W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Lyukasóra

2008.04.21. 04:30 Tóta W. Árpád

Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó pénzre bukkantak. Valószínűleg még többen vannak, akik nem jelentik az esetet, hanem hazaviszik, elköltik a talált pénzt. Ők cselekednek helyesen.

A jelenség hátterében Gyurcsány Ferenc áll, illetve billeg. Gyengeségét megérezték a régóta lesben álló kutyák, rókák és egyéb kedves állatkák. Vérszagra gyűlnek. Tudják, hogy innen nem szép nyerni, viszont könnyű. És igen fenyegető fellépéssel csaholnak: aggyá' pénzt! Neharagudj, nincsegykisapród?

A követelések jogosak, hát hogyne volna jogos több pénzt kérni. Egyszer élünk. Közben persze megannyi segg ugat a koncért, szánalmasnál szánalmasabb indoklásokkal.

Itt van mindjárt ez az Éger nevű főpincebogár. Ez az arc ugye bő egy hónap különbséggel adta elő előbb, hogy áh, a vizitdíj egy piti kényelmetlenség, az megalázóan semmi az orvosoknak, nem hozott jelentős bevételt, az egy butaság. Majd utána befeszít, hogy márpedig még ma csődbe fog menni az egész orvostársadalom, ha nem kapnak pontosan annyi pénzt, amennyit vizitdíjból kaptak. Mielőtt - az ő felbujtásuk mellett - eltörölte azt a nép. Hát bazmeg. A betegtől elkérni ugyanazt a pénzt nem ér, sőt nem is jelentős. Ugyanannyit kitaposni a kibaszott költségvetésből, az nagyon is dicséretes, és az ment meg a végromlástól. Hülye ez?

Dehogy, csak annak néz.

A háttérben szégyellősen piszkálja az orrát az Alkotmánybíróság. Upsz, ezt benéztük, mégiscsak hatással van a költségvetésre. Ahelyett, hogy takarodnának be a tévéstúdiókba bocsánatot kérni.

License to steal


Meg fogják kapni a pénzüket a háziorvosok, nyugi. Ezt onnan tudom, hogy megkapta például a BKV is. Egy héttel azután, hogy a miniszterelnök ezt kategorikusan elutasította, előrelátón megjegyezve, hogy ha a BKV-nak adna pénzt puszira, akkor jönne a többi pumpoló, lerázhatatlanul. Holott tök világos, hogy nem működhet úgy egy vállalat, hogy időnként becsönget a kormányhoz egy zsák pénzért, az meg ad neki. Mégpedig minél szarabbul működik a vállalat, annál többet. Az lehet, hogy rosszul van kitalálva a finanszírozása: akkor újra kell azt számolni. Mellesleg hasonlóképpen üzemel a Magyar Televízió és a magyar pártélet is. Hivatalosan alulfinanszírozott intézmények, aztán ha elfogy, szólj, és adunk a dugipénzből.

Ha hagyják így működni, akkor abból a cégből lopni fognak. Hát miért is ne vigyem haza a gittet is a gyárból? Majd az állam beüvegezi újra. Lopnak is, nyilván. A fiam csak raktáros volt a buszgyárban, hogyne. Papa a BKV vezére, a feketebárány elsőszülött meg barna raktárosköpenyben targoncázik. Ja és a Siemens? Hát az a sztori hova lett? Odáig megvan, hogy a Siemens csúcsvezetőit elvitték a német rendőrök, és kiderült, hogy Magyarországon hajléktalanok fantomszámláira utalgatott a cég ezt meg azt. És onnan hova ment tovább? Hadd tudjam már: az az én pénzem.

És még becsönget papírért. És kap. A miniszterelnök ad neki, előzékenyen. Apró hiba, hogy a miénkből. Meg hogy a mi lábtörlőnkön gőzölög a szar.

Running Man


Ajánlott illusztráció
South Park 1204: Canada on strike
A legsúlyosabb, konkrétan imbecil követelés a vasutasoktól érkezett. Azaz ne bélyegezzük meg a vonatok szorgos népét: attól a Gaskó nevű másik bogártól. Ilyet szól: minden vasutas kapjon kettőszázötvenezer forintot, egy összegben, ajándékba. Mert különben sztrájk lesz! Névleg a MÁV Cargo árából kérnék a jussukat, de arról még két értelmes szót nem hallottam, miért volna ez nekik jussuk. Illetve hogy bezzeg miért nem kérik a részüket a MÁV adósságából.

Át lehet menni a Cargóhoz, ha olyan jó vasutasnak tetszik lenni, hátha többet fizetnek. Ebből így lehet profitálni. Csak így.

Reméljük mindannyiunk érdekében, hogy a vasutasok álma nem válik valóra. De a pénzeszsák varrata felfeslett, a sarokba szorított kormány pénzt szór üldözői közé, ahogy a közepesen képzett bankrablók szokták. Ez a magyarázata a szanaszét hagyott pénztárcáknak. És a felezőbál: ciklus közepén vagyunk, és megtanultuk, hogy a ciklus második fele már csak osztogatásra jó; Horn Gyula óta senki se tudta másra használni.

III. Gyurcsány Ferenc gyakorlott ciklusvég-felhasználó. Elejét most vezetett először, szerény eredménnyel. Ciklusvéget már végignyomott egyszer. Utána azt mondta: elkúrtuk.

Igen, a talált pénzek bűncselekményből származnak, és ráadásul hamisak. Jelen pillanatban viszont még szabadon, méltányos árfolyamon felhasználhatók, amíg a bűn és a hamisítás ki nem derül. Akkor azonban a bársonyos költségvetésből kikapart gesztenye értékét veszti. Érdemes tehát a most kizsarolt forintot más országok állampapírjaiba, vagy valutába fektetni, például euróba. Bevezethetjük magunknak, civil kezdeményezésként, ahogy Kuba a dollárt. Mediterrán módszer, de okosabb, mint utólag átkozódni.

Kicsöngettek. Uzsonnaszünet van.

Korábbi jeremiádok:
Haza a leállósávban
Üresjárat


Címkék: gyurcsány reform hülyemagyar

628 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr38434849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát igen, az ezoterika szárnyal, az űrkutatás (de még az ufótéma is!) érdektelen.
mondom, hogy a rakétákkal függhet ez össze, a hidegháborúban se kizárólag szent tudományos hevületből űrhajóztak, hanem így tesztelték a haditechnikát. ma már a ballisztikus rakéta kb elérte a csúcsot, mint a propelleres repülő, és közben kiderült, hogy 1. nem kell még a Holdra menni bányászni, mert egyszerűbb elszedni a négerektől és araboktól; 2. ezeket a háborúkat nem űrhajókkal kell megvívni, hanem UAV-kkel és terroristaellenes belső ellenőrzéssel.
speciel 2008.04.22. 22:11:55

Jó, a Feri az nem.. Khm.. De azér' a Viki az simán.... :)
Árpi,

láttam írtál a Darwin-díjasokról.
Nekem az a "kedvencem", mikor az állatgondozó a székrekedes elefántot gyógyszerrel kezelte, de miután az nem volt hajlandó tojni (ergo szart a dologra) fogta magát és hátulról fel tolta neki a karját tövig. Mire megindult hirtelen robbanással az áldás, ettől elesett szerencsétlen gondozó, és ott fúlt bele az őt betakaró fosba.... ehhez inkább nem tennék semmilyen jelet, de ne ilyen halált adj Uram!
Szerencsére kicsi az esély, nincs székrekedéses elefántom;))
Malac, látom nem hagysz békén. Ahelyett, hogy fényévekben gondolkodnék, jössz a hülye képletekkel.

1.) P*V=m*R(s)*T /:m
2.) P*v=R(s)*T /:ró (kis v!)
3.) P/ró=R(s)*T

ahol R(s)=R(u)/M (általában levegőé a gépészmérnöki gyakorlatban)
[J/kg*K]

Keresd ki a "sűrűség" képletét, é most már ne kötekedj... :)
www.ara.bme.hu/oktatas/tantargy/NEPTUN/BMEGE%c1TAG01/2007-2008-II/meres/mereselokeszito.pdf
Azért az is fura ügy, hogy a PI tizenezer, tökömtudja hagyadik tagjáért, többet ad az USA illetékes szerve (a magyar is, szoszó jóval kevesebbett), mint szerény számításaim szerint az ELTE matekkar cakkpakk féléves múködésének költsége. Ugyi van itt natematikus, megerősíthet, hogy az optimális PI számítás ezredszint után megszünik értelmesnek lenni?
Malacka?
ILLED!
"Tudom megcsúsztam, de milyen mértékegység ehhez Feri, vagy Viki?"
.......................
Ha ez nem világos, akkor semmi.
Fordítsam meg?
Legyen..
Nanehogymár komolyan vedd...
Nonest

ne linkelj, nem tellik havi 200MB-ból, deviszontellenben azt már megfigyeltem, h ugyanazt a szart másképp tanítják a kémikusnak, másképp a fizikusnak, oszt úgy dzsanázom másképp a lüke gépészeknek is.

Jelzem nonest, nálunk rendre a gépészek a leggyengébb eresztés a szakközépben. Vajon miért?;)))

Mondom, lezártam, bár elég idétlen dolog, h a gépészeknek külön gázelméletet kreáltak hülye feltételekkel meg új fogalmak bevezetésével, amikre semmi szükség. És ne ufózzál, hanem térdre és ima! Értetté?:)))
malacka, olyan vagy már ezzel a 200MB-tal, mint holmi kisnyugdíjas. még a végén sávszélességet fogsz kéregetni!
"gondolkozom a BKV-n, melynek történetét megérteni a versenyszférában dolgozó számára szinte lehetetlen."
Árpi,

lenne pénzem többre, de korlátozom magam, bár hülye speciel szerint így is korlátolt vagyok biztos;). Le a gaz nettel, rohaggyon meg, monnyon le a csába!:))
Árpád!
Akkor is cinkes ez a bénahangú arabellenesség.
Igaz, ami igaz, a cikket csak mádodkézből (népszabókritika) olvastam, de ez akkor is seggfej történet. Tán még értem is mit mondasz (magam is egyetlen fundamentalista brigádot sem tűrők meg), csak ne dumáljunk olyan ügyekről, amihez a kompetenciánk zéró. Úgyis simán lezsidóznak, nekik meg ez ejakuláló tényező. De szeretnén; Mo.-n megoldottnak látni a romakérdést..
Újra mondanám, értem, mi az idegi síkra terelődésed oka, de nem így.
Bocs.
"...az MSZP és a miniszterelnök helyesen teszi, hogy figyel a (megvadított és saját érdekei ellen szavaztatott) "tömegek" szavára is."
"ehhez képest amikor mi felfedezünk egy új fajt, az az esetek jelentős részében részünkről annyi, hogy regisztráljuk egy adatbázisba"

Ez az emberi gondolkodás rákfenéje. Nem tudni, hogy egy fejlettebb faj ugyanígy tenne-e velünk.
Azért fejlettebb, nem?
Egyszerűen nem ismerhetjük a motivációjukat, azért, mert primkó emberek vagyunk hozzájuk képest.
Ez épp olyan, mint az, amikor egyesek azt mondják, hogy az ufók csak azért jöhetnek, hogy elvegyenek valamit.
Tipikus emberi mentalitás. Ők hátha nem azok. :)
arab =/= muszlim. nem vagyok arabellenes, mért lennék. hülyeség volna. még az iszlámmal is csak annyi vitám van, mint a kereszténységgel, ti. hogy szerintem ez egy tündérmese. a gond ott kezdődik, amikor ennek a véleménynek a kimondását bizonyos majmok erőszakkal szeretnék megtorolni; ebben a fundik pont olyanok, mint a fasiszták. az, hogy révész faszságokat írogat, csak járulékos gond.
travis: a büdösbogár nr. 5005 arra utal, amikor felfedezünk valamit, de nagyjából érdektelennek találjuk. mi ugyan azt képzeljük, hogy kurva nagy durranás lenne valakinek rábukkanni a Földre, de simán lehet, hogy ásít, sebességbe teszi az ufót, aztán húz jobb helyekre.

az viszont - szerintem - nemcsak emberi vonás, hogy ha viszont érdekesnek találnák a Földet, akkor leigáznák vassal. mert eleve ha keresgélnek az űrben, akkor vsz expanzívak, sőt vsz minden tech. civilizáció expanzív. ahhoz meg kell a resource.
"az átlagos várható életkor az EU-országok között nálunk a legalacsonyabb, azaz mi hagyjuk itt legfiatalabban az innenső világot. Ennek az az oka, hogy sem a rosszindulatú daganatok, sem pedig a szívizom-károsodások megelőzése, illetve kezelése során nem alkalmazzuk az utóbbi húsz évben kifejlesztett ( kétségtelenül nem olcsó) módszereket"
Malacka !
Komolyan mondom, egyetlen "részem" sem kíván veled véleményt? cserélni. Bár szerintem ezt sem érted. Mocskolódj csak. Buta vagy, mint a föld.
De most komolyan; téged beengednek egy iskolába?
Szomorú... Ja! És tényleg korlátolt is vagy.
" A magyar rokkantnyugdíjasok számaránya az európai átlag duplája. Ha figyelmen kívül hagyjuk ...a korrupció útján bekerülteket, viszont hozzáadjuk a korengedményeseket, Ez a szám már valószínűleg meghaladja az egymilliót. Igazi "nemzeti" sorskérdés, hogy az 50. és a 80. életévünk között milyen arányban maradunk munkaképesek.
"Nem arról van szó tehát, hogy egy kicsit (mondjuk, 100-200 milliárddal) többet kellene adni az egészségügynek a költségvetésből, ahogy a jobboldal (és az orvoskar) zengi. A fenti célok eléréséhez sokkal több kell, alighanem egy egész nagyságrenddel!"

a gyengebbek kedveert az tizszer annyi!!!
nem kivonni! betenni!
"nem kivonni! betenni!"

de gondolom, nem a zembereknek kell betenni, hanem a kormánynak. a sajátjából.
"a büdösbogár nr. 5005 arra utal, amikor felfedezünk valamit, de nagyjából érdektelennek találjuk"

Értem én. Mindez az eszmefuttatás csak akkor állja meg a helyét, ha emberi fejjel gondolkodunk, és elhisszük, hogy minden civilizáció egyetlen fejlődési lehetősége a terjeszkedés és a forrásbővítés.
De ugyan milyen forrást találhatna értékesnek itt egy olyan civilizáció, amely más képes volt több millió fényévet utazni saját erőforrásból? Vas? kac-kac.

"és elhisszük, hogy minden civilizáció egyetlen fejlődési lehetősége a terjeszkedés és a forrásbővítés."

hát ugye a tökismeretlenben tapogatózunk, de ezt spec nehéz kizárni. feltételezve, hogy az űrhajóik és a tech hátterük anyagokból vannak, akkor nekik ezekből kell még több. ezért az expanzió. Bencsik András nagyszerű scifijében pl a homokot tekintik kincsnek a Földre támadók.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.22. 23:01:18
"nem kivonni! betenni!"

"de gondolom, nem az embereknek kell betenni, hanem a kormánynak. a sajátjából. "
???????
az nem a mi penzunk? megha ok is dontik el? nem a mi adonk? meg az unokainke?
(mert hitelkamat stb.)
"az viszont - szerintem - nemcsak emberi vonás, hogy ha viszont érdekesnek találnák a Földet, akkor leigáznák vassal. mert eleve ha keresgélnek az űrben, akkor vsz expanzívak, sőt vsz minden tech. civilizáció expanzív. ahhoz meg kell a resource."

Szerintem egy olyan civilizációnak, ami képes fényéveket megtenni (márpedig ezt feltételezzük, hogy nincs látóhatáron belül másik), nem hiszem, hogy egy fényévekre lévő, pusztlófélben található bolygójának az erőforráaira, nyersanyagaira fájna a foga.
Ez túlságosan mai emberszerű gondolkodás szerintem.

Szerintem egy nálunk (lényegesen) fejlettebb civilizáció "békésebb" a mi fogalmaink szerint. Az agresszív civilizációk előbb-utóbb elpusztítják magukat.
Szerintem tele lehet a világűr "csak" nyersanyagbolygókkal, ahol nem kell holmi élőlényekkel vesződni, csak bányászni, oszt jónapot...

(Travis megelőzött... :)
"Amikor regisztráltattam magam mint munkanélküli, egy volt tanítványom állt mögöttem a sorban. Irdatlan rossz gyerek volt, mindig mondtam neki: tanulj, mert nem viszed semmire! Kiderült: mindketten ugyanannyira vittük"
"Szerintem egy olyan civilizációnak, ami képes fényéveket megtenni (márpedig ezt feltételezzük, hogy nincs látóhatáron belül másik), nem hiszem, hogy egy fényévekre lévő, pusztlófélben található bolygójának az erőforráaira, nyersanyagaira fájna a foga."

a pusztulófélben levés, az az emberi mérce. nekik lehet, hogy pont jó. korábban eszembe jutott egy látványos jelenet, amiben leszáll a földre egy bazinagy űrhajó, de akkora, mint Belgium. és megy mindenki köszönteni, vagy harcolni ellene, tökmindegy. de az űrhajó oda se hederít, egy nap alatt felszívja az összes oxigént, aztán megy tovább.


"Szerintem egy nálunk (lényegesen) fejlettebb civilizáció "békésebb" a mi fogalmaink szerint. Az agresszív civilizációk előbb-utóbb elpusztítják magukat."

hm. mi lényegesen fejlettebbek voltunk a dodóknál, de ettől még megettük az utolsót is. rettentően fejlettebbek vagyunk a pókoknál is, ez nálam pl abban nyilvánul meg, hogy lefújom őket bábolnai darázsirtó szprével.
"Tavaly nyáron országosan... 8821 pedagógust bocsátottak el. Aki tehette, elment nyugdíjba, de a többség - ...5906 tanár és tanító - az utcára került. Az úgynevezett többcélú kistérségi társulások keretében iskolák sokaságát vonták össze. Ez a folyamat jog szerint az önkormányzatok saját döntésén alapult, a valóságban azonban a kormány költségvetési eszközökkel kényszerítette a képviselő-testületeket, hogy társulásba vigyék az iskolájukat. Az állami fejkvóta nem "futja ki" a képzés tényleges költségeit, de csak az a település kaphat plusztámogatást, amelyik társulásban működteti az iskoláját."
Még egy gondolat, aztán leállítom magam, csak nagyon belelendültem. Szóval azt hiszem Hawkins mondta, hogy igazából az élet nem alkalmas az űrbeli távolságok megtételére. Sokkal "reálisabb" például ha nanoméretű önreprodukáló robotokal küldünk szanaszét, amik, ha alkalmas "táptalajra" jutnak, elkezdik gyártani önmagukat és így tovább...
Meg az is jó kérdés, hogy a génmanipulációval, meg ilyen-olyan robot-darabkák, chipek beépítésével meddig tart az emberi faj, és mikor beszélhetünk már "Új" fajról...
Ateista vagyok TWA!
Tisztelem??? (bocs) a kat.,ref, musz, bud, stb., senkit ne szeretnék kihagyni-megsérteni. Sok fasz azt hiszi, komm. vagyok, vagy egyszerű a történetem.
Nos nem. Én többet vállalok mindegyiknél! Ők ezt nem értékelik. Ez sem érdekel, ti. magánügy.
Pusztán arra próbáltam célozni, ha infóm igaz, te is hülyeségeket beszélsz. Fosol a radikális muzulmánoktól? Foss ugyanígy a radikális kat.-októl, ref.-ektől (Hegedús úr,s tsai) Foss a cionistáktól. Világos, hogy nem köt mindenki (gyermek, tanár) bombaövet magára. Meddig??? Már meddig nem vernek pofán véleményed miatt, meddig van biztonságban családod?
Ha harc, hát legyen harc!
Pont most hallom?? a komm? ATV-n a 700-as? szemetét? reklám ganajt...
Karesznek

" A magyar rokkantnyugdíjasok számaránya az európai átlag duplája. Ha figyelmen kívül hagyjuk ...a korrupció útján bekerülteket, viszont hozzáadjuk a korengedményeseket, Ez a szám már valószínűleg meghaladja az egymilliót. Igazi "nemzeti" sorskérdés, hogy az 50. és a 80. életévünk között milyen arányban maradunk munkaképesek. "

Ha valaki infarctust kap, és azt megfelelően kezeljük, ezzel elméletileg alkalmassá teszük ara, hogy ismételten munkába álljon, ennek ellenétre is nagyon gyakran nem engedi a háziorvos, vagy az üzemorvos munkába állni, tehát NEM igaz az, hogy mindig mindenki, (vagy a többség) megveszi a rokkantságot, sokkal gyakrabban látni, hogy olyanokat sem engednek az orvoskollégák dolgozni, akik egyébként akarnának. Ez valóban gond.
speciel, jelenleg úgy néz ki, hogy a katkók tökre nem robbantgatnak azért, mert vki kritizálja a vallásukat. globális jelentőségű esetekben (da vinci pl) a vatikán húzza a száját, de nem ad ki fatwát. ennyi.
"akkor nekik ezekből kell még több. ezért az expanzió."

Egy nálunk ilyen nagyságrenddel fejlettebb civilizáció expanziójához a Földön található anyagok nem tudnak hozzájárulni vsz. De ki tudja.
Aki képes ilyen távok megtételére, az alighanem már rendelkezik a korlátlan energiaforrással, ergo az expanzió értelmetlen a maga dekadens "emberi" értelmében, úgyhogy az érkezés valamilyen más, szellemi célból történik. És hogy mi az, arra az egyetlen helyes válasz: Nem tudjuk. Mivel kőbaltás bunkók vagyunk hozzájuk képest, nem érthetjük.
De mindenképp benne kell tartani a pakliban, hogy nem elvenni akarnak.

Megérett már egy ilyen topik, unom a költségvetést meg a Hollán Ernő utcát.
"Sokkal "reálisabb" például ha nanoméretű önreprodukáló robotokal küldünk szanaszét, amik, ha alkalmas "táptalajra" jutnak, elkezdik gyártani önmagukat és így tovább..."

ebben hol a profit?
azokat a távolságokat btw nem biztos, hogy meg kell tenni. mert állítólag lehet az űrt hajtogatni is! benne van a Dűnében, meg mindenhol. vagy van ez a csillagkapu Amerikában.

én azért egy találkozásnál inkább háborúra készülnék, mint kedélyes csevelyre és import-exportra. lebensraumnak jó lehet a Föld még.
Nem nyalnék, de sajna 100 %:
Büdösbogarak! (Gaskó-Éger)
"speciel 2008.04.22. 22:56:35
Komolyan mondom, egyetlen "részem" sem kíván veled véleményt?"cserélni."

Ahhoz képest csak ma akadtál le rólam, két hétig nem untad, h örökké a nyakamon lógj, mint egy csecsemő. Már jobban szeretlek, mint a saját fiam!

"Bár szerintem ezt sem érted."

De, értem, nincs véleményed, mert buta vagyol a dolgokhoz:P

"Mocskolódj csak."
Ez a te szádból, hááááááááát-->LOL-díj 2008. /legfrappánsabb öniróniák kategóriaja. (Felkiáltójel lemaradt, mert okos vagy.)


"Buta vagy, mint a föld."

Ezért tudod az árnyékod lenni. Hasonulok, mint állat egy baromhoz

"De most komolyan; téged beengednek egy iskolába?"

Nem, nem engednek be, csak mindig belógok, oszt az órára menő tanárt leütöm, én meg bemegyek helyette

"Szomorú... Ja!"

Le is törlöm a könnyeim. Kérek egy zspit, me nincs rá pénzem, elvitte a 200MB!

"És tényleg korlátolt is vagy."

Tegnap itt volt a hegesztő Jani, ő csinálta rozsdamentes acélból a korlátaimat

Páááá cicmic, írj még! Imádlak!
Ebben nincs profit. Ha profitra gyúrsz, akkor tartani kell a kapcsolatot. Akkor pedig borszasztó kis hatósugárban gondolkozhatsz. Nem lehet Galaktikus Birodalmat felépíteni, csak elzárt kis szigetecskéket.

Ez csak egy eléleti ötlet arra, hogy hogyan terjesszük tovább ezt a technikai civilizációt. Bár ha belegondolok, be lehet programozni bányák építésére, és a nyersanyag felhasználására, elküldésére.

De mi még messze vagyunk ettől. A 4 Kardasev civilizáció legalacsonyabb szintjét sem értük el (egész bolyó teljes energiájának felhasználása).

quantum.sfblogs.net/2007/10/26/civilizaciok-osztalyozasa-a-kardasev-skala/
"Ez csak egy eléleti ötlet arra, hogy hogyan terjesszük tovább ezt a technikai civilizációt. "

ja, ha nincs profit, akkor nem érdekes. nem fogja megfinanszírozni senki. se tőke, se állam. esetleg ha volna egy űrorientáltságú teokrácia. de az nincs.
"egy űrorientáltságú teokrácia."
Pedig az kellene. Ahogy fogy a Földön a rendelkezésre álló nyersanyag, és energia, úgy csökken az esélye annak, hogy valamit érdemben előrelépjünk az űrben. Egy kritikus szint után már érdektelen lesz a téma (talán már most is az).

Pedig szerintem a Mars kolonizációja lenne a következő logikus, értelmes lépés (történelmi léptékkel nézve).

Felelőtlenség lenne egy technikai civilizációt egy szem bolygón hagyni, nem biztos hogy mindig lesz itt egy Bruce Willis... :)
Ez egy rohadt nehéz kérdés.
No jó. A mocsok ott kezdődik, ha van 1 tüntetés-mocorgás, ahol magyar (tudom, az is az, ha árpádsávost lengetnek, bár még van vagy 15 történelmi zászlónk ugyi) lobogót lengetnek, oszt én valamely okból (mondjuk, nem vennék használt autót Orbántól), nem vagyok ott, akkor a formális logika szerint én nem vagyok MAGYAR. Tudom, mennyire fontos , a fundamentalizmus. És a revizionista-soviniszta masinisztával mi lesz? Tudom-tudom.
sajnos profit nélkül még a diktatúrák se lépnek. viszont ha most mondjuk az usa elindítana egy gigantikus űrprogramot, mars-kolóniát, amiből nincs 20 éven belül semmi haszon (és nincs, mert nemigen találnak olyasmit, amit érdemes hazatalicskázni onnan), akkor emiatt hátrányba kerül kínával, indiával, európával szemben az evilági csatákban. pont ezért a fikcionális teokráciát is lenyomnák.
Nem tudom, azért valahol el kellene kezdeni. Ha más nem, kifejleszteni olyan növényeket, amikkel meg lehetne indítani a terraformálást a Marson. Függetlenül attól, hogy mikor épül kolónia ott, azért még mehetne ott magától a dolog, ha beindítjuk...
Az igaz, hogy 20 évig nincs haszon, de amelyik ország először veti meg a lábát egy másik bolygón, az azért hosszú távon nem jár rosszul. Amíg itt a Földön egyre zsúfolódunk, háborúzunk, addig a "gyarmat" fejlődhet szépen.
"emiatt hátrányba kerül kínával, indiával, európával szemben az evilági csatákban"

Pontosan. Emiatt az emberiség egyelőre alkalmatlan bármilyen nemű nagyszabású űrprogram megvalósítására, technikai civilizáció kiteljesítésére.
Talán az űrutazás lehet az a mérce, amin le lehet mérni egy faj alkalmasságát arra, hogy képes legyen csatlakozni valamiféle csillagközi közösséghez. Mert ugye az emberiség számára oda csak együtt, közös erőfeszítéssel, a népek kurva nagy közös kasszájából finanszírozva lehet kijutni, mivel irtózatos költségei vannak. Tehát országok vállt vállnak vetve.

Az emberiség fejlődését egyelőre nem az űrben kell keresni.
Malacka!
Hányszor kell neked mondani, hogy kopj le, te bunkó segédpedellus?
Cinikus pöcs vagy, bár ahhoz is olvasatlan. Valami kis kémia példa, vagy a helyi pártmegbízott monogrammja?..
Nem tárgyalok veled. Ez így világos?
Írj a nevedben (nehogy valaki személyeskedjen valakivel!), de ne kóstolgass!
Hajrá!
"Az emberiség fejlődését egyelőre nem az űrben kell keresni. "

Igen, az a baj, az ilyen elkalandozásokkal, hogy a végén én is mindig ide lyukadok ki. Pedig szerintem nem kérdés, hogy az expanzió, vagy a befelé fordulás az előremutató fejlődési irány.
"Az igaz, hogy 20 évig nincs haszon, de amelyik ország először veti meg a lábát egy másik bolygón, az azért hosszú távon nem jár rosszul. "

Alkalmas tanmesével szolgál a III. birodalom. Ők időt, pénzt és rabszolgamunkát nem kímélve kifej.lesztették az első ballisztikus rakétát, amivel ugyan Londont bombázták, de a mérnökök erősen kacsintgattak az ég felé, rajzoltak is a prototípusokra mindenféle csillagképeket, von Braunék aztán az Apollo-programban folytatták. Szintén a nácik jelentős Antarktisz- és Tibet-expedíciókat indítottak klf. homályos, Tibet esetében spirituális célból (vmi démonnal akartak tárgyalni). Hát, rábasztak. Az amcsik és az oroszok ugyanis nem űrrakétába meg Tibet-kutatásba fektettek, hanem tömegesen gyártható, olcsó, egyszerű tankba és repülőbe.
OK: Bármely fundamentalizmus veszély!
Volt régen egy ismerősöm. Ő azt monta; a megoldás: gödörbe lőni az arabokat, a négereket, zsidókat, az AIDS-eseket, és a nyugdíjasok is vitathatóak ez ügyben.
De ö komplett hülye volt.
nonestvolentis,

Az űrutazásra meg kell érni. Nem csak technikailag. Amíg az űrben felfedezett új területek is elsősorban földi népek skalpjai lesznek, hízlalván saját egójukat, addig nem lehet semmi jóra számítani. Ezért mérce egy civilizáció számára az űrutazás, mert schmittpálosan szólva, csak együtt sikerülhet. :))
Ha lehet valami bíztató hozadéka a sokat szidott globalizációnak az az, hogy egy bizonyos színtű gazdasági egymásbafonódás után nem lehet háborút indítani egymás ellen (nagyok egymás közt).
Akinek nyersanyaga van, az pénzt akar kapni érte, akinek pénze az meg nyersanyagra, energiára éhes.
Szerintem megmerevíti a mostani viszonyokat annyira, hogy ne legyen komoly háború addig, amíg nincs drasztikus erősödés/gyengülés valamelyik nagyhatalomban.
Ez a relatív béke persze önmagában kevés egy űrporgramhoz...
"Ha lehet valami bíztató hozadéka a sokat szidott globalizációnak az az, hogy egy bizonyos színtű gazdasági egymásbafonódás után nem lehet háborút indítani egymás ellen."

Csak nyíltan nem. Ld. Lem: A XXI. század fegyverrendszerei.
"Az űrutazásra meg kell érni. Nem csak technikailag."
Igen, csak közben ketyeg a "nyersanyag és energiahiány"-bomba. És nyersanyagon most ne csak kőolajra gondolj, hanem egy csomó ritkább elemre, amiket elektronikában használünk fel, ilye-olyan bevonatokként.
nonestvolentis

"Szerintem megmerevíti a mostani viszonyokat annyira, hogy ne legyen komoly háború addig, amíg nincs drasztikus erősödés/gyengülés valamelyik nagyhatalomban."

Szerintem mindkettő jelen van.
hint: mesterséges klímabuzeráció, vírusok (nemcsak ember-, gabona!), nanofegyverek, ilyesmi.
Nincs valami honlap, ahol az amcsik bemutatják a legújabb, legtitkosabb fegyvereiket a nagyérdeműnek? :)
Egyébként a "Hol vannak?" kérdésre van aki szerint az a válasz, hogy van egy "galaktikus" egyezmény, ami szerint fiatal civilizációkat békén kell hagyni, és ha elérnek egy bizonyos fejlettséget (rádiósugárzásból látszi, meg űrutazás) akkor fel lehet venni velük a kapcsolatot.

Na ennek a kapcsolatfelvételnek lehet egy "humánus" módja, hogy nem valami nagy csinnadrattával hirtelen jönnek, hanem "hozzászoktatnak" minket ahhoz, hogy lehetnek idegenek. Végülis lehet ennek egy kiforott menete, ha rengeteg civilizáció van, és már rengeteggel találkoztak.
Ha belegondolsz senkit nem sokkolna ma egy kapcsolatfelvétel az idegennekkel annyira, mint 200 évvel ezelőtt.

EZ persze lehet hogy hülyeség.

Nem igazából az UFO-kutatással az a baj, hogy a 99,9% téves. Roswell óta elterjedt a tudósok között, hogy izomból lezárják a témát, és komoly kutató, tudós nem foglalkozhat ezzel...
"Ha belegondolsz senkit nem sokkolna ma egy kapcsolatfelvétel az idegennekkel annyira, mint 200 évvel ezelőtt."

ebben nem vagyok biztos. 200 vagy 2000 éve azok istenek, oszt jónapot. ("bármely kellően fejlett technológia megkülönböztethetetlen a varázslattól.") legfeljebb ördögök, ebben az esetben majd csak jön a jók serege. továbbá nem volt globális média.
Egyébként utánaolvastam kiváncsiságból, de már a Vatikánban is van (?) kész forgatókönyv a földönkívüli civilizációk létezésének (teológiai) kezelésére.
kész tervről nem tudok, de valóban van egy exoteológia nevű diszciplína, ami az ET-kapcsolat és a vallás viszonyát vizsgálja.
2000 évnél Ezekiel "űrhajóleírására" gondolsz?
Igazából ha vannak, sőt már 2000 év is itt voltak, akkor jóindulatúnak kell lenniük, mert akkor még könnyebben "leigázhattak" volna minket.

nem tudom, én valahogy úgy képzelem, mint a "Kapcsolat" című filmben (nem tudom láttad-e).
Ott se az erő-leigázás-rabszolgasor koordnátarendszerben mozgott a történet.
igaz hogy megettük a dodókat, de attól még elpusztíthatjuk magunkat -- teli hassal jobb :)
láttam, de az egy naiv, romantikus komédia.

mondom, én a büdösbogár-teóriát látom legvalószínűbbnek (amennyiben feltételezzük, hogy vannak alienek). megnéznek, lefényképeznek, aztán további intézkedésig leszarva.
ja, és esetleg 1-1 példányt visznek az állatkertjükbe
Ha tényleg a büdösbogár-kategóriában vagyunk, akkor nem fognak erőlködni a kapcsolatfelvételen.
Meg nem nagyon fogunk felzárkózni egyhamar... :)
Csak ha van egy olyan fejlettségű civilizáció (vagy több), amihez képest büdösbogár vagyunk, akkor azért illene kimutatni távcsövekkel, ilyen-olyan sugárzással az űrbeli tevékenységeket. Egy Kardasev 2-3 civilizáció már "űrléptékű" átalakításra képes az energianyeréshez.
Még a Föld és környéke rádiósugárzásait is messziről ki lehet szúrni a pulzárok,stb.-k közül..
de felveszik majd a kapcsolatot, ha meg kell építeni a 66-os ûrsztrádát, ami eepp a föld nevû bolygón keresztûl megy át
" illene kimutatni távcsövekkel, ilyen-olyan sugárzással az űrbeli tevékenységeket"

de hát kimutatták ők, csak leszarnak. ilyen kis rádiózó-tévéző-műholdazós hangyabolyból tizenkettő egy tucat.
Nem, én itt konkrétan a SETI-ről beszéltem, hogy nekünk kellene, hogy feltűnjon egy jóval magasabb civ. tevékenysége. Folyamatosan figyeljük az űrből érkező jeleket. Egyszer volt állítólag az a bizonyos "wow" jel, ami aztán nem ismétlődött meg.
"speciel 2008.04.22. 23:46:34
Hányszor kell neked mondani, hogy kopj le,"

Mucikám, rámragadtál, de a ragadás olyan mint az egyik Newton törvény a hatás és ellenhatásról, emlékeszel: "a lelki társad leszek" -mondtad. Én is nyuszo-muszó

"te bunkó"

a bunkóval nagyot lehet ütni ám

"segédpedellus?"

Ne becsülj túl, csak kazánfűtő

"Cinikus pöcs vagy, bár ahhoz is olvasatlan."

Áááááá értem, olvasottság--->cinizmus. Jéééé, akkor télleg olvasatlan vagyok.LOL

"Nem tárgyalok veled."

Rendre elbaszod. Ha majd nem békén hagylak, de addig szaturálom belőled a fasisztoid tahóságaidat kisdrágám

"Ez így világos?"

Mint a kőbányai, amit rendre benyakalsz, oszt itt nyomatod félrészegen

"ne kóstolgass!"

Hülye vagy, a szarról kostólás nélkül is tudom, h ehetetlen.

Írj még, írj, írj, írj! Gyerünk, húzzunk bele, ma éjszakai portáskodom egy börtönben. Mikor jössz?
lehet talán egy jóval fejlettebb civilizáció nem ilyen módon kommunikál. Rádiójelek? lassúak mint a halál
ja hogy visszafelé. hát nem tudom. a büdösbogarak például nem hallgatóznak a rádiósávokon, mert nem tudnak, nem tudják, hogy az alienek - mi - rádión kommunikálunk. semmi garancia, hogy egy 10-100 ezer éves tech. civilizáció még rádiózik. vagy hogy rádiózott valaha is. mondjuk az igaz, hogy valamiféle egyértelműen mesterséges sugárzásnak kell keletkeznie egy tech. bolygón. ámde ha az az űrhajtogatós közlekedés játszik, akkor lehet, hogy 3D-ben nagyon messze vannak.
malacka, vegyétek fel egymást msn-re, skype-ra, és ott.
De ha van egy civ., ami már bőven túl van a rádiósugárzás korán (lol), fényéveket utazik gond nélkül, akkor miért blamálja magát fényes nappal repülő gyűrűkkel, meg háromszögekkel?
Vagy direkt akarják "láttatni" magukat?

Vagy tulajdonképpen az UFO-jelenségek 0,0001%-a az rendszeresen más-más fejletségű idegen civ. "szondája", és csak a bénákat vesszük észre :)?
egyébként ez is érdekes: "nekünk kellene, hogy feltűnjon egy jóval magasabb civ. tevékenysége"

tegyük fel, hogy mi, a jóval magasabb civilizáció, törpevizilovat számolunk Kongóban. mégpedig műholdról, mert úgy kényelmes, nem mar meg a niggerpók. feltűnik ez a vízilónak? nem.

"No one would have believed, in the last years of the 19th century, that human affairs were being watched from the timeless worlds of space. No one could have dreamed we were being scrutinised as someone with a microscope studies creatures that swarm and multiply in a drop of water. Few man even considered the possibility of life on other planets. And yet, across the gulf of space, minds inmeasurably superior to ours regarded this earth with envious eyes, and slowly and surely, they drew their plans against us."
"miért blamálja magát fényes nappal repülő gyűrűkkel, meg háromszögekkel? "

ájjájj! azok USA cuccok. az a repülő gyűrű állítólag egy láthatatlanná tett repülő, a black triangle meg volt itt a blogon, szintén USAF.
Fú, honnan is az idézet, nagyon ismerős. (Galaxis útikalauz, vagy valami komolyabb?)

De ha műholdról figyeljük a törpevízilovakat(mert úgy kényelmes), akkor mér röptetünk játékhelikoptereket a pocsolyájuk mellett?
Vagy ez egy másik témakör, és igazából minden UFO egy amerikai szupertitkos fejlesztés eredménye?
"De ha műholdról figyeljük a törpevízilovakat(mert úgy kényelmes), akkor mér röptetünk játékhelikoptereket a pocsolyájuk mellett?"

mert fell kell venni párzási szokásaikat, hogy le lehessen adni a TVben
Ja, tényleg. Mondjuk azt a filmet kb. 10 pecig tudtam komolyan venni.

Azt hittem csak egy "sima" UFO-kép, amit linkeltél. de tényleg lehetne simán egy hajtómű csóvája.
durva.
hát énszerintem ezek az ufológiába sorolt anomáliák legalább két, de inkább három téma. 1: amerikai, esetleg más titkos projektek, ilyenek egész biztosan vannak, volt idő, amikor a B-2 is ufó volt. 2. ez az agyalás, amit itt fent nyomunk, és fingunk sincs, ebből bármi látható-e. 3. egyéb paranormális jelenségek, amik nem szükségszerűen ET-eredetűek, illetve jó részük (ez lehet, hogy már 4.) pszichés.
az nem film. az egy kitűnő könyv, amiből készült egy közepes Cruise-film. annyira azért nem volt rossz. (van sok más feldolgozás is, azokat nem láttam.)
Érdekes, én a 3., 4. kategóriába már nem nagyon szoktam pakolni a homályzónás dolgokat.
Az UFO-elrablós álmokról láttam (pff) hogy mágneses hullámok hatása lehet az agyra éjjel, és hogy ugyanazt az élményt tudták mesterségesen generálni sötét szobában, lefedet szemmel.
A pszichést főleg azért nem, mert az nem lenne dokumentálható.

Az 1-es az abszolút hihető, és lehet.
Na, azt hiszem megyek aludni.
Lassan tényleg kéne egy homályzónás poszt is, ne csak mindig a politika.
viszont az érdekes lehet, hogy pszichésen nem akarnak-e kommunikálni idegen civilizációk esetleg...
persze ez nem megválaszolható kérdés, vagyis ez sem az.
ertem/erteni velem/ amit az ufokrol, fejlettebb elolenyekrol gondolsz, vagy velsz, de nekem akkoris fura
egyreszt nem lehetunk ennyire kutyautok
/de OK lehetunk/ mert miert ne..
de mi is foglalkozunk a budosbogarakkal, meg a hangyakkal, eleg behatoan
szoval nem tudom
Eger ugyben kivetelesen egyetertunk
vicces amit muvelt
az lett vokna a tokos ha kiall:
gyerekek ez a mocskos komenyista kormany behozta a vizitdijat, mert elqrtak mindent, de legyszi ne szavazzatok le, mert elmennek a dokik, meg nem lesz penzuk/ hat csak en vagyok a kamara elnoke, az a jo ha tobb apez a korzeti orvosnal/ tudom, hogy hazi, de tok mind1/
ehelyett....
attol tovabbra is a falra maszok, ha a szocpolt, az egeszsegugyet aruhazhoz hasonlitod
/ps. mnd a 600-at nem olvastam el csak atrohantam rajta/
"attol tovabbra is a falra maszok, ha a szocpolt, az egeszsegugyet aruhazhoz hasonlitod"

sajnálom, de muszáj megérteni, hogy ezekben a szolgáltatásokban is pénzért dolgoznak az emberek, pénzért vett eszközökkel. tehát ára van. és igen, üzlet. és igen, mikola istván is remekül ismeri ezt az oldalát.

index.hu/politika/belfold/fideucsap041/
"de mi is foglalkozunk a budosbogarakkal, meg a hangyakkal, eleg behatoan"

ja de az a lényeg, hogy a büdösbogarak erről mit se tudnak. különösen azok, akiket teleobjektívvel lefényképezünk, és annyi, mert olyan büdös.
„Ld. Lem: A XXI. század fegyverrendszerei.”

Hinnye!
bassza meg!
a tóta mégis zseni:

"de hát kimutatták ők, csak leszarnak. ilyen kis rádiózó-tévéző-műholdazós hangyabolyból tizenkettő egy tucat."

ja, és az élőlényeket az agyuk manipulálja oly tökéletesen, hogy a sok balfasz télleg azt hiszi, hogy ő nem is bioautomata...

jó kis műsor az a nano (3SAT)...
Tudom, hogy már a kutyát nem érdekli ez a topic, már máson izgul a nép, de sajnos ismét munka mellett kicsit késve követem a híreket.
A múltkor próbáltam diplomatikusan kerülni ezt az egész vizitdíj, meg Éger-kérdést, de Árpi bácsi véleménye engem kb. annyira kiakaszt, mint őt Éger, úgyhogy a tisztánlátás kedvéért szeretnék pár dolgot írni.
Ha egyáltalán van értelme Árpival vitatkozni, mert kezdek szekeptikus lenni etekintetben.
Írnék pár dolgot akkor először a vizitdíjról, aztán meg Égerék hozzáállásáról.
hajrá. de én már nem ma fogok válaszolni asszem.
2007-ben az OEP-kassza összbevétele
1672,858 milliárd Ft volt, ebből vizit- és kórházi napidíj 13,317 milliárd Ft (OEP honlap). Azaz ez az összbevétel kb. 0,8 %-a (a terv optimistán 1,46 % volt)!
Egy átlag kórház bevételének 0,5-1,5 %-a származott ebből.
A szakrendelőket pontosan nem tudom, de soknak elvitte a többletadminisztráció, azaz voltak "nullszaldósok" sokan.
A fenti két ellátótípusban az egészségügyi személyzet 1 fillért nem látott a zsebében a vizitdíjból, de ez mellékes.
Egy háziorvosi praxis bevételének akár 20 %-a is lehetett (a sokat emlegetett 150-200 ezer Ft, ami - figyelem - nem a háziorvos bérnövekedése, hanem egy vállalkozás bevétele!). A háziorvosok ezért vannak a középpontban.

Mellesleg a liberálisok által sokat emlegetett Hollandiában úgy döntöttek, hogy NEM vezetik be a vizitdíjat, mert szerintük az orvosi segítség (főleg az alapellátás szintjén) alapjog.
Ugyancsak mellesleg Kanada egyik államában 7 év után megszüntették (ott, ahol egyáltalán kísérletként bevezették), mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (nem volt jelentős költségvisszafogó hatása - a Zöld Könyben emlegetett "pedagógia" ...)

De ez most lényegtelen, beszéljünk a következő bejegyzésben a számok tükrében Árpádunk kedvenc céltáblájáról, Égerről, és hogy mi is nekik a bajuk.
Mi az alapprobléma a háziorvosokkal?
Az, hogy 2003 óta nem emelkedett a fejpénz (nemhogy az inflációt nem követte, hanem számértékben ugyanannyi volt évekig). Erre rátettek egy lapáttal, hogy a kb. havi 25 ezer Ft amortizációs pénzt megvonták. Ki lehet számolni, hogy ezek fényében mennyivel csökkent egy háziorvosi praxis bevétele reálértékben 2003 és 2007 között.
A vizitdíj kb. a 2003-as értékre növelte a bevételt reálértéken. A sok "faszfej" most ezért rinyál, Égerrel az élen.

Igen ám, de a vizitdíj-vita, valamint az ehhez köthető népszavazás kibaszottul nem arról szólt, hogy nem kell, hanem a finanszírozás módjáról! A rezsim úgy akarta a mulasztását korrigálni, hogy bevezette a co-payment (egyébként sok helyen, de máshogy, meglevő, és ugyancsak sok országban nem létező) rendszerét. Ez EGY MÓDJA a finanszírozásnak.
Ezzel szemben - többekkel együtt - a Kamara, és az a "faszfej hernyó" Éger azt mondta, hogy az egészégügyi finanszírozás alapvetően (leszámítva az extrákat) KÖZfeladat. Mert az egészségügyi szolgáltatás KÖZszolgáltatás, méghozzá az ún. "nemzeti kockázatközösségen" (másnéven járulékok) alapuló közszolgáltatás. Magyarul minden magyar állampolgárnak joga van az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni, akkor is, ha egy büdös petákot nem fizet (beleértve a hálapénzt is, és ezt a legtöbb orvoskollegámmal így is gondoljuk, hogy ingyó is meggyógyítjuk a csövitől kezdve a "rokkantnyugdíjason" keresztül az öntudatos vállalkozót is). Más kérdés, hogy aki pedig fizethetne, az fizesse a járulékot (a jövedelmével arányosan), magáért is, meg azokért, akik tényleg NEM TUDNAK fizetni semmit.
És az egészséghez való alapjognak is az alapja, az alapellátáshoz (háziorvos) való hozzáférés, mert ez a kapu. És sokkal inkább menjen el feleslegesen az ember, minthogy nem menjen el, amikor indokolt. A rendelőben persze nem mindig ezt gondolom, amikor bejönnek mindenféle faszsággal, de miután vettem egy mély levegőt, azt gondolom, hogy nem az ő hibájuk. Ez egészségkultúra, és egészségnevelés kérdése, hogy tényleg indokoltan vegyék igénybe.

Ez alapvetően társadalomfilozófiai kérdés, és én ezért értek egyet az AB döntésével, hogy nem költségvetési (de erre még visszatérek más aspektusból is).
Mellesleg nem csak Árpi miatt tértem vissza a témára, hanem azért is, mert az eseményeket követve változott a véleményem: elkezdtem becsülni Égert, mert végre meglépték azt, amit az egészségügyben 18 éve nem mertünk (sőt, előtte sem) - a sarkukra álltak.
A faszt fogunk ingyen gyógyítani, és nem értünk egyet azzal, hogy az állam által visszatartott pénzt a betegekkel fizettessék meg!
És láss csodát! A szadesz által az OEP igazgatóhelyettesi székébe pottyantott Ungár Klára azt találta mondani, hogy jé, van itt még a kasszában egy kicsi pénz! Az OEP-kasszában! Ti. már tavaly is szufficites volt (nem a kibaszott müzliszeletekre kellett volna a több tízmilliárd pluszt elkölteni!), és idén is van egy kicsike. Mert az a kevesebb, mint 0,8 % (amiben benne van a napidíj és szakorvosi vizitdíj is) nem jelent gondot az E-alapnak. És, Árpi bácsi, ez nem költségvetési tétel, mert az E-kasszán belül maradunk! Csak az a kérdés, hogy müzliszeletekre (ez nem demagógia, és nem is vicc sajnos, az étkezési minőség emelése napi kórházi szinten tényleg ezt jelenti, na jó, Milka-vaffit napi 1-et, meg Sio almalé a folyosón ...) költsük, vagy másra.
Szóval Árpika, szánom-bánom, de az én nem közpénzből finanszírozott Modern Képmeséken pallérozott intelligenciám nem talál Égerék viselkedésében semmi ellentmondást, semmi logikai buktatót. De ez persze csak egy blogod nyilvánosságát kihasználó "vendég" véleménye, te ettől persze azt gondolsz, amit akarsz.
Nem értem miért az alkotmánybíróságot szidód azért mert a vizitdíj hatással van a költségvetésre, ők olyan kérdést hagytak jóvá amiben jövő évtől szüntethette meg a drága nép a vizitdíjat (ahogy Sólyom is megmondta), ha a kormány volt olyan hülye hogy már most eltörölte akkor magára vessen.
süti beállítások módosítása