W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Babilon bukása

2008.07.01. 05:50 Tóta W. Árpád

Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra, amikor fogalom nélkül beszáll a drogmentes maratonba – ami tudvalevőleg az űrlényhívő idióták biznisze. Ma már közismertek az egyház frontszervezetei, nemcsak a maraton, de a Narconon, a Criminon és a CCHR is.

Ennél is jelentősebb események történnek a nagyvilágban. Úgy néz ki, az egyház elérkezett Sztálingrádhoz. A csapássorozatnak egyetlen kiváltó oka volt: a szcientológusok által kontrollálhatatlan nyilvánosság. Vagyis az internet. A szemünk láttára öli meg ezt az undorító szörnyet. Dőljünk hátra, és élvezzük.

Black Hawk Down

Egy szervezet, amely bizonyíthatatlan fikciókra épül, és bűneit pofátlanul letagadja, csak addig van biztonságban, amíg a kellemetlen információt meg tudja állítani. Meg is próbálja, amíg teheti. Így tett a katolikus egyház Európában, és így tesz az iszlám a teokráciáiban. Amikor az információ feletti befolyás megszűnik, akkor vagy a pusztulás jön, vagy meg kell tanulni viselkedni, és beérni az önkéntes szimpátiával.

A többi vallásnál a szabad nyilvánosság legfeljebb azért kényelmetlen, mert vitatkozni kell, és kiderülnek a stiklik, a mesékről meg hogy mesék. A szcientológiának a szabad információ a gyökerét tépi ki. Ennek az az oka, hogy ők, mindenki mástól eltérően, pénzért árulják a tanítást. A rigorózus rendszerbe, szerepjáték-szabálykönyvbe szerkesztett szintekért és képesítésekért roppant vagyont kell fizetni; dollárezrekért, később százezrekért ismerheti meg szerencsétlen növendék az OT- (Operatív Thetán-) szinteket. Azt a szánalmas űroperát, aminek előzményeit L. Ron Hubbard scifiként nem tudta eladni – eladta hát vallásos igazságként.

A titkos tudás lényege mára teljesen nyilvánossá vált, legalábbis az angolul tudók számára; a magyar fordítás még várat magára, de meglesz az is, nyugi. A Wikileaks nemcsak az OT-dokumentumokat tette közzé, hanem számos további übertitkot, és Hubbard előadásainak felvételeit is, és jönnek egymás után az újabb anyagok. Akik ma azon vacillálnak, hogy pár ezres befektetés után továbbinduljanak-e a szcientológia rejtett csúcsai felé, könnyűszerrel megnézhetik előre, mi várná őket sok év ingyenmunkával, sok tízmillió forinttal később. És ráébredhetnek, hogy ez csak azoknak érték, akik kifizették a tízmilliókat – mert akkor már nehéz belátni, hogy üveggyöngyökért fizettek és dolgoztak.

Ki ölte meg Laura Palmert?


Az egyház látványossá vált gyengesége nemcsak a jövőjét fenyegeti, hanem a múltját is. Sokat tudó veteránok, eddig hallgató tanúk szólalnak meg. Jason Beghe színész, aki OT V-ös (kb. Obergruppenführer) szintet ért el, és ezért körülbelül egymillió dollárt fizetett, elmondta töviről hegyire, hogyan került a szervezetbe, hogyan dobbantott, és miképpen működik a kognitív disszonancia aprólékosan felépített csapdája. (Kivonata magyarul itt.) Meg hogy miképpen nem működik az összes ígéret. És ez csak a kezdet.

L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója 1986-ban halt meg. A próféta ekkoriban szökésben volt, ugyanis összekülönbözött némileg az Egyesült Államokkal, különösképpen az adóhatósággal, de azt se vették tőle jó néven, hogy a szcientológusok a hetvenes években nagyszabású „hadművelet” keretében kísérelték meg eltüntetni az amerikai hatóságok róluk összegyűjtött nyomozati anyagait, állami intézményekbe törtek be, tisztviselőket terrorizáltak, loptak, csaltak, hazudtak. Sokan, köztük Hubbard felesége leülték büntetésüket; Hubbard maga egy időre elhajókázott, de aztán öreg napjaira visszalopózott Floridába, titokban.

Ott halt meg, egy newberry-i rancson. Holttestét az egyház, konkrétan annak későbbi vezetője, David Miscavige nem engedte felboncolni, de a vérvizsgálatot nem akadályozhatta meg – az már nem is meglepő, hogy a pszichiátriát sátánnak kikiáltó szekta prófétája tele volt gyógyszerezve.

Érdekesen alakult annak a néhány embernek a sorsa, akik Hubbard körül voltak utolsó napjaiban. Orvosa egy évre eltűnt. Két legfőbb bizalmasa volt Pat és Annie Broeker; utolsó üzenetében rájuk hagyta a Sea Org, az egyház szerzetesrendjének vezetését. Pat Broeker szintén eltűnt, Annie az egyház saját koncentrációs táborában, az RPF-ben kötött ki. Az alapító atya üzenetét annak halála után Miscavige hamisnak nyilvánította, de nem lépett a helyükre. Ehelyett a Vallásos Technológia Központot (RTC) vette át, amely Hubbard szövegeinek jogtulajdonosa. A hatalomátvétel valahogy úgy történt, ahogy Sztálin szerényen elfogadta a főtitkári posztot, aztán lassan kiderült, hogy mindenben a főtitkár illetékes. Miscavige a tökénél ragadta meg a szcientológiát: akié a copyright, azé a hatalom. Így volt ez eddig, de most meg már másképp lesz.

Hubbard halála izgalmas titkokat tartogathat. És a tanúk jönnek egymás után. A nyolcmilliósnak hazudott, valójában globálisan egy-kétszázezres szervezet kapacitása véges, emberanyaga silány, kevesek már ahhoz, hogy megvédjék a védhetetlent. A csapdában vergődők egy részének nem lesz ereje kimászni belőle, de az új belépők száma világszerte örvendetesen csökken. Szemtanúi lehetünk, ahogy ez a velejéig gonosz szervezet tönkremegy, szétrohad, megsemmisül.

Tanulságos történet. A classic vallások eredete a balladai homályba vész; nem volt még Youtube és Wikileaks, sőt újság sem. Csak tippelhetünk, hogy ki találta ki az első mesét, hogyan nőtte ki magát mitológiává, hogyan hamisították, manipulálták, színezték és retusálták a szent szövegeket, és milyen hatalmi harcokban születtek a mártírok és a szentek. A szcientológia lassan befejeződő, mocskos története viszont jól dokumentált, adatolt, követhető sztori. Akiknek szemeik vannak a látásra, lássák.

Aki meg szereti az isteneket, ne nézze meg, hogyan készülnek.

 

Szcientológiáról korábban:

Tisztelt Szcientológia Egyház!
Úr az űrből

További olvasnivaló (angolul):

The death of L. Ron Hubbard (Operation Clambake)
Was L. Ron Hubbard Murdered?



Címkék: történelem szcientológia

845 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr13547139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2009.11.13. 22:16:25

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan.(2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)Hirdetés: 1 millió forintos k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért még korai temetni. Sok pénz, befolyásos, befolyásolt tagság és vezetőség.

Egyebkent a tagok nyilván pozitiv elmenyeket is szereznek, kulonben sokkal elobb elojott volna hogy nincs minden rendben.
nyenyec, te nem tudsz elni... masodik
Az lenne érdekes, ha egyszer Tom Cruise is meggondolná magát, és kiállna, hogy őt is megvezették.

Valószínűleg az lenne az egyház vége.
És vajon mennyi idő lesz, amíg a piaci résbe benyomul egy új verziója a „pénzért árulom a világ összes titkát” történetnek? Igény az ugye vóna rá ;)
Szerintem is az ilyen Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley stb. sztárok az utolsó szci reklámok és bálványok. A sikerük, amit valószínűleg részben az "egyháznak" köszönhetnek, és amit részben az "egyház" miatt nem buktak el teljesen (buzibotrányok, elhízásos hullámvölgyek), még példa lehet néhány megvezethető vacilláló számára: hátha ők is megcsinálják a szerencséjüket hasonlóképp. De sokáig már nem húzza az "egyház", nem tudnak a netes nyilvánosság ellen hadakozni, egyre kevesebb lesz az új csatlakozó, egyre több még nem elég tőkét és kapcsolati tőkét szerzett, nem elég magasan álló ember lép ki, miután ráébred, hogy elfogyóban van a sín a vonat elől. Hamarosan nem marad más, mint a vízfej, ami viszont a test nélkül cselekvőképtelen.
Azé' azon is gondolkodjunk el, Árpi, hogy egy ilyen veretes fasságnak miért lehet piaca...

Meg a többi vallásnak...

Mert okés, a Xenu-fiksönt fikázzuk együtt. A saját vallásos korlátoltságom :o) nem engedi, hogy másban is részt vegyek.

De te, mint ember, a többi felebarát igényét a mesékre, a hitvilágra, az operatívtetánság elérésére, no ezt vajh, tózse fasságnak tartod-e, avagy szánalmasnak?

Det iz dö kvescsön, púr Jorikk.

P.
Biztos egy szekta megérdemel ennyi figyelmet?

Hat próbálkozás
Igazi hungarikum a kábellopás

Az elmúlt hétvégén hat esetben próbáltak meg kábelt lopni a BKV-tól. A lopások miatt a közlekedési vállalat kára egy évben megközelíti a 200 millió forintot.

-

Mitől lenne hungarikum ? a cigányok mindenhol lopják a kábelt ...
biztos. cigányozást máshol pls.
És mi van azokkal, akik a szcientológia révén boldogabb emberek lettek? Ilyenek nincsenek? (én nem tom)

Először Bereznai Endrét láttam szci-ként felbukkanni, már jó pár éve volt. Azzal mi lehet?

A szci szerintem nem más, mint egy tipikus vallás. Az írás jól szemlélteti a kialakulását. Lehetne készíteni egy "Kereszténység: kezdődik" filmet is (Batman, Hannibal után szabadon). Mohamedet meg valszeg senki nem merné basztatni.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.07.01. 07:11:43

Miért ne lehetne piaca?

Németh Sanya is talált piacot a vidám vasárnapnak ... USA meg nagyobb piac jobb indulási lehetőségekkel ...
A hatalmas Xenu mindenkin rajta tarja a szemet!

Jah es mindenki vigyazzon, ma meleg lesz, es nem felvonulasi szempontbol, ugyhogy vigyazzatok, agyvizfelforrast ne kapjatok!
" Carnivora 2008.07.01. 07:21:38 "

"Németh Sanya is talált piacot a vidám vasárnapnak"

De mennyire! És hozzá még egy tv csatornát is, az a minden hájjal megkent!
Van egy fiktív szereplő idevágó idézete:

As the Americans learned so painfully in Earth's final century, free flow of information is the only safeguard against tyranny. The once-chained people whose leaders at last lose their grip on information flow will soon burst with freedom and vitality, but the free nation gradually constricting its grip on public discourse has begun its rapid slide into despotism. Beware of he who would deny you access to information, for in his heart he dreams himself your master.

* Commissioner Pravin Lal, "U.N. Declaration of Rights"

A szabad információ korában pénzért adni a vallást kicsit anakronisztikus kisérlet.
Gecc · gecc.blog.hu 2008.07.01. 07:25:49

Xenu olyan, mint a Xénia láz ?
Carni

Szerintem rosszabb! Bar egyesek szerint a cijentologia is a maszop kezeben van... :-]
Lord_Valdez 2008.07.01. 07:47:50

Miért Istenhez minek kell templom, zsinagóga, mecset stb. ?
Carnivora
Szerintem nem kell, de nem erre céloztam. Ellenben képzeld el, hogy a Biblia tartalma titkos és szerzői jogokra hivatkozva nem is publikálhatják. Szerintem a titkos tanok kora lejárt, de lehet, hogy csak naív vagyok.
Azért az Szdsz gazdasági, befolyásoló hálózatába beférkőztek.

"... és bűneit pofátlanul letagadja, csak addig van biztonságban, amíg a kellemetlen információt meg tudja állítani..." - van kiktől ellesniük ezt a mesterséget.
"Ellenben képzeld el, hogy a Biblia tartalma titkos és szerzői jogokra hivatkozva nem is publikálhatják."

Lord, hát ez egy jó mondat volt !:)))))

Viszont, -persze elképzelhető, hogy nem így van- ahhovalóképest, amilyen őrülten felpörgött az információáramlás az utóbbi évtizedekben, ennek mégsem a legjellemzőbb mutatója a különböző vallások megjelenése, csak azért, mert van egy legújabb, praktikus módja a terjesztésnek. Persze lehet, h pl. a szekták így szipkázzák be áldozataikat, vagy csak én nem vagyok képben...
Amíg az emberekkel történni fognak olyan dolgok, amelyek racionálisan nehezen vagy egyáltalán nem feldolgozhatóak, addig mindig lesz piaca a vallásoknak.
A szcisek lehet hogy elbuknak, de jönnek majd helyettük mások, legfeljebb ők máshogy lesznek hazugok.
Mivel ez a fórum nem teszi lehetővé a részletes kifejtést, csupán egy történelmi párhuzamra szeretnék rámutatni a "történelmi" vallások és a szci megítélése kapcsán.
Annak idején Marx és Engels filozófiai síkon is támadta a vallásokat (mint a nép ópiumát stb.). Bizonyításuk a következő logikára épült: ha kimutatjuk, hogy a bokorugró négerek természetvallása, amely sokszor pl. természetes mérgek kiváltotta tünetek közepette keletkezett jóslatokra épült, az egy hatalmas baromság (pontosabban természetes módon magyarázható jelenség), akkor ezt (tévesen) kiterjesztve a legnagyobb ellenség, a katolikus egyház is támadható, mi több, eleve megcáfoltnak tekinthető. A bizonyítékokat rá pedig idővel beszerzik.
Mindezt azért írom csak, mert az a tény hogy a szci (és sok keresztény jellegű szekta is) nyilvánvaló csalás, és sok esetben rosszhiszemű is, még nem bizonyít semmi mást, és nem vonatkozik más vallásokra sem. (Zárójelben: az ókori irodalmi emlékekhez képest a Szentírás messze a legjobban dokumentált iratgyűjtemény, annyi másolattal, hogy a hamisítás - az akkori kor technikájával - egyszerűen lehetetlen volt. Terminátorosan, nem volt központi szerver (e tekintetben Róma sem számított annak), ezért képtelenség lett volna elpusztítani minden olyan iratot, amely nemkívánatossá vált.
Az egyháztörténet ráadásul még arra is példát ad, hogy az igazhit kisebbségből is tudott fordítani (ld. ariánus eretnekség), egyszerűen a vallásos nép hitérzékére hagyatkozva, pedig az elöljárók tekintetében az eretnekek voltak többen, politikai támogatással a hátuk mögött.
Egyszóval, én hiszek az igazság felszínre jutásában, legyen szó bármiről, de óvakodnék a kocsmaszintre hozott egyházkritikáktól. És aki kérdez, annak válaszolok, nincsenek sem titkok, sem taxák.
Végül: ha valaki egy jó okot tud mondani a kishitűségen kívül, hogy miért ne higgyünk a mennyország és az örök boldogság létezésében, az ne tartsa magában, mert nagyon kíváncsi vagyok. Az persze más kérdés, ha valaki azért nem hisz, mert akkor elvileg meg kéne felelnie bizonyos "elvárásoknak", és ahhoz nem fűlik a foga. Tehát olyan ok kell, ami magyarázza, hogy miért ne higgyünk az öröklét boldogságában.
(Természetesen XENU-s válaszok is jöhetnek. :))

Ed
Árpád, szerintem túl optimista vagy. Ha túl nagy is a reakcióidejük, de rájönnek majd, mit tudnak kezdeni a nettel...
ezek alávaló aljas rágalmak, méghogy mese, meg ufó kalandok, hitünk és erős vallásunk erős lábakon áll, de a titoktartási kötelezettségem tiltja a további kommenteket.
petyy 2008.07.01. 07:03:14
"És vajon mennyi idő lesz, amíg a piaci résbe benyomul egy új verziója a „pénzért árulom a világ összes titkát” történetnek? Igény az ugye vóna rá ;)"

Ilyenek most is vannak: Találhatsz szép számmal olyanokat, akik a "sikerhez" vagy a "boldogsághoz" vezető utat mutatják meg különféle kurzusok keretében.. Jó esetben akár még használható infók is lehetnek egy viszonylag racionális képzésben, rosszabb esetben egészen vallásos vagy ezoterikus színezetet kap a dolog...
Steve the Great 2008.07.01. 09:09:21

Meg vannak a tesco gazdaságosok ők mindig a meteoritot várják , és elmennek v.merre öngyilkolni :D
Ahogy nézem leghatékonyabban a céges cuccal terjeszkednek. A wise tagok "sikertörténetei" bármelyik döcögő kis vagy középvállalkozó számára erős kísértés.
Aztán akkor jön a "cégoptimalizálás" és simán kirugatják a kevésbé manipulálható munkatársakat, mert a tesztek alapján velük van a "baj", miattuk nem megy a szekér.
Aztán jönnek a saját emberek, és a cég bekebelezve. Persze aki egy kicsit is olvas a szcíkről könnyen kikerülheti az ilyen csapdákat. Múltkor ilyen topikkal katam levelet "JÓ HíR!". Kapcsiból levágtam hogy szcientológus próbálkozás. Leszedtem a wise cégek 2007es lsitáját és meg is volt a cég benne...
Ilyen egy poszt, ami nem több 50centinél, nincs benne fotó, nincs benne videó, és mégis nagy tudás van mögötte, és ezer gondolat.

Árpi, most benyalok (ahogy ezt a hülyék gondolják): ez egy kurva jó cikk, és télleg meg kell dolgozni egy ilyenért, baromi sok utána olvasás.

Summázat: Kurva anyjuk a szcientiknek!
ennyi mélyszántáshoz kisded boronálás, felszínt kapirgálja, andrás röhög az andráskereszten, miért? miért?, hát a fejibe szállt a vér, bazmeg, a malac meg egy barom.
a malac meg egy barom." :nem barom
Epokit Drive 2008.07.01. 08:47:28

''''Annak idején Marx és Engels filozófiai síkon is támadta a vallásokat (mint a nép ópiumát stb.).''''

Annak idején az ópiumot orvosságként értelmezék.
bocs...
hacsa

Hülye vagy, a malac nem barom, azt más állatfajra mondják!

A baromfi is....

Mi van vénember, szcienti vagyol? Pfúúúújjj!
Árpi!

Azért a cikknek az a része, mikor azt bontogatod, h pl. a kereszténység csak azért maradhatott fent, mert akkor (anno9 még nem volt oly hatalmas nyilvánosság, mint amit ma az internet ad, nos ez jókora brokiság, hisz már rég volt televízió, és a világban szárnyaltak a hírek, mikor megjelent a Hit gyülekezete, és épp a média szárnyán lett itt nálunk viszonylagosan nagy egyházzá. A logikád téves voltára épp a Hitgyüli az egyik cáfolat. Tisztára kihasználja a média összes lehetőségeit, h duzzassza magát. És sikerül nekik. Róluk mi a véleményed? Télleg érdekelne.
Egy egész normális Hack Péter mit keres ott? Vagy egy Gera, vagy egy Pajor Tomi?

Hmmm?
test

off

Főleg és leginkább neked szóltam a blogger klubban... (html ügyek)

on
Nem egy pörgős topic semmi zsidók, cigányok, buzik ... :D
"a malac meg egy barom." :nem barom"

bocsánat, de éppen ablakot mosok, ajax folyik kérges homlokomon.
malacnak feladat: barom lexéma etimológiája!
Szerintem a valódi kérdés amit érdemes vizsgálni az az, hogy mit keresnek ezek az emberek a szcientológiában, vagy bármely más vallásban (leszámítva azokat akiket gyerek koruktól fogva úgy neveltek, mert nekik sztem egyfajta hagyomány a vallásosság).

Az én lemélet az, hogy azok az emberek menekülnek a válláshoz, akik önmaguk nem képesek megküzdeni saját pszichikai problémáikkal. Frusztráltak, valamilyen tragikus esemény történt velük, depresszió, önértékelési problémák, vagy egyszerűen úgy érzik, hogy nem urai saját életüknek, és keresnek valami vezérfonalat, amibe belekapszkodhatnak. Kell nekik valaki aki megmondja, hogy na így kell élni, ezt kell csinálni és akkor jó lesz az életed...

Én azt gondolom, ezeknek az emberek pszichiáterhez/pszichológushoz kellene inkább fordulniuk, akik talán abban segítenének, hogy önerőből legyenek képesek változtatni saját magukon és az életükön...
(Lehet hogy a szcientológusok is tudják ezt, és mint a legerősebb konkurenciát utálják?)

Persze lehet merengeni azon, hogy mennyire tudnak segíteni a pszichiáterek, de azért lássuk be ez mégiscsak egy tudomány, noha sajnos még mindig túlságosan is gyerekcipőben jár... bárcsak sokkal többet tudnánk már saját magunk működéséről!

A Tömegemberek Egyházát bezzeg senki sem meri kritizálni, az az igazi tabu.
Ügyes, ügyes,
csak így tovább, mint Saul.
Árpád, életműved egyetlen értékelhető momentuma ez, a sci ellen-hadjáratoddal elérted, hogy az ember ne nézzen totál seggfejnek.
ajax folyik ajak(sz)odon.LOL

Linkelj hacsa!
Lehet, h egy városi paraszt jobban tudja, mi a barom, mint egy falusi paraszt? Hmmm
Epokit Drive

Szerintem inkább az a kérdés hogy miért kéne hinnünk benne ha semmilyen bizonyíték nincs rá hogy létezik. Ha józanul körbenéz az ember nem lát semmiféle mennyországot, tehát annak kéne bizonyítania aki azt állítja hogy van.

Hinni persze nyugodtan lehet benne, de ennyi erővel superman-ben is hihetnék...
Nyugdíjas Szektor, ez a bejegyzés a daily kos-ról érdekes, de azért nem túl jó. Az első része egy üldözési mániás ember mindennapjairól szól, a második feléből pedig kiderül, hogy emberünk nem fordított nagy energiát a hitvilág megértésére. Mondom ezt úgy, hogy tiszteletben tartom a véleményét, és nem ítélem el miatta, különösen normális hangnemben ír a világszemléletéről. De az, hogy "semmi értelme" és, hogy "nincs rá bizonyíték" elég gyenge érvek, egy ilyen témában.
malac, a tudás öröme (endorfin, vazze, endorfin!) helyfüggetlen.
mit nem mondok, a hit öröme detto!
Azt kívánom minden szcientológus hívőnek, h kerüljön olyan mély depresszióba, amiben már annyira bezárt a személyiség önmagába, h pszichoterápiára tökéletesen alkalmatlan, és jelenleg egyetlen módja van ilyenkor a gyógyításnak (a bezártságból való kitörésnek): az antidepresszáns (pl. a serotonin bevitel)
Nah, a lényeg, h ekkor ezek az emberek ne kaphassanak gyógyszert legalább fél évig, aztán igen, s kigyógyulva kíváncsi vagyok, fenntertják-é a nézeteiket a marhák...
Mi a különbség a cigányozás és a különböző vallások fikázása között???
Semmi
Kettős mérce SUXX!
Biztos az Internet meg a te blogod teszi tönkre a csalókat... Magukat teszik tönkre, az ilyen szekták sosem maradtak fent a történelemben vagy annyira kicsik, hogy nem foglalkoznak velük. Inkább csak gyorsítja a széthullást a sajtó, tv, net, de nem ez generálja a folyamatot...
Ha így lenne, nem lennének már vallások. Tudom, hogy ez nagy örömet okozna neked, de sose fogod megélni, mert az ember nem így működik. A vallás ősibb, mint a liberalizmus, ami előbb fog elvérezni, mint az utolsó egyház. Szomorú, de így van. Hülyék mindig lesznek
Ennek az írásnak itt is helye lenne szerintem. Jó ha egyre többe olvassák:

vallaskritika.virtus.hu/

Remélem visszatér majd Séfbácsi is előbb-utóbb a SouthParkba.
szabad információáramlás ide vagy oda, azért az olyan titkos társaságok, mint az illuminati (bár nem vallások) meg tudják őrizni titkosságukat. már ha igazak a városi legendák és összeesküvés elméletek.
hacsa

barom= négylábú haszon háziállatok összessége?
baromfi=kétlábú haszon házállatok összessége?
Jó def.?

Itt www.gportal.hu/gindex.php?pg=4629281& ezt találtam!

"Barom: Többféleképpen használható szó. Eredeti jelentése nagyobb háziállat, például tehén, ökör, ló. A falusi szóhasználatban elsősorban szarvasmarhát jelent ma is. Ebből ered a baromfi szó, ami az aprójószág, a háziszárnyas elnevezése. Előfordul, hogy a durva, állatiasan viselkedő ember esetén jelzőként használják. Kifejezhet ugyanakkor sokaságot, nagy méretet, például baromi nagy."


Tehát a barom szó szvsz nem foglalja magába a malacot!

Linkelj, ha nincs igazam, fontos, mi több, kardinális kérdés a barom szó jelentése!:-)
ha semmi nem megy mán, akkor egyél csokit, de ne zabáld, lassan szopogassad, élvezd, ahogy olvad a szádban, meglásd, még a cigányokat is jegesmedvének látod!

xenu
ja, egyébként nincs igazad. nézz utána alaposabban!
Sandra

A szcientológia nem vallás, hanem egy sci-fi vallásnak álcázása pénzkereseti okokból.
Szvsz ezt helyesen állapítja meg Árpi, bár tőlem, aki nem oly tájékozott, mint ő ebben a témában, elég fura, h minősítem a cuccát.
az a bajom, hogy sok izé itten baromira felületes. lásd még: barom.
Hacsa

Én utána néztem.
Most te jössz nekem egy linkkel, ami cáfol.

A sertés nem eleme a barom halmaznak. Ezt a kijelentést kéne negálnod egy profibb linkkel, mint amit én hoztam.

Addig pedig már megint nekem van igazam.
Na meg zsanettnak:-)
Csatlakozom Epokit Drive hozzászólásához, erőltetett (és felesleges) csavar a cikk vége, amelyben TWÁ odafordul a cikk elejét olvasva még esetleg bólogató és egyetértő kersztényekhez és odaszól: "Kussoljatok, ti is sorra kerülhettek, már hegyezem a ceruzám rátok is, a ti hitetek is gyenge lábakon áll köcsögök"! Ettől eletkintve a cikk áll, a szcientológiai egyház ékes példája annak milyen lenne a vallás, ha a bűnös, gyarló emberek maguk találnák ki azt. A Biblia nyilvánosságát és annak életeket megváltoztató hatását meg nem kellene úgy kívülről fikáznia TWÁ mesternek, hogy annyit tud róla, hogy valami zsidó mesekönyv.
Tótavé! Nem szeretlek ugyan, de ezzel a posttal Tevagy az abszolut király. Köszi, a bolygó nevében! :))
neked link köll, én meg röhögök. mér ne lennék szcientológus? malac, malac, te egy igazi barom vagy.
barom = kincs, vagy valami hasonló. keresd az igazit!
Egyébként mintha a nyomorult kisgazdák erőltették volna anno ezt a fasságot.
Persze nem nyugtat meg hogy szcientológus cégek kapnak pályáztatás nélkül megbízásokat a szociktól.
Végül: ha valaki egy jó okot tud mondani a kishitűségen kívül, hogy miért ne higgyünk a TÜNDÉRország és az örök boldogság létezésében, az ne tartsa magában, mert nagyon kíváncsi vagyok. Az persze más kérdés, ha valaki azért nem hisz, mert akkor elvileg meg kéne felelnie bizonyos "elvárásoknak", és ahhoz nem fűlik a foga. Tehát olyan ok kell, ami magyarázza, hogy miért ne higgyünk az öröklét boldogságában.
(Természetesen XENU-s válaszok is jöhetnek. :))

Ulixes
Malachi: Miért lenne üldözési mániás? Amerikában tényleg ez a helyzet, tényleg a teremtést akarják tanítani az iskolában, tényleg nem viheted semmire választott vezetőként ateistaként, tényleg ki kell nyalni a vallási mozgalmárok seggét stb.

Az érveket tekitve pedig. Valaki már említette: a bizonyítás terhe nem arra száll, aki azt állítja, valami nem létezik, hanem ara, aki azt állítja, igen.

Egyébként értelmetlen az egész vita. A vallás épp olyan, mint a pszichoterápia, a pszichodráma, meg a többi. Nincs rajta mit bizonyítani, békén kell hagyni, és ők is hagyjanak békén engem.

Ja, és még valami: az is visszatetsző azért, hogy itt egyesek, pl Epokit Drive, azt kérik, mondjunk ellenérveket, amik értelmesek. Nos, erre csak azt tudom mondani, hogy majd akkor fogom megerőltetni magam ezügyben, amikor nem azt látom a túloldalon, hogy Blahán odajön a csávó, hogy kövessem Jézust, mire én mondom, hogy bocsi, de nem vagyok vallásos, mire ő, dehát benne van a Bíbliában, mire én, a Micimackóban meg beszélő állatok vannak, mire ő, dehát a Bíbla isten igéje - na jó. És akkor EZZEL kéne értelmesen vitatkozni...
"Mi a különbség a cigányozás és a különböző vallások fikázása között???
Semmi"

Hát, azt az elhanyagolható apróságot leszámítva, hogy a cigányságot az ember nem választja, ellenben a marhaságot, amiben hisz, azt igen.

De nyugodtan moss össze mindent mindennel, beszélj határtalan faszságokat, hozd be ide a cigányozást ha az esik neked jól.
Ulixes tőlem menekülhetsz a valóságtól ahová akarsz, akár tündérországba is. De ha ennek nevében te gyilkolsz, lopsz, csalsz, embereket forgatsz ki a vagyonából és terjeszted a baromságodat, amivel generációkra szóló kárt okozol (amit a xenu idióták megcsináltak), akkor mindent elkövetek hogy picsán rúgjalak.
"...mindenki mástól eltérően, pénzért árulják a tanítást".
Szerinted a többi egyház, stb... miből tartja fenn magát, ha nem pénzből?
Minnél többet fizetsz valami oltári baromságért annál jobban hiszel benne. Ez a kognitív disszonancia. És ezért látszik csak kívülről a hülyeség ilyen magas foka.
Lord_Valdez 2008.07.01. 08:02:21

"Szerintem a titkos tanok kora lejárt..."

Ugyanmá, naponta nyomják a szemfényvesztést. Kamu reklámok, hasbaakasztások, átbaxások milliónyi változata közt téblábol a mai kor polgára. A titkos tanok átalakultak. A hülyék meg aláírják, bevállaják, gürcölnek, szekeret tolnak, nyögik az új próféták jólétét.
hacsa

A barom szó nagyon régi jelentése valamiféle vagyon volt. Akinek nagy barma volt, az gazdag volt. Ezt tudtam, és meg is találtam. A tehén, ökör, ló összefoglaló elnevezése a barom szóval későbbi.

Nah, ezt is szeretem tóta blogjába, h naponta tanul az ember, és sosem tudhatom, h aznap éppen mit!

Üdv.:-)
sertésmájkrém: :DDD, olvasd el epokit drive hozzászólását először pls.
:)))
Ulixes
basszátok meg: gondoltam felnézek már a Wikire, hogy mégis pontosítsam magamban ezt a dolgot, és mit találok?

hu.wikipedia.org/wiki/Szcientol%C3%B3gia

dugjuk fel az E-métert a seggükbe.
" Carnivora 2008.07.01. 10:27:05
Nem egy pörgős topic semmi zsidók, cigányok, buzik ... :D "


Asztahitgyülis buzizsidó cigánynégerkurvaannnnnyát a Zorbángecinekkkk!!!!

:o)
látod, malac, ezek olyan dolgok, amit magadtól is megtehetnél, ha nem baromságokkal foglalatoskodnál! tudod, a szenátor az nem selmeczi gabriellát jelent, még manapság sem. :))) aztán, alaposan felvérteződve lökhetnéd a hülye rizsát.
ezen kívül léztezik még a pilóta játék is, ha van rá vevő, akkor miért ne?

OT (vagy ET)
kár a gőzért dubja, múlt idő vagy.
barom -> török eredetű
psssszt, jenőke! mostan xenu van raporton!
hat persze, a szcientoloigia bukasa csak az elso lepes, mert utana azok a politikusok is meg fognak bukni, akik loptak vagy hazudtak, utana megszunnek a haboruk, mert hat neten egy nagy csalad vagyunk, meg amugy is, leszpemmeljuk az osszes terroristat, es utana mar az igazi bunozok is onkent vonulnak bortonbe. nyilvan. szerintem a szci nepszerusege egy kicsit csokkenni fog, talan, de ha igen, akkor jon helyette valami sokkal durvabb. ami mondjuk felismeri, hogy az internet az nem ellenseg, hanel lehet az biza szovetseges is, mert a netet mindenki bezabalja, ovszer nelkul. olyan ez mint a hinar a balatonban. adjunk halat az egnek, amig tetanokkal hazalnak, addig meg legalabb meg tudjuk kulonboztetni a vallast a real worldtol.
"Ettől eletkintve a cikk áll, a szcientológiai egyház ékes példája annak milyen lenne a vallás, ha a bűnös, gyarló emberek maguk találnák ki azt. A Biblia nyilvánosságát és annak életeket megváltoztató hatását meg nem kellene úgy kívülről fikáznia TWÁ mesternek, hogy annyit tud róla, hogy valami zsidó mesekönyv."

Azért volt olyan időszak a történelemben, amikor a Biblia csak latinul volt elérhető, és csak kevesek tudtak olvasni...
Klassz cikk, főleg az utolsó bekezdés klassz, magam is így gondolom. Aki a metascifit is szereti annak a "The Man from the Earth" c. filmet ajánlom.
Malac, te tényleg nem tudsz gondolkodni ...

"már rég volt televízió, és a világban szárnyaltak a hírek, mikor megjelent a Hit gyülekezete, és épp a média szárnyán lett itt nálunk viszonylagosan nagy egyházzá"

Muhaha. A Higgyüli alapja a Biblia, amíg azt bírják facsarni, addig megmaradnak. Márpedig (mint arra valójában a Jómunkásember célzott) annak készültekor se tévé, se internet.
Sok minden van amire az ember azt mondja, hogy ez akkora f*szság, hogy foglalkozni sem érdemes vele, ilyen a szcientológia is.
Amig a fejünkre nem nő.
Ezek az objektívszci típusú blogok nekem annyira nem meggyőzőek, ott arról van szó, hogy a még mindig kvázi "hívő" arcok (szerintük a "technikák" úgy egyébként működnek) keseregnek, hogy a szervezeti ranglétrában (képességeik hiánya miatt?) nem tudtak előrejutni, és szopatták őket. Ez nem biztos, hogy eltántorít egy kezdő szci-wannabet, mert látják ugyanakkor a "sikeres" embereket, akik jól elvannak a szcivel.

A másik mód az helyesebb (amikor "laughingstock" lesz Xenuból), csak azzal meg az a baj, hogy pl. a South Park és TótaW is ugyanezt megcsinálja Jézus bácsival meg Mohameddel, így "általános valláskritikává" válik, ergo minden hívő ember hülye.

Szóval biztosan sokat segít az ügyön a nyilvánosság, de szerintem kevés lesz ez a szci megszűnéséhez. Ahhoz valami nagyon nagy botránynak kellene kibuknia, bizonyítékokkal, hogy a már beágyazott hívek is tömegesen forduljanak el az "egyháztól". Egy ilyesmihez viszont túl profi ez a szervezet, sajnos.
Nem igazán értem miért kell valamivel többet agyalni egyik elmebetegen mint a másikon.

L. Ron Hubbard egy szociológiai zseni volt mint ahogy Osama is egy angyal, mert ő általa lettünk környezettudatosabbak.
Az ilyen emberek kellenek, hogy rámutassanak a gyengeségeinkre és garantálom a végrendeletében ezt irta - idézek :

"Remélem halálom után majd tetteim által nyilvánvalóvá válik az emberiség számára, hogy KÉTEZER KIB* ÉVE EGY MESEKÖNYVET IMÁDNAK!"

A kereszténységet mikor szidjuk majd eme cikk kontextusában? ja? azt nem lehet? - mert az autentikusabb?

angolul: gimme a break...
RE: malacka69
"A barom szó nagyon régi jelentése valamiféle vagyon volt."

Látod, csak sikerült! Nincs a környékeden valaki, aki magyart, esetleg történelmet tanít? Szerintem, gimiben is szokás. Persze, olyas valaki kell, aki "Erdélynél is korábbra" lát.

Mindenesetre, ha köll bűnbocsátó cédula, csak szólj, vehetsz tőlem párat. Most tervezem wordben, aztán keresek egy olcsó nyomdát. Mielőtt elmennék a Bazilikához árulni, rezerválok Neked párat.
Miért épp a Bazilika? Ottan láttam a múltkor "virrasszunk Magyarországért" körmeneti kokárdát is. Szerintem, az én árumnak is lesz keletje.
Ugyanazt élik, meg mint a hagyományos média: a szerzői jog ugyan nem változott, de a technológia miatt a tartalom értéke annál inkább. Van ahol nagyon nehéz már pénzt csinálni belőle (pl. MTI). Van amelyik még eléldegél, de egyre rosszabban (pl. napilapok). A könyvek között is van amit nem nagyon másolnak (pl. regények), de olyan is, amelyik nehéz helyzetben van (pl. szótárak, lexikonok).

Ha egy egyház csak a kinyomtatott szövegének drágán történő értékesítésére épít, akkor meghal. Például a katólikusok bevétele ennél jóval diverzifikáltabb, Rómát nem a Bibliák árából építették fel. A Biblia ott a terjeszkedésnek az eszköze volt, nem a célja.

Ulixes: ne a tündéreknek felelj meg, hanem magadnak. Ne azért ne ölj, ne lopj stb., mert valaki megparancsolta, hanem saját belátásodból. Sokkal többet ér úgy, és stabilabb is.

Plusz mivel te találtad ki, és nem valami megfellebbezhetetlen hatalom tukmálta rád, időként előveheted a szabályokat, és átgondolhatod, hogy még mindig érvényesek-e, betarthatóak-e, stb., szóval revizionálhatod őket.

Sokkal nehezebb így, mintha készen kaptad volna, persze, de hát állítólag értelmes lények vagyunk, alkalmasak a gondolkodásra.

Nincs kizárva, hogy hosszas agyalás után ugyanoda jutsz, mint a tündérek, de ez még nem jelenti azt, hogy a tündérek (vagy bárki) tanítása mindig, minden körülmények között 100% helytálló. Mondjuk kiindulási pontként jók, sőt, hasznosak, magam is híve vagyok a keresztény erkölcsiségnek, ateista létemre.

Ne ijedj meg, lesznek nehéz, sőt, megválaszolhatatlan kérdések, pl. abortusz, amelyekre nincs jó válasz, de hát még az olyannyira egzakt matematikában is vannak furcsaságok (végtelen tizedes tört, csak hogy valami egyszerűbbet említsek).

Egyébként a tündérekkel ez a legnagyobb baj, hogy nem ismerik a megválaszolhatatlan, eldönthetetlen kérdéseket, az is-is típusú válaszokat, az idő során megváltozó válaszokat.

Uff.
"Csatlakozom Epokit Drive hozzászólásához"

Pedig Epokit Drive több ponton téved

"Zárójelben: az ókori irodalmi emlékekhez képest a Szentírás messze a legjobban dokumentált iratgyűjtemény, annyi másolattal, hogy a hamisítás - az akkori kor technikájával - egyszerűen lehetetlen volt."
Pont fordítva, mivel számtalan változatban léteztek az evangéliumok, senki sem tudja melyikek voltak a jók. A Szentírást a Hippoi zsinat véglegesítette 393-ban. A legenda szerint az összes evangéliumot összeszedték és a szél csak ezt a négyet nem verte le, ergó ezek a hitelesek.
"ezért képtelenség lett volna elpusztítani minden olyan iratot, amely nemkívánatossá vált."
Később a nem kanonizált evangéliumok birtoklását büntették.
"Az egyháztörténet ráadásul még arra is példát ad, hogy az igazhit kisebbségből is tudott fordítani (ld. ariánus eretnekség), egyszerűen a vallásos nép hitérzékére hagyatkozva, pedig az elöljárók tekintetében az eretnekek voltak többen, politikai támogatással a hátuk mögött."
Az arianizmust történetesen katonai erővel törték le.


""Szerintem a titkos tanok kora lejárt..."

Ugyanmá, naponta nyomják a szemfényvesztést. Kamu reklámok, hasbaakasztások, átbaxások milliónyi változata közt téblábol a mai kor polgára. A titkos tanok átalakultak. A hülyék meg aláírják, bevállaják, gürcölnek, szekeret tolnak, nyögik az új próféták jólétét."
Az más kérdés, hogy hinni akarsz az intelligens molekulás mosóporban, de nem titok a detergens-hatás kémiája. Utána nézhetnél, ha akarnál. Míg régen nem is tehetted meg, sőt a szci egyház üldözi is a kiszivárogtatókat.

"Asztahitgyülis buzizsidó cigánynégerkurvaannnnnyát a Zorbángecinekkkk!!!!"
Gyurcsán kimaradt, egyébként jó :)
Erno:
A jelszó:intertextualitás--keresd meg kérlek Epokit drive hozzászlását... :DDD

Üdv:
Ulixes
Ulixes, úgy látom, ezt a tündérország dolgot már sosem fogod lemosni magadról. :)
A szci nem egyház, hanem egy szekta, csak annak nevezik magukat és olyan kiváltságokkal működnek. A szekták pedig ne kapjanak adómentességet.

Petyus, akkor te nem olvastad az objektív blogot szerintem, vagy nem tudtad értelmezni.
Erno:

"Sokkal nehezebb így, mintha készen kaptad volna, persze, de hát állítólag értelmes lények vagyunk, alkalmasak a gondolkodásra."

Állítólag. De ezt még nem bizonyították. :o)

Üdv,

P.

Még mindig jobb, mint Álomország tengerpartja.
RE: Lord_Valdez 2008.07.01. 11:58:33
"...Az más kérdés, hogy hinni akarsz az intelligens molekulás mosóporban, de nem titok a detergens-hatás kémiája. Utána nézhetnél, ha akarnál. ..."

Ez az, amit én sem bírok felfogni. Amikor ezt KELLETT tanulni az általánosban (de középsuliban biztos), olyan karót kaptunk volna, ha azt állítom, van olyan lúg ami megkülönbözteti a vörösbort a kávétól, meg olyan, ami, még ennél is intelligensebb, hogy belereccsentünk volna. Hé! Emberek! Mindenki hiányzott azon az órán???
farmoson a malac tűr, a bamba barna barma bámbul, ott egy kicsit, itt egy kicsit,

ablak mosástól pedig hideglelésem van, megcsinálok én sok mindent, de sok a kivétel is, gyönyházi gyönytyúkomból pedánsan újházi a lé, szóljon már neki valaki hogy üljön le mert nem látom tőle a tévét, sok az adáshiba, mindenhétfőn műsor szüret. mert kedden elmegy a kedvem, hiába jő itten hamaroson.
mavo

A Hitgyüli friss egyház, aki mást is mond, mint a több kerkó egyház, mert ha nem mondana mást, akkor a léte kérdőjeleződne meg. Namostan, akkor van benne új, ami Árpi logikáját követve, a nyilvánosság (tv, internet) erejével épp úgy bukásra ítéltetett.Hülye vagy!

-----


Hacsa

Én sosem voltam annyira fasz hülye, mint Gyurcsány, aki fut csak úgy, mer' szeret futni. Akkor futok, ha ennek célja van, pl. a labda után a teniszben vagy a fociban. Remélem, érted mire mondom.
Pont azért jó ide járni, mert itt néha bedobják a labdát, és akkor van kedvem futni utána.

-------

rokica

Én tőled ennél finomabb stílust várnék, így hát válasz nélkül hagyom a méltatlan sorokat. Tudod: a sas nem kapkod legyek után:-))

------

Paszti

Sztem estére már csak idekeveredik vmi zsidóság, vagy cigányság:-))) Vallás már megvan, ma a zsidótéma sanszosabb.
Várj, mindjárt visszanézek az előzőbe, hátha vergődik ott még pár liberális jogvédő struccpolitikus.;-))

Nézd meg inkább a szép, új, Neked szánt képlinket!:o))
mert hát kérem szalon spiccen nem lehet mindenki, babilon meg újre épül.
ha jól emlékszem, ireneus idején 180 üdvtan közül választották ki a kanonizált négyet, viszont az a röhejes, hogy azóta azt a négyet is csak süveg mellé pászítva lehet használni. persze, ez már történelem, xenu a mai kor terméke, a lényeg a never ending story. mellesleg sanyika apukája jónevű jogász volt annak idején, én még láttam olyan corpus juris hungariciit, ami korábban széchenyi ferenc tulajdona volt és a sanyika apukája szerezte valahonnan.

xenu/mz/x
a malac tud focizni, röhögnöm kell, max úgy mint a lúka tóni, csak futsz a labde után, vagy mint a portugál balszélső, saját cseled dágványában, permetlevet iggyák kendek!
Anonymous: régebben olvastam ilyen sea orgos belső élményeket ott, onnan jött ez a benyomás. Könnyen lehet, hogy tévedek: akárhogy is van, respect nektek azért, amit csináltok.
zsanett
Te most már józanodsz, vagy nemrég kezdted a delírium kialakítását?
anonymoushun

Mi is a különbség a szekta és az egyház között? (Esetleg a méret?)
zsanett, kegyed lehetőleg általában a lényegre tapint, bár a gyöngytyúk mostanában az egekbe szökik és szürkesége azonban ellenáll. mellesleg, kénytelen vagyok megjegyezni?
meg kell nézni Tomi Cruise-t is, kell egy ismert színész akiért rajonganak világszerte, jól eljátsza az idiótát , amit a többi idióta szintén megkajol.
Persze nem kizárt, hogy Cruise amúgy is fogyatékos.
a tenisztől meg megjött a köldöke, könyökre, salakon vetődve, hi, hé hún vanek a perzekútorok, pörög a labdere, hinnyámáne, asszongya nekem egy tízéves forma, a néni csak nem focázott, néni a náncsikádnénikéd derékfájása azt kapjad örökbe, mondom arányos nagyjány.
én nem tapintott semmire, a lényeget meg én ki nem állom, de a megjegyzést állom.
gyönytyúkok vannak olyan jó házőrzők mint a lúdak.
szájenfiksön vallásról jut eszembe, egyszer voltam agy-kontrollon, szerintem jóérzékű ember kiszúrja ha valami indifferens, hátha még több a mázaskodás, mint aki hitre gyúr, túl, túl nyájas, hogy az már tenyérbemászó.
RE: malacka69 "
"...így hát válasz nélkül hagyom"

Azt látom a válaszodból.
rokica
Lúg? Hol élsz te? :)
A detergens hatás lényege, hogy a molekulának legyen egy hidrofil és egy lipofil csoportja, akkor be tudja oldalni vízbe a zsírt.
Ám a lényeg, hogy ma már nem hiszem, hogy titokban lehetne tartani a mosópor lényegét. Sőt, mint látod meg is akarták tanítani :)
vitába szállnék, miszerint a teniszkönyök népbetegség lenne, sőt a gervadás bárhol beszerezhető, mintsem például gerinctájékú fájdalmak megerőltettségre határolhatók, ámbár, viszont a gyöngytyúkok jól illeszthetők a levesbe aprólék gyanánt, s sülten - szürkeségük ellenére - fenomenálisak, de ennek is eljő majd a maga ideje.
Nagyon igaz a poszt. A kereszténység is komolyan megroggyant, amikor a nyomtatás feltalálása nyilvánossá tette a szövegeket.
a kereszténységet évszázadok óta temetik, csak ficánkol.
" komolyan megroggyant"

egész pontosan mit értesz megroggyanás alatt?
Igen, egy szar scifiíró 30 éve írt szövegeire alapozott üzleti vállalkozás, ami mindenki számára visszatetsző módon "egyháznak" nevezi magát, csakugyan pontról pontra párhuzamba állítható egy többezer éves szakrális szövegekre és lejegyzésük idejében tömegek által valódinak megélt csodatételekre alapuló, eleinte véresen üldözött és elnyomott vallási körökből létrejött, ám az évszázadok során hatalmi harcokba keveredve cinikussá és pragmatikussá váló, ám ezzel együtt egy egész civilizáció kulturális alapját megteremtő egyházzal.

And the "Viszonylag Jó Eszű Sekélyes Idióta" award goes to...
RE: Lord_Valdez 2008.07.01. 12:27:23
"Hol élsz te?"

Ja, felületaktív, poláros, meg apoláros...
Most kell nemsokára a harmadikféle iskolában is vizsgáznom belőle.
:-(((
ctrl!

Az, hogy Tommy sikeres (?) színész, nem jelenti azt, hogy értelmes is. Az a baj, hogy az emberek kivetítik az első benyomásukat a továbbiakra. És hát mi a legelső info ami elér agyacskánkig Tommy-ról? Jóképű, gazdag. Tehát nyílván a többi tulajdonsága is pozitív. Így működünk.
gyöngytyúk nem szürke, amolyan vadszín az kissé totyógosra véve, vagy az egy másik állat,
hinnye, most mi az a gervadás

vigyázzat a hát nem ejtem, de én elbeszélek minden mellett elég sokáig, sőt, kegyemségem teniszkönyökről még nem is hallott, látni meg olyan mint hallani, bár ha erőt veszek magamon, a fogast is arébb teszem, nadeviszont, az árnyalatott visszaszívom, mondok helyette mást, láthatatlan betűkkel vettem sorba, ezt bokázd ki? ideje, mint a kiszaggatásnak, az elnyűvésnek, vagy a születésnek, meghalásnak, hadakozásnak, a békességnek.,,,,,,,,,, és mi mindennek még. de vannak dolgok amik nem jönnek el soha. én speciel nem is tudom minek az idejében vagyok.
majd jól kulin nyomják oszt többet nem ficánkol
húúú, de kurvaunalmas már ez a téma. nincs valami a tarsolyodban ami bennünket, olvasókat is érint? (nem csak a 20ezer a sci-szektást)
Árpi,Árpi!

AZ INFORMÁCIÓ NEM EGYENLŐ A TUDÁSSAL!!!
Ezt mindig elfelejtitek.
Elég csak mondjuk egy példát kiragadni,mondjuk a magyar nyelv eredetét vagy egyáltalán pld. a szemantika történetét végignézni.
Soha annyi információ nem állt az emberek rendelkezésére mint most.
Mégis...Mit tudsz te bármiről.Soha nem volt ilyen káosz az emberek fejében.
Azt tudod, amit el akarsz hinni.És ezt a taktikát, te gyönyörűen alkalmazod is.
Nem tisztem védeni a szcientológiát.Nem érdekel.De mivel az "itt a piros, hol a piros" játékról sem írnak már cikkeket, te megint nyitott kapukat döngetsz.
Azon kívül, hogy mostmár tudjuk, hogy te miben hiszel. Gyurcsány Ferenc és kormányának a kommunikációjában, nomeg a pénzükben, de abban nagyon...én inkább hallgatnék és inkább hagynám ezt a spirituálisan amúgy is a porban fetrengő, a new age és keleti vallásokban tévelygő csürhét, hogy legalább valamiben higyjenek, hamár az Istenről elhíreszteltétek hogy nincs, mostmár ugye a kommunizmusról is,így 50 év zsebtömés és pármillió ember halála után.Miben higyjünk Árpi? Önmagunkban?Igaz? Erre citálnám Jézus egy mondatát, de nem teszem.
Jóvan malac, jól elmagyaráztad magadnak ugyanazt a baromságot, mint korábban.

Így kell ezt: írnak neked ellenérvet, rá se bagózol, elmondod ugyanazt esmeg, s kéjjel örülsz magadnak.
a szent szövegek retusálásáról csak annyit, hogy a keresztyénség iratainak nagyobbik része kb. 2000 év óta retusálhatatlan: a zsidók ószövetségi bibliája t.i., ahogy "az Írás könyvtárosai" megőrízték nekünk: www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Bible/Prophetstoc.html
Narconon, Criminon, CCHR.
De ne felejtsük az ABLE-t.
Szerintem az egyik leggusztustalanabb, mert az oktatáson, oktatási intézményeken és a gyerekeken keresztül próbál toborozni.
"Lord_Valdez 2008.07.01. 12:27:23
Lúg? Hol élsz te? :)
A detergens hatás lényege, hogy a molekulának legyen egy hidrofil és egy lipofil csoportja, akkor be tudja oldalni vízbe a zsírt."

Baszki Lord!:-))))

TISZTELET!!!!!!!!! VÉGRE EGY EMBERI HANG!:O))))
"Miben higyjünk Árpi? Önmagunkban?Igaz? Erre citálnám Jézus egy mondatát, de nem teszem."

Az már régen rossz, ha mástól várod a választ, hogy miben higgy.

Személy szerint én már azt is gyanúsnak találom, hogy olyannak higgyek el bármit bizonyíték nélkül, akinek érdeke fűződik hozzá. Legyen az szci, keresztény, politikus, porszívóügynök, hajléktalan, bárki...
Lord

poláris-->hidrofil (vízkedvelő, "vízbarát")
apoláris-->hidrofób (víztaszító, "zsírbarát")

A lipofil szó avittas.

Mellesleg érdekesek a vízzel és pl. benzinnel egyaránt elegyedő, kettős sajátságú (nem ionos végződésű) anyagok: etanol, aceton, stb...

Te a tenzidekről beszélsz alighanem. Részleteznéd egy ötösért a kationos és anionos fajtákat!?

Szcientológiáról szól a poszt!:o)))
OFF

Malacka!!! Megnéztem!!! Tök fej vagy!!! :o)

P.

ON (ha van itt egyáltalán mire onolni)
Epokit Drive: az előbb valami olyasmit akartam írni, hogy tulajdonképpen ez az egész szcientológia téma bagatell, mert kicsik és érezhetően csak néhány évtizedes divathullámra alkalmasak , de most látva a reflexszerű védőbeszédedet a történelmi vallásokért , belátom, tévedtem.
Ezek szerint tényleg megindító hatású lehet egy mélyebb (és történelmibb) vallású emberre.
Íme hát az érvem az öröklétbe boldogságba való hitnek az elhagyására, hátha tényleg elgondolkodtat:

Az öröklét boldogságába való hitnek a lehetősége csupán egy üzleti ajánlat egy önmagát konzerváló egyháztól, melyért cserébe az embernek le kell mondani arról a tulajdonságról mely emberré teszi, a kíváncsiságról, a tudni akarás vágyáról. A vallás tehát egy társadalmi betegség, melynek lételeme az emberi naivitás.
Nem véletlen elmaradottak az erősen fundamentalista országok és nem véletlen, hogy Európa több száz évig gyakorlatilag fejlődésképtelen volt.
Sajnálom, pedig igazán bájos gondolat, hogy egyszer majd minden tartósan jó lesz és addig is mindehhez csak néhány üdvözlégyet kell napi rendszerességgel elmotyogni.
Ejnye-bejnye! Xenu, Biblia, Mohamed. A TÓRA TEKERCSEKET MINDIG KIFELEJTITEK! Rossz, rossz, rossz....
na úgynézem, pont a minek az idején vagyok jómagam, ha beleegyezek is, hogy a gyöngytyúk kékesebb, mint amilyen szürke, nehogy azt higgye valaki, hogy mindez a teniszkönyökkel elérhető, az valamiféle izületi furcsaság és jobb, ha a fogas fali.
malacka69 Bayer&Tóta fan, 2 in 1, peace right:-))
én is szeretnék igazán erre a szintre eljutni, de annyira beleállt a mázsa a hátamba, hogy ki se növőm.
minek az idején? ezt az én keskeny nyomtávú homlokom nem igazán értőzi
a minek az idején alatt én a sarkomat kenem szarvas faggyúval, mert a homlokom kérges ugyan, viszont a sarkom kemény.
Paszernak

Tudod, mindent a Művészetért!:o) /Így, nagybetűvel!/

onolni, onolni, onolni...?
tenzidekre, baromra gondolni!;-))
izmozzatok zizisen zanzásított zúzmokon

Világűrbe mennek a rénszarvasok, minden plussz kiló millió energia, globális melegpofon
ja, a cigánytábor meg az égbe megy.
Jól nyomod Árpi, csak egy baj van: Te is meg fogsz halni. Majd utána rájössz, hogy mennyi baromságot blogoztál össze.
isssi

"ez az egész szcientológia téma bagatell, mert kicsik és érezhetően csak néhány évtizedes divathullámra alkalmasak"

Kicsik, de annál hataloméhesebbek.
Illetve:

"A vallás tehát egy társadalmi betegség, melynek lételeme az emberi naivitás."
Inkább azt mondanám, hogy ilyen a természetünk.

"Man's unfailing capacity to believe what he prefers to be true rather than what the evidence shows to be likely and possible has always astounded me. We long for a caring Universe which will save us from our childish mistakes, and in the face of mountains of evidence to the contrary we will pin all our hopes on the slimmest of doubts. God has not been proven not to exist, therefore he must exist."

* Academician Prokhor Zakharov

Igaz, ő is fiktív figura, de attól még igaza van :)
RE: vyf 2008.07.01. 13:40:20

Te már meghaltál?
"Te már meghaltál?" :D
Jogos, honnan a bizonyosság?
Tudod, az ateista legalább megtudja, ha tévedett :)
aha, persze! már nem is tudom hanyadszor kóválygok itten.
kemény sarok zűrös szívet takar?

a kérges homlok vérbő szívet kapar?
Lord_Valdez 2008.07.01. 13:41:31

ez nem Alpha Centauri véletlenül? :-I
szarvas faggyú ápol és eltakar.
Hmmm.
Nekem egyszer azt mondta valaki, hogy én egy bukott angyal vagyok. Már nem kellett volna visszajönnöm a Földre, de valamit elcsesztem, ezért nem mehettem még a Nirvánába.
Egy másik vallású meg bizton állította, hogy a Pokolra jutok.
Meg is tanultam hát a leckét: az anygalok előbb-utóbb a Pokolra jutnak.
Korunk egyik rákfenéje a szcientológia. A másik a szcientológia összemosása a classic vallásokkal.
Ja, én is ezt mondom. Csak akkor Árpinak már nem lesz módja megírni, hogy tévedett
hát persze. hahaha, xenu, haha, de nagy hülyeség.

szent előbőr? öt kenyér? lázár feltámasztása? az viszont színigaz! az utolsó betűig.

FOR THE BIBLE TELLS ME SO!
test subject #28
De bizony.

rokica
Én pedig az elöző életemben bika voltam :)

"csak egy baj van: Te is meg fogsz halni. Majd utána rájössz, hogy mennyi baromságot blogoztál össze."
Jut eszembe, Árpi nagyon vigyázz, mert lehet, hogy csigaként születsz újjá! :)
nyugtasson meg valaki legyen oly kedves, hogy az NLP-nek semmi köze ehhez és a hasonló átverésekhez!
lonyai
A halálközeli élményekről mit gondolsz Árpi?
(anélkül hogy meg kéne tagadnod az agnoszicizmusod, nyilván nem "bizonyítékként" tekintve).

Vagy csak egy biológiailag leírható élmény/esemény, ami hasonló az ilyen-olyan hallucinogén anyagok által kiváltott utazásokhoz?

Persze ez már homályzóna rendesen...
www.lifeafterlife.com/
Miquez: A Biblia nem mesekönyv- tényleg Isten beszéde, természetfölötti módon inspirált kijelentéseket tartalmazó mű. Ld. mindezt a beteljesedett próféciák és a több száz év alatt létrejött, különböző szerzőtől származó, de mégis tökéletes tartalmi egységet mutató könyvek is igazolják. Persze a materializmus vakít, mert a fogságában lévők nem nyitottak a természetfeletti megtapasztalásokra.
Szeretem az ilyen überokos embereket, akik még azt is megmagyarázzák, hogy a semmiből hogyan lett valami.
Végülis megértem őket, hisz itt a Földön övék a dicsőség.
na jó hátha alapon,

a szcientológiának az NLP(neuro-lingvisztikus programozás) hoz nincs köze , ugye?
"természetfölötti módon inspirált kijelentéseket tartalmazó mű."
OMG
gabcigirl 2008.07.01. 14:05:36
''''A Biblia nem mesekönyv- tényleg Isten beszéde, természetfölötti módon inspirált kijelentéseket tartalmazó mű. Ld. mindezt a beteljesedett próféciák....''''

És Notradomus-szal mihez kezdjünk???
carnivola:

"Na egy tetűvel kevesebb élősködik rajtunk :D "

ne légy ilyen szigorú magadhoz. sztem te nem vagy tetű és nem is élősködsz senkin, bár láthatólag nem egy irányba szavazunk.
Non est: amikor kikapcsolod a számítógépedet, és kirakja a shutdown képernyőt, vagy a kék halált, az egy különös dolog, ami nem fordul elő normál üzemben. de amikor ki van kapcsolva, az megint egy másik állapot, uis nincs benne áram.

"Vagy csak egy biológiailag leírható élmény/esemény, ami hasonló az ilyen-olyan hallucinogén anyagok által kiváltott utazásokhoz?"

minden bizonnyal. az agy bizonyos hatásokra (pl hosszú ébrenlét, drogok) hallucinálni kezd, vannak hatások, amiktől mindenki ugyanolyat vagy hasonlót. az infrahang például állítólag félelmet, illetve a "természetfelettire való nyitottságot" okoz ("feel that supernatural events are taking place"), a peyot kaktusztól pedig egy kis manót szoktak látni, ha jól tudom.
Minden prófécia beteljesedik, csak a megfelelő dátumot kell hozzáigazítani.
azt nem ettem,árpi. de ha kiváncsi vagy, szívd meg a salvia pipát. amíg legális. :DDD kis szubjektív élménybeszámoló, milyen is ahlálközeli állapot.

lapi.blog.hu/2008/05/12/trip_az_unio_szulohelyen_avagy_jogot_a_sajat_tudathoz
NLP ? szientológia?
Árpi, nem tudom, tudod e, hogy Newtonnak a fizika, egy mellékes hobbi volt és az eredményei, salakanyaga az ezotérikus és biblia kutatásainak.Nem volt egyedül.Nálad ezerszer intellektuálisabb, okosabb, széleslátókörűbb, olvasottabb emberek hisznek 1000, még a szcientológiánál is egyszerűbb és hihetetlenebb dolgokban.
Csak azért, mert nagyapád egy vereskönyves bürokrata volt, neked nem kötelességed továbbvinni a családi hülyeség és korlátoltság hagyományát.
Bár a "kormánymegbízás" elfogadásával amúgy is lesüllyedtél a Gréczy Zsoltok(Most látom, nem tagadta meg magát és a magyar zene, két feketeöves kommunista maffiózójáról is írt könyvet) és Batíz Andrások szintjére.
Dehát mit magyarázok, egy ilyen butusnak.

Bobby:Gondolod, hogy ez, nem költői kérdés volt?
Majd pont Árpitól fogom megkérdezni, miben higyjek.:)
bőr keményed. és? a kéményfejű református ás?
RE: vyf 2008.07.01. 14:08:18
"Szeretem az ilyen überokos embereket, akik még azt is megmagyarázzák, hogy a semmiből hogyan lett valami."

Állítólag hat nap alatt. A hetediken pedig megpihent.
lonyai: nem tudok róla.
valamilyen hipnózistechnológiát alkalmaznak talán, de még az se biztos. az ember elég hülye alapjáraton.
vyf: Én szívesen meghallgatom a te verziódat is arról, hogyan lett a semmiből valami. Ha elég meggyőző a történeted, tiéd is lehet a dicsőség...

nézd, gregor gysi, attól, hogy nem tudom, neked kicsodád ki volt, még kívánom, hogy a kurva anyád. valamint ajánlom, hogy legyél szcientológus! most akciós, menj, a blahán megtalálod őket!
Árpi: egy magyar szcientológus csávó az egyik Guy Fawkes-nak pont ezzel érvelt, hogy "de az Illés tüzes szekere az igaz?".

Szerintem ezzel csak erősíted őket, a dialektikus materializmus talajáról a kereszténység látszódhat ugyanolyannak, mint a szcientológia.

Pedig pont a különbségekre lenne fontos rámutatni, hogy a szcientológia nem vallás, nem egyház, hanem egy zseniális, intézményesített pénzlehúzás, ami tönkreteszi az embereket.
"Szeretem az ilyen überokos embereket, akik még azt is megmagyarázzák, hogy a semmiből hogyan lett valami."

És emellett még azt is, hogy mi lesz velünk, majd ha meghaltunk.

Igen, én is "nagyon szeretem" őket, meg a droidjaikat.
köszönöm.
akkor kipróbálom, majd beszámolok ,
az ember nem lehet elég óvatos, indízdéjz...
RE: Lord_Valdez 2008.07.01. 13:58:13
"Én pedig az elöző életemben bika voltam :)"

Hah, már tudom, hol tévedtem!

- Európa -


:-)
Én is szeretlek Árpi.A szcientológiát rádhagyom és azt hiszem "az itt a piros, hol a piros" játék leleplezésében sem happolom el előled az elsőbbséget.
Mit vártál, hogy pacsit kapsz, mert írtál egy cikket arról, hogy ne nyissunk ajtót a farkasnak?
Hát gratulálok.
én meg rúgok, ebugatta!
Retexis,

Van még egy csomó cégük, amiknek az álcája mögé bújnak és csak gyűjtik gyűjtik az adatokat. A weboldalon a linkek között találsz még jó párat, ha érdekel a többi.

Árpád, köszi a cikket, pont az a lényeg, hogy ne felejtse el senki, hogy az a szekta még egyház. De jön még derűre burú náluk! :))))
Az e-meterük is akciós, 1,5 millió helyett vehetsz 800e ért talán. Most már kapható talán pirosban is, oszt rá lehet kötni a családtagokra....
esztétikus vagyok, a bányaló rémületében megvilágosodna, dehát az semmi, ülepemen anyámcsókjai nyomán a felülések kikeltek, pulzálóan löttyedt izomzatom a vázamon mint valami lidérc fény teng-leng, arcom ráncosságát az időtlen barázdák hosszában taglalják mint észak-déli átjáróházban a huzat, ahogy a kaput csapdóssa.
Árpád, a logout ot hol találom a blogodon?
"a dialektikus materializmus talajáról a kereszténység látszódhat ugyanolyannak, mint a szcientológia."

sehol se írtam, hogy ugyanolyan. nyilván az objektív valóságtartalma - vagyis hogy van egy isten, annak egy fia, az feltámasztotta a halottat, megváltott, és felméne a mennybe, sőt még visszavárjuk - pontosan annyi, mint a xenu-sztorinak, csak talán jobban van megírva. "szubjektív valóságtartalom" meg nincsen; tudom, térj meg és hidd el, de hát annyi erővel xenu is jöhet - igaz, hogy az drágább mulatság.

ettől még a kulturális hozadékok különböznek. meg az emberanyag is.
Nos vyf, tényleg hat nap alatt teremtette, ahogy Rokica irta, és hetediken megpihent???
itt nicns logout, a blog.hu-n tudsz kilépni.
meg csípek, meg harapok, a macska rúgja meg.
Néha unalmas az Árpit olvasni, mert mindig mindenben egyetértek vele :)
Egyébként én sem értem, hogy hogyan lehet abban hinni, hogy egy anyának a gyereke szakította át először a szűzhártyáját születéskor.
Mindenesetre nem látom be, hogy mennyivel lenne hihetetlenebb sztori, mint az ősrobbanásos-evolúciós elmélet.
Egyébként én sem értem, hogy hogyan lehet abban hinni, hogy egy anyának a gyereke szakította át először a szűzhártyáját születéskor. " ez csak kekeckedés
Lord Cica

Ezek szerint te sem láttál még mindent-
anélkül, hogy fenekednék, valamint megpróbálnék röptiben prücsköt herélni, bízvást mondom, hogy fene a más macskáját!
ixxorn: "Azért még korai temetni. Sok pénz, befolyásos, befolyásolt tagság és vezetőség."

de mint látod, a vezető egy trónbitorló. illegitim a vezetés, és még súlyosabb bűnök is előkerülhetnek. úgyhogy az kevés lesz, hogy Miscavige egy kis hitler.
"Ejnye-bejnye! Xenu, Biblia, Mohamed. A TÓRA TEKERCSEKET MINDIG KIFELEJTITEK! Rossz, rossz, rossz...."

Legalább azt illene tudnod, hogy a Tórával kezdődik a Biblia ...
A félreértések elkerülése végett: Árpád még a dialektikus materializmus talaján sem áll (már), azóta amióta azt mondták, hogy most a "globalizált kapitalizmus" a fasza!!!Lényeg: itt nincs rumli nálunk, csőcselék lenyomva, most dögöljenek meg az emberek másutt, ne Európában!Ez aztán az eredmény.
Már azért megérte, mert így szabadon olvasgathatjuk ezt a hülyeségáradatot, aminél még egy kiontott bél is jobb, mert az legalánbb visszarettent, az emberi állatságtól.

Árpád légüres térben lebeg és a ha megvalósulna az Árpádi világkép az emberek kivétel nélkül félművelt állapotban, de még "írást tudóan" blogokat írnának, de ezeket a blogokat senki sem olvasná, mert amúgy sincs az egésznek semmi értelme, tehát ne is szaporodjatok, ha nem muszáj, maradjatok magatoknak.Ne dolgozzatok, mert úgyis kinyiffantok, gyerekeket meg majd szülnek azok, akik olvasni sem tudnak.
röpülő prücsök herélése? nadon vicces.
A csigák pedig hímnősek. Viszont érdekes a bohóchalak azon képessége, hogy meg tud változni a nemük. Kezdetben mind hímek, és szükség szerint válik idővel egyikük vagy másikuk nősténnyé.

Hát illendő dolog ilyesmiket alkotni, Nagy Mérnök úr???
én meg azt hittem hogy himlősek.
amúgy az aranyos, ahogy az egyház ugyanúgy belőtte magának az öngólt a wikileaks-nél, mint anno a fishman-vallomással. ráütötték a pecsétet, igen, ez az igazi :D
"Mindenesetre nem látom be, hogy mennyivel lenne hihetetlenebb sztori, mint az ősrobbanásos-evolúciós elmélet. "--az is elég hihetelen, az igaz, ezért én abban sem hiszek... :DDD Ha a személyes véleményemre vagy kiváncsi, én abban hiszek, hogy mintegy 10-12 nap alatt teremtte meg, és közben többször is megpihent...

Üdv:
Ulixes
"Mindenesetre nem látom be, hogy mennyivel lenne hihetetlenebb sztori, mint az ősrobbanásos-evolúciós elmélet."

Valahogy sose tudtam megérteni ezt az evolúció-kreacionizmus vitát. Azért ma már nem tartunk ott, hogy az egyház a tudományban kijelentsen ilyen-olyan megmásíthatatlan dogmákat. Nem hiszem, hogy szó szerint kéne bárkinek ragaszkodni a 6+1 naphoz, meg a sárból gyúráshoz...

Ha meg valaki hívő, akkor sem gondolhatja, hogy Jeremiás ül a kunyhóban egy papirusz fölött, x ezer éve, Isten pedig szépen diktálja:
"Na ide figyelj Jeremiás. 13,7 milliárd évvel ezelőtt kezdődött a világ.Nagyjából 10-35 másodperccel a Planck-korszak után egy fázisátmenet a világegyetem exponenciális növekedéséhez vezetett, melyet kozmikus inflációnak nevezünk. Miután az infláció megállt, az anyag kvark-gluon plazmaállapotban volt melyben az... hé figyelsz?- összetevő részecskék mind fénysebességhez nagyon közeli sebességgel (relativisztikusan) mozogtak..."
:)
"Mindenesetre nem látom be, hogy mennyivel lenne hihetetlenebb sztori, mint az ősrobbanásos-evolúciós elmélet. "

Az mindenesetre azért nem elhanyagolható különbség, hogy az ősrobbanásra lehet matematikai levezetést adni, a teremtésre meg nem.

Egyébként az ősrobbanásnak kibaszottul semmi köze az evolúcióhoz, ezt az elborult fundamentalisták szokták összekötni, olyanok, akiknek fingjuk nincs egyik témáról sem, tanulni derogál, de belepofázni mindenképp kötelező nekik.
Te ugye nem ilyen vagy?
Ősrobbanásszerű evolúció ?
Viszont hány és hány az LRH tanaira épülő 'tanácsadó' cég viszi tovább a hitet, az alapgondolatot..
Tudnék néhány tippet adni :)
én azt nem értem, hogy miért nem tökmindegy, hogy egy hülye ember (legyen az katolikus, vegetáriánus, suzukis, modellvasútkedvelő, horgász, vagy scientológus vagy akármi) hogyan szórja szét a pénzét.
van aki a szcientológiára költ milliókat, van aki modelvasútra és van aki kék ledes szuzuki küszöbre
mindenki másképp hülye
félre ne értsetek és is utálom a hülyéket, dehát van piaca az emberi ostobaságnak.
csak egy példa az én hobbimból, pecaboltban is lehet kapni már olyan anyagokat (hal nemi hormon, meg mittudoménmilyen bojlik, amik nagyrésze mókusvakítás, oszt mégis veszi a nép)
az ősrobbanás szerű evolúció miképpen hat a töketlen fecskék repülési sebességére?
Különben sem gyúrhatta, legfeljebb lapogathatta. Különben miért lett volna olyan sokáig fix, hogy lapos?
RE: hacsaturján 2008.07.01. 15:00:18

Afrikai, vagy európai?
a laposról nehezebb leesni. ontológiai állítás.
Egyéves Önkéntes 2008.07.01. 14:59:01

Mert nem csak magának tud ártani vele, meg a halaknak, meg a gyerekének aki unalmában megissza a hal nemi hormonját a vízparton.
"Egyéves Önkéntes" jegyzi az első értékelhető beírást.
Árpi megint álszent,de egyébként meg csak unatkozik.
"Afrikai, vagy európai?"

AZ itten a kérdés.
hacsaturján 2008.07.01. 15:00:18

Hímnemű vagy nőnemű villásfarkú légyzabálandusz?
Az is igazolja az egy Istent, hogy bizonyos dolgokra az ember ugyanúgy reagál. Például, ha tökön rúgnak egy fülöp-szigetekit, vagy USA mormonn-t, ugyanúgy az ÁÁÁÁ fonémát ismételgeti.

Jellemző, ha kalapáccsal basznak valaki (láb)ujjára, még a tánc és a mozdulatok is közel megegyezők. Tehát Jézus él.

:-)
bocs
Egyéves Önkéntes
megkapod a blog-vaskeresztet
EZ meg a másik. ki tud többet, harmadszor?
Komolyan le van vezetve? És ráadásul matematikailag??? Igazad van, akkor már nem szólok bele a nagyok dolgába. Előre a robespierre-i úton!
newberryi
Így írják.
egyéves önkéntes
Nem a szci hittel van a probléma, hanem amit az egyházi öntös mögött csinálnak:
adócsalás, jogosulatlan adatkezelés, zsarolás, kirekesztés, egészségügyi ellátás adása stb.....
Nos, mivel nuku vita, én elkezdem védeni a szcientológia szent egyházát. De mivel olyanmértékben nem érdekelt soha, hogy a közelébe sem mentem, így képeznem kellene magam, de esetleg ha jó pézért segítene valaki ....
buktál, vazze, üljél le a malac mellé! :)))
eleinte lapos volt...
az angyalok meg csak támasztották a lapátot, akkoriban még a nap keringett a föld körül.
fene se gondolta hogy ilyen gyorsan fejlődnek az emberek, de isten levágta, és gyorsan bevezette a 60 órás munkaheteket és így éppen időben elkészültek a normális gömb alakú bolygókkal, és végre levehették az égről is a régi díszletet.
most egyenlőre pihi van, mert az űrutazás gyerekcipőben jár, és még ráérnek kitalálni az univerzum "megfejtetlen" titkait
eleinte lapos volt
aztán úgy tízenhatévesen elkezdett itt-ott gömbölyödni, olyannyira, hogy tízennyolcéves korára, már nem maradt megfejtetlen titka. OFF
A múlkor hallottam valamelyik kvízben, hogy ráadásul azt is tudják, hogy melyik hónap hanyadikán csinálta. De hogy a rákban mérte az időt, honnan tudta, hogy hat nap alatt készült el és mikor volt október???
"ettől még a kulturális hozadékok különböznek. meg az emberanyag is."

Tudom, hogy tudod, csak a cikked utolsó mondatából nem ez az üzenet jön át. Pedig ez szerintem az érdekes kérdés, hogy hogyan tehetünk különbséget a zsidó és keresztény vallás, illetve mondjuk a szci között, ami nagyon ügyesen épít a lelkiismereti szabadságra (meg persze a networkingre és a modern piacgazdaságok működésére).

Arra gondolok, hogy a lelkiismereti szabadság biztosításával (így pl. a szcientológusok egyházi státuszának biztosításával, vagy állami iskolákban csadorban nyomuló muszlim diáklányokkal) őrizzük meg a liberális demokráciánkat, vagy azzal, hogy kimondjuk, hogy Európa az európaiaké, és bizony itt mi a zsidó/keresztény kultúrkörből épültünk, a többi babonát meg nem szívesen toleráljuk szervezettebb módon. (Pim bácsi is r. kat. volt. :)).
Ne mááááá.Vaskeresztesnek lenni ciki.Hinni valamiben ciki.
Vágó Istvánban kell hinni.Mert ő nagyságos vegyészmérnök úr instállom, talán még az óperencián túl is járt.

Az a fajta ember kihalt, aki vaskeresztet kaphatna.
Mint ahogy Che Guevarák helyett, Che Guevara pólósok vannak.
Tudod, hogy hol van az "Óperencián túl"? Mer' én igen. Nem kell sokat menni.
gregorgysi:
"Hinni valamiben ciki"
Nem, a hit önmagában nem ciki. Az a ciki, hogyha valaki a hagyományra vagy mások vélrményére hivatkozva egyetemes és megdönthetetlen igazságnak állít be valami olyat, amit ő maga is csak valaki mástól hallott, illetve valaki más egyszer valószínűleg kitalált.
Árpi bátyánk megint megmondja a frankót.
Csak az a baj, hogy a vallást összekeveri néhány szélhámos kókler üzletével, amilyenek mindig is voltak a történelemben, és ezuátn is lesznek, mert ahogy "Elsőéves Önkéntes" találóan megírta mindig lesznek hülyék, akiket hülyíteni lehet. A vallás és Isten azonban nem tartozik ebbe a kategóriába, bármennyire is utálja Árpi a kereszténységet, az kiállta az idők próbáját, nem véletlen, hogy napjainkban is a Biblia a legolvasottabb könyv.
Úgyhogy kár párhuzamot vonni.
Persze az ilyen selfmade über fasza "véleményalakítók" meg vannak győződve a saját tévedhetetlenségükről. Persze eljöhet majd az idő, amikor pl egy szeretted betegágyánál már nem marad más segítség csak Isten, mert a magukat szintén istennek képzelő orvosok is tehetetlenül tárják szét a kezüket, akkor megtanulsz imádkozni Te is Árpi.
"Ne mááááá.Vaskeresztesnek lenni ciki.Hinni valamiben ciki.
Vágó Istvánban kell hinni.Mert ő nagyságos vegyészmérnök úr instállom, talán még az óperencián túl is járt.

Az a fajta ember kihalt, aki vaskeresztet kaphatna.
Mint ahogy Che Guevarák helyett, Che Guevara pólósok vannak."

De miért hagyja Isten, hogy mindez a sok szörnyűség megtörténjen, Gregor Gysi?

Ulixes
A helyzetek haltak ki, egy időre, az emberek itt vannak körülöttünk. A vaskereszt meg vár.
Jut eszembe, a "vaskeresztes" az nem valami háborúsdi móka? A rózsakeresztes mintha közelebb lenne a témához. Bár lehet, hogy tévedek.
"adócsalás, jogosulatlan adatkezelés, zsarolás, kirekesztés..."

Te rossz fórumba tévedtél.Ez nem a kormány tagjairól és tevékenységeikről szól.
Bár valóban...Régen írt már erről Árpi.Mióta is?Amióta a kormánynak dolgozott?
RE: gabriel6712 2008.07.01. 15:21:31

Talán elsőként külön kellene választani a hitet a vallástól.

Én már kerültem olyan helyzetbe, amikor igenis, könyörögtem. A gyerekemért.
Viszont hadd tegyem hozzá, hogy abban a helyzetben oly tök mindegy volt, hogy azt, akitől segítséget esdek, hogyan hívják és milyen színű.

Az csak a különféle templomokban, a háborúkban és a kasszánál fontos.
gregor gysi, te ugye horváthágikamilla vagy reformer blogjáról?
"Mindenesetre nem látom be, hogy mennyivel lenne hihetetlenebb sztori, mint az ősrobbanásos-evolúciós elmélet."
Ha igény van rá, rá lehet tenni még pár lapáttal.
Vegyük pl.: az ácsot, aki nem csakhogy szűztől született, de ráadásul a saját fia is, aki szintén saját maga.

index.hu/tudomany/evol080701/

Off, kedves főmunkatárs, igazán kijavíthatnátok végre.
BTW, lassan meg lehetne jegyezni, hogy Európában 230/400V -os a hálózat.
"Halálos áramütés uborkalopás közben
A tolvajok ellen 220 volttal védekező gazdát emberölési kísérlet miatt vették őrizetbe."

"az kiállta az idők próbáját"
Mi az, hogy idők próbája? Hogy még mindig sokan hisznek benne? A buddhizmus még régebbi és abban is több száz millióan hisznek, akkor az is igaz? Mert a kettő egyszerre nem lehet.
Még hosszabb időn keresztűl hittük isteni dűhnek a villámokat.

"Persze eljöhet majd az idő, amikor pl egy szeretted betegágyánál már nem marad más segítség csak Isten, mert a magukat szintén istennek képzelő orvosok is tehetetlenül tárják szét a kezüket, akkor megtanulsz imádkozni Te is Árpi."
Én akkor se tanultam meg. Ez nem így müködik. Egy dolog, hogy szeretnénk, hogy legyen Isten és más, hogy van-e. Persze, értem, hogy a kétségbeesés nagy úr, de teremt Teremtőt.
ez a gergor gysi elvtárs vajon hol vesztette el a fonalat?
Tóta Úr!

Vallásellenes vagy?
Vagy egyházellenes?
esetleg kereszténység ellenes?
Vagy csak van ami böki a csöröd, és nem zavar, hogy ki is mond?

gregor gysi, te ugye horváthágikamilla vagy reformer blogjáról?
Rokica én a kereszténységről beszéltem mint vallásról, nem pedig felekezetekről, a hitet pedig - legalábbis a keresztény hitet - nem lehet gyakorolni valamilyen felekezethez tartozás nélkül. Egyébként valóban a hit a fontos, de a hit csak akkor élő, ha gyakorolják. HA valaki nem jár templomba, vagy valamilyen keresztény közösségbe, csak elvan magában a maga sajátos hitében, és a Bibliából abban hisz ami neki szimpatikus, az nehezen nevezhető hívőnek. szerintem.
Vazze, ha eljárok egy felekezetbe, akkor ott megbeszéljük közösen mi a szimpaticsnaja, vagy esetleg a pap köti az orrunkra?
bocs a redundanciát, mobilbrowser fos
"Komolyan le van vezetve?"

Ezek szerint tényleg fingod nincs a témáról, és úgy pofázol bele?

"És ráadásul matematikailag???"

Látom, neked a szó említésére is feláll a szőr áll a hátadon... Nem lep meg, btw. Egyébként ha tudsz másik univerzális nyelvet a világ dolgainak leírására, akkor szólj.

Egyébként nem arról van szó, hogy ez lenne a végső igazság. Van egy fizikai/matematikai modell, ami a jelenlegi tudásunk alapján állítottak össze, és jól illeszkedik a többi ismeretünk közé, és jelenleg nincs rá cáfolat.
Ez mindenesetre számomra meggyőzőbb, mint az, hogy "márpedig le van írva abban a könyvben, meg mellette az is, hogy ez az igazság! és ha nem hiszed ,akkor a pokolra jutsz!"

"Igazad van, akkor már nem szólok bele a nagyok dolgába."

Nyugodtan beleszólhatsz, semmi akadálya. Pontosanhol találtál hibát a levezetésben, és mivel nem értesz egyet?
hülyegyerek ott imádkozni szoktak
Bio74 2008.07.01. 15:03:01

még kinek tud ártani?

és kösz a vaskeresztet, már le is töltöttem. Most vágom körbe a monitort...
"legalábbis a keresztény hitet - nem lehet gyakorolni valamilyen felekezethez tartozás nélkül."

osztán súgdosd el, hogy ez hol van előírva!
Hát barátaim én bárhogyan is nézem a szcientológia métely. Szvsz a vallás maga nem frankó, ideértve a jehova-mohamed-jézus vonalat is...
Gábriel! Kár ezeknek ilyet írni, mert ha ne adj Isten, mégis, szükség lesz arra az imára (és még egyszer mondom ne Adj Isten), az az ima, dacból el fog maradni, pedig lehet, hogy pont az segíthetne, de ez az ember olyan fanatikus, hogy akár a vaskeresztet is megkaphatná, ha valami értelmes emberi cél szolgálatába állítaná a fanatizmusát.Mondjuk a hallgatásba, ha Árpiról van szó.

Hogy Ulixesnek árnyaltan válaszoljak, pont az ilyen kis hitetlen férgekhez(és ide magamat is besorolom) hajolhat le a gondviselés, még akkor is, ha nem akarjuk vagy a nagy "önmagunkba vetett hit", meggátol ebben bennünket.

És aki igazán hisz, arra aztán lehet terheket pakolni, az soha nem tenne fel egy ilyen profán, triviális kérdést, mint amit a gyermek tesz fel az első hittanórán, már ha eljut odáig.
aki mégegyszer úgy hivatkozik a szentírásra, hogy fingja nincs róla, azt sújtsa örök kárhozatom! (hacsatúrján 2.4.)
RE: gabriel6712 2008.07.01. 15:34:15

Vannak, akik abban hisznek, hogy lehet. Én is. Ki dönti el, hogy melyikünk az igazibb?
Kíváncsi lennék pl. egy tam-tam dobot verő indiánra, hogy melyik felekezethez tartozónak vallja magát, amikor könyörög az erdő szelleméhez a jó vadászatért, hogy tudjon enni a dni a gyerekeinek.
Másmeg szerintem épp az a hívő, akinek nem egy mások által megírt könyv, vagy egy taláros ember mutatja az utat.
Ám nem szeretnélek téríteni. Kérlek, te se tedd.
gabriel6712 2008.07.01. 15:38:50

Á, imával gyakorolják?

Egyéves Önkéntes 2008.07.01. 15:39:49

Egy "egyház", egy szekta egyes emberek befolyásolásával egész kapcsolodó közösségek életébe törhetnek be, tehetnek kárt, illetve tanításaik révén, kárt okozhatnak bennük.
Bobby, akkor van a bibi, amikor a tudományos eredményeket mondjuk a gyakorlatban kellene alkalmazni, pl. olyan banális dolgokra gondolok, mint a tested edzése. Elvileg - ha már az univerzum keletkezését is levezettük, meg persze a fajok eredetét - a lehető legkézenfekvőbb dolognak kellene lennie, hogy mit tegyél, hogy zsírt égess és izmot építs. Mégsem megy, uralják a területet a különböző guruk, különféle (egymásnak gyökeresen ellentmondó) étkezési és edzésmódszerekkel, soknak tudományos háttere is van.

A tudományos eredmények is rengeteg torzító tényezőnek vannak kitéve: uralkodó paradigmák, egyetemek/tudósok közötti reputációs rangsorok, stb. stb.

Éppen ezért azt várni, hogy az emberek a tudomány mai állása mellett nem fognak a vallás vagy ezoterikus hókuszpókuszok felé fordulni, illúzió. Ahogy Bohus mondta: "Én se láttam még a maga picsáját, mégis elhiszem, hogy van". :)))
gabriel6712 2008.07.01. 15:21:31

semmi különbség nincs az egyházak (nem = hit) és a szcientológia között.
mindkettő a hatalomról és a pénzről szól...
Bobby Newmark 2008.07.01. 15:37:07

Az, hogy valamire van matematikai modell, nem bizonyíték a létezésére. A matematika nem természettudomány, igazságaihoz elegendő a koherencia, nem kell tapasztalattal való egyezés.

Az Ősrobbanás éppen ezért problematikus természettudományosan. Nem tudsz N darab ősrobbanást végrehajtani, és megfigyelni, hogy a tapasztalatok emkkora hányada vág egybe az elméleti jóslattal. Legföljebb egy-egy részmozzanatát lehet valószínűsíteni csillagászati vagy részecskegyorsítóbeli megfigyelések alapján. De az Ősrobbanás mint olyan szigorúan véve kívül áll a természettudomány hatókörén.
"mint amit a gyermek tesz fel az első hittanórán, már ha eljut odáig"

odáig eljutottam, de a másodikról már ellógtam, pedig akkoriban még rendesen el voltam szeparálva a balliberális médiától és szauron szeme még nem vett észre. :)
másrészt kérdéseket ott nem szokás feltenni, ott válaszok vannak ;)
hacsaturján: sose gondoltam, hogy a fonalat megtaláltam, ellentétben veled, aki a legalapvetőbb következtetéseket se tud levonni és ahogy a bejegyzéseidet látom olyan lineáris(tudod -fonal) a gondolkodásod, hogy egy 3. elemis szöveges feladatot se mernék rád bízni.Egyszerűen ignoráld a beírásaimat, ne nehezítsd meg az életedet.
TWA írta fennebb, Xenu-Jézus Krisztus összehasonlításban:


"ettől még a kulturális hozadékok különböznek. meg az emberanyag is."

Na eben, sagt der kluger Mann. Madarat tolláról.

A sok eszetlen felvilágosult pöcskalap, akik szerint Isten nincs, csak l'homme-machine aki megalkotta magának a csacska sztorikat, na azok a jóemberek hány hívőt tettek hidegre, a szent Felvilágosodás nevében?

Mondom, ismét: madarat tolláról...

Üdv mindenkinek,

P.
nem tudja valaki, hogyan lehet nicket bővíteni? Be akarom szúrni a nevem elé a Vaskeresztes jelzőt. :)

test subject #28 2008.07.01. 15:49:36
"másrészt kérdéseket ott nem szokás feltenni, ott válaszok vannak"

Amig a hit, ezt jelenti -egyeseknek- oszt elmennek megvenni az adathordozót, amire valaki a hitet feltette, addig én nem leszek hívő.
Ha a hit nem közösködik a vallással, az egyházzal akkor viszont az vagyok, na meg hülyegyerek.
ugyan, cicavirág! csak tépelődöm.
G. Gysi: szó sincs arról, hogy én nem akarnám, sőt! Mondjuk, csak a példa kedvéért, hajoljon le hozzám a gondviselés egy helyesen kitöltött öttalálatos lottószelvény formájában, amit boltba menet találok a mai napon... ez szerinted megoldható az ilyen kutya hitetlenek számára is? Ámen.
Egyéves Önkéntes 2008.07.01. 15:51:42

grafikusan jobb lenne
Bobby Newmark,

A szerelem nem létezik, mert nem lehet matematikailag levezetni.

Bullshittelsz itt olvasottságról. Előszőr világnézeti rátermettséget próbálj szerezni, mielőtt matematikai levezetéshez kötöd a hihetőséget.

Milyen érdekes, hogy egy üveg kóla nem ugyanúgy ízlik mindenkinek. Sőt valaki utálja. Vannak akik a Fantát szeretik.

Hát így van ez a psziché ízlésével is.
Off:
RE: Ouroboros 2008.07.01. 15:48:26

Hiányoztál, doki!

On.
paszti, szovjet művésztárs, ha kérhetlek, ebbe ne mennyünk beléje, más a mi dolgunk!
test subject:
wow, ezt nagyon megmondtad.

Akkor te magadnak még nem tettél fel kérdést?
Az komoly hiba.Egyszer próbáld ki.
Aztán, ha ilyen szépen lépésről lépésre haladsz, talán visszalopózhatsz hittanórára, legfeljebb kilóg majd a lábad a padból.

"A sok eszetlen felvilágosult pöcskalap, akik szerint Isten nincs, csak l'homme-machine aki megalkotta magának a csacska sztorikat, na azok a jóemberek hány hívőt tettek hidegre, a szent Felvilágosodás nevében?"

Az arányok! Könyörgöm az arányok! 300 év kereztény üldözés + az elmúlt max 50 év. 350 aránylik a többi pár ezerévhez, amiben kik is tettek hány EMBERT (nem hívőt, vagy másban hívőt, + saját vallási belháborusdi) hidegre a szeretet nevében?
Paszternak. Számtan, arányok!
azt ki mondta hogy a szerelmet nem lehet matematikailag levezetni?
Paszternak · 2008.07.01. 15:50:55

„A sok eszetlen felvilágosult pöcskalap, akik szerint Isten nincs, csak l'homme-machine aki megalkotta magának a csacska sztorikat, na azok a jóemberek hány hívőt tettek hidegre, a szent Felvilágosodás nevében?”

Szerintem kevesebbet, mint mondjuk a katolikus egyház csupán azért a kijelentésért, hogy Jézus szegény volt. A félréeértések elkerülése végett: semmi iuszion meg istentagadás, neadjisten geocentrikus nézetek, csak a krisztusi szegénység hirdetése vitt embereket a máglyára, és nem a Fölvilágosodás nevében...

Tiporjátok el a gyalázatost, én még mindig azt mondom. Attól, hogy mainapság kényszerből kisebb az arca, még nem kevésbé ördögi.

És nem vagyok ateista. Vagy legalábbis nem tudok róla.
"talán visszalopózhatsz hittanórára, legfeljebb kilóg majd a lábad a padból."

ha vénségemre elhülyülök, még megeshet...
" Egyéves Önkéntes 2008.07.01. 15:47:46
gabriel6712 2008.07.01. 15:21:31

semmi különbség nincs az egyházak (nem = hit) és a szcientológia között.
mindkettő a hatalomról és a pénzről szól... "

Ott van mindjárást a Dalai Láma őszentsége, milyen mocsok módon él vissza a hatalmával, még attól se riadna vissza a genyó hörcsögje, hogy a frítibetért bojkottáltassa a Pöcsingi Olimpiát (Ó, Lin Piao, van-e, ki e nevet nem ismeri?).

Vagy XVI. Bence, ő is ott turkál mindenki alsóneműjében, ellenőrizendő a kotonfelhozatalt. És ha talál egyet, kiátkoz, de legalábbis kerékbe töret.

Sok, sok genya intézmény. Pfujj. Szegény szabad emberek meghalnak miattuk. A cölibátus rákot okoz, satöbbi. Minden pap pedofil _ÉS_ buzi, hataloméhes faszparaszt.

Ja, ja, az intézmények másra sem jók, mint hogy legszemélyesebb magánügyünkbe is beférkőzzenek: a hitbe.

Dehanem: ha nincs Isten, mán mijafaszér ne férkőznének be a lélek és a semmi közé?

És ceterum censeo: a pap, bakker, temettessen ingyér, kereszteltessen ingyér, házasíccson ingyér. Számlát nem ad, a hulyekocsog, ahogy Fekete Pákó mondaná.

És oktasson a saját pénzén közcélra, ahogy gyógyíttasson is ingyen, saját zsebibül. És ne merjen Istenkézni az elfekvőben, mert hogy a faszomba merné befolyásolni a haldoklókat, akik szabad választásukból majd eldöntik, hogy kérnek-e rózsafüzért, vagy inkább egy aranylövést...

Csuhaj, szabad a vásár!!!

P.

OFF

(Lenin elvtárssal mi van? Élt, él, remélem, élni fog...)

ON
OFF

Rókica, Hacsaturján:

Köszönöm, ez jólesett!

Az igazság az, hogy másfajta függő lettem: mainapság inkább WoWozok :)

ON
Ouroboros:

"Tiporjátok el a gyalázatost, én még mindig azt mondom. Attól, hogy mainapság kényszerből kisebb az arca, még nem kevésbé ördögi."

Én meg azt, hogy itt az orcáb, bakker, taposs rája.

"És nem vagyok ateista. Vagy legalábbis nem tudok róla."

Pedig nem mindegy. Hinni, vagy tudni... Döntsd el, mielőtt tiprasz, me' feleslegesen nem szeretnék megbocsátani, b+...

:o)

Üdv,

P.
Uli:
Próbáld meg.
Azt hiszem neked, ennél többet, nem tudok a fejedbe préselni.:(
Keresztény ölt, keresztényt igen rendszeresen, átkoztak ki embereket rendszeresen (ami a mai időkkel szemben a halált jelentette)mert a hitet értelmeztek az aktuális hatalomtól eltérően, elmentek ezer kilométerekre oszt elvitték a hit szabadságát, meg egyebeket.
Máglyahalál, visszaélések sora az egyházi vezetőknél, egyházi katonaság stb., hogy jön ide Isten?
test subject:

Ugye,ugye...sose késő!
"Kár ezeknek ilyet írni, mert ha ne adj Isten, mégis, szükség lesz arra az imára (és még egyszer mondom ne Adj Isten), az az ima, dacból el fog maradni, pedig lehet, hogy pont az segíthetne,"
Azt értsd meg, hogy nem dacból nem teszi, hanem mert nem látja értelmét. Egy ateista számára Isten semmivel nem valóságosabb, mint Miki egér, azzal a különbséggel, az utóbbit el tudja képzelni. Ahhoz, hogy valaki Miki egérhez imádkozzon, nagyon súlyos kétségbeesés kell. Viszont, akkor bárkihez kész örömmel. Egy kétségbeesett ember bármit elhisz, mert hinni akar a kiútban. Nem véletlenűl van annyi hatástalan csodaterápia.

"Az Ősrobbanás éppen ezért problematikus természettudományosan."
Ezért is hívjuk elméletnek. Ezt meg lehet cáfolni szemben egy dogmával.

"A sok eszetlen felvilágosult pöcskalap, akik szerint Isten nincs, csak l'homme-machine aki megalkotta magának a csacska sztorikat, na azok a jóemberek hány hívőt tettek hidegre, a szent Felvilágosodás nevében?"
Kimondottan a felvilágosodás nevében csak a francia forradalmárok, de ők sem igazán ezért. Egyébként irreleváns a lét/nem lét kérdésében.
QM 2008.07.01. 15:58:00

"Az arányok! Könyörgöm az arányok! 300 év kereztény üldözés + az elmúlt max 50 év. 350 aránylik a többi pár ezerévhez, amiben kik is tettek hány EMBERT (nem hívőt, vagy másban hívőt, + saját vallási belháborusdi) hidegre a szeretet nevében?
Paszternak. Számtan, arányok!"

Dear QM,

mennyit is tudtak a 2000 évvel ezelőttiek az intelligencs mosóporról, meg a fekete lukakról, meg a big bang-ról?

Továbbá a kőfaragókról és a balett-táncosokról.

Mélységesen anakronisztikus a mai egyházon - mert a téma itt nem ám a pünkösdista egyház, hanem a katkó, ha jól sejtem - számon kérni a 2000 évvel ezelőttieket.

Mért nem kéred számon a szociális ellátás hiányát a szentistváni-lovasbohócos Hungaria Sacrá-n? Mé' nem volt nyugdíja a parasztnak Károly Róbert Gida alatt?!?!?!

Ha már következetlenül vogymuk anakrók, akkor viseljük a következményeket...

Csá,

P.
Az ősrobbanás-elmélet párhuzam azért sánta, mert ha kiderülne, hogy az elmélet hibás, mi történne? SEMMI. Lenne néhány konferencia, írnának néhány könyvet, új elméleteken agyalnának a tudósok.
Mi történne, ha hétfőn Jézus/Buddha/Mohamed/Zeusz/Jahve megjelenne a Moszkva téren és elmondaná a frankót a világ teremtéséről? Az összes többi vallás képviselői lehazudnák a csillagokat is az égről, győlöletre és harcra uszítanák saját "híveiket". Az igazi tragédia, hogy a már kora gyermekkorban elkezdett agymosás hatására a hívek még a saját szemüknek és fülüknek sem hinnének.
Nem tudom, hogy mennyire van közel "Babilon" bukása. Régóta olvasok a szcientológiával kapcsolatosan csúnya történeteket, mégis úgy tűnik, él és virul a mozgalom, vagy szekta, kinek hogy tetszik. Soha semmi törvény erejű, súlyos retorzió.
"Soha semmi törvény erejű, súlyos retorzió. "

Legalábbis nem nagyon hallani ilyenekről.
Daragoj Tavaris Hacsaturjan,

nyomjunk be inkább egy Ararátot kettesbe', mer' nekünk a cél szentesíccse a zeszközt.

De tény, nem basztassuk a Marat elvtársat, mer különben is ott szopja a Sátán elvtárs nagy szőrmók brokiját az üstben, má kéccáz éve, oszt minek törüljük bele a lábunkat, nemigaz?

A Xenu meg csak röhög rajta. Miközben a svéd kapus csak beáll a kapuba s portol.

Rénszarvasherepörköltet akarok vacsorára. Zuzmómártással.

Üdv,

P.
Dear Nyugger Szektor,

"Mi történne, ha hétfőn Jézus/Buddha/Mohamed/Zeusz/Jahve megjelenne a Moszkva téren és elmondaná a frankót a világ teremtéséről? Az összes többi vallás képviselői lehazudnák a csillagokat is az égről, győlöletre és harcra uszítanák saját "híveiket". Az igazi tragédia, hogy a már kora gyermekkorban elkezdett agymosás hatására a hívek még a saját szemüknek és fülüknek sem hinnének."

Ja, ja, és a katkók meg ott állnának megdicsőülten, mert ők előre megmondták... :o)))

Pl. én.

Háj,

P.
"Uli:
Próbáld meg.
Azt hiszem neked, ennél többet, nem tudok a fejedbe préselni.:( "

Jaj, ne légy már ilyen kishitű! Még nem is próbáltad igazán... Ha Isten is úgy akarja, biztosan sikerülni fog ezt azt a fejembe préselni! Tekintsd ezt afféle próbatételnek az Úton...

Ulixes
Nagy dolog a hit.
"Dehanem: ha nincs Isten, mán mijafaszér ne férkőznének be a lélek és a semmi közé?" Mert akinek Istene van, annak lelke is.(Tartozék). Mert a tudat az olyan snasz lenne, az megfogható. Jut eszembe, ha elveszted a tudatod, addig merre koricál a lelked. Ja. hogy írva vagyon. Bocsi. Az is írva vagyon, hogy szeresd embertársaid. Ehhez képest rendesen tudsz acsarkodni.
""És nem vagyok ateista. Vagy legalábbis nem tudok róla.""
Nem lehetsz ateista, ugyanis magát a szót keresztényi szeretet szűlte(égtek is a mágják rendesen). Ahhoz hogy Isten tagadó légy, ahhoz Istennek léteznie kellene. A fordított logikájuk szerint, ha a nembízonyítottat megkérdőjelezed, azaz tagadod, akkor az már létezik, hiszen ami nincs azt nem lehet tagadni :-)

"
Pedig nem mindegy. Hinni, vagy tudni... Döntsd el, mielőtt tiprasz, me' feleslegesen nem szeretnék megbocsátani, b+..."
Mert hogy hatalma, van az emberbarátnak.

"Ha már következetlenül vogymuk anakrók, akkor viseljük a következményeket..."
Megismétlem: Az arányok...És megtoldom azzal, hogy azonos mérce...Nem technológia, nem mosópór, nem mellébeszélés..
Dear QM,

"Mert akinek Istene van, annak lelke is.(Tartozék). Mert a tudat az olyan snasz lenne, az megfogható. Jut eszembe, ha elveszted a tudatod, addig merre koricál a lelked. Ja. hogy írva vagyon. Bocsi. Az is írva vagyon, hogy szeresd embertársaid. Ehhez képest rendesen tudsz acsarkodni."

Én-e?!?!

Hörrrrr.... Vau, vau.

Szeretnéd, mi, hogy télleg kiforduljak magamból és gyűlölködjek, jól visszaigazolná az előítéleteidet, májfrend, mi?

Erről lekéstél, hehe. Szívtadöccccsém. :o)

A tiprás meg nem hit kérdése. Aki tipor, az hülyefasz ígyisúgyis. De ha amúgy barangósan kiirtanád az összes kerkót, és ha csak egyetlen is volna, aki ezért előre kijelentené, hogy megbocsát neked, bukna a teóriád, és remélem, hogy zavarna...

Üdv,

P.
QM, esmég:

"Ha már következetlenül vogymuk anakrók, akkor viseljük a következményeket..."
Megismétlem: Az arányok...És megtoldom azzal, hogy azonos mérce...Nem technológia, nem mosópór, nem mellébeszélés..

Arányok? Milyen arányok, ember? A kőbaltás ember hatékonysága versus G.W.Bush atomütőereje?

Vagy még mindig csumidáznom kell azért, mert a nem katkó rómaiak felszegezték, felnégyelték, a hívők egymást égették, a megint nemhívők főbelövették, gijotinozták, stb?

Hülyeség. Szerintem.

Mert a Felvilágosodás árnyoldalai és az abból kinövő XX. századi rémületes totalitárius rendszerek után nekem senki ne tolja a frankeszt, hogy de akatkók így, vagy úgy. Nincs erkölcsi alap.

Ez a gáz. Leninsztálinmaóhitlermuszolini és tsai után nincs szalomképes ateizmus.

Csak szólok.

Üdv,

P.
"mégis úgy tűnik, él és virul a mozgalom, vagy szekta, kinek hogy tetszik"

a saját statisztikájukkal ne is foglalkozz. szerintük 8 millióan vannak összesen, ehhez képest a legerősebbek az usában, ahol 55 ezer van belőlük. összesen valahol 150 körül lehet.

súlyos retorzió speciel volt, 1977-ben kezdődött az Operation Snow White vizsgálata, ez volt az, amikor az igen tisztelt baromállatok betörtek az IRS-hez, az FBI-hoz, meg ahova tudtak, ellopni és törölni a kínos adatokat. (gyilkosság ügyében is nyomoztak utánuk, nemcsak adócsalás). ebből börtön lett.

Cruise nem valószínű, hogy kitér, ő már nettó haszonélvező, gyakorlatilag a 2. ember Miscavige után. A CoS "elnöke" elvileg egy Heber Jentzsch nevű pofa, de ő csak kabala, nincs hatalma.
Lord Valdez: Nálad a pont.
Miki egeret el tudod képzelni.
Istent nem.Mert Isten lehet minden, lehet szakállas bácsi, lehet agykontroll, lehet egy metafizikai rendszer egésze, vagy ezek közül semmi. Nem definiálható.Isten az összes dimenzióban végtelen.
Már avval , hogy egy szóba sűrítetted, lerántottad egy materiális valóságba.
Ha azt várod, hogy most nekiállok elmagyarázni,hogy a katolikus egyház miért "fontos" és hogy miért "isteni eredetű", csalódni fogsz.Én csak annyit mondok és akkor már nagyon sokat mondtam, hogy egyetlen egzakt tudomány se létezik, ami nem egy másik nem egzakt tudomány(matek pld.) törvényein alapulna.Ennyit érdemel ez a fórum, többet nem.A mi kis tudományunk pont arra elég, hogy ne pusztuljunk ki, de az önhittségünket a hiúságunkat és az önimádatunkat olyan szintre sikerült fejleszteni, hogy egyenlőre ott tartunk,hogy azt is eredménynek könyveljük el, hogy sikerült elérni, hogy a mi szemetünkbe és szennyes dolgainkba a harmadik világ fullad bele, meg a természet,nem mi a civilizáltak,de ne félj majd eljutunk oda, hogy végre magunkat is megsemmisítjük.
Uli:Apránként...lépésről,lépésre.
Talán türelmetlen voltál, azért lógtál hittanról.

Látod még Árpinak, aki egy vátesz, is beletört ebbe a dologba a bicskája.
Keverte, kavarta itt a dolgokat, de ezt itt, úgy látszik ki ezért,ki azért valahogy nem szereti.
"De ha amúgy barangósan kiirtanád az összes kerkót, és ha csak egyetlen is volna, aki ezért előre kijelentené, hogy megbocsát neked, bukna a teóriád, és remélem, hogy zavarna..."

Az azonos mérce jegyében: Ha már mindenki kerko lenne, akkor mihez kezdenétek a hitbéli mindentudásotokkal.
Unatkoznál rendesen, bár gyanítom, hogy a jól bevált recept szerint rögtön kiderülne, hogy nem is annyira kerko mindenki, és a még kerkobbak neki esnének a kevésbé kerkóknak.
Érdekes a "kiirtanád az összes kerkót" című eposzod, mert ilyen eszembe sem jutott. Kiírtjátok ti önmagatokat is, csak jussatok újra hatalomhoz. Mert nem a hiteddel van a baj, mindenki abban hisz amiben akar, amíg nem árt másoknak és nem akarja rákényszeríteni másokra a hitét. Attól, hogy a hitedért a vonat alá ugranál, még nem jogosít fel arra, hogy másokat a vonat alá lökj.
... és akkor érvényesül isten akarata?
"Bobby, akkor van a bibi, amikor a tudományos eredményeket mondjuk a gyakorlatban kellene alkalmazni, pl. olyan banális dolgokra gondolok, mint a tested edzése."

Ne keverjük a természettudományt a pszicholgiával/szociológiával, kérlek!

Az egy dolog, hogy tisztában vagyunk a dolgok negatív kimenetelével, de -itt jön be az emberi gyarlóság- _mégis ellenkezőleg cselekszünk_!

Ez nem a tudomány hibája, hanem az egyéné. Kicsit visszaköszön az állatvilág. (Igen, tessék, még egy pofon a kreacionizmusnak: ha külön, értelmes lénynek vagyunk teremtve, akkor miért vagyunk még félig állatok?)
Paszternak

Írj sokat, hatalmas formában vagy!:-))))))))

"Miközben a svéd kapus csak beáll a kapuba s portol."

Ez kúúúúva jó vót, meg a Károly Róbert Gida is, ami nem is tudom, honnan ismerős:-)
Xenu meg a jézuska pontosan ugyanolyan alapokon áll: fantasztikus irodalom. A különbség stilisztikai: a xenu-mese überciki, ócska, gagyi, puhafedeles.

Az egyházak működése viszont jelentősen különbözik. 1. Keresztény lehetsz ingyen. Templomban nincs belépő, még a hitgyüliben se kötelező adakozni. Bibliát adnak ingyen is, a további teológiai irodalmat anyagárban beszerezheted a felszabtéri istenboltban. 2. Maga a fényeshomlokú Hubbard többször kijelentette övéinek, a szci egy biznisz. Először azt mondta, "a vallás sokkal jobb üzlet, mint a scifi", aztán később azt, hogy egyházként működni profitábilisabb, mint vállalatként. Mivel ez nem 2 vagy 5 ezer éve hangzott el, nem kell spekulálni.

Miscavige trónbitorlása hasonlóképp dokumentált.
És akkor érvényesül Éva és Ádám akarata.:(
RE: gregor gysi 2008.07.01. 16:41:17
"És akkor érvényesül Éva és Ádám akarata"

Beléjük ki rakta az afrikot?
"Az, hogy valamire van matematikai modell, nem bizonyíték a létezésére. A matematika nem természettudomány, igazságaihoz elegendő a koherencia, nem kell tapasztalattal való egyezés."

Nekem annyi bőven elég, hogy koherens, ha kizárólag ennyi lenne a különbség az ősrobbanás-elmélet és a kreacionizmus közt, már akkor behozhatatlan előnybe kerülne az ősrobbanás.

Amit írtál a problémákról és kísérleti igazolásról, az természetesen igaz, és én is tisztában vagyok vele.
Én csak annyit mondtam, hogy az elmélet jól illeszkedik a megfigyeléseinkhez, és van rá elméletben működő modell. A teremtés-sztorira meg nincs.
Persze a "csak" és az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" aduászokkal nem lehet mit kezdeni, de akinek ez elég magyarázat, annak már úgyis mindegy...
helló blogosok !

Vki nem tud egy leírást idekopizni, hogy mégis mit tud és hogyan az a "trackback" ? Én nem írok blogot, de gondolom van itt néhány bennfentes. Esetleg Árpi ?
Ja, és nyíltan keresztényeknek lenne a segítség, ha esetleg valaki rettegne a témától, mint a tömjénfüsttől.. hehehe :)
Bobby: nem arra gondoltam, ha valaki lusta vagy hülye, hanem arra, hogy azt nem tudja megmondani egy tudós sem pontosan, hogy mi az ideális aránya a szénhidrát/fehérje/zsír bevitelnek, vagy hányszor és mekkora súlyokat emelgess, hogy a leghatékonyabb legyen a bicepszed növekedése. És akkor bejönnek az olyan "elméletek", hogy aszongya a spártai katonák kurva sokat meneteltek étlen-szomjan, utána éjjel telezabálták magukat, tehát neked is ezt kell tenned, nem tízszer enni egy nap. Holott ez elviekben színtiszta biológia/kémia/fizika.
trackbacket - a bloghun - a szerkrendszerben a jobb oldalon kell megadni. azt a postot (url) adod meg, amire válaszolsz, és akkor az itt megjelenik a kommentek közt trackbackként. ilyenkor illik a szövegben linkelni is.
Kérdjed meg az Áááárpit vagy a Bolgár Gyuri bá-t.Ők asszem mindent tudnak.De ha mégsem tudnááááák, a Vágó Pista tekintetes vegyészmérnük úr, a biztosan megmonja.Mer... hát... ő ugyi... még a legyen is milliomosast is tuggya.
"a vallás sokkal jobb üzlet, mint a scifi"

Vazze, mi lett volna, ha LRH picit jobb író lett volna, és mondjuk Xenu meg DC-10-esek helyett kitalálja a Jedi-rendet, fénykardokat meg Darth Vadert. Sima világuralom. :)
"Ez a gáz. Leninsztálinmaóhitlermuszolini és tsai után nincs szalomképes ateizmus."

Azt ugye tudod, hogy ezzel a mondatoddal akkor diszkreditáltál _minden_ ideológiát, aminek nevében valaha is öltek?

Ha már következetesség...
"egyetlen egzakt tudomány se létezik, ami nem egy másik nem egzakt tudomány(matek pld.) törvényein alapulna."

Aminek az előrejelzései elég jól passzolnak a világ valós, megtapasztalható működéséhez.

És ezzel szemben áll egy régi könyv, ami egy még régebbi könyvön alapul, ami viszont hiedelmeken, babonákon, és népmeséken.

Tényleg, valóban ugyanaz kategória a két dolog.
"Azt ugye tudod, hogy ezzel a mondatoddal akkor diszkreditáltál _minden_ ideológiát, aminek nevében valaha is öltek?

Ha már következetesség... "

Nem érted te ezt. Az más. A saját sebeinket felemlegetni, erkölcsialap gyártástechnológiailag az mindig bejönn.
Csak nagyon el kell hallgatni amiket mi követtünk el mások ellen. Pedig ha lett volna G.W.Bush atomunk, már mindenki kerko lenne, ha túlélte volna valaki...
OFF

QM=minőségmenedzsment? Ha már gyártástechnológia... :)

ON
"hogy sikerült elérni, hogy a mi szemetünkbe és szennyes dolgainkba a harmadik világ fullad bele, meg a természet"

Te még itt vagy?
_Azonnal_ kapcsold ki a számítógéped, ásd el két kilométer mélyre (ott talán nem számít, hogy tömve van mérgező anyagokkal), tedd mellé az autódat, a bútoraid nagy részét, a fűtést, a hűtőt, a világítást, minden elektromos gépet és eszközt, aztán irány ki a mezőre élelmet termelni, ásóbottal!

Ellenkező esetben talán csöndben is lehet maradni.

Hogy én ezt a fajta mocskos undorító képmutatást mennyire gyűlölöm...!
eleve ásóbottal kell elásni.
csak fel ne jöjjön az olaj!
Akiknek szemeik vannak a látásra, lássák.

Látjuk. Azt is, hogy valójában ez az írás is a történelmi egyházak cikizése, némileg bújtatott formában.

Bár ki tudja, mit fogunk Árpikától olvasni ebben a kérdésben, ha mégis lesznek előrehozott választások.
Rögvest ráébred majd, hogy ő "rendszeresen szokott bérmálkozni" a' la Fletó:-)
Tényleg azt hiszitek a Szcientológia Xenu-ról szól? Szó sem eseik róla egy bizonyos szintig. Mintha a katolikus egyház csak a szent grálról szólna.

Szerintetek, ha minden baromságot összehordtok, akkor kevéssé terjeszkednek? Szerencsére nem.
Tipikus esete az itt felszólaloknak, hogy ha nincs adatod valamiről, akkor nem kérdezed meg a forrást, inkább próbálod kitalálni vagy más hülyeségét továbbadni.

:DDDD
na végre! egy rondroid! egy retardált! hurrá! indulhat a natgeo.

"Tipikus esete az itt felszólaloknak, hogy ha nincs adatod valamiről, akkor nem kérdezed meg a forrást,"

Cicamica, a forrás fent van a wikileaksen, xenustul. Elolvastad már az OT-kat? Én mindig előreolvastam a tankönyvekben, főleg ha érdekelt.
petyus:

Azt ugye tudod, hogy ez nem azért van, mert a mikéntjét nem tudjuk, hanem mert nem tudunk _mindent_ megmérni, ami ebbe beleszámít. Kezdve a te egyéni DNS-edtől a borjúbécsi tökéletesen pontos vegyi összetételén át a téged ért napsugárzás mennyiségéig. Ezt, ugye belátod, elég sok idő lesz, mire mind meg tudjuk mérni?

Illetve valószínűleg nem is ismerünk minden tényezőt.

Tehát sokkal problémásabb természettudományos oldalról megközelíteni, mint tapasztalatiról. És mivel senki nem képes _minden_ módszert kipróbálni, így azokat a módszereket nem lehet egzakt módon összehasonlítani, így ki sem fog derülni, hogy melyik a legjobb. Ezt sajnos magadnak kell kitapasztalnod.
Ó, nem is az az igazi kérdés!

LaGo!

Honnan tudod olyan biztosra, hogy a te forrásod hiteles? Elvégre te is csak valakitől hallottad! Nincs olyan információ a világon, amit ne "valaki" mondta volna "valamikor"!

Másrészt:
Ne zavard köreinket! Nekünk ez az igaz! A mi igazságunk az, hogy a szci egyház egy naaagy-nagy SP. Mi sem bántjuk a ti valóságotokat, ti se akarjátok befolyásolni az igazit! Köszi!
A szcientológusok egy kivételesen nyomorult bagázs.
Az a baj, hogy sok vállalkozó abban látja további felemelkedésének lehetőségét (ill. a lecsúszás elkerülését), ha valamilyen hálózathoz csatlakozik. (nemcsak a szcientológia, a hitgyüli is ilyen)

A kulcs, hogy sikerül-e mágnesként vonzzó személyeket, cégeket a hálózat kirakatába tenni. Nem mellékes a jó ügy szarba keverése sem (harc a drogok ellen)
Rengeteg a kihasználható, ostoba ember.

objektivszcn.blog.hu/2008/05/25/a_szcientologia_az_uzleti_eletben
www.hetivalasz.hu/cikk/0708/16357
"És ezzel szemben áll egy régi könyv, ami egy még régebbi könyvön alapul, ami viszont hiedelmeken, babonákon, és népmeséken."

Nem mintha én, ezt mondtam volna.Illetve, nem hivatkoztam a Bibliára.
Ne azt cáfold, amit nem mondtam.

"Aminek az előrejelzései elég jól passzolnak a világ valós, megtapasztalható működéséhez."

Már ez a mondat is ízekre szedhető lenne.
Gyakorlatilag egy szó sincs benne, amibe ne lehetne belekötni.

DE hagyjuk.

Érdekes egyébként, most olvastam a Wiki-n, hogy 93-ban destruktív szektának minősítették a Magyar Szcientológia Egyházat más egyéb kisebb vallási csoporttal egyetemben, ezt a minősítést 95-ben törölték el.

hu.wikipedia.org/wiki/Szekta#A_Magyar_Orsz.C3.A1ggy.C5.B1l.C3.A9s_.C3.A1lltal_destrukt.C3.ADvnak_ny.C3.ADlv.C3.A1n.C3.ADtott_csoportok.
Mármint a Magyar Országgyűlés tette ezt a minősítést.
jé, valamiről lemaradtam, ezek szerint Jung is ennyire ostoba lett volna?
Amit a szcientológiáról ír a szerző, persze áll, de könyörgöm ez miért lenne bizonyíték arra, hogy a létezésnek vannak olyan irracionális vagy szuperracionális területei, amelyek a racionalitással nem leírhatók és nem megfoghatók?
Könyörgöm, mikor olvastatok utoljára jó verset?
Vagy ez már nem divat?
Valami elképesztő vulgármaterializmus tombol itt, ami önmagában nem baj, csak az a sajnálatos, hogy ennyien zárják ki magukat azokból a dolgokból, amiért igazán érdemes élni.
A hitehagyottság elsősorban nem vallási kategória. És egyre inkább általános létállapot Európában.
Össznépi önsorsrontás, amelynek elszenvedői a felvilágosultság pózában tetszelegnek, miközben sötétségben téblábolnak.
Bobby Newmark:

Ne adj semmit a számba, amit nem mondtam te ostoba tuskó.
Pont az a képmutató, aki elhiteti magával, hogy milyen kultúrált, meg milyen civilizált.Az, hogy mi ilyen kibaszott civilizáltak vagyunk és van időnk filozofálgatni itt, mert "Európában hallgatnak a fegyverek" az nem neked köszönhető, te otromba tulok, meg a szaros kis diplomádnak és a nulla intellektusodnak.Azért, mert a fegyverek most máshol szólnak, de ez gyorsan megváltozhat, ha ilyen férgek oszthatják az észt, anélkül, hogy a fejükre b..na valaki.Ez csak egy megállapítás volt.Jól van ez így.Csak ne verd a melled, mert ez gyatra eredmény, az internacionáléhoz képest.Ugye?
Te ostoba.Még olvasni se tudsz.

na tűnés, kultÚráltkám. keress magadnak kultÚrált helyet. ajánlom az indymediát, ilyen névvel ott a debilfaszok közt spíler lehetsz.
....és tessék mondani, a kaméleon változékonyságú, mostanában narancsszínű, nyugdíjasokat is magával ragadó OV hitűek mikor fognak kijózanodni?
Én arra tippelek, hogy még szépen megvárják a Hosszú Kések Éjszakáját, amikor OV Kormányzó Úr egy vészjósló hajnalon leszámol az Ő addig szeretett és titkon dédelgetett Magyar Gárdájával!
Mire is hasonlíthat igazán a SZCI dimenzió?

Ha már jogosan felemlítésre került Reformer oldala (tényleg respect), onnan bevágnék egy nagyon jó és tanulságos leírást:

"K.Z 2008.06.27. 14:18:52
A náci párt is hasonló egyszerű és eleinte naivnak mondható átlagemberekből verődtek össze. Csordába verődve kiderült róluk, hogy hidegvérű gyilkosok.
Ez egy ugyanilyen veszélyes bagázs. Érdekes ebből a szempontból a Dewolf-Penthouse interjú: a szcientológia valójában nem más, mint hosszas előkészítés és bevezetés a fekete mágiába.
Az alapeszmék az személyes ego parttalanná tágításáról, a teljes gátlástalanság eléréséről ,és az egyén, illetve az önmagáért való akarat fetisizálásáról szólnak.
Ennek megfelelően maga az "egyház"szervezete nem más, mint egy hosszas kiképzési és kiválasztási folyamat terepe, ahol különválasztják az agyamosott Sea Org - helótákat a leggátlástalanabb uralkodó rétegtől. Az egyiket a "megtisztulás" folyamán amennyire csak lehet megalázzák, megtörik és kifosztják. Ugyanakkor kinevelnek egy eszközeikben nem válogató, fékezhetetlen hatalomvággyal átitatott vezető réteget.

Szcientológia = Nietzsche zanzásított hatalomelmélete + felhabosítva tetszés szerint különféle kiollózott távol-keleti ezoterikus maszlaggal + pszichoanalitika/agymosó technikák + konzumerista individualista közhelyek (mosópor és fogkrémreklámok hatóanyaga)"
És a NÁCIKNAK továbbra is RAUS !

"K.Z 2008.06.27. 17:38:33
Szociológiai értelemben gondolom, hogy ezek ugyanolyan veszélyesek, mint a nácik.
Érdemes tanulmányozni, hogy annak idején a náci vezetők miféle baktériumtenyészetet alkottak. Valójában csak néhány rögeszmés őrült volt köztük, a többséget stréber kishivatalnokok, piti helyezkedők, vagy éppen nagypofájú elvtelen karrieristák alkották. Egyébként lehet, hogy paranoiás vagyok (kéne már egy jó assziszt) de ezek a "perifériára szorult lúzerek" valójában meglepően hatékony szervezetet tudnak alkotni - éppen primitív "vallásuk" okán, hülyeségük ugyanis úgy összeköti őket, mint a cement. Jó, nálunk a jelek szerint évek óta 1200-1400 körül stagnál a számuk, de idővel - és a hazai közoktatás, a jóléti társadalmi jelleg további leépítésével erőre kaphatnak ezek a droidok.

Egyébként is lehetetlen nem észrevenni, hogy mennyi közös vonás van a két társadalmi képződmény között(ha más nem, a magam szórakoztatására összeírom):
- személyi kultusz, istenített, tévedhetetlen vezető ("Ron")aki mindenben egyaránt zseniális
- az egyén viselkedésének totális ellenőrzése
- A vezetés döntéseinek megkérdőjelezhetetlensége
- Az "élcsapat", a "legkiválóbbak" a "világ megmentőinek" mítosza
- Tudatos, rendszeres történelemhamisítás (pszichiáterek és a holocaust kapcsolata)
- egydimenziós világkép (clearek-elnyomók)
- közös, démonizált ellenségkép (pszichiáterek)
- erkölcsi relativitás (fair game)
- vulgárdarwinista szemlélet (az erősebb győz)
- minden, a szervezet hatókörén kívül eső autonómi élet tagadása
- Eltérő vélemények kizárása, ellenfelek lehetőség szerinti teljes megsemmisítése
- Politikai és szakrális funkciók összemosása
- a horizontális csoportkötődések tudatos lerombolása (egymás feljelentgetése)az egyén szervezett elmagányosítása
- Időről-időre a felső vezetésben érezhetően "tisztogatásokat" hajtanak végre.
- Látszólag elfogadják a demokratikus rendet, valójában azonban ahol csak lehet igyekeznek megkerülni a demokratikus játékszabályokat, és keresik a rendszer sebezhető pontjait.
- Ide kapcsolódik, hogy próbálják a társadalom védekező idegközpontjaiban átvenni a hatalmat: ha lehet ők kiabálnak leghangosabban a szabadságjogok mellett, megpróbálják ezeknek a jelkép és fogalomkészletét kisajátítani, illetve ezeket a védekező mechanizmusokat kiüresíteni.
- a társadalmi élet teljes vertikuma - munka, szórakozás magánélet - teljes egészében a vezetőség befolyása alá tartozó ernyőszervezetek alá szervezése. (iskola, sea org wise stb.)"
"a szcientológia valójában nem más, mint hosszas előkészítés és bevezetés a fekete mágiába."

ez mítosz. semmiféle mágia nincs ott (se). varázsolni nem lehetséges, se a démonűző atyának, se az OT VIII-nak. a Beghe-interjúban többször is előhozza ezt Beghe: hogy micsoda szupermenképességekkel kecsegtették, ehhez képest már a Clear (Untersturmführer) szinten is odáig kéne jutni, hogy pl nincs fejfájásod, nem leszel influenzás. "show me a fucking Clear!", mondja Beghe.
Kedveske QM-ecske:


"Az azonos mérce jegyében: Ha már mindenki kerko lenne, akkor mihez kezdenétek a hitbéli mindentudásotokkal."

Nem tudom, valszeg blogot írnék és basztatnám a cipőfelsőrészvarrókat, hogy nem elég kemény a lukvédő a fűzők lyukainál.

"Unatkoznál rendesen, bár gyanítom, hogy a jól bevált recept szerint rögtön kiderülne, hogy nem is annyira kerko mindenki, és a még kerkobbak neki esnének a kevésbé kerkóknak."

A hit hegyeket mozgat, testvérem, bár egyes materialista vélekedések szerint hinni annyi, mint nem tudni. De ha megnyugtat: igen, ha hatalomra jutnánk, visszahoznánk a máglyákat, és a spanyolcsizmát és eltörölnénk a vibrálós óvszert.

"Érdekes a "kiirtanád az összes kerkót" című eposzod, mert ilyen eszembe sem jutott. Kiírtjátok ti önmagatokat is, csak jussatok újra hatalomhoz."

Nem mondtad, de eszedbe juttattam. Nincs mit, szívesen. :o)))

"Mert nem a hiteddel van a baj, mindenki abban hisz amiben akar, amíg nem árt másoknak és nem akarja rákényszeríteni másokra a hitét. Attól, hogy a hitedért a vonat alá ugranál, még nem jogosít fel arra, hogy másokat a vonat alá lökj."

Megnyugtat, hogy olyan szakértő vélekedése alapján hihetek, amit csak akarok, mint a nagy QM. Ez felemelő érzés. Szááááárnyakat aaaad...

De papa, ne fűrészeld itt a fingot, senki nem lökött vonat alá senkit. én téged biztos nem, a József Attila, az a genya, megpróbálta, rá is kúrt rendesen, oszt most kis teste hangtalan vacog.

Üdv,

P.
"firlefranc 2008.07.01. 17:43:24
....és tessék mondani, a kaméleon változékonyságú, mostanában narancsszínű, nyugdíjasokat is magával ragadó OV hitűek mikor fognak kijózanodni?
Én arra tippelek, hogy még szépen megvárják a Hosszú Kések Éjszakáját, amikor OV Kormányzó Úr egy vészjósló hajnalon leszámol az Ő addig szeretett és titkon dédelgetett Magyar Gárdájával! "


Továbbá Orbán Viktor is szokta piszkálni az orrát, képzeld, ezt is el tudjuk ám hinni, viszont azt is, hogy Gyurcsány Feri ormányában is szépen gyülemlik a zöldellő gempa.

És ha leszámol velük, te géniusz. Hát nem ezt óhajtja szíved minden dobbanása?!?!

Vagy az ellenkezője jobban tetszene?

Hagyjuk ezeket a nácinosztalgiákat. Nem lesz belőletek sem hős, sem áldozat. Nincs mi ellen kiállni, nem tűnt még fel?

Mármint nektek.
A Gárdának bezzeg!...

Üdv,

P.
bocsesz. helyesen:
"hogy a létezésnek NINCSENEK olyan irracionális vagy szuperracionális területei..."
ok, de a fekete mágia önmagában is ugyanolyan hülyeség, nem létező tudás, ami soha nem működik valójában csak úgy tesznek.
mondhatnánk mentalista tanfolyamot is az agysötét mágia helyett, mer' ugye azzal érezné az ember, ha szakadt a gumi: www.blikk.hu/cikk.php?cikk=107690
Paszternak

Kötözködés nélkül:
Szerinted van élet a keresztény valláson túl is, e világon?
Kis magyar szcientológia

A madridi kéregvasút és a budapesti négyes metró briliáns költségösszehasonlítása után újabb gyöngyszemre adódott bukkanhatni alkalom az Index elkötelezett újságírást sugárzó lapjain. Az elkötelezettség kihezvalóságát a nyájas olvasóra bíznánk, ha lenne hozzá elég esze. Így viszont nem bízzuk senkire, maradjon mindétig mély titok.
Maga az írás (index.hu/gazdasag/vilag/hid080701/) lelkesítő, mellékest új rekordról is számot ad. Persze a legjobb a csattanó a végén (bizony, hogy ott, jog s szokás szerint), aszongya hogy:

„A teljes hídkomplexum 700 millió dollárba, tehát nagyjából 110 milliárd forintba került; a "hosszméterenkénti" ára tehát 5 millió forint alatt van – írtuk néhány héttel ezelőtti összeállításunkban.
Bár a hídépítés költségét számos tényező befolyásolja, így a puszta kilométerköltség összehasonlítás laikus megközelítés, mégis elgondolkodtató, hogy az Újpesten épülő, az M0-ást szolgáló Megyeri híd egy métere 33,8 millió forintból épül. Az 1862 méter hosszú híd összesen 63 milliárd forintba kerül.”

Hah, vagy úgy. Mégis elgondolkodtató. Az írás sugallatát követve el is gondolkodtam, sőt eszembe is jutott valami. Közvéleménykutatások szerint szépemlékű pártunk és kormányunk időszakában nálunk is épültek hidak. Gerő verte, ha jól emlékezem. Az úgy volt, hogy pártunk és kormányunk elhatározta, híd épül ott, aztán az illetékes elvtársak szépen kiszámolták, mennyibe kerül, és szóltak, hogy hozzanak acélt, amennyi kell, hozzanak betont, amennyi kell, és legyen munkás, amennyi kell. Meg is épült a híd, és pont annyiba is került. Ahogy a kenyér is háromhatvanba.

Bár a mindent elborító ostobaság hangsúlyozása laikus megközelítés, mégis elgondolkodtató, hogy túl sokszor van alkalma a Gellérthegy ormáról szertevilágítva hirdetni a magyar antigéniuszt. For a better Magyarland of course.

Következik: Vitézy Dávid.
Felkészül: Tarlós és Répássy.
gabriel6712
"Persze eljöhet majd az idő, amikor pl egy szeretted betegágyánál már nem marad más segítség csak Isten, mert a magukat szintén istennek képzelő orvosok is tehetetlenül tárják szét a kezüket, akkor megtanulsz imádkozni"

Jó nagy bigott vagy, ráadásul a káráló perverz fajtából.
"Nem mintha én, ezt mondtam volna.Illetve, nem hivatkoztam a Bibliára.
Ne azt cáfold, amit nem mondtam."

Te meg ne terelj!
Egyrészt _én sem_ hivatkoztam a Bibliára. Bármely vallás bármely szent könyvét behelyettesítheted.
Másrészt a tudománnyal _egyetlen_ dolog áll szemben, a vallás. Az élet minden más területe elfogadja, ösztönzi, támogatja a tudományt. Te nem a tudományos fejlődés oldalán állsz, sőt egyenesen azt állítod, hogy semmi értelme, önmagát magyarázza. Akkor nem sok választás marad, valamelyik vallást hirdeted. Azoknak meg mind egy régi könyv az alapja. Vagy egy új könyv. Vagy szóbeszéd.
Szavakkal nem mondtad, de itt vannak még, akiknek megy a józan paraszti...

"Már ez a mondat is ízekre szedhető lenne.
Gyakorlatilag egy szó sincs benne, amibe ne lehetne belekötni."

Na hajrá, lehet próbálkozni.
"egy szeretted betegágyánál már nem marad más segítség csak Isten"

ez azért is aranyos, mert fel se teszi magának (és másnak) a kérdést szegénykém: MELYIK isten?

és miért pont az?
és milyen segítség
"Szerintetek, ha minden baromságot összehordtok, akkor kevéssé terjeszkednek? Szerencsére nem.
Tipikus esete az itt felszólaloknak, hogy ha nincs adatod valamiről, akkor nem kérdezed meg a forrást, inkább próbálod kitalálni vagy más hülyeségét továbbadni."


kommentelő hölgyeim és uraim!

íme, így működik a szci kommunikációs tech. bár én nem ültem még tanfolyamon a blahán, de ezzel a válasszal már több esetben is találkoztam mind reformer blogján, mind akkor, amikor lange lászló, az egyik elvakult magyar szcientológus reagált a nyugat.hu témábavágó cikkére.

mindig ezt mondják: gyere be, próbáld ki, tapasztald meg tenmagad - és természetesen azt akarják elérni, hogy ezt valóban megtedd, mert az első élmények a szci-vel bizony kifejezetten pozitívak tudnak lenni, illetve bocsánat, finomítok, labilis embereket hamar meggyőznek arról, hogy nekik ez milyen jó, ugyehogy. aztán szép lassan beleforgatják szegény embert a szarba.

egyébként július 12-én ismét szcientológia-ellenes tüntetés budapesten, bővebb info az árpád által már említett linkeken.
pista, hol vannak azok a trackbackelő keresztény bloggerek?
Remélem, a következő a hitgyülevészet lesz. =)
a hitgyülibe el akarok menni istentiszteletre, ingyen. németh sándort nem tartom sokra, se füle-se farka a szövegének, de a fíling érdekelne, legalább nem kell Amerikáig menni ugyanezért.
"Ne adj semmit a számba, amit nem mondtam te ostoba tuskó."

Én is szeretlek. Akkor elmesélem mit mondtál:

"A mi kis tudományunk pont arra elég, hogy ne pusztuljunk ki"

Meg arra, hogy csak heti 40 órát dolgozz, legyen mit enned/innod, ne fázz télen, legyen világítás, közlekedés, szórakoztatás, ne dögölj bele a legkülönfélébb betegségekbe és balesetekbe. Ja, és hogy számítógépen, interneten keresztül fikázhasd "a mi kis tudományunk"-at.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy a hétköznapi életben úgy hívják a "tudományt", hogy szakmunkás, orvos, mérnök, gyár, kórház...)

_ÉS_EMELLETT_ még a nyugati civilizációt teszed felelőssé, hogy még mindig vannak helyek a Földön, ahová mindez nem jutott el!

Hihetetlen erkölcsi magasságokból ostorozod a civilizációt, miközben teljes mértékben kiélvezed minden előnyét. Abból a szempontból is vicces a dolog, hogy ilyen még a történelem során nem volt, hogy "Európában hallgatnak a fegyverek", _nem_is_lenne_viszonyítási_alapod_, ha ez az undorító nyugati világ nem lenne!

EZ irdatlan képmutatás, barátom, akárhogy is cifrázod!
Melyik Isten? Amelyik kéznél van. Európában főleg keresztény. Mint ahogy az egyszeri viking Thor segítségét kérte, a muszlim Allahét. Mivel úgy nőttünk fel, hogy főleg keresztények voltak körülöttünk, keresztény fogalmakkal találkoztunk. Válsághelyzetben, mikor semmilyen ésszerű kiút nem látszik, értelemszerűen azt próbáljuk meg, amiről úgy gondoljuk, hogy más ember ezt tenné. Különösen, ha épp teszi is. Mivel feltételezzük, hogy egy keresztény ekkor imádkozna, jobb ötletünk nincs, ártani nem árthat ugyanakkor hatalmas a pszichológia késztetés a helyzet megoldására...
Megjegyzem, hogy ez a fajta "hit", ha nem jár pozitív megerősítéssel, akkor ugyanolyan gyorsan szerte is foszlik, ahogy a válság elmúlik. Ha viszont valami látványos javulás áll be, az illető akár még meg is térhet. Hogy melyik vallásra, az szintén a helytől és kortól függ.
Lord_Valdez

Most midjárt jól lefikáznak, de kultúráltan
gysi úrtól megváltunk egy időre kultúráltan.
Kár, pedig kezdtem megtanulni olvasni.
viszont a CoS még nem találta ki, melyik ágenst küldjék hitvédeni. a múltkor is beletelt egy napba, míg megérkezett.
remélem, miklovitz attist küldik ránk, és karakterekbe kódolva is előadja szcidióta nyerítését:

www.youtube.com/watch?v=5eqAps8n9eE
Elég érdekes import dolog ez a szcientológia, de tudunk mi termelni saját nemzeti színű, az egész világot átívelő vallás színű, jelenleg még ártalmatlan fázisban lévő hitrendszert is.
"a hitgyülibe el akarok menni istentiszteletre, ingyen. németh sándort nem tartom sokra, se füle-se farka a szövegének, de a fíling érdekelne, legalább nem kell Amerikáig menni ugyanezért."

én ismertem hitgyüliseket az szdsz-ből még a 90-es évek elejétől. egy rossz szót sem mondhatok rájuk. egyikükkel nagyon sokat és nagyon nyíltan beszélgettem és gyakran, meg is hívott istentiszteletre.

pont olyan keresztények, mint bárki, csak eksztázisig fokozó örömmel élik meg a hitüket. bármiről tudtunk dumálni. azt is világosan elmondta, hogy őket azért nem csípik a nagy egyházak, mert önfenntartók. 2000-ben az akkori hét simán benyomott főcím mögé egy zugfelvételt, amint hack péter épen kigurul a székből a nevetéstől. a barátom frakciótársa volt 90-94 között. azt mondta h. péterről, hogy ilyen tiszta embert még életében nem látott. gondolom az végkép magánügy, ki hogyan éli meg hitét. ezen szvsz hiba lenne és volt rugózni, mert miért szörnyűbb az ha valaki énekel és boldog a hite gyakorlása közben, nevet és örül. más meg térdre ereszkedik, harmadik meg mekka felé fordul. ötödik meg... mindegy, de a 7. te magad légy.
Ez jellemző rád, ha nem tudsz észérveket felmutatni, fasiszta módon kirekesztesz egy fórumozót, miután "le kurvaanyáztad." Ez vagy te!

boby barátod menthetetlen.A saját beírásait se érti.


paszternák: igaza van.

De a legjobb zeta!
Amit ő ír azt soha nem fogjátok megérteni a diónyi agyatokkal.
"
A hitehagyottság elsősorban nem vallási kategória. És egyre inkább általános létállapot Európában.
Össznépi önsorsrontás, amelynek elszenvedői a felvilágosultság pózában tetszelegnek, miközben sötétségben téblábolnak." Na ezek vagytok ti.

Hajrá Indymedia! Remélem végre valaki onnan fegyvert kaparint a kezébe.
Újabb megmondóember,
lapi, de hát ez az egyik lényeg. itt is, danikennél is.
(w.blog.hu/2007/05/02/szentiras_magyarazat_erich_von_d_niken)

mindenki nagyon szívesen röhög a másik mítoszain, hitvilágán és istenein. jaj már, xenu. jaj de hülye, ufókban hisz. az meg jósnőhöz jár, a majom. ezeknek a babonáknak a kialakulását, manipulációit, nyilvánvaló bornírtságát tök jól meg lehet beszélni. amíg fel nem merül a tök nyilvánvaló: hogy barátom, a te hitednek pontosan ennyi alapja van.

egyik szép irodalmi példa a Kazohinia, amikor már zsong az olvasó feje a behinek idiótaságától, hogy a Kört és a Négyzetet imádják és háborúznak érte... aztán a hőst kimenti egy brit cirkáló, és a legénység tiszteleg a nemzeti zászló előtt, és a kapitány elmondja, milyen sokat jelent ez a zászló az egyész nemzetközösségnek...
Bio74 2008.07.01. 19:31:41
''''Elég érdekes import dolog ez a szcientológia, de tudunk mi termelni saját nemzeti színű, az egész világot átívelő vallás színű, jelenleg még ártalmatlan fázisban lévő hitrendszert is.''''

Igaz.

Érdekes, és nagyon figyelemre méltó. Ámde mi az a hitrendszer, amire gondolhatunk?

Egyébként úgy gondolom, hogy a szcientológia valóban érdekes (olvastam)), de visszataszító is.

Amit nem értek: ezek a vallások, vallási csökevények, szekták, stb. miért nem hoznak létre egy közös érdekképviseleti szervezetet?
És akkor együtt sztrájkolhatnának Gaskóval!
WEz pedig nem lenne semmi.
Mért nem olvad össze az MSZP és a FIDESZ vagy alkot legalább nagykoaliciót?
jenőke: mert utálják egymást ;)
egyébként a szcientológiának van egy reformirányzata, a Freezone. ezek azt mondják, h a hubbardi "tech" jó, csak a modern egyház el lett térítve (miscavige & co), és különben se pénzért kéne árulni. tehát ők nyilvános anyagokkal dolgoznak, a hivatalos CoS terminológiája szerint ők a MÓKUSOK. a mókus az egyik legcsúnyább szó szci körökben, majdnem olyan csúnya, mint az SP.
"aztán a hőst kimenti egy brit cirkáló, és a legénység tiszteleg a nemzeti zászló előtt, és a kapitány elmondja, milyen sokat jelent ez a zászló az egyész nemzetközösségnek..."

Már a zászló is vallás?

"a MÓKUSOK. a mókus az egyik legcsúnyább szó szci körökben, majdnem olyan csúnya, mint az SP."

Hülye mókus vagyok, mi az az SP?

Tóta
Köszi
a cikked miatt összeolvastam egy rakat dolgot erről a marhaságról (szcientológia), de nem kimondottan élveztem.
Arra jó volt, hogy ismét lássam, az ember a hit jegyében mire képes, vagy miket képes elfogadni. /meg arra, hogy egy esetlegesen elvaduló egyháznak, közösségnek nevezett valamit egy szélsőségesen liberális rendszer nem fog tudni megállítani/
Bio74

"egy esetlegesen elvaduló egyháznak, közösségnek nevezett valamit egy szélsőségesen liberális rendszer nem fog tudni megállítani"

Nem, de sokan pont ezért szeretik.
"Hülye mókus vagyok, mi az az SP?"

= suppressive person, egyike a szcidióták tudományos ködbe burkolt fogalmainak. de a legszebb, hogy saját törvényeik szerint az ilyenek szabadon megkárosíthatók, perelhetők, zsarolhatók. (szerintük a rokonok is sokszor SP-k, mert nem hagyják a szellemet kibontakozni, ezért szakítanak el a családtól.)

márpedig aki kritikát fogalmaz meg a csörccsel szemben, az abban a hubbardi minutumban SP-vé avanzsál :]
Ja, egyébként Q.E.D.

Végig lehet nézni a felebaráti szeretet vallásának fanatikusain.
Valahogy...nem érződik ki Jézus szeretete az írásokból...
ez az interjú kifejezetten jó, kb. ennyit akartam tudni a sci-ről, de ez cáfolja azt hogy a freezonenak igaza lenne, a pali szerint ablakon kidobott idő/pénz

vagy van aki szerint a két fal között mászkálásnak lehet valami tanulsága?
én nem mondtam, hogy a freezone-nak igaza van, ugyanannak a félbolondnak a fikcióját terjesztik, csak legalább ingyen.

a családtagok (ha nem lépnek be) előbb PTS státusra számíthatnak (potential trouble source, Lehetséges Bajforrás), aztán SP, és akkor jön a disconnection.
"az ilyenek szabadon megkárosíthatók, perelhetők, zsarolhatók."

Akkor adjunk rá egy megfelelő választ:

Minden szcientológus (vagyis SA - stupid ant) szabadon megkárosítható, perelhető, zsarolható. Ha módom lesz rá, ezt a most induló kis vallásomat feltétlenül gyakorolni fogom.
Árpi!
Sok szeretettel várunk Július 12-n! :-)
Tea, és ásványvíz lesz! :-))))
Szívószálat hozz, mert az álarcban csak úgy lehet inni!
Tisztelettel és üdvözlettel...
Karesz
Egen
de amig ez egy ad hoc válasz egy már formájában is irritáló definicióra, addig ez náluk egy müködő rendszer része, ami végrehajtandó kötelesség.
Ebben mennyi lehet a kamu?
(Úgy értem mutogat fotókat, de ezeket ellenőrizte valaha bárki?)

video.google.com/googleplayer.swf?docId=4582838966514490191&hl=en
boby

azoknál a fanatikusoknál azért ne keresd azt az érzést, mert ők mást is képviselnek, illetve torzítanak, de ez egy állandóan visszatérő elem. az ilyen-olyan üldöztetések mind szándékos és durva csúsztatásokból jöttek.
Templomosok külön hatalma, külön jogcímen, aztán Fülöp megírigyelte és hirtelen Istenkármlókká lettek, csakhogy a vagyonukat lenyúlhassák. Ez nettó EMBERI, az egy dolog mivel takaróztak. De nem a fedősztori a hibás..

És SZCIK a fentiek alapján nettó NÁCIK, de a Bibliát nem tudnám izomból se náci propagandának tekinteni.
"de a Bibliát nem tudnám izomból se náci propagandának tekinteni"

az ószövetségből azért ki tudnék rakni egy csinos svasztikát.
Az 1994-es Roswell filmnek véletlenül nem tudja valaki a végét?
Odáig sikerült a felvétel, hogy Martin Sheen és a főszereplő (cooper ügynök) beszélgetnek a hangárban.
árpád, gisy-butóta volt az az ágens, szóval nem olyan lassúak azé
Ószövetség: Igen tele van durván konkrét helyzetekkel, előírásokkal, bár öncélú, oknélküli népírtásra nem emlékszem, ha a svasztikázás ezt takarná. Sőt a 10 parancsolat maga kijátszható, ha úgy értelmezed, hogy nem te ölsz, hanem mással végrehajtatod. És itt jön az Újszövetség fontossága, ami nemcsak felülírja, hanem feltölti, pontosítja pl. ezeket a törvényeket és már arra tanít, hogy a rossz okozásának szándéka is elítélendő, bűn. Márpedig a kereszténységet Újszövetség nélkül nem lehet értelmezni, az viszont már tisztán a "svasztika" tagadása.
és még valami: sajnos magam is hiányosan ismerem a Bibliát, annak is inkább az Új részét, de amint belebotlok egy újabb részbe, akár a régiből, eddig mindig passzolt a krisztusi modnanivalóhoz, természetesen annak szellemében.
persze, először PTS, de nem akartam ennyire részletesen belemenni, bár közvetlen ismerőseimnek rendszerint addig vagyok képes ecsetelni a szci blődségeit, mígnem egyszercsak ők nyilvánítanak engem ideiglenesen elnyomónak :]

kedvenc szcientológus kifejezésem egyébként a "nemszemély", á lá orwell. ha valaki pl úgy távozott el az élő egyháztagok sorából, hogy az cinkes a csörcsre nézve, akkor utólag minden jegyzékből, nyilvántartásból, aktából törlik, mintha nem is létezett volna.

történelemhamisítás. ismerős, ugye?
gysi úrnak más baja volt, ő nem szci.

azért mondom, h "ki tudnék rakni egy svasztikát", mert az ószövetségben igen vérszomjas kitételek szerepelnek mind az isten szájából, mind a zsidók felsőbbrendűségéről. szóval ha kiveszem a kontextusból, akkor tetszőlegesen csinálhatok belőle hülyeséggyűjteményt vagy háborús uszítást.
"az a vége, h vannak ufók."

Igen, azt a filmben is gyakran mutogatják.
A főszereplő milyen bizonyítékot kapott?
Netán megmaradt a padláson egy darab alufólia, avagy előkerült egy mindent látó szemtanú?
(torrenten próbáltam keresni a filmet, de csak a tv-sorozatot találom.)


Erich von Däniken

"De néhány hónapja hosszasan beszélgettem Ed Mitchell amerikai űrhajóssal, aki a Holdon is járt. És amikor szóba jött Roswell, Ed azt mondta: Erich, ez igaz. Kérdeztem, látott-e ufót ő maga. Nem láttam, felelte, de a titkosszolgálatnál dolgozó barátaimtól tudom, hogy igaz. Hát most mit gondoljak? Sosem hittem ezeknek a szóbeszédeknek, és most egy amerikai űrhajós azt mondja: igaz."

Kérdezte más is erről a _fontos_kérdésről_ ezt az amerikai űrhajóst?
Nehogy a végén kiderüljön, hogy tényleg itt járt Xenu...
:)
"kedvenc szcientológus kifejezésem egyébként a "nemszemély""

igen, ez megtörtént (többek közt) magával LRH egyik feleségével, Mary Sue Hubbarddal. az objektivszcn blogban van egy régi szci újság, az ott szereplő magas rangú, tölgyfalombos-vaskeresztes tisztek többségéről már említés sincs a hivatalos szájton. ahogy Mary Sue-ról sem, pedig még közös könyvük is volt férjurával, házassági tanácsadó (LOL).
"Kérdezte más is erről a _fontos_kérdésről_ ezt az amerikai űrhajóst?"

nem merik.
ja így oké, és van is rá példa, hogy megtették vagy megtennék most is. Ez viszont már keresztényi felelősség is, hogy ne lehessen újabb ilyen hülyeséggyűjtemény vagy uszítás, mert ez tökéletesen ellenkezne a valódi üzenettel.
"nem merik."

Van email címe?
Megkérdezem én.
Basszus, 2007.11.07-én volt utoljára homályzónás poszt. Pedig egyszer még fel is vetetted, hogy vannak fejlemények UFO-ügyben... :)

Az oldalazó törpéről nincs hír? :D

Ja, hogy "Európa lelkéről" már ne is beszéljünk, több, mint egy éve lett volna esedékes, az ír szavazás részben lefedi a témát, részben nem.
ufóügyben leginkább egy nagyon kidolgozott hoax volt, ami Caret Drone néven futott.

az oldalazó törpére többször is kerestem, de az az egyetlen észlelés volt összesen. pedig abban úgy szeretnék hinni.
legutóbb pl. Sebrenica: ortodox pap áldotta meg a muzulmán bosnyákok gyilkosait a kivégzés előtt:

www.pbs.org/frontlineworld/blog/2005/07/srebrenica_the_1.html#

aztán keresztényeknek kellett keresztényeket bombáznia, és ahogy olvasom sokan még mindig Szerbiát tartják áldozatnak odaát...
"Darwin a pró és kontra érveket összegyűjtve próbálta eldönteni, alapítson-e családot. Mint arról sorai tanúskodnak, úgy vélte, a házasság ellen szól, hogy "kevesebb pénz jut könyvekre", illetve hogy "borzalmas időveszteség", a nősülés mellett olyan érveket hozott fel, mint az "állandó társ és barát az öregkorra... legalábbis jobb, mint egy kutya""

A kutya is borzalmas időveszteség.

"Végül a házasság mellett döntött, 1838-ban udvarolni kezdett Josiah Wedgwood lányának, Emmának (aki tehát az unokatestvére volt), és 1839 elején el is vette feleségül. Példás családi életet éltek, a nő tíz gyerekkel ajándékozta meg (három közülük fiatalon meghalt)."

perverz

Szcientológiáról azért sok érdekeset össze lehetne írni... Meg arról is, hogy milyen mértékig befolyásos emberek vannak a hálójában, és internet ide vagy oda, ők ha pozícióban vannak, folytatják áldásos tevékenységüket. Vegyünk csak egy kiragadott példát: a magyarországi és európai protokoll szerint a gyermekkori figyelmhiányos hiperaktivitási zavar kezelése két gyógyszerre támaszkodik: ezek egyike a híres-hírhedt Ritalin (metilfenidát), másika pedig a Strattera (atomoxetin). Jelenleg ezek egyikét sem támogatja az OEP egy fillérrel sem, ezzel szemben pl. a Strattera Romániában 100 %-os támogatottságot élvez. A Ritalin havi adagja így támogatás nélkül kb. havi 5 000 - 10 000 Ft-ba kerül (a szükséges dózistól függően), a Stratteráé 30 000 Ft-ba. (Mindkettőnek van terápoiás szempontból előnye és hátránya is a másikhoz képest). Nem támogatott de szükséges gyógyszereknél az az általános gyakorlat, hogy lehet egyéni támogatási kérelemmel élni. Azonban az OEP-től az összes Ritalinra/Stratterára vonatkozó támogatási kérelmet visszadobják arra hivatkozva, hogy ők diétát (!!!) ajánlanak... Rajtuk kívül ilyen típusú diétát csak a szcientológusok ajánlanak. Most akkor hogy is van ez?
Alir

"a gyermekkori figyelmhiányos hiperaktivitási zavar kezelése"

Valahol már olyat is olvastam, hogy ezt a zavart a kötelező védőoltások okozzák.
Megnéztem pár Roswell linket. Kutyaütő.
Árpi szerinted megtörtént az eset?

„Az ószövetségből azért ki tudnék rakni egy csinos svasztikát” Tótha W.-ről kiderült, hogy egyrészt a markionita gnózisból merít forráős megjelölése nélkül, másrészt a szcientológia-kritika nem egyéb mint praemissa az örök konklúzió levonása előtt: a kereszténység baromság, a katolikus meg baromság a köbön. Kell néha egy kis változatosság, a blaszfémiát feldobja egy kis xenuzás.
twá:

"lapi, de hát ez az egyik lényeg. itt is, danikennél is."

emléxem, valamikor a 70-80-as évek elején dobta ki a könyvét és rögtön egy egész estét betöltő doku filmet is kinyomtak. nagy siker volt, én is megnéztem és röhögtem rajta.

bennem már régen kialakult az, hogy igazi nagy konfliktus esetén úgyis egyedül vagy a döntésedben. aki ezt nem bírja elvállalni, az becsapja magát. teljesen rendben van, ha valaki hisz az ufókban, amíg ez szigorú magánügy. azt is megértem, ha valaki felfogja, hogy a születésben ott a halál és ez azért nem egy felemelő perspektíva néhány terroristát és kamikázét nem számítva. tele a gatya, ha az ismerősnek mondja az orvos, tüdőrák, intézze el az ügyeit, van rá 3 hónapja. ezt vagy kezeled magadban, vagy istenhez fordulsz. a tömegember persze minden faszságra felugrik, jézus, vagy allah, ufó, vagy bármi erre alkalmas.

más kérdsé, hogy teljes joggal várhatjuk el, hogy a szurkolók szíveskedjenek eltartani a klubbokat, ne én, mert csak turistaként járok bármely templomban. aztán majd kiderül, hogy vinnyogva, vagy vigyorogva megyünk el. mert az kurvára nem mindegy. a lapokat mindenki hogy hogyan játszod le a partit, az csakis rajtad múlik. isten abba sohasem szólhat bele. a "szabad" ember viszont kurvára ki szokta verni a biztosítékot azokban, akik irigyek. némely történelmi szituban ezért simán ölnek, öltek is. a szavakkal meg még akkor is, ha béke van, mint manapság. na ezt kéne megfejteni, hogy mi ennek az oka? a te blogod aztán télleg bizonyít sok mindent erről a sub-ról. pont te ne ismernéd? :DDD
sztiv: nem valószínű. roswellről volt itt egy hosszú cikk tavaly.
Karesznak!

Naná, a tüdőrákot meg a friss hegyi levegő :).

Amúgy kb. pont annyira pontosan tudni mi okozza egyiket, mint a másikat: részint genetikai meghatározottság, részint környezeti tényezők... :)
bocs az elütésekért, de közben a demjánt is figyeltem. kevés sikerrel. :D
Én tudom, hogy UFO-k vannak, be is bizonyítom :)
index.hu:80/assets/images/404/404_1.jpg
Sajnos, már többször is láttam, mert az uborkalopásos hírt még mindig nem tudták kijavítani...
" Bio74 2008.07.01. 18:23:00
Paszternak

Kötözködés nélkül:
Szerinted van élet a keresztény valláson túl is, e világon?"

Hogyne. Kicsit fogyatékos, de van. Minden kötözködés nélkül mondom.

Üdv,

P.
"jézus, vagy allah, ufó,"

B+ Lapi, mi köze az UFO-knak a tüdőrákhoz?

Szimplán egy mese, ami foglalkoztatja az arra érzékeny emberek fantáziáját, esetleg utánaolvas a SETI-nek, meg elolvas pár Almár Iván, meg Galántai Zoltán könyvet, mert érdekli a téma. Ennyi.

Nem jár hozzá életvezetési tanácsadás, sem tanítás, se tízparancsolat, se tanulság, se semmi.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.07.01. 17:40:27
na tűnés, kultÚráltkám. keress magadnak kultÚrált helyet. ajánlom az indymediát, ilyen névvel ott a debilfaszok közt spíler lehetsz."

Hehe. Ez a debilfaszok közt egy spíler jobb, mint a Thomas Mann üdvözlése...

Amúgy meg éljen Ady Endre emléke, főleg a fekete zongora!

P.
A szerzőnek
-----------------
Szci-kritika: minél többet, annál jobb! Egyszer útbaigazítást kért tőlem a helyi szci-központhoz két egyforma ruhába öltözött csaj. Mintha robotoknak magyaráztam volna. Mosoly nélküli arcok, merev, hideg tekintetek, üres, pattogó hangok. Hátborzongató volt, horrorisztikus élmény. Még soha nem láttam ilyen látványosan agymosott embereket közelről.

Valláskritika: bocs, de ez nem az, amit csinálsz, csak vagdalkozás, pattogás, lekicsinylés - komolyabb témába mélyedés nélkül. Bár van néhány dolog, amit a vallásokkal kapcsolatban elfogadhatatlannak tartok (többek között, hogy szerintem elegendő önmagában a hit is, meg nem is biztos, hogy pont úgy, ahogyan azt a zsidók vagy a keresztény felekezetek gondolják ), mégis , van létjogosultságuk. A lényeg az lenne, hogy az egyházaknak soha többé ne legyen világi hatalmuk.

Amúgy van ,,néhány" zseniális ember itthon is és a világban is, akik valamiért hisznek ezeknek a ,,meséknek". Más nagy emberek meg nem hisznek, szintén valamiért. Megint mások vívódnak, mert keresik Istent, és az a legrosszabb, hogy néha úgy érzik, meg is találják, aztán elillan - költőknél ez konkrétan nyomon követhető az istenes versekben.

Szóval kissé több elmélkedéssel, kevesebb széjjelnézés nélküli dirr-durral akár még jókat is írhatnál a ,vallás' témában.

Alir, amit a gyógyszertámogatásról (vagy nem-támogatásról) írtál, amennyiben igaz, akkor döbbenet.
Anno Veér elvti még folyamatosan azt sugallmazta a mo.-i szcientológiáról szóló könyvében, hogy az Orbán-kormány ezerrel támogatja a szcientológiát, ehhez képest a Lipótot mikor zárták be?
Tóta W. Árpád 2008.07.01. 19:52:33:
"egyik szép irodalmi példa a Kazohinia..."

A Kazohinia (mek.oszk.hu/01000/01071/#) zseniális mű, életem egyik meghatározó könyvélménye. 15 éves koromban olvastam először, azóta legalább egy tucatszor még.

A Hiába szintén zseniális.

Tudtad, hogy Szathmárinak van egy Jézusról szóló, máig kiadatlan regénye 'Látván nem látnak' címmel?
Vakhit és tömeghalál - - a Népek Temploma

beszelo.c3.hu/98/10/12vak.htm

Jones prédikátor gazdasági és etnikai egyenlőség ígéretével hozott létre vallási közösséget amely tömeges öngyilkossággal ért tragikus véget.
Félelem, paranoia, erőszak, politika, agymosás, drog.

SCI-előjáték?
Ne csak UFO-król legyen szó.
A szcientológiának mi is az alapja?

empiriamagazin.com/Miszcellanea/A%20Holt%20Tengeri%20Tekercsek%20Rejt%E9lye.htm

Az idézet a teológiai doktor, gyakorló egyházi ember, Rev. Dr. Charles Francis Potter irásából való: „Mikor a Qumran kéziratok megfelelő elismerésben és értékelésben részesülnek a sokszorosan átszerkesztett és megtisztogatott Újtestamentumhoz viszonyítva, a szent lélek doktrínájának el kell tűnni, ami aztán magával fogja vinni a szent háromság doktrínáját is, ami eredetileg soha nem is volt az Újtestamentumban.” Szintén: „Bár Jézus saját hiedelmei, tanítása és vallási gyakorlata nem minden tekintetben teljesen egyező az esszénus iskolával, ahova minden valószínűséggel járt az „elhallgatott évek” alatt, de nyilvánvalóan közelebb áll az esszénusokhoz, mint az ortodox kereszténység Niceai zsinatának döntéseit hozó tanács püspökeihez. Jézus ugyanis az Ember Fiának vallotta magát. Ők viszont az Isten Fiának, a szentháromság második személyének, az igaz Isten legigazabb Istenének."
jenoke:

Hat, igen. Ez az aminek normalis tortenelem es/vagy irodalom oktatas mellett trivialisnak kellene lennie.

Egyebkent meg a Nag Hammadi-iratokat erdemes megnezni (www.gnosis.org/naghamm/nhl.html), mint pl. Tamas-evangeliuma. Vagy a Teremtes-mitoszukat, amely szerint a zsido isten, bar o teremtette a Foldet (meg a angyalok siserehadat), de csak egy demiurgosz, es az igazi isten feminin jellege (Sophia, gorogul bolcsesseg) lehelt lelket az emberi teremtmenyekbe.
Jason Lee szcientomokus... :(((
Egy true szmoker arccal kevesebb...
"firlefranc 2008.07.01. 17:43:24
....és tessék mondani, a kaméleon változékonyságú, mostanában narancsszínű, nyugdíjasokat is magával ragadó OV hitűek mikor fognak kijózanodni?
Én arra tippelek, hogy még szépen megvárják a Hosszú Kések Éjszakáját, amikor OV Kormányzó Úr egy vészjósló hajnalon leszámol az Ő addig szeretett és titkon dédelgetett Magyar Gárdájával!"


Offolni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, csak úgy érdemes.
Firlefranc, neked a beleid megcsavarodásáról is OV jut eszedbe? Ha jól emlékszem, te beszéltél arról, h a blog egy irodalmi műfaj. Íme, te megtetted a magadét ezért. LOL
Paszternák

"Kötözködés nélkül:
Szerinted van élet a keresztény valláson túl is, e világon?"

Hogyne. Kicsit fogyatékos, de van. Minden kötözködés nélkül mondom"

Tehát a te szemszögedből fogyatékos életet élek, rendben.Remélem nem jön el az idő amikor a fogyatékosságom gyógyítása érdekében valami hülyeségen kezditek törni a fejeteket, mert az alapgondolat látom már megvan hozzá, már csak beteg lelkületű ember és némi hatalom szükségeltetik.
Igazad lehet, többszörösen fogyatékos életet élek, hiszen igen sok vallásnak nem felel meg jelenlegi életem.
De azért érdekes, mert amig én azt mondom, hogy a vallásod tisztelem, és tisztelem, hogy a teljes élet iránti igényedet ilyen módon tudod megvalósítani, más emberek károsítása nélkül, a társadalom hasznos tagjaként, addig te kissé lekicsinylően nézel ránk (nem vallásosokra) a biztos tudás birtokában.
Bio74,

ne értelmezz félre. Én azt mondom, az én életemben van egy plusz dolog. Ami a tiedből hiányzik. Az én szemszögemből a te életedből a legfontosabb dolog hiányzik, de ettől persze, hogy nem kcsinyellem le. A te életed méltóságát én nem csorbíthatom.

Csak olyan őszintén kérdeztél, hát én is őszintén válaszoltam. Reméltem, nem bántottalak meg vele, mint ahogy a többieket sem, akik nem hisznek de ettől még nem akarják lehülyefaszozni a hívő polgártársakat.

A többi igazságosztótól meg mindkettőnket mentsen meg a... ööö... khm.

Üdv,

P.
Bio74

Nem jól érted Paszternakot.
Egy hívő arra a kérdésre csak azt mondhatja, h a nem hívő élet fogyatékos, mert elképzeli azt, h milyen lenne ő maga a hite nélkül, s úgy érzi, megcsonkítva kéne élnie. Értsd jól a válaszát, amiben az van benne, h te is több lennél/lehetnél a hittől, de az nincs, h így ahogy vagy, kevés vagy.

Üdv., szép napot.

És ismerkedj a bíráltaddal, megéri!

altamira.blog.hu/
Paszternak!

Megelőztél, vazze!:-))))

Most aztán Rád szabadítottam a mennyet vagy a poklot, vagy csak egy kis mennyei gondot:-)))


Üdv., méjék lisztharmatot írtani, ha már a nagy művészről egy ilyen átkozott dolgot elneveztek:-)
Malac, te kedvenc citromos szájú kis gyesznóm! :o)))

Hájde á Dévlá tegye teljessé á náptyáidát, more!
:o)

P.

Korrekt

Én viszont most egy kicsit kötözködtem, mert az erre kapott válasz tartalma, és stílusa igen sokat elmondott az írójáról, és megérte.

Köszönöm.

És igen, mind a Malacka, mind a Paszternák név mögött, olyan személy van, akit érdemes lehet megismerni.

Malac,

emléxel a Halálos Fegver-ben, mikó' a film végén egyszerre lő Mel Gibson és Danny Glover és a két pisztoly ott füstölög párhuzamosan?...

:o)))

Na szevasz, Mel. Kinek a Liszt, kinek a Micike. :o) Én most hozzája megyek :)

Üdv,

P.
Innye! Nem gondoltam volna, hogy 1 nap alatt ez a tema ennyi kommentet hoz...
A cijentologia beleette magat a hetkoznapjainkba. Lehet pont ezt akarjak... minel tobbet beszelnek rola, annal tobben lesznek kivancsiak a baromsagaikra.
Apropo... tegnap en is lemerettem a thetan szintem. Azota a gardrobban eszi a fene Tom Cruist... nemsokra ra melle szegodott Travolta is.

A kakaom viszont poloska izu volt!
Gecc,


"A kakaom viszont poloska izu volt!"

Aszt akkó aszt most hogy?... Biztos nyitva hagytad éjjelre és a Xenu belelógatta a farkát. Püff neki. Mé' nem kétdekás matróz itallal indícc, mint minden rendes ejróppaúnós magyar állampolgár (178cm-es hasbőség fölött)? Abba akkor sem fér bele a Xenu pöcse, ha nyitva hagyod...

Max belepisál, zagson. Még mindig inkább, mint egész nap Tomkrúzt nézni Dasztin Hofmannal.

Csá,

P.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.07.02. 08:05:32
malacka69 Bayer&Tóta fan, 2 in 1, peace right:-)) · m69.freeblog.hu/ 2008.07.02. 08:07:17
Bio74 2008.07.02. 08:24:28

Ritka, szép pillanatok a tótawén...

Így kéne mindig....!
bizony, hölgyi! :DDDD
én például nem tudom milyen lennék, mint hívő katolikus. de azt tudom, ha én lennék a fiatal demi moore, folyton a melleimet markolásznám. megjegyzem elég hülyén venné ki magát. szal maradjunk csak az, amik vagyunk! :DDDD
max headroom

Tudsz többet is arról a könyvről, vagy ez wikipédia infó? Ha tudsz és megosztanád, annak örülnék.
Buddha annak idején homlokára csapott, s megteremtette a kövér buddha szobrok piacát... A jó kínaiak is csak ezért morognak a buddhistákra, tudják hogy csalók s uralni akarják a világot az er... sáljaikkal meg szobraikkal mindenfele.
off

Paszti!

Felfedezted már az állatjó, nattyonkomolycool képet a malacnewsban?

Te, azok azt komolyan gondolják! Etttől vicces:o)))

Üdv.

on
na, akkor csontateistaként egy kis hozzászólás a végéhez:
1. a vallás azért nem akkora butaság. nem hiszem, hogy rációval mindig minden megmagyarázható lenne. a mesék, legyenek bevallottan azok, vagy intézményesült hitek, gyakorlatilag az életvezetéshez szükséges fikciók: ld. pl. a racionalitásba vetett hit, nemzeti öntudat, mindenféle identitás, mifene.
2. arról, hogy az információs társadalom korában már majd nem lehet ilyen bornírt baromságokat kiötölni és terjeszteni: aztán miért is nem? mert majd jól beguglizzák a sok baromságot, oszt kidobja az igazat. van ez a kis ragaszkodógép, úgy híjják, személyiség. Ez nem feltétlenül a racionalitás mentén működik és nyilván befolyásolható, de azért igencsak tud kötődni a fent emlegetett fikciókhoz, mondjuk érzelmileg, ne adj isten tudat alatt (bár az okosok ezt mostanában tudattalannak hívják). Aztán kell még neki szuperegó is, és ebből a szuper a fontos (pl. tekintély). Lehetne még ezt árnyalni, de minek, asszem érthető, mint ahogy az is, hogy vannak fokozatok.
3. a kognitív disszonanciáról: szvsz meg lehet tanulni együtt élni vele. Engem pl. nem zavar, ha egy irodalmi szöveg hatásvadász, ha működik. Nagyon kicsi ez az ár az élvezetért a fikció (vagy a templom) terében. Ezt a hívők jó része is így gondolhatja. Lehet, hogy még jobb emberek is lesznek tőle, hogy néhány percre beszartak a bűntudattól, vagy meghatódtak, stb. Ez nem feltétlenül káros.
3. a hatalmi harcról: nyilván mindenkinek (bocs, minden jóérzésűnek) forog a gyomra a vallás és a politika és/vagy piac összefonódásától. de egy adott szinten ez nem működhet másként. egyszerűen szükség van intézményekre (állami, vallási, stb.), hogy egy fontos érték, gondolat, eszme, a kultúra, a társadalom működjön. Pl. (Zizektől): senki nem hisz a Télapóban, mégis működik, mert teletömik a kiscsizmát dec. 6-án. Oszt a gyereknek meg jó, aztán majd megtanulja (brü-hü-hü), hogy nincs is. majd a gyerekét ugyanúgy hülyíti vele, stb. A Télapó (és vele sok minden más) eszme és intézmény, és nyilván vannak fokozatok, meg el kell különíteni a sokfélét, szabályozni kell őket, stb. de nem kellene úgy általában fikázni a hitet, melyet éltetnek.
4. persze, fujj szcientológia, meg még sok minden más, de azért módjával ezzel az általános antiklerikális gyűlölettel.

egyébként az írás nem rossz, de a végével egy kicsit, szvsz, elszalad a ló, ahogy az már szokott lenne wlandben.
lapi,

ha te demi múr lennél, én volnék eszton kacsör ozt felszabadítanám a két kis kacsódat, a masszázst meg átvenném.

De hát csezdmeg, nem vagyol... :o))))

Hali,

P.
Lapi

En a helyedben atoperaltatnam magam!
:-]
szó sem lehet átoperálásról. mégpedig két alapvető okból:

1. akkor a next reinkarnációm után nem születhetnék meg bruce willisként!!!! (btw.buddha meg monnyon le, mit vigyorog, mint egy tök, pont amikor mély erkölcsi és gazdasági válság sanyargat bennünket!)

2. akkor nem bírnék állva hugyozni!!!
paszti! :DDDD csak az ne legyen, hogy te meg pont demi moorenak reinkalnálódsz, bár remélem sokkal később mint én, de mi magyarok már régen tudjuk az idő valójában körbeforog. szal nehogy ez legyen, mert végül is elváltak a végén. bár addig a bruce sztem nagyon soxor megk***ta, ha nem hangzik ez nagyon macsósnak meg szexistának.
Én demi mirrmúrra Danny Blúúúúként nyomulnék rá. Mentális képességeimmel az hatolnék az agyába, utána meg bújnék befele az ágyába.

Denny, áh szinpád áh thiéd!

---------

Dógózni meg ki fog tesókák?
Nem ám itt hesselünk, oszt a hónaljhajtásokat meg kitöri ki? Megyek hajtók, izzadjon a hónalj!
Danny csak eppen annyira homokos, mint a Gobi-sivatag...
Se jobban, se kevesbe.
TWÁ érdekelne te miben hiszel?
Van bármilyen "transzcendens dolog" amiről hiszed hogy van (pl lélek, Isten, szellemek, sors) vagy csak azt hiszed el amit "látsz" az érzékszerveiddel?
Non est volentis: Olvastam a cikket. Abban TWÁ a következőket írja: "Amit nem tudunk, azt nem tudjuk." Vagyis amit nem tudunk, arról ne higgyünk semmit. Ez világos. De akkor TWÁ vajon nem gondol semmit arról, hogy pl mi az élet értelme vagy hogy több e az ember mint a puszta anyag. Erre a tudomány és a ráció nem ad (nem tud adni) válaszokat. Szerintem nem normális állapot az, ha az ember nem gondol semmit ezekről, vagyis nem hisz semmiben. Ezért tettem föl a fönti kérdést...
Non est!

Árpi a hüvelygomba és a szcientológia egymásra hatásán alapuló fúziós erőműben hisz, ami megoldja a globális felmelegedést így itt a "pávatollseggbe langyibüszkeséges" felvonulás előtt!:-))

Non est, hoztál vmi cikket ami miatt szétoffolódik a poszt?:-)) Már várom;-)

Üdv
Caruss

Az igazi hívő ember TUDJA, h van Isten, a többi csak olyan elhívő típus, elhiszi, h van, de azért azt gondolja közben, lehet, h mégsem. Az igazi hit = tudás. Kicsit bonyi, nem tudom jól elmagyarázni...
Célszerű lenne körbejárni a "hit" szót. Pl föltehetnénk a kérdést: Létezik e az Antarktisz. A válasz egyértelmű: igen. Pedig közülünk még senki sem járt ott. Ezért biztosan nem állíthatjuk, hogy létezik, csak számos olyan bizonyíték van rá, ami alapján hisszük(!!!) hogy létezik.

Bizonyára ismeri mindenki a v = s/t egyenletet. Ki gondolta volna Einsteinig, hogy ez az egyenlet nagy sebességekre már nem igaz?? Pedig minden tapasztalat erre utalt!
Szvsz már csak emiatt is súlyos tudományfilozófiai tévedés TWÁ részéről egy olyan ábrát készíteni, ami egy határvonallal választja el az ismeretlent az ismert dolgoktól.
Malac,

1)Kiszivárgott ez-az Viktorról, ezért vesztett 500 ezer szavazatot a Fidesz. Ennyi. Erről a témáról amúgy sem lehetett volna 4 napig elmélkedni.

2)Arról meg én nem tehetek, hogy 3 napig képesek voltatok egyetlen egy szón (de hülyén hangzik, "szavon"? :) rugózni, amikor ott lett volna mellette egy jóval bonyolultabb téma is, amire nem lehet egy szavas válaszokat írni.


Re:Caruss
Én értem, amit írsz, és én is próbáltam elmondani Árpinak, hogy a hit és a tudás között pont az a különbség, hogy az egzakt tudás leírható képletekkel, kísérletekkel, egyszóval bizonyítható. Amit te írsz az az, hogy még az egzakt tudás sem biztos, amiben igazad van, de azért autót, repülőt, meg űrhajót pompásan meg lehetett tervezni a newtoni mechanika alapján.
Visszatérve az én (inkább fogalmi) problémámra:
"A hiszem, ha látom" tulajdonképpen paradoxon: ha látom (belátom, bizonyítom), akkor már nem hiszem, hanem tudom azt a valamit.

Tessék Malac, megint lehet rugózni: mi a különbség a hit és a tudás között, és miért nem lehet a hitet egzakt, falszifikálható(lsd: Popper) módszerekkel "bizonyítani"...

Non est!

Poénból írtam, vedd már le!:-))
Néha túl komolyan veszed a szavakat, pedig ha visszanézed, ott volt a mosolyjel!

Vmit nem értetek. Az igazi hívők TUDJÁK, h van Isten, és ez alatt nem azt értik, h ha adtok neki egy papírt, villám gyorsan összedob egy bizonyítást, amitől minden ateista megrendül...

Caruss

Tárgyak nem lehetnek hit kérdései. Egy tárgy az vagy van, vagy nincs, egyszerűen eldönthető. Csak elvont fogalom lehet hitkérdés. Mondjuk egy képlet, az már olyasmi... aztán ha fejlődik a tudomány, és felülíródik a képlet, kiderül, h nem egzakt, akkor lesz egy új képlet, és akkor már abban hisznek a fizikusok.


Azt hiszem vannak "tudomány"ágak, emik jelentős mértékben hittételeket, hitszerű dogmákat tartalmaznak. Például a pszichológiában, a politológiában, vagy éppen a szociológiában, ahol éppenséggel sok hívője van annak, h nincs cigánybűnözés;-))
Kristl 2008.07.02. 09:41:00
"Buddha annak idején homlokára csapott, s megteremtette a kövér buddha szobrok piacát... A jó kínaiak is csak ezért morognak a buddhistákra, tudják hogy csalók s uralni akarják a világot "

Info: a kövér buddha szobrok = taoista bölcs szobrok. A tao vallás viszont echte kínai, úgyhogy saját magukra morognak.
Nobozmeg, szci kérdésben full egyetértek malaccal. Kezdek is zavarba jönni...
malacka:

"Vmit nem értetek. Az igazi hívők TUDJÁK, h van Isten, és ez alatt nem azt értik, h ha adtok neki egy papírt, villám gyorsan összedob egy bizonyítást, amitől minden ateista megrendül..."

ahogy a bizonyításhoz mit szólsz, hogy mégis majmok voltunk. darwin csak eltalálta a cuccot. na az ember előbb utóbb megtanulta, hogy két dolgot tehet. vagy agyonveri egymást és elveszi a másik zsákmányát, vagy szereti, mert ő másban ügyes, tehát nem veri agyon, hanem társadalommá szervezi magát. csakhogy kellett valami, ami igazolja az álmokat, hogy nem abban vagyunk érdekeltek, ha nem akarunk zsákmány lenni, hogy agyonverjük egymást, hanem abban hogy szeretjük egymást. innen már tök véletlen, hogy jézus, vagy marley. a lényeg, hogy a szeretetben higgyünk és ne a gyűlöletben. pl a napi politikában is. vagy az már isten dolga?
"ahogy a bizonyításhoz mit szólsz, hogy mégis majmok voltunk"

Lapi, ezzel normális ember nem vitatkozik. Mellesleg nem majmok voltunk, hanem a majomnak és az embernek volt egy közös őse, azért féligazságokkal ne dobálózzunk pls..

Mint ahogy valószínűleg nem 6x24 óra alatt jött létre a világ, úgy gondolom, hogy nem kell szó szerint értelmezni azt, hogy sárból gyúrta az embert, és életet lehelt belé.Ez egy szimbolikus nyelv, amit ha nem ragad ki az ember abból az időből, amikor keletkezett, akkor nem hatna viccesen.

Egyébként hogy mikortól beszélhetünk emberről, és nem majomról? Valahol ott kezdődik a különbség a beszéd, gondolkodás környékén, vagy az a pont, amikor rájön, hogy nem fog végtelenségig élni. Magyarul amikor öntudatra ébred.

De amúgy szerintem ez az egész sztori tökre perifériás kérdés, mind pro mind kontra.
jól van nonest, kicsit próbáltam lazábbra venni. :DDDD

bocsánat a majmoktól, ahogy elnézem a mai magyar közbeszédet. ők nem is tőlünk származnak, vagy ha igen a szerencsésebb ágra sorsolták őket. :DDDDD

mi meg szopóágra kerültünk, twá körül tehát a gyűrű bezárult!!!! jöjjenek hát a lovasok. hungary is happy to see you! itt a turistaszezon!!!
amúgy döglött oroszlánt rúgdosni fenkölt állapot.
Zsanett a mi Kassák Lajosunk. Vagy Tandori Dezsőnk. :)

Lapi igazad van, a majmoknak is kijár a tisztelet. Nem égethetjük őket holmi emberekkel... :DDD
"Szvsz már csak emiatt is súlyos tudományfilozófiai tévedés TWÁ részéről egy olyan ábrát készíteni, ami egy határvonallal választja el az ismeretlent az ismert dolgoktól."

Az ismeretlen az nem egyenlő a képzelttel, a vélttel, a hittel...

"Einsteinig, hogy ez az egyenlet nagy sebességekre már nem igaz?? Pedig minden tapasztalat erre utalt! "

Nem volt semmilyen tapasztalat, ami erre utalhatott volna.
Mivel, még senki nem utazott fénysebességgel, és még egy darabig nem is fog. Ezért hívják elméleti fizikának. Nem a tapasztalatból indult ki. Előbb volt az elmélet és csak utána a bizonyítás-tapasztalat(napfogyatkozás, fénygörbület megfigyelése).

zsákba szedtem a gondolatokat a közterület fenntartó meg elvitte.
"De akkor TWÁ vajon nem gondol semmit arról, hogy pl mi az élet értelme vagy hogy több e az ember mint a puszta anyag."

Ismerős hittérítő szöveg: az élet értelme. És te vajon elgondolkoztál azon, hogy az "értelme" szón mit értesz?
Súgok: hasznot, hozamot, hozadékot.
Valmi hasznának lenni kéne. Az életnek értelmének (azaz hasznának) kell, hogy legyen. És tök mindegy, hogy anyagi, vagy "lelki" haszonban méred az "értelmet". Valaki majd meg kell hogy jutalmazzon (hasznodnak kell lennie belőle). Marhára nem elég az élet, több kell. Olyan élet, a mi nem élet (mivel az életnek van eleje, vége. Ettől élet. Az örökélet önellenmondás.)
Erre adtok úgymond választ. És ez a legnagyobb hazugságotok. Semmire nem tudtok választ, csupán a _nem tudom_ helyére behelyettesíted az Istened.

Szép dolog az írgalmasság, a szetet (főleg ha acsargásmentes), de próbáltad már önzetlenül? Haszon reménye (értelem) nélkül?
Caruss: nem számolok vele. mint mondtam, annyi erővel hihetnék a hupikék törpikékben is.
Az "értelem" szó itt mást jelent: "cél". "Ennek mi értelme van" - azt jelenti: ennek mi a célja, mi a rendeltetése?

Erre a kérdésre két választ szoktak adni: az emberi élet rendeltetése, célja, "értelme" vagy autonóm, vagy heteronóm - vagyis vagy kívülről adott (másvalaki adott rendeltetést az életemnek), vagy én magam határozom meg ezt a rendeltetést, ezt az értelmet; (belülről meghatározott).

Az előbbi megoldások szoktak lenni a teológiaiak vagy nacionalisták: életednek Isten ad értelmet; életednek az ad értelmet, hogy a nemzetedért élj, stb.

Az autonóm értelemmeghatározás során magad keresel célt/rendeltetést életednek.

A "haszon" csak áttételesen kapcsolható ide.
"De akkor TWÁ vajon nem gondol semmit arról, hogy pl mi az élet értelme vagy hogy több e az ember mint a puszta anyag."

Ha agnosztikus/ateista lennék, valószínűleg azt mondanám, hogy már a kérdésnek sincs önmagában értelme.

Akkor az ember nem más, mint "x" tömeg csont és hús, "n" liter vérrel, amely "z" évig él egy "m" tömegű sárdarabon, eközben "q" alkalommal gondol a szexre, mindezt azért, hogy a szánalmas kis örökítőanyagát továbbítsa, és hozzátegyen egy betűt ahhoz a több ezer oldalas könyvhöz, amit Evolúciónak hívnak.

Semmi baj nincs a fenti gondolatmenettel, de van benne valami riasztó is szerintem. És lehet röhögni, hogy a vallás a nép ópiuma, de érdemes eljátszani a gondolattal, mi lenne, ha 6 milliárd ember hirtelen ateista/agnosztikus lenne. (csak úgy gondoltakísérletként)
amergin

Jééééééééééé, értelmesen szóltál hozzá!:o))))
Egyébként Árpi vallásfelfogása helyenként naiv aufkléristának tűnik.

A francia felvilágosodásban volt az a toposz, hogy minden vallás babona, kitaláció, a fantázia szüleménye.

A régebbi vallások viszont abba a korba nyúlnak vissza, amikor az ember "még nem vált a közösség köldökzsinórjáról" (copyright by Marx) - a közösségbe ágyazva élte az életét.

A vallást ebben a korban nem "kitalálták", "feltalálták" vagy "megcsinálták", hanem a vallás ténylegesen megszületett. Nem egyéni lelemény volt, hanem a megszületésnek sokkal inkább esemény-, történésjellege volt - az egyén pedig inkább elszenvedte és átélte a vallás születését, semmint tudatosan fabrikálta volna azt. A vallás "fabrikálás"-elmélete gyakorlatilag a XIX. században lejárt.

Volt egy eredeti alapító esemény, és a kollektív emlékezetben azután erre rakódtak rá mitikus rétegek - ennek tanulmányozása szerintem a világ legizgalmasabb dolgainak egyike.

Konkrét példát lehet olvasni erre Devecseri Gábortól a Homérosz-összeshez írt Utószavában. Móra Ferenc (aki régész, muzeológus is volt) ásatásokat végzett Tihany környékén. Az ottani öreg parasztoknak elmesélte Akhilleusz történetét a munka közti szünetekben.

Egy évvel később visszatért oda egy másik régész, akinek a parasztok meséltek egy történetet egy Ágh Illés nevű nagy harcosról, aki egyszer régen nagyon-nagyon dühös volt.

Így születik a mítosz.
Malacka:

néha én is szoktam olyat.
Árpi: ha nem adsz neki, akkor valóban nincs. De nekem úgy tűnik, hogy a Te életednek van célja: az, hogy írj és olvass.
Lapi

"a szeretetben higgyünk és ne a gyűlöletben. pl a napi politikában is."

Azééééééééééé nem baj, h feléd szeretettel vagyok, de fletó mesteredet szívből utálom, igencsak megdolgozott érte, mire ide jutottam vele!:-))

Sorry
amergin

Egyébként télleg teszett, amit írtál, és igaz is. Eddig ez volt a nap egyik legjobb hsz-e! Tisztelet.
Malacka:

a legmélyebb köszönet.
"A vallást ebben a korban nem "kitalálták", "feltalálták" vagy "megcsinálták", hanem a vallás ténylegesen megszületett. Nem egyéni lelemény volt, hanem a megszületésnek sokkal inkább esemény-, történésjellege volt - az egyén pedig inkább elszenvedte és átélte a vallás születését, semmint tudatosan fabrikálta volna azt"
Ennek némileg ellent mond az, hogy minden vallásnak megvan az "alapítója"!

Jézus, Mohamed, Buddha...
Sam Harris a "Hit vége" cimu konyvebol:

"Kepzeljuk el, hogy a szomszedom azt gondolja, hogy egy hutogep nagysagu gyemant van eltemetve a kertjeben. Ha megkerezed, hogy miert gondolja ezt, akkor ilyeneket valaszol: "Te nem ertheted. Ez a gyemant ertelmet ad az eletemnek" vagy "A csaladom szereti a kerti osszejoveteleket amikor vasarnaponkent lyukakat asunk a kerben. Ezt akarod elvenni toluk?". Vagy ha azt mondja "En nem akarok egy olyan Univerzumban elni, ahol nincs egy hutogepnyi meretu gyemant eltemetve a kertemben"."

Az, hogy az emberek csoporjai mindenfele butasagokat es bolondsagokat elhisznek (Uri Gellertol kezdve, a mereganyag kivono labaztaton keresztul a 77 hofeher szuzlany/mazsolaig) egy dolog, de hogy az egyhazak mindenfelenek lehordjak a racionalisan gondolkodo ateistakat az egy masik. Mondjuk az inkvizicio, az indian es a zsido (es egyeb nepirtasok, ahol a katolikus egyhaz nem tett semmit) holokauszt utan, pedofil botranyok kozepette en nem nagyon emlegetnem azt a fene nagy erkolcsiseget.
Ha valakinek az a hepje, hogy mindenfele Disney szintu torteneteket bevegyen a minimalis bizonyitek nelkul hat tegye. De aztan ne sirjon, ha kiderul, hogy egypar 2000 eve elt korai sci-fi iro fercelte ossze az egesz hobelevancot, az akkor aktualis hiedelmekbol.

amergin

Az igazság az, h én ebben a témában nem vagyok túl tájékozott, meg elég spontán is élem meg a hit kérdéseit. Éppen azért ebben a posztban jobbára csak figyelek és olvasok, és próbálok tanulni. Van ilyen, nem kell mindenbe belepofázni...

Az minden esetre "gyűlöletig" (Lapi, figyelsz?) felháborít a szcientikkel kapcsolatban, h legszívesebben betiltanák a pszichiátriai gyógyszereket, ha rajtuk múlna, mert ezzel gyakorlati értelemben ítélnének halálra egy csomó embert. Tudom, miről beszélek, tíz évig voltam nagyrabecsült;-) férje egy pszichiáternek, és tudom, h számtalan olyan eset van, ahol semmi más nem segíthet, csak a gyógyszer. És itt mondjunk köszönetet Istennek, h az embert tudással áldotta meg, mellyel a 20. század utolsó évtizedeiben hatalmasat fejlődött a pszichofarmakológia.

Ehhez képest épp egy éve volt, mikor kinézek a suli ablakából, és egy 35 ezres város központjában, egy üvegvitrinben gyakorlatilag gyilkosozzák a pszichiátereket. Hát komolyan mondom, öntött el annyira a düh, h az ilyen pöcsöket legszívesebben örökös depresszióra, skizofréniára, vagy szorongásra ítélném, na persze minden gyógyszer mellőzésével.
Rohadékok na, nem tudok jobbat mondani. Eszement, kíméletlen és embertelen dolgokat hirdetnek e tárgykörben. Szegény Veér András mennyit küzdött ellenük... Jóisten nyugtassa, csak 67 évet élt:-(

Üdv.
az visszalopódzott,lemaradt a z(nem vagyok szcientológus:D)
Üdv.!
Minthogy a tórát (ó szövetség) és az evangéliumot (új szövetség) vhol, vkik, vmikor egyesítették, ezért nem csodálkozom a zsidó-keresztény meghatározáson...meg, hogy izraeli sportolók európai besorolást nyertek.
Ezek után ki az az elmebeteg, aki számonkéri a hitgyülitől a susnyáért való okítást???
Amúgy meg: a piacgazdaságon alapuló demokrácia által szolgáltatott jogállam a legfaszább anarchia!!!
Waldi!
A tudományba vetett hited, épp akkora tévút...!!!
Mert, a tudomány tényleges definíciója :
Az emberiség éppen aktuális tévismereteinek összessége...
Ok, a szcientológia, ez a büdös izé megdöglik.Sőt, jó helyzetben lehetünk, mert valószínűleg nyugodtan végignézhetjük hátradőlve, ahogy tomkrúzostúl elsüllyed a seaorg. Oké, de nem itt a legnagyobb gond. Az a gond, hogy az emberek hülyék. Nincs szci, hát akkor több lesz a mormon. Vagy új vallások, mondjuk horoszkópra épülő "tudományos" idiótaságok. Vagy előhozzák a leégett filmstúdióból a görög mitológiát és puff neki. És hoppá, nem is rég olvastam róla, hogy amerikában (hol máshol?) terjed az ókori görög vallás. Még elég barátságos és játékos a dolog, de már vallásként működnek. (egyébként azért pimaszság ez, mert én épp a keresztényeknek szoktam mondani, ha tündérmesében akarnak hinni, higgyenek a görög, vagy az egyiptomi ókori mitológiában. Sokkal faszább. Meg értelmesebb is, meg van magyarázva rendesen a gonosz szerepe pl, vannak gonosz istenek, akik szeretik kínozni az embereket. És vannak jók is. A kereszténységben? Ott mindig a sátán viszi el a balhét, amit sosem értettem, hogy miért nem nyomta már le a jóisten..meg persze maga a mindenható is fura figura. Néha vérengző szadista, néha meg jó. Ja persze innentől mondják, hogy ne szószerint vedd a bibliát. Ok, sehogyse veszem.)
Hol a vége ennek? Mikor jön el az az idő, hogy azokra a kérdésekre, amikre nem tudunk válaszolni, nem találnak ki egy tündérmesét és koronáztatják meg magukat egyesek? Szerintem soha, vagy túl sokára. Szóval nem vagyok boldog most, pedig a szcientológia haldoklása miatt annak kéne lennem...
A lapi féle szeressük egymást gyerekek című izére meg:
Csak a tórában van a szemet-szemért, fogat-fogért alapelv!
Más rasszoknál a fizetés, megfizetés működött (terményben, állatban, "rabszolga" munkában)...
Ha jól teljesíti a megfizetési kötelezettségét, akkor legfeljebb újra indul a nulláról!
Aki pedig áramot vezet egy telken belüli kerítésbe és ezt kihirdeti, úgy az nem lenne szabad, hogy bűntethtő legyen!
Amennyiben mégis megteszi a t. bíróság, úgy takarodjon a picsába!!!
De hat en az elektronban meg a kvarkban sem hiszek. Modellek konyorgom, modellek. Ha 9 tizedes pontossaggal kijon a kvantumterelmeletbol az elektron magneses momentuma egy allandoja, akkor orulunk, na de nehogy mar azt higyjuk, hogy a modell a valosag. Mondjuk a katolikus egyhaz vagy a zenbudhistak se kuldtek embert a Holdra, vagy adtak semmi hasznalhatot az emberisegnek a tudomannyal szemben.

Teremto isten megmagyarazza, hogy honnan van a vilag. Na de feltetelezni egy olyan rendkivul bonyolult dologot, ami meg tud teremteni egy relative egyszerut (legalabbis kezdetben, hiszen csak kesobb valt bonyolulta), mint az Univerzum eleg botorsag. Ki teremtette a teremtot? Magatol keletkezett? Nem lehet, hogy az Univerzum, ami relative egyszerubb keletkezett magatol? Kvantumfluktuacio?

A tudomanyban nem hinni kell, a tudomany modszer. Ha van eredmeny, akkor jo iranyba megyunk. Ha nincs akkor elvetjuk.
A HIT meg masrol se szol, hogy veszunk egy teveszmet, babusgatjuk, dedelgetjuk, kicsit hozzakoltunk. Ha valaki megkerdezi, hogy na es ez igy hogy, akkor elkezdjuk kiabalni, hogy eretnek. Rosszabb esetben megegetik, jobb esetben elmehet grundolni maganak egy masik mesekort. Vagy megjobb esetben rajon, hogy ertelmetlen hinnie minden alapot nelkulozo babonasagokban.
Waldi!
Akkor marad az erkölcs...
De, az is változik ...
Vagyis: Védd magad, ha tudod...!!!
Vagyis: Egy szociál-demokrata-liberál hatalomba nem férhetne bele, hogy a béred 75 százalékát veszik el...Ráadásul kiszolgáltatnak még a piti tolvajfajtának is!!!
Non est volentis:
Mi lenne, ha hirtelen minden ember ateista lenne? Semmi, mert attól még a hülye az hülye.
Nem hinném, hogy minden elmebeteg sötétzöld víz/atomerőmű ellenes, repülővel járogató környezetvédő vallásos lenne (bár, ha a többségük az, hát nem lepődnék meg).
Fentebb azt írtam éppen, hogy a vallás porba döntése nem is akkora érdem. A butasággal kéne valamit csinálni, mert az bizony jelen lesz szcientológia, vagy kereszténység nélkül is.

Az más kérdés, hogy a vallásosság az egy jó szűrő. "Szerinted A, valamilyen isten teremtette a világot, vagy B, nem tudod és nem akarsz mesét kitalálni rá." Aki az A-t választja, azt gyorsan zárjuk be egy rezervátumba és éljen boldogan ott, nettől, technikától és minden egyébtől távol.
"Aki az A-t választja, azt gyorsan zárjuk be egy rezervátumba és éljen boldogan ott"

Ez csak egy filozófiai kérdés. Ettől még fizethet adót, szavazhat, alapíthat családot, vehet plazmatévét. Nem látom, miért lenne ez önmagában közveszélyes, miért kéne "rezervátumba küldeni".
Azt meg pláne nem értem, miért lenne technikaellenes. A technikának nem sok köze van a hithez.
Ez egy ősrégi értelmetlen beidegződés, hogy Galileit is megégették, akkor ma is tudomány- és technikaellens az egyház...
sanche!
Brávó! Minthogy a Duna már így is Európa szennycsatornája, ezért simán erőművezzük be!!! Vagy: Atomot mindenhová!!! A hulladékot tegyük le Prityprüttybe!!!
Tökéletes középiskolai szintű agymosott globálista gazdaságelméttel rendelkezel!
Ajjaj, malacka, megint ingoványos területre kószáltál!

„Tárgyak nem lehetnek hit kérdései. Egy tárgy az vagy van, vagy nincs, egyszerűen eldönthető. Csak elvont fogalom lehet hitkérdés.”

Istenről mindenkinek van fogalma (ahogy egyébként minden tárgyról is), de azért amibe a hívők a reményeiket fektetik, az nem Isten fogalma, hanem maga a jóságos Atya Úr Istenke, személyesen.

„Azt hiszem vannak "tudomány"ágak, emik jelentős mértékben hittételeket, hitszerű dogmákat tartalmaznak.”

Ami racionálisan igazolható és cáfolható, az soha nem a hit, mindig a tudás területére tartozik. Isten létét soha nem fogják észérvekkel bebizonyítani, következésképpen megcáfolni sem, e kettő ugyanis kölcsönösen feltételezi egymást. Ezért beszélhetünk Isten kapcsán kizárólag hitről, és azért van, hogy a társadalomtudományok minden egyes tételének cáfolata annak ékes bizonyítéka, hogy a tudás terrénumán járunk.
Kicsit tudfilbe keveredett a vita, mióta erre jártam: mond valakinek az vmit, hogy ha H és abból következik T, és T akkor még nem biztos, hogy H. Vagy esetleg az, hogy ha H és abból következik, hogy T és nem T, akkor nem H. Vagyis ha egy hipotézisből következnek bizonyos tények, és ezek a tények bizony úgy vannak, ahogy azok a hipotézisből következnének, attól a hipotézis még nem biztos, hogy áll. Pl. a Föld lapos, tehát nem esünk le róla; a hipotézisből jön a tény, de ez a hipotézist még nem teszi igazzá. Vagy a másodikra: v=s/t, gondolnánk, erre kiderül, hogy ez nagy sebességekre nem igaz, tehát megdőlt a hipotézisünk. A tudomány is tele van hitekkel, melyeket még nem sikerült megcáfolni, de attól még működhetnek bizonyos keretek között. Szal ennyit most logikailag hit és tudás kérdéséről.
"Az, hogy az emberek csoporjai mindenfele butasagokat es bolondsagokat elhisznek"

Szerintem inkább ez a mondat egy nagy butaság.
A hit lényege nem az, hogy létezik-e az adott dolog, vagy sem, hanem az hogy maga hit, és a hozzá tartozó mese milyen emberré teszi a hívőjét. Jobb ember lesz? Ha igen, onnantól fogva az adott hit legitim, és nem nevezhető butaságnak, mindenféle objektív és tudományos érveket mennydörögve.
A hit általában teljesen normális lelki igény. Emberi vonás.
Ha azonban valaki rosszul kezeli a hitet, vak vanatikust csinál belőle, elkezd mások életébe beavatkozni, más szóval ha megjelenik az ostoba küldetéstudat, az a hit illegitimitásához is hozzájárul.
Lásd az iszlám euro-atlanti megítélése.
Én pillanatra sem hiszem, hogy Jézus Isten fia volt, de olyan tanításokat adott az embereknek, amik mindenképp jobbá tehetik az emberek életét. Innentől fogva rendben van.
Amennyiben az emberek felfogták, és tudják hasznosítani. Ez a hívők és egyáltalán a hit felelőssége.
Non est volentis:
Amíg az egyházak beleszólnak a világ alakulásába(hol jobban, hol kevésbé) addig marad a rezervátum. Adózni és földet művelni ott is lehet ;)
A technikával, ha te nem is állsz szemben, azért sok vallásos igen.
Amerikában is nézd meg, hány projektre(NASA) nem jutott pénz csak azért, mert a Bush vallásos (idióta).

Szóval mondom, aki hiszékeny, keressen egy vallást magának, lehetőleg valami kis békéset. Szellemekkel beszélgetés, ücsörgés a fűben, hangulatos szalonnasütéseket rendezni és közben arról beszélgetni, hogy isten mennyire szerethet minket, meg, hogy lapos a Föld, ilyenek.

De ezt maguk közt.


Abandi, vastagon látszik rajtad a kisebbségbe szoruló emberek minden kínja.
Ugye kettőnk közt a különbség az, hogy én legalább jártam iskolába.
Mert különben nem tudom, hogy mi köze ahhoz a vízerőműnek, hogy a folyó mellett levő települések a szennyvizet abba vezetik bele, amit amúgy jobb helyen tisztítanak is és mindenhol kéne is. Hogy jön ide az a rész, hogy nem kell vízerőmű? Mi köze ennek a tisztaságához?
Az atomenergiának meg az a jó oldala, hogy nem szennyezi a környezetet, még a pillangókat sem sodorja veszélybe, hogy belerepül egy "felelőtlenül kihelyezett" szélerőműbe. És a sugárzó anyag meg kézzel fogható és ha Piripüttyön csinálnak biztonságos tárolót, akkor biza, oda lehet tenni. És addig sem szénnel mérgeznénk a világot. Mitől félsz? Hogy sugárzó anyag tolvajok ellopják és a párnád alá csenik?
Rettentő egyszerű ember félelmei ezek.

Egyébként nagy valószínűséggel előbb-utóbb jönnek a fúziós erőművek, amik leválthatnak minden mást. De addig ki kell használni a szelet, a vizet és az atomenergiát.
De velem lehet egyezkedni, én igény tartok ezekre az erőművekre, szóval ezután is így élnék. Neked, ha nem tetszik, vonulj balra el, mondj le a netről, meg a villanyról. És a fingod hőjével fűtsd a lakásodat. Na?

Travis:

Ha hiszek abban lila zebra kering a kisbolygo ovezetben es ettol netalan jobb ember leszek (a sajat esetleg a Nagy Lila Zebra Egyetemes Egyhaza szerint) van annak barmi relevanciaja abban a kerdesben, hogy kering-e egy lila zebra a kisbolygo ovezetben? Ne akard tolem elvenni a hitet, hogy higyjek a lila zebraban, mert nekem az megnyugvast ad!
Kit erdekel hogy milyen hit kinek mit ad, ha egyszer egy orbitalis nagy hulyeseg? Occam beretvaja, Occam beretvaja!

Multkor az ATV-n a Judas evangeliumarol volt szo es valaki azt mondta, hogy meg kell, hogy kulonboztessuk Jezust, mint teologiai es mint tortenelmi szemelyiseget. Vagyis 2000 ev tavlatabol olyan mindegy, hogy Jezus mint mondott vagy hit vagy tett, a rarakodott maszlag alol azt mar soha se fogjuk kideriteni, hogy inkabb gnosztikus volt-e vagy "kereszteny" vagy egyebb. Mar ha tenyleg letezett egy tortenelmi, akit Jezuskent azonosithatunk, amire a legcsekelyebb bizonyitek se kerult elo.
Nem gondoljuk, hogy a mezopotamiai/gorog/egyiptomi istenek leteztek, nem hiszunk Mitraszban, Isisben, Simon magusban, Xenuban, de ha azt mondom, hogy szerintem ezt a Jezus csokat csak kitalaltak, de sajnos sok eredmenye nem volt, mert az emberek csesznek szeretni egymast, akkor szentsegtoro vagyok.
sanche

"Egyébként nagy valószínűséggel előbb-utóbb jönnek a fúziós erőművek,"

Mennyire nagy valószínűséggel?
Travis:

De te nem tartanád rossznak, hogy egy felnőtt embernek is mesét kelljen mondani ahhoz, hogy "jó ember" legyen?

Gyereknél még oké és egyébként viszonylag hamar elmondják nekik, hogy ez egy tanmese volt. MESE. Vond le a következtetést és tanulj belőle.

De én nem hiszem, hogy a jókeresztény azért jó, mert ezt diktálja Jézus tanítása.
Azt meg különösen utálnám, ha valaki azért nem lopna, ölne vagy hasonlók, mert fél, hogy a pokolba kerül. Nem ezért nem kéne lelőni a szomszédot. Még csak nem is a börtön miatt...
Ámbörök!
Aki a hit-nem hit meddő kérdését feszegeti, az épp oly balga, mint a hitgyülis befizeő-rajongó!!!
Mert: tévhit az, hogy jól keresel és nincsenek problémák....
Alapvetoen nem keptelenebb otlet, hogy a sci-fi iro Hubbard megvilagosodott mert Xenu megmondta neki a tutit, minthogy egy szuz zsido lany nem felcsinalta magat, hanem megszallta a szentlelek, bla-bla.
De ha nem jott be se a magneses derekalj, se a meregtelenito labasztato, se az ingas ember, akkor nem foglalkozhatnank inkabb egy kicsit a tenylegesen letezo dolgokkal? :)
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利):
Elég nagy valószínűséggel, elvileg idén kezdik meg az elsőnek az építését.
~2016ra kiderül, hogy mi marad Franciaország helyén :)
re: sanche
Én azt hittem, hogy még nem sikerült megoldani a plazma keringetését a tóruszban...
"Ha hiszek abban lila zebra kering a kisbolygo ovezetben es ettol netalan jobb ember leszek ...van annak barmi relevanciaja abban a kerdesben, hogy kering-e egy lila zebra a kisbolygo ovezetben?"
Ezt a példát viszgálva ma már igen. Mivel konkrétan meg tudunk győződni arról, hogy tényleg kering-e ott egy lila zebra, vagy sem, egy bazi nagy távcső segítségével.
A hitek általában úgy vannak kitalálva, hogy semmilyen új tudományos felfedezés ne húzhassa egyértelműen keresztbe a tanításait. Persze ez arra nem vonatkozik, amikor sokáig azt hitték, hogy a felhők a Mennyország padlója. Úgy értem, fizikailag is. :))

"Azt meg különösen utálnám, ha valaki azért nem lopna, ölne vagy hasonlók, mert fél, hogy a pokolba kerül."

Ez nem hit, hanem félelem.
Sajnos sokan félelemből "hisznek", mert a faluban mindenki, tehát nekem is kell, mert különben nem kapok a boltban friss kenyeret. Lásd Csokoládé című film.
"minthogy egy szuz zsido lany nem felcsinalta magat, hanem megszallta a szentlelek"

Ja, igen. Idén a karácsony elmarad, József mindent bevallott.
Sanche!
"Abandi, vastagon látszik rajtad a kisebbségbe szoruló emberek minden kínja."

Igen! Nem tagadom, hogy Magyar vagyok, sőt az értelmesebb európai együtműködésben is hiszek!
De: egy folyó egyszerű szennyvíz-hajózási-enirgiatermelési kihasnálása mint "természeti forrás"...hát remek...
Az atomerőműről meg:
Bár állítólag csak 9 HUF az általa előállítótt elektromos energia kilowatt ára, de Te is a többszörösét fizeted áfá-val...
Na most: Tök mindegy, hogy olajat, gázt, szenet, lignitet használunk???
Beépül a globálbiznisz diaszpóra hasznába!
Waldi!
"...minthogy egy szuz zsido lany nem felcsinalta magat, hanem megszallta a szentlelek, bla-bla. ..."

Ha egy kissé elszakadnál a katolikus zsidó-keresztény csalástól, akkor tudnád, hogy: Mária pártus volt...József is...
Nem véletlenül feszíttették keresztre a zsidók a fijukat....
jav:
Feszítettették...(Poncius Pilátus római helytartó által...)
pfúj,

te már megint idióta vagy! Kiragadsz vmit, pedig én egyértelműen megmondtam, h mely tudományágakra gondolok, amelyek jelentős mértékben tartalmaznak hittételeket, és hitszerűen szajkózott dogmákat. Említettem a pszichológiát, és a szociológiát. Nézz meg egy 100 évvel ezelőtti könyvet, meg egy mait. Ezt nem kéne keverni pl. a matekkal, bazmeg. Hát persze, h nem hit kérdése a Newton-Leibnitz formula, de hogy én erről beszéltem volna, az vagy egy szarfaszú hazugság részedről, vagy szövegértési problémáid vannak.

Képtelen vagy leszokni a csúsztatásról, pedig tomboló nyár van, sehol sincs jég...

Részemről veled ezt a posztot le is zártam.

Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!

Pfúj hülye volt, pfúj hülye, pfúj hülye lesz mindenkor.

Csá
"Elég nagy valószínűséggel, elvileg idén kezdik meg az elsőnek az építését."

Ezt akár HIT-nek is csúfolhatnánk.
Csak falakat építenek, belül még nem nagyon tudják hogy mi is lesz. Ami most a gyakorlatban működne, az mindössze néhány perc energiatermelés nagyon sok energiabevitellel.
Először úgy gondoltam, elmagyarázom itten a vízierőmű meg az atomerőmű nagy titkát, de amióta megtudtam, hogy József is pártus volt, elment tőle a kedvem. Logikusan Józsefnek nem kellett volna pártusnak lennie...ugyebár.
Ha már tudomány, kontra hit....
Van valakinek valami ötlete, mi lehetett az ősrobbanás előtt ?!?
Mert az emberi elme eddig volt képes visszanyúlni...
T. Vakapád!

Engem érdekel a téma (vízierőmű, atomerőmű, esetleg fúziós, ha arról is vannak ismereteid), végülis nem árt, ha az ember nyáron is tanul esetleg ezt azt, bár képletek nélkül kicsit mese habbal jellegű a dolog...
Szia Hölgyi!

Az az igazság, hogy nincs értelme annak a kérdésnek, hogy mi volt az ősrobbanás "előtt". Nem volt előtte sem idő, sem tér.
Ezt egy kvantumkozmológus minden bizonnyal precízebben meg tudná fogalmazni... :DDD
Azt az analógiát szokták használni, mintha az északi sark közepén megállnál egy iránytűvel, hogy megnézd, merre van észak.
Vakapád!
Ugye tudod, hogy a nemzetgazdasági beruházások átmennek egy bizonyos eu-szűrésen...
És amennyiben nem fenyegetnek bizonyos globalista érdekeket, úgy szabad utat kapnak.
A pártus-zsidó ellentét ma már csak történelemi csacsogás...Mint a szoorgos cigány- lusta sváb...
Hölgyem!
Kisfaludy Gyuribá hunlapját ajánlom, mint egy n+1. variációt...
abbandy
Ez jó,ez nattyon jó,h ezt a Jézus parthus ősei és nevelői cuccost ide bedobtad,mer ugye ez tovább bonyolíthatja és mintegy új kiinduló hulláma lehetne egy vitának,h miben hisz aki igazán hisz.Ezt egyébként nem is ártana kanonizáltatni a rk.egyhal mert sok mindent alapvetően más megvilágításba helyez a kerkók hitével kapcsolatban.Ezáltal,ha ez nem kanonizálódik sürgősen,kiderülhet,h a rk-k tulképp pogányok.Feltéve,h a parthushívők száma exponenciális növekedésbe fog.(én még ezt a smilej cuccost se ismerem,úgyhogy parasztosan csak ideírom:vigyor)Üdvözlöm a táfelspiccet-:)
Nonest, ez egy jópofa analógia, az kétségtelen, de legalább térben elhelyezhető mégis.
Mert ugye csak állok, és csak valahol...:)
Nadde a semmit, hogyan képzeljem el ?:)
A " semmi ágán"-t még csak-csak...:)
Abandi, hát igen, alternatíva az van...!
"szoorgos cigány- lusta sváb..."

LOL, ne sértegess engem, svábot, 3 nap cigánybűnözés vita után!-)))
Csak érdeklődőknek!(nem veszélyes)

Cikk címe: A pártus herceg rokonsága
hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=8173
Sumír-magyar kisszótárból:

Mai átírás Palesztina -> "sumír eredeti" PALAS-TU "magyar jelentés"= "Palócföld"

Mai átírás Magyar -> "sumír eredeti" MAH-GAR "magyar jelentés"= "Tudás Népe"
jenőke
véghre jenőke,így kell ezt.pörögjön föl végre az a kb blogmotor.
hajrá hunok,hajrá parthusok,szkíták...
hajrá m a g y a r o k! ! !
"sumír eredeti" MAH-GAR "

Jééé, én pedig aszittem, ez a
Magyhar Gárdának a rövidítése !:)))))
malacka
büdös zs.
kimaradt a felsorolásból.máskor ne hagyd ki!
pörögjön az a blogmotor,na mán'!
Ez a pártusos dolog a Jézus is magyar volt vonalhoz kapcsolódik valahogyan? Mert ha igen, az szerintem tök normális dolog. Afrikában pl feketének ábrázolják. Mi meg tök jók vagyunk abban, hogy mindenkiről kiderítjük, hogy volt az ősei közt magyar, s akkor az az ember már magyar is lesz...
ovits 2008.07.02. 18:04:09
Csak egy kattantás, én nem kívánom magyarázni.
Ha egyszer kiderülne, hogy Dzsingisz kán is magyar volt, az lenne csak az igazi királyság. Mert azt tartják, hogy a világon minden 10. ember a kán leszármazottja, vagyis magyar, tehát a zsenge kis 15 milliós magyarság helyett rögtön 600millióval villoghatnánk. :)
jenőke 2008.07.02. 18:12:19
Bocs, műveletlen vagyok. Nem tudtam, hogy a sumír meg a pártus valahogy összefügg, ezért nem néztem meg a linket...
invisibleman!
Ez csak egyszerű manipulált történelem....
csirkefarhátos üdvizelet!

ovits!
Rassz-elmélet...Az petőfikutató tudós ámbör...
Amúgy meg, visszatérve a való gazdaságossági világba:
Ki nem írna alá egy sipp-supp titoknyilatkozatot, vagy a meló végén egy titoktartási kötelezettséger...
Modern vallás...!!!
Jenőke!
Mi az, hogy nem veszélyes???
Eszednél vagy???
Non est volentis

"Az az igazság, hogy nincs értelme annak a kérdésnek, hogy mi volt az ősrobbanás "előtt". Nem volt előtte sem idő, sem tér.
Ezt egy kvantumkozmológus minden bizonnyal precízebben meg tudná fogalmazni... :DDD"

Nem biztos. Ugyanezt mondja, nem volt és kész. Innen legalábbis nem látszik.
A tér és az idő a semmiből nőtt ki. Ebben is lehet hinni.
:)

És:
Mennyire jó, az, hogy egy országosan elhíresült társaság felkarolja a bűnözők által terrorizált településrészt!!!
Brávó!!!
Minek a zsernyák, polgárőr???
Mi folyik itt?
Na, erre válaszol a hitgyüli...tapsi-zenével...közben épülnek a minaretek, zsinagógák...
Oké...Értem, hogy a többségi túlélő győz az evolúció viharkabátjában...
De: akkor is miért???
abandi 2008.07.02. 18:23:35
''''Jenőke!
Mi az, hogy nem veszélyes???
Eszednél vagy??? '''''

Nem vitatkozom.
Veszélyes.
Eszemnél.

ovits 2008.07.02. 18:12:59
’’’’Ha egyszer kiderülne, hogy Dzsingisz kán is magyar volt….. ’’’’

Nos, lássuk, tudok-e segíteni?
Kezdetnek ennyit:

www.mult-kor.hu/cikk.php?article=15727

A mongol kutatók körében felértékelődtek a magyarországi hun emlékek: nagyon szeretnék bebizonyítani, hogy ők is a hunoktól származnak, s kicsit irigyek ránk, hogy nekünk van hun-mondánk - mondta el dr. Obrusánszky Borbála történész-orientalista a Múlt-kornak, amikor a hun-magyar rokonságról kérdeztük.
malacka, azt írod:
„Kiragadsz vmit, pedig én egyértelműen megmondtam, h mely tudományágakra gondolok”
„Például a pszichológiában, a politológiában, vagy éppen a szociológiában”

Kiragadtam és csúsztattam volna, amikor összefoglalóan társadalomtudományokról írtam ott, ahol te pszichológiáról, politológiáról és szociológiáról beszélsz? Ezek nem társadalomtudományok?

„Hát persze, h nem hit kérdése a Newton-Leibnitz formula, de hogy én erről beszéltem volna, az vagy egy szarfaszú hazugság részedről, vagy szövegértési problémáid vannak.”

Idéznéd, hol tettem bármilyen, specifikusan természettudományra vonatkozó állítást, vagy hol tulajdonítottam neked ilyet? Hogy is volt az a dolog a szövegértéssel?

Mégegyszer, lassan és tagoltan, hátha ezúttal megérted. A tudományosság egyik kritériuma, hogy az adott tudomány állításai ne csupán alátámaszthatók, de adott esetben cáfolhatók is legyenek. Ebben különböznek tehát a tudományos állítások (minden tudományé!) az általad említett dogmáktól, hitbéli meggyőződésektől. Így tehát azzal, hogy az idők során meghaladott tudományos téziseket emlegetsz, nem ezek tudománytalanságát, dogmatikus voltát támasztod alá - hisz mint az imént említettem, a dogmáknak a cáfolhatóság nem sajátja -, hanem éppen ellenkezőleg, tudományos mivoltukat.

De ezt már az előző hozzászólásban is elmondtam; szerintem elég egyértelműen és világosan megcáfoltam a 12:08:36-kor tett azon állításodat, hogy az általad felsorolt tudományok nagyrészt dogmákon alapulnak, te pedig 16:47:32-kor semmi egyebet nem tettél, mint megismételted ezt, némi személyeskedéssel fűszerezve. Ha vannak egyéb érveid, szívesen meghallgatom őket, de érvek híján ál-önérzeteskedéssel, színlelt felháborodással kitérni a vita elől, csak mert szemmel láthatóan rosszul áll a szénád, kibaszott szánalmas dolog.
jenőke!
Tudsz Te többet is....
Elnézést kérek!
jenőke 2008.07.02. 18:38:19

Úgy látszik ez rám is igaz:
"Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."
pfúj!
Egyszerűen: el lettél küldve a picsába tételesen!
off

Ez hulla jó, most láttam a reakcióban!

xyz 2008.07.02. 18:45:06
magyarnak vallod magad?
fasiszta-e vagy?
a nemzetet járatod?
fasiszta-e vagy?
Gyurcsányt utálod?
fasiszta-e vagy?
dolgoztatnál segélyért?
fasiszta-e vagy?
gyűlöletbeszélsz?
fasiszta-e vagy?
nem mész a népszavához tüntetni?
fasiszta-e vagy?
gój motoros vagy?
fasiszta-e vagy?
mondjam tovább?

ha nem akkor fasiszta vagy. ha igen, akkor is.
büdös fasiszták, pirmitívek vagytok!

antifa punkok überalles!

on
ovits 2008.07.02. 18:55:52

Szeretném érteni, de nem értem.
A hiba bennem van, elkezdtem gyomlálni.
Épp, a múltkor hallottam, hogy ÁVH-s proxik is lehetnek, sőt vannak...Áve!
Na jó! Akkor is a picsába velük!!!
Ás bár én antifaSZista vagyok, de:
-Meghökkenek a Magyarok történelemhamisításán...
-Elgondolkodom a görög kultúr eredetén....
- Meghökkent Egyiptom hipp-hopp kultúr növekménye...
Némély egyszerű csak úgy ír valamit...
Pedig bölcsész... vagy hazudik, vagy sekélytudású...
Lapi!
Értsd már meg, hogy a szeressünk féle VIT elmúlt, soha nem működött a történelemben!
Ellenben: Kezdjük újra a gyarmatosítást:
Arábiával, Északi-sarkkal....
www.origo.hu/uzletinegyed/befektetes/20080702-europai-reszvenytarsasaggag-lesz-a-fotex.html

"A közlemény szerint a székhely változtatással mód nyílhat a jövőbeni optimális terjeszkedéshez szükséges, közvetlen jelenlét nyújtotta előnyök kihasználására. Az előnyök közt említi például a rugalmasabb finanszírozás és tőkebevonás lehetőségét és az adó optimalizálását."

"A jogszabály az európai részvénytársaság székhelyének egyik tagállamból a másikba való áthelyezését is lehetővé teszi, méghozzá úgy, hogy ez nem jár a jogi személy megszűnésével, és nem igényli a fogadó államban új társaság alapítását."

Optimalizálni, optimalizálni amíg nem késő! Az EU támogatja.
Az alacsony adókhoz mindenkinek joga van.


A GM pletyka is kezd beteljesülni:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=99061

Nagyon kellene már az Iráni olaj, mikor kezdik a bombázást?
jenőke 2008.07.02. 19:09:38
Előfordul, hogy nem vagyok egyértelmű. Szóval szerény ismereteim szerint a hunok jöttek, láttak és eltűntek.
De több dolgok vannak .....
Vagyis a hunok nemcsak jöttek láttak eltűntek, hanem:

"a Kárpát-medencei hun birodalom bukását követően a hunok birodalma nem tűnt el, hanem a kelet-európai sztyeppéken az 6. században még létezett: pont ott volt a pontuszi hun állam, ahová a magyar történeti hagyomány a magyarok őseit helyezte, vagyis a Meotisz-tó vidékére. Bár az is elképzelhető, hogy maradtak hunok a Kárpát-medencében, hiszen egy-egy birodalom bukását követően nem menekül el, vagy tűnik el hirtelen mindenki."

"Ma már azt is elismerik a hun kutatók, hogy a hunok egy sajátos, önálló kultúrát teremtettek meg Eurázsia-szerte, melynek elemeit megtaláljuk az eurázsiai népek között."
Csak egyszerűen, csak egyszerűen:-) Kedves Hölgyek és Urak!

Ósrobbanás: A nagy Őssemmi felrobbant. Gratulálok.

Teremtő Isten: nem kérdés, válasz. ...hát jó.

...s akkor ott vannak még a kannibálok, náluk nem voltak elsőáldozós bálok...

Lehet, hogy mégsem olyan egyszerű...?

马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.02. 19:26:51

''''Az előnyök közt említi például a rugalmasabb finanszírozás és tőkebevonás lehetőségét és az adó optimalizálását.''''

Adó optimalizálás?
Az APEH ezt a kategóriát egyetlen konkrét esetre sem tudja alkalmazni.
Csak olyanokat csúfségokat ismer, hogy: államháztartás áfa-(vagy más adó-) bevételének megröviditése, adó eltitkolás, jó erkölcsbe ütközés, nem rendeltetésszerű joggyakorlás.

Én szóltam!
Szia Kedves ??? .
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.02. 19:26:51 írta:

"Nagyon kellene már az Iráni olaj, mikor kezdik a bombázást?"

Add meg a tartózkodási helyed koordinátáit, s azután akár azonnal:-)
"Értsd már meg, hogy a szeressünk féle VIT elmúlt, soha nem működött a történelemben!"

jézusira gondoltam, nem a vit-re. már amikor szeretetről ugattam valamit.

www.youtube.com/watch?v=5b6eZX9hqZg
Itten most összekeveredett a vallás a történelemmel. A tudomány a gazdasággal...
A társadalom a politikával...
Megafaszom!
ovits 2008.07.02. 19:30:05
jenőke 2008.07.02. 19:09:38

A hunok valóban nem tüntek el.
Eklékeimből Kuvrat kagán rémlik fel, valahol Bolgár földön, de erről régen olvastam, lehet, a nevét is rosszúi írtam.

Mondaként Csaba királyfival vélik azonosíthatónak.
Talán László Gyula írt erről bővebben a Jogtörténeti tanulmányok valamelyik kötetében.
káosz van, abandi. én már azt hittem először, hogy budaházy hidat foglal. néztem tovább, hát rájöttem 2010-ben a magyarok az erzsébet hídon ünnepelnek. nem fletót, mert a végén van gransberger is a stáblistán. tehát ovi nyert én meg tévedtem. van ilyen.

www.youtube.com/watch?v=TZCdmtMa1Dk&NR=1

Lapi!
Okés amit berittyentetél! De: Te is tudod, hogy az országot oda-vissza letarolt a háború!!! Hová lett a nemzőképességen alapuló szaporodásunk??? Hová lettek a jó viccek??? Mivé fajultunk...?
LAPI!
A rasszizmust tanutam?
Lehet. De akkor is mi tartanánk fennt a becsületes üzletmenetet!
Nicsen gondom a spekulánsokkal sem:
Felkoncolják a négerek, indiánok, arabok...
Oszt' jónapot!
Csak így tovább...
lapi

Ezt olvastad? 3 misit megér. (mondjuk így már lehet, hogy kidobott pénz lesz.)

hvg.hu/itthon/20080702_tasnadi_elmeallapot_szakvelemeny_ett.aspx
""Nagyon kellene már az Iráni olaj, mikor kezdik a bombázást?"

Add meg a tartózkodási helyed koordinátáit, s azután akár azonnal:-)"

Irán. Ahol az iráni atombombák vannak. Vagyis mindenhol Iránban.
Az a terület nagyon _kell_ most a recesszió elkerüléséhez. Nyugodtan kezdhetik a katonai beavatkozást. Ürügy van.
:)
jenőke

"Adó optimalizálás?
Az APEH ezt a kategóriát egyetlen konkrét esetre sem tudja alkalmazni."

Hogy jön ide az APEH?
Maga az Unió preferálja a mobilitást, tehát nem büntethető, ha a számodra optimális, de törvényes megoldást választod.
abandi, te azért írsz kizárólag értelmetlen mondatokat, hogy ne lehessen cáfolni őket, vagy csak egyszerűen szellemi fogyatékos vagy?
T. non est volentis!

Szóval az úgy volt, hogy régen a Duna folydogált a medrében, és hol rombolt (nagy sodrás), hol meg épített (kis áramlási sebesség). Sodorgatta az Alpok hegyi folyóiból érkező köveket, amelyek vagy legömbölyödtek a nagy hengergés során (kavics), vagy egészen elaprózódtak (homok), ezekből épült fel például az egész Dunakanyar. Aztán a gonosz burkusok (illetve hát nem annyira poroszok, mint inkább a bajorok, de ma már egy ország úgyis) meg a labancok elkezdtek rá gátakat építeni, azaz a gát feletti részt duzzasztani a hajózás biztosítása érdekében, mert náluk még nem akkora a folyó, mint minálunk. Igen ám, de a gát az gát, mikor az elsőt megépítették, a hegyekből lehordott anyag nem bukott át rajta, hanem ott maradt az alján, így a víz lejjebb már nem épített meg rombolt, hanem csak rombolt, a vízsodrás függvényében hol kicsit, hol nagyot, azaz hordta el a mederalját, új anyagot meg nem hozott, amit lassú áramlásnál lerakhatott volna. A gát alatti meder mélyülni kezdett, és kezdtek kilátszani belőle a sziklák (ahogy most a Komárom-Almásfüzítő szakaszon). Erre a burkuslabancok a hajózás érdekében lejjebb építettek egy újabb gátat, aztán még lejjebb még egyet, stb., stb., van belőlük vagy negyven, ha jól tudom. Aki pedig a gátba, ha már úgyis van, nem tesz vízturbinát, az a technikai analfabéták közé sorolódik, és mivel a németek meg az osztrákok ezt nem akarták, ma van egy csomó vizierőművük. És ha mi nem akarjuk, hogy a Duna előbb-utóbb úgy nézzen ki, mint a Rákos-patak, nekünk is gátakat kell rá építeni. Ha jól emlékszem, Mosonyi Emil a negyvenes évek elején rajzolta be, hogy hová, Bős, Nagymaros, Adony, Baja, Mohács. És lehetne bennük akár vízturbina is. Nem az a cél, és az esés is kicsi, viszont a tömegáram óriási, és az ingyenáram mindig jól jön.

A szennyezettségről is sokat beszéltek a Dunaszaurusz idején, de többek tévedésével ellentétben itt nem a felszíni szennyvizekről van szó. Az ellenzők azt hangoztatták, hogy lévén hazánk a hajdani Pannon tenger feneke, a dunántúli karsztos talaj őrzi a vízbázisunkat, abból nyerjük az ivóvizünket, és a nagymarosi gát tövében lerakódó és tovább menni nem tudó szerves szennyeződések ott bomlani kezdenek, mérgeket termelnek, és beszivárogva megfertőzik az egész vízbázist. Na most a vízmolekula kicsi, minden parányi lyukon átmegy (ezt bárki észlelheti, ha csöpög a csap), a szerves molekulák viszont nagyok, és önmaguk jól eltömik a lyukakat amin a karsztos rétegbe szivároghatnának. Kísérletek szerint kb. 70 bar nyomás kellett ahhoz, hogy 1 méterre be lehessen őket préselni a talajba. Ez kb. 700 m vízoszlop nyomásának felel meg, és a Duna vízszintje még gáttal együtt se lett volna Nagymarosnál ilyen magas. Nem bomlásból eredő mérgek esetén természetesen mindegy, van-e gát, vagy nincs, ha beszivárog, akkor beszivárog.

A fissziós atomerőmű ellen felhozott érv szerint akárhonnan is kapjuk az áramot, az mindig ugyanolyan drága. Ez tényleg így van, de azért nem még drágább, mert a magyarországi termelés 40 %-át Paks biztosítja. Egyébként most olvasom:
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=230024&fr=rss
Azaz ma már nincs vita.

A fúziós erőmű elve régóta ismert, hasonló, mint az égés, ahol pl. hidrogén egyesül oxigénnel, és a kötés kémiai energiája hővé alakul. Itt két deutérium vagy egy deutérium és egy trícium egyesül héliummá, a fizikai kötésből származó energia szabadul fel, és biztosítja a hőenergiát. Ez eddig egyszerű, de a tényleges megvalósítás (technikailag) nagyon bonyolult. Ahogy ezek a hidrogénizotópok egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre jobban taszítják egymást, és csak nagyon közeli állapotban olvadnak össze, azaz mintha egy egyre jobban emelkedő, baromi magas hegyet kellene megmászniuk, hogy a csúcs után végre beleessenek a szakadékba. Magyarán iszonyú sebességgel ütköztetve lesz csak összeolvadás, azzal tudjuk legyőzni a taszítási gátat (hegyet), és miután atomi méretű, hajszálpontos ágyúink nincsenek, hogy ágyúgolyóként szembelőve mindig összeütközzön két izotóp, kénytelenek vagyunk belőlük nagyon forró gázt kreálni (hőmérséklet nő = részecskesebesség nő), abban majdcsak összeütköznek, és a sebességük is megfelelő lesz. Igen ám, de a gáznak sűrűnek is kell lenni, azaz a nagysebességű részecskéket együtt kell tartani, mert egyébként nem elegendő az ütközések száma a megfelelő teljesítmény eléréséhez. Ez a két követelmény (sűrűség és forróság) együtt a baj. Fallal körülvenni nem lehet, mert ahogy a falhoz érnek a részecskék, azonnal lelassulnak (lehűlnek), és a hőtermelésnek annyi. A hidrogénbombában egy atombombát robbantanak fel, és annak a sugárzásával forrósítják fel és préselik össze a részecskéket, de egy erőmű nem működhet atombomba robbantásokkal, és valahogy egyenletessé szabályozni is kellene, mert a puff, felrobbanó hidrogénbomba is kerülendő pl. a Kelenföldi Hőerőműben tekintve a város közelségét. Vannak is mindenféle egyéb technikai trükkök, pl. csavart mágneses erőterek, és mindegyik reményteli. Volt. Fenti okból állítottam fel az egyenletemet:

A kereskedelmi célú fúziós erőmű megjelenésének időpontja = az adott pillanat + 25-30 év.

Azaz 1970.-ben 1995. – 2000. volt, 2000.ben 2025.- 2030., ma meg 2033. – 2038. Persze nagyon drukkolok neki.
ovits 2008.07.02. 19:30:05
Ennyit találtam, mint használható kiinduló pont.
Érdekes lenne Bakay Kornél tanulmányait is megismerni, de hitelesen feltéve nem leltem azt sem, csakúgy, László Gyulát.
A 670. évben Kovrat fia, Kuber (Kaba-Csaba) népével beköltözik az Avar Birodalomba.
Forrás:
www.kitalaltkozepkor.hu/mesterhazyzsolt_kincsestar.html#tartalom
"Ezt olvastad? 3 misit megér. (mondjuk így már lehet, hogy kidobott pénz lesz.)"

pláne, hogy börtönből kiküldött levél is van róla. :DDDD

off: beszarás milyen jó fej ez a james így megöregedve is. (m1)

on:

pfúj!
Csak, hogy okulj...
Birkaságom ne tántorítson el az eddigi hazugság megismerésétől!!!
Utána: gondolkodj!
Közben: Baszogass...
Ja még annyi, hogy magát a fúziót elérni régóta nem probléma, csak a befektetett energiával van baj. Ugyanis lényegesen nagyobb, mint a kinyert.
Vakapád!
Na ja...
(Az adófizetők pézébül....)
A hidegfúzió, meg nincs!!!
Amúgy meg:
Értem én a pluralista-kapitalista- judeo...-justicia nevében történelmileg adok-veszeket...
Csak hát...
Feltartózhatatlanul, leigáznak bennünket...
T. abandi!

A hidegfúzió elvileg lehetséges. Az alagút effektus felhasználásával. Ez a fogalom azt takarja, hogy az általam korábban leírt hegyen léteznek "alagutak". Azaz, ha az izotópok igenigen szerencsés geometriai együttállásban találkoznak, nem szükséges nagy sebesség, mert nem kell leküzdeniük a hegyet. A baj csak annyi, hogy annak az igenigen szerencsés geometriai együttállásnak a valószínűsége gyakorlatilag nulla. Azaz mégsincs hidegfúzió.

Marad az "adófizetők pénze".
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.02. 20:09:27
''''Hogy jön ide az APEH?
Maga az Unió preferálja a mobilitást, tehát nem büntethető, ha a számodra optimális, de törvényes megoldást választod.''''

Kicsit félreértettük egymást.
Az Apeh az optimalizálást például: egyszerüen nem rendeltetésszerű joggyakorlásnak minősíti, amikor ellenőríz. Mert előbb utóbb ellenőriz.
A rendeltetésszerű joggyakorlás egy nagyszerű (törvényi) kategória, amelyből az adózó vért izzadva tud (ha tud) kimászni. A közi. eljárást követi a bírói fellülvizsgálat, és csak utánna lehet azn gondolkodni, hogy érdemes-e EU-t igénybevenni.
Légy biztos benne, hogy a bíróság elfogadja az Apeh érveeket, annak ellenére, hogy az LB is ismeri az optimalizálást egy darab ítélete szerint.
Létezik olyan Apeh érv is, hogy nem életszerű, és ez nem is törvényi tényállás, ráadásul szubjektiv. Az Apeh ezzel is nyerő.
Rövid voltam, de remélem érthető.
Úgy tűnik, nem voltál még adóellenőrzés tárgya.
Lapi!
Emlékszel-e:
Cocialista...lista...lusta....
(Hülye, de legalább nem szorgalmas...)
"A kereskedelmi célú fúziós erőmű megjelenésének időpontja = az adott pillanat + 25-30 év."

Arra mindenesetre jó az a mesterségesen fenntartott remény, hogy az uránium ára ne legyen spekulánsok célpontja, mert könnyen úgy járhatunk vele, mint az olajjal.
Tisztelt vakapád!
Minthogy igen-igen a helyes vicaverza, ezért nyasgem!
jenőke

"Légy biztos benne, hogy a bíróság elfogadja az Apeh érveeket"

Ebben én is biztos vagyok.

"Rövid voltam, de remélem érthető."

Igen. Ezt a Fotex nem tudja?

"Úgy tűnik, nem voltál még adóellenőrzés tárgya."

Nem, de hallottam, hogy nincs apelláta. Pontosan az van, amit az Apeh mond.
T. 马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.02. 20:45:54

Nekünk az most nem jönne rosszul. Jelentős uránkészleteink vannak.

Nekem egyébként az a véleményem, hogy az olajár mesterségesen magas, hogy az alternatív energiatermelő technológiák végre kifizetődők legyenek, és megérje kifejleszteni és gyártani ezeket. Az Egyesült Államoknak megint kell valami (a gépkocsi és a számítógép után), hogy vezető technológiát tömegtermékké konvertálhasson. Abból van ám a baromi sok pénz.
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利)
Elmészteajóbüdöshosssúértelmetlennevűbe!
Tudd és ne feledd, hogy az apehnak mindenféle baszogatási joga van!
Szabadságelvtársak!!!
Ja és: amennyiben tévedtek akkor is beszopsz....
Apropó uránium:

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=230024&fr=rss

Az akkori kormány, a benne részt vevő környezetvédők nyomására hozta meg a döntést, amely ugyan korántsem egyedülálló, de óriási kihívás elé állítja a német ipart és a gazdaságot: miközben majd a reaktorokat sorra le kell állítani, a Zöldek egyetlen érdemi ötlettel sem tudtak előállni, amellyel a termeléskiesés mértékének megfelelő csökkenést lehetett volna elérni az energiafelhasználásban. Emiatt Németország kénytelen lesz ismét fosszilis energiahordozókra átállítani az áramtermelést. A veszélyes szorításból Merkel pártja, a CDU egy kockázatos manőverrel szeretne kievickélni: a jövő évi választásokon az atomenergia további – sőt növekvő mértékű – alkalmazása mellett fog kampányolni.
én is hiszek a technológiai fejlődésben, vakapád. :DDD betapasztjuk az ózonlyukat, kit érdekel mennyit kaszálnak az amik. pláne ha versenyképesek lennénk velük, bár soros szerint ehhez már akkora lé kell, amit csak globális összefogással lehet összerakni.
T. vakapad

"Nekem egyébként az a véleményem, hogy az olajár mesterségesen magas, hogy az alternatív energiatermelő technológiák végre kifizetődők legyenek"

Sajnos nem kell hozzá semmilyen mesterkedés.
Nincs a földön annyi olaj, amit a kínaiak, indiaiak ne tudnának pillanatok alatt elfüstölni.

USD fogyasztás: 24 hordó/fő/év
Japán 14
Kína 2
India 1

Csendben készülnek a kínai kisautók.
A know-how már ott van, további segítség nem kell, köszönik szépen a beruházásokat. Akár önállóan is nyersanyag porszívóként működik az iparuk, már nem tudunk nekik újat mutatni. Kiísérleti jelleggel most szórnak szét 600 milliárd dollárt olcsó vállalatok felvásárlására. Mivel tulajdonosok lesznek, ezért már papíron is joguk van lenyúlni a megszerzett vállalatoktól bármit.

"Az Egyesült Államoknak megint kell valami (a gépkocsi és a számítógép után), hogy vezető technológiát tömegtermékké konvertálhasson. Abból van ám a baromi sok pénz."

Mint egy falat kenyér, annyira kell nekik. Kíváncsian várjuk.
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.02. 20:49:52
Biztos vagyok abban, hogy tudja a Fotex is.
Megnéztem honnan van az információd.
A kulcsszó a közösségi státusz, azonban a székhely szerint ellenőriznek továbbra is.
Erre vonatkozó kialakult joggyakorlatról még nem tudok.
Azonban az Európai Közösség tagállamainak adóhatóságai az ellenőrzés hatékonyságának növelése érdekében meghatározott adók tekintetében megállapodhatnak abban, hogy saját illetékességi területükön egyidejűleg ellenőrzik egy vagy több adóalany adókötelezettségeinek teljesítését, amennyiben ahhoz közös vagy egymást kiegészítő érdekük fűződik.

Nem folytatom, mert viszolygom a horrortól.
Majd megtárgyarják andolul...a jiddist félre téve...
Ez sem gond, mert túlrabolják magukat!
Meg lesz a következménye...egy kis lázongással, ingyenélő (ügyeskedő) elhajkurászgatással...
Tájékoztatásul:
Amint megszűnik a kereskedelem....
Az internet korlátoződik....
Ja , a motmonokról jutott eszembe!
(Ha jól látom ma is szépen emelkedik az olaj. Amíg USA alszik, addig szokott lenni egy kis parányi visszaesés, most éppen 144,5 az a fajta, amiből "virtuálisan" készleteztem néhány tonnát, délután még csak 141 volt.)
abandi

"Elmészteajóbüdöshosssúértelmetlennevűbe!"

Semmi baj, kicsit mi a bácsikkal beszélgetünk, addig játszál szépen!


lapi

"én is hiszek a technológiai fejlődésben"

Látod milyen fontos dolog a HIT?
:)


jenőke

"Nem folytatom, mert viszolygom a horrortól."

Tényleg horror, de ha tudják ezt a Fotexnél is, akkor miért nem tartanak tőle?

Amikor társul a gabona árával...
No, remélem akkor lecsapnak a gecikre...!!!
" abandi 2008.07.02. 20:45:14
Lapi!
Emlékszel-e:
Cocialista...lista...lusta....
(Hülye, de legalább nem szorgalmas...)"

Jaja !

Mert mi is van a többivel?

A buta és lustával
Az okos de lustával
Az okos és szorgalmassal
A buta de szorgalmassal? - > Ez utóbbi igazán dícséretes lehetne, ha a butaságtól eredezve már a kiindulás, pláne a további megoldás eleve nem lenne hibás, de ezt nem észrevéve, a vasszorgalmú reszelés nem jelentene újabb, felcsillanó kihívásokat e csoport résztvevőinek:)
Elmondhatjuk hát, a legkártékonyabb ilyen szempontból a buta-szorgalmas konfigurésön :D
Malacka! (14:20:50) A szcientológusok valóban egy egyházi köntösbe bújtatott maffiacsaládot alkotnak -

én a vallás keletkezésénél a régebbi, alapvetően nem hasznosszerzés céljára létesített vallásokról beszéltem.
hölgyválasz !
Kimaradt a korunk hőse:
- pályakezdő pénzügy vonal állami cégnél...
A továbbiakban csak a feljebbrúdosásáról értesülünk...
hehehehe...
Hát abandi, bukni is tudni kell....!:DDD
hölgyválasz !
He...he...he...
Nem irígylem a seggnyalókat! Csak ezek a senkiháziak kerülnek egyre feljebb és feljebb.
Meghatározva a jövőszerűséget...
Kitermeltük....
Abandi!
Én sem irígylem.
Most képzeld csak el, milyen kínos és nehéz feladat lehet, egyre fejjebb és fejjebb lévő fenekekhez odapipiskedni!:D
"Nem folytatom, mert viszolygom a horrortól."

Nem szabad tükörbe nézni!:)
Tényleg, mi volt az ősrobbanás előtt? Őssemmi? Az meg mi?
Kabaré!
Ezt is megértük!
Csak nem a zártkörű 6 Ft-os "értéknövelő" beruházástól sokallt be valamelyik pórul járt "befektető"?

www.humet.hu/data/bin/218.pdf

"Soron kívüli közlemény
A HUMET Nyrt Igazgatósága értesít mindenkit, akit illet, hogy Civin János ellen eddig számunkra ismeretlen okból rendőrségi vizsgálat folyik. A tudomásunk szerint 2008.06.25-én vagy 26-án hajnalban több rendőr házkutatást vagy letartóztatást (az ok ismeretlen) kívánt foganatosítani.
Az eljárást tévedésből a szomszédjánál folytatták le, ami ma 19:00-kor jutott a
tudomásunkra."
Szegény szomszéd:

"Civin úr nem tartózkodik itthon"

"persze-persze"

Mondja a kommandós.

:)
Don T. Boy 2008.07.02. 21:57:57
"Nem folytatom, mert viszolygom a horrortól."

Nem szabad tükörbe nézni!:)

Jól hangzik, de mit akartál ezzel mondani?
Például kinek szól a tükörbenézés tilalma?
Mindegy, szóltál valamit.
Örülök, hogy észrevettél.
T. Hölgyválasz!

Ha meg nem sértem, kérem Ön egy tejszínhab a szaroskupac tetején!:)
Nem elég, hogy mindenütt kínaiak, még itt is. De gáz!
Don T. Boy

"Mi kifogásod van a szorgalmas kínaiakkal szemben?"

Nem akarsz velük versenyezni?
Pedig lapi és az SZDSZ is megmondta, hogy a verseny az verseny.
Sőt még Árpi is ezt mantrázza.
" Don T. Boy 2008.07.02. 22:00:38
Tényleg, mi volt az ősrobbanás előtt? Őssemmi? Az meg mi?"

Hát ez az !
Ezt kérdeztem én is du.-n!

Aztán Nonest mondott valamit az északi sarokról, arról a repedtről, meg az iránytűről, és hogy ha ott állok ippeg, akkor vajon hogy nézem meg, hol van észak,/szerintem bennem van, mint Magyarország/na kábé ebből kellett volna megértenem, mi az hogy semmi, és milyen ésszerűtlen a kérdésem :DDDD
/ azért nonest aranyos és sokkal tudományosabb volt, mint ahogy én hülyülve É-i sarkítottam :))))/
bocs, idézőjel nélkül a

"Mi kifogásod van a szorgalmas kínaiakkal szemben?"
Most mondja a tv, Fodor és Semjén összeborult. VILÁGBÉKE, ÓÓÓÓÓ! Szent kleofás....
" Don T. Boy 2008.07.02. 22:07:08
T. Hölgyválasz!

Ha meg nem sértem, kérem Ön egy tejszínhab a szaroskupac tetején!:)"

De.
Megsértett!
Alászógájja!
T. Hölgyválasz!

Olvastam volentis elvtárs válaszát, engem nem győzött, meg. Mi több, nem is izgatott fel, mint ez az esti hír:)
T. Hölgyválasz!

Alighanem, félre tetsződött érteni kiskegyed, magyarázok: a szarkupac, az itteniség, melyen Ön egy kirívó finomság:)
Jenőke!

Ön kérem szeretetre vágyik, de ez itt a w.blog.hu...
Hmmm....

Rendben.
Valóban félreértettem, s bár a tejszínhab igen fincsi eredetileg, de ebben a relációban emlegetve ugye...

Hiába...Már a tejszínhabok élete se a régi! Pláne, ha néha nem eperfagyira, hanem szarkupacokra szánják !:)))
T. Hölgyválasz!

Lehet, hogy a tejszínhab se már a régi, de ahogy az országot nézem az a bizonyos kupac még igen:)
off

Lesz URH a Volt fesztiválon Sopronban!!!

Hejjjdenagyon irigylem most a tulkokat!:-))

On
T.Boy!

Az a nagy bajom, hogy én is ráolvadok, és onnantól kezdve már cukrász legyen a talpán, aki felismer !:))))
Malacka !

Volt egy fesztivál ? És mikor ? És télleg az ultrahang tartományban ?
És hány denevér csápolt veled ?:))))
T. Hölgyválasz!

Cukr Ász vagyok:)
Na.
Akkor komolyodjunk.
Beszéljünk a tér és idő parabólikus elhajlásáról, a lélek és hit fekete lyukának relációjában :)))

De ezt én már majd inkább megálmodom.
Jó éjt !:)
Don T.Boy!

Az ász az, ami mindent visz ?:)
Akkor horgya el az irhámat !:)))
T.Don T. Boy!

Nem állt szándékomban meggyőzni senkit semmiről, hölgyinek próbáltam előkotorni egy viszonylag metaforikus képet, hogy miért "nem lehet" föltenni olyan kérdést, hogy mi volt az ősrobbanás előtt.

Az érdeklődőknek persze itt van részletesen:
hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90srobban%C3%A1s

Halkan még annyit tennék hozzá, hogy amikor azon gondolkodnak a fizikusok, hogy hogyan jött létre a világ, akkor korrekt, tudományos módszerrel, vagy legalábbis korrekt levezetéssel dolgoznak.

Csak a HOGYANt keresik, a MIÉRT, MITŐL, ad absurdum KITŐL típusú kérdések már nem tartoznak a tudományos módszerekkel megoldható problémák közé...

Jó éjt!

T. Non est volentis!

Emlékeim szerint csak valami tud felrobbanni, a semmi pedig nem. Majd megnézem a linket, hátha az megmondja, mi robbant fel a nagy bummkor.
T.Don T. Boy!

Bevallom, nem vagyok fizikus, így nem is tudok érdemben hozzászólni az ősrobbanáshoz.

"Emlékeim szerint csak valami tud felrobbanni, a semmi pedig nem"
A modern fizika ilyen. Érthetetlen.
Vagy legalábbis itt már nem működik a fizikai intuíció. Az alma leesik, OK, tapasztaljuk, a piruettező más sebességgel forog, ha behúzza a kezeit, szemüveget láttunk már életünkben, és kuktát is, szóval a mechanika, optika, hőtan, meg valamennyire az elektromosságtan is jól kezelhető "józan paraszti ésszel".

Azzal nem tudunk mindennapi tapasztalatból mit kezdeni, hogy a fény részecske és hullámtermészetű, vagy hogy fénysebességnél nem érvényes a klasszikus fizika. Vagy azzal, hogy egy részecskének vagy a sebességét ismerjük pontosan, vagy a helyét.

Amiről vitatkozunk (?), az szerintem egy szakma egyik legnehezebb, és legfontosabb területe. 5 évig készülnek rá minimum, ebből 3 év nagyon alapos matek. Ami nélkül nem lehet kezelni ezt az egész témát érdemben...
T. Volentis!

Heisenbeg-féle bizonytalansági reláció, értem, tudom.

A fizika törvényeit a tudósok felfedezik, de ki alkotta őket? Én felfedezem a jó nőket az utcán, de azokat nem én csináltam.
Ki csinálta a fizika törvényeit, a világegyenletet, amit megfejteni minden fizikus vágya huszonéves korában?
T. Árpád!

Azt értem a posztból, hogy új vallás nem igen jöhet létre, mert lelepleződik a net és a modern tudomány által. Azt is értem, hogy jobb lenne, ha a régi "mesék" is lebuknának.

De milyen lenne a világ, ha nem lenne benne egyetlen vallás sem?
Az egy jó világ lenne? Kell az nekünk?

(Lásd még travis bejegyzéseit!)
A modern fizika útjai kifürkészhetetlenek.
"Azt értem a posztból, hogy új vallás nem igen jöhet létre, mert lelepleződik a net és a modern tudomány által."

azon gondolkodtál már, hogyan lesz a II. eljövetel? kurva nagy rumlit kell csinálni, különben szopó van, még a tévébe se kerül szegény.
Igen, Árpád!:-)))

Én tudom, h te tudod, amit tudsz, de te is tudod, h én is tudom, h te tudod:-)
II. eljövetel?

Apokalipszis, nem most, hanem slussz.

A vallást nemcsak úgy lehet vizsgálni, h igaz-é, vagy sem, úgy történt-é vagy sem.
Ellenben úgy is, h hasznos-e az embernek, az emberiségnek, vagy sem?

Jogos a kérdés. Jó világ lenne az, amiben nincs vallás?
A keresztény válasz nyilván az: nem.

Ha igazunk van, és van Isten, dolgozik bennünk, tőle jön pl. az erkölcsiségünk, és még ki tudja, mi?

Az állatoknak nincs erkölcse. Nekünk honnan van?
Azért az mégiscsak furcsa, h egy mezítlábas, csóró zsidósrác világvallást tudott alapítani... Ilyen nem nagyon volt a történelemben, vagy igen?

Nah, akkor ezzel a dilemmával el is aludhatok.
Jó altató lesz Dávid I., aki mostanában erősen be van pöccenve, mert jön fel a szadesz, nő a potenciálja, ma éppen Semjén-Fodor mosolygott erősen, mikor kijöttek a tárgyalásból. Kirekesztődik az mdf, két szék között a lóca alá betojnak:-)

Good night!
Ibolya megkapta az esélyt, itt tátongott a konzervativizmus feliratú lyuk évekig, nem volt szellemi kapacitásuk betölteni.

"Azért az mégiscsak furcsa, h egy mezítlábas, csóró zsidósrác világvallást tudott alapítani"

és a szakállas pedofil, az semmi?
Kedves TWÁ, kissé mániáddá vált ez a szcientológia elleni harc, nemdebár?

Sőt már nem is harcolsz, hanem győzelmi tort ülsz. Istenítve a Szent Internetet. A globális felmelegedésre meg csak annyit tudsz mondani, hogy majd eszünk fügét, de jó lesz. Meg jó lesz az is, amikor majd a kínaiak autóba ülnek, és szépen megdöglünk mindannyian. Az lesz majd Xenu bosszúja....:P
És mi a következő?
A muzulmán vallás internet általi kinyírása?
Az kissé nehezebb lesz tekintve az afganisztáni kecskepásztorok netezési szokásait...
mániának nem nevezném, hogy évente kétszer előszedem.

ha rá tetszett volna szánni az időt, hogy öszeolvassa a betűket, akkor rájött volna, hogy a net azért fenyegeti a szcit sokkal jobban, mint az iszlámot, mert a szci a tanokért pénzt szed.
Árpád! "akiknek szemei vannak (...) lássák" ...ű

akinek szeme van lássa, nem???

ezt még a bnőmnél is korrigálom, pedig nem vagyok egy grammar nazi viszont papucs meg igen. vagy inside joke-e vagy?

Egyébként a blogod remek, lassan külhonra távozásom közben egy fix pont amit nem fogok elhagyni.
nagyon kedves.

Ezékiel 12,2.
Embernek fia! pártos ház közepette lakol, kiknek szemeik vannak a látásra, de nem látnak, füleik vannak a hallásra, de nem hallanak, mert ők pártos ház.
Szóba hoztam az Őssemmit valahogy így:

"Csak egyszerűen, csak egyszerűen:-) Kedves Hölgyek és Urak!

Ósrobbanás: A nagy Őssemmi felrobbant. Gratulálok.

Teremtő Isten: nem kérdés, válasz. ...hát jó.

...s akkor ott vannak még a kannibálok, náluk nem voltak elsőáldozós bálok...

Lehet, hogy mégsem olyan egyszerű...?"


...és kérdés vetődött fel az Őssemmivel kapcsolatban.

Önmagában az Őssemmi olyan logikus, mint az Ősrobbanás. Vagy az Ősvalami. Ez utóbbi nekem is tetszik. Olyan plasztikus :-) Már-már egzakt:-)

...hát így hogy tetszik?

Ősrobbanás. Nem kérdés. Válasz.
Teremtő Isten. Nem kérdés. Válasz.

Vagy:
Ősrobbanás. Ok vagy okozat?
Teremtő Isten. Ok vagy okozat?

Értelmetlen a vita eldöntésére koncentrálni.

Hogy egyszerű legyek, az első kilogrammban méri a világot a másik lelkekben.

És kedves tudós felebarátaim, ti tudjátok a legjobban, a méter és a kg között is elég nehéz extrapolálni. És akkor itt van ez a lélek, mint mértékegység:-)

Nagy dilemma. Pedig csak más megközelítés. Egy másik dimenzió.
Hogy egy klasszikust idézzek:
"Az én országom nem evilágról való."
Olyan érthetetlen ez?

Csak erre akartam rávilágítani, senkit nem meggyőzni, vagy legyőzni ebben a kérdésben.

Igaz is, a szientofacológiának ezekhez a dolgokhoz semmi köze.
Annak mértékegysége a valutafélék családjában keresendő.

jaegtoer

Én nem tudom ki vagy, néha még azt sem, én ki vagyok, de hogy jókat írsz, és nem vagy szószátyár, mint én, az biztos.

Üdv. néked, ismét jó volt olvasni Téged:-)
Árpi!

"és a szakállas pedofil, az semmi?"

Nem félsz az iszlám dzsihádtól?:O:O
Azéééé érdekes figura vagyol te, Árpi, mert sorra ismerkedsz a vallásokkal, elmélyülsz a történelmükben, csak azért, h aztán jó alaposan tagadd őket!:o))

Én sosem mélyednék el a horgászatban, kurvára érdektelen számomra ott ülni a parton, és egy úszót bámulni, hogy miszlikbe szedjen egy hal száját az adott pillanatban...

Árpi, ha egyszer te megtérsz, te leszel a vallásod legelhivatottabb hittérítője:O)
Kedves Árpád (a TWÁ)!
Malackához kapcsolódva...
Én meg elképzeltek a minap Tőled jövet, Hölgyi felé menet, amint megtérsz avagy kitérsz (ahogy tetszik), és a pálfordulásod kapcsán talán éppen itt bejelented:

Pap leszek, az kurvaisten!

Szia Malac!

Szerintem ezt hívják útkeresésnek. És fényévekkel jobb, mint a konzumidiotizmus, vagy a szokássá silányult hit.

Lehet, hogy már Damaszkusz felé bandukol Árpi anélkül, hogy tudna róla. Csak egy két évtizedig még el fog tartani míg odaér...

És az is biztos, ha esetleg lesz egyszer pálfordulás, akkor az a valami sokkal mélyebb és sűrűbb dolog lesz annál, mint amikor valaki szimplán belenő a hitbe kiskorától kezdve, és nem tesz fel kérdéseket, nem gondolkodik, hanem leredukálja az egészet egy üres szokássá.
"jaegtoer 2008.07.03. 06:40:11"

"Non est volentis 2008.07.03. 08:47:22"


Brávó!
"Az állatoknak nincs erkölcse. Nekünk honnan van?"

Nekünk van? Ez új. Az állatok mikor gyilkolják a saját fajtájukat hobbiból?

"De milyen lenne a világ, ha nem lenne benne egyetlen vallás sem?
Az egy jó világ lenne? Kell az nekünk?"

Egy fokkal nyugodtabb? Sacc/kb 50-50%-ban oszlanak meg a történelem folyamán a háborúk okai a gazdasági érdek és a vallási nézetek kölönbözősége közt. Nem lenne jobb, ha a fele gondot letudnánk végre magunkról?
"És akkor itt van ez a lélek, mint mértékegység:-)"

Szép gondolatmenet, csak éppen ezt a "lélek" dolgot nem sikerült soha senkinek definiálni, kimutatni, megfigyelni, vagy leírni a viselkedését.

Egy nem létező dolog meg lehet bármilyen "mértékegységű". (Tényleg, ezt ilyen Dragonball-osnak képzeled, harcienergia-mérő műszerrel, meg szupercsillagharcossal?)


""Az én országom nem evilágról való."
Olyan érthetetlen ez?"

Nem, nem az. Csak annyit kérünk, mutasd meg és mondd meg hogyan működik és mire használható! Aztán ha megbizonyosodtam róla, hogy tényleg úgy van, akkor többet nem lesz vita tárgya.
Addig viszont nálad a labda.
Bobby

Sztem butaságot mondtál, mikor csak háborúkat zenélsz. Ha megszűnnének a vallások manapság, akkor egyrészt nem szűnne meg 50%-nyi háború, másrészt 1005-nyi új globális rendetlenség alakulna ki a lelki rendetlenség miatt.

Tudod, voltak ateista rendszerek, sőt még vannak is. Egyik se nagyon vált be: Szovjetunió és csatoltjai, Kína.
"Az állatoknak nincs erkölcse. Nekünk honnan van?"
De van, az állatok is tudják, hogy mit szabad és mit nem. A szocializáció folyamán megtanulják. Nem olyan elvont, de van.

"Egy fokkal nyugodtabb? Sacc/kb 50-50%-ban oszlanak meg a történelem folyamán a háborúk okai a gazdasági érdek és a vallási nézetek kölönbözősége közt. Nem lenne jobb, ha a fele gondot letudnánk végre magunkról?"
Akkor ölnénk egymást más ürüggyel ambicióból, presztízsből, bosszúvágyból...
Bobby

"Az állatok mikor gyilkolják a saját fajtájukat hobbiból?"

Sztem van ilyen, de nem vagyok etológus.

Például a kismacskám tavasszal szült, és két nap alatt elpusztították a környék kandúrai a kicsiket. Az álltoknál is van "kannibalizmus", és így tovább.

És az embereknek nyilván van erkölcsük, kinek több, kinek kevesebb. Gyanítom, h a vallás ebben nem egy csökkentő tényező. És a máról beszélgetünk, roppant rühelleném, ha 500 évvel ezelőtti dolgokkal jönnél, mert az egy sima, de erős csúsztatás, hiszen még 150 évet is elég visszamenni, és divatban volt a pisztolypárbaj. Egy adott dolog megítélésekor nem lehet azt a történelmi/társadalmi környezetéből kiragadni.

Üdv.
Lord

Az állatoknak szvsz ösztöneik/szocializációjuk vannak, és nem erkölcsük. Az erkölcs az annál jóval tudatosabb valami...

szerintem:-)
Az erkölcsi érzék embernél is szocializáció. A nevelés sem más, mint mint erőltetett szocializáció.
Az más, hogy utólag megideológizáljuk, hogy miért.
Lord

"Az erkölcs vagy morál fogalma alatt mai köznyelvi szóhasználatunkban a magatartásunkat befolyásoló, általunk (vagy a társadalom által) helyesnek tartott, olyan szabályok összességét értjük, amelyek túlmutatnak a jog és az egyéb írott szabályok keretein. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén."


Ha ez ül, akkor hogy jön össze ez egy oroszlánnal, vagy egy kukaccal?:-)
Csak falkaállatok esetén értelmezhető.
Egy kukac kis idegdúcától ne várjunk ilyesmit.
Igen, egy oroszlán is tudja, hogy nem dugjuk meg a főnök nőjét :), vagy hogy a magasabb rangú eszik előbb. Mindenki tudja, hol a helye és mi a dolga.
Nem egy elvont dolog elismerem, de szabályok, amiket tiszteletben tartanak.
semmilyen állat nem beszél például hülyeségeket, ha beszélnének is, azt én nem értem. persze, azt már megfigyeltem, hogy ugyanaz a hosszúszárnyú bálna egész mást mond a spektrumon, mint az animal planeten, de az is lehet, hogy csak a szinkronizálásban van eltérés, az alacsony frekvenciás hangokat nehezebb fordítani, megaztán babilon se róluk szól.
"egy oroszlán is tudja, hogy nem dugjuk meg a főnök nőjét :)"

Ad1. Egy oroszlán tudja, de nagyon sok ember nem:-))
Ad2. amiket te írsz, azok ösztönszabályok, mert ugye a szocializációt én sem tagadom. Ezeket megtanulták, és ösztönből nyomják, de az erkölcs nem ösztönből jön. Gondolj arra, h konkrét elmeháborodottak miket tudnak csinálni amiatt, h a tudatuk nem műxik adekvátan. Egyszer láttam egy szerencsétlen, erősen downos embert a vonaton, végig hangoskodott, a mellette ülő édesanyját elküldte a picsába röhögés közepette, meg ilyesmik. Hát ha neki is volt erkölcse, akkor az elég fura. Ezzel nem bántani akarom, csak arra akartam rávilágítani, h az erkölcs tudatfüggő, és szvsz az állatoknak ebből nem igazán sok van, ha jól gondolom.
"Sztem butaságot mondtál, mikor csak háborúkat zenélsz."

Nem csak deklarált, nemzetek közti háborúra céloztam, említhetném az izrael-palesztin, síita-szunnita, iszlám-nyugat konfliktusokat a napjainkból, vagy a történelemi konfliktusok majd' felét.
Még az ideológiailag "legnyugisabb" vallások nevében is gyilkoltak tömegeket (kereszténység, buddhizmus), akkor asszem elmondhatjuk, hogy bármit elősegíthet a vallás, csak békés egymás mellett élést nem. Pedig ez lenne az igazi cél, ami addig elérhetetlen, amíg az emberek többsége homlokegyenest különböző, megkérdőjelezhetetlen és "isteni eredetű" törvények szerint él.

"új globális rendetlenség alakulna ki a lelki rendetlenség miatt."

Pont a "lelki rendetlenség" miatt van az az 50%-nyi háború.

Egyébként vallás, teremtéstörténet, tanmesék, csodák és hit nélkül is lehet erkölcsöt terjeszteni. (Másrészt meg vallással _sem_ sikerült még eddig)
morális állat, hihi. a szabály az nem morál, mertha a főnök nőjét megdugom nincsen rossz érzésem,max ha állat volnék a főnök elkalapálna, de ha megcsalom a főnök nőjét, akkor előjön, hogy helyes döntöttem meg, vagy sem


amúgy az élet értelme maga a végesség tudata, mert ha nem volna vége nem lenne nékije értelme. hisz értelme az életnek éppen énmagam, és az ami én vagy vagyok, vagy nem vagyok, és tudhatom ha vége van, lesz, én voltam az aki vagyok, voltam.
Ja, még ez, nagyon fontos:
"Akkor ölnénk egymást más ürüggyel ambicióból, presztízsből, bosszúvágyból..."

Amúgy is ez az oka az egésznek(deklarált vallásháborúk), a vallás csak a módszert adja meg, hogy a saját ambíciód/bosszúd/hatalomvágyad szolgálatába tömegeket állíthass.
én ilyeneket csak csütörtökön szokok mondani (csütörtököt mondott), ma pédául álorcák között válogatok selymes negéddel.
holnap rénszarvasaimat antropomorfizálom.
"Sztem van ilyen, de nem vagyok etológus."

A hangsúly azon volt, hogy _hobbiból_. Mert a vallásos meggyőződés erővel terjesztését, ellenállók megölését nem vagyok képes sajnos a létfenntartás kategóriába sorolni. Ha meg nem szükségből tesszük, akkor szórakozásból.
Állatok ilyet nem csinálnak.
Szal szerintem nem kéne az egekbe magasztalni az ember erkölcsét és morálját.

"Például a kismacskám tavasszal szült, és két nap alatt elpusztították a környék kandúrai a kicsiket. Az álltoknál is van "kannibalizmus", és így tovább."

Na pont ez az. Az állatvilágban ez a túlélés eszköze. Az oroszlán nem viccből falja fel a vetélytársa kölykeit, hanem hogy újra szülhessenek a nőstények(hosszú kölyöknevelési időszak skip), és a falka a győztes utódjaival gyarapodjon.
Ez nem döntés kérdése náluk, ez elkerülhetetlen ösztön.
Mi meg ellehetnénk egymás mellett egymás létének veszélyeztetése nélkül is, de mégis időről időre szét kell baszni annak az arcát, aki máshogy értelmezi ugyanazt az istent. (szándékosan sarkítom most a vallási konfliktusokraa dolgot)
ugyan ez az ösztön kulminál az ilyen esetekben is: " félelmem megöl" ezek beteg emberek rosszul értelmezett hitbeli búzgálkodása.
zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 10:01:25

’’’’amúgy az élet értelme maga a végesség tudata, mert ha nem volna vége nem lenne nékije értelme. hisz értelme az életnek éppen énmagam, és az ami én vagy vagyok, vagy nem vagyok, és tudhatom ha vége van, lesz, én voltam az aki vagyok, voltam.’’’’

????????????????????????????????????

Kedves két(?)lábra testesült tautológia!
Már csak azt nem értem milyen az életformája a derivált zigótának…
Ez nem ösztönszabály, hanem megtanítják a felnőtt oroszlánok. Beleverik, ha úgy tetszik.
Egy veszett kutya se müködik rendesen, de nem ebből kell kiindulni. Amikor emberről beszélünk, se fogyatékosokból indulunk.

"mertha a főnök nőjét megdugom nincsen rossz érzésem"
De van, mert hiába a meggyőződés, hogy nem fogja megtudni, ha mégis félsz tőle.
Erkölcs attól lesz, hogy ha nincs ott a fönök se teszi. Láttál már kutyát sunyítani, holott még nem is tudod, hogy mit csinált?
Az erkölcs alapszintje, a büntetéstől való félelem. Az állat leginkább eddig jut. Sok ember is.

"Amúgy is ez az oka az egésznek(deklarált vallásháborúk), a vallás csak a módszert adja meg, hogy a saját ambíciód/bosszúd/hatalomvágyad szolgálatába tömegeket állíthass."
Na igen, de ez nem feltétel. Egy tekintélyevű társadalomban erre például semmi szükség. Én megparancsolom, ő megparancsolja, ő megparancsolja, amaz meg végrehajtja. Egy viszonylag szabad társadalomban van szükség az emberek behülyítésére, de erre a vallás mellett bármilyen más ideológia is megteszi. Pl.: a haza nevében is lehet jókat gyilkolászni
tautológia,
mi a francos zűrzavar ez?
a morál alapja nem félelem, kérem.
"Az álltoknál is van "kannibalizmus""
Ez sokszor nem a túlélést szolgálja, hanem létezik torz anyai viselkedés is.

"a morál alapja nem félelem, kérem."
Akkor nincs is szükség pokolra és mennyországra, sőt Istenre sem.
Valóban, ez a morál legalsó szintje. Ennél többet is tudunk.
az a probléma hogy soka a megcsalásból erkölcsi dilemmát csinálnak, holott semmi köze hozzá, mivel igazából ez az erkölcsi képmutatás csimborásszója,:" az vesse rá az első követ aki nem védekezett", na nehogy komolyra vegyük.
zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 10:24:48
''''a morál alapja nem félelem, kérem.''''

Nem adom.
Akkor nincs is szükség pokolra és mennyországra, sőt Istenre sem.
Valóban, ez a morál legalsó szintje. Ennél többet is tudunk. " igen, ezért van a feltámadás, Isten meg elhanyagolható nagyszerűség, mert "Isten elvesz ezt, Isten elvezs azt, nem látni a kisravaszt."
Húbazmeg, de kurvameleg van most egy ilyen vitához, meg ráadásul ma a zsanett is mond értelmeset, mivé lett a világ, teatyaúristen! Tea, atya úr Isten.... kifőtt......
Oda a jól megszokott dadaista Zsanett.
Mi jöhet még az oráng után? (bocsánat :) )
a zsanett is mond értelmeset" ezt kikérem magamnak, értelmeskedjenek az értelmiségiek, elég jól tudja mind árulni az értelmet.
dadaista , na olyat is láttam, nem sokkra ment.
Zsanett kikér magának bármilyen irodalmi besorolást. Kassák és Tandori is derogált neki. Most meg a dadaisták... :)
a szívemhez a kubikusisták állnak.
én szóltam a lujza néninek, hogy vigyen magával huzivonit, pedig piac csak szombatonként van.
akkor az egy szegény telep ülés
Turdus, kolibri, harapok, uraim.
nálunk a slózira nagy betűkkel ki van írva, vengernája.
hogy is mondta: ez a dög egy hisztérika.
"Ez nem ösztönszabály, hanem megtanítják a felnőtt oroszlánok."

Ez nem igaz, ez kőkemény genetika és evolúció.

Nem is lehet szocializáció, mert egyetlen módon tapasztalhat ilyet a kölyök: ha jön egy másik oroszlán, és megöli. Azzal meg már nem sokat kezd.
A frissen született kölykök, ha felnőnek, akkor meg nyilván nem találkoztak kölyökirtással.
Mégis, a fiatal hím elszakad a falkától, keres magának egy másik falkát, elkergeti (ha tudja) a főnököt, kicsinálja a kölykeit, és végigdugja a néstényeket. Pedig soha senkitől nem látta.

Erkölcsöt én is így értelmezem, inkább morálról kellene beszélnük, és élesen elhatárolnia kettőt. Hogy mi az, amit azért nem teszek, mert a társadalom erőlteti rám a tilalmat, és mi az, amit azért nem, mert én magamtól képtelen vagyok megtenni.

"Egy viszonylag szabad társadalomban van szükség az emberek behülyítésére, de erre a vallás mellett bármilyen más ideológia is megteszi."

Igen, ez igaz. Viszont ez nem érv amellett, hogy miért is ne csökkentsük a konfliktusforrások számát? Illetve hogy ne lehessen ideológiák mögé bújni, hogy a hatalomvágy annak látsszon, ami, ne pedig valami elborult irracionális ideológiai nézeteltérésnek.
Ha Henri Beyle ismerte volna a pármai sonkát, akkor hagyta volna a pélóba a kolostort és inkább a Verestorony kincsét írta volna meg, s magyarosított volna inkább Stand-hal névre, vitéz nagybányai Festőiskola legnagyobb örömére.
ááá, nem szegény, de történelmileg így alakult ki, lujza néni pedig nem hajlandó elbumlizni a lehelig.
a slózira már régóta nem merek kiírni semmit, ámbár erkölcsileg hadilábon állok.
Amidőn a Magyar Jobboldal vezető publicistája az uszodában balra sercint, akkor Unterbayernek képzeli magát s jőnek vala a kupicások, hajh, úri Hunnia.
Enni jó, morrik ohne.

Hallgatni arany, Kúrnyi kova.
Minden egész eltörött...

További jó szórakozást!
Pitymallatkor szoktam agyagba dögölni magam, zsanér helyett gulyáságyúra szerelvén bölcs istvánomat.
Ha zsanett épp nincs kéznél, használjunk magunkhoz egy csipet gezarolt.

De hová lett Zsanett elvtársnő? Csak nem a barázdáját billegeti?
szokásai rabjai, ohnezsanér, óh mint a dunnába folytom babonáim.
nem megmondtam, hogy ne zabálj abból az almából!
Bőrző dunnaorzó, hát hol itt a holisztikus görbület?!?!?!
almát enni, férges min már, kitelt az ideje.
Holott az almagel káros hatása közismert, s Pukányiné is a hátadra veri a sorryt.
0123456789öüó§'"+!%/=()ÖÜÓÓqwertzuiopőúQWERTZUIIOPŐÚasdfghjkléáűASDFGHJKLÉÁŰíyxcvbnm,.-ÍYXCVBNM?:_

Legalábbis asszem.
befarolt az ispotályba, neki támasztotta a 220 -as buborka őrnek.
bocs de az nem az én hátam íve, az enyém nem bonyolít.
kivonásnak is egyenlőség a vége.
az ősközösségi tudatúak már kihaltak?
elvétve ilyen is akad, én nem kételkedem.
Már Gyurcsány is kétsebességes Európáról beszél

www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=24454

"Magyarország ebben az ügyben nem képviselheti a "se hús, se hal" álláspontot, és fel kell készülnie arra, hogy ez a vita elindul. Fordulópont jöhet, amin Magyarország nem lepődhet meg és felkészülten kell várnia - közölte a miniszterelnök."

Ez tényleg nagyszerű, de mit csináljunk Feri? Hogyan készüljünk fell?
Fogsz még mást is mondani azon kívül, hogy mire _kell_ törekedni?
Talán egyszer majd lesznek tervek is a jövőről?
"Ez nem ösztönszabály, hanem megtanítják a felnőtt oroszlánok."

"Ez nem igaz, ez kőkemény genetika és evolúció."
Fogságban nem fogja megtanulni.

"Nem is lehet szocializáció, mert egyetlen módon tapasztalhat ilyet a kölyök: ha jön egy másik oroszlán, és megöli. Azzal meg már nem sokat kezd."
A kölyköket nem szokás megölni. A kölykök játszanak egymással, sokszor a felnőttekkel is és figyelik a többieket. Elzavarni, elmarni igen, de megölni nem. Még a rangsorvitákban sem szokás megölni a másikat. Igen rövidéletű állatfaj lenne.

"A frissen született kölykök, ha felnőnek, akkor meg nyilván nem találkoztak kölyökirtással.
Mégis, a fiatal hím elszakad a falkától, keres magának egy másik falkát, elkergeti (ha tudja) a főnököt, kicsinálja a kölykeit, és végigdugja a néstényeket. Pedig soha senkitől nem látta."
Ebből az ösztön az, hogy egy hím legyen, és lehetőleg én.

"Erkölcsöt én is így értelmezem, inkább morálról kellene beszélnük, és élesen elhatárolnia kettőt. Hogy mi az, amit azért nem teszek, mert a társadalom erőlteti rám a tilalmat, és mi az, amit azért nem, mert én magamtól képtelen vagyok megtenni."
Nem tudsz különbséget tenni a kettő közt, mert internalizálod a társadalmi nyomást és attól kezdve azt már magadtól.
inkább három sebességű mint a zsukok.
mindegy, csak kontrázni lehessen!
az összes magam érvtelenkedik a parttalanságtól, ami locsog.
még mindig jobb mint egy velocipéd.
locsogó csobogó-kő. vagy csobánka.
Gondolkodási sebességem oppardonjaként egyetértek a csigával, hazamegyek!
csikóváralját preferálom, szívcsakrám ottan dobbanik, holdvilág-árok felelj neki!
off

Rájöttem az Árpi mdf szavazó, mert rokona a Borossnak bagolyvonalon. Nappal alszik, éjjel kuvikk.
Jut ezsembe nappal: süt a nap, a coca cola reklámon is. Napszemüvegben a nap. Éééééééééérted bazzeg, a nap napszemüvegben!
Zsanett, ez abszurdabb, mint te!:-)

on
"Fogságban nem fogja megtanulni."

Én is ezt mondom. Nem tanulja meg, mégis csinálja. Ösztön, nem tanult viselkedés.

"A kölyköket nem szokás megölni."
Tényszerű tévedés.
'When one or more new males oust the previous male(s) associated with a pride, the conqueror(s) often kill any existing young cubs,'
en.wikipedia.org/wiki/Lion#Reproduction_and_life_cycle
Tényeken ne vitatkozzunk, kérlek!

"Még a rangsorvitákban sem szokás megölni a másikat."
Oroszlánoknál nincs rangsor. _EGY_ felnőtt hím per csoport. Ha van kihívó, az a vesztes elüldözésével vagy megölésével jár. Ha a régi "főnök" veszít, akkor az a kölykeit is bebukta.

Az oroszlánok _nem_ kutyák, nem igazi falka. Inkább háremnek nevezném.

"Ebből az ösztön az, hogy egy hím legyen, és lehetőleg én."
És hogy a nőstény ne szoptasson, ne foglalkozzon más kölykével, meg lehessen dugni. Tehát a "takarítás" is az.
Az ilyen hajlamot okozó gének nyilván hatékonyabban is terjednek el, pillanat alatt szorítják ki a "pótpapa" hajlamra ösztönző géneket.

De visszakanyarodva az elejéhez, pont ez a lényeg, hogy a saját faj pusztítása nagyon ritka az állatvilágban, és annak is a szükség, a túlélés az okozója.
Az állatok nem gyilkolják fajtársaikat csak azért, mert olyan a kedvük.

Akkor milyen alapon tekintjük magunkat erkölcsösebbnek az állatvilágnál?
off

Egy roma család segítségért fordult a Magyar Gárdához családon belüli viszálykodás okán...

Vona G. egyelőre hezitál, tájékozódik, h netán provokáció-é...

A NAP HÍRE! ..........eddig,... de ha lemond fletó..... na aaaaaaaaaaz, nagyobbat durran

on
nem régiben megfektettem egy malacot, pedig csak a hátát vakartam.
nálamnál az biztos, hogy abszurdam, hisz én kétlábbal állom a világom.
"nem régiben megfektettem egy malacot2

Malackodol, malackodol, a disznóólak meg üresen konganak, az ország nehéz időket él, a hús árak az egekbe szöknek,
répát adnak minden pöcsnek:-)
azért mert zsenge répának jó az íze.
RE: malacka69 2008.07.03. 09:33:29
"Az állatok mikor gyilkolják a saját fajtájukat hobbiból?"

Sztem van ilyen, de nem vagyok etológus.

Például a kismacskám tavasszal szült, és két nap alatt elpusztították a környék kandúrai a kicsiket."

Hobbiból soha. Az oroszlán is, meg a medve is (meg gondolom, más ragadozó is) kinyírja a másik hím nemzette kicsinyeket, ha teheti. Azért, hogy utána a nőstény neki mutasson hajlandóságot és az ő vérvonala öröklődjön tovább. A nőstények addig, amíg a kölykök aprók, nem párosodnak, ellenben, ha nincsenek, akkor igen.
Ehhez persze kell az is, hogy a falkavezér (alfahím) vereséget szenvedjen valamilyen módon, mert ha nem, akkor coki van.
Másmeg a macska nőstények picinyt szeretnek kurválkodni, tehát ők akár ki is lóghatnak a sorból.

Más:

A csimpánzok kedvtelésből is ölnek. Megtervezetten, gárdában.
Ha egy magányosan felnevelt oroszlánt beengedsz egy falkába, egész más lesz, mint egy olyan, amelyik másik falkában nőtt fel. Állítom, hogy sokkal több konfliktusa lesz, mert nem szocializálódott.

Saját kölyköt is megöl? Nem!
"The tolerance of the male lions towards the cubs varies—sometimes, a male will patiently let the cubs play with his tail or his mane, whereas another may snarl and bat the cubs away."
Én erről beszéltem. A felnőtt hagyja, hogy a kölyök játszon vele, de ha már unja elzavarja. Nevelgeti.

Nőstények közt sincs rangsor?

Egyébként
"Male lions reach maturity at about 3 years of age and, at 4–5 years of age, are capable of challenging and displacing the adult male(s) associated with another pride."
Addig pedig együtt él, alárendelt fiatal hímként.
Különben ez
"A lioness may mate with more than one male when she is in heat"
és ez
"One scientific study reports that both males and females may interact homosexually.[80][81] Male lions pair-bond for a number of days and initiate homosexual activity with affectionate nuzzling and caressing, leading to mounting and thrusting. A study found that about 8 percent of mountings have been observed to occur with other males."
se fordulna elő.
Ha már idézgetünk.

De itt most tényleg nem az oroszlánokról van szó :)

Malacka
"Egy roma család segítségért fordult a Magyar Gárdához családon belüli viszálykodás okán..."
Anno a zsidó haragosok is fenyegették egymást a Gestapoval... (mi meg az ÁVH-val)

"A csimpánzok kedvtelésből is ölnek. Megtervezetten, gárdában."
Igen, a csimpánzok sajnos már ezt a dicsőséget is elvették tőlünk, és még fegyvert is használnak.
Kertben voltam, virágot locsoltam:

Írtó nebáncsvirág...
Írt ó ne bánts Virág!
rokica

:-))))))))))

Kimerítő volt a tájékoztató, ki is merültem...

Üdv., energizer-malac
--------------

Lord

Azért a Gárda=/=Gestapo, kb. végtelen számú különbség van, egyezőség meg kb. egyse, ez egy kissé laza hasonlat volt, no meg az a zsidó is megérte a pénzét, aki képes volt a Gestapoval fenyegetni...
A fag az olyan nőies férfi, olyan sájgájzos lenyalt kis köcsög :)

Természetesen nem hasonlít. Ellenben a magatartás minta eléggé. Haragszom rád, majd jól rád uszítom a Gárdát és akkor megnézheted magad.
Mi is megérjük a pénzünket, a feljelentés volt az egyetlen népszerű tömegsportunk.
"Paszternak · osember.blog.hu 2008.07.03. 11:06:45
0123456789öüó§'"+!%/=()ÖÜÓÓqwertzuiopőúQWERTZUIIOPŐÚasdfghjkléáűASDFGHJKLÉÁŰíyxcvbnm,.-ÍYXCVBNM?:_

Legalábbis asszem."

Nono! Ezt azért még célszerű lenne átgondolnod, mert az elején sztem 987654321öüó helyesen, de a végével teljesen egyetértek, bár sztem túl komolyan fogod fel a zsertámoska fenterózisát.

Üdv.
Valdez, most csak kötekszel, vagy tényleg nem érted, mit mondok?

"Állítom, hogy sokkal több konfliktusa lesz, mert nem szocializálódott."
Ha hím, akkor több konfliktusa semmiképp nem lesz, mert vagy megveri a másik hímet és ő marad, vagy őt verik meg, és a továbbiakban sem kerül be a csoportba. De ha ő nyer, akkor is jó eséllyel kipusztítja a szoptatós kölyköket, mert mint említettem, az nem szocializáció, hanem életösztön.

"Saját kölyköt is megöl? Nem!"
Hwehhh... Ki beszélt saját kölyökről?
"Én erről beszéltem."
Ja, csak ez _pont nem_ a gyilkolós/kannibalizmusos eset, így ez nem is volt kérdéses asszem.

"Nőstények közt sincs rangsor?"
Fogalmam sincs, indifferens. Ha van, akkor mint mondtad, ritkán végződik halállal a versengés.

"Addig pedig együtt él, alárendelt fiatal hímként."
Én meg _felnőtt_ hímek viselkedéséről beszéltem.
(De pl beleköthettél volna abba, hogy azt mondtam, hogy 1 hím/csoport, mikor elég elterjedt a 2-3 is. Bár véleményem szerint az egymással békében élő felnőtt hímek testvérei vagy leszármazottai egymásnak, és a "béke" csak addig tart, amíg van elég kaja és punci.)

"De itt most tényleg nem az oroszlánokról van szó :)"
Ja, igazából az a vicces, hogy úgy indult az egész, hogy "állatoknál nincs erkölcs", erre mondtam, hogy azok nem nagyon ölik a saját fajtársukat, valaki bedobta a macskás sztorit, rámutattam, hogy az nem kedvtelésből ölés, hanem ösztön, te meg most mindenáron be akarod bizonyítani, hogy ilyen (kannibalizmus) nincs is.

Tényleg, most miért?
Azééé a Vonát rendesen zavarba lehetne hozni ilyenekkel, mint a hír, vagy

- be akar lépni Kalányos Zsiga,
- Tóta jelentkezik szóvivőnek,
- a román külügyminiszter vendégszereplésre hívja a vasgárdához,
- zsidó műpajeszárus jelenik meg az irodájában, és kedvezményt ígér,

még más?
Hé, TótaWé!

Lécci menny el egy Szci alapozó tanfolyamra és számolj be arról, hogy milyen módszerekkel, milyen hatékonyan, milyen embereket sikerül a Szci mellé állítani!
Mert szerintem ez a LÉNYEG, hogy hogyan képesek tündérmese-függővé varázsolni (joint szippantások nélkül!) ezreket!

Na jó, nem kell részt venned tanfolyamon, de azért erről is írhatnál valamit.
Bobby

Lazíts, túl meleg van ehhez, és állítólag hétvégén még melegebb lesz;-))
Ha egy állat túl erősen harapdálja a másikat, vagy eleszi más kajáját...

Nem, én nem akarok ilyet bizonyítani. Inkább azt mondom, hogy az állatoknál is van egy alapfokú erkölcs.
Csimpánzoknál tényleg figyeltek meg "szervezett" népírtást. Ha erre mondhatjuk, hogy életösztön, akkor az emberi háborúkra is elmodhatjuk, mert végső motiváció mögötte ugyanaz. Hogy a saját törzsem, saját vérem szaporodjon, ne másé.
Malac:

Laza vagyok én, inkább csak unom magam. Dolgozni kéne, csak ezek a fránya nagymacskák...:P :D

Bobby Newmark 2008.07.03. 09:22:46


"Nem, nem az. Csak annyit kérünk, mutasd meg és mondd meg hogyan működik és mire használható! Aztán ha megbizonyosodtam róla, hogy tényleg úgy van, akkor többet nem lesz vita tárgya.
Addig viszont nálad a labda."

Nem olvastál figyelmesen, csak azt, ami Neked tetszett. Valóban itt a labda, hát kiszúrtam. Kell a francnak! :-)
Namostrand én úgy látom, h az állatidomárok elmehetnek a tricsába, mert nekünk kéne az állatoktól tanulni, és nem fordítva!:-PP

---------

Bobby

Dolgozzá, vazze! én ma már két géppel permeteztem, két órát kapáltam, 40 métert kötöztem és kaccsoztam...

Jut ezsembe, kapáltam.
bazmeg, akkora LOL, van egy olyan gyomírtó szer, aminek a neve: KAPAZIN.
Asztakurva, mikor először ajánlotta vki, aszittem vicc:o))
B+, ilyen nincs!

neki ülök az ebédnek, és az első falatnál megszólal a háttérből a guttalax reklám.:-S

Tanulság: evés közben ne tévézz, még a hangér' se!

Jó étvágyat!
tanítsd meg a töcsköt deriválni, aztán várd ki, míg ő is megtanít téged hegedőlni!
Ha Ön gyorsan és jutányosan világhírű óhajt lenni, olvassa el főművemet:

"HOGYAN ÉLHETÜNK GAZDAGON, SIKERESEN ÉS EGÉSZSÉGESEN."

Szíves megrendelését a Bostoni Beteg Hajléktalanok Szeretetkórházába várom, sőt elvárom, mert öt hónapja beteg, családos embertársán segíteni kötelesség!

Kiváló tisztelettel,
E. HUBERTON
a "Hogyan éljünk gazdagon, sikeresen és
egészségesen" c. mű szerzője

/Rejtő Jenő/
egy kis melegtől nem önt el minket a forróság.


kapazin, azt azért megnézném, ahogy a malac tudományosan kapál kacscsol kötöz és/ permetez, szárnyas malac a kertben, hűham wazelin.
Malacka:

Nemtom feltunt mar a felvilagosodas, mint olyan? Ha szerinte Jezus buzi, akkor miert ne irja fel a tablara? (Mondjuk nem mintha a nemi beallitottsagarol sok informacionk lenne, marha letezett a csoka.)

Ha valakinek nem tetszik a rozsaszin papruhaba oltozott transzvesztita, akkor nem muszaly neznie. A Budapest paraden kereszttel a nyakukban vonaglo tinipicsak miatt miert nem tiltakozik a KDNP?
Ez nem az iszlam, hogy karikaturat rajzolni se szabad. Ha valaki jobban hisz Jezusban, mint mondjuk a Gyuruk uraban, akkor azert az megiscsak az o problemaja.
mondom megkavarom a hátam oszt kifekszem, napszemüveges prof. meg pókerarcú.
Nem olvastátok véletlenül Farley Mowat: Ne féljünk a farkastól! c. könyvét? Nekem az egyik kedvencem. A rút ordasok igen erkölcsösen szocializált világát ismerhetjük meg belőle.
Pl. Egy farkaspár kapcsolata életre szól. Ha a nőstény elpusztul, akkor a hím amolyan jószívű nagybácsiként a további életét a többiek kölykeinek nevelésére áldozza.
Tényleg kiváló könyv. Olvassátok el!
ebben mi az erkölcsösség? nem akart egy maga maradni, alfahím, alfanőstény, alfapár? ebben mi az erkölcsösség, egyedül elpusztult volna.
olyan mint a jó szeksz, mindenki azt hiszi, hogy ő tudja, de a szemérmesebbje hallgat mint a sír.
Waldi! 2008.07.03. 13:29:05

Ember, téged már sokadszorra látlak különböző blogokon észt osztani, és ami a legdurvább, hogy mindig ugyanazt az ostoba eszmefuttatást mondod el mondenhol.
Nagy egy gyökér vagy.

azt meg mejegyezhetted volna már, hogy muszáJ.
Waldi! 2008.07.03. 13:29:05

"Nemtom feltunt mar a felvilagosodas, mint olyan?"

Hallottam róla, de ki a faszt érdekel? És hogy jön az ide? Tán Rousseau azt hirdette, h menjenek ki Jézus b..i táblával az akkor még betegnek tartott melegek Párizs főterére?

"Ha szerinte Jezus buzi, akkor miert ne irja fel a tablara?"

Ha én szerintem a te apád hülye, akkor miért ne írhatnám fel egy táblára? Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?

"Ha valakinek nem tetszik a rozsaszin papruhaba oltozott transzvesztita, akkor nem muszaly neznie. A Budapest paraden kereszttel a nyakukban vonaglo tinipicsak miatt miert nem tiltakozik a KDNP?"

Háááát én nem vagyok KDNP tag, de ha engem kérdezel, attól is hányok!

"Ez nem az iszlam, hogy karikaturat rajzolni se szabad."

Tévedsz, szabad, de aztán ne csodálkozz, ha holnap a fejed a lábad mellett landol, vagy melletted felrobbantja magát egy 12 éves kislurkó, aki olyan fekete fürtös hajú.

Jelzem, tán Dániában volt, ahol nem tiltották, de erősen javasolták, h ne nagyon basztassák a muzulmánok jelképeit...

"Ha valaki jobban hisz Jezusban, mint mondjuk a Gyuruk uraban, akkor azert az megiscsak az o problemaja."

Nem szoktan azon problémázni a keresztény testvérek, h hisznek, deviszontellenben itt pár napja emberi méltóság körül jelentős viták folytak, és akkor én megkérdezném, h van-e emberi méltósága egy keresztény embernek, vagy "ez az ő problémája".

Szeva
ez egy zsenántos megfogalmazás volt. :))) az özvegy alfa jó keresztény.
rokica

Erkölcs def. lásd fentebb....

mégmás:
honnan vágod ennyire állatékat?
és mohamed az ő prófétája.
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 13:42:45

Szerintem ez is olyasmi, ami kultúránként változik. Épp ezért nem lehet emberekre ráhúzni, hogy erkölcsös, vagy nem, hanem csak egyes cselekedetekről lehet állítani. Ez viszont attól függ, hogy élünk és mik a társadalmi normáink. Mi az pl. hogy jó erkölcsbe ütköző? Tohuvabohu.
RE: malacka69 2008.07.03. 13:49:11
"honnan vágod ennyire állatékat?"

Alapból bioszos lennék. Meg aztán mániás is.
Az hogy itt mi történik épp mindenkinek a fantáziájára bízom. Az 1ház mindesetre "pappá szentelésről" beszél, lol:
www.kisalfold.hu/ket_uj_pap_krisztus_szolgalataban/cikk/207/2062692/2.jpg
a farkasok törvénye meg az emberek törvénye az számomra két különböző dolog, játsziból összekeverhetem ha akarom.

az abszolut erkölcs:?,

mohamen az ő prédája.
rokica

THX, bioszból gimiben 2 voltam, azt is úgy, h előre szólt a tannő, h felelni fogok, nehodmán megbukjon a suli büszkesége;-))

A másik gyengém az orosz volt, mondtam is 89-ben a téren: Ruszkik haza! De akkor már késő volt, még az egyetemen is verték belénk egy évig, mi meg a tanárnőbe szerettük volna.... belevinni azt az értelmet, h nekünk ez megfekszi a hasmenésünk:-)
rokica · rokica.blog.hu/ 2008.07.03. 13:56:11
''''.....jó erkölcsbe ütköző?....''''
Erről egy kezdő adóellenőr napokon át tudna értekezni, saját objektív tapasztalatai alapján.
No, meg a bíróság...

Egyébként, úgy gondolom, nincs erkölcstelen ember, csak emberi magatartást elítélő vélemény
nincs erkölcstelen ember"- helytelen megállapítás.
az oroszok már vietnamban vannak!
RE: jenőke 2008.07.03. 14:06:08
"csak emberi magatartást elítélő vélemény"

Nagyjából ez a társadalmi norma.
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 14:13:02
"helytelen megállapítás."

Akkor sem az!
erkölcs, isteni végtermék. vagy terméke.
"Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?"
Vagy Keresztelő Szent János. Vagy még Ő sem. Attól függ, melyik keresztény ágat képviseli.
RE: zsanett- 2008.07.03. 14:18:23
"erkölcs, isteni végtermék"

Melyik istené? Pl. disznót együnk, vagy tehenet? Esetleg okozzunk fájdalmat egy céklának?
jenőke

Neked nagyon a begyedben van az Apeh.
Rád sóztak valamit?
Melyik istené? Pl. disznót együnk, vagy tehenet? Esetleg okozzunk fájdalmat egy céklának? " ezzel úgy vagyok mint a politikával, ízlésbeli kérdés, illetve ami jó azt megeszük, ami meg nem abból majd csinálnak tescósat, vagy valami hasonlót, a cékla fájdalma? ez nagyon erős, növényt enni bűn.
mimi mozog a zöld leveles csipkebokorban"
RE: zsanett- a gezemice putty-puttypuruty 2008.07.03. 14:30:34
"növényt enni bűn"

Ja. Megölsz egy élőlényt.
Másmeg a cékla nem erős. Amire te gondolsz, az a paprika.
bocs, tényleg a retekkel kevertem.
"Pl. disznót együnk, vagy tehenet?"

Ha szabadna javasolnom, kérném tisztelettel, én a tehén mellé tenném le a voksot.

Köszönettel, és jóllakott tisztelettel:

malacka69(a köbgyök alatti szerénységgel)
Tehén. Rostonsült hátszín, enyhén csípős fűszervajjal.
"Hallottam róla, de ki a faszt érdekel? És hogy jön az ide? Tán Rousseau azt hirdette, h menjenek ki Jézus b..i táblával az akkor még betegnek tartott melegek Párizs főterére?"

Mert a felvilagosodas ota az a velemeny, hogy Jezus isten fia ugyan ugy csak egy velemeny, minthogy buzi. Nem szentseg, hanem velekedes, meghozza meglehetosen gyengen alatamasztott.

"Ne vedd magadra, de a keresztény embernek Jézus az atyja, vágod?"

Az, hogy valaki szerint a Gyuruk ura homoerotikus alkotas semmivel sem sertobb, minthogy Jezus buzi-e. Ha jol tudom a katolikus egyhaz tagadja, hogy Jezusnak lenne gyereke, nemhogy tobb szazmillio leszarmazottja. De ha Te tobbet tudsz errol, akkor halljuk.
A problema abbol adodik, hogy egyesek komolyan vesznek mesekonyveket.

"Tévedsz, szabad, de aztán ne csodálkozz, ha holnap a fejed a lábad mellett landol, vagy melletted felrobbantja magát egy 12 éves kislurkó, aki olyan fekete fürtös hajú.

Jelzem, tán Dániában volt, ahol nem tiltották, de erősen javasolták, h ne nagyon basztassák a muzulmánok jelképeit..."

A problema az, hogy az iszlam vilag, mely a kozepkorban felvilagosult, liberalis volt, jelenleg visszasulyedt egy ortodox, prefelvilagosult allapotba. Mondjuk az USA sem kutya, ha az alapito atyak latnak! Persze nem praktikus maceralni, ha nem muszaj.

"Nem szoktan azon problémázni a keresztény testvérek, h hisznek, deviszontellenben itt pár napja emberi méltóság körül jelentős viták folytak, és akkor én megkérdezném, h van-e emberi méltósága egy keresztény embernek, vagy "ez az ő problémája"."

Mondjuk epp eleg hallgatni egyes fopapok kirohanasait az ateistak, teteles istentagadok, stb. ellen. Erdekes modon a Dalai Lamatol meg soha nem hallottam, hogy aki nem buddhista az erkolcstelen, boldogtalan, minden rossz okozoja stb.
Ha en vernem a nyalamat, hogy marpedig a Gyuruk ura szorol szora igaz, akkor bolondnak neznenek.
Vagy kovetelnem az allamtol, hogy epitsen nekem az Erzsebet terre egy 100 m magas piramist, es biztositson napi 1 szuzlanyt, hogy felaldozhassam es lecsorgathassam a veret a piramis lepcsojen, szerintem nem biztositanak a vallasszabadsagomat. Pedig mi a bizonyitek arra, hogy az Aztek vallas nagyobb hulyeseg lenne a keresztenysegnel?
igaz ami igaz a tehen az laktatobb.
én meg az imént olvastam, hogy a csodálatos nalaya jön a lakótelepre szövetséget kötni. ja, mondom, úgyis tépkedik a virágágyásokat.
Waldi!

Annyira arrogáns, gyűlölködően "felvilágosult", h én ehhez nem érek fel, és odakint a nap is ragyogóan süt, Gyuri bá' meg kedvel engem, pedig azt se tudom, keresztény, zsidó, vagy néger;-)

Valaki beszélt rólad.... mintha igaza lenne.

Most vagy én nem vagyok hozzád méltó vitapartner, vagy te hozzám, de ez a helyzet méltatlan, és nekem módomban áll megszüntetni:

Viszlát pár napig!
A napokban láttam egy TUDOMÁNYOS természetfilmet. Említést tettek benne hím bikákról.
Kérdezem én: milyen lehet még?
a hímbika a nősténykos kakasa.
dán bika, nöstény tehén, női suta, vak kecske, tojó tyúk. kukúri kokas
Fiatal kövér borjú, szárazra sütve roston. Enyhén csípős fűszervajjal. Elég lesz egy darab is.
amergin

vagy bárki,

mondja már meg, milyen a jó páclé, amitől gyorsan puhul a grill? Évek óta grillezek, ettem már a rágógumitól kezdve a szénen át mindent, de még jó saját grillt, nem igazán. Tán csak egyszer, csirkeszárnyból...
kénsav salétromsavval jól összerázva, csipetnyi sóval. oltott mész csak ínyenceknek.
"Ha szabadna javasolnom, kérném tisztelettel, én a tehén mellé tenném le a voksot."
A bika is :)

"Egyébként, úgy gondolom, nincs erkölcstelen ember, csak emberi magatartást elítélő vélemény"
Az erkölcsösség mindenképp valamiféle következetes normaalkalmazás. Ebből adodóan van erkölcstelen magatartás, amikor hol így, hol úgy alkalmazza az általa egyébként követett (v. tőle elvárt) normarendszert.

"Mondjuk epp eleg hallgatni egyes fopapok kirohanasait az ateistak, teteles istentagadok, stb. ellen. Erdekes modon a Dalai Lamatol meg soha nem hallottam, hogy aki nem buddhista az erkolcstelen, boldogtalan, minden rossz okozoja stb."
Én például a fingom metántartalmával hozzájárulok a globális felmelegedéshez, de ha elfogadnám Krisztus kegyelmét környezetbarátat finganék :)
"Vagy kovetelnem az allamtol, hogy epitsen nekem az Erzsebet terre egy 100 m magas piramist, es biztositson napi 1 szuzlanyt, hogy felaldozhassam es lecsorgathassam a veret a piramis lepcsojen, szerintem nem biztositanak a vallasszabadsagomat."

Nagyonis igazad van, amióta nem áldoznak fel évente párezer embert rituálisan a nap-, eső- meg kukoricaistennek, azóta van globális felmelegedés, meg élelmiszerhiány :)
és csak kicsit pukkan. és alig mar.
jobb mint egy öreg barom

hacsa, és a faszén már adott? :D
Malacka, a jó pác és a jó grill alapja a türelem. Lassú tűz, és a pácolásnál pedig minimum 36, de inkább 48 óra a hűtőben, akár száraz, akár nedves pác. Persze előtte lehártyázod, lezsírozod, a széleit és az inas részeket bevagdosod.
evidens. próbáltad már fölrobbantani a szomszédot nélküle?
Zsanett: farkatlan? Ha ragaszkodik hozzá, magamra veszem, mint minden kritikát általában - bár ebben a konkrét kérdésben a barátnőm másként nyilatkozna.
Kedves Malacka! Az a baj, hogy én nem készítem az ételeket, csak fogyasztom őket - tehát ebben a kérdésben kevéssé tudnék segíteni.

Kétféle ételt tudok magam elkészíteni: rántottát (tetszőleges variációban) és hagymás krumplit. A barátnőm beígérte, hogy megtanít palacsintát készíteni - az lenne a harmadik.
Malacka, neked van valami hitvilagod, amit elvarod, hogy tiszteljenek. A problema az, hogy ezenkivul vagy meg sok ezer a tiednek homlokegyenest ellentmondo vallas letezik. Persze lehet tisztelni, Jezust, Mohamedet, Buddhat, Konfuciuszt, Manit, Mithraszt, Josheph Smitht, Hubbardot, de hogy egyszerre nem lehet mindegyiknek igazuk, az holt biztos. Mondtak okosat is, meg hulyeseget is.
Te, a te szemszogedbol azt gondolod, hogy igazad van. A tobbi vallas kepviseloje is azt gondolja, hogy neki van igaza.
En mint ateista, elegge naiv allitasnak gondolom, hogy pont a 2000 eve, az akkori nepszeru iranyzatokbol osszeollozott, keresztenyseg lenne az egy igaz vallas. Elott es utanna mindenki tevedett. Azt meg plane, hogy a rengeteg egyhazszakadas utan pont az lenne az egy igaz felekezet, amibe Te tartozol, a tobbiek meg a pokolra jutnak.
"Kezdetben volt az Univerzum teremtése.
Ez sokak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé. Sok faj véli úgy, hogy a teremtésért valamiféle isten volna okolható, ám a Viltvodle VI jatravartidjai arra a nézetre hajlanak, hogy a Mindenség valójában a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki eredetileg. A jatravartidok, akik örök rettegésben félik le életüket a Nagy fehér papírzsebkendő eljövetelére várva, apró kék teremtmények, fejenként több mint ötven karral, ennélfogva az egyedüli olyan fajt képviselik az Univerzum történetében, amely előbb találta fel az aeroszolos hónaljgátlót, mint a kereket.
Mindazonáltal, az Őstrüsszentés elmélete nem nyert széles körű elismerésre a Viltvodle VI-on kívül, ezért az Univerzum talányosan képtelen volta folytonos magyarázatkeresésre sarkallja a kutatókat."
马扎尔 (Karesznak: ex 固 共产 匈牙利) 2008.07.03. 14:28:31
Nem az Apeh van a bögyömben, hanem annak néhány alkalmazottja, és az általuk kezelt ügyek.
Most nagyon udvarias voltam.

(a mai hangulatnak megfelelően: ragadt rám, rám ragadt, ragadok, ragad tokban hegedű)
"aeroszolos hónaljgátlót"

???
greg

De miből álljon az a páclé? Egyébként próbáltam már egy párat, valszeg az idő volt kevés, meg a sütéskor a remegő kéz, mégis csak egy tesvérem filéit rakom a tűzre:-S

amegin

Én a császármorzsát tudom milljóféleképp, de a végén mindig az sk eperdzsem kerül rá...
Mondjuk a forralt vízet is legalább 10 féleképpen tudom főzni, mert adva van kétféle hőforrás. rezsó vs gáztűzhely, illetve 5 féle víz, úgyis mint: csapvíz, ásványvíz, szódavíz, esővíz, kútvíz. Ergo a lehetséges esetek száma 2*5=10.

test,

faszén, éééén? Megvan! Lapi mondta, h ne égessem magam szénné, de nem vigyáztam, most meg itt a baj!:o)))
Mert amióta az emberek nem hisznek a Hogfaterben, azóta reggel nem kel fel a Nap, és csak egy nagy fényes tűzgolyó világít nappal.
Malacka:
ha nedves, akkor olaj, mustár, (esetleg mutatóba borecet, cseppnyi) babérlevél, meg egy-két fűszer elég, ha grillezel. Ha szárazon, akkor is mehet rá némi mustár. Bors, gyömbér, mustármag, őrölt kömény, vadfűszerek, amit szívesen ennél. Általában felesleges a pácot/páclét túlcifrázni, a saláták és öntetek bőven kárpótolnak. Só tilos!
És idő, idő, idő :) A halaknál az egyedüli, ahol elég csak jelzésszínten grillezni, meg ha nagyon véresen szereted.
Amit ne tegyél, az a mézes, lekváros pácok. Azok is finomak, de azt inkább nagyobb húsok a sütőben vonalon. :) Bár egye fene, csak a tapasztalataim szerint a méz könnyen meg tud égni a grillen, és akkor kesernyés lesz. :S
malacka

Szerintem az nem az emberi méltóságot sérti, ha valaki a vallást gúnyolja.
greg

Erősen THX, kimásoltam wordbe!

kolbászos

Ebből nem nyitnék vitát, mert az én méltóságomat az sérti, amiről ÉN gondolom, h sérti, és nem az, amiről TE gondolod, h az sértheti-e az ÉN méltóságomat. Ééééééééérted?!

Továbbá:
az ember legbensőbb lényege a vallása (már akinek van), és inentől kezdve a legbensőbb lényegét érintően sérted, ha a vallását sérted, még ha csak általánosságban is. Vallást sérteni nem azt jelenti, h mondjuk nem írhatsz egy tényfeltáró cikket pedofil papokról, de bizony mondom néked, annyit jelent, h egy platós kocsin, technozenére vonagolva, nem dörzsölsz egy keresztet az előtted álló fenéklukába. Azt hiszem érzékeltettem a distinkciót.

Üdv.
malac

Ez így patt, mert ezen az alapon ÉN is gondolhatok akármit, hogy mi és miért sérti az ÉN méltóságom.

Mert az ember legbelsőbb lényege a vallása, ugye ez így van, s éppen ezért nem kéne kilátszania, főleg nem kéne a vallásos embernek azért görcsölnie, hogy másnak is az legyen a legbelsőbb lényege, vagy legalább csináljon úgy, mintha az lenne.
Nem kéne vallási alapon társadalmi elvárásokat támasztani -mert ugye, mint Te is mondtad, a vallás a legbelsőbb lényeged, s ahhoz NEKEM semmi közöm.
Se pro, se kontra.

Ha ez be lenne tartva, nem lenne értelme sem gúnyolódni a valláson, mert megmaradna annak, aminek Te tartod.

A jelen helyzet szerint azonban a Te legbelső lényegedet akarod projektálni RÁM, amihez NEKEM semmi közöm!
Ééééééééééérted?!

Üdv.
Malackának erős késztetése van arra, hogy széles körben elfogadott jelentéssel bíró szavaknak önkényesen új, senki által el nem ismert meghatározást adjon, s amikor a vita emiatt meddővé válik, elégedetten dől hátra abban a naiv hitben, hogy ő diadalmaskodott. Micsoda csokker, te jó ég!
"egy platós kocsin, technozenére vonagolva, nem dörzsölsz egy keresztet az előtted álló fenéklukába"

Liberális létemre is azt kell mondanom, hogy ez undorító. Holott aztán minden egyházat rühellek. Amúgy malac: a csíkos lengetése pontosan ugyanezt a célt szolgálja: egy bizonyos réteget irritálni. Az nem bánt?
pfúj

szánalom...

----

L. Hadnagy

De, és sose nem is lengetném éppen ezért, viszont megjegyzem, szvsz hiszterizálva van a történet
L. Hadnagy

Ne azért ne lengessék az árpádsávost, mert nyilas jelkép, mert nem az, amazon volt egyéb jel is, emez meg ott van a parlamentben is....

dehanem azért ne lengessék, mert mások azt mondják, őlket ez bántja, és mi őket tiszteljük, ezért nem lengetjük, deviszontellenben

nagy baj lenne, ha mindig mindenki túlérzékenykedne, mert akkor se vége, se hossza nem lenne annak, h mit nem "lengethetünk"... (Az időzőjel egyfajta elvont tartalommal ruházza fel a szót iit és most.)
"De, és sose nem is lengetném éppen ezért"

Respect.

"viszont megjegyzem, szvsz hiszterizálva van a történet"

Igen, mindkettő.
Nahát, malac, egyetértünk. Csak azért egy kardinális különbség akad: a papruhába öltözött, keresztet a másik seggébe nyomó buzik mások érzékenységét sértik (doszt elég), testi épségét nem. A keményvonalas árpádcsávók mások érzékenységén túl a fizikai atrocitásokra is képesek, lásd a múltkori buziverés.
Kolbászos

"Mert az ember legbelsőbb lényege a vallása, ugye ez így van, s éppen ezért nem kéne kilátszania,"

Nem értek egyet, mert a legbelsőbb lényeg a nemi identitás is, és éppen ezt fogják kilátszattatni hétvégén, amivel önmagában nem is lenne túl nagy baj, ha annyiból állna, h szépen felvonulnának fejük fölé Gobbi Hilda, vagy Ferencsik János képet tartva, de ez egy kicsit zajosabb és magamutogatóbb szokott lenni, továbbá ld. még Árpi idevágó cikkét.


"főleg nem kéne a vallásos embernek azért görcsölnie, hogy másnak is az legyen a legbelsőbb lényege,"

Én nem görcsölök ezen, szerintem pl. Paszternak barátom sem...

"Nem kéne vallási alapon társadalmi elvárásokat támasztani"

Miért ne? Ki tiltja, h vallási alapon politikai pártot hozzanak létre, és onnantól kezdve simán beépítheti a politikai programjába, és te, mint egy másik párt szavazója, leszavazhatod, és olyannak adsz hitelt, aki ezzel szöges ellentétes elveket hirdet. Minden pártnak van ideológiája, ami lényegét tekintve vallásszerű vmi, és azt próbálják rám erőltetni, de nekem jogom van nem elfogadni, és egy másik, számomra tetszőbb pártra szavazni. Te sosem leszel fidesz voksoló, én meg sosem szdsz. Ennyi.

"Ha ez be lenne tartva, nem lenne értelme sem gúnyolódni a valláson, mert megmaradna annak, aminek Te tartod."

Ugyanez állja a nemi identitásra is... bár ilyenkor csak a te logikád követem.

"A jelen helyzet szerint azonban a Te legbelső lényegedet akarod projektálni RÁM"

Nem, nem akarom projektálni Rád. De nem tartom bajnak, ha valaki projektálja a vallását a világ felé, mert pl. egy keresztet hord a nyakában. Na nem ekkorát, mint a képen, csak úgy, szerényen:-))

malacnews.freeblog.hu

Üdv.
Ééééééééééérted?!

Üdv.
L. Hadnagy

A keményvonalas árpádcsákok közt sok antiszemita kadHAT, meg sok barom is előfordulHAT (nem feltétlen az mind). De az egyszerű traktoros paraszt, inkább csak zrikálásból csinálja. Látja, h fletó ugrik a témára, ő meg ugrasztja, mert imádja pattogni és idegbajoskodni látni a nagyorrú reformert.

Üdv.
"A keményvonalas árpádcsákok közt sok antiszemita kadHAT, meg sok barom is előfordulHAT (nem feltétlen az mind)"

Nem, nem mind, de azért, hm, igencsak túlnyomó többségük az. Sétáltam már el párszor csíkoslengetők mellett, minden második szavuk az egymás közötti csevegéseikben zs-vel kezdődött és hát nem kimondottan az egykori lengyel furgonmárka volt a téma.

"De az egyszerű traktoros paraszt, inkább csak zrikálásból csinálja."

Mint a papnak öltözött buzgár.

"Látja, h fletó ugrik a témára, ő meg ugrasztja"

A papruhás homár meg azt látja, hogy a fél jobboldal, meg az egyház (ami kőkeményen üldözte a fajtájukat sok száz évig) meg a kuruttyinfos széljobb ugrik a témára. Egy kutya.
malacka69 · m69.freeblog.hu/ 2008.07.03. 16:37:54

Itten írtad Te, hogy a legbelsőbb lényege a vallás az embernek.

"Továbbá:
az ember legbensőbb lényege a vallása (már akinek van), és inentől kezdve a legbensőbb lényegét érintően sérted, ha a vallását sérted, még ha csak általánosságban is."

Itten. Tényleg.

Most meg azt írod, hogy nem is a vallás, hanem a nemi identitása?

Eldönthetnéd, hogy melyik.
Meg, hogy mikor melyik...

Aztán, miután eldöntötted, hogy a legbelsőbb lényege-e, utána vitatkozhatunk, mert így ennek nem sok teteje van.

Szal, ha nem a legbelsőbb lényege, a valláson való gúnyolódás nem tartozik az emberi méltóság megsértése kategóriájába, ha pedig a legbelsőbb lényege, akkor vallási alaopn ne projektáljanak a szektások.
Kolbászos

Mit értettél félre?

Mindkettő! Is-is.

A legbelsőbb lényegünk nem egy elemű, ez bennem fel sem merült. Így volt félreérthető!?:o)

Pontosítok: a legintimebb szférához tartozik a vallás és a nemi identitás is, és mint ilyenek, ezekbe beletiporni egyenértékű azzal, h vkinek az emberi méltóságát sérted. Azt is el tudom képzelni, h ezekbe az intim szférákban még más is van, de ez a kettő mindenképpen.

Üdv.
okka!

Ez eddig rendben van!

Így viszont fennmarad az a dolog, hogy vallási alapon nem kéne projektálni, hiszen a vallási meggyőződés a Te legbelsőbb lényeged, amihez _nekem_ semmi közöm, vagy ha fenntartod, hogy ezt projektálni kell, akkor joggal projektálnak egy másik legbelső lényeget -a nemi identitást- mások is.
amergin 2008.07.03. 15:23:17
Zsanett: farkatlan? Ha ragaszkodik hozzá, magamra veszem, mint minden kritikát általában - bár ebben a konkrét kérdésben a barátnőm másként nyilatkozna. "

nem neked szólt, az állat felsoroláshoz.
Én reménykedem, hogy eltűnnek ezek, de amikor a múltkor San Francisco-ban sétáltam, meglepődtem, amikor egy epületen nagy, díszes betűkkel ez volt kiírva: Church of Scientology.
Láthatólag köszönik szépen, jól vannak.
Amikor fényképet készítettem a főbejáratról, a bent lévő csóka befelé invitált.

www.flickr.com/photos/spacebawl1/374279529/in/set-72157594293394558/
1996-ban a legelső munkahelyemen el akartak ezek kapni engem is. 20 éves voltam. Kiderült fokozatosan, hogy ott mindenki scientology hívő. Volt ott egy nagy szakállas, beesett arcú Kis(s) Ferenc nevű magát pszichológusnak hazudó "vallatótiszt". Adott egy füzetet, hogy írjam le dátum szerint életem kezdetétől minden bűnömet. A bűnt szerintük olyasmi volt, hogy ha egy ember 7 túlélési csatornája közül bármelyik ellen vétünk. Hetekig találtam ki neki marhaságokat. Íratott velem egy "oxfordi" tesztet is, aminek kiértékelése után kijelentette, hogy nem vagyok ember. Így konkrétan, egy 20 éves "gyereknek". Azt mondta, hogy fejezzem be a sok lényegtelen dolog leírását a füzetbe, mert annyira rossz lett a tesztem, hogy ha egy súlyos bűncselekményt beismerek, a szeme sem fog rebbenni. Satöbbi..
Szerencsére az oroszlán csillagjegy minden kellemetlen vonását magamon hordozom, így egy percig sem tudodd semmiről sem meggyőzni.
Mindenesetre nagyon veszélyes és szürreális pár hónapja volt az életemnek. Ha nem lennék ennyire befolyásolhatatlan, már végem lenne, mint az összes többi ott dolgózó kollégának.

Ezeknek börtönben a helye. Egytől egyig.
süti beállítások módosítása