W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lyukasóra

2008.04.21. 04:30 Tóta W. Árpád

Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó pénzre bukkantak. Valószínűleg még többen vannak, akik nem jelentik az esetet, hanem hazaviszik, elköltik a talált pénzt. Ők cselekednek helyesen.

A jelenség hátterében Gyurcsány Ferenc áll, illetve billeg. Gyengeségét megérezték a régóta lesben álló kutyák, rókák és egyéb kedves állatkák. Vérszagra gyűlnek. Tudják, hogy innen nem szép nyerni, viszont könnyű. És igen fenyegető fellépéssel csaholnak: aggyá' pénzt! Neharagudj, nincsegykisapród?

A követelések jogosak, hát hogyne volna jogos több pénzt kérni. Egyszer élünk. Közben persze megannyi segg ugat a koncért, szánalmasnál szánalmasabb indoklásokkal.

Itt van mindjárt ez az Éger nevű főpincebogár. Ez az arc ugye bő egy hónap különbséggel adta elő előbb, hogy áh, a vizitdíj egy piti kényelmetlenség, az megalázóan semmi az orvosoknak, nem hozott jelentős bevételt, az egy butaság. Majd utána befeszít, hogy márpedig még ma csődbe fog menni az egész orvostársadalom, ha nem kapnak pontosan annyi pénzt, amennyit vizitdíjból kaptak. Mielőtt - az ő felbujtásuk mellett - eltörölte azt a nép. Hát bazmeg. A betegtől elkérni ugyanazt a pénzt nem ér, sőt nem is jelentős. Ugyanannyit kitaposni a kibaszott költségvetésből, az nagyon is dicséretes, és az ment meg a végromlástól. Hülye ez?

Dehogy, csak annak néz.

A háttérben szégyellősen piszkálja az orrát az Alkotmánybíróság. Upsz, ezt benéztük, mégiscsak hatással van a költségvetésre. Ahelyett, hogy takarodnának be a tévéstúdiókba bocsánatot kérni.

License to steal


Meg fogják kapni a pénzüket a háziorvosok, nyugi. Ezt onnan tudom, hogy megkapta például a BKV is. Egy héttel azután, hogy a miniszterelnök ezt kategorikusan elutasította, előrelátón megjegyezve, hogy ha a BKV-nak adna pénzt puszira, akkor jönne a többi pumpoló, lerázhatatlanul. Holott tök világos, hogy nem működhet úgy egy vállalat, hogy időnként becsönget a kormányhoz egy zsák pénzért, az meg ad neki. Mégpedig minél szarabbul működik a vállalat, annál többet. Az lehet, hogy rosszul van kitalálva a finanszírozása: akkor újra kell azt számolni. Mellesleg hasonlóképpen üzemel a Magyar Televízió és a magyar pártélet is. Hivatalosan alulfinanszírozott intézmények, aztán ha elfogy, szólj, és adunk a dugipénzből.

Ha hagyják így működni, akkor abból a cégből lopni fognak. Hát miért is ne vigyem haza a gittet is a gyárból? Majd az állam beüvegezi újra. Lopnak is, nyilván. A fiam csak raktáros volt a buszgyárban, hogyne. Papa a BKV vezére, a feketebárány elsőszülött meg barna raktárosköpenyben targoncázik. Ja és a Siemens? Hát az a sztori hova lett? Odáig megvan, hogy a Siemens csúcsvezetőit elvitték a német rendőrök, és kiderült, hogy Magyarországon hajléktalanok fantomszámláira utalgatott a cég ezt meg azt. És onnan hova ment tovább? Hadd tudjam már: az az én pénzem.

És még becsönget papírért. És kap. A miniszterelnök ad neki, előzékenyen. Apró hiba, hogy a miénkből. Meg hogy a mi lábtörlőnkön gőzölög a szar.

Running Man


Ajánlott illusztráció
South Park 1204: Canada on strike
A legsúlyosabb, konkrétan imbecil követelés a vasutasoktól érkezett. Azaz ne bélyegezzük meg a vonatok szorgos népét: attól a Gaskó nevű másik bogártól. Ilyet szól: minden vasutas kapjon kettőszázötvenezer forintot, egy összegben, ajándékba. Mert különben sztrájk lesz! Névleg a MÁV Cargo árából kérnék a jussukat, de arról még két értelmes szót nem hallottam, miért volna ez nekik jussuk. Illetve hogy bezzeg miért nem kérik a részüket a MÁV adósságából.

Át lehet menni a Cargóhoz, ha olyan jó vasutasnak tetszik lenni, hátha többet fizetnek. Ebből így lehet profitálni. Csak így.

Reméljük mindannyiunk érdekében, hogy a vasutasok álma nem válik valóra. De a pénzeszsák varrata felfeslett, a sarokba szorított kormány pénzt szór üldözői közé, ahogy a közepesen képzett bankrablók szokták. Ez a magyarázata a szanaszét hagyott pénztárcáknak. És a felezőbál: ciklus közepén vagyunk, és megtanultuk, hogy a ciklus második fele már csak osztogatásra jó; Horn Gyula óta senki se tudta másra használni.

III. Gyurcsány Ferenc gyakorlott ciklusvég-felhasználó. Elejét most vezetett először, szerény eredménnyel. Ciklusvéget már végignyomott egyszer. Utána azt mondta: elkúrtuk.

Igen, a talált pénzek bűncselekményből származnak, és ráadásul hamisak. Jelen pillanatban viszont még szabadon, méltányos árfolyamon felhasználhatók, amíg a bűn és a hamisítás ki nem derül. Akkor azonban a bársonyos költségvetésből kikapart gesztenye értékét veszti. Érdemes tehát a most kizsarolt forintot más országok állampapírjaiba, vagy valutába fektetni, például euróba. Bevezethetjük magunknak, civil kezdeményezésként, ahogy Kuba a dollárt. Mediterrán módszer, de okosabb, mint utólag átkozódni.

Kicsöngettek. Uzsonnaszünet van.

Korábbi jeremiádok:
Haza a leállósávban
Üresjárat


Címkék: gyurcsány reform hülyemagyar

628 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr11434849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpád, neked nincs még csömöröd ettől az egész politikától? Most komolyan, számít még egyáltalán valamit, hogy mikor ki mit mond?

de van. azon vagyok, hogy találjak egy kiszállási pontot, volna egy csomó más téma. külpol, ufók, könyv, történelem stb.
Azt gondolom, most is nagyon eltaláltad, öröm olvasni a valót. Velejig romlott az egész, színe és visszája - ugyanaz.
Igen, Árpika! A vasutasok igénye valóban hülyeség! Miért is kellene részt kapniukj a lenyúlt milliárdokból?? Ugye Te sem kapsz semminemű jutalékot?? Ez utóbbira ne válaszolj! (Ne hazudj!)
mármint hogy a MÁV adósságából?
Oh nem! Úgy általában, a pártkasszából!
És a rákövetkező cikluskezdet se lesz valami megfontolt. Csak az a vég, csak azt tudnám feledni.
Hihetetlen hogy sose tudok első lenni :)
Irjá tibetről, ugyis rég volt hogy a zöm egyetértett.
Kedves Árpád, kívánom, hogy mihamarabb megtaláld azt a kiugrási pontot, mert hidd el, hogy ezzel az undorító masszával ami ma Magyarország: nem éri meg foglalkozni.
azért az furcsa, hogy hetek óta megy a vita, miből pótoljuk a vizitdíjat, de a nyugdíjak szintentartása (amit ugye barom módon törvénybe iktattak, ennek ellenére minden évben hangos csinnadrattával jelentik be, hogy igen, szintentartjuk) 30 milliárdba kerül (mostantól), erről nem volt vita. hátbazmeg.
a máv-ról meg ne is beszéljünk, kell egyátalán vasút, ha ennyire balf.szok vagyunk, hogy nem tudjuk normálisan működtetni? észrevenné valaki, ha mennének a vonatok, és felszednék az összes sínt?
... ha NEM mennének a vonatok ... :)
twá:

"de van. azon vagyok, hogy találjak egy kiszállási pontot, volna egy csomó más téma. külpol, ufók, könyv, történelem stb"

itt van mindjárt joseph beuys. mégcsak nem is politikus volt, sokkal több. ilyesmiket írt 30 pont harminc éve:

"FELHÍVÁS AZ ALTERNATÍVÁRA (1978)

áttörés akkor sikerülhet, ha az európai zónákban olyan mozgalom támad, mely a saját megújító erejénél fogva a Kelet és Nyugat közti falakat ledönti és áthidalja az Észak-Dél közti szakadékot. Ez akkor venné kezdetét, ha — mondjuk mi — közép-európaiak elhatároznánk, hogy e felhívás gondolatmenete szerint cselekszünk. Ha mi most itt Közép-Európában államainkban és társadalmainkban elkezdünk az idő követelményeinek megfelelő módon együttélni és együttműködni, ez erőteljesen kisugározna a világ minden részére"

a történelmi lehetőségek néha elszállnak, mint hajók a szélben! :DDD

Én is néztem, hogy hirtelen mennyi tulajdonosa lett a MÁV-nak:)
Ezt nem én írtam, de passzol:

"Tisztelt Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk.
Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:

- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:

- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban.

Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:

Kis József
Pénzügyi Csoportvezető

Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt egyenlegközlőt továbbítunk önnek."
vizitdíj: eltörlése a népszavazás szerint (2009től...) az idei költségvetésre nem lett volna hatással. Ferenc persze "már hétfőtől" eltörölte, idén nem is pótolta (nem tudja, nem akarja). Így tehát van hatása.
Az érvelésed így egy kicsit sántít.

Demszkáj elmehet a picsába. 4-es metró, 500 milliárd+18ért sorbaállni. aztán megkapni. Ez hogy van ez?

Gaskó felvetése érdekes. Némi empátiával meg lehet érteni. Átalakították a MÁVot? Racionalizálták? Nem. Illetve anyiban, hogy a nyereségs üzletág már az osztrákokat boldogítja. Meg egy Bt-t, 2 milliárddal.
Ha ideálisan működnének a dolgok, nyilván eszébe sem jutna %-ot kérni a bevételből. Viszont van egy állami vállalat, aminek a vezetése elég nyilvánvalóan jelen esetben saját vagy esetleg költségvetési zsebre taktikázik, miközben dolgozókat elbocsájt, sineket felszed, menetrendet nem ütemez, stb. A plebsz, a kis alkalmazottak meg valahogy jelezni akarták: azt mondtátok, nyereséges, felárral eladtuk, nem úgy néz ki, hogy vissza lesz forgatva a cégbe fejlesztésileg, hát akkor, mi is a "cég" vagyunk, hiszen állami, az nekünk is járna.
Extrém helyzetben jönnek az extrém kérések.
Nyilván OTPben, Porsche Hungáriában, mekdönciben nem lesz ilyen sztrájk.

Ilyen dolog ez, kérem szépen. pénz, pénz, pénz.

A magyar képmesék megy még? A multkor valamelyik blogon megnéztem a Budapest, te csodás részt.
Aha. Részenként x milla volt a cucc. Na de az üzenet:
Budapest nagy, meg izé, de lehetne jobb is.
Hát köszi.
Namármost, fentartva a tévedés lehetőségét, ugy tudom, hogy az volt előirányozva, hogy a MÁV-osok megkapják a Cargó-részesedésüket. Ez afféle igéret volt. És mint ugye Magyarországon divat, ez az igéret a tranzakció után megszegésre került. Csak úgy. Indoklás néklül. Gondolom kellett az Audikra (arra véletlenül se gondoljunk, hogy ez a pénz fejlesztésekre, netalán üzemeltetésre megy). Sajna az igéretek olyanok, hogy viszonylag nem lehet bíróságra menni velük. Viszont a dolgozók előtt meglengették a mézesbödönt, majd elzárták: Csoda, hogy mindegyiknek korog a gyomra?
ha a nyomda, ahol dolgozok eladja az egyik százmilliós gépét, akkor abból nekem is jár?

sztrájkolni fogok, ha nem adnak!

úgy kirúgnak, hogy a lábam sem éri a földet...

engem (szerencsére) nem érint közvetlenül a vasutassztrájk, de ha szenvedő alanya lennék, úgy pofán vágnám az első szembejövő aktív sztrájkolót, hogy ő fizetné ki nekem a nyomdagép nekem járó részét.
Nem tudom, ki igért ilyet de, hogy egy idióta az biztos.
igen, lord valdez féle képpen is fel lehet fogni a dolgokat.
Ez benne a szép.
Én inkább a felelősséget hatéroznám meg először. Nyilván egy pénztáros nőnek is van felelőssége a cég boldogulásában. Viszont a közép, illetve felsővezetésé inkább nagyobb, nemde?
Persze, ha gáz van, fizessen MINDENKI. Miközben fent azért mennek a prémiumok, tanácsadások, végkielégítések. Így szép ez.
Másrészt: 50.000x100 mióta kamatmentesen 4750 000? Kezelési költség? Kimaradt valami apróbetű, nem? Vagy ilyen kis inflációban reménykedsz?
Mellesleg, ha jól értem, Árpi azt mondja, fektessünk mihamarabb Euroba vagy svájci frankba.
Árpi tudhat valamit...!!!
fusson, ki merre lát.
Lord V.

Gaskó szerint Kóka.
Az egész MÁV-operett egy vicc. Csak hogy mindenki tisztán lásson: arról szól a dolog, hogy van egy gazdasági társaság, amelyet eladtak egy külföldi befektetőnek és a cégcsoportban dolgozó munakvállalók kérik az eladott cég bevételéből a részüket. Kb. mintha a Burger Kinget megvenné a McDonalds és minden mekis kérne 250 000-et a vételárból, mert az nekik jó. Az nem tűnik fel senkinek, hogy ez nem a kommunizmus, a cég az nem a munkavállalók tulajdona? Milyen jogon kérek részt olyasmiből, ami nem az enyém? Ha eladom az autóm, akkor a benzinkutas meg az autószerelő is kérni fog százalékot (a már kifizetett munkadíján felül, persze), mert mennyi munkája volt vele?
Ez nonszensz.

A 2 milliárdot az osztrákok fizették, nem a MÁV.
"ha a nyomda, ahol dolgozok eladja az egyik százmilliós gépét, akkor abból nekem is jár?

sztrájkolni fogok, ha nem adnak!

úgy kirúgnak, hogy a lábam sem éri a földet..."

Ha a tulaj azt mondja, hogy "srácok, eladjuk azt a gépet, köztetek szétosztom a felét", majd bszik azt tenni, ezekután mindenki (mindenki!!) feláll, és sztrájkol, akkor valószínűleg (ha a cégnek 5nél több alkalmazottja van) a tulaj fizetni fog, mint a katonatiszt. Perzse valszeg a vezetőt két hónap miatt lésztámcsökkentés miatt kirúgja. De max ennyi.
Ezért öröm a magyar mindennapokról beszélgetni itt és hasonló helyeken, mert, többek között, az ARK-9-es tipusu, éles logikáju, nyitottan gondolkodó úriemberek társaságában teheti meg az ember.
Árpád! Körédgyűlik a nép, hogy halljon mint papot vasárnap a templomban.
Várja a választ a kérdésre:
Mi lesz most az országgal?
Elzavarni.

Kis hazánk polgárainak újra kell gondolni, hogy akar-e még fürdeni ebben a kádári retyóban.

El kell zavarni a parlamentet, az utóbbi 20 évben regnáló politikusokat kizárni a közéletből, valamilyen Vaskezű Vilit a trónra ültetni aki jól elpicsázza ezt a lusta, hisztis magyar népet, kiveri belőle a teljesítményt, kiszorítja belőle az adót, gyököt von a segélyekből, befagyasztja a nyugdíjakat, kibassza legalább 800.000 hazug ember rokkantnyugdíját az ablakon, rögtönítélő bíróság elé állítja a sikkasztókat, közmunkához köti a segélyt, 10 évre befagyasztja a demokráciát.

Mi azzal úgyis csak visszaélni tudunk.

Ha valami ilyesmi nem történik 5 éven belül, akkor a gazdag román turistáknak készülő folklórműsorok fellépői lesznek az egyedüli alkalmazottak kis hazánkban.

Most azt hiszitek, viccelek, pedig ez egyáltalán nem nevetséges. Ha ilyen szarok vagyunk, (nem mutogatni ám fölfelé, hanem tükörbe nézni erősen!) ezt érdemeljük.
Annak egyébként van nyoma, hogy Kóka ilyet ígért volna, vagy csupán a Gaskó szava?

Mellesleg a Kóka nem tulaj. Az állam az, és nem a miniszter.
Ha Kóka ígérte akkor ő az idióta, bár nem értem miért tette volna.
Ami pedig a felfogásomat illeti (nem mintha az én találmányom lenne), csupán arról van szó, hogy különbséget kell tenni az alkalmazott és a tulajdonos között.
Az alkalmazott bért kap, és cserébe dolgozik. Illetve, kártérítési felelőssége van, ha valamit nagyon-nagyon elqr, de az ő anyagi felelőssége itt véget ér.
A vezetés nagyrésze szintén csak alkalmazott, az ő felelősségük a munkabérükben kerül érvényesítésre.
A tulajdonosnak viszont teljesen más tészta, neki jár az eladás és a veszteség megfelelő százaléka.
Egyébként megkérdem a népet, hogy cserélnénk-e Szlovákiával?:)
Elfogadnánk Slota magyar hangját kormányon cserébe a szlovák típusú dübörgő gazdaságért és nagy jólétért?:)
Maradva a cikknél, az Éger doktor viselkedése, működése, vizit és kórházdíjjal kapcsolatos felelős kiadói/publicisztikai munkásságga különösen, khm, értékes volt az orvostársadalom részére.

Kérdésem - miért választanak az orvosok egy ilyen embert az érdekvédelmi szervezetük élére, amikor szemmelláthatólag nem tudja mi az orvosok érdeke és, még ha tudná is, vagy, mondjuk, igaza is lenne, halvány fogalma nincs arról miképp kell azon érdekeket érvényesiteni. Egész biztos, hogy tárgyalással többet lehet elérni, mint a felelős miniszter legyilkosozásával.

Aki normálisan megmagyarázná, szivesen elolvasom. Aki őrjöngeni, vagy okoskodni akar, tegye máshol, mással.
Guga. Tegyük ezt! ez már olyan sokszor, sok helyen bejött!
Jött az igaszságos vaskezű, és jó lett!
Afrika! Kuba! Korea!
hajrá.

nyomda, szakyszter:
mondta vagy nem mondta...ez itt annyira nem kérdés. hisz hazánkban mondanak annyi mindent.
Gaskó logikáját értem, még ha nem is tünik teljesen jogosnak. inkább egy kétségbeesett lépés egy elég bonyolult és szerteágazó helyzetben.
De legalább valamilyen lépés. Ő is kinyújthatta volna a kezét: adjatok NEKEM 2,5 millát, és nem lesz sztrájk.
Ehelyett mást tett. És ezért már becsülöm - még ha a kérésével nem értek teljesen egyet.
"Kis hazánk polgárainak újra kell gondolni, hogy akar-e még fürdeni ebben a kádári retyóban. "

guga: akarnak. mert langyos, kényelmes.
és az a néhány pancsoló pernahajder is csak pici hullámokat képes gerjeszteni.
én senkivel sem cserélnék, mert ölég egyszer elkezdeni a csereberét, utána már se szeri se száma, mitöbb mást se cserélnék el, mert akkor aztán kereshetném a nemzeti idiótaságom valahol a sifonér alján és csak kapkodnék levegő után, ha más rámígér, mindenestre kéne egy szerény summa a háztartásba, mert zsírt már kaptam ugyan, de kívánnék egy kis hagymát is, arról nem is beszélve, ha a fejemet elcserélném mondjuk és találkoznék saját magammal, akkor még másról is képes lennék beszélni.
" Virág et. 2008.04.21. 08:17:55

Annak egyébként van nyoma, hogy Kóka ilyet ígért volna, vagy csupán a Gaskó szava? "

Kedves Virág et.!
Tán olyan hihetetlenül hangzik Számodra?
Abból a szájból, ami mert gazdasági jólétről beszélni, pannon pumázni ?!
Elzavarni a politikai elitet? Felkészül Berlusconi :-(
mozzie...
orvostársadalom, szép szó, gyakran elhangzik manapság.
az ún orvostársadalomra nézve miniszter ténykedése is értékes volt.
Mi mindketten orvosok vagyunk? És ha azok is lennénk, tudjuk, mi az orvostársadalom érdeke, illetve annak gyakorlati megvalósítása?
orvosok választották, nem? akkor elvileg ez az ő érdekük.
hölgyválasz

Simán kinézek ennél ordasabb baromságokat is a Kókától, de addig nem kezdenék el hülyézni, amíg nem vagyok biztos a dolgomban.
végül is, itt van a nyakamon egy győztes népszavazás, időnként megsimogatom, éger elvtárs frusztrációját meg kezelje is a fleto, mert ő kezdte. vagy legyen a főnöke a gaskó esetleg.
Éger Doktor példaképe a szinglihordázó nemzeti főkuruzsló. Szeretne a fidesz vezetőségében egy "életre szóló" listás mandátumot.
3 éve aszontam hogy akkor most elég, elmegyek innen. és el is mentem, északabbra. és most jobb, mégha kompromisszumok árán is. Nem hittem volna h lehet mélyebbre menni 2004-nél. Csak rémülten figyelem az otthoni sajtót és megpróbálom kitalálni h mi lesz. Hazamenni? Nem, a szívem vérzik, de nem. Egy lengyel cimbora mesélte h most volt otthon, változott a lengyel gazdaság, már most úgy tűnik hogy valami pozitiv változás indult el nagyon. Egészségügyben fizetések már a duplája a két évvel ezelőttinek és elkezdett gyarapodni az ország, elkezdtek gyarapodni az emberek. Mi az amit otthon rosszul csinálunk? Mi jön még? és mikor lesz jobb?
Amúgy ugye világos, hogy nem azon megy a vita, hogy kinek mennyi jár, hanem egyszerűen kinek nagyobb az érdekérvényesítő képessége. Csak Magyarországon sokszor fura, hogy nem csak a munkaadók tudnak zsarolni, hanem a munkavállalók is.
orvostársadalomban mindenki orvos. rendőrtársadalomban mindenki rendőr. a rendőrorvosok különösen, sőt, csereszabatosok.
nonestvolentis · vote.blog.hu/ 2008.04.21. 05:29:15
Árpád, neked nincs még csömöröd ettől az egész politikától? Most komolyan, számít még egyáltalán valamit, hogy mikor ki mit mond?

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 05:35:11
de van. azon vagyok, hogy találjak egy kiszállási pontot, volna egy csomó más téma. külpol, ufók, könyv, történelem stb.

Márpedig foglalkozni kell velük, mert egyébként ők nyertek...
Ahogy a szélsőközepen írták egyszer, a mai politikusoknak három dolog jó:

1. Ha valaki elvakult Mszp szavazó
2. Ha valaki elvakult Fidesz szavazó
3. Ha valaki magasról sz@rik a politikára és nem foglalkozik vele

És egy dolog rossz nekik:
Ha valaki foglalkozik a politikával, és megpróbálja átlátni a kisded játékaikat.
mozzie 2008.04.21. 08:20:06

"mint a felelős miniszter legyilkosozásával."

Kedves Mozzie !

A " felelős " szó kicsit erős !
Ez esetben én inkább " az épp regnáló "-ra cserélném...
Egyébként hogy ki-kivel NEM tárgyalt, azt hagyjuk.
És hagyjuk meg a szakma képviselőinek a választás jogát is : ha Égert helyén hagyják, az az ő döntésük, valamiért nyilván megfelel nekik...
A munkavállalók csak ott tudnak "zsarolni", ahol az állam a tulaj és a cég egyeduralkodó a piacon.

Próbálnának meg pl. egy pékség dolgozói sztrájkolni. A tulaj mindenkit kirúgna, aztán felszámoltatná a céget, a jogellenes munkaviszony megszüntetések miatt a munkavállalók kielégülést nem nyernének a büdös életben. Ott lennének munka és pénz nélkül, a tulaj pedig alapítana egy újabb gazdasági társaságot és kezdené előről.

A sztrájkkal nincs baj. Csak éppen illene olyan helyzetekre tartogatni, amikor tényleg ég a ház és nincs más megoldás. BKV sztrájk ezért még érthető is. A Gaskó-féle "kéne negyedmillió" sztrájk nem az. Az politikai helyezkedés. 2010-ben Gaskó minimum államtitkár lesz, bármibe lefogadom.
"Virág et. 2008.04.21. 08:31:10
hölgyválasz

Simán kinézek ennél ordasabb baromságokat is a Kókától, de addig nem kezdenék el hülyézni, amíg nem vagyok biztos a dolgomban."

OK.
Akkor késleltess !:)
A Gaskó-féle követeléseknél és a sztrájkoknál két dolog ami különösen figyelemre méltó:
1, olyan dologért történnek, amelyek nem jogosak
2, csak állami alkalmazott sztrájkol (más nem mer)

Érdekes, nem?
hhh,

valószínűleg nekünk mégis kell egy ilyen Vaskezű Vili, mert úgy tűnik, enélkül csak sunyi, mutyizó, felfelé mutogató, követelőző, nemdolgozó, finnyás kis izéknek sikerült lennünk. Hiányzott az az igazi gecizős korszak a történelmünkből (Rákosi óta), ami mindenáron demokratává nevelt VOLNA bennünket. Így most azt hisszük, nekünk minden JÁR. Nekünk Mohács kell.

Annyira röhejes, hogy még az ultraellenzék is a kádári viszonyokat sírja vissza, (kérdezz csak végig egy kosúttérit, aztán meg egy munkáspártit mit is akar valójában) , hogy azt már mutogatni lehetne. A parlamenti politikusok is Kádár folytatásai persze. Meg ez a magyar nép úgy, ahogy van.

NINCS felelősen gondolkozó polgár, így aztán NINCS felelős politikus, nincs semmi, ami komoly előremutató alternatíva lehetne.

Vagy bedobjuk a gyeplőt, és hívjuk Vaskezű Vilit, vagy - és ennek majdnem nulla a valószínűsége - észhez térünk végre és komolyan vesszük magunkat.

A harmadik út Albániába vezet (á, már ők is jönnek fel ezerrel...bocs)
Hölgyválasz 08:28:48 mondatát úgy értelmezem, hogy tudomása szerint nincs nyoma.
Virág et.: Egy fenéket. Sőt: egy pékség tulajdonosa (ha egy csöpp esze van) próbál egyezkedni, mert komoly buktája lenne neki. (kapásból nem igaz az, hogy nem kellene a kirúgott emberkéknek fizetnie. A sztrájk nem jogellenes.) Ha külföldre nézel, multiknál is van sztrájk bőven, és akkor még a forgatókönyvírók sztrájkját nem is említettük. Amúgy igazad van, hogy a sztrájknak kell lennie a végső fegyvernek, de tegyük hozzá becsületesen, hogy más fegyver (az én szóhasználatomban: érdekérvényesítő erő) nem igazán van a munkavállalók kezében.
Egy egészséges piacon a dolog egyszerű: ha a dolgozók irreális követelésekkel állnak elő, akkor csődbe megy a cég, ezt ők is tudják. A sztrájk minden napja rengeteg pénzkiesés: ezt a munkaadók tudják. Szóval mindenki keresi a kompromisszumot.
Szerintem nem szabad elfelejteni hogy a politika pont olyan termék-üzlet mint bármi más. Ha az Avon új arckrémétől nem nézel ki úgy mint a 2O éves gádzsi a reklámban mondjuk pár hónap használat után akkor nem mész az utcára tüntetni ugye, és azt se nézed mit csinálnak a pénzeddel Avonéknál. Kifizetted a krémet beszoptad a reklámot, övék a lé és kész. A politikáról ebben az országban mindenki azt hiszi hogy a jóságos igazságos Mátyáskirály reinkarnáció politikus jön megvált és minden jó lesz. Üzlet kökemény üzlet, senki sem marad a cégnél túlorázni ingyen csakhogy a cégnek jó legyen. A politikus pontosan számol és többet akar vissza mint amenyit betesz, ezért lop. Szokjál hozzá bármilyen hitvilág szerint választasz ez lesz. Ja igen és máshol pont így megy csak már régóta csinálják és ezért nem tűnik olyan parasztnak mint itt de csak ennyi a különbség. A legnagyobb amerikai cégek halálra kaszálják magukat Irakban. Szóval igazából minden a legnagyobb rendben mindne úgy működik ahogy annak a kapitalizmusban működnie kell, csak még sokan nem szokták meg, a mindenapi élethalál harcot ami hozzátartozik a rendszerhez. Lehet ez off volt nemtom
"éger elvtárs frusztrációját meg kezelje is a fleto, mert ő kezdte"

Ez amolyan játszóteres megnyilvánulás.
"Meg hogy a mi lábtörlőnkön gőzölög a szar."

Sebaj! Kedvenc mondásom szerint:
-Lesz itt rend! - szólt a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

az Égetől én is padlót fogtam
azt hallottuk csak tőle egészen a szavazásig, hogy a vizitdíj nem is marad az orvosoknál, és hogy egyébként is az egy kis szar, semmi érteleme.
most meg gáz van mert elvették...komolyan vicces már ez az ember
Evergo - az, hogy itt nem egy Tusk a jelen vagy a jövő miniszterelnök. Maradnak a Kaczynski tipusok.
Szakyster

Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam.
Nem a sztrájk jogellenes, hanem az a mukáltatói döntés, hogy emiatt megszüntetnék a munkaviszonyukat. Ez jogellenes. És igen kellene fizetni, de kin fogják behajtani a megítélt követelést? A pékségünk jó eséllyel kft., valamikor alapították 3 millió forinttal, ma már ebből nincs meg semmi. A munkavállalóknak járna a pénz, de a kft. nem elég tőkeerős, hogy kielégítése őket. Ez van, se pénz, se munka.

A pékség nem egyezkedne, mert ennyit tud adni és kész. Nincs állambácsi, aki bedoban X milliót, ha baj van. Ha sokat kérnek a munkavállalók, akkor fizetésképtelen lesz a cég és felszámolják. Nem a tulaj megy tönkre, csak a cége. Ő - ha okos volt - kezdheti előről egy másik cég alapításával.
Malindowsky,
alapjaiban egyetértek, kapitalizmus van, és a politikusok meg nem szentek.

Azonban a kapitalizmus alapvetően szereti a nyereséget, a haladást, és ez a mostani magyar garnitúra (meg a mostani magyar emberek) ezt félreértik.

A cég meg tönkremegy, míg a dolgozók jól élnek. Ez a "normális" kapitalista államokban nem így van, ezért vérzik el a hasonlatod.
> Névleg a MÁV Cargo árából kérnék a jussukat, de arról még két értelmes szót nem hallottam, miért volna ez nekik jussuk.

Mert a kormány megígérte nekik még a múltori osztogatós/hazudtunk ciklusban.
éger elvileg az egész orvos társadalmat képviseli, holott sok doki szólt a népszavazás előtt, hogy hoppá, jó a vizitdíj, tán nem kéne eltörölni. éger valóban kampánypolt a vizitdíj ellen, de annyira hülye, hogy nem várta meg a vihar végét és már két nappal a szavazás után benyögte, hogy kompenzálni kell.
előbb kérte, aztán követelte, most meg fenyeget.
a kormány fizetni fog, mert muszáj neki.
az igennel szavazók kérdezzék meg maguktól: kit szívattunk meg? a kormányt, az orvosokat vagy magunkat???
Hölgy.

Te szemantikai diskurációkban kivánsz leragadni. Tedd. Én tényekröl próbáltam, esetedben sikertelenül, beszélgetni. Apropo, ha nem "felelős", akkor miért van unos untalan hajtogatva, hogy mondjon le, mert mindenért Ő a felelős. Szóval, he nincs érdemi mondanivalód, tényed, kerülj engem.
Vérszegény éjszakai dúvad · hangorienidiocc.blog.hu 2008.04.21. 08:41:30
--------------------
PONTOSAN! BRAVÓ!!!
Guga szavaihoz 1-2 mondat még, aztán lépek :
Kérlek, olvassátok el magatokat és a szomszéd hsz-eket is újra, s gondolkozzatok el :
éreztetek-e valaha, az elmúlt 18 év bármely szakaszában ekkora frusztráltságot, mint ami manapság ránktelepedett, s ami önbecsülésünket így leamortizálhatta ?!
És aztán lehet azon is eltünődni, kinek, minek köszönhetjük... ?!
Viszlát !
A MÁV dolgozók a világon semmi pluszt nem érdemelnek meg, ezt mindenki tudja. Ha egy közülük kimegy az irodából cigizni, négy elkíséri, mert mi az, hogy most nekik dógozniköll. Röhejes a munkamorál, igazi szocreál tabló.

A baj csak az, hogy ilyen röhejes szocreál tabló majdnem egész Magyarország.
Mindig somolygok magamban, amikor nagytudású kommenetelők, vagy postolók fikázzák a közszolgáltatásokat, meg elmondják a Fokkerektől (copyright: Tótawé) megtanult frankót: Hogy az állam rossz gazda. Nem az állam rossz gazda (lásd: Cargo privatizáció, a vevő ugyebár egy osztrák-magyar állami konzorcium!!), hanem az államnak vannak rossz gazdái.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ha Lajtán túli közszolgáltatásokra vágyunk, akkor az államnak nagyon a zsebébe kell nyúlni, illetve GDP arányosan csupán a nálunk fejlettebb országok arányait kellene fordítani pl. az egészségügyre, közösségi közlekedésre. Nézzük pl. röviden a MÁV-ot, mint mindenki fikakedvencét. A vasút irányítási költsége (vízfeje) évi 40 MrdFt-ot emészt fel. Ez az amit, mondjuk 20 %-kal lehetne csökkenteni (informatikai beruházásokat feltételezve, ami ugye pénzt igényelne), az 8 MrdFt. A legnagyobb technológiai létszámmal a forgalomirányítás rendelkezik (bakterok, stb. kb. 11-12 000 fő), amit automatizált, távvezérléses forgalomirányítási rendszerrel kb 2-3 ezer főre lehetne redukálni. Ennek a beruházásnak a forrásigénye száz milliárd forintos nagyságrendű (nem tévedés, száz Mrd!), ugyanis az elektronikus biztosítóberendezés nagyon drága dolog, és a cash-flow alapú megtérülési ideje 25-30 év (ugyanis a bakterok bére nem a legmagasabbak közé tartozik). Ja, meg kell említeni, hogy a vasút veszteségszintje nem nagyon változna, mert az új berendezések amortizációja és karbantartási költsége elvinné a létszámleépítés bérmegtakarítását, és akkor nem beszéltem még a beruházás finanszírozási költségéről (amennyiben hitelből történne, és nem közvetlen költségvetési támogatásból, mert fejlesztésre a MÁV igen régóta egy fillért sem kap), ami évente 10 Mrd-os nagyságrenddel növelné a veszteséget. Viszont nagyságrendekkel javulna a menetrendszerűség.
De hát emellett ott van még a pályahálózat. A MÁV 7 700 km vasútvonalat kezel, ami vágány hosszban (kétvágányú vonalak) 12 000 km körül van. Az utóbbi években beruházásban és karbantartásban átlagosan (az EU társfinanszírozású beruházásokon kívül) 20-25 MrdFt-ot tudott évente a MÁV a hálózatra költeni, ami gyakorlatilag arra elég, hogy lassú halálra ítélje a hálózatot. (csak példaképp: az osztrák állami vasúti holding pályaüzemeltető vállalata az állammal kötött üzemeltetési szerződés keretében 1 Mrd €-t kap üzemeltetési támogatásként, évente. Ja, az oszrák hálózatméret 60 %-a a magyarnak). Mellékesen jegyzem meg, hogy kétvágányú, villamosított, 160 km/óra sebességet lehetővé tévő, elektronikus biztosítóberendezéssel felszerelt pálya építési költsége kilométerenként közel 2 MrdFt.
És akkor végül, de nem utolsósorban a gördülőállomány. A Bp-i elővárosi közlekedésben jelentős javulást jelentene mondjuk 70 db emeletes motorvonat beszerzése. Ennek beszerzése úgy 130 MrdFt kiadást jelentene. Az éves amortizációja (ha 25 év alatt írom le) 5,2 MrdFt-tal növelné a Start veszteségét, a beszerzés finanszírozási költsége közel 8-10 MrdFt-tal, természetesen évente, és akkor a karbantartásról még nem is beszéltem (ugyebár egy Mercit nem annyiért tartasz karban, mint egy lepukkant Trabit).

Egyszóval: A rendszerben van pazarlás (mint minden rendszerben) 8-10 MrdFt, de a rendszer elsősorban alulfinanszírozott. Ha olyan vasutat akarunk (vagy BKV-t, vagy egészségügyet), mint amilyen tőlünk nyugatabbra van, és mondjuk az egyszeri pógár számára is megfizethető, akkor GDP arányosan kicsit többet kell ezekre a rendszerekre fordítanunk, azaz másképp kéne szeletelni azt tortát.

Ui: 2 éve voltam Párizsban, egy metró jegy 1 € volt, korlátlan átszállásra, időkorlát nélküli utazásra jogosított.
Gabor. Egyszerü a válasz, de nem fogják megkérdezni.
Azért csak tisztázni kellene, hogy meg lett-e ígérve Gaskóéknak a részesedés vagy sem, mert az eddigi hírekből csak annyi derül ki nekem, hogy valaki feltétlenül hazudik.
mozzie:

Égerékről: a vizitdíj piti bevétel volt az állam, az eü.-i alrendszer szempontjából. Max. pár tízmilliárdos tétel a rendszerben lévő 1200-1500-hoz képest.

Az utóbbi években az állam cseszett a háziorvosokra, folyamatosan csökkent a "támogatásuk". Őket ez egyre súlyosabban érintette. A vizitdíjat a népszavazás 2009-től törölte el, a következő költségvetés elfogadásakor kellene eldönteni, hogy akkor a háziorvosokkal milyen feltételekkel szerződik az állam. Ehelyett azonnal eltörölték, így az orvosoknak az utóbbi években csak folyamatos bevételcsökkenés van, se amortizációs díj, se semmmi. A kormány ezt a 10-20 milliárdos tételt viszont nem hajlandó megfizetni a háziorvosoknak.

Ahhoz Tótának kell lenni, hogy a két dolgot így összekeverje.
simán hülye vagy árpi, a vizitdíj eltörlése januártól lett megszavazva, az meg már új költségvetés. felesleges az alkotmánybírókat vagy égert ekézzed, nem ők kúrták el. nem, hanem a ferid.

bizony, a ferid, mint mindent, ennek ellenére elkúrta ezt is, szembemenve a népszavazás döntésével, ő már most azonnal eltörölte a vizitdíjat (a 2009 január helyett). persze, te erről az apróságról "megfeledkezel", vagyis szimplán hazudsz, mint minden neoliberális.

miért tette ezt ferid? bosszúból, mert rájött: a nép nem cserélhető le, hiába is akarta (Adolf is belebukott ebbe, tanulhatott volna tőle ...).

úgy hogy, kedves árpi, ferivel együtt csomagoljatok, együtt, mert te is kaptál bőségesen koránypénzt a bugyuta sorozatodhoz és ki tudja, miféle elszámoltatás jön ... ;D)pp
OFF
Csak szerintem van a zsáknak herezacskó alakja?

ON
Legalább ha annyi történne, hogy a pénzbepumpálás után lecserélnék a teljes BKV vezetést, illetve átszerveznék a BKV-t, már valamennyire európainak érezném a dolgot.
Lehet ez a pénzadás feltétele is, bár csak ábrándozok.
tónibácsi

Igazad van, de ennek mi köze van a Gaskó féle "adjál negyedmilliót"-mozgalomhoz?

BruceTheHoon

Ez nem lényeges kérdés. Ha Kóka megígérte, akkor hazug és ostoba, de ettől függetlenül nem jár a pénz a vasutasoknak. Mert ilyen alapon minden cégjogi tranzakció esetén lapátolhatnánk a pénzt a munkavállalóknak, ami persze onnan nézve szép lenne, de ki távolságtartással szemlélve a dolgot láthatjuk, hogy mekkora képtelenség.
ha a díjakat csak januárban törölték volna el, akkor senki nem menne orcoshoz és nem feküdne be senki a kórházba, hogy megműtsék mondjuk októbertől, inkább kivárná a januárt, mert ingyé lesz.
aztán ha valaki ebbe a spórolásba belehal, akkor megint lehet szidni a kormányt, hogy ő ölte meg a manyi nénit.
a másik dolog, hogy akkor ezek a viták, amik most folynak a kompenzációról, ezek novemberben és decemberben folynának, a téma ugyanez lenne.
mi pedig ugyanúgy megszívnánk, mert megint a mi (kevesen vagyunk) pénzéből fizetnék ki a dokikat, ahogy most is ki fogják.
cseheknél is van vizitdíj, ők pályán maradtak, senkinek eszébe sem jutott az a faszság, hogy ezt a népszavazásig vigye, saját önös érdekei miatt. képesek tisztán látni a teleszart bilit, takarítanak, kidobják a kocsiból a felesleges terhet és már el is húztak.
viktor, viktor, a jó k anyád!
Virág et.

A Gaskó egy segg, teljesen irreális amit mond. Az egész egy politikai játszma. Ugyanez igaz egyébként Árpira is...
Ez frankó, Darwin az ágy alatt, Gaskó meg hátráltatta a Cargó privatizációját, oszt ráígértek neki, oszt különben is, a III Gyurcsánynak azért jön be, hogy jönnek, meg mennek a pénzet kuncsorgók, mert az olyan mintha a hatalomban lenne, és nem csak egy magyari kasszán ülne, ja, az Égeri doktrinához: megszerzett jogakkal nem próbálkozzunk, -csak-, mert az olyan mintha a nagy szocialista forradalmat letagadnánk és csak annyit mondanánk, hogy az előbőr visszabeszél, hogy turulosodjék meg a hátam közepe, ha másképp gondolom, amit nem is gondoltam, vagyis fizessenek a gazdagok, a lejmolósokat meg telepítsék ki, hamár be nem megy, ami kijön.
azért szeretek játszóteresen megnyilvánulni, mert abban bízom, hogy így csak homokozólapát lesz hozzámvágva nem pediglem atombomba, másrészt meg nemigen értek a dolgokhoz és ezt nem igyekszem titkolni, elvagyok itt síkhülyén és figyelem az okosságokat. később úgyis jön a doktor néni.
orbanszolobanyanemtaggyuleskoronausztatas miert maradt ki arpi ?
segitek: a bkv azert szenved mert az orbanek nem engedtek megepiteni a metrot.
a bkv azert szenved mert a laca koteles.
a mav azert szenved mert mi kola!
a vasutasok azert sztrajkolnak mert szaj er.
naciveszely!!!
Ne bántsátok Égert, jól dolgozik Gaskóval együtt! A választások után fix helye van a FIDESZ padsorokban, ott fognak ülni a "független" MAGOSZ-osok mellett!

Egyébként Kóka maga is elismerte, hogy az a bizonyos ígéret elhangzott lehetőségként a tárgyalásokon, csakhogy feltételei lettek volna, úgy mint sztrájkról lemondás, elbocsájtások, stb. Gaskóék persze élből elutasították, de most úgy csinálnak, mintha megállapodtak volna róla.

Ha meg a szlovák féle példát akarjuk követni, kezdjük azzal, hogy felére csökkentjük a szociális juttatásokat, 13. havi nyugdíj nyista, minimálbér vissza 50.000 alá. Ezek után már neki lehet látni felpörgetni a gazdaságot.
elvagyok itt síkhülyén "- ez nagy okosság.
homokozólapátomat meg elcsórézták, kézzel szóróm a homokot.
bele is fér a sapimba mintegy három kilogrammnyi burgonya.
még mindig jobb, az is elmegy.
tegnap ettem utoljára sapkát, a burgonya valahogy kimaradt.
"Kis hazánk polgárainak újra kell gondolni, hogy akar-e még fürdeni ebben a kádári retyóban. "

most gondoltuk újra március 9-én. egyesek úgy hívták: alkotmányos népítélet. és még népszerű is lett, aki a kádárra bíztatott. egyébként van egy olyan érzésem, hogy a 85% jó része szégyelli már magát. olyan volt, mint szombat este a buliban jól berúgni, hétfőn meg a munkahelyen úgy tenni, mintha mi sem történt volna. nem is történt más, csak az, hogy 2014-ig leállítottuk az ország modernizálását.
csak mindig jönnek a hangok,- ne szórd azt a homokot! ne szórd azt a homokot!
Szerény tudásom szerint a vizitdíjat azért vezette be a kormányzat, hogy ellensúlyozza az ingatlan- és eszköztámogatás eltörlését. Az orvosok nem azért hőbörögtek, hogy "kevesebb pénzt akarunk kapni", hanem mert elvből ellenezték a vizitdíjat.
"Át lehet menni a Cargóhoz, ha olyan jó vasutasnak tetszik lenni, hátha többet fizetnek."

Gasko azt mondta, hogy a privatizalt MAV cegekben kisebb fizetest kapnak a dolgozok, mint az allami MAV-nal. (Allitolag ertuk is sztrajkolnak)
Szerintem ilyet meg a vilag nem baszott, hogy valaki az allami csecsen eloskodve, kozalkalmazottkent tobb penzt tesz zsebre, mintha a versenyszferaban dolgozna. Miert menne dolgozni a biztosbol a nem biztosba?
A szocializmus a vasutban es az egeszsegugyben el tovabb. Nem lehetne oket elzavarni, es mondjuk Bangladesbol hozni kis barna embereket, akik a negyedebol elmukodtetnek? :)
Pala

"Elvbol elleneztek a vizitdijat"

Hat ez igen erdekes dolog, mert ezek szerint az orvosok sem tobbek az atlag hulyenel. Tehat ha nem 300 forintbol lesznek gazdagabbak a polgar zsebebol, akkor majd az allam zsebebol lesznek gazdagabbak, ami viszont a polgarok zsebebol nyulja ki ugyanazt a penzt. Az ilysfajta elvi kerdesek csak arra jok, hogy mint pl ebben az esetben is az orvs legyen a jofej, tovabb az allampolgar meg uccse lat.
Pala, perszehogy ellenezték a vizitdíjat az orvosok!! Ez ugyanis a betegek által orvosra fordított hálapénzből fizetődött. :)
Rövid távon is csökkent a hálapénz pár százalékkal, középtávon meg még többel csökkent volna. Mert egyre többen érezték volna úgy, hogy ha már vizitdíj, akkor azt az 500-ast nem adom oda a dokinak a havi receptfelíráskor...
én újabban kefét szokok enni,a sapimat meg jól a fülemre húzom, hogy ne halljam a hangokat, hiába is mondják.
Tóta W. mindent írásában, mint búvó patak, ott van, hogy mindenki felelős ezért a kuplerájért, amivé lettünk az utóbbi 6 évben, de legkevésbé Gyurcsány, aki az egészért felelős. Ugye, ezért találták ki a felelős kormányzást. Mindenki egy szemét állat, az alkotmánybírótól Égerig, csak valahogy Gyurcsány nem annyira. Nem annyira, hogy Tóta W. eljutna végre odáig, ahova az ország már régóta, tudniillik, hogy: Gyurcsány takarodj!
Tetszett...

A túlzások országa vagyunk. A politikusok mindenütt lopnak (tisztelet a kivételnek), de ebben az országban aránytalanul sokat. Közben pedig egymás hátát fedezik, hangzatos színjátékkal megosztják a népet, még mielőtt annak esetleg eszébe jutna megkérdezni, hogy "kérem szépen, miért nem lehet tételesen megvizsgálni mire mennyi pénz folyik el az állam (tk. az én) pénztárcájából?"

Törvénybe kellene iktatni kezdetnek például, hogy minden pártot tartson el a saját tagsága. Arra a "munkára", amit ezek csinálnak én egy fillért sem adnék!
kedves cikkírónk csak azt felejti el, hogy ami hiányzik az orvosoknak azt nem ÚJBÓL (és ezen van a hangsúly) a néptől kell elvenni. ezt már mi befizettük ezer millió járulék és egészségügyi hozzájárulás formájában. azt adja oda állam bácsi az orvosoknak. ne én fizessek kétszer, mert Fletó papáék elbaszták a pénzt.
a viztdíjig olvastam. Utána már nem tartottam értelmét, meg sajnálom rá az időmet.
nekem is van egy olyan sapim, ahogy rágom teljesen átszellemesedek.
és olyan leszek mint a napra tüzött menyecske.
Állítólag van dokumentum a VDSZSZ honlapján Kóka ígéretéről.
www.vdszsz.hu/
Én nem találtam, de attól még ott lehet.
Jó lenne Kókát látni, amint bemondja a mikrofonba, hogy nem ígért ilyesmit. De nem nyilatkozik.
A népszavazás nem erről szólt:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

Január 1! Nem április! Tessék csak visszapótolni!
gondolatkísérlet: ma este Gyurcsány eltakarodik. akkor holnap reggeltől honnan lesz pénz? akkor majd kire fogod, hogy neked semmi tennivalód a gondok megoldásában? akkor majd a következő miniszterelnök lesz a 'D-210', vagy a 'mégis nyerjünk annyit is'? észre kéne venni, hogy már 10 éve ez megy, hogy nem a problémával foglalkozunk, csak a másikra mutogatunk mindenféle félfüllel hallott, félműveltségből felszedett jól hangzó szlogenekkel.
Andal. Épp ezért volt az egész semmi más mint demagógia. Nem lett volna ártalmas egy kis polgári felelősségvállalás, mint ez megy más országokban is. Nálink hiánycikk és ezért is tartunk ott, ahol.

A vizitdíj kb. egyenlő volt egy sör árával.
én meg a bokámig is le tudom húzni, ilyenkor láthatatlan vagyok, mert a szememnél sincs kivágva.
Sütemény1975 2008.04.21. 09:47:45

Azt felejted el, hogy amibol az allam gazdalkodik az mind az allampolgaroktol folyik be... Tehat nem ertem a felvetest, hogy akkor megis honnan adhatna tobb penzt az orvosoknak a kormany.
Vegyuk el Gusanyi vagyonat, Kokaet is, aszt akkor jobb lesz, ugye? Kar, hogy ebbol 1 evig sem jutna az orvosoknak. A lenyeg megint csak annyi, hogy amit a maszop/szadesz kormany csinal, az nem jo.
Ettol a megkozelitestol pedig el kellene most mar szakadni egy csoppet...
Zsanett, nagy szivességet tennél, ha elhagynád a "nigger"-t. Zavaró és gusztustalan.
magampista 2008.04.21. 09:51:42

Juhéj! Persze fizessék ki az adómból, hogy Mari néni a rendelőbe jár társasági életet élni.
Én következetesen végigvinném, hogy ezt a pénzt nem pótoljuk. Az istenadta nép leszavazta, kész, ennyi.
láthatatlanul az is megközelítés, ezen még egy kicsit elreferálok.
NaP 2008.04.21. 09:50:50

Jah hat igen... az igeret szep szo, ha betartjak ugy jo!
Koka ala is irta az igeretet, vagy a szo elszall, az iras megmarad?

De talan nem is ez a lenyeg, hanem hogy mennyire jogos a nagy budos semmiert 250 nettot kerni!
A mentosok ugyanugy pampoghatnanak, hogy keves a fizujuk, a tuzoltok ugyszinten. Es sorolhatnank szinte az osszes alja munkat ellato kozalkalmazottat.
Egy kis ellenvélemény:
Vizitdíj: a népszavazás szerinti eltörlése nem érintette volna a költségvetést, de Ferencék most törölték el, hogy ezzel a Fidesznek ártsanak (vagyis lehessen most mondani, hogy lám kevesebb pénz jut az orvosoknak, pótolni nem _szabad_). Akkor ki szopat kit?
MÁV: Gaskó követelése irreális, de ezzel az igérettel kenyerezték le anno, akkor nem lett sztrájk, most lesz...
BKV: Persze itt is lehet szidni Demszkyt, hogy miért az államtól kér pénzt, de mire is mentek el a milliárdok? Metró, enyhén feláras Combino stb. Amikor újra és újra megnyerte a fővárost a libsiknek akkor bezzeg a kedves baloldali meg liberális megreformálók nem szidták a főpolgármestert. Akkor jó volt, most meg hirtelen kellene az a pénz, amivel mindezt elérte. Ez így nem működik. A pazarlást a pénzköltésnél kell megállítani, nem utáni sírni, hogy nem kellett volna.
Magampista. Kecske is jóllakjon, káposzta is megmaradjon. Terülj, terülj asztalkám. Igaz?
jaj, bazmeg, hagyjuh már azt a faszságot, hogy: "énnem fizetek kéccer, vazeeeg!"
van nekünk pármillió ingyenélő faszfej társunk, akik röhögnek a markukba, mert ezután is ingyen kapják az orvosi ellátást, viszont nem adóznak, még bejelentett munkahelyük sincs, de a talponállóban méltóságteljesen támaszkodnak a kisfröccs mellett és kurva okosak, ha politikáról vagy fociról van szó.
a vizitdíj róluk szólt, tegyék le egy fél doboz cigi árát, ha dokihoz mennek.
a normális és becsületes adófizetők kevesen vannak (vagyunk), de most megint a mi pénzünkből adnak tőkeinjekciót az orvosoknak.
akkor most nem "kéccer" fizetünk?
faszom.
Ez nem a reklám helye, de ha van egy kis időtök, nézzetek át ide:

vote.blog.hu/

Kapcsolódik. Sajnos...
gaskónak, égernek meg a többi hasonszőrű játékosnak: "Mi Srí Lanka fővárosa?" :))
azért az teljesen jogos, hogy az állam igyekszik minél kevesebb pénzt adni a "lenyúlócégeknek". Mert minek adna ha úgyis ellopják.

Csak az a baj hogy az állam baszik átszervezni az egészet. nemtom miért...?

engem nem érdekelne ha az 1-1,5M állami cégnél dolgozó az utcára menne tüntetni mert a fele társaság elvesztette a munkáját stb...

vegyük már észre hogy 10M-an lakunk itt és kurvára nem az állami dolgozóknak kéne diktálniuk (meg lenyúlniuk a közös kasszát).

de amíg az állam is ezt teszi addig marad minden úgy ahogy most...
eccer beszúrtam egy sastollat a pompom mellé, de azt se vették észre rajtam.
és nem az állami támogatással van bajom mert minden közszolgáltató cég a támogatásokból él, csak ne azt látnám itthon hogy a buszvezető csak azért vesz dízel kocsit mert hetente hordja haza az üzemanyagot a cégtől.
mozzie 2008.04.21. 09:53:28

Polgári felelősségvállalás azért, mert Gyurcsányék megduplázták a magyar államadósságot, sokezer milliárdot kúrtak el? A konvergencia-program szerint az állam úgy 200-250 milliárdot kivon az egészségügyből, ez a "reform" része a dolognak. A sokat emlegetett hollandok is rájöttek, hogy baromság az alapellátásban a vizitdíj.

Manyizga 2008.04.21. 09:43:30
"Rövid távon is csökkent a hálapénz pár százalékkal, középtávon meg még többel csökkent volna."

Erről van vmi kimutatás, vagy csak hit, remény?

Saját tapasztalat (néhány beteg rokonom) szerint kórházakban nemhogy csökkent volna a hálapénz, hanem a várólisták miatt még durvábban megy a borítékolás. Háziorvosok hálapénze gondolom jelentéktelen a kórháziakhoz képest.
www.youtube.com/watch?v=ekomM8aobQo Kedves mozzie! engem nem zavar.

a vizitdíj csak egy sör ára, igaz jobban hangzik mint a nigger, de ez sem zavar.:))
Emberek!

Egy a lényeg. Akinek valutában van akármilyen hitele (kocsi,lakás, akármi), és van forintban spórolt pénze, az váltson át minimum 1-2 évi törlesztésre elégséges forintot valutába még április 30 előtt, mert hála a nemzeti bank előrelátó vezetőségének az idén megteremtettük a technikai feltételeit a 250 forint svájci franknak és a 400 forintos eurónak, és ahogy a politikai eseményeket szemlélem el is jön ez a boldog állapot. Most ne a plazmatévé meg a nyaralás legyen az első, hanem, hogy 1-2 évig ne térdeljen le a hiteled, mert kőkemény árverezések elsznek hamarosan. Kipukkad ez a lufi amit fújunk hamarosan.
mozzie 2008.04.21. 10:00:34

Ennek mi köze a terülj-terüljhöz? Ha egyszer január 1 van ott, ugyi azt szavaztad meg.
Most merő sértődésból gyf behisztizett és akkor azonnaldemáris - jó átgondolatlanul, mint minden amit eddig bevezettek.
Énszerintem ez eleve hamisítás egyébként.
#A betegtől elkérni ugyanazt a pénzt nem ér, sőt nem is jelentős. Ugyanannyit kitaposni a kibaszott költségvetésből, az nagyon is dicséretes, és az ment meg a végromlástól. Hülye ez?"

a latlelet remek!

mostmarcsak megoldasi javaslat kene, mert latlelettel teli a padlas...
Pincebogárnak nevezni azt, akivel nem értek egyet vagy nem kedvelem, lehet. Lehet kocsmában, lehet a hasonszőrűek között, de írott sajtóban nem. Egyszerűen azért, mert modortalanság és a szülői ház nevelési hiányosságára vall. Mindezeket a jelzőket fizetett véleményformálóként közreadni, nos az még súlyosab, minősített esete a gyerekszoba hiányának. A vizitdíjról pedig annyit, hogy eltörlése 2009 jan. elsejétől volt a szavazás tétje. Pótlása pedig a már elvont pénzek visszaadásából történt volna a jövő év elejétől. A KISZ központi bizottsága azonban a népakaratot most az egyszer azonnal figyelembe vette, mivel így be tudott tartani. A figyelembe vétel azonban szelektív, mert koalíciós partnerük óhaját nem vette figyelembe. Mármint, hogy menjenek a picsába.
ó hogyne! néztem a tükörben, de akkor is láthatatlan voltam.
Badbitie 2008.04.21. 10:05:20
" hála a nemzeti bank előrelátó vezetőségének az idén megteremtettük a technikai feltételeit a 250 forint svájci franknak és a 400 forintos eurónak,"

az hogy a feltetelek adottak, az nem jelenti hogy be is kovetkezik.
amugy en olvastam 700FT os eurorol is.


"és ahogy a politikai eseményeket szemlélem el is jön ez a boldog állapot."
kizart dolog, ahhoz haboru kene, kilepni az unibol ilyesmi.
fol se merul.

#Most ne a plazmatévé meg a nyaralás legyen az első, hanem, hogy 1-2 évig ne térdeljen le a hiteled, mert kőkemény árverezések elsznek hamarosan. Kipukkad ez a lufi amit fújunk hamarosan."

felelos magatartasra probalod ravennia felelotlen nepedt.

a forint idoleges leertekelese (tavaly) idejen csinaltam egy elemzest az utobbi 15 eve arfolyamarol.
eredemneny semmi koze a magyarorszagi fejlemenyeknek ay arfolyamhoz
(kiveve a csuszo leertekeles idoszakat, amit a piac rogton korrigalt is.

az elemzok 255 ft koruli arfolyamot prognosztizalnak rovid tavon (azaz enyhe gyengulest)
maj 240-245 korulit hosszutavon.

meg igy is sok az exportunk Europanak...

"egy dolog rossz a politikusoknak
Ha valaki foglalkozik a politikával, és megpróbálja átlátni a kisded játékaikat."

Ugy van!
pompomba szúrt sastoll pedig jól kiemeli az alakot, még láthatatlanul is.
A nagyvárosi tömegközlekedés elég kevés országban nyereséges. Majd' mindenütt az állami csecsre szorul. Mégis muszáj támogatni, mert KÖZÖS érdek, hogy egy Budapest méretű város elavult útrendszere ne fulladjon bele a dugókba és a szmogba. Ezt elég könnyű belátni, ha az ember nem visel szemellenzőt és nem mindent a gazdaságosságnak rendel alá, mert annak a pénznek a többszörösét fizeti meg később, amit most megspórolt.

Persze ez nem menti fel a BKV-t a racionális gazdálkodás alól. (Soha nem látott szakértők díjazása, kamu tanulmányok pénzelése stb...)
Akivel nem értek egyet? Akit nem kedvelek?
Lehetne büdös patkánynak, ingyenélő maffiózó köcsögnek, mocskos szemét demagóg f.sznak is hívni. Akár az írott sajtóban is...
Ehhez képes a pincebogár maga a megtestesült finomkodás.
Zsanett. Ha téged nem zavar a niggerezés, akkor magadat minősited és nem is érdemes több szót pazarolni ezen ügyben. Vagy, ami vagy. Csak éppen humoros nem.
Gecc! "Es sorolhatnank szinte az osszes alja munkat ellato kozalkalmazottat." Mivel az alja munkát nem tetted idézőjelbe, kénytelen vagyok azt hinni komolyan gondolod. Ezek szerint az egyetemi oktató, a pedagógus, az ovónő, az orvos, az utcaseprő alja munkát végez. Nos ha a feltételezésem igaz, akkor úgy gondolom valójában te vagy ennek a munkának az alja.
VT. Nem látsz valami ellentmondásosat abban, hogy egy szusszanatra beszélsz nevelési hiányosságokrol és picsázol is?

:)
mizie 2008.04.21. 10:01:45


"vegyük már észre hogy 10M-an lakunk itt és kurvára nem az állami dolgozóknak kéne diktálniuk (meg lenyúlniuk a közös kasszát)."

szerintem nem tudod mit beszelsz.

magyarorszagon a kozponti igazgatas a nemz. jov. 6%-a
a regi tagalamokban sehol sem tobb 3%-nal

nosza bocsassuk el a felet...
mi tortenne,katasztrofa...allamcsod
nalunk ugyanis nemtartjak be a torvenyeket, nem termelnek eladhatot a valallatok.

kellenek az ellenorok, meg ez is keves, a moralt es a blogozok javaslatait nezve.

amkit irsz az kab annyi eljunk ugz varazsutesre mint az osztrakok...
itt valaki hosszan megirta a MAV helyzetet beruhazasi igenyet, olvasd el lecci.

es pillanatnyilag nalunk van a legtobb munkanelkuli (EU-ban) es a legkisebb a ber 30 OECD orszag kozul.

LLeo! Te büdös patkány, ingyenélő maffiózó köcsög, mocskos szemét demagóg fasz!!
Gecc 2008.04.21. 09:54:24

Te valamit nagyon félreértesz.
A kormány feladata a befolyó pénzek nomális elosztása. Súlyos tévedés azt hinni, hogy nem folyik be elég. Rosszul van elosztva. Talán nem kéne 50 milliós végkielégítéseket fizetni, állami tendereken nyertesnek kihózni a sogórt és 10-szer annyiért kakaóbiztos billentyűzetet vásárolni tőle.
Amit az MSZP / SZDSZ koalíció csinál az rossz. Káros az országnak.
a kritikusok olyan egyhangúak, amikor nem egymást kritizálják, pedig sildje nincs is a sapimnak.
Mozzie! Valójában idézni akartam egy közismert tanárembertől, aki jelenleg az SZDSZ egyik fő arca. Az igaz, hogy nem hivatkoztam rá, mint irodalomra.
Guga 2008.04.21. 08:48:13
"NINCS felelősen gondolkozó polgár, így aztán NINCS felelős politikus, nincs semmi, ami komoly előremutató alternatíva lehetne."

hat hogy politikus nincs azt elhiszem, de van vagy 100 ezer felelos polgar aki meg adot is hajlando fizetni csak legyen vegre rend, vege a lenyulasoknak stb.

de hatalmuk nincs semmi sot mega a nyilvanossagba se juthatnek el a gondolataik.

"Vagy ...észhez térünk végre és komolyan vesszük magunkat."
hogyan kepzeled? mindenki nagy levegot vesz, politikusok abbahagyjaka szavazatmaximalast? Hazudozast.
mi dalova fizetunk adot? nem lopunk tobbet?
hogy?

"Zsanett. Ha téged nem zavar a niggerezés, akkor magadat minősited és nem is érdemes több szót pazarolni ezen ügyben. Vagy, ami vagy. Csak éppen humoros nem. " akkor így mostmár jobb.
Waldi! 2008.04.21. 09:40:22

Ne adjunk fel egy álláshírdetést? :) Rögtön beszarnának :)
vujicsics trutymo
éger vagy gaskó úrhoz van szerencsém? Személyesen?
Vagy valamelyik talpnyalójukhoz?!
És mégis mi a fenét oldana meg az a negyedmillió "sztrájkfelfüggesztési jutalék"? Való igaz, egy-két hónapra befognák a pofájukat. Aztán jön 2008 tele, gázáremelés, majd tiltakoznak az ellen. Nomeg ott lenne a 2010-es választások előestje. Ha ott sztrájkolnak, az MSZP be sem jut a parlamentbe! Helyeselném viszont abban az esetben, ha szerződést kötnének velük: itt van 250.000, de akkor ne járjon a pofátok 2010-ig! Ha sztrájkolni mertek, ki lesztek rúgva!

De várom már a Gyurcsány-kormány bukását. 1. verzió: az új (Fidesz) kormány alatt, a flash miatt hirtelen mindenki elkezd adózni, a cigányok elkezdenek dolgozni, életre kel a Pannon Puma, leesik az infláció, hirtelen Euró lesz, megfeleződik az államadósság, helyrejön az eü. és a felsőoktatás. Vagy bejön a 2. verzió: nem változik semmi, és a barom magyar ráébred: a jólét nem kormányfüggő dolog, és csak úgy valósítható meg, ha teljes társadalmi-gazdasági-szociális viszonyokat radikálisan megreformáljuk. De lehet, hogy olyan birka nép a magyar, hogy még erre is képtelen lesz.
Ebben egyet is érthetnénk, süti, ha nem pártalapon, hanem az egész politikai osztályra vonatkozóan mondanád a véleményedet. Mert, én bizony még emlékszem Kayára, meg Totra, meg Ezüsthajóra, meg Happy Endre, meg Tokajra, meg Felcsút felvirágoztatására, meg számtalan más ügyletre, meg kacsalábonforgó hegyi palotára OV politikusi fizetésböl, meg milliárdos beléptetőrendszerekre - egyik kutya, másik eb.

De, ha csak a kutyát, vagy az ebet állitod pellengérre, megkérdöjelezem a tiszta politika iránti elkötelezettségedet.
"Súlyos tévedés azt hinni, hogy nem folyik be elég."

Pedig nem folyik be elég. ÉS rosszul van elosztva. Az a kevés is, ami befolyik.

Ez a "van pénz, csak ellopják", ez olyan bájosan orbános magyarázat.
kritikus, na, olyanról már hallottam.
LLeo!LLeo! Te büdös patkány, ingyenélő maffiózó köcsög, mocskos szemét demagóg fasz!!
"Pedig nem folyik be elég. ÉS rosszul van elosztva. Az a kevés is, ami befolyik."

Erre a megoldás az lenne, hogy _Előbb_ elosztjuk jól, _utánna_ forrástnövelünk. Mert ha fordítva csináljuk, akkor egy nagy halom pénzt dobálunk ki az ablakon.
vujicsics trutymo 2008.04.21. 10:21:47

Elnezest, valoban idezojelbe kellett volna raknom az "alja munkat". Termeszetesen nem ugy ertettem, ahogy leirtad.
Mea culpa!
Karesz

Úgy érted a legutóbbi előrehozott választáskor sem remegett meg a forint? :) Vagy gondolod 2 évnyi töketlenkedés segítené a forint árfolyamot? Csak az az egy fogja megmenti ezt a nyüves forintot, hogy a legjobb német koronagyarmat vagyunk. :)
Sütemény1975 2008.04.21. 10:24:00

Nem hiszem hogy felreertenek barmit is.
A dolog egyszeru... azon felul, hogy abban igazad van, hogy valamennyire szarul vannak elosztva a bevetelek, maga a rendszer is szarul mukodik, beleertve az adozokat is, akikbol ugyebar csak a harmada fizeti be a megfelelo ra eso adoreszet... De ebbe most ne menjunk bele.
A baj az, hogy hiaba vannak szarul elosztva a bevetelek... ha mastol vonnak el, mert most pl az orvosoknak kell a penz, akkor masok verik a nyalukat, hogy ott is ugyanugy szukseg lenne a penzre. Ne menjunk messze... pl mezogazdasag!
De mondom, evvel az erovel elkezdhetne minden tuzolto, katona, vadakat terelo juhasz kiabalni, hogy bazze, nekem is keves a penzem, pedig nekunk meg a lehetsoeg sem volt ott, hogy tuzesetenkent, lelott ellensegenkent vagy birkankent +300 forintot kapjak.

Arra pedig a legnagyobb kepmutatas fogni a dolgokat (ahogy feljebb olvastam), hogy valami mellett ervelunk, nem kell a 300 forintos vizitdij, aztan amikor meg ido elott eltorlik azt mondani, oksa hogy a nep leszavazta, de azert maradhatott volna ev vegeig (lsd, Mikola, a nemezt orvosa).
Karesz,

igen, így kéne. Ja, hogy ez nem megy? Akkor mi szívunk.
Trutymó-Leó szóváltás :-))))
Ajánlott témák Tótának:

-Szilvásy diktatúrát épít

-cigánybűnözés

-Gyurcsány és a Motimnál felhalmozott sok milliárdnyi anyag a privatizáció előtt

-szélsőséges cionisták bűnei, ferdítések, hazugságok...

-Veres miért nem mond le, hisz már 1000 oka lenne a börtönbe vonulásra

-Gyurcsány, a hatalommániás, inkább tönkreteszi az országot megint, minthogy új választasok lennének

-rendőrség hasonlósága egy diktatúra rendőrségéhez

-korrupt ügyészség

-magyarellenesség itthon és külföldön

Nem az a legnagyobb baj Mo-n, hogy a nép pénzt kér, amikor látja, hogy 10 milliárdokat lopnak odafönn.
Hogy is van ez az újraelosztás? Az államnak lenne mondjuk 100 egységnyi vagyonbevétele. És lenne 100 egyén, akik között ez a vagyon elosztásra kerül. Ez történik ma is. Kiskeresetű alkalmazottak, túlsegélyezett cigányok, agyonadóztatott vállalkozók, luxusnyugdíjasok. Tehát kb. mindenki 1 egységet kap. Hogyan kellene működni ennek a valóságban? A 100 ember között csak 50-et kiosztani, azaz alapból kapna mindenki egy 0,5-et (alapnyugdíj, minimálbér, minimálsegély, vállalkozások kedvezménye). A másik 50-et meg megkapná az, aki produktív. Csakhogy azt kb. nem 100, hanem 25 egyén között kellene szétosztani, azaz a 25 ember megkapna fejenként még 2-t. Ezt viszont a maradék 75 nem fogja engedni (leszavazza a népszavazáson, sztrájkol, tüntet stb.)

Jan Slotát a magyar Parlamentbe!
TD 223 írod:

"Nem az a legnagyobb baj Mo-n, hogy a nép pénzt kér, amikor látja, hogy 10 milliárdokat lopnak odafönn. "

A nép ne kérjen pénzt, hanem dolgozzon meg érte. Még akkor is, ha Kádárjani bátyád nem így gondolja jónak.

Öcsém, "nép pénzt kér" , mekkora szoc.demagógia...

A kedves "nép" mutasson példát először a lopós politikusoknak, aztán pofázzon. De kérni még akkor se kérjen, elkértük már előre húsz évre az elkérhetőt.

És a büd.par. politikusok ide is adták. Mi akartuk így.

TD223 olvass itt visszafelé a blogban, szerintem a jelzett témák 90%-ával foglalkozott Tóta.
Badbitie 2008.04.21. 10:44:20
"Úgy érted a legutóbbi előrehozott választáskor sem remegett meg a forint? :)"

latom vicces kedvedben vagy!
de nem nagyon hiszek en az elorehozott valasztasban.
ahhoz is negyszer kell elszavzni a kormanyt hogy magukat feloszlassak, majd hulyek lesznek.
a koltsegvetes mas ugy azon dolgoznak, megvesznek 1-2 kepviselot...

votl ebben a parlementben mar zsebkendoszavazas is!
Tudsz rola? Tisza (?) folemelte a zsebkendojet a kormanypartiak szinten ezzel megszavaztak a kerdest.

" Vagy gondolod 2 évnyi töketlenkedés segítené a forint árfolyamot?"
egyenlore 6 evi toketlenkedes es pazarlas, penzszoras segitette.

"Csak az az egy fogja megmenti ezt a nyüves forintot, hogy a legjobb német koronagyarmat vagyunk. :) "
ebben van igazsag, de mindegy is mi menti meg.

nyugaton tudjak amit itt nem hajlando senki tudomasul venni, hogy a politika az cirkusz...
pl penzt szerezni a gazdagoktol, szavazatot a szegenyektol, ez a politika...

tok mindegy mit mondanak a politikusok a parlamentben...

Lehet, hogy én vagyok gyenge felfogású így hajnalban, de mi a fenti fabula tanulsága? Valaki foglalja már össze nekem?
zÁrpi arra gondol, mégiscsak jobb, amikor a tömegbe lövetnek, csak nem meri eztetet így leírni? Vagy most mi a fasz van?
---
Ha az, amire gondolok, akkor csak annyit: nem, máshol sem rózsás célokért megy minden sztrájk, igen, máshol és a közpénzekből fizetettek sztrájkolnak a legtöbbet.
Tessék kormányozni, akkor nincsenek ilyen izék. Egy sztrájkhoz két dolog kell általában, hogy szarul menjen és felmenjen a pumpa. A szarul menés önmagában kevés. Viszont néha önmagában az is elég, ha felmegy a pumpa.... Ilyen egyszerű. Nehogymár az Alkotmánybíróságtól a Cinkota buszgarázs portásáig mindenki más tehessen arról, hogy egy tehetségtelen (ezért szarul megy), ugyanakkor végtelenül arrogáns és cinikus (ettől meg fel megy a pumpa) kurzus osztja az észt. (mondjuk a portás AKKOR még 50% valószínűséggel rá szavazott, tehát minden második portás tehet róla)
Fantáziátlan és nem kevésbé arrogáns médiamókusok meg erősítik ezt az önmagában is idegesítő zajt, ami a pisro fejekből áramlik szétfele, és a kapzsi népről meg a hülye alkotmánybírókról meg a demagóg ellenzékről szól.
Mi lenne, ha így tennénk fel a kérdést:
- adva van egy ország,
- ahol a nép definíció szerint önző, mohó és kapzsi
- ahol az ellenzék definíció szerint demagóg és ígérget
- ahol az AB definíció szerint átenged szociális kérdéseket
NAMOST: teccik-e tudni ilyen adottságok mellet kormányozni. Ha nem tetszik tudni, ne tessék beszállni a játékba. Ha mégis be tetszett szállni, és még nyert is, MONDJA MÁR MEG NEKEM, MIT NEM TUDOTT, AMIKOR _SAJÁT_MAGÁTÓL_ÁTVETTE a kormányzást???

B verzió: tudták, hogy nem tudnak kormányozni, mert tehetségtelenek hozzá, viszont mág maradt néhány mrd. itt-ott, amit nem sikerült kipumpálni. Akkor most kinél lehet van több lopott pénz?

'A kedves "nép" mutasson példát először a lopós politikusoknak, aztán pofázzon.'

Nem fordítva kéne?
Mindössze hét órába tellett, amig felszinre bukkant a zsidózás - bocs, cionistázás - ebben a témában is.

Ezért hálával tartozunk TD23-nak.

Hol lennénk nélküle és bajtársai nélkül? Isten őrizz, esetleg elharapódzna a nagyjábol normális vitastílus és eszmecsere, ami végzetes lenne a hazára nézve.
travis,

kurvára nem fordítva kéne. Úgy már kiderült, hogy nem megy.
Guga 2008.04.21. 10:51:43

nagylevegot venni nem hazudni, nem lopni politikusaknak is neunk is...

"igen, így kéne. Ja, hogy ez nem megy? Akkor mi szívunk."

legalabb egy mosolyt :) odatehettel volna.

nem fog menni de nem hiszem hogy ne lehetne jobban.

"travis,

kurvára nem fordítva kéne. Úgy már kiderült, hogy nem megy."

Aham. Szóval gondolod, hogy a vezetőrétegre kihatással van a köznép magatartása? Általában fordítva szokott történni. Attól, hogy itt képtelenek példát mutatni, illetve nem látják ennek fontosságát, attól még így van.
Karesz,

nincs kedvem mosolyogni, megszívjuk nagyon. Nagyon.
NAGYON.

Sőt, már meg is szívtuk.

Gonosz nép. Hát vegye már észre hogy nem hagyja szegény dolgos vezetőit nyugodtan tenni a dolgát.
Állandóan csak lopnak és lopnak. Ilyen viszonyok közt nem lehet az állam működésére koncentrálni.
"'A kedves "nép" mutasson példát először a lopós politikusoknak, aztán pofázzon.'

Nem fordítva kéne?"

Nem... Egyszerre. Ha mindig arra várunk, hogy majd valaki más elkezdi, abból sosem lesz semmi. Ezt a más is lop nekem is szabad mentalitást kellene levedleni, de hogy ezt hogy lehet elérni, azt nem látom.
Guga bazdmeg

Egy középiskolai tanár kap 100-130 ezer Ft-t havonta, hol nem dolgozott meg akár 200-ért is? Ők tanítják meg a büdös politikusnak a matekot, az irodalmat, stb... Figyelnek, hogy legalább 18 éves korukig mozogjanak és ne legyenek satnya kukacok.

Gyurcsány meg hol dolgozott meg a sokmilliárd közpénzért, amit lopott?

Meg a sok kommunikációban utazó ember, meg az a sok mocsok, akiktől tanulmányokat rendelnek a semmiről.

Fizessünk annyit az energiáért, amennyibe kerül? Akkor bazdmeg Gyurcsány miért spórolhat az áramon évi 90 milliót?
Andal, neutral.
tegyétek egy pillantra félre ferit, és gondoljátok végig: ha januári, ha ideji költségvetési tétel, az a lényeg, hogy érdekes módon mégiscsak költségvetési tétel, amiről ugye, népszavazni nem is lehetett volna.
mozzie, te meg hülye vagy, nem kezdtem zsidózni, csak más témát ajánlottam, hiszen ebből volt vagy 10 az elmúlt két hónapban.
mindennapi demagógiánkat addmeg nekünk TótaVé!

megint megtudtuk, hogy lopunk (mindenki) és ezért mi vagyunk a felelősek (mindenki)

és akkor a Ferike már nem is akkora bűnös, maradhat közöttünk, még 30 évig.

"A párttal a néppel egy az utunk, jelszavunk munka és béke!
mi kommunista ifjak indulunk, mert bennünk a pártunk reménye!"

kár hogy a Ferike 9 millió fasisztával a háta mögött nem tud itt országot építeni de sajnálom.

tényleg, engem dolgozó magyar (irodai) munkást ki sajnál, amiért nem kapok a közösből annyit mint a fennt idézett elvtársak?

ejjj, ejj, tótavé, mikor zavarod már el a Feridémont a fejed fölül? kevesebb fejfájás, több ész...
zahar

én ugy tudom hogy január elsejétől kellett volna végrehajtani. ergo nem idei költségvetési tétel volt. Csak a kormány nem vállalta fel a további huzavonát.
Travis,

én nem arról beszélek, hogy mi hogy VAN. Persze, hogy normál esetben az elit mutatja az utat.

Dehát itt ilyen nincs. Posztkádári trutymóvilágból kivakarózott műellenálló, gumibottal is csak enyhén megsuhintott, ám krumplilevessel jól tartott ellenzék az egyik oldalon, posztkádári trutymóvilágból kivakarózott, hátszeles műokos mozgalmi pöcsfej banda a másik oldalon.

Nahát, erre aztán számíthat a "nép", mint útmutatóra, kurvára.

Ha összetesszük és négyzetre emeljük az összes cigány által elkövetett bűnértéket, is csak nagyító alatt észrevehető töredékét teszi ki annak, amit a párszáz tagú politikai elit elbaszott az utóbbi húsz évben - évenként.

Ehhez már csak az ér fel, amit az "állampolgárok" munka és hatékonyság és felelősség címszó alatt produkálnak kis hazánkban.

ELit... ugyanmár.... Egyszerű józan ész és etika.

Most jöjjünk mi, egyszerű "halandók", el kell szakadni a politika csöcsétől végre.

neutral 2008.04.21. 09:07:02

de nagyon ki butus vagy....
a 2009-es koltesgvetest nem befolyasolaj akkor a dintes nem? Aaaa dehogy 2009 -be mar meglesz az a penz.
nol magatol.
szanlamas..
Guga

sztem kurvára nem számit mit teszel vagy gondolsz a mindenkori "elitnek" amig bele nem vered az orrukat a szarukba.
TD223

Tudod, bazdmeg , :-))) , itt kapitalizmus van ám, amit hatékonysággal mérnek.

Azért szar a pedagógusok fizetése (akiket valami szent tehénként nemtommér nem lehet számonkérni hatékonyságból) mert egyrészt szarul dolgoznak, másrészt meg szarul dolgozik mindenki az országban, és EZÉRT nincs rájuk több pénz.

A hatalmasok lopkodásainak emlegetéséből meg rohadtul elegem van ám, most MI (a "nép" , a "zemberek" ) jövünk és majd nem lopunk.

Ha meg mi is lopunk és mondjuk te is lopsz, akkor fogjuk be a pofánkat együtt, oszt' melózzunk piszok sokat piszok hatékonyan csendben, nem lopva, és majd tíz év múlva (talán) kinyithatjuk a szánkat résnyire.
Karesz

Én azért érzek vmit a levegőben. Nagy és példa nélküli dolgok lesznek, amik térdre kényszerítik a forintot. Szóval legyetek résen.
Aszondta a Gaskó: Ha hozzányúlnak a sztrájktörvényhez, sztrájkolni fognak.
Bazzd...
Guga ne fárassz ez elvileg nem a tekintélyuralmi rendszerek egyike. A beteges komcsi mítosz meg hogy csak dolgozz és a haza fényre derül meg már erősen unalmas.
oTTo$$, zahar

Igazából ti nem értitek. 2009-es költségvetés még nincs elfogadva, ott nincsenek tételek. Ami nem létezik, azt nem befolyásolhatja a népszavazás. Vizitdíjtól, népszavazástól függetlenül lehet milliárdokkal többet vagy kevesebbet szánni az egészségügyre a következő költségvetésben. A kérdés, hogy része-e egy tétel a költségvetésnek vagy sem nem függ össze azzal, hogy "van-e rá pénz".
oTTo''

Lesz idejük átcsoportositani. NEm arról szol van e lesz e pénz hanem hogy tudnak vele számolni.
Persze, TD. Hülye vagyok. Te meg tősgyökeres hazafi.

Diskurálj mással. OK?
Kristl,

a beteges komcsi mítoszról annyit, hogy nem komcsi, nem beteges, nem mítosz. Valamelyest ismerem az osztrák, német munkaerkölcsöt. Ha te azt komcsinak tartod, beteg vagy, barátom.

És a háború után nem azzal kezdték, hogy "vizitdíjat vissza" , hanem kussban voltak és melóztak. Képzeld, még most is első a meló náluk. Rohadt kommunisták....

Amire te gondolsz, az is csak a hirdetésekben volt igaz, közben mindenki a gyárban vakarta a faszát.
Guga

Tévedés, hogy rosszul dolgoznak a pedagógusok és tévedés az egész fogjuk be a szánkat és dolgozzunk duma.

Nem kívánom neked, hogy dolgozz kurva keményen tíz évig, és aztán vedd észre, hogy ugyanott vagy és még mindig nem annyit kapsz, amennyit megérdemelnél.

Ha úgy vesszük a pedagógusok hatékonysága óriási. Senki nem lenne ott az 500 000- 700 000- 1500 000 Ft-s fizetéseknél nélkülük. Csak ezt fel kéne ismerni.
Mi a baj Árpi a mentorod cserbenhagyott nagy világbölcse Ferkó? :D csak óvatosan nem kapsz új megrendelést Feri propagandaosztályától ...
Ezt a mai postod csak 5 azorbán a hibás post-al teheted megbocsáthatóvá A PÁRT szemében :D
Guga

Én nem a munkamorálról beszéltem, hanem a hülye dumáról hogy elég csak precizen dolgozni. Kit érdekel ez ugy komolyabban, meg mire van hatással a céged esetleges profitján kívül?
Senkire és semmire.
Ezért mítosz. Az egész jelmondatosdi meg onnan való.

Kifejezetten sok múlik azon hogy a vezető elit mire milyen döntést hoz és mire csoportosít.

Nyugdíjasoknak adjuk? tovább terheljük a kasszát. Költünk valami értékteremtőre is? Akkor imádkozhatunk hogy bejöjjön. Ennyi.
Ezt nem befolyásolja x zer ember esetleges "túlórája" sem.
Nem lattam ugyanazokkal a jelzokkel Demszkyt illetni mint Egert..Pedig Demszky szerint az allam meg raadasul rossz gazda is, tehat tole kuncsorogni a BKV reszere penzt, most akkor ezt hogy? Ki okozott tobb kart az allamnak eddig, a Demszky fele Budapest vezetes vagy Eger ezzel a vizitdijpotlo keresevel (ami 2009-tol lett volna ervenyes?)
TD223

Tévedés, hogy rosszul dolgoznak a pedagógusok? Hát, biztosan vannak kivételek, de nézd meg a lefelé tendáló statisztikákat szinte minden nemzetközi megmérettetésen.

Tévedés, hogy fogjuk be a szánkat és dolgozzunk? Igazad van, a MÁV sztrájkolól is így gondolják. Szerintem meg aki így gondolja, felelőtlen.

Nekem ne kívánd, hogy tíz évig kurva keményen dolgozzak, és még mindig annyit kapjak, mert az nekem jó lenne. Tíz éve ugyanis nominálisan is többet kerestem, mint most. Reálértékben nem számolva.
Tehát valamit elbasztam, ezért azonban nem a politikusokra kenem a szart, hanem tükörbe néznék inkább. Ha engeded.

A pedagógusok hatékonysága tényleg óriási: kripli a fiatal generáció, butulnak a gyerekek, fos tananyagokból sík hülyeségeket és rohadt sok fölösleges dolgot tanulnak, gond van az írással, olvasással.

Ja, hogy aki különtanárhoz hordja a gyereket annak van esélye? Hömmm...

Ugye nem baj, ha nem értek veled egyet?
Guga 2008.04.21. 11:42:42

Nem a pedagógusok az oka nézzd meg a mai rendszert meg alapanyagot ...
Guga

És a tanárok képzése, fizetése és munkamorálja szerinted mekkora mértékben függ az országot vezető elit teljesítményétől? Ilyesmire gondolok mint kiszámítható életpálya, tisztes bér és nyugdíj lehetősége, elvonások mértéke, általános közhangulat (ez ugyanis mindenkit érint), a sorozatos bűnbakkeresés (már megint béremelést akarnak ezek a lusta disznók) a sok sikeres "oktatási reformnak" nevezett szemét, és az oktatási minisztérium egyébb "hatékony" rendelkezései a közbeszerzések kapcsán.

Ez gondolom mind az egyszeri tanár hibája. Sokkal inkább mint mondjuk egy két Jól neven nevezhető egyéné mint hillerhaveré vagy magyarbálinté ugye? :)
Kristl,

Az országot vezető elitett vajon ki tanította? Ugye, pedagógusok?

Kiszámíthatóság???? Ugyanmár!!! Először: H a t é k o n y s á g a gazdaságban. Kapitalizmus van , tuccik tedni, és ott először produkálni kell. Vérrel, verítékkel, ésszel. Mi meg mit csinálunk ehelyett????? Mutogatunk másra meghitelekt veszünk föl a semmilyen teljesítményünkre.

Az oktatásirányítás, oktatásreform úgy szar, ahogy van, de nem láttam még csőstül az utcára vonuló pedagógusokat, hogy "meg akarjuk tanítani normálisan olvasni a gyerekeket".

Tükörbe nézni.
majd két éve szólt övéihez, és azóta se értik, pedig van benne rendszer...

dl.index.hu/dl/sziget/fleto/oszod5.mp3
Guga

Pedagógusok is. De a pedagógusok többnyire fix tudásanyagot igyekeznek átadni, nem pedig morált és erkölcsi tartást. Már nem olyan ugyanis az iskolaszerkezetünk, hogy erre esély lenne.

&Hatékonyság a gazdaságban. Nos ennek mutatói sok esetben nem attól függnek, hogy hány rákosi műszakot vállalsz. Bár kétségtelen, sokan ösülnének az ingyen munkaerőnek. Vagy esetleg támogathatom hogy a kedvedért megnyissák recsket hogy kidolgozd magad az ország üdvére.

Ám az összehasonlítási alapod a kiindulásnál gázos. Már abból kiindulva ugye hogy sok cég ide települt, és nyugateurópából. Miért?
Miért zártak be németországi munkahelyeket? Nem dolgozott eléggé a német?
&
Az oktatási reform kapcsán mellékesen elég sok kritikát és tiltakozást hallhattál, de az itt senkit se érdekelt. Békés szakmai vita? Majd ha gyujtogatnak kiküldik a rendőrséget. Mondjál egy olyan intézkedést aminél volt érdemi szakmai vitának bármi szerepe az utóbbi időben.

Szóval igen. tükörbe nézni. De nem az egyszeri embernek.

szar a cikk. attol hogy laza hasonlatokat ir, meg nem lesz igaza. az allam minden kotelezettsege alol kezdi kivonni magat, egyedul az adot koveteli mindenkitol, az eszebe se jut, hogy mi volna a feladata. vannak olyan agazatok (oktatas, egeszsegugy, kozszallitas), melyek semmikepp nem profit termelesre voltak kitalalva, de attol meg mukodiniuk kell, az allamnak kell mukodtetnie.
Egyszer rám nézett a tükör, azóta olyan foncsoros, sőt kicsorbulos.
és ittam rá egy sört és jót aludtam.
Guga
"Először: H a t é k o n y s á g a gazdaságban. Kapitalizmus van , tuccik tedni, és ott először produkálni kell."

A gazdasági hatékonyság nem a pedagógus felelőssége, hanem a kormányé. Az oktatási reform kidolgozása sem a tanár feladata (nem is tudná elvégezni), azt is csak és kizárólag a megfelelő minisztériumokban lehet megvalósítani és nem az utcán sztrájkolva. A tanárok egyébként tiltakoztak a tanügyreform ellen (nem kövekkel meg kiabálással), tehát ők megtettek minden tőlük telhetőt.
állítólag, ha sörrel mossuk a tükröt, akkor elmegy róla a levéletű.
Guga

Épphogy nem kívántam neked.

Nem a pedagógusok miatt vannak az oktatásban bajok, hanem Magyar Bálint és Hiller miatt, no meg amiatt, hogy a cigányokat nem szabad ráerőszakolni a munkára.

Említett két emberke munkásságának egy része:
-drasztikus óraszámcsökkentések
-ultraliberális tanár-diák-szülő viszony kialakítása
-fegyelmezhetőség megszüntetése
-ciganyokkal butíttatják le a tanulni vágyókat
stb...
áh cirokseprűvel szoktam hajkúrászni, az is leviszi, sőt még vissza is hozza.
Kristl, TD, Watchman,

nem fogok részletesen válaszolni, mert mindnek az lenne a végkifejlete, hogy elég a körbemutogatásból.

Nem jutunk sehova így. A politika itthon defaultból szar, nem érdemes rá szót se vesztegetni.


Erg "mi" , a "nép" , a "zemberek" kell, hogy tegyünk a jövőnkért.
cirokseprűt még nem ittam.
Guga

Ezzel részben egyet is tudok érteni. Csak másképp gondoljuk hogy mit lehet tenni a jövöért, és sajnos gyanítom, hogy akik pár embert felhuznának a lámpavasra, azok közelebb állnak a jó megoldáshoz mint te vagy én.
Kedves Guga! Jól értem, hogy te lényegében azt mondod, hogy mindenki fogja be pofáját és csak azzal törődjön, hogy minél keményebben és minél becsületesebben dolgozzon? Tényleg azt mondod, hogy ezzel érhetünk el egy jobb életminőséget? Tényleg azt állítod, hogy a hülyére adóztatott, szándékosan nyomorban tartott nép fogja be a pofáját és melózzon ahelyett, hogy kinyilvánítja a véleményét? Tényleg azt gondolod, hogy ha a nép ezt teszi, akkor a népnek előbb utóbb jobb dolga lesz? Komolyan? Hány éves vagy királyfi? Én magam speciel napi átlag 10-12 órát dolgozom már legalább 3 éve. Gondoltam én is, hogy így majd előrébb jutok és meg tudom majd teremteni a saját jövőmet. Ehhez képes újabban már hétvégén is tolom az ipart kurva becsületesen, mert az összegszerűen több fizetésem valahogy kevesebbet ér. Nem tudom, hogy ezekután mit kéne tennem? Meg kéne szavazni, hogy egy nap legalább 48 órából és egy hét legalább 14 napból álljon. Így tudnék többet dolgozni! Egyszóval a színes-szagos rózsaszín elgondolásod szép, csak nem működik. Vagy ha úgy gondolod, hogy mégis, akkor légyszíves mondd már meg a tutit, hogy mit kéne tennem?
Érdekes, hogy hatalom közelébe mindig a legőrültebbeket szereti a jónép megválasztani, és ezek az őrültek annál jobban ragaszkodnak a hatalomhoz minnél jobban utálják őket.
Nem tudom, hogy írták-e már vagy sem de!

Kedves Tóta W.!

Nem tudom a szelektív memória mennyire emlékszik, de azért nem árt felvilágosítani még mielőtt azt hinné az ember, hogy szándékosan csúsztatni tetszik kezit csókolom bazdmeg, csak hogy színvonalon legyek. Szóval a népszavazás mikortól szüntette volna meg a vizitdíjjat? Mikortól kiskezitcsókolom? Lehet válaszolni rá...
Az meg, hogy a kormány dühös és sértődött pattanásos kamasz mmódra április 1-től megszünteti...hát akkor tessék is kipótolni erre az évre basszus. Ennyit erről.
Az ilyen "cikkek" után hiszi azt az átlagpolgár, hogy valóban leszólnak fentről, hogy kéne már pár emberen rúgni egyet. A kis kampányfilmek óta vészesen lecsökkent a balra csaholási vágy.
Korrupció? Itthon? Ugyan már, nincs ilyen, csak ott, ahol elképzelhető. Egyéb helyen nincs! Az én kedvencem az utóbbi időben ez a fajta semmihez sem fogható pitiánerkedés, ami Bp utcáin meg egy ideje, esetleg erről is kanyaríthatnál egyszer egy postot Árpád:

ilovebp.blog.hu/tags/napirokkant

Az a furcsa nekem, hogy mindenki tudja, hogy ezek csalnak, mégis egyre többen csalnak, büszkén kiteszik a szélvédő mögé a rokkantmatricát hogy ingyen parkoljon az 5-20-50 milliós autójával, de ugye a matrica valójában azt jelenti: "csalok, és nem szégyellem. nem ciki. nekem lehet.". Ezekről a csalókról szép kis archivum van a neten (persze ez nem riasztja el őket), tudjuk hogy illegális - miért nem történik mégis semmi? Ki adja ki ezeket a csalókártyákat, és milyen úton-módon? Milyen vastag arcbőr kell ehhez? Mikor lesz megfoltozva a rendszer? Költői kérdések ezek egyelőre, de remélem idővel mégis lesz rájuk valamiféle válasz.
én sem, csak hajbókolni szokom vele, de nem társadalmilag, önszorgoskodásból.
"Szóval a népszavazás mikortól szüntette volna meg a vizitdíjjat? Mikortól kiskezitcsókolom?"

Ezt úgy mondod, mintha a bevezetését helyeselte volna bárki más. A vizitdíjat a kormány akarta, tehát az a plusz pénz, amíg járt, csak a kormány miatt járt az orvosoknak. Az ellenzék és Égerék is kezdetektől fogva ellene voltak.
Épp csak most kezdett el ugye hiányozni.
minálunk partvis van, ha nem kell, akkor simán betámasztom a sarokba, de az is előfordult már, hogy fölakasztottam. fölgyújtani nem akarom, mert sok benne a műanya és hátha büdös lesz tőle.
Már megint egy frusztrált W-poszt arról, hogy milyen geci mindenki, hogy pénzt mer kérni. Új elem, hogy Gyurcsány már nem mint nemzetmentő jelenik meg, szóval van fejlődés...
Már leírtam: Amit vizitdíj néven a nép leszavazott, az akkor jelentős összeg, ha a haveri kör kapja, de az eü. szempontjából messze nem perdöntő. Nem ebből lesz új és jó kórház, nem emiatt képzi magát az orvos (ha képzi), nem emiatt lesznek lelkiismeretesebbek az eü. dolgozók. És nem a feleslegesen orvoshoz járók maradtak el a rendelőkből, hanem azok, akik úgy érezték, ezt a 300 Ft-ot nem tudják vállalni. Ez mellékesen nem feltétlen jelent össz-egészségügyi szinten spórolást (mi olcsóbb, ha elmegy vérnyomáscsökkentőt íratni és nem kerül kórházba, vagy ha nem megy el, és agyvérzésben lebénul, több hónapig fekvőbeteg-ápolást igényel?). Ráadásul a bevételeket sem biztos, hogy hasznos dolgokra fordították (l. kötelező kórházi széfek).
Az Égert én sem szívelem, elsősorban azért, mert túl egyszerűen (kevés érvvel) politizál. És az valóban ellenszenves, hogy egyik nap a vizitdíj ellen harcol, a másik nap a pótlása mellett tör lándzsát. De ettől még a háziorvosi ellátás finanszírozása bajbann van.
Arról kellene beszélni, hogy mikor emelték utoljára a "fejpénzt", ti. azt az összeget, amit a háziorvos minden általa gondozott beteg után megkap. Ha jól tudom, 7 éve. A magyar háziorvosok olyan vállalkozásba kényszerültek, amit egy józanul gondolkodó ember sem szeretne. Neki kell a saját fizetése mellett az asszisztenséét, plusz a rendelő minden költségét (fűtés, áram, víz, veszélyeshulladék-szállítás, jelentések miatt kötelező internet stb stb ill. bérleti díj /sok önkormányzat erőpozícióját kihasználva nem engedi, hogy saját erőből új rendelőt hozzanak össze, vagy pl. mástól, kedvezőbb feltételek mellett béreljenek/) is kigazdálkodnia. Ezenközben a bevétele csak attól függ, hány ember adta hozzá le kártyáját (ez a szám, egyébként okosan, maximálva van) - nem függ pl. attól, hogy esetleg végez-e szabadidejében szűrővizsgálatokat, sőt attól sem, hogy jól végzi-e a munkáját. Tedd ehhez a helyzethez még hozzá az inflációt stb. és utána kérdezd meg magad, szeretnél-e úgy vállalkozó lenni, hogy a bevételi oldal állandó, infláció-korrekciónak híre-hamva sincs, a kiadási oldal pedig nyitott.
Ahelyett, hogy Égert meg Gaskót szidod, és jó kis kommentelő-csatákhoz adsz alapanyagot, inkább azon kéne filózni, hogyan lehetne az eü-t valóban megreformálni. Hogy miért van az, hogy egy kis, de igen nagyszájú csoport érdekeit képviselő törvényt fogadtak el erről februárban, minden külföldi tapasztalatot ill. érdemi elemzést figyelmen kívül hagyva, hatásvizsgálat nélkül. Nem kellene-e előbb célszerű a "potyautasokat " rákényszeríteni a járulékfizetésre, ill. átvizsgálni a minimálbéren bejelentettek tényleges anyagi helyzetét? Nem kellene talán azon elgondolkodni, mit jelent és milyen prioritásokkal valósítható meg a jobb eü. ellátás (pl. jobb hotelszolgáltatás vagy jobb orvosok/műszerek legyenek előbb)? Hogy kell-e vállalni a több pénztárral járó adminisztrációs többletkiadásokat? Hogy elképzelhető-e a pénztárak hatékony állami ellenőrzése, ha az állam eddig az OEP-et sem tudta (saját maga szerint) hatékonyan működtetni? És egyáltalán, fokozatosan bevezetni a változásokat, hogy meg lehessen emészteni őket? Itt ui. arról van szó, hogy lazán felrúgták azt a társadalmi szerződést, hogy kisebb fizetésért (nagy elvonás) cserébe mindenki biztos lehet abban, hogy ellátást kap plusz ellátják a már nyugdíjas és járulékot emiatt nem fizető nagymamáját is. Most megmaradt a nagy elvonás (ezért arcpirító, ha a sok kormánypárti ember olyanokkal egyszerűsítget, hogy nincs ingyen sör), erre jöttek a plusz terhek és a megnyirbált ellátás. És mindez úgy, azt kommunikálják, hogy az emberek tehetnek róla, hogy ilyen hirtelen a nyakukba szakadt, és nem az elmúlt 18 év kormányzása (amiből 2x4 volt jobboldali) és az a kádárizmusból maradt államkép, amit minden választás előtt a szívednek kedvesebb oldal is osztogatással erősít.
Kezdem azt hinni, nem nagyon van más célod ezzel a bloggal, mint egyet kavarni a Mo-t beborító szartömegen, ezzel a köztudatban tartani a nevedet és közben a Modern képmesék és más hasonlók bevételeiből jobban megélni, mint az általad előszeretettel fikázott orvosok legtöbbje.
De végül is mindegy, mert a kormány úgy is ki fogja fizetni azt a pénzt az orvosoknak. Majd mi kifizetjük, max. járulékot emelnek.

De hurrá, mert nincs vizitdíj, Mo győzött.
Így megy ez. A cigányzenészeknél is a prímás veszi át a gázsit, leveszi belőle a magáét, ez után kifizeti a klarinétost meg a cimbalmost.

A bőgősnek is jár, persze, csak nem jut.

a legjobb a vesszőseprű, az a havat is seckójednó arébb invitálja, és még jó szó se kell hozzá, de a fene megette volna, ha jó szóra hajladózna, de ehhez már megint nem fogok érteni.:))
és csak utána jön a nagybőgős.
Dr. Morcz

"Neki kell a saját fizetése mellett az asszisztenséét, plusz a rendelő minden költségét (fűtés, áram, víz, veszélyeshulladék-szállítás, jelentések miatt kötelező internet stb stb ill. bérleti díj /sok önkormányzat erőpozícióját kihasználva nem engedi, hogy saját erőből új rendelőt hozzanak össze, vagy pl. mástól, kedvezőbb feltételek mellett béreljenek/) is kigazdálkodnia."

Ez az ügyvédekre is igaz. Plusz még a kötelező biztosítás és a kamarai, az e-szignó miatti előfizetés stb. Persze a médiába csak a milliárdos megrendeléseket bezsebelő ügyvédek jutnak el, azért hidd el, azok vannak többen, akik vegetálnak.

Az EÜ-vel kapcsolatban igazad van. Van 16 évnyi kormányzás, amikor senki nem csinált semmit, pedig már 89-ben látta mindenki, hogy ez egy ketyegő bomba. Épp ezért senkinek nem volt töke csinálni valamit. GyF volt az első. De ő meg elk.rta, mint oly sok minden mást.

Ehhez képest mi a másik alternatíva? Büdös nagy kuss és semmi. Na ezért tartok én 2010-től. Van a hibás koncepció és koncepció teljes hiánya. Tessék választani!
"milyen ügyekkel birkózik az Országgyűlés?

Nagy ügyekkel már nem, a nagy ügyek elbuktak."
Gyurcsany:
"Magyarországon nemcsak pillanatnyilag, de középtávon sincsenek reformlehetőségek."
"figyelemre méltó szabályozás ... az ingatlanok értékesítésénél tizenöt évről ötre csökkentették azt az időt, amíg adó terheli az elidegenítést. Vagyis, miközben ez a parlament képtelen keresztülverni olyan törvényeket, amelyek az ország érdekében állnak, nagy többséggel fogad el olyanokat, amelyeknek haszonélvezői ... saját maguk."
a vesszőseprűvel bizony lehet havaskodni és jól is ég, viszont nem lehet úgy megborotválni, mint a partvist. igaz ellenben, hogy régen repülésre is alkalmazták.
"mindent egybevetve, korábban kaptak a kiadási oldalról hozzávetőleg kétszázmilliárdot, most a bevételin engednek el saját maguknak nagyjából ugyanennyit. Ezt követően megszavaztatják az ország lakosságát a vizitdíj húszmilliárdjáról."
"2005 adventjén például egy hónap leforgása alatt hoztak törvényt arról, hogy a mindenkori leköszönő legfőbb ügyész fizetése távozása után is ugyannyi marad. Indoklás: így van ez a Legfelsőbb Bíróság elnökének esetében is. Az előterjesztés november 11-én történt, karácsony ide, szilveszter oda, az új év harmadik munkanapján már meg is jelent a Magyar Közlönyben."
én meg most eltolom a szekeremet.
Kristl,

akkor legalább a közös nevező megvan:-)

Hkf,

"Jól értem, hogy te lényegében azt mondod, hogy mindenki fogja be pofáját és csak azzal törődjön, hogy minél keményebben és minél becsületesebben dolgozzon?"
Igen, jól értetted.
Az elgondolásom - nem az enyém egyébként - pedig működik. Azokban az esetekben, amikor nem működik, a hatékonysággal van baj. Vagy rossz/túltelített szakmád van, vagy korrupt/mutyi/feketemunkás cégnél dolgozol, vagy a céged nem tud a versenyhelyzethez alkalmazkodni, vagy a munkaerőd a mostani munkapiacon egyszerűen alulértékelt.

Vagyis nem hatékony.

A "kórmány" felelősségét ebből most hagyjuk ki, mert a politikusok alapból szaremberek (mert hatékonytalanok) . De van egy óóóóóóriási felfedezésem: Ha őket kihagyjuk a történetből (mert unalmas és nem hatékony állandóan rájuk mutogatni) akkor ki marad a nevezőben?

Te magad.

"Magyarországon sok innovációs projekt zajlik, és sok állami pénz költődik el az innováció serkentésére, mégis kevés eredményt látunk ebből."
Ezt irta valaki meg a kormanykrizis elott:

Mi lesz:

szocik ragaszkodnak a hatalomhoz

privat biztositok kirugva a rendszerbol

szdsz kiakad, de kell nekik az autopalya love, ezert bennmaradnak

Kokaek leszpoatjak Fodorekat, Fodor politikai hulla lesz, elmegy tanitani

EU valasztasok, szocik elhasalnak, Vadai Agi elsirja magat a kamerak elott, mert nem lehet megmondoasszony az EU-ban

Szocik az Uj Tulajdonosi Program kereteben a szoci es szoc-lib kaderek kezebe jatszanak at mindent

Feri lesz a gazprom-magyar ceg vezere, belatja, hogy nem neki valo a husdaralo

Fidesz nyeri a valasztasokat, SZDSZ is bemegy a Parlamentbe a Maszop hatan


Fidesznek 2/3-os tobbsege van, igazit kicsit az alaptorvenyen

Minden szoci es lib-szoci beszarik, kirugjak oket

Fidesz veri a mellet, probalja huzni az idot, hogy ne kelljen reformalni semmit

Leminositenek minket DDD minusz-ra

Fidesz meg mindig nem adja be a derekat

A gazprom-magyar ceg elzarja a gazcsapot, a gazarak 5-szorosre emelkednek, Gyurcsany sajnalkozva a vilagpiaci arakra hivatkozik es kozben horgaszik Medvegyevvel

Az elso ehseglazadas BAZ megyeben, Gergenyit hivjak, hogy verje le, 10 halott

Viktor bejelenti a kollektivizalast

Gyurcsany uj konyve, a "Kurvajo baloldal" bestseller

Koka es Horn Gabor uj liberalis partot alapitanak, de senki nem megy el az alapito ulesre, igz oltari modon bebasznak

TSZ-eket szerveznek, Cser-Palkovics Andras lesz a kollektivizacios miniszter

Robert Mugabe hazat vesz a Rozsadombon, Osama Bin Laden kastelya mellett

A katonasag a Blahan a tunteto es gyujtogato nyugdijasok ezreire kieheztetett pavianokat enged

Az EU fobiztosa, Nicolas Sarkozy megkeri Magyarorszagot, hogy tarsak be az europai normakat

Magyarorszag nem valaszol
"A világpiacon az élelmiszerárak az elmúlt három évben nyolcvan százalékkal emelkedtek,"
na némá. de érzékenyek vagyunk!

a pincebogár (avagy -ászka) egy aranyos kis élőlény, nincs azzal semmi baj. Gerince ugyan nincs neki, de ettől még a feladatát el tudja látni.
Guga, dolgoztál te már németországban?

Csak megkérdezném, a biztosság kedvéért.
Hehe. Ez jó. Gyurcsény max a csalivödröt cipelhetné a medvegyev után. Végül is az is együtthorgászás :D
Guga
"politikusokat... kihagyjuk a történetből (mert unalmas és nem hatékony állandóan rájuk mutogatni) akkor ki marad a nevezőben?

Te magad."

meg 710 ezer kozalkalmazott,
meg egy csomo MAV-nal psotanal, stb "versenyszferaban" dolgozo!
zahar · zahar.blog.hu 2008.04.21. 11:16:37
" ha januári, ha ideji költségvetési tétel, az a lényeg, hogy érdekes módon mégiscsak költségvetési tétel, amiről ugye, népszavazni nem is lehetett volna."

Ilyen alapon semmiről nem lehet szavazni, mert minden döntés kihat a költségvetésre, az eu+nato csatlakozás is bőven érintette a költségvetést.

Virág et. 2008.04.21. 13:02:56
" Na ezért tartok én 2010-től. Van a hibás koncepció és koncepció teljes hiánya. Tessék választani! "

Meg van 6 (esetleg lesz 8) év totálisan elkúrt év, 2010-ben olyan 20ezer milliárdos államadóssággal, ami azért csak ennyi, mert a kemény konvergencia-program lassította az államadósság növekedési ütemét.

Mindig a Gyalog-galoppos jelenet jut eszembe: ne azzal foglalkozzunk ki ölt meg kit... Ne foglalkozzunk már azzal, kik kúrtak el itt 6 év alatt ezermilliárdokat, á, ez nem az ő hibájuk, hanem a zorbánnácijé, meg már előre kellene tekinteni, a gyurcsánynak van reformja, másoknak meg nincs. Hihetetlen számomra, hogy ennyien beszopják még mindig ezt a reform-dumát.
dr morcz:

"Arról kellene beszélni, hogy mikor emelték utoljára a "fejpénzt", ti. azt az összeget, amit a háziorvos minden általa gondozott beteg után megkap. Ha jól tudom, 7 éve."

Hát a járulékot mikor emelték utoljára?
És mikor emeljék? Merthogy, ugye, MIBŐL?

"Ahelyett, hogy Égert meg Gaskót szidod..."

Ezek férgek. Ezt kénytelen vagyok megállapítani.
Virág et. 2008.04.21. 13:02:56

"Van 16 évnyi kormányzás, amikor senki nem csinált semmit, pedig már 89-ben látta mindenki, hogy ez egy ketyegő bomba. Épp ezért senkinek nem volt töke csinálni valamit. GyF volt az első. De ő meg elk.rta, mint oly sok minden mást.

Ehhez képest mi a másik alternatíva? Büdös nagy kuss és semmi. Na ezért tartok én 2010-től. Van a hibás koncepció és koncepció teljes hiánya. Tessék választani!"

a aketto kozul jobb a nemcsinalas. Ugyanis meg mukodik valami, ha azt is szetb.sszak, az se lesz.

ez a politikus garnitura nem epit csak rombol, de benne van az egesz eleit.

nem latom be kinek az erdeke a lerablas.
annzi penz folott diszponalnak, hogy abbol nyerseges valalaltok sorat lehetett volna produkalni, es azok nyereseget a kutya se sajnalta volna toluk...

de addig amig az orszag sz.rban van se gyurcsany, se a MNB elnoke, se az alkotmanybirosag ne jarjon olyan kocsival, mint mondjuk a nemet kancellar, mert nincs mogottuk az a teljesitmeny.
Nem szédülsz amikor lenézel az erkölcsi magasságból, Árpi?
nem hiszem hogy szédülne, inkább azon gondolkodik megint csak valami cudar hasas lesz belöle, vagy ívesen csobban is.
Kristl 2008.04.21. 11:29:30
Bazzeg, ma is tanultam valamit: Kölcsei kommunista volt. Értem én...
Karesz

A semmi vagy az ismeretlen "program" is jobb mint a biztosan hibás. Mivel az utóbbi hibás ugye a másiknál még ott a remény. Meg ugye elvileg a piacos demokráciánk lényege ha az egyik elkúrósat jáccik akkor kitesszük a szűrét, hátha elgondolkodik mit bacott el.
Nem?
Ugyhogy a "de legalább valami" elég torz alapokon nyugszik.

Arról nem is beszelve hogy az első ciklus (antalék) után azért volt 2 többé kevésbé megfelelő amikor csökkent az államadósság ésatöbbi. Szóval ez a 18 év erősen egybemosónak tűnik.

Árpád
tudjuk, bántják a ferit. De áruld már el, ha nincs pénz erre, akkor a bkvra (ami mellékesen jol kell hogy működjön hisz a vezetés "jutalomban" részesül :) ) hogyhogy lesz/van?
A hasas csobban a legnagyobbat, Zsani :)
Joaquin

Én is, franciás nickek alatt is lapulhat hülye.
beleszolok, 18 éve dolgozom (kisebb megszakításokkal) osztrákokkal, németekkel. Alkalmazott kint még nem voltam, saját cégem alkalmaz. A munkamoráljuk, adómoráljuk a mienk sokszorosa.
Andal:

Mutogatni mindíg könnyű. Szerintem pereljük Törökországot, mert jogelődje az Ottomán Birodalom Mohácsnál szénné verte seregeinket és több évtizeddel visszavetette az ország fejlődését.

Hihetetlen baszki ez az ország! Ha nyakig ülünk a sz*rban, akkor is csak mutogatunk, hogy bezzeg ő nyitotta ki a csapot. Aztán, amikor már elborít minket, akkor is csak azt tudjuk kinyögni utolsó szusszal, hogy:
"Ő vholthhhhrrrgggggg...." ???
Na, van itt hálistennek pár ember, aki kezdi venni a lapot...:-)
de ha meg adja a módját, neki veselkedik, mint aki mindenap ezt csinálná, oszt az aksön után meg belég a vízbe.
Andal

A megszorítások épp az állam kiadásait hivatottak csökkenteni. Kevesebb kiadás, kevesebb hitel (államadósság).

Ha a Fidesz azt a programot hajtja végre, amit ígért 2006-ban (és részben ígér ma is), akkor szerinted ez mekkorára fog nőni? Vagy 14. havi meg járulékcsökkentés meg miafene az fán nő? Márpedig OV soha nem hazudik (ő mondta), tehát nyilván azt fogja.

Karesz

Nem értünk egyet. GyF ne csinálja, nem megy neki. OV viszont nem is akarja csinálni, szándéka sincs rá.

Előbbin lehet változtatni: cseréljék le olyanra, aki ért hozzá, dolgozzanak ki olyan megoldást, amely működik. Utóbbival nem lehet semmit kezdeni: ha valaki a seggén akar ülni négy évig és számolni a pénzt, meg mutagatni visszafelé, hogy ez is miattuk van, azt megette a fene.

"de addig amig az orszag sz.rban van se gyurcsany, se a MNB elnoke, se az alkotmanybirosag ne jarjon olyan kocsival, mint mondjuk a nemet kancellar, mert nincs mogottuk az a teljesitmeny."

A kocsi mondjuk pont irreleváns. De ha már felhoztad, ki váltott Audira S-Mercedesről?
előfizetésük van az index.hu-ra
"Ezek férgek. Ezt kénytelen vagyok megállapítani."

Nem azok, csak gondolnak a jövőjükre.

Mint leendő politikusok.
"A hangzatos Munka, Tudás, Tulajdon program (s abból különösen a "népi részvények" polgárosodást előidéző hatásának humbugja) láthatóan éppen arra lett kitalálva, hogy elterelje a figyelmet..."
Hát én másképp láttam(látom) Guga úr.

Az ottani hatékonyság, _szerintem_ a sokkal jobb technológia eredménye.
Virág et. 2008.04.21. 13:36:00

probalj a tenyekbol levonni kovetkezteteseket.

"GyF ne csinálja, nem megy neki. OV viszont nem is akarja csinálni, szándéka sincs rá."
mit a reformot? mi a reform? megszoritas?
ne is csinalja mar az eddig is sok volt.

"Előbbin lehet változtatni: cseréljék le olyanra, aki ért hozzá, dolgozzanak ki olyan megoldást, amely működik."
ne haragudj de ez utopia.
eppen olyanokat csereltek le gyurcsanyra (es csapatara, akik valamit meg ertettek hozza, Bekesi Medgyesi, stb)
azert mert le tudja gyozni orbant
meg is tette!
de milyen aron?


" Utóbbival nem lehet semmit kezdeni: ha valaki a seggén akar ülni négy évig és számolni a pénzt, meg mutagatni visszafelé, hogy ez is miattuk van, azt megette a fene."
ugy van. ennel csak az a jobb ha szandekosan tesz rosszat.

nem emlekszel a maasstirchti kriteriumokra? hanyat teljesitett belole a seggen ulo kormany?
4bolr 3at? mennyire volt az eurobevezetes?
mennyite teljesitunk most nullat?
mikor lesz euro?

ne legy ennyire elfogult.

beleszolok 2008.04.21. 13:42:52
"Az ottani hatékonyság, _szerintem_ a sokkal jobb technológia eredménye."
meg a mi kirablasunke!

mennyi a nemeteknel az internet? mennyi nalunk? (nemet tulajdonos TCom)

mennyibe kerul az aram ott? es itthon?

mennyi a "lachsschinken" ott es mennyi itt?
beleszólok,
azért a két dolog (hatékonyság és morál) nem zárja ám ki egymást.

A jobb technológia persze, hogy sokat segít. De azonos technikai feltételek mellett _szerintem_ messze jobban áll a munkához a germán vagy sógor atyafi.

Erre konkrét példáim is vannak, ölég hosszan.
Csak egy: a mühlvierteli kis farmer (1. munkahely) reggel 4:30-kor kel feleségestül. Rét lekaszál(géppel), tehen megfej(asszony vagy a 14 éves gyerek) . Aztán irány a közeli városban levő iroda (2.munkahely), ahol 8:30-kor csekkol, és a közhiedelmekkel ellentétben simán benn van még 18:00-kor is, ha a munka úgy kívánja.Sőt szombaton is délig.
Aztán hazamegy, állatokat megetet, este 10:00-kor lefekszik.
És nem panaszkodnak, hanem örülnek ennek az életformának.

Most adjam elő ezt egy magyar kisgazdával? Minden ponton hatékonytalanabb. És panaszkodik.
Nem vág témába, de mostanában ezen gondolkodtam:

2002: Medgyessy (az ellenzékre licitálva) fűt-fát ígér, ezért megválasztják. Medgyessy a kormányprogramot (nyugodtan mondhatjuk: példátlan módon) a választási programmal összhangban alkotja meg és elkezdi végrehajtani az ígéreteit, ami miatt megválasztották. Ezért Medgyessyt ma mindenki utálja, mert csődbe vitte az országot.

2006: GyF fűt-fát ígér (mint OV), de neki jobban megy a licit, ezért ő nyeri a választást. A kormányprogram teljesen szembe megy a választás során ígértekkel és megindulnak megszorítások. Ma mindenki utálja GyF-et, ő a Nemzet Hazugja.

Most akkor mi kell? Őszinte választás? Megszorításokkal kampányolni? Azzal be sem kerül a Parlamentbe.
Amilyen az ország, olyan a politikai elit.
Kristl 2008.04.21. 13:30:28
"A semmi vagy az ismeretlen "program" is jobb mint a biztosan hibás. Mivel az utóbbi hibás ugye a másiknál még ott a remény. Meg ugye elvileg a piacos demokráciánk lényege ha az egyik elkúrósat jáccik akkor kitesszük a szűrét, hátha elgondolkodik mit bacott el.
Nem?"

DE! pontosan ezt irtam en is...!
nem tudom miket olvastok ki a szovegeimbol...
Karesz

Nem kell hanyattesni az 98-02-es ciklustól. Viktorék mások teljesítményét lovagolták meg, ennyi történt. Volt egyszer egy Bokros-csomag, amely hasznát a gazdasági elemzőkkel szemben a Fidesz a mai napig tagadja. És volt egy jelentős világgazdasági konjunktúra is.

De itt jön majd 2010, lehet bizonyítani. Tudod mi lesz? Hátramutogatás és semmi más.

Megszorítások meg kellenek, mert szociális intézkedések és kiköltekezés még egy nemzet gazdaságát sem tették helyre. Ezt nem az MSZP találta ki.
Virág et. 2008.04.21. 13:51:49

"Most akkor mi kell? Őszinte választás? Megszorításokkal kampányolni? Azzal be sem kerül a Parlamentbe."
igaz, de ennek a 100 ezer ertelmiseginek ez kene... kar hogy nem ok (mi) dontik (dontjuk)el a valasztast.

"Amilyen az ország, olyan a politikai elit."
NEM NEM es NEM.

az elit a definiciajabol kulonbozoen kulonb mint mi! ha nem lenne nem elit lenne es mi lennenk a parlamentben vezetoi posztokon.

van aki azt irta hogy millierdok eseten mar o is lopna... de en nem hiszem, meg akkor is ha kicsi a lebukas veszelye, az atlagember a nep, nem lopna milliardokat, csak a kretat a sulibol...

youtube.com/watch?v=40NVkfbaMo4
"The whole efficiency of nationalized
industries is running down. Why should
they be efficient? They have access to the treasury purse!" Margaret Thatcher
"kar hogy nem ok (mi) dontik (dontjuk)el a valasztast."

Ezzel meg is válaszoltad a saját felvetésed.

"az elit a definiciajabol kulonbozoen kulonb mint mi! ha nem lenne nem elit lenne es mi lennenk a parlamentben vezetoi posztokon."

Különb, lehet, de nem morálisan. Szerintem a politikai elit az egész társadalomról kiállított kórkép. Egy egészséges, jól működő ország politikusai is "jól működnek" (általánosságban), de minél "betegebb" az ország, annál rosszabb a vezetés minősége is.
Ne feledd, ezek sem fán nőttek, mi válaszottuk be őket.
Reynald

Csak idézz ilyeneket, majd te is mindjárt jól megkapod, hogy "az állam nem is rossz gazda".
Nem tom Karesz.

Csak azokat a népeket látom dolgozni, akik onnan jönnek hozzánk, megmutatni a tutit.

Osztán olyan jól megmutatták, hogy 20%-ot esett az eladás. Szal, nem akkora istenek, mint amilyeneknek itt képzelik néhányan. Bezzeg a svéd csóka, aki itt volt, az nagyon ott volt a szeren. Nagyon penge volt tudásilag, nagyon jókat lehetett vele beszélgetni, és amikor egy bizonyos témában kiderült, hogy jobban ismerek egy bizonyos rendszert (amit használnak a szoftverükben, de nem a sajátjuk), akkor örült annak, hogy elmagyarázom, hogy megint tanulhatott valamit, nem nézte le az embert, csak azért, mert egy nyomorultabb ország lakója. (a rendszerük használatát oktatta) persze jutalmazáskor (az új rendszer bevezetése után volt jutalmazás) ilyesmiket kurvára nem vettek figyelembe, hanem a vezetőség szépen körbejutalmazta saját magát, hogy milyen ügyesek voltak. Olyan emberek, akik húsz percet voltak ott, azt is a tényleges átálláskor. Szépen kezet ráztak egymással, nézegetve a rendszert, amihez fingjuk nincsen, gratuláltak egymásnak, majd kiosztogatták egymásnak a borítékokat.
Virág et. 2008.04.21. 13:54:58
"Nem kell hanyattesni az 98-02-es ciklustól."
de eppen nem akarom ezt tenni, hanem illuziok helyett a tenyekre vissza.

"Viktorék mások teljesítményét lovagolták meg, ennyi történt. Volt egyszer egy Bokros-csomag, amely hasznát a gazdasági elemzőkkel szemben a Fidesz a mai napig tagadja."
es nemcsak a fidesz. attol fugg milyen elemzoket olvasol. es csak toredekesen valosult meg.
de tegyuk fel jo volt a csomag, megcsinalta gyurcsany is, sot allitolag a realjovedelem csokkenes meg nagyobbra is sikeredett eppen a novekedes leallasa miatt.

" És volt egy jelentős világgazdasági konjunktúra is."
igaz de az volt a szocik alatt is.

"De itt jön majd 2010, lehet bizonyítani. Tudod mi lesz? Hátramutogatás és semmi más."
a ket kezemet teszem ossze hogy nehogy mas legyen.

"Megszorítások meg kellenek,"

dehogy kellenek. kevesebbet kell osztogatni, es onkorlatozni plane az elitnek. mostamr megvan a terpjaro a szafari, ki lehet birni 60 millios vegkielegites nelkul is.

" mert szociális intézkedések és kiköltekezés még egy nemzet gazdaságát sem tették helyre. Ezt nem az MSZP találta ki."
ez duplafeneku, minimum nem ertem.
en nagyon kiegyeznek olyan kulonbsegekkel es adokkal, allami ujraelosztassal mint a skandinavok.

Hát Guga bá, fene tujja. Szerintem azért ennél komolyabb a valódi mezgaz munka. Arról nem is beszélve, hogy nem látom, milyen irodai helyek várják a napközben ott dolgozni kívánó parasztokat.
Virag et.

"Ne feledd, ezek sem fán nőttek, mi válaszottuk be őket."

na ne!
te komolyan hiszel ebben?
akkor nem a milliardokat lenyulok hataroztak el kiket inditanak?
Karesz

2001-től recesszió recessziót ér a nemzetközi piacon. Az elmúlt 5 évben hány újság kezdődött úgy, hogy világgazdasági válaságot vizionáltak? Pl. a mai is, ezúttal épp az élelmiszerárak a hunyók, de volt már itt olaj (Irak esetében), meg gáz (oroszok) is. Vagy az amerikai hitelválság? Most mindenkinek rosszabbul megy, ez persze nem menti GyF-éket.

"attol fugg milyen elemzoket olvasol."

Külföldieket. Azok az egyetlen objektívek, mert nekik aztán pont mindegy, hogy mi jól élünk vagy éhenhalunk.

"a ket kezemet teszem ossze hogy nehogy mas legyen."

Nehogy pl. érdemi munka legyen? Ezt szeretnéd? Komolyan?

"kevesebbet kell osztogatni, es onkorlatozni plane az elitnek."

Aranyhajó meg Joszip Tot, Kaya Ibrahim? Régen volt, de majd visszajönnek az emlékek 2010-14-ben. A kancelláriát (MEH) ki találta ki és fújta fel sokszorosára? Pont ezt nem látom biztosítva OV-nél.

"mostamr megvan a terpjaro a szafari, ki lehet birni 60 millios vegkielegites nelkul is."

Volt 8 év kiesés. Azóta jött ki új széria is a terepjáróból, meg a végkielégítés is elfogyott.
beleszolok 2008.04.21. 14:01:28

"Csak azokat a népeket látom dolgozni, akik onnan jönnek hozzánk, megmutatni a tutit. Osztán olyan jól megmutatták, hogy 20%-ot esett az eladás."

en meg azokat se.
de eltem kinn eveket, Nemeto, Svajc es Olaszo.

hatekonyabban dolgoztak, de nem azert mert az egyes emberek jobbak lettek volna, sot altalaben kevesebb volt a szaktudasuk, ismeretuk,
de minden mukodott,
nem kellett orakat kilincselni az adminisztracion mert ment magatol minden.
hibaztak is de helyre is hoztak, kedvesen udvariasan.

nalunk ha az ember intezni akar valamit eloszor nem csinalnak semmit .
mert ha fontos, akkor ugyis jelentkezunk megegyszer, ha nem fontos akkor meg minek strapaljak magukat.
Jaj, szegény Gyurcsány, mindenki pénzt kér tőle! Például Tóta is, bár ő megdolgozott érte. A szívem szakad meg.

Éger meg azt mondta, hogy nem akar vizitdíjat, hanem azt akarja, hogy a költségvetés állja ugyanezt. Aztán bezzeg később meg... ööö... ugyanezt mondta.

Nem is tudom, ki itt a pincebogár.
"akkor nem a milliardokat lenyulok hataroztak el kiket inditanak?"

És kik szavaztak rájuk? Te meg én.

Volt választás. A 90-es években még a bicikliseknek is saját pártjuk volt, de 2006-ban is voltak harmadik utas próbálkozások.
Be sem jutottak.

Kényelmes a háttérben ügyködő gonosz összeesküvőkre mutogatni, pedig csupán szembe kéne nézni a ténnyel: a saját hülyeségünk levét isszuk 18 éve.
Pincebogarak mindenhol, de a mi pincebogarunk bogarabb igaz? Es maradnak es maradnak mert szilard meggyozodesuk, hogy nelkuluk a vilag nem pince. Bogaram.
Árpi!
Ritka pillanat, de egyetértek veled. Mellesleg, ha nem lett volna pár incidensem a MÁV-dolgozókkal (a trehány, szervezetlen munkavégzésük miatt), még sajnálnám is őket, h Gaskó behülyítette és kihasználja őket (nyilván ő akar fontoskodni, meg valami jó kis pozíciót kikaparni magának). Mert előbb-utóbb visszaüt ez a nagy fenyegetőzés meg sztrájkolósdi, aztán nincs mese, lesz nagy leépítés és rinya.
Karesz, légyszives add meg az olvasmányaid listáját, amiből az ismereteidet szerzed, mert eddig én ilyet nem olvastam szakfolyóiratokban. Csak kiváncsi lennék. A Bokross-csomagról az az általam eddig megtalált vélemény, hogy csak félkész, mert a Hornék leállították a Bokrosst, mert féltek, hogy elveszítik a választást :). Tudhatták volna, hogy így is-úgy is, de mindegy. Sose néztek eléggé előre. Hogy Hollandiában nem megy a vizitdíj, az nem hasonlítható a mi helyzetünkkel. Nézd meg a cseheket. Jó hogy nem Szaud-Arábiához hasonlítasz minket egyből, meg Szingapúrhoz... Félre ne érts, nem szín alapján irogatok. Tele a tököm a lenyúlós rendszerrel, a maszoppal meg a magyar kapitalista párttal, akik nagy-tételben-uralkodnak-rajtunk. De azt hinni, hogy azért nem megy az ország, mert csak ez a két párt lop, háááát az vicces gondolat. Nem csak a lenyúlás a probléma, hanem egyébként a szakértelem hiányával párosul (ez leginkább a döntéshozókra értendő). EZ A PROBLÉMA. Még mindig a szén és acél országát építik, meg ilyesmi...
ok értem
akkor szűnjön meg a vizitdíj januártól.
...de akkor nincs duma, hogy mekkora gázok ezek, hogy leszarják a nép szavát, ugye?

egyébként nyilván gázok, csak ezt a nyakatekert helyzetet nem értem
ha mexűnik, az a baj, ha nem szűnik meg, akkor meg az.
és marad nekünk a nagy feketeöves bogármester


mindjárt elsírom magam, bogarakból is nekünk jutnak a legjobbak.
Virág et. 2008.04.21. 13:36:00
Ácsi! Ez nem így megy. El kellene jutni arra a szintre, hogy a másik oldalról ne pont a legsötétebb ostobaságot, vagy egyenesen gonoszságot feltételezzük.
Honnan is veszed, hogy a fidesz semmit nem fog csinálni? Mert nem azzal kampányol? Te magad mondtad, hogy "őszinte kampányolással" még a parlamentbe sem lehet bejutni... Volt négy évük, ami ha kedvezőbb feltételek mellett is, de nem sült el annyira balul, mint a M.P.-Gy.F. ciklus. És azt honnan veszed, hogy, ha Gy.F.-et eltávolítják, akkor a következő szoci majd nem osztogatni fog?
Zsanett
Ja, lehet
Ezekkel a jelszavakkal mindig gondom volt. Egyik ostobább, mint a másik
"És azt honnan veszed, hogy, ha Gy.F.-et eltávolítják, akkor a következő szoci majd nem osztogatni fog?"

Fog, muszáj, másból nincs szavazat. Erre rájött már Gyurcsány is, melléteszik majd még az ilyenolyan veszélyeket (terrortól a bulvárnácikig) és hát ugye érkezik az EUs támogatásözön is, lehet vele csillognivillogni mintha bónusz lenne.

Kurva nagy luxus és hiba lenne megvárni az újabb öszödit.
Watchmann

"Honnan is veszed, hogy a fidesz semmit nem fog csinálni? Mert nem azzal kampányol? Te magad mondtad, hogy "őszinte kampányolással" még a parlamentbe sem lehet bejutni..."

Onnan, hogy Orbán Viktor soha nem hazudik. Ha ő osztogatással kampányol, akkor osztogatás lesz. Ő mondta.

"És azt honnan veszed, hogy, ha Gy.F.-et eltávolítják, akkor a következő szoci majd nem osztogatni fog?"

Wishful thinking.
Komolyan: sehonnan. Szerintem is jót tenne mindenkinek 4 év pihenő a szociknak. Még nekik is.

A baj csak ott van, hogy akik helyettük jönnek (Viktorék), azok legalább annyira rosszak, mint ők voltak. A minőségi javulás legkisebb jelét sem látom.
Watchmann

Ha megoldásokat várnál tőlem, akkor rossz helyen kopogtatsz. Én tényleg nem tudom, hogy mit kellene ebben az országban tenni, hogy rendben menjenek a dolgok. Szerintem kevesen tudják, más kérdés, hogy nem elég őszinték, hogy be is ismerjék ezt.
Watchman: sajnos az a helyzet, h az emberek többsége már eljutott arra a szintre, h mindkét oldalról csak a legsötétebb ostobaságra számítson. Na jó, gonoszságra nem feltétlenül, inkább tehetetlenségre.
Virág.et-nél a pont. Ha a jobboldal lobogó fárosza utat mutatott, akkor ez lesz!

Kivéve, hogy nem lesz miből. És megmondhatja az országnak, hogy a megszorítások oka a szoci-libi koalíció miatt van! Befigyel a 2/3! Tényleg kiváncsi vagyok, hogy mibe fognak kezdeni. Mindig a "disznó beszabadul a makkosba" kép alakul ki ilyenkor a fejemben. De lehet, hogy tévedek, de szerintem ez lesz szavazó polgártársainknál a remény diadala a tapasztalat felett. Hátha azóta Ibrahim és Broz elment a dinamikusabban fejlődő országokba :) Végre ne csak prostikat exportáljunk...
Virág et. 2008.04.21. 14:09:07
"2001-től recesszió recessziót ér a nemzetközi piacon."
ne vicceljel mar!
" Az elmúlt 5 évben hány újság kezdődött úgy,"
erdeketelen mindig vizionalnak valamit.
az elso igazi valsag az usa jelzaloghitelvalsag tavalyrol es most gyuruzik be iden es jovore.

"Most mindenkinek rosszabbul megy, ez persze nem menti GyF-éket."
ez igaz elobb befekeztek a gazdasagot mint tenne azt a dekonjuktura,
17%-os exportnobvekedesink voltak,

"Külföldieket. Azok az egyetlen objektívek, mert nekik aztán pont mindegy, hogy mi jól élünk vagy éhenhalunk."
nem nem mindegy. az az erdekuk, hogy eladosodjunk de ne menjunk tonkre. nem is fogunk! de meg az unokaink is fizetni fogjak...

"a ket kezemet teszem ossze hogy nehogy mas legyen."
Nehogy pl. érdemi munka legyen? Ezt szeretnéd? Komolyan?"
Nem. felreertettel.
a politikusnak nem az a dolga hogy dolgozzon.

a vezetes elsorendu mitosza, hogy letezik.

ha elkezd reformalni, pl ugy hogy az amugy is gyenge es forrashianyos egeszsegugybeol penzt von ki, plane egyeztetes es hatastanulmanyok nelkul - rosszabbat tesz, mintha nem csinalna semmit.

"kevesebbet kell osztogatni, es onkorlatozni plane az elitnek."
"Aranyhajó meg Joszip Tot, Kaya Ibrahim?"
ez meg hogy jon ide. az elit az partsemleges fel itt van fele ott.

ha osszeszamolod akkor az meg a tocsik ugy nagysagrendjet sem erte el.
Igaz ott a gripen az nagyobb tetel, de azt megcsinaltak a szocik is utantolto stb.
es azota metro 500 mrd 100 helyett, autopalyak, horvatorszagban harmadaron,

sikertelen

Régen volt, de majd visszajönnek az emlékek 2010-14-ben. A kancelláriát (MEH) ki találta ki és fújta fel sokszorosára? Pont ezt nem látom biztosítva OV-nél.

"mostamr megvan a terpjaro a szafari, ki lehet birni 60 millios vegkielegites nelkul is."
csak az orbaneknak gond ez...
az elitben nemcsak a politikusok vannak benne, bankarok uzletemeberek,
birok, stb
Virág, okos közgazdásszal és megoldásokkal teli a padlás, most arra várunk, hogy a politika neki mer e látni a reformok újragondolásában, korrekcióknak vagy nem. A mostani kormány, ahogy a fennti cikk fejtegeti, lemondott erről - sajátos politikai és társadalmi érdekekre hivatkozva.

Az ellenzék a kamu kampányszövegéből hoznak sokan fars verdikteket, holott ők is tudják, sok játékterük nincs és nem lenne mert a mostaniak rondán elkúrták. Mítosz, hogy nem tudnának mit kezdeni a helyzettel. Eleve a mostani balfaszkodás és tehetetlenségnél már nem is lehetne, csak jobbat csinálni.

Szóval vagy menetelünk az elkúrtuk 2.0 felé vagy váltunk.
MIRE KÍVÁNCSI SZILVÁSSY ELVTÁRS :D Nagy a parlamenti közvetítés gyurcsányizmus új korszaka az NBH átalakul III/III-as főnökséggé , és megfigyelik az önkormányzatokat kezdetnek. Fasza.
servitor 2008.04.21. 15:07:58
"Ha a jobboldal lobogó fárosza utat mutatott, akkor ez lesz!
Kivéve, hogy nem lesz miből."
mar most sincs mibol.

es egyre nagyobbak a kamatok...

" És megmondhatja az országnak, hogy a megszorítások oka a szoci-libi koalíció miatt van!"
mondani barmit lehet. neki el is hiszik majd elvegre o sose hazudott :)

de szerintem nem fog megszoritani, legalabbsi nem ugy hogy az latszodjon...
atszamoljak a nyugdijak indexalasat hogy igazsagosabb legyen...
es ilyenek...
meg fogjak csinalni, mert hatalmon akarnak maradni..
"Mítosz, hogy nem tudnának mit kezdeni a helyzettel."

a másik mítosz, hogy tudnának. ugyanis semmi jelét nem adják ennek.
Karesz

Válságtéren nem értünk egyet, de nem vagyok közgazdász, csak a sajtóból okosodok, úgyhogy ebbe a vitába nem megyek bele.

"nem nem mindegy. az az erdekuk, hogy eladosodjunk de ne menjunk tonkre. nem is fogunk! de meg az unokaink is fizetni fogjak..."

Az újságíróké? Ennyire nem kell paranoiásnak lenni.

"ha elkezd reformalni, pl ugy hogy az amugy is gyenge es forrashianyos egeszsegugybeol penzt von ki, plane egyeztetes es hatastanulmanyok nelkul - rosszabbat tesz, mintha nem csinalna semmit."

Ez nem a teljes kép. Az eredeti elképzelés szerint KÖZpénzt vont volna ki az eü-ből és MAGÁNtőkét vitt volna be helyette. Ebből persze nem lesz mára semmi.

"ha osszeszamolod akkor az meg a tocsik ugy nagysagrendjet sem erte el."

A Tocsik-ügy egész másról szólt. Az a sok pénz nem mind a zsebekbe vándorolt volna. De ezt most hagyjuk.

CrL

Nagyjából egyet mondunk.
servitor 2008.04.21. 14:35:14
"légyszives add meg az olvasmányaid listáját,"
hat tevedsz ha azt hiszed listam van, plane konkret.
de ha elolvasod a nepszabadsag sorozatat hogyan jutottunk idaig, lathatod hogy a kozgazdaszok nemhogy egyetertenenek, hanem mindennek az ellenkezojere is van velemeny.
meg hallgatom es klub es info radiokat, meg avasarnapi ujsagot
gyakran ES-t is olvasok...

" A Bokross-csomag... csak félkész, mert a Hornék leállították a Bokrosst, mert féltek, hogy elveszítik a választást :)."
ez nem eleg?
ha mar ez a fel bokros rendbetette az orszagot, hogy orbanek 4 evet megeltek belole akkor biztos folosleges (rossz) lett volna a duplaja.

ha minimalisan kellett volna az egesz, akkor hogy eltek meg belole negy evig?

ez hitkerdes, mi lett volna ha?
azert mert a baloldali sajto ezt szajkozza meg nem lesz igaz.
elemi erdekuk ezt mondani = nincs informaciotartalma.

" Tele a tököm a lenyúlós rendszerrel, a maszoppal meg a magyar kapitalista párttal, akik nagy-tételben-uralkodnak-rajtunk. De azt hinni, hogy azért nem megy az ország, mert csak ez a két párt lop, háááát az vicces gondolat."
na ezzel egyetertek! de mikor irtam olyasmit hogy csak a kormanypartiak lopnak?
azt irtam ezek kartekonyak, nem semlegesek, hanem ideologiai okokbol (privatizacio jo, allami tulajdon rossz)
tonkretettek mukodo strukturakat.

ehhez kepest a nem csinlunk semmit fideszi politikaja maga a kanaan.

beleszolok,
ez egy példa volt az ezerből. Gondoltam is, hogy találni lehet rajta mondvacsinált hibát, ez a példák természete.

A lényeg az, hogy nagyon-nagyon sokat tudnának az itteni egyszeri emberek is tanulni munkamorálban az ottani egyszeriektől
Mire kíváncsi Szilvássy elvtárs sokadszorra kérdés :D:D:D nagy
Virág et. 2008.04.21. 15:29:32
" az az erdekuk, hogy eladosodjunk de ne menjunk tonkre. nem is fogunk! de meg az unokaink is fizetni fogjak..."
"Az újságíróké?"
nem az EU es vilag gazdagjaie a monopoliumoke..., a bankoke.

"Ennyire nem kell paranoiásnak lenni."
felreertettel, nem vagyok paranoias csak latom, hogy ez a kapitalista rendszer az erosebb kuty b..szik elve alapjan mukodik, es ez nem igazsagos.

"ha elkezd reformalni, pl ugy hogy az amugy is gyenge es forrashianyos egeszsegugybeol penzt von ki, plane egyeztetes es hatastanulmanyok nelkul - rosszabbat tesz, mintha nem csinalna semmit."
"Ez nem a teljes kép."
valoban, de ezt nem is allitottam.
nem lehet dokotri disszertaciot irni egy blogra

"Az eredeti elképzelés szerint KÖZpénzt vont volna ki az eü-ből és MAGÁNtőkét vitt volna be helyette. Ebből persze nem lesz mára semmi."
felreerteheto a fogalmazasod.
közpenzt vont ki az EÜ-bol. teny !
ugy 25-mrd Ft-t a konvergencia program szerint.

az hogy mit szerettek volna nem igazolja a rombolast. fol kell tudni merni a lehetosegeket elleneroket stb.
de meg ez sem igazan igaz, hogy
"MAGÁNtőkét vitt volna be helyette"
vitt volna egy kevest, hogy kontrollalhassanak sokkal nagyobb penzeket. ez mindenhol jo biznisz! lett is volan befekteto!


"ha osszeszamolod akkor az meg a tocsik ugy nagysagrendjet sem erte el."
A Tocsik-ügy egész másról szólt.
erdektelen mirol szolt. az eszusthajo is partkasszat toltott az inbrahim ugy is...
az a kerdes melyik lopott tobbet?

nehezen valasozlhato meg, mert nincs hiteles adat. de ha csak az idore gondolunk mennyi ideig voltak hatalmon ezek meg azok... akkor...
Nézd Karesz, vélemény van mindenre. Én csak azt tudom, hogy beszéltem közgazdászokkal, politológusokkal, (mivel ezt is tanultam a jog mellett), és az volt a probléma, hogy a kiigazítások csak pillanatnyi emelések, illetve szociális kiadás csökkentések voltak. Ezért félkész. Nem mentek bele a szervezeti átalakításba, pedig már akkor kellett volna. Kirántotta a szarból akkor az országot, de olyan volt, mint migrénes fejfájásra az ópium. Nem számolta fel a bajok okát!
"ez a kapitalista rendszer az erosebb kuty b..szik elve alapjan mukodik, es ez nem igazsagos."

ellentétben a szocializmussal, ahol az erősebb kutya végigbaszta az országot. és most nem az oroszokra gondolok, hanem a pártelitre.
Az MSZP nyilván többet lopott a több kormányzati ciklusa miatt. Majd 2010-ben egyenlíthet a Fidesz.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 15:43:27

Ja csak csurrant a g*ciből a népnek is megélhetésre ma meg nem csurran :D
A kapitalizmus nyilván nem igazságos. De akkor mi kellene helyette? Szocializmus? Abba már egyszer beletört a fogunk, nem?

Nagyon nem látok harmadik utat. Ezért kellene a kisebbik rosszból (kapitalizmus) kihozni mindent, amit csak lehet.
"Majd 2010-ben egyenlíthet a Fidesz."

meg most az önkormányzati kasszákból. szilvásy et. vsz erre kíváncsi többek közt. na persze ha elcsíp egy jó kis beszédet arról, hogy végighazudtuk az elmúlt két évet, biztos annak is örülni fog.

"Ja csak csurrant a g*ciből a népnek is megélhetésre ma meg nem csurran :D"

te most hülye vagy? mit adtak nekünk a rómaiak!
"szilvásy et. vsz erre kíváncsi többek közt."

Nem tudom, de nekem valahogy gyomrom forog már ettől a sok "elcsípett" (hang)felvételtől, meg leleplezéstől, ami az elmúlt 2-3 év közéletét meghatározza.

Ma már senki nem megy rejtett diktafon nélkül sehova?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 15:47:20

Kenyert meg cirkuszt :D ma meg csak a cirkusz része van meg :D
Végülis a III/III is a védelemről szólt :D
A romaiak jo sok utat epitettek Hencidatol Boncidaig.Meg volgyhidvizvezetekeket.:)
Carnivora 2008.04.21. 15:40:51
Mire kíváncsi Szilvássy elvtárs sokadszorra kérdés :D:D:D nagy
-----------------
Már bocsáss meg, de miért nem veszed magadnak a féradságot és olvasod el mit mondott ma a Parlamentben?

Vagy nem akarsz olyasmit hallani, látni ami nem egyezik a rutin beidegződéseiddel?
Árpi:

Az, hogy nem mutatják a jelét azért más mint, hogy nem látnának neki, hogy kezeljék a helyzetet. Különben sincs vagy nem lenne nagy játékterük, honnan is lenne. Annál viszont mindenképp többre lennének képesek mint a fennt megjósolt osztogatósdi és a beigért bársonyos kissebségi kormányzás.

Persze tudom, két évig is simán ki lehet húzni semmittevéssel, de orbitális hiba lenne.
Virág et. 2008.04.21. 15:46:30
"A kapitalizmus nyilván nem igazságos."
elveben lehetne igazsagosabb ha a szorgalmadtol fuggne elomeneteled.


"De akkor mi kellene helyette?"
szocializmus, ahogy a danok svedek csinaljak.

"Szocializmus? Abba már egyszer beletört a fogunk, nem?"
hat 1) mibol gondolod, hogy az szocializmus volt?
2) kinek a foga? annak a 10%nak aki most (sokkal)jobban el vagy annak a 70%-nak aki most rosszabbul.
?

"Nagyon nem látok harmadik utat."
hat nezz korul keress.
" Ezért kellene a kisebbik rosszból (kapitalizmus) kihozni mindent, amit csak lehet. "
ez igaz, ki kene, de nem lehet!
kishazankban semmikeppen.


a centrumorszagok ki tudnak hozni de a periferia?
es akkor hol a vilag? Afrika, D-Amerika ehezok..?

CrL: egészen pontosan annyi játékterük lenne - a külső tényezők és a költségvetés részirül -, mint Gyurcsányéknak most.

"Az, hogy nem mutatják a jelét azért más mint, hogy nem látnának neki, hogy kezeljék a helyzetet."

Ezzel meg az a gondom, hogy ennyi erővel megválaszthatjuk Tomcatet is. Csak jobb lehet, amit eddig csinált, az csak a kampány, és abban, ugye szabad hazudni (kivéve a komcsiknak.)
Éger és Gaskó pincebogár ???
Pontos.
Én még a mamájuk erkölcsösségéért se tenném tűzbe a kezem.
"A háttérben szégyellősen piszkálja az orrát az Alkotmánybíróság. Upsz, ezt benéztük, mégiscsak hatással van a költségvetésre. Ahelyett, hogy takarodnának be a tévéstúdiókba bocsánatot kérni."

A helyzet az, hogy a népszavazást pontosan azért lehetett megtartani, mert nem tartozott a vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj a kivett tárgyak közé.

Miért nem?

Mert a kormány gyáva volt adóként előadni őket. Tetszettek volna bevallani, hogy adó, akkor rendben, nem lehet róla szavazni.

Az AB nagyon is jól tette, hogy engedte a népszavazást. A dolgát tette.
Hagyjuk már, hogy melyik balfasz párt mit fog majd csinálni, ha hatalomra kerül. Úgyis hazudni fognak ahhoz képest, amit ígértek, csak ez tudható biztosan.

Tessék koncentrálni a magánháztáj körüli söprögetésre.

Mondjuk például ne adjunk/kérjünk hálapénzt, viszont adjunk/kérjünk mindig nyugtát, igyekezzünk legalizálni jövedelmeinket, gondolkozzunk azon, hogyha rosszul keresünk, kiben is van a hiba, ne menjünk el svarc foglalkoztatóhoz, ne adjunk/kérjünk soronkívüliséget - hátszelet - protekciót, satöbbi satöbbi.

Csomó ilyen kis szoci maradvány, amit Aba Alpártól Zsyrai Zsüliennig mindenki megtalál magában.

Én például ha miniszterelnöknek vónák', akkor egy legalizációs programot indítanák' el izibe.
Faszba végre a kádárizmussal.

servitor 2008.04.21. 15:43:13
"Nézd Karesz, vélemény van mindenre."

ez igaz. engem kulonosen deprimal, hogy a kozgaszdaszok ennyire ellentmondasban vannak egymassal is.

" a kiigazítások csak pillanatnyi emelések, illetve szociális kiadás csökkentések voltak. Ezért félkész."

ez igy kerek logikus. de ha megnezed masok hogy hisznek abban hogy a bokros csomag rendbetette az orszagot ,meg orbanek is megeltek belole... akkor se volt szerkezeti valtozas...
megis milyen "jo" volt!

"Nem mentek bele a szervezeti átalakításba, pedig már akkor kellett volna."
igaz de en nem latom hogy konkretan mit kellett lehetett volna...
elbocsatas, adohiany ehseglazadas...

"Kirántotta a szarból akkor az országot, de olyan volt, mint migrénes fejfájásra az ópium. Nem számolta fel a bajok okát!"

a bajok oka a kapitalizmus mukodese. nem is lehet felszamolni.
mi mint periferia nem fogunk labdaba rugni sose.
ILLED

A kormány azért nem adóként adta elő őket, mert nem adók voltak. Nem kerültek a nagy közösbe, hanem az intézményeknél maradtak volna. Ez lett volna az egész lényege.

De nem az adó jelleg miatt engedte az AB a népszavazást, hanem mert az akkor hatályos ktsgvetésnek tényleg nem voltak részei.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 16:27:37

"Ezzel meg az a gondom, hogy ennyi erővel megválaszthatjuk Tomcatet is. Csak jobb lehet, amit eddig csinált, az csak a kampány, és abban, ugye szabad hazudni (kivéve a komcsiknak.)"

haha Tomcat azért még nem 'jutott be' a Parlamentbe - de szépen halad, hogy legközelebb ott tartson valami beszédet az fix.

Játéktér, igen nagyon leszűkitett. De ahogy fennt is irod az MSZP épp átakarja lépni azokat és a hisztis gyerekeknek pénzt adni fagyira.

Tarthatatlan állapot. Vagy változtatnak a bepuhult politikájukon vagy előrehozott választások. Ha egyik sem, marad a lejtmenet.
Árpád

Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozásról szóló népszavazás is érintette a költségvetést.

Az AB baszogatása igen csak populista vigasza a balliberális oldalnak.
Karesz
Háááát, a vélemények pártonként és szakértőnként megoszlanak. A szerkezeti átalakításoknak tartalmaznia kellett volna az informatikai rendszerre való átállást, ezek között a rendszerek közötti átjárás törvényeknek megfelelő megoldását és a megfelelő munkamegosztást. A lehető legoptimálisabb privatizációját az állami vagyonnak (mondanom se kell, ez persze nem így történt, az állam számára lehető legkedvezőtlenebb zajlott le...), valamint a választókörzetek átrajzolásával egy kezelhető, optimális közigazgatás felállítását. Az állami szervek létszámának lecsökkentését, stb.

Akármilyen is a politikai berendezkedés, ezeket akkor is át kellett volna szervezni.
Álliberális, undorító férgek, pincebogarak és dögkeselyűk lepték el hazánkat. Amíg a férgek belülről, addig a dögkeselyűk kívülről tépik édes kapitalizmusunk Kádár-rendszerben megcsonkított testét, és nem tűrhetjük tovább a szabad piac ellehetetlenítését, a befizetett adónk elherdálását!

Tapossuk el őket!
Badbitie!

Mi van veled? Beshortoltál és most nem tudsz szabadulni a pozíciódból, amíg azt istenadta nép esze nélkül el nem kezd eurót és CHF-t venni?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 15:21:38
"a másik mítosz, hogy tudnának. ugyanis semmi jelét nem adják ennek. "

Jó régen volt, de '98-ban rengeteg mindent ígért a fidesz, aztán nem tartott be sok mindent, mondván, a gazdasági helyzet, külső események stb miatt még nem ért meg rá a helyzet. Először emiatt cseszegették őket, aztán amiatt, hogy mekkora genyák, az első két évben keményen megfogják a gyeplőt, hogy majd a köv. választás előtt legyen miből osztogatni. Hogy csak pofáznak, de a pénzt azt nem szórják el.

Személy szerint örülnék, ha megint egy olyan nagypofájú miniszterelnök lenne, aki mögött pár értelmes figura csinálná a gazdaságpolitikát (figyu erre nincs pénz, ha megígérted hogy ezt az adót csökkented, akkor legyen, de bevezetünk helyette egy másikat stb.)

DArchAngel 2008.04.21. 13:32:31
"Hihetetlen baszki ez az ország! Ha nyakig ülünk a sz*rban, akkor is csak mutogatunk, hogy bezzeg ő nyitotta ki a csapot."

Tényleg hihetetlen ország. Valakik pöcegödröt csináltak a költségvetésből, és ugyanazok a figurák magyarázzák, hogy nekik semmi közük ehhez a szarhoz, sőt, csak nekik van egy jó tervük egy szippantóskocsival. Következmények nélküli ország még mindig. De tényleg ne foglalkozzunk azzal, ki ölt meg kit, felesleges.

Virág et. 2008.04.21. 13:36:00
"A megszorítások épp az állam kiadásait hivatottak csökkenteni. Kevesebb kiadás, kevesebb hitel (államadósság)."

Ezek után a megszorítások után 2010-ben is nagy valószínűséggel még mindig nekünk lesznek a legvacakabb mutatóink.

"Ha a Fidesz azt a programot hajtja végre, amit ígért 2006-ban (és részben ígér ma is), akkor szerinted ez mekkorára fog nőni? Vagy 14. havi meg járulékcsökkentés meg miafene az fán nő? Márpedig OV soha nem hazudik (ő mondta), tehát nyilván azt fogja."

Ahogy '98-ban: hát nem gondolták, hogy ekkora a baj, hogy a veresék még ennyi mindent eltitkoltak meg meghamisítottak, ezért a nagy magyar kánaán eljövetelére még várni kell pár évet, addig imádkozzunk és adózzunk meg dolgozzunk. Aztán a balliberális ganajtúrók és egyéb férgek tótával az élen majd szétcincálhatják a fidesz intézkedéseit, hogy adót emelnek, meg nem emelik kellőképpen a nyugdíjat, hogy ahol adót csökkentettek, ott bevezettek 3 másikat stb. De legalább nem basszák szét a magyar költségvetést, ahogy fletóék tették.

Mert az alapprobléma ez lenne, hiába próbálnak mismásolni állandóan.
Beleszolok..

Szerintem fingod sincs a dolgokrol.. Meghogy a jobb eszkozok miatt jobb a hatekonysag.. Hát elárulom, magyarban egy olyan helyen dolgoztam, hogy az osztrák fél átadta a világszinvonalú technoéogiát, aztán veszteség veszteség hátán. Egyrészt a hozzáértés hiánya, a szarrágás, és a rossz humánpolitika miatt.. Elárulok valamit.. A 90-es évek elején indult, olyan eszközparkal, aminek nem volt párja magyarországon. Most sehol nincs. Ugzamez az osztrák cégnél.. 10 éve voltam egyszer kint, akkor volt az a cég akkora mint most a magyarországi.. Azóta alapterletre, létszámra legalább 5 szöröse lett. Ja és a fószernak már van vagy 10 cége, világszerte. Tavaly vagy tavalyelőtt megnyerték az europai szersyámgyártók díját... Ja elfelejtettem ez a versenyszféra..:) És tudnék sztorizni a svédekről is.. 1 éve vagyok kint.. :) És hidd el nem vágyok vissza.. Elárulok valamit.. Magyarországon sok helyen a versenzszférában is gondok vannak. Rengeteg a "volt" elvtárs cégvezető. És amelyik nem bukott el eddig, az csak vegetál.. Tisztelet a kivételnek. A másik gond, pedig a szakember hiány. Ami visszavezethető az oktatás igen alacsony színvonalára. Másik, meg a magyarok bazi nagy része lusta. Vagy nincs motiválva. Meg nem azt látják a tv-ben. Ki a faszagyerek? Győzike meg az ilyen-olyan manager... Nesztek, megkaptátok. :) De elárulom, öcsém is csak siránkozik, hogy kevés a lóvé a korházban.. No nem orvos, hanem kisegitö személyzet tagja. Ezer éve mondom, tanuljon melo mellett.. lepjen tovább. Nem. Volt földje, eladta, mer dolgozni kell vele.. Az árából meg vett digitális fényképezőt.:) és mit olvasol az élelmiszer árakról.. Persze amikor felhív akkor megkérdezi a fizetésem, megmondom neki.. Persze irigykedik. Ja és akcióba veszi auchan-ban a zsemlét 6 Ft-ért. Itt meg 6 Svéd korona. Csak éppen nem keresek 27-szer annyit.. Persze ez már sok embert nem érdekel.. De akkor is sokkal jobb itt, nincs az a szarakodás mint otthon.
Beszüntették a Vlagyimir Putyin állítólagos válását megszellőztető lapot
A lap szerint a leköszönő orosz elnök egy 24 éves tornász-modellt vesz feleségül.

-

Feri bácsi példaképe Szilvássy elvtárs már dolgozik az ügyért.
"Aztán a balliberális ganajtúrók és egyéb férgek tótával az élen majd szétcincálhatják a fidesz intézkedéseit, hogy adót emelnek, meg nem emelik kellőképpen a nyugdíjat"

Ilyesmit nem tervezek, de a Magyar Nemzet-cikkeket már gyűjtögetem. Lesz egy Seggszáj rovat sarcokról, privatizációról, népnyúzásról, hazudozásról.
Re: TD223

"-Szilvásy diktatúrát épít"
Meg csak nem is Gyurcsany epiti? Kosa telesirja a sajtot, hogy diktatura van, de ha ez megjelenik, akkor lehet diktatura?

"-cigánybűnözés"
A nemciganybunozok sokkal tobb penz vesznek ki a zsebedbol.

"-Gyurcsány és a Motimnál felhalmozott sok milliárdnyi anyag a privatizáció előtt"
?

"-szélsőséges cionisták bűnei, ferdítések, hazugságok..."
Fasiszta-e vagy?

"-Veres miért nem mond le, hisz már 1000 oka lenne a börtönbe vonulásra"
Az alHirTV szerint?

"-Gyurcsány, a hatalommániás, inkább tönkreteszi az országot megint, minthogy új választasok lennének"
Orban, a hatalommániás, inkább tönkreteszi az országot megint, hogy új választasok legyenek

"-rendőrség hasonlósága egy diktatúra" rendőrségéhez
Belarusziaban hany perc alatt gyujtottek volna be a nem-fasiszta bagazst?

"-korrupt ügyészség"
POLT PETER. De a Bacs-Kis-Kun megyei ugyeszseg nagyon aktiv. Kulcsar ugyben kevesbe aktivak. Ader urnak messze er a keze?

"-magyarellenesség itthon és külföldön"
Itthon?
Hat a Tragya Garda eppen eleg ok, ha esetleg a melymagyarok autoin a Nagy Mao terkepek nem sertenek elegge oket. Szerencsetlen horvatok aztan tehetnek a perszonaluniorol.

"Nem az a legnagyobb baj Mo-n, hogy a nép pénzt kér, amikor látja, hogy 10 milliárdokat lopnak odafönn."
Szoljal mar legyszives a vezenylotabornoknak, aki nem tud es nem bir hazudni, hogy nem szep dolog 5 Mrd-ot osszelopni egy kampanyra. A rendszer arra epul, hogy lopni kell. Amig nem teszik rendbe a part finanszirozast, addig nevetseges az egesz Zuslagozas.
"Ilyesmit nem tervezek, de a Magyar Nemzet-cikkeket már gyűjtögetem. Lesz egy Seggszáj rovat sarcokról, privatizációról, népnyúzásról, hazudozásról."

Stratégiai tervezésből jeles:)
ja.. Vannak szösszenetek.. A kedvenc szállóigém:"Lassan mondom, hogy mindenki megértse, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS"

De csatlakozom az előttem szólóhoz, bárcsak a politikusoknak/embereknek lenne ennyi esze.Akkor nem mondanának átlátszó hülyeségeket/NEm hinnék el a sok baromságot.. :)
"a másik mítosz, hogy tudnának. ugyanis semmi jelét nem adják ennek..." (tóta)

A többpárti demokrácia egyik evidens "játékszabálya": amíg ellenzékben vagy, ne viselkedj kormánypártként! (Kormánypártként viszont nagyon is illenék...)

Ettől függetlenül, sokan, sokszor felvetették már, de érdemi reagálás még nem jött: az 1998-as Fidesz sem tűnt kormányképesebbnek a mostaninál, sőőőt! Hiába no: a puding próbája az evés, ahogy az (egy másik ügyben) mondva volt.

Ha tényleg annyira inkompetensek, mint azt a sistergő Fidesz- és Orbán gyűlölet (avagy fóbia) imamalomszerűen ismételgetteti egyesekkel, akkor úgyis csúfosan meg fognak bukni ők is, nemdebár? Mire hát a sírás-rívás? Mennek, és jöhet vissza Szent Ferenc.

Egy próbát mindenesetre megér, hiszen abban mostanra (ha jól értem) széles konszenzus van, hogy ez a Ferenc úgysem fog semmi érdemlegeset csinálni a következő választásokig...
Virág et. 2008.04.21. 15:01:53
Nem kérek/várok én semmit. Csak igyekszem meggyőzni az embereket, hogy ez csak politika, nem kell/szabad demonizálni a másik oldalt. Nem abból kell kiindulni, hogy a Gyurcsány/Orbán őrült, és minden vágya, hogy becsődöljön az ország. Mint ahogy az sem jó, ha azt gondoljuk, hogy X vagy Y a megváltó, aki majd tuti biztos mindent megold, és gondolkodás nélkül el kell fogadni minden intézkedését.
Ismerőseim jelenleg pártállástól függetlenül egyik vagy másik kategóriába esnek, és inkább érzelemből politizálnak, mint racionálisan.
Ati27

Annyi biztos mint neked.
Ezek szerint a te véleményed is az, hogy a "lustaság" egy igen kis tényező. Ha olvastad a másik posztot, márpedig olvastad, leírtam a véleményem a xar vezetőségről.

Nem azt mondom, hogy a magyar munkás a "legjobb" a világon, csak azt, hogy általánosságban nem szarabb mint a többi. Az iparban a technológia határozza meg a termelékenységet.
Árpád!
Mostmá' tényleg gyüjjenek aufók má! :)
Én úgy hallottam, hogy az előfinanszírozás nem többletpénz, hanem azt jelenti, hogy valakik előbb kapják meg azt az összeget, amit később úgyis oda kellene nekik adni. Azt is hallottam, hogy a BKV le tudja állítani a várost, mert a sztrájk dolgozói támogatottsága 95 % fölötti. És még azt is hallottam, hogy a költségvetési hiány egy év alatti kb. 4 %-kal való leszorítása úgy, hogy a nem főleg állami megrendelésekkel (építőipar) és nem kereskedelemmel foglalkozó feldolgozóipari vállalatok megtorpanás nélkül 8 % feletti növekedést produkáltak, és ezt idén is folytatják, az nem annyira szerény, mint inkább világrekord közeli eredmény. Azt viszont nem hallottam, hogy a körzeti orvosok, meg a MÁV dolgozók kaptak volna pluszpénzt. Majd ha hallom, akkor beszéljünk róla.
T. Republikánus!

A kormánypártként való kormánypárti viselkedés feltétele az Albert házaspárok kormányrúdtól való elhessegetése. Mivel ilyen hessegetésről az utóbbi időben nem tudok, a kormánypártokon való bármilyen számonkérés rossz helyre van címezve. Tessen felkeresni az odaengedőket.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 19:04:03
és a Népszabadság, meg Népszava, meg HVG hülyítős cikkgyűjteményed is gyarapszik? mer úgy még értelme is lenne. ez így csak elfogult vagdalkozás. ahogy a többi szájtépésed is.
Kormányzás? BKV?

Egyik unokaöcsém anyai nagymamája is három NEM-mel szavazott, mert fülébe jutott, hogy a BKV esetleg felszámolná a lakóhelyéhez közel eső buszjáratokat a küszöbön álló(?) járatritkítási törekvések jegyében. Egyébként sosem szavaz, de erre "berágott". Mint látjuk, a dolgok mélyén vannak összefüggések. A jelszó továbbra is PROBATBICOL. :)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.21. 15:21:38
a hat éve regnáló kreténgyűjteménynél biztosan jobban tudják.
T. Pantagruel!

Volt egyszer egy találós kérdés. Úgy szólt, hogy van egy kutya, amelyiknek át kell jutni egy folyón a túlpartra. Híd nincs, csónak sincs, és átúsznia nem szabad. Mit tegyen? A helyes válasz: ússzon át. Na de nem szabad! Tudjuk, de akkor is.

Van egy BKV. nyakig az adósságban. Az állam, lévén egy vasa sincs, nem tudja támogatni. A főváros dettó. És jegyárat emelni, valamint járatot ritkítani nem szabad. Mit tegyen? A helyes válasz: ..........
Árat emelni? Hajrá!

Végül is nem csoda, hogy nem tudják fenntartani európai árakból, ilyen magas fizetések mellett az alkalmazottaknak. :D
Vakapad

szerintem szüntesse meg az összeset, és az állami támogatást meg trakja bankba, és nyereséges lesz :)
Abból majd telik a jutalmakra a főnökségnek.
"meg most az önkormányzati kasszákból. szilvásy et. vsz erre kíváncsi többek közt. na persze ha elcsíp egy jó kis beszédet arról, hogy végighazudtuk az elmúlt két évet, biztos annak is örülni fog."

Ő igen, mindig szép ha a titkosszolgálat pártérdekeket szolgál.
Kyle :
De, tudjátok tanultam valamit ma...
Azt hittük, tudunk pénzt keresni az interneten!
de amíg az internet új, és izgalmas a kreatív embereknek,
nem kötelez fel, mint egy mehanikus mértékelosztás
aminek határt kéne tartani az igazi vagy közvetlen lehetőségek
és az online, jövőbeli ígéretes vagyonosodás között!
Csak pár év kérdése és a digitális tartalmak az interneten
formálódhatnak úgy, ahogy a tartalom szolgáltatói jónak látják!
Így elfelejtődne az igazi értéke a valós tradícionális médiának!
- - - - - - - - - - - -

Megcsináltuk! (már a kanadaiak a sztrájkot)
Ünnepeljen mindenki! (ünnepelnek)


Várjatok egy percre.(bejön Terrance és Phillip)
Csak egy pillanat!
Számolgattunk egy keveset.
Azzal, hogy a Kanadaiak nem dolgoztak a sztrájk alatt,
elvesztettünk 10.4 millió dollárt!
És ezeknek az ajándékoknak az értéke (sztrájk jutalma)
körülbelül maximum 3008 dollárra rúghat!


Sztrájk Vezér: Ne foglalkozzatok vele, gyertek barátaim táncolni! (sztrájk vezér)

T&P:Nem is tudod, hogy mit csinálsz, illetve mit akarsz tenni!
Hogy úgy nézzen ki mintha nyertél volna pedig látjuk, hogy csaltál!
T. Kristl!

A BKV adósságállománya 80 milliárd. Aba Botond és Antal Attila összegezett jutalma 120 millió. Másfél ezrelék. A nagyságrendekkel illik tisztában lenni, egyébként még azt hiszi az ember, hogy a főnökség jutalmai miatt bukik be a BKV.
T. Kristl!

Ha jól emlékszem, a Hír TV már játszott titkosszolgálatot, pedig mintha nem is volna az. Úgy emlékszem, mintha pártérdekből...
Ja, és ha jól emlékszem, Orbán Viktor egyszer már bejelentette, hogy a FIDESZ-t titkosszolgálati eszközökkel figyelték meg. Deutsch Tamás édesanyját is. Pedig akkor még nem is voltak EU-s pénzek.
vakapad

ha én akár csak ezredét csinalnam veszteségnek pároslábbal rugnának ki nem pedig jutalmaznának. Tod az egyszeri ember számára a jutalom még mindig izé, jutalom. Szal érted.

A hörtévé mikor jáccott titkosszolgálatot? :)
S.N.E./A.K.B.Q.É.A.E. - a HVG hülyitős? Miért? Nem a szájízednek való? Nem lehet, hogy csak nem értesz egyet a HVG-vel? Attól még nem kell belehülyülnöd. Engem, például, nem hülyit.
oh ja igen, a Süsüfejű Szilvásyból meg most ki is nézem hogy nagymamákat figyeljen meg.
Kristl 2008.04.21. 21:06:26
mindig szép ha a titkosszolgálat pártérdekeket szolgál.
------
Kész szerencse, hogy az ilyesfajta turpisság eszébe nem jutott soha a Demeternek, meg a Kövérnek.
mozzie

téged nem hülyít? :) micsoda meglepetés.
Ja és az Omninvest? Hát az a sztori hova lett? Odáig megvan, hogy a Omninvest csúcsvezetői elvitték a magyar állam 2 milliárdját, és kiderült, hogy az általuk gyártott madárinfluenza vakcinából nemhogy nem lett világraszóló üzlet a magyar államnak, de a kétmilliárd is az Omninvestnél maradt. És onnan hova ment tovább? Hadd tudjam már: az az én pénzem.

2006. március 14. 17:03
"Ezen túlmenően az elmúlt hetekben a kormány a kutatási-technológiai alapból 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a további fejlesztésekre. A megállapodás szerint a mindenkori árbevétel 14 százaléka közvetlenül visszafolyik az államhoz, íly módon számítások szerint a megtérülési idő az állam számára rövidebb mint 2 év lesz - mondta Gyurcsány Ferenc."

Tényleg! Elszámolt már a Firi ezzel, hogy a jó büdös kurva anyját!
Az elkövetkező két év zömében erről fog szólni. A kormány már gyenge, hogy bármivel érdemben foglalkozzon, a reformok bénaságra vannak itélve, a néppel már semmilyen átalakitást nem lehet elfogadtatni.

Innen már csak lefelé vezet út.

Nem Orbitól sajnálom a hatalmat, hiszen megdolgozott érte, keményen, hanem azért a sokmillió honfitársamért aggódom, akik csak a csodát várják a Fidesz győzelemtől. Az pedig nem fog jönni, mert annyi pénze a Fidesznek sincs, hogy kitömködje a lukakat a költségvetésben.

Ideig, óráig még lehet hagoztatni a hatalomátvétel után, hogy "nem mi tettük tönkre az országot", "nem is tudtuk, hogy ennyire üres a kassza", "adnék én, csak ellopták előlem", de utána az egész politikai elittől el fognak fordulni az emberek.

Mint Lengyelországban.
vakapad 2008.04.21. 21:13:01
"T. Kristl!

A BKV adósságállománya 80 milliárd. Aba Botond és Antal Attila összegezett jutalma 120 millió. Másfél ezrelék. A nagyságrendekkel illik tisztában lenni, egyébként még azt hiszi az ember, hogy a főnökség jutalmai miatt bukik be a BKV. "

A mi cégünk nyereséges, én mégse kapom meg a NYERESÉG ekkora részét.
Lyukasbogi. Sokmilla polgártársad meg volt győződve arról, hogy rendkívül flottul mennek a dolgok, ezért tartották hatalomban pinokkiót.

Nagyobbat most se fognak csalódni.
LyukasBogrács 2008.04.21. 21:49:10

Ideig, óráig még lehet hagoztatni a hatalomátvétel után, hogy "nem mi tettük tönkre az országot",

Vagy 6 éve megy ez a nóta!
Krisztike, meg a sokbetüs.

Meg fogtok ezen lepődni, de igaz - nem kell belehülyülni abba, ha másnak a véleménye nem egyezik a Tietékkel. Sőt, még tanulni is lehet abból, hogy odafigyelünk mások véleményére mert - és ez lesz csak az igazi nagy meglepetés számotokra - nem Ti vagytok minden bölcsesség letéteményesei.

Különben is, jót tesz az agysejteknek ha nem mindig csak ugyanazt a véleményezést hallgassátok. Jó szokás az olvasás.

De, gyorsan hozzáteszem, ez nem kötelező. Nehogy már megsértődjetek.
mozzie

Meg fogsz lepődni, tisztában vagyok azzal hogy nem én vagyok minden bölcsesség letéteményese, sőt, meglehetősen sokmindent szoktam olvasni. Pl ezért tudtam olyan "tehetségesen" sírni.
Bár még voltak egyéb ötletek is a tarsolyomban, pl hogy én vagyok a te/ti indok keresztényetek... meg ugye hegedűs mint tudjuk, de annyira nem volt érdekes, mintha más is beszállt volna.

Azért remélem te is tanultál az esetből meg más is... mennyire érdekes és izgalmas kifacsarni pár mondatot vagy szót más szövegében.
Nono!

"A háttérben szégyellősen piszkálja az orrát az Alkotmánybíróság. Upsz, ezt benéztük, mégiscsak hatással van a költségvetésre. Ahelyett, hogy takarodnának be a tévéstúdiókba bocsánatot kérni."

Árpi, ezt nettó hazugságnak hívják. Arról volt szó ugyanis - mint azt te is nagyon jól tudod, bakker -, hogy 2009. jan. 1-től töröljék el a vizitdíjat. Drágalátos Gregor Samsa min.eln. úr azonban odabaszott egy szarpogácsát, nesztekwaze: április 1-től eltörlöm. Ja, így persze, hogy ezévi költségvetést érint.

Ez kábé olyan, bár nem akkora, mintha a zöldek nyomására a Bundestag határozata alapján a dajcs kormány bezárná az atomerőműveket. De nem ám 2020-ban, hanem holnap! Oszt bazdmeg, Grünen, olgyátok meg!

Értekezhetsz te felelőtlenségről Éger mög az Alkotmánybíróság esetében, csak ezt ki ne felejtsd belőle.

Mert így az okfejtésed is olyan lesz, mint amiről írtál. Bekopox papírért. Ééééérted?...

Üdv,

P.
Arra azért kibaszott kíváncsi vagyok, hogy a jelenleg a Fidesztől fosó-hányó kommentezők közül 2010-ben hányan fogják felvágni az ereiket... Van egy tippem.

Az a gond, kedves fikázók, hogy a Fidesz-kormány alatt MINDEN területen jobb volt a gazdaság helyzete. Csak aztán jött ez a kunczés-megyós gyűlöletkampány, hogy Viktor diktatúrára tör, és hatalomra juttattátok (mer baszki, én aztán nem!!!) azt a fasz gárdát, aki egy év alatt tönkrevágta a magyar gazdaságot ÉS ráadásul RÁKÉNYSZERÍTETTE A FIDESZRE IS AZT A BAROMSÁGOT? HOGY ITT CSAK DEMAGÓGIÁVAL LEHET NYERNI.
2002-ben Vitykáék még nem voltak demagógak, a "hiszünk a szeretet és z összefosás erejében" giccses volt ugan, de nem demagóg. Az a "Mao. többet érdemel", na az volt az. De aztán kiderült, hogy itt nincs más út, demagógabbnak kell lenni, mint tik vagytok, kedves Megyó-Fletó és társai. 2006-ban még nem ment eléggé a demagogizálás. 2 évvel később már viszont marhára ment.

A ti felelősségetek, kedves EMESZPÉ-SZDSZ rajongók, hogy a Fidesz ide jutott.

Egyértelmű.

Maguktól nem mentek volna le kutyába 3igenezni. Rákéntelenkedtek, és most tik itten visítotok, TWA vezetésével. Okés, értem én, hogy ez nem jó, én sem vagyok elégedett a helyzet miatt. Csak én nem felejtem el, hogy miért és kiknek köszönhetően alakult is ki ez a helyzet.

Ja, és még lehet majd kurvára félni, hogy itten tombolni fog a fasizmus 2010-től. Ahogyan szarrá tombolta magát 1998-2002 között is.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítés...
Holtig tanul az ember, pláne a magadfajta lángeszü személyiségtöl. Például azt, miként csűrjön, csavarjon, hazudjon valaki, amikor számára kellemetlen kérdésekkel kellene szembesülnie, bár ezen esetben nem is neked tettem fel a kérdést. Mivel, ugyebár, könnyebb hazudni, mint válaszokat adni és szembesülni a valósággal.

Ezen kivül, tényleg nincs más mondanivalóm számodra - te szólitottál meg, nekem annyira érdektelen vagy mint egy kupac kutya ürülék a járdán. Kikerülöm, ha odafigyelek. Abban egyetérthetünk, hogy sok mindenre lehetsz indok, azt viszont valószinüleg fel sem fogod, hogy én nem "ti" vagyok. Másrészt, a Hegedűs cimborád legyen a tiéd, bújj hozzá. Téged minősít. Az vagy, ami.
"ÉS ráadásul RÁKÉNYSZERÍTETTE A FIDESZRE IS AZT A BAROMSÁGOT? HOGY ITT CSAK DEMAGÓGIÁVAL LEHET NYERNI.
2002-ben Vitykáék még nem voltak demagógak, a "hiszünk a szeretet és z összefosás erejében" giccses volt ugan, de nem demagóg. "
--------
Na, na, na, Paszternak. Nem gyerekes dolog e azt állítani, hogy azért vagyunk demagógok, mert mások ránk kényszeritették? De, az. Lehet a tisztességet és az igazmondást is választani.

Hogy, Téged idézzelek, "ez nettó hazugság", méghozzá a legnagyobbjábol. Ezek szerint mégsem mindig mondott igazat Igazmondó Viktor, amit, persze, mindenki tud, talán tudatalatt még Te is.

Épp egy pár hete hazudta le a csillagokat az égröl a S&P nyilvánosan terjesztett és publikált gazdasági véleményével kapcsolatban. Valószinüleg ez is "rá lett kényszeritve", mert félt, hogy nem elég a 2/3-os többség.

Most akkor, valójában, ki is visítozik össze itt füvet és fát?
Különben, nyugodj meg, Paszternak. Mindjárt jönnek az etetők a Te ketrecedhez. Nem maradsz éhesen az általad ilyen jól ismert ketrecben.
"A nemzet nem lehet ellenzékben!" Emlékszel, Paszternak?

Képzeld mi lett volna ha nem lenne igazad abban, hogy "2002-ben Vitykáék még nem voltak demagógak"? Kész szerencse.
Térdre csuhások!

Micisapka.

Működik ez ellenzék nélkül is.

Stb.

Milyen jó, hogy még akkor sem voltak demagógok. Az Árpi meg szégyelje magát a nettó hazugságai miatt - igaz?
Na, vissza az ágyba. Jó éjt, vagy reggelt.
mozzie
"nyugodj meg, Paszternak. Mindjárt jönnek az etetők a Te ketrecedhez."

Továbbra is személyeskedő tahó, vagy Anettka után szabadon: "büdös bunkó"

----

A poszt meg tartalmat tekintve télleg rossz, jelentős csúsztatásokkal teli (pl. Éger következetlenséggel vádolva, holott következetesen vizitdíj ellenes volt, már akkor is, mikor még be sem vezették).

Jaaa, és még vmi. A gyerek hazamegy, és mondja:

- Apu, kéne 13ezer ft osztálykirándulásra.
- Nincs kisfiam, nincs...
- Na de akkor nem tudok elmenni, pedig ez nagyon fontos nekem!
- Azt mond meg kisfiam, honnan teremtsek elő rá pénzt.
- Apa, honnan tudjam én ezt, nem az én dolgom...
És, ha már itt tartunk, akkor miért nem kérdezel olyankor is meg, mikor 40ezerért új DVD-lejátszót veszel. Tudod, az lenne az igazságos, ha nemcsak azt kérnéd számon, h "honnan vegyem a pénzt?", de abba is beleavatnál, h mire megy el az, ami van, amit elköltesz.

Üdv., szép napot Mkinek!

Jaaaa, és Paszternaknak igaza volt mindenben, és Feri meg Jancsi házzon el a retekbe!;))
TWA
ha annó kis pisisként megrohantad apukát, hogy aggyá zseppénztet még, mert nyalókára költöttem, és szépen kérted, vagy toporzékoltál, és apuci adott, akkor ki volt a gyenge? te vagy apuci? ha Fletó nem bír tökös csávó lenni kormányozni, akkor el lehet menni a p....
Vállalni kéne a felelősséget!
degreen

Feltópöcs akkor lett volna felelős kormányfő, ha
vagy 2009. január 1-től vezeti be az eltörlést,
vagy ápr. 1-től, de azonnal hozzá is rakja a pótlást.

Minden egyéb eset felelőtlenség.

És még vmi, a gyereknek elég, ha visít, nem kell tudnia, h honnan teremtse elő apuka a zsét, hisz őt se kérdik meg, mire megy el az, ami pl. a gyerek szempontjából hótt felesleges kiadás.

Üdv.
mozzie,

hát, ha neked ez jobb, képzeld azt, hogy te vagy az ápoló. Egy tökös, pesti lángész, aki ápolja a sok bőgatyást.

Ettől még a Ferid kúrta el, és hazudott nagyajólétet, viszont vezetett be mexorítást. És felőlem szidhatod a Fideszt, nálad úgy látszik, ez olyan pszichózis, mint a másik kutyának nézése, hát, mit mondjak, szar lehet neked. Egy viszont tuti: Ferikéd alkotmányellenesen lépett fel, amikor a nem-köcsögvetési tételnek minősülő kérdést köcsögvetésivé változtatta a kibaszósdi nevű játékában.

Ha neked ez tetszik, akkor azt javaslom, írd le. Schwarz auf Weisz. Ja, bocs, inkább feketént-fehérent írok, mert még fogod magad, oszt ebben is antiizéizmust fogol látni, ohh, ápolók legnagyobbika (de csak Fletó után).

Üdv,

P.
Malacka,

ugyvaaaan, ugyvaaan!

De a mozzie-félék szerint épp az ellenkezője a felelős gondolkodás. Tudod: dögöljön meg a szomszéd tehene...

Uff, én beszóltam.

P.
Ja, és még etwasz, mozzie:

"A nemzet nem lehet ellenzékben!" Emlékszel, Paszternak?

Nem tudom, fel-e tűnt-e neked-e, hogy a nemzet tényleg nem lehet ellenzékben. Ami nem azt jelenti, hogy a nemzetiliberálisjobboldalikonzervatívpopulista Fidesz nem lehet ellenzékben.

Avagy neked úgy tűnik, hogy a Fidesz = nemzet? Fujj, te kis csúnya. Ez kirekesztés.

"Képzeld mi lett volna ha nem lenne igazad abban, hogy "2002-ben Vitykáék még nem voltak demagógak"? Kész szerencse."

Képzeld, mi nem lenne, ha neked lenne igazad.

Én arról beszéltem, hogy belekényszerítették OVit abba, hogy ne nagyokat merjen álmodni, hanem helyette próbáljon nagyobbat mondani, mint a pöcs D-209-esetek. Akkor nem sikerült, idén igen.

Fáj?

Sajnálom, ti kerestétek abajt, a ti felelősségetek. Addig hergelitek az árpádcsábosokat is, amíg télleg nekilátnak fajgyűlölni. És persze ők lesznek a hibásak, mi?

Mifaszér nem volt jó nektek Vityka 2002-ben? Tán csak nem a programja volt a szar? Ééééérdekes, azóta nem volt jobb kormányzat, ehhem, ehhem. Vagy a keresztényezése volt ellenetekre, ápoló urak és hölgyek? Ez is kirekesztés ám. Esetleg az Orsósozás bejött?

Nem tudtok érdemit válaszolni arra, hogy mi a gempa is volt sokkal jobb 2002-ben az MSZP-SZDSZ kormány alatt, meg azóta. Ha csak azt nem, hogy a csókosaitok, köztük ki tudja, kik a kommentelők közül, most lehúznak pár millát.

Nem vagyok meggyőződéses fityeszes, de jobber igen, és ha te most ezért lefasisztázol, az ordenáré, hatalmas, kibaszott, vérnagy csúsztatás lesz. Tehát csak óvatosan fasisztázzunk, kremszpen. Két héttel a holokauszt-emléknap után. Amit lássuk csak... az a fasiszta izé, hogyhíjják? Pokorni! Na, az vezetett be, a fasiszta pártja egyetértésével.

Bazmeg, hozzon nekem valaki fütyülős barackot, mert a sötétséghez nehéz hozzászokni másképpen...

Jaj malac, a poszt sehol nem állítja, hogy Éger nem volt következetesen vizitdíj-ellenes. Azt hánytorgatja föl, hogy Éger a népszavi előtt nem tartotta jelentősnek a kieső összeget, most meg hisztizve a pótlását követeli.
emlékeztetőül:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

nem idén április 1.
szóval ezt Fletó megint elszúrta... direkte...
érdekes, hogy mostanság gazdasági körökben is egyre többen a fidesz programját helyeslik....
Amíg nem volt vizitdíj, addig honnan volt a zseton? De most komolyan.

Ha bevezetik a többiztosítós szadeszálmot, akkor megteheti egy biztosító, hogy nem köt szerződést egy kórházzal mert az nem felel meg a kiírt feltételeknek? S ez után honnan finanszíroz a kórház? Netán beszáll valaki egy kis magántőkével?

Tud erre valaki nekem válaszolni, mert nem igazán értem.
T. vakapad!

Bocsánat, végzetesen félreérthető módon fogalmaztam: szóval az a vki három "IGEN"-nel szavazott - mármint a feltett kérdésekre -, abban a bizonyos "berágott" állapotban; tehát azt akartam volna mondani, hogy 3X szavazott NEM-mel a kormány intézkedéseire. Bár lehet, hogy ez mit sem változtat a lényegen. :)
prc2008.04.16. 16:25:39
"A Gyurcsány azért hiteltelen mert mást mondott mint amit kés bb tett = hazudott. A Fidesz azért lesz hiteles mert nem mond semmit = bármit tesz nem hazugság. Ez lenne az átlagpolgár számára a hitelesség?"

az az erzesem az atlagpolgarnak ennyi sem kell.

vasarnap csaladlatogatasnal voltam es beszeltem pl unokahugommal; o gyuloli a Navrasitsot, de hogy miert azt nem tudta...

Paszternak · osember.blog.hu 2008.04.22. 08:16:08
----------------
Esetleg elkerülte a figyelmedet, hogy Te, nem én, éltél az állatkert hasonlattal? Na, akkor . . .

Nem a "Ferim", mert nem tartok erre igényt. Nem vitatkozom erényeiröl és gyengeségeiröl, csak arra kivántam felhívni a figyelmedet, hogy egyoldalúan demagógiával vádolni egy politikai irányzatot, olyan helyzetben amikor tényekkel alátámasztva robog a demagógia mázsaszámra minden oldalról a politikában, hát azt nehéz másnak nevezni mint - khm, demagógiának. Tehát avval vádaskodsz amit Te is bevetsz.

Gondolom ez érthető? Semmi mást nem tettem, mint számonkértem a KÖVETKEZETESSÉGET részedröl. Aztán vagy van benned annyi önbecsülés, hogy ezt figyelembe is vedd, vagy nincs. Te dolgod.

Lángész se vagyok, ha meg bőgatyában szeretsz közlekedni az a Te magánügyed.

Ha meg mindenröl az "antiizéismus" jut az eszedbe, az a Te problémád, nem az enyém. Úgye, ez is érthető? Nem én hozom fel a témat, soha nem.

De, legalább adtál nyitást haverodnak, hogy közberöfögjön, bár most is, mint mindig, olyasmit ró fel nekem, amit Te dobtál be a diskurzusba. De, legyen ez meg az Ő és családja gondja. Szóra sem érdemes tisztességes társaságban.

Szitkok meg a) leperdülnek rólam, b) csak kidomborítsák a szitkozódók hiányos érvrendszerét.

Budapestet meg egyenesen imádom, azért élek itt.
Paszternak. Paranoiás tüneteket kezdesz felmutatni. Nem lenne jobb megvárni míg valaki "lefasisztáz", mielőtt annyira, de annyira felháborodsz valami olyasmin ami meg sem történt?

Térj már észhez.

u.i. Megint nem én hoztam fel a témát. Nem lenne jó diverzifikálni a gondolatmenetedet időnként?
vakapad2008.04.21. 21:13:01

"A BKV adósságállománya 80 milliárd. Aba Botond és Antal Attila összegezett jutalma 120 millió. Másfél ezrelék. A nagyságrendekkel illik tisztában lenni, egyébként még azt hiszi az ember, hogy a fonökség jutalmai miatt bukik be a BKV."

nagyon fontos hogy tisztaban legyunk a nagysagrendekkel.

a mostani BKV vezer 60 millios vegkielegiteset is csak a kozvelemeny nyomasara lehetett meggatolni.
DE meglehetett.
ez duplan rossz!
vagy van szerzodes es akkor azt be kell tartani es jar neki.
(de akkor akik vele alairtak azoknak mar bortonben kene ulniuk hutlen kezeles miatt)
vagy nincs szerzodes, es akkor minek szeditenek minket?

az sem igaz hogy o csinalta ezt a 80 mrd ft-s veszteseget.
regota forrashianyos a BKV, mivel a hianyt csokkentette, jar neki a jutalom.

ha ezeket az allami penzbol lenyult jogos es jogtalan premiumokat osszeeadod szep kis summ jon ki.
lehet hogy a MAV vagy a BKV veszteseget nem fedezik, de pl a hajlektalanugyet meg lehetne oldani belole.
nem latom be miert kell 3.8 millio forintot fizetni egy BKV vezernek,

a fele is boven sok lenne. nem azert mert dogoljon meg a szomszed tehene, vagy irigy vagyok, hanem mert sz.rban a haza, nekik kene peldat mutatni a sporolasban.

Kristl2008.04.21. 21:27:57
"ha én akár csak ezredét csinalnam veszteségnek pároslábbal rugnának ki nem pedig jutalmaznának. Tod az egyszeri ember számára a jutalom még mindig izé, jutalom."
nalunk meg mar evek ota nincs jutalom, (esetleg egyeseknek plusz feladatokert...)

de hianyunk ha van is kicsi, es folyamatos a leepites.
Az én babám vasutas, vasutas, oda jár lobbizni ahol az anyuka, már a szorgos mávos néphez még ennyit talán mint feminista fűznék mint az oktalan gyereknek aki mindig orra bukik a fűzömbe, vagyis a lobbizók szorgos népét se hagyjuk szó nélkül, ha én lobbista lehetnék, Horthyt válastanám péda értékünek mint a kisebbik rosszat.
anti és apu2008.04.21. 21:34:31
"és az Omninvest? az Omninvest csúcsvezetoi elvitték a magyar állam 2 milliárdját, .."
vezeteselmeletbol tudhato, hogy sose lesz 100%-osan jo dontes. mivel az informacio korlatozott, kockazat van, amit nem jo elkerulni a dontesek nem meghozatalaval.
DE! lasd a veget!

" kormány a kutatási-technológiai alapból 2 milliárd forint vissza nem térítend támogatást ítélt meg a további fejlesztésekre."
boritekolhato, hogy nem jon vissza belole semmi, csak akkor ha bankba teszik es a kamatokbol adnak vissza valamit.
ha vosszajon akkor nem is kutatas, de fejlesztes se nagyon inkabb valami gyartas fele.

eppen ezert es DE! jogos az igeny megtudni hova lettek a penzek.
nem horogni, hogy minden szar hanem feleloesen utanamenni.

AMI a fobaj, hogy hozzam sikertortenek nem jutnak el.
penzlenyulasokrol, oszzefonodasokrol nap mint nap olvasok, de hogy valamit sikerult megoldani, megszervezni, gyaratani a rendszervaltas utan...
ilyesmi nincs!!!!!!!!!!

a legjobb esteben is valami klassz magyar innovativ ceget megvesznek az amik...
(sokszor azt is piacvedelem okabol, plusssz stb)

LyukasBogrács2008.04.21. 21:49:10
"Az elkövetkezo két év zömében errol fog szólni. A kormány már gyenge, hogy bármivel érdemben foglalkozzon, a reformok bénaságra vannak itélve, a néppel már semmilyen átalakitást nem lehet elfogadtatni. "
ez utobbi kvazi igaz, de az is hogy barmilyen intezkedest meg lehet hozni, nalunk.
egy ilyen realjovedelem csokkenes minden rendes orszagban olyan sztrajkokat valtott volna ki hogy meg... nalunk meg...

Masreszrol, nem olyan nagy baj az ha NEM REForMALNAK. A reform ugyanis nem valami abszolut jo, hanem elokeszitetelen, rombolas, mukodo strukturak szetszedese, ujak epitese es hatastanulmanyok nelkul.

igen rossz a vegetelas, de meg mindig sokkal jobb mint a rombolas, a tudatos penzlenyulas.

"Innen már csak lefelé vezet út."
nem hiszem. annyira alul vagyunk innen joszerivel mar csak folfele lehet menni.
megha lassan is.

"hanem azért a sokmillió honfitársamért aggódom, akik csak a csodát várják a Fidesz gyozelemtol. Az pedig nem fog jönni,"
a fidesz gyozelme jonni fog.

"mert annyi pénze a Fidesznek sincs, hogy kitömködje a lukakat a költségvetésben. "
a csodavaras normalis. minden orszagban a valasztasok kozepen esik a kormanypartok nepszerusege, a fideszé is fog. ezen nem kell meglepodni...
"abnormalis" irracionalis jelensege a normalis demokraciaknak.


"az egész politikai elittol el fognak fordulni az emberek."
megtorten elfordultak.
egyebkent ez is volt a cel. ha nem foglalkoznak az emberek politikaval, akkor barmit meg lehetc sinalni.

Paszternak · osember.blog.hu2008.04.22. 04:41:52
"Ez kábé olyan, bár nem akkora, mintha a zöldek nyomására a Bundestag határozata alapján a dajcs kormány bezárná az atomeromuveket. De nem ám 2020-ban, hanem holnap! Oszt bazdmeg, Grünen, olgyátok meg!"
az analogia nyilvanvalo, de koltsegvetesi vonzata, hatasa nagysagrendekkel kisebb.

"Csak én nem felejtem el, hogy miért és kiknek köszönhetoen alakult is ki ez a helyzet."

ne is felejtsd el! szavazz ennek megfeleloen, gyozz meg barkit akit csak tudsz.

de az eg szerelmere ne reagalj mozzie-ra akarmit is ir! nem veszed eszre, hogy cukkol?
Andal 2008.04.21. 17:46:00

"Valakik pöcegödröt csináltak"

Nem lehetne ezen túllépni, és egyszerűen csak csinálni valami értelmeset?

Nem szorosan a téma, de Árpádról írták (a Dolphia sajtófigyelővel követem hol írnak róla, aki kér küldök meghívót): www.nol.hu/cikk/489347/

mozzie
Holtig tanul az ember, pláne a magadfajta lángeszü személyiségtöl. Például azt, miként csűrjön, csavarjon, hazudjon valaki, amikor számára kellemetlen kérdésekkel kellene szembesülnie, bár ezen esetben nem is neked tettem fel a kérdést. Mivel, ugyebár, könnyebb hazudni, mint válaszokat adni és szembesülni a valósággal.

Ezen kivül, tényleg nincs más mondanivalóm számodra - te szólitottál meg, nekem annyira érdektelen vagy mint egy kupac kutya ürülék a járdán. Kikerülöm, ha odafigyelek. Abban egyetérthetünk, hogy sok mindenre lehetsz indok, azt viszont valószinüleg fel sem fogod, hogy én nem "ti" vagyok. Másrészt, a Hegedűs cimborád legyen a tiéd, bújj hozzá. Téged minősít. Az vagy, ami. "

Ti vagytok tele dekóderekkel primitivkém. Ó bocsánat "Zsidó Értelmiségi".

"a liberális demokráciát annyira pártolják, hogy elvetik a lényegét"
ez úgy érvényes az egész libsi oldalra mostanság.
mozzie,

bocs, nem ismerhetlek, csak a frivolkodásra nálam beindul a nyálképződés. Mint neked az árpádsávozásra, nekem a vektorozásra. Szerintem kölcsönösen ápolhatjuk egymást, mint cezaromán az üldözési mániást... Az állatkertes hasonlatot a sok állatság váltotta ki belőlem, de már bánom, mert ez is antiizmus, de hát lásd be, értelmes ember simán fölbassza az agyát olyanon, hogy szar a Fidesz. Mér? Mer ami most van, az jobb?

Papa, vedd észre, az árpádffyak azért vannak, mert Feri nem monnyott le.Ha eltúrt volna a vérbe Brüsszelbe, Kovács úr után, ezerrel, most nem lenne ki ellen hőbörögni.

Én titeket tartalak a felelősnek azért, hogy megint van egy olyan politikai mozgalom, ami ellen küzdeni kell. Protest-párt. Kik ellen protestálnak?

Ellenetek, bakker, akik szerint az MSZP-SZDSZ kormány, jó, becsületes, dübörgőgazdaságos.

Nem kell ám sok a hergeléshez, te is tudod. Hát tessenek vagy egy kicsit halkabban gyurcsányozni, vagy nagyon hangosan: vonuljatok ki már tüntetni, hogy Fletó nemonnyonle.

Érdekes, ilyen tüntetések nem voltak. Érdekes, ilyen véleményt, hogy Fletó jó ennek az országnak, rajta kívül még más nem mondott ki. Már te is letagadod, hájde mi lesz itt... dikk.

Szóval, vigyétek el a balhét. Mert ez a ti saratok. Bezony.

Na, még annyit: egy szóval nem mondtam, hogy a fityesz nem demagóg, mi az hogy, nagyon is. De írd már le, bitte, bitte, hogy volt kitől tanulnia!!!

Háj,

P.
Dear Karesz,

már késő... de nem vagyok bemorcolós, kifejezetten érdekel, hogy mitől lesz valaki olyan, mint mozzie. És próbálom ipponnal a földre juttatni.

De nem hergelem fel magam, mert én nem hörögni járok ide, hanem röhögni!!!

Üdv,

P.

Télleg: XD
Karesz, Charlie 2008.04.22. 09:21:13

Szerintem meg fizessenek ki a BKV vezérnek 4 milkát meg a jutalmakat nyugodtan csak ne legyen mellette még két tucat vezér hasonló fizukkal meg több száz tanácsadó, osztályvezető szintén ilyen szép milliós fizukkal, amelyből így összesen milliárdok lesznek ... miközben a teljes tevékenységük abban merül ki, hogy csökkentsék a járatok számát ...

Fizessenek meg egy managmantet rendesen viszont az végezze el rendesen a rábízott feladatot na több száz tanácsadóval, plebsel üldögéljen egy légkondicionált nagy székházban ... és ha erre nem képes írány egy kényelmes cella nem 60 milkás végkielégítés. -
és ellenőrizzék a szerződéseket, beszerzéseket. hogy a rendes fizetése mellett nehogy már lopjon is....
nem lop, ezt ugsy mondják europeeren, hogy "kiszervez".
egyes bölcselők szerint igazán jót röhögni csak a másik sírján ugrándozva lehet, olyan igazság ez, minthogy Karthagonak pusztulnia kell, de sürgősen, esetleg akasztgassanak csak mások, nem szép ugyan, de hasznos, nem tudom ilyen felvetések esetén a mónika pusztán a számlálható foghíjjak miatt vezettetné ki a delikvenseket, mindegy is, a lopótöknek még a neviben is benne van, ott a ratzinger, majd az bocsánatot kér.
"2002-ben Vitykáék még nem voltak demagógak, a "hiszünk a szeretet és z összefosás erejében" giccses volt ugan, de nem demagóg."

"Only love...
can kill the demon.

Hold that thought." :)

Fasztuggya, a száznaposban meghirdetett intézkedések közt olyanok is voltak, hogy a botrányos Országimázs Központ felszámolásával felszabaduló forrásokat ingyenes gyermekétkeztetésre fordítják, meg ilyenek - giccses vót, de teccett a zembereknek, na: hitelesebb giccsnek tűnt a giccskupac eltakarítása, és egy rokonszenvesnek mutatkozó látszatintézkedés, mint az a szöveg, hogy

"Csak a szeretet ölheti meg a démont.

És most reklám."
DArchAngel 2008.04.22. 09:51:11
Andal 2008.04.21. 17:46:00

"Valakik pöcegödröt csináltak"

"Nem lehetne ezen túllépni, és egyszerűen csak csinálni valami értelmeset? "

Jó lenne túllépni, csak ne állnánk ennek a pöcegödörnek az alján. :)
hát nem tudom, ez is elég demagóg....

"A kormány 2003. szeptember 1-től rászorultsági alapon ingyenessé teszi az étkezést az önkormányzati fenntartású óvodákban. Ezáltal a közel félmillió rászoruló gyermek több mint harmada ingyen étkezhet."
közben meg reklámra még többet szórnak el, mint anno az imázs.
Virág et. 2008.04.21. 16:42:23

Az AB azért engedte a népszavazást, mert nem tartozott a népszavazás alól kivett tárgykörbeí:

(adó, vám, költségvetés, közkegyelem, nemzetközi szerződéses kötelezettség, fegyveres erők használata, állami szervek működése)

Az, hogy eljátszuk, hogy nem is adózás ez, nem ér a nevem, mert az intézménynél adóztatjuk meg az embereket, ugyanúgy adó. Hiszen annyival kevesebbet kapott az intézmény az adókból befolyt pénzből. Elveszek itt, hozzáadok az állampolgárok zsebéből ott. Mi ez, ha nem bújtatott adó?

Csakhogy az ilyen bújtatott adót semmi sem védi a népszavazástól. Leszavzzák? Persze. Tetszettek volna csak adóként tálalni! Ez volt az egésznek a lényege.
bazmeg. az adó az, ami a költségvetésbe megy. ez meg nem az, akármennyire is annak akarod hívni.
"www.nol.hu/cikk/489347/"

pff... kedves sándor, te egy fasz vagy. csúsztatsz - fundamentalisták vs muszlimok - és nem veszed észre az apró különbséget semjén zsolt klerikalizmusa meg az utcán embereket ölő terroristák közt. tehát, ismétlem, sándor, te egy buta fasz vagy. menjél, szopd le a fasisztákat is, az is egy szubkultúra, egy korábbi túlkapások miatt alaptalanul démonizált eszme, aminek igenis van békés arca.
az igazán bölcselő nem kacarászik a másik sírján, és főleg nem ugrándozik, hanem, ezt most bölcs eszem megtartja magának. nem ott eszik, Kardhágó meg olyan sótlan lészen, ezért kap egy dózist, hogy kibírja a következő Rómáig. Mónikát meg elvtelenül nézünk a magunk örömére, ott könnyű a fogak számlálása a magamfajtának, és azért kivezetni, mert több a foga mint az eszem-iszom dinom-dánom, a jelentőségét veszti mint a kérkedőknek a kérkedése, mert a félszeme mindig a tagadáson.
Paszternak. Nem cukkoltalak. Komolyan mondtam. Maradjunk ennyiben.
"Csakhogy az ilyen bújtatott adót semmi sem védi a népszavazástól. Leszavzzák? Persze. Tetszettek volna csak adóként tálalni! Ez volt az egésznek a lényege."

Tehát itt csak azt fizetik be amit kötelező és amibe nem engedik beleszólni a népet? Én is így gondolom, látom, hallom, tapasztalom. Sajnos. Ferivel vagy nélküle, ez van.
Jshooter_the_Megajobber 2008.04.22. 08:40:26
"Amíg nem volt vizitdíj, addig honnan volt a zseton? De most komolyan."

Nem vót. De komolyan. Volt egy ~30 ezres amortizációs támogatás, ezt leépítették, most olyan 6 ezer körül van, és helyette jött be a vizitdíj, ami 150-200 ezer praxisonként. A válasz tehát, hogy a vizitdíjjal az orvos jobban járt.

"Ha bevezetik a többiztosítós szadeszálmot, akkor megteheti egy biztosító, hogy nem köt szerződést egy kórházzal mert az nem felel meg a kiírt feltételeknek? S ez után honnan finanszíroz a kórház? Netán beszáll valaki egy kis magántőkével?"

Megteheti természetesen, ahogy egy áruház is megteheti, hogy nem rendel attól a beszállítótól, akivel nem elégedett, mert mondjuk rohadt az áruja. Ilyenkor a kórház kénytelen javítani a szolgáltatáson, mert különben megszűnik. Ezt versenynek hívják. De nyugi, nálunk nem lesz ilyen.
150000/300=500 orvos-beteg találkozó, ez egészen jó összeg.
Már nagyon várom 2010-et. Abban az esztendőben, úgy április idusa táján, új királya lesz Magyarországnak, I Viktor. Minden meg fog változni. Az addigi szegények hirtelen mind gazdagok lesznek, az addigi gazdagok meg mind börtönbe kerülnek, a gyerekek önként és dalolva tanulnak, a magyar anyák elkezdik ontani a világra a kicsi magyarokat, a betegek azonnal meggyógyulnak, a friss halottak mind feltámadnak. Micsoda jó világ lesz....könnybe lábad a szemem...már csak kb. 730 kell aludnom addig.
"Feltópöcs akkor lett volna felelős kormányfő, ha vagy 2009. január 1-től vezeti be az eltörlést, vagy ápr. 1-től, de azonnal hozzá is rakja a pótlást."

Malackám, azért elég fura lett volna fenntartani egy olyan rendszert amiről midnenki tudja hogy már gyakorlatilag nem létezik. Komoly káoszokat okoztt volna 2009 jan 1-ig.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.04.22. 10:49:44

Paszti

Azert asszem egy kicsit felrementek ittend a dolgok... mert a tuntetesek alkalmaval hiaba csak Gusanyi nevet lehet hallani lemondatasi szandekkal, azert itt tobbrol van szo. Ha Gusanyi elment volna a retekbe, a tuntetesek ugyanugy folyatatodnanak tovabb. Ha nem Gusanyi, hat akkor az eppen kurrens maszop/szadesz miniszterelnok ellen, illetve kormany ellen.
Persze hozza kell tennem, amit a kormany csinal, az ganaj inkabb, mint kormanyzasnak nevezheto politika.

Aszondod
"Na, még annyit: egy szóval nem mondtam, hogy a fityesz nem demagóg, mi az hogy, nagyon is. De írd már le, bitte, bitte, hogy volt kitől tanulnia!!!"

Mondhatnam ra, hogy nezopont kerdese ez a ki kezdte dolog.
Szerintem anno a fityesz kezdte a kommunistazassal es panelprolizassal. Erdekes modon a kulfoldi lapok is roluk irtak eloszor mint a magyar politikai elet demamgogjairol, es nem a maszoprol.
De hat ebben bizonyara nem fogunk egyeterteni... :-]
fuxosbömis (ex kacagányos) · fuxos.blog.hu 2008.04.22. 13:51:25

Ennek két akadálya van. Az egyik hogy kb. 2016ig még mindenről fletó tehet. A másik a jobboldali agyba integrált kettősmérce technológia. Ehez folyamtosan érkeznek a frissített "másban a szálkát magában a gerendát sem" szoftvercsomagok.
Gecc,

nem baj :o)


Különben honnét tunnánk megkülönböztetni egymást?!?!?!

Üdv,

P.
nem tudom. igazi bölcselőt még nem ettem, az viszont ziher, hogy karthago csak erősen sózva jó, az idők változnak hangulatom szerint, egyszer hopp másszor kopp.
Árpád,

"te egy buta fasz vagy. menjél, szopd le a fasisztákat"- mondtad Révész Sándornak, de azért van annak egy kis pikáns bája, amikor a fasz szopik:-DDDD

Test,

OK, igazad van, nem lenne könnyű elmagyarázni a betegeknek, h a kérdés csak 2009. jan.1-től törli csak el, de kérdem én: megpróbálták? (Mármint elmagyarázni) A kormány pont úgy nyafog a saját döntése után, mint az orvosok, a csökkent zsé miatt. 1:1 egál, pénz az ablakban.....

off

Horváth Á. mi a faszé nevezget ki, mikor már rég tudjuk, h megy?

on
Fuxos

Az meg hagyjan... de amikor eljon Viktor es fotiszteletes haverja, Semjen, akkor minden embernek alanyi jogon fog jar majd a mennybe jutas. Ugyhogy aki fel a pokoltol de mar most nagyon beteg, az probaljon mar meg kitartani a kovetkezo valasztasokig!
Test:

"Ennek két akadálya van. Az egyik hogy kb. 2016ig még mindenről fletó tehet. A másik a jobboldali agyba integrált kettősmérce technológia. Ehez folyamtosan érkeznek a frissített "másban a szálkát magában a gerendát sem" szoftvercsomagok."

Te tévedésben vagy. Dehogy fog Ő az elődjére hivatkozni. Ő tud kormányozni.....meg kenyeret szaporítani. Olvasd már el mit írkálnak a fideszes érzelmű kommentelők. Én hiszek nekik......és a dyslexiás gyerekek is majd megkapják a magukét. Még hogy problámás nekik az írás! Leverni a tíz körmüket, aztán majd rajzolják a gyöngybetűket...mint a kisangyalok.

Sokaknak:

Varga Mihály (március 7, péntek, két nappal a népszavazás előtt):

" a Fidesz kész március 10-én benyújtani a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésről szóló törvényjavaslatokat"
Asssztakurva de szep egy mondat lett! :-D Aszem be vagyok szivva, es katyas a fulke...
Szal -fog! Ha mashogy nem, hat kiverem... marmint a fogat! :-D
én speciel a koppot gyűjtöm, az jobban aránylik az alakomhoz, sőt, ha távolodva nézem mintha visszabeszélne a sok só a bőrömön, sok sóra sokat iszom, kevés sóra nem annyira sokat, de kárthágó megint kiesik a perifériámból, inkább a napkitöréseket figyelem, az nem oly katasztrófális, de imánk megtartja, hogy mélyen ül az abban, aki nem hisz benne.
a koppban az a jó, hogy mindig rendelkezésre áll és még a szomszéd sem akarja ellopni, noha egészséges és legtöbbször már csak hoppanni lehet tőle.
fuxos,

bíííízóóóóóóóny, és Viktor Király majd mindenkit keresztre feszít, aki fletóista volt korábban, ez lesz az új keresztény kurzus. És a fasiszta hordák fognak majd ugrálni a Hollán Ernő utcában, és mindenki rettegni fog. Viszont fuxost majd kitüntetik, Kossuth-díjjal, és majd írhat nyílt levelet.

:o)

P.
a kopp a legegészségesebb, szerintem, a szomszéd meg arra vet szemet amire, fáncsiságom arra nem determinál, hoppanást mindenkinek megengedjük, a tehenek meg ott legeljenek, ahol jobb tejet adnak.
és a dyslexiás gyerekek is majd megkapják a magukét. Még hogy problámás nekik az írás! Leverni a tíz körmüket, aztán majd rajzolják a gyöngybetűket...mint a kisangyalok.

mikola-kurzus, perzse mert a dislexia párt függő, akkor inkább rajzolok egy nyerítő macskamajmot az ősidőkből.:) fletó személyiséggel.;;)
"a tehenek meg ott legeljenek, ahol jobb tejet adnak."

ez nagy igazság, mondhatnám a hollánernőutcában ne menjenek, mert esetleg felgyújtják őket és az égő tehén rossz ómen.
az égő tehenek is esztétikusak-
ezért legelek én is a magam csöndjére:))
én ennél kritikusabb vagyok, bár az égő tehenek esztétikáját illetően meglehetősen járatlan, sőt konzervatív ízléssel is bírok.
ajakosak, akár a rénszarvas.
jó, akkor nem ájkúsak.
"a gyerekek önként és dalolva tanulnak"

hú, ezt most elképzeltem, és belegondoltam (azzal együtt, hogy irónia); szóval akár tanulhatnának önként és dalolva - nyelveket; és nem is kéne hozzá minden tanyára külön nyelvi labor meg anyanyelvű tanár; épp csak az kéne hozzá, hogy a külföldi filmeket, pláne a gyermekműsorokat, ne szinkronizálva vetítsék a televíziók; mintha a módszer egész jól beválna tőlünk északabbra (öehh, tom: álmondik a nyomor)
"önként és dalolva"

helyett: tökként és magolva!:))

Bocs srácok, bocsesz csajszik, ez csak vicc vóóóóóót, mer' egyáltalán nem így van, áááááááá dehogy ;-)))
de szépen, ízesen sikeredett mondatok....
úgy néz ki tényleg bezártak az orvosok.
greendög

kötözködöl csávókám? Nem kéne, mert ilyenkor kora tavasszal nyikhaj félőrültek skizofrén tombolásának manifesztálódásába ütközhetsz bele frontálisan, az 1csillagos töréstesztű szellemi visszafogottságoddal:)))

Üdv.
pantagruel 15:21:36

Jól rátapintottál. Nem csak eszközök kérdése a dolog. Hozzáállás legalább fele arányban.

Paszternák 14:22:38

Szerintem a fuxosokat kerékbe törik. Már van disszidálási tervem.:-)))))))))
"épp csak az kéne hozzá, hogy a külföldi filmeket, pláne a gyermekműsorokat, ne szinkronizálva vetítsék a televíziók; mintha a módszer egész jól beválna tőlünk északabbra"

Meg keletebbre és délebbre is. De jó, hogy nem csak nekem tünt ez fel.
mozzie,

Speciel északabbra a rénszarvasok is inglisül vakerálnak, Hó Apó legnagyobb örömére. És bizony, jobban is érvényesülnek ám, mint a mi csodaszarvasaink.

Tutod, mozzie, elgondolkodtam rajta, mi lett volna, ha Japán 1867-ben ilyen mai árpádsávos mentalitással modernizál. Lehet, hogy még mindig fejlődő ország volna? Valahogy télleg össze kell tolni a modern követelményeket a követekezetes konzervativizmussal, különben nyista 7%-os GDP-növekedés...


zsanett, a csádi ajaknéger turbékoló csoda:

"az égő tehenek is esztétikusak- " - tisztára mintha Roger Waters mondta volna.

Fuxos:

Bakker, el ne menj innen, kérlexépen, mert ki fog akkor velem meg malackával késhegyre menő böllérvitákat folytatni a sódar hatósági árának támogatása balkanisztikus módszereiről?!?!?!?! (különben is, kit fogok én akkor kerékbetörni? Malackát?!?!?! Brrr...)

Malacka:

nem akarlak kerékbe törni, Malacka. Inkább elzümmögök neked egy kis dünnyögő versikét. Fasiszta komunizmusét... :o) Kitartás, a vidéki kémiaoktatás nem középiskolás fokainak romladozó bástyáin!!!

Üdv mindenkinek,

P.
Paszternák 16:05:36

Velem nem szoktál késhegyre menő vitákat folytatni, ugyanis a nézeteink igen hasonlóak.....jó van egy qrva nagy kivétel. Te úgy gondolod, hogy a Fidesz majd megcsinálja amit kell (következetes konzervativizmus), én pedig úgy gondolom hogy nem.
Ha esne némi szó a tanultak gyakorlati hasznáról, az talán fokozná az érdeklődését a buta, szándékosan tanulni nem akaró, genetikai roncs, globalizált, tiszteletlen, etc/stb... fiatalok körében.
Japánnak a legkissedbb szüksége sincs az árpádsávozásra ahhoz, hogy modernizáljon.

Kelet és dél alatt Romániást és Szerbiát értettem.
azét egy kicsit vicces.
"spirituális parkolót építhessen kamionsofőröknek"
mozzie,

1, vettem,
2, vágtam. Elsőre.

;o)

Tudom, ne hunyorogjak, meg ne szmájlizzak.

P.
hat veget ert az ules...(workshop)

jo erzes volt latni, hogy hogyan hagynak el bennunket:)

mar arra is kesz szoftver van amit mi meg ki se talaltunk.

es semmit nem tudok ellene tenni!

olyan erzes, mintha nemcsak elfutnanak mellettunk, hanem mintha mi meg visszafele igyekeznenk.

tehát a meidzsi "restauráció" és a nagyonsintó kor az meg sem történt.
érdekes
Paszternak · osember.blog.hu 2008.04.22. 10:52:28
"már késő..."
mar hogy lenen keso, mindig meg lehet javulni :)

"de nem vagyok bemorcolós, kifejezetten érdekel, hogy mitől lesz valaki olyan, mint mozzie. És próbálom ipponnal a földre juttatni."
de nem sikerul, o meg rohog rajtad.
az hogy igazad van, vagy azt hiszed, hogy igazad van nem segit rajtad.

a politikusok meg mindakettotokon rohognek, mert sikerult megint atnyomni valamit a parlamenten ti es a politikailag aktiv nepesseg egesze el volt foglalva tuntetessel ellentutetessel es zsidozassal es fasisztazassal es ezek kimagyarazasaival.

kozben megszuletett a lehallgatasi torveny...

"De nem hergelem fel magam, mert én nem hörögni járok ide, hanem röhögni!!!"
jo neked...
en azert szeretnek egy better magyarlandot.
Japánnak a legkissebb szüksége sincs az árpádsávozásra ahhoz, hogy modernizáljon.

hat a japan modernizacio eleg furcsa. pl a csaszar mai napig valami isteni reinkarnacio. ehhez kepest az arpad sav kismiska.

vagy bevettek az alkotmanyba is hogy nem mennek kulfoldre haboruzni... nem lehet kolteni se fegyverkezesre, ilyesmi. ettol meglodult a gazdasag...

hogy bonyolultabb legyen az USA meg azert lodult meg mert sokat kolt fegyverkezesre...

es miert nem romlanak el a japan autok?

"Kelet és dél alatt Romániást és Szerbiát értettem."

Erre van egy kedves sztorim: ülök a magyar bácsinál (Erdélyben), mesél az időkről, amikor magyar katona volt, a szovjet robotról - anyóka rácsavarodva a tévére: valami brazil szappanoperát néz román felirattal. Kérdem megütődve a jelenségen: ez meg mi...? Ő meg pár szóval magyarázza: az asszony szereti, de én nagyon nem: ez ilyen se eleje-se vége... - kicsit nézi a női szereplőket, aztán csak legyint - ...mind céda.
test subject #28 2008.04.22. 16:34:15
"Előre szólok hogy ez rohadtul nem vicces:
index.hu/politika/bulvar/brp0422/"

Hat en ezt nem vagom... A Dszikaveri csenelen van az a ket idiota szakallas bajszos ficko nehany segeddel, koztuk egy igen vagni valo csajszkival, akik mindenfele dolgot bizonyitanak vagy eppen megdontenek. Aszt egyszer volt egy ilyen bizonyitas, hogy szinte lehetetlenseg egy felnott sulyu embert a levegobe emelni heliumos lufikkal. Egy kisgyereket eppen hogy sikerult megemelni, de ahhoz majdnem 1000 lufit hasznaltak fel.
Szal ha fel is emelkedett a papsi, akkor is tobb ezer luffancs kellett hozza, annak meg a teruleti kiterjedese akkora, hogy bebaszik, ha nem veszik eszre sehol a levegoben.
nem láttam a műsort, de miért volna lehetetlen? ballonrepülés létezik, az majdnem mindegy, hogy egy nagy vagy sok kisebb.

ami meg a keresést illeti, az óceán fölött megtalálni egy ballont vagy bármit nem egyszerű, akármilyen nagynak tűnt a kertben. radarral szokták, de gondolom szögvisszaverőt pont nem vitt az atya.
T. Paszternak! 2008.04.22. 04:51:47

Hát én annyira sajnálom a fideszet, hogy rá kellett kénytelenkedni neki szegénynek, de annyira!
Bármilyen fura ötlet a spirituális pihenő kamionsofőröknek (hm, söröző? :), azért a cél mégiscsak nemes volt. Remélem megkerül szegény, de azt hiszem gyakorlott ejtőernyőző (vagy vitorlázó).

Más:
"További vitára alkalmasnak tartja a hallgatói költségtérítésről szóló javaslatot a Magyar Rektori Konferencia. Az elképzelés legfontosabb részei, hogy legyen teljes átjárhatóság az államilag finanszírozott és a költségtérítéses helyek között, emellett a hallgató teljesítménye alapján differenciálják a fizetendő összeget."

Nekem szimpatikusnak tűnik ez az elképzelés, és ez szerintem alapvetően más koncepció, mint a tandíj (mégha hasonló is az eredmény). Egyrészt a felvételi egyszeri alkalom, ezer oka lehet, hogy valaki hibázik. Másrészt tényleg folyamatos tanulásra ösztönöz.
Nincs az a népszavazás, ahol ez ellen szavaznék...
T. Tóta W.!

Véletlenül egyetértünk, a felhajtóerőt a töltőgáz levegőhöz viszonyított sűrűségének és térfogatának ismeretében határozhatjuk meg, a térfogat meg független attól, hogy hány léggömbben oszlik el. Hogy mégse legyen annyira egyszerű, a lehajtóerőt az utas plusz a lufik össztömege határozza meg, és ad abszurdum víve a dolgot, ha végtelen darabszámú a léggömb, akkor a léggömbök burkolatát jelentő gumihártyák össztömege miatt (ami nyilván szintén végtelen) végtelennél kisebb térfogatú töltőgáz esetén nem fog felemelkedni. Fentiekből következőn a célszerűen alkalmazott léggömb darabszámra a régi vicc alkalmazható: Hány macska farka kell, hogy a Holdig érjen? Egy is elég, csak jó hosszú legyen.
gecc jártam régebben egykét falusi bucsuban és az ott található "megalufik"-ból egyet is alig mertem megfogni. Igaz tériszonyom van és akkoriban voltam kb. 34,5 kiló.
A kísérlet sikere gondolom az arányokon múlik, biztos van egy optimális lufiméret ahol a súlyához képest a legnagyobb a felhajtóereje.
Karesz, Charlie:

Ha arra jársz, nézd meg az Utolsó szamurájt! Ha valaki copffal (=árpádsávos izé) mutatkozott az utcán, nem úszta meg egy kis alkalmi fodrászolás és verés nélkül.

A reinkarnációzást és a hadsereget pedig az amerikaiak 45 után betiltották.

Japánban a kilencvenes években a nullanövekedés volt a divat, most sem állítanak rekordokat.
T. nve!

A tandíjjal két cél volt. Az egyik az átjárhatóság megteremtése, a másik a többletbevétel, aminek egy részét fejlesztésre, más részét az ösztöndíjra lehetett volna fordítani (az egyetemeknél maradt volna, ahogy a vizitdíj a körzeti orvosoknál, és az ösztöndíj kompenzálta volna a tandíj egy részét, az egészet, vagy még többet). Most az lesz, hogy valaki vagy másfélmilliót fizet majd (nem orvosi egyetemen ennél kevesebbet) szemeszterenként, vagy semmit. Hát elképzeltem a jegyekért folyó harcot meg a frusztráltságot, nem lesz akármi. Ebből már professzorokat is meg lehet vesztegetni egy jelesért.
Japánban a császárt a békeszerződés keretében lemondatták az Isteni személy pozíciójából.
A hadseregre pedig nagyon is sokat költenek, igyekeznek a lehető legtöbb dolgot hazai piacon legyártani, vagy ha nem sikerül licencben megvenni a gyártását, akkor saját változatot gyártani belőle.
A külföldi hamdűveletek tilalmát pedig felmondták, amikor Irakba küldtek 'békefentartó' katonákat. (Nekik jobban kell az olaj, mint az amerikaiaknak).


Tudom, ne higyjünk el semmit, amit a TVben mutatnak, de a papról még felvételek is készültek, ahogy a lufikkal a levegőbe emelkedik. Állítólag vitt magával kézi GPS-t, meg rádiót, csak az előbbit nem tudta használni.
Az eredeti topichoz:
már a népszavazás előtt, amikor az utolsó választási előrejelzések megjelentek, a két ellenzéki párt azonnal pedzegetni kezdte, hogy márpedig ha a vizitdíj eltörlését megszavazzák, akkor "azonnaleltörölnimertezanépakarat" és "akormánynemmehetellenennyireanépakaratnak". Amire persze Feri azonnal volt olyan hülye, hogy elébementek: elmondhassák, hogy ennyire figyelembe veszik a "népakaratot".
Arpi

En csak a musorra hagyatkozom. Vegul is lehetseges, ahogy a musorban is mondtak, de nem azokkal a kis szaros lufikkal, mert abbol olyan sok kellene, hogy fizikai hatarai vannak a dolognak.
A ballonrepulest ne keverd ossze a heliumos lufival :-D mert az a ho felhajtoerejen alapszik, vagy mi. :-]

Megvan a musor cime is... Mythbusters.
es az altalam emlegetett kedves holgyemeny, akinek a lufijai kozott viszont szivesen elheliumozgatnek egy csoppet... :-D
www.fhmonline.com/articles-1276.asp
Nyami-nyami! :-D
T. Greg36!

Van egy olyan érzésem, hogy Feri nem is volt annyira hülye. Ha egy gyerek reggel elkövet egy hülyeséget, és a pofont csak délután kapja meg, akkor nem látja az összefüggést a két dolog között. Ez főleg a közgazdász gyerekekre vonatkozik, akik igencsak fanyalgós típusok (lásd a reformokkal kapcsolatos írásaikat), és most éppen szembesülnek a fanyalgásuk eredményével, hogy a leminősítés meg a kamatemelés miatt nincs mozgástér az adócsökkentéshez. Ilyenkor lehet kiabálni, hogy "Deeee, akkoris!", csak teljesíteni nehéz anélkül, hogy további leminősítések és kamatemelések ne kövessék.
T. Gecc!

A héliumos lufi nem a hő felhajtóerején alapszik, hanem azon, hogy a hélium sűrűsége kisebb, mint a levegőé. Amire gondolsz, az valószínűleg a hőlégballon, ami szintúgy nem a hő felhajtóerején alapszik, hanem azon a tényen, hogy a felmelegített levegő sűrűsége kisebb, mint a környező hidegebb levegőé.
Egészen ritka pillanat: Vakapáddal egyetértek. (P/ró=R*T)
Vakapad

Nem a heliumos lufirol mondtam, hanem a ballonrol, es ki is akartam javitani, csak aztan annyira belemelyultem a gugliban valo keresesbe, hogy aztan elkuttem a kommentet a hibas ervelessel egyutt.
Torne le a kezem! :-D
vakapad, gecc pont nem azt mondta de mindegy ;)
látod gecc azoknak a lufiknak aztán van felhajtóereje pedig csüngenek ezerrel muhaha

"de kérdem én: megpróbálták? (Mármint elmagyarázni)"
ezek abszolúte semmit nem próbáltak meg elmagyarázni :D
Arpi es mindenki akivel a ballon temat beszeljuk!

Megoldottak a temat NY-ban.
dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/photogalleries/balloon/balloon.html
Viszont meggyalaztak a csendorseget, hazudtak nekem elozoleg, monnyanak le. :-D
Test

Nah hat ha az en kezembe csungenenek belefele, a lelkemet eladnam az ordognek azert a pillanatert! :-D
T. nve!

Köszönettel a szakmámhoz tartozó, egyszerűsített gáztörvényért, bár én nem annyira sűrűséggel, mint inkább fajtérfogattal használom (p*v = R*T).
T. Gecc!

Elnézést, ha félreértettelek volna. Egyébként most néztem meg a repülő papot, és nem sok esélyt adok neki az életben maradásra (rendkívül sajnálom). A viszonylag keményre fújt lufiknak (ami ő használt) az a baja, hogy magasabb légrétegekbe érvén ott a környező légnyomás kisebb, a lufiban lévő gáz kitágul, és a lufik egymás után durrannak ki. Ha szépen időközönként, akkor majd lassan leereszkedik, de ha nincs szerencséje (ami sajnos sokkal valószínűbb, inkább a múltkor volt, mikor 110 kilométert repült), akkor tömegesen, és akkor már semmi sem menti meg a lezuhanástól.
Vakapad

Semmi gond! :-]

Ez a pap sajna nem volt tudataban a sajat hulyesegenek, es a fonoke sem segitett rajta ugy latszik.
De lehet az UFO-k raboltak el. Arpi majd tol rola egy posztot. :-D
ejtőernyő volt a székében. csak az a tengeren már nem sokat segít.

emlékszem a Darwin-díj jelötjei közül egy esetre, jó tíz éve olvastam. az embert nem vették fel repülőiskolába, de ő elszánta magát, ezért hasonló recepthez nyúlt, egy kerti szék és sok-sok lufi. magához vett egy puskát, hogy majd az lesz a magassági kormány, és elvágta a horgonykötelet. nem tudom, már, hogy úszta meg, de kalandos utat tett meg, előbb egy reptér fölé sodródott, akkor a leszálló gépek jelentették, hogy egy ember lufikon lógva zavarja a közlekedést, aztán kisodorta a szél az óceán fölé, ahol helikopterről akarták befogni kötéllel, csakhogy a rotorszél mindig odébblökte a lufiplánt. de megúszta.
Nagy az Isten allatkertje! :-D
W
"bazmeg. az adó az, ami a költségvetésbe megy. ez meg nem az, akármennyire is annak akarod hívni."

Nem akarom adónak hívni. Azt mondom bújtatott adó. És ez megáll, hiszen a költségvetésben többletet eredményez közvetve.

Azt akarom,hogy
vagy adóként szedjék be,
vagy ne vonjanak el mellette,
vagy ne kérd számon az AB-tól, hogy átengedte a kérdést.
T. Tóta W.!

Érdekes, amit írtál erről a derék légpuskásról, de én azért, ha egy repülőtér fölé sodródnék, igencsak sűrűn használnám a légpuskát (sőt már jóval előtte, pláne ha repülőtisztnek készülvén tudnék valamit a repülőtér környéki örvényekről), ha csak nem akarnék öngyilkos lenni. Fenti okból némileg valóságtól elrugaszkodottnak tartom a történetet, aminek valószínűleg van valami valóságalapja. De nem olyan sok.
elő kéne keresnem az esetet, de azt írták biztosan, hogy a delikvens roppantmód beszart, amikor tényleg felrepült, és csak gubbasztott ottan tétlenül, ezért nem használta a leszállópuskát.
ILLED: de bizony hogy számonkérem. mégpedig azért kérem számon, mert nem az adó a kizáró ok, hanem a költségvetési vonzat. így például amikor éppen nem szakadtkurva-üzemmódban működött, az AB bezzeg nem erisztette át az ingyensörre vonatkozó kérdést, mégpedig azért, mert "nem világos, honnan lenne fedezet a sörre".
w.blog.hu/2007/04/25/ingyenebed_ingyensor
T. ILLED!

Nem kérjük számon az AB-n. Azt enged át, amit akar. Egészségetekre mindkettőtöknek, az AB-nak is, meg neked is. Az is egy álláspont, hogy az ember 1 ezrelékben sem felelős a saját egészségéért. Miről lesz a legközelebbi népszavazás, azaz miben nem felelős az állampolgár még, amit majd az adó és járulékfizetők fognak megfizetni 100 %-ban?
Árpád!
Gondolkodj kicsit logikusan.

Ha teszem azt héliumos lufival emelkedsz, akkor mivel a magasság növekedésével a légnyomás csökken (ha jól emlékszem 5500méteren a fele a tengerszintinek) a lufi egyre nagyobb lesz, majd kipukkad.

Ebbe nem fér bele ez a lebegős buli...
T. Walter Melone!

Ez így van (én is leírtam már), de ha a lufik nem egyenszilárdságúak (ami előfordulhat), akkor először a leggyöngébb pukkad ki, aztán a következő, és a felhajtóerő csökkenésével lassan egyre lejjebb ereszkedik a delikvens. Persze, ha mind rendesen és egyenletesen fel van fújva, akkor sok esélye nincs, de nem zárható ki az előbbi eset se.
de nem úgy van, hogy a nyomás csökkenésével a felhajtóerő is csökken, tehát a lufi egyszer csak megáll?

erről az jut eszembe, hogy mi általános iskolában felírtuk egy-egy lufira, hogy BÉKE, aztán felfújta az udvaron a palackosbácsi, és elengedtük. de nem lett béke :(.
Arpi

Magyaran beke helyett csak szemeteltetek...
Akkor mar inkabb galambot eregettetek volna! :-D
egyenlítő 2008.04.22. 17:59:38
" Ha valaki copffal (=árpádsávos izé) mutatkozott az utcán, nem úszta meg egy kis alkalmi fodrászolás és verés nélkül."
igen. ennel zurosebb is volt, mert hegyekbe visszavonult szamurajok ellen hadjaratot vezettek (polgarhaboru)
nem jartam arra de ket kollegam hosszu idon at.

"A reinkarnációzást és a hadsereget pedig az amerikaiak 45 után betiltották."
aztan tudod mennyit torodnek ezzel a japanok? allitolag az evnek sincs vege mig a csaszar ki nem nyilvanitja meg ilyenek


"Japánban a kilencvenes években a nullanövekedés volt a divat, most sem állítanak rekordokat."
a nulla novekedest mi is közelitjuk :)
viszont naluk van arcsokkenes is negativ inflacio.. na ez nekunk nem fog menni.

egyebkent 1960ban japanban az egy fore juto nemz. jöv azonos volt a magyarral (Faluvegi Lajos)
Vakapad igen. sok lufinál létrejöhet egy egyensúlyi állapot rövid időre. De hogy az milyen magasságban azt nem tudhatjuk előre...

Árpád, ez egy kicsit bonyolultabbnak tűnik, mert mivel a lufi tágul ezért lehűl. A levegő nagyjából 1celsiusfokot hűl 100méterenként felfelé. Ha a lufi kevésbé hül, akkor nagyobb lesz a belső energiája, tehát gyorsul. (azt hiszem, utána kéne nézni pontosan...)

Békelufit én is eregettem :)
T. Tóta W.!

Az úgy van, hogy amikor megy a léggömb felfelé, akkor a környező levegő nyomása csökken, ezért a lufiban lévő levegőé is, a nyomás (és így a sűrűség) csökkenése azonos a lufin kívül is, meg belül is, azaz a felhajtóerő (a sűrűségkülönbséggel együtt) valóban csökken, de meteorológiai léggömböket (amik itt a földön szemlélve úgy néznek ki, mintha nem is lenne bennük hélium) úgy 7 - 8000 méterig kipukkadás nélkül fel tudnak küldeni (ott már szép gömbölyűek). A nyomás és így a sűrűség csökkenésével viszont az elfoglalt térfogat nő, azaz a léggömb, anélkül, hogy plusz gáz kerülne bele, elkezd felfúvódni, és általában előbb szétdurran, mintsem a sűrűségkülönbségből adódó felhajtóerő és az össztömegből adódó súly egyensúlyba kerülése miatt megállna, ami szerencse is, mert olyan magasságban az embernek döntenie kell, előbb fagy meg, vagy előbb fullad meg (nagyon edzett és nagyon jó fizikumú emberek fulladás nélkül is kibírHATják). A sok léggömb előnye lehet, hogy nem egyszerre durran ki mind, és szép lassan leereszkedik. Én nem kockáztatnék meg ilyet.
na ja, de egy pap mindig bátrabb, a számolást hagyhatja az Úrra.
malacka
félreértettél. TWA szopóágára írtam.
T. Walter Melone!

A léggömbnek semmilyen hőszigetelése nincs, ezért a hőmérsékletkülönbséggel nem kell számolni (ha valamicske van is, azt a hőáramlás szinte rögtön kiegyenlíti), a hőmérséklet nyugodtan azonosnak vehető kívül és belül.
W
A költségvetési vonzat nem kizáró ok, cak a költségvetésről magáról nem lehet népszavazni. (Alk. 28/C. § (5) a;) (Mondj nekem egy normális népszavazást, amelynek ne lenne költségvetési vonzata...)

Az ingyen sör esetében az egyértelműség hiánya forgott fenn. A 3 igennél ilyen nem volt.
Ja, még valami. A tényleges hőmérsékletváltozásból adódó eltérés a nyomásváltozáshoz képest kicsi, annak az arányát ugyanis az abszolút hőmérséklettel kell számolni. Pl. 3650 méter magasságban a légnyomás a tengerszintinek 60 %-a, a hőmérséklet viszont a 88 %-a.
T.Árpád! Qrva nagy égés volt ez a fundamentalista, arab-szar duma! Népszabó cikk volt, nálad nem látom. Ugye ilyet nem írnál??!!
Mégis, ha megtörtént, szégyelld magad! Hogy a post(ok)on sok segg van??? És???
Sok paraszttal élünk eggyütt. Eszter ezért hagyta abba. Akkor is, a mi népünk, ha nem értik. Mint, amikor gyermeked van, és kibaszottul tolerálsz.
Üdv.
T. Karesz!

"Japánban a kilencvenes években a nullanövekedés volt a divat, most sem állítanak rekordokat."
a nulla novekedest mi is közelitjuk :)
viszont naluk van arcsokkenes is negativ inflacio.. na ez nekunk nem fog menni.

egyebkent 1960ban japanban az egy fore juto nemz. jöv azonos volt a magyarral (Faluvegi Lajos)"

Midőn jómagam annó, vagy harminc éve a nagy testvérnél (Szu) jártam üzleti/technikai együttűködés erősítése érdekében (a tengervíz! hűtésű erőműveket tanulmányoztuk Moszkvában, hehehe), a kollégámmal, aki nagy üzletember volt már akkoriban is (volt dollárja!!!), bementünk egy Berjozkába (= nyírfácska, az akkori moszkvai duty free shop), Marlboro és Johnny Walker vásárlás céljából. Le is vettük a polcokról a kívánatos árukat, kollégám összeadta, majd elővett pontosan 22 dollár 50 centet, amit letett a pénztárosnő elé. A pénztárosnő közölte, hogy az kevés, és egy táblára mutatott, amin az állt, hogy 1$ = 0,64 Rub. Mivel pedig az árak szerinte rubelben voltak kiírva (seholsem jelezték), 35 dollár 16 centet kellett fizetni szegény kollégámnak. Ő dühöngött, én röhögtem, a pénztárosnő szigorúan nézett. Nahát így könnyen lehet igazsága Faluvégi Lajosnak, ha kijelentjük, hogy 1 dollár az 64 kopejka (nem mondom meg feketén mennyit adtak érte, de rubelért se Marborót se whisky-t nem lehetett Moszkvában kapni sehol, de még bármilyen sört se).

Japánt illetően (ha valaki adatokra vágyik, javaslom az alábbi anyag:
www.epa.oszk.hu/00000/00017/00122/pdf/03simon-simon.pdf
49. oldalát.

Hogy pedig mi milyen alapon hasonlítjuk magunkat Japánhoz, azt a kedves vitatkozókra bízom.
speciel, ezt nem egészen értem, amit ideírtál. mindenesetre nem szégyellem magam. megírtam már sokszor, és ha kell, fogom is: a fundamentalista iszlám pont ugyanolyan fenyegetés a demokráciára és a szólásszabadságra, mint a fasizmus. és pont olyan toleráns. annyiban röhögségesebb, hogy holmi "isten" nevében ilyen retardáltak.
A lufi anyagan keresztul a helium (vagy a hidrogen) kidiffundal, ha lassan is...
egy-2 nap alatt a lufik lejonnek a plafonrol, nem figyeltetek meg?
itt meg 190 oras kiserletrol lett volna szo..
És ne foglalkozzon senki hízott-buta sertésekkel.
Elnyomott, vidéki-kistelepülési (értelmiségi-100 kérdőjel) nyomorult alakok.
Azt mondja: Ne személyeskedjen véle senki, mikor csökött létét az teszi ki, hogy násokat fikázik. Buta paraszt.
Megvetlek, nyomorult!
Japán: annyit érdemes észrevenni, hogy se a császárhoz, se az usához nem imádkoztak, hogy aggyanak pénzt, hanem roppant kitartással kinézték maguknak a motorizációt mint az eljövendő kor húzóágazatát, és előbb a Daihatsu mókás háromkerekű csettegőivel megszervezték a honi mobilitást, aztán szép lassan meghódították az USÁ-t is. később jött az elektronika. nem találtak fel igazából semmit, csak a kaizen valamivel hatékonyabb filozófiának bizonyult, mint a jóléti rendszerváltás és derivatívái.
vakapad

"Hogy pedig mi milyen alapon hasonlítjuk magunkat Japánhoz"
nem tudom mitol illegitim egy ilyen osszevetes.
pl ok is elveszitettek a II. vilaghaborut.

A faluvegi adat epp abban a kontextusban hangzott el, hogy japan valahogy sokkal gyorsabban fejlodott mint mi.
(a szamitasokat lehet vasarloeroparitason is vegezni)
Totawe...

a japanok eloszor lemasoltak mindent, ha ugy tetszik loptak. Pl. lenyultak a BMW fejlessztette ABS fekrendszert. szeriaba tettek minden autoba....ma mar minden gyarto beleteszi.

aztan kitalaltak minosegbiztositasi rendszert, Taguchi modszer, mai napig hasznos...

es ki is talaltak!
az elso Fuzzy vezerlest ok csinaltak meg. Nalunk nem lett nagy divat, de japanban a 80-as evekben minden keszulek Fuzzy volt ugy ahogy a 60-as evekben minden tranzisztoros.
"Mondj nekem egy normális népszavazást, amelynek ne lenne költségvetési vonzata..."

pl ki legyen a koztarsasagi elnok.
de van mas is.
"pl ki legyen a koztarsasagi elnok."

Szerintem úgy értette, hogy maga a procedúra is ktsg: x mlrd. :)
T. Karesz!

1./ Sőt Németország is elvesztette a II. világháborút, ezért aztán két Németország lett, és az egyik gyorsabban fejlődött, mint a másik, pedig mind a kettő elvesztette a II. világháborút. A békának is négy lába van, meg az elefántnak is, ha jól tudom.

2./ A számításokat mindenféle alapon lehet végezni, sőt még annál is több alapon (mikor nagyanyám felemlegette, hogy az ő fiatalkorában mennyibe került a tojás, én, mint gonosz fickó, mindig megkérdeztem tőle, hogy mennyibe került akkoriban a mosógép. Általában nagyon dühös lett szegény, isten nyugosztalja).

3./ Japán tényleg gyorsabban fejlődött, mint mi. Ott kapitalizmus volt, nálunk meg nem. Néhány ember megpróbálja mostanában elintézni, hogy ne is legyen. Csak akkor ne csodálkozzunk a fejlődési ütemünkön.

4./ Remélem, hidrogéntöltésű léggömb sehol nem kapható. A hélium nem a léggömb falán diffundál ki, hanem a bekötözött csöcsön keresztül, azért ereszt le. De ha felengedjük, sokkal de sokkal hamarabb szétmegy, mintsem leeresztene.
Árpi (és szerintem intelligens vegyesfelvágott)!
Útálom az összes, balfék rasszistát (megkülönböztetőt)!
Lehet, ez így kevés, ennyit tudok mondani! Össze kellene állnunk, mint a lovak!
"Mondj nekem egy normális népszavazást, amelynek ne lenne költségvetési vonzata..."

uganannyi adotomeg befizetese mellett hany adosav legyen?
"A békának is négy lába van, meg az elefántnak is, ha jól tudom."
a beka es az elefant is gerinces allat.
speciel, ez nem rasszizmus, hanem antifasizmus. de már ezt is megírtam, unom, ezért is ingadozom, válszoljak-e ennek a fasz révésznek.
w.blog.hu/2007/02/07/rasszizmus_es_antifasizmus
a ket nemetrosyag mai napid letezik, no nem kozjogilag... de pl dupla akkora munkanelkulisegben stb.

A fiam nehany napja Eisenachban jart, megnezte Wartburg varat Szt Erzsebet stb, meg a Wartburg autogyar muzeumat...
teljesen paff lett, az elso bmw-ket is ott keszitettek, nagymultu autogyartas, aztan az altalunk is ismert wartburg-kocsi, aztan nyugatnemet motor vagy mi, aztan pusztulas, se munka se semmi csak kitort ablakok...
az idegenvezeto csaknem elsirta magat...
Vakapad
"A számításokat sokféle alapon lehet végezni,"
persze! de nemelyiknek meg realitasa is van.
a technikai fejlodest nehezebb figyelembe venni, van mobiltelefon 30 eve meg nem volt.

tojast azert gyakrabban vesz az ember mint mosogepet.
Vakapad

"p*v = R*T" helyett helyesen p*V=n*R*T

Nonest

"P/ró=R*T" helyett helyesen p/ró= (R*T)/M

Ez volt az érdemi hsz-em on-ban;)))

speciel

Ma is részeg vagy? Nyugi, holnap megyek gyakorlatozni a gárdista haverokkal, verjük a bakancsot, éltetjük a narancsot!;)) Hozod a szokásost? Ma is csak hülye leszel, úgy látom, de már röhög rajtad.... és ez jó, röhögni nagyon jó.... speciel kedvencem a hahóta, hahó tahó!:PPP
vakapad
"Japán tényleg gyorsabban fejlődött, mint mi. Ott kapitalizmus volt, nálunk meg nem. Néhány ember megpróbálja mostanában elintézni, hogy ne is legyen. Csak akkor ne csodálkozzunk a fejlődési ütemünkön."
ez annyira sommas, hogy mar nem is lehet igaz.

a nepszabadsagban olvastam par eve egy remek elemzest grafikonnal, hogy a magyar gazdasag fejlodesu uteme a rendszervaltas utani reorganizacios csokkenes utan visszaallt a szocializmusban kialakult szintre.

ha a kapitalzmuson a fejlett tokes orszagokat ertjuk akkor azok mindig is lassabban fejlodtek mint a szocialistak (ill most a volt szoci. orszagok).

magyarorszag ebben kivetel, hala partunk es kormanyunknak es a mi erofesziteseinknek.
"Remélem, hidrogéntöltésű léggömb sehol nem kapható."
ma mar talan nem, pedig sokkal olcsobb lenne, mi még fujtuk majus elsejere hidrogennel
jokat durrant ha cigivel hozzaertek.

"A hélium nem a léggömb falán diffundál ki, hanem a bekötözött csöcsön keresztül,"
is is. ezek a gumi-elasztakus anyagok ilyen kis molekulasulyu anyagoknak egeszen jol atjarhatok... a diffuzio persze lassu folyamat.

malacka, koszi a keplet kiegeszitest.
szerinted tudjak mi az az 'n' vagy az 'M'?
Jövőnk (házikolbász..)
"Stephen Hawking, a tolókocsiba kényszerült világhírû elméleti fizikus a George Washington egyetemen, az amerikai ûrügynökség 50. születésnapi ünnepségén tartott beszédében földönkívüliekrõl és az ûrkutatás fontosságáról beszélt.

Stephen Hawking, a tolókocsiba kényszerült világhírû elméleti fizikus a George Washington egyetemen, az amerikai ûrügynökség 50. születésnapi ünnepségén tartott beszédében földönkívüliekrõl és az ûrkutatás fontosságáról beszélt.
Vajon egyedül vagyunk-e a világegyetemben, és ha nem, miért nem találkoztunk még más intelligens létformákkal? - tette fel a kérdést Hawking a korai ünnepségen (a NASA születésnapja ugyanis valójában csak nyáron lesz). A fizikus három alternatívát lát: nincsen földönkívüli élet, vagy az idegen civilizációk hamarabb pusztítják el magukat, mint felfedeznének bennünket (vagy mi vennénk az õ jeleiket), vagy primitívebbek, mint mi vagyunk. Hawking a harmadik megoldást látja legvalószínûbbnek, szerinte az élet kialakulása aránylag gyakori lehet az univerzumban, de az intelligencia kifejlõdése roppant ritka.
Vagy az idegen civilizációk hamarabb pusztítják el magukat, mint ahogy felfedeznének bennünket (vagy mi vennénk az õ jeleiket),
vagy p r i m i t í v e b b e k, mint mi vagyunk. Hawking a harmadik megoldást látja legvalószínûbbnek, szerinte az élet kialakulása aránylag gyakori lehet az univerzumban, de az intelligencia kifejlõdése roppant ritka."

Egyetértek....
"Jelenleg megszámlálhatatlan szocialista forgatókönyv születik, olyan is, amelyben ők maguk ajánlják föl az előre hozott választást, mert az még mindig jobb, mint ha a Fidesz éri ezt el."
Malac, a kis v az fajtérfogat (=1/ró)
Egyrészt.
Másrészta képletben szereplő R már a specifikus gázállandó, szóval oda már nem nagyon kell molszám meg moltömeg.
Amennyiben hibás lenne a képletem, kénytelen lennék kidobni az 550 oldalas CD-mellékletes 5000 Ft-os áramlástan könyvemet... :)
olvastam, kicsit nekem beszűkültnek tűnik Hawking levezetése. abból indul ki, hogy ha lenne náluk fejlettebb faj odakint, akkor efelfedezne minket (eddig ok), majd ezután meggebedne a vágytól, hogy diplomáciai kapcsolatot létesítsen velünk, ezért hajókat küldene fehér vitorlával.

ehhez képest amikor mi felfedezünk egy új fajt, az az esetek jelentős részében részünkről annyi, hogy regisztráljuk egy adatbázisba, hogy D-amerikai büdösbogár Nr. 5005, esetleg egy párat kipreparálunk. maguk a bogarak pedig kurvára nem fogják fel, hogy fel vannak fedezve.
Pardon, addig kopiztam, míg igen szar lett, tehát a lényeg:
"A fizikus három alternatívát lát: nincsen földönkívüli élet, vagy az idegen civilizációk hamarabb pusztítják el magukat, mint felfedeznének bennünket (vagy mi vennénk az õ jeleiket), vagy primitívebbek, mint mi vagyunk. Hawking a harmadik megoldást látja legvalószínûbbnek, szerinte az élet kialakulása aránylag gyakori lehet az univerzumban, de az intelligencia kifejlõdése roppant ritka. "

Nos, ez a fajta intelligencia nekem is hiányzik...

És elnázást a pasztázásért..
Karesz, Charlie 2008.04.22. 21:17:29

Közt. elnökről nem lehet népszavazni (Alk. 28/C. § (5) d;)

De lehet azért mondani jópárat. (azért írtam a "normális" jelzőt)

Úgy értettem, a legtöbb népszavazásra feltett kérdés érinti a költségvetést. De ez még nem ok arra, h ne lehessen megtartani.
"A paksi atomerőmű a hazai villamos energia 40 százalékát biztosítja, olcsó árammal látja el majdnem a fél országot. A szélerőművek kiszámíthatatlanul termelnek áramot, ennek bekapcsolása a hálózatba nehézkes, s a természetvédők gyakran hadjáratot viselnek a szélkerekek ellen. Paks kiváltása szélkerekekkel olyan szép ábránd, mint mondjuk az, hogy Budapesten kizárólag villamossal és kerékpárral közlekedjünk."
Fermi-paradoxon, UFO-k, földönkívüli civilizáviók, stb. témakörben nagyon tudom ajánlani Galántai Zoltán írásait:

mek.oszk.hu/04100/04141/04141.htm

Én amikor ráakadtam, akkor egy lendülettel végigrágtam magam pár óra alatt, nem tudtam lejönni a cuccról. :)
Jobbnál-jobb témákat vet föl és jár körül.
Jó olvasgatást!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.22. 21:57:24
"olvastam, kicsit nekem beszűkültnek tűnik Hawking levezetése."
nagyon is beszukult!
mast ne mondjak, a fejlettebb civilizacioval valo talalkozast az alacsonyabbrendu civilizaciok nem szoktak tulelni.

vannak a kapcsolatfelvetelnek fizikai korlatai is, pl a fenysebesseget nem lehet tullepni. azaz hiaba akarnak velunk kapcsolatot letesiteni ha tobb millio fenyevre vannak.
ez a Galántai nem írt scifiket vmilyen néven?
"A zengői bazsarózsákról százszor annyi szó esik, mint arról, hogy évente több ezer ember hal meg a kipufogógázzal a levegőbe jutó mérgező anyagok miatt. A torz magyar demokráciában a kormányba (szerencsére) bárki belerúghat, de az autógyárak, az autóslobbi (a magántőke) érdekei szentek."
"A rossz fűtési módok és szigetelési viszonyok miatt az otthonok fűtésére négyzetméterenként a nyugati átlag két és félszeresét égetjük el,"

hat nem tudom, Olaszorszagban egyaltalan nincs hoszigeteles... (talan az ujabb hazaknal)
Elképzelhető.Először rá akartam vágni, hogy nem, de most látom, hogy "Szépírók Társasága"-tag, szóval elképzelhető.

Szerintem nagyon meg kell becsülni a témával értékelhető szinten foglalkozó embereket... :)
"Hazánkban az egyenlőtlen csapadékeloszlás, az özönvízszerű esőzések és a hosszú, aszályos hónapok váltakozása okozza majd a legnagyobb gondot. A huszonegyedik században előreláthatólag az édesvíz lesz a legfontosabb stratégiai nyersanyag, ennek birtoklásáért várhatók háborúk és erőszakos népvándorlások. A magyar vízügy jelenleg az árvizek gyors levezetésére van felkészülve, ez pedig épp az ellentéte annak, amit a klímaváltozás követel."

nem lehetne az ontozeses gazdalkodast visszaallitani?
bizony, sajnos a Galaktikával együtt úgy eltűnt a jövő, az űr, a tudomány iránti érdeklődés, mintha sose lett volna. de ez világjelenség, talán a rakétakorszak lezárulta az oka, Hawking is panaszkodik emiatt.
Egyszerűbben: Hawking olyasmiről gondolkodik, mi is irányítja a "nagy világmindenséget"? Logikus dolgok (Isten(ek), illetve a véletlen(szükség)szerűség. Ugye az elv az, hogy CSAK véges (behatárolt)dolgokat lehet tervezni, irányítani. Főnök is csak akkor lehet. Node mi van a "végtelen", kezelhetetlen ügyekkel (párhuzamosok, "valami kontra semmi")stb.), mikor sok csillagász beszél Mrd. szmú naprendszerről. Míg a gugger ellát? És holnapután... Tudom megcsúsztam, de milyen mértékegység ehhez Feri, vagy Viki?
Nem kéne inni, üdv:
Ez tényleg azért furcsa, mert szerintem a csillagászat, az űrkutatás, meg a földönkívüli civilizáció (mint elméleti téma, nem az UFO_észlelésre gondolok),
szóval kb. ezek azok az izgalmas, homályzónás mesék, amik még megmozgathatják az ember fantáziáját.
Amúgy az igény az imsretlenre, a fantáziára megvan, csak sajnos ez a roskadozó New Age-es könyvespolcokban merül ki... :S
nonest

Nézd át a mértékegységeket! A korrep díjam 1500/ó sztem olcsó:))

p[N/(m*m)]; R[J/(mol*K)]; ró[kg/(m*m*m)]; T[K]

olyan nincs, h mólszám!!!, olyan van, hogy anyagmennyiség(n)!!!, aminek a mértékegysége a mol --> n[mol]

R= Regnault (ejtsd rönyó) állandó, értéke 8,314 J/(mol*K)

Rossz a könyved, vagy rosszul tanultad meg, de részemről lezártam, folyt. csak akkor, ha átutalsz a 012345-6969696969 ÚTP számra:))))

Üdv.
"Ha két csoport egymástól akár "csupán" pár ezer fényévnyire van is, fizikailag már akkor is lehetetlenné válik, hogy felkeressék egymást. ... Egy bizonyos, maximális távolság fölött az információnak egyszerűen nincs elég ideje elérnie minket az univerzum viszonylag rövid léte folyamán"
hát igen, az ezoterika szárnyal, az űrkutatás (de még az ufótéma is!) érdektelen.
mondom, hogy a rakétákkal függhet ez össze, a hidegháborúban se kizárólag szent tudományos hevületből űrhajóztak, hanem így tesztelték a haditechnikát. ma már a ballisztikus rakéta kb elérte a csúcsot, mint a propelleres repülő, és közben kiderült, hogy 1. nem kell még a Holdra menni bányászni, mert egyszerűbb elszedni a négerektől és araboktól; 2. ezeket a háborúkat nem űrhajókkal kell megvívni, hanem UAV-kkel és terroristaellenes belső ellenőrzéssel.
speciel 2008.04.22. 22:11:55

Jó, a Feri az nem.. Khm.. De azér' a Viki az simán.... :)
Árpi,

láttam írtál a Darwin-díjasokról.
Nekem az a "kedvencem", mikor az állatgondozó a székrekedes elefántot gyógyszerrel kezelte, de miután az nem volt hajlandó tojni (ergo szart a dologra) fogta magát és hátulról fel tolta neki a karját tövig. Mire megindult hirtelen robbanással az áldás, ettől elesett szerencsétlen gondozó, és ott fúlt bele az őt betakaró fosba.... ehhez inkább nem tennék semmilyen jelet, de ne ilyen halált adj Uram!
Szerencsére kicsi az esély, nincs székrekedéses elefántom;))
Malac, látom nem hagysz békén. Ahelyett, hogy fényévekben gondolkodnék, jössz a hülye képletekkel.

1.) P*V=m*R(s)*T /:m
2.) P*v=R(s)*T /:ró (kis v!)
3.) P/ró=R(s)*T

ahol R(s)=R(u)/M (általában levegőé a gépészmérnöki gyakorlatban)
[J/kg*K]

Keresd ki a "sűrűség" képletét, é most már ne kötekedj... :)
www.ara.bme.hu/oktatas/tantargy/NEPTUN/BMEGE%c1TAG01/2007-2008-II/meres/mereselokeszito.pdf
Azért az is fura ügy, hogy a PI tizenezer, tökömtudja hagyadik tagjáért, többet ad az USA illetékes szerve (a magyar is, szoszó jóval kevesebbett), mint szerény számításaim szerint az ELTE matekkar cakkpakk féléves múködésének költsége. Ugyi van itt natematikus, megerősíthet, hogy az optimális PI számítás ezredszint után megszünik értelmesnek lenni?
Malacka?
ILLED!
"Tudom megcsúsztam, de milyen mértékegység ehhez Feri, vagy Viki?"
.......................
Ha ez nem világos, akkor semmi.
Fordítsam meg?
Legyen..
Nanehogymár komolyan vedd...
Nonest

ne linkelj, nem tellik havi 200MB-ból, deviszontellenben azt már megfigyeltem, h ugyanazt a szart másképp tanítják a kémikusnak, másképp a fizikusnak, oszt úgy dzsanázom másképp a lüke gépészeknek is.

Jelzem nonest, nálunk rendre a gépészek a leggyengébb eresztés a szakközépben. Vajon miért?;)))

Mondom, lezártam, bár elég idétlen dolog, h a gépészeknek külön gázelméletet kreáltak hülye feltételekkel meg új fogalmak bevezetésével, amikre semmi szükség. És ne ufózzál, hanem térdre és ima! Értetté?:)))
malacka, olyan vagy már ezzel a 200MB-tal, mint holmi kisnyugdíjas. még a végén sávszélességet fogsz kéregetni!
"gondolkozom a BKV-n, melynek történetét megérteni a versenyszférában dolgozó számára szinte lehetetlen."
Árpi,

lenne pénzem többre, de korlátozom magam, bár hülye speciel szerint így is korlátolt vagyok biztos;). Le a gaz nettel, rohaggyon meg, monnyon le a csába!:))
Árpád!
Akkor is cinkes ez a bénahangú arabellenesség.
Igaz, ami igaz, a cikket csak mádodkézből (népszabókritika) olvastam, de ez akkor is seggfej történet. Tán még értem is mit mondasz (magam is egyetlen fundamentalista brigádot sem tűrők meg), csak ne dumáljunk olyan ügyekről, amihez a kompetenciánk zéró. Úgyis simán lezsidóznak, nekik meg ez ejakuláló tényező. De szeretnén; Mo.-n megoldottnak látni a romakérdést..
Újra mondanám, értem, mi az idegi síkra terelődésed oka, de nem így.
Bocs.
"...az MSZP és a miniszterelnök helyesen teszi, hogy figyel a (megvadított és saját érdekei ellen szavaztatott) "tömegek" szavára is."
"ehhez képest amikor mi felfedezünk egy új fajt, az az esetek jelentős részében részünkről annyi, hogy regisztráljuk egy adatbázisba"

Ez az emberi gondolkodás rákfenéje. Nem tudni, hogy egy fejlettebb faj ugyanígy tenne-e velünk.
Azért fejlettebb, nem?
Egyszerűen nem ismerhetjük a motivációjukat, azért, mert primkó emberek vagyunk hozzájuk képest.
Ez épp olyan, mint az, amikor egyesek azt mondják, hogy az ufók csak azért jöhetnek, hogy elvegyenek valamit.
Tipikus emberi mentalitás. Ők hátha nem azok. :)
arab =/= muszlim. nem vagyok arabellenes, mért lennék. hülyeség volna. még az iszlámmal is csak annyi vitám van, mint a kereszténységgel, ti. hogy szerintem ez egy tündérmese. a gond ott kezdődik, amikor ennek a véleménynek a kimondását bizonyos majmok erőszakkal szeretnék megtorolni; ebben a fundik pont olyanok, mint a fasiszták. az, hogy révész faszságokat írogat, csak járulékos gond.
travis: a büdösbogár nr. 5005 arra utal, amikor felfedezünk valamit, de nagyjából érdektelennek találjuk. mi ugyan azt képzeljük, hogy kurva nagy durranás lenne valakinek rábukkanni a Földre, de simán lehet, hogy ásít, sebességbe teszi az ufót, aztán húz jobb helyekre.

az viszont - szerintem - nemcsak emberi vonás, hogy ha viszont érdekesnek találnák a Földet, akkor leigáznák vassal. mert eleve ha keresgélnek az űrben, akkor vsz expanzívak, sőt vsz minden tech. civilizáció expanzív. ahhoz meg kell a resource.
"az átlagos várható életkor az EU-országok között nálunk a legalacsonyabb, azaz mi hagyjuk itt legfiatalabban az innenső világot. Ennek az az oka, hogy sem a rosszindulatú daganatok, sem pedig a szívizom-károsodások megelőzése, illetve kezelése során nem alkalmazzuk az utóbbi húsz évben kifejlesztett ( kétségtelenül nem olcsó) módszereket"
Malacka !
Komolyan mondom, egyetlen "részem" sem kíván veled véleményt? cserélni. Bár szerintem ezt sem érted. Mocskolódj csak. Buta vagy, mint a föld.
De most komolyan; téged beengednek egy iskolába?
Szomorú... Ja! És tényleg korlátolt is vagy.
" A magyar rokkantnyugdíjasok számaránya az európai átlag duplája. Ha figyelmen kívül hagyjuk ...a korrupció útján bekerülteket, viszont hozzáadjuk a korengedményeseket, Ez a szám már valószínűleg meghaladja az egymilliót. Igazi "nemzeti" sorskérdés, hogy az 50. és a 80. életévünk között milyen arányban maradunk munkaképesek.
"Nem arról van szó tehát, hogy egy kicsit (mondjuk, 100-200 milliárddal) többet kellene adni az egészségügynek a költségvetésből, ahogy a jobboldal (és az orvoskar) zengi. A fenti célok eléréséhez sokkal több kell, alighanem egy egész nagyságrenddel!"

a gyengebbek kedveert az tizszer annyi!!!
nem kivonni! betenni!
"nem kivonni! betenni!"

de gondolom, nem a zembereknek kell betenni, hanem a kormánynak. a sajátjából.
"a büdösbogár nr. 5005 arra utal, amikor felfedezünk valamit, de nagyjából érdektelennek találjuk"

Értem én. Mindez az eszmefuttatás csak akkor állja meg a helyét, ha emberi fejjel gondolkodunk, és elhisszük, hogy minden civilizáció egyetlen fejlődési lehetősége a terjeszkedés és a forrásbővítés.
De ugyan milyen forrást találhatna értékesnek itt egy olyan civilizáció, amely más képes volt több millió fényévet utazni saját erőforrásból? Vas? kac-kac.

"és elhisszük, hogy minden civilizáció egyetlen fejlődési lehetősége a terjeszkedés és a forrásbővítés."

hát ugye a tökismeretlenben tapogatózunk, de ezt spec nehéz kizárni. feltételezve, hogy az űrhajóik és a tech hátterük anyagokból vannak, akkor nekik ezekből kell még több. ezért az expanzió. Bencsik András nagyszerű scifijében pl a homokot tekintik kincsnek a Földre támadók.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.22. 23:01:18
"nem kivonni! betenni!"

"de gondolom, nem az embereknek kell betenni, hanem a kormánynak. a sajátjából. "
???????
az nem a mi penzunk? megha ok is dontik el? nem a mi adonk? meg az unokainke?
(mert hitelkamat stb.)
"az viszont - szerintem - nemcsak emberi vonás, hogy ha viszont érdekesnek találnák a Földet, akkor leigáznák vassal. mert eleve ha keresgélnek az űrben, akkor vsz expanzívak, sőt vsz minden tech. civilizáció expanzív. ahhoz meg kell a resource."

Szerintem egy olyan civilizációnak, ami képes fényéveket megtenni (márpedig ezt feltételezzük, hogy nincs látóhatáron belül másik), nem hiszem, hogy egy fényévekre lévő, pusztlófélben található bolygójának az erőforráaira, nyersanyagaira fájna a foga.
Ez túlságosan mai emberszerű gondolkodás szerintem.

Szerintem egy nálunk (lényegesen) fejlettebb civilizáció "békésebb" a mi fogalmaink szerint. Az agresszív civilizációk előbb-utóbb elpusztítják magukat.
Szerintem tele lehet a világűr "csak" nyersanyagbolygókkal, ahol nem kell holmi élőlényekkel vesződni, csak bányászni, oszt jónapot...

(Travis megelőzött... :)
"Amikor regisztráltattam magam mint munkanélküli, egy volt tanítványom állt mögöttem a sorban. Irdatlan rossz gyerek volt, mindig mondtam neki: tanulj, mert nem viszed semmire! Kiderült: mindketten ugyanannyira vittük"
"Szerintem egy olyan civilizációnak, ami képes fényéveket megtenni (márpedig ezt feltételezzük, hogy nincs látóhatáron belül másik), nem hiszem, hogy egy fényévekre lévő, pusztlófélben található bolygójának az erőforráaira, nyersanyagaira fájna a foga."

a pusztulófélben levés, az az emberi mérce. nekik lehet, hogy pont jó. korábban eszembe jutott egy látványos jelenet, amiben leszáll a földre egy bazinagy űrhajó, de akkora, mint Belgium. és megy mindenki köszönteni, vagy harcolni ellene, tökmindegy. de az űrhajó oda se hederít, egy nap alatt felszívja az összes oxigént, aztán megy tovább.


"Szerintem egy nálunk (lényegesen) fejlettebb civilizáció "békésebb" a mi fogalmaink szerint. Az agresszív civilizációk előbb-utóbb elpusztítják magukat."

hm. mi lényegesen fejlettebbek voltunk a dodóknál, de ettől még megettük az utolsót is. rettentően fejlettebbek vagyunk a pókoknál is, ez nálam pl abban nyilvánul meg, hogy lefújom őket bábolnai darázsirtó szprével.
"Tavaly nyáron országosan... 8821 pedagógust bocsátottak el. Aki tehette, elment nyugdíjba, de a többség - ...5906 tanár és tanító - az utcára került. Az úgynevezett többcélú kistérségi társulások keretében iskolák sokaságát vonták össze. Ez a folyamat jog szerint az önkormányzatok saját döntésén alapult, a valóságban azonban a kormány költségvetési eszközökkel kényszerítette a képviselő-testületeket, hogy társulásba vigyék az iskolájukat. Az állami fejkvóta nem "futja ki" a képzés tényleges költségeit, de csak az a település kaphat plusztámogatást, amelyik társulásban működteti az iskoláját."
Még egy gondolat, aztán leállítom magam, csak nagyon belelendültem. Szóval azt hiszem Hawkins mondta, hogy igazából az élet nem alkalmas az űrbeli távolságok megtételére. Sokkal "reálisabb" például ha nanoméretű önreprodukáló robotokal küldünk szanaszét, amik, ha alkalmas "táptalajra" jutnak, elkezdik gyártani önmagukat és így tovább...
Meg az is jó kérdés, hogy a génmanipulációval, meg ilyen-olyan robot-darabkák, chipek beépítésével meddig tart az emberi faj, és mikor beszélhetünk már "Új" fajról...
Ateista vagyok TWA!
Tisztelem??? (bocs) a kat.,ref, musz, bud, stb., senkit ne szeretnék kihagyni-megsérteni. Sok fasz azt hiszi, komm. vagyok, vagy egyszerű a történetem.
Nos nem. Én többet vállalok mindegyiknél! Ők ezt nem értékelik. Ez sem érdekel, ti. magánügy.
Pusztán arra próbáltam célozni, ha infóm igaz, te is hülyeségeket beszélsz. Fosol a radikális muzulmánoktól? Foss ugyanígy a radikális kat.-októl, ref.-ektől (Hegedús úr,s tsai) Foss a cionistáktól. Világos, hogy nem köt mindenki (gyermek, tanár) bombaövet magára. Meddig??? Már meddig nem vernek pofán véleményed miatt, meddig van biztonságban családod?
Ha harc, hát legyen harc!
Pont most hallom?? a komm? ATV-n a 700-as? szemetét? reklám ganajt...
Karesznek

" A magyar rokkantnyugdíjasok számaránya az európai átlag duplája. Ha figyelmen kívül hagyjuk ...a korrupció útján bekerülteket, viszont hozzáadjuk a korengedményeseket, Ez a szám már valószínűleg meghaladja az egymilliót. Igazi "nemzeti" sorskérdés, hogy az 50. és a 80. életévünk között milyen arányban maradunk munkaképesek. "

Ha valaki infarctust kap, és azt megfelelően kezeljük, ezzel elméletileg alkalmassá teszük ara, hogy ismételten munkába álljon, ennek ellenétre is nagyon gyakran nem engedi a háziorvos, vagy az üzemorvos munkába állni, tehát NEM igaz az, hogy mindig mindenki, (vagy a többség) megveszi a rokkantságot, sokkal gyakrabban látni, hogy olyanokat sem engednek az orvoskollégák dolgozni, akik egyébként akarnának. Ez valóban gond.
speciel, jelenleg úgy néz ki, hogy a katkók tökre nem robbantgatnak azért, mert vki kritizálja a vallásukat. globális jelentőségű esetekben (da vinci pl) a vatikán húzza a száját, de nem ad ki fatwát. ennyi.
"akkor nekik ezekből kell még több. ezért az expanzió."

Egy nálunk ilyen nagyságrenddel fejlettebb civilizáció expanziójához a Földön található anyagok nem tudnak hozzájárulni vsz. De ki tudja.
Aki képes ilyen távok megtételére, az alighanem már rendelkezik a korlátlan energiaforrással, ergo az expanzió értelmetlen a maga dekadens "emberi" értelmében, úgyhogy az érkezés valamilyen más, szellemi célból történik. És hogy mi az, arra az egyetlen helyes válasz: Nem tudjuk. Mivel kőbaltás bunkók vagyunk hozzájuk képest, nem érthetjük.
De mindenképp benne kell tartani a pakliban, hogy nem elvenni akarnak.

Megérett már egy ilyen topik, unom a költségvetést meg a Hollán Ernő utcát.
"Sokkal "reálisabb" például ha nanoméretű önreprodukáló robotokal küldünk szanaszét, amik, ha alkalmas "táptalajra" jutnak, elkezdik gyártani önmagukat és így tovább..."

ebben hol a profit?
azokat a távolságokat btw nem biztos, hogy meg kell tenni. mert állítólag lehet az űrt hajtogatni is! benne van a Dűnében, meg mindenhol. vagy van ez a csillagkapu Amerikában.

én azért egy találkozásnál inkább háborúra készülnék, mint kedélyes csevelyre és import-exportra. lebensraumnak jó lehet a Föld még.
Nem nyalnék, de sajna 100 %:
Büdösbogarak! (Gaskó-Éger)
"speciel 2008.04.22. 22:56:35
Komolyan mondom, egyetlen "részem" sem kíván veled véleményt?"cserélni."

Ahhoz képest csak ma akadtál le rólam, két hétig nem untad, h örökké a nyakamon lógj, mint egy csecsemő. Már jobban szeretlek, mint a saját fiam!

"Bár szerintem ezt sem érted."

De, értem, nincs véleményed, mert buta vagyol a dolgokhoz:P

"Mocskolódj csak."
Ez a te szádból, hááááááááát-->LOL-díj 2008. /legfrappánsabb öniróniák kategóriaja. (Felkiáltójel lemaradt, mert okos vagy.)


"Buta vagy, mint a föld."

Ezért tudod az árnyékod lenni. Hasonulok, mint állat egy baromhoz

"De most komolyan; téged beengednek egy iskolába?"

Nem, nem engednek be, csak mindig belógok, oszt az órára menő tanárt leütöm, én meg bemegyek helyette

"Szomorú... Ja!"

Le is törlöm a könnyeim. Kérek egy zspit, me nincs rá pénzem, elvitte a 200MB!

"És tényleg korlátolt is vagy."

Tegnap itt volt a hegesztő Jani, ő csinálta rozsdamentes acélból a korlátaimat

Páááá cicmic, írj még! Imádlak!
Ebben nincs profit. Ha profitra gyúrsz, akkor tartani kell a kapcsolatot. Akkor pedig borszasztó kis hatósugárban gondolkozhatsz. Nem lehet Galaktikus Birodalmat felépíteni, csak elzárt kis szigetecskéket.

Ez csak egy eléleti ötlet arra, hogy hogyan terjesszük tovább ezt a technikai civilizációt. Bár ha belegondolok, be lehet programozni bányák építésére, és a nyersanyag felhasználására, elküldésére.

De mi még messze vagyunk ettől. A 4 Kardasev civilizáció legalacsonyabb szintjét sem értük el (egész bolyó teljes energiájának felhasználása).

quantum.sfblogs.net/2007/10/26/civilizaciok-osztalyozasa-a-kardasev-skala/
"Ez csak egy eléleti ötlet arra, hogy hogyan terjesszük tovább ezt a technikai civilizációt. "

ja, ha nincs profit, akkor nem érdekes. nem fogja megfinanszírozni senki. se tőke, se állam. esetleg ha volna egy űrorientáltságú teokrácia. de az nincs.
"egy űrorientáltságú teokrácia."
Pedig az kellene. Ahogy fogy a Földön a rendelkezésre álló nyersanyag, és energia, úgy csökken az esélye annak, hogy valamit érdemben előrelépjünk az űrben. Egy kritikus szint után már érdektelen lesz a téma (talán már most is az).

Pedig szerintem a Mars kolonizációja lenne a következő logikus, értelmes lépés (történelmi léptékkel nézve).

Felelőtlenség lenne egy technikai civilizációt egy szem bolygón hagyni, nem biztos hogy mindig lesz itt egy Bruce Willis... :)
Ez egy rohadt nehéz kérdés.
No jó. A mocsok ott kezdődik, ha van 1 tüntetés-mocorgás, ahol magyar (tudom, az is az, ha árpádsávost lengetnek, bár még van vagy 15 történelmi zászlónk ugyi) lobogót lengetnek, oszt én valamely okból (mondjuk, nem vennék használt autót Orbántól), nem vagyok ott, akkor a formális logika szerint én nem vagyok MAGYAR. Tudom, mennyire fontos , a fundamentalizmus. És a revizionista-soviniszta masinisztával mi lesz? Tudom-tudom.
sajnos profit nélkül még a diktatúrák se lépnek. viszont ha most mondjuk az usa elindítana egy gigantikus űrprogramot, mars-kolóniát, amiből nincs 20 éven belül semmi haszon (és nincs, mert nemigen találnak olyasmit, amit érdemes hazatalicskázni onnan), akkor emiatt hátrányba kerül kínával, indiával, európával szemben az evilági csatákban. pont ezért a fikcionális teokráciát is lenyomnák.
Nem tudom, azért valahol el kellene kezdeni. Ha más nem, kifejleszteni olyan növényeket, amikkel meg lehetne indítani a terraformálást a Marson. Függetlenül attól, hogy mikor épül kolónia ott, azért még mehetne ott magától a dolog, ha beindítjuk...
Az igaz, hogy 20 évig nincs haszon, de amelyik ország először veti meg a lábát egy másik bolygón, az azért hosszú távon nem jár rosszul. Amíg itt a Földön egyre zsúfolódunk, háborúzunk, addig a "gyarmat" fejlődhet szépen.
"emiatt hátrányba kerül kínával, indiával, európával szemben az evilági csatákban"

Pontosan. Emiatt az emberiség egyelőre alkalmatlan bármilyen nemű nagyszabású űrprogram megvalósítására, technikai civilizáció kiteljesítésére.
Talán az űrutazás lehet az a mérce, amin le lehet mérni egy faj alkalmasságát arra, hogy képes legyen csatlakozni valamiféle csillagközi közösséghez. Mert ugye az emberiség számára oda csak együtt, közös erőfeszítéssel, a népek kurva nagy közös kasszájából finanszírozva lehet kijutni, mivel irtózatos költségei vannak. Tehát országok vállt vállnak vetve.

Az emberiség fejlődését egyelőre nem az űrben kell keresni.
Malacka!
Hányszor kell neked mondani, hogy kopj le, te bunkó segédpedellus?
Cinikus pöcs vagy, bár ahhoz is olvasatlan. Valami kis kémia példa, vagy a helyi pártmegbízott monogrammja?..
Nem tárgyalok veled. Ez így világos?
Írj a nevedben (nehogy valaki személyeskedjen valakivel!), de ne kóstolgass!
Hajrá!
"Az emberiség fejlődését egyelőre nem az űrben kell keresni. "

Igen, az a baj, az ilyen elkalandozásokkal, hogy a végén én is mindig ide lyukadok ki. Pedig szerintem nem kérdés, hogy az expanzió, vagy a befelé fordulás az előremutató fejlődési irány.
"Az igaz, hogy 20 évig nincs haszon, de amelyik ország először veti meg a lábát egy másik bolygón, az azért hosszú távon nem jár rosszul. "

Alkalmas tanmesével szolgál a III. birodalom. Ők időt, pénzt és rabszolgamunkát nem kímélve kifej.lesztették az első ballisztikus rakétát, amivel ugyan Londont bombázták, de a mérnökök erősen kacsintgattak az ég felé, rajzoltak is a prototípusokra mindenféle csillagképeket, von Braunék aztán az Apollo-programban folytatták. Szintén a nácik jelentős Antarktisz- és Tibet-expedíciókat indítottak klf. homályos, Tibet esetében spirituális célból (vmi démonnal akartak tárgyalni). Hát, rábasztak. Az amcsik és az oroszok ugyanis nem űrrakétába meg Tibet-kutatásba fektettek, hanem tömegesen gyártható, olcsó, egyszerű tankba és repülőbe.
OK: Bármely fundamentalizmus veszély!
Volt régen egy ismerősöm. Ő azt monta; a megoldás: gödörbe lőni az arabokat, a négereket, zsidókat, az AIDS-eseket, és a nyugdíjasok is vitathatóak ez ügyben.
De ö komplett hülye volt.
nonestvolentis,

Az űrutazásra meg kell érni. Nem csak technikailag. Amíg az űrben felfedezett új területek is elsősorban földi népek skalpjai lesznek, hízlalván saját egójukat, addig nem lehet semmi jóra számítani. Ezért mérce egy civilizáció számára az űrutazás, mert schmittpálosan szólva, csak együtt sikerülhet. :))
Ha lehet valami bíztató hozadéka a sokat szidott globalizációnak az az, hogy egy bizonyos színtű gazdasági egymásbafonódás után nem lehet háborút indítani egymás ellen (nagyok egymás közt).
Akinek nyersanyaga van, az pénzt akar kapni érte, akinek pénze az meg nyersanyagra, energiára éhes.
Szerintem megmerevíti a mostani viszonyokat annyira, hogy ne legyen komoly háború addig, amíg nincs drasztikus erősödés/gyengülés valamelyik nagyhatalomban.
Ez a relatív béke persze önmagában kevés egy űrporgramhoz...
"Ha lehet valami bíztató hozadéka a sokat szidott globalizációnak az az, hogy egy bizonyos színtű gazdasági egymásbafonódás után nem lehet háborút indítani egymás ellen."

Csak nyíltan nem. Ld. Lem: A XXI. század fegyverrendszerei.
"Az űrutazásra meg kell érni. Nem csak technikailag."
Igen, csak közben ketyeg a "nyersanyag és energiahiány"-bomba. És nyersanyagon most ne csak kőolajra gondolj, hanem egy csomó ritkább elemre, amiket elektronikában használünk fel, ilye-olyan bevonatokként.
nonestvolentis

"Szerintem megmerevíti a mostani viszonyokat annyira, hogy ne legyen komoly háború addig, amíg nincs drasztikus erősödés/gyengülés valamelyik nagyhatalomban."

Szerintem mindkettő jelen van.
hint: mesterséges klímabuzeráció, vírusok (nemcsak ember-, gabona!), nanofegyverek, ilyesmi.
Nincs valami honlap, ahol az amcsik bemutatják a legújabb, legtitkosabb fegyvereiket a nagyérdeműnek? :)
Egyébként a "Hol vannak?" kérdésre van aki szerint az a válasz, hogy van egy "galaktikus" egyezmény, ami szerint fiatal civilizációkat békén kell hagyni, és ha elérnek egy bizonyos fejlettséget (rádiósugárzásból látszi, meg űrutazás) akkor fel lehet venni velük a kapcsolatot.

Na ennek a kapcsolatfelvételnek lehet egy "humánus" módja, hogy nem valami nagy csinnadrattával hirtelen jönnek, hanem "hozzászoktatnak" minket ahhoz, hogy lehetnek idegenek. Végülis lehet ennek egy kiforott menete, ha rengeteg civilizáció van, és már rengeteggel találkoztak.
Ha belegondolsz senkit nem sokkolna ma egy kapcsolatfelvétel az idegennekkel annyira, mint 200 évvel ezelőtt.

EZ persze lehet hogy hülyeség.

Nem igazából az UFO-kutatással az a baj, hogy a 99,9% téves. Roswell óta elterjedt a tudósok között, hogy izomból lezárják a témát, és komoly kutató, tudós nem foglalkozhat ezzel...
"Ha belegondolsz senkit nem sokkolna ma egy kapcsolatfelvétel az idegennekkel annyira, mint 200 évvel ezelőtt."

ebben nem vagyok biztos. 200 vagy 2000 éve azok istenek, oszt jónapot. ("bármely kellően fejlett technológia megkülönböztethetetlen a varázslattól.") legfeljebb ördögök, ebben az esetben majd csak jön a jók serege. továbbá nem volt globális média.
Egyébként utánaolvastam kiváncsiságból, de már a Vatikánban is van (?) kész forgatókönyv a földönkívüli civilizációk létezésének (teológiai) kezelésére.
kész tervről nem tudok, de valóban van egy exoteológia nevű diszciplína, ami az ET-kapcsolat és a vallás viszonyát vizsgálja.
2000 évnél Ezekiel "űrhajóleírására" gondolsz?
Igazából ha vannak, sőt már 2000 év is itt voltak, akkor jóindulatúnak kell lenniük, mert akkor még könnyebben "leigázhattak" volna minket.

nem tudom, én valahogy úgy képzelem, mint a "Kapcsolat" című filmben (nem tudom láttad-e).
Ott se az erő-leigázás-rabszolgasor koordnátarendszerben mozgott a történet.
igaz hogy megettük a dodókat, de attól még elpusztíthatjuk magunkat -- teli hassal jobb :)
láttam, de az egy naiv, romantikus komédia.

mondom, én a büdösbogár-teóriát látom legvalószínűbbnek (amennyiben feltételezzük, hogy vannak alienek). megnéznek, lefényképeznek, aztán további intézkedésig leszarva.
ja, és esetleg 1-1 példányt visznek az állatkertjükbe
Ha tényleg a büdösbogár-kategóriában vagyunk, akkor nem fognak erőlködni a kapcsolatfelvételen.
Meg nem nagyon fogunk felzárkózni egyhamar... :)
Csak ha van egy olyan fejlettségű civilizáció (vagy több), amihez képest büdösbogár vagyunk, akkor azért illene kimutatni távcsövekkel, ilyen-olyan sugárzással az űrbeli tevékenységeket. Egy Kardasev 2-3 civilizáció már "űrléptékű" átalakításra képes az energianyeréshez.
Még a Föld és környéke rádiósugárzásait is messziről ki lehet szúrni a pulzárok,stb.-k közül..
de felveszik majd a kapcsolatot, ha meg kell építeni a 66-os ûrsztrádát, ami eepp a föld nevû bolygón keresztûl megy át
" illene kimutatni távcsövekkel, ilyen-olyan sugárzással az űrbeli tevékenységeket"

de hát kimutatták ők, csak leszarnak. ilyen kis rádiózó-tévéző-műholdazós hangyabolyból tizenkettő egy tucat.
Nem, én itt konkrétan a SETI-ről beszéltem, hogy nekünk kellene, hogy feltűnjon egy jóval magasabb civ. tevékenysége. Folyamatosan figyeljük az űrből érkező jeleket. Egyszer volt állítólag az a bizonyos "wow" jel, ami aztán nem ismétlődött meg.
"speciel 2008.04.22. 23:46:34
Hányszor kell neked mondani, hogy kopj le,"

Mucikám, rámragadtál, de a ragadás olyan mint az egyik Newton törvény a hatás és ellenhatásról, emlékeszel: "a lelki társad leszek" -mondtad. Én is nyuszo-muszó

"te bunkó"

a bunkóval nagyot lehet ütni ám

"segédpedellus?"

Ne becsülj túl, csak kazánfűtő

"Cinikus pöcs vagy, bár ahhoz is olvasatlan."

Áááááá értem, olvasottság--->cinizmus. Jéééé, akkor télleg olvasatlan vagyok.LOL

"Nem tárgyalok veled."

Rendre elbaszod. Ha majd nem békén hagylak, de addig szaturálom belőled a fasisztoid tahóságaidat kisdrágám

"Ez így világos?"

Mint a kőbányai, amit rendre benyakalsz, oszt itt nyomatod félrészegen

"ne kóstolgass!"

Hülye vagy, a szarról kostólás nélkül is tudom, h ehetetlen.

Írj még, írj, írj, írj! Gyerünk, húzzunk bele, ma éjszakai portáskodom egy börtönben. Mikor jössz?
lehet talán egy jóval fejlettebb civilizáció nem ilyen módon kommunikál. Rádiójelek? lassúak mint a halál
ja hogy visszafelé. hát nem tudom. a büdösbogarak például nem hallgatóznak a rádiósávokon, mert nem tudnak, nem tudják, hogy az alienek - mi - rádión kommunikálunk. semmi garancia, hogy egy 10-100 ezer éves tech. civilizáció még rádiózik. vagy hogy rádiózott valaha is. mondjuk az igaz, hogy valamiféle egyértelműen mesterséges sugárzásnak kell keletkeznie egy tech. bolygón. ámde ha az az űrhajtogatós közlekedés játszik, akkor lehet, hogy 3D-ben nagyon messze vannak.
malacka, vegyétek fel egymást msn-re, skype-ra, és ott.
De ha van egy civ., ami már bőven túl van a rádiósugárzás korán (lol), fényéveket utazik gond nélkül, akkor miért blamálja magát fényes nappal repülő gyűrűkkel, meg háromszögekkel?
Vagy direkt akarják "láttatni" magukat?

Vagy tulajdonképpen az UFO-jelenségek 0,0001%-a az rendszeresen más-más fejletségű idegen civ. "szondája", és csak a bénákat vesszük észre :)?
egyébként ez is érdekes: "nekünk kellene, hogy feltűnjon egy jóval magasabb civ. tevékenysége"

tegyük fel, hogy mi, a jóval magasabb civilizáció, törpevizilovat számolunk Kongóban. mégpedig műholdról, mert úgy kényelmes, nem mar meg a niggerpók. feltűnik ez a vízilónak? nem.

"No one would have believed, in the last years of the 19th century, that human affairs were being watched from the timeless worlds of space. No one could have dreamed we were being scrutinised as someone with a microscope studies creatures that swarm and multiply in a drop of water. Few man even considered the possibility of life on other planets. And yet, across the gulf of space, minds inmeasurably superior to ours regarded this earth with envious eyes, and slowly and surely, they drew their plans against us."
"miért blamálja magát fényes nappal repülő gyűrűkkel, meg háromszögekkel? "

ájjájj! azok USA cuccok. az a repülő gyűrű állítólag egy láthatatlanná tett repülő, a black triangle meg volt itt a blogon, szintén USAF.
Fú, honnan is az idézet, nagyon ismerős. (Galaxis útikalauz, vagy valami komolyabb?)

De ha műholdról figyeljük a törpevízilovakat(mert úgy kényelmes), akkor mér röptetünk játékhelikoptereket a pocsolyájuk mellett?
Vagy ez egy másik témakör, és igazából minden UFO egy amerikai szupertitkos fejlesztés eredménye?
"De ha műholdról figyeljük a törpevízilovakat(mert úgy kényelmes), akkor mér röptetünk játékhelikoptereket a pocsolyájuk mellett?"

mert fell kell venni párzási szokásaikat, hogy le lehessen adni a TVben
Ja, tényleg. Mondjuk azt a filmet kb. 10 pecig tudtam komolyan venni.

Azt hittem csak egy "sima" UFO-kép, amit linkeltél. de tényleg lehetne simán egy hajtómű csóvája.
durva.
hát énszerintem ezek az ufológiába sorolt anomáliák legalább két, de inkább három téma. 1: amerikai, esetleg más titkos projektek, ilyenek egész biztosan vannak, volt idő, amikor a B-2 is ufó volt. 2. ez az agyalás, amit itt fent nyomunk, és fingunk sincs, ebből bármi látható-e. 3. egyéb paranormális jelenségek, amik nem szükségszerűen ET-eredetűek, illetve jó részük (ez lehet, hogy már 4.) pszichés.
az nem film. az egy kitűnő könyv, amiből készült egy közepes Cruise-film. annyira azért nem volt rossz. (van sok más feldolgozás is, azokat nem láttam.)
Érdekes, én a 3., 4. kategóriába már nem nagyon szoktam pakolni a homályzónás dolgokat.
Az UFO-elrablós álmokról láttam (pff) hogy mágneses hullámok hatása lehet az agyra éjjel, és hogy ugyanazt az élményt tudták mesterségesen generálni sötét szobában, lefedet szemmel.
A pszichést főleg azért nem, mert az nem lenne dokumentálható.

Az 1-es az abszolút hihető, és lehet.
Na, azt hiszem megyek aludni.
Lassan tényleg kéne egy homályzónás poszt is, ne csak mindig a politika.
viszont az érdekes lehet, hogy pszichésen nem akarnak-e kommunikálni idegen civilizációk esetleg...
persze ez nem megválaszolható kérdés, vagyis ez sem az.
ertem/erteni velem/ amit az ufokrol, fejlettebb elolenyekrol gondolsz, vagy velsz, de nekem akkoris fura
egyreszt nem lehetunk ennyire kutyautok
/de OK lehetunk/ mert miert ne..
de mi is foglalkozunk a budosbogarakkal, meg a hangyakkal, eleg behatoan
szoval nem tudom
Eger ugyben kivetelesen egyetertunk
vicces amit muvelt
az lett vokna a tokos ha kiall:
gyerekek ez a mocskos komenyista kormany behozta a vizitdijat, mert elqrtak mindent, de legyszi ne szavazzatok le, mert elmennek a dokik, meg nem lesz penzuk/ hat csak en vagyok a kamara elnoke, az a jo ha tobb apez a korzeti orvosnal/ tudom, hogy hazi, de tok mind1/
ehelyett....
attol tovabbra is a falra maszok, ha a szocpolt, az egeszsegugyet aruhazhoz hasonlitod
/ps. mnd a 600-at nem olvastam el csak atrohantam rajta/
"attol tovabbra is a falra maszok, ha a szocpolt, az egeszsegugyet aruhazhoz hasonlitod"

sajnálom, de muszáj megérteni, hogy ezekben a szolgáltatásokban is pénzért dolgoznak az emberek, pénzért vett eszközökkel. tehát ára van. és igen, üzlet. és igen, mikola istván is remekül ismeri ezt az oldalát.

index.hu/politika/belfold/fideucsap041/
"de mi is foglalkozunk a budosbogarakkal, meg a hangyakkal, eleg behatoan"

ja de az a lényeg, hogy a büdösbogarak erről mit se tudnak. különösen azok, akiket teleobjektívvel lefényképezünk, és annyi, mert olyan büdös.
„Ld. Lem: A XXI. század fegyverrendszerei.”

Hinnye!
bassza meg!
a tóta mégis zseni:

"de hát kimutatták ők, csak leszarnak. ilyen kis rádiózó-tévéző-műholdazós hangyabolyból tizenkettő egy tucat."

ja, és az élőlényeket az agyuk manipulálja oly tökéletesen, hogy a sok balfasz télleg azt hiszi, hogy ő nem is bioautomata...

jó kis műsor az a nano (3SAT)...
Tudom, hogy már a kutyát nem érdekli ez a topic, már máson izgul a nép, de sajnos ismét munka mellett kicsit késve követem a híreket.
A múltkor próbáltam diplomatikusan kerülni ezt az egész vizitdíj, meg Éger-kérdést, de Árpi bácsi véleménye engem kb. annyira kiakaszt, mint őt Éger, úgyhogy a tisztánlátás kedvéért szeretnék pár dolgot írni.
Ha egyáltalán van értelme Árpival vitatkozni, mert kezdek szekeptikus lenni etekintetben.
Írnék pár dolgot akkor először a vizitdíjról, aztán meg Égerék hozzáállásáról.
hajrá. de én már nem ma fogok válaszolni asszem.
2007-ben az OEP-kassza összbevétele
1672,858 milliárd Ft volt, ebből vizit- és kórházi napidíj 13,317 milliárd Ft (OEP honlap). Azaz ez az összbevétel kb. 0,8 %-a (a terv optimistán 1,46 % volt)!
Egy átlag kórház bevételének 0,5-1,5 %-a származott ebből.
A szakrendelőket pontosan nem tudom, de soknak elvitte a többletadminisztráció, azaz voltak "nullszaldósok" sokan.
A fenti két ellátótípusban az egészségügyi személyzet 1 fillért nem látott a zsebében a vizitdíjból, de ez mellékes.
Egy háziorvosi praxis bevételének akár 20 %-a is lehetett (a sokat emlegetett 150-200 ezer Ft, ami - figyelem - nem a háziorvos bérnövekedése, hanem egy vállalkozás bevétele!). A háziorvosok ezért vannak a középpontban.

Mellesleg a liberálisok által sokat emlegetett Hollandiában úgy döntöttek, hogy NEM vezetik be a vizitdíjat, mert szerintük az orvosi segítség (főleg az alapellátás szintjén) alapjog.
Ugyancsak mellesleg Kanada egyik államában 7 év után megszüntették (ott, ahol egyáltalán kísérletként bevezették), mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (nem volt jelentős költségvisszafogó hatása - a Zöld Könyben emlegetett "pedagógia" ...)

De ez most lényegtelen, beszéljünk a következő bejegyzésben a számok tükrében Árpádunk kedvenc céltáblájáról, Égerről, és hogy mi is nekik a bajuk.
Mi az alapprobléma a háziorvosokkal?
Az, hogy 2003 óta nem emelkedett a fejpénz (nemhogy az inflációt nem követte, hanem számértékben ugyanannyi volt évekig). Erre rátettek egy lapáttal, hogy a kb. havi 25 ezer Ft amortizációs pénzt megvonták. Ki lehet számolni, hogy ezek fényében mennyivel csökkent egy háziorvosi praxis bevétele reálértékben 2003 és 2007 között.
A vizitdíj kb. a 2003-as értékre növelte a bevételt reálértéken. A sok "faszfej" most ezért rinyál, Égerrel az élen.

Igen ám, de a vizitdíj-vita, valamint az ehhez köthető népszavazás kibaszottul nem arról szólt, hogy nem kell, hanem a finanszírozás módjáról! A rezsim úgy akarta a mulasztását korrigálni, hogy bevezette a co-payment (egyébként sok helyen, de máshogy, meglevő, és ugyancsak sok országban nem létező) rendszerét. Ez EGY MÓDJA a finanszírozásnak.
Ezzel szemben - többekkel együtt - a Kamara, és az a "faszfej hernyó" Éger azt mondta, hogy az egészégügyi finanszírozás alapvetően (leszámítva az extrákat) KÖZfeladat. Mert az egészségügyi szolgáltatás KÖZszolgáltatás, méghozzá az ún. "nemzeti kockázatközösségen" (másnéven járulékok) alapuló közszolgáltatás. Magyarul minden magyar állampolgárnak joga van az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni, akkor is, ha egy büdös petákot nem fizet (beleértve a hálapénzt is, és ezt a legtöbb orvoskollegámmal így is gondoljuk, hogy ingyó is meggyógyítjuk a csövitől kezdve a "rokkantnyugdíjason" keresztül az öntudatos vállalkozót is). Más kérdés, hogy aki pedig fizethetne, az fizesse a járulékot (a jövedelmével arányosan), magáért is, meg azokért, akik tényleg NEM TUDNAK fizetni semmit.
És az egészséghez való alapjognak is az alapja, az alapellátáshoz (háziorvos) való hozzáférés, mert ez a kapu. És sokkal inkább menjen el feleslegesen az ember, minthogy nem menjen el, amikor indokolt. A rendelőben persze nem mindig ezt gondolom, amikor bejönnek mindenféle faszsággal, de miután vettem egy mély levegőt, azt gondolom, hogy nem az ő hibájuk. Ez egészségkultúra, és egészségnevelés kérdése, hogy tényleg indokoltan vegyék igénybe.

Ez alapvetően társadalomfilozófiai kérdés, és én ezért értek egyet az AB döntésével, hogy nem költségvetési (de erre még visszatérek más aspektusból is).
Mellesleg nem csak Árpi miatt tértem vissza a témára, hanem azért is, mert az eseményeket követve változott a véleményem: elkezdtem becsülni Égert, mert végre meglépték azt, amit az egészségügyben 18 éve nem mertünk (sőt, előtte sem) - a sarkukra álltak.
A faszt fogunk ingyen gyógyítani, és nem értünk egyet azzal, hogy az állam által visszatartott pénzt a betegekkel fizettessék meg!
És láss csodát! A szadesz által az OEP igazgatóhelyettesi székébe pottyantott Ungár Klára azt találta mondani, hogy jé, van itt még a kasszában egy kicsi pénz! Az OEP-kasszában! Ti. már tavaly is szufficites volt (nem a kibaszott müzliszeletekre kellett volna a több tízmilliárd pluszt elkölteni!), és idén is van egy kicsike. Mert az a kevesebb, mint 0,8 % (amiben benne van a napidíj és szakorvosi vizitdíj is) nem jelent gondot az E-alapnak. És, Árpi bácsi, ez nem költségvetési tétel, mert az E-kasszán belül maradunk! Csak az a kérdés, hogy müzliszeletekre (ez nem demagógia, és nem is vicc sajnos, az étkezési minőség emelése napi kórházi szinten tényleg ezt jelenti, na jó, Milka-vaffit napi 1-et, meg Sio almalé a folyosón ...) költsük, vagy másra.
Szóval Árpika, szánom-bánom, de az én nem közpénzből finanszírozott Modern Képmeséken pallérozott intelligenciám nem talál Égerék viselkedésében semmi ellentmondást, semmi logikai buktatót. De ez persze csak egy blogod nyilvánosságát kihasználó "vendég" véleménye, te ettől persze azt gondolsz, amit akarsz.
Nem értem miért az alkotmánybíróságot szidód azért mert a vizitdíj hatással van a költségvetésre, ők olyan kérdést hagytak jóvá amiben jövő évtől szüntethette meg a drága nép a vizitdíjat (ahogy Sólyom is megmondta), ha a kormány volt olyan hülye hogy már most eltörölte akkor magára vessen.
süti beállítások módosítása