W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A bosszú népe

2009.04.07. 06:05 Tóta W. Árpád

Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata az MSZP-s politikus, esetleg fűszerként egy-egy szabaddemokrata. A dolgozói tömegekre ettől nem jön rá a fosás; a megszorításoktól és a forintárfolyamtól már inkább. Valószínűleg ők az elszámoltatást választanák, ha cserébe elmúlna tőlük a keserű pohár. A trükk az, hogy nem múlik el.

Ez a hang nem új a Fideszben, csak eddig a leszámolás távoli vágykép volt. A magyar jobboldal előszeretettel mutogatott körbe a régióban, sőt a Baltikumban azzal, hogy nekünk is fel kellett volna törölni a padlót a kommunistákkal, és akkor nem tartanánk itt. Most óvatosabban kell mutogatniuk, mert a padlótörlős recept ellenére máshol is jelentős itt-tartás tapasztalható, a Baltikumban főleg. De ettől még hisznek benne, hogy ez a megoldás.

Az ugyan nem tiszta, hogy mégis milyen mechanizmus által húzná ki a kakából az országot az agyagbadöngölés – korai fideszes szakszó a válságkezelésnek beállított bosszúra –, de az ő dolgukat biztosan megkönnyítené a rivális megszűnte, annyi meg nekik elég is. Az MSZMP is egész békésen elkormányozgatott, amíg nem volt más jelölt.

A hörcsög éve

Szűk esztendők várnak a szocialistákra, van mitől félniük. A fideszes pártsajtó olykor vérben forgó szemekkel ábrándozik arról, milyen dicséretesen számolt le Putyin Hodorkovszkijjal, de a csatlós kiskutya csak csahol, harapni nem az ő dolga. Szibériai gulág biztos nem lesz. Viszont a magyar politika hű tükre az adórendszernek: bárhol túrunk bele, valami bűncselekmény (ejtsd: disznóság) mindenhol található. Az eredendő bűn nemcsak a civil vállalkozókat nyomja. Nem olyan nagy kaland lefejezni egy pártot; ha a korrupciós sajtóvádak felének van alapja, az is elég. Csak kell hozzá egy olyan igazságszolgáltatás, amely a törvényt végrehajtja. Mármint az engedélyezett, kijelölt esetekben, és csak azokban. Esetleg felállhat egy pártpénzügyőrség, bekéri a kampányszámlákat, és helyből kioszt ezer év helyszíni bírságot.

Kicsit talán álszent lesz a színjáték, mert köztudott, hogy a tolvajlás egyetemes, hogy nem az erkölcsök és a gátlások különböznek, hanem a lehetőségek. De igazából nem is vár ilyenkor senki igazságtételt. Elég helyette a bosszú.

A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. És mit csinál egy szorgalmas erdei állatka ősszel? Bespájzol télire, hogy legyen esélye kihúzni. Perköltségre, pártfinanszírozásra, kampányra. Ugyanígy tesz az éhes proletár. Mint a visszavonuló hadsereg: az állatokat elhajtják, a gépeket elszállítják, a maradékot felperzselik. Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el.

Amiért megérdemelnék, azért nem lehet büntetni. Rossz kormányzás, tutyimutyiság, gyávaság ellen nincs  törvény. Az nem büntethető, hogy hitelből osztogattak, aztán  féltek jóvátenni, meghátráltak egy hülye népszavazástól, és megpróbáltak visszakushadni a mocsárba. Hogy megint elmagyarázták hosszú bizottságokban, mit miért nem lehet megcsinálni. Ezekért elvileg nem jár más büntetés, mint a választások elvesztése, az ellenzéki lét. Meg a hátralévő idő, amikor a spájzolás közben mégis meg kell tenniük mindazt, amihez eddig gyávák voltak.

Jólesne pedig a magyarnak, ha a szocialista kísérletért, miután másodszor is elbukott, valaki végre felelne. Nemcsak a sortüzekért, hanem az ötletért magáért, és persze leginkább azért, hogy őt, a gyanútlan magyart újra bepalizták, elhitették vele, hogy a jóléte valós, sőt fokozható. Cinkossá tették, ezért most kétannyira dühös, és akasztaná a saját bűntudatát bárki más nyakába. Feszítsenek meg valakit, attól megkönnyebbülünk, lehúzzuk, és kész. Legfeljebb nem bontjuk ki az igazság minden részletét.



Címkék: kampány mszp fidesz pártfinanszírozás

290 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr111050996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő 2009.04.07. 16:08:42

Megint jőnek, kopogtatnak..Így fognak érvelni a Fidesz aktivisták a kopogtatócédüla gyűjtésen. Az internetre került "érvelőkártya" érvei teljesen megfelelnek az eddigi kommunikációjuknak, a kiadvány kinézete pedig profi és egyezik az eddigiekkel…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.04.07. 09:40:26

A kép lassan összeáll... Mottó: "a politikánk egy nagy része egyre inkább kommunikáció, a látszatokkal, a látszatokért való versengés". (Gyurcsány Ferenc, 2009. márc. 22.) Játszunk építőkockásdit! Először megadok három kockát, aztán lássuk, mire jut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Nem értem egyébként a vonyítást?!
Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar."

Emlékeztetlek, a zsidótörvények meghozatala után törvényes és nyilvános volt a zsidók meghurcoltatása is.

Nem lehet, hogy a jobb oldal (egyik szócsöve) ennyire cinikus legyen!!!

2/3-os többség birtokában pedig nemcsak az összes törvényt lehet átírni - inclusive az alaptörvényünket is - de jó eséllyel kiirathatjuk magunkat a "nagy leszámolósdi" közepette a demokratikus országok listájáról is!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar."

Akkor pl. kezdje magán...Haris közi lakás, a tolcsvai borbirodalom stb. A jó példa az igazán ragadós!:)
Üdv. Mindenkinek!

Nem tartozik szorosan a témához de.... A Bajnai csomag tervezete csak kiadás csökkentést tartaémaz? Mert én nem láttam benne mást! Ehhez viszont nem kellett nagy ész. Persze ezeket a lépeseket meg kell, kellene tenni. De nem látom a "reformokat" Már csak idézőjelben merem leírni. Nem látom az adórendszer reformját, az egyszerüsítéseket. Pedig igencsak szükség lenne rá. És nem látom kibontakozni a többi terület reformját sem. Pedig ezek nélkül semmit nem fog érni az egész. Nem látom a perspektívát a hoszabb távú terveket. Vagy csak én nem veszem észre? Vissza a témához: Bizony-bizony nem ártana minden oldalról felelősségre vonások sorozatával kezdeni. Visszaszoritani a korrupciót, ez az amit meg kellene valósítani. Bizony-bizony mondom a vége csúnya lesz. Mert lehet hogy ez alulról fog szerveződni, és látol rá esélyt hogy ha így folytatódik páran még a lánpavason fogják végezni. Miből látom? Az elmult 3-4 évben már nem igazán lehet Nemzeti vagy egyéb ünnepeket megtartani balhé nélkül. Rohadt vicces volt pár pillanatra látni a TV-bem Demszkyt március 15-én. A kordonerdő közepéről osztani az igét. Hihetetlen komolytalan volt. Ebbél látszik, hogy a poéitikusok mennyire elszakadtak a néptől, akiket elvileg szolgálni kellene.. És biza-biza a kezdet az ominózus szenvedélyes igaszságbeszéd volt. Azóta csak egyre mélyebbre ássák magukat..
De, igen, mindent elqrtak. Ne számoljuk a MDF kormányt, mert " szakértő" nacsalnyikokból állt a háttér.

Ki is volt utána?? Csak nem a szkértők megint?

Na aztán volt viszonylag konszolidált négy év, és hipp-hopp, megint a szakértők vannak fennt.

Azt nem értem akkor hogy a picsába lehet így elbaszni a dolgokat.

Az, hogy a komcsik menjenek-e, vagy ne, elég egyszerű lenne eldönteni- lenne, de nem lesz.

Ami itt a baj az a következmény nélküliség, márpedig qrva bagy baj.

Jut eszembe, itt a húsvét, hol a fikázó írás???
@combo:

Magam is elég sokat írtam már a völgyhídról. Úgy gondolom, bármit is csinálunk, a völgyhíd örökre agyurcsány szégyene lesz, pedig semmi köze hozzá (nem mellesleg, mint az köztudomású, a mohácsi csatát is ő vesztette el). Én ma már nem magyarázom egy hívőnek, hogy az nem egészen úgy volt, hogy Józsué megállította a napot, mert csak a szám kopna tőle, meg az idegrendszerem.

Napéldául olvasom az index nevű, az Orbán hívők által "baloldali médiának" titulált akármiben, hogyaszongya "Kudarcsorozat volt Gyurcsány sportminisztersége". El lehet olvasni. Bár a személyes rosszindulat csillogtatásában való gyönyörködésen túlmenően sok értelme nincs.
@firlefranc:

Nos, valamely, ilyes gondolataim támadtak, de nagyon. Néhány hozzászólást olvasgatva meg méginkább.
Ne adj isten, hogy egy esetleg elszámoltatós bulira, egy még durvább visszaszámoltatás legyen a válasz.

Malacka !

"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar.

Vkinek baja van azzal, ha törvényes és nyilvános elszámoltatás folyik?"

Egyetlen értelmes ember sem tiltakozik ez ellen, de:
- A kampányszerű de most elszámoltatunk inkább reklám szlogen( van már múltja mindkét oldalon)
- Olyas valaki mondja, akinek szintén van, volt (vagy a brancsnak) vaj a fején.

Kiváncsi vagyok jogi, törvényes eszközökkel mit sikerül összehozni. Egyéb eszköztár használata esetén, nem érdekelnek a "feltárások", az elsők között leszek aki félreteszi a pacifizmusát, és átmegyek agresszív ellenzékbe.

@ati27:

ÍÍÍÍsmételten elárulom (elárulás no. 26542), hogy jelenleg világválság van. Mérnökszerűségek szidják Gyurcsányt, mint a bokrot, hogy a forint annyi, amennyi, hogy minden rossz, stb., stb., azaz úgy gondolják szegény szerencsétlenek, hogy Gyurcsány nélkül világválság se lenne, de jelenleg mégis az van, azaz a "reformok"-nak jelenleg semmilyen létjogosultsága nincs. Most a túlélés a cél (ahogy globálisan is az, nem csak helyileg). Azért, hogy az ehhez szükséges megszorító intézkedéseknek többsége legyen a Parlamentben, Gyurcsány lemondott (vele se az MSZP se az SZDSZ nem szavazta volna meg), és ezzel értelemszerűen az ő kormánya által kidolgozott, júliusban bevezetni tervezett, nullszaldós adóátrendezés is az új kormányfő kompetenciájába kerül, azaz tőle függ, meglesz-e, avagy sem. Valószínűleg igen, de lehet, hogy csak 2010.-től.
@firlefranc:

Részint az Európai unióban vagyunk, részint van nemzetközi törvényszék.... totálisan felesleges a boszorkányüldözéssel riogatás.

Aztán van ügyvéd szarásig, van nemzetközi védernyő rogyásig, van cionista befolyás mindenütt... nem kell félteni itt senkit, szvsz semmi nem lesz az egészből... sajnos... futhatnak a legnagyobb gazfickók is.

Egy válság kellős közepén elegendő, ha a balliberális oldalra húzó nemzetközi tőke befenyíti Orbánt, oszt jó napot!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Ő

szintén örülök malac, hogy (kis noszogatásra bár) "tenmagad" láttad be a leszámolósdi abszurd voltát.

"semmi nem lesz az egészből..." ezt írod, de vajon ki gondolt a jobber sakkozó/sokkozók közül arra, hogy most éppen nagy leszámolást ígérnek híveiknek és mi lesz, ha ennek elmaradásáért a 20 IQ alattiak majd a Nagy Vezért hibáztatják - pl: lepaktált a cionistákkal, megzsarolták saját dél-afrikai aranybányája miatt, stb...

Szóval, ha az okosabbika (mint Te) látja előre mit lehet reálisan és mit nem, miért kommunikál mást? A hazug politikust/szakírót még a lábatlan kutyánál is előbb utólérik ugyanis. Ahogy most is történt.....
@Tóta W. Árpád: ááh elírta. Akcionistát akart írni, biztos :) --- BTW: miért nem moderálod ki?
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: nyugodjál le, legnagyobb fenyítője a közvetlen közelébe van, a pénze meg a kamatai, illetve annak hiánya. Egész más perspektívából látja a gazdag ember ezt, mit te kis hívő és lelkes malacka...:)

A műsor, a cirkusz értetek van, akik elhiszik mit mondanak odafönn. Azt akarod hallani, hogy elszámoltatás? Hát akkor azt hallod, és milyen boldogan skandáljátok majd!! Mint azt is hogy "takarogggyy!". csak a válságra nem számított a felcsúti titán...Kenyeret nem fog tudni többet adni, mert nincs miből. Nektek szóló cirkusz pedig lesz elég...
Lesz egy-két bűnbak, oszt jónapot!

Történni meg semmi se fog...

Gyurcsány meg majd integet nektek Szocsiból, Szentpétervárról meg Hawairól elégedetten, és tehetettek neki is további szívességeket! A mostanit is még meg fogja köszönni nektek.

Ti meg boldogan masíroztok majd Titániába, amíg rá nem jöttök - szerintem elég hamar - hogy "takaroggy"...

Egy kis Hofi:
www.youtube.com/watch?v=a34_2qNIJbo

@Tóta W. Árpád:

Jaaaaa, az még ki is maradt, h a Gazprom, amelyik ugyebár miniszterelnököt veszített az orosz lapok szerint, könnyen zsarolhatja a leendő kormányt a gázmonopólumával, ha neki nem tetsző politikai folyamatok mennek végbe Magyarországon.
Az oroszok már a MOL-ban vannak...
@II. Lajos: II. Lajos 2009.04.07. 08:27:48
Nem kiralyi fenseged fulladt a csele patakba?

"köszönhető a rendszerváltáskor megalapozott korrupt és álszent rendszernek,"
azert ez az urambatyam vilag egy kisse regebbi mint a szocializmus...

"Mert komolyan gondolja bárki is azt, hogy az ország legfelsőbb vezető testületének tagjának, az országgyűlési képviselőnek bruttó 300 eHUF-nak kell lennie a bérének?"
halal komolyan gondolom, hogy ennyi is sok.

"Naná, hogy keresi az alkalmat, hol lehet lopni!"
persze, de akinek 300 eft a fizetese az kb 1 millat mer lopni, akinek 1 milla az 3 millat es felso hatart nincs!

egyenlore 11-szeres tuljeletkezes van orszaggyulesi kepviselonek.
bert se kene adni nekik,, koltsegteritest meg semmikeppen.
de ne hidd hogy dogoljon meg szomszed tehene alapjan irigykedek, ha novelik a nemzeti vagyont kapjanak abbol szazalekot, a milliardokat se sajnalnam, csak teljesiteni kell!!! (ene)!

"a pártok választási kampányra a törvény által szabályozott kereteken belül költenek?"
nem,de van alternativa, mi lenne ha uzleti vallakozasokat uzemeltetnenek, nem szekhazat eladni, hanem pl sorgyarat mukodtotni es a profitbol partot... nem lehetne? ugyan miert nem?

"cuslágolás ezeknek a pénzeknek 0,0001%-a."
na ezt honnad vetted?

"teljes elitet ki kellene dobni a kukába,"
OK, de hogyan?

"és újat tenni a helyére. Olyat, amely nem a szocializmus mutyivilágán,... szocializálódott. Nem lesz egyszerű."
inkabb lehetetlen.
ugy erted kulfoldrol hozzunk elitet? mert itt csak ilyen van!
ájájáj

malacka, kezdesz túlpörögni; lelki bajokra - ilyen idő tájt különösen - gyógyír lehet egy kis kerti munka; ha máshol nem megy, segíts a szomszéd néninek kapirgálni, másképp bele fogsz hülyülni

abszolút jóindulatúan mondom :)
@Pantagruel:

"malacka, kezdesz túlpörögni;"

És még nem is láttad azt, amit Árpi már megint kitoszott:-))))
Itt megnézheted:
malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/14/Kimoderalta_Tota/#comment-9177525

Jelzem, már mennek a kerti munkák! Most éppen metszegetek, nyesegetem a vadhajtásokat;-))

No de ezt sem fogod látni szvsz.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"Ott van pölö a metró beruházásának esete. Kb. kurvára tudjuk, h milliárdokat loptak ki belőle, még sincs feljelentés, mert kb. lehetetlen bizonyítani. Ennyi."

Akartál mondani is valamit?
"tudjuk"... mit tudsz Te a tudjukokkal (másokkal) közösen? Ha Te is tudod, ne legyél már bűnpártoló, mert így szánalmas hangulatkeltő is vagy.
Olyan vagy mint egy hangulatlámpa.
Legyen. Egészségedrrre.
A rrr dirrreckt volt, hogy rúgózzál valamin, mást úgysem tudsz.

csaxólok az 'elszámoltatósdi' egy olyan kampányszlogen mint az adócsökkentés. mozgósitó erővel bír.

A 2006-os súlyos rendőri túlkapások, Cusiék, Hunvaldék, Metro4 és egyéb mamutberuházás zűrös ügyei etc viszont erősen és jogosan büntetőjogi kategória alá tartoznak. Ennek utána fognak menni. Amiben komolyan érintettek abban nem persze. (ez van, a szoclibek akkor is 10X annyit loptak, sikkasztottak, tapsoltak el az elmúlt 7-8 évben mint ellenfeleik)

A csődkormányzásáért pedig a büntetés a választójogon keresztül érvényesíthető elsősorban. Az csak bónusz-fun, hogy a sleppen kívül már most utálja őket mindenki mint a szart aki képes gondolkozni és nem érdeke, hogy nyaljon nekik.

Még így is relatív olcsón meg fogják úszni, főleg aki offshore vagyonából emigrál majd egy naposabb-védetebb helyre.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

ah, akkor jó van. csak neked, meg mindenkinek, aki szereti egy kis szösszenet koszorús házi költőnktől


Megbánás indulatos szavakért
(Remorse for Intemperate Speech)

Butákhoz szóltam hasztalan,
majd kinőttem hamarosan,
cseréltem szerepem,
publikum lőn, de nyugtalan
fanatikus szivem.

Hívtam a jókat, s ehelyett
csak liberális közhelyek
s gyűlöletből, ím, sport leszen.
De nem érheti szó, se tett
fanatikus szivem.

Mindünk Írhonból érkezett.
Ily kis helyen nagy gyűlölet
megrokkantott a kezdeten.
Anyám méhéből, ím, kikelt
fanatikus szivem.

(1931)

forrás:
www.pannontukor.hu/PDF/2002/2002_05-06.pdf
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
-Orbán-papa is elszámol a dolomitbányával? nyilvánosan?

-a cionizmusos befolyásolás is bejött nekem... innentől vagy hiteltelen.

-A MOL-os dolog is tetszett részedről, az nem riogatás kategória ?

Egy olyan választás kéne végre, amikor nem vmi ellen, hanem vmi mellett szavazunk.

Közben lehetne olvasni tótát, lapit, malackát, vastagbőrt...etc.
Hogy GYF-ék elbaszták? El!
Hogy az emberek belementek adósságba nyakig? Bele!
Hogy egyesek lámpavasat emlegetnek, meg cionizmust? Nah, ez már kiveri a biztit nálam.
Tóta helyében tovább gondoltam volna a cikket, volt is kommentelő, aki már emlegette a kenyeret és a cirkusz (Panem et circenses). Estleg, mondom esetleg lesz pár gyalog-áldozat, de semmi több.
Nem lesz fehérterror, nem lesz lóf@sz se, a politikus, aki ebből él, nem húzza rá a másikra vizeslepedőt. Nem érdeke, hogy Dugovicsként magával rántsa a másikat is.

PS: tudom, ennek se füle, se farka, de kósza gondolatként, gondolatokként gondoltam közzétenni itt.
háttígeen,háttígen !!
kedves piárpink !

a zarányok!! a zarányok !!

mint asztatat @hauptrichter: véleményező kartácsunk neheztelvejelezte :
"(csak egyszer nyilatkozna Árpi érthetően az ARÁNYOKRÓL, de hát csak nem akar... :-))"

vagy itt is el kell énekelni a
"száz_fo_rint_nak_nyolcvana_fele !!!!! című maimagyart ?
@stalien: a zarányok, igen. nem loptunk mi, csak egy szögeeet!
@Tóta W. Árpád:

értem én, csak hát a körzővel seggbeszúrás esete
felrémlett valamiért.
ugyi?ugyi?
@Tóta W. Árpád:
"...nem loptunk mi, csak egy szögeeet!"
Mohácsi darabja 2003-ból! Igen, ez kellene a "Bosszú népe" most íródó darabbal szemben! Szerintem a kaposváriak ezt az újat is szívesen előadják majd, amint történelem lesz belőle.
@navera:

"-Orbán-papa is elszámol a dolomitbányával? nyilvánosan?"

Mi volt abban törvénytelen?
Wekler szőlők ügye, rendben?

Volt 7 évetek elszámoltatni,
most jössz, h a dolog ratyi?

malacka69, hiteltelen-moderált-megélhetési kommentező
ha minden politikust elszámoltatnánk ki maradana a parlamentben?:)
nna
úgy látom háromnegyed éjféltől bezárt itt a bazár,éshamár egy kicsit cooltúráztunk elfűttjölöm a
"nem győztelek ki_sangyalom várni-t,bár az előrejelzések
alapján a fütjöléssel is vigyázni kell.

www.youtube.com/watch?v=4WStvEJbzBg
Ha a buntetes bosszu, akkor a bosszut is elemezhetjuk. Az meg lehet karterites (nem feltetlenul anyagi).
A kommenteket olvasgatva:
Vannak, akik azon akadnak meg, hogy milyen szlogeneket hasznal a fidesz (elszamoltatas). A furcsa az, hogy azon meg nem akadnak fenn, hogy az mszp-szdsz milyen szintu demagogiat nyom. Vagy akarki. Es amikor ezzel ervelnek a fidesz ellen, vilagos, hogy nem a racionalitas vezeti a billentyuzetet. Eloszor utaljak a fideszt, aztan keresnek egy okot ezt magyarazni. Pedig csak szimpla erzelmi hozzaallas.
Ami persze lehet a felelem attol, hogy a fideszre szavazok antiszemitak lennenek. Az oke, hogy egy csunya dolog, hogy sokan osszekeverik az identitast/hitvallast/szarmazast a hajlammal (ld. ciganyozas es zsidozas). De! Ezt felfujni ilyen mertekben, ezzel ilyen szinten beparaztatni az egyszeri zsidot vagy liberalist, hogy ha van egy olvasasi nehezsegekkel kuzdo gyerekekkel meg nyugdijasokkal megtamogatott csoport, akik ha ertelmetlen gyuloletet taplalnak a zsido vagy cigany emberek ellen, akkor itt ujra nepirtas lesz, na ez a paraztatas az (amit egyebkent a sajat politikusaiknak koszonhetnek, akik ezt egy eszkoznek latjak a szemelyes hatalmuk/gazdagsaguk megtartasara), ami gusztustalanabb, mint a kortars valodi antiszemitizmus.
Mielott valaki megijed az elszamoltatastol, vagy felhaborodik, hogy az milyen ostoba demagogia (mert egyebkent az, csak nem ijeszto), inkabb szamoljon elobb es hasznalja az eszet (ideje lenne).
belerúgunk a halott oroszlánba?
ez a rendszer az utolsókat rúgja belénk, mindenesetre külföldi állásajánlatokat böngészek
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Bájos a naivitásod:

"Volt 7 évetek elszámoltatni"

Szerinted itt közülünk van valaki, aki ezzel kelt és ezzel feküdt? Vagy akinek ez dolga lett volna? Te mit fogsz csinálni, ha valóban fordul a kocka? Te teszel feljelentést? Vagy mentek csapatokban az ügyészségre, vagy nyomozni??? Vagy a Parlament előtt skandáljátok, hogy legyen már valami?

Szóval malacka minden bántás nélkül, ébredj a valóságra, kicsit idealistán és fentről, felhőkről látod a valóságot...Kaptatok egy jó cuclit, oszt szívjátok rendesen. Cucliból meg tele van a padlás....
Árpi a cikkel csak annyi a baj, hogy az összemosó programot futtatod.

Nagy szerepe van a tolvajlásban annak, hogy ide jutott az ország. Nehogy már megbocsátható legyen ha valaki lop, átjátszik. Ezt kellene tűzzel vassal irtani. Ha jobb oldal ha bal. Ha mindenkinek levágnánk az egyik kezét aki lopott, akkor a parlamentben csak félkezűek ülnének. Ezt elnézni a legnagyobb félelöletlenség ami csak előfordulhat.
@travis: "Ne leszámolást, elszámolást!"

Egyetértek. Valamint az elévülési szabályok olyan módosítását, hogy aki ráhatásával akadályozni tudta az igazságszolgáltatás menetét (értsd politikai osztály, de pl. megvesztegetett ügyész vagy rendőr miatti leállás is), arra nem vonatkozik az elévülési mentesség... nagy disznóság hogy magukat soha nem csukatják le. Ideje lenne a 'szent tehenek' levágásának!
Egy komoly politikai elitváltás után (minő optimista álom), legyen lehetőség akár 20-30 évre visszamenőleg kotorászni az ügyekben.

Azért a kaya ibrahim "ügye" sem látszik 'korrekten' lezáródni ;) és mint tudjuk vannak itt újkeletü ügyek országos és önkormányzati szinten is (mert ott is van korrupció fideszes barátaim!).
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:


Hát maga a bánya az nem törvénytelen, de nehány érdekes, megfoghatatlan (x100 milliós?) tétel azért fűződik hozzá IS.

De hagyjuk egy kicsit a sárdobálást, mert:
:-Mi a tökömért dobálgatjuk mi ezen politikusok, és pereputtyaik sz@rát ( vagy vélt bélsarát) egymás felé?Miért nem feléjük?
:-Miért van az, ha valaki megjegyzi, hogy sok a csalafinta a jobb oldalon, azonnal felhördülés a válasz a részedről, mint aki ezt el sem tudja képzelni.

Ne haragudj malacka, de átmentél a fanok táborába, mit fanok, a mámoros éltetők sorába. Úgy látom megrészegített a lehetőség, hogy a gyűlölt baloldalt bele lehet döngölni a földbe. És a legfurcsább az, hogy ezt akkor teszed amikor ténylegesen szétzilálja a saját sorait az ellenfél, és számodra a legkevésbé sem kellene a szimpatizáns polkör elhívatott védőcsahosát játszani, feladni mindazt a megbecsülést, melyet mint malacka, kivívtál magadnak.
Lehet, hogy rosszul látom, de a valamikori egyén-vitapartner feloldódott egy olyan katyvaszban, melyből nevek nem emelkedhetnek ki, melyben egy a cél, s mely felé egyenes út vezet tűzön-vízen keresztűl. Hát nagyon sajnálom.
@pipacsaripacspapucs: "Persze, a Fidesz nélkül ez sem ment volna, de akkor is, tényleg a szocialisták kormányoztak"

Az ellenzék szerepe a kontrol.
Ha nincs kontrol, akkor lehet szidni a hatalmat, de nem lehet 'csodálkozva' tekinteni a tetteire.
Márpedig a fidesz megnyivánulásai nem szavahihetőek, így kontrolként nem funkcionált (vagyis nem látta el a demokratikus feladatát- ergó feleslegesen volt jelen a politikában).

A "valós világban" a könyvvizsgáló is _valódi_ felelőséggel tartozik a cégért, amit ellenőriz... pedig ott "ellenzékben" van csupán! Ne akarjuk már a politikát kiszakítani a valós világból: ugyanazok az elvek, csak az "elit" akarja különlegesnek láttatni és kiemelni a szabályok alól.

Éa előbbi példánknál maradva: én a rendőrt, a bírót vagy az apechest és a könyvvizsgálót nagyobb szemétnek tartom, ha asszisztál a "hibák elkövetésében", mert hogy azt teszi a "cég" az érthető, talán az a pillanatnyi érdeke... de azért találták ki az ellenőrző szervezeteket (értsd pl. ellenzék), hogy konrolt adjanak, ha nem teszik, akkor létjogosultságukat kérdőjelezik meg.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"Orbán megmondta: törvényes és nyilvános elszámoltatást akar"

Aha, és ezért ez a címe a honlapnak:
SZOCIALISTA-SZABADDEMOKRATA KORRUPCIÓS LEXIKON

A "törvényes" az nem azt jelenti, hogy _minden_ bűncselekményt üldözni kell?
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
"a balliberális oldalra húzó nemzetközi tőke"

Hát ez az első eset, ahol olyat hallok, hogy a tőketulajdonosok kedvencei a kommenisták... ámulok is nagyon ezen a bakugráson.
@Letícia: "Egy kis Hofi:"

- Hallotta Anyuka, demokráciában fogunk élni?
- Már megint költözünk, fiam?

Félelmetes, hogy mennyire igaz, évtizedekkel később is!
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "Volt 7 évetek elszámoltatni"

Szemlélet. Szemlélet!!

A rendőrségnek és az ügyészségnek volt lehetősége 'elszámoltatni'!

Vagy töketlen a bagázs (ami nem lehetetlen ;) vagy 'télleg' részrehúznak?
[esetleg valóban létezik a háttéralku, miszerint én nem vizsgálom a te lopkodásod, ha te sem törődsz az enyémmel... de mégsem... ez lehetetlen egy olyan igazmondó ember esetén mint orbán!]
Láttam egy film hirdetését templomos lovagokról és kitaláltam egy új összeesküvés-elméletet. Mint tudjuk, IV. Fülöp a templomos lovagokat azért végeztette ki, mert jelentős összegekkel tartozott nekik és a háború miatt kellett volna még. Na már most, mivel a Fidesz már 7 éve nincs pozícióban elég üres a kassza :) (ez egyébként az önkormányzati választások óta már nincs így)

Komolyra fordítva nem a bosszú népe vagyunk, hanem az irigységé.
Miért csak a nagyokat számoltassuk el? Számoltassuk el a kicsiket is, náluk összesen több tűnik el. Ja, hogy akkor számlát kellene kérni és úgy többe kerül? Akkor miféle erkölcsről beszélünk? Olyanról, ami mindenki másra vonatkozik.

Egyébként meg úgyse jutnak messzire, mert a stiklik nagy része törvényes. Ez speciel fideszes példa, de csak a séma érdekes: pl.: egy alapítványi iskola, ami egy kft-től bérli a bútorokat és egy Rt.-től az épületet (vagy fordítva erre már nem emlékszem, pár éve volt). Mindháromnak ugyanazok a tulajdonosai. Miért? Igen, nyilvánvaló, hogy pénz szivattyúz az alapítványból, aki mivel iskolát üzemeltet a költségvetésből is, de mivel tárgyi eszközöket bérelni törvényes, mit csinálsz vele? Semmit. Legfeljebb csóválhatod a fejed, hogy ügyes és kár, hogy nem neked jutott eszedbe.
Itt legfeljebb néhány túl lelkes amatőrt lehet lekapcsolni.

Nagyon komolytalan dolog ez. Vérbeli pótcselekvés.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
Egy dolgot nem értek: a többes szám második személyt.
"Volt 7 évetek elszámoltatni".

Mi az, hogy "ti"? Mond, malacka, komolyan azt hiszed, hogy itt mindenki maszop-zombi, meg a manipulatív, torzító agymosó balliberál média kreatúrája, aki nem Orbán apánknak hozsannázik?

Egyébként az Orbán papa bányáról két, azóta megboldogult, végtelenül szeretett tanárom vitája jutott az eszembe - Eörsi István és Bence György, még a Fidesz-éra alatt vitatkozott erről.

Bence György: "Orbán Győzőnek bányája van. Uramisten, kőbányája! Honnan máshonnan szerezte volna, mint elsíbolt állami pénzekből".
Eörsi István: "Nem úgy van az. Igenis kemény, kézzelfogható bizonyítékok vannak rá, hogy kézen-közön közforrásokból született meg Orbán Győző bányája"...
A teljes vitára már nem emlékszem, vissza lehet keresni a Népszabadság archívumában.

Szegény emberek, mindkettőjüket úgy szerettem. :(
(Ps.: Bence György, az Elte egykori tanszékcsoport-vezető filozófusa, Orbán miniszterelnöki főtanácsadója is volt. Temetésén ott volt Orbán Viktor, ami vicces volt, hogy nem sokkal mellette ott volt Kis János is - és feltűnően úgy helyezkedtek, hogy ne kelljen egymással "szembetalálkozniuk", és egymással kezet fogniuk. Egy rövid pillanatig megfordult a fejemben, hogy odamegyek hozzájuk, és megkopogtatom a vállukat, hogy "Bocsánat, szerintem Önök ismerik egymást". Kíváncsi vagyok, hogy Orbán gorillái elkaptak volna-e, ha oda próbáltam volna menni hozzá?).
@Tóta W. Árpád:
"annyit többeknek üzenek, h visszamenőleges hatályú törvényt nem lehet hozni."

Ez egy magától értetődő dolog, ha az állampolgárról van szó. De mi van akkor, ha a hatalom tulajdonosairól van szó, akik befolyással bírnak a törvényekre. Idi Amin pl. felelősségre vonható lett volna saját törvényei szerint? Vagy a Nürnbergi Perben vajon a Harmadik Birodalom törvénykönyve szerint ítélkeztek? Nem értek a joghoz, de érzem, hogy itt valami azért sánta. Persze ezek szélsőséges példák, de nem lehet elvitatni, hogy a törvényeket a kormányzó pártok is a saját hasznukra alkotgatták, és a legtöbb lopás a törvény előtt max. eljárási hibaként állna meg.

Ilyen esetekben kellene legyen valamilyen, az ország tövényein felül álló törvénykönyv. Mint pl. az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, csak az ország vezetőinek kötelmeit illetően.
@Bio74:

Bio, ha éppen egy fidesznyik bérenc lennék, akkor is ildomos az érvekre érveket írni, és nem személyeskedést.

Sajnálom, h te is beállsz abba - az itt egyébként egész széles táborba - amelyik azt gondolja, h személyeskedéssel kell érvelni.

Én nem teszem (legfeljebb kontrából). Szomorú, h te igen...
@vakapad: Szerintem a völgyhídnak, és az összes többi építkezésnek az elmúlt 15 évben az ára a szégyen. Az összes résztvevő, vízfejű vállalat, és politikai döntéshozó szégyene.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

A kockák nem smakkolnak, inkább egy folyamat

if "menő politikus vagyok" then "apám kapni banki hitelt egy bányára, because tuti megrendelésem lesz a vegyépszertől dolomitra.
Ezt csinálták, csinálják sokan -oldaltól függetlenül.
A Mi adóforintjainkból meg segítik a bankokat, építik az autópályát...etc.

Ez is lopás, ha jobban átgondolod.

Nem érdekel az elszámoltatás, ami zavar az a lámpavasazás, a cionista befolyásolásazazás ...etc.

Egyiksemkülönbamásiknál!!!
@navera: Szerintem a MOL-os dologban igaza lehet Malacka69...-nak, hiszen már a Malév is volt zsarolás eszköze.
Ha szabad megjegyeznem, engem egyáltalán nem zavarna, ha a börtönben egy cellában üldögélnének a különböző pártok színeiben bűnöző bűnözők.

Csak valaki kezdje már el lecsukdosni őket!

Én a bosszú népébe tartozom.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Jelzem, már mennek a kerti munkák! Most éppen metszegetek, nyesegetem a vadhajtásokat;-))"

azért olvasgassál is valamit, malacka, mert úgy lebarnúlsz a végén, mint fritz tamás, amikor vasárnap du megjegyezte a hősök terén, hogy döntsön a nép.

"Sólyom László köztársasági elnök szerdán aggodalmát fejezte ki Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a cégben szerzett orosz olajipari vállalat tulajdonszerzésének hatásai miatt - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) az MTI-t."

gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/42545/1/gazdasag/Hernadi_Solyomnal_volt__aggodik_a_koztarsasagi_elnok

gondolom hernádi is aggódik és majd szóvá teszi, hogy teszetoszák a köztársaság igazságügyi szervei...

vagy... hogy be kéne tiltani az olyan szennylapokat, mint az élet és irodalom. miket nem firkálnak össze ezek az újságírok, de azért se az élet, se az irodalom ne monnyon le. gondolom ezt te is alá bírod írni, malacka.

"A Mol és a fiktív zöldek"

www.es.hu/index.php?view=doc;22192

hát igen, érdemes felkapni a zöld gondolatot. és én dávid ibolya zöld kosztümjére gondolok... ja az a csányi volt... káosz amigos :DDD
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Brrrr. Igen személyeskedem, mert a változás melyet tapasztalok nálad kissé ijeszt és elszomorít. De elnézést, hogy pofázni mertem. A személyeskedésem közvetlenül neked szólt, és nem a politikai oldaladnak, ergo nem kívánok érveket felhozni Orbán Úr vagy a többi szeglopására, vagy a jobb oldal dolgaira, mert mondandóm középpontjában Malacka69 állt, tehát nem maga az aktuál politika, hanem a te viszonyulásod változása az aktuális dolgok kommenteléséhez.
A politika jelenlegi állása speciel engem már fáraszt, de továbbra is bio74 -ként vagyok jelen, híven a saját értékeimhez, és kritizálva pártállástól függetlenül az elémtártakat, mely kritikákra erősen hathat, egy olyan ember véleménye akinek szavát meg szoktam hallgatni, mondandóját fontolni.

@Reku Papa:

Nem hiszem, hogy erő alkalmazása nélkül mehetne a dolog, tekintve a politikai erők mögött álló gazdásági "tényezők" összefonódását. Ez egy olyan háló, melyet ha elkezdesz feltekerni, jön vele minden, és nem valószínű, hogy rángatni fogják, amikor itt-ott nekik is bele van tekeredve a lábuk.
Demokratikus úton pedig azért nem tud haladni, mert a szálakhoz, bizonyítékokhoz nincs hozzáférése jobbérzésű embereknek, akiknek meg van, azok inkább a zsarolópotenciálnak örvendeznek, nem pedig az gazság feltárási lehetőségének.
De valóban, nagyhalakat szeretnénk már látni a szákban, műanyag lakattal a száján.
@Reku Papa: Szep is lenne! valahol a Hacsek es Sajo es a Zalatnay fele borton-valosagshow kozott. Szijjarto es Zuschlag, cellatarsak, heti rendszeresseggel kommentalnak a belpolitikai elet legujabb fordulatait valamelyik teveben. A Cool teven meg mindig ok, de ejszakai, korhataros kiadas... Szabadi Bela a studiobol kommentalna az esemenyeket.
Uj fejezetet nyitna a magyar mediaban, az egyszer biztos.
@Lord_Valdez: A kicsi az általa látott, a nagy által mutatott példát, mintát követi. Mint a családokban is.
Kedves Árpád!

Épp ma csekkoltam le, hogy a magánnyugdíjpénztárba 2008-ba befizetett teljes összeg eltünt a számlámről és még egy "kicsi"

És akkor ez így szerinted rendben van. Amúgy meg másokkal egyetemben ekézed a "barom népet" hogy egyrészt nem hajlandó öngondoskodásra, másrészt, hogy bosszúért kiált.

Nos, Árpád nem jól van ez így.

a legutobbi horn gabor-fordulatrol annyit. most kene ezeket a liberalisokat pofan vagni de jo alaposan!
Formálódik a válasz arra a kérdésre, ki fogja betölteni a baloldali űrt? index.hu/belfold/2009/04/08/horn_modositana_bajnai_programjat/

Nem lehetetlen, elvégre amikor az OV-kormány eltörölte a Horn-féle nyugdíjtörvényt, akkor is az SZDSZ tiltakozott a leghangosabban. Széles politikai spektrumot ölel át ez a piciny pártocska.
@klrita:
Engem nagyon zavart a MALÉV-os zsarolás, pedig úgy repültem volna!

A GAZPROM egy szikla-kemény vállalkozás, leszarja a színeket, pártokat... etc, csak a pénz érdekli, s nagyon rühelli, ha egy okoska leugatja őket.
Semmi baja a FIDESSZEL, OV-al, csak annyi, hogy az új emberekre (káderekre, ha úgy tetszik) időt és pénzt kell áldoznia. Tdod, mindenkinek van ára!
Ha az USA-nak lenne vezetéke keletről az EU felé, akkor nem orosz intervenció lenne a MOL-ban, hanem az USA vmelyik nagyvállalata vásárolt volna be MOL-ból.

PS: ne keverjük már gazd.pol-t a sima pollal, ha szabad kérnem.
@navera: Nem tudom, hogy jönnek ide a pártok, meg azt sem, mi az, hogy sima politika. Oké, ne keverjétek. A Malévos zsarolás színektől és repülő utasoktól független volt, és kb. így hangzott a híradóban: Abramovics sokat bukott, ha a magyar állam nem dob neki legalább pártíz millás mentőövet, hagyja is bedőlni az egész céget. Pedig előtte ő is nagyon keménynek nézett ki.
@Republikánus Péter: "Széles politikai spektrumot ölel át ez a piciny pártocska."

gondolom vegul csak el jutott az agyukig hogy a piciny fidesz partocskabol hogy lett fidesz "neppart".
Kedves Árpád

legfeljebb nem bontjuk ki az igazság minden részletét...

hát igen Nünbergben is csak az egyik oldalát bontották ki...
azért üldözik a náci gyílkosokat még száz éves korukban is, hogy tanúság legyen, hogy mégis hol a határ...

Cseh országban azért küldenek most bőrtönbe egy 87 éves kommunista ügyészt aki koholt perekben gyilkoltatott, hogy a ma élők tudják, hogy hol a határ...

szóval ennyit a bosszúról...
ha a baloldal vezető politikusait a hivatali hatalommal való visszaélés és más hasonló tények alapján vizsgálni kezdenék én örülnék neki, csak azért hogy utána mindenki sejtse bal és jobb oldalon, hogy hol a határ...
tudod, jobb lenne ha félnének egy kicsit, mert a gátlástalan hatalom technikusokból már elegem van...
Néhány megjegyzés az a poszthoz. Keller laca külön államtitkárságot kapott hozzá hogy, sikeres bosszuhadjáratot folytasson. Sajnos vagy azért mert béna volt vagy azért mert nem voltak ügyek egyetlen egy esetben sem jutottak el sehova. Ezek után ezt a fidesznek felróni bűneként több mint érdekes. De az is lehet mivel folyamatosan nem követtem a szerző munkásságát elképzelhető hogy, hasonló vehemenciával bírálta a Szoci keller bosszúhadjáratot. Megállapításával tényleg egyetértek jórészt politikai megfontolás pr ha ugy tetszik az egész, de azért de szép is lenne ha a csalás tolvajlást tényleg büntethetnék akár ugy is, hogy a hülye kormányzást díjazzák ezzel. A társadalomra való veszélyessége a szoci kormánynak nagyságrenddel nagyobb mint valami maffia szervezetnek. Hiszen a logika alapján az pár tíz vagy száz emberre jelent veszélyt ez pedig könnyen kiszámíthatóan tíz millíó ember életével játszik. Ezt mi sem mutatja szebben mint Horn gabcsi megnyilvánulása. A veszély elmúltával már kezdheti a balos puhító népszerűség hajhász dumát hátha egy év alatt öt százalékra beérik. Azért ilyenkor szívesen megkérdezném a szdsz irányultságu kommentezők véleményét, az elmúlt akár csak két hét kommentjeinek függvényében. A másik friss hír ami nem szorosan függ a témához de folyamatos téma volt az elmúlt hetekben. Lám lám megvan a fidesz holdudvar proggramja. micsoda meglepetés pont az amire számítani lehettett az egyetlen járható út. Csak éppen nem azt kommunikálják mert azzal nem lehet választást nyerni ebben az országban. Innentől már tényleg csak ízlés kérdése ki kire szavaz. Mint egy focimeccsen a csapat aki nyolc nullával ég, vagy aki partvonalról ugyan hülyeségeket beszélt de nem ő játszott, viszont csrejátékosként lehet hogy sokkal többet tud hozzátenni a játékhoz mint a pályán lévők.
@Tóta W. Árpád: Szerintem az emberek nem a szocializmust szeretnék. hanem azt az egy vionását hogy volt melod. tudom most népszerű az hogy ha akarsz találsz. ez momentán nem igaz. kerülhetsz olyan helyzetbe hogy, nem kellesz a munkaerőpiacon. Nem kell hozzá sok, elég egy betegség öregség egy kis testi hiba, bármi. Húsz évesen mindenki a versenyben hisz. Erőtől duzzadóan. Én előszőr harmincves kormoban kaptam azt hogy öreg vagyok. Érted, Harminc évesen. Utána meg hogy túlképzett vagyok. Az a másik kedvencem. szóval a szocializmusból ez hiányzik az embereknek nem a többi szarságas. Ha akarsz és tudsz dolgozni akkor legyen munkád. külföldön negyven ötvenesekért verekednek a tapasztalat az érettség az egzisztenciális félelem miatt, sokkal könnyeben kontrolálhatók mint a fiatalok. Itt negyven felett a csoda kategória elhelyezkedni új helyen. Szóval kicsit más ez a mi kapitalizmusunk. Komcsik meg az erkölcsi fertő miatt nem kellenek. Ennyi. Aki meg nem akar dolgozni annak a segélye is megfelelő legyen, és szarjuk le hogy hova szavaz. Ez a réteg más országban is megvan.
@jaegtoer:
A magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzek nagy részét kivételesen nem a politikusok haverjai ill. a hozzájuk csapódó hatalmas slepp nyúlta le.
Érdemes olvasgatni a különféle előrejelzéseket a válsággal kapcsolatban. Éppen ma jelent meg pl. a zindekszen egy írás:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/08/jovo_ido_i._ndash_a_tornado_sziveben/
Azt hiszem, erre így igen nehéz lesz felkészülni...

Elszámoltatás ügyben azzal a honfitárssal értek egyet, aki fentebb a ballib gatyába fosatásáról értekezett. Számomra egyértelmű, hogy ennek az emlegetése – többek között a határon túliaknak adandó állampolgársággal együtt – nem véletlenül most került elő a kalapból. Szükség volt rá, hogy az MSZP ilyen szépen összezárjon, és legalább a (jórészt általuk kikavart) xaros moslék egy részét maga zabálja fel.
@huba: szerintem meg az jutott el az agyukig, hogy Fidesz+Jobbik hermetikusan lefedi a jobboldalt. Szabad levegő csak baloldalt van. Ezért vette elő pl. az MDF Bokrost.
Az eredeti címnél (A bosszú népe) maradva:

Megmondaná valaki, hogy a nép, az isten adta nép, mit szól majd ahhoz, ha kétharmaddal hozzányúlnak (miután épp ésszel valóban nem tartható tovább) az Alkotmány ezen húsz éve megalkotott passzusához:

70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.

"Az igazság azoké, akik jogot formálnak rá, de a jogformálónak vigyáznia kell, nehogy követelésével újabb igazságtalanságot teremtsen, és kérlelhetetlen mozgásba lendítse a bosszú véres ingáját."

Bárcsak lendítené. Akkor a kormányzóerők félnének egymástól és kevesebbet lopnának.

Amugy meg a megbocsátás ideje eljött már, 1989-1990ben. De valamikor a csákány idejének is el kell jönnie, hogy tudjuk értékelni a megbocsátást és ne legyen olyan bagatel, hogy a hiánya felháborító és nem a megléte valóságos kegy.
geszvat 2009.04.08. 20:51:12

Dehogy nem kedves Geszvat:-)

A kreatív könyvelés botránya után lehetett tudni, hogy a tőzsde manipulálva van. Az ingatlanügyletek veszélyeire már 2001-ben figyelmeztetett egy amerikai(?) közgazdász.
A jogszabályok lehetővé tették a bűncselekménynek nem minősülő "csalást". Madoff 50 éven keresztül pilótajátékot csinált. Idehaza is ez, vagy hasonló megy. 20 évvel! a rendszerváltás után hangulatjavító intézkedésként szabályozták a hitelnyujtó és a hitelfelvevő jogviszonyait oly módon, hogy a bankra is jut valamiféle kötelezettség, és a hitelfelvevőnek is juttattak a jogokból morzsákat.
Ez a krach a politikusok felelős hozzáállása mellett (törvényhozás!) részben elkerülhető lett volna, igaz a globalizáció előbb rendült volna meg és a fogyasztási válság is előbb következett volna be. Egy biztos virtuális nyereségek vesztek oda, ellenben a bankárok nyeresége és prémiuma, valamint az elveszett nyugdíjbefizetések valóságosak.
Még valami Geszvat,
... hogy hozam nincs, az egy dolog, azt mondom nem jött be, recesszió van, na de a befizetés az hova lett? Kurvára téved, aki azt hiszi hogy ez így rendben van, és ennyiben maradhat.
@Republikánus Péter: "szerintem meg az jutott el az agyukig, hogy Fidesz+Jobbik hermetikusan lefedi a jobboldalt. Szabad levegő csak baloldalt van. Ezért vette elő pl. az MDF Bokrost."

és a tipikusan baloldalinak tartott szavazók közül vajon a nyugdíjasokat vagy a segélyen élőket célozta meg az MDF Bokrossal?
@Republikánus Péter: hat igen, pont ez a fidesz recept. ok is azt vettek eszre a 90-es evek kozepen hogy a tuloldalt van uresedes es uccu neki bevonultak oda. eddig remekul bevalt nekik a valtas. ezt a receptet leste el horn gabi.

ps: amugy megjegyzem, hogy hatalmas kitoltetlen ur tatong a jobboldalon! nincs pl egyetlen fiskalis-konzervativ part sem!
@jaegtoer:
Nem azt mondtam, hogy ez így rendben van.
Abban igazad van, hogy tehettem volna egy "közvetlenül"-t a politikusok felelősségét elhanyagoló megjegyzésemhez, de a válság maga jelentősen túlmutat az itthoni mutyipolitikusok hozzáértési szintjén. Nem akarták ők ezt igazán átlátni, de nem is biztos, hogy sokan maradéktalanul képesek lettek volna rá.
Viszont a te megállapításod is bizonyosan sántít, mert nem a 2008-ban befizetett tőkét buktad el, hanem az eddigi befizetéseidből és a hozamból egy ahhoz mérhető összeget. Abszolút értékben talán nincs nagy különbség, de technikailag nem mindegy.
@Bio74:

"De valóban, nagyhalakat szeretnénk már látni a szákban, műanyag lakattal a száján."

még ha azt írtad volna, hogy baj(n)ai halászlét szeretnél látni a bográcsodban, bakker. na mindegy, engem nagyon megviselt a chelsea mögött álló gazpromos hidding ma este, ezért jut ilyesmi eszembe. valójában megújítottam fletó-fan postomat, csak nem bírok úgy trabackelni, meg visszapingelni, mint malacka. szal elég a nevem melletti linkre kattintva rájönni, hogy nincs élet fletón túl!!! :DDD

ps: ha ez átmegy, elhiszem, hogy worluk nem szíjjártó fizetett ügynöke!!! :DDD
@lapi:

Az i(gazság) mindig odaát van?

A halakat bírom, a halászlét nem. Fleto érdekes egy krapek, szívesen beszélgetnék vele egy kicsit, hogy lássam mi van a máz mögött, de valahogy túlteszem magam a bukásán, melyet alapjában véve szeretett pártjának opcionális puhafütyisége okozott, s mely most tréningelt akcióképtelen pöccsel kíván hardpornót forgatni.

De márészről, te mint szakember, látsz lehetőséget arra, hogy részrehajlás nélkül kiszűrjék a stikliző álpolitikus "vállalkozókat", akik politikai vagy gazdasági hatalmukat felhasználva( a kettő ma összefonódik )úgy kerülgetik a törvényi jogszabályokat ahogy nekik tetszik?
@pfúj: a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Orbán. Bokros csak elveszi a segélykét a cigányoktól, Orbán viszont ki is irtja őket.
A másik, hogy nem csak nyuggerekből és segélyesekből áll a baloldal. Pl. középkorú diplomásokból is. Nekik jobban bejön egy Bokros, mint egy Bod Péter Á.
(Bocs a dupla kommentért.)
@geszvat:
Nem buktad el. Akkor bukhatsz, amikor kiveszed. Ha ez most van, akkor igen, elbuktad. Ha kivételkor már ismét magasak az árfolyamok, akkor nyertél. Sőt még profitálsz is a mostani mélyrepülésből.
Pusztán fegyelmezési céllal (pour encourager les autres*) jó lenne néhány nagyhalat pár évre lecsukni. A gond az, hogy a nagyhalak túl sokat tudnak, így nem fog történni semmi.

*: "Dans ce pays-ci, il est bon de tuer de temps en temps un amiral pour encourager les autres."
@eMeL: "Az ellenzék szerepe a kontrol.
Ha nincs kontrol, akkor lehet szidni a hatalmat, de nem lehet 'csodálkozva' tekinteni a tetteire."

Ez szerintem pont ugyanolyan elkenése a felelősségnek, mint a Fideszé a másik végén, hogy nem ők kormányoztak, nem tehetnek róla, hogy (közvetlenül és átvitt értelemben egyaránt) közreműködtek a törés-zúzásban.

Mind a Fidesz, mind az MSZP védekezése infantilis. Mindkét párt felelős, együttesen és külön-külön egyaránt.
@klrita:

Minek dobott az állam mentőövet?
Komolyan kérdezem, minek?
Mert mi büszke magyarok vagyunk és kell a nemzeti légitársaság? Hagyjál már!
Ha Abramovicsnak nem sikerült rendesen üzemeltetni, akkor gondolod a magyar állam rentábilitássá teszi? Ugye nem gondolod komolyan, Torgyán papa menyének sem sikerült, pedig ősi-légügyi-dinsztia! ;-)

Az alaptételnél maradva: nem látok semmi rosszat, hogy egy külföldi, tőkeerős cég bevásárol egy startégiai cégben. Ami zavaró: a saját részvényesei sem ismerik a tulajokat. Ez tényleg "GÁZ"! Ebben igazad van Neked és Sólyomnak.
@Republikánus Péter:
Éles meglátás! Ezt sokan érzik, de még nem fogták fel.
@Republikánus Péter: "a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Orbán. Bokros csak elveszi a segélykét a cigányoktól, Orbán viszont ki is irtja őket."

ettől még egyikük sem fog fejvesztve az MDF karjaiba menekülni. oda fognak utoljára szavazni.

párezer gondolkodni képes, "középkorú diplomást" pedig Bokrossal éppúgy elszipkázhatnak jobbról, mint balról.
"párezer gondolkodni képes, "középkorú diplomást" pedig Bokrossal éppúgy elszipkázhatnak jobbról, mint balról."

Ezt tipikus példája annak, amikor egy elmélet papíron működik, de a valóságban kevéssé. A Political Capital olyan "szakértőkből" áll, akik efféle tetszetős elméleteket gyártanak és adnak el egy pártnak, ami elveszetette szürkeállományát, ezért kénytelen pénzért venni az észt.

Bokrost múltja, beidegződései, kapcsolatrendszere egyértelműen a "posztkommunista világhoz" kötik. E világhoz való viszony pedig identitásképző motívum a jobboldalon; "jobboldali" ember poszkommunistákra nem szavaz, így Bokrosra sem. Aki mégis hajlandó ilyesmire, az már régen nem "jobboldali".
@Republikánus Péter: Amit az identitásképző motívumról írtál, azt nemcsak a szakértők, hanem mindenki tudja. Közhely, csak épp nem az egész jobboldalra igaz. Azért szúrtam be a „gondolkodni képes” kitételt, hogy megspóroljam neked a leírását. Az MDF nyilván nem azokat a debileket célozta meg Bokrossal, akik szerint a jobboldaliság ismérve a harcos antikommunizmus – egy olyan világban, ahol nincsenek kommunisták.
Persze ha a „jobboldali” definíciója nálad az „olyan ember, aki nem szavaz Bokrosra” – mint azt az utolsó mondatod sejtetni engedi –, akkor tényleg meggyőzővé válik az az állításod, hogy az MDF nem szerezhet jobbról szavazatokat.
A magyar konzervativizmus helyzetéről viszont igencsak lesújtó a véleményed, ha szerinted egy fasisztoid és egy szociáldemagóg párt lefedi az egész magyar jobboldalt.
@pipacsaripacspapucs: "Ez szerintem pont ugyanolyan elkenése a felelősségnek"

Elkenés? Hm, lehet.
Én csupán azt a helyzetet értékelem, amiben az apeches nem fog meg egy adócsalót, mert nem érdeke.
Az én világképemben az adócsalót meg kell büntetni (vagyis mégsem kenem ela dolgot), de az apechest is meg kell büntetni... néha még jobban is.

A tolvaj csúnya emberfajta, de a tolvaj rendőrnél illúziórombolóbb kevés van.
@Lord_Valdez:
Ha meghalok az idén balesetben, a családom az erősen lecsökkent összeget örökli. Nem mindig triviális, hogy tudsz 15-20 évet várni, főleg ha a várakozás is bizonytalan.
"A szocik pontosan tudják, hogy szűk évek jönnek. ... Döntsd a tőkét, elvtárs, ki tudja, meddig döntheted. Ilyenkor szokás állami gazdaságokat és egyéb vagyontárgyakat kijátszani saját zsebre, pártalapítványokat feltölteni. "

Jól látod, Árpád, pontosan ez történt 1989-ben (ezerkilencszáznyolcvankilencben)!


És pontosan ez az amiért:

"nekünk is fel kellett volna törölni a padlót a kommunistákkal, és akkor nem tartanánk itt."
Azért az a közmondás csak eszembe jutott: kutyaugatás nem hallik az égbe.
Ha már elszámoltatásról van szó, hallottatok valamit a 2002-ben"eladott"/elsinkófált/ 12 Állami Gazdaságról?Ne adjIsten az erdélyi kastélyokról?Vagy ne beszéljünk a párizsi kis kastélyocskáról sem, ahol a viktorotok öreg napjait szeretné eltölteni a kőbányákból és Tokaj elherdálásából szerzett vagyonból?Vagy ez nektek nem baj?wip
"Az eljövendő elszámoltatás vádpontjait még csak ezután követik el."
Ezért a mondatért tőlem díjat kaptál.
A cikked pedig nagyon rendben van.

Az elszámoltatásba pedig beletartozhatna mondjuk egy visszacsinálás: pl. a mindössze 3 milliárdárt privatizált TV-székház, amit aztán évi 1,5 milliárdárt visszabéreltek a szerencsés vevőtől. Egy ilyen "aránytalan hátrány"-nyal járó (a jog "felén túli sérelem"-nek hívja) szerződés megkötése, közpénzherdálás, LOPÁS mondjuk járhatna már következményekkel. Tartok tőle viktorék is annyi ilyenben voltak/vannak, hogy nem fognak ilyennek nekiállni.
Minél nagyobb a közbeszerzési számla annál többet lopni belöle. A rendszerváltás óta működő törvényszerüség
A magyar politkában a politikus beosztottjai (közalkalmazottak) olyan függőségi viszonyba vannak a fönökeiktől, hogy nem mernek még csak célozni sem "Ferikém, Viktor, leszerta galamb az öltönyöd azért mégsem kellene kiálni a nép elé így.
@berjoska: na nekem erről ez jutott az eszembe, mert ez így van...:) Pl.

www.youtube.com/watch?v=DGscoaUWW2M

@Tóta W. Árpád: Már elnézést,de miért ne lehetne jól csinálni?Miért működik(megszorításokkal)a skandináv államokban,Németországban,Hollandiában,Franciaországban?Ezek az államok igenis jóléti államok,ha a szociális háló kiterjedtségét és az állami szerepvállalást nézzük.Sőt,ezekben az országokban még nyereséges állami vállalatok is vannak,nézzenek oda.Nem a rendszerrel van a gond,hanem azokkal,akik működtetik.Állandóan azt hallom,hogy a magyar így meg úgy,de el van kényeztetve,bezzeg Nyugaton már leszámoltak az olyan ósdi elméletekkel,mint a szociális piacgazdaság.Ez,ööö,nem felel meg a valóságnak.(Pl.:Dániában négy évig jár a munkanélküli segély,ami a fizetés 90%-a.)Ráadásul éppen ez az,ami elkeni a felelősséget és a probléma valódi okait.
@grizliewok:
Lehet, csak ehhez olyan gazdasági teljesítmény is kell, ami elbírja. 7 millió adófizetővel mi is akkora jóléti államot tudnánk eltartani, hogy csak na. 2,5-3-mal viszont még erre se futja.
Mellesleg pont pár éve kezdték el a legtöbb helyen pl.Svédországban is visszavágni a jóléti kiadásokat.
@Lord_Valdez:
A 2,5-3 millió adófizetó is csak elméleti. Egyrészt 1,9 millió minimálbéren bejelentett munkavállalónk van, másrészt kb. 850e közszférában dolgozó, harmadrészt kb. átlag bruttó 250e Ft fölött számolhatunk valakit nettó befizetőnek, ez alatt (ismét átlagosan) többet vesz ki az ember a rendszerből, mint amit befizet.
@Lord_Valdez:Igen,a fő probléma az inaktivitás(adórendszer),a munkaerő minősége(képzés és egészségügy),a demográfiai hanyatlás(részmunkaidős munkahelyek hiánya,munkaadók hozzáállása),és a korrupt,hozzá nem értő politikai felsővezetés(pártfinanszírozás és tanult-örökölt hatalomgyakorlási technikák),megspékelve egy gyáva és tehetetlen igazságszolgáltatással,hogy a bűnözőkkel bratyizó rendőri vezetésről már ne is beszéljek.Ezért tartunk ott ahol.
Komoly elszámoltatás több okból sem lehetséges:a)Gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani bármit is,megfelelő okiratok híján.Tanúvallomást ugyan ki lehet szedni bárkiből,de ez bizonyításhoz édeskevés. b)Ami mégis előkerül,arról nem lehet egyértelműen azt mondani,hogy az bűntett(max.jó erkölcsbe ütközik egy szerződés és emiatt semmis,de az már polgári jog,tehát börtönt és egyéb nyalánkságokat elfelejthetjük.)c.)Ha bebizonyosodna egy szerződésről,hogy jó erkölcsbe ütközik,akkor sem lehetne helyreállítani az eredeti állapotot(Nem aggyák vissza a pézt!),mert ezek az összegek már régen egy offshore cég számláin pihennek,aminek azt se lehet tudni,hogy ki a jelenlegi tulajdonosa és ki,milyen jogcímen vesz ki belőle pénzt.Megnézném például,hogy egy APEH vagy a Magyar Államkincstár hogy pecázza ki a pénzt egy Delaware-ben bejegyzett cég számlájáról,akár még jogerős ítélet birtokában is.Ezek a pénzek láthatatlanok és hozzáférhetetlenek.Ezért(is) van az,hogy politikusaink,közpénzen meghízott vállalkozóink nyugodtan hátradőlhetnek egy(csak a véletlennek köszönhető) adóvizsgálat során,meg méltatlankodhatnak a Népszabadságnak,hogy miért kerültek be a 100 leggazdagabb magyar közé,amikor az ángyuk térde kalácsán is csak egy 40 nm-es kőbányai szuterén meg egy húszéves Trabi van.Végül nem érdeke az ellenzéknek sem,hogy átlépjen egy bizonyos határt,mert ők sem levegőből élnek és van a másik oldalon olyan aki tud ezt azt az ő bravúrstiklijeikről is.
"A Bajnai-kormányba be van építve egy egész árnyékkormány. Gyenge minőségű emberekből."

Ez így van. Mindig kell egy eltakarító.
süti beállítások módosítása