W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Villalakók

2008.09.16. 07:20 Tóta W. Árpád

Hálás és nem túl megerőltető elfoglaltsága a magyar középosztálynak, hogy a kereskedelmi tévék műsorain sápítozik. Tudom, mert évekig ezt tettem.

Hogy az egy annyira tré. Hogy annál primitívebb nyilvános produkciót eladdig az ország nem szenvedett. Hogy milyen gagyi a Barátok közt sztorija, milyen fullbénák a színészek, a dialógusok. O tempora, o mores! Bezzeg amikor a munkás Maupassant-t olvasott Olcsó Könyvtárból.

Ehhez a megvető kórushoz szívesen csatlakoztak különféle politikusok és barátaik. A kereskedelmi tévé romlaszt, bomlaszt és felháborít, kultúrszenny, aztat meg kell rendszabályozni.

A Barátok közt, amikor még nagyjából követtem, egy releváns témákat felvető, közügyekkel foglalkozó, és azokról markáns véleményt alkotó produkció volt. Mikor ők beleírták a sorozatba a Buzimisit, akkor azzal a egy konkrét, valós kérdést dobtak fel – a melegek elfogadásáról -, és válaszoltak meg a maguk részéről, igennel. Ha beleírták a drogosgyereket, azzal pedig azt üzenték, a drog rossz, értem? Ezeken kívül persze egy tévésorozat cselekménye alapvetően lárpurlár, önmagáért és a drámáért való – de időnként odatapint az idegvégződésekre, és attól se retteg, hogy valakik majd tüntetni fognak.

Ehhez képest akkor nézzünk meg egy parlamenti szezonnyitót. Ez a sztori bezzeg nem gagyi, ugye. Ezek a szereplők vérprofik. Ezt nem kell korhatárkarikázni, ebből mindenki csak okulhat, a gyerekekre pedig kifejezetten jó hatással van. És ez nem egy könnyed limonádé, hanem itt sorskérdésekre keresünk és adunk választ. Többe is kerül.



Dávid Ibolya diadalmasan jelenti, hogy most – az oszlatási szavazással - elvált a szar a májtól; kiderült, ki az ellenzéki és ki nem az. Mintha önmagában ellenzéknek lenni valami érdem lenne. Mi vagyunk azok, akik nem ők – ennyit makognak. Megnézheti magát az SZDSZ, hogy nem szavazta meg a parlament feloszlatását. Mostantól nem méltó az ellenzéki névre. Nem is utálják igazából Gyurcsányt! Hát ember az ilyen?

Én a sok pénzt nem sajnálom


Pedig az SZDSZ gyorsan beletanult az ellenzékiségbe. Egyszerű meló az, betanított munka. Nem jó a program, nincs benne elég adócsökkentés, monnyonle. Odatenni, hogy ezzel szemben mi a nyugdíjak befagyasztását és a családi pótlék megvágását szorgalmazzuk – na az már nem megy, pedig ezzel még félúton se lennénk. De erről már lehetne tárgyalni, számolni, kutatni, kidolgozni. Csak ugye akkor már felelősséget is kellene vállalni: igen, mi voltunk azok, akik kizsarolták a kormányból a nyugdíjemeléscsökkentést. Ja, ahhoz már puha a pöcs. Hope és Change, oszt jónapot, reméljük, puhára esünk.

 

Navracsics Tibor is kitett magáért. Elszarusodott az arcbőre a nyáron, keményen, vastagon. Kell is az ilyen munkához. Csupa igazságot beszél egyébként. Bicskanyitogatóan kétélű igazságokat.

Megmondja kereken, tessék a kormányprogramról szavazni, megvitatni a parlamentben, arra való a ház. Aha. Ahonnan ők két éve vonulgatnak ki. És hogy ez nem program, hanem egy szar. Úgy van. Miért szar? Hát azért, frakcióvezető úr, mert pont olyan szégyellős, mint az ön Erős Magyarország című tákolmánya. Fedezetlen ígéretek, mismásolás, ködösítés, forrásmegjelölés nuku. A szar nem jár egyedül. Csak a sajátunk, az ugye illatos.

És az aduász: ez a köcsög kormány le van bénulva teljesen, és semmit sem tett a népszavazás óta. Mintha az a népszavazás a Fidesztől teljesen függetlenül jött volna, az égből. Mintha nem az ő szabotázsakciójuk lett volna. És nem pirul, nem érzi rosszul magát, csak mondja. Ellövi ötvenedszer gond nélkül: kisebbségi kormány nem is létezhet – és ha mégis volt már, netán épp Orbán Viktoré, akkor annál rosszabb a tényeknek.

Sárgán virágzik a tök


Végül az ünnepelt, a szülinapos. Két éve rajzottak szét a futárok, hogy szétvigyék az örömhírt az országban: Gyurcsány Ferenc tudja, hogy elkúrta, és ki akarja javítani. Így beszélt:
Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. (...) Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.Megvalósult minden, amit jósolt. Valódi retorikai teljesítmény volt, igen. Csak egy apróságban tévedett: nem kell ehhez másik madám. Ő ezt is tudja. Ezt is ő tudja a legjobban. És most megint van Program … itt van, tessék megnézni, ő készült. Oda van írva bele, feketén-fehéren, hogy most már nincs benne erő, és nem megyünk előre, csak lassan, óvatosan, fáradtan lecsücsülünk egy kis dombra. Ezekkel, tízmillió kommunistával nem lehet – benne van Gyurcsány szövegében ez is, alig bújtatva a nemzetkaraktert fejtegető sorok között. Együtt öregszik a ciklussal.

Az őszödi beszéddel elvesztette a ciklus elejét. A megtagadásával elveszíti a következőt, még akkor is, ha megnyeri. És kezdődhet elölről.

Ennyit sikerült össszehozni a magyar Országgyűlés első ülésnapján. Újult erővel, kipihenve. Ezek azt képzelik, hogy a sorozat epizódjai megállnak önmagukban, és fél évnél többre nem emlékszik senki. Továbbá azt is képzelik, hogy ők maguk fontosabbak a munkánál, amire felvettük őket. Médiaszemélyiség, így hívják ezeket.



Címkék: fidesz gyurcsány szdsz mdf parlament

346 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr14665530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huba!

Komolytalan elvárás, hogy Orbán reális programmal rukkoljon elő. Az a program tele lenne igencsak népszerűtlen intézkedésekkel. Lehet, hogy Téged (meg még pár ezer komoly érdeklődőt) meggyőzne vele, de több százezren visítva menekülnének vissza a maszophoz.

Tudomásul kell végre vennünk, hogy ma Magyarországon a kommunikáció szintjén is realista, ésszerű politizálásra csak marginális igény van. Ilyesmire csak rétegpártot lehet építeni. Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ. És az is jól látszik, hogy mekkora a kereslet... Talán az egyik épphogy bejut a parlamentbe.
"Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ."

ugyan már, basznak megcélozni. az szdsz egyáltalán nem szeretne ésszerűen és reálisan kommunikálni, vsz nincs is már meg hozzá a szellemi kapacitás.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.09.17. 20:54:35

Nem azt mondtam, hogy JÓL CSINÁLJÁK, hanem hogy PRÓBÁLKOZNAK! Bizony, mindkét párt durva hibákat követ el próbálkozás közben, de attól még tény, hogy mondanivalójukkal és retorikájukkal az értelmiséget szeretnék megcélozni.
"vsz nincs is már meg hozzá a szellemi kapacitás."

Miért, eddig megvolt?
Valaki távozott tőlük?
Cartman: en orban helyeben biztos hogy felaldoznek par szaz ezer szavazot azert cserebe hogy mas legyek mint gyurcsany. kulonben mitol nem lesz o is erkolcsi nulla, moralis valsag okozoja stb!

mint irtam legfoljebb jobban vigyaz majd arra hogy nehogy szalagra vegyek ahogy budoset fingik. de ettol meg ugyan az mint gyurcsany.
milyen retorikával próbálja az szdsz az értelmiséget célozni? hogy monnyonle? azzal, hogy nem hajlandó semmit elárulni a "miből" kérdésre?

malacka, például Bauer Tamás.
"1. de hat pont te relativizalod a hazugsagot!"

A relativizálást erkölcsi értelemben értem. Úgy osztjátok az észt, h mivel Orbán is hazudott, ahhoz képest Gyurcsányé már nem is olyan nagy baj/bűn relatíve.
(Más kérdés, h összekeveritek rendszeresen az ígéretet, és a tudatos hazugságot. A 2006-os választásban nem ígéret történt, hanem tudatos hazugság, ugyanis tudta, mire készülnek, mégis az ellenkezőjét mondta. Ezt ti ugyanazon a morálisan elfogadhatatlan szinten kezelitek, mint Orbán be nem tartott ígéreteit.)

"2. amugy meg pont te mondod folyton hogy a fidesznek ne legyen programja"

Tévedés! Nem azt mondom, h ne legyen programja,
hanem azt, h ne mondják meg most még, mert nem jött még el az ideje, ugyanis
a) nincsenek hatalmon,
b) nem írták ki a választásokat.

"ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban."

Nem, gyurcsány nem ezt csinálta 2006-ban. Nem pusztán elhallgatta, h mire készül, hanem az ellenkezőjét kommunikálta (ld. vizitdíj a pártelnöki vitában!).
Nem véletlen, h már 2006. nyarára hatalmasat zuhant a népszerűsége. Soha nem volt még akkora zuhanás választási győzelem után, mint az övé anno.
Sőt, legtöbbször kitartott őszig a népszerűség a győzteshez húzás elve miatt.

És Huba, akkor hivatalosan kampány volt, most meg nincs. Semelyik ellenzéki párt nem ad részletes programot a népek kezébe jelen pillanatban.
Akkor viszont minden pártnak volt programja, mindegyiknek! Össze lehetett mérni, lehetett róluk párhuzamosan gondolkodni.
Már megint csúsztatás, összemosás. Épp ez az, amiről beszélek. Minek is adna progit most a fidesz, a szoci sem fog majd 2012-ben az akkori fidesz kormányzat alatt. Vagy szted fog?
Sokkal nagyobb baj, h a kormánynak sincs érvényben lévő - parlament által megszavazott - programja. Azt kéne inkább firtatni.

"3. mindenki tudja hogy orban is budoseket fingik"

Én például nem tudom, még sosem szagoltam bele:-) Lehet, h jázmin illatú. Ki tudja?:-)
"malacka, például Bauer Tamás."

Oké, a Bauer.

Kilépett, mert nem értett egyet az szdsz képviselte gazd. politikával. Tisztelet érte.
De a kibickedés valahogy nem áll jól neki.
Véleménye ettől még lehet, van is, adhat, ad is atyai jótanácsokat Fodornak, csak valahogy kint lenni, és úgy osztogatni ezeket, vagy bent lenni és cipelni szavainak ódiumát, megint más tészta....
Bauer Tamás azelőtt is csak beszélt, igazából nem volt meghatározó a véleménye. Nem is Fodor miatt távozott, hanem a mellőzöttsége okán. Amúgy meg elég szar írásokat tett le mostanában...

Rajta kívül még ki távozott, aki oly hatalmas koponya lett volna?

Mellesleg érdekes, de Gegesy sztem épp ellenkező okok miatt távozott, mint amiért most kritikát oszt egy másik szdsz-es nyílt levélben Fodornak.
huba:
"1. de hat pont te relativizalod a hazugsagot!

2. amugy meg pont te mondod folyton hogy a fidesznek ne legyen programja meg hogy persze hogy nincs programja hiszen akkor majd nem szavaznak ra annyian. ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban. hogy is javulnak majd ettol az erkolcsok?

3. mindenki tudja hogy orban is budoseket fingik, csak meg nem keszult rola szagos film a kagylobal. hat gyurcsanyrol keszult. ez a kulonbseg."

Ez a holafideszittafidesz meg holapirosottapiros meg holaprogramottaprogram túllihegett. Sok hozzászóló pedig elfeledi, hogy a felállás erre vonatkozólag az, hogy az mszp kormánypárt, nekik KELL egy programot prezentálni, a fidesz ellenzék, nekik viszont NEM KELL programot prezentálni.
Szerintem huba oriási logikai bukfencet vetsz azon az elképzelésen, hogy a fidesz álljon elő egy programmal (egyáltalán bármilyen ellenzéki). Képzeljük el (csak a játék kedvéért), hogy egyik ellenzéki párt előáll egy tartható programmal, egy jó ötlettel, vagy valami hasonlóval. Oriási taps, a fórumon is mindenki erről lelkendezne. Mivel a programpontok nem "patent pending" jellegű cuccok, a kormány minden további nélkül átvehetné őket (miért is ne), max. átmosná valamilyen retorikával, de lényegét tekintve ugyanaz maradna. Tegyük fel, hogy a progi sikeres lenne. Kérdezlek: kinek lenne ez a sikere? Az ellenzéki pártnak, vagy annak, aki összeállította/ megalkotta/írta/kigondolta? Ki kampányolhatna vele a következő választásokon? Nyilván az, aki végrehajtotta, ill. hatalmában volt végrehajtani, vagyis a kormánypárt. Minek segíteni egy olyan párt hatalmon maradását, aki nem arra való? - hisz ellenkező esetben nem az ellenzéken kellene a kormányprogramot számonkérni... Szóval az egész addideaprogit duma nonszensz és szánalmas. Erőltetett brainstorming.
Persze, tudjuk, hogy a progiban nem sok olyan pont lenne, ami növeli a népszerűséget. A balhét el kell vinnie valakinek. Igazából el is kell tudni vinnie - ezért nagy támogatottságra van szüksége. Mint tudjuk, támogatottság nélkül nincs reform. És minden eltelt nappal növekszik a fideszé, az mszpéééééé meg csökken. Ha most a fidesz hagyná magát belerángatni egy sokaknak kellemetlen progi feltárásába, akkor megint elindulna az alkudozás, az egymás felüligérgetése, a szavazók megosztása. Tulajdonképpen örvendenünk kellene annak, hogy van egy lassan ilyen mértékben támogatott párt.
"Tulajdonképpen örvendenünk kellene annak, hogy van egy lassan ilyen mértékben támogatott párt."

de hát ebből morális válság lesz. továbbá nyílt és szervezett politikai hazugság. valamint illegitim kormány, ami nincsen felhatalmazva. látod, hiszek én a fidesznek, ezt mind tőlük tudom.
Huba

"ez pont az amit gyurcsany csinalt 2006-ban. hogy is javulnak majd ettol az erkolcsok?"

Kedves csúsztatás, de csak a hűlyék alapoznak erre ideológiát.

Ferencünk hazudhatott volna, vagy elhallgathatott volna a kampányba amit akart a győzelemért, de ez kevés a győzelemhez.

A győzelemhez az kellett, hogy a Medgyessytől át vett 2004-es költségvetési hiányt 5,4 %-ot 2006 májusára 10,7 %-ra emelje.

A hazudozás mellett valamivel több mint ezer milliárdot kurt el Ferencünk a hatalomért.

Na most ezért sunyi duma Tóta W-től is, hogy ha nincs Orbánnak a kampány előtt választási programja, ha "nem mondja meg mit csinál majd" ( copy: Nyakó) akkor ugyan abban a cipőben járunk, Orbánnak is lesz egy öszödi beszéde, mert hát ugyan az mindkettő...

Ja ugyan az, ezer milliárd híján, és 7 év euro késés nélkül, és ez azért óriási különbség.

WIÁRPIi ! 2008 .09.16. 23:52

"akkor pontosan tudják, hogy milyen módszerekkel lehet elgáncsolni egy tettrekész kormányt."

-egy TETTREKÉSZ KORMÁNYt- ez nagyon ott vót !-)))
gratula !!

a mostani tettrekész me. már 2012-re vizionál új
schóműsorában:

index.hu/gazdasag/magyar/kozgaz080917/

malacka, b.ki en nem ertelek!: "Más kérdés, h összekeveritek rendszeresen az ígéretet, és a tudatos hazugságot. "

a tudatos hazugsag az volt hogy azt igertek amit nem akartak betartani! es ebben nem volt kulonbseg a ketto kozott! sem relative sem abszolute!

ha most orban azt igeri amit nem fog megtenni az akkor tudatos hazugsag!

"Minek is adna progit most a fidesz, a szoci sem fog majd 2012-ben az akkori fidesz kormányzat alatt. Vagy szted fog?"

nem, malacka, biztos nem fog! ebben egyet ertunk. de azert b.ki ez eleg alacsony merce ahhoz hogy a fidesz erkolcsi es egyeb folenyerol ertekezzunk.

es szerintem igenis ha valaki minden nap azonnali uj valasztasokat akar akkor legyen koherens programja. az nagyon gyenge erv hogy hat a kommunistaknak sincs tehat nekunk europaiaknak sem kell hogy legyen.

"Lehet, h jázmin illatú. "

lehet, pont bele illene a kepbe... :-)
Burkus: "a fidesz ellenzék, nekik viszont NEM KELL programot prezentálni."

de baszki KELL! kell ha arrol akar meggyozni hogy o jobb mint a mostani kormanypart! az hogy en nem vagyok gyurcsany az NEKEM keves.
Cartman:

"Tudomásul kell végre vennünk, hogy ma Magyarországon a kommunikáció szintjén is realista, ésszerű politizálásra csak marginális igény van. Ilyesmire csak rétegpártot lehet építeni. Kb. ezt a piaci rést próbálja megcélozni az MDF és az SZDSZ. És az is jól látszik, hogy mekkora a kereslet... Talán az egyik épphogy bejut a parlamentbe."

Mindkét párt lejáratott, és unalomig ismert és közutálatnak örvendő tagokat is felsorakoztat mellé.

***

Amúgy abban az esetben ha a kormány valós elképzeléssel és célkitűzéssel, azaz programmal nyomulna akkor számon lehetne kérni az ellenzéket hol az árnyékkormány/program de így azért elég gáz.
Azért mondjanak bármit hogy legyen mibe belekötni meg mire uszítani?
Másfél évig húzzák ki nagy balhé nélkül a fideszék, aztán csókolom.

Amugy megértem hogy félnek egyesek Orbántól.
A "nagy demokrata" azaz st. Ferenc a köztársaság védelmében olyan ügyesen centralizált, hogy érdemes lenne összehasonlitani hogy egy esetleges fidesz győzelem esetén Orbánnak mennyivel lesz több "hatalma" mint a 98-02es ciklusban volt. :)
Ez megérne egy elemzést.

***

Sztem a "böszmeség" ott kezdődik hogy előbb szavazatot veszünk nyugdíjemelésekkel áfanyirbálással meglebegtetett adómérsékléssel meg hasonlókkal, és nyomatjuk a csapból is milyen remekül "dübörög a gazdaság" és "ugrik a pannon puma". Aztán meg rá félévre közöljük hogy hát apuma kidőlt ami meg dübörög az az ország lefelé a leejtőn, ezért most hívjuk "reformnak" a megszorítást. :)
Vártam volna valami évfordulós írást, elvégre 2 éve történt az őszödi...

Na de, akkor nosztalgiázzunk:
index.hu/velemeny/eheti/elkurta/

Nem nagyon jött be a vége, sajnos.
"Mivel a programpontok nem "patent pending" jellegű cuccok, a kormány minden további nélkül átvehetné őket (miért is ne), max. átmosná valamilyen retorikával, de lényegét tekintve ugyanaz maradna."

aha, szoval nem az orszag erdeke szamit hanem csak a hatalom? ez ismeros.
malacka !

1000x KÖSZ a kérdésért.
KINT VAN A NYÚL !

Bauer:

KOALÍCIÓ BOMLÁSA UTÁN:

www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0817&article=2008-0428-0725-24WKHS

"Ha a dolgok így mennek tovább, akkor a Fidesz nagy arányban megnyeri a következő választásokat. Ha pedig megnyeri a következő választásokat, akkor nem fog habozni, és felépíti a maga tekintélyelvű, keresztény-nemzeti, Eörsi István kifejezésével újhorthysta Magyarországát"


"ezért az SZDSZ-nek jelenleg - tetszik, nem tetszik - nem lehet más partnere a politikában, mint az MSZP"

" szocialista és szabad demokrata vezetőknek - bármily nehéz legyen is ez az utóbbi hetekben történtek után - meg kell találniuk a feltételeket, amelyek mellett koalíciójuk fenntartható, illetve helyreállítható."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-222931

www.fn.hu/belfold/20080904/bauer_szdsz_nem_foghat/
Még egy kérdésem van bár offtopik, de régóta érdekel:

KI A CSODA LEHET ZSANETT???
"kell ha arrol akar meggyozni hogy o jobb mint a mostani kormanypart! az hogy en nem vagyok gyurcsany az NEKEM keves."

hitkérdés, semmi több. az égvilágon semmi. aki nem hívő típus, az kissé magányos ebben a térben.

Bauer írásához: ő megválaszolja a maga nevében azt a kérdést, amit korábban bogoztam itt, hogy tudniillik kompatibilis lehet-e a szadi, ill. a liberalizmus az OV-féle kulturális kurzussal. szerinte a válasz határozott nem. én óvatosabb lennék, van a fideszben liberális szárny, csak néha egei antal megírja róluk a nemzetben, hogy zsidóbérencek.

mindenesetre még itt se írta senki, hogy az antiliberális fidesz engedményeket tehetne a szadinak, csak a hörgés megy, hogy miért nem buktatják meg ezek a gyurcsányt, hogy lehessen már végre Orbánbasi. ingyen? krisztus koporsóját sem őrizték ingyen :D
Én aztat kírdezném, hogy miért nem kért tőlem jelszót a gípem...csak a emilt, meg az abandit...???
No, mindegy...
Ellenben ez a "villalakók" cím nagyon ott van!!!
Elrugaszkodva a valóságtól...
ja, amugy en azert szeretnek programot latni ov-tol mert szerintem orszag egyetlen eselye az hogy ov-nak nem ment el teljesen az esze es nem fogja betartani a jelenlegi igereteit.

Malac, TWA !

Attól, hogy Bauer a nol-ban a cikkei végére azt íratja, hogy "a szerző közgaszdász", ez csak másodsorban igaz.

Mert leginkább BE VAN SZARVA az "újhothystának" démonizált másságtól. A másságot meg nem bírja, Fideszfóbiája van.

Szanaszét kellen alázni az adóprogramot, ha már Árpád Libertáriusnak titulálja magát (az összes szakportál már megtette), erre jön Bauer, mint mértékadó !!!!!!!!??????

MI VAN ?????

"ingyen? krisztus koporsóját sem őrizték ingyen "

szerintem sosem fognak nyilvanosan felajnlani semmit. azt egyik part tagsaga sem fogadna el.
Árpád

Naiv vagy, a FIDESZ az SZDSZ teljes megsemmisülésére játszik, nincs szüksége rá 2010-ben, és amit most az SZDSZ csinál oda vezet...

nem gondolod, hogy a FIDESZ kihagyná ezt a lehetőséget, hogy kiszorítsa az MSZP egyik szatelitjét a parlamentből... csak azért, hogy pár hónappal előbb kiirják a választást...
huba 2008.09.17. 21:56:32

nem kell !!!
most a büntin gógyiznak az egyhelybenfutó, "doppingoló" miatt, az új verseny kiírását most fontolgatják.
huba

Az ígéret be nem tartása kétféle ok miatt lehetséges:

1. megváltozik a nemzetközi helyzet gazdaságilag, és ugye mi sem vagyunk függetlenek a nemzetközi trendektől,

2. eleve be sem akarom tartani.

Szóval egy dolog ígéretekbe foglalni a szándékot, és azt megpróbálni végrehajtani, és más dolog meg sem próbálni, hanem épp az ellenkezőjét csinálni. Az ígéret attól válik hazugsággá, h amikor ígérem, már akkor is tudom, h sem szándékomban, sem lehetőségemben nincs megcsinálni.

Pl. az az ígéret tudatos hazugság, ha azt mondom neked, h fényesre nyalom a segged holnap a nagykörúton,
de ha azt ígérem az asszonynak, az esti entyem-pentyem reményében, h holnaptól én mosogatok, de focimeccs miatt (nemzetközi helyzet fokozódása) kimarad párszor / esetleg mindig:-)) /, az nem hazugság, csak egy - a külső körülmények miatt - be nem tartott ígéret, amit jobb kihagyni minden férfinak, mert mosogassanak csak a nők:-)), mi sem küldjük őket a szervizbe az autót levizsgáztatni .

:-)
Egy gondolkodó MSZP-s:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-226061

Ha valamiért lesz Fidesz 2/3 az a Feri tényezője lesz. Náy ót ugyanis csak húzta a szocikat.

4. alkalommal kérdem: Miért jó a szocinak Feri ? A semmittevéshez nem kell Madam.
Fura irás ez a Bauer Tamás féle.
Biztos valami benfentes lehet ha ilyen atyás stílusban kiokositja a butuskákat. :)
Amúgy mi az hogy "köztársasághoz méltatlan?" meg miért az?

Meg nekem az állami beavatkozás az erősen szimpatikus valami speciel. Azért mert sok libertinus a 0 államra élvez attól még az csak egy vélemény a sok közül... mind közönségesen.

"Bauer írásához: ő megválaszolja a maga nevében azt a kérdést, amit korábban bogoztam itt, hogy tudniillik kompatibilis lehet-e a szadi, ill. a liberalizmus az OV-féle kulturális kurzussal."

Szerintem itt kezdődik a téves gondolkodás.

Nyilván a zsíros "mellék" állásokhoz ,meg a jóféle pártpénzekhez súlyos pozicio kell. De egy szdsz-jellegű pártnak ami az életbemaradás és az arculat megtalálása/visszaállítása kérdéskörrel bajlódik, egy rakás fajsúlytalan de magát igen komolynak (a köznép meg "súlyosnak") tartó taggal büszkélkedik, egy ellenzéki szerep üdvözítő lehet ahol van mi ellen állást foglalni. A fidesz ha nyer, és utálna "elkúrja" azaz az amugy is felülreprezentált klerikális baromságát nyomja pont ilyen az szdsz számára.
Az arculat megtalálására és ujrarendeződésre alkalmas közeg.

A gond a korlát megugrása.
erőspista

Bauer irásaival kellene ilusztrálni a " Politikai hisztéria Magyarországon" újabb kiadását...
"ez eleg alacsony merce ahhoz hogy a fidesz erkolcsi es egyeb folenyerol ertekezzunk" Nem érdekelnek a Fideszesek erkölcsei. Egyiket sem akarom feleségül venni. Viszont az érdekelne, mit CSINÁLNÁNAK másként. Hátha...

"milyen retorikával próbálja az szdsz az értelmiséget célozni? hogy monnyonle? azzal, hogy nem hajlandó semmit elárulni a "miből" kérdésre?"

"Mindkét párt lejáratott, és unalomig ismert és közutálatnak örvendő tagokat is felsorakoztat mellé."

Igazatok van!!! De még egyszer: én a megcélzott fogyasztókról beszéltem, nem a szolgáltatás minőségéről! Nyilván ha minőségibb lenne a termék, akkor több fogyasztót lehetne vele elcsábítani. DE! Bizony mondom Néktek, hogy akkor is csak a célcsoportból... Liberális értelmiségit és konzervatív értelmiségit megcélzó üzenetekkel - legyenek azok bármilyen pallérozottak - nem lehet Olga nénit meggyőzni!

Külön az SZDSZ-hez: ők viszont már tényleg minden tekintetben hulladékok! (Figyelem! Még a magyarországi mércéhez képest is, ami tényleg nagy szó!)

"mindenesetre még itt se írta senki, hogy az antiliberális fidesz engedményeket tehetne a szadinak" Túl nagy a kockázat. Ráadásul a semmiért. Most már csak ki kell várniuk az idejüket. 2010 még akkor is megvan a Fidesznek, ha megint jól elkúrják a kampányukat. Addig meg csak kihúzzák valahogy... tegyük hozzá, hogy nem épp az átlagbérből.
"KI A CSODA LEHET ZSANETT???"

Ez túl elvont, már szinte filozófiai mélységű kérdés. Ami viszont sokkal konkrétabb, ráadásul még érdekesebb is: mekkora a melle? És milyen a formája? :)))
nem kell engedmény:

Megbuktatják ők az adózás leszavazásával, keresztülvisznek reformokat, megy a takarítás, aztán meg jöhetnek mind jogvédők vagy további reformerek, attól függően, hogy mire lesz szükség.

Feri sem mondta meg, hogy lesz egy ösződi beszéd, ami megtagadja a választási ígéreteket, aztán azt is megtagadja, mert a hatalom megtartása ezt kívánja. Fer minden irányban lenullázta magát.

GYF-nek NINCS ÉRTELME !
Awi

Pontossan...

Én látok máris engedményeket...pl leûlnek tárgyalni a szadesszel ez is már valami.

Ha a FIDESZ-ben lenne elég bátorság komolyan elgondolkodnának a SZADESZ akármilyen szakértôi kormány ötletén. Nem sok realitását érzem én sem de ez akár nekik is jól jöhetne. Nem tudom hogy alkotmányossan van-e erre lehetôség de ha az ellenzék többségben van talán jelölhet új függetelen kormányfôt aki a nehéz intézkedéseket meghozhatná, persze ezt a mostani ellenzéknek kellene megszavaznia a parlamentben, az sem egyszerû dolog.

A realitás az hogy Gyurcsány túlságossan is okos politikus ehez, ô már az ellenzéki szerepre gyúr 2010-tôl, és ahogy nézem bôven fog ô még nehézséget okozni egy majdani Orbán kanbinettnek
malac,

azért zavarba hozol:

a fidesz ne mondja meg a programját, mert még nincs itt az ideje. (ezt te mondtad)

de az országnak erre nincs ideje...

csak magukra gondolnak, és te még támogatod is ezt.

Ilyenkor, amikor a gyerek éhes, nem apára kell mutogatni, anyának, meg fordítva hanem tejet kell neki adni.
kész.
Egy centivel sem bonyolultabb.


valami más:

Jelenleg pusztán mutogatnak és ahol lehet gáncsolnak, erkölcstelenül. (ez bizony megjelenik súlyosan ma már az általános! iskolától az önkormányzaton át a minden poszton ölre mennek, mindenütt…

Ócska, gusztustalan, féragnekvaló cselekedetek ezek. Mert nem szabadna saját embert ültetni olyan székbe (már ott lévő kvalifikáltak kicsapva), ahol a tudásnak kellene megjelenni - ennyit a jövőnemzedék féltéséről....

csak óvatosan malacom, nehogy kicsorduljon a könnyed :)

még valami: emlékszel, amikor indították a SuliNet-et az akkor hatalmon lévő szocik, annakidején? Na mi lett mikor átvette a fidesz? Lefékezték az egészet... nem kell net a gyerekeknek jó nekünk a tök hülye tanár is...

csak azért, mert ezt nem mi, hanem a szocik csinálták, és ez bezony nem a mi hírünket öregbíti. (akkor is, ha persze közben ment a kommentelés hogy kinek a pereputtyáé az üzlet…)

Na így basznak ki az anyaországgal a te szentjeid...


megint más:

Azt hiszitek, hogy ezt nem veszik észre az egyszerű emberek, hogy mi a fene folyik itt?

ócska retorikával jönni, mikor a barmok annyira barmok, hogy nagy Magyarországot akarnak, mikor a kicsibe is egymást torkát basszák fejszével....

hagyják megdögleni kis hazánkat saját kurva hatalmi érdekeik céljainak oltárán.

Na mostmár lehet pederni csavarintani, nem igen lesz hova :)
Dikk, more!
Figyed mán, nagyot húzott a Fidesz!

Be fogják vinni vitára fletó "Megvezetés" programját, vita és szavazás lesz róla, s az szdsz is nyilván nemet mond majd, nagy bukta lesz ez fletónak, sokkal nagyobb, mint amekkora pirruszi győzelem volt az oszlatás elutasítása. Ráadásul személyesebb is a lévendő bukta éle, mert a nevéhez kötődik a program, olyannyira, h nem is ismerték az övéi, csak azután, miután lehozatta a népzavartság nevű újságnak álcázott napilapban.
Én a vote zerot támogatom. Vagy mit. (Amikor lehet senkire se szavazni a szavazólapon).
KIVÉVE, ha jön egy új párt, akinek AZ LESZ A PROGRAMJA, hogy: 1., minden támogatást, juttatást, beleértve a nyugdíjakat, gyedet, stb.. befagyasztunk nominálértéken 2 évre 2.,a munkanélküli segély automatikus időszakát lefelezem, az értékét befagyasztom 3., a rokkantnyugdíjasoknak razziát tartanék : aki a szúrópróba szerű vizsgálaton nem megy át, az fizesse vissza a jogtalanul felvett pénzt - vagy még a razzia elkezdése előtt lépjen ki büntetés nélkül a rendszerből...
meg még vagy harminc ilyen pont.

Aki nem ezekkel jön, az nekem komolytalan.

Leszarom, hogy ez nem népszerű, leszarom, hogy - állítólag - ilyennel nem lehet bejutni a parlamentbe.

Mutyizmusra (lásd az utóbbi húsz évet, meg az előtte levő negyvenet) akkor sem fogok többé szavazni. Hálisten' egyre többen vagyunk ilyenek.
huba
"aha, szoval nem az orszag erdeke szamit hanem csak a hatalom? ez ismeros."

Ezt nem gondolhatod komolyan. Vezetőként hatalomellenesnek lenni???? A hatalom az a potenciál, amely révén valaki érvényesíteni tudja elképzeléseit, akaratát, célkitűzéseit (melyek lehetnek az ország érdekével egybevágóak vagy nem egybevágóak is). Az ország érdekéről szépen elcseveghetünk, kitalálhatunk f@sza dolgokat, de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk.
Vagy tán értelmezésedben lehet egy országot szép szóval és rávezető türelemmel is igazgatni?
index.hu/gazdasag/magyar/kozgaz080917/?main&rnd=182

Igazán megdobálhatták volna tojással... Sokkal jobban kijárna neki, mint Balmernek.

malacka: tudom, tudom, a nemzetkozi helyzet fokozodik...

"2. eleve be sem akarom tartani."

amit en mondtam az az hogy egy sem akarta betartani az igereteit. tehat hazudott. es most sem akarja (remelem).

de te sem azt mondod hogy: jajj a fidesz nehogy eloalljon a programjaval, mert mi lesz ha a valasztas utan fokozodik a nemzetkozi helyzet es nem tudja betartani.
www.mtv.hu/videotar/?id=29815

itt a videó, ha valakit érdekel a tojásdobáláson kívül más is.
Cartman: "Nem érdekelnek a Fideszesek erkölcsei. Egyiket sem akarom feleségül venni. Viszont az érdekelne, mit CSINÁLNÁNAK másként."

pont ez erdekel engem is! mit csinalnanak?
Burkus: "de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk."

felhatalmazast csak arra lehet kapni amirol elotte beszelsz!
Ez az előadás egy óra, ennyi idő alatt rengeteg tojást lehet eldobálni. Nem versenyképes.

De azért én megnéznék másokat is ebben a műfajban. Biztos perverz vagyok.
TWA!
A (nagy)pártok retorikája a klientúra igényeihez igazodik, hisz tudjuk, hogy a VEVŐ A KIRÁLY! (vagyis én, tehát én par excellence vevő vagyok). Hát a fidesznek ilyen a klientúrája - én erről nem tehetek. Meg hát a választó mire való?
Míg a szavazatoknál nem számít a nem, kor, iskolai végzettség, írástudás, családi állapot, befizetett adó, stb. addig csak a számszerű mennyiségük döntő. Tán ennyire sikeres a Diákhitel program, hogy most egyszerre döntő fölénybe kerültek az értelmiségiek és eljött a minőségi szavazatok ideje? Egy kérdésben kinyílni látszik a Zemberek szeme (rossz a gazdasági helyzetünk és ezen változtatni kell, ami a jelenleginél is jobban fog fájni), ne legyünk annyira bizakodóak, hogy majd minden vonatkozásban éleslátó elemzők lesznek. Melyik jobb: 14. havi nyugdíj, vagy a monnyonle? Ne feledjük, hogy egy demokráciában a szavazóképes népesség dönt. A Zemberek lehet, hogy nem látnak bele a magas politikai játszmákba és kb. 5-10 politikus nevét ismerik, ez mégsem jelenti azt, hogy nem tudják eldönteni, hogy mi lesz önnön szempontjukból "yooo".

Másik:
Miért van akkor fóbiátok a kétpártrendszertől? Szegény amerikaiak, azt sem tudják milyen jó a többpárti demokrácia.
"huba 2008.09.18. 00:00:19
Burkus: "de amíg nem kapunk bármire is felHATALMAZást és támogatást, addig jóindulatú ábrándozók maradunk."

felhatalmazast csak arra lehet kapni amirol elotte beszelsz!"

Mégis, mennyivel előtte?
Burkus, en azt hittem arrol van szo hogy most azonnal legyenek uj valasztasok.
malacka: "Az ígéret attól válik hazugsággá, h amikor ígérem, már akkor is tudom, h sem szándékomban, sem lehetőségemben nincs megcsinálni."

ha ov ugy gondolja hogy lehetosege lesz megcsinalni amit most kommunikalnak akkor tenyleg be vagyok szarva tole.

2006-ban is be voltam szarva tole, akarcsak gyurcsanytol.
Nem hallottam, hogy lennének előrehozott választások. Majd akkor hiszem el, ha TWA erről cikkez. A nagy Táncos meg mindig visszatáncolt eddig. Hátha elmegy a felsőoktatásba - olyan jól lekötötte a gyerekek figyelmét két órán keresztül...
Burkus, ha emlekeim nem csalnak az angol ellenzeknek pl komplett arnyek kormanya van. gondolom az arnyek miniszterek mast is mondanak 4 ev alatt mint hogy fujj igazi miniszter, en sokkal jobb lennek, es majd megmondom hogy miert ha kiirjak a valasztasokat.
Angliában úriemberek laknak, sok arra a metró és a magyar orvos.
es van fuggetlen, elemzo sajto. olyan aki megkerdezi a jeloltektol azt is hogy pl honnan veszi majd a penzt az adocsokkentesre. es nem lehet mellebeszelni, mert akkor visszakerdeznek.
nem rossz ez az előadás, kíváncsi lennék, hányan nézték meg mondjuk az itt politizálók közül. még azt is megértem, ha vki azért nem, mert gyurcsány, de akkor ki látott hasonlót mástól.

ezzel nem azt mondom, hogy igaza van neki, hanem hogy a politika összetettségének megjelenítésének mindig örülök. a világ nem egyszerű, hanem bonyolult.
miert, arpad, szerinted hanyan olvastak a "megegyezest", vagy hanyan hallottak az oszodi beszedet, marmint ami nem volt benne az 50 masodpercben?

amugy a 7-8 evvel ezelotti iromanyai azert jobbak voltak. de egyertek hogy meg ez is sajnos unikum.
Én csak azt nem értem, ha, az ellenzéktől olyan programot várunk, mint a kormánypártoktól, akkor miért is fizetünk apparátusokat, külső szakértőket? és a számok ismerete nélkül hogyan lehet programot írni? érdekes, 2002-ben valahogy sosem hallottam az amúgy független magyar sajtóban, hogy a ZELLENZÉKNEK nincs programja. ezt csak a náci jobboldali sajtó szajkózta. (mint tudjuk, Magyarországon kétféle sajtó van: náci, jobboldali és mértéktartó, független) sőt, olyan öreg vagyok, hogy arra sem emlékszem, hogy a mértéktartó sajtó '94-ben erről beszélt volna.

Ráadásul, mindezt egy olyan országban, ahol mindenféle következmények nélkül lehet trükkök százait alkalmazni, ahol a kormánypárt a saját adócsökkentési terveit törvénybe foglalja majd visszavonja. Pedig ők nyilván ismerték a számokat, amikor meghirdették a csökkentést. és még forrás oldal sem kellett hozzá. Mennyire kell ennek szarnak lennie, hogy még mindig jobbak legyenek, mint Orbán - ahol persze nem ő csinálja a gazdaságpolitikát, hanem Varga vagy Járai vagy a Legorsszabb esetben Matolcsy? Csak érdeklődöm... A másik csatársor (Veres, Drazsé, Fletó) jobbízlésű balkáni országokban már bujkálna a felelősségre vonás elől. Azért mondjuk Fischer Annie-nak kell lenni, hogy Varga és Veres közötti különbséget zongorázni tudja az ember.

nézd, ha Varga elmegy a Corvinusra powerpointolni, akkor meg fogom nézni. ez az előadás a (2008-as) költségvetés nyilvános számaival operál, és nem két tizedesjegyig számol, szóval itt nincs adathiány.
"És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. (...) Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Ügyeletes matekzsenink mostanában publikáltatta a Népszabóban negyven oldalas tanulmányát, aminek kulcsszava az adócsökkentés. Aztán volt pofája másnap korrigálni rajta egy keveset. Harmadnap meg megint. Mostanra meg kiderült, hogy örüljön a vállalkozó, ha nem emelkedik jövőre az adója...
index.hu/gazdasag/magyar/eltunt080917/

No az ilyen ne tartson előadást a Közgázon, hanem húzza meg magát. Amit most csinál, az az elkúrás elkúrása. Régen nem reform, nem gazdaságpolitika. Ez a végső elkeseredett harc a politikai túlélésért. Üres buborékok, az aktuálpolitika passzátszelében lebegő szószövetek.

De Árpi, szerintem ezt te is tudod.

dark future, es arra tudsz e magyarazatot hogy neked miert kell egy index.hu-s cikket ide belinkelni? meirt nem linkelsz be mondjuk egy varga eloadas videojat? hat azert, mert nincs olyan! ez volt a kerdes.
Ha már tart, akkor viszont szerintem illik rászánni egy órát annak, aki magát politizáló polgárnak tartja. Legalább megalapozottabban tudja utálni. Belátom, hogy erre viszonylag csekély az igény.

A prezentáció egyébként arról (is) szól, hogy honnan mennyit lehet elvenni, és azzal ki fog szopni. Ez, ennek végiggondolása a gazdaságpolitika. Annak ez egy jellegzetesen szocdem változata, természetesen. Mindenesetre láthatóak azok a pontok, ahol bele lehet nyúlni a kiadásokba, akár százmilliárdok erejéig.

Még a népszavazás előtt láttam - itt is - a sirámokat, hogy a 300 forintos vizitdíj - ~30 milliárd/év - egy nyugdíjasnak akár 6 ezer is lehet egy évben, és az neki nagy pénz. Ezt is le lehet vezetni, persze. 6 ezer forint, az kéz alatt 0,3 köbméter tűzifa, nem mindegy. A nyugdíjbefagyasztás (inflációkövetés), Gyurcsány elmondása szerint szintén 30 Mrd, viszont 20+ ezer mínusz az átlagnyugdíjból, kéz alatt 1 köbméter. Ez egy érvelés. Lehet mellérakni a másikat, amíg az nincs ott, addig sajnálom, nincs mit támogatni.

Most szólok, hogy a népszavazásnál alkalmazott érvelés ide nem lesz jó.
szóval, mennyivel kell rosszabbaknak, erkölcstelenebbnek lenniük, hogy még mindig ők legyenek a jobb választás?

RE: huba 2008.09.18. 01:44:58

Többször írtam már ill. írták mások is:

Egy kormánynak (kormányon lévő pártnak) kutya kötelessége, hogy letegyen egy programot az asztalra, kidolgozzon különböző távú stratégiákat, költségvetést készítsen, adójogszabályokon törje a fejét. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem alkalmas feladata ellátására.

Ezzel szemben az ellenzék választhat, hogy milyen stratégiát folytat, hisz nincs kényszerhelyzetben:
1. Kiterítheti a kártyáit, leírhatja azt, amit valóban gondol, ténylegesen tervez.
2. Gátlástalanul lehazudhatja a csillagot az égről.
3. Dönthet úgy, hogy egyelőre nem mond semmit, vagy legfeljebb csak protestál, időnként bírálja a kormány intézkedéseit.

Az első esetben saját pozícióit rontja, rossz esetben választást bukhat. A második eset jobb helyeken nem szokás, sajnálatos módon a magyar politikai kultúrának része lett, 2006-ban legitimizálódott is. A harmadik stratégiát játszotta meg most a Fidesz (amint próbált ebből kitörni, azonnal és kíméletlenül be is támadták, lásd Kéri-féle történet).

A Varga prezentáció per pillanat tehát nem feltétlenül aktuális. De nyugalom, eljön majd az ideje annak is :-).

"A Varga prezentáció per pillanat tehát nem feltétlenül aktuális."

de téged nem is érdekel? engem érdekel. bizalom ugyanis nincs bennem, és sztem ne is akarja elvárni senki.
Persze hogy érdekelne. De elfogadom azt is, hogy nem mondanak semmit, mert most így a legjobb nekik.

Mint tudjuk, előbb választást kell nyerni, utána lehet gazdaságpolitizálni. Gondolom kiszámolták, hogy melyik verziónak szavazatban mi az ára, mennyit hoz és mennyit visz. Ha nem akarnak egy Elkúrtuk 2.0-t csinálni, akkor sok más stratégia nincs, és a "nem mondok semmit" még mindig ezerszer korrektebb, mint a "blöffölök mint állat". Orbán megpróbálkozott egy fél délután az igazmondással is :-), be is bukta rendesen. Veszítsenek választást harmadjára is? Sztem ne akarja elvárni senki.

A mostani csapatnak el KELL buknia, már csak pedagógia szempontból is. Amazokban sem bízom (bár ha lenne programjuk, ugyanúgy nem bíznék), de a legkisebb rossz elve alapján most nekik KELL jönniük, más megoldás nincs (naív nem vagyok, harmadik erő nem fog összeszerveződni, ugyanebből kell főzni 2009-ben vagy 10-ben is).

nyilván aktuális, különben milyen alapon mondják, hogy ők tudnának kormányozni??? de az én kérdésem még mindig nincs megválaszolva... ha majd Fletó mondjuk fényképezkedik Castroval, kezdjek gyanakodni, vagy még akkor is hajrá baloldal, bármi csak ne Orbán?

végülis, Chavezt is mindig megválasztják.
"de a legkisebb rossz elve alapján most nekik KELL jönniük"

ezért mondom, hogy hitkérdés. ha én hiszek abban, hogy Isten jó, akkor bemegyek a templomba, ha nem, nem. és nem is várhatja el tőlem senki, és nem is mutogathat, hogy nézd a baromállatot, itt küszködik az anyagi világban, amikor a Mennyek Országa sokkal jobb. majd ha mutatnak fotót a mennyek országáról, akkor megfontolom.

"bármi csak ne Orbán?"

eddig se erről ment a vita. ez megint az a primitív személyes dimenzió, ami nem érdekel. az, hogy az orbán egy gonosz ember, az nullaság.

ebben az előadásban gyurcsány a következőt tette. megmutatta lerajzolva, hogy milyen utak vannak az adócsökkentés fedezetére, és hogy az egyes úton egy oroszlán, a kettesen egy medve, a harmadikon meg egy tírex áll lesben. (fordítok: a nyugdíjak, az oktatási vagy a szociális kassza megvágása, illetve az egykulcsos adó elviselhetetlen társadalmi következményekkel járna.) kijelentette továbbá, hogy ő ezektől az állatoktól fél, és egyébként sem hiszi, hogy egy ember puszta kézzel lebírna egy oroszlánt, vagy egy medvét, pláne tírexet, pláne a hármat egyszerre (mert ezermilliárdot keresünk, ugye). ezzel szemben a fehérítősdit találta ki.

eddig oké, ő nem meri, a fehérítősdi igen kétséges. akkor tehát azt állítjuk, feltételezzük, hogy az ellenjelölt neki mer menni a medvének, és le is győzi? mert az azért nagyjából látszik, hogy véges számú alternatíva van.
Tóta W. Árpád

"ezért mondom, hogy hitkérdés. ha én hiszek abban, hogy Isten jó, akkor bemegyek a templomba, ha nem, nem. és nem is várhatja el tőlem senki, és nem is mutogathat, hogy nézd a baromállatot, itt küszködik az anyagi világban, amikor a Mennyek Országa sokkal jobb. majd ha mutatnak fotót a mennyek országáról, akkor megfontolom."

Ha igy alsz hozzá valoban, de akkor mitől vagy másabb mint egy balbéla? vagy mittom mi volt már feljebb a szóösszetétel.
Szvsz Dark Future leirta miért. Azért hogy legyen változás és kitörés a jelenlegi politikai kultúrából. Legalább minimalis esély. Jelenleg Ferenc öszöd után nem megjavult és igazmondó juhász lett, hanemmegérszegült abban hogy alkotmanyosan eltávolithatatlan, van két fiokpártjuk majdcsak kilavirozzák addig... hogy a szokasos fasiszta-antiszemita-jajneazorban-a fityeszjövőképnélküli- ciganyorbán a kirekesztő- és különbenis 14 havi nyugdíj mixel megnyerjék a köv kört.

Ha a fidesz pont ilyen szar lesz mint ők, már nyertünk, mert változott valami. Az mszp talán észhez tér és kirug pár mocskot.

Ha ők jönnek megint, beül az aminek nem szabadna.

***

A gyurcsány meg mit mutatott meg? ismét az ismert pár kártyalapot és azt, hogy ő mennyire érzékeny. Remek. Ennek mér is kéne örülni? ezt mutogatja évek óta.
nem, nem hiszem. de mennyire kell még gátlestalanoknak és inkompetenseknek lenniük, hogy ez elég legyen a hatalomban tartásukhoz (mármint az, hogy a másik sem menne neki a medvének?) ez a komcsi logoka (Moldova, mezőőr... ez már telelopta magát.... stb. Meg van?) Tudod, én meg a cserépszavazásban hiszek... Nem az a kérdés, hogy a következő milyen lesz, hanem hogy aki most van, az lett-e már annyira pofátlan, hogy el kelljen küldeni...

Nem tudsz meggyőzni :-)

A Fidesz szemszögéből most nem az a kérdés, hogy melyik utat válassza, és a medvével vagy a tirexszel verekedjen-e meg pusztakézzel, hanem az, hogy előbujjon-e a terepszínű lánctalpas csapatszállító járművéből, vagy se.

Vagy egy sportanalógia, ha az érthetőbb. Volt (talán 2001-ben az EB-n?) egy magyar-orosz vízilabdadöntő. A vége előtt fél perccel egy góllal vezettünk és miénk volt a labda. Mit csináltak Kásásék? Beúsztak a medence közepére, és passzolgattak egymásnak, cicáztak az oroszokkal. Nem akartak a látványra menni, nem akartak még egy gólt dobni. Ügyesen, okosan, taktikusan kihúzták azt a fél percet. Jól tették? Jól hát.

Kristl, én ugyan nem mondtam, hogy ennek kéne örülni, én annak örülök, ha a politika összetettségére irányul a figyelem kicsit. a prezentációnak nem örülni kell, hanem tenni mellé másikat.

"Azért hogy legyen változás és kitörés a jelenlegi politikai kultúrából. Legalább minimalis esély."

régi köreink ezek már.

tegyük fel, hogy elégedetlen vagyok a kocsimmal. itt rohad, ott nyekereg, nem megy, sokat zabál, kényelmetlen. szeretném elcserélni másikra. jön egy nepper, és azt mondja, hogy ő tud nekem egy kurvajó kocsit. kérdezem, milyen márka? hány éves? benzin, dízel? klíma?

... az ne érdekeljen. elégedjek meg azzal, hogy jobb. hát igen, van egy minimális esély, hogy jobb lesz, kétségtelenül van.

De szerintem csak át akar baszni.
"A Fidesz szemszögéből most nem az a kérdés"

vazzeg, de én nem a fidesz szemszögéből nézem, és szerintem te sem!
"A mostani csapatnak el KELL buknia, már csak pedagógia szempontból is."

ezzel maximalisan egyet ertek! a cel ugye az lenne hogy bukott politikus ne induljon (ne indulhasson) ujra. akkor lenne igazi nevelo hatasa. es hogy ha elkurnak valamit akkor annak legyen bukas a vege. iz igy kene hogy legyen egy rendes orszagban. (igaz, egy rendes orszagban nem lehetne olyan valasztas mint itt volt 2006-ban.)

"2. Gátlástalanul lehazudhatja a csillagot az égről. "

szerintem ezt csinalja a fidesz 2002-ota. engem ez zavar es en ezert kernek valami biztatast. kulonosen azert mert ha most sem fognak valos programok utkozni valasztas elott akkor az baroi rossz pelda a politikusoknak.
"vazzeg, de én nem a fidesz szemszögéből nézem, és szerintem te sem!"

Ez egy kétszereplős játék, tehát más szemszögből nem nézheted, csak az egyikéből vagy a másikéból. Hogy nekem vagy neked mi lenne a jó, az a háromlábú lőtéri ebet nem érdekli.

Van egy oszlásnak indult, bukott kispárt, meg van egy másik, a kaméleon politikai kurvával az élén. Meg van még a két fentebb említett nagy. Azok közül az egyik toronymagasan esélyes arra, hogy kompromisszum (= koalíció, mármint valós koalíció) nélkül kormányra kerüljön. Mivel jelen pillanatban az ország ügyeire nem sok befolyása van, inkább arra játszik, hogy mielőbb kormányra kerüljön. Hogy ettől neked vagy nekem jobb lesz-e, azt nem tudni, de őket per pillanat ez annyira nem is foglalkoztatja. Ha győzni tudnak anélkül, hogy a te vagy az én információs igényemet kielégítsék, akkor úgy fognak győzni. A realitás ez.

Lehet drukkolni ennek vagy annak, vagy lehet csendesen beletörődve figyelni az eseményeket. Arra kár várni, hogy kiugorjon a nyúl a bokorból. Annyira lúzerek harmadjára nem lesznek. (Bár ki tudja... láttunk már karón varjút, meg kampányfinisben Mikolát.)

Tóta W. Árpád · 2008.09.18. 02:42:32

Eddig okés csak egy baj van vele, hogy a hasonlat sántít az alapoknál.
A kocsi csak tőled és az eladótól függ. A kocsinak valojaban tul sok önszervező ereje nincsen, sem kényszer rajta hogy jobbá váljon, ez fizikai képtelenség.

Ugyanakkor egy liberális demokráciában a pártok, a fene nagy demokratikus pártok elvileg változnak, tisztulnak, stb.
Ha én hiszek a demokráciában és abban hogy az mszp demokratikus párt legalább egy borsónyit, és ezt fennhangon hirdetem, pláne úgy hogy a fidesz kevéssé az, akkor az esélyt talán meg lehetne nekik adni, hogy tisztulnak idővel.
Ahhoz pedig pofonok kellenek.

ÉS itt kezdődik az egyik vitaalap. Most elhisszük e hogy az mszp (és szdsz meg mdf) demokratikus pártok és ez egy demokrácia. Vagy csak rugózunk mindenféle hülyeségen ami "demokratikus érték" meg "köztársasághoz méltó" meg hasonló ökörségeken, mert valamiről kell.
node árpád,

"...a politika összetettségének megjelenítésének..."

szerintem te ezt így tanultad:

"a politika összetettsége megjelenítésének"

vagy én tévedek, vagy te felejtetted el...
sajnos az autós kép egy kicsit sántít... ez az autó konkrét nem megy és cserben hagy az autópályán. a másik a szomszéd autója, amiben már ültél is, és igaz, hogy az sem az álmaid autója, de azért van alapod összehasonlítani. nem a nepper akarja rádsózni. nyilván, ez az érzékelés állít mindenkit egyik vagy másik oldalra, és nekem nem is volt kérdés 2002-ben, miért történt, ami történt, bár személyesen nem örültem neki.

MOST csak szeretném megérteni, ENNEK mennyire lehet még eldurvulnia (mire készüljek fel), hogy végre azt halljam, menniük kellene, feltételek és záradékok nélkül? Csak szeretném megtudni, mire számíthatok? Lesz-e tömegbe lövetés? Nem tudom, hallottál-e Bodoky kollégád könyvéről, ami ma jelent meg... A Bodoky-cikkeket anno olvastam. Ehhez képesz a Magyar Demokratikus Charta megalakulásához milyen elképesztő cinizmus kell? A Charta céljaival akár egyet is értenék, de azért ahhoz, hogy ezt Gyurcsány alakítsa meg, már a vonneguti értelemben lekiismeretlen pszichopata személyiség kell...

Konkrét gazdasági, politikai stratégiát már csak azért sem célszerű belobogtatnia a Fidesznek, mert azzal maguk ellen nyitnának tök feleslegesen támadási felületet.

Régi komcsi trükk az, hogy ha szarul mennek a dolgaink, akkor szidjuk inkább az ellent. (Tetszenek még emlékezni? Miközben jó szagosan rohadt a vörös tömb, mit csináltak nagy eleink? Ezerrel fikázták az imperialistákat, hogy bezzeg ott mekkora a munkanélküliség, mekkora a kizsákmányolás, aki meg véletlenül éppen jól érzi magát, az bizonyára kokakólamámorban fetreng.)

"Tudod, én meg a cserépszavazásban hiszek... Nem az a kérdés, hogy a következő milyen lesz, hanem hogy aki most van, az lett-e már annyira pofátlan, hogy el kelljen küldeni..."

De még ha egyébként kurva jók volnának, akkor is indokolt lenne két ciklus után a csere. Nem véletlen, hogy az USA-ban is annyira korlátozták az elnökeik szavatosságát. Valószínűleg tudják, hogy miért...

Így, ezzel a teljesítménnyel, ezzel a hozzáállással, ezzel a cinikus pökhendiséggel és gátlástalansággal, pre Őszöddel és post Őszöddel, elkúrással és újraelkúrással, az eltemetett reformokkal, ezzel a koncepciótlansággal, szétesettséggel, kilátástalansággal meg nem hogy lelépniük, de egyenesen eltakarodniuk kellene.

Mielőbb.

még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)
"még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)"

en igen. no de engem persze erdekel. ugyhogy ez biztos nem szamit.
amugy a gyurcsany utalok figyelmebe szeretnem mar regota ajanlani, hogy az egyetlen ok hogy gyurcsanynak meg mindig van valami politikai jovoje az az hogy orban keptelen megbukni, es igy mint egyetlen ellenszer nem mernek tole megszabadulni.

ha orban visszavonulna, gyurcsany honapok alatt megbukna es a kovetkezo valasztason a jelenleg orbanfobiasok 90%-a azt mondana hogy hat ezek tenyleg szarok es mar reg itt vannak a hatalomban jojjon most egy kicsit a fidesz.

tehat kedves jobbosok, ha jot akartok az orszagnak akkor meggyozitek orbant hogy vonuljon nyugdijba. ezt kivanja az orszag erdeke! kulonben tenyleg kenytelen vagyok azt gondolni hogy megis csak arrol szol minden hogy akarmi is van legyen orban a miniszterelnok.
én is megnéztem, nem volt benne semmi újdonság, még emlékszek, hogy miket hordott össze az ördögi fleto miniszterelnöki kinevezése után 2004-ben, hát attól nem sokban különbözik a tegnapi szeánsz, annyit azért elmondhatok, hogy mindennek vetületében a monnyon le ölég komolytalan, de egy rációfetisiszta átlagbéla szempontja a szűk felső réteg okosságához képest annyi, mint macisajtban a brummogás, sőt ajjaj meghalunk, mert aki blöfföl, azé lesz a better magyarland project rögtön az előrehozott november 16. után, azaz már november 17-én, magam résziről még emlékszek a varga miska féle magyar csodára is, ami három napig tartott, de ez már túlmutat a természetes kijózanodás folyamatán, pillanatnyilag ott tartunk, hogy ipi-apacs zsákbamacska, ettől heveny röhögőgörcsöm támad, mert meg vagyok démonizálva és a mónika sót többre böcsülöm.
huba

Bárki kerülne Orbán helyére, azonnal rámenne a ballib média, szerteszanaszéjjel basztatná.
Amikor felmerült, h esetleg Kósa, már össze is gyűjtötték az un. elszólásait, bizonygatták, h "Magyarország legbunkóbb politikusa".

----------

Árpád!

Én láttam az előadást, kiváló debattőr, kiváló tanár, kiváló előadó, de nekem más is eszembe jutott:

- trükkök százai... Ki mondta, h azok az adatok valósak, amikből kiindul,

- a felvázolt alternatívákon kívül is lehetségesek még, te pedig hozomra elhiszed, h csak ferkó általiak vannak?
Persze, szépen eldarálta, h ez lófasz, az elefánt broki, amaz bálnagyík, aztán jött a fehérítés, mint megváltó.... jaaaa, h csak egy évre szól, mert ha nem vál be, akkor renonc.... jaaaaa, így könnyű ám.

- a táblán kiírva, h tervei 2012-ig valósulnak meg.... NaB+, hol lesz ő már akkor? Mire tervez ő 2012-ig?


Nem baj elvtársak, gusztos volt a Napkeltében, megmondta az ő nyugodt szájával, h nem kell ragaszkodni szagértő orrmányhoz, nem kell ragaszkodni személyi kérdésekhez, lényeg az szdsz egységének helyreállítása, bla-bla-bla... hétvégén demszkí magyarkártyázik.... bla-bla-bla.... készül a II. koalíció... fasza...

kabbe.gyavaszadesz@szopikazorszag.hu
"Megmondja kereken, tessék a kormányprogramról szavazni, megvitatni a parlamentben, arra való a ház. Aha. Ahonnan ők két éve vonulgatnak ki. És hogy ez nem program, hanem egy szar. Úgy van. Miért szar? Hát azért, frakcióvezető úr, mert pont olyan szégyellős, mint az ön Erős Magyarország című tákolmánya. Fedezetlen ígéretek, mismásolás, ködösítés, forrásmegjelölés nuku."-


- ez meg a másik mert igazán sokat tudok én ám tökölni, szöszmötölni bármivel, órákig elvagyok mint a hüjegyerek, de amikor a széltolás ennyire kilátszik, az már sejehujahaj, sose halunk meg, és például a gazdaság politikájáért a Gyurcsány kabinost nem kritizálnám, mert ugye Orbán fürdőmesterrel sem az volt a baj, dehát több pénz a demokratáknak! és még a kedvenc részem: a státusz törvény úgy rossz ahogy van, és igaza-e hogy Gyurcsány bejár álmában a parlamentbe koronapróbára? mert én nem úgy hallottam.
"még mindig kiváncsi vagyok, hányan nézték meg azt az előadást :)"

Basszus... Hát kinek van ideje ilyesmire? Én most keresem meg a pénzt arra, hogy ez a majom holnap-holnapután is ugrándozhasson és hirdethesse az igét az én pénzemből, nekem. Ja, meg arra, hogy Gázsi egy év múlva napi két felessel többet tolhasson az arcába jutalmul, mert csinált még egy terhet a nyakunkba. Meg arra is, hogy végre épülhessen egy szép völgyhíd Abaújszántó és Csorvás közé.

Ne értsetek félre, azért biztos zseniális közgazdász, tanár, vezető, politikus, meg jógi ez a mi Ferink, csak épp nincs időm, meg energiám meghallgatni az ő nagy okosságait. Pedig biztos jobb lenne nekem, ha megnézném az előadását. Attól rögtön növekedési pályára állna a gazdaság, egy csapásra megszűnne a korrupció és a kirúgásukat megelőzve, önkritikát gyakorolva lemondanának állásukról a semmittevő állami bürokraták. Ja, és persze ha végre megnézném a Feri-showt, akkor ezentúl lennének izgalmas leszbi jelenetek is a Barátok közt-ben...
laini optimizmusahoz egy kis adelek

Index az unios penzekrol:

"Utólag átírt szabályok, rosszul kiírt pályázatok, 5000 oldalas részbeszámolók a hanyag és a borhűtővel trükköző pályázókkal szemben. Mindenki panaszkodik az uniós milliárdok miatt."

(en ennel messze rosszabbnak latom)
Qqriq 2008.09.17. 18:02:28

"Na nehogy már elfogadjam, hogy minden 4. adóforintomat lenyúlja valami "közeli"!!!"
de ezt nem is allitottam. a 20 25% inkabb az ado be nem fizetesebol, szamlanemadasbol stb szarmazik.

"Akkor inkább be se szedjék!"
ez mindekinek a vagya. de ez szuklatokoruseg, ado nelkul nem lenne semmi, se oktatas, se utepetes ,se utlevelkiadas, se EU...

"Majd megveszem magamnak azt, ami kell!"
hol lehet utat vagy tomegkozlekedest kapni?
szerinted ugye tudomanyra se kell penz? azt is megveszed...?

"Ha megszüntetni nem is lehet, de minimalizálható:"
mondjuk ugy torekedni kell a minimalizasara.

" a döntéshozók vagyoni helyzetének, adóbevallásának folyamatos ellenőrzésével, a lebukottak elzavarásával a közpénzek közeléből egy életre, cégeket kötelezni a készpénz forgalom beszüntetésére,"
ez most is megvan, szerintem keves sikerrel. mitol lenne ez hatekonyabb?
meg aztan a Csanyi (OTP) nem donteshozo?
nem o a leggazdagabb? ugyan mit lehetne veluk csinalni?

"(és ha ez az alkotmánybíráknak nem tetszik, elhajtani őket a halál redvás f....ba)"
hat esteleg forradalommal, mert mashogy nem megy. az AB a demokratikus mukodes letetemenyese, nem lehet megszuntetni akarmekkora hulyesegeket csinalnak is.

"Lenne itt eszköz dögivel,"
hat eszkoz meg csak lenne, de hulyek lennenek maguk ellen alkalmazni.

"ha komolyan gondolnák a korrupció csökkentését, csakhát nem azért megy valaki mifelénk politikusnak, hogy kimaradjon a "buliból".."
lam lam latod te is. el nem tudom kepzelni hogyan lehetne ravenni oket a szernysegre, hogy nem kell mohonak lenni,
amugy ez a sajat erdekuk is... csak nem biznak a jovoben.
amig nem lesz egy kadar szeru szerny puritan ember, nem lesz tartos hatalma senkinek se...
huba 2008.09.17. 17:16:04
" az biztos hogy en komolyan elgondolkodnek. sot, valoszinu hogy nagyon sokan elgondolkodnanak azok kozul is akik most azt mondjak hogy "jajj csak orban ne!"

ez igaz lehetnek (lehetunk) vagy 100 ezren.
viszont 8 millio szavaz. akarmi is lenne a fidesz programjaban, valakinek az erdekeit sertene.
es attol fogva a cspbol is az folyna, hogy orban szivatja a nyugdijasokat, kisvallakozoakat, a versenykepes nagyipart mittudomen...

es bebuknak a valasztast siman.
ugyhogy inkabb csak varnak mint a pok a haloban.
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.17. 17:35:38
"A 3,14csába, évforduló van vagy mi a franc,..."
1) a pi az nem 3.14 hanem 3.15159...(mont matekos jol tudod, nincs is vege)
2) ki nem sz@rja le?
huba 2008.09.17. 20:10:19
"nem nyuljak le a negyedet. talan az ezreleket. a baj az hogy ahhoz hogy az ezreleket lenyuljak elbasszak a negyedet faszasgokra. (lasd hid a semmi folott stb.)"
szoval lenyuljak a negyedet, es megcsak nem is gazdgodnak belole.
a fo baj hogy nem hoznak letre belole termelo kapacitast vilagpiacon eladhato termeket.


"ezert lenne jobb legalisan odaadni inkabb az ezreleket, hatha akkor kevesebbet baszank el. "
na ne! odaadnak az ezreleket es meg elba@sznak a negyedet...
legalabb az ezreleket meg tudjuk sporolni.

nem olvastad Rejto orkbecsu muvet a Vesztegzar a Grand Hotelben-t?
amiben is
Csodalataos Nalaja a sziget uralkodoja meg kepeslevelezolapok arusitasaval is foglalkozott, es mikor rakerdeztek miert?
azt felelte:
penzt keresni jo, tobb penzt keresni jobb!
a nagy levin 2008.09.16. 16:40:21
regota vartalak mar!!!!

"el kene fogadni egy koltsegvetest. Ez csak akkor megy, ha olyan dolgok is vannak benne, ami a szadinak elfogadhato. Ez eleg tiszta helyzetet teremt."
kizart dolog. nem egy szadi van hanem minimum ketto. a szadi mag se tudja mi lenen a tiszta helyzet, mit kene csinalni... egyenlore verik a tamtamot azt hive, hogy ha mindig ok vannak a hirekben 5% csak osszejon veletlenul is.

a szocik vesznek 6 kepviselot es a koltesgvetes nem gond tobbe.

"Aztan jovore lesznek EP valasztasok."
ezzel nem foglakoznak csak mint hiteles nagymintas kozvelemenykutatassal.


"B valtozat, hamarabb feloszlik a parlament. Ennyi."
tegnap hallottam a clubradioban Kuncze musorvezetotol, hogy az minimum feleves interregnumot teremtene, azt meg nem akarja senki.

"a Fidesznek az az erdeke, hogy az MSZP maradjon meg egy ideig."
ez igaz, ez a hoszzutavu erdek.
de ennel erosebb ELEMI erdeke a hatalomrakerules. minel elobb es mindenaron.
mert lattak ok mar karon varjut! lattak mar kienekelni a szajukbol a BIZTOS sajtot.

"Valakinek el kell kezdenie feltorolni a padlorol a fekaliat, a hanyast es a vert, illetve egyeb testnedveket."
ugya miert kene, sokkal jobb ha fizetjuk a kolcsonok kamatat mintha visszafizetnenk. na nem nekunk, hanem...

"olyan vilaggazdasagi helyzet van kialakuloban, hogy arrol kodulunk. Sajnos jonehanyan szo szerint"
meg ez se biztos, ugyan riogatnak nagyobb a baj mint a vilagvalsag idejen-nel de ez is volt mar 1 eve is es akkor se jott be...

amugy meg valoban ki fog pukkadni a lufi
es csak kesleltetgetik, elhuzogatjak...

de a minimumban MOl-t es OTP-t kell venni.

Amikor attól parázik a fletó, hogy oroszlán, medve vagy tirex, akkor azt se feledjük el, hogy a hátunk mögött meg egy úthenger jön.
aszondja a Kolosy Tamas az inforadioban, hogy
a legfelso tized es a legalso kozotti jovdelemkulonbseg 1996 ra elerte az EU atlagot aztan tovabb nott 7.5-8 szorosra, de 2002 ota visszaallt a 1996-s szintre,,,
(ezek empirikus vizsgalatok)

na most ez szerinte rossz (marmint a visszaallas), szerintem meg jo!

de azt nem ertem hogy az OECD tanulmany szerint hogyan vagyunk mi magyarok az USAnal is nagyobb kulonbseguek valami 5.6szorossal?
Karesz!

Nem 3,15159....

hanem 3,1415926535.....

Én nem szarom le, h őszödi évforduló van, másról sem szól az utóbbi két év politizálása, csak ennek a következményeiről...

Mély morális válságnak tekintem azt, h leszarod ezt az eseményt.

Sorry
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.09.18. 01:01:54
"nem rossz ez a {gyurcsany] előadás, kíváncsi lennék, hányan nézték meg mondjuk az itt politizálók közül.."
en megneztem, ah nem is azelejetol,
meg halgattam is hajnalban az orosz joco musoranak ismetlesekor.

nem tudtam rajtaerni se csusztatason, se hazugsagon...pedig igyekeztem!

es jobban adott elo mint az akademia elozo elnoke!
malacka 69 faktoriális · szenzor.freeblog.hu 2008.09.18. 10:33:04
malac ne bomolj!:
Nem 3,15159....
hanem 3,1415926535.....
ez ugyanaz te is tudod es te is abbahagytad holtt vegtelen sok szam van meg...

"Én nem szarom le, h őszödi évforduló van, másról sem szól az utóbbi két év politizálása, csak ennek a következményeiről..."
elag baj az.

"Mély morális válságnak tekintem azt, h leszarod ezt az eseményt."
Isten az anyam en nem vagyok moralis valsagban.
egyszeruen azt hiszem van fontosabb dolgunk is.
nem kene telerakni a mediat oszoddel, szadesszel es egyeb NEM FONTOS dolgokkal
viszont kilabalas kellene, program, uj koalicio, nagy, barmi ami megszunteti azt a...
Karesz, Charlie,

két szadesz??

na ezt onnan szedted, hogy az egyik bekente a saját szarával a másik pofiját, majd okosan csúfolni kezdte, hogy most már "ő is" szaros.

te meg direkt nem veszed észre ki, kinek a pofáját kenyte.

De ha szólnának neked, azt mondanád ,hogy ugyan már, az nem is úgy volt... szelektív hallás...

Érdekes: itt (általában) a hyperaktív nyilatkozgatások között túlsúlyban vannak a fél tényekből szívesen, gyorsan ítélők...

csak csendben figyeljünk: sok emberrel találkozom tehát tudom: kik használnak nyílt agresszív kirohanásokat, gyilkosoznak, majd "akasztani-kéne" kánonba borulnak?

jéé, csak nem a szocdemek? :)
hát nem.
Karesz: "na ne! odaadnak az ezreleket es meg elba@sznak a negyedet...
legalabb az ezreleket meg tudjuk sporolni."

szerintem ha megkapnak az ezreleket akkor talan jobban megszavazanak az antikorrupcios torvenyeket is.
"viszont 8 millio szavaz. akarmi is lenne a fidesz programjaban, valakinek az erdekeit sertene.
es attol fogva a cspbol is az folyna, hogy orban szivatja a nyugdijasokat, kisvallakozoakat, a versenykepes nagyipart mittudomen..."

Karesz ez biztos, de szerintem megerne 5-10% szavazatvesztest a fidesznek az hogy ne kelljen 180 fokot fordulni a valasztasi nyereseg utan.

tudod, kulonben nem kapnak felhatalmazast a programjukra.
malacka: "Bárki kerülne Orbán helyére, azonnal rámenne a ballib média, szerteszanaszéjjel basztatná.
Amikor felmerült, h esetleg Kósa, már össze is gyűjtötték az un. elszólásait, bizonygatták, h "Magyarország legbunkóbb politikusa"."

azt en sem mondom hogy a baloldali core egybol beleszeretne, de az biztos hogy a "jajj, csak az orban ne!", nem alakulna at "jajj csak a kosa ne!" -be! ez tuti!

pl, ki is mondhatna hogy kosa putyini rendszert fog majd kiepiteni, stb
süti beállítások módosítása