W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A Szlovákabb Magyarországért Mozgalom

2009.07.08. 21:30 Tóta W. Árpád

A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei, múlandó rezdülései; és a celebvilágba vastagon beleértjük a belpolitika akciójeleneteit. Így aztán elkövetünk olyan hibákat, amiknek eredménye az orrunk előtt hever.

Pedig a lényeg eljut hozzánk: feltételezem, a szupersuttyó szlovák nyelvtörvényről, a homályos, nyilvánvalóan eltussolt magyarverésekről értesül a többség valahogyan. És nemcsak a gárdista meg a nyilas van tőle felháborodva, hanem minden jó érzésű magyar, ebben speciel megvan a nemzeti egyetértés: hogy aki egy nemzeti kisebbség megalázásával szerez szavazatot, az nem kultúrember, nem demokrata, és legjobban tenné az Európai Unió, ha lebombázná. A legeslegjobban persze a szélsőjobb dühöng és kardcsörtet, sőt programja is van: erőt mutatni. El kell kapni Ficót valami brüsszeli fogadáson, utánamenni a vécébe, és jól megagyalni, belenyomni a fejét a piszoárba, és szavát venni, hogy hagyja békén a magyarokat. Csak az a probléma, hogy ez a Fico egy nagy drabális ember, és lehet, hogy nem hagyná magát.

Az valamiért nem áll össze, hogy Szlovákia pont azért követ el ilyen szégyenletes bunkóságokat, mert ott hatalomra, kormányba jutottak a fasiszták. Az kívülről így néz ki. Szavazataikat merő sovinizmussal, hetvenkedéssel, szlovákoskodással szerezték, ezzel is próbálják megtartani. Fico nem hülye, ezért nem engedte a kőbunkó Slota kőbunkó csapatát a fontos műszerek közelébe. A gazdaságirányítást megtartotta magának – a "neolib" Dzurinda eredményeire építve –, a fasisztáknak pedig szimbolikus területeket engedett át: odaadta a hülyegyereknek a magyarokat, hogy szadizhassa őket. Ennek kiváló eszköze az oktatási és kulturális tárca, de igazából a fasiszta bármelyik szektorban feltalálja magát, hogy a bűnbakjainak keresztbe tegyen. Azért, mert magyarok, mert melegek, cigányok, egyebek.

Zengő ércz és pengő czimbalom

Van pár százezer szlovák, aki a magyarokat zsigerből gyűlöli – és ehhez már nemcsak a fasiszták, hanem az ott mérsékeltnek számító pártok is hozzájárultak a szlovák nacionalizmus újrateremtésével, félrenézéseikkel, történelmi sérelmek gondos ápolásával és tenyésztésével. A trianoni dühkultúra és revansizmus megvan náluk is, csak ők pont a Trianon előtti idők miatt zabosak, amikor mi nyomtuk el őket. Például a mi töretlenül ünnepelt hősünk, Kossuth Lajos. (Érdekes, hogy Trianon után jórészt a csehekkel osztoztak egy országon, de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni.)

Ezek a szavazók ugyan nem esznek több kenyeret attól, hogy a telekszomszédjuk nem beszélhet az anyanyelvén az orvosnál, de nemcsak kenyérrel él az ember, hanem kárörömmel és irigységgel is. Vannak, akik egy kicsit boldogabbak lesznek a más nyomorúságától. Van, aki zsidózik és a zsidókra keni minden baját, meg van, aki magyarozik; a primitív mechanizmus ugyanaz. Akik a nemzetiségükön kívül más identitást és örömöt nem találtak az életben, azok bőven megelégszenek azzal, hogy a magyaroktól, zsidóktól, egyebektől maximális távolságot tartanak. Vagyis gyűlölik őket.

A szlovák főfasiszta, azon túl, hogy a szlovákiai magyarok életét megkeserítette, egyetlen eredményt mondhat magáénak ebben a ciklusban: mocskosul megszedte magát, gyakorlatilag nyíltan tolvajlással. A szavazói jólétére nem volt befolyása, a válságkezeléshez nem tudott hozzátenni szart se, de legalább Slota vett magának hajót, limuzint, repülőgépet, ahogy közép-afrikai diktátorok szoktak harácsolni. Lehet, hogy ez lesz a veszte: a miniszterelnöknek nyilván ugyanúgy terhes ez a fasiszta seggfej, mint Torgyán volt Orbán Viktornak.

Sovány mérleg. Pedig ők voltak a legnemzetibbek, még a nevük is az: Szlovák Nemzeti Párt. Ezért szavazott rájuk az a seregnyi retardált perverz, akinek elég annyit mondani: nemzet, és már el is élvez, nincs több kérdése. Kár, mert ha lenne, hamar kiderülne, hogy mire elég nagyon szlováknak, nagyon magyarnak, nagyon hutunak lenni önmagában. Semmire azon kívül, hogy a világ maradéka beszámíthatatlan büdös bunkóként azonosítsa őket, általuk az egész nemzetet, és az okosabbak felismerhessék a hibát, amit ők majd nem követnek el.

Szlovákiáról még:
Titkos féreg
A hiéna enni kér
Akiért a harag szól



Címkék: jobbik külpol

293 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr61235105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.07.10. 10:17:37

A Mount Everest akadálymentesítéséért küzd az LMPA magyar-nepáli kapcsolatok felpörgetését és a Mount Everest akadálymentesítését tűzte ki célul a Lehet Más a Politika, miközben a kerékpározás népszerűsítéséért is tenni próbálnak.A párt választm…

Trackback: Mandiner 2009.07.08. 23:10:01

Slota: a magyar újfasizmus háborúba sodorhatja EurópátA szlovák nyelvtörvényről kérdezték az SNS elnökét, aki válaszában Európát veszélyeztető magyar revizionizmust és újfasizmust vizionált.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ehhehe, mit fogsz ezért kapni...:)

Ja, hát ez a baj az agyatlan nacionalizmussal, hogy a határokon nem illeszthető.

A Jobbikkal kapcsolatban, hát nem is tudom. Túl sokat nem várok tőlük, mert meg kell majd felelniük a szavazóiknak, de talán valamivel intelligensebb arcok vezetik, mint az az alkesz faxkalap odaát... talán egy fokkal kisebb lesz az égés, de ebben csak halványan reménykedni lehet.
Á, ez így túl magas lesz! :)
Az emberekben manapság sok indulat halmozódott fel.

Lehet, hogy itthon is lesz igény egy kis kárörömre valakikkel szemben a választások után, hogy le tudják vezetni a frusztrációjukat.
Tökéletes. Asszem ez lesz hosszú idő óta az első aminek a kommentjeit végigolvasom.
hát, az ilyen témák kommentkorpusza zajos szokott lenni szűréssel együtt is.
Kedves Cikkíró!
"Van, aki zsidózik és a zsidókra keni minden baját, meg van, aki magyarozik; a primitív mechanizmus ugyanaz."

Van, meg van aki ugyanezt csinálja itthon. Csak még a felsorolásból a hazai példát nézve hiányzik egy "csoport", konkrétan a hazai toplistás első...
Mocskos kajmán zsidrákok a holokamutokkal poénkodjatok.
A cikk jó, csakhogy ettől még a szlovák nyelvtörvény megmarad és az EU sem partner a szlovákok orrára koppintásában. Nekünk marad a szégyen: át lehet vésetni a szobrokat,ne beszélj magyarul az orvosnál ha 20% alatt vagy, földrajzi megnevezések lehetőleg vagy csak szlovákul szerepeljenek és még lehetne sorolni. Lehangoló...
Én nem nagyon látom, hogy a szlovákok mit "k...rtak el"...

Az hogy egy alkoholista ex-autótolvaj kőbunkó a kormány tagja, egy dolog, de amit a magyarokkal művelnek Szlovákiában az nem éri el a "Nyugat" és az EU ingerküszöbét. Pont tesznek rá magasról.

Jóérzésű embert nyilván felháborít, de egy átlagember nem nagyon tud mit tenni. Koherens magyar külpolitika meg már évek óta nincs. Vagy valaki tud valamilyen nemzetstratégiát kapcsolni Göncz Kinga külügyminiszteri teljesítményéhez?

Szóval nem látom mitől rosszabb a szlovákoknak, mióta Slota a kormányon van. Minket zavar, pontosabban az országnak kb felét, aki december 5-én igennel szavazott, +-10%. Meg főleg a szlovákiai magyarokat. Amúgy meg senkit sem érdekel. Abszolút senkit.
Ennyi? Mármint a cikk. Hát...

Árpád, áruld már el, Kossuth hogy ártott a szlovákoknak? Amikor pénzügyminiszter volt kb. 5 hónapig, vagy amikor kormányzó, szintén néhány hónapig? Te nyilván a dualizmus korára gondoltál, Apponyira, kötelező nyelvoktatásra, stb., csak nem azt írtad. Tessen készülni posztírás előtt.
@meroving: jó hát persze, csak ők nem tényezők. Rólunk, magyarokról ítélik meg Magyarországot, mint ahogy mi is a szlovákokról Szlovákiát.
@Gobé: őőő, a posztot is elolvastad? Volt benne valahol poén? :o Esküszöm most nem voltam write only, Te viszont annak tűnsz.
Uh. Szvsz szép munka; és még csak nem is áthallásos.
@G.d.Magister: gondolod, hogy nekünk mindenben igazat ír a hivatalos történetírásunk, és annak kisebbik része, - amit tanítanak is - ebből a szempontból teljes, csak a szlovák és a román történetírás hazudik mindenben? Persze, lehet, hogy így van, csak hát ők is ezt hiszik. Ez minimum elgondolkodtató.

Tényleg kéne már az a közös történelemkönyv.
Innen nézve piszok undorító az egész, de jó lenne tudni, hogy milyen arrafelé a közhangulat.
Ha már párhuzam, nekünk is itt van ugye a Jobbik, de az egész ország nem azonosítható vele.
Ez a törvény átmeneti dolog, a saját szavazóknak szól, akik elélveznek a nemzettől ugye. Ha ezek eltűntek, leveszik majd a napirendről a témát és úgy gondolom eltörlik ezt a szégyenletes törvényt is.

Ja, továbbá: index.hu/kulfold/hirek/2009/07/08/slota_szerint_a_magyarok_haboruba_sodorhatjak_europat/

Faszkalap.
@G.d.Magister: print könyveket nem lehet linkelni sajnos, most ezt tudom mutatni neked: tortenelem.ektf.hu/efolyoirat/Kiss/7.htm

"A törvényhozástól tehát egy olyan határvonal felállítását szorgalmazta, amely majd világossá teszi, hogy Magyarországon a közigazgatás minden ága, a magyar kormánnyal és a törvényhatóságokkal történő érintkezés nyelve, kizárólag csak a magyar lehet."

és van ott más is. szóval kisebbségkezelésben újat nem találtak fel a szlovákok.
@Non est volentis:

Slota sem akkora tényező már, viszont remekül lehet mutogatni az állatkertben. Afféle magas labda. Összerándulok a gyönyörtöl, ha belegondolok, hogy a Fidesz alelnöke lehet az EP alelnöke, a Néppárt a legnagyobb párt az EP-ben, és mellette itthon Fidesz uralom lesz.

A magam részéről nagyon remélem, hogy kellően elegánsan fogják felmosni velük a padlót. Most először komoly Európai hátszelünk van, és a Fidesz fasisztázhat. :)
egyébként az egy érdekes kis nüansz, hogy Kossuth félig szlovák származású volt.

én csak egy szót mondok: ZAZLIVECZ.
Nocsak Árpád, épp te szúrod ki a hazai liberálisok fő fétisét, a híres-neves Kossuthot? Egyébként én kifejezetten nem kedvelem őt, bár elsősorban más okok miatt, a nemzetiségek kérdésében szerintem pont hogy előrelépés volt a részéről a szakítás az egy politikai nemzet koncepcióval, ami fölött - sajnos - az 1868-as nemzetiségi tv. újra átsiklott...
Most elképzeltem Morvai Krisztinát Slota yachtján víkendezés közben, Berlusconi villája előtt, Szardíniánál.

óó.
@phaidros: kíváncsi leszek, mire lesz elég, megjegyzem, 2010-ben ott is választás lesz, és az SNS szénája nem áll olyan jól, mint 06-ban. (Ficóé igen.)
Szerintem két kajak combrúgástól tűzben rogyna a daliás Fikó mester. A piszoár törékeny és sokba is kerül.
@_Neville: az a kossuthozás az szdsz-től egy ugyanolyan kapkodó pótcselekvés volt, mint a rovásíráskodás meg a szíriuszozás a jobbon. identitáskeresés. btw én se vagyok nagy barátja, ahogy a forradalmároknak általában.
@phaidros: Véleményem szerint Ők, és még sok kisebbség is itt él velünk. Van személyi kártyájuk, magyar. Dolgoznak itthon, vagy nem dolgoznak - teljesen mind1. Nekik is két kezük, két lábuk van mint Neked, vagy bárki másnak.
Ők is magyarok.

A közös problémáinkat - ha vannak ilyenek - illene és jó volna valamilyen módon megoldani (nem tudom hogyan, ha tudnám, lehet foglalkoznék politikával, v kisebbségi integrációval).

De az talán nem a legjobb megoldás hosszútávon (gyk: lehet, hogy sokaknak most jó, de majd a következő generáció szemszögéből már lehet ordas ez a szemlélet), hogy kijelentjük, Ők nem magyarok és "raus van".

Persze amit írok, az egy jóval nehezebb út, de így 2009 fele Európa közepén, lehet már bele kellene férnie ennek is.

Btw, nem akarok senkit megsérteni a véleményemmel. Lehet totál nem látom jól a dolgokat :)
@Tóta W. Árpád: Persze, Kossuth félt a pánszlávizmustól és persze hogy nacionalista volt, (a 19. században járunk), de neki nem volt ideje arra, hogy mély nyomot hagyjon a szlovákokban e téren. Ezért helytelen az ő nevét lobogtatni itt, ami csupán hatásvadászat részedről ("Kossuth is egy fasz, és ezt én nyilatkoztatom ki, a nagy W"), de valójában a szlovákok nem rá, hanem a dualizmusra és Apponyira vadulnak.
iszonyat jó poszt. ty :)
@G.d.Magister:
www.karpatinfo.net/article7866.html
A Szlovák Nemzeti Párt felháborodott a rozsnyói Kossuth Lajos szobron

"A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) felháborodva vette hírét, hogy szombaton Rozsnyón újra felállították Kossuth Lajos szobrát. "A magyar forradalom véres vezérének, annak a Kossuthnak állítottak szobrot, aki elvetette az akkori Magyarországon élő nemzetek jogait, jóllehet, a magyarok az akkori népességnek mindössze negyven százalékát alkották""

az persze igaz, hogy "a szlovákok" nem vadulnak tőle, hanem a sovinisztáinak pont jó apropó. (ld még "kislányverő zsidó" és tsai.)
@Tóta W. Árpád: A rovásírás nem feltétlenül rossz dolog, ha a helyén kezeljük, én is tanultam egy időben kíváncsiságból. A szíriuszosok meg elmebetegek. Még egy dolgot ha elfogadsz, nem tisztem megvédeni sem Vonát sem a Jobbikot, hisz nem vagyok párttag, és az ideológiánk sem 100%-osan fedi egymást, de azért egy művelt történészt (Vona) ne mossunk már össze azzal az utolsó alkoholista sutyerákkal...
@meroving: nem igazán esett le az első hozzászólásodban h mire gondoltál, ezzel együtt Téged sem tudtalak hova tenni, most ezzel így teljesebb lett a kép.

Ha a cigányokra gondolsz, az rajtuk is áll, mert ha nem tartják magukat magyaroknak, akkor más miért tenné? A rasszizmus megvan náluk is, nem tudom, mennyire reakcióként a körülményekre, és mennyire alapban, de ez lényegtelen is.
Fico drabális ??? Nekem nem tűnt annak.
Azért belenyomnám azt az okos fejét a bryndzába !
Az biztos hogy a magyar külpolitika - szakmailag is - teljes hiánya, gyengesége abszolúte látható. Az évek folyamán szépen elszemtelenedett mindenki a szomszédságunkban, kóstolgattak aztán rájöttek hogy nincs következmény. Kíváncsi vagyok mikor és kik rúgnak belénk egy még nagyobbat.
@Tóta W. Árpád: Zazlivecz jó hangású név, nem tudom, miért változtatta meg.
@_Neville: már miért ne? Neki is megvan az ellenségképe egy (több) másik népcsoport alakjában. Ennyiben biztos a hasonlóság.
@Tóta W. Árpád: Na jó, erről speciel nem tudtam. De a szlovákok történeti tudatában a főördög akkor is Apponyi, meg a századforduló politikusai, ez biztos (joggal, persze).
@_Neville: én nem mondom, h ne rovásírjon senki, azt mondom, h ez könnyen csap át görcsbe. (igenis egymillió éves nemzet vagyunk stb.) főleg ha amúgy identitásgondok vannak, mint az szdsz-nek volt m. történelemmel kapcsolatban.

"egy művelt történészt (Vona) ne mossunk már össze azzal az utolsó alkoholista sutyerákkal..."

itt ez az interjú:
index.hu/belfold/2009/06/30/amit_latunk_az_szervezett_provokacio/

ebben a művelt történész előbb kifogásolja, hogy olcsó kínai fokhagymát importálunk, majd azzal a programmal rukkol elő, hogy exportáljunk mi kínába fokhagymát, bizonyára versenyképes lenne. ha egyszer itt nem az, a szállítás nyilván jót tesz neki. LOL.

mondom, semmi gond, ha vkiben ott a nemzeti büszkeség, az a gond, ha más nincs.
@dupree: sajnos erőt akkor érdemes mutatni, ha van is.

ha nincs, akkor hiába megy oda gyurcsány/bajnai/orbán ficóhoz, hogy "ne szenyózzál a magyarokkal gecc", mert vissza lesz kérdezve, h mi lesz különben. esetleg hazamegy a seggarc, és szenyózik egy még nagyobbat.
@88wx335dsf: A gerincére is lehet rúgni. Állítólag gyenge.
Ennek a Slota ügynek egyetlen fontos tanulsága van (mások már megfogalmazták előttem, de azért leírom én is..): Európa magasról szarik rá, hogy Szlovákiában egy olyan párt is tagja a kormánynak, aminek egyetlen programja a magyargyűlölet. Némi hőbörgés, fejrázás - ez volt minden reakció. Ez 1000x veszélyesebb, mint néhány egyenruhában masírozó majom.
@phaidros: A szlovákok meg visszamutogatnak a Jobbikra. Az jobb?
Na persze, Kossuth a legnagyobb kiraly, szerettek is a tot atyafiak. Azert hivta az istenattanep "kossuth-fanak" az akasztofat :)
Szlovakia amugy most nem annyira ciki, mint 90valahanyban volt a Tatraban hallgatnom a radioban, hogy kishazankban ujratemetik hobagolyek jelenleteben az ellentengernagyot. Most ok ugyanott tartanak, vsetko jedno.
By the way, ideznem a SME-t, evtizeddel korabbi cikket: LePen, Csurka, Slota, to je jedna nota. Keziccsokolom.
@Tóta W. Árpád: nekem ez az interjú nagyon lehangoló volt. Persze biztos csak a gaz (zsidó!!) indexes riporter miatt, de Vona ebben szimplán ostoba válaszokat ad. Valahol bennem volt, hogy talán valamiben más, mondjuk mint Tomcat, hogy van értelme a gondolatainak, de nem. :S

Ami az erőmutatást illeti, az EU-nak van, csak kérdés, hogy a szlovákok kellően nagy kupacot szarnak-e a közös asztalra ahhoz, hogy a brüsszeli urak orrát bánccsa a szag. Lehet, hogy ez a nyelvtörvény ilyen volt, ha szerencsénk van, akkor Slota produkál még pár dolgot.
@Tóta W. Árpád: Még két dolog: 1.) azért a nemzetiségi ellentét nem volt olyan tragikus még 48-ban, rengeteg szlovák honvéd harcolt a forradalom oldalán.

2.) 1849. júl. 28-n a képviselőház elfogadta a nemzetiségi tv-t. elismerte a nemzetiségek szabad fejlődési jogát; illetve a szabad nyelvhasználatot az iskolában, egyházban, községi életben, törv.hatóságok gyűlésein, közigazgatásban és bíróságokon. A kormányzó továbbra is Kossuth Lajos... hát ennyit a nemzetiségek vérét ivó KL-ról. Persze a tv tragikusan későn és kényszerhelyzetben született, de akkor is. Mellesleg nagyobb toleranciát mutat, mint a mostani szlovák.
@bgp: :DDD

Ami a mutogatást illeti,meglátjuk. A Jobbiknak most egyben kell tartania a szavazókat, a Fidesznek meg többet gyűjteni. Lehet abból a 15%-ból 5% alatt is... de egy apró különbség akkor is van, ha bejutnak - valszeg nem lesznek a koala tagjai. Amúgy meg mindegy, a szlovákok mit mutogatnak, az a kérdés h a magyarok mit produkálnak, itthon és az EU-ban.
@phaidros: Slotának most van esélye, hogy Fico kinyírja. Ugyanis a populisták egyetlen értelmezhető kártyája a náculáson túl a korrupcióellenesség, ez a fasz meg tehervonattal lopta haza a pénzt.
Azt írtad, TWÁ, amit rég gondolok én is. Másnak nem szabad, amit nekünk igen. Ha belénk rúgnak a csúnya bácsik, azonnal akasztófára velük, de nekünk szabad gyilkolászni. Nemrég mesélte egy Hollandiában dolgozó ismerősöm, hogy már nem merik bevallani, hogy magyarok, mert egy magyar csapat valami brutális dolgot művelt ott. És ne gyertek nekem a statisztikákkal! Semmivel nem lehet olyan szépen bűvészkedni, mint pont azzal.
@phaidros: Nyilván itt most a Jobbik esetében a cigányokra gondolsz. Nem így van. Itt van egy probléma, ami ha tetszik, ha nem, igenis köthető a cigányok jelentős részének életviteléhez, kulturális elmaradottságához, de erről a mainstream média és a parlamenti pártok - egészen a közelmúltig - nem voltak hajlandóak tudomást venni. A Jobbik felkarolta, 19-re lapot húzva ezzel (hiszen ha nincs igazuk, akár örökre is leírhatták volna magukat ), és bejött. Ennyi itt a történet. A Harmadik Köztársaság meg bután bambul ki a fejéből, hogy ilyenkor mi is van... Reméljük már nem sokáig.
@Tóta W. Árpád:
Ne legyünk álszentek, te is tudod, én is tudom, hogy a prolinak felesleges komoly grafikonokat mutogatni, úgyse érti meg. A "nagy" parlamenti pártok nem beszélnek egytől egyig mind zöldségeket? Ezért nem vagyok én híve ennek az általános választójog nevű önámításnak, de ez már egy másik téma, és nagyon messze visz.
Én értem , hogy mit akart mondani, de van néhány nem mellékes részlet, amit pontosítani illik. Kezdem az elején: a szlovákok egyelőre még nem k.rtak el semmit sem a "nemzeti" politikájukkal (ellentétben a déli szomszédaikkal, akik bár "nemzeti" politikát nem folytattak, mégiscsak több mindent elk.rtak), amit a szlovákok csinálnak az legfeljebb az ott élő magyaroknak szar, az átlagszlovák pedig tényleg otthonosabban, jobban érzi magát tőle. Főleg úgy, hogy megtapasztalták, magyar részről nem kell tartani hasonló viszontválasztól. Egyébként nem százezer, hanem kb 3 és fél millió szlovák utálja a magyarokat. Ja, a csehgyűlölet pedig természetesen nem ugyanaz, mint a magyargyűlölet,és ez nem a csehek érdeme, mivel a szlovákok nem a csehektől vették el házaikat és földjeiket, nem félmillió cseh él félezer településen többséget alkotva Szlovákiában, (akik településeinek értelemszerűen és logikusan Magyarországhoz kellene tartozniuk, ugyanis a szlovákok nem pusztán amolyan passzióból, hanem érdekből utálják a magyarokat.. Úgyhogy a tanulság a szlovákokkal kapcsolatban számunkra az lehet, hogy olyan ország, ahol a bal- és jobboldal is "nemzeti", az tényleg lehet sikeres.A feleakorra Szlovákia nacionalista kormányzatával szemben az internacionalista magyar kormányzat és diplomácia bizony a leghalványabb eredményt sem tudott elérni. (Bár nyilatkozatok voltak de eredmény bizony semmi- a magyar kutya ugat a szlovák karaván halad-mondhatnánk)
Fico Slotát igenis fontos műszerek közelébe engedte, például Slotáék felügyelik az EU-s fejlesztési pénzeket.
A nyelvtörvényt kidolgozó kulturális minisztériumot pedig nem is Slotáék, hanem a baloldali smeres Madaric vezeti.(aki egyébként Fico kebelbarátja.)A szlovák pártok között inkább munkamegosztás van, amit Fico nem mondhat ki, azt elmondatja Slotával. És a dolog működik, a világ még meg is dicséri Ficot, hogy nem ő mondta ki, hanem csak koalíciós partnere.A módszer elég egyszerű: a magyarokkal szemben beharangoznak két lépést, majd a nagy felháborodásra tesznek csak egyet,- mindenki dicséri őket, hogy milyen kompromisszumrahajlók- és így haladnak lépésenként előre szépen lassan, de biztosan.
Egyébként Slota szavazóinak nem elég az elélvezéshez azt kimondani, hogy "nemzet", azt bizony minden szlovák párt mondja, Slota híveinek durva magyarellenes szövegek kellenek az elélvezéshez. És ebben a vonatkozásban, bizony a párhuzamot egyes magyar "közírók" és Slota között érzem. Mindkét esetben a magyarok és a magyar nemzet szidalmazása jelenti a megélhetés forrását.Sajnos Önt is írásai alapján e körbe kell soroljam. Slota és Szlovákia azért vágja olyan könnyen zsebre a magyarokat, mert Önök is keményen segítenek nekik...
@phaidros: cigányok?
Én az emberekre gondolok. Alapból mindenki egyenlő. Aztán mégsem. És azt nehéz befolyásolni, hogy Anyu+Apu melyik országban hoz a világra...

Biztos, hogy nem hibátlanok a beilleszkedni nem tudó csoportok (mind1, ki az), de nem is csak az ő saruk. De, amit írtál abban egyet értünk. Csak annak lehet segíteni, aki akarja is ;)

Szép estét!
@G.d.Magister: jaja, amikor mar tot, olah felkelt a "na Madarsku po madarsky" approach miatt, akkor hoztak torvenyt. gondlom, mar Debrecenben, vagy onnan is odebb :)
Ez mind így igaz, egy dolgot nem látok: hol ártott Szlovákiának nemzetközi szinten az hogy ilyen tahóságok történnek a közélet legfelsőbb szintjén? Látott bárki bármi ilyesmit? Mert szerintem (de remélem én látom rosszul) épp az ellenkezője történik: nem mer senki letekerni egy nagy pofont az osztályterem nagypofájú bully-jának... Ez meg inkább azt erősíti hogy ez a taktika bejön...
"vsetko jedno"
"LePen, Csurka, Slota, to je jedna nota"
"na Madarsku po madarsky"

tessék magyarul is kiírni ezeket, ez egy magyar blog, az úristenit neki.
Bocs, nem e tárgyhoz tartozik, de itt - most olvastam végig - a Fidesz stratégiája, ami egyben Gyurcsány stratégiája is (volt, lett volna, ha hagyják): index.hu/velemeny/jegyzet/2009/07/08/jovo_ido_v._seholsincs_orszag/

Most akkor tényleg a Fideszre szavazzunk?
"erőt akkor érdemes mutatni, ha van is."


"Na ide figyelj Fico, vigyázz a szádra, mert van 80 milliárd dollár államadósságunk, 3 millió nyugdíjasunk, és egy pincér-elitalakulatunk, és nem félek használni őket..."
Nem látom, hogy konkrétan miben szenved hátrányt Szlovákia az EU-ban attól, hogy Slota hatalmon van.
A Nyugat nagy ívben tesz rá, hogy Szlovákiának fasiszta kormánya van-e vagy sem. Őket egyedül az érdekli, hogy anyagilag megérje a történet, a többi nem számít.
Joszif Sztálintól Augusto Pinochet-ig elég széles a skálája azoknak a bunkóknak, akikkel megegyetnek, ha az érdekük úgy kívánta.
Sajnos.
@Henri: ez igaz ficóra, aki emellett visz egy épeszű politikát (ismétlem, a népnyúzó dzurinda nyomán), de nem igaz slotára. slotának nincsenek eredményei, semmit nem tett, csak uszított és lopott, mégpedig azért, mert ennyi telik tőle.
@_Neville:
"hiszen ha nincs igazuk, akár örökre is leírhatták volna magukat"
Úgy érted, ha nem veszik be elegen a dumájukat?
"egyébként az egy érdekes kis nüansz, hogy Kossuth félig szlovák származású volt.

én csak egy szót mondok: ZAZLIVECZ."

Én is csak egyet mondok:
"Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette Vona Gábor apját, így születhetett meg Zázrivecz Gábor néven 1978. augusztus 20-án a Heves megyei Gyöngyösön. „Vér szerinti” családi nevét csak egyetemista korában „vette vissza”, valamikor 2000 után." Vona életrajzából...

persze nyilván nem tudtad, Árpi, nem baj
@_nakian: Úgy értem, ha emberek százezrei (milliói?) nem tapasztalnák naponta mindezt vidéken, vagy akár Budapest egyes részein is...
@Tóta W. Árpád:
vsetko jedno = seckjedno
to je jedna nota = ugyanaz a nota
Magyarorszagon magyarul (utalva a szlovakok Na slovensku po slovensky jelmondatara)
excuse my French :)
@Tóta W. Árpád:
Neem, a hétszer csavarodott rovásírásban legalább van valami elvhűség. Az SZDSZ részéről a kossuthozás inkább olyan volt, mint Ibolyától a jobbkézszabály eltörlése. Hogy csak be kéne már kerülni valahogy a sajtóba...

@G.d.Magister:
Kossuth neve az összes környező nép szemében vörös posztó, a magyar nacionalizmus megtestesítője. Valszg az ő pol. irányvonalán dőlt el, hogy ezek a népek a szabadságharcban a habsburgok mellé álltak.
Ez a poszt még a magyargárdás írás folytatása vagy már egy új gondolatmenet akart lenni?
De célba ért az intelmed: röhögd ki ami nemzeti; ne szervezkedj, bízd a megoldást a kormányra; ha nevén tudod nevezni a problémád forrását, üss a szádra, mert biztosan elfogult vagy!

Árpád, áruld el, te kire fogsz szavazni a következő választáson?
W: Jó a kép, csak maradt a kereszt tetejénél egy kis zöld...
@_Neville:
Nem ezt írtad, hanem azt, hogy "hiszen ha nincs igazuk"... Ez nem ugyanaz. Nincs igazuk, hanem emberek százezrei (milliói) szeretnék, ha valakire rá lehetne kenni a sok szart (vö: bűnbakkeresés).
@nynfus:
A kérdés most szerintem az, hogy megáll-e ez a törvény egyrészt Szlovákiában, másrészt (ha igen, akkor) Európában?

Mert az egy dolog, hogy mit pofázik Slota és a pártja. Arra az EU mit mondjon? Hogy szólásszabadság van, nem-e? De ez itt egy kézzelfogható valami, egy törvény, amit a szlovák parlament megszavazott. Annak összangban illik lennie az alapvető európai normákkal.
"én csak egy szót mondok: ZAZLIVECZ."

Vona Gábor édesapjának édesapját Vona vezetéknévvel anyakönyvezték, halála után felesége újra férjhez ment és a gyemeket a későbbiekben a nevelőapa vezetéknevével hívták.

Hol itt a problémád? Rengeteg szlávosan hangzó magyar nemesi név létezik, akiket a birtok után hívtak.
Jó példa a nemes Podmaniczky család, akiknek szlavóniai magyar nemesi családból származó őse Csák Márté leverése után kapott a Felvidéken birtokot, de említhető több más család is.

Kossuth pedig nem volt félig sem szlovák.
Magyar nemesi család voltak evangélikus vallásal.
A család egyik ágában az evangélikus vallásúak által gyakorolt óegyházi cseh nyelv következtében identittásváltás történt és ennek alapján magukat inkább szlávnak tekintették az 1800-as évektől.
Első említésként Math fia Kosuth társaival IV. Bélától adományba kapta a Turóc folyó partján Zábor földje egy részét
1374-ben Kosuth Pál Nagy Lajostól az Udvard településsé növekvő többes birtokot egymaga kapta a velenceiek ellen szerzett érdemeiért, amit ettől az időtől Kosutfalva néven neveztek. Az időközben zálogba adott birtokrészt az 1650-es években Kossuth Miklós szerezte vissza. A Kosuth család a felvidéki nemesi családokkal házasodott, amik nagyjából egészében az évszázadok alatt etnikailag magyarnak tekinthető népességként egységesültek.

Ha szőrszálat akarnánk hasogatni, akkor Kossuth félig magyar, félig német, mivel édesanyja Weber Karolina az Eperjesen lakó tyrlingi Weber András lánya volt.
Komolyan nem értem Tóta. Ha ez téged annyira zavar, miért nem mész vissza Izraelbe? SENKI nem tart vissza, jó utat! Most párhuzamot vontál a Jobbik meg a Szlovák Nemzetiek között. Gratulálok sikerült le retardáltazni 500ezer embert. Miért olyan rossz az hogy van egy nép aki sajátjait védi, én megértem a szlovákokat! Utálom őket azért, mert pont a magyarok kárára teszik, de megértem! Mégegyszer: Izrael vár, a repülőt fizetjük, viszlát!
Azért egyvalamit jegyezzünk meg!

Van magyarbűnözés? (szlovákiában) Nincs?
Van cigánybűnözés? Van! (itthon is, és Szlovákiában is)
Mit mond Slota! Le a magyarokkal! (Ha nem is ilyen direktben, de mondja.)
Mit mond a jobbik? Nem azt, hogy le a cigányokkal, hanem le a cigánybűzéssel!
A cigányokat idehaza több magyar nem kedveli (százalékos arányban), mint odakint a magyarokat!
Nyer magyarország, ha felszámolja a cigánybűnözést, vagy legalább kordában tartja! IGEN! Nyer Szlovákia, ha a magyarokat háttérbeszorítja? NEM!

Úgyhogy kár összehasonlítani egy nemzeti radikális és egy soviniszta pártot egymással!
@Henri: Szlovákia tényleg nem érdekel senkit arrafelé. A belgák is szépen felosztották magukat belekre, meg gákokra, de amíg nem növelik osztódással az EU tagok számát, senkit nem érdekel rajtuk kívül. Akkor is csak azon menne a vita, hogy melyik rész hány parlamenti helyre jogosult.

(És számunkra talán megszívlelendő, hogy senki, de tényleg senki, se kívül, se belül, nem venné fontolóra annak a lehetőségét, hogy pl. a német kisebbségi tömb alkalomadtán Németországhoz csatlakozzon/csatlakozhat-e ... Ők maguk a legkevésbé.)
Van igazság abban amit írsz, de egy fontos tényről megfeledkezel. Most őszintén: van bármi megeatív következménye Szlovákiára nézve, hogy úgymond fasiszták vannak a kormányban? Kevesebb befektető megy oda? Bezárnak az autógyárak? Ugye, hogy nem. A SMER-t még az európai szocik sem merték kizárni. A kutya faszát sem érdekli Európában, hogy egy káeurópai országban ki van kormányon és az mennyire nyomja el a kisebbséget. (a jogvédők is csak akkor sipákolnak ha cigókról meg homoerotikusokról van szó)És persze az is igaz, hogy hiába vagyunk mi européerek ha a szomszéd magyarokat esz reggelire. Bekaphatjuk így is, úgy is.
Felbérelhetné valaki Chuck Norrist, hogy egy körbepörgőhalálrúgással iktassa ki fikót meg szlotát. Mivel Chuck már úgysem egy felkapott színész (LoL), így kispézé' megcsinálná ezt nekünk. :D

ON: az egysejtű droid mindenhol ugyanolyan: a szlovák narancs is legalább ugyanolyan savanyú, mint a magyar...itthon a zsidózás, cigányozás terjedt el, ott meg a magyarozás...így jártunk.
antiblogger: és ti 500.000-en vagytok a nép? Nem rossz nektek ilyen kissebbségben lenni? Nyugi, mi 9 és fél millióan nem megyünk Izraelbe. Itt maradunk és kénytelenek lesztek velünk élni.
@Comandante en Jefe: Románok, szerbek fegyvert fogtak, a szlovákoknál nem volt ilyen egyértelmű a helyzet, sőt. Te sem olvastad ugye sehol, hogy a honvédek küzdenek a szlovák szabadcsapatokkal...
@v2peti:
"A cigányokat idehaza több magyar nem kedveli (százalékos arányban), mint odakint a magyarokat! " Aha. És akkor, ha többen utálják őket, akkor már szabad sötétben belőni a házuk ablakán, mi? Amíg csak tízen utálják, addig nem, de ha már tizenegyen, akkor már igen...

@immortalis:
Ja, csak amit nekünk szabad, azt nekik nem... Sajnos nem így jártunk. Ott a magyarokat verik, itt a cigányokat és a zsidókat. És volt örmény népirtás is. És sorolhatnám...
@Comandante en Jefe és @Gallion:
: )))
Árpád, írtad az első kommentedben, hogy szűröd a beszólásokat.
Azért örülök, hogy a Gobé-féle 22.31-es gyönyört nem szedted ki. Hagytál nekünk is röhögnivalót.

Jó a post amúgy.

Itt lakom egy ideje Németországban. Nem is kell hatalomra jutnia a radikál marháknak, így is jó hírben állunk. A gárdát és a cigányozást mindig megkérdezik, hogy az mi és hogy. Egy-két figyelmesebb még az öszödit is vágja. "Hogy az mekkora poén lehetett..."
Mondhatjuk, hogy nem nagy gáz, ha "csak" a kultúrális és az oktatási tárcát bízták rá. De amíg ők irányítják ezeket, azalatt gyerekek nevelkednek fel, és ez nem tesz jót a jövőnek. Persze, értem én, hogy ez gazdaságilag nem para, de akkor már inkább bíztam volna rájuk a hadügyet vagy a... na nem tudom mit.
Egy lehetőség van: ha netán valamikor háború lesz akkor legyünk egy kicsit észnél és ne a lúzer oldalon álljunk.
hellotok
itt egy szlovákia magyar. a hozzászolásaitokat most már nincs idom elolvasni, csak a cikkhez szolnék hozzá. ha ilyen stílusú cikket leír valaki, valaki meg fel is rak az indexre semmivel se jobb a nemzeti szlovákoknál. ti ott Magyarországon konnyen kiabáltok meg égetitek a szlovák zászlot, de nekunk kell egyutt élnunk. és hidd el egyutt is élunk, szépen egymás mellett. nincs ezzel semmi gond, csak pár ember csinálja a cirkuszt és erre sajnos mindig van vevo. és amít ilyen cikkek jelennek meg a szlovákokrol addig ez a feszultség fennmarad. mert kedves cikkíro te se vagy jobb az itteni nacionalistáktol. mindegy hogy magyar vagy szlovák. a gyulolet minden nyelven ugyanaz......
Hadd csatlakozzam azokhoz, akik szerint Kossuth pont rossz példa a cikkben. Igaz, 1849 előtt ő is a francia típusú nemzeteszmény képviselője volt, de aztán a nemzetiségi felkelések gyorsan ráébresztették, hogy ez nem fog működni Magyarországon.
Az ő neve mellett vannak olyan elképzelések is, mint pl. a küthayai alkotmányterv, vagy a Dunai Konföderáció terve. Bármelyik ötlete jobb lett volna nekünk, mint ami végülis Trianonnal megvalósult.
Ha már a szlovákellenes magyar politikát vesszük számba, akkor tényleg Apponyit érdemes említeni, vagy az olyan incindenseket, mint a csernovai tragédiát, amelyet a szlovákok számon tartanak, de a magyarok többsége azt sem tudja, hogy eszik-e, vagy isszák.
@mariaaa: egy fontos különbséget hadd jegyezzek meg. ez a cikk nem "a szlovákokról" szól, hanem az SNS-ről, vezetőjéről és szavazóiról, és persze a magyar megfelelőikről, ha akarod. ezek szokta "a szlovákokról" és "a magyarokról" szövegelni, etnikai alapon.
ti 9,5? max 62 ezer barátom :) De természetesen nem az átlag magyarokra értettem. Az én problémám nem az hogy élnek Magyarországon zsidók! Sőt! Elárulom, bár lehet nem hiszed, de szerencsére sok zsidó barátom van, igaz nem itthon hanem Amerikában és Izraelben! Nekem az egyetlen problémám hogy miért ők vezetik az itthoni vélemény formáló médiumok nagy részét? Mi ennek az oka? Miért nem mindenki a saját népének prédikál? Megértem a magyar zsidókat, miért fasisztázzák a Jobbikot, helyükben én is ezt tenném! De elmehetnek máshová nyugodtan, mert ez nem az ő népük, és fondorlatosan szerkesztett hírekkel, cigánymosdatásokkal meg kormánypárti cikkekkel ne mossák már minden nap az emberek fejét. Ha én egy indexhez hasonló magyar szerkesztőségű újságot csinálnék Izraelben, az a minimum lenne hogy betiltanák...
szép kis írás!amolyan kominformba való!
már megint jönnek a reakciósok, a fasiszták, éshátokoljunkahibákból, meg egy a zászló, egy a nemzet, fuckyeah
@Comandante en Jefe: kutyát nem érdekli ott ez a törvény. Ha önkényesen meghosszabbítanánk a külföldiek földvásárlását korlátozó moratóriumot, na arra fölkapnák a fejüket. A magyar föld érdekesebb számukra, mint a magyar ember.
A lényeg: szeressük egymást! És ezt komolyan mondom. Mindenki más szarik a fejünkre.
Basszus ne legyetek már barmok, az rendben van, hogy a szlovákok kosutoznak, de ti ezt miért szopjátok be? Vérünkkel, földünkkel fizettünk az akkori hibákért (persze ha elfogadjuk a szlovák érvet, hogy a kettő között van összefüggés, és nem pusztán nagyhatalmi érdekekről volt szó), sokkal nagyobb árat fizettünk, mint arról szlovák valaha is álmodott. Ha a szlovákok nagyon kosutoznak, ha mindig ez a válaszuk saját sovinizmusukra, akkor legyen hát igazuk: a logika szerint következnie kell egy szlovák trianonnak is, és megvalósul az etnikai határ.

Szóval aki kosutra hivatkozik/aponyizik/stb, az viselje az eljövendő igazságszolgáltatást is.
Jól megírt cikk, tetszett. Sajnos csak "magunknak" irogatod. Hosszú fórumozások után azt látom bizonyítottnak, hogy logikus gondolkodással, érvekkel nem lehet embereket olyan állapotból kimozdítani, amibe a gondolkodás - megkockáztatom - normális agyműködés teljes hiányából kerültek.

Persze nehéz kérdés egy kultúrált külügyesnek, hogy mit is csináljon egy ekkora szellemi nihillel. Lehet, hogy már csak olyan jegyzékeket adnék ki, hogy "Nicsak, fingik a bolha." vagy "jobbulást kívánunk, reméljük skizoid rohamai hamarosan csillapodnak, és ismét visszatérhet a gondolkodó emberek társadalmába".

Az EU-t nem kell hibáztatni, ők szarnak rá. Nem kell nekik ez a vadbarom a hátuk közepére, és nem érdekli őket, ha ránk fröcsögi a nyálát. Szerintem kizárólag a tartalmi intézkedéseket kellene kifogásolni, panaszolni. Levezetni a'la hülyegyerek: ez itt nem jó, értem? És az illetőt levegőnek nézni.
@G.d.Magister: "Te sem olvastad ugye sehol, hogy a honvédek küzdenek a szlovák szabadcsapatokkal.."

Nem Stúron(Hurbanon és Hodžán) múlott,hogy nem jött össze a felkelés.Az okok között elsőnek azt tartják, hogy a "szlovák" parasztok nem voltak kellően nemzettudatosak és leginkább a kommunisztikus földosztás témakörrel felheccelt irtványföldesek a kopaničárok álltak be a zászló alá Hlubokáról, Verbócról, Óturáról, Szenicéről,a szűk magon kívül, míg a jogbbágy felszabadítással elégedettek a magyar nemzetőrökkel együtt igyekeztek agyoncsapni őket, ahol érték.
Nem volt egy dicső nemzeti felkelés az biztos.

A szlovák parasztokat ezért is kellett annyira ijesztgetni Kossuthtal, hiszen a jobbágyfelszabadítás emléke sokáig tartott.
@nynfus:
Azért remélhetőleg nem tehetik majd meg, hogy ne foglalkozzanak vele.
Sajnos a tótokkal elfogult vagyok egy arnóti (magyar) tót miatt. A zengő ércz, és a pengő cimbalom stimmelt. Ennyi. Mert a többi néma csönd...:(( Úgyhogy inkább nem mondok semmit, elfogultság miatt ebből körből kimaradok...:))
jó poszt és szerintem fontos maga a téma választás is.
Közelmúltban voltam Erdélyben, és teljesen megváltozott a véleményem a határon túl élő magyarokkal kapcsolatban. Régen nem foglalkoztam ezzel, ugyanis ők, hát ők romániai magyarok, vajdaságiak, stb,mit számít nekik, mi van itthon és nekem, hogy mi van ott?? Majd kimentem, és egy gyönyörű arconcsapás, konkrétan szégyeltem magam a régi gondolatvilágomért, amit valószínűleg benyaltam az itthoni politikai bulvárból. Hát kérem, ők "szimplán" magyarok. Nem román, hanem a magyar híreket olvassák, a magyar csapatnak drukkolnak, magyarul szórakoznak és élnek. Magyarok, akik egy térképes rajzórának estek áldozatul.
Ezért aztán mélységesen felháborít amit Szlovákiában most történt.
Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy biztosak lehetünk abban, hogy egy magyar ember egy másik magyar embernél a hivatlaban nem fog szlovákul gagyogni. Nem fog. Nem tudom mit kapnak majd érte, de 20% ide vagy oda, ők magyarul fognak beszélni. Ha meg szlovák a hivatalnok, akkor szintén mindegy, lehet akár tud is magyarul akkor sem fog úgy beszélni.
Nem annyira látom át, hogy mire megy ki a játék, de Fico játszik velünk, ez tiszta sor. Ez gyakorlatilag az x-edik felvonása a hergeljük a magyarokat fesztiválnak.
Európa majdnem közepén erre miért van szükség, azt meg nem érthetem, viszont valamit tenni kellene, mert ez így, ahogy írtad, roppantul zavarja a jó érzésű embert.
Ja, és az EU valahol szintén lesüthetné a szemét, hogy szó nélkül hagyja az ilyen akciókat. Elegem van már abból is, hogy lekicsiznek minket az EU-ban, meg kerekítési hibának néznek. Piacbővítéshez jók vagyunk, meg szemetelni, de a problémákat oldjuk meg magunk. Csalódás.
Egy a baj: Fico nem Slotáékat akarja kirakni a kormányból, bármennyire is gáz volt neki az hogy az SNS jópár miniszterét lopáson kapták. Meciar ugyanis számára nehezebben kezelhető. Az ő pártja már nem elégszik meg a mosléktárcákkal, hanem többet akar: igazságügy-miniszteri széket, meg legfelsőbb bírósági elnökséget (Harabin), meg földalapot (Kramplová), meg lehetőleg az elnökjelöltséget. Az SNS-t könnyebb kezelni és amíg Fico nem tud egymagában többséghez jutni (ahogy nem tud és 2010-ben sem fog valószínűleg), addig az SNS-t könnyebb kezelni, mint két koalíciós partnert, vagy épp a hasonlóan síkbuta de a hatalomba már belekóstolt és idegesítő Meciart.
Ez van.
@nezs: "Hát kérem, ők "szimplán" magyarok."

igen, ezt fontos tudni, de azt is, hogy nemcsak nem románok, de nem is fokossal meg kopjafával mászkáló díszmagyarok, csak annyira, mint az anyaországiak. erről régen itt: w.blog.hu/2007/11/28/edes_erdely_itt_vagyunk_1
@Tóta W. Árpád: Egyetértek, ámbár utópisztikus, ha megengedsz ennyi megjegyzést. Mármint a régi cikked.
Én tavasszal voltam, és nem állítom, hogy konkrétan támadják magyarságukban őket, de bizony van még hová fejlődni. Szlovákiába meg ugye most visszafelé fejlődnek. És ez már bizony 'támadás gyanús'.
Külön fasza, hogy EU van, és ezeknek a témáknak már rég el kéne tűnni a francba, hisz lehet jönni menni, bárhol élni(meg Szlovákiában autót regisztráltatni, lehetőleg BMW-t, na akkor persze senki sem reklamál, hogy milyen nyelven van a forgalmi. De ez nem ide tartozik, vagy igen?).
És a kopjafa meg fokos csak olaj a tűzre, mivel a szlovákiai szlovák feltételezem haverságban van a szlovákiai magyarral, (ha éppen haverok, ha meg nem akkor nem, de nyilván szimpátia, nem pedig származás alapon dől el) de neki valószínű úgyanúgy bassza a csőrét, ha anyázzák a szlovákokat, lásd még téged is leoltott Mariaaaa, holott te ezt gondolom kikérnéd magadnak erősen.
"Mocskos kajmán zsidrákok a holokamutokkal poénkodjatok."

baszki, mi lenne itt szures nelkul?
@phaidros: "Vona ebben szimplán ostoba válaszokat ad"

én meg a fiatal Orbánt látom benne, aki még válaszokat adott. ma egy Orbán-interjú utolsó aduja, hogy "nem adunk tanácsot a mostani kormánynak", ezért nem mondjuk meg, hogy mit kellene csinálni, csak mindent kritizálunk, ha van a rajta sapka, ha nincs. vagyonadóilag volt a legmulatságosabb, amikor a Jövőképbe belerakták, Orbán bemutatta és dícsérte, majd két hét múlva letagadta.

azt a történelmi tényt tudom felmutatni, hogy két angol 1946-ban a vonaton utazva beszélgetett arról, hogy a nürnbergi perben a nácikról lerítt, hogy tök inteligensek, és hogy az inteligenciát nem kéne többet rosszra használni, és megalapították a Mensa Internationalt. Vonával is vigyáznék, hiszen magának Orbánnak a polgári körében ücsörgött, van annak a srácnak esze.
@Fandorin: "Nekünk marad a szégyen: át lehet vésetni a szobrokat,ne beszélj magyarul..."

Én valahogy csak egy módszert tudok elképzelni az "ilyenek" ellen.
"Ezek" szintjéhez kapcsolódva egy példa, hogy megértsék: az oskolában sem szokták b*sztatni az erős, okos és tekintélyes nagyfiút, hiszen mind akarnak tőle valamit vagy --alacsonyabb szinten-- csak félnek egyszerűen.

Legyünk valóban egy erős, tekintélyes és gazdag ország (nép), amelyikkel nem szeretnek kötözködni, mert még máshová viszi a tőkéjét, nem jön ide a bigsplender túristája vagy a nagyfiú még nagyobb fiúkból álló galerija semmibe néznek és kiközösítenek minket.

Persze a "erős, tekintélyes és gazdag" állapothoz sok minden hiányzik és ráadásul az eddigi istencsapásaink mellé még a mi kis jobbikunk is csatlakozik... mint jégverésben a paraszt (lássuk Isten mire megyünk ketten).
felháborító a szlovák nyelvtörvény, de az EU-ban nincs balhé miatta.

akkor ha a Jobbik bekerül a parlamentbe (és mégcsak nem is kormányra), akkor vajon nagyobb balhé lesz? ugyan.

mit hittünk, hogy majd dádá lesz meg rosszpont a képzeletbeli üzenőfüzetbe?
túl sok haladó médiát olvastunk az utóbbi 20 évben, ezért koppanunk ekkorákat.
@Tóta W. Árpád:

Egyfelől nem is értem, hogy mit vársz el tőlünk. A halmaz nagyrészének már az előző poszt értelmezése is meghaladta a képességeit.
Másfelől Szlovákiával kapcsolatban még mindig tartom, hogy annak a nemzetnek, amelyik 900 év idegen korona alatt eltöltött idő után is a saját nyelvén bír megszólalni, nem nagyon kellene ugatéroznia.
Per se napi politikai célok / kispénisz komplexus bejátszat.

Fico úr pedig már nem a régi;
index.hu/kulfold/2009/07/08/fico_gerincproblemakkal_kuzd/
simán lehetne a budiban örvényeztetni. Bővebben itt: Monk 07/14
www.imdb.com/title/tt1189404/
Én nem állítanék szobrot Mo.n se Kossuthnak.

Amugy meg, úgy tudom a szlovákiai magyarok nem bontják el a szlovák nyugdíjasok házát az ott lakók feje felől. stb. :]

A cigány nyelv használata a hivatalokban meg hat hogy mondjam...
ha a kisebbségeknek idegen nyelvként kell ezt tanulnia, csak elenyésző hányaduknak nem, és nem feltétlen akarják tanulni, akkor inkább kibaszás velük az "anyanyelv" az angol, orosz v kínai helyett.
@Non est volentis:
"Minket zavar, pontosabban az országnak kb felét, aki december 5-én igennel szavazott, "

Én nemmel szavaztam, és engem is zavar.
Hogy te ezt eleve kizárod, csak annyit jelent, hogy te, ha pont szlováknak születtél volna pont Szlovákiába, akkor tapsolnál a Slotának, hogy jól megmondta.
@fénydublőr: "Most akkor tényleg a Fideszre szavazzunk?"

Nagyon tanulságos a "Jövő idő" I-V sorozat.
Mindenkinek ajánlom (talán belépőként kellene szolgálnia megismerésének minden közügyben megszólalónak, kezdve a blog vitázó lakosságát, egészen a politikai pályán menetelőkig).

Csak egy kérdésem lenne: az ebben leírtaknak (néhány személyi kapcsolódáson kívül) mi köze a fideszhez?

Fájdalom, de nincs se politikai párt, se mérhető választói tömeg a "Jövő idő" tézisei mögött!
Ezt eltaláltad, Árpád! Mivel néhányszor már tettem negatív megjegyzéseket az írásaidra, ezúttal el kell ismernem, hogy ez nagyon rendben van.
@_Neville:

Te, kisöreg, láttál te már történészt? Nem is feltétlenül műveltet, hanem egyáltalán történészt? Van fogalmad róla, mi a különbség egy történész meg egy történelem szakos diplomával rendelkező nyolcadművelt hólyag között?
"fasiszta bármelyik szektorban feltalálja magát, hogy a bűnbakjainak keresztbe tegyen. Azért, mert magyarok, mert melegek, cigányok, egyebek"

ki tartja a cigányokat BŰNBAKNAK ??? Az igaz, hogy vagyunk egy páran, akik nem bánnák, ha a derék cigány polgártársaink lennének szívesek civilizált életmódot folytatni, de hogy BŰNBAKNAK tartaná őket bátki is...


"amikor mi nyomtuk el őket"

milyen ELNYOMÁSRÓL beszélsz ? több száz éven keresztül éltek az országhatárainkon belül, a kutya nem bántotta őket. a szabadságharcban után a nemzetiségi törekvésik ellenállásra találtak ugyan, de fokozatosan egyre több minden valósult meg, pl. szlovák nyelvű iskolák jöttek létre, stb. na meg azt se felejtsük el, hogy az nem 2009-ben történtek az EU-ban...
a lényeg: a szlovákokban nem emiatt van a magyarellenesség, hanem mert több évtizeden keresztül abba a parába szocializálódtak bele, hogy majd jönnek a magyarok azt visszaveszik a földet


"Érdekes, hogy Trianon után jórészt a csehekkel osztoztak egy országon, de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni"

aztán ebben mi olyan érdekes? ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy milyen érdekes, a németek mennyit baszakodtak a franciákkal, viszont az osztrákokkal meg jól kijöttek...


"Van, aki zsidózik és a zsidókra keni minden baját, meg van, aki magyarozik"

na ez már megint egy akkora csúsztatás, mint ide lacháza... amennyiben a szlovák politikai / gazdasági / kulturális / média elit magyarokkal lesz tele,és ezér a szlovákok haragudni fognak, valamint Magyarország elnöke bejelenti, hogy "felvávároljuk Szlovákiát", na akkor majd ülni fog ez a hasonlatod... addig csak a szokásos demagóg csúsztatás
odaüldögélek a pulthoz, a szokásos helyemre, oszt kérem a megszokott italomat - sör és fermet - a szomszédom megjegyzi, hogy fermetet csak a buzik isznak. aha, felelém, hát akkor tán buzi vagyok, ilyen a világ. gyanús szlovákom miatt a szomszéd mekkérdi miféle vagyok, mondom magyar. akkor büdös cigány, nyugtázza. röhögök, szőke vagyok és kékszemű, százkilencven fölötti, te meg kicsi és fekete, mit iszol tesókám? a söntés néni elnézést kér a szomszéd okán, mondá, unokaöccse a kuncsaft és ha részeg, hát kötözködik. ugyan, ugyan, felelém, ez a kis kötözködés nem fogja megzavarni a népek barátságát, mellesleg a tesó már régóta velem együtt issza a fermetet. amikor leesett a bárszékről szépen felemeltem és kezdtem kicipelni a hóra, hogy megmosdassam. kocsmárosnéaranyvirág rémültem rohan utánnunk, nehogy agyonverjem a drágalátost. franckarika, búgom legszebb szlovákommal, ellenben, ha mondana nekem helyi illetőséget, haza vinném az ellenséget, mert a végin még megfagyna nekem valahol.

kelt liptovsky jan, sízős koromban liptószentjánoson, anno decebal. slotára és a kíművelt vonára nem fogadnék, egykutya.
Eszembe jutott egy történet. Volt egyszer egy agysebész, aki imádta a természetet. Hobbiként a természetről is elég jó tudománmyos képet festett. Ki is ment a vadonba minden nyáron. Egyik nyáron, éppen a medvék békés életéről gyűjtött anyagot, amikor eltünt.

Utóbb kiderűlt, hogy az egyik békés medve, este bement a sátorba és felzabálta. A dolog iróniája csak annyi, hogy volt egy müködő inteligns agy, ami a medvét nem izgatta, mert nem volt azon a szinten, mivel simán vacsinak nézte.

Kb ez a helyzet a fasisztákkal is.

Aki nem medve az vacsora, aki medve az meg nem annyira medve mint én. Mert Én még medvébb vagyok. Igaz felzabáljuk az agyakat, és nem foglakozunk azzal, hogy magsabb értékrendeket söprünk az asztal alá, de néha olyat is felzabálunk akiért nem kár. Ezzel már igazultuk is a medve lét magsabbrendűségét.
@phaidros: Jaja, értem a párhuzamot, csak attól fázom, h ha a fidesznek nem lesz meg a 2/3-a, akkor szépen csendben össze fognak kacsintani a jobbikkal, hogy meglegyen a kellő szvazat ovi királlyá választásához. Persze semmi koalíció, formális együttműködés.

Ennyivel jobb helyzetben lesznek ficóéktól, hogy nem kell feltétlenül beemelni a formális hatalomba ezeket az ostoba majmokat, elég csak összekacsintani velük amikor nagyon kell, cserébe persze majd magyarkodhatnak, zsidókat verhetnek és cigánytelepeket verhetnek szét.

Na akkor fogok jó időre Európa boldogabb felébe áttenni székhelyem. (szőke, kék szemű hetero vagyok, nem nagyon érhetne atrocitás, csak a gyomrom nem bírja ezeket az arcokat).

Félek, semmivel sem vagyunk jobbak náluk, csak még nem álltak össze a csillagok. Beszélgessünk erről egy-másfél év múlva... (szerencsére net Londonban/Amsterdamban/Barcelonában is van :):):))
ez a post nem szol semmi olyanrol amiert erdemes lett volna lolvasni a tartalma 3 mondatban osszeoglalhato lenne. de en vagyok a hulye hogy vegigolvastam, legkozelebb nem teszem...
@tulok ex betonputtó: csak az a nem mindegy, hogy MILYEN az az idegen korona... Magyarország annak a 900 évnek a túlnyomó részében olyan toleráns volt a területén elő nemzetiségekkel, ami akkoriban szinte egész Európában példátlan volt
Az írek 700 év angol uralom alatt szinte teljesen elveszítették a nyelvüket. Vajon miért? Nehogy azt mondd, hogy az ír meg a szlovák nép minőségbeli különbsége miatt! Hanem mert az íreket elnyomták/kizsákmányolták az angolok, a tótok meg éltek itt mint marci hevesen,senki nem bántotta őket. Ez azért ölég nagy különbség.
@hacsaturján:
Ember vagy, komam, remelem sokan vagy. Igy kell(ene) ezt...

En sort es unikumot szoktam. Buzi-e vagyok?
Magyarországon is így lesz. Orbán kormányt alakít és a 20%-os Jobbikkal valamilyen szintem meg kell egyeznie, netán még koaliciót is kötnie. Hiába tagadja majd Deutsc Tomika.
Csak Magyarországon elég lesz 1 év a Jobbik cirkuszából, ráadásul nem jön vissza a 13. nyugdíj és elmarad a beígért kánaán és 0-án lesz a kormány népszerűsége.
Nem vagyok benne biztos, h az imént elment:

@Tóta W. Árpád:
"szóval kisebbségkezelésben újat nem találtak fel a szlovákok."

Jaja, már a honfoglaláskor is tiltották a Nagy-Morva birodalom egykori ősszlovák lakóinak, hogy ügyeiket a több ezer éves ősszlovák nyelven intézhessék.

Bár nem a témába vág, de az is sokat sejtet a kor magyar vezetéséről, hogy Géza halála után családja a heteroszexuális Vajkot jelölte a trónra, holott a szeniorátus elve szerint az Koppányt illette volna.
@Doktor Kotász:
Aha! Akkor maga az doktor, aki a vakbelek helyett a veséket szokta kioperálni.
Árpika! Már megint gyenge vagy. Húsz év alatt sikerült addig hergelnetek a társadalmat, hogy végül megjelentek Magyarországon is a radikálisok. Te is benne voltál, amikor szartál mindenre, ami a magyaroknak fontos.
De, ha már ahelyett, hogy örülnél, mert volt értelme a te munkádnak is, olyan dolgokról írsz, amihez nem értesz, akkor próbálj meg elszakadni a belpolitikában megszokott kettős mércétől. Egyrészt, mert a Jobbik a szomszédban, halk, visszafogott, kisebbségbarát alakulat lenne. Másrészt egy kormánypártot, illetve egy kormányprogram szintjére emelt magyarellenességet ne hasonlíts össze egy parlamenten kívüli párttal.
Most mit vagytok kiakadva a korpás bajszú tóta legújabb agymenésén? Ő kurva jó pénzt kap görbe orrú barátainktól, hogy ehhez hasónló mocsokkal tömje az agyát az embereknek. Én azt mondom, ha valakit zavar ez tóta gyerek, ne olvassa az írásait, mert csak felidegesíti magát.
Biztos szép élete van, pénzért ír le hülyeséget. Gondolom majd a kölykeit is erre tanítja. Heejjjj, ilyenek ezek, mindig is mondtam...
@hacsaturján: :-)))))))))

Egyébként szerintem Magyarországon se legyen szobra Kossuthnak.
De tényleg. Ott volt Széchenyi. Megmondta mire van szükség. Hitel, stb. Ott volt Deák. Megmondta: ésszel b+. Nekünk ki kell? Kossuth b+. Persze, trónfosztás, háború az összes szomszéd ellen szövetségesek nélkül. Fasza. Virtus van. Más nincs, elfogyott vagy nem is volt. Nagy Imre ugyanez, mi is a legfontosabb lépésünk '56 október végén? Kilépni a Varsói Szerződésből? Mér is? Csak hogy felbasszuk az oroszokat? Mer más értelme tutira nincs. De nekünk bazmeg Kossuth kell. Mindig Kossuth kell.
@hacsaturján: legalább tucc síölni, de a témára reagálva a a világ arra való, hogy tanuljak a nálam okosabbaktól??????? most tényleg a világ ennyire beteges? na nemár, tényleg azt lesem, hogy egy tót miket kerreg.........
@DSI Builder:
ezt a csernovai Hlinka mondotta 1919ben--(ő a szlovákok atyja)
"A csehek oly szépen beszéltek velünk... Ezt próbaházasságnak kell tekintenünk, s ha az unió tévedésnek bizonyulna, mindegyikünk mehet a maga külön útján, minden akadály nélkül.

Három hónap múlva, pontosabban igazán csupán három hét múlva, a lepel lehullott. E rövid idő alatt a hatalmaskodó csehektől többet szenvedtünk, mint a magyaroktól ezer év alatt! Ma már tudjuk, hogy Extra Hungarian non est vita*... Benes egy nagyra törő gazember. Még a lengyel Teschent is be akarja kebelezni."
ja és csernovára kb tucatnyi csehszlovák sortűz volt a válasz amire télleg a kutya nem emlékszik már
@Tóta W. Árpád: Tudom hogy a nemzetiekrol szol. És nem is akarom oket védeni, nehogy azt gondold. Me amíg valaki ilyen stílusban publikál egy cikket azokrol a ....nacionalistákrol, szerintem o se kulonb. Mert csak a harag és gyulolet van vele tovább szítva. Férjem mondta egyszer találoan: mielott megjegyzést teszel gondold át mi a célod vele. Szerintem mielott lenyomod a mehet gombot a cikkedre gondold át mi a célod vele. Hogy jobban utáljuk egymást, vagy hogy végre felébresszuk az emberekben az emberséget
Nekem nem jott le igazabol az hogy mi az iras mondani valoja. Jobbikot hasonlitani ehhez a retardalthoz? Ott kezdodik hogy ez bunozo volt, eliteltek lopasert, garazdasagert. Vonat nem. (az egy dolog hogy jogtalanul vitték el, nem lesz ettol priusza) Szoval nem erdemes, es nem hiszem hogy a jobbik a magyarorszagi kisebbsegek ellen hozna torvenyt.
"...de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni."

Nem tudok róla, hogy a Csehországtól is kapott volna földet Szlovákia.

"Ezért szavazott rájuk az a seregnyi retardált perverz, akinek elég annyit mondani: nemzet, és már el is élvez, nincs több kérdése."

Még nagyon sok nemzet elélvez erre a szóra, a magyaron kívül nagyjából az összes többi.
@Tóth Ágas: És pont ezért az eu is felháborito!
"Érdekes, hogy Trianon után jórészt a csehekkel osztoztak egy országon, de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni."

Muhahahaha!!!!!

Magyargyűlölet a csehszlovák időkben is volt, a két világháború között meg főleg, te kis történelmi zseni.
Csak egy kis pontosítás: Fico egyáltalán nem nagydarab, úgyhogy egy csirkefarháton tengődő nyugdíjas is bevállalhatja simán.
Egyébként meg Slota első felesége magyar volt, ez pedig szerintem a szerencsétlen minden nyomorára választ ad.
@wladyslawsky:

"a parába szocializálódtak bele, hogy majd jönnek a magyarok azt visszaveszik a földet"

Ott a pont.


A csehekkel valo allitolagos kijövés konkrétan egy tévedés.

Ez a bujtatott zsidozos szoveg mindent überel.
"politikai / gazdasági / kulturális / média elit"
Hat keremszempen itt azok vannak akik eleg kitartoak es ügyesek, hogy odajussanak. Tehat valoban az orszag elitje, az amit kepes kitermelni. Ez van. Nincs miert sirni.
Árpit már a materiális hülyeségek nem foglalkoztatják mostanság.

Ide 1 milliárd:
vastagbor.blog.hu/2009/07/09/mr_istvan_kocsis_perel

Ide 2.5 milliárd:
reakcio.blog.hu/2009/07/09/who_the_fuck_is_lou_ur

Ide meg mindjárt 3 milliárd:
index.hu/belfold/hirek/2009/07/08/hutlen_kezeles_miatt_nyomoznak_a_kormanyzati_negyed_ugyeben/

Egy napi termés, és nékünk elvileg még Slotánk sincsen a hatalomban ... :D
@wladyslawsky: hat a nemetek (vagyis a nemet birodalon belüli tartomanyok) es az osztrakok csak a ket vh-ban voltak cimbik. elötte ök is baszogattak egymast rendesen. öz ö elllentetük is legalabb olyan mely, mint a nemet-francia.
eleg csak az eb-t peldaul venni.
amekkora nemetellenes propaganda volt az osztrak mediaban, az nam semmi...
a burghauseni var meg tele van a bajor-osztrak haboruk relikviaival.
Ez az egész církusz történelmileg valószinűleg egy átmeneti időszak lesz. Olyan nemzet, hogy "szlovák" nincs, nem is volt, egy kis népcsoport, aki kitűzte magára ezt a jelvényt. Kevés kis nép tudott magának időálló országot "csinálni", így a svájciak (pardon, az nem is egy népcsoport, hanem három), a hollandok, stb. Pl. luxemburgi és monacco-i népről sem beszélhetünk, ezek pénzmosoda területek, melyet pont ezért megtűrnek a nagyok. Szlovákia, mint ölálló ország, időleges. Jobban illik területileg, lékben a csehekhez (nagyrészt), mint önállóan bohockodni.
"(Érdekes, hogy Trianon után jórészt a csehekkel osztoztak egy országon, de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni."

Öööö, vagy talán a negyvenezer csehvel kevesebb a gond, mint a félmillió magyarral?

Az ilyen kis csúsztatásoktól lesz komolytalan egy cikk.
Ismét egy sunyi csúsztatás, ahogy lenni szokott: A szlovákiai magyar nem szedi föl a vasúti sínt, nem lopja el a kábelt és nem égeti az erdő szélén, nem késel meg a discoban senkit pusztán szórakozásból, nem lop uborkát és dolgozik, vagy legalábbis keresi a munkát. A magyar cigány meg ezeknek éppen az ellentéte. Az lehet, hogy van x %-nyi szlovákiai magyar, aki pont olyan munkakerülő mocskos tolvaj disznó mint a magyar cigányok 100-x %-a.
"A szavazói jólétére nem volt befolyása, a válságkezeléshez nem tudott hozzátenni szart se, de legalább Slota vett magának hajót, limuzint, repülőgépet"
Slota helyett Kóka, vagy egy sereg más magyar politikus és közszereplő is szerepelhetne ebben a mondatban.
Fiatal szlovák és magyar történészek közösöen írtak egy könyvet "Meghasadt múlt" címmel, felvállalva azt a nehéz feladatot, hogy mindkét oldal számára (szlovákul is megjelent) némileg oszlassa a meglévő homályt és sztereotipiákat, ami a kölcsönös gyűlölködés melegágya! Érdemes elolvasni! Én kötelezővé is tenném, mindkét országban!
Csak ez az út járható!

"Magyar és szlovák történészek közösen készítenek iskolai történelemkönyvet, amely a tervek szerint még ez év végén megjelenik - mondta Kiss Péter, a társadalompolitikai koordinációért felelős tárca nélküli miniszter és Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes a szlovákiai Rozsnyón, ahol Közös történelem - közös jövő címmel tudományos konferenciát rendeztek csütörtökön."

Itt a cikk: www.mult-kor.hu/cikk.php?id=24979
Sziasztok! A szlovák nacionalizmus teljesen más alapokon épül, mint a jobbikos magyar. Náluk a fiatal szlovák állam igazolása és létezésének joga a tét.
Nálunk már igazi, azaz nemzeti alapú - szlovákhoz hasonló - mozgalom nem, illetve csak szűk körben lehet életképes. Elég megnézni egy focicsapat összeállítását, vagy olimpikonjaink listáját. Megtalálhatóak benne az összes környező ország jellegzetes nevei. Szerencsére Magyarországon nincs táptalaja a nemzetiségi szembenállásnak.
A cigányság közös ellenséggé tétele szintén nehéz lenne, ha nem szolgáltatna jó alapot ehhez a cigányság egy köztük is kisebbségben levő része. A Jobbik sikere nem a cigányság gyülölete miatt, hanem a tőlük való félelem nyomán jött létre. Ha tartanának olyan közvéleménykutatást, amiben az ellenérzések okát is kérdeznék,kiderülne, a gyülölet alig, a félelelem annál inkább motiválja az ellenérzéseket.
Ezt erősíti (az ellenérzést) a politikailag, és erkölcsileg lecsúszott liberális értelmiség hozzáállása. A gondok megnevezése és feltárása helyett - önös érdekből - afféle jogvédő mezt magára húzva önfeledten nácizik.
A hosszútávú megoldás, ami a szegényebb rétegek (köztük a cigányság) felemelése, munkához és jövedelemhez juttatása lenne, egyre távolibbnak tűnik. A rövidtávú, ami a törvények kemény érvényesítését jelentené (így, feltételes módban) a mai minden szempontból "lejátszott" vezetéssel szintén lehetetlen. Minden hatalomban töltött napjuk, hónapjuk tovább rombolja a magyarok demokráciába vetett hitét, és növeli a radikális mozgalmak népszerűségét.
Árpád cikke azért tetszik, mert valóban, egy kívülálló szemében nincs különbség. A "nyugati sajtó" pedig a régi kapcsolatain keresztül szerzi "szenzációs" értesüléseit.
Nem nagyon tetszik az írásod, Árpád. Nem a tartalommal van gondom. A cikk sértő lehet azon nagy magyar honfitársaink számára, akik szlovák rendszámmal furikáznak Magyarországon.
Slota egy ökör, egy emberi nulla, ilyenjeink vannak nekünk is szép számmal, nem mindegyik van ilyen előrehaladott állapotban, de ennek örömére el is küldjük őket az EU parlamentbe, hátha ott kikupálódnak, és jó irányt vészen lendületük.
Mondjunk értük el egy imát, ki magyarul, ki héberül, ki szlovákul, ki cigányul, elvileg ugyanoda jut a fohász.
A magyar-szlovák viszonyról van itt egy nagyon jó írás:

www.kortars.com/0507/kollai.htm

Annyit tennék hozzá, hogy anno még szocialista tankönyvekből készültem történelem felvételire. Amikor jó pár hét alatt magoltam be a könyveket, csak akkor, abban a töménységben tűnt fel, mennyire elfogult a történetírásunk. Jóravaló, nagyszerű, de balsorsú nép vagyunk, akivel a szomszédai folyamatosan ármánykodtak. Nagyon érdekes volt később utánaolvasni, hogy pl. Jellacsics nem hadakozva jött először, hanem sikereinken felbuzdulva pont azokat a jogokat kérte tőlünk a horvátok számára, amit mi kértünk a bécsi udvartól magunknak. Aztán a határvidéki szerbek, akik azt kérelmezték, hogy tekintsék őket a magyar nemzet részének, mire fügét mutattunk.

No igen, Szlovákiában pedig a tanulók nem tudják pontosan, hogy létezett egy (történelmi) Magyarország nevű állam, és valamiféle ősmorva mélyromantikába ringatják őket.

Amúgy meg keresztbe-kasul nem ismerjük egymás történelmét csak nagy vonalakban, nagy íróit, tudósait, művészeit, nemzeti legendáit... Jó lenne egy kis világosság, de úgyse lesz. Na megyek, inkább iszom egy ágyas barackot, rá meg egy hideg Zlaty Bazant-ot.
@Tóta W. Árpád: "pótcselekvés volt, mint a rovásíráskodás meg a szíriuszozás a jobbon. identitáskeresés."

Ez úgy hangzik, mintha az identitáskeresés - bármilyen formájában - pótcselekvés lenne.

Egy magát nemzetinek valló politikai erő pedig pláne jól teszi, ha folyton folyvást keresi és vizsgálja az identitását.

Ráadásul: a _székely-magyar rovásírás_ épp úgy nem egyenlő a szíriuszozással, mint az az ábécé, aminek a betűit ide bepötyögöm: előbbi írásmód ugyanúgy a magyar identitástudat részét képezi, mint amennyire a magyarságtudatunkhoz hozzátartoznak a magyar ábácé diakritikus jelei. Ha ezt a felismerést egy magát nemzetinek valló erő identitásképzés címén a magáévá teszi, az mitől pótcselekvés? Hozzáteszem: szerintem ez _alapvető ismeret_.
Egyébként az a vicces hogy szlovák embertársaink magukkal csesznek ki: Ma már nyitott határ van: aki akar átjárhat ide dolgozni, akár a gyerkőc iskoláztatását is meg lehet oldani ideát, sőt lehet itt is élni szlovák állampolgárként. Arról nem is beszélve hogy az interneten már minden elérhető magyarul.Ezzel Slotáék annyit érnek el, hogy az ottani magyarok Pozsony helyett Pest felé orientálódnak...
nagytiszteletu publikum: a nacionalizmus minden esetben valaminek az eltakarására kell. Jelen esetben sem nemzeti érzelmekrol van szó szlovák részrol, hanem annak a hatalmas pénzmennyiségnek az elsumákolásáról, amit a jelenlegi kormánykoalíció ellopott. Magyar oldalon a gárdások, a jobbik, a cigányozás szerintem ugyanezt a célt a szolgálja, eltereli az egyszeru ember figyelmét arról, mennyit meg mit lopnak a zsebébol.
@eMeL:

Adatok értelmezése a cikkekben hozzávetőleg okés nekem is.
A végkövetkeztetései meg ideológiától fűtöttek.
@Tóta W. Árpád: "én nem mondom, h ne rovásírjon senki, azt mondom, h ez könnyen csap át görcsbe. (igenis egymillió éves nemzet vagyunk stb.) főleg ha amúgy identitásgondok vannak"

Na igen, ez így érthető. Szerintem épp ezért volna üdvös, ha az alapismeretek részévé válna. A rovásírást érett fővel megtanulni nem olyan, mintha egyszer csak cimbalomhoz ültetnének. Írni-olvasni tudó embernek körülbelül egy órás elfoglaltság megtanulni az alapokat, és két-három óra gyakorlás után már rögzült is. Azt hiszem egy órát erre áldozni az életünkből nem vészes. Nem nagy kihívás, és sokszorosan meghálálja magát, lásd identitástudat: nem lennének gondok, ha egyszer ez az ismeret már a konszenzuális realitás részé képezi; olyan természetes, hétköznapi és megszokott, mint a Nagykörúton a kutyagumi.

---

"egy művelt történészt (Vona) ne mossunk már össze azzal az utolsó alkoholista sutyerákkal..."

Ne mossuk. Ámbátor szűkkeblűség volna a történész szavunkat történészek számára fenntartani?
Történelem szakon végzett hallgatóknak - mily vétkes nagylelkűség - a "bölcsész" szó dukál.
@wladyslawsky:

"amennyiben a szlovák politikai / gazdasági / kulturális / média elit magyarokkal lesz tele,és ezér a szlovákok haragudni fognak, valamint Magyarország elnöke bejelenti, hogy "felvávároljuk Szlovákiát", na akkor majd ülni fog ez a hasonlatod... addig csak a szokásos demagóg csúsztatás"

Magyarra fordítva: slotáék ok nélkül magyaroznak, míg ti okkal zsidóztok.

Éééééééééééééééértem. Dehogy rólatok szól ez a post, dehogy, dehogy.
1. Trianon előtti magyarországi nemzetiségi politika az akkor Európa élvonalába tartozott.

2. A zsidók meg egy tényleg elbaszott nép, ahogy azt a zsidó misztikus Eliphas Levi is megírta, egy komoly átok űl rajtuk. Én igazából sajnálom őket.

3. Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban, és jól elvagyok velük. A mérvadó Jobbikosok nem elvakult zsidógyűlölők, csak egyszerűen jobb receptjük van az ország felvirágoztatására, mint az MSZPSZDSZ-nek.

4. Ezért az írásért pénzt is kaptál Árpi? Csak mert nem ér egy fabatkát se.

4.
@wladyslawsky

"több száz éven keresztül éltek az országhatárainkon belül, a kutya nem bántotta őket"

Igaz, végülis mi bajunk a törökökkel, százötven évig éltünk az országhatáraikon belül és nem beántottak minket. Ugyanígy az osztrákok, ott meg több évszázadon keresztül ugyanez... Szóval ilyet nem jelentenék ki. Még a horvátok meg a csehek is fújnak ránk azért, mert nem voltak benne a kiegyezésben, pedig ők önálló ország voltak, csak perszonálunióban.

"amennyiben a szlovák politikai / gazdasági / kulturális / média elit magyarokkal lesz tele,és ezér a szlovákok haragudni fognak, valamint Magyarország elnöke bejelenti, hogy "felvávároljuk Szlovákiát""

Na, ez pontosan az a zsidókra mutogatás, amiről szó van. Tele van a politikai meg kulturális elit zsidókkal és szegény magyarok ki vannak zárva. Szörnyű.
Először is. Történelmileg így alakult, szokás mondani. Zsidókból nem lehetett földesúr, lovag, meg király, ezért elmentek kereskedőnek meg bankárnak és összefogtak, mert ugyanazért üldözték őket. Aztán ma már nincsenek földesurak meg lovagok, kereskedő meg bankár viszont van. Szívás, mi? Hülye pápák meg császárok. Ott tessék appellálni.
Másodszor: ez a világnak egy olyan adottsága, mint hogy Amerikának erős a hadserege, a franciák barátságtalanok, az oroszok meg rohadt sokan vannak. Egyedül nem tudod megváltoztatni. Ha meg sokan akarják egy csapásra, az valami csúnya dologhoz szokott vezetni. Tessék együtt élni ezzel. Én is fel tudtam kapaszkodni olyan helyre ahol sok zsidó vallású ember van, pedig egyetlen zsidó sincsen a családomban.
Harmadik: szerintem alapból az egész nevetséges, mert magyar állampolgárokról beszélünk (az izraeli elnököt kivéve, na de ha valaki csak egy kicsit okosabb egy marék szárított lepkénél, az belátja, hogy Simon Peresz nem ad ki enciklikákat). Ezzel az erővel mondhatnám, hogy milyen szar, hogy a katolikusok ott vanna mindenhol. Politikában, kultúrában, pedig hát minek. Nekem ne a pápa döntse el hogy hogy alakul az ország meg hogy éljem az életem. Mi köze hozzá?
Persze nem mondom ezt, csak hasonló hülyeség.
@wladyslawsky: teljes mértékben igazat kell adni. A dolgokat nevén kell nevezni, és minden akaratlagos vagy csak tudatlanságból eredeztetett csúsztatást le kell leplezni függetlenül attól, hogy kinek az érzékenységébe ütközünk.
Orbán Viktor nélkül nincs cikk, de ez ugye nem fóbia?
Javaslom a témában járatlan blogozóknak, hogy olvassanak sokat azoktól, akik már oda-vissza tudományosan kutatták a témát. Különben is ez a cikk nem a szlovákokról szól, hanem a mindkét oldalon elég hangos idiótákról!

"Kollai István: Szlovák-magyar kiegyezés, tizenkét pontban"

www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/82/1/9/
Engem csak az zavar a tolvaj szomszédjainkban, hogy színmagyar területeket is elloptak és most úgy kezelik, mintha azok örök világ övék lettek volna.

Pl a szlovákok esetén a teljes alsó határvonal és főleg Pozsony, mely jelenleg a fővárosuk. Pozsonyban tudtom szerint 20% alatt volt a szlovákok aránya Trianon előtt.

És akkor ne beszéljünk az erdélyi városokról a Nagyvárad, Arad, Temesvár tengelyről, Kolozsvárról és főleg a székely területekről.

Igaz, hogy ezen városok úgy voltak mienk, hogy a zsidókkal és németekkel együtt, de akkor se volt azoké, akik most magukénak tudják és mindent elkövetnek, hogy meghamisítsák a történelmi múltat, de legalábbis elhallgassák, elferdítsék.

És ha a nyugat úgy akarta volna, most még nagyobb területet tudnának maguknak. Nagyon jól tudom (mivel köztük élek), hogy a románok mai napig Szegedet és Debrecent is hiányolják. Ha akkor úgy akarta volna Franciaország most e két város is Romániához tartozna, az olyanok pedig, mint pl a tisztelt Tóta, ezt is elfogadnák/elfogadták volna.
Ezek miatt nem fogom tudni én sosem elfogadni az olyan kezdeményezéseket, mint pl a közös történelemkönyv. Nekünk már nem kell engedni, nem kell adni, mert már így is túl sokat adtunk.
@Tóta W. Árpád: a művelt történész és az aktuál gazdaság 2 külön műfaj :)
A "zazliveczezésre": Kohn Béla. Rosenfeld(Róth)Mátyás. Eisenberger Benjamin. Csináltak itt egy kis felfordulást, a mai napig viseljük. Nem érdekelnek a nevek. A viselői tettei jobban lekötnek. Ja. Majd elfelejtettem. A fenti lista nevei mögött mind zsidók vannak. Biztos véletlen az egybeesés. A Fenyő (Friedmann) Miklóssal például semmi bajom. Sőt...
Elnézést ha már felvetették, és lehet, hogy a témát kicsit félreviszi de mégiscsak kapcsolódik.

Szóval amikor a mi faszkalapunk a Kárpát-medencei magyarság eu parlamenti képviseletéről tesz kijelentéseket és ez még a csehek agyát is felcseszi akkor nehéz nem gondolni arra, hogy ilyen kijelentésekkel semmi egyebet nem ér el mint a lovat adja a még faszkalapabb Slota-félék alá. Nyilvánvaló, hogy a külhoni magyaroknak ezzel csak árt. Kérdés, nincs tisztában kijelentéseinek ártalmas voltával Viktor? Nagyon is tisztában van vele. Akkor miért teszi? Tényleg ártani akar a magyaroknak? Nem az a célja. Viszont ha emiatt (is) bántják a külhoniakat, egy dolog marad már csak: megvédeni őket. Hogyan lehet megvédeni a megvédeni őket? Mondjuk magyar állampolgársággal.
@antiblogger:

"Sőt! Elárulom, bár lehet nem hiszed, de szerencsére sok zsidó barátom van,"

Sőt? elárulom mi a faszért tartod ezt számon?

" Megértem a magyar zsidókat, miért fasisztázzák a Jobbikot, helyükben én is ezt tenném! De elmehetnek máshová nyugodtan, mert ez nem az ő népük,"

Megértem a szlovák nácikat, de a magyarok elmehetnek szlovákiából mert ez nem az ő országuk. SZLOVÁKIA A SZLOVÁKOKÉ.

Ja hogy már nagyon régota élnek ott, csakúgy mint az itt élő zsidók akiket kipaterolnál inen.


Ugye milyen szar az kisebségben lenni, ha jönnek a magadfajták.
@phaidros:
hmmm...

néha-néha alig hallható elemzések (bezony) emlegetnek pl. "zsidó", meg "cigány"-rasszizmust:
az adott nemzetiség/identitás-közösség más csoportokhoz, vagy azokkal szemben "ápolgatott" viszonya értendő ezalatt...

a mi "öreg" kontinensünk tele van nemzetállamokkal, amelyeknek "domináns", vagy "államalkotó/meghatározó" nemzetisége(i)nek magatartásában mindig ott lappang(ott) más nemzetiségekkel szembeni fenntartása, türelmetlensége, idegenérzete, netán gyűlölete.
az más kérdés, hogy az adott "államban" még ott létező csoportok mit tettek hozzá az averziók fennmaradásához: a frontvonal mindkét-három-... oldalán vannak erre -- sokszor már automatikus -- magyarázatok, tényállítgatások...
@Comandante en Jefe:
és Európában (pontosabban az EU-ban) vannak egyáltalán normák?
vagy csupán törekvések, deklarációk?
TótaW: Azért Ficoval ne legyünk már ilyen engedékenyek. Ő is rendesen kijátssza a magyar kártyát, belénk rúgó kijelentései neki is voltak, azon túl, hogy Slotát hagyja ténykedni. Az én szememben Ő egy piti populista, aki kb. azzal nyerte meg a választást, hogy eltörölte a vizitdíjat. Átvett egy "mintaországot" és szépen learatta a babérokat (így nem túl nehéz népszerűnek lenni). Itt is érzek némi áthallást, ki-ki ízlése szerint gondolhat 1998-ra vagy 2002-re.
@Kristl: "Adatok értelmezése a cikkekben hozzávetőleg okés nekem is.
A végkövetkeztetései meg ideológiától fűtöttek."

Az hogy mindenki egyetértsen nem lehet cél (én sem értek sokmindennel egyet, ami ott szerepel), de hogy a minimum egy ilyen elemző-megoldáskereső megközelítés legyen, azt elvárom másoktól is.
@Ajtony: A "nyugati sajtó" pedig a régi kapcsolatain keresztül szerzi "szenzációs" értesüléseit.
Ezek az értesülések a helyi tudósítóiktól jönnek.Akiknek azért van még állásuk, mert muszáj egy tudósítót tartani ott ahol rasszista mészárlás folyik.A tudósítók meg tudják kiktől tudhatják meg hogy vészkorszak közeleg Magyarországon...
@Radio Silicon: Eliphas Levi Zahed - mint zsido misztikus! Ultimate LOL! Alphonse Louise Constant - francia XIX. századi misztikus, aki szín katolikus volt, ráadásul lelkésznek készült!

A zsidrákfalók barmok egytől-egyig - pontosan ugyanúgy, mint a Slota-féle barombrigád! Ugyanolyanok vagytok - semmi különbség nincsen az égadta egy világon. Nekünk volnának más nyelven beszélő nemzeti kisebbségeink olyan arányban, mint Szlovákiának - most a Jobbik szorgalmazna nyelvtörvényt! :D:D:D

@mavo: Nem róluk szól ez a cikk, valóban nem. :D:D:D

Árpi, ez a cikk kurva jó volt - sem elvenni nem kell belőle, sem hozzáadni, úgy tökéletes, ahogy van. (Hadd nyaljak most neked kicsit én is).
@forgó hangszóró:

Vannak. És van pl. bírósága is. Nem kell tőle feltétlenül a megváltást várni, de legalább egy próbát megér.
Nem az a baj, hogy nemzetieskedünk, hanem hogy minden stílus nélkül tesszük. Tanuljunk meg nagyvonalúak lenni, addig szart se ér az egész. Amíg minden magyarkodásunkból a félelem süt, meg a kóros önbizalomhiány ("Ne bántsd a magyart!" - például ez is milyen égő már), addig csak kiröhögtetjük magunkat.

Ki a faszt érdekel ez a szaros Slota, meg a nevetséges kisebbségi komplexusa? Ki az a hülye, aki komolyan foglalkozik egy ilyen idiótával? Oké, a szlovákiai magyaroknak van rá okuk, de nekem???

Ez a címeres vadbarom röfög valami hülyeséget, erre jönnek a magyar ökrök, és visszaröfögnek. Én meg ezt hallgassam. Minek? Mi a faszomnak kell foglalkozni ezzel a barommal? Nem látjátok, hogy erre gerjed? Valahányszor felháborodtok, ő annyiszor élvez rá a kibaszott szlovák nemzeti öntudatára. Pont úgy, mint a magyar társai a magyar öntudatukra, mikor a felvidéki szlovák megretten a Nagy-Magyarországtól. Hagyjátok már a picsába ezt a nyomorék Slotát, maximum röhögni érdemes rajta.
@Radio Silicon: "Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál. Köszi. Ja, viszont a doktorátusodhoz gratulálok, én is mindig olyan nagy ember akartam lenni, mint te.
@0x1D: "Pozsonyban tudtom szerint 20% alatt volt a szlovákok aránya Trianon előtt."

Akkor biztosan azt is tudod, hogy Erdélyben meg, amire szintén hivatkozol, húsz százalék alatt volt a magyarok száma. Jó, ettől függetlenül persze mienk kellene, hogy legyen Pozsony meg Brassó meg Nándorfehérvár is, csak ne a népesség megoszlásával bizonygassuk, mert abból összességében mi jövünk ki rosszul.
@mariaaa: "vagy hogy végre felébresszuk az emberekben az emberséget"

azt hogy kell?
@kajlov8: "Orbán Viktor nélkül nincs cikk, de ez ugye nem fóbia?"

te mondod? hat orban nelkul nincs elet sem! nem igaz?
többeknek:
a magyar embör azé iszik fermetet a szlovákoknál, mert ottan nincs unicum, ellenben a fermet sem megvetendő a kozel mellé, s történetesen az is előfordulhat a magyari embörrel, hogy totál matán, egymás nyakába borulva utálják egymást a surányi matyicásokkal. ennyit a történelmi hagyományokról.
@huba: hello, nem tudom mit nem értesz. az emberség szót? vagy mert nyelvtanilag nem hangzik a legszebben? gondolom a szot emberség ismered. nem utálom a másikat, probálok ránézni a másikra úgy hogy o is ugyanolyan ember mind én, tisztelem a másik ember életét.......gondolom nem kell bovebben kifejtenem. amiket itt olvasok el vagyok képedve. ha a magyarok így beszélnek a szlovákokrol akkor inkább el se olvasom mit írnak a szlovákok rólunk szlovákia magyarokrol. te valoszínuleg nem ismered az érzést hogy sehova se tartozol. Szlovákiában magyar vagy, Magyarországon meg szlovák. még ha magyarul is beszélsz. ja és sokszor csehek. tudod hányszor hallom Magyaroszágon még most is hogy megjottek a csehek? mindegy. a lényeg, hogy szornyu sok gyulolet van bennetek. akinek nem inge ne vegye magára. de amiket itt olvasok..... na látod ...itt nagyon hiányzik az a szo hogy emberség......
@huba: "hat orban nelkul nincs elet sem! nem igaz?"

Nincs bizony. Ő a mi megváltónk, a mi hőn szeretett vezérünk, aki megszabadít minket a kommunistáktól és elhozza a jólétet a magyar népnek. Nem lesz többé szegénység, bankárok, privatizálás, csak boldog emberek, sok pénz, büszke nemzeti állam és minden szomszédunk imádni fogja a magyar népet. Ő a jövőnk záloga, a pannon sztyeppék bölcse, aki megoldást tartogat minden bajunkra és fájdalmunkra immár húsz éve. Csak ez a tróger bolsevista nép nem akarja megkoronáztatni, mert a prolik és a nyugdíjasok egy része nem szereti a királyokat.
@mistinguett:

Igazad van. Én összeereszteném Slota vadbarmait a Krisztina kreténjeivel, aztán hadd hulljon a férgese. Totál nyugodt napjaink lennének utána. Érdekes azonban, hogy ezek a vonulgató bakancsos majmok nem mertek Romániában balhézni, vagy Szerbiában. Egyik helyről sem térnének vissza élve mindannyian, ezt ők is tudják, a kis gyáváim. Biztos, hogy itthon is összefosnák magukat, ha egy félkatonai szerb csapat megjelenne valamelyik gyűlésükön.
@mistinguett: Alapjáraton én is leszarnám, de ez a "teremtmény" fenn a hegyekben politikaformáló erő, aki beszól ennek a fasznak, az nem is igazi szlovák.
Sőt hiába elutasított még egy darabig kormányerő marad, mert Fico megnyeri a következő választást és más koalíciós partnere nem is lehet.Aki egyszer kezet ráz Slotával annak szaros lesz a keze, és ilyenekkel más nem igen parolázna
Ne izguljatok már annyira, még 80 év és megoldódik a magyarkérdés. Addigra a környező országokban a nemzeti alapú politizálás (mindegy hogy bal vagy jobboldali cukormázzal nyakonöntve) el fogja érni, hogy a kisebbségi magyar:
a) beolvad
b) emigrál Magyarországra vagy valami könnyebb megélhetést biztosító országba
Az, hogy a mindenkori magyar külpolitika elsősorban a Magyarországon bajba került haverok kádertemetőjeként üzemel és nem törődik túlzottan a határon túliakkal csak gyorsítani fogja ezt a folyamatot. Egy jó és aktív külpolitika legjobb esetben is csak mérsékelni tudná ezeket a kedvezőtlen hatásokat.
Békés határmódosítás soha a büdös életben nem lesz, területi autonómia is csak akkor, ha lesznek előtte magyar terrorista csoportok.
A válságos (mint a mostani) időkben a bűnbakkeresés mindig működni fog, akkor is működne ha egy darab cigány vagy zsidó nem élne Magyarországon. Bőven elég a lengyel példát megnézni, komoly antiszemita szólamokat hangoztatnak a radikális politikusaik annak ellenére, hogy a hatékony hitleri hadigépezet a helyi erők aktív közreműködésével a háború előtti zsidóság 99%-át elkergette vagy megsemmisítette.
@mistinguett:

Sajnos Magyarországon nem hemzsegnek a magas képzettséget igénylő melók. Főleg, mivel az MSZPSZDSZ ebbe a latinamerikai szintű állpotba lökte az országot.
@Radio Silicon:

"1. Trianon előtti magyarországi nemzetiségi politika az akkor Európa élvonalába tartozott."
Hát igen. Nem lehet mindenkinek matematikából is meg történelemből is eccerre doktorija. Bár ha az akkori élvonalat a mai Fico-Slota élvonalként definiáljuk, akkor lehet benne valami.

"2. A zsidók meg egy tényleg elbaszott nép, ahogy azt a zsidó misztikus Eliphas Levi is megírta, egy komoly átok űl rajtuk. Én igazából sajnálom őket."
Eleinte töprengtem, hogy kicsi vagy nagy az a doktori. Ezután a kristálytiszta logikai levezetés után kizárólag a nagyra szavaznék.

"3. Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban, és jól elvagyok velük. A mérvadó Jobbikosok nem elvakult zsidógyűlölők, csak egyszerűen jobb receptjük van az ország felvirágoztatására, mint az MSZPSZDSZ-nek."
Régen volt egy kabarétréfa, Varjak a vetésen címmel. Abban szerepelt az a mondat, hogy varrjon a rosseb (ott is a két r meg az egy r összetévesztéséről volt szó, ahogy itt az első mondat elején). Nehéz lehet azt a zsidóhemzsegést elviselni, nagyon nehéz, de akkor se varrok. Egyébként a komcsiknak is volt egy jó receptjük akkoriban, elvették a zsidóktól a bankokat, a Jobbiké is valami hasonló lehet az ország felvirágoztatására. Anélkül, hogy gyűlölnék a zsidókat, of course.

"4. Ezért az írásért pénzt is kaptál Árpi? Csak mert nem ér egy fabatkát se."
A rizikó analizáltatott, értéke pénzben ki lett fejezve. Egyébként a mostani pimpf kis világválság oka, hogy nehányan rosszul analizálták. A rizikót. Van ez így.
Náculás szempontjából nem kicsit volt érdekes hír néhány napja, miszerint Bernie Ecclestone a Forma-1 78 éves, milliárdos főnöke a The Timesnak adott interjút, melyben többek között erősen bírálta a brit demokráciát, Adolf Hitlert és Szaddam Husszeint "dicsőítette".

Többek közt ezt mondja:
[i]"A Nyugat hibázott, mikor megbuktatta Szaddam Husszeint, ő volt az egyetlen, aki képes volt Irakot irányítani. Hibáztunk Afganisztánban a tálibokkal is, olyan országokba vonulunk be, melyek kultúráját nem ismerjük. Az amerikaiak Boszniáról azt hitték, egy város Miamiban. Afrikában éheznek az emberek, de mi olyan dolgokba avatkozunk, melyekbe nem szabadna."[/i]

A továbbiakról itt:
sportgeza.hu/forma1/2009/07/05/hitler_el_tudta_intezni_a_dolgokat/
@Radio Silicon:

"Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

"Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál."

Így van Radio Silicon! Szavazz Londonban, mégpedig a Jobbik szövetségesére a hitlerista, antiszemita Sir Oswald Mosley által alapított BNP-re és utána dicsekedj el vele ugyanott, ne sunnyogj!

kirkunity.blogspot.com/
@Radio Silicon:

"Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

"Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál."

Így van Radio Silicon! Szavazz Londonban, mégpedig a Jobbik szövetségesére a hitlerista, antiszemita Sir Oswald Mosley által alapított BNP-re és utána dicsekedj el vele ugyanott, ne sunnyogj!

kirkunity.blogspot.com/
@Radio Silicon:

"Arra varj gombot, hogy én is Jobbik szavazó vagyok, pedig doktori címem van matematikából, Londonban vezetek egy rizikóanalizáló csoportot egy zsidóktól hemzsegő bankban"

"Akkor legyél szíves Londonban szavazni, és nem külföldről szétszarni az országot, ami elhagytál."

Így van Radio Silicon! Szavazz Londonban, mégpedig a Jobbik szövetségesére a hitlerista, antiszemita Sir Oswald Mosley által alapított BNP-re és utána dicsekedj el vele ugyanott, ne sunnyogj!

kirkunity.blogspot.com/

(amennyiben kétszer ment el a kommentem, szíveskedjék az egyiket törölni)
Megszüntették a nyomozást
az UD Zrt. ügyében
Bűncselekmény hiányában megszűnt az eljárás az adatgyűjtési ügyben elhíresült cég ellen.
-

Mit szólsz Árpi? te is hisztiztél anno, hogy a gonosz patás orbán árnyék titkosszolgáatot épít :D
Valahogy nem érzem az "erőt" ebben a cikkben.
Valami ködös elméleten alapul, már hogy vannak a büdös bunkók, akik nyelvtörvényt hoznak és ők olyanok mint az itthoni gárdisták, és akkor csúnya az egész ország, ha így van. Mert ugyebár így van.
Én meg csak azt látom, elfogyott a kakaó, kiábrándult a nem közvetlenül lekenyerezett al-káderek tömege, nem látnak perspektívát a "melegfesztivál+újrareform+kilopom_a_szemed" politikai programokban.
Na és akkor írjunk már valamit, kimegyünk a spájzba keresünk penészes gárdistát meg rothadt slotát és csámcsogunk rajta...
@timyyy!:

"Egyébként meg Slota első felesége magyar volt, ez pedig szerintem a szerencsétlen minden nyomorára választ ad."

lol !-)
@Radio Silicon:
Mi közöd hozzá, hogy TWÁ miért kap pénzt?
@mistinguett:
Mi az, hogy a mienk lehetne? Neked földbirtokod van ott?
Erdély akkor volt boldog, amikor önálló fejedelemség volt.
Tájékozódás végett kezembe vettem Vass Albert "Tizenhárom almafa" c. lányregényét.
Képzeljétek, a főszerepló furfangos székely egészen jól kijött a ronda románokkal, de sajnos, jöttek a magyarok, és azoknál jobban már csak a németeket utálta. Lényeg, hogy mind a három náció kivágta néhány almafáját, adminisztratív okok miatt. Végül mindnek csak a csonkja maradt meg, no de majd kihajtanak.
Vass Albert nem irodalom, de azért legalább egy könyvét kötelező elolvasni. Ha utálod, fogd meg szemöldökcsipesszel és mossál kezet utána.
Ja, és Szlovákiában sem volt a családomnak földbirtoka, most meg vonaton nem venni észre, hogy hol van a határállomás. Slota menjen a retekbe, mi meg inkább Európába. Persze, az anyanyelvét senkitől sem kellene elvenni, mert azzal a kultúra egy szelete is elvész - dehát ez közhely.
@antiblogger:
"Nekem az egyetlen problémám hogy miért ők vezetik az itthoni vélemény formáló médiumok nagy részét? Mi ennek az oka?"
Talán az, hogy nagy részük szabatosan ír magyarul, érti a szakmát, és ezt szereti csinálni. Még nem hallottam olyat, hogy valakit azért túrtak ki egy szerkesztőségből, mert zen buddhista volt, vagy ópravoszláv, hacsak nem akarta hittérítésre használni a sport-rovatot.
Egyébként történelmi okokat is tudnék sorolni - pl. hogy hosszú évszázadokig nem vásárolhatott Magyarországon földbirtokot, így nem alakultak ki paraszt-hagyományai, viszont vagy kereskedő lett, vagy értelmiségi.
Izráelben viszont pocsék kereskedők, de zseniális földművesek, és remek katonák - hja, kérem, ott az a trendi.
Szlovákia abból a szempontból szerencsésebb, hogy ott a reformok okozta társadalmi dühöt lehetett a magyarellenességbe kanalizálni, míg nálunk úgy igazán nincs kit ütni, ha leépítik az államszocializmusból visszamaradt juttatásokat, vagy bevezetik a vizitdíjat. Baló György autója nem elég. Kit üssünk meg? Levente Pétert? Vagy lehet, hogy nálunk cigányozó miniszterek lesznek majd.
@mistinguett:

"Erdélyben meg, amire szintén hivatkozol, húsz százalék alatt volt a magyarok száma."

Ennek nézz utána, mert nem pontos az infód, pláne ha az 1920-as évet vesszük. De ma már más van. És abban meg meg igazad van, ma a mai helyzettel kell foglalkozni, különös tekintettel a jövőre, no meg az ottlakókra.
Ez utóbbit persze a blogodból szűrtem le:-)
@anyátok:
"Téma" van, megint "téma" van.
Nem hinném hogy valaki attól "jó zsidó", ha mártiromságra adva a fejét blogokban provokál álneveken, majd reagál is a saját bejegyzéseire.
Kavarva a szart (maga körül).
Az emberek agyát, bármilyen meglepő, még mindig nem öntötte el a sárga epe, nem akarnak zsidókat öldösni.
Idióta provokációk ellenére sem.
Nem vezessen már minden téma ide!
Elmebaj ha valaki állandóan ezt a nótát fújja.

Őszintén szólva, a Dohány utcai incidenssel kapcsolatban is szkeptikus vagyok...
@0x1D:
"Pl a szlovákok esetén a teljes alsó határvonal és főleg Pozsony, mely jelenleg a fővárosuk. Pozsonyban tudtom szerint 20% alatt volt a szlovákok aránya Trianon előtt."

Szerintem tévedni tetszik. Pozsony inkább német és szlovák nemzetiségű volt a középkorban. Azért lett főváros egy időben, mert Mohácstól az volt a legészakibb város a duna mentén. Az egyetlen jelentős szempont a törököktől való távolsága volt, és nem a húde magyarsága.
@anyátok:

"Izráelben viszont pocsék kereskedők, de zseniális földművesek, és remek katonák - hja, kérem, ott az a trendi."
Anyaaa!?
Mitől lennének pocsék kereskedők?
Hirtelenjében nem tudom, hogy magyarországi ékszer- és virágimport hány százaléka származik Izraelből. (a vízágyút hagyjuk!:-)Mindenesetre nem kevés.
Továbbá nem nehéz zseniális földműves és remek katona benyomását kelteni ott, ahol és akiknek az USA grátisz dollármilliárdokat és hadászati csúcstechnológiát biztosít. A palesztínok ugyan zavaró tényezők abban a képletben, amelyben Közel-Keleten szokásos kiszámolni a demokráciát, de talán csak megtalálják a megoldóképletet, amely kölcsönösen kielégíti a feleket és az egyenlet két oldala azonosságot mutat.
@Doktor Kotász:
Tévedésben tetszik lenni. Pozsony magyar város volt a középkorban és muhi utáni betelepülők zöme még be is olvadt a magyar tömbbe. Még a legkedvezőbb (szlovákok számára) etnikai becslésű térképen is a Pozsonyi vonal a várossal egyetemben döntően magyarlaktaként szerepel.
A mohácsi vész utáni betelepülések tolták el az ország etnikai arányait ennyire.
(Függetlenül attól hogy mennyire divatos hiba a jelenlegi állapotokat visszavetíteni a múltba.)
Emellett nem véletlen volt a minimális követelésben benne később Kassával és Nyitrával egyetemben trianon után.
Azt meg meg sem merem említeni hogy a szász és sváb lakosság nem szláv, akkor se ha s-el kezdődik a nevük. :]

Etnika dolgokról csak annyit, hogy tudtommal a szepességet mo.n először a kabarok lakták be így azaz északi terület is, "magyarlakta volt" függetlenül attól hogy trianonra már egységes lengyel-szlovák képet mutatott.
@mavo: Pontosan. Okkal, de nem JOGGAL, mert ugyan zsidók, de nem "A" zsidók. Én speciel pont ezért nem szoktam soha "mocskoszsidózni".
Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy ezen etnikum számos prominensei (Kohn Béla, Rosenfeld Mátyás, szdsz,stb.) hogy-hogy nem, feltűnő hungarofóbiában szenvednek - ami önmagában még nem is lenne olyan túlságosan nagy probléma, ha ez nem jelenne meg a különböző destruktív tevékenységeikben. Sajnálatos, hogy nem maradt meg szinte semmi a dualizmus korabeli, de még a két VH között is létező magyarországi polgári/konzervatív zsidóságból - de ez hosszú történet.

A lényeg, amit mondani akartam az, hogy amíg a magyarországi zsidózásnak van némi REÁLIS alapja, addig a szlovák soviniszták magyarellenességének nincs.

(ugyanígy a cigányozással is csak fals logikával lehet összemosni a tótok magyarfóbiáját, ugyanis a legkevésbé sem jellemző felvidéki nemzettársainkra az, ami a magyarországi roma etnikum tevékeny számú képviselőjére annál inkább, és ami miatt sokunk ellenszenvvel viseltet irántuk...)
@ZOLDMANO: De csak azért tetszik szkeptikusnak lenni, mert egy zsidót vertek. Ugyanígy szkeptikusak a cigányveréseknél, -öléseknél.

Akkor bezzeg senki nem volt ezen az oldalon szkeptikus, amikor megerőszakoltak és megöltek egy fehér magyar kislányt. Akkor bezzeg mindenki tudni vélte az elkövető etnikai hovatartozását. Sőt - még miután meglett a sápadtarcú elkövető -, akkor is tudni vélték, hogy "nem követhette el egyedül a tettét", hogy "bűnbak a valódi elkövetők helyett", hogy "nincsenek is valódi bizonyítékok ellene, hanem úgy verték ki belőle a vallomását".

Akkor sem lenne itt senki szkeptikus, amikor Szlovákiában vernének meg egy magyart. Mindenki biztos volna benne, hogy egy magyart Szlovákiában csakis egy ... verhet meg.

Szánalmas.

Tessenek Gordon Alportot olvasni.
@ZOLDMANO: De csak azért tetszik szkeptikusnak lenni, mert egy zsidót vertek.

Ugyanígy szkeptikusak lennének ezen az oldalon, ha cigányverésről, -ölésről volna szó. Vagy dehogy is volnának szkeptikusak: biztosak lennének benne, hogy az elkövető is rézbőrű.

Amikor arról van szó, hogy egy fehér magyar kislányt megerőszakoltak és megöltek - akkor ezen az oldalon persze senki sem "szkeptikus". Mindenki tudni véli az elkövető etnikai hovatartozását - sőt, ha megkerül a valódi sápadtarcú elkövető, akkor is tudni vélik, hogy nem követhette el egyedül. Vagy nincs is ellene bizonyíték, bemártották, bűnbak, úgy verték ki belőle a vallomását, stb.

Szánalmas. Tessenek Gordon Alportot olvasni. És megjegyezni, amit írt.
Mádly Zsolt egy mikrofonnal betörte szocialista képviselőtársának az orrát.

nol.hu/belfold/20090709-verre_ment_a_politikai_harc_foton

A Népszabadság nem volt eléggé tökös. Én a helyükben ezt a címet adtam volna a cikknek: "A jövő elkezdődött".
Michael Gahler, a Német Kereszténydemokrata Unió képviselője tökösen nyilatkozott:
az új törvény nem felel meg az európai normáknak, és a kisebbségi nyelvek hátrányos megkülönböztetéséhez vezet. Az új törvény alapján a kisebbségi nyelv használata akár bűncselekménynek is minősülhet, de mindenképpen abszurd helyzeteket eredményez. Például egy kizárólag magyar anyanyelvűeknek tartott kulturális rendezvényt is csak szlovákul lehetne megnyitni.

Robert Fico célzása a Duna túlsó partjáról fenyegető veszélyekre példa nélküli, és azt jelzi, hogy „Fico úr és az általa vezetett kormány mentális és politikai értelemben még nem érkezett meg Európába” - hangsúlyozta az Európai Parlament külügyi bizottságának alelnöke is.

Csak az a baj, h számít-e ez vkinek is?
Hová hallatszik el ez a hang?
Mert ha még a szlovák ellenzék mást gondolna, akkor hivatkozva erre a nyilatkozatra, ekézhetné ficóékat, de a szlovák ellenzék sem különb. Túl sok nekik az a közel 10%-os kisebbség ahhoz, h kihagyhassák a politikai óvoda homokozójából.

Az Európai Unióról meg egyre inkább kiderül, h egy vízfejű fasz emberjogi kérdésekben. Bezzeg, ha az uborka vagy a paradicsom szabványméretéről van szó, vagy a moslék malac általi etetéséről, akkor kurvára tudják osztani az észt.
Gratula.

Ps.:
Szándékosan nem térek ki a poszt áthallásaira, ami vmivel kevésbé erőltetett, mint a múltkori buzivonulás vs. gárdademonstráció, de azt azért furcsállom, és történelmietlennek tartom, h 160 évvel ezelőtti értékrendet hasonlítunk össze maival. A maga korában kell megtenni az összehasonlítást.

Ma, Magyarországon jóval rendezettebb a kisebbságek helyzete, mint szlovákiában. A magyar kormányban nincs, és nem is lesz soviniszta, fasiszta, félnáci erő, mint slotáék.
@ugocsanoncoronat:

én láttam. melyik típusra teccik gondolni?
@dr. Sigmund Fraud:

sztem ez a kiépített beteg Kossuth kultuszból ered és a torz államszemléletünkből.
Hallom, az EU nem nagyon akaródzik rámozdulni a szlovák nyelvtörvényre, ami amúgy a legnyilvánvalóbb lábbal tiprása az európai normáknak. Persze van több magyarázat: A franciák eleve nem akarnak hallani olyan kifejezést, hogy „nemzeti kisebbség”, állítólag törlik is a szótárból. A németekkel is törököt fogtunk, stb.

Ez mind érthető, és akár próbálkozhatunk IS tovább tisztázni: Mi a különbség a történelmi, őshonos kisebbségek és a migránsok, bevándorlók között: Előbbinek abban kéne segíteni, hogy kultúrális örökségét megőrizze, utóbbinak abban, hogy beilleszkedhessen. Vagy esetleg hátra is dőlhetnénk azzal, hogy „mi megtettünk mindent”. Gyanítom azonban, hogy ennek az európai közönynek van mégegy faktora, amivel nem merünk, nem akarunk szembenézni.

Magyarországnak a rendszerváltás során, és egy darabig utána is, komoly presztízse volt. Kezdtük a „gulyáskommunizmussal”, ami egyfajta „profitorientált szocializmust” jelentett. Nem volt elhanyagolható a magyar külpolitika, melynek elismertsége pont húzs éve, ahatárnyitásnál csúcsosodott. Aztán jött a példamutató, békés rendszerváltás, majd némi tökölődés után a Bokros-csomag.

Az elkövetkezendő években szívós, kemény munkával, de sikeresen dolgoztuk le minden előnyünket: 1998-tól az állami szintre emelt tökös-mákos szomszédsági politika megütközést keltett, a szélsőjobboldal (bocsánat: a nemzeti radikalizmus) parlamentbe jutásával együtt, mely nyilvánvaló háttér-együttműködést is feltételezett az akkori kormányzattal. Aztán jött a szavazat-újraszámlálási káosz, aztán a sokéves gazdaságpolitikai elkúrás... 2006-ig két vonatkozásban sikerült megőrizni Magyarországnak az ázsióját külföldön: Szinte az egyetlen káeurópai ország maradt, ahol nem volt még előrehozott választás, ami egyfajta politika stabilitás, kiszámíthatóságot jelent. Másrészt továbbra is, minden probléma ellenére is, Magyarország és Budapest maradt káeurópában a „béke szigete”. Nos, ezt 2006. őszén sikerült kiszivárogtatással, hatósági tökléssel meg komoly ellenzéki támogatással a visszájára fordítani. Azóta Magyarország újra a hőzöngő forradalmi fészek, csak hát egészen más színezetben, mint ötven évvel korábban. És ami ebből kifejlődött: A fekete-egyenruhás Cirmoscica pszeudo-náci gárda, mely a Magyar Igazság érdekében még Szlovákiába is elmegy koszorúzni, megünnepelni ott, helyben annak az évfordulóját, hogy Szlovákia területeket vesztett Magyarország javára, a náci Németország szárnyai alatt.

Nos, ha én ajrópai politikus lennék valahonnan a Lajtán túlról, és hallanék a magyarok meg a szlovákok közötti nemzetiségi konfliktusról, biztos eszembe jutnának a fentiek. Meg az is, hogy Szlovákia, bár valóban kormányzati tényező egy elfogadhatatlan retorikájú törpepárt, azért gazdaságilag-politikailag sokkal stabilabb (hála az ottani ellenzék realitás-érzékének), az euró-övezet tagja, komoly befektetési célpont, és Slota ide vagy oda, a szlovák kommandósok válogatás nélkül verik a magyar és a szlovák nácikat. Azaz: Előbb a szlovákokat (Dunaszerdahely), hogy utána legyen erkölcsi alapjuk a magyar nácikkal szembeni brutalitáshoz.

Tehát szerintem Európa közönye nem kizárólag a saját érdekeiknek szól, hanem nekünk, Magyaroknak meg nekik, Szlovákoknak is. A magyarok nemzetiségi kérdésben hiteltelenek lettek, szemben a ’90-es évek elejével, de visszaidézve a Trianon-körüli hangulatot. „Ezek ot káeurópában mindig is acsarkodtak. Nem lehet igazságot tenni. Itt is nácik, ott is nácik, a darázsfészekbe inkább ne nyúlkáljunk bele, nem is igazán értjük, mi a baja a szlovákoknak a magyar nyelvvel, de biztos van rá okuk, a magyarok meg csak hőzöngjenek szokásuk szerint, majd csak lecsillapodnak.”

Ehhez kommentárként már csak annyit fűznék, Szlovákia kapcsán is: Egy ország megítélésébe nem csak a kormány teljesítménye-elkúrása számít, hanem az ellenzék viselkedése, együttműködési készsége, konstruktivitása – valamint viszonya a szélsőségekhez. Meg persze a mindenkori (múlt, jelen, jövő) kormány külpolitikája, szomszédsági rtorikája is.

Ebbe a bőnadrágba kell együtt belebújnia minden felelős politikai tényezőnek, mert egyedül nem megy. Persze, van még ennél lejjeb is, minden vonatkozásban: Lehet elérni még a jelenleginél is rosszabb megítélést, megalázottabb helyzetet. Csak utánozni kell 2010. után a Fico-Slota koalát, kiegészítve gazdaságpolitikai populizmussal, belpolitikai háborúval, és világpolitikai tökösmákossággal. Van még néhány kérdés, amiben elveszíthetjük hitelünket.

Hajrá Magyarország, Szebb jövőt, Magyarok!
@jaegtoer:
"Mitől lennének pocsék kereskedők?"

Hogy mitől, azt nem tudom, de tény, hogy majdnem olyan jól bánnak a vásárlóval, mint a Tescósok.
A multik üzletkötői, persze, profik. De a sarki kisboltok rémesek voltak.
@pipacsaripacspapucs: "A franciák eleve nem akarnak hallani olyan kifejezést, hogy „nemzeti kisebbség”, állítólag törlik is a szótárból" Ez pontosan így van. Franciaországban semmilyen hivatalos dokumentumban nem szerepelhet, hogy bárki bármilyen kisebbség lenne. Francia. Pont. Ez egyrészt fasza, mert azt sugallja, hogy nem számít, ki a hetediziglen született francia, és ki nem, másrészt nem annyira fasza, mert megnehezíti bizonyos problémák kezelését. Ott ez a döntés született, lehet támadni meg védeni is, de szerintem nem az a lényeg, hogy mit minek hívunk.
@Doktor Kotász: ...No meg Bécshez való közelsége okán...
@amergin:
T: margarin, ez fááááájjjj!
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: Azért arra baromira kiváncsi leszek, hogy ha a Fidesznek önmagában nem lesz kétharmada, a Jobbikkal viszont lenne, akkor milyen kétharmados törvényeket visznek majd át a parlamenten; (vö. még: 1998-2002: "Az ellenzék úgy szavaz, ahogy akar").

Azt a kérdést fel sem merem tenni, hogy mi lenne akkor, ha ne adj Isten a Fidesznek nem lenne meg egyedül az abszolút többsége - kiket választanának: a Jobbikot vagy, khm... az elkúrókat. Vagy esetleg kisebbségi kormányzás vagy új választások. De ez utóbbiak valószínűtlenek.
.


Tóta W. Árpád

"a világ maradéka beszámíthatatlan büdös bunkóként azonosítsa őket, általuk az egész nemzetet"

Ez nem túl européer megközelítés. Jörg Haideren is könnyen túllépett a világ, és ma már ilyesmin meglepődni vicc.
A gazdasági szalonképesség mindent überel!
Szlovákia esetében ez az egyik legolcsóbb európai munkabért, elfogadható törvényi szabályozást, tehát rendet jelent. Sok-sok összeszerelőüzemmel, egyre kevesebb pénzből vegetáló oktatással. Lényeg hogy a szlovák kormány nem aggódik, az összeszerelésből állítólag hosszú távon is jól megtalálják majd a számításukat a kedves szavazók.

A Jobbik eredményeihez gratulálok!
Örülnék, ha a Gárda folytatná a harcot, a közbiztonság nagy kincs, amire jó ha többen is vigyáznak. Nem hatékony elképzelés -főleg ilyen válságos időkben- arról álmodozni, hogy több pénzt, több erőforrást allokáljanak a rendőrségnek. Amit persze adóforintokból, népnyúzással fizettetnek meg, tovább erodálva versenyképességünket. Ennél sokkal józanabb lenne a Gárdához hasonló civil kezdeményezéssel erősíteni. Mivel a legtöbb civil mozgalom már csírájában meghal, ezért a Gárda (mint példamutató kivétel) különösen értékes eredmény lehetne az egész ország számára, de a jelenlegi rezsim ezt sajnos nem támogatja.
Félő hogy a Fidesz sem fogja.


.
Ezt kapjátok ki, arcok!

Fél év eltiltást kapott a Nemzetközi Férfi Teniszszövetségtől (ATP) egy 19 éves ausztrál teniszező, mert rasszista megjegyzést tett ellenfelére egy tornán.

A korábbi junior ausztrál bajnok, Brydan Kleinnek emellett 10 ezer dollár pénzbüntetést kell megfizetnie és részt kell vennie egy terápián is.

Brydan Klein még júniusban, egy angliai nemzetközi tornán tett megjegyzést ellenfelére, a dél-afrikai Raven Klaasen-ra.

* * * A fiatal ausztrál _kaffernak_ nevezte a színesbőrű teniszezőt. * * *

---------

LOL, bazzeg, a rasszista sértés: kaffer.
10.000 dolcsi, fél év eltiltás, nevelőtábor....
De tényleg, ez lesz nálunk is???
@amergin:

Sztem a következő választásnak féle végeredménye lehet:
1. Győz a Fidesz 50%+1 képviselő feletti eredménnyel, és még a Jobbikkal együtt sem lesz 2/3;

2. Győz a Fidesz, és csakis a Jobbikkal van meg a 2/3, de azzal együtt megvan;

3. Jobbik nélkül is megvan a 2/3.

Mivel az 1. kevéssé valószínű, a 2. meg nagyon nem lenne jó, ezért mindenki szavazzon a Fideszre, h egyedül legyen meg orbánéknak a 2/3!
@amergin:

"A jövő elkezdődött" ! (hmm)

video.mon.hu/video/44042/nagy-magyarorszag-polos-lanyt-vertek-meg-

„Itt nem magyar-cigány konfliktus áll a háttérben, de látensen ez is tetten érhető” „Az iskola a demokrácia gyakorlóterepe” – idézett egy kutatót a polgármester, majd elmondta: szerinte az eset azt jelzi, hogy Magyarországon ma ilyen a demokrácia.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Ne haragudj meg, jogosan büntették meg!
Először is, egy teniszező az valami példakép féle, nem fogadható el ilyen megnyilvánulás.
Továbbá, ha ausztrál őslakos volt akire megjegyzést tett, akkor gondold már végig: az a föld az övék volt, a fehérek akik ott élnek, többségükben betelepített fegyencek leszármazottjai. Hogy jön egy fegyencgyerek ahhoz, hogy kafferorozzon?
Ugyanúgy igaz ez, ha (afrikai) négerre mondta ugyanezt.
Azonban, ha a mi kis magyarországi 1M létszámú kissebbségünkre gondolok, akkor jelzőket sem találok...
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Szia malacka!
A kaffer az egyik legdurvább etnikai típusú sértés angol nyelvterületen. Még a búr időkből való, eleinte hitetlent jelentett, aztán szépen átalakult _niggerezéssé_. Az apartheidnek meg vége, szóval irány az a terápia Mr. Klein!

Egyszóval itt nem az Attenborough-féle Kaffer bivalyról van szó, mer' az meg nekem tesó, ugye. :)
@Seqoia (ex hoggrip):
Ola!
"Örülnék, ha a Gárda folytatná a harcot, a közbiztonság nagy kincs"

Tényleg világítsa már meg valaki nekem, hogy a kettő között (Gárda, közbiztonság) milyen összefüggést kell értenünk? Illetve a hogyanra méginkább kiváncsi lennék. Köszönöm.
@tulok ex betonputtó:

Hát esztet nem tudtam.:o)) THX

Akkor valóban durva volt a csávó, az meg télleg nem a teniszpályára való.... hanem a focira;-))

Máskülönben ezért hülyeség a PC, mert simán csinálhatsz egy szóból sértő szót, csak soxor kell alkalmazni adekvátan és megfelelő hangsúllyal, máris hozzákapcsoltad a pejoratív tartalmat.

Üdv.
@amergin: ha jól sejtem gordon w. allport-ra gondoltál 2L-lel. the naure of prejudice (a comprehensive and penetrating study of the origin and nature of prejudice) (1954) / Az előítélet (1977 és 1999 Budapest, Osiris kiadó).
szívesen olvasnám, ha hozzáférhető lenne. ahhoz képest, hogy állítólag ez volt a legnagyobb hatású műve, még a neten is alig levadászható - no nem a szöveg, csak a borító képe. tudsz esetleg egy eladó példányt?

ON: rég esett meg már velem, hogy a kommnetek gondolatébresztőbbek (és szórakoztatóbbak is) voltak, mint árpi cikke. kezd visszatérni az emberiségbe (magyarságba) vetett hitem.

miért van az, hogy kétféle véleményt olvasok mindenütt a magyarországi szélsőjobbikkal kapcsolatban: 1)"a cigányok ellopják az uborkát, ezért a cigányokat rendre kéne tanítani, mindet, tisztelet a kivételnek, de azok nem számítanak, mindet jól a helyére kell rakni, és elvenni a gyerek után adott pénztámogatást, helyette adóengedménnyel támogatni" - ez eddig egy ostoba náci általánosítás plusz egy cseppet sem náci, hanem racionális gazdasági javaslat. 2) "az egy náci általánosítás, hogy a cigányok (kollektíven) bűnözők és ezért ne tegyen senki semmit, vagy esetleg szórjunk ki még egy kis pénzt ugyanolyan értelmetlenül, mint eddig továbbá nem lehet a most 6 gyereket nevelők munkanélküliekkel megcsinálni, hogy holnaptól se pénz s munka (ahogy eddig se volt mit dolgozni a zsákfaluban), ezért ne vezessük be a pénztámogatás helyett adókedvezmény elvét pl. jövő decemberi hatálybalépéssel az azután születő gyerekekre se, hanem a világ végéig buzdítsuk a nagycsaládos modellre a dolgozók pénzéből azokat, akik nem találnak munkát és ezért ráérnek nagycsaládot tartani." -ez meg ugye egy racionális ellenvélemény a buta rasszista általánosítással szemben, plusz egy gazdaságilag és jogilag is tarthatatlan buta érv, ami egyenesen vezet az államcsődbe.
miért nem lehet ezeket az összenőtt féligazságokat szétszedni és összerakni belőle egy értelmes egészet (amit nem fejtek ki, mert már így is elég hosszúra sikerült hozzászólás lett belőle, az értelmesebb és az etikusabb közös halmazok közös metszetére bízom a megfejtést.) vagy ilyen nincs is?
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
pedig az egyes a legvaloszinubb
ha nagy bajt latnak, a szocik elmennek szevazni
nekik meg a 2/3 nagy baj
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
gyere ki amerikaba
mondjuk feketesegguzzel le valakit/ niggert mar le sem merek irni/
10 perc es sitten vagy ha mas is hallja
par ora mulva kiengednek de mehetsz a birosagra
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: de a 2-es pontodat további két részre lehet bontani:
2. A) a Jobbikkal lesz meg a 2/3, koalícióban
2. B) a Jobbikkal lesz meg a 2/3, fontosabb szavazásoknál, külső támogatással

ezen két lehetőség között is óriási különbség van
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: erre nem is lehet mit mondani, szánalom...
viszont ezzel kapcsolatban felmnerült bennem, hogy miért csak az etnikai alapú sértéseket veszik ennyire komolyan
pl. a Bundesligában elég komoly büntetésre számíthatnak azok a klubok, amelyeknek a szurkolói rasszista megnyilvánulást tesznek, pl. "huhognak" az ellenfél fekete játékosát a majomhoz hasonlítva ezzel
csakhogy nem is egyszer volt példa rá, hogy a Oliver Kahnt, a Bayern kapusát is huhogva gúnyolták (amúgy Kahn mozgását/habitusát ismerve nagyon ült a poén :)), sőt, még banánt is dobtak be neki - a szövetség viszont nem tett semmit.
Akkor hogy is van ez? A fehér Oliver Kahn érzékenysége nem számít, csak a fekete Okebono Akechukwu-é ???
@ZOLDMANO: jaja, igaz, csak enyhe a büntetés,fel kellett volna akasztani!
Ma még csak kafferozgat a náczija, de ha nem fékezzük meg csírájában az ordas eszméjét, holnap már népírtani fog!
HITLER IS ÍGY KEZDTE!!!
A heti kötelező letudva, nem szólhat a főnök. A "hogyan írjunk semmit egy egész oldalon keresztül úgy, hogy közben azért burkoltan fasisztázunk" iskolapéldája. Köszönjük! Burkoltan, mert ugyan explicit módon északi szomszédaink a hunyók, de ne legyünk oly naivak, hogy azt hisszük, Árpika miattuk ragadott "tollat".
@sün!malac69 maszatoló:
"mindenki szavazzon a Fideszre, h egyedül legyen meg orbánéknak a 2/3!"

Máskor ne zabálj gombát, bár írásaidból kiindulva sokszor szerepel az asztalodon.
@Viktus: "Megszüntették a nyomozást..."

Szerinted ez mit jelent mo-on?
Nálunk még jogszolgáltatást sem képes adni a hatóság, nem hogy igazságszolgáltatást!
.


@tulok ex betonputtó:

"Tényleg világítsa már meg valaki nekem, hogy a kettő között (Gárda, közbiztonság) milyen összefüggést kell értenünk? Illetve a hogyanra méginkább kiváncsi lennék. Köszönöm."

Szevasz!
Készséggel elmagyarázom.
:)

Van egyszer az a régi találmány, hogy a lumpenek valamiért félnek az egyenruhától és ez jó.
Másodszor, pont ahogy a szervezett bűnözés jóval hatékonyabb a szervezetlennél, egy Gárda, mivel nagy számú szimpatizáns és tag alkotná, akik egymásra minden bajban számíthatnak, szintén hatékony eszköz a bűnmegelőzésben. Gondolj arra, hogy mivel többen "járőröznek" ezért jó eséllyel lesz sok tanú, ha balhét látnak. Az egybehangzó tanúvallomásokat pedig a bűnözők és ügyvédeik nagyon nem szeretik.
Harmadszor: Mari néni is jobban teszi, ha a szomszéd Gárdistának szól (aki ennek nagyon örül), amikor lopják az uborkát, mert mire a rendőr kiér, már csak a jegyzőkönyv felvételére lesz lehetőség, aminek sok haszna nincs. Ezt felismerve egyébként a kisebb súlyú bűncselekmények ma már nem részei a statisztikáknak. (Nincs feljelentés)
Ha Mari néni szimplán egy nem Gárdista szomszédjának szól, azzal csak azt éri el, hogy ketten hívják majd remegő kézzel a rendőrt. (ketten együtt is kevesen vannak még ahhoz hogy ne féljenek. Nem összemérhető azzal, amikor tömegek is készek segíteni.)
Negyedszer: A polgárőrségről a mainstream azt állapította meg, hogy jót tesz a közbinztonságnak.
Ha ezt elfogadod, akkor értelemszerűen már csak annyi a dolgod, hogy a Gárdát egy a polgárőrségnél (jóval) sikeresebb, szervezetnek tételezed fel, és megvan a mainstream legalizáció.
Arról már régebben írtam, hogy egy alapítvány (Gárdatagok sokasága) és egy őrző-védő kft. szimbiózisa jelentené nekik az elfogadható jogi keretet.


.
@kovácske: Az, két l-lel - csak a gépem kurva öreg, és az "l" betű is be van ragadva a billentyűzeten, és csak egy l-et adott nekem. Nem figyeltem, bocsesz.

Könyvtárban megvan, szerintem onlány antikváriumokban is érdemes próbálkozni. Megérne már egy újrakiadást.
A Magyar-Cigány bűnözésről:

Ahogy a Cigánybűnözés is jól körvonalazható, létezik Magyarbűnözés is. (legtipikusabb esete talán az adócsalás, amihez nyilván szükségeltetik némi munkavégzés is, hogy legyen miből csalni, ezért a cigányság nagy része ebből a körből kihullik. Aki viszont nem hullik ki, az úgyanúgy szereti a minimálbért, mint a magyar)
A Cigánybűnözést tehát úgy korrekt vizsgálni, hogy a hasonló helyzetűeket mérjük össze. Szegénységben élő munkanélkülit a másik szegény munkanélkülivel.
Az eredmény akkor lenne a cigányság számára kellemetlen, ha az derülne ki: A magyar szegény munkanélküli bűnözők aránya a nem bűnözőkhöz képest kisebb, mint a cigányoknál.
Természetesen minden olyan cigány (vagy nem cigány) kezdeményezést amely a Magyarbűnözést meggátolni, leleplezni igyekszik, maximálisan támogatok!
A Cigánygárda párhuzamos felvonulása például az MVM és BKV ellen sokunk szimpátiáját nyerné el.
Azt sajnos nem várhatjuk el egyik csoporttól sem, hogy maga ellen menjen, ezért összefogást csak egy másik összefogással, célirányosan lehetséges ellensúlyozni.
Jó példa erre a sajtó és a politikus bűnözők párharca. Mi szükség a sajtóra, amikor ott van nekünk a politikailag függetlennek titulált rendőrség, ügyészség, bíróság? Na mi?
A cigánybűnözés megszüntetésének egyik valóban jó módja lenne a cigányság anyagi helyzetének szintre hozása. (Ez megy már néhány évtizede segélyekkel, az eredmény minősíthetetlen.)
Ráadásul egy nagy baj is van ezzel, elég drága móka. A népesség közel 7%-a cigány, ennek 3/4-e munkanélküli.
Ha csak 20.000 Ft-ot számolsz egy fő etetésére (amitől még nem valósul meg az anyagi "felemelés"), az évente 130 mrd forint, és ez még csak létminimum, ennyit már most is simán megkapnak, tehát ennél jóval több pénz kell!
Van aztán még gond, ilyen például hogy cigánylakta vidéken, nincs értelme üzemet telepíteni, mert nem lehet feltölteni a létszámot, a dolgozók hamar ráunnak a mindennapos, fárasztó igénybevételre.
És ez még csak a jéghegy csúcsa. Az igazán elkeserítő a jövő. Létszámuk minden évben 2%-al nő, mikozben a nem cigány kb. ugyanennyivel fogy.
A már szerencsétlenül szocializált, de még fiatal cigányok, akik elvileg azért még változhatnának, valamiért megint csak nem partnerek a saját fejlődésükben.
Megoldás itt gyakorlatilag a születés utáni kiemelésük lenne a környezetükből. Hová? Kihez? Ja és nem is adnák.
Elég jól látszik, hogy a project kezd nagyon költséges lenni, mivel egyetlen járható útnak a pénz feneketlen kútba dobálása látszik.
Ennek legnagyobb vesztese pedig nem a cigányság lesz, nekik nem nagyon van lejjebb.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
"mindenki szavazzon a Fideszre, h egyedül legyen meg orbánéknak a 2/3!"

Örömmel olvastam a mai Indexben, hogy imádott Vezérünk szerint befellegzett a kétpártrenszernek.

Goethe erről így nyilatkozott:
"Semmi sem olyan visszataszító, mint a többség amely nem áll másból, mint néhány életerős vezérből, vagyis gazfickóból,akik minden helyzetet a maguk hasznára tudnak fordítani, a gyengékből, akik alkalmazkodnak hozzájuk, és a tömegből, amely utánuk totyog, miközben a leghaványabb sejtelme sincs arról, hogy mit is akar."

Hát ez a Goethe... hogy mit meg nem enges magának!
Előbbi Goethe-idézetem off volt, de nem tudtam ellenállni neki.
Egyébként TWÁ-nak most igaza van, ebben egyet kellene értenie minden mélyebb és kevésbbé mély magyarnak.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: "Mivel az 1. kevéssé valószínű, a 2. meg nagyon nem lenne jó, ezért mindenki szavazzon a Fideszre, h egyedül legyen meg orbánéknak a 2/3!"

hat malac, ezt viktor vem mondhatta volna szebben...
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

index.hu/belfold/2009/07/11/orban_szerint_befellegzett_a_ketpartrendszernek/

"Orbán szerint befellegzett a kétpártrendszernek"

ezt maskepp egypartrendszernek hivjak!
@Seqoia (ex hoggrip):

Aham, értem. Szóval azért kell gárda, hogy félelmet keltsen. Illetve akkor lenne hatékony a rendszer, ha minden Mari nénire jutna legalább két gárdatag. (Egy még ugye remeg.) Esetleg Mari néni a kapujára - a Vigyázz, harapós kutya! és a Riasztó a biztonsági szolgálathoz bekötve tábla mellé - kirakhatná a _Gárda jön hamar!_ feliratot is.

A kép tisztul, már csak pár dolog homályos:
Mi a túrót csinál(na) ez a gyorsvonuló kötelék Mari néni házában? (Már azon kívül, hogy személyleírást ad?) Körbeállhatja, megverheti, vagyon agyon is lőheti-e a _lumpent_?
Mari néni akkor is hívhatná a gárdát, ha néhány _lumpen_ a háza előtt beszélget az utcán?
Én - bár nem vagyok Mari néni - igénybe vehetem a gárda szolgáltatásait? Például, ha azt látom, hogy Mari néni adót csal, tehát tőlem lop. Ilyen esetekben hogyan kell eljárnia a gárdának?
Mi van akkor, ha egy gárdista maga csal adót. Ráhívom maga-magára, és köteles öntestét körbeállnia?

Végül komolyan elhisszük (elhiszed), hogy ez a waffen-ss - zenebohóc tagozat hatékonyan tud működni, illetve ennek elngedhetetlen eleme-e a Mocskos zsidó, büdös _lumpen_ szóösszetétel?
Mert a neighburhood watching-ot már feltalálták máshol, de ott nem feltétel a náculás.
@Puncilover: na, és a sajátunkat felsőfokon ismernők?
@wladyslawsky: "sőt, még banánt is dobtak be neki - a szövetség viszont nem tett semmit.
Akkor hogy is van ez? A fehér Oliver Kahn érzékenysége nem számít, csak a fekete Okebono Akechukwu-é ???"

Kahn érzékenysége? Ne röhögtess, inkább a magad érzékenységét látom az esetben, gondolom te is fehér vagy, hihihi...
Talán fekete közönség előtt igaz lehetne, amit felhoztál.
A zEU mit szól? Esetleg? Bántsa a szlovák nyelvtv. valakinek a fülét, szemét? Vagy agyilag most mindenki Barroso 2.0?

És ha a zEU no comment, akkor másokon - Európán kívül - mit reklamál? Mehet vissza szén és acélba, és akkor csak arról bszélünk.

Haider hatalomba lovagolásakor még volt vmi halvány kísérlet a zEUs orr felhúzására. Slota már nem verte le a lécet. Remélem, a szlovákok adják a következő (nyelvi) esélyegyenlőségi biztost! Mi meg a költségvetésit...
@tulok ex betonputtó:

"Szóval azért kell gárda, hogy félelmet keltsen."

Természetes, hogy a bűnöző fél, ha veszélyben érzi magát. Mondhatjuk erre azt is, hogy ez így nagyon nem jó, minek ijesztgetjük szegényt. Van elég baja.

"Illetve akkor lenne hatékony a rendszer, ha minden Mari nénire jutna legalább két gárdatag. (Egy még ugye remeg.)"

A legtöbb Mari nénire jutna. (Nem egyszerre kell mindenhol megjelenniük.)
Oszd el a rendőrség létszámát a népességgel! Parányi számot kapsz. (Egyébként a rendőr sem egyedül jár.)

"Mi a túrót csinál(na) ez a gyorsvonuló kötelék Mari néni házában? (Már azon kívül, hogy személyleírást ad?) Körbeállhatja, megverheti, vagyon agyon is lőheti-e a _lumpent_?"

Bőven elég ha megjelenik. Szerencsés esetben (lévén helyi lakosok) talán ismerik is az elkövetőt. Ha gyakran összefutnak, akkor előbb-utóbb egész biztosan ismerősként fognak rátekinteni.
Verésről nem lehet szó, hiszen az törvénybe ütközik. Ahogy a rendőrök mondják, menekülés közben azért eleshet.

"Mari néni akkor is hívhatná a gárdát, ha néhány _lumpen_ a háza előtt beszélget az utcán?"

Ha veszélyben érzi magát miért ne? Logikusan véggiggonolva valószínüleg telefonon arra lesz kérve, hogy amint beteszik a lábukat a házba, eresszen meg két újabb hívást, egyet a Gárdának, egyet a rendőrnek.
Dupla biztonság.

"Én - bár nem vagyok Mari néni - igénybe vehetem a gárda szolgáltatásait? Például, ha azt látom, hogy Mari néni adót csal, tehát tőlem lop. Ilyen esetekben hogyan kell eljárnia a gárdának?"

Gazdasági ügyekben lassú nyomozás van. (APEH)
Nincs sok értelme gyors, külső segítséget kérni.
Itt tehetsz bejelentést ilyen ügyekben, akár névtelenül is.

www.apeh.hu/kapcsolat/kozerd_090616.html

"Végül komolyan elhisszük (elhiszed), hogy ez a waffen-ss - zenebohóc tagozat hatékonyan tud működni, illetve ennek elngedhetetlen eleme-e a Mocskos zsidó, büdös _lumpen_ szóösszetétel?"

Miért ne működhetne hatékonyan, épp hogy igen jó esélyei vannak erre.

"Mert a neighburhood watching-ot már feltalálták máshol, de ott nem feltétel a náculás."

Ha tudod hatékonyan működtetni itthon is, akkor rajta! Az sem tilos.
Egyébként a náculás is egyfajta marketing, a félrevezetés ma már bevett munkamódszer, egyfajta piaci kihívás.
Miért ne használhatná a Gárda is?
Ne csak elméletben legyünk liberálisok!
@wladyslawsky: a hörrtévé, szokásához, lényegéhez és céljához hűen, természetesen hazudik. az "olasz gárda" = polgárőrség, pártmilíciához semmi köze.
orulunkvincent.blog.hu/2009/07/04/a_hirtv_es_az_olasz_nemzeti_garda
Érdemes az olasz gárdás link ( orulunkvincent.blog.hu/2009/07/04/a_hirtv_es_az_olasz_nemzeti_garda ) első hozzászólását is elolvasni, azt sajnos nem tudom hogy igaz-e, még az is lehet, hogy beépített HírTV-s:
:)

"A polgárőrségek, amik ezentúl legálisak Olaszországban - hihi "ronda" - nak nevezik olaszul, őrjáratot jelent - nem a cigányok ellen jönnek létre, hanem az elsősorban az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények megakadályozására. Olaszországban az illegális bevándorlók között vannak ugyan cigányok, de a többségük nem az.
És még egy. Olaszországi tudósítóm azt jelentette, hogy a rondák-ra azért van szükség, mert a rendőrség egyszerűen képtelen a bűn üldözésére, hiszen még benzinre sincs pénzük. Tetszik érteni? Olaszországban sincs..."
.


A Zsidókról

Ennek a csoportnak kár nekimenni, főleg Magyarországról. Marketing célokra mint írtam azért elég jó.
Többségük ugyanolyan munkás, mint a lakótelepi szomszédja, nem fogja érteni hogy mi lehet vele a baj, mikor sosem kap meghívót semmilyen páholyba.
Nem tehetnek ők arról, hogy a jelenlegi FED elnök (helikpoter Börni) zsidó, de még arról sem, hogy a sokat bírált Greenspan (az elődje) szintén zsidó. Ráadásul Greenspan magyar zsidó család sarja. A Jobbik úgysem tud velük mit kezdeni, jobb a békesség.

Ugyanakkor érdekes, hogy egyesek miért büntethetik például a holocausttagadást.
Ismert tény, hogy a plutokrácia több ma is emlegetett ikonja zsidó. (De pl. a jó eszű JP Morgan úgy rémlik nem zsidó volt)
Joggal alakult ki sok emberben az a kép, hogy őt gyakran félretájékoztatják, ha fontos kérdésekről van szó.
Az 1907-es bankválság sem arról volt híres, hogy korrekt lett volna a tájékoztatás.
Miért ne élhetne valaki a gyanúperrel, hogy mind a holdraszállás, mind a holocaust esetében ha nem is egészében, de több részletben át van verve. Főleg ha megnézi az Apollo 11-es landolásáról készült videot és az LM lábairól készült fotókat a landolás után. (A holdraszállás téma érdekes poszt lehetne.)
Ettől még nem biztos hogy jól sejti, de miért kell ezért megbüntetni?


.
Seqoia: "Van egyszer az a régi találmány, hogy a lumpenek valamiért félnek az egyenruhától és ez jó."

Hát itt az utcánkban a lumpenek (a NEM cigány lumpenek) egyáltalán nem félnek, sőt, a Rendőrség épülete előtt isznak és verekednek minden nap (reggel 6:00-22:00-ig, addig van nyitva a kisbolt).

"A polgárőrségről a mainstream azt állapította meg, hogy jót tesz a közbinztonságnak."

A Polgárőrség nem rasszista csoport, jogai és kötelességei vannak, hiteles fenntartója, stb. Nem Párt-csürhe.

"...ahogy a szervezett bűnözés jóval hatékonyabb a szervezetlennél, egy Gárda, mivel nagy számú szimpatizáns és tag alkotná, akik egymásra minden bajban számíthatnak, szintén hatékony eszköz a bűnmegelőzésben."

Te miről beszélsz? Milyen szervezett bűnözésről? A kukoricalopásokról? Láttál te már "szervezett" bűnözöt (maffiózót)? A MG-tagok ellenük? Ne röhögtess, most vacsiztam!

"Arról már régebben írtam, hogy egy alapítvány (Gárdatagok sokasága) és egy őrző-védő kft. szimbiózisa jelentené nekik az elfogadható jogi keretet."

Aha. Még fegyverük is legyen legálisan.

Összefoglalom: fegyverezzünk fel és szabad bejárást engedjünk a magántulajdonba egy náci lumpencsapatnak, egy pár százalékos párt magánhadseregének. Azaz "junta" legyen MO-on. 2009-ben.

Eszem-faszom...
@fénydublőr:

-A szervezett bűnözés hatékonyabb a szervezetlennél.
-A szervezett bűnmegelőzés szintén.

Hol következik ebből, hogy (bármelyik) szervezett tevékenységet nem lehet a szervezetlen ellen (kukoricalopás) is felhasználni?
A többire nem reagálnék, mert szemmel láthatóan csekély mértékben érted amiről írok.
@Seqoia (ex hoggrip):
Hát akkor tán ezt kéne a zászlóra írniuk: _Marketing-nácik vagyunk._
Seqoia: "-A szervezett bűnözés hatékonyabb a szervezetlennél.
-A szervezett bűnmegelőzés szintén."

Igen, tipikus játék a szavakkal. Ezért nem lehet veletek vitatkozni. Csúsztatások, kinyilatkoztatások.
Ki beszél itt szervezett bűnözésről? Egyszercsak előhoztad, a kukoricalopás megoldása helyett, s utána azt gomolygatod tovább. Ott áll felfegyverezve 1000 "magyar", és lesi a szervezett tyúktolvaj-gyereket? Vagy hogy? Nem inkább az oktatást, a munkalehetőségeket kéne csiszolgatni? Most, hogy megegyeztetek, hogy Magyarország a magyaroké, most ettől lesz vízcsap az elitkórházban (mert most nincs, csak, hogy tudd)?

"Hol következik ebből, hogy (bármelyik) szervezett tevékenységet nem lehet a szervezetlen ellen (kukoricalopás) is felhasználni?"

Hol következik mindebből, hogy 32 éves munkanélküli rokkantnyugdíjas rendőrverő nácikkal, bármilyen gúnyába teszed is, lehet?

"A többire nem reagálnék, mert szemmel láthatóan csekély mértékben érted amiről írok."

Nagyon is értem, idézlek: "Miért ne élhetne valaki a gyanúperrel, hogy mind a holdraszállás, mind a holocaust esetében ha nem is egészében, de több részletben át van verve. "

'44 szilveszterén is biztos több részletben át lett verve az a pár ezer ártatlan, köztük nők, gyerekek, akit belelőtte(te)k a Dunába. Buli disznólábat dugni az emlékcipőkbe, mi?

S végül: "...komolyan elhisszük (elhiszed), hogy ez a waffen-ss - zenebohóc tagozat hatékonyan tud működni, illetve ennek elngedhetetlen eleme-e a Mocskos zsidó, büdös _lumpen_ szóösszetétel?" - kérdi Tulok.

"Miért ne működhetne hatékonyan, épp hogy igen jó esélyei vannak erre." -mondod.

Erről beszélek, a rasszista felhangot meg sem hallod, nem is kéred ki, nem is reagálsz a felvetésére.

Évtizedekbe tellett, mire megértettem, hogyan alakulhatott ki a hitleri birodalom, el sem tudtam képzelni, mi vezet embereket más emberek szervezett kiírtásához. Most meg - immár 11 éve - élő egyenesben látom a folyamatot.

Én kérek elnézést Magyarország nevében a világtól.
Nos, a hörrtévé nem hazudott, csak "NEM BONTOTTA KI AZ IGAZSÁG MINDEN RÉSZLETÉT" :))

Több jel is utal rá, hogy az bizony sokkal inkább egy "gárda" lesz (olyan, mint amilyen a MG szeretne lenni majd egyszer), mintsem hogy a mi "heti két estén sétálunk egy kört a faluban, oszt beülünk a kocsmába" polgárőrségünk, hívják bárminek is:

- Roberto Maroni belügyminiszter, a nacionalista Északi Liga elnöke volt a kezdeményezője a megalakulásnak
- ő már korábban (1996) létrehozott egy zöldinges regionális gárdát "Padániai Nemzeti Gárda" néven
- az olasz társadalom immunrendszere egészségesebb, mint a magyaré, ezért ott már korábban is létrejöttek önkéntes alakulatok (csúnyábban: utcai bandák), akik nem ritkán jól elbántak a derék cigányokkal. a fenti szervezet létrehozásának célja nyilván többek között ezen bandák ténykedésének kiváltása - ők ezentúl majd hivatalos keretek közt teszik ugyanazt
- "hivatalosan" ideológiamentes lesz a szervezet, de teljesen nyilvánvaló, hogy az oda belépők nem liberálisok vagy kommunisták lesznek, hanem (szélső)jobboldaliak, fasizmussal szimpatizálók. a dolog jellegéből adódóan...
- zsidó szervezetek aggtodalmat váltott ki a "polgárőrség" létrehozása (valószínűleg az általam fentebb leírtak és ahhoz hasonló okok miatt)
Egyébként meg tökmindegy mindek hívjuk, igenis szükség lenne egy önkéntes gárda-féleségre
Simicskó István (akkor honvédelmi államtitkár, asszem) még 2001-ben tett javaslatot nemzeti gárda létrehozására.
Ha a Fidesznek lesz egy kis esze, létre fogja hozni Simicskó tervét, és beintegrálja magában a MG tagjait, további tagokat toboroz, támogatja és felügyeli őket.
bezony, bezony, így lehet eljutni egy hülye nyelvtörvénytől egészen oliver khanig (batu kánig is lehetne, csakhogy terjedelem, ugyi), ettől függetlenül egy kis cigányozás azért obligát, valamint az egypártrendszer kitörésének bejelentése, miközben a kígyótojásból ímmár kikelt a sárkányfog vetemény és szárba szökkent, érdekes, erről már az öreg johann wolfgangon kívül kazinczy is értekezett hajdanán, mégis a lumpenség ismérvévé vált, hogy alkalmasint fordítva ül fel a dakota lóra, hogy aztán a hopp után az erőteljes kopp következzen és ehhez semmi köze mari néni uborkájának, amely nem a parlagfű miatt görbül, meg még sok egyébb másnak sincs köze, a guardian például nem tudja helyesen idézni a metélt farkincát, lehet hogy ottan is van erre valami nyelvtörvény, szóval a világ csak ámul és bámul, miközben sic itur ad astra! fel barátim a better magyarland megbonthatatlan..... fogjanak meg!....fogjanak meg! (megfogják)
Seqoia: "Miért ne élhetne valaki a gyanúperrel, hogy mind a holdraszállás, mind a holocaust esetében ha nem is egészében, de több részletben át van verve. "

Ja. Nekem meggyőződésem, hogy a Föld nem is gömb alakú, hanem lapos és a Nap forog körülötte. Csak a büdös kommunisták hazudják az ellenkezőjét. Azt is gyanítom, hogy a férfiak is szülhetnének gyereket , de a tudósok átverik a népeket és csak a nők esetében ismerik el eme tényt. Továbbá, azt is hiszem, hogy Jézus magyar volt, de a New York - Tel-Aviv lobbi egy hatalmas összeesküvés által zsidónak nyilvánította. Ez nyilvánvalóan nagy igazságtalanság, hiszen a magyar az első népcsoport, aki beszélni kezdett, miután lemászott a fáról.

Seqoia, remélem, azt nem kétled, hogy Magyarisztán Európában van, a Lipótot pedig bezárták.
@fénydublőr: "Évtizedekbe tellett, mire megértettem, hogyan alakulhatott ki a hitleri birodalom, el sem tudtam képzelni, mi vezet embereket más emberek szervezett kiírtásához."

Todd Strasser írta a Hullámot, ami erről szól illetve ott van még Merle: Mesterségem a halál c könyve, stb. Ez a kialakulásos rész elég sok embert foglalkoztatott.

@Seqoia (ex hoggrip): nem feltétlen kell büntetni. Azt kell elérni, hogy az átlagember ne a csordaszellemnek higgyen, hanem mondjuk elmenjen pár történészhez és megkérdezze ezt. Aztán már az tagadja aki akarja, csak éppen hülyének fogják nézni.
@eMeL:
Arra Árpi blogja alkalmatlan. Korábban volt pár hasonló fejtegetés, más témában is. Az ahhoz hozzászólók zöme azt se értette mi volt leírva, egyszerűen ugrált a megszokott táborbéli toposzokkal és jelmondatokkal.
Ha megnézed a blogíró maga sem törekedik már hasonlóra. Talán másfél éve nem.
@fénydublőr:

"Ott áll felfegyverezve 1000 "magyar", és lesi a szervezett tyúktolvaj-gyereket? Vagy hogy?"

Szervezetten (is!) járnak terményt betakarítani, szüretelni, fémezni de nem a saját földjükre.
Ott csúsztatsz, amikor a profi gengszterekkel hozod kapcsolatba őket, akik ellen sajnos a rendőrség is csak botladozik. Nekem az különös, hogy ki (és miért) érti ezt félre. Vagy nagyon hülye az illető?

"Nem inkább az oktatást, a munkalehetőségeket kéne csiszolgatni?"

De. Tegyük fizetőssé az oktatást, mert attól minőségi lesz, és telepítsünk nekik könnyű (nagyon könnyű!) betanított munkát havi 30.000-ért. Pénz van.

"'44 szilveszterén is biztos több részletben át lett verve az a pár ezer ártatlan, köztük nők, gyerekek, akit belelőtte(te)k a Dunába."

Jogod van bármit, hangsúlyozom: bármit nem elhinni, de attól még ne legyél büntethető!
Ilyen lenne egy szabad, demokrata világ, ha nem csak szavakban az.

"Erről beszélek, a rasszista felhangot meg sem hallod"

Nem azt ecsetelem, hogy ez milyen zseniális marketingfogás? A rasszista felhang miatt.
Próbálj meg pártot alapítani és csak egy picikét ismertté tenni!
Esetleg céget alapítani, aminek az összes többi ősellenfele lesz.
Meddig maradsz életképes fillérekből? Csak akkor van esélyed, ha a pénzt átgondolt innovációval pótlod.
Figyeld meg mennyire nem eladható ma az antifasiszta vonal. Amelett, hogy ugyanakkora kabaré (lásd magad) mint a fasiszta. Mindkettő az emberek hiszékenységére, tudatlanságára, a megfélemlítésre épít.
USA-ban régen a kommunista volt ilyen, a pici gyerekeket azzal ijesztgették, hogy jönnek.
Obamáról meg újabban szavazni szoktak hogy szocialista-e.

"mi vezet embereket más emberek szervezett kiírtásához"

Például ezen már csak kacagni lehet.
Egyenesen világméretű apokalipszis lesz a Gárdából. Hogy tudsz nyugodtan aludni ezektől a veszélyes rokkantnyugíjasoktól?
(Talán még emlékszel, hogy pár sorral feljebb még veszélytelennek állítottad be őket. Most meg gyilkolnak?)
Csúsztatások, hazugságok. A szokásos liberális maszlag.

Ami szerintem inkább rémisztő, hogy valakik ténylegesen is gyilkoltak azért, hogy a Jobbikot és az egész országot lejárassák. Csak nem jött be. Még. Meddig mennek el?
Ezt a feltételezést (mármint hogy nem "fasiszta" gyilkolt) gondolom kikéred magadnak.
@tulok ex betonputtó:

"Hát akkor tán ezt kéne a zászlóra írniuk: _Marketing-nácik vagyunk._"

Ki hinné el nekik? Ha mégis, akkor meg annyi a hűséges szavazóknak.
Ilyet még a legrosszabb mosóporra sem írnak.
:)
.


A pénz és politika kapcsolatáról


Lassan ideje lenne megérteni a kapitalizmus egyik legfontosabb velejáróját (ha úgy tetszik árát):
A siker érdekében minden eszköz bevethető, ha azt törvény nem tiltja és a fogyasztók is megkajálják (már ha egyáltalán tudnak róla).

Ennek legfrisebb példája ez:

kitekinto.hu/europa/2009/07/08/rekord_osszeg_unios_birsag/

A helyzet megértésében legnagyobb lemaradást -szokás szerint- a szabad, demokrata érzületű embereknél látok.
Mint tudjuk, a Jobbik is egy induló üzlet.
Nem nekünk, hanem azoknak, akik felváltják az MSZP-s, SZDSZ-es honatyákat.
Milyen eszközöket vethetnek be a cél érdekében?
Lehetnek például fasiszták, ha van rá piaci igény?
Esetleg az igényeket kellene valahogy kordában tartani? (Szüntessük meg az igénytelen TV műsorokat, a Nép legkitartóbb oktatóját?)
Kiálthatsz-e fasizmust ok nélkül, ezáltal kelthetsz-e félelmet, ha az neked szavazatot hoz?
A piac már régen megadta a választ. Bármit tehetsz, amit törvény nem tilt!

Minél több kisemmizett, átvert ember él a világban, annál nehezebb kordában tartani a radikalizálódásukat.
Az orvos, aki azzal nyugtatja a beteget hogy minden a legnagyobb rendben, nehezen fogja tudni megmagyarázni, hogy mégsincs rendben, éspedig azért, mert a beteg hülye volt, amiért hitt az orvosnak.
Nem szerencsés, de a kapitalizmus lényegét megértve teljesen normális, hogy az orvosok szaros néhány milliárdért milyen sokáig képesek hazudni.
Ezek az átvert emberek a regnáló hatalom szavát kontraindikátorként fogják fel. Ha azt mondod nekik, hogy a fasizmus rossz, akkor ők abból azt hallják, hogy a fasizmus jó. Ez egy védekező reflex, hiszen ezt tanították meg nekik legutóbb.

2007-ben úgy tűnt a kapitalizmus virágkorát éli, hiszen rengeteg új, még hitelezetlen (szűz) fogyasztó csatlakozott a rendszerhez, és 4 milliárd még most is csak tátott szájjal várja a "tőkét", ám néhány hónap alatt kártyavárként omlott össze sokak biztonságosnak hitt jövője.
Ne legyenek kétségeink, a kapitalizmus meg lesz mentve. Ha kell, hiperinflációval, ha kell háborúkkal, de a rendszert bármilyen áron meg fogják menteni.
Hasonlóan vergődött a kommunizmus is, de ott volt egy jobban prosperáló rendszer a kirakatban, ami azonnal átvehette a helyét.
A baj az, hogy most nincs ilyen. Ebből sokan arra következtetnek, hogy akkor feltehetően ez lesz a legjobb rendszer.

Van-e a Jobbiknak elképzelése a gazdaságról?
Nem gondolnám, hogy van, amit tudok azok között talán a multik kedvezményeinek elvétele életképes.
Az csak városi legenda, hogy emiatt el fognak menni innen.
Nem teszik, ehelyett a béreken, a beszállítóknak kifizetett számlákon veszik vissza (akár fillérre pontosan, ha úgy akarják) azt a pénzt.
Ez még így is kedvező az egész rendszer számára, hiszen a költségvetés egyenlegét lehet így javítani anélkül, hogy adóemelést kellene eszközölni. A kiadásokon pedig faragni kell, a sokadik IMF hitelhez nem lenne szerencsés eljutni.

Hogyan harcoljon a Jobbik ellen az, akiben félelmet keltettek?

A legbölcsebb út ha nem tesz semmit. Minden hír, publicisztika, blogbejegyzés ingyenreklám, amit saját zsebből nem tudna kifizetni, de a kontraindikátor hatás miatt erősíti támogatottságukat.
Ez a hatás egyetlen úton szüntethető meg, ha csökken az elégedetlenkedők száma. Jót tehet az is, ha esetleg transzparensebbé válnak az állam ügyei (ez egyébként nagyon sok államellenes liberális érvet iktatna ki, sajnos ehhez törvényeket kellene módosítani, azaz nem túl valószínű hogy a közeljövőben lesz ilyen) Hűtene a kedélyeken még az a viszonylag olcsó és egyszerű megoldás, hogy néhány Zuschlaghoz hasonló idióta 1-2 nagyobb kaliberű beáldozható politikussal kézen fogva börtönbe kerülne. (Felfüggesztett sajnos nem jó, az a gyakorlatban azt jelenti: megúszta)
Utóbbi ügyben ma egyetlen párt lehet illetékes, és ez a Jobbik. A Fidesznek kevésbé jók az esélyei.
A gazdasági elégedetlenség megszűnése kapcsán nagy kérdés a jövőre nézve, hogy hihetünk-e az inszolvencia indexekre kötött fogadások mögött rejlő esetleges piaci realitásérzéknek és valóban lesz-e őszi vérengzés, vagy csak egy újabb bankárkamu készülődik.
Mivel erre még nem tudjuk a választ, ezért azt is nehéz megmondani hogy erősebb lesz-e a Jobbik vagy gyengébb a 2010-es parlamenti választásokon.
Szerencsétlen esetben (csődhullám) sokat fog még erősödni.


.
Hát én még a múltkor, amikor elolvastam a cikket, azt hittem, hogy ez a cikk a szlovákiai magyarbaszogatásról szól.

Erre kiderül, hogy ennek apropóján agitálnak egyesek, hogy miért is jó, ha egy pártnak katonai szárnya van, mint valami dél-amerikai katinai juntában 30 éve.

A Magyar Gárdának nem az volt a feladata, hogy fegyveres testületté fejlődjenek, hanem az, hogy publicitást kapjon a Jobbik, és bejussanak a parlamentbe. Még fél évig lebegtetik ezt a témát, hogy be vagyunk tiltva, de akkor is parádézunk, jobra át, vigyázz, zászlónak tisztelegk, stb, azt majd szépen elfekszik ez a délutános csoportfoglalkozás, mint a polgári körök.

Ez egyenlőre csak egy katonazenekar, és nem is kell, hogy több legyen belőle.
egyittlakó

"Nekem meggyőződésem, hogy a Föld nem is gömb alakú"

Helyes droid, így tovább!


Peptid

"nem feltétlen kell büntetni. Azt kell elérni, hogy az átlagember ne a csordaszellemnek higgyen,"

Ezt kellene!
Úgy fest a helyzet, hogy ez egy elég nehezen kiírtható valami.
A csordaképzés pedig a legjobb üzlet (És nemcsak a politikában!)


Doktor Kotász

"agitálnak egyesek, hogy miért is jó, ha egy pártnak katonai szárnya van, mint valami dél-amerikai katinai juntában 30 éve."

Ez félelemkeltő mondat. Békés, a rendőrséget kiegészítő mozgalmak is léteznek.

"A Magyar Gárdának nem az volt a feladata, hogy fegyveres testületté fejlődjenek"

Akkor viszont (szerinted) nem kell tőlük félni, vagy de? Hiszen ezek szerint már többen is úgy látjuk, hogy ez csak marketing, meglebegtetve azt az elméleti lehetőséget, hogy fegyveres testület.

", hanem az, hogy publicitást kapjon a Jobbik, és bejussanak a parlamentbe."

Tehát működik a terv.

"Még fél évig lebegtetik ezt a témát, hogy be vagyunk tiltva, de akkor is parádézunk, jobra át, vigyázz, zászlónak tisztelegk, stb, azt majd szépen elfekszik ez a délutános csoportfoglalkozás, mint a polgári körök."

Ennek is van esélye. Ha Mari néni csalódni fog, mert neki nem ezt ígérték, akkor értelemszerűen elhal a kezdeményezés.
Volt félelem, nincs félelem.
A kérdés továbbra is az:
Szabad-e ballib kampánycélokból megtiltani a Gárdát, testre szabott törvényeket hozni ellene?
Visszaélés-e ez? A törvényhozás választási kampány alá rendelése?
Na megszületett a nagy-nagy eredmény!! Retkessel fog tisztulni a szadesz!!! Aki bocsánatot kért a magyar néptől...most akkor ők nem magyarok, vagy mi van?? Segítsetek, mert tökhomályban vagyok!:))
A transzparenciáról

Bemelegítésnek érdemes megnézni ezt a videot. A jó munkásember semmilyen kérdésre nem hajlandó válaszolni...
:)

www.youtube.com/watch?v=cJqM2tFOxLQ

Azóta szóba került a FED auditja:

www.house.gov/apps/list/press/tx14_paul/audit.shtml

de nem hiszem hogy lesz belőle valami, mivel nyilvánvalóan azonnal be kellene zárni, hiszen a tevékenysége mögött nincs fedezet, közel 1200 mrd dollárral hízott a mérlege. (az egyik oldalon 0 értékű kötvényekből van neki bőven.)
Mivel magánjegybank, ezért ezt simán megteheti. A lényeg hogy semmi közünk hozzá.

Régi kedvencem a CDS piacok szabványosítása úgy tűnik megakad a bankok ellenállásán, nekik jó volt (lesz) a régi bevált, átláthatatlan rendszer, holott pontosan tudják, hogy az elszámolóház a partnerkockázatokat (így a biztosítások árát) csökkentené.
Érdemes azon is elgondolkodni ez alapján, hogy kik a CDS-ek kötelezettségvállalói és kikre sózzák rá a CDS-ekkel kombinált kötvényeket.

A jelenlegi válság legfontosabb eredménye lehetne a kapitalizmus finomítása a transzparencia növelésével. (Nem a kapitalizmus lebontása!)
Különös tekintettel a pénzügyi szektorra.
Egészen abszurd továbbá, hogy államal kötött üzleteket üzleti titkokként lehet kezelni.
Aki az állammal szeretne üzletelni, az vállalja a transzparenciát is. Ha nem, akkor nincs üzlet!
Problémás továbbá az offshore pénzmenekítés is, ez kedvelt eszköze a korrupciós pénzek bújtatásának is. (Könnyíti a korrupciót)

Egy biztos, a bonuszok kifizetésénél továbbra sincs fontosabb dolog a bankok, biztosítók számára, az minden áldozatot megér, és kerül amibe kerül. Mindegy milyen helyzetben van a cég.
Erre szokás azt reagálni, (pl. Chikán Attila) hogy ez nem akkora összeg a világ összvagyonához képest, ezért nincs is jelentősége, csak jól hangzik.
Attilánk (többedmagával) a helyzetet alaposan félreérti. Nem a bonusz összegének nagyságával van baj, ez csak a Zemberek számára irritálóan nagy szám, hanem azzal, hogy a bonusz-ra pályázás sokat árt a hosszabb távú érdekeknek pl. részvényesek, öngondoskodó nyugdíjasok, tehát a vállalatok életbenmaradásában érdekelt idióták számára. Azt nem kezdem el magyarázni hogy erre miért nem jó válasz az, hogy akkor minden megtakarítás áramoljon biztonságos államkötvényekbe...
Sokkal jobb ma felvenni akár kockázatos ügyletek eredményeként a biztos bonuszt, mint arra gondolni hogy mi lesz holnapután. Lehet hogy ki is rúgják addigra az illetőt. Nem is érdemes hát túl hosszú távra tervezni.
És tényleg nem, a bonuszért kardoskodók érve megérthető. A minél magasabb bonuszocskáért kötött felelőtlen ügyletek a bonusznál nagyságrendekkel magasabb veszteséggel járnak a kialakuló rendszerkockázatok miatt, de ezt természetesen nem a bonuszt felvevők (károkozók) fizetik. Nekik már ehhez semmi közük.

Ahogy Grayson mondja: My time is up.


.
@Seqoia (ex hoggrip):
Szóval a napokban ment az euronews nevű Eu-s hírtévében egy hosszabb, mintegy félórás összeállítás a Jobbikról és a MG-ról.
Azt tudtam meg belőle, hogy
- Mohácsi Viktória nagyon jól beszél angolul, pedig cigány
- Morvai Krisztina is, de ő szőkébb :-)
viszont utóbbi arckifejezése olyan volt, mint aki becsinált, de momentán nincs nála tartalék alsónemű
- A dokfilm a MG-t egyáltalán nem valami kedélyes hagyományőrző, netán "katonazenekar" típusú társaságnak mutatta be, hanem olyannak, amilyen az SA lehetett a harmincas évek elején. (A hasonlóságot fokozta, hogy a sapkájuk tök olyan.)

Az egészből nekem az jött le, hogy ha ezt a filmet egy nyugati néző látja, az ugrik be neki, hogy a magyarok "náculnak", hogy ezt a nem túl szellemes szót használjam.

Nyugaton ez egyszerűen nem szalonképes. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.
Ezek semmitől nem riadnak vissza:

www.hirszerzo.hu/cikk.uj_elnokkel_folytatja_utjat_a_semmibe_az_szdsz.115497.html

"Kóka János hasonlóan nagyvonalú volt egykori riválisával szemben: szerinte jobb lett volna, ha Fodor Gábor tavaly szeptemberben mond le, amikor – idézzük Kókát – "Fodor Gábor a szakértői kormány létrehozása ürügyén vissza akarta vinni az SZDSZ-t a koalícióba". Kóka Fodor Gábor neki címzett kijelentéseire az MTI-nek úgy reagált, hogy szerinte elég lett volna, ha a távozó elnök annyit mond: lemondok, mert elnökségem alatt tönkrement az SZDSZ.

A helyzetet tovább élezi, hogy az SZDSZ Retkes Attilát támogató tagjai körében egy olyan kampányvideó terjed, amely SS-egyenruhában ábrázolja Kóka Jánost."
@alasehir:

"Nyugaton ez egyszerűen nem szalonképes. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni."

Dehogynem. Beállítás kérdése az egész.

A balhét egyébként az alábbi módszerrel lehet a legjobban fokozni:

www.hirszerzo.hu/cikk.orfk_buncselekmeny_egy_feloszlatott_szervezet_vezeteseben_reszt_venni_a_rendorseg_fellep_ellene.115491.html
@Seqoia (ex hoggrip): A holdraszállás-szkeptikusokról nem sokkal jobb a véleményem, mint a Holokauszt-szkeptikusokról. Azt hiszem viszont, hogy mindkét esetre nézve tökéletesen adekvátnak tekinthető Buzz Aldrin reakciója:

www.youtube.com/watch?v=-ez-NpFVwQw
@alasehir: tán jobban tudják, kívülről látják, így ők objektívebbek...Én hiszek nekik és ég a képem, holott nincs közöm az MG-ez....:((

@Seqoia (ex hoggrip): szépen vagyunk...a két majom - fodor és kóka - jobb ha elhúznak, mint szabad madár!!! Szégyen mindkettő, az egyik egy idióta, örök életében identitását kereső, de meg nem találó lúzer, a másik meg egy véletlenül meggazdagodott yuppie, esze és stratégiája nulla, mert görcsösen akar lenni valaki, így sose lesz, csak tán míg pénze van. Ez azonban szerintem apad, mert egyébként minek kellene neki egy nímand párt nímand elnöki és frakcióvezetői posztja??? Szóval két megalomán vihara egy pohár vízben. Büszkék lehetnek magukra....
Teljesen egyetértek azzal a nézőponttal, hogy ez nyugaton nem szalonképes. Leginkább azért nem, mert a "nyugat" polgárai jobbára előre szeretnek menni, nem vissza a múltba, hogy még hármat belerúghassanak a már haldokló szomszédba.
Tudom, naív vagyok, hogyha az aranykort várom, amikor majd az emberi önzőség eltűnik, és felfogjuk: attól nekünk nem lesz jobb, hogy másnak rosszabb. Közgazdaságból kölcsönzött kifejezéssel élve: pareto hatékony változtatásokon kéne gondolkodni. Fiatalként azt gondolom: tojok a magyargárdára, tojok Slotára (és ezalatt persze nem a határon túli magyarok problémáira tojok, nem érdekel egy haldokló, leáldozott párt próbálkozása, hogy tűzközelben maradjon. Egész egyszerűen azt szeretném, és remélem hogy rajtam kívül sokan így gondolják: menjünk előre.És azt szeretném, hogy az ország ahol élek ne csak a múlttal foglalkozzon. Ezzel az attitűddel lehet, hogy a magyarság is könnyebben boldogulna, függetlenül attól, hogy milyen politikai döntések mely ország határai közé szorították.
@amergin: ez egy gyönyörű pillanat, az egész emberi progresszió pirosbetűs ünnepe.

viszont éppen az ilyen virtigli igazságosztások helyeslése szüli gárdaszellemet.
Kőbunkó ember nem tudja mocskosul megszedni magát. Kicsit jobban alá kellett volna merülni a témában, ha már imigyen példálózva mutogatunk kimondatlanul. Például sokat beszélgetni nem nacionalista szlovákokkal.
Nálam ezúttal a stílus nem viszi el a cikket, masszív alapok nélkül inkább felszínes fröcsögés marad. Talán legközelebb több idő jut az alapozásra. Szükség is lenne rá, jelen esetben pl. a párhuzam jobban ülne, ha érzékelnénk a különbségeket is.
@Doktor Kotász:
"azt majd szépen elfekszik ez a délutános csoportfoglalkozás, mint a polgári körök"

ezzel, ha így van, csak két baj volna:
1) addig is előmozdítja és bátorítja a buzik meglincselését, a cigányok agyonlövését, valamint az olyan (jóérzésű ember számára akkor is sértő, sőt, időnként félelmet keltő, ha nem érti magára) szónoklatok elszaporodását, amikben lebűnözőznek, leidegeneznek, le-takarodjanak az országbóloznak, lemocskosoznak embereket, akik erre nem szolgáltak rá. ez már magában legalább olyan zavaró, mint a graffiti, a nyílt utcán heverő ürülékhalmok (lásd még kulturált állattartás) és a tömegközlekedésből jobbára csak a tömeget megvalósító bkv állapota együttvéve.
2) ha a szélsőséges jobboldalt az öntudatos hazaszeretők tömegétől meg lehetne különböztetni és a szűkebb/tágabb környezetéért tevő emberek legalább annyian lennének, mint a nagygyűlésekre járók, akkor nagyítóval kéne keresni az utcán a szemetet és a kutyaszart, akkor délutánonként és hétvégente mindenütt gereblyéző, füvet ültető, saját társasházának falát vakoló-festő, utcai padokat festő, a bliccelőre rászóló és a szotyolahéjat szétszóróra rászóló emberekbe botlanánk mindenhol és még az is beleférne, hogy az utcában lakók felváltva vigyáznák egymás házát a betörőktől és nem a vizitdíj ellen, hanem a köztéri takarítás éves százmilliós díját elvégzett munka nélkül haverok cégének utaló önkormányzat ellen tüntetnének nem évente egyszer, hanem hetente kétszer. és ez valakinek meg kell tennie, ha nem akar mindenki ebben a ganédombban élni élete végéig, és ha a MG ahelyett, hogy megtenné ezt, amire szükség lenne, inkább náci propagandát folytat, aztán szép csendben feledésbe merül, akkor nem csak hasznos dolgot nem csinált, de még ártott is egy csomót a magyaroknak.

nekem már elegem van a deep-low-magyarságból. nem lehetne inkább egy kis high-magyarságot kérni?
csak annyit amennyi a kínai étkezdésben van, akit saját szmemmel láttam kezében festékkel, ecsettel, ahogy a boltja mellett a falon eltünteti a vandál graffitiket, pedig ezért senki nem fizet neki. csak éppen ebben a kínaiban több a magyar hazafiság és polgári öntudat, mint többezer árpádsávos zászlóval vonuló semmittevő hőzöngőben.
@geszvat: "Kőbunkó ember nem tudja mocskosul megszedni magát."

már miért ne tudná? hány példa kell torgyántól czinege lajosig? azt pedig, hogy kőbunkó, a nyilatkozataiból biztonsággal megállapíthatjuk.
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens: ma reggel elolvastam, teljesen igazad van, szerintem is: lsd:@Letícia-Charlotte in SBp: :)
@ZOLDMANO: Valóban jogos a büntetés. Lehet tanulni az ausztrál tenisz szövetségtöl, csak a hülye nem látja ezt.
Szolgálati közlemény:
A "Látjátok, feleim"-et kommentálni lehet-e és hol?
@Tóta W. Árpád: Nos, erre Salvor Hardin egyik mondását lehetne idézni, (egy olyan személyét tehát, akinek a kilétéről a Jobbikosok/gárdisták túlnyomó többségének fogalma sincsen): "Az erőszak a gyengék legvégső menedéke".

Viszont nem ártana a Jobbikot/a Gárdát amolyan salvor hardini módszerekkel megrendszabályozni.
*****************
agitálnak egyesek, hogy miért is jó, ha egy pártnak katonai szárnya van, mint valami dél-amerikai katinai juntában 30 éve.
Doktor Kotász

***********
Ez félelemkeltő mondat. Békés, a rendőrséget kiegészítő mozgalmak is léteznek.
Seqoia (ex hoggrip):
****************

Szarok én arra, hogy mennyire félelemkeltő szerinted ez a mondat.
A Magyar Gárdára nincs szükség, a normális demokrácia működtetésbe nem tartozik bele, hogy hülyegyerekek masírozósdit játszanak. Mert, ha csak jobbra át, balra át, akkor nettó hülyegyerekek, de ha meg komolyan kell venni a csoportos foglalkozásaikat, akkor nettó sutyerák idegbetegek, gonosz tervekkel, akiket alaposan szájba kell baszni, hogy tudják merre van a hány méter.
A Magyar Gárdának nem az volt a feladata, hogy fegyveres testületté fejlődjenek
Doktor Kotász

****************************

Akkor viszont (szerinted) nem kell tőlük félni, vagy de? Hiszen ezek szerint már többen is úgy látjuk, hogy ez csak marketing, meglebegtetve azt az elméleti lehetőséget, hogy fegyveres testület.
Seqoia (ex hoggrip)

********************

A Magyar Gárdának az volt a feladata, hogy publicitást adjon a Jobbiknak.
Ettől függetlenül, a sok hülyegyereknek, aki belépett, az a vágyálma, hogy bitófákat rögtönözzenek a villanyoszlopokból.

Ezektől nem félni kell, hanem felrugni őket, mint a büdösbogarat, és rátaposni a gigájukra, ha nagyon megszeretnék mondani, hogy mit is csináljak, és ehhez bármiféle erőszakot helyeznek kilátásba.

Hasonlatosak az általuk kritizált bűnöző cigányokhoz.
A Morvai Krisztikéjük meg úgy viselkedik, mint egy kihipózott cigányasszony, amikor a rendőri brutalitásról nyilatkozik a garázda, csirkelopáson tettenért fiacskája védelmében a mikrofonba.
Még fél évig lebegtetik ezt a témát, hogy be vagyunk tiltva, de akkor is parádézunk, jobra át, vigyázz, zászlónak tisztelegk, stb, azt majd szépen elfekszik ez a délutános csoportfoglalkozás, mint a polgári körök.
Doktor Kotász

*************************

Ennek is van esélye. Ha Mari néni csalódni fog, mert neki nem ezt ígérték, akkor értelemszerűen elhal a kezdeményezés.
Volt félelem, nincs félelem.
A kérdés továbbra is az:
Szabad-e ballib kampánycélokból megtiltani a Gárdát, testre szabott törvényeket hozni ellene?
Visszaélés-e ez? A törvényhozás választási kampány alá rendelése?
Seqoia (ex hoggrip)

****************************

Látszik, hogy nem érted, hogy egy SA-szerű formációnak nincs helye egy demokratikus tásadalomban.
A Jobbik is csak a választásokra hozta létre, és tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem lehet hosszabb távon fenntartani ezt a katonazenekart.
Nekik is veszélyes, ha önnálló életet kezd majd élni az egyenlőre irányítható, és felügyelhető szakkörük.

Mert Magyar Ödönke majd egy idő után nem elégszik meg annyival, hogy két gárdagyűlés között titokban és csendben bajuszkát rajzoljon a Hitler bácsinak a kifestőkönyvében. Mert, ha összegyűlik egy szép kollekció, akkor csinálnak belőle egy tárlatot a transzparenseken.

És onnantól kezdve már külön utakat fognak járni.

Éppen ezért Vonáék széttárják a parlamentbe jutás után a karjukat, hogy sajnos a csúnya bíróság betiltotta ezt a formációt, és még mielőtt hazamennétek, szépen megköszönöm nektek az eddigi fáradozásaitokat, és várjatok türelmesen otthon, mert majd kitalálunk nektek valamit. Azt szépen elműlik az egész történet.
@kovácske:

Rossz irányba tetszik magyarázni, illetve teljes értetlenkedéssel fogadja azt, amit leírtam.
Nem lehet kommentelni az szdsz-es cikket...

Ez mekkora duma már: "A Jobbik pedig eleve nem is érti az egyszeregyet, nem is akarja érteni, ő tesi szakos."
:-)))
@Tóta W. Árpád:
Köszi, de az ért "szolgálati", hogy ne tessen kitenni az üzimet.

Megy is oda a komment.
@Seqoia (ex hoggrip): "Helyes droid, így tovább!"

Csak ennyit tudtál felhozni? Ez gyenge.
@csodagyerek: csodagyerek 2009.07.09. 11:22:01
"Ezzel Slotáék annyit érnek el, hogy az ottani magyarok Pozsony helyett Pest felé orientálódnak..."

ez a cel!
ha megtehetnek minden magyart atzsuppolnananak a hataron azonnal.
TWÁ: "(Érdekes, hogy Trianon után jórészt a csehekkel osztoztak egy országon, de a csehgyűlölet mégsem lett olyan adu, mint a magyarkártya. A csehekkel ki lehetett jönni.)"

-- Nana. Azért a magyargyűlöletnek lehetnek ám más mozgatói is: pl. bűntudat, és annak elnyomni akarása.

Rengeteg magyart üldöztek el, tettek földönfutóvá.
Hány cseh-vel tették meg ugyanezt?
@Doktor Kotász: nem.

ui. nem az a bajom a mg.-val, h. választási kamu, hanem, hogy táplál egy elfelejtésre méltó igényt(gyűlölködés, összemosás), miközben kiüresít egy másikat, amelynek épp masírozás- és szónoklatmentes cselekvésre lenne szüksége (mindenki a saját, meg a szomszéd háza táját seperje).
@kovácske:
Mondom vazze, hogy rossz helyre magyarázol! Ennyire nem lehetsz értetlen!
Mondom, hogy nem érted miről beszélek!
A Magyar Gárda szerintem is káros. Karlengetős hülyegyerekek gittegylete, akik azt hiszik, hogy majd ők lesznek azok, akik jól megmondják a többi embernek, hogy mit is kell csinálni, mi a jó, mi a rossz. Ha pedig hülyegyerekek kezébe fegyver kerül, akkor abból csúnya balesetek születnek, tehát ideje korán kell jól szájba verni őket egy feloszlatással, és ha azt nem veszik a súlyához mérten komolyan, akkor gumibottal, kardlappal.

Ezt az egészet simán lelehetett volna rendezni 2 hét alatt, és nem napolgatni a pereket két évig. Ez itt kérem egy SA szerű izé, és volt egy 4 igenes népszavazás 89-ben, hogy pártoknak nem lehet katonai szervezete. Szóval ez itt törvénybe van iktatva, és vita helye nincs. Nem kellett volna olyanokkal foglalkozni, hogy ezek most izgatnak meg félelemkeltenek, meg uszítanak, hanem szimplán ránézni, és azt mondani. Ezeknek itt egyenruhájuk van, ezek itt masíroznak, ezek itt jobra át, balra át, meg díszmenet, meg zászlónak tisztelegj, meg esketés, meg felavatást játszanak, tehát katonák, csak még puskájuk nincs, de szeretnének. Katonásdi szervezeteket meg nem lehet alapítani, mert az állami monopólium, nem párti, tehát betiltva, és akinek ez nem tetszik, mehet a dutyiba.
Nem ez történt sajnos, hanem felhízlalták a parlamenti küszöb felé a jobbikot az állandó publicitással, amit a sajtótól kaptak.
@anyátok: Normális ember nem kap pénzt munkáért, ha mégis akkor
1: nem ember (hanem gondolom zsidó)
2: nem munka. Természetesen a munka fogalmát aktuálisan határozzuk meg úgy hogy abba ne tartozzon bele az adott tevékenység.

LoL
A helyzet a vadkeleten változatlan...
süti beállítások módosítása