiszt püföli egymást térképekkel és vonalzókkal, a legénység a raktérben póke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt egy dolog biztos: a jelenlegi koalíciónak buknia kell, mert gyalázatos munkát végeztek 8 év alatt. Értelmes ember nem hiszi, hogy Viktor száz évente egyszer született zseni, de jelenleg nincs más raktáron.

Történt már egyszer is itt olyan, hogy valakit azért szavaztak meg, mert a jelenlegi kormány is jó munkát végzett, de úgy gondoltuk, hogy X párt még jobban csinálná, ezért most jöjjenek ők? Eddig nem volt ilyenre példa. Mindig büntetőszavazás volt. Most is az lesz.
Mondjuk, az ingatlanadó jelen formájáért én se sok könnyet hullatnék.

"Legyen elég annyi, ők bebizonyították, hogy tudnak jól kormányozni"
Hogyne, én meg tudok repülőgépet vezetni, mert egyszer magasban átvettem a kormányt és nem csináltam nagy bajt. Mert kb. ez volt a nagy csoda.

"A Fidesz már egyszer kormányzott sikeresen, és akkor nem volt elkúrás"
Hát, azért a végét nem raknám ki az ablakba.

"Amelynek egyetlen érve van saját maga mellett: hogy tíz éve már egyszer sikerült nekik. "
Szerintem az egyetlen igazi érv, hogy nincs más. Tulajdonképp többre nincs is szükség.
"A Magyar Szocialista Párt amúgy nem annyira Horn Gyula emléke miatt ütötte ki Orbánt a nyeregből, hanem mert leígérték a csillagokat az égről."

Tévedni méltóztatik a T. Szerző. 2002-ben a Fidesz is leígérte a csillagokat az égről. A különbség nem az ígérgetés nagyságrendjében volt, hanem abban, hogy az MSZP és az SZDSZ 2002-ben nem viselt olyan nehéz terhet, mint amit Orbánék számára a mögöttük álló négy, sunyiság, pökhendiség, felfuvalkodottság (a teljesség igénye nélkül: koronaúsztatás, tüzijátékos beigli, Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska, háromhetenkénti ülésezés, csonka kuratórium) fémjelezte év jelentett. Ezekből az apróságokból fakadt azt a nüansznyi különbség, amelynek köszönhetően 2002-ben az MSZP és az SZDSZ nyerni tudott.
a szelektív emlékezet klasszikus esete.
- hornék simán privatizációs bevételekből konszolidálták (részben) a 94-ben szabadon engedett költségvetést
- a bokros-csomag egyetlen lényegi komponense a nagy kiadások (közalkalmazotti bérek, nyugdíjak) elinflálása volt az egyszeri durva forintleértékeléssel
- amikor bokros már tarthatatlan volt, kirúgták (pontosabban hetenkénti hisztériás lemondási közül az egyiket horn elfogadta), a helyére került megyó 97-re már 7%-os ÁHT-hiányt csinált.
stb stb stb.
Ez nagyjából így van. A Fidesz sikerrel tartotta sakkban a kormányzatot.
Ugyanezt Orbánnal nem lehet megtenni, ő kormányozni fog.
Szia Árpi!

Ez a poszt olyan, mint amikor a bíró a bokszmeccs elején csak annyit mond a küzdő feleknek:
- Boksz!

Nem húztál túl sokat ebből? Nem igazán tartalmaz semmilyen új információt, sem új gondolatot...
Te mindig utólag vagy nagyokos kedves W.

Most írod, jé, hogy elkúrták, 2006-ban mégis bőszen propagáltad őket. Úgy írsz, mintha a kedves sajtó nem lenne ludas abban, hogy az "istenadta nép megszavazta őket még egy körre".

Egyszer szeretnék már látni egy önkritikus írást a sajtómunkások részéről...
Tóta W. Nekrológ Árpád Orbánozik. Szokásos.
nos hogy disztingváltan fejezzem ki magam ez elég fos(csi) írás lett
Épp csak pár dolgot felejtesz ki, ami nélkül a Horn-éra egy még nagyobb szarkupac lett volna, mint így:
- privatizációs bevételek (pontos számot nem tudok, de szerintem kb. plusz egy év költségvetési bevételének megfelelő pénzhez jutottak a drága szocik...)
- óriási infláció (talán kb. 18-20 % is lehetett, ezáltal az állam jóval szabadabban ga(rá)zdálkodhatott...
- megszorítások
- Horn nagyságrendekkel inkább államférfi volt, mint jeles utódai
...valamint mindkét sikeres időszaknak a Bokros-csomag volt az alapja....1994ben már majdnem sikerült összehozni egy államcsődöt, amit '96ban is ippeghogy úsztunk meg.

Szerintem a legfontosabb kérdés a kommunikáció, na ez az amit még soha az életben senki nem csinált ilyen bénán.
az mszp a legalja, de a fidesz se jobb
Fentieken túl meg lehet említeni, hogy 98-tól a világon sorra jöttek a válságok; oroszok, távol-kelet, háború a Balkánon, stb. Hogy mit köszöszönhetünk később a "világgazdaság pénzbőségének", azt tudjuk...
Egyik kutya másik eb. Rendkívül elkeserítő hogy az alapján kell dönteni, hogy ki kavart kisebb, vagy nagyobb szart, ki navigálta közelebb az országot az államcsődhöz, vagy hogy ki lopott kevesebbet.

Naná, hogy a Fidesz nem jön elő programmal február-március környékéig. Nem hülyék ők. Addig a szocik, meg a legendás liberális szürkeállomány (haha :D) apró darabokra tépné a Fidesz programját, és papírgalacsinokat gyúrna belőle. Majd a választások előtt lesz valami program féle, de az is inkább nagy adag jól hangzó gondolat lesz, kevés ténnyel. Viktorék a maximális szavazatra játszanak, de nem akarják eljátszani azt sem amit nagyreményű hülyeferi eljátszott, történetesen, hogy áradozik a nagy jólétről, leígéri a csillagokat is az égről, aztán meg jön a hidegzuhany a megnyert választások után. Az már világosan látszik, hogy 4 évig is tudnak haragudni az emberek.Nem is kicsit.

Az azonban biztos, amit írtál is, hogy Fideszék már bizonyítottak egyszer, ezeknek a szoclibek meg kétszer se ment. Ha úgy nézzük Fideszéknek egyből egy, szoclibeknek háromból egy próbálkozás volt sikeres. Szomorú, hogy ez a legmeggyőzőbb érv, de ha nincs más engem meggyőz.

Mellesleg az írás jó, és a címe nagyon tetszik.
Ismét egy gyönyörű cikk.....na és?
így igaz. szép holnap...
Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a Horn-éra idejére esett az állami vagyon szinte teljes privatizációja, ezért voltak az államnak komoly bevételei, és eredményei. Állítom, ha akkor a szocik még négy évig maradnak, bedől az egész.
Én jobboldali vagyok de esküszöm hogy ha a baloldal jó eredményeket tudna felmutatni,rájuk szavaznék m,ert az ország jövője fontosabb mindennél.Nem jó összemosni a pártokat,szerintem ha egy párt csak egy kicsivel is jobb rá kell szavazni,ez viszi előre a társadalmat.A Fideszre nem tudtak rábizonyitani semmi szélhámosságot,mig a baloldalnál egymás után buknak le és ez erősen erkölcsrombló,mert ha nekik szabad?.....
Hagyjuk már ezt a süketelést a Fidesz-programról, ugyan melyik az a hülye párt, amelyik megmondja az őszintét. Az MSZP milyen programmal állt elő 2006-os választások előtt? Adócsökkentéssel meg, amit a szem-száj kívánt. Aztán lett is köszönet belőle. A lényeg, húzzanak el, elég volt 8 év belőlük, annyit loptak, amit más beoszt tíz ciklusra, most egy darabig senki nem kívánja még csak látni sem őket...
Remek! És mit akarsz mondani ezzel a cikkel, Bélám?
A Horn kormány, mint aranykor? Bő félév semmittevés után egy brutálisnak szánt, bizonyos értelemben azzá is lett, más szempontból szánalmasan kevés és a korábbi problémák ciklikus újratermelődését kiváltó-fenntartó Bokros csomaggal. Amelynek két hatékony eleme: a forint csúszó leértékelése és a vámpótlék ma már, szerencsére, kizárt. Utána lassú javulás, esztelen privatizációval (pl. a gyakorlatilag ingyen elpasszolt Budapest Bank). Nem csoda, hogy a Fidesz győzött 98-ban, a 35 éves Orbán Viktorral és nulla kormányzati tapasztalattal
Első...kérdésem:) Mit látsz Árpi: költözzünk vagy ne? Mert aki nem hívő, szocialista utópiái sincsenek, az ultrától meg fázik, így se jobb, se a bal, se a még Jobb nem cimbi...szóval vegyünk még tartós tejet?
Amúgy meg Tóta W kifejezetten nem látszik érteni a Fidesz szavazók mentalitását. Ez az "álljon már elő a Fidesz a programmal" dolog nem a szavazótábor, hanem az ellenfelek szempontja. A hívek simán benyelték 98-ban is a választási programtól eltérő kormánypolitikát. Sőt, addig kormányzott jól a Fidesz, amíg leszarták, hogy mit ígértek korábban.
A négy évvel ezelőtti memóriám azt mondja, hogy Bokros-csomag. A szakértelemmel megalkotott rendeletek jó részét az AB megsemmisítette, és mintha az MSZP-SZDSZ osztogatásban-megszorításban szeretne gondolkozni -- ha van alternatíva, ha nincs.
Ami a családi pótlékot, GYES-t minimálbért és a 1998-2002-es ciklust illeti, amögött nem szimplán osztogatást látok, hanem valamiféle stratégiát. Ha megnézzük a demográfiai helyzetünket, kiderül, hogy édeskevés volt még az is -- ebben igazad van, Árpád...
Az MSZP-SZDSZ 6 és fél év "nem csináltunk semmit"-tel és 1 év elkésett kapkodással ügyesen elérte azt, hogy alig-alig legyen mozgástere a jelenlegi és következő kormányzatnak. Gratulálok.
Hogy Te mekkora hazaarulo kommenista vagy, Arpad! :-D

Jovore ilyenkor mar a talpadon tuzesvas meg eppen heggedo nyomainak emlekere elteted a jobboldalt!
"Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva."

Jaj, Árpi, dehogy várja el... azt várja el, hogy kádárizmus legyen, és legyen minden ingyér vagy féligingyér. Ezért váltott kádárista programra már az új SZDSZ is, igaz, kissé elkésve. Hallani sem akarnak semmiféle alternatíváról, ami egy van: az adók és járulékok drasztikus csökkentése. Amire felháborodottan vág vissza a politikus, hogy akkor mondják meg, hogy mit vegyenek el a kiadási oldalból. Mindenekelőtt a lopást, amire a III. Magyar Köztársaság állami és társadalmi berendezkedése épül. Aztán a szociális kiadások nagy részét, mert olyan a mesében sincs, hogy tíztagú famíliák gyakorlatilag közpénzen éldegéljenek tízezerszám. Ennyi a történet, amit ez a társadalom húsz éve nem képes felfogni. És állandóan akad rohadék, aki fentről azt hazudja neki, hogy van más választás. Mi az, hogy akad? Csak ilyen van jóformán.
Látom Árpi ismét megkerült a gyógyszered!

A fidesznek nincs programja: Te hol élsz ember? Szerinted részletes program kellene, az iránymutatás és az hogy egyszer sikerült szerinted mi? Ezzel az erővel foghatnák a szocik kezét mint az oviban!!!

A hornkormányról és a szocikról csak annyit, hogy akkor még fizikai melósként dolgoztam szarért a BKV-nál. Szerinted kit szivattak meg ? Van gyereked? Ahogy látom komám neked csak pofád!!!

"Tehát a szocialista párt, sőt az MSZP-SZDSZ koalíció is fel tudott mutatni egy sikeres ciklust. Nem igaz, hogy ők alkatilag, genetikailag képtelenek lennének épeszűen vezetni az országot." Ezeket a mondatokat éppeszű ember nem írja le se nem mondja ki!

Gratulálok Árpi!
már az első mondat - széles körben elterjedt - hülyeség. ha a fidesz megjelenne egy programmal, azt azonnyomban ízekre szedné az mszp exszdsz stb. összes szakértője + a sajtó. nincs az a program, amivel ezt ne lehetne megtenni, és így ab ovo defenzívába kényszeríteni egy kormányzásra készülő erőt. nyilván egy program mentén lehet kormányozni, de a kormányzási gyakorlat sokkal több összetevőből áll, pl. konkrét politkusok, célcsoportok, stílus, belső prioritások, stb. stb. ...és hát gyakorlat...pl. korrupciós hajlam, "ideológia" és így tovább. ha a választás szorosabb meccsnek ígérkezne, akkor talán elő lehetne állni egy prgrammal (azonosságok esetén:"na tessék ua. akarják!" különbségek esetén: " ezek meg vannak őőőrülve stb")... de mivel ilyen szoros küzdelem nem várható, felesleges tematizálása volna a választói piacnak egy ilyen program megjelentetése. tekintve, hogy már az első mondat ilyen hangulatkeltő, hamis premisszára épül, a többit talán el se kell olvasni. pedig mégcsak nem is vagyok fidesz szavazó (se).
W hozza a formáját, lássuk a cáfolatot:

"joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. "

mszp rizsa, lejárt lemez (az aktuális szóvivőn kivül max a hetihetesben kérték a programot, ha meg mondtak valamit, arra balról nem volt válasz)

"az bizonyára nem eléggé hazafias.": jaja, mezei komenista bértollnok ;-)

"bezzeg az Orbán-kormány alatt mi volt": jaja, GDParányosan csökkent adósság, D.209 a közelébe se vitte a kasszát

"egy másik, hasonlóan szép emlékezetű kabinet előzte meg, a Horn Gyuláé. "

no álljunk meg egy percre: eladták a vagyon javát és simán kiszórták volna a Bokros csomag utáni népbutításként, csak szerencsére egy hirtelen jött beadvány miatt inkább az államadósságot fizették ki belőle (tessék utána nézni, nem mszp-s beadvány volt, hanem kdnp-mdf, ha jól emlékszem: Gyuláék szivtak, de nagyot billent az egyenlegünk, jó ötlet volt, de nem balos!)
Szerény emlékeim szerint kicsit másképp volt. Hornék úgy kezdték, hogy 8 hónapig nem csináltak semmit, majd amikor már nagyon kellett, Bokrost bevetve állították helyes pályára a gazdaságot. (Itt persze klf. személyi ellentétekről is lehetne írni).
Orbánék "jó kormányzása" a gazdaság terén is csak addig tartott, amíg követték a "Bokrosi utat", utána elkezdték az "elkúrást", amit persze később a szocik felerősítettek.
Lehetne mindkét kormányról még sok mindent írni (ld: Hornék alatt a választások előtti robbantás sorozatok, amik a választás napján hirtelen végetértek, vagy Orbánék alatt az üres nemzetieskedés felturbózását,) de itt most erre aligah van hely.
Még csak annyit: szvsz 1990 óta a Horn-féle 4 éves kormányzás volt a legjobb.
Akkor mostmár talán hagyni kéne a fenébe mindkét felet és esélyt adni végre 1 harmadik félnek... Lehet a Jobbik mégjobb lenne ... miért ne? fidesz mszp szdsz mdf mind már kivérzett felesleges velük foglalkozni... és unalmas már hogy nincs alternatíva...
"Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva."

Pont ez az, hogy nem várja el. Csak annyit vár el, hogy "monnyonle". És ez az egyszerű embernek elég is.
Tóta W. barátunk még mindig ott tart, hogy Gyuláék bukását a Tocsik-ügy okozta pedig nem), egyébként meg nagyon jól kormányoztak... (pedig nem)
Továbbá még mindig azt mondja, hogy a Zorbánék csak azért kormányoztak olyan jól, mert nem csináltak semmit.

Tótával az a baj, hogy az elmúlt tíz évben nem tanult semmit. Akárcsak a többi szdsz-es, megrekedt az evolúcióban valamikor 1998 táján.

Ps.: Felmentem a fidesz honlapjára és mit találtam? Egy programot...
Jó, tudom, az neeem program, és a februárban megjelenő fidesz-program seeeem lesz program, mert a szocik és az szdsz-esek szerint neeem program az, amit nem ők találnak ki... :)

Nem szeretek a fidesz fogadatlan prókátora lenni, de amit a "baloldal" művel a fidesz programja körül, az bicskanyitogató, és szánalmas... :(
Ja és szerintem nem nácik vagy fasiszták a jobbikosok sem a gárdisták ez csak köpködés...
remélez ez a komment még belefér, és nem esik a cenzor áldozatául:

Én nem hiszem, hogy téged alapvetően az érdekel, mit csinálna a fidesz hatalmon. Hanem minden lehetőséget megragadsz ahhoz, hogy ekézhesd őket. Azzal, hogy nincs program, vagy éppen azzal, hogy náculnak. Mindezt azért teszed, hogy bármi módon - a magad eszközeivel - elkerüld, hogy hatalomra jussanak, mert Orbán nem neked adna kényelmes állami megrendeléseket, vagy mert félsz, hogy Dunába lövetné embertársaidat vagy valami hasonló borzalom.
Ettől függetlenül teljesen jogos felvetés, hogy miért nincs egységes program, miért mondanak mást, mint ami le van írva abban a néhány programkezdeményben, ami van. De nálad - szerintem - előbb van az orbánfóbia és utána jön az, hogy az értelmes, intelligens fejeddel milyen érvrendszert teszel mögé.
szokásos, szarkenés
Tanár úr, kérem, nem igaz, hogy Önnél a fiam bukásra áll nyolcadikban, ugyanis negyedikben Balogh tanárnőnél volt már gyenge közepes is, s a padtársa ma is csak gyenge közepes.
Van egy csőlátású barátom, aki szintén mindig az ellenzékkel foglalkozik, epdig 7 éve a szocik vannak a kormányrúdnál... A Horn kormányhoz: igaz,hogy özönlött be a tőke: el is adtak mindent, még azt is, amit nem kellett volna. Mert lehet, hogy új autót nem vesznek az emberek minden nap, de villamos energiát, gázt azt igen. Azaz eladtak 1000%-ig tuti üzleteket, piacot, aminek most isszuk a levét (hány áramkimaradás volt az elmút 2 évebn???, hány milliárd eurót vittek ki profitként ebből a tőkeszegény országból?)
Tehát szidjuk a fideszt o.k., de majd akkor, ha lesz miért. Meddig tart még ez a fajta bértollnokoskodás....:O(
Kedves Árpád! Sikertörténet a Horn kormány?
Nem hiszem el, hogy ennyire elfogult lehet valaki.
Alap a megítélésüknél: Medgyessyhez hasonlóan a '94 kampányban (selyembugyit a kurváknak, és ingyen numerát a melósoknak) eligérték a holnapi napot is. Hornék idején "ment el" az állami vagyon nagy része. A privatizáció szaldója hosszú távon negatív lett, a vállalt állami garanciák miatt (néhány óra alatt összeszedhető, és elemezhető az MNB és az ÁSZ, és a kormányzati portál adatai alapján). Nem tudták (nem akarták) kezelni a gázolaj-fűtőolaj problémát. Nem egyszer visszafelé módosították a jövedékiadó törvényt (lásd: Draskovics buli).
A Horn éra látszólag volt konszolidált. A náci rendezvények rendszeressé váltak, a rendőrség mentális és anyagi lezüllesztése akkoriban kezdődött.
A törvényalkotás a kétharmados többségük ellenére lelassult.
Józan paraszti ésszel belátható, hogy akik a "szocialista rendszert" képtelenek voltak normálisan menedzselni, azok a kapitalista államot nem tudják működtetni. Egyszerűen nem volt meg a "szellemi tőke" a szocikban, az SZDSZ meg a társasági életben kamatoztatta "szellemi fölényét" (ami csak a szocik mellett tűnt kontrasztosnak).

Kérdésem: Ha a mai vezetés orvosi pályán dolgozna, rájuk bíznád-e szeretteid, vagy a magad életét?

Üdv
Ejj ejj Árpi. Mit fogsz te kapni a post elsö feléért..... :P

Kell nekünk még vagy 60év, hogy juropéer legyen a lakosság gondolkodása is. Addig meg simán ellesznek Orbánék, vonáék meg a szocik is, Gyurcsánnyal az élen.
Azért én reménykedem, hogy az LMP is fog kapni legalább 10%-ot, az már jó kiindulási pont lenne 2014-re.
Az ingatlanadóhoz:

Az igen tisztelt Fideszes polgármesterem, háta mögött önkormányzati többségével épp a napokban szólított fel, hogy fizessek be a 13 négyzetméteres garázsom után ~20000 pengő aranyforintot. Építményadó jogcímen.

A képmutatás Chimborassoja.
Drága Árpád!

Csak négy évvel hosszabb memória kell ahhoz, hogy tudjuk, minden szavad hazugság. Volt náculás, pont a te Szabó Alberted és a Miép bejutása a parlamentbe a példa rá. Megszorító csomag kellett, mint most, mert ezek kurvára nem értenek semmihez, csak a lopáshoz, aztán meg emeljünk adót! Bazmeg ez nem reform! Ezt bármelyik hülye meg tudja csinálni. Ha neked ez reform, akkor ebből látszik, hogy hülye vagy. De mivel nem vagy hülye, ebből látszik, hogy egy fizetett bértollnok vagy.

Jah! és a Nemzetközi tőke meg azért áramlott az országba (ez miért is olyan jó?), mert elprivatizáltak mindent, most meg már nincs mit.
Hülye vagy Tóta. És aljas. De ezt eddig is tudtuk. Minek ezt állandóan közszemlére tenni?
jelentem, tóta w megőrült. vagy valami más baja van. elhagyta az ihlet, elhomályosult a szemüvege, nem tudom.
ez egy "cikk"? tudom, csak egy blogbejegyzés. de még énemgmondom.blog.hu-n vagy a mindhalaligmaszop.blog-on is gyenge lenne. olyan logikai csavarok, amiket már ovodában helyre kellett volna tenni.
árpád, meddig próbálkozol még?
lassan dolgozni kéne, nem?
elfelejtetted megemlíteni a pár tucat szarrá lőtt,pépesre szétrobbantott "vállalkozót" a Horn korszakból. ;-) Továbbá nagyvonalúan átsiklottál afölött is hogy a Horn "na és?!" Gyusziék még előbb a bőrt is lenyúzták Bokros "cirkuszi direktor" Lalival a zemberekről,EZÉR' buktak meg,+ egy-két olajfolt még az ő rucijukon is volt. Szánalmas vagy vazze, csak röhögni lehet rajtad. HA HA
Árpi, ez nem egy pártatlan írás!
Hornék a töküket vakarták Bokrosig, aki helyretette a gazdaságot úgy, hogy leszarta az embereket. Strukturális változásokat nem csinált, amikor lett volna lehetősége rá. Akkor most fogja be a pofáját, ne ugasson!
A fidesz kormányzás sikeres volt. Lehet kifogásokat találni, hogy bezzeg könnyű úgy, hogy Hornék rendbetették a gazdaságot vagy azt, hogy az utolsó évben már csökkent a növekedés, ami sohasem volt az ígért 7%. De ezek csak kötözködések. Mint ahogy az is, ami az írásod felütése, hogy nincs fidesz program.
1. Melyik az a program, amelyik megvalósult valaha? Megyáé részben? Ahogy OV fogalmazott korábban, nem a szavak számítanak, hanem a tettek.
2. Ki az, aki program alapján szavaz és nem szimpátia alapján? Kevesen. Szerinted hány ember tudja megnevezni a jelenlegi képviselőjét vagy a legutóbbi jelöltet?
A nép ostoba, még azok is akik amúgy nem volnának azok. A tömeg azonban mérhetetlenül. Ezért aztán megszavazza a szerencsétlenkedők ellenfeleit, és még az sem érdekli, hogy nem fogják emelni a gyest, 9-ről 6 hónapra viszik le a munkanélküli segélyt, az infláció alá tolják be a nyugdíjemelést. Lehet, hogy nem így lesz, de Orbán 4 évéből (1998-2002) ez is következhet. Mint ahogy a költségvetést megbillentő államilag támogatott forint-lakáshitel program. (Bocs 2001-ben 4,1% volt a hiány, azaz egy nyugis környezetben annyi, mint most Bajnaiéknak)
Mondjuk egy nagy pozitívumuk volt, a MIÉP-et kiszorították a palettáról, a Jobbik nagyobb falatnak tűnik most!
Le kéne már végre számolni ezzel a "virágzóországotvettátafidesz1998ban" Urban legenddel. Van már, aki ezzel szembenéz:

Pl.: "Bauer (...) Arról persze mélyen hallgat, hogy Bokrosnak alig volt szerepe az átmeneti egyensúlyjavulásban, mert éppen elkezdődött egy emelkedő pálya a világgazdaságban, másrészt a Surányi kezdeményezte csúszóleértékelés hozta meg a tényleges eredményt, amely a kisemberek tökéletes kifosztását eredményezte, miközben megteremtette ebből a jövedelemtranszferből a hazai burzsoázia gazdasági alapjait. Bauer dicsérőleg említi e korszakból a nyugdíjrendszer privatizációjának elindítását, amelynek súlyos következményeit ma még felmérni sem tudják azok, akiknek e magánkasszákból kellene a nyugdíjuk egy részét kapniuk, melyek folyamatos feltöltése több ezer milliárdjába került már eddig is a költségvetésnek, melyeknek így az államháztartási hiányban igen nagy szerepük van, s melyek tőkéje éppen most semmisül meg a szemünk láttára a pénzügyi válság hatására."

Czöndör Gyula, Népszabadság 2009. augusztus 10.

----

Személy szerint én abból az időszakból a folyamatos robbantásokra, kétszámjegyű inflációra, folyamatos botrányokra, "Ami itt van, az nem közbiztonság"-ra emlékszem. Hihetetlen, hogy egyeseknek az idő hogy meg tudja szépíteni az emlékeket.
Horn kormány, özönlött befelé a tőke. Ja, persze! (energiaszektor, reklám áron, állam által garantált haszonnal, stb...)
Ejj Árpikám, te tényleg nagyon sötét vagy! Végkiárusítás esetén a Saturnnál is verekedés van.
„…és loptak ugyan, de nem ennyit…”

Ezt honnan lehet tudni? Oké, hogy mindenkinek van egy szubjektív érzete, de lehet pontosan mérni a korrupciót? Nem lehet, hogy most csak jobban látszik? Már meg sem merem említeni, hogy esetleg most szigorúbb a kormánypártiakkal az igazságszolgáltatás, mint akkor volt.
Kihagytad az olajszőkítéseket, a robbantásos merényleteket, a bűnözést, korrupciót.

Egyébként nem akarom elkeseríteni az olvasókat, de jövőre nem lesz 14. havi nyugdíj, olimpia, kettős állampolgárság, 3.60-as gáz, ingyengyógyszer.
Viszont meg akarok nyugtatni mindenkit: ezek soha nem is lettek volna.
Az elemzők a Fidesz politikai stratégiáját elintézik azzal, hogy "szavazat maximalizálásra törekszik".
A "tábor" természetszerűleg tudomásul veszi, hogy a komcsikkal szemben minden módszer megengedett a hatalom visszaszerzésére.
A külföldet nem érdekli, milyen módszerekkel gyilkoljuk egymást.
A kívülálló meg még mélyebbre ássa magát, hogy már a zajokat se hallja.
Magyarország 2009.
Ez valami fantasztikusan mélyenszántó elemzés.

Valamit kellett már írni?
Jöjjenek a hippik, legalább a stílus újszerű lesz.
Ha a szocialistáknál nem működött egyik stratégia sem akkor miért csodálkoznak, ha a Fidesz egy harmadik stratégiát választ. Az MSZP már egy ideje abból él, hogy a legnépszerűbb ötleteket ellopja és sajátjaként propagálja - igy kezdte Gyurcsány emlegetni a képviselői költségtérítés megreformálását, igy lett Szepessy segélyt a munkából nevű ötletéből az út a munkába program, és a Fidesz három csapás tervezetéből a BTK szigorítása. Nem csoda, ha a Fidesz óvatos.
Szerintem ha a Fidesz ha nem csinál kormányprogramot, akkor is nyer. Ha korrektek, persze akkor lesz nekik programjuk és a miheztartás végett, még komoly céloknak is lesz helye benne, de szerintem elérkezett az a banánköztársaság ideje, amit már 1994 óta szajkóz OV.

Én szomorú vagyok, hogy Bajnai erőfeszítései miatt sem értékelik a baloldalt, de hát a "zemberek" többsége mindig a könnyebb ellenállás felé megy és az illúziókat kergeti, azokban szeret lubickolni és csak akkor veszik észre, hogy 60 cm-is a víz, amikor beleugranak, megnyomorodnak és képtelenek belőle felállni...Persze nem ő a hibás, hogy nem olvasta el a táblát, hanem mindenki más...Szóval lesz itt még sírás és jajgatás, és ha Jobbik lesz az erősebb ellenzék, hát...inkább színház lesz a Parlament, mint komoly fórum. Szóval emberek, tanuljatok nyelveket és sipirc ki merre lát!
Huh, ez azért nem semmi. Azért ne a fidesz hanem a mszp, mert az mszp is lám elrontotta. :]
Árpi nagy vagy, minden elismerésem. :]
Ha valaki azt szeretné megsaccolni, milyen lesz a Fidesz új kormánya, nem az 1998-2002-es ciklust kell elemezgetnie. Sokkal közelebb jut az eljövendő valósághoz, ha a Fidesz ellenzékben eltöltött éveit szemléli.

Szerintem még a jobboldalon sincsenek sokan, akik a 2002 óta eltelt időt az intellektuális töltekezés, vagy a nagyszerű ellenzéki teljesítmény, stb., stb. éveinek tartanák.

A jobboldalon is egyértelmű a mélyrepülés, a szellemi leépülés. Sajnos.

Egyedül az irtózatos protesthangulat tartja őket a víz felett, nem a teljesítmény. Ne legyen igazam. Meglátjuk.
Ebben a történetben, az elmúlt 21 éveben, az a szánalmas hogy vki szavazott egyáltalán a msz(m)p-re és az szdsz-re... Nem tudom, nem lehet, és nem is szabad elfogadni hogy ezek lopnak, azok is lopnak de kevesebbet! Nem, ez elfogadhatatlan!! 89-ben mindenkit aki pártfunkcionárius volt bármilyen szinten, aki kiszolgálta az előző rendszert, felelőségre kellett volna vonni, és teljes vagyonelkobzás! Mindegy hogy újságíró, vagy miniszter... kitisztúlt volna a genny az országból. Úgy érzem hogy a felelőségre vonást nem lehet és nem szabad elkerülni, kívánom hogy a fidesz 2/3-os többséget kapjon és ezt meg is tegye, számoltassa el, és vonjon felelőségre, de sajnos nem fognak, mert az ő kezük is sáros... "Teccettek volna forradalmat csinálni" kár hogy csak 9 éves voltam akkor...
Szerintem kaszára-kapára magyar!Zavarjuk el a teljes politikai elitet, aztán jelentkezzünk be a sógoroknál, hogy mégiscsak kellene az a Monarchia dolog!
De komolyra fordítva a szót, lassan nem látok túl nagy különbséget a két vezető párt között, legalábbis az én életemre gyakorolt hatásukban. Talán annyit, hogy a szocik ész nélkül belevágnak bármibe, Viktor viszont csak ellenzékben bátor és szókimondó. (Amint kormányra kerül, átalakul egy joviális New York-i keresztapává és mindenttudóan mosolyog.)
Ha nem a mi nyakunkon ülnének, azt mondanám, irtsák csak egymást, aztán a győztesnek követ a nyakára és irány a folyó!
Egyébként sajnos ez van, ha ennyi alternatíva közül lehet választani. Nem elhanyagolható azok száma sem, akiknek az egészből elegük van és vagy idegből radikálisokra szavaznak vagy el sem mennek leadni a voksukat.
Jujj. A Bokros csomag, mint eredmény, mint éppeszű kormányzás, az kicsit erősnek tűnik. Mivel a Horn kormány azt tudja egyedűl, mint eredményt felmutatni, ha mégsem, akkor kérlek sorold már fel a többi vívmányt, nagyszabású cselekményt.

Csak egy db kormányrendeletet aminek volt értelme...

Kérdem azt az nélkűl, hogy Orbán feje lenne a kezemre tetoválva.
JA és hasonló írásokat a "...Az ország súlyos sebekkel, elüszkösödött, kezeletlen betegségekkel, idegbetegen várja az új erőt"

Nnna ez nagyon kuruczinfós...

Te részeg vagy! :-)
T.W.Árpád, édes kicsi tündérkém inkább rajzolj képregényt, vagy tanulj meg fuvolázni de ilyen típusú írással ne foglalkozz mert meghaladja a képességeidet mint a mellékelt kis szösszeneted is mutatja. csokollak
U.I-Azért látom a hülyeséget életben tartani lételemed
Árpi, kezdesz olyan lenni, mint Móricka, akinek mindenről AZ jut eszébe. Neked az AZ a FIDESZ...ráadásul amit leírtál, már leírták mások is hatszázszor. Ezért minek a billentyűzetet koptatni...?
árpi, ez megint nagyon szar...
orbánfóbiád leküzdhetetlen, fidesz iránti gyűlöleted határtalan, még az elfogulatlanság látszatára sem ügyelsz, te kis bértollnok:P

a horn-kormány sikerességéről csak annyit, hogy akkor árusították ki az állami vagyon nagy részét, a gáz-, víz-, és áramszolgáltatókat, akkor szőkítettek olajat, akkor alapozták meg a mostani tragikus gazdasági helyzetet...
A Fidesz kormány alatt az ideológiai agymosás zavart nagyon, meg az erőszakos nyomulás minden téren, de azóta, bár a szocik megígérték, hogy nem így lesz mégsem tartották be, csak csendben csinálják. Nincsenek hiteles emberek, bár ez a másik oldalról is elmondható. Sajnos nincs alternatíva.
maszatoljunk együtt jó?
demagógia:5-ös, maszatolás:5-ös, újság?írás?: egyes alá.
A nyaljunk be csontig még-ha-a-szart-is-kiveszik-a-seggemből-adóként tipikusa vagy. a bunkófalvi stílusodból amit egyszer a rádióban előadtál anno mikor vitád volt valamelyik cikkeddel kapcsolatban az újságíró szövetséggel? viselkedésből nullás.
A Horn-kormányt Bokros miatt büntették meg a szavazók, még ha paradox módon épp ő is volt az, akinek a gazdasági stabilitás köszönhető.
és most ezzel a posttal úgy mégis mit akartál mondani? szavazzunk a horngyulára? vagy csak hogy szar a fidesz? vagy adjunk megint bizalmat a maszopnak?
A szerző rosszul látja/tudja,a FIDESZnek volt programja,amire azt mondták,hogy még csiszolgatni kell/2006-os választás/.Ami az azóta eltelt idő kormányzását illeti,visszafogott volt az értékelés.A "nincs programja a FIDESZnek" kommancs dumát nem kellene így kajálni.Egy ellenzéki pártnak a választásra kell programmal készülni hiszen azért kerültek hatalomra a jelenlegiek,mert ők kaptak többséget,ettől kezdve neutrális,hogy a kisebbség mit szeretne/nincs többsége az országgyűlésben/.Franciaország röhögne ha Sarkozy azzal boltolna,hogy a szocialistáknak nincs programja.Nálunk ezt elég szépen beszopta az írástudók nagy része és még elég sokat ismételgeti is,hülyítve a birkákat...
"Tehát a szocialista párt, sőt az MSZP-SZDSZ koalíció is fel tudott mutatni egy sikeres ciklust. Nem igaz, hogy ők alkatilag, genetikailag képtelenek lennének épeszűen vezetni az országot. " eddig olvastam, mert ez a válasz, és tényleg nem volt akkoriban semmi olyan mint csúszó leértékelés, mert az infláció jó, meg nem volt megélhetési bűnöző sem, meg nem volt privatizált közvagyon sem, meg nem volt orbán se annyir jobboldali mint nem akkor, sőt gyurcsány sem, és azt mondani, hogy egy tocsik ügy vitte a tönk szélére a horn-kuncze kormányt???, hehe, meg a legfőbb a karlendítés, meg Göncz papa kifújjolása, kéretik a szerzőnek nem lenézni az olvasókat, hamár msz-szdsz időszakot igazolunk igaztalan vádakkal. ja és tanultuk akkor a demokráciát!!!, és a lopásokat???
Na de mindezek ismeretében, miért is kéne inkább a szocikra, vagy a szadeszre szavazni? Ebből a koktélból mégis ki a kisebbik rossz?
A Gyula kormányát meg nem a Tocsik ügy hanem a többi ezer milliárdos korrupció (energiaszektor például), meg a jövőkép nélküli kormányzás buktatta meg.
Az viszont igaz, hogy az ígérgetés miatt nyertek 2002-ben és 2006-ban is. Meg a hihetetlen lejárató kampányuk miatt. Simán túlhazudták, sokszorosan az Orbánt!:)
Azért nem egészen úgy volt az Árpád, hogy a Horn-éra vetekedett volna a Fideszével. ezek szerint ez a legújabb balos legenda, amivel egy igen jó, és igaz érvet probáltok kiütni. Arra számítotok, hogy az minden balosnak vállalható, és szép. Mert az idő megszépítette. Kezdjük azzal, hogy erkölcsileg vállalhatatlan múltja volt Hornnak. Erre nem mentség, hogy lehetett tudni. egyrészt mert nagyon sokan nem tudták, akiket meg nem zavart, azok erkölcse az átkosban erodálódott, vagy maguk is cinkosok voltak. Vagy protestálók, mert az Antall-kormány elég sokat szerencsétlenkedett. Többek között a madaraspárt aknamunkájának köszönhetően. Így lehetnek ők büszkék arra, hogy a saját forgatókönyvük valósult meg a rendszerváltással. Akkor abból vakargatták a hasukat, hogy privatizáltak mindent - lásd Bodoky kollégád figyelemreeméltó írását Mr. Kocsisról. De loptak is bőszen. És botrányba buktak bele. A Fidesz meg nem, hanem eltöketlenkedte. Ami szintén bűn, figyelembe véve az elmúlt 7-8 évet. Csak az a szomorú, hogy az elk.rást már 2002-ben világosan látni lehetett. Tanúm rá az akkori összes csoporttársam. És nem a jövőbelátásom miatt, hanem mert ismert volt a garnitúra, élén Kovács anyóval... A mi várakozásaink jöttek be, csak ez mindannyiunknak rosszat tett... Szóval én vitatom a Horn=Fidesz éra-tételt, engedelmeddel.
"szép emlékezetű kabinet előzte meg, a Horn Gyuláé"
Most ez komoly??
Megszűntették az ingyenes fogpótlást, aminek következtében 10x akkora költséget jelentettek később a belgyógyászati kezelések.
28 %-os infláció? imádtam!
Elprivatizáltak mindent fillérekért, amit előtte a magyar emberekkel építtettek meg. Szándékosan lezüllesztették a még jól működő ipari cégeket, hogy aztán fillérekért eladhassák.
Szép emlékek....
Az a különbség az MSZP és a Fidesz gazdaságpolitikája között, hogy előbbi szinte vegytisztán pénzügyes szempontokat követ, nincsenek gazdaságfejlesztési elképzelései. Ugyanazt csinálja, mint ami 1990 előtt folyt gazd.pol. címén. Csak ahhoz ért, hogyan lehet megszorításokkal (és az 1980-as évek óta új eszközként privatizációs bevételekkel) helyreállítani a költségvetési egyensúlyt, majd miután ezt elvégezte, elkezd osztogatni, ami után megint helyre kell állítani az egyensúlyt...
A Fidesz ehelyett elkezdett gazdálkodni: gazdaságfejlesztési programot dolgozott ki, és az ennek eredményeként meginduló gazdasági növekedésből származó többletjövedelmekből emelte a béreket, miközben csökkentette az államadósságot is.
Ahhoz, hogy a közvagyonnal melyik csapat tud jobban gazdálkodni, elég jó összehasonlítási alap szerintem Debrecen és Kaposvár, ill. Bp. és Pécs...
Ettől függetlenül persze 2010-ben nem lesz könnyű helyzetben a Fidesz - pl. a kormányzásának 3. évében 1 év alatt több, mint 5 md dollárt (azaz kb. 1000 md Ft-ot!)kell visszafizetnie az IMF-nek. De ha 8 évet kapnak az országtól - csak annyit, mint az MSZP a romboláshoz -, akkor rendbe tudják tenni a gazdaságot.
...csak nagyon naívan kérdezi az ember, hogy az energiaszolgáltatók és más közművek privatizációja, vagy éppen a Bokros csomagnak elnevezett maszatolás is a jó kormányzás tipikus esetei közé tartozik?
Kicsit már unalmas ez a közelmúlt politikai számvetése. Persze, egyik kutya másik eb, már hallottuk párszor.
Inkább előre kellene tekinteni, és esetleg még a színpadon nem jelenlévő erőket kellene protezsálni, hátha beszalad az ebek közé egy macska vagy birka. Akarom mondani bárány :-).
tényleg nem volt a horn kormányban semmi gáz???
nem emlékszik a cikkíró kuncze akkori belügyminiszter mondására a sokadik robbantás után, hogy: ami itt van, az nem közbiztonság???????????????
két terület van, ami miatt nem fogadom el, hogy bármely korábbi kormány elégséges munkát tett volna le az asztalra, és különösen felháborítónak tartom, hogy program nélkül kampányolnak a pártok:

* Cigányság: a szocializmus alatt segédmunkásnak tenyésztették őket, a nagyipar összeomlásával az utcára kerültek. "megoldásként" annyit tudtak felmutatni az eddigi kormányok, hogy amellett, hogy továbbra sincs munkájuk, a jelenlegi segélyrendszerrel még a munka iránti IGÉNYT is sikerült kiölni belőlük, ráadásul hagyták őket kicsúszni az iskolarendszerből. a segélyrendszerünk jelenlegi formája nem ösztönöz munkára, kizárólag szavazatvásárlási és látszatkommunikációs célokat szolgál. erre épül az "antirasszista" maszlag -- persze hogy valós veszély a rasszizmus, ha a kormányzat hagyta elkurvulni a romákat, de hogy ezután még a kormányzat (MINDENKORI!!! kormányzat) mutogat a rasszistákra, az enyhén szólva képmutatás. Ha a Fidesz csak "díszcigány", velejéig korrupt OCÖ keresztapákat tud villogtatni, az eléggé gáz.

* állampolgári nevelés. a mai magyar társadalom politikai és gazdasági analfabéta. HORROR, hogy a XXI. szd-i Magyarországon lehet olyan csököttséggel kampányolni, hogy "csökkentem az adókat és emelem a szociális kiadásokat, és most azért nincs pénz, mert a kormány lop". persze hogy lopnak, de nem azért nincs pénz. azért nincs pénz, mert a birka nép, amelyiknek a 60%-a nem tartja szükségesnek, hogy tartalékot képezzen (júliusi kutatás), és 60%-a képtelen értelmezni egy banki szerződést, ők szavazzák meg azokat a politikusokat, akik ilyen programokkal kampányolnak, és ráadásul még meg is próbálják betartani o.O -- milyen világ az, ahol eleve deficitet terveznek egy költségvetésbe ???? Ha otthon bemész a közértbe, akkor mondhatod azt a pénztárban, hogy most csak 4,6%-kal kevesebbet fogsz fizetni??? Az elmúlt 20 év kultuszminiszterei TOTÁLISAN hagyták a béka segge alá esni az állampolgári nevelést, aminek az lenne a célja, hogy az emberek értsék, hogy az államháztartás olyan, mint az otthoni (bevétel, kiadás, egyenleg), hogy az adót azért kell fizetni, mert abból lesz út, hogy ha nem tesz félre nyugdíjat mert a plazma TV fontosabb, akkor farhátat fog enni a sírig, és hogy a politikus nem egy nyakára ültetett sorscsapás, hanem az a balfasz, akit Ő MAGA SZAVAZOTT MEG, tehát nem tüntetni kell ellene, hanem legközelebb nem ősmagyar népnemzeti vagy másságtisztelő entellektüel világnézeti alapon kell szavazni, hanem össze kell adni az egymegegyet, és azt a politikust, aki nem képes ugyanerre, azt átirányítani fekvőrendőrnek.
Tóta w.: Viccelsz? A mindkettőnek volt 4 jó éve mellett felejtsük el, hogy az egyiknek volt 8 év gané is? A képlet valójában nem a 4=4, hanem a +4-8 kisebb mint 4. Ezt lassan a két és féléves kislányom is érti.
Kedves Árpád,

fő hobbim a gazdasági (és demográfiai) statisztikák böngészése. A Horn-kormány idején nem szárnyalt a gazdaság, a fellendülés csak 1997-ben kezdődött, részben a nagymértékű osztogatásnak köszönhetően, ami nyilván összefügg Bokros 1996. februári leváltásával). Ezen hosszúra nyúlt vál. kampányról a mo-i sajtó nagyvonalúan megfeledkezik.
Utoljára olvasom Tóta W írását, mert ezzel az újságírói vénával inkább egy bányában kellene dolgoznia, de ha még elfogultságát is hozzávesszük, akkor inkább PR-asszisztensként hírleveleket szerkesztenie...

A Horn-kormány ugyanilyen ad-hoc pancserkedés volt, mint a mostaniak (pl. épp eszébe jutott egy élő műsorban, hogy repüljenek a nyugdíjasok ingyen..., de ide sorolom Bokros ész nélküli, fűnyíróelvű kasszírozását is), ami különbség volt, hogy abban a ciklusban privatizáltak mindent, ami egy multinak érdekes lehetett, és azok részben piacot vettek, részben elkezdtek racionálisan termelni, exportálni. Persze, mellesleg a maszop zsebek jól megteltek, side effect-ként...
Hányadik? :)

Tök mindegy, hogy ki mit tesz, itt még mindig hit alapon szavaznak nagyon sokan. Őket nem lehet meggyőzni.
Elég hamar elkönyvelted, hogy az Orbán kormány jól kormányzott, amikor kormányzott jól a fenét. A Horn kormány által az autópályán automatába tett autóba beleült, és ment vele, ameddig ment. Ennyi.

Azt is elfelejted, hogy Medgyessy kifejezetten a nép és a Fidesz támogatásával osztogatott, és azt is, hogy végül is a szar elhordását, a reformokat kifejezetten a nép és a Fidesz akadályozta meg.

Ha már non sequitur, a te bazi nagy non sequitur hibád, hogy abból, hogy egy időszakban milyen az élet, arra következtetsz, hogy rossz a kormányzás.

Sem a fáziskésést, a kapott örökséget, sem a kormányon kívüli körülményeket nem veszed figyelembe.

Szóval a te cikked is non sequitur, okoska.
"Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva."

Szerintem elég régóta szajkózzák, hogy adó- és járulékcsökkentés kell a gazdaság felpörgetéséhez, csak sokan ezt nem hajlandóak meghallani. Aki a balodalon meghallja az azt mondja, hogy ostobaság. Elég egyszerű képlet, hogy az adóbevételek csökkennek akor is, ha csökkentjük az adókat, és akkor is ha a magas adók miatt cégek mennek csődbe. A kilábalás viszont nem mindegy, mert alacsony adó- és jarulékszinttel egyértelműen gyorsabb. Aki ezt nem képes felfogni azt meg is értem, hogy az Orbánfóbiával meg lehet mérgezni.

"hogy bezzeg az Orbán-kormány alatt mi volt, és ahhoz képest mi lett utána"

Mi több kell ennél? Nem kormányoztak tökéletesen, de minden eddiginél jobban. A Horn kormány valóban jó volt, és ők indítottá el az országot az emelkedőn, de milyen áron? Természetesen az egyetlen megoldásuk akkor is a megszorítás volt. Érdekes módon a növekedési ütem a Fidesz idején is folytatódott, pedig eltöröltek ezt-azt, emelgettek ezt-azt.
ez egy balos médiafutár utolsó? nekirugaszkodása azzal kapcsolatban, hogy mentse a menthetőt. 7 évet vesztegettek el eddig az életemből szinte feleslegesen, egyre lehetetlenebb körülmények között kell kizsigerelnem magam (s nem vagyok egyedül). 1998-2002 között volt vízió és úgy látom, a jobboldalon most is van, egy nyugati, demokratikus és az országot jobbá tenni akaró vízió. A probléma csak az, hogy nehéz lesz megvalósítani.
Ó, értem én, kényes a téma moderálni(cenzúrázni) kell!Kedves Tóta W, azt megnézted, hogy az Mszp felsővezetésében milyen változások történtek a Horn kabinetthez képest?Alig maradt néhány régi motoros, és akik igen azok sem szakpolitikusok, csak ordibátor szócsövek.Ezzel szemben a Fidesz nagyjából maradt az ami volt.Sztem ez valószínűsít egy sikeres kormányzást.
Horn után jóllakottan vakargattuk a hátunkat?! Hát akkor a Bokros-csomagot mégiscsak Antallék baszarintották a nyakunkba? Vagy az még Kádár apánk volt?
Ej, ezek a memóriazavarok... Kicsit sok van belőle ezen a térfélen...
Igazán differenciált spot. Köszönjük. (Csak arra lennék kíváncsi, hogy meddig tartott megírni...)
Ezt komolyan gondolod? Mert akkor gond van fejben... A Horn-érában jó kormányzás? Ha számonkéred mindenki máson, akkor magadon is: a Bokros-csomag rablás volt, a rosszabbik fajtából. És még egy évig neki is készültek. Azt az időszakot még a szocik sem akarják romantikáztatni. Egyébiránt is volt ott 56-osok verése, Horn-féle részegen bevállalós nyilatkozatok, a kapmányban meg nyugdíjasok repülővel utaztatása. Minden volt az, csak nem kultúrált, szervezett kormányzás. Csak éppen nem volt sajtója a jobboldalnak, hogy ugyanazon dolgokon rugózzon, amin ma megteszi (kvázi kevésbé lehetett sújkolni, és kevesebb dolog is derült ki). Nem csak Tocsikba buktak ők bele, hanem abba is, hogy válságkezeltek válság nélkül, és ugyanúgy, mint az elmúlt 2 ciklusban, loptak, csaltak, és hazudtak is.
Árpád, ha nincs értelmes mondanivalód, akkor csak a pénzért és/vagy hely kitöltésért ne írj cikket mert ez gáz...
Hehehe, ó igen, Horn Gyula aztán igen jól kormányzott. A gazdaság szárnyalt, özönlött befele a tőke, ugye? Micsoda primitív egyszerűsítés... És a Bokros csomag? Fenyő gyilkosság, Aranykéz? Fél százalékos nyugdíjemelés? Ez mind a szárnyaló gazdaság jele volt? Röhej ez a cikk.
Szóval az a lényege a cikknek, hogy az MSZP elkúrta és ebből következik, hogy a Fidesz is el fogja?
>Egy pitiáner, nyolcszázmilliós (mellesleg pártfinanszírozásra félretett) sikerdíjacska története okozta csupán
-Olajügyek? Engem az háborított fel legjobban, hogy úgy tűnt egészen Horn Gyuláig mindenki érintett.
Jó, jó, eddig nem ezt mondtad Árpi. Eddig te is a ballib nótáját fújtad.
Nem irigylem OV-t. Jól megalapozott - értsd Gyurcsány-MSZP-Bajnai illegitim, hazug, tehetetlen, alkalmatlan - kommunikációs alapon szinte mindent elítélő és ellenálló viselkedéssel olyan kormányzási kényszerhelyzetbe hozza, hozta magát, mellyel elvárás felé, hogy minden korábbi elítélt döntést változtasson meg, miközben hülye lesz ezt megtenni. Mindemellet szólni kell a szélsőségek felé, hogy a Jobbiktól elhozza a szavazókat, akik majd végképp kemény kezet várnak tőle. És amikor majd eljön a nap ő ezt nem, maximum részben tudja megtenni. OK, mindent ráken szocikra, meg, hogy nem látták mekkora a baj, de erre szerintem a szavazóinak nem lesz türelme és könnyen elképzelhető, hogy elsodorja a népharag. OV kiengedte a szellemet a palackból, mert nem vitás, hogy a dugó kihúzásánál ott sertepertélt (ez a minimum), de a szellem elszabadult és OV-ről kiderült mégsem irányít mindent amit gondol. G.I:Jane után szabadon: Sem az eget, sem a napot, sem a Föld forgását, de még csak egy jól irányzott szélsőséges szellemet sem. A pofonnal ugyanis már elkésett!
Szerintem jövőre nincs kire szavazni!
Szia TWA!
Non sequitur. Hát persze hogy nem. Ámde a baloldal háromból kétszer totálisan elkúrta, módszeresen és változatosan, egyszer pedig nem annyira. Meg kell hagyni, nem unatkoztunk alattuk. A cikkeddel azért vitatkoznék, emlékezzünk csak Horn -Grál Lovag- Gyula szavaira, amit '98 februárjában dorgálólag intézett regnáló belügyminiszteréhez; valahogy így szólt; ami itt van az minden, csak nem közbiztonság. Ugye a velejéig ártatlan Fenyő János Urat géppisztolyozták halálra. És nem sumákolva, a romatelep szélén, az éj leple alatt, hanem Budapesten! Erre gondoljunk nosztalgiával? WtF?
A Fidesz egy esélyt kapott és komoly balfaszkodások közepedte sem vitte államcsőd és polgárháború közelébe az országot. Igen, lehet szájat húzni hogy méylmagayrok meg tschikos meg bőgathia, de ettől még nem voltak olyan nagyon rosszak.
Summa summarum. Bizonyított mindkét horda. A mai gárda úgy tűnik ma nem tudja jól kezelni a helyzetet. Ideje váltani. Megesik ez demokráciában.
Jöjjön egy új garnitúra, hátha tanultak az elmúlt évek hibáiból (nem hiszem) és a mainál jobbat tudnak.
De igazad van, non sequitur. Megpróbálni azért érdemes volna.
Hornnak meg Orbánnak volt elképzelése arról, hogy mit is kellene tenni. Megyónak és Fletónak meg a majdcsak lesz valami volt a vezérfonala. Ez a nagy különbség. A szociknak még most sincs távlati elképzelésük, jól elvannak a hatalomban, ennyi. Ahhoz nem kell ész, hogy ha nincs lóvé, akkor magasabb adókat vetünk ki. Ennél már a középkorban is voltak okosabb uralkodók.

A Fidesz meg egyszerűen óvatos, nem mond semmit. Még a végén kiderülne, hogy csak melóval lehet boldogulni és az inaktívak visszatérnek a szoci akolmelegbe. Különben is, milyen jól jönne most a szoclibeknek, ha Orbán programján lehetne rágódni, amikor sajátjuk nincs. Botránysorozat ellenben van bőven, amiről valahogy el kellene terelni a figyelmet. Ha a Tocsik-ügy vereséget eredményezett, akkor ebből mi lesz?
Aranyos Árpád, mint rendesen, nem látod a fától az erdőt (vagy nem akarod látni).

Írj inkább a cserebogarak halhatatlanságáról.
Az a baj, hogy megint kiállnak ígérgetni, az istenadta nép meg benyeli, mint kacsa a nokedlit. Mikor lesz már itt olyan politikus, aki belátja a realitásokat, mint az a bizonyos Winston, és azzal áll a szavazók elé, hogy "nem ígérhetek mást csak vért és verítéket". Na, a szememben ő lenne a hiteles ember.
Mert aki elmismásolja, hogy mekkora kakában vagyunk, az ferdít, hazudik vagy egyszerűen hülye és nem lát túl a Rózsadombon.
Ezt a cikket teljesen felesleges volt megírni, ugyanis semmi újat nem mond és a semmiről szól.Akárcsak a kommentem...
Mi is volt Horn Gyufa kormánya alatt?

Jól felpörgették az inflációt, és privatizáltak orrba-szájba, méghozzá garantált nyereséget tartalmazó szerződésekkel.

Bravo.

Ráadásul a horn kormány embereinek egy része azóta beégett D209 és/vagy Fletó alatt, vkiöregedett vagy átállt Ibolyához...
TWÁ
Most ezzel mit akarsz mondani? Hogy azért, mert 10 éve nem lopott annyit az emesszpé, maradjanak megint azok, akik alatt kocsis és tsai több tízmillióval rövidítették meg az országot az elmúlt pár évben és most is folyamatosan, miközben az így keletkezett hiányt most épp a bérből és fizetésből élők által fizetett járulékok emelésével (ti fizesd ne a tényleges juttatás, hanem egy általunk meghatározott "szokásos" összeg alapján) akarják betömni, nyilván, hogy aztán azt is ellophassák?
Elfelejted, hogy a Fidesz kormány kormányzása az volt, hogy beleült a készbe. Azaz, a Hornkormány által autópályára tett gazdaságot autamtába tették, és elmentek vele addig, amíg lehetett. A végén már eléggé leesett a GDP.

Medgyessy osztogatását a nép és a Fidesz támogatásával csinálta. Ha hiba volt, akkor a nép és a Fidesz is hibás. Már amennyiben hiba azt csinálni, amit a nép akar. A Fidesz ezzel nem nagyon jöhet, ennyi év népakaratos ostorozás után.

Azt is elfelejte, hogy a szar eltakarítását, a reformokat is a Fidesz és a nép karöltve akadályozták meg. Szóval a te egész cikked bizony egy non sequitur: mert abból, hogy hogy megy az országsorsa, meg abból, hogy mi történik, nem következik, hogy a kormányzás milyen.

Elfelejted a fáziskésést, a történelmi örökséget, és a kormányon kívüli tényezőket. Gondolatmeneted ugyanúgy non-sequitur, mint amit ostorozol. Máskor figyelj oda, hogy ne bagoly mondja bögölynek legyen!
Árpád, Horn idejében ész nélkül privatizáltak. És kifakadt, hogy "ami Magyarországon van, az nem közbiztonság." De visszanézve a Gyurcsány-korszakhoz képest vitathatatlanul jobb volt.

Annak pedig külön örülök, hogy nem vetted elő az "Orbán-kormány a Bokros-csomagból élt" panelt.

De valóban, Orbánék sok téren nem csináltak semmit. Most omlik ez ránk: az egészségügy, a szociális rendszer és az oktatás terén. Ma már lépni kell.
Elfelejted, hogy a Fidesz kormány kormányzása az volt, hogy beleült a készbe. Azaz, a Hornkormány által autópályára tett gazdaságot autamtába tették, és elmentek vele addig, amíg lehetett. A végén már eléggé leesett a GDP.

Medgyessy osztogatását a nép és a Fidesz támogatásával csinálta. Ha hiba volt, akkor a nép és a Fidesz is hibás. Már amennyiben hiba azt csinálni, amit a nép akar. A Fidesz ezzel nem nagyon jöhet, ennyi év népakaratos ostorozás után.

Azt is elfelejte, hogy a szar eltakarítását, a reformokat is a Fidesz és a nép karöltve akadályozták meg. Szóval a te egész cikked bizony egy non sequitur: mert abból, hogy hogy megy az országsorsa, meg abból, hogy mi történik, nem következik, hogy a kormányzás milyen.

Elfelejted a fáziskésést, a történelmi örökséget, és a kormányon kívüli tényezőket. Gondolatmeneted ugyanúgy non-sequitur, mint amit ostorozol. Máskor figyelj oda, hogy ne bagoly mondja bögölynek legyen!
És ha azt mondanám, hogy az, hogy az MSZP 1994-98 közti korrekt kormányzati teljesítményt nyújtott, első sorban Horn személyes érdeme, aki tudta, hogyan is működik a pártja és hogyan kell kézben tartani?
Szörnyű amit itt összehordasz.
"Egy pitiáner, nyolcszázmilliós sikerdíjacska"
Ezekszerint a jópofa bkv és máv emberek is megérdemlik azt a pitiáner néhány milliárdot amit elloptak az elmúlt években. Mindezt Székely Gábor (BKV felügyelőbizottság vezetője) szadesz (szürkeállomány) fedése mögött.
Szeretném ha leírnád ide pontosan mit csináltak Orbánék a családi pótlékkal, ne csak sejtelmes célzásokat tégy barátom! A Horni szép emlék pedig csak azoknak szép akik nem emlékeznek a Bokros csomagra vagy a pufajkás Horn Gyulára aki részegen tántorogva anyázta a köztársasági elnököt a komcsi haverok gyűrűjében, mindezt a köztévében.
Aljas kis kártékony féreg vagy Te, remélem sokan olvassák a mocskolódásodat. Így végül oda kerülsz ahová való vagy, ahová az szdsz-es barátaid is kerültek a kitartó aljas viselkedésükért, mentek a darálóba mind.
Elfelejted, hogy a Fidesz kormány kormányzása az volt, hogy beleült a készbe. Azaz, a Hornkormány által autópályára tett gazdaságot autamtába tették, és elmentek vele addig, amíg lehetett. A végén már eléggé leesett a GDP.

Medgyessy osztogatását a nép és a Fidesz támogatásával csinálta. Ha hiba volt, akkor a nép és a Fidesz is hibás. Már amennyiben hiba azt csinálni, amit a nép akar. A Fidesz ezzel nem nagyon jöhet, ennyi év népakaratos ostorozás után.

Azt is elfelejte, hogy a szar eltakarítását, a reformokat is a Fidesz és a nép karöltve akadályozták meg. Szóval a te egész cikked bizony egy non sequitur: mert abból, hogy hogy megy az országsorsa, meg abból, hogy mi történik, nem következik, hogy a kormányzás milyen.

Elfelejted a fáziskésést, a történelmi örökséget, és a kormányon kívüli tényezőket. Gondolatmeneted ugyanúgy non-sequitur, mint amit ostorozol. Máskor figyelj oda, hogy ne bagoly mondja bögölynek legyen!
Aszongya: "a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva".
Árpád, te melyik országról beszélsz? Merthogy ez ma Magyarországon nem igaz.
Konkrétan annyira biztosan emlékszem, hogy sem a családi pótlék, sem a Gyes, sem a szociális ellátások összege egy dekányit nem emelkedett a Fidesz-kormány 4 éve alatt, ami talán jelezte az aktívak favorizálása felé forduló politikai hajlamot.
Én őszintén remélem, hogy a Fidesz nemcsak a morális körítésben, de a gazdaságpolitikában is jobboldali intézkedéseket fog végrehajtani. Megnyirbálja az állami szektor túlfoglalkoztatottságát (elsősorban a központi szerveknél Budapesten, szóval ne a 3 fős jegyzőségről zavarják el a harmadikat, hogy ketten is elegen lesznek, ez mondjuk szokásban van), ősszevon egy csomó hatóságot, lefaragja és ésszerűsíti a szociális kiadásokat, a nagyobb befizetők részére biztosított kedvezményekkel differenciálja svájci mintára az egészségügyet, és az adózást úgy ahogy van eltolja a jövedelemadók felől a vagyonadók irányába.
De egyébként összességében egész Magyarországot újra kell gondolni, de az elejétől, mert jelenleg akár tetszik, akár nem, tudomásul kell venni, hogy ez egy banánköztársaság, kb. Honduras meg Salvador között félúton.
Ami a sikeres Horn-kormányt illeti: "Ami itt van, az minden, csak nem közbiztonság". Robbantgatás, fegyveres leszámolás presszóban, közúton motorról, stb.
Szerintem te is emlékszel. És a nájlonnácik is vonulgattak.
1. Eléggé türelmetlen alkat vagyok, (sorry), nem szeretem, hogy órákat, vagy fél napokat kell várni arra, hogy megjelenjenek a kommentek. Ilyenkor mindig felvetődik bennem a kérdés, hogy miért nem lehet hagyni, hogy átjöjjenek azonnal a kommentek, és legfeljebb utólag kiszórni a "büdös mocskos köcsög zsidó libsibolsi" kommenteket. Tényleg, miért nem?
2. Az Indexen baromira csípi a szememet ez a "MENŐ - NEM MENŐ" cikkezés. Most persze meg lehet ezt ideologizálni meg magyarázni (mit nem lehet), de nekem ez eddig mindig úgy jött át, hogy jött valaki baromi nagy mellénnyel, és jól megmondta a tutit. Szerintem kurva nagyképű kell hogy legyen valaki, hogy megmondja, hogy "Gyerekek! ez MENŐ, ez meg NEM MENŐ".
"a gazdaság szárnyalt, a tőzsdén robogott a bika. Özönlött befelé a tőke, Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát, és még szavazni is elfelejtett a végén. Egy pitiáner, nyolcszázmilliós (mellesleg pártfinanszírozásra félretett) sikerdíjacska története okozta csupán, hogy végül egy paraszthajszállal nyert az újdonsült jobboldal."

Most komolyan emberek! Ti így emlékeztek? Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát? Egyesek talán, de az átlagember is? Árpi hány éves voltál? Tényleg szuper életed volt 1997-ben?
A cikkíró megint beleesett a bokrosi látásmódba. Én felnőtt fejjel éltem meg azokat az éveket, Bokros-csomagostól, éppen szívtunk mert nem volt gyed. De bölcsöde sem! Vezető beosztásban dolgoztam már akkor is, de örültünk, ha elmehettünk a Trabanttal kempingezni a nyáron egy hétre. Másnak ennyi se jutott, nem mindenki charterezett akkor se Tunéziába. Semmivel se éreztem magasabb életszínvonalat, mint 1994-ben. Lehet, hogy özönlött befelé a tőke, de kinek? A mezei ember mit érzett ebből? Több lett a fizetése, olcsóbb lett a számlája, magasabb az életszínvonala? Nem.
Az lehet, hogy megmenekültünk a csődtől, de jóllakott vakargatásról szó se volt. Állítom, még ma is jobban élnek az emberek, mint akkor. Többnek van új autója, nagyobb háza, többen mennek a nyáron tengerpartra. Csak a versenyben kerültünk nagyon hátrébb. Ezért lesz váltás jövőre.
Hornék valóban rendbetettek sok mindent, Orbánék néhány dolgot korrigáltak rajta, s az ország tovább haladt előre. Mindkét ciklus sikeresebb volt, mint a jelenlegi. De azért ne essünk már túlzásba, s ne fessünk már kánaáni képet a 90-es évek közepéről! Nehéz idők voltak, s ha azok a körülmények térnének vissza, jóval nagyobb lázadás lenne, mint Gyurcsány ellen bármikor.
Azt meg el kéne már fogadni végre, hogy nem mindig csak a baloldal győzhet! Nem kell megmagyarázni, hogyha mégse, akkor az csak azért, mert.....
Biztos hihetetlen, de olyan is lehetséges, hogy egyszerűen csak őket látják alkalmasabbnak többen. Biztosan nehéz megemészteni, nehéz dolog persze demokratikusan, több alternatívában gondolkodni, s nem vallási fanatikusként, mindig is csak egy ideológiában (jelesül a balliberális) hinni.
Sokan elgondolkoztak már azon - bár tudom, hogy történelmietlen - hogy mi lett volna ha történetesen annak idején sikerül az újrázás Orbánéknak és tovább viszik amit elkezdtek. Mert végül is ez lett volna az igazi nagy bizonyítás. Az MSZP-nek megadatott, hogy egymás után két ciklusban roboghatott a szekéren. Nem élt vele, sőt lerohadt a szekér és most itt vagyunk a büdös nagy dágványban!
"A Fidesz már egyszer kormányzott sikeresen, és akkor nem volt elkúrás, pláne annak beismerése, nem volt radikális előretörés, sorozatgyilkosságok, zavargások, sem egyensúlyozás az államcsőd szélén, és loptak ugyan, de nem ennyit – szóval minden jobb volt, mint utána."
Ne felejtsük el, hogy a Fidesz ellenzékből nem akadályozta, sőt, igen aktívan gerjesztette az elkúrást (főleg a fenti tételekben). Hogy kevesebbet, loptak-e, az azért vitatható. Annyi biztos, hogy ügyesebben és több jogásszal tették: inkább törvények kijátszásával, mint törvényszegéssel. Erre a sikerre büszkék lehetnek, de a végeredmény ugyanaz volt, a közpénz a bratyikhoz és a pártkasszába vándorolt.
"dejavue" érzésem van a cikkel kapcsolatban, szerintem legalább egy ugyanilyet már olvastam itt...
Akkor most hívjunk külföldi szakértőket kormányozni, mint a fociban. Ja, hogy ez ott sem vállt be már egyszer (most úgy néz ki, másodszor sem túlzottan)?
A legjobb az lenne, ha ismét Osztrák-Magyar monarchia lenne és rábíznánk a sógorokra a vezetést, cserébe megtanulunk németül.
Horn Gyula (ex kriptokomunista és mellékállású alkoholista) és a jó (ami egyben az én szememben tisztességest is jelentene) kormányzás? Ugye az egy vicc?
OK, megoldható: szavazzon mindenki a kis pártokra: Jobbik, LMP, zöldek stb. (az SZDSZ-t, érthető okokból, ide mégsem nevezném, és a Kolompár-féle cigánypártot sem, amíg be nem bizonyosodik a vezetőjének ártatlansága a sikkasztás-ügyekben).
Akkor aztán csak szüzek kormányoznak majd, az addigiak meg a pálya széléről téphetik a hajukat. Meg Te is.

Ed
valaki még komolyan vesz téged? ne sértődj meg de ez már szánalmas, komolyan, biztos te is érzed
A zemberek pofánköpése, hogy "Te csak ne kérdezősköggyé, majd meglátod, jó lesz, csak szavazz!" az akkor is gyomorforgató. Nálam majdnem mindegy mi történt azóta, azt a kőbunkó stílust ami 98-02 között volt nem tudom bevenni.
(Ezeknek a gyökereknek csak egyszer kellett volna valami értelmeset mondani az elmúlt 7-8 évben, rég kormányon lennének.)
Éppen a minap olvastam,hogy az MSZP támogatottsága egyedül a 60 év felettiek körében magas.Mi lesz velük ha egyszer kihal ez a generáció?Márpedig a fiatalabbakat képtelenek megszólítani, csak a kiöregedett és elhasznált pártkatonákat látjuk bennük, akik tömik a zsebeiket.Jómagam kiábrándult fiatal balosként elképzelni sem tudom,hogy asszisztáljak még egy ilyen kormányzáshoz amit elkövettek az országban.Ettől persze nem lesz a Fidesz alternatíva, de talán kialakul előbb utóbb egy józan politikai erő,akik igazat mondanak, nem beszélnek félre, és felelősségteljesen kormányoznak.Talán megérem.
Ez îgy nem igaz, hogy a fidesz nem kínál alternatívát. Minden alkalommal, amikor a kormány egy lêpêsêre azt mondjâk, hogy az nem jó, de nem mondanak hozzâ semmi mâst, akkor a fidesz âltal kînâlt alternatîva az, hogy nem kell vâltoztatni, mindent úgy kell hagyni ahogy van. Csak akkor nem êrtem, hogy mit bîrâlnak. A kormâny eddig mindent jôl csinált, a fidesz szerint nem szabad vâltoztatniuk.
mivel mindkét ún. "oldal" legfőbb szereplői elvesztették ártatlanságukat, tehát ilyen-olyan minőségű kormányzási produkciót előadtak, van már tartanivalójuk attól, hogy választások idején, sőt, azokon is túl riválisaik (ellenfél/ellenség) bármit fejükre olvashatnak.

persze, ugyanez áll a kisebb "kaliberű" szereplőkre is, legyenek önálló, de "kis" pártok, vagy éppen valamely (állítólag nagy) játékos fiók-intézménye(i).
A szép logika egy helyen bukik meg: a Horn-Bokros kormányzás messze nem volt olyan sikeres, mint az érzékelteted. Tudom, hogy a Bokros-csomag sikere balliberális oldalon hittétel, ezért nem is lehet róla vitatkozni, hiszen aki ezt nem ismeri el, az mucsai.
Olyan mintha felsoroltál volna egy csomó tényt, de mit akartál mondani ezzel? Szar mind a kettő? Ezt mindenki tudja..
hmmm...

program?

lehet, hogy nem szabad(na) a benyomásaimra hagyatkoznom, de kampányról-kampányra az az érzés kerít hatalmába, hogy "program" címen homályosnak tűnő logika szerint listába gereblyézett vágy-tömegeket köpnek ki magukból a kampány-stábok kicsiny hazánkban (is).

választások idején a "vágy villamosa" csilingel, robog, de utána?

mindenkinek a képzeletére van bízva...
majdnem kivétel nélkül minden versenyzőre jellemző szokott lenni, hogy:

szoc-dem.

hogy ez éppen
szociál-demokrata,
vagy
szociális demagóg,

az is lehet, hogy hozzáállás/ízlés/kötődés dolga (lehet)...
Árpi!

Már megint elfogult vagy és kamuzol!
Mi van a családi pótlékkal? Szerintem te is tudod, hogy a mai helyzet (vagy ha nem tudod akkor seggfej vagy) részben annak köszönhető, hogy a mai hatalmas szakértelemmel bíró és teáltalad favorizált kormányunk alanyi jogon odadta a családi pótlékot az embereknek, és egyben eltörölte az előző kabinet szerintem jó rendszerét ami adókedvezményben adta vissza a pénzt, és ezzel ösztönzött a munkára. Az összeg ugyanannyi maradt, de mivel az adókedvezmény megszűnt a családi p. megemelkedett. Ez egy szemfényvesztés amit most te is újra elővettél. Látható honnan csorog a pénz a zsebedbe.
Hiteltelen gusztustalan alak vagy!
Nem vagyok egy Fidesz vagy Orbán hívő, de az nem igaz, hogy csak ültek a gazdasági prosperitás hullámain és szörföztek rajta. Természetesen profitáltak a Horn éra eredményeiből, de ez a természetes. Az egymást követő kormányok viszik tovább és fejlesztik tovább az elődeik eredményeit.
Az Orbán kormány egyik legnagyobb lépése (szerintem) az volt, hogy a támogatott lakásépítési kamattal megnyomták az építőipart, ami komoly belső fogyasztást és keresletet gerjesztett. Ez a boom továbbgyűrűzött a bankszektorba, akik felfedezték, hogy a lakossági hitelezés milyen nagy üzlet és kezdték a lakosságot egyre jobban kiszolgálni. És itt jön Medgyessy-Gyurcsány kormányok egyik nagy hibája, hogy nem lovagolták meg, hogy lehetőség lett volna a Ft kamatainak európai szintű lenyomására. Ehelyett jöttek a társadalmi "igazságossággal" és eltörölték a kamattámogatást, ami gyakorlatilag beterelte Mo-t a CHF, EUR hitelezésbe. És ezt szívjuk most. Amúgy ez a legnagyobb gazdaságpolitikai különbség az Orbán vs Medgyessy-Gyurcsány kormányok közt. Az Orbán a törekvőket, gazdaságilag aktívakat hozta helyzetbe (akik ezáltal építették az országot+ több adófizetés), a Medgyessy-Gyurcsány a gazdaságilag inaktívakat hozta, hozza helyzetbe, akik elsősorba viszik, kapják a pénzt és nem termelik meg azt.
Azért megért volna néhány mondatot a Horn-kormány azon cselekedete, hogy sokat loptak, és ezzel párhuzamosan a kisemberek filléreiből tették úgy ahogy rendbe a mérleget. Szerintem ez így vérlázító.
Az Orbán-kormány intézkedéseinek jelentős része érintett személy szerint hátrányosan minket, de mellé tudtunk állni lelkileg, mert láttuk értelmét. Nem mindenki fanatikus, aki a szívére is, meg az eszére is hallgat, és mégis jobbos!
"Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az."

Lelkesen olvastam a ciket, vajon hol nem logikus ez a lépés. De a cikk nem erről szól (vagy nagyon benéztem valamit, ezesetben bocs).

Ha programot hirdetsz, akkor abba belekötnek, átmész deffenzívbe, vesztett ügy. Ezért nem taktikus hamarabb mondani, mint kötelező.

Kötelező, ha törvény kényszerít, vagy ha a szavazóid elvárják. Egyik eset sincs.

Programokat nem szokás megvalósítani. Ebben a kitekert világban az bukik, aki megpróbálja. Tehát erkölcsi kötelességnek se mondanám ezt az előrehozott kihírdetést. Mivel teljesen súlytalan dolog: bokréta a kalapon.

Szoval miért kéne kihirdessék?
"Medgyessy ígért és teljesített, Gyurcsány megszegte ígéreteit. Jó kormányzás nem lett egyikből sem."

pontosan igy igaz!
es azt hallottatok, hogy GyF jon vissza, szerepet kap a kampanyban?
ennyire ne szépítsük már Horn Gyulát... mert volt olyan is ám, hogy:
- "Ami itt van, az nem közbiztonság!" (ld. robbantásos leszámolások, politikusok elleni merényletek, stb.)
- Bokros csomag, aminek a fele megbukott az AB-n, és még így is igen sok embert hozott kilátástalan helyzetbe,
- Tocsik ügy, amit te is írtál,
- vízlépcső ügye,
- és hát az elmaradhatatlan, ész nélküli privatizációk (a legnagyobb mértékben Megyót és Gyurcsit leszámítva ekkor volt a magánosítás).

Szóval ennyire ne fényezzük már az öreg pufajkást.

Ahhoz meg nem kell túl sok politikai érzék, h. belássuk, h. a FIDESZ nem jön ki programmal. Azért, h. a sok okos szockó el kezdje hülyeségeivel bombázni, és a nagy ricsaj közepette szépen el lehet fedni megint valamivel azt a nagy szart, amit te is olyan szépen leírtál, h. okoztak.
Nem tudom, de nekem rémlik valami Bokros csomag is, meg pár robbantás...miegymás, ha már a Horn kormány bukásának okait firtatjuk. Tehát nem csak a Tocsik ügy miatt nem választották meg őket újra. De lehet, hogy ezek már régen voltak és nem emlékszel rájuk.
Havas Peter szerint:
"Az, hogy az ún. "szoclib" koalíció neoliberális és nem baloldali politikát valósított volna meg, nem igaz,"
hat szerintem meg igaz "sajnos" nem elegge neoliberalist, mert majdnem sikerult a korhazprivatizacio is...


"miként az sem, hogy a különböző panamák döntnökei "szinte kizárólag szabad demokrata" politikusok"
ez valoban nem igaz marcsak a szamaranyuk alapjan is tobb szoci panamasnak kell lennie...
de ez ugyben saros az egesz elit.
Tök jó kilátások, tényleg.
"konkrétan a családi pótlék, a gyes, a munkanélküliség, a felsőoktatás vagy az egészségügy dolgában mit is csinálnának Orbánék."

hat hogy a családi pótlék, a gyes, a munkanélküliség, az egészségügy
ugyeben mit csinaltak, azt tenyleg nem tudni, de, hogy a felsőoktatást tonkrevagtak, de legabbis elkezdték az tény.
Nagy tévedés(vagy tudatos?)egyenlőségjelet tenni a 94-es Horn-kormány és a Gyurcsány-Bajnai kormány között!Míg amazok többé-kevésbbé "hithű" komcsik voltak akik hozzászoktak a hatalomhoz,(persze a pénzt Ők sem vetették meg!)de a mai "bankár-maffiához"képest Ők kiscsoportos óvodásoknak tűnnek! Akkor még nem az ország szétverése,totális kirablása volt a cél!Ezt nem lát(tat)ni több,mint hiba!!
Már megint a régi nóta, hogy afideszneknincsprogramja. Naés?
Ferinek volt minden hétre egy, mégis akkora kakit hagyott maga után, hogy már te is leálltál a dicsőítésével.
Én nem tudom, Kedves Tóta W., de mintha arról az "apróságról elfeledkeztél volna, hogy a Bokros -csomagot azért ünnepelte az, aki ünnepelte, mert szerintük rendbe rakta a gazdaságot. Ebből következően az nem volt rendben. Voltak még más komoly botrányok is (bankkonszolidáció, ami ugyanaz, mint, ami most történik, azaz pénzt a magántőkének a köz pénzéből), de igaz, ami igaz, a 2002 utáni szoci-szdsz kormányoknál Horn fényévekkel jobb volt. Bár a társadalom szétesése akkor kapott igazi lendületet, épp az említett csomag apróbetűs mellékhatásai miatt.

Ez így elég gyengécske próbálkozás a tematizálásra, mert olyan, mintha nem tudnád miről is beszélsz
Én még később adnám ki a programomat, hoyg az ellenfél ne tudja lenyúlni. :-)
Még valami: ha senki sem tetszik, akkor szavazáskor maradj otthon, vagy alapíts pártot.
"Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=104733

Ne hagyd magad megzavarni a tények által, Áprád.
Sajnálatos tévedés, ha azt hiszi valaki, hogy a jelenlegi garnitúra "rosszul kormányoz".

Ők igenis remekül kormányoznak, csak nem abba az irányba, amerre a választópolgár szeretné.

Emiatt teljesen értelmetlen azon pörögni, hogy biztos hülyék gyülekezete van kormányon. Nem hülyék, hanem gazemberek, mert azt hazudják, hogy erre megyünk, közben meg arra kormányoznak. Nem abba az irányba, amerre te szeretnéd, hanem amerre ők szeretnék.
Egyébként a most ellenzékben lévő pártokkal ugyanez a helyzet. Legfeljebb az tévesztheti meg a nagyérdeműt, hogy az irány közelebb van ahhoz, amit a nép remél.
Tegyük hozzá, hogy Horn is egy rohadt nagy kamu ígérettel került nyeregbe. A rendszerváltás után kilátástalan helyzetbe került tömegeknek a privatizáció "visszacsinálását", de legalább is felülvizsgálatát ígérték. Aztán persze semmi nem lett belőle.
Államcsőd-vaszély is volt ott vastagon. Ahogy Békesi fogalmazott nemrég: "Órákon múlott anno az államcsőd".
Szóval én nem látom azt akkora sikertörténetnek. Tudom, Bokros-csomag. De annak a felét kidobta az AB, csak arra már senki nem emlékszik.
A tőzsde szárnyalt, mert a külföldi befektetők pénzbősége pumpálta.
Hát nagyon kiváncsi vagyok, mit fog tudni tenni a helyzettel a Fidesz. Sajnos most már a Jobbik is ott lesz, és a jobboldal feletti teljes kontrollért folyó harc sok erőt fog elvonni az érdemi munkától.
Figyelj, Árpi!

Hagyd már ezt, légyszi! Nem tudom, mi bajod, meg hogy honnan a fóbia, de hidd el ez beteges. Nem fognak bántani téged, bármilyen csúnyákat is írtál.
Mindenki tudja, hogy a Fideszben is csak nyomorult politikusok vannak, ezért párt ugyanis. Az MSZP meg vállalhatatlan. Szedd össze magad és szavazz Orbánra! Mi a faszt csinálhatnál mást?
Gyula nincs jól..
Próbálj mást ajánlani!
Jól látom, hogy TWÁ egyre kritikusabb a kormányzattal szemben...? Nincs ebben amúgy semmi különös, aki egy pöppet is figyelemmel kíséri az eseményeket, az már rég nem kormánypárti.

Tegnap este néztem a HírTV 22 órási 5 perces hírösszefoglalóját. Röviden:
- korrupciós botrány a kormánypártban
- végkielégítéses botrány a BKV-ban
- Szekeres villaépítési botránya
- még volt valami, de már kiment a fejemből, minden bizonnyal köze volt az MSZP-s botrányokhoz...
800 millás pártfinanszírozási ügyecske, s bukott az MSZP... ma már 800 millára fel sem kapja a fejét az átlagember. Szomorú.

Másrészről ne felejtsük el, hogy az 1994-1998 közötti "aranykor" nem jött volna létre, ha nincs az az őrült privatizáció. Magyarul eladtunk mindent, s persze, hogy volt pénz. Csak ma már nincs mit eladni, nem is megy az elvtársaknak úgy, ahogy kellene...
Hogy lehet hogy nincsenek hozzászólások ? Bár igaz...ki a f/szt érdekel már ez az egész ? :))))
Kedves Árpi,
nekem a horni világ rémálom volt. Szétlopott szét(spontán) privatizált, megBokrosodott, megbankonszolidált, közben meg megszorított, iskola és szülőotthon bezáratott rémálom. Nem értem honnan a rózsaszín szemüveg és a nosztalgia érzése. Ugyanazt csinálták kb mint most.
Egyrészt az előző cuculista kormány alatt volt a Bokros csomag, vagyis az átlagpolgár nem a hasát vakargatta hanem a fejét. Másodszor volt egy kurva nagy privatizáció, egyebek közt a teljes energetikai szektor huss.

Másrészt azért Horn Gyula akkor még volt valaki. Tudta irányítani a pártot, kézben tudta tartani a dolgokat. Ma olyan ember aki tudja mit akar és meg is tudja azt valósítani az MSZP 10 kilométeres környékén nem található.
nem baj TWA, sept 4.-en kijon a Tropico 3, utana vegre megint elhetunk egyszerre a virtualis es a valosagos banan-koztarsasagban
Micsoda baromság ez a program dolog! A jelenlegiek 7 éve kormányoznak, mégsincs olyan program, amiből valamit is betartottak, csak össze-vissza intézkedések. És van egy egyszerű logika: ha nekem a mesteremberek bizonyítottan szarul végezték a munkájukat, töketlenek, akkor nem őket hívom legközelebb, annak ellenére, hogy az újakat sem ismerem. Megadom azoknak is az esélyt!
Általánosítás ez így. A fő probléma az adórendszer ami bünteti a munkát, a vállalkozást, a vagyonszerzést, és támogatja a naplopást meg az ingyenélést. Mindez társítva a külföldi tőke seggének simára nyalásával. Ez kinyít volna minket a mostani nagy válság nélkül is. És a szocik ehhez deklaráltan nem hajlandóak hozzányúlni.
Kedves Árpád,
Szerintem egyik ciklus sem volt sikeres. Hornék alatt mi volt? A közüzemek, messze áron aluli privatizálása, a kapkodva, átgondolatlanul összhozott nyugdíjreform? Milyen nagy és komolyan veendő stratégiai döntések születtek pl. vidékpolitika, roma felzárkóztatás, úthálózatfejlesztés és közösségi közlekedés, oktatáspolitika, kutatás és innovációpolitika terén? Némi szigetszerű fejlesztés, némi túlárazott állami beruházás, némi intézményi átszervezés. Előrébb nem kerültünk vele.

A barnamezős beruházások leginkább a szezonvégi kiárusítás olcsósága miatt, a zöldmezős beruházások meg nagyjából a hazai politikától függetlenül jöttek (persze az államcsőd 1995-ös elkerülése fontos volt, de hát ez elég természetes is). Utóbbiaknál leginkább a már itt lévők húzóhatása érvényesült, ami a Németh- és Antall-kormányok alatt végrehajtott bank- és ipari privatizációnak köszönhető véleményem szerint.

Az Orbán-Torgyán-kormány megintcsak elég kevés újszerűt és fontosat lépett, ami megmaradt volna bennem. A már meglévő, de szétszabdalt (vállalat-)támogatási eszközök összehangolása és re-brandingje (Széchenyi Terv) hasznos volt az intézményredsnzer megerősítése, az EU-s forrásokra való felkészülés szempontjából, de tartalmilag újdonság nemigen volt benne. Akartak készíteni egy igazi "Nemzeti Fejlesztési Tervet" (első verzióban Átfogó Fejlesztési Terv), de abból végülis nem lett szinte semmi az ambíciózus tervekhez képest.
Egy megjegyzés: miért kell úgy beszélni/írni a Gyurcsány beszédről, mintha az beismerés lett volna? "A Fidesz már egyszer kormányzott sikeresen, és akkor nem volt elkúrás, pláne annak beismerése..." Most sem volt "beismerés". A fickó lebukott, nem nekünk, választópolgároknak szánta azt a beszédet, nem állt ki a tévébe, minden adón főműsoridőben, hogy emberek, ezt bizony elkúrtuk, én és a kis csapatom, stb. Nem ez volt, véletlenül, vagy inkább direkt, de kiszivárgott a beszéd, amit szűk körben akart elmondani. Fejezzük már be ezt a mosdatást, nem történt olyan régen, hogy ne emlékeznénk rá, amúgy sem érdemli meg. Az, hogy a másik oldal milyen, már más kérdés, de attól hogy pl. Szíjjártó Péter egy idegesítő figura, Gyurcsány nem lesz jobb, a beszédét pedig nem lehet beismerésként értelmezni.
Na igen, lassan ideje lenne, hogy mindenki színt valljon. Tegyük fel, hogy Gordonka elgordonkázik áprilisig, az ő műsorát ismerjük. Tegyük fel, hogy le is lép, mert neki nem a politika, hanem a válságkezelés a szakmája. Egye fene, tegyük fel, hogy nem is csinálja rosszul. Eddig oké. De mi lesz utána?

Kérem, tegyék meg tétjeiket!

Igen, minden párt. Az mszp is. Mit, mikor, merre, és legfőkébb miből, milyen áron? Ezek a kérdések, hölgyek-urak, odafenn a pulpituson. A maszlag nem fontos, nem vagyok elég hazafias.
Orbánt és "új" kormányát az fogja megmenteni, hogy 2 éven belül pluszba fordul a gazdaság - függetlenül attól, hogy ez nem nekik lesz köszönhető, az emberek imádni fogják a Fideszt. Minimum 2 ciklus - és igen, jobban is fogják csinálni, mert sokkal centralizáltabb párt, mint az MSZP
Hát kérem szépen ez az egész,úgy 1 nagy marhaság,hogy csak na.

A Horn alatt dőlt a tőke,2 évig nem csináltak semmit,aztán szinte mindent eladtak,ami nem volt lebetonozva.
A belügyér úr meg gengszerekkel fényképeszkedett,meg nyugdijjasokat püföltek.

Az Orbán kormány soha meg nem bocsájtható bűne,hogy minden kormányzati tapasztalat nélkül,nem tudta a szocik 50 -éves szarát eltakaritani.Ügyes!

Lassan itt már épp ésszel nem is érdemes kimenni az utcára.Mindenféle emberek kezdenek itt rohangálni,fidesz programot követelve.
Pedig csak néha meg kéne hallgatni,miről is beszélnek már 8 éve.

Mi lesz itt jövő tavasszal?
Na,az már 1 sámánnak is sok lenne megjósolni.
Kedvencem a "mi tudjuk hogyan lehetne kihozni az országot a szarból, de nem mondjuk meg, mert a komcsik lenyúlják az ötletünket" fideszes dogma.
Ez olyan igazi nemzettudatos, az isten áldotta nép jólétét mindenek felett szem előtt tartó, jó értelemben patrióta, mondhatni jurópér hozzáállás, a világon semmi köze az echte ungarische "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitáshoz.
Első ?

Na de kire szavazzak? Vagy alapítsak pártot?
@juliusbond: arra szavazol, akire akarsz, ezt másoknak is mondom. egyáltalán nincs olyan a postban, hogy szavazz ide vagy oda. az viszont igen, hogy pusztán azért, mert egyszer sikerült, nem érdemes elhinni, hogy sikerülni fog megint.
Horn Gyuláról érdemes előkeresni magának Orbán Viktornak a nyilatkozatait. Nyíltan és titkosan is elismerően beszélt Hornról. Mellesleg az ténykérdés, hogy működő országot és gazdaságot vett át tőle.
" Jó kormányzás nem lett egyikből sem"
Hát ez az....
Ebben az országban nem lehet pártsemlegesnek lenni. Leszarom, hogy ki osztja az észt az elkövetkezőkben, de csinálja meg a reformokat és fejezze be a rendszer váltást az egészségügyben,az önkormányzatoknál, legyen közbiztonság és normális bíróság stb.
Szorítsa vissza a korrupciót és a fekete gazdaságot.

A baj, hogy nem beszélünk ezekről a lényeges dolgokról. Nem ezt várják el a vezetőktől.
Sőt az országnak adót fizető jobban menő vállalkozásokat kikiáltják köcsög gazdagoknak, " felső tízezernek" és mindenki utálja őket. Pedig nem mindenki az uram bátyámtól lett jól menő vállalkozó. Nem mindenkinek telik off shorra. A kapitalizmus pedig mégis csak arról szól, amiről...
Márpedig ha minden marad a következő hatalom ugyanezt fogja csinálni.Az elmúlt 4 évben a központi hatalom az MSZPé volt, de az önkormányzati a FIDESZÉ. A korrupció, az urambátyám mértéke ott is az egeket söpri./ lásd: Esztergom, Fót stb/

Nincsenek hiteles emberek. Röhögnöm kell, hogy ebben az országban a pufajkás Horn , szegény népellenség Bokrossal csinálta eddig a legtöbbet közgazdaságilag.

Az MSZP elkaszálta magát, akár az SZDSZ. Hiába mutagatnak a körülményekre: népszavazás, felelős ellenzéki magatartás stb. Erre már csak hab a tortán a válsággal való védekezés kontra végkielégítések, az MO híd pénz elsíbolása, a Velencei tavi kaszinó stb.

A FIDESZT még be is venném csak ne egy kétszer bukott vezér legyen az élén, aki szintén annyi mindent mondott már.... Ja és bejelentkezik belügyesnek az egyáltalán nem újgazdag régi társ....
Akkor miért is szidjuk KóKát és Gyurcsányt? Az ő vagyona etikusabb?

Én azért szidom mert nem tettek semmi kézzelfoghatót.
És végül Hankiss InterjÚ:

hvg.hu/velemeny/20090813_hankiss_magyarorszag_reformkor.aspx
Julius:

De a lényeg az hogy az emeszpére szavazz értem? A fidesz nem kúrta el akkor, de a nagy számok törvénye alapján másodiknak tuti jobban elkúrja mint az emeszpé értem?
@Yasashi Tanuki: "Ha a szocialistáknál nem működött egyik stratégia sem akkor miért csodálkoznak, ha a Fidesz egy harmadik stratégiát választ."

de ebben mi a harmadik stratégia? megígérni, hogy eltörlik a bajnai-kormány minden intézkedését, meg a többit, és aztán? innentől két lehetőség van, Megyóé és Gyurcsányé.
Szerintem TWA irásában van egy komoly logikai bukfenc.

"...kínos kérdéseket, hogy konkrétan a családi pótlék, a gyes, a munkanélküliség, a felsőoktatás vagy az egészségügy dolgában mit is csinálnának Orbánék."

Hát esetleg azt csinálták VOLNA 7 év alatt, hogy az ország nem is jut ebbe a helyzetbe. Tehát fel sem merül hogy a családi pótlékot, gyest stb. most kurtítani kell. Úgy kormányoztak volna, hogy nem hozzák létre ezt a szarkupacot.

Nehéz ezt elképzelni? Ahogy elnézem ezeket a most sorra lebukó szoclib harácsokat, én bizony el tudom.
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpád, félreértettél. Nem azt rosszallom, hogy úgy érthetném a szavaidat, hogy inkább komálod a baloldalt. A baloldalt én is inkább komálom, csak a hazai implementációi küzdenek kihívással. Ahogy a jobb oldal tagjai is.

A kérdést az szülte, hogy most nem látok olyan pártot, akit szívem szerint támogatnék. De szükségem lenne rá rendesen.
@lenoardo999: ki mondta, h felejtsük el?

ne legyetek már ennyire droidok. attól, h nem írom oda, h szavazz a fideszre, még nincs benne, h szavazz az mszp-re.

a 98-02-es kormányzás viszonylagos sikeréből nem következik a 2010-14-es ciklus sikere, ennyi, a fideszes érvelés hamis. még az sem stimmel, hogy itt legalább ugyanaz a ME-jelölt, mert ez nem ugyanaz az Orbán.

mások a problémák, más a helyzet, van egy csomó rendszer, ami akkor még fenntartható volt, mostanra már muszáj lesz hozzányúlni. én is azt szeretném, ha sikerülne nekik, de erre egyelőre semmilyen jel nem utal.
Árpi DJ.!

Egymás után két remix?

Az ingatlan adó nem ördögtől való, eddig is szedték az önkormányzatok, de amilyen faszul megcsinálták Főokos Hozzáértők, az legalább 5-6 ponton mérhetetlenül igazságtalan és logikátlan.

Ebben a formában eltörölni! Punk-tum.

Árpi, a posztból úgy tűnik ki, mintha 8 év után még mindig reális alternatíva lenne a maszop.

Ha 8 ilyen év után nem teszik kispadra a választók, úgy elszemtelenednek, mint egynémely disznófajta. Már így is annyira pimasz módon lopnak, és 8 év alatt oly mértékben korrumpálták a rendszert, h muszáj lesz váltani, és itt nemcsak a kormánytagoknak kell elsöpörni, mert az a legkevesebb, hanem a nagy állami cégek igazgatásában is súlyosan takarítani kelletik. Bezony!

Felőlem még a milliós fizetésű Gaskót is elszámoltathatnák, csak vegyék sorra: BKV, MVM, MÁV, stb...
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: de hát nem azt mondják, h ebben a formában eltörölni, hanem hogy teljesen és végképp!!!

ez a gond. miért kell ennyire végletesen, önsorsrontóan fogalmazni? hát ennek nyoma lesz, számon lesz kérve! és az lesz ám a remix!

"a posztból úgy tűnik ki, mintha 8 év után még mindig reális alternatíva lenne a maszop. "

dehogy reális, és dehogy tűnik. épp azt mutatom be, h mennyire elbaszták annak ellenére, hogy előtte meg nem.
@elemes2:

lószart. Az elinflálás szimplán ostobaság, és nagyon érdekel, az 1994-es és a 95-ös éves hiány közötti több mint 1 milliárd dollár különbséget ugyan hogyan is fedezte a 95-ös 150 miliárd (nem, nem dolláros) forintos bevétel.
@elemes2: "Pillanatnyilag úgy gondolják, ezeket pontosan és részletesen el kell magyarázni az embereknek, ahhoz, hogy általuk ne játssza el a kormány választóinak bizalmát túl gyorsan."

ez nagyon érdekes!! én úgy tanultam a t. fideszesektől, hogy ez borzasztó bűn. magyarázzák a mechanizmust? LOL!
Istenem, még mindig él az a mítosz, vagy mi a tosz, h a Horn-Bokros tandemnek köszönhette Orbán a sikeres gazdaságpolitikát, miközben 1998-ban éppúgy el lehetett volna kúrni, mint 2002-ben, semmivel sem volt erősebb - sőt még gyengébb is - a gazdaság.

Tehát Orbánék jobbat hagytak örökül, mint amit kaptak, és ez a lényeg. 2006-ban már meg kellett volna bűnhődni a szocszadesznyikeknek a 10%-os hiány miatt, és azért, mert nem csináltak semmit, amire büszkék lehettek volna.

Nincs mese: adhatsz te érveket egymás utáni posztokon keresztül a maszop kommunikáció kezébe, a kérdés sokkal egyszerűbben vetődik fel:

adhatunk-e ezután a 8 év után még 4-et nekik? Legyen-e 12 év? Bízhatunk-e ennyire bennük?

Javaslom ezt végiggondolni az összes, magát ballibbantnak valló foórumtársunknak.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Ingatlanadót ebben a formában eltörölni. Ok. De milyent vezessünk be helyette? Ötletek. Talán csak az MDF-től hallottam valamit, bár Ibolyka nyitogatja a zsebemben a bicskát.

Tegye fel a jobbik eszét aki képes lenne az LMP-re szavazni? (Erre szavaztam az EU választáson, mert úgy gondoltam, demonstrálok. De parlamenti választásnál nem demonstrálni szeretnék.)
Zöldekről nem sokat tudok. Pedig valamennyit olvasok. Nem sok megjelenésük van. Reggel hallottam, zöld ÁFÁ-t kellene bevezetni a zöld energiákra, azaz 5 százalék legyen az ÁFA a napelemen, hőszivattyún, geotermikus izén. Vajon ettől nagyobb lenne a kereslet, nagyobb biznisz lenne, nőne a verseny, végül még olcsóbb lenne? Vagy csak a kereskedők lenyelnék a plusz nyereséget?
Na ilyenekkel kéne valakiknek foglalkozni.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "adhatunk-e ezután a 8 év után még 4-et nekik?"

jézusmária, dehogy adhatunk, de hát hol mondok én ilyet.

én azt mondom, következetesen és régóta, hogy tessenek elkezdeni az épeszű felkészülést, beleértve a jónép felkészítését, mert nagy lesz a koppanás különben. ekkora támogatottságból lehet áldozni azért, hogy aztán hitelesebbek legyenek valamivel. bár az elmúlt 3 év röfögését rohadt nehéz lesz feledtetni.

"2006-ban már meg kellett volna bűnhődni a szocszadesznyikeknek a 10%-os hiány miatt, és azért, mert nem csináltak semmit, amire büszkék lehettek volna."

de nem bűnhődtek meg. két okból: az egyik, hogy a lakosság a 10%-os hiányt leszarja, illetve a következményeit egyenesen imádja. a másik, hogy nem sikerült okosabbnak látszaniuk. sőt sokkal hülyébbnek látszottak.
@Letícia-Charlotte in SBp:
na, ha tényleg számottevő erőnek fog bizonyulni a Jobbik a köv. "gyülekezetben", Orbán úrnak annál inkább kapóra fog jönni: az elhatárolódást esetleg bizonyítandó nem 3, hanem mindjárt 4 hetenkénti plénumot fog engedélyezni...
Én tisztelettel megkérdezném Árpád nagymestertől, hogy melyik országban tetszik élni? Mert hogy nem itt, az hótbiztos. Amúgy meg meg lehet nézni pl. a GDP-hez viszonyított államadósság mértékét zorbán idején meg most. Nagyon-nagyon árulkodó egy adat az, tetszik, vagy sem. És igen, ha már választhatunk, akkor talán logikusabb azt választani, aki egyszer már bizonyított, még ha hibákkal is. Vagy választhatjuk azt, amelyik 8 év alatt gyakorlatilag lenullázta az országot. Elég csak körülnézni. Csak hát ahhoz ebben az országban kéne élni, tisztelt Árpád.
@Tóta W. Árpád:

De minek erőltessék országosan az ingatlanadót, ha szedhetik az önkormányzatokon keresztül, ahogy most is. Mivel kettős adóztatás nem lehetséges, a 120 milliárddal amúgy is csonkított önkormányzatoktól még ezt a bevételt is elvennék.

120 milliárd egy 10.000-es kisváros esetén, ha arányosan vesszük, akkor 120 millió. Ez egyszerűen padlóra viszi a vidéket. És ezt tetézi az ingatlanadó országos büdzsébe vitele, ha azt nem osztják vissza, csak részben,kis részben.

A fideszes önkormányzatok szétveréséről/ellehetetlenítéséről mi a véleményed?
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: mit értesz a fideszes önk. szétverésén?

az önkormányzatok legalább felét szét kéne verni. színtől függetlenül.
Bármennyire szeretnéd is látni,a Fidesz népnyúzó terveit, februárig nem fogod.

Választási programmal választások előtt kell előjönni.
Mivel az MSZP és az SZDSZ közösen lopta, herdálta el Magyarország vagyonát, ezért februárig elég a Fidesznek annyit mondania, hogy ő pénzt nem a loyalistákba, hanem a gazdaságba fogja fektetni.

Így marad számodra és a "lojálisok"
számára
a gumicsont: Orbán, a Fidesz, mint most is.
Miközben az MSZP és SZDSZ páncélszekrényeiből potyognak a
a száz millió Ft értékű "lojális" hívek.

Tetszettél volna kampány időszakban blogodban visítva felháborodni a "Több pénzt az embereknek" gügyögő baloldali,
népidemokráciás "gazdasági programon".
Ezt nem tetted, mert a kutya sem harap az etető kézbe, így hát jobban állna ha ismét Kim Dzsongilekről írnál
Ez a cikk nagyjából megfelelt egy átlagos Bolgár uras betelefonálói gondolatmenetnek.
A posztokat olvasva elszomorító , hogyan látjuk a közel jövőnket , hát még a távolit....
Ti tényleg a szocializmus megdöntésést akarjátok?
Ti tényleg azt hiszitek, hogy az a jó kapitalista rendszer ha az állam mindent elvon és elosztja: családi pótlék, rokkant nyugdíjak, tankönyvtámogatás...
Ráférne erre az országra további okítás is folytatásokban.....
Ti most is a jótékony állam férfit várjátok, mint Kádár apánkat , aki nagylelkűen odaadja nektek a 70 %os
-ÁFÁ is adó- elvonással járó megkeresett jövedelmemet? Ha saját magam munkáltatója vagyok rendes fizetéssel, ennyi bizony!!!

Mennyivel jobb lenne ha otthagyná nálatok az adót , amennyiben fizettek évi 1 milliónál többet, és mi magunk dönthetnénk el, hogy takarítót , bébiszittert,kertészt alkalmazok és nem a munkanélküli segélyben osztaná szét az elvont jövedelmet. AZ irigységen túl a morális hatását ennek megnézheti az ország.
Nem kellene behazudnotok az álságos jövedelmeteket és a szaros 12.000 Ft-ért sírni , amit a Bokros elvett.
Gyereket azért vállaltok mert van lóvé?
Aki viszont valóban árva, rokkant, rászorult az kapjon ennél többet.De ha valaki nem akar dolgozni évekig , azt miért sajnáljam?
Miért kap mindenki?
Miért végezhet el egy egyetemet a Whiskis a börtönben ingyen? Miért kap ingyenes egészségügyi ellátást , aki részegen leesik az állványról, aki tüntetés közben szétverte a fél utcát? stb. Akikre az önhibája bizonyítható fizessen érte. Mint a autó biztosításnál..
Miért ingyenes az egyetem azoknak, akik 3as alatt 7 év alatt végzik el? Üdülőnek használva a felnőtt munkavállalói lét előtt?

Rengeteg a változtatni való és ezen kell társadalmi egyezséget kötni, de azt nem lehet elvárni, hogy az állam mindent fizessen. Én azt mondom ne az állam támogassa a családomat. Hagyja meg a keresetem nagyobb részét és majd
én gondoskodom róla. Felnőtt állampolgárként.

Vagy az a baj, hogy nem nőttünk fel ehhez a viszonyrendszerhez? Az már baj ha megmérettetik az ember tehetsége, szorgalma, kitartása, kreativitása és az egyik könnyebbnek találtatik?
Persze nem igazságos 100 %osan, de csak ekkor lépjen közbe az állam és korrigáljon.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: egyébként van egy ötletem, majd megírom. nem saját, import.

New Yorkban van egy hatalmas digitális kijelző, amelyen a nemzeti adósság látható, meg az egy családra eső rész. egy ilyet kellene felállítani a kossuth téren. vagy a deákon.

de legalább az indexen.

en.wikipedia.org/wiki/National_Debt_Clock
Nekem csak az jött le ebből a posztból, hogy sosem lehet tudni, mit hoz a múlt...
@palacklakó: biztos vagy te ebben? volt itt egy faszi pár hónapja, aki nagyon keményen számon kérte, hogyan kampányoltam én a szociknak. kérdeztem, hol a link, idézet, valami. soha többé nem jött vissza.
98-ban paraszthajszállal nyert a jobboldal???
Valamiről lemaradtam. Az nem 2002-ben volt?
7 éve 198-188-as volt a mandátumarány a ballibeknek...a 98-as paraszthajszálnál ugyanez 213-158 a jobboldalnak, a Miép 14 képviselője nélkül.
Csak tényszerűen.
@Brendel Mátyás: reformok? mi? egy rakás bénázást adtak el neked „Reformok” címszó alatt! fogalomzavar, eh. : ) a szakértő és jószándékú MSzP-SzDSz-t megakadályozta a nép és a Fidesz... hahaha jól adagolták neked a maszlagot. egyéb önálló vélemény?
@Tóta W. Árpád:
s kábé 2/3-adukat el kéne zavarni dolgozni!
@Tóta W. Árpád: Az önkormányzatok szétverése előtt definiálni kéne mi a feladatuk. Ha valamit magánba olcsóbb, jobb megcsinálni, akkor ki kell adni. Teljesítmény bérezést kell bevezetni. Aztán ha olcsóbb, és a település is akarja (mert neki olcsóbb), akkor lehet közös képviseletet nyitni a szomszédos faluval.

Hasonlóképpen az egészségügyben is jó lenne ha már definiálná valaki, hogy mit kap az ember a biztosításáért. És mi az amiért pluszban kell fizetni. Erre aztán csinálhat üzleti tervet a magán praxis is.

A sok baloldaliságommal is liberális is vagyok, azt látom, hogy a szocializmus nem működik. Ha a dolgozó nem érdekelt a teljesítményben, akkor drágán fog szart csinálni. Ha nincs konkurrencia, akkor pedig zsákutca.

Oktatás: kész katasztrófa. A pizza teszten (nem tudom hogy kell írni) megbukunk. Az egyetemek ontják drágán a semmire nem kellő diplomásokat. Szakmunkás nincs, vagy csak szar, az is drága. Nincs konkurrenciájuk. (Belga zenekar: Melós).

Kultúra: ez szerintem működik, lehetne jobb is, mindenkinek van hiányérzete, lehet dolgozni.

Infrastruktúra: lehet bánkódni, hogy drágán csináljuk, mert korrupció van. Ami már megvan, azzal nem sokat lehet csinálni, a jövőt lehetne javítani. A múltban elkövetett hibázásokat meg lehet torolni, azonban a boszorkány üldözés (amit a Fidesz ígért) ne takarja el a fő problémákat, hogy még mindig szar a rendszer.

Energetika: ez a gazdaság része. Kellene beavatkozni, mert sokan röviden gondolkoznak, így még mindig veszik az olcsó gázkazánokat. Meg állami támogatás megy a hibridnek nevezett nagy Lexus-okra. (Már csak 10 litert eszik, köszönjük Emese.)

Ezekkel arra akartam utalni, hogy van sok téma, amire valamék oldal koncentrálhat...és ne csak a porhintés meg a demagógia menjen.
@juliusbond: "Aztán ha olcsóbb, és a település is akarja (mert neki olcsóbb), akkor lehet közös képviseletet nyitni a szomszédos faluval."

sajnos ez pl nem így megy, fel se merül, hogy a 300 fős falunak magának kellene eltartania az apparátust - nem érdekeltek.

"Meg állami támogatás megy a hibridnek nevezett nagy Lexus-okra. (Már csak 10 litert eszik, köszönjük Emese.)"

igenigen! ez egy elképesztő, óriási röhej, egyszer meg kell írni.

"van sok téma, amire valamék oldal koncentrálhat...és ne csak a porhintés meg a demagógia menjen. "

erre utalgatok évek óta.
@Nick_:
tehát: oktatási reform mindenek előtt/között!

végre neki kéne állni az oktatás-nevelés "szakmai" tartalmának felülvizsgálatához, mert ha a jelenlegi, bizonytalan, sallangoktól hemzsegő "ismeret-tartalom" marad továbbra is forgalomban, garantálható, hogy a pógárok zöme sem banki szerződést, sem egy villanyszámlát, sem egy néhány soros verset, vagy éppen egy rövid első fokú egyenletet sem lesz képes "értelmezni". rosszabb esetben a saját nevén is gondolkodni lesz kénytelen (mielőtt leírhatná)...

hmmm...
TWÁ

Az így önmagában igaz, hogy a 4 év fideszes sikerből nem következhet újjabb siker, de ha már ilyen vonalon gondolkodsz az általad is elismert 8 év szarakodásból biztosan nem következik felemelkedés. Én is csak remélni tudom, hogy sikerülni fog a másik oldalnak valamit csinálni, mert csak remlni lehet tudni nem. Bizalom oldalról nézve pedig semmiképpen sem szavazna senki a mostani baloldalra, ahogy régebben baloldali kommentelők sem mernek már a mostani társaságra szavazni, inkább nem mennek el.
na még valami, többeknek, akik megint elővették a nyávogást, miszerint "miért az ellenzékkel kell foglalkozni".

1. ők a leendő kormánypárt, hadd foglalkozzak már velük, na. légyszi. jövő ilyenkor kormányozni fognak.

2. mert azt látom még mindig, hogy padlógázzal rohannak a zsákutcába, és nekem attól nem lesz jobb, ha jövő ilyenkor röhöghetek a pártsajtójukon, amint magyarázzák a magyarázhatatlant, a zavargások szétverését, a megszorításokat, a vissza nem vont intézkedéseket, az őszöd 2-t.

3. de megígérem újra, hogy ha elkezdenek épeszűen kormányozni (más választásuk nem nagyon lesz), és a jobbik meg az mszp tűz alá veszi őket a szociáldemagógiával meg azzal, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg, akkor az elsők közt fogom ugyanoda küldeni őket, ahova most szijjártót, pelcznét meg a többi imposztort.
@Splosivo: "Bizalom oldalról nézve pedig semmiképpen sem szavazna senki a mostani baloldalra, ahogy régebben baloldali kommentelők sem mernek már a mostani társaságra szavazni, inkább nem mennek el."

hát nem tudom. a szarakodás meg az elkúrás azért ismert tünet volt 2006-ban is, de orbánéknak olyan visszataszító jövőképet sikerült felépíteniük, hogy elég sokan direkte leszavaztak, csak az ne legyen. elsősorban a nagyon feltűnően gátlástalan hazudozásra gondolok (14. havi stb), meg mikola és semjén és kövér szövegeire.

az utóbbi alapállás megvan még mindig, egyfajta normatív gondolkodás, aminek a keretében ők megmondják, milyen a rendes ember (vallásos, jobboldali, katonaviselt, heteroszexuális stb).
"szabaddemokrata szürkeállomány"

ez meg mi volt?
miert jo a szadeszt valami tobbletertelemmel, szellemi folennyel rendelkezo tomorulesnek beallitani?
ennek az eg-vilagon semmi alapja. van epp eleg sajatos jellemzojuk, de hogy ok lennenek az "okosok" - ez baromsag.
@tatuman: @köszi-klán: "Az Orbán-kormány intézkedéseinek jelentős része érintett személy szerint hátrányosan minket, de mellé tudtunk állni lelkileg, mert láttuk értelmét".

Persze, a Gyurcsány-Bajnai rezsim értelmes rendelkezéseit hülyeségnek tartod, akkor is, ha nem érint hátrányosan személy szerint.
Gazdasági intézkedések mellé józan ember nem lelkileg szokott állni, hanem megfontolásilag.
@A nép fia:
Csodálkoztam volna, ha a Hir.tv a fideszes botrányokról is tudósít.
@Tóta W. Árpád: Azért valahogy a Képmeséket is pont akkor csináltad amikor Fletóéknak kellet egy kis 80-as IQ alatt is értelmeszhető propaganda arról, hogy mennyire fenntarthatatlan ez a rendszer, és mennyire le kell sszokni az állami csöcsről.
Ezzel miért nem akkor álltál elő amikor a 13. havi nyugdíj kificcent a szoci-kalapból?
@Tóta W. Árpád: na droid sem voltam még! És mindezt egy, a logikádból következő egyenlet egyszerű igazsága miatt? Már pedig az a helyzet, hogy tercia non datur.
Azt állítod, hogy abból, hogy egyszer sikerült, nem következik hogy még egyszer fog, akkor azt is kell állítanod, hogy abból, hogy akár nyolcszáz év meg nem sikerült szintén nem következik, hogy a következő négy év nem sikerülhet? Ugye látható, hogy nem visz sehova ez a logika.
@Mahaboul: "Gyurcsány ... beszédét nem lehet beismerésként értelmezni."

Hanem?
Meg, hogy elég volt a hazudozásból. Ez utóbbit szokták kifacsarni.
Miért van az, hogy egy ciklus vége mindig a korrupciós botrányoktól, és a közpénzlenyúlásoktól hangos?

Nem kell válaszolni, költői kérdés volt...
@lenoardo999: nem akartalak sértegetni. a non sequitur egy érvelési hiba, annyit jelent, hogy a-ból nem következik B. nem jelenti azt, hogy B egyáltalán nem lehetséges. bőven lehet, hogy Orbán jól fog kormányozni, csak erre egyelőre semmilyen jel nem mutat. amit mond róla, az hülyeség, ami 8 éve volt, az meg akkor volt.
@anyátok: Rosszul csinálnám :( Hülye informatikus vagyok, aki néha olvas.
@szemeteske:
Ne bomolj, szemétke, az ember akkor ír, amikor megrendelik.
@Tóta W. Árpád: A kormányok összehasonlítása kapcsán megjegyezném, hogy a második garnitúrához képest (Megyó,Gyurcsány, Bajnai ...) a Gyula úriember volt. (nálunk ilyenek az úriemberek) Tartotta magát a megállapodáshoz, hogy nem adósítja el az országot a hatalom megtartása érdekében!
Ma nincs még egy ilyen úriember az MSZP-ben. Ezért beszél róla tisztelettel O.V.
Drukkolok egy számonkérési vetélkedőért a jobbik és a FIDESZ között. Valahogy úgy mint a 13. 14. havi nyugdíjnál!
Ami a FIDESZ programot illeti nem tervezhető meg igazán. Ha csak a BKV-tól ennyi csontváz hullott ki, mi lehet az országban?!
Árpi néha egészen furákat ír össze-vissza. pedig megvan a kellő IQ-ja, látásmódja, talán még zsurnalisztának is nevezném (most tekintsünk el, hogy honnan kapta, kapja a fizuját és h hova húz a kicsi szíve) ... azon viszont gondolkodóba esem, hogy miért ír ilyen fehér-fekete, pontatlan, rossz összehasonlításokkal dobálózó cikkeket.

ő is és mi is tudjuk pontosan, hogy orbánéknak az asztalfiókban vannak a terveik (az egy másik dolog, h az ami benne van, kinek fog tetszeni és kinek nem) és naná, h hülyék lenéneke elővenni és elkezdeni magyarázgatni őket. mi a faxnak? hogy aztán a szakértő ballibbek (akik szinte mindent elrontottak ebben az országban az elmúlt években) cafatokra szedjék és jól megszakértsék meg kiröhögjék a kertévékben?? a mostani helyzetben nem is kell elővenni semmit a fiókból. majd februárban. addig meg lehet itt überintellektuellkedni, hogy a mocskok nerm árulják el a terveieket. kérdezem én, a magyar kormányzatnak az ellenzék terveire van szüksége??? önállóan, saját kútfőből nem telik semmire???
@Tóta W. Árpád:
Elnézésedet kérem, Árpád, de nem értek Veled egyet abban, hogy Orbán olyan mesebelien jól kormányzott anno.
Attól, hogy most solidarity for ever szöveget nyom?
Szerintem most már nem kéne tótával vitatkozni, bizonyított, egyszerűen röhögjük ki. Mert szánalmas. És sokat képzel magáról, ami így együtt röhögséges.
Már nem számít, mit mond, már attól buktázik, ahogy néhány szót használ:
"hőbörgő ellenzék"
"gyurcsány beismerte"
"hívő típus"
A horn-korszak már ki lett tárgyalva, a program hiányolásáról meg csak annyit mondanék, hogy a takarítónők nem úgy szokták reklámozni magukat, hogy szépen fogok takarítani, hanem: leinformálható vagyok. Most a fidesznek van egy közepes ajánlólevele, a maszopnak meg egy kiváló lebeszélőlevele, plusz még erkölcsi bizonyítványa sincs.
@forgó hangszóró: Jaj, ne is adj neki tippet!! Mondjuk aki a kívánságot teljesítő aranyhalat is megeszi, ott nincs segítség. Se okosak se szépek nem lehetünk itten, csak nyögjük a mások hülyeségét...:///És mivel nem tipikus magyar mentalitással vagyok megáldva, az se vigasztal, hogy a szomszéd tehene is ebbe fog beledögleni, még ha narancsba vagy díszmagyarban kesereg a tehénke gazdája, akkor se.
"Fidesz-program márpedig nem lesz"

A Fidesz inkább ne álljon elő semmilyen részletes programmal, még választások előtt sem!
Általánosságokat használjon, mint Obama, vagy McCain a kampány során. (Állami kiadások racionalizálása, az így megtakarított pénz polgárokhoz juttatása adócsökkentés formájában, stb.)
Ezt diktálja a Fidesz utálatos szövetségese: a matematika.
"az önkormányzatok legalább felét szét kéne verni. színtől függetlenül."

Aztán miért? Miért baj az, ha egy falu maga dönthet arról ki vezesse, mikor legyen falunap, meg milyen legyen a címere?

"fel se merül, hogy a 300 fős falunak magának kellene eltartania az apparátust - nem érdekeltek."
Először is tisztázni kellene mit értesz önkormányzat alatt? A testületet? Mert az apparátus nem önkormányzat, csak önkormányzati alkalmazott.
Önálló apparátus pedig nem sok 300 lakosú faluban van, szinte mindenhol körjegyzőség müködik. Mit takarítanál meg az önkormányzat szétverésével? Az ekkora falvak többségében csak a polgármesternek van tiszteletdíja, ami általában az átlagbért sem éri el. Sok 2-3-szor akkora faluban még az ott lévő kirendeltség(ahol van már helyi apparátus, de nem önálló) dolgozóinak fizetésével együtt az önkormányzatnak az éves költségvetése feleannyi, mint amennyit a BKV-nél hazavisznek egyesek végkielégítésként. S mégis a totál padlóra küldött kis falvaktól vennéd el az önkormányzatukat? Miközben a nagy városokban tök feleslegesn ül sok tíz képviselő többszázezerért?
Muszáj tényleg mindenkit a városba kényszeríteni?
A falvakon túl sokat nem tudsz már megtakarítani, s még az önállóság látszatát is elvennétek?
@juliusbond: na milyet?:) Nem lopok, nem hazudok és csak dolgozom??? Ez nem lesz neked buli, szóval parasztvakítás lesz ezerrel?:D
@Tóta W. Árpád: "bőven lehet, hogy Orbán jól fog kormányozni, csak erre egyelőre semmilyen jel nem mutat."
Dehogynem! Amit ellenzékből tettek az országért! :-) Ne tegyünk már úgy, mintha az elmúlt években a Fidesz nem tett volna semmit és az ellenzék tettei, vagy éppen passzivitása nem lenne hatással a dolgokra.
A győzelem ténye aligha fogja megváltoztatni a a politikai hitvallást (ami szerintem nincs is a győzelem akarásán kívül), sem az "emberi minőséget".
@Tóta W. Árpád:
"és a jobbik meg az mszp tűz alá veszi őket a szociáldemagógiával meg azzal, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg, akkor az elsők közt fogom ugyanoda küldeni őket, ahova (...)a többi imposztort."

Ámen!

@Walter Melone:

"költői kérdés volt..."

A költő maga válaszolja meg, midőn arról értekezik a 8. és 9. versszakban, midőn kifejté az ő elmés koponyájával, h az ügyészség, bíróság és a rendőrség is a Fidesz kezére játszik:o)))
A-ból nem következik B, mert akik A-t vagy B-t mondanak -kategóriskusan, azok nem látják C-t Z-ig, pedig ez egy sokismeretlenes egyenlet, ehhez nagyon átgondolt stratégia és taktika kell...
ennek meg nem látom jelét ( a minden nageálása nem stratégia és taktika)
Árpád, nem veszel figyelembe néhány dolgot:
1. a zemeszpé már eljátszotta párszor, hogy az aktuális Fidesz-ötletet szétmagyarázta, elhazudta, elferdítette a sajtóján keresztül - vagy ha támadhatatlan volt, egyszerűen a sajátjaként tálalta. Kinek van kedve ehhez?
2. Hornéknak még volt mit privatizálniuk, ezzel együtt összeomlasztották a gazdaságot, amit aztán Bokros próbált gatyába rázni - a kisemberek zsebéből. Csak a rend kedvéért. '94-ben már javultak a gazdasági mutatók, pedig '90-ben tényleg egy romhalmazt/sz.rkupacot kellett rendbe tenni.
3. Legkésőbb Gyurcsány(i) felbukkanása óta az emeszpé egy lenyúlt, a korábbiaknál is hazugabb, országkormányzásra alkalmatlan párt - és sose feledkezzünk meg ilyenkor a drága jó szdsz "érdemeiről"!
4. Miért hülyült volna meg Orbán Viktor? Szerintem profibb lett.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: A "ballibant" kifejezés nem túl elegáns megszólítása azoknak, akik magukat nem jobbereknek vallják.
A Fidesz nem hülye.

Nem fog kijönni jövő februárig a programjával, nem evett meszet.

Jól emlékezünk a családi pótlék iskolába járáshoz való kötésére;
Mi is történt:
- bértollnokok hada ekézte, mindenféle rasszista kezdeményezésnek állította be.
-eltörlésével kampányolt az mszp
-választások után eltörölte
-most pedig újra bevezetné, a jelenlegi bértollnokok pedig kussolnak.

Hát ez történne most a Fidesz programmal. Rávetnék magukat a szürkeállomány-hiénák, hogy egy "élettér"-hez hasonló szó mián lenácizzák.
Majd utána simán ellopnák a benne levő terveket és azzal kampányolnának.
Te ne tudnád Árpád? Ismered te a védenceidet.
Teljesen új emberek kellenek.
Ne jáccák azt sem, hogy eddig MDF-es voltam, most már átülök az SZDSZ-be, azután meg az MSZP-be.De még csak független se legyen egyik sem, aki hatalomban volt eddig, akár kormánypártban, akár ellenzékiben.
Új emberek kellenek.Az eddigi szerepjáték már senkinek sem teccik.
Részemről a szerencse. :)
@Tóta W. Árpád: "amit mond róla, az hülyeség" Mikor állt egyenes arányban az amit a választás előtt mondok azzal amit utána teszek? Ez még "fejlett demokráciákban" sem gyakorlat, nemhogy K-Európában.
@Tóta W. Árpád:
Ennyivel a választás előtt kiteregetni kelet Európa legmocskosabb kampányaiért felelős pártok elé a pogromot kapitális hülyeség lenne. Így is lesz itt még hazugsággyár cigányorbán meg kendepéter. Amit te csinálsz az is módszeres orbánfóbia és hangulatkeltés. Ha a tényekből kiindulva fele olyan kritikus lennél a szoci-liberális oldalhoz mint amilyen Orbánékkal vagy akkor 2x annyit aggódnál miattuk és amiatt, hogy már rég se hitelük se programjuk (nekünk pedig minimum 10 évre semmi perspektívánk). Persze tudom, Agyarországon objektivitást várni egy újságírótól a naivság csimborasszója..
@anyátok: Neked hány lemondott megbukott kormány és szoci miniszterelnök kell, hogy belásd, ezek csak a koncszerzés miatt ragaszkodnak görcsösen a hatalomhoz? Most bajnaira festették a cégért, és? Változott valami? Jah, hogy a bátor beismerő nem akarta még egyszer beismerni hogy jó szokása szerint megint elqrta (a mi életünket és kilátásainkat) és vissza mindent ami addig szép jó és szocialista vívmány volt? Minden épeszű közgazdász ezt mantrázza évek óta, hogy finanszírozhatatlan amit művelnek, nem végeznek érdemi munkát, és akkor most bajnai a kormányban hirtelen megvilágosodik és egyszer csak mint miniszterelnök értelmesen kezd intézkedni? Ugye még te sem gondolod komolyan, hogy nem kellett volna elhúzniuk a fenébe minél hamarabb.. Ez lett volna az igazi felelős gondolkodás. Ehelyett eljátszanak még egy kicsit. Bocsi hülyék voltunk, nem értettünk hozzá, esetleg szándékosan hülyének néztünk benneteket, de most már minden más lesz ígérjük, megváltoztunk, mert a reform meg a haza és felelősségérzet, meg a patriotizmus mindenek felett, és különben is neonáci veszély és rasszista ország.
Közben meg csurran cseppen minden nap valami szaftos hír éppen hol csorognak a közpénzmilliárdok el.
emberek, elvtársak, elvtársnők, matrózok! addig fújtam a parazsat, míg kiderült, nekem köll meztelen seggel ráülnöm. húúú, de kurva ciki, most mit mongyak? (no, bazmeg!)
jameg, kutya ugat, karaván halad. ha arra, hát arra.
@Tóta W. Árpád: Jól van, én is büntetlenül megpszichologizáltalak a múltkor. De az arisztotelészi logikára épülű rendszerek felett azért eljárt az idő. Ugye nem gondolod, hogy még ma is az egyetlen legitim definició pl. a genus proximum et differencia specifica?
@zenebono: ójaj...:)) Komolyan ilyen fan akármelyik oldalon is megmosolyogtat...na láttam én már karón varnyút!:)))
@szemeteske:
aham.
lehet, hogy válságban a parlamentarizmus?

itt vannak mindjárt a "képviselők":
mi is a dolguk?
úgy jutnak be a "házikóba", hogy valahol, egy körzetben valamekkora többséggel+egy kis párt-hátszéllel (túlnyomó többségben) megválasztatnak.
amikor a t-házi nyomógombjaik mögé beülnek, rögvest valamelyik "frakció" tagjává válnak.
mindjárt van is három úr: vajon melyikük kívánsága szerint "viselkedjenek"?
"képviselniük" kell a választó körzetet, netán a "támogató" csoportot, esetleg a frakció-fegyelem foglya lészen a t. képviselő? nehéz dolog.
ja, akármilyen kis részérdekek igyekeznek őkelmét rángatni, ott vannak mindenek felett a törvények, amelyek (talán túlnyomó többségükben) országos hatályúak.
mivel egy körzetből akár a kőműves mester is bekerülhet a "ház"-ba, nem biztos, hogy birtokolja az "érdekek" közötti lavírozgatás, egyensúlyozgatás fineszeit.

tehát, felelősen gondolkodjon mindenki, mielőtt jelentkezik valamely parlamenti helyért...
csak rágják, rágják
az üszkös csontot egyre
foguk se sincs már

a cafatokat
ráálmodják, és rágják
zihálva tovább
@forgó hangszóró 2009.08.14. 14:25:29

"@Nick_: tehát: oktatási reform mindenek előtt/között! végre neki kéne állni az oktatás-nevelés "szakmai" tartalmának felülvizsgálatához (...)"

IGEN !!!!
Aranykéz utcai robbantás.Döher, Seres stb leszámolás. Simon Tibor agyonverése szolgálaton kívüli rendőr segédletével. Móri bankrablás. Tovább is volt, mondjam még?
@Letícia-Charlotte in SBp:

Melyik mondatommal nem értettél egyet? Talán a mondandómról kellene beszélni, nem rólam.
@Atosz63: mielőtt sorolnád, nézz már utána, mikor volt a simon-gyilkosság. vagy mór. :D
@Trebitsch: Az a baj, hogy az újak is régiak és nagyon is jól ismerjük őket :(
@zenebono:

a mondandód beszél rólad, drágalátos, a kedves leticia pediglen ezt pécézte ki.
kussolj, ha cukkol
az ellen, csak mosolyogjál
szép pókerarccal

ha jó lapod van
nyerhetsz, ha rosszul blöffölsz
szétszednek úgyis
Én azt mondom, egy jó Kósáné Kovács Magdára manapság nagyobb szükség van, mint valaha.
@hacsaturján:

Mi nem volt benne igaz, drágalátos?
csak 800 millió, mi?

1. akkoriban a havi nettó fizetésem 24148 Ft volt
2. ugyanahhoz a sorozathoz tartozó könyv 1998-as kiadása 390 Ft a 2008-as kiadása 2290 Ft

és még lehetne sorolni

Mennyit ért akkor 800 Millió és mennyit ér most?

Most okosabban csinálják sok "kis" 100 milliót fizet ki az állam, hogy azok kis kerülővel a Táncsics alapítvány (MSZP) kasszájában landoljanak.
@zenebono: én a mondandódról beszéltem, mert a Fidesz és programja egy oximoron!:)) És mondjuk az megmosolyogtat, hogy te azt hiszed, a csúnya maszoposok öltletlopásától féltik...Szerintem tesznek a programjukra, alig van egyelőre egy vasuk is, ülnek és a sült galamb hipp-hopp program nélkül odarepül a szájukba!! Mert ha tegyük fel nem lesz programjuk, az OVfanok nem rá szavaznak?:) Dehogynem!! Akkor minek is strapálják magukat?? Mikola is szabadon garázdálkodik már, szóval, majd nézel te is nagyokat, ha valóban a programra vársz!:) Nu, csak ezt akartam írni..:)
@Tóta W. Árpád: Ja, logigát oktattam néhány évig a Pázmányon. De nem jött válasz: a hivatkozás avitt a non sequiturra!!! Barrétom!!!
@lenoardo999: már hogy is lenne avítt? nem is értem.
@Letícia-Charlotte in SBp:
Vár a fene a programra. De nem egy esetben látható volt, hogy az mszp simán lenyúlja a Fidesz ötleteit.
Szóval nem kell nekik segíteni :)
Üldögélés, kávézgatás, sültgalamb, stb.
@lenoardo999: hogy kedves tanár úr/nő, nem tudom melyik lehetsz, de ezzel ne dicsekedj!:)) köszi! PPKE forever!:))
@zenebono: mármint melyik ötletét és mikor??
__Tóta W. írta:

"Ott tartunk még mindig, hogy bezzeg az Orbán-kormány alatt mi volt, és ahhoz képest mi lett utána. Ez a végső, és eddig az egyetlen érv,..."

Árpád! Maradjunk annyiban, hogy számodra mostanság erősen savanyodik a szőlő.

A boldog horn-korból említett 800 milliócska mellett rémlik-e valami az olaj-ügyletekből? Ott az évek alatt százmilliárdok ha nem ezer milliárdok lötyögtek, papírozódtak le. Miközben az ország (a bankok, az elvtársak, a másként elvtársak, a klientúra, a holdudvar) lehet hogy jól volt, csak a lakosság döglődött.

Tehát mielőtt kifogásolód a 4 évnyi memóriát, esetleg lehet köszörülni a sajátot is.

Amúgy a kétciklusú elkúrás elég érv. Vagy még mit szeretnél hallani? Programot? Ferinek annyi, de annyi volt, aztán mire ment vele? Péternek is volt, csak hát elszólta magát.
Ha a fidesz kevesebbet lop, már beljebb vagyunk. Ha netán még kormányozni is fog, akkor meg egyenesen csodák jönnek:-)

Viszont van remény. A fidesz profi a választások elkúrásában. Tehát pesszimizmusra semmi ok.

Gondolj bele Árpád! A fidesz elbarmolja, és lekési a gyorsot.
És a töketlenek paródiáját játszó szegfűs társaság, amúgy képzett maffiózó liga kap újabb 4 évnyi lehetőséget.
No, szerinted?
isten rég halott
s most égbe törne mind az
okos önjejölt

kis világából
vágyna irányítani
más világokat

benne hol csökken
hol nő az univerzum
entrópiája

a véleményünk
hogy bigott hívő ő is
csak lári-fári
@lenoardo999: Már nem is csodálkozom, hogy magyar egyetemen olyanok is oktathatnak, akik három felkiáltójellel üvöltöznek egy fórumban.
@-lyla-: ezeket a kapcsos könyvbe légyszíves.

@jaegtoer: hm. és tudod-e, hányfelé folydogáltak az olajpénzek? nem, az nem egy párt ügye volt, a tocsik meg igen.

"És a töketlenek paródiáját játszó szegfűs társaság, amúgy képzett maffiózó liga kap újabb 4 évnyi lehetőséget."

ez borzasztóan hangzik, elsősorban azért, mert ebből azt szűrnék le, hogy MINDENT szabad. félreértés ne essék: jelenleg az elképzelhető legjobb lehetőség egy sikeres fidesz-kormányzás.

mindazonáltal szeretném megismételni: senki nem várhatja el tőlem, se mástól, hogy biankó csekket aláírjak (vagyis úgy támogassam a fideszt, h fogalmam se lehet, mit akarnak csinálni).

@Letícia-Charlotte in SBp: Letícia kedves, mi az az SBp?
@Csunderlik Peti: és ha tudnád, mit meg nem engednek maguknak más oktatók itt a bloghun!
@-lyla-: Hogy Mr. Garrison definícióját idézzem: a haiku olyan, mint egy vers, csak gagyi és nincs benne rím.
@Tóta W. Árpád:

Ja! Jó ötlet!

Csak kellene egy harmadik mező is, ami azt mutatná, hogy az adósságból mennyi jut átlagosan a netto adóbefizetőkre.
@Tóta W. Árpád:

"félreértés ne essék: jelenleg az elképzelhető legjobb lehetőség egy sikeres fidesz-kormányzás. "

Ezt is megértük!!:-)

Érthető, hogy nem akarsz zsákba-macskát. Én sem. De kicsi a paletta, így olyan festékkel pacázunk amilyen van, illetve lesz.
@Tóta W. Árpád: vagyunk 4-en barátnők egy blogon, és felosztottuk magunk között a Szex és New York szereposztását. Én kaptam Charlotte szerepét a Szex és Budapestben, az ennek a rövidítése.:)
@atttesz:
"kérdezem én, a magyar kormányzatnak az ellenzék terveire van szüksége??? "

Nem. Neked volna szükséged rá, hogy tudd, miről van szó. Meg a zembereknek.
A kormány úgyis tudja. Odaát is van, aki szívesen szivárogtat szivatás céljából. (Ez jól sikerült, mi?)
Ah ne, ez fájt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én üvöltöznék???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Juj! Így jó?
Hát Árpád, te se nagyon foglalkoztál gazdasági témával ha ezt aranykorszaknak tartod. Fussunk végig a főbb pontokon. A 94-es választások után közel egy év szarakodás. Békesi lemond. Na erre betolynak jön a Bokros csomag. Érdekes hogy mindig a hozzáértő Mszp kormányzások alatt kerül csőd közelbe az ország. Most már 89 es rendszerváltozás gazdasági helyzetére nem is utalnék. Szóval Boki csomag 5 nap alatt privatizáció 500 milliárd értékben. Bravó ez tényleg teljesítmény kb mint eladni egy két éves Alfa romeót 1 milláért. Ilyenre tényleg csak a géniuszok képesek meg akik nagyon meg vannak szorulva, de ezt azért nem értékelném ötösre. Tovább gyűrűző hatásaként csak kissebb fejszámolást kérek abban a tekintetben hogy a mátrai erőmű egy éves nyeresége 50 milliárd forint. Én probálok az Émász helyett máshonnan venni áramot olcsóbban, de nem sikrül hogy a fene vigye el. Tényleg bomba üzleteket kötöttek, csak nem az állam javára. Ennyi ésszel bárki lehetett volna ott, egy cseppnyi becsülettel nagyságrendekkel jobban ki lehetett volna jönni a dolgokból. A két párt között az alapvető különbség hogy az egyik a dolgozokat preferálj(ta) a másik pedig az inproduktív réteget mert azok vannak többen. Azzal lehet választást nyerni. Csak remény van, hogy a gondolkodás mód nem változott meg annak ellenére hogy mit mondanak. Ilyen kurva egyszerű nem az a lényeg hogy ki mit mond hanem hogy mit csinál. A beszéd 3 milla nyugdíjasnak kb 1 milla romának, meg 1 milla összetett mondatot értelmezni nem képes választópolgárnak szól. Ezért döbbentett meg a klaviatúrát ismerő emberek mszp hite kb hat éve, de tavasz óta pedig kifejezetten értelmezhetetlen a számomra.
"Az elmúlt 4 évben a központi hatalom az MSZPé volt, de az önkormányzati a FIDESZÉ. A korrupció, az urambátyám mértéke ott is az egeket söpri./ lásd: Esztergom, Fót stb/"

Ezt Szperó Dzseki írta, szivemből. Este nyolckor már idejét múlta, de klasszikusnak minősítem. (Mert én is magyar vagyok, tehát mindent tudok, sőt, jobban tudok:)) ).
Ebben az irasban csak 1mondat igaz:
Az orszag sulyos sebekkel...idegbetegen varja az uj erot.

Amugy jogosan irtak sokan,hogy teljes a memoriazavar.
Ez is az idegbetegseg resze.
@Trackback::
Dehogyisnem. A Fidesz is elqrta.
@Tóta W. Árpád:

Az olaj-pénzek valóban illeszkedtek a többpártrendszerbe.
@Letícia-Charlotte in SBp: Ó, igen, a helyzet az, hogy túl vagyok már minden dicsekvésen. Én már mindent elértem. Élve megúsztam mindent! Pasiként! Most már szerencsére milliárdos vagyok.Várom a barátnők leveleit!:)))
Átmenetileg mindenképpen megérdemeljük a vereséget, de utána feltétlen újjáépítjük a valódi baloldalt. Akik a párton belül felelősek a neoliberális ámokfutásért, azok keressenek maguknak új pártot. A Tibi, a Józsi meg én nem hagyjuk a további hibás politikából adódó vesszőfutást.

A krumplileves legyen krumplileves, a baloldal legyen baloldal, amelyik jobbsorsra érdemes középpárt.

@-lyla-:

Én bírom ezeket. Ha meg sokat fikáznak itt egyesek, könnyen bekapja őket Sz. V. főkommunikátor úrfi.
Arról miért nem beszél senki, hogy a Fidesz, a Fidesz volt az, aki belehajszolta az osztogatásba azt az áldott jó Medgyessyt?
@Tóta W. Árpád: Csak röviden: az arisztotelészi szillogizmusokban szereplő kategóriák tulajdonságot fejeznek ki. Az érvelésedben azonban viszonyt kifejező terminusok használatosak. Szóval az állítható, hogy a mondatok nyelvtani szerkezete nem tükrözi, hanem elrejti az állítások logikai formáját. A logikai szerkezetek ábrázolásához tehát a nyelvtől eltérő eszközrendszerre lenne szükség!!!
@amergin: nekem semmiképp se feladatom indexes anyagokat minősíteni, pláne kifelé. de. az index heterogén szerkesztőség, nem egyszínű politikailag, ízlésben, stílusban, sem az argumentáció fontosságának megítélésében, semmiben. ezért találhatja meg itt mindenki azt is, ami bejön neki, meg azt, amin felháborodhat.
@anyátok:

"lásd: Esztergom, Fót stb/"

Húúúúú, engem az a stb. érdekelne leginkább!
@Letícia-Charlotte in SBp:

Említettem a családi pótlék iskolába járáshoz kötése, Segély helyett munka program, adócsökkentés, polgári Magyarország, most a kettős állampolgárság.
Ja és ne felejtsük el: Orbán olimpia ötlete pfújjj, Demszkiéké, hajrá!
Vagy említhetném Orbán ötletét, hogy magyar termékeket vásároljunk, mennyire támadták! Most a szupermarketek polcaira min. 80% magyar termék kerüljön. Ebben nem találtak semmi problémát kedves mszp-seink.
@lenoardo999: te én is akartam tanítani a PPKE-ne, de ott egyelőre fizetne kellett volna a PhD-ér! Jó, a fizuk ott mindig mesések voltak!:D De ennyire?? Szal, hogy csináltad, hogy te meg milliárdos lettél a maszop érában?:)
@zenebono:

Kihagytad az alapélelmiszerek és a távhő alacsonyabb áfájának igényét. Tavaly ilyenkor ezek az ötletek lettek elküldve a női altestájékba...
@Tóta W. Árpád:

Tegnap láttam egy felvételt, amin az mszp-s górék együtt banketteznek a világbajnokságon jól szerepelt úszókkal. Hosszú Katinka mellett Újhelyi ült... Oda ültették szegény Katinkát...

Ott volt Hagyó is, meg még sokan mások. Fidesznyiket nem láttam egyet sem. Vajon miért?

Nekem hányingerem volt ettől a "sikered fényében fürdetem orcámat a píár jegyében" effekttől. Komolyan, mint a régi rendszerben. Ott volt szokása a politikusoknak rátelepedni a híres sportolókra.
Miért nem látszanak a hozzászólásaim?
@zenebono: @Tóta W. Árpád: köszönöm. Ezekről én lemaradtam. Nem mintha nem tudtam volna ezek miatt aludni, sőt!:)

Ha ez a helyzet, ez cseppet sem vicces. Egy szekeret húzunk, és ezek nem-én-x-de-te igen, te-nem-y-de-én-igen, óvoda, felnőttek játszmáznak állandóan. Áááhhh, reménytelen itt mindegyik.
@anyátok:

Igen,2006-ban is volt.aztán valahogy teljesen más lett belőle.
Hát az ilyenre nagy szükség van.Nagyon hiányzik a zembereknek.

Azért arra szivesen kötök fogadást,bármelyik párt részéről,kiáll valaki azt mondva,2010 májusától ezt és ezt fogjuk csinálni,oszt úgy is lesz.

Arra is kötnék fogadást,aki most megmondja,2010 tavaszán Mo a következő képpen áll,pontos számokkal alátámasztva.

Szerintem,most még irányokat mondani is felelőtlenség,nem még kidolgozott programokat lengetve rohangálni.

az,hogy az Árpád már vagy 4 éve,fidesz programot követel(sose szavazna rájuk),
csak az újszülötteknek jelent érdekesnek tűnő élményt.

A zemberek közül azok,akik a fideszre óhajtanának szavazni,talán néha figyenek is arra,mit is mondanak.
Akik úgysem szavaznának rájuk,tök mindegy,mi a fidesz programja.Nekik a lényeg,hogy követeljék.Akár van,akár nincs.
@Tóta W. Árpád:

Na de ő (és Kokó) önként, és a véleményszabadság jegyében. Ő ment oda szabad akaratából, nem úgy, mint ebben az esetben, ahol elmentek egy őket ünneplő rendezvényre, ahol hipp-hopp, véletlenül ott volt néhány maszopnyik főember arcoskodni.
@Tóta W. Árpád:
Jogos, te szóvá tetted. De azt elfelejtetted megemlíteni, hogy míg Orbán a magyarokat akarta meggyőzni, hogy honi árut vegyenek, és ez szvsz igencsak támogatandó, ugyanezt Gyurcsányék erővel akarták bevezetni.
@zenebono: én látlak Zbono!:)
@Tóta W. Árpád: Akkor nálam lehet a probléma. Elküldés után legalább 15 percig kószál valahol a hozzászólásom.
@6.Lenin: egyetértek!:)

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Egerszegiről nem tudok, de Koko önként daloltságáról azért hallani egy-és mást!:) Szóval éljen a Box utca és vállalkozói baráti köre...:I
@zenebono: ja, az nem azért van, hanem azért, mert Árpád moderál, csak azt engedi be blogjába, amit jóváhagy!:) Van, amikor napokig se látod, mit írtál, szóval nyugi!:)
@lenoardo999:
"Szóval az állítható, hogy a mondatok nyelvtani szerkezete nem tükrözi, hanem elrejti az állítások logikai formáját. A logikai szerkezetek ábrázolásához tehát a nyelvtől eltérő eszközrendszerre lenne szükség!!! "

Ez nagyon érdekes. Légy szíves, fejtsd ki bővebben, vagy ajánj OLYAN linket, amit egy magamfajta alacsonyhomlokú műszaki is megért.
@Letícia-Charlotte in SBp:
Most már én is:) rájöttem, hogy jól vissza kell menni a hozzászólásokban és akkor megtalálom magam!
A jelenlegi helyzet

Padlón a GDP, elértük a mélypontot(Hirszerző)

Pedig a múlt héten olvastam 1 korm. tényező elemzését:
már láttunk valamit az alagútban,valami fényes már látszik.

Sajnos csak most tudok válaszolni

Tisztelt K. Tényező Úr!

már elvettétek a gatyámat is,amit látsz az a csupasz seggem.

ölellek,lenin
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Dum Szpero Dzsekit kérdezd, én őt idéztem.
Lenyúlásokban nem vagyok büffé, csak olyanokat tudok, hogy megfigyelési ügy, meg "ellenzék nélkül is lehet kormányozni", meg stb. De ezek fényesre rágott csontok.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Tavaly óta sok minden történt. Az ökör következetes, a szamár következetességet követel egy követhetetlenül változó világban (nofene,előbb-utóbb én is haikut fogok írni? )
@zenebono:
Másé is. TWÁ is edédel néha.
@anyátok: figyi, ha tanultál matematikai logikát, akkor értesz mindent. Azt speciel a Pázmányon nem értették, és nem is engedték az egyezményes jeleket használni. Logika helyett egyébként a tantárgy neve ismeretelmélet volt, és szóró tantárgy a sok dogmatikus bölcsésznek meg jogásznak! Volt ott jajgatás és fogak csikorgatása!:))
@6.Lenin: hát elvtárs, már meg ne haragudj, ez azért ez a te hibád is!:) Azt az Aurórát jobban meg kellett volna gondolnotok!:)
@Letícia-Charlotte in SBp: De hát én másban üzleteltem: nem a hozzá adott értékben lettem nagy, hanem a bruttó értékesítésben. Tudod, ez megy ma.
A cím után valami könnyedre, komikusra, netán magas IQ-jú abszurdra készültem fel, de csak fingás lett belőle. (Valamikor jó dolgok lebontásából származó, kellemetlen melléktermék.)

Természet adta dolog ez is, tisztelt TWA, csak jómodorú ember nem csinálja mások előtt.

Mindezek okán ennek az írásnak a szemétkosár lett volna a helye.
@Letícia-Charlotte in SBp: Hát igen, ez így van, és mivel Elte matek-filozófiáról ékeztem rendszeresen tartottam előadásokat a Pázmányos ismeretelméletiseknek. Igen, azért sokat segített a megértésben a hét év Pázmányos teológia is. Így lettem milliárdos!
@lenoardo999: na nem is mondok semmit se a t. alma materemről...hallgatok, mint a sír...:(
@Letícia-Charlotte in SBp:

"Szóval az állítható, hogy a mondatok nyelvtani szerkezete nem tükrözi, hanem elrejti az állítások logikai formáját."

Hát,hmmm.... Nagyon régen volt, már nem emlékszem jól, de Te fiatalabb vagy és nyilván olvastál Chomskyt is.
Van egy olyan gyanúm, hogy fenti állítás (az "..." között) nem mindenki mondatainak szerkezetére igaz.
A politikusokéra általában igaz :)
@Letícia-Charlotte in SBp:
nem mindegy?:)

akármelyiket és akármikor,
és
lenyúlt-e, vagy sem,

akkor is "de".
és különben is: "mindíg!"

kikezdhetetlen és rendkívül meggyőző, valamint kérlelhetetlen tény-kijelentésekért fordulj mr. Szíjártó mester úrhoz. úgy megmondja neked, hogy ihaj!...

(ettől még lophatott az mszp (is) folyamatosan)...
@anyátok:

"@Csunderlik Peti:
sőt, plána, logigát."

Ezen jót derültem:)

Kedves Anyátok!
Egy logika tanárt kritizálni csak pontosan, szépen, ahogy a Csilla megy az égen, csak úgy érdemes!:))
@Letícia-Charlotte in SBp: Akkor te lettél volna az a szőke vagy az a barna? Ne viccelj már! Csak emlékszel egy milliárdosra!
@lenoardo999: @Letícia-Charlotte in SBp:
Vagyis az az érzésem, a mondatok nyelvtani szerkezete nem kötelezően rejti el az állítások logikai formáját. Tény, hogy nem is emeli ki. Az is tény, hogy matlog jelölésrendszere tömör, egyértelmű, ezért kényelmes is.
Szegény jogászok :))
@hölgyválasz:
Pardon, most látom, hogy melléütöttem. A logigát nem Csunderlik tanította, hanem Leonardo.
@Letícia-Charlotte in SBp:

Hát,igen a régi idők
Volt a probléma,szitták a muzsik vérét,tudtuk kik.
Elővettük az Aurorát,1-2 jólirányzott,probléma (látszólag) megoldva.

Most is szijják a muzsikét,no de ki?
Aurora rozsdás,megasztán,hová?
A muzsik választotta a problémát okozókat,oszt most rájuk is?

Össze-vissza meg nem lehet az Aurorával,megasztán véletlen ojat is,akit nem kéne,nem rasszista vagyok,hanem,mi is,elfelejtettem.Öreg vagyok már én ehhez.
Mindent másképpen hivnak,akkor 1x-übb volt minden.Munkásököl,meg ilyenek.
@lenoardo999:
"Igen, azért sokat segített a megértésben a hét év Pázmányos teológia is. Így lettem milliárdos".
Igazán Megoszthatnád velünk is a módszeredet. Nem vagyok már baba, de pár milliárdért én is tanulnék még teológiát, főleg, mert azt hiszem, nagyon érdekes.
@lenoardo999: kezdelek érteni, hogy tapasztalatokban...ugye?:)
@6.Lenin: azért igazán túlélhetted volna (egykori éltedben) a bankrabló Joe bácsit!
@anyátok:
teológia(krácia) és milliárdok?
hátha vatikáni valutában olyan gazdag...
@anyátok: én tanultam matlogikát is (matekszakon), így inkább engem sajnál a sok rizsagép között!:) De tény, szép és jó tantárgy pl. a jogfilozófia, nekem az volt kedvencem, és ahhoz tényleg kellett logika is!:)

@forgó hangszóró: egyetértek!:)

@lenoardo999: figyi én ott vörösen kezdtem, és szőkén fejeztem be, milliárdos meg elég sok volt, a tanárok között is, akik egy szál semmivel kezdték és nem tellett bele 4 év, és már nem csak az volt, ami. Nem fogom elmondani, hogy lehet a Pázmányon meggazdagodndi, hiába is provokálsz!:) Na jó, elárulom mégis, jól nősültek a milliárdos csajok között a tanárok, szóval te is ilyen lehetsz, és boldogan írogatsz a II. vagy XII. kerület panorámás teszáról khmkhmkhm...:)


Ja és nagyon fontos elvem volt: tanárral sosem kezdtem volna, így ezért vagy tabu, max. az eszed járását jegyezhettem volna meg, de az ismeretelméletről ami eszembe jut, max. a röhögés a nnnnnaagyon komoly tankönyv elején lévő Sajdik Ferenc illusztráción....:)))
@anyátok:

Tavaly rajtam kívül alig volt itt olyan, aki védte az alapélelmiszekerek és a távhő áfájának fidesz által javasolt csökkentését.

Populista és/vagy demagóg volt a fidesz a maszopnyik és szadesznyik fórumtársak szerint. (Jut észbe: hol van Vakapad?)

Most alig van visszhangja a megvalósításnak...

Hát lehet, h csak az ökör következetes, de akkor ez megengedő mentalitás vonatkozzék a zorbánpatásra is, tisztelt ballibbantak (bocs, amergin!)

Üdv.
@6.Lenin: ja, most meg a mocskos burzsujok is i kivel vannak, ugyi? Maradtál volna Svájcban Lenin, nekünk is vígabb volna!!!:)))
@anyátok: és ne sajnáld te a jogászokat, akkora arcuk van, hogy rájuk fért egy kis agytorna. Én matlogot adtam volna nekik, nem lenne ilyen nagy jogász dömping az biztos!:) Analízist is egy csipetet, és aztán évente kb. 20 jogász végezne, de briliáns aggyal! És ha már ezt rég bevezették volna, pl. Tompika se ott lenne, ahová most került, az biztos!:)
@anyátok:

Jajj Anyátok, már megint nem figyelsz!:)

Pontosan tudom, (mert olvastam hsz-eit)hogy Leonardo a logiGa tanár!:)

Én csupán - csak hogy érthető legyen mások számára is - beillesztettem amit Csunderikre reagáltál, akinek ezzel, Leonárdóról tett megjegyzésére erősítettél rá. /Na persze úgy, ahogy.... :)/
LogiGus, nem?:)))

Anyátok,
csak nem a teológiai ismeretek elsajátításában keresed a villámgyors meggazdagodás esélyét?
Na hiszen....!:)
Emlékezetem szerint, mintha az azért valami másról szólna....
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Most alig van visszhangja a megvalósításnak..."
Igazad van.
Persze, most mindenki a Szigettel, meg a végkielégítés-botrányokkal van elfoglalva, már a TV-sorozatokról se hallok a metrón (ami azért még mindig gyorsabb, mint az autó).
Meg a jó dolgokról általában nem esik szó, ez egy olyan ország.
Még akkor sem esik róluk szó, ha azt lehet mondani, hogy a Bajnai, persze, lenyúlta a tippet.
És persze, hogy a zorbánpajtás sem azért patás-pajtás, mert időnként csak a ballibbantak szivatásában mutatkozik némileg következetesnek.
@Letícia-Charlotte in SBp:
Szerintem analizist már középiskolában kellene tanítani, a gondolkodásmód fazonírozása végett. Nemcsak Tompika esett volna ki. Mit gondolsz, OVI hallott ilyesmiről?
Szerintem Horn Gyula viszont direkt élvezte volna, isten irgalmazzon...
@Letícia-Charlotte in SBp:

Ettől stresszes nekem ez az egész!

A muzsik kérdi,van programod?
Van B+,1 egész szatyorral!Igy a milliárdos.
Oszt jó az nekem?
Hát vaze,kinek,ha nem neked!
Közben meg száll a nóta,fel,fel,Te éhes proletár!Kapitalistáktól a szeretett muzsiknak,szivből.
Vágod,muzsik,a szegfűm érted dobog.

Érted reformálunk!
Hiszed?

Istent, már nem(a TWÁ is megirta,olyan nincs),
ezt 1 picit még, talán.
Oszt ha szebb jövő lesz 2010-ben?

Stresszes ez már nekem,merre is van Svájc?
Talán még időben szóltál,köszi.
@hölgyválasz:
"Anyátok,
csak nem a teológiai ismeretek elsajátításában keresed a villámgyors meggazdagodás esélyét?"
Hát tudod, az a gyanum, hogy ha a teológia talán nem is, de az egyházi berkekben való nyüzsgés nem lesz igazi hátrány egy-két-három év múlva.
Viszont azt hiszem, a teológia nagyon érdekes lehet, ha földhözragadt agyammal nem is érzem igazán tudománynak - legföljebb a diskurzus módszereit.
@anyátok: OVi se, ááá. Ráadásul az még ebbe a kényszárpályás pepecselésbe, meg a kezelése alatt az is elfelejtette, amit tudott. De a lesről biztos sokat tud, és végül is mi kell a magyarnak? Kenyér úgy sincs, így lesz egy kis cirkusz, oszt lesz min hőbörögni: komcsik karóba húzva - és szórakozni: mtv1-2 közvetíti az Alcsút-Felcsút döntőt! Mi kell más, úgy őszintén?:)) Ja sör..de tán arra fussa majd a napi bagó mellé!:)
@6.Lenin:
"Oszt ha szebb jövő lesz 2010-ben?"
Szebb jövőt!
Adjon az Isten!

Kedves 6. Lenin, Svájc odébb van, és azt hiszem, a legeslegunalmasabb ország a világon.
@anyátok:
persze, svájcba valószínűleg nem a lenini úton lehet eljutni.
Árpi egy kérdés:
Ha a Fidesz kevésbé kúr el, és kevesebbet lop, ergo majd a mutatók jobbak lesznek, akkor az majd ugye Bajnai érdeme lesz?

Az ingatlanadót a Varga is elismerte, hogy nem hülyeség, csak nem így.

Adót FIZETNI kell. Mert normál esetben ugye a közt szolgálja. Itt azt szolgálja, hogy mindenféle káderek abból palotát építenek.

Az a problémám, hogy az erkölcsi példamutatás, már a látszat szintjén sem létezik.

Igen kicsi az erkölcsi alapjuk a pénzbehajtásra. Könnyebb szívvel mondja a pék, meg a cikrász, hogy bazd meg nem fizetem be... illetve, hogy 6000 km-el többet mentem ebben a hónapban is azt kapjátok be.

Elvégre, ha egy országgyűlési képviselő elszámolhatja a napi Miskolc-Budapestet oda-vissza amikor Budán lakik közpénzből, akkor Én is elszámolhatok Fodrász létemre havi két Münchent konferencia gyanánt. Szóval ide jutottunk, és innen nehéz lesz talpra állni.

A szomorú, hogy a káder akkor is lopni fog, amikor már egy fillér sem marad kórházra, meg nyugdíjjra.

Ott a BKV, egy vicc. Még a soföröket is börtönbe kéne csukni, csak annyira bűzlik.

Azt is becsuknám, aki tágra nyílt szemmel csodálkozik. Bazd meg ez megy itt 20 éve, mindenki tudja, mégsem csinál semmit. Hiszen ez ment a Dunai Vasműben Acél 21 néven mindenki tudta, mégsem csinált semmit.

Ez ment a Videotonban, a Láng gépgyárban, a Csepel művekben, és sorolhatnám. Hol vannak a felelősök? Hol vannak azok az emberek, akik felszámolóbiztosként kilóra játszották át a több tíz-száz milliós berendezéseket? Amelyekkel, most jobb esetben hazai vállakozók, rosszabb esetben külföldi vállakozások termelnek?


vagy a MÁV, a bürokratikus szervezet, amelyben idióták félkatonásdit játszanak. Aztán mégis szar. Mire verik a nyálukat, arra, hogy pár tizenévestől, egy vagon oldalát se tudják megvédeni? Egy pillnatra nem figyelnek és grafitis az oldala? Miért is? Hogy utánna 3 milláért a haver BT-je majd "megjavítja".

Hát ki akar egy ilyen maffiát támogatni. Kókának nem volt igaza, nem a szárnyvonalakat kell bezárni, hanem az egészet, de vezetőstűl, mindenestűl.

Ezek beszélnek szolidaritásról?

A szakszervezetek a másik maffiacsoport. Milyen konfrontácíó volt itt az elmúlt 20 évben? A közszolgák kivonultak talán 3 szor azt kész. Csodás, és az általuk kezelt vagyon hova tünt? A rengeteg üdülő, sportlétesítmény és sorolhatnám? Csak a Balatonpartra kell lemenni, és megnézni, hogy kinek a nevére kerűl a régi állami tulajdon. Persze tudom le van papírozva...

Az a baj, hogy igazi elszámoltatás itt sosem lesz. Egy két majmot ketrecbe zárnak, mivel valóban ott a helye, de a nagy ászok megússzák a dolgot.

Pedíg szimpla bűnözők!!!! MIND!

Szóval ahová nézek szörny terem... Ez az igazi horror!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Malacka ez csak idő kérdése... Ne hidd azt, hogy a fidesz oldalán nincsenek gazemberek.

Mert sajna vannak. A maszopnál már a felszínre tört a szar, és már a TV-n keresztűl bámulod, ezeket a véglényeket.

A Fidesz TV-s arcai jobbára nehezen hozhatóak összefüggésbe bármivel, de hátterük... nos az ugyanolyan mocskos mint bármely másik párté. Persze tudom mindewn le van papírozva...

Azért a pártatlanság jegyében kiváncsi leszek arra, hogy a HITTV-s Krakkó kollega személyében mikor fog fideszes poltikus után nyomozni. Holdudvar után szimatolni.

Valszeg a magyar űrkutatás hamarabb fog a Marsra szállni...
Nagyon szeretem, hogy sokan elhiszik, hogy van valódi választásuk.

Ha a Fidesz jön:
- Attól még dolgozni kell
- Attól még az ingyenélő ugyanúgy a rászoruló mögé bújik
- Attól még a politikus ugyanúgy korrupt lesz
- A vállakozó továbbra sem vallja be csak a jövedelmének 25%-t.
- Attól még az idiótát ugyanúgy pofán fogják verni az utcán ha hazaárulózza a kormányt
- Attól még ugyanúgy büdös lesz, csak a kommunikácíó lesz más

Az ég ne adja, de ha megint a szocik nyernének a fenti lista futna ugyancsak le.


GAME OVER!
Insert Coin!

Ezt kéne már felfogni!
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpád! Szavazz hát a Jobbikra! :-)))

A program világos, Szlovákia és Románia bekebelezése után lerohanjuk Izraelt! Ezt a lehetőséget ki ne hagyd!
@anyátok:

...TV-sorozatokról se hallok a metrón...

penig a snájdig horatio ippeg most mentett ki huszonhárom magyar szűzeket a gaz novák tamás karmai közül, aki ráadásul még azt a szerencsétlen, sümegi illetőségű ivánt is megfojtotta a kies miamiban.
@sün!malac69 az elfuserált robinhood:
"Tavaly rajtam kívül alig volt itt olyan, aki védte az alapélelmiszekerek és a távhő áfájának fidesz által javasolt csökkentését."

Dicső kiállásod könnyekig hatott. Csak azért nem dicsérlek meg, mert nem az ÁFA teljes eltörlését véded, vagyis nem a NÉP érdekeit tartod szem előtt, hanem csak a pártod valamelyik pillanatnyi parsztvakító kampányfröcsögését.
Kérdem én, mi az álláspontod arról, hogy népvezéred gittegylete az oly sikeres kormányzása idején, miért nem állította le a minimálbéres adócsalásokat? (Nem csoda, hogy a NÉP 2002-ben nem kért többé abból a baromira sikeres Orbán-kormányból, amely semmit nem csinált. Ja, dehogynem, emlékszem: haverok, buli, hanta.)
Tudod-e garantálni, hogy 2010-ben nem egy újabb éhes rablóbanda készül kormányzásra? Vagy talán arra gondolsz, hogy minden magyarok dicső vezére és holdudvara az erkölcsi szint legmagasabb fokán áll? Nehogy igent mondj, mert esküszöm, hogy kiröhöglek.
Tóta W is úgy gondolkodik, mint a régi slágerszerző: „Csak a szépre emlékezem”.

A Horn kormány időszakára így gondol: „Özönlött befelé a tőke, Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát”.

A propaganda heve elragadja szegényt, ezért állít ilyeneket.

A bőr is elég vastag a képén, nem ég le róla.
Anyátok, ketten maradtatok utolsó csatlósnak Tótával.
Említettél két fideszes "ügyet". Jelentékteleneket. Te mint műszaki mérlegelni nem tudsz?
Mi a gond azzal, hogy a kormány ellenzék nélkül is működik?
Mit jelent számodra a megfigyelési "ügy"? Szerintem csak volt-van a fidesznek egy kis üldözési mániája. Amit nagyon meg lehet érteni, ha figyelembe veszed az mszmp és mszp eddigi történetét, stílusát, módszerét, a titkosszolgálatok kapcsolati hálóját, állományát.
Anyátok, említettél valami Fótot, Esztergomot is, a fóti ügy még nem tiszta, egyébként pedig mérlegelj.
@anyátok:

Drága Mama!

Hát ez az,a szebb jövő(söktől)-t igérőktől,már tele a ...Kéne már nékem 1 kis nyugalom.Azt hiszem megfogadom Chalotte tanácsát,sőt mivel Te is ajánlod,meg maradtak a régi időkből is kedves emlékek,talán utódok is(volt ott némi magszórás is annó).Irány az milkás.

Majd küldök lapot.
Ölellek,lenin
@Tóta W. Árpád:
Nem, valóban nem vagyok biztos, ezért most szerintem előveszed a 2002-es írásaid egyikét, amelyben mélységesen felháborodsz, hogy milyen alattomos és szemét módon hintenek port a kommunisták azok szemébe, akiket évtizedeken keresztül egyébként is sötétségben tartottak.

Ismétlem 2002-es, későbbi nem érvényes.....
@klacus:

"HITTV-s Krakkó kollega személyében mikor fog fideszes poltikus után nyomozni."

Tán sosem. Ne is tegye! Azt úgysem tudná szívből.

Csinálják az ATV-sek, állítólag úgy is tervbe vettek egy - a Célponthoz hasonló - ellencélpont típusú műsort...

Sztem egyáltalán nem baj, ha egy kereskedelmi tv elfogult. Legyen, csak
1. legyen sokszínű a választék belőlük,
2. mindenhol ugyanolyan feltételekkel lehessen hozzájutni a rivális csatornákhoz,

Továbbá:
A közszolgálati televíziók és rádiók nem lehet pártszócsövek, még egy-egy műsor erejéig sem. Sajna eddig minden kurmány alatt azzá tették őket, ideje ennek véget vetni már...

@egyittlakó:

Eltévedtél, ez nem Gréczy Zsolt blogja. Ott olvasni hozzád hasonló stílusjegyekkel megáldott, komolyan nem vehető szélsőségeseket...
@mucsai:

"Anyátok, ketten maradtatok utolsó csatlósnak Tótával."

pardon, grácia szegény fejemnek, itt lennék még én is mint harmadik alabárdos, ácsorgok a sarokban és figyelem a titánok küzdelmét. félszemmel persze rénszarvasaimat stírolom, hogy rá ne menjenek a vetésre. azér majd azt magyarázza el kend anyánknak, hogy mér legeljen!
@6.Lenin: küldjél majd pénzt is, hallod?:) Meg ne feledkezz a jótevőidről! Küldjed Árpinak, s jeligézd meg!:)
@anyátok: :)) És milyen jó szimmetriaérzéked van!:)
- Azt csak elismered, hogy van mire hivatkozniuk. A Fidesznek a kormányzásban ugyanis volt négy jó éve.
- Négy?
- Na jó, az utolsó kettőt elkúrták, de kettő akkoris.
- Persze. Emlékszem. Elinflálták a forintot, ezzel a munkabéreket, meg a beruházási költségeket is, így aztán ömlött be a külföldi tőke, teremtődtek a munkahelyek vagonszám, és nőtt a GDP, mint az istennyila. Valami Bokrost nevezett ki Orbán pézügyminiszternek, és valami Surányit emenbé elnöknek. Bokros inflált, Surányi meg hagyta, azaz nem emelte a kamatokat az egekbe, hogy elrontsa a Bokros művét. Futott is a szekér, hajjaj. Mint az atom.
- Hülye vagy te, Bálint. Bokros a horngyula pénzügyminisztere volt.
- Tényleg?
- A Surányi meg szintén a horngyula műve.
- Tényleg? Aszittem pedig, mikor mondtad, hogy a Fidesz jó évei …
- Nem. Az Orbán pénzügyminisztere a Járai volt.
- A Járai?
- Az.
- Emlékszem. Mint pénzügyminiszter nem csinált semmit. Nem is csinálhatott, mert akkor minden miniszter az Orbán volt, akárhogyis hívták a szerencsétleneket.
- De aztán a Járait kinevezték emenbé elnöknek.
- Arra is emlékszem. Viszont, ha jól tudom, nem kinevezték, hanem bebetonozták. Hat évre. Hátha az a kacsmag MSZP nyer.
- Az nyert. És akkor a Medgyessy beváltotta az ígéreteit.
- Be. Neki az volt a baja, hogy a minimálbér korábbi sokszoros megemelésével a közszolgálati pályák ellehetetlenültek, nővér, tanár már nagyítóval se akadt, kellett csinálni valamit. Úgy gondolta, a közszolgálati pénzeket megemeli, ezzel a kereseti arány helyreáll, aztán elinflálja az összeset, és akkor az ország olcsósága is helyreáll. De nem tudta megtenni.
- Nem.
- Mert ott volt a Járai.
- Ott.
- Aki úgy megemelte a kamatokat, hogy még az a kevés cég is kirohant az országból, amelyik a minimálbér emelések után véletlenül ittmaradt. Ki tudja, ki súgott neki.
- Kitudja.
- Az ország piszok drágává vált, a forint bivalyerős volt, csak a multik nem mentek el, mert nekik semmi közük a minimálbérhez, meg a kereskedő cégek, mert azok nem gyártanak, hanem eladnak. Venni meg muszáj, plázacicákból jól el vagyunk látva.
- Ja.
- És a Járai ezért egy oltári nagy seggberúgás helyett kitüntetést kapott az infláció elleni töretlen és kérlelhetetlen harcáért. Igaz azt külföldön kapta, seggberúgni meg nekünk kellett volna az ország tönkretételéért. De most már nagyon elkalandoztam, térjünk vissza. Szóval melyik volt a Fidesz két jó éve?
Aki szokta szeretni a buszgyártást, annak érdemes megnéznie a linkelt videot (8.5 perc):

atv.hu/videotar/090814_politikai_okokbol_vertek_szet_a_magyar_buszgyartast_.html

"Egy külföldről, központi támogatással beszerzett autóbusz harmadával olcsóbb beszerzési áron is többe kerül az államnak már rövid távon, mintha az ugyanolyan paraméterű, komfortfokozatú autóbuszt magyar gyártóktól rendelnék meg."
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Malacka!

"A közszolgálati televíziók és rádiók "...

vagy mik...

óvatosan a közszolgálatiság fogalmával (mindannyiunknak)...

mondhatnám, hogy várjunk egy kicsit, amíg egyrészt a média törvény tisztába rakásához, valamint a nyavalyás "közszolgálati..." fogalomkör felülvizsgálatához végre hozzálátnak az illetékesek.

pl. kivizsgálandó, hogy a "Magyar Rádió" nevű pénznyelő lármagépezet mostanság mitől is közszolgálati, már csupán a petőfi adó miatt is.

aztán a t. "ház"-ban kéne még valamilyen munka-fegyelmet teremteni, mert ha az elmúlt évek cirkuszi műsor-sorozat folytatódik a jövőben (haladó hagyomány)-ként, e tekintetben (sem) lehet haladásra számítani...
@mucsai:
"Mi a gond azzal, hogy a kormány ellenzék nélkül is működik? "

Semmi gond. Diktatúrában is lehet élni.
a jelenleg hatályban lévő poszt komment-láncában nem egyszer lett emlegetve/megidézve a matematika.
közületek is, mintha egy-két kommentelő "kolléga" átélt, vagy elszenvedett volna felsőoktatási hallgatóként matematikai tanulmányokat...
nos, próbáljátok megsejteni azt a vizsgálódási módszert, amellyel manapság holt biztosan meg lehet állapítani, melyik politizáló kocsmaasztal/hitközség minősíthető "nagy párt"-nak, mert bár induljanak bár ki matematikai alapokból a közv.kut. művészeti ág "művei", én azért csak kétkedő vagyok ezen a téren.

ugyancsak vizsgálódást érdemelnének a vallási szervezetek is: eme "entitások" milyen mérce szerint "kérnek" és/vagy "kapnak" pénzmagot?

stb...
Anyátok.

De most télleg.

Speciel épp most kint vagyok Svejcba, itt senyvedek nyaralva. És nem unalmas ország, hanem pl. itten nem szemetel a sok tahó, hanem udvariasan dobja a használt tűjét a lövés után a spéci köztéri drogtűgyűjtőbe. Halál izgalmas látni, hogy a több, mint egy milka bevándorlott hogyan illeszkedik bele a rendszerbe, amelyben jó lenni, mindaddig, amíg jó ott élni. De ha egyszer véletlen krach ütne be, megnézném, meddig tartaná tiszteletben a Grütli hagyományait, meg a 700 éves tradíciókat (svejcibicska, micisapka, nesztlékakaó, szwaccs, kantonredszer, három+egy hivatalos nyelv, magyarkártya figurái stb.) a sok feka meg koszovár...

De mindegy is.

Izgalom van itt is bőven, pl. hogy ki lesz Pascal Couchepin utódja a Conseil fédéral-ban. Ő arról híres - többek közt - hogy nem akart fizetni a Holokauszt-túlélőknek. Meg, hogy igazat adott iszlám-kérdében XVI. Benedeknek, noha ő maga egyébként szabad demokrata...

...de nem nálunk!

Nálunk meg az a hír, hogy Geronazzo Mária kollagénje puncivakarás közben belelógott a mellplasztikájába, midőn Horn Gábor egy hazafiassági fórumán ült, ahol a Nagy Megmondó bizalmasan közölte vele, hogy Orbán Viktor egy kis pöcs.

Égés, b+, ma magyarnak lenni. Tisztára égés. Ilyen barmokkal a nyakunkon.

Üdv,

P.
@Tóth Károly:

Nem oldalakat kellene építeni, hanem az országot.
@vakapad:

Ja, biztos úgy van. Az a szomorú, mintha vakapja is minimálbérre akarná alapozni az ország gazdaságának fundamentumát. Milyen jól is festene! Tízmillió minimálbéres országa. Stimmelne is. Magyarország. Mo. Minimálbér ország. Mo.
Vakapja! Időnként nagggyon elvakult vagy.
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Egy külföldről, központi támogatással beszerzett autóbusz harmadával olcsóbb beszerzési áron is többe kerül az államnak már rövid távon, mintha az ugyanolyan paraméterű, komfortfokozatú autóbuszt magyar gyártóktól rendelnék meg."

Igaz? Igaz. Tegyünk így? Tehetünk. Mikor? Ha az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk, és a magyar buszgyártót drágább volta ellenére valamilyen előnyben részesítjük. Mit kell ahhoz tennünk, hogy az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk? Ki kell lépni az EU-ból.

Aki úgy gondolja, hogy az élet egyszerű, annak könnyű felháborodni. És a bűnöst akkor már azonnal meg tudja nevezni.
@anyátok: hát valóban, de azért ciki lenne, ha azok csinálnának diktatúrát, aki elvileg "megdöntötték", illetve nagy-nagy kritikával illették!! Vagy ez is olyan, mint az alkoholista apa gyereke, hogy hiába nő fel, tudat alatt is alkoholista pasit választ e magának?:) Szóval nem azt kellene követni, amiben gyerekkoruk óta szocializálódtak!!!Jó mondjuk, ha a fele KISZ-mufti volt és a másik felének pártmufti volt az apja, akkor az nekik nem is volt olyan rossz, szóval nekik akkor van okuk nosztalgiázni. Na majd kiderül, bár én az esélyeket erre borítékolnám!:S
@Tóta W. Árpád:
A szelektív emlékezet, csak Neked előny, ezért fizetnek.
A gazdasági részre már reagáltak, én meg a robbantássorozatra emlékeztetnélek. Az is csak a komcsi bukta után maradt abba, tettesek nélkül.
Szóval az ürge nem csak robbantani, de lőni is tud.
@forgó hangszóró: n a valószínűségszámítást sosem szerettem...és mivel itt a társadalmi tényezők is számítanak, ezt nehéz szerintem modellezni...Mondjuk nem túl nehéz képlet, de akkor is, a matematika tudománya nem kóklerség, nem pazarolnám politikusokra...:/

Hogy a pénz hova megy? Hát szerinted?????:) Ehhez még számolni se kell, számolatlanul a szentek barátjához, mert tudod, aki a szentek barátja, az könnyen üdvözül!:)
@forgó hangszóró:

Na igen, a Petőfi Rádió nem közszolgálati műsorrenddel fungál, ez tény.

Az is tény, h a MR nyereséges, közel 300 millió.

Deí azért engem így is felháborít, amit az egyik posztomban update-eltem, miszerint

"A Magyar Rádió elnöke, Such György, a rádió tavalyi jó teljesítésére hivatkozva (sikerdíj szisztéma), saját fizetését szeretné több, mint a duplájára emelni. Such eddig 4,3 millió forintot keresett havonta, amit július 1-től szeretne 9,4 millióra felturbózni...
Én már csak azt nem értem, hogy ha a sikerdíjat %-ban határozzák meg, miért nem húznak ez esetben egy felső limitet? A Tocsik-ügyben is éppen ezzel volt a baj."

Igazad van, új médiatörvény, azon belül újfajta felügyeleti rendszer és műsorrend szabályozás kéne.

Mellesleg a kertv-knek is előírtak bizonyos közsz. műsormennyiséget, de hogy miket sorolnak abba, az már igencsak fura. Pl. a Fókusz abban van, pedig hát a szilikon mellek körüli évődések nem feltétlenül közszolgálatot jelenítenek meg.... ...sztem
@anyátok: Te egyszerűen buta vagy. Fogalmad sincs, mi a diktatúra. És rosszul értelmezted ezt az egyszerű mondatot, mely arról szól, hogy a vezetés és a felelősség dolga a kormányé, nekik működni kell akkor is, ha az ellenzék passzív, ellenséges vagy közömbös.
@vakapad: Te ennyire magabiztosan meg tudod ítélni a közgazdaságot? Akkor mér nem te vagy a pénzügyminiszter?
Ha nem volt jó éve a fidesznek, akkor hogy tudták jó állapotban átadni az országot? Tudom, az Hornék érdeme. Akkor legalább azt értékeld, hogy nem kúrták el.
@vakapad: Tulajdonképpen a nagy szakértelmed már ott bukik, hogy Surányi és Járai is hat évig volt hivatalban, nem bebetonozás, hanem kinevezés által, tudod, nálunk ez ennyi időre szól, törvényesen, demokratikusan.
@Paszternak:


"Nálunk meg az a hír, hogy Geronazzo Mária kollagénje puncivakarás közben belelógott a mellplasztikájába, midőn Horn Gábor egy hazafiassági fórumán ült, ahol a Nagy Megmondó bizalmasan közölte vele, hogy Orbán Viktor egy kis pöcs."

Fb+, ekkora beírást!:o))) Ráadásul igaz:-((

@vakapad:

Ez a buszos dolog roppant érdekes, vzs akár egy posztnyit is megérne, miszerint úgy kéne pályáztatni a buszbeszerzést, h ahhoz csatlakozzon egyéb is (karbantartás 15 évre, főalkatrész utánpótlás garanciálisan, stb...), h aztán ezen feltételekkel együtt versenyképes legyen a magyar.
Namostan a busz, az nem feltétlen busz, bármilyen egyéb hasonló eszköz, nagyértékű tárgy is lehet.

(Nem néztem meg a videót. Annak mi a lényege?)
@vakapad:

"Mit kell ahhoz tennünk, hogy az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk? Ki kell lépni az EU-ból."

Miért kellene az áthágáshoz kilépni?
Ennek nincs semmi értelme.

"Aki úgy gondolja, hogy az élet egyszerű, annak könnyű felháborodni. És a bűnöst akkor már azonnal meg tudja nevezni. "

Jó de ki nevezett itt meg bűnöst? (Rajtad kívül...) Én nem, a videó sem, sőt még a riporter is csak az ATV "stratégiai megújulásának" eredményeképpen volt protekcionista.
@mucsai:
De ha bedarálják, elnémítják, stb...?
Sikerult kormanyozni? Persze, hogy sikerult. Akkor meg nem kapott verszemet az Orban-slepp, es nem ugrottak minden kormanyzati intezkedesre, mint a pitbull, hogy "az otlet jo, de a megvalositas szar" vagy "mar az otlet is hulyeseg". Ugyanis ezzel ellehetetlenitik a kormanyzati munkat. Akkor is ellene hergelik az embereket, mikor semmi okuk ra, hatter nelkul pedig ugyse fog menni a valtozas/valtoztatas.
Aztan beleszagoltak a kormanyzasba, az On-tomjenezesbe, es nem igaz, hogy nem loptak annyit!!!! A HirTV mibol mukodik azota is? Hat nem abbol az iszonyatos reklambevetelbol, amit nagyritkan egy Fidesz-kozeli utepito ceg fizet nekik, ez belathato egyszeruen. Hanem abbol, amit kimentettek a korona-setaltatasbol, meg ezusthajozasbol. Csak ezt az egysegsugaru atlagmagyar atlagosan 7 nap alatt elfelejti, hogy legyen hely az uj, tobbet sujkolt informacionak.
Orbaneknak is ezert sikerult kormanyozni, mert nem volt senki, aki folyamatosan fikazzon. Es ismerve a balos elitet, nem fogjak ezt az egyszeru, de annal gusztustalanabb elvet a magukeva tenni. Ha megis, akkor oket is meg fogom vetni erte.
@forgó hangszóró: végre egy jó adó, a Petőfi adó!! Nagyon is közszolgálati!A kedvencem és sokunknak az, úgyhogy el a kezekkel róla!:)

@Paszternak: örülj neki, hogy a svájciak nem olvasnak magyar híreket...és sajnállak nagyon, nagyon-nagyon, hogy ottan senyvedsz!:P

@mucsai: ja ezt csinálta Sztálin is. Volt egy ellenzéke és közömbössé tette..:DD

@Letícia-Charlotte in SBp: "választ be magának" és "én" helyesen. Bocs!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: malacka ne bántsad már te is a Petőfi-adót! Fiatalember létedre nem szeretsz szórakozni?:) Végre egy rádióadó, ahol nincs locsogás, hülye felkapott celeb-moderátorok nulla ikuval a gatyájukba kotorászva "beszélgetve", hanem CSAK IGÉNYES zene van!! Malacka léciléci, ne űzd el a Petőfi-adót a közszolgálatból a gagyiadók közé, ezt nem teheted!!
@mucsai:
Egyébként való igaz. Gyurcsánynak aztán volt ellenzéke... kivonulós, kordonbontós, 5 éves hülyegyerek módján toporzékoló ellenzéke. Mégis elkurmányozgattak valahogyan.
Ennél már tényleg konstruktívabb a nem létező ellenzék, 10-os parlamenti képviselettel, havonta egy plenáris üléssel, stb.
Ovi a saját pártjában diktátor imho. Most majd az egész országban ő diktál.
@Paszternak:
Igaz, meg a Mattern Horn is győnyőrű, és vannak igalmas túristaeltünések is.
Viszont nincs Sziget, nincs Azorbán, sem akomcsik, sem kordonbontás-rendőrtúlkapás, talán móri ügy sincs. Sok fegyelmezett nyárspolgár drogozik békésen.
Hát igen, magyarnak lenni sem mindenütt jó. Legkevésbbé itthon.
Szegény TWÁ, lesz neki mit moderálni, ha visszajön.
@anyátok:
lehet, hogy Orbán választott "hatékony" párt-működtetési módszert, ugyanis az a "pol.erő", amelyik tényleg valós platformokat, vélemény-központokat tűr meg magában, az valóban sugalhatja kifelé azt, hogy ő bizony valóban demokratikus tömb(nek látszik), ám ilyen folyton visszapofázó, lázadozó kollektívával nem biztos, hogy eredményesen lehet csinálni a párt-politikát, legalább is sokszorta nehezebb, mint egy darab istennel a kupac tetején, amelyik egyedül (de legalábbis nagyon szűk elittel) kézi-vezérelget...

aztán ha jól meggondoljuk, pl. az mszp-nek a "demokratikuskodás" c. játékát még az is nehezít(het)i, hogy végül is az egykori mszmp-ből szakadtak ki, részben magukkal hurcolva néhány beidegződést...
persze, nem hiszem, hogy ezzel, vagy más nehézséggel kellene védekezni erős "kritika" szembejövetele esetén, elvégre ne a párt(ok), hanem a kormány (üzemeltesse) első sorban az országot...
@anyátok:
De azt is megérteném, ha nem jönne. Na, joccakát.
@Tóta W. Árpád:

egerszegi mikor ült éremátadás után fidesz vezetőkkel együtt. Merthogy a 2002es pol szerepvállalása saját akarat...
@anyátok: miután előzetesen moderál, nem nagyon hiszem!:)
@sün!malac69 mégsem robinhood:
"Ott olvasni hozzád hasonló stílusjegyekkel megáldott, komolyan nem vehető szélsőségeseket... "

Hát igen, a klasszikus kibúvó a válasz elöl. Ismerem azt a gittegyletet, ahol ezt profi szinten művelik. Mármint a mellébeszélést. Sün koma, semmit sem változtál, ezért azt tanácsolom neked, hogy menj el szabadságra két hétig, lehetőleg tengerpartra. A sós víz csodákra képes, serkenti az egyenes beszédet is. :-)
Nálam az allergiát serkenti évek óta: magyarellenes allergiám van, viszont jólesik. :-) :-) :-)
@6.Lenin: "az Árpád már vagy 4 éve,fidesz programot követel"

Én nem követelek programot... csak egyértelmű elveket, megjelölt irányokat és tiszta viselkedést.

Ja értem én hogy miért nem, de akkor miért legyen igen?
Mármint miért legyen 'igen' a szavazólapon, ha *semmit* nem lehet tudni.
Semmit nem képviselnek (saját hatalomvágyukon kívül), nincsenek elveik (azon kívül, hogy mindenki más hülye) és még operatív tervük sincs 8a lenyúlás azonnali igényén kívül).
A szocik töketlen társaság, iszonytató dolgaik vannak, de legalább lehet érezni, sejteni, mikor mit és miért akarnak tenni... persze ezt lehet szeretni vagy nem, de az a bizonyos kiszámíthatóság [kiszámíthatóság jóban és rosszban], na az nem eltagadható ;)
@anyátok: "következetességet követel egy követhetetlenül változó világban"
Az embereknek tartásuk, jellemük van (kellene politikusnak és pártnak is ilyen).
Ezek alapján lehet megítélni embereket (vagy kijelenteni, hogy kösz nem kérek belőled).

Az igazán "nagyok", attól nagyok, hogy miközben alkalmazkodnak a világhoz, *soha* nem adják fel közben tartásukat és jellemüket.

Persze merek én egy olyan "nagysághoz" megjegyzést fűzni, aki még soha sem hazudott. Én sajnos már hazudtam és beismerem... így teljes a jellemem. Ez megismerhető, szerethető vagy nem szerethető.
De akkor most szeressem vagy sem a fidesznyik világképet a "következetesség" teljes és megideologizált tagadásával.
@eMeL: na ez velős és pontos. ámde a "legalább lehet tudni" szintén kevés egy igenigenhez.
@Tóta W. Árpád: ja, lehet tudni. Mint 2006-ban. Az adóemelve adócsökkentő jóléti programról, amely megszorításokból áll...

Dehogy lehet itt tudni.

Amit lehet, attól menekülünk ezerrel!

Legalább elgyetek következetesek, ti, orbánofóbok. Az állami cici NYET, akár így lógatják, akár úgy himbálják. Ti csak elutasíthatjátok. És ebben nincs helye 13. havi nyugdíjaknak, gázártámogatásnak, hülyénosztottszocpolnak, munka nélkül adott segélynek, stb.

A "legalább ezekről lehet tudni..."-ra nem az a folytatás, hogy ez "kevés egy igenigenhez", hanem, hogy "Xenu fasza őrizzen egy igenigentől!!!", a te szádból minimum, kedves Árpi.

Üdv,

P.
@egyittlakó: magyarellenes allergiára használjon Holt-tengeri fürdőkúrát! Kúrára megéri!
@kormoran: sikerült kormányozni? Persze, hogy sikerült.

Nem mindenkinek megy ám, nemtom, feltűnt-e?


A koronasétáltatós-ezüsthajós gittet meg kiköphetnéd már, nem te gyúrtad, nem áll jól, ahogy rágod... Te attól intelligencsebb vagy, hogy mások szar dumáit kakukkold!!!

;o)

Hajrá kormorán, hajrá, kormoránok!

Üdv,

P.
@Tóta W. Árpád: "szintén kevés egy igenigenhez"

Hát ez az, töretlen hazánkban a politikai fejlődés, sokáig csak a kissebb rosszra lehetett szavazni, ma meg már a legkissebb rosszra szavazásból is kifogytunk ;)

Nekem csak a fehér kocka marad(na)... az talán pontosan kifejezheti a véleményem.
no, akor most azt húzd igric, hogy:

sejde, hátrafele megy a lovam előre
repedt gatyám, lóg a tököm belőle.

etc.
@eMeL:

Nem értelek!
Miben hiányolod az elvek egyértelműségét?
Épp most hallgatom Simont, aki azt mondja, nem mondja meg a Fidesz egyértelműen, mi a helyzet a Jobbikkal, miközben Orbán már több hete közölte: az ő kormányában sem mszp-s, sem jobbikos nem lesz.

"Én nem követelek programot... csak egyértelmű elveket, megjelölt irányokat és tiszta viselkedést."

Fejts ki lécci, mert ez így egy erős, nagyotmondó semmitmondás.

Üdv.
---------------------

@Letícia-Charlotte in SBp:

Igazad van, a Petőfin (mr2) játsszák a legjobb zenéket. Pont. Ámdeviszont ez nem közszolgálatiság! Habár meglehet, ettől nyereséges a rádió.
Nos, ez a baj ezekkel a közszolgálatiakkal, h ha próbálnak nyereségesek lenni, rögtön átcsusszannak a kereskedelmi világba műsorstruktúrájukkal.

Mi a megoldás? Ki tudja...
@Tóta W. Árpád:
Van/volt már ilyen:
www.fideszfrakcio.hu/index.php?CikkID=22071

De hát az emberek kurvára leszarják, hogy állambácsi miből fedezi a négy éve tartó "rosszabbul" élést. Bár lehet, hogy nem leszarja hanem csak nem hiszi el, mert ha Megyó eladósítja az országot de a Fidesz erre egy még nagyobb eladósítással kontráz akkor vagy nincs is eladósodva az ország tehát Fidesz hazudik, vagy a Fidesz nem is osztogatna, vagyis ismét csak hazudik.
És egy ilyen esetben mit csináljon a szociszimpatizáns, szavazzon a mindenképpen hazudó Fideszre?
@eMeL:

Tisztázzuk a fő vonalakat.Se Te,sem Árpád és még sokan mások,erről a blogról,a büdös életben nem szavaznának a Fideszre.Részükről a program megléte vagy hiánya,teljesen más szempontok szerint érdekes.

Akik az MSZP programjára szavaztak 2006-ban,kitörölhetik vele.
Itt már bukott is a fő érved.

Én azért nem szavaztam az MSZP-re,mert évek óta figyelem az irányukat,elveiket,stb.
Kb 50 éve reformálnak és lopnak.Amihez hozzányúltak,az tönkrement.
Gondolom ,figyelembe véve Mo jelenlegi állapotát,ezeket nem szükséges bizonyitani.

Ezzel talán azt is jeleztem,ha 1 állampolgár,mondjuk az értelmesebbik,ha valakire szavazni akar,az akár több éven keresztűl is figyelemmel kiséri tevékenységüket,irányukat,mondandójukat.

Általában elolvasom,amiket ide beirsz,és
következtetni próbálok belőle az elveidre stb.
Ezért,Veled a vitát értelmetlennek tartom a részemről.Jogodat a véleményalkotáshoz nem vonom kétségbe,még ha az ellégé elfogult is(szerintem).

Már irtam,aki ma Mo-on,felelősséggel meg tudja mondani,mi lesz a valós helyzet 2010 nyarán,az hazudik.

Nézd vissza,mit csinált/csinál,mond a fidesz 2002-óta és szavazz aszerint,amit ezekből levonsz,de előre ne jajveszékelj.
Amennyiben neked lesz igazad,ketten már biztosan leszünk,akik kritizálni fogják őket.

A Torgyánnal való koaliciót,hazugságnak nevezni,politikai analfabétizmus.
Min. 2 okból is.

1.Orbán arra kérte a választókat a szavazás előtt,szavazzatok úgy,hogy ne KELLJEN a Torgyán vezette párttal koaliciót kötni.

2. nem úgy szavaztak,minden párt,ebben az esetben,kényszerűségből,köt koaliciót,hiszen a céljuk az,hogy kormányzással bizonyitsák alkalmasságukat.
Ezt tette az SZDSZ is 94-ben és senki nem visitózik,hogy hazudtak,pedig hangossabban tiltakoztak,amikor felrótták az esetleges koaliciót a szocikkal.Kötöttek,látszik is az eredmány.Politikában ez nem szokatlan és nem hazugság.

Ha rám hallgatsz,2010-ben arra szavazz,akiknek elfogadod a programját,ha úgy itéled,a Fidesznek nincs,hát akkor rájuk,ne.
Ja,hogy ők az egyetlen kormányzóképes erő,pedig volt itt 1 csodakoalició,hetente csodálatos programokkal.

Talán lesz választék,remélem.
@hacsaturján:
"magyarázza el kend anyánknak, hogy mér legeljen! "
Már mér ne legeljen legalább szegény anyátok?
@Lord Kilburn: Már meg sem merem említeni, hogy esetleg most szigorúbb a kormánypártiakkal az igazságszolgáltatás, mint akkor volt

Lemaradtam valamiről?? Felakasztották Kocsist?
@eMeL:

Az mszp kiszámíthatóságát preferálod.

Na jaaa, az adó törvények évközi változtatgatásai klasszikus példái az mszp kiszámíthatóságának, valamint a feltehetően a kormányzati ciklusukon túlmutató SZJA megalkotása is kiszámíthatóságot jelzi annyiban, hogy szeretik más pálcájával verni a csalánt.
@eMeL: "A szocik töketlen társaság, iszonytató dolgaik vannak, de legalább lehet érezni, sejteni, mikor mit és miért akarnak tenni..."

Hát, ez azonnali Ludas Matyi címlap!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: ennek kis lelkem nagyon örül. Most azért nem szép, hogy a "mi", azaz a közpénzen van a legminőségibb rádió?? Szóval erre én pl. szívesen áldozok a pénzemből, és úgy, hogy hallgassa más is jó szívvel és örömmel, ne csak én!:)) Szerintem ez van a KÖZért, nekem az ilyenek tetszenek...:)
eMel!

Van remény,megindúlt a nyüzsgés pártfronton.

Megalakult az SZPE,levitézlett szadeszosokból.Vannak még huszan,abból kitelik még vagy 3 pcsira.

az mdf-ből is lesz vagy 3.
Jön a fletó is,vagyis a szocikból min. 2 biztos,de náluk sose tudni.

Lesz itt program szarásig,el se tudod majd olvani a választásokig.A szocikét biztos nem,ha csak 2 hetente lesz új,akkor se.

Aztán lesznek még itt a sok polgári,meg mindenféle istenes gyülekezet,civilek,meg a jó ég tudja kik.

Hagyd a fideszt,lesz itt móka,kacagás bőven.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Fejts ki lécci, mert ez így egy erős, nagyotmondó semmitmondás."

Nem fejtek ki semlit. Ha érzed valakiről hogy simlis, akkor érzed.
A régi példám a parasztbácsi a vásárban. Ránéz az eladóra és érzi, hogy simlis vagyis nem veszi meg tőle a lovat (vagy az automobilt). Nem keres bizonyítékokat... minek.
Udvaroljon az eladó! Ha el akarja adni a portékáját. Nyerjen meg, hitesse el hogy nem simlis... ehhez az első lépés hogy ne beszéljen összevissza és ne mondjon hülyeségeket.
Én amúgy egy balek vagyok, hiszékeny és jóhiszemű (tipikusan akit átvernek), de most úgy látszik oviék nem elég ügyesek...
@6.Lenin: "Már irtam,aki ma Mo-on,felelősséggel meg tudja mondani,mi lesz a valós helyzet 2010 nyarán,az hazudik."

Az, hogy mi lesz a gazdasági (és társadalmi) helyzet az szerintem egyértelmű.
Az hogy mit kellene tenni az is egyértelmű.
Az hogy lesz-e aki megtegye... vagyis mi fog történni, na az nem egyértelmű.
Na innen nem egyértelmű, hogy mi lesz a politikai helyzet... de ezért csak magukat okolhatják politikusaink.

"Nézd vissza,mit csinált/csinál,mond a fidesz 2002-óta és szavazz aszerint"

Hiszen azt teszem ;)
Meg tudnád mondani mit is csinált?

"Ha rám hallgatsz,2010-ben arra szavazz,akiknek elfogadod a programját"
Hát marad a fehér kocka ;) az a program addig az egyetlen, amelyik elfogadható.
A szocik+szdsz céljai szépek, de alkalmatlanok (mint bebizonyították), a fidesz elvei... nos azok nincsenek (legalábbis én nem látom... pedig nagyon szeretnék egy konzervatív pártot látni, de csak "izét" látok).
Az mdf hiteltelen, nem sikerült meggyőzniük. Néha előáll valaki, mond két értelmes mondatot (bár nem helyezi komplex környezetbe), de aztán valahogy kiderül, hogy nem csak a nagyasszony, de valahogy az egész párt "nem ért a focihoz".
A jobbikot hagyjuk, az meg vicc.
Szóval mit is válasszak... talán egy nagy pihenést, miközben mások törik magukat a szavazó úrnánál és azt hiszik megoldanak valamit... nem fogják megoldani.
EMEL-nek szeretettel:

"persze ezt lehet szeretni vagy nem, de az a bizonyos kiszámíthatóság [kiszámíthatóság jóban és rosszban], na az nem eltagadható ;)"


- 5 éves adócsökkentési program választás előtt, majd adóemelés választás után

- nem lesz vizitdíj, majd mégis

- lesz egészségbiztosítási privatizáció, aztán mégsem

- - lesz új tulajdonosi program, aztán mégse

jajjjjistenem, hát hányat soroljak még, h megdöljön ez a (bizonyára) meggondolatlan kijelentésed?
Kedves Árpád,

"Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már megjelent, be is bukott azonnal az ingatlanadóval, mármint hogy a Fidesz nyomtatott szövege szerint az jó dolog, a beszélt szöveg szerint meg rettenetes, úgyhogy mehet a kukába az egész jövőkép. Jobb nem szarakodni semmivel, ami számonkérhető."

Mi ez?!
Miért kell ezt az ostoba, pitiáner, demagóg és populista kormánypárti hazugságot (is) visszhangoznod? Jó, jó, rendben, ők adnak pénzt, de ennyire azért nem kéne a gondolkodás teljes mellőzésével átvenni idióta lózungokat!

Az ellenzéknek SOHA nem feladata programot írnia, akkor sem, ha ezt néhány birka hőzöngve követeli. Nem csak azért, mert ha használható volna, a tolvajlásra berendezkedett kormány lenyúlná, hanem mert az ellenzéknek nem ez a dolga.
Ahogy együtt szavazni a kormánnyal sem. Akkor sem, ha a kormányzati populista demagógia szerint ez árokásás és a Haza tönkretétele.

Az őfelsége ellenzéke, vagy a Párthoz és Kommünhöz hű ellenzék nem volt az, aminek nevezte magát (t.i. ellenzék).

Programot írni és végrehajtani a mindenkori kormány feladata és slussz. Persze, bárki írhat, de neked, Gipszjakabnak, vagy a Fidesznek ugyanannyi lehetősége van azt végrehajtani: semennyi.

Az ellenzék feladata a szavazói képviselete, ami rendszerint többé-kevésbé ellentétes az aktuális kormányt megszavazó választók akaratával. Tehát az ellenzék konfrontálódni fog, mert ezt is kell tennie. Kritizálnia, a kormány sarkát tapodni, szétcincálni mindent, amit a kormány akar, mindaddig, amíg kompromisszumos megoldás nem születik.

És az is lényegtelen, a Fidesz miként gondolkodott e kérdésről, amikor még ők lophattak többet. Hiszen itt demokratikus kormányzási elvekről van szó.

Az, hogy a Fidesz nem ír programot, helyes. Ne írjon az MDF, vagy a Jobbik, vagy az LMP-HP se. Persze, megtehetik, és jól is veszi ki magát, de csak annyit érnek el vele, hogy a saját szavazótáborukat erősíthetik, azaz szavazatmaximalizálási célja van.

Más haszna nincs. Ugyanis programból a Gyurcsány-kormányok alatt (Bajnai is az ő kreálmánya, ahogy Medvegyev Putyiné) rengeteg volt, és mire mentek vele? Csak annyit értek el, hogy vélhetőleg a ciklus végéig lophatnak, és nem kell szeptemberben átadniuk a tolvajkulcsokat a kincstárhoz, amit nem csupán fényesre söpörtek, de még azt is elvitték, ami le volt betonozva és fehéren izzott.

A Fidesz tehát jól teszi, hogy nem ír programot. Mert ellenzéki pártként sem nem feladata, sem nem lehetősége azt végrehajtani.

Ez az egész demagógia arra szolgál, hogy elkendőzze a valóságot: az, akinek feladata megírni és kötelessége végrehajtani (elvégre, ezért kaptak x millió szavazatot, és lettek kormánypárt(koalíció)), az sokat tudott írni, de egyet sem tudott végrehajtani.

És ez a gáz, nem a Fidesz programtalansága.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Az, hogy nem lesz jobbikos miniszter, kissé elhamarkodott, bár szükségszerű kijelentés. Valójában a Fidesz, ha nem lesz meg a 2/3-a, sőt, a Jobbik feljön 2. erőnek (ahogy a dolgok alakulnak, a Jobbik akkor jár a legjobban, ha hagyja, hogy szidják és néha megvereti magát, illetve felvonulgat, a biztonságnak nem csupán illúzióját keltve, de rövid időre valóban megteremtve - ha mással nem is, de a nagy erőkkel kivonuló rendőrség miatt. Észak-kelet Mo-on már most 2. erő, és könnyen lehet, hogy 1. lesz pár hónap múlva). De az is elegendő, ha az MSZP-nek lesz 20-25%-a, a Jobbiknak 12-16%, akkor a Fidesznek (másik két parlamenti kispárt összesen 4%-ot sem fog elérni) bezony kompromisszumokat kell majd kötnie.
Ha meg a maszop a félretett pénzekkel feltornázza magát 30% fölé, és a Jobbik hozza a ~15%-ot, akkor a Fidesznek bizony komoly engedményeket kell tennie.
@eN: :)) tízből tízes komment: rövid és minden benne van.
@Tóta W. Árpád: ebben a formában eltörölni, hanem hogy teljesen és végképp!!!


Az "ebben a fomrában" és a "teljesen és végképp" szerintem nem zárja ki egymást.
@teisfiambluetooth: És onnan? Azt már senki nem látja...
@Tóta W. Árpád: és tudod-e, hányfelé folydogáltak az olajpénzek? nem, az nem egy párt ügye volt, a tocsik meg igen.

Jaa, ha többfelé folyik, akkor oké a lopás? Ti így gondolkodtok?
De ha lenne is programja (vagy van is, ki tudja?) miért mutatná meg. Ez olyan mintha a pókerben megmutatnám, 2 dámám van gyerekek, kiadom a forgatókönyvet, azt meg jól megrendezi más.
@Anthony - awkward silence:
Miért ne mutathatná meg? Hiszen az ország érdeke az, hogy az ő programja szerint játsszanak. A fidesz is az ország érdekeit tartja elsődlegesnek, nem?
A kártyában nem ez a cél - a példa rossz.
Vagy a fidesz is csak a saját érdekét nézi?
@eMeL:

"Hát marad a fehér kocka ;) az a program addig az egyetlen, amelyik elfogadható."

Ez azzal is jár,nem kell senkit kritizálni,ha nem szavazol.Tedd.

A fidesz programon sem kell a továbbiakban görcsölnöd.Kényelmes megoldás.

Mint szoci szmpatizáns,nem kellett volna 2002-2006 között ugatérozni,fiúk rosszúl csináljátok,bukni fogunk.
Most már leesett a kép!!!
(ismered a Mórickás viccet a hattyúkkal?
leesett a kép.
hol vannak ebben a hattyúk?
most már ba....szhatyuk!

Prémiumként,olvasd el
KaraSaraqan 2009.08.18. 09:43:56
@6.Lenin: "nem kell senkit kritizálni,ha nem szavazol"

Ez nagyon szűklátókörű megközelítés!

Ha majd "ezek" nem az én pénzemből élnek, ha nem az én életemről hoznak döntéseket, hanem visszahúzódnak privát szférájukba, akkor természetesen illetlenség lenne kritizálni őket. Na de addig?
@6.Lenin: "kellett volna 2002-2006 között ugatérozni"

Rossz helyen kopogtatsz ;)
Én ugyanis fröcsögtem a kormányra is, ha nem tetszett amit csinálnak... márpedig sokszor nem tetszett. Volt hogy a célok, volt hogy az eszközök vagy csak a kommunikáció, de mindig szóltam ha nem tetszett amit láttam.

Valószínűleg inkább magadba (magatokba) kellene nézni, inkább a fidesz oldalon szokás a vakhit.
A Fidesz négyéves sikeres kormányzásához - a gyengébbek kedvéért-, tegyünk még hozzá és említsük meg az Ezüst Hajó és Happy End nevezetű cégeket, akik múlhatatlan érdemeket szereztek és igencsak maradandót alkottak az intézményesített pénzlenyúlásban.
És azért csinálták csak ilyen kisipari tanuló stílusban és mértékkel a dolgot, mert még nem volt benne tapasztalatuk.
Ami a következő nyolc évről már nem lesz elmondható...
@eMeL:

"Én ugyanis fröcsögtem a kormányra is, ha nem tetszett amit csinálnak... márpedig sokszor nem tetszett. Volt hogy a célok, volt hogy az eszközök vagy csak a kommunikáció, de mindig szóltam ha nem tetszett amit láttam."

Igen,mint igazi baloldali,bátran,felelmelt fővel,büszkén rúgtál a döglött lóba,utólag.
@Gemajel:

"említsük meg az Ezüst Hajó és Happy End nevezetű cégeket, akik múlhatatlan érdemeket szereztek és igencsak maradandót alkottak az intézményesített pénzlenyúlásban.
És azért csinálták csak ilyen kisipari tanuló stílusban és mértékkel a dolgot, mert még nem volt benne tapasztalatuk. "

Ezért lenne jobb, ha a sok hülye végre megértené: olyanokra kell szavazni, akik már profin lopnak!
Nem az amatőr Fideszre!
@Letícia-Charlotte in SBp: "HA A GAZDA változik is, rajta maradd a nyereg a szamáron!" ezt tudni kéne.
süti beállítások módosítása