W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Get a life

2009.02.24. 05:20 Tóta W. Árpád

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”  

– Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja


Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták.

Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide, mert szép dolog a webkettő, de a kettőben azért benne van az egy is, szóval nemcsak a drága olvasónak lehet véleménye a szerzőről – amit ezúton is köszönök –, hanem nekem is a drága olvasóról. Nemcsak az itt megjelentekről, hanem általában az online közbeszédnek arról a szegmenséről, amit belátok. Ez egy széles, de nem reprezentatív minta.

Feljegyzések az egérlyukból

Azt már a múltkor kénytelen voltam megállapítani, hogy kár belétek az internet, hogy tulajdonképpen zajt gyártunk így közösen, mert az érdemi társalgás egészen minimális teret kap a különféle pszichózisokhoz képest.

Most mindenki érezze magát abba az icipici jófej rétegbe tartozónak. Csak őmiattuk érdemes élni. Köszönöm nekik, és küldöm a Queentől a We are the championst.

Egyetlen különös, az utóbbi időben elharapózó lelki torzulást emelek ma ki, a sorskérdés-mániát. Ennek elszenvedői azok, akik szinte bármilyen témához, amely nem szalagcím-témáról szól, azt a kérdést fűzik hozzá: tényleg ezzel kell most foglalkozni? Szerinted ez a legfontosabb? Sőt: el akarod terelni a figyelmet. Néha azt is megmondják, mit kellene tárgyalni ahelyett, hogy távoli országok háborúiról, külföldiekről, ufókról vagy Istenről legyen szó. Jelenleg három téma van, amiről úgymond kötelező lenne minél többet írni, lehetőleg mást se. Az egyik, hogy Gyurcsány takarodjon. A második a cigánybűnözés, minden egyes alkalommal, amikor valahol a hírekben cigányok vagy ismeretlen elkövetők (ún. valószínűségi cigányok) szerepelnek.

A harmadik pedig a jajmilesz, a jeremiád, a várható borzalmak avatott ábrázolása. Hogy mennyi már az euró. Meg a munkanélküli. És mennyi lesz. Ez, vagyis a válsággal kapcsolatos témázgatás egyébként hasznos, építő elfoglaltság valóban, ezzel foglalkoznia kell mindenkinek, aki egyáltalán publikál valamit. A válság valóság. Nem illúzió, még ha nem is egyszerű megérteni, honnan jött. Fél éve még látomásnak tűnhetett, hallucinációnak, aminek nem szabadna ott lennie, de ha a látomás többször tökönrúg és megpofoz, akkor érdemes úgy kezelni, mint ami tényleg ott van. Ha van Magyarországon sorskérdés, akkor ez az. Hogy melyik pofonok elől lehet még elhajolni, és milyen pofonok vannak már úton, ahol csak azt dönthetjük el, melyik orcánkkal fogadjuk. És mindezt hogyan csináljuk.

Ennek a témának az alfejezete Gyurcsány takarodásának kérdése. De ne tévesszük össze a részt az egésszel. A sorskérdés nem az, hogy mikor és hogyan lép le Gyurcsány, hanem hogy mit csinál addig, hogyan tudja majd nagyon sebesen, késlekedés nélkül átadni a botkormányt, és főleg hogy mi történik azután. Súlyosan téved, aki magát a személycserét a válságkezeléssel összetéveszti. Továbbá keserű csalódásnak ágyaz meg. Többek közt azért, mert a mi belpiacos bábszínházunk nem különösebben érdekli a globáltőkét, és nem fog velünk osztozni pusztán abban az örömben, hogy a patásördög le lett váltva. Hanem kérdezni fog: igen, és most mit csináltok? Itt már régóta nem az az izgalom tárgya, hogy ki, hanem hogy mit csinál.

Drágán add az életed

Ez így már persze túl összetett. Az interneten politizáló úri közönség ugyanis kevés kivétellel szórakozni szeretne, nem pedig sakkfeladványokat megoldani. A szórakozás legfőbb formája pedig a virtuális lincselés. Az ellenség felmutatása vagy felkutatása, majd falkában, nagy egyetértésben történő szétmarcangolása. Ebben a sportban nem szükséges igazat mondani vagy logikusan érvelni; nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem. Ehhez leginkább azok a témák passzolnak, ahol egy pillanat alatt eldöntheti az arrajáró, hogy melyik táborral azonosul, kit kell gyűlölni. A harc szabadfogású. A ballibként azonosított ellenfél automatikusan buzi, ateista, proli, illetve felkapaszkodott újgazdag, akit karakterenként fizetnek. A jobbos olvtárs pedig nyilván ugyanolyan hülye, mint Szíjjártó Péter, és antiszemita is, ördögűzésre jár, továbbá hozzászólásonként fizetik.

Ez tiszta, egyértelmű felállás, arrafelé lövünk, elvtársak, mi vagyunk mi, ők meg ők. A mieink közül a síkhülyét is megvédjük, az ellenség meg mind hülye, ha mégsem, akkor csalt. Itt a lét a tét. Nem véletlen, hogy több akciójátékot adnak el, mint stratégiait, és utóbbiak közül se a gondolkodósak a kasszasikerek, hanem amelyikekben jól néz ki a robbanás. Ebbe a primitív törzsi háborúba beleragadni, ezzel tölteni órákat naponta, az nyilván személyiségkárosító. Az flipperfüggőség.

De akármekkora sorskérdés, hogy mi lesz Magyarországgal ebben a válságban, vagy hogy takarodik-e Gyurcsány, senkinek sem ajánlom, hogy a legfontosabbon kívül semmi egyébbel ne foglalkozzon, már ha nem pont ez a feladata. Emellett ugyanis egy csomó minden történik, ami nem lesz a történelemkönyvben. Ugyan mit érlel annak a sorsa, aki csak a történelemkönyv anyagát éli meg? Hiszen közben gyerekek születnek, könyvek és filmek jelennek meg, ébredezik a mesterséges intelligencia, Jézus él vagy nem él, tévéműsorok és csatornák buknak, Tom Cruise buzi. Az élet él és élni akar a magyar interneten is. Ott van a fórumokban, amelyek öreg mozdonyok restaurálását tárgyalják és ünneplik, a Totalcar népítéleteiben, a hobbiközösségekben, a gamertopikokban. Építsünk autót a gyereknek! – van-e ennél fontosabb, nemesebb feladat? Fontosabb-e az előrehozott szerepcsere, mint hogy akkor most van-e Isten, és mit akar? Ez mind, a szalagcímeken kívül eső dolgok összessége: az úgynevezett élet. Ezt öli meg a mániákus, aki nem tűr meg más témát, és mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Az szívószálon át lélegzik, és erre akar rábeszélni mindenki mást.

Van okunk aggódni, vér, veríték és könnyek várnak ránk. De ha kizárólag horrorfilmeket nézünk egész nap, akkor emós köcsögökké leszünk, akik tényleg hiába élnek. A sorskérdések nem szoktak néhány év alatt megoldódni. Aki egy sorskérdéssel köti össze az életét, aki megfogadja, hogy ő addig nem örül semminek, amíg az úgy marad, az magának kereste az életfogytiglani boldogtalanságot.

C’est la vie, de life is life!

Műveljük kertjeinket



Címkék: postabontó válság magyarland

424 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr87962260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: m69 2009.02.26. 21:10:53

Felülnézetből a legalja Értelmes emberek szellemi sivársága, érzelmes emberek emócionális katasztrófája. Sokszor tapasztalom ezt meg különböző közéleti, avagy polblogokon. Elképesztő, hogy mikkel nem találkozok. Van néhány jelenség, ami jobban bosszant az…

Pingback: Worluk « GerzSonka dolgai 2009.02.24. 13:06:30

[...]és antiszemita is, ördögűzésre jár, továbbá hozzászólásonként fizetik. W  Nagyon regen megmondtam, hogy ez a legfobb[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Tóta W. Árpád:

Kövér sztem demokrata, csak afféle fenegyereket játszik. Ő a fidesz tabudöntögető, gyurcsánytakaroggyozója, de nem gyilkos típus, és felmerül a "cui prodest?", ami meg aztán végképp lesoványítja a Kövér elleni fantazmagóriákat.
hát a cui prodestre az egyik magyarázat, hogy annál jobb, minél rosszabb.
@ZOLDMANO:

Megkövetlek, mert félreértettelek. Azt hittem Árpádot ekézed, aki jelen esetben éppenhogy nemigen érdemli.
Sorry
@Tóta W. Árpád:

De ha átveszik a hatalmat, nyakukba kapják a megvadult romákat. Sztem hülyeség ez a Kövér vonal, fogyaszd le a képzeleteid szertefolyó tengeréből
jaj malac, miért is? mert szerinted Kövér "demokrata", és "nem gyilkos típus"? Gondolom, Szilvásy és a szlovákok bezzeg azok. Szerintem meg az érdek nagy úr, és aki nagyban játszik, az beáldoz olykor egy-egy parasztot.
@Tóta W. Árpád:

De ilyen áron? Ha a fidesz átveszi a hatalmat (márpedig átveszi, legkésőbb 2010-ben), akkor szembe kell nézniük a cigány kérdéssel, és nekik se jó, ha megvadult romák rettennek meg, h megbukott az ő védőszentjük. Különben is, a történet zárhatja az elkódorgó maszop szavazókat is, ferinél hívó szó az antirasszista vonal.
Nem látom be a fidesznél az érdeket, azt meg nem hiszem, h Kövér önjáró lenne...
@malacka69 az édentől keletre...: bazmeg te azt akarod nekem beadni, hogy ezek egy lépésnél többet gondolkodnak előre? nem, köszi. erre semmi nem utal. semmi!
@Tóta W. Árpád:

Hát akkor írd meg kövéresen, legalább lesz mit moderálnod:-))

Na jójcakát, gondolom írni kéne, nem itt fecsegni a felszínen, miközben belül tobzód a mély:-)
Mint az augurok...
Kevés az infó.
És itt az önjáró alternatíva. Bárhol lehet az említett szerevezetben olyan valaki, aki indíthat magánakciókat.
És ez igaz a szomszédos államok szolgálataira, stb., stb..
Kezdünk banánköztársaság lenni, puccs nélkül.
Kissé túltengek itt ma este, sajnálom.
Az enyingi konvoj, annak a megjelenése, a TV stáb meg épp követte a őket.
Csak nekem fura ez?
Domboldalban ülő kutya legyek, ha ezt beveszem.
Az mi a tök volt?
@Karesz (Charlie): "mar ugy erted csanyiek lenyomtak a sajat reszvenyuk arát bedőletik ukrajnat hogy jo olcson bevasaroljanak?"

Nem, csupán kihasználják, hogy a tőlük függetlenül leeső részvényekből akkor vásárolnak majd be, amikor a *benfentes* infókat is bekalkulálva emelkedés előtt állnak.
Így visszagondolva csányi néhány hónapja eladott egy nagy pakettet és *másnap* nagyott esett az OTP.


"van becsuletes tozsdezo? :)"

Mivel a nyugdíjalapomban van részvényportfolió is, így én tipikusan egy becsületes tőzsdéző vagyok ;)
Modern piacgazdaságokban a tőzsdeforgalom nagy többsége befektetési és nyugdíj alapoknál zajlik (vagyis az átlag polgárok kezében van a közművek és nagyvállalatok többsége, meg a tőzsdei papírok nagyrésze)


Bennfentes kereskedelemben én odáig elmennék, hogy vezető tisztségviselők (és rokonságuk) egyáltalán nem tőzsdézhet a saját papírjaival. Ez nem alkotmányos sérelem, mert nem kötelező elvállalni a vezető tisztségviselő pozíciót, ha meg elfogadja, akkor tartsa be a szabályokat.

Persze lehetnek papírjaik, én a premizálást és a fizetés egy részét részvényekben adnám a vezető tisztségviselőknek, de az letétbe kerül és csak a munkaviszony megszünése után több kis részletben [akár évekkel később a teljeset] adnám ki.
@eMeL: "vezető tisztségviselők (és rokonságuk) egyáltalán nem tőzsdézhet"

tipikusan kijátszható szabály, egy darab stróman kell hozzá.
Azért elég jó, hogy a saját titkosszolgálatainkról is ilyeneket feltételezünk (persze én is). (Olyan jó a hírük, mint a 80-as, 90-es évek B-kategóriás amcsi filmjeiben a CIA-nak: ügynökeik gyakorlatilag csak negatív kontextusban kerültek elő és többnyire piszkos munták végeztek.)

Érdekesen illeszkednek a demokratikus államrendbe ezek a szervezetek, talán ideje lenne megreformálni őket. Pl. függetlenítve a mindenkori hatalomtól az irányításukat/ellenőrzésüket, átláthatóbbá tenni a működésüket, felügyeletükbe bevonni az ellenzéket is stb.

@dark future: license to kill!

meg a Man in black is, ugye!


"Pl. függetlenítve a mindenkori hatalomtól az irányításukat/ellenőrzésüket"

szerintem ez titkosszolgálatoknál nem nagyon válik be. már hogy is válna, azt csinál a senki által nem választott NBH, ami szerinte helyes? vagy válasszuk az igazgatóját közvetlenül?
@Tóta W. Árpád:

Pl.: két igazgatója lenne, a stratégiai igazgatót adná (a sleppjével együtt) a mindenkori kormányerő, az operatív igazgatót (a sleppjével együttÖ a mindenkori ellenzék. vagy legalább valamiféle ellenőrző szerve lenne, ellenzéki pártdelegálttal, rendőrségi/katonai/külpolitikai szakértőkkel stb.

ez így nem megy, hogy gyakorlatilag azt csinálnak, amit csak akarnak. ill. megy, de akkor ne fogjuk rá, hogy ez demokrácia
naivitás. mennyi szivárgási csatorna nyílik meg ezzel? vajon ha az ellenzéknek az egyetlen érzékelhető célja, hogy a kormánynak keresztbe tegyen, a titkosszolgálati akciókat nem buktatnák be? dehogynem. ja hogy ez hazaárulás? na és?

azonkívül meg ahol két igazgató van, ott előbb-utóbb lesz egy főigazgató meg egy címzetes igazgató.
Most is két igazgató van, de ezt kevesen tudják.
most is a szilvásy irányít, és ezt mindenki tudja.
@Tóta W. Árpád: Árpi, azért mert nem osszák meg veled a valódi terveiket, nem jelenti azt, hogy nincsenek ;]

Vagy szoktál konzultálni Vargával, Járaival esetleg Paragghal?

@osborne: ezzel az eshetőséggel foglalkoztam eleget. ekkor fognak felfeszülni arra a keresztre, amit a hazudós politikusnak ácsoltak éveken át. ún. hitelességi probléma. úgy is mint "nyílt és szervezett politikai hazugság".
egyébként meg ha nem osztják meg, akkor ne várják el, hogy támogatom. mit támogatok? asse tudom! ha megosztják, és szép kerek, akkor lehet, hogy melléállok. én a kéri-beszéd rajongója vagyok, csak gyanítom, hogy az is csak egy szerepjáték volt.
guglizás után arra jutottam:
ez az "etnikai cirkusz + titkosszolgálat" műsorszám rohadtul elő van készítve.
Van ahol még az orosz (?) titkosszolgálat is felmerül.
Ezzel akár még az unió is tökön szúrható, de mi mindenképpen.
@Tóta W. Árpád: de ki fogja őket kereszter feszíteni? a non-stop reform és összefogás MSZP? ez azért nagy ellentmondás. bár a Kéri beszéd utáni hónapokat nézve van benne ráció.

egyébként nemcsak a hazudozással volt ugye a problematika Gyurcsánynál, aki kormányon volt és _nem_ ellenzékben hanem a gazdasági elkúrásával.

a méretes aránytévesztést azért jó lenne már elfelejteni ;]
@osborne: "a non-stop reform és összefogás MSZP? ez azért nagy ellentmondás."

ugyan,. nem nagyobb, mint a polgári kormányzástól a szociális népszavazásig elférgelődni. de írtam feljebb, hogy az mszp simán talál ehhez gyurcsánynál alkalmasabb, szociálisabb pofát. kiss péter ante portas!

"Van ahol még az orosz (?) titkosszolgálat is felmerül."

bizony, iletve a szlovák az annak a nyúlványa. izgi bazmeg! frederick forsythe saga magyarországon! kedvem támadt regényt írni belőle.
@Tóta W. Árpád:

Szerintem a hitelességre ejteni fognak. Gyorsan tanulnak... Majd megmagyarázzák a körülményekkel. És gyakrabban járnak gyónni.

Gyurcsány és csapata (meg a hozzá közelálló média) láthatóan elég nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Mivel a szívás immáron borítékolható, annak csak a mértéke ill. az eloszlása a kérdéses. Orbánék (hacsak nem jönnének elő vmi átlátszó, falrengető hazugsággal), egyetlen dolgot tehetnek: 2010-ig befogják a pofájukat. Ezt írtam már fél éve is, de most méginkább így van. Legfeljebb veszítenek pár ezer bizalmatlan értelmiségit. Na és? Választást nem velük kell nyerni.

@dark future: "2010-ig befogják a pofájukat."

jólvanbazmeg, fogják be. ahogy eddig. de akkor milyen alapon baszogat engem a t. jobboldali csürhe, meg bértollnokoz és zsidóz, amiért nem szavazok simán hitelre bizalmat a viktornak? miért kéne? hát nincs értelme a szövegüknek!

"Na és? Választást nem velük kell nyerni. "

akkor ez a médiafölényes faszolás lezárva?
Lesz egy MILF is a parlamentben, az már biztos.
Nekem mondjuk nem hiányzik, de úgy kell már a magyar léleknek egy "magunkfajta", mint egy falat kenyér.
@Tóta W. Árpád:

A szlovákoknak különösebben nem kell semmit sem csinálniuk itt, elég ha a fotelben ülnek és nézik a mozit... Röhöghetnek rajtunk enélkül is eleget.

A saját cigányaikkal is van elég gondjuk (lásd pár évvel ezelőtt a k-szlovákiai balhékat), nem biztos, hogy érdekeltek egy komolyabb roma konfliktus kirobbantásában (esetleg az a határokon is átívelhetne, ill. az Eu beavatkozása őket is érzékenyen érinthetné).

Kis konfliktussal meg éppen a magyar ballib malmára hajtanák a vizet (hangulatkeltés, a szélsőjobbos veszélyérzet növekedése, a közbeszéd tematizálása), miért lenne jó ez nekik?

@Tóta W. Árpád:

az, hogy ki mire akar meggyőzni továbbra sem jelenti, hogy arra kéne alapozni mit fog csinálni a Fidesz amit a sajtó, kormánypártiak leadnak róluk infoként ;]

Gyurcsányt nem úgy ismerem, hogy egy Kiss Péter féle átvételt megengedne vagy ennyire feladta már ő is? meglepne
"Kis konfliktussal meg éppen a magyar ballib malmára hajtanák a vizet (hangulatkeltés, a szélsőjobbos veszélyérzet növekedése, a közbeszéd tematizálása), miért lenne jó ez nekik?"

hogyhogy miért? a jobboldal hagymányosan keményebb kisebbségi, "nemzeti" témákban, a bal kompromisszumkészebb. Fico már mondta is egyzser, hogy juj, ha Orbán lesz, akkor revizionizmus lesz meg horthyzmus.

oroszok ysem szeretnének O-kormányt, Szavolszkij nagykövet be is van rágva rá. Feri viszont Vologya haverja, a kutyája is megnyalta.
@Tóta W. Árpád:

Ezt speciel tőlük kérdezd (mármint a jobbcsürhétől). :-)

Én sem szívesen írok alá biankó megbízást, és teljesen jogosnak tartom az elvárásod az elképzeléseik nyilvánossá tételére, de belátom, hogy ez itt és most nem aktuális, ill. hogy nem az én, és nem a te szavazatodra pályáznak elsősorban ezzel a stratégiával. Profik lettek (vagy legalábbis úgy csinálnak :-)), még egy mikolás poént nem engedhetnek maguknak, így ha csak nem iszonyatosan hülyék, akkor nem fogják felvenni a kesztyűt és nem sétálnak bele a csapdába. Mi meg majd megtudjuk, hogy mit akarnak, ha eljött az ideje.

Az is lehet, hogy addigra már tökmindegy lesz, hogy most éppen mit akarnak... Sőt az is lehet, hogy az is mindegy lesz, hogy akkor mit akarnak, mert azt fogják végrehajtani, amit az IMF kirendelt csődgondnoka előír.

@dark future:

Van pár szlovák politikus akiket nem a ráció vezérelt eddig sem.
És itt az orosz vonatkozás is, keresztbe tenni az EU-nak.
És bár meredek, az EU-ban is van pár ország akiknek már a mostani közösködés is túl sok, csak púp vagyunk a hátukon.
Nem sokan szeretnek minket.
@dark future: "Mi meg majd megtudjuk, hogy mit akarnak, ha eljött az ideje."

hát b+, ennyi erővel meghívhatnánk habsburg ottókát királynak. én erre nem szavazok, aki ezt nehezményezi, annak szarok a szájába.

"azt fogják végrehajtani, amit az IMF kirendelt csődgondnoka előír. "


erre szavazok inkább, a nato-megszállásra, a sísadminra, a know-how-segélyre.
sysadmin, csak csehszlovákul írtam véletlen

krtek
@Tóta W. Árpád:

"oroszok sem szeretnének O-kormányt"
No ahhoz még ők is kevesek :-). Legfeljebb ha tankkal jönnek.

Szerintem nagyobb fejfájást okoz nekik most az ukrán helyzet. Elég nagy (és katonailag elég erős) ország Ukrajna ahhoz, hogy ne vegyék komolyan őket az oroszok (ráadásul földrajzilag elég értékes helyen fekszenek). Bedőlésük esetén vagy újra az orosz befolyási övezetben találják magukat, vagy közelebb fognak kerülni az Eu-hoz (már csak a reorganizációba befektetett tetemes európai tőke miatt is). Jelentős és tartós destabilizálódásuk sem az oroszoknak, sem az Eu-nak nem érdeke.

Ehhez képest az tizedleges probléma, hogy itt az mszp vagy a fidesz van hatalmon.

egyébként elnézem freddy mercuryt ezen a videón, meg nemrég láttam a rocky horror picture showt, és egész elképesztő és egyben szomorú, hogy ez a nyolcvanas évek. akkor egy britanniai tömegpárt méretű mozgalom címerállata lehetett egy EKKORA BUZI. boldog idők, boldog vidék. mintha ma nem orbán viktor, hanem galla miklós vinné győzelemre a fideszt. bár élhetnék egy olyanországban.
@Tóta W. Árpád:

"ennyi erővel meghívhatnánk habsburg ottókát királynak"

ne adj újabb tippeket Dávid Ibolyának :-)
index.hu/belfold/2009/02/28/szily_habsburg_gyorgyot_is_az_ep-listara_tenne/
ez tévedés. ukrajna kívül van, ma ő a kompország. mi belül vagyunk. sokat megér oroszországnak egy hozzá lojális EU-tagállam. információk, a gyengeségek megismerése, és persze lobbierő. cserébe nem ezer dollárért adják a gázt, pedig megtehetnék, közénk is lövethetnek, egy puskalövés nélkül.
@Tóta W. Árpád:

"ez tévedés. ukrajna kívül van, ma ő a kompország. mi belül vagyunk."

per pillanat. ha csődöt jelentenek (ők állnak hozzá talán a legközelebb), akkor viszont szerinted megmaradnak senki földjének? egy frászt. valaki alájuk fog nyúlni, vagy innen, vagy onnan. ha az eu, akkor elkerülhetetlennek tartom, hogy egy évtizeden belül csatlakozzanak.

na, ha az oroszok jófejsége annyiból áll, hogy nem ezer dollárért adják nekünk a gázt... esetleg megbonthatatlan barátságunk további elmélyítésének érdekében adhatnának némi megrendelést, pl. pár ezer új autóbuszra.

Gyurcsány Putyin fülébe súgja, hogy Ő mekkora oroszbarát, csak orosz vezetéket akar, százat, ezret, és így görbüljön meg ha mások csövére csak egy pillantást is vet.
Putyin sem hülye.
hát, bizonytalan vagyok, de az a gyanúm, hogy bár oroszo. könnyebben kormányozható, de nincs arra pénzük, hogy egy egész Ukrajnát vontatókötélre vegyenek. az olajár nagyon bebaszott nekik.

az eunak több pénze lehetne erre, de itt meg demokrácia vagy mi van, nehezen menne át.


sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok.
@Tóta W. Árpád:

"bár élhetnék egy olyanországban"

ezt most vegyük coming outnak? :-)

itt még egyébként az USA sem tart. óriási előrelépés volt részükről a fekete elnök. azért azt megéztem volna, ha még buzi is lenne mellé :-) vagy netán ateista.

Árpi says - "Ebben a sportban nem szükséges igazat mondani vagy logikusan érvelni; nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem."

Így igaz!
"bár élhetnék egy olyanországban"

...magas labda...
@Tóta W. Árpád: Árpád, kedves, te egy másik országban élsz, másik TV-vel bámultatod magad, és más nyelvet beszélsz.

Gyurcsány nem is teljhatalmú, csak az Apró-klán és kapcsolt KGB-s részei.
@dark future: Eltekintve attól, hogy tudjuk, milyen a politika általában, és az USA-ban különösen, tényleg az a lényeges egy elnökben, hogy milyen színű, milyen a szexuális irányultsága, milyen nemű és milyen vallású? (Az utóbbi kettőt nem említetted, de az előbbi kettőből következik.)

Szerintem inkább emberi minőség, ész, hozzáállás, műveltség sem árt...
@Tóta W. Árpád: Mármint, a szovjetek az igazi nemzet, vagy az ukránok szovjetek?
Árpi!

Biztos vagy te abban, h amikor Freddy M-val kampányoltak, akkor már mindenki tudta róla, h buzi? Ami egyébként nem is igaz, mert biszexuális volt.

Aztán, jó nagy marhaság az, h bármilyen kisebbséghez tartozó polgár vezessen egy olyan országot, ami nem a jólét paradicsoma. Elég körül nézni, mennyi konflikt volt már ebből a fejlődő világban.

Egy kisebbséghez tartozó vezetőt csak egy nagyon fejlett ország bír ki, ahol "nincs szükség" bűnbak képzésre.
Bár egy mexikói származású elnök békés kormányzására nem vennék mérget még amerikában sem. Obama is csak félnéger, talán épp Jesse Jackson volt az, aki azt mondotta vala róla: Obama nem elég néger.

Végül a gyújtogatás ügye kapcsán hadd ajánljam figyelmébe mindenkinek, h volt a Napkeltében szombaton Mohácsi Viktória, és volt szerencsém látni. Azóta sem térek magamhoz.

Az a nő szimplán bekattant, megzizzent. Mindjárt kifejtem, miért, de előtte egy hír tegnap előttről:
"Vasárnap dönt a Pécsi Városi Bíróság a tavaly novemberi, két halálos áldozatot követelő kézigránátos támadás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.
A Bogdán-fivéreket pénteken fogták el a kommandósok, egyikük nyugdíjas rendőr, másikuk munkanélküli, aki vagyon elleni bűncselekményért volt már büntetve.
A rendőrség nem árulta el, hogy beismerő vallomást tettek-e, ahogy a származásukról sem adott felvilágosítást. Annyit viszont közöltek: a motiváció a személyes bosszú volt, a rasszista indíték kizárható.
A gránátot az ablakon dobták be a cigány család házába, a szülők meghaltak, a négy gyermekből pedig kettő megsebesült."

Erre azt mondta tegnap a Napkeltében Verebesnél, h ez nem igaz, ez igenis rasszista támadás volt, és akárki mondhatja magát cigánynak, csakhogy elleplezze a rasszista szándékot....
Na de egy Bogdán??????, kedves Viktória.

Aztán azt is mondta még a drága hölgy, h reméli, be fog bizonyosodni az inkriminált molotovos ügyekben a rasszista indíték, és ennek folytán szigorítani fogják a gyűlölet törvényeket, h Magyarországon soha többé ne lehessen kimondani, h "cigánybűnözés", mert ha csak ő az egyetlen is, aki nem bűnöző, már akkor is hazugság a cigánybűnözés, ami megbélyegzi a komplett cigányságot.

Nem szó szerint idéztem, de ez volt a lényeg.
Azaz Mohácsi Viktória még mindig ott tart, miszerint a cigánybűnözés szó használata azt jelenti, h minden cigány bűnöző. Egyszerűen buta ez a nő, kiakasztóan buta.
Valszeg szerinte a "fehérgalléros bűnöző" összetétel meg azt jelenti, h minden ember, akinek a gallérja fehér, bűnöző.

Nem szívesen mondok ilyet egy nőre, de ez már a tipikus "szőke nő" kategória, annak is a legalja, bár kétségtelen, ügyesen leplezi.:-)

Bóóóóóóóórzasztóóóóó!!! Maaaargiitt, nóóóóóóórmális?!
@Tóta W. Árpád: Még: érdemes lenne meg nézned, és másnak is, mit tettek az oroszok még a Szovjetunió előtt is, hogy Ukrajna mint nemzet és nemzetállam ne létezzen. (Bár tudom, hogy a te szemedben a nemzet/nemzetállam szitokszó.)

Nem kell száraz történelemkönyvekben ásni, volt egy Igor Markevitch nevű igen kitűnő karmester, aki emlékiratokat is írt, "Befejezett jelen", Gondolat, 1986

A Prológust elegendő lenne elolvasni, mindössze 45 old. Ajánlom figyelmedbe, feltételezem, hogy azért szoktál olvasni.
@Tóta W. Árpád: és még: utánanéztem, a Bookline-on 5 db antikvár pld. létezik belőle, (800-1200 Ft.- értékben)
Szép reggelt.

Kétféle szavazó létezik: az egyik az elkötelezett, a másik, amelyik négyévente ide-oda csapódik. Az utóbbiakat csak szociális demagógiával lehet megnyerni.

Ha ez a "mocsár" lecsúszik a kormánypártról a választások után, az nem baj. Mindig így szokott lenni, függetlenül attól, ki kerül hatalomra. Ettől a buta tömegtől igazán nem kell sajnálni, hogy jól átbasszák őket a palánkon.

Viszont pozitív tulajdonsága a mocsárnak, hogy igen rövid a memóriája: néhány hónapra terjed csak ki. Páldául 2006-ra nagy része már elfelejtette, mi is volt 2003-04-ben. Vagy 2002-ben "sokan, de nem elegen" felejtették el, hogy mi volt 1999-2000-ben.

Tehát ha pillanatnyi jólét-növekedés van, akkor a mocsárnak nem számít, hogy az adott kormány hogy végezte a dolgát évekkel ezelőtt: a bendője aktuális állapotával díjazza vagy bünteti a politikát.

A fentiek azok a politikai realitások, amelyekből egy kormányzásra készülő tömegpárt (mindegy, hogy jobb- vagy baloldali) kiindul.

Vagy nem tetszik már emlékezni rá, hogy miféle kampányba kezdett Gyurcsány Ferenc, amikor a Kéri-féle Orbán-beszéd kiszivárgott? Na ugye.

Üdv: Peti
bréking nyűvsz:

lomondott Göncz Kinga...


végre egy politikus, akinek neve semmilyen botrányhoz nem köthető - ha egyáltalán köthető valamihez...
"sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok."

Ezt talán ők jobban el tudják dönteni. Vagy Szlovákia se igazi nemzet csehek/magyarok azok.
@Tóta W. Árpád:
"sztem ukrajna a szovjetunió része, és érdemes ezt tudomásul venni. azért az nem egy igazi nemzet, nem? szovjetek azok"
Árpád itt az ideje, hogy ukrajnai tanulmányútra menj, most már jó ideje vizum se kell mint kell a ruszkikhoz és tulajdképp csak legnagyobb Druszád útját ismételnéd meg, csak visszafelé. Szóval sok érdekes dolgot látnál és csodálatos beszámolókat írhatnál itt nekünk. Elsősorban azt, hogy igazi nemzet, legalább annyira, mint ahogy az osztrák az, az öszter reich-ben élve. Ők viszont egy szláv krajinában, (u-krajina) lettek azok. Még Kelet Ukrajnában is, ahol mindenki orosz anyanyelvű, azt kérdeznéd valakitől, hogy te orosz vagy barátom Jefim? Úgy nézne rád mint egy winterthuri svájci Hanzi, ha a szerinted tulajdonképpen teljesen nyilvánvaló németségét firtatnád. Vagy mit szólnál ahhoz a Nyugat Ukrajnában bizony mindenki által jól ismert történethez, ha hallanád, (amit Magyarhonban sűrű homály fed), hogy az orbánkormány idején Ukrajna felajánlotta hivatalosan Kárpátalja (ahogy ők hívják Kárpátontúli Terület = Zakarpatszkije Oblaszty) visszaadását, amennyiben a már legalább 5 éve ottlakó nem magyarok is simán, minden nyelvi gond nélkül megkapnák a magyar állampolgárságot, hadd váljanak nemsokára legalább már ők eus állampolgárokká. Orbán állítólag türelmet kért, majd elvesztette a választásokat. Talán szerencsére, mert akkor már tönkrementünk volna előbb is, rögvest ahogy nemzettestvéreinket a keblünkre öleljük. (Itt jegyzem meg 'a propos', hogy én se csipem Fletót, de mi lenne az így is széteső nyugdijrendszerünkkel ma, ha az állampolgárság megadás bejön és az erdélyiek nyugdija is részben a mi büdzsénket terhelné?)
Nos, indulsz Etelközbe, Kijevbe, majd a Donhoz Donyeckbe?
Kezdjük a hrivnyagyűjtést az utadhoz?
@Republikánus Péter:

"a másik, amelyik négyévente ide-oda csapódik. Az utóbbiakat csak szociális demagógiával lehet megnyerni."

Ezúttal nem értek egyet. Nagyon fontos, h legyenek ingadozó szavazók, mert ha minden szavazó örökké ugyanarra szavazna, akkor elég merev lenne a rendszer, csak a belépő fiatalok sorolódnának újfent, illetve a kampány csak a saját szavazók mozgósításáról szólna.

Ingadozni nemcsak demagóg ingerekre lehet, hanem elvszerűen is, vagy azért, mert az ember, ahogy öregszik, változnak a nézetei, vagy mert a saját/ország érdekét más pártban látja jobban képviselni, mint annak előtte.

Sztem a legkárosabbak a mindenáron egy kiszemelt pártra szavazók köre. A mindörökké szoci, a mindörökké fidesznyik, a mindörökké szadi, stb...

Ott van pl. egy régi balos, aki tűzön-vízen át kitartott a nagyorrú minden idiótasága mellett, csak mert mszp for ever, aki mi a rákér' is támogatta gyurcsányt az egyáltalán nem balos gazdaságpolitikájában???

Üdv.
@Idet:

Az USA fekete elnökét mint pozitív példát hoztam: lám, ők is ráléptek a gyakorlati tolerancia rögös útjára (elméletben már eddig is marha jók voltak). Az is elgondolkodtató, hogy immáron van a Kongresszusban is egy azaz egy darab képviselő, aki ateista, és annak is meri vallani magát: (www.evelet.hu:8080/ujsagok/evelet/archivum/2007/12/064)

Szóval kicsit más az elmélet és a gyakorlat, elvileg bárki lehet bármi, ehhez képest az USA-ban komolyabb politikai tisztséget eddig keresztény fehér férfiak jóval nagyobb számban töltöttek be, mint létszámarányukból következne.

@Frank Endi: Nem kell minden urban legendet elhinni. Persze, ahogy a Ceausescu is felajánlotta hogy visszaadja fél Erdélyt a román államadósság átvállalásáért cserébe, biztosan...
Mi is felajánlottuk volna Sopront az osztrákoknak, hadd legyen legalább nekik jó igaz?
@Invictus:

Nem biztos, hogy a soproniak nagyon tiltakoznának ellene...
Mai Sunday Times, tudósító Bécsből.

Azért ez nem semmi! Ki gyilkol itt kit? Egy koktélozásról már kiderült, hogy a saját uzsorásaik voltak a tettesek, nem akarok prejudikálni, de valszleg a tatárszentgyörgyi esetnél is ez fog kiderülni.

Cosma meg felbökte magát a késre, de előbb még vesén szúrta a társát, mondaná a kedves tudósító. Kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán betette-e a patáját az országba?
Többé kevésbé beigazolódnak a megérzéseim:

1) "Holnap a címlapon fog virítani a szaros magyar bugyogó, az árpádsávos."
- The Sunday Times mai cikke a témában

2) Az pedig, hogy egy angol lap így reagál nem meglepetés, vajon kell-e nekik egy ennél is szorosabb kapcsolat velünk az EU-n belül. Jelenleg ugyanis ők tartanak el minket. Minket magyarokat és a ki tudja hány százezer romát.
@dark future: Igazad van, csak attól félek...tudomisén, mitől félek, leginkább a pénzügyi válság hatásaitól meg attól, hogy a talpáról megint a feje tetejére állítják az elméletet, és ettől fogva az elmélet és a gyakorlat még annyira sem fogja fedni egymást, mint most...
@dark future:

"Köszönjük Mohácsi Viktória." van másik is dark, s az kétségtelenül szellemes, ráadásul nagyon igaz szvsz:

"A kibékíthetetlen szembenállás miatt az ellenzék makacsul blokkolja a reformjavaslatokat, miközben legitimációs problémákat is emleget: valójában hiányzik az alapkonszenzus a demokratikus és parlamenti játékszabályok betartásáról. Egyidejűleg mind az állam, mind a lakosság súlyosan eladósodott, mert többet költött, mint amennyit megengedhetett volna magának. A keleti tömb legvidámabb barakkjából mára a "legszomorúbb bevásárlóközpontjává" vált az ország, és az embereken egyre inkább a reményvesztettség lesz úrrá."

nyugi malacka, kiemelem ezt is, bár sem az osztrákok, sem a britek nem fognak szavazni, hanem mi.

"Általános volt az a vélemény, hogy a következő parlamenti választást az ellenzék fogja megnyerni."

én már látom is, hogy fognak eloszlani a kétségbeesés felhői, ha felvirrad orbánék napja. :DDD ők eddig is a töretlen bizakodást sugározták, tul.képpen már a rosszabbul élünk, kampány óta. a sok füttyös ember majd önfeledtem játszik a vidámparkká átalakított kossuth téren. szal van remény legalább. :DDD

www.stop.hu/articles/article.php?id=460007

az angol lapok meg híresek arról, hogy lehoznak mindenféle szir-szart, pláne ha bulvár:

"Az októberi nagy árfolyamesés idején manipulálhatták a piacot Magyarország ellen, mondta egy vasárnapi brit lapnak Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter."

www.stop.hu/articles/article.php?id=460007

csupa rejtély mindenhol, jobb és izgalmasabb sorozat, mint az elnök emberei, vagy ha jobban tetszik: the west wing. :DDD

@lapi:

Az a baj, hogy ha a szomorú gazdasági és politikai tényeken felül még rémhíreket is terjeszt rólunk a nyugati média, arra sajnos azonnal reagál a piac, tovább gyengítve a forintot, rontva az ország megítélését, hitelképességünket, pozícióinkat. Eurótízmilliárdokkal tartozunk (és még fogunk tartozni sokáig), ki lehet számolni, hogy egy-egy visszasorolás forintosíthatóan mekkora kárt okoz az országnak.

Az lenne a minimum, hogy ha a Külügyminisztérium azonnal helyreigazítást kérne. Mohácsi Viktória meg nem tudom, hogy mit képzel magáról, és milyen jogon nyilatkozik nyomozati szakaszban lévő ügyekről. Egyelőre egy dolgot tudhatunk biztosan, azt, hogy a hatóságaink balfaszok voltak Tatárszentgyörgyön. Minden más egyelőre csak feltételezés.

Mondok érdekeset:

1. Bencsik ott legyeskedett örökké a Gárda környékén, a gárda szerint a cigánybűnözés súlyos problémája az országnak.
2. Orbán kijelentette: cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak.
3. Erre 2 nappal később Bencsik az Echoban: cigánybűnözés nincs, de megszaporodtak a cigányok által elkövetett bűncselekmények.

Nyalni tudni kell:-)))
------------

A mszp EP listáján nincs cigány jelölt, még a nem befutó helyeken sem...

Hiteles antirasszisták:o))
elnézést, ezt teszi a sok nyitott ablak a böngészőben. a bajnai link ez:

www.hirszerzo.hu/cikk.bajnai_szerint_manipulalhattak_ellenunk_a_piacot.99606.html
@dark future:

Mohácsi Viktória Európa-szerte cigánykodik a tatárszentgyörgyi üggyel:-S
@malacka69 az édentől keletre...: Akárhogy is, létezik egy olyan szavazóréteg (sztem az összes harmada ilyen), amelyik, ahogy mondani szokás, a "személyes boldogulása" alapján szavaz egyik vagy másik pártra.

Persze az is előfordulhat, amiről te beszélsz, hogy valaki elviekben elkötelezett, mégis más-más pártokra szavaz; habár ez szerintem nem jellemző. Elvégre is, az "elvi elkötelezettség" egyfajta intelligenciaszintet azért feltételez, amely intelligenciaszint felhasználható arra is akár, hogy az ember fel-felmérje, hogy "elveihez" melyik párt áll hozzá legközelebb, és azért a pártok 1998 óta nem változnak annyit négyévente (habár sokan beleszerettek az ezzel ellentétes gondolatba), hogy az ember hol erre, hol arra szavazzon "elvi okokból"... legfeljebb ugye nem megy el szavazni.

Egyébként mindezzel csak ahhoz a vitához szóltam hozzá, ami megint feljött itt Orbán "kétarcúságát" illetően. Bizony azt az egyharmadot is meg kell győzni valamivel, mert másképp nem lehet nyerni, legalábbis nem a kívánatos mértékben. És hogy ez nem több kommunikációs húzásnál, hanem maga a jobboldali program, az egy igen-igen degenerált értelmezése a helyzetnek. Nem kizárt, hogy így van, de a lehető legrosszindulatúbb megközelítés; mint ahogy az is tévedés, hogy Gyurcsány lelkesedése nem másnak, csakis a Hazának szól, és működése mentes pszichoneurotikus elemektől.

Aki Orbánról a lehető legrosszabbat, Gyurcsányról pedig a lehető legjobbat feltételezi, az ne várja már el, elfogulatlannak tekintsék.

Fordítva is igaz ez, persze.

Üdv: Peti
@dark future:

azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti. avagy te és én etc. azt hogy elmondhatja a véleményét. a közönség meg azonosul valamelyikkel, vagy talál egy harmadik álláspontot. a sajátjáét mondjuk. ezzel nekem semmi bajom. a nyugati média meg úgy viselkedik, ahogy mindig is viselkedett az elmúlt évtizedekben. arról ír, amit fontosnak tart. mondjuk nem volt nehéz kisakkozni, hogy a tévészékház ostroma benne lesz a hírekben. az meg nem, hogy mit akar a magyar társadalom pl a nyugdíjkérdéssel hosszabb távon kezdeni.

az meg most pláne nem érdekli őket, hogy ki nyeri a következő választást. vagy te képes lennél ráizgulni, hogy ki fog nyerni 2010-ben pl norvégiában? vagy albániában?

ehhez azért nem kell felvenni egy külön médiatanácsadót egyik pártnak sem.
@lapi:

"azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti."

Micsoda lükeség!
Mohácsi Viktória egy _európai_politikus_, Bayer meg egy magyarországi (most figyelj!) tényfeltáró & véleménymegmondó újságíró.

Ne keverjük már a kettőt, pls!
@lapi:
Nincs igazad, Mohácsi V. csak úgy nem mondhat véleményt, mivel európai parlamenti képviselő. Elsősorban Magyarországot, másodsorban az SZDSZ-t képviseli. És most végre azt látjuk amitől Babarczy Eszter retteg immár 2 éve, az SZDSZ kiírja magát a magyar politikából, lehet hogy végleg. Azzal hogy ilyen ostoba politikusokat raknak kulcspozícióba a saját sírjukat ássák meg. Félreértés ne essék, ugyanilyen örömmel veszem bármely másik párt szétmorzsolódását.
Bayer Széles Gábor láncos kutyája.
Széles meg annyira mélymagyar mint a .-.-.-.
Cenzurázva általam.
@Tóta W. Árpád:

"tényfeltáró?"

Tudtam, h erre harapás lesz!
A mélymagyarban az! Miazhogynagyonis!

- Lement Kesznyétenre, beszélt az ottani cigányokkal anno...

- Pozitív példát mutatott fel egy vidéki cselgáncs edzőről készített riportjával...

- Ma hosszú riport a pályázati pénzekről az éhségsztrájkoló vállalkozóval...

- Tőle olvastam arról a nőről, akinek súlyosan beteg volt a gyermeke, pályázat gyűjtött neki, de csak töredéket utalt át...

stb...

Az az idióta Bayer szemlélet, ami csak a vérgőzben született arcoskodásait látja, az egy roppant primkó megközelítés. Az kb. olyan, mint mikor te zsidó bértollnok vagy.

Tudod, Árpád, a tv-ben van egy két fasz jobber, aki próbál tényfeltárni, és nemcsak beül a kamerák közé pofázni, mint drágabolgáruramék.

Mondjuk a Célpontos csávok, és Bayer egyik-másik műsora.
Mellesleg tv-ben nehezebb hazudni, látszik az arcod, meg az, ha megnő az orrod beszéd közben:-))

Üdv.
@ZOLDMANO:

"Bayer Széles Gábor láncos kutyája."

Na erről beszéltem. Pont ilyen az egysíkú, primkó gondolkodásmód, a Postás Józsi szemlélet, azaz a mindenkit címkéző és megbélyegző intoleráns beszédmód.

zőőődmanó, próbálj néha differenciáltabban gondolkodni, és disztingválni, máskülönben csak fröccsöntés, ami átjön, érdemi párbeszédre alkalmatlan.... bár nem biztos, h ez célod.
ja jó, ekhóstévét nem nézek.
amúgy láttam én már tévében hazudást.
@Tóta W. Árpád:

"amúgy láttam én már tévében hazudást."

Én is néztem Modern Képmeséket:-))))

Na nyolcgatyát, szunnyadjon rátok a máma már nem hasad tovább.... holnap újat posztolsz gondolom

Bye
@malacka69 az édentől keletre...:

Komolyan, Te felülsz annak a vásári mutatványnak amit az említett urak adnak elő?
még nem biztos, ha befejezem ma, akkor igen. ha nem, akkor kedden. elvileg holnapra ír valaki heti jegyzetet is, ezért szoktam kedden posztolni.
@ZOLDMANO:

Én csak Bayerről beszélek, csakis róla. Megnézem, elolvasom, és mivel több bitem van kettőnél, elgondolkodom azon, miben van igaza, miben nincs. Kritikai szemlélet, vágod? Mindenesetre az ő iránta megnyilvánuló, érdemi érveket nem tartalmazó fröcsögés, számomra a primkó legalja, ha tetszik, ha nem.

De télleg nyócgatyát, meg jókéjt!

Üdv.:-)
@lapi:

"azt hiszem mohácsi viktória is azt képzeli magáról, amit pl bayerzsolti. avagy te és én etc. azt hogy elmondhatja a véleményét."

a marha nagy különbség az, hogy amit én mondok, azt nem hozza le a sunday times... ha olyan pozícióban lennék, hogy lehozhatná, akkor nyilvánvalóan jobban meggondolnám, hogy mit írok, mit mondok.

@Tóta W. Árpád:

Néha beélesíthetnéd késő estére/koraéjszakára is.
Ilyenkor jobb a jel-zaj viszony. :-)
@malacka69 az édentől keletre...:

Miben van igaza Bayernek?
Semmiben.
Miért? Azért mégiscsak lehetne igaza valamiben, vagy mégse?
Bayer egyike a magyar közéletet folyamatosan fertőző vírusgazdáknak.
Nem más Ő, mint a fonákja annak ami ellen "harcol", egymás nélkül nem volna lehetőségük a folyamatos tematizálásra.
@Tóta W. Árpád: "tipikusan kijátszható szabály, egy darab stróman kell hozzá."

De akkor legalább a szándékos bűncselekmény adott esetben megáll (a stróman léte már elegendő bizonyíték), másrészt legalább egy stróman legalább állást kap ;) illetve veszélyes ügy, mert egy okos stróman a végén még meglép a haszonnal ;)
"tulajdonképpen zajt gyártunk így közösen, mert az érdemi társalgás egészen minimális teret kap a különféle pszichózisokhoz képest."

Kellene valami jó kis felmoderálom-lemoderálom engine a blog.hu-ra, valami olyasmi mint a Slashdoton van.

Érdekes módon ott szinte minden (defaultból megjelenített) hozzászólásnak van értelme.
@malacka69 az édentől keletre...:

Bayerzsóti nekem a vargabetűi miatt nem hiteles: Ugye Fidesz alapító tag volt, aztán elment a népszabóba újságot írni, és mindenféle maffiózókat emlegetett a fidesszel kapcsolatban. Ja meg elő lehet keresni, hogy ez a "mélymagyar" hogyan minősítette a "nemzeti oldalt" mondjuk '94-ben, amikor a maszop győzelmét üdvözölte a népszabóban. :)
Aztán mi történik: Korniss Mityu megalázza, tudatja vele hogy ő csak egy szaros kis gój firkász, ő meg az 5000 értelmiségi (legalábbis elmondása szerint, de tudtommal nem cáfolta a sztorit Korniss sem), és Zsoltikánk megvilágosodik...
Mondjuk Orbán is mondott olyanokat '92-ben ami miatt jobboldali embernek kinyílik a bicska a zsebében. Meg azért volt egy kivonulás a trianoni megemlékezésről, azt se felejtsük el. Persze betudhatod "ifjúkori botlásnak".
De inkább azt látom, hogy Orbánék meglátták a lehetőséget a jobbpálya bejátszására az MDF bukása után.
Persze az MSZMP-utódpárt és a '90-ben véresszájjal komcsizó szadesz híveitől elég hiteltelen ezeket felhánytorgatni, de én nem vagyok az. Sajnos, viszont a '90-94 közötti jobboldalból ami maradt, az a nyilvánosházba vagy az elmegyógyintézetbe való (Ibolyka, Für Lajos, Torgyán stb.)
@Invictus:

"Aztán mi történik: Korniss Mityu megalázza, tudatja vele hogy ő csak egy szaros kis gój firkász, ő meg az 5000 értelmiségi (legalábbis elmondása szerint, de tudtommal nem cáfolta a sztorit Korniss sem), és Zsoltikánk megvilágosodik..."

most hogy említed, télleg rémlik valami. miért nem szólt nekik akkoriban valaki, hogy nyugi, fiúk! attól, hogy bölcsészek vagytok és tudtok vmennyire fogalmazni, - még egyikőtök sem egy gabriel garcia marquez.

"A szív memóriája a rossz emlékeket kiveti magából, a jókat pedig felnagyítja, s ezzel a csalafintasággal érjük el, hogy el tudjuk viselni a múltat."

Kedves Invictus!

Húúúúúúúúú, erre most lenne egy nagyon hosszúm, de a "Bayer jó fej-e?" c. műsor itt nagyon offtopic, ám roppant szívesen venném, ha pár hsz erejéig átvinnénk ezt a vitát egy pontosan ezt taglaló posztomba. (ld. a komment végén!)

Dehanem, akkor majd itt is szívesen, bár kétségkívül jobban örülnék ennek az adaléknak a sajátomban, értékes pár hsz lenne belőle...

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/14/Egy_vitatott_ember_egy_vitatando_beszed/

Üdv.
@Frank Endi:

A szlovákok meg azért haragszanak ránk, mert az istenért sem vettük vissza a felvidéket. A románok pedig majdnem erővel csatolták vissza Erdélyt. A szerbek, horvátok stb. azon vesztek össze anno, hogy milyen módon adják vissza a magyarlakta vidékeket. Az osztrákok pedig már ki is rakták Burgenland nyugati határára az Istenhozta Magyarországon táblákat, de ez az átkozott Orbán leszedette velük. A szlovénok néhány városos nyavajgásával meg nem is foglalkoztunk ennyi probléma mellett.
Hiába no, megsértődtünk. Építettük itt a Szent Korona tan alapján, mi felsőbbrendű elemek, a testvéri népek szövetségét oszt duván elutasították, most má szakadjanak meg !

Malacka

Kiváncsi lennék, hogyan kommentelnél előzetes történelem ismeret nélkül mondjuk az 1930 -as években.
Csak mert elfogadom, hogy Bayer Zsóti:"egy magyarországi (most figyelj!) tényfeltáró & véleménymegmondó újságíró.". Kérdésem mindössze annyi, hogy mennyi belőle a tényfeltárás és mennyi a véleménydemegmondás ? És hogyan találkozik a véleménye az aktuális érdekeivel? Tán hitelesebb személye Ő életünknek, mint a többi erősen elkötelezett elvtárs/polgártárs?

Nem olvastam el az összes hozzászólást és bocs ha már előfordult az ötlet. Az eredeti gondolatra - azaz hogy túl sok az értelmetlen hozzászólás - visszatérve nem lehetne olyat csinálni, hogy a blog gazdája megjelöli az általa értelmesnek gondolt hozzászólásokat (ő valszeg úgyis elolvassa mind) és olvasóként ezekre lehetne szűrni.
nem, nincs ilyen lehetőség sajnos, illetve a közösségi szűrés még jobb volna, de az sincs. talán majd lesz.
@Stirlitz45:

Ehhez elég lenne, ha egy alapszín lenne a bloggazda által faszának minősített hsz-re.

Pl. itt:
- világos szürke az értéktelennek minősített;
- sőtétszürke a gazda;

(Eddig ugyanaz.)

- világos zöld a fasza kommentnek minősített esetén.

Sztem ezt nem nagy gond megcsinálni egy szakembernek.
eMeL · emel.freeblog.hu/ 2009.03.01. 00:25:13
"Így visszagondolva csányi néhány hónapja eladott egy nagy pakettet és *másnap* nagyott esett az OTP."

meglehet de amiota en nezem csak vesznek folyamatosan.

de jo is lenne ha lenne legalabb egy csanyink, aki latna a jovobe, megmondana a reszvenyarfolyamokat elore...

azota bevonnanak az EBRD-t.
Lord_Valdez 2009.02.27. 19:37:20
@Karesz (Charlie):
"Magyarországon az államosítás szó azt jelenti, hogy "add ide, te büdös kulák!"."
ma mar nem'
ezt jelentette 1953-ban, de ma mar erre kevesen emlekeznek.

"A bank vásárlásnak oka van,"
hat ha nem mondod el se hiszem. :)

"a bankok adják a forgalomban lévő pénz nagy részét."
eleg baj az nekunk. ha pl termelo vallalatokat tamogatnanak, ahogy arra hangok vannak az EU-ban is, nem a bankarok nyereseget, szep fizeteseiket biztositanank.
Amugy is disznosag hogy nem vesznek semmit magukra a kárbol amit okoztak.

"amit, most kiad az állam, azt bizony valamikor el kell venni valakitől. Vagy előtte, vagy utána, de utólag még többet kell elvenned és minél többet veszel el, annál nehezebben áll talpra a gazdaság."
de egyszeru lenne is igy! pl el lehet venni inflacioval is, aztan mintha ennek meg ideologusai is lennenek, kis inflacio felporgeti a gazdasagot...
vagy fogalmam sincs mi neked a gazdasag. a szolgaltatas, a bankok benne vannak??
mert ha igen, akkor nem igaz, hogy a gazdasag nehezebben all talpra.

"Most mi mellett érvelsz? Az állami beavatkozás mellett, vagy ellen?"
mikor hogy. mint baloldali az allamositas mellett ervelek elvbol, de nem hulyen hanem piackonform modon,
ha mar ezek a szabalyok, jusson az allamnak is valami haszon belole ne csak a veszteseg.

vakapad 2009.02.27. 21:21:28
"1./ Lord Valdeznek igaza van."
ugyan miben? hogy jo volt tonkretenni a termelokapacitasainkat?

"2./ Az USÁ-ban megtehetik, hogy a hiány akármekkora legyen, mert a besorolása az összes hitelminősítőnél államcsőd esetén is AAAAAAAAAAAAAAAAA."
hat eleg baj ez nekunk

vakapad 2009.02.27. 21:52:34
"Csak úgy próbaképpen: mi baj van azzal az off shore céggel? Nincs pénze, vagy mi? Pláne, hogy még nem adták el."
NEM ERTELEK, EDDIG ŐSBALOLDALINAK TUNTEL. AZ OFF-SHORE CEGEKET MAGA MERKEL ASSZONY IS MEGSZIVATNA RENDESEN. EN AZ IMBECILLIS AGYAMMAL AZT SE ERTEM MI SZUKSEG VAN RAJUK, HACSAK NEM AKARJUK A CSALAST OSZTONOZNI.
AZ MEG HOGY ELADJANAK EGY OLYAN MARKAT MINT A ZSOLNAI, AMI AZON KEVES DOLGOK KOZOTT VAN, AMIT SENKI MAS NEM TUD A VILAGON CSAK MI.
A TOBBI CSAK HAB A TORTAN, HOGY SZOCIK ADJAK EL SZOCIKNAK, MEG A STRANDON VAN BEJEGYEZVE...

de legfokeppen azt szeretnem ha Arpi ilyeneket is kommentalna nem csak olyat, ami neki tetszik.

@Karesz (Charlie):
""a bankok adják a forgalomban lévő pénz nagy részét."
eleg baj az nekunk. ha pl termelo vallalatokat tamogatnanak, ahogy arra hangok vannak az EU-ban is, nem a bankarok nyereseget, szep fizeteseiket biztositanank."
Ne bosszants fel, már így is ideges vagyok. Én a pénz keletkezéséről beszélek:
konzervatorium.hu/cikkeink/gazdasag/108-penzuegyi-gyorstalpalo-valsag-idejen-i-resz-a-penz-keletkezese

A bankóprés nem tudja kihúzni a gazdaságot. A költségvetési hiányt lehet vele átmenetileg orvosolni, nem teremt likviditást.
@hauptrichter: Jó, akkor írjunk alkotmányt a tízparancsolatból (szerintem a harmadiktól elég időtálló), és tartsuk be. Ezzel mi lenne a baj?
Ez nagyon tetszett. Aki nem akar szenvedni folyamatosan, az nézze a Macska TV-t - van olyan jó, mint a mozdonyrestaurálás! :-)
(és igen, ez itt egy önreklám volt :-P)
Nálunk nincs válság!
Üdv
Macskás Viki
süti beállítások módosítása