W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A bosszú népe

2009.04.07. 06:05 Tóta W. Árpád

Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata az MSZP-s politikus, esetleg fűszerként egy-egy szabaddemokrata. A dolgozói tömegekre ettől nem jön rá a fosás; a megszorításoktól és a forintárfolyamtól már inkább. Valószínűleg ők az elszámoltatást választanák, ha cserébe elmúlna tőlük a keserű pohár. A trükk az, hogy nem múlik el.

Ez a hang nem új a Fideszben, csak eddig a leszámolás távoli vágykép volt. A magyar jobboldal előszeretettel mutogatott körbe a régióban, sőt a Baltikumban azzal, hogy nekünk is fel kellett volna törölni a padlót a kommunistákkal, és akkor nem tartanánk itt. Most óvatosabban kell mutogatniuk, mert a padlótörlős recept ellenére máshol is jelentős itt-tartás tapasztalható, a Baltikumban főleg. De ettől még hisznek benne, hogy ez a megoldás.

Az ugyan nem tiszta, hogy mégis milyen mechanizmus által húzná ki a kakából az országot az agyagbadöngölés – korai fideszes szakszó a válságkezelésnek beállított bosszúra –, de az ő dolgukat biztosan megkönnyítené a rivális megszűnte, annyi meg nekik elég is. Az MSZMP is egész békésen elkormányozgatott, amíg nem volt más jelölt.

A hörcsög éve

Szűk esztendők várnak a szocialistákra, van mitől félniük. A fideszes pártsajtó olykor vérben forgó szemekkel ábrándozik arról, milyen dicséretesen számolt le Putyin Hodorkovszkijjal, de a csatlós kiskutya csak csahol, harapni nem az ő dolga. Szibériai gulág biztos nem lesz. Viszont a magyar politika hű tükre az adórendszernek: bárhol túrunk bele, valami bűncselekmény (ejtsd: disznóság) mindenhol található. Az eredendő bűn nemcsak a civil vállalkozókat nyomja. Nem olyan nagy kaland lefejezni egy pártot; ha a korrupciós sajtóvádak felének van alapja, az is elég. Csak kell hozzá egy olyan igazságszolgáltatás, amely a törvényt végrehajtja. Mármint az engedélyezett, kijelölt esetekben, és csak azokban. Esetleg felállhat egy pártpénzügyőrség, bekéri a kampányszámlákat, és helyből kioszt ezer év helyszíni bírságot.

Kicsit talán álszent lesz a színjáték, mert köztudott, hogy a tolvajlás egyetemes, hogy nem az erkölcsök és a gátlások különböznek, hanem a lehetőségek. De igazából nem is vár ilyenkor senki igazságtételt. Elég helyette a bosszú.

A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. És mit csinál egy szorgalmas erdei állatka ősszel? Bespájzol télire, hogy legyen esélye kihúzni. Perköltségre, pártfinanszírozásra, kampányra. Ugyanígy tesz az éhes proletár. Mint a visszavonuló hadsereg: az állatokat elhajtják, a gépeket elszállítják, a maradékot felperzselik. Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el.

Amiért megérdemelnék, azért nem lehet büntetni. Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs  törvény. Az nem büntethető, hogy hitelből osztogattak, aztán  féltek jóvátenni, meghátráltak egy hülye népszavazástól, és megpróbáltak visszakushadni a mocsárba. Hogy megint elmagyarázták hosszú bizottságokban, mit miért nem lehet megcsinálni. Ezekért elvileg nem jár más büntetés, mint a választások elvesztése, az ellenzéki lét. Meg a hátralévő idő, amikor a spájzolás közben mégis meg kell tenniük mindazt, amihez eddig gyávák voltak.

Jólesne pedig a magyarnak, ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne. Nemcsak a sortüzekért, hanem az ötletért magáért, és persze leginkább azért, hogy őt, a gyanútlan magyart újra bepalizták, elhitették vele, hogy a jóléte valós, sőt fokozható. Cinkossá tették, ezért most kétannyira dühös, és akasztaná a saját bűntudatát bárki más nyakába. Feszítsenek meg valakit, attól megkönnyebbülünk, lehúzzuk, és kész. Legfeljebb nem bontjuk ki az igazság minden részletét.



Címkék: kampány mszp fidesz pártfinanszírozás

290 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr281050996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.04.07. 16:08:42

Megint jőnek, kopogtatnak..Így fognak érvelni a Fidesz aktivisták a kopogtatócédüla gyűjtésen. Az internetre került "érvelőkártya" érvei teljesen megfelelnek az eddigi kommunikációjuknak, a kiadvány kinézete pedig profi és egyezik az eddigiekkel…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.04.07. 09:40:26

A kép lassan összeáll... Mottó: "a politikánk egy nagy része egyre inkább kommunikáció, a látszatokkal, a látszatokért való versengés". (Gyurcsány Ferenc, 2009. márc. 22.) Játszunk építőkockásdit! Először megadok három kockát, aztán lássuk, mire jut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt!:) Buddha jutott eszembe, hogy a gyűlölet csak gyűlöletet hoz, s a szeretet old gyűlöletet...Mert ha azt nem lehet számon kérni, amivé lettünk, másért meg mi értelme? Terror senkinek se jó, ráadásul csak Titániához vezet...

Felül kellene emelkedni a dolgokon, és a kegyelemnek is el kell jönnie egyszer.
Ez most szeretetből fakad. A magyar végre szeretne akasztani. 100% pure kommunistát lámpavasra.
Azt hiszem, sokan szeretnék látni, ahogy rabláncon vezetnek magas rangú szocialistákat, nem csak ilyen Zsuschlag-féléket, de ilyesmire hiába várnak.

Ismerik egymás szennyesét ezek a jóemberek, és ha valaki nagyon meg akarná bolygatni a status quo-t, akkor előkerülnének megfelelő papírok megfelelő helyekről fidesz viselt dolgairól is. Mert azt csak az egyes oldal fanatikusai gondolják, hogy az ő bálványaik hótiszták.


Meg kell elégedni azzal a büntetéssel, hogy nem fognak egy ideig újra a kormány közelébe jutni. Nem lesz nagy boldogság Semjén Zsolt holdvilágképét nézni, nem lesz nagy javulás Szekeres elvtárshoz, és a többihez képest, csak másképpen lesz hülye, de ha ez az ára, hogy a szocikat meghempergessék a sárban, akkor ám jöjjön.

Elég nagy büntetés lesz új garnitúra a szociknak, de az országnak is, de megérdemeljük, amiért ilyeneket szavaztunk meg, mint ezek a mostaniak. (Illetve én ártatlan vagyok ebben, mert nem voltam szavazni. :)
Hát, végülis ez az egyik gond ezzel a demokráciával.
Hogy az igazságszolgáltatás kézivezérlésű.
Nyugodtan igérheti valaki a kampányában, hogy majd az ő kezében kit kap el a "törvény" vasmarka.

És már meg sem lepődik senki.

A bíróság most nem tiltakozik, hogy dehogy is.
Nem tiltakozik az ügyészség sem.

Érdekes.
Valójában persze az történik, hogy azért akarják megbüntetni az MSZP-t, mert kétszer zsinórban legyőzte őket, és azt valaki ott a kispadon nehezen viseli.
azért lenne kit börtönbe küldeni, de még inkább vagyonelkobzással büntetni, kicsit helyrebillenne a költségvetés azonnal
Hát...
Én szért azt gondolom, ez a fenyegetőzés most a stratégia része, nem pusztán indulat.
Akármit csinál is a Bajnai-kormány, az biztos, hogy jó sok probléma marad még a következő Fidesz-kormánynak is, amiket nem lehet majd lakossági ellenállás és jajveszékelés nélkül megúszni. Erre az időre kell, hogy készen álljon a "cirkusz": ha már kenyér nincs, legalább az legyen.
Szocik az oroszlánok elé vetve...

Megjegyzem, némiképp van olyan érzésem, hogy a "főpróba" már megy. Éppen ezt kifogásolta Gyurcsány, amikor "nekiment az ügyészségnek". Ma is lehetne egyformán viszonyulni a két nagy párt sötét ügyeihez, aztán az ügyészség valamiért ezt mégsen teszi. Gyanítom, ha most "kicsiben" működik, menni fog "élesen" is.

Szerintem a következő ciklusban nagyon nem lesz jó szocialista politikusnak lenni...

Egyébként már ezért is mindent el kéne követniük, hogy a Bajnai minél sikeresebb legyen, minél nagyobb részét megoldja a fájdalmas lépéseknek. Akkor járnának legjobban, ha a Fidesz a készbe ülhetne - megint - bele...
Tipikus komcsi stílusú írás. Nenm tudjuk letagadni, hogy a ballibsi oldal nyakig xaros, ezért kenjük rá a jobbra is. Nem a pártfinanszírozás vitte csődbe az országot, hanem 7 év komcsi kormányzás. Ugyanúgy mint 89-ben. Akkor ezért az "államcsődért" nem volt elszámoltatás. Ha lett volna és pár elsővonalbeli komcsit leültetnek, most az akkori másodhegedűsök ( akik közben elsők lettek ) nem vitték volna újra a tönk szélére az országot. Féltek volna a börtöntől, tudták volna mi jár az elkúrásért. De nem baj! Most Gyurcsányék példáján, majd az utódiak megtanulják. Ha nem, jöjjön a JOBBIK! Bár más most is jön. Ajkán 18% 25%-os részvételnél. Ez 50%-os részvételnél, akkor is 9%, ha nem kapnak egy szavazattal se többet. Veszélyben a szocik második helye!
Ideje bőröndkészítő céget nyitni! :))
szerintem mostmár az egész ország nehezen viseli az MSZP dupla győzelmét.
Az elmult evek egyik legkomolyabb tapasztalata lett szamomra, hogy az objektivitas NEM MENO. Megint felnottebb lettem egy kicsit.
Ez egy klasszikus kommunista módszer, mindent bekenni sz@rral és akkor úgy tűnik mindenki büdös. Azért, hogy a korrupció mindenhol létezik még nem kellene a 10 milliárdokat összehasonlítani az 1000 milliárdokkal és az utóbbiért bizony nem a jobboldal a sáros....
Fidesznek mikor lesz végre programja? Csak ennyi kellene nekik egy sima győzelemhez, meg mondjuk Viktor elmehetne aludni.
Na már folyik a szerecsen mosdatás? Vagyis csak ez folyik a Gengszterváltás is ezzel kezdődött, hogy nehogy leszámoljunk valakivel, mert akkó' mit mond Ejrópa.
Na és most mit mond? Mit is? Hogy itt a seggnyalókból sosincs eléG!
"Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs törvény."

Remélem lesz, s nem csak piár volt Kósa "forradolomcsinálásról" szóló beszéde. Igen, ha nem is teszünk semmit visszamenőleg, jó lenne tanulni a múlt hibáiból!
Ahogy írva vagyon. Ez az elszámoltatás csak azért gáz, mert ennek folyamatosan működnie kéne. És alapból , nem pedig hangzatos kampányként.
Másrészről ez a hatalomra kerülünk és elszámoltatunk, bár dicséretes lenne, de kissé politikai színezete van, ami ugye nem hangzik túl jól. Érdekes lesz ha a kormányzó FIDESZ végrehajtja a "lenyúzom a bőrőd" stabilizációt, és közben egymás után vonultatja fel mindazokat akik erről tehetnek, akik miatt az édes hazát sírva és könnyek közt nyírni kell.
Folyamatosan az az érzésem, hogy a FIDESZ nem abban gondolkodik, hogy milyen programmal kell kijönni, milyen aktuális csiszolásokat kell rajta ejteni, hanem azon, hogy lehet megőrizni a népszerűségüket igazmondó juhászként a kellemetlen intézkedések meghozatalával együtt, melyek által pályázhatnak aztán a haza megmentője éremért is. Nagyon kemény dió lesz az, és sok terelés, keverés, hazudozás kell majd hozzá, de természetesen azok nem lesznek terelések, hazugságok.
@egysegelem: Bunkóság és naívság amit állítasz! Megfvordítva akkor az van, hogy azért loptak, mert kétszer zsinorban győztek? Hol a lóvé?
"Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el."

nonono....

már megint viccelsz...
..kis hamis....
Nem lehet mindent a válságra kenni kedves totya wé. Lehet, hogy a baltikumban meg izlandon communist-free szopnak, de az is lehet, hogy nekünk nem kellett volna/ kell annyit szopnunk ha a bolsi garnítúrát anno tetszettünk volna agyagba döngölni.
mennyi volt az államadósság 2002-ben?
és mennyi most?
ha a kamatokat nem tudjuk fizetni (ami kizárólag az mszp/szdsz bűne, mert annyit vettek fel amennyit), jön az államcsőd

lózungnak hangzik, amíg be nem következik

tudjátok mi az hogy államcsőd?
nem délutáni teázás.
Különösen az tetszik, hogy asszongya a "jóléte valós, sőt fokozható". Mihez képest volt itt jólét és főként kiknek? Hát persze, hogy nem a Zuschlagoknak, Hunvaldoknak, Verrókoknak, Bajnaiknak, Gyurcsányoknak. Nekünk volt jó, nekünk, akik ezeket megválasztottuk, akik libákat tenyésztettünk Bajnainak, és a szemünket kilövettük Gyurcsánnyal. És ezért most büntiben leszünk, mert nem lehet itt kérem évekig büntetlenül hedonizálni. Persze azért arról nem volt szó, hogy a büntetéshez a heti betevő pártkongresszus és a fel, fel te éhes proletár is hozzátartozik...
1. Az elszámolás és a leszámolás nem szinonim fogalmak.
2. A "törvény vasmarka", Keller milliárdos költségű államtitkárságával rendelkezésre állt. Nem tudott eredményt fölmutatni. Valószínűleg azért nem, mert a mendemondák fele sem igaz.
3. A törvények alapján történő elszámoltatás ígérete ellen miért tiltakozna ügyész, bíró ? Ez csak azt jelenti, végre hagyják őket dolgozni ... (és nem kell kivárni míg elévül a Nomentana vagy a Hajdú-Bét csődbűntette).
4. Nem a bűnöst gyűlölöm: a bűnt ...
én pl. Orsós Orbánt szeretném lámpavason látni. Elég " elszámoltatni " való van felé is! (csak a hülye Fideszes butott emberek elfelejtik), Tokajt, Kaja Ibrahimot, Josip Tot, Schlecht Csaba, Simicska István amikor két órára lállíttatta az APEH számítógépeit, dolgozóit hazaküldte( családomban volt ilyen dolgozó), törölték ezalatt a " huncutságokat), Apja bányáját a Dunaferr dologgal, Orbánimázs központot, Ezüsthajó , (korona úsztatás),Millenáris park, Videók Orbánról ( méga vécén is )--ezek a mind mind pénzeltüntetési akciók.
Szóval előbb ezekkel kell elszámoltatni a gonosz törpét és lámpavasra akasztani a bandájával együtt!!!!
Bár nem erről szól, de a posztban van leírva a válasz, miért kellett nekik mindenképpen a következő egy év kormányzása, még azzal a teherrel is, hogy a konkrét szopató intézkedéseket nekik kell megtenni: Addig is náluk van a kassza kulcsa, lehet gyűjtögetni a szűk esztendőkre. Bár a nyakamat teszem rá, hogy az mszp megyei elnökei abban a hiszemben menesztették gyurcsányt, hogy így talán pozícióban maradhatnak 2010 után is. Szánalmas és röhögnék rajtuk, ha nem én szívnék miattuk. Már megint.
Ezt egy gyerekeknek szóló játékoldalon találtam, nem idézem, de belinkelem, olvasni csak 18 év felett:

www.jatek.hu/cgi-mod/forum_uzenet.ibc?tid=1834
(6131, 6132)

És ezzel van tele a net, az elborult agyú, vérre vágyó csőcselék habzó szájú őrjöngésével.
Nem csak az a baj, hogy totálisan lejáratja az országot, mert ennél jobban már alig lehet. Sokkal nagyobb probléma, hogy normává teszi az önpusztítást.
Emlékszem, Pintér Sándor belügyminiszterkedése után a baloldalon is volt bosszúszomj, sokan szerették volna, ha a szervezett bűnözéssel szorosan összefonódott Fidesz-garnitúra számon lenne kérve, de akkor nem lett belőle semmi.
Bezzeg a Fideszalapító Bayer és társai által tüzelt csőcselék. Majd ők megmutatják, hogyan kell lámpavasazni Európa és Magyarország nagyobb dicsőségére.
Hát igen, ha ez kell a katarzishoz, biztos akasztás is lesz. Kommerek, zsidók, cigányok, aztán a nem eléggé lelkesek, majd a hit árulói, és a felsésértők.

Csak annyi a kérdésem, ha a Fidesz nem zárja le a határokat, akkor végül kik felett fog uralkodni?

Ha nincs elszámoltatás, örökre marad a korrupció. Vagy-vagy. Én az elszámoltatásra szavazok.
Jó reggelt.
Egyre szarabbak ezek a Tótaw-cikkek. Egyszerűen hülyeségekkel és langyos féligazságokkal vannak tele, egyre inkább.

Ez az írás is... még a végén kiderül, hogy a kommer gecik tulajdonképpen teljesen normális, hazaszerető, intelligens, ám mégis kissé kétbalkezes, szétszórt jómunkásemberek, akik csöppet eltévedtek, ejnyemár.

Meghogy a nép bosszút akar... lol. az normálisan emberek élni szeretnének, és ha belefér, igazságot mindenkinek.

Hogyaszongya, "Amiért megérdemelnék...", ehh. Inkább iszom egy kávét, annak sava-borsa is van...
Ami ma Magyarországon a politikai elit szintjén tapasztalható, az nagyban köszönhető a rendszerváltáskor megalapozott korrupt és álszent rendszernek, illetve a bírói és ügyészi testületek totális átpolitizáltságának az igazságszolgáltatás minden szintjén.
Mert komolyan gondolja bárki is azt, hogy az ország legfelsőbb vezető testületének tagjának, az országgyűlési képviselőnek bruttó 300 eHUF-nak kell lennie a bérének? Naná, hogy keresi az alkalmat, hol lehet lopni! Komolyan gondolja azt bárki, hogy ma Magyarországon a pártok választási kampányra a törvény által szabályozott kereteken belül költenek? Mindenki tisztában van azzal, milyen gazdasági erők, melyik pártot finanszírozzák, miért kell álszentnek lenni, és játszani az ostobát? És itt jön a dicsőséges magyar ügyészség, amely a jobbos médiában az igazságszolgáltatás ékköve, és amely ügyészségnek nem tűnik fel, hogy a pártok négyévente a törvényileg meghatározott keretek többszörösét költik fasza kis poszterekre. De persze a cuslágolás az megy. Nem mondom, hogy azt nem kell észrevenni, csak azt mondom, hogy a cuslágolás ezeknek a pénzeknek 0,0001%-a. Megállapítható, hogy ma már nem csak a politikai elitet, de az igazságszolgáltatástól kezdve az erőszakszervezeteken át, a pártokig a teljes elitet ki kellene dobni a kukába, és újat tenni a helyére. Olyat, amely nem a szocializmus mutyivilágán, meg a szerszámok malaclopó táskában való save as-en szocializálódott. Nem lesz egyszerű.
Ne felejtsük el, hogy Gyurcsány köztörvényes, egy elévült bűncselekménnyel a háta mögött. Arról nem is szólva, hogy az egész, mára már nyilvánvalóan és szégyenteljesen megrothadt ballib "akol" azt a meleget sugározta a birkáinak, amit az állami pénzek (a mi pénzünk) ellopásából csiholt (dierekt a képzavar, bocs).
"Nem olyan nagy kaland lefejezni egy pártot; ha a korrupciós sajtóvádak felének van alapja, az is elég. Csak kell hozzá egy olyan igazságszolgáltatás, amely a törvényt végrehajtja. Mármint az engedélyezett, kijelölt esetekben, és csak azokban."

Ez a sunyi célozgatás többet árt, mint az a vadbarom, aki kocsikat gyújtogat, ablakokat tör be, és randalírozik az utcán, mert a vadbarom által okozott károkat el lehet takarítani, de ezt a sunyi gyanúkeltést nem. Ugyanolyan baromság és irreális, mint a jobboldali pánikkeltés és fenyegetőzés, egy hajszálnyival sem jobb.

Ébresztő.
"Meg kell elégedni azzal a büntetéssel, hogy nem fognak egy ideig újra a kormány közelébe jutni. Nem lesz nagy boldogság Semjén Zsolt holdvilágképét nézni, nem lesz nagy javulás Szekeres elvtárshoz, és a többihez képest, csak másképpen lesz hülye, de ha ez az ára, hogy a szocikat meghempergessék a sárban, akkor ám jöjjön."

nem ez a vége a kérdés. hanem az, hogy Horn azért kitermelte Bokrost, és most az MSZP -egyelőre úgy látszik-, hogy kitermelte Bajnait, meg Gráfot. nem az a kérdés, hogy hány hülye van, hanem hogy legalább egy-két okos, önálló is van-e itt vagy ott. sorry, nem tudsz olyat mondani FIDESZ oldalon aki önállóan okos, ha kell, Vargát, Kósát, Navracsicsot is leküldik kutyába, és ők is elvesztik személyiségüket, és hajlandók mondani a süketségeket. az MSZP azért szarban tud lépni. a FIDESZ-ről legfeljebb remélheted. reméled is, erről szól a poszt. fingod sincs, gondolkodni nem akarsz, csak akasztani, meg tombolni. olyan 2 millió TV-ostromló Fradi-szurkolónk van. sikerülni fog, és pont az fog történni, mint TV ostromnál. nyertél, bemész, és? és semmi, csak a nihil (lásd Gyurcsány lemondás - 3 évig tombolás, megvan, visszateszik a pezsgőt a hűtőbe, húzzák a szájukat stb.). na gratulálok, XXI. század, Európa.
most akkor miről is írogattok itt?
mindenki nyugodtan csinálhasson azt, amit akar, mindenféle következmények nélkül?

az elvtárs nyugodtan rabolhasson, a cigány nyugodtan öldököljön, semmi baj, a mi dolgunk, hogy kegyelmesek legyünk???

ez oké, csak akkor aki cipőt dob egy emlékmű felé, vagy bejelentés nélkül gyülekezik a barátaival, azt miért büntetik, vagy lövik ki a szemét kegyetlenül?
olyankor ne legyen kegyelem? azokra ne vonatkozzon?
Miért kellene kenetteljes pofával, bocsánatkérő mosollyal, lehajtott fejjel elviselni azt a rosszat, amiről a való éetben tudjuk, hogy rossz?

A rossz az rossz. A bűn meg bűn marad. A felelősség meg emberi tulajdonság, a hiánya pszichopatákat szül. Miért volna ördögtől valő egy politikustól is elvárni, hogy felelős legyen tetteiért?

Mert nem egymaga, hanem a Parlament szavazza meg?
Nem tudom, kérdem.

De azt nem tudom elfogadni, hogy azért mert ő politukus, akkor nincs rossz, nincs bűn, nincs felelőség.

Csak idealizmus van ;-)
Szerintem az MSZP-SZDSZ (ha van egy kis humorérzékük) a ciklus végén még hoz egy jó kis anti-lop törvényt! Esetleg elfogadják Orbán hazugság elleni javaslatát, amit Őszöd után hangoztatott (nehogy feledésbe merüljön). Visszamenőleges hatálya úgy sem lehet, mert tiltja az alkotmány!
ha tényleg derülnek ki ügyek, és bebörtönöznek pár madarat, az már teljesen jó. négy év múlva ha netán a maszop visszajön (amennyire buta nép a magyar, simán elhiszem, hogy Ferenc mégegyszer igen-igen) és ők is bebörtönöznek pár embert, és így tovább... akkor talán kicsit óvatosabban csinálja mindenki ezentúl. az meg már jó - a teljes korrupciómentességet botor dolog volna remélni.
Éppen e miatt okafogyott elmennem szavazni, nincs kisebbik rossz, bár tuti hogy jobbra nem szavazok, középen meg kb egy herényi párt van, akik meglehetősen antipatikusak. Nincs választék. Túl sok az eszkimó és a fókákat már kipusztították, így aztán az éhes eszkimó már a zúzmót is levadászná, csak hogy zabálhasson valamit, bármit. De az igényeit nem adná lejjebb, nem nem soha...
Ez az ország azért lehet "következmények nélküli", mert soha nem volt igazi számonkérés. Ezért lehet felfelé buktatni minden pártfunkcit.

Igenis, legyen igazi, folyamatos(!) számonkérés.
Politikusoknál, bürökratáknál, állami cégek pazarló gazdáinál, mindenkinél, aki a közpénzt szórja!
Tóta!

"A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. És mit csinál egy szorgalmas erdei állatka ősszel? Bespájzol télire, hogy legyen esélye kihúzni. Perköltségre, pártfinanszírozásra, kampányra. Ugyanígy tesz az éhes proletár. Mint a visszavonuló hadsereg: az állatokat elhajtják, a gépeket elszállítják, a maradékot felperzselik. Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni."


Szerinted totál rendben van ez így? Törekedni sem kellene arra, hogy ne így legyen? Mert gyakorlatilag ezt mondtad. Mari néni nem érdemli meg a 13. havit, mert nincs rá pénz, Kapolyi viszont nyugodtan kaphat milliárdos támogatásokat. Sőt Kocsisnak (MVM, most BKV) sem kell foglalkoznia szaros 50 millió euróval, ami hogy-hogynem egy ismeretlen offshore cégnél landolt. Adóforintokból.
Talán olvastad az beszélgetést vele és a kommenteket. A legenyhébb reakció a lámpavas volt. És tudod mit: megértem.
@agyvihar: közel sem vagy ártatlan, hisz senkire sem szavaztál. Bűnösök közt cinkos aki néma.
BTW én sem szavaztam - mea maxima culpa - de csak mert nem volt kire. De nincs kifogás, én is hibás vagyok. Kiutat nem látok. Bársonyos bosszú lesz ez, egy-két sötét paraszt talán sitten végzi, de ennyi. Amíg a KISZ-en nevelkedett degeneráció uralja a magyar ún. politikai ún. életet itt csak tökölés, simogatás lesz. Igen, töröljük fel a komcsikkal a padlót! Egyfolytában pokornit látom, ahogy könnyes szemmel vonulgat visszafele a "politikai élettől" apuci, vagy nagypapi ügynökmúltja miatt. Most mit is csinál?
hu.wikipedia.org/wiki/Pokorni_Zolt%C3%A1n
Az egyetlen mód arra, hogy a Fidesznek 2014-ben akárcsak a leghalványabb esélye is legyen a győzelemre - már, ha nyer 2010-ben - ha lefejezi az MSZP-t.
Nyilván nem menő NBH-s bérgyilkosokat uszítani a kommerekre, marad a törvényes bekasztlizás. Azt mondom, hajrá, ezt talán a jövőre nézve is intő példa lehet, talán még a Fityisz sem fog lopni annyit, ha felettük lebeg a bosszú ... izé...árnyéka. Damoklészkardja. Akármije.
Minek leszamolni, ha 2/3-os tobbseggel ok mondhatjak meg, mikor legyen a kovetkezo valasztas?
Bar 2/3-dal az is igaz, hogy ujjal lehet mutogatni, kik logjanak lampavason.

Vajon mukodik majd az alomdemokracia 2010-tol?

"A rossz kormányzást a törvény nem büntetni"

Elég baj, vazze. Pedig ezzel nagyobb károkat lehet okozni, mint akármivel....
@egysegelem: Persze, még véletlenül sem azért, mert szétlopták és tönkretették az országot! Az a fránya fóbia...

Mellesleg ha jól emlékszem, akkor a szoclib kormány első dolga az volt, hogy fölállított egy szervezetet, ami kurva sok adópénzből a FIDESZ viselt dolgait próbálta felderíteni. A végeredmény: egyetlen esetben sem jutottak el a vádemelésig sem.
A kommunistával való feltörlés "az ellen nem véd". Fájdalmasan groteszk azonban, hogy ilyen pozíciókban (országvezetők, milliárdos cégvezérek) kommunista garnitúra van. Itt-állástól függetlenül, ez, ha te nem is érzed, nagyon súlyos frusztráció ebben a "kurva" országban.
tudod kedves TotaW, rendkivul pesszimista vagyok e téren

sajnos a dolgok legjava elavul, s ezért nem lesz itten kérem semmi

egy dolgot remélek:

a demokráciát megerősitik, mert Gyurcsányék a minden létező céget, hivatalt, ami nem müködött együtt velük, szétvertek

-apeh (hova lett VámosiNagy Szabolcs, a mai magyar adórendszer, az szja atyja? lelépett, mert nem volt gyomra ezekhez)
-mnb (elöször felhigitották a vezérkart Járay ellen, aki az év bankára volt még 2006ban, majd a helyére rakták Simort - bár ő legalább már nemet is tud mondani, bár arra meg Szanyi hangoskodik)
- ksh: szakmai hozzá nem értés miatt 2006ban kirugták kettő felsővezetőjüket, mert nem írták alá a hamisitott adataikat? mindkettő Ny-on keresi hülyére magát, ahol elismerik a kvalitásukat
- pszáf: Szász Károly a biroságon keresi az igazát, ő hozta be a KendH ügyeit, ahol Kulcsár valami gyurcsanyi segítsegéről dumalt, hopp, ki kellett golyózni
- ÁSZ: még tartja magát, még...
de jelzem, hogy valahányszor szóltak, hogy baj lesz, majd kb fél év mulva kihozta a sajtó, hogy sz@r van (völgyhid, pl), rögtön ők lettek a bűnbakok, mert nem csukták le a bünösöket
- bíróságok, ügyészségek: gyurcsány szerint mind fideszes: no comment...

Tótaw: ekkora lopás után (9e MRD Ft-tal nőtt az államadósságunk, megduplázták!) te azt várnád, hogy csendben vegyék át és halkan takarítsák el a GYF mocskát?

nem az lenne a törvénytelen, ha eltürnék, hogy ez ilyen?

eu-i demokráciákról papolnak a baloldalon, de amint a felelősségre vonásról van szó, és pont a baloldalt kellene felelősségre vonni, akkor már elkenhetőek a dolgok, a hangsúlyt a bosszúra helyezve?

árpád-árpád: ezt te sem gondoltad komolyan...
@Letícia: Azért nagyon érdekes ez, amikor Keller et. meg más egyebek próbálkoztak, akkor valahogy nem bírt előkerülni ez a "felül kéne emelkedni..." elv. Ez mndig akkor jön elő, ha az msz(m)p-szdsz fészekalj bűneinek vizsgálata van soron ...
Igen. A rossz kormányzást nem, a sikkasztást és lopást viszont bünteti a törvény.
@agyvihar: A hótisztaság és a valóság nyilván nem hasonlítanak egymásra. De lehet, hogy nincsenek a dossziékban összemérhető súlyú iratok, mert nincsenek összemérhető súlyú események. Azt hiszem, ha volnának, nem lenne ilyen ideges (hogy összekeverje az el és a le igekötőt) a posztoló se ...
Azért nem bánnám, ha eljönne az idő, mikor a korrupt módon eljáró politikusokat hosszú évekre börtönbe vágják. Mikor az a természetes, hogy ha kiderül valami, azért felelősségre vonás jár.

Az sem érdekel különösebben, ha ezt a szocikon kell majd elkezdeni. Kétélű fegyver ez, tudja a Fidesz is.

Nem értem Árpád, most végül is mi a probléma, az én igazságérzetemet nem sértené, ha 2010 őszétől bíróságon látnám a mostani csúnya bácsikat. Nem a balfasz módon kormányzókat, azért tényleg nem jár börtön. Hanem a titokban törvénytelen módon nagy pénzeket akasztókat. Akik így nyomják már, akár 15 éve. Túl sokan vannak.

Még egyszer, valahol el kell kezdeni.

Azt meg nem hiszem, hogy egy nagy "tisztogatást" el lehetne adni reform címén. Egyszerűen csak ideje volna már.

Különben meg, mivel kétélű fegyver, úgysem lesz semmi. Rosszul venné ki magát, ha a lecsukott akárki helyére beültetett jobboldali figura ugyanott folytatná, ahol az előd abbahagyta. Pedig ugyanott folytatja majd, ez tény.
Máris a patásorbán kézivezérli az ügyészségeket és a bíróságokat !

Vagy csak nekem furcsa hogy rákosipajtás óta nem ült annyi elvtárs mint manapság ?!
A rossz kormányzást nem, de a 4 milliárd/km-ért épülő autópályáknál, a 600 milliárdos játékmetrónál, a síkvidéki alagutaknál fognak találni érdekes dolgokat, a tanácsadói szerződésekről és hasonlókról ne mis beszélve.
jön a jobbik és elszámoltat, mszp-st is fideszest is. nekik nincs vaj a fejükön.
vagy talán vona balczó vagy morvai is loptak már libatenyésztő céget, timföldgyárat anyósi kölcsönből?
április 14-én körbevesszük a parlamentet és onnan csak lábbal előre jönnek ki ezek a férgek.
""Jólesne pedig a magyarnak, ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne.""

Ilyenkor eszembe jut szegény jó Keller szélmalomharca. Akkor is jól esett volna ám a magyarnak (legalább annak a részének akik a szavazatukat nem az előző kormányra adták), ha holmi beléptetőrendszer, szoláriumbérletek stb... gazdáit felelősségre vonják.
általában mindent hagyni kéne a picsába! minek elszámoltatni itt bárkit is? egyszer már - ügynöktémában - működött ez a nemelszámoltatás és lám lám, azóta sincs belőle semmilyen probléma, feszültség, egymásra mutogatás. szerintem ez most is működne. nincsenek itt olyan szálkák a köröm alatt, amelyek 1-2-3 évtizedre elgennyedhetnének, fájnának, zavarnának. hagyjuk az elszámoltatást...

bár személy szerint én örülnék neki ha végre valaki AZ ASZTALRA BASZNA EGY ORDENÁRÉ NAGYOT, MEGRÁNGATNÁ MÁR VALAKINEK (lehetőleg felelős személynek) A PÖCSÉT ÉS ANNYIT MONDANA, HOGY EZ MÁR KURVÁRA NEM ELMUTYIZHATÓ BALHÉ, ITT FEJEK FOGNAK HULLANI! igen igen megkönnyebbülnék akkor és nem a kibaszás, hanem a tudat miatt, hogy talán mégiscsak felelünk a tetteinkért és nem csak itt lent, hanem legfelül is működnek a homokozó törvényei - picsán rúgnak, ha beletaposol a homokváramba. talán.
A bíróságokra majdan gyakorolandó politikai nyomásgyakorlás vélelmezése annak tükrében, hogy a jelenlegi kormány fennállása kezdete óta folyamatosan támad szinte minden független állami szervet, meglehetősen szelektív hozzáállásra vall.

A pszáf vezetőjét konkrétan megverték, nem tudni kik,
az MNB-t Járai és Simor alatt is folyamatosan molesztálták, hogy rossz számokat kommunikálnak, és direkt sötéten festik a jövőt,
az Ügyészség az ugye alapból jobbos, és csak baloldaliakat vádol meg 1998 óta,
a Köztársasági elnök a megválasztása óta folyamatosan kereszttűzben van,
a legutóbb pedig Gyurcsány a bíróságok elfogultságáról nyilatkozott. Én örülök, ha ez a fajta undorító szoci nyomásgyakorlás befejeződik.
@agyvihar: én személy szerint nem csak a szocialista csalókat, hanem minden csalót szívesen látnék rabláncon, vagy legalábbis felelősségre vonva. Mert ugye a jelenlegi problémánkban nem csak a szocialisták a hunyók, hiszen nem csak ők ültek és ülnek a parlamentben.
Nem bosszú miatt kellene szép sorban a lámpavasra lógatni a politikusokat. (az összeset) Nem azért kellene őket a dunába lövetni, hogy jobban érezzem magam. Hanem azért, mert így van esély, hogy a következő garnitúra komolyan vegye magát. Ahol elszámoltatás nélkül lehet bármit csinálni, ott soha nem fog jó munka folyni, ha mást nem, ezt megtanulhattuk az átkosban.
egyet ertek nagyjabol a posztban irottakkal, es felek egy dologtol. a fidesz ellenzeknek milyen xar volt, milyen lesz ez kormanyon.... egyre tobb ismerosom fog kulfoldon szavazni, de en ott se tudnek.
Én csak azt tudom, hogy orvos vagyok, és egy meglehetősen speciális területen dolgozom, ezért rengeteg a beteg, a múltkor valaki 3 órát várt, és feljelentett ezért az egészségbiztosítási felügyeletnél. De vegyünk egy másik példát. Ha bárki csúszik az adóbevallásával, vagy nem jól írja meg, büntetést kap. Furcsa, hogy egyik oldalról ez természetes, másik oldalról pedig nem büntethető az, aki a legmagasabb szintű döntésekben vett részt, azokat meghozta. Ez a cikk szerintem - mint az utóbbi időben sajnos a legtöbb TWÁ cikk - szánalmas. Sajnos nincs sajtószabadság.
Nem a kezet kell széttenni, hanem igenis kitalálni, hogy hogyan lehessen számonkérni egy politikus döntéseit, azok következméníyeit, és ha bárki a kézszéttárás elfogadtatásában segédkezik, az is vétkes sajnos...

"Amiért megérdemelnék, azért nem lehet büntetni." Mér', a lopást meg nézze most el úri kegy, vagy mi a nyavalya?
Most biztos (ál)naiv vagyok, de érzésem szerint - túl a nagy szavakon - OV arra gondolhatott, hogy ők vizsgálódnak, utasítják a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt ugyanerre, stb., és az eredményeket továbbítják a nyomozó hatóságoknak.

Nem kell ehhez engedélyezni, kijelölni semmit. A büntetőeljárások tetemes része ti. nem hivatalból, hanem feljelentésre indul.

Ergo: a FIDESZ azt ígéri, hogy ami szoci bűncselekményt a következő kormány kiszimatol, abban feljelentést tesz.

Most már érthető?
@Magyarkodó blog: Szomorú, hogy egyáltalán szót érdemel a médiában, hogy a szocik mit énekelnek a kongresszusuk elején vagy végén.

Mi is a baj az Internacionáléval? Ez pl. egy nagyon jó feldolgozás:

www.youtube.com/watch?v=PtAfIjRKUak
Ez volna a nagy magyar bolhacirkusz.
Nem hiszem hogy számít a pártállás, az ország tarisznyáját nem őrzik, annál több kéz turkál benne könyékig, népsport lett a közpénzek "újraelosztása".
A nemzeti vagyon gazdátlanul szétlopva, a bíróságok impotensek, az egészségügy ehh, a hárombetűseket le kéne géppuskázni (BKV,MÁV,MVM), és ezt mondogatjuk 20 éve, és az égvilágon semmi nem történik, mert aki változtathatna, ellenérdekelt.
Élni akarok, de ha még egy kicsit tökölnek, nem érdekel ki velem, kapát kaszát fogok, mert ennél még a totális anarchia is jobb, nem visz el a rendőr önbíráskodásért.
Mondják, az a rendszerváltás legnagyobb hibája, hogy nem hozott igazi katarzist. Senkinek sem.

Egyesek szerint ez volt a motivációja a "frusztrált" ballib oldalnak a taxisblokádra. Ahol végül jól megbüntetté (-tük) és kiröhögték (-tük) a szintén töketlenkedő, beszari MDF-kormányt.

Na de a nemzeti jobboldalnak önmagában nem volt elégtétel önmagában az 1998-as Fidesz-győzelem. Egy 2002-es, egy ismételt, talán. Akkor le lehettt volna számolni a komcsikkal meg a libsikkel, legalább erkölcsileg, meg végre kiegyensúlyozni a médiát (értsd: a jobboldali kormányt kiszolgáló médiumok az igazak, őszinték és kiegyensúlyozottak, ezekl arányát maximalizálni), de hát nem sikerült. Pedig néhol szó szerint véres (ököl-) harcok folytak a mélyben...

Miben bízhatunk? Talán abban, hogy a 2006-2007-es év utcai tüntetései és hőzöngései egyrészt részben kielégítették a jobber nagyközönséget, és csökkentettték a frusztrációt, másrészt talán abban, hogy saját rombolásának hatásosságától egy kicsit ki is józanodnak, mint a hirtelen nagyranőtt kamasz, mikor halálra ölelegeti a kismacskát.

Persze, lesznek még lógnifogtok, nincs kétségem. Bár, ha a hétvégi, Hősök terén (hol máshol?) megrendezett teljesen civil tüntetést néztem, (civilségére már a kezdeményező személye, Fritz Tamás önmagában garancia, persze) feltűnő volt, hogy pont ugyanannyian, na jó, egy picit kevesebben voltak, mint amennyit Csurkapistabá fénykorában össze tudott hozni - ugyanott, ugyanakoor a lebonyolítása, a hangulata egészen európai volt. Ezt akár még jó jelnek is lehet venni, szemben azokkal a szomszédainkkal, ahol csak most jő majd el, az igazi válság közepén a magyar 2006-os forró ősz...

A cucilistákat nem akasztani meg számonkérni kell, hanem elfelejteni. Legalább is "ezeket".

Nálam a biztosítékot a tegnap felszínre került IMF-hitel "kiegészítő megállapodásai" verték ki: Veress Jánosról, aki alig egy hete fennhangon kérte ki magának, hogy Gyurcsánnyal meg az ő őszödi beszédével egy lapon emlegessék, most kiderült: Rosszul tették fel neki a kérdést. Mármint azt, hogy van-e valami "porbléma" a záradékokkal. Veress János tiszta lelkiismerettel hangsúlyozta, hogy semmilyen "porbléma" nincs, és "porbléma" nem is lehet...

Én a legszívesebben Monty Python Repülő Cirkuszára szavaznék. Az ő kormányzásuk alatt röhögve lennénk túl a válságon, és ha nem is mondanának igazat, tudnánk, hogy tényleg értünk, a jőkedélyünk érdekében dolgoznak hosszú fáradságos munkával az ilyen poénokon: Akár elkúrásról, akár számonkérésről jópofáskodnának.
Jól mondod, kedves Árpád, csak sajnos a lényeget még mindig nem érted (vagy nem hiszed el).

A bosszú nem csak önmagáért való - büntetni a "hosszú" nem kormányzásért -, hanem azért is kell, hogy biztosítsa a hosszú kormányzást.

Abban sincs igazad, hogy a vádpontokat most fogják elkövetni a szocik. Önmagában az Általad is kedvelt Kőröshegyi völgyhíd elég lenne vádpontnak, de ilyenből még több ezer volt. És az sem segít, hogy ezek haszonélvezői között bizony szerepelt a Fidesz is.
Mert ha attól hangos az ország, hogy a komcsik loptak 100 egységet, ki a fenét fogja érdekelni, ha a Népszabi szirénhangon leírja, hogy "de a Fidesz is 25-öt"???

Ki lesz söpörve az államigazgatás, lesznek új hivatalok és hivatalnok dinasztiák "alapulnak", lesznek új kétharmados törvényeink a Fidesz szája íze szerint, és mindezt simán és a legkisebb ellenkezés nélkül - na jó, Te majd írsz egy pár sort, amíg nem jön a lex Répássy - meg fogják tudni tenni, mert közben a nép ujjongani fog, ha Gyurcsányt látja vezetőszáron (a bűnbak keresést jól írod).

Te és még sok jó szándékú - és nem utolsósorban értelmes - (balliberális) ember el sem tudjátok képzelni, milyen "vérengzés" lesz itt! Én szóltam...

(magyaridiot.blog.hu/2009/03/24/hienak_vonyitasa)
Jó lenne már egy olyan párt, akire szavazni is lehet.
Hogy adhatjuk a voksunkat olyan pártokra, akik egyszerűen kilopják a kasszát, amit a magas adók által a versenyképességünk és a saját, külön bejáratú céljaink rovására tömünk tele évről évre!?
Ezt jutalmazni én nem fogom az biztos.
Lopni láthatóan mindegyik lop, ki jobban, ki kevésbé, a lehetőségek és a pofátlanság szabta keretek között. Nyilván a jelenlegi garnitúra mindenen túltesz, arra már szavak nincsenek.
Törvényes keretek között el is kéne számoltatni őket persze. Nem bosszúból, csak törvénytiszteletből, ha már vannak erre törvényeink. Persze naiv azért nem vagyok, csak az igazságérzetem szólt...
"Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről." Végre nyíltan be is vallod, hogy ismerője vagy a szocialista politikusok hálószobatikainak. Ők mondják neked, hogy hogyan fröcsköld a szarukat szét az országban, vagy te mondod nekik, hogy milyen hülyeségeket szarjanak magukból.

"Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata az MSZP-s politikus, esetleg fűszerként egy-egy szabaddemokrata." Ne akarjad kissebbíteni ennek a hullarabló, dögevő fasiszta pártnak az érdemeit. Százszor rohadtabbak mint az MSZP.

"A dolgozói tömegekre ettől nem jön rá a fosás; a megszorításoktól és a forintárfolyamtól már inkább. Valószínűleg ők az elszámoltatást választanák, ha cserébe elmúlna tőlük a keserű pohár. A trükk az, hogy nem múlik el." De elmúlik. Ha a gyilkost felakasztják, akkor nem lesz több gyilkosság. Ha a tolvaj kezét levágják, akkor nem lesz több tolvaj.

"Ez a hang nem új a Fideszben, csak eddig a leszámolás távoli vágykép volt. A magyar jobboldal előszeretettel mutogatott körbe a régióban, sőt a Baltikumban azzal, hogy nekünk is fel kellett volna törölni a padlót a kommunistákkal, és akkor nem tartanánk itt. Most óvatosabban kell mutogatniuk, mert a padlótörlős recept ellenére máshol is jelentős itt-tartás tapasztalható, a Baltikumban főleg. De ettől még hisznek benne, hogy ez a megoldás." Vaskos hazugság. Ha '90-ben lámpavasra húzták volna mindet, akkor most az 5-8%-os növekedésről esnénk legfeljebb 0-ára. Most azonban a 0-áról zuhanunk -5-re.

"Az ugyan nem tiszta, hogy mégis milyen mechanizmus által húzná ki a kakából az országot az agyagbadöngölés – korai fideszes szakszó a válságkezelésnek beállított bosszúra –, de az ő dolgukat biztosan megkönnyítené a rivális megszűnte, annyi meg nekik elég is. Az MSZMP is egész békésen elkormányozgatott, amíg nem volt más jelölt." Ha még mindig nem tiszta, akkor megismétlem: a mechanizmus az, hogyha aki azt látja, hogy gyilkosságért karóba húzás jár, akkor nem lesznek gyilkosok.

"Szűk esztendők várnak a szocialistákra, van mitől félniük. A fideszes pártsajtó olykor vérben forgó szemekkel ábrándozik arról, milyen dicséretesen számolt le Putyin Hodorkovszkijjal, de a csatlós kiskutya csak csahol, harapni nem az ő dolga. Szibériai gulág biztos nem lesz. Viszont a magyar politika hű tükre az adórendszernek: bárhol túrunk bele, valami bűncselekmény (ejtsd: disznóság) mindenhol található. Az eredendő bűn nemcsak a civil vállalkozókat nyomja. Nem olyan nagy kaland lefejezni egy pártot; ha a korrupciós sajtóvádak felének van alapja, az is elég. Csak kell hozzá egy olyan igazságszolgáltatás, amely a törvényt végrehajtja. Mármint az engedélyezett, kijelölt esetekben, és csak azokban. Esetleg felállhat egy pártpénzügyőrség, bekéri a kampányszámlákat, és helyből kioszt ezer év helyszíni bírságot." Gréczy Zsolt II. Gyurcsány magyar hangja. Visszhangozza a kezdetű nótát.

"Kicsit talán álszent lesz a színjáték, mert köztudott, hogy a tolvajlás egyetemes, hogy nem az erkölcsök és a gátlások különböznek, hanem a lehetőségek. De igazából nem is vár ilyenkor senki igazságtételt. Elég helyette a bosszú." Nyilván mindenki magából indul ki. Pedig nem. A tolvajlás nem egyetemleges. Az lehet, hogy tolvajok megjelennek máshol is, de azért az nem ugyan az, hogy az egész rohadt MSZP egységes tolvaj maffiózó banda.

"A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. És mit csinál egy szorgalmas erdei állatka ősszel? Bespájzol télire, hogy legyen esélye kihúzni. Perköltségre, pártfinanszírozásra, kampányra. Ugyanígy tesz az éhes proletár. Mint a visszavonuló hadsereg: az állatokat elhajtják, a gépeket elszállítják, a maradékot felperzselik. Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el." Na ez igaz.

"Amiért megérdemelnék, azért nem lehet büntetni. Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs törvény. Az nem büntethető, hogy hitelből osztogattak, aztán féltek jóvátenni, meghátráltak egy hülye népszavazástól, és megpróbáltak visszakushadni a mocsárba. Hogy megint elmagyarázták hosszú bizottságokban, mit miért nem lehet megcsinálni. Ezekért elvileg nem jár más büntetés, mint a választások elvesztése, az ellenzéki lét. Meg a hátralévő idő, amikor a spájzolás közben mégis meg kell tenniük mindazt, amihez eddig gyávák voltak." Te biztosan nem hátráltál volna meg egy szaros népszavazástól. Ki a faszt érdekel a nép? Azt a négymillió rohadt műveletlen, suttyó faszparaszt, fasiszta magyart ki nem fossa nyakon. Adnál te nekik a gumibottal, vízágyúval meg könygázzal igaz-e?
Szerintem viszont ha eddig nem járt büntetés a roszz kormányzásért, akkor épp itt az ideje, hogy járjon. Nem azért, ha valaki csinál valamit amiről később kiderül, hogy hát rossz döntés volt. Tévedni lehet. De meg , ez viszont már nem tévedés, hanem szándékosság. Ezért jár a kötél.

"Jólesne pedig a magyarnak, ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne. Nemcsak a sortüzekért, hanem az ötletért magáért, és persze leginkább azért, hogy őt, a gyanútlan magyart újra bepalizták, elhitették vele, hogy a jóléte valós, sőt fokozható. Cinkossá tették, ezért most kétannyira dühös, és akasztaná a saját bűntudatát bárki más nyakába. Feszítsenek meg valakit, attól megkönnyebbülünk, lehúzzuk, és kész. Legfeljebb nem bontjuk ki az igazság minden részletét." Mi az hogy. Nagyon is. De még mennyire jól esne. Ami meg különösen jól esne az az, ha a sok médiapatkány - a heti hét tetütől kezdve a klub rádiós férgeken át az ATV-s mocskokig mind ott himbálózna a kötélen a Gyurcsány-Kóka-Veress-Kuncze
maffia kormány mellett.
Szegény mszpsek még a végén felelősségre vonná őket valaki ha már annyi ideig voltak felelős pozcióba. Szörnyű és hallatlan. Egyenesen szégyenletes... hát nem veszi észre a demokrata, hogy a felelősségrevonás weimarizációhoz vezet?

1. Ez megint népámítás. Tüzelni az ideges tömeget. Csak nehogy utánanézzenek a 98-2002 közötti időszaknak, amikor ie Torgyán keze közül folyt ki vagy 300 milliárd forint! Teljesen hülyének nézi Orbán az embereket?

2. Orbán olyan jó dolgokat tud ajánlani néha csak kár, hogy nem jutott eszébe kormányzása idején. Megint hülyére vagyunk véve.

3. Ha pedig Orbán már most tud valamit, akkor lehet menni a bíróságra, rendőrségre. Nem hogy lehet, hanem kötelező! Ez kb. olyan, mint Gyurcsány bíróságokra tett megjegyzései.
Kicsit kiverte nálam a bitosítékot az írás.

No kérem szépen, először is, a rossz kormányzást is lehet büntetni, mégpedig a szavazófülkében.
Másodszor, ha valaki közpénzekkel bánik, az ne lepődjön meg, ha számonkérik rajta az elköltését. Hogy ez eddig nem történt meg, az a magyar demokrácia csődje, épp itt az ideje változtatni rajta. És, kedves Árpád, mielőtt elkezdenéd mondani, hogy "mer a Fidesz is ugyanúgy lop", hát igen, tetszett volna az MSZP-nek is elszámoltatni. (Bár azt hiszem, volt rá próbálkozás, közpénzügyi államtitkár, meg üvegzseb címszóval).

Szóval itt lenne az ideje, hogy az esetleges kormányváltás után elkezdjék megnézegetni, hogy mire mentek el a közpénzek, kellett-e alagút a löszös talajba, meg a Duna alá, rajzfilmsorozat a köztévébe, satöbbi, satöbbi.
Aztán 4 vagy 8 vagy 2 év múlva már a következő kormány is az elődje körmére néz. Már csak bosszúból is. de pont erre van szükség, az oszág érdeke, hogy az elit ne ossza fel kéz kezet mos alapon az ország pénzét, tagjai igenis vegyék észre, hogy ők sem érinthetetlenek. (Az ország számára szerencsésebb, ha a hollók egyszercsak elkezdik kivájni egymás szemét, így egyszer talán elfogynak a hollók.)
Persze tudom, idealista vagyok, de hát a remény hal meg utoljára
Sokkal inkább az elszámoltatós retorika - jobbra zár, mint az éjsötét jobbikos tetvek a maguk kicsipici pöcörőjével, amit soha egyetlen nuniba nem sikerült még betömködni.
Én nem kívánom senki kárát, de azért egy ilyen el- és/vagy leszámoltatásnak azért merem remélni, hogy volna egy pedagógiai aspektusa is. Tudom, mi az életben nem tanulunk semmiből, de ha lenne egy-két-tíz-háromszáznyolcvanhat példa, akiket fel lehetne mutatni, hogy "nézze polgártárs, Pityi Pál is mutyizott, és hogy rábaszott! nem éri meg", akkor talán egy hangyányit motiváltabbak lennének a tanulásban.

Rossz hír a másik oldalnak (mindegy, honnét nézve másik), hogy az én modellemben csúnya egyelés lenne ott is. A parlamentben talán csak a büfés maradna. De valahogy el kellene már kezdeni, hogy tanuljanak egy kis alázatot ezek a politikusok (bár ez talán erős kifejezés némelyikre, gondolkodtam még a 'képviselők' szón, de sokszor az sem állja meg a helyét az eredeti jelentésében). Ha nem megy szép szóval, akkor nádpálcával kell beléjük verni, hogy ők nem azért vannak ott, hogy harácsoljanak, hanem hogy a céget (itt: országot) igazgassák. Felelősen. Mert jobb helyeken a feladathoz felelősség is jár. Itt lassan már egyik sincs sajnos...

On the other hand - ahogy a német mondja - nagyot nem hibázhat senki, aki valakivel netán leszámolna. Ha bedobunk egy követ a parlamentbe, akit eltaláltunk szinte biztos, hogy sáros vmiben. Tudom, ilyenkor jön a "de akkor a másik oldalról is" meg a "bezzeg ti". Szóval párosával kell szedni őket, egyet jobbról, egyet balról. Még a közös cellát is lezsíroznám nekik, aztán hadd beszélgessenek.
Üvegzsebű Keller és az ő megtorló akciói rémlenek még itt bárkinek? Ők nem ígérték, megtették, és akkor senki sem problémázott ezen...
@agyvihar:
@simonmondja.:
@egysegelem:

Azért én ezt megfordítanám, mert ez így farfekvéses: miért is tekintitek egyértelmű politikai indíttatású bosszúnak az MSZPSZDSZ ügyeinek kivizsgálását?

Az a helyzet már el sem képzelhető, hogy valamely bűncselekmény _alapos gyanúja_ miatt indulna nyomozás?

Félelmetes, hogy már itt tartunk. Gyakorlatilag arról beszéltek, hogy az MSZPSZDSZ által elkövetett bűncselekmények (vannak szépszámmal, ne legyünk naivak) kivizsgálása nem fair mert az nem lehet más mint kézivezérelt politikai igazságszolgáltatás.

Nem példálózok egyik oldallal sem, csak megkérdezem, hogy akkor minek a bíróság, ha ti már úgyis tudjátok mi a nagy helyzet?
Engem tényleg érdekelne egyszer valami korrekt elemző írás arról, hogy ha 2002 óta folyamatosan folytatódhatott volna a polgári kormányzás, akkor hol tartanánk most?
(Mert ugye a 2002-es kampány során pont azt hányták Orbán szemére hogy kifosztotta szegény nyugdíjasokat, plusz a statisztikák szerint a figyelemreméltó gazdasági növekedés ellenére sem szaladtak el a reálbérek.)
"mert köztudott, hogy a tolvajlás egyetemes, hogy nem az erkölcsök és a gátlások különböznek, hanem a lehetőségek." mindig tanulok valami újat, gátlásból nem lopni? az erkölcsöt meg köztudott, hogy stílszerű maradjak, azt is ellopták, úgy tették zsebre mintha az övék lett volna. és most elönt az etikátlan vágy.
a disznóság az disznóság. ezen nincs mit szépíteni. a maszopos disznóságot az sem szépíti, hogy a fideszest nem tárják fel. elvileg erre lenne jó a politikai váltógazdaság. a fideszest meg tárja fel az emeszpés kormány. nekem ez a félideális állapot is jobb, mint a disznóságok disznóban maradása.
Már megint sikerült kellemes demagóg felütéssel kezdeni. Szerintem mindenkit elszámoltatnak a munkahelyén ha hibázik, nem tudom Qrcsány/Gordonka bűnbandájával miért kellene kivételezni?? Nem volt felhatalmazásuk arra, hogy elkótyavetyéljék külföldi tulajdonba a stratégiai fontosságú közműveket (Távfűtő Művek stb.) és ezzel pl. nagyon sok embert nyomorba döntsenek pl.mert nem tudják kifizetni a panellakásuk távfűtését. Arról az apróságról nem is beszélve hogy hazugsággal kerültek hatalomba, a közt. elnöknek is hamis adatokat adott Qrcsány a választások előtt, nemcsak a választóknak.
"Meg a hátralévő idő, amikor a spájzolás közben mégis meg kell tenniük mindazt, amihez eddig gyávák voltak."

Árpád, ezt te komolyan gondolod? Hogy 1 év alatt, spájzolás mellett, majd még tesznek is valamit?
Az nem lehet, hogy most azért faragnak le minden kiadást, hogy legyen mit eltenni?
Reménykedj...hátha még neked is jut.
Nem újdonság ez a móresre tanítási szándék. Láttunk mi már 2002-ben a választási finisben Kuncze Gáborokat és Keller Lászlókat erőteljesen a kamerába dünnyögni felelősségrevonó szavakat...
@Letícia:

Frank Hebert az alábbi gondolatokat fogalmazta meg az erőszak és az ítélkezés kapcsán (az első kettőt a Dűne-ciklusból, az utolsó kettőt pedig a Dosadi kísérletből ragadtam ki):

"Az egymás elleni erőszak elleplezésére a legkülönfélébb kifejezéseket használjuk. Hogy az embert életének egy órájától, vagy életének egészétől fosztjuk meg, fokozati különbség csupán. Erőszakot követtél el valaki ellen, felélted az energiáját. Az eufemizmus talán elleplezheti a gyilkos szándékot, az egymás ellen alkalmazott erőszaknak azonban egyetlen summázata képzelhető mindössze: "Az energiádból táplálkozom."

Az erőszakot egyaránt erőszaknak tekinti áldozat, tettes és mindenki más, aki bármilyen távolságból kapcsolatba kerül vele. Az erőszakra nincs mentség, nincs enyhítő körülmény. Az erőszak sosem egyensúlyozza ki és igazolja a múltat. Az erőszak csupán további erőszakos cselekményekre fegyverzi föl a jövőt. Az erőszak erőszakot szül - barbár tormája ez a vérfertőzésnek. Aki erőszakhoz folyamodik, további erőszaknak lesz csak a nemzője a jövőben.

Az igazság azoké, akik jogot formálnak rá, de a jogformálónak vigyáznia kell, nehogy követelésével újabb igazságtalanságot teremtsen, és kérlelhetetlen mozgásba lendítse a bosszú véres ingáját.

Mindenki olyan indíttatásokból cselekszik, melyeket nem kérdőjelez meg, mert így tanították egy sor mélyen gyökerező előítéletből. Ezért aki bíráskodni kíván, annak fel kell tenni a kérdést: "Hogyan sértettek meg?" És a bírának ekkor a lelkét is meg kell kérdeznie, nemcsak az eszét."

A csalás, lopás, hazudás nem pártfüggő. Ha mint ember gyatra, úgy megkeresi a lehetőséget bármelyik pártban van.A fidesznél megfordították a köpönyeget és e szín alatt csinálták /és fogják csinálni / ugyanezt,ez egy művelettel több /kifordítom-befordítom/.
Csak megjegyzem, hogy az angol Munkáspárt kongresszusait is jópár éve még az Internecionálé eléneklésével zárták, pedig őket azért nehéz lenne a kommunista eszme zászlóvivőinek nevezni.Ez csak egy kis kofalárma.
Gratutálok a demagógiához! Szerintem mindenkit elszámoltatnak a munkahelyén ha hibázik (pl. rettentő antidemokratikus módon kirúgják) már miért ne kellene a kormányt is elszámoltatni? Ráadásul a mi bőrünkre ne hibázgassanak.
Mellesleg a Jobbik is forszírozza az elszámoltatást és szinte minden felszólaló szóba hozta a Hősök terén vasárnap.
@agyvihar: "Illetve én ártatlan vagyok ebben, mert nem voltam szavazni."

A németeknél van egy igen megfontolandó gondolat a demokráciáról: Aki nem szavaz, az automatikusan a számára legrosszabb kimenetelt támogatta.
Szóval, Magyarország jogállam, netán.
Van olyan, hogy BTK. Meg yard, ahol lehet feljelentést tenni, nemcsak hőbörögni, meg hergelni a jónépet.
Hacsak nem Afganisztánban élünk. Vagy mégis...
Az a probléma, hogy a választói memória elég gyorsan törlődik. Ezüsthajó. Orbán filmek. Orbán vesszeje (szőlő). Mond ez valamit ma egyáltalán valakinek? Ott volt elszámoltatás? Nem. Hullottak narancs fidesz-fejek? Nem. Torgyán Józsi bácsi és tsai. Eltűnhettek a süllyesztőben. Vakargatta-e valaki az egyháznak átmutyizott pénzeket? Nem.

Ezek korántsem jelentik azt, hogy minden rendben és szabad elvonulást kell adni a szociknak, ha mutyi volt - márpedig volt. Csak ne legyünk álszentek.

Igaz, a lehetőség a szocik által került elő, de én nem őszhajú komcsikat látok randalírozni 4 éve folyamatosan az utcákon, hanem bizony az orbán-bagázs által néha tényszerűen bátorított (kordonbontás) jobb és szélsőjobb huligánokat.

Egy dolgot Orbán nagymester nem kalkulál. Ha eljön az ő ideje és újra hatalomra kerül (akár 2/3-os többséggel), az utcai harcosok nem fognak egy pillanat alatt eltűnni, ahogy a gárda se oszlatja fel magát hirtelen, csak mert Viktor győzött. Amit elmulasztott (mivel mindennek mondható, csak européer konzervatívnak nem) Orbán az elmúlt években elhatárolódásban, az vissza fog rá ütni és igen szánalmas komédia lesz, amikor jobbos megy jobbosnak.
Felsejlik Keller Pitbull Laszlo, aki mar majdnem felfejtette az osszes fideszes korrupt ugyet, amikor hogyan, hogyan nem, de kiderult, o is saros. Es akkor abbamaradt a rendcsinalas.

A kovetkezo rendcsinalas jo esellyel pont ilyen lesz: elkapnak par kishalat, azt't nehany ellenvad utan abbahagyjak. Vagy ha nem, abba ugyanugy belebuknak, mint 2002-ben.
Tényleg félelemtesen hangzik az Orbán szájából, de az egész történettel, ahogy a cikk alapvetésével is az a baj, hogy (ezt sem) OV találta ki.
Medgyessy Péter a 2002-es kampányban folyamatosan azt hangoztatta, hogy itten véget lesz vetve a pazarlásnak meg a lenyúlásnak és jól el lesznek számoltatva a fideszesek.
Keller Lászlót rá is állították a vérnyomra, aztán láttuk, hogy mennyire sikerült bárkit is elszámoltatni.
Szóval kampányüzenetnek így másodszor felmelegítve is jó, csak ebből sem lesz semmi, maximum két háttérembert beáldoznak a szocik, a fideszesek pedig büszkén körbehordozzák a friss trófeákat, aztán megy minden a maga útján.
Megvannak az elszámoltatás "hagyományai" ebben a rendszerben a szocialistáknál is :). Nekem hirtelen Keller boszorkányügyi államtitkár jut eszembe hirtelen és a terhes Berkecz Mária kétszeri testüregi motozása.
A következő egy évben nem lesz pénz osztás.
A "nemzetközi helyzet fokozódik".

Már pedig így az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, a hátrányból, a választásokig nagyon nehéz lesz bármit is lefaragni.

Ezért a következő egy évben a Népszabadságtól az Élet és Irodalomig, a köztelevíziótól az ATV-ig, a Népszavától az RTL klubig valamint a Hócipőtől Tóta W.Árpádig mindenkinek ugyanazt kell tenni: összekeverni a rizst a zsizsikkel.

A recept felírva: napi 3szori fasisztázás, gárdistázás, szélső jobboldalizás, valamint riogatás, hogy ha visszajön a Fidesz nyersen, sózás nélkül eszi a kommunistát és a liberálist.

Senkinek ne legyen illúziója, természetesen mindez az összes elérhető csatornán ami beszivároghat a háztartásokba.

Árpád javasolnám számodra – ezt a nem túl eredeti imát kicsit elferdítve - elhíresíteni: csak az OV nyilaitól ments meg uram minket.
A táptalaj jó, még most is van olyan ismerősőm aki az elmúlt hét évért a Fideszt teszi felelőssé.

Egyébként igazad van Árpád, nincs veszve semmi, ezt a vonalat kell erősíteni, itt még lehet keresni valamit.
Az elorehozott valasztasok tovabb fognak rontani a helyzeten. A kovetkezo ket evnek valsagkezelessel kellene eltelnie, de bosszuhadjarattal fog.

Nem fogok elmenni szavazni, nincs kire. Akkor mar jojjon a Jobbik: Kilepunk a NATO-bol, az EU-bol, elkezdhetjuk szepen ujra koncentracios taborokba gyujteni a ciganyokat, zsidokat, homokosokat, esetleg a balkezeseket is ha mar nincs mas kisebbseg. Utana mehetunk "visszaszerezni" ameddig szet nem bombaznak es csatolnak teljesen a szomszedos orszagokhoz.
@Letícia: Ehelyett itt az okosabb enged szamarabb elviszi elv szokott érvényesülni.
TWÁ 2009.04.07.06:05:"Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el."

Hogyne, eddig ártatlanok voltak az elvtársak, mint egy szűzlány. Árpád, ezt te sem gondolod komolyan.

Egyébként arra még emlékszem, amikor a bolsevikok előjöttek az üvegzseb programmal / törvénnyel. Hány FIDESZ politikust sikerült levadászni vele? Egyet sem, mert rendrakás helyett jövedelmezőbb felhasználni az ellenfél módszereit is. Szóval, amondó vagyok, ez alkalommal sem lesz itt semmiféle elszámoltatás. Pedig én támogatnám.
Minden kormánypártnak vannak korrupciós ügyei, az MSZP kér dologban különbözik szerintem:
1.két ciklus+régi klientúra kombinációja oda vezetett, hogy a korrupciós vádak már az országosan közismert politikusok lábát nyaldossák. Nem véletlen ment neki a Fletó az ügyészségnek.
2.az az eszetlen hülyeség, ami a megaberuházások körül zajlik: völgyhíd, metró, Megyeri-híd, kormányzati negyed. A költségeket nem lehet tervezni, néha még a beruházásokat indokolni sem.
Utánajárni, hogy ki miből finanszírozta eddig és miből finanszírozza 2010-ben a kampányait.

Kérdezem a következő pártok becsületes, szerény, csak az igazságra, csak az áltláthatóságra törlevő vezetőit: MSZP, FIDESZ, SZDSZ, MDF

Árpád, ha így haladsz, nemsokára beköszön neked a Pulitzer díj.
Vagy már van?
"Jólesne pedig a magyarnak, ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne."

Nem fog itt felelni senki de nem is ez az érdekes hanem az, hogy hiába bukott meg másodszor is, máris egyre többen gyúrnak a harmadik kísérletre: az Mszp és a Fidesz nyugdíjastagozatai, TGM Zöld baloldala, LMP+HP. Főleg az utóbbiak, az ifjú forradalmárok vannak telve lángoló szellemmel és kísérletezőkedvvel. Lesz itt még kuláküldözésekkel tarkított ökofasizmus, csak figyeljünk erősen ilyen még úgysem volt.
igen, mint tudjuk a demokrácia arról szól, hogy mindenkit megtapsolunk, mindenkivel kezet fogunk és a felelős kormánynak nincs felelőssége. minden más fasizmus.
"Kicsit talán álszent lesz a színjáték, mert köztudott, hogy a tolvajlás egyetemes, hogy nem az erkölcsök és a gátlások különböznek, hanem a lehetőségek."

Itten van a kutya elásva kérem. Sajnos nálunk csak SZÍNLELT demokrácia van. Idö kell még nekünk, hogy a "nyugati országokról bennünk kialakult képek", jók vagy rosszak nálunk is megvalósuljanak. Amig ma a "zemberek" 60-70%-a egyetért azzal, hogy vkit a BKV "ellenörei" szarrá verjenek, csak mert bolond és ahhoz méltón viselkedik (még ha ez elítélendö is), addig ne várjunk az élet más területén se mást. Maradni fog minden amig pl a "cigánykérdést" politikusaink egy egyszerü mozdulattal lesöprik a napirendröl, mondván a segély majd megoldja a gondokat. Hát nem.
S vagyunk annyira "birkák", hogy indulatoktól vezérelve elmegyünk ismét szavazni és lényegében ugyanazokat ültetjük a parlamentbe csak éppen más oldalra. A mai magyar politika 90%-a eccerüen nem oda való sztem. Még mindig a párt fontosabb, mint mi, választók. Még mindig az a lényeg, hogy ki a fasz legyen a TV-elnök és nem az, hogy az adófizetök pénzén milyen müsort vásároljunk "vasárnap esti filmnek" a köztévébe. Az a lényeg, hogy a ki a fütyi legyen a "föbíró", de az senkit nem érdekel, hogy egy per legjobb esetben is 1 évig tart. Legjobb példa a saját környezetemben van. Soproni vállalkozó engedély nélkül kávézót nyit egy társasházban. AZ ÉGADTA VILÁGON SEMMIT SEM LEHET ELLENE TENNI. A per folyamatban van, de a csávókám ugyanugy nyitva van minden nap, mintha az a világ legtermészetesebb dolfa lenne, hogy mindennemü engedély nélkül egy vendéglátóipari egységet üzemeltessél. Sok ismeröse van a "hivatalban", ezért neki mindent lehet. Ez Magyarország. Sajnos.
Ebben semmi új nincsen. A Fidesz általában 4-8 éves lemaradással követi (akkor is általában szarul másolja) az MSZP-s-Szadeszes ötleteket. Emlékszünk még lop-stopra, Keller "simon wiesenthal" László államtitkárságára? Legalább annyira kereste a náci kormány bűneit, mint Bushék a rakétákat Irakban...

Megyóék jöttek a rosszabbul élünkkel (legalábbis azzal, hogy a nyuggerek, pedagógusok, stb. szóval a kádári értelemben vett zemberek rosszabbul élnek) - emlékszik még valaki a 100 lépés programra? Minden lakótelepi borozó beleállt a kampányba... Ebből jött a 2006-os rosszabbul élünk... Csak a zemberek meg nem éltek rosszabbül. Akkor.

Szóval, nehéz lesz olyat keresni a Fidesz kampányában, amit a Szadesz+Szocik korábban már nem lőttek el.

Béláim az úrban!

A Fidesznek nem az a programja hogy elszámoltat. Van egy rendes kidolgozott programjuk, az elszámoltatás melléktevékenység. Egyébként kell is, mert annak hiánya vezette ide az országot 2002 óta. Ezt kár tagadni. Völgyhíd és társai, Zuschlag, Hunvald és még sok más fel nem tárt esemény. Van a Hirtv-n egy műsor, az a címe: Célpont. Interneten megnézhető, telis-tele van szoci mutyival.

Tömlőcbe velük!

ui: A Fidesznek nincs félnivalója, a szoci-szdsz bagázsnak meg van. Ez nem demagógia, ez a valóság.
Árpi, Árpi !!!

Már megint pontatlan vagy...
Az elszámoltatás Medgyessy találmány, csak megjegyzésként, a főtanácsadója egy bizonyos Gyurcsány Ferenc volt...

Az már más kérdés, hogy semmit sem találtak, semmit sem tudtak bizonyítani, mint ahogy, ne legyen senkinek sem illúziója, a FIDESZ sem fog...

A módszerváltás (rendszerváltás ????) ugyanis, új "arisztokrácia" hű de alkalmatlan szó ezekre, létrehozását is jelentette, és mivel egyik oldal emberei sem kaptak tudomásom szerint Nobel-díjat, a vezetői, gazdasági teljesítményük ismert, bizony MINDKÉT oldal prominenseinek úgy kellett összelopnia a vagyonát, nem nagyon fognak "elszámoltatni" hiszen akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra, és annyi eszük talán van ???, hogy ismerik a dominó effektust...
Szerintem nem a bosszúról van szó, hanem a felelősségről!

Aki szart csinált, az vállalja a felelősséget. Aki nagy szart, az meg menjen a börtönbe.

Persze úgyse fog, mert ez magyarország...
Ja, és még vmi. Aki akkor nem ment szavazni, az a szocikra szavazott.
Egy ország akkor működőképes, ha nem csak az igazságszolgáltatás működik, hanem az etika - a hétköznapi, P2P igazságszolgáltatás. Az elmúlt 2 évtized kormányainak a bűnlajstromán szerintem ennek a kinyírása szerepel a legelső helyen. Mert egy elkúrt gazdaságpolitikát a következő rezsim még könnyedén át tud alakítani, de a fejekbe leszállt "rezsim" csak évtizedek alatt építhető újra. Magyarország a saját alternatív jövőjében van, és nincs egy Marty McFly-unk aki vissza tudna menni az elkúrások gyökeréhez.

Persze mindannyian tudjuk, hogy OV fenyegetőzése csak "verbális intervenció" - és amíg stratégialig jó ötletnek tűnik a szocik betojatása, az emberek megint csak azt fogják látni, hogy senkit nem ítélnek el, és ez még jobban demoralizál mindenkit. Ha meg elítélnek, senki sem fogja elhinni az igazságszolgáltatás pártatlanságát.

És ez tragédia. A morál egy társadalom nemzeti kincse, és nagyon lassan épül fel. A gazdasági válságból pár év alatt ki lehet kecmeregni, de a morális válság évtizedekre a lúzer nemzetek közé lök minket.
Tóta, miért nem írsz már végre valami vicceset is?
Hagyd már a pitschába a pártokat meg az ország sorsát!
Igen, joggal lehet a Fideszt egy a kispadon üldögélő és az édes bosszún töprengő alakkal azonosítani. Ugyanakkor érdemes végigszámolni, hogy az elmúlt 20 évből melyik párt(pártszövetség) hány évig ült a húsosfazék mellett, és kik hány évvel vették ki a részüket abból a folyamatból, aminek a végét látjuk most (a csődközeli Magyarországot) A magam részéről, ha a következő ciklus(ok)ban kormányzó Fidesz már csak kirakatképpen akár, olyan intézkedéseket is hoz, ami ezt a mai mutyizást, rablást csökkenti, szerintem egy lépéssel közelebb kerültünk az áhított célhoz.
Esküszegés! Beismerő vallomással.
(Azok kedvéért, akik hülyének születtek, vagy a média azzá tette őket:
A miniszterelnök esküt tesz, hogy minden erejével ... a legjobbat az országnak ...
Két év múlva pedig bevallja, hogy csak úgy tett, mintha... Aztán a médiája meg kimosdatja ebből a szarból is, a népből meg hülyét csinálnak. Az ellenzék meg nem emeli fel a szaros seggét a parlamenti székekről, hanem folytatja a cirkuszt...)
A kétharmados FIDESZ többségtől meg ezért vannak beszarva (neeem, nem azért mert majd jól elbasszák az ország sorsát, ha szabadon módosítgathatják az Alkotmányt...) mert bármejik paprikajancsinak bármikor felfüggeszthetik a mentelmi jogát, és akkor jön a hosszú börtönélet...
@agyvihar: szerintem meg a bűnözőket (ideértve fehérgallérosokat, hazaárulókat, notorius rendbontókat) kellene láncraverni, lehetőleg életük végéig, pártállástól függetlenül. Maszoposok mellett sitten rohadna a fidesz vezérkar is, meg a jobbikosok nagy része is...

Ha vekkerék megint hatalomra kerülnek, akkor újrakezdik, amit a négy évük alatt már eljátszottak: minden nagyberuházást leállítanak, pusztán a bosszú kedvéért. Lesz még egy kis boszorkányüldözés is, meg hasonlók...
"Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs törvény. Az nem büntethető, hogy hitelből osztogattak, aztán féltek jóvátenni, meghátráltak egy hülye népszavazástól, és megpróbáltak visszakushadni a mocsárba."

Dehogynem: hazaárulás, hűtlenkezelés, és még keresünk néhányat, minden egyes "képviselőre" valamit. Igen, ez bosszú, de szükség van rá, hogy 50 évre távoltartsa az ilyeneket és a hozzájuk hasonlókat a hatalomtól.
Az elszámoltatásra azért van szükség, mert az MSZP-SZDSZ elitből láthatóan hiányzik a felelősségvállalás képessége.

...Egy részben ide vonatkozó megjegyzés... szerinted miből futja az 1%-os pártnak még ma is egy full Budapest méretű plakátkampányra, Árpád?

Szerinted mi hajtja még ma is, az önmaga által is tudottan leszerepelt MSZP-SZDSZ elitet abban, hogy önmagát és "szaktudását" reklámozza?
Tóta Elvtárs! Keller László feljelentésügyi államtitkár 152 feljelentéséből egy sem ült. Elég jó a memóriám. Nem emléxem hogy Tóta Elvtársnak hasonló aggályai lettek volna! Úriember biztosra...De azért mernék fogadni a szocik elleni feljelentések 50% meg fogja állni a helyét. És még túl szerény voltam!
@simonmondja.:

Nekem is feltünt ez, de már régebben is. Hurrá! Éljen a demokrácia! A Fideszé...:-(
Kíváncsi vagyok hogy ez mikor kezdi már szúrni az emberek szemét...?
A FIDESZ-nek előbb az 3 milliárdot kell visszafizetnie, amivel az eddigi elbukott kampányai miatt tartozik a támogatóinak. Csak ezután jöhet majd az, hogy mással is törődjön. Persze ez nem akadályozza meg OV-t abban hogy hisztizzen, de sebaj majd megnyugszik a beteg, ha jön az ápolóbácsi (a támogatók akik mindkét oldalban érdekltek, és nem szeretik a zajt, mert akkor nem megy az üzlet).
Ovi helyesen mondta, hogy az elszámoltatáshoz néhány jogi akadályt még el kell rámolni az útból, magyarra lefordítva.Én azt mondom, nem kellene itt ebből nagyon lelkiismereti ügyet csinálni, hisz nekik se voltak skrupulusaik az államosításoknál, hogy csak a legkisebb disznóságokat említsem.Ahol a legminimálisabb sár van, ott családi alapon (nem adózás :)) - vagyonelkobzás!!!
Ja, hogy nem az ő nevén van a ház? Hát akkor lehet szépen kiköltözni etc.
Lehet újrakezdeni 89-től.Tiszta lap.
1-2 év diktatúra, nem fog fájni csak annak, akinek vaj volt a füle mögött.
"Nem vagyok bűnöző, csak ügyes voltam."
Ok, akkor biztos egy vagyonelkobzás után is ügyes leszel és megint eljátszhatod a "selfmade millionaire"-t.Csak most nem lesz KISZ-es tőkeinjekció.Na,hajrá!Lehet lángossütőt üzemeltetni Kenesén vagy cukrászdát nyitni Bécsben.Mindegy.
Ennek, mindenhol máshol megtalálnák az útját.Nyugaton az adóhatósággal végeztetnék el ezt a melót, keletebbre meg...Csak nálunk töketlenkednek itt.
Bárándy meg Zamecsnik már dörzsölheti a tenyerét.Mint a Kisherceg perében.A volt Mszp-s igazságügyminiszterünk beült a felmentőbrigádjával, aztán nyilatkozott, hogy neki mint ügyvédnek ez mekkora eredmény, hogy csak 1-2 milliót kell fizetnie az ügyfélnek, aki a rendszerváltás utáni idők legnagyobb pénzét tapsolta el a haverjainak számolatlanul.
Árpád!Te erre gondolsz? Hogy nem fog menni? A jogállamra?
A kínai bankár srác is bízott a jogállamban, amikor pár 10 milliót(ft) elsikkasztott, majd visszatette.
Kár volt.Kivégezték.Mint a melamines(vagy mi)arcot.Ok, a csajszi csak életfogytiglant kapott, "azért a kínaiak se állatok".:)
Mert az, hogy Elődünket felmentették pld. azt lassan megértettem, mert nem akarta nyilván megölni a rendőrt, de azt, hogy valakinek viszket a tenyere ha pénzt lát, azt nehéz kimagyarázni.

De egyébként igen, nem lesz itt semmi "jóideig".De minél később lesz, annál rosszabb lesz, ez tutti biztos.
Viktorka nem a szociknak címezte ezen "elszámoltatós" mondatát, hanem az utcán anyázóknak, a köpködőknek, a kukagyújtogatóknak, meg a hírtv lelkes nézőközönségének...ő is nagyon jól tudja, hogy ha sokat kapirgálnának drága fideszes politikusaink háza táján, legalább akkora disznóságokra derülne fény jobbos oldalon is, mint a szociknál. Az ezüsthajó kft és Josip Toték csak a jéghegy csúcsai...
Érdekes,hogy mindenki csak a MSZP-t átkozza.

Polgártársak , kedves barátaim.
Bejelentem Nektek,hogy sikerült eladnunk közel 100 köztartozással terhelt céget melyet Fideszes politikusok és közeli jó barátaik működtettek eddig. Kaya Ibrahim és Josip Toth egy nap alatt átvette tőlünk ezeket a számunkra terhes cégeket. Bár az államnak több száz millióval tartoznak ezek a cégek de nekünk ezt szabad. Másnak nem! Tehát meg ne próbáljatok utánozni bennünket.

Oszt jó napot!
Orbán Viktor
@agyvihar:
"(Illetve én ártatlan vagyok ebben, mert nem voltam szavazni. :)"
Akkor leszel szíves nem nyilatkozni politikai témákban, ugyanis az elvárható minimumot sem tetted meg, amikor kötelességed lett volna. Miért várod ezt el bárkitől ezekután?
Azért ne feledjük már, hogy Keller et. vezetésével felállt egy komplett államtitkárság az elmúlt 4 év (98-2002) bűneinek feltérképezésére. Szóval ez nem fideszes találmány. Csak ők semmit sem találtak. Semmit, mert nem volt mit, csak a rizsa ment a sok lopásról. Mi meg fogunk, mert van mit. Ennyi.
"...ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne. Nemcsak a sortüzekért, hanem az ötletért magáért"

Cikkíró a frappírozás érdekében teljesen lemond az értelemről.
Ne a fidesz számoltassa el a szocikat. Civil jogászok fogjanak össze és jutassák börtönbe meg az összes politikai bűnözőt, a velük összejátszó és milliárdokat elsíboló maffiát. Szerezzék vissza az állam kasszájába az elrabolt állami vagyont. Ha nem lesz igaszságszolgáltatás, akkor megérdemeljük, hogy teljesen kisemmizzenek minket. A következő garnitúrának teljes felelősséget kell vállalnia a tetteiért, ezért az alkotmányt is módosítani kell, nincs mese.
Féltek? Miért? Aki nem követett el semmit, annak nincs félnivalója.

A többieknek javasolt a "Bőrönd-projekt" frissítése. Bár, mondjuk utánuk meg utánuk lehet küldeni az NBH-t teljes joggal ...
"Valószínűleg ők az elszámoltatást választanák, ha cserébe elmúlna tőlük a keserű pohár. A trükk az, hogy nem múlik el."

es ha tudjak, hogy nem mulik el akkor nem valasztanak az "elszamoltatast" ?
Azért ha tényleg nem más kormányozni egy országot, mint egy céget (by Gyurcsány) akkor nemcsak neki, hanem a menedzsment nagy részének mennie kellene (esetleg börtönbe), pláne, ha kreatív könyvelés és egyéb susmusok is felmerülnek. Csak kár, hogy a részvényesek nem a "bosszúvágyó" nép, aki ezt kikényszeríthetné. Ehelyett magát a céget, azaz az országot fogják lassan felszámolni, a részvényesek meg meg szép lassan (bér)rabszolgák és páriák lesznek.

Az valahol érthető, hogy Wé ezt az eégszet nem nehezményezni, hiszen az egyik naiv píáros ő volt.
Anno az mszp is azzal kezdte, hogy közpénzügyi főhajjakendet nevezett ki, hogy leleplezze a fideszes csalásokat. Így, szerintem, jogos, ha a másik oldal is ezzel kezdi.

Azt nem lehet a fidesz számlájára írni, hogy az mszp ezzel a kérdéssel foglalkozó embere annyira töketlen volt, hogy nem jutott vele semmire. Ha meg szándékosan lett olyan ember, hogy ne jusson semmire, akkor megint színjátékot hallunk mindkét oldalról.

Egyik kutya, másik eb.
Az "elszámoltatás" valóban nagyon hatásvadász kifejezés. De honnan vegyünk javakat az élelmiszer- és a feldolgozóipar újraélesztésére, ha nem az "állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni" nem rest milliárdos villatulajdonosok elkobzott vagyonából? Válság idején turizmusra meg autó-összeszerelésre nem lehet építeni. Enni, ruházkodni pedig mindig kell. És nem csak nekünk. Ha pedig alapszinten beindulunk, onnan lehet fejlődni. De a semmin csámcsogunk évek óta. Ki hiszi el, hogy valakinek van esélye ezt jobban csinálni, mint a másiknak?
@Letícia: Ha választani kell, hogy a pénzemből cipőt veszek a gyerekembenk, vagy örömmel befizetem adóba, hogy okos emberek kegyelmezhessenek más okos embereknek, elég hamar tudok dönteni...
Bocsi de aki az elmúlt években elhitte hogy jól él - mert szegény emberrel elhitették - az nagy barom.
Velem nem tudták elhitetni, mert valamiért nem hittem el ha kölcsönből gyarapítom a vagyonomat akor gazdag vagyok és jól élek.
Ez az egész egy faszság.
Az ország imádta hogy a szocik osztogatnak (persze sejtettük hogy néha fosztogatnak is), most itt a keserő leves a végére.
Hát felebarátaim, néha tenmgadnak sem értana előre gondolkodni.
Igaz hogy a szocik borzalmasan és perspektíva nélkül kormányoztak, de lássuk be OV perspektívája az elszáolásról-leszámolásról sem lesz jobb.
Ha mindig csak hiszünk de mi magunk nem gondolkodunk, akkor nem is érdemlünk jobb politikai vezetést mint a mai bal-jobb csapat.
A 10.000.000 politikai szakértő országa...
Azért azt ne misztifikáljuk túl, hogy a magyar jobboldal fel akarta törölni a padlót a kommunistákkal. Antall Úrtól kezdve, Boross Péteren át egészen Orbán Viktorig mindig megfúrták az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát.
@egysegelem: Kicsit sem vagy rosszindulatú. De ez a hozzád hasonló pártdroidoknál default option.

Én szeretnék számonkérést. De ne olyan Keller László-féle koncepciós börleszket, mint 2002 után, amit be lehet helyettesíteni a kormányprogram helyére.

Ne leszámolást, elszámolást!
A kommunisták bűntetőjogi elszámoltatása 90-ben legalább annyira fontos lett volna, mint a nácik elszámoltatása a II. világháború után.
(A probléma, hogy nem voltak hozzá megfelelő törvények, valójában álprobléma, mert a parlamentnek volt hozzá többsége, hogy meghozza a szükséges törvényeket és az azokhoz szükséges alkotmánymódosításokat.)
Szomorú tény, hogy a nácik jelentős része szintén megúszta az elszámoltatást, a különbség annyi, hogy a nürnbergi per és a náci bűnösség egyértelmű deklarációja szétvágta a hitleri időkben szövődött elvtársi szálakat. Azaz a náci kapcsolatrendszer nem mentődött át előbb a szervezett bűnözésbe, majd onnan vissza a politikai rendszerbe, és nem tudta a politikai hatalom birtokában utólag rehabilitálni önmagát.
A diktatúra üzemeltetőinek bűntetőjogi elszámoltatása tehát a demokrácia önvédelmi mechanizmusa és nem valamiféle vérgőzös bosszú.
Jellemző azonban, hogy a diktatúrából a demokráciába való átmenet nem mindig megy kompromisszumok nélkül. A diktatúrában szocializálódott állampolgárok ritkán látják meg, hogy mikor fogy ki az erő a hatalom birtokosai mögül, a félelemre trenirozott ellenzéki politikai elit pedig nem meri bevállalni az esetleges polgári áldozatokkal járó nyilt konfliktust, ezért hajlandó elvtelen kompromisszumokat kötni a gyors rendszerváltás érdekében. Szinte minden esetben bebizonyosodott, hogy ezek a kompromisszumok egyoldalú szívességek a diktatúra haszonélvezői felé. (Elég csak belegondolni, hogy milyen demokratikus előnyökkel járt volna Pozsgay köztársasági elnökké koronázása? Muhaha.)
@agyvihar:
Hallottad már? Valahogy így szól: "Vétkesek közt cinkos aki néma"...
Na épp ez itt a baj. A közöny, és a tettrekészség hiánya.

Amikor egy büdösbogár a legszűkebb környezetének, a saját társasházának közgyűlésére sem megy el, -ahol pedig nagyobb mértékben van befolyása a dolgok menetére- mit várhatunk tőle a helyi vagy országos választásokon!?
Óbégatni, azt persze lehet....
a populista demagógok mind ilyenek
nem nagy újdonság, hogy Orbán ilyenket mond
jól hangzik, a nép szereti ezt hallani, aztán úgysem lesz semmi, ha meg mégis lesznek koncepciós perek, majd lehet ávósozni, rákosizni
Ennek a fenyegetődzésnek szerintem rendkívül egyszerű oka van. Viktor okos. Igazából esze ágában sincs most kormányozni, csinálják csak meg a mészárosmunkát a hülye szocik és akkor ő jöhet fehér lovon, kétharmaddal. De hogyan lehet az elérni, hogy NE legyen előrehozott és a Tábor is megmaradjon? Ha nyilvánosan lemond az előrehozottról szétesik a Tábor (pl. A Jobbik lekanyarít magának 10%-ot). Tehát ordibálni kell, jó nagy hülyeségeket, amitől maguk alá csinálnak a szocik (meg a szadeszesek) mert azok olyanok. Pont ilyesmit, mint a „majd jól elszámoltatunk”, meg a „fél-prezidenciális rendszer” vagy „kettős állampolgárság”, valamint hogy „át kell gondolni a multik jelenlétét”. Pedig Viktor nagyon jól tudja hogy ez marhaság és pl. ha valami elszámoltatós törvényt hoznak azzal először pont ŐT fogja majd elszámoltatni a Dühös Nép. De ettől a ballibeknek barna lesz a gatyájuk és az ésszerűség határán túl is ragaszkodnak majd a kormányzáshoz (+ még ott van a bónusznak a maradék egy éves EU-s zsé valamint lelki támasznak a „nem vethetjük az országot a Fidesz karjaiba” c. nemes gondolat).

Ez történik most, és ez garantálja csak igazán a 2010-es (vagy akár őszi) méretes buktát a szociknak (ti. most – helyesbítsünk: két héttel ezelőtt – még nem lenne meg a 2/3). Tehát amit látunk a Viktor részéről az egy jól átgondolt középtávú stratégia a hatalom megragadására. Ez még nem is lenne nagy baj, csak mi lesz utána? Én nem elsősorban attól félek, hogy megteszi azt a sok marhaságot amit összezagyvál, az előző kormányzása nem erre utal. Hanem attól – és itt van az ő nagy bűne – hogy az elmúlt 7 évben annyira lerombolta a közbeszédet és a közgondolkodást, hogy majd saját népe fordul ellene (ld. még: „lesz itt még Orbán takaroggy!”).

Lesz itt még tandíjfizetés.

Árpi, nem bukott még el semmi
majd a választások után lehet mondani, elbukott
különben is ha ezek buknak, a másik bukott bagázs jön, akiket szintén csak a zsebük érdekel, bármit is hadoválnak össze.
szal mitől lesz nekünk tőlük jobb?
no meg a szocik legalbb építettek autópályát, a népiesek még azt se
Hogy fogják a Fideszes és Mszp-s képviselők által KÖZÖSEN birtokolt cégeket (amik jelentős állami megrendeléseket kapnak rendszeresen)úgy per alá vonni, hogy a saját érdekek ne sérüljenek?

A pártok csak úgy tudnak maguknak pénzt juttatni, ha egy megbízható cég a közbeszerzésen elnyert munka után járó pénz egy részét befizeti valamelyik alapítványon keresztül a pártkasszába. Ezt csinálják a szocik, de ezt csinálja a fidesz is. Az önkormányzatok nagy részében ugyanis ők irányítanak...

Ha itt elszámoltatás lesz, és csak az egyik oldalról derül ki hogy sáros, na akkor lesz vége a jogállamnak.
A visszatartó erő fel sem merül? Éppen a jövőre nézve. Különben van valami mértékadó becslés arról, mennyit loptak el, de főleg, hogy közben mennyi pénzt költöttek feleslegesen? Egy 60 Md-os hídból nekünk 50 Md pénzkidobás (10 Md lett volna teszemazt a kanyar helyette). Melósoknak jutott 5 Md. Zsebbe ment mennyi? Mindegy majdnem, a kárunk 50 Md. És azt mondod, nyeljük le szó nélkül? Mondod Te, a szelídség bajnoka? Ha papok lennének?????
Emlékszem, mikor Viktorunk bukott, azonnal leállított minden kifizetést, merthogy úriember választási vereség után már nem költi - herdálja -, a következő kormány pénzét. Illetve, izé, nem így volt? Vagy éppen hogy szórta ki a zablakon. Na nem a zembereknek, hanem a Pártnak(szövetségnek?) Mmm... micsoda memória...
"A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. És mit csinál egy szorgalmas erdei állatka ősszel? Bespájzol télire, hogy legyen esélye kihúzni. Perköltségre, pártfinanszírozásra, kampányra. (...) Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni."

Hmmm... Elég ilyesztő közállapotok és közerkölcsök uralkodnak mostanában. Horizontálisan és vertikálisan mindent átjár ez a fajta nyegle, pökhendi, cinikus hozáállás.

Én a részemről abban bízom, hogy konkrét ügyekben (Árpi, beszélgess egy kicsit ezügyben Bodoky kollégáddal) konkrét fejek fognak hullani. Már csak azt nem értem, hogy miért muszáj ezzel megvárni a választásokat...

"Amiért megérdemelnék, azért nem lehet büntetni. Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs törvény."

Aha. Szóval a lopásért, csalásért nem érdemelnék meg. Bravó, Bélám!

Van még ennél lejjebb?
Nomeg, volt már itt elszámoltatás! Ezüsthajó, Tokaj, Bábolna, sóder és egyéb autópálya. Külön Keller foglalkozott vele.

Aztán csattogtak a bilincsek, és kobozták el a lopott vagyont, és csak úgy pattogtak az APEH vizsgálatok. Emlékeztek rá?

Mert az utóbbiakra én sem...
@Letícia: Nagyon igazad van!
Sajnos az olyan értékek mint a szeretet, megbocsájtás, nagylelkűség... stb. devalválódtak.
Mostanában új értékrend van. nem nagyon tetszik, de nem tudok mit tenni....
Rossz kormányzásért a fidesz és az mdf kormány is nyugodtam bíróság elé állhatna. Egyik sem különb.
A bosszú népe nem a magyar jobboldal.
1990-94; és 1998-2002 között sem volt az.
Most sem lesz.
Mostanáig hét a hozzászólás. Ebből egy, Letícia azt mondja, hogy "emelkedjünk felül" azon, hogy tönkretettek bennünket. A kegyelemnek is el kell jönnie egyszer? Nos hát, te vagy az agyatlanságig vallásos vagy, bármelyik felekzet részeként, ekkor nem várok tőled értelmes gondolkodást. Vagy jól élsz, ekkor viszont ne oszd az észt azoknak, akik csontig soványodnak egy gonosztevő és eltávolíthatatlan vezérkar tevékenykedése nyomán.

Másik hülyének ott van egysegelem, aki a "DEAZORBÁNVIKTOR!"-szindromában szenved. Cimbora, te ezek szerint nem vetted észre, hogy az utóbbi évek tanulsága nem az volt, hogy most nem a Fidesz kormányoz, hanem az, hogy akik kormányoznak, a szemünk láttára irtották ki az ország összes gazdasági erőforrását, mellette dőzsöltek, szórakoztak, és még basztatták is folyamatosan azokat az embereket, akik mindezen tehetetlenül dühöngtek. (Lásd Veres pénzügyminiszter elvtárs tegnapi hihetetlenül bicskanyitogató beköpését.)

Az nem hozza vissza a reményt, ha felakasztanak pár hétpróbás szemétládát, bár ebben a málé országban ez sajnos soha nem fog megtörténni. De ha a problémát nem oldja meg, attól még könnyíthet kicsit a lelkeken. Egy megölt embert sem támaszt fel, ha a gyilkost húsz évre lesittelik, de ugye mégsem akarjátok eltörölni a börtönbüntetést ilyen esetekre? Ezek leölték a hazánkat, mi pedig legyintsünk rá?

A Fidesz is benne van a szaftos dolgokban, ez kétségtelen. De azok az ügyek az ország helyzete, jövője szempontjából jóformán érdektelen, kis ügyek. Személyes felelősségrevonást ők is kiérdemelnének, de NEM ŐK ártottak nekünk az utóbbi hét évben. Sok ostoba mondogatja egyre kevesebb hittel, hogy "a Fidesz sem lenne jobb". Ez az önámítás azért ostobaság, mert nem a fidesz kormányoz már beláthatatlanul hosszú évek óta, vagyis semmit, de semmit nem tudhatunk arról, hogy mi lett volna, ha mégis. Inkább maradna csöndben, aki csak ennyit tud mondani.

Számonkérést! Szarok az uniós vezérelvekre, sosem akartam hozzájuk tartozni, szarok a kibicek humánus nézeteire, törjük kerékbe és akasszuk fel ezeket a tetveket!

Sosem fog az álom megvalósulni.
(...)
De bűnhödéstek oly kicsiny leszen...
Vagy mondjátok csak: mi volt bűnötök?
Egy nyelv megrontott egy nagy nemzetet
És a díj érte: percnyi örömök.
S a nemzet milliója szenvedett
Át nem csak egy - tíz emberéleten...
Egy cudarnak órányi kéjeért...
Hah!... bűnhödéstek oly csekély leszen...!
(...)
Vajda János: A honárulókhoz (részlet)
@88wx335dsf:

Mit tekintek ?
Tekint a halál.

Amikor Gyurcsány mondta, hogy az igazságszolgáltatás részrehajló, akkor kommünikét adtak ki a bírók, hogy tiltakoznak.

Mikor Orbán mondja, hogy majd őalatta meg fognak táltosodni az ügyek, akkor meg hallgatnak, mint szar a fűben.

Vagyis bólogatnak, hogy azt nyírnak ki, akit a főnök akar.

Mit nem értesz?

A hallgatás mindennél szebb beismerés.
@hakapeszi.: "ui: A Fidesznek nincs félnivalója, a szoci-szdsz bagázsnak meg van. Ez nem demagógia, ez a valóság".

Pontosítok: ez nem demagógia, ez propaganda. El tetszett téveszteni a fórumot. A megfelelő hely erre a: fidesz.hu.
jó reggelt.

annyit többeknek üzenek, h visszamenőleges hatályú törvényt nem lehet hozni.

ja, emlegették többen itt a völgyhidat, meg az autópályákat, helyesen. picit annak a számonkérése problémás viszont:

w.blog.hu/2006/11/16/strabagsag_itten_hordozak
vastagbor.blog.hu/2008/09/09/szabad_sajto_strabag
Érdekes, hogy a számonkérés, a büntetés az egyesek számára = a bosszúval.
Ne is ítéljünk el senkit, biztos nehéz gyerekkoruk volt, + pillanatnyilag épp nem voltak beszámíthatóak(úgy 40 éve móta megszülettek).
A számonkérés(büntetés) célja :
1.) Elrettentés (hogy nehogy má! másnak is eszébejusson, hogy büntetlenül lehet)
2.) Megelőzés(ártatlanok védelme). Nehogy má' ugyanaz a gazember, mégegyszer megtehesse...
3.) és valóban a "bosszú" . De ez csak egy a háromból.
A másik kettő az meg nem szempont úgye, kedves neoliberális, fasisztázos honfitársaim?

@Tóta W. Árpád: A hűtlen kezelésre miért kellene új törvény? Vagy félreértek valamit?
@Vámpír\\\'08: 2002-ben sokmindent hánytak Orbán szemére, de alapvetően Orbán és a Fidesz arroganciája döntött, nem a nyugdíjasok 19.000 Ft-ja. Ha mégis, akkor inkább annak (mármint az elvételnek) a kommunikálása. Mint ahogy 2006-ban is, az egmásra ígérgetés ellenére is, nem az nyert, aki többet ígért.

1998-ban nekem még volt olyan kollégám, aki azért szavazott "Dodó bá'-ra" (Torgyánra), mert az ezt meg azt ígérte. Orbán hathatós árokásó közreműködésének hála, 2002-re már szinte kizárólag érzelmi- és esztétikai alapon döntöttek az emberek, 2006-ra ugyanilyen alapon a (vélt) kisebbik rossz mellett, mert senk mellett nem lehetett épp ésszel letenni a voksot, csak a másik ellen.

Egyébként ez a "polgári kormányzás" - jelző majdnem olyan vicces, mint az Internacionálé a Bajnai-program végén. Jól van hangszerelve, szép, dallamos, csak éppen pont az értelme ellenkezik a tényekkel.
Az akasztás senkinek ne okozzon lelkiismereti problémát, minden esetben sortűz fogja megelőzni a másik oldalról...
@Androsz: Az a szar, hogy tényszerűen sajnos igazad van: Bármennyire is undorítóan (hogy ne mondjam: a hazaárulást súrolva) viselkedett a Fidesz az elmúlt hét évben ellenzékben, mint kiderült, a szocialisták önmaguk még többet tettek hozzá az ország leromlásához. Persze, a Fidesz nélkül ez sem ment volna, de akkor is, tényleg a szocialisták kormányoztak, és még most, Őszöd után is, cinikusan hazudnak.

Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz kormány ezt a hibát nem követi el. Élvezettel fognak szadizni, és ennél már csak a komcsizást fogják talán egy picit jobban élvezni. De remélem, hogy tanultak az immár zsinórban kétszer elveszített választásból, amennyiben egyiket sem a szocialisták nyerték meg, hanem mindkettőt a Fidesz veszítette el, méghozzá kemény munkával megdolgozva a bukásaikért.

És mégegyszer: Remélem, hogy akár hogy is alkulnak a parlamenti arányok, a jövőbeni ellenzék nem fog ilyen arcátlanul, a hazaárulást súrolva hatalomra törni ellenzékben, mint azt a Fidesz teszi immár hét éve egyfolytában.
@Jaffar: Mi a gond a kávézóval? Zajos? Büdös? Sokáig van nyitva? Akadályozza a lakók közlekedését? Szerintem ha valaki dolgozni akar, létrehozni valamit, az önmagában jó dolog. A bürokrácia ezt nem mindig segíti.
Én bizony a szocialistákon kérném számon még ma is a szüleim megnyomorítását, a jövőm felélését, az ország elherdálását és most már az én gyermekeim életének a tönkretételét is. Aki nem tesz egyenlőségjelet az Mszmp és az Mszp közé, az igencsak más szemszögből látja a valóságot, mint én. Ugyanazok sanyargatnak ma is, ideológiai és genetikai vonalon egyaránt. Száz halál is kevés lenne némelyiknek, de én beérném egy örökös száműzetéssel a politikai és gazdasági életből, megfejelve egy totális kártalanítással. Aki 200 milliárd dollár kárt okozott, de tőle lefoglalni csak egymilliót lehet, az a különbséget majd ledolgozza. Akár hetedíziglen is. Szopjanak az ő gyermekeik, unokáik. Hogy ők nem bűnösök? Én sem vagyok az, mégis szopok miattuk, ahogyan a fel és lemenőim is egyaránt. Nincs az a büntetés, amit ne találnék méltányosnak, semmi sajnálat és szánalom nincs bennem irántuk.
@bonakovacs: Én csak abban bízom, hogy aki eddig az elmúlt húsz évben taktikázott, mindig rákúrt.

Kezdve a Horn-féle MSZP-vel, akik először is puszta szeszélyből leszállították a népszavazás érvényességi korlátját, hogy a NATO-tagság mellé odaköthessenek egy legitimációs pántlikát. És ugyancsak befejezve az MSZP folyamatos taktikázásával, kicsúcsosodva az Őszöd utáni késlelető taktikázással.

Csak ebben bízom, hogy Orbán is eltaktikázza, és minél inkább hazudik (vagy csak blöfföl), annál jobban visszalő a krumplisfazék.

Ráférne. Mind Orbánra, mind az egész politikai miskulanciára.
egyébként van az elszámolásnak olyan aspektusa, ami nagyon is érdekelne. mégpedig a "ki lőtt a teve utcában" típusú rejtélyek.
@Szűcslaci: "Ugyanazok sanyargatnak ma is, ideológiai és genetikai vonalon egyaránt."

Ugye jól értem, hogy ezalatt "csak" azt érted, hogy mondjuk Gyurcsány felesége az Apró család sarja?

Mert így is undorító, de azért egy fél tized-fokkal kevésbé, mint ahogy első olvasatra tűnt.

Isten óvja Magyarországot!
@Tóta W. Árpád:

ez olyan, mint a "kicsoda Kaya Ibrahim?"

Sosem fogod megtudni....
@pipacsaripacspapucs: hát ráférne, az biztos. Csak nekem nincs erre 1+4 évem (meg másnak se, gondolom), pedig jelenleg ennyire taksálom a gyógyulási időt a Nemzeti Agyalágyulásból.
@Tóta W. Árpád: És honnan tudjuk meg, hol kell majd megállni az igazság-keresésben? Szerintem ilyen ügyekben minél többet ásunk, annál több válaszlehetőséget találunk.
A "szocialisták" elszámoltatása szükséges, de nem elégséges feltétel, ez lejön a cikkből jól.
Tehát SZÜKSÉGES.
A mondat persze nem véletlenül alanytalan. Egyelőre.
Abban mindenesetre bízom, hogy az eltűnt és félhomályba vesző összegek útja feltérképezhető.
Ez az egész MSZP-izé olyan, mint az amcsi politikus áttitűd von Mitteleuropa.


villaminterju.blog.hu/tags/rod_blagojevich


Hö!
@drkovax: Én akkor is azt mondtam volna, de a cikk most íródott!:) És kerek a világ, a jó is meg a rossz is körbejár!:)

@Bambano: megértelek, ha nincs cipője a gyereknek. De ha az 10. cipője a szezonban, akkor nem annyira..:)

@Juraviel.Ihuan.Bedvin: Ez de szép!:) Az energiamegmaradás törvénye mindenre érvényes, pl. az anyagmegmaradás, az információra, s mindenre. Globális mérlegegyenletet, és az entrópiaváltozást alkalmazzák már a társadalomtudományokban is...!:)

@Nash vs. Keynes: ez ellentmondás, akkor vagy nem okosabb, aki enged, vagy a szamárnak van több esze!:) Persze mi a cél, s mondjuk megnézném az, hogy mit visz el. Ha csak a tegnapi napon pl. havaszsófiáva való fejlődést nézzük, vagy pl. a Lukács György dúsgazdag apja vagyonából lett kommunista és szocialista hívő, azaz közös tulajdon hívő, akkor adódika kérdés: érdemes-e elvinni korlátlanul??? Ha egy-két dinasztiát megnézünk, ritka, hogy tartósan a könnyen jött vagyon egy kézben marad sokáig, és méltósággal tudnak valamit kezdeni vele. Mert ha nem tanult meg valaki halászni, illetve könnyen kapott halat, és a gyerekeinek nem a halászatot, hanem a halat adja tovább, akkor könnyen belátható, hogy előbb-utóbb a halastó kiürül, kiég. A könnyebb ellenállás felé menni - ráadásul erőszakosa - hosszú távon nem kifizetődő...Lsd: hatás-ellenhatás versus energiamegmaradás!:D

@MekkMester: dehogyisnem. Pl. nem állsz be csaholni, hanem teszed a dolgod a magad lelkiismerete szerint!:)
@Tóta W. Árpád:

ugyan, az ilyen rejtélyek megoldása (és közzététele) már tényleg luxus. sokan már azzal is megelégednének, ha nagyjából felsöpörnénk a szart a tornácról, nem kell fogkefével tisztára súrolni a fúgázást is.
sry a kicsit OFF-ért

@klrita:

A gond csak az, hogy 40 lakás található a házban. SENKI NEM ADOTT ENGEDÉLYT arra, hogy a vállalkozó ott egy üzletet nyisson. Mit szólnál, ha a vadiuj lakásodba beköltözve kiderülne, hogy az 1 emelettel lejjebb található üzlethelységet ENGEDÈLY NÉLKÜL, vendéglátóipari egységgé nyilvánították, utólag kiderült, okirathamisítással. Tudniillik a lakók belegyezése szükségeltetik ahhoz, hogy ilyesmi nyiljon. Legalábbis kellene. De nem, nálunk minden megoldható és a lakó minden pénteken kénytelen fenn lenni éjfélig mert tivornya van lent, holott az üzlet 10ig lehetne nyitva, amennyiben engedélye lenne. Feljelentés már legalább 10 volt, de persze nem történik semmi. Annyit már elértünk, hogy a polg hivatalból az okirathamisitót kirugták. A vállalkozó odáig elment, hogy a lakóház saját zöldterületéböl lekanyarított mafának egy 30nm-es területet és saját parkolót csinált magának, persze engedély nélkül a terület még csak nem is az övé.
Várom további okos kérdéseidet :D
Az összes parlamenti párt politikája álságos, őszinteségnek még nyoma sincs.
csak néhány példa:
1. különböző időpontokban minden párt felvetette a parlament létszámának csökkentését, de gondosan úgy időzítve, és olyan formában, hogy még véletlenül se tudjanak partnert találni, nehogy véletlenül megszavazzák.
2. előrehozott választások, ezt a kérdést eddig az MDF és a Fidesz vette elő, de gondosan úgy időzítve és olyan formában, hogy még véletlenül se kapjon többséget (a fidesz is bajban lenne, ha most hirtelen kormányoznia kéne, akár van programja, akár nincs -ekkor persze főleg bajban lenne)
3. elszámoltatás: ugyanez a helyzet minden párt elővette már a témát valamilyen szinten, de csak akkor és olyan formában amikor esély sem volt rá, hogy végre is hajtsák. Hát hogyne hiszen az egy elvesztett választás után keményen visszaüthet.

Ennyi talán elég is annak érzékeltetésére, hogy politika címén nálunk csak színjáték folyik, politikusaink pártállástól függetlenül hülyének nézik az embereket, akiknek a véleménye csak négy évente egyszer fontos, igaz akkor megígérnek mindent, ha a fidesz 13. havi nyugdíjat ígér, akkor nehogymá' a szocik ne ígérjenek 14. havit is és fordítva.

És hogy ez miért van így, itt a magyarázat akit érdekel:

www.kibulizottorszag.net/

Röviden:
A mai parlamenti pártok csak annak köszönhetik létüket, hogy anno a '80-as évek végén ezeket a pártkezdeményeket, vagy sokkal helyesebb inkább azt mondani, hogy ambereket az MSZMP kellően megbízhatónak nyilvánított, és így kölcsönösen legitimálták egymást. A jelenlegi parlamenti pártok közös ismérve, hogy nem alulról építkező, az istenadta nép által felépített pártok, hanem az MSZMP kkiválasztott emberek ill. csoportok alapíthattak pártot, és minden alulról jövő népi kezdeményezést csírájában elfojtottak! És bizony hiába mondják fideszes oldalon, hogy a földbe kellett volna döngölni a kommunistákat az ő létük is annak a rezsimnek köszönhető és annak a háttér-megállapodásnak, hogy nem lógatnak senkit a lámpavasra.
Ezek a háttérmutyik pedig azóta is mennek töretlenül, kifelé játsszák az ádáz ellenséget, de nagyon vigyáznak rá, hogy komoly kárt ne tegyenek egymásban. Valóban igaza volt annak aki azt mondta nem megyek el szavazni, mert nincs kire.
Valóban nincs kire! legalábbis egyenlőre.


"Az ugyan nem tiszta, hogy mégis milyen mechanizmus által húzná ki a kakából az országot az agyagbadöngölés"

Csak társadalmi békét hozna (ami egyik feltétele a felemelkedésnek), mert nemcsak a nemzeti érzelmű, hanem a kommunista szavazók nagy része is szeretne most már elszámoltatást.
Vagyis az ország túlnyomó többsége, tehát az igény demokratikus alapokon nyugszik.
Árpi meg a többiek: mint a korábbi postok-nál az elmúlt években nagyon szépen kielemezték a hozzászólók (meg jó sokan már itt is szerencsére :-)), az ARÁNYOK nagyon fontosak (csak egyszer nyilatkozna Árpi érthetően az ARÁNYOKRÓL, de hát csak nem akar... :-))

Szóval legyen csak elszámoltatás, legyen csak börtönbe zárás, sőt, legyen a Fidesz-es ügyek miatt is (bár mintha Kellernek kormánypártból sem sikerült volna semmi igazán látványosat találnia, de érdekes...).
A Fidesznek / Jobbiknak, ....-nak nem kell félnie: ha objektíven, az elkövetett lenyúlások alapján ARÁNYOSAN kapnák a börtönt, egy hét után szabadulnának, az MSZP-seknek / szadeszeseknek viszont akár többszörös életfogytiglani is kijönne...
Szóvel ezért se mossuk össze a két oldalt :-)
@Tóta W. Árpád: "annyit többeknek üzenek, h visszamenőleges hatályú törvényt nem lehet hozni"
igen, az nagyon gáz lenne, de már nem mondom, hogy jogállam ilyet nem csinál :(

(egyébként EBBEN a formában nem igaz, ha az érintettnek ELŐNYE származhat belőle, akkor lehet - lásd amnesztiák - pl. adóamnesztia is)

de üsse kő, én megelégednék azzal, ha a hatályos (vagy az elkövetéskor hatályos) tv-ek szerint elszámolnának a t. terheltek :)

(gy.k. bűnpártolás - pl. a rendőrattak ügyekben, befolyással üzérkedés - jogosulatlan előny nyújtása, hűtlen kezelés stb.)

Szó nincs itt bosszúról. Elszámolni szükséges, bár nem elégséges feltétele volna a dolgok rendeződésének.
Nem elsősorban pénzügyileg, morálisan szükséges.
Létezik a világban az ún. igazságszolgáltatás intézménye. Elrettent és megbüntet, nehogy elkurvuljon az az amúgy is eléggé elkurvult világ.

Ha nem kell a fehérgallérosokat, vagy a kormányzati bűnözőket megbüntetni, akkor a kékgallérosokat sem szabad, mehet az egész rendészeti minisztérium a levesbe, ez pedig a jog előtti egyenlőség elve. Ez is sérül, ha engedjük csak úgy elgurulni az elvtársi milliárdokat.

A demokratikus átalakulás paradoxonát - azaz egy küllemében eléggé antidemokratikusnak tűnő detronizálást - pedig azoknak, akik valóban akarnak demokráciát, meg kell lépniük. Ez nem elvi, hanem funkcionális alapja a történetnek.
Az alanytalan mondatszerkezet nem véletlen, én se tudom ki csinálja. A potenciális, legitim likvidátor maga sem áll az erkölcs toposzán, ebből csak inverz kellerlacibácsi-féle macerálóbizottsági kutyakomádia lehetne. És az a bizonyos első lépés még mindig nincs meg...
@Jaffar: Közös képviselő?
Persze én könnyen beszélek, mert vidéken lakom. Minél messzebb megy az ember a várostól, annál nagyobb a "védősáv", a személyes zóna. Laktam B.pesten panelban, ott naponta hallgattam, hogy a szomszéd veri az asszonyt, meg a gyerekét. Azóta a fájdalmas üvöltésen kívül bármit szívesen elhallgatok akár reggelig is.
A magyar sajtó pirosbetűs ünnepnapja ez az áldott mai. Tóta W. először írta le posztban az MSZP-vel összefüggésben azt a kifejezést, hogy 'rossz kormányzás', az egész tevékenységükre, így általánosítva. Hogy mi tartott ennyi ideig, azt nem firtassuk.
@Új Nick:

A "jogállamiság" jövőjéről:

Kína, Brazíia lesz a húzóerő

A Bloombergnek adott interjújában Soros hasonlóan a korábbi felszólalásaihoz optimistán nyilatkozott a feltörekvő piacokkal kapcsolatban. Véleménye szerint a kínai gazdaság már 2009 vége előtt elindulhat az emelkedő pályán, hiszen a kormány által bejelentett csomag igen meggyőző, a jövőben pedig nem elképzelhetetlen, hogy további összegeket öl a kínai vezetés gazdaság felélesztésére. Soros szerint a legfőbb érv az ország mellett, hogy nincsen demokrácia, a vezetők pedig tudják, hogy a túlélésükhöz elengedhetetlen a gazdasági növekedés emelése, illetve szociális biztonság fenntartása. (...)

index.hu/gazdasag/vilag/2009/04/07/soros_korai_meg_orulni/

Tehát Soros szerint a versenyképesség (egyik) záloga, hogy nincs demokrácia, nincs jogállamiság, tehát önkényesen, de hatékonyan lehet reagálni mind a külső, mind a belső problémákra.

Hopp, azért érdemes ezt egy kicsit továbbgondolni, esetleg aktualizálni.

Orbán soha nem beszél mellé. A poltikai árokásást kampányolta a "Több, mint kormányváltás..." jelszavával. A 2004. december 5-i népszavazás másnapján bejelentette, hogy mostantól kizárólag a szociális demagógit fogja nyomatni. Miért is? Mert csak ez működik Magyarországon.

Most is kijelentette, hogy az ő programja _t_e_l_j_e_s_e_n___m_á_s_, mint amit a szocialisták (vagy bárkik) akarnak (akartak bármikor is). Más dimenzióban gondolkozik.

Mi lehet az, ami teljesen más, mint a jelenlegi társadalmi-politikai-gazdasági környezetben általánosan elfogadott vélemény, program?

Egy teljesen más, sokkal hatékonyabb működés, teljesen másik dimenzióban. Szociális biztonsággal, hatékony döntési mechanizmusokkal a gazdasági növekedés érdekében és a négyévente kötelező népszerűsködés elkerülése céljából.

Most szólok, hogy előre megmondta. Nem hazudik. Tényleg.
Orbánbasi csak akkor tudna bárkit is elszámoltatni, ha sikerülne előhozni a kedvenc főügyészét.
"• A Fidesz-kormány megalakulását követően azonnal
cselekedni fog: megvizsgálja az elmúlt évek nagyberuházásait,
az európai uniós források magyarországi
elosztásának gyakorlatát, minden jelentősebb üzleti,
pénzügyi döntést. Semmilyen visszaélés és törvényszegés
nem maradhat büntetés nélkül.
• A jogsértések következménye minden esetben büntetőjogi
felelősségre vonás kell legyen.
• Nincsenek tabuk és nincsenek érinthetetlen személyek.
Mindenki egyenlő elbírálás alá esik a törvény előtt."

Idézet innen:
www.euroastra.hu/files/fideszervelokartya_2009_eu_parlamenti_Valasztasok.pdf


Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha a Fidesznek TUDOMÁSA VAN jogsértésekről, akkor tegyen feljelentést most.

Vagy ők sem hisznek a bíróságok és az ügyészség függetlenségében?
;-)
@Walter Melone: Egyébként nyilván azért nem tehet feljelentést, ahogy anno Kellerék sem, mert amíg nem látják a szerződéseket, nem tudhatják, hogy csak büdös valami vagy támadható is. Kellerék sem tettek feljelentést, sőt, KözPént csináltak magukból, mert "le voltak papírozva" a dolgok. Nyilván, ebbe a Fidesz is bele fog futni, aztán lehet rajtuk is gurulva kacagni, ahogy (ugye ti is, mindannyian) tettétek Kelleren, anno, hogy ez mekkora ánuszt csinált a szájából.

A völgyhídról.

A völgyhíd a legjobb suttogó propaganda, de az pont az a terület, ahol a balliberális oldal a legkevésbé vétkes. (Somogyi vagyok, kívülről fújom a sztorit.) A nyomvonal már az Orbán-kormány idején ki volt jelölve. Nem, azt sem mondom, hogy az ő hibájuk. Ez a fene nagy magyar önkormányzatiság hibája (2/3-os bebetonozottsággal természetesen), hogy két bolhafing méretű falu kiharcolhatta a nekik "legkényelmesebb" nyomvonalat (vö. magyar közösségi szellem).

A kormányoknak maximum a szarosgalambság róható fel (a szó tótawétől kölcsönvéve), ami egyébként tényleg bicskanyitogató. Úriember módjára meg kellett volna őket zsarolni valamivel (pl.: "Rendben polgármesterek, de akkor a lehajtót tessék elfelejteni." Sajnos a Kaposvár-Szántód út miatt ez nem ilyen egyszerű, de kezdetnek megteszi.)

Végezetül idevág (a természetesen csak utólag nagyon okos/bátor stb.) Csillag István helyzetértékelése: "ahhoz, hogy az egyik érintett település kiadja a Megyeri hídra a használatbavételi engedélyt, az adófizetők pénzéből kifizetett az állam neki nyolcmilliárd forintot. Az elmúlt hat évben 540 kilométernyi autópálya és autóút épült. Legalább ötszáz település van az 540 kilométernyi új autópálya és autóút mellett. Az az isteni szerencse, hogy nem minden egyes település ilyen, voltak mértéktartóak is, melyek csak a toronyórát kérték, az aranyláncot nem..." hvg.hu/velemeny/20081114_csillag_valsag_koltsegvetes.aspx
Egyébként az szép lenne s őszinte érdeklődéssel nézném meg, hogy pl. szűrösmatyi, Pozsgay elvtárs hogy kéri számon pl. nagysanyit, bajaferit meg szekerest...:) Mit tudhatnak ezek egymásról?

Ahogy szívesen meghallgatnám azt is, hogyan emlékszik áderjanó, meg kövérlaci: hogyan és mikor kerültek a politikai malomba, mint az ifjú MTA szocialista reménységei??? Ők is a KISZ emlőin nevelkedtek, ugyanúgy, mint a mostani balos 40-50-es gárda.

Szóval lehet, hogy ők elfelejtettek sok mindent, mert régen volt, ám egy a gyökér nincs erkölcsi alapjuk sem az elszámoltatáshoz.

Keller=gellergolyó, paródia volt az egész. A pasi alkatilag sem volt rá alkalmas. S a mellette dolgozó (az infót tudó?sejtő?elhallgató? jogászcsapatot beemelni a későbbi vezetésbe, akkora öngól volt, hogy csak na!

@Walter Melone:

"Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha a Fidesznek TUDOMÁSA VAN jogsértésekről, akkor tegyen feljelentést most."

Kedves Walter!
Hát épp ez az: nincs tudomásuk, mert nem látnak rá egy csomó iratra.
Amit tudnak, sejtenek, azt emlegetik is épp eleget:

www.korrupedia.hu/index.php/Kezd%C5%91lap

Nem értem egyébként a vonyítást?!
Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar.

Vkinek baja van azzal, ha törvényes és nyilvános elszámoltatás folyik?

Baj van a törvényekkel?
Lehet, h magával az Alkotmánnyal is?

Másfelől: akkor érdemes feljelenteni, ha tudjuk, és van is rá bizonyíték, h ki és mit lopott.

Ott van pölö a metró beruházásának esete. Kb. kurvára tudjuk, h milliárdokat loptak ki belőle, még sincs feljelentés, mert kb. lehetetlen bizonyítani. Ennyi.

Én nem annyira attól félek, h bosziüldözés lesz, hanem sokkal inkább attól, h eltüntetik a bizonyítékokat, és kiüresedik a számonkérés, a tetteseket börtönben látni akarók csalódni fogtak.

Ez az egész nem azon fog elbukni, h azt is lecsukják, aki nem bűnös, hanem azon, h azt sem, akiről pedig mindenki sejti, gondolja, h tolvaj gazember.

Ne feledjük: balliberális ügyvéd annyi, mint égen a csillag. És ha az sem elég, "el lehet menni, tessék!" Strasburgba...

Üdv.
@bonakovacs:

A terelés, amit írtál, nyilván így is van.
Addig hajtják előre a maszopot, amíg meg nem csinálja a népnyúzást.

De az orbántakaroggyozást nem tudom elképzeli.
Talán kicsi a képzelőerőm, vagy inkább azt gondolom, hogy nem igazán spontán az a takaroggyozás.
Ahhoz nagyon sok tévét és rádiót meg lapot kell fizetni, hogy olyan szilaj legyen a hangulat.
És sok buszt meg polcelebet.
Sokba van az a jobboldalnak.
A balosok nem fognak erre költeni.
"Az nem büntethető, hogy hitelből osztogattak"

miert is nem??? azt kene leginkabb!
@Szűcslaci: (és mások): nézd, nekem ezzel a leszámolósdival egy komoly bajom van, az, hogy a valódi szembenézést megspórolja nekünk. a szocializmus (és utódja, a koraszülött jóléti állam) nem azért omlott össze, mert egy zárt klikk, a Kommunisták rosszul csinálták. hanem azért, mert azt nem lehet jól csinálni. ennek ellenére megint az a helyzet, hogy szocializmust tulajdonképpen szeretnénk, de a komcsik menjenek börtönbe. ez egész egyszerűen _hülyeség_.
7 millio tolvaj öklét rázva mutogat az ország tornyos házára,skandálva üvölti,tolvajok,tolvajok!!
Tudom, hogy a kutyát nem érdekli. Azt is, hogy buzizmus más blogján önfényezni.

De ki nem szarja le? Amíg le nem csapnak, mint taxamétert a sivatagban a Láthatatlan Légió konflisán ("Hő, Dirndl, du ász...")

:o)))

Érdekes dolog ez az internacionálé:

osember.blog.hu/2009/04/07/internazionale_rulez


(A Zállam von der Jólét meg, szvsz, nem koraszülött, hanem halva született, kedves Gazda. Hm?)

Üdv minden sün-tulajdonosnak:

P.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Nem értem egyébként a vonyítást?!
Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar."

Emlékeztetlek, a zsidótörvények meghozatala után törvényes és nyilvános volt a zsidók meghurcoltatása is.

Nem lehet, hogy a jobb oldal (egyik szócsöve) ennyire cinikus legyen!!!

2/3-os többség birtokában pedig nemcsak az összes törvényt lehet átírni - inclusive az alaptörvényünket is - de jó eséllyel kiirathatjuk magunkat a "nagy leszámolósdi" közepette a demokratikus országok listájáról is!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar."

Akkor pl. kezdje magán...Haris közi lakás, a tolcsvai borbirodalom stb. A jó példa az igazán ragadós!:)
Üdv. Mindenkinek!

Nem tartozik szorosan a témához de.... A Bajnai csomag tervezete csak kiadás csökkentést tartaémaz? Mert én nem láttam benne mást! Ehhez viszont nem kellett nagy ész. Persze ezeket a lépeseket meg kell, kellene tenni. De nem látom a "reformokat" Már csak idézőjelben merem leírni. Nem látom az adórendszer reformját, az egyszerüsítéseket. Pedig igencsak szükség lenne rá. És nem látom kibontakozni a többi terület reformját sem. Pedig ezek nélkül semmit nem fog érni az egész. Nem látom a perspektívát a hoszabb távú terveket. Vagy csak én nem veszem észre? Vissza a témához: Bizony-bizony nem ártana minden oldalról felelősségre vonások sorozatával kezdeni. Visszaszoritani a korrupciót, ez az amit meg kellene valósítani. Bizony-bizony mondom a vége csúnya lesz. Mert lehet hogy ez alulról fog szerveződni, és látol rá esélyt hogy ha így folytatódik páran még a lánpavason fogják végezni. Miből látom? Az elmult 3-4 évben már nem igazán lehet Nemzeti vagy egyéb ünnepeket megtartani balhé nélkül. Rohadt vicces volt pár pillanatra látni a TV-bem Demszkyt március 15-én. A kordonerdő közepéről osztani az igét. Hihetetlen komolytalan volt. Ebbél látszik, hogy a poéitikusok mennyire elszakadtak a néptől, akiket elvileg szolgálni kellene.. És biza-biza a kezdet az ominózus szenvedélyes igaszságbeszéd volt. Azóta csak egyre mélyebbre ássák magukat..
De, igen, mindent elqrtak. Ne számoljuk a MDF kormányt, mert " szakértő" nacsalnyikokból állt a háttér.

Ki is volt utána?? Csak nem a szkértők megint?

Na aztán volt viszonylag konszolidált négy év, és hipp-hopp, megint a szakértők vannak fennt.

Azt nem értem akkor hogy a picsába lehet így elbaszni a dolgokat.

Az, hogy a komcsik menjenek-e, vagy ne, elég egyszerű lenne eldönteni- lenne, de nem lesz.

Ami itt a baj az a következmény nélküliség, márpedig qrva bagy baj.

Jut eszembe, itt a húsvét, hol a fikázó írás???
@combo:

Magam is elég sokat írtam már a völgyhídról. Úgy gondolom, bármit is csinálunk, a völgyhíd örökre agyurcsány szégyene lesz, pedig semmi köze hozzá (nem mellesleg, mint az köztudomású, a mohácsi csatát is ő vesztette el). Én ma már nem magyarázom egy hívőnek, hogy az nem egészen úgy volt, hogy Józsué megállította a napot, mert csak a szám kopna tőle, meg az idegrendszerem.

Napéldául olvasom az index nevű, az Orbán hívők által "baloldali médiának" titulált akármiben, hogyaszongya "Kudarcsorozat volt Gyurcsány sportminisztersége". El lehet olvasni. Bár a személyes rosszindulat csillogtatásában való gyönyörködésen túlmenően sok értelme nincs.
@firlefranc:

Nos, valamely, ilyes gondolataim támadtak, de nagyon. Néhány hozzászólást olvasgatva meg méginkább.
Ne adj isten, hogy egy esetleg elszámoltatós bulira, egy még durvább visszaszámoltatás legyen a válasz.

Malacka !

"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar.

Vkinek baja van azzal, ha törvényes és nyilvános elszámoltatás folyik?"

Egyetlen értelmes ember sem tiltakozik ez ellen, de:
- A kampányszerű de most elszámoltatunk inkább reklám szlogen( van már múltja mindkét oldalon)
- Olyas valaki mondja, akinek szintén van, volt (vagy a brancsnak) vaj a fején.

Kiváncsi vagyok jogi, törvényes eszközökkel mit sikerül összehozni. Egyéb eszköztár használata esetén, nem érdekelnek a "feltárások", az elsők között leszek aki félreteszi a pacifizmusát, és átmegyek agresszív ellenzékbe.

@ati27:

ÍÍÍÍsmételten elárulom (elárulás no. 26542), hogy jelenleg világválság van. Mérnökszerűségek szidják Gyurcsányt, mint a bokrot, hogy a forint annyi, amennyi, hogy minden rossz, stb., stb., azaz úgy gondolják szegény szerencsétlenek, hogy Gyurcsány nélkül világválság se lenne, de jelenleg mégis az van, azaz a "reformok"-nak jelenleg semmilyen létjogosultsága nincs. Most a túlélés a cél (ahogy globálisan is az, nem csak helyileg). Azért, hogy az ehhez szükséges megszorító intézkedéseknek többsége legyen a Parlamentben, Gyurcsány lemondott (vele se az MSZP se az SZDSZ nem szavazta volna meg), és ezzel értelemszerűen az ő kormánya által kidolgozott, júliusban bevezetni tervezett, nullszaldós adóátrendezés is az új kormányfő kompetenciájába kerül, azaz tőle függ, meglesz-e, avagy sem. Valószínűleg igen, de lehet, hogy csak 2010.-től.
@firlefranc:

Részint az Európai unióban vagyunk, részint van nemzetközi törvényszék.... totálisan felesleges a boszorkányüldözéssel riogatás.

Aztán van ügyvéd szarásig, van nemzetközi védernyő rogyásig, van cionista befolyás mindenütt... nem kell félteni itt senkit, szvsz semmi nem lesz az egészből... sajnos... futhatnak a legnagyobb gazfickók is.

Egy válság kellős közepén elegendő, ha a balliberális oldalra húzó nemzetközi tőke befenyíti Orbánt, oszt jó napot!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Ő

szintén örülök malac, hogy (kis noszogatásra bár) "tenmagad" láttad be a leszámolósdi abszurd voltát.

"semmi nem lesz az egészből..." ezt írod, de vajon ki gondolt a jobber sakkozó/sokkozók közül arra, hogy most éppen nagy leszámolást ígérnek híveiknek és mi lesz, ha ennek elmaradásáért a 20 IQ alattiak majd a Nagy Vezért hibáztatják - pl: lepaktált a cionistákkal, megzsarolták saját dél-afrikai aranybányája miatt, stb...

Szóval, ha az okosabbika (mint Te) látja előre mit lehet reálisan és mit nem, miért kommunikál mást? A hazug politikust/szakírót még a lábatlan kutyánál is előbb utólérik ugyanis. Ahogy most is történt.....
@Tóta W. Árpád: ááh elírta. Akcionistát akart írni, biztos :) --- BTW: miért nem moderálod ki?
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: nyugodjál le, legnagyobb fenyítője a közvetlen közelébe van, a pénze meg a kamatai, illetve annak hiánya. Egész más perspektívából látja a gazdag ember ezt, mit te kis hívő és lelkes malacka...:)

A műsor, a cirkusz értetek van, akik elhiszik mit mondanak odafönn. Azt akarod hallani, hogy elszámoltatás? Hát akkor azt hallod, és milyen boldogan skandáljátok majd!! Mint azt is hogy "takarogggyy!". csak a válságra nem számított a felcsúti titán...Kenyeret nem fog tudni többet adni, mert nincs miből. Nektek szóló cirkusz pedig lesz elég...
Lesz egy-két bűnbak, oszt jónapot!

Történni meg semmi se fog...

Gyurcsány meg majd integet nektek Szocsiból, Szentpétervárról meg Hawairól elégedetten, és tehetettek neki is további szívességeket! A mostanit is még meg fogja köszönni nektek.

Ti meg boldogan masíroztok majd Titániába, amíg rá nem jöttök - szerintem elég hamar - hogy "takaroggy"...

Egy kis Hofi:
www.youtube.com/watch?v=a34_2qNIJbo

@Tóta W. Árpád:

Jaaaaa, az még ki is maradt, h a Gazprom, amelyik ugyebár miniszterelnököt veszített az orosz lapok szerint, könnyen zsarolhatja a leendő kormányt a gázmonopólumával, ha neki nem tetsző politikai folyamatok mennek végbe Magyarországon.
Az oroszok már a MOL-ban vannak...
@II. Lajos: II. Lajos 2009.04.07. 08:27:48
Nem kiralyi fenseged fulladt a csele patakba?

"köszönhető a rendszerváltáskor megalapozott korrupt és álszent rendszernek,"
azert ez az urambatyam vilag egy kisse regebbi mint a szocializmus...

"Mert komolyan gondolja bárki is azt, hogy az ország legfelsőbb vezető testületének tagjának, az országgyűlési képviselőnek bruttó 300 eHUF-nak kell lennie a bérének?"
halal komolyan gondolom, hogy ennyi is sok.

"Naná, hogy keresi az alkalmat, hol lehet lopni!"
persze, de akinek 300 eft a fizetese az kb 1 millat mer lopni, akinek 1 milla az 3 millat es felso hatart nincs!

egyenlore 11-szeres tuljeletkezes van orszaggyulesi kepviselonek.
bert se kene adni nekik,, koltsegteritest meg semmikeppen.
de ne hidd hogy dogoljon meg szomszed tehene alapjan irigykedek, ha novelik a nemzeti vagyont kapjanak abbol szazalekot, a milliardokat se sajnalnam, csak teljesiteni kell!!! (ene)!

"a pártok választási kampányra a törvény által szabályozott kereteken belül költenek?"
nem,de van alternativa, mi lenne ha uzleti vallakozasokat uzemeltetnenek, nem szekhazat eladni, hanem pl sorgyarat mukodtotni es a profitbol partot... nem lehetne? ugyan miert nem?

"cuslágolás ezeknek a pénzeknek 0,0001%-a."
na ezt honnad vetted?

"teljes elitet ki kellene dobni a kukába,"
OK, de hogyan?

"és újat tenni a helyére. Olyat, amely nem a szocializmus mutyivilágán,... szocializálódott. Nem lesz egyszerű."
inkabb lehetetlen.
ugy erted kulfoldrol hozzunk elitet? mert itt csak ilyen van!
ájájáj

malacka, kezdesz túlpörögni; lelki bajokra - ilyen idő tájt különösen - gyógyír lehet egy kis kerti munka; ha máshol nem megy, segíts a szomszéd néninek kapirgálni, másképp bele fogsz hülyülni

abszolút jóindulatúan mondom :)
@Pantagruel:

"malacka, kezdesz túlpörögni;"

És még nem is láttad azt, amit Árpi már megint kitoszott:-))))
Itt megnézheted:
malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/14/Kimoderalta_Tota/#comment-9177525

Jelzem, már mennek a kerti munkák! Most éppen metszegetek, nyesegetem a vadhajtásokat;-))

No de ezt sem fogod látni szvsz.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"Ott van pölö a metró beruházásának esete. Kb. kurvára tudjuk, h milliárdokat loptak ki belőle, még sincs feljelentés, mert kb. lehetetlen bizonyítani. Ennyi."

Akartál mondani is valamit?
"tudjuk"... mit tudsz Te a tudjukokkal (másokkal) közösen? Ha Te is tudod, ne legyél már bűnpártoló, mert így szánalmas hangulatkeltő is vagy.
Olyan vagy mint egy hangulatlámpa.
Legyen. Egészségedrrre.
A rrr dirrreckt volt, hogy rúgózzál valamin, mást úgysem tudsz.

csaxólok az 'elszámoltatósdi' egy olyan kampányszlogen mint az adócsökkentés. mozgósitó erővel bír.

A 2006-os súlyos rendőri túlkapások, Cusiék, Hunvaldék, Metro4 és egyéb mamutberuházás zűrös ügyei etc viszont erősen és jogosan büntetőjogi kategória alá tartoznak. Ennek utána fognak menni. Amiben komolyan érintettek abban nem persze. (ez van, a szoclibek akkor is 10X annyit loptak, sikkasztottak, tapsoltak el az elmúlt 7-8 évben mint ellenfeleik)

A csődkormányzásáért pedig a büntetés a választójogon keresztül érvényesíthető elsősorban. Az csak bónusz-fun, hogy a sleppen kívül már most utálja őket mindenki mint a szart aki képes gondolkozni és nem érdeke, hogy nyaljon nekik.

Még így is relatív olcsón meg fogják úszni, főleg aki offshore vagyonából emigrál majd egy naposabb-védetebb helyre.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

ah, akkor jó van. csak neked, meg mindenkinek, aki szereti egy kis szösszenet koszorús házi költőnktől


Megbánás indulatos szavakért
(Remorse for Intemperate Speech)

Butákhoz szóltam hasztalan,
majd kinőttem hamarosan,
cseréltem szerepem,
publikum lőn, de nyugtalan
fanatikus szivem.

Hívtam a jókat, s ehelyett
csak liberális közhelyek
s gyűlöletből, ím, sport leszen.
De nem érheti szó, se tett
fanatikus szivem.

Mindünk Írhonból érkezett.
Ily kis helyen nagy gyűlölet
megrokkantott a kezdeten.
Anyám méhéből, ím, kikelt
fanatikus szivem.

(1931)

forrás:
www.pannontukor.hu/PDF/2002/2002_05-06.pdf
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
-Orbán-papa is elszámol a dolomitbányával? nyilvánosan?

-a cionizmusos befolyásolás is bejött nekem... innentől vagy hiteltelen.

-A MOL-os dolog is tetszett részedről, az nem riogatás kategória ?

Egy olyan választás kéne végre, amikor nem vmi ellen, hanem vmi mellett szavazunk.

Közben lehetne olvasni tótát, lapit, malackát, vastagbőrt...etc.
Hogy GYF-ék elbaszták? El!
Hogy az emberek belementek adósságba nyakig? Bele!
Hogy egyesek lámpavasat emlegetnek, meg cionizmust? Nah, ez már kiveri a biztit nálam.
Tóta helyében tovább gondoltam volna a cikket, volt is kommentelő, aki már emlegette a kenyeret és a cirkusz (Panem et circenses). Estleg, mondom esetleg lesz pár gyalog-áldozat, de semmi több.
Nem lesz fehérterror, nem lesz lóf@sz se, a politikus, aki ebből él, nem húzza rá a másikra vizeslepedőt. Nem érdeke, hogy Dugovicsként magával rántsa a másikat is.

PS: tudom, ennek se füle, se farka, de kósza gondolatként, gondolatokként gondoltam közzétenni itt.
háttígeen,háttígen !!
kedves piárpink !

a zarányok!! a zarányok !!

mint asztatat @hauptrichter: véleményező kartácsunk neheztelvejelezte :
"(csak egyszer nyilatkozna Árpi érthetően az ARÁNYOKRÓL, de hát csak nem akar... :-))"

vagy itt is el kell énekelni a
"száz_fo_rint_nak_nyolcvana_fele !!!!! című maimagyart ?
@stalien: a zarányok, igen. nem loptunk mi, csak egy szögeeet!
@Tóta W. Árpád:

értem én, csak hát a körzővel seggbeszúrás esete
felrémlett valamiért.
ugyi?ugyi?
@Tóta W. Árpád:
"...nem loptunk mi, csak egy szögeeet!"
Mohácsi darabja 2003-ból! Igen, ez kellene a "Bosszú népe" most íródó darabbal szemben! Szerintem a kaposváriak ezt az újat is szívesen előadják majd, amint történelem lesz belőle.
@navera:

"-Orbán-papa is elszámol a dolomitbányával? nyilvánosan?"

Mi volt abban törvénytelen?
Wekler szőlők ügye, rendben?

Volt 7 évetek elszámoltatni,
most jössz, h a dolog ratyi?

malacka69, hiteltelen-moderált-megélhetési kommentező
ha minden politikust elszámoltatnánk ki maradana a parlamentben?:)
nna
úgy látom háromnegyed éjféltől bezárt itt a bazár,éshamár egy kicsit cooltúráztunk elfűttjölöm a
"nem győztelek ki_sangyalom várni-t,bár az előrejelzések
alapján a fütjöléssel is vigyázni kell.

www.youtube.com/watch?v=4WStvEJbzBg
Ha a buntetes bosszu, akkor a bosszut is elemezhetjuk. Az meg lehet karterites (nem feltetlenul anyagi).
A kommenteket olvasgatva:
Vannak, akik azon akadnak meg, hogy milyen szlogeneket hasznal a fidesz (elszamoltatas). A furcsa az, hogy azon meg nem akadnak fenn, hogy az mszp-szdsz milyen szintu demagogiat nyom. Vagy akarki. Es amikor ezzel ervelnek a fidesz ellen, vilagos, hogy nem a racionalitas vezeti a billentyuzetet. Eloszor utaljak a fideszt, aztan keresnek egy okot ezt magyarazni. Pedig csak szimpla erzelmi hozzaallas.
Ami persze lehet a felelem attol, hogy a fideszre szavazok antiszemitak lennenek. Az oke, hogy egy csunya dolog, hogy sokan osszekeverik az identitast/hitvallast/szarmazast a hajlammal (ld. ciganyozas es zsidozas). De! Ezt felfujni ilyen mertekben, ezzel ilyen szinten beparaztatni az egyszeri zsidot vagy liberalist, hogy ha van egy olvasasi nehezsegekkel kuzdo gyerekekkel meg nyugdijasokkal megtamogatott csoport, akik ha ertelmetlen gyuloletet taplalnak a zsido vagy cigany emberek ellen, akkor itt ujra nepirtas lesz, na ez a paraztatas az (amit egyebkent a sajat politikusaiknak koszonhetnek, akik ezt egy eszkoznek latjak a szemelyes hatalmuk/gazdagsaguk megtartasara), ami gusztustalanabb, mint a kortars valodi antiszemitizmus.
Mielott valaki megijed az elszamoltatastol, vagy felhaborodik, hogy az milyen ostoba demagogia (mert egyebkent az, csak nem ijeszto), inkabb szamoljon elobb es hasznalja az eszet (ideje lenne).
belerúgunk a halott oroszlánba?
ez a rendszer az utolsókat rúgja belénk, mindenesetre külföldi állásajánlatokat böngészek
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Bájos a naivitásod:

"Volt 7 évetek elszámoltatni"

Szerinted itt közülünk van valaki, aki ezzel kelt és ezzel feküdt? Vagy akinek ez dolga lett volna? Te mit fogsz csinálni, ha valóban fordul a kocka? Te teszel feljelentést? Vagy mentek csapatokban az ügyészségre, vagy nyomozni??? Vagy a Parlament előtt skandáljátok, hogy legyen már valami?

Szóval malacka minden bántás nélkül, ébredj a valóságra, kicsit idealistán és fentről, felhőkről látod a valóságot...Kaptatok egy jó cuclit, oszt szívjátok rendesen. Cucliból meg tele van a padlás....
Árpi a cikkel csak annyi a baj, hogy az összemosó programot futtatod.

Nagy szerepe van a tolvajlásban annak, hogy ide jutott az ország. Nehogy már megbocsátható legyen ha valaki lop, átjátszik. Ezt kellene tűzzel vassal irtani. Ha jobb oldal ha bal. Ha mindenkinek levágnánk az egyik kezét aki lopott, akkor a parlamentben csak félkezűek ülnének. Ezt elnézni a legnagyobb félelöletlenség ami csak előfordulhat.
@travis: "Ne leszámolást, elszámolást!"

Egyetértek. Valamint az elévülési szabályok olyan módosítását, hogy aki ráhatásával akadályozni tudta az igazságszolgáltatás menetét (értsd politikai osztály, de pl. megvesztegetett ügyész vagy rendőr miatti leállás is), arra nem vonatkozik az elévülési mentesség... nagy disznóság hogy magukat soha nem csukatják le. Ideje lenne a 'szent tehenek' levágásának!
Egy komoly politikai elitváltás után (minő optimista álom), legyen lehetőség akár 20-30 évre visszamenőleg kotorászni az ügyekben.

Azért a kaya ibrahim "ügye" sem látszik 'korrekten' lezáródni ;) és mint tudjuk vannak itt újkeletü ügyek országos és önkormányzati szinten is (mert ott is van korrupció fideszes barátaim!).
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:


Hát maga a bánya az nem törvénytelen, de nehány érdekes, megfoghatatlan (x100 milliós?) tétel azért fűződik hozzá IS.

De hagyjuk egy kicsit a sárdobálást, mert:
:-Mi a tökömért dobálgatjuk mi ezen politikusok, és pereputtyaik sz@rát ( vagy vélt bélsarát) egymás felé?Miért nem feléjük?
:-Miért van az, ha valaki megjegyzi, hogy sok a csalafinta a jobb oldalon, azonnal felhördülés a válasz a részedről, mint aki ezt el sem tudja képzelni.

Ne haragudj malacka, de átmentél a fanok táborába, mit fanok, a mámoros éltetők sorába. Úgy látom megrészegített a lehetőség, hogy a gyűlölt baloldalt bele lehet döngölni a földbe. És a legfurcsább az, hogy ezt akkor teszed amikor ténylegesen szétzilálja a saját sorait az ellenfél, és számodra a legkevésbé sem kellene a szimpatizáns polkör elhívatott védőcsahosát játszani, feladni mindazt a megbecsülést, melyet mint malacka, kivívtál magadnak.
Lehet, hogy rosszul látom, de a valamikori egyén-vitapartner feloldódott egy olyan katyvaszban, melyből nevek nem emelkedhetnek ki, melyben egy a cél, s mely felé egyenes út vezet tűzön-vízen keresztűl. Hát nagyon sajnálom.
@pipacsaripacspapucs: "Persze, a Fidesz nélkül ez sem ment volna, de akkor is, tényleg a szocialisták kormányoztak"

Az ellenzék szerepe a kontrol.
Ha nincs kontrol, akkor lehet szidni a hatalmat, de nem lehet 'csodálkozva' tekinteni a tetteire.
Márpedig a fidesz megnyivánulásai nem szavahihetőek, így kontrolként nem funkcionált (vagyis nem látta el a demokratikus feladatát- ergó feleslegesen volt jelen a politikában).

A "valós világban" a könyvvizsgáló is _valódi_ felelőséggel tartozik a cégért, amit ellenőriz... pedig ott "ellenzékben" van csupán! Ne akarjuk már a politikát kiszakítani a valós világból: ugyanazok az elvek, csak az "elit" akarja különlegesnek láttatni és kiemelni a szabályok alól.

Éa előbbi példánknál maradva: én a rendőrt, a bírót vagy az apechest és a könyvvizsgálót nagyobb szemétnek tartom, ha asszisztál a "hibák elkövetésében", mert hogy azt teszi a "cég" az érthető, talán az a pillanatnyi érdeke... de azért találták ki az ellenőrző szervezeteket (értsd pl. ellenzék), hogy konrolt adjanak, ha nem teszik, akkor létjogosultságukat kérdőjelezik meg.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar"

Aha, és ezért ez a címe a honlapnak:
SZOCIALISTA-SZABADDEMOKRATA KORRUPCIÓS LEXIKON

A "törvényes" az nem azt jelenti, hogy _minden_ bűncselekményt üldözni kell?
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"a balliberális oldalra húzó nemzetközi tőke"

Hát ez az első eset, ahol olyat hallok, hogy a tőketulajdonosok kedvencei a kommenisták... ámulok is nagyon ezen a bakugráson.
@Letícia: "Egy kis Hofi:"

- Hallotta Anyuka, demokráciában fogunk élni?
- Már megint költözünk, fiam?

Félelmetes, hogy mennyire igaz, évtizedekkel később is!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "Volt 7 évetek elszámoltatni"

Szemlélet. Szemlélet!!

A rendőrségnek és az ügyészségnek volt lehetősége 'elszámoltatni'!

Vagy töketlen a bagázs (ami nem lehetetlen ;) vagy 'télleg' részrehúznak?
[esetleg valóban létezik a háttéralku, miszerint én nem vizsgálom a te lopkodásod, ha te sem törődsz az enyémmel... de mégsem... ez lehetetlen egy olyan igazmondó ember esetén mint orbán!]
Láttam egy film hirdetését templomos lovagokról és kitaláltam egy új összeesküvés-elméletet. Mint tudjuk, IV. Fülöp a templomos lovagokat azért végeztette ki, mert jelentős összegekkel tartozott nekik és a háború miatt kellett volna még. Na már most, mivel a Fidesz már 7 éve nincs pozícióban elég üres a kassza :) (ez egyébként az önkormányzati választások óta már nincs így)

Komolyra fordítva nem a bosszú népe vagyunk, hanem az irigységé.
Miért csak a nagyokat számoltassuk el? Számoltassuk el a kicsiket is, náluk összesen több tűnik el. Ja, hogy akkor számlát kellene kérni és úgy többe kerül? Akkor miféle erkölcsről beszélünk? Olyanról, ami mindenki másra vonatkozik.

Egyébként meg úgyse jutnak messzire, mert a stiklik nagy része törvényes. Ez speciel fideszes példa, de csak a séma érdekes: pl.: egy alapítványi iskola, ami egy kft-től bérli a bútorokat és egy Rt.-től az épületet (vagy fordítva erre már nem emlékszem, pár éve volt). Mindháromnak ugyanazok a tulajdonosai. Miért? Igen, nyilvánvaló, hogy pénz szivattyúz az alapítványból, aki mivel iskolát üzemeltet a költségvetésből is, de mivel tárgyi eszközöket bérelni törvényes, mit csinálsz vele? Semmit. Legfeljebb csóválhatod a fejed, hogy ügyes és kár, hogy nem neked jutott eszedbe.
Itt legfeljebb néhány túl lelkes amatőrt lehet lekapcsolni.

Nagyon komolytalan dolog ez. Vérbeli pótcselekvés.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
Egy dolgot nem értek: a többes szám második személyt.
"Volt 7 évetek elszámoltatni".

Mi az, hogy "ti"? Mond, malacka, komolyan azt hiszed, hogy itt mindenki maszop-zombi, meg a manipulatív, torzító agymosó balliberál média kreatúrája, aki nem Orbán apánknak hozsannázik?

Egyébként az Orbán papa bányáról két, azóta megboldogult, végtelenül szeretett tanárom vitája jutott az eszembe - Eörsi István és Bence György, még a Fidesz-éra alatt vitatkozott erről.

Bence György: "Orbán Győzőnek bányája van. Uramisten, kőbányája! Honnan máshonnan szerezte volna, mint elsíbolt állami pénzekből".
Eörsi István: "Nem úgy van az. Igenis kemény, kézzelfogható bizonyítékok vannak rá, hogy kézen-közön közforrásokból született meg Orbán Győző bányája"...
A teljes vitára már nem emlékszem, vissza lehet keresni a Népszabadság archívumában.

Szegény emberek, mindkettőjüket úgy szerettem. :(
(Ps.: Bence György, az Elte egykori tanszékcsoport-vezető filozófusa, Orbán miniszterelnöki főtanácsadója is volt. Temetésén ott volt Orbán Viktor, ami vicces volt, hogy nem sokkal mellette ott volt Kis János is - és feltűnően úgy helyezkedtek, hogy ne kelljen egymással "szembetalálkozniuk", és egymással kezet fogniuk. Egy rövid pillanatig megfordult a fejemben, hogy odamegyek hozzájuk, és megkopogtatom a vállukat, hogy "Bocsánat, szerintem Önök ismerik egymást". Kíváncsi vagyok, hogy Orbán gorillái elkaptak volna-e, ha oda próbáltam volna menni hozzá?).
@Tóta W. Árpád:
"annyit többeknek üzenek, h visszamenőleges hatályú törvényt nem lehet hozni."

Ez egy magától értetődő dolog, ha az állampolgárról van szó. De mi van akkor, ha a hatalom tulajdonosairól van szó, akik befolyással bírnak a törvényekre. Idi Amin pl. felelősségre vonható lett volna saját törvényei szerint? Vagy a Nürnbergi Perben vajon a Harmadik Birodalom törvénykönyve szerint ítélkeztek? Nem értek a joghoz, de érzem, hogy itt valami azért sánta. Persze ezek szélsőséges példák, de nem lehet elvitatni, hogy a törvényeket a kormányzó pártok is a saját hasznukra alkotgatták, és a legtöbb lopás a törvény előtt max. eljárási hibaként állna meg.

Ilyen esetekben kellene legyen valamilyen, az ország tövényein felül álló törvénykönyv. Mint pl. az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, csak az ország vezetőinek kötelmeit illetően.
@Bio74:

Bio, ha éppen egy fidesznyik bérenc lennék, akkor is ildomos az érvekre érveket írni, és nem személyeskedést.

Sajnálom, h te is beállsz abba - az itt egyébként egész széles táborba - amelyik azt gondolja, h személyeskedéssel kell érvelni.

Én nem teszem (legfeljebb kontrából). Szomorú, h te igen...
@vakapad: Szerintem a völgyhídnak, és az összes többi építkezésnek az elmúlt 15 évben az ára a szégyen. Az összes résztvevő, vízfejű vállalat, és politikai döntéshozó szégyene.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

A kockák nem smakkolnak, inkább egy folyamat

if "menő politikus vagyok" then "apám kapni banki hitelt egy bányára, because tuti megrendelésem lesz a vegyépszertől dolomitra.
Ezt csinálták, csinálják sokan -oldaltól függetlenül.
A Mi adóforintjainkból meg segítik a bankokat, építik az autópályát...etc.

Ez is lopás, ha jobban átgondolod.

Nem érdekel az elszámoltatás, ami zavar az a lámpavasazás, a cionista befolyásolásazazás ...etc.

Egyiksemkülönbamásiknál!!!
@navera: Szerintem a MOL-os dologban igaza lehet Malacka69...-nak, hiszen már a Malév is volt zsarolás eszköze.
Ha szabad megjegyeznem, engem egyáltalán nem zavarna, ha a börtönben egy cellában üldögélnének a különböző pártok színeiben bűnöző bűnözők.

Csak valaki kezdje már el lecsukdosni őket!

Én a bosszú népébe tartozom.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Jelzem, már mennek a kerti munkák! Most éppen metszegetek, nyesegetem a vadhajtásokat;-))"

azért olvasgassál is valamit, malacka, mert úgy lebarnúlsz a végén, mint fritz tamás, amikor vasárnap du megjegyezte a hősök terén, hogy döntsön a nép.

"Sólyom László köztársasági elnök szerdán aggodalmát fejezte ki Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a cégben szerzett orosz olajipari vállalat tulajdonszerzésének hatásai miatt - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-t."

gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/42545/1/gazdasag/Hernadi_Solyomnal_volt__aggodik_a_koztarsasagi_elnok

gondolom hernádi is aggódik és majd szóvá teszi, hogy teszetoszák a köztársaság igazságügyi szervei...

vagy... hogy be kéne tiltani az olyan szennylapokat, mint az élet és irodalom. miket nem firkálnak össze ezek az újságírok, de azért se az élet, se az irodalom ne monnyon le. gondolom ezt te is alá bírod írni, malacka.

"A Mol és a fiktív zöldek"

www.es.hu/index.php?view=doc;22192

hát igen, érdemes felkapni a zöld gondolatot. és én dávid ibolya zöld kosztümjére gondolok... ja az a csányi volt... káosz amigos :DDD
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Brrrr. Igen személyeskedem, mert a változás melyet tapasztalok nálad kissé ijeszt és elszomorít. De elnézést, hogy pofázni mertem. A személyeskedésem közvetlenül neked szólt, és nem a politikai oldaladnak, ergo nem kívánok érveket felhozni Orbán Úr vagy a többi szeglopására, vagy a jobb oldal dolgaira, mert mondandóm középpontjában Malacka69 állt, tehát nem maga az aktuál politika, hanem a te viszonyulásod változása az aktuális dolgok kommenteléséhez.
A politika jelenlegi állása speciel engem már fáraszt, de továbbra is bio74 -ként vagyok jelen, híven a saját értékeimhez, és kritizálva pártállástól függetlenül az elémtártakat, mely kritikákra erősen hathat, egy olyan ember véleménye akinek szavát meg szoktam hallgatni, mondandóját fontolni.

@Reku Papa:

Nem hiszem, hogy erő alkalmazása nélkül mehetne a dolog, tekintve a politikai erők mögött álló gazdásági "tényezők" összefonódását. Ez egy olyan háló, melyet ha elkezdesz feltekerni, jön vele minden, és nem valószínű, hogy rángatni fogják, amikor itt-ott nekik is bele van tekeredve a lábuk.
Demokratikus úton pedig azért nem tud haladni, mert a szálakhoz, bizonyítékokhoz nincs hozzáférése jobbérzésű embereknek, akiknek meg van, azok inkább a zsarolópotenciálnak örvendeznek, nem pedig az gazság feltárási lehetőségének.
De valóban, nagyhalakat szeretnénk már látni a szákban, műanyag lakattal a száján.
@Reku Papa: Szep is lenne! valahol a Hacsek es Sajo es a Zalatnay fele borton-valosagshow kozott. Szijjarto es Zuschlag, cellatarsak, heti rendszeresseggel kommentalnak a belpolitikai elet legujabb fordulatait valamelyik teveben. A Cool teven meg mindig ok, de ejszakai, korhataros kiadas... Szabadi Bela a studiobol kommentalna az esemenyeket.
Uj fejezetet nyitna a magyar mediaban, az egyszer biztos.
@Lord_Valdez: A kicsi az általa látott, a nagy által mutatott példát, mintát követi. Mint a családokban is.
Kedves Árpád!

Épp ma csekkoltam le, hogy a magánnyugdíjpénztárba 2008-ba befizetett teljes összeg eltünt a számlámről és még egy "kicsi"

És akkor ez így szerinted rendben van. Amúgy meg másokkal egyetemben ekézed a "barom népet" hogy egyrészt nem hajlandó öngondoskodásra, másrészt, hogy bosszúért kiált.

Nos, Árpád nem jól van ez így.

a legutobbi horn gabor-fordulatrol annyit. most kene ezeket a liberalisokat pofan vagni de jo alaposan!
Formálódik a válasz arra a kérdésre, ki fogja betölteni a baloldali űrt? index.hu/belfold/2009/04/08/horn_modositana_bajnai_programjat/

Nem lehetetlen, elvégre amikor az OV-kormány eltörölte a Horn-féle nyugdíjtörvényt, akkor is az SZDSZ tiltakozott a leghangosabban. Széles politikai spektrumot ölel át ez a piciny pártocska.
@klrita:
Engem nagyon zavart a MALÉV-os zsarolás, pedig úgy repültem volna!

A GAZPROM egy szikla-kemény vállalkozás, leszarja a színeket, pártokat... etc, csak a pénz érdekli, s nagyon rühelli, ha egy okoska leugatja őket.
Semmi baja a FIDESSZEL, OV-al, csak annyi, hogy az új emberekre (káderekre, ha úgy tetszik) időt és pénzt kell áldoznia. Tdod, mindenkinek van ára!
Ha az USA-nak lenne vezetéke keletről az EU felé, akkor nem orosz intervenció lenne a MOL-ban, hanem az USA vmelyik nagyvállalata vásárolt volna be MOL-ból.

PS: ne keverjük már gazd.pol-t a sima pollal, ha szabad kérnem.
@navera: Nem tudom, hogy jönnek ide a pártok, meg azt sem, mi az, hogy sima politika. Oké, ne keverjétek. A Malévos zsarolás színektől és repülő utasoktól független volt, és kb. így hangzott a híradóban: Abramovics sokat bukott, ha a magyar állam nem dob neki legalább pártíz millás mentőövet, hagyja is bedőlni az egész céget. Pedig előtte ő is nagyon keménynek nézett ki.
@Republikánus Péter: "Széles politikai spektrumot ölel át ez a piciny pártocska."

gondolom vegul csak el jutott az agyukig hogy a piciny fidesz partocskabol hogy lett fidesz "neppart".
Kedves Árpád

legfeljebb nem bontjuk ki az igazság minden részletét...

hát igen Nünbergben is csak az egyik oldalát bontották ki...
azért üldözik a náci gyílkosokat még száz éves korukban is, hogy tanúság legyen, hogy mégis hol a határ...

Cseh országban azért küldenek most bőrtönbe egy 87 éves kommunista ügyészt aki koholt perekben gyilkoltatott, hogy a ma élők tudják, hogy hol a határ...

szóval ennyit a bosszúról...
ha a baloldal vezető politikusait a hivatali hatalommal való visszaélés és más hasonló tények alapján vizsgálni kezdenék én örülnék neki, csak azért hogy utána mindenki sejtse bal és jobb oldalon, hogy hol a határ...
tudod, jobb lenne ha félnének egy kicsit, mert a gátlástalan hatalom technikusokból már elegem van...
Néhány megjegyzés az a poszthoz. Keller laca külön államtitkárságot kapott hozzá hogy, sikeres bosszuhadjáratot folytasson. Sajnos vagy azért mert béna volt vagy azért mert nem voltak ügyek egyetlen egy esetben sem jutottak el sehova. Ezek után ezt a fidesznek felróni bűneként több mint érdekes. De az is lehet mivel folyamatosan nem követtem a szerző munkásságát elképzelhető hogy, hasonló vehemenciával bírálta a Szoci keller bosszúhadjáratot. Megállapításával tényleg egyetértek jórészt politikai megfontolás pr ha ugy tetszik az egész, de azért de szép is lenne ha a csalás tolvajlást tényleg büntethetnék akár ugy is, hogy a hülye kormányzást díjazzák ezzel. A társadalomra való veszélyessége a szoci kormánynak nagyságrenddel nagyobb mint valami maffia szervezetnek. Hiszen a logika alapján az pár tíz vagy száz emberre jelent veszélyt ez pedig könnyen kiszámíthatóan tíz millíó ember életével játszik. Ezt mi sem mutatja szebben mint Horn gabcsi megnyilvánulása. A veszély elmúltával már kezdheti a balos puhító népszerűség hajhász dumát hátha egy év alatt öt százalékra beérik. Azért ilyenkor szívesen megkérdezném a szdsz irányultságu kommentezők véleményét, az elmúlt akár csak két hét kommentjeinek függvényében. A másik friss hír ami nem szorosan függ a témához de folyamatos téma volt az elmúlt hetekben. Lám lám megvan a fidesz holdudvar proggramja. micsoda meglepetés pont az amire számítani lehettett az egyetlen járható út. Csak éppen nem azt kommunikálják mert azzal nem lehet választást nyerni ebben az országban. Innentől már tényleg csak ízlés kérdése ki kire szavaz. Mint egy focimeccsen a csapat aki nyolc nullával ég, vagy aki partvonalról ugyan hülyeségeket beszélt de nem ő játszott, viszont csrejátékosként lehet hogy sokkal többet tud hozzátenni a játékhoz mint a pályán lévők.
@Tóta W. Árpád: Szerintem az emberek nem a szocializmust szeretnék. hanem azt az egy vionását hogy volt melod. tudom most népszerű az hogy ha akarsz találsz. ez momentán nem igaz. kerülhetsz olyan helyzetbe hogy, nem kellesz a munkaerőpiacon. Nem kell hozzá sok, elég egy betegség öregség egy kis testi hiba, bármi. Húsz évesen mindenki a versenyben hisz. Erőtől duzzadóan. Én előszőr harmincves kormoban kaptam azt hogy öreg vagyok. Érted, Harminc évesen. Utána meg hogy túlképzett vagyok. Az a másik kedvencem. szóval a szocializmusból ez hiányzik az embereknek nem a többi szarságas. Ha akarsz és tudsz dolgozni akkor legyen munkád. külföldön negyven ötvenesekért verekednek a tapasztalat az érettség az egzisztenciális félelem miatt, sokkal könnyeben kontrolálhatók mint a fiatalok. Itt negyven felett a csoda kategória elhelyezkedni új helyen. Szóval kicsit más ez a mi kapitalizmusunk. Komcsik meg az erkölcsi fertő miatt nem kellenek. Ennyi. Aki meg nem akar dolgozni annak a segélye is megfelelő legyen, és szarjuk le hogy hova szavaz. Ez a réteg más országban is megvan.
@jaegtoer:
A magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzek nagy részét kivételesen nem a politikusok haverjai ill. a hozzájuk csapódó hatalmas slepp nyúlta le.
Érdemes olvasgatni a különféle előrejelzéseket a válsággal kapcsolatban. Éppen ma jelent meg pl. a zindekszen egy írás:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/08/jovo_ido_i._ndash_a_tornado_sziveben/
Azt hiszem, erre így igen nehéz lesz felkészülni...

Elszámoltatás ügyben azzal a honfitárssal értek egyet, aki fentebb a ballib gatyába fosatásáról értekezett. Számomra egyértelmű, hogy ennek az emlegetése – többek között a határon túliaknak adandó állampolgársággal együtt – nem véletlenül most került elő a kalapból. Szükség volt rá, hogy az MSZP ilyen szépen összezárjon, és legalább a (jórészt általuk kikavart) xaros moslék egy részét maga zabálja fel.
@huba: szerintem meg az jutott el az agyukig, hogy Fidesz+Jobbik hermetikusan lefedi a jobboldalt. Szabad levegő csak baloldalt van. Ezért vette elő pl. az MDF Bokrost.
Az eredeti címnél (A bosszú népe) maradva:

Megmondaná valaki, hogy a nép, az isten adta nép, mit szól majd ahhoz, ha kétharmaddal hozzányúlnak (miután épp ésszel valóban nem tartható tovább) az Alkotmány ezen húsz éve megalkotott passzusához:

70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.

"Az igazság azoké, akik jogot formálnak rá, de a jogformálónak vigyáznia kell, nehogy követelésével újabb igazságtalanságot teremtsen, és kérlelhetetlen mozgásba lendítse a bosszú véres ingáját."

Bárcsak lendítené. Akkor a kormányzóerők félnének egymástól és kevesebbet lopnának.

Amugy meg a megbocsátás ideje eljött már, 1989-1990ben. De valamikor a csákány idejének is el kell jönnie, hogy tudjuk értékelni a megbocsátást és ne legyen olyan bagatel, hogy a hiánya felháborító és nem a megléte valóságos kegy.
geszvat 2009.04.08. 20:51:12

Dehogy nem kedves Geszvat:-)

A kreatív könyvelés botránya után lehetett tudni, hogy a tőzsde manipulálva van. Az ingatlanügyletek veszélyeire már 2001-ben figyelmeztetett egy amerikai(?) közgazdász.
A jogszabályok lehetővé tették a bűncselekménynek nem minősülő "csalást". Madoff 50 éven keresztül pilótajátékot csinált. Idehaza is ez, vagy hasonló megy. 20 évvel! a rendszerváltás után hangulatjavító intézkedésként szabályozták a hitelnyujtó és a hitelfelvevő jogviszonyait oly módon, hogy a bankra is jut valamiféle kötelezettség, és a hitelfelvevőnek is juttattak a jogokból morzsákat.
Ez a krach a politikusok felelős hozzáállása mellett (törvényhozás!) részben elkerülhető lett volna, igaz a globalizáció előbb rendült volna meg és a fogyasztási válság is előbb következett volna be. Egy biztos virtuális nyereségek vesztek oda, ellenben a bankárok nyeresége és prémiuma, valamint az elveszett nyugdíjbefizetések valóságosak.
Még valami Geszvat,
... hogy hozam nincs, az egy dolog, azt mondom nem jött be, recesszió van, na de a befizetés az hova lett? Kurvára téved, aki azt hiszi hogy ez így rendben van, és ennyiben maradhat.
@Republikánus Péter: "szerintem meg az jutott el az agyukig, hogy Fidesz+Jobbik hermetikusan lefedi a jobboldalt. Szabad levegő csak baloldalt van. Ezért vette elő pl. az MDF Bokrost."

és a tipikusan baloldalinak tartott szavazók közül vajon a nyugdíjasokat vagy a segélyen élőket célozta meg az MDF Bokrossal?
@Republikánus Péter: hat igen, pont ez a fidesz recept. ok is azt vettek eszre a 90-es evek kozepen hogy a tuloldalt van uresedes es uccu neki bevonultak oda. eddig remekul bevalt nekik a valtas. ezt a receptet leste el horn gabi.

ps: amugy megjegyzem, hogy hatalmas kitoltetlen ur tatong a jobboldalon! nincs pl egyetlen fiskalis-konzervativ part sem!
@jaegtoer:
Nem azt mondtam, hogy ez így rendben van.
Abban igazad van, hogy tehettem volna egy "közvetlenül"-t a politikusok felelősségét elhanyagoló megjegyzésemhez, de a válság maga jelentősen túlmutat az itthoni mutyipolitikusok hozzáértési szintjén. Nem akarták ők ezt igazán átlátni, de nem is biztos, hogy sokan maradéktalanul képesek lettek volna rá.
Viszont a te megállapításod is bizonyosan sántít, mert nem a 2008-ban befizetett tőkét buktad el, hanem az eddigi befizetéseidből és a hozamból egy ahhoz mérhető összeget. Abszolút értékben talán nincs nagy különbség, de technikailag nem mindegy.
@Bio74:

"De valóban, nagyhalakat szeretnénk már látni a szákban, műanyag lakattal a száján."

még ha azt írtad volna, hogy baj(n)ai halászlét szeretnél látni a bográcsodban, bakker. na mindegy, engem nagyon megviselt a chelsea mögött álló gazpromos hidding ma este, ezért jut ilyesmi eszembe. valójában megújítottam fletó-fan postomat, csak nem bírok úgy trabackelni, meg visszapingelni, mint malacka. szal elég a nevem melletti linkre kattintva rájönni, hogy nincs élet fletón túl!!! :DDD

ps: ha ez átmegy, elhiszem, hogy worluk nem szíjjártó fizetett ügynöke!!! :DDD
@lapi:

Az i(gazság) mindig odaát van?

A halakat bírom, a halászlét nem. Fleto érdekes egy krapek, szívesen beszélgetnék vele egy kicsit, hogy lássam mi van a máz mögött, de valahogy túlteszem magam a bukásán, melyet alapjában véve szeretett pártjának opcionális puhafütyisége okozott, s mely most tréningelt akcióképtelen pöccsel kíván hardpornót forgatni.

De márészről, te mint szakember, látsz lehetőséget arra, hogy részrehajlás nélkül kiszűrjék a stikliző álpolitikus "vállalkozókat", akik politikai vagy gazdasági hatalmukat felhasználva( a kettő ma összefonódik )úgy kerülgetik a törvényi jogszabályokat ahogy nekik tetszik?
@pfúj: a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Orbán. Bokros csak elveszi a segélykét a cigányoktól, Orbán viszont ki is irtja őket.
A másik, hogy nem csak nyuggerekből és segélyesekből áll a baloldal. Pl. középkorú diplomásokból is. Nekik jobban bejön egy Bokros, mint egy Bod Péter Á.
(Bocs a dupla kommentért.)
@geszvat:
Nem buktad el. Akkor bukhatsz, amikor kiveszed. Ha ez most van, akkor igen, elbuktad. Ha kivételkor már ismét magasak az árfolyamok, akkor nyertél. Sőt még profitálsz is a mostani mélyrepülésből.
Pusztán fegyelmezési céllal (pour encourager les autres*) jó lenne néhány nagyhalat pár évre lecsukni. A gond az, hogy a nagyhalak túl sokat tudnak, így nem fog történni semmi.

*: "Dans ce pays-ci, il est bon de tuer de temps en temps un amiral pour encourager les autres."
@eMeL: "Az ellenzék szerepe a kontrol.
Ha nincs kontrol, akkor lehet szidni a hatalmat, de nem lehet 'csodálkozva' tekinteni a tetteire."

Ez szerintem pont ugyanolyan elkenése a felelősségnek, mint a Fideszé a másik végén, hogy nem ők kormányoztak, nem tehetnek róla, hogy (közvetlenül és átvitt értelemben egyaránt) közreműködtek a törés-zúzásban.

Mind a Fidesz, mind az MSZP védekezése infantilis. Mindkét párt felelős, együttesen és külön-külön egyaránt.
@klrita:

Minek dobott az állam mentőövet?
Komolyan kérdezem, minek?
Mert mi büszke magyarok vagyunk és kell a nemzeti légitársaság? Hagyjál már!
Ha Abramovicsnak nem sikerült rendesen üzemeltetni, akkor gondolod a magyar állam rentábilitássá teszi? Ugye nem gondolod komolyan, Torgyán papa menyének sem sikerült, pedig ősi-légügyi-dinsztia! ;-)

Az alaptételnél maradva: nem látok semmi rosszat, hogy egy külföldi, tőkeerős cég bevásárol egy startégiai cégben. Ami zavaró: a saját részvényesei sem ismerik a tulajokat. Ez tényleg "GÁZ"! Ebben igazad van Neked és Sólyomnak.
@Republikánus Péter:
Éles meglátás! Ezt sokan érzik, de még nem fogták fel.
@Republikánus Péter: "a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Orbán. Bokros csak elveszi a segélykét a cigányoktól, Orbán viszont ki is irtja őket."

ettől még egyikük sem fog fejvesztve az MDF karjaiba menekülni. oda fognak utoljára szavazni.

párezer gondolkodni képes, "középkorú diplomást" pedig Bokrossal éppúgy elszipkázhatnak jobbról, mint balról.
"párezer gondolkodni képes, "középkorú diplomást" pedig Bokrossal éppúgy elszipkázhatnak jobbról, mint balról."

Ezt tipikus példája annak, amikor egy elmélet papíron működik, de a valóságban kevéssé. A Political Capital olyan "szakértőkből" áll, akik efféle tetszetős elméleteket gyártanak és adnak el egy pártnak, ami elveszetette szürkeállományát, ezért kénytelen pénzért venni az észt.

Bokrost múltja, beidegződései, kapcsolatrendszere egyértelműen a "posztkommunista világhoz" kötik. E világhoz való viszony pedig identitásképző motívum a jobboldalon; "jobboldali" ember poszkommunistákra nem szavaz, így Bokrosra sem. Aki mégis hajlandó ilyesmire, az már régen nem "jobboldali".
@Republikánus Péter: Amit az identitásképző motívumról írtál, azt nemcsak a szakértők, hanem mindenki tudja. Közhely, csak épp nem az egész jobboldalra igaz. Azért szúrtam be a „gondolkodni képes” kitételt, hogy megspóroljam neked a leírását. Az MDF nyilván nem azokat a debileket célozta meg Bokrossal, akik szerint a jobboldaliság ismérve a harcos antikommunizmus – egy olyan világban, ahol nincsenek kommunisták.
Persze ha a „jobboldali” definíciója nálad az „olyan ember, aki nem szavaz Bokrosra” – mint azt az utolsó mondatod sejtetni engedi –, akkor tényleg meggyőzővé válik az az állításod, hogy az MDF nem szerezhet jobbról szavazatokat.
A magyar konzervativizmus helyzetéről viszont igencsak lesújtó a véleményed, ha szerinted egy fasisztoid és egy szociáldemagóg párt lefedi az egész magyar jobboldalt.
@pipacsaripacspapucs: "Ez szerintem pont ugyanolyan elkenése a felelősségnek"

Elkenés? Hm, lehet.
Én csupán azt a helyzetet értékelem, amiben az apeches nem fog meg egy adócsalót, mert nem érdeke.
Az én világképemben az adócsalót meg kell büntetni (vagyis mégsem kenem ela dolgot), de az apechest is meg kell büntetni... néha még jobban is.

A tolvaj csúnya emberfajta, de a tolvaj rendőrnél illúziórombolóbb kevés van.
@Lord_Valdez:
Ha meghalok az idén balesetben, a családom az erősen lecsökkent összeget örökli. Nem mindig triviális, hogy tudsz 15-20 évet várni, főleg ha a várakozás is bizonytalan.
"A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. ... Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. "

Jól látod, Árpád, pontosan ez történt 1989-ben (ezerkilencszáznyolcvankilencben)!


És pontosan ez az amiért:

"nekünk is fel kellett volna törölni a padlót a kommunistákkal, és akkor nem tartanánk itt."
Azért az a közmondás csak eszembe jutott: kutyaugatás nem hallik az égbe.
Ha már elszámoltatásról van szó, hallottatok valamit a 2002-ben"eladott"/elsinkófált/ 12 Állami Gazdaságról?Ne adjIsten az erdélyi kastélyokról?Vagy ne beszéljünk a párizsi kis kastélyocskáról sem, ahol a viktorotok öreg napjait szeretné eltölteni a kőbányákból és Tokaj elherdálásából szerzett vagyonból?Vagy ez nektek nem baj?wip
"Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el."
Ezért a mondatért tőlem díjat kaptál.
A cikked pedig nagyon rendben van.

Az elszámoltatásba pedig beletartozhatna mondjuk egy visszacsinálás: pl. a mindössze 3 milliárdárt privatizált TV-székház, amit aztán évi 1,5 milliárdárt visszabéreltek a szerencsés vevőtől. Egy ilyen "aránytalan hátrány"-nyal járó (a jog "felén túli sérelem"-nek hívja) szerződés megkötése, közpénzherdálás, LOPÁS mondjuk járhatna már következményekkel. Tartok tőle viktorék is annyi ilyenben voltak/vannak, hogy nem fognak ilyennek nekiállni.
Minél nagyobb a közbeszerzési számla annál többet lopni belöle. A rendszerváltás óta működő törvényszerüség
A magyar politkában a politikus beosztottjai (közalkalmazottak) olyan függőségi viszonyba vannak a fönökeiktől, hogy nem mernek még csak célozni sem "Ferikém, Viktor, leszerta galamb az öltönyöd azért mégsem kellene kiálni a nép elé így.
@berjoska: na nekem erről ez jutott az eszembe, mert ez így van...:) Pl.

www.youtube.com/watch?v=DGscoaUWW2M

@Tóta W. Árpád: Már elnézést,de miért ne lehetne jól csinálni?Miért működik(megszorításokkal)a skandináv államokban,Németországban,Hollandiában,Franciaországban?Ezek az államok igenis jóléti államok,ha a szociális háló kiterjedtségét és az állami szerepvállalást nézzük.Sőt,ezekben az országokban még nyereséges állami vállalatok is vannak,nézzenek oda.Nem a rendszerrel van a gond,hanem azokkal,akik működtetik.Állandóan azt hallom,hogy a magyar így meg úgy,de el van kényeztetve,bezzeg Nyugaton már leszámoltak az olyan ósdi elméletekkel,mint a szociális piacgazdaság.Ez,ööö,nem felel meg a valóságnak.(Pl.:Dániában négy évig jár a munkanélküli segély,ami a fizetés 90%-a.)Ráadásul éppen ez az,ami elkeni a felelősséget és a probléma valódi okait.
@grizliewok:
Lehet, csak ehhez olyan gazdasági teljesítmény is kell, ami elbírja. 7 millió adófizetővel mi is akkora jóléti államot tudnánk eltartani, hogy csak na. 2,5-3-mal viszont még erre se futja.
Mellesleg pont pár éve kezdték el a legtöbb helyen pl.Svédországban is visszavágni a jóléti kiadásokat.
@Lord_Valdez:
A 2,5-3 millió adófizetó is csak elméleti. Egyrészt 1,9 millió minimálbéren bejelentett munkavállalónk van, másrészt kb. 850e közszférában dolgozó, harmadrészt kb. átlag bruttó 250e Ft fölött számolhatunk valakit nettó befizetőnek, ez alatt (ismét átlagosan) többet vesz ki az ember a rendszerből, mint amit befizet.
@Lord_Valdez:Igen,a fő probléma az inaktivitás(adórendszer),a munkaerő minősége(képzés és egészségügy),a demográfiai hanyatlás(részmunkaidős munkahelyek hiánya,munkaadók hozzáállása),és a korrupt,hozzá nem értő politikai felsővezetés(pártfinanszírozás és tanult-örökölt hatalomgyakorlási technikák),megspékelve egy gyáva és tehetetlen igazságszolgáltatással,hogy a bűnözőkkel bratyizó rendőri vezetésről már ne is beszéljek.Ezért tartunk ott ahol.
Komoly elszámoltatás több okból sem lehetséges:a)Gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani bármit is,megfelelő okiratok híján.Tanúvallomást ugyan ki lehet szedni bárkiből,de ez bizonyításhoz édeskevés. b)Ami mégis előkerül,arról nem lehet egyértelműen azt mondani,hogy az bűntett(max.jó erkölcsbe ütközik egy szerződés és emiatt semmis,de az már polgári jog,tehát börtönt és egyéb nyalánkságokat elfelejthetjük.)c.)Ha bebizonyosodna egy szerződésről,hogy jó erkölcsbe ütközik,akkor sem lehetne helyreállítani az eredeti állapotot(Nem aggyák vissza a pézt!),mert ezek az összegek már régen egy offshore cég számláin pihennek,aminek azt se lehet tudni,hogy ki a jelenlegi tulajdonosa és ki,milyen jogcímen vesz ki belőle pénzt.Megnézném például,hogy egy APEH vagy a Magyar Államkincstár hogy pecázza ki a pénzt egy Delaware-ben bejegyzett cég számlájáról,akár még jogerős ítélet birtokában is.Ezek a pénzek láthatatlanok és hozzáférhetetlenek.Ezért(is) van az,hogy politikusaink,közpénzen meghízott vállalkozóink nyugodtan hátradőlhetnek egy(csak a véletlennek köszönhető) adóvizsgálat során,meg méltatlankodhatnak a Népszabadságnak,hogy miért kerültek be a 100 leggazdagabb magyar közé,amikor az ángyuk térde kalácsán is csak egy 40 nm-es kőbányai szuterén meg egy húszéves Trabi van.Végül nem érdeke az ellenzéknek sem,hogy átlépjen egy bizonyos határt,mert ők sem levegőből élnek és van a másik oldalon olyan aki tud ezt azt az ő bravúrstiklijeikről is.
"A Bajnai-kormányba be van építve egy egész árnyékkormány. Gyenge minőségű emberekből."

Ez így van. Mindig kell egy eltakarító.
süti beállítások módosítása