W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Száz lépés magány

2009.02.06. 05:40 Tóta W. Árpád

Már csak tízet kell aludni a Gyurcsány-kormány új programjáig. Izgi. Szürkének tűnnek a hónapok, amik új kormányprogram nélkül telnek, épp ideje már.

Annyi biztos, hogy a szocialisták képesek a tanulásra. Úgy, ahogy a legszerényebb képességű gyerekek: ha évekig ismételgetjük nekik, hogy Gyurika vagyok, akkor előbb-utóbb megtanulja kimondani. Hogy ki is az a Gyurika, azt nem biztos, hogy felfogja.

Et labora

A szocialistáknak, mióta léteznek – vagy kezdjük csak 1917-től – folyamatosan hajtogatják mindenféle arcok, hogy az úgynevezett munkára rakódó terhek túl nagyok. Elmondja a közgazdász, a bankár, a vállalkozó, a külföldről érkező evakuációs megbízott. És az ellenzék is.

Az ellenzéket 1917-ben el lehetett hallgattatni, ezért a szocialisták egészen sokára jöttek csak rá, hogy ha munka nélkül, alanyi jogon ugyanannyit kap mindenki, akkor a munka óhatatlanul kimegy a divatból. Ez annál is kínosabb, mert a szocialisták azt is vallották – a maguk vulgárdarwinizmusának kiegészítő tételeként, hogy „a munka tette emberré az embert”. Ebben volt nekik igazságuk, mert megfigyelhető, hogy ahol, úgymond, nem látja dolgozni a szüleit a gyermek, ott vannak jelei annak, hogy megindul a degeneráció, szigorúan morális, civilizációs, felépítményszerű értelemben, persze.

De ne rágódjunk a múlton, örvendezzünk inkább az ébredésen. Az első felriadáshoz elég volt egy majdnem-államcsőd, a tíz százalékos deficit felé hétmérföldes százlépéssel közelítő államháztartás. Ez volt Őszöd. A friss lendület aztán el is hasalt a népszavazáson. B terv nem volt: a Szociális Népszavazáson az egész irány bukott meg, az önrész nagyszerű elve, az, hogy legálisan, fehéren fizessünk minimális összeget olyan szolgáltatásokért, amiért egyébként feketén szoktunk, sokkal többet. Hiszen nincs abban semmi kivetnivaló, ha fizetünk az orvosnak, mégpedig annak, akivel elégedettek vagyunk. Nem volna még az sem ördögtől való, ha nem minden orvos ugyanolyan díjjal dolgozna. Hiszen nem ugyanannyit érdemel a bunkó B. felcser, aki ráadásul a Pfizernek fusizik, és százalékot kap a receptekből, vagy a mindig kedves és empatikus Zoli bácsi. Ettől olyan kedves és ügyes a magánfogorvos.

Nem sok pénz múlt ezen összesen, de például a háziorvosok javadalmazásában tisztes része lehetett volna a vizitdíjnak. Önrész nélkül mi maradt? Hát persze: pótoljuk ki a munkára rakódó terhekből. Adjon az állam még több pénzt. És úgy lőn. Az Őszöd-paradigma második oszlopa lett ez a népszavazás. Elkúrás újratöltve, megerősítve.

Mivel B terv nem volt, Gyurcsány széttárta a karját. „Ha maga nem akarja, akkor én nem tudok segíteni”, gondolták Gyurcsok József telemágussal. Akkor maradjon így, rohadjon rátok! Szundi üzemmódot benyomta, paplan fejre, fárasztó egy reggel, nem kelek fel.
 

Megállapították, hogy rendben süllyedünk.

Eddig minden oké. Ki tudja, talán odalent is jó lesz. Esetleg találunk gázt. Vagy kincset.

Egy világválság bekopogása kellett a második ébredéshez. Egész civilizált, diplomatikus ébresztés ez amúgy. Mégse háború, természeti katasztrófa vagy földönkívüli támadás. Csak épp valamivel keményebbé vált a verseny. Többek közt a munkára rakódó terhek terén: ahol egy úttörő egy hónap alatt legalább 71 ezer forintba kerül függetlenül attól, hogy megtermel-e ötvenezer forintnyi árut, ott mondjuk a könnyűipar esélytelen, a kibernetika meg nem szívja fel a segédmunkásokat. A drágább munkaerőnek pedig azt mondja a szoftvercég, hogy gyere ki hozzánk, mert itt kétszer annyit tudunk adni, nálatok meg menne a fele adóba. A többiek offshore-olják ki maguknak, amit nem akarnak bedobni az újraelosztásba.

A fűrész

Nincs más hátra tehát – az önrész-, öngondoskodás-opció kilőve –, mint látványos, roppant kínos öncsonkításba kezdeni. Hozzányúlni a nyugdíjakhoz, a szocialisták legstabilabb bázisához, az újraelosztás haszonélvezőihez, a passzívakhoz. És mivel ez sem lesz elég, jóvátenni I. Gyurcsány Ferenc történelmi hibáját, az áfacsökkentést.

Amikor az áfacsökkentést hebehurgyán meglépték, Gyurcsányék kétségbeesve látták, hogy az úgymond nem jut el a vásárlókhoz, hanem a kereskedők teszik zsebre. Még az is felmerült, hogy áfakommandókat vessenek be, akik gázálarcban felelősségre vonják a boltost, miért nem lett olcsóbb a pogácsa. Az viszont eszükbe sem jutott, hogy a kereskedőnél sincs éppen rossz helyen az a pénz, tekintve, hogy ő egy munkaadó, adóalany és szolgáltató, aki nem feltétlenül kurvázza el a bevételt. Hanem esetleg fejleszt, további munkahelyet teremt, terjeszkedik, erősödik, világvállalattá puffad és büszkék lehetünk rá.

Logikus, hogy nem tudtak ennek örülni: az utóbbi hatás lassabban, pár év alatt válik érezhetővé, ők viszont semmi ilyesmivel nem számoltak, csak pénzt akartak szórni gyorsan, minél szélesebb körben. Nem a kereskedőt akarták megnyerni, hanem a vásárlót.

Nem lesz ebben a válságkezelésben öröm. Ha a tologatás – „adóátrendezés” – hasznosnak bizonyul, az évek múlva derül ki, gyümölcseit más aratja le. Közvetlen kedvezményezettjei – egy nyugdíjemeléshez képes – kevesen vannak, szavazatuk viszont nekik is csak egy. Ha a válságkezelés eredménye csak annyi, hogy nem dől össze az egész ország, az már nagyszerű volna. De választási siker abból aligha születik, mivel ahhoz tudniuk kellene a népeknek, mit úsztak meg. És nem tudják, amíg be nem következik.

Éppen most tanulják az árfolyamkockázat mibenlétét. Nem volt hozzáférhetetlen tudás azelőtt se. Ahogy az sem, hogy a forint árfolyama korántsem stabil. Mégis a saját kárán veszi észre most sok százezer ügyfél, mire is fogadott a jenhitellel. Előtte nem sikerült megtanulni nekik. Nem is igyekezett megtanítani senki.

Viszont ha mégis összedől az egész ország, akkor nemcsak a most lenyisszanó nyugdíjasok és segélyezettek, hanem mindenki Gyurcsány és az MSZP ellen fordul. Mad Max-jelenet: a kocsiban ketyeg a bomba, a rosszfiú bokánál hozzábilincselve. Vágni kell, és aztán valahogy féllábon elszaladni. A megsemmisülésnél talán jobb lesz.

Reform és bukás. Nincs más. Nem maradt.

 

Ld még: Eljövendő szép napok



Címkék: történelem gyurcsány program reform

322 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr60925689

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: magyar-magyar szótár 2009.02.06. 11:12:56

bérnyalnokRákosi Mátyás meglehetős szkepszissel tekintett a magyar népre. A legenda szerint kifakadott, hogy őnéki 10millió hóttifasisztával kellene fölépítenie a szocializmust. Meghökkenünk ezen? Azt gondolnánk, hogy a sztárság mámora fogta el akkor…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.06. 10:07:15

Merre tovább, Magyarország? A szlovák útHa valaki nem hallotta volna, kurva nagy szarban vagyunk. Veres Jani már mind a 100 trükköt kipipálta, sőt, néhányat többször is, de már semmi sem segít. A Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Uni…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hittem a miskolci rendorrol irsz.
Volt Muhipuszta, Mohács, Trianon, Voronyezs. Budapest van. Lesz Muhipuszta, Mohács, lesz Trianon, Voronyezs! Egyetlen kiutunk van: gyónjunk. Valljuk be történelmi kudarcunkat. Adjuk fel a már fabatkát sem érő függetlenségünket. Fővárosunk legyen Pozsony. Hívjuk meg Mikuláš Dzurindát és pártját a magyar miniszterelnöki trónra. Jó referenciáik vannak, az IMF is örülni fog. Sólyom esetleg maradhat. Hozzá hasonló szuper köszörűkő nincs a környéken. Maradhatnak a legősibb foglalkozást űző hölgyeink is. Őket nem lehet erkölcsileg lejáratni: azt adnak pénzünkért, amit ígérnek. Szervezzünk belőlük népfrontot. Jöjjön el az ő országuk, a Türelmi Zóna, s megoldódik a női kvóta kérdése is.
Többé kevésbbé elmegy bár jobbat vártam, mint még minfig a jelentéktelen vizitdjasdi feletti síránkozás ami elsősorban éppen Gyurcsi miatt bukott meg csak ezt a húgyagyú miniszterelnökúrnak nem sikerült felfognia.

vastagbor.blog.hu/2009/02/05/merre_tovabb_magyarorszag_szlovak_ut

Itt jobb dolgokat írtak felsorolván mi volt Szlovákiában.

"Igen, mert megnyirbálták a segélyeket is, a munkanélküli-járadékot is, és egyharmadával csökkentették a munkanélküli-ellátás hosszát, amit még aktív munkakereséshez is kötöttek. Ugyanakkor, mivel megemelték az áfát, a szegények az alapvető élelmiszerek árának emelkedése miatt kettős szorításba kerültek, hiszen kevesebb segélyhez jutottak és nagyobb kiadásokkal szembesültek. Ezekkel az intézkedésekkel a kormány véget vetett annak az állapotnak, hogy bizonyos feltételek mellett jobban megérte segélyért folyamodni, mint munkát vállalni, különösen, mert korábban mind a munkavállalót, mind a munkáltatót még hatalmas adók is sújtották. Az egységes, 19 százalékos adó révén olcsóbb lett a foglalkoztatás, a másik oldalon pedig nagyobb lett a motiváció a munkavállalásra, és a kettő találkozott."

Az államcsőd meg mostanság fog beütni, ha nem kezdik ezeket megélni a multik szépen tuatosan éptenek le , és lószar az index elbocsátás számlálója. A multik egy része jelenti már be a nagy elbocsátási hullámokat nálunk is a Bosch a 250 fő többszörösét rúgta ki, és azóta is folyamatosan bocsátja el pár fős csoportokban naponta a népet. A Samsung most áll át egy műszakra ... és így tovább. A kkv-k sem tudják finanszírozni a méregdrága élőerőt ilyen járulék terhek mellett, így onnan is repülnek tömegével a népek. Nem kezdnek itt villámgyorsan a gazdaság felpöregtésében szép kis összeomlás lesz. A gazdaság meg nem gyurcsány párnaponta tett változatos baromságaitól fog felpörögni, vagy ha így-úgy nevezgeti át az adókat a végén meg ugyanannyit kell fizetni ...

Legvégül árfolyamkockázatok ... a forint hitel a legnagybb rakás szar még mindig. Azok akik szopnak még jobban szopnának a szar forinttal, erre lett volna a megoldás az euró nálunk is.
Egy orszagban, ahol joletileg meg mindig szocializmus van, es ehhez mindenki ezerrel ragaszkodik, nyilvanvaloan egyetlen kormany sem mer hozzanyulni a valaszto cupakjahoz.
Eddig ketszer mertek ugye: eloszor a Gyula buktazott bele, hogy az utod tobbet tudjon lopni meg osztogatni a haveroknak, a masik meg ugye a jelenlegi fonok. Ennek is hasonlo vege lesz, jol sejtheto.
A szomoru az, hogy a kovetkezo kormanynak meg ennyi otlete sincs arra mit is kellene tenni kis hazankert. Nem is erdekli: visszajon a demagogia hatan, es ott folytatja ahol het eve abbahagyta.
"Mégis a saját kárán veszi észre most sok százezer ügyfél, mire is fogadott a jenhitellel. "

Éppen ez az, hogy nem csak a saját kárukon tanulják meg, mert tartják markukat, hogy segítse ki őket az állam.

Vagyis aki nem adósodott el erején felül, hanem inkább megtakarított, annak a pénzén (is) segítik ki a felőletleneket.

Hol van itt a feedback? Hol van az a mechanizmus, ami jutalmazza a felelősen gondolkodó embereket, és bünteti a felelőtleneket?

Ha hülyeséget csinálsz, akkor majd az állam kisegít. Nyugodtan csinálj hülyeséget ezentúl is. Ez van.
Egyébként v.ki nem tudja véletlenül az utóbbi években a roma integrációra költött 120 milliárdnak mégi mis látszatja van? hol indultak tényleges integrációs programok? ezt olybá tűnik, hogy a magyar, és cigány elit szépen lenyúlta ...
"kevesen vannak, szavazatuk viszont nekik is csak egy."

Miért is írtam, hogy jobban működne egy cenzusos rendszer a mai demokrácia-modelleknél?

Persze orbitális f*szság...

Egyébként az áfa csökkentés tök jó volt :-) Fél százalékkal visszafogta az inflációt. Büszkék is lehettünk rá.

"Éppen most tanulják az árfolyamkockázat mibenlétét."

Ucsícca, Ucsícca, Ucsícca...

Ezt nem sikerült Uljanov apánktól megtanulni...
Nekünk nem a tehetségünkkel, a lehetőségeinkkel, a szellemi potenciálunkkal van problémánk,hanem a gondolkodásunkkal.

És mivel a gondolkodásunk megváltoztatása csak rajtunk múlik, lesz változás, mert a változtatni akarók előbb-utóbb elérnek egy kritikus tömeget.
Van némi átfedés a zenei ízléseink között...
Szerintem, az MSZP -be olyan mértékben befurakodott a korrupció, hogy lefizették őket, hogy tegyék tönkre magukat.
A bukta után kíváncsi leszek kik lészen az első fecskék akik más pártok zászlói alá próbálnak belopakodni, mondván, hogy az MSZP -ben a kényszer tartotta őket, és minden jobbító szándékukat elnyomták.

"Nem is igyekezett megtanítani senki."
Ezt azé nem értem. Ki nem igyekezett megtanítani? Ha jól emlékszem folyamatosan ismételve volt az oktató szöveg a kockázatokról. Megtanulni viszont majd most fogják az emberek, ahogy mondják saját kárán..
Én úgy tudtam, hogy eddig is fizettünk önrészt. Az a neve, hogy tb-járulék.
a Madmaxban a benzinnel megtelő törött lámpatest előtt égett a zippo.

és igen, jól megragadtam a lényeget.

Érdekes, hogy a kormány, (de TWÁ) gondolkodásában is a reform kimerül abban, hogy még jobban tekerjük meg a kisember tökét. Utána meg csodálkozik, hogy nem szeretik. Főleg, hogy két évtizede csak azt szajkózza az aktuális papagájkommandó, hogy na most még egy kicsit kitapossuk a beledet, de aztán fú da fasza lesz. Láttuk, milyen lett.
Ezt 4. éve mondom.
Adócsökkentést és ezzel együtt nyugdíjcsökkentést is, de nagyot. Ilyen brutális adóterhekkel sem lehet kifizetni ennyit. 5 havi nyugdíj fullban hitelből megy, ami +ban rakódik az aktívakra, azoknak gyerekeire, unokáira.
Ezért nem jut pénz semmire.

Az írás majdnem a jó, a baj ott van, hogy a SZAVAZÓK nagy része eltartott.
A vilűgon egyedülállóak vagyunk azzal, hoy itt több mkint 3 millió+ nyugdíjas van (10 milliós népességre 800e+ roki, világrekord), rettenetes mértékű a segélyezett bázis is.

Ezek mind szavazóképesek... Ezért rohad minden. Egyszer csak felfogjátok.
A miskolci rendőrről nem ír Tóta W., mert már többször elmondta, amit akart.

Javaslom a csatolást Kinához! Ott 2000 $ lenyulásáért halál jár! Hány magyar politikus élne a mostaniak közül? Egy sem! De szimpatikus a Putyin módszer is. Az amit a gruz elnökre mondott--tökénél fogva felakasztani és utána tarkón löni! Mit szólnának vajon hozzá? Ja itt Az IMF!Remélem mindenki a zsebéhez kapott!Bár akinek csak hitele van, annak felesleges, mert üres zsebböl nincs mit kivenni!
Az elejét a vizitdíjas népszavazásost lehagytam volna. A néhány tízmilliárdos bevételű vizitdíj semmilyen szempontból nem volt nevezhető reformnak vagy reformlépésnek - szimpla lehúzás, bűvésztrükk az egész. Nem 300 forintokat kell beszedni, hanem rácsapni az állam kezére amikor a sötétben belenyúlkál a TB kasszába és megkövetelni a TB járulék fizetést.

Ja és elzavarni a környékről is az SZDSZ-t.

de most tényleg a vezetőknek kell megtanítani a népet gondolkozni?
Az már régen volt, amikor helyettünk döntötték el, mi a jó nekünk, így mi dönthetjük el. Igen, az orbán híveknek sok hülye honfitársa van, akik nem látják meg a vezér lánglelkét, a diplomásoknak meg azok a hülyék, akik nem látták a 300 Ft mögé azt, hogy ezt így is, úgyis kifizettetik velük. Mindenki tart valakit hülyének és nem értik, hogy lehet a szavazatuk egyforma súllyal bíró.
A népet nem lehet tanítani, az akarni fog mindig.(népnevelői diplomát eldobni !)
Nehéz felismerni, még nehezebb beismerni, hogy értelmesnek nézte valaki a népet, de nem sikerült:)
Jöhet a medmex-hatás: valami értékeset hátrahagyva menekülni. És ez leginkább nem a vezetőkre vonatkozik....
az nem gáz, hogy a vidit nem bírtam végignézni? :-)

egyébként szomorú vagyok egy kicsit, hogy a poszt egyharmada arról szól, hogy az ellenzék keresztbe tett. ez volt a kerékkötő, mert amúgy már kánaán lenne, meg talán euró is.

a szlovákoknál a vizitdíj a reform egy eleme volt, nálunk maga a reform!
Nekem ne dumálj b@meg önrészről meg öngondoskodásról.A "rendszerváltás " óta nevelek 2 gyereket(1 főiskolás,1 a 2. dipl.szerzi és dolgozik), egy percet sem hagytam ki az adó és járulékfizetésből, az elmúlt évben 1,1 millió Ft szja-t fizettem ebből tudható a többi járulék is, tőlünk csak elvettek a kormányok az önkéntes+magán nyugdíjp.-kon 1 millcsit buktam, és sorolhatnám még............ Szerinted kiket fognak megint (megrefolmálni)megszorítani?A következő kormányülésen megint jól belénk rúgnak.
Üdv!
Egyrészt van a dologban igazság, másrészt van benne egetverő baromság is.

Az egészségügyi reformos dologgal Pl. nem igazán tudtam egyetérteni. Odáig még Ok hogy a 300 forintot ki kell fizetni - ha a másik oldalon van ennnek ellentételezése. Az ugyanis enyhén szólva pofátlanság hogy nekem az után kell a 300 forintot kicsengetni, miután a bérköltségem nagy része a TB zsebébe vándorol. Ok, legyen 300 forint - és radikális TB járulék csökkentés. Csak valahogy ez a része kimaradt a dolognak. Ráadásul az egészben benne volt egyrészt egy jókora protest szavazás is - Öszöd is itt csapott vissza, plusz az MSZP/SZDDSZ-es egészségbiztosítási "reform" ami nagyjából összehozta volna a jelenlegi rendszer valamennyi hibáját, kiegészítve azzal hogy pár csókos cég jó néhány milliárdot tudott volna még évente kiszivattyúzni a rendszerből. Nagy mázli hogy végül Hordágy Ágica elképzelése nem jött össze, ha összejön akkor most nem ennyire szar a helyezet hanem 3x. ennyire.

A másik dolog amit én nem nagyon látok hangsúlyozva, hogy bizony itt már bőven katasztrófa volt a gazdasági világválság előtt is. Fletóék 2002 óta a térség egyik vezető országából nagy sikerrel csináltak belőlünk sereghajtót, és míg Megyó 2003-ban is euróról gagyogott mára, ilyenjük valahogy csak a szlovákoknak lett. Amit ha valaki megemlít 2002-ben mind jobb mind baloldalról oldalba kacagták volna.

Nos, elvtársak, el lehet mondani: a jóléti rendszerváltás sikeres volt. A jólét leváltása megtörtént.
Két ponton szeretnék vitázni az írással:

1. A vizitdíj alapelve jó volt, de nem számolt az orvosok összejátszásával, akik így nem méltó javadalmazást kaptak a korábban nem fizető betegektől mint én, hanem mélységes gyűlöletet a lehúzás miatt. Saját példámat hoznám fel:
Nem vagyok gyakran beteg, de akkor nagyon, 40 fokos láz, pocsék közérzet.

Régebben lementem a körzetihez, felírt egy köptetőt, és kiírt egy hétre. Összeszedtem magam, mentem dolgozni.
A vizitdíj bevezetésével egy ilyen esetben a következő játszódott le: Lemegyek, fizetek, ad beutalót másnapra tüdőgondozóba, fizetek, papírt visszaviszem körzetinek, fizetek, felír egy köptetőt, kiír, majd vissza kontrollra, és fizetek.

Lehúztak rólam 1200Ft-ot a semmiért.
A rendszer elviekben működik, de nem számoltak az orvosok múlt rendszerből ittmaradt korrupt beidegződéseivel, ami a hálapénzt létrehozta.

2. Áfacsökkentés: Tényleg el volt szúrva, de nem védeném az ezt benyelő kereskedőt, mert (kereskedelemben dolgozóként) pontosan tudom, hogy enélkül is audi, és saab a minimum a főnökségen, az áfacsökkentéssel kijött egy plussz Tájföldi nyaralás is, miközben a dolgozó ha lehet még egy kicsit többet dolgozik, mert a tervet hozni kell...

Sajnos a gyakorlati megvalósítás az emberi tényező miatt óriási különbségeket jelent az elméleti következtetésekhez képest.
Hát igen. Pontos. Az maradt le, hogy a választás után jönnek azok akik még tudomásul se hajlandók venni, hogy válság van és csak plusz pénzt akarnak adni az égegyadta világon mindenkinek. Vagyis megint 4-8 évnyi visszamutogatás előtt állunk. Hogy ebbe esetleg beledöglünk? Nos az igen kevéssé érdekli a csodálatos polelitünket...
Ne Pozsony, Bécs legyen a főváros. Az országot ki kell adni gebinbe Ausztriának (már ha elvállalják). Nem kellene semmit kitalálni, ott már minden működik. Igaz, akkor pl. az okmányirodáknál, vagy egyéb állami, önkormányzati intézményeknél nem "újmunkásőr" kopaszok mutatnák, hogy jobbra, vagy balra menjek a folyosón, hanem olyan emberek, akik csökkent munkaképességűek, de erre még alkalmasak. Akkor ők sem a rokkantnyugdíjat várnák, hanem adófizető polgárokká válnának.
W, több helyen is tévedsz, azonkívűl megint szerecsenmosdatás szaga van a dolognak.

Én havi 500-600 nettót keresek, mégis elmentem a "szociális" népszavazásra, és behúztam az X-et hogy menjenek a picsába Feriék. Ugyanis az 500 nettóhoz nekem kb másfél gurigát kell kitermelnem mint munkavállaló. Nem fogok sem 300 sem 3 forintot fizetni semmiért. Egy gurigából hozzák már ki pls ha 10 évente egyszer elmegyek dokihoz.

A "reformokból" meg megint nem lesz semmi. 2-3%-os szartologatás, a szolidaritási adó eltörlése mint reform (lol) olyan jó szocialista módra.

Előrehozott választásokat, most.
az 5:40 szép kerek szám

na mit nyertem?
Árpád! Azt sorold fel légyszi 3 pontban, hogy mi az amit megcsináltak és jól csináltak 6 év alatt.

Köszi.
Árpi! Nem 10-et! Hanem 2 hetet! Ferenc testvér még mindig a patás ördögtől rettegvén megvárja mig amaz mit beszél a Millenárison! Ne rá várjon!! Kezdjen el végre tenni is valamit! A szájkaratéból elég volt!
gurcsion, megtaláltad a legnépszerűbb gazdát kis hazánknak. Pozsony... na persze.

cikkre:
azt én sem értem, h miért van, hogy a magyar ember olyan, mint egy óvodás. nem fog fel magyarul megmondott dolgokat, szelektív az értelmezése, azt hiszi, hogy neki alapból minden jár. hisztizik, ha adni kell vagy elvesznek tőle, és mohó, önfegyelem nélküli, ha könnyen kaphat
.
amikor felvették a devizahiteleket komparatíve előnyösebb konstrukcióba kerültek, mint a forintosok. nyilván ezért is választották azt. de mondták nekik, meg le is volt írva, hogy most fasza, de lehet ez akár másként is. "jóvan, persze, persze csak add a lóvét..." hát, ők szóltak.
most meg megy a sírás, meg hogy "ezt mink nem tuttuk, nekünk nemmonták". amíg csak előny van, hurrá, de amint jön a szopóág, fizesse ki valaki helyettük.

és nem csak a hitelben van így. akár az ominózus vizitdíj, akár a zsebbe minimálbéresek, akár a számlagyárosok. bármit, csak fizetni ne kelljen, viszont a közösből kérjük a jussunkat. abból, amibe mi nem tettünk lófaszt se.

én már csak hátradőlök, és nézem, hogyan dől ránk ez az egész kóceráj. eddig tologattunk, halogattunk, most meg már amputálni kell.
megérdemeljük.
gurcsion feldobtad a reggelemet :)
komment:
1. vizitdíjtól nem szűnik/szünt meg a hálapénz. Ezt témát hanyagolni kéne lassan, zsákutca az egész koncepció.
2. a gazdasági válság bejelentésekor éppen pont nyugdíjemelést is bejelentettek
- egyébként fejlődőképes cikk.
"az egész irány bukott meg, az önrész nagyszerű elve, az, hogy legálisan, fehéren fizessünk minimális összeget olyan szolgáltatásokért, amiért egyébként feketén szoktunk, sokkal többet."

Lóxart mama!

Az önrészt szépen befizeti mindenki az adójával. TB-járulék, you know? Hihetetlen, hogy még a tanultabb, értelmiségi emberek is képesek a Párt hazug demagógiáit ennyi idő után is szajkózni.

Vagy szerinted mi a TB, és mi a TB_járulék? Az egész azért van, hogy néhány ezer csinovnyiknak legyen munkahelye, ahol tök fölösleges papírokat iktatnak, tologatnak, és iktatnak újra?
Vagy B.: a társadalombiztosítási járulék célja az, hogy mindenki beteszi a közös kasszába a pénzt, még ha nem is szorul ellátásra, cserébe ha neki kell új vese, akkor ezt megkaphatja, TÖBBLETfizetés nélkül, azaz AZÉRT A PÉNZÉRT, AMIT AZ ADÓJÁVAL MÁR BEFIZETETT, tehát az ÖNRÉSZT MÁR BEFIZETTE?

Igen, kiabálok. Néha kell.

Az EÜ-ben is nagyon komoly forráshiány van, ugyanakkor ott is úgy kellene beállítani a bértáblát (kivéve a magánpraxist) hogy az kiköszörülje a kádárista ostobaságot, nevezetesen a tényleges fizetésbe már beleszámolják a hálapénzt is. Nem!

Pénz pedig van bőven, csak nem kell elmutyizni a haveri zsebekbe, számlával kell költségtérítést igényelni, a vagyonosodásnál a politikusok teljes családját kell vizsgálni, az előnytelen szerződéseket (állam - haveri vállalkozó között) felmondani, a károkozást bevasalni a haveri vállalkozásokon, nem 4-es metrót építeni, hanem a töredékéért a felszíni közlekedést racionalizálni, ha löszdomb van, arra dózert ráengedni és nem sok százmilliókért alagutakat fúrni bele, ha nincs völgy, akkor nem csinálni egyet a völgyhídnak, satöbbi.

És ez még csak reform sem volna csak racionális intézkedések.

A reformizálás akkor kezdődne el, ha a politikusi fizetéseket minden költségtérítéssel együtt a középiskolai tanárok és általános orvosok összesített átlagfizetésével tennék azonossá, a politikusok minden tettükért a legteljesebb felelősséggel tartoznának és minden bűncselekmény náluk 3x-os súlyozással kerülne a bírói mérlegre, a politikusok visszahívhatóak volnának egy egyszerű népi kezdeményezéssel, és emellett minden politikusnak kötelezően a saját városuk/a főváros meghatározott, bűnözéssel súlyosan fertőzött kerületeiben lenne kötelező laknia mindenfajta extra biztosítás nélkül. Kivéve az államtitkári szinttől fölfelé, ők kaphatnának egy-egy mezei rendőrt védelemnek. Továbbá járjanak tömegközlekedéssel, és élelmiszert csak a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegért vásárolhassanak.

Ha ezeket meglépné egy Optimista Utópia Fantazmagóriai Parlamentje, akkor nagyon gyorsan megoldódna rengeteg probléma, és/vagy tényleg csak azok mennének politikusnak, akik az országukat akarják szolgálni, nem pedig egy magas osztalékú, alacsony kockázatú dőzsöldének tekintik azt.
hát igen. olyan 1967-től (új gazdasági mechanizmus) azzal csaptuk be magunkat, hogy szocializmusban is bírunk kapitalizmust csinálni fock jenőtől acél elvtársig. aztán 90-től mostanáig azt hazudjuk, hogy lehet szocializmust csinálni kapitalizmusban is.

különben is könnyebb azt mondani, úgysem lehet változás, azaz miért nem lehet vmit megcsinálni, mint azon tökölni, hogyan lehet mégis megoldani ezt-azt.

ha jól számolok, olyan tíz éve csak nőtt a gdp magarlandon, tehát minden évben nagyobb tortát lehetett szétvágni. hát 2009-ben ez pont fordítva lesz és 2010-ben is. a többi évet még aigner szilárdék sem látják.

tehát a fidesz fogja megoldani a forint stabilitástól a pártfinanszírozásig a magyar társadalom ezernyi gondját, aminek jó része pesze az önbecsapás miatt torlódott fel így világválság idejére?

erre csak annyit bírok finoman reagálni, hogy bruhahaha... :DDD

szal a tisztakezűek:

nol.hu/belfold/lap-20090206-20090206-20

persze a show must go. csak épp a közönség szivárgott el, mert hülyék azért nem vagyunk. vagy mégis? :DDD
Gyurcsány nem tanult,nem is fog tanulni mert képtelen rá.Mint hülyegyerek a szamárpadban,még arra se veszi a fáradtságot,hogy az eminensek leckéjét betűről betűre lemásolja és azt adja be (hátha nem veszik észre a turpisságot).Egy cél lebeg előtte: túlélni és választást nyerni bármi áron,és ismét falni a húsosfazékból.A bármi ár:nem nyúlni az újraelosztás mértékéhez,hiszen a szavazatok az inaktív rétegtől jönnek.A munkára rakódó terheket így nem lehet csökkenteni,de manapság örüljön akinek még van munkája,fizessen mint a katonatiszt.Az áfaemelés csiklandozza ferenc orrát,tetszik neki a gondolat,jó sok bevételt hozna a konyhára,lenne miből "kompenzálni",elhalgattatni a rászorulókat.Mert azokból van elég,jó 4 millióan tátják hatalmasra éhes csőrüket.Nem lesz itt semmi járulékcsökkentés (legfeljebb a számokkal zsonglőrködnek valamit),csak adóemelés.És milliárdok a kormányzati kommunikációra,parasztvakításra.Amíg tart a 20 milliárd dolláros kegyelemkenyérből.Aztán...Game Over.
@gurcsion: Dehogy is Pozsony! Sokkal inkább Tel-Aviv, esetleg Sangháj.
@gurcsion: "Sólyom esetleg maradhat." Ne röhögtess, minek? Hogy a legégetőbb teendőknél épp Erdélybe menjen, vagy babusgassa a bánáti babarózsákat? Épp a dilettáns töketlenkedéstől kéne megszabadulni, legalább ötven évre.
"...kereskedőnél sincs éppen rossz helyen az a pénz, tekintve, hogy ő egy munkaadó, adóalany és szolgáltató, aki nem feltétlenül kurvázza el a bevételt. Hanem esetleg fejleszt, további munkahelyet teremt,..."

Amiről te beszélsz az az amcsi repik által állandóan sulykolt elv, miszerint a vállalati szektornak adott pénzügyi könnyítések lecsorognak az alsóbb osztályokhoz.
A terv azonban soha nem válik be, mert ilyenkor a menedzsment fogja magát, és az megbízó-ügynökelmélet szerint, vagy nagyobb osztalékot/kamatot vállal be, vagy év végén a javadalmazásoknál osztják a szét a pénz jelentős részét. (ez persze más is lehet nagyobb fizetés, jobb szolgálati autó stb)

Ez így sajnos ebben a formájában hülyeség.
ahányszor "versenyt" olvasok Árpi posztjában, mindig nevetek. Most is jól szórakoztam. Viszont titkon abban reménykedem, hogy ugye, valóban nem gondolja komolyan?!
@gurcsion: Csatlakozhatunk, de akkor nem lepődjünk meg, ha az egész ország(rész) egy nagy Dunaszerdahely lesz.
és ezt így hogy? anyám ma bejelentette h a lakashiteltörlesztő 70 ezer, nyáron 49 volt, a gázszámla 51 ezer, 150 ezres nettobol egy fitying sem marad kajára, nemhogy ruhára, mozira, szinhára, könyvre, utazásra. Ja hát mondtam neki nem kelelne egyedül élned házasodtál volna kétszer, de ő nem olyan. Nahát ez van. Természetesen én fizetek majd haza bőven.
Remek volt Árpád!

Igen, ezt mind tudjuk! Mi az újdonság? Esetleg megoldás? Javaslat?

Ezért kár volt géphez ülni!

Aki folyton hátra tekinget az végül is seggel megy a jövőbe:)Csak itt és most van és nem akkor és amott.
nem szervezel szimpátiatüntetést, tw?
inkább ne csináljunk semmit és lopjon tovább az mszp, minthogy visszatérjen a fidesz-terror
@gurcsion: na milyen anyázást kapsz te itt mindjárt a kevésbé műértő közönségtől :))))
Tóta W, te annyira elvesztetted a realitásérzékedet, mint Viktor 2001 telén.

csak hogy miben tévedsz:
- alanyi jogon kapott lóvé idején sem megy ki a munka a divatból, ha a hátadnak szegül egy AK 47, talán ennek a hiánya fáj a leginkább az elvtársaknak, ezért nem megy a válságkezelés
- az első friss lendület már jóval a népszavazás előtt elhasalt, az csak az utolsó szög volt a koporsóban. tessék visszanézni, hogyan pl- heréli ki egymással versenyezve az MSZP és Feri atyánk az egészségügyi reformot már jóval előtte!
- arról nem is beszélve, hogy Feri már Öszödöt sem gondolta azért annyira komolyan, az előtte belengetett többszáz akta reformterv nem létezett, Feri megint hazudott, üres mappákkal ronhangált a kamerák előtt (is)
- Feri világ életében csak tologatni tudott: hiába, nincsen igazi tapasztalata a gazdaságban, ha pedig Veres, Gordon, Monika es hasonlóak adnak tanácsot neked, akkor az Isten óvjon! tologatás legjobb példája a 2006-os megszorítás. koncepció nélkül, a gazdaságnak a legrosszabbat okozva, csak a szavazóbázist nézve.
- ebből következik, hogy most is csak tologatás lesz. igen, megint a munkára rakódó terheket mozgatják meg egy kicsit (nem nagyon, talán a munkáltató jön ki egy kicsit jobban), a program fő eleme az ÁFA-emelés lesz. nyugdíj: nuku. korhatáremelés esetleg. különben Feri 40%-ról 10% alá viszi a pártját.
- ha még nem derült volna ki, az MSZP-nek fontosabb a párt, mint az ország.


- a cél: bársonyos államcsőd (nem én találtam ki, de tetszik), lehetőleg jövő nyár végére időzítve.
Mellesleg lennének még ötletem, honnan lehetne még bevételt szerezni a hatalmas nagy reformokhoz: cannabis, mint jövedéki termék, prostituált vállalkozói igazolvánnyal (legyen evás, nem bánom, adam és eva), meg az a százezernyi túrista a szomszéd országokból, aki fölfedezné újra a legvidámabb barakkot...
... a cím alapján többre, másra számítottam...
A Dzurinda egyébként profin rendbe is tette Szlovákiát. Megcsinálta az összes fontosabb reformot, amivel most már szépen halad az országa előre.

Mondjuk tény, hogy bele is bukott, mert az átlag szavazó ott sem okosabb mint itt MO-n.
hihetetlen, nem volt orbánozás!
Ezt az írást egy mai másikkal együtt érdemes olvasni:
index.hu/velemeny/jegyzet/antipublius/
A következtetés levonása kínos, de sürgős.
Életét így tengi által;
Bár apái nékie
Mindent oly bőven hagyának,
Soha sincsen semmije.
De ez nem az ő hibája;
Ő magyarnak születék,
S hazájában ősi jelszó:
„Ej, ráérünk arra még!”

(Pest, 1847. november.)
Árpád, legyen igazad! Hátha tanulnak a szocik.
De én azért még mindig rettegek attól a verziótól, hogy marad minden, és bukás...
A héten beszéltem egy makrós haverommal.

Nem akarok pánikot kelteni, de ide Bokros is kevés.
avas jobban vágyott volna egy(két) A4-esre, így van.
Hohohó! Nem-e kincstári optimista vagy-e? Sokáig lehet ám haldoklani egy oly pragmatikusan szociálpolitizáló párttal, mint az MSZP és oly aljasan demagóg pragmatikusokkal, mint a Fidesz. Jó lenne, ha jó lenne, de sztem nem lészen jó, mert a Tórában már meg vagyon írva, hogy Shit Happens.
Ezt a jenhiteles acsargást nem nagyon értem. Nekem van jenhitelem. Most, hogy elég szar a helyzet, úgy fizetek havi negyvenezerrel kevesebbet, mintha svájci frankban vettem volna fel és hatvanezerrel kevesebbet, mintha forintban.
Én elhiszem, hogy a vizitdíjas népszavazás nagy csapás volt Gyurcsányéknak, de nehogy már ez legyen az elmúlt 7-8 év kudarcainak az oka. A vizitdíj okozta bevétel elenyésző lett volna ahhoz képest, amit az áfacsökkentés elvitt. Ha pedig az öngondoskodást hiányolod, nem világos, miért nem ítéled el keményebben a Gyurcsány-, és Medgyessy-kormányok "száz lépéseit", amikkel az öngondoskodás ellenkezőjére nevelték a szavazóbázist. Ennyi erővel hozsannáznod kéne, amiért Orbánék adókedvezménnyel támogatnák a családokat, mert ez azt jelenti, hogy a dolgozó (öngondoskodást minimális szinten teljesítő) embereket ösztönzik.
Nekem úgy tűnik, hogy ha Gyurcsány csinál valamit, mindig azt tételezed fel, hogy (valahol mélyen) a nagybetűs NÉP helyes irányba terelése mozgatja, és elfogadod, hogy e nemes cél érdekében meglép egy csomó populista lépést. Mert ha nem, akkor jön a Zorbán, aki ráadásul már vallási tébolyba is esett.
Viszont nagyon köszönöm a videót. Csak ne a Gyurcsány szívét próbálnád ragasztgatni, mert miatta egy ország szív (jó, ez gyenge volt).
Hát én részemről lehet, hogy megint elfogadom a külföldi állásajánlatot. Bruttóban olyan 30%-kal több, mint az itthoni bruttóm. (megjegyzem, 250-es EUR mellett alig 5%-kal lett volna több!)

Nettóben kicsit több, mint a duplája.

Hát, ennyi a baj.
Es ez amit leirtal, itthon tovabbra sem zavar senkit erdemben. Sem a Hatalmat, sem senkit. Ha egyszer egy epelmeju azt mondana hogy gyere mar tuntetni, hisztizzunk hogy nemaa, isten bizony mennek. Amig viszont csak arpadsavos fickok, vagy zagyva egyenruhat viselok, dilis papok hivnak rumlizni, nem tudok kozosseget vallani veluk, tehat szivok ahogy illik.
UP szavaival elve... kemeny evek jonnek!
Amik ebben az országban az eltartottak lesznek jóval többen mint a dolgozók és az ő szavazataikkal lehet a legnagyobb eséllyel megnyerni egy választást addig itt egy baromi szar ország lesz, vagy pedig (és most ez a jobbik szcenárió) teljesen más lesz a választási és a kormányprogram.
jo nagy valsag kell ide, de mi akkor is kitartunk...OV kezebol meg a cian is mez...kivancsi vagyok mi lesz ha tole sem kell a megszoritas

Talalo ez a Mad-Max jelenet, bar en nem vagyok ennyire optimista az MSZP helyzetfelismero kepesseget illetoen, ok meg egy-masfel honapja is a bombat probaltak hatastalanitani, lasd 13. havi kompenzacio.
Felesleges túllihegni ezt az egészet.

Sajnos Bokros Úr is hibásan gondolkodott, amikor a javaslatait összeállította. Pedig ő okos és képzett.

A magyar gazdaságban hatalmas adó tartalékok vannak, ha már az állam valódi költségeit néznénk - de csak azt - csak ez a mostani rendszer egy komplett hülyeség.

Felejthető a mezőgazdaság totális kimaradása a terhek válallásából.

1. Élő ember nem látott még számlát kiállító parasztembert (sem áfa, sem szja, sem semmi). A védekezés egy röhej. Ez nincs összefüggésben a támogatásokkal és egyéb EU programokkal stb. Ha nekem egy mezőgazdasági vállalkozó lekaszálja géppel (bérbe) a földemet, akkor a tételről adjon számlát, mert ő egy bérmunkát végzett.
Ha fodrász lenne akkor is kellene adnia. Sok milliárd ennek a bevételi lehetősége.

2. Segélyezés, szociális háló és stb. kérdése. Munkanélkül nincs pénz, ergo adjanak nekik munkát (akinek lehetséges, képes rá stb.) Aki nem vállalja annak nincs segély és kész. A hülye is látja mi megy (kocsma, alkohol, jétékgép, kosz, rendeltlenség, a munka kerülése, mert az nem kényelmetlen).
Egy forint támogatást sem kell adni annak aki nem érdemli meg. Nwem érdekel hogy miért van ott ahol, ez nem egy szeretetotthon, hanem egy állam. Ha nem tetszik neki (aki életében egy petákkal sem járult hozzá közös költségekhez) lehet kivándorolni a fenébe, a magyarok is ezt tették a múlt században.
Más dolog a ténylegesen rokkant, idős stb. emberek támogatása, de ami most van az nevetséges.

3. Egészségügy
Hálapénz megszüntetése rendes orvosi fizetéssel, de aki mégis elfogadja annak bevonni az engedélyét a gyógyítással kapcsolatban. Akinek ez nem jön be sajnálható, mehet ő is amerre lát. A beteg ha hálapénzt ad, legyen büntethető keményen. Ez a mostani rendszer egy vicc, fizetem a TB-t, és a hálapénzt is, az orvos meg a műtét előtt elmondja hogy neki erre szüksége van, és ha másképp gondolom akkor várhatok, mert van súlyosabb beteg is (mindig van).

4. Önkormányzatok
Felejthető az egésznek a 80%a, mert nincs rá igazi szükség. Nem részletezném, de bizonyítható. Az egész adminisztrációt át kell vizsgálni és a hülyeségeket kidobálni belőle (ezek indokolják az adminisztráció fenntartását). Technikai kérdés az egész, egyetlen komoly központ képes ellátni az egész ország ilyen ügyeit (ha valaki nem hinné, kéretik tájékozódni ez ügyben).

5. Rendőrség: az állomány ne sebességméréssel töltse az idejét, az megteszik az automaták is mamár, hanem kergesse a fatolvajt, betörőt stb. Méregetni jó a nyugdíjas rendőr is félállásban.

6. Minimális állam kell csak, háttérintézmények mehetnek tizedükre csökkentve, és a közigazgatás ember tömegei akik nem csinálnak semmi értelmeset menjenek hasznos dolgokkal foglalkozni, segitsék a termelőmunkát. Persze az kellemetlen.
Ez van.

7. OKtatási rendszer legyen fizetős, nincs ajándék senkinek. De legyenek alapítványok a szegény de tehetséges emberkék támogatására. Aki kiesik a rostán, az vegyen fel hitelt, ha nem tud akkor lehet kecskét legeltetni és sajtot készíteni. Vissza a középkorba.
Miért?
Mi közöm van nekem ahoz, hogy egy ember az én adóforintomból képezteti magát orvosnak és kimegy Londonba sokat keresni. Hülye itt mindenki?
Fizessed ki ő a költségeket, ha meg végez menjen ahová akar. Aki most kiment az pedig gazdasági károkozásért legyen beperelhető ha nem fizeti vissza a ráfordításokat.

8. Tóta mester szintén foglalja el magát valami hasznossal, mert ennek a süketelésnek, (beleértve engem) is semmi gyakorlati haszna nincs.
Megyek is dolgozni.
De adót csak akkor fizetek ha látom az értelmét és az egész rendszer nem arról szól hogy lusta munkakerülők és okos értelmiségiek lenyúlják az egészet.
Ezt el lehet felejteni.

Más: aki idáig végigolvasta, az eleve tartson önvizsgálatot.
A vizitdíjnak a hálapénzre aligha lett volna hatás, de valamiért a kormány-kommunikáció is ezt hangsúlyozta. Pancserek...

Szerintem az öngondoskodás és az öncsonkítás nem opció, hanem mindkettő kell.

A kereskedőnél valóban nincs rossz helyen az ÁFA, de ez az egyik legjobban ellenőrizhető és beszedhető adó, ráadásul más adónem csökkentése sokkal nagyobb hatással lett volna a foglalkoztatásra. Ennek hatása elenyésző, mert ennek nagyobbik része megy tovább a következő kereskedőhöz.

"Ha a tologatás – „adóátrendezés” – hasznosnak bizonyul, az évek múlva derül ki, gyümölcseit más aratja le."
Ez kínos, pont ez vezet a Tropicohoz. Csak a közvetlen és gyors népszerűséget hozó intézkedés ér valamit a politikai versenyben.

Ha én lennék Gyurcsány (meg persze csak rajta múlna a dolog), akkor kihasználva a válságot nagyon sürgősen levágnám a fél szoc. rendszert. Ha nem vágom le, akkor is ugyanoda jutnak, csak vele dől az ország is. De a valós Gyurcsány azt mondja nem lehet szociális sokkot okozni és ebben ragyogó partner a Fidesz. Már most siratja az emberektől elvett pénzt.
A dologban az a felháborítóan álszent, hogy közben meg Szlovákiával példálóznak, ahol nincs GYES, GYED stb. Miért nincs? Mert levágták...
ennek a balodalnak volt százéve hogy megtanulja, hogy amihez nem ért, avval nem próbálkozzon. és nehogy már elkezdjem sajnálni, hogy balodalinak lenni milyen magányos ügy, hogy száz lépést nem tud megtenni, úgy hogy ne üljön a pofázatára, hogy csak sík.
Még mindig azt mondom Árpi, hogy olyan vállalkozásnak ami dolgozónként nem termel ki minimálbért legalább, amúgy sincsen semmi értelme. Még a minimálbérből is csak nagyon szűkösen tud megélni egy ember ilyen energiaárak mellett, lakhatásról, étkezésről nem is beszélve.
"Mad Max-jelenet: a kocsiban ketyeg a bomba, a rosszfiú bokánál hozzábilincselve. Vágni kell, és aztán valahogy féllábon elszaladni."

nekem erről inkább a Fűrész-széria jut eszembe. Az inkább közelebb áll a valósághoz... igaz, ott nemigen akad túlélő. De ezt már inkább csak továbbgondolom, nem írom le.
Gyurcsány monnyon le. Jöjjön OVI a király."KI A KIRÁLY?" VIKTOR A KIRÁLY! És ha így lesz, a válság megdöbben, majd szép csendesen elsomfordál. A sarokról még visszanéz, és halkan megjegyzi: Ugyan mit is tehetnék a nemzet Örökös Miniszterelnökével szemben. És lesz majd jókedv, mosoly, bőség, mindenkinek egymillió lesz a fizetése(ennyi lesz egy havi BKV bérlet), lesz majd konfetti, szerpentin, lufi - ja nem, az van. Úgy hívják, hogy a fidesz gazdaságpolitikai koncepciója.
Az áfacsökkentés emlékeinm szerint eljutott a vásárlókhoz, az élelmiszerek jellemzően pár százalékkal átmenetileg tényleg olcsóbbak lettek. Logikus is, hiszen a vállalkozó nem abban érdekelt, hogy azonnal zsebre tegye a keletkező többlethasznot, hanem abban, hogy azt versenyelőnnyé konvertálja azokkal szemben, akik esetleg mégis zsebre teszik. Előzetesen voltak ilyen aggodalmak, amikről írsz, de a gyakorlat nem igazolta vissza.
"Éppen most tanulják az árfolyamkockázat mibenlétét"

Véleményem szerint, nem eléggé. Az állam már most tesz lépéseket, hogy csökkentse a lecke fájdalmasságát, és így meggátolja a tartós beleégetődését a kollektív elmébe.

Ugyanis, ha az állam most besegít a devizahiteleseknek, akkor megint csak megerősíti azt a magatartást, miszerint nyugodtan be lehet vállalni a kockázatot, ha nagy a szar, akkor az állam kihúz majd belőle.

A devizahitelesek zöme, valljuk be, saját mohóságának áldozata lett. "Így többet tudunk fölvenni,vehetünk öt négyzetméterrel nagyobb lakást/eggyel nagyobb kategóriájú kocsit". Meg persze eleve a képességeik felső határáig vettek föl (lásd fenti okoskodás), mit sem törődve az esetlegesen megugró részletekkel.

Aki meg forinthitelt vett fel - vállalta a magasabb kamatot a kockázatárfolyam kiküszöböléséért cserébe, az mit lát? Azt, hogy nyugottan vehette volna fel az alacsony kamatú devizahitelt, mert "a zállam" úgyis besegített volna. Ha ezen emberek közül valaki átcseszve érzi majd magát amikor a zállam elkezd besegíteni a devizásoknak a havi törlesztőrészletbe, joggal fogják érezni.

Az állam ezzel egyértelműen a felelőtlen magatartást ösztönzi megint.

Az egyetlen segítség amit én nyújtanék a devizahiteleseknek az az lenne, hogy kötelezném a bankokat, hogy engedélyezzék nekik az átállást forintban fix törlesztőrészletre, változó futamidővel, méltányolható ügyintézési díjért (fix összeg ami fedezi a banki ügyintéző idejét). Ha megugrott az árfolyam, akkor 20 helyett majd 25 évig törleszti, ez van. Ha elvesztette az állását, akkor meg egy időre törleszthesse csak a kamatot.

Nem látom, hogy e fölött miért kellene a közpénzekből bármilyen módon támogatni azokat, akik a saját kicsiny nagyságrendjében elkövetett devizaspekulációban most alulra kerültek...
Tudod Árpi egy nap alatt, két külön témában olvasom az írásaid. Ezt most és itt, a Heti Válaszban a párbeszédedet Ablonczyval pedig ide felé a dugóban. Két merőben ellentétes dolog, mégis úgy érzem, hogy egyikben sem alakítottál maradandót. a HV-ban túlságosan merev és elutasító vagy, az Indexen pedig túl megértő és toleráns. A politikai hovatartozásod nyilvánvaló és nekem visszataszító. Manipulálni próbálod a közeget amely körbevesz és felemelt ebbe a magasságba. Nem hiszem, hogy ez örökké így lesz és ezt Te sem gondolhatod komolyan. Továbbra is várom azt az írásod /bármilyen témában/, amelyben nélkülözöd a cselédsajtó minden rezdülését és velejáróját.
Üdvözlettel: Toni Smith.
A vicces persze az lesz, amikor a gyerekek utáni GYED időszakot 2 évről 1 évre rövidítik. Tévedés ne essék, GYED nem alanyi jogon jár, az a GYES, amit akkor is nyomatunk, ha az illető egy fillért nem tett a kasszába! A GYED-jogosultságért bizony a szülés előtt csengetni kellett. Tehát adva van a szerencsétlen adófizető gyerekvállaló, akitől a kieső 1 évben nagyjából 700e Ft-ot elvesznek, de ebből a pénzből persze bölcsődéket nem létesítenek... Menj vissza dolgozni, ahogy és ahova tudsz (majd a következő hónapban úgyis repülsz, mert gyereked van), a csecsemőre addig is vigyázzon a szomszéd néni, ha a nagyszülők dolgoznak, vagy nem a szomszédban laknak. Családbarát. Kösz. Természetesen megint az adófizetőkön préselünk egyet, hadd szóljon.
Sajnos nem értem a posztodat. Leírtál valami posztapokaliptikus valamit és se vége se eleje. Esetleg valami javaslat? Ja hogy az nincs, mert a közgazdasághoz nem értesz?

Igenis meg lehet érteni közgazdasági szempontok alapján, amit a kormány tesz (nem politizálok egyébként). Kis ország vagyunk, könnyen bajba lehet minket sodorni spekulációval. Aki frankban vette fel a hitelt még mindig jobban jár, mintha forintban vette volna fel.
És mi van akkor, ha az ország "csődbe" megy? Annak is van nem is egy előnye ám!

Újra felépíthetnénk a szétvert mezőgazdaságot (nem importálnánk végre tesco gazdaságos tejet), felélénülne a magyar gazdaság és végre megint lenne mit eladni külföldre!!!

Nem véletlen van a sok tüntetés a globalizáció ellen, amikor a helyi értékek megőrzése is fontos cél lenne a multikkal szemben.
Árpád! Ugye nem azt akarod mondani, hogy a vizitdíj eltörlése miatt kieső 30 milliárd forint miatt kellett a csődelhárító 20 milliárd EURO-t felvennünk?
a választásokig már nem huzzák ki , 100%-os az államcsöd
de talán ez kell az ébredéshez és a tisztitáshoz

Cikkel egyetértek de az áfa növelésben nem vagyok biztos.
A 20% elég jó európai átlag, régiós versenytársainknál is ennyi.

És túl könnyû út, elég biztossan jön belôlle be a pénz (bár ha minden csökken akkor ebbôl is kevesebb jön majd.)
Elodázhatja a fájdalmas de szükséges lépések megtételét.

Szocik pontossan tudják már rég hogy nem nyerhetnek 2010-ben, persze az sem mindegy mennyire vesztenek.

Viszont úgy szeretnék hogy a mostani lépéseiknek legalább némi még kommunikálható eredménye lenne. Hogy ne a Fidesz arassa le a dolog eredményét. Nem lessz egyszerû.

Igen Gyúrcsány valóban elkúrta a népszavazás utánn azzal hogy nem volt keményebb és nem vitte végig azt amit az Szdsz-el akartak, népszavazás ellenében is. Átált kibekkelésre aztán meg jött a válság, mostmár annyi.
Persze amilyen szörnyû párt áll mögötte néha szinte sajnálom.

Hiába menedzseli jól ez így már nyerhetetlen.
Cikkel egyetértek de az áfa növelésben nem vagyok biztos.
A 20% elég jó európai átlag, régiós versenytársainknál is ennyi.

És túl könnyû út, elég biztossan jön belôlle be a pénz (bár ha minden csökken akkor ebbôl is kevesebb jön majd.)
Elodázhatja a fájdalmas de szükséges lépések megtételét.

Szocik pontossan tudják már rég hogy nem nyerhetnek 2010-ben, persze az sem mindegy mennyire vesztenek.

Viszont úgy szeretnék hogy a mostani lépéseiknek legalább némi még kommunikálható eredménye lenne. Hogy ne a Fidesz arassa le a dolog eredményét. Nem lessz egyszerû.

Igen Gyúrcsány valóban elkúrta a népszavazás utánn azzal hogy nem volt keményebb és nem vitte végig azt amit az Szdsz-el akartak, népszavazás ellenében is. Átált kibekkelésre aztán meg jött a válság, mostmár annyi.
Persze amilyen szörnyû párt áll mögötte néha szinte sajnálom.

Hiába menedzseli jól ez így már nyerhetetlen.
"Mégis a saját kárán veszi észre most sok százezer ügyfél, mire is fogadott a jenhitellel. Előtte nem sikerült megtanulni nekik. Nem is igyekezett megtanítani senki."

Ebben a mondatban is benne van az egyéni felelősség szétkenése ! Le kellene válnunk a kádári csöcsről !

A multkor több kommentelő neki ment egy fickónak, aki felvetette, hogy miért kell mindenkinek lakást vennie, miért nem éri meg bérelni. Ráugrottak hogy " a bérlet kidobott pénz", meg " a hitelt magadnak fizeted, oszt aztán a tied lesz a lakás" meg hasonló banki ügynök dumával ostorozták szerencsétlent.

Ilyen kultúrával törvényszerű a bedőlés ! Ki kéne nevelődni egy tőke barát, jobboldali fiatal rétegnek, aki a globalizációra, mint lehetőségre tekint, nem a " kisember elnyomását" látja .

Szorgalmas országok az erős és a gyenge valuta előnyeit is ki tudják használni, nem sírnak, mit a fürdős ...

Ha egyszer minden sikertelen felnött magyar elmondja magának a saját öszödi beszédét, rájön, hogy a konkurencia házon belül van. Mohács meg trianon meg népfelkelés csak ürügy !
"Rákosi Mátyás meglehetős szkepszissel tekintett a magyar népre"

Ő egy rendkívül művelt, 5 nyelven beszélő ember volt, nehéz volt befogadnia a magyar valóságot.
Kíváncsi voltam, lesz-e benne orbánozás, semjénezés vagy katolikus reakciózás, de semmi direkt. A módszerek finomodnak, szociális népszavazásozás van, de ezt se tóta találta ki.

Ha jól értem a summaryt, akkor "nem ellened, érted haragszom, elvtárs".

Egyebekben 2009. február 6-án Árpád megír egy csomó olyan dolgot, amit mindenki már régóta tud. Brilliant.
Mi történt? Jó az idő, tökünk tele a politikával, válsággal? Annyira nem szar a poszt.
Nem látom a jövőképet.
Szerinted mi lesz, Árpád?

Szerintem aki 7 évig nem tudott semmit se csinálni, az a maradék 1 évben se fog.

Esetleg csinál még egy 101-ik programot, miközben habzó szájjal ordítja, hogy "A FIIIIDESZNEK NINCS PROGRAMJA!"

Hát, szerintem az MSZP-SZDSZ-nek sincs programja!

"Viszont ha mégis összedől az egész ország, akkor nemcsak a most lenyisszanó nyugdíjasok és segélyezettek, hanem mindenki Gyurcsány és az MSZP ellen fordul."

Szerintetek miért nincs Gyurcsánynak gyakorlatilag semmi vagyona?

Ami nincs, azt nem lehet majd elkobozni, elvenni. Pláne ha külföldön van.
Hmm. Mindig azt mondták diák-koromban, hogy a mi lett volna ha? történelmietlen, felesleges kérdés.

De mégis (csak mert makacs vagyok:) - mi lett volna, ha a vizitdíj bevezetésével egyidőben 0,25 százalékponttal csökkentik a TB járulékot?
A politikusok elutasítottsága nagy (86%), a rendőrség elfogadottsága közepes és növekvő (41%), ha hinni lehet ennek a cikknek: index.hu/politika/belfold/polutalat203/.

Ha így megy tovább, lassan egy karizmatikus rendőri vezető resetelheti az országot egy puccsal, száműzve mihaszna politikusaink. Vagyonbevallásaikkal együtt...
Bátyám a General Electrics-nél nemzetközi rendszergazda - a GE-nél egyébként most voltak leépítések, de őt megtartották. Bátyám jól választott szakmát - annyit keres, mint tanár apám és újságíró anyám együttvéve. Bátyámnak hasonlóképp felajánlotta a GE, hogy menjen külföldre, mert ott sokkal többet (50 százalékot mondtak) kaphatna kézhez.
Dehogynem maradt kedves Árpád: HITEL! Még több hitel, minél több hitel, hitelre hitel! Meghúzzuk magunkat, csendben, nem szabad változtatni semmin. Küföldre menni? Háromszor, négyszer annyiért dolgozni, drágábban eladni a tudást, aztán hazahozni a pénzt, és befektetni? Soha! Sehonnai bitang ember, aki így tesz, és el is hal, eldermed-elszárad a Magyar, aki a Pilis-pólus vonzáskörzetétől túl messze merészkedik. Megszoktuk mi már így, Árpád. Jó ez így nekünk. Nem változtatunk, csak legyen meg a mindennapi betevő, legyen okunk panaszkodni, anyázni, néha egy kis zászlót lóbálni, mást már nem akarunk mi, Árpád! Aki magyar, erőt vesz magán, összeszedi magát, és továbbra sem csinál semmit, ahogy eddig sem!
" A forint árfolyama nem stabil..."

De miért nem az? Miért gyengül hirtelen 20%-ot? Nem magától, hanem pontosan azért mert kimosták az ország, meg a gazdaság alapjait.

Még mindig csak várunk, 1 napot, 10-et, 20-at, 100-at, az új programra.
MAjd megint lesz valami lózung, aminek már másnap az ellenkezőjét fogják mondani....

MIKOR LÁTUNK MÁR VALAMILYEN KONKRÉT, ÉSSZERŰ, LOGIKUS INTÉZKEDÉST ?

Nincs konkrét cselekmény ( törvény, intézkedés) a programok mögött!!

Nem is volt soha, Öszödön pont ezt vallotta be a Böszme! Azóta sincs....

Ilyen őrületes kormányzati tehetetlenség láttán azt pengetni, hogy mer a vizitdíj, meg az áfacsökkentés..... nevetséges.

Hajtogatják a munkára rakódó terhek csökkentését. Már mióta, mennyien, és soha nem történik semmi. A kisebb parlament ugyanez a kategória.

LÓZUNG,LÓZUNG és LÓZUNG

Kedves mindenki, nem azt kellene már megértetni Ferikével, hogy tevékenységét (a sleppet is beleértve), leosztályozta a választópolgár, az ellenzék, a gazdaság, az IMF, stb stb stb,

és az eredmény ELÉGTELEN?

Az IMF -et nem olyan könnyű átverni mint a magyar birkákat. Az IMF nem olvassa a PR híreket sem. A számok beszélnek.

Dominique és társai nem fognak foglalkozni piti Veres audival, de foglalkozni fognak az összeségében magas állami kiadásokkal, amiben 10% körül a piti audik szummája szerepel. Hát igen.

Azt azért tegyük hozzá, bp és környéke ~3M ember, és ők érzik legkevésbé a válságot, ami azért a döntésekben is megmutatkozik. (1 órás látogatás alatt nem lehet felmérni a vidék nehézségeit..)
A baj csak az, hogy ha valaki felvetné, hogy talán mindegyik nyugdíjasnak is kellene eü.hozzájárulást fizetnie,ha a nyugdíja meghaladja a minimélbért, lévén, hogy a mai gyógyszerek, diagnosztikai eljárások és gyógymódok zöme mind azóta jött létre, hogy ő nyugdíjba ment, akkor kitörne a botrány. A szerzett jogok...
Hiába, nekünk Mohács kell. Az, hogy ne jöjjön meg már az 1. havi se, nemhogy a 13. havi. Aztán majd akkor koppannak, hogy ha mindenki csak zabálni akar az asztalról, de főzni meg tálalni senkinek se akaródzik, akkor a végén éhen pusztulhat az egész díszes társaság. :-((

Nem kívánom, hogy így legyen, de erre haladunk.
b
Csót:
b
" ... megfigyelhető, hogy ahol, úgymond, nem látja dolgozni a szüleit a gyermek, ott vannak jelei annak, hogy megindul a degeneráció, szigorúan morális, civilizációs, felépítményszerű értelemben, persze."

Sajnos nemcsak úgy. Vannak a nyomorral kombinált tanulás- és munkakerülésnek olyan következményei is, amelyek valódi, biológiai degenerációt idéznek elő, minden szándéktól függetlenül is, és akkor a szándékosan - esetenként magzatkorban - a nagyobb támogatás reményében megnyomorított gyerekekről még nem esett szó.
szerintem is az egyetlen járható út, ha alázatosan megkérjük a szlovákokat, hogy vegyék át fölöttünk a hatalmat. így talán, ha csak gyarmatként is, de fennmaradhatunk. szerintem kb 2 hét alatt tennének rendet az országban. de a ők nem jönnek, leadom a magyar állampolgárságomat, és felveszem a szlovákot, és kiköltözöm mondjuk bratislavába. nem tudjátok, mijenek ott a lányok:)??
Nagyjából egyetértek, de a vizitdíj azért ettől függetlenül is hülyeség volt.

Kezdve azzal hogy 4 millió ember kivétel belőle :), és folytatva azzal hogy az egészségügyben a versenyt kellett volna fokozni (mehessek bárhova), a zemberek tudnak a lábukkal is szavazni, nem csak a pénzükkel.

De persze ez pont nem volt cél, mert az egészségügyi "reform" a multik (biztosítók, kórház-vállalkozók) megrendelésére készült, és éppenhogy versenyellenes volt. Ezért volt benne a röghöz kötés, nehogy véletlenül más kórházba mehessek mint ahova be vagyok osztva.

A legújabb kiszivárgott tervek egy része egyébként egész jó irányba mutat (ÁFA emelés, SZJA kitolás, EKHO emelés, ingatlanadó), igaz mindenből még csak a felét merik meglépni a szükségesnek.

Csak aztán el be basszák ezt is mert innen még mindig el lehet... :(
Nyilván mindenkinek van mit az elmúlt 7, 11, vagy akár 20 évben sajnálnia. Számomra a legnagyobb trauma nem a közélet radikális polarizációja, hanem az egymással ellentétes tételeket vallók ilyen mértékű szemben állása. Ezen állapot kialakulását viszont egyértelműen a magyar nemzeti szocialistáknak (FIDESZ) köszönhetjük, akik olyan hátországot alakítottak ki Uncle Sam-től az elszegényedett kisemberek millióiig, akik (bár sokszor igazuk is van) üvöltve csaholnak már akkor is, ha a "bal" szó bármilyen szövegösszefüggésben elhangzik. "Oda jutottunk, ahová senki sem akart." Kár, hogy ez a mondat is történelmi tautonizmus, 1939 Németországából....
Szívesen olvasnék Méhes Mariettáról is egy postot (sok-sok képpel természetesen).
"Szürkének tűnnek a hónapok, amik új kormányprogram nélkül telnek..."

Figyelj jóbban Árpi!
Mostanában már hetente van új! És mindig van benne pár dolog, amit egy héttel korábban még teljesen lehetetlennek tartottak.
Nos, van még egy furiság mostanság. A legrissebb vagyonnyilatkozatokra gondolok! A Gy.F. és tsai oly szegények, mint a templom legkurvább egere. No, emberek ki mer velem fogadni! A lóvéjuk már rég nincs az országban. Az tuti. Már mind kimentette. Ha buknak, egyik nevén sem lesz egy alzo grand sem. Egyetlen manusnak van vagyona, a Kapolyinak. Most vette meg a vértesi erőművet. Viszont ő egy talpig tisztességes, tiszta üzletember. Jaj nekem!
Még hogy kezdik megtanulni, mi az árfolyamkockázat?! Hááát, ha a felelősség hárítását és mindenki más átkozódó gyalázását a tanulási folyamat részének tekintjük...
Attya-úr-Isten, mi történt.!!!? Három komment hajnal óta? Hát ennyit ér az őszinte, szavahihető megszólalás...? Nnna, szépen vagyunk - hát ennyit ér, mer mostan kidrült. Nincs már baráccság nincs szerelem, nem ért már senki az okos szóból. Sírni volna kedvem. "Ó Jimmy nézz le rám..." kopirájt bbjnick.
Igaza van.

De sajnos nem az embereken mut, hogy megbukott a szocialis nepszavazas. Hanem azon a parton aki ezt megszervezte.

Pontosan tudták és tudjak ma is hogy ez nem jó a hazájuknak.

Csak éppen elárulták, elárulják azt.

Majd ha hatalomnon elszenek akkor nem csak a szó másik értelmében is eláruljak, eladják....

de ez már egy másik téma
az Indexen van egy anti-publicus iras, ami erosen tolja a fidesz, mint egyetlen lehetseges megoldast. amit viszont itt irsz, az hasnonlo ahhoz, marmint hogy szuksegkeppen ok jonnek. csak hat kerdes az, hogy aki nem 4, hanem 8, esetleg 12 evre akar berendezkedni, az hogyan fog reformalni. gyf-nek pedig van valamije a talonban, pl hogy nem fog elindulni 2010-ben+nehany ertekes hangfelvetel, esetleg a szocdem part. szerintem

De sajnos nem az embereken mut, hogy megbukott a szocialis nepszavazas. Hanem azon a parton aki ezt megszervezte.

Pontosan tudták és tudjak ma is hogy ez nem jó a hazájuknak.

Csak éppen elárulták, elárulják azt.

Majd ha hatalomnon elszenek akkor nem csak a szó másik értelmében is eláruljak, eladják....

de ez már egy másik téma
@Magyarkodó blog:
Vagy inkább a család irányítói alkoholisták, meg apu kurvázik, anyu meg vásárlási mániás! Ez a család inkább ilyen..
Szerintem kimaradt az a szerintem maradektalanul logikus kovetkeztetes, hogy pont az itt vazoltak miatt kene a szociknak eltakarodni, csinalja mas. Legalabb azt az arcvesztest elkerulhetnek, miszerint szoci letukre vezetnek be egy, khm, nepnyuzo uj rendszert, bar a szuksegszerusegen kivul semmi sem mutat afele, hogy barmely mas ero, nevet nem mondok, kiszogelne a wittenbergai templom kapujara a pontjait. Mondjuk Gyurcsanynak is nehez hinni, pont mert adva van a hatorszaga.
2003-ban már úgy lehetett tudni, hogy be fogunk sz"rni, de de az mszp nyomta tovább ezerrel. Ma meg a többségük kussol, hogy nahát, ki hitte volna, talán kéne még egy kis szocializmus, csak most másképpen.
Még azt imádom, ha jön a Medgyessy, és elereszt egykét jótanácsot úgy atyailag, Ö a N1-es balfék. És még az arcán sem ég semmi!
jól megmondtad árpád. persze ezt itt mindenki tudja. szerinted érdemes volt ezt most 2565241362534162szerre is leírni?
@gáborgábor: a szlovák nők a legjobbak között vannak ;)
Mindig kimegy nálam a biztosíték, amikor az ingatlan adóról hallok.

1, Az ingatlan tulajdonosa adózott pénzéből vett egy csomó építőanyagot és szolgáltatást. Az anyagnál tuti fizetett áfát, a szolgáltatások egy részénél is (mert pld. gázszerelést senki sem csinál számlanélkül, meg a fuvar stb is számlás).
Tehát nem italra költötte, kivitte az országból, elnyaralta külföldön (annak az áfája sincs itthon).
Végeredményben a hazai gazdaságot élinkítette, az építőipart foglalkoztatta. Még a szürkegazdaság is el volt vele valahogy, mert ne felejtsük el a segédmunkás is a boltban vásárol és fizet áfát.

2. Jön tehát okos Bokros és azt mondja hogy ingatlanadó. Éppeszű ember erre nem épít semmit (ha akart volna elfelejti), hanem csinál egy offshore céget és épít a spanyol szigeteken magának valamit. Jobban jön ki vele, mert kb annyiba kerül mint itthon, de nem kell fűteni télen, ha nyugdíjas éveire lenni akar valahol.

3. HA értékalapú az ingatlan adó, akkor a sok agyament közgazdász azt hiszi hogy amostani forgalmi értéket kell figyelembe venni és akkor milyen sok lesz az adó, örüljünk. De ha bevezetik akkor az ingatlanokat már terheli az adó, ergo az értékük leesik a felére, mert ki a franc vesz magának egy drága épületet ami után adót is kell fizetni.
Az egy hülye, fizesen is adót.

4. HA valakinek mégis itt van kedve luxusban lenni, a nyaraló helyett vehet külföldi cége nevére egy hiper szuper hatalmas lakókocsit, ami akkora hogy csak kamion traktorja bírja áthuzgálni bárhová. Adót egy petákot sem fog fizetni (nem az övé). Építhet konténer alapú, háznak nem minősülő mozgatható otthont is, tulajdon, szintén külföldi.
MIndenki más mazochista, ha nem számol előre.
Van még 20 másik trükk is amivel bolondot fognak csinálni az államból, de nem ez az érdekes, hanem az hogy az építőipar is kukába kerül.
Kérdés van?

@CounterS: A kritikus tomeggel kapcsolatban.Ez elviekben nagyon jol hangzik csak esely nincsen ra. Mai index focim,hogy "A parlament elutasitottsaga 81 szazalek a politikusokat meg ennyien sem szeretik"Ez talan nem is meglepo. A furcs az,hogy az On kire szavazna? tipusu felmeresekre nem az a valasz,hogy a jelenlegi parlamenti partok kozul senkire,hanem rendre jonnek az erdmenyek,hogy x szazalek a Fideszre y szazalek az MSZP-re stb.Mar az is nagy lepes lenne ,ha a zemberek megertenek,hogy a politikusok azt teszik es mondjak amit szerintuk a szavazoik halani akarnak.
És akkor az még nem is volt ma, hogy "De ne a zemberekkel fizettessék meg!"

Szerintem is jobb lenne, ha a növényekkel, de még inkább az állatokkal fizettetnék meg. Abból úgyis van ebben az országban épp elég. Úgy 9,5 millió...
Ha jól emlékszem egy populáció IQ méréséhez meg kell határozni az átlag IQ-t (Gauss görbe. Na, az a 100. Vagyis MO IQ-ja 100. Ez ha jól emlékszem az általános iskola közepes tanulója. Ha most figyelembe veszem, hogy az IQ a populáció idősebb korosztályában az átlag alatti és az alacsonyabb IQ-val rendelkezőknél a korral sokkal gyorsabban csökken, mint az eleve magassabb IQ-val rendelkezőknél és azt is figyelembe véve, hogy a szavazó polgárok nagy része nyugdijas, akkor az átlag szavazó IQ-ja bőven a 100 ALATT van.
Na kérem, ha mi vagyunk olyan hülyék, hogy elfogadunk egy rendszert, ahol a 100 alatti IQ-val rendelkezők döntik el, hogy az alig valamivel magassabb IQ-val rendelekző parlament irányítson, akkor ezt meg is érdemeljük (a parlamenti képviselők elméletileg a választók halmazának reprezentetiv mintája kell legyen, és csak én feltételezem, hogy az átlag IQ magassabb, mint a választók halmazái. Alátámasztani sem elméletileg, sem gyakorlatilag nem tudom)
Ahogy a rendszerelméleti tanárom mondta, ha a rendszer vezérlés már nem tudja adott paramétereket tartani, akkor a rendszert kell cserélni. Nem hiszem, hogy megfelelő rendszer amit most használunk. Talán két-háromszáz év múlva. Addig is ajánlom mintának Kinát vagy Oroszországot. Na persze, honnan akaszunk le egy Putyint? Mert Jelcinekből van bőven...
Hát az emberi tragédiák....
Anyán felvett némi hitelt, hogy apám elhúzzon a ragyába...végre. nem sok, csak 160 a havi törlesztő :( mellette a közös képviselő kilopja a szemünket, megmagyarázhatatlanul 60 a közös költség+villany. hiába költöztünk össze, hármunk keresete éppen elég arra, hogy kifizessük a lakást. Még nem döltünk bele a hitelbe, de előre látható, hogy nem lesz segítség. Már csak imádkozunk, hogy munkánk legyen:( Mit érdekel engem ki kormányoz...
az öngondoskodás, az lenne valami új dolog. és persze lehetne úgy kezdeni, hogy 0 TB, viszont nuku kórház, kössél a magánnal (Albert házaspár, rémlik?), 0 nyugdíjjárulék, viszont 0 nyugdíj, 0 tandíjtámogatás, aztán mész az egyetemre, ha kifizeted, amit az kér tőled a tanításért cserébe. a "költségvetés kiadási oldal" csökkentése ezt takarja. persze, a nyugídjakat is le lehet csökkenteni, ha nincs nyugdíjas szülőd, akkor tiszta haszon, ha van, akkor majd neked kell kipótolni, szóval sehova se jutsz azzal, ha nálad több marad. akit meg kiveszl a korkedvezményes és rokkantnyugdíjból, az meg megy a munkanélkülibe, ott ugyanazt kifizetheted neki, de még a munkaügyi központot is fenn kell tartanod. hol vannak a FIDESZ által telepített gyárak? vagy csak a gumigyár elkergetésére, minimálbér duplázására (az összes autógyár ment Szlovákiába, textilüzemek Romániába) telik?

valaki kért 3 pontot, amit megcsináltak:
- gyógyszerreform
- kórházkapacitás; e kettő együtt 0-s TB egyenleg
- 3%-os költségvetési hiány, a Maastrichti kritériumoknak megfelelően
- 500 km autópálya
ez eddig 4.
- most éppen az infláció is meglesz, de ezt inkább ne írjuk, most inkább ne lenne meg
- a többi kétharmados törvényekhez kötött (sztrájk, önkormányzati, párt stb.). itt azoké a felelősség, akik a kétharmadot össze tudják rakni (mindegyiké, egyformán). ez most az MSZP és a FIDESZ együtt, ezen belül én nem keresem. együtt megbuktak, nem is foguk rájuk szavazni 2010-ben.

én úgy látom, hogy max 1 millió ember van, aki akarja azt a sokkterápiát, amit a "1000-2000 milliárdos kiadáscsökkentés" eufemizmussal illetnek (végiggondolni olyan felelősségteljes lenne, ez így pont megfelelően elaltató kifejezés); a többi "reform" címén annyit akar, hogy neki jobb legyen. tucatnyi komment van itt arról, hogy az nem reform, amitől neki nem lesz jobb. a molnár, a fia meg a szamár történet szerinti útszéli bekiabálók nyomatják saját, személyes érdekeiket mint valami általános igazságot.

@Petrocz: a tavaly márciusi népszavazásnál nagyobb szocializmus melletti tettet nehéz lenne mutatni.
@borovi: Méhes Mariettáról lehet, hogy fogok írni, de ahhoz hangulat kell. Amerikában él, és webdesignnal foglalkozik, ha jól emlékszem.
@is: Az a baj a globalizációval, hogy a piacot nem érdekli, hogy a magyar választók mit szeretnének, és ha valaki nem teszi meg a Szlovákiában éhséglázadásokkal "honorált" kiadáscsökkentést, akkor valóban baj lesz, albán Argentina (csak mert alliterál), aztán akkor meg már késő leszl
Sajna, adófizető dolgozóként kissebbségben vagyok az országban kb másfél millió "sorstársammal" együtt.
Minket senki nem mer a zászlajára tűzni, mivel velünk csak eltartatják az országot, de a választást nem mi hozzuk. Minket az "inaktív hordák" bármikor leszavaznak. (lásd még vizitdíj).

Egyetlen vigaszom (bár elég sovány) hogy nekem elég nagy az esélyem arra hogy államcsőd esetén a munkáltatóm kifizeti a béremet.
A nyugdíjasnak, illetve állami alkalmazottnak aki mos háborog hogy 5 havi munka után nem jár neki a 13. havi, lehet hogy a 7. havit sem fogja megkapni.

@beleszolok:
Pedig a magas minimálbér tényleg hülyeség...
Ha nincs minimálbér (meg szoc segély), lehet, hogy megér vkinek 50 ezret, hogy felsöpörjék a cége udvarát... Ha talál valakit, akinek más jövedelme nincs, az meg lehet, hogy felsöpri ennyiért.
Ha ebbe beleszólunk minimálbérrel (amennyiért már nem éri meg), akkor a nettó eredmény + 1 koszos udvar, + 1 munkanélküli.
Üdv
G
@is: Hármat; jól. Márhogy van a táblázaton kívüli jó hatása is.
A 2/3-ot hagyjuk. Segítség/hátráltatás nélkül.
Tiszteletem!

Az írás egyik részéhez és nem is a legfajsúlyosabb részéhez kívánok hozzá szólni.
Tóta W. az egekig magasztalja a vizitdíjat az írása elején, ami teljesen hamis és igaztalan. A vizitdíjat csak a kormányzati propaganda próbálta meg beállítani úgy, hogy az fejlesztési pénz, amelyet az intézmények használhatta volna fel. Tény tényleg az intézményeknél maradt volna, de ebből semmilyen fejlesztést nem tudtak volna tenni az biztos. Hogy miért nem? Először is a rendszer alapjaival kell tisztában lenni. A rendszer lényege, hogy minden beavatkozáshoz rendelve van egy pontszám és meg van határozva, hogy egy pont hány forint. Minden egészségügyi intézménynek meg van szabva, hogy mennyi pontot használhat fel, ez a teljesítmény volumen korlát (TVK). A szoci-szabad demokrarta kormány 2006-ban megváltoztatta a rendszert. 2006 előtt amennyiben egy intézmény átlépte a korlátot degresszíven került finanszírozásra a határ feletti érték. 2006 után a kormány ezt a részt nullára azaz 0-ra csökkentette, azaz ha egy intézmény túllépi a korlátot, akkor a saját zsebéből kell állnia a költségeket. Azoknak az intézményeknek, amelyek így is finanszírozási nehézségekkel küzdenek, lássuk be ez egy rossz vicc. A vizitdíj ezt pótolta volna körülbelül fele részben. Egy konkrét példa: budapesti kerület Egészségügyi Szolgálatánál kb. 140-160 milliós kiesést jelent a "reform" és 80 milliós bevételt jelentett volna a vizitdíj. Természetesen az arrogáns kormányunk ígéretéhez híven nem kompenzálta az eltörölt vizitdíjból származó bevételt. További csúsztatások a vizitdíjjal kapcsolatban: a vizitdíj NEM váltotta volna fel a hálapénzt, nehogy már azt gondoljuk, hogy háromszáz forint, ami a kieső bevételek fele részét pótolta volna, megszünteti az orvosok alulfizetettségét. (A hálapénz nagysága a beavatkozás nagyságától függően akár 100-200-szorosa a vizitdíjnak.) Aki ilyeneket mond az egy idióta (bocs tóta w.). Ráadásul a házi orvos az a hely ahol nem vagy minimális a hálapénz "csúsztatása", ez főleg a kórházakra, szakrendelésekre igaz. Már csak azért is mert a háziorvosnak van egy körzete + a körzeten kívüli emberek után járó biztos bevétele (ezt hívják kártyapénznek, mert az OEP a hozzá "leadott" TB kártyák után fizet). Persze ebből a szempontból is egyenlőtlen Magyarország.
Továbbá a a munkavállaló a bérének a 29%-át befizeti TB járulékként plusz a munkáltató is fizet utána TB járulékot. Akkor én miért fizessek harmadszorra ugyanazért a "szolgáltatásért". Vagy csökkentsék a TB járulékot és akkor fizetek vizitdíja, sőt magánbiztosítást is, de amíg a fizetésem felét elviszi az állam talán ne kelljen még piaci szolgáltatóktól vásárolnom biztosítást, meg vizitdíjat fizetni.
Végül a legviccesebb, hogy a magukat liberálisnak mondó emberek úton-útfélen szeretik hangoztatni a közvetlen demokrácia előnyeit, de amikor nem az ő érdeküknek megfelelő döntés születik akkor szocializmusról, diktatúráról beszélnek. Ebből kristálytisztán látszik, milyen köpönyegforgatóak az ilyen emberek.(megint bocs tóta w.). Zárom soraim.

Üdv.: infidelitas
Érdekes, így orbánozás meg katolikusozás nélkül mennyivel emészthetőbb a cikk.
@Gubacs: Csináljunk egy "Nem szavazok hagyományos pártra" pártot. Amolyan függetlenek pártja.

Nem lenne program, különben is minek?

A jelöltek véletlenszerűen kerülnének kiválasztásra a jelentkezők közül - közjegyző jelenlétében (^_^).

A mandátumával meg mindenki azt csinálhatna amit akar.

Mennyi IQ harcos ...

300 Ft-ot nem akarok fizetni mert eddig is sokat fizetek tb.re ne húzzanak le még egy bőrt.

Segítek, a 300 Ft-ot _mindenki_ fizette.
Eltörlés után _közpénzen_ pótolták. Most ugyanazt a pénzmennyiséget összedobják az _adófizetők_. Akkor most kiről húznak le hány bőrt a vizitdíj eltörlésével ?

Magyarország győzött. Csak én veszítek mindig ?
Hmm

Én ezt kétlem. Ferenc pajtásról még él a kép, hogy menne csak a láp húzza vissza, de ha felmérjük az eddigieket, teljesen egyértelmű, a Párt és a saját érdekeit mindig az ország érdeke elé helyezte.

Kivétel nélkül.

Nem. A szakadékba tényleg nem hajtott bele szándékosan, ugyanis őt és a pártot zúzná szét legjobban a busz.

Csak annyit hajlandó áldozni a saját és pártja jövőjéből, amennyi elkerülhetetlenül szükséges, egy 1%-al sem többet. Bárkivel lefogadom, ez most sem lesz másként.
Jópofa, ahogyan néhány "okos" most arról elmélkedik, milyen hülyék az USA republikánusai, akik a "boltost" segítik a "vásárló" helyett. Csak éppen azt felejtik el, hogy Reagen is egy gazdasági válságból rántotta ki Amerikát 25 éve. Az, hogy most Amerika válsága az egész világra kiterjed, az nem ám csak az ő "csúnyaságukat" bizonyítja. Sőt leginkább nem azt. Hanem azt, hogy amikor pörög a világgazdaság, akkor amögött is Amerika áll. Csak akkor valahogy erről elfelejtenek beszélni az USA-utáló, nagyokos propagandisták. A hülyeség szekértolói.
Gyurcsány az öncsonkítást pl. kezdhetné a sajátjaival. A kurva minisztereivel, az apparátusával, a pártjával, hogy ne kelljen nap mint nap ilyeneket olvasnunk:

"Ha a pályázat sikeres, a projekt megvalósításánál is többféle tanácsadó kerül a képbe - ugyancsak 10 ezer forintos óradíjakkal. Van intézményi folyamat-szaktanácsadó, az informatikai résszel foglalkozó IKT fejlesztési folyamat szaktanácsadó és IKT mentor-szaktanácsadó, kompetenciaterületi mentorszaktanácsadó, IPR (integrációs pedagógiai rendszer) módszertani mentortanácsadó, és egyéb tanácsadó is."
index.hu/politika/belfold/komp9457/?main&rnd=278

Tényleg valamit már csinálhatna is, mert egyébként csak egy hiteltelen hazudozó kavarógépként fog rá emlékezni az utókor, aki egy hatalmas szarkupacot hagyott maga után. Ezért kár volt az őszödi felhajtás. És ne fogjunk már mindent a népszavazásra meg a tékozló népre. Egy 70:30-ban esetleg kiegyezhetünk.

Az alapvető felelősség azé aki kormányoz, mert neki vannak meg azok az eszközei, amivel a folyamatok döntően befolyásolhatóak. Aki nem vállalja ezt a felelősséget, az ne akarjon kormányozni.

"...
sötét a pokol, de lakható,
süllyed velünk a kalózhajó.
Ez ám a szép, ez ám a jó!"

Auróra: Rock and roll (~1985)
@elwood: igen, ez kábé olyan, minthogy minek fizessek a kenyérért, ha egyszer fizetek adót. Lehetne úgy is, hogy ingyen adják, jegyre, teszem azt. Kommunizmusként ismert megoldás.
@ninimimi: mindenben egyetértek, de lehet, hogy most másként lesz, és Kína lesz majd a hajtómotor. Szerintem Amerikának ez az egyetlen igazán kellemetlen lehetőség, mert a par excellence nyomortól azért messze vannak. Az szokás szerint nekünk jut.
Van egy jó írás a zindexen, érdemes elolvasni (én is ezt pofázom már évek óta, Gerényi Gábor meg is fogalmazta tisztességesen):

"(...) van a két-hárommilliós, középosztálybeli Fidesz-tábor, amely a kétezres évek eleje óta egyben van; vagyis nem a párt mostani populista lózungjaira mozdult rá, azokat csak némán eltűri mint szükséges rosszat. Ezt a tábort lehet mondjuk maximum egymillió exszocialistával bővíteni, de ekkor már 25–33 százaléknyi mértékben az ő érdekeiknek is meg kell jelennie majd elméleti szinten az új kormány politikájában. Ott van persze még az a lehetőség is, hogy átverik őket, és maradnak a 98–02-ben már bevált középosztály-favorizálásnál – az viszont a legkevésbé valószínű, hogy a törzsszavazóikat verik át egy totális baloldali fordulattal, az sokkal-sokkal nagyobb veszteséget okozna nekik.

A jobboldali program konkrétumait viszont fölösleges követelni – egyrészt politikailag túl korai még hozzá az időpont, másrészt a fentiek alapján úgyis kikövetkeztethetők.(...)"

index.hu/velemeny/jegyzet/antipublius/

bazalttufa

Vitatkoznék azzal, hogy Feri a saját jövőjéért aggódna. Nem hiszem, hogy azok közt van, akiknek kellene. Ő tényleg nagy államférfi akart lenni, aki erős kézzel kivezeti az országot a szorult helyzetből.

De nem volt rá képes. Elsősorban az MSZP és SZDSZ ellenállása, vagy inkább tötymörgése miatt.

Szerintem.
@borzimorzi:
Kedves Fiatal Barátom!
Az alábbi megjegyzésedre szeretnék reagálni !
,,A baj csak az, hogy ha valaki felvetné, hogy talán mindegyik nyugdíjasnak is kellene eü. hozzájárulást fizetnie, ha a nyugdíja meghaladja a minimálbért, lévén, hogy a mai gyógyszerek, diagnosztikai eljárások és gyógymódok zöme mind azóta jött létre, hogy ő nyugdíjba ment, akkor kitörne a botrány. A szerzett jogok..."

Én több mint 40-éves munkaviszony után befizettem az jövedelmem (magasabb, mint az átlag) után a TB. EÜ. Stb.. járulékokat.
Semmi egyebet nem kérek vissza most, mielőtt nyugdíjba mennék csak azokat az összegeket (kamatos kamattal, mert ugye így dukálna) amit Én saját jogon és a munkaadóm- 40 év alatt befizetett. Vonják le belőle, természetesen az eddig EÜ.-re fordított összegeket.
Én a fenn maradó pénzből, simán nyugdíjazom magamat (fizetem magamnak a nyugdíjat és fizetem az EÜ. Költségeket is) Abból a min 1. milliárdból (kb.40-év ennyit tesz ki)
Kedves barátom lásd be, innen nézve a dolog egészen másképp fest!

@manager2008
Nagyon egyet tudok veled érteni!
1.Az adórendszert teljesen át kell alakítani és nem foltozgatni!
2. A szociális hálót szintén újra kell építeni!
3. Nem segélyeket osztogatni! Munkahelyet teremteni!
4. A közerkölcsöt sokkal magasabb szintre emelni!

Árpádhoz!

Hát ez a mű, nem egy remekmű!
Lesz majd ,," is ! (hehe)
Arpi!
[AFAcsokkentes] "kétségbeesve látták, hogy az úgymond nem jut el a vásárlókhoz, hanem a kereskedők teszik zsebre...Nem a kereskedőt akarták megnyerni, hanem a vásárlót."
ugyan mar, akkor a vasarlonak adtak volna,
ezzel vettek meg a kereskedoket, multikat aruhazlancokat.
azok ugyanis valamiert fontosak.
"nem látja dolgozni a szüleit a gyermek, ott vannak jelei annak, hogy megindul a degeneráció, szigorúan morális, civilizációs, felépítményszerű értelemben, persze."
hat igen, ahhoz hogy genetikailag beepuljon kene par szazezer ev...
"Hiszen nem ugyanannyit érdemel a bunkó B. felcser, aki ráadásul a Pfizernek fusizik, és százalékot kap a receptekből, vagy a mindig kedves és empatikus Zoli bácsi."
1)hat eddig amig nem merjuk melyik a jobb nem tudni ki erdemel tobbet.
2)elofordul, hogy a goromba orvos jobban mut, jobban tudja a szakmajat es azt ki valasztana?


" Ettől olyan kedves és ügyes a magánfogorvos."
nem ettol hanem attol, hogy nem fizet adot.
most van antipublius is azt se lehet kommentalni...

"És tény: a lengyel, a szlovák és a román rakétafejlődés is pontosan attól a pillanattól indult meg mindhárom helyszínen..."
mirol beszelsz? hol van ezeknel egyaltalan fejlodes?
esik vissza minden, milliszamra vannak romanok kulfoldon mert otthon nihil van,
lengyeleknel nulla infrastruktura, pedig nagy orszag.
a szlovakokat malackaval megdiszkutaltuk egy poszttal elobb.!

@dark future: én nehezen hiszem, h a ~3 millás fidesz-tábor leírható úgy, hogy ők az aktívok. eszerint minden dolgozó fideszes. nagyon sok egyéb preferencia van még abban: "nemzeti gondolkodásúak" (akármi is az), politikai kereszténykedés, kommunistázók, OV személyes rajongói és protestszavazók.

ezenkívül nem érinti a fő problémát: azt, hogy a "társadalmi felhatalmazás" meg a "hitelesség", ami ugye a Gyurcsánynak nincsen, az pont ennyire nem lesz OV-nak 2010-től.
@Spekuláns: 16:13

Ezt lehet hogy viccnek szántad, pedig akár komolyan is lehetne venni. Én élvezném, és az is biztos, hogy világsiker lenne:)
@Shore: van arra bevált megoldás, nagyon kíváncsi lennék a magyar eredményre: w.blog.hu/2006/11/28/blanco

természetesen a bevezetése lehetetlen, mivel felszívná a protestszavazatok nagy részét.
A vizitdíjhoz: nyugodtan mondja meg valaki, ha nem jól okoskodom, de szerintem a "reform" az kb. az lett volna, hogy "legyen vizitdíj, és cserébe mindenki 1%-kal kevesebb TB-t fizet", vagy ilyesmi. Tehát a terheket a munkavállalókról inaktívokra rakjuk át.

De ez a "legyen vizitdíj, de amúgy minden marad a régiben" ez kicsit sem tehercsökkentés senkinek.

Mutasson már rá valaki, hogy mit gondolok nemjól.
@Archenemy: a tb-kassza defaultból nem volt elég a kiadásokra, tehát több forrást kellett bevonni, nem átrendezni.
én ettől függetlenül úgy csináltam volna, hogy vizitdíjat az fizet, aki TB-t nem, vagy az többet, ilyesmi.
A mélyülő válság és a növekvő kiábrándulás régóta időszerű vitákat vált ki a Magyar Csőd okairól. Kádári társadalom. Tehetségtelen és korrupt politikai osztály. Gyurcsány és / vagy Orbán képében ront a gonosz. Mohács utáni széthúzás, amelyből az egyetlen kiút Világos.

A helyzet már meghaladta, de őszinte beszéd nélkül továbbra sem lesz előrelépés. És most nem arra gondolok, hogy a politikus magába néz és bevallja: én vagyok a becsületes lakosságon élősködő parazita. Tehetségtelen, drága, de saját véleményem szerint szépségtapasz a demokrácia altestén. Ugyanis a korrupt, populista, tehetségtelen, öntelt politikus csak a társadalmi (választói) közeg tükörképe. És belőle jön. És azt mondja (hazudja), amit a Nép hallani szeret. Illúziót, kizárólagosságot. És ezért megkéri az árat. Fizetésben és egyéb lenyúlható javakban.

Kedves Nép! Tehetséges, morális, adófizető, szolidáris, felvilágosult, értékelvű, toleráns, hagyománytisztelő, újító. Örök Magyar! Önök tényleg azt gondolják, hogy jobbat érdemelnek? Mielőtt az otthoni falitükröt is beviszik a zaciba, nézzenek még egyszer bele: akit ott látnak, az van. Akit látni szeretnének, az nincs. A takarítás otthon kezdődik – az agyakban!
Árpád: mi a javaslatod arra a helyzetre, ha a cigányok a segély elvétele miatt éhsélázadás címén megindulnak?
Vigyázz: a ballib média a keményebb fellépésre genocídiumról fog elkezdeni huhogni!
@kaisaku:

Lehet hogy nagy államférfi akar lenni, de akkor faszért nem dobta be a törülközőt, amikor az egyetlen opció előtte a szétrohadás volt. Többször is.

Lehet hogy nagy államférfi akar lenni, de nagyon úgy tűnik, ezért bármit hajlandó feláldozni. Az ország jövőjét is.

Ezek nem fekete vagy fehér döntések, de azt a párt mocsarában is el lehet dönteni, hogy mondjuk két évnél tovább nem hagyom benne az országot fuldokolni.

Ő hagyta, és nagyon úgy tűnik, hogy ezt a lábjegyzetet kapja majd meg a történelemkönyvben.

A posztkommunizmus mocsarának leghűbb marasztaló házigazdája, ki sem elpusztítani sem elengedni nem tudta az országot.
@Ferenc Testvér: ezt már leírtam részben. kellene egy Nemzeti Gárda-féle állomány hozzá. annak híján marad a rendőrség és végszükség esetén a honvédség (egyes egységek ki vanak képezve "békefenntartásra").

ilyen esetben az érintett területet tartósabban meg kell szállni, tkp az államnak oda kell helyeznie mobil egységeket, repülő törvényszéket, rendfnntartó erőket, és persze a tüneti kezelésen túl is kell gondokodni.

hogy erre "a ballib média" mit mond, az nem fontos. ha nem tetszik, menjen oda a ballib média rendet tenni összecsavart Magyar Naranccsal.
@armadillo:

"Kedves Nép! Tehetséges, morális, adófizető, szolidáris, felvilágosult, értékelvű, toleráns, hagyománytisztelő, újító. Örök Magyar! Önök tényleg azt gondolják, hogy jobbat érdemelnek? Mielőtt az otthoni falitükröt is beviszik a zaciba, nézzenek még egyszer bele: akit ott látnak, az van. Akit látni szeretnének, az nincs. A takarítás otthon kezdődik – az agyakban!"

és ne felejtsük el, milyen röhejes bír lenni a "kedves nép", amikor öngyilkossági szándékkal a mélybe veti magát.

a földszinti ablakból persze. :DDD
Valandil 2009.02.06. 08:18:09
"Én úgy tudtam, hogy eddig is fizettünk önrészt. Az a neve, hogy tb-járulék."
Az nem önrész, hanem általány és az vele a baj, hogy nem függ attól, hogy mennyit veszel igénybe belőle, ergo lehet, hogy fizetsz és semmi hasznát nem látod (ez nem tragédia), míg az is, hogy semmit nem fizetsz és egy vagyonba kerülsz. Nincs semmilyen összefüggés a fogyasztás és a fizetés között.

midnight coder 2009.02.06. 08:49:15
"Odáig még Ok hogy a 300 forintot ki kell fizetni - ha a másik oldalon van ennnek ellentételezése. Az ugyanis enyhén szólva pofátlanság hogy nekem az után kell a 300 forintot kicsengetni, miután a bérköltségem nagy része a TB zsebébe vándorol. Ok, legyen 300 forint - és radikális TB járulék csökkentés."
300 Forintból? Az nem lesz valami egetrengetően radikális, abból max. tízedszálakok jönnek ki.

soniq 2009.02.06. 08:59:12
"Én havi 500-600 nettót keresek, mégis elmentem a "szociális" népszavazásra, és behúztam az X-et hogy menjenek a picsába Feriék."
Elolvastad, hogy mi van a szavazólapra írva?

KaraSaraqan 2009.02.06. 09:16:12
"Az önrészt szépen befizeti mindenki az adójával. TB-járulék, you know? "
Mindenki? Akkor nem itt tartanánk. Jelenleg a mindenki a lakosság kb. 30 %-a.

wendriner úr 2009.02.06. 09:39:53
"az első friss lendület már jóval a népszavazás előtt elhasalt, az csak az utolsó szög volt a koporsóban. tessék visszanézni, hogyan pl- heréli ki egymással versenyezve az MSZP és Feri atyánk az egészségügyi reformot már jóval előtte!"
Én mondjuk az első változatot tudtam volna elképzelni, annak még volt értelme.

thorpe 2009.02.06. 09:41:27
"Mellesleg lennének még ötletem, honnan lehetne még bevételt szerezni a hatalmas nagy reformokhoz: cannabis, mint jövedéki termék, prostituált vállalkozói igazolvánnyal (legyen evás, nem bánom, adam és eva), meg az a százezernyi túrista a szomszéd országokból, aki fölfedezné újra a legvidámabb barakkot..."
Működne, legalábbis gazdaságilag. A prostitúcióval nem lenne gond, de gondolj bele, ha a szomszéd országokból csak betépni jönnek ide a fiatalok, az annyira nekünk se jó. Egyrészről nagyon fognak utálni a szomszéd országok, mert utána mennek haza a beállt polgárok és minden lehetséges és lehetetlen helyen panaszkodni fognak. Másrészről, a kulturált drogfogyasztás nem jellemző a drogturistákra. Amíg a szomszédok nem követik a példát, addig itt zűrős világ lenne.

thorpe 2009.02.06. 17:26:21
Kína nem lesz hajtó motor. Kínának mindene megvan a nyersanyag és az energia kivételével.
@Tóta W. Árpád:

"én nehezen hiszem, h a ~3 millás fidesz-tábor leírható úgy, hogy ők az aktívok. eszerint minden dolgozó fideszes."

az ilyen jellegű szembeállítás (aktív-járulékos) természetesen statisztikailag értelmezendő, a szociális helyzetből és a bevételi forrásoból következő pártpreferencia-választásban a szerzőnek bizonyára attól függetlenül is igaza van, hogy mennyire pontos vagy pontatlan a fenti szétválasztás.

a "két-hárommilliós, középosztálybeli Fidesz-tábor" (mint olvashatjuk) pedig nem egyenlő "három millió aktívval" (mint írod), hiszen a középosztálybeliekhez tartoznak az aktívak szavazókorúak családtagjai is (egyetemista gyermek, gyes-en lévő feleség, htb stb.).
természetesen kivételek vannak számosan (mszp-szimpatizáns aktív fröccsöntő, fideszes népnemzeti nyugger, megmagyarázhatatlan okokból szélsőségesen baller vagy jobber értelmiségi stb.), ez azonban nem von le semmit a cikk alapállításaiból és következtetéseiből, így érdemben inkább ezzel lenne érdemes foglalkozni...

sőt: a sajátos hazai viszonyok miatt (két nagyméretű, viszonylag stabil hardcore mag) csak arra az 1-2 millió ingadozóra kéne fókuszálni, akik 2004 óta eldöntik a választások kimenetelét.

én továbbra is úgy gondolom, hogy orbánék részéről ezen mobilis tábor megdolgozása történik immáron két éve (rájöttek arra, amire korábban nem: akiket egyszer már meggyőztek, azokat általában nem kell tovább győzködni, hanem új vadászmezőket lehet keresni), és (ha nem pottyan valami kövér mikola a gépezetbe), emellett ki is fognak tartani. szerintem. pár százalákot elvisz ugyan a rosszabbik, de ami elmegy a réven...

Gyurcsány meg -- beletörődve a végkifejletbe -- végre csinálhatna is valamit őszöd szellemében. 2010-zel és a pártjával inkább ne foglalkozzon, mert választásilag ígyis-úgyis olyat kapnak, hogy a fal adja a másikat.

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.02.06. 20:10:48
@Ferenc Testvér: ezt már leírtam részben. kellene egy Nemzeti Gárda-féle állomány hozzá. annak híján marad a rendőrség és végszükség esetén a honvédség (egyes egységek ki vanak képezve "békefenntartásra").

Kedves Tóta W.
Ez nem a te szakmád, naiv feltételezés hogy a fegyveres erők képesek ebben a helyzetben amit felvázoltatok megfelelni a kivánalmaknak.

1. Tanulmányozni illik a II.VH ban megszállt területein folyó ellenállás ténykedését, és látható hogy néhány ember is bolondot tud csinálni komoly partizánvadász erőkből is.

2. A gátlások nélküli de nyomor által feszített helyzetbe kerülő csoportok nem a hatóságnak hanem a nála kicsit jobb helyzetben lévőknek fognak gondot okozni, és ezen nem segít az ha hívják a rendőrséget. Na és? Mit fog tenni a rend őre? Letartóztat embereket százával? Aztán másnak kiengedik őket a demokratikus jogokra való hivatkozással, vagy a kisértékű károkozás miatt bírságot rónak ki amit nem fizetnek be sosem?

Ha minden sarkon rendőr áll, és éjjel nappal járőröznek, akkor ideig óráig rend van, mint most Miskolcon. Aztán hazamegy a századnyi rendőr és kezdődik minden előlről. Komolytalan.

Szimpatikus rendőr főkapitányunk még a bankokat sem fogja tudni megvédeni. (különösen ha azok sem védik meg magukat).

Elárulom de csak nektek és csak most a megoldást.
Kizárólag a reális elrettentés eredménye az hogy a bünözést NEM választja a szerencsétlen elkövető jelölt, mert olyan hatásokkal kell neki számolni amit még beszűkült kábítószeres és/vagy kissebségi kultúrálisan eltérő állapotában is kénytelen figyelembe venni.
Törvényes keretek között, ezt képtelen létrehozni az állam a jelenlegi demokratikus felállásban (kivétel a rendkívüli állapot, kijárási tilalom, statárium stb.)

Egyedül és kizárólag a területen élők, a polgári lakosság képesek erre, ha összefognak (és sokféle módszerrel, a rábeszéléstől és meggyőzéstől kezde a makarenkói pofonig) és ha a törvényes előírások lehetővé teszik a magántulajdon védelmét korlátozás nélkül (bizony a betörőt agyon kell lőni, és ha öten vannak akkor mindet). A betörők ugyanis vagyontárgyakért indulnak a küzdelembe, és az nem ér annyit hogy lepuffantsák őket.
A rendőr meg mire is jó? Beviszik és felvesznek egy jegyzőkönyvet, de még pofán sem vághatják a polgárt, mert az is szabálytalan. Ezt a bűnöző is tudja.

Szerintetek az olasz maffia által üzemeltetett sziciliai szállodákba betörnek lopni a helyiek? Kétlem.

@ninimimi: Baszki te se vagy egy észlény, eddig sikerült megállnom hgoy ne írjak, de egyszerűen faszságokat írsz.
Röviden és egyszerűen:
Amerika hitelből pörgött, meg még sok egyéb "kis" stikliből. Pl olajjal kereskedni az egész világon csak dollárral lehet, ezért az egész világnak dollárt kell pl tartalékolnia erre, mert erre mindenkinek szüksége van. Nekik csak nyomtatni kell.

Túlfogyasztották magukat szarásig és még ebben az évtizedben sorra buknak be a virtuális pénzen felhízott alapjaik, ami mögött nincs _semmi_. A világgazdaság az amerikai fogyasztásra épült.

Most jön még csak a szopás.
NA jó, akkor Árpád légyszi magyarázd meg a címet...
@ Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.02.06. 19:14:00

Örvendek - ezen a ponton egyetértek, ill. az egészségügyi refkót ebben a formában szívesen vállaltam volna. Csakhogy éppen nem erről szólt: megint csak azok fizettek volna többet, akik amúgy is adóztak - a többieknek mind külön bejáratú kiskapukat hagytak. És akkoriban még csak nem is nagyon beszélt a politikai és egyéb média az adófizetők/nem fizetők aránytalan eloszlásáról.
Szerintem önmagában fennakadni a vizitdíjon az szarrágás volt akkor is, most is - se nem :, se nem x - sokkal inkább aggasztott a magánbiztosítási pluszdíjak befizetése. Mert ugye a tb-t nem fizetők akkor sem fizettek volna - az ők egészségügyi ellátása ugyanúgy megoldatlan lett volna az új rendszerben is - ezt csak in profundis előrevetítette a vizitdíj rendszere.
Az ingatlanadóról...

...ahogy malacka mondja: "gáz van". Csórikám felveszi a lakáshitelt (ha pechje van, akkor éppen devizahitelt). Végül is igaza van: vagy albérletet fizet, vagy lakáshitelt törleszt, havi szinten ugyanaz. Csak éppen 20 év után saját háza lesz. Állítólag csökevényes társadalmunk nem rendezkedett be a hosszútávú megtakarításra, pedig szerintem EZ MAGA A MEGTAKARÍTÁS.

A többit tudjuk: Bank bácsi és Árfolyam néni mögé besurran Fletollino is. Bank bácsi mondja: adtunk neked hitelt, fizesd vissza. Árfolyam néni hozzáfűzi: az ennyi ma nem annyi, fizess még többet. Fletollino meg kezét széttárva azt mondja, hogy fizessen mindenki, akinek háza van, mert azoknak ugye milyen jól megy.
Pl. a magány említésére gondoltam.

Nekem kicsit a kora által meg nem értett zseni sztereotípiáját juttatja eszembe.
Amúgy meg a Száz év magány intertextje megint csak emberöltőn túli dimenziót ad a főszereplőnek (single mishandled hero). Politikai intertextje meg a száz lépés pogi asszem ... szóval gyaníthatólag szövegileg nagyon összetetted.
Kezdem azt hinni, a Tranain intézték jól a vezetőkkel kapcsolatos elégedetlenséget...
@Burkus király: ja, hát az félreértés. arra próbáltam célozni, hogy amit én elvárok tőle most (vagyis az épeszű válságkezelés és legalább valamiféle reformáció), az nem szerez neki barátokat.
a száz lépés pedig az előző ciklus végére kitalált intézkedéssorozatra rímel, amelynek része volt egyéb pénzszórás mellett az áfacsökkentés. most másik százra van szükség.
Kérdés az, hogy mennyire lehet "épeszű" ilyenkor egy felelős döntés. Félelmeim vannak az ingatlanadóval kapcsolatosan. Ugyan van súlyadó a hitelre vett járművek esetén is, de hát azzal legalább előre lehetett kalkulálni.
Tartok tőle, hogy megint hülyeséget csinálnak: egyfolytában arról szól a propaganda, hogy az állam a hitelesek segítségére siet. Ha eszetlenül vezetnék be az ingatlanadót, az katasztrofális következményekkel járna. Ésszerűségről eddig nem győztek meg, csak az elvek szintjén. A hozzá tartozó gyakorlat viszont maga a chaos.

Másik:
Miért nem törlik el az SZJA 1%-os felajánlhatóságát? Tartsák meg maguknak, ha már annyira kell.
"Miért nem törlik el az SZJA 1%-os felajánlhatóságát? Tartsák meg maguknak, ha már annyira kell. "

Szerintem azért, mert erősen tiltakoznék :)
Én ezt a százalékot növelném, az egyházak javára történő felajánlásokkal együtt. Cserébe viszont mindkét irányba megszüntetném a bizottságokban, alapítványokból stb leosztott apanázsokat. A civil szférát a civileknek kell finanszírozniuk, a saját döntésük alapján. Nem a Hiller haver körének.
@manager2008:
"Szimpatikus rendőr főkapitányunk még a bankokat sem fogja tudni megvédeni. (különösen ha azok sem védik meg magukat)."
Vicces, de a bankok a bankbiztonságon kezdtek először spórolni. Ahogy nagyapám mondta volt, nincs baj ezzel, amíg nincs baj.

Az elrettentés leghatásosabb ismert módja, a magas rendőri jelenlét és hatékony felderítés. Ez viszont nem olcsó, de ez az egyetlen tényleg hatékony mód.
Jelen esetünkben fontos, hogy hagyják a rendőröket dolgozni, mert az nem állapot, hogy hirtelen felindulásból leváltjuk, majd mégsem.
Ami a sajtót illeti, szerintem komoly bűnözési hullám esetén a sajtó fog a leghangosabban rendőrért kiáltani.

"A betörők ugyanis vagyontárgyakért indulnak a küzdelembe, és az nem ér annyit hogy lepuffantsák őket."
Ezért kell lepuffantani a tulajt, megelőzendő, hogy az tegye meg, és elvinni a fegyvert, ami jól jön a következő balhéban...

"Szerintetek az olasz maffia által üzemeltetett sziciliai szállodákba betörnek lopni a helyiek? Kétlem."
Ott se lövik le, ellenben utána megkeresik és könnyen megtalálják, mert sokan keresik, és a lopott cuccot sem tudja eladni, mert riadóztatva van minden orgazda a környéken.
@Tóta W. Árpád:

Érzésem szerint az ilyen ínséges időkben a költségvetést kellene erősíteni - de tényleg tudatlan vagyok, számokat nem ismerek.
A pártfinanszírozást is erre az útra terelnéd?
Jó estét kívánok, örülök, hogy újat tudtam mondani az Árpinak, akit én nagyon szeretek. Azt szeretném mondani, hogy a demográfiai adathalmaz az nem hitkérdés, hanem tudomány, amit ő nagyon is tisztel.

A tudomány meg nem azt mondja, hogy a teljes tábor ilyen vagy olyan, hanem azt mondja, hogy többségében ilyen vagy olyan. (És hogy a Fidesz-tábor ilyen, az MSZP meg olyan, azt szépen ki lehet adatbányászni a valasztas.hu-ról is, 2006-ban egy indexes kollega megtette.)

A társadalmi felhatalmazás, az egy nagyon szép kifejezés, csak semmi értelme, ilyenje utoljára Kádár elvtársnak volt, a 99,9%-os időszakban. A demokratikus politikusnak támogatói vannak.
Megjott ma az apeh-tol a 2009-es egeszsegbiztositasi eloiras, es hat ha mar egyszer valsag van, es ugyis tomegesen csodolnek be: neszebazdmeg emeltek a dijat.

Koszonom szepen.
A cikkről az a vicc jut eszembe, hogy az egyszeri diák csak egy tétel tanul meg irodalom érettségire, Petőfi Sándort. Érettségin aztán kihúzza Arany Jánost, erre aszondja: Arany János nagy költőnk volt, ám nála nagyobb volt Petőfi Sándor, aki stb stb..

Árpád ugyanígy vagy ezzel. Teljesen mindegy mi a téma, ha belföld, akkor: "csúnya ellenzék" (ami mellesleg immár 7 azaz hét éve ellenzék) , "szegény gyurcsány", "öngondoskodás ezerrel", "vizitdíj" (katasztrófa ez már), "minimálbér" .
Nyilván Te szívesen öngondoskodsz (megjegyzem én is), de baszki, eléd állítok egy 80e ftot kereső családapát, aztán légy oly kedves neki magyarázd el lelkesen az öngondoskodás lényegét. Vidám lesz, hidd el, és meg fogja érteni, de meg ám.
gg: "A társadalmi felhatalmazás, az egy nagyon szép kifejezés, csak semmi értelme, ilyenje utoljára Kádár elvtársnak volt"

hát én csak azt hallom, hogy a válság, a klímaváltozás és általában a bajok oka a hiteltelen kormány, akinek olyan nincs, a megoldása pedig egy új, akinek majd lesz. ez itt naponta többször elhangzik az erre szakosodott kommentelőktől, de azt általában vonakodnak hozzátenni, hogy honnan is jönne az a hiteles figura.

Tölgyessy:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-255682

az ellenzéki párt sok olyan ígéretet tett, amelyek nem tarthatóak a válsághelyzetben, és ezt a politikai elemző nagy hibának tartja.

Tölgyessy Péter szerint sok tekintetben a legnehezebb feladata a következő kormánynak lesz a rendszerváltás óta. Sokan azt mondják, hogy van könnyű megoldás, de ha kiderül, hogy a Fidesz hatalomra kerülése után egy évvel sem találja meg ezt, akkor a harag a párt ellen fordul. Ha a Fidesz nem képes megoldani a válságot, és nem tudja Szlovákiával versenyképessé tenni az országot, akkor bármit tehet, lehetetlen lesz a jobboldali kormányzást fenntartani - emelte ki.
@Tóta W. Árpád:

Ez azért elég vicces:

"az egyik szélső lehetőség az, hogy az ellenzéki párt ebben a csapdahelyzetben olyan ügyetlenül politizál, hogy Gyurcsány Ferenc mégis befut, és megnyeri a következő választást (...) a kormányfő feladata könnyű, ugyanis azokat a szavazókat kell újra megnyernie, akik az utóbbi két választáson a szocialistákra szavaztak"

"Ennél ugyanakkor valószínűbb, hogy az MSZP súlyos, vagy akár megsemmisítő vereséget szenved, és a kis pártok nem jutnak be a parlamentbe, és teljesen eltűnnek"

Kb. mintha azt mondaná Aigner Szilárd: holnap valószínűleg -5 fok lesz, erős havazás és hóátfúvások, de az is lehet, hogy +20 fok, napsütés és gyönyörű kirándulóidő.

Ez politikai elemzés? Nem kérem, ez a delphoi jósda...
Tölgyessy is már csak a nevéből él.

off:

Árpi, ki a túró vett meg benneteket?
A Whitestones International Ltd-ről nem tud semmit a gugli. Ez valami offshore? (Gyurcsány biztos ebbe rakta be az osztalékát :-))

@manager2008: nem a büntetés a visszatartó, hanem a felderítés, a lebukás esélye. Lehet, hogy elsőre nem ültetnek le senkit egy biciklilopásért, de ha a tolvajt 99% eséllyel felelősségre vonnák, igen hamar "kipontozódna".
@Lord_Valdez: Szerintem nem lennének a füvesek se rosszabbak, mint a Mogyoródon okádó német túristák. Tudom, önző dolog, de inkább füvezzenek és kurvázzanak mások, minthogy én fizessek ingatlanadót. A szomszéd országok eddig se szerettek minket, legalább nacionalizmusra hajlamos fiataljaik felfedeznék, hogy nem is vagyunk olyan rossz fejek.

Kínában van szén meg vas, ráadásul buzgón vásárolnak fel harmadik világ béli országokat. Olajból az USA importálja a legtöbbet. Nem hiszem, hogy nem lenne realitása Kína további erősödésének, aminek kevéssé örülök, mert angolul legalább tudok.
Árpád: kommentelő mint orákulum, ez nekem új :)

Persze, tudjuk, mit akart mondani, csak rosszul fejezte ki magát. Azt akarta mondani, mint én is: hogy nincsen neki támogatója. A saját támogatója ellenérdekelt abban, amit csinál, az ellenzék meg ellenzék. Támogatás nélkül pedig a demokratikus politikus egy nulla karú óriás.

Tölgyessy is illeszkedik a rendszerembe: én is azt írtam, hogy papíron, a siker mértékétől függően sajnos legalább 25-33 százalékban kénytelen lesz a Fidesz is figyelembe venni a sociktól átugró szavazók érdekeit.
@dark future: Ha nem offshore, akkor vmi felsőbb erő, mert pl cigányoztatni meg lejáratni kellett a miskolci ezredest, minden ténytől függetlenül.
Árpád, főblogger Uram!

Van itt egy nagyon jól megfogalmazott, pár mondatos rész:

"Ez annál is kínosabb, mert a szocialisták azt is vallották – a maguk vulgárdarwinizmusának kiegészítő tételeként, hogy „a munka tette emberré az embert”. Ebben volt nekik igazságuk, mert megfigyelhető, hogy ahol, úgymond, nem látja dolgozni a szüleit a gyermek, ott vannak jelei annak, hogy megindul a degeneráció, szigorúan morális, civilizációs, felépítményszerű értelemben, persze."

Tehát a bűnözés megerősödése mégiscsak köthető bizonyos néprétegekhez, de nem rassz alapon, hanem szociokulturális berögzültségek okán, ami (és ezt már én mondom) csak erős integrációval, azaz inkább szociokulturális asszimilációval eliminálható.... sztem.... vagy nem...


Árpád, a poszt többi részével alig értek egyet, különösen a címből (Száz lépés magány) következő, "szegény gyurcsány, magára maradt, nem értették meg az ő baromi jó elképzeléseit, nagyszerű reformjavaslatait".

Később jövök, és fejtem kifele, miért nézed be nagyon a ferit... és ez már inkább emberismereti kérdéseket vet fel, mint sem politikaiakat...

Vmi nagyon erős kötődésed lehet hozzá, h nem bírsz leválni arról a gondolatodról, miszerint aki tehetséges kommunikátor (mint te magad is) az szükségszerűen tehetséges vezető is, gondolatai magvasak, érdemesültek a megvalósulásra. Nagy tévedés, de most idő szűke, később exponálom...

Üdv.
most kinek drukkoljunk? mert azért csak nem mindegy az usa mit lép a válságra. :D

kiemelném, hogy obama nyilvánvalóan kilóra vette meg a disszidens republikánus képviselőket. még fel is hívta őket a kis patrióta!!! :DDD

atv.hu/hircentrum/2009_feb_obama_osztonzo_csomagja___a_kapitalizmus_es_az_europai_szocializmus_harca.html
@silver:

"Nyilván Te szívesen öngondoskodsz (megjegyzem én is), de baszki, eléd állítok egy 80e ftot kereső családapát, aztán légy oly kedves neki magyarázd el lelkesen az öngondoskodás lényegét."

Akkor nincs mit tenni. Így maradunk, és együtt süllyedünk el. De se baj, ez az igazi Magyar Szolidaritás:)!
Jut eszembe, ez a maszlag már kiment a divatból?

Szvsz abban meg nem hiszek, hogy a jelenleg a FIDESZt preferálók 2-3 milliós tábora olyan egyszerűen leírható lenne, mint ahogy az ürge az Indexen megpróbálta. Emlékszem még a w.blog hőskorában:) elég érdekes koalíciót alkottak a törzsfideszisták. Vidéki tanár, adócsaló vállalkozó, nyugdíjas, állami megrendelésekből élő értelmiségi, hívő, ateista stb.. Nem irigylem Viktort, ha mind ki akarja elégíteni.
@Tóta W. Árpád:

"hát én csak azt hallom, hogy a válság, a klímaváltozás és általában a bajok oka a hiteltelen kormány, akinek olyan nincs, a megoldása pedig egy új, akinek majd lesz. ez itt naponta többször elhangzik az erre szakosodott kommentelőktől, de azt általában vonakodnak hozzátenni, hogy honnan is jönne az a hiteles figura."

Ne is haragudj de ez a szalmabáb érvelés klasszikus esete. Nem értem miért alkalmazod, hiteltelenné válhatsz így könnyen. Mára szófordulatnak sem jó, ócska, elkopott lemez. Ugyanaz a kategória, mint amikor a jobboldal hecceli a balt, hogy "ugye erről is a Zorbán".

A másik pedig, hogy igenis számít a hitelesség és ez mára a baloldal esetében teljesen hiányzik. Furcsa a logika: van *esco és van az *uchan, az egyikben zöld a hús de inkább be se menjünk a másikba, mert anno ott is zöld volt egyszer? Szóval maradjunk az elsőben és együk meg a zöld húst?

Miért ne próbálnánk ki a másikat? Komolyan kérdezem.

A hitelesség kérdése pedig ez esetben olyan mint a sóska; hiába szereti 1000 ember, ha te utálod. Senki nem fog téged meggyőzni ellenkezőjéről.
@malacka69 az édentől keletre...: a címadást fentebb elmagyaráztam. nicns abban semmi hősies.
"inkább szociokulturális asszimilációval eliminálható.... "

bizony, és gyorsan elfelejteni az integráció varázsszavát, mert a rákot pl. nem lehet integrálni.

@dark future: Nem tudom, miért kell a legrosszabbra gondolni. Méghogy offshore. Whitestones International úr egy természetes személy. Brit. Az International nevet baloldali érzelmű atyja adta neki. Nekünk csak Inti. A Limitedet nem használja, mert gyerekkorában folyton ezzel ugratták.
@88wx335dsf:
Én úgy hallottam, hogy a magyar elit, a közgazdászok (ez a két csoport önző okokból), a cégek, a nemzetközi minősítő intézetek, a feltörekvő londoni elemzők, az IMF, az EU, maga a nagy Bokros Lajos, stb., stb., állandóan azért kárhoztatják a jelenlegi kormányt, mert sosem a kisembertől vesz el, annak ugyanis mindig ad, és azt mondják, így nem lesz felemelkedés. Ezek után ma olvasom Kontur Pál nyilatkozatát (megjegyzendő, ismételve Tállait, aki korábban ugyanezt mondta):

www.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=69425

Ezt próbáljuk ki?
@vakapad:

"Ezt próbáljuk ki?"

Ezt bizony. Ha akarjuk, ha nem:).

Mostanság egyébként hajlok arra, hogy a nem 100%-os szar még mindig jobb, mint a 100%-os.
@Rá Dios: "A következtetés levonása kínos, de sürgős."

... és felteszem a kérdést, mi lehet az oka, hogy nálunk nem történt meg az a bizonyos áttörés, ami letaszította volna az állampárt utódpártját és annak sleppjét?

Be kell vallanunk, a fidesz mindent alulmúló teljesítménye tartja hatalmon a mai napig a szocikat.
Namostan, feriről:

Az van, h a csávónál minden, de minden őróla szól. Elmagyarázom.

A politikában nem azért fontos a reform, h ennek az országnak jobb legyen, polgárai otthonosabban átérezve énekeljék a hím(és nő)nuszt, hanem azért, h az ő neve fényesedjen, és világítva kerüljön a történelem könyvek lapjaira.

Amióta megtörtént, amit megtörtént 2006. őszén, azóta próbál kijönni a hazuggenyó szerepéből, és olyanokat bír mondani az ő hazug szájával, h "brutális őszinteség". Be akarja bizonyítani a pártjának, és azon keresztül az országnak, h ő márpediglen egy fájn pápai gyerek, aki képes nagyot alkotni, aki képes eltakarítani a szarkupacot.

Mármost mindenbe, ami kudarc, félig-meddig belehal. Először kapkod, össze-vissza beszél ("A kormánynak sem lehetősége, sem szándéka pótolni a vizitdíj kiesését" - népszavazás estje), később pedig nekiáll hangzatos lózungkormányzással igazolni, h ő egy modernkori megváltó, aki olyan zseniális elképzelésekkel rendelkezik, ami a magyar közéletben mégcsak fel sem sejlik.

Ebből a szemszögből nézve, a következő időszakban csak olyan változásokra - kis eufemizmussal: reformokra - számíthatunk, melyek nem veszélyeztetik párton belüli vezető szerepét, ugyanis elhatározott szándéka, h 2010-ben ő legyen az mszp miniszterelnökjelöltje, és ismét legyőzze orbángecit, immáron végső vereséget és megaláztatást mérve a jobboldalra. Ő még ebben komolyan hisz, ez fűti minden megmozdulását, ez a végső Szent Cél, amiért még bérmálkozott is hajdanán;-)

Azt is bizonyítani akarja 2010-ben, h tud tiszta kampánnyal nyerni, h meg tud szabadulni a "hazug feri" címkétől.
Nem fog semmi olyan intézkedést erőltetni, ami a párton belüli helyzetét gyengítené, mert az veszélyeztetné a 2010-es miniszterelnökjelöltségét.
Így, ha tetszik a pártja foglya. Igaz, azok meg az ő foglyai. Szépen összenőttek, mitagadás, és ebből az összenövésből már semmilyen jó nem burjánozhat kifele, azt már megette a fene, elvitte a cica...

A legrosszabb szoci hagyományt követve megszorítani fognak, érdemi változás sehol sem. Ám a megszorítás nem fog vonatkozni a nagy állami beruházásokra, mert ott van az a tehén, amiből a pártkasszát telefejték.

Megjutalmazták az APEH dolgozókat... Hmmm.. Háppersze, és már a következő jutalom is kilátásban, csak szedjenek el minél több pénzt, főleg a középrétegtől, mert ők azok, akik elég sokan vannak ahhoz, h jelentős bevétel legyen belőle.

Nem piszkálják majd a gazdasági elitet, mert elvileg ők a gazdaság motorja, nem vágjuk le az aranytojást tojó tyúkot.

Nem fogják piszkálni a segélyen élőket sem, fosnak nagyon a társadalmi robbanástól, hiszen akár egy éhséglázadás is benne van a pakliban, és akkor aztán azokkal kerülnének szembe, akiket eddig habzó hápogással mosdattak, védtek.

Most azt pityegik a hírcsatornák, h elveszik a 13. havi nyugdíjat, de persze csak jövőre, és persze beépítik előtte... Grat. a válság itt van, most kéne egy kiigazító pótköltségvetés, nem 2010-ben.
Nem merik, Nem Meri Feri, neki még bizonyítanivalója van. Nem véletlen beszél olyan sokat arról, h "az az igazi politikus, aki tud veszíteni", mert valójában ezekben a fejtegetésekben projektálja a másikra a saját veszíteni nem tudását.

Ismert jelenség ez, mikor a hűtlen férj megcsalással vádolja a feleséget, így projektálva saját lelkének sötét bugyrait.

No ennyit dióhéjban, kicsit össze-vissza, de talán kijött belőle, h semmi jóra nem számíthatunk, mert a megszorításos áldozathozatal valódi átalakulás nélkül olyan, mint mikor a magyar sportolók készültek az 1984-es olimpiára.

Üdv.
@Amadeo: "De mégis (csak mert makacs vagyok:) - mi lett volna, ha a vizitdíj bevezetésével egyidőben 0,25 százalékponttal csökkentik a TB járulékot?"

A tömegeknél semmi reakció az tudott, de pl. minden értelmes ember mégis átlátta volna, hogy korrekt a megközelítés... és kihúzza sok beszólás méregfogát.

De még sokkal direktebb is lehetett volna a rendszer, az összegyűjtött vizitdíj fecniket leadva a munkahelyen a következő havi bevallásban annyival kevesebbet utal a cég és visszaadja a dolgozónak.
"és gyorsan elfelejteni az integráció varázsszavát, mert a rákot pl. nem lehet integrálni."

Húúú... ez azért elég szókimondó.
"...bizony, és gyorsan elfelejteni az integráció varázsszavát, mert a rákot pl. nem lehet integrálni."

Ezt nem a Csurkától vetted? :D :D

"Ha valaki megbetegszik rákban egyszerre nem az egész szervezete rákosodik el, sejtjei többsége ép marad. Ilyenkor a gyógyítás módja nem az egészséges sejtek összefogása a rákos sejtekkel, hanem az egészséges sejtek megerősítése és összefogása a rákos sejtekkel szemben- és a rákos ejtek kioperálása vagy elpusztítása besugárzással, kemikáliákkal. Más eset nincs."
Én azt nem értem, hogy a többi közép-kelet európai országban miért tudtak kikeveredni ki ebből a zsákutcából, mi pedig miért nem? Pedig államcsőd az országok többségében nem volt. Demagóg pártok viszont igen.
@thorpe:
"nem a büntetés a visszatartó, hanem a felderítés, a lebukás esélye."
Teljesen igazad van, és mivel okos ember vagy azt hiszed hogy a jelzett csoportok is hasonlóképpen, logikusan gondolkodnak.

Sajnos nem. POnt az a veszélyes ebben hogy elképzelhetetlen dolgok történnek. Nem sorolnám az eseteket.
Sem én sem Te akármennyire is felizgatnánk magunkat nem hiszem hogy a közterületen, nyilvánosan rugdosnánk a fejét az ellenfélnek.
Köze sincs itt semmilyen logikának a dolgokhoz. Nem érdekel senkit a felderítés majdani valószínűsége és a folyamat matematikai alapjai.

Lazításul ebben a nagy gondolkodásban egy kis történet.
Egyik várusunk laktanyájába késve érkezett két honvéd (1980). Betértek ugyanis egyx kocsmába hogy még beérkezés előtt egy fröccsöt megigyanak. A többségben lévő kissebség ezt nem tartotta indokoltnak és rövid csatában leküzdötte őket. Elkövették a Btk idevonatkozó passzusait, és lehetett volna felderíteni, meg miegymás.
De nem.
A századparancsnok úgy döntött, hogy ezentúl minden hasonló időpontban kimenőt kap az egész század, arra a kis időre, amíg a kocsma nyitvatart.
Az ellenfél rendszeresen olyan verést kapott, hogy akinek a memóriája lassan tárolta az információkat annak is legyen alkalma rögzíteni a tanulságot.
A gyógypedagógia után, ha katona betért a kocsmába akkor a kocsmapulttól két méterre távolodott az úri társaság és hang nélkül megvárta hogy a vitéz úr elfogyassza a frissítőit és távozzon békével.

Ellenben friss hír hogy a rendőr autót kicsit meggyalázták a harcosok az utcán, és rendőreink alsónemüinek cseréje aktuálissá vált. De nem lőttek le senkit, pedig minden támadó harcos fel volt fegyverezve állig.

Kérdés? Ha támadás éri a járőrt és élete veszélyben forog, akkor mi a francnak van az oldalán a fegyver ha nem használja. Az ilyen rendőrt másnap el kel bocsátani, mert vagy gyáva vagy hülye. Már bocsánat remek és lelkes rendőrségünk szakértő vezetésétől, de ilyen kicsit régebben nem volt.

@Lord_Valdez:
Igazad lenne, de nem most. Azt kell látnod hogy itt egy folyamat befejező szakaszánál állunk, és a mozi végét még nem látja senki. Nem is jósolnék, mert tuti kimoderálnák a szöveget, és joggal (ez is olyan mint a Titanic, ha szól a zene azt hisszük nagy baj nincs).

A fegyveres testületek nem azért hordanak fegyvert mert azzal lövöldözni kell nap mint nap, hanem azért hogy ha muszáj, akkor a fegyverhasználat nem jog hanem kötelesség.
Egy egyszerű őrkatonának sincs joga elbírálni a dolgot és nem lepuffantani a behatolót, hanem a szabályzat szerint kell cselekednie.

Az egyéb tekintélyes szervezet, lásd maffia Olaszországban, a már megszerzett tekintélye miatt nem szorul rá arra, hogy mindenkit tételesen megfenyítsen, elég azt időnkét megtenni emlékeztetőül, mert mindig van fiatal, aki még nem ismeri a viccek poénjait.

A rendőrségünk már régen elvesztette ezt a tekintélyét, lásd TV ostrom, stb.
Az az esemény a porba alázta ezt a testületet, katonai alakulatot ilyen eset után feloszlatnak, a zászlóját bevonják (a rómaiak meg is tizedelték). Ezt az eseményt csak hosszú évek munkájával lehet valahogy rendbetenni.

Ha magánszemély védi a birtokát (pld falun), akkor a közeli potenciális bűnelkövetők is tudják, hogy mire számíthatnak, és ha van egy két eset amikor látványosan a porba döngölik őket, akkor kikerülik a területet és kész. De ez sajnos nagyvárosban nem működik.
@Shore: Nem, ne süllyedjünk. De amit nem értesz meg, és Árpád sem, amióta olvasom a blogot, az az, hogy vannak (rohadt sokan) akiknek egyszerűen NINCS_MIBŐL, ha vért izzadnak, akkor sem. Ismerek családokat, akik konkrétan nem jönnek ki a havi bevételből. Dolgozó szülők (nyilván nem agysebészek), tanuló gyerekek. Most akkor vegyenek fel hitelt, hogy pl nagyobb eü arányt fizessenek öngondoskodásilag? Vagy hogy? Komolyan nem értelek benneteket. Oké, basszák ránk a nagyobb terhet, rád, árpádra, rám, rajtunk még van lehúzható bőr, de sokakon már nincs.
árpád - Árpád, sry
@malacka69 az édentől keletre...:
Nem csak böfögést, ha kérhetem! Bizonyitékokat, szám-adatokat! Ez csak puffogás és fan-tünet. Hol vannak az érvek? Az elfogulatlan közgazdasági elemzések? Ezekkel is állj elő, ne a levegőbe hisztizz, pártállásod demonstrálása céljából!
Egyébként nekem mindegy, hogy Orbán nyer, vagy sem, az én problémám Orbán hazugsága.
(A Tied Gyurcsányé)
Ez az, amit Te kedves pitiáner és vakon hívő, nem vagy hajlandó észlelni.
Bármit is irsz (ne tedd!), Neked nem válaszolok, és ennek oka a szalonképtelen elfogúltságod.
Miért nem kezeled magánügyedként???,, kedves barátom???
És végül: hol élsz, és miből?
Segitek az adófizetők pénzéből, és itt!!
...csak, hogy tudd..!!!
@jenőke:

Édespofa vagy Jenőke, ahogy képtelen vagy a ferenc szerelmeden ért sérelmet nem magadra venni.

Tudod, a politikus nem személyes ügy, csak neked. Felőlem teliszájjal fröcsögheted orbánra a legváltozatosabb jelzőket, mert én le tudom választani magamról a viktort, nem úgy te, a ferit...

Tudtad, h ebben a blogban már nemkívánatos hozzászólás a személyeskedés? Igen? Kicsit gondolkozhatnál, mielőtt írsz.

"És végül: hol élsz, és miből?
Segitek az adófizetők pénzéből, és itt!!"

Kicsi jenőke, kicsi cukimaci jenőke. Látod, mihelyst egy kicsit nem figyelsz, rögtön rövid i-vel segítesz, de nem ez a lényeg.

Ha nem tudnád, a tanár is a munkájából él, éppúgy ahogy a sarki fűszeres.

És a sarki fűszeres, vagy az asztalos éppúgy az emberektől kapja a pénzét, mint a tanár vagy az orvos, csak utóbbiaknál az államon keresztül, mint közvetítőn át, mert csak így oldható meg, mert ez a társadalmi érdek.

Jenőke, jenőke, ez már nem - az általad oly kedvelt - kommunizmus, ahol a te elveid szerint a tanárnak és orvosnak pofa be, mert az állam tartja el őket.

A nagy és büdös lófaszt!
Le kéne már jönni a pitiáner hülyeségek hangoztatásáról, nem vmi jól áll.

Ámbátor vannak elvetemült egyedek, akik szívesen égetik magukat gyermeteg lelkük gyakori feltárásával.

Üdv., szép estét!
@Tóta W. Árpád:

"hát én csak azt hallom, hogy a válság, a klímaváltozás és általában a bajok oka a hiteltelen kormány, akinek olyan nincs, a megoldása pedig egy új, akinek majd lesz. ez itt naponta többször elhangzik az erre szakosodott kommentelőktől, de azt általában vonakodnak hozzátenni, hogy honnan is jönne az a hiteles figura."

Na, szóval a hitelességet bármilyen fájdalmas de nem Te, nem a szavazók és nem is Szíjártó fogja eldönteni. Még ha van is szavazásnak nevezett intézmény 4 évente, hanem javarészt a piac és a piaci nagyhalak. Ez van. Better get used to it.

Az már ugye kiderült, hogy Ferencben a bizalom többszöri nekifutásra sem állt össze, ezért kipróbálnák a másik játékost is 2010-től, mivel más nincs. Azt aki eddigi kormányzása alatt nem repetázott államcsődközeli helyzetekből.

Ha neki sem megy majd csak az újabb államcsőd és hitelfelvételek, akkor megint egy új ember felé fognak nézni.

Ettől még lehet előre utálatból Orbánt megbuktatni meg gyors bukására játszani, senki nem akadályoz meg ebben. De szerencsére a komoly aktorok nem erre játszanak, adnak egy vagy két esélyt majd arra, hogy ha tudsz fordítson a dolgokon, ha nem megy neki akkor ő is mehet majd a levesbe.
@malacka69 az édentől keletre...:

"Amióta megtörtént, amit megtörtént 2006. őszén, azóta próbál kijönni a hazuggenyó szerepéből, és olyanokat bír mondani az ő hazug szájával, h "brutális őszinteség". Be akarja bizonyítani a pártjának, és azon keresztül az országnak, h ő márpediglen egy fájn pápai gyerek, aki képes nagyot alkotni, aki képes eltakarítani a szarkupacot."

szvsz ezt nem jól látod, malacka. a fájin pápai gyerek az a kövérlaci.

a stumph meg a stratéga, aki látja a kiutat.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=257376

sza orbán majd egyesíti a nemzetet, kövér meg bólogat, csak úgy rezeg majd a bajúsza. valójában nekem csak egy voksom van, meg az optimizmus, hogy fletó hozza 2010-et, ezt majd meglátjuk.

btw. szíjjártó állítólag jóban volt cuslággal. a különbség, hogy az egyik ellopta, a másik megtakarította az 50 misit.

nol.hu/archivum/az_mszp_is_szijjarto_gazdagodasat_firtatja

és szerdán folytatódik a cuslág per. :DDDDDDD

ovi meg biztos tudja, miért léptette elő ezt a derék ifjú embert. hát mert ő a jövőkép. szimbólumok jáccanak a politikában?
@malacka69 az édentől keletre...:

"Később jövök, és fejtem kifele, miért nézed be nagyon a ferit... és ez már inkább emberismereti kérdéseket vet fel, mint sem politikaiakat..."

ez figyelemreméltó szempont. vagy vegyem abszolút érvnek, hogy te mindkét sportágban baromi erős vagy, malacka? :DDD
@thorpe:
Kína erősödhet tovább, de nem fogja a világgazdaságot kihúzni a szarból, mert nincs szüksége importra az iparcikkek terén.
Amiben segíthetne, ha felértékelné a jüant.

@88wx335dsf:
"Furcsa a logika: van *esco és van az *uchan, az egyikben zöld a hús de inkább be se menjünk a másikba, mert anno ott is zöld volt egyszer? Szóval maradjunk az elsőben és együk meg a zöld húst?"
Ha így nézzük az a kiábrándító a dologban, a másik folyamatosan küldözgeti a reklámanyagait, amiben szintén zöld húst mutat.
Ettől persze még át lehet menni oda, megnézni, hátha csak a fotósuk szar, csak nem várok sokat.

@Tóta W. Árpád:
Lehet, hogy a "rákot" en bloch nem, de ahol én dolgozom, ott nagyon sok "integrált rákos sejt" dolgozik, ezért tekintsd úgy, mintha tiltakoztam volna :).

@manager2008:
De nem azzal szerezte a tekintélyét, hogy minden tolvajt lelőtt.
A maffia mondjuk azért fura példa, mert nagyon sokan, ha nem is tagjai, de többé-kevésbé kapcsolatban állnak vele. Viszont pont ez garantálja, hogy tényleg megtalálják az elkövetőt, minden sarkon áll egy ügynökük.
A bűnözőket az is neveli, ha látja, hogy lám a Józsit lecsukták, engem is lefognak. Az, hogy van egy flintája a tatának nem nevel. Amíg csak néhány nehéz célpont van és rengeteg sok könnyű, addig úgy-ahogy elműködik, utána az jön, hogy akkor meglepjük éjszaka, vagy amikor kijön. Szükségmegoldásnak elmegy, de nem hatékony. Nem véletlen, hogy csak olyan országokban terjedt el, ahol a nagy területek és gyenge infrastruktúra miatt lehetetlen volt a hatósági rendfenntartás. Ma Magyarországon nem ez a helyzet, hanem, hogy kevés a rendőr és lassú az igazságszolgáltatás. Az egy nonszensz állapot, hogy egy nyomozónak 40 üggyel kell egyszerre foglalkoznia, míg egy Pest megyei büntetőbírónak 200-250 ügye van párhuzamosan.
Nagyon szép és igaz poszt. Esetleg egy kis nép... akarom mondani, pártművelő rajzfilm-sorozatot nem lehetne belőle rittyenteni? Persze, ezúttal a szocik aligha szponzorálnák...
@vakapad:

Nos, a belinkelt írás (i) színtiszta demagógia. Azonban el kéne fogadni, hogy egy kvázi "kampányidőszakban" a pártok ilyeneket szoktak mondogatni, hasonlóan a TV reklámokhoz, ahol ugyanaz az összetételű mosópor évről-évre jobb, "intelligensebb", stb.

Ettől ez még nem szép és nem jó, de valamiért így működik. Ugyanúgy, ahogy az maszop sem tartotta fontosnak az igazmondást és demagógia mellőzését ugyanúgy a fityesz sem tartja magára nézve ezeket kötelezőnek.

Kár lenne elvárni az egyiktől a becsületességet - míg a másiktól elfogadjuk a legbődületesebb hazugságokat is.

Azt minden elemző, közgazdász stb. látja, hogy kb. milyen mozgástere maradt az országnak, ez pártoldaltól független. Ebben a térben kell majd lépéseket tenni és ez sokaknak rossz lesz. Kérdés, hogy mi a jobb nekünk: a maszop 2 IMF vizit közti zsonglőrködése a szavazóbázis megtartásának érdekében vagy egy _esetleges_ fityeszes bátrabb kormányzás eljövetele.

Van olyan, hogy fejest kell ugrani és lesz ami lesz. Szerintem most ez van.

Az mindenesetre kevés, hogy ne szavazzunk a másikra mert az is szar lesz. Aki így gondolkozik az nem racionális pártkötődésű vagy egyéb (anyagi, kapcsolati) alapon érdekelt valamely oldal győzelmében.

off

Isten nyugosztalja Marian Cozmát...:-((

Az elkövetőket egyelőre homály fedi...

Állítólag sokan voltak, nem akartak fizetni a szórakozóhelyen, ebben próbáltak segíteni a kézisek...
Túl bátrak voltak.
Egy élet, egy vese, egy szem bánja az eddigi információk szerint.

A román lapok többet is tudni vélnek, de hát nem akarom fokozni a hisztériát, hisz a miskolci avasban is csak mesterségesen generált hiszti van, probléma egy szál se - mondotta vala pár napja Horváth Aladár.

Szép nyelvezet a PC, nagyon szép, és most majd újra lehet vitát nyitni arról, h mennyire hasznos/haszontalan...

on
Szeretném, ha Kolompár Orbán és Horváth Aladár egy nyílt fórumon nyugtatná meg a veszprémieket, miszerint semmi baj sincs itt az övéikkel, csak gonosz rasszisták mesterkedése folytán nagyítódnak fel az események, és gerjesztenek ezáltal hisztériát a tudatlan emberek között. Itt van például ez a rohadék cikk is:

belfold.ma.hu/tart/cikk/aa/0/36617/1/kekhirek/Helyszini_kepek__Roman_nyilatkozatok_szerint_romak_tamadtak_a_veszpremi_kezilabdasokra
@88wx335dsf:

"Kár lenne elvárni az egyiktől a becsületességet - míg a másiktól elfogadjuk a legbődületesebb hazugságokat is."

Ez igaz, de ha annyira, a húúú de nagyon utálom a hazugságot mentalitású vagyok, akkor illene az "enyémektől" megkövetelni a becsületességet. (Egyébként az egész felháborodás csak farizeusság.)

"Van olyan, hogy fejest kell ugrani és lesz ami lesz. Szerintem most ez van."

Én is ezt gondolom, de van egy erős félelmem, hogy a fejest egy üres medencébe végezzük. Amit a FIDESZ jelenleg mutat az legalábbis ilyesmire utal.
@88wx335dsf:

"Van olyan, hogy fejest kell ugrani és lesz ami lesz. Szerintem most ez van."

nyugi. 2010-ig azért meg lehet még az ugrás előtt nézni, hogy van-e víz a medencében.

persze lehet anélkül is ugrani, de akkor én megnézem a partról, hogyan ugrasz és főleg mit kiáltasz a becsapódás előtt. :D
télleg. komolyan kérdezem valamelyik kedves fidesz hívőt.

van ennél lejjebb, vagy ez már az alja a válságnak?

www.hirszerzo.hu/cikk.bernath_ildiko_hogy_van_kepe_gyurcsany_ferencnek_tina_turner_koncertre_menni.97014.html
@malacka69 az édentől keletre...:

ajaj malacka. ma 10.02-kor írtam a blogomon, amikor még semmit nem lehetett tudni a háttérről:

huuu... most látom az origón. megkéseltek még egy horvát és szerb játékost.

"hátborzongató, ahogy az is, hogy lehet találgatni kik csinálták? romák? árpádsávos nacionalisták? szimpla civilek? a hittévén néztem a boros imrét. nem hívták meg mellé a szabadit, pedig..."

a szabadi meg boros imre a péntek8-ban nem tartozik ide. a hátborzongatás igen.
@Shore:

"Ez igaz, de ha annyira, a húúú de nagyon utálom a hazugságot mentalitású vagyok, akkor illene az "enyémektől" megkövetelni a becsületességet. (Egyébként az egész felháborodás csak farizeusság.)"

Én utálom a hazugságot de egyik oldal sem az "enyém". Számomra ezek szolgáltatók. *esco vagy *uchan, *annon vagy *-mobile, utálom az összest. Tök mindegy milyen színű a macska, csak fogja meg az egereket. Mellesleg a macskát is utálom.

Felőlem hazudhat a fityesz. Jöhet Mikola az egybites faszságaival, jöhet Szíjjártó az óvodás fejével, ugathat Navracsics óvodás színvonalon - én akkor is rájuk szavazok mert a mostani brigád még szarabb, hazugabb, pofátlanabb, pitiánerebb, laikusabb.

Az sem érdekel, hogy mi lesz ha a fityesszel pofára esünk. Legalább úgy törik be a pofám, hogy megpróbáltuk.

Nektek van még gyomrotok ehhez a Fletóhoz, Drazséhoz, Lendvaihoz, Hillerhez és az összes többi végtelenül szánalmas, öreg, leharcolt hazug, inkompetens szarrakáshoz?

Komolyan kérdem. Mert nekem nincs.

lapi

a válság alja mikor a MOTIM-ot a végrehajtó az állami tulajdonba veszi...
@lapi:

igen, kb. ott, ahol ezzel valamit még mondani is akarunk. sztem ezen a szinten minden szó pazarlás - akár jobbos, balos (vagy egyenes) az ember. Fassom tudja, ez olyan blikkes - miért kellene ehhez maszop-, vagy fitya-fannek lenni? Bildikó pedig mintha valami big jobbos, te pedig mintha valami nagy balos "coming out"-ra várnál...
@lapi:

Nem, a legalja az lesz, ha becsődöl az ország és a megtakarításaid annyit fognak érni mint az a papír amire nyomtatták.

Abban pillanatban te is meg fogod érteni, hogy mit kellett volna 2002 óta JÓL csinálnia a balliberális kormányodnak.

Szia Malacka ( éa Malackával alapjában egyetértő többiek)!
Csak megerősítésképpen ennél a témánál is: nem vagy egyedül, szimpatikus nagyon a véleményed, ne vegye el a kedved egyesek stílusa (ld. pl. "jenőke").

Pl. jenőkének üzenem: én is Fletó-fan voltam 2006-ban a választások előtt, hittem abban, hogy jót akar és meg is fogja csinálni, de aztán elég gyorsan lebukott nálam ferike már az X éves adócsökkentési program rapid visszacsinálásánál. (Amiről Ferikének volt pofája azt mondani pár hete egy HVG-interjúban, hogy "hibáztunk". Hibáztatok ám a jó k. nénikédet, azt, átvertétek a népet hideg számítással és hazudozással...)

Szóval azelőtt én sem értettem a Malacka-féléket, de ma már nagyon egyetértek velük.
Pl. abban, hogy:
- tényleg az ország szisztematikus tönkretétele zajlik - olajügyes draskoviccsal az (i)gazságügyminiszteri székben(! - ember, belegondoltál már ebbe, ez mit jelent?),
- az ország további drasztikus eladósítása folyik (tudod, hány évig tart majd - küszöböt rágva - ezt rendbetenni?,
- a ferike tényleg egy hatalommániás pojáca és nagyon messze van az államférfitől, ami pedig még mindig nagyon szeretne lenni :-)

A politikai marketing viszont nagyon megy, szerencsére Árpi is több szempontból nagyon jól átlát szitán, erről is szólt a nyitó cikk (köszönjük, Árpi, jó volt a témafelvetés).

A Fidesz meg persze hogy messze nem tökéletes; ami negatív stílus van bennük, azt viszont lehet, hogy mástól - abban profibbaktól -tanulták kényszerből? :-)

Lényeg a lényeg: hajrá Malacka, én elismerem azt, hogy a hozzászólásaid valóban jobbító szándékúak és szerintem hatnak is, ha csak lassan is (sajnos korábban eléggé sikeres volt az mszp-szadesz agymosása, hogy OV a patás ördög; mint írtam, a saját példámból tudom, aztán ki lassabban ébred, ki gyorsabban...)
@osborne: "Na, szóval a hitelességet bármilyen fájdalmas de nem Te, nem a szavazók... hanem javarészt a piac és a piaci nagyhalak.

Ettől még lehet előre utálatból Orbánt megbuktatni meg gyors bukására játszani, senki nem akadályoz meg ebben. De szerencsére a komoly aktorok nem erre játszanak, adnak egy vagy két esélyt majd arra, hogy ha tudsz fordítson a dolgokon, ha nem megy neki akkor ő is mehet majd a levesbe."

Nem tudom, mennyire komoly a Tölgyessy féle elemzés a TWA féle linkben
(inforadio.hu/hir/belfold/hir-255682 --> ezen belül is meghallgatni!)
de ott mintha azt mondaná (számomra hitelt érdemlőnek tűnő magyarázattal), hogy már 2006-ban SEM volt meg a külföldi tőke és külföldi kormányok, szervezetek bizalma ovi-ban, olyannyira, hogy elnézték a szocik (így gyurcsány is) költségvetési ámokfutását, csak ne kelljen olyat lépni, ami erősíti orbánt a választásokon. Érdekes.
Ha megáll az elemzés, akkor jól benne leszünk a pácban, mert hogy nem lesz meg a fidesznek a hőn hangoztatott hazai hitelessége, az már látszik, de úgy látszik a nemzetközi hitelességért is harcolhat pár kört... kemény.
@lapi: "van ennél lejjebb, vagy ez már az alja..."

Láthatod, igenis van megoldás a válságra. A fidesz tudja: a jövendő miniszterelnök magánköltségeit jól visszafogja, aztán lemond a fizetéséről és ezzel kihúztuk az országot a sz*rból.

... ja hogy a mostani sem vesz fel pénzt... akkor bukta van... a fidesz sem tudja a megoldást :-O

Ezzel a párttal nem lehetett a reformokat meglépni,az MSZP "demokratikus" párt,magyarán a tucatnyi kiskirály állandóan betart,ha azt érzi,hogy veszélybe került a zsírosbödön,a tagság pedig szobahőmérsékleten köt.Gyurcsány megtanulta Medgyessy hibájából,hogy ha el akar érni valamit,akkor "egyeztetnie" kell a párt erős embereivel,különben bukta.Ez sajnos fausti alku volt,mert nem közvetlenül a nagy büdös Szociális Népszavazás késztette meghátrálásra Gyurcsányt,hanem a beszari párt fogta vissza Gyurcsányt,ő pedig nem kezdhet tisztogatásba a saját pártján belül,mert ő se patyolattiszta módszerekkel jutott a vagyonához,a hatalomról nem is beszélve. Most már próbálnak lépni,de túl későn és túl keveset.Vissza kell nyernie az országnak a cselekvőképességét,még azon az áron is,hogy egy hazug,cinikus politikai erőt segítünk ezáltal hatalomra.Ami a gazdasági részét illeti,nem elég az adókkal és járulékokkal trükközni,itt új ötletekre van szükség az oktatás,a hazai ipar,a hazai mezőgazdaság,és a kutatás-fejlesztés területén.De először is rendre és néhány jól kiosztott pofonra,valamit precedens értékű ítéletre lenne szükség,fönt is,lent is.Orbán helyzetértékelése(ld.:titkos beszéd)sajnos teljesen pontos volt,még a Horthy-rendszerrel való összekacsintás sem öncélű szimpátiából fakadt,az ideológiai maszlagra a jövőbeni megszorítások elkendőzése miatt lesz óhatatlanul szükség,mint ahogy az ellenségkép kialakítására is.Ha azonban a Fidesz összekeveri a célt az eszközzel,akkor a teljes magyar politikai elit eltűnik a süllyesztőben az országgal együtt és az utolsó ember legyújthatja a villanyt.
Árpád te, mint belsősm tudod , miért az index az utolsó magyarországi hírújság, amely eltitkolja a veszprémi tényeket? és még az index.hu fórumairól is törölgeti a témaköröket ... -
Ma is a szerencsétlen cukis Munk Veronika szerkeszti az indexet? :D
@eMeL: nos, mivel Gyurcsány többszörösen eljátszotta a 2006 után megkapott bizalmat, ha nem lesz más helyette MSZP élén akkor nem igazán marad 2010-re csak egy új (Fidesz) kormány.

És pontosan ahogy írod: a megelőlegezett bizalomért nagyon meg kell majd harcolni az új vezetőknek. Igen gyorsan el lehet azt játszani ha folytatódik a misgoverning. A piaci szereplők viszont nem drukkolnak azért kézdörzsölve, hogy a súlyos kudarcok folytatódjanak mert nem érdekük.

Tölgyessy heti horoszkópjai nem érdekelnek. Kár érte, voltak neki szebb napja is.
Jenőke! Felesleges Neked bármilyen adatot, statisztikát, grafikont, egyszóval tényeket bemutatni, mert eddig is voltak és semmit sem számított álláspontod kialakításában.
A HVG, a Világgazdaság, az Adósság Kezelő Központ adatai, hírei ha nem elegendőek, akkor mire vagy még kíváncsi?
@Carnivora:

miért, ma még olyan blog is megjelent az ajánlóban ami alkalmat kínált a nyílt cigányozásra.

Múlt héten senkit nem raktak ki, ellenben vezércikkben fröcsögött kedves Munk Csúsztató Retorika...

Ez nagy fejlődés egy hét alatt!

:-)))
@88wx335dsf:

"Abban pillanatban te is meg fogod érteni, hogy mit kellett volna 2002 óta JÓL csinálnia a balliberális kormányodnak."

na b+, eddig azt hittem 1990 óta magyarországnak szokott lenni legális kormánya, s nem nekem. tévedtem volna és ekkorát? ezt gondold át még1szer, pls.
@Spekuláns: Mi lenne, ha nem csinálnánk pártot, hanem mindenki kizárólag független képviselőre szavazna? Olyanokra, akik vállalják, hogy egyetlen pártot sem alakítanak, egyetlen pártba sem lépnek be: mondjuk legalább 2 évig. Éppen addig, míg ki nem vizsgálják, mit tettek velünk (és melyik bank pénzén) a maiak?
@Spekuláns: A következő választáson kizárólag egyéni képviselő-jelöltre szavazz! Ne szavazz listára és ne szavazz olyan képviselőre, akit párt indít. Ez teljesen alkotmányos eljárás: a parlamentbe így nem jutnak be a mai pártok. Rögvest lehetőség lenne, hogy a független - és fele akkora! - országgyűlés megvizsgálja a mai pártok egykori finanszírozását, az összes simlisséggel együtt. Lehetne alkotmányozni anélkül, hogy császárt kellene választani (mint ahogy ez kinéz mostanság). Még egyszer: a megoldás a közvetlen képviselő. Nem baj, ha nem jogi professzor, vagy rutinos politikus! Majd beletanul, elöbb-utóbb. A lényeg, hog ne tolja a kompromittált pártok szekerét és Téged képviseljen.
Jaegtoer,

nem az a baj, hogy nagy Zisten állatkertje... hanem, hogy alacsony a kerítés...

;o)

Üdv,

P.
@malacka69 az édentől keletre...:
Kedves Malacka!

Jenőke feltehetőleg a fizetésednek azt a részét akarja megvonni Tőled, amelyben adót nem fizető szülők gyerekeid tanítod.
Hm-hm komoly szocidilemmák ezek, az egyszer biztos; csak hát vegyük észre, h a mostani kormány, mivel nem rendelkezik parlamenti többséggel, semmiféle reformot sem tud keresztülvinni az SZDSZ nélkül. Tehát a "Reform és bukás" szlogent nemcsak a kormánypártnak, de az őt kívülről támogató SZDSZ-nek is meg kellene magyarázni valahogy. Pont azoknak, akiktől épp csak elvették az audikulcsot.

Ráadásul annak a parlamentbe jutásért küzdő SZDSZ-nek kell elmagyarázni, amelyben épp csak legyőzte az újbalos sötétzöld Fodor-szárny a liberálisabb Kóka-félét. Lesz-e nekik kedvük választás előtt egy ilyen vezetővel egy ilyen népszerűtlen intézkedéscsomag mögé felsorakozni úgy, h közben kiesésre állnak?


Hozzá kell tegyük egyébként azt is, hogy a nagy nyilvánosság előtti válságkonferenciák helyett a színfalak mögött a Fidesznek MOST kellene megegyezni az MSZP-vel egy átgondolt neoliberális reformcsomagról és megszavazni azt.

A majdani kormányrakerülésük után ugyanis sokkal_jobban_jönnének_ki, ha ezt most bevállalnák, mintha Gyurcsány sehová sem vezető, helybenjáró politikájának agóniáját kivárva 2010-ben ők, egyedül nyeletnék le a néppel a szarospalacsintát. Az a megszorítás a prolinarratívában ugyanis kizárólag fideszes megszorítás lesz és lépéshátrányt okoz majd nekik az MSZP-hez képest. Ez a mostani közös akció viszont kijönne nekik fiftififtire.

Nem mindegy, tehát itt és most érdemes lenne együttműködni.

Megint más dimenzió persze az, hogy az ún. reformokat csak egyszerre és minden szektort átfogóan lehet megvalósítani, legvégén az adóreformmal. A Dzurinda-kormánynak egy ilyen átfogó koncepció pontról pontra való kidolgozására négy év kellett, míg nálunk egy-két jelentéktelen markeingreformocskán túl ilyen átfogó koncepció nem is létezett.

Akkor tehát most miről is beszélünk?
Nem tudom, hányan vannak a KDNP-sek, de ha elegen ahhoz, h az MSZP-vel törvényt tudjanak hozni, akkor van egy még jobb ötletem a Fidesz számára.

A szükséges megszorítások meghozatala ÉS az ezzel járó szavazatvesztés elkerülése érdekében, még kormányrakerülésük előtt be kell dobni a KDNP-t a levesbe, úgy, hogy velük szavaztatják meg a szarospalacsintát. Ez a következőképpen zajlana.

1. A Fidesz a háttérben tárgyal az mszp prominenseivel arról, h nagy a gáz, és ha tegyük fel van elfekvőben egy kapitalista, gazdasági rendszerváltó csomag, akkor azt meg kell szavazni és ők támogatnák is. Az MSZP örül, azt hiszi politikai győzelmet aratott a Fidesz felett.

2. Orbán behivatja Tömjén Zsoltit azzal, hogy jön itt egy megszorító csomag, amit meg kellene szavaznia az MSZP-vel a KDNP-seknek, különben nincs közös lista 2010-ben és a MN-ben minden KDNP-sről külön-külön ki fog derülni, h III/3-as volt és mehet a párt a szemétlerakóba. Ezért a KDNP-nek a vitában a törvényjavaslatokat félszívvel ugyan, de támogatnia kell.

3. A fideszes frakciótagoknak kiadják, hogy nemmel kell szavazni.

4. jön a törvények vitája, a Fidesz nem foglal egyértelműen állást (mondjuk azzal a kamuszöveggel, h nem kapták meg időben az előkészítő anyagokat), a KDNP inkább támogat.

5. KDNP + MSZP megszavazza a reformokat jelentő népszerűtlen törvényeket, a fidesz ellene szavaz.

6. Szavazás után a fidesz már küldi is a proliszavazóknak Szíjártót, aki magából kikelve fogja kommentálni, hogy a Kormány kifosztja a Zembereket, ehhez pedig a Fidesz nem asszisztál. Ugyanígy elképednek a KDNP álnokságán és velük a jobboldali médiában politikailag leszámolnak, helyettük pedig csinálnak egy másik keresztény-bábszervezetet, amely a KDNP-hez hasonlóan biztosítja a klerikális kontaktot és megveszi a tempolmi marketingfelületet.


Így végül a Fidesz egyrészt garantáltan keresztülnyomathatja az MSZP-vel azokat a durva megszorításokat, amiket kormányon a saját szakállára kellene meglépnie, de végül mégsem veszít majd szavazatot, mert suttyomban ráhúzza a vizeslepedőt a KDNP-re, ami helyett majd gründol egy másik klerikálpártot az egyház megvásárlásához.

Szerintem ez egy jó metódus a szarospalacsinta lenyeletésére, persze két dolgot előfeltételez:

1. a Fidesz felismeri, h politikai érdeke, h a szarospalacsintát ne ő nyelesse le a választókkal, hanem még ez a kormány;

2. a kormány felismeri, hogy ha a reformjaihoz biztos támogatót akar, akkor a fideszre szorul, hiszen e mépszerűtlen intézkedések mielőbbi meglépése elsősorban a kormányzás előtt álló Fidesznek érdeke, nem pedig a kiesés ellen harcoló kispártoknak, akik a saját jelentőségük hangsúlyozása végett valszeg mindenbe belepofáznának, elhúznák a döntési folyamatot és az szdsz esetében a párt állapotai miatt még a frakciófegyelem, tehát a döntés sikere sem lene biztos.
Csak egy apróság:
"az önrész-, öngondoskodás-opció kilőve"
Az ún. szociális népszavazáson a módszer és a kormány lett elkaszálva.

Meglehetős biztos vagyok abban, hogy valamit valamiért elvű rendszerek esetében eléggé simán átmenne a dolog. Persze, ehhez alapfokú bizalom is kell a nagypártok között, egyeztetés, gesztusok, stb. No, ez (is) kimaradt.
@hauptrichter:

Csak ezt ne. Könyörgöm miért kell politikus fannak lenni?
2006 -ig Feri király, de aztán meggyőztek, hogy inkább Viktor császár?
Nézd meg miket írsz:
- Az ország szisztematikus tönkretétele, és erre előhozod Drazsé úrat? Elfelejted Pintért, Torgyánt stb. méltóságokat?
- Az ország drasztikus eladósítása folyik. Nem rég az MDF kivételével még a csillagokat is leígérték a győzelemért az égről a pártok.
- Ferike hatalommániás pojáca, messze az államférfiúságtól? Igen, bár a koronát még nem próbálta fejére.
- A FIDESZ messze van a tökéletestől. O yeah, de feltéve rá a koronát:
"ami negatív stílus van bennük, azt viszont lehet, hogy mástól - abban profibbaktól -tanulták kényszerből? :-)"

Nem azt mondom, hogy nincs igazság a szavaidban, hanem, hogy az az igazság speciel párt vagy vezető független.
A saját igazságod a saját értékrendszereden alapul, és attól, hogy átlátsz az egyik csodálatos vezetői csapaton, nem kéne automatikusan a másik mellé állni, rájadásul teljes fronton, mert aztán megint meglepődik az ember, mikor a sűrűn repdeső szardarabok egyike-másika jogosan tapad az arcához.
Ettől függetlenül, üdv Malacka, üdv Lapi!
Jenőke higgadj, gondolkozz.
kapcsolat.hu/blog/a_hetvegi_brutalis_keselesrol nocsak a miniszterelnök úr is elismerte, hogy roma származású elkövetők voltak míg pl. a Munk veronik féle index stáb végig tagadta a tényeket ...
Pogrom előtt
Hétfő, 2009. február 9. 09:38
Címkék:Marian Cozma veszprémi gyilkosság

Nehéz elkezdenem ezt a posztot, szívem szerint hagynám az egészet a fenébe.

De nem lehet. Akkor ugyanis bennem maradna egy csomó minden kibeszéletlenül, kiíratlanul, és a családom nem érdemli meg, hogy egy ilyen hitvány állam miatt elrontsam a vasárnap estéjüket. Az állam itt most nem a végletekig kizsigerelt, és pattanásig feszített idegű magyar társadalom, hanem az ÁLLAM, amely eddig csak az alföldi, tiszántúli, dél-dunántúli megyéket hagyta elveszni, de mostantól a jelek szerint szinte az ország egészét feladta. De tényleg. Az a kérdés, hogy ezt meddig hagyjuk mi magunk, akik ezekben a megyékben, és az azokból összeálló országban élünk.
A közbiztonság hiánya egészen addig fel nem tűnő dolog, amíg meg nem érint minket egészen közelről. Sokáig úgy voltam vele, ha a Kormánynak nem kellenek a keleti, dél dunántúli megyék, akkor az egy sajnálatos dolog, de az elmúlt évek során mintha hozzászokott volna az ország. Talán magam is. Szinte közhelyszerű, és nem különösebben meglepő, ha valaki félti a nőket attól, hogy a vonaton egyedül utazzanak Borsodban, vagy, hogy a Nyírségben ne álljunk meg stopposoknak. Vagy, hogy Hevesben és Nógrádban a helyi kocsmában mindig a másiknak van igaza. Rémes dolgok, de mintha megszokta volna őket mára az átlagember.

És ezek a tényszerű közhelyek tettek engem büszkévé mindig arra, hogy százezerszer is kimondhattam: én onnan jövök, ott nőttem fel, ahol cigányemberként soha nem kellett megélnem azt, hogy a kisebbség és a többség viszonya halálosan megromoljon. Hogy apámat, anyámat soha nem bántották a származása miatt, mint ahogyan engem is szeretett és büszkén vállalt az osztálytárs, az igazgató, a polgármester. Soha nem kellett szégyellnem, hogy cigány vagyok. Ezért a Zalának életem végéig hálás lehetek. Ez a megye soha nem arról volt híres, hogy itt bárkinek félnie kellene. Itt lehet utazni egyedül a vonaton, a kocsmában kedvesek az emberek.

Ha másfél órát utazom onnan, ahol felnőttem, akkor Veszprémbe érek, a városba, ami a második otthonom. Gyöngyi innen származik, és a feleségem családjához gyakran jövünk látogatóba. Oda, ahol szintén nem volt soha komoly gond a cigány és nem cigány ember együttélése. Az, hogy ez mostantól már nem lesz így, egy szomorú dolgot mindenképpen megmutat: elvették tőlem, a veszprémi barátaimtól, a családomtól azt a biztonságérzetet, azt a tartást, ami eddig igazán fontos volt a számunkra. Hogy eddig hihettük, érezhettük, azt, hogy bár az ország kétharmadában haramiák, gengszterek, állatias bűnözők nyomorítják mások életét, nekünk itt nem kell tartanunk semmitől, mert ezek polgári városok, polgári megyék, értelmes, normális és kedves emberekkel. Döbbenetes, de a jelenlegi magyar állam ezt az érzést elvette most tőlünk, azzal, hogy szombat éjszaka (nem először ebben az országban), egy megyeszékhely kellős közepén nem volt elég rendőre ahhoz, hogy intézkedjék, eljárjon a bajban. Mit is ígért a kormányfő annak idején ezzel kapcsolatosan, emlékszik még valaki? Nos, a látható rendőrség csak illúzió maradt.

Veszprém, ott, ahol eddig egy hangos szó nem volt, ott most az elkeseredettség százszámra ontja a cigányoknak szóló szitkokat. Ott, ahol cigány és nem cigány vidáman tapsolt egy-egy gól után, ott most mindenki bosszút emleget, és Enyingre készül, hogy felgyújtsa a cigányok házait…

Ott, ahol egy Nagy-Magyarország zászló sem került szinte soha kifeszítésre, ott most vérszomjas emberek regisztrálnak olyan hozzászólásokat, amelyeket biztosan megbánnak majd, de ma még bennük élnek.

Ide jutottunk.

Az alábbi sorok szólnak Munk Veronikának az Indexbe, az összes SZDSZ-es barátomnak, Gusztosnak, a jelenlegi roma vezetőknek, Drazsénak, a problémákat mindig eltakaró, elrejtegető Kormánynak.

Cigányemberként kell leírnom a következőt: a cigányok saját maguk teremtik meg, tartják életben, és erősítik az összes velük szemben megfogalmazott előítéletet.

És ma végre kimondom én saját magam is, hogy elegem van ebből.

Nem, nem egy radikális Jobbik szavazó jut el idáig. Nem, nem egy panelproli mondja ezt a 7. emeletről parizert majszolva.

Én, a cigányember üvöltöm a világba, hogy adjon végre a kormány pénzt, jogszabályt, mozgásteret arra, hogy a még változni akaró cigányokat visszahozzuk a társadalomba, a változni nem hajlandókat pedig tűzzel-vassal szorítsuk rá arra, hogy megtanulják az együttélés szabályait.

És nem érdekel, magasról lefalom, hogy a liberális jogvédők erre mit mondanak.

Jöjjenek velem el Tiszabőre, és nézzék meg, hogy hogyan élnek ott az emberek. Jöjjenek el velem a gyivi-be, és nézzük meg együtt, mennyi ott a cigánygyerek, és mivé lesznek, ha kikerülnek, illetve mivé lesznek a gyerekeik. Jöjjön el velem Gusztos, és nézze meg, hogy hogyan verik agyon a 80 éves öregasszonyt 367 forintért. Fel tudja ezt egyáltalán fogni valaki?

A miskolci rendőrkapitány egy szóval sem mondta, hogy minden cigány bűnöző (ajánlom Munk Verának a részletesebb tájékozódást). Sokan adják a szájába ezt a mondatot, holott ez nem hangzott el. De arra igenis rávilágított, hogy ha cigányügyben nem állunk neki végre valamit közösen csinálni, akkor itt pogromok lesznek. És nem azért, mert az előítéletes, rasszista magyar társadalomnak arra van igénye. Sokkal inkább azért, mert a beilleszkedni képtelen cigányemberek addig-addig járnak a vékony jégen, amíg egyszer az beszakad.

Ezt kellene elkerülni.

Nyugodj békében, Marian Cozma!

www.zoom.hu/pannonroma/pogrom-elott-38976.html?ref=hk

@Greetings from Piresia: "A majdani kormányrakerülésük után ugyanis sokkal_jobban_jönnének_ki..."

Teljesen igazad van, de ehhez a fidesznek az ország érdekeit és saját hosszú távú érdekeit kellene képviselnie... de ezt nem szokta tenni... most sem fogja.

Ismételten: ovi 2/3-al akar győzni!
Ennyi a cél, ennyi a stratégia és a taktika, ennyi a világkép és ennyi minden.
@Csótány: "Én több mint 40-éves munkaviszony után befizettem az jövedelmem (magasabb, mint az átlag) után a TB. EÜ. Stb.. járulékokat.
Semmi egyebet nem kérek vissza most, mielőtt nyugdíjba mennék csak azokat az összegeket (kamatos kamattal, mert ugye így dukálna)"

Kedves Csotany,

tevedni meltoztatol, de nagyot.

Azok az osszegek, amiket befizettel, nem jarnak neked vissza, mert abbol finansziroztak az (akkori) egeszsegugyet, a nyugijjakat.

Az szimplan biztositasi osszeg volt.

Szerinted mit szolna a biztositod, ha miutan eladtad az autodat, visszakerded a befizetett biztositast, mert nem okoztal balesetet?

Ugyhogy semmi ordogtol valo nincs abban, ha a nyugdijjasoktol TB-jarulekot kernenek.

sb
@hauptrichter:

Köszönöm a hízelgő szavakat, kissé meg is illetődtem, tán nem is illet...

---------

Más:

Aki pedig azon lamentál, h ki a hazugabb politikus, illetve még mindig azzal a süket mszp-s legendával jön, h "há' mos' miééé', a zorbán pont olyan hazug", az vessen egy pillantás a két főgizda vagyonbevallására.
malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/03/Uj_viccgyujtemeny_Vagyonbevallasok_2009/

Vajon melyik hitelesebb? Ki hazudott abban nagyobbat?

Köszönöm. Több kérdésem nincs.

-----

Az erősödő cigányellenes hangulat megköveteli, h ferenc testvér ismét összerántsa kártyásait, és nagygyűlésen fejezze ki antifasiszta, antirasszista eszményeit. Soha nagyobb szükség nem volt erre, mint éppen most.

feri, én télleg roppant szeretném, vágyva vagyon nagyon!

Jaaa, h azt mondod, ez most nem növelné a népszerűséged? Nem tenne jót a píárodnak?

Óóóó, hát nem ilyen embernek ismerlek én téged, feri. Ez elvi kérdés, tégy a gyűlölet ellen!
Ha kész a terv, ismertesd Daróczival lécci, nála hitelesebben nem tudja képviselni senki az ügyet, és ő még valszeg rosszul sem lesz, h ölbe kéne kapnod azon melegében.


Üdv.
@eMeL:

"Ismételten: ovi 2/3-al akar győzni!
Ennyi a cél, ennyi a stratégia és a taktika, ennyi a világkép és ennyi"

Marhaság, marhaság, ....tehénség!
Több alkalommal lenyilatkozta, h teljesen lükék azok a párthívek, akik ebben reménykednek. Ő tökéletesen elégedett lenne egy szimplán erős többséggel. Egyáltalán nem célja a 2/3, és még sztem, fidesz szavazó szerint sem lenne áldásos az abból keletkező hiszterizált hangulat miatt.

Ha sosem hallgatod meg orbánt, nem csodálkozom, h nem vagy képben vele kapcsolatban. Viszont akkor kár tényszerűen írni szubjektív véleményt.

Üdv.
@lapi:

Azért lényeg átment, nem? Ha nem az sem baj.
@Bio74:

Javaslatom számodra: www.ksh.hu

Kérdésem feléd: Nos, akkor kiket ikszeljünk?

@88wx335dsf:
Köszi !
Nem is tudtam, hogy van ilyen ! :)

Azt ikszeld, aki szerinted leginkább arra haladna, amerre te is szeretnél.
Hogy miből olvasod ki az írányt és a szavahihetőséget, a sorokból, vagy a sorok közt, az rád vagyon bízva. Válassz ! Ha nem választasz, az is egy döntés.
De, az hogy Feriék elkúrták, ( nem az Öszödi igazmondási rohamnál, hanem,hogy a rohamot nem követték tettek)az óriási tény, de nem jelenti azt, mert nincs ok-okozati összefüggés sem, hogy akkor a politikai ellenfeleik az igazság bajnokai, a hold világos oldala. Mindösszesen azt jelenti, hogy amit csináltak az bizonyos területeken eredményesebb volt, mint nyafi-nyafi úr törzsének ténykedése. Még csak azt sem jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb úton haladt,( megjegyzem ilyen MSZP mellett nem nehéz jobbnak lenni), csak azt, hogy jobb eredményeket produkált. Ez lenne a lényeg, nem ?, kérdezed. Ez, és ezért kell a sorok között is olvasni, mert a politikus olyan állatfajta, amely sohasem hazudik, bár sokszor nem mond igazat. Ezekkel befaragtunk, hát válasszuk az eredményesebbet, de könyörgöm, ne ilyen alapokon, hogy nézd csak milyen emberek találhatóak a vezérek holdudvarában, vagy mert ez hazudik, a másik meg az igazmondó juhász.Ezeken a fan(törpikus) szinteken az egyik kutya, a másik meg eb. A ki hazudott nagyobbat meg önámítás.
@Bio74:

"A ki hazudott nagyobbat meg önámítás."

Itt most jelentősen tévedni tetszel, kedves bio, ugyanis az az önámítás (jelen helyzetben), h gyurcsányon vagy orbánon kívül más is lehet miniszterelnök.

Csak egyetlen egy reális alternatívát mondj lécci, aki be is futhat, és el is vállalná!
Nem tudsz ilyet mondani? Nincs? Na ugye.

Marad a régi lemez: gyurcsány vagy orbán.

Tehát, ha ezt a kérdést kell eldönteni, azaz két rossz (két megosztó politikus) közül kell választani, akkor igenis ilyen szempontok játszanak, mint

1. ki hazudik kevesebbet, kisebbet,
2. ki csinálja kevésbé szarul a gazdaságot,
3. kinek van több hitele az emberek felé,
4. kinek van több hitele a magyar tőke felé,
5. kinek van több hitele a külföldi tőke felé,
6. ki tud többet tenni a 4-5 milliós külhoni magyarokért, akiknek lélekben a miniszterelnöke lesz,
7. ki lopott kevesebbet, s ezáltal ki tudja hitelesebben képviselni a korrupció ellenes politikát,
8. ki dőzsöl kevésbé, s ezáltal ki tudja hitelesebben képviselni a megszorítást,

stb, stb, stb....

Kedves bio! Nagy a te tévedésed, ha azt hiszed, én ov-fan vagyok. Lócseszést!
Egyszerűen belátom a politikai realitásokat, és a két rossz közül a kevésbé rosszat támogatom, miközben bőven kritizálom őt is (olvass Szenzort!), miközben a nagyobbik rosszat minden idők legrosszabbikának tartom /finoman jelét is szoktam adni;-) /, feltételezve, hogy ez a speciális időszámítás 1989. óta tart.

Üdv.
A jelenlegi Mo-i élősködők a nyugdíjasok akik a legtöbbet használják a tb-t,a cigányok akik nem fizetik és a politikusok akik kifosztják.Hogy ez változzon ahhoz Jézusnak kéne leszállni a mennyből.De nem fog,így marad minden a régiben.
@Bio74:

Ez mind igaz, szép és jó, de nekünk nincs miből válogatni. Köszönhető ez annak is, hogy a főgengszterek nem engednek felcseperedni maguk mellett egy tömörülést sem.

Így tehát három lehetőség maradt: maszop vagy fityesz vagy otthonmaradás/összefirkálás. A maszop lejáratta magát, tagjai, szimpatizánsai lábszagúak lettek, ápolatlan szájukkal közelről lehelnek az arcodba, tiszteletet követelnek miközben elvárják, hogy segíts nekik megtalálni a Wordben a helyesírás ellenőrzőt és fordíts már le nekik ezt-azt.

Ők már nem tanulnak, nem tudnak, nem értenek meg semmit. Alacsonyszintű programot futtatnak. Velük semmire sem megy ez az ország.

Volt egy alacsony szőke buzi, aki a keresztrefeszítésről óbégatott, aztán írt egy olyat, hogy netokrácia. Az okoskodó öreg szarzsákok helye pedig a visszapillantó tükörben van.
@Shadowbull: "Azok az osszegek, amiket befizettel, nem jarnak neked vissza, mert abbol finansziroztak az (akkori) egeszsegugyet, a nyugijjakat."

Ez eddig igaz, de kellene azért finomítani a játékszabályokon (mert jelenleg egyszerűen lenyúlás íze van).

Egyrészt azonnal ketté kell bontani a befizetett összeget saját jogú biztosításra és szolidarítási részre (amit a többi, biztosítást nem fizetők miatt vetnek ki).
Na ez az első gond: még megtudná a polgár mennyi is az annyi... abból meg nagy gubanc lenne.

Másrészt valamilyen "időben elhúzás"-t kellene tenni az egészségbiztosítás mellé, hiszen az természetéből adódóan olyan, hogy az ereje teljében levő ember jó sokat befizet, de idős-beteg korában inkább csak szolgáltatást kér.
Az a jelenlegi módi, meg nem igazságos (és ami nem igazságos, azt elvből megkerülik, kikerülik, elcsalják az emberek... ennyi önérzetük és igazságérzetük azért van), hogy ha pl. valaki 30 éven át fizet egészség biztosítást, amiért nem kapott semmit, akkor nehogy már a pl. egy betegség miatti állás és egzisztencia vesztés *után* biztosítás nélkül nyomorogjon egy kapualjban és orvosi ellátás nélkül dobja fel a talpát valami náthában.
Szóval azt is valahonnan a nullától kezdve kellene újragondolni és újrafelépíteni... aztán még az is lehet, hogy működne is.

@malacka69 az édentől keletre...:

"Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettől" - mondta a kormányfő az újságíróknak, miután tárgyalt a rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral. "A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szőnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésről" - tette hozzá.
index.hu/belfold/2009/02/09/gyurcsany_aggodik_orban_edzest_latogatott/

Értem én. Se így, sem úgy nem lehet róla beszélni, ezért inkább hallgassunk. Frankó. Ha ez Ferencünk válasza az éppen aktuális és egyre inkább terebélyesedő problémára, akkor talán próbálkozzon más munkakörben. Annyi szép és hasznos dolgot lehetne még csinálnia a miniszterelnökösködésen kívül, minek ezt erőlteti?

@malacka69 az édentől keletre...:

"Több alkalommal lenyilatkozta, h teljesen lükék azok a párthívek, akik ebben reménykednek. Ő tökéletesen elégedett lenne egy szimplán erős többséggel."

mutass nekem még egy olyan versenyzőt, aki két egymás utáni vereség után (2002, 2006) ne lenne elégedett egy sima győzelemmel! ettől azért hadd ne fakadjak sírva a meghatódottságtól! :DDD
A munkáról való leszoktatást korábban már versben is megírták:

"Egyszer volt egy nagy csoda, neve birkaiskola
Ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dicséretet.
Ki oda se ballagott, még jutalmat is kapott.
Így hát egyse ment oda, meg is szűnt az iskola"
Árpád mi lett a villanyallat.hu -val? :O az is a ti fiaborjatok volt
Na, ha már lépésekről meg adósdiról van szó ...

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?
2009.02.10. 11:01 zero
Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ...

- A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

- Információ szerint Sztojkáék a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt.

- Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik -, nincs bűnbanda - cáfolta az MTI érdeklődésére a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

"A fiatalember számára nem ismeretlen érzés, hogy rendőrök vannak a nyomában, legutóbb akkor csaptak le rá, amikor a mezőszilasi vállalkozót, Prikkel Tamást és feleségét megölték.
– Iván teljesen kikészült a börtönben, amíg kiderült, hogy semmi köze Prikkelék megöléséhez – meséli a Borsnak enyingi otthonában a menekülő férfi édesanyja. – Biztos vagyok benne, hogy most is hamarosan bebizonyosodik a fiam ártatlansága. Én pontosan tudom, hogy csak azért menekül, mert fél újra szembekerülni a rendőrökkel. Nekünk fogalmunk sincs róla, merre jár, de azt üzenjük neki, adja fel magát, és menjen el az első útjába kerülő őrsre, ahol tisztázza magát." - Bors

" Hatalmas puccos ház, drága autók, feltűnő ékszerek, kopaszra borotvált fej, kivillanó tetkók: mondjak még valamit? – néz rám az enyingi főutcán egy fiatalember. – Biztos három műszakban dolgozik valahol betanított munkásként, ugye? Ne hülyítsük egymást, ő egy bűnöző és kész!"

"Én csak annyit mondhatok, hogy nem tudom, miből él a Sztojka család – mondja Tóth Dezső, Enying polgármestere. – Ivánt gyerekkora óta ismerem, tanítottam őt az általános iskolában, a mai napig köszönő viszonyban vagyunk. De arról nem tudok, hogy bármit is dolgozna. Csak azt látom, hogy szépen gyarapodik."

Senkinek sem tűnt fel, hogy a soha életben nem dolgozó huszonéves többszörösen elítélt bűnözők Audival járnak kígyóbőrcsizmában (lásd lent a képeket), és hogy milyen családi házakban laknak?
Hol van ilyenkor az APEH? Lehet, már a 16 milliárd forint jutalom felosztásán agyalnak? Vajon Sztojka Iván töltött már ki adóbevallást?

Senkinek sem tűnt fel a tavalyi siófoki menetelés? Ha nem tűnt fel a rendőrségnek, ha szerintük nincsenek bűnbandák Enyingen, akkor nagyon súlyos problémák vannak a rendőrségen belül. Ha pedig feltűnt, de esetleges megvesztegetés vagy félelem miatt nem tettek semmit, akkor meg egyenesen tragikus a helyzet. Ha félnek a helyi rendőrök (amit még meg is értek) akkor miért nem kértek segítséget más megyékből?

Bencze országos rendőrkapitány szerint a plusz 2 milliárd forint a túlórák kifizetésére lesz elég. Hát ez a nagy közbiztonságot növelő intézkedési csomag? Mert ez így egy nagy nulla ...

vastagbor.blog.hu/2009/02/10/senkinek_sem_szurt_szemet_mibol_el_sztojka
@malacka69 az édentől keletre...: "Ha sosem hallgatod meg orbánt..."

Én határozottan kiványcsi lennék, de majd ha sikerül neki a "körítésből" kiemelni a lényeget akkor...
Sajnos nincs időm (és idegem) arra, hogy az 5-10 % értelmes mondatot kimazsolázzam ;(

[jelenleg marad, hogy a sajtó --természeténél fogva csak részben objektív-- szűrésére hagyatkozzak]

@dark future:

Most komolyan:
szemmel láthatóan, tapinthatóan nő a cigányellenesség. Ha valamikor, hát most nagy szükség lenne egy antirasszista kiállásra. Hol van az a barna esernyő? Elő vele! Hol vannak a tarkák? Fogják kézen roma testvéreiket, és vonuljanak ki, tüntessenek az erősödő cigányellenes hangulat miatt!

Érdekes módon, most sem feri nem szervez antifa gyűlést, sem gusztos nem rasszistázott a ma reggeli napkeltében.

Vajon miért?

Nincs már benne politikai haszonszerzési lehetőség? Az antirasszizmus nem elvi kérdés, hanem érdekből képviselt valami?

Ha már nem hoz politikai hasznot a fidesz és a szélsőjobb összemosásának lehetősége szempontjából a cigányvédelem, akkor már nem is kell őket védeni?
Pont most, mikor mindenki őket bántja.... szegény romákat!

Ejjjj, feri, hát ne áruld el a romákat! Állj ki értük úgy, ahogy régen tetted:

„ha a cigányokat bántják, akkor én cigány vagyok”

Feri, most sokan bántják a cigányokat!
Feri, te most nagyon cigány vagy...
Árpi!

Folyik a vita a roma-PC határairól!

Még különös vendégem is volt(!!!), bár nem tudom, örüljek-e neki...

Nézd csak meg az első kommentet!

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/02/09/A_roma-PC_csodje/

Üdv.:-)
ööö, ez a vita a széljobb szavazóiról szól elsősorban, akikre OV igényt tart.
Árpi,

ezzel azt akarod mondani, h

1. nincs cigánybűnözés?

2. ne nevezze meg a főrendőr az elkövetők etnikumát?

3. az áldozat esetén beszélhetünk romáról, és rasszista bűncselekményről, ha az elkövető magyar, ám fordított esetben, ha magyar az áldozta, akkor kuss van arról, h roma gyilkolászta? Ez így jó? Korrekt? Nincs ebben kettős mérce?

4. nem kell változtatni az eddigi roma-PC-n? Továbbra is úgy és annyit szabad csak mondani, mint eddig. minden OK volt ez eddigi kommunikációban?

Miért ne tartson igényt OV a széljobb szavazóira, ha egyszer gyurcsányék meg igényt tartanak a sok komcsi szavazatra. 800ezer párttag nem tűnt el nyomtalan, nem halt meg mind. Attól még nem lesz a fidesz széljobbos, az mszp pedig komcsi, h innen-onnan vadásszák a voksokat. Mindenki, minden szavazatot akar. Normális, nem?

Az urnába bedobott voks olyan, mint a pénz: nincs szaga.

Különben is, az miért baj, ha a széljobber nem a jobbikot juttatja be, hanem marad a fidesznél?
Vagy voksoljon a jobbikra?

Akarsz jobbikot a parlementben?

Különben is, egy tavalyi felmérés szerint az emberek 91%-a szerint a cigánybűnözés létező probléma.

(Ld. a linkelés 24. kommentjét!)

Üdv.
én nem mondtam, h nem normális, sőt teljesen logikus. ideje volna már zsidózni is. viszont úgyse tudnak olyan cifrán, mint a kuruc.

"Különben is, az miért baj, ha a széljobber nem a jobbikot juttatja be, hanem marad a fidesznél?
Vagy voksoljon a jobbikra?"

csak annyiban baj, hogy akiktől szavazatot szerzel, azokat képviselned is kell. ld Slota. ld. nyugdíjasok.

"Akarsz jobbikot a parlementben?"

igen.
Csak óvatosan a zsidózással,mert az angoloknál is megütötte a bokáját az a miniszter aki nevén merte nevezni a zsé-ket.Ennyit a szólásszabadságról.Lófaszt van!
A jobbikot be kell juttatni a parlamentbe,mert a jelenlegi arcok már nagyon unalmasak.Másrészt jó lenne ha nem billene el a mérleg nyelve most meg a zsideszfityesz felé,mert akkor felcseréltük a xart a fossal(elnézést a hasonlatért.)
Árpi,

Ez szerinted rendben van?
index.hu/kultur/media/2009/02/10/gyurcsany_bojkottot_hirdetett_a_magyar_hirlap_ellen/

"Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles Gábor napilapjában, miután Gyurcsánynál betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című rasszista publicisztikája miatt."

Ilyet lehet?
@malacka69 az édentől keletre...:

Az 1., a 2., az 5., a 7., és a 8.-ra a válasz azért véleményes:)
a jobbikot azért kell bejuttatni a parlamentbe, hogy azok a szerencsétlen, primitív faszfejek, akik a jobbikosok, egyrészt megtanuljanak késsel-villával enni, másrészt az első bizottsági ülésen felfogják a töppedt pontagyukkal, hogy a világ nem annyira egyszerű, mint ahogy ők a pingvinjelmezes ápolt barátaikkal elképzelték.
@Tóta W. Árpád: "egyrészt megtanuljanak késsel-villával enni, másrészt az első bizottsági ülésen felfogják a töppedt pontagyukkal, hogy a világ nem annyira egyszerű,"
Ha Horn Gyufát megtanították, akkor Vonáék is meg fogják tanulni. Sosem hittem volna, hogy liberális elvű emberként a Jobbikot fogom védeni, de amikor olvastam a veszprémi hírt, remegtem a dühtől. Ez van. Valakinek nagyon sokat kell melózni ahhoz, hogy ez elmúljon.
Árpi!

Milyen tényekre alapozod, h egy jobbikos ostobább volna, mint egy ATV-be betelefonáló szoci?

miért gondolod, h Vona szellemi képességei rosszabbak volnának, mint mondjuk herényié, dávidé, kókáé, gusztosé, stb...

Nagyon szívesen megnéznék egy gusztos-vona meccset, és nem vennék rá mérget, h gusztos jönne ki belőle jobban.

Sose nézd le az ellenfelet, Árpi!

Anno hitlert is sokan lenézték, aztán mégiscsak fejére szart európának, és alaposan felpofozta franciaországot.

Valaki pingvinjelmezt húz, valaki öltönyt, mégis nagyon úgy tűnik, h az öltönyösök lopnak többet.

Üdv.
@travis:

A bayer zsocát azért csak hülyének tartod még mindig, ugye?:-)))


Az a nyomoronc kimondja azt egy napilapban, amit én szinte az összes kollégámtól hallok, vagy amit a buszmegállóban, vagy amit a vonaton, vagy amit a boltban.... ahelyett, h kussolna, elvégre ez tabu téma, akurvaéletbe!
jaj malacka, ne add már elő a buddhát. nézz körül a kurucon, aztán gyere vissza, és akkor mondd, hogy a jobbik ésszerű, megfontolt politikát folytat.

persze hogy kevesebbet lopnak (bár csurka + papolczy azért szépen megszedte magát), mert nem férnek hozzá. de hogy ne hazudnának, ne lennének korruptak? haha.

ps. MINDEN radikális hülye. ha bal, ha jobb.
Elég sokat hangoztatod, hogy milyen analfabéták azok a jobbikosok, hát nem tudom, Vona történész extanár, Morvai jogász stb. Oké, nyilván ez nem jár együtt feltétlenül politikai készséggel, de travis-nek igaza van.

Amúgy most elég sok olyan ember van, aki kormányba nem túlzottan akarná a Jobbikot, viszont annak örülne, ha a parlamentbe bejutnának.
@travis:

""Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles Gábor napilapjában, miután Gyurcsánynál betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című rasszista publicisztikája miatt."

Ilyet lehet?"

mondjuk én pont ilyesmit várok el a köztársaság mindenkori miniszterelnökétől (kontrázhat még a közt. elnök, de ő ugye csak reprezentál + a mindenkori szili katalin)

ha már a köztársaság alkotmányára esküsznek fel, s nem szentkoronára.

"Ha Horn Gyufát megtanították, akkor Vonáék is meg fogják tanulni. Sosem hittem volna, hogy liberális elvű emberként a Jobbikot fogom védeni, de amikor olvastam a veszprémi hírt, remegtem a dühtől. Ez van. Valakinek nagyon sokat kell melózni ahhoz, hogy ez elmúljon."

milyen igaz!!! tegyük rögtön hozzá, hogy főleg magunkon, aztán jöhet a postás is. :DDD

de hogy jön ide a jobbik?
@Tóta W. Árpád:

És a szélsőjobb szavazók többen vannak, mint a cigány szavazók?
@Tóta W. Árpád:

Sztem a 300 forintos népszavazós tábor most apadt cca 2 millióra...

Az a néhány szélsőközépjobbos (mert egy hithű akkor is a jobbikot szavazza be) nem érte meg ezt a felhajtást....
azért ezt nem hiszem.
de nagyon vékony jégen jár a fidesz, az valószínű. kérdés, h a szocik tudnak-e mást lépni az elhasználódott PC rasszistázás helyett, szerintem nem nagyon.
@Tóta W. Árpád:

Persze, púp ez most a hátukra. Nincs jó recept sztem arra, hogy mit érdemes most mondani/tenni.

A Bayer cikke is egy szonda lehetett, lemérik szépen ki hogy reagál, és ehhez mérten pozicionálják majd magukat.

Azt viszont nem látom, hogy a cigányság szavazatait hogyan fogják megszerezni? Sok szavazat az ám. Fontos tétel, minden kampányban.
@Walter Melone:

Ez érdekes, mindenki azt mondogatja, hogy a cigányok szavazataira pályáznak a pártok, ezzel szemben:

"hvg.hu: Van-e felmérés arról, hogy a hazai romák milyen arányban vesznek részt általában a választásokon, népszavazáson?
K.O.: Minimális a részvétel. Az országgyűlési választásokon jó, ha harminc-negyvenezer roma adja le a voksát. "
"A bayer zsocát azért csak hülyének tartod még mindig, ugye?:-)))"

Hogy hülye-e azt nem tudom, de hogy kisstílű szlovák rendszámos adócsaló bűnöző az viszont biztos.

"És a szélsőjobb szavazók többen vannak, mint a cigány szavazók? "

Szvsz. nagyon kevés cigány szavaz. Azok többsége is jobbára irányított (értsd megvett) szavazó. Ha szavaznának, akkor nem lenne kérdés, hogy az SZDSZ bejut-e:)
A szigorítás érinteni fogja a cigányságot is, nem?

Volt egy terv, miszerint aki munkaképes, de nem hajlandó részt venni az önkormányzat által ajánlott (köz)munkában, annak harmadára viszik le a segélyt, vagy vmi ilyesmi.

Ha az mszp nem szigorít a romák segélyezésén, akkor a többségben veszít voksokat, ha pedig szigorít, akkor a romák között.

Egyébként meg a romák szemében a fidesz semmivel sem rosszabb választás, mint az mszp. Egyáltalán nem szeretik jobban a ballibereket, bármennyit is kepesztettek értük. Ott van például az szdsz, amelyik legtöbbször, és legkeményebben cigányvédő, mégsincs jelentős bázisa a romák között. A romák voksát totálisan az életszínvonalukon, a hasukon keresztül lehet elnyerni.

A romákkal azt sem tudták elhitetni, h a fidesz rasszista párt, aki ki fog baszni velük, ha hatalomra kerül.

A fidesz nem jár vékony jégen, mert semmi olyat nem mondott, ami ne találkozna az ország 90%-ának véleményével, ráadásul mondom, a közvélemény 91%-a szerint létező probléma a cigánybűnözés, és ez még csak nem is friss adat, hanem 2008. aug. végi.
@Naiv Gyermek:

2006-ban Kolompár Orbán még 300.000-es cigány szavazótáborról beszélt....


hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=59022
@Walter Melone:

"A Bayer cikke is egy szonda lehetett, lemérik szépen ki hogy reagál, és ehhez mérten pozicionálják majd magukat."

és ehhez pont egy ilyen gyáva, náci pamflet kell? ha arra gondolok, kövér hogy hörgött a parlamenten, amikor antall ideig-óráig védte csurkát a híres dolgozata miatt. igaz, akkor ellenzékben volt. ja... majd elfelejtettem, most is ellenzékben van és már a 2. ciklusban. beleszokott. van ilyen. :DDD
Shore

Mikor csalt adót zsoca? Mivel?

Tán jogilag nem tiszta az autója?

Nem a ferkó csalt adót, mikor a fittelinával felújítatta a házát, medence meg csillár, meg migymás, aztán visszakérte rá az áfát?

Nem a jelenlegi miniszterelnök, aki felszólít a tisztességes adózásra a legnagyobb adócsalók egyike?

Nem veresnek volt vmi fura dolga a fémkereskedelemben?

nah, szóval mi a pontos jogi helyzet zsocával?

Üdv:-)
@malacka69 az édentől keletre...:

malacka, te még mindig nem vágod, hogy választást és nem közvélemény-kutatást kell nyerni??? erre már nagyon csúnyán ráfaragott a fidesz, mégpedig 2002-ben.
@lapi:

Akkor még liberális volt a szentem.... ;-)
igazad van, malacka, mindkét párt vékony jégen jár. sőt, mi mindannyian.

de ez a mostani fidesz-megszólalás még semmi. ilyeneket én is írtam már. a gond az, hogy ez kurva kevés a széljobb visszahódításához, mert a kurucok egyrészt zsidóznak is, másrészt meg menetelnek.

OV 2006-ban, és talán 02-ben is őúgy értékelt, h a széljobb pár százalékán úszott el a győzelem.

De ha a mostaninál konkrétabban repülnek rá a témára, akkor már keményen visszaüthet a dolog.
@Greetings from Piresia: simonyi-szemadám kormány anno.okos ötlet!végre valami kretív ötlet...
@Walter Melone:

Egy pillanatra se hidd, hogy maradéktalanul hittem Kolompárnak, de azért bíztam benne, hogy esetleg egy ilyen statisztikában nem térít nagyot.

Csalódtam. :D
Lapi!

A fridihez beült egy seggfej (Marceting Centrum), egy héttel a népszavazás előtt, és arról csacsogott az okos buksijában lévő szájával, h lesz kb. 30-35%-os részvétel, és nem nyernek az igenek.

Télleg hülyeség hallgatni a közvélemény kutatókra...

De az EP-választásnak ugye van tétje? Elvégre te szoktad volt mondogatni, mennyire dől a lé onnan, hát akkor ez fontos választás, ugye?

Vagy te is rámégy arra a szoci taktikára, h bagatellizáljátok a súlyát?

De hisz ferkó (többek között) a sikertelen 2004-es szoci eredménynek köszönhette a puccsot.

Üdv.
@Tóta W. Árpád:

A Fidesznek alapvető stratégiai hibája, hogy egy nagy jobboldali gyűjtőpártban gondolkodik.

Sztem egy lazának tűnő jobboldali pártszövetséggel simán nyerhetne, utána pedig még mindig ráér centralizálni.

Ettől persze a szavazói egy része majd elpártol tőlük, de akkor már nem számít....
@malacka69 az édentől keletre...:

"Miért ne tartson igényt OV a széljobb szavazóira, ha egyszer gyurcsányék meg igényt tartanak a sok komcsi szavazatra. 800ezer párttag nem tűnt el nyomtalan, nem halt meg mind."

Ugye nem akarod elhitetni senkivel, hogy nem tudod hol van az a 800 ezer? Ne tudnád, hogy a zöme most éppen fideszes, de legalább is valamelyik elnezéki pártban van?

Aki annak idején szeretett a drapéria szebbik oldalán állni, az most is szeret, csak a drapériát cserélte ki zöldre, kékre, vagy narancsra, meg stb-re.

Megtörtént eset, 2002-ben egy település menő vállalkozója a MIÉP szineiben indult o.gy. képviselő jelöltként, természetesen elbukott. Tanult az esetből, ezért szegfűt tűzött a gomlyukba és ősszel csont nélkül nyerte a polgármesteri vetélkedőt.
Egyébként ilyen a választási rendszerünk - eltorzítja a valós arányokat - és ilyen a megválasztható választék.

Az ország nagyobbik része elküldené Gyurcsányt a kormányával együtt a melegbe, de nem igaz, hogy helyette
Orbánt akarná látni.

Árpi!

A fidesz sosem fog zsidózni!

Látod ezt?

1.1.1.5/bmi/malacnews.freeblog.hu/files/09zsidorbi.jpg

Namostan, én nem emlékszem arra, h OV mondott volna olyat, h a szélsőjobbon buktak.

Azt viszont nagyon komolyan mondom, h az "egy a zászló, egy a tábor" jelszó meghirdetése erősen nagy balfaszság volt.

Sztem OV 2006-ban egészen biztosan avval bukott, h a kampányban megfogalmazott életérzés nem találkozott az emberek véleményével.

Nem azt kellett volna mondaniuk, h "rosszabbul élünk, mint 4 éve", hanem azt, h hitelekből élünk jól, a szocialisták egekbe szöktetik a hiányt, és becsapnak titeket, emberek, egy virtuálisan jó életszínvonallal, mert valójában emögött nincs fedezet, csak hitel, amit veletek fognak megfizettetni, amint újra esélyt adtok nekik.

A fidesz bukások titka: a fos kampány, a mikolák, deutsch tompikák és rogánok elkúrásai, az OV szempontjából rosszul pozicionált miniszterelnökjelölti vita, stb...
"de nem igaz, hogy helyette
Orbánt akarná látni."

Jaaaa, hát akkor kit?
Navrát, aki kb. 10%-kal lejjebb van népszerűségi listán, mint OV?

Van a népnek OV-nál erősebben preferált jelöltje gyurcsány helyett?

Ki az? Én nem tudok róla!
hát igen, ezt már többször végigvettük itt.

a fidesz annyi lovat akar egyszerre megülni, amihez egyre nagyobb segget kell növesztenie. viszont egy hatalmas segg nem néz ki jól.

és a mikolák, semjének stb-k elkúrásai ettől nem függetlenek. ez úgy megy, hogy feltételeztek egy keresztény-konzervatív-nádpálcás tábort, nekik akartak a mikolával imponálni. kövérrel a félfasisztáknak, radiknak, semjénnel az ájtatosoknak, stb. csakhogy ezeket az adott lóra specializált seggeket látják a többiek is, ez a szopó ebben. és elmennek szavazni, akár az szdsz-re.
"Azt viszont nagyon komolyan mondom, h az "egy a zászló, egy a tábor" jelszó meghirdetése erősen nagy balfaszság volt."


Egyetértünk...


"fos kampány, a mikolák, deutsch tompikák és rogánok elkúrásai, az OV szempontjából rosszul pozicionált miniszterelnökjelölti vita, stb..."


Szóval ők is elkúrók.... :-))))
@malacka69 az édentől keletre...:

"De az EP-választásnak ugye van tétje? Elvégre te szoktad volt mondogatni, mennyire dől a lé onnan, hát akkor ez fontos választás, ugye?"

mit szoktam én mondogatni, hombre? valakivel keversz szvsz. igazi tétje meg az általános választásoknak van. és ezt te nagyon jól tudod, malacka. szal nyugi, még van idő 2010-ig. én már a 72 órás ultimátumon sem szartam be, pedig vészjóslóan ketyegett a digitális visszaszámláló a honlapon. :DDD
@malacka69 az édentől keletre...:

"Nem azt kellett volna mondaniuk, h "rosszabbul élünk, mint 4 éve", hanem azt, h hitelekből élünk jól, a szocialisták egekbe szöktetik a hiányt, és becsapnak titeket, emberek, egy virtuálisan jó életszínvonallal, mert valójában emögött nincs fedezet, csak hitel, amit veletek fognak megfizettetni, amint újra esélyt adtok nekik."

én nem tudom mi lett volna, ha szögletes a kapufa és gömbölyű, az is csak sejtem, ha a nagymamának áramszedője lett volna, ő lenne a villamos, mert lehet, hogy trolibusz. azt viszont tudom, hogy ebben az esetben jómagam nemcsak beszari szuper-demagógnak, hanem segghülyének is gondoltam volna a fidesz stratégáit. :D
benéztem, malacka. már nagyon a cuslág ügyre fókuszálok, s azt hittem az mszp-től dől a lé. de leesett, te az unióra gondoltál. szal sorry. amennyire tudom, az unióban a legfontosabb döntéseket a tanács hozza meg. abban meg fletó képviseli magyarországot. és orbán meg csak nagyon szeretné. érdemes odafigyelni az ilyen finom kis különbségekre.
Lapi!

De ha az EP-választásnak nincs tétje, akkor lófasznak léptünk be abba a kupiba. Csak azért, h hülye szabályokkal tegyék lehetetlenné a magyar paraszt, a kisboltos, meg úgy általában minden ember életét?

Lapi, te mára teljesen szociszócső lettél. Szinte biztos voltam benne, h hozod ezt a "nincs tétje" vonalat, mert most ez a pártdirektíva.

Remélem, 2010-ig kitartasz még itt a blogon, akkor megbeszéljük, h feri-e a XXI. század legkiemelkedőbb magyar politikusa.
:-)
Üdv.
@malacka69 az édentől keletre...:

Összekeversz magaddal, én nem vagyok drukker. Adócsalás szempontjából akkor igen tiszteletreméltó társaságba keveredett. Ez nem menti.

"Tán jogilag nem tiszta az autója?"

Nem. Magyar álampolgár, aki állandó jelleggel itt lakik, itt használja, + itthon is dolgozik.
@Shore:

"Összekeversz magaddal, én nem vagyok drukker."

Dehogyisnem, dehogyisnem.:-)

Én sem vagyok drukker, egész pontosan egy protest ellendrukker vagyok. Egy személy elleni drukker, aki meggyőződésem szerint egy országot tesz tönkre, lelkeket mérgez, gazdaságot zilál szét, és egyszemélyben ő okozott eddig legtöbb kárt az országnak a rendszerváltás óta.

"Magyar álampolgár, aki állandó jelleggel itt lakik, itt használja, + itthon is dolgozik."

Ha ez ennyire nyilvánvaló, akkor miért nem büntetik meg?
Ha te tudod, akkor tudják az ellenségei is. Nem akad egy, aki feljelentené? Tegyék! Derüljön ki az igazság.

Shore, senki sem tekinthető bűnösnek a bíróság jogerős ítéletéig. Egyetértesz?
@Tóta W. Árpád:
Az említett lovakat át kéne engedni a Jobbiknak:)
KDNP projekt nem jött be, szanálni!
@malacka69 az édentől keletre...:

"Remélem, 2010-ig kitartasz még itt a blogon, akkor megbeszéljük, h feri-e a XXI. század legkiemelkedőbb magyar politikusa."

semmit sem ígérhetek, malacka, mert nem vagyok jövőbelátó. ezért nem is mondtam ilyesmi, mert ha jól látom a vekkert, még csak 2009-et írunk.

azt viszont tartom, hogy gyurcsány a rendszerváltás óta a legkiemelkedőbb politikusok egyike, ha nem a number one.

gondolom pont ezért van a fickó ennyire a jobber begyben benne. (eccerűbben, ezért utáljátok, mint a szart.)
@lapi:

lehet elkerülte a figyelmed a gazdasági-társadalmi összeomlás ... ezekkel a ferencekkel csak ráb*szás van

@Walter Melone:

Bayert régen kikellett volna basznyi ... végre kilökött v.mi értelmeset magából, és most basztatják.
@lapi
basszus te hol élsz? Kiemelkedőnek kiemelkedő, abszolut értelemben végül is igazad van....
Lapinak: Gyurcsány olyasmi, mint a Maugliban a kígyó: nagyon szuggesztív (ld. "bízz bennem, csak bennem ... :-)). Az ember hajlamos hinni neki - hogy őszintén gondolja - egy évig, két évig, egyesek még mindig ... csak aztán vannak a fránya tények (ld. Carnivora helyes megfogalmazását: "...lehet elkerülte a figyelmed a gazdasági-társadalmi összeomlás ... ") és úgy járunk, mint a szuggerált célállatka (azaz nekünk annyi, a kígyó meg jóllakik; egy pillanatra sem számítottunk neki igazán, MÁS VOLT A CÉLJA :-)). És ez Zorbántól alapvetően független...
Szóval Lapi, nehéz objektíven látni, főleg, ha hipnotizálnak folyamatosan, de azért próbáld meg...
Nekem nagy tanulság volt az a bizonyos "Romsics"(?)-os eset 2006-ban, miszerint a Fidesz maffiamódszerekkel próbálta őt visszaléptetni. Emlékszem, hogy felháborodtam, hogy"tessék, ez a Fidesz, na ezekre sem szavazok", aztán erre lassan előkerült a vágatlan változat, amiből kiderült, hogy nem is úgy volt (erről bírósági ítélet is van, amiről most tegyük fel, hogy pártatlan), én meg szégyellem magam, hogy így megvezettek (már megint).
Biztos vannak a Fidesszel rossz tapasztalataid, de mint szoktuk mondani: "az arányok, az arányok" :-)
"azt viszont tartom, hogy gyurcsány a rendszerváltás óta a legkiemelkedőbb politikusok egyike, ha nem a number one."

na ne má... akkor szerinted sem volt rendszerváltás?
Szerintem meg éppen hogy Őszödi Ferenc szépen eltűnik a történelem süllyesztőjében s még azt a megtisztelő jelzőt sem kapja meg, hogy a legvitatottabb miniszterelnök. Ahogy a költő mondja: lang ist die Zeit stb. - utólag sokminden átminősül.
@Burkus király: Én is nagyra becsülöm, emberileg és szakmailag szerintem is a legjobb eddig.

Persze ebbe a k_rva országba nem elég egy "jó" ember... a szocikkal a hátában és a fidesszel szemben egy zseni kellene, hogy képes legyen valamit tenni.

Békeidőben tekintélyes (nyílt, újító, reformer) politikus lehetett volna. Bár akkor sem bocsátom meg neki, hogy amikor rájött, hogy nem tud tenni semmit, akkor nem hagyta ott az egészet, ahogy öszödön igérte (de hát bizonnyára 'belesodródott' és ahogy napról-napra rosszabb lett nem is vette észre -- erre kellenének a jóbarátok, szólni).
@malacka69 az édentől keletre...: "De ha az EP-választásnak nincs tétje, akkor lófasznak léptünk be abba a kupiba."

Az EP választások a tipikus népvakítás... ez még a régi, nagy demokráciákban is divat ;)

Az EP hatásköre igencsak kicsinyke. A valós hatalom a minisztrelnökök európai kupaktanácsának (a nevére nem emlékszem) kezében van ;)

Hogy miért léptünk be? Mert ezer éve vártuk, hogy mikor kapcsolódhatunk végre igazán szorosan Europához. Mellesleg jobban jártunk így :-)

Idézet önmagamtól: az eu töketlen bürokratái is ezerszer jobbak a saját 'elitünktől'. A legjobb amit tehettünk, hogy a mozgástér felét átadtuk az eu-nak így csak a másik felét tudjuk elkúrni.
Oszt még egy dolog a bögyemben van...
Egy szégyenletes párhuzamról eddig még nem nagyon olvashattunk:
Az uniós hitel révén külső politikai nyomásra jutott el a helyi politika oda, hogy valamely reformszerű (nevezzük aminek akarjuk, de az állóvíznél csak többnek kell majd lennie) intézkedéseket kellett bevezessen, vagy legalább is ígérjen.
Furamód az elkúrt népesség- és szociálpolitikai kérdésekben is sajnos külső nyomásra zökken ki a magyar politika a bevett sémából: nem szabad elfelejtenünk, hogy a véres eseményeknek külföldi áldozatai voltak! Egyáltalán az ügy romabűntettként való beállítását is a külföldi média "erőltette" a magyar médiára. A politikai diszkurzusból kizárt szélsőjobbon túl melyik vezető magyar politikus tette volna szóvá, ha mindez echte fehér magyarokkal történik meg? Van egy tippem...

Szóval úgy minden-minden, ami gazdaságilag és politikailag az eszmélés irányába mutat(hatna) külföldi kényszer hatására következik be. Nagyon szomorú - teljes mértékben leírja demokráciánk fejlettségét.
"Egyáltalán az ügy romabűntettként való beállítását is a külföldi média "erőltette" a magyar médiára."

ezt pontosan hogyan is tette?
@malacka69 az édentől keletre...:

Szerintem nem vagy fan, mások szerint viszont igen, és ha ez tetszik nekik tán meg is dicsérnek.

A listád alapján pedig:

A 2. ponthoz kapcsolódik a 4. és az 5. pont, ami alapján a Fityesz.
A 8. pont alapján Viktorka.
Ergo Orbán Úrra szavazom?
Jah, de nem színezem ki, mert annyira nem tetszik a kifestőnek ez a lapja.
Köszönöm a költői kérdést is az alternatíváról:
- Válaszom van: ÉN, és vállalom, vállalom, vállalom :),
viccen kivül viszont igenis van alternatíva, de mélyen a felszín alatt elrejtve, mert alternatíva mindig van. Itt miért csak ez a kettő? Erre válaszol a kolléga a hsz-e:
88wx335dsf 2009.02.09. 21:12:26

Úgyhogy:
Viktor!
Mert megszoktam, hogy dönteni kell, és most ezt érzem a jelen helyzetben jobbnak, de félek, hogy Orbán Úr ismét elköveti azon hibáit amin bebukta magát hosszú időkre.
@malacka69 az édentől keletre...:

"Shore, senki sem tekinthető bűnösnek a bíróság jogerős ítéletéig. Egyetértesz?"

Nem. Én ebben a kérdésben nem vagyok annyira liberális mint te.
És látod-látod mennyire drukker vagy. Most is mosdatsz egy faszkalapot, ráadásul olyan ügyben, ahol az "ellenfél" csapatának tagját te is épp így simfölnéd.
@Tóta W. Árpád:

hát szerény emlékeimben az él, hogy ha el is hangzott vasárnap az elkövetők etnikai hovatartozása, az valamely külföli hírforrásra való hivatkozvás keretében ("a román tudósítások szerint, stb.") történt. A hivatalos "teljes" magyar tudósításhoz kellet még kb. egy nap. De az is lehet, hogy éppenséggel érdektelennek tartották az említett mellékes kürölményt.
@Burkus király:

Emlékeid lehet, hogy megcsalnak, mert délután már a hvg.hu (érdekes módon a nol.hu-ra hivatkozva) leírta mindenféle román tudósítások nélkül. Az Index meg bár kifejezetten ki nem emelte a származást, de a kitett fényképek és nevek alapján ez talán felesleges is lett volna:)
@Shore:

"Most is mosdatsz egy faszkalapot, ráadásul olyan ügyben, ahol az "ellenfél" csapatának tagját te is épp így simfölnéd."

Ezt nem mondod komolyan! Te jól szoktál szöveget érteni. Hol volt abban mosdatás?

Én azt kértem rajtad számon, és kérem most is, h ne nevezz vkit adócsalónak, ha nem az, mert ez vaskos hazugság, te meg nem vagy hazudós, ha jól gondolom.

Bayer élt a jog adta lehetőségekkel, és kész.

Hidd el, utálják annyira a kormányban, h csak egy tfonba kerülne drazsénak, vagy fletónak, és máris ráküldenék a rendőrséget, vagy az Apehot.

Szóval, kérlek ne hadoválj, mondj igazat! Főleg, ha tényállításokat fogalmazol meg.

Viszont fletó télleg adót csalt a fittelinával, csak szerencséjére elévült.

Ha azzal van bajod, h Bayer milyen cikket bírt írni, az meg más kérdés, fejtsd ki, mi a baj vele!

Azért csak nyugodtan drukkolj a Bayer ellen, meg drukkolj OV ellen, engem nem bánt a drukkerséged;-))

Üdv.
@Shore:
Nem tudom, de nem találom az általad említett bejegyzést. Tudnál egy linket adni (a hvg "vitázó, lökdösődő férfiak"-ról ír)?

Az incidensben látnunk kell, hogy itt lehetőség volt elhatárolódni és megelőzni az eset nemzetközi incidenssé minősülését: nem magyar elkövetők (mint etnikum) tették, hanem romák. Innestől kezdve csak a felsőbb szint kellett beadja a derekát, hogy egy szomorú sporttudósításból botrány lehessen. Addig azonban hezitálás minden szinten.
Éljen a demokrácia!
@malacka69 az édentől keletre...:

Hagyjuk, ha nem érted, hát nem érted.

@Burkus király:

Már mikor írtam, megpróbáltam visszakeresni a cikkeket, de nem voltam képes. Valószínűleg én vagyok a béna, mert még hasonlót sem találtam, mint amire én emlékeztem. (Aztán persze az is lehet, hogy álmodtam az egészet:))
TWÁ:"Mégis a saját kárán veszi észre most sok százezer ügyfél, mire is fogadott a jenhitellel. Előtte nem sikerült megtanulni nekik. Nem is igyekezett megtanítani senki."

De: (2008.február) "A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a múlt héten ajánlásban hívta fel a figyelmet a jenhitelek fokozott kockázatára, drasztikus terjedésére."
www.ingatlanmagazin.com/3239/Bedolhetnek_a_jenhitelek_a_PSZAF_szankciokat_is_kilatasba_helyez

Egyébként persze a devizahitel sem a patás ördögtől való, csak számolni kell az árfolyamkockázattal. Ha egy durva részletnövekedés is belefér a havi kosztpénzbe akkor az átlagosan alacsonyabb kamat miatt jól lehet vele járni. Sajnos sokan a kedvező feltételek közötti törlesztőrészletet vettek alapul és nem bírják ennek a hirtelen növekedését.
@eroica:

2008. február előtt is felhívták a figyelmet a veszélyekre, nekem anno 98- ban a bankban.

A baj nagyobb része a felvehető limit határ. Sok olyan embert láttam, látok aki x Ft kölcsönhöz akart jutni, aminek a törlesztő részlete forintban nagyobb volt mint euróban, frankban stb. Amikor bekínálták neki az olcsóbb hitelt akkor rájött, hogy ugyanarra a havi törlesztő részletre és futamidőre több zsét is kaphat (x+y)és egyből kitalálta mire költheti a többletet. Most veszont bukta.
Szokásos szerencsen-mosdatás; meghogy Öszödön örvendezzünk. Ja, és Gyurcsány az ellenzék miatt balfék (népszavazás). Király.
@Kis Hableány:
Magyarországon jelenleg az élősködők azok, akik nem fizetik meg a jövedelmük után az adókat és a járulékokat. Nem a nyugdíjasokra kell kenni a dolgokat azok már befizették a járulékukat és mindenki annyi nyugdíjat kap amennyi jövedelem után fizetett járulékot.
Ha nem szóltál volna, bölcsebb maradtál volna ! :)
@Shadowbull:
Kedves Fiatal Barátom !
,,tevedni meltoztatol, de nagyot.

Azok az osszegek, amiket befizettel, nem jarnak neked vissza, mert abbol finansziroztak az (akkori) egeszsegugyet, a nyugijjakat.

Az szimplan biztositasi osszeg volt.
STB....''

Megvilágosítom elmédet !
A Bér a következő járulékokból tevődik össze:
0. Bruttó bér !!
1. SZJA (személyi jövedelem adó ! 18,39%)
2. Egészség biztosítási járulék 6%
3. Munkavállalói járulék 1,5%
4. Különadó 4% (ha túl sokat keresel :))
5. Nyugdijjárulék 9,5 % (1,5 állami, 8% magán) --erről beszélek !
--Ezeket te fizeted a bruttóból !
Cég fizeti:
6. Egészség bizt.járulék 5%
7. Munkaadói járulék 3%
8. Szakképzési hozzájárulás 1,5%
9. Egészségügyi járulék (napi 65 Ft)
10. Nyugdíjjárulék 24% ---erről beszélek
Ezeket a cég fizeti utánad a béreden felűl !!
Ez a közel 30% a te nyudíjídat (az enyémet is) hivatott fedezni, ha nyugdíjba vonúlsz ! Ennek az összegnek elvileg egy számlán kellene gyűlnie addi amig nyugdíjba nem mész és utána ebből fedezik a nyugdíjadat !
1988-óta gyüjti a befizetéseket az ONYFI. Igy tudható, hogy ki mennyit fizetett be ebbe a kaszzába. Ezért kapsz majd annyi nyugdíjat amennyit befizetsz ! Ezért a nyugdíjasok már be fizették előre a nyugdíjakat. Képzeld el ... ! Szeretnének is visszakapni valamennyit ebből a befizetett összegből! Tudva a halálozási mutatókat ez a férfiak asetében 90%-ban nem sikerül, mert a várható élettartam ma egész alacsony (68 év körűl van). Tehát kapsz valami kis alamizsnát, durván öt éven keresztül a 40 évi befizetés ellenében !
És most kezdj el számolni ! Vetitsd magadra a fenti számokat 65 éves korig, (valószínű, hogy te akkor fogsz majd nyugdíjba menni).
Ha nem megy a számolás nyugodtan szólj ! Én kiszámolom neked mekkora összegre rúgna ez a te esetedben, és azt is, hogy 5 év alatt mennyi nyugdíjat fizetnek vissza neked, ha 70 éves korodig élsz !
Most kéretik pofázni a számok tükrében !
A nyugdijas ember a legjobb bolt az államnak, mert sokkal kevesebbet kell fisszafizetni, mint amennyit befizetett !
Ezért célszerű :( , ha a korhatárt közelítjük a halálozási mutatókhoz !

Vége az első órának !
Hf. (házi feladat) számold ki, hogy mennyit fizetsz be 40 éves munkaviszony alatt, ha jelenleg bruttó 100.eFt keresel, a infláció éves növekedése 8%, a fizetésed is 8%-al nő évente és tételezzük fel, hogy a járulékok mértéke a jelenlegi 9,5% és 24%.
A nyugdijszámítás egy kicsit bonyolúltabb ennél, ezt nem részletezem.
Üdv. mindenkinek
süti beállítások módosítása