W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

A legszebb öröm

2009.05.12. 04:30 Tóta W. Árpád

Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik?

Pedig akár örülhetnének is, ha érdekelné őket Magyarország sorsa.

A reményük egyik lába maga Pécs volt, Kis-Moszkva, híresen balos város, ahol szebb időkben nem is volt kérdés, hogy mindent visz az MSZP. Nos, az ilyen vidékeknek a létezése is beteg dolog. Illő és helyénvaló, hogy a fideszes és szoci körzetek felbomoljanak. Nem épeszű dolog ugyanis, hogy valaki csak azért szavazzon ide vagy oda, mert ő pécsi, csepeli vagy debreceni.

Még ha a pártok nagyjából egy helyben maradnának, akkor se lenne sok értelme. De annak végképp nincsen, hogy valaki, pláne egy egész város 1990-től elszántan sodródjon a pártja után. Milyen világnézete van az ilyennek? 90-ben és 94-ben kádárista, 98-ban bokrosista, 2002-ben szociáldemokrata, Gyurcsány feltűnésével modernista-kapitalista? Vagy az élethosszig fideszes: előbb radikális csuhásozó liberális, aztán fiskális konzervatív kapitalista, most meg végül ő a kádárista? Nem, ilyen kanyarokat civileknek nem kell megcsinálniuk. Kihányja a belét, aki megpróbálja. Nem viseli el a terhelést.

Az MSZP álmainak másik lába pedig Szili Katalin volt. Az aranytartalék. A piros adu, a titkos laborban hét lakat alatt őrzött vírusminta, akivel még lehetett volna az MSZP igazi baloldali párt.

Ez alatt azt kell érteni, hogy aki szembejön, attól megkérdezzük, mit szeretne, és azt ott helyben megígérjük neki. (Lásd még: nemzeti konzultáció és mutációi.) Szilinek sose számított, mit magyaráznak a mindenféle szakemberek a laptopjukkal; ebben a kampányban például éppen a hadsereg igényeit szarta le nekifutásból. Neki csak szlogen kellett, jó kis instant radarellenes gyűlöletbeszéd, hogy egyébként mi is az a radar, meg NATO meg repülőgép, az őt nem érdekli, ne is zargassák vele. Ő szeretetre vágyik, és kész.

Ha nyert volna, az katasztrofális folyamatot indíthatott volna el a pártjában. Nem azt, hogy tönkreverik őket 2010-ben, mert az az ő bajuk. Az országos katasztrófa forgatókönyve kábé a következő.

A kék pirula

Szili Katalin megnyeri Pécset, győzelme eufóriát vált ki a szocialistákból. Egyszerre elhiszik, hogy nem is kúrták el, és hogy vissza lehet hozni a szarból a kormányzást. Mégpedig Szili stratégiájával, és akár vezetésével: bazsalyogjunk és ígérjük meg mindenkinek a toronyórát láncostul. Röviden: merjünk baloldalinak lenni. A pécsi győző köré elhülyült aktivisták gyűlnek, az MSZP pezseg, ígér és természetesen kétkezes kalapáccsal puhítja Bajnait, ahol éri, mert hiszen a pécsi diadal nem a fiskális szigor, hanem a nőies puhaság győzelme volt - tehát az a helyes út. Ez már önmagában is tragikus lenne, de tovább is van.

2010-ben az alternatív történelem kétfelé ágazik; a legrosszabb esetben a Szili-vírustól feléledt MSZP képes és megnyeri a választást; ebben néhány Mikola- és Semjén-kaliberű, szupernehézsúlyú balfasz segít neki nyilván. Ezt nem is kell ragozni, annyi lenne a változás, hogy Szili nem mondana olyan csúnyákat Őszödön, viszont fel se fogná, mi a baj.

Erre persze csekély esélye lenne Pécs bevétele után is, valószínűbb, hogy az MSZP vele is el lenne fenekelve, de valamennyit vissza tudna hülyíteni a szosziális népszavazással meg a 13. havi nyugdíj védharcaival elvadított tömegből. Ekkor Fidesz-kormány alakulna, elmondaná a maga őszödi beszédét nyilvánvaló hazugságokról és a nemigazországról – ez, jelzem, mindenképp megtörténik és nagy show lesz –, és amint munkához látna, szembe találná magát egy éppolyan undorító demagóg erővel, mint amilyenek ők voltak addig. Egy szociáldemagóg ellenzéki pártot Szili Katalin remekül el tudna vezetni. Népszavazást kezdeményezne a nyugdíjak védelméről és a kétszázezres minimálbérről, összefeküdne Gaskó Istvánnal, és félrebillent fejjel, sírós hangon magyarázná, milyen borzasztó a karvalytőke. Fitogtatná a vallását, meglepetésszerűen megjelenne Tamás Gáspár Miklós születésnapján, és gátlástalanul, vagy talán inkább fogalmatlanul odaígérne mindenkinek mindent. Az új kormánynak pedig szava nem lehetne, hiszen pontosan így győztek ők is. Csak néznének szomorúan, és próbálnák reménytelenül magyarázni, hogy öt kenyérből meg két halból nem – mégsem – lehet megetetni a világ minden nyugdíjasát. Aztán a nyomás alatt ráfanyalodnának ők is az elkúrásra, ahogy Kovács László szorításában is megtalálták a pénzcsapot.

A balos demagógia vezértyúkja bukott el Pécsen, és Magyarországnak javára válik, hogy megúszta Szili felemelkedését. Ha valaki nem hiányzik ide, az pont ő. Kár, hogy a veresége egyben a balos demagógia győzelme, mégis.Címkék: kampány mszp fidesz

435 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr241116343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.05.12. 12:40:59

Páva nyert - Nagy sz@rban az MSZP...A cím kissé alpári, de jobban nem is lehetne kifejezni a szocialisták jelenlegi helyzetét. Egy rendkívül erős bástya, egy olyan város fordított hátat az MSZP-nek ahol még Öszöd után is egy második vonal beli szocialista…

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.12. 12:40:46

Szili mumusaAmikor Szili Katalin a maga szokásos, hűvösen kimért stílusában szót adott a Fideszes Bánki Eriknek, a pécsi időközi választás másnapján, új korszakot nyitott a magyar közéletben. Házelnök még soha nem kényszerült végighallgatni egy számára an…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.05.12. 12:03:05

Békés babakocsis tüntetés, szolid "kurvázással""Maximálisan egyetértek Vekerdy Tamással, gyermekeket eszközként nem szabad felhasználni - reagált Pelczné Gáll Ildikó a Népszabadságnak. Csakhogy szerinte jó hangulatú, békés tüntetésre készülnek vasárn…

Trackback: Konzervatórium 2009.05.12. 08:10:27

Moszkva lángokbanA választásra jogosultak sovány negyven százaléka szavazott ma Pécsen (nyelvészeknek Pécsett), Páva Zsolt mégis kétharmaddal nyert a kilencvenvalahány százalékos feldolgozottságú adatok szerint, vagyis a Fidesz sikeresen mozgósította a sz…

Trackback: Örülünk, Vincent? 2009.05.12. 06:48:13

Nem örülünk, JulesSzíves és együttérző olvasói kérdésre közöljük, hogy nem örülünk a Fidesz pécsi győzelmének.Bár annyira nem is vagyunk elkeseredve. Mi itt az Örülünk, Vincent?-blogon tisztában vagyunk vele, hogy a következő évek a Fidesz politikai és ha…

Trackback: MALAC NEWS 2009.05.12. 06:35:26

Cherche la femme Mottó: "Azért vagyok baloldali, mert fiatal vagyok és azért, mert nő." (Tüttő Kata, 2009. kora tavasza) Van abban valami szánalmas, ahogy az mszp, minthogy más nem jutott eszébe, hát azt találta ki, hogy mindenhová bábnőket nyom be. Női…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Kettes: Kettes · orulunkvincent.blog.hu 2009.05.12. 21:06:52
" melyik párt volt kádárista a múlt rendszerben, hanem hogy most melyik az. És bizony jól mondja W.: a Fidesz az."
ugy van.

"Ezt nagyon egyszerű eldönteni: mindig meg kell nézni, ki nyeri a választást, na az a kádárista."
ez is igaz lehet, de meddig??? a mostani nyugdijsok ugyanis meghalnak elobb utobb es akkor???
nem lesz kormanyzopart lecsereles?
@Shore: ore 2009.05.12. 22:07:02
"Hülyeségen azt értem, hogy a nép nagy része rövidtávú érdekeit tartja csak szem előtt..."

ha ez igaz is azt tartja 'rovidtavu' erdekenek, amit bebeszlenek neki, ahhogy manipulaljak...

most azon akadtam ki hogy a rendszervaltas ota legnagyobb adocsokkentest csinaljak a szocik...

na es akkor hol a valsag?
j Nick 2009.05.13. 08:54:44
" van akit nem fognak munkára kényszeríteni, van, akit nem fognak adózásra kényszeríteni és vannak azok, akik az előző kettő helyett adóztak eddig is, és fognak ezután is, csak ezután többet. "

igen azt nem ertem mi ebben a baj.
meg az se igazan baj, ha ezek kevesebben lesznek, marpedig csokken a szamuk ahogy no a termelekenyseg...
az pedig no, es technikai fejlodes is van.
@fvipera:
@lm5:
@fénydublőr:

Vagyunk vele néhányan, akik pontosan tudjuk, hogy miért lenne hatékonyabb egy vagyoni típusú adó a jelenlegi rendszernél, ismerem én is ezeket az érveket. (Persze párhuzamosan a béreket terhelő adók csökkentésével, jól átgondoltan, kibúvók nélkül, ésszerűen meghatározott ingatlanértékekkel.)

Viszont állítom, hogyha az átlagpolgároknak nagyhirtelenjében be kellene fizetni egy újabb 100-200-300-400 eFt-os sarcot éves szinten "csak úgy", a nagy büdös semmiért (mert nem kap érte se plazmaTV-t, se tengerparti utazást, se semmit), abból a jelenlegi helyzetben palotaforradalom lenne. Főleg így, hogy a másik oldal közben megígéri, hogy hatalomra jutása esetén el is törli egyből az egészet.

Hogy a frászba nem lehet ezt megérteni, hogy politikai öngyilkosság lenne egy ilyen lépés? A sok hülye közgazdász kérje már ki időnként más szakemberek véleményét is... Bár nekem nyolc, ezért az mszp-ért rohadtul nem kár, csinálnak amit akarnak, az sem zavarna különösebben, ha kihullanának a Parlamentből.

Mint írtam fentebb: ha megnézzük, hogy az értékbecslési/kiróvási/beszedési költségek után (mert bizonyára felállítanak majd a szent célra különböző hivatalokat vagy hivatali osztályokat, meg sokmilliárdos informatikai rendszereket) mennyi marad, azt a pénzmennyiséget feltűnés nélkül be tudnák szedni egyéb módon, pusztán a százalékok és limitek tologatásával is.

Szóval érvelni hiába lehet mellette közgazdaságilag, aki választási évben/év előtt ingatlanadót akar bevezetni, az egy szánalmas hülye. Szerintem.

@fvipera:

"ha a delikvens vitatja az árat, akkor joga van rásózni a hatóságra"

nekem is pont ez jutott eszembe. ha azt mondaná pl. a tisztelt hatóság, hogy 30 millert ér a kéróm, még aznap vihetné is annyiért...
@Shore: "Talán lekerül a rózsaszín szemüveg"

Ronda ügy.
Elsőként nem jut eszembe más "megoldás", mint a jó kis 'neolib' megközelítés:
Minél kisebb az állam, az állam feladata, az állam vagyona (vagyis minél piacosítottabb a rendszer), annál kisebb a lehetőség a lenyúlásokra.
De hát nálunk még azt is állami kézben akarják tartani, ami tényleg nagyon nem illik bele: talán pont amiatt, hogy nagyobb legyen a torta, amiből lehet szeletelni.
Már Kósa Lajos is licitál, ő éppen az ingatlanadót szeretné eltörölni.
Pfúj!

Te kb. úgy írsz, mintha vmelyik ősödet meglincselte volna a primkó aljanép, oszt mostanra - a revans érzéstől vezéreltetve - monomániáddá vált az átlagplebs minél választékosabb pocskondiázása...
Vérbeli demokrata felfogás, az egyszer szent;-)
@Greg23: "Csak az SZJA-ból leírható ingatlanadó koncepciót valahogy nem találom a hivatalos kommunikációban..."

Sőt teljes koncepciót.
- Általános, egységes: kivétel és sávmentes érték alapú ingatlanadót
- Ingatlanadó folyószámla létrehozása, hogy akár több évtized alatt az szja-ból leírható az ingatlanadó.
- Aki nem tudja fizetni, annak az apech meghitelezi és kamatozva gyűjti. Jelzáloggal terheli. Pl. nyugdíjas, kiskorú, munkanélküli stb. Aztán tulajdonosváltás után megfizetésre kerül vagy ha pl. a kiskorú felnő, a munkanélküli állásba kerül, akkor az szja-jából majd egy évtized multán akár leírja.

Szóval az egyenes adózás híve vagyok, így az áfa, ingatlanadó és "természeti erőforrás igénybevétel" adózást támogatom, DE nagy léptékű, átfogó, egységes és koncepciózus adótervek kellenének ide, nem valamiféle "mégegy adónem, ebből is beszedünk valamit", amit most erőltetnek!
@fénydublőr:
Vitatkoznék!
Egyrészt az eltitkolt jövedelmek megadóztatására a jogos eszköz a vagyonosodási vizsgálat.
Másrészt a megtakarítások ellen ösztönöz. Nemhiszek az "ez a sarc lesz a végső" jellegű hirtelen adrángatásokkal megvalósított államháztartás-rendbetételekben. A jó adórendszer a pógárt megfelelő viselkedésre ösztönzi. Magyarországon pedig hihetetlenül alacsony a megtakarítási ráta/határráta, ami a növekedési esélyeinket rontja (vö Távol-Kelet a kulturális okok miatti magas megtakarításokkal).
Eszerint jó a magas ÁFA és jövedéki adó (mondom ez utóbbit sokat autózó dohányosként :-)), és rossz az ingatlanadó és a kamatadó.
Üdv
G
hello mindenki,
Látom, hogy megdolgoztatta az agyát mindenkinek ez a cikk.
Ha láttátok a Political capital elemzését akkor tudjátok, hogy a két tábor értékrendje gyakorlatilag lefedi egymást. Ennek megfelelöen a politikájuk is átfedésben van. Populisták mind a ketten és közgazdasági értelemben pedig baloldaliak.
Az egyik nemzetközi értelemben, a másik pedig nemzeti értelemben szocialista. Ugye Ti is érzitek, hogy innen csak egy kis lépés az, hogy nemzetiszocilaista legyen ...
Az egy nagyon érdekes kérdés, hogy miért szakadt ketté az ország és miért nézünk bután, amikor az ellenfél vezére beszél hozzánk? Erre keres a választ már jó ideje, de mindig meglepödöm mikor komoly értelmiségi barátaim úgy érvelnek a vezéreik mellett, hogy annak semmilyen tárgyi alapja nincs. Csak úgy zsigerböl elhisznek mindent és zsigerböl fröcsögnek a másikra.
Én erröl azt gondolom, hogy nekünk az lenne a legjobb, ha valami szerencsés katasztrófa maga álá temetné az egész politikai elitet úgy ahogy van.
A válság nem rossz nekünk, ha kihasználjuk ezt a történelmi pillanatot és végre befejezzük a rendszerváltást.
Értéket adunk a munkának, általánossá és igazságosssá tesszük a közteherviselést és lebontjuk a minden területen burjánzó közigazgatást és felszámoljuk a korupciót.
Még mielött bárki azt gondolná, hogy igen majd a Viktor ezt megoldja, akkor idöben szólók, hogy nemfogja. Meglhetési politikus ö is.
Bevezeti a kettös állampolgárságot, szavazati jogot nekik és átalakítja a demokratikus berendezkedésünket, amivel marginalizálja a parlamentet.
Van még egy kis idö! Nem akar valaki pártot alapítani? nekem 8 hogy ki, csak legyen öszinte, ne igérjen olyan amit nem tud vagy nem tanácsos megvalósitani.
Az én szavazatomra számithat!

"Milyen világnézete van az ilyennek? 90-ben és 94-ben kádárista, 98-ban bokrosista, 2002-ben szociáldemokrata, Gyurcsány feltűnésével modernista-kapitalista? Vagy az élethosszig fideszes: előbb radikális csuhásozó liberális, aztán fiskális konzervatív kapitalista, most meg végül ő a kádárista? Nem, ilyen kanyarokat civileknek nem kell megcsinálniuk. Kihányja a belét, aki megpróbálja. Nem viseli el a terhelést."
Szerintem tévedsz e megközelítéssel, kedves Árpád. Magyarországon - és máshol, Európában - már rég nincs baloldal és jobboldal, nincsenek liberálisok sem. A pártok személyiségek köré szerveződnek, illetve szerveződnek át, s a 19. századvégi, 20. század első harmadi értékrendek átalakultak, kiürültek, deformálódtak, illetve oda-vissza lenyúlták egymástól ezeket. Talán az olasz fasisztákkal, a korporációkkal kezdődött ez a trend, de a nemzetiszocialisták bizonyosan kiteljesítették (nemzeti = nacionalista, szocialista = internacionalista volt eredeti értelemben).
Én még emlékszem, hogy az MDF népi-nemzeti-szociáldemokrata-keresztényszocialista értékrendek körül szerveződött, aztán Antall egy nemzeti jobbközép pártot csinált belőle. De '90-ben nem ezért szavaztak az emberek elsősorban az MDF-re, hanem azért, mert Antallt hitelesebb, hozzáértőbb államférfinak gondolták, mint Tölgyessyt vagy Kiss Jánost.
Te jól tudod, hogy a mai MSZP-nek a nevén kívül semmi köze sincs már a baloldali értékrendhez, s ez nem is lenne baj, ha egy csomó emberben nem élne még valami nosztalgia irántuk, mert pl. ha újgazdag vállalkozók és megélhetési politikusok pártjának neveznék (át) magukat, akkor legalább annak hívnák magukat, amik.
A Fidesz népszerűségének oka pedig nem az ideológiájuk - ami persze változott jócskán az idők folyamán, de azt mondta egyszer valaki, hogy "csak az ökör következetes" -, hanem az MSZP/SZDSZ elmúlt három éves ténykedése, beleértve az őszödi beszédet, az '56 ötvenedik évfordulóján történt gyalázatos eseményeket, a gazdasági/pénzügyi irányítás képtelenségeit, illetve azt, hogy a többi párt nem tud felmutatni egy Orbán kaliberű szónokot, politikust. A Jobbik térnyerésének pedig az az oka, hogy a parlamenti pártok egész egyszerűen nem vesznek tudomást számos, az embereket foglalkoztató, irritáló kérdésről, pl. amit a képviselői költségtérítés ügyében csinálnak, az egész egyszerűen vérlázító. De Észak-Magyarországon, Baranyában vagy Pest megyében már olyan méreteket öltött a mélyszegénység, köztük a cigányok egyes rétegeinek bűnözése, hogy az ott lakó tisztességes cigány és nem cigány lakosság joggal háborog azon, hogy miért nem történik semmi, miért nem látja el az adójukból fenntartott állam, rendőrség a feladatait.
Még nem tudjuk, mit fog ígérni a Fidesz a majdani választási kampányban, de egy előnyük mindenképp lesz a 2006-os Gyurcsány győzelemhez viszonyítva. Mondhatják majd azt, hogy nem ismerték a kormány szerződéseit, az államkassza tényleges állapotát stb., s ráadásul ez részben igaz is lesz.
Én azt "jósolom", hogy a következő választást a Fidesz legalább 2/3-dal megnyeri, s az MSZP és a Jobbik kerül még be ellenzékként. Ez viszont olyan felelősséget ró majd a Fideszre - alkotmány, választójogi törvény, önkormányzati törvény stb. módosítási lehetőségei -, hogy nagyon fel kell kötni az alsót, hogy meg tudjon felelni a "nép", az "emberek" elvárásainak, legalábbis ezek nagyobb részének.
Én drukkolok nekik, mert ha legkésőbb 2010-ben nem tudjuk elindítani a morális és gazdasági romhalmaz eltakarítását, egy normális ország építését, akkor végletesen leszakadunk, a gyerekeink pedig egyre gyorsuló ütemben el fognak menni ebből az országból.
@Karesz (Charlie): :) Nem is vitatkozhatok veled ezen. /10:58/ :)
@átlátó: szerintem csak gondolkodik...és hál' Istennek, nincs ezzel egyedül!:D

@egyittlakó: "Fletót már az öszödi beszéd előtt támadta a baromira demokratikus pártod, mint ahogy Medgyessyt is, és most pedig Bajnait."

És még ki támadta? És ki volt, aki büszke volt az állandó különvéleményére, aki tápot adott annak, hogy a törésvonal nem csak sejthető, hanem látható és hallható? Aki úgy csinált, hogy a többi a hülye, neki köze sincs a MSZP-hez? Na ki? Hát a poszt főhöse...Eheti amit főzött, a világ kerek, neki is visszakerekít...

És az, hogy Baja mellett Suchmann is ott volt este vele, remélem jót ittak arra, amit elkezdtek...Vagy keserű volt tán? S milyen keserű lesz még.

Tanulság: Előbb kellene gondolkozni és utána beszélni. ST erre annyira szép példát adott Fletó leváltásával kapcsolatosan, hogy nincs más csinyovnyik, más fizetett forradalmár, aki így utána csinálja...
@intruder66: Összefoglaltad a helyzetet.
@intruder66: Jó, én megalapítom azt a pártot, hogy Tartsatok El Szavazó Polgárok Pártot (TESZPP)! Elég őszinte voltam???:DDD
"Bajnai Gordon kiemelte: emellett szeretnének vagyonadót bevezetni, amelynek az ingatlanadó a legfontosabb eleme. Ez számos méltányosságot, kedvezményt tartalmazna azok számára, akik méltán kérik ezt.

Ide sorolta a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat, a munkanélkülivé vált embereket, és azokat, akik az önkormányzatok szerint valóban nehéz helyzetben vannak. "Nem nekik szántam a hétfői rosszul sikerült félmondatomat, hanem azokra próbáltam utalni, akik méltatlanul többet vesznek ki a közösből, mint amennyit beletesznek" - jelentette ki.

Hozzátette: a legkisebb értékű ingatlanoknál teljes mentességet adnának. A miniszterelnök úgy látja: a végleges ingatlanadó koncepcióról valószínűleg a jövő héten tudnak beszámolni."
index.hu/belfold/2009/05/13/bajnai_elnezest_kert_ingatlanados_kijelenteseert/

Az elvtársak beszartak. Bajnai tovább menetel a fletói úton.

Így viszont mi értelme van a dolognak? Megint adnak a szarnak egy pofont: beletesznek pont annyi kiskaput, hogy frankón kijátszható, megkerülhető legyen, terhelni meg javarészt azokat fogják vele, akiket eddig is. A népek igazságérzetét ugyanúgy nem fogja javítani, csak így még drágább és még bonyolultabb lesz beszedni, jóval több korrumpálási lehetőséggel, a fizető többség meg ugyanúgy utálni fogja őket érte. Koncepciójában átgondolt, értelmesen kitalált adópolitika helyett megint csinálnak egy fost, amit majd kéthavonta hegesztgethetnek.

A fidesznek meg tuti aduászt adnak a kezébe.

@eMeL: olyannyira, hogy a jóváírást nemcsak a jövőben fizetett szja esetében alkalmaznám, hanem akár magasabb %-os kulcs alkalmazása mellett az előző 5+1 év szja befizetéseire is. az egyértelműség kedvéért: az adófolyószámla bázis időpontjának 2003. január 01-ét jelölném, és mindaddig nem kellene effektív befizetést teljesítani az ingatlanadóval kapcsolatosan, ameddig az adófolyószámla egyenlege nagyobb nulla.
@Greg23: az ingatlanban tartott megtakarítás nem hasznos a gazdaságnak. Az apeh külön és jogosan ideges, ha az eltitkolt jövedelmedből pl. használt luxus házat veszel. Nincs multiplikátor hatás. Annál már a pénzmosás is jobb számára (mert akkor az illegális jövedelmet becsatornázza a játékos a legális zazdaságba). :)
@intruder66:

Nincs új pártnak esélye, abból kell főzni, ami van, mégha a végeredmény spenót is lesz rántott kelkáposztával.

Próbálkoztak itt LMP-vel, de aki egy pöttyet is utána járt az könnyen rájöhetett, komolytalan egy gittegylet az egész.

Én hiszek abban, h nem minden politikus megélhetési a végtelenségig, bár mi szeretjük ezt hinni/gondolni. Időnként felüti a fejét minden oldalon néhány morális jóarc. Hock, Tóth K., Gulyás, Balogh, Bauer, stb... sztem - ha utálják is sokan őket, akkor is - nem az a kategória, mint herényi, lamperth, kóka, veres, stb... gátlástalan politikai haszonlesők.

Lehet pocskondiázni a mai elitet, de az, aki ezt teszi, és nem képes felmutatni egy új erőt, alakítani egy tőlük különb, valódi szellemi erőt felmutató pártot, az pusztán fröcsög, semmi több.

Sztem...
@Tóta W. Árpád:
Árpád ezt az ingatlan adót, így Te se gondolod komolyan. Akkor Te is demagóg vagy!
A gazdagoktól el kell venni......
Adózott pénzből vettem telket 15 éve és építettem házat. Akkor 400nöl került 1 millióba. Most 200nöl 15 millióba. Szerinted a fizetésem ennyit nőtt?

Az ingatlanadót is lehet a feketegazdaságból fizetni, sőt csak abból lehet. Ettől még nem szünik meg a fekete gazdaság!!!!
Havi 900 ezer forint összadót fizet a fizetésem után a saját vállalkozásom. Munkát adok még 70 embernek, még egy darabig. 10 évente veszek autót, igaz használt volvo dzsipet, mert az előző Ford Mondeomon 4 évente lengéscsillapítót kellett cserélnem az utak miatt.
Szerinted nekem még mennyit kéne lapátolnom más villanymozdonyáért?
Annak, aki nem tanult, nem beszél 3 nyelven és nem dolgozik napi 10 órát, hétvégén is.
Nem tud úgy lefeküdni, hogy ebben az elkúrt, kiszámíthatatlan gazdasági rendszerben ne azon járjon az agya, hogy holnap mi lesz. Ja és nem voltak állami és önkormányzati megrendeléseim.
mindig van egy kis alkalom orbánozásra, mert az emeszpé örök mint Orbán Viktor, kár hogy erről Szili Katalin nem hallott, mert akkor kenterbe verte volna a Pávát.
@dzsek szperó: "Adózott pénzből vettem telket 15 éve és építettem házat. Akkor 400nöl került 1 millióba. Most 200nöl 15 millióba. Szerinted a fizetésem ennyit nőtt?"

a legjobb érvet hoztad az ingatlanadó mellett. ráadásul a telked értéknövekménye nem a Te érdemed (mint az szja esetében), hanem annak a településé, ahol vetted (csatorna, közlekedés, járda, óvoda...). tekints rá úgy, mint tőkejövedelemre.
@egyittlakó:

Te annyira sületlen/értetlen és elfogult vagy, és annyira nem értesz engem és a szavaimat, és annyira durván személyeskedsz ("Na ezért hányok a pártodtól meg a malac sünöktől."), hogy mostantól leírtalak, mint értékelhető vitapartnert. Úgyhogy ez nem is válasz, csak afféle közlemény.
Szevasz! Legyen szép napod!
@fvipera:
Te hol élsz? Bernben?
Szentendrei szigeten lakom. Se járda, se csatorna, a fővárosba járnak a gyerekeim alapítványi iskolába.
Addig tőke jövedelem amíg nem kell másik ingatlant vennem ,ahol élni tudjak.
Persze ha Záhonyban veszek belőle házat akkor lesz belőle jövedelmem.
/Egyébként szerintem az ingatlan befektetéshez is kell egy kicsit érteni./ A mértékével van a baj. Ha csak a kommunális adót és építményadót
váltaná ki rendben.
Egyébként nem erre találták ki az SZJA-t ha eladom az ingatlant? Bővítsék ki az évhatárt. Nem jár annyi adminisztrációval az ügy és életszerűbb, hogy azután a jövedelem után adózom, ami a kezemben van és nem egy vélt, valaki által megállapított összegre.
Jó esetben az ingatlan értéke életem során arányban van a fizetésemmel, de mi van ha baj van? Mi lesz ha valaki egy Bem rkp.i lakásban lebetegszik? 20 év után az örökség elmegy adóba. Az államnak jó bevétele lesz. Mi van ha nem vállalkozó lesz a gyerekem, hanem szintén 3 nyelven beszélő rendőrfőkapitány, vagy tanár? Hogyan tartja el a megörökölt családi házat?

Ha arra gondolok, h Boldvai fizessen-e ingatlanadót a villájára, akkor azt mondom, "háppersze, yessss!", mert valszeg adózatlan jövedelmekből építette.... de ha azt kérditek, h az alkalmazotti (adózott) fizetéséből, hitelen vett paneljára fizessen az értelmiségi proletár közszolga, akkor azt mondom, "ez felháborító, noooo!"

Egy törvény nem indulhat ki abból, h mindenki csalja az adót, ezért az elvileg adózott jövedelemből vett ingatlant nem szabadna újra adóztatni.

És akkor lássuk a politikai részét:
Kósa bejelenti, ha ők lesznek, delete.

Tudjuk, ők lesznek, tehát delete élesítve. Akkor most mire görcsöl vele Bajnai, hiszen jövő tavasszal kéne először fizetni, de mégse, mert törlés. Ezzel csak újabb népszerűtlenségi pöttyöt karcolnak saját homlokukra, és fölöslegesen dolgoztatják az önkormányzatokat az (amúgy szinte lehetetlen határidejű) értékbecslésekkel.

Ez egy politikai öngól is, s nem hinném, h ne látnák be az mszp képviselői. Véghez vinni egy megszorítást a kommunikáció szintjén, mikor úgy sem lesz belőle semmi, abban mi a politikai ráció?
Vagy arra bazíroznak, h most a fideszből kicsikarnak egy tagadást, h aztán ők ezzel kötve legyenek egy lehetséges bevételi forrástól? Ha igen, elég hülyék, mert teljesen egyértelmű, h nem innen kívánnak ők bevételhez jutni.
@oras: "Milyen világnézete van az ilyennek?..."

"A pártok személyiségek köré szerveződnek, illetve szerveződnek át..."

Ezek szerint feudális (típusú). Hűbéres.
@fvipera: "a legjobb érvet hoztad az ingatlanadó mellett. ráadásul a telked értéknövekménye nem a Te érdemed (mint az szja esetében), hanem annak a településé, ahol vetted (csatorna, közlekedés, járda, óvoda...). tekints rá úgy, mint tőkejövedelemre."

Bizony-bizony... és még jó sokan ráadásul ingatlanba fektettek be, mert egyik büdös párt sem akarta bevezetni az ingatlanadót. A Széchenyi-tervből sem én gazdagodtam meg, hanem aki fel tudott venni 30 millát (kedvezményesen, az én adómból). Üdülőm sincs, még Horvátországban sem. Hiába dolgoztam, mint állat immár húsz éve, lopni és ügyeskedni nem tanultam meg, csak rendesen adózni.

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=115004&is=1

"Bajnai Gordon elnézést kért az ingatlanadó kapcsán tett hétfői kijelentéséért, amelyben azt mondta: el lehet adni azt az ingatlant, amelyiket nem bírják fenntartani. "

Feri is így kezdte...
Talán pénzt kapnak a Fidesztől minden elvesztett MSZP szavazóért?
Esetleg tényleg ennyire hülyék?
Na majd K. vakapad megmondja nekünk hol hibázott a Fidesz ismét.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

kérdés: ha anyád alkoholista, apád a kocsmai játékgép szenvedélybetege, nagyszülők a föld alatt, szóval ebből a két szülőből lehet főzni, és te, mint gyerek, jót nem tudsz mondani, akkor csak fröcsögsz? hmm? vagy főzöl?

egyébként nyilván nincs más. amíg a rendszer eleve ilyen rossz, lényegében mindegy, hogy melyik szpáhi veszi 4 évre gondnokságba... kezelésbe az állami tulajdont: a szpáhi-birtok eleve rablógazdálkodásra ítéltetett
@fvipera: ez igaz..ezen kiadok én is: amiből megvettem, abból adoztam, és még ezt is?

Lesz majd füstadó meg kapuadó is??

És akinek a nevén semi nincs, de fenn lakik Budán és többmilliós kocsija van más nevén (se), azzal mi lesz??
@Letícia: "Tanulság: Előbb kellene gondolkozni és utána beszélni."

Köszi az oktatást, kicsi lány. Nem tudom hány éves lehetsz, de utánanézhetnél egy kicsit: 1997 óta kezdett el polgározni a szupersztárod, majd csúfos bukása után, 2002 óta erőteljes, hideg polgárháborút indított saját népe ellen. Határtalan és beteges hatalommániája leradírozta a demokrácia értelmét, éspedig hogy a többség dönt. Ezért, ha nem nyer majd 100%an, örök életére ILLEGITIM lesz. Érted?
@egyittlakó: Hát, valóban:

"Tanulság: Előbb kellene gondolkozni és utána beszélni."

Mert:
1) nőtől nem kérdezünk kort, ez neveltetés és nem párt függő...
2) Fogalmad sincs merre szimpatizálok, s nem is fogom megmondani, de OV-t ki nem állhatom, hasonló okokból, mint amit leírtál róla. Ém mert stílus maga az ember, ezért így kiborulni, szintén nem illő.
3)Szilit nem csípom, de ebből nem következik a narancssárga...!
4) fogalmam sincs, miről bszélsz az illegitimmel..talán mert ismerem a fogalmat, meg választójogi törvényt!:)

És nincs mit, ingyen csináltam!:DDD
@dark future:

Válasz egy korábbi kérdésedre: Igen, ezek ennyire idióták.

Fogalmam sincs, hogy amit most csinálnak, azt miért csinálják. Nálam rosszabb májú ismerőseim tudni vélik a megoldást, miszerint még ezt a hátralévő kis időt is ki akarják használni a lopásra. De én mint született jóindulatú ezt nem hiszem, inkább azt gondolom, hogy a hazáért akarnak tenni. (Sajnos az én verzióm kevésbé valószínű, mint az ismerőseimé.)

Ingatlanadó: Ha úgy lenne, ahogy Vámosi Nagy Szabolcs (ex-APEH) javasolta, miszerint az ingatlanadó az SZJA-ból levonható lenne, akkor feltétel nélkül támogatnám. Ha nem így lesz, hát akkor nem tudom... Egyelőre még húzodozom a bélmagyar státusztól.
DR. SZEKERES IMRE honvédelmi miniszterjelölt: Nem voltam. Én abba az évjáratba tartozom, amelyik az egyetem előtt még nem ment sorkatonai szolgálatra, besoroztak; amikor elvégeztük, akkor pedig létszámfölöttiek voltunk Jász-Nagykun-Szolnok megyében.


Hát Szekeres Imre itt egy jót hazudik. Igenis ez az évjárat ment katonának.csak hát Szekeres elvtárs belépett a pártba és ott elintézték hogy ne kelljen bevonulnia. Én ugyan csak 7 évvel vagyok fiatalabb Szekeres et-nél és kurvára utáltam a hmvhelyi laktanyát, majd még a rigózást Kalocsán és Lentiben ( mézeskalács házikó ha valakinek ez mond valamit), de ugye én nem lettem elvtárs úgyhoyg menni kellet és punktum. Védtem az országot a NATO déli szárnyától ( olaszok ) és az osztrák semleges hegyivadászoktól. Sőt egy 10 cm-es aluminium vonalzóval lehetett megmérni az atomfelhő átmérőjét támadás esetén. Ugyhogy SZI menjen a ..csába, és ez a faszi NATO -főtitkár szerett volna lenni.Eldobom az agyam....
Azok,akik pártolják az ingatlanadó bevezetését,köztük Tóta W.is,egyszerűen nincsenek tisztában a mai magyar valósággal,és jó fizuval könnyű más faszával verni a csalánt.Ha a Bajnai-kormány célja az ingatlanadóval valóban az lenne,hogy az eltitkolt jövedelmeket adóztassa meg,akkor nem 2 milliónál húzná meg az értékhatárt,ami egész egyszerűen nevetséges,lévén ennyiért egyszerűen nem lehet emberi lakhatásra alkalmas ingatlant venni és hová költözzön az ember egy 7 milliós panellyukból?Az önkormányzatoknak se lesz több pénz a zsebükben,mert állambá annyival kevesebbet ad nekik,apparátus nincs az egyenkénti becslésre,így üt has fogják megállapítani az ingatlanok árát,lehetőleg úgy,hogy többet szedjenek be,mint amennyit vesztettek.Miért kellet ilyen alacsonyan meghúzni az értékhatárt?Azért,amiért a luxusadó anno bebukott:a nagy értékű ingatlanok tulajdonosainak van elég pénzük és információjuk ahhoz,hogy kibújjanak a törvény alól és társasházzá minősítsék a házukat,vagy beapportálják azt egy cégbe.A szegény ezeket a lehetőségéket nem ismeri,az önkormányzati döntés ellen fellebezni nem tud,mert nincs pénze ingatlanközvetítőre stb.Kinek nem fogja tudni kompenzálni az SZJA-csökkentés az ingatlanadót?Aki eddig is a legalacsonyabb kulccsal adózott,vagyis megint a legszegényebbek járnak rosszul.Ennek fényében merő cinizmus Gordonka kijelentése az adót meg nem fizetőkről,a bocsánatkérés pedig egyszerűen hülyének nézi az értelmesebbjét és még van képe pont neki erkölcsi prédikációt tartani!Ingatlanadó máshol is van,de nem ilyen szintű állami elvonás mellet,ilyen szar közszolgáltatásokkal,miközben az állami nagyberuházásokból számolatlanul ömlenek ki a milliárdok a "háttérintézményekhez",meg a párt és magánkasszákba és ez nem demagógia,hanem ezek a kőkemény tények,csak senki nem elég tökös hozzá,hogy kiborítsa a bilit.Most végre valami értelmes dologért tüntethetnének az emberek,csak Gaskónak még nem szólt senki föntről.Miért nem legalizálják és adóztatják meg a prostituciót?AZ tuti feketén szerzett pénz.A New York-i Egyezményből ki is lehet ám lépni,kutya nem szólna érte egy szót se.
@fvipera: eszem-faszom megáll. Tőkejövedelem?!

A lakhatáshoz való jog alkotmányos, állítólag. A magántulajdon biztonságát az állam szavatolja. A megvásárolt ingatlanod után már fizettél adót, eseltleg, ha örökölted, örökösödési illetéket. Szociális kérdés is, hogy hányan laknak n m2-en. Ez nem számít? Fenntartod a lakásodat, kurva sok megy el rezsire. Még mit kellene fizetni?

Én úgy érzem, ez az ingatlanadó sérti az alkotmányos jogaimat.

Asztadurvaéletbe.
Királyi post ez. Rövid, velős és igaz.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:
"És akkor lássuk a politikai részét:
Kósa bejelenti, ha ők lesznek, delete.
Tudjuk, ők lesznek, tehát delete élesítve."

Látom, gondjaid vannak a magyar nyelvvel. Ennek ellenére erőt vettem magamon, hogy fröcsögésedre válaszoljak, bár drukkereknek nem érdemes... Több más fórumon akad hozzád hasonló fazon, már megszoktam, eme megjegyzésemet pedig vedd intellektuális ajándéknak részedre.
Ami Kosát illeti, ő azt mondja, amit mondanak neki. Egyszerű samesz, az első számú papagáj után is csak második a mindenható fejedelem udvarában. Megsúgom neked: 2010-ben majd kiderül, hogy mi lesz, a többi csak duma. A következő parlamenti választásokon a vezérednek is elő kell majd jönni a farbával... A mindentvisszavonunk, mindentállamosítunk, mindentszámonkérünk, adótcsökkentünk meg majd mindentazállamfizet tipusú komcsi restaurációs duma nem lesz elég...
@Fandorin: Hogy ti mit kötözködtök ezzel a szegény emberrel! Ennyi irigy embert, ej, ej! (:DDD) A pártkvóta szerint volt létszám feletti! És ha rossz a memóriája, akkor mi van? HOMO POLITICUS. Így ne várjatok tőle: hogy
1) igazat mond
2) ha egyáltalán emlékszik arra, amit mondott, illetve
3) mondott-e valamit, s
3) ha mondott, ha nem, ő úgy emlékszik ahogy akar és erről szavaz!

Na, ezért tartunk itt...:)
@Letícia: nem érdekel, hova szimpatizálsz, de az oktatásodat sértésnek vettem, így direkt rákérdeztem az évjáratodra :-)
Annyira azért nem érdekel, miután azt sem tudhatom, tényleg nő vagy-e. De hogy kedves legyek: mások kioktatása fiatal korodnak tudható be.
@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:
"Kósa bejelenti, ha ők lesznek, delete.

Tudjuk, ők lesznek, tehát delete élesítve. Akkor most mire görcsöl vele Bajnai..."

Melyik párt prominense is mondta, hogy 1 dolog a választási program, és 1 másik dolog a kormányprogram? Fideszék hatalomra jutva már nem adhatják tovább a hülyét, hogy a kormánynak onnan van pénze, hogy nyomtat magának. Ott már van olyan, hogy az államháztartás bevételi és kiadási oldala. Fideszék - átérezve a kormányzati felelősséget - a bevételi oldalt lenyomták a béka valaga alá, a kiadásit meg feltornázták a csillagos égbe.
No, de 1x majd mind kijózanodtok, legkésőbb jövő nyáron, és akkor rádöbbentek, hogy a szófosás csak ellenzékben menő, kormányon már tartalom is kell mögé.
Két (eddig ismert) fő csapása van az anarchia kibontakoztatásának:

1) roma-magyar ellentét szítása, értsd lövöldözés
2) a társadalom "robotoló" rétegének értelmetlen kizsarolása (pl. lepratelep-adó, a lakosság nagy része lepratelepeken él)

Kinek jó ez?
Valakik elhatározták: "Itt pedig kő kövön nem fog maradni", és mindent megtesznek hogy így is legyen.
Hajrá!!!
@fvipera:
"az ingatlanban tartott megtakarítás nem hasznos a gazdaságnak."
De hasznos!
Nem a vagyon önmagában, hanem az oda áramló megtakarítás. A használt lakás csere-beréje elvileg indifferens ügylet, az itt lezajló értékváltozás infláció és spekuláció kategória (amit nagy örömmel adóztatnál nem csak eladáskor). Amennyiben viszont NETTÓ MEGTAKARÍTÁS kerül az ingatlanvagyonba, akkor az ÉPÍT. Az meg bizonyára egy haszontalan gazdasági tevékenység :-)
Üdv
G
@Fandorin:

"Hát Szekeres Imre itt egy jót hazudik. Igenis ez az évjárat ment katonának.csak hát Szekeres elvtárs belépett a pártba "

Nem lehet hogy fújt a szél és valamit rosszul lehetett érteni?
Mint ezen a videon:

www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI
@Qqriq:

Melyik párt politikusa bukott bele abba (közv.kutatási adatok 2006. tavaszától az őszödi beszéd kipattanásáig), hogy szembement a választási ígéreteivel. Nem tudom, érted-e: szembe ment velük, és nem lefaragott belőlük.
Orbánnál ugyanez a csalódottságot közvetítő esés nem volt meg. Jó lenne felfogni:
Gyurcsány_kormányzást_bukott,_Orbán_választást.

Zongorázni tudnám a különbséget, még ha neked ez szinte ugyanannak is tűnik. Azért próbáld meg differálni, pls!

Üdv.
--------------

@egyittlakó:

Figyu, mondtam már, ejtettelek alkalmatlanság okán. Oly annyira benézed a dolgokat, benézel engem, h még arról sincs fogalmad, miszerint én még életemben_nem_szavaztam_a_fideszre parlamenti választáson.
Nah, kb. ennyire szerelmem a vezérem, de te csak fújd tovább magabiztosan a sületlenségeid himnuszait, és pattanj vigyázba szobád falán lógó, arannyal keretezett, romabarokk fletó portréd előtt!
Jobbulást! Szevasz.
@Letícia: :) Nem akartam én nagyon bántani az embert, de hát a vitriol kedvenc téntám. Meg a bab nem hús, hanem bab és én láttam már karón babot.
Van egy szavazatod, szigorúan elvi síkon, mert kilökted az őszintét. :) Csak neked, csak most.
@egyittlakó: Oh!Köszönöm! Épp ma töltöm a 104. évemet!:))))
@Fandorin: "Hát Szekeres Imre itt egy jót hazudik. Igenis ez az évjárat ment katonának.csak hát Szekeres elvtárs belépett a pártba és ott elintézték hogy ne kelljen bevonulnia."

engem kurva sok minden zavar szekeresben de pl ez nem. mindenki meg akarta uszni a katonasagot akinek volt egy csopp esze.
@egyittlakó: @fvipera:

Tehát még egyszer :
Az elmúlt 15 évben egyes ingatlanok értéke sokkal nagyobb mértékben nőtt mint a jövedelmünk. Ezt köszönhetjük az Eunak, a demokráciának stb.
De ezt nem varrhatják arra a polgárra, aki megvette a bérlakását a II. kerületben és nyugdíjasként 20x át éri a lakása. Adja el és menjen keletre sátorozni!!!!!
Az örökösök a sok évi feljegyzett adót hogyan fizetik ki?
Egyáltalán belegondoltatok, hogy hogyan zajlik majd? Sorban állunk az APEH nál előszőr azért mert kirúgtak és nincs pénzem fizetni az adót. Utánna lesz állás és fizetem, majd elválok és újra kérelmezem. Ez a bürokrácia és a korrupció bölcsője!!!
Ráadásul a mostani kereső korosztály fizeti a saját lakása után és a nyugdíjas szülők után is az ingatlan adót.
Miért nem lehet azt mondani, hogy mostantól minden 30 millió fölötti ingatlan , 10 millió fölötti autó, 300 ezer forint feletti ingóság( régiség,festmény, elektronika, hajó,utazás stb) vásárlása esetén vagyonosodási vizsgálat lesz.

Mi ezen a bonyolult? Lenne egy adatlap és ki kellene tölteni: ilyen adóbevallásomból, amolyan örökösödési illeték után , amolyan tőzsdei jövedelmből tudtam venni magamnak ingatlant.Ha valami nem egyezik a számító gépben bekérik a delikvenst.
Van erre példa nyugatabbra. Hogy mit szól hozzá az "om-busman"? Arra nem gondoltatok, hogy direkt kérik meg, hogy tiltakozzon? Bocsi, de nem jogszerű a vagyonosodási vizsgálat- mondják és ezzel nem kerülnek kellemetlen helyzetbe amikor a képviselők és a finanszírozó cimborák vagyonát kell vizsgálni.

@dark future:
Szeretnék egy ilyen párt elemzést olvasni egyszer a Fideszről is.
Egészséges az, hogy ott nem dúlnak harcok a pozícióért? Hogy a 2x bukott vezető még mindig megingathatatlan ?
Hogy nincs önálló vélemény? Nincs vita?
Kellenek az új erők!!!Hajrá MDF és LMP!
@dzsek szperó:

"Hogy a 2x bukott vezető még mindig megingathatatlan ?"

Kósa legutóbb finoman szóvá is tette...

"Kellenek az új erők!!!Hajrá MDF és LMP!"

MDF és erő? Hahaha.... Arra a 6 emberre gondolsz? De az erő biztos velük van :-)

@átlátó: hogy nekem mim van, azt hagyjuk...és te jól tudod, húsevő vagyok, a babot meghagyom másnak!:D
@dark future:
"""Hogy a 2x bukott vezető még mindig megingathatatlan ?"""

"Kósa legutóbb finoman szóvá is tette... ""
Hú...
Erről szólna az elemző cikk? Finoman? Nem az Árpi írná...

Nekem tetszik Habsburgunk: Új Kiegyezés kell- szlogenje

@Tóta W. Árpád: "kurvára akart menni katonának"

Azért ne legyél hasonlatos "egyesekhez"...

Bizonnyára nem igen sietett katonának, de neked még tudnod kellene, hogy az azért nem bűn, ha valaki meg akart úszni egy erőszakszervezeti megerőszakot.

Nem követtem le a katonai történelemet, de tényleg volt egy pár áldott év, amikor több volt e gyerek, mint ahánynak katonai "férőhely" jutott. Ez biztos, hogy az én 18 éves koromban volt olyan gond, hogy a hadköteles kor végéig (nem emlékszem ez vagy 30 év lehetett) nem sikerült mindenkit elvinni és attól "féltek" a vezérkari katonákok, hogy sokan úgy csúsznak át a sorkatonai határidőn, hogy nem tudják besorozni őket.

Az hogy mennyire volt véletlen, hogy valaki létszámfeletti lett és mennyire kellett hozzá protekció azt nem tudom, de az biztos, hogy nagyon "öntörvényű" volt a hadsereg, csak komoly protekcióval lehetett elintézni dolgokat, bár gyakran elintéződtek azok maguktól is a mérhetetlen fejetlenség miatt.
@eMeL:
"Bizonnyára nem igen sietett katonának, de neked még tudnod kellene, hogy az azért nem bűn, ha valaki meg akart úszni egy erőszakszervezeti megerőszakot."

Úúúúúúúúúúúúúúú, ez fájt!

Te annyira elfogult vagy a maszopnyikaiddal, h még ezt a pöcs Szekerest is megvéded, aki - jó kiszesként - a saját rendszerének katonaságába sem volt hajlandó bevonulni?! B+, képes lennél úgy beállítani, mintha itt vmiféle ellenállás kifejtéséről lett volna szó. LOL, ne csináld már!

Emlékszem, mi úgy utáltuk az ilyen lógósokat, mint a lehányt székletet. De komolyan, hát nem utálni való pöcsök azok, akik különféle protekcióikkal kihúzták magukat a katonaság alól, miközben a többi lúzer gázálarcban sárba kúszva szopott, mint torkos torzonborz.

Húúú, de idegesítőt írtál, vazze!

Üdv.
Itt latolgatjuk a szavazatokat, nézem a Hírszerzőt is(ez nem reklám :), ott egy link, miorszagunk.hu, ahol sms küldésével meg lehet oldani a gondokat, naponta! :>
De regisztrálni is lehet, és úgy egyenlegfeltöltéssel olcsóbb :)
Megnéztem az impresszumjukat, aszerint nem vicc...
Bár nem szeretem azokat akik állítják magukról hogy 100%-ban ismerik az igazságot, náluk a "bölcsek köve", de most azért azt gondolom hogy valamelyest látom a lényeget.

Fogadjuk el hogy az érdekek vezérlik a világot. Kinek az alapvető érdeke az ingatlanadó mostani gyors bevezetése?

Azoknak az ingatlan-bizniszben ügyködőknek akik az így leértékelődő, az adót fizetni nem képes egyénektől féláron megvehetik a lakásokat, házakat.

Bajnai tegnap "elnézést kért", nem a szegényeket akarja súlytani -mondta - hanem a csaló gazdagokat. Egy adó ami mindenkire vonatkozik nem lehet a gazdasági rendőrség új nyomozati módszere.

Egyébként is természetesen úgy fogják kitalálni hogy ne legyen 100.000 hirtelen piacra kerülő panel lakás - hiszen azzal mit tudnának kezdeni. A "paloták" tulajdonosai úgyis egykönnyen kifizetik az adót. Azokat - a majdan központilag 40-50 millióra becsülhető ingatlanokat - akarják lenyúlni ami féláron komoly üzlet lesz. Vagy a HILD féle konstrukciók ahol az idős nyugdíjasok lakásaihoz jól kiszámított életjáradék formában jutnak hozzá.

Természetesen sikerült ezzel is jól megosztani a társadalmat. Már többen is "igazságosnak" tartják hogy azok a csaló szemét gazdagok csak fizessenek.
Bajnai elnézést kérő helyreigazításában szó szerint mondta: "..hétfői rosszul sikerült félmondatommal azokra próbáltam utalni, akik méltatlanul többet vesznek ki a közösből, mint amennyit beletesznek..."

És bár nem elegáns, de valami személyeset. Apám halálával örököltem egy házat amit kiadok fizetek 25+14%=39% adót a bérleti díj után. Kikérem magamnak hogy bármit is kivettem a közösből.

Mindenki egyénileg jutott ingatlanhoz. De azt gondolom hogy a lakosság 99%-a nem piszkos csalással szerzett magának és a családjának lakást.

Köszönöm azoknak akik ezt is elolvasták ...és netán egyet is értenek velem.
Nu Árpi ideje lenne v.mi értelmes témára ráharapnod lásd.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.olcsobb_gyorsabb_-_metroepites_maskepp.54748.html

Ami a spanyoloknál arányosan kijön 90 milliárdból az itt 500 milliárd ...
@Greg23: "Amennyiben viszont NETTÓ MEGTAKARÍTÁS kerül az ingatlanvagyonba, akkor az ÉPÍT. "

muszáj volt kiragadnom ezt az állításod, mivel úgy tűnt, azt gondolod, önmagában is megállja a helyét. Szóval: ezt nem értem, vagy inkább nem érzem igaznak.
@fvipera:
Nem érted... Nem baj, elnézve a többiekkel folytatott vitáidat szerintem sok mást nem értesz...
@t a m á s:
Igen, az ingatlanvagyont elég vicces úgy beállítani, mint a közösből kivettet. Sajátos szoci érvelés a sarcokra, van még aki beveszi?
Üdv
G

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

"Emlékszem, mi úgy utáltuk az ilyen lógósokat"

Kriplik:)

De ha jól emlékszem ez nálunk hagyomány, hogy olyan hadügyéreink vannak, akik még katonák sem voltak. Pl. Szabó x kisgazda.
A FIDESZ "szegény" meg lassan már ha akarna sem tudna egy sorozottat megtenni miniszternek.
@Új Nick: Ha azt mondják, hogy "tényleg olyan szar" a helyzet, akkor nem tudnak ígérgetni. Márpedig azt igen szeretnek. 2006-ban is egyszerre ígértek olcsóbb áramot és 14. havi nyugdíjat, miközben azt mondták a kormány meg fog szorítani.

Szóval, ha szerinted is olyan rossz a helyzet, hogy nem tudnak majd adni a zembereknek. Akkor majd várom a felelőtlen ígéreteket elítélő kommentjeidet a kampány során.
hat ezt nem olvasom vegig
400 komment meg nekem is sok
nem a balos demagogia bukott el
egy kifejezetten jellemzoen jelentektelen "csucsra" jutott no
aki nem okos nem tehetseges, nem szep
katika, Kivagone stb.
Feco, Bajnai
jobbost csinaltak belolem
en mar Rogant es Orbant kedvelem
6 ev alatt megoldottak
bar nekem 8, de rossz nezni innen a tavolbol
es Orban meg effektive hasonlit is ram
hehe
ja es ezeknel a FIDESZ annyival jobb, hogy ennel nem lehet lejjebb es roszabb
Az előrejelzések ellenére sem hittem el,hogy Szili Katalin veszíthet Pécsett. Páva Zsoltot tisztelem becsülöm mint a helyiek, de biztos voltam benne, hogy 3-1.5% különbség esetén nem riadnak vissza ezek semmitől sem. Volt már rá példa. Ezt a különbséget azonban nem lehetett beadványokkal, vizsgálatokkal megtorpedózni de megmásítani sem. Így utóbb s távolról értékelve az eredményt, maguk dobták oda koncnak -maguk a demagógok- a lázadót. Talán maga az "ördög öreganyja" azaz botox Ildikó járt közben kócos hajú halászlé Ferencnél, hogy rossz taktikát diktálva semmisítsék meg azt aki túlélhette volna a konspirálók bukását?
na meg azt akartam, hogy
ez a suchmann
kotika igy kotika ugy
hat ezek szolot kotottek fiatalkoromban az asszonyokkal, mondjuk eppen kotikaval
hehehe
hihhetetlen
na ja a Szekeres, meg a Kiss /buszsofor/Peter
meg Hiller
hat ezeket a Horn kormany verte
tovabbra is fenntartom, a legtobb esze meg Lendvai Ildikonak van, mer O legalabb tudja mit kell mondani
aze' az nem semmi
@Viktus: jaj nem érted te a lényeget!Spanyolország nagyobb, mint mi, ott máshol és máskor is tudnak lopni...itt meg csak ezen és csak ezek! (Őszintén remélem nem sokáig!)

Capisi?:DDD
@hagyma: "ja es ezeknel a FIDESZ annyival jobb, hogy ennel nem lehet lejjebb es roszabb"

hagyma, itten ezen a ponton éppen elfáradt a fantáziád, és erre pihenésképp leültél konzekvenciát vonni?;)
amúgy pedig: mindig mindenki mindenkor képes a másik alá nőnie magát, jepp!! kedves olvasó, legyen bátor, járjon utána, de ne kímélje önmagát sem!
Szilit azóta nem tudom tisztelni, hogy nem lépett vissza a köztársasági elnöki jelöléstől. Ha akkor megteszi, most olyan elnökünk lenne, aki jó politikus elsősorban, és nem a legtehetségtelenebb a rendszerváltás óta. Így Szili nagyon megérdemelte ezt a vereséget. Mint ahogy az SZDSZ is megérdemelten szorul majd ki a parlamentből 2010-ben, mert elsősorban neki köszönhető, hogy Orbán-rajongót segített az államfői székbe.
alig hogy befejezte a rigó az esti énekét, egy csoport kezdett el gajdolni, és gajdolnak most is, de már fáradni tűnnek..(most azt éneklik: halleluja, halleluuuaaaja)
és éppen megdördült az ég.
az élet igenis érdekes.
@egyittlakó: egyetértek!!Többek között ezért utálom én is!
@riennevaplus:
a fantaziam korlatlan
de kerlek
szily katalinnak kellenenek fogak es normalis ruha
suchmannak valami hajstyle
mindegyinknek valami amit ruhanak hivnak
nezze mar meg egy amerikai vagy nyugateuropai politkust
meg az i s lehetseges hulyebb, de a koltsegteritesbol kolt magara
meg mittudomen de innen riaszatoak
engem nem erdekel en mar sose savazok othon, de neha nezem a nepkeltet
hat hihetetlen
ja es tudom ez nem a kineztrol szol/ pedig dehogyisnem tobbek kozott/ de tegye mar valaki egymas melle a 10 evvel idosebb Hillary Clintont es Szili Katit
en mar csak katizom mint zuchmann
Hát igen, ezek képesek még az ingatlanadót is elkúrni, és ezzel elérni, hogy bátor politikusaink mostantól kezdve saccperkábé 20 évig még bottal se merjenek hozzápiszkálni a vagyonadókhoz. Marad az EU-s éllovas SZJA+TB, meg az összes ezzel járó szopás (fél ország adót csal, szar versenyképesség, stb.). Gratulálok az elvtársaknak, ezt is kiügyeskedték.

Bővebben: lehetmas.blog.hu/2009/05/14/az_elkurt_ingatlanado
@sün!malac69-nek már csak 24-et kell aludni: "Te annyira elfogult vagy a maszopnyikaiddal, h még ezt a pöcs Szekerest is megvéded"

Nagyon elfogult vagy ;)
Pl. a szekerest egy cseppet sem ismerem (jelen és múlt munkásságát, szerepét), de felületes meglátásom szerint se hús, se hal ember, nem megbízható [pl. képedbe mosolyog és hátbaszúr] és nem szimpatikus nekem ;

De voltam katona (kb. abban az időszakban) és így megértem ha meg akarta úszni. Ha ezt a jogát kétségbe vonod, nagyobb xxxxx vagy mint pl. szekeres.

Tudod én az embert értem meg, te pedig a politikust gyűlölöd oly mértékig, hogy nem látod mögötte az embert. Ez sok mindent megmagyaráz.
@egyittlakó: "mert elsősorban neki köszönhető, hogy Orbán-rajongót segített az államfői székbe."

Hát kompromisszum készségben a szocik sem voltak nyerők ;)
Kellett az a játszma, hogy a "nagy" szoci pártelit belássa (és ami a legszörnyűbb, mégsem látta be), hogy nincs meg az elegendő létszám, vagyis kellet az a bukta, hogy jelzést adjon a szociknak a TÉNYEK tiszteletére.
Úgy látszik, szlovákiában is elkelne néhány vagyonosodási vizsgálat:
index.hu/kulfold/2009/05/14/180_millios_mclarennel_jar_slota/
@egyittlakó: inkább Orbán Sólyon rajongó, de a lényeget tekintve teljesen igazad van!

Orbánt nézve, ledöbbentem, hogy teljesen megöregedett.Mintha a saját apja lenne...És még nincs 50 éves se...Ennyire strapás az ellenzéki élet? Még barikádon, meg garázsokban, pincékben sem kell illegalitásban bujkálnia!Vagy ennyi stresszel jár a Duna árvizi partján élni, meg Tolcsván a birtokot művelni??:)))
@eMeL:
"te pedig a politikust gyűlölöd oly mértékig, hogy nem látod mögötte az embert."

Dehogy gyűlölöm, ez tévedés.
Nem értettél meg!
Én azt mondtam, h azokat utáltuk, akik protkóval kihúzták magukat abból a kötelességből, amit a protkó nélküliek végig szívtak. Valszeg a KISZ-ezése miatt tudta megúszni. Azt hiszem, emiatt (ezért) lehet utálni, mint ahogy az adókerülőket, a bliccelőket, stb...

Érted már?
@eMeL: Érdekes módon az osztály fő-linkje, a KISZ-patkány Szaxi ( így hívtuk Szekeres-t) nem lett katona, mások azok lettek.

Ha nem ismered, minek mentegetsz egy pártgörényt?

Mostani hior az idnexrol:

"Elkészült a Magyar Szocialista Párt 2008-as zárszámadása, ami szerint az MSZP hétszázmilliárd forinttal költött többet a bevételeinél..."
ez ilyen freudi elszolas?

ezek szerint az MSZP a legnagyobb ceg az orszagban?
:)

talan millio nem? javitani kene!

Arpi!
hol marad az ingatlanados poszt?

mar reg nem a csatvesztés a tema!
@kogito: "Ha nem ismered, minek mentegetsz egy pártgörényt?"

Ahogy fogalmaztam, az jogos: "meg akart úszni egy erőszakszervezeti megerőszakot"

Emberileg érthető, az eszközt nem ismerem.
Bár megjegyzem ma is igen sok "pártgörény" létezik (mindkét oldalon, arra merek fogadni), akik hatalommal, kapcsolattal és pénzzel megúsznak dolgokat, amiket mi "hétköznapi" emberek nem tudunk megúszni.

Görényezd le nyugodtan a fél magyarországot is (sőt a fél emberiséget), mert leginkább mindenki megúszni akar itt, kevesen tépik fel az inget, hogy "ide lőjetek".

Másrészt meg a világtörténelemben mindíg úgy volt, hogy mindenki számoljon el a lekiismeretével (és a környezete értékítéletével). Én nem ismerem a hátteret, hogy ezzel csak magának okozott előnyt annó, vagy másokat is hátrányosan érintett, stb. Szóval maradok annál, a régi lelkiismereti dilemmámnál, hogy én mit tettem volna a helyében [hozzátéve a mantrát: legalább saját magának ne hazudjon az ember].
Erről szól a fél irodalom (pl. faust storija) és évezredek óta rágják az emberek a témát, de Te egy vonással megoldod. Gratula.
@eMeL: Az is egy megoldás, ha magaddal mérsz másokat. De vedd észre, ez a folyamatos degradáció forrása, ez már a lehúzó spirál alja.
Én inkább kedvenc költőmmel értek egyet : "a mindenséggel mérd magad".
És amíg tetteidben a " fortélyos félelem igazgat" - amely félelem fortélya, hogy Önmagad abszolút tévesen identifikálod - addig hiába szeretnél önmagad lenni :)
ekeke mondja:

"Ha valaha valamit is ez az ország köszönhet az öszödi elmebeteg böszmének, az az hogy teljesen szétverte az un. "balliberális" oldalt.
Lenin elvtársat idézve:" kezdhetjük elölről""

szerintem azt Biszku elvtars mondta, 1956 nov. 5-en... (vagy akkortajt)
@Viktus:

mán nem azé, hogy kötöszköggyek, de egy angol ismeretterjesztő filmből köll mekktudnom, hogy mivel jár egy földalatti munka budapesten? na ne máááá! vagy mán a bíbíszí is? asztat is mink fizessük?
@Letícia:

ebbül is láccik, hogy mijjen nehéz a kétkezi, paraszti munka. :))))
@hacsaturján: ja, csak asszem nem ő metszi a barázdát a földbe, hanem a földi gondok a tiszta és jóságos képibe...:DDD Látszik, de minek is agyal annyit???? Az idegesség ráncosít...na de ki milyen virágot szakít, azt szagolja!:)))
Végre egy Tóta-cikk, amivel egy normális ember is képes azonosulni!
>nem épeszű dolog ugyanis, hogy valaki >csak azért szavazzon ide vagy oda, mert >ő pécsi, csepeli vagy debreceni.

jajistenem mutasson valaki egyetlen országot, ahol tök azonos a szavazatok megoszlása minden választókörzetben.

valszeg pécs most is pirosabb, mint az ország, csak ez már csak 1/3 szoci szavazót jelent.
Most hétvégén elbeszélgettem kb 20 "utca emberével" Pécsett az utcán, discoban, étteremben, kocsmában, cukrászdában, buszon - a végén a régi Urán klubban már én is lassabban beszéltem, mert sokat ittam :)

Az eredmény az, hogy Pécsett már nem veszik be se a belvárosban, se a kertvárosban, se az Urán lakótelepen a kommunista dumát:
- nekünk van programunk, nekik nics
- húzzunk bele minden szép lesz
- a jobboldal fasiszta
- mi szeretünk, összefogás
- orbán a hibás

szili nem nyert
az mszp nem nyert
a komcsik sírnak

na és?
ugyan már, ki hitte azt, hogy a Szilinek egy csepp esélye is volt? szerintem még ő sem. de tuti, hogy ebből sem tanultak.