W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Non sequitur

2009.08.14. 05:15 Tóta W. Árpád

Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már megjelent, be is bukott azonnal az ingatlanadóval, mármint hogy a Fidesz nyomtatott szövege szerint az jó dolog, a beszélt szöveg szerint meg rettenetes, úgyhogy mehet a kukába az egész jövőkép. Jobb nem szarakodni semmivel, ami számonkérhető.

Ott tartunk még mindig, hogy bezzeg az Orbán-kormány alatt mi volt, és ahhoz képest mi lett utána. Ez a végső, és eddig az egyetlen érv, már annak, aki nem hívő típus. A Fidesz már egyszer kormányzott sikeresen, és akkor nem volt elkúrás, pláne annak beismerése, nem volt radikális előretörés, sorozatgyilkosságok, zavargások, sem egyensúlyozás az államcsőd szélén, és loptak ugyan, de nem ennyit – szóval minden jobb volt, mint utána.

Ez így nagyjából igaz is, ez az érvelés képes feledtetni a kínos kérdéseket, hogy konkrétan a családi pótlék, a gyes, a munkanélküliség, a felsőoktatás vagy az egészségügy dolgában mit is csinálnának Orbánék. Legyen elég annyi, ők bebizonyították, hogy tudnak jól kormányozni, a részletkérdéseket firtatni meg merő kekeckedés, és aki sokat kérdezősködik, az bizonyára nem eléggé hazafias.

Csak négy évvel hosszabb memória kell ahhoz, hogy ez a magyarázat összedőljön. Ugyanis Orbán Viktor kormányát egy másik, hasonlóan szép emlékezetű kabinet előzte meg, a Horn Gyuláé. Akkor sem volt zavargás, se kiterjedt náculás – direkte fel kellett kérni Szabó Albertet színfoltnak –, a gazdaság szárnyalt, a tőzsdén robogott a bika. Özönlött befelé a tőke, Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát, és még szavazni is elfelejtett a végén. Egy pitiáner, nyolcszázmilliós (mellesleg pártfinanszírozásra félretett) sikerdíjacska története okozta csupán, hogy végül egy paraszthajszállal nyert az újdonsült jobboldal.

Tehát a szocialista párt, sőt az MSZP-SZDSZ koalíció is fel tudott mutatni egy sikeres ciklust. Nem igaz, hogy ők alkatilag, genetikailag képtelenek lennének épeszűen vezetni az országot. Joggal hivatkozhattak arra, hogy Hornnal ők már bizonyítottak, nem lesz semmi baj, a szakértelem megold mindent. Pontosan úgy, ahogy most az orbáni aranykor az alkalmasság illusztrációja.

Csakhogy a Horn-ciklus viszonylagos sikeréből egyáltalán nem következett, hogy 2002-től minden rendben lesz. Nem is lett. Ugyanaz a két párt, részben ugyanazokkal az emberekkel, eszmékkel, doktrínákkal irtózatos szart kavart, amit azonban az istenadta nép nem ismert fel – sem a szociknál alkalmasabb és hitelesebb alternatívát nem talált –, így megszavazta őket még egy körre. Az előző ciklusban maguk alá hordott trágyát ekkor sem sikerült nekik feltakarítani. Hiába volt a legendás szocialista hozzáértés és kormányzati tapasztalat, a szabaddemokrata szürkeállomány, a körülmények megváltoztak, új, más problémák kerültek elő, és ezekre nem sikerült megoldást találniuk. Az ország súlyos sebekkel, elüszkösödött, kezeletlen betegségekkel, idegbetegen várja az új erőt.

Amelynek egyetlen érve van saját maga mellett: hogy tíz éve már egyszer sikerült nekik.

A Magyar Szocialista Párt amúgy nem annyira Horn Gyula emléke miatt ütötte ki Orbánt a nyeregből, hanem mert leígérték a csillagokat az égről. Két ciklusukban elpróbálták ennek mindkét kifutását. Medgyessy ígért és teljesített, Gyurcsány megszegte ígéreteit. Jó kormányzás nem lett egyikből sem.



Címkék: kampány mszp fidesz történelem program

426 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr491308447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ungarische Titanic 2009.08.14. 10:49:36

Közeleg a választás. Újabb 4 évre eldől, hogy merre tovább, Ungarische Titanic.FlottahelyzetA hajó most tolatva száguld hátrafelé, kormányállásában öt elsőtiszt püföli egymást térképekkel és vonalzókkal, a legénység a raktérben póke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@anyátok:

Jajj Anyátok, már megint nem figyelsz!:)

Pontosan tudom, (mert olvastam hsz-eit)hogy Leonardo a logiGa tanár!:)

Én csupán - csak hogy érthető legyen mások számára is - beillesztettem amit Csunderikre reagáltál, akinek ezzel, Leonárdóról tett megjegyzésére erősítettél rá. /Na persze úgy, ahogy.... :)/
LogiGus, nem?:)))

Anyátok,
csak nem a teológiai ismeretek elsajátításában keresed a villámgyors meggazdagodás esélyét?
Na hiszen....!:)
Emlékezetem szerint, mintha az azért valami másról szólna....
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
"Most alig van visszhangja a megvalósításnak..."
Igazad van.
Persze, most mindenki a Szigettel, meg a végkielégítés-botrányokkal van elfoglalva, már a TV-sorozatokról se hallok a metrón (ami azért még mindig gyorsabb, mint az autó).
Meg a jó dolgokról általában nem esik szó, ez egy olyan ország.
Még akkor sem esik róluk szó, ha azt lehet mondani, hogy a Bajnai, persze, lenyúlta a tippet.
És persze, hogy a zorbánpajtás sem azért patás-pajtás, mert időnként csak a ballibbantak szivatásában mutatkozik némileg következetesnek.
@Letícia-Charlotte in SBp:
Szerintem analizist már középiskolában kellene tanítani, a gondolkodásmód fazonírozása végett. Nemcsak Tompika esett volna ki. Mit gondolsz, OVI hallott ilyesmiről?
Szerintem Horn Gyula viszont direkt élvezte volna, isten irgalmazzon...
@Letícia-Charlotte in SBp:

Ettől stresszes nekem ez az egész!

A muzsik kérdi,van programod?
Van B+,1 egész szatyorral!Igy a milliárdos.
Oszt jó az nekem?
Hát vaze,kinek,ha nem neked!
Közben meg száll a nóta,fel,fel,Te éhes proletár!Kapitalistáktól a szeretett muzsiknak,szivből.
Vágod,muzsik,a szegfűm érted dobog.

Érted reformálunk!
Hiszed?

Istent, már nem(a TWÁ is megirta,olyan nincs),
ezt 1 picit még, talán.
Oszt ha szebb jövő lesz 2010-ben?

Stresszes ez már nekem,merre is van Svájc?
Talán még időben szóltál,köszi.
@hölgyválasz:
"Anyátok,
csak nem a teológiai ismeretek elsajátításában keresed a villámgyors meggazdagodás esélyét?"
Hát tudod, az a gyanum, hogy ha a teológia talán nem is, de az egyházi berkekben való nyüzsgés nem lesz igazi hátrány egy-két-három év múlva.
Viszont azt hiszem, a teológia nagyon érdekes lehet, ha földhözragadt agyammal nem is érzem igazán tudománynak - legföljebb a diskurzus módszereit.
@anyátok: OVi se, ááá. Ráadásul az még ebbe a kényszárpályás pepecselésbe, meg a kezelése alatt az is elfelejtette, amit tudott. De a lesről biztos sokat tud, és végül is mi kell a magyarnak? Kenyér úgy sincs, így lesz egy kis cirkusz, oszt lesz min hőbörögni: komcsik karóba húzva - és szórakozni: mtv1-2 közvetíti az Alcsút-Felcsút döntőt! Mi kell más, úgy őszintén?:)) Ja sör..de tán arra fussa majd a napi bagó mellé!:)
@6.Lenin:
"Oszt ha szebb jövő lesz 2010-ben?"
Szebb jövőt!
Adjon az Isten!

Kedves 6. Lenin, Svájc odébb van, és azt hiszem, a legeslegunalmasabb ország a világon.
@anyátok:
persze, svájcba valószínűleg nem a lenini úton lehet eljutni.
Árpi egy kérdés:
Ha a Fidesz kevésbé kúr el, és kevesebbet lop, ergo majd a mutatók jobbak lesznek, akkor az majd ugye Bajnai érdeme lesz?

Az ingatlanadót a Varga is elismerte, hogy nem hülyeség, csak nem így.

Adót FIZETNI kell. Mert normál esetben ugye a közt szolgálja. Itt azt szolgálja, hogy mindenféle káderek abból palotát építenek.

Az a problémám, hogy az erkölcsi példamutatás, már a látszat szintjén sem létezik.

Igen kicsi az erkölcsi alapjuk a pénzbehajtásra. Könnyebb szívvel mondja a pék, meg a cikrász, hogy bazd meg nem fizetem be... illetve, hogy 6000 km-el többet mentem ebben a hónapban is azt kapjátok be.

Elvégre, ha egy országgyűlési képviselő elszámolhatja a napi Miskolc-Budapestet oda-vissza amikor Budán lakik közpénzből, akkor Én is elszámolhatok Fodrász létemre havi két Münchent konferencia gyanánt. Szóval ide jutottunk, és innen nehéz lesz talpra állni.

A szomorú, hogy a káder akkor is lopni fog, amikor már egy fillér sem marad kórházra, meg nyugdíjjra.

Ott a BKV, egy vicc. Még a soföröket is börtönbe kéne csukni, csak annyira bűzlik.

Azt is becsuknám, aki tágra nyílt szemmel csodálkozik. Bazd meg ez megy itt 20 éve, mindenki tudja, mégsem csinál semmit. Hiszen ez ment a Dunai Vasműben Acél 21 néven mindenki tudta, mégsem csinált semmit.

Ez ment a Videotonban, a Láng gépgyárban, a Csepel művekben, és sorolhatnám. Hol vannak a felelősök? Hol vannak azok az emberek, akik felszámolóbiztosként kilóra játszották át a több tíz-száz milliós berendezéseket? Amelyekkel, most jobb esetben hazai vállakozók, rosszabb esetben külföldi vállakozások termelnek?


vagy a MÁV, a bürokratikus szervezet, amelyben idióták félkatonásdit játszanak. Aztán mégis szar. Mire verik a nyálukat, arra, hogy pár tizenévestől, egy vagon oldalát se tudják megvédeni? Egy pillnatra nem figyelnek és grafitis az oldala? Miért is? Hogy utánna 3 milláért a haver BT-je majd "megjavítja".

Hát ki akar egy ilyen maffiát támogatni. Kókának nem volt igaza, nem a szárnyvonalakat kell bezárni, hanem az egészet, de vezetőstűl, mindenestűl.

Ezek beszélnek szolidaritásról?

A szakszervezetek a másik maffiacsoport. Milyen konfrontácíó volt itt az elmúlt 20 évben? A közszolgák kivonultak talán 3 szor azt kész. Csodás, és az általuk kezelt vagyon hova tünt? A rengeteg üdülő, sportlétesítmény és sorolhatnám? Csak a Balatonpartra kell lemenni, és megnézni, hogy kinek a nevére kerűl a régi állami tulajdon. Persze tudom le van papírozva...

Az a baj, hogy igazi elszámoltatás itt sosem lesz. Egy két majmot ketrecbe zárnak, mivel valóban ott a helye, de a nagy ászok megússzák a dolgot.

Pedíg szimpla bűnözők!!!! MIND!

Szóval ahová nézek szörny terem... Ez az igazi horror!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Malacka ez csak idő kérdése... Ne hidd azt, hogy a fidesz oldalán nincsenek gazemberek.

Mert sajna vannak. A maszopnál már a felszínre tört a szar, és már a TV-n keresztűl bámulod, ezeket a véglényeket.

A Fidesz TV-s arcai jobbára nehezen hozhatóak összefüggésbe bármivel, de hátterük... nos az ugyanolyan mocskos mint bármely másik párté. Persze tudom mindewn le van papírozva...

Azért a pártatlanság jegyében kiváncsi leszek arra, hogy a HITTV-s Krakkó kollega személyében mikor fog fideszes poltikus után nyomozni. Holdudvar után szimatolni.

Valszeg a magyar űrkutatás hamarabb fog a Marsra szállni...
Nagyon szeretem, hogy sokan elhiszik, hogy van valódi választásuk.

Ha a Fidesz jön:
- Attól még dolgozni kell
- Attól még az ingyenélő ugyanúgy a rászoruló mögé bújik
- Attól még a politikus ugyanúgy korrupt lesz
- A vállakozó továbbra sem vallja be csak a jövedelmének 25%-t.
- Attól még az idiótát ugyanúgy pofán fogják verni az utcán ha hazaárulózza a kormányt
- Attól még ugyanúgy büdös lesz, csak a kommunikácíó lesz más

Az ég ne adja, de ha megint a szocik nyernének a fenti lista futna ugyancsak le.


GAME OVER!
Insert Coin!

Ezt kéne már felfogni!
@Tóta W. Árpád: Kedves Árpád! Szavazz hát a Jobbikra! :-)))

A program világos, Szlovákia és Románia bekebelezése után lerohanjuk Izraelt! Ezt a lehetőséget ki ne hagyd!
@anyátok:

...TV-sorozatokról se hallok a metrón...

penig a snájdig horatio ippeg most mentett ki huszonhárom magyar szűzeket a gaz novák tamás karmai közül, aki ráadásul még azt a szerencsétlen, sümegi illetőségű ivánt is megfojtotta a kies miamiban.
@sün!malac69 az elfuserált robinhood:
"Tavaly rajtam kívül alig volt itt olyan, aki védte az alapélelmiszekerek és a távhő áfájának fidesz által javasolt csökkentését."

Dicső kiállásod könnyekig hatott. Csak azért nem dicsérlek meg, mert nem az ÁFA teljes eltörlését véded, vagyis nem a NÉP érdekeit tartod szem előtt, hanem csak a pártod valamelyik pillanatnyi parsztvakító kampányfröcsögését.
Kérdem én, mi az álláspontod arról, hogy népvezéred gittegylete az oly sikeres kormányzása idején, miért nem állította le a minimálbéres adócsalásokat? (Nem csoda, hogy a NÉP 2002-ben nem kért többé abból a baromira sikeres Orbán-kormányból, amely semmit nem csinált. Ja, dehogynem, emlékszem: haverok, buli, hanta.)
Tudod-e garantálni, hogy 2010-ben nem egy újabb éhes rablóbanda készül kormányzásra? Vagy talán arra gondolsz, hogy minden magyarok dicső vezére és holdudvara az erkölcsi szint legmagasabb fokán áll? Nehogy igent mondj, mert esküszöm, hogy kiröhöglek.
Tóta W is úgy gondolkodik, mint a régi slágerszerző: „Csak a szépre emlékezem”.

A Horn kormány időszakára így gondol: „Özönlött befelé a tőke, Magyarország jóllakottan vakargatta a hasát”.

A propaganda heve elragadja szegényt, ezért állít ilyeneket.

A bőr is elég vastag a képén, nem ég le róla.
Anyátok, ketten maradtatok utolsó csatlósnak Tótával.
Említettél két fideszes "ügyet". Jelentékteleneket. Te mint műszaki mérlegelni nem tudsz?
Mi a gond azzal, hogy a kormány ellenzék nélkül is működik?
Mit jelent számodra a megfigyelési "ügy"? Szerintem csak volt-van a fidesznek egy kis üldözési mániája. Amit nagyon meg lehet érteni, ha figyelembe veszed az mszmp és mszp eddigi történetét, stílusát, módszerét, a titkosszolgálatok kapcsolati hálóját, állományát.
Anyátok, említettél valami Fótot, Esztergomot is, a fóti ügy még nem tiszta, egyébként pedig mérlegelj.
@anyátok:

Drága Mama!

Hát ez az,a szebb jövő(söktől)-t igérőktől,már tele a ...Kéne már nékem 1 kis nyugalom.Azt hiszem megfogadom Chalotte tanácsát,sőt mivel Te is ajánlod,meg maradtak a régi időkből is kedves emlékek,talán utódok is(volt ott némi magszórás is annó).Irány az milkás.

Majd küldök lapot.
Ölellek,lenin
@Tóta W. Árpád:
Nem, valóban nem vagyok biztos, ezért most szerintem előveszed a 2002-es írásaid egyikét, amelyben mélységesen felháborodsz, hogy milyen alattomos és szemét módon hintenek port a kommunisták azok szemébe, akiket évtizedeken keresztül egyébként is sötétségben tartottak.

Ismétlem 2002-es, későbbi nem érvényes.....
@klacus:

"HITTV-s Krakkó kollega személyében mikor fog fideszes poltikus után nyomozni."

Tán sosem. Ne is tegye! Azt úgysem tudná szívből.

Csinálják az ATV-sek, állítólag úgy is tervbe vettek egy - a Célponthoz hasonló - ellencélpont típusú műsort...

Sztem egyáltalán nem baj, ha egy kereskedelmi tv elfogult. Legyen, csak
1. legyen sokszínű a választék belőlük,
2. mindenhol ugyanolyan feltételekkel lehessen hozzájutni a rivális csatornákhoz,

Továbbá:
A közszolgálati televíziók és rádiók nem lehet pártszócsövek, még egy-egy műsor erejéig sem. Sajna eddig minden kurmány alatt azzá tették őket, ideje ennek véget vetni már...

@egyittlakó:

Eltévedtél, ez nem Gréczy Zsolt blogja. Ott olvasni hozzád hasonló stílusjegyekkel megáldott, komolyan nem vehető szélsőségeseket...
@mucsai:

"Anyátok, ketten maradtatok utolsó csatlósnak Tótával."

pardon, grácia szegény fejemnek, itt lennék még én is mint harmadik alabárdos, ácsorgok a sarokban és figyelem a titánok küzdelmét. félszemmel persze rénszarvasaimat stírolom, hogy rá ne menjenek a vetésre. azér majd azt magyarázza el kend anyánknak, hogy mér legeljen!
@6.Lenin: küldjél majd pénzt is, hallod?:) Meg ne feledkezz a jótevőidről! Küldjed Árpinak, s jeligézd meg!:)
@anyátok: :)) És milyen jó szimmetriaérzéked van!:)
- Azt csak elismered, hogy van mire hivatkozniuk. A Fidesznek a kormányzásban ugyanis volt négy jó éve.
- Négy?
- Na jó, az utolsó kettőt elkúrták, de kettő akkoris.
- Persze. Emlékszem. Elinflálták a forintot, ezzel a munkabéreket, meg a beruházási költségeket is, így aztán ömlött be a külföldi tőke, teremtődtek a munkahelyek vagonszám, és nőtt a GDP, mint az istennyila. Valami Bokrost nevezett ki Orbán pézügyminiszternek, és valami Surányit emenbé elnöknek. Bokros inflált, Surányi meg hagyta, azaz nem emelte a kamatokat az egekbe, hogy elrontsa a Bokros művét. Futott is a szekér, hajjaj. Mint az atom.
- Hülye vagy te, Bálint. Bokros a horngyula pénzügyminisztere volt.
- Tényleg?
- A Surányi meg szintén a horngyula műve.
- Tényleg? Aszittem pedig, mikor mondtad, hogy a Fidesz jó évei …
- Nem. Az Orbán pénzügyminisztere a Járai volt.
- A Járai?
- Az.
- Emlékszem. Mint pénzügyminiszter nem csinált semmit. Nem is csinálhatott, mert akkor minden miniszter az Orbán volt, akárhogyis hívták a szerencsétleneket.
- De aztán a Járait kinevezték emenbé elnöknek.
- Arra is emlékszem. Viszont, ha jól tudom, nem kinevezték, hanem bebetonozták. Hat évre. Hátha az a kacsmag MSZP nyer.
- Az nyert. És akkor a Medgyessy beváltotta az ígéreteit.
- Be. Neki az volt a baja, hogy a minimálbér korábbi sokszoros megemelésével a közszolgálati pályák ellehetetlenültek, nővér, tanár már nagyítóval se akadt, kellett csinálni valamit. Úgy gondolta, a közszolgálati pénzeket megemeli, ezzel a kereseti arány helyreáll, aztán elinflálja az összeset, és akkor az ország olcsósága is helyreáll. De nem tudta megtenni.
- Nem.
- Mert ott volt a Járai.
- Ott.
- Aki úgy megemelte a kamatokat, hogy még az a kevés cég is kirohant az országból, amelyik a minimálbér emelések után véletlenül ittmaradt. Ki tudja, ki súgott neki.
- Kitudja.
- Az ország piszok drágává vált, a forint bivalyerős volt, csak a multik nem mentek el, mert nekik semmi közük a minimálbérhez, meg a kereskedő cégek, mert azok nem gyártanak, hanem eladnak. Venni meg muszáj, plázacicákból jól el vagyunk látva.
- Ja.
- És a Járai ezért egy oltári nagy seggberúgás helyett kitüntetést kapott az infláció elleni töretlen és kérlelhetetlen harcáért. Igaz azt külföldön kapta, seggberúgni meg nekünk kellett volna az ország tönkretételéért. De most már nagyon elkalandoztam, térjünk vissza. Szóval melyik volt a Fidesz két jó éve?
Aki szokta szeretni a buszgyártást, annak érdemes megnéznie a linkelt videot (8.5 perc):

atv.hu/videotar/090814_politikai_okokbol_vertek_szet_a_magyar_buszgyartast_.html

"Egy külföldről, központi támogatással beszerzett autóbusz harmadával olcsóbb beszerzési áron is többe kerül az államnak már rövid távon, mintha az ugyanolyan paraméterű, komfortfokozatú autóbuszt magyar gyártóktól rendelnék meg."
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Malacka!

"A közszolgálati televíziók és rádiók "...

vagy mik...

óvatosan a közszolgálatiság fogalmával (mindannyiunknak)...

mondhatnám, hogy várjunk egy kicsit, amíg egyrészt a média törvény tisztába rakásához, valamint a nyavalyás "közszolgálati..." fogalomkör felülvizsgálatához végre hozzálátnak az illetékesek.

pl. kivizsgálandó, hogy a "Magyar Rádió" nevű pénznyelő lármagépezet mostanság mitől is közszolgálati, már csupán a petőfi adó miatt is.

aztán a t. "ház"-ban kéne még valamilyen munka-fegyelmet teremteni, mert ha az elmúlt évek cirkuszi műsor-sorozat folytatódik a jövőben (haladó hagyomány)-ként, e tekintetben (sem) lehet haladásra számítani...
@mucsai:
"Mi a gond azzal, hogy a kormány ellenzék nélkül is működik? "

Semmi gond. Diktatúrában is lehet élni.
a jelenleg hatályban lévő poszt komment-láncában nem egyszer lett emlegetve/megidézve a matematika.
közületek is, mintha egy-két kommentelő "kolléga" átélt, vagy elszenvedett volna felsőoktatási hallgatóként matematikai tanulmányokat...
nos, próbáljátok megsejteni azt a vizsgálódási módszert, amellyel manapság holt biztosan meg lehet állapítani, melyik politizáló kocsmaasztal/hitközség minősíthető "nagy párt"-nak, mert bár induljanak bár ki matematikai alapokból a közv.kut. művészeti ág "művei", én azért csak kétkedő vagyok ezen a téren.

ugyancsak vizsgálódást érdemelnének a vallási szervezetek is: eme "entitások" milyen mérce szerint "kérnek" és/vagy "kapnak" pénzmagot?

stb...
Anyátok.

De most télleg.

Speciel épp most kint vagyok Svejcba, itt senyvedek nyaralva. És nem unalmas ország, hanem pl. itten nem szemetel a sok tahó, hanem udvariasan dobja a használt tűjét a lövés után a spéci köztéri drogtűgyűjtőbe. Halál izgalmas látni, hogy a több, mint egy milka bevándorlott hogyan illeszkedik bele a rendszerbe, amelyben jó lenni, mindaddig, amíg jó ott élni. De ha egyszer véletlen krach ütne be, megnézném, meddig tartaná tiszteletben a Grütli hagyományait, meg a 700 éves tradíciókat (svejcibicska, micisapka, nesztlékakaó, szwaccs, kantonredszer, három+egy hivatalos nyelv, magyarkártya figurái stb.) a sok feka meg koszovár...

De mindegy is.

Izgalom van itt is bőven, pl. hogy ki lesz Pascal Couchepin utódja a Conseil fédéral-ban. Ő arról híres - többek közt - hogy nem akart fizetni a Holokauszt-túlélőknek. Meg, hogy igazat adott iszlám-kérdében XVI. Benedeknek, noha ő maga egyébként szabad demokrata...

...de nem nálunk!

Nálunk meg az a hír, hogy Geronazzo Mária kollagénje puncivakarás közben belelógott a mellplasztikájába, midőn Horn Gábor egy hazafiassági fórumán ült, ahol a Nagy Megmondó bizalmasan közölte vele, hogy Orbán Viktor egy kis pöcs.

Égés, b+, ma magyarnak lenni. Tisztára égés. Ilyen barmokkal a nyakunkon.

Üdv,

P.
@Tóth Károly:

Nem oldalakat kellene építeni, hanem az országot.
@vakapad:

Ja, biztos úgy van. Az a szomorú, mintha vakapja is minimálbérre akarná alapozni az ország gazdaságának fundamentumát. Milyen jól is festene! Tízmillió minimálbéres országa. Stimmelne is. Magyarország. Mo. Minimálbér ország. Mo.
Vakapja! Időnként nagggyon elvakult vagy.
@Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia):

"Egy külföldről, központi támogatással beszerzett autóbusz harmadával olcsóbb beszerzési áron is többe kerül az államnak már rövid távon, mintha az ugyanolyan paraméterű, komfortfokozatú autóbuszt magyar gyártóktól rendelnék meg."

Igaz? Igaz. Tegyünk így? Tehetünk. Mikor? Ha az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk, és a magyar buszgyártót drágább volta ellenére valamilyen előnyben részesítjük. Mit kell ahhoz tennünk, hogy az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk? Ki kell lépni az EU-ból.

Aki úgy gondolja, hogy az élet egyszerű, annak könnyű felháborodni. És a bűnöst akkor már azonnal meg tudja nevezni.
@anyátok: hát valóban, de azért ciki lenne, ha azok csinálnának diktatúrát, aki elvileg "megdöntötték", illetve nagy-nagy kritikával illették!! Vagy ez is olyan, mint az alkoholista apa gyereke, hogy hiába nő fel, tudat alatt is alkoholista pasit választ e magának?:) Szóval nem azt kellene követni, amiben gyerekkoruk óta szocializálódtak!!!Jó mondjuk, ha a fele KISZ-mufti volt és a másik felének pártmufti volt az apja, akkor az nekik nem is volt olyan rossz, szóval nekik akkor van okuk nosztalgiázni. Na majd kiderül, bár én az esélyeket erre borítékolnám!:S
@Tóta W. Árpád:
A szelektív emlékezet, csak Neked előny, ezért fizetnek.
A gazdasági részre már reagáltak, én meg a robbantássorozatra emlékeztetnélek. Az is csak a komcsi bukta után maradt abba, tettesek nélkül.
Szóval az ürge nem csak robbantani, de lőni is tud.
@forgó hangszóró: n a valószínűségszámítást sosem szerettem...és mivel itt a társadalmi tényezők is számítanak, ezt nehéz szerintem modellezni...Mondjuk nem túl nehéz képlet, de akkor is, a matematika tudománya nem kóklerség, nem pazarolnám politikusokra...:/

Hogy a pénz hova megy? Hát szerinted?????:) Ehhez még számolni se kell, számolatlanul a szentek barátjához, mert tudod, aki a szentek barátja, az könnyen üdvözül!:)
@forgó hangszóró:

Na igen, a Petőfi Rádió nem közszolgálati műsorrenddel fungál, ez tény.

Az is tény, h a MR nyereséges, közel 300 millió.

Deí azért engem így is felháborít, amit az egyik posztomban update-eltem, miszerint

"A Magyar Rádió elnöke, Such György, a rádió tavalyi jó teljesítésére hivatkozva (sikerdíj szisztéma), saját fizetését szeretné több, mint a duplájára emelni. Such eddig 4,3 millió forintot keresett havonta, amit július 1-től szeretne 9,4 millióra felturbózni...
Én már csak azt nem értem, hogy ha a sikerdíjat %-ban határozzák meg, miért nem húznak ez esetben egy felső limitet? A Tocsik-ügyben is éppen ezzel volt a baj."

Igazad van, új médiatörvény, azon belül újfajta felügyeleti rendszer és műsorrend szabályozás kéne.

Mellesleg a kertv-knek is előírtak bizonyos közsz. műsormennyiséget, de hogy miket sorolnak abba, az már igencsak fura. Pl. a Fókusz abban van, pedig hát a szilikon mellek körüli évődések nem feltétlenül közszolgálatot jelenítenek meg.... ...sztem
@anyátok: Te egyszerűen buta vagy. Fogalmad sincs, mi a diktatúra. És rosszul értelmezted ezt az egyszerű mondatot, mely arról szól, hogy a vezetés és a felelősség dolga a kormányé, nekik működni kell akkor is, ha az ellenzék passzív, ellenséges vagy közömbös.
@vakapad: Te ennyire magabiztosan meg tudod ítélni a közgazdaságot? Akkor mér nem te vagy a pénzügyminiszter?
Ha nem volt jó éve a fidesznek, akkor hogy tudták jó állapotban átadni az országot? Tudom, az Hornék érdeme. Akkor legalább azt értékeld, hogy nem kúrták el.
@vakapad: Tulajdonképpen a nagy szakértelmed már ott bukik, hogy Surányi és Járai is hat évig volt hivatalban, nem bebetonozás, hanem kinevezés által, tudod, nálunk ez ennyi időre szól, törvényesen, demokratikusan.
@Paszternak:


"Nálunk meg az a hír, hogy Geronazzo Mária kollagénje puncivakarás közben belelógott a mellplasztikájába, midőn Horn Gábor egy hazafiassági fórumán ült, ahol a Nagy Megmondó bizalmasan közölte vele, hogy Orbán Viktor egy kis pöcs."

Fb+, ekkora beírást!:o))) Ráadásul igaz:-((

@vakapad:

Ez a buszos dolog roppant érdekes, vzs akár egy posztnyit is megérne, miszerint úgy kéne pályáztatni a buszbeszerzést, h ahhoz csatlakozzon egyéb is (karbantartás 15 évre, főalkatrész utánpótlás garanciálisan, stb...), h aztán ezen feltételekkel együtt versenyképes legyen a magyar.
Namostan a busz, az nem feltétlen busz, bármilyen egyéb hasonló eszköz, nagyértékű tárgy is lehet.

(Nem néztem meg a videót. Annak mi a lényege?)
@vakapad:

"Mit kell ahhoz tennünk, hogy az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk? Ki kell lépni az EU-ból."

Miért kellene az áthágáshoz kilépni?
Ennek nincs semmi értelme.

"Aki úgy gondolja, hogy az élet egyszerű, annak könnyű felháborodni. És a bűnöst akkor már azonnal meg tudja nevezni. "

Jó de ki nevezett itt meg bűnöst? (Rajtad kívül...) Én nem, a videó sem, sőt még a riporter is csak az ATV "stratégiai megújulásának" eredményeképpen volt protekcionista.
@mucsai:
De ha bedarálják, elnémítják, stb...?
Sikerult kormanyozni? Persze, hogy sikerult. Akkor meg nem kapott verszemet az Orban-slepp, es nem ugrottak minden kormanyzati intezkedesre, mint a pitbull, hogy "az otlet jo, de a megvalositas szar" vagy "mar az otlet is hulyeseg". Ugyanis ezzel ellehetetlenitik a kormanyzati munkat. Akkor is ellene hergelik az embereket, mikor semmi okuk ra, hatter nelkul pedig ugyse fog menni a valtozas/valtoztatas.
Aztan beleszagoltak a kormanyzasba, az On-tomjenezesbe, es nem igaz, hogy nem loptak annyit!!!! A HirTV mibol mukodik azota is? Hat nem abbol az iszonyatos reklambevetelbol, amit nagyritkan egy Fidesz-kozeli utepito ceg fizet nekik, ez belathato egyszeruen. Hanem abbol, amit kimentettek a korona-setaltatasbol, meg ezusthajozasbol. Csak ezt az egysegsugaru atlagmagyar atlagosan 7 nap alatt elfelejti, hogy legyen hely az uj, tobbet sujkolt informacionak.
Orbaneknak is ezert sikerult kormanyozni, mert nem volt senki, aki folyamatosan fikazzon. Es ismerve a balos elitet, nem fogjak ezt az egyszeru, de annal gusztustalanabb elvet a magukeva tenni. Ha megis, akkor oket is meg fogom vetni erte.
@forgó hangszóró: végre egy jó adó, a Petőfi adó!! Nagyon is közszolgálati!A kedvencem és sokunknak az, úgyhogy el a kezekkel róla!:)

@Paszternak: örülj neki, hogy a svájciak nem olvasnak magyar híreket...és sajnállak nagyon, nagyon-nagyon, hogy ottan senyvedsz!:P

@mucsai: ja ezt csinálta Sztálin is. Volt egy ellenzéke és közömbössé tette..:DD

@Letícia-Charlotte in SBp: "választ be magának" és "én" helyesen. Bocs!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: malacka ne bántsad már te is a Petőfi-adót! Fiatalember létedre nem szeretsz szórakozni?:) Végre egy rádióadó, ahol nincs locsogás, hülye felkapott celeb-moderátorok nulla ikuval a gatyájukba kotorászva "beszélgetve", hanem CSAK IGÉNYES zene van!! Malacka léciléci, ne űzd el a Petőfi-adót a közszolgálatból a gagyiadók közé, ezt nem teheted!!
@mucsai:
Egyébként való igaz. Gyurcsánynak aztán volt ellenzéke... kivonulós, kordonbontós, 5 éves hülyegyerek módján toporzékoló ellenzéke. Mégis elkurmányozgattak valahogyan.
Ennél már tényleg konstruktívabb a nem létező ellenzék, 10-os parlamenti képviselettel, havonta egy plenáris üléssel, stb.
Ovi a saját pártjában diktátor imho. Most majd az egész országban ő diktál.
@Paszternak:
Igaz, meg a Mattern Horn is győnyőrű, és vannak igalmas túristaeltünések is.
Viszont nincs Sziget, nincs Azorbán, sem akomcsik, sem kordonbontás-rendőrtúlkapás, talán móri ügy sincs. Sok fegyelmezett nyárspolgár drogozik békésen.
Hát igen, magyarnak lenni sem mindenütt jó. Legkevésbbé itthon.
Szegény TWÁ, lesz neki mit moderálni, ha visszajön.
@anyátok:
lehet, hogy Orbán választott "hatékony" párt-működtetési módszert, ugyanis az a "pol.erő", amelyik tényleg valós platformokat, vélemény-központokat tűr meg magában, az valóban sugalhatja kifelé azt, hogy ő bizony valóban demokratikus tömb(nek látszik), ám ilyen folyton visszapofázó, lázadozó kollektívával nem biztos, hogy eredményesen lehet csinálni a párt-politikát, legalább is sokszorta nehezebb, mint egy darab istennel a kupac tetején, amelyik egyedül (de legalábbis nagyon szűk elittel) kézi-vezérelget...

aztán ha jól meggondoljuk, pl. az mszp-nek a "demokratikuskodás" c. játékát még az is nehezít(het)i, hogy végül is az egykori mszmp-ből szakadtak ki, részben magukkal hurcolva néhány beidegződést...
persze, nem hiszem, hogy ezzel, vagy más nehézséggel kellene védekezni erős "kritika" szembejövetele esetén, elvégre ne a párt(ok), hanem a kormány (üzemeltesse) első sorban az országot...
@anyátok:
De azt is megérteném, ha nem jönne. Na, joccakát.
@Tóta W. Árpád:

egerszegi mikor ült éremátadás után fidesz vezetőkkel együtt. Merthogy a 2002es pol szerepvállalása saját akarat...
@anyátok: miután előzetesen moderál, nem nagyon hiszem!:)
@sün!malac69 mégsem robinhood:
"Ott olvasni hozzád hasonló stílusjegyekkel megáldott, komolyan nem vehető szélsőségeseket... "

Hát igen, a klasszikus kibúvó a válasz elöl. Ismerem azt a gittegyletet, ahol ezt profi szinten művelik. Mármint a mellébeszélést. Sün koma, semmit sem változtál, ezért azt tanácsolom neked, hogy menj el szabadságra két hétig, lehetőleg tengerpartra. A sós víz csodákra képes, serkenti az egyenes beszédet is. :-)
Nálam az allergiát serkenti évek óta: magyarellenes allergiám van, viszont jólesik. :-) :-) :-)
@6.Lenin: "az Árpád már vagy 4 éve,fidesz programot követel"

Én nem követelek programot... csak egyértelmű elveket, megjelölt irányokat és tiszta viselkedést.

Ja értem én hogy miért nem, de akkor miért legyen igen?
Mármint miért legyen 'igen' a szavazólapon, ha *semmit* nem lehet tudni.
Semmit nem képviselnek (saját hatalomvágyukon kívül), nincsenek elveik (azon kívül, hogy mindenki más hülye) és még operatív tervük sincs 8a lenyúlás azonnali igényén kívül).
A szocik töketlen társaság, iszonytató dolgaik vannak, de legalább lehet érezni, sejteni, mikor mit és miért akarnak tenni... persze ezt lehet szeretni vagy nem, de az a bizonyos kiszámíthatóság [kiszámíthatóság jóban és rosszban], na az nem eltagadható ;)
@anyátok: "következetességet követel egy követhetetlenül változó világban"
Az embereknek tartásuk, jellemük van (kellene politikusnak és pártnak is ilyen).
Ezek alapján lehet megítélni embereket (vagy kijelenteni, hogy kösz nem kérek belőled).

Az igazán "nagyok", attól nagyok, hogy miközben alkalmazkodnak a világhoz, *soha* nem adják fel közben tartásukat és jellemüket.

Persze merek én egy olyan "nagysághoz" megjegyzést fűzni, aki még soha sem hazudott. Én sajnos már hazudtam és beismerem... így teljes a jellemem. Ez megismerhető, szerethető vagy nem szerethető.
De akkor most szeressem vagy sem a fidesznyik világképet a "következetesség" teljes és megideologizált tagadásával.
@eMeL: na ez velős és pontos. ámde a "legalább lehet tudni" szintén kevés egy igenigenhez.
@Tóta W. Árpád: ja, lehet tudni. Mint 2006-ban. Az adóemelve adócsökkentő jóléti programról, amely megszorításokból áll...

Dehogy lehet itt tudni.

Amit lehet, attól menekülünk ezerrel!

Legalább elgyetek következetesek, ti, orbánofóbok. Az állami cici NYET, akár így lógatják, akár úgy himbálják. Ti csak elutasíthatjátok. És ebben nincs helye 13. havi nyugdíjaknak, gázártámogatásnak, hülyénosztottszocpolnak, munka nélkül adott segélynek, stb.

A "legalább ezekről lehet tudni..."-ra nem az a folytatás, hogy ez "kevés egy igenigenhez", hanem, hogy "Xenu fasza őrizzen egy igenigentől!!!", a te szádból minimum, kedves Árpi.

Üdv,

P.
@egyittlakó: magyarellenes allergiára használjon Holt-tengeri fürdőkúrát! Kúrára megéri!
@kormoran: sikerült kormányozni? Persze, hogy sikerült.

Nem mindenkinek megy ám, nemtom, feltűnt-e?


A koronasétáltatós-ezüsthajós gittet meg kiköphetnéd már, nem te gyúrtad, nem áll jól, ahogy rágod... Te attól intelligencsebb vagy, hogy mások szar dumáit kakukkold!!!

;o)

Hajrá kormorán, hajrá, kormoránok!

Üdv,

P.
@Tóta W. Árpád: "szintén kevés egy igenigenhez"

Hát ez az, töretlen hazánkban a politikai fejlődés, sokáig csak a kissebb rosszra lehetett szavazni, ma meg már a legkissebb rosszra szavazásból is kifogytunk ;)

Nekem csak a fehér kocka marad(na)... az talán pontosan kifejezheti a véleményem.
no, akor most azt húzd igric, hogy:

sejde, hátrafele megy a lovam előre
repedt gatyám, lóg a tököm belőle.

etc.
@eMeL:

Nem értelek!
Miben hiányolod az elvek egyértelműségét?
Épp most hallgatom Simont, aki azt mondja, nem mondja meg a Fidesz egyértelműen, mi a helyzet a Jobbikkal, miközben Orbán már több hete közölte: az ő kormányában sem mszp-s, sem jobbikos nem lesz.

"Én nem követelek programot... csak egyértelmű elveket, megjelölt irányokat és tiszta viselkedést."

Fejts ki lécci, mert ez így egy erős, nagyotmondó semmitmondás.

Üdv.
---------------------

@Letícia-Charlotte in SBp:

Igazad van, a Petőfin (mr2) játsszák a legjobb zenéket. Pont. Ámdeviszont ez nem közszolgálatiság! Habár meglehet, ettől nyereséges a rádió.
Nos, ez a baj ezekkel a közszolgálatiakkal, h ha próbálnak nyereségesek lenni, rögtön átcsusszannak a kereskedelmi világba műsorstruktúrájukkal.

Mi a megoldás? Ki tudja...
@Tóta W. Árpád:
Van/volt már ilyen:
www.fideszfrakcio.hu/index.php?CikkID=22071

De hát az emberek kurvára leszarják, hogy állambácsi miből fedezi a négy éve tartó "rosszabbul" élést. Bár lehet, hogy nem leszarja hanem csak nem hiszi el, mert ha Megyó eladósítja az országot de a Fidesz erre egy még nagyobb eladósítással kontráz akkor vagy nincs is eladósodva az ország tehát Fidesz hazudik, vagy a Fidesz nem is osztogatna, vagyis ismét csak hazudik.
És egy ilyen esetben mit csináljon a szociszimpatizáns, szavazzon a mindenképpen hazudó Fideszre?
@eMeL:

Tisztázzuk a fő vonalakat.Se Te,sem Árpád és még sokan mások,erről a blogról,a büdös életben nem szavaznának a Fideszre.Részükről a program megléte vagy hiánya,teljesen más szempontok szerint érdekes.

Akik az MSZP programjára szavaztak 2006-ban,kitörölhetik vele.
Itt már bukott is a fő érved.

Én azért nem szavaztam az MSZP-re,mert évek óta figyelem az irányukat,elveiket,stb.
Kb 50 éve reformálnak és lopnak.Amihez hozzányúltak,az tönkrement.
Gondolom ,figyelembe véve Mo jelenlegi állapotát,ezeket nem szükséges bizonyitani.

Ezzel talán azt is jeleztem,ha 1 állampolgár,mondjuk az értelmesebbik,ha valakire szavazni akar,az akár több éven keresztűl is figyelemmel kiséri tevékenységüket,irányukat,mondandójukat.

Általában elolvasom,amiket ide beirsz,és
következtetni próbálok belőle az elveidre stb.
Ezért,Veled a vitát értelmetlennek tartom a részemről.Jogodat a véleményalkotáshoz nem vonom kétségbe,még ha az ellégé elfogult is(szerintem).

Már irtam,aki ma Mo-on,felelősséggel meg tudja mondani,mi lesz a valós helyzet 2010 nyarán,az hazudik.

Nézd vissza,mit csinált/csinál,mond a fidesz 2002-óta és szavazz aszerint,amit ezekből levonsz,de előre ne jajveszékelj.
Amennyiben neked lesz igazad,ketten már biztosan leszünk,akik kritizálni fogják őket.

A Torgyánnal való koaliciót,hazugságnak nevezni,politikai analfabétizmus.
Min. 2 okból is.

1.Orbán arra kérte a választókat a szavazás előtt,szavazzatok úgy,hogy ne KELLJEN a Torgyán vezette párttal koaliciót kötni.

2. nem úgy szavaztak,minden párt,ebben az esetben,kényszerűségből,köt koaliciót,hiszen a céljuk az,hogy kormányzással bizonyitsák alkalmasságukat.
Ezt tette az SZDSZ is 94-ben és senki nem visitózik,hogy hazudtak,pedig hangossabban tiltakoztak,amikor felrótták az esetleges koaliciót a szocikkal.Kötöttek,látszik is az eredmány.Politikában ez nem szokatlan és nem hazugság.

Ha rám hallgatsz,2010-ben arra szavazz,akiknek elfogadod a programját,ha úgy itéled,a Fidesznek nincs,hát akkor rájuk,ne.
Ja,hogy ők az egyetlen kormányzóképes erő,pedig volt itt 1 csodakoalició,hetente csodálatos programokkal.

Talán lesz választék,remélem.
@hacsaturján:
"magyarázza el kend anyánknak, hogy mér legeljen! "
Már mér ne legeljen legalább szegény anyátok?
@Lord Kilburn: Már meg sem merem említeni, hogy esetleg most szigorúbb a kormánypártiakkal az igazságszolgáltatás, mint akkor volt

Lemaradtam valamiről?? Felakasztották Kocsist?
@eMeL:

Az mszp kiszámíthatóságát preferálod.

Na jaaa, az adó törvények évközi változtatgatásai klasszikus példái az mszp kiszámíthatóságának, valamint a feltehetően a kormányzati ciklusukon túlmutató SZJA megalkotása is kiszámíthatóságot jelzi annyiban, hogy szeretik más pálcájával verni a csalánt.
@eMeL: "A szocik töketlen társaság, iszonytató dolgaik vannak, de legalább lehet érezni, sejteni, mikor mit és miért akarnak tenni..."

Hát, ez azonnali Ludas Matyi címlap!
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: ennek kis lelkem nagyon örül. Most azért nem szép, hogy a "mi", azaz a közpénzen van a legminőségibb rádió?? Szóval erre én pl. szívesen áldozok a pénzemből, és úgy, hogy hallgassa más is jó szívvel és örömmel, ne csak én!:)) Szerintem ez van a KÖZért, nekem az ilyenek tetszenek...:)
eMel!

Van remény,megindúlt a nyüzsgés pártfronton.

Megalakult az SZPE,levitézlett szadeszosokból.Vannak még huszan,abból kitelik még vagy 3 pcsira.

az mdf-ből is lesz vagy 3.
Jön a fletó is,vagyis a szocikból min. 2 biztos,de náluk sose tudni.

Lesz itt program szarásig,el se tudod majd olvani a választásokig.A szocikét biztos nem,ha csak 2 hetente lesz új,akkor se.

Aztán lesznek még itt a sok polgári,meg mindenféle istenes gyülekezet,civilek,meg a jó ég tudja kik.

Hagyd a fideszt,lesz itt móka,kacagás bőven.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "Fejts ki lécci, mert ez így egy erős, nagyotmondó semmitmondás."

Nem fejtek ki semlit. Ha érzed valakiről hogy simlis, akkor érzed.
A régi példám a parasztbácsi a vásárban. Ránéz az eladóra és érzi, hogy simlis vagyis nem veszi meg tőle a lovat (vagy az automobilt). Nem keres bizonyítékokat... minek.
Udvaroljon az eladó! Ha el akarja adni a portékáját. Nyerjen meg, hitesse el hogy nem simlis... ehhez az első lépés hogy ne beszéljen összevissza és ne mondjon hülyeségeket.
Én amúgy egy balek vagyok, hiszékeny és jóhiszemű (tipikusan akit átvernek), de most úgy látszik oviék nem elég ügyesek...
@6.Lenin: "Már irtam,aki ma Mo-on,felelősséggel meg tudja mondani,mi lesz a valós helyzet 2010 nyarán,az hazudik."

Az, hogy mi lesz a gazdasági (és társadalmi) helyzet az szerintem egyértelmű.
Az hogy mit kellene tenni az is egyértelmű.
Az hogy lesz-e aki megtegye... vagyis mi fog történni, na az nem egyértelmű.
Na innen nem egyértelmű, hogy mi lesz a politikai helyzet... de ezért csak magukat okolhatják politikusaink.

"Nézd vissza,mit csinált/csinál,mond a fidesz 2002-óta és szavazz aszerint"

Hiszen azt teszem ;)
Meg tudnád mondani mit is csinált?

"Ha rám hallgatsz,2010-ben arra szavazz,akiknek elfogadod a programját"
Hát marad a fehér kocka ;) az a program addig az egyetlen, amelyik elfogadható.
A szocik+szdsz céljai szépek, de alkalmatlanok (mint bebizonyították), a fidesz elvei... nos azok nincsenek (legalábbis én nem látom... pedig nagyon szeretnék egy konzervatív pártot látni, de csak "izét" látok).
Az mdf hiteltelen, nem sikerült meggyőzniük. Néha előáll valaki, mond két értelmes mondatot (bár nem helyezi komplex környezetbe), de aztán valahogy kiderül, hogy nem csak a nagyasszony, de valahogy az egész párt "nem ért a focihoz".
A jobbikot hagyjuk, az meg vicc.
Szóval mit is válasszak... talán egy nagy pihenést, miközben mások törik magukat a szavazó úrnánál és azt hiszik megoldanak valamit... nem fogják megoldani.
EMEL-nek szeretettel:

"persze ezt lehet szeretni vagy nem, de az a bizonyos kiszámíthatóság [kiszámíthatóság jóban és rosszban], na az nem eltagadható ;)"


- 5 éves adócsökkentési program választás előtt, majd adóemelés választás után

- nem lesz vizitdíj, majd mégis

- lesz egészségbiztosítási privatizáció, aztán mégsem

- - lesz új tulajdonosi program, aztán mégse

jajjjjistenem, hát hányat soroljak még, h megdöljön ez a (bizonyára) meggondolatlan kijelentésed?
Kedves Árpád,

"Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már megjelent, be is bukott azonnal az ingatlanadóval, mármint hogy a Fidesz nyomtatott szövege szerint az jó dolog, a beszélt szöveg szerint meg rettenetes, úgyhogy mehet a kukába az egész jövőkép. Jobb nem szarakodni semmivel, ami számonkérhető."

Mi ez?!
Miért kell ezt az ostoba, pitiáner, demagóg és populista kormánypárti hazugságot (is) visszhangoznod? Jó, jó, rendben, ők adnak pénzt, de ennyire azért nem kéne a gondolkodás teljes mellőzésével átvenni idióta lózungokat!

Az ellenzéknek SOHA nem feladata programot írnia, akkor sem, ha ezt néhány birka hőzöngve követeli. Nem csak azért, mert ha használható volna, a tolvajlásra berendezkedett kormány lenyúlná, hanem mert az ellenzéknek nem ez a dolga.
Ahogy együtt szavazni a kormánnyal sem. Akkor sem, ha a kormányzati populista demagógia szerint ez árokásás és a Haza tönkretétele.

Az őfelsége ellenzéke, vagy a Párthoz és Kommünhöz hű ellenzék nem volt az, aminek nevezte magát (t.i. ellenzék).

Programot írni és végrehajtani a mindenkori kormány feladata és slussz. Persze, bárki írhat, de neked, Gipszjakabnak, vagy a Fidesznek ugyanannyi lehetősége van azt végrehajtani: semennyi.

Az ellenzék feladata a szavazói képviselete, ami rendszerint többé-kevésbé ellentétes az aktuális kormányt megszavazó választók akaratával. Tehát az ellenzék konfrontálódni fog, mert ezt is kell tennie. Kritizálnia, a kormány sarkát tapodni, szétcincálni mindent, amit a kormány akar, mindaddig, amíg kompromisszumos megoldás nem születik.

És az is lényegtelen, a Fidesz miként gondolkodott e kérdésről, amikor még ők lophattak többet. Hiszen itt demokratikus kormányzási elvekről van szó.

Az, hogy a Fidesz nem ír programot, helyes. Ne írjon az MDF, vagy a Jobbik, vagy az LMP-HP se. Persze, megtehetik, és jól is veszi ki magát, de csak annyit érnek el vele, hogy a saját szavazótáborukat erősíthetik, azaz szavazatmaximalizálási célja van.

Más haszna nincs. Ugyanis programból a Gyurcsány-kormányok alatt (Bajnai is az ő kreálmánya, ahogy Medvegyev Putyiné) rengeteg volt, és mire mentek vele? Csak annyit értek el, hogy vélhetőleg a ciklus végéig lophatnak, és nem kell szeptemberben átadniuk a tolvajkulcsokat a kincstárhoz, amit nem csupán fényesre söpörtek, de még azt is elvitték, ami le volt betonozva és fehéren izzott.

A Fidesz tehát jól teszi, hogy nem ír programot. Mert ellenzéki pártként sem nem feladata, sem nem lehetősége azt végrehajtani.

Ez az egész demagógia arra szolgál, hogy elkendőzze a valóságot: az, akinek feladata megírni és kötelessége végrehajtani (elvégre, ezért kaptak x millió szavazatot, és lettek kormánypárt(koalíció)), az sokat tudott írni, de egyet sem tudott végrehajtani.

És ez a gáz, nem a Fidesz programtalansága.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Az, hogy nem lesz jobbikos miniszter, kissé elhamarkodott, bár szükségszerű kijelentés. Valójában a Fidesz, ha nem lesz meg a 2/3-a, sőt, a Jobbik feljön 2. erőnek (ahogy a dolgok alakulnak, a Jobbik akkor jár a legjobban, ha hagyja, hogy szidják és néha megvereti magát, illetve felvonulgat, a biztonságnak nem csupán illúzióját keltve, de rövid időre valóban megteremtve - ha mással nem is, de a nagy erőkkel kivonuló rendőrség miatt. Észak-kelet Mo-on már most 2. erő, és könnyen lehet, hogy 1. lesz pár hónap múlva). De az is elegendő, ha az MSZP-nek lesz 20-25%-a, a Jobbiknak 12-16%, akkor a Fidesznek (másik két parlamenti kispárt összesen 4%-ot sem fog elérni) bezony kompromisszumokat kell majd kötnie.
Ha meg a maszop a félretett pénzekkel feltornázza magát 30% fölé, és a Jobbik hozza a ~15%-ot, akkor a Fidesznek bizony komoly engedményeket kell tennie.
@eN: :)) tízből tízes komment: rövid és minden benne van.
@Tóta W. Árpád: ebben a formában eltörölni, hanem hogy teljesen és végképp!!!


Az "ebben a fomrában" és a "teljesen és végképp" szerintem nem zárja ki egymást.
@teisfiambluetooth: És onnan? Azt már senki nem látja...
@Tóta W. Árpád: és tudod-e, hányfelé folydogáltak az olajpénzek? nem, az nem egy párt ügye volt, a tocsik meg igen.

Jaa, ha többfelé folyik, akkor oké a lopás? Ti így gondolkodtok?
De ha lenne is programja (vagy van is, ki tudja?) miért mutatná meg. Ez olyan mintha a pókerben megmutatnám, 2 dámám van gyerekek, kiadom a forgatókönyvet, azt meg jól megrendezi más.
@Anthony - awkward silence:
Miért ne mutathatná meg? Hiszen az ország érdeke az, hogy az ő programja szerint játsszanak. A fidesz is az ország érdekeit tartja elsődlegesnek, nem?
A kártyában nem ez a cél - a példa rossz.
Vagy a fidesz is csak a saját érdekét nézi?
@eMeL:

"Hát marad a fehér kocka ;) az a program addig az egyetlen, amelyik elfogadható."

Ez azzal is jár,nem kell senkit kritizálni,ha nem szavazol.Tedd.

A fidesz programon sem kell a továbbiakban görcsölnöd.Kényelmes megoldás.

Mint szoci szmpatizáns,nem kellett volna 2002-2006 között ugatérozni,fiúk rosszúl csináljátok,bukni fogunk.
Most már leesett a kép!!!
(ismered a Mórickás viccet a hattyúkkal?
leesett a kép.
hol vannak ebben a hattyúk?
most már ba....szhatyuk!

Prémiumként,olvasd el
KaraSaraqan 2009.08.18. 09:43:56
@6.Lenin: "nem kell senkit kritizálni,ha nem szavazol"

Ez nagyon szűklátókörű megközelítés!

Ha majd "ezek" nem az én pénzemből élnek, ha nem az én életemről hoznak döntéseket, hanem visszahúzódnak privát szférájukba, akkor természetesen illetlenség lenne kritizálni őket. Na de addig?
@6.Lenin: "kellett volna 2002-2006 között ugatérozni"

Rossz helyen kopogtatsz ;)
Én ugyanis fröcsögtem a kormányra is, ha nem tetszett amit csinálnak... márpedig sokszor nem tetszett. Volt hogy a célok, volt hogy az eszközök vagy csak a kommunikáció, de mindig szóltam ha nem tetszett amit láttam.

Valószínűleg inkább magadba (magatokba) kellene nézni, inkább a fidesz oldalon szokás a vakhit.
A Fidesz négyéves sikeres kormányzásához - a gyengébbek kedvéért-, tegyünk még hozzá és említsük meg az Ezüst Hajó és Happy End nevezetű cégeket, akik múlhatatlan érdemeket szereztek és igencsak maradandót alkottak az intézményesített pénzlenyúlásban.
És azért csinálták csak ilyen kisipari tanuló stílusban és mértékkel a dolgot, mert még nem volt benne tapasztalatuk.
Ami a következő nyolc évről már nem lesz elmondható...
@eMeL:

"Én ugyanis fröcsögtem a kormányra is, ha nem tetszett amit csinálnak... márpedig sokszor nem tetszett. Volt hogy a célok, volt hogy az eszközök vagy csak a kommunikáció, de mindig szóltam ha nem tetszett amit láttam."

Igen,mint igazi baloldali,bátran,felelmelt fővel,büszkén rúgtál a döglött lóba,utólag.
@Gemajel:

"említsük meg az Ezüst Hajó és Happy End nevezetű cégeket, akik múlhatatlan érdemeket szereztek és igencsak maradandót alkottak az intézményesített pénzlenyúlásban.
És azért csinálták csak ilyen kisipari tanuló stílusban és mértékkel a dolgot, mert még nem volt benne tapasztalatuk. "

Ezért lenne jobb, ha a sok hülye végre megértené: olyanokra kell szavazni, akik már profin lopnak!
Nem az amatőr Fideszre!
@Letícia-Charlotte in SBp: "HA A GAZDA változik is, rajta maradd a nyereg a szamáron!" ezt tudni kéne.
süti beállítások módosítása