W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Villalakók

2008.09.16. 07:20 Tóta W. Árpád

Hálás és nem túl megerőltető elfoglaltsága a magyar középosztálynak, hogy a kereskedelmi tévék műsorain sápítozik. Tudom, mert évekig ezt tettem.

Hogy az egy annyira tré. Hogy annál primitívebb nyilvános produkciót eladdig az ország nem szenvedett. Hogy milyen gagyi a Barátok közt sztorija, milyen fullbénák a színészek, a dialógusok. O tempora, o mores! Bezzeg amikor a munkás Maupassant-t olvasott Olcsó Könyvtárból.

Ehhez a megvető kórushoz szívesen csatlakoztak különféle politikusok és barátaik. A kereskedelmi tévé romlaszt, bomlaszt és felháborít, kultúrszenny, aztat meg kell rendszabályozni.

A Barátok közt, amikor még nagyjából követtem, egy releváns témákat felvető, közügyekkel foglalkozó, és azokról markáns véleményt alkotó produkció volt. Mikor ők beleírták a sorozatba a Buzimisit, akkor azzal a egy konkrét, valós kérdést dobtak fel – a melegek elfogadásáról -, és válaszoltak meg a maguk részéről, igennel. Ha beleírták a drogosgyereket, azzal pedig azt üzenték, a drog rossz, értem? Ezeken kívül persze egy tévésorozat cselekménye alapvetően lárpurlár, önmagáért és a drámáért való – de időnként odatapint az idegvégződésekre, és attól se retteg, hogy valakik majd tüntetni fognak.

Ehhez képest akkor nézzünk meg egy parlamenti szezonnyitót. Ez a sztori bezzeg nem gagyi, ugye. Ezek a szereplők vérprofik. Ezt nem kell korhatárkarikázni, ebből mindenki csak okulhat, a gyerekekre pedig kifejezetten jó hatással van. És ez nem egy könnyed limonádé, hanem itt sorskérdésekre keresünk és adunk választ. Többe is kerül.



Dávid Ibolya diadalmasan jelenti, hogy most – az oszlatási szavazással - elvált a szar a májtól; kiderült, ki az ellenzéki és ki nem az. Mintha önmagában ellenzéknek lenni valami érdem lenne. Mi vagyunk azok, akik nem ők – ennyit makognak. Megnézheti magát az SZDSZ, hogy nem szavazta meg a parlament feloszlatását. Mostantól nem méltó az ellenzéki névre. Nem is utálják igazából Gyurcsányt! Hát ember az ilyen?

Én a sok pénzt nem sajnálom


Pedig az SZDSZ gyorsan beletanult az ellenzékiségbe. Egyszerű meló az, betanított munka. Nem jó a program, nincs benne elég adócsökkentés, monnyonle. Odatenni, hogy ezzel szemben mi a nyugdíjak befagyasztását és a családi pótlék megvágását szorgalmazzuk – na az már nem megy, pedig ezzel még félúton se lennénk. De erről már lehetne tárgyalni, számolni, kutatni, kidolgozni. Csak ugye akkor már felelősséget is kellene vállalni: igen, mi voltunk azok, akik kizsarolták a kormányból a nyugdíjemeléscsökkentést. Ja, ahhoz már puha a pöcs. Hope és Change, oszt jónapot, reméljük, puhára esünk.

 

Navracsics Tibor is kitett magáért. Elszarusodott az arcbőre a nyáron, keményen, vastagon. Kell is az ilyen munkához. Csupa igazságot beszél egyébként. Bicskanyitogatóan kétélű igazságokat.

Megmondja kereken, tessék a kormányprogramról szavazni, megvitatni a parlamentben, arra való a ház. Aha. Ahonnan ők két éve vonulgatnak ki. És hogy ez nem program, hanem egy szar. Úgy van. Miért szar? Hát azért, frakcióvezető úr, mert pont olyan szégyellős, mint az ön Erős Magyarország című tákolmánya. Fedezetlen ígéretek, mismásolás, ködösítés, forrásmegjelölés nuku. A szar nem jár egyedül. Csak a sajátunk, az ugye illatos.

És az aduász: ez a köcsög kormány le van bénulva teljesen, és semmit sem tett a népszavazás óta. Mintha az a népszavazás a Fidesztől teljesen függetlenül jött volna, az égből. Mintha nem az ő szabotázsakciójuk lett volna. És nem pirul, nem érzi rosszul magát, csak mondja. Ellövi ötvenedszer gond nélkül: kisebbségi kormány nem is létezhet – és ha mégis volt már, netán épp Orbán Viktoré, akkor annál rosszabb a tényeknek.

Sárgán virágzik a tök


Végül az ünnepelt, a szülinapos. Két éve rajzottak szét a futárok, hogy szétvigyék az örömhírt az országban: Gyurcsány Ferenc tudja, hogy elkúrta, és ki akarja javítani. Így beszélt:
Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. (...) Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.Megvalósult minden, amit jósolt. Valódi retorikai teljesítmény volt, igen. Csak egy apróságban tévedett: nem kell ehhez másik madám. Ő ezt is tudja. Ezt is ő tudja a legjobban. És most megint van Program … itt van, tessék megnézni, ő készült. Oda van írva bele, feketén-fehéren, hogy most már nincs benne erő, és nem megyünk előre, csak lassan, óvatosan, fáradtan lecsücsülünk egy kis dombra. Ezekkel, tízmillió kommunistával nem lehet – benne van Gyurcsány szövegében ez is, alig bújtatva a nemzetkaraktert fejtegető sorok között. Együtt öregszik a ciklussal.

Az őszödi beszéddel elvesztette a ciklus elejét. A megtagadásával elveszíti a következőt, még akkor is, ha megnyeri. És kezdődhet elölről.

Ennyit sikerült össszehozni a magyar Országgyűlés első ülésnapján. Újult erővel, kipihenve. Ezek azt képzelik, hogy a sorozat epizódjai megállnak önmagukban, és fél évnél többre nem emlékszik senki. Továbbá azt is képzelik, hogy ők maguk fontosabbak a munkánál, amire felvettük őket. Médiaszemélyiség, így hívják ezeket.



Címkék: fidesz gyurcsány szdsz mdf parlament

346 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr97665530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó a Barátok közt hasonlat.

Ahogy körülnézek a környzetemben egyre inkább egyértelmű, hogy a politikai élet szereplői egy naponta jelentkező szappanoperát gyártanak nekünk, és egyre több ember így is nézi.

Úgy beszélnek az Almássy ügyről, mint annak idején arról, hogy Bobby feltámadt a Dallasban, és napról napra követik az a fordulatokat, pedig előre lehet tudni (akárcsak a BK-ban), hogy 1-2 hét múlva már semmi jelentőségük nem lesz, mert jön a következő csavar a történetben.

Tökéletes bulvár ország lettünk (persze ez világjelenség, nem csak itt van így). A bulvárszórakoztatás már az élet minden területére behatolt, és ez alól a politika sem kivétel.
Azt hiszem, erről társalogtunk az utolsó alkalommal is. Van-e valamilyen teteje kormányon maradni, ha céljaink már mincsenek vele? Van-e erkölcsi tartás abban az aösszefogásban, hogy "jaj csak az ellenzék ne jöjjön"?

Számomra a válaszok egyértelműek: nincs, és a baloldal éppen most veszíti el a maradék erkölcsi tartását is azzal, hogy fenntartja a deklaráltan célnélküli Gyurcsány kormányt.

Az ellenzék is remekül kitaktikázta magát: idő előtti indítványa megint bebetonozta Ferencet. Mintha nem is akarna kormányozni...

Ennek az egész kutyakomédiának csak egyetlen értelme lehet: Talán a következő két évben mégics csak alakul (a politikai elemzők minden megalapozott szkepticizmusa ellenére) egy olyan új politikai erő (mondjuk legyen párt...), amelyikkel le lehet váltani ezt az egész végletesen elhazugult "elitet".

Emberek, nem kellene valamit csinálni?
"Továbbá azt is képzelik, hogy ők maguk fontosabbak a munkánál, amire felvettük őket. "


Ez itt a lényeg. Senki sem dolgozik érdemben. Csak azzal vannak elfoglalva, hogy a mandátumuk lehetőleg minél tovább megmaradjon.

Ha olyan nagyon oszlani akarnának, elég volna, ha a Fidesz képviselői visszaadnák a mandátumukat. Akkor ugye működésképtelenné válna a parlament.
És akkor jöhetne a Kakukk, és hazazavarhatná a gyerekeket végre. de ne álmodjunk! Reggel van, munkára barátaim. Olyan sok dagonyázni való van még ebben a pocsolyában....

Kedves Arpi! :-]

Nah hat keremszepen nem vagy valami jaratos akkor mostansag a Baratok koztben, mert igenis vannak benne kozeleti s erkolcsi kerdesek. :-D
Aszonnya igy elsore mindjart eszembe is jutott a minap tortent apuka megtalalasa, akit jol le is nemi megeroszakoloztak, aztan kesobb kiderul, hoho nem is ugy volt az, hanem egyetemi malor, gyerek befigyel, de azota biza akkora homokos lett, mint a Gobi sivatag. Aztan felmerul a kerdes, vajh erkolcsos volt-e nem megmondani, hogy az apja nem is az akit a kiccsaj hisz maganak, hanem a homokos bacsi.
Hopp, ez mindjart 2 kozeleti kerdest is felvethet. Es 2 resz alatt jottek elo a problemak.
Arpi, vissza kelle szoknod Bk-et nezni, mert le vagy maradva. :-D

Mas...
Azon felul, hogy egyetertek veled, mint altalaban, megint sikerul a Nevracsisos fityeszes temaval elorangatnod az alvo gonosz nem az ellenzek tehet rola temat. Merhogy ugye az ellenzek feladata a kormany tamadasa esatobbi esatobbi.

Ibinek meg igaza volt, tenyleg alvalt a szar a majtol, meg akkor is, ha a fityesz most obegat, hogy az MDF elosegitette Gusanyi maradasat. Ha nem most, hat 1 vagy 2 het mulva derult volna ki, hogy kivel van a szadi? Nem tokmindegy?
A lenyeg, itt csak a fityesz akar igazan kormanyvaltast. Program nelkul, ugye.
"Ezek azt képzelik, hogy a sorozat epizódjai megállnak önmagukban, és fél évnél többre nem emlékszik senki."

Nem akarok vitába szállni, csak egy szerény stilisztikai/tartalmi javaslatom van: a fenti mondat "azt képzelik"-jét én lecserélném "pontosan tudják"-ra.

De lehet, hogy ebbe belejátszik a szar idő is.
Ugyan kedves Gondolkozó! Hát nem olyan ez a parlament amilyenek mi vagyunk? Felfelé rázni az öklöt nem ugyanolyan mint meglátni más szemében a gerendát?
Gonbolkozó!

De csinálni kellene valamit!

Ez egyre szánalmasabb :-(

Én is rengeteget ondolkodtam azon, hogy ebből a helyzetből már csak egy új politikai erő/elit/párt tudná kirángatni az országot, DE sajnos nincs ilyen. Vagyis lenne rá igény, mert mindenki mondja, hogy de jó lenne ha lenne valami más, de tenni nem tesz érte senki semmit.

Ezen kellene változtatni!
Alapítsunk egy pártot4 A neve legyen mondjuk MAP, azaz Magyar Adófizetők Pártja.
A hangzatos név már megvan, jöhet a többi! Ki kell találni, hogy mit is mondunk az embereknek, milyen programot tudunk kiizzadni. Ha ez is megvan akkor már csak terjeszteni kell az igét és nagyon de nagyon sokat dolgozni, hogy komolyan is vegyenek minket.

A labda fel van dobva! Ki akar csatlakozni???

Üdv: kuszal
Vessetek a mokusok ele, de en azt gondolom, hogy attol, hogy azt kommunikalja a kormany, hogy nagy valtozasok ideje nincs itt (a reform szitokszo, na azt semmikepp), attol azert 'under the hood' tortenhetnek jelentos valtozasok szepen lassan lepesenkent, ovatosan adagolva.

A kormany egyszeruen (a sok egyeb kenyszer mellett) kommunkacios kenyszerben is van, nem kommunikalhat semmi "jelentosegteljeset", hiszen lattuk, hogy annak mi a vege.

Szoval szerintem itt fontos lenne latni, hogy az adott realis eszkozok mellett mi az amit megtesz a kormany abbol, amit megtehetne.

Fodor meg egy idealista fasz.
Figyelem apatikus siránkozás következik, elolvasása semmilyen korosztály számára nem javasolt:

Egyszer valaki azt mondta, hogy az ellenzék dolga, hogy ellenezzen. (Az illető tévedett. Ellenzék minden párt, aki nem kormánypárt, akár egyetért egy kérdésben, akár nem)
Sajnos, ezt a mentalitás elég könnyű megtanulni, pont mert nem jár felelősséggel. Nagyon jól meg is tanulták...

Gyerekként úgy képzeltem, hogy ott ül a sok okos bácsi és néni és amikor eszébe jut valakinek valami, amitől jobb lesz, akkor azt megvitatják. Bár lennék megint gyerek...

Árpi, teljesen igazad van, sajnos. Mert ezek az igazságok nagyon fájnak.
Én sajnálom, hogy a parlament nem oszlatta fel magát, nem mintha Viktorra vágynék, csak annyira unom már ezt a sorozatot, hogy lassan Jockey Ewingot is elviselem, csakhogy megkavarja végre a pocsolyát.
Normális műsort akarok!
Ez se rossz, de én igazából egy Almásy-ügy boncolgatót vártam volna :)
Annak is legérdekesebb részét: ki hallgatta le a telefonbeszélgetést?
Saját maguk? Akkor az egész provokáció ...
Dávid Ibolya? Akkor miről is beszélünk?
Az NBH? Az meg milyen alapon hallgatja le Csányi Sándort és hogyan is került a CD Ibolykánkhoz?
A politikai szereplők, pártok és személyek, mind alkalmatlanok. Érdekeik kizárólag ciklusokra bontott finanszírozási érdekek, nemzetpolitikai és államvezetési program nélkül.
Tudatosan szítanak indulatokat, fenntartanak viszolygást, gyűlöletet, hogy megosszák a társadalmat, így biztosítva a szavazóbázist maguknak. A zsigeri ellentéteket kihasználva tudnak maguk mellett tartani szavazókat. Csak szavazatokban tudnak gondolkodni, emberekhez közük nincsen. Úgy felosztották maguk között a szavazatpiacot, mint a kurvák a teret.
Ha kétszer egymás után sikerülne megtenni, hogy senki nem megy szavazni, éhen vesznének mind.
Sokszor bebizonyosodott, hogy teljesen mindegy, mit csinál a kormány a ciklus alatt, csak a kampány számít. Fél évnél többre tényleg nem emlékszik senki, ezért nem is erőlködnek. Minek?
a kalapos királynő és pártja ellenzékiségéről csak ennyit:
index.hu/politika/belfold/mdf1501/
egyébként meg ki mondja meg azt, hogy ki az ocsú és ki a búza? (ajjaj, itt konnotáció forog fenn, bár nem szándékoltan!)
Index:
"A 11 százalékos, adónak minősülő eho a honatyák költségtérítését is terhelné."

hat a seggem verem a foldhoz oromomben...
feheredik az orszag!
Gonbolkozó

Egy új párt???!!! Minek? Mitől lesz az jobb mint a régiek?
Tfh, megnyeri a választásokat. (arra, hogy kinek a pénzén, majdmég visszatérek).
Összeáll valakikkel a régiek közül a kormányzás érdekében, és már ott is a posványban. Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani. De ebben a mocsokban.....???!!!! Ezek mellett???!!!
Ha abszolút többséget szerezne (ami szinte kizárt), akkor már csak az ilyen demokratikus intézményi gáncsoskodásokkal kellene megküzdeni, mint a hülye ombudsman, aki a közúti nihilt támogatja, meg idióta elméleti jogász banda, akik a gazdasági nihil fő támogatói (a kötelező banki pénzforgalom előírása cégek számára, az alkotmány ellenes, mert az "gazdasági erőfölénnyel való visszaélés"). Ja és mindent, ami szarul működik ebben az országban (média, párt pénzügyek, egészségügy, nyugdij rendszer), azt 2/3-os törvény véd. Tehát 2/3 is kellene, különben lószar lesz itt, nem változás.

És kinek a pénzén is fognak választást nyerni? Mindegy, dehogy törleszteni kell, az tuti. És akkor megint itt a posvány, a korrupció, az illegális pártfinanszírozás. Ha meg nem törleszetnek, majd előkerül egy felvétel, hogy kiket akartak illegálisan megfigyelni.....

Egy személyi felelős kell ide, nem pártok. Lehet az király, diktátor, elnök vagy kormányzó, tök mindegy minek nevezzük, csak annyi esze legyen, hogy okos emberekkel vegye körül magát. Meg elég hiú legyen, és adjon arra, hogy kerül a történelem könyvekbe: mint aki tönkre, vagy rendbe tett egy országot. És le is lehessen váltani, de csak 10-15 évente.
Teljesen abszurd az az elképzelés, amit a rendszerváltóink gondoltak, hogy annál demokratikusabb egy döntés, minél többen vesznek részt benne. De annál drágább és korruptabb is a rendszer. A döntés meg egy fikarcnyival sem lesz jobb, sőt, általában rosszabb ( lásd: alagút a löszbe). Most néhol már annyira demokratikusak vagyunk, hogy lassan beledöglünk a nagy demokráciába (lásd: alkotmányellenes az ittas vezetők azonnali jogsifosztása). Csak akkor minek a hulláknak a demokrácia?
Értem én, hogy kiül a fásultság azon az arcon, amelyik belenéz tízmillió fásymulatós szembe. Azt is értem, hogy nem lehet furkósbottal kiverni a nép fejéből a zizit, de még a Kárpát-medencéből sem a népet. Azaz marad az iszapos birkózás a modernségért, olyanokkal, akik szerint nem volt felvilágosodás sem holokauszt és meggyőződésük, hogy Genfben feketelyukat bütykölnek.
Nem hiszem, hogy Gyurcsány feladta volna, mint ahogy Tóta sugallja. Elvégre maratoni futóról van szó, akit állandóan le lehet sprintelni, de annak hörgés lesz a vége.
Az kétségtelen történelmi tapasztalat, hogy népek kijózanodásához tragédiákon keresztül vezet az út, úgyhogy Navracsicsnak sem könnyű.
Ha eléri célját, a tragédiát, akkor a kijózanodott nép őt csépeli elsőként. Ha meg nincs tragédia, akkor Gyurcsányt rugdalják, amit tényleg kellemes a patkóból nézni, de nem igen fizetnek érte.

jajj csak ilyeneket ne irkalnal:

"A Barátok közt, amikor még nagyjából követtem, egy releváns témákat felvető, közügyekkel foglalkozó, és azokról markáns véleményt alkotó produkció volt....[Pl.:] a Buzimisi,... drogosgyerek,..."

hat igen, en se nezem, de ha anyosom meglatogat muszaj nezni belole reszleteket...
1) az elejen annyira mű volt, mestersegesen deklamaltak,
nem szineszekkel, hanem amatorokkel.. (azert az 1000 utanra mar szineszekke valtak es nem is rosszak mar)

2) az egesz forgatokonyvet ameriakiak irjak amarikai problemakkal... ha van is nemi athallas az csak azert mert a drog itt is ott is problema...

rettenetes ez a bortonbekerules, kihozas
kavaras, betores, kihezmenjekferjhez felesegproblema, kival csaljam meg kivel legyek elvalas utan stb..., cegalapitas az egesz nem magyar jelenseg, NEM MAGYAR PROBLEMATIKA
szo nincs palyazatrol, allami penzek lenyulasarol, gazaremelesrol, GYEDrol, partokrol, ketteszakadt orszagrol egyaltalan semmi olyanrol ami foglakoztat bennunket...

ezt nagyon benezted arpi!
Megrögzött liberálisként most könnyű szívvel intek búcsút az SZDSZ-nek, a pártnak, amelynek semmi sem fontosabb saját magánál, és most éppen ezzel a hozzáállással írta ki magát végleg a magyar politikából.
Talán végleges megsemmisülésük esélyt ad majd egy olyan új csoportosulásnak amelyik majd le tudja választani a sok mocskot a "liberális" jelzőről, amit az SZDSZ tapasztott rá.
A magyar politikai elittel pedig már nincs mit kezdeni. Nincs választék, nincs különbség. Az egyik sötét-fehér, a másik világos-fekete.
Az igazi gond, hogy nincs kire leváltani őket.
Hogy a Fidesznek lövése sincs arról, hogy mit csinálna, azt az az egyszerű tény tökéletesen bizonyítja, hogy jelenleg nem ők vannak kormányon.
Egy öszödi beszéd/Tévészékház/okt23/népszavazás meg a többi cincogás után még mindig ott vannak akik vannak, ez azért az ellenzék teljesítőképességéről ad nagyon pontos minőségi bizonyítványt.

Közben csak megy a mantra, hogy előrehozott választás és majd jobb lesz.
Mikorra tervezik ezt? 2010 márciusa helyett januárra? Vagy magy 2009-ben hozza el a jézuska?
Ennek az előrehozott cécónak asszem végérvényesen lejárt a szavatossága, tanács és ötlettelenség van helyette, és az ellenzék pont ugyanannyira kétforintos művirág mint az általa fikázott kormány.

Reset és reboot.

Én a választási rendszernél kezdeném (a pártfinanszírozást milyen klasszul agyonhallgatják az urak, nem?), hogy a politikai kaka ne termelhesse újra önmagát, pont mint az oktatásban, amiről ők is oly sokat értekeznek. Szóban.
"nyugdíjbefagyasztás[hoz] ... már puha a pöcs."

ugy bizony. es ugyan kie nem az? ezt az szdsz nyakaba varrni?
Ezeket tényleg fel (szét) kellene oszlatni. Max 300 fős parlament, egyfordulós listás szavazással, 1%-os küszöbbel. Aztán vitatkozhat a "maradék".
kisgazda.info
Saját hivatásomból pontosan tudom, hogy ha döntési helyzet van, akkor az a legrosszabb, ha nem döntünk. Annál még a rossz döntés is jobb.
Lefordítva: "Feri! Megrögzött balosként mondom, menjetek el. ENNÉL nem tud rosszabb lenni Orbán!"
de kellene... elmenni innen... csak a feleségemet kéne rávenni, ő meg valamiért ragaszkodik (ha érteném?!)
" tessék a kormányprogramról szavazni, megvitatni a parlamentben, arra való a ház. Aha. Ahonnan ők két éve vonulgatnak ki."
ez telitalalat!

"ez nem program, hanem egy szar. Úgy van. Miért szar? Hát azért, frakcióvezető úr, mert pont olyan szégyellős, mint az ön Erős Magyarország című tákolmánya."
pontosan! remek latlelet!

"Fedezetlen ígéretek, mismásolás, ködösítés, forrásmegjelölés nuku. A szar nem jár egyedül. Csak a sajátunk, az ugye illatos."
pontos, hatasos, rovid, talalo megfogalmazas...
dehat Arpi mit vartal?
a magyar narancsoktol?
kicsit kicsi, kicsit savanyu DE A MIENK!

" köcsög kormány le van bénulva teljesen,...népszavazás a Fidesztől teljesen függetlenül jött volna, az égből. Mintha nem az ő szabotázsakciójuk lett volna."
HAT IGEN, EZ IS IGAZ, DE NEM TUDOM, MIT VARSZ EGY ELLENZEKI PARTTOL, AKINEK EZ AZ EGYETLEN SIKERELMENYE 6 EV OTA!

"Mintha az a népszavazás a Fidesztől teljesen függetlenül jött volna, az égből. Mintha nem az ő szabotázsakciójuk lett volna."

Nana! Azért ne felejtsük el, hogy volt itt öszödi beszéd, meg TV ostrom, meg okt. 23. A Fidesznek már csak fel kellett tennie az i-re a pontot. Gyurcsánynak pedig éppen a beszéd kikerülésének pillanatában kellett volna elgondolkodnia azon, hogy hogyan is tovább, mert abban a pillanatban csődöt mondtak a tervei. Ha nincs beszéd, akkor még talán valahogy le lehetett volna dugni a nép torkán akár nagyobb békát is, így viszont az amiről az utcán "harcoltak", a népszavazáskor is megnyilatkozott.
Gyorsan le kellene szállítani a bejutási küszöböt 0,5%-ra,így talán kevesebb pártdelegált jutna be /cirka 15000fő/szavazat/ /,igaz,a székhez és álláshoz való erős kötödés még így is megmarad.Félelmetes,de egy 2/3-os fidesz és még sokan többség az egyetlen elképzelhető társaság,akik ezt képesek lennének hozni,ők viszont nem nagyon nyúlkálnának ilyenbe bele.
Valóban szomorú,hogy 80-as -évek -közepe hangulatom kezd lenni:halvány reménytelenség mindenütt,"magyar",mint a gyenge minőség jelzője,ovatosság és kivonulás merészség helyett és egyfajta kárrörömmel figyelt közélet /Gusztávos kuncogás és tenyérdörzsölés/,hogy ma épp milyen csontváz zuhan ki a szekrényből.
Ki kinek nem lesz barátja ma a sok barátok közt.
valóban.
oszolj feri, oszolj, de már irom is az újabb tervezetett, legis-legújabb magyarország néven, bekapcsoljuk a vidéket az ország vérkeringésében ösztönözni fogjuk, hogy ne fogyikoljon a magyar, a nyugdíjat a csillagokig emeljük, az állami beruházásokat kiterjesztjük a magánszférákra, mindenkinek lesz egy egyeteme, egy óvodája, egy autópályája, négy metrója, három igazgatótanácsi állása, a fényezőket kiemeljük, ők lesznek az újságírók, a papáknak gyárakat adunk, a felvidéket visszacsatoljuk erdélyhez, alagútat építünk a kaszpi-tengerig, és lesz magyar gázmező, olajtároló és mindenki lehet a miniszterelnök tanácsadója, sőt a fasisztáknak kilövetjük a szemét, oszolj feri, oszolj, nincs itt semmi látnivaló.
"egy olyan új politikai erő "

És ahogy haladunk előre (?), az egyre szélsőségesebb lesz.
Minden országnak olyan vezetése van, amit megérdemel.

Megszavazódtak, itt vannak. Ez van, mi csináltuk, most mi esszük meg.

Tetszettek volna nem a két nagy pártra szavazni. Ilyen egyszerű ez.
"Sárgán virágzik a tök"

ez nem egy Danko Pista nota?
Persze, már megint a Fidesz és az ő "kormányprogramja" (LOL) a hibás olyankor, amikor a haverjaid és az MSZP már 6 éve kormányoznak. Sőt, a Fidesz akarta ezt a szerencsétlen "oszlassuk fel a parlamentetet, méghozzá azonnal" szavazást is, nem az MDF, akik pár órával később kigolyózták azt a szerencsétlen Kornélkát.

Árpi! Az MSZP van kormányon. Másfél évig még ők lesznek. Közben lesz két március 15., egy október 23. ahol lehet veretni, ahol lehet "úristen, felrobbantják Gyurcsányit" kiabálni és közben lezárni az összes megemlékezés helyszínét ahová csak a megemlékezők nem jutnak be, kivétel pár "diszmszpszdeszesfüggetlenkriptobolsevikliberális". Aztán persze ezek után lehet náciveszélyt (LOL), "minden mögött a Fidesz áll" (LOL) kiabálni. Még bele is lehet lövetni a parlamentbe, rendőrszékházba. Sőt, Gyurcsányi is megtalálhat százezer elveszett dél-oszét kisgyereket is, különösen EUP választások előtt. Ennek ellenére az nektek és nekik is bukta lesz, ugyanúgy, ahogy másfél év múlva - bárhogy is hergel az MSZP - a parlamenti választások is, ahol kiderül majd, hogy kemény két párt fog bekerülni a parlamentbe, pedig mindent meg fogtok tenni: előkerül "orbánördög beszédének" hangfelvétele, persze megvágva - amit a titkosszolgálat hallgatott le. Majd még erről is írhatsz egy fizetett, bocs, független saját posztot. Biztos jó lesz neked!

Persze az ország az ugyanott lesz ahol, csak zéró jövőképpel. Remélem akkor neked is még jobb lesz, talán még csinálhatod a további népbutító animációs hülyeségeidet is, a Pa-Dö-Dö meg mehet vissza rettegni, mint Orbán négy éve alatt.

Békét és boldogságot!
Jelen állapotban a vélt vagy valós EU pénzektől részeg tobzódás állapotában leledzik az ország. Amíg a másnapos ébredés nem jön, érdemi változásra nincs esély. Nem azt csináljuk, építjük, vásároljuk, aminek értelme van, hanem amire másoktól pénzt tudunk szerezni. Parazita ország lettünk. Pár évig még biztos várni kell, amíg a külső forrás elapad, mert addig arról folyik a vita, kinek a számlájára utalják az összegeket.
Sajnos az látszik, hogy semelyik oldal nem hajlandó kimászni a lövészárokból. Csak beszélnek róla. Midkét oldal elképzelések nélkül (fegyverek és munició nélkül) ugat egymásra mint a fogatlan kutya.
Nincs jövőkép. Csak a jelenlegi szar taposása. Ami már hígul. S lassan mindenkit ellep. Majd ha a szaga az orrukat facsarja kezdenek el mégjobban kapálózni de az már csak méglejebb visz mindenkit.
Tegyünk végre ez ellen!!!!
spontan · spontan.blog.hu/ 2008.09.16. 07:40:46

"Almássy ügy...előre lehet tudni ..., hogy 1-2 hét múlva már semmi jelentőségük nem lesz, mert jön a következő csavar a történetben."
pontosan!

"Tökéletes bulvár ország lettünk (persze ez világjelenség, nem csak itt van így). A bulvárszórakoztatás már az élet minden területére behatolt, és ez alól a politika sem kivétel."
nem az a baj hogy a politika is bulvarosodik... az, ahogy jol latod,vilagjelenseg.

az a baj hogy nincs hosszu tavu gondolkodas,
szpahi mentalitas van, maguknak lerabolni, amit lehet, amilyen gyorsan csak lehet.
szamla nelkul penzt folvenni ebben az orszagban? ugyan kinek lehet?

hallom Havas Henriket tegnap a klubradioban, teljesen ki van akadva ettol a politikusokra nem kotelezo torvenyekrol, szamlanelkuli penzfelvetelrol...

hatha mindenki ki van akadva, nem lehetne valami ujsagiro sztrajk fele, az elso kerdes minden parlamenti kepvisletol miert nem kell nekik szamlat adni? es aztan lehetne mast kerdezni csak... de jobb es bal egyarant!
Van egy álmom: a parlamenti képviselők reggelente úgy mennek be a T. Háza, hogy azon gondolkoznak: ma vajon mit tehetnék a választóimért?

Gyakran olvasom és hallom ezt, hogy majd jön egy új párt, az majd képvisel minket, az MSZP-n és a Fideszen kívül ragadt 30%-ot.

Én nagyon félek, hogy nem jön. Azért nem jön, mert a kádári hatalomgyakorlás és megtartás (törvénytelen) eszközeit most is zavartalanul alkalmazzák.

Alakul egy új párt? Majd küldenek oda Torgyán-féle ügynököket, akik lejáratják már az elején, vagy jó nagy veszekedős pereskedést indítanak, aminek a végén nem marad semmi, amit nagyító nélkül láthatnánk.

Kerekedik egy nagy botrány, valakit ügyesen lépre csalnak, kiszivárog a hangfelvétel, az igazság persze sose derül ki, csak a sár.

Hogy ne csak így általánosságban beszéljek, elmesélek egy történetet:
nálunk a helyi iskolában a szülők összedobtak egy kis pénzt az iskola fejlesztésére. 8 millió forint.
Az iskola vezetése az önkormányzattal egyetértésben Baumag részvényeket vett belőle. Elúszott az egész.

Gondoltam, írok róla egy cikket a helyi ellenzéki újságnak.

Saját sajtóetikai érzékem alapján azzal kezdtem, hogy felhívtam a terület (SZDSZ-es!!!) önkormányzati képviselőjét, mondja el, hogy mi történt.

Másnap este tíz órakor csöngetett nálunk Anyám, aki a kerületi zeneiskolában dolgozik. Teljesen fel volt dúlva, mert az iskola igazgatója behivatta, elmesélte neki, hogy őt meg az alpolgármester hivatta be, és hogy Anyám nem fog jutalmat kapni, meg esetleg az állása is veszélybe kerül, úgyhogy szépen kérnek ő is és az igazgató is, hogy én ne írjak cikket.

Történet vége.

A másik dolog, ami érdekelne, hogy egy ilyen harmadik párt miből finanszírozná magát. A jelenlegi csalós-pártfinanszírozós környezetben szükségszerűen és eleve korruptnak és szabálykerülőnek kell lennie, ha fel akarja venni a versenyt.
És ki finanszírozná? Csányi? Nobilis? Spéder?
Gonbolkozó 2008.09.16. 07:46:59
"Van-e erkölcsi tartás abban az aösszefogásban, hogy "jaj csak az ellenzék ne jöjjön"?"
nincs, de ennel rosszabb mert addig ezek vannak a husosfazek korul addig maradnak mig lehet.

"Az ellenzék is remekül kitaktikázta magát: idő előtti indítványa megint bebetonozta Ferencet. Mintha nem is akarna kormányozni..."
nem az ellenzek volt, hanem Leisztingerek egyik osztaga: Ibolyaek.

" Talán ... mégiscsak alakul (a politikai elemzők minden megalapozott szkepticizmusa ellenére) egy olyan új politikai erő (mondjuk legyen párt...), amelyikkel le lehet váltani ezt az egész végletesen elhazugult "elitet"."
almodik a nyomor!
wishful thinking

"Emberek, nem kellene valamit csinálni?"
egyetertek!
de ugyan mit tudunk csinalni?
Nem értek egyet. Még mindig vannak elvárásaink, hogy a központban az elvtársak megmondják a tutit? Még mindig elvárás az, hogy a központban okosak legyenek, colstokkal kimérjék és logarléccel kiszámolják, mit kell csinálni? Jó lenne leszokni már erről a rózsaszín álomról.

Csak egy példa: magyarországon az egyik legalacsonyabb a sportra fordított pénzek összege, viszont a legmagasabba az állam által kifizetett sporttámogatások összege.

Úgy látszik, már mindenhol lezajlott a rencerváltás.

Az őszödi beszéd egyik legnagyobb hazugsága éppen ez, ott is a központilag levezényelt harcos reformer logarléces politikus képében tetszeleg a szónok. Hazugság. Ébresztő.
Nos jólvan, de mi van, ha jön az áhított új párt. (leszámítva hogy áldott választási struktúránknak köszönhetően elég nehéz dolga lenne, nulláról, nem kispártként bejutni.)

Tegyük fel, hogy itt van. Tegyük fel, hogy számottevő többsége lesz, kormányt alapíthat. Azt azért ne tegyük fel, hogy elsőre többségben is lesz, az teljesen kizárt. Attól még _ezek_ ott lesznek a parlamentben. Sőt, megkerülhetetlenek, mert az apparátus alattuk jó kádermódszer szerint úgy volt kiválasztva, hogy a politikai, vagy párthűséget biztosan többre értékelték a szakmai hozzáértésnél, tehát egy új fej megkapja a régi szétbagózott, rákos tumorokkal, és pénzt csöpögtető kelésekkel borított testét.

Tegyük fel, hogy lesznek ötleteik. Mondjuk szuperbruttó. Szemem előtt az akármilyenbeálítottságú ellenzék, ahogy uszítja az energia és létminimum közelében elő kisnyugdíjjast, hogy "MERMEGADÓZTATJÁKANYUGDÍJJAT". Ők meg protézisük illesztése között fröcsögő nyállal fogják skandálni a monnyonle-t.

Az emberekkel van a baj, és ilyen szempontból a reprezentációs demokrácia jól működik, mert reprezentál. Ilyenek vagyunk mi.

Lumpenpolitikusok, nem szavazták ki egymást. Szégyen ez az egész, ami itt folyik.
Van ilyen párt, a JOBBIK. A közbiztonság romlására is csak ők adtak választ és védig meg az embereket. Uszít is ellenük a szélsőséges csürhe-kormány vastagon.

Amúgy, miféle egyéb baloldalról beszélsz? MSZP? Ugyan, neoliberális gittegylet az SZDSZ fenekében. :D

Kedves MSZP, MDF és SZDSZ, köszönjük, hogy bejuttatjátok a társadalmi valós problémáira reagáló JOBBIK-ot az EU-ba és a Parlamentbe. Is. :)P
jaj, ez tök jó, bár én a mónika-sót is komálom, noch dazu nézem a kutyusos meg macis filmeket is, mert azokat a györgy péter féle paradigma váltás óta különösen kedvelem, igaz azokban nem szerepel a berényi miki, pedig őt is mindenki seggbe akarja rúgni, aztán mégiscsak ő viszi sikerre a berényi kft-t, noha annyi köze van a jóerkölcshöz, mint a férfiak csöcsének a szoptatáshoz, nomost ez a fleto egy kiköpött berényi miki, csak nagyobb az orra meg táncikál, horribile dictu, egy befosott jozefinista, ennek ellenére sose sikerül kirúgni, a szereplők pedig, akik valamennyien szakértők és vérbeli politikusok összehordanak hetet-havat és a fleto szerintük már két éve padlón van, hát jókat röhögök, ezek a jóemberek valami más csatornán szocializálódtak, így ki sem próbálják azt a verziót, hogy mi lenne, ha ez a fleto gyerek nemcsak az ármánykodással lenne elfoglalva, hanem a haza üdvére is cselekedhetne, persze demokrácia van meg jóerkölcs és ezen a fertályon ez mindent pénzt megér, kicsit sokba kerül ugyan, mondhatni rengeteg völgyhíd kijönne az árából, de az a zsozsó tényleg jobb helyen van fitch arnold barátom zsebében, mert azt nem a nyuggerekre meg az ingyenélőkre költik legalább. a klasszikus eccer azt mondta, hogy basszák meg az urak a sarkantyújukat, hát tessék kérem tolakodni annál a sarkantyúnál, vagy szidollal tessenek áttisztítani az auróra ágyúcsöveit, mert hajjaj meghalunk!
Az amerikai álom mintájára alkossuk meg a magyar álmot is. A politikusaink tökéletesen képesek ezt megélni. Azt csinálják amit szeretnek, (érteni nem kell hozzá) és még pénzt is kapnak érte. Ugye akié a lapát, azé a lapát, akié a parlamenti szék, azé a világ...
Én mindenkit arr bátorítanék a következő választáson adjon le érvénytelen szavazatot. Ha össejönne mondjuk 6-7%-nyi érvénytelen szavazat (ennyi elégedetlen értelmes ember minimum van) az szerintem elég világos üzenet lenne egy új normális politikai erő megalakítására, vagy a meglévő pártok normális irányba terelésére.
Gonbolkozó, de kéne vmit csinálni. Kapára, kaszára és ütni az egész hazug, önszekértoló, álbaloldali nagytőkés és álkonzervatív kommunista szarcsimbók bagázst. Csak sajnos amíg az ország túlnyomó része abban érdekelt, hogy a jelenlegi szartologatós, más által szponzorált rendszert fenntartsa - függetlenül attól, melyik politikai oldalhoz sorolja magát - addig esélytelenek vagyunk még egy jó kis katarzis-teremtő vérfürdőre is. Sértett nacionalisták komcsiznak, miközben a legfőbb gondjuk a gondoskodó állam fenntartása; megtollasodott elvtársak játszák a szociális érzékenységet, miközben létérdekük az ország gázfüggőségének és az árak emelésének fenntartása, hogy a haveri kormánynak eladhassák a saját erőműveik által termelt energiát (lásd: Kapolyi papa). Áááááááááá!!!!!!!!!!! Nem kell nekünk tatár, török, ruszki, labanc a nemzethalálhoz, kinyírjuk mi magunkat, miközben az általunk folyton nagyképűen lenézett szomszédos "szolganépek" röhögve nézik az agóniánkat. Persze mi majd ezt a kudarcunkat is ráfogjuk a nemzetközi zsidóösszeesküvésre, amelynek célja a világ szívének számító aranyos-szegellet megszerzése. Szánalmasak vagyunk.
Miért gondoljátok, hogy amikor az egyik kutya, akkor a másik nem eb?
Pokolba az egész bandával. S mégcsak nem is kell nekünk elintézni. Már ott állnak a kapujában.

"Ne szavazz senkire!"
Mit lehetne csinálni? A legjobb lenne kiállítani mindegyiket a rakparta, és a Dunába lőni őket (az ellenzéket is). Semmi hasznuk, csak viszik a pénzünket.
A Muppet Show figurái kedves és szeretetreméltó alakok, ellentétben a gótikus ház lakóival. A szakács volt a kedvencem, mondjuk az ő dilettantizmusában volt valami a magyar politikusokéból.
Kedves Árpád!
Ezt már egy korábbi post kapcsán is észrevettem, hogy diszkriminálod a kdnp-t (legalább is a "cimkéknél"), eme hithű mélykeresztények mintapártja nincs benne a politikai adok-kapokban? :-))
Na ennyit az élcelődésről, sajnos az első szótól az utolsóig "ül" az írás...
Kérdés, hogy mit lehet tenni? Elzombiasodott társadalmunk tud -e / akar -e tenni valamit? Vagy túl sok honfitársunknak jó az, ami most (meg úgy ca 19 éve) van?
Gonbolkozó: nem biztos, hogy idő előtti volt az "önoszlatási" indítvány, én a problémát abban látom, hogy Ferencünk jó előre felmérte, hogy a szadesz hova szavazna (nem volt nehéz...), és ennek ismeretében tette meg ezt a "hősies" lépést. Előre le voltak itt osztva a lapok, igazából az ellenzéki pártok sz'tem a választóiknak akarták megmutatni "erejüket" az egész herce-hurcával.
Írod, hogy "a következő 2 évben alakul egy olyan új politikai erő, amivel leváltható az elit"... Ne is haragudj, de ez a muhahaha kategória. Egyrészt szerintem erre kevés lenne 2 év, pláne a mai magyar közéleti viszonyokat ismerve. HA lenne egy olyan ember, vagy csoport, aki/amely erre alkalmas lenne, nem adok neki 2-3 hetet, és olyan mocsok-kampány indulna, hogy ellehetetlenülnének...
A legnagyobb részével egyetértek.

Két megjegyzés csupán:

A márciusi népszavazás óta tényleg nem történik semmi ebben az országban. De ezért nem biztos, hogy a Fideszt kell elsősorban felelőssé tenni. Triviális, de igaz: nem ők kormányoznak, nem kell aktívnak lenniük.

Az őszödi beszéd után közvetlenül nem így gondoltam, de utólag már azt hiszem, le kellett volna Gyurcsánynak mondania. A sok hülye hobbi-tüntetőnek elfogyott volna egyből a muníciója. Akkor azért támogattam a kormány és feje maradását, mert azt gondoltam, ennél már nem lehet nagyobb hibát véteni, végre történhet valami tényleges változtatás. De sajnos nem történt. Szóval lassan szedhetnék a sátorfájukat végre.
Én elmennék, ha lenne egy forradalom és nem esne az eső. Nagyon unom a jelenlegi garniturát...
Egy új párttal is gyorsan az lenne itthon, mint mondjuk az SZDSZ-szel: mi volt és mi lett belőle napjainkra...
Gyurcsány mintha a ciklus elején, vagy azóta csinált volna bármit is adóemelgetéseken kívül ... a gentry bürokrácia nem csökkent, a szociális marhaságok nem csökkentek - sőt ...
gombolkozó,
"emberek, nem kellene valamit csinálni?"

dehogynem, harmadik pártot kéne alapítani. csak nem tudunk megegyezni az alapelvekben sem. És valószínűleg mi is korrumpálódnánk a források beszerzése érdekében.
Siralmas ez az ország, az meg főleg, hogy egy ilyen hülye bagázs (kormány és
"ellenzéke") , idiótának néz mindenkit.. A saját kis romlott pecsenyéjét mindenki sütögeti...
Ennek egyik ékes példája, most ez a Gegessy nevű fószer...
Üdv Mindenkinek!

Ismét egy markáns vélemény, amivel nagyrészt egyet kell értsek...! És a bk-s hasonlat tényleg jó! Tetszik!
A leglényegesebb kérdés számomra (nem csak a tegnapi komédia után) már csak az, hogy ugyan ki a fenére lehetne már bizni a politikai (és neadj' isten a büntetőjogi) felelősséget, hogy kezdjen már végre valamit azzal a kiqrt kormányrúddal...? Mert pillanatnyilag nem látszik ilyen erő, de még vezéregyéniség sem...!
A maszop? Ha valaha tényleg akartak is valami jót, az senkit sem fog már érdekelni, hisz a hitelüket és a támogatottságukat is eljátszották! Talán nem kell neveket emlitenem, mindenki olvashatta, láthatta neten, tv-ben, újságban. Lett belőlük talán 12%, elüldögélnek majd a következő cirkuszban is.
A fidesz? Sikeresen eljátsszák nap mint nap a maradék hitelüket is, amikor kivonulgatnak a Parlamentből (engem ezért kirúgnának a cégtől...), majd programként mutatnak be irományokat, amiket épp annyi közgazdász fikáz, mint amennyi támogat. Persze ellenzéki nép a magyar, támogatja őket, nyilván egekben a támogatottság. Vannak persze értelmes gondolataik, de a külpolitika nem az ő asztaluk...! Ahhoz sikhülyék. Grúz vita legjobb példája ennek... Vagy Koszovó rohamtempóban történt elismerése, amit mindenki vigan támogatott...
Az mdf? Aminek az éléről az Ibi max kihalni fog? Szilárdabban odakövült, mint az Atlanti-fal...! Évek óta a "haláladó" (egyébként támogatandó) eltörlése a legmarkánsabb gondolatuk... És azt sem ártana tisztázni, hogy valóban ellenzék-e, vagy csak valami szimuláció! Nem is tudom, összejönne-e egy kormányra való politikusuk...
A szadesz? Szivem szerint oket tolerálom a legkevésbé, de sajnos még itt vannak. Lássuk csak... Szétverték a gazdaságot, az oktatást, az egészségügy maradékát, az igazságszolgáltatást, gyakorlatilag a magyar társadalmat. Pusztitottak itt annyit, mint a XV. USAAF úgy 65 éve... Bekövült, jól ismert arcok, jól ismert frázisok, jól ismert tevékenység. Inkább nem...
Kik vannak a Parlamenten kivül? Kikből lehetne még választani??? Centrum? Hol vannak...? Jobbik? Bevallom, jó érzés a magyarság és egy valóban nemzeti erő, de önmagában kevés, ha nem ad választ gazdasági, külpolitikai, társadalmi kérdésekre. Ha minderre választ adna, még szavaznék is rájuk! Nem is beszélve néhány markáns és gondolkodó politikusról, akikben ugye nem bővelkedik...! Vagy a kapolyi komédia pártocskája? Kösz, nem...!
Szép dolog ez a demokrácia okosság, de most mit fogunk kezdeni vele? Jó, most még semmit. De 2010-ben valamit mégiscsak kéne...! Nem is beszélve ugye millió egyéb égető kérdésről, hogy csak 20-ára gondoljunk, vagy a koszi-klán szabadulására, komoly társadalmi ellentétekre stb... Válaszok és megoldások kellenének, de ezeknek láthatóan egyik sincs! Leginkább ezen gondolkodom mostanában, tegnap óta különösen! Ha valakinek van valami ötlete, adjon már ott fönt, ezeknek...!
Üdv!
Kampfer
Tegnap a Parlament tükröt tartott a társadalom elé, az történt. Ugyanilyen minden nap, minden tárgyalás, minden munkaértekezlet; ilyen kommunikációt tapasztalok bevásárlás, szolgáltatás igénybe vétele és közlekedés közben.

Ilyenek vagyunk.
ha nincs tévém, és nem nézem, akkor már nem is vagyok középosztálybeli?

nem is olyan rossz ötlet az eu támogatást lúzer sitcomra költeni, ugye?
index.hu/politika/belfold/mdf1501/
Nem tudom Tóta olvassa-e az Index címlapját: Akik Gyurcsány szekerét tolják...
GYerekek, pont ilyen Plüssmacira lenne szükségem, ami az oldal tetjén van, tudja valaki hol lehet, kapni ilyet? Nagyon megköszönném.
Azért tűnik szappanoperának, mert az is.
Azért az, mert az ország ilyen.

A kupiban - ahol minden lány arra vár, hogy majd a másik dolgozik és megkeresei a közös költségekre a fedezetet - nem hoz megoldást a madam lecserélése.
Attól még nem lesz bevétel.
Ha pedig a lányok belátják hogy a közös szekeret közösen kell tolni, akkor lehet hogy a régi madam is jó.
(lehet hogy nem , de a megoldás elsőre nem a madamcsere)

- o -

A média, a pártok és a közvélemény inkább foglalkozik a felszínnel (ki menjen, ki maradjon, ki mondjon le, mikor legyenek választások), mint a lényeggel.

a LÉNYEG pedig az, hogy a MAGYAR TÁRSADALOM TÖBBSÉGE NEM AKAR VÁLTOZÁST, vagyis nem akarja azokat a reformokat ami a gazdasági stabilizációhoz, felzárkózáshoz, fenntartható növekedéshez KELL.
Sajnos még azt sem mondom, hogy nem látta be a szükségességét.
Szerintem alapvetően belátta.
Csak éppen a szart tologatjuk egymás portájára, hogy ki vigye ki.
politikai és társadalmi szinten egyaránt megy a szartologatás nemzeti sportja, a csak "ne én"...

Ezért teljesen mindegy ki megy és ki marad kormányon, mindaddig, míg a TÁRSADALOM nem áll a reformok mellé.

Ha viszont ehhez a TÁRSADALMI egyetértés meglesz (meglenne) akkor EBBŐL A SZEMPONTBÓL teljesen mindegy ki kormányoz és ki a miniszterelnök.

Társadalmi belátás MELLETT Gyurcsány Ferenc az MSZPvel ugyanolyan jó és eredményes gazdasági kormányzást tudna felmutatni, mint Orbán Viktor a FIDESZszel, és mindketten csak közepesen rosszabbat, mint az SZDSZ vagy MDF.

Ezért HAZUGSÁG az az állítás, hogy az ország bajára az előrehozott választás a megoldás.
Az nem oldana meg gazdaságilag, reformilag semmit, mert nem az országygűlési választás ébreszti rá a társadalmat a reformok ELVÉGZÉSÉNEK ELKERÜLHETETLENSÉGÉRE, sőt inkább teret ad a hamis, álltató ígéreteknek, vagyis rosszabb, mint a jelenlegi helyzet.

MEGOLDÁSt az hozna, ha
A)
a társadalom többsége, döntő többsége (az inproduktív réteg is) belátná, hogy ekkora fenntartott állam nem tud létezni, le kell építeni, akkor is ha fájdalmas, és ezt vállalná is
B)
A politikai pártok ÖSSZEFOGÁSSAL, a társadalom belátása hiányában és ellenében is megcsinálnák az elengedhetetlen reformokat.

Mivel belátható időn belül A)-ra semmi esély [főleg míg a jobboldal OV nyomán azt a stratégiát követi, hogy úgy állítsa be, Magyarország minden bajáért kizárólag GyF meg a liberálbaloldal tehet), ezért maradna a B) változat, már amennyiben minden párt az ország érdekeit nézné.
Ez esetben kellene SÜRGŐSEN kötni egy nagykoalíciót 4-6-8 évre a legfontosabb gazdasági intézkedések megtételére.
na ez MEGOLDÁS lenne!

Szerintem erre az MSzP, SzDSz, MDF hajlandó is lenne, az ördög a FIDESzben lakozik, amely úgy gondolja, most esélye van nagyarányú (2/3) és tartós (8-10 év)győzelemre belátható időn belül, és úgy gondolja ennek ideológiai és pártegzisztenciális haszna megéri az országnak az elvesztegetett időt.

MINDEN parlamenti pártnak ez lenne a dolga, a kiút mutatása, ehhez képest félelmetes az a vehemencia, ahogy a pártok a médiával karöltve AZT SUGALLJÁK, hogy a parlamentben alapvetően kormánypártok és ellenzék van, akik közül elsőnek felelőssége minden, az ellenzéké pedig semmi.
Nem.
Az országgyűlésben pártok szerint rendeződött KÉPVISELŐK vannak, és MINDEGYIKÜKNEK egyénként és csoportként (pártfrakciók) az a KÖTELESSÉGE, hogy a jogalakotás terén az ország szempontjából legfontosabb irányba tegyenek lépéseket, BELEÉRTVE az ADÓ és KÖLTSÉGVETÉSI ügyeket is.
NEM LEHET arra hivatkozni, hogy "ellenzéki vagyok, erről nincsen véleményem, javaslatom"!

És rosszul teszi az az egyén, az a társadalom és az a média, amely elfogadja ezt a paradigmát, hogy a 386 fős testületnek szinte a fele azért van ott, hogy mindenre nemmel szavazgasson.
Ahhoz nem kellene sem bizottsági tagság, sem apparátus az ellenzéki képviselőknek.

IGENIS el kell várni MINDEN PÁRTTÓL és képviselőtől (közéletben, médiában is), hogy fejtse ki a véleményét az adókról, kiadáscsökkentésről, államháztartási reformról.
A pártoktól pedig el kell várni alternatív adó és költségvetési törvény javaslatokat.

ÉS MAJD HA ezeekt a pártok bemutatták, és világosan egyértelműen elmondták, hogy ezen adó, költségvetési, szociális ellátási, kiadáscsökkentési kérdésekben mit gondolnak, képviselnek, mit AKARNAK (fognak) CSINÁLNI na majd AZ UTÁN van értelme előrehozott választásoknak.
Én is ezen gondolkoztam sokat: mit lehet csinálni? A macskakő-dobálósdit nem tartom a dolgok normális megoldási módjának - meg több dologban nem értek egyet a dobálókkal, mint amiben egyetértek velük. Abban viszont egyetértek, hogy az egész hőbelebancnak, akik most ezt a rendszert működtetik, menniük kellene.

Egyetlen rendszeren belüli ("demokratikus") lehetőséget látok ennek kifejezésére: ha érvénytelenül szavazok. Abban reménykedem, hogy ha lenne pár százalék érvénytelen szavazat a választásokon, talán meginogna a rendszer, és talán egyre több szereplője jönne rá, hogy ennyire amatőr, és ugyanakkor ennyire maffia módon nem lehet sokáig működtetni. Nem tudom.

Azt viszont biztosan tudom, hogy senki nem lehet annyira naív, hogy azt gondolja, ha a Fidesz jön, akkor változik valami. Mindenki tudja nagyon jól, hogy tök mindegy melyik párt van kormányon, csak az múlik a választási győzelmen, melyik lophat többet. Ebből következően csak végtelen cinizmus vagy végtelen naivitás vezethet minket arra, hogy akármelyik párt mellé odarakjuk az x-et. Nem?

Csak az MKKP-t tartom hitelesnek, szavazattok Ti is érvénytelenül!
Megmondta: menjünk innen el. Egyre inkább megfontolandó.
Bazmeg tóta nem unod még a seggnyalást?
Mi a legközelebbi ígéret? A dvd-k legközelebb hol fognak felbukkanni? Az ország összes nyugdíjasa kap egy darabot mikulásra?
Nem gondolod, hogy elég fényes már ferike valaga?
No, most akkor merték, vagy nem merték?
Egyébként Ferencet szabán lehet fogni, ha bukik a költségvetés, vagy az adótörvény, akkor veheti a kalapját, kabátját, - hiszen ezt ígérte.
A bebetonozás jó lenne, mundjuk mind a 386 képviselőt egyszerre (akár aranyba is) önthetnék, de a politikai képlet nem ilyen egyszer.
Amit Ferenc esetleg megnyer a réven, azt elveszítheti a vámon. Halmozottan érvényes ez az SZDSZ-re. Úgy vélem, hogy most jobb esélyeik lennének egy választáson, mint két év múlva.
A jelenlegi társadalmi helyzetben azt naívság elvárni bármely politikai erőtől, hogy világos tiszta és átlátható programot vázoljon a szavazók elé, homályosabbnál homályosabb foszlányok helyett. A világos beszéd ugyanis bukáásra van ítélve.
Gonbolkozó

“Azt hiszem, erről társalogtunk az utolsó alkalommal is. Van-e valamilyen teteje kormányon maradni, ha céljaink már mincsenek vele? Van-e erkölcsi tartás abban az aösszefogásban, hogy “jaj csak az ellenzék ne jöjjön”?

Számomra a válaszok egyértelműek: nincs, és a baloldal éppen most veszíti el a maradék erkölcsi tartását is azzal, hogy fenntartja a deklaráltan célnélküli Gyurcsány kormányt. “

Ez így jól hangzik, a baj az hogy senkinek régen nincs már semmilyen erkölcsi tartása ez illúzió, az ellenzék pont annyira nem tudja mit csináljon, azt persze pontosan tudja mit kéne de azt is hogy úgysem fogja megcsinálni.

Magyarul semmivel nincs több indok arra hogy a Fidesz kormányozzon mint az MSZP mert úgysem lessz sem jobb sem rosszabb sem más. Ugyan ez lessz más botrányokkal de a lényeg semmit nem fog változni. Sajnos.

Orbán sem fog belekezdeni a szükséges reformokba ha látja hogy népszerûtlenek és azok lesznek.

Az MSZP 4 évre nyert kormányzást (mindegy hogy hogy) töltsék ki oztán jöjjön a másik semmit csinálni másik négy évig és folyt köv...

Nekem a bajom mint liberálisnak hogy még az SZDSZ sem meri keményen kimondani a szükséges lépéseket, haragszom is most rájuk erôssen
Az MDF parlamentoszlató kezdeményezése annyira volt komoly, hogy még Vas János MDF-es képviselő se szavazta meg ;)

én azt gondolom, hogy végre szarni kéne arra, hogy kinek mi az érdeke, csakhát... van, aki pénzesebb és a háttérből szívesebben irányítja az eseményeket, amiknek a szenvedői a politikusok, jah, meg mi.

nem mondom, hogy ez a pénzesebb háttérréteg maffia lenne, de mindenképpen vannak, akik úgy intézik, hogy az ő érdekük ne sérüljön, a Gyurcsány-Orbán-stb. sorozatban szereplők pedig csak egy időszakos hullócsillagok ezen célok elérésének folyamatában.

lehetetlen bármit csinálni, mert nem a mi érdekeink a fontosak. vagy leglábbis ezt a nulladik szinten állóak nem így gondolják.

nem azértnem tudunk előrelépni,mert nincs vezető hajlamúember, aki bevállalná a rosszat is, hanem azért nem, mert nincs aki végre felvállalna bármi is, hogy szebb legyen nekünk, és végre eljöjjön az utópia.

mindeki megvehető, és mindekinek megvan az ára. és ezért az árért elbohóckodnak előttünk 4 éveig szívesen. nem török pálcát, biztosan én is ezt tenném. de nem tudom.

viszont az ők is meghajolnak valaki(k) előtt, aki nem mi vagyunk, a pórnép.

erre mérget is vehetünk.

és ki tudja? attól talán még jobb lesz.
van benne egy felesleges "a" betű, sz'tem javítsd.
üdv.

"Buzimisit, akkor azzal a egy konkrét, valós kérdést dobtak fel"
GY.F. puccsszerűen (értsd árulások sorozatával)újrakonfigurálta a szocialista oldalt, a kéztördelős, múltátmentős nómenklatúra ellenében. Nem kell sok idő, hogy kiderüljön, párttársai kollaboráltak az ellenséggel (igen, ez a helyesebb szó, nem az ellenzék)a megbuktatása érdekében. Sajátosan magyar burleszk, ami a szemünk előtt történik. Kár, hogy a borsos jegy árát mindenkinek fizetnie kell....
Kikből lesz az új elit Gonbolkozó? Egyetemistákból, vagy importálunk olcsóbb kínai politikusokat? Itt már megfordult és megvalósította aztán lejáratta magát a politikában, mindenki akinek van(vagy nincs) diplomája.
Csatlakozom Gonbolkozóhoz! Jöjjön végre egy igazmondó *de valódi ám, nem olyan mint a kis nagy ember ;-)*, aki végre elmondja, hogy ezt az egész mostani politikusi gárdát el kell zavarni a vérbe. Felőlem akár meg is tarthatják, amit eddig összeloptak maguknak, de most már hagyni kellene a maradék 10 milliót is élni.

Mondjuk ilyen megmondóember eddig is volt. Szóval inkább olyan kellene, aki meg is tenné.

Még szavaznék is rájuk.
Van egy remek ausztrál sorozat: Hollowmen a címe. Mintha egy az egyben a mi politikusainkat vették volna fel rejtett kamerákkal. Érdemes csekkolni a S01E02-t. Baromi jó az ausztrál Torgyán dr. :-).

Teljesen megnyugtató, hogy nem csak a mieink ilyen hülyék.
Ezek az emberek egy másik Magyarországon élnek, mind a 386-an. Magasról szarnak a másik 10 millió fejére, és arra, hogy egy kibaszott mély szakadékba kormányozzák az országot tövig nyomott gázzal. Basznak meghozni azokat a törvényeket, amelyekkel esélyünk lenne a túlélésre, mer' akkor mit fognak szóni a zemberek? Majd azt tessék megnézni, hogy akkor mit fognak szóni a zemberek, amikor a gázszámlára felvett személyi kölcsön fejében elviszik a rohadt tévét is. Persze Robin Hood adó, meg faszom adó, inkább a paneleket kéne lakhatóvá tenni - de ezek az impotens köcsögök minden ilyen látszat intézkedésekkel akarnak megoldani, és nem veszik észre, hogy a szép festés alatt rohad a vakolat. Persze, kurva jó felelősség nélkül baszni a rezet, főleg, ha a gazdasági élet legerősebb szereplői jó vaskod borítékokkal mutatják az utat a honatyáknak. Egyébként meg éljen Gegesy Ferenc! Annak a kevés képviselőnek, akinek még marad mész a gerincébe követnie kellen a példát.
Valamilyen furcsa perverzió okán a költségvetés rendbetételét mindenki a nyugdíjak megvágásával kezdené. Mintha ez lenne a legnagyobb tétel a költségvetésben, noha a nyugdíjasok zöme ma is a létminimum alatt, az európai nyugdíjátlag harmadából-negyedéből él.

A valóság az, hogy a kötségvetés 40%-a folyik el korrupciós úton megvásárolt termékek és szolgáltatások túlszámlázása folytán, vagy irracionális bürokratikus kiadásokra, vagy irracionálisan működtetett közszolgáltatások többletköltségeinek finanszírozására.

Ezeket a dolgokat mindannyian nap mint nap tapasztaljuk: olcsó sóder az autópályaépítések környékén, agyonkomplikált ügyintézés a hivatalokban, a dolgozók által a kórházakból hazahordott tisztító szerek, fertőtlenítők, stb, a mutyizva kiválasztott vállalkozó parképítése, a rengeteg tanulmány amit közpénzből rendelnek és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Az egész ország abból él, hogy befizet és lop, majd befizet és visszalopja. Örök körforgás.

Amíg valakinek nem lesz bátorsága kirántani a szőnyeget az ország lába alól és kiporolni, addíg itt nem fog változni semmi.

No de kaphat-e valaki ehhez többséget? Na ez az amiben kételkedem...
Árpád! Ilyet nem mondott a főnököd az öszödi beszédben soha, amit beletettél a bekeretezett részbe. Miért csúsztatsz? Ez most a feladatod, hogy segíts átírni az öszödi beszédet, úgyse fog rá emlékezni senki? Persze ezt a hozzászólásomat is kitörölheted, demokrácia rulez... nemde?
"Ennek az egész kutyakomédiának csak egyetlen értelme lehet: Talán a következő két évben mégics csak alakul (a politikai elemzők minden megalapozott szkepticizmusa ellenére) egy olyan új politikai erő (mondjuk legyen párt...), amelyikkel le lehet váltani ezt az egész végletesen elhazugult "elitet"."

Lehetne, de nem lesz. Meg fog erősödni a széljobb, be is jut majd a Parlamentbe, a fityisz simán nyeri a választásokat, oszt' ha meglépi, amit meg kell, ők lesznek baromi népszerűtlenek, ha nem lépik meg, akkor meg marad a szartaposás.
"tízmillió kommunistával nem lehet" ez, úgyérzem, nem (csak) a Gyurcsány véleménye...
Mert az is kurva nagy gond, hogy a legtöbb ember még most, közel 20 évvel a gengszterváltás után is itt tart, majd a zállam eltart, minek dógozni...abba csak elfárad az ember....múltkor hallottam nyilatkozni egy hómlessz csávót, szó szerint azt mondta, ő egyszer megpróbált dolgozni, de már nagyon megbánta.
Izauralend vagyunk, ez kell ide, a pumpák királya meg tecsó gazdaságos parizer kannásborral. Az a fasza.
Aki meg ügyesen lop csal hazudik bűnözik, szervilisen ki kell nyalni a seggét, hátha esik le egy kis morzsa.
Gonbolkozónak válaszul: ha minden jól megy, alakul új politikai erő, dolgozunk rajta - mert minket sem bűvöl el a parlamenti "elitünk" teljesítménye. És most nagyon finom voltam.

Addig is olvassátok el a tegnapi nap egy másik interpretációját Elek István tollából nálunk: lehetmasapolitika.blog.hu/
új politikai erő? a gond ezzel csak annyi, hogy a szélsőjobbon kívül senkinek nincs komoly esélye... belőlük meg kösz nem kérek...
Unalmas már ez a folyamatos produkció, gyurcsány nem csinál semmit, csak manőverezik.
Az szdsz meg jön a szarral, hogy az ország érdeke... Lófaszt, most be kellett volna inteni a ferinek és szépen kihúzni a lába alól a parlamentet. Csak történjen már valami, mert így nem fog.
azbeszt.blog.hu/2008/09/16/olle_toro_toro
Gratulálok Árpi!
Ez így kerek egész, ahogy írtad. Nincs is mit hozzátenni. A médiaszemélyiség az a politikusceleb?
"Ezek azt képzelik, hogy a sorozat epizódjai megállnak önmagukban, és fél évnél többre nem emlékszik senki." - és nem tévednek. Csak nem fél évnél többre, hanem 3 hónapnál többre. Kenyeret és cirkuszt ugyebár. Amíg a választójog az egész társadalomra ki van terjesztve, addig nincs okunk felháborodni a kormány teljesítményén és eredménytelenségén. Ha fel is bukkana olyan új politikai erő, ami netalán mentes az "elmúlt" rendszer maradványaitól, nem tudná megszerezni a szavazatokat. Ennek akkor lesz vége, ha Gyurcsány Ferenc megunja. Lenyűzöző PR-ral rendelkezik, nem gyenge tanácsadókkal a háta mögött. Igen, még a kereskedelmi tévénél is jobbakkal. De ettől függetlenül én azt a verziót tartom esélyesnek, hogy egy szép napon az egész úgy dől össze, ahogy van - ahogyan a természet törvényeit sem lehet becsapni, úgy a gazdaság törvényszerűségeit sem. Úgyhogy szerintem nincs miért aggódni.
Ennek az egész kutyakomédiának még egy értelme lehet: talán a következő két (nyolc, tíz) évben mégiscsak alakul egy olyan új, önállóan, kritikusan és racionálisan gondolkodó szavazóbázis, amelyikkel le lehet váltani ezt az egész, végletesen "elhazugult" közgondolkodást.

Bár ezt az utópiát Morus Tamás is megirigyelhetné.
Az egész parlament egy komédia.
Az egész cirkusz jobbról-balról csak azért kell, hogy elvonja a figyelmet arról, milyen magasak az adók és milyen sazrul keresnek az emberek.
Nincs megoldása egyik pártnak sem, ezért civakodnak, veszekednek.
Az emberek, akik meg tényleg dolgoznak, éhenhalnak.
"Két éve rajzottak szét a futárok, hogy szétvigyék az örömhírt az országban: Gyurcsány Ferenc tudja, hogy elkúrta, és ki akarja javítani."

ezek szerint hajlassz már te is arra, hogy a szerzőé a nyilvánosságrahozatal érdeme?

a navracsicskritikád azért kicsit grétzysre meg dessewffysre sikeredett...

sebaj, nyelvteremtőerőd a régi (korhatárkarikázni, nyugdíjemeléscsökkentést)...

mindenkinek sikeres magyarlandolást!
könyörögjünk mondjuk az íreknek, vagy dánoknak, vagy hollandoknak, hogy foglaljanak már el minket. (szép a táj meg hasonlók, megadjuk magunkat csak lécci, lécci)
épp tegnap láttam a south park azon részét, amiben a genny és a redva közül lehetett választani az iskolai szavazáson. Mennyire időszerű. (Bár egy ideje már az.)
ilyenek jutnak eszembe, ha politika kerül szóba. És az, hogy micsoda gyünyörűség volt a rogánt bilincsben látni. Politikus bilincsben, kényszeredetten vigyorogva, csodálatos.
Egyébként nem tudom mit lehetne tenni. Nem hiszem el, hogy nincs az összes párt összes politikusa közül egy sem, aki tényleg dolgozni szeretne becsülettel a hazájá boldogulásáért. Már csak a nagyszámok törvénye miatt.
Nem is értem a picsogást, kedves Worluk. Szerintem az elit mi vagyunk, úgy értem, hogy mi termeljük ki, a saját hibáinkat, hipokrízisünket, és erényeinket látjuk bennük. A politikai elitben.
Ez olyan, mint a Rorschach teszt: van egy alaktalan tintapaca és egyesek meglátják magukat benne. Mások más pacában látják magukat. A paca pedig hasonlítani akar egy idő után azokra, akik magukat látják benne. Oda - vissza.
Mindenkinek egyszerre kell majd változni. Sokára. Sokan.
A változás lassú.
spontan: igazad van, a baj az, hogy nekünk, adófizetőknek ez a bulvárkodás irgalmatlanul sokba kerül.

Gonbolkozó: sajnos nem látom realitását új politikai erő létrejöttének. Középen nincs semmilyen erő, a jobb- és baloldalnak az esetleges megnyilvánulásai pedig hamar szétrombolnák azt a pártot, ha oda szeretné pozicionálni magát. Persze, én is látom, hogy új színt, színeket kellene vinni a politikai életbe, de a jelenlegi viszonyok között képtelenség. A finanszírozás is erősen kérdéses, hiszen ki az, aki milliárdokat tudna áldozni egy vadonatúj párt reklámozására? Anélkül pedig ki ismerné meg őket?
Ebből a postból csak egy valami hiányzik: Megoldás? Any idea?

Vagy mondjam az én ötletemet? Jó:
Le kell cserélni a választókat. Azaz minket.
Viszlát, menjünk a picsába!
Mert jobbat, mint GYF vagy OV nem tudunk kihozni magunkból!
"Emberek, nem kellene valamit csinálni?"

De igen. Elő kellene venni a lezsírozott géppisztolyokat.
szeretem a horrort.
lekapcsolom a villanyt, felhangosítom a tévét, és borzongva élvezem végig, ahogy gurulnak a levágott fejek, előugranak a bordák közül a kis alienek, a felmetszett nyakakből nagy sugárban kifröccsen a vér.

aztán felkapcsolom a villanyt, és elégedetten nyugtázom, h az én függönyöm mögött nem áll lesben sorozatgyilkos, és ahogy a sötétben felemelem a paplant, nincs ott a barátnőm levágott feje.

az élet szép.

a parlamenti közvetítéseken nem tudok jókat szórakozni, mert az én bőrömre is megy a játék.
a politikusok hülyeségén nem tudok olyan jót röhögni, mint steve carell faszságain az office-ban.
a parlamentet nem tudom kikapcsolni.

a politika még sorozatnak is szar. nincsenek benne csavarok. rossz a dramaturg. a sorozatban tudom, ha mutatnak egy jelenetet, egy párbeszédet, akkor valami történni fog, ami a plot szempontjából lényeges.

a politikusoknál más a helyzet.
they lost the plot.
Kazi, nem tudom mirol beszelsz.

Vannak aranytalansagok a rendszerben, es ezeket nem lehet mashogy megvaltoztatni, mint kozponti uton. Az oszodi beszed inkabb azt az akkor meg mindenki szamara ismeretlen tudast (naivitast) reprezentalja, hogy ezek az aranytalansagok rovid ido alatt megvaltoztathatoak.

Nem valtzotathatoak meg, ma mar ezt tudjuk. Viszont az a kozpont, amely nem tuzi ki celul az aranytalansagok helyretetelet kozpontilag, akar hosszu tavon, akar lassan, annak nem az elitben a helye.

Gyurcsany szavai aktualisabbak, mint valaha.
Itt a Szindbad fele szemelyiseg teszt:

Tekintsunk el attol, hogy a bekeretezett reszt Gy.F. mondta, tegyuk fel, mondjuk, hogy Orban Viktor mondta.

Szoval igy, kiragadva, elvontakoztatva, letakaritva, tisztan, erthetoen.

Kinek mit jelent ez a reszlet igy?
Kuszal:
En benne vagyok. Elkezdjuk, aztan szembesulunk majd a valosaggal. Azaz, hogy penz nelkul nem megy a penzhez meg "tamogato" kell, akit viszont ki kell szolgalni...

Politikai kampannyal kapcsolatos olvasnivalo:
konzervatorium.blog.hu/2008/09/12/amerika_legveszelyesebb_embere_napjainkban_roger_stone_az_ordog

Azt nem tudom, hogy mennyi igaz ebbol, de azert egy-ket idezet eleg idevago.
(pl. "Inkább mozgósít a gyűlölet - mint a szeretet" - by R. Stone)
""Sárgán virágzik a tök"

ez nem egy Danko Pista nota? "

azt nem tudom, de ez egy körbedal:

Sárgán virágzik a tök
Lassan hazadöcögök
Út szélén megállok
Jó nagyot pi-
Sárgán virágzik a tök...
többen írták, hogy: index.hu/politika/belfold/mdf1501/

nem tudom, hogy került ez a cikk hozzánk, gondolom, valakink nekünk ez a R.I., de hát bazmeg, ez súlyos hülyeség.

nem értem eleve azt a kiindulópontot, hogy egy rendes ellenzéki pártnak kutyakötelessége leszavazni az interpellációra adott választ, mert különben "sunyin" a kormány "szekerét tolják". illetve gyászosan primitív megközelítésnek tartom, hogy táblázatokba szedjük, ki hányszor nyomott nemet, de kicsit sem érdekel senkit, hogy MIRE.

én se néztem most utána, persze.

ehelyett van ez a szöveg hozzá, hogy az ellenzéki pártok piros nyakkendőjére az méltó, aki rendre leszavazza a minisztert, hogy legyen neki rossz napja. hát bazmeg. azért hallottam én már olyan interpellációkat napirend előtt (és benne), hogy arra az egyetlen védhető reakció a válasz leokézása, de csak mert nem lehet batzpapuccsal pofánbaszni a felszólamlót.
Ez a lényeg emberek:"Valamilyen furcsa perverzió okán a költségvetés rendbetételét mindenki a nyugdíjak megvágásával kezdené. Mintha ez lenne a legnagyobb tétel a költségvetésben, noha a nyugdíjasok zöme ma is a létminimum alatt, az európai nyugdíjátlag harmadából-negyedéből él.

A valóság az, hogy a kötségvetés 40%-a folyik el korrupciós úton megvásárolt termékek és szolgáltatások túlszámlázása folytán, vagy irracionális bürokratikus kiadásokra, vagy irracionálisan működtetett közszolgáltatások többletköltségeinek finanszírozására."
Copyright by petimegmondja
OFF

Sokszor lefutott kör: egy ellenzéki pártnak nem kell kormányprogram, elvégre attól ellenzéki - ebből a posztból viszont kimaradt az az ilyenkor szokásos fordulat, amit legutóbb Gazda A. írt meg, hogy ellenkező esetben majd a következő választások után valakinek megint el kell mondania: "Elkúrtuk."

Ez igaz, tényleg el kell mondania ezt majd valakinek - pontosabban majdnem ezt, egyetlen betűt kell csak kicserélnie: az "u" helyére "á"-t kell tenni. Egy betű csupán, mégis, mekkora különbség! Egész más alaphelyzet, fényévekre Őszödtől.

ON

Segélymegvonást, nyugdíjfagyasztást nem fognak hárommillióan megszavazni, sőt az SZDSZ-től tudjuk, hogy háromszázezren sem. Márpedig az Orbán-féle stratégia szerint hárommilló szavazó kell, úgy lesz meg a Kétharmad. Olyan taktikát tessék tehát a Fidesznek javasolni, ami ezt a stratégiai célt nem veszélyezteti; márpedig a ballib értelmiség által követelt ellenprogram pont nem ilyen.
Republikánus Péter:
"Olyan taktikát tessék tehát a Fidesznek javasolni, ami ezt a stratégiai célt nem veszélyezteti; "

Nagy az allam kiadasa (most a korrupciot nem vennem ide), ha kirugnak x ezer kozalkalmazottat, akikre nincs szukseg, akkor azok balheznak. Ezenkivul nem feltetlenul eri meg, mivel nem fognak adot fizetni + munkanelkuli segelyt kell nekik adni vagy penzt az atkepzesukre.

Ime a javaslatom: ha mar van ennyi kozalkalmazottunk akik 10-en csinaljak egy ember munkajat, akkor adjunk neki melot, olyat amitol tenyleg jobb lesz az orszagnak. Esetleg ra lehetne allitani a 10-bol 5-ot, hogy szervezzek at az adott hivatal mukodeset. Az is bevetelkieses am, ha valaki napokig rohangal ugyintezni ahelyett, hogy dolgozna.

Ennyi kezdolepesnek szerintem megtenne...
Ez elég vicces ez a szappanopera, kíváncsian várom a folytatást. Abban viszont van valami, amit egy előttem hozzászóló mondott: a rossz döntés is jobb a nem döntésnél. Nem hiszem, hogy élmény úgy kormányozni, hogy közben az egyetlen cél, hogy túlélni még ezt a két évet. Ferit ennél tökösebbnek képzeltem, hogy ennél többet akar, ha másért nem hát azért, mert ez az ember imádja magát és a hatalmát... ebben már sok imádnivaló nem maradt. Akkor meg túl nagy az ára a haldoklásának. Az egyértelmű, hogy érdemi döntéseket nem képes hozni, a taktikázás kimeríti teljesen, de sajnos az államkasszát is.
"Emberek, nem kellene valamit csinálni?"

Akkor ha valaki még nem hallotta volna:

"2008 szept. 27 Utolsó esély - Új kezdet
Békés tüntetés a Kossuth téren, a Hősök terén és az 56-osok terén. Aki csalódott az összes parlamenti pártban, aki még hisz a magyar népben, aki elfogadhatatlannak tartja a mostani politikát, és megújulást vár, az jöjjön el, hogy közösen adjunk hangot nemtetszésünknek, hogy megmutassuk, kik is vannak többségben Magyarországon!"

E-mailben kaptam, nem tudom, ki szervezi, de remélem lesz belőle valami. Én is mindenfelé csak azt hallom, hogy kéne valamit csinálni. Legelvakultabb ismerőseim is kiábrándultak, mindkét oldalon ez van, furi az egész, de szerintem reményt keltő is. Nem tudom, mit kéne, mit lehetne tenni, de alulról kell jönnie. Én is azt vártam, hogy legyen már valami, ezért rohadtul megörültem ennek a felhívásnak. Én biztos kimegyek.
nyilván különösebb vívmány ellenzéknek lenni, viszont azt nem árt tudni, hogy mégis ki az. az pedig az ilyen szavazásokon derül ki.

meg persze a távolmaradós mókából, amiről az indexen van cikk, de ezt már nem említette ibolya.

a költségvetésnél majd újra nekifutunk, hogy ki ellenzék ki nem.
Az hogy van, hogy ha valamire nagy szükség van, akkor jön egy kereskedő és importál belőle, vagy gyárt maga (ez esetben gyártó).

Én úgy érzem, határozott igény jelentkezik egy (?) új párt létrehozására, a mostaniak közül egyet nem tudok említeni, amelyikre szavaznék. Sok ismerősöm van így ezzel. Az én mikrokozmoszom kivágná az összes rühes politikust a parlamentből, hogy olyanokkal töltse fel, akik minket képviselnek, nem magukat. Ilyenkor szokott előjönni a mondat, hogy tessék, ott a lehetőség, rajta, csinálj pártot... Nincs erre megfelelő értelmiség, akik államigazgatásira, jogra, közgázra jártak?
Árpád 14:41!
:-)))))))))

Hát baszki, ez most off, de még most is dőlök a röhögéstől, ahogy magam elé képzeltelek, amint részegen gajdolod ezt a mélyen filozófikus slágert, egy biciklit tolva, a kocsmából hazamenet:-)))
Ezt a dolgot, hogy az MDF hogy reagál az interpellációkra, fontosnak tartom.

Az világos, Árpád, hogy ez így miért hülyeség.

Csak.

Nem lehet tudni, hogy ezzel a Tisztelet Társaságás-schmukkandoros leisztingertamásszagú ügylettel az MSZP mekkora befolyást szerzett az MDF-ben.
Egy idő óta sok helyen az MDF-et egyszerűen az MSZP második pártjának tartják.

Én nem lennék meglepve, hogyha a költségvetést nem az SZDSZ szavazataival, hanem ponthogy az MDF szavazataival fogadná el az országgy.

Azért tartom ezt a cikket itt most fontosnak, mert felhívja egy ilyen lehetőségre a figyelmet, ami eddig nem volt igazán tárgya a közbeszédnek, kicsit meg van róla feledkezve.
mondj csak egyet közülük, aki nem médiaszemélyiség!
Nem ertem, mi a gond.

Olyan sok variacio valojaban nincs.
Eloszor is ugye el kene fogadni egy koltsegvetest. Ez csak akkor megy, ha olyan dolgok is vannak benne, ami a szadinak elfogadhato. Ez eleg tiszta helyzetet teremt.

Aztan jovore lesznek EP valasztasok.

Utana meg mar csak egy evet kell varni a kovetkezo valasztasokig.

B valtozat, hogy hamarabb feloszlik a parlament. Ennyi.

Fenntartom, amit mar nagyon regen irtam ide egyszer, hogy a Fidesznek az az erdeke, hogy az MSZP maradjon meg egy ideig. Valakinek el kell kezdenie feltorolni a padlorol a fekaliat, a hanyast es a vert, illetve egyeb testnedveket. Viktor ezt a szerepet nem nagyon szeretne eljatszani, legfeljebb meg abba megy bele - ha ez politikailag kisakkozhato - hogy egy un. "szakertoi" kormany kezdje el a nyugdijak befagyasztasat, az allami kiadasok csokkenteeset, a szocialis rendszer atalakitasat, stb.

A masik, kedves gyerekek, hogy olyan vilaggazdasagi helyzet van kialakuloban, hogy arrol kodulunk. Sajnos jonehanyan szo szerint.
"Valamilyen furcsa perverzió okán a költségvetés rendbetételét mindenki a nyugdíjak megvágásával kezdené. Mintha ez lenne a legnagyobb tétel a költségvetésben, noha a nyugdíjasok zöme ma is a létminimum alatt, az európai nyugdíjátlag harmadából-negyedéből él."

-

Ez a csirkefarhátas nyugdíjas romantika a Szomszédok óta beleivódott a népekben Taki bácsi meg Lenke néni mindennapi szenvedéseinek prezentálásakor. A helyzet meg az , hogy az utóbbi években jó pár százezren elmendegéltek nyugdíjba azok pedig több nyugdíjat kapnak, mint egy pályakezdő fiatal fizetést. Ráadásul van egy jó zsíros több ezer fős nyugger réteg , aki a bürokráciából különböző semmittevő fegyveres testületektől stb. mendegélt el nyugdíjba, és elég jó közép sőt felsővezetői szintű nyugdíjakat kapnak.

A nyugdíjakat bizony felül kell vizsgálni, és jobban kiegyensúlyozni.

Persze ugyanilyen visszásságok jellemzik az egész szociális hálót.

Na meg az állami leépítéseknél is elég vicc, amikor a kirugott cimbiknek létrehoznak azonnal egy kht-t vagy tanácsadó céget , és oda beültetik őket ... egyedül az nem maradt közvetve az államigazgatásban, aki tényleges munkát végzett lásd. takarítónő. -
Re: Mindfield 2008.09.16. 09:32:33


"Nana! Azért ne felejtsük el, hogy volt itt öszödi beszéd, meg TV ostrom, meg okt. 23. A Fidesznek már csak fel kellett tennie az i-re a pontot. Gyurcsánynak pedig éppen a beszéd kikerülésének pillanatában kellett volna elgondolkodnia azon, hogy hogyan is tovább, mert abban a pillanatban csődöt mondtak a tervei. Ha nincs beszéd, akkor még talán valahogy le lehetett volna dugni a nép torkán akár nagyobb békát is, így viszont az amiről az utcán "harcoltak", a népszavazáskor is megnyilatkozott."

Ha esetleg még nem jöttél volna rá, az i betű az maga a F(i)desz, így a pont felrakása csak egy bábjáték volt, semmi több. Emlékszel még a polgári körökre?
Master & Pupets...
"Márpedig az Orbán-féle stratégia szerint hárommilló szavazó kell, úgy lesz meg a Kétharmad. Olyan taktikát tessék tehát a Fidesznek javasolni, ami ezt a stratégiai célt nem veszélyezteti"

ja, hát ha így kalkulálunk, akkor a Megegyezés egy zseniális program. Tudod te is, mi kell ahhoz, hogy annak lássuk: MSZP-snek lenni.
Re: orv 2008.09.16. 09:32:45
"Gyorsan le kellene szállítani a bejutási küszöböt 0,5%-ra,így talán kevesebb pártdelegált jutna be /cirka 15000fő/szavazat/ /,igaz,a székhez és álláshoz való erős kötödés még így is megmarad."

Itt valamit nagyon félreértettél.
Az 5%-os küszöb a listára leadott szavazatokra vonatkozik, és nem az egyéniválasztókörzetre.
Tehát, ha egy párt a bivalybasznádi 87-es választókörzetben kiállít egy jelöltet aki nyer, az képviselő lesz attól függetlenül, hogy a pártja országos szinten csak 4,5 %-ot ér el.
A lista csak az egyéni választókörzetekben leadott szavazatok alapján korrigálja a parlament összetételét.

Tehát, ha mondjuk két párt lenne, és az egyik párt összes képviselője nyer minden körzetben, de mindenhol csak egy szavazattal, akkor a tisztán egyéni választókörzetekből álló parlamentben csak egy párt képviseltetné magát, és az ország fele nem tudna képviselőket bejuttatni oda.
Ezért a képviselőhelyek mondjuk felét (nem biztos, hogy ennyit, ez csak egy példa, mert inkább csak a harmada lehet) a listák alapján osztják el, és ebben a speciális esetben is lenne 25%-a a vesztes pártnak, mert a kapott szavazatok közel 50-50%-án osztoztak.
Szóval a listás helyeket azon pártok között osztják szét, akik átlépték ezt a bűvös 5%-ot.
Teccik érteni?
Machiavelli:

FYI:

a teljes oszodi beszed, nezd meg magad:

nol.hu/cikk/417593/
az nem lesz jó a jobbostibinek, mert nol. bármely más forrás se lesz jó a jobbostibinek, mert a jobbostibi, mint fent is írtam, ragaszukodik az ő monomániájához, és ha a tények bármi mást mutatnak, akkor a tényeknek a kurva anyját.
boccs arpi, ez mindig kimegy a fejembol.
Re: novákandris 2008.09.16. 09:47:30
"Gyakran olvasom és hallom ezt, hogy majd jön egy új párt, az majd képvisel minket, az MSZP-n és a Fideszen kívül ragadt 30%-ot.

Én nagyon félek, hogy nem jön. Azért nem jön, mert a kádári hatalomgyakorlás és megtartás (törvénytelen) eszközeit most is zavartalanul alkalmazzák.

Alakul egy új párt? Majd küldenek oda Torgyán-féle ügynököket, akik lejáratják már az elején, vagy jó nagy veszekedős pereskedést indítanak, aminek a végén nem marad semmi, amit nagyító nélkül láthatnánk.

Kerekedik egy nagy botrány, valakit ügyesen lépre csalnak, kiszivárog a hangfelvétel, az igazság persze sose derül ki, csak a sár."

A fenéket. Az új párt képviselőit három csoportra oszthatjuk.
a.) ismert politikusok, akik változást szeretnének.
b.) ismert emberek, akik eddig nem politizáltak, de úgy gondolják, hogy itt az ideje valamiféle változásnak.
c.) tök ismeretlen emberek.

Mi is az első reakció, amire a választópolgár gondol?
a.) ezek vagy árulók, vagy kibaszták őket valamiért a brancsból.
b.) ezek dilettánsok, mert énekelni, zenélni, festeni, írni, céget vezetni, gyorsan úszni, jól boxolni, mitomén mit csinálni tudnak vagy nem tudnak, mert ha művész akkor buzi, ha sportoló akkor buta, ha szenész, akkor drogos, ha üzletember, akkor meg egy tolvaj geci, stb... ráadásul az életben nem politizáltak, lehet, hogy hülyék hozzá.
c.) ezek meg ki a faszok? Honnan lettek ezek szalasztva?
Ui.:
Bocs Árpi a megfogalmazásért, de azt akartam érzékeltetni, hogy mire is gondolna az ember. Téged olvasva szerintem ez azért átmegy. :-)
Ja igen, az a, b és c felosztásból kifelejtettem a nyereg alatt hűst puhító, Kossuth teret hugyozó, aranybullás dombon alkotmányozó szíriuszi szenttehenes UFO-szakkört, mert azok ahányan vannak, nem tudnának kalákában összedobni egy nem emeltszintű érettségit sem... :-)
Dr. Kotász, ez ismét az az elszomorító jelenség, hogy nem érdekel senkit, mit mond, hanem hogy ki mondja. ez a sötét ostobaság eredményez például ilyen parlamenti ülésnapokat. én úgy gondolom, egy új pártnak nem vigyorgással kellene színre lépnie, hanem programmal, konzisztens világképpel, javaslatokkal. itt a piaci rés. hát ez az, amit ezek a faszok nem bírnak kitölteni! még az szdsz sem, pedig ők aztán megengedhetnék maguknak. az, hogy fuj másikak, az majmoknak való politika. az semmi. ehhez nem kell költségtérítés meg audi, ezt bármelyik pongó pigmeus képes hozni.

kb úgy nézett ki ez a tegnapi nap is, mint a híres kísérlet, amikor a gyerekek egyik felének kék karszalagot adunk, és nem mondunk semmit. pillanatok alatt kialakul az az elképzelésük, hogy a kékek valamitől jobbak, illetve rosszabbak. nevetséges.
Re: firlefranc 2008.09.16. 11:24:24
"GY.F. puccsszerűen (értsd árulások sorozatával)újrakonfigurálta a szocialista oldalt, a kéztördelős, múltátmentős nómenklatúra ellenében. Nem kell sok idő, hogy kiderüljön, párttársai kollaboráltak az ellenséggel (igen, ez a helyesebb szó, nem az ellenzék)a megbuktatása érdekében. Sajátosan magyar burleszk, ami a szemünk előtt történik. Kár, hogy a borsos jegy árát mindenkinek fizetnie kell...."

Szerintem ezt túlkombináltad.
Gyurcsány azért maradt az MSZP élén, mert senki nem mer kiállni, hogy ennyi krumpli van ennyi szájra, osztottam, és az van gyerekek, hogy nem lakik jól most senki.
Mert ha kiáll az élre ezt elmondani, és még a merőkanalat is megfelelően használná, a kiadós fogyókúra után mehetne a levesbe maga is. Ezek meg nem arra játszanak, hogy világot váltsanak, hanem arra, hogy elpincérkedjenek még néhány ciklus erejéig. Egy kis bizottsági tagság, egy kis költségtérítés, egy kis haverikörözés a közbeszerzésen, szolgálati kocsi, akármi, csak a piszkosmunkát csinálja más.
"ha kirugnak x ezer kozalkalmazottat, akikre nincs szukseg, akkor azok balheznak..." (doba)

Az nem baj, mert a választási kampányban ezt nem kell elmondani, sőt dupla bért kell ígérni, utána meg szépen kirúgni a felüket, maradék bérét befagyasztani. Erről nem lehet népszavazást tartani, és punktum.

"Tudod te is, mi kell ahhoz, hogy annak lássuk: MSZP-snek lenni..." (twá)

Nem, nem kell sem MSZP-snek, sem fideszesnek lenni. Egyszerűen csak annak kell látni a politikát, ami: a hatalom megszerzésének és megőrzésének művészetének.

Sose mondtam, hogy a Megegyezés rossz. Tipikus ciklusmásodikfeli program, mint a Széchenyi-terv. Viszont, ha a (politikai értelemben) materialista SZDSZ lenyelne egy ilyen vudu programcsomagot, az nekik a politikai halált jelentené. Ez Gyurcsány pechje.

Üdv: Peti
Szomorú, de ez van Árpád!
Én helyesbítenék, csak az számít, hogy mit mond valaki, és nem az, hogy miről is beszél az a valaki.

És szomorú, de az embereket azért nézik hülyének, mert az emberek többsége az.

A hülye ember pedig könnyen felejt, és lózungokkal megvezethető.
Én emlékszem arra, hogy mi nem tetszett abban, amit az Orbán csinált, de arra is emlékszem, amit jól csinált.
Kiket is támogatott a haveri körön kívűl? Azt segélyezte, akit érdemes volt. Aki a segíts magadon az "isten" is megsegít elvet magáénak vallja.
A családi adózás sem a minimálbéres sokgyerekes embernek jó. Akinek meg nem jó, az úgysem tudja kiszámolni, hogy vele éppen kifognak cseszni. De nem baj, mert annyit ért belőle, hogy családi, az neki van, nagy családja van, akkor neki biztosan nagyon jó lesz.
Én már csak abban reménykedem, hogy majd Orbánék megcsinálják azt, amit a Gyurcsánynak nem engedtek. Azt majd jól ellesz mondva, hogy sajnos 2006-ban még lehetett volna másként csinálni, de most tényleg megszorítani kell. Közben szépen rámutatnak a szocikra, hogy azok b@szták, bocsánat kúrták el, mi nem tehetünk róla...
Re: Machiavelli 2008.09.16. 11:46:50
"Árpád! Ilyet nem mondott a főnököd az öszödi beszédben soha, amit beletettél a bekeretezett részbe. Miért csúsztatsz? Ez most a feladatod, hogy segíts átírni az öszödi beszédet, úgyse fog rá emlékezni senki? Persze ezt a hozzászólásomat is kitörölheted, demokrácia rulez... nemde?"

Ja, hát aki csak a hír-tévés rövidített verziót ismeri, annak ez a részlet újdonság...
"ez ismét az az elszomorító jelenség, hogy nem érdekel senkit, mit mond, hanem hogy ki mondja. ez a sötét ostobaság eredményez például ilyen parlamenti ülésnapokat."

egy nagyon kedves baratom tanacsolta nekem meg sok evvel ezelott hogy probaljak meg minden szoveget/gondolatot ugy nezni hogy elkepzelem magamban azt hogy azt nem az mondta aki mondta hanem az ellenpart vezere.

barkinek tanacsolhatom! remekul mukodik! (felteve ha valaki kicsit is torekedni akar arra hogy szemely-fuggetlen velemenye legyen a dolgokrol.)
Huba, Árpád!

Ti roppantul el vagytok tévedve, ha azt hiszitek, h hülye jobber nem ismeri az őszödi teljes szövegét. Én már szinte betűről-tetűre tudom, és ez cseppet sem változtatja meg az összképemet.

Mi így elemzünk:
osember.blog.hu/2008/09/05/oszod_nem_oszod_nem_lesz_mas

Mindazonáltal lehet mucsaizni a fideszt, miközben egy olyan embert vesztek védelmetekbe, aki borzalmasan messze áll az européer politizálási stílustól, hisz akkor szept. 17-e másnapján lemondott volna, és lehajtott fővel politikai harakirit követett volna el.

Tehát adva van egy balkáni mentalitású miniszterelnök, és az ő balkáni pártja, amire íme itt a friss bizonyíték:

Nyakó István és Újhelyi István kicsit őszintébbek voltak a szokottnál Nagyváradon.

NYAKÓ:
„Lényegében mindig két tábor van, az egyik lehülyéz és lopással vádol, a másik a te táborod. Nos, csak az utóbbit kell figyelembe venni, nekik kommunikálunk, őket kell megtartani, a másik oldalt úgysem lehet soha meggyőzni...... Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki. Ha politikát akarunk eladni és mozgósítani, azt sajnos a bulvársajtóban lehet leginkább, mégpedig rövid üzenetekkel.”

Romák voksai kapcsán:
„Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.”

Mozgósításról:
„ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni.”

ÚJHELYI:
„Mi a következőkben azt fogjuk hangsúlyozni, hogy az MSZP tudja, mit kell tennie az országért és mutogatunk a FIDESZ-re, hogy ők jövőkép nélküliek. Ők meg azt fogják hangsúlyozni, hogy mi mindent elrontottunk.”

NYAKÓ:
„Hitelességi problémánk fog támadni, nem fogjuk tudni ugyanis ellensúlyozni azt, hogy a FIDESZ hangszóróiból a választások előtt az öszödi beszéd azon tíz másodperce fog állandóan menni, amely szerint hazudtunk és elkúrtuk. Igazából nem tudom erre a megoldást.”

Köszönjük a mucsai jelzőt, ez kurvára nem mucsai, hanem baszottul európai, annak is a legjava...

Namostanám,

sztem egyszerű kikövetelni az ellenzékiek programját:
ki kell írni a választásokat!
Rögtön lesz legalább 3 programmal több: fidesz, szdsz, mdf.

Azt csak lábjegyzetben kérdem: mi is most az érvényes kormányprogram?

Kicsit unalmas már ez a programon lovagolás, hisz nincs belátható közelben választás. 2000-ben, az Orbán kormány félidejében sem volt az akkori ellenzéknek részletes programja, nem hinném, h akkor ezt követelte az a ballibbancs média, amelyik most habzó szájjal veszi át az mszp retorikát.

Annál is inkább unalmas ez a dolog, mert jó, ha a választók 1-2%-a olvas programokat, a többi a személyiségek, karakterek, általánosságok (pl.: antifa vs. magyarizmus) alapján szavaz.

Fidesz program követelése =
szúrd magad tökön, lehetőleg még az előtt, h értelme lenne kampányolni egy programmal, mert nézzük csak meg a két alternatívát egy lehetséges programra:

a) Ha ígérgetne a fidesz, és nem mondaná meg, h kitől vennének el, hogyan csökkentenének kiadást, akkor balfaszok, nem értenek hozzá, és jobb ha nem adunk hatalmat ennek a dilettáns bagázsnak.

b) Ha pedig megmondják kitől vennének el, akkor beindulna az, ami pár hónapja történt a Kéri-féle beszéd kapcsán. Fizetett hirdetésben riogatnának nyugdíjast, kismamát, romát, adómentesen jövedelemhez jutó 8. kerületi kurvát, etc...

Tehát a fidesz program követelése nem racionális okból van, nem azért, h alternatíva legyen, hanem azért, hogy így vagy úgy, de el lehessen rajtuk verni a port úgy, hogy még választást sem írtak ki.

A helyes sorrend ez.
1. fletót elzavarni,
2. kiírni az új választást,
3. 2 héten belül programokat, de részleteset ám.... mindenkitől!

Ennyi.
Re: malacka 69 faktoriális 2008.09.16. 18:33:35

"Kicsit unalmas már ez a programon lovagolás, hisz nincs belátható közelben választás. 2000-ben, az Orbán kormány félidejében sem volt az akkori ellenzéknek részletes programja, nem hinném, h akkor ezt követelte az a ballibbancs média, amelyik most habzó szájjal veszi át az mszp retorikát."

Csak akkor Malacka, nem követelték félidőben a, sőt már az elején a lemondást, meg az időközi választásokat...
Őszödi beszéd

Képzeljük el, h a férj végre őszinte lesz otthon, elmondja, h nem mehetnek így tovább a dolgok, de majd ő rendbe teszi azokat.... 56 mondatban ígéri meg a forradalmi változásokat, de mindeközben lesz egy mondata, ami arról szól, h félrekúrt egy kicsikét hatalmasat a szomszédasszony Ildikóval.

Nos kedves barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, ekkor kétféle feleség van:

- a lojális, aki megbocsát, mert fél attól, h a jelenlegi férje nélkül képtelen létezni a világban, nincs neki más választása, más jelöltje,

- míg a másik, aki átkozódva és szitkozódva hajtja el a halál nemi szervére a csaló férjet, mert egészen bizonyos abban, h ő ennél jobbat érdemel.

Nos az első feleség szellemi rokonai őrizgették a mai napig a nagy elfélreqrót, míg a második analógjai folyamatos válóperben leledzenek.

Két világ, két erkölcs, két értelmezés, két érdek.... két ország..... sajnos/nem sajnos
malacka, ezzel megint csak az a bajom, hogy továbbra is hitkérdést csinál abból, ami nem az, vagy nem kéne annak lennie.

nem az a kérdés, basszameg, ami az ország előtt tornyosul, sőt fenyegetően magasodik, hogy melyik faszi legyen a műsorvezető. ez normál esetben a faszik és családjuk gondja. a kérdések úgy hangzanak, hogy világgazdasági recesszió, energiaárrobbanás, nyugdíjrendszer krízise, gazdasági növekedés kérdése, eü korruptsága, Oroszország-politika. ez csak egy pár. erre nem az a válasz, hogy legyen a Zorbán, sem az, hogy nehogy a Zorbán legyen, basszátok meg, köcsögök. ez nem egy kibaszott valóságsó, ahonnan kiszavazzuk a Zsanettot, mert nem jól áll a szeme.

természetesen a ferifanoknak és a vikifanoknak, az ő primitív egysejtű életükben elég ez, bőven elég nekik a hit. csak ezért még nem adnak a világpiacon semmit.

erről írok még a héten, terv szerint. arról, hogy rendre előkerül itt az a fajta érvelés az előrehozott választással kapcsolatban, amit az úristenkéről meg a mennyországról szokás nyomni: nem bizonyították be, hogy nincs - mármint hogy OV se tudna mást csinálni -, TEHÁT léteznie kell, mégpedig azért kell léteznie, mert én attól vagyok jókedvű.
"az emberi élet értéke"
Pontosabban a saját fajtám életének értéke...
Az Ember, mint általában vett bármilyen ember, csak később vált értékessé.

"a nagy levin 2008.09.16. 16:40:21
Fenntartom, amit mar nagyon regen irtam ide egyszer, hogy a Fidesznek az az erdeke, hogy az MSZP maradjon meg egy ideig. Valakinek el kell kezdenie feltorolni a padlorol a fekaliat, a hanyast es a vert, illetve egyeb testnedveket."
És szerinted ez pont az MSZP lesz?

"én úgy gondolom, egy új pártnak nem vigyorgással kellene színre lépnie, hanem programmal, konzisztens világképpel, javaslatokkal."
Ilyenkor mindig azt sugallják, hogy politizálj! Indulj! Aztán a véralkohol csökkenésével elmúlnak a hangok is és rájövök, hogy van nekem becsületes munkám, minek akarnék politikus lenni.

Ki szeretne egy őszinte, a klasszikus liberalizmustól a konz. lib.-ig képviselő, piac- és rendpárti pártot? Lehet jelentkezni, még rengeteg hely van.
Egy fórumból kinőhetett a VEKE, talán egy blogból is kinőhet idővel egy párt(ocska). (mit tesz a kialvatlanság...)

"Az nem baj, mert a választási kampányban ezt nem kell elmondani, sőt dupla bért kell ígérni, utána meg szépen kirúgni a felüket, maradék bérét befagyasztani."
Akkor előlépne a Fidesz és közölné, hogy a kormány illegitim és nem erre hatalmazták fel.

"Én már csak abban reménykedem, hogy majd Orbánék megcsinálják azt, amit a Gyurcsánynak nem engedtek."
Erre van esély, nem csak azért, mert most nagy a támogatottságuk és a hardcore fideszfannek, mindegy, csak a Viktor mondja, hanem mert a Fidesszel ellentétben az MSZP nem tud úgy mozgósítani, nem tudja az utcára vinni az embereket.


"Ti roppantul el vagytok tévedve, ha azt hiszitek, h hülye jobber nem ismeri az őszödi teljes szövegét. Én már szinte betűről-tetűre tudom, és ez cseppet sem változtatja meg az összképemet.

Mi így elemzünk"
Az gáz, mert az egy nagyon rossz "elemzés". Színtiszta rosszindulat.

"sztem egyszerű kikövetelni az ellenzékiek programját:
ki kell írni a választásokat!
Rögtön lesz legalább 3 programmal több: fidesz, szdsz, mdf."
Nem lesz, reklámszlogenek azok lesznek. A program az sokkal több ennél.

"2000-ben, az Orbán kormány félidejében sem volt az akkori ellenzéknek részletes programja, nem hinném, h akkor ezt követelte az a ballibbancs média, amelyik most habzó szájjal veszi át az mszp retorikát."
De nem is akarta hetente megbuktatni. Nem is állította, hogy ők bármikor képesek átvenni az országot.

Az "a" pontot teljesen jogosan róják fel, a "b" sajnos a szerepcserés populizmus...
Upsz, az első bekezdés véletlenül került bele :)

Egyébként nem igaz, hogy csak kétféleképpen lehet viszonyulni, ráadásul csak a két szélsőséges módon.
"hanem mert a Fidesszel ellentétben az MSZP nem tud úgy mozgósítani, nem tudja az utcára vinni az embereket."

nem is kell, az urnákhoz kell őket elvinni, és abban jók a szocik.

kétharmad nem valószínű, tehát a népszavazásos opció rendelkezésre áll, csak az időpontot kell jól eltalálni (cikluseleji megszorítás még érezhető legyen, a kampány és a kormányzás közti ellentét, aka hazugság is); a kérdések nem is túl fontosak. lehet így politizálni, noha nyilván önpofánköpés lesz mszp-részről is, de hát abban ezek az urak világklasszisok.
Kotász dr.!

Torgyán doktor is folyamatosan követelte Horn úr lemondását, mégsem követelte rajta senki sem a részletes programot...;-)

Ugye nem azt akarod mondani, h ha a fidesz hirtelen előállna egy részletes programmal, akkor fletó magába nézne, elgondolkodna, és azt mondaná:
Jééééé, hát itt egy valós alternatíva, írjunk ki választást, döntsön a nép, melyik program kell neki, az én Meglegyezésem, vagy az övék?

És azt megkérdezném még, ha a program ennyire fontos, akkor fletó miért nem azt tette fel szavazásra hétfőn, miért az oszlatást, ami nyilvánvalóan halálra volt ítélve.

A mszp retorika egyfelől programfetisizál, másfelől meg személyes politikai túlélésről szavaztat. Ez így nem kóser, elvtársak.

Dr. Kotász, hol a kötél? Olyan kövérnek érzem a demokrácia hiátust;-)

"Ilyenkor mindig azt sugallják, hogy politizálj! Indulj! Aztán a véralkohol csökkenésével elmúlnak a hangok is és rájövök, hogy van nekem becsületes munkám, minek akarnék politikus lenni"

Itt egy jó anyag Csányi Sándor töprengéséről. Ő sem szállt be végül.

www.managermagazin.hu/magazin.php?page=article&id=923
"nem is kell, az urnákhoz kell őket elvinni, és abban jók a szocik."
Akkor viszont adtunk a szarnak egy pofont, mert kölcsönösen akadályozzák egymást.

Szerinted az általam felvázolt párt, ha létezne, el tudna érni annyi százalékot, hogy felfigyeljen rá a közvélemény? Parlamentbe jutást és kormányzást hagyjuk egyelőre.
"ha a fidesz hirtelen előállna egy részletes programmal, akkor fletó magába nézne"

én mondjuk üdvözölném, ahogy a Kéri-beszédet. nicsak, ezek a fiúk mégsem olyan faszok, mint amit játszanak?

de ez kevésbé fontos, mint hogy akkor az szdsz-nek is volna mire igent mondania, ugyanis a jelen helyzetben Gy és O között lehet választani, harmadik út nincs.
Ah, az újpárt, ismét.

1. Blogból, haveri körből nem lesz párt, a belépési korlát elég magas. tőke is kell bele, fenntartáshoz és kampányhoz. milliárdok, de legalább százmillák. a hivatalos pénz kamu, a parlamentiek mind lopásból és kurválkodásból tartják fenn magukat.
2. Van a kopogtatócéduláknak is egy érdekes funkciójuk, ezeket szeretik begyűjteni a nagyok, aztán majd ők osztanak vissza azoknak, akiknek ők akarnak. márpedig országos listához elég sok kell, a II kerület fiatal liberálisaiból nem lehet pártot szervezni.
"A mszp retorika egyfelől programfetisizál, másfelől meg személyes politikai túlélésről szavaztat."
Ez nem fétis, hanem cselekvési tervre van szükség. Lehet improvizálni is, de nem biztos, hogy jól sül el és itt magasabbak a tétek, mint, hogy elrontom a kaját. Sőt kelleni is fog, mert nagyon instabil a világgazdaság jelenleg.

"Itt egy jó anyag Csányi Sándor töprengéséről. Ő sem szállt be végül."
Megyó is megkapta a bankárkormány titulust... Mondjuk az is sokat elmond az országról, hogy a bankár szó pejoratív... (mert, ha még ügyvéd lenne :) )
Csak az adekvát stílus kedvéért:

Áááápi, wazze, ez aztán az őszinte beszéd! Semmi köntörfalazás, mint drágabolgárúr esetén. Itt szépen magad ismered el, hogy a(z) ún. demokrácia alatt a '85 előttit kell érteni. (Figyelem, '85-ben már lehetett rosszul csengő :) neveket kihúzni a HNF-listáról, a népi demokrácia nagyobb üdvére.) De ugye az nem vitatéma, hogy a kihúzott nevek is a párt(unk és kúrmányunk amúgy nem létező) programját hajtja végre, mert különben elviszi a rendőr... Hát kb. itt tartunk, itt tartotok.
a bankár azért pejoratív, mert gazdag. és aztat utáljuk. utáljuk ég a privatizátort is, a kurva anyját neki, kivéve ha a videotont és az ikaruszt privatizálta, mert akkor éjjen.

régebben komolyan gondolkodtam azon, hogy nyitok egy jobbos művésznevet, és tolom ezeket a faszságokat, közben meg röhögök.
Ja, egyébként további jó barátok közt! :))
A Centrum is indult valahogy. Persze nekik volt ismert arcuk. Mondjuk Hajóst simán el tudnám képzelni benne, csak akkor magas helyiséget kell bérelni :)
Én úgy érzem egyébként, hogy itt van az a bizonyos rés, ami hiányzik a palettáról (konz. lib., libertárius térség).

"régebben komolyan gondolkodtam azon, hogy nyitok egy jobbos művésznevet, és tolom ezeket a faszságokat, közben meg röhögök."
Biztos, hogy a hülyéket kell utánozni?
"Én mondjuk üdvözölném, ahogy a Kéri-beszédet. nicsak, ezek a fiúk mégsem olyan faszok, mint amit játszanak?"

És ez garantálná, hogy a Fidesz bebukja a köveztkező választásokat. Nálunk nem lehet ésszerű (de még inkább épeszű) programmal választást nyerni. A megfelelően adagolt populista demagógia a nyerő...
szeretem a paródiát, na.

Szeirntem a piaci rés nem is feltétlen libertárius; a parlamenti muppetshow nem azért gáz, mert nem libertárius, hanem mert a szövegek _értelmetlenek_.

Hajós Andrást már láttam valahol felvetve. Ez is egy tévedés. A politika egy szakma, amihez megfelelő skillek kellenek, Hajóst 1 nap alatt darálnák be. És nem arra gondolok, h csúnyákat mondanának neki a parlamentben, hanem ahogy pártelnök-választásokon szokás kinyírni az ellenjelöltet.
"Nem is kell, az urnákhoz kell őket elvinni, és abban jók a szocik." Helyes! Ezt én itt rögtön meg is szavaznám! Urnába minden szoci szavazóval! :)))
"Nálunk nem lehet ésszerű (de még inkább épeszű) programmal választást nyerni. A megfelelően adagolt populista demagógia a nyerő... "

én ebben nem vagyok már egészen biztos. igen, a népszavazás; de az egy népszavazás volt, jól bele lehetett rúgni Gyurcsányba. A választás kicsit más. Én azt hiszem, az urak tévednek, amikor azt hiszik, hogy csak fél év az emlékezetünk. aki csak ígér, az hiteltelen, arról tudni lehet, hogy nem úgy fogja csinálni. természetesen a fanokat ez nem zavarja, de a fanok szeretik azt hinni, hogy rajtuk kívül nincs senki, hogy mindenki olyan, mint ők. pl akik a magyarvizslát megcsinálták, nem gondoltak bele, hogy ez kívülről minek néz ki.

akár be is linkelhetted volna a második búcsúdat a reklámoktól www.kreativ.hu/cikk.php?id=22231

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.16. 19:58:37

Én is szeretném hinni, hogy szépen lassan kikupálódik az magyar istenáldotta nép politikailag. Valószínűleg így is lesz. Úgy 200-300 év múlva... De sajnos pont a Kéri beszéd kapcsán derült ki legutóbb, hogy most még máshogy van. Szűk körben pár ködös mondat a nyugdíjak indexálásáról (azmegmiafasz?), és máris ugrott pár százezer szavazó. Pedig még a szoci médiagépezet sem szállt rá annyira a témára, mint amennyire magas labda volt.

Hajós András! Hah! Jelenleg micsoda is ő tulajdonképpen? Mondjuk hogy médiakurva? De majd ha politikus lesz belőle, akkor cizellálódik az ő lelke. Nem dobja majd oda magát bárkinek... vagy inkább csak nő az árfolyama...
MDF-re visszatérve:

Dávid Ibolya pártja javaslatot tett, hogy feloszlassák a Parlamentet - de még ezen a szavazáson sem vett részt két képviselőjük! Tóta W. azt mondja, hogy nem csak azt kell nézni, hogy mennyit nyomják a gombot, hanem azt is, hogy MIRE! Hát ha ez nem volt fontos, akkor én vagyok baccpapucs; oszt mégis hiányzott a 11-ből 2 emberük. Ez se tendencia? Ez is véletlen? Még itt valami halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem tudott gombot nyomni két MDF-es?

2. Azért az fura, hogy hogy az index egyik újságírója szerint is az index címlapjára azért kerül egy anyag, mert az alapjául szolgáló elemzést készítő politológus nekik "valakijük". Hallhatnánk erről a szerkesztőségi gyakorlatról bővebben?

Feltéve, hogy megjelenik a kommentem.

Lord!

Ha azt kérdezem, akarsz-e előrehozott választást, akkor két opció van.

a) Nem akarsz.
No de akkor mire követelsz részletes programot?

b) Akarsz.
Akkor miért nem erről írsz?
Továbbá nyilván te is tudod, h most (a hétfői események után) legalább jövő tavaszig ez lehetetlen, tehát akkor hová is a sietség?

De a lényegesebb:
Itt_a_fidesz_programja_vmiféle_erkölcsi_megfontolásból van követelve (így magyarosan), hogyháthamár (ismét magyarosan) ezek a barmok követelik az előrehozott majomkodást, akkor tegyék le a progit.
A baj csak az, h hitelességi probléma lép fel, ugyanis ezt ugyanazok mondják, kérik (ééééérted, Kéri-k!:-]] ) számon, akik elfogadták erkölcsileg azt, h fletónak - bár volt programja 2006-ban - mégis pont az ellenkezőjének látott neki, mikor nyert, de legalábbis jó messzire elhajította tartalmastul, igéretestül.

Tehát kedves barátaim, ha erkölcsileg hitelesek akartok maradni, akkor legsürgősebben követelni kell fletó lemondását és az új választást, mert csak így hiteles a fidesz programjának követelése.

Olyan nincs, h az erkölcsileg legitim, h fletó szart a programjára, de az már erkölcsileg illegitim, h a fidesz új választást követel, de közben titkolja mit akar kezdeni a helyzettel.

A titkolózásnál 100-szor rosszabb, h ha vki hazug programmal kampányol, nemdeugyebár?

Nem is értem, h a kormánypárti kommentezők, hogy akarhatnak bármit is számonkérni erkölcsileg a fideszen, miközben ezt a machiavellista ripacsot támogatták az elmúlt években.
"index címlapjára azért kerül egy anyag, mert az alapjául szolgáló elemzést készítő politológus nekik "valakijük"."

még nem sikerült kiderítenem, h miért, de azt azért nemcsak én látom, h annak a cikknek az elsődleges eredménye az eleddig ismeretlen Republicon Intézet promotálása lett, ha a szándéka más is volt.
malacka, nem tudom, h mi "van követelve", én nem erkölcsiből szeretnék programot látni, hanem mert a választás alatt azt értem, hogy x alternatíva közül választunk, amely alternatívák az ország hovatovábbját tárgyalják, és nem pedig azt, hogy melyik pofa a szimpicsek.
rángatod az oroszlán bajuszát? miket nem írt a manager magazin 2006-ban?

"Idén tavasszal furcsa forgalomra figyeltek fel az OTP Bank Nádor utcai székházában: politológusok és politikai elemzők csapata rendszeresen látogatta az elnök-vezérigazgató Csányi Sándort második emeleti irodájában. Az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke és Giró-Szász András ügyvezető igazgató vezetésével négy-öt szakértő tartott megbeszéléseket, de időről időre konzultációk folytak Török Gábor politológussal, a Vision Consulting ügyvezetőjével is."

kérdés: miért tartotta szükségesnek 2008-ban az új defend második ember (harmadik? mindegy) 'jelenteni' az "elnök úrnak", hogy dávid ibolyára terhelőket kell találni orbán egyik emberének megbízásából, amit a stumf vezette századvég fizet?

kérdés: miért nem akadt el csányi lélegzete, miért nem csuklott el a hangja ezen hír hallatán? ez hülye kérdés volt, biztos nyugodt, higgadt faszi, hiszen egy legendás politikusi bon-mot szerint az otp bármely kormányt meg tud buktatni 24 órán belül.

mit találnak még a szorgos kis nyomozók, szakértők a több terrabájtnyi lefoglalt szénakazalban.

haha... csak nem ezért maradt el az orbán bush senior találkozója és hogy pont a barrossonál is megint közbejött az a fránya időhiány....

jó kis sakkjátszma, bár valaki végre elárulhatná, hogyan és főleg kinek a terhére kéne megcsapolni a jóléti kiadásokat?

azért ne legyen senkinek se kétsége: megyó osztogatása nélkül sem volt fenntartható ennyire szar egészségügyi struktúra, a tékozló koldus. szülészet, belgyógyászat, sebészet minden kis bisz-basz településen, persze hogy szakmailag és eszköz, állag vonatkozásában mind lerohad. több kórházat, kiskolát, kisvasutat, kispostát etc kellett volna bezárni. de más még ennyit sem zárt be, azt azért ne felejtsük.

persze ki kéne tépdesni azt a kurva sok kivételt a nyugdíjasoknál, de pont ezen a területen lehetetlen szerzett jogokat elvenni.

persze ki el lehet törölni a gyermektámogatás mai formáját, ami bizony a kádár rendszerből nőtt tovább, hajrá nagycsalád, csak éppen az ország gebed bele, mert csak az igazságszolgáltatás területén kurva sok fiatal bírónő és ügyésznő megy haza akár évekre és bizony ez nem kevés pénzébe kerül az adófizetőknek.

most hagyjuk, hogy a központi igazgatásból mennyi embert küldött el a kormány, meg ugye megszüntette ezt a barom közhivatali előmenetelt, ahol akármekkora seggfej valaki szakmailag, ha hűséges, előbb utóbb király lesz.

most legalább valahogy versenyt generált kötöttük a szetey.

persze nem akarom azt mondani, hogy húúúú de nagy király a fletó. csak éppen sokat tett azért, hogy egyre többen világosan lássák, valahonnan el kell venni a lét, ha másoknak oda akarod adni.

elő kell venni szépen sorban a szent teheneket és megnézni, megér-e annyi közpénzt pl. hogy egymást kinevező akadémikusok, akik egyébként 22 éve publikáltak utoljára valami érdemlegeset, megérdemelnek-e hatalmas akadémikusi pótlékot?

elég gazdagok vagyunk-e ahhoz, hogy olimpiai 5. helyért több pénzt kapjon az artista, mint a németeknél az aranyérmes?

szükséges-e közpénzből pénzt pumpálni a terror házába, vagy az 56-os intézetbe?

elég gazdagok vagyunk-e ahhoz, hogy a 90-es évek óta a bíró, ha eléri a nyugdíjkorhatárt, megkapja a teljes nyugdíjat, s saját döntése alapján joga van 70 éves koráig melózni. addig persze megkapja a nyugdíj mellett a rendes fizetését is. én nem sajnálom a pénzt a bíróktól, de ez nincs rendben.

na most a házban el lehet indítani az ötletrohamot. ja, hogy a pártok be vannak szarva már a kérdések feltevésétől is?

az logikus álláspont, hogy az ellenzéki pártok, de főleg a fidesz csak mellébeszéljen. biztos sok újat el lehet még mondani öszödről, majd meglátjuk. szal, malacka, nincs ezzel semmi baj, csak akkor meg kell mondani a népnek. mi előrehozott választást akarunk. ha az meglesz, majd megmondjuk a tutifrankót.

tehát biankó felhatalmazást kérnek. ez teljesen rendben van. abszolút legális.

ez sok honfitársunknak elég. neked biztos.

nekem meg biztos, hogy nem. van ez így. mindenki maga dönti el, meddig terjed a bizalma az orbán vezette fidesz vonatkozásában. télleg, hogy áll a budakalászi gondolat? szárba szökkent már az újabb aláírásgyűjtés? :DDDD

www.origo.hu/itthon/20080611-alairast-gyujtenek-az-elore-hozott-valasztasert-a-budakalaszi-polgari-korok.html

Carnivora:

A magas nyugdíjak aránya pontosan akkora, mint a magas jövedelmet bevallóké. 10-15%.
Ők dobják meg a nyugdíjátlagot, amely most 86e forint körül van,de a felső 15% nélkül ez az érték már csak 55e forint, ami bőven a létminimum (67e forint) alatt van.

Ősszehasonlításul Ausztriában az átlag nyugdíj 1180 euró (kb. 280e Ft), noha a megélhetés költségei a nem bérlakásban lakók számára nagyjából azonos.

A nyugdíjak "szintentartása" azt jelentené, hogy az átlagkeresetekkel szemben, a nyugdíjak hosszabb távon sem közelíthetik meg az Ny-Európai szinvonalat.

Hajós

Többször észrevettem, h hazudik a heti7-ben, ergo alkalmas miniszterelnöknek;-)

Legutóbb azt hazudta (esetleg tájékozatlanságból), h fletó nem helyezte kilátásba a lemondását arra az esetre, ha nem megy át a programja/költségvetése a parlamenten, holott ez szó szerint elhangzott a "Megegyezés" kijövetelének reggelén a Kossuth rádióban.

Később persze finomított, és egy körmönfont, személyes áldozatokról szóló mondatot darált le, valahogy így:
"semmilyen személyes áldozatot nem tartok nagynak", ami persze nem jelenti feltétlen a lemondását, lehet ez pl. több miniszter cseréje is.

Nah, ezt idézte Hajós, erre hivatkozva helyesbítette a felolvasott hírt, miszerint Gy. lemondana, ha nem megy át a programja. Senki nem javította ki, h debizony elhangzott a Kossuthon, csak nem figyeltél bandikám,... baloldali banditám:-)
Se pénz, se ismert arc, akkor nem lesz ebből párt. Csak elgondolkoztam, hogy hol találok, egy hiteles liberálist, akit még ismernek is... Esetleg Vágó... Nem kell neki politikusnak lenni, sokkal inkább arcnak. Valaki, akit mutogatni lehet, amíg megismerik a többieket...

Ami politikát, mint szakmát illetően egyetértek, de nem úgy. Az, hogy valaki genyó és vastag az arcbőre még édes kevés.

Nem erkölcsileg. Maximálisan technikai a kérdés. Ha a pilóta úgy ül le a székbe, hogy még csak most lapozgatja a tankönyvet, az minden csak nem megnyugtató.

Feri mondjon le, de nem erkölcsileg meg illegitim, hanem mert egy rakás szerencsétlenség a jelenlegi kormányzat.
Árpád!

"én nem erkölcsiből szeretnék programot látni, hanem mert a választás alatt azt értem, hogy x alternatíva közül választunk"

Rendben. Most irtó lojális leszek, és elhiszem, h igazat mondasz, a túlfűtött vágyad nem a fidesz öntökönszúrása, hanem hogy képbe kerülj programilag.

Mit szólnál ahhoz, ha személyesen Viktor adná a kezedbe a terveit papíron, azzal a feltétellel, h titokban kell tartanod, amíg a helyzet nem lesz éles, és ő fel nem hatalmaz arra, h nyilvánosságra hozd.

Nos, az ilyen feltételekkel átadott programmal megelégednél?

Mert, ha nem, és te nyilvánosat akarsz, akkor te nem mondasz igazat, neked nem a program kell, hanem az, h szopjon a fidesz, de nagyon torkosan ám.

:-)
Akkor megkérdem újra, mert valamiért úgy látom, az MDF-et megint kikerülöd (biztos valakid neked ott valaki, hehe); szóval neked arról tényleg nincs véleményed, hogy még arra a szavazásra se megy be két MDF-es képviselő, amikor az MDF parlament-feloszlató javaslatáról döntenek?

Szerinted ez tényleg mindig, így most is véletlen, nem fontos, nem kell beszélni róla?

Azt írtad, az a fontos, hogy MIRE szavaznak így vagy úgy! Hát 11-ből ketten mér ERRE se szavaztak sehogy! (ami Gyurcsánynak jó, tegyük hozzá)

Vélemény?

malacka, arra gondolsz, hogy felkészítenék a vezető publicistákat? :D

annál biztosan nyugodtabb lennék, mint ha továbbra is annyit tudnék, hogy aki magyar, az velük tart, mert az orbán egy jómagyarember, a gyurcsány meg egy gonosz komcsi. ez nekem nem elég, ez lófasz.
"11-ből ketten mér ERRE se szavaztak sehogy! (ami Gyurcsánynak jó, tegyük hozzá)"

és az mdf-nek se feltétlen rossz, tekintve az esélyeiket jelenleg.

a párt nem egységes, ez teljesen nyilvánvaló, ettől függetlenül én nem tartom komolyan vehető elemzésnek, hogy ezek most "sunyin" a "gyurcsány szekerét tolják", statisztikai alapon. továbbra is a politika tartalmi kérdései érdekelnek. engem az jobban felbasz, hogy az mdf eddig kb a haláladó és a jobbkézszabály eltörlésével bírt előrukkolni, ami, lássuk be, lópikula.
Árpi.

Mámmegen, most hozod az adybandis mindenszarittenbazmeget. Nem érdemes a tiszteletre a Fletó, de a Zorbán meg b@szik programot adni, így oszt nem is tudhassa a mogyeri nép, hogy miféle kormány lesz az, amit ő alakít - ha és egyáltalán. Fingunk sincs róla, fél évnél régebbre vissza tudunk tekinteni, de már hatra nem... Tíz évvel ezelőtt volt egy Orbán-kormány, nem tömjénezünk!, hanem csak szép nyugodtan, magyar értelmiségihez méltó módon leszögezzük, hogy na kábé ugyanezt várhatjuk.

Pont.

Aki aszongya, hogy "basszamegakurvaélet, NEMTUGGYUK!!!", az mi a f@szt jósolgatja a jövőt, ha visszatekinteni se bír, holott az jóval könnyebb?!?!?!!?

Ezt mostan meg kelletett mongyam.

Bár nagyon fájt. :o)))

Üdv,

P.
Miva', miva'?!?!

Nincs új rend?!?!?!?!?!?!

Éjjen az Új Rendetlenség!

Waze.
Paszternak, "Tíz évvel ezelőtt volt egy Orbán-kormány"

na, a fejemben kész is van már a cikk (de ma nem lesz időm kidumpolni). ezzel számoltam, persze. vagy százszor olvastam itt is. 98-02, tessék megnézni, nem volt ez a szar, hanem. Hanem a virágkor volt.

Az a gond, hogy ma már a hülye is felfogott annyit, hogy itten reformálni kell, legalábbis a nagy ellátórendszereknek neki kell esni, mert nem tarthatók fenn, és megfojtják az országot.

Na most erre viszont nulla példa volt 98-02-ben. Nulla. Eü-reformot fontolgatták, fontolgatták, aztán nem merték. Nyugdíjakon próbáltak fogni, de alapjaiban belenyúlni nem mertek. Stb. Szóval a probléma az, h a fennforgó kérdésekre nézve nem ad támpontot 98-02. Közben viszont sikeresen elvágtak maguk előtt is néhány lehetséges utat, pl az önrész bevezetését.
gépnél vagyok, ilyenkor egyszerűbb így. de nem csetelni!
Árpi

ez olyan rossz duma Tőled, hogy nem tudjuk mi lesz ha jön Orbán, nem tudjuk, nincs kire szavazzunk...

Te szavazz a "megegyezésre" lesz még száz program, meg lépés...

Szóval ezt az írásodat Nyakó elvtárs csókja ihlette... tudja ezt a feleséged?
Ne félj: látod, ez iskolapéldája annak a debiljobbos (nem egyenlő jobbos általában) alapállásnak, hogy ha egy cikkbe nincs beleírva, h gyurcsánytakarodj, akkor az szar, ha bele van írva, akkor az meg jó. fradikaaa!

értsd már meg, nem akarok nektek tetszeni, leszarom.
Lapi

a nyugger bíróktól meg gyedre menő fiatal bírónőktől sajnálod a pénzt?

arra nem gondoltál, hogy ahelyett hogy itt harcolnál petíciót fogalmaznál Vers Janihoz, hogy Ti ügyvédek, az ügyvédi díjatokra szeretnél ÁFÁ-t számolni?

tudod. mint Fleto-fan követhetnéd főnöködtől, hogy vegyen már titeket ügyvédeket legalább a kőmüves számba, és had írjatok a számláitokra ÁFÁ-t is...
hát akkor az van, hogy a küszöbünkre szartunk delíriumtrémencünkben (komenizmus), és most mindenki a másiktól várja, h takarítsa el.

de ez okés és totál érthető.

bár far from being an idealistic approach.

ellenben nem mindegy, hogyan nyúlunk hozzá a nagy rencerekhez. És mikor. és milenné akarjuk átalakítani.
az, h legalább merek hozzányúlni, az nem dics. így én is tudok festeni, senor Picasso...

He?

P.
Árpi

Én jól érzem magam itt, anélkül, hogy külünösebben tetszenél,

ha jobbos dumát várnék akkor jobbos blogokra irnék...

de ha halálra ismétled paneljaidat, "nincs program, nincs program" és az egybeesik Nyakó paneljaival, akkor az így kórusban ténmyleg debilül hangzik...

látod, bazmeg, mennyire egyszerűek vagytok? látod? ez nulla. egybeesik nyakóval - és? akkor már nem igaz? és a másik madám, az is nyakó szövege?

idióták.
Paszternak: "ellenben nem mindegy, hogyan nyúlunk hozzá a nagy rencerekhez. És mikor. és milenné akarjuk átalakítani."

hát ezt mondom vazz. illetve ezt kérdezem: HOGYAN nyúlunk hozzá? Hozzányúlunk?
"továbbra is a politika tartalmi kérdései érdekelnek."

Dicséretes, de leginkább hasznos lenne, ha ezek nem csak Téged érdekelnének, hanem a politika tényleges szereplőit is!
Árpi !

Már annak idején is tetszett Naszta felvetése:

ertekel.blog.hu/2008/07/11/politikai_matematika_magyarorszagon

Szerinted mit lépnek a pártok ?
merthogy ide lett varázsolva egy hegynyi szar,ki lezs a
takarító ??

nebazfelazagyadpontkom.

hát, mi van, ha Árpi összes parájára aszondom: OV lehet, megcsinálta volna mindazt az átalakítást, amit m -feritől várnak - csakogy közbejött a Nagy Osztogatás, D-209, sajnoshálistennek. Nabazzeg Árpi, Vitykáék legalább nem rontottak a dolgon. Ellenben a szocik...

Hú.
"OV lehet, megcsinálta volna mindazt az átalakítást"

ja, hát lehet, hogy megcsinálták volna, de éppenséggel hozzá se kezdtek.

akkor odáig jól vagyunk, hogy 98-02 az előttünk álló feladatokat illetően nem érv?
A Kóka világosan kimondta, hogy az ország fejlettségéhez képest irreális a szoc. alapú kiadás.

Gyurcsány alanyi jogot védő okoskodása után ne is csodálkozzunk.

Viktor felvetette, hogy infláció követés kellene nyugdíjaknál, amit Gyurcsány már befagyasztásként hazudott tovább.

Teherkönnyítést ígért a gazdaságnak, erre itt az Index címlapján is kiszámálták, hogy pont ellenkezőleg, tehát MEGINT HAZUDOTT.

HOL ALTERNATÍVA A GYURCSÁNYI ÚT ?

Ő csak azt mondta meg, hogy pont amihez hozzá kellene nyúlni Ő BIZTOS NEM FOG, mert ebben az országban nem számít téteéenként 10-15 MRd, ha cserébe választókat vehet.

Ez miért alternatíva liberális szemszögből ? Max. Csécseinek, de legalább jó, hogy igaza van és Fodor nem azt képviseli, ami az elején látszott belőle
Árpi

Te tudod legjobban, a "befagyasztott nyugdijasok" esete Orbán Viktorral című szerelmi történet mit váltott ki az MSZP propagandistái között...

ha Orbán mégegyszer olyan kampányt csinál mint 2006-ban, félrebeszél és sumákol, én leszek az első aki Gyurcsányra szavaz...

de jussunk el a kampányig addig nincs értelme programot követelni az ellenzéktől, főleg ha a kormánynak csak a nem titkolt programja, hogy miként lopjúk az ország idejét...
Egyébként tegnap nem véletlen kérdeztem a költségvetést.
Simán le lehet még szavazni akkor és akkor hirtelen beszarhat az MSZP, Gyurcsány el, MSZP népszerűbb, bátrabb költségvetés, reformjelleggel és a szadi is jobban jár, meg az ország is, később meg a Fidesz, mert lesz némi takarítás.

Itt már csak az MSZP-t nem értem, hogy miért jó nekik, hogy GYF népszerűtlenségét ők is megszívják ?
Ne félj: ugyanazt tudom újraragozni: nekem az nem politizálás és nem vita, hogy "e' így nem jó". az lófasz. politizálás az, hogy HANEM. droidhülyítésre lehet, hogy elég, csak engem az nem érdekel. az nem politizálás, hogy ne építsünk ruszki gázvezetéket, politizálás az, hogy építsünk inkább... ööö... na ugye.
Bár úgy gondolom, hogy a konkrét kormányzati teljesítmény fényévekkel jobb volt '98-'02-ig, mint az utóbbi 6 évben abban igazad van, hogy az igazi átfogó reformok, szerkezeti átalakítások elmaradtak. Talán nem is volt annyira nyilvánvaló egy átlagember számára a reformok szükségessége, azóta egyrészt középpontba kerültek fajsúlyos témák (oktatás, egészségügy), másrészt neten már kb 30-40 cikket elolvashatott bárki az utóbbi két évben, ami lépésről lépésre kielemzi, hogy miért lassultunk le, és mit kellene tenni. (oriens)

Per pillanat egyik alternatíva sem tökéletes:
a)Még két évig beledöglik, hogy úgy kell majd tennie, mintha kormányozna, és közben megint nem csinál semmit.
b)OV hatalomba kerül 2010-ben, és konkrétan megvalósítja azt, amit az utóbbi 2 év retorikájában vázolt. Ez esetben érdemes csomagolni, és kimenni Németországba, vagy Angliába, mert itt még 20 évig nem lesz euró.
c)OV hatalomba kerül, és egy nagy vértől csöpögő láncfűrésszel a kezében nekiáll a kéry-beszédben felvázolt irányba terelgetni Magyarországot. Mivel ő mindig abban a tudatban beszél, hogy lehallgatják, ezért tőle nem számíthatunk egy jó kis felcsúti beszédre.

Ez a helyzet. Nincsen negyedik út. Nincsen.

(najó, még a vágyálmom: alakul egy új jobbközép párt, ami bevállalja az orienst, neokonként definiálja magát, amolyan közgazdász drímtím, sitty-sutty elér 60%-ot és megcsinálja azt, amit a többiek nem bírtak 20 év alatt... :)
Legyen szép zöld a színe, az MDF úgyis csak egy viccpárt)
Hát, a tegnap nem oldja meg a holnapot, ez tuti. Ellenben következtethetünk belőle.

Stabilizáltak 2002-ig a fijjugg, és csatlakoztattak minket az EU-hoz (a nátót mostan hadd szarjam lefele, annak nem is volt kemény követelése felénk, csak most, a Zengő pünkösdi rózsáinak brutttttális kiirtásának frajdi alpáriságú nyálcsorgatásával). Igen, megcsinálták.

Nem győzöm hangsúlyozni: kemény kritériumokhoz kellett alkalmazkodnunk (kobenhavn).

És azt is: akik licitáltak (phű, hogy köpné szembe magát Kuncze meg az egész bagázsa, meg az akkor tanácsadó, most miniszterelnök faszkalap) a jóléti emelésre, azok a felelősek azért, hogy lecsúsztunk. Ma persze, hogy szarban vagyunk több-mint-nyakig-kevesebb-mint-szájszervig. 1998-ban vállig voltunk, 2002-ig hónaljig emelkedtünk. Most állig ér a szar megint. Nem tom, erre van-e Viktoréknak stratégiája.

De nekem az nem érv, bocskor, hogy hánemtuggyuk. Azt tudjuk, mit tud EZ a regnáló bagázs, és az bakker, nem több, mint amit a macskád tud (szerteszéjjel szarik tervszerűtlenül, lepisálja a kanapét és odafial neked még nyolc kis problémácskát).

P.
"és odafial neked még nyolc kis problémácskát"

A zenyimé csak 3-at, dejazt évente 2-szer.... a rohadt kis cédacica... magyarosabban mocskos ribanc:-))
"yooddy einstahl 2008.09.16. 21:29:28"

Kedves vooddy,

Beugrottam, átfutottam...
2 hónapos bejegyzésről van szó...

Egy olyan országban, ahol inog minden, nincs egyetlen stabil pont sem, ahol recseg-ropog a gazdaság, ott 2 hónap is számít...
Ergo, nem biztos, hogy ma, hasonló, kényes húzódozásokkal meg lehetne úszni!
Sőt, bizonyára nem.
Egyszerűen nem engedheti meg magának egyik nagy párt sem, hogy kikerülje a taposóaknákat! Most már végképp nem!
Persze megértem a fideszt, nyilván kínos feladat az aknamezőre lépni, ahol már az első lépésnél garantált a baleset, de még mindig jobb fél lábbal ügyesen tenni-venni önmagukért és mellesleg persze az országért, mint kettővel csak állni bávatagon, s támasztani a rogyadozó falat!
Árpi


háttér rádiózok, most hallottam egy kerekes-székestől, hogy a négyes metróba nem épül lift....

ez már nem politika, nem párt, az 500 milliárdba nem fért bele a lift...

légzetem elállt...

erre már nem tudok mit mondani, csak azt van útlevelem... mert itt képtelenség élni ez itt annyira semmi...
Az a MSZDPF pártnak meg mi értelme ? Gegesy is megmondta a szatelitre játszani hülyeség, pláne azután, hogy Ibolya ezt szerepet már bizonyítottan kibérelte magának.

Ez a szavazásos, nem megjelenős, GYURCSÁNYT támogatjuk elemzés azért korrekt, mert számszaki és nem belemagyarázós.
index.hu/politika/belfold/mdf1501/
"Hozzáfűzte, ha egy választás eredményeként új parlament és új kormány alakulna, és abban a Fidesznek meghatározó szerepe lenne, akkor jelentős adócsökkentést hajtanánk végre. Erre azonban meglátása szerint kicsi az esély, a pártérdekek ugyanis ma fölülírják az ország érdekét. Ezért Orbán Viktor úgy véli, a következő hetekben nem lesz előrelépés."

Na Árpi, na (gyorsan olvasd!), itt a program!
2006-ban a nyugdíjak ígérgetésében ment a vetélkedés, most az adócsökkentés mértékében lesz?
"500 milliárdba nem fért bele a lift"

á, az semmi. nem fértek bele a P+R parkolók sem, pedig ennek az egésznek az volna az értelme, hogy ha már szigetüzem (nem megy át vasútba), akkor legalább úgy enyhítse az agglomerációs gondokat, hogy a termináloknál letehessem az autót, mondjuk bérlettel ingyen.
"akkor jelentős adócsökkentést hajtanánk végre."

öhm, ilyen programja van gyurcsánynak is. miből? honnan tetszik elvonni?

a fehéredésből?
Árpi

A Kéry dumát még te is helyeselted. Az nem konkrétabb, mint a fehéredés ?

Csak úgy érdeklődve.
Ne félj!

A szegény, vidéki, hátrányos helyzetű diákokat (értsd: roma, csóró, diszlexiás) tanító tanárok helyzetén kéne legelőször javítani, hisz az oktatás az ország felemelkedésének kulcsa:-))
"a fehéredésből?"

Nem, nyugdíjfagyasztásból. Meg metróleállításból. Meg egyéb meglepiből... :)
"A Kéry dumát még te is helyeselted. Az nem konkrétabb, mint a fehéredés ?"

Kéri, i-vel. Mi az, h még én is? Miért ne helyeselném?

Az a program?
Megvan, h honnan a pénz!

1. Venni a MÁV-tól 3 milliárdért egy telket, majd felértékeltetni 300 milliárdra, máris megvan 297 milliárd plusz!

2. A romáknak nem adni segélyt, helyette hadd lopjanak szabadon a magánkertekben. Ez szintén többszáz milliárd!

3. Felszámolni a fidesz-ellenes újságírást, illetve robin hood adót kivetni minden viktor ellenes cikkükre!

Mondjak még?
Ha 98-02-őt nézem, azért tudok olyat mondani, ami hosszabb távon nekem inkább tetsző irányba vitte a dolgokat.

A családi pótlék helyett adókedvezményt adtak. Igazolt, hivatalos, adózott jövedelemre lehetett bankhitelt felvenni.

Az MSZP politikája az, hogy a középrétegektől elvesz és odaadja az alsó rétegnek. Közben pedig széles, egyre szélesebb teret nyit a mutyinak és a közösségen élősködésnek.

A Fidesz társadalompolitikája kemény, főleg, mert nem teszik mögé a felemelkedéshez szükséges jó minőségű oktatást, de az MSZP-é meg újratermeli a problémákat ("ezek a faszukból élnek" - és a gyerekeik is abból fognak).

Én is azt várom a Fidesztől, hogy nagyjából ugyanezt a töketlenkedést mutatná be, ha kormányon lenne, mint az MSZP. A különbség a fent leírtakban van.

Emiatt nekem jobban tetszene, ha a Fidesz bénázna, nem ezek.
Ok, akkor Kéri.

Nem program, de utal arra, hogy honnan.

Ehhez képest Gyurcsány beígért, hogy tehercsökkentés és a PROGRAMJÁBÓL kiderül, hogy pont az ellenkezője. Erre írtam, hogy hazudott, megint, mert ennyit tud: reggel, este stb.

És akkor még a Kóka is kimondta, hogy IGEN, A SZOCIÁLIS ELLÁTÓRENDSZERnél kell kapirgálni.

Az 4cast (Dresdner Kleinworth) más kihozta, hogy fehéredésből nincs annyi zseton. És, akkor még nem beszéltünk a lassulú gazdaságról, amit még VERES is elimert, mert kinézet Európába.

Most ezek után, lassuló gazdaságot, az ÍGÉRETEKKEL ELLENTÉTBEN tovább terhelni, és ezután a kifehéredésre építeni megintcsak hazugság.
Árpi, egy keresztkérdés:
Tedd a szívedre kezed, és válaszolj őszintén:
Szerinted várható még érdemi kormányzati teljesítmény a következő két évben?

Itt van a nagy fehérítés, mint a bársonyos reform, azaz megint hülyére vettük a népeket:

Az adócsomag finanszírozásával kapcsolatban más nagy londoni házak is kételyeiknek adtak hangot. A Standard & Poor's hitelminősítő minap kiadott elemzése szerint "ránézésre" az adóterv iránya általánosságban helyes, mindazonáltal "nem hiteles" az az elképzelés, hogy a javasolt adóintézkedéseket a gazdaság kifehérítéséből finanszíroznák.

A 4Cast londoni pénzügyi és gazdasági kutatóközpont a tervezet ismertetése után kiadott elemzésében szintén azt írta: a várt 1200 milliárd forint "egyszerűen túl nagy összeg ahhoz", hogy kizárólag a gazdaság kifehérítése révén be lehessen hajtani.
Este (m1-en):

"Zuhan a tőzsde, gyengül a forint, globális pénzügyi válság"

???????????? Miiiiiii van?
"Fehéredésről" beszélni azokban az időkben, mikor a "fehérek" száma apad, a "feketéké" meg nő, s előbbieket úgy hypózgatni, hogy nincs mögötte semmiféle, egyént érintő, szebb kilátásokkal kecsegtető alternatíva, komplex probléma ez kérem, nem áll meg a munkahelyközvetítő irodák, sem az Apeh küszöbénél...
Malacka, bazi erős volt a forint hónapokig...
Most ez van, és passz.
"Szerinted várható még érdemi kormányzati teljesítmény a következő két évben?"

mi az érdemi? át fognak adni egy csomó épületet, utat, iskolát. lesz sok avatás. molyolnak majd az adókkal, talán valamennyire egyszerűsítik a rendszert, ott van még tennivaló, de persze az is fáj valakinek: a könyvelőpopulációnak; ma minden taxisnak könyvelő kell, ugye.

a kormányzati ciklusnak természetes anatómiája van, fej-tor-potroh: az elején vetés, végén aratás, ahogy a ME úr volt szíves fogalmazni. sőt még előtte én is voltam szíves. index.hu/velemeny/jegyzet/tropico/

a fidesz törekvése, hogy most, a genyázós szakasz után legyen választás, érthető az ő részükről; ők is kurvanagyot szoptak volna, ha nem 2002-ben, hanem 2000-ben van választás, torgyánnal, (valós és látszat-) eredmények nélkül.
De hova tűnt Gorka Sebestyén?
Árpi

"a fidesz törekvése, hogy most, a genyázós szakasz után legyen választás, "

szerinted félre érted helyzetet, nincs aratás, mert nem lesz mit aratni... a várgató világagzdasági válság már nem várható, már itt van...

szóval itt csak genyázás van és lesz...

Feri nélkül is, persze lehet, ő még nem tudja...
Gréczy Zsolt meghülyült (vagy már régóta az):

"Tegnap szavazott a parlament, és a Fidesz megint elbukott. Eldőlt hát, hogy idén már biztosan nem lesz előrehozott választás. És ha a Tisztelt Ház elfogadja az adótörvényeket és a költségvetést, akkor nagy valószínűséggel 2010 tavaszáig nem is lesz."

www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=194

"a Fidesz megint elbukott"

Tetszik érteni, ugye? D.I. kitalál egy fasságot, és a fidesz megint elbukott.... Nem az mdf, a fidesz.
Az mdf jó gyerek, róluk ezt írja:
"és nincs kétségem afelől, hogy több MDF-es képviselő sem a „igen” gombot nyomta volna meg a parlament feloszlatására, ha nem biztos abban, hogy a liberálisok nemet mondanak."

---------------

Hölgyválasz!

De mit fog mondani most Lapi, h gyengül a forint?

Jaaaa, az úgy van, ha erősödik, akkor fasza a kormánya, ha gyengül, akkor begyűrüz a világválság, mint anno Csermanek idejében.... akinek ugye nincs meg a koponyája.... koponya hiány van a zországban:-)
gréczy az harcimarci. azt mondjuk nem értem, miért vagyunk meg 2010-ig ezzel a büdzsével. csak nem kétéves költségvetés készül?
". Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok."

lehet, semmi jelentősége nincs, de idézni, pomtosan, szépen...

a fenti négy mondatot kihagytad a két zárójel közül, innen:

"Ahhoz másik madám kell.(...) Amíg van benne erő"

ha elkapkodtad, így jártál, ha nem, akkor van egy kis bibi az újságírói tisztességgel...
tényleg, lyla, ez érdekes. nem is értem, hogy jött össze. bár értelmet nem módosít semerre. mindjárt jelzem.
Árpi.

Érdemes hadakozni olyanokkal, akik félnek mint ördög a tömjénfüsttöl, hogy valaki esetleg felvilágositja Őket arról, valójában mit is tenne esetleg szeretett pártjuk annak esetében, ha kormányt alakithatna?

Kézzel, lábbal harcolnak az ellen, hogy esetleg fel legyenek világositva. Kérdezem mégegyszer - érdemes?

Mint Stumpf úr oly találóan megjegyezte paá évvel ezelőtt - a hülyeség is állampolgári jog. S, lám, itt a mindennapos bizonyíték.
ők nem attól félnek. hiszen tudják jól, hogy szorítani kell. attól félnek, hogy a t. állampolgárok világosodnak fel, és vmi olyasmit kezdenek gondolni, hogy ANNYIVAL azért nem is lenne jobb az Orbán-kormány. és akkor nincs kétharmad. és ha nincs kétharmad... jaj, ha nincs kétharmad, akkor pontosan tudják, hogy milyen módszerekkel lehet elgáncsolni egy tettrekész kormányt.
"Nyugdíjakon próbáltak fogni, de alapjaiban belenyúlni nem mertek. "

nono, azt 19ezres belenyúlást még mindig danolja a kórus...
"Továbbá azt is képzelik, hogy ők maguk fontosabbak a munkánál, amire felvettük őket. Médiaszemélyiség, így hívják ezeket."

erre viszont az előrehozott választás lenne a legmarkánsabb reakció, és akkor a fejére lehet koppintani a sok jóllakott napközisnek.
de ebben a rendszerben (sajnos?) csak saját magukat tudják kirúgni.
A nyugdíjakkal tényleg lehetne kezdeni valamit. Ilyen rossz egészségügy mellett képtelenség, hogy ennyi idős ember lenne ebben az országban.

Ma hallottam egy új fogalmat a rádióban: segélyhisztéria. Hát már neve is van a gyermeknek. Valami csak megmozdult a Zemberek fejében.

Arról senki sem regél, hogy mi lenne a Schegély után. A sok munkaképes segélyezett, a f@sztőkések fellázadnak. Mivel a társadalomtól már nem csurranna a védelmi/eltartási peso, hát megszereznék maguknak nem tudományos utakon. A növekvő bűnözés mennyibe kerül majd? Amennyit segélyre fizettünk, annyit áldozunk majd a rendőrség fejlesztésére?
Jó találmány a megélhetési bűnözés.
hollowment en is mindenkinek ajanlom figyelmebe, zsenialisan megirt sorozat

www.abc.net.au/tv/hollowmen/#/home

a cel, hogy epiteni kell valami nagyot, ami draga, emlekeztet az elnokre, es idegesiti a kovetkezo kormanyt. egy kunsthallet!
Szép ez a vitaindító, vannak fajsúlyos, megalapozott vélemények. Némelyikkel én ugyan nem értek egyet, de ez legyen az én bajom.
Ami írni késztet? Nos az az, hogy ez a vígopera teljesen fölöslegesen van műsoron. Út- és céltévesztés. Elterelés. Ez kinek az érdeke? Miért nem arról beszélünk, hogy olyan kis gazdaságok inognak mint az USA, UK. Ez miért nem probléma? Minekünk ez smafu? Na ezért kellene egy széleskörűen támogatott kormány, ezért KELL ezeket a bohócokat elzavarni.
Maradok tisztelettel.
Csak még annyit, hogy ez a titkosszolgálati sz@r keverés bizony Rákosi örökség. Merjük már kimondani: itt még mindig a kommunizmus setét fellegei árnyékozzák az eget, köszönhetően a szétküldött sok kriptokomcsinak.
"Ellövi ötvenedszer gond nélkül: kisebbségi kormány nem is létezhet – és ha mégis volt már, netán épp Orbán Viktoré, akkor annál rosszabb a tényeknek."
-erős csúszáljad ide a pisztolyt érzékelek ebben a neccben, mert azért majdnem minden kisgazda miniszter a helyén maradt, ezt Torgyán úr már Antall kormány idején is eljácciszta. Még cseng a füleimben Orbán Viktor monnyonle!
Baradlay 2008.09.16. 08:22:24
"Hát nem olyan ez a parlament amilyenek mi vagyunk?"
nem
sokkla szemetbb es koruuptabb az atlagnal.
fejetol budos a hal.

de megha igazad lenne is, az is megengedhetetlen, az elit ugyanis attol elit hogy kulonb a koznepnel, nem pedig azonos vele meg ugyanolyan.
Szakadás 2008.09.16. 08:43:12
"Ez se rossz, de én igazából egy Almásy-ügy boncolgatót vártam volna :)"
de minek tettel ide :) jelet?

havarjaim is mi mind ezt vartuk volna!
(mi az hogy volna varjuk most is...

ahhoz mar puha a pöcs, arpi?
(hogy klasszikust idezzek)
Qqriq 2008.09.16. 09:14:20
sok igazsag van abban amit irtal... az uj part is elkurvulna... de szerintem azert probalkozni kene...

"Teljesen abszurd az az elképzelés, amit a rendszerváltóink gondoltak, hogy annál demokratikusabb egy döntés, minél többen vesznek részt benne. De annál drágább és korruptabb is a rendszer."
a de miatt cafolod az elejet, nem 'de dragabb' hanem pontosan azert dragabb.

"Most néhol már annyira demokratikusak vagyunk, hogy lassan beledöglünk a nagy demokráciába (lásd: alkotmányellenes az ittas vezetők azonnali jogsifosztása). Csak akkor minek a hulláknak a demokrácia?"
talalo, de szomoru latlelet.

a demokraciat nem nekunk talaltak ki nem mi talaltuk ki, mi legfeljebb a kijatszasra vagyunk jok.

demokrecia sehol se mukodik ahol nincs eleg penz. olvastam valami limitet talan 1000$/fo/ev ahol a demokracia tulelesi ideje atlagosan 8 nap...
20ezer$ folott meg mindenhol demokracia van.
sprenczl 2008.09.16. 09:27:17
"Ezeket tényleg fel (szét) kellene oszlatni. Max 300 fős parlament, egyfordulós listás szavazással, 1%-os küszöbbel. Aztán vitatkozhat a "maradék"."

nem tudom minek favirozaljatok ezta birodalmi parlamentet!
ha 16 millio hollandnak eleg 100 fos parlament akkor nekunk is boven.

ha belegondolok meg 100 fo is sok mert annyit nem lehet ismerni... az ismeretlenek meg mit is csinalnak? egyutt szavaznak a parttal?
hacsaturján 2008.09.16. 10:07:42
" az a zsozsó tényleg jobb helyen van fitch arnold barátom zsebében, mert azt nem a nyuggerekre meg az ingyenélőkre költik legalább. "

biztos ez?
epp most van valami bankvalsag az USA-ban...

aszondja aradio, hogy
x eve a menedzserek fizetese 38 szorosa volt a kozeposztalyenak.
aztan ez 30 000-szeresere nott, ma mar tan 1 000 000 szoros is...

tenyleg ez a jo, ha nehany bankar meg broker meggazdagodik?
es ha jo is kinek...
a sporolt penzek meg elusznak a kockazatos befekteteseken...
Hi!

Végre itt újra. Mostanában elég gyakran nem tudok belépni. Kémprogramra vagy megfigyelésre gyanakszom... hm. :)

Nos, először is szeretném Cartman elvtárstól végre megkapni a szobrom... :)
és egyben a figyelmébe ajánlani ezt a gyorsan lekevert s azóta már mosdatott szösszenetet ni:
index.hu/politika/belfold/mdf1501/
Meg azt hogy az "ellenzékiség valójában nem is ellenzékiség..." Csak hogy elváljon az ocsú a búzától.

***

Árpi:

"az nem lesz jó a jobbostibinek, mert nol. bármely más forrás se lesz jó a jobbostibinek, mert a jobbostibi, mint fent is írtam, ragaszukodik az ő monomániájához, és ha a tények bármi mást mutatnak, akkor a tényeknek a kurva anyját."

Tudod az a probléma hogy jelenleg a balostibik tartanak fent valamit amit rég nem kellene.
HA baloldalnak lenne "jövőképe" akkor miért nem azt teszi? Nem látni azt a fene nagy következetességet ami baloldalról indulva "jövőt mutatna az országnak."
Rakás jelszavat látok csak, pedig biz isten keresem miről lenne szó, még a mai "bástyát" is elolvastam hogy miként vélekednek speciel a honvédelemről és ez nem egyedi.
Hasonló elánnal olvasgattuk itt az Ági-féle "reformot" aminek az eredeti és szavazott verzioja közt voltak ám különbségek és arra idő se volt átolvasni egyeseknek a szavazás előtt. A
Csupa zagyvalék ideológiai álom és jól hangzó mondatok katyvasza.
Ez lenne az uj magyarország? Sok duma kellő reklámmal?

"mi az érdemi? át fognak adni egy csomó épületet, utat, iskolát. lesz sok avatás. molyolnak majd az adókkal, talán valamennyire egyszerűsítik a rendszert, ott van még tennivaló, de persze az is fáj valakinek: a könyvelőpopulációnak; ma minden taxisnak könyvelő kell, ugye."

Igen reklám az kell. Arra vannak a siettetett avatások.
Az hogy nekünk olcsó és minőségi út kell meg épület az nem, avatás az fontos. A korrupciot ami a közbeszerzéseket egyre jobban átlengi arrol meg hallgassunk.
mer az ciki jobber, meg legalább ők "tesznek valamit".

Tudod szerintem ezzel kellene kezdeni valamit. Neked is, mert a balostibik már zömmel vitaképtelenek.
kriptoliberális 2008.09.16. 10:56:32
"a LÉNYEG pedig az, hogy a MAGYAR TÁRSADALOM TÖBBSÉGE NEM AKAR VÁLTOZÁST, vagyis nem akarja azokat a reformokat
BRAVO! remek meglatas! ez a lenyeg!

"ami a gazdasági stabilizációhoz, felzárkózáshoz, fenntartható növekedéshez KELL."
nem tudom hany eves vagy de bitosan neme zert NEM TAMOGATJA.
hanem azeert mert rossz tapasztalaatai vannak. tudja, hogy a reform az nem javit a dolgokon hanem ront, ha bezarjak a kozeli korhazat az reform ugyan de nem jo, ha listak vanank az is a refrom resze, de nem jo, ha szetb@sszak az oktatast reform cimen az se jo es nem lettunk bversenykepesebbek a hasznalhatatlan diplomakkal.

"Sajnos még azt sem mondom, hogy nem látta be a szükségességét.
Szerintem alapvetően belátta."
persze hogy belatta, ha a refrom az valami jo dolog, amit a versenykepessseg meg ilyesmi javul...
csak nalunk nem javul hanem romlik...
olyat kivanni ami jo dfolog nam nagy kunszt ki a fenme akar rosszat az orszagnak maganak...

"Csak éppen a szart tologatjuk egymás portájára,..."
nem nem a szart tologatjuk... nem hiszunk a politikusoknak es mag a refrom is lejaratott mar!!!

a reform: a ma meg mukodo dolgok szetcincalasa, ker belole a dalai lama!
Na, akkor jubiláljunk!
Nem csak rendvédelmi nemiszervek figyelmébe:
index.hu/velemeny/jegyzet/schiffer7672/
Csak annyit, hogy szerintem TWÁ diagnózisa pontos. Munka nincs a parlamenten, ám a legalpáribb marketing viszont van. Sajnos.
mingyábelehaloknak:
Erre nem teljes körű válasz az előre hozott választás, mert a probléma, mondhatni, a rothadás sokkal mélyebb.
Munkamorált a parlamentbe!
petimegmondja 2008.09.16. 11:38:47
"Valamilyen furcsa perverzió okán a költségvetés rendbetételét mindenki a nyugdíjak megvágásával kezdené. Mintha ez lenne a legnagyobb tétel a költségvetésben, noha a nyugdíjasok zöme ma is a létminimum alatt, az európai nyugdíjátlag harmadából-negyedéből él."

ketsegtelen ez a legnagyobb tetel a koltsegvetesben vagy 20%

a korrupcio meg lehet, hogy 40%-s de ez becsles, inkabb 25% korul lehet, es nem lehet megszuntetni, mert hogy?
Burkus király uram,

hájde nagyon igaz, amit monc, de hát valamit kellene csinálni...

Előzetesen pl. börtönöket kéne építeni, mert a sok törvénysértőt utána lehetne hová eldugni...

Mert megélhetésileg bűnözni az bűn, akár így, akár úgy.

Olyan konstrukciót kellene kitalálni, amiben a börtönök fenntartási költsége nem hatványozódik a benne lévő rabok számával.

Inkább legyenek zárt büntetőtelepek, a fegyenc meg dolgozzon, h fennmaradhasson.

De nemá, hogy te meg én, meg mi fizessük akár a segélyét (ő meg ne tegyen semmit a munkatalálása érdekében - "el is lehet menni"... pl., ugye... véxükségben), akár az őrzését 100%-ban...

Üdv,

P.
DoBa · doba.blog.hu 2008.09.16. 15:29:36

"Nagy az allam kiadasa (most a korrupciot nem vennem ide),"
pedig az is nagy:)

" ha kirugnak x ezer kozalkalmazottat, akikre nincs szukseg, akkor azok balheznak. Ezenkivul nem feltetlenul eri meg, mivel nem fognak adot fizetni + munkanelkuli segelyt kell nekik adni vagy penzt az atkepzesukre."
valoban nem eri meg. legtobbszor nem lesznek vallakozok, hanem az egyik miniszterium helyett a masik fizeti, tanitani fog netan palyazni de mindekeppen allami penzbol.
+ meg vegkielegites, elonyugdij...
egy a problema, senki nem tudja melyik az a resz amelyik "nem csinal semmit" akit ki kene rugni.
pont azokat kene kirugni, akik megkapjak a feladatot masok kirugasara.

"Ime a javaslatom: ha mar van ennyi kozalkalmazottunk akik 10-en csinaljak egy ember munkajat, akkor adjunk neki melot, olyat amitol tenyleg jobb lesz az orszagnak."
ez az ez kell!
mondjuk ketsegtelenul van egy 30%kulonbozet termelekenysegben a piaci szfera javara, de pl nalunk 100 komputerre esik 1 rendszergazda, a nejem piaci cegenel 30 gepre.

meg kerdezem milyen olyan melot tudsz adni nekik ami hasznos az orszagnak...?
mert a kozigazgatas, palyazas es burokracia egyszeruen ertekelhetetlen most. mitol javulna meg?
tderi 2008.09.16. 11:17:31
"Egyébként Ferencet szaván lehet fogni, ha bukik a költségvetés, vagy az adótörvény, akkor veheti a kalapját, kabátját, - hiszen ezt ígérte."

jajj ne vegyetek mar komolyan egy kronikus hazudozot!

egyebkent pont azert igerte mert tudta nem lehet ra szukseg.
"Ah, az újpárt, ismét." TWÁ

Igaz, a jelenlegi keretek között nehéz lenne egy új pártot befuttatni, de senki nem mondta, hogy a keretek nem változhatnak. A marketing kommunikációban is a hagyományos médiák után a itt van már a tele-, az online, a vírusmarketing, egyre olcsóbban egyre hatékonyabban. Egy politikai gondoltatot is el lehet juttatni másképpen, mint egymillió óriásplakáton. Ráadásul a reklámmal ellentétben a politikai üzenet önmagában is "értékes" lehet a "gazdaszervezetnek". Habár terjesztésre csak keveseket késztet, de itt is hozzá lehet csapni a "memetikai" kód azon részét ami a szaporodást szolgálja. Pl. itt van az internetes újságírás. Értelmes tartalom + egy kis humor, gúnyolódás és kész a recept, máris terjed. (Pláne, ha nálunk is használnák a júzerek a Digg-et vagy a StumbleUpon-t). Kevés pénzzel nagy befolyás. Már ma is 3 millióan neteznek az országban, de pár év és gyakorlatilag mindenki el lehet majd érni a neten.

A jövőre nézvést egyébként azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a mostani képviseleti demokrácia megváltozhat, ugyanis a képviselő mint olyan csak kompromisszum, míg a "nép" kiskorú és/vagy nem képes a döntésekhez szükséges információkhoz hozzájutni. Kár, hogy Magyarország, ahol pedig igen nagy szükség lenne a politikai uralkodóréteg leválasztására - ami azért alakulhatott ki, mert még a képviseleti demokráciára is éretlen az ország -, még igen sokáig nem érjül el ezt a szintet.
"gréczy az harcimarci."

Ő csak "harcimarci", és nem "sötét ostoba droid", ugye? :S
Aki ilyen következetlen, rajongástól elvakult faszságot leír, mint ő, az bőven rászolgált a jelzőre, úgyhogy nem értem a finomkodást.
"Ezek meg nem arra játszanak, hogy világot váltsanak,"
Az őszödi beszéd után az az illúzióm támadt, hogy legalább egyvalaki arra játszik. De mint a mellékelt ábra mutatja, ez inkább csak a fenyegető államcsőd előadása volt szimpatikus csomagolásban az őskövület szociknak. (Lehet, hogy a "szimpatikus" jelzővel egyedül maradok...)
Abban egyetértek, hogy az ellenzék (és az AB) hathatós segítsége kellett ahhoz, hogy Gyurcsány elbukjon. Mondjuk lehetett volna annyira úriember, hogy lemond magától ("másik madame"). Ezt a bársonyos reform, nyugodt építkezés vonalat egy Lamperth Mónika vagy Szili Katalin is hitelesebben tudna képviselni.
Ha már Gyurcsánynál tartunk, szvsz ő inkább való szdsz elnöknek, mint mszp elnöknek. De ugye az mszp-vel nagyobb hatalom jár. (És amikor éppen a reformer-Gyurcsány lemez van föltéve, lehet, hogy ezzel mi is jobban járunk.)
NaB+, van még valaki, aki hisz Gyurcsánynak?

index.hu/gazdasag/magyar/eltunt080917/?main&rnd=641

Komolyan, sztem az már a vicc kategóriája, ha ennek az embernek bármilyen javaslatáról érdemben vitázik vki...
Kedves malacka, Paszternák, meg a többiek, akik Tóta programozós szövege miatt háborognak!

Jó hírem van: a max. 2 éven belül bekövetkező kormányváltás után Tóta W. lesz a második Orbán-kormány leghangosabb rajongója, legelszántabb propagátora. Hiszen az akkori ellenzéknek nyilván szintén nem lesz kormányprogramja, reális tervei, pontos elképzelései, komolyan vehető alternatívája satöbbi.

Tehát aki majd kritizálni merészeli Orbán miniszterelnököt (nyilván lesz oka rá, tökéletes politikus nem létezik), arra menten lesújt a ForabetterMagyarland-ököl, hogy mutasd a programod pöcsfej, és utána ugasd, hogy monnyonle!

Tán még az a homlokzat a bannerbe' is narancsra vált majd. Várom.

Üdv: Peti
malacka: "NaB+, van még valaki, aki hisz Gyurcsánynak?"

nyilvan nem sokan! a kerdes az hogy miert akar valaki obannak jobban hinni. pontosan ugyan olyan kronikus hazudozo! csak meg nem bukott le ugy mint gyurcsany!

ha feri takarodjon melle oda kene rakni azt is hogy akkor mitol lesz jobb.
"Jó hírem van: a max. 2 éven belül bekövetkező kormányváltás után Tóta W. lesz a második Orbán-kormány leghangosabb rajongója, "

meglátjuk, mit tesznek :)
rajongással nem foglalkozom.
a színek pedig maradnak.
molaris: "Miért nem arról beszélünk, hogy olyan kis gazdaságok inognak mint az USA, UK. Ez miért nem probléma?"

na ebben igazad van látod. a magyar parlament magasról leszarja, hogy közben volt egy kis háborúsdi az utca végében, energiaárrobbanás, miegyéb. muppet show.
malacka, meg tegnap irtad: "ha a fidesz hirtelen előállna egy részletes programmal, akkor fletó magába nézne, elgondolkodna"

azt nem tudom hogy feri mit csinalna, nem is erdekes, de az biztos hogy en komolyan elgondolkodnek. sot, valoszinu hogy nagyon sokan elgondolkodnanak azok kozul is akik most azt mondjak hogy "jajj csak orban ne!".
Huba

Ha aszongya az asszony, h főz királyi kaját, de helyette kapsz palacsintát, hát elmegy. Dehaámbátor aszongya, h királyi kaja, oszt utána szarospisa, akkor az egy fokkal mégiscsak fájdalmasabb hazugság.

Tudom, megy itt már rég a hazugság igazsággá formálása és relativizálása, de én nem vagyok hajlandó megemészteni az effajta összemosást, elkenést.

Továbbá... mindegy.... hagyjuk... kurvára unom a politikát inkább túrt takonyba hempergetném a pogány szocik hadát:-))

A 3,14csába, évforduló van vagy mi a franc, olvassátok Schiffert, az a független tuti!

index.hu/velemeny/jegyzet/schiffer7672/
Karesz!

"a korrupcio meg lehet, hogy 40%-s de ez becsles, inkabb 25% korul lehet, es nem lehet megszuntetni, mert hogy?"

Na nehogy már elfogadjam, hogy minden 4. adóforintomat lenyúlja valami "közeli"!!!
Akkor inkább be se szedjék! Majd megveszem magamnak azt, ami kell!
Ha megszüntetni nem is lehet, de minimalizálható: a döntéshozók vagyoni helyzetének, adóbevallásának folyamatos ellenőrzésével, a lebukottak elzavarásával a közpénzek közeléből egy életre, cégeket kötelezni a készpénz forgalom beszüntetésére, (és ha ez az alkotmánybíráknak nem tetszik, elhajtani őket a halál redvás f....ba)
Lenne itt eszköz dögivel, ha komolyan gondolnák a korrupció csökkentését, csakhát nem azért megy valaki mifelénk politikusnak, hogy kimaradjon a "buliból"...
höhö. az én fitch arnold barátom jóval többet szed ki a büdzséből, mint a sok-sok nyugger, úgy alleszcuzammen. neki nem számít, hogy kies hazánk éppen jobbra hord avagy balra, ellenben a politikai hacacáré neki fial. osztán, hogy ő a bónusz bevételet elbaszarintja, az az ő dolga. easy come easy go.
Ha programozósdi:

Fiktív Ferinek NINCS PROGRAMJA:
www.origo.hu/itthon/20080916-gyurcsany-ferenc-megegyezes-cselekvesi-terv-program-vagy-politikai-essze.html

És akkor még hab a sztorin, hogy totál ellenkezőjét képviseli ténylegesen az ezek szerint padközi firkálmány, mint, amit Feri ígért.

Libertárius alapon is bőven kínálja a lecsapás lehetőségét... Lesz ? :)

Ehhez képest a Kóka okosság kidolgozottabb, a Viktor-féle "elszólás" konkrétabb.
malacka: "Ha aszongya az asszony, h főz királyi kaját, de helyette kapsz palacsintát, hát elmegy. Dehaámbátor aszongya, h királyi kaja, oszt utána szarospisa, akkor az egy fokkal mégiscsak fájdalmasabb hazugság.

Tudom, megy itt már rég a hazugság igazsággá formálása és relativizálása, de én nem vagyok hajlandó megemészteni az effajta összemosást, elkenést."

1. de hat pont te relativizalod a hazugsagot!

2. amugy meg pont te mondod folyton hogy a fidesznek ne legyen programja meg hogy persze hogy nincs programja hiszen akkor majd nem szavaznak ra annyian. ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban. hogy is javulnak majd ettol az erkolcsok?

3. mindenki tudja hogy orban is budoseket fingik, csak meg nem keszult rola szagos film a kagylobal. hat gyurcsanyrol keszult. ez a kulonbseg.
"és akkor nincs kétharmad. és ha nincs kétharmad..."

De lesz! Az MSZP és az SZDSZ legalábbis ezen dolgozik, gőzerővel!!! Drukkoljunk hát együtt nekik! :)))

index.hu/politika/belfold/tarkszept080/?main&rnd=141

A maradék másfél évet akár féllábon is... Pláne, hogy minden nappal közelebb lesz az MSZP a bűvös 5 százalékhoz, az SZDSZ meg minden nappal egyre távolabb tőle! :)
"Na nehogy már elfogadjam, hogy minden 4. adóforintomat lenyúlja valami "közeli"!!!"

nem nyuljak le a negyedet. talan az ezreleket. a baj az hogy ahhoz hogy az ezreleket lenyuljak elbasszak a negyedet faszasgokra. (lasd hid a semmi folott stb.)

ezert lenne jobb legalisan odaadni inkabb az ezreleket, hatha akkor kevesebbet baszank el.
"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este"

index.hu/gazdasag/magyar/eltunt080917/?main&rnd=87

Gyere, Kedves Lapi, és magyarázd meg ez most épp miért is jó nekünk! Igaz Ferenc most milyen mannát csepegtet a szánkba? Persze csak úgy suttyomban, mert ha nagy cirkuszt csapna köré, az mélyen a közismert visszafogottságába és szerénységébe gázolna... :)
Huba!

Komolytalan elvárás, hogy Orbán reális programmal rukkoljon elő. Az a program tele lenne igencsak népszerűtlen intézkedésekkel. Lehet, hogy Téged (meg még pár ezer komoly érdeklődőt) meggyőzne vele, de több százezren visítva menekülnének vissza a maszophoz.

Tudomásul kell végre vennünk, hogy ma Magyarországon a kommunikáció szintjén is realista, ésszerű politizálásra csak marginális igény van. Ilyesmire csak rétegpártot lehet építeni. Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ. És az is jól látszik, hogy mekkora a kereslet... Talán az egyik épphogy bejut a parlamentbe.
"Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ."

ugyan már, basznak megcélozni. az szdsz egyáltalán nem szeretne ésszerűen és reálisan kommunikálni, vsz nincs is már meg hozzá a szellemi kapacitás.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.17. 20:54:35

Nem azt mondtam, hogy JÓL CSINÁLJÁK, hanem hogy PRÓBÁLKOZNAK! Bizony, mindkét párt durva hibákat követ el próbálkozás közben, de attól még tény, hogy mondanivalójukkal és retorikájukkal az értelmiséget szeretnék megcélozni.
"vsz nincs is már meg hozzá a szellemi kapacitás."

Miért, eddig megvolt?
Valaki távozott tőlük?
Cartman: en orban helyeben biztos hogy felaldoznek par szaz ezer szavazot azert cserebe hogy mas legyek mint gyurcsany. kulonben mitol nem lesz o is erkolcsi nulla, moralis valsag okozoja stb!

mint irtam legfoljebb jobban vigyaz majd arra hogy nehogy szalagra vegyek ahogy budoset fingik. de ettol meg ugyan az mint gyurcsany.
milyen retorikával próbálja az szdsz az értelmiséget célozni? hogy monnyonle? azzal, hogy nem hajlandó semmit elárulni a "miből" kérdésre?

malacka, például Bauer Tamás.
"1. de hat pont te relativizalod a hazugsagot!"

A relativizálást erkölcsi értelemben értem. Úgy osztjátok az észt, h mivel Orbán is hazudott, ahhoz képest Gyurcsányé már nem is olyan nagy baj/bűn relatíve.
(Más kérdés, h összekeveritek rendszeresen az ígéretet, és a tudatos hazugságot. A 2006-os választásban nem ígéret történt, hanem tudatos hazugság, ugyanis tudta, mire készülnek, mégis az ellenkezőjét mondta. Ezt ti ugyanazon a morálisan elfogadhatatlan szinten kezelitek, mint Orbán be nem tartott ígéreteit.)

"2. amugy meg pont te mondod folyton hogy a fidesznek ne legyen programja"

Tévedés! Nem azt mondom, h ne legyen programja,
hanem azt, h ne mondják meg most még, mert nem jött még el az ideje, ugyanis
a) nincsenek hatalmon,
b) nem írták ki a választásokat.

"ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban."

Nem, gyurcsány nem ezt csinálta 2006-ban. Nem pusztán elhallgatta, h mire készül, hanem az ellenkezőjét kommunikálta (ld. vizitdíj a pártelnöki vitában!).
Nem véletlen, h már 2006. nyarára hatalmasat zuhant a népszerűsége. Soha nem volt még akkora zuhanás választási győzelem után, mint az övé anno.
Sőt, legtöbbször kitartott őszig a népszerűség a győzteshez húzás elve miatt.

És Huba, akkor hivatalosan kampány volt, most meg nincs. Semelyik ellenzéki párt nem ad részletes programot a népek kezébe jelen pillanatban.
Akkor viszont minden pártnak volt programja, mindegyiknek! Össze lehetett mérni, lehetett róluk párhuzamosan gondolkodni.
Már megint csúsztatás, összemosás. Épp ez az, amiről beszélek. Minek is adna progit most a fidesz, a szoci sem fog majd 2012-ben az akkori fidesz kormányzat alatt. Vagy szted fog?
Sokkal nagyobb baj, h a kormánynak sincs érvényben lévő - parlament által megszavazott - programja. Azt kéne inkább firtatni.

"3. mindenki tudja hogy orban is budoseket fingik"

Én például nem tudom, még sosem szagoltam bele:-) Lehet, h jázmin illatú. Ki tudja?:-)
"malacka, például Bauer Tamás."

Oké, a Bauer.

Kilépett, mert nem értett egyet az szdsz képviselte gazd. politikával. Tisztelet érte.
De a kibickedés valahogy nem áll jól neki.
Véleménye ettől még lehet, van is, adhat, ad is atyai jótanácsokat Fodornak, csak valahogy kint lenni, és úgy osztogatni ezeket, vagy bent lenni és cipelni szavainak ódiumát, megint más tészta....
Bauer Tamás azelőtt is csak beszélt, igazából nem volt meghatározó a véleménye. Nem is Fodor miatt távozott, hanem a mellőzöttsége okán. Amúgy meg elég szar írásokat tett le mostanában...

Rajta kívül még ki távozott, aki oly hatalmas koponya lett volna?

Mellesleg érdekes, de Gegesy sztem épp ellenkező okok miatt távozott, mint amiért most kritikát oszt egy másik szdsz-es nyílt levélben Fodornak.
huba:
"1. de hat pont te relativizalod a hazugsagot!

2. amugy meg pont te mondod folyton hogy a fidesznek ne legyen programja meg hogy persze hogy nincs programja hiszen akkor majd nem szavaznak ra annyian. ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban. hogy is javulnak majd ettol az erkolcsok?

3. mindenki tudja hogy orban is budoseket fingik, csak meg nem keszult rola szagos film a kagylobal. hat gyurcsanyrol keszult. ez a kulonbseg."

Ez a holafideszittafidesz meg holapirosottapiros meg holaprogramottaprogram túllihegett. Sok hozzászóló pedig elfeledi, hogy a felállás erre vonatkozólag az, hogy az mszp kormánypárt, nekik KELL egy programot prezentálni, a fidesz ellenzék, nekik viszont NEM KELL programot prezentálni.
Szerintem huba oriási logikai bukfencet vetsz azon az elképzelésen, hogy a fidesz álljon elő egy programmal (egyáltalán bármilyen ellenzéki). Képzeljük el (csak a játék kedvéért), hogy egyik ellenzéki párt előáll egy tartható programmal, egy jó ötlettel, vagy valami hasonlóval. Oriási taps, a fórumon is mindenki erről lelkendezne. Mivel a programpontok nem "patent pending" jellegű cuccok, a kormány minden további nélkül átvehetné őket (miért is ne), max. átmosná valamilyen retorikával, de lényegét tekintve ugyanaz maradna. Tegyük fel, hogy a progi sikeres lenne. Kérdezlek: kinek lenne ez a sikere? Az ellenzéki pártnak, vagy annak, aki összeállította/ megalkotta/írta/kigondolta? Ki kampányolhatna vele a következő választásokon? Nyilván az, aki végrehajtotta, ill. hatalmában volt végrehajtani, vagyis a kormánypárt. Minek segíteni egy olyan párt hatalmon maradását, aki nem arra való? - hisz ellenkező esetben nem az ellenzéken kellene a kormányprogramot számonkérni... Szóval az egész addideaprogit duma nonszensz és szánalmas. Erőltetett brainstorming.
Persze, tudjuk, hogy a progiban nem sok olyan pont lenne, ami növeli a népszerűséget. A balhét el kell vinnie valakinek. Igazából el is kell tudni vinnie - ezért nagy támogatottságra van szüksége. Mint tudjuk, támogatottság nélkül nincs reform. És minden eltelt nappal növekszik a fideszé, az mszpéééééé meg csökken. Ha most a fidesz hagyná magát belerángatni egy sokaknak kellemetlen progi feltárásába, akkor megint elindulna az alkudozás, az egymás felüligérgetése, a szavazók megosztása. Tulajdonképpen örvendenünk kellene annak, hogy van egy lassan ilyen mértékben támogatott párt.
"Tulajdonképpen örvendenünk kellene annak, hogy van egy lassan ilyen mértékben támogatott párt."

de hát ebből morális válság lesz. továbbá nyílt és szervezett politikai hazugság. valamint illegitim kormány, ami nincsen felhatalmazva. látod, hiszek én a fidesznek, ezt mind tőlük tudom.
Huba

"ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban. hogy is javulnak majd ettol az erkolcsok?"

Kedves csúsztatás, de csak a hűlyék alapoznak erre ideológiát.

Ferencünk hazudhatott volna, vagy elhallgathatott volna a kampányba amit akart a győzelemért, de ez kevés a győzelemhez.

A győzelemhez az kellett, hogy a Medgyessytől át vett 2004-es költségvetési hiányt 5,4 %-ot 2006 májusára 10,7 %-ra emelje.

A hazudozás mellett valamivel több mint ezer milliárdot kurt el Ferencünk a hatalomért.

Na most ezért sunyi duma Tóta W-től is, hogy ha nincs Orbánnak a kampány előtt választási programja, ha "nem mondja meg mit csinál majd" ( copy: Nyakó) akkor ugyan abban a cipőben járunk, Orbánnak is lesz egy öszödi beszéde, mert hát ugyan az mindkettő...

Ja ugyan az, ezer milliárd híján, és 7 év euro késés nélkül, és ez azért óriási különbség.

WIÁRPIi ! 2008 .09.16. 23:52

"akkor pontosan tudják, hogy milyen módszerekkel lehet elgáncsolni egy tettrekész kormányt."

-egy TETTREKÉSZ KORMÁNYt- ez nagyon ott vót !-)))
gratula !!

a mostani tettrekész me. már 2012-re vizionál új
schóműsorában:

index.hu/gazdasag/magyar/kozgaz080917/

malacka, b.ki en nem ertelek!: "Más kérdés, h összekeveritek rendszeresen az ígéretet, és a tudatos hazugságot. "

a tudatos hazugsag az volt hogy azt igertek amit nem akartak betartani! es ebben nem volt kulonbseg a ketto kozott! sem relative sem abszolute!

ha most orban azt igeri amit nem fog megtenni az akkor tudatos hazugsag!

"Minek is adna progit most a fidesz, a szoci sem fog majd 2012-ben az akkori fidesz kormányzat alatt. Vagy szted fog?"

nem, malacka, biztos nem fog! ebben egyet ertunk. de azert b.ki ez eleg alacsony merce ahhoz hogy a fidesz erkolcsi es egyeb folenyerol ertekezzunk.

es szerintem igenis ha valaki minden nap azonnali uj valasztasokat akar akkor legyen koherens programja. az nagyon gyenge erv hogy hat a kommunistaknak sincs tehat nekunk europaiaknak sem kell hogy legyen.

"Lehet, h jázmin illatú. "

lehet, pont bele illene a kepbe... :-)
Burkus: "a fidesz ellenzék, nekik viszont NEM KELL programot prezentálni."

de baszki KELL! kell ha arrol akar meggyozni hogy o jobb mint a mostani kormanypart! az hogy en nem vagyok gyurcsany az NEKEM keves.
Cartman:

"Tudomásul kell végre vennünk, hogy ma Magyarországon a kommunikáció szintjén is realista, ésszerű politizálásra csak marginális igény van. Ilyesmire csak rétegpártot lehet építeni. Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ. És az is jól látszik, hogy mekkora a kereslet... Talán az egyik épphogy bejut a parlamentbe."

Mindkét párt lejáratott, és unalomig ismert és közutálatnak örvendő tagokat is felsorakoztat mellé.

***

Amúgy abban az esetben ha a kormány valós elképzeléssel és célkitűzéssel, azaz programmal nyomulna akkor számon lehetne kérni az ellenzéket hol az árnyékkormány/program de így azért elég gáz.
Azért mondjanak bármit hogy legyen mibe belekötni meg mire uszítani?
Másfél évig húzzák ki nagy balhé nélkül a fideszék, aztán csókolom.

Amugy megértem hogy félnek egyesek Orbántól.
A "nagy demokrata" azaz st. Ferenc a köztársaság védelmében olyan ügyesen centralizált, hogy érdemes lenne összehasonlitani hogy egy esetleges fidesz győzelem esetén Orbánnak mennyivel lesz több "hatalma" mint a 98-02es ciklusban volt. :)
Ez megérne egy elemzést.

***

Sztem a "böszmeség" ott kezdődik hogy előbb szavazatot veszünk nyugdíjemelésekkel áfanyirbálással meglebegtetett adómérsékléssel meg hasonlókkal, és nyomatjuk a csapból is milyen remekül "dübörög a gazdaság" és "ugrik a pannon puma". Aztán meg rá félévre közöljük hogy hát apuma kidőlt ami meg dübörög az az ország lefelé a leejtőn, ezért most hívjuk "reformnak" a megszorítást. :)
Vártam volna valami évfordulós írást, elvégre 2 éve történt az őszödi...

Na de, akkor nosztalgiázzunk:
index.hu/velemeny/eheti/elkurta/

Nem nagyon jött be a vége, sajnos.
"Mivel a programpontok nem "patent pending" jellegű cuccok, a kormány minden további nélkül átvehetné őket (miért is ne), max. átmosná valamilyen retorikával, de lényegét tekintve ugyanaz maradna."

aha, szoval nem az orszag erdeke szamit hanem csak a hatalom? ez ismeros.
malacka !

1000x KÖSZ a kérdésért.
KINT VAN A NYÚL !

Bauer:

KOALÍCIÓ BOMLÁSA UTÁN:

www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0817&article=2008-0428-0725-24WKHS

"Ha a dolgok így mennek tovább, akkor a Fidesz nagy arányban megnyeri a következő választásokat. Ha pedig megnyeri a következő választásokat, akkor nem fog habozni, és felépíti a maga tekintélyelvű, keresztény-nemzeti, Eörsi István kifejezésével újhorthysta Magyarországát"


"ezért az SZDSZ-nek jelenleg - tetszik, nem tetszik - nem lehet más partnere a politikában, mint az MSZP"

" szocialista és szabad demokrata vezetőknek - bármily nehéz legyen is ez az utóbbi hetekben történtek után - meg kell találniuk a feltételeket, amelyek mellett koalíciójuk fenntartható, illetve helyreállítható."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-222931

www.fn.hu/belfold/20080904/bauer_szdsz_nem_foghat/
Még egy kérdésem van bár offtopik, de régóta érdekel:

KI A CSODA LEHET ZSANETT???
"kell ha arrol akar meggyozni hogy o jobb mint a mostani kormanypart! az hogy en nem vagyok gyurcsany az NEKEM keves."

hitkérdés, semmi több. az égvilágon semmi. aki nem hívő típus, az kissé magányos ebben a térben.

Bauer írásához: ő megválaszolja a maga nevében azt a kérdést, amit korábban bogoztam itt, hogy tudniillik kompatibilis lehet-e a szadi, ill. a liberalizmus az OV-féle kulturális kurzussal. szerinte a válasz határozott nem. én óvatosabb lennék, van a fideszben liberális szárny, csak néha egei antal megírja róluk a nemzetben, hogy zsidóbérencek.

mindenesetre még itt se írta senki, hogy az antiliberális fidesz engedményeket tehetne a szadinak, csak a hörgés megy, hogy miért nem buktatják meg ezek a gyurcsányt, hogy lehessen már végre Orbánbasi. ingyen? krisztus koporsóját sem őrizték ingyen :D
Én aztat kírdezném, hogy miért nem kért tőlem jelszót a gípem...csak a emilt, meg az abandit...???
No, mindegy...
Ellenben ez a "villalakók" cím nagyon ott van!!!
Elrugaszkodva a valóságtól...
ja, amugy en azert szeretnek programot latni ov-tol mert szerintem orszag egyetlen eselye az hogy ov-nak nem ment el teljesen az esze es nem fogja betartani a jelenlegi igereteit.

Malac, TWA !

Attól, hogy Bauer a nol-ban a cikkei végére azt íratja, hogy "a szerző közgaszdász", ez csak másodsorban igaz.

Mert leginkább BE VAN SZARVA az "újhothystának" démonizált másságtól. A másságot meg nem bírja, Fideszfóbiája van.

Szanaszét kellen alázni az adóprogramot, ha már Árpád Libertáriusnak titulálja magát (az összes szakportál már megtette), erre jön Bauer, mint mértékadó !!!!!!!!??????

MI VAN ?????

"ingyen? krisztus koporsóját sem őrizték ingyen "

szerintem sosem fognak nyilvanosan felajnlani semmit. azt egyik part tagsaga sem fogadna el.
Árpád

Naiv vagy, a FIDESZ az SZDSZ teljes megsemmisülésére játszik, nincs szüksége rá 2010-ben, és amit most az SZDSZ csinál oda vezet...

nem gondolod, hogy a FIDESZ kihagyná ezt a lehetőséget, hogy kiszorítsa az MSZP egyik szatelitjét a parlamentből... csak azért, hogy pár hónappal előbb kiirják a választást...
huba 2008.09.17. 21:56:32

nem kell !!!
most a büntin gógyiznak az egyhelybenfutó, "doppingoló" miatt, az új verseny kiírását most fontolgatják.
huba

Az ígéret be nem tartása kétféle ok miatt lehetséges:

1. megváltozik a nemzetközi helyzet gazdaságilag, és ugye mi sem vagyunk függetlenek a nemzetközi trendektől,

2. eleve be sem akarom tartani.

Szóval egy dolog ígéretekbe foglalni a szándékot, és azt megpróbálni végrehajtani, és más dolog meg sem próbálni, hanem épp az ellenkezőjét csinálni. Az ígéret attól válik hazugsággá, h amikor ígérem, már akkor is tudom, h sem szándékomban, sem lehetőségemben nincs megcsinálni.

Pl. az az ígéret tudatos hazugság, ha azt mondom neked, h fényesre nyalom a segged holnap a nagykörúton,
de ha azt ígérem az asszonynak, az esti entyem-pentyem reményében, h holnaptól én mosogatok, de focimeccs miatt (nemzetközi helyzet fokozódása) kimarad párszor / esetleg mindig:-)) /, az nem hazugság, csak egy - a külső körülmények miatt - be nem tartott ígéret, amit jobb kihagyni minden férfinak, mert mosogassanak csak a nők:-)), mi sem küldjük őket a szervizbe az autót levizsgáztatni .

:-)
Egy gondolkodó MSZP-s:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-226061

Ha valamiért lesz Fidesz 2/3 az a Feri tényezője lesz. Náy ót ugyanis csak húzta a szocikat.

4. alkalommal kérdem: Miért jó a szocinak Feri ? A semmittevéshez nem kell Madam.
Fura irás ez a Bauer Tamás féle.
Biztos valami benfentes lehet ha ilyen atyás stílusban kiokositja a butuskákat. :)
Amúgy mi az hogy "köztársasághoz méltatlan?" meg miért az?

Meg nekem az állami beavatkozás az erősen szimpatikus valami speciel. Azért mert sok libertinus a 0 államra élvez attól még az csak egy vélemény a sok közül... mind közönségesen.

"Bauer írásához: ő megválaszolja a maga nevében azt a kérdést, amit korábban bogoztam itt, hogy tudniillik kompatibilis lehet-e a szadi, ill. a liberalizmus az OV-féle kulturális kurzussal."

Szerintem itt kezdődik a téves gondolkodás.

Nyilván a zsíros "mellék" állásokhoz ,meg a jóféle pártpénzekhez súlyos pozicio kell. De egy szdsz-jellegű pártnak ami az életbemaradás és az arculat megtalálása/visszaállítása kérdéskörrel bajlódik, egy rakás fajsúlytalan de magát igen komolynak (a köznép meg "súlyosnak") tartó taggal büszkélkedik, egy ellenzéki szerep üdvözítő lehet ahol van mi ellen állást foglalni. A fidesz ha nyer, és utálna "elkúrja" azaz az amugy is felülreprezentált klerikális baromságát nyomja pont ilyen az szdsz számára.
Az arculat megtalálására és ujrarendeződésre alkalmas közeg.

A gond a korlát megugrása.
erőspista

Bauer irásaival kellene ilusztrálni a " Politikai hisztéria Magyarországon" újabb kiadását...
"ez eleg alacsony merce ahhoz hogy a fidesz erkolcsi es egyeb folenyerol ertekezzunk" Nem érdekelnek a Fideszesek erkölcsei. Egyiket sem akarom feleségül venni. Viszont az érdekelne, mit CSINÁLNÁNAK másként. Hátha...

"milyen retorikával próbálja az szdsz az értelmiséget célozni? hogy monnyonle? azzal, hogy nem hajlandó semmit elárulni a "miből" kérdésre?"

"Mindkét párt lejáratott, és unalomig ismert és közutálatnak örvendő tagokat is felsorakoztat mellé."

Igazatok van!!! De még egyszer: én a megcélzott fogyasztókról beszéltem, nem a szolgáltatás minőségéről! Nyilván ha minőségibb lenne a termék, akkor több fogyasztót lehetne vele elcsábítani. DE! Bizony mondom Néktek, hogy akkor is csak a célcsoportból... Liberális értelmiségit és konzervatív értelmiségit megcélzó üzenetekkel - legyenek azok bármilyen pallérozottak - nem lehet Olga nénit meggyőzni!

Külön az SZDSZ-hez: ők viszont már tényleg minden tekintetben hulladékok! (Figyelem! Még a magyarországi mércéhez képest is, ami tényleg nagy szó!)

"mindenesetre még itt se írta senki, hogy az antiliberális fidesz engedményeket tehetne a szadinak" Túl nagy a kockázat. Ráadásul a semmiért. Most már csak ki kell várniuk az idejüket. 2010 még akkor is megvan a Fidesznek, ha megint jól elkúrják a kampányukat. Addig meg csak kihúzzák valahogy... tegyük hozzá, hogy nem épp az átlagbérből.
"KI A CSODA LEHET ZSANETT???"

Ez túl elvont, már szinte filozófiai mélységű kérdés. Ami viszont sokkal konkrétabb, ráadásul még érdekesebb is: mekkora a melle? És milyen a formája? :)))
nem kell engedmény:

Megbuktatják ők az adózás leszavazásával, keresztülvisznek reformokat, megy a takarítás, aztán meg jöhetnek mind jogvédők vagy további reformerek, attól függően, hogy mire lesz szükség.

Feri sem mondta meg, hogy lesz egy ösződi beszéd, ami megtagadja a választási ígéreteket, aztán azt is megtagadja, mert a hatalom megtartása ezt kívánja. Fer minden irányban lenullázta magát.

GYF-nek NINCS ÉRTELME !
Awi

Pontossan...

Én látok máris engedményeket...pl leûlnek tárgyalni a szadesszel ez is már valami.

Ha a FIDESZ-ben lenne elég bátorság komolyan elgondolkodnának a SZADESZ akármilyen szakértôi kormány ötletén. Nem sok realitását érzem én sem de ez akár nekik is jól jöhetne. Nem tudom hogy alkotmányossan van-e erre lehetôség de ha az ellenzék többségben van talán jelölhet új függetelen kormányfôt aki a nehéz intézkedéseket meghozhatná, persze ezt a mostani ellenzéknek kellene megszavaznia a parlamentben, az sem egyszerû dolog.

A realitás az hogy Gyurcsány túlságossan is okos politikus ehez, ô már az ellenzéki szerepre gyúr 2010-tôl, és ahogy nézem bôven fog ô még nehézséget okozni egy majdani Orbán kanbinettnek
malac,

azért zavarba hozol:

a fidesz ne mondja meg a programját, mert még nincs itt az ideje. (ezt te mondtad)

de az országnak erre nincs ideje...

csak magukra gondolnak, és te még támogatod is ezt.

Ilyenkor, amikor a gyerek éhes, nem apára kell mutogatni, anyának, meg fordítva hanem tejet kell neki adni.
kész.
Egy centivel sem bonyolultabb.


valami más:

Jelenleg pusztán mutogatnak és ahol lehet gáncsolnak, erkölcstelenül. (ez bizony megjelenik súlyosan ma már az általános! iskolától az önkormányzaton át a minden poszton ölre mennek, mindenütt…

Ócska, gusztustalan, féragnekvaló cselekedetek ezek. Mert nem szabadna saját embert ültetni olyan székbe (már ott lévő kvalifikáltak kicsapva), ahol a tudásnak kellene megjelenni - ennyit a jövőnemzedék féltéséről....

csak óvatosan malacom, nehogy kicsorduljon a könnyed :)

még valami: emlékszel, amikor indították a SuliNet-et az akkor hatalmon lévő szocik, annakidején? Na mi lett mikor átvette a fidesz? Lefékezték az egészet... nem kell net a gyerekeknek jó nekünk a tök hülye tanár is...

csak azért, mert ezt nem mi, hanem a szocik csinálták, és ez bezony nem a mi hírünket öregbíti. (akkor is, ha persze közben ment a kommentelés hogy kinek a pereputtyáé az üzlet…)

Na így basznak ki az anyaországgal a te szentjeid...


megint más:

Azt hiszitek, hogy ezt nem veszik észre az egyszerű emberek, hogy mi a fene folyik itt?

ócska retorikával jönni, mikor a barmok annyira barmok, hogy nagy Magyarországot akarnak, mikor a kicsibe is egymást torkát basszák fejszével....

hagyják megdögleni kis hazánkat saját kurva hatalmi érdekeik céljainak oltárán.

Na mostmár lehet pederni csavarintani, nem igen lesz hova :)
Dikk, more!
Figyed mán, nagyot húzott a Fidesz!

Be fogják vinni vitára fletó "Megvezetés" programját, vita és szavazás lesz róla, s az szdsz is nyilván nemet mond majd, nagy bukta lesz ez fletónak, sokkal nagyobb, mint amekkora pirruszi győzelem volt az oszlatás elutasítása. Ráadásul személyesebb is a lévendő bukta éle, mert a nevéhez kötődik a program, olyannyira, h nem is ismerték az övéi, csak azután, miután lehozatta a népzavartság nevű újságnak álcázott napilapban.
Én a vote zerot támogatom. Vagy mit. (Amikor lehet senkire se szavazni a szavazólapon).
KIVÉVE, ha jön egy új párt, akinek AZ LESZ A PROGRAMJA, hogy: 1., minden támogatást, juttatást, beleértve a nyugdíjakat, gyedet, stb.. befagyasztunk nominálértéken 2 évre 2.,a munkanélküli segély automatikus időszakát lefelezem, az értékét befagyasztom 3., a rokkantnyugdíjasoknak razziát tartanék : aki a szúrópróba szerű vizsgálaton nem megy át, az fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzt - vagy még a razzia elkezdése előtt lépjen ki büntetés nélkül a rendszerből...
meg még vagy harminc ilyen pont.

Aki nem ezekkel jön, az nekem komolytalan.

Leszarom, hogy ez nem népszerű, leszarom, hogy - állítólag - ilyennel nem lehet bejutni a parlamentbe.

Mutyizmusra (lásd az utóbbi húsz évet, meg az előtte levő negyvenet) akkor sem fogok többé szavazni. Hálisten' egyre többen vagyunk ilyenek.
huba
"aha, szoval nem az orszag erdeke szamit hanem csak a hatalom? ez ismeros."

Ezt nem gondolhatod komolyan. Vezetőként hatalomellenesnek lenni???? A hatalom az a potenciál, amely révén valaki érvényesíteni tudja elképzeléseit, akaratát, célkitűzéseit (melyek lehetnek az ország érdekével egybevágóak vagy nem egybevágóak is). Az ország érdekéről szépen elcseveghetünk, kitalálhatunk f@sza dolgokat, de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk.
Vagy tán értelmezésedben lehet egy országot szép szóval és rávezető türelemmel is igazgatni?
index.hu/gazdasag/magyar/kozgaz080917/?main&rnd=182

Igazán megdobálhatták volna tojással... Sokkal jobban kijárna neki, mint Balmernek.

malacka: tudom, tudom, a nemzetkozi helyzet fokozodik...

"2. eleve be sem akarom tartani."

amit en mondtam az az hogy egy sem akarta betartani az igereteit. tehat hazudott. es most sem akarja (remelem).

de te sem azt mondod hogy: jajj a fidesz nehogy eloalljon a programjaval, mert mi lesz ha a valasztas utan fokozodik a nemzetkozi helyzet es nem tudja betartani.
www.mtv.hu/videotar/?id=29815

itt a videó, ha valakit érdekel a tojásdobáláson kívül más is.
Cartman: "Nem érdekelnek a Fideszesek erkölcsei. Egyiket sem akarom feleségül venni. Viszont az érdekelne, mit CSINÁLNÁNAK másként."

pont ez erdekel engem is! mit csinalnanak?
Burkus: "de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk."

felhatalmazast csak arra lehet kapni amirol elotte beszelsz!
Ez az előadás egy óra, ennyi idő alatt rengeteg tojást lehet eldobálni. Nem versenyképes.

De azért én megnéznék másokat is ebben a műfajban. Biztos perverz vagyok.
TWA!
A (nagy)pártok retorikája a klientúra igényeihez igazodik, hisz tudjuk, hogy a VEVŐ A KIRÁLY! (vagyis én, tehát én par excellence vevő vagyok). Hát a fidesznek ilyen a klientúrája - én erről nem tehetek. Meg hát a választó mire való?
Míg a szavazatoknál nem számít a nem, kor, iskolai végzettség, írástudás, családi állapot, befizetett adó, stb. addig csak a számszerű mennyiségük döntő. Tán ennyire sikeres a Diákhitel program, hogy most egyszerre döntő fölénybe kerültek az értelmiségiek és eljött a minőségi szavazatok ideje? Egy kérdésben kinyílni látszik a Zemberek szeme (rossz a gazdasági helyzetünk és ezen változtatni kell, ami a jelenleginél is jobban fog fájni), ne legyünk annyira bizakodóak, hogy majd minden vonatkozásban éleslátó elemzők lesznek. Melyik jobb: 14. havi nyugdíj, vagy a monnyonle? Ne feledjük, hogy egy demokráciában a szavazóképes népesség dönt. A Zemberek lehet, hogy nem látnak bele a magas politikai játszmákba és kb. 5-10 politikus nevét ismerik, ez mégsem jelenti azt, hogy nem tudják eldönteni, hogy mi lesz önnön szempontjukból "yooo".

Másik:
Miért van akkor fóbiátok a kétpártrendszertől? Szegény amerikaiak, azt sem tudják milyen jó a többpárti demokrácia.
"huba 2008.09.18. 00:00:19
Burkus: "de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk."

felhatalmazast csak arra lehet kapni amirol elotte beszelsz!"

Mégis, mennyivel előtte?
Burkus, en azt hittem arrol van szo hogy most azonnal legyenek uj valasztasok.
malacka: "Az ígéret attól válik hazugsággá, h amikor ígérem, már akkor is tudom, h sem szándékomban, sem lehetőségemben nincs megcsinálni."

ha ov ugy gondolja hogy lehetosege lesz megcsinalni amit most kommunikalnak akkor tenyleg be vagyok szarva tole.

2006-ban is be voltam szarva tole, akarcsak gyurcsanytol.
Nem hallottam, hogy lennének előrehozott választások. Majd akkor hiszem el, ha TWA erről cikkez. A nagy Táncos meg mindig visszatáncolt eddig. Hátha elmegy a felsőoktatásba - olyan jól lekötötte a gyerekek figyelmét két órán keresztül...
Burkus, ha emlekeim nem csalnak az angol ellenzeknek pl komplett arnyek kormanya van. gondolom az arnyek miniszterek mast is mondanak 4 ev alatt mint hogy fujj igazi miniszter, en sokkal jobb lennek, es majd megmondom hogy miert ha kiirjak a valasztasokat.
Angliában úriemberek laknak, sok arra a metró és a magyar orvos.
es van fuggetlen, elemzo sajto. olyan aki megkerdezi a jeloltektol azt is hogy pl honnan veszi majd a penzt az adocsokkentesre. es nem lehet mellebeszelni, mert akkor visszakerdeznek.
nem rossz ez az előadás, kíváncsi lennék, hányan nézték meg mondjuk az itt politizálók közül. még azt is megértem, ha vki azért nem, mert gyurcsány, de akkor ki látott hasonlót mástól.

ezzel nem azt mondom, hogy igaza van neki, hanem hogy a politika összetettségének megjelenítésének mindig örülök. a világ nem egyszerű, hanem bonyolult.
miert, arpad, szerinted hanyan olvastak a "megegyezest", vagy hanyan hallottak az oszodi beszedet, marmint ami nem volt benne az 50 masodpercben?

amugy a 7-8 evvel ezelotti iromanyai azert jobbak voltak. de egyertek hogy meg ez is sajnos unikum.
Én csak azt nem értem, ha, az ellenzéktől olyan programot várunk, mint a kormánypártoktól, akkor miért is fizetünk apparátusokat, külső szakértőket? és a számok ismerete nélkül hogyan lehet programot írni? érdekes, 2002-ben valahogy sosem hallottam az amúgy független magyar sajtóban, hogy a ZELLENZÉKNEK nincs programja. ezt csak a náci jobboldali sajtó szajkózta. (mint tudjuk, Magyarországon kétféle sajtó van: náci, jobboldali és mértéktartó, független) sőt, olyan öreg vagyok, hogy arra sem emlékszem, hogy a mértéktartó sajtó '94-ben erről beszélt volna.

Ráadásul, mindezt egy olyan országban, ahol mindenféle következmények nélkül lehet trükkök százait alkalmazni, ahol a kormánypárt a saját adócsökkentési terveit törvénybe foglalja majd visszavonja. Pedig ők nyilván ismerték a számokat, amikor meghirdették a csökkentést. és még forrás oldal sem kellett hozzá. Mennyire kell ennek szarnak lennie, hogy még mindig jobbak legyenek, mint Orbán - ahol persze nem ő csinálja a gazdaságpolitikát, hanem Varga vagy Járai vagy a Legorsszabb esetben Matolcsy? Csak érdeklődöm... A másik csatársor (Veres, Drazsé, Fletó) jobbízlésű balkáni országokban már bujkálna a felelősségre vonás elől. Azért mondjuk Fischer Annie-nak kell lenni, hogy Varga és Veres közötti különbséget zongorázni tudja az ember.

nézd, ha Varga elmegy a Corvinusra powerpointolni, akkor meg fogom nézni. ez az előadás a (2008-as) költségvetés nyilvános számaival operál, és nem két tizedesjegyig számol, szóval itt nincs adathiány.
"És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. (...) Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Ügyeletes matekzsenink mostanában publikáltatta a Népszabóban negyven oldalas tanulmányát, aminek kulcsszava az adócsökkentés. Aztán volt pofája másnap korrigálni rajta egy keveset. Harmadnap meg megint. Mostanra meg kiderült, hogy örüljön a vállalkozó, ha nem emelkedik jövőre az adója...
index.hu/gazdasag/magyar/eltunt080917/

No az ilyen ne tartson előadást a Közgázon, hanem húzza meg magát. Amit most csinál, az az elkúrás elkúrása. Régen nem reform, nem gazdaságpolitika. Ez a végső elkeseredett harc a politikai túlélésért. Üres buborékok, az aktuálpolitika passzátszelében lebegő szószövetek.

De Árpi, szerintem ezt te is tudod.

dark future, es arra tudsz e magyarazatot hogy neked miert kell egy index.hu-s cikket ide belinkelni? meirt nem linkelsz be mondjuk egy varga eloadas videojat? hat azert, mert nincs olyan! ez volt a kerdes.
Ha már tart, akkor viszont szerintem illik rászánni egy órát annak, aki magát politizáló polgárnak tartja. Legalább megalapozottabban tudja utálni. Belátom, hogy erre viszonylag csekély az igény.

A prezentáció egyébként arról (is) szól, hogy honnan mennyit lehet elvenni, és azzal ki fog szopni. Ez, ennek végiggondolása a gazdaságpolitika. Annak ez egy jellegzetesen szocdem változata, természetesen. Mindenesetre láthatóak azok a pontok, ahol bele lehet nyúlni a kiadásokba, akár százmilliárdok erejéig.

Még a népszavazás előtt láttam - itt is - a sirámokat, hogy a 300 forintos vizitdíj - ~30 milliárd/év - egy nyugdíjasnak akár 6 ezer is lehet egy évben, és az neki nagy pénz. Ezt is le lehet vezetni, persze. 6 ezer forint, az kéz alatt 0,3 köbméter tűzifa, nem mindegy. A nyugdíjbefagyasztás (inflációkövetés), Gyurcsány elmondása szerint szintén 30 Mrd, viszont 20+ ezer mínusz az átlagnyugdíjból, kéz alatt 1 köbméter. Ez egy érvelés. Lehet mellérakni a másikat, amíg az nincs ott, addig sajnálom, nincs mit támogatni.

Most szólok, hogy a népszavazásnál alkalmazott érvelés ide nem lesz jó.
szóval, mennyivel kell rosszabbaknak, erkölcstelenebbnek lenniük, hogy még mindig ők legyenek a jobb választás?

RE: huba 2008.09.18. 01:44:58

Többször írtam már ill. írták mások is:

Egy kormánynak (kormányon lévő pártnak) kutya kötelessége, hogy letegyen egy programot az asztalra, kidolgozzon különböző távú stratégiákat, költségvetést készítsen, adójogszabályokon törje a fejét. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem alkalmas feladata ellátására.

Ezzel szemben az ellenzék választhat, hogy milyen stratégiát folytat, hisz nincs kényszerhelyzetben:
1. Kiterítheti a kártyáit, leírhatja azt, amit valóban gondol, ténylegesen tervez.
2. Gátlástalanul lehazudhatja a csillagot az égről.
3. Dönthet úgy, hogy egyelőre nem mond semmit, vagy legfeljebb csak protestál, időnként bírálja a kormány intézkedéseit.

Az első esetben saját pozícióit rontja, rossz esetben választást bukhat. A második eset jobb helyeken nem szokás, sajnálatos módon a magyar politikai kultúrának része lett, 2006-ban legitimizálódott is. A harmadik stratégiát játszotta meg most a Fidesz (amint próbált ebből kitörni, azonnal és kíméletlenül be is támadták, lásd Kéri-féle történet).

A Varga prezentáció per pillanat tehát nem feltétlenül aktuális. De nyugalom, eljön majd az ideje annak is :-).

"A Varga prezentáció per pillanat tehát nem feltétlenül aktuális."

de téged nem is érdekel? engem érdekel. bizalom ugyanis nincs bennem, és sztem ne is akarja elvárni senki.
Persze hogy érdekelne. De elfogadom azt is, hogy nem mondanak semmit, mert most így a legjobb nekik.

Mint tudjuk, előbb választást kell nyerni, utána lehet gazdaságpolitizálni. Gondolom kiszámolták, hogy melyik verziónak szavazatban mi az ára, mennyit hoz és mennyit visz. Ha nem akarnak egy Elkúrtuk 2.0-t csinálni, akkor sok más stratégia nincs, és a "nem mondok semmit" még mindig ezerszer korrektebb, mint a "blöffölök mint állat". Orbán megpróbálkozott egy fél délután az igazmondással is :-), be is bukta rendesen. Veszítsenek választást harmadjára is? Sztem ne akarja elvárni senki.

A mostani csapatnak el KELL buknia, már csak pedagógia szempontból is. Amazokban sem bízom (bár ha lenne programjuk, ugyanúgy nem bíznék), de a legkisebb rossz elve alapján most nekik KELL jönniük, más megoldás nincs (naív nem vagyok, harmadik erő nem fog összeszerveződni, ugyanebből kell főzni 2009-ben vagy 10-ben is).

nyilván aktuális, különben milyen alapon mondják, hogy ők tudnának kormányozni??? de az én kérdésem még mindig nincs megválaszolva... ha majd Fletó mondjuk fényképezkedik Castroval, kezdjek gyanakodni, vagy még akkor is hajrá baloldal, bármi csak ne Orbán?

végülis, Chavezt is mindig megválasztják.
"de a legkisebb rossz elve alapján most nekik KELL jönniük"

ezért mondom, hogy hitkérdés. ha én hiszek abban, hogy Isten jó, akkor bemegyek a templomba, ha nem, nem. és nem is várhatja el tőlem senki, és nem is mutogathat, hogy nézd a baromállatot, itt küszködik az anyagi világban, amikor a Mennyek Országa sokkal jobb. majd ha mutatnak fotót a mennyek országáról, akkor megfontolom.

"bármi csak ne Orbán?"

eddig se erről ment a vita. ez megint az a primitív személyes dimenzió, ami nem érdekel. az, hogy az orbán egy gonosz ember, az nullaság.

ebben az előadásban gyurcsány a következőt tette. megmutatta lerajzolva, hogy milyen utak vannak az adócsökkentés fedezetére, és hogy az egyes úton egy oroszlán, a kettesen egy medve, a harmadikon meg egy tírex áll lesben. (fordítok: a nyugdíjak, az oktatási vagy a szociális kassza megvágása, illetve az egykulcsos adó elviselhetetlen társadalmi következményekkel járna.) kijelentette továbbá, hogy ő ezektől az állatoktól fél, és egyébként sem hiszi, hogy egy ember puszta kézzel lebírna egy oroszlánt, vagy egy medvét, pláne tírexet, pláne a hármat egyszerre (mert ezermilliárdot keresünk, ugye). ezzel szemben a fehérítősdit találta ki.

eddig oké, ő nem meri, a fehérítősdi igen kétséges. akkor tehát azt állítjuk, feltételezzük, hogy az ellenjelölt neki mer menni a medvének, és le is győzi? mert az azért nagyjából látszik, hogy véges számú alternatíva van.
Tóta W. Árpád

"ezért mondom, hogy hitkérdés. ha én hiszek abban, hogy Isten jó, akkor bemegyek a templomba, ha nem, nem. és nem is várhatja el tőlem senki, és nem is mutogathat, hogy nézd a baromállatot, itt küszködik az anyagi világban, amikor a Mennyek Országa sokkal jobb. majd ha mutatnak fotót a mennyek országáról, akkor megfontolom."

Ha igy alsz hozzá valoban, de akkor mitől vagy másabb mint egy balbéla? vagy mittom mi volt már feljebb a szóösszetétel.
Szvsz Dark Future leirta miért. Azért hogy legyen változás és kitörés a jelenlegi politikai kultúrából. Legalább minimalis esély. Jelenleg Ferenc öszöd után nem megjavult és igazmondó juhász lett, hanemmegérszegült abban hogy alkotmanyosan eltávolithatatlan, van két fiokpártjuk majdcsak kilavirozzák addig... hogy a szokasos fasiszta-antiszemita-jajneazorban-a fityeszjövőképnélküli- ciganyorbán a kirekesztő- és különbenis 14 havi nyugdíj mixel megnyerjék a köv kört.

Ha a fidesz pont ilyen szar lesz mint ők, már nyertünk, mert változott valami. Az mszp talán észhez tér és kirug pár mocskot.

Ha ők jönnek megint, beül az aminek nem szabadna.

***

A gyurcsány meg mit mutatott meg? ismét az ismert pár kártyalapot és azt, hogy ő mennyire érzékeny. Remek. Ennek mér is kéne örülni? ezt mutogatja évek óta.
nem, nem hiszem. de mennyire kell még gátlestalanoknak és inkompetenseknek lenniük, hogy ez elég legyen a hatalomban tartásukhoz (mármint az, hogy a másik sem menne neki a medvének?) ez a komcsi logoka (Moldova, mezőőr... ez már telelopta magát.... stb. Meg van?) Tudod, én meg a cserépszavazásban hiszek... Nem az a kérdés, hogy a következő milyen lesz, hanem hogy aki most van, az lett-e már annyira pofátlan, hogy el kelljen küldeni...

Nem tudsz meggyőzni :-)

A Fidesz szemszögéből most nem az a kérdés, hogy melyik utat válassza, és a medvével vagy a tirexszel verekedjen-e meg pusztakézzel, hanem az, hogy előbujjon-e a terepszínű lánctalpas csapatszállító járművéből, vagy se.

Vagy egy sportanalógia, ha az érthetőbb. Volt (talán 2001-ben az EB-n?) egy magyar-orosz vízilabdadöntő. A vége előtt fél perccel egy góllal vezettünk és miénk volt a labda. Mit csináltak Kásásék? Beúsztak a medence közepére, és passzolgattak egymásnak, cicáztak az oroszokkal. Nem akartak a látványra menni, nem akartak még egy gólt dobni. Ügyesen, okosan, taktikusan kihúzták azt a fél percet. Jól tették? Jól hát.

Kristl, én ugyan nem mondtam, hogy ennek kéne örülni, én annak örülök, ha a politika összetettségére irányul a figyelem kicsit. a prezentációnak nem örülni kell, hanem tenni mellé másikat.

"Azért hogy legyen változás és kitörés a jelenlegi politikai kultúrából. Legalább minimalis esély."

régi köreink ezek már.

tegyük fel, hogy elégedetlen vagyok a kocsimmal. itt rohad, ott nyekereg, nem megy, sokat zabál, kényelmetlen. szeretném elcserélni másikra. jön egy nepper, és azt mondja, hogy ő tud nekem egy kurvajó kocsit. kérdezem, milyen márka? hány éves? benzin, dízel? klíma?

... az ne érdekeljen. elégedjek meg azzal, hogy jobb. hát igen, van egy minimális esély, hogy jobb lesz, kétségtelenül van.

De szerintem csak át akar baszni.
"A Fidesz szemszögéből most nem az a kérdés"

vazzeg, de én nem a fidesz szemszögéből nézem, és szerintem te sem!
"A mostani csapatnak el KELL buknia, már csak pedagógia szempontból is."

ezzel maximalisan egyet ertek! a cel ugye az lenne hogy bukott politikus ne induljon (ne indulhasson) ujra. akkor lenne igazi nevelo hatasa. es hogy ha elkurnak valamit akkor annak legyen bukas a vege. iz igy kene hogy legyen egy rendes orszagban. (igaz, egy rendes orszagban nem lehetne olyan valasztas mint itt volt 2006-ban.)

"2. Gátlástalanul lehazudhatja a csillagot az égről. "

szerintem ezt csinalja a fidesz 2002-ota. engem ez zavar es en ezert kernek valami biztatast. kulonosen azert mert ha most sem fognak valos programok utkozni valasztas elott akkor az baroi rossz pelda a politikusoknak.
"vazzeg, de én nem a fidesz szemszögéből nézem, és szerintem te sem!"

Ez egy kétszereplős játék, tehát más szemszögből nem nézheted, csak az egyikéből vagy a másikéból. Hogy nekem vagy neked mi lenne a jó, az a háromlábú lőtéri ebet nem érdekli.

Van egy oszlásnak indult, bukott kispárt, meg van egy másik, a kaméleon politikai kurvával az élén. Meg van még a két fentebb említett nagy. Azok közül az egyik toronymagasan esélyes arra, hogy kompromisszum (= koalíció, mármint valós koalíció) nélkül kormányra kerüljön. Mivel jelen pillanatban az ország ügyeire nem sok befolyása van, inkább arra játszik, hogy mielőbb kormányra kerüljön. Hogy ettől neked vagy nekem jobb lesz-e, azt nem tudni, de őket per pillanat ez annyira nem is foglalkoztatja. Ha győzni tudnak anélkül, hogy a te vagy az én információs igényemet kielégítsék, akkor úgy fognak győzni. A realitás ez.

Lehet drukkolni ennek vagy annak, vagy lehet csendesen beletörődve figyelni az eseményeket. Arra kár várni, hogy kiugorjon a nyúl a bokorból. Annyira lúzerek harmadjára nem lesznek. (Bár ki tudja... láttunk már karón varjút, meg kampányfinisben Mikolát.)

Tóta W. Árpád · 2008.09.18. 02:42:32

Eddig okés csak egy baj van vele, hogy a hasonlat sántít az alapoknál.
A kocsi csak tőled és az eladótól függ. A kocsinak valojaban tul sok önszervező ereje nincsen, sem kényszer rajta hogy jobbá váljon, ez fizikai képtelenség.

Ugyanakkor egy liberális demokráciában a pártok, a fene nagy demokratikus pártok elvileg változnak, tisztulnak, stb.
Ha én hiszek a demokráciában és abban hogy az mszp demokratikus párt legalább egy borsónyit, és ezt fennhangon hirdetem, pláne úgy hogy a fidesz kevéssé az, akkor az esélyt talán meg lehetne nekik adni, hogy tisztulnak idővel.
Ahhoz pedig pofonok kellenek.

ÉS itt kezdődik az egyik vitaalap. Most elhisszük e hogy az mszp (és szdsz meg mdf) demokratikus pártok és ez egy demokrácia. Vagy csak rugózunk mindenféle hülyeségen ami "demokratikus érték" meg "köztársasághoz méltó" meg hasonló ökörségeken, mert valamiről kell.
node árpád,

"...a politika összetettségének megjelenítésének..."

szerintem te ezt így tanultad:

"a politika összetettsége megjelenítésének"

vagy én tévedek, vagy te felejtetted el...
sajnos az autós kép egy kicsit sántít... ez az autó konkrét nem megy és cserben hagy az autópályán. a másik a szomszéd autója, amiben már ültél is, és igaz, hogy az sem az álmaid autója, de azért van alapod összehasonlítani. nem a nepper akarja rádsózni. nyilván, ez az érzékelés állít mindenkit egyik vagy másik oldalra, és nekem nem is volt kérdés 2002-ben, miért történt, ami történt, bár személyesen nem örültem neki.

MOST csak szeretném megérteni, ENNEK mennyire lehet még eldurvulnia (mire készüljek fel), hogy végre azt halljam, menniük kellene, feltételek és záradékok nélkül? Csak szeretném megtudni, mire számíthatok? Lesz-e tömegbe lövetés? Nem tudom, hallottál-e Bodoky kollégád könyvéről, ami ma jelent meg... A Bodoky-cikkeket anno olvastam. Ehhez képesz a Magyar Demokratikus Charta megalakulásához milyen elképesztő cinizmus kell? A Charta céljaival akár egyet is értenék, de azért ahhoz, hogy ezt Gyurcsány alakítsa meg, már a vonneguti értelemben lekiismeretlen pszichopata személyiség kell...

Konkrét gazdasági, politikai stratégiát már csak azért sem célszerű belobogtatnia a Fidesznek, mert azzal maguk ellen nyitnának tök feleslegesen támadási felületet.

Régi komcsi trükk az, hogy ha szarul mennek a dolgaink, akkor szidjuk inkább az ellent. (Tetszenek még emlékezni? Miközben jó szagosan rohadt a vörös tömb, mit csináltak nagy eleink? Ezerrel fikázták az imperialistákat, hogy bezzeg ott mekkora a munkanélküliség, mekkora a kizsákmányolás, aki meg véletlenül éppen jól érzi magát, az bizonyára kokakólamámorban fetreng.)

"Tudod, én meg a cserépszavazásban hiszek... Nem az a kérdés, hogy a következő milyen lesz, hanem hogy aki most van, az lett-e már annyira pofátlan, hogy el kelljen küldeni..."

De még ha egyébként kurva jók volnának, akkor is indokolt lenne két ciklus után a csere. Nem véletlen, hogy az USA-ban is annyira korlátozták az elnökeik szavatosságát. Valószínűleg tudják, hogy miért...

Így, ezzel a teljesítménnyel, ezzel a hozzáállással, ezzel a cinikus pökhendiséggel és gátlástalansággal, pre Őszöddel és post Őszöddel, elkúrással és újraelkúrással, az eltemetett reformokkal, ezzel a koncepciótlansággal, szétesettséggel, kilátástalansággal meg nem hogy lelépniük, de egyenesen eltakarodniuk kellene.

Mielőbb.

még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)
"még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)"

en igen. no de engem persze erdekel. ugyhogy ez biztos nem szamit.
amugy a gyurcsany utalok figyelmebe szeretnem mar regota ajanlani, hogy az egyetlen ok hogy gyurcsanynak meg mindig van valami politikai jovoje az az hogy orban keptelen megbukni, es igy mint egyetlen ellenszer nem mernek tole megszabadulni.

ha orban visszavonulna, gyurcsany honapok alatt megbukna es a kovetkezo valasztason a jelenleg orbanfobiasok 90%-a azt mondana hogy hat ezek tenyleg szarok es mar reg itt vannak a hatalomban jojjon most egy kicsit a fidesz.

tehat kedves jobbosok, ha jot akartok az orszagnak akkor meggyozitek orbant hogy vonuljon nyugdijba. ezt kivanja az orszag erdeke! kulonben tenyleg kenytelen vagyok azt gondolni hogy megis csak arrol szol minden hogy akarmi is van legyen orban a miniszterelnok.
én is megnéztem, nem volt benne semmi újdonság, még emlékszek, hogy miket hordott össze az ördögi fleto miniszterelnöki kinevezése után 2004-ben, hát attól nem sokban különbözik a tegnapi szeánsz, annyit azért elmondhatok, hogy mindennek vetületében a monnyon le ölég komolytalan, de egy rációfetisiszta átlagbéla szempontja a szűk felső réteg okosságához képest annyi, mint macisajtban a brummogás, sőt ajjaj meghalunk, mert aki blöfföl, azé lesz a better magyarland project rögtön az előrehozott november 16. után, azaz már november 17-én, magam résziről még emlékszek a varga miska féle magyar csodára is, ami három napig tartott, de ez már túlmutat a természetes kijózanodás folyamatán, pillanatnyilag ott tartunk, hogy ipi-apacs zsákbamacska, ettől heveny röhögőgörcsöm támad, mert meg vagyok démonizálva és a mónika sót többre böcsülöm.
huba

Bárki kerülne Orbán helyére, azonnal rámenne a ballib média, szerteszanaszéjjel basztatná.
Amikor felmerült, h esetleg Kósa, már össze is gyűjtötték az un. elszólásait, bizonygatták, h "Magyarország legbunkóbb politikusa".

----------

Árpád!

Én láttam az előadást, kiváló debattőr, kiváló tanár, kiváló előadó, de nekem más is eszembe jutott:

- trükkök százai... Ki mondta, h azok az adatok valósak, amikből kiindul,

- a felvázolt alternatívákon kívül is lehetségesek még, te pedig hozomra elhiszed, h csak ferkó általiak vannak?
Persze, szépen eldarálta, h ez lófasz, az elefánt broki, amaz bálnagyík, aztán jött a fehérítés, mint megváltó.... jaaaa, h csak egy évre szól, mert ha nem vál be, akkor renonc.... jaaaaa, így könnyű ám.

- a táblán kiírva, h tervei 2012-ig valósulnak meg.... NaB+, hol lesz ő már akkor? Mire tervez ő 2012-ig?


Nem baj elvtársak, gusztos volt a Napkeltében, megmondta az ő nyugodt szájával, h nem kell ragaszkodni szagértő orrmányhoz, nem kell ragaszkodni személyi kérdésekhez, lényeg az szdsz egységének helyreállítása, bla-bla-bla... hétvégén demszkí magyarkártyázik.... bla-bla-bla.... készül a II. koalíció... fasza...

kabbe.gyavaszadesz@szopikazorszag.hu
"Megmondja kereken, tessék a kormányprogramról szavazni, megvitatni a parlamentben, arra való a ház. Aha. Ahonnan ők két éve vonulgatnak ki. És hogy ez nem program, hanem egy szar. Úgy van. Miért szar? Hát azért, frakcióvezető úr, mert pont olyan szégyellős, mint az ön Erős Magyarország című tákolmánya. Fedezetlen ígéretek, mismásolás, ködösítés, forrásmegjelölés nuku."-


- ez meg a másik mert igazán sokat tudok én ám tökölni, szöszmötölni bármivel, órákig elvagyok mint a hüjegyerek, de amikor a széltolás ennyire kilátszik, az már sejehujahaj, sose halunk meg, és például a gazdaság politikájáért a Gyurcsány kabinost nem kritizálnám, mert ugye Orbán fürdőmesterrel sem az volt a baj, dehát több pénz a demokratáknak! és még a kedvenc részem: a státusz törvény úgy rossz ahogy van, és igaza-e hogy Gyurcsány bejár álmában a parlamentbe koronapróbára? mert én nem úgy hallottam.
"még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)"

Basszus... Hát kinek van ideje ilyesmire? Én most keresem meg a pénzt arra, hogy ez a majom holnap-holnapután is ugrándozhasson és hirdethesse az igét az én pénzemből, nekem. Ja, meg arra, hogy Gázsi egy év múlva napi két felessel többet tolhasson az arcába jutalmul, mert csinált még egy terhet a nyakunkba. Meg arra is, hogy végre épülhessen egy szép völgyhíd Abaújszántó és Csorvás közé.

Ne értsetek félre, azért biztos zseniális közgazdász, tanár, vezető, politikus, meg jógi ez a mi Ferink, csak épp nincs időm, meg energiám meghallgatni az ő nagy okosságait. Pedig biztos jobb lenne nekem, ha megnézném az előadását. Attól rögtön növekedési pályára állna a gazdaság, egy csapásra megszűnne a korrupció és a kirúgásukat megelőzve, önkritikát gyakorolva lemondanának állásukról a semmittevő állami bürokraták. Ja, és persze ha végre megnézném a Feri-showt, akkor ezentúl lennének izgalmas leszbi jelenetek is a Barátok közt-ben...
laini optimizmusahoz egy kis adelek

Index az unios penzekrol:

"Utólag átírt szabályok, rosszul kiírt pályázatok, 5000 oldalas részbeszámolók a hanyag és a borhűtővel trükköző pályázókkal szemben. Mindenki panaszkodik az uniós milliárdok miatt."

(en ennel messze rosszabbnak latom)
Qqriq 2008.09.17. 18:02:28

"Na nehogy már elfogadjam, hogy minden 4. adóforintomat lenyúlja valami "közeli"!!!"
de ezt nem is allitottam. a 20 25% inkabb az ado be nem fizetesebol, szamlanemadasbol stb szarmazik.

"Akkor inkább be se szedjék!"
ez mindekinek a vagya. de ez szuklatokoruseg, ado nelkul nem lenne semmi, se oktatas, se utepetes ,se utlevelkiadas, se EU...

"Majd megveszem magamnak azt, ami kell!"
hol lehet utat vagy tomegkozlekedest kapni?
szerinted ugye tudomanyra se kell penz? azt is megveszed...?

"Ha megszüntetni nem is lehet, de minimalizálható:"
mondjuk ugy torekedni kell a minimalizasara.

" a döntéshozók vagyoni helyzetének, adóbevallásának folyamatos ellenőrzésével, a lebukottak elzavarásával a közpénzek közeléből egy életre, cégeket kötelezni a készpénz forgalom beszüntetésére,"
ez most is megvan, szerintem keves sikerrel. mitol lenne ez hatekonyabb?
meg aztan a Csanyi (OTP) nem donteshozo?
nem o a leggazdagabb? ugyan mit lehetne veluk csinalni?

"(és ha ez az alkotmánybíráknak nem tetszik, elhajtani őket a halál redvás f....ba)"
hat esteleg forradalommal, mert mashogy nem megy. az AB a demokratikus mukodes letetemenyese, nem lehet megszuntetni akarmekkora hulyesegeket csinalnak is.

"Lenne itt eszköz dögivel,"
hat eszkoz meg csak lenne, de hulyek lennenek maguk ellen alkalmazni.

"ha komolyan gondolnák a korrupció csökkentését, csakhát nem azért megy valaki mifelénk politikusnak, hogy kimaradjon a "buliból".."
lam lam latod te is. el nem tudom kepzelni hogyan lehetne ravenni oket a szernysegre, hogy nem kell mohonak lenni,
amugy ez a sajat erdekuk is... csak nem biznak a jovoben.
amig nem lesz egy kadar szeru szerny puritan ember, nem lesz tartos hatalma senkinek se...
huba 2008.09.17. 17:16:04
" az biztos hogy en komolyan elgondolkodnek. sot, valoszinu hogy nagyon sokan elgondolkodnanak azok kozul is akik most azt mondjak hogy "jajj csak orban ne!"

ez igaz lehetnek (lehetunk) vagy 100 ezren.
viszont 8 millio szavaz. akarmi is lenne a fidesz programjaban, valakinek az erdekeit sertene.
es attol fogva a cspbol is az folyna, hogy orban szivatja a nyugdijasokat, kisvallakozoakat, a versenykepes nagyipart mittudomen...

es bebuknak a valasztast siman.
ugyhogy inkabb csak varnak mint a pok a haloban.
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.17. 17:35:38
"A 3,14csába, évforduló van vagy mi a franc,..."
1) a pi az nem 3.14 hanem 3.15159...(mont matekos jol tudod, nincs is vege)
2) ki nem sz@rja le?
huba 2008.09.17. 20:10:19
"nem nyuljak le a negyedet. talan az ezreleket. a baj az hogy ahhoz hogy az ezreleket lenyuljak elbasszak a negyedet faszasgokra. (lasd hid a semmi folott stb.)"
szoval lenyuljak a negyedet, es megcsak nem is gazdgodnak belole.
a fo baj hogy nem hoznak letre belole termelo kapacitast vilagpiacon eladhato termeket.


"ezert lenne jobb legalisan odaadni inkabb az ezreleket, hatha akkor kevesebbet baszank el. "
na ne! odaadnak az ezreleket es meg elba@sznak a negyedet...
legalabb az ezreleket meg tudjuk sporolni.

nem olvastad Rejto orkbecsu muvet a Vesztegzar a Grand Hotelben-t?
amiben is
Csodalataos Nalaja a sziget uralkodoja meg kepeslevelezolapok arusitasaval is foglalkozott, es mikor rakerdeztek miert?
azt felelte:
penzt keresni jo, tobb penzt keresni jobb!
a nagy levin 2008.09.16. 16:40:21
regota vartalak mar!!!!

"el kene fogadni egy koltsegvetest. Ez csak akkor megy, ha olyan dolgok is vannak benne, ami a szadinak elfogadhato. Ez eleg tiszta helyzetet teremt."
kizart dolog. nem egy szadi van hanem minimum ketto. a szadi mag se tudja mi lenen a tiszta helyzet, mit kene csinalni... egyenlore verik a tamtamot azt hive, hogy ha mindig ok vannak a hirekben 5% csak osszejon veletlenul is.

a szocik vesznek 6 kepviselot es a koltesgvetes nem gond tobbe.

"Aztan jovore lesznek EP valasztasok."
ezzel nem foglakoznak csak mint hiteles nagymintas kozvelemenykutatassal.


"B valtozat, hamarabb feloszlik a parlament. Ennyi."
tegnap hallottam a clubradioban Kuncze musorvezetotol, hogy az minimum feleves interregnumot teremtene, azt meg nem akarja senki.

"a Fidesznek az az erdeke, hogy az MSZP maradjon meg egy ideig."
ez igaz, ez a hoszzutavu erdek.
de ennel erosebb ELEMI erdeke a hatalomrakerules. minel elobb es mindenaron.
mert lattak ok mar karon varjut! lattak mar kienekelni a szajukbol a BIZTOS sajtot.

"Valakinek el kell kezdenie feltorolni a padlorol a fekaliat, a hanyast es a vert, illetve egyeb testnedveket."
ugya miert kene, sokkal jobb ha fizetjuk a kolcsonok kamatat mintha visszafizetnenk. na nem nekunk, hanem...

"olyan vilaggazdasagi helyzet van kialakuloban, hogy arrol kodulunk. Sajnos jonehanyan szo szerint"
meg ez se biztos, ugyan riogatnak nagyobb a baj mint a vilagvalsag idejen-nel de ez is volt mar 1 eve is es akkor se jott be...

amugy meg valoban ki fog pukkadni a lufi
es csak kesleltetgetik, elhuzogatjak...

de a minimumban MOl-t es OTP-t kell venni.

Amikor attól parázik a fletó, hogy oroszlán, medve vagy tirex, akkor azt se feledjük el, hogy a hátunk mögött meg egy úthenger jön.
aszondja a Kolosy Tamas az inforadioban, hogy
a legfelso tized es a legalso kozotti jovdelemkulonbseg 1996 ra elerte az EU atlagot aztan tovabb nott 7.5-8 szorosra, de 2002 ota visszaallt a 1996-s szintre,,,
(ezek empirikus vizsgalatok)

na most ez szerinte rossz (marmint a visszaallas), szerintem meg jo!

de azt nem ertem hogy az OECD tanulmany szerint hogyan vagyunk mi magyarok az USAnal is nagyobb kulonbseguek valami 5.6szorossal?
Karesz!

Nem 3,15159....

hanem 3,1415926535.....

Én nem szarom le, h őszödi évforduló van, másról sem szól az utóbbi két év politizálása, csak ennek a következményeiről...

Mély morális válságnak tekintem azt, h leszarod ezt az eseményt.

Sorry
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.18. 01:01:54
"nem rossz ez a {gyurcsany] előadás, kíváncsi lennék, hányan nézték meg mondjuk az itt politizálók közül.."
en megneztem, ah nem is azelejetol,
meg halgattam is hajnalban az orosz joco musoranak ismetlesekor.

nem tudtam rajtaerni se csusztatason, se hazugsagon...pedig igyekeztem!

es jobban adott elo mint az akademia elozo elnoke!
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.18. 10:33:04
malac ne bomolj!:
Nem 3,15159....
hanem 3,1415926535.....
ez ugyanaz te is tudod es te is abbahagytad holtt vegtelen sok szam van meg...

"Én nem szarom le, h őszödi évforduló van, másról sem szól az utóbbi két év politizálása, csak ennek a következményeiről..."
elag baj az.

"Mély morális válságnak tekintem azt, h leszarod ezt az eseményt."
Isten az anyam en nem vagyok moralis valsagban.
egyszeruen azt hiszem van fontosabb dolgunk is.
nem kene telerakni a mediat oszoddel, szadesszel es egyeb NEM FONTOS dolgokkal
viszont kilabalas kellene, program, uj koalicio, nagy, barmi ami megszunteti azt a...
Karesz, Charlie,

két szadesz??

na ezt onnan szedted, hogy az egyik bekente a saját szarával a másik pofiját, majd okosan csúfolni kezdte, hogy most már "ő is" szaros.

te meg direkt nem veszed észre ki, kinek a pofáját kenyte.

De ha szólnának neked, azt mondanád ,hogy ugyan már, az nem is úgy volt... szelektív hallás...

Érdekes: itt (általában) a hyperaktív nyilatkozgatások között túlsúlyban vannak a fél tényekből szívesen, gyorsan ítélők...

csak csendben figyeljünk: sok emberrel találkozom tehát tudom: kik használnak nyílt agresszív kirohanásokat, gyilkosoznak, majd "akasztani-kéne" kánonba borulnak?

jéé, csak nem a szocdemek? :)
hát nem.
Karesz: "na ne! odaadnak az ezreleket es meg elba@sznak a negyedet...
legalabb az ezreleket meg tudjuk sporolni."

szerintem ha megkapnak az ezreleket akkor talan jobban megszavazanak az antikorrupcios torvenyeket is.
"viszont 8 millio szavaz. akarmi is lenne a fidesz programjaban, valakinek az erdekeit sertene.
es attol fogva a cspbol is az folyna, hogy orban szivatja a nyugdijasokat, kisvallakozoakat, a versenykepes nagyipart mittudomen..."

Karesz ez biztos, de szerintem megerne 5-10% szavazatvesztest a fidesznek az hogy ne kelljen 180 fokot fordulni a valasztasi nyereseg utan.

tudod, kulonben nem kapnak felhatalmazast a programjukra.
malacka: "Bárki kerülne Orbán helyére, azonnal rámenne a ballib média, szerteszanaszéjjel basztatná.
Amikor felmerült, h esetleg Kósa, már össze is gyűjtötték az un. elszólásait, bizonygatták, h "Magyarország legbunkóbb politikusa"."

azt en sem mondom hogy a baloldali core egybol beleszeretne, de az biztos hogy a "jajj, csak az orban ne!", nem alakulna at "jajj csak a kosa ne!" -be! ez tuti!

pl, ki is mondhatna hogy kosa putyini rendszert fog majd kiepiteni, stb
süti beállítások módosítása