W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Babilon bukása

2008.07.01. 05:50 Tóta W. Árpád

Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra, amikor fogalom nélkül beszáll a drogmentes maratonba – ami tudvalevőleg az űrlényhívő idióták biznisze. Ma már közismertek az egyház frontszervezetei, nemcsak a maraton, de a Narconon, a Criminon és a CCHR is.

Ennél is jelentősebb események történnek a nagyvilágban. Úgy néz ki, az egyház elérkezett Sztálingrádhoz. A csapássorozatnak egyetlen kiváltó oka volt: a szcientológusok által kontrollálhatatlan nyilvánosság. Vagyis az internet. A szemünk láttára öli meg ezt az undorító szörnyet. Dőljünk hátra, és élvezzük.

Black Hawk Down

Egy szervezet, amely bizonyíthatatlan fikciókra épül, és bűneit pofátlanul letagadja, csak addig van biztonságban, amíg a kellemetlen információt meg tudja állítani. Meg is próbálja, amíg teheti. Így tett a katolikus egyház Európában, és így tesz az iszlám a teokráciáiban. Amikor az információ feletti befolyás megszűnik, akkor vagy a pusztulás jön, vagy meg kell tanulni viselkedni, és beérni az önkéntes szimpátiával.

A többi vallásnál a szabad nyilvánosság legfeljebb azért kényelmetlen, mert vitatkozni kell, és kiderülnek a stiklik, a mesékről meg hogy mesék. A szcientológiának a szabad információ a gyökerét tépi ki. Ennek az az oka, hogy ők, mindenki mástól eltérően, pénzért árulják a tanítást. A rigorózus rendszerbe, szerepjáték-szabálykönyvbe szerkesztett szintekért és képesítésekért roppant vagyont kell fizetni; dollárezrekért, később százezrekért ismerheti meg szerencsétlen növendék az OT- (Operatív Thetán-) szinteket. Azt a szánalmas űroperát, aminek előzményeit L. Ron Hubbard scifiként nem tudta eladni – eladta hát vallásos igazságként.

A titkos tudás lényege mára teljesen nyilvánossá vált, legalábbis az angolul tudók számára; a magyar fordítás még várat magára, de meglesz az is, nyugi. A Wikileaks nemcsak az OT-dokumentumokat tette közzé, hanem számos további übertitkot, és Hubbard előadásainak felvételeit is, és jönnek egymás után az újabb anyagok. Akik ma azon vacillálnak, hogy pár ezres befektetés után továbbinduljanak-e a szcientológia rejtett csúcsai felé, könnyűszerrel megnézhetik előre, mi várná őket sok év ingyenmunkával, sok tízmillió forinttal később. És ráébredhetnek, hogy ez csak azoknak érték, akik kifizették a tízmilliókat – mert akkor már nehéz belátni, hogy üveggyöngyökért fizettek és dolgoztak.

Ki ölte meg Laura Palmert?


Az egyház látványossá vált gyengesége nemcsak a jövőjét fenyegeti, hanem a múltját is. Sokat tudó veteránok, eddig hallgató tanúk szólalnak meg. Jason Beghe színész, aki OT V-ös (kb. Obergruppenführer) szintet ért el, és ezért körülbelül egymillió dollárt fizetett, elmondta töviről hegyire, hogyan került a szervezetbe, hogyan dobbantott, és miképpen működik a kognitív disszonancia aprólékosan felépített csapdája. (Kivonata magyarul itt.) Meg hogy miképpen nem működik az összes ígéret. És ez csak a kezdet.

L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója 1986-ban halt meg. A próféta ekkoriban szökésben volt, ugyanis összekülönbözött némileg az Egyesült Államokkal, különösképpen az adóhatósággal, de azt se vették tőle jó néven, hogy a szcientológusok a hetvenes években nagyszabású „hadművelet” keretében kísérelték meg eltüntetni az amerikai hatóságok róluk összegyűjtött nyomozati anyagait, állami intézményekbe törtek be, tisztviselőket terrorizáltak, loptak, csaltak, hazudtak. Sokan, köztük Hubbard felesége leülték büntetésüket; Hubbard maga egy időre elhajókázott, de aztán öreg napjaira visszalopózott Floridába, titokban.

Ott halt meg, egy newberry-i rancson. Holttestét az egyház, konkrétan annak későbbi vezetője, David Miscavige nem engedte felboncolni, de a vérvizsgálatot nem akadályozhatta meg – az már nem is meglepő, hogy a pszichiátriát sátánnak kikiáltó szekta prófétája tele volt gyógyszerezve.

Érdekesen alakult annak a néhány embernek a sorsa, akik Hubbard körül voltak utolsó napjaiban. Orvosa egy évre eltűnt. Két legfőbb bizalmasa volt Pat és Annie Broeker; utolsó üzenetében rájuk hagyta a Sea Org, az egyház szerzetesrendjének vezetését. Pat Broeker szintén eltűnt, Annie az egyház saját koncentrációs táborában, az RPF-ben kötött ki. Az alapító atya üzenetét annak halála után Miscavige hamisnak nyilvánította, de nem lépett a helyükre. Ehelyett a Vallásos Technológia Központot (RTC) vette át, amely Hubbard szövegeinek jogtulajdonosa. A hatalomátvétel valahogy úgy történt, ahogy Sztálin szerényen elfogadta a főtitkári posztot, aztán lassan kiderült, hogy mindenben a főtitkár illetékes. Miscavige a tökénél ragadta meg a szcientológiát: akié a copyright, azé a hatalom. Így volt ez eddig, de most meg már másképp lesz.

Hubbard halála izgalmas titkokat tartogathat. És a tanúk jönnek egymás után. A nyolcmilliósnak hazudott, valójában globálisan egy-kétszázezres szervezet kapacitása véges, emberanyaga silány, kevesek már ahhoz, hogy megvédjék a védhetetlent. A csapdában vergődők egy részének nem lesz ereje kimászni belőle, de az új belépők száma világszerte örvendetesen csökken. Szemtanúi lehetünk, ahogy ez a velejéig gonosz szervezet tönkremegy, szétrohad, megsemmisül.

Tanulságos történet. A classic vallások eredete a balladai homályba vész; nem volt még Youtube és Wikileaks, sőt újság sem. Csak tippelhetünk, hogy ki találta ki az első mesét, hogyan nőtte ki magát mitológiává, hogyan hamisították, manipulálták, színezték és retusálták a szent szövegeket, és milyen hatalmi harcokban születtek a mártírok és a szentek. A szcientológia lassan befejeződő, mocskos története viszont jól dokumentált, adatolt, követhető sztori. Akiknek szemeik vannak a látásra, lássák.

Aki meg szereti az isteneket, ne nézze meg, hogyan készülnek.

 

Szcientológiáról korábban:

Tisztelt Szcientológia Egyház!
Úr az űrből

További olvasnivaló (angolul):

The death of L. Ron Hubbard (Operation Clambake)
Was L. Ron Hubbard Murdered?



Címkék: történelem szcientológia

845 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr60547139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2009.11.13. 22:16:25

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan.(2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)Hirdetés: 1 millió forintos k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mondom megkavarom a hátam oszt kifekszem, napszemüveges prof. meg pókerarcú.
Nem olvastátok véletlenül Farley Mowat: Ne féljünk a farkastól! c. könyvét? Nekem az egyik kedvencem. A rút ordasok igen erkölcsösen szocializált világát ismerhetjük meg belőle.
Pl. Egy farkaspár kapcsolata életre szól. Ha a nőstény elpusztul, akkor a hím amolyan jószívű nagybácsiként a további életét a többiek kölykeinek nevelésére áldozza.
Tényleg kiváló könyv. Olvassátok el!
ebben mi az erkölcsösség? nem akart egy maga maradni, alfahím, alfanőstény, alfapár? ebben mi az erkölcsösség, egyedül elpusztult volna.
olyan mint a jó szeksz, mindenki azt hiszi, hogy ő tudja, de a szemérmesebbje hallgat mint a sír.
Waldi! 2008.07.03. 13:29:05

Ember, téged már sokadszorra látlak különböző blogokon észt osztani, és ami a legdurvább, hogy mindig ugyanazt az ostoba eszmefuttatást mondod el mondenhol.
Nagy egy gyökér vagy.

azt meg mejegyezhetted volna már, hogy muszáJ.
Waldi! 2008.07.03. 13:29:05

"Nemtom feltunt mar a felvilagosodas, mint olyan?"

Hallottam róla, de ki a faszt érdekel? És hogy jön az ide? Tán Rousseau azt hirdette, h menjenek ki Jézus b..i táblával az akkor még betegnek tartott melegek Párizs főterére?

"Ha szerinte Jezus buzi, akkor miert ne irja fel a tablara?"

Ha én szerintem a te apád hülye, akkor miért ne írhatnám fel egy táblára? Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?

"Ha valakinek nem tetszik a rozsaszin papruhaba oltozott transzvesztita, akkor nem muszaly neznie. A Budapest paraden kereszttel a nyakukban vonaglo tinipicsak miatt miert nem tiltakozik a KDNP?"

Háááát én nem vagyok KDNP tag, de ha engem kérdezel, attól is hányok!

"Ez nem az iszlam, hogy karikaturat rajzolni se szabad."

Tévedsz, szabad, de aztán ne csodálkozz, ha holnap a fejed a lábad mellett landol, vagy melletted felrobbantja magát egy 12 éves kislurkó, aki olyan fekete fürtös hajú.

Jelzem, tán Dániában volt, ahol nem tiltották, de erősen javasolták, h ne nagyon basztassák a muzulmánok jelképeit...

"Ha valaki jobban hisz Jezusban, mint mondjuk a Gyuruk uraban, akkor azert az megiscsak az o problemaja."

Nem szoktan azon problémázni a keresztény testvérek, h hisznek, deviszontellenben itt pár napja emberi méltóság körül jelentős viták folytak, és akkor én megkérdezném, h van-e emberi méltósága egy keresztény embernek, vagy "ez az ő problémája".

Szeva
ez egy zsenántos megfogalmazás volt. :))) az özvegy alfa jó keresztény.
rokica

Erkölcs def. lásd fentebb....

mégmás:
honnan vágod ennyire állatékat?
és mohamed az ő prófétája.
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 13:42:45

Szerintem ez is olyasmi, ami kultúránként változik. Épp ezért nem lehet emberekre ráhúzni, hogy erkölcsös, vagy nem, hanem csak egyes cselekedetekről lehet állítani. Ez viszont attól függ, hogy élünk és mik a társadalmi normáink. Mi az pl. hogy jó erkölcsbe ütköző? Tohuvabohu.
RE: malacka69 2008.07.03. 13:49:11
"honnan vágod ennyire állatékat?"

Alapból bioszos lennék. Meg aztán mániás is.
Az hogy itt mi történik épp mindenkinek a fantáziájára bízom. Az 1ház mindesetre "pappá szentelésről" beszél, lol:
www.kisalfold.hu/ket_uj_pap_krisztus_szolgalataban/cikk/207/2062692/2.jpg
a farkasok törvénye meg az emberek törvénye az számomra két különböző dolog, játsziból összekeverhetem ha akarom.

az abszolut erkölcs:?,

mohamen az ő prédája.
rokica

THX, bioszból gimiben 2 voltam, azt is úgy, h előre szólt a tannő, h felelni fogok, nehodmán megbukjon a suli büszkesége;-))

A másik gyengém az orosz volt, mondtam is 89-ben a téren: Ruszkik haza! De akkor már késő volt, még az egyetemen is verték belénk egy évig, mi meg a tanárnőbe szerettük volna.... belevinni azt az értelmet, h nekünk ez megfekszi a hasmenésünk:-)
rokica · rokica.blog.hu/ 2008.07.03. 13:56:11
''''.....jó erkölcsbe ütköző?....''''
Erről egy kezdő adóellenőr napokon át tudna értekezni, saját objektív tapasztalatai alapján.
No, meg a bíróság...

Egyébként, úgy gondolom, nincs erkölcstelen ember, csak emberi magatartást elítélő vélemény
nincs erkölcstelen ember"- helytelen megállapítás.
az oroszok már vietnamban vannak!
RE: jenőke 2008.07.03. 14:06:08
"csak emberi magatartást elítélő vélemény"

Nagyjából ez a társadalmi norma.
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 14:13:02
"helytelen megállapítás."

Akkor sem az!
erkölcs, isteni végtermék. vagy terméke.
"Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?"
Vagy Keresztelő Szent János. Vagy még Ő sem. Attól függ, melyik keresztény ágat képviseli.
RE: zsanett- 2008.07.03. 14:18:23
"erkölcs, isteni végtermék"

Melyik istené? Pl. disznót együnk, vagy tehenet? Esetleg okozzunk fájdalmat egy céklának?
jenőke

Neked nagyon a begyedben van az Apeh.
Rád sóztak valamit?
Melyik istené? Pl. disznót együnk, vagy tehenet? Esetleg okozzunk fájdalmat egy céklának? " ezzel úgy vagyok mint a politikával, ízlésbeli kérdés, illetve ami jó azt megeszük, ami meg nem abból majd csinálnak tescósat, vagy valami hasonlót, a cékla fájdalma? ez nagyon erős, növényt enni bűn.
mimi mozog a zöld leveles csipkebokorban"
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 14:30:34
"növényt enni bűn"

Ja. Megölsz egy élőlényt.
Másmeg a cékla nem erős. Amire te gondolsz, az a paprika.
bocs, tényleg a retekkel kevertem.
"Pl. disznót együnk, vagy tehenet?"

Ha szabadna javasolnom, kérném tisztelettel, én a tehén mellé tenném le a voksot.

Köszönettel, és jóllakott tisztelettel:

malacka69(a köbgyök alatti szerénységgel)
Tehén. Rostonsült hátszín, enyhén csípős fűszervajjal.
"Hallottam róla, de ki a faszt érdekel? És hogy jön az ide? Tán Rousseau azt hirdette, h menjenek ki Jézus b..i táblával az akkor még betegnek tartott melegek Párizs főterére?"

Mert a felvilagosodas ota az a velemeny, hogy Jezus isten fia ugyan ugy csak egy velemeny, minthogy buzi. Nem szentseg, hanem velekedes, meghozza meglehetosen gyengen alatamasztott.

"Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?"

Az, hogy valaki szerint a Gyuruk ura homoerotikus alkotas semmivel sem sertobb, minthogy Jezus buzi-e. Ha jol tudom a katolikus egyhaz tagadja, hogy Jezusnak lenne gyereke, nemhogy tobb szazmillio leszarmazottja. De ha Te tobbet tudsz errol, akkor halljuk.
A problema abbol adodik, hogy egyesek komolyan vesznek mesekonyveket.

"Tévedsz, szabad, de aztán ne csodálkozz, ha holnap a fejed a lábad mellett landol, vagy melletted felrobbantja magát egy 12 éves kislurkó, aki olyan fekete fürtös hajú.

Jelzem, tán Dániában volt, ahol nem tiltották, de erősen javasolták, h ne nagyon basztassák a muzulmánok jelképeit..."

A problema az, hogy az iszlam vilag, mely a kozepkorban felvilagosult, liberalis volt, jelenleg visszasulyedt egy ortodox, prefelvilagosult allapotba. Mondjuk az USA sem kutya, ha az alapito atyak latnak! Persze nem praktikus maceralni, ha nem muszaj.

"Nem szoktan azon problémázni a keresztény testvérek, h hisznek, deviszontellenben itt pár napja emberi méltóság körül jelentős viták folytak, és akkor én megkérdezném, h van-e emberi méltósága egy keresztény embernek, vagy "ez az ő problémája"."

Mondjuk epp eleg hallgatni egyes fopapok kirohanasait az ateistak, teteles istentagadok, stb. ellen. Erdekes modon a Dalai Lamatol meg soha nem hallottam, hogy aki nem buddhista az erkolcstelen, boldogtalan, minden rossz okozoja stb.
Ha en vernem a nyalamat, hogy marpedig a Gyuruk ura szorol szora igaz, akkor bolondnak neznenek.
Vagy kovetelnem az allamtol, hogy epitsen nekem az Erzsebet terre egy 100 m magas piramist, es biztositson napi 1 szuzlanyt, hogy felaldozhassam es lecsorgathassam a veret a piramis lepcsojen, szerintem nem biztositanak a vallasszabadsagomat. Pedig mi a bizonyitek arra, hogy az Aztek vallas nagyobb hulyeseg lenne a keresztenysegnel?
igaz ami igaz a tehen az laktatobb.
én meg az imént olvastam, hogy a csodálatos nalaya jön a lakótelepre szövetséget kötni. ja, mondom, úgyis tépkedik a virágágyásokat.
Waldi!

Annyira arrogáns, gyűlölködően "felvilágosult", h én ehhez nem érek fel, és odakint a nap is ragyogóan süt, Gyuri bá' meg kedvel engem, pedig azt se tudom, keresztény, zsidó, vagy néger;-)

Valaki beszélt rólad.... mintha igaza lenne.

Most vagy én nem vagyok hozzád méltó vitapartner, vagy te hozzám, de ez a helyzet méltatlan, és nekem módomban áll megszüntetni:

Viszlát pár napig!
A napokban láttam egy TUDOMÁNYOS természetfilmet. Említést tettek benne hím bikákról.
Kérdezem én: milyen lehet még?
a hímbika a nősténykos kakasa.
dán bika, nöstény tehén, női suta, vak kecske, tojó tyúk. kukúri kokas
Fiatal kövér borjú, szárazra sütve roston. Enyhén csípős fűszervajjal. Elég lesz egy darab is.
amergin

vagy bárki,

mondja már meg, milyen a jó páclé, amitől gyorsan puhul a grill? Évek óta grillezek, ettem már a rágógumitól kezdve a szénen át mindent, de még jó saját grillt, nem igazán. Tán csak egyszer, csirkeszárnyból...
kénsav salétromsavval jól összerázva, csipetnyi sóval. oltott mész csak ínyenceknek.
"Ha szabadna javasolnom, kérném tisztelettel, én a tehén mellé tenném le a voksot."
A bika is :)

"Egyébként, úgy gondolom, nincs erkölcstelen ember, csak emberi magatartást elítélő vélemény"
Az erkölcsösség mindenképp valamiféle következetes normaalkalmazás. Ebből adodóan van erkölcstelen magatartás, amikor hol így, hol úgy alkalmazza az általa egyébként követett (v. tőle elvárt) normarendszert.

"Mondjuk epp eleg hallgatni egyes fopapok kirohanasait az ateistak, teteles istentagadok, stb. ellen. Erdekes modon a Dalai Lamatol meg soha nem hallottam, hogy aki nem buddhista az erkolcstelen, boldogtalan, minden rossz okozoja stb."
Én például a fingom metántartalmával hozzájárulok a globális felmelegedéshez, de ha elfogadnám Krisztus kegyelmét környezetbarátat finganék :)
"Vagy kovetelnem az allamtol, hogy epitsen nekem az Erzsebet terre egy 100 m magas piramist, es biztositson napi 1 szuzlanyt, hogy felaldozhassam es lecsorgathassam a veret a piramis lepcsojen, szerintem nem biztositanak a vallasszabadsagomat."

Nagyonis igazad van, amióta nem áldoznak fel évente párezer embert rituálisan a nap-, eső- meg kukoricaistennek, azóta van globális felmelegedés, meg élelmiszerhiány :)
és csak kicsit pukkan. és alig mar.
jobb mint egy öreg barom

hacsa, és a faszén már adott? :D
Malacka, a jó pác és a jó grill alapja a türelem. Lassú tűz, és a pácolásnál pedig minimum 36, de inkább 48 óra a hűtőben, akár száraz, akár nedves pác. Persze előtte lehártyázod, lezsírozod, a széleit és az inas részeket bevagdosod.
evidens. próbáltad már fölrobbantani a szomszédot nélküle?
Zsanett: farkatlan? Ha ragaszkodik hozzá, magamra veszem, mint minden kritikát általában - bár ebben a konkrét kérdésben a barátnőm másként nyilatkozna.
Kedves Malacka! Az a baj, hogy én nem készítem az ételeket, csak fogyasztom őket - tehát ebben a kérdésben kevéssé tudnék segíteni.

Kétféle ételt tudok magam elkészíteni: rántottát (tetszőleges variációban) és hagymás krumplit. A barátnőm beígérte, hogy megtanít palacsintát készíteni - az lenne a harmadik.
Malacka, neked van valami hitvilagod, amit elvarod, hogy tiszteljenek. A problema az, hogy ezenkivul vagy meg sok ezer a tiednek homlokegyenest ellentmondo vallas letezik. Persze lehet tisztelni, Jezust, Mohamedet, Buddhat, Konfuciuszt, Manit, Mithraszt, Josheph Smitht, Hubbardot, de hogy egyszerre nem lehet mindegyiknek igazuk, az holt biztos. Mondtak okosat is, meg hulyeseget is.
Te, a te szemszogedbol azt gondolod, hogy igazad van. A tobbi vallas kepviseloje is azt gondolja, hogy neki van igaza.
En mint ateista, elegge naiv allitasnak gondolom, hogy pont a 2000 eve, az akkori nepszeru iranyzatokbol osszeollozott, keresztenyseg lenne az egy igaz vallas. Elott es utanna mindenki tevedett. Azt meg plane, hogy a rengeteg egyhazszakadas utan pont az lenne az egy igaz felekezet, amibe Te tartozol, a tobbiek meg a pokolra jutnak.
"Kezdetben volt az Univerzum teremtése.
Ez sokak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé. Sok faj véli úgy, hogy a teremtésért valamiféle isten volna okolható, ám a Viltvodle VI jatravartidjai arra a nézetre hajlanak, hogy a Mindenség valójában a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki eredetileg. A jatravartidok, akik örök rettegésben félik le életüket a Nagy fehér papírzsebkendő eljövetelére várva, apró kék teremtmények, fejenként több mint ötven karral, ennélfogva az egyedüli olyan fajt képviselik az Univerzum történetében, amely előbb találta fel az aeroszolos hónaljgátlót, mint a kereket.
Mindazonáltal, az Őstrüsszentés elmélete nem nyert széles körű elismerésre a Viltvodle VI-on kívül, ezért az Univerzum talányosan képtelen volta folytonos magyarázatkeresésre sarkallja a kutatókat."
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.03. 14:28:31
Nem az Apeh van a bögyömben, hanem annak néhány alkalmazottja, és az általuk kezelt ügyek.
Most nagyon udvarias voltam.

(a mai hangulatnak megfelelően: ragadt rám, rám ragadt, ragadok, ragad tokban hegedű)
"aeroszolos hónaljgátlót"

???
greg

De miből álljon az a páclé? Egyébként próbáltam már egy párat, valszeg az idő volt kevés, meg a sütéskor a remegő kéz, mégis csak egy tesvérem filéit rakom a tűzre:-S

amegin

Én a császármorzsát tudom milljóféleképp, de a végén mindig az sk eperdzsem kerül rá...
Mondjuk a forralt vízet is legalább 10 féleképpen tudom főzni, mert adva van kétféle hőforrás. rezsó vs gáztűzhely, illetve 5 féle víz, úgyis mint: csapvíz, ásványvíz, szódavíz, esővíz, kútvíz. Ergo a lehetséges esetek száma 2*5=10.

test,

faszén, éééén? Megvan! Lapi mondta, h ne égessem magam szénné, de nem vigyáztam, most meg itt a baj!:o)))
Mert amióta az emberek nem hisznek a Hogfaterben, azóta reggel nem kel fel a Nap, és csak egy nagy fényes tűzgolyó világít nappal.
Malacka:
ha nedves, akkor olaj, mustár, (esetleg mutatóba borecet, cseppnyi) babérlevél, meg egy-két fűszer elég, ha grillezel. Ha szárazon, akkor is mehet rá némi mustár. Bors, gyömbér, mustármag, őrölt kömény, vadfűszerek, amit szívesen ennél. Általában felesleges a pácot/páclét túlcifrázni, a saláták és öntetek bőven kárpótolnak. Só tilos!
És idő, idő, idő :) A halaknál az egyedüli, ahol elég csak jelzésszínten grillezni, meg ha nagyon véresen szereted.
Amit ne tegyél, az a mézes, lekváros pácok. Azok is finomak, de azt inkább nagyobb húsok a sütőben vonalon. :) Bár egye fene, csak a tapasztalataim szerint a méz könnyen meg tud égni a grillen, és akkor kesernyés lesz. :S
malacka

Szerintem az nem az emberi méltóságot sérti, ha valaki a vallást gúnyolja.
greg

Erősen THX, kimásoltam wordbe!

kolbászos

Ebből nem nyitnék vitát, mert az én méltóságomat az sérti, amiről ÉN gondolom, h sérti, és nem az, amiről TE gondolod, h az sértheti-e az ÉN méltóságomat. Ééééééééérted?!

Továbbá:
az ember legbensőbb lényege a vallása (már akinek van), és inentől kezdve a legbensőbb lényegét érintően sérted, ha a vallását sérted, még ha csak általánosságban is. Vallást sérteni nem azt jelenti, h mondjuk nem írhatsz egy tényfeltáró cikket pedofil papokról, de bizony mondom néked, annyit jelent, h egy platós kocsin, technozenére vonagolva, nem dörzsölsz egy keresztet az előtted álló fenéklukába. Azt hiszem érzékeltettem a distinkciót.

Üdv.
malac

Ez így patt, mert ezen az alapon ÉN is gondolhatok akármit, hogy mi és miért sérti az ÉN méltóságom.

Mert az ember legbelsőbb lényege a vallása, ugye ez így van, s éppen ezért nem kéne kilátszania, főleg nem kéne a vallásos embernek azért görcsölnie, hogy másnak is az legyen a legbelsőbb lényege, vagy legalább csináljon úgy, mintha az lenne.
Nem kéne vallási alapon társadalmi elvárásokat támasztani -mert ugye, mint Te is mondtad, a vallás a legbelsőbb lényeged, s ahhoz NEKEM semmi közöm.
Se pro, se kontra.

Ha ez be lenne tartva, nem lenne értelme sem gúnyolódni a valláson, mert megmaradna annak, aminek Te tartod.

A jelen helyzet szerint azonban a Te legbelső lényegedet akarod projektálni RÁM, amihez NEKEM semmi közöm!
Ééééééééééérted?!

Üdv.
Malackának erős késztetése van arra, hogy széles körben elfogadott jelentéssel bíró szavaknak önkényesen új, senki által el nem ismert meghatározást adjon, s amikor a vita emiatt meddővé válik, elégedetten dől hátra abban a naiv hitben, hogy ő diadalmaskodott. Micsoda csokker, te jó ég!
"egy platós kocsin, technozenére vonagolva, nem dörzsölsz egy keresztet az előtted álló fenéklukába"

Liberális létemre is azt kell mondanom, hogy ez undorító. Holott aztán minden egyházat rühellek. Amúgy malac: a csíkos lengetése pontosan ugyanezt a célt szolgálja: egy bizonyos réteget irritálni. Az nem bánt?
pfúj

szánalom...

----

L. Hadnagy

De, és sose nem is lengetném éppen ezért, viszont megjegyzem, szvsz hiszterizálva van a történet
L. Hadnagy

Ne azért ne lengessék az árpádsávost, mert nyilas jelkép, mert nem az, amazon volt egyéb jel is, emez meg ott van a parlamentben is....

dehanem azért ne lengessék, mert mások azt mondják, őlket ez bántja, és mi őket tiszteljük, ezért nem lengetjük, deviszontellenben

nagy baj lenne, ha mindig mindenki túlérzékenykedne, mert akkor se vége, se hossza nem lenne annak, h mit nem "lengethetünk"... (Az időzőjel egyfajta elvont tartalommal ruházza fel a szót iit és most.)
"De, és sose nem is lengetném éppen ezért"

Respect.

"viszont megjegyzem, szvsz hiszterizálva van a történet"

Igen, mindkettő.
Nahát, malac, egyetértünk. Csak azért egy kardinális különbség akad: a papruhába öltözött, keresztet a másik seggébe nyomó buzik mások érzékenységét sértik (doszt elég), testi épségét nem. A keményvonalas árpádcsávók mások érzékenységén túl a fizikai atrocitásokra is képesek, lásd a múltkori buziverés.
Kolbászos

"Mert az ember legbelsőbb lényege a vallása, ugye ez így van, s éppen ezért nem kéne kilátszania,"

Nem értek egyet, mert a legbelsőbb lényeg a nemi identitás is, és éppen ezt fogják kilátszattatni hétvégén, amivel önmagában nem is lenne túl nagy baj, ha annyiból állna, h szépen felvonulnának fejük fölé Gobbi Hilda, vagy Ferencsik János képet tartva, de ez egy kicsit zajosabb és magamutogatóbb szokott lenni, továbbá ld. még Árpi idevágó cikkét.


"főleg nem kéne a vallásos embernek azért görcsölnie, hogy másnak is az legyen a legbelsőbb lényege,"

Én nem görcsölök ezen, szerintem pl. Paszternak barátom sem...

"Nem kéne vallási alapon társadalmi elvárásokat támasztani"

Miért ne? Ki tiltja, h vallási alapon politikai pártot hozzanak létre, és onnantól kezdve simán beépítheti a politikai programjába, és te, mint egy másik párt szavazója, leszavazhatod, és olyannak adsz hitelt, aki ezzel szöges ellentétes elveket hirdet. Minden pártnak van ideológiája, ami lényegét tekintve vallásszerű vmi, és azt próbálják rám erőltetni, de nekem jogom van nem elfogadni, és egy másik, számomra tetszőbb pártra szavazni. Te sosem leszel fidesz voksoló, én meg sosem szdsz. Ennyi.

"Ha ez be lenne tartva, nem lenne értelme sem gúnyolódni a valláson, mert megmaradna annak, aminek Te tartod."

Ugyanez állja a nemi identitásra is... bár ilyenkor csak a te logikád követem.

"A jelen helyzet szerint azonban a Te legbelső lényegedet akarod projektálni RÁM"

Nem, nem akarom projektálni Rád. De nem tartom bajnak, ha valaki projektálja a vallását a világ felé, mert pl. egy keresztet hord a nyakában. Na nem ekkorát, mint a képen, csak úgy, szerényen:-))

malacnews.freeblog.hu

Üdv.
Ééééééééééérted?!

Üdv.
L. Hadnagy

A keményvonalas árpádcsákok közt sok antiszemita kadHAT, meg sok barom is előfordulHAT (nem feltétlen az mind). De az egyszerű traktoros paraszt, inkább csak zrikálásból csinálja. Látja, h fletó ugrik a témára, ő meg ugrasztja, mert imádja pattogni és idegbajoskodni látni a nagyorrú reformert.

Üdv.
"A keményvonalas árpádcsákok közt sok antiszemita kadHAT, meg sok barom is előfordulHAT (nem feltétlen az mind)"

Nem, nem mind, de azért, hm, igencsak túlnyomó többségük az. Sétáltam már el párszor csíkoslengetők mellett, minden második szavuk az egymás közötti csevegéseikben zs-vel kezdődött és hát nem kimondottan az egykori lengyel furgonmárka volt a téma.

"De az egyszerű traktoros paraszt, inkább csak zrikálásból csinálja."

Mint a papnak öltözött buzgár.

"Látja, h fletó ugrik a témára, ő meg ugrasztja"

A papruhás homár meg azt látja, hogy a fél jobboldal, meg az egyház (ami kőkeményen üldözte a fajtájukat sok száz évig) meg a kuruttyinfos széljobb ugrik a témára. Egy kutya.
malacka69 · m69.freeblog.hu/ 2008.07.03. 16:37:54

Itten írtad Te, hogy a legbelsőbb lényege a vallás az embernek.

"Továbbá:
az ember legbensőbb lényege a vallása (már akinek van), és inentől kezdve a legbensőbb lényegét érintően sérted, ha a vallását sérted, még ha csak általánosságban is."

Itten. Tényleg.

Most meg azt írod, hogy nem is a vallás, hanem a nemi identitása?

Eldönthetnéd, hogy melyik.
Meg, hogy mikor melyik...

Aztán, miután eldöntötted, hogy a legbelsőbb lényege-e, utána vitatkozhatunk, mert így ennek nem sok teteje van.

Szal, ha nem a legbelsőbb lényege, a valláson való gúnyolódás nem tartozik az emberi méltóság megsértése kategóriájába, ha pedig a legbelsőbb lényege, akkor vallási alaopn ne projektáljanak a szektások.
Kolbászos

Mit értettél félre?

Mindkettő! Is-is.

A legbelsőbb lényegünk nem egy elemű, ez bennem fel sem merült. Így volt félreérthető!?:o)

Pontosítok: a legintimebb szférához tartozik a vallás és a nemi identitás is, és mint ilyenek, ezekbe beletiporni egyenértékű azzal, h vkinek az emberi méltóságát sérted. Azt is el tudom képzelni, h ezekbe az intim szférákban még más is van, de ez a kettő mindenképpen.

Üdv.
okka!

Ez eddig rendben van!

Így viszont fennmarad az a dolog, hogy vallási alapon nem kéne projektálni, hiszen a vallási meggyőződés a Te legbelsőbb lényeged, amihez _nekem_ semmi közöm, vagy ha fenntartod, hogy ezt projektálni kell, akkor joggal projektálnak egy másik legbelső lényeget -a nemi identitást- mások is.
amergin 2008.07.03. 15:23:17
Zsanett: farkatlan? Ha ragaszkodik hozzá, magamra veszem, mint minden kritikát általában - bár ebben a konkrét kérdésben a barátnőm másként nyilatkozna. "

nem neked szólt, az állat felsoroláshoz.
Én reménykedem, hogy eltűnnek ezek, de amikor a múltkor San Francisco-ban sétáltam, meglepődtem, amikor egy epületen nagy, díszes betűkkel ez volt kiírva: Church of Scientology.
Láthatólag köszönik szépen, jól vannak.
Amikor fényképet készítettem a főbejáratról, a bent lévő csóka befelé invitált.

www.flickr.com/photos/spacebawl1/374279529/in/set-72157594293394558/
1996-ban a legelső munkahelyemen el akartak ezek kapni engem is. 20 éves voltam. Kiderült fokozatosan, hogy ott mindenki scientology hívő. Volt ott egy nagy szakállas, beesett arcú Kis(s) Ferenc nevű magát pszichológusnak hazudó "vallatótiszt". Adott egy füzetet, hogy írjam le dátum szerint életem kezdetétől minden bűnömet. A bűnt szerintük olyasmi volt, hogy ha egy ember 7 túlélési csatornája közül bármelyik ellen vétünk. Hetekig találtam ki neki marhaságokat. Íratott velem egy "oxfordi" tesztet is, aminek kiértékelése után kijelentette, hogy nem vagyok ember. Így konkrétan, egy 20 éves "gyereknek". Azt mondta, hogy fejezzem be a sok lényegtelen dolog leírását a füzetbe, mert annyira rossz lett a tesztem, hogy ha egy súlyos bűncselekményt beismerek, a szeme sem fog rebbenni. Satöbbi..
Szerencsére az oroszlán csillagjegy minden kellemetlen vonását magamon hordozom, így egy percig sem tudodd semmiről sem meggyőzni.
Mindenesetre nagyon veszélyes és szürreális pár hónapja volt az életemnek. Ha nem lennék ennyire befolyásolhatatlan, már végem lenne, mint az összes többi ott dolgózó kollégának.

Ezeknek börtönben a helye. Egytől egyig.
süti beállítások módosítása